woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
11/12 18u00  Vakbonden bij Canon dienen stakingsaanzegging in Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Canon Belgium in Diegem (Machelen) heeft woensdag na het mislukken van een verzoeningsvergadering een stakingsaanzegging ingediend die over 14 dagen verstrijkt. “Zonder akkoord voor de kerstperiode volgen er syndicale acties”, aldus de drie vakbonden in een mededeling.
11/12 17u45  Amerika voert maximale druk uit op Iran Kort na de jongste gevangenenruil met Teheran heeft de Amerikaanse regering nieuwe sancties opgelegd aan Iraanse bedrijven en personen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei woensdag in Washington dat onder meer strafmaatregelen werden genomen tegen een scheepvaartnetwerk dat voor de Iraanse Revolutionaire Garde wapens naar Jemen gesmokkeld zou hebben. De Verenigde Staten beschouwen de Revolutionaire Garde, een elite-eenheid van de Iraanse strijdkrachten, als een terreurorganisatie.
11/12 17u45  Kritiek op stopzetting levering geneesmiddel dat operaties bij ziekte Dupuytren halveert Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met de levering ervan in België. “Dankzij dit middel kon het aantal handoperaties voor de ziekte van Dupuytren worden gehalveerd”, aldus prof. Ilse Degreef, handchirurg in dit ziekenhuis.
11/12 17u30  Leerlingen WICO BBO-TIO steken minderbedeelden hart onder de riem Op woensdag 11 december 2019 brachten leerlingen en leerkrachten van het buitengewoon beroepsonderwijs van WICO campus BBO-TIO een bezoek aan vrijwilligersvereniging St-Vincentius Pelt. Ze deden dit niet met lege handen. Ze overhandigden maar liefst 190 kerststukjes voor mensen die het moeilijk hebben.10 
11/12 17u15  Pensioendienst kreeg extra personeel om aanvragen voor afkopen studiejaren weg te werken De Federale Pensioendienst (FPD) kreeg 22 extra personeelsleden om de aanvragen voor het afkopen van studiejaren te verwerken. Dat heeft minister van Pensioen Daniël Bacquelaine (MR) gezegd in de Kamercommissie Sociale Zaken. De pensioendienst kampt met een achterstand in de verwerking van die aanvragen.15 
11/12 17u00  Faillissementen drukken passagiersgroei Brussels Airport Brussels Airport heeft in november net geen 2 miljoen passagiers over de vloer gekregen, een toename met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In tegenstelling tot september en oktober had de ondergang van touroperator Thomas Cook maar een geringe impact op de resultaten. De faillissementen van WOW Air, Flybmi en Adria Airways hadden daarentegen een grotere invloed op de passagiersgroei in november, zo zegt de luchthaven van Zaventem.12 
11/12 17u00  Winter Weekend lokt volk naar centrum De festiviteiten voor eindejaar werden vorig weekend goed ingeluid met het Winter Weekend op het centrumplein.11 
11/12 17u00  Porsche rijp voor de sloop na ongeval op druk kruispunt in Lanaken Woensdagmiddag om 15 uur was er een aanrijding tussen een Porsche en Renault Megane. De bestuurder van de Renault, een 52-jarige man uit Lanaken, zag op de Steenweg in Rekem-Lanaken te laat dat de bestuurder van de Porsche remde om links de weg over te gaan. Hij zwenkte uit naar links en ramde de voorzijde van de sportauto.12 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.12 
11/12 16u45  Jambon verdedigt Vlaams klimaatplan tegen forse kritiek oppositie De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
11/12 16u45  Tien vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie in Beerse Bij een gezamenlijke controleactie van de federale en lokale politie in Beerse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tien personen bestuurlijk aangehouden omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. De actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie via het openbaar vervoer en snelwegparkings.
11/12 16u45  Aldi roept adventskalender terug na incident: trompetje blijkt te gevaarlijk Supermarktketen Aldi heeft beslist om de adventskalender uit de handel te nemen en terug te roepen bij de consumenten. Maandagavond belandde een negenjarig jongetje uit Oudsbergen in het ziekenhuis, nadat een onderdeel van een trompetje in zijn long belandde.10 
11/12 16u45  Steeds meer meerderjarige leerlingen combineren studiebeurs met leefloon Het aantal meerderjarige leerlingen dat een school- of studietoelage combineert met een leefloon is gestegen van 1.535 in het schooljaar 2011-2012 tot 2.324 in 2017-1028. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Katrien Schryvers (CD&V).
11/12 16u45  Grote politieactie: Zeven plantages ontdekt en 15 mensen gearresteerd Bij de grootscheepse politieoperatie die woensdag heeft plaatsgevonden in het Brusselse, zijn zeven cannabisplantages met in totaal 2.586 cannabisplanten ontdekt. Ook trof de politie 14 kilo verkoopsklare cannabis aan. Vijftien mensen werden gearresteerd en zullen in de loop van de namiddag verhoord worden door de politiediensten.
11/12 16u45  Sp.a Beringen: zware kritiek op huidig bestuur Naar aanleiding van de recente persvoorstelling van de meerjarenplanning door het huidige Beringse stadsbestuur, hebben wij als sp.a Beringen zeer zwaar onze bedenkingen bij de gebruikte werkwijze hieromtrent. De gemeenteraad wordt volledig aan de kant geschoven, met als doel de primeur te geven aan de pers i.p.v. aan de raadsleden.
Laatste update: vandaag om 18u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/12 08u30  Veertien gewonden bij botsing Waterbus in AntwerpenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen twaalf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 08u00  Opschudding om rode baret van Tom Waes: “Die moet je verdienen”Verschillende para’s zijn er niet over te spreken dat Tom Waes met een rode baret op de cover van weekblad Humo is verschenen.
09/12 08u00  Drie Giuliano-restaurants vandaag weer open, rest volgt “zo snel mogelijk”Restaurant Giuliano in Maasmechelen heeft zondag opnieuw de deuren geopend. Vandaag volgen de vestigingen in Genk en Hasselt. Ook de andere horecazaken waar speurders vorige week binnenvielen, hopen “zo snel mogelijk” weer klanten te ontvangen.
09/12 08u00  Trein vat vuur in Nederlands-LimburgIn Nederlands-Limburg is maandagochtend brand ontstaan in een passagierstrein. Er vielen geen gewonden.
09/12 07u45  Ivo krijgt al vijftien jaar verkeerde post: “Het kan blijkbaar niet anders”Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
09/12 07u45  Zeven gewonden bij botsing Waterbus in AntwerpenDe Waterbus die vaart tussen Hemiksem en het Steenplein in Antwerpen, is maandag iets voor zes uur gebotst. Daarbij vielen vijf lichtgewonden en twee ernstiger gewonden, maar niemand is in levensgevaar, klinkt het bij de federale politie.
09/12 07u30  Limburgers sneuvelen meteen in ‘Kamp Waes’Gisterenavond sneuvelden de Zonhovense Feike Welter (27) en Davide Barile (33) uit Genk in de eerste aflevering van tv-programma Kamp Waes, waarin gewone burgers een opleiding tot elitesoldaat volgen.
09/12 07u30  Gatz wil elke 18-jarige Brusselaar drietalig makenAlle Brusselse jongeren moeten op hun 18 jaar minstens Nederlands, Frans en Engels beheersen. Dat ambitieuze streefdoel staat in de oriëntatienota 2019-2024 van Brussels minister van Meertaligheid Sven Gatz (Open VLD), die hij maandagnamiddag in het Brussels Parlement voorstelt. Hij wil het Brussels Gewest internationaal op de kaart zetten als meertalige regio.
09/12 07u30  Elke Vlaming betaalt 79 euro per jaar aan religieElke Vlaming betaalt jaarlijks 79 euro aan religie. Dat heeft Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde berekend. In 2018 ontvingen de erkende godsdiensten in Vlaanderen 474.621.366 euro aan belastinggeld, zegt de Open VLD’er. “Schaf de financiering door de overheid af. Die heeft wel wat beters te doen met dat belastinggeld.”
09/12 07u30  4.000 bomen vervangen fijnsparren op Venusberg in LummenDrie natuurverenigingen krijgen 1,45 miljoen euro van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir om gronden aan te kopen die dan natuur- en bosreservaten moeten worden. Gisteren vierden de bosgroepen alvast de ‘Dag van de Boseigenaar’.
09/12 07u30  Zuid-Afrikaanse is nieuwe Miss Universe, Angeline Flor Pua niet in top 20In het Amerikaanse Atlanta is zondag Miss Universe 2019 gekozen in een grootse spektakelshow. Het kroontje ging naar de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26).
09/12 07u30  Democraten prijzen hun “ijzersterk dossier” in impeachmentonderzoek“We hebben een ijzersterk dossier. Als dit dossier aan een jury voorgelegd zou worden, zou hij binnen de drie minuten schuldig bevonden worden.”
09/12 07u30  Star Trek-acteur René Auberjonois overledenDe Amerikaanse acteur met Frans-Zwitserse roots René Auberjonois is zondag op 79-jarige leeftijd overleden in Los Angeles aan de gevolgen van kanker. Hij was vooral bekend voor zijn rol in ‘Star Trek: Deep Space Nine’.
09/12 07u30  Gülen-huis in Beverlo wordt Aldi in 2020Het huis van notaris Tournier in Beverlo ruimt plaats voor een Aldi-filiaal. Het stadsbestuur gaf een negatief advies, de deputatie gaat wel akkoord. De iconische ‘Gülen-villa’ wordt afgebroken.
09/12 07u30  Zo ziet Matthias Schoenaerts er uit als PetrusEr is op Instagram een eerste foto opgedoken van Matthias Schoenaerts (41, links in beeld) in de rol van Petrus in de nieuwe film van Terrence Malick.
09/12 07u30  Zolderschat van 100.000 euro op Tongerse antiekmarktTijdens de antiekmarkt in Tongeren konden bezoekers zondag voorwerpen gratis laten schatten door experts. Zowat 200 personen maakten daar gretig gebruik van. Eén kunstobject bleek maar liefst 100.000 euro waard.
09/12 07u30  Wensen van 170 kansarme kinderen vervuldDe actie ‘Feeënboom’ was zo’n succes in Lanaken dat de actie al kon stopgezet worden. De 170 wensen van kansarme kinderen in de bomen zijn in enkele dagen tijd al vervuld.
09/12 07u15  Minstens één dode na uitbarsting van vulkaan in Nieuw-Zeeland, nog verschillende toeristen vermistIn Nieuw-Zeeland is minstens één persoon omgekomen nadat een vulkaan uitbarstte op White Island, een populaire bestemming voor toeristen. Dat schrijft The Guardian. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers. Verschillende helikopters gingen ter plaatse om hulp te bieden. Volgens hulpverleners zouden zeker twintig mensen medische hulp nodig hebben.
09/12 07u15  Na WK blijkt Timmers nu ook niet fit genoeg voor EKNa een mislukt WK in juli, viel het EK korte baan in Glasgow nu ook tegen voor Pieter Timmers (31). De Beringenaar miste duidelijk frisheid, na een (veel te) druk jaar.
09/12 07u00  Mignolet na staande ovatie: “Blij dat het voorbij is”Simon Mignolet haalde zijn gram op Stayen. De Truienaar kaapte de drie punten weg met Club Brugge en kreeg een best indrukwekkende ovatie. “Eerlijk: ik ben blij dat het voorbij is. Want dit was toch anders dan een normale wedstrijd.”
09/12 07u00  ANALYSE. Zowel Mpoku, Carcela áls Preud’homme gingen uit de bochtDrie keer was het schrikken: na de zware overtredingen van Mpoku en Carcela ging ook hun coach uit de bocht.
09/12 07u00  ANALYSE. Onuachu is geen Red Bull, Bongonda moet balverliefdheid opgevenEen strontmatch. De letterlijke woorden van matchwinnaar Berge. Wat maakt het uit? Wie zal op 15 maart 2020 daar nog over morren, als zou blijken dat KRC zich in play-off 1 heeft kunnen wroeten? Laat die wedstrijd tegen Cercle Brugge dan maar flink stinken.
09/12 07u00  Kanaries K.O., maar “we hebben de leider bang gemaakt”STVV toonde zich 85 minuten lang de evenknie van de fiere leider in de Jupiler Pro League. Twee Brugse doelpunten op hoge voorzetten mepten de moedige Kanaries uiteindelijk knock-out. Relaas van een bewogen avond op eindelijk nog eens een vol Stayen.
09/12 07u00  Film over tv-icoon Paula Sémer in de maakHet productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
09/12 06u45  Nog extra tijd voor paars-groen of De Wever aan zet? Koning wacht cruciale keuzeDe federale regeringsvorming staat vandaag voor een belangrijke tweesprong: geeft koning Filip de paars-groene partijen extra tijd om hun coalitie met CD&V te versterken of stuurt hij N-VA-voorzitter Bart De Wever het veld in?
09/12 06u30  “Voormiddag stevige buien en veel wind, namiddag droger”Maandag kunnen er vooral in de voormiddag nog stevige buien vallen. In de loop van de namiddag wordt het droger.
09/12 06u30  "Als de koning ingaat op Bart De Wevers vraag om de dans te mogen leiden, kiepert hij het paars-groene huiswerk de facto in de vuilnisbak"Lees meer >
09/12 03u30  Jean (87) neemt afscheid van oudste woonboot van HasseltVandaag verliest Hasselt een monument. Even na de middag brengt Jean Lavallee aan de Kaai de laatste groet aan zijn woonboot Alidor. Jean (87) gaat naar het rusthuis, Alidor (98) naar de sloopdienst.
09/12 03u30  “Al vijftien jaar wacht ik op de juiste post”Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
09/12 03u30  “België is een schoothond van VS”Lees meer >
09/12 03u30  Tientallen doden bij brand in fabriekLees meer >
09/12 03u30  Modeontwerper heeft lak aan zijn klantenZenn Ulenaers (17, Helchteren) houdt van trendy kledij. Zo bestelde Zenn een trui op de website van Kofi Von Ohene. De jonge Brusselaar maakt mooie sier op Instagram, maar dat maakt hem nog niet tot betrouwbare winkelier.
09/12 03u30  Cultuur in Vlaanderen duurder en schaarserDe effecten van de besparingen worden zichtbaar: verschillende cultuurhuizen verhogen hun ticketprijzen en snoeien in hun aanbod.
09/12 03u30  Op vinkentouwLees meer >
09/12 03u30  Drie keer meer kinderen krijgen hulp op school voor gedragsproblemenHet aantal kinderen met recht op extra zorg in het onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename met telkens 30 procent. Vooral bij kinderen met ernstige emotionele en gedragsproblemen is de vraag explosief gestegen. In één jaar tijd gaat het om een stijging van 1.963 naar 5.691 leerlingen, bijna drie keer zoveel dus.
09/12 03u30  120.000 euro voor Vlaamse duif die nog nooit vloogIn maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro.
09/12 03u30  “Hersenen werken anders bij mensen die van kerst houden”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
09/12 03u30  Vlaamse ministerraad zet de landing in van Zuhal Demirs Energie- en KlimaatplanLees meer >
09/12 03u30  Wind zorgt voor negatieve stroomprijzenHet waait bijzonder hard in Europa, niet alleen in België maar vooral in Duitsland. En dat zorgde afgelopen weekend voor negatieve prijzen voor elektriciteit op de Belgische stroommarkt.
09/12 03u30  Banaan van 120.000 dollar opgegeten als artistieke daadLees meer >
09/12 03u30  Film over Paula Sémer in de maakHet productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
09/12 03u30  Finaleweek Slimste Mens van startLees meer >
09/12 03u30  Acht Europese Oscars voor ‘The Favourite’Lees meer >
09/12 03u30  Zo ziet Schoenaerts er uit als PetrusLees meer >
09/12 03u30  Jordi Di Sancarlo lukt derde hattrick van het seizoenLees meer >
09/12 03u30  Stug Stevoort houdt hoofd koelVerdiende zege van een stug verdedigend Stevoort dat van opworp tot affluiten leidde. STBB naderde in het slotquarter in een paar dolle minuten nog wel tot op twee punten (67-69), maar de bezoekers hielden het hoofd koel.
08/12 23u30  Chinees Ding zet UK Championship snooker voor de derde keer op zijn erelijstDing Junhui heeft zondag in York voor de derde keer in zijn carrière het UK Championship gewonnen. In de finale nam de 32-jarige Chinees met 10-6 de maat van de Schot Stephen Maguire, de toernooiwinnaar van 2004.
08/12 23u30  Sam Maes staakt strijd in eerste run reuzenslalom in Beaver Creek, Amerikaan Ford wintSam Maes heeft zondag op de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek in de reuzenslalom opgegeven tijdens de eerste run. De 21-jarige Maes eindigde eind oktober in de openingsmanche in het Oostenrijkse Sölden als 58e.
08/12 22u45  Geen aparte ingang voor mannen en vrouwen meer in Saoedische restaurantsRestaurants in Saoedi-Arabië hoeven voortaan geen aparte ingangen voor mannen en vrouwen meer te voorzien. Dat heeft het ministerie voor Gemeentelijke en Plattelandszaken zondag bekendgemaakt.
08/12 22u45  José Mourinho wil Marouane Fellaini naar Tottenham halenVerlaat Marouane Fellaini (32) China alweer voor de Premier League? De voormalige Rode Duivel wordt door José Mourinho alvast warm gemaakt voor een transfer naar Tottenham.
08/12 22u30  Ontroerend: meisje (2) kan niet wachten om haar papa te zien na drie maanden afwezigheidEen tweejarig meisje kon haar ongeduld niet meer de baas toen ze haar papa opnieuw zag na drie maanden. Papa Jason werkt voor de Amerikaanse marine en werd voor drie maanden missie gestuurd. Het meisje moet hem enorm gemist hebben want ze laat de hand van haar moeder los en rent zo snel als haar kleine beentjes haar naar haar vader kunnen brengen.
08/12 22u30  Lerarenkaart 2020 in bibDe nieuwe lerarenkaarten voor 2020 zijn vanaf nu beschikbaar in de Roppebibliotheek.
08/12 22u30  Oostende prompt weer van zijn roze wolk na nederlaag in EupenDe zege tegen Anderlecht is al weggespoeld: KV Oostende staat opnieuw stevig met de voetjes in het zand na een nederlaag in Eupen. Embalo scoorde het enige doelpunt na een matige partij.
08/12 22u15  België legt mondeling examen af op klimaattop in MadridOp de VN-Klimaatconferentie in Madrid (“COP25”) heeft België in een soort van mondeling examen zijn vooruitgang en inspanningen wat betreft de beperking van de CO2-uitstoot uitgelegd. Eerder gebeurde dat al op de top in Marrakech (2016) en het Duitse Bonn (2015). De Belgische delegatieleider Peter Wittoeck wees er onder meer op dat de uitstoot van broeikasgassen van 1990 tot 2017 met 22 procent gedaald is. Wel moest hij toegeven dat de definitieve versie van het Belgische Energie- en Klimaatplan 2021-2030 nog niet klaar is omdat Vlaanderen zijn eigen plan nog niet goedgekeurd gekregen heeft.
08/12 21u30  Poppenspeler uit Sesamstraat overleden in jaar waarin kinderprogramma 50 jaar bestaatHet Kennedy Center zet zondagavond op een ceremonie in Washington het televisieprogramma Sesamstraat in de bloemetjes. Het wereldbekende kinderprogramma ontvangt een van de hoogste culturele onderscheidingen in de Verenigde Staten, maar er hangt een donker randje aan de dag. Want net zondag raakte de dood van een van de belangrijkste poppenspelers bekend.
08/12 21u30  Schutter die aanslag pleegde op legerbasis, gaf paar dagen eerder etentje waar hij video’s toonde van aanslagenDe Amerikaanse inlichtingendienst FBI gaat ervan uit dat de dodelijke schietpartij op de legerbasis van Florida een “terreurdaad” was. Dat heeft agente Rachel Rojas zondag meegedeeld. Amerikaanse media twijfelen daar ook niet aan: zij melden dat de schutter enkele dagen voor de aanslag een etentje organiseerde waar hij video’s toonde van eerdere schietpartijen.
08/12 21u00  Afghaan zwaar verbrand bij ruzie in asielcentrum LanakenZondag in de vooravond is in het asielzoekerscentrum Ter Dennen in Rekem (Lanaken) een incident tussen een Palestijn en een Afghaan compleet uit de hand gelopen. Daarbij kreeg de man die tussenbeide kwam kokende olie in het gezicht.
08/12 20u45  FACT CHECK. “Hersenen werken anders bij mensen die van kerst houden”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
08/12 20u45  Haarwerkspecialiste uit Hasselt krijgt speciaal bedankje op VTMLynn Merckx verloor haar blonde lokken door een ziekte maar een haarwerkje van Haarinstituut Hasselt verzachtte de emotionele pijn. Vanavond bedankt Lynn in Hoe Zal Ik Het Zeggen? haarwerkspecialiste Nathalie.
08/12 20u15  Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoenEen langgerekte geeuw, alweer. Een erg jong Anderlecht kwam voor de zesde keer dit seizoen niet verder dan een 0-0, dit keer tegen Charleroi. Maar wat erger is, er zat wéér geen tempo in de match en echte kansen bleven erg lang uit.
08/12 20u00  Reuzenrad Winter in Antwerpen stilgelegd na stroompanneOp het stadsfestival Winter in Antwerpen is het reuzenrad aan het Steenplein zondagnamiddag stilgelegd door elektriciteitsproblemen. De inzittenden konden de attractie veilig verlaten. Zondagavond wordt het rad niet meer heropgestart.
08/12 20u00  Assist van Trossard levert Brighton een punt op tegen WolvesBrighton & Hove Albion en Wolverhampton hebben zondag de zestiende speeldag in de Engelse Premier League met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Leandro Trossard was met een assist opnieuw beslissend voor Brighton.
08/12 19u45  Zakenman koopt spullen van Hitler en schenkt ze aan IsraëlEen Libanees-Zwitserse zakenman heeft onlangs op een veiling gekochte bezittingen van Adolf Hitler overhandigd aan het memoriaal voor de slachtoffers van de Holocaust in Jeruzalem. Hij kreeg zondag een eerbetoon in Israël.
08/12 19u45  Van de tribune naar het walhalla: Balotelli scoort voor trainer die drie speeldagen lang ontslagen wasSerie A-club Brescia is een beetje zoals hun spits Mario Balotelli: ze weten niet altijd goed wat ze willen. Nog geen maand nadat het Eugenio Corini ontsloeg, stelde de laagvlieger diezelfde Corini weer aan. En zie: Brescia won met 1-0 tegen SPAL. Doelpuntenmaker? Mario Balotelli, door de vorige coach in de tribune gezet.
08/12 19u30  2.400 klimaatactivisten vormen mensenketting rond parlement en paleisOngeveer 2.400 klimaatactivisten hebben zondagnamiddag een mensenketting gevormd rond het Federaal Parlement en het Koninklijk Paleis. Dat blijkt volgens een schatting van de politie. De actie werd georganiseerd naar aanleiding van de VN-klimaatconferentie, die nog tot 13 december plaatsvindt in Madrid.
08/12 19u30  Migratie door de ogen van een vluchteling en een vrijwilligerOp dinsdag 10 december om 20 u. kan je in zaal Sint-Jan Genebos in Ham luisteren naar het verhaal van een vluchteling uit Ham. Je hoort het verhaal over de tocht van het gezin en de inburgering in ons land. Maar ook de andere kant van het verhaal komt aan bod. Zo doet Eli Bijnens haar verhaal over haar werk als vrijwilliger met vluchtelingen op de Griekse eilanden. Iedereen is welkom. De inkom is gratis.
08/12 19u15  De opvolging is verzekerd: nicht van Tom Goegebuer verovert brons op EK gewichtheffen U15Annelien Vandenabeele (-55 kg) heeft in het Israëlische Eilat een bronzen medaille behaald in het stoten (Clean&Jerk) op het EK gewichtheffen U15. Vandenabeele is de nicht van Tom Goegebuer, de Europees kampioen in 2009.
08/12 19u00  Hoeselaar met kruisboog rijdt zich in Sint-Truiden vast na overval op ColruytIn de Ziekerenweg in Sint-Truiden heeft de politie vrijdagavond de overvallers klemgereden die toesloegen in de Colruyt in Tienen. Ze waren gewapend met een kruisboog. Een van de overvallers werd ingerekend: een man van 47 jaar oud uit Hoeselt.
08/12 18u45  "Iedereen wil voor het Mercedes F1 team racen, ook Max Verstappen"Volgens Lewis Hamilton staat de telefoon bij Mercedes roodgloeiend door rijders die zichzelf kandidaat stellen om in 2021 uit te komen voor de ‘Silberpfeile,’ inclusief Max Verstappen.
08/12 18u45  Ngo-federatie stelt zich vragen bij meerwaarde van wetsvoorstel N-VA rond seksueel misbruikDe ngo-federatie stelt zich vragen bij de meerwaarde van een wetsvoorstel dat de N-VA in de Kamer ingediend heeft om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. “Integriteit is in wezen immers een zaak van menselijke relaties en een integriteitsbeleid krijgt dus best vorm zo dicht mogelijk bij de mensen zelf. Het voorstel van de N-VA, met één nationale gedragscode die van bovenaf wordt opgelegd, lijkt daaraan voorbij te gaan”, zo klinkt het.
08/12 18u45  Inbrekers slaan toe tijdens weekendIn Hasselt-centrum is zaterdag op meerdere plaatsen ingebroken. De daders probeerden binnen te geraken in een huis in de Congostraat. Dat lukte niet. Bij de buren raakten ze wel binnen. De buit is nog niet bekend. In de Walputstraat was er ook een inbraak in een huis. In Godsheide in de Kiezelstraat hebben dieven tablets en laptops gestolen bij een woninginbraak. Uit ene gebouw in de Hasseltse Dreef in Stevoort is een som geld gestolen. De inbraak werd zaterdagmorgen vastgesteld.
08/12 18u30  Inbraken in Grote-HeideIn Grote-Heide in de Tisselrietweg zijn dieven binnengeraakt via het raam van de badkamer. Het is nog niet bekend wat ze meenamen. Ook bij de buren was er een inbraak. Daar werd de inbraak zaterdag rond 23.30 uur vastgesteld. Het hele huis lag overhoop en er lag overal glas.
08/12 18u30  Brugse kleedkamer blijft achter als vuilnisbeltDe Brugse fans waren niet gelukkig met ‘de kooi’ op Stayen, medewerkers van STVV konden dan weer niet lachen met de manier waarop de leider de kleedkamer in Sint-Truiden achterliet. Enkele jonge souvenirjagers gingen aan de haal met badhanddoeken, rolletjes tape, ongeopende drankjes en recuperatieshakes.
08/12 18u30  Zes inbraken tijdens weekendIn Heusden in Schreverland is vrijdagavond ingebroken in een huis. De bewoners kwamen rond 19.30 uur thuis en stelden de inbraak vast. Het is niet duidelijk wat er werd gestolen. Even verderop in de Savoerenweg was er die avond ook een inbraak. Daar werd het hele huis overhoop gehaald. In die buurt, in de Meilweg, hadden inbrekers ook toegeslagen. Ook daar werd het hele huis overhoop gehaald. In Zolder in Sluisbamd is zaterdagavond een inbraak vastgesteld. De daders drongen binnen via de achterdeur. Ze haalden alles overhoop. In de Mommestraat stelde de bewoner zaterdag rond 22.30 uur vast dat er was ingebroken. Een raam op de verdieping was opengebroken. De bewoner gaat nog na wat er werd gestolen. Nog in Zolder in de Kerkebosstraat was er zaterdagavond een inbraak. De bewoonster was tussen 18 uur en middernacht afwezig. Via het slaapkamerraam waren dieven binnengedrongen. Ze stalen een laptop.
08/12 18u30  Homejacking in Sinaai: gewapende gangsters dringen woning binnen en stelen autoEen gezin uit Sinaai, bij Sint-Niklaas heeft vrijdagavond de schrik van hun leven beleefd. Een vader, moeder en twee kinderen zijn het slachtoffer geworden van een brutale homejacking. Gewapende gangsters drongen er de woning van een loodgieter binnen en bonden het aanwezige echtpaar vast.
08/12 18u30  Inbraak huis Théophile DonnéstraatIn een huis aan de Théophile Donnéstraat in Herk-de-Stad werd een inbraak gepleegd. Het nadeel is nog niet gekend.
08/12 18u30  Auto rijdt door Maaseik met minderjarige passagier op dakEen jonge bestuurder heeft zaterdagavond door Maaseik gereden met een minderjarige passagier op het dak van zijn auto.
08/12 18u30  Dronken man slaat vrouw zonder aanleiding tegen de grondSchokkende beelden uit Oekraïne. Een dronken jongeman slaat, schijnbaar zonder aanleiding, een vrouw neer terwijl hij de straat oversteekt. Terwijl de vrouw hard tegen de straatstenen gaat zet hij zijn wandeling gewoon verder alsof er niets gebeurd is. De 25-jarige dader kon gelukkig snel ingerekend worden door de politie.
08/12 18u15  Gevangene veroorzaakt uitslaande celbrand in MerksplasIn de gevangenis van Merksplas heeft een gedetineerde zondagnamiddag brand gesticht in zijn cel. Dat meldt het Gevangeniswezen. Het aanwezige personeel kon de brand zelf blussen, de brandweer kwam wel nog ter plaatse gezien de enorme rookontwikkeling. Er vielen geen gekwetsten.
08/12 18u00  Amerikaanse rapper (21) stuikt in elkaar op de luchthaven en overlijdtDe Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag in elkaar gestuikt op de luchthaven van Chicago Midway. Hij werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later op 21-jarige leeftijd is overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ.
08/12 18u00  Code geel: KMI waarschuwt voor forse rukwinden, noodnummer 1722 geactiveerdHet gaat zondagavond flink stormen in ons land. Het KMI waarschuwt met code geel voor forse rukwinden tot 80 kilometer per uur. Het noodnummer 1722 is geactiveerd voor niet-dringende hulp.
08/12 17u45  Trump waarschuwt Kim Jong-un dat hij “alles te verliezen” heeftDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gewaarschuwd dat hij “alles te verliezen” heeft indien hij doorzet met zijn militaire provocaties. “Kim Jong-un is te slim en heeft te veel te verliezen, alles eigenlijk, indien hij zich vijandig opstelt”, zo tweette Trump zondagmiddag.
08/12 17u45  Cagliari en Nainggolan vermijden op de valreep nederlaag bij SassuoloCagliari houdt zijn ongeslagen reeks intact, maar moest er zondag op het veld van Sassuolo wel voor zwoegen. De Sardijnse ploeg van aanvoerder Radja Nainggolan speelde op de vijftiende speeldag in de Serie A met 2-2 gelijk. Cagliari trok het punt in de slotminuten over de streep en is al dertien competitieduels ongeslagen.
08/12 17u45  Groep jongeren valt bezoekers van Duitse kerstmarkt aan: brandweerman (49) overledenIn de Duitse stad Augsburg is een 49-jarige brandweerman overleden nadat een bende jongeren hem had aangevallen op de kerstmarkt. De man had de kerstmarkt bezocht met zijn vrouw en een bevriend koppel.
08/12 17u45  Daubechies opent in NAC ‘Wiskundige kunstwerkjes’Zondag zijn in het Nieuw Administratief Centrum (NAC) in Houthalen-Helchteren de wiskundige kunstwerken van Linde Hermans en Katja Noelmans voorgesteld. Ze kwamen tot stand naar aanleiding van de workshops die internationaal topwiskundige Ingrid Debauchies anderhalf jaar geleden gaf. Ze zorgde voor de opening ervan.
08/12 17u45  Leicester pakt bij Aston Villa achtste competitiezege op rij, Praet geeft assistLeicester City trekt zijn goede vorm door in de Engelse Premier League. Op de zestiende speeldag gingen The Foxes, met Dennis Praet en Youri Tielemans in de basis, zondag met 1-4 winnen bij het Aston Villa van de wederoptredende Björn Engels.
08/12 17u30  Rwanda lanceert eerste vaccinatiecampagne tegen ebolaRwanda heeft zondag zijn eerste vaccinatiecampagne tegen het ebolavirus gelanceerd. Dat gebeurde aan de grens met de Democratische Republiek Congo, waar de epidemie al duizenden doden heeft geëist.
08/12 17u15  Maaseik laat op Borgworm geen steek vallen in EuroMillions Volley LeagueMaaseik heeft zondag op de achtste speeldag van de EuroMillions Volley League een 1-3 zege (23-25, 25-19, 21-25 en 17-25) geboekt op het veld van Borgworm. De Limburgers blijven met de winst de stand aanvoeren met Aalst en Roeselare.
08/12 17u00  140 jaar HBvL: Waarom de overlijdensberichten een fenomeen zijnSinds vijftien jaar is hij er “dag en nacht” mee bezig. Op zijn website bundelt Hasselaar Jean Buysmans (70) alle overlijdensberichten die ooit in Het Belang van Limburg zijn verschenen. De teller staat op meer dan 219.000.
08/12 17u00  Vrouw en vier mannen in cel voor handel in cocaïne na drugsinvallenTijdens de grootscheepse politieactie tegen drugshandel in Heusden-Zolder hebben de politiediensten acht arrestaties verricht. De onderzoeksrechter heeft een vrouw en vier mannen aangehouden op verdenking van het dealen van cocaïne.
08/12 16u45  Na kritiek op stemmingen, begaat RTL nieuwe fout: televisiezender verraadt de finalisten van ‘Expeditie Robinson’Het felbekritiseerde seizoen van de Nederlandse versie van ‘Expeditie Robinson’ heeft nog een pijnlijk vervolg gekregen. Televisiezender RTL heeft zondagochtend een flinke fout gemaakt. De zender zond per ongeluk een filmpje uit waarin de finalisten al te zien zijn. Maar de halve finale moet nog uitgezonden worden...
08/12 16u45  Negenkoppig Standard ontsnapt in extra tijd aan nederlaag in MoeskroenStandard blijft bijzonder trefzeker in de extra tijd. Na rode kaarten voor Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela leken de Rouches in Moeskroen tegen een nederlaag aan te lopen, maar dankzij een doelpunt in de 92ste minuut van Maxime Lestienne pakten ze een punt mee terug naar Luik.
08/12 16u45  HERBELEEF. Het Waals onderonsje Moeskroen - StandardDe Rouches kwamen snel op voorsprong via Emond, maar vergaten de wedstrijd dood te maken. De enige kans voor Moeskroen in de eerste helft leverde meteen de gelijkmaker op. Na rust kreeg Mpoku snel rood en kwam Moeskroen zelfs op voorsprong. Carcela ging dan nog eens door op de enkel van Mohamed en werd ook van het veld gestuurd. Toch kwam Standard met negen man nog tot de 2-2. Herbeleef hier de volledige wedstrijd.
08/12 16u30  HERBELEEF. Het Waals onderonsje Standard - MoeskroenDe Rouches kwamen snel op voorsprong via Emond, maar vergaten de wedstrijd dood te maken. De enige kans voor Moeskroen in de eerste helft leverde meteen de gelijkmaker op. Na rust kreeg Mpoku snel rood en kwam Moeskroen zelfs op voorsprong. Carcela ging dan nog eens door op de enkel van Mohamed en werd ook van het veld gestuurd. Toch kwam Standard met negen man nog tot de 2-2. Herbeleef hier de volledige wedstrijd.
08/12 16u30  10 miljoen keer bekeken, maar wie ouder is dan 35 hoorde nog nooit van wtFOCKWie zelf niet meer aan het puberen is, of er geen in huis heeft, hoorde mogelijk nooit van wtFOCK. Nochtans rondde de populaire jongerenserie deze week de kaap van 10 miljoen views. Hoog tijd dat ook u weet wat wtFOCK is, ook al willen de kijkers het liefst van niet.
08/12 16u15  Toon Aerts troeft Laurens Sweeck af in prangend duel in ZonhovenToon Aerts heeft de Superprestige van Zonhoven op zijn naam gezet. In afwezigheid van Mathieu van der Poel was het Toon Aerts die al vroeg het vuur aan het lont stak. Na enkele speldenprikken raakte hij halfweg koers alleen weg, maar een sterke Laurens Sweeck kwam nog terug. In een verbeten duel trok de Belgische kampioen alsnog aan het langste einde, na een nieuwe versnelling een valpartij van Sweeck. Eli Iserbyt werd derde. Voor Aerts is het nog maar de tweede zege van het seizoen.
08/12 16u15  Skiën in Tirol? Op deze berg is alles top’s winters ga je naar de bergen om te skiën, ’s zomers om te wandelen? Think again. Ook in de winter kan je in de bergen mooie (meerdaagse) wandeltochten maken. In de streek rond Seefeld in Tirol, bijvoorbeeld. Of doorheen het Kaisertal, het mooiste plekje van Oostenrijk. En wat dacht je van een wandeling met alpaca’s? Julie Vallé, foto’s Julie Vallé & Olympiaregion Seefeld
08/12 16u15  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “we mogen onze tijd niet verspillen”“Met of zonder de N-VA, met of zonder Groen: wij doen geen enkele deur dicht.” Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de MR stelt geen exclusieven wat betreft de samenstelling van de toekomstige federale regeringscoalitie. Maar daags voor informateur Paul Magnette (PS) opnieuw naar de koning trekt, wil Bouchez evenwel niet dat “het weinige dat al gerealiseerd werd opnieuw tenietgedaan wordt”.
08/12 16u00  Superprestige Zonhoven: Annemarie Worst triomfeert bij de vrouwen, nog maar eens een zege voor Thibau NysAnnemarie Worst heeft de Superprestige in Zonhoven op haar naam geschreven. De Nederlandse versloeg in een sprint haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Met Yara Kastelijn vervolledigde een derde Nederlandse het podium. Wereldkampioene Sanne Cant finishte als zesde.
08/12 16u00  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez “doet geen enkele deur dicht”“Met of zonder de N-VA, met of zonder Groen: wij doen geen enkele deur dicht.” Georges-Louis Bouchez, de nieuwe voorzitter van de MR stelt geen exclusieven wat betreft de samenstelling van de toekomstige federale regeringscoalitie. Maar daags voor informateur Paul Magnette (PS) opnieuw naar de koning trekt, wil Bouchez evenwel niet dat “het weinige dat al gerealiseerd werd opnieuw tenietgedaan wordt”.
08/12 15u45  Vuurwerk verwacht: Poetin en Zelenski kijken elkaar maandag voor het eerst in meer dan drie jaar in de ogenDe presidenten van Rusland en Oekraïne gaan maandag voor het eerst in meer dan drie jaar het gesprek aan over het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat gebeurt in Parijs, waar gastheer Emmanuel Macron kosten noch moeite heeft gespaard om de vredesonderhandelingen te reanimeren. Het treffen gaat immers niet enkel over de uitwisseling van gevangenen, de terugtrekking van troepen of verkiezingen in de oblasten Donetsk en Loehansk, maar ook over de toekomst van de relaties van de Europese Unie en haar Russische buur.
08/12 15u45  EK VELDLOPEN. Bouchikhi en Kimeli halen top tien, zilver voor Belgisch team en kritiek op winnares bij de vrouwenBelgië heeft zondag zilver veroverd in het landenklassement op het EK veldlopen in Lissabon bij de mannen. Soufiane Bouchikhi was beste Belg op een zevende plaats, Isaac Kimeli was achtste. Het goud ging verrassend naar de onbekende Zweed Robel Fsiha, die het haalde voor de Turk Aras Kaya en de Italiaan Yemaneberhan Crippa.
08/12 15u45  Kooivechter loopt horrorblessure op na zware uithaal: “Mijn lip is niet sexy op dit moment”Voor kooivechter Alistair Overeem is het gevecht met Jairzinho Rozenstruik in de UFC uitgedraaid op een bittere teleurstelling. De 39-jarige Brit werd in de laatste seconden van de partij KO geslagen door ‘Bigi Boy’. Een fikse uithaal waarbij zijn lip explodeerde.
08/12 15u30  Spelersbeoordeling Cercle Brugge-KRC Genk: “Genk miste creativiteit op het middenveld”KRC Genk heeft zijn eerste zege onder Hannes Wolf beet. De regerende landskampioen haalde het op karakter met 1-2 van Cercle Brugge. Sander Berge kroonde zich na rust tot matchwinnaar. Maar hoe deden de andere spelers het? Lees hier onze spelersbeoordeling.
08/12 15u15  Auto rijdt huis binnen in ZolderIn Witte Barrier in Zolder heeft de brandweer zondagnamiddag een huis moeten stutten nadat een auto de gevel ramde. De bestuurder kwam uit de Dorpshof en reed vanuit die straat recht de oprit op en de voordeur binnen. Mogelijk werd de man onwel.
08/12 14u45  Kippenvelmoment: Maud van ‘Down the road’ mag dansen met haar droomprinsEen stampvol Sportpaleis kon dit weekend niet alleen genieten van een indrukwekkende concertenreeks, de fans kregen ook een kippenvelmomentje voorgeschoteld. Maud uit het één-programma ‘Down the road’ mocht het podium op om te dansen met haar idool.
08/12 14u30  Jonge vrouw ontdekt dat haar vriend vreemdgaat… aan de hand van zijn fitbitEen jonge vrouw heeft haar partner betrapt op overspel aan de hand van zijn fitbit. De Amerikaanse Jane Slater deelde haar opmerkelijke verhaal via Twitter, waar het als een lopend vuurtje de wereld rond gaat. Ondertussen reageerden al meer dan 470.000 mensen op haar bekentenis.
08/12 14u00  Auto rijdt tegen huis in ZolderIn Witte Barrier in Zolder heeft de brandweer zondagnamiddag een huis moeten stutten nadat een auto de gevel ramde. De auto reed tegen de voordeur.
08/12 14u00  Belgische renner van 27 ontwaakt uit coma na hartstilstand: “Hij heeft zijn eerste belangrijke overwinning geboekt”De eliterenner Julien Cadron is aan de beterhand na zijn zware val zaterdag tijdens een mountainbiketocht. Dat meldt Meubelen Gaverzicht, de sponsor van de wielerploeg, via sociale media. Hij kreeg op de fiets een hartstilstand.
08/12 13u45  Antiekmarkt in TongerenOp de antiekmarkt in Tongeren kunnen bezoekers vandaag hun zolderschatten gratis laten taxeren bij 6 experts. De opkomst is al van bij de start een succes.
08/12 13u45  Kerstmarkt in BocholtIn Rijhal De Damburg kan je nog de hele dag terecht voor kerstaankopen. Met meer dan 50 standhouders is de verwarmde rijhal volzet gevuld met feeërieke standjes, een paardenmolen voor de kinderen en natuurlijk de Kerstman mag niet ontbreken. Eetstandjes en een drupke drinken, het kan allemaal. In de loop van deze namiddag is nog een optreden van Danny Fabry en Salim Seghers.
08/12 13u30  Abortusarts: “Verschil tussen abortus op 12 en 18 weken is niet zo groot”Een parlementaire meerderheid wil de abortus­wet uitbreiden tot 18 weken zwanger­schap. CD&V en de N-VA hopen dat te kunnen tegenhouden. De Belgisch-Nederlandse gynaecoloog Erik Boss voert in Hasselt en Antwerpen vroege afbrekingen uit, in Nederland ook latere. ”Het verschil is heus niet zo groot.”
08/12 13u30  In elkaar geslagen Lindsay (13) schrijft emotionele brief aan schooldirectieSchokkende beelden waren het op sociale media: een 13-jarige meisje dat op de grond werd gesleurd door andere jongeren terwijl ze van school naar huis wandelde, vervolgens kreeg ze schoppen op het hoofd. Afgelopen week ging Lindsay voor het eerst terug naar de klas, maar de gebeurtenissen wegen nog steeds erg zwaar. In een brief aan de directie vraagt ze verandering.
08/12 13u15  Peter De Roover (N-VA): “Bezoek van Magnette aan De Wever was afvinken van to-dolijstje”Het bezoek van informateur Paul Magnette (PS) aan Bart De Wever (N-VA) was er een uit beleefdheid. Dat zei Peter De Roover in De zevende dag op Eén. “Er moest nog iets afgevinkt worden van zijn to-dolijstje”, zei de Kamerfractieleider.
08/12 13u00  Ex-gymnaste doet boekje open over turnwereld: “We kregen dikke koe te horen”Aagje Vanwalleghem kampte tijdens haar turncarrière met een eetstoornis. In De Rotonde bij Radio 2 gaf ze meer uitleg over de schaduwkant van topsport.
08/12 12u45  LIVE. Wint Standard het Waals onderonsje tegen Moeskroen?Standard trekt vanmiddag naar Henegouwen, waar het Waals onderonsje tegen Excel Moeskroen op het programma staat. Keren de Rouches met de drie punten huiswaarts? Volg de wedstrijd hier live vanaf 14.30 uur.
08/12 12u30  Brugse fans boos over ‘de kooi van STVV’De Brugse fans konden niet lachen met ‘de kooi’ op Stayen en maakten hun beklag op sociale media.
08/12 12u30  Spelersbeoordeling STVV-Club Brugge: “Botaka moet dwaze hakjes achterwege laten”STVV ging zaterdagavond in de slotfase onderuit tegen competitieleider Club Brugge. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
08/12 11u45  Gluren bij de sporters: mevrouw Hrosovska wacht op mini-Genkie, Hazard zet jarige Benteke in de bloemetjesVan verjaardagen en een bolle buik tot een terugkeer naar het vertrouwde (Kanarie)nest, wij bundelen de afgelopen week van sporters in binnen- en buitenland voor u.
08/12 11u45  Waarom tienduizenden mensen in het zwart gekleed door de straten van Hongkong trekkenIn Hongkong zijn zondag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen, precies zes maanden nadat de protestbeweging begin juni ontstond. De betoging van zondag -omgedoopt in Human Rights Day - is de grootste in weken. De demonstranten blijven aandringen op meer democratie in de stadstaat.
08/12 11u15  Code geel voor heel het land: KMI waarschuwt voor rukwindenHet KMI waarschuwt voor fors toenemende wind zondagavond en -nacht, met rukwinden tot 80 km/u. Voor heel het land is dan ook code geel afgekondigd, aldus het KMI.
08/12 11u00  Man ontsnapt op het nippertje aan vreselijk ongeluk: “De adrenaline gierde door mijn lijf”Een Amerikaanse man ontsnapt op het nippertje aan een mogelijk fataal ongeval wanneer hij tijdens een stormachtige dag op stap gaat. Zodra hij zijn paraplu opent, dondert een grote tak van een boom naar beneden. “Ik stond aan de grond genageld”, aldus Jon die de beelden online zette. “De adrenaline gierde door mijn lijf.”
08/12 10u45  Renner (27) in kritieke toestand na hartstilstand, agent neemt heldenrol op zichJulien Cadron (27) werd zaterdagmorgen kritiek afgevoerd naar het ziekenhuis na een hartstilstand. Hij was bezig met een trainingsritje op de jaarlijkse mountainbiketocht van zijn club Gaverzicht – Be Okay in Deerlijk. Een agent kon hem reanimeren.
08/12 10u45  Onderzoek naar verdacht overlijden met Belgische wagen in Maastricht afgeslotenIn Maastricht is zaterdagnacht in een geparkeerde auto het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om een auto met Belgische nummerplaat.
08/12 10u30  Nicky Degrendele haalt tweede ronde keirin niet op wereldbeker baanwielrennen in CambridgeOnze landgenote Nicky Degrendele heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de keirin tijdens de slotdag van de Wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
08/12 10u15  Gevaarlijke toxische wolk door bosbranden in Australië schuift opEen toxische wolk als gevolg van de bosbranden in de Australische deelstaat New South Wales heeft zondag de hoofdstad Canberra bereikt. De brandweer vecht nog altijd tegen meer dan 140 vuurhaarden. Vanaf dinsdag zou het heel warm worden in de regio, met een strakke wind, waardoor het vuur mogelijk wordt aangewakkerd.
08/12 10u15  Peter De Roover (N-VA): “Als Magnette de realiteit blijft ontkennen, is België onbestuurbaar”Paarsgroen is onaanvaardbaar in Vlaanderen. Dat zegt Peter De Roover (N-VA) in een interview met De Zondag. “Het zou België onbestuurbaar maken”, klinkt het. Eén ding heeft de Kamerfractieleider naar eigen zeggen wel gemeen met informateur Paul Magnette (PS).
08/12 10u15  Politie zoekt getuigen na verdacht overlijden met Belgische wagen in MaastrichtIn Maastricht is zaterdagnacht in een geparkeerde auto het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse politie. Het gaat om een auto met Belgische nummerplaat.
08/12 10u15  Restaurant Giuliano in Maasmechelen opent vandaag opnieuw de deurenRestaurant Giuliano in Maasmechelen heropent vandaag de deuren. Afgelopen donderdag viel de politie binnen in zeven Limburgse restaurants in het kader van een onderzoek naar fraude met de witte kassa.
08/12 09u45  NBA-sensatie Luka Doncic blijft schitteren en evenaart record van legende Michael JordanDe Sloveen Luka Doncic heeft zaterdag in de 130-84 overwinning van zijn Dallas Mavericks tegen New Orleans Pelicans zijn achttiende NBA-wedstrijd op rij gespeeld waarin hij goed was voor minstens twintig punten, vijf rebounds en evenveel assists. Daarmee evenaart Doncic een dertig jaar oud record van Michael Jordan uit 1989.
08/12 09u30  Na schandalen bij Oxfam en Caritas: N-VA wil ngo’s subsidies kunnen afnemen bij seksueel misbruikNV-A heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om strenger op te treden tegen seksueel misbruik in de ontwikkelingssamenwerking. Onder impuls van bevoegd minister Alexander De Croo (Open VLD) kwam vorig jaar al een integriteitscharter voor ngo’s, maar dat gaat volgens N-VA niet ver genoeg. “We moeten sancties kunnen opleggen”, zegt Kamerlid Kathleen Depoorter.
08/12 09u00  Mannen vinden weg naar de klas niet meerHet onevenwicht tussen vrouwen en mannen voor de klas is de voorbije vijf jaar nog toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe (sp.a) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en waarover De Zondag bericht.
08/12 09u00  Nog maar net verkocht en banaan van 120.000 dollar is al opgegetenEen kunstwerk van een aan de muur geplakte banaan, dat eerder voor 120.000 dollar is verkocht, is zaterdag opgegeten op een kunstbeurs in Miami.
08/12 08u15  “Natte dag met rukwinden tot 65 km per uur”Rond 7 uur is het van het westen uit overal in Limburg beginnen regenen. Het wordt dan ook een natte voormiddag, al kan het soms wel eens even stoppen met regenen.
08/12 08u00  Hoe een ogenschijnlijk onschuldig pact één jaar geleden tot de val van regering-Michel leiddeIn de nacht van 8 op 9 december is het exact een jaar geleden dat de ‘Zweedse’ regering-Michel met N-VA, MR, Open Vld en CD&V ten val kwam. De regering struikelde over het zogenaamde Marrakesh-pact, dat de twee jaren voordien geruisloos richting goedkeuring leek te wandelen.
08/12 07u45  Hasseltse bijt zich vanachter micro vast in onopgeloste moordenDat true crime hot is, bewijzen de ontelbare Netflix-series en boeken over waargebeurde misdaadverhalen. Maar ook aan podcasts geen gebrek. De best beluisterde Vlaamse true crime-podcast is het hobbyproject de volksjury. De Brusselse tv-producer Laura Scheerlinck (27) en Hasseltse journaliste Silke Vandenbroeck (28) bijten zich vast in onopgeloste moordzaken.
08/12 07u15  Tom Waes over zijn legerdienst: “We werden een jaar gekloot en gekleineerd”Tom Waes (51) heeft Kamp Waes met het nodige angstzweet ingeblikt. Alles was immers in handen van de Special Forces van het Belgisch leger, Waes en co moesten enkel filmen. Maar de opdrachten voor de deelnemers bleken loodzwaar. “De eerste opnamedag levert een slagveld op. En toen moesten er nog zeven afleveringen gemaakt worden.”
08/12 03u45  Gluren bij BV’s: Tatyana Beloy ‘zingt’ in de douche, Lesley-Ann Poppe springt in haar bikiniVan een kersttrui om in de stemming te komen voor de feestdagen tot een bikini die niets van de winter laat merken: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
08/12 03u45  ROYALS. Prinses Amalia viert haar zestiende verjaardag en prins Charles wil snoeien in koningshuisPrinses Amalia van Nederland mocht een belangrijke mijlpaal vieren deze week: ze is zestien geworden. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de Monegaskische tweeling Jacques en Gabriella werd er een nieuw staatsportret vrijgegeven van hun gezin. En het blijft maar verjaardagen regenen, want ook in Noorwegen werd feest gevierd. En dan is er nog prins Charles die naar verluidt grootse plannen heeft met het Britse koningshuis.
08/12 02u00  Rian Snoeks, Aster en Lo-Lee-ta winnaars van eerste editie Sound TrackMet Rian Snoeks, Aster en Lo-Lee-Ta mag het Limburgse deel van Sound Track pronken met drie jeugdige en talentvolle winnaars. Zij zijn daarmee de eerste winnaars van de opvolger van Limbomania.
08/12 00u00  16-jarige Russin Alena Kostornaia zet nieuw wereldrecord neer bij Grand Prix-finale kunstschaatsenDe Russin Alena Kostornaia heeft zaterdag in het Italiaanse Turijn de prestigieuze Grand Prix-finale in het kunstschaatsen gewonnen. De 16-jarige Kostornaia zette hierbij een wereldrecord neer.
07/12 23u45  Anthony Joshua heeft revanche beet tegen Andy Ruiz en pakt wereldtitel bij 4 (!) verschillende boksbondenAnthony Joshua heeft zaterdagavond in Al-Diriyah, een buitenwijk van de Saoedische hoofdstad Riyad, de strijd der zwaargewichten tegen Andy Ruiz junior gewonnen. De 30-jarige Brit verovert op die manier de wereldtitels bij liefst vier bonden: WBA, IBF, WBO en IBO. Beide zwaargewichten hielden mekaar twaalf rondes stevig in de tang. De jury gaf nadien unaniem het voordeel aan Joshua.
07/12 23u15  Matz Sels en Straatsburg kloppen Toulouse met Leya IsekaMatz Sels heeft zaterdag met Straatsburg de drie punten thuisgehouden tegen het Toulouse van Aaron Leya Iseka. De ploeg van de Belgische keeper won met 4-2. In de Eredivisie heeft Stijn Wuytens met AZ een makkelijke 0-3 zege geboekt op het veld van PEC Zwolle. Het springt naar een mooie tweede plaats op drie punten van leider Ajax.
07/12 22u45  Manchester City reageert meteen op vermoedelijk racistisch incident tijdens derby: “Levenslang verbannen”Manchester City verloor zaterdagavond in eigen huis de stadsderby tegen Manchester United, maar voor één fan van de Citizens zou de partij mogelijk wel eens een staartje kunnen krijgen. Tijdens en na de match circuleerde op internet een video waarop een man apengeluiden lijkt te maken richting enkele spelers van United. City reageerde na de wedstrijd met een clubstatement waarin ze te kennen gaven al met de politie samen te werken om de identiteit van de man te achterhalen.
07/12 22u45  Noord-Korea haalt zwaar uit naar Europese landen, waaronder België: “Ernstige provocatie”De vertegenwoordiging van Noord-Korea bij de Verenigde Naties (VN) vindt het niet meer nodig om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening. Tegelijk wordt zwaar uitgehaald naar verschillende Europese landen, waaronder België.
07/12 22u45  Bestuurder dronken in grachtEen 49-jarige bestuurder uit Kinrooi is zaterdagmorgen bestuurlijk aangehouden na een ongeval op Kloosterbempden in Maaseik. De man reed rond 2 uur ’s morgens over het grasperk tot in de gracht. Het bleef bij stoffelijke schade, maar de dronken bestuurder zorgde voor overlast. Om die reden werd hij voor openbare dronkenschap bestuurlijk aangehouden.
07/12 22u45  STVV in slotfase onderuit tegen competitieleider Club BruggeSTVV hield leider Club Brugge 85 minuten lang in bedwang zaterdagavond op Stayen. Tot Ricca in de slotfase een hoekschop tegen de netten kopte, de drie punten dus in extremis mee naar Brugge. Zwoegen voor Club, dat wel met een goed gevoel richting Champions League kan.
07/12 22u45  Opmerkelijke getuigenis: vrouw zag man dood langs de snelweg liggen “die zeker Théo Hayez was”Een Australische vrouw heeft een opmerkelijke getuigenis laten optekenen in de zaak Théo Hayez. Schoonheidsspecialiste Leesa Horn zegt dat ze iemand langs de kant van de weg heeft zien liggen - “Hij was vermoedelijk dood” - met dezelfde kleren als de vermiste Belgische rugzaktoerist.
07/12 22u30  Bezus en Yaremchuk rekenen af met zwak Zulte WaregemVerwar ze niet met The Romans, een ter ziele gegane rockband. In de Ghelamco Arena kennen ze alleen ‘de Romans’, twee Oekraïners die niet voor een valse noot zorgden tegen Zulte Waregem (2-0). De ene Roman, Yaremchuk, doet dat wel vaker, maar de andere, familienaam Bezus, is pas een recente herontdekking.
07/12 22u30  HERBELEEF. STVV in slotfase onderuit tegen competitieleider Club BruggeSTVV hield leider Club Brugge 85 minuten lang in bedwang zaterdagavond op Stayen. Tot Ricca in de slotfase een hoekschop tegen de netten kopte, de drie punten dus in extremis mee naar Brugge. Zwoegen voor Club, dat wel met een goed gevoel richting Champions League kan.
07/12 22u15  KV Mechelen schiet weinig op met een gelijkspel tegen KV KortrijkBeide ploegen vonden in de vorige twee duels de weg naar het doel niet. Kortrijk is na Cercle Brugge de slechtste uitploeg en KV Mechelen haalde slechts 11 op 24 thuis. Niet meteen statistieken die het beste lieten verhopen. Het bleek helaas lang de werkelijk, tot Igor De Camargo en Imoh Ezekiel van de bank kwamen.
07/12 22u00  Wolf wint eerste keer met KRC Genk, maar mooi was het nietKRC Genk heeft zijn eerste zege onder Hannes Wolf beet. De regerende landskampioen haalde het op karakter met 1-2 van Cercle Brugge. Sander Berge kroonde zich na rust tot matchwinnaar.
07/12 22u00  ‘Girl’ grijpt naast publieksprijs op European Film AwardsDe Belgische film Girl van Lukas Dhont heeft zaterdag in Berlijn naast de EFA People’s Choice Award gegrepen. Die publieksprijs ging naar Cold War van Pawel Pawlikowski.
07/12 21u15  Bart De Wever krijgt informateur Paul Magnette vanavond over de vloer voor overlegEr vindt vanavond overleg plaats tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en informateur Paul Magnette (PS). Dat liet De Wever verstaan op radiozender Joe en werd bevestigd aan Het laatste nieuws.
07/12 21u15  Golazo-topman Christophe Impens wil duidelijkheid van UCI omtrent Wereldbeker veldrijdenChristophe Impens en Golazo hebben bij de Internationale Wielerunie UCI een aanvraag ingediend om datums van zogenaamde iconische crossen te respecteren. Golazo stapt immers niet mee in het verhaal van de Wereldbekerwedstrijden en wil autonoom blijven met de crossen die in hun bezit zijn.
07/12 21u15  Bart Somers prijst Ninove: “Verrast door hun visie en creativiteit rond problemen in samenleving”De Oost-Vlaamse stad Ninove wil 5 tot 8 bijkomende wijkagenten aanwerven om uitdagingen rond migratie en de grootstedelijke problemen uit Brussel aan te pakken. Maar er komen ook 2 stadsmariniers en 2 buurtwerkers bij, en maatschappelijk werkers worden de straat opgestuurd. “Ninove heeft me verrast met hun visie en creativiteit rond samenlevingsproblemen”, zegt Vlaams Minister van integratie Bart Somers (Open VLD), die de Oost-Vlaamse stad zaterdag een werkbezoek bracht.
07/12 21u00  Kleuter na uren bevrijd uit ingestort pand in NederlandIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een vijfjarig jongetje dat urenlang gekneld zat onder het puin, is rond 20 uur bevrijd. De jongen werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.
07/12 20u15  Kleuter zit al urenlang vast onder ingestort gebouw in Nederland na explosieIn Coevorden, in het oosten van Nederland, is een grillroom zaterdagmiddag rond 15 uur ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een vijfjarige jongen zit al urenlang gekneld onder het gebouw. De burgemeester maakt zich “grote zorgen”.
07/12 20u00  Angstaanjagend: bliksem slaat in op tentje van kamperende familieEen familie beleefde de schrik van hun leven toen tijdens een onweer de bliksem insloeg op hun tentje. Niemand raakte gewond maar de inslag en de bijhorende vonkenregen zullen nog lang in het geheugen van de kampeerders gegrift staan.
07/12 20u00  Moord op Maltese journalist: Voormalig stafchef premier opnieuw ondervraagdDe politie in Malta heeft de vroegere stafchef van de premier zaterdag opnieuw ondervraagd in verband met de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia uit 2017. Dat berichten lokale media. Enkele dagen geleden verklaarde een verdachte voor de moord nog dat hij doorlopend op de hoogte was gehouden door de stafchef.
07/12 20u00  ‘Friends’-acteur Ron Leibman overledenRon Leibman, die in de jaren 1990 in de populaire serie ‘Friends’ de vader van Jennifer Annistons personage Rachel Green vertolkte, is overleden. De intussen 82-jarige acteur stierf volgens zijn manager aan een longontsteking.
07/12 19u45  Timmers grijpt naast finale op 100m vrije slag op EKHet EK korte baan in Glasgow zit erop voor Pieter Timmers. De Beringenaar (31) slaagde er op de 100 meter vrije slag niet in om de finale te bereiken. Timmers tikte aan na 47.39, slechts de dertiende tijd van alle halve finalisten.
07/12 19u30  LIVE: Volg hier de finale van Sound Track, de opvolger van LimbomaniaDe eerste Limburgse finale van Sound Track, de opvolger van Limbomania, vindt vanavond plaats in de Hasseltse Muziekodroom. Volg hier alle actie hier live.
07/12 19u00  Mick Schumacher: "F2-seizoen kan me voorsprong geven voor F1 in 2021"Mick Schumacher denkt dat een tweede seizoen in de F2 hem de nodige ervaring zou bezorgen om dan in 2021 de stap naar de F1 te zetten.
07/12 19u00  Pieter Timmers strandt in halve finales 100m vrije slag op EKPieter Timmers heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
07/12 18u45  Recordhouder Ronnie O’Sullivan geeft forfait “om persoonlijke redenen”‘s Werelds nummer twee Ronnie O’Sullivan geeft “om persoonlijke redenen” forfait voor het Masters, het tweede Triple Crown van het seizoen, dat zondag 12 januari in het Alexandra Palace van Londen van start gaat. Dat deelde de 44-jarige Engelsman zaterdag mee.
07/12 18u45  Meylemans knap achtste in openingsrace van Wereldbeker skeletonKim Meylemans is achtste geëindigd in de openingsrace van de Wereldbeker 2019/20, in Lake Placid. Na de eerste run stond de Little Belgian zesde, daarna zakte ze nog twee plekjes (1:50.91).
07/12 18u45  LIVE. Kan STVV stunten tegen competitieleider Club Brugge?STVV ontvangt vanavond op Stayen competitieleider Club Brugge, waar ex-Kanarie Simon Mignolet onder de lat staat. Kan STVV stunten? Of gaat blauw-zwart op het Truiense kunstgrasveld met de drie punten aan de haal? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20.30 uur.
07/12 18u30  Tottenham haalt stevig uit tegen Burnley: Son Heung-Min scoort wereldgoalLiverpool wint: tegenwoordig is dat niet echt nieuws meer. Ook op speeldag 16 van de Premier League behielden de Reds hun ongeslagen status met een simpele 0-3 zege bij Bournemouth. Spektakel was er bij Tottenham Hotspur, dat in eigen huis met maar liefst 5-0 won van Burnley. Harry Kane scoorde tweemaal, maar dé goal van de match was van Son Heung-Min.
07/12 18u30  Prins Laurent komt dag vroeger naar Lego-expo in HasseltPrins Laurent heeft zaterdag, een dag eerder dan voorzien in Hasselt de derde editie van de LEGO expositie ROCK THAT BLOCK bezocht. Hij werd vergezeld door zijn twee zonen.
07/12 18u30  Antwerps sp.a-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugbeleidTegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
07/12 18u30  Gasexplosie Slovakije: politie gaat uit van acht dodenNa de gasexplosie vrijdag in een twaalf verdiepingen tellend appartementsgebouw in Presov, in het oosten van Slovakije, zijn al zeven lijken geborgen. Van één persoon die nog altijd vermist is, gaat de politie uit dat die ook is overleden. Meer dan veertig mensen raakten gewond. De explosie en daaropvolgende brand zou zijn veroorzaakt door een slecht omgebouwde gasinstallatie, zo vermoedt de brandweer.
07/12 18u15  LIVE. Boekt KRC Genk tegen Cercle Brugge zijn eerste zege onder Hannes Wolf?KRC Genk beleeft voorlopig een seizoen om snel te vergeten. De landskampioen staat na 17 speeldagen pas achtste in de Jupiler Pro League en werd dinsdag door Antwerp uit de beker geknikkerd. Om play-off 1 te halen moét blauw-wit dringend punten beginnen pakken. Te beginnen vanavond op het veld van rode lantaarn Cercle Brugge. Lukt dat? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20 uur.
07/12 18u00  Waalse kerstboomkwekers in de clinch met Ikea: “Zij bevuilen de markt in België”Op de markt van de kerstboomverkopers worden geen cadeautjes uitgedeeld. De Union Ardennaise des pépinièristes (UAP), de Waalse federatie van boomkwekers, heeft in de pers uitgehaald naar de concurrentie van Ikea. De Zweedse meubelgigant laat dat niet over zijn kant gaan.
07/12 17u15  Oceanen kampen door verandering klimaat met toenemend zuurstoftekort: leven onder water in gevaarDoor klimaatverandering en chemische vervuiling verdwijnt er steeds meer zuurstof uit de oceanen, zo blijkt uit een studie die de IUCN (de internationale unie voor natuurbescherming) zaterdag op de Klimaatconferentie in Madrid heeft voorgesteld. Het zuurstoftekort vormt een bedreiging voor het leven onder water.
07/12 17u15  Koppel zamelde geld in om dakloze te helpen, maar krijgen nu stevige celstrafHet begon allemaal als een heldenverhaal. Toen de Amerikaanse Kate McClure een jaar geleden in panne viel, was de dakloze Johnny Bobbitt Junior vlakbij. Zelf had hij niet veel, maar op dat moment besloot hij toch om met zijn laatste 20 dollar de jonge vrouw te helpen. McClure postte het verhaal op haar sociale media en de onzelfzuchtige heldendaad ging viraal. Maar nu komt die post als een boemerang terug in het gezicht van McClure en haar partner: zij hebben deze week een stevige celstraf gekregen.
07/12 17u00  Thibaut Courtois opnieuw tussen de palen bij Real Madrid, dat tegen Espanyol vierde competitiezege op rij boektReal Madrid heeft zaterdagnamiddag op de zestiende speeldag in de Spaanse Primera Division met 2-0 gewonnen van Espanyol. Varane en Benzema tekenden voor de doelpunten.
07/12 16u45  AUTOTEST. Deze SUV is wél milieuvriendelijkDe BMW X5 45e is de eerste plug-in hybride SUV die hoofdzakelijk elektrisch rijdt en toch nog het genot van een zescilinder benzinemotor biedt.Guido Cloostermans
07/12 16u45  Limburgse politiebaas neemt ook Antwerpen onder zijn hoedeKris Vandepaer, baas van de Limburgse federale gerechtelijke politie, staat een enorme uitdaging te wachten. Vanaf begin volgend jaar staat hij ook aan het hoofd van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.
07/12 16u15  Wolven op bezoek in MariahofDe kindvriendelijke expo ‘Wolven in Limburg’ is te gast in het Mariahof van Natuurpunt Bree.
07/12 16u15  MIVB-controleur betrapt zwartrijder, enkele dagen later slaat die hem voor zijn eigen huis in elkaarEen controleur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is voor de deur van zijn huis in Molenbeek in elkaar geslagen door een zwartrijder. Die was het adres te weten gekomen omdat de naam van de controleur op het proces-verbaal stond, iets waar veiligheidsagenten al enige tijd verandering in willen brengen. De man verschijnt op 20 december voor de rechtbank, bevestigt het parket van Brussel aan onze redactie.
07/12 16u15  ‘50 jaar later’In het Agnetencollege van Peer werden de oud-leerlingen en hun leerkrachten van weleer uitgenodigd die in september 1969 gestart zijn op Agnetendal.
07/12 16u15  Quinten Hermans doet het à la Van der Poel en pakt uit met indrukwekkende solo in Essen, Zdenek Stybar maakt heroptredenGeen Mathieu van der Poel in Essen en dus ging het nog eens spannend worden. Althans, dat dacht iedereen. Maar Quinten Hermans had andere plannen. De man van Telenet-Baloise Lions ging er al in de tweede ronde alleen vandoor en niemand had een passend antwoord. Hermans soleerde van start tot finish en had aan de meet bijna een minuut over op Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar. Tom Pidcock knokte terug na een slechte start en mocht mee het podium op. Thuisrijder Zdenek Stybar, die zijn eerste cross van de winter reed, gaf meer dan twee minuten toe op de winnaar en bolde als 12de over de meet.
07/12 16u00  Man betaalt factuur niet: Truiens bedrijf kiepert container afval uit op zijn opritHet containerbedrijf Spiritus uit Sint-Truiden maakte vrijdag korte metten met een wanbetaler uit Oplinter die een container had gehuurd. Toen hij weigerde te betalen, kieperde de chauffeur prompt de inhoud van de container op zijn oprit.
07/12 15u30  Iran ruilt gevangenen met VS: “Ze zijn binnenkort weer bij hun familie”In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.
07/12 15u30  Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forcerenDiego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
07/12 15u15  Erkende moskeeën in Vlaanderen kregen in 2018 voor 740.000 euro toelagenDe provincies keerden aan de 22 erkende islamitische geloofsgemeenschappen, die reeds de jaarrekening voor 2018 indienden, voor circa 740.000 euro toelagen uit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Bart Somers op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (VB).
07/12 15u00  Doof baby’tje lacht van oor tot oor wanneer ze haar mama hoortDe vier maanden oude Georgina Addison werd doof geboren, maar kreeg een hoorapparaat toen ze enkele weken oud was. Iedere ochtend zetten haar ouders het apparaatje aan en is het kleine meisje verrukt als ze weer hoort. Papa Paul maakte afgelopen week een video van het moment dat zijn dochtertje erg schattig reageert wanneer ze ’s ochtends de stem van mama Louise hoort.
07/12 14u45  Man is erfenis van 230.000 euro kwijt… door één fout cijfertje in zijn bankrekeningnummerDe 74-jarige Peter Teich uit het Britse Cambridge heeft niet alleen het verlies van zijn vader moeten verwerken, maar ook een zware opdoffer in de papierwinkel van de erfenis. Zijn deel van de nalatenschap - bijna 230.000 euro - kreeg hij immers niet… omdat hij zich vergist had over één nummertje van zijn bankrekening.
07/12 14u45  Marianne Vos wint bij rentree meteen de veldrit in Essen, voor Hongaars talentDe vrouwencross in Essen was een prooi voor Marianne Vos. De Nederlandse maakte haar wederoptreden in het veld en was outstanding van start tot finish. Blanka Vas, een 18-jarig talent uit Hongarije, pakte de tweede plaats voor Anna Kay en Ellen Van Loy.
07/12 14u45  Elke dag belanden zes jongeren dronken op de spoed: “Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen”Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD). Efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens worden echter tegengehouden door de bierlobby, aldus de experte. Maar minister Maggie De Block (Open VLD) is geen voorstander van het optrekken van de minimumleeftijd.
07/12 14u30  Jaouad Achab kwalificeert zich voor de Olympische SpelenTaekwondoïn Jaouad Achab (27) heeft zich dit weekend op de World Grand Prix Final in Moskou verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Achab had in de klasse -68 voldoende aan een plek in de kwartfinales voor een rechtstreeks kwalificatieticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.
07/12 14u15  Roger De Vlaeminck is opnieuw gezond én verliefd: “Was Peggy niet bij mij geweest, ik was dood”In oktober keek hij de dood nog in de ogen, nu voelt hij zich opnieuw springlevend. “Ze heet Peggy. Leren kennen op de cross van Eeklo.”
07/12 14u15  Het bedrijf dat miljoenen verdiende aan een product waarmee het zo snel mogelijk wil stoppenDe voorbije tien jaar werden wereldwijd al meer dan 10 miljoen herbruikbare ‘Doppers’ verkocht. En toch is CEO Merijn Everaarts niet onverdeeld gelukkig. “Ik kijk uit naar de dag dat we de productie kunnen stopzetten.”
07/12 14u15  Olympische Spelen: de weg naar Tokio loopt langs sinterklaas en een kleermaker in Turkije240 dagen voor Tokio 2020 trokken 63 van onze Belgische olympiërs op stage naar het Turkse Belek. Op het programma: veel training natuurlijk, maar ook een zeepkistenrace, een passessie bij de kleermaker en een bezoek van sinterklaas Ben Weyts. Wij mochten op bezoek.
07/12 14u00  Grote opkomst voor gratis vaccinatie tegen mazelen in Zuidoost-LimburgMet twee grootschalige vaccinatiemomenten tegen mazelen worden personen geboren tussen 1970 en 1985 aangespoord om zich te laten beschermen tegen dit vaak nog dodelijke virus. Bijna 18.000 inwoners van Bilzen, Riemst, Hoeselt, Tongeren en Voeren ontvingen daarom de laatste weken een uitnodiging voor de mazelenvaccinatie in de bus. “In Bilzen werden zaterdagmiddag al 350 mensen gevaccineerd, in totaal schreven zich 1800 personen binnen de regio in voor deze vaccinatie”, verduidelijkt schepen van welzijn, Maike Meijers.
07/12 13u15  Ex-renner Zico Waeytens maakt datum van eerste bokskamp bekend: “Groot nieuws!”Ex-profrenner Zico Waeytens (28) zal op 25 april 2020 zijn eerste kamp boksen in zijn thuisstad Ledegem. Dat heeft de West-Vlaming zaterdag bekendgemaakt op Twitter.
07/12 12u15  Kerstmarkt in Rijhal DamburgVanaf zaterdagmiddag wordt rijhal Damburg omgetoverd tot ‘Magisch Bocholt’. Geniet van er een warme chocomelk of glühwein en bekijk alle hebbedingen in de vijftig mooie kerststallen. Goed om weten, de 3000 m² grote kerstmarkt is helemaal overdekt.
07/12 11u45  Opening van omstreden ijspiste: “Wil men hiermee nog meer volk weglokken uit het centrum?”Vandaag opent in het Tongerse T-Forum een tijdelijke indoor ijspiste met bijhorende eet- en drankkraampjes. Het initiatief is omstreden, niet enkel bij oppositiepartijen N-VA en Groen. Het RUP laat er immers geen horeca toe.
07/12 11u45  Timmers niet zonder moeite naar halve finale 100m vrij op EKPieter Timmers heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag op het EK korte baan in Glasgow. Maar vlot ging dat niet. De Beringenaar - twee jaar geleden in Kopenhagen nog goed voor zilver op deze afstand - tikte aan na 47.46. Pas de dertiende tijd in de reeksen en een eind verwijderd van zijn Belgisch record van 46’54.
07/12 11u45  Honderden mensen naar Tongeren en Bilzen voor mazelenvaccinatieIn DC De Piepel in Tongeren is er zaterdagvoormiddag een mazelenvaccinatie georganiseerd. 16.000 personen uit Zuidoost-Limburg zijn hiervoor aangeschreven. Zowat 2000 hebben gereageerd.
07/12 11u45  Meer dan helft van Limburgse lijnbussen rijdt niet op tijdMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn rijdt met vertraging. Vooral in de provincie Limburg is de situatie vorig jaar verslechterd. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
07/12 11u30  De Block wil leeftijdsgrens voor kopen van alcohol niet optrekkenMinister van Volksgezondheid Maggie De Block is geen voorstander van het verhogen van de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol. Dat zegt ze in reactie op nieuwe cijfers over het alcoholgebruik bij jongeren.
07/12 11u30  Honderden mensen naar Tongeren voor mazelenvaccinatieIn DC De Piepel in Tongeren is er zaterdagvoormiddag een mazelenvaccinatie georganiseerd. 16.000 personen uit Zuidoost-Limburg zijn hiervoor aangeschreven. Zowat 2000 hebben gereageerd. In Tongeren komen vandaag 330 mensen langs voor de prik en volgende zaterdag nog eens 300.
07/12 11u30  Nog nooit kwam NASA zo dicht bij de zon: verbluffende beelden vrijgegevenDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft unieke beelden en informatie vrijgegeven over de zon. Die kregen ze van Parker, een ruimtesonde die vorig jaar de ruimte in werd gestuurd en dichter dan ooit bij onze moederster kon komen.
07/12 11u30  Gerenommeerde ‘Friends’-acteur overleden: “Getalenteerd, met een imposante carrière”Acteur Ron Leibman is overleden. De man is onder andere bekend van zijn rol als Leonard Green, de vader van Rachel uit hitserie ‘Friends’. Hij werd 82 jaar.
07/12 11u15  Doelman Vincent Vanasch zal met Red Lions “150 procent” klaar zijn voor de Olympische Spelen: “Er worden geen cadeaus uitgedeeld”Het succes van de huidige generatie Red Lions is voor een groot stuk te danken aan doelman Vincent Vanasch. “The Wall”, zoals de bijnaam van de Brusselaar luidt, werd de voorbije twee jaar uitgeroepen tot beste keeper van de wereld en vrijdag kreeg hij opnieuw een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards.
07/12 11u15  NBA. ‘Greek Freak’ en zijn Bucks halen uit tegen de Clippers, New York ontslaat coachMilwaukee heeft vrijdag de topper tegen de LA Clippers met 119-91 gewonnen in de NBA. De Bucks boekten zo hun 14e opeenvolgende zege. Milwaukee maakte het verschil in het eerste (30-15) en het derde quarter (35-19). Sterspeler Giannis Antetokounmpo was goed voor 27 punten en 11 rebounds.
07/12 11u15  Geen glansrol voor Degrendele tijdens baanwielrennen in CambridgeNicky Degrendele is er zaterdag niet in geslaagd de achtste finales te halen van het sprintonderdeel in de wereldbekermanche baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge.
07/12 11u15  De toekomst van alles: knippen en plakken met DNAHet wordt in wetenschappelijke kringen omschreven als de grootste uitvinding van de laatste decennia: CRISPR. Een acroniem dat verwijst naar de technologie waarmee stukjes DNA geknipt en geplakt kunnen worden. En waarin de hoop schuilt om definitief een einde te maken aan erfelijke ziekten of afwijkingen. Al rijzen er ook een heleboel ethische vragen.
07/12 11u00  De Grote Test. Onze tuinexpert laat zijn licht schijnen over kerstlampjes voor buitenKerstlichtjes in de tuin moeten spatwaterdicht zijn en werken best op batterijen. Maar presteren ze ook goed? Tuin­expert Marc Verachtert hield tien exemplaren tegen het licht.
07/12 11u00  Onze man in de babywinkel: “Ik krijg al 10 jaar les in het ouderschap”Onze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
07/12 11u00  Vijfjarig jongetje nodigt hele kleuterklas uit om naar zijn adoptie te komen kijkenEen vijfjarig jongetje uit de Amerikaanse staat Michigan heeft zijn hele kleuterklas uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de zitting in de rechtbank waarop hij officieel geadopteerd werd. Een gebaar dat harten uit de hele wereld verwarmt.
07/12 10u45  Nu op Netflix: de film die je beter niet met je partner bekijktEr zijn zo van die films of series die je beter niet bekijkt met je partner. Al heb je de meeste stabiele of eerlijke relatie, je kunt nooit écht weten wat een persoon denkt of voelt. ‘Marriage Story’ die vanaf gisteren op Netflix te bekijken is, is zo’n film. Anders dan de titel laat vermoeden, is de film met Adam Driver en Scarlett Johansson geen romantische komedie met een voorspelbaar einde.
07/12 10u15  Fans boycotten stuntmatch, maar Belgisch getinte tandem floreert bij het ‘Ajax van het Zuiden’: “Hadden we niet op gerekend”Ajax: 0. Willem II: 2. Geen analist die het zag aankomen, maar de leider in de Eredivisie leed vrijdag op eigen veld zijn eerste nederlaag van het seizoen. Tegen de club die intussen bekendstaat als een klein broertje. Met dank aan twee mannen met een Belgische link.
07/12 10u00  Stien Vanhoutte verbetert Belgisch record op 500 meter op Wereldbeker schaatsen in KazachstanStien Vanhoutte heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, het Belgische record op de 500 meter verbeterd. Vanhoutte noteerde zaterdag een tijd van 39.61 seconden.
07/12 10u00  Belgische piloot neergestort op woning in ArgentiniëVrijdagavond is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een vliegtuigje met Belgische piloot en passagiers neergestort. Ondanks de ernst van het ongeluk, vielen er als bij wonder geen gewonden.
07/12 09u45  Amerikaans hooggerechtshof blokkeert federale plannen om doodstraf opnieuw in te voerenHet Amerikaanse hooggerechtshof heeft vrijdag -hoogstwaarschijnlijk tijdelijk- de plannen van de federale regering van Donald Trump tegengehouden om de doodstraf herin te voeren voor federale gevangenen. Het hof bevestigde een uitspraak van een lagere rechtbank vorige maand nadat de advocaten van vier terdoodveroordeelden hadden aangebracht dat hun executie via dodelijke injectie federale wetten schendt. Dat melden Amerikaanse media. Gerechtelijke experts verwachten echter dat het slechts uitstel van executie is, want het ministerie van Justitie plant in beroep te gaan.
07/12 09u30  Vriend van ex-Miss België krijgt factuur van bijna 14 miljoen euro: “Binnen 48 uur betalen”Een gepeperde rekening, die kreeg Filip Meert vrijdag in de bus: of de vriend van ex-Miss België Alizée Poulicek binnen de 48 uur een kleine 14 miljoen euro zou willen betalen aan de belastingdiensten.
07/12 09u30  Meer dan helft van Limburgse lijnbussen hoopt vertraging opMeer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn rijdt met vertraging. Vooral in de provincie Limburg is de situatie vorig jaar verslechterd. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
07/12 09u00  “Overwegend grijs, maar zo goed als overal droog”Na middernacht wordt het geleidelijk overal in Limburg droog. De temperatuur valt tegen de ochtend enkele graden terug, met uiteindelijk minima rond +6 a +7°C.
07/12 08u45  Pieter Timmers: "Laatste rechte lijn richting Spelen en dan is het gedaan”Hij heeft al heel wat medailles veroverd op het internationale platform. Alleen dat gouden kleurtje ontbreekt nog in de collectie van Pieter Timmers. Misschien lukt het de Beringenaar dit weekend wel op het EK korte baan in Glasgow.
07/12 08u45  Stef Peeters: "Cercle en ikzelf hebben de punten nu nodig, verdorie”Met Stef Peeters loopt er zaterdag een ex-KRC’er tussen de lijnen, de middenvelder gaat de duels aan met Berge en Hrosovsky op het middenveld. Peeters zal met Cercle sowieso nog een tijdje in slechte papieren zitten, de rode lantaarn moet om te beginnen drie punten goedmaken op Waasland-Beveren.
07/12 08u45  ANALYSE. Boskamp: "Nieuwe evaluatie voor Hayen? Belachelijk!”Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl...
07/12 08u45  Nicky Hayen: "Zondagavond zal ik weten hoe laat het is"Net als heel Sint-Truiden is ook het STVV-bestuur benieuwd met welke grinta Nicky Hayen zijn ploeg tussen de lijnen kan brengen. Elf pitbulls zoals tegen Genk? Of een groep die roemloos ten onder gaat zoals woensdag aan de Gaverbeek?
07/12 08u45  Boli: "Wie Mignolet klopt maakt me niet uit, als hij maar geklopt wordt"Mignolet straks vloeren? Een dikke transfer versieren? Een nieuw contract tekenen op Stayen? Yohan Boli is er persoonlijk allemaal niet mee bezig, een zekere nonchalance siert de immer goedlachse Frans-Ivoriaanse spits van STVV.
07/12 08u30  MR-voorzitter: “Met paars-groen alleen redden we het niet”De zes paars-groene partijen alleen volstaan niet om formatiegesprekken op te starten. Dat maakt de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen van de MR, Georges-Louis Bouchez, duidelijk in een interview met De Tijd.
07/12 08u30  Elon Musk noemde reddingsduiker “pedo” maar jury spreekt hem vrij van laster en eerroofOndernemer Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster en eerroof toen hij een Britse duikspecialist die deelnam aan een reddingsactie voor een groep Thaise voetballertjes op Twitter een “pedo” noemde. Dat heeft een jury in Los Angeles geoordeeld. De juryleden - vijf vrouwen en drie mannen - hadden amper een uur nodig om tot een verdict te komen.
07/12 08u00  Europees team met Jos Verlooy verslaat Amerikaanse jumpingploeg tijdens CSI-jumping in ParijsDe Europese jumpingploeg, met Jos Verlooy in een beslissende rol, heeft in Parijs Amerika verslagen in de Riders Masters Cup.
07/12 08u00  Eresaluut voor doodzieke trompettistIn Diepenbeek heeft trompettist Danny Vervoort vrijdagavond een uitzonderlijk muzikaal eerbetoon gekregen. Vervoort (60), die aan terminale longkanker lijdt, werd met de ambulance naar het afscheidsconcert gebracht dat speciaal voor hem georganiseerd werd.
07/12 07u45  Leverancier en programmeur van witte kassa aangehoudenIn het onderzoek naar fraude in de Limburgse horeca zijn twee mannen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis: Ronny A., de leverancier van witte kassa’s uit Zutendaal, en Siegfried J. uit Hasselt, een zelfstandig programmeur. Drie zaakvoerders van horecazaken zijn onder voorwaarden vrijgelaten: Giuliano B., Patrick V. en Davy C.
07/12 07u30  Jan Peumans: "Heb het gevoel dat mijn partij niet in de regering wil"Een halfjaar na zijn afscheid van de nationale politiek, klinkt Jan Peumans (N-VA) onthechter dan ooit tevoren. Wie beter dan de oud-voorzitter van het Vlaams Parlement kan zijn licht laten schijnen op de strategie van zijn partij? “Als we ooit een coalitie vormen met Vlaams Belang stuur ik mijn lidkaart onmiddellijk op naar Bart De Wever persoonlijk.”
07/12 07u30  UW GELD TELT. Vroegboeken of last minute, wat is echt het voordeligst?Reisorganisatoren strooien nu al met promoties voor de zomervakantie. Maar wanneer boek je echt het voordeligst? Zo vroeg mogelijk, of last minute?
07/12 07u30  Ford schrapt “misplaatste” verwijzing naar Genk uit reclamespotAutobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. “Pijnlijk en misplaatst”, zeggen ex-werknemers van Ford Genk.
07/12 07u30  Twee aanhoudingen in onderzoek naar horecafraudeIn het onderzoek naar fraude in de Limburgse horeca zijn twee mannen aangehouden en overgebracht naar de gevangenis: Ronny A., de leverancier van witte kassa’s uit Zutendaal, en Siegfried J. uit Hasselt, een zelfstandig programmeur. Drie zaakvoerders van horecazaken zijn onder voorwaarden vrijgelaten: Giuliano B., Patrick V. en Davy C.
07/12 07u15  WtFOCK, de successerie waarvan u nog nooit hoorde als u als ouder bent dan 35Wie zelf niet meer aan het puberen is, of er geen in huis heeft, hoorde mogelijk nooit van wtFOCK. Nochtans rondde de populaire jongerenserie deze week de kaap van 10 miljoen views. Hoog tijd dat ook u weet wat wtFOCK is, ook al willen de kijkers het liefst van niet.
07/12 07u15  Het gaat hard voor Seksuolotte: “Helaas zijn de dickpics ook vertienvoudigd”Op maandag 16 december begint seksuologe Lotte Vanwezemael (27) aan haar finaleweek in ‘De Slimste Mens’. Haar doel: de eerste Limburger zijn die aan de haal gaat met de eindoverwinning. “Het leven dat mijn vriend en ik leiden, is in vergelijking met zes jaar geleden helemaal veranderd”, vertelt de Bocholtse.
07/12 07u15  Portland, van PXL Music naar de muzikale topPropvolle zalen en festivalweides, en een debuutplaat die bedolven wordt onder een sterrenregen: er is geen band die zoveel luidruchtige ovaties met zulke fluisterzachte muziek kan oogsten als het Limburgse Portland. “We zijn altijd hongerig naar meer”, zeggen Jente Pironet (28) en Sarah Pepels (23), die het hart van de band vormen. “Muziek is een verslavend spelletje.”
07/12 07u15  Drie Limburgse drankgoeroes geven tips voor de feestdagenMet de feestdagen in aantocht trekken we al eens een fles bubbels open, drinken we een cocktail als aperitief of een whisky als digestief. Dit jaar kiezen we voor lekkers uit eigen streek. We vroegen drie drankenmannen naar hun passie voor brouwen, wijn maken en distilleren.
07/12 07u15  Onze Man over moedermelkbewaarzakjes en MaxiCosi: “Speelt de ouderdom me al zo’n parten?Onze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
07/12 05u15  De Machtigste LimburgerDe minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
07/12 05u15  Rugbydames maken lingeriekalender, “met alle maten en vormen”De dames van RugbyClub 9 in Heusden-Zolder brengen binnenkort een lingeriekalender voor 2020 uit. “We tonen dat we het niet erg vinden om ons op het veld vuil te maken, maar ook dat we er goed uitzien, in al onze vormen en maten.”
07/12 03u30  Het Engels maakt het Nederlands kapotBibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
07/12 03u30  “Moord, overval en moord”De moord op Brouns, een brutale overval op de bewoners van kasteel Vilain XIIII en de liquidatie van Gedik. Voor aanklager Boyen bestaat er geen twijfel dat de twee in de beschuldigdenbank het Maasland in het najaar van 2012 geteisterd hebben. Onzin, vond de verdediging.
07/12 03u30  Knippen en plakken met het bouwplan van het levenHet wordt in wetenschappelijke kringen omschreven als de grootste uitvinding van de laatste decennia: CRISPR. Een acroniem dat verwijst naar de technologie waarmee stukjes DNA geknipt en geplakt kunnen worden. En waarin de hoop schuilt om definitief een einde te maken aan erfelijke ziekten of afwijkingen. Al rijzen er ook een heleboel ethische vragen.
07/12 03u30  Een high five van de koninginLees meer >
07/12 03u30  Gouverneurs worden opnieuw politiek benoemdLees meer >
07/12 03u30  Gevangenismoordenaar is Nederlander die vastzat voor diefstalLees meer >
07/12 03u30  Aantal stomdronken 12-13-jarigen op spoed nog nooit zo hoogElke dag belanden zes tieners stomdronken op spoed. Nog nooit zaten daarbij zoveel 12- tot 13-jarigen als vorig jaar: 116, waarvan zestig procent meisjes. Ter vergelijking, de cijfers in België liggen drie keer hoger dan in Nederland.
07/12 03u30  ZitzakLees meer >
07/12 03u30  Eerbetoon aan Marieke VervoortThe New York Times heeft de Diestse rolstoelatlete Marieke Vervoort drie jaar lang gevolgd, tot op haar allerlaatste dag. Zo verlegt Wielemie weer een grens.
07/12 03u30  DooipuntLees meer >
07/12 03u30  Salvini wil Nutella boycotten omdat het niet Italiaans genoeg isLees meer >
07/12 03u30  Merkel brengt eerste bezoek aan AuschwitzLees meer >
07/12 03u30  StraatJan Brueghel betrapt met zijn tekenpen het leven van alledag. Een dorpsstraat vol verkeer - van zwakke weggebruikers geen spoor.
07/12 03u30  “Verschil tussen abortus op 12 en 18 weken niet zo groot”Een parlementaire meerderheid wil de abortus­wet uitbreiden tot 18 weken zwanger­schap. CD&V en de N-VA hopen dat te kunnen tegenhouden. De Belgisch-Nederlandse gynaecoloog Erik Boss voert in Hasselt en Antwerpen vroege afbrekingen uit, in Nederland ook latere. ”Het verschil is heus niet zo groot.”
07/12 03u30  We mogen niet meer op zelfde manier en aan zelfde tempo blijven bouwenDeze week is de COP 25 gestart, de klimaatconferentie in Madrid. De bouwsector is zonder meer een van de hoofdschuldigen van de klimaatproblematiek, maar tegelijk vormt ze ook een belangrijk deel van de oplossing.
07/12 03u30  Besparen op De Lijn is complete waanzinDe Lijn zit al maanden in een vicieuze cirkel: een recordaantal afgeschafte ritten, historisch lage stiptheid van bus en tram, het gevolg van jaren wanbeleid en besparingen, van de vorige en de huidige Vlaamse regering. Achter die besparingen zit een bewuste strategie om de deur open te zetten naar privé-busbedrijven.
07/12 03u30  Steeds minder boetes voor voetgangers die oversteken bij roodLees meer >
07/12 03u30  Angeline Flor Pua gaat naar finale van Miss Universe“Ik wil een verschil maken, voor jongeren over de hele wereld. Als Miss Universe kan je de spotlight zijn die de duisternis van jongeren oplicht.” Het verkooppraatje heeft Angeline Flor Pua (24) al onder de knie, en volgens kenners zou ze zondagavond weleens kunnen bekroond worden als allermooiste meisje van het universum.
07/12 03u30  Tussen kunst en de sterrenDe grootste artiesten, galerijen, liefhebbers en designers verzamelen deze week in Miami voor de gerenommeerde kunstbeurs Art Basel Miami. Ook de Lanakense juweelontwerper Jochen Leën is van de partij. Hij organiseert samen met Granada Gallery een uniek project in het exclusieve prairiehuis in South Beach.
07/12 02u15  Diego Maradona op Netflix: Pluisje blijkt allesbehalve pluisEen voetbalgod, dat is Diego Maradona al even niet meer. In Maradona En Sinaloavolgt Netflix Pluisje een jaar lang terwijl hij zich aan een gedoemd avontuur als trainer in Mexico waagt.
07/12 00u00  OngevalEen bromfietser is vrijdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Rijksweg in Maasmechelen. Het ongeval gebeurde vrijdag rond 14.30 uur.
06/12 23u30  Maasmechelse kappersmoord: “Wie zou dat broekventje inschakelen voor liquidatie?”“Wie zou in godsnaam dat broekventje inschakelen om koudweg een executie te plegen? In dit dossier is geen enkel element waaruit blijkt dat Shane in Maasmechelen was. Wat hij aangericht heeft bij Vilain XIIII is niet voor woorden vatbaar. Maar hij is geen moordenaar”, pleitte meester Pieter Filipowicz voor Shane Ronge.
06/12 23u00  Lommel klopt OH Leuven en leidt in tweede periodeLommel heeft vrijdag op de vierde speeldag van de tweede periode van de Proximus League Oud-Heverlee Leuven geklopt met 3-2.
06/12 22u30  Patro investeert fors in nieuw jeugdcomplexVoetbalclub Patro Eisden Maasmechelen gaat een gloednieuw jeugdcomplex bouwen op de site achter het stadion. In het complex wordt ook een heuse indoor soccer hal geïntegreerd. De gemeente maakt hiervoor een budget van 1 miljoen euro vrij. Met de nieuwe infrastructuur trekt de club uit eerste amateurklasse volop de kaart van de jeugd. Het is voor voorzitter Salar Azimi ook de volgende stap in de richting van profvoetbal.
06/12 22u00  Vrachtwagenchauffeur begaat dure vergissing wanneer hij wiek van windturbine vervoertEen trucker reed heel voorzichtig over een autosnelweg in het Turkse district Kandira met een peperdure lading: een wiek voor een gloednieuwe windturbine. Toen de chauffeur met een slakkengangetje een bocht wilde nemen, liep het echter helemaal fout. Hij verloor de controle over het voertuig, waarna vrachtwagen en lading omkantelden. Volgens lokale media raakte de chauffeur niet gewond, maar duurde het enkele uren voor de snelweg weer vrijgemaakt was.
06/12 22u00  Van “de enige manier” tot “cowboys”: horecawereld reageert verdeeld op kassafraudeDe Limburgse horecawereld reageert verdeeld op de fraudezaak met de witte kassa. “Ik begrijp dat uitbaters gaan frauderen. Dit is de enige manier om als horeca te overleven”, zegt een horecabaas. “De cowboys moeten eruit, want zij verzieken de sector”, klinkt het bij een andere ondernemer.
06/12 21u30  Arrestaties midden op Koolmijnlaan in Heusden-Zolder in groot drugsonderzoekIn Heusden-Zolder heeft de lokale politie vrijdagavond samen met gespecialiseerde diensten een grootscheepse actie gehouden naar drugsfeiten. Op de Koolmijnlaan waren voorbijgangers getuige van een opvallende arrestatie.
06/12 21u30  Zwitser Odermatt pakt eerste zege in Wereldbeker Super-GMarco Odermatt heeft vrijdag tijdens de wereldbekermanche alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek de Super-G op zijn naam geschreven. Het is voor de 22-jarige Zwitser de eerste WB-zege.
06/12 21u15  Auto tegen paalIn Terboekt is donderdagavond rond 23.15 uur een auto tegen een verlichtingspaal beland. Een 27-jarige man uit Lanaken raakte gewond.
06/12 21u15  Arrestaties midden op Koolmijnlaan in groot drugsonderzoekIn Heusden-Zolder heeft de lokale politie vrijdagavond samen met gespecialiseerde diensten een grootscheepse actie gehouden naar drugsfeiten. Op de Koolmijnlaan waren voorbijgangers getuige van een opvallende arrestatie.
06/12 21u15  Poedelnaakt in autoDe politie heeft donderdagavond rond 20 uur een melding gekregen van een exhibitionist. Een getuige zag hoe een man zijn auto parkeerde in de Borreshoefstraat in Dilsen-stokkem en poedelnaakt uitstapte. De man stapte weer in, en reed verder. De politie kon niemand meer aantreffen.
06/12 21u00  Timmers zevende in finale van 50 meter vrije slag op EKPieter Timmers is zevende geëindigd in de finale van de 50 meter vrije slag op het EK korte baan in Glasgow. De Beringenaar klokte af na 21.35, trager dan de 21.22 - een nieuw Belgisch record - eerder op de dag in de halve finale.
06/12 21u00  Kersvers CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Tegen 2024 wil ik met CD&V 24 procent halen”Joachim Coens (53) is de nieuwe voorzitter van CD&V, hij volgt Wouter Beke op. De havenbaas heeft het nipt gehaald van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi (31).
06/12 20u45  “De enige manier om te overleven” tot “cowboys die de sector verzieken”: horecawereld verdeeld over kassafraudeDe Limburgse horecawereld reageert verdeeld op de fraudezaak met de witte kassa. “Ik begrijp dat uitbaters gaan frauderen. Dit is de enige manier om als horeca te overleven”, zegt een horecabaas. “De cowboys moeten eruit, want zij verzieken de sector”, klinkt het bij een andere ondernemer.
06/12 20u45  ControlesDe politie van Voeren heeft donderdag 47 fietsen gecontroleerd op de verlichting. Acht fietsers kregen een opmerking. De controles gebeurden in het kader van de provinciale thema-actie ‘verlichting zwakke weggebruikers’.
06/12 20u45  Vlaanderen trekt extra geld uit voor topsportDe nieuwe Vlaamse regering trekt 20 miljoen extra uit voor sport. Dat heeft minister Ben Weyts aangekondigd in het Turkse Belek.
06/12 20u45  Pieter Timmers met Belgisch record naar EK-finale 50 meter vrijPieter Timmers is zevende geëindigd in de finale van de 50 meter vrije slag op het EK korte baan in Glasgow. De Beringenaar klokte af na 21.35, trager dan de 21.22 - een nieuw Belgisch record - eerder op de dag in de halve finale.
06/12 20u45  Twee 18-jarige Nederlanders in cel voor handel in heroïneDe politie heeft donderdag twee Nederlanders opgepakt op verdenking van drugshandel. Ze werden donderdag in verdachte omstandigheden aangetroffen op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden.
06/12 20u30  Drie inbrakenDieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken op drie plaatsen. Ze sloegen toe in de Wijkstraat, Neremstraat en Viséweg. De bewoner van Neremstraat steld bij zijn thuiskomst vast dat alle ramen openstonden. Alles lag overhoop. Er werden geld en juwelen gestolen. In de Viséweg sloegen de daders een raam in. Daar zou niets zijn meegenomen. Bij de inbraak in de Wijkstraat namen de daders het aquarium mee.
06/12 20u30  Inbraak in huisIn Rijt in Tessenderlo is ingebroken in een huis. De daders sloegen een raam stuk aan de achterzijde. Er werden onder andere juwelen gestolen. De diefstal werd donderdagnamiddag gepleegd tussen 14.45 uur en 18.30 uur.
06/12 20u30  InbraakBij een inbraak in een garage in Maartenhoek in Helchteren is werkmateriaal gestolen. De diefstal gebeurde donderdag.
06/12 20u30  “Vannacht veel wolken, maar zo goed als overal droog”Vanavond waait een vrij krachtige zuidwestenwind zachte luchtmassa’s naar Limburg. Daardoor zal de temperatuur in de loop van de avond nog enkele graden winst boeken.
06/12 20u30  InbrakenIn de Bruynebosstraat in Kuringen is donderdagavond op twee plaatsen ingebroken. De daders braken een aam open en stalen er geld, juwelen en elektronisch materiaal. Bij de buren werden juwelen gestolen.
06/12 20u15  Puppy heeft slim trucje om langer in bed te blijven liggenNiet iedereen is een ochtendmens en dus kan het wel eens gebeuren dat de ‘snooze’-knop op een wekker veelvuldig wordt gebruikt om het jengelende ding te stoppen. De puppy in bovenstaande video is ook geen fan van vroeg opstaan, vooral omdat zijn baasje dan naar het werk vertrekt en hij een poosje alleen thuis is. Winston, een Miniature American Shepherd, heeft echter een bijzonder slim trucje bedacht om langer in bed te blijven liggen.
06/12 20u00  Limburg telt dit jaar zestien extra zwarte verkeerspuntenIn 2018 telde Vlaanderen 213 zwarte verkeerspunten, in 2019 waren dat er 314. Onze provincie heeft nu 39 gevaarlijke kruispunten, 16 meer dan vorig jaar. In de nieuwe lijst wegen ongevallen met zwakke weggebruikers zwaarder door.
06/12 20u00  Ouders Wielemie niet te spreken over reportage van ‘New York Times’“Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in ‘The New York Times’ vrijdag is een slag in ons gezicht”, zegt Jos Vervoort, vader van rolstoelatlete Marieke Vervoort. “Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn.”
06/12 19u30  De tijger versus de draak: eerste Chinese halve finale ooit op UK ChampionshipHet UK Championship krijgt zaterdag een volledig Chinese halve finale tussen Ding Junhui (WS-16) en Yan Bingtao (WS-20). Ding schakelde vrijdag zijn landgenoot Liang Wenbo (WS-40) met 6-2 uit, Yan nam met 6-3 de maat van de Schot John Higgins (WS-5), de UK-kampioen van 1998, 2000 en 2010.
06/12 19u30  Twee vrouwen gewond bij ongevalTwee vrouwen uit Diest zijn bij een ongeval licht gewond geraakt.
06/12 19u30  Nog geen arrestaties na brand in asielcentrum Bilzen: “Geruchten kloppen niet”Drie weken na de brandstichting in het toekomstige asielcentrum in Grote-Spouwen zijn er nog geen arrestaties in het onderzoek verricht. “Geruchten als zou er iemand zou zijn opgepakt, kloppen niet”, benadrukt het Limburgse parket.
06/12 19u30  Standard krijgt 1.000 euro boete wegens kwetsend spreekkoor richting refDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard een boete van 1.000 euro opgelegd, omdat Luikse supporters op bezoek bij Eupen op 23 november kwetsende spreekkoren naar de scheidsrechter scandeerden.
06/12 19u15  Diestenaar (42) 15 dagen zonder rijbewijsEen man van 42 jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
06/12 19u15  Twee auto’s botsen aan wegversmallingTwee auto’s zijn vrijdagavond rond 18.15 uur gebotst op de Riemsterweg in Bilzen. Aan de wegversmalling kwam het tot een frontale aanrijding.
06/12 19u15  Geetbets promoot conformiteitsattest voor huurwoningenDe gemeente Geetbets is in het kader van de intergemeentelijke samenwerking ‘Best Wonen tussen Zoet en Zout’ een campagne gestart voor de promotie van het conformiteitsattest.
06/12 19u00  Pieter Timmers met Belgisch record naar EK-finale 50m vrijPieter Timmers heeft zich met een Belgisch record geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow. Die finale wordt straks gezwommen.
06/12 18u45  31 kandidaturen voor vernieuwde Wereldbeker, Golazo doet niet meeGolazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Maar Flanders Classics, dat de organisatie op vraag van de UCI op zich neemt, heeft wel 31 kandidaturen binnen.
06/12 18u15  Truienaar kritiek na vechtpartij in drugsmilieuOp een appartement in de Grevensmolenweg in Nieuw-Sint-Truiden is een Truienaar donderdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zware vechtpartij. Die speelde zich af in het drugsmilieu. Een verdachte wordt voorgeleid op verdenking van poging tot doodslag.
06/12 17u45  Vier doden bij schietpartij op Amerikaanse legerbasis in FloridaOp een basis van het Amerikaanse leger in Pensacola, in de staat Florida, zijn vrijdag vier doden gevallen bij een schietpartij.
06/12 17u45  Woensdagavond gemeenteraadWoensdagavond 11 december komt de gemeenteraad om 20 u samen en buigt zich onder meer over het meerjarenplan 2020 - 2025 en de jaarrekening van 2018. Ook zal Benny Maes (CD&V) worden voorgedragen als schepen en dit tot februari 2022.
06/12 17u45  Joachim Coens, de havenbaas die CD&V-voorzitter wordtVandaag werd bekend gemaakt dat de 53-jarige Joachim Coens Wouter Beke opvolgt als partijvoorzitter van CD&V. Om 17 uur maakte de partij het resultaat bekend.
06/12 17u30  Louis Croenen al zeker van derde Spelen: “Vroege kwalificatie kan valkuil zijn”Louis Croenen is samen met Pieter Timmers en Fanny Lecluyse de enige Belgische zwemmer die op dit moment al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Op de Team Belgium-stage in het Turkse Belek loopt hij dan ook ontspannen rond tussen de andere atleten.
06/12 17u15  Joachim Coens verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&VVandaag werd bekend gemaakt dat Joachim Coens Wouter Beke opvolgt als partijvoorzitter van CD&V. Om 17 uur maakte de partij het resultaat bekend.
06/12 17u00  IN KAART. Dit zijn de gevaarlijkste kruispunten in uw regio: 314 locaties op de zwarte lijstDe Vlaamse overheid heeft een nieuwe lijst opgemaakt van kruispunten waar de meeste ongevallen gebeuren. Bedoeling is om die 314 kruispunten zo snel mogelijk aan te pakken.
06/12 17u00  Aquarium- en terrariumvereniging Maroni valt in de prijzenDe leden van aquarium- en terrariumvereniging Maroni Maaseik hebben het weer uitstekend gedaan op de landelijke keuring van de Belgische Bond.
06/12 17u00  Wordt het Sammy Madhi of Joachim Coens? Om 17 uur kennen we wie nieuwe CD&V-voorzitterWie volgt Wouter Beke op als partijvoorzitter van CD&V: Sammy Mahdi of Joachim Coens? Om 17 uur maakt de partij het resultaat bekend.
06/12 17u00  Studenten UCLL winnen hoofdprijs op TLHub Business GameUCLL-studenten Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Logistiek, kaapten de eerste prijs weg op de TLHub Business Game. TL Hub is het Belgische jobboard gespecialiseerd in logistiek, transport en supply chain. Elk jaar organiseren zij een game voor alle Belgische hogescholen en universiteiten die een afstudeerrichting Logistiek in hun programma hebben.
06/12 16u45  Thomas Detry voorlopig tweede in MauritiusThomas Detry is vrijdag naar een gedeelde tweede plaats opgeklommen op het Mauritius Open (European Tour/1 miljoen euro). De 26-jarige Brusselaar kwam vrijdag rond in 66 slagen, zes onder par, op de Heritage golfbaan in Bel Ombre. Thomas Pieters deed even goed en plaatste zich zo alsnog voor de finaleronden. Nicolas Colsaerts haade de cut niet.
06/12 16u45  Piepjonge Flames verliezen allereerste interlandDe nationale voetbalploeg voor meisjes onder vijftien jaar heeft in Tubeke zijn allereerste interland tegen Duitsland verloren met 1-3.
06/12 16u30  Honderden Algerijnen protesteren tegen verkiezingenIn de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn vrijdag honderden mensen bijeengekomen om te protesteren tegen de presidentsverkiezingen van volgende week. Ze willen een omverwerping van het regime.
06/12 16u15  Klimaatplan van Zuhal Demir niet goedgekeurd op Vlaamse ministerraadDe Vlaamse regering heeft een geplande persconferentie over haar Energie- en Klimaatplan donderdagnamiddag in allerijl afgeblazen. “Er zijn bijkomende berekeningen nodig”, klinkt het bij de woordvoerder van minister-president Jan Jambon.
06/12 16u15  Italiaanse regering dreigt na drie maanden al te bezwijkenDe drie maanden oude Italiaanse regering onder premier Giuseppe Conte staat onder druk. Dat blijkt uit verschillende uitlatingen van de afgelopen dagen. De regering, een ongemakkelijke coalitie van voormalig gezworen vijanden, de populistische Vijfsterrenbeweging en de sociaaldemocratisch Partito Democratico, hangt volgens voormalig premier én regeringslid Matteo Renzi nog met haken en ogen aan elkaar.
06/12 16u15  Real-coach Zinedine Zidane steekt teleurstelling niet weg na enkelbreuk van Eden Hazard: “Zeer slecht nieuws”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 16u00  “Actieve schutter” op Amerikaanse legerbasis in Florida gedoodOp de marine- en luchtmachtbasis van Pensacola, in de Amerikaanse staat Florida, werd vrijdag kortstondig een “actieve schutter” gesignaleerd. Al snel kwam het bericht dat de man gedood was.
06/12 16u00  Teleurgestelde Zidane na enkelbreuk Eden Hazard: “Hij begon zijn kwaliteiten te tonen”“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep maken voor de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.
06/12 15u45  Voetganger (16) gewond na aanrijdingOp de Naamsesteenweg is donderdag rond 17 uur een voetganger (16) aangereden. Die raakte daarbij gewond.
06/12 15u45  Leverancier witte kassa’s klapt uit de biecht: “Al klanten verloren omdat we niet sjoemelen”De fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horeca donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van witte kassa’s, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’”
06/12 15u45  “Je bent een leugenaar”: Amerikaanse politicus vliegt uit tegen kiezer en lijkt hem dik te noemenDe Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft in de staat Iowa een verhitte discussie gehad met een gepensioneerde boer. Tijdens een campagnebijeenkomst vraagt de man naar Bidens rol in het Oekraïne-schandaal, maar de Democratisch presidentskandidaat was duidelijk niet opgezet met de vraag.
06/12 15u45  230 flessen wijn in beslag genomen bij controleactieDe politie LRH heeft donderdag samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal voor bijna 50.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. 230 illegaal ingevoerde flessen wijn zijn in beslag genomen.
06/12 15u45  Twee 18-jarige Nederlanders gepakt met heroïne en cashDe politie heeft donderdag een verdacht voertuig gecontroleerd op de Tiensesteenweg na een oproep. Daarbij werd heroïne en cash geld gevonden. De twee Nederlandse inzittenden (18) werden gearresteerd. Intussen zijn ze voorgeleid en aangehouden.
06/12 15u30  Fashion Store opent vrijdag in Shopping 1In Shopping 1 in Genk opent vandaag, vrijdag, kledingketen Fashion Store haar elfde vestiging in Vlaanderen.
06/12 15u30  Marouane Fellaini verliest Chinese bekerfinaleNa een 1-0 zege in de heenmatch tegen Sjanghai Shenhua hebben Marouane Fellaini en Shandong Luneng toch nog de finale van de Beker van China verloren. Vrijdag trok Shanghai Shenhua met 3-0 aan het langste eind in de terugwedstrijd. Fellaini speelde de hele partij.
06/12 15u30  Pvda start petitie tegen verhoging afvaltaks GenkPvda Genk is gestart met een petitie waarmee ze de verhoging van de afvaltaks van 35 naar 76 euro wil teniet doen.
06/12 15u15  18-jarige Nederlandse gepakt met heroïne en cashDe politie heeft donderdag een verdacht voertuig gecontroleerd op de Tiensesteenweg na een oproep. Daarbij werd heroïne en cash geld gevonden. De twee Nederlandse inzittenden (18) werden gearresteerd. Intussen zijn ze voorgeleid en aangehouden.
06/12 15u15  TV-TIPS. Ipods, tripods en een wereldrecordElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
06/12 14u45  Drie Red Lions hebben nominatie op zak voor FIH Hockey Stars AwardsDrie van de Red Lions die zich dit jaar in Antwerpen tot Europees kampioen kroonden zijn genomineerd voor de FIH Hockey Stars Awards. Arthur Van Doren kan voor de derde keer op rij de trofee van Speler van het Jaar in ontvangst nemen. Hij neemt het op tegen Victor Wegnez, op het EK uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Vincent Vanasch kan voor het derde opeenvolgende jaar tot beste doelman verkozen worden. Dat heeft de internationale hockeyfederatie (FIH) vrijdag bekendgemaakt.
06/12 14u30  Bestuurder onder invloed van drugs gepakt in Maastricht na achtervolgingDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft donderdag een auto onderschept in Maastricht na een achtervolging vanuit Veldwezelt. De bestuurder testte positief op amfetamines en heroïne.
06/12 14u30  Twee kerstmarkten in OverpeltDit weekend zijn er twee kerstmarkten in Overpelt. Op de speelplaats van de basisschool van Lindelhoeven (Parkstraat) is er morgen zaterdag 7 december kerstmarkt van 16 tot 21 uur. Bij de Open Poort (Burgemeester Laenenstraat) is het op zondag 8 december van 14 tot 18 uur te doen..
06/12 14u30  Poetsbureau schenkt sinterklaascadeautjes aan vzw OpenHart PaalVzw OpenHart Paal zet zich in om mensen die het financieel moeilijk hebben een duwtje in de rug te geven. Hiervoor zamelen ze kledij, meubelstukken en andere bruikbare voorwerpen in die het leven van deze mensen makkelijker en aangenamer maakt. En daar draagt Het Poetsbureau graag haar steentje aan bij. Op de vooravond van Sinterkaas schenken wij 75 snoepzakjes aan de vzw. Zodat ook kansarme kinderen een fijn cadeautje ontvangen van de Sint.
06/12 14u15  Aanklager in kappersmoord: “Schietgrage kerels die beestachtige toeren uithalen”Een spiraal van geweld. Zo omschreef aanklager Patrick Boyen wat partners-in-crime Shane Ronge (30) en Brian van Geene (27) in het najaar van 2012 hebben aangericht. De moord op Patrick Brouns in Bree, de brutale home invasion in Leut en de moord op Maasmechelaar Hilmi Gedik. “Godzijdank zijn ze op 5 december 2012 bij een toevallige controle tegengehouden.”
06/12 14u15  151 miljoen investeringen in Hasselt: opnieuw bioscoop in het centrumHasselt heeft in haar meerjarenplan uitgepakt met flink wat opmerkelijke initiatieven. Zo gaat men vol voor een nieuwe bioscoop in de binnenstad, een nieuwe topsportturnhal naast de sporthal in Runkst en een complete renovatie van de atletiekpiste in Kiewit. Liefst 29 miljoen is er voor de heraanleg van wegen en fietspaden. Opmerkelijk ook: de renovatie van de speelvloer in het Cultureel centrum die een nog straffere topprogrammatie mogelijk moet maken.
06/12 14u00  De Smet en Ito aan de kant tegen Club BruggeThibault De Smet onderging vrijdag nog een scan, gevreesd werd voor een scheurtje in de hamstrings. Sousa of Acolatse vervangt hem allicht tegen Club Brugge.
06/12 14u00  17-jarige Maarten Vandevoordt ook tegen Cercle Brugge onder de latMaarten Vandevoordt verdedigt ook tegen Cercle Brugge het doel van KRC Genk. Dat vertelde coach Hannes Wolf vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie. De 17-jarige Truienaar krijgt de voorkeur op Gaëtan Coucke.
06/12 13u45  Onderzoek naar erfeniskwestie van Michelle Martin nog niet ten eindeIn zijn strijd tegen de frauduleuze praktijken van Michelle Martin is Jean Lambrecks voor een deel in het gelijk gesteld.
06/12 13u45  Laatste wedstrijd van Nicky Hayen als T1 van STVV? “Na Brugge zal ik snel meer weten”STVV ontvangt zaterdagavond Club Brugge. Net als heel Sint-Truiden is ook het STVV-bestuur benieuwd met welke grinta Nicky Hayen zijn ploeg tussen de lijnen kan brengen. Elf pitbulls zoals tegen Genk? Of een groep die roemloos ten onder gaat zoals woensdag in de beker aan de Gaverbeek? “Na Brugge zal ik snel meer weten over mijn toekomst. Nu telt alleen deze wedstrijd”, aldus Nicky Hayen.
06/12 13u45  Riemstenaren brengen bezoek aan Vlaams parlementOnder begeleiding van Guido Coenegrachts trokken 36 Riemsttenaren naar het Vlaams Parlement in Brussel.
06/12 13u45  Bestuurder betrapt zonder rijbewijsOp de Reppelsebaan in Molenstede is donderdag rond 18.30 uur een bestuurder (40) betrapt zonder geldig rijbewijs. Zijn voertuig is geïmmobiliseerd.
06/12 13u45  Inbrekers vluchten voor bewoonster in DiestDieven hebben donderdag rond 17.30 uur proberen inbreken in een huis in de Bredestraat. Ze vluchtten weg toen ze de bewoonster, die thuis was, opmerkten.
06/12 13u45  Het belooft nog eens spannend te worden in de cross want Essen en Zonhoven moeten het stellen zonder Mathieu van der PoelZaterdag vindt op en rond de site Rangeerloods, aan het Hemelrijk in Essen, de Ethias Cross plaats en zondag is de Telenet Superprestige in Zonhoven al aan haar vijfde manche toe. Het beloven twee spannende crossen te worden, want ene Mathieu van der Poel zal er twee keer niet bij zijn...
06/12 13u45  Politie stopt twee overladen voertuigen met meer dan één ton bierBij de politiezone Demerdal (Diest / Scherpenheuvel-Zichem) liep donderdagavond rond 17 uur de melding binnen dat een aantal personen op een parking van een warenhuis in Scherpenheuvel-Zichem dermate veel blikjes bier in hun voertuigen aan het inladen waren dat deze duidelijk overladen waren.
06/12 13u45  Air Belgium doet tweede poging met lijnvluchtenAir Belgium vliegt vanaf zaterdag twee keer per week van de luchthaven van Charleroi naar de Caraïben. Het is de tweede keer dat de luchtvaartmaatschappij met lijnvluchten start. De eerste poging, met vluchten naar Hongkong, strandde vorig jaar al na enkele maanden.
06/12 13u30  Pink verloren, handen voorgoed beschadigd: stagiair daagt bedrijf voor rechterDe zaakvoerder van een Diepenbeeks metaalverwerkend bedrijf, het bedrijf zelf, de directeur van de Provinciale Secundaire School in Bilzen en de directeur van de scholengemeenschap riskeren allemaal een geldboete van 20.000 euro nadat een stage van een 17-jarige leerling in februari vorig jaar volledig was misgelopen.
06/12 13u30  Chelsea mag in januari opnieuw spelers aantrekken, meteen gonst het van de geruchtenHet Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het transferverbod voor Chelsea verlicht. Het verbod geldt niet langer twee transferperiodes, maar één. Daardoor mogen de Blues vanaf 1 januari opnieuw spelers aantrekken.
06/12 13u15  Fietscontroles bij Sint-Franciscus CollegeDe politie heeft dinsdagochtend een fietscontroleactie gedaan bij het Sint-Franciscus College. 200 fietsen werden gecontroleerd op verlichting, remmen en andere mankementen. Er werden 29 jongeren-pv’s uitgeschreven. Zij krijgen verkeerslessen.
06/12 13u00  Expo 'Taboob' in Genk: beslis zelf welke blote borsten op Instagram mogenIn de boezem van C-mine Genk opent een interactieve fototentoonstelling over blote vrouwenborsten. Op de expo Taboob kan u zelf gissen naar welke naaktkiekjes geweigerd zijn door Instagram.
06/12 12u45  Kruidvat verkoopt fiets die in ons land de weg niet op magEen koopje, lijkt het, de fiets met terugtraprem die je bij Kruidvat voor 169 euro kan kopen. Maar er is een maar, en geen kleine: je mag er in ons land de openbare weg niet mee op. “We zijn ons daarvan bewust, daarom leveren we een extra rem bij de fiets”, zegt woordvoerder José Mes.
06/12 12u45  Greta Thunberg in Madrid aangekomen voor klimaatbetogingDe Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is vrijdag per trein aangekomen in Madrid, waar ze zal deelnemen aan een grote klimaatbetoging ter gelegenheid van de internationale klimaatconferentie die in de Spaanse hoofdstad bezig is.
06/12 12u45  Belgisch rijbewijs ziet er binnenkort anders uitHet rijbewijs in bankkaartmodel zal er binnenkort licht anders uitzien. Alle rijbewijzen die vanaf het midden van deze maand worden uitgereikt, krijgen namelijk een aangepaste lay-out. Dat meldt de federale overheidsdienst Mobiliteit op zijn website.
06/12 12u45  Real Madrid speelt uitzonderlijk in groene shirts als statementReal Madrid speelt zaterdag in het groen tegen Espanyol Barcelona, in plaats van het wit dat gebruikelijk is bij thuismatchen. Daarmee steunt de Koninklijke de klimaattop in Madrid, die nog tot 13 december doorgaat in de Spaanse hoofdstad. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt.
06/12 12u45  The New York Times toont allerlaatste dag van Marieke VervoortToen het leven van Marieke Vervoort de avond van 22 oktober eindigde met een glas cava en een euthanasieprik, was ze niet alleen omringd door haar ouders en beste vrienden. Een journalist en fotografe van de wereldvermaarde krant The New York Times waren er ook bij. Vrijdag publiceerden ze hun beklijvende reportage over de laatste drie jaar van The champion who picked a date to die – de kampioene die een datum prikte voor haar sterfdag.
06/12 12u15  Sint-Truiden investeert 81 miljoen euro, zonder de belastingen te verhogenDe stad Sint-Truiden zal de komende zes jaar 81 miljoen euro investeren in de stad en de Truienaren. En dat zonder de belastingen te verhogen.
06/12 12u15  Limburgse horecafraude: leverancier witte kassa aangehoudenIn het onderzoek naar de horecafraude zijn twee personen aangehouden: Ronny A., de leverancier van witte kassa’s uit Zutendaal en Siegried J. uit Hasselt, een zelfstandig programmeur. Een derde persoon wordt vandaag, vrijdag nog voorgeleid.
06/12 12u15  De anti-Greta is opgestaan: hoogbegaafde Duitse strijdt tegen klimaathysterieZe is ook in Madrid voor de klimaattop, maar kwam vanuit Duitsland met het vliegtuig. Zie het gerust als een statement: de 19-jarige Duitse Naomi Seibt heeft het gehad met de hysterie rond de klimaatverandering. “Het is logisch dat ik een scepticus en een klimaatontkenner ben”, zegt de Duitse met de tienduizenden volgers. “Ik geloof in echte wetenschap. Niet die van de zelfverklaarde klimaatwetenschappers.”
06/12 12u00  Stoffel Vandoorne: “Mercedes rekent op mijn ervaring”Na een moeilijke periode in de Formule 1 stapte Stoffel Vandoorne vorig jaar over naar de Formule E en daar beleefde hij bij het nagelnieuwe HWA-team ook een moeilijk seizoen. In een gesprek met ‘Inside Electric’ kijkt Vandoorne hoopvol naar de toekomst.
06/12 11u45  Pieter Timmers plaatst zich voor halve finales 50m vrij op EK zwemmen kortebaanPieter Timmers heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op het EK kortebaanzwemmen in Glasgow.
06/12 11u45  Koen Geens (CD&V): N-VA moet een kans krijgenCD&V blijft erbij dat N-VA een kans moet krijgen in de federale formatie. Dat heeft CD&V-onderhandelaar Koen Geens vrijdagmorgen gezegd in De Ochtend. Geens had donderdagavond nog een gesprek met formateur Paul Magnette (PS). Die wil een paars-groene formatie beginnen, eventueel met CD&V en/of cdH erbij. Geens zegt echter dat CD&V die bocht nu niet kan maken. “Voor de stabiliteit van het land is het belangrijk dat er een meerderheid aan Vlaamse kant is”, zei Geens.
06/12 11u45  Jeremy Clarkson steekt tirade af tegen Greta Thunberg op televisie: “Ze is gek en gevaarlijk”Jeremy Clarkson (59), wereldwijd bekend als voormalige presentator van het autoprogramma Top Gear, heeft opnieuw uitgehaald naar klimaatactiviste Greta Thunberg (16). “Ga terug naar school en hou je mond”, zei hij tijdens een interview op televisie.
06/12 11u30  Na de bizarre verkeersdiscussie tussen trucker en fietser in Merksplas: wie had het bij het rechte eind?Een filmpje dat de voorbije dagen massaal werd gedeeld op sociale media, beroert de gemoederen. Een Kempense fietser en een vrachtwagenchauffeur verzeilen bij een impasse op de Berkelaar in Merksplas in een kafkaiaanse discussie. Verkeersveiligheidsinstituut Vias analyseerde de beelden. “Het lijkt ons dat de vrachtwagenchauffeur de juiste wegcode heeft gevolgd”, meldt woordvoerder Stef Willems.
06/12 11u30  Italiaanse sportkrant veroordeelt “lynchpartij” na voorpagina met Romelu Lukaku: “Zijn wij racisten?”De Corriere dello Sport wijdt vrijdag twee pagina’s aan de controverse die zijn voorpagina van donderdag veroorzaakte. De Italiaanse sportkrant toont geen berouw en veroordeelt de “lynchpartij”.
06/12 11u30  Model Karlie Kloss over Victoria’s Secret: “De shows passen niet meer bij deze tijd”Het beëindigen van de Victoria’s Secret Fashion Show mag dan wel het einde van een tijdperk zijn, toch kwam het niet als een verrassing voor model en ‘angel’ Karlie Kloss. Het 27-jarige model vindt dat die beslissing past in de wereld waarin we op dit moment leven. Dat zei ze afgelopen donderdag in het Amerikaanse televisieprogramma ‘Today Show’.
06/12 11u15  De anti-Greta is opgestaan: Duitse met IQ van 157 is boegbeeld tegen klimaathysterieZe is ook in Madrid voor de klimaattop, maar kwam vanuit Duitsland met het vliegtuig. Zie het gerust als een statement: de 19-jarige Duitse Naomi Seibt heeft het gehad met de hysterie rond de klimaatverandering. “Het is logisch dat ik een scepticus en een klimaatontkenner ben”, zegt de Duitse met de tienduizenden volgers. “Ik geloof in echte wetenschap. Niet die van de zelfverklaarde klimaatwetenschappers.”
06/12 11u15  STVV-fans beloven Simon Mignolet warm onthaalPeter Voets liet hem debuteren, Peter Delorge beleefde met hem in doel zijn mooiste jaren op Stayen en de fans zijn nog altijd fier dat hij STVV tot in Liverpool op de kaart zette. Simon Mignolet krijgt zaterdag ongetwijfeld een warm onthaal op Stayen. “Hij keert terug door de grote poort.”
06/12 11u15  “Fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan sla met tomaten”Het mag wel gek klinken maar fastfood eten als je ziek bent, is soms beter dan een slaatje met tomaat. Dat zegt Elisabeth De Waele, professor aan de Vrije Universiteit Brussel in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’.
06/12 11u00  KRC Genk-spelers vieren 140 jaar Het Belang van LimburgOp vrijdag 6 december 2019 bestaat Het Belang van Limburg exact 140 jaar. Vieren doen we met een extra bijlage en ook de spelers van KRC Genk delen in de feestvreugde.
06/12 11u00  Belgische atleten kennen premies voor medaille op de Olympische Spelen: ook plaats in de top acht wordt beloondAtleten die volgende zomer op de Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille behalen, krijgen daarvoor een premie van 50.000 euro. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vrijdag bekend tijdens de olympische stage in het Turkse Belek. De premies zijn dezelfde als drie jaar geleden in Rio de Janeiro.
06/12 11u00  Sinterklaasfeest in BSGO! De ReinpadOok dit schooljaar bracht de Sint, ondanks zijn drukke agenda, een bezoek aan de leerlingen van De Reinpad – Gelieren. Even dreigde het mis te lopen omdat de speelgoedpiet, die omwille van zijn gebroken arm, geen speelgoed kon maken.
06/12 11u00  Speeldata bekend voor kwartfinales in Croky Cup: kraker tussen Anderlecht en Club Brugge op donderdag 19 decemberRSC Anderlecht neemt het op 19 december in de kwartfinales van de Beker van België in het Atsridpark op tegen Club Brugge. Dat is het resultaat van de loting die donderdagavond door Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever en ex-Rode Duivel Gilles De Bilde werd uitgevoerd in Moeskroen. Vandaag werden de speeldata bekendgemaakt.
06/12 10u45  Aldi pakt uit met 3D-printer van 299 euro: een koopje voor de 3D-het-zelver?Staat het 3D-printen in huis, tuin en keuken op de drempel van de Grote Doorbraak? Afgaande op de jongste reclamefolder van de Duitse discounter Aldi duidelijk wel. Ze prijzen qua eindejaarskoopje een 3D-printer aan voor 299 euro ‘voor de 3D-het-zelver’. ‘Interessant’, klinkt het bij de 3D-sector. ‘Maar eerlijk: de dag dat iedereen achter zijn bureautje in 3D zal printen, komt er wellicht nooit.’
06/12 10u45  Golazo stapt met 17 crossen niet mee in vernieuwde Wereldbeker: “Wat er nu op tafel ligt, is financieel niet behapbaar”Golazo, organisator en eigenaar van 17 veldritten, dient voorlopig geen kandidaturen in voor de wereldbeker 2020-2021. Dat maakte het sportevenementenbureau vrijdag bekend. Golazo heeft voor de kalender 2020-2021 bij de UCI dezelfde crossen ingediend als dit seizoen, op hun huidige datum.
06/12 10u45  Goud in Tokio levert 50.000 euro op, maar atleten mogen zelf sponsors zoekenAls Nina Derwael of Nafi Thiam in op de Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille winnen, levert en dat 50.000 euro op. Als Pieter Timmers opnieuw zilver wint, krijgt hij 30.000 euro. Brons zal 20.000 euro waard zijn.
06/12 10u30  Van Raf Simons tot Matteo Simoni, iedereen vol lof: “HBvL voelt als thuiskomen”Het Belang van Limburg is 140 jaar, en dat vieren ook de prominente Limburgers. Van Luc Appermont over Zuhal Demir tot Stefan Everts, ze brengen allemaal hun gelukwensen over.
06/12 10u30  Aerosmith komt naar GraspopDe legendarische rockband Aerosmith komt volgende zomer naar Graspop Metal Meeting. De band vier haar 50-jarig bestaan volgend jaar met een wereldwijde tournee en die zal dus ook halt houden in Dessel.
06/12 10u30  Emma Plasschaert wil volgende zomer in de olympische voetsporen treden van Evi Van Acker: “Zij heeft bewezen dat het kan”Emma Plasschaert is volgende zomer een van Belgiës grootste kanshebbers op olympisch eremetaal. De 26-jarige zeilster uit Oostende nam in de Laser Radiaal-klasse de scepter over van Evi Van Acker, die in 2012 brons won. Plasschaert, een ex-wereldkampioene, hoopt in Tokio in haar voetsporen te treden.
06/12 10u30  “Een natte, maar zachte dag met rukwinden tot 65 km per uur”Vandaag is het zwaar bewolkt met vaak regen. Vanochtend is het reeds overal in Limburg nat en dat zal het ook de rest van de dag blijven. Af en toe kan het eens even stoppen met regenen, maar al snel zullen de volgende druppels weer naar beneden komen.
06/12 10u15  Chanel bouwt appartement van Coco Chanel naCreatief directeur Virginie Viard stelde woensdagavond haar eerste Métiers d’Art voor, een jaarlijkse collectie van het Franse modehuis Chanel waarbij het vakmanschap van de ateliers in de kijker wordt geplaatst.
06/12 10u00  Nicole (73) kon vier dagen in haar auto overleven door boodschappen die ze gedaan hadDe 73-jarige Nicole Pinon werd afgelopen woensdag onderkoeld teruggevonden in haar auto. De vrouw was zaterdag spoorloos verdwenen nadat ze boodschappen ging doen en zat vier dagen vast in haar auto. Maar ze overleefde het hele incident.
06/12 10u00  Frits Berckmans was de perfecte stadsgids: "Tongeren was zijn speeltuin"Bilzen, Frits Berckmans, 1944-2019.Met een geheugen vol feiten en weetjes over de Romeinse tijd was Frits Berckmans, leraar Latijn en Grieks aan het Tongerse atheneum, de perfecte stadsgids. “Tongeren was zijn speeltuin.”
06/12 10u00  Drukjacht op everzwijnen in VoerenOp vrijdag 6 december tussen 09.00 en 16.30 uur wordt een drukjacht op everzwijnen georganiseerd in de gemeente Voeren.
06/12 10u00  NBA. Houston haalt opgelucht adem na en klopt kampioen TorontoToronto heeft donderdag met 109-119 verloren van Houston in de NBA. De regerende kampioen slikte zo zijn tweede thuisnederlaag op rij.
06/12 09u45  15-jarige vermiste Lummenaar levend en wel teruggevondenChild Focus en de politie hebben in de nacht van donderdag op vrijdag gezocht naar een vermiste jongen uit Lummen. Hij werd vrijdagochtend levend en wel teruggevonden in Bilzen.
06/12 09u15  “Een natte, maar zachte dag met rukwinden tot 65 km/u”Vandaag is het zwaar bewolkt met vaak regen. Vanochtend is het reeds overal in Limburg nat en dat zal het ook de rest van de dag blijven. Af en toe kan het eens even stoppen met regenen, maar al snel zullen de volgende druppels weer naar beneden komen.
06/12 09u00  Helft van Open Vld komt in opstand, maar Rutten gaat vol voor paars-groenDe halve Open Vld komt in opstand tegen de partijtop omdat die voor een paars-groene regering rijdt, maar voorzitster Gwendolyn Rutten houdt voet bij stuk “Maar als de top haar wil doordrijft, komt de partij in gevaar,” zeggen sommige liberale voorstanders van paars-geel.
06/12 08u45  N-VA niet meer uitgenodigd door MagnetteInformateur Paul Magnette (PS) pleegde woensdagavond overleg met de paars-groene partijen over de begroting en deed gisteren hetzelfde met CD&V en CDH. Maar N-VA wordt niet meer op de koffie verwacht bij de Franstalige socialist. Sinds midden november is er geen contact meer geweest tussen PS en N-VA. Bij de Franstalige socialisten valt te horen dat de Vlaams-nationalisten op 17 november niet meer antwoordden op de vraag van Magnette om aanpassingen voor te stellen op de laatste nota die hij aan de tien partijen had bezorgd. Negen partijen bezorgden amendementen, N-VA stuurde gewoon een deel van haar partijprogramma op, klinkt het bij PS. Het werd daar gezien als een bewijs dat N-VA niet meer geïnteresseerd was.
06/12 08u45  Twee gewonden bij botsing in OpglabbeekTer hoogte van de Weg naar Gruitrode en de Leemkuilstraat in Opglabbeek (Oudsbergen) gebeurde even voor 08.00 uur een ongeval tussen twee personenwagens.
06/12 08u45  Politie waarschuwt Halenaren voor inbraak in woning of appartementDe politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad waarschuwt Halenaren voor de inbraak in hun woning of appartement. De politie is daarvoor een preventiecampagne gestart. De politie richt daarbij de focus op appartementen.
06/12 08u45  Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi zijn Belgische medaillehoop op EK veldlopen in LissabonZondag gaat in de Portugese hoofdstad Lissabon het Europees kampioenschap veldlopen door. De Belgische medaillekansen liggen in de lange cross bij de mannen, waar Isaac Kimeli een zilveren medaille te verdedigen heeft.
06/12 08u45  Matthew Stevens schakelt favoriet Mark Selby met pot van wereldformaat uit in kwartfinales UK Championship snookerMatthew Stevens (WS-43) heeft zich donderdag in York als laatste voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst. De 42-jarige Welshman versloeg de Engelsman Mark Selby (WS-6) met 6-5. De enerverende pot snooker tussen twee voormalige UK-kampioenen werd in goede banen geleid door de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. Stevens won het UK in 2003, Selby in 2012 en 2016.
06/12 08u30  Lek in gasleiding bij Estée Lauder in Westerlo: gemeentelijk rampenplan opgestartIn Westerlo is in de nacht van donderdag op vrijdag de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd na een lek in een ethyleenleiding bij een cosmeticabedrijf. Dat meldt de gemeente vrijdagochtend. Het is een voorzorgsmaatregel tot het lek is hersteld.
06/12 08u30  Opmerkingen van Trump wekken “haatgolven” tegen VS op in Noord-KoreaDe Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui heeft donderdagavond forse taal gesproken na recente uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die laatste noemde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un onlangs opnieuw “raketman”, en zei ook militair geweld tegen Pyongyang niet uit te sluiten. “Dit heeft geleid tot haatgolven van ons volk tegen de Verenigde Staten en de Amerikanen, en ze worden steeds groter en groter”, verklaarde Choe.
06/12 08u30  Na 34 jaar stopt Suikerrock ermeeIn de zomer van 2020 zal voor de laatste keer het muziekfestival Suikerrock georganiseerd worden in Tienen. De festivalorganisatie is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement. Dat laat de organisatie op haar website weten.
06/12 08u15  Jongeren verdikken tijdens studententijd: “Op latere leeftijd wreekt zich dat”Jongeren verdikken gemiddeld bijna vier kilo tijdens hun studententijd. Vooral mannen kunnen niet van de pintjes en pitta’s blijven, want bij hen blijft zo’n 5,7 kilo plakken. En die extra kilo’s kunnen een hele leven worden meedragen.
06/12 08u00  Acteur kreeg de raad om kogelvrij vest aan te trekken als SinterklaasJarenlang trad de Nederlandse acteur Jeroen Krabbé (75) in Amsterdam op als Sinterklaas, maar dit jaar gaf hij de staf door. “Te druk”, aldus Krabbé, die onderstreept dat zijn beslissing niets te maken heeft met de hevige Zwart Piet-discussie die Nederland verdeelt.
06/12 08u00  An Lemmens openhartig over strenge opvoeding: “Ik had het er moeilijk mee”Het was een opvallend openhartige An Lemmens die visite kreeg van Luk Alloo in het nieuwe seizoen van ‘Alloo bij’ donderdagavond. Doorgaans staat de presentatrice liever op de rem als het gaat over haar privéleven. Bij een bezoek aan haar ouderlijk huis in Mol vertelde ze hoe ze als kind bij strenge ouders opgroeide in een gezin met vijf kinderen.
06/12 07u45  Melania Trump steekt lichtjes van Nationale Kerstboom aanIn het bijzijn van de Amerikaanse president Donald Trump heeft first lady Melania Trump naar jaarlijkse gewoonte de lichtjes aangestoken van de Nationale Kerstboom, in de buurt van het Witte Huis.
06/12 07u45  Le Pain Quotidien weer helemaal in Belgische handenDe historische aandeelhouders van Le Pain Quotidien hebben de Franse voedingsgroep Norac uitgekocht. Dat bericht De Tijd vrijdag. Daardoor is de bakkerij- en restaurantketen weer volledig in Belgische handen.
06/12 07u30  Vlaanderen wordt aandeelhouder van Brussels AirportDe Vlaamse regering wordt via haar financiële arm PMV aandeelhouder van Brussels Airport. Samen met andere investeerders verwerft ze een indirect belang van iets minder dan 1,8 procent, schrijven De Standaard en De Tijd.
06/12 07u30  Minstens 265 doden en honderdduizenden ontheemden door hevige regen in Oost-AfrikaHevig noodweer in Oost-Afrika kostte de voorbije weken al minstens aan 265 mensen het leven. Honderdduizenden raakten ontheemd. Onderzoekers waarschuwen voor de gevolgen van de klimaatverandering.
06/12 07u30  Drie soldaten omgekomen bij helikopterongeval in MinnesotaIn de Amerikaanse staat Minnesota zijn bij een helikopterongeval drie soldaten van de ‘National Guard’ om het leven gekomen.
06/12 07u30  Man die in het Engelse Essex inreed op groep schoolkinderen beschuldigd van moordDe man die wordt verdacht van het opzettelijk doodrijden van een 12-jarige jongen aan een Britse school en van vluchtmisdrijf nadien, zal terechtstaan voor moord. Dat heeft de politie donderdag gemeld.
06/12 07u30  Uber kreeg vorig jaar ruim 3.000 meldingen van seksueel misbruik in VSUber heeft vorig jaar in de Verenigde Staten meer dan 3.000 meldingen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs of passagiers van de taxi-app. Dat staat in een langverwacht veiligheidsrapport dat het Amerikaanse bedrijf donderdag heeft gepubliceerd.
06/12 07u30  Indiase politie schiet vier verdachten van verkrachting en moord op jonge vrouw doodPolitie in India heeft vier mannen doodgeschoten die verdacht werden van de verkrachting en moord op een jonge dierenarts in het Zuid-Indiase Hyderabad afgelopen week. De mannen werden doodgeschoten toen ze probeerden de wapens van de politie te stelen en te ontsnappen.
06/12 07u30  Modernisering burgerlijke stand wint ‘e-gov award’De modernisering van de burgerlijke stand is de laureaat van de zestiende editie van de ‘e-gov awards’ van Agoria. Dat heeft de federatie van de technologische sector donderdagavond bekendgemaakt.
06/12 07u30  15-jarige Lummenaar vermistChild Focus en de politie zijn op zoek naar Tibo Stevens uit Lummen. De 15-jarige jongen verdween afgelopen donderdag.
06/12 07u30  Deze gemeenten moeten fusie aangaan volgens gouverneur Reynders“Doe niet langer aan navelstaren maar gooi ramen en deuren open van dit halfrond. Praat over hoofdzaken in plaats van details.” Een niet mis te verstane boodschap van gouverneur Reynders aan het provinciebestuur.
06/12 07u15  "In de plaats van lessen te trekken uit het verleden, lijkt de liberale partijtop opnieuw te vervallen in masochisme"Lees meer >
06/12 07u15  Download gratis de voorpagina van uw geboortedagGeen verjaardag zonder cadeautje. Vanaf vrijdag kunt u helemaal gratis een digitaal exemplaar van de voorpagina van uw - of iemand anders’ - geboortedag downloaden.
06/12 06u30  Gevangenisbruid al overgeplaatst van Hasselt naar Vorst na incidentDe van moord verdachte Kristel Appelt (26), die vorige week nog trouwde in de gevangenis van Hasselt, is woensdag overgeplaatst naar de gevangenis van Vorst-Berkendael. Gsm-bezit en verzet bij overbrenging naar de strafcel zouden aan de basis liggen van de overplaatsing.
06/12 06u15  140 jaar reclame: een tijdreis naar het gewone leven zoals het ooit wasReclame heeft altijd wel in Het Belang van Limburg gestaan. Ook in zijn voorloper trouwens. Nu zijn die advertenties uit de oude doos vermakelijk. Met als bonus een tijdreis naar het gewone leven zoals het ooit was. Of het nu 1939 of 2001 is. Al liggen sommige advertenties nu moeilijk. Want niet meer politiek correct. Een bloemlezing uit 140 jaar reclame in uw krant.
06/12 06u15  Opwarming van de aarde, Noord-Zuid en rupsenplaag: niet alleen Kim komt terugDe koning probeert een regering op de been te krijgen, de aarde warmt op en in Genk wordt een cannabisplantage ontdekt. Het zou zomaar een greep uit de krant van vandaag kunnen zijn.
06/12 06u15  Hoe onze krant decennialang strijdend katholiek wasEr zijn nog altijd mensen die Het Belang van Limburg als een katholieke krant omschrijven. Maar die definitie staat lichtjaren ver van deze die haar stichter ooit hanteerde. Ja, de krant heeft haar wortels in een zeer gelovig verleden. Maar vandaag richten uitgever en redactie zich op een bewust pluralisme. Omdat de krant de vinger aan de pols van een geseculariseerde en rijk geschakeerde provincie wil houden.
06/12 06u15  Gratis aardbeien en 3D-krant: HBvL zit nooit om een stunt verlegen140 jaar een krant maken is al een exploot op zich. Maar Het Belang van Limburg heeft ook een rijke traditie aan stunts. Zowel in opmerkelijke marketingacties als in regelrecht redactioneel spektakel. Zoals een bakje aardbeien voor elke lezer of zelf 360.000 kranten in elke Limburgse brievenbus steken. Op een zondag dan nog.
06/12 06u15  Van de eerste kleurenfoto tot de Babyspecial: onze grootste innovatiesRode draad doorheen de geschiedenis van uw krant: permanent bezig zijn met verbeteringen en vernieuwingen. Zo publiceerden wij in 1973 de allereerste kleurenfoto op krantenpapier in België, wellicht zelfs in Europa. En hadden we als eerste, in 1995 al, “een gratis pakket informatie ophet Internet, het grootste netwerk ter wereld.”
06/12 06u15  Lees hier het volledige magazine van 140 jaar Het Belang van LimburgHet Belang van Limburg is jarig! Op 6 december 1879, exact 140 jaar geleden, werd de eerste editie van Het Algemeen Belang der Provincie Limburg uitgegeven. Om dat te vieren, vind je vrijdag een speciaal magazine bij je krant. Lees het hier integraal.
06/12 06u15  De geschiedenis van onze krant: “Belangrijke beslissingen werden in de badkamer genomen”Naar aanleiding van de 140ste verjaardag van Het Belang van Limburg halen Frans, Jan en Sylvie Baert - kinderen van oud-Concentra-boegbeeld Jan Baert en Tony barones Baert-Martens - herinneringen op die de rijke geschiedenis van onze krant extra kleur geven.
06/12 06u15  PORTRET. Tony barones Baert-Martens, al 70 jaar aan de leiding van onze krant“Als familie zijn we dankbaar en trots op wat we doorheen de jaren met Het Belang van Limburg, met Concentra en nu met Mediahuis hebben mogen realiseren,” zegt Tony barones Baert-Martens (90), kleindochter van Nicolaas Theelen. Haar grootvader bracht op 6 december 1879 voor het eerst Het Algemeen Belang der provincie Limburg uit.
06/12 06u15  De laatste krant die ooit verschijnt, zal Het Belang van Limburg zijn140 jaar jong is uw krant. Dat betekent dat Het Belang van Limburg op dit moment de oudste krant van Vlaanderen is die nog met een onafhankelijke redactie uitgeeft onder eigen naam. Daar mogen we best fier op zijn. In al die jaren zijn we trouw geweest aan onze opdracht: we schrijven en werken in het belang van de hele provincie Limburg. Voor de arbeider en de notaris, voor jong en oud en voor alles en iedereen die daar tussen zit. Die baseline zal nooit veranderen.
06/12 06u15  Van Patrick Dewael tot Matteo Simoni, iedereen vol lof: “HBvL voelt als thuiskomen”Het Belang van Limburg is 140 jaar, en dat vieren ook de prominente Limburgers. Van Luc Appermont over Zuhal Demir tot Stefan Everts, ze brengen allemaal hun gelukwensen over.
06/12 06u15  Van ‘Genk kampioen’ tot ‘Man op de maan’: 140 jaar in twintig voorpagina’sHistorische gebeurtenissen vragen beklijvende voorpagina’s. Van ‘Genk kampioen’ tot ‘Man op de maan’: 140 jaar Het Belang van Limburg in twintig covers.
06/12 06u15  Waarom de overlijdensberichten in HBvL een fenomeen zijnSinds vijftien jaar is hij er “dag en nacht” mee bezig. Op zijn website bundelt Hasselaar Jean Buysmans (70) alle overlijdensberichten die ooit in Het Belang van Limburg zijn verschenen. De teller staat op meer dan 219.000.
06/12 06u15  Altijd en overal het Limburggevoel, maar wat is dat precies?Het zit dan al meer dan een eeuw in het DNA van onze krant maar pas op 23 april 1998 wordt het woord ‘Limburggevoel’ voor het eerst zwart op wit gedrukt. Een verhaal van Limburgermoppen, een lawine aan babyfoto’s en een waardeloze slogan die goud waard bleek.
06/12 06u15  De kat die mee Het Belang las, en andere verhalen van lezersSommige lezers zagen hun leven echt veranderd door Het Belang van Limburg, maar voor de meeste Limburgers is hun dagelijkse krant gewoon een onmisbare metgezel. Opvallend: veel lezers spreken met liefde over hun Belang en geven de krant door van generatie op generatie.
06/12 06u15  QUIZ. Hoe goed ken jij Het Belang van Limburg?Naar aanleiding van onze 140ste verjaardag op 6 december hebben we tien vragen voor je klaargestoomd. Wij doen ons best om onze lezers en alle Limburgers zo goed mogelijk te (leren) kennen, nu is het jouw beurt.
06/12 06u15  Hoe het ho(e)kje der vrouw ook vandaag nog overeind blijftTrouwen, kinderen krijgen en het huishouden doen. Dat was destijds de carrière van de Limburgse vrouw. Intussen is er veel veranderd, maar we zijn er nog niet. Het ho(e)kje der vrouw blijft ook vandaag nog overeind.
06/12 06u15  Deze autodief gaat met een wel heel bijzondere wagen aan de haalDeze vrouw uit het Amerikaanse Albuquerque verbaast iedereen met haar actie. Nadat ze wordt aangehouden voor de diefstal van een gloednieuwe auto, gooit ze zichzelf op de politieagent en ontsnapt ze met … de politiewagen.
06/12 04u45  NootjesIf you pay peanuts, you get monkeys. Het was de liberale politicus Herman De Croo die het citaat van de flamboyante Brits-Franse ondernemer James Goldsmith in ons land ingang deed vinden. Telkens als het gaat over de lonen van topmanagers en andere functies waar we het woordje ‘top’ voor zetten, gebruiken we het citaat om aan te duiden dat je krijgt waar je voor betaalt. Het citaat wordt nooit gebruikt voor arbeidersfuncties.
06/12 03u30  Informateur Magnette praat ook met cdH en CD&VFederaal informateur Paul Magnette (PS) heeft donderdag cdH en CD&V ontvangen voor een gesprek. Woensdag had hij ook al met DéFI gesproken. N-VA is de enige van de 10 partijen die nog niet uitgenodigd is.
06/12 03u30  Wie zoet is, krijgt lekkersLees meer >
06/12 03u30  Pelosi eist akte van beschuldiging tegen TrumpLees meer >
06/12 03u30  Paars-groene angstaanvalLees meer >
06/12 03u30  Grondwettelijk Hof verwerpt klacht tegen nieuwe systeem van Vlaamse kinderbijslagLees meer >
06/12 03u30  Geen Instagram voor wie jonger is dan 13 jaarLees meer >
06/12 03u30  Helft van Belgische bijensoorten zit zwaar in problemenLees meer >
06/12 03u30  Jonge agenten zijn gelukkiger met hun job dan andere werknemersOok al worden ze vaak geconfronteerd met verbaal of fysiek geweld, toch zijn jonge politieagenten nog nooit zo gemotiveerd geweest als vandaag.
06/12 03u30  Leerlinge (16) opgepakt nadat ze klasgenoot met mes in been steektLees meer >
06/12 03u30  Studeren maakt dikJongeren verdikken gemiddeld bijna vier kilo tijdens hun studententijd. Vooral mannen kunnen niet van de pintjes en pitta’s blijven, want bij hen blijft zo’n 5,7 kilo plakken. En die extra kilo’s kunnen een hele leven worden meedragen.
06/12 03u30  “Dúrf aan een stervende te vragen hoe het met hem gaat”Hij trekt zaterdag nog één keer een schuif vol vermaak open, voor de laatste aflevering van De Battle op Vier, en daarna verlegt hij zijn focus. Met Leef! bereidt James Cooke een docureeks voor over mensen die de dood in de ogen kijken.
06/12 03u30  Iemand moet het doenLees meer >
06/12 03u30  Jeroom en Ben Segers gaan koekjes bakkenAltijd al Jeroom een kerststronk willen zien maken? Of Cath Luyten koekjes willen zien bakken? Dan kan u op 19 december afstemmen op Vier voor een speciale kerstaflevering van Bake off. Daarin nemen vier bekende Vlamingen het tegen elkaar op.
06/12 03u30  Niet elke ‘bakkengemeente’ blij met komst afvalzakkenNiet alle Limburgse gemeenten zitten te wachten op Optimo, het inzamelsysteem waarbij zes verschillende fracties huisvuil in zakken tegelijk worden opgehaald. Een paar gemeenten waar men nog werkt met groen- of restafvalbakken roeren zich.
06/12 03u30  Geen Keita of MynyLees meer >
06/12 03u30  Mogelijk nieuwe kans voor Zaroury en AabbouLees meer >
06/12 03u30  Bocholt heeft rekening openstaanBocholt won twaalf van zijn dertien wedstrijden in de BeNeleague. De enige nederlaag kwam er tegen Bevo. Zaterdag krijgt Bocholt in Panningen de kans om die rekening te vereffenen.
06/12 03u30  Uw krant viert feest, het cadeautje is voor uUw krant wordt vandaag exact 140 jaar. Vieren doen we met een extra bijlage én een cadeautje voor elke lezer.
06/12 03u30  Een op de vijf Vlamingen is van buitenlandse afkomst21,1 procent van de Vlaamse bevolking is van buitenlandse herkomst. Dat blijkt uit de Lokale inburgerings- en integratiemonitor van 2019. Genk is zelfs koploper voor heel Vlaanderen.
06/12 03u30  De beste vriend van AmbiorixBilzen, Frits Berckmans, 1944-2019.Met een geheugen vol feiten en weetjes over de Romeinse tijd was Frits Berckmans, leraar Latijn en Grieks aan het Tongerse atheneum, de perfecte stadsgids. “Tongeren was zijn speeltuin.”
05/12 23u45  CC Palethe moet de voorstelling 'Circus Triple Bill' annuleren in PeltCC Palethe in Overpelt (Pelt) moet de voorstelling 'Circus Triple Bill' van vrijdag 6 december 'last minute' annuleren. Een blessure van een van de circusartiesten maakt het onmogelijk om de voorstelling te laten plaats vinden.
05/12 23u30  Loting kwartfinales Croky Cup levert topaffiches op met Anderlecht-Club Brugge en Standard-AntwerpDe affiches voor de kwartfinales van de Croky Cup zijn bekend. Het meest opvallende duel is de kraker Anderlecht-Club Brugge. De wedstrijden vinden plaats op 17 of 18 december.
05/12 23u00  Kandidaten pleiten voor vooruitgang van de quiz in ‘De slimste mens’In ‘De slimste mens ter wereld’ waren ze donderdagavond toe aan de laatste gewone aflevering van het seizoen. Maandag starten de finaleweken. Hoewel gewoon, het is nog maar de vraag of het met Bart Cannaerts en vooral Wim Helsen ooit gewoon wordt. Helsen vertelt al eens graag uitgebreid een anekdote. Tot lichte irritatie van de kandidaten zelf. “Wim, ik moet nog puzzelen he!”
05/12 23u00  Anderlecht verjaagt crisis met kwalificatie in de beker tegen MoeskroenWinnen met Kompany 90 minuten lang op het veld: dat zat er nog niet in. Toch is Anderlecht nog niet morsdood. RSCA reageerde na de afgang op Oostende en stoot door in de beker ten koste van Moeskroen. Vooral voor de rust vond paars-wit voor het eerst een balans tussen offensief spel met druk naar voren en realistisch voetbal. Al werd het in het slot nog spannend en miste Roofe (alweer) een strafschop: 2-3.
05/12 22u30  Bilzen koop intelligente volautomatische zoutstrooiers met routebegeleidingDe stad Bilzen heeft niet alleen een nieuwe zoutstrooier aangekocht voorzien van een pekelinstallatie maar bovendien ook de andere strooiers voorzien van een automatisch strooiprogramma aangestuurd via een GPS-systeem met ingebouwde routebegeleiding. “De automatische uitvoering zorgt voor efficiënter strooien wat zorgt voor een jaarlijkse besparing van 7000 euro aan strooizout”, stelt schepen Guido Cleuren.
05/12 22u15  Opnieuw pech voor paarswit: Vincent Kompany vlak na de rust geblesseerd naar de kantVincent Kompany moest donderdagavond vlak na de rust naar de kant. De aanvoerder van Anderlecht verscheen met een ingepakte elleboog, maar kon toch niet verder. Aan de zijlijn werd ook snel een verband aan het rechterbovenbeen aangebracht..
05/12 22u00  “Zwaar bewolkt en regen tot laat op de avond”Vanavond is het in Limburg eerst nog licht bewolkt, maar geleidelijk zal er meer en meer bewolking komen opzetten.
05/12 21u45  Vlaamse bevolking bestaat voor 21 procent uit mensen met buitenlandse afkomstGoed 21 procent van de Vlaamse bevolking is van buitenlandse herkomst. Dat blijkt uit de Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor editie 2019 (LIIM) die door het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen is gepubliceerd.
05/12 21u45  Gigantisch attractiepark opent over vijf jaar de deuren: kijk nu al even rondDe plannen voor een gigantisch attractiepark in de buurt van Londen worden steeds concreter. Het bedrijf achter de plannen, The London Resort, maakte donderdag nieuwe ontwerpen wereldkundig voor het 216 hectare grote pretpark, waarvan de deuren in 2024 zouden moeten openen.
05/12 21u45  Mentalist Piet Kusters doet monden openvallen van verbazingSpelen met het brein van z'n publiek. Dat is de specialiteit van Hasselaar Piet Kusters. Negen jaar geleden begon hij zich te verdiepen in het mentalisme. Vanavond gaat zijn eerste theatershow in première, in een uitverkocht cultuurcentrum in Hasselt.
05/12 21u45  Burgemeester bezoekt stadswerven in HasseltOnder leiding van burgemeester Steven Vandeput bezocht het voltallige schepencollege van Hasselt de verschillende stadswerven. En dat zijn er wel wat. Met files en parkeerproblemen tot gevolg. Maar het einde is in zicht.
05/12 21u30  Verdachte van moord op Maltese journaliste wijst met beschuldigende vinger naar stafchef van premierDe zakenman die is aangeklaagd voor de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia heeft donderdag voor een rechtbank gezegd dat de vroegere stafchef van de premier hem voortdurend op de hoogte hield omtrent de voortgang van het moordonderzoek.
05/12 21u30  Vlaanderen heeft er 100 zwarte verkeerspunten bijHet aantal ‘zwarte punten’ op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er nog sprake van 213 zwarte punten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is de forse stijging vooral toe te schrijven aan de manier waarop ongevallen met voetgangers, fietsers en motorfietsers worden meegerekend.
05/12 21u30  Dove voetgangster omgekomen in MoeskroenEen vrouw heeft donderdag het leven gelaten op een parking in Moeskroen, mogelijk na een aanrijding door een vrachtwagen. Het parket van Doornik heeft een expert ingeschakeld.
05/12 21u30  Twee originele werken van Banksy te zien in BelgiëTwee originele werken van de anonieme kunstenaar Banksy, bekend van zijn geëngageerde streetart, worden van 13 december tot 13 april 2020 in Chaudfontaine in de provincie Luik tentoongesteld. Dat heeft Véronique Billet donderdag aangekondigd. Zij is directrice van de toeristische dienst die het museum ArtHouse in Chaudfontaine beheert.
05/12 21u30  Thierry Bourgard, moordenaar van Marc en Corine, overleden in gevangenisThierry Bourgard, een van de twee daders van de moord op Marc Kistemann en Corine Malmendier in 1992, is donderdag overleden in de gevangenis van Marche-en-Famenne. Dat meldt RTL Info.
05/12 21u30  Koppel schuldig bevonden aan roofmoord op gepensioneerde leerkrachtNatasja De Paepe (39) en Bart Goossens (37) uit Essen zijn door een Antwerpse assisenjury donderdag schuldig bevonden aan de roofmoord op de gepensioneerde leerkracht Frank Serruys (62) uit Antwerpen. De volksjury vond het bewezen dat Goossens het slachtoffer in de nacht van 12 op 13 juni 2017 met excessief geweld om het leven had gebracht voor zijn geld en dat De Paepe mededader was.
05/12 21u30  “Iran ontwikkelt nog altijd atoomraketten”Iran ontwikkelt nog altijd atoomraketten, en schendt zo een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Dat zeggen althans Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië in een gezamenlijke brief aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.
05/12 20u45  Bokrijk genomineerd voor Europees museum van 2020Het Openluchtmuseum van Bokrijk kan het Europees museum van 2020 worden. Bokrijk is genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding die het Gallo-Romeins Museum in Tongeren in 2011 in de wacht sleepte, zo maakte een trotse gouverneur bekend bij het begin van zijn rede.
05/12 20u45  Mignolet komt met koffielikeur op de marktTwee dagen voor de clash tussen STVV en Club Brugge, nodigde Simon Mignolet de pers uit in zijn koffiezaak Twenty Two Coffee in Sint-Truiden. De broers Mignolet slaan de handen in mekaar met Brouwerij & Distilleerderij Wilderen en brengen samen een koffielikeur op de markt: Twenty Two Coffee Liquor, een likeur van 22%.
05/12 20u45  Afscheidsrede gouverneur Reynders: “Gooi ramen en deuren van dit halfrond open”“Doe niet langer aan navelstaren maar gooi ramen en deuren open van dit halfrond. Praat over hoofdzaken in plaats van details.” Een niet mis te verstane boodschap van gouverneur Reynders aan het provinciebestuur.
05/12 20u30  Doodzieke trompettist met ambulance naar afscheidsconcertVrijdagavond wordt in Diepenbeek de laatste wens vervuld van jazztrompettist Danny Vervoort. De 60-jarige muzikant vecht tegen een terminale longkanker, maar kan dankzij Ambulance Wens toch de uitvoering van het muziekstuk bijwonen dat speciaal voor hem geschreven werd.
05/12 20u15  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant, Romelu Lukaku heeft het laatste woordBlack Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorello.
05/12 20u15  Waarom vaccineren belangrijk is: aantal doden door mazelen in 2018 met 15 procent gestegenMeer dan 140.000 mensen zijn vorig jaar overleden aan de gevolgen van mazelen, een groei met 15 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie donderdag.
05/12 20u00  Start-up van het jaar: mobiel leren zorgt voor doorbraak MobieTrainForse groei, nieuwe klanten, extra werknemers. Dat zijn enkele van de verwezenlijkingen die MobieTrain, de specialist in mobile microlearning, de award van Start-Up van het Jaar hebben bezorgd.
05/12 20u00  De Ridder en Boli terug op het veld bij STVVSTVV trainde donderdag, daags na de bekeruitschakeling, in de namiddag. Steve De Ridder (trap tegen KRC Genk) en Yohan Boli (enkel) ontbraken aan de Gaverbeek, maar oefenden weer gewoon mee in Sint-Truiden.
05/12 20u00  Voor 13.000 euro aan onbetaalde boetes geïnd bij controleBij een grote actie met de Vlaamse belastingdienst heeft de politie Carma in Houthalen-Helchteren voor 13.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Tijdens die actie moesten ook 650 bestuurders een ademtest afleggen.
05/12 19u45  Inbraak in garageIn een garage achter een huis op de Bocholterkiezel in Bree is donderdag ingebroken. De daders zijn weg met allerhande werkmaterialen.
05/12 19u45  Gouverneur Reynders vraagt in laatste rede meer ambitie van provinciebestuur“Doe niet langer aan navelstaren maar gooi ramen en deuren open van dit halfrond. Praat over hoofdzaken in plaats van details.” Een niet mis te verstane boodschap van gouverneur Reynders aan het provinciebestuur.
05/12 19u45  Mignolet keert terug naar Stayen: “Ik heb al honderd tickets gekocht”Simon Mignolet keert zaterdag terug naar Stayen. Voor het eerst sinds 16 mei 2010. “Het wordt een speciale match, met veel familie en vrienden in de tribune, ik heb al honderd tickets gekocht”, lacht de Club-keeper, die donderdag nog de grote held was in de bekermatch tegen Oostende.
05/12 19u30  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant, Romelu Lukaku heeft het laatste woord: “Domste krantenkop die ik in mijn leven al gezien heb”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorello.
05/12 19u30  Kerstman komt langs in winterdorp op centrumpleinDe festiviteiten voor eindejaar starten dit weekend in het centrum van Heers met een winterdorp op het dorpsplein.
05/12 19u15  Belgische drugslabs maken crystal meth voor wereldmarktEén lab voor de zware drug crystal meth kan toeval zijn. Twee is uitzonderlijk. Maar nu er een derde is aangetroffen is het duidelijk: ook voor dit bijzonder riskante goedje zijn de Kempen een geliefde productieplek geworden. 'De drugs gaan naar Azië en Australië.'
05/12 19u00  Slachtoffer van verkrachting in brand gestoken op weg naar rechtbank in IndiaEen 23-jarige Indiase vrouw die zegt in maart het slachtoffer geworden te zijn van een verkrachting vecht vandaag voor haar leven.
05/12 19u00  Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, N-VA ontkent dat het uitnodiging kreegInformateur Paul Magnette (PS) heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V. Dat meldt VRT NWS. N-VA ontkent dan weer dat de partij een uitnodiging voor een gesprek gekregen zou hebben.
05/12 18u45  Big Bang Theory-ster krijgt zoontjeJohnny Galecki, de acteur die Leonard Hofstadter speelt in The big bang theory, is vader geworden van een zoontje. Dat heeft zijn 23 jaar jongere vriendin bekendgemaakt op Instagram.
05/12 18u45  Van het Vrijheidsbeeld tot de piramides: 76 jaar oude Spitfire vliegt de wereld rondEen Spitfire is donderdag in het Verenigd Koninkrijk geland na rond de wereld te zijn gevlogen. Een primeur voor het legendarische gevechtsvliegtuig, beroemd van de Slag om Engeland van 1940. Het zilverkleurige vliegtuig landde in Goodwood, lands de zuidkust van Engeland, precies vier maanden nadat het op 5 augustus opgestegen was voor zijn grote reis.
05/12 18u45  Italiaans sprekende man steelt met trucje gsm in beautysalonWoensdagmiddag heeft een Italiaans sprekende man op een geraffineerde manier een dure iPhone kunnen stelen in het schoonheidssalon Divalicious Beauty in galerie Da Vinci op de Stationsstraat in Lanaken. Met een stratenplan vroeg hij de weg en zorgde zo voor verwarring om de gsm te kunnen stelen.
05/12 18u30  Inbrekers roven e-sigarettenIn een winkel in de Paalsesteenweg in Beringen hebben dieven donderdagmorgen een zware diefstal gepleegd. Ze stalen een grote hoeveelheid aan e-sigaretten. Ook alle cash werd meegenomen.
05/12 18u30  Inbrekers slaan toe op drie adressenIn Heusden in Exelgaarden is op twee plaatsen ingebroken. Woensdagavond werd een raam aan de achterzijde van een huis geforceerd. De daders haalden alles overhoop. Ze stalen er zo’n 400 euro aan munten uit een kast. Bij de buren waren de inbrekers met de schoenen in het salon gaan staan. Ze stalen er onder andere juwelen. In Zolder in de August Vermeylenlaan hadden de daders geprobeerd om een deur te openen met een schroevendraaier. Dat lukte niet.
05/12 18u15  Twee gewonden bij frontale botsingBij een botsing tussen twee auto’s op de Steenweg in Heers is een auto in het voortuintje van de Leonidas-winkel beland.
05/12 18u00  BotsingBij een botsing tussen twee auto’s op de Nieuwe Steenweg in Heers zijn twee gewonden gevallen: de 51-jarige Kathleen S. uit Sint-Truiden en de 48-jarige Michel F. uit Gingelom. Het ongeval gebeurde donderdag om 10 uur.
05/12 18u00  WoninginbraakIn een huis in Kiewit in de Europalaan is woensdagavond een inbraak vastgesteld. De daders zijn weg met een ring en een som geld.
05/12 18u00  InbraakpogingDieven hebben proberen inbreken in een huis in de Kempenstraat in Diepenbeek. Ze slaagden daar niet in.
05/12 18u00  Kerstconcert door twee Dietse korenHet Barbarakoor en het Catharinakoor geven zondag 22 december samen een kerstconcert.
05/12 17u45  Vandaag bloedinzameling bij Rode Kruis DiestDe afdeling Diest van het Rode Kruis organiseert vandaag een bloedinzameling.Je bent vanavond welkom in de school De Prins aan de Ferdinand Allenstraat.
05/12 17u45  Tongenaren maken kennis met nieuwe omleidingswegenIn het Praetorium kunnen de Tongenaren vanavond kennismaken met de plannen van de nieuwe omleidingswegen. De omwonenden van de Maastrichtersteenweg vrezen voor een verkeersinfarct voor hun deur.
05/12 17u45  UGent distantieert zich “uitdrukkelijk” van seksistische uitspraken HoeyberghsDe UGent distantieert zich uitdrukkelijk van seksistische uitspraken van plastische chirurg Jeff Hoeyberghs tijdens een lezing van studentenvereniging KVHV woensdagavond. “Ze gaan flagrant in tegen onze waarden en tegen het beleid en de acties waarmee onze universiteit aan die waarden uitdrukking geeft”, zegt rector Rik Van de Walle.
05/12 17u30  Vrouw met vinger klem tussen verpakkingsmachineDe brandweer van Maaseik kreeg donderdag rond 15.45 uur een verontrustende oproep binnen.
05/12 17u30  Onderzoek naar overlijden 28-jarige vrouw uit TongerenIn een huis in de Hasseltsesteenweg in Tongeren is woensdagavond een 28-jarige vrouw dood aangetroffen. De vrouw gebruikte geregeld drugs. Politie en parket doen een onderzoek om na te gaan wat aan de basis ligt van haar overlijden.
05/12 17u00  Rellen in Parijs bij betoging tegen pensioenhervormingIn Parijs zijn er donderdagnamiddag rellen uitgebroken op de manifestatie tegen de pensioenhervormingen van president Macron. Tientallen gemaskerde individuen, volgens de Franse zender BFMtv radicale jongeren, sloegen in de buurt van de Place de la Republique ruiten in en gooiden een aanhangwagen omver. De politie zette traangas in en begon mensen op te pakken.
05/12 17u00  Informateur Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodigingInformateur Magnette heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V en haar Waalse tegenhanger CDH. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek.
05/12 17u00  Drie jonge Nederlanders in cel voor woninginbrakenIn de Wijvestraat in Zonhoven heeft de politie LRH dinsdagnamiddag drie jonge Nederlanders ingerekend voor woninginbraken. Ze hadden inbrekersmateriaal en gestolen juwelen in de auto.
05/12 16u45  Kinderen 't Leer-rijk vinden kleren van de Sint terugIn de vrije basisschool ’t Leer-rijk van Schakkebroek kreeg de directeur op maandag 2 december een eigenaardig mailtje met een filmpje.
05/12 16u30  Japanner schaatst eerbetoon aan Ayrton Senna16 jaar is Sena Miyake. F1-rijder Ayrton Senna heeft hij dus nooit gekend, want die is op 1 mei van dit jaar al 25 jaar dood. Maar hij heeft er wel zijn voornaam aan te danken en hij wil hem eren in zijn eigen sport, het kunstrijden op de schaats. Vandaar deze oefening, in het pak dat Senna droeg toen hij voor McLaren-Honda reed en in Japan een legende werd. Door de muziek zijn zelfs motorgeluiden gemixt. Nu nog een Alain Prost on ice en de oude F1-rijden leven op. Iemand?
05/12 16u30  Het proberen waard? Een restaurant dat vliegtuigmaaltijden serveertHet merendeel van de passagiers kijkt niet bijzonder hard uit naar de maaltijd die ze geserveerd krijgen tijdens een lange vlucht, maar het Maleisische AirAsia is zo zeker van hun keuken dat ze een eigen restaurant openen met dezelfde maaltijden op het menu.
05/12 16u30  Hoe werkt fraude met witte kassa?In de zaak van de fraude met de witte kassa worden enkele Limburgse horeca-uitbaters ervan verdacht hun kassa te manipuleren om zo de belastingen te omzeilen. Maar hoe werkt die fraude precies?
05/12 16u15  Maasmechelse kappersmoord: “Als ze nog eens een wapen vragen, moeten ze bij mij niet meer komen”“Als ze nog eens een wapen vragen, moeten ze niet meer bij mij afkomen”, had J. (60), ex-stiefvader van Brian van Geene, gesakkerd toen de politie de ‘anonieme getuige’ woensdagavond weer naar Kinrooi bracht. Wist hij veel dat de agenten dat moesten melden aan de wereld.
05/12 16u15  Pinterest gaat onrespectvolle trouwlocaties censurerenVoormalige slavenplantages zijn in de Verenigde Staten een populaire trouwlocatie, maar dat wordt nu een halt toegeroepen door Pinterest.
05/12 16u00  Dit zijn de zaken die betrokken zijn bij de Limburgse horecafraudeJustitie en politie Limburg hebben vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en Lommel. Er werden tien personen gearresteerd, minstens zes restaurants zijn verzegeld. Stilaan worden de linken tussen die personen duidelijk.
05/12 16u00  Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding met voetgangsterEen voetgangster (28) uit Leopoldsburg is donderdag vlak voor de middag aangereden door een auto op de Leopoldsburgsesteenweg. Ze raakte lichtgewond. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
05/12 15u45  Democraten willen akte van beschuldiging tegen Amerikaanse president TrumpNancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, vraagt de opstelling van een akte van beschuldiging tegen president Trump, met het oog op een ontzetting uit zijn ambt.
05/12 15u45  Kunstkerstmarkt“De eindejaarsperiode komt er weer aan en overal duiken er sfeervolle kerstmarkten op. CC Beringen maakt er een artistieke versie van: een KunstKerstMarkt helemaal in het teken van de beeldende kunst,” laat schepen van cultuur An Moons weten.
05/12 15u45  Stad reikt cultuurprijs uitDe uitreiking van de Cultuurprijs, de Cultuurtandem en de Cultuurparels is een feestelijke gelegenheid om het culturele werkjaar in Beringen mooi af te sluiten. Op woensdag 11 december wordt cultuur in OC de Buiting in al haar facetten in de kijker gezet. De band ‘Kwart voor Vrijdag’ zorgt voor een sfeervolle muzikale omkadering.
05/12 15u45  Vrachtwagen verliest wiek van windturbine op snelwegIn het noordwesten van Turkije heeft een vrachtwagen een wiek van een windturbine verloren. Toen de trucker een bocht moest nemen, liep het fout. De vrachtwagen kantelde en verloor de wiek. De weg was drie uur lang versperd.
05/12 15u30  Italiaanse Vijfsterrenbeweging beschuldigd van datadiefstal via FacebookDe Italiaanse Vijfsterrenbeweging heeft clandestiene middelen gebruikt, gelijkaardig aan die van Cambridge Analytica, om massaal data te verzamelen van potentiële kiezers bij de verkiezingen in 2013 en 2014.
05/12 15u30  Politie HANO voert controles uitDe politie HANO deed dinsdag een verkeerscontrole met de Belastingdienst. 92 bestuurders werden gecontroleerd, waarvan er een positief blies en drie uur niet mocht rijden. 340 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 112 reden te snel.
05/12 15u30  “Let op uw tijd!” Eerste vragenuurtje met aftelklok in de KamerVoor de eerste keer heeft de Kamer donderdag een vragenuurtje gehouden met een aftelklok. Parlementsleden krijgen twee minuten de tijd om hun vraag aan een lid van de regering te stellen. Ook de tijd die ministers krijgen om te antwoorden, is beperkt.
05/12 15u30  Jongemannen stelen voor 1.300 euro aan Nike-kledij in Maasmechelen VillageEen 21-jarige man en zijn 19-jarige vriend uit Brussel riskeren elk celstraffen van acht maanden voor een diefstal van Nike-kledij in Maasmechelen Village. Ook twee minderjarigen waren betrokken bij de feiten. “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen”, zo klonk het schoorvoetend voor de Tongerse rechter. “Kan u het vonnis doormailen naar mijn vader?”
05/12 15u15  Honderden VRT-werknemers betogen aan kabinet JambonAan het VRT-omroepgebouw aan de Reyerslaan in Brussel zijn donderdagmiddag enkele honderden personeelsleden samengekomen voor de optocht naar het Martelaarsplein, waar het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon gevestigd is. Met de optocht, die de steun krijgt van de vakbonden, de culturele sector en het middenveld, wil het personeel van de openbare omroep een positieve boodschap verspreiden aan de Vlaamse regering dat de openbare omroep een maatschappelijk belangrijke rol speelt.
05/12 15u15  Franse wielerploeg Total Direct Energie weigert wildcard voor Giro: “We zouden onszelf in gevaar brengen”Total Direct Energie heeft donderdag op haar website bekendgemaakt niet te zullen deelnemen aan de Ronde van Italië (9-31 mei). Het Franse team had als beste procontinentale ploeg van 2019 nochtans een wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden van 2020, waaronder ook alle grote rondes.
05/12 15u15  TV-TIPS. Michel Van den Brande schoffeert Nederland en de rebel in An LemmensElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
05/12 15u15  Real Madrid kampt met hele waslijst aan geblesseerden voor Champions League-match tegen Club BruggeReal Madrid zal het in de afsluitende match van zijn Champions League-groepsfase op bezoek bij Club Brugge zonder een resem sterren moeten doen. Woensdag maakte de Koninklijke bekend dat Eden Hazard, Gareth Bale en Marcelo de match in het Jan Breydelstadion missen. Marco Asensio, Lucas Vazquez en James Rodriguez waren al out en zullen er ook niet bij zijn.
05/12 15u15  Sellekaertsstraat morgen terug open in PeltMorgen - vrijdag 6 december - gaat in de loop van de namiddag de Sellekaertsstraat weer in beide richtingen open voor alle verkeer. De werken tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat zijn dan afgerond. Dat wil zeggen dat de verkeersdruk op de Leopoldlaan een stuk kan verminderen en dat het winkelcentrum aan De Koel goed bereikbaar is gedurende de komende drukke feest- en winkelperiode.
05/12 15u15  David Beckham sponsort verlieslatend modelabel van Victoria BeckhamHet modelabel van Victoria Beckham (45) is voor het elfde jaar op rij alweer verlieslatend. Haar bedrijf Victoria Beckham Limited, kortweg VBL, draaide vorig jaar liefst 14,5 miljoen euro verlies. Haar echtgenoot David Beckham en enkele anonieme aandeelhouders pompten miljoenen in het imperium om het van de ondergang te redden.
05/12 15u15  Peter Van de Veire ontwerpt samen met dochter vijf kerstkaartjes: “Haar tekeningen zeggen meer dan mijn woorden”Radiopresentator Peter Van de Veire (48) en zijn dochter Jitske (26) hebben de handen in elkaar geslagen met webshop Tadaaz om samen vijf kerstkaarten te ontwerpen. De creatieve hand van Jitske in combinatie met de humoristische teksten van Peter leverden vijf eigenzinnige exemplaren op en geven een nieuwe betekenis aan de klassieke kerstkaart.
05/12 14u45  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant: “Lukaku is hier erg gevoelig voor”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorelli.
05/12 14u45  Man (81) slaat vrouw en spuwt haar in gezicht omdat ze scheiding aanvraagtEen 81-jarige man uit Diepenbeek riskeert een opsluiting van een jaar omdat hij zijn ex-vrouw na hun relatiebreuk meermaals hardhandig aanpakte. Zo zou hij haar geslagen hebben, spuwde hij in haar gezicht en probeerde hij de vrouw mee te sleuren in zijn wagen.
05/12 14u30  Sprotjes, komkommer en sprinkhanen: zo beloont Sinterklaas de dieren in de Zoo en PlanckendaelOok in de Zoo en Planckendael passeerde afgelopen nacht de Sint, en hij zag dat de dieren braaf waren geweest. Hij bracht jutezakken vol lekkers. Geen snoepjes of chocolade maar fruit, groenten, zaden, vis of insecten, allemaal aangepast aan het menu van de dieren.
05/12 14u30  Dieven proberen voor 5.000 euro kleren te stelen, maar dat is buiten ex-Miss België gerekendDrie winkeldievegges probeerden dinsdagmiddag heel wat babykledij te stelen uit Cilou Babystore in Sint-Kruis. Ex-Miss België Cilou Annys slaagde er mee in om de drie tegen te houden. “Hier word ik enorm kwaad van”, zegt ze.
05/12 14u30  Priester veroorzaakt zware explosie in Nigeria na verwarring wijwater en benzineTijdens een genezingsdienst in een kerk in het centrum van de Nigeriaanse stad Lagos heeft een priester wijwater en benzine met elkaar verward. Het gevolg was een enorme explosie en de dood van een gelovige, zo hebben de hulpdiensten bekendgemaakt.
05/12 14u15  Diestenaar rijdt onder invloed en verliest rijbewijsEen bestuurder (42) uit Diest is donderdag rond 0.30 uur betrapt onder invloed van alcohol. Hij verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen.
05/12 14u15  Vlaamse kinderbijslag doorstaat toets Grondwettelijk HofHet Grondwettelijk Hof heeft de beroepen verworpen die waren ingediend tegen het nieuwe systeem van kinderbijslag dat sinds 1 januari 2019 in Vlaanderen in werking is getreden. Ook het systeem dat vanaf 1 januari 2020 in Wallonië werd ingevoerd, blijft overeind.
05/12 14u15  Twee vrouwen gewond na ongeval in DiestOp het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Vervoortstraat zijn woensdag rond 14.30 uur twee auto’s gebotst. Twee vrouwelijke passagiers (63 en 88) raakten gewond.
05/12 14u00  Kinrooinaar blaast positief na kop-staartbotsingWoensdag is rond 20.15 uur een kop-staartbotsing gebeurd op de Rijksweg in Dilsen. Een van de bestuurders, een Kinrooinaar (27), blies positief.
05/12 14u00  Bestuurder onder invloed van drugsDe politie Maasland heeft woensdag rond 22.15 een bestuurder (38) betrapt die een positieve drugstest aflegde op de Maastrichtersteenweg. Hij verloor zijn rijbewijs.
05/12 14u00  Auto rijdt schoolbus aan, alle kinderen ongedeerdOp de Viséweg in Tongeren is donderdagochtend een auto tegen een schoolbus gereden. “De kinderen zijn geschrokken, maar gelukkig ongedeerd”, zegt juf Phaedra Willems.
05/12 14u00  Steeds minder dikkedarmkankers door Vlaams bevolkingsonderzoek naar kankerDe bevolkingsonderzoeken naar kanker in Vlaanderen werpen hun vruchten af. Zo ligt het aantal gevorderde dikkedarmkankers in Vlaanderen voor het eerst lager dan voor de start van het bevolkingsonderzoek in 2013. Ook komen er minder vergevorderde borstkankers voor bij vrouwen die zich regelmatig laten screenen in vergelijking met vrouwen die nooit deelnemen. Zo blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) en de Stichting Kankerregistratie in aanwezigheid van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke.
05/12 13u45  Belgische technologie aan boord van lanceerklare Amerikaanse ruimtecargoIndien het weer het donderdag toelaat, in tegenstelling tot woensdag, slingert een Falcon-9 draagraket een onbemande Dragon-cargo naar het Internationaal Ruimtestation. Het Amerikaanse vrachtruimteschip vervoert ook wetenschap en technologie uit België.
05/12 13u45  Vrijgesproken arts gaat volgens het gerecht een brug te ver: “Geen sprake van dwaling in arrest”Dat Kris Permentier, de spoedarts die vorige week in beroep werd vrijgesproken voor de gifmoord op zijn echtgenote, de Belgische Staat voor de rechter wil slepen, is volgens het gerecht een brug te ver. “Het hof van beroep sprak hem vrij wegens twijfel, maar er is geen sprake van dwaling in het arrest, dat bovendien nog niet definitief is”, stellen gerechtelijke bronnen.
05/12 13u45  Liverpool-speler James Milner lacht met ‘planeet-Origi’: “Volgens mij had hij niet in de gaten dat hij de winnende goal gemaakt had”Divock Origi, woensdagavond nog goed voor twee treffers bij Liverpool, blijkt naast het veld nogal een dromer te zijn. Tot hilariteit van zijn ploegmaats. Ploegmaat James Milner wijdde zelfs een paar pagina’s aan de Rode Duivel in zijn boek ‘Ask a footballer’. “Mijn leven zou beslist een stuk minder leuk geweest zijn als ik hem nooit ontmoet had.”
05/12 13u45  Lichte aardbeving schudt tientallen Genkenaars rond middernacht wakkerNogal wat Genkenaars werden woensdagnacht wakker door trillende meubelen of een zachtjes schuddend bed. Oorzaak was een aardbeving met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.
05/12 13u45  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 13u30  Bus met schoolkinderen aangereden, iedereen ongedeerdOp de Viséweg in Tongeren is donderdagochtend een auto tegen een bus van de Waalse vervoersmaatschappij TEC gereden. Op de bus zaten schoolkinderen. Niemand raakte gewond.
05/12 13u15  Acht doden bij gasexplosie in PolenBij een gasexplosie in een woning in het zuidelijke Poolse skioord Szczyrk zijn woensdagavond acht personen, onder wie vier kinderen, omgekomen. Dit hebben de plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.
05/12 13u00  Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas MeunierEden Hazard heeft toch een breukje in de enkel overgehouden aan de charge van Thomas Meunier vorige week. Dat maakte Real Madrid donderdag bekend. Daardoor mist de Rode Duivel zo goed als zeker zijn eerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid, en zal hij waarschijnlijk pas in 2020 weer op het voetbalveld te zien zijn.
05/12 13u00  Jongen gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie. Bij het incident is één jongere gewond geraakt.
05/12 12u45  Horeca Limburg na arrestaties: “Fraude met witte kassa is onaanvaardbaar”Horeca Limburg reageert geschrokken op de huiszoekingen en arrestaties in een tiental horecazaken en privéadressen. “Dat leveranciers van kassa’s zich laten beïnvloeden om te frauderen, is onaanvaardbaar.”
05/12 12u45  Een foto van Romelu Lukaku met de kop ‘Black Friday’: ophef rond voorpagina Italiaanse krantBlack Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. AS Roma, de werkgever van Smalling, noemt de kop in een eerste reactie “vreselijk”.
05/12 12u30  Sergio Herman opent nieuw restaurant in AntwerpenSergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België.
05/12 12u00  Lichte aardbeving schudde tientallen Genkenaars rond middernacht wakkerNogal wat Genkenaars werden vannacht wakker door een trillende meubelen of een zachtjes schuddend bed. Oorzaak was een aardbeving met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.
05/12 12u00  Twee Genkenaren gearresteerd na vondst cannabisplantage in TurnhoutDe politie Carma heeft maandag drie huiszoekingen uitgevoerd in Genk en Turnhout. Daarbij werd een cannabisplantage van 1.500 planten gevonden en twee Genkenaren gearresteerd. Een van hen is aangehouden.
05/12 12u00  F1-piloot na Brazilië-incident: "Klaar om terug te strijden met Max Verstappen"Esteban Ocon maakt in 2020 zijn F1-comeback en laat weten dat hij er helemaal geen problemen mee heeft om wiel-aan-wiel gevechten te hebben met Max Verstappen. De twee kennen elkaar al van tijdens hun karting-periode en hadden vorig jaar in Brazilië een opmerkelijk incident waarbij het bijna op een gevecht uitdraaide.
05/12 12u00  Crash van NAVO nipt vermedenHet verjaardagsfeestje van de Navo, die dit jaar zeventig jaar oud werd, leek wel een uit de hand gelopen kleuterpartijtje. Een zure Amerikaanse president die voor het oog van de wereldcamera’s van tafel wordt gespeeld door zijn spierballen­rollende Franse collega Emmanuel Macron. Een stelletje premiers dat staat te roddelen tijdens de receptie ten huize van de Britse Queen en niet beseft dat hun geschimp wordt opgenomen en daarna op alle nieuwssites verschijnt. En diezelfde Amerikaanse president die er ook nog eventjes een lap op geeft.
05/12 12u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League… en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 12u00  Studenten betogen tegen lezing Jeff Hoeyberghs: “Ik een seksist? Oké dan”Een dertigtal studenten heeft woensdagavond geprotesteerd tegen de komst van Jeff Hoeyberghs naar de UGent. De bekende plastische chirurg werd uitgenodigd door studentenvereniging KVHV om een lezing te geven over vrouwonvriendelijke uitspraken zoals: ‘vrouwen zouden verdorie blij moeten zijn met alle aandacht die ze krijgen van mannen.’ “Seksistisch en compleet onaanvaardbaar”, klinkt het bij de demonstranten.
05/12 11u45  Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moederHet zijn zonder meer trieste beelden. Aan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Maar toch: kon dit voor deze jongen niet op een andere manier opgelost worden? “In België is geen wet die deze situatie regelt.”
05/12 11u45  Opa jaagt meisje stuipen op het lijf als hij tand wil trekken met slagersmesEen opa haalde een erg gemene grap uit met zijn kleindochtertje. Het meisje kan ieder moment een van haar melktanden verliezen en haar grootvader wilt haar een handje helpen. Hij legt zijn ‘werktuig’ klaar: twee slagersmessen, een messenslijper, hot sauce en een citruspers, terwijl het meisje ieder moment in tranen kan uitbarsten. Wanneer ze haar ogen sluit, haalt de man de losse tand met een tissue uit haar mond en gieren de andere gezinsleden het uit.
05/12 11u30  106 miljoen euro boete voor Limburgse accijnsfraude op tabak en alcoholDe Tongerse correctionele rechter veroordeelde de twee spilfiguren in het grootschalige dossier rond de miljoenenfraude door het ontduiken van accijnzen op de import en export van tabak en alcohol, tot celstraffen van acht en negen jaar. Elk moeten ze een geldboete van 900.000 euro betalen. Voor het ontduiken van accijnzen op 82 miljoen sigaretten verdeeld over vijf containers werd een totale boete van 106 miljoen euro opgelegd. De bende opereerde vanuit het ouderlijke huis van een van de leiders in Opglabbeek.
05/12 11u30  SP.A en Groen dringen bij Zuhal Demir aan op totaalverbod op afsluiten drinkwaterParlementsleden Hannes Anaf (sp.a) en Johan Danen (Groen) dringen bij minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan op de invoering van een totaalverbod op het afsluiten van drinkwater. Anaf en Danen hebben daarvoor een motie ingediend in het Vlaams Parlement.
05/12 11u30  Stadscafé, Brasserie 360, Giuliano: inval in tien zaken in Genk en HasseltSpeurders van de federale gerechtelijke politie hebben donderdagochtend 16 huiszoekingen uitgevoerd in Hasselt en Genk. Ze vielen binnen in een tiental horecazaken en op enkele privéadressen. Het gaat om onder andere Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano in Hasselt en Genk. Tien personen werden gearresteerd en meegenomen voor verder verhoor. Het gaat om een onderzoek naar fiscale fraude.
05/12 11u30  Fendi lanceert geparfumeerde handtasHet Italiaanse modehuis Fendi steekt een van zijn meest bekende ontwerpen, de ‘Baguette Bag’, in een nieuw kleedje. Of een nieuw geurtje. Want het modehuis komt met een geparfumeerde versie van de bekende handtas.
05/12 11u30  Dit zijn de elftallen van de maand november in de provinciale voetbalreeksenThor Hasselt (2B) is de ploeg van de maand en in zes van de elf reeksen hebben we een nieuwe leider. Dat zijn de belangrijkste conclusies in ons referendum 'Speler van het Jaar' na de maand november.
05/12 11u15  Dertien doden in Filipijnen door passage tyfoon KammuriZeker dertien personen zijn deze week om het leven gekomen in de Filipijnen bij de doortocht van tyfoon Kammuri. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Filipijnse regering donderdag gaf.
05/12 11u15  Uitstel in zaak tafelschuimster na psychiatrisch onderzoekNadine W., de tafelschuimster die “de schrik van de kusthoreca” genoemd wordt, is psychiatrisch onderzocht en ze krijgt momenteel een behandeling in de gevangenis. Dat bleek donderdag voor de Gentse correctionele rechtbank, waar de vrouw zich moet verantwoorden voor vijf feiten in Gent.
05/12 11u00  Russische historici in gesprek met laatstejaars St-MichielVorige vrijdag kregen de leerlingen uit 6 ASO St-Michiel de gelegenheid om in gesprek te gaan met een Russische delegatie historici. De grootvader van woordvoerder Chrepanov kwam in WO II naar ons land en werd een tijdlang tewerkgesteld in de mijn van Zwartberg. Hij kon ontsnappen en meldde zich nadien aan bij het verzet. Dat leverde voldoende gespreksstof om de leerstof over WO II en de Koude Oorlog vanuit een andere hoek te benaderen. Daarnaast konden de leerlingen ook nog andere vragen stellen over het hedendaagse leven in Rusland.
05/12 11u00  Stadscafé, Brasserie 360, Giuliano: inval in 10 zaken in Genk en HasseltSpeurders van de federale gerechtelijke politie zijn donderdagochtend binnengevallen in meer dan 10 horecazaken in Genk en Hasselt, in het kader van een onderzoek naar fiscale fraude. Onder andere Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano zijn verzegeld.
05/12 11u00  Lanakenaar doet moord op marktkraamster overIn de Hoenderbroekstraat in Lanaken vindt donderdagvoormiddag de reconstructie plaats van de moord op de 55-jarige Inge Verstappen. Lanakenaar Rico C. (56), een vroegere Ford-arbeider, werd ter plaatse gebracht om te tonen hoe hij begin december vorig jaar te werk is gegaan.
05/12 10u45  Nooit meer torenhoge kosten op onbetaalde factuurEen verlengde termijn om uw factuur te betalen. Een kosteloze eerste herinnering. Een plafond op de invorderingskosten. De Kamercommissie Economie heeft gisteren unaniem een gezamenlijk wetsvoorstel goedgekeurd dat een einde moet maken aan de schuldenindustrie. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander.”
05/12 10u30  Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano in Genk gesloten na politie-invalHet parket en de federale politie zijn donderdagochtend binnengevallen in de horeca-zaken Stadscafé en 360 in het centrum van Genk. Beide zaken zijn verzegeld.
05/12 10u30  Koop je nu beter een echte of een valse kerstboom?Een met ballen en lichtjes versierde kerstboom is in de meeste huiskamers een vaste waarde (eens Sinterklaas het land weer heeft verlaten, zoals de traditie het voorschrijft). Maar is het nog ecologisch verantwoord om een kerstboom te plaatsen? En kies je dan het best voor een echte, of voor een plastic exemplaar?
05/12 10u30  Huawei kondigt nieuwe klacht aan tegen regering-TrumpHuawei start een nieuwe juridische procedure tegen de Amerikaanse regering. Deze keer gaat het om verzet tegen de beslissing om de Chinese telecomgigant uit te sluiten van bepaalde subsidies.
05/12 10u30  Actrice Emma Stone kondigt verloving aanEmma Stone heeft zelf geen Instagramaccount, maar de actrice kondigde haar verloving aan op de pagina van haar verloofde Dave McCary. Veel woorden maakte het koppel er verder niet aan vuil, de fonkelende ring aan de vinger van de actrice spreekt uiteindelijk voor zich.
05/12 10u30  “Een grijze, mistige dag met grote temperatuurverschillen in Limburg”Vanochtend zien we opnieuw vrij grote temperatuurverschillen in Limburg. Op plaatsen waar het helder is, koelde het sterker af dan op plaatsen met mist en lage wolken. Zo vroor het omstreeks 7 uur tot om en bij -4°C in het zuiden en midden van de provincie, terwijl de temperatuur in het noorden rond of maar net beneden het vriespunt schommelt.
05/12 10u15  Houston Rockets vechten nederlaag bij San Antonio aan na scheidsrechterlijke dwalingDe Houston Rockets hebben bij de NBA protest aangetekend tegen de 135-133 nederlaag na verlengingen dinsdag bij San Antonio. Dat bericht ESPN donderdag. Houston werd benadeeld door een scheidsrechterlijke fout bij een dunk van James Harden. De Rockets willen dat de NBA hen ofwel de zege toekent, ofwel de wedstrijd laat herspelen.
05/12 10u15  Dit is dé kleur van 2020 volgens PantoneOf het nu je lentegarderobe, de muren van kinderkamer of de jurken van je bruidsmeisjes zijn: volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kleurt 2020 blauw.
05/12 10u15  Virton stelt coach die al twee keer laatste werd in Proximus League aan als opvolger van opgestapte Toppmöller1B-club Excelsior Virton heeft woensdagavond al een opvolger gevonden voor de maandagavond opgestapte T1 Dino Toppmöller. De 59-jarige Fransman Christian Bracconi leidt vanaf donderdag de troepen. Hij zal later op de dag officieel gepresenteerd worden.
05/12 10u00  Zangeres Anastacia knuffelt babybuik Natalia: “Kleine meid vond het fantastisch”Dat zangeres Natalia en haar Amerikaanse collega Anastacia twee handen op een buik zijn, is al langer geweten. Maar toen de ‘Paid My Dues’-zangeres onlangs op het podium stond in Amsterdam maakte ze even tijd voor de groeiende buik van haar goede vriendin.
05/12 09u45  Clasico in gevaar voor Eden Hazard: één week na tackle van Thomas Meunier loopt hij nog altijd op krukkenDe kans is reëel dat Eden Hazard niet fit geraakt voor de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid op woensdag 18 december. De Spaanse sportkrant Marca stelde vast dat de Rode Duivel één week nadat hij geblesseerd het veld moest verlaten door een tackle van België-ploegmaat Thomas Meunier nog steeds op krukken loopt.
05/12 09u45  Vluchten ook vertraagd op Schiphol door mistOp luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mist. “Er kunnen minder vliegtuigen op een baan vertrekken of landen dan normaal, de capaciteit ligt dus lager”, aldus een woordvoerder.
05/12 09u45  Professoren verklaren navigatievermogen van geblinddoekte Wout van AertWielrenner Wout van Aert zorgde voor een opvallende scène in Het Huis op Eén. In de auto kon hij geblinddoekt tot ver buiten zijn huis zeggen waar ze reden. Zo’n ruimtelijk en visueel geheugen komt goed van pas om te navigeren, en blijkbaar kunt u het trainen. Maar dan gebruikt u best geen gps meer: “Er ontstaat mogelijk een generatie die minder goed de weg vindt.”
05/12 09u45  Onderzoekers testen anticonceptiepil die je maar één keer per maand moet innemenAmerikaanse onderzoekers hebben een anticonceptiepil ontwikkeld die je slechts één keer per maand moet innemen. De nieuwe pil zou vrouwen meer controle moeten geven over hun anticonceptie.
05/12 09u45  Gekantelde vrachtwagen zorgde voor zware ochtendspits op E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend rond 2.15 uur een vrachtwagen gekanteld. Daardoor raakte één rijstrook versperd, wat voor een zware ochtendspits zorgde. De weg is intussen vrij.
05/12 09u30  Leysen ziet geen plaats voor liberale premier in paarsgroene coalitieAls het van Kamerlid Christian Leysen (Open Vld) afhangt, komt er beter geen liberale premier aan het hoofd van een eventuele paarsgroene coalitie. Hij vindt ook de tijd niet rijp om over te gaan naar een snelle paarsgroene formatie en pleit ervoor eerst N-VA-voorzitter Bart De Wever het veld in te sturen. Met dat laatste is Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) het eens.
05/12 09u15  Staking brengt Franse verkeer tot stilstand, ook hinder bij Belgische treinverkeerVanwege de staking bij spoormaatschappij SNCF en de Parijse openbaarvervoermaatschappij RATP is er donderdag in Frankrijk grote verkeershinder. Vooral in de regio Parijs staan de auto’s in de file, berichten Franse media.
05/12 09u15  'Buitenlandse ingenieurs staan te popelen om hier jobs in te vullen'Morné is een Zuid-Afrikaan die nog maar pas in ons land is aangekomen. Hij heeft zijn hele hebben en houden achtergelaten om in Herk-de-Stad een vacature als ingenieur in te vullen. Hij reageerde op een advertentie van Elan Recruiting, een nieuw Limburgs bureau dat zich specifiek richt op de matchmaking tussen onze bedrijven en buitenlandse ingenieurs. “Een formule die goed werkt en voor alle partijen voordelen biedt”, zeggen Els van Holderbeke en Annick Truyens, de zaakvoerders van Elan Recruiting.
05/12 09u15  “Een grijze, mistige dag met grote temperatuurverschillen doorheen Limburg”Vanochtend zien we opnieuw vrij grote temperatuurverschillen doorheen Limburg. Op plaatsen waar het helder is, koelde het sterker af dan op plaatsen met mist en lage wolken. Zo vroor het omstreeks 7 uur tot om en bij -4°C in het zuiden en midden van de provincie, terwijl de temperatuur in het noorden rond of maar net beneden het vriespunt schommelt.
05/12 09u15  Seksschandaal op eliteschool: getrouwde lerares duikt bed in met vijf studentenFiona Viotti, een dertigjarige lerares aan de Zuid-Afrikaanse Bishops Diocesan College, zou een seksuele relatie gehad hebben met minstens vijf van haar studenten. Daags voordat het nieuws bekendraakte, nam de geschiedenisleerkracht ontslag.
05/12 09u00  Oom van koningin Mathilde vrijgesproken voor oplichtingHenri d’Udekem d’Acoz, de 86-jarige oom van koningin Mathilde, is opnieuw vrijgesproken van oplichting. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Hij werd twee keer in eerste aanleg veroordeeld, maar dus ook twee keer vrijgesproken.
05/12 09u00  Wat mogen bedrijven voortaan aanrekenen als je te laat betaalt?De Kamercommissie Economie heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat exuberante kosten voor onbetaalde facturen aan banden moet leggen. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander”, klinkt het bij SP.A. Maar wat verandert er precies?
05/12 09u00  Belgian Blades starten WK ijshockey met winst tegen gastland BulgarijeDe Belgian Blades, de Belgische ijshockeyvrouwen, konden zich woensdagavond geen betere start van hun WK-campagne inbeelden. In Sofia, in het bijzijn van zo’n 400 toeschouwers, wonnen ze hun eerste wedstrijd van de derde mondiale divisie met 4-2 tegen gastland Bulgarije.
05/12 09u00  NBA. LA Lakers en Milwaukee Bucks verstevigen hun koppositiesDe LA Lakers en de Milwaukee Bucks hebben woensdagavond geen fout gemaakt in de NBA. De Lakers, de leiders in de westelijke divisie, wonnen met 96-121 bij Utah Jazz. De Bucks, aanvoerders van de oostelijke divisie, versloegen Detroit Pistons met 103-127.
05/12 09u00  Jeremy Clarkson steekt tirade af tegen Greta Thunberg: “Ze is gek en gevaarlijk”Jeremy Clarkson (59), wereldwijd bekend als voormalige presentator van het autoprogramma Top Gear, heeft opnieuw uitgehaald naar klimaatactiviste Greta Thunberg (16). “Ga terug naar school en hou je mond”, zei hij tijdens een interview op televisie.
05/12 08u15  Dief berooft vrouw van handtas in EisdenWoensdag is een vrouw rond 16.45 uur van haar handtas beroofd voor haar huis in de Heikampstraat in Eisden. Een man griste de tas uit haar handen en liep weg richting Bloemenlaan.
05/12 08u15  Herkenaar gewond bij ongevalBij een ongeval in Hasselt is een Herkenaar van 49 jaar gewond geraakt.
05/12 08u15  Inbraak woning BerkenstraatIn een woning aan de Berkenstraat in Herk-de-Stad werd een inbraak vastgesteld. Op het eerste gezicht blijkt er geen nadeel te zijn.
05/12 08u00  Diefstal juwelen en horloge HeerlestraatUit een woning aan de Heerlestraat in Herk-de-Stad werden juwelen en een horloge gestolen.
05/12 08u00  ‘De Ideale Wereld’ viert vijfhonderdste afleveringDe teller van De ideale wereld staat na zes jaar op vijfhonderd afleveringen. Dat viert de satirische talkshow vanavond op Canvas met ‘De ideale documentaire’. “Ons programma ontstond uit pure wanhoop. Maar zolang het niet te veel kostte, mochten we het proberen.”
05/12 08u00  Filterblokkades van gele hesjes in HenegouwenGele hesjes hebben donderdagochtend filterblokkades opgesteld op de E19 ter hoogte van de grenspost in Hensies, in Henegouwen.
05/12 08u00  Zware ochtendspits door gekantelde vrachtwagen op E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend een vrachtwagen gekanteld. Dat schrijft Radio 2. Er is één rijstrook versperd, waardoor er files tot ruim een uur zijn richting Hasselt.
05/12 07u45  Twee dissidenten in Herkse meerderheidDe benoeming van de algemeen directeur in Herk-de-Stad heeft voor meer commotie gezorgd dan je zou denken. Twee leden van de meerderheid stemden mee met de oppositie.
05/12 07u30  Voor dood achtergelaten bouwvakker herkent zich in verhaallijn ‘De Twaalf’: “Te confronterend”“Hey, dat is mijn verhaal.” Er ging een schok van herkenning door Basile Caisine (38) toen hij samen met een miljoen andere kijkers zondagavond in De Twaalf op Eén zag hoe een zwaargewonde illegaal tewerkgestelde bouwvakker aan een bushokje voor dood werd achtergelaten door zijn baas. Alleen sterft de man in de serie, en Basile overleefde de gruwel. “Iedereen spreekt me nu weer aan over mijn ongeval.”
05/12 07u15  Patrick Lefevere vanaf 1 februari op “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 op pensioen gaat.
05/12 07u15  400.000 gezinnen riskeren energiearmoedeWie 15 tot 20 procent van zijn netto beschikbaar inkomen moet gebruiken om de energiefactuur te betalen, kent energie­armoede. In België zou het om 400.000 gezinnen kunnen gaan, schrijven De Standaard en Le Soir donderdag.
05/12 07u15  McDonald’s lonkt naar Hasselt centrumHamburgerketen McDonald’s wil volgend jaar een restaurant openen in het centrum van Hasselt. Omdat de onderhandelingen nog lopen, wil niemand het verhaal officieel bevestigen. Maar het is zo goed als zeker dat er volgend jaar Big Mac’s te koop zullen zijn in de Hasseltse binnenstad.
05/12 07u15  Andrei Lugovski herstelt na vergiftiging: “Ik ben al 70 kilo bijgekomen”Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op met Andrei Lugovski (37), de Wit-Russische tenor uit Oostende die twee jaar geleden werd vergiftigd. In TV-Familie verklaart hij dat hij sinds het voorval 70 kilo zwaarder is geworden. En dat is goed nieuws: hij woog op het ergste moment amper 27 kilo.
05/12 07u15  Proefopstellingen moeten oplossing vinden voor AchelpoortOm de verkeersproblematiek aan het kruispunt van de Achelpoort in Hamont op te lossen, zullen in de eerste helft van volgend jaar twee proefopstellingen worden getest.
05/12 07u00  Minder bedienden krijgen bonusHet percentage bedienden in de privésector dat een bonus krijgt, daalt van 27,6 procent vorig jaar naar 20,9 procent dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de hr-dienstverlener Acerta, zo schrijft De Tijd.
05/12 07u00  Yevgueni viert jubileum in Limburgse kerkenDe muzikale jubilea zijn niet van de lucht. Terwijl Laïs het 25 jaar uitzingt, viert Yevgueni zijn twintigjarig bestaan. Dat doet de groep rond Klaas Delrue met een bijzondere compilatie én met Morgen Verse Sneeuw, een al even bijzondere wintertournee langs kerken. Eerste Limburgse halte: zaterdag in Leopoldsburg.
05/12 07u00  Onderwijs luidt alarmbel over besparingenDe onderwijskoepels en -netten hebben een brief geschreven aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Daarin maken ze zich zorgen over de besparingen die de regering-Jambon plant op hun pedagogische begeleidingsdiensten. Meer dan 150 jobs worden bedreigd. Dat schrijft De Morgen donderdag.
05/12 07u00  Daarom vinden de Nederlanders Michel Van den Brande onsympathiekDaarom vinden de Nederlanders Michel Van den Brande onsympathiek
05/12 07u00  Vrijgesproken arts sleept staat voor rechterKris Permentier, de spoedarts die vorige week in beroep werd vrijgesproken voor de gifmoord op zijn echtgenote, wil eerherstel. Hij sleept de Belgische staat voor de rechter omdat hij in eerste instantie schuldig was bevonden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen donderdag.
05/12 06u45  Magnette stelt vijf budgetscenario’s voor aan paars-groene partijenFederaal informateur Paul Magnette (PS) heeft woensdagavond de zes paars-groene partijen (liberalen, socialisten en ecologisten) samengroepen over het budget. Volgens De Tijd wil hij groene investeringen buiten de begroting houden.
05/12 06u45  “Een grijze, mistige dag, maar het blijft droog”Donderdag wordt het afwachten waar en wanneer de mist uiteindelijk zal verdwijnen. Net als op woensdag zou het regionaal wel eens tot de avond mistig kunnen blijven. Het is echter onvoorspelbaar waar dat het geval zal zijn.
05/12 06u45  3 miljoen euro Vlaamse steun voor Chinees bedrijf in Genk opgeschortVlaams minister Hilde Crevits schort de beloofde steun van 3 miljoen euro voor Benepack Belgium op. Bij de blikjesfabriek werden dinsdag twintig Chinezen zonder werkvergunning opgepakt. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, de anderen moeten het land verlaten.
05/12 06u45  “Net als haar voorganger bewijst Jambon I dat benoemingen een echte koehandel zijn”Lees meer >
05/12 06u30  Gekantelde vrachtwagen verspert deel E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend een vrachtwagen gekanteld. Dat schrijft Radio 2. Er is één rijstrook versperd.
05/12 06u15  Drie doden bij schietpartij op Amerikaanse legerbasis Pearl Harbor in HawaïOp de Amerikaanse legerbasis van Pearl Harbor in Hawaï is woensdagnamiddag rond 14.30 uur plaatselijke tijd een schietpartij uitgebroken. Dat hebben de militaire autoriteiten ter plaatse laten weten. Een marinier zou er twee burgers en zichzelf doodgeschoten hebben.
05/12 06u15  Vakbondsblokkades bij AB InBev (onder dwang) opgehevenDe vakbondsblokkades bij AB InBev aan de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden zijn opgeheven. Dat meldt Laure Stuyck, woordvoerster van AB InBev, en werd rond middernacht door Belga aan de Leuvense brouwerij ook vastgesteld.
05/12 06u15  OPLOSSING: Waar zit Pommelientje verstopt?Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf in leefschool De Villa in Sint-Truiden. Heb jij Pommelientje kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.
05/12 03u30  “Er is geen plan op lange termijn voor cultuur, laat staan ambitie”Lees meer >
05/12 03u30  Uw krant wordt 140 jaar: vrijdag extra feestbijlageOp vrijdag 6 december bestaat Het Belang van Limburg exact 140 jaar. Om dat te vieren verschijnt er die dag een extra feestbijlage bij uw krant.
05/12 03u30  “Dit wens ik mijn vijand niet toe”Een anonieme getuige die zegt niet de anonieme getuige te zijn. Beschuldigden die gedumpt zijn door hun ouders. Een papa die nu mama is, maar niets met zoonlief te maken wil hebben. Gooi daar nog de grootste drugsclan van Limburg bij. Terwijl dit eigenlijk over de moord op Hilmi Gedik gaat.
05/12 03u30  Wat we zelf doen...Lees meer >
05/12 03u30  Binnenkort mogelijk geen kosten meer voor eerste herinnering onbetaalde factuurLees meer >
05/12 03u30  “Maak het beroep van leraar aantrekkelijker”Lees meer >
05/12 03u30  “Begin niet over siësta en mañana, Málaga is veel meer”De Truiense Pia Reekmans ging naar Málaga om Spaans te leren. Nu wil ze er niet meer weg en start ze er haar eigen zaak op. “Verliefd op een stad? ‘Flauwekul’, dacht ik. Tot ik in Málaga kwam.”
05/12 03u30  IvoLees meer >
05/12 03u30  Derby, de Engelse graaf die een toss wonOpitter (3A) zorgde in de derby tegen Neeroeteren voor dé remonte van de speeldagHBvL 03/12/2019
05/12 03u30  Soe Nsuki maakt u blij met eerste soloshowVan De slimste mens tot Geubels en de Belgen, we zien haar om de haverklap op televisie. En ze is nog dj ook. “Ik heb afwisseling nodig, maar comedy doe ik het liefst”, zegt Soe Nsuki, nu in Limburg met een feel good voorstelling.
05/12 03u30  Divock Origi man van de match in Merseyside DerbyDivock Origi heeft zich tot man van de match gekroond in de derby tussen Liverpool en Everton (5-2). De Houthalenaar scoorde twee keer. Met 43 op 45 blijven The Reds autoritair op kop in de Premier League.
05/12 03u30  Vierde provinciale aLees meer >
05/12 03u30  Herkol-flankaanvaller Plessers speler van de maand in eersteLees meer >
05/12 03u30  Tweede provinciale bLees meer >
05/12 03u30  Tweede provinciale aLees meer >
05/12 03u30  Eerste provincialeLees meer >
05/12 03u30  Vierde provinciale bLees meer >
05/12 03u30  Thor ploeg van de maandThor Hasselt is de ploeg van de maand november. Die koppositie in ons maandklassement levert de leider van tweede provinciale B naast eeuwige roem ook een waardebon van 250 euro van Eurosport Bree op.
05/12 02u15  Het verhaal van Paul en ArtTwee jongens uit New York groeiden uit tot zowat het meest succesvolle popduo ooit. Dit is het verhaal van Paul Simon en Art Garfunkel, die een waslijst hits hadden, verteld door musicalzangers en een live band.
05/12 02u15  Fantastische vrouwen van Kris DewitteDe Vlaamse fotograaf Kris Dewitte is kind aan huis op filmsets. Hij fotografeerde onder anderen David Lynch, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese en Wong Kar Wai. cc Hasselt pakt uit met zijn grootste expo ooit, met zowel oud als nieuw werk en zowel op als naast de filmsets.
05/12 02u15  Melanie, vijftig jaar na WoodstockPak nu Lay down, lay down of Beautiful people. Vijftig jaar na haar doorbraak op Woodstock komen we die songs van Melanie nog altijd tegen in aller-tijdenlijstjes. Ze brengt haar zoon Beaujarred mee om gitaar te spelen.
05/12 02u15  Elk op een andere manierEen rijke man wordt van verkrachting beschuldigd. Twee ervaren advocaten en een jonge stagiaire verdedigen hem. Er staat veel op het spel, maar voor elk op een andere manier. Met Dirk Van Dijck, Aminata Demba, Gorges Ocloo en Jeroen Van der Ven.
05/12 02u15  De levens van Mark LaneganEen kat heeft negen levens, Mark Lanegan veel meer. Van Screaming Trees en Queens Of The Stone Age tot samenwerking met Greg Dulli van Afghan Whigs of met Isobel Campbell en alom geprezen soloalbums.
05/12 00u15  Beloften STVV verliezen van StandardOpnieuw geen overwinning voor de beloften van STVV. Tegen Standard werd het 1-4. De jonge Kanaries blijven hekkensluiter met nul punten.
04/12 23u45  Geen Europese stunt voor Antwerp Giants in Jeruzalem: Sinjoren verliezen voeling met top 4 in Champions League basketbalGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen met 94-72 onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem. De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4.
04/12 23u45  Pop-upwinterbar zet vier dagen de toon voor eindejaar in BilzenDe skilatten onderbinden zal er wellicht niet in zitten, maar aan winterse gezelligheid gaat het alleszins niet ontbreken in Bilzen de komende vier dagen.
04/12 23u15  Plots moest papa Cooke de avontuurtjes van zijn zoon aanhoren in ‘De slimste mens’André Hazes Jr. verscheen vanavond ten tonele in De slimste mens, en dat zullen we geweten hebben. De Nederlandse zanger vroeg zich af of hij, die meer spijbelde dan studeerde, nog wat kennis van zijn schooltijd had opgeslagen. Hij blijft natuurlijk de enige Hazes met een diploma. Verder bracht jurylid James Cooke een speciale gast mee: zijn vader Donald, die mocht toezien hoe zijn zoon opnieuw één van zijn romantische avontuurtjes uit de doeken deed.
04/12 23u00  Charleroi kruipt in het slot voorbij Gent, ook Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesCharleroi heeft zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst. Een laat doelpunt van Massimo Bruno was voldoende voor de Carolo’s. Ook Union heeft de achtste finales overleefd. Het haalde het van Westerlo met penalty’s (4/1) na een 0-0 score. Eerder hadden ook Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales.
04/12 22u45  Roeselare wint vlot in Champions League volleybalRoeselare heeft woensdag een vlotte 0-3 zege behaald bij het Duitse Friedrichshafen op de eerste speeldag in de Champions League. De setstanden waren 23-25, 21-25 en 15-25.
04/12 22u15  Romelu Lukaku deelt eerste foto van zijn zoontje RomeoNa er lange tijd mysterieus over te hebben gedaan, deelt Romelu Lukaku steeds meer over zijn zoontje Romeo. Nadat hij pas half november een eerste keer het bestaan ervan bevestigde, deelde hij nu een eerste foto op Instagram.
04/12 22u15  Standard imponeert niet maar bekert wel verderTegen de amateurs van Rebecq imponeerden de Rouches hoogstens bij vlagen, maar toch scoorde Standard drie keer. De spelers die hun kans kregen, overtuigden echter niet.
04/12 22u15  Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesStandard, Zulte-Waregem en Kortrijk hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Ook Union en Westerlo begonnen om 20u maar kwamen in 90 minuten niet tot scoren en spelen verlengingen.
04/12 22u00  Geen kwartfinale voor STVV: Kanaries gaan met 3-0 onderuit tegen Zulte WaregemSTVV kon zich woensdagavond niet plaatsen voor de kwartfinales van de Croky Cup. Het verloor met 3-0 op het veld van Zulte Waregem.
04/12 22u00  Pop-Up winterbar zet de toon voor de decembersfeer in BilzenDe skilatten onderbinden zal er wellicht niet in zitten, maar aan winterse gezelligheid gaat het alleszins niet ontbreken in Bilzen de komende vier dagen. De winterbar is een gezellige stube die opgebouwd staat aan achterzijde van de kerk in Bilzen. Er staat onder andere een after-work party, een aprés-ski feest en een culinair festijn gepland.
04/12 21u45  Cafés en supermarkten dreigen zonder Stella, Jupiler en Hoegaarden te vallenHet sociaal conflict bij AB InBev zit muurvast nu de vakbonden de blokkades van de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden weigeren op te heffen. Dat was een eis van de directie om weer aan tafel te gaan. Cafés, supermarkten en drankencentrales dreigen vanaf volgende week droog te staan.
04/12 21u45  Zoektocht in Albertkanaal naar wapen dat gebruikt werd bij twee jaar oude moordIn het Albertkanaal in Genk is woensdag gezocht naar het wapen waarmee Marcel Van Hout (51) werd doodgeschoten in zijn villa in Pelt. Of het wapen en ander bewijsmateriaal is gevonden, is niet bekend.
04/12 21u30  Keukenbrand in Korporaal Theo KubbenstraatDe brandweer van Maaseik kreeg woensdag om 20.20 uur een melding van een keukenbrand in de Korporaal Theo Kubbenstraat. Daar was brand uitgebroken met een vlam in de dampkap. De omvang van de schade is niet bekend.
04/12 21u30  Marc Wilmots ontkent akkoord met Iran om contract in onderling overleg te ontbinden: “We zijn nog aan het onderhandelen”Volgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden. Maar dat bericht werd al snel ontkend door Wilmots zelf.
04/12 21u15  Burgemeesters eisen oplossing voor “tikkende tijdbom” van pensioenfactuurDe oplopende kosten voor de pensioenen van statutaire medewerkers van gemeenten zijn een “tikkende tijdbom” en gaan ten koste van lokale investeringen. Dat klagen 258 van de 300 Vlaamse burgemeesters aan in een open brief. Ze roepen de federale regeringsonderhandelaars op om “een oplossing ten gronde” uit te werken.
04/12 21u15  Wens gaat in vervulling voor bewoner van Ter HeideEen ritje met een tractor maken. Het was de wens van de 60-jarige Luc uit Borgloon. Zorginstelling Ter Heide, waar Luc verblijft, deed twee weken geleden een oproep om de man nog eens op een tractor te krijgen. Een zorgboer uit Kortessem zag de reportage en zakte vanmiddag naar Borgloon af om Lucs wens in vervulling te laten gaan.
04/12 21u15  Frieda Brepoels: "Belastingdruk daalt niet in BilzenDe belastingdruk in Bilzen daalt niet, maar neemt toe en de schulden stijgen opnieuw. Dat zegt Frieda Brepoels, die tot voor kort burgemeester was in Bilzen. Ze beschuldigt huidig burgemeester Johan Sauwens van 'fake news'.
04/12 20u45  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets: “Ik sta te trillen op mijn benen”Remco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 20u30  Marc Wilmots niet langer bondscoach van IranVolgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden.
04/12 20u30  Vlaams Parlement keurt klimaatresolutie goedHet Vlaams Parlement heeft woensdag een klimaatresolutie goedgekeurd. Tegen de achtergrond van de VN-Klimaatconferentie (COP25) in Madrid en in afwachting van een goedgekeurd Vlaams Energie- en Klimaatplan dringt het Vlaams Parlement er bij de regering op aan om in Madrid “een haalbare, betaalbare en bottom-up Europese ambitieverhoging voor 2030 te bepleiten” en mee te zorgen voor een versterkte internationale klimaatfinanciering. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD stemden voor de resolutie, oppositiepartijen PVDA en Vlaams Belang stemden tegen en sp.a en Groen onthielden zich.
04/12 20u30  “Vijftien Russische spionnen hebben via Frankrijk operaties uitgevoerd in heel Europa”Vijftien Russische spionnen hebben de Franse Alpen gebruikt als uitvalsbasis voor operaties in heel Europa. Dat schrijft de Franse krant Le Monde in zijn editie van donderdag. Volgens de krant hebben Franse, Britse en Zwitserse contraspionagediensten de praktijken ontdekt.
04/12 20u15  Donald Trump niet onder de indruk van impeachmentonderzoek : “Rapport is waardeloos”De Amerikaanse president Donald Trump beschrijft het onderzoeksrapport van de Commissie voor de Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden over zijn mogelijk machtsmisbruik als “waardeloos”. De Democraten in de commissie hadden dinsdag meegedeeld over “overweldigende bewijzen” te beschikken dat de Republikeinse president zich aan machtsmisbruik heeft bezondigd door buitenlandse inmenging na te streven in de presidentsverkiezingen van volgend jaar.
04/12 20u15  Nieuwe bank NewB rondt de beoogde kaap van 35 miljoen euroDe coöperatieve NewB heeft de beoogde 35 miljoen euro binnen, zo valt te lezen op de website van Newbe.coop. Twee weken geleden werd al de kaap van de 30 miljoen gerond, als voorwaarde om een banklicentie te kunnen aanvragen. Maar de coöperatieve besliste toen nog om nog 5 miljoen euro extra te zoeken. Investeerders hadden tot vandaag/middernacht de tijd om zich aan te melden.
04/12 20u15  Botsing in Overpelt-FabriekTwee wagens botsten woensdag om 9.30 uur in de Fabrieksstraat in Overpelt. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Over Het Waterstraat. Een vrouw (82) en man (60), beiden uit Pelt, waren bij de aanrijding betrokken. Een van hen raakte gewond.
04/12 20u15  Mountainbikekampioen raast met adembenemende stunts door de Parijse binnenstadDe Oostenrijkse mountainkampioen Fabio Wibmer heeft een andere kijk op Parijs dan de meesten onder ons. Met zijn straffe stunts raast hij door de Parijse binnenstad. De sport staat ook bekend als urban freeriding. Wibmer, vroeger mountainbiker en nu videoproducer, maakte de spectaculaire video in het kader van een reis van Lyon naar Parijs waar hij eindigt bij de Eifeltoren.
04/12 20u15  Botsing aan CSMIn de Bosstraat in Hamont kwam het tot een botsing tussen een vrachtwagen die van de parking van het bedrijf CSM kwam en een auto. Een persoon raakte lichtgewond en trok op eigen houtje naar de dokter voor een controle.
04/12 20u15  VBO kritisch voor nota van Magnette: “Geen aandacht aan grootste deel van de economie”Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft woensdag opnieuw gepleit voor de snelle vorming van een federale regering met een beperkt programma. De nota van informateur Paul Magnette (PS) gaat volgens gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans niet in de goede richting. “Een informateursnota van om en bij de zeventig pagina’s die geen aandacht schenkt aan het grootste deel van de economie dat werk creëert, investeert in R&D en exporteert, is onvoldragen en slaat de bal compleet mis.”
04/12 20u00  “Vanavond mist, donderdag mogelijk ook langdurig grijs”Vanavond en vannacht zal er op vele plaatsen in Limburg dichte mist voorkomen. Op heel wat plaatsen in het noorden van de provincie was om 17.30 uur het zicht reeds beperkt tot minder dan 100 meter.
04/12 20u00  Tuinmaterialen gestolenBij een inbraak in een tuinhuis op Fletersdel verdwenen dinsdag tuinmaterialen.
04/12 20u00  Drie auto's gestolen in politiezone CarmaIn de politiezone Carma werden dinsdag maar liefst drie wagens gestolen.
04/12 20u00  Tien fietsers niet in ordeDe politie hield woensdag tussen 7.30 en 14.30 uur een controle op de Koning Albertlaan en Rijksweg in Maasmechelen en de in de Bessemerstraat in Lanaken. Tien van de 48 fietsers kregen een pv omdat de verlichting niet werkte of het aan reflectoren ontbrak. Een bestuurder werd beboet omdat hij meer personen in de wagen had zitten dan er zitplaatsen waren en twee anderen kregen een pv omdat de kinderen niet goed vastgemaakt werden met de gordel en het vereiste kinderzitje ontbrak. De gecontroleerde bromfietsen waren in orde. In het kader van de BOB-campagne werden ook 473 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Een bestuurder had gedronken en moest zijn rijbewijs voor zes uur afgeven. Tot slot was er een bestuurder die een pv kreeg voor gsm’en achter het stuur.
04/12 20u00  Provincie en de stad Sint-Truiden samen op zoek naar een uniek DNA voor een levendige stadskernNet als de andere centrumsteden kampt ook Sint-Truiden met dezelfde problematiek wat de leegstand betreft. Ook hier laten de snel veranderde vormen van handeldrijven hun sporen na. “Ondanks ons City marketingplan stellen wij tekortkomingen vast. De toenemende leegstand, monotoon aanbod, tanende koopbinding door de groei van E-commerce en geringe koopattractie laten zich meer en meer merken. Daarnaast heeft de traditionele winkel zijn positie als uniek verkoopkanaal de laatste jaren steeds meer verloren. De consument kan immers 24u/24u shoppen. Dit hedendaagse comfort heeft het leven van zowel de consument als de handelaar sterk beïnvloed. Dat zien we duidelijk in het straatbeeld”, zegt schepen Jos Pierard.
04/12 20u00  ANALYSE. Reynders stopt als gouverneur: wie volgt hem op? En welke hordes zijn er?De Vlaamse regering maakt zich op voor een nooit geziene benoemingscarrousel. Een koehandel over drie nieuwe gouverneurs en een rist andere cruciale bestuursmandaten dient zich aan.
04/12 19u45  Vlaamse regering maakt zich op voor nooit geziene benoemingscarrouselDe Vlaamse regering maakt zich op voor een nooit geziene benoemingscarrousel. Een koehandel over drie nieuwe gouverneurs en een rist andere cruciale bestuursmandaten dient zich aan.
04/12 19u45  fietser gewond bij ongevalDominique C. (46) uit Hasselt raakte woensdag om 11.45 uur gewond bij een ongeval met de fiets op de Maastrichtersteenweg. Ze werd door een auto aangereden.
04/12 19u45  Eindelijk akkoord over terugbetaling peperdure knieprothesenNa vijf jaar onderhandelen is er een voorakkoord bereikt over de terugbetaling van computergestuurde knieprothesen. Patiënten kunnen binnenkort waarschijnlijk rekenen op een financiële tussenkomst van maximum 25.000 euro, tien keer meer dan nu het geval is.
04/12 19u30  Europa staakt strijd tegen door Chinezen gevreesde perenziekteEen nieuwe Europese wet slaat de Haspengouwse perentelers met verstomming. Omdat de maatregelen tegen het zeer besmettelijke bacterievuur worden opgeheven, komt de export naar China in het gedrang.
04/12 19u30  Informateur Magnette roept paars-groene partijen vanavond samen voor overlegInformateur Paul Magnette (PS) houdt vanavond overleg met de zes partijen die mogelijk in de toekomst een paars-groene regering kunnen gaan vormen. Dat meldt De Morgen. Gespreksonderwerp zou het budgettaire luik van zijn nota zijn.
04/12 19u30  Geld en juwelen gestolenDieven pleegden een inbraak in de Baron de Stockemlaan in Heers. Ze geraakten via een raam binnen en stalen vervolgens geld en juwelen. De melding kwam dinsdag om 19 uur bij de politie binnen.
04/12 19u30  Jambon vraagt ministers om terughoudend te zijn over federale regeringsvormingVlaams minister-president Jan Jambon vraagt zijn ministers om zich “terughoudend” op te stellen in hun uitspraken over de federale regeringsvorming. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter.
04/12 19u30  Dubbele inbraak en poging in DiepenbeekInbrekers doorzochten twee huizen in de Binnenvelstraat beekstraat, maar op beide locaties is de buit nog onbekend. Een derde melding uit de Russelbeekstraat bleek een mislukte poging.
04/12 19u15  Dubbele inbraak(poging) in AlkenBij de politie kregen ze twee meldingen van inbraken in Alken. Het feit in de Koosterstraat mislukte omdat de daders niet binnen geraakten, maar bij een inbraak op de Beukenlaan werd het huis wel doorzocht. De inbrekers raakten via een raam binnen. De buit is nog niet bekend.
04/12 19u15  Brees ‘cultuurmonument’ Phina Stockmans overledenAfgelopen maandag is het Breese ‘cultuurmonument’ Phina Stockmans op 91-jarige leeftijd overleden thuis overleden. Phina Dirix -zoals haar meisjesnaam luidde- was vooral bekend in carnavalsmiddens, maar stichtte ook de Breese tafeltennisclub Meteor en was 30 jaar lang voorzitter bij de Koninklijke Katholieke Breese Turnkring.
04/12 19u15  Twee inbraken met buit gemeldDe politie registreerde tussen dinsdagavond en woensdagochtend drie inbraken in Zonhoven. In de Rozenstraat werd gepoogd een huis binnen te geraken, maar de daders slaagden daar niet in. Dat was wel het geval in de Ossendriesstraat en Merelstraat. Er werden laptops, juwelen, een tablet-pc en gsm gestolen.
04/12 19u00  Langverwachte trailer “No Time To Die” van James Bond stelt niet teleurNadat er eerder al een teaser werd gelost voor James Bond: No Time To Die, deelde Universal woensdag de officiële trailer. Daniel Craig die voor de laatste keer in de huid van 007 kruipt, krijgt deze keer de opdracht om een vermiste wetenschapper op te sporen. De film zal vanaf april in de zalen spelen.
04/12 19u00  Inzittenden van auto weigeren politiecontrole aan Delhaize in ZonhovenEen patrouille van de politiezone LRH kende woensdagnamiddag problemen met twee inzittenden van een auto die aan de parking van de Delhaize in Zonhoven geparkeerd stond.
04/12 18u30  Charles Leclerc crasht tijdens tweede dag F1-bandentestWilliams F1-piloot George Russell heeft tijdens de tweede dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.
04/12 18u30  Sinterklaasmarkt is grootste jaarmarkt uit de regioTraditioneel wordt het hele centrum voor de jaarlijkse Sinterklaasmarkt, dit jaar op donderdag 5 december, helemaal afgesloten om plaats te bieden aan de grootste en oudste jaarmarkt uit heel Noord-Limburg.
04/12 18u30  Fantastische comeback van Maaseik in AnkaraMaaseik heeft de bekeruitschakeling tegen Roeselare helemaal doorgespoeld in Turkije. En hoe! Maan en co bogen in Ankara een uitzichtloze 2-0-achterstand nog om in een 2-3-overwinning. De Belgische landskampioen werkte in de derde set vier matchballen weg.
04/12 18u15  Poetshulpen plannen hele week acties om hoger loon te eisenDe poetshulpen uit de dienstenchequesector plannen nieuwe acties. Volgende week willen ze de hele week actievoeren om hun eis om meer loon kracht bij te zetten. Dat melden de vakbonden.
04/12 18u15  LIVE. Stoot STVV tegen Zulte Waregem door naar de kwartfinales van de beker?STVV gaat vanavond op het veld van Zulte Waregem op zoek naar een plekje in de kwartfinales van de Croky Cup. Lukt dat? Volg het hier live vanaf 20 uur.
04/12 18u15  Gestaakte Limburgse derby wordt niet herspeeld, uitslag blijft behouden op 3-3De gestaakte Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk wordt niet herspeeld. De uitslag blijft behouden op 3-3 en er volgt geen puntenaftrek. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond woensdag beslist.
04/12 18u15  Twee gewonden bij ongeval in KortessemOp de Hasseltsesteenweg in Kortessem gebeurde woensdag om 14.50 uur een ongeval.
04/12 18u15  Nobelprijswinnaar Desmond Tutu in ziekenhuis opgenomenDe Zuid-Afrikaanse mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Desmond Tutu is in het ziekenhuis opgenomen voor een “hardnekkige infectie”. Dat heeft zijn echtgenote woensdag gemeld.
04/12 18u00  Kamercommissie keurt Vlaams Belang-voorstel over taalwetgeving in leger goedDe Kamercommmissie Landsverdediging heeft woensdag een wetsvoorstel van Vlaams Belang goedgekeurd dat de minister van Defensie verplicht om elk jaar een verslag in te dienen over de naleving van de taalwetgeving in het leger. Naast Vlaams Belang stemden N-VA en CD&V-parlementslid Hendrik Bogaert voor de tekst.
04/12 17u45  Assita Kanko bezoekt Malta na moord op journaliste: “Veel vragen onbeantwoord”Assita Kanko (N-VA) heeft samen met enkele andere leden van het Europees Parlement een bezoek gebracht aan Malta, in het kader van de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. De parlementaire ad-hocdelegatie ontmoette er premier Joseph Muscat - die eerder aangekondigd heeft te zullen opstappen - maar ook president George Vella, de procureur-generaal, ngo’s, journalisten en familieleden van Caruana Galizia. “Er zijn heel wat ernstige vragen opgedoken. Vragen die nog onbeantwoord zijn gebleven”, zegt Kanko woensdag.
04/12 17u30  Maasmechelse kappersmoord: “Opgesloten en afgeranseld in ons eigen huis”“We leven nog. Zeiden we tegen elkaar na de home invasion. Maar dat was het ook. Ze deden ons pijn tot op het bot”, beschreef het koppel W. (54) en B. (41), de toenmalige overvallen bewoners van kasteel Vilain XIIII in Leut. “Het getuigde van een intrinsieke slechtheid.”
04/12 17u30  VKW wil nieuw uitvoeringsplan voor RemoVKW Limburg rekent erop dat de Vlaamse overheid een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan maakt voor het project Closing the Circle van de Remostortplaats. De werkgeversorganisatie betreurt ook de schorsing van de vergunning voor de uitbreiding van Remo. Zowel het uitvoeringsplan als de uitbreiding zijn op vraag van de Limburgse Milieukoepel vernietigd en geschorst. “De uitbreiding zou Machiels nv de kans geven om Limburg met het vooruitstrevende Closing the Circle-project op de kaart te zetten inzake innovatieve milieutechnologie. De idee om materialen uit vroegere stortplaatsen te recupereren met technologie die intussen veel verder staat om er nadien terug natuurgebied van te maken, blijft een uniek voorbeeldproject met de potentie om vanuit Limburg de wereld te veroveren”, stelt topman Ruben Lemmens van VKW Limburg.
04/12 17u15  Maasmechelse kappersmoord: “We gingen op zoek naar een onschuldig dier dat het alarm deed afgaan maar vonden twee beesten”“We leven nog. Zeiden we tegen elkaar na de home invasion. Maar dat was het ook. Ze deden ons pijn tot op het bot”, beschreef het koppel W. (54) en B. (41), de toenmalige overvallen bewoners van kasteel Vilain XIIII in Leut. “Het getuigde van een intrinsieke slechtheid.”
04/12 17u00  Hoe zeg je ‘15 maanden cel’ in het Roemeens? Google Translate leest vonnis inbreker voorEen 43-jarige man uit Roemenië kreeg woensdag een celstraf van vijftien maanden, waarvan zeven maanden effectief, voor een poging tot diefstal in een woning in Lanaken. De dief sloeg op de vlucht voor de politie maar viel en brak zijn enkel.
04/12 17u00  Je hebt oversized tassen… en dan kom je dit tegen in New YorkIn de wereld van de accessoires waren mini-handtassen in 2019 een trend, maar nu we richting 2020 gaan mag het weer groter. Héél groot, zo blijkt uit een videootje dat modemerk Opening Ceremony heet gedeeld. Daarin zien we een vrouw met een gigantische shopper, die haar bijna verhindert om in de metro binnen te gaan.
04/12 16u45  Iconische Coca-Cola kersttruck komt ook dit jaar naar HasseltDe kerstperiode breekt aan, dus kan de bekende Coca-Cola kersttruck niet ontbreken. Op zaterdag 7 december houdt hij halt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
04/12 16u45  Donald Trump annuleert persconferentie en reageert op roddelende wereldleidersDonald Trump kan er niet mee lachen dat de Canadese premier Justin Trudeau achter zijn rug over hem roddelt met andere wereldleiders. “Trudeau is een hypocriet”, reageert de Amerikaanse president op een uitgelekte video van een roddelende Trudeau. Hij annuleert ook een geplande persconferentie.
04/12 16u30  Nieuwe defensieminister in lopende zaken Goffin leert legerstaf kennenNa Steven Vandeput (N-VA), Sander Loones (N-VA) en Didier Reynders (MR) was het woensdagmiddag de beurt aan Philippe Goffin (MR) om in het hoofdkwartier van Defensie in Evere kennis te maken met de generale staf. Net als zijn voorganger is hij minister van Defensie in lopende zaken. Bij zijn bezoek wees Goffin op de noodzaak om zo snel mogelijk een nieuwe regering te hebben “met een defensieminister met volle bevoegdheden, want de uitdagingen van defensie zijn belangrijk”.
04/12 16u00  Iedereen wil Walter ‘Pico’ Michiels helpen, maar het lukt niemandDoor een procedurefout kon de rechtbank van Leuven vandaag geen vonnis vellen in het zoveelste proces tegen Walter Michiels (56), beter bekend als Pico Coppens uit ‘FC De Kampioenen’. Ondertussen blijven gerecht en hulpverlening er alles aan doen om hem terug op het rechte pad te krijgen.
04/12 16u00  Voetganger valt over stoeptegelIn de Stationsstraat in Leopoldsburg is een voetganger gestruikeld over een stoeptegel. Die liep daarbij verwondingen op.
04/12 16u00  Inbraak in garage van huisIn de garage van een huis in de Oude Baan in Maasmechelen is dinsdag een inbraak vastgesteld. De daders stalen een slijpschijf. Mogelijk sloegen ze afgelopen weekend al toe.
04/12 16u00  Auto gestolenIn de Hofstraat in Gelinden is dinsdagavond een auto gestolen. Bij de politie is dinsdagavond een inbraakmelding binnengekomen vanuit de Brugstraat in Sint-Truiden. De daders waren niet binnen geraakt. Woensdagmorgen hebben dieven proberen in te breken in een gebouw op de Tongersesteenweg. Dat lukte niet.
04/12 15u45  TREND. Pareltjes in je haarMet de eindejaarsperiode in het vooruitzicht kan de zoektocht naar de gewenste outfit beginnen. Maar hoe maak je jouw haar feestelijk? Aan trends op de catwalk én Instagram te zien, wordt een look dit jaar party proof met pareltjes in je haar.
04/12 15u30  Nieuw datingconcept: ‘First Dates’, maar dan zonder camera’sSpeeddaten, maar dan enkel met potentiële partners die op basis van een persoonlijkheidstest speciaal voor jou zijn uitgekozen. Een nieuw datingconcept, gebaseerd op het Britse tv-programma ‘First Dates’, komt in maart ook naar Hasselt.
04/12 15u30  PSG gaat na Arsenal als tweede topploeg sponsordeal aan met RwandaAnderhalf jaar nadat Arsenal aankondigde een sponsordeal aan te gaan met Rwanda, ging woensdag ook Paris Saint-Germain overstag. De Parijse topclub kwam tot een overeenkomst van drie jaar met het Centraal-Afrikaanse land.
04/12 15u30  Betrapt: wereldleiders roddelen over Trump tijdens NAVO-topIn het Verenigd Koninkrijk vindt in Londen dit jaar de NAVO-top plaats. Maar tijdens de receptie op Buckingham Palace kon een camera filmen hoe de Canadese premier Justin Trudeau roddelt over Donald Trump met collega-wereldleiders Boris Johnson, Emmanuel Macron en Mark Rutte.
04/12 15u30  Florine Gaspard en Lander Hendrickx sneuvelen in de reeksen op EK zwemmen kortebaanFlorine Gaspard (50m schoolslag) en Lander Hendrickx (400m vrije slag) zijn er woensdag op de eerste dag van het EK kortebaanzwemmen in Glasgow niet in geslaagd de reeksen te overleven.
04/12 15u30  PXL-studenten in internationale sferenStudenten een hele week lang onderdompelen in internationale activiteiten om hun geest te openen voor wat er leeft in de rest van de wereld: dat is het doel van de Internationale Week bij PXL-Green & Tech.
04/12 15u30  Freinet on the Move krijgt bezoek van de SintOp woensdag 4 december zijn de Sint en zijn Pieten op bezoek geweest Freinet on the Move.
04/12 15u15  Carrefour roept gehakt terug wegens salmonellagevaarHet bedrijf Viangro heeft in overleg met het federale voedselagentschap FAVV producten met de naam Gehakt Varken Rund uit de handel genomen, omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. Het gehakt werd verkocht in de slagerijafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België. Consumenten die het product hebben gekocht, worden verzocht het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.
04/12 15u15  Tiger Woods wijst miljoenen af om te spelen in Saoedi-Arabië: “Veel te ver”Golfer Tiger Woods heeft voor het tweede jaar op rij geweigerd deel te nemen aan een controversieel toernooi in Saoedi-Arabië. Dat verklaarde Woods aan ESPN in de marge van de Hero Wold Challenge in de Bahamaanse hoofdstad Nassau. De 43-jarige Amerikaan had een aanbod op zak van drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro) om mee te spelen op het Saudi International Golf Tournament volgende maand.
04/12 15u15  Dertiger wordt onwel tijdens openingsdrukte JumboTijdens de openingsdrukte van de nieuwe Jumbo supermarkt in Rekem (Lanaken) is woensdagvoormiddag een 30-jarige man onwel geworden.
04/12 15u00  TV-TIPS. Binnengluren bij de koning, prison break-relatietest en bekkentrekkerijElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
04/12 15u00  Maasmechelaar onwel tijdens openingsdrukte JumboTijdens de openingsdrukte van de nieuwe Jumbo supermarkt in Rekem (Lanaken) is woensdagvoormiddag een mannelijke bezoeker uit Maasmechelen onwel geworden.
04/12 14u45  Dieven stelen gsm’s en sleutels uit kleedkamers Eendracht Mechelen-aan-de-MaasTijdens een voetbaltraining hebben dieven dinsdagavond twee gsm’s en sleutels gestolen uit de kleedkamers van voetbalclub Eendracht Mechelen-aan-de-Maas in de Proosterbosstraat.
04/12 14u30  Heroïneverslaafde vrouw valt man aan met taser: “Hij had haar verkracht”Een 41-jarige Nederlandse vrouw werd woensdag door de Tongerse rechter veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat ze haar ex-werkgever uit Riemst met een taser bedreigde. De vrouw, die zwaar heroïneverslaafd is, werkte er in het zwart als poetsvrouw en beschuldigde de man van verkrachting. “Ze wilde hem enkel doen schrikken”, zo klonk het bij haar advocaat.
04/12 14u30  Twee benefietvoorstellingen door Academie BeringenBinnenkort kan je in CC Beringen genieten van twee avonden muziek en dans voor het goede doel. Op zaterdag 14 december komt soloharpiste Anneleen Lenaerts van de prestigieuze Wiener Philharmoniker naar België voor een exclusief concert en op dinsdag 17 december vindt de Warmste Wintervoorstelling plaats.
04/12 14u30  Tweede fase werken NieuwendijkHet gedeelte van de Nieuwendijk tussen de Korspelheidestraat en de Guido Gezellestraat is ondertussen aangelegd. De afwerking door de nutsmaatschappijen moet nog gebeuren. De aannemer past alle signalisatie aan naar de nieuwe omleidingen.
04/12 14u30  Noodoproep van buschauffeur na vechtpartij tussen jeugdige liefdesrivalenEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee tienerjongens vochten om een meisje. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 14u15  Ruim 80 procent van de flitspalen in Vlaanderen momenteel operationeelMomenteel zijn 80,62 procent van de circa 1.400 flitspalen langs Vlaamse gewest- en snelwegen operationeel. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V). Dat percentage ligt lager dan de 84 procent die in mei vorig jaar gehaald werd.
04/12 14u00  Duitsland wijst twee Russische diplomaten uitTwee leden van de Russische ambassade in Berlijn moeten Duitsland “met onmiddellijke ingang” verlaten. Dat heeft de Duitse regering woensdag aangekondigd. Volgens de Duitsers hebben de Russische autoriteiten onvoldoende meegewerkt in het onderzoek naar de moord op een Georgiër in Berlijn.
04/12 14u00  Nike stelt exclusieve sneaker in samenwerking met Dior voorNike en Dior kondigden in november aan dat ze samen aan een sneaker werkten. De eerste beelden van het resultaat daarvan werden nu vrijgegeven.
04/12 14u00  Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un bezoekt zijn heilige berg (en dus houdt de wereld zijn adem in voor wat komen gaat)Gezeten op een prachtig wit paard baant hij zich - vergezeld van zijn vrouw en enkele vertrouwelingen - een weg door de sneeuw op een heilige berg. Zijn heilige berg. Het is een sprookjesachtig beeld van Kim Jong-un, ware het niet dat de geschiedenis ons geleerd heeft dat die tochtjes van de Noord-Koreaanse dictator altijd de voorbode zijn voor onheil.
04/12 14u00  Man beroofd van miljoen euro via één simpel sms’jeIn het Nederlandse Groningen is een man onlangs beroofd van een miljoen euro, nadat hij een sms’je van oplichters aanzag voor een berichtje van zijn eigen bank. De bankkaart van het slachtoffer was verlopen, stond in het frauduleuze sms’je te lezen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland tracht het forse kapitaal te achterhalen.
04/12 13u45  Maasmechelse kappersmoord: “Shane voelt zich een beetje god”Een man die zich een beetje god voelt. Die niet leeft volgens de regels van de maatschappij maar naar zijn eigen normen. Niet gewelddadig maar ook niet vies van geweld te gebruiken om zijn doel te bereiken. Psychiater Dillen en psycholoog Mattheus lieten weinig twijfel bestaan over het karakter van Shane Ronge. En Brian van Geene? Psychiater Mesotten: “Hij is beïnvloedbaar...”
04/12 13u45  Viangro haalt besmet vlees uit winkelrekken van CarrefourHet bedrijf Viangro heeft in overleg met het federale voedselagentschap FAVV producten met de naam Gehakt Varken Rund uit de handel genomen, omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. Het gehakt werd verkocht in de slagerijafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België. Consumenten die het product hebben gekocht, worden verzocht het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.
04/12 13u45  TIPS. Fonkelende ode aan Antwerpen en overal kerstliedjes luisterenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
04/12 13u45  Noodoproep van buschauffeur op infoscherm na vechtpartijEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee passagiers slaags raakten. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 13u45  Zoektocht naar vermiste Dilsenaar in kanaalIn het kanaal in Genk is de politie op zoek naar de vermiste Alexander Szucs uit Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De 60-jarige man werd vrijdagavond 22 november voor het laatst gezien aan café De Sting in de Onderwijslaan in Genk. Ook zijn witte Hyundai is sindsdien spoorloos.
04/12 13u30  Tihange 1 stilgevallen na technisch incidentDe kernreactor Tihange 1, goed voor 962 megawatt, is woensdag rond 10.45 uur automatisch stilgevallen. Dat gebeurde na een technisch incident, klinkt het bij uitbater Engie Electrabel. Hij analyseert nu de toestand.
04/12 13u15  Reiziger gewond bij vechtpartij op stadsbusEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee passagiers slaags raakten. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 13u15  Werken Zuidoostelijke Omleiding in Tongeren starten ten vroegste in 2022Donderdagavond worden in Tongeren de plannen bekendgemaakt om de Wallen te ontlasten. De werken aan fase 2 van de Noordoostelijke Omleidingsweg starten ten vroegste 2021. De kost wordt geraamd op 5 miljoen. De werken aan de Zuidoostelijke Omleidingsweg starten ten vroegste in 2022 en worden geraamd op 8,5 miljoen.
04/12 13u15  Maggie De Block (Open VLD) over paarsgroen: “Maandag zal het alles of niets zijn”“We bevinden ons nog altijd in de informatiefase. Maandag gaat Paul Magnette opnieuw naar de koning. Die zal beslissen of de tijd rijp is om een formateur aan te stellen. En daar zal het alles of niets zijn.” Dat zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) maandagochtend op de RTBF-radio.
04/12 13u15  Dodelijk ongeval Elsene: kind (10) stak over terwijl verkeerslicht op rood stondDe tienjarige jongen die dinsdag om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Elsene, was de straat aan het oversteken op zes meter van het zebrapad en terwijl het verkeerslicht voor hem op rood stond. Dat blijkt uit de eerste gegevens van het onderzoek, zo meldt het Brusselse parket. De bestuurder van de bestelwagen die hem aanreed, was niet onder invloed van drugs of alcohol en reed niet te snel.
04/12 13u00  Nederlander steelt aanhangwagen met porselein ter waarde van 50.000 euroEen 50-jarige Nederlander kreeg woensdag voor de Tongerse rechter een celstraf van zeven maanden voor een diefstal van een aanhangwagen vol porselein in Bocholt. De buit had een waarde van 50.000 euro.
04/12 12u45  Vijftiger krijgt 20 maanden nadat plantage ontdekt wordt door cannabisgeur op straatEen 54-jarige man, die ondertussen in Barcelona woont maar aangehouden is in de gevangenis van Hasselt, moet voor twintig maanden naar de cel omdat hij in en villa in Lanaken een cannabisplantage van 1.100 planten opstelde. Hij moet een geldboete van 16.000 euro betalen. Zijn tuinman kreeg een werkstraf van 250 uren. In totaal werd er een winst van 450.072 euro verbeurd verklaard.
04/12 12u45  Mijnwerkers halen eerste slag thuis na manifestatie in BrusselEr komt een werkgroep die gaat onderzoeken of de mijnwerkerspensioenen al dan niet fout worden berekend. Dat liet de pensioendienst weten aan zo’n vijfhonderd ex-mijnwerkers die woensdagvoormiddag manifesteerden aan de pensioentoren in Brussel.
04/12 12u45  Zoektocht naar vermiste Genkenaar in kanaalIn het kanaal in Genk is de politie op zoek naar de vermiste Alexander Szucs uit Genk. De 60-jarige man werd vrijdagavond 22 november voor het laatst gezien aan café De Sting in de Onderwijslaan in Genk. Ook zijn witte Hyundai is sindsdien spoorloos.
04/12 12u30  Titelverdediger Laurens Sweeck start dan toch in EssenLaurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Dat maakte zijn team woensdag bekend in een persbericht. Hij verdedigt er zijn winst van vorig jaar.
04/12 12u30  Hoe zeg je 15 maanden cel in het Roemeens? Google Translate leest vonnis inbreker voorEen 43-jarige man uit Roemenië kreeg woensdag een celstraf van vijftien maanden, waarvan zeven maanden effectief, voor een poging diefstal in een woning in Lanaken. De dief sloeg op de vlucht voor de politie maar viel en brak zijn enkel.
04/12 12u30  Nieuwe aflevering in soap rond toekomst van Zlatan: “Ik zie jullie snel in Italië”De soap rond de bekendmaking van het nieuwe team van Zlatan Ibrahimovic blijft maar voortduren. Nadat hij eerder al via bewust verwarrende posts op Instagram leek te zullen gaan kiezen voor avonturen in Spanje en Zweden, gaf hij woensdag in een interview aan de Italiaanse editie van GQ Magazine mee een terugkeer naar Italië ernstig te overwegen. De 38-jarige Ibrahimovic zag zijn contract bij MLS-club LA Galaxy recent aflopen na anderhalf jaar dienstverband.
04/12 12u15  “Op vele plaatsen zonnig, behalve in het noordoosten”Vanmiddag komt er in het uiterste noordoosten van Limburg nog steeds dichte mist voor. Elders is het helder en dus zonnig.
04/12 12u15  Afwezige bijzitters riskeren 400 euro boete: burn-out, griep en 7 minuten te laat36 Limburgers uit onder andere Genk, Bree, Oudsbergen en Bocholt moesten zich woensdag voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat ze niet kwamen opdagen als bijzitter tijdens de verkiezingen op 26 mei. Ook nu stuurden 21 betichten hun kat. Zij riskeren effectieve geldboetes van 400 euro.
04/12 12u15  Groot CM-onderzoek: vrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goedeVrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goede, zo blijkt uit een grootschalige studie van CM en Université catholique de Louvain. Wie niet deelneemt aan het verenigingsleven slikt 17 procent meer pillen en gaat 10 procent meer naar de dokter dan wie wel als vrijwilliger werkt.
04/12 12u00  "Ferrari heeft problemen tussen Vettel en Leclerc zelf veroorzaakt"In een column voor ‘Formule1.nl’ laat Jacques Villeneuve onder andere zijn licht schijnen over wat er misliep bij Ferrari tijdens het F1-seizoen 2019.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Als je de helft van het land beledigt, kan je niet verwachten dat de koning je uitstuurt om datzelfde land te redden11/12 07u15 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
32x Straks geen WhatsApp meer op verouderde smartphones11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: WhatsApp zal volgend jaar verouderde iPhones en Android-toestellen niet meer ondersteunen. De app zal ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
30x Al 16 aanhoudingen in onderzoek naar dodelijk drugslabo in Eksel11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: De Nederlandse politie heeft opnieuw vier arrestaties verricht in een onderzoek naar een bende die volgens de politie het drugslabo in Hechtel-Eksel runde. Begin dit jaar kwamen er drie twintigers om het leven.
28x De negende symfonie van Star Wars11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x ’s Ochtends kans op regen, maar positieve temperaturen11/12 04u00 - Het Belang van Limburg: Woensdagochtend kan er ook nog steeds wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. In de loop van de voormiddag trekken de regenwolken weg naar Duitsland. Vanaf dan blijft het op de meeste plaatsen in Limburg voor de rest van de dag droog. Enkel over het zuidoosten en vooral Voeren kan het nog wat langer wisselvallig blijven.
27x CC DE kimpel bilzen11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x De revolutie van Van Eyck11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x Satire op de macht11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Ik wil onze soldaten bedanken voor hun fantastische werk in moeilijke omstandigheden”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Deze kinderen hebben geen luxeproblemen”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Een nieuwe basisschool in Beringen richt zich op een ‘vergeten doelgroep’: de snel lerende kinderen. “De vraag naar dit type onderwijs is enorm groot.”

Statistieken

Artikels:
31385
Gelezen:
43344
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven