maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
14/10 20u15  Haai eet soortgenoot op voor ogen van bezoekers Antwerpse zoo In het aquarium van de Zoo van Antwerpen kregen bezoekers afgelopen weekend een weinig smakelijk tafereel te zien. Een haai zwom er rond terwijl de staart van een veel jongere haai uit zijn bek kwam. Hij had het dier doodgebeten. “Een spijtig en uitzonderlijk voorval”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Maar het instinct van die grote haaien kan je niet uitschakelen.”
14/10 20u15  Betoger lijkt agenten vrij te pleiten: “Geen pepperspray, wel verzachtend product” Een bericht op sociale media lijkt de politie vrij te pleiten voor de beelden die werden gemaakt tijdens de actie van klimaatbeweging Extinction Rebellion zondag in Brussel. ‘Lijkt’, want het is niet zeker dat de Facebookpost de hele waarheid vertelt.
14/10 20u15  PSG moet Neymar missen tegen Club Brugge Paris Saint-Germain zal Neymar ongeveer een maand moeten missen. Dat deelde de Franse kampioen maandag mee. De Braziliaanse superster mist zo de verplaatsing naar Club Brugge op de derde speeldag in groep A van de Champions League (22 oktober).
14/10 20u00  Andy Murray voor het eerst op European Open in Antwerpen: “Belangrijkste is dat dit toernooi niet ver van mijn thuis is” De Schot Andy Murray neemt voor het eerst deel aan de European Open, het ATP-toernooi dat deze week doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. “Omwille van verschillende redenen treed ik aan in Antwerpen. De belangrijkste is dat het toernooi niet ver van mijn thuis plaatsvindt, mijn vrouw staat op het punt te bevallen”, verklaarde de voormalige nummer één van de wereld, die een wildcard kreeg.
14/10 20u00  Red Panthers verslaan Zuid-Korea in voorbereiding op olympisch kwalificatietoernooi In een vriendschappelijke hockeywedstrijd hebben de Red Panthers (FIH-12) maandag in het Ierse Dublin met 2-0 (rust 1-0) gewonnen van Zuid-Korea (FIH-11). Pauline Leclef (14e) en Ambre Ballenghien (50e) scoorden.
14/10 20u00  Tom-Jelte Slagter vervolgt loopbaan bij B&B Hotels-Vital Concept Tom-Jelte Slagter vervolgt zijn loopbaan bij de Franse wielerploeg B&B Hotels-Vital Concept. De 30-jarige Nederlander, die voor een jaar heeft getekend, reed de afgelopen jaren voor Dimension Data. Hij wordt bij zijn nieuwe procontinentale ploeg teamgenoot van Kris Boeckmans, Jonas Vangenechten en Bert De Backer.
14/10 20u00  José Riga wordt sportief manager bij amateurclub Wezet José Riga wordt naar Engels model sportief manager bij Wezet. Dat deelde de club uit de eerste amateurklasse maandag mee. De ploeg heeft ook een nieuwe trainer. Bernard Smeets neemt het over van Stéphane Delhalle, die ad interim de honneurs waarnam sinds Stéphane Huet vorige week ontslag nam.
14/10 20u00  11 hardrijders betrapt in Geetbets Bij een snelheidscontrole op de Grote Steenweg zijn het voorbije weekend elf hardrijders betrapt. Er geldt een snelheidslimiet van 70 km/uur. De hoogst geregistreerde snelheid bedroeg 94 km/uur.
14/10 19u45  Limburgse parochies vragen meer vrijgevigheid van kerkgangers Voor de Limburgse pastoors mag de collecteschaal na een misviering gerust wat voller zijn. “Kerkgangers beseffen niet altijd dat de pastorale diensten geld kosten”, klinkt het.
14/10 19u45  Ikea lanceert playlist voor honden en katten ‘Bohemian Scratchsody’, ‘Meowcarena’ en ‘Another one bites the couch’. Het zijn enkele nummers op de muzikale afspeellijsten die Ikea heeft samengesteld om ervoor te zorgen dat uw hond of kat de boel niet meer op stelten zet wanneer u van huis bent. “Weinig zinvol”, vindt dierengedragstherapeut Dany Grosemans.
14/10 18u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Mogelijk intense onweersbuien in West-Limburg” Een zone met zeer intense onweersbuien trekt momenteel vanuit Frankrijk richting Vlaanderen. De radarbeelden lijken de weerkaarten te ondersteunen die het hele gebeuren ten westen van Limburg laten passeren.14 
14/10 18u45  De weg naar Tokio van Nina Derwael: “Komende maanden zijn cruciaal” Nu het WK achter de rug is en de kwalificatie voor Tokio binnen, staat alles in functie van de Olympische Spelen (24 juli-9 augustus 2020). Hoe zien de komende negen maanden van Nina Derwael eruit.10 
14/10 18u30  13 bestuurders testen positief op alcohol Bij controles, onder meer in de Nieuwe Dijkstraat in Schaffen en aan de Leuvensepoort in Diest, heeft de politie Demerdal afgelopen weekend dertien bestuurders betrapt die onder invloed reden. Bij de betrapten was een 53-jarige vrouw uit Tessenderlo, een 48-jarige man uit Halen en een 75 jarige vrouw uit Molenstede.12 
14/10 18u30  Kim Clijsters bedankt fans: “Fantastisch om weer op het veld te staan” Een maand geleden verbaasde Kim Clijsters de hele wereld door haar tweede comeback aan te kondigen. Nu laat ze weten dat de trainingen goed verlopen. “Het is fantastisch om terug op het veld te staan”, klinkt het op Instagram. De tennisster bedankt ook haar fans voor de vele aanmoedigingen: “Ik ben overdonderd door alle berichten de laatste weken. Het motiveert elke dag weer.”12 
14/10 18u15  Geen buit bij inbraak in pas verkocht huis in Hamont Via de achterdeur zijn dieven n een huis in de Heerstraat in Hamont binnengedrongen. Het huis heeft net een nieuwe eigenaar. De feiten zijn maandag ontdekt. Op het eerste gezicht is er niets gestolen.12 
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/10 15u30  Reünieconcert Noordkaap bijna uitverkocht, extra concert op 18 april 2020Het reünieconcert van de rockgroep Noordkaap op zaterdag 11 april 2020 in de Brusselse AB is zo goed als uitverkocht. Maar geen nood voor wie die dag geen ticketje vastkrijgt: een week later, op zaterdag 18 april, speelt de band andermaal.
11/10 15u15  Iran, met bondscoach Wilmots, laat voor het eerst vrouwen toe in stadionVoor het eerst in bijna 40 jaar mochten Iraanse vrouwen hun nationale mannenvoetbalploeg - met Marc Wilmots als bondscoach - zien spelen in het stadion. Zo’n 3.500 à 4000 vrouwen konden een ticket bemachtigen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cambodja.
11/10 15u15  Baby Pia heeft levensreddend medicijn gekregen: “Ze is even vrolijk als anders, alles is vlot verlopen”Baby Pia heeft haar prik met het levensreddende medicijn Zolgensma gekregen. “Het is sneller gegaan dan verwacht”, zegt de moeder van Pia vrijdag op een persconferentie. “Als alles goed blijft, hopen we dit weekend naar huis te gaan.”
11/10 15u15  Reünieconcert Noordkaap uitverkocht, extra concert op 18 april 2020Het reünieconcert van de rockgroep Noordkaap op zaterdag 11 april 2020 in de Brusselse AB is uitverkocht. Maar voor wie geen tickets kon bemachtigen is er een herkansing: een week later, op zaterdag 18 april, speelt de band andermaal.
11/10 15u00  Kankerfonds steunt onderzoek UHasselt om haargroei na chemotherapie te stimulerenBiomedische wetenschappers van UHasselt ontwikkelen een behandeling om haargroei na chemotherapie te stimuleren. Het is één van de vele onderzoeken die mogelijk zijn dankzij het Limburgs Kankerfonds. Morgen viert de vzw haar dertigste verjaardag.
11/10 14u45  EU en Verenigd Koninkrijk starten “overleg van laatste kans” over BrexitIn een ultieme poging om alsnog een akkoord over de Brexit uit de brand te slepen, hebben de lidstaten van de EU vrijdag hoofdonderhandelaar Michel Barnier groen licht gegeven om ‘intense en geheime’ besprekingen met het Verenigd Koninkrijk op te starten. Er rest nog minder dan een week de tijd.
11/10 14u45  Tekort aan onthaalouders in steeds meer Limburgse gemeentenMeer en meer Limburgse gemeenten zoeken onthaalouders. In Genk bijvoorbeeld gaan meer mensen aan het werk, waardoor de vraag stijgt. De Limburgse gemeenten trekken aan de alarmbel. En ook de Landelijke Kinderopvang doet dat vandaag naar aanleiding van de dag van de kinderbegeleider. Deze dag is de feestdag voor alle werknemers die zich professioneel inzetten voor kinderverzorging. TVL ging een kijkje nemen in Lanaken waar de rollen werden omgedraaid vandaag.
11/10 14u45  Ivo is al 13 jaar onthaalvader: “Vrachtwagens vol pampers vervangen”NieuwerkerkenMorgen vieren we de Dag van de Onthaalouder en de Kinderbegeleider. En al zullen het vooral vrouwen zijn die dan in de bloemetjes worden gezet, hier en daar vind je ook een onthaalvader. Ivo Martens (57) uit Nieuwerkerken is een van hen, hij vang al dertien jaar kinderen op.
11/10 14u45  TV-TIPS. Drie reden om deze vrijdagavond thuis te blijven: Ripley, Goossens en CarreyStraffe verhalen, een Limburgse drummer in Belfast en Jiml Carrey die eens iets anders doet: meer moet dat niet zijn om van uw vrijdagavond een geslaagde tv-avond te maken.
11/10 14u30  Online donorregistratie ongeldig door getalm regeringIn Pelt kunnen inwoners zich sinds enkele weken online opgeven als orgaandonor. De gemeente wil op deze manier nog meer inwoners bereiken, want de vraag naar donoren blijft erg groot. Maar door getalm van de regering blijven deze online registraties voorlopig ongeldig. Het gemeentebestuur van Pelt hoopt dat er op federaal niveau snel wordt ingegrepen. Online registratie zou namelijk een oplossing kunnen bieden voor het groot tekort aan donoren.
11/10 14u30  Maasmechelse serieverkrachter: “Was trots op zijn prestaties”Het openbaar ministerie heeft in Hasselt twaalf jaar cel gevorderd tegen de vermeende serieverkrachter Fouad K. (38). Hij staat terecht voor de verkrachting van vijf vrouwen. Ook zou hij nog eens een tiental vrouwen aangerand hebben om ze vervolgens te beroven. Zelf ontkende hij elke verkrachting, maar gaf wel toe de vrouwen met de verkrachtingsdrugs rohypnol te verdoven en te beroven.
11/10 14u30  Drie voertuigen betrokken bij ongeval op MeershovenOp Meershoven gebeurde vrijdag rond 13.45 uur een ongeval waarbij drie voertuigen betrokken waren.
11/10 14u30  Ook Voeren in de ban van het OktoberfeestDe microbe van de Oktoberfeesten die overwaaide uit Duitsland kreeg ook Voeren in de ban. Meer dan 650 liefhebbers van het genre gingen in het Cultureel Centrum De Voerpoort in Moelingen samen uit de bol. De Hannessen, een jongerengroep uit Voeren (zie foto), hadden de zaal omgetoverd tot een gezellige “Wiesn” waarbij de dressingcode ‘lederhose of dirndl’ door een aantal fans van dit gebeuren dan ook gevolgd werd.
11/10 14u30  Eerstejaars SHD gaan op ontdekkingstocht in de bibliotheekDe eerstejaars van de Stedelijke Humaniora maakten kennis met de bibliotheek. Op school hadden ze al in de catalogus van de bibliotheek leren zoeken en dat gingen ze nu even testen in de praktijk.
11/10 14u15  Welke make-upborstels heb je écht nodig? En is duurder sowieso beter?Nieuwe make-up aanschaffen is één ding, maar welke borstel koop je erbij? Of breng je de schmink gewoon aan met je vingers? Visagiste Sabine Peeters legt uit welke exemplaren echt onmisbaar zijn in je collectie.
11/10 14u00  Lei Beaumont: “Waarom zou ik Josée vermoorden, ik had geen enkel motief”“Ik wil uitdrukkelijk zeggen dat ik niet diegene ben die Josée Widdershoven om het leven heeft gebracht en ik hoop u daarvan in de komende dagen te overtuigen”, sprak Lei Beaumont (71) vrijdagmiddag nadrukkelijk hof en jury toe, tijdens het assisenproces voor de moord op zijn ex-echtgenote op 13 december 2009. Voluit voor de vrijspraak gaat de Maasmechelse Nederlander.
11/10 14u00  STVV in oefenmatch onderuit tegen StandardSTVV heeft vrijdagvoormiddag een oefenverlies geleden tegen Standard. De Rouches wonnen achter de gesloten deuren van de Académie Robert Louis-Dreyfus met 3-0.
11/10 13u45  Twaalf jaar cel gevraagd voor Maasmechelse serieverkrachterHet openbaar ministerie heeft in Hasselt twaalf jaar cel gevorderd tegen de vermeende serieverkrachter Fouad K. (38). Hij staat terecht voor de verkrachting van vijf vrouwen. Ook zou hij nog eens een tiental vrouwen aangerand hebben om ze vervolgens te beroven. Zelf ontkende hij elke verkrachting, maar gaf wel toe de vrouwen met de verkrachtingsdrugs rohypnol te verdoven en te beroven.
11/10 13u15  Aangereden moeder (38) is buiten levensgevaarDe 38-jarige vrouw die dinsdag bij het ongeval in Bocholt betrokken was, verkeert niet langer in levensgevaar.
11/10 13u00  KUL-rector Luc Sels betreurt besparing op universiteitenDe Vlaamse regering bespaart deze legislatuur 228,4 miljoen euro op universiteiten. Dat meldt het Leuvense studentenblad Veto. Leuvens rector Luc Sels betreurt de besparing. “Het is de vraag of besparen in segmenten, die grote welvaart en cohesie creëren, zich op lange termijn niet tegen zich keert”, aldus Sels in Veto.
11/10 13u00  Renault dankt topman afRenault heeft zijn CEO Thierry Bolloré aan de deur gezet. Hij zal per direct vervangen worden door CFO Clotilde Delbos, die ad interim aan het roer van de Franse autobouwer komt te staan. Dat is vrijdag beslist tijdens een bijzondere raad van bestuur.
11/10 13u00  Ally Samatta getrouwd met jeugdliefdeKRC Genk-aanvaller Ally Samatta is donderdag getrouwd met zijn jeugdliefde Neima Mgange. Het huwelijk vond plaats in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam. Samatta plaatste intussen een foto van de ceremonie op Instagram.
11/10 13u00  Ex-triatleet Marino Vanhoenacker komt met de schrik vrij na zware val met mountainbikeMarino Vanhoenacker heeft gisteren de schrik van zijn leven beleefd. De 43-jarige West-Vlaming smakte tijdens een mountainbiketocht hard tegen de grond en had even geen gevoel in zijn ledematen. Een dag later kwam het goede nieuws en liet hij zelf weten dat hij volledig zal herstellen.
11/10 13u00  Dit is de mooiste trouwjurk… van toiletpapierIn New York is voor het vijftiende jaar op rij een modeshow met trouwjurken van papier georganiseerd. Elk jaar wordt er ook een winnende creatie verkozen. De mooiste jurk van deze editie wekt de indruk dat ze helemaal uit kant is gemaakt, in plaats van rollen toiletpapier.
11/10 12u45  Spaans reisconcern Wamos neemt Neckermann-winkels over: 200 ontslagen werknemers kunnen weer aan de slagHet Spaanse reisconcern Wamos neemt in ons land 62 winkels van het failliete Thomas Cook en Neckermann over. Wamos – bij ons eerder onbekend – is vandaag in Spanje, Portugal en enkele Latijns-Amerikaanse landen al een grote speler. De groep is bovendien over de hele wereld op overnamepad om fors te groeien.
11/10 12u45  VRT moet meer besparen dan gedacht. 250 banen bedreigd, zegt vakbondDe VRT moet meer besparen dan aanvankelijk gedacht. Volgens vakbond ACOD staan er 250 jobs op de helling.
11/10 12u30  OPROEP. Zware tyfoon Hagibis zet Japan mogelijk onder waterJapan maakt zich op voor de komst van tropische storm Hagibis. De tyfoon brengt windsnelheden tot 200 km/u mee, en tot 600 liter regen per vierkante meter.
11/10 12u15  Niels Marnegrave met Limburg United tegenover eigen getuigeNieuwkomer Niels Marnegrave neemt het in de Alverberg niet alleen op tegen zijn team van oorsprong. De 31-jarige Luikenaar treft er met coach Sacha Massot…de getuige van zijn trouw aan. “Zondag was Sacha nog aanwezig op het verjaardagsfeest van mijn zoontje Liam. Toen hij naar onze plannen voor vrijdag polste, heb ik in alle talen gezwegen”, knipoogt de ervaren point guard.
11/10 12u15  Van sexy tot punk: de schoenentrends voor deze winterWitte laarzen, hoge dijlaarzen, stoere combats of hoge platformschoenen. De komende winter kan de schoenenkast alweer flink uitgebreid worden met de meest uiteenlopende schoenentrends. Recht an de catwalk in jouw dressing.
11/10 12u15  Drie Limburgers aan de start in Hawaï: "Dertig kilo afgevallen in vijf jaar"Met de Iron Man van Hawaï vindt zaterdag wellicht de jaarlijkse zwaarste uithoudingsproef ter wereld plaats. Om 18.25u Belgische tijd duiken op het Vulkaaneiland meer dan 2.400 triatleten in de Stille Oceaan voor een 3,8km lange zwemproef, gevolgd door 180km fietsen en als afsluiter 42,195km lopen. Bij de 55 Belgen, die aan de start staan, zijn ook drie Limbugers: Nicolas Auverdin, Alain Schutjes en Ismaël Ben-Al-Lal. Wij peilden naar hun ‘road to Kona’ en ambities.
11/10 12u15  Week van het Bos opent morgen in Bosland in PeltVan 13 tot 20 oktober is de Week van het Bos. Bosland opent de week al op zaterdag 12 oktober met een spelnamiddag op de locatie Dommelvallei Heesakkerheide (Sevensmolen) aan de Breugelweg. Van 15 tot 18.30 uur zijn er diverse spelen en activiteiten voor iedereen. Tussen 15en 21 uur is er een boscafé.
11/10 12u00  Tyfoongevaar in Suzuka: zaterdag geschrapt, kwalificaties op zondagNog voor er vrijdagochtend gereden werd in Suzuka, heeft de F1 beslist om de hele zaterdag te schrappen. De tyfoon Hagibis bereikt zaterdagmiddag Japan en uit voorzorg blijft het circuit die dag dicht. De kwalificaties zijn verplaatst naar zondagochtend. Na de vrije trainingen, waarin Valtteri Bottas het snelst ging, werd het circuit voorbereid op de storm.
11/10 12u00  F1-teambaas krijgt 7 500 euro boete voor scheldtiradeGuenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, heeft zijn uitval na afloop van de GP van Rusland bekocht met een boete van maar liefst 7 500 euro.
11/10 12u00  Nog geen rookmelder in helft van Belgische woningenVolgend jaar worden rookmelders in elke woning in ons land verplicht. Maar er is nog flink werk aan de winkel, zo blijkt bij de start van een preventiecampagne die Netwerk Brandweer organiseert. “Dat klopt”, bevestigt commandant Bert Swijsen van brandweerzone Zuidwest Limburg.
11/10 12u00  Eerste steen van nieuwe McDonald’s in Beringen is gelegdVrijdag werd op de werf in de Zwanenbergstraat in Paal, waar McDonald’s bouwt, de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe restaurant.
11/10 12u00  Man steekt zichzelf in brand voor rechtbank van RoermondEen man heeft zichzelf vrijdagmorgen in brand gestoken voor de rechtbank in Roermond. Hij heeft zich voor het rechtsgebouw uitgekleed, overgoten met benzine en zichzelf vervolgens in brand gestoken. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De politie onderzoekt het incident.
11/10 12u00  Sofia Coppola brengt ode aan Chanel met kortfilmDe Amerikaanse filmmaakster Sofia Coppola heeft een kortfilm gemaakt waarin Chanel in de schijnwerpers staat. Dit doet ze naar aanleiding van ‘Mademoiselle Privé’, een tentoonstelling van het Franse modehuis in Tokio.
11/10 11u45  Zes jaar cel voor moordpoging aan Beringse kapperszaakDe 38-jarige Ferhat K. uit Leopoldsburg is vrijdag in Hasselt tot zes jaar cel veroordeeld voor een moordpoging aan een kapsalon in de Stationsstraat in Beringen-Mijn. Beringenaar Nurullah Yildirim (19) kreeg daarbij twee messteken in de borststreek en een in het been. Hij hield er een klaplong, 12 dagen ziekenhuis en een arbeidsongeschiktheid van ruim drie maanden aan over.
11/10 11u45  VIDEO. Hoe Max Verstappen zich onsterfelijk kan maken in JapanOnze F1-journalist Marc Cornelissen weet wie de laatste F1-coureur was die met een Honda kon winnen op Suzuka, het thuiscircuit van Honda. Als Max Verstappen in zijn voetsporen kan treden, wacht hem het absolute heldendomin het land van de rijzende zon.
11/10 11u45  Regering schept duidelijkheid: niemand misloopt woonbonus én verlaagde registratierechtenVlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) heeft een oplossing uitgewerkt zodat geen enkele huizenkoper zowel de woonbonus als de verlaagde registratierechten misloopt. De regering keurde het compromis vrijdagochtend goed.
11/10 11u45  Urenlang chaos op kruispunt door een wel heel slordig geparkeerde wagenEen Oekraïense vrouw koos een nogal ongelukkig parkeerplekje op een druk kruispunt in Odessa en veroorzaakte urenlang verkeerschaos. Omstanders, trambestuurders en passagiers gooiden verschillende keren hun spierkracht in de strijd, tot een van hen een lumineuze inval kreeg om het probleem definitief op te lossen. De identiteit van de vrouw is volgens lokale media bekend bij de politie. Ze zal een fikse boete in de brievenbus krijgen.
11/10 11u45  Eerste steen van nieuwe McDonalds in Beringen is gelegdVrijdag werd op de werf in de Zwanenbergstraat in Paal, waar McDonalds bouwt, de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe restaurant.
11/10 11u45  VIDEO. Wat vindt Bas Leinders over SuzukaBas Leinders, testrijder bij Minardi in 2004, is lyrisch over Suzuka. Op de simulator van het Zolderse Simtag legt hij uit wat het achtvormige circuit zo speciaal maakt.
11/10 11u45  Vluchtmisdrijf in Tessenderlo: bromfietser breekt elleboogTim Wauters uit Laakdal zoekt getuigen van zijn ongeval van voorbije dinsdag in Tessenderlo. Hij brak zijn elleboog. De automobilist reed voort zonder stoppen.
11/10 11u30  Hilde Vautmans na gesprek met Turkse ambassadeur: “Hallucinant”Hilde Vautmans, Europarlementslid voor Open Vld, sprak donderdagochtend met de Turkse ambassadeur over de inval van Turkije in Syrië. “Het was een hallucinant gesprek. De ambassadeur had precies gemist wat zijn land de dag voordien gedaan had.”
11/10 11u30  Toon Aerts keert zaterdag terug naar Kruibeke, waar hij vorig jaar kampioen werd: “Alleen maar goede herinneringen”De Polderscross van Kruibeke stond vorig seizoen helemaal in het teken van het Belgisch kampioenschap. De veldrit valt zaterdag opnieuw onder de noemer ‘losse crossen’. Daarom ook werd er door de organisatoren fiks geknipt in de afstand van de veldrit. Het aantal bruggen op het parcours werd gereduceerd van vijf naar één. Onder de favorieten voor de eindzege natuurlijk mannen als Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck maar bovenal Toon Aerts, die op 13 januari in Kruibeke de nationale titel pakte.
11/10 11u30  POLL. Wie is volgens u de beste Japanner uit de F1-geschiedenis?Japan is een grote F1-natie, maar heeft weinig grote F1-rijders geproduceerd. In de vrije training afgelopen nacht kreeg een nieuwe gezicht zijn kans: Naoki Yamamoto, de regerende kampioen in de Super Formula, mocht een Toro Rosso besturen en vormt mogelijk een bedreiging voor het zitje van Daniil Kvyat. Maar wie was volgens u de beste Japanner uit de F1-geschiedenis?
11/10 11u30  Bromfietser aangereden: man breekt elleboog, autobestuurder stopt nietTim Wauters uit Laakdal zoekt getuigen van zijn ongeval van voorbije dinsdag in Tessenderlo. Hij brak zijn elleboog. De automobilist reed voort zonder stoppen.
11/10 11u30  Nobelprijs voor de Vrede gaat naar Ethiopisch premier Abiy Ahmed (en niet naar Greta Thunberg)Ethiopisch premier Abiy Ahmed (43) heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen, die vrijdag werd uitgereikt in het Noorse Oslo.
11/10 11u15  Haspengouwse opa legde verkrachting van mindervalide dochter en kleinkinderen vast op beeldVerkrachting van zijn mindervalide dochter, kleinzoon en -dochter. Bezit van 130.000 fotobestanden van kinderen in seksuele poses. Het schrijven van erotische verhalen met kinderen in de hoofdrol. De aantijgingen tegen een 75-jarige Haspengouwse opa waren niet mals vrijdag in de Hasseltse rechtbank. Het parket vorderde zes jaar cel tegen de bejaarde.
11/10 11u00  Daniil Medvedev is eerste halvefinalist in ShanghaiDe Rus Daniil Medvedev (ATP 4) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in het Chinese Shanghai (hard/7.473.620 dollar). Het derde reekshoofd versloeg de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) met 6-3 en 7-6 (7/4).
11/10 11u00  Meer dan 300 hackers gaan op zoek naar Théo HayezIn een nationale actie gaan meer dan 300 hackers op zoek naar vermiste personen, onder andere Théo Hayez. De hackers gebruiken hiervoor open source data.
11/10 10u45  Hoogspanningslijn van 100 miljoen euro door 15 Limburgse gemeentenHoogspanningsbeheerder Elia gaat de geleiders van de 380 kilovoltlijn tussen Massenhoven en Van Eyck vervangen en er een nieuw draadstel bijhangen. Daardoor wordt de capaciteit verdubbeld, wat nodig is omdat vanaf 2025 de eerste kerncentrales sluiten. De werken kosten 100 miljoen euro en duren vier jaar.
11/10 10u45  Nieuw wandelpad al verzakt,werken Kapermolenpark opnieuw vertraagdHet wandelpad dat wandelaars doorheen de Demervijver in het Hasseltse Kapermolenpark moet loodsen, is al gedeeltelijk verzakt terwijl het park nog niet open is. Daardoor lopen de werken er vertraging op. Het park zal nu helemaal klaar zijn in het voorjaar van 2020. De officiële opening vindt plaats in mei.
11/10 10u45  Peers dienstenchequebedrijf wint award voor project rond jobcoachesIn het Concertgebouw van Brugge reikte hr-dienstengroep Liantis donderdagavond de 19de Liantis awards uit. Die prijzen worden uitgereikt aan ondernemingen die zich onderscheiden op het vlak van personeelsbeleid, preventie en welzijn.
11/10 10u45  Tienerpooiers in Limburg: “Ze geven drugs en alcohol aan meisjes van elf”HasseltTienerpooiers zijn geen probleem van de grote steden alleen. Meer dan één op de zes meldingen (16 procent) die sinds begin dit jaar zijn binnengelopen op het centrale meldpunt, komt uit Limburg.
11/10 10u45  Uniek concept van Bilzers bedrijf: uw zwembad in één week klaarBILZENUw zwembad of zwemvijver in één week klaar? Het kan. Het jonge bedrijf WDPE uit Bilzen heeft daarvoor een uniek modulair concept uitgewerkt: kant-en-klaar, gekeurd en getest op lekken, en uitgevoerd in de hoogwaardige kunststof polypropyleen.
11/10 10u45  Limburgse Milieukoepel in beroep tegen vergunning RemoDe Limburgse Milieukoepel gaat de vergunning die de provincie gaf aan de groep Machiels voor de uitbreiding van het Remo-stort aanvechten. Volgens de organisatie bestaat het Ruimtelijk Uitvoeringsplan van het verwerkingsproces Closing the Circle niet meer en kan er als gevolg daarvan geen nieuwe vergunning afgeleverd worden.
11/10 10u45  Genkenaren doen armoedetest: kan je een week rond komen met 60 euro?Tot 18 oktober gaan 17 Genkenaren een week lang leven met een armoedebudget. Ze beschikken in die periode over zestig euro en krijgen per kind 20 euro extra. “Daarmee moet je als gezin het eind van de week zien te halen”, zegt schepen van Sociaal Welzijn Ria Grondelaers (CD&V). Met de test wil de stad Genk deelnemers vooral bewust maken van wat het betekent in armoede te moeten leven.
11/10 10u30  Stefanos Tsitsipas heeft als zesde speler ticket voor ATP Finals beet, Goffin nog nietStefanos Tsitsipas is als zesde speler zeker van een plaats op de ATP Finals in de Londense O2 Arena. Hij vervoegt in de deelnemerslijst Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Daniil Medvedev en Dominic Thiem. Voor de twee resterende plaatsen komt ook David Goffin nog in aanmerking.
11/10 10u30  Twee AED-toestellen aan serviceflatsDeze maand worden er twee nieuwe AED-toestellen (of hartdefibrillatoren) geplaatst in de serviceflats De Brug en De Parel van het Zonhovense OCMW.
11/10 10u15  Hoe vind je een goede jeans en wat draag je aan de schoolpoort? Jani Kazaltzis geeft tipsDe Vlaamse stylist Jani Kazaltzis kent wat van combineren. Of je nu een korset wil dragen of je aan witte laarsjes zal wagen: waar een wil is, is een stijlvolle weg. Vanuit zijn ervaring heeft hij in zijn boek ‘Wat zou Jani zeggen’ tips verzameld om modeblunders te voorkomen. Wij zetten er hieronder alvast zes op een rij.
11/10 10u00  Vrouw aangereden op KautershoekEen vrouw van 50 jaar uit Diest is woensdag bij een aanrijding gewond geraakt.
11/10 10u00  ‘War of the Wags’ gaat voort: “Discussiëren met Coleen is even zinvol als discussiëren met een duif”Yep, het is nog steeds oorlog tussen Coleen Rooney en Rebekah Vardy, WAG’s van enerzijds Wayne Rooney en Jamie Vardy. Mevrouw Rooney beschuldigt mevrouw Vardy ervan details van haar privéleven te delen met The Sun. Onzin, volgens mevrouw Vardy die in een interview met The Daily Mail discussiëren met Coleen als even zinvol bestempelt dan discussiëren met een duif. Roekoekoe, roekoekoe.
11/10 10u00  Vertrouwen Limburgse ondernemer zakt naar laagste niveau in drie jaarHASSELTHet vertrouwen van de Limburgse ondernemer blijft nog duidelijk positief, maar zakt toch naar het laagste niveau van de afgelopen drie jaar. Vooral in de maakindustrie en bij de grotere bedrijven, vaak de trendsetters, zien ze de bui al hangen.
11/10 10u00  Boon is Limburgs ambachtshuis van het jaarHASSELTChocoladehuis Boon uit Hasselt is door Unizo Limburg verkozen tot HIB’er van het Jaar. HIB staat voor Handmade in Belgium en is een label voor vakmanschap.
11/10 10u00  Nog nooit zoveel vrije beroepers in LimburgHasselt De provincie Limburg telde nog nooit zoveel mensen in een vrij beroep. Dat blijkt uit cijfers van Unizo. Vandaag oefent één op vier zelfstandigen een vrij beroep uit.
11/10 09u45  VIDEO. Zo rot is de politiek in Herstappe: “In 25 jaar zijn mijn banden 120 keer lekgestoken”herstappeKomt het nog goed in Herstappe? De gemeenteraadsverkiezingen hebben oude vetes opgerakeld en nieuwe wonden geslagen in de kleinste gemeente van het land. “Het moet wel goedkomen, want niemand wil meemaken wat ik 25 jaar lang heb meegemaakt”, zegt oud-gemeentesecretaris Dragan Markovic over de soms meedogenloze gemeentepolitiek in Herstappe.
11/10 09u45  Sjerp voor Lowet, Prosmans naar oppositieAbsolute meerderheid:GemeentebelangenSchepencollege:Leon Lowet wordt burgemeester. De twee schepenen zijn nog niet aangeduid. De Winnaar:Leon Lowet en Marlutje Jackers. De verliezer:Claudy Prosmans, hoewel Herstappe+ maar vier kandidaten had. Prosmans is toch tevreden met het resultaat. Schepen Tanja Bellefroid had één stem te kort om verkozen te zijn.
11/10 09u45  Alweer sp.a-meerderheid in GingelomAbsolute meerderheid: Sp.a-GoestingSchepencollege:Nog niet bekendDe winnaar:Patrick Lismont en de sp.a. Ze hebben al voor de vijfde keer de absolute meerderheid en verliezen geen enkele zetel.De verliezer:Zowel N-VA als CD&V die elk een zetel verliezen.
11/10 09u45  Leon Lowet burgemeester van Herstappe, maar moddergevecht gaat voort: “Er zijn hier geen winnaars”herstappeIn Herstappe, de Zuid-Limburgse gemeente met amper 72 kiesgerechtigden, gaan ze nog een hele tijd nodig hebben om de wonden van deze gemeenteraadsverkiezingen te laten helen. Winnaar Leon Lowet (Gemeentebelangen) mag zich na een bitse strijd de nieuwe burgemeester noemen. Hij sprak aanvankelijk verzoenende taal, maar niet veel later ging het moddergevecht gewoon door.
11/10 09u45  Dan toch verkiezingenDe kogel is door de kerk: in Herstappe komen er dan toch verkiezingen. Uittredend burgemeester Claudy Prosmans trekt naar de kiezer met een aparte lijst met vijf kandidaten. “We willen de bevolking laten beslissen. Dat is echte democratie”, laat Prosmans weten.
11/10 09u45  Verkiezingen in Herstappe? Politieke impasse na urenlang overleg over schepenpostenDe kleinste gemeente van het land is in een politieke patstelling beland: huidig burgemeester Claudy Prosmans gaat niet akkoord met het voorstel om volgende legislatuur drie jaar schepen te zijn. Hij claimt de volle zes jaar èn een schepenambt voor Mariella Creten. Urenlange onderhandelingen met kandidaat-burgemeester Leon Lowet hebben geen soelaas gebracht. De kans op verkiezingen groeit.
11/10 09u45  Het Debat in Herstappe: “Doel? Verkiezingen vermijden”Leon Lowet zal de lijst Gemeentebelangen trekken en is kandidaat-burgemeester in Herstappe. “Belangrijkste doel? Eerst verkiezingen vermijden. Dat zou het dorp in twee scheuren.” En dus heeft dissident Claudy Prosmans, de huidige burgemeester, een aanbod gekregen om terug naar de oude stal te komen.
11/10 09u30  Nacht van de duisternis: Beringen dooft de lichten“Naar jaarlijkse gewoonte neemt stad Beringen deel aan de sensibiliseringscampagne Nacht van de duisternis” zegt schepen van milieu Tijs Lemmens. Op 12 oktober zal dan ook in Beringen de verlichting gedoofd worden
11/10 09u30  Opening skateparkOp zaterdag 12 oktober om 14 uur wordt het skatepark op Bogaersveld, aan de scholencampus, officieel geopend!
11/10 09u30  Kopzorgen voor Spirou Charleroi: Axel Hervelle vier tot zes weken out met knieblessureAxel Hervelle heeft woensdag in de wedstrijd tegen de Antwerp Giants een knieblessure opgelopen. De 36-jarige forward zal 4 tot 6 weken buiten strijd zijn.
11/10 09u15  Valtteri Bottas op pole in Japan na snelste tijd in oefensessies?Ook tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Japan waren beide Mercedes-rijders helemaal bovenaan terug te vinden. Opnieuw was Valtteri Bottas iets sneller dan Lewis Hamilton, Max Verstappen volgde op de derde plaats, voor beide Ferrari's.
11/10 09u15  Opheffing captatieverbod op de onbevaarbare waterlopenHet captatieverbod op de onbevaarbare waterlopen in de provincie Limburg wordt vanaf vrijdag 11 oktober opgeheven. Gouverneur Herman Reynders volgt hiermee het advies van de Droogtecommissie en het advies van het Limburgs Droogteoverleg.
11/10 09u15  De Dikke van BosmansOok Oudsbergen heeft zijn dialectwoordenboek. Een kanjer van 1630 pagina's, het levenswerk van Reengenoot Jean Bosmans. Het groot woordenboek van het dialect van Meeuwen werd vorig weekend in 't Heem in Mieve voorgesteld.
11/10 09u00  Captatieverbod op onbevaarbare rivieren en beken na 3,5 maanden opgehevenVandaag komt er na 3,5 maanden een einde aan het captatieverbod op onbevaarbare rivieren en beken in Limburg. Dat verbod was al van kracht sinds 25 juli. Door de aanwezigheid van blauwalgen op de bevaarbare waterlopen blijft het captatie- en recreatieverbod daar wel gelden.
11/10 08u45  Inbraakpoging MariëndaalstraatAan een woning aan de Mariëndaalstraat in Diest werd woensdag een poging tot inbraak gepleegd.
11/10 08u45  Zware boetes voor vrachtwagenchauffeursDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft samen met inspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer zware boetes uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs die niet in orde waren.
11/10 08u45  Drie doden bij spectaculaire instorting van brug in ChinaDrie mensen zijn om het leven gekomen bij de instorting van een brug over een snelweg in het oosten van China. Nog twee personen raakten gewond, zo hebben Chinese media vrijdag bericht.
11/10 08u30  Ontploffing op Iraanse olietanker, vermoedelijk terreuraanslagEen Iraanse olietanker is vrijdagochtend het doelwit geweest van - vermoedelijke - een terroristische aanslag, dat zeggen de Iraanse staatsmedia. De feiten vonden plaats op de Rode Zee, in de buurt van de Saudische haven Jeddah.
11/10 08u15  Peer laat kerkuilen vrij die gered werden uit leegstaand schoolgebouwVanavond 11 oktober organiseert de stad Peer om 18.45 uur een moment waarop drie jonge kerkuilen terug in de natuur worden losgelaten. In het voorjaar werden ze met veel moeite gered uit een oud schoolgebouw op de site Agnetendal.
11/10 08u15  Vastgoedprijs kan tien procent dalen door afschaffen woonbonusHet afschaffen van de woonbonus zou de woningprijzen in Vlaanderen over twee jaar met 10 procent kunnen doen dalen. Dat zegt Sven Damen, onderzoeker aan de KU Leuven. Omdat ons budget daalt, zullen ook de prijzen dalen, luidt de theorie.
11/10 08u00  Vastgoedprijs kan tien procent dalen door woonbonusHet afschaffen van de woonbonus zou de woningprijzen in Vlaanderen over twee jaar met 10 procent kunnen doen dalen. Dat zegt Sven Damen, onderzoeker aan de KU Leuven. Omdat ons budget daalt, zullen ook de prijzen dalen, luidt de theorie.
11/10 08u00  MVP van WNBA-finale maar toch blijft Emma Meesseman bescheiden: “Ben gewoon speelster die haar ploeg heeft geholpen”Emma Meesseman heeft nog maar eens geschiedenis geschreven. De 26-jarige Belgische basketbalster werd vannacht verkozen tot MVP, de beste speelster, van de finale van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie die door haar ploeg, de Washington Mystics werd gewonnen. De Mystics versloegen afgelopen nacht, na een beslissende vijfde wedstrijd, Connecticut Sun met 89-78. De basketbalvrouwen van de Washington Mystics sleepten zo hun eerste WNBA-titel in de wacht, nadat ze drie van de vijf finaleduels wonnen.
11/10 07u45  2.800 mensen gevolgd om rechts-extreem gedachtegoedIn de politiedatabank worden 2.848 mensen gekoppeld aan rechts-extremistische organisaties die staan op de lijst met ‘te volgen groeperingen en fenomenen’. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), schrijft De Tijd vrijdag.
11/10 07u45  Nieuwe digitale rockzender Willy schiet op 11 oktober uit startblokkenDe nieuwe digitale radiozender Willy gaat op vrijdag 11 oktober van start. De presentatoren van de rockzender zijn onder meer Ruben Block, Iwein Segers, Stijn Meuris, Sofie Engelen, Tim Van Aelst en Cedric Maes. Voorlopig zijn er enkel op vrijdag programma’s met presentatoren te beluisteren.
11/10 07u45  Negen op de tien Belgische meisjes al slachtoffer van seksuele intimidatieNegen op de tien Belgische meisjes is al het slachtoffer geworden van seksuele intimidatie, tegenover 28 procent van de jongens. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van Plan International, naar aanleiding van Wereldmeisjesdag vrijdag. Iets meer dan drie kwart van de jongeren zegt al getuige geweest te zijn van zulke intimidatie. De ngo lanceert vrijdag het Safer Cities-platform.
11/10 07u45  VDAB kan werk niet meer aan: minder werkonwilligen gestraftDe VDAB heeft voor het tweede jaar op rij minder sancties opgelegd aan werkonwillige werkzoekenden, net nu Jambon I op de arbeidsdienst rekent om 120.000 extra Vlamingen aan de slag te krijgen. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.
11/10 07u45  Slechts helft van trajectcontroles in Limburg werkt. En die krijgt boetes niet verwerktHECHTEL-EKSELEnkel in Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer werkt de trajectcontrole met zekerheid. Daar krijgen ze de snelheidsovertredingen zelfs niet verwerkt. Op de overige plaatsen in Limburg zijn de camera’s al lang, zeer lang zelfs, geïnstalleerd maar dit leidt nog altijd niet tot boetes. Bij de federale politie krijgen ze de technische problemen blijkbaar niet opgelost.
11/10 07u45  Een onverwachte vriendschap: cheetawelpje is beste maatjes met straathondKris, een cheetawelpje van dertien weken oud kreeg van de zoo waar ze verblijft een nieuw speelkameraadje.
11/10 07u30  Emma Meesseman en Kim Mestdagh schrijven basketgeschiedenis: eerste WNBA-titel met Washington MysticsEmma Meesseman en Kim Mestdagh (die niet in actie kwam) hebben Belgische basketbalgeschiedenis geschreven: ze veroverden met de Washington Mystics na een beklijvende vijfde wedstrijd de WNBA-titel. Zowel voor het Belgian Cat-duo als voor de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad een primeur. Emma Meesseman was outstanding en leidde met 22 punten (9 op 13 shots), 3 rebounds, 3 assists en 2 blockshots naar de winst en titel. Ann Wauters, WNBA-kampioen in 2016 en in Washington aanwezig, heeft meteen twee collega-Cats als opvolgers. “Waanzin, en verdiende zege en titel”, gaf Wauters uit de Amerikaanse hoofdstad mee.
11/10 07u30  Schutter El Paso pleit onschuldigDe vermeende schutter van de schietpartij in een Walmart-winkel in de Amerikaanse stad El Paso (Texas), aan de Mexicaanse grens, heeft donderdag niet schuldig gepleit. Dat melden lokale media.
11/10 07u30  Democraten eisen documenten van energieminister van Trump in impeachment-onderzoekIn de Verenigde Staten hebben de Democraten nu ook van de Amerikaanse minister van Energie Rick Perry documenten geëist in het kader van het onderzoek naar een mogelijke afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. De voorzitters van de drie commissies van het Huis van Afgevaardigden hebben Perry gedagvaard en willen dat hij hen de documenten – voornamelijk met informatie over ontmoetingen met Oekraïense vertegenwoordigers en beslissingen over Oekraïne – uiterlijk tegen 18 oktober bezorgt.
11/10 07u30  Turkse inval in Syrië: Trump draagt Amerikaanse diplomaten op om staakt-het-vuren te proberen regelenPresident Donald Trump heeft de Amerikaanse diplomaten opgedragen om een staakt-het-vuren te proberen regelen tussen Turkije en de Koerden en zo een einde te maken aan het offensief van de Turken in Syrië. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris donderdag gezegd.
11/10 07u30  Onze weerman Ruben Weytjens: “Veel wind maar droog”Veel speling hebben we vrijdag niet, maar als het een beetje meezit houden we het zelfs in het noorden van de provincie droog.
11/10 07u15  De nieuwe goudmijn van VRT: seksBrussel
11/10 07u00  Tegen 2022 krijgt helft van het gemeentepersoneel uit Oudsbergen andere werkplekOUDSBERGENDe fusiegemeente Oudsbergen gaat zich intern ingrijpend herorganiseren. “Uitgangspunt is dat we onze dienstverlening willen verbeteren”, zegt burgemeester Lode Ceyssens. In 2022 moet het proces achter de rug zijn. Meer dan de helft van het personeel zal uiteindelijk een andere werkstek krijgen. Er komen geen ontslagen.
11/10 07u00  Tyfoon Hagibis houdt F1-circus in Japan in de banJa, er woedt een interne oorlog bij Ferrari. En ja: Max Verstappen moet Honda eindelijk eens een zege voor eigen volk geven. Maar toch gaat alle aandacht naar Hagibis, een superstorm die met 250 km/u over zee dendert en zaterdag komt meeracen in Suzuka.
11/10 07u00  Kersverse papa Mignolet: “Eerste keer dat ik emotioneel werd”Als we Simon Mignolet donderdagavond bellen, heeft de kersverse papa het laatste babybezoek net de kamer uit geleid en beginnen de Rode Duivels op tv aan hun wedstrijd tegen San Marino. Zonder Mignolet in het Koning Boudewijnstadion. De Truienaar geniet met de familie van het jonge vaderschap. “Lex is 51cm groot, weegt 3,2kg en stelt het uitstekend, net als Jasmien trouwens”, glundert Mignolet.
11/10 07u00  Derwael tankt vertrouwen met recordscore en vijfde plaatsDat het allergrootste doel van dit WK – het teamticket voor Tokio 2020 – al sinds zaterdag op het droge lag, maakte dat Nina Derwael met een pak minder stress aan de eerste van haar drie individuele finales kon beginnen. In de allroundfinale, de speeltuin voor ’s wereld meest complete gymnastes, turnde zich naar een knappe vijfde plaats. “Ik heb genoten van elk moment.”
11/10 07u00  1 jaar Propere Handen: waarom Mogi Bayat dankzij zijn smartphone de politie te slim af bleefEen jaar nadat speciale eenheden met groot machtsvertoon zijn villa in Waals-Brabant binnenvielen, is Mogi Bayat (45) opnieuw de marktleider van de Belgische transferwereld. De politie en het gerecht zijn overtuigd van zijn schuld in operatie Propere Handen, maar krijgen maar geen vat op de koning van de voetbaljungle. Doet zijn voorliefde voor luxehorloges hem mee de das om?
11/10 07u00  Conclusies van onze Rode Duivels-watcher na monsterscore tegen San Marino: “Prijs pakken op EK”Onze Rode Duivels-watcher Kristof Liberloo zag de Rode Duivels San Marino donderdagavond verpletteren. Dit zijn onze man zijn conclusies na de wedstrijd.
11/10 06u45  Slechts helft van trajectcontroles in Limburg werktHECHTEL-EKSELEnkel in Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer werkt de trajectcontrole met zekerheid. Daar krijgen ze de snelheidsovertredingen zelfs niet verwerkt. Op de overige plaatsen in Limburg zijn de camera’s al lang, zeer lang zelfs, geïnstalleerd maar dit leidt nog altijd niet tot boetes. Bij de federale politie krijgen ze de technische problemen blijkbaar niet opgelost.
11/10 06u45  Syrisch-Koerdische familie uit Heusden-Zolder zit thuis met bang hart: “We vrezen voor onze familie”De Syrisch-Koerdische familie Resho uit Heusden-Zolder volgt de Turkse inval in hun thuisland met bang hart. Hun familie woont immers nog in het grensgebied waar er momenteel gebombardeerd en gevochten wordt.
11/10 06u30  Een onverwachte vriendschap: cheeta welpje is beste maatjes met straathondKris, een cheeta welpje van dertien weken oud kreeg van de zoo waar ze verblijft een nieuw speelkameraadje.
11/10 06u30  "Jambon heeft nog heel wat uit te leggen. Zo blijft de vraag waar de Vlaamse regering 180 miljoen euro gaat halen voorlopig onbeantwoord"Mede omdat de federale regering tot een interimkantoor met tien draaideuren is verworden en de opvolger van Michel II nog niet levensvatbaar is, zijn alle ogen dezer dagen op het Vlaams Parlement gericht.
11/10 06u15  Superschattig: cheetawelpje is beste maatjes met straathondKris, een cheetawelpje van dertien weken oud kreeg van de zoo waar ze verblijft een nieuw speelkameraadje. Geen andere soortgenootje, maar wel Remus, een straathond van een half jaartje oud. De twee kunnen het uitstekend met mekaar vinden, zo blijkt uit de schattige beelden.
11/10 05u30  F1 Japan: alle sessies op zaterdag geannuleerd door supertyfoon HagibisDe organisatie van de GP van Japan heeft laten weten dat er op zaterdag niet zal gereden worden op het circuit van Suzuka. Alle sessies worden geannuleerd en het circuit blijft gesloten.
11/10 05u15  Mercedes domineert eerste oefensessie GP van JapanValtteri Bottas heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. Bottas en Hamilton waren in hun Mercedes duidelijk sneller dan Ferrari en de rest van het rijdersveld.
11/10 05u15  Nu zondag HBVL Dwars Door Hasselt: dit moet je weten voor je startZondag staat in Hasselt alles in het teken van de populaire stadsloop HBVL Dwars door Hasselt. Lopers kunnen kiezen uit 15, 10, 5 of 3 km. Voor de jongste lopertjes is er de 1 km. Ook supporters zijn welkom. Zowel langs het parcours als in de binnenstad wordt animatie voorzien. Ontdek hier alles wat je moet weten voor je start.
11/10 05u15  Goed gek, met zeven (7!!) tegelijk paragliden aan zelfde zeilEen groepje durfallen haalde een wel heel straffe stunt uit. In het Franse Annecy gingen ze met liefst zeven personen tegelijk paragliden. Aan het zelfde zeil voor alle duidelijkheid. Een sterk staaltje durf, maar het liep verbazend vlot. Op liefst 1650 meter hoogte hangen de kerels breeduit te lachen, terwijl ze vasthangen aan een heel pak veiligheidsgordels. Het zeil dat ze gebruikten was liefst 105m² groot. En landen met zo’n trosje mensen aan hetzelfde zeil, komt dat wel goed? Zeker wel, duidelijk is alvast dat deze jongemannen al vaker de lucht uit de lucht kwamen gevallen.
11/10 03u45  Meer dienstverlening voor burger, meer glijuren voor personeelOUDSBERGENDe fusiegemeente Oudsbergen gaat zich intern ingrijpend herorganiseren. “Uitgangspunt is dat we onze dienstverlening willen verbeteren”, zegt burgemeester Lode Ceyssens. In 2022 moet het proces achter de rug zijn. Meer dan de helft van het personeel zal uiteindelijk een andere werkstek krijgen. Er komen geen ontslagen.
11/10 03u45  Belgische journalist opgepakt in Thailand na afspraak met activistLees meer >
11/10 03u45  Boekhouder mag straks misschien toch verzekeringsagent zijnLees meer >
11/10 03u45  Nederlandse actrice riskeert twee jaar cel voor dealen op TomorrowlandBoomHet Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen Imanuelle Grives (34). De Nederlandse actrice werd op 21 juli tegengehouden bij de ingang van Tomorrowland met drugs in haar pruik.
11/10 03u45  Gegevens uitgelekt van 250.000 bezoekers van Hookers.nlLees meer >
11/10 03u45  Jo Vandeurzen voorzitter UHasseltLees meer >
11/10 03u45  “Eenzaat die de schuld altijd bij een ander legt”HalleGeen vrienden en altijd online. Niet in het reine met de wereld of zichzelf. De vader van de 27-jarige man die woensdag het vuur opende aan een synagoge in het Duitse Halle, windt er geen doekjes om: Stephan Balliet was een eenzaat die de schuld altijd bij anderen legde.
11/10 03u45  Strengere controles op onbelast bijverdienenBRUSSEL Sinds het vorig jaar mogelijk werd om onbelast bij te klussen, hebben bijna 19.000 mensen voor zo’n 43 miljoen euro bijverdiend, hoofdzakelijk binnen het verenigingsleven. Om eventuele misbruiken tegen te gaan kondigt minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) de komende maanden grondige controles aan.
11/10 03u45  Veel vragenLees meer >
11/10 03u45  Roemeense regering valt na maanden vol schandalenLees meer >
11/10 03u45  Jaarlijks loopevent HBvL-Dwars door HasseltLees meer >
11/10 03u45  De nonkel van radio BeneluxWat doe je als je zoon in je veranda een vrije radio uit de grond stampt, die steeds groter wordt? In het geval van Frans Kenens stel je dan de garage ter beschikking voor meer studioruimte, maak je een grote ketel spaghetti om de hongerige magen te spijzen en zorg je ervoor dat het bier koud staat.
11/10 03u45  16 procent van meldingen over tienerpooiers komt uit LimburgHasseltTienerpooiers zijn geen probleem van de grote steden alleen. Meer dan één op de zes meldingen (16 procent) die sinds begin dit jaar zijn binnengelopen op het centrale meldpunt, komt uit Limburg.
11/10 03u45  2Lees meer >
11/10 03u45  Niet één maar twee Nobelprijzen voor de LiteratuurLees meer >
11/10 03u45  ‘Homo universalis’-winnaar ziet reizen in het water vallen door Thomas CookLees meer >
11/10 03u45  Martine Tanghe en Freek Braeckman in animatiefilm als… nieuwsankersLees meer >
11/10 03u45  Topsport in lederhoseEen motorrijder die in een ijzeren bal rond zijn vriendin scheert, een operazangeres van 14?jaar… Er passeren vanavond heel wat kleurrijke figuren de revue in ‘Belgium’s got talent’. De opvallendste onder hen? De 70-jarige Frank Van Herck. Of zoals hij het zou zeggen: Franzl Von Hersch.
11/10 03u45  Bad CaveLees meer >
11/10 03u45  Martin Heylen toont geboortestreek in onlinereeksOp Eén vormt de Belgisch-Nederlandse grens bij de Westerschelde het decor van ‘Grenslanders’. Reportagemaker Martin Heylen (63) woont tegenwoordig in Oostende, maar groeide wel op in dat grensgebied. Daarom heeft de VRT bij hem aangeklopt om de online minireeks ‘Het grensland van Martin’ te maken.
11/10 03u15  Hoogspanning bij Ferrari: Vettel niet onder indruk na gesprek met teambaasNaast de tyfoon Hagibis is het in Suzuka vooral uitkijken naar de interne oorlog in het Ferrarikamp. Sebastian Vettel gaf donderdag toe dat het fout was om de teamorders in Sotsji te negeren. Maar of dat ook betekent dat het niet meer opnieuw zal gebeuren?
10/10 23u30  Rode Duivels naar EK na monsterwinst tegen San MarinoOm zich te kwalificeren, was een puntje genoeg. Maar om het Koning Boudewijnstadion tevreden te stellen, was er meer nodig. De Rode Duivels beseften dat ook en lieten de Belgische fans springen op de banken. Het werd maar liefst 9-0. Met Lukaku als grootste feestvarken, hij rondde de kaap van 50 goals. Een Gouden Romelu.
10/10 22u45  Spaanse reisorganisatie neemt 63 winkels Thomas Cook over, doorstart voor bijna 200 personeelsledenDe Spaanse reisorganisatie Wamos neemt 63 van de 91 filialen van Thomas Cook/Neckermann over. Dat heeft Belga donderdagavond bij de curator vernomen. Dankzij de overname kunnen bijna 200 personeelsleden alsnog aan de slag blijven, twee weken nadat Thomas Cook Retail België het faillissement had aangevraagd.
10/10 22u15  Romelu Lukaku scoort 50ste doelpunt voor de Rode Duivels (en heeft niet veel tijd nodig voor nummer 51)De Rode Duivels konden de San Marinese doelman Simone Benedettini aanvankelijk niet passeren, maar na bijna een halfuur spelen gebeurde het dan toch. Een vlijmscherpe assist van Youri Tielemans, en daar was hij: Romelu Lukaku duwde zijn 50ste doelpunt voor de Rode Duivels tegen de netten. Een dikke tien minuten later stond ook nummer 51 al op het scorebord.
10/10 22u15  Alison Van Uytvanck moet koffers pakken na nederlaag tegen topreekshoofd Kiki BertensAlison Van Uytvanck (WTA 44) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hard/250.000 dollar).
10/10 22u00  Studente dient blanco blad in als essay, maar krijgt topscore voor creativiteitEen Japanse studente heeft haar professor een grote verrassing bezorgd. Ze diende een blanco papier in als essay, maar kreeg toch de hoogst mogelijke score toen bleek dat ze het essay geschreven had in onzichtbare inkt.
10/10 21u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Winderig maar droog”Vanavond blijft het in Limburg overal droog. De temperatuur zakt in de loop van de nacht naar een minimum rond 11°C. In de loop van de nacht zal de wind geleidelijk aanspannen.
10/10 21u30  Washington bevestigt dood van bommenmaker al-QaedaDe Verenigde Staten hebben donderdag voor het eerst de dood van de Saoediër Ibrahim al-Asiri bevestigd. De veronderstelde bommenmaker van al-Qaeda en coördinator van aanslagen zou twee jaar geleden gedood zijn in een Amerikaanse antiterreuroperatie in Jemen.
10/10 21u00  PXL en UCLL gekant tegen toelatingsproef voor leerkrachtenIn de schoot van de Vlaamse regering rijpt het idee om een toelatingsproef in te voeren voor de lerarenopleiding. Dit moet de kwaliteit van de instromende studenten verhogen. Bij de Limburgse hogescholen PXL en de UCLL vinden ze het alvast geen goed plan.
10/10 21u00  Japan heeft de gekste F1-fansDe MaxMania kan in Spa en Nederland waanzinnige proporties aannemen. Ferrari is een religie in Italië. Silverstone heeft een kennerspubliek en de Brazilianen in Sao Paulo - de stad van Ayrton Senna - dragen Formule 1 in hun hart. Maar nergens zijn de F1-fans zo crazy uitgedost als in Japan. Een foto-impressie.
10/10 20u45  Wellenaar krijgt inbrekers op bezoek tijdens begrafenisAlsof Jozef Derwael uit Wellen nog niet aangeslagen genoeg was door het overlijden van zijn hartsvriendin Mieke (81) kreeg hij woensdag tijdens de begrafenis ook nog eens inbrekers over de vloer. “Alles lag overhoop. Nochtans stond mijn adres niet op de rouwbrief of in de krant”, zucht Jozef bij wie de inbrekers er met geld vandoor gingen.
10/10 20u45  Immokantoren halen alles uit de kast om nog woningen te verkopenVooral in de provincies Limburg en Antwerpen worden de laatste dagen uitzonderlijk veel nieuwe vastgoeddossiers geopend bij notarissen. Limburgse notarissen kregen sinds 30 september 1.298 nieuwe dossiers. Dat is een stijging van 47,3 procent.
10/10 20u30  Jean-Jos Lecoque, voorzitter FEN-Vlaanderen overledenWoensdagmorgen is Jean-Jos Lecoque, voorzitter van de FEN-Vlaanderen overleden. Hij leidde de Vlaamse afdeling van de Federatie Europese Narren sedert 2012 en was bij de ruim 600 aangesloten Vlaamse carnavalsverenigingen een graag geziene figuur.
10/10 20u15  124 km/uur te snel in de kletsende regenDe politie Hageland heeft tijdens de flitsmarathon van afgelopen dinsdag een motorrijder betrapt die op de gewestweg Diest-Leuven ter hoogte van Tielt-Winge 194 km/uur reed terwijl de snelheid er beperkt is tot 70 km/uur. Op het ogenblik van de overtreding regende het pijpenstelen, zegt de politie. De motorrijder zal zich binnenkort voor zijn onaangepaste snelheid voor de politierechtbank in Leuven moeten verantwoorden waar hem niet alleen een fikse geldboete maar ook een zwaar rijverbod wacht.
10/10 20u15  Nina Derwael grijpt net naast medaille tijdens allround-finale op WK turnen, maar is in haar nopjes: “Genoten van elk moment”Het allergrootste doel – het teamticket voor Tokio 2020 – lag al sinds zaterdag op het droge, zodat Nina Derwael met net dat onsje minder stress aan de eerste van haar drie inviduele finales kon beginnen. Het was meteen ook de meest prestigieuze van het trio: de allround-finale, de speeltuin van de compleetste gymnastes. Tot aan het slotnummer, de sprong, had ze uitzicht op haar eerste WK-brons in die gecombineerde proef, maar uiteindelijk strandde ze op een toch weer knappe vijfde plaats. Zoals coach Marjorie Heuls onderstreepte: “Al voor de derde keer op rij eindigt Nina bij de laatste acht in het allround-klassement. Op Simone Biles na zijn er niet veel die haar dat nadoen.”
10/10 19u45  Jo Vandeurzen wordt nieuwe voorzitter van UHasseltJo Vandeurzen wordt de nieuwe voorzitter van Universiteit Hasselt. Dat heeft de raad van bestuur donderdagavond beslist. Hij vervangt Leo Delcroix, die stopt omwille van gezondheidsredenen. Ook nieuwe beheerder Eric Pas treedt aan.
10/10 19u15  LIVE. Plaatsen Rode Duivels zich als eerste land voor EURO 2020?De Rode Duivels zullen zich vanavond plaatsen voor EURO 2020. De troepen van bondscoach Roberto Martinez hebben tegen voetbaldwerg San Marino genoeg aan één puntje. Volg de wedstrijd hier live vanaf 20.45u.
10/10 19u00  Hoop voor Brexit? Ontmoeting tussen Britse en Ierse premier verloopt “constructief”Een ontmoeting tussen de Britse premier Boris Johnson en zijn Ierse ambtgenoot Leo Varadkar donderdagmiddag lijkt een klein lichtpunt in de Brexitgesprekken te hebben teweeggebracht. Johnson en Varakdar hadden een “gedetailleerde en constructieve discussie”, en beide leiders “zijn het erover eens dat ze een pad richting een mogelijk akkoord konden zien”, klinkt het in een vage gemeenschappelijke verklaring.
10/10 18u45  België roept Turkse ambassadeur op het matje na inval in Syrië: “We keuren dit af”Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) heeft de Turkse ambassadeur donderdag op het matje geroepen om duidelijk te maken dat België de inval in Syrië afkeurt.
10/10 18u30  Spectaculaire beelden: postauto ramt terras en gevel van kebabzaakWoensdagochtend om 5.15 uur botsten twee bestelwagens op het kruispunt van de Dr. Vanderhoeydonckstraat en de Dorpsstraat. Een postwagen belandde daarna tegen de gevel en op het terras van kebabzaak Atlantics. De postbode raakte gewond.
10/10 18u15  Horloge weg bij inbraak in ZonhovenDieven hebben woensdag een raam van een huis in de Beverzakstraat opengebroken. Ze maakten bij de inbraak een horloge buit.
10/10 18u15  Grote som geld weg bij inbraak in WellenNadat ze een raam aan diggelen hadden geslagen, zijn dieven in een huis op Russelt binnengedrongen. Binnen vonden de indringers een grote som geld. De feiten gebeurden tussen 13.45 uur en 18.15 uur woensdag.
10/10 18u15  Inbraak op NeremwegOp de Neremweg is woensdag even voor 17 uur een inbraak in een huis vastgesteld. Wat er werd gestolen, is niet bekendgemaakt.
10/10 18u00  Juwelen weg bij inbraak op WerkplaatsenVia een raam zijn dieven in een huis op de Martinus Van Gurplaan op Werkplaatsen binnengedrongen. De feiten werden woensdagavond ontdekt. De buit bestaat uit juwelen.
10/10 18u00  Deze Genkies speelden zich tegen NEC in de gratie van MazzuJa, naast de elf uitgevlogen internationals loopt er dezer dagen toch nog wat volk rond in de Luminus Arena. Om het matchritme van hen en zij die de laatste weken minder aan spelen toekwamen te onderhouden, laste KRC Genk een oefenpartij in achter gesloten deuren. Genk won de partij tegen de Nederlandse tweedeklasser NEC met 3-1. Dewaest, Heynen en Paintsil tekenden voor de Genkse doelpunten.
10/10 17u45  Diefstal uit werfcontainers in KwaadmechelenDonderdagochtend is bij de politie een diefstal op een werf in de Broekstraat in Kwaadmechelen gemeld. Uit werfcontainers werd elektrisch gereedschap gestolen.
10/10 17u45  Gewonde bij kop-staartbotsing in BeringenDonderdag even na 12 uur zijn op de Industrieweg twee auto’s bij een kop-staartbotsing betrokken geraakt. Van de twee chauffeurs, 55 jaar en 35 jaar uit Beringen, raakte er een gewond.
10/10 17u45  Gewonde bij botsing in centrum van NeerpeltOp de Hoek van de Nieuwstraat en de Clerckxhoevesytraat zijn woensdag rond 16.45 uur twee auto’s gebotst. Een 33-jarige vrouw uit Pelt liep lichte verwondingen op.
10/10 17u45  Auto tegen verlichtingspaal op HasseltwegOp de Hasseltweg is woensdag rond middernacht een auto tegen een verlichtingspaal gebotst. Een 55-jarige vrouw uit Genk raakte gewond.
10/10 17u45  Egan Bernal rondt sterk ploegwerk af, pakt zege in Gran Piemonte en doet even goed als… Eddy MerckxEgan Bernal heeft de Gran Piemonte (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Colombiaan rondde het ploegwerk van zijn team Ineos perfect af op de slotklim, sprong weg op 1,8 km van het einde en soleerde naar de zege bergop. Zijn ploegmaat Ivan Sosa finishte zes seconden later als tweede, de Fransman Nans Peters eindigde derde op acht seconden.
10/10 17u45  Mazoutpomp gestolen in HamontIn de Ruiterstraat in Hamont is donderdagnamiddag een diefstal vastgesteld. Op een erf is de mazoutpomp van een tank gestolen.
10/10 17u45  Goud gestolen bij inbraak op LuikersteenwegBij een inbraak op de Luikersteenweg zijn juwelen, horloges en goud buitgemaakt. De feiten werden woensdagnamiddag vastgesteld. De dieven waren via een raam binnengeraakt.
10/10 17u45  Geld en juwelen weg bij inbraakVia een raam zijn dieven in een huis op de Beukenlaan binnengedrongen. Er zijn een som geld en juwelen verdwenen.
10/10 17u45  Motor van zeilboot gestolen in OphovenIn de Maasstraat in Ophoven is donderdag een diefstal aan de jachthaven vastgesteld. Er was een motor van een zeilboot verdwenen.
10/10 17u00  Turkse troepen bestoken gevangenis waar “gevaarlijkste strijders van ISIS” zitten, internetgebruikers gearresteerd voor “propaganda” tegen offensiefVolgens de semi-autonome Syrisch-Koedische autoriteiten hebben Turkse troepen woensdag een gevangenis bestookt waar “de meest gevaarlijke van de criminele” strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) uit meer dan zestig landen zitten. Het gaat om een deel van de Chirkin-gevangenis in Qamishli, aldus de autoriteiten van het gebied.
10/10 17u00  Hoe dichter de Brexit komt, hoe meer Britten Belg worden: recordaantal naturalisaties in juliEen recordaantal Britten heeft in de maand juli de Belgische nationaliteit verworven. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige gegevens van het statistiekbureau Statbel over nationaliteitswijzigingen.
10/10 16u45  Slechtziende klimaatactivist klimt op vliegtuig in Londense luchthavenEen activist van milieuorganisatie Extinction Rebellion (XR) is donderdag op een vliegtuig geklommen in de luchthaven London City Airport. Het gaat om een gewezen paralympiër, die na een uur van het vliegtuig gehaald werd.
10/10 16u45  De Lijn vindt teddybeer in Hasselt en start zoekactie op sociale mediaDe Lijn is via hun sociale media op zoek naar de eigenaar van deze teddybeer, roze Kiplingrugzak en grijze meisjestrui. Ze postten een foto van de verloren voorwerpen met de opvallende boodschap: ‘Ik mis mijn vriendinnetje. Help je me om haar te vinden?’
10/10 16u45  Motorrijder gewond naar ziekenhuisE.M een 58 -jarige motorrijder uit Gingelom raakte donderdagnamiddag om 14.30 uur gewond bij een ongeval. Het slachtoffer kon de personenwagen Citroën die de privé-parking van het diepvriescenter opdraaide niet meer ontwijken en reed frontaal in de flank van de wagen.
10/10 16u45  Bewoners Herks drugspand riskeren tot 30 maanden celEen trio uit Herk-de-Stad is donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verschenen voor het bezit en de handel in drugs. Het drietal verbleef allen op hetzelfde adres in een woning die bij de politie bekend stond als een drugspand.
10/10 16u30  Opmerkelijke getuigen in kappersmoord: de broers Aquino, ook de vermoorde SilvioDe Maasmechelse broers Aquino - Raf, Mario en Lucio – staan volgende maand opnieuw voor de rechter. Ze zitten niet in het beschuldigdenbankje dit keer, maar worden als getuigen verwacht in de moordzaak van Hilmi Gedik.
10/10 16u15  Jong Peers koppel betrapt met cannabisplantageEen Peers koppel van 26 jaar heeft zich donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor de uitbouw van een cannabisplantage aan de Noordervest.
10/10 16u15  Brand aan elektriciteitskast in woningDe brandweer rukte woensdag om 20.45 uur uit voor een brandende elektriciteitskast in een huis aan de Rijksweg. Bij aankomst was het vuur, wellicht door zuurstofgebrek, vanzelf gedoofd. De brandweer voerde een controle uit en de bewoners namen contact op met Infrax voor de herstellingen.
10/10 16u15  Drie inbraken gemeldDe politie van Sint-Truiden kreeg donderdagochtend drie meldingen van inbraken binnen. In de Grote Vinnestraat werd bij een woninginbraak een handtas gestolen en was er op een tweede plaats een poging zonder diefstal. In de Herestraat bestond de buit uit juwelen.
10/10 16u15  Diefstal uit MercedesOnbekenden sloegen de rechterruit van een Mercedes A in en stalen de tas van een verpleegster. Daarin zaten haar werkinstrumenten. De diefstal werd woensdag om 21.30 uur in de Klaverstraat vastgesteld.
10/10 16u15  Fiets achter cc Neeroeteren gestolenEen onbekende stal woensdag een fiets die achter het cultureel centrum van Neeroeteren stond. Dat werd om 15.10 uur gemeld.
10/10 16u15  Bondsparket vordert match achter gesloten deuren tegen STVV en GenkHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt strenge straffen voor STVV en Genk naar aanleiding van de gestaakte Limburgse derby van 28 september. Beide clubs riskeren een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro. Dat vernam persagentschap Belga donderdag.
10/10 16u00  Bondsparket vordert zware straffen tegen STVV en Genk nadat duel werd gestaaktBondsparket vordert zware straffen tegen STVV en Racing Genk nadat het Limburgs derby eerder deze maand werd gestaakt wegens baldadigheden van beide supportersgroepen. Het bondsparket vordert tegen beide clubs een match achter gesloten deuren, aftrek van twee punten en een replay achter gesloten deuren.
10/10 16u00  Piloot en passagier crashen tegen skilift en raken verstrengeld in de kabelsEen 62-jarige piloot en zijn passagier (55) vlogen tegen een skilift nabij Teglio, een Italiaanse gemeente in het hart van de Alpen. Het ultralichte toestel van de mannen zat verstrengeld in de kabels van de lift. De piloot kon zichzelf in veiligheid brengen en raakte als bij wonder niet gewond. De passagier zat echter een tijdje vast in de cockpit van het omgekeerde vliegtuigje.
10/10 15u45  Jemen dreigt armste land ter wereld te worden als oorlog voortduurtJemen zal het armste land ter wereld worden als de oorlog, die er al sinds 2014 woedt, nog tot 2022 voortduurt. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.
10/10 15u45  Meer dan helft bouwbedrijven heeft weinig tot zeer weinig vertrouwen in Vlaamse regeringMeer dan de helft van de bouwondernemers heeft op dit moment weinig tot zeer weinig vertrouwen in de nieuwe Vlaamse regering. Dat blijkt donderdag uit een bevraging die Bouwunie, de unie van het kmo-bouwbedrijf, uitvoerde bij 178 Vlaamse aannemersbedrijven. Administratieve vereenvoudiging en oneerlijke concurrentie aanpakken zijn de prioriteiten waar Vlaanderen volgens Bouwunie werk van moet maken.
10/10 15u45  Inkomen van vrouwen in Vlaanderen nog 30 procent lager dan dat van mannenHet persoonlijk inkomen van een vrouw in Vlaanderen bedroeg in 2018 gemiddeld 1.474 euro per maand. Bij de mannen was dat 2.112 euro, of een verschil van 30 procent. Dat blijkt uit gegevens die Statistiek Vlaanderen donderdag publiceerde.
10/10 15u45  Wordt dit het eerste Belgische optreden van Kim Clijsters? België in Kortrijk tegen Kazachstan in het kader van Fed CupDe Belgische Fed Cup-ploeg speelt begin volgend jaar zijn thuiswedstrijd tegen Kazachstan in Kortrijk. Op 7 en 8 februari 2020 wordt Sportcampus Lange Munte het decor van de interland. Met Kim Clijsters? Als de Limburgse naar de Spelen in Tokio wil, is de kans tamelijk groot.
10/10 15u30  België ontvangt Kazachstan in Kortrijk in het kader van de Fed CupDe Belgische Fed Cup-ploeg speelt begin volgend jaar zijn thuiswedstrijd tegen Kazachstan in Kortrijk. Op 7 en 8 februari 2020 wordt Sportcampus Lange Munte het decor van de interland.
10/10 15u30  Vlaams regeerakkoord bezorgt Heers extra investeringsruimteDe nieuwe Vlaamse regering bezorgt de gemeente meer financiële ademruimte en slagkracht, onder meer voor het behoud van de open ruimte.
10/10 15u30  Moeder van Willy Sommers overleden: “Lieve mama, je hebt zoveel voor ons betekend”De 91-jarige moeder van Willy Sommers, Marguerite, is vorige week overleden, vijf jaar na zijn vader Frans. “Lieve mama, je hebt zoveel voor ons betekend”, schrijft de zanger op Facebook. Hij was erbij toen ze haar laatste adem uitblies.
10/10 15u30  Reconstructie tiramisumoord: verdachte blijft elke betrokkenheid ontkennenAlkenHet onderzoek naar de dood van Annick Haesevoets is stilaan afgerond. De speurders hielden donderdag een reconstructie in het huis waar de vrouw in april 2016 op 45-jarige leeftijd overleed na het eten van een potje tiramisu. Daarin bleek een grote dosis slaappillen vermengd te zijn. Verdachte Karel B. (53) blijft elke betrokkenheid staalhard ontkennen.
10/10 15u30  Studenten carpoolen op zondagavond naar stationKotstudenten uit Alken kunnen op zondagavond samen naar het station rijden. Net als bij een buurtinformatienetwerk gebruiken ze WhatsApp om afspraken te maken om te carpoolen.
10/10 15u15  Applaus voor Club Brugge: Pro League en BFFA moedigen ‘know your agent’-contract aanHet initiatief van Club Brugge om voetbalmakelaars eerst een contract te laten ondertekenen alvorens er zaken mee te doen, wordt op gejuich onthaald bij de Pro League. Ook de Belgian Federation of Football Agents (BFFA) moedigt het aan.
10/10 15u15  Slachtoffers van schietpartij in Duitse Halle geïdentificeerd: vrouw van 40 en 20-jarige manDe slachtoffers van de aanslag woensdag op een synagoge in het Duitse Halle zijn geïdentificeerd. Het gaat om een veertigjarige vrouw uit Halle en een twintigjarige man uit Merseburg. Dat heeft persbureau dpa uit veiligheidskringen vernomen. Bondspresident Frank-Walter Steinmeier roept op tot solidariteit met het Joodse volk.
10/10 15u15  Europees Parlement schiet Française Sylvie Goulard definitief af als EurocommissarisHet Europees Parlement heeft de kandidatuur van de Franse kandidaat-Eurocommissaris Sylvie Goulard definitief verworpen. De Française moest twee hoorzittingen afleggen, maar kon niet overtuigen. Ze verloor een geheime stemming in de parlementaire commissies Interne Markt en Industrie met 82 stemmen tegen en amper 29 voor.
10/10 15u00  Motorrijder gewond bij aanrijding op E313Een motorrijder liep donderdagnamiddag verwondingen op bij een ongeval op de E313 in Hasselt.
10/10 15u00  Naomi Osaka zal op Olympische Spelen in Tokio de kleuren van Japan verdedigen en niet die van de Verenigde StatenNaomi Osaka zal volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio voor Japan uitkomen. De tennisvedette heeft de dubbele Amerikaans-Japanse nationaliteit.
10/10 15u00  KRC Genk wint oefenduel tegen NECKRC Genk heeft donderdag een oefenduel tegen de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen met 3-1 gewonnen. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld.
10/10 14u45  Thibaut Courtois zet schouders onder Limburgse DJ & Producer SchoolThibaut Courtois zet zijn schouders onder de Hasseltse DJ en Producer School Amplify Academy. De school bestaat een dik jaar en telt momenteel vooral studenten uit Limburg, maar ze wil groter worden en uitgroeien tot een begrip in Vlaanderen. En daar wil doelman Thibaut Courtois van de Rode Duivels en Real Madrid dus mee helpen. TVL liep vandaag al eens langs om te kijken tijdens een les voor kinderen.
10/10 14u45  ‘Speel Handbal’ wil jongeren aanzetten tot sportenWie Limburg zegt, zegt handbal. Maar hoewel onze provincie aan de top staat van het professionele handbal, stromen op clubniveau te weinig talentvolle jongeren door naar de eerste ploeg. Daarom lanceert de Vlaamse Handbalvereniging vandaag het project 'Speel Handbal', waar kinderen spelenderwijs worden aangezet om via het handbal te gaan sporten.
10/10 14u45  Hoeselaar Lucas Hauben in Bali: “Belgische ambassadeur kwam wafels al proeven”De man die Bali typische Belgische specialiteiten leert kennen, is Hoeselaar Lucas Hauben. In zijn zaak Warung Waffle in het Balinese district Badung staan onder meer Brusselse wafels en pannenkoeken met een topping van Callebaut chocolade op de kaart. En echte Belgische frieten van Lutosa. Na ruim 25 jaar Bali lijkt de levensgenieter zich eindelijk te settelen. Tot dan was zijn leven in Zuidoost-Azië een aaneenschakeling van fantastische jobs op tot de verbeelding sprekende locaties. Van cafébaas, over chefkok op grote zeilboten tot algemeen manager van een exclusief resort voor de rijken der aarden. “Ik speelde al langer met het idee van een wafelhuis. Alleen kwam er altijd wel iets tussen. Toen ik richting 60 jaar ging, hakte ik de knoop door. Gelukkig”, vertelt Hauben.
10/10 14u45  David Goffin laat kansen liggen en buigt in Shanghai eens te meer voor grootmeester Roger FedererDavid Goffin heeft ook de elfde onderlinge confrontatie met Roger Federer niet tot een goed eind gebracht. Onze landgenoot kreeg in de achtste finale van het ATP-toernooi in Shangai nochtans kansen en setpunten bij de vleet maar kon op de beslissende momenten zijn zenuwen niet onder controle houden: 7-6 (9-7), 6-4.
10/10 14u30  Rush op vastgoedmarkt door afschaffing woonbonus: 40 procent meer dossiersDe door de Vlaamse regering aangekondigde afschaffing van de woonbonus veroorzaakt een ware rush op de vastgoedmarkt. Dat blijkt uit cijfers van de notarissen. Het aantal vastgoeddossiers is met 40 procent gestegen.
10/10 14u30  Recordaantal artsen verstuurt geneesmiddelenvoorschriften digitaalIn september verstuurden 14.512 artsen, 4.159 tandartsen en 138 ziekenhuizen samen 5,3 miljoen elektronische geneesmiddelenvoorschriften. Dat is een record, meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block donderdag. Het elektronische voorschrift helpt zorgverleners om de medicatie van patiënten op te volgen en maakt het ook onmogelijk om voorschriften te vervalsen. Vanaf 1 januari wordt het gebruik ervan verplicht, zes maanden later zou de eID volstaan om de voorgeschreven geneesmiddelen bij de apotheker op te halen.
10/10 14u30  Jack Ma blijft de rijkste Chinees, met een vermogen van 35 miljard euroJack Ma, oprichter van het Chinese internetconcern Alibaba, blijft ook in 2019 met een geschat vermogen van 275 miljard yuan (zowat 35 miljard euro) de rijkste man van China. Dat blijkt uit de rijkenlijst opgesteld door het magazine Hurun.
10/10 14u00  EU-Hof verbindt strenge voorwaarden aan afschieten wolvenWolven mogen in Europa alleen preventief worden doodgeschoten als aan heel strikte voorwaarden wordt voldaan. Het Europees Hof van Justitie heeft dat bepaald in een Finse zaak over de beschermde diersoort. Het afschieten van wolven mag alleen als grondig is vastgesteld dat er geen andere bevredigende oplossing is, aldus de rechters.
10/10 14u00  Victor uit ‘Blind getrouwd’ neemt beslissing: “Elke relatie is geven en nemen”Als enig koppel overleefden ze het vierde seizoen van het VTM-programma Blind getrouwd, en een scheiding lijkt zich tussen Victor en Line nog lang niet aan te dienen. De twee zijn op zoek naar een eigen stekje, en daarom verkoopt Victor zijn huis is Arendonk. “Een relatie is een beetje geven en nemen.”
10/10 13u45  Magneetvisser vindt obus in Vallei van de Zwarte BeekEen magneetvisser haalde een obus naar boven in de Vallei van de Zwarte Beek in Meldert. Dovo bracht het projectiel gecontroleerd tot ontploffing.
10/10 13u45  Aan motivatie geen gebrek voor Philippe Gilbert in Ronde van Lombardije, en dan weet concurrentie meteen hoe laat het isPhilippe Gilbert heeft ongetwijfeld al weken nog één wedstrijd met rood aangekruist: de Ronde van Lombardije. Aan motivatie alvast geen gebrek voor de Belg in deze Italiaanse herfstklassieker. En als de Ardennees iets in zijn hoofd heeft, weet de concurrentie ongetwijfeld al hoe laat het is.
10/10 13u45  Cipiers Tongerse jeugdgevangenis leggen spontaan werk neer: “Frustratie is enorm”De cipiers van de jeugdgevangenis in Tongeren legden donderdagochtend spontaan het werk neer. Ze zijn ongerust en misnoegd over hun toekomst na de sluiting van de instelling in maart 2020.
10/10 13u30  Rihanna verbreekt record op de cover van VogueRihanna staat opnieuw op de cover van de Amerikaanse editie van Vogue, al voor de zesde keer. En dat is een record waar Naomi Campbell en Beyoncé voorlopig enkel van kunnen dromen.
10/10 13u30  Vandalen gaan uur lang tekeer in Houthalen: tientallen wagens vernieldIn de Oude Bemden, aan de Groenstraat en in de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren zijn donderdagochtend tientallen wagens vernield. Daarbij werden vooral ruiten ingeslagen. Enkele wagens vertonen ook blutsen in de carrosserie.
10/10 13u30  Half oktober en deze Belgische profs hebben nog geen nieuw contract voor volgend seizoen: “Het is frustrerend”Sean De Bie (28, Roompot-Charles) heeft nog geen ploeg voor volgend jaar. Zoals veel Belgische profs in oktober nog geen zekerheid hebben over hun toekomst. De Bie getuigt hoe lastig dat is: “Ik heb een plan B in mijn achterhoofd. Zo kan ik toch een beetje rustig slapen.”
10/10 13u30  Cipiers Tongerse jeugdgevangenis leggen spontaan het werk neer: “Frustratie is enorm groot”De cipiers van de jeugdgevangenis in Tongeren legden donderdagochtend spontaan het werk neer. Ze zijn ongerust en misnoegd over hun toekomst na de sluiting van de instelling in maart 2020.
10/10 13u15  Erdogan dreigt met toevloed van vluchtelingen naar Europa: “We zullen de poorten openen”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt met toevloed van miljoenen vluchtelingen naar Europa als reactie op de kritiek op inval in Syrië.
10/10 13u15  295 bestuurders op de bon tijdens flitsmarathonDe politie Beringen-Ham-Tessenderlo controleerde tijdens de flitsmarathon 4.974 voertuigen. 295 automobilisten werden geflitst.
10/10 13u15  Vandalen gaan uur lang tekeer in Oude Bemden: tientallen wagens vernieldIn de Oude Bemden, aan de Groenstraat en in de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren zijn donderdagochtend tientallen wagens vernield. Daarbij werden vooral ruiten ingeslagen. Enkele wagens vertonen ook blutsen in de carrosserie.
10/10 13u15  Sneakers met heilig water in? Dat is dan 2.700 euroSportmerk Nike gaat af en toe een samenwerking aan met andere labels om creatieve collecties aan het gamma toe te voegen. De meest recente in dit rijtje is een colab met MSCHF uit Brooklyn. Het resultaat? Een sneaker met wijwater. Kostprijs: 3.000 dollar (omgerekend 2.730 euro).
10/10 13u15  Max Verstappen test winnende Honda uit 1965: “Hij heeft zelfs geen gordels”In de aanloop naar de GP van Japan reed Max Verstappen wat rondjes in de allereerste Honda die een F1-race won. De RA272 zegevierde in 1965 in de GP van Mexico met de Amerikaan Richie Ginther aan het stuur. “Hij had zelfs geen gordels”, aldus Verstappen.
10/10 13u00  Het ongenoegen tussen Frankrijk en Italië stijgt: da Vinci’s Vitriviusman mag niet naar het LouvrePech voor het Louvre, de fameuze Man van Vitruvius mag niet overgebracht worden vanuit Venetië. De schets van Leonardo da Vinci had het pronkstuk moeten zijn op een tentoonstelling voor de 500 jaar na de Vinci, maar het stuk is te fragiel, oordeelt een Italiaanse rechtbank.
10/10 13u00  F1-rijders willen vrijdag al beslissing over eventueel uitstel van kwalificatiesDe F1-rijders dringen erop aan om vrijdag al te beslissen of de kwalificaties van zaterdag worden uitgesteld tot zondag. Het circuit van Suzuka, waar de GP van Japan plaatsvindt, ligt op het voorspelde traject van de tyfoon Hagidis, die zaterdag aan land zou gaan. De piloten willen een vroege beslissing voor de veiligheid van de toeschouwers.
10/10 13u00  Stijn Vreven ontslagen bij Beerschot: van bijna kampioen tot aangekondigd ontslagStijn Vreven is niet langer de coach van Beerschot. De Limburger werd woensdag, in zijn tweede jaar op het Kiel, bedankt voor bewezen diensten. In mei van 2018 kondigde Beerschot de komst van Vreven aan, hij moest de naar STVV vertrokken Marc Brys opvolgen. Wij maakten een overzicht van de belangrijkste momenten in de passage van Vreven op het Kiel. De kroniek van een aangekondigd ontslag.
10/10 13u00  Romelu Lukaku trakteert bij 50e doelpunt voor Rode Duivels met gratis tickets aan goede doelenRomelu Lukaku kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen San Marino de magische kaap van 50 doelpunten bij de nationale ploeg ronden. Als hij daarin slaagt, belooft de aanvaller gratis tickets uit te delen aan twee goede doelen. Dat zegt hij in een filmpje op de Twitteraccount van de Rode Duivels.
10/10 12u45  Victor uit ‘Blind getrouwd’ neemt moeilijke beslissing: “Elke relatie is geven en nemen”Als enig koppel overleefden ze het vierde seizoen van het VTM-programma Blind getrouwd, en een scheiding lijkt zich tussen Victor en Line nog lang niet aan te dienen. De twee zijn op zoek naar een eigen stekje, en daarom verkoopt Victor zijn huis is Arendonk. “Een relatie is een beetje geven en nemen.”
10/10 12u30  Vandalen beschadigen tientallen auto’s in HouthalenVandalen hebben voorbije nacht in Houthalen vele auto’s beschadigd. De ruiten werden ingeslagen. Er is sprake van tientallen geviseerde voertuigen.
10/10 12u30  Angelina Jolie neemt haar kinderen mee op de rode loperHet is een tijdje geleden dat we de kroost van Brangelina samen in het openbaar zagen verschijnen… tot nu. Hun mama Angelina Jolie (44) nam vier van haar zes kinderen mee op de rode loper in Londen, ter gelegenheid van de filmpremière van ‘Maleficent: Mistress of Evil’.
10/10 12u15  Lewis Hamilton kijkt uit naar een geweldige race in JapanLewis Hamilton kijkt uit naar wat hij denkt dat een geweldige race zal worden omdat volgens hem er geen echte topfavoriet is.
10/10 12u15  Uit Sovjetmuseum geredde beren verhuizen van Opglabbeek naar IerlandDrie beren vertrekken donderdag van het Natuurhulpcentrum naar hun nieuw stek in de dierentuin van het Ierse Dundian. Ze kwamen een jaar geleden in Opglabbeek terecht vanuit Litouwen.
10/10 12u00  10 miljoen exemplaren van Nintendo Switch verkocht in EuropaBubbels, toeters en feestgedruis bij Nintendo. Het gamebedrijf heeft in Europa de kaap gerond van 10 miljoen verkochte stuks van de Nintendo Switch.
10/10 11u45  Fietsbrug van 21 ton over de Demer geplaatstDonderdagochtend is een fietsbrug van 21 lang en 6 meter breed over de Demer geplaatst in het Kapermolenpark. De fietsbrug werd ’s nachts in zijn geheel getransporteerd tot op de parking van het Provinciale Kunsthumaniora Hasselt (PIKOH) langs de Singel. Van daar uit is ze, over de bomen heen getild om zo vlot op de beide bruggenhoofden geplaatst te worden.
10/10 11u45  Novak Djokovic blijft op koers voor vijfde titel in Shanghai, kan David Goffin stunten tegen Roger Federer?Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (7.473.620 dollar). De Serviër haalde het in de derde ronde met 7-5 en 6-3 van de Amerikaan John Isner (ATP 17).
10/10 11u30  OPROEP. Telenet test afschakeling analoge televisie in BeringenTelenet stopt in de loop van 2020 met analoge televisie en radio. Dat kondigde het bedrijf woensdag aan. Om de vlotte afschakeling te garanderen wordt er een test uitgerold in Beringen.
10/10 11u30  De Limburgers van nieuwe rockzender Willy: Stijn Meuris en Cedric MaesVanaf morgen gaat Willy in de digitale ether. De nieuwe radiozender richt zich specifiek op een ouder (rock)publiek. Naast presentatoren als Iwein Segers en Tim van Aelst, kan u ook de stemmen van Limburgers Annelies Orye, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist van The Sore Losers, herkennen.
10/10 11u30  Genkenaar (36) bedreigt invalide man met vleesmes: “Geld nodig om drugs te kopen”Een 36-jarige man uit Genk moet voor twintig maanden naar de gevangenis omdat hij een invalide man met een vleesmes bedreigde nadat hij het appartement van het slachtoffer was binnengedrongen. Uiteindelijk ging de dertiger ervandoor met een tablet en tien euro om drugs te kunnen kopen.
10/10 11u30  Ruth Janssens schrijft faillissement van zich af in boek 'Struikelen in stijl'HASSELTEind deze maand verschijnt het boek ‘Struikelen in stijl’ van Ruth Janssens. De mede-oprichtster van de succesvolle, maar toch failliet verklaarde start-up Small Teaser, vertelt daarin haar relaas. Een rollercoaster om u tegen te zeggen.
10/10 11u30  Dit is de huidige situatie in camping San LanacoNa de grote razzia van enkele weken geleden dreigde de eigenaar van camping San Lanaco er deze week nog mee om letterlijk de stekker uit te trekken. Maar zo een vaart liep het niet. Stroom en water zijn nog altijd beschikbaar. De camping loopt wel stilaan leeg, op een tiental bewoners na die geen andere huisvesting hebben.
10/10 11u30  Gelukswandeling start in het donkerNieuwerkerken is een wandelroute rijker. In samenwerking met lokale kunstenaar Jo Beerden heeft de gemeente een gelukswandeling uitgestippeld, die passeert aan tien kunstwerken in openlucht. Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 12 oktober wordt ze officieel ingehuldigd.
10/10 11u30  Heemkring Heidebloemke Genk herdenkt bevrijdingHet is 75 jaar geleden dat Genk bevrijd werd. De heemkring beschikt over een aantal authentieke foto’s van toen en vond het moment dan ook rijp om een overzichtstentoonstelling op te bouwen.
10/10 11u15  Nederlandse politie test waakzaamheid van burgers met xtc-luchtMet een busje dat xtc-lucht verspreidde, hoopte de Nederlandse politie inwoners van Nederweert (Nederlands Limburg) alert te maken. Maar geen enkele Nederweertenaar heeft de afgelopen drie dagen melding gemaakt.
10/10 11u15  Limburger getuigt vanuit Ecuador: “Ze wandelen meer dan 100 kilometer om te komen protesteren”QUITODe gewelddadige protesten in Ecuador blijven duren nadat de regering de subsidies op brandstof afschafte. “Het zijn vooral bewoners van het platteland die de hoofdstad lamleggen”, zegt de Zonhovense cargopiloot Geert Cipers vanuit Quito.
10/10 11u15  Tomaat of pompoen? Groenten vinden hun weg naar je kopje theeThee wordt steeds creatiever: kenners experimenteren volop met infusies. Naast allerlei kruiden en fruitsoorten bestaan er nu ook drankjes met groenten in verwerkt. Tea coach Ken Calander, auteur van Tea is Sexy, verkoopt ze in zijn Antwerps salon. “Het is een hartig alternatief voor de klassiekers.”
10/10 11u15  Trump: “Erdogan moet op een zachte manier invallen, anders volgen economische sancties”De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de Turkse president Erdogan zich ‘rationeel’ en ‘humaan’ moet gedragen. Dat zegt hij naar aanleiding van het Turkse grondoffensief in Syrië. Jan Jambon vindt dat Europa een duidelijk signaal moet geven.
10/10 11u15  Gemeenschap in rouw na dood van Nederlands meisje (5): ”Dit maakt zo’n diepe indruk”In Brunssum, in Nederlands Limburg, is woensdagavond een stille tocht gehouden voor Fthawit (5). De dood van het meisje heeft de gemeenschap diep geraakt.
10/10 11u00  Wereldwinkeldag en gratis tweedehandsmarktOp Zaterdag 12 oktober is het weer zover... Wie naar de Wereldwinkel gaat kan een lege chocoladeverpakking ruilen voor een tablet Oxfam-chocolade en een niet-mis-te-verstane postkaart sturen aan de chocolade-giganten. Men kan er ook terecht voor een gratis tweede handbeurs met weggeef artikelen.
10/10 11u00  Leerlingen Atheneum leren hele dag lerenVandaag hebben de derdejaars A-, T- en BSO van het Atheneum via verschillende workshops kunnen 'leren leren'.
10/10 11u00  Nina en Shirley volgen de richting Hout tussen allemaal jongens in het THHIHet Technisch Heilig-Hartinstituut uit Tessenderlo wil via het ESF project Girls en Technology meisjes warm maken om te kiezen voor STEM. Aan de hand van rolmodellen en filmpjes willen ze jongeren een inkijk geven in verschillende STEM-richtingen. Deze maand vertellen Nina en Shirley, twee toppers uit het vierde jaar Hout over hun studiekeuze en ervaringen.
10/10 11u00  CD&V Senioren Maaseik bezoeken AgropolisDe senioren van CD&V Maaseik trokken erop uit naar buurgemeente Kinrooi. Daar werden ze verwelkomd door Hubert Brouns, oud-burgemeester en bezieler van Agropolis.
10/10 10u45  Schakkebroek neemt afscheid van zijn fietsende apothekerEen volksfiguur met een hart voor mensen én een passie voor fietsen. Dat was Eddy Froyen (67) uit Schakkebroek. Op 30 september kwam hij zwaar ten val met zijn fiets in Molenstede, een week geleden bezweek hij aan zijn verwondingen. Vandaag neemt het dorp afscheid van zijn apotheker.
10/10 10u45  “Bij onze eerste ontmoeting waren er al vonken”“Ik heb mijn vrouw op het werk ontmoet. Ze kwam het kantoor binnengewandeld om een stuk grond van haar oom te verkopen. Zij was de enige in haar familie die een beetje Engels sprak. Bij die eerste ontmoeting waren er al vonken. We wisselden telefoonnummers uit en van het een kwam het ander. Intussen zijn we twaalf jaar verder, hebben we een zoon en runt zij eigenlijk onze bedrijfjes. Ik de wafelbar, zij als consult voor immigranten.”
10/10 10u45  Terugroepactie kippenworst “Tavuk Sosis” gaat over worsten in blik, niet in plasticWoensdag verscheen het bericht dat de kippenworsten “Tavuk Sosis” van het merk Fulya teruggeroepen worden van bij de consumenten omdat er mogelijk sprake is van een listeriabesmetting. Daarbij verscheen een foto van het verkeerde product.
10/10 10u45  Geleide wandeling HerfstprachtToerisme Voerstreek vzw Bezoekerscentrum Voeren organiseert op zaterdag 12 oktober om 14uur een geleide wandeling Herfstpracht.
10/10 10u45  Unizo Maasmechelen in gesprek met schepen Herbert CooxWoensdag 9 oktober 2019 bracht schepen van Lokale Economie Herbert Coox een bezoek aan het bestuur van Unizo Maasmechelen. Dit met een boeiende toelichting over het beleidsplan voor de komende jaren op economisch en toeristisch vlak.
10/10 10u45  Laatstejaars Inspirocollege krijgen meer info over hoger onderwijsVerder studeren, een studierichting kiezen, op kot gaan, ... Hoe begin je eraan? Om de leerlingen en hun ouders te helpen bij hun studiekeuze, organiseerde het Inspirocollege zoals elk jaar de infoavond 'Op naar het hoger onderwijs'.
10/10 10u45  Geslaagde première voor De Lanakense Zingende MannenWelgeteld 1.001 mensen zakten tijdens het Weekend van de klant naar het centrum van Lanaken af voor het 'Reuzeontbijt' in organisatie van de handelaren van Lanaken en Unizo. De weergoden zeiden dat het goed was en hielden die zaterdag de hemelsluizen dicht.
10/10 10u30  Vlaams Parlement werd nodeloos ontruimd: man die belde dreigde niet met aanslagDe man die opgepakt werd op verdenking van de bommelding dinsdag in het Vlaams Parlement, heeft nooit gedreigd met een aanslag. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. De man belde in het Engels voor inlichtingen en had zijn identiteit opgegeven.
10/10 10u30  Spaghetti-avond voor dansmarietjes TeuvenOp zaterdag 12 oktober organiseren de dansmarietjes van Teuven een pasta-avond waarvan de opbrengst volledig naar de werking van deze dansgroep gaat.
10/10 10u15  Vrouw uit Heers rijdt bewust in op politiecombi: 6 maanden met uitstelEen 43-jarige vrouw uit Heers kreeg voor de Tongerse correctionele rechtbank een celstraf van zes maanden met uitstel onder voorwaarden omdat ze bewust inreed op een wegversperring van de politie op de Nieuwe Steenweg. De vrouw werd opgemerkt omdat ze met gedoofde lichten rondreed.
10/10 10u15  Deurbelcamera filmt hoe hijskraan tijdens werken kantelt en op woonwijk terechtkomtEen hijskraan heeft in de Amerikaanse stad Long Beach een enorme ravage aangericht in een woonwijk. Tijdens werken aan de bovenleiding kantelde de truck plots op enkele nabijgelegen woningen. Eén bewoner raakte daarbij gewond aan het hoofd.
10/10 10u15  Nederlander was vijftien jaar voetbalcoach in Qatar en Emiraten, nu kiest hij voor de Riemstse rust“Ik had al vijf jaar darmklachten. Als ik onder spanning stond, werden ze altijd erger. Nu heb ik haast geen last meer”, zegt Tini Ruijs, sinds kort ex-voetbalcoach. Enkele maanden geleden zette de 62-jarige Nederlander een punt achter een lange trainerscarrière, waarin hij vijftien jaar (1996-2011) in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten actief was. Daarna werkte hij nog acht jaar in eigen land, maar plots was het genoeg. Sinds enkele maanden leidt hij een leven in de Haspengouwse luwte, net voorbij de Belgisch-Nederlandse grens.
10/10 10u00  Birger Verstraete hervat training na operatieBirger Verstraete staat na de operatie aan zijn meniscus opnieuw op het oefenveld. De 25-jarige middenvelder trainde woensdag individueel met een hersteltrainer.
10/10 09u45  Jambon: “Europa moet hard optreden tegen Turkije”Europa moet één blok vormen en hard op treden na de aanval van Turkije op Syrië, dat zei hij donderdagochtend bij Radio 1. De Vlaams minister-president denkt in de eerste plaats aan economische sancties.
10/10 09u30  Fernando Alonso na crash 27ste in rally van MarokkoFernando Alonso is zevenentwintigste geworden in de rally van Marokko, de traditioneel generale repetitie voor de Dakar-rally in januari. Giniel de Villiers schreef de rally op zijn naam voor Carlos Sainz Sr en de Pool Jakub Przygonski.
10/10 09u30  Philips voelt impact handelsoorlogDe aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS wordt ook door het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips gevoeld. Hogere tarieven tussen de economische grootmachten zorgen voor een daling van de winstmarges bij Connected Care. Daarbovenop doet Philips een afschrijving van 78 miljoen euro. Volgens de onderneming is dat een erfenis van een eerdere overname.
10/10 09u30  Zelfs topsporters ontsnappen niet aan reuma: Danielle Collins, 25 en halvefinaliste op Australian Open, lijdt aan chronische ziekteTennisster Danielle Collins kampt met reuma. De 25-jarige Amerikaanse heeft al een tijdje last van artritis, een vorm van reuma die voor pijnlijke en ontstoken gewrichten zorgt. Collins bereikte begin dit jaar de halve finales van de Australian Open.
10/10 09u00  Verwendag in de bibiotheekZaterdagvoormiddag 12 oktober is er weer een jaarlijkse verwendag in de bib, waarop bezoekers verwend worden met twee bijzonder leuke activiteiten. Zo wordt onder meer het boek ‘Als je bloeddruk daalt’ van Christine Geysen voorgesteld. Dit boek is het tweede deel van de meeslepende en spannende ‘Als je Sterft-Trilogie’ voor adolescenten. Christine komt die voormiddag haar boek lanceren en presenteren, samen met haar uitgeverij Kramat. Christine is gehuwd en trotse mama van een zoontje. Zij woont en werkt in Leopoldsburg. Deze voorstelling kan je bijwonen vanaf 10.30u. Deze boekvoorstelling wordt muzikaal omlijst door Yves Daelemans. Yves is een gepassioneerd muzikant die naast zijn job als muziekleraar ook actief is in de muziekwereld met verschillende projecten zoals Wood For Fire, Queens 'n Jokers en Yves & Jessi. In deze projecten vertolkt hij de rol van gitarist, pianist en/of zanger/backing vocal. Zaterdag 12 oktober zal hij solo een akoestische set spelen in onze bib. .
10/10 09u00  Al vijftien doden bij Turkse inval in Syrië, VN-Veiligheidsraad komt straks met spoed samenDe inval van het Turkse leger in het noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat heeft Turks president Recep Tayyip Erdogan woensdag zelf aangekondigd. “Om vrede te brengen in de regio”, zei hij op Twitter. Maar zijn militaire actie dreigt net een bloedvergieten op gang te brengen en wordt streng veroordeeld door de rest van de wereld. Bij de eerste explosies vielen al minstens vijftien dodelijke slachtoffers.
10/10 09u00  VIDEO. Waarom strijken elke 10 jaar een half miljoen mensen neer in dit dorpje?Oberammergau. De naam zegt u niks? Niet verwonderlijk. En toch is het Duitse dorp ontzettend bekend in de wereld.
10/10 08u45  Twee wedstrijden geschrapt op WK rugby vanwege dreigende tyfoonDe organisatoren van het WK rugby in Japan hebben de groepswedstrijden Italië/Nieuw-Zeeland en Engeland/Frankrijk geschrapt vanwege de naderende tyfoon Hagibis. De duels zouden zaterdag worden gespeeld in respectievelijk Toyota en Yokohama.
10/10 08u45  Dries Mertens over zijn toekomst: “Naar China of België? Ik denk het niet”Dries Mertens heeft in een interview met het Franstalige RTBF in zijn kaarten voor de toekomst laten kijken. De Rode Duivel, einde contract bij SSC Napoli, denkt er niet aan om exotische voetbalbestemmingen op te zoeken of naar België terug te keren.
10/10 08u30  Ziekenfondsen verspreiden zonder toestemming (medische) gegevensVier op de vijf Vlaamse ziekenfondsen delen informatie over het surfgedrag van hun klanten met adverteerders, die de klanten blijven volgen op het internet en een profiel opbouwen. Dat blijkt uit onderzoek van VRT NWS. De ziekenfondsen zijn hierover totaal niet transparant, wat in strijd is met de Europese privacywetten.
10/10 08u15  18-jarige Bastiaens in doel bij KRC Genk: "Kans met beide handen grijpen"Felice Mazzu moet het deze week op training stellen zonder elf internationals. Het moment om de thuisblijvers extra onder handen te nemen. Zij doen vanmiddag om 12.30 uur matchritme op in een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse tweedeklasser NEC uit Nijmegen, met ex-Genkie Paolo Sabak. Voor alle duidelijkheid: een duel achter gesloten deuren.
10/10 08u15  Vroedvrouw Rina (63) gaat op pensioen na 12.000 bevallingen: “Limburg is je dankbaar”Na 42 jaar als vroedvrouw, met duizenden bevallingen in het Jessa op haar conto, gaat de Opitterse Rina Simons (63) met pensioen. Laten we een oproep doen op Facebook en foto’s verzamelen van baby’s die mama mee ter wereld bracht, dachten haar kinderen. “We zijn overdonderd door de reacties.”
10/10 08u00  Stéphane Moreau (Nethys) zou zelf aandelen verwerven bij verkoop VOOBij de verkoop van het Waalse kabelbedrijf VOO zou de Luikse spilfiguur Stéphane Moreau ook een belang krijgen. Dat was afgesproken met de Amerikaanse koper Providence, schrijven De Tijd en L’Echo donderdag.
10/10 08u00  Christine Defraigne al vierde kandidaat-voorzitter MRBij de Franstalige liberalen diende zich woensdag nog een kandidaat aan om Charles Michel op te volgen als partijvoorzitter. Gewezen ­Senaatsvoorzitster en Luikse schepen Chris­tine Defraigne doet een gooi naar het leiderschap, zo melden Het Nieuwsblad en verschillende Franstalige kranten.
10/10 07u45  “Gezondheidskosten zullen toenemen”: artsen eisen meer klimaatinspanningen van regeringDocs for Climate, een collectief van artsen en zorgverleners, vraagt in een open brief dat ons land eindelijk werk maakt van een ambitieuzer klimaat­beleid.
10/10 07u45  Vanaf december 2020 ook nachttrein van Amsterdam naar München en WenenVanaf december 2020 kunnen reizigers met de nachttrein vanuit Amsterdam naar München en Wenen reizen. De internationale nachttrein zal vanaf dan dagelijks rijden. Een enkeltje Amsterdam-Wenen duurt ongeveer 14 uur. Reizigers in beide richtingen komen om 10.00 uur ’s ochtends aan op de bestemming.
10/10 07u45  Schutter Duitsland schreef ‘manifest’ voor aanslagEen week voor de aanslag in Duitsland, schreef schutter Stephan B. al een “manifest”, dat schrijven duitse media. Het document toont de wapens en munitie die gebruikt werden.
10/10 07u45  Overheid gaat jaarlijks 40 flitscamera’s vervangen door trajectcontrolesElk jaar zullen in Vlaanderen zo’n 40 klassieke snelheidscamera’s worden vervangen door een trajectcontrole. Daarbij wordt over een afstand de maximumsnelheid gecontroleerd. “Trajectcontroles zijn simpelweg veel efficiënter in de strijd tegen overdreven snelheid.”
10/10 07u45  Niet fiscus, maar politiek overschat de inkomstenAls de fiscale inkomsten de voorbije jaren overschat werden, dan is dat niet de schuld van de FOD Financiën. Een studie van de KU Leuven, die twee jaar geleden door de FOD Financiën werd besteld, wijst eerder naar de politiek. Dat schrijft De Tijd donderdag.
10/10 07u45  ANALYSE. "Wie de EK-selectie wil halen, moet er ook staan tegen voetbaldwergen"Eén punt pakken. Tegen San Marino. Dan zijn de Rode Duivels zeker van deelname aan het EK volgende zomer. Voor de vierde keer op een rij zullen de Belgen te zien zijn op een groot eindtornooi. Dat kan tellen.
10/10 07u45  Psychologen roepen werkgevers op te tonen dat het oké is om hulp te zoeken: “Geef toe dat je met psycholoog sprak”De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) roept op deze Werelddag van de geestelijke gezondheid werkgevers en leidinggevenden op om te laten zien dat ze al met een psycholoog praatten en dat het oké is om hulp te zoeken.
10/10 07u45  Jani en Goedele slaan aan het koppelen in ‘Celebs gaan daten’Oké, misschien is het op ‘Temptation island’ niet gelukt. En ook niet op ‘Love island’. Maar misschien lukt het wel aan het vasteland? Vanaf 25 oktober gaan vijf BV’s op zoek naar de ware liefde in ‘Celebs gaan daten’.
10/10 07u15  Waarom Nina Derwael nog beter kanHet hoofddoel voor het WK in Stuttgart - een teamticket voor Tokio 2020 - is sinds zaterdagavond bereikt. Maar voor Nina Derwael (19) biedt dit WK nog drie individuele finales: allround (donderdag 16u), brug (zaterdag 16u) en vloer (zondag 13u). Waar liggen de werkpunten voor het Truiense fenomeen en wat scheidt haar van de überspecialiste in elk onderdeel? Coach Marjorie Heuls verschaft tekst en uitleg.
10/10 07u00  Weg naar Tokio ligt open: concurrent Robbe Ghys stopt met baanwielrennenHij was samen met kompaan Kenny De Ketele dé grote pistehoop in België, maar Moreno De Pauw hangt na deze winter de fiets aan de haak, op 28-jarige leeftijd. “Mentaal is het op.” Robbe Ghys heeft zo een concurrent minder met het oog op een selectie voor de Spelen.
10/10 07u00  Een jaar na Propere Handen: waarom er nog hoop is voor ons voetbalPrecies één jaar na het brute ontwaken uit Propere Handen gloort er hoop. Wie denkt dat alles bij het oude zal blijven, riskeert bedrogen uit te komen. En dat is goed nieuws voor wie het goed meent met het voetbal.
10/10 07u00  Engeland maakt straf statement: "Bij racisme stappen we met hele ploeg van het veld"Het Engelse nationale voetbalteam dreigt ermee van het veld te stappen tijdens de wedstrijd van maandag in Bulgarije. Kane en co hebben hun buik vol van het racistische gedrag tegen enkele zwarte Engelse spelers tijdens deze kwalificatiecampagne. De UEFA is duidelijk: pas bij drie incidenten wordt een match definitief gestaakt. Maar die regel laat de Engelsen ijskoud. “Anderen mogen beslissen wat er met de punten gebeurt. Dergelijk gedrag tolereren we niet.”
10/10 07u00  Heis Sport is onze allereerste ploeg van de maandHeis Sport (4A) is dé Limburgse voetbalploeg van september. De vierdeprovincialer scoorde het best in ons spelersreferendum en dat levert de club een waardebon van 250 euro van Eurosport Bree op. “Dit is een mooie waardering voor onze prima competitiestart”, glundert coach Jo Schoenaers.
10/10 06u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Kans op een bui maar ook ruimte voor de zon”Vandaag kunnen er verspreid enkele buien vallen, maar op verschillende plaatsen in Limburg kan het heel de dag droog blijven.
10/10 06u45  Vroedvrouw Rina (63) gaat op pensioen na 1.000 bevallingen: “Limburg is je dankbaar”Na 42 jaar als vroedvrouw, met duizenden bevallingen in het Jessa op haar conto, gaat de Opitterse Rina Simons (63) met pensioen. Laten we een oproep doen op Facebook en foto’s verzamelen van baby’s die mama mee ter wereld bracht, dachten haar kinderen. “We zijn overdonderd door de reacties.”
10/10 06u30  Rode Duivels kunnen zich verzekeren van zesde EK, het vierde grote toernooi op rij, maar hebben vooral iets recht te zettenMet een thuiszege tegen San Marino verzekeren de Rode Duivels zich vanavond (20u45 in Brussel) op de zevende speeldag in kwalificatiegroep I zich op drie speeldagen voor het einde al van de kwalificatie voor EURO 2020.
10/10 06u30  Eén op drie Belgische ziekenhuizen is verlieslatend, maar in Limburg zijn ze alle zeven kerngezondDe zeven Limburgse ziekenhuizen zetten samen een courante winst neer van 21,8 miljoen euro. Opmerkelijk, als je weet dat één op de drie Belgische ziekenhuizen verlieslatend is. Toch reageren de ziekenhuizen voorzichtig. “De buffer is nodig om moeilijke jaren te overbruggen”, zegt Erwin Bormans van het ZOL.
10/10 06u15  Cedric Maes vloekt en draait de beste platen ter wereld op WillyVanaf morgen gaat Willy in de digitale ether. De nieuwe radiozender richt zich specifiek op een ouder (rock)publiek. Naast presentatoren als Iwein Segers en Tim van Aelst, kan u ook de stemmen van Limburgers Annelies Orye, Stijn Meuris en Cedric Maes, gitarist van The Sore Losers, herkennen.
10/10 06u15  Gigantische hond is doodsbang... van kittenDeense dog Clarence ziet eruit als een dappere hond. Onlangs bleek die dapperheid toch een beetje tegen te vallen. Baasjes Ed en Nancy, hoorden hun hond in de tuin tekeer gaan en snelden naar buiten. In plaats van een inbreker trof het gezin een angstige Clarence aan, doodsbang blaffend naar een kitten.
10/10 05u15  Heis Sport is de allereerste 'Ploeg van de Maand'Heis Sport (4A) is dé Limburgse voetbalploeg van september. De vierdeprovincialer scoorde het best in ons spelersreferendum en dat levert de club een waardebon van 250 euro van Eurosport Bree op. “Dit is een mooie waardering voor onze prima competitiestart”, glundert coach Jo Schoenaers.
10/10 05u15  Dit zijn de elftallen van de maand september in de provinciale voetbalreeksenHier zijn ze dan, de eerste elftallen van de maand van het seizoen 2019-2020. Met meteen een primeur: de eerste verkiezing van de ploeg van de maand. Die eer gaat naar vierdeprovincialer Heis Sport (4A).
10/10 05u15  De mannen van eerste provinciale: trio neemt de leidingWe beginnen de competitie met drie mannen van de maand in eerste provinciale: middenvelder Bob Putzeys van Zonhoven en de doelmannen/naamgenoten Tim (Schoonbeek-Beverst) en Dries (Bree-Beek) Bollen. De eerste twee hebben hun sporen al langer verdiend in eerste provinciale, terwijl de laatste een nieuwkomer is in deze reeks.
10/10 03u45  Cash betalen op bus kan straks niet meerLees meer >
10/10 03u45  Elk jaar 40 nieuwe trajectcontroles in VlaanderenLees meer >
10/10 03u45  “AB InBev doet niks aan preventie”Lees meer >
10/10 03u45  555Lees meer >
10/10 03u45  Woonbonus-malusLees meer >
10/10 03u45  VDAB heeft geen last van sociale mediaBRUSSELBelgen gebruiken steeds vaker Google en sociale media als LinkedIn en Facebook om een (nieuwe) job te zoeken en te vinden, maar dat gaat niet ten koste van de traditionele jobkanalen, zoals de VDAB.
10/10 03u45  OVAM start met gratis onderzoek naar bodemvervuiling bij particulierenHASSELTDe Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij heeft zopas een opdracht uitgeschreven om beschrijvende bodemonderzoeken te gaan uitvoeren bij particulieren in Limburg en Vlaams-Brabant. Met dit soort grote raamcontracten wil OVAM de historische bodemverontreiniging versneld aanpakken.
10/10 03u45  Natalie Imbruglia (44) bevallen van zoontje na IVFLees meer >
10/10 03u45  Duitse neonazi zendt dodelijke aanslag live uit op internetHALLEDe 27-jarige Duitser Stephan Balliet is wellicht de enige dader van de aanslag gisteren in de Oost-Duitse stad Halle, waarbij twee doden vielen. Net zoals in maart bij de aanslagen in Nieuw-Zeeland zond ook deze extreemrechtse terrorist zijn moordtocht live uit op internet. Zwaarbewapend probeerde hij een bomvolle synagoge binnen te dringen, maar hij raakte niet voorbij de deur. Kort na de feiten kon de politie hem arresteren.
10/10 03u45  Van Langenhove stopt voorlopig met studerenLees meer >
10/10 03u45  Groen lichtLees meer >
10/10 03u45  Rebellen in eigen partij dwingen Boris Johnson tot nieuwe bochtLees meer >
10/10 03u45  Vier Limburgers in commissie OnderwijsLees meer >
10/10 03u45  Veranda, van geweld naar ontspanningElke week zoekt taalliefhebber Marcel Grauls naar de herkomst van een woord uit de actualiteit.
10/10 03u45  De Groene Boulevard van HasselthasseltDe alternatieve denkwijze over de Spartacustram opent plots een interessant debat over de mobiliteit, zowel rondom als binnen de Groene Boulevard (kleine ring) in Hasselt. Het alternatief dat vanuit ons stadsbestuur is neergestreken in het Vlaams Regeerakkoord is een veelbelovende piste.
10/10 03u45  Moskou klasseert oppositievereniging als “buitenlandse agent”Lees meer >
10/10 03u45  “Plots viel mijn zicht weg. Achteraf bleek dat ik een kleine beroerte had”Lees meer >
10/10 03u45  Niet één maar drie nieuwe albums van The Cure op komstLees meer >
10/10 03u45  Lorentia bakt voortaan weer thuis in GenkLees meer >
10/10 03u45  Anja Feliers stelt thriller ‘Gebroken glas’ voorLees meer >
10/10 03u15  Een dag in de wasmachine met Leonardo da VinciLaatste keer dat we nog eens een flauwe mop checkten op onze Druivelaar, was het nog altijd 2019, en dus 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci overleed. In Genk pakt de Socièta Dante Alighieri uit met een hele themadag rond het Renaissancegenie. Met exposities, muziek, lezingen en - naturalmente - eten.
10/10 03u15  Inbrekers weg met tv en chips bij voetbalclub OpgrimbieDieven zijn via een deur binnengedrongen in de kantine van voetbalclub Grimbie 69 in Opgrimbie. Naast een televisie en de geluidsinstallatie namen ze ook snoepgoed en drank mee.
10/10 00u00  Postauto ramt terras en gevel van kebabzaakWoensdagochtend om 5.15 uur botsten twee bestelwagens op het kruispunt van de Dr. Vanderhoeydonckstraat en de Dorpsstraat. Een postwagen belandde daarna tegen de gevel en op het terras van kebabzaak Atlantics. De postbode raakte gewond.
09/10 23u45  Remco Evenepoel openhartig in Gert Late Night: “Ik geloof dat Stef Loos met me meekijkt”Remco Evenepoel heeft een stukje van zijn hart blootgelegd in het VIER-programma Gert Late Night en blikte tegelijk naar zijn carrière in het peloton. “Als ik de kans heb, blijf ik gewoon heel mijn leven bij The Wolfpack.”
09/10 23u00  Helikopter en speurhonden ingezet tijdens klopjacht op inbrekersGisteravond heeft een helikopter een hele tijd boven de velden aan de Laambeekbroekweg gecirkeld. Daar was een klopjacht op inbrekers aan de gang. Bij de zoektocht werden ook speurhonden ingezet.
09/10 22u30  Nog eens 25 vrouwen beschuldigen president Donald Trump van ongewenst seksueel contactIn een nieuw boek beschuldigen talrijke vrouwen de Amerikaanse president Donald Trump van ongewenst seksueel contact of ongepast gedrag. Dit heeft de Britse krant The Independent woensdag gemeld.
09/10 21u45  Signeersessie rapper Josylvio in Mediamarkt loopt volledig uit de handEen signeersessie van de Nederlandse rapper Josylvio in de Mediamarkt op de Antwerpse De Keyserlei is woensdagmiddag uit de hand gelopen. De politie moest ter plaatse komen en de winkel sloot vroegtijdig de deuren.
09/10 21u45  Ex-vicepresident Joe Biden steunt afzetting Donald TrumpDe Democratische ex-vicepresident Joe Biden, die kans maakt volgend jaar bij de presidentsverkiezingen de Democratische uitdager van de huidige Republikeinse president Donald Trump te worden, heeft zich woensdag voor het eerst achter een afzetting van de bewoner van het Witte Huis geschaard.
09/10 21u15  Onze weerman Ruben Weytjens: “Kans op een donderslag”Vannacht kunnen er nog talrijke buien vallen, welke regionaal stevig kunnen uitpakken. Een donderslag blijft dan ook tot de mogelijkheden behoren.
09/10 21u00  Leen Dendievel neemt afscheid van ThuisLeen Dendievel, die al drie jaar Kaat speelt in Thuis, verlaat binnenkort de reeks. In het voorjaar van 2016 begon Leen aan haar rol van transgender personage Kaat Bomans. Kaat heette vroeger Franky, tot ze ervoor koos om een transitie te ondergaan.
09/10 21u00  IBE lanceert tweede single met emotioneel briefje: “Het is oké om niet perfect te zijn”Op zijn tweede single ‘Control’ verwerkt Ibe de gevolgen van zijn winst in ‘The Voice’, en de druk die daarbij komt kijken. “Ik heb moeten leren dat je niet altijd alles in de hand kan hebben.
09/10 20u15  IBE lanceert tweede single met emotioneel briefje: “Het oké is om niet perfect te zijn”Op zijn tweede single ‘Control’ verwerkt Ibe de gevolgen van zijn winst in ‘The Voice’, en de druk die daarbij komt kijken. “Ik heb moeten leren dat je niet altijd alles in de hand kan hebben.
09/10 20u15  Daar is kleine Mignolet al! Rode Duivel toont zoontje LexSimon Mignolet is woensdagnamiddag papa geworden van een zoontje, Lex.
09/10 19u45  Verkeer in Hasselt loopt strop: hulpverleners Gele Kruis moeten met de fiets naar patiëntenIn de binnenstad van Hasselt geraak je dezer dagen bijna nergens meer met de auto. Wie niet in de file staat, moet vaak vele straten omrijden en wie op zijn bestemming is, vindt daar alsmaar vaker geen parkeerplaats in de buurt. Dat is allemaal geen probleem voor de verpleegsters van het Wit-Gele Kruis. Zij laten de auto aan de kant en rijden door heel Hasselt met de fiets, om tot 16 patiënten per dag te verzorgen. En de patiënten, die appreciëren de stiptheid.
09/10 19u45  Hangjongeren opgepakt op Spectrumcollege in BeringenIn Beringen grijpt burgemeester Vints in na klachten. De politie heeft gisteren een prikactie gehouden om hangjongeren aan te pakken, die na schooltijd in de straten van Beringen-centrum blijven rondhangen. Het kwam tot een ruzie. Bij het fouilleren van de jongeren nam de politie een boksbeugel in beslag. Zaterdagavond nog werd een jongen uit Herk-de-Stad na een café-bezoek afgeranseld door een groepje jongeren, die aan een bushokje stonden te wachten.
09/10 19u45  Eerste interview met Noordkaap naar aanloop reünieNegentien jaar na hun laatste concert maakt Noordkaap een comeback. De rockers onder leiding van Stijn Meuris spelen in april een reünieconcert in de Ancienne Belgique in Brussel. De repetities zijn volop aan de gang, en de bezoekers mogen zich verwachten aan een greep uit hun grootste hits, aangevuld met persoonlijke favorieten van de bandleden. En mocht er inspiratie komen voor nieuwe nummers, wordt die zeker niet de kop ingedrukt. Tussen al het repeteren door maakten Stijn Meuris en Lars Van Bambost tijd voor een interview, het eerste sinds de bekendmaking van de reünie.
09/10 19u30  Grondwaterstand stijgt voorzichtig, behalve in LimburgOndanks twee kletsnatte herfstweken en een voorzichtige stijging van het grondwater kampt Vlaanderen nog altijd met (zeer) lage grondwaterstanden op driekwart van de meetplaatsen. De droogte blijft het ergst in Limburg.
09/10 19u30  Alle pistes weer open voor herbestemming oud ziekenhuis MaaseikDe oude ziekenhuissite in Maaseik wordt op korte termijn in de markt gezet voor projectontwikkelaars. Daarom zal de samenwerking met sitebeheerder Prevenda stopgezet worden.
09/10 19u15  Stadsbestuur doet oproep voor nieuwe invulling van oud ziekenhuis in MaaseikDe oude ziekenhuissite in Maaseik wordt op korte termijn in de markt gezet voor projectontwikkelaars. Daarom zal de samenwerking met sitebeheerder Prevenda stopgezet worden.
09/10 19u15  Waarom valt Erdogan Syrië aan, wat gaan de VS doen en komt de wereldorde in het gedrang?De eerste Turkse troepen zijn woensdag de grens in het noordoosten van Syrië overgestoken om daar de Koerden aan te vallen. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan woensdagmiddag zelf bekendgemaakt. Moet de wereld vrezen voor een nieuw internationaal conflict en wie zal dan wie steunen? Dries Lesage, professor internationale politiek aan de UGent, geeft de antwoorden.
09/10 19u15  Klokkenluider levert bezwarende informatie over Didier Reynders aan Frans parketNicolas Ullens, de klokkenluider en inspecteur van de Staatsveiligheid, heeft een Parijse onderzoeksrechter en de Bergense procureur-generaal informatie gestuurd over een ontmoeting tussen MR-vicepremier Didier Reynders en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro smeergeld betaalde aan onder meer gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker. Dat schrijft Apache woensdag.
09/10 18u45  Okra Hamont op smaakvolle uitstapOp 4 oktober maakte Okra Hamont een busuitstap onder het motto “op zoek naar de dag van de smaak”.
09/10 18u30  COLUMN: Overbodig?Henri Bots schrijft een column over het dagelijkse leven in Bocholt.
09/10 18u15  Bestuurder crasht tegen winkelgevelWoensdagnamiddag rond 15.45 uur is een auto tegen de gevel beland van Sleep & More op de Naamsevest in Sint-Truiden.
09/10 18u15  Zuid-Koreaans muziekspektakel verrast Lommelse marktbezoekersDe bezoekers van de Lommelse woensdagmarkt werden getrakteerd op een uitzonderlijk muzikaal intermezzo. De muziekkapel van de Zuid-Koreaanse Luchtmacht die voor de eerste keer in België is, gaf er samen met traditionele danseressen een verrassingsoptreden.
09/10 18u15  WK TURNEN. Russische turners troeven in teamcompetitie China afDe Russische turners hebben woensdag op het WK in het Duitse Stuttgart de teamwereldtitel veroverd.
09/10 18u00  Genkse vrouw van 55 levensgevaarlijk gewond bij ongevalOp de Hasseltweg in Genk is een zwaar verkeersongeval gebeurd in de nacht van dinsdag op woensdag. Een auto belandde tegen een verlichtingspaal. De 55-jarige bestuurster uit Genk was er erg aan toe. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Het levensgevaar is later geweken. Twee auto’s zijn dinsdag rond 18 uur gebotst op de Westerring in Genk. Een 27-jarige vrouw uit Lommel liep verwondingen op bij de klap. Woensdagnamiddag rond kwart over een zijn twee auto’s gebotst op de Schiepse Bos in Genk. Bij die klap is een 30-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.
09/10 18u00  OngevalEen 37-jarige man uit Houthalen-Helchteren is dinsdag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Herebaan-Oost in Houthalen. Daar botsten een fietser en een auto.
09/10 18u00  Auto tegen muurWoensdagmorgen rond 10 uur is een auto tegen een betonnen muur beland nadat hij van de weg ging op de baan Hasselt-Eindhoven in Zonhoven. De 70-jarige Roger L. uit Lommel raakte gewond.
09/10 18u00  Inbraakpoging in schoolDieven hebben proberen inbreken in de schoolgebouwen van De Klinker in het centrum van Riemst, in de Klein Lafeltstraat. De daders slaagden niet in dat opzet.
09/10 18u00  Inbraken in huizenBij een inbraak in een huis in de Henegauwlaan in Rapertingen is geld gestolen. De daders sloegen woensdagmorgen toe. In de Heilig Hartwijk in de Lazarijstraat hebben dieven ingebroken in een huis. Ze stalen er juwelen.
09/10 18u00  67 bestuurders te snelPolitie Voeren heeft vorig weekend SLim-controles gehouden. De agenten lieten 79 bestuurders blazen. Twee bestuurders hadden te veel gedronken, twee andere automobilisten reden onder invloed van drugs. De politie stelde zes pv’s op voor drugsbezit en drie pv’s voor andere verkeersinbreuken. Liefst 67 bestuurders werden geflitst en krijgen een snelheidsboete.
09/10 17u45  Kippenworst teruggeroepen wegens listeriabesmetting, maar geen link met OffermanProducent Beyco heeft de kippenworsten “Tavuk Sosis” van het merk Fulya teruggeroepen van bij de consumenten omdat er mogelijk sprake is van een listeriabesmetting. Dat melden de producent en het Belgische Voedselagentschap FAVV woensdag. Er is echter geen link met de eerdere listeriabesmetttingen: het vlees is niet afkomstig van het Nederlandse bedrijf Offerman.
09/10 17u45  Ontslagen personeel Thomas Cook vraagt duidelijkheidHet ontslagen personeel van Thomas Cook Retail België vraagt duidelijkheid over een mogelijke doorstart voor een deel van het personeel. Curatoren vroegen na het faillissement tot komende vrijdag de tijd om een toekomstplan uit te werken, maar vakbonden krijgen veel vragen van de zowat 500 personeelsleden, waarvan sommigen zich beschikbaar houden.
09/10 17u45  Meisje maakt leuke rolstoel in Lego voor mini-puppy zonder voorpootjesGracie is een kleine pup dat geluk heeft gehad. Het beestje was amper een week of 6 oud toen ze werd gevonden en binnengebracht bij een dierenarts. Gracie was achtergelaten, wellicht omdat ze haar voorpoten mist. Intussen krioelde het al van de maden in haar oogjes en in de reeds vervelde stompjes van haar voorpootjes. De dierenarts redde echter haar leven en Gracie kwam terecht bij Mostly Mutts, een dierenasiel in Georgia. Daar stal het schattige hondje het hart van de twaalfjarige Kayla, dochter van de uitbaters van Mosty Mutts. Kayla bleef niet bij de pakken zitten en bouwde in Lego een rolstoel voor Gracie, die zich nu ook op harde ondergrond wat makkelijker kan verplaatsen. Zijwaarts bewegen is nog wat moeilijk, maar zodra Gracie wat sterker wordt, komt dat helemaal goed.
09/10 17u45  Twee wagens botsen op Peltse RinglaanIn Overpelt botsten op de Ringlaan N71 rond 16 uur 30 twee wagens aan het industrieterrein ter hoogte van het kruispunt met Lieven Gevaertlaan. Er was op het eerste zicht enkel blikschade, maar het ongeval zorgde geruime tijd voor verkeershinder.
09/10 17u45  AB InBev experimenteert met grotere blikjes Jupiler, maar oogst kritiekIn de supermarkten biedt AB InBev nu ook blikjes bier aan van 35,5 cl, als extra optie naast de gebruikelijke 33 cl. Dat bevestigt de Belgische brouwer. Of de grotere blikjes een blijver worden, hangt af van een evaluatie. VAD, het Vlaams expertisecentrum voor onder meer alcoholverslavingen, is scherp voor de brouwer. “AB InBev moet nu niet meer zeggen dat het aan preventie doet.”
09/10 17u45  Klimaatactivisten willen Londense luchthaven drie dagen blokkerenDe activisten van de milieuorganisatie Extinction Rebellion (XR) willen vanaf donderdag de luchthaven London City Airport gedurende drie dagen “vreedzaam” bezetten. Ze verwachten honderden deelnemers om vanaf 9.00 uur lokale tijd de luchthaven “op zijn Hongkongs” te blokkeren door voor de deuren te gaan zitten of liggen. Indien de activisten niet binnen geraken, zijn ze van plan de wegen naar de luchthaven te blokkeren.
09/10 17u15  Simon Mignolet verlaat Rode Duivels omdat hij papa wordtGeen Simon Mignolet bij de Rode Duivels donderdag tegen San Marino. De Truienaar verlaat het Belgische kamp in Tubeke omdat hij op elk moment vader kan worden.
09/10 17u00  Europese Unie waarschuwt voor veiligheidsrisico’s van 5GIn een nieuw rapport waarschuwt de Europese Unie woensdag voor de risico’s die verbonden zijn aan de uitrol van 5G-netwerken. Door klaar en duidelijk te stellen welke gevaren verbonden kunnen zijn aan 5G, “de toekomstige ruggengraat van onze maatschappijen en economieën”, willen de Europese lidstaten en de Commissie tegen eind dit jaar over een “gereedschapskist” met oplossingen beschikken.
09/10 16u45  Drukjachten op everzwijnenOp vrijdag 11 oktober, zondag 3 november, vrijdag 13 en maandag 23 december zullen er drukjachten georganiseerd worden op everzwijnen op het grondgebied van stad Beringen
09/10 16u45  Kermis op kleuterschool SprinkelTerwijl de meeste kermissen alsmaar minder volk aantrekken, organiseerden de leidsters van Sprinkel er zelf één op hun school.
09/10 16u45  Verwendag in de bibOP zaterdag 12 otober organiseert de bib een verwendag van 10 tot 13 uur.
09/10 16u45  Tiesj Benoot bevestigt uitstekende vorm in klassieker Milaan-Turijn, overwinning is voor Michael WoodsWoensdag stond de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn op de wielerkalender en dat was een prooi voor Michael Woods. De Canadees was na een zware en vooral heuvelachtige dag sneller dan Alejandro Valverde. Adam Yates mocht mee het podium op als derde, Tiesj Benoot was een knappe vierde op tien seconden van Woods. Onze landgenoot werd gisteren ook al zesde in de Tre Valli Varesine.
09/10 16u45  RA Limburg op najaarsvakantie naar Noord-HollandNaar jaarlijkse traditie is ook dit jaar de vereniging ‘Reumatoïde artritis Limburg’ op reis vertrokken. Met dank aan vele sponsors is het mogelijk om patiënten met reumatoïde artritis en hun mantelzorgers een onvergetelijke vakantie aan te bieden.
09/10 16u45  Samana Grote-Spouwen viert feestIn de mooi versierde ruimte van Blondeswinning verzamelden 60 leden van Samana Grote-Spouwen voor een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het jaarlijks feest van Samana. E.H. Pastoor was eveneens op de uitnodiging ingegaan om deel te nemen aan het feest., wat zeer geapprecieerd werd.
09/10 16u30  KAART. U was gewaarschuwd: opvallend minder hardrijders bij flitsmarathonU was duidelijk op uw hoede tijdens de flitsmarathon van dinsdag. In Limburg liep slechts 9 procent van de gecontroleerde bestuurders tegen lamp. In april was dat nog 11,5 procent.
09/10 16u30  Tractor botst tegen lijnbusWoensdag rond 15 uur is op de Bilzersteenweg in Tongeren een bus van De Lijn geramd door een landbouwtractor met aanhangwagen. Hierbij raakte de buschauffeur gewond.
09/10 16u30  Peerse pedoclown moet huis verkopen om slachtoffers te betalenHet Antwerps hof van beroep heeft woensdag de 63-jarige clown en voormalig frituuruitbater D.V. uit Grote Brogel (Peer) opnieuw veroordeeld tot 5 jaar cel. Zijn zes slachtoffers stelden zich niet weer burgerlijke partij nadat hij ze eerder al vergoedde. D. V. verkocht daarvoor zijn huis om de schadevergoeding inclusief interesten van zo’n 60.000 euro op te hoesten.
09/10 16u30  Concinite eert Mozart zaterdag met concert in kerk LindelhoevenHet gemengd koor Concinite geeft op 12 oktober om 20.00 uur in de kerk van Lindelhoeven een klassiek concert met barokke werken, met als hoofdgerecht Mozart. Vocale solisten doen mee en we doen een beroep op het orkest van het KANL (het vroegere NIKO). Concinite bestaat uit een 50-tal zangers. Het geheel zal ongeveer anderhalf uur duren: kort en krachtig maar er is geen pauze voorzien.
09/10 16u30  Veilig naar school via Route2SchoolIn Beringen gaan dagelijks meer dan 7.500 kinderen en jongeren naar school. Al die verplaatsingen zorgen rond de scholen voor heel wat uitdagingen op het vlak van verkeersveiligheid. Met de lancering van Route2School investeert de stad in de veiligheid van onze schoolgaande kinderen, jongeren en hun begeleiders.
09/10 16u15  Inbraakpoging in PeltIn de Bemvaartstraat hebben drie dieven woensdag rond 12 uur proberen inbreken. Ze moesten wegvluchten voor de buren.
09/10 16u15  Volg om 16u15 LIVE de persconferentie bij de Rode Duivels met bondscoach Roberto MartinezVolg hier om 16u15 live de persconferentie van bondscoach Roberto Martinez in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen San Marino (donderdag om 20u45 in Brussel) en Kazachstan (zondag om 15u in Nur-Sultan). Aansluitend staat ook Timothy Castagne de pers te woord.
09/10 16u00  Onderdak voor twintig zwerfkattenVandaag zijn gemeentearbeiders volop in de weer met het gieten van de fundering voor twee schuilhokken voor zwerfkatten. Bedoeling is dat - verspreid over de gemeente - er in totaal vijf zulke hokken komen. Daarin krijgen in totaal twintig zwerfkatten onderdak.
09/10 16u00  Einde van een tijdperk bij Bayern München? “Thomas Müller vertrekt deze winter”Thomas Müller is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De 30-jarige aanvaller is onder coach Niko Kovac geen basisspeler meer en wil deze winter vertrekken. Dat schrijft Sport Bild woensdag.
09/10 16u00  Turkse president Erdogan kondigt begin oorlog met Koerden aan via TwitterVolgens persagentschap Reuters bevestigt de Turkse president Erdogan dat de militaire operatie in Syrië van start ging. De eerste Turkse troepen staken woensdag de grens in het noordoosten van Syrië over. Dat heeft een Turkse functionaris, die anoniem wilde blijven, aan het persagentschap Bloomberg gezegd.
09/10 15u45  Deze slaap mag u niet missenLast van slapeloosheid? Annick Ruyts kan er over meepraten. Russell Crowe en Ryan Gosling vermaken u in een buddy comedy. En Sergio Herman en Axel Daeseleire beginnen aan een culinaire wereldtrip.
09/10 15u45  VIDEO. Eerste sneeuw in Val Thorens!In Val Thorens waren ze blij om de eerste sneeuw te verwelkomen afgelopen weekend. Er viel 7 à 8 centimeter sneeuw!
09/10 15u45  Turkije start militaire operatie in Syrië met luchtaanvallenVolgens persagentschap Reuters bevestigt de Turkse president Erdogan dat de militaire operatie in Syrië van start ging. De eerste Turkse troepen staken woensdag de grens in het noordoosten van Syrië over. Dat heeft een Turkse functionaris, die anoniem wilde blijven, aan het persagentschap Bloomberg gezegd.
09/10 15u45  Zo griezelen de pretparken voor HalloweenDe griezeligste periode van het jaar is opnieuw aangebroken: in aanloop naar 31 oktober en de herfstvakantie, zetten pretparken alles op alles om de bezoekers een huiveringwekkende Halloween-ervaring te bezorgen. Een overzicht van het angstaanjagende aanbod in de parken in binnen- en buitenland.
09/10 15u30  Ongeval met vluchtmisdrijf in MaaseikDinsdag is rond 16.35 uur een onbekende tegen een voertuig van een bewoner van de Kleine Kerkstraat gereden. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
09/10 15u30  IBE lanceert tweede single met emotioneel briefje: “Controle verliezen is oké”IBE (17), de Genkse winnaar van ‘The Voice’, heeft gisteren zijn tweede single ‘Control’ gelanceerd. “Ik moet met veel druk omgaan,” vertelt de singer-songwriter in een emotioneel briefje.
09/10 15u00  Zeker twee doden bij schietpartij aan Duitse synagoge: één verdachte opgepaktBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er, uitgerekend op de joodse feestdag Jom Kippoer, aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie heeft één verdachte opgepakt maar vraagt de inwoners om waakzaam te blijven, want er zouden nog andere daders kunnen zijn.
09/10 14u45  Slecht nieuws voor 360.000 klanten: Telenet knipt analoge kabel doorTelenet trekt de kabel uit de muur. Letterlijk: door de toename van het digitale verkeer stopt de telecomoperator in de loop van 2020 met analoge televisie en radio. De 360.000 klanten die in Vlaanderen nog op ouderwetse wijze tv-kijken moeten noodgedwongen overstappen naar het digitale aanbod. “We moeten mee met de tijd”, klikt het bij Telenet. Het bedrijf belooft haar betrokken klanten intensief te begeleiden bij de overstap.
09/10 14u45  Basisschool Mondomio zet leerkrachten in de bloemetjesNa enkele zware weken werden de leerkrachten van basisschool Mondomio in de bloemetjes gezet tijdens de dag van de leerkracht.
09/10 14u30  Infrabel vraagt ZEB om campagne met Tom Waes te verwijderen: “Dit gaat te ver”Spoornetbeheerder Infrabel gaat kledingketen ZEB vragen om enkele foto’s met Tom Waes te verwijderen. Om een nieuwe lijn te promoten, loopt de acteur over een treinspoor. “Dit is geen goed signaal”, klinkt het.
09/10 14u30  Op 10 oktober om 10 uur 10 minuten rechtstaan voor een betere gezondheidSta op 10 oktober om 10 uur 10 minuten recht. Met die oproep willen het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Ergonomievereniging mensen met een zittend beroep bewust maken van de negatieve gevolgen van te veel zitten. “Wie meer dan 10 uur per dag zit, heeft meer kans op vroegtijdig overlijden”, luidt het onder meer.
09/10 14u30  Brits parlement moet uitzonderlijk op zaterdag opdraven voor bijzondere zitting over BrexitHet Britse parlement komt op zaterdag 19 oktober samen in een bijzondere zitting om het resultaat van de cruciale Europese top van volgende week te bespreken, en eventueel te stemmen over een nieuw Brexit-akkoord. De laatste zaterdagzitting dateert al van 3 april 1982, toen naar aanleiding van de Argentijnse invasie van de Falklandeilanden, weet de BBC.
09/10 14u30  België heeft meest ziekenhuisbedden voor psychiatrische zorg in heel EuropaBelgië heeft 136 ziekenhuisbedden voor psychiatrische zorg per 100.000 inwoners. Dat is het hoogste aantal in Europa. Dat blijkt uit cijfers uit 2017 van het Europese statistiekbureau Eurostat.
09/10 14u30  Wales behoudt ongeslagen status op WK rugbyWales heeft op het WK rugby in Japan ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen. In Oita haalden de Welshmen het woensdag met 29-17 van Fiji.
09/10 14u15  Natuurhulpcentrum kritisch voor drijfjachten op everzwijnen in GenkSil Janssen van het Natuurhulpcentrum is zeer kritisch voor het actieplan van de stad Genk om de everzwijnenpopulatie onder controle te houden. Een groot deel van de maatregelen zijn volgens hem totaal nutteloos. Zo wil de stad kooien plaatsen, maar dat is veel te laat volgens Janssen want de populatie is te groot. En ook de extra drijfjachten zullen volgens hem net het omgekeerd effect hebben.
09/10 14u15  Engeland smult van openlijke ruzie tussen WAG’s Coleen Rooney en Rebekah Vardy: van beste vriendinnen tot aartsrivalenHet zit er bovenarms op tussen Coleen Rooney (33) en Rebekah Vardy (32), de voetbalvrouwen van Wayne Rooney (D.C. United, ex-Manchester United) en Jamie Vardy (Leicester City). De eerste beschuldigt de tweede van het “verkopen” van verhalen uit haar privéleven, maar de zwangere Rebekah ontkent in alle toonaarden.
09/10 14u15  Al zeker twee doden bij schietpartij aan Duitse synagoge: één verdachte opgepaktBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie heeft één man opgepakt maar vraagt de inwoners om waakzaam te blijven, want er zouden nog andere daders kunnen zijn.
09/10 13u45  Paardenkliniek in Bree opereert als eerste in de wereld met augmented realityPaardenkliniek Via Nova in Bree opereert als eerste in de wereld met Augmented Reality. Met behulp van een 3D-bril ziet de chirurg een virtuele weergave van een scan en kan het probleem via de bril detecteren. Men moet dus niet teruggrijpen op bijvoorbeeld een röntgenfoto. De technologie is een primeur in de dierengeneeskunde en kost zo'n tienduizenden euro's.
09/10 13u45  Beringenaar laat vrouw naakt over de grond kronkelen na OfferfeestdiscussieEen 31-jarige Beringenaar hangt 18 maanden cel boven het hoofd voor meerdere gevallen van intrafamiliaal geweld. Om de meest onbenullige dingen incasseerde zijn vrouw klappen.
09/10 13u45  Minstens twee doden bij schietpartij aan synagoge in DuitslandBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Een man zou er aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen hebben geschoten. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader of daders zijn voortvluchtig.
09/10 13u30  Blessure van Maxime Lestienne valt mee, Carcela vervanger van Amallah bij MarokkoDe blessure van Maxime Lestienne (27) valt mee. De vleugelspits van Standard blesseerde zich in het competitieduel op Antwerp (2-2) en moest daardoor verstek geven voor de Rode Duivels. Uit onderzoek blijkt dat Lestienne een verrekking in de dij heeft opgelopen.
09/10 13u30  Meerdere slachtoffers bij schietpartij in DuitslandBij een schietpartij in het Duitse Halle, nabij Leipzig, zijn meerdere mensen om het leven gekomen. Volgens Bild schoot een man aan een synagoge met een machinegeweer om zich heen. De politie vraagt omwonenden om binnen te blijven, want de dader is voortvluchtig.
09/10 13u30  Instagram verwijdert populaire functie, tot groot ongenoegen van verliefde zielenDe sociale netwerksite Instagram is een populaire functie aan het verwijderen. Voortaan kunnen sommige gebruikers al niet meer zien wie of wat de mensen die ze volgen zelf leuk vinden. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk waarin je stiekem kom kijken waar de likes van je crush naartoe gingen.
09/10 13u15  AC Milan bevestigt Stefano Pioli als nieuwe coach, maar de fans willen hem al buitenStefano Pioli (53) is de nieuwe trainer van AC Milan. Hij ondertekende woensdag een contract voor twee jaar.
09/10 13u15  OCAD wil Belgische jihadisten terughalen nu Turkije oorlog met Koerden plantDe discussie of we de Belgische jihadisten wèl of niet moeten terughalen is “een hoogst dringende aangelegenheid”, zegt Paul Van Tigchelt, baas van OCAD - het orgaan dat de dreigingsanalyse in ons land analyseert. Zeker nu Turkije sinds vanochtend staat te drummen om de oorlog tegen de Koerden te starten. “Als we ze hier berechten, hebben we tenminste controle. Anders riskeren ze in de natuur op te gaan. En wat dan?”
09/10 13u15  Geen buit bij plofkraak in KermtVannacht rond 2.30 uur heeft een plofkraak bij het kantoor van BNP Paribas Fortis aan de Diestersteenweg in Kermt voor flink wat ravage gezorgd. De bankautomaat in de voorgevel werd uit de muur geslagen. De plofkrakers konden geen geld buitmaken.
09/10 13u15  David Goffin stoot in Shanghai door naar nieuw duel tegen Roger FedererDavid Goffin (ATP 14) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (7.473.620 dollar). Hij ging in de tweede ronde op het Chinese hardcourt voorbij de Kazach Mikhail Kukushkin (ATP 57).
09/10 13u00  Burgemeester Thomas Vints sluit kebabzaakIn Paal bij Beringen heeft de Beringse burgemeester Thomas Vints (CD&V) een bevel tot sluiting gegeven aan een kebabzaak. De uitbater kreeg een ongunstig brandweeradvies, maar toch opende hij zijn zaak. Hij moet nu eerst zorgen dat de brandveiligheid in orde wordt gemaakt vooraleer hij een aanvraag doet voor heropening.
09/10 13u00  Arend vliegt met GoPro over Alpen en dat levert indrukwekkende beelden opZeearend Victor vloog met een GoPro over de Alpen, wat indrukwekkende beelden oplevert. De beelden van de vlucht zijn niet enkel om aan te tonen hoe prachtig de gebergten in de Alpen zijn, maar ook om mensen te confronteren met de klimaatveranderingen. De gletsjers in de Alpen zijn namelijk met een topsnelheid aan het smelten.
09/10 13u00  Duitse politie voert huiszoekingen uit wegens extreemrechtse dreigbrievenWegens extreemrechtse dreigbrieven tegen onder meer moskeeën, islamitische centra, partijcentrales en persagentschappen hebben er woensdagmorgen huiszoekingen in vier Duitse deelstaten plaatsgevonden. Dat hebben het openbaar ministerie in München en de politierecherche van Beieren laten weten. De actie was gericht tegen zeven verdachten uit het extreemrechtse milieu.
09/10 13u00  Think Pink lanceert app om gesprek tussen arts en borstkankerpatiënten te versterkenDe nationale borstkankercampagne Think Pink heeft woensdag de nieuw app ‘Think Pink Guide’ voorgesteld. Borstkankerpatiënten kunnen daarin hun vragen bijhouden voor hun artsen, waardoor het gesprek tussen patiënt en zorgverlener versterkt wordt.
09/10 13u00  Genk VV stelt zijn jeugdploegen voorOp zaterdag 5 oktober stelde Genk VV, naar jaarlijkse gewoonte, zijn jeugdploegen voor.
09/10 12u45  “Makers van herlaadbare wereld” krijgen Nobelprijs voor ChemieDe Nobelprijs voor Chemie gaat dit jaar naar drie wetenschappers, de Amerikanen John B. Goodenough en M. Stanley Whittingham en de Japanner Akira Yoshino. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen woensdag in Stockholm bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor de ontwikkeling van lithiumionbatterijen. “Ze creëerden een herlaadbare wereld”, aldus de Academie.
09/10 12u45  Student maakt dodelijke val op werf in NamenIn de nacht van dinsdag op woensdag heeft een 21-jarige student een dodelijke val gemaakt op een werf in Namen. Dat meldt het Naamse parket.
09/10 12u45  Franse kandidaat-Eurocommissaris moet herexamen afleggenDe Franse kandidaat-Eurocommissaris voor onder meer Interne Markt en Defensie Sylvie Goulard moet donderdagochtend een tweede keer voor het Europees Parlement verschijnen. Tijdens haar eerste hoorzitting begin deze maand kon ze de parlementsleden er niet van overtuigen dat ze ethisch helemaal in orde is, en ook haar 58 pagina’s tellende antwoord op de bijkomende schriftelijke vragen bleek niet voldoende.
09/10 12u45  30 Afghaanse burgers overleden na Amerikaanse luchtaanvallen op vermeende drugslabo’sLuchtaanvallen door het Amerikaanse leger op vermeende drugslaboratoria in de provincie Farah in Afghanistan hebben in mei 30 dodelijke slachtoffers geëist. Dat blijkt uit bevindingen van de Verenigde Naties die woensdag gepubliceerd werden.
09/10 12u45  Al 300 klachten over reclame voor Bicky Burger: “Enorm veel”De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame heeft al een 300-tal klachten ontvangen over de reclamecampagne van hamburgermerk Bicky Burger op sociale media. “In verhouding tot andere campagnes zijn dat er enorm veel”, zegt JEP-voorzitter Piet Moens woensdagochtend.
09/10 12u45  Ilan Van Wilder (19) officieel naar Team Sunweb: “Eén van de grootste rondetalenten van zijn generatie”Ilan Van Wilder rijdt vanaf komend seizoen voor het Duitse Team Sunweb. De 19-jarige Belg ondertekende een contract tot eind 2022, zo bevestigt de WorldTourformatie woensdag. Hij verlaat de U23 van Lotto Soudal.
09/10 12u45  Koper gevonden voor Britse Thomas Cook-winkelsNa het faillissement van de Britse touroperator Thomas Cook, is er nu een koper gevonden voor de 555 winkels. Die worden overgenomen door Hays Travel, berichten Britse media. Financiële details zijn niet bekend.
09/10 12u30  Kim Kardashian doopt haar kinderen… zonder KanyeDe Amerikaanse realityster Kim Kardashian is met haar drie kinderen naar Armenië, haar geboorteland, gevlogen. De reden? Ze wilde haar kroost daar laten dopen. Maar haar man Kanye West was niet bij dit belangrijke gebeuren aanwezig.
09/10 12u15  VOOR DE FREAKS. Alles wat je moet weten over de GP van JapanIn Suzuka zijn alle (spleet)ogen gericht op Max Verstappen, want Honda maakt kans om voor het eerst sinds 1991 op zijn eigen circuit te winnen. Maar de recente successen sinds de zomerstop start Ferrari als favoriet.
09/10 12u15  Dit zijn de genomineerden voor de Belgian Fashion Awards 2019De Belgian Fashion Awards zijn aan hun derde editie toe. Er worden prijzen toegekend in zeven categorieën en de genomineerden werden alvast bekendgemaakt. De awards zelf worden uitgereikt op 21 november.
09/10 12u15  Geen Romelu Lukaku bij Rode Duivels tegen San MarinoDe kans dat Romelu Lukaku donderdag bij de Rode Duivels zal aantreden tegen San Marino lijkt zo goed als onbestaande. De spits zou normaal vandaag de pers toespreken maar wordt al vervangen door Timothy Castagne.
09/10 12u15  Hagibis stormt op Suzuka af, GP van Japan kreeg al vaak tyfoon op bezoekDe F1 maakt zich zorgen omdat tyfoon 19, Hagibis genoemd, recht op het circuit van Suzuka afstevent. Het zou niet de eerste keer zijn dat de GP van Japan verstoord wordt door zo’n orkaan.
09/10 12u00  "Mij met Michael Schumacher vergelijken is zinloos"Soms herhaalt de geschiedenis zich en veel Formule 1-fans hadden gehoopt dat Sebastian Vettel bij Ferrari de hoogdagen van Michael Schumacher zou terugbrengen.
09/10 12u00  Illegale vissers op Albertkanaal blijken onderzoekers van Natuur en BosDe ‘illegale vissers’ die maandagavond op het Albertkanaal in Eigenbilzen werden gespot bleken geen stropers, maar een gespecialiseerde firma die in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos het visbestand in kaart brengt. Dat neemt al jaren af. Voornaamste boosdoener: de verbeterde waterkwaliteit van het Albertkanaal.
09/10 12u00  Herkenaar geïnterneerd na aanranding 14-jarige op busDe Hasseltse strafrechter heeft woensdag de internering bevolen voor een Herkenaar (46) na het meermaals aanranden van een 14-jarige jongen op een bus. De zwakbegaafde man posteerde zich telkens naast zijn slachtoffer om vervolgens over zijn bovenbenen te wrijven en zijn kruis te betasten.
09/10 12u00  Lionel Messi geeft toe dat hij “erover nagedacht” heeft om te vertrekken bij Barcelona (maar er kwam nooit een bod)Lionel Messi heeft in 2013 en 2014 ernstig nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona. De Argentijnse superster was op dat moment verwikkeld in een juridisch conflict met de Spaanse belastingsdiensten en overwoog daarom het land te verlaten. Dat vertelde hij in een gesprek met de Catalaanse radio.
09/10 12u00  Nieuw concept in Forty Five moet uitgaansleven Hasselt doen herleven2 Euro op zak en zin in een feestje? Club Hart laat het uitgaansleven in Hasselt terug bruisen en dat aan studentikoze prijzen. Een concept voor én door jonge creatievelingen tussen de muren van Forty Five.
09/10 12u00  Kerkkoor Uikhoven brengt nieuwe cd uitNa het grote succes van hun drie cd’s - 'Speciaal voor jou', 'Ons lieve Vrouwke' en 'Stilte' - kondigt het Parochiaal Zangkoor uit Uikhoven met trots hun vierde cd aan, genaamd ‘Kerst in ons dorp'.
09/10 12u00  Vermoedelijke dader van bommelding in Vlaams Parlement geïdentificeerdEr is een vermoedelijke dader geïdentificeerd van de bommelding in het Vlaams Parlement die dinsdagnamiddag plaatsvond. Dat meldt het Brusselse parket.
09/10 11u45  Verdachte opgepakt voor bommelding in scholen in Diest, Aarschot en WesterloDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de bommelding van 8 mei in Westerlo, Aarschot en Diest, waarbij 22.000 scholieren geëvacueerd moesten worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het parket wil voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is gearresteerd.
09/10 11u45  Openhartige Lionel Messi geeft toe dat hij “erover nagedacht” heeft om te vertrekken bij BarcelonaLionel Messi heeft in 2013 en 2014 ernstig nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona. De Argentijnse superster was op dat moment verwikkeld in een juridisch conflict met de Spaanse belastingsdiensten en overwoog daarom het land te verlaten. Dat vertelde hij in een gesprek met de Catalaanse radio.
09/10 11u45  Gerechtelijk onderzoek naar wantoestanden in Villa Rosa loopt nog steedsSINT-TRUIDENVeertien maanden nadat het nieuws uitlekte over wantoestanden in woonzorgcentrum Villa Rosa loopt het gerechtelijk onderzoek nog altijd. De advocaat van het Zorgbedrijf Sint-Truiden heeft in juli nog extra onderzoekshandelingen gevraagd.
09/10 11u45  VAR werkt niet omdat medewerker apparaat loskoppelt... om zijn telefoon op te ladenDe VAR in het (Belgische) voetbal, het is en blijft een fenomeen. En als er dan een amusant verhaal over binnenkomt, dan wordt de VAR alleen maar legendarischer.
09/10 11u30  Exotische zwammen krijgen voet aan grond in LimburghasseltMatige temperaturen en veel regen. Een mens wordt er niet gelukkig van, maar het zijn wel de ideale weersomstandigheden voor paddenstoelen. “En door de opwarming van de aarde komen ook de tropische zwammen tot hier.”
09/10 11u30  Populaire kledingwinkel Urban Outfitters komt naar MaastrichtKledingwinkel Urban Outfitters opent donderdag in Maastricht een nieuwe filiaal. Met eerder al Belgische vestigingen in Brussel en Antwerpen, komt de keten nu iets dichter bij huis. De Amerikaanse winkel is vooral populair bij jongeren en verkoopt naast kledij ook decoratie en gadgets.
09/10 11u30  Turkse troepen hebben grens met Syrië overgestokenTurkse troepen zijn woensdag begonnen met de grens in het noordoosten van Syrië over te steken, om er Koerdische strijders terug te drijven. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op gezag van een Turkse functionaris, die anoniem wenste te blijven.
09/10 11u30  Twee Limburgers in finale fotowedstrijd National GeographicNiki Colemont uit Diepenbeek en Jorgo Kokkinidis uit Genk hebben de finale gehaald van de National Geographic Fotowedstrijd. De vakjury koos vijftien foto’s uit waarop het publiek via hun website kan stemmen. De winnende foto verschijnt in het tijdschrift van National Geographic.
09/10 11u15  Politie controleert op spoorlopen in Diepenbeek: na twee uur al tien (!) overtredingenVandaag zijn er in Limburg extra controles aan spoorwegen op het negeren van gesloten overwegen en spoorlopen. In Diepenbeek werden vanochtend al tien overtredingen vastgesteld op amper twee uur tijd.
09/10 11u15  Zondag laatste zomerdag: kwik sprint richting 25 gradenHaal dat zomerkleedje maar terug boven: er is nog een nazomertje op komst. Zondag flirt het kwik zelfs met de 25 graden. Het wordt misschien wel het laatste mooie weekend tot de komende lente.
09/10 11u15  OPROEP. Belgen vast in Ecuador nadat gewelddadige protesten uit de hand lopenEcuador blijft in de greep van gewelddadige protesten, nadat de regering vorige week de subsidies op brandstof afschafte. President Moreno ontvluchtte de hoofdstad Quito al, en verhuisde met zijn regering naar een kuststad. Intussen zitten ook enkele Belgen vast in het Zuid-Amerikaanse land.
09/10 11u15  Dries Mertens laat zich van zijn mooiste kant zien bij de Rode DuivelsDe traditionele foto voor de winnaars van het onderlinge partijtje op training bij de Rode Duivels heeft dinsdag een opmerkelijk beeld opgeleverd. ‘Loser’ Dries Mertens wilde blijkbaar per se ook in beeld, en besloot zich maar meteen van zijn mooiste kant te laten zien… “Ik en het winnende team”, postte de aanvaller van Napoli fier op Facebook. Nu weten we meteen ook dat Mertens’ billen assorti zijn met zijn haardos.
09/10 11u15  F2-rijder die dodelijke crash in Spa-Francorchamps overleefde doorbreekt de stilte vanop zijn ziekenhuisbed: “I’m back”Formule 2-rijder Juan Manuel Correa heeft via de sociale media zijn “meest oprechte medeleven” betuigd aan de familie van de verongelukte Fransman Anthoine Hubert. Die kwam op 31 augustus om het leven toen hij op het circuit van Spa-Francorchamps frontaal werd aangereden door Correa.
09/10 11u15  Scholen Campus Van Eyck en Limburgse Tennis Academie bouwen aan toekomst talentvolle jongerenJongeren die hun tennisvaardigheden verder willen ontplooien, kunnen dit doen zonder hun schoolloopbaan aan de kant te schuiven. Of omgekeerd. Door een nauwe samenwerking, goede afspraken en degelijke communicatie kunnen leerlingen ook in het gewone onderwijs hun diploma behalen.
09/10 11u15  OPROEP. Wordt het een bijzondere Dwars Door Hasselt voor jou?Op zondag 13 oktober lopen opnieuw duizenden sportievelingen door Hasselt tijdens het grootste loopfestijn van Limburg.
09/10 11u00  Topmodel Ashley Graham troont trots haar zwangerschapsstriemenAshley Graham, het bekendste plus-sizemodel ter wereld, is niet meteen de vrouw die zaken verstopt op sociale media en dus deelde ze ook een filmpje van de striemen die ze heeft nu ze zwanger is. “Ik probeer elke dag mijn nieuw lichaam te omarmen”, schrijft ze.
09/10 11u00  Alkenaar is na 235 wedstrijden 25 kg kwijt en speelt nu drie masters: "Wilskracht is alles"Een goed jaar geleden begon Lars Nolmans aan zijn tenniscarrière. Hij woog toen 130kg en had al dertig jaar geen sport meer gedaan. 235 wedstrijden later is hij 25kg kwijt en kon hij zich plaatsen voor drie finales op de masters. “Het leven heeft mij niet gespaard, maar met wilskracht kan je heel veel bereiken”, heeft de 50-jarige Alkenaar ervaren.
09/10 10u45  Duivenclub De Eendracht Genk viert 100-jarig bestaanZaterdag 5 oktober vierde de Genkse duivenvereniging ‘De Eendracht’ haar honderdste verjaardag. Voor deze gelegenheid werd de leden met grote honneurs ontvangen op het stadhuis. Tijdens een smaakvolle receptie, waar nagenoeg alle leden van ‘De Eendracht’ op aanwezig waren, werden er anekdotes aangehaald. De strafste verhalen werden door Albert Bijnens, die bijna vijftig jaar voorzitter is van de club, gebundeld in een krachtige speech.
09/10 10u30  OPROEP. Loop jij met een speciale reden mee in Dwars Door Hasselt?Op zondag 13 oktober lopen opnieuw duizenden sportievelingen door Hasselt tijdens het grootste loopfestijn van Limburg.
09/10 10u30  Engelse internationals waarschuwen hun tegenstanders met duidelijk statement: bij racisme stappen ze allemaal van het veldDe spelers van de Engelse nationale ploeg zullen tijdens de komende EK-kwalificatiewedstrijden in Tsjechië en Bulgarije van het veld stappen als ze het slachtoffer worden van racisme. “Als één voetballer zich daardoor ongelukkig voelt, houden we er allemaal mee op”, verklaarde aanvoerder Harry Kane.
09/10 10u30  Gepensioneerden stadsdiensten naar de MoezelIn de maanden september en oktober zijn de gepensioneerden van de stadsdiensten Genk (ODG-3600) met 80 gepensioneerden op driedaagse naar de Moezel geweest.
09/10 10u15  Peerse clown krijgt ook in beroep vijf jaar cel voor misbruik zes meisjesHet Antwerps hof van beroep heeft woensdag de 63-jarige clown en voormalig frituuruitbater D.V. uit Grote Brogel opnieuw veroordeeld tot 5 jaar cel voor de verkrachting van vier meisjes en de aanranding van nog eens twee slachtoffertjes.
09/10 10u15  Adidas slaat de handen in elkaar met bekend plus-sizemerk voor collectieAdidas heeft samen met Universal Standard een capsulecollectie uitgebracht. Dat laatste label ijvert al sinds 2016 voor meer inclusieve kleding, ook voor vrouwen met een maatje meer.
09/10 10u15  Cathérine Moerkerke wordt opnieuw anker bij ‘VTM Nieuws’Ruim zes jaar nadat Cathérine Moerkerke (42) als anker stopte bij ‘VTM Nieuws’ keert ze terug. Ze zal zowel ’s middags als ’s avonds te zien zijn, zo meldt Het Laatste Nieuws.
09/10 10u00  Bestuurder lichtgewond na klap tegen geparkeerd voertuigEen bestuurder is dinsdag rond 21.45 uur tegen een geparkeerd voertuig gereden in de Proosterbosstraat. De chauffeur raakte lichtgewond en zijn voertuig werd getakeld.
09/10 09u45  Einde van een tijdperk bij Bayern München: “Thomas Müller vertrekt deze winter”Thomas Müller is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Bayern München. De 30-jarige aanvaller is onder coach Niko Kovac geen basisspeler meer en wil deze winter vertrekken. Dat schrijft Sport Bild woensdag.
09/10 09u30  Anthony Vanden Borre trainde op eerste werkdag van Frank Vercauteren meteen weer mee met de A-kern van AnderlechtEen opvallende aanwezige op de training van de A-kern van Anderlecht: Anthony Vanden Borre (31) trainde mee met de groep op de eerste werkdag van de nieuwe hoofdtrainer Frank Vercauteren.
09/10 09u30  Beerschot ontslaat trainer Stijn Vreven, Hernan Losada neemt overEr is dan toch vroegtijdig een einde gekomen aan het huwelijk tussen Beerschot en Stijn Vreven. Enkele weken geleden verklaarde voorzitter Francis Vrancken in een interview in uw krant nog dat Vreven sowieso tot op het einde van het seizoen op het Kiel zou blijven, maar de Limburgse coach heeft vandaag zijn kastje mogen leegmaken.
09/10 09u30  Zondag Jobdag bij Motorized BrigadeDefensie heeft momenteel 285 vacatures voor soldaten binnen de Motorized Brigade. Vandaar de rekruteringscampagne Jobdays@defence waarbij zondag 13 oktober en zondag 20 oktober de verschillende eenheden hun jobs gaan voorstellen en geïnteresseerden bijkomende info kunnen vergaren.
09/10 09u30  Frankrijk kan ook niet rekenen op Kylian Mbappé voor twee cruciale interlandsKylian Mbappé is out voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van Frankrijk in en tegen IJsland (11/10) en thuis tegen Turkije (14/10). De PSG-aanvaller is onvoldoende hersteld van een dijblessure. Dat heeft de Franse voetbalbond dinsdagavond bekendgemaakt.
09/10 09u30  Natalie Imbruglia is op haar 44ste voor het eerst mama gewordenNatalie Imbruglia, die in 1997 een wereldhit scoorde met ‘Torn’, is op haar 44ste voor het eerst mama geworden. De Australische actrice en zangeres schakelde daarvoor een spermadonor in.
09/10 09u00  Ouders willen geslacht baby bekendmaken met ballon, maar dat loopt niet zoals verwachtEen Amerikaans koppel verwacht binnenkort hun allereerste kindje. Om het geslacht van de toekomstige baby bekend te maken, wilden ze iets origineel doen. Ze lieten een ballon vullen met roze of blauwe blaadjes en probeerden die kapot te slaan. Maar dat eindigde heel anders dan ze verwacht hadden.
09/10 08u45  Zuhal Demir geeft toe: Vlaanderen zal klimaatdoelstellingen “wellicht” niet halenVlaanderen zal de Europese klimaatdoelen tegen 2020 wellicht niet halen. Dat geeft de nieuwe minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA) woensdag toe in De Morgen. Ook voor 2030 ziet het er nu ook al slecht uit.
09/10 08u30  Onze weerman Ruben Weytjens: “Lokaal intense buien met donderslagen”Vandaag wordt een zeer wisselvallige dag met een grote kans om één of meerdere buien te pakken te krijgen.
09/10 08u15  Geldautomaat slingert uit de muur bij nieuwe plofkraak in KermtVannacht rond 2.30 uur heeft een plofkraak bij het kantoor van BNP Fortis Paribas aan de Diestersteenweg in Kermt voor flink wat ravage gezorgd. De bankautomaat in de voorgevel werd uit de muur geslagen.
09/10 08u15  Regering blaast contract voor vipvluchten plots afDe regering komt na een maand al terug op het miljoenencontract dat ze sloot voor de vipvliegtuigen waarmee de ministers en de koning vliegen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
09/10 08u15  Witte Huis zal niet meewerken aan onderzoek naar eventuele afzetting Trump: “Onwettig”Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van president Donald Trump.
09/10 08u15  Nog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim MestdaghNog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim Mestdagh met Washington Mystics. De club uit de Amerikaanse hoofdstad verloor de vierde wedstrijd van de finale van de play-offs en na een thriller met 90-86 van Connecticut Sun. De vijfde en beslissende wedstrijd wordt donderdag in Washington DC betwist. De Mystics en Meesseman/Mestdagh kunnen het dus in eigen midden afmaken.
09/10 08u15  Costa belast met vormen van nieuwe Portugese regeringDe Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa heeft de socialistische leider en huidig premier Antonio Costa dinsdag na diens overwinning bij de parlementsverkiezingen van zondag belast met het vormen van een nieuwe regering. “De belangrijkste kwestie is de stabiliteit” van het toekomstige orgaan, verklaarde Costa na een ontmoeting met de staatsleider.
09/10 08u15  Belgische economie heeft minder concurrentiekracht dan vorig jaarSingapore heeft de meest concurrerende economie ter wereld, terwijl Nederland van alle Europese landen het best scoort. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF). België zakt van de 21ste naar de 22ste plek.
09/10 08u15  Hogescholen creëren even geen nieuwe opleidingen meerDe hoge­scholen starten voorlopig geen nieuwe studierichtingen meer om tegemoet te komen aan de Vlaamse eis voor een minder versplin­terd opleidingenaanbod. Dat schrijft De Standaard woensdag.
09/10 08u15  Banken vinden Vlaamse begroting te optimistischDrie banken voorspellen dat de Belgische economie in 2020 slechts met 0,7 procent groeit. Als ze gelijk krijgen, moet de nieuwe Vlaamse regering 120 miljoen extra besparen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
09/10 07u45  SHD present op PDW eTwinning in MadeiraVan 3 tot en met 5 oktober nam onze collega Lydia Huskens samen met twee andere Vlaamse leerkrachten en met de ondersteuning van de NSS eTwinning Vlaanderen deel aan de professional development workshop Empowering students with eTwinning in Madeira.
09/10 07u45  Dejan Veljkovic wil opnieuw aan de slag als voetbalmakelaar: “Er zijn al een aantal goede contacten geweest”Dejan Veljkovic, spilfiguur in de zaak rond sportieve en financiële fraude in het voetbal, wil weer aan de slag als spelersmakelaar. Exact één jaar na het losbreken van het grootste voetbalschandaal in België. Dat verklaarde zijn advocaat Kris Luyckx aan de VRT.
09/10 07u30  Dejan Veljkovic wil opnieuw aan de slag als voetbalmakelaarDejan Veljkovic, spilfiguur in de zaak rond sportieve en financiële fraude in het voetbal, wil weer aan de slag als spelersmakelaar. Exact één jaar na het losbreken van het grootste voetbalschandaal in België. Dat verklaarde zijn advocaat Kris Luyckx aan de VRT.
09/10 07u30  Opgelet: politie controleert vandaag extra op spoorlopers in LimburgInfrabel, Securail en de Limburgse polities controleren vandaag extra op het negeren van gesloten overwegen en spoorlopen. Wie betrapt wordt, riskeert hoge boetes of zelfs een gevangenisstraf.
09/10 06u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Lokaal intense buien”Woensdag wordt een zeer wisselvallige dag met een grote kans om één of meerdere buien te pakken te krijgen.
09/10 06u45  Brand legt bakkerij in de asIn de Oudstrijdersstraat bij bakkerij Guy in Heppen heeft vannacht rond drie uur een uitslaande brand de bakkerij in de as gelegd.
09/10 06u15  Chokri krijgt Lifetime Achievement Award van Red Bull ElektropediaPukkelpoporganisator Chokri Mahassine zal op 13 november een Lifetime Achievement Award krijgen voor zijn bijdrage aan de Belgische elektronische muziekgeschiedenis. Dat maakt Red Bull Elektropedia vandaag bekend.
09/10 06u15  Te schattig: prins George gaat uit zijn dak wanneer zijn favoriete voetbalploeg scoortEr zijn geweldige beelden opgedoken van de anders zo rustige Britse prins George. De 6-jarige jongen ging met zijn ouders kijken naar een voetbalwedstrijd tussen Aston Villa en Norwich City. Toen zijn favoriete ploeg Aston Villa scoorde, was hij dan ook door het dolle heen. Prins William, die ook fan is van de club, bleef opvallend kalmer bij de 5-1 overwinning.
09/10 06u15  "Aangezien Bogaert en Mahdi intern veel weerstand oproepen, zou wel eens een verzoeningsfiguur CD&V-voorzitter kunnen worden"De algemene vergadering van CD&V heeft gisteravond het officiële startschot gegeven voor de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Dat was nodig nadat Wouter Beke zijn voorzitterssjerp vorige week had ingeruild voor een ministerportefeuille.
09/10 03u30  Dochtertje (1) slikt xtc-pil van papa in: 18 maanden celLees meer >
09/10 03u30  Huiszoekingen bij farmabedrijvenLees meer >
09/10 03u30  Elke drie dagen duikt een gestolen of vervalst doktersvoorschrift opHasseltIn één jaar tijd zijn 107 vervalste voorschriften voor medicijnen opgedoken. En dat zijn dan alleen nog maar diegene die gemeld worden, in praktijk ligt het getal wellicht nog veel hoger.
09/10 03u30  Al meer dan 8.000 mensen steunen petitie van mucopatiëntenHasseltDinsdagochtend lanceerde de Mucovereniging een campagne en een petitie om te pleiten voor de terugbetaling van een reeks hoopvolle geneesmiddelen tegen muco. Na één dag hebben al meer dan 8.000 mensen die petitie ondertekend.
09/10 03u30  Nobelprijs Natuurkunde voor kosmologie en ontdekking exoplaneetLees meer >
09/10 03u30  Volgende CD&V-voorzitter moet een vernieuwer zijnBrusselDe volgende voorzitter van CD&V moet een vernieuwer zijn en iemand die mensen kan begeesteren. Dat vinden de twaalf apostelen die eerder ook uitzochten waarom de partij de verkiezingen verloor.
09/10 03u30  Vastgoedbureau bouwt, bemeubelt én verhuurt uw appartementHasseltU wilt investeren in vastgoed, maar hebt geen tijd om het in te richten en geen zin om huurbaas te spelen? Dat kan. Projectontwikkelaar Kolmont start met een nieuwe formule waarbij u enkel nog moet betalen. Een primeur in Limburg.
09/10 03u30  Pas na 4 november starten de échte federale onderhandelingenBrusselDe koning heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aangeduid als preformateurs. Ze krijgen tot 4 november. Tegen dan moet Paul Magnette geïnstalleerd zijn als PS-voorzitter en kunnen de échte onderhandelingen beginnen.
09/10 03u30  Bomalarm stelt begrotingsdebat weer uitLees meer >
09/10 03u30  Grote schoenenLees meer >
09/10 03u30  Zweedse Koning neemt prinsentitel af van kleinkinderenLees meer >
09/10 03u30  Macron belooft “islamterrorisme uit te roeien”Lees meer >
09/10 03u30  ‘Kindness’Lees meer >
09/10 03u30  17Lees meer >
09/10 03u30  “We zullen MS onder controle krijgen, daar ben ik van overtuigd”Eén op duizend Belgen wordt getroffen door multiple sclerose, de ontstekingsziekte van het centraal zenuwstelsel die ondanks wereldwijde wetenschappelijke inspanningen nog steeds niet genezen kan worden. Al is dat misschien slechts een kwestie van tijd, want aan onze eigen UHasselt leveren topnotch wetenschappers baanbrekend werk. Eén van die MS-vorsers is Tim Vanmierlo (36) uit Bocholt, die bergen verzet in de strijd tegen de horribele aandoening.
09/10 03u30  Back 2 The Future en Scooby-Doo krijgen speelsets van PlaymobilLees meer >
09/10 03u30  Verkoeling in de baktentTerwijl het grauwe herfstweer het buiten stilaan overneemt, schijnt bij de tent van ‘Bake off Vlaanderen’ nog de zon. Als je dan nog eens de hele dag tussen de hete ovens staat, ga je al eens op zoek naar verkoeling. In de vorm van een ijsemmer, bijvoorbeeld.
09/10 03u30  Lieven Van Gils maakt docureeks over ‘Scheldepeloton’Het leven van Lieven Van Gils (55) na zijn dagelijkse talkshow schakelt een versnelling lager, terug naar een oude liefde: de koers. Momenteel giet hij voor Canvas het boek ‘De val’ in een docureeks, een pakkend verhaal over tragiek en vriendschap bij onder anderen renners Iljo Keisse, Wouter Weylandt en Dimitri De Fauw.
09/10 03u30  Josje komt boek over zwangerschap signeren in HasseltLees meer >
09/10 03u30  “Ik ben opnieuw verliefd geworden op de popmuziek.”Lees meer >
09/10 03u15  André Greipel flirt met 3 teams, waaronder ploeg Mathieu van der PoelHij is al 37 en beleefde een snertseizoen bij Arkea-Samsic, dat uitmondde in een onderlinge contractverbreking. Toch zal André Greipel ook in 2020 nog koersen. De Duitse sprinter wou graag terugkeren naar Lotto-Soudal, maar dat zag de Belgische World Tour-ploeg niet meer zitten. Er werd een extrasportieve functie voorgesteld, maar Greipel voelt zichzelf nog niet versleten.
09/10 00u00  Patje Krimson openhartig: “Een minnares hebben vond ik spannend”In Gert Late Night is Patje Krimson erg openhartig tegen James. Zo vertelt hij dat hij één keer in zijn leven getrouwd is geweest. “Maar dat heeft maar zeven à acht maanden geduurd”, klinkt het. “Trouwen met Loredana (zijn huidige vriendin nvdr.) vind ik niet nodig. Ik voel me getrouwd.” Hij vertelt ook uitvoerig over de vete met Regi.
08/10 23u45  Bicky Burger krijgt kritiek door “vrouwonvriendelijke” reclamecampagneHet populaire hamburgermerk Bicky Burger krijgt forse kritiek op sociale media nadat het een reclamebeeld waarop een man een vrouw slaat, gedeeld had. “Degoutant”, schrijven meerdere mensen. Het bedrijf zelf zegt het niet vrouwonvriendelijk bedoeld te hebben.
08/10 23u15  Turkije stuurt meer pantsvoertuigen naar grens met SyriëTurkije heeft dinsdag nieuwe pantservoertuigen naar de grens met Syrië gestuurd. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld.
08/10 22u30  365 hanen op zoek naar nieuwe thuis: “Ze plaatsen wordt moeilijker en moeilijker”In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum en het Natuurhulpcentrum wachten 365 ongewenste en verwaarloosde hanen op een nieuwe thuis. Reden nummer één dat ze weg moesten: het teveel aan decibels dat ze op een onmenselijk vroeg uur produceren.
08/10 22u15  Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino ontkent dat arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen hemVolgens de Britse tabloid The Sun is er een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Zulte Waregem-aanvaller Saido Berahino omdat hij dinsdag niet kwam opdagen voor de rechtbank inzake onbetaalde verkeersboetes. “Onzin”, reageert zijn management op de website van Essevee.
08/10 22u15  Onze weerman Ruben Weytjens: “Intense buien mogelijk”Vanavond kunnen er nog enkele lichte lokale buien vallen. Tijdens de nacht naar woensdag houden we het op de meeste plaatsen droog. Een lokale bui is echter nooit uitgesloten.
08/10 22u00  Domino’s Pizza komt naar Heusden-ZolderDe Amerikaanse pizza-keten Domino’s Pizza komt binnenkort naar Heusden-Zolder. Dat heeft schepen van economie Isabelle Thielemans bevestigd.
08/10 21u15  Frederik Backaert rijdt komende twee seizoenen voor Vital Concept-B&B HotelsDe Franse procontinentale wielerploeg Vital Concept-B&B Hotels heeft Frederik Backaert vastgelegd voor de komende twee seizoenen. De 29-jarige Backaert maakt de overstap van Wanty-Groupe Gobert, waarvoor hij zes jaar reed.
08/10 20u45  Illegale vissers in buurt van paaiplaats in Eigenbilzen gefilmdEen wandelaar heeft maandagavond illegale vissers betrapt in de buurt van een paaiplaats in Eigenbilzen. De stropers waren met een net tussen twee boten aan het vissen op het Albertkanaal
08/10 20u45  Limburgse is Jonge Vlaamse Aannemer van het JaarCerina Marchetta, gedelegeerd bestuurder van het Genkse bouwbedrijf Marchetta, is dinsdagavond in Brussel verkozen tot ‘Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar’. Het is de tweede keer dat een Limburgse vrouw de titel krijgt.
08/10 20u16  Schade valt mee voor Antwerp en Steven Defour: 7 tot 10 dagen rust moeten volstaanLaszlo Bölöni schoot zelf al in een kramp toen hij Steven Defour tegen Standard zag uitvallen. Het ging om een hamstringblessure, en hij vreesde dat hij zijn nieuwe sterkhouder een week of zes zou moeten missen. Zo ernstig was het gelukkig voor trainer en speler niet. De resultaten van de onderzoeken wezen uit dat de 31-jarige middenvelder maar een heel klein scheurtje opliep, waardoor zeven tot tien dagen rust zouden moeten volstaan.
08/10 20u16  Bocholtse klimaatrebel wil zich laten arresteren in tuin van de koning“Ik ben bereid om gearresteerd te worden voor het klimaat”, zegt de Bocholtse woordvoerder Gert-Jan Vanaken (26) van Extinction Rebellion Belgium. Nu klimaatmarsen en petities weinig hebben uitgehaald, roepen de klimaatrebellen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
08/10 20u00  Vakbonden De Lijn ongerust over plannen van Vlaamse regeringIn een pamflet dat dinsdag onder het personeel van De Lijn verdeeld werd, geven de drie vakbonden uiting aan hun ongerustheid over de plannen van de nieuwe Vlaamse regering met betrekking tot de liberalisering en afstoting van taken. Ze eisen van de nieuwe mobiliteitsminister Lydia Peeters “ondubbelzinnige antwoorden” op al hun vragen.
08/10 20u00  Arbeider maakt dodelijke val van ladder in BricoEen 57-jarige arbeider is dinsdagnamiddag overleden na een val van een ladder in een Brico-winkel in Fleurus, in de provincie Henegouwen. Hij was de verlichting aan het vervangen, toen hij een trede miste en naar beneden viel, aldus arbeidsauditeur van Henegouwen Charles-Eric Clesse.
08/10 20u00  Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuisDe Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
08/10 20u00  Zo ziet het ultieme cadeau van Kevin De Bruyne voor zijn vrouw eruitVoor hun tweede huwelijksverjaardag verraste Kevin De Bruyne zijn vrouw Michèle Lacroix met een zeer persoonlijk cadeau. Hij liet een sprekend portret in glasmozaïek maken door de Limburgse kunstenares Isabelle Scheltjens. Het portret is intussen klaar en Kevin deelde het resultaat meteen op Instagram.
08/10 20u00  Ann Wauters met Linde Merckpoel naar WNBA-finaleAnn Wauters vertrok deze ochtend met Linde Merckpoel naar Amerika waar ze in Connecticut de vierde wedstrijd van de WNBA-finale tussen Connecticut Sun en Washington Mystics zal bijwonen.
08/10 19u45  Okapi Aalstar kan na overleg toch blijven deelnemen aan competitieOkapi Aalstar kan blijven deelnemen aan competitie. Na klachten over financiële perikelen was er ook onduidelijkheid over de overname van het stamnummer door het nieuw bestuur van de club (cvba Tragel Invest) van de vzw Okapi Aalstar.
08/10 19u30  Red Flames winnen ook tweede kwalificatiematch voor EK 2021De Red Flames hebben ook hun tweede kwalificatiematch voor het EK 2021 gewonnen. De Belgische voetbalvrouwen pakten de volle buit op het veld van Roemenië dankzij een afgeweken vrije trap van Laura De Neve. Op de eerste speeldag werd Kroatië al met duidelijke 6-1-cijfers ingeblikt.
08/10 19u15  Koppel ontdekt nest schattige vosjes onder terrasEen koppel in Ontario deed een schattige ontdekking onder hun terras. Daar zat namelijk een nest kleine vosjes. Ze riepen de hulp in van Brad, die al 35 jaar werkt als wildbeheerder. Hij haalde de vosjes één voor één uit hun schuilplek en stopte ze in een open doos. Daar kwam wat later de moeder van de vosjes haar kleintjes oppikken, op weg naar een nieuw veilig plekje voor haar kroost.
08/10 18u45  TIPS. Glutenvrij zondigen en een muts in een verfborstelElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
08/10 18u30  Amerikaanse turnsters verlengen wereldtitel op WK turnenDe Amerikaanse turnsters, met superster Simone Biles, hebben dinsdag de teamwereldtitel met succes verdedigd op het WK in het Duitse Stuttgart. De Verenigde Staten sprokkelden 172.330 punten. Op minder dan tien maanden van de Olympische Spelen in Tokio haalden ze het voor de Russen (166.529) en de Italianen (164.796). China werd pas vierde met 164.230 punten.
08/10 18u15  Koffieprijzen naar laagste niveau in jarenDe prijs voor koffie is in Londen naar het laagste niveau sinds 2010 gezakt. Robusta-koffiebonen, die veel worden gebruikt voor instantkoffie, werden dit jaar al 17 procent minder waard. Dat komt doordat er een goede koffieoogst was, maar ook omdat de Braziliaanse real minder waard is geworden.
08/10 18u15  Primoz Roglic scoort opnieuw in Italië… nadat koplopers verkeerd gestuurd wordenPrimoz Roglic heeft na de Giro dell’Emilia van afgelopen zaterdag nu ook de Tre Valli Varesine (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Sloveen sprong weg in het slot uit een groepje met favorieten en haalde het voor de Italiaan Giovanni Visconti (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) en de Let Toms Skujins (Trek-Segafredo). Tiesj Benoot was de eerste Belg op de zesde plaats, Tim Wellens finishte als tiende.
08/10 18u15  LIVE. Meerderheid stelt beleidsprogramma voor tijdens gemeenteraad MaasmechelenHet is eindelijk zo ver. Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen stelt de CD&V-Open Vld-meerderheid vanavond het beleidsprogramma voor de legislatuur 2019-2024 voor. De verenigde oppositie (N-VA, sp.a, Puur, AdemM en Vlaams Belang) kijken intussen met argusogen naar het beleid voor de komende jaren. Verder staan er een aantal verkopen van gronden en verkeersmaatregelen op de agenda. De ideale opwarmers voor het echte werk. Volg de gemeenteraad live vanaf 20 uur.
08/10 18u15  Bastian Schweinsteiger (35) zet punt achter voetbalcarrièreBastian Schweinsteiger (35) heeft dinsdag op Twitter aangekondigd dat hij het voor bekeken houdt als voetballer. “Vaarwel zeggen als voetballer geeft me een wat nostalgisch gevoel, maar ik kijk ook uit naar de komende uitdagingen. Ik zal het voetbal trouw blijven”, aldus Schweinsteiger, die zondag zijn laatste wedstrijd speelde voor MLS-club Chicago Fire, dat met 2-5 won bij Orlando City.
08/10 18u15  Roglic scoort opnieuw in Italië, achtervolgers (met Dylan Teuns) rijden verkeerdPrimoz Roglic heeft na de Giro dell’Emilia van afgelopen zaterdag nu ook de Tre Valli Varesine (Ita/1.BC) op zijn naam gebracht. De Sloveen sprong weg in het slot uit een groepje met favorieten en haalde het voor de Italiaan Giovanni Visconti (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) en de Let Toms Skujins (Trek-Segafredo). Tiesj Benoot was de eerste Belg op de zesde plaats, Tim Wellens finishte als tiende.
08/10 18u00  Lichte vrachtauto getakeldEen 40-jarige bestuurder uit Genk is dinsdagmorgen beboet omdat zijn lichte vrachtwagen niet was verzekerd. De politie liet de lichte vrachtauto na controle op de Rijksweg in Dilsen takelen.
08/10 18u00  SnelheidscontrolesBij snelheidscontroles op de Grote Steenweg en in de Galgestraat zijn dinsdag 30 hardrijders geverbaliseerd. Aan de controleposten passeerden in het totaal 552 voertuigen. Op de Grote Steenweg waar een snelheidsbeperking tot 70 km per uur geldt vloog een bestuurder op de bon die met 100 km per uur reed.
08/10 18u00  Inbraak in huisIn de Slipstsraat in Achel is ingebroken in een huis. De buit van de daders bestaat uit enkele kleine spullen.
08/10 17u30  Topchef Danny Vanderhoven stopt met De GriffieDanny Vanderhoven stopt met zijn restaurant De Griffie in Hasselt. Vorige week onderging hij onverwacht met spoed een operatie aan zijn rechterbeen. De ingreep verliep succesvol, maar na enkele dagen observatie en in samenspraak met de artsen kwam hij tot deze beslissing. “Ik kan geen 14 uur per dag meer op mijn benen staan.”
08/10 17u30  Neos-bestuursleden naar de CotswoldsVerschillende Neos-verenigingen uit Limburg trokken onlangs richting Cotswolds in Engeland. Ook de bestuursleden van Neos Genk waren van de partij.
08/10 17u15  Amerikaans gevechtsvliegtuig neergestort in zuiden van DuitslandBij Zemmer, nabij de Duitse stad Trier, is dinsdag een gevechtsvliegtuig neergestort. Dat bevestigt de politie van Trier. Volgens de eerste elementen zou het gaan om een Amerikaans gevechtsvliegtuig.
08/10 17u15  Ook Anderlecht komt te vroeg voor Jorge TeixeiraSTVV trainde dinsdag twee keer, weliswaar zonder ontbrekende internationals en geblesseerden Steppe, De Petter, Teixeira en Sankhon. Teixeira blijft op de sukkel met een heupblessure, Sankhon had dinsdag nog onderzoek na de botsing met Schmidt in Kortrijk. De kans dat Teixeira Anderlecht haalt is quasi nul.
08/10 17u15  Tom Van Asbroeck schrijft de Memorial Vandenbroucke op zijn naamTom Van Asbroeck heeft Binche-Chimay-Binche gewonnen. De man van Israel Cycling Academy bleef Oliver Naesen voor in de sprint.D e Nederlander Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) werd derde. De top vijf werd vervolledigd door de Nederlander Timo Roosen en Jens Keukeleire. Jasper Stuyven kwam als zesde over de finish, Jenthe Biermans werd tiende.
08/10 17u15  BV-stylist over de nieuwe voetbaloutfits van onze Rode Duivels: “Dat grijs truitje is nogal flets”Het Belgisch elftal draagt binnenkort nieuwe outfits, bestaande uit een rood shirt met zwarte streep, zwarte shorts en rode kousen. Er is ook een alternatief ensemble in wit en grijs. Maar wat vindt onze stylist Jody Van Geert van de pakjes waarin onze Rode Duivels komende zomer Europees Kampioen willen worden in Londen?
08/10 17u00  En plots dook er een gigantisch varken op in het hart van de Europese wijkEen reusachtige sculptuur van een springend varken op het Schumanplein in Brussel moet de Europese beleidsmakers wakker schudden voor een verbod op het gebruik van kooisystemen in de Europese veehouderij.
08/10 17u00  Topchef Danny Vanderhoven hangt koksmuts aan de haakTopchef Danny Vanderhoven stopt met koken. Dat heeft de uitbater van restaurant De Griffie in Hasselt zopas beslist nadat hij vorige week onverwacht met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis voor een operatie. De operatie verliep succesvol maar na enkele dagen observatie en in samenspraak met de artsen besloot Danny dan toch om deze drastische beslissing te nemen.
08/10 17u00  Inboedel van Thomas Cook België gaat onder de hamerDe volledige kantoorinboedel van de failliete reisorganisator Thomas Cook België wordt verkocht. Dat meldt veilinghuis Troostwijk, dat door de curatoren is aangesteld om de veiling te begeleiden.
08/10 16u45  Klap met motorhelm na verkeersagressie kost Genkenaar 160 uur werkstrafDe Hasseltse strafrechter heeft een 33-jarige Genkenaar een werkstraf van 160 uur opgelegd voor meerdere gevallen van agressie, bezit van amfetamines en acht diefstallen.
08/10 16u45  Directie FedEx kondigt 39 naakte ontslagen aan in Belgische vestigingDe directie van FedEx wil 39 naakte ontslagen doorvoeren in de Belgische vestiging van het koeriersbedrijf in Steenokkerzeel. De intentie werd meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Dat meldt de liberale vakbond ACLVB.
08/10 16u45  Unizo zorgt voor ambiance tijdens Weekend van de klant in HamUnizo Ham organiseerde in het kader van het Weekend van de Klant een unieke ambiance avond op zaterdag 5 oktober.
08/10 16u30  Frank Vercauteren voorgesteld als hoofdcoach bij Anderlecht: “De filosofie gaan we niet veranderen”Frank Vercauteren (62) werd vandaag voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht.
08/10 16u00  Snelheidscontroles in Genk en OudsbergenDe politie CARMA heeft maandag snelheidsacties uitgevoerd. Van de 1.317 gecontroleerde voertuigen waren 226 in overtreding. Er werden drie pv’s uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. In Genk werd ook het zwaar vervoerd gecontroleerd. Van de tien voertuigen waren er acht in overtreding met het parkeren.
08/10 16u00  Inbrekers stelen documentenInbrekers hebben enkele documenten gestolen uit een appartement op Hofstede.
08/10 16u00  Drie spelers ontbreken op tweede training van de Rode Duivels voor San Marino24 Rode Duivels, twintig veldspelers en vier doelmannen, zijn dinsdagnamiddag op het oefenveld verschenen in het nationaal oefencentrum in Tubeke voor de tweede training van de Rode Duivels in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
08/10 16u00  PlayStation 5 komt in november 2020 op de markt met ‘gevoelige’ controllerSony heeft zopas de releasedatum voor de langverwachte PlayStation 5 aangekondigd. De nieuwe console is gepland voor de eindejaarsperiode van volgend jaar, meestal is dat in de maand november.
08/10 16u00  Al meer dan 3.600 mensen vragen terugbetaling medicijnen tegen mucoDinsdagochtend lanceerde de Mucovereniging een campagne en een petitie om te pleiten voor de terugbetaling van een reeks hoopvolle geneesmiddelen tegen muco. Na amper een halve dag hebben al meer dan 3.600 mensen die petitie ondertekend.
08/10 16u00  Politie achtervolgt Luikenaar met 195 km/uur over Chaussée d’AmourEen Luikenaar is zondagochtend gevat na een wilde achtervolging waarbij op de Chaussée d’Amour snelheden tot 195 km/uur gehaald werden. De chauffeur legde een positieve speekseltest af en beging nog tal van andere overtredingen.
08/10 15u45  Jury uitgeloot voor Lei Beaumont na moord op Maasmechelse kleuterjufAcht mannen en vier vrouwen moeten de komende twee weken oordelen of Lei Beaumont (71) schuldig is aan moord op zijn ex-echtgenote Josée Widdershoven (64). Dit keer is dat in aanwezigheid van de Maasmechelse Nederlander zelf. In april stuurde de zeventiger nog zijn kat naar assisen. Uit paniek zegt hij intussen zelf, bang dat hij als ‘onschuldige’ veroordeeld zou worden voor de dodelijke schietpartij.
08/10 15u45  Kore Hermans brengt experimentele Pop-upetalagekunst in stadscentrumDe experimentele en kleurige schilderingen van de Truiense kunstenares Kore Hermans (22) sieren sinds kort de etalage van een leegstand pand op de hoek van de Stapelstraat/Beekstraat van Sint-Truiden. De werken geven een beeld van hoe ze haar kinderlijke fantasieën verwekt tot sensuele kunstwerken.
08/10 15u45  Victoria’s Secret schakelt voor het eerst een plus-sizemodel inHet Amerikaanse lingerielabel Victoria’s Secret lijkt eindelijk te luisteren naar kritiek. Na een transgendermodel is er in hun winkels nu ook een model te zien dat níet graatmager is. Al is het niet helemaal hun eigen verdienste.
08/10 15u45  Deze polyamoristen mag u niet missenSiska Schoeters vraag polyamoristen de kleren van het lijf, de Red Flames spelen tegen Roemenië en Stan Van Samang bewerkstelligt studio-opnames van leken.
08/10 15u30  Diestenaar rijdt zonder geldig rijbewijsBij een controle op de Leuvensesteenweg kon een man (22) uit Diest maandag rond 17 uur geen geldig rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.
08/10 15u30  Bus komt niet opdagen? Dan gaat Vlaamse Yasmine (16) maar te paard naar schoolAls de bus je keer op keer in de steek laat, moet je wel vindingrijk zijn. Yasmine Van Hauwermeiren was het beu toen haar bus voor de tiende keer niet kwam opdagen, dus zadelde ze haar paard Rambo om op school in Vilvoorde te geraken. “Een statement”, klinkt het.
08/10 15u30  Busje komt zo op De St@rtbaanDe St@rtbaan heeft dankzij enkele gulle sponsors een mini-bus kunnen kopen die gebruikt zal wordne voor uitstappen.
08/10 15u30  Kids Café neemt energieke startIn jeugdhuis De Stip trapten telkens meer dan 50 tieners de twee startdagen van het elfde werkjaar van het Kids Café in gang. Een open project én vaste waarde in Ham, exclusief voor kinderen van het vijfde leerjaar tot het tweede middelbaar.
08/10 15u15  Politie achtervolgt Luikenaar tegen 195 km/uur over Chaussée d’AmourEen Luikenaar is zondagochtend gevat na een wilde achtervolging waarbij op de Chaussée d’Amour snelheden tot 195 km/uur gehaald werden. De chauffeur legde een positieve speekseltest af en beging nog tal van overtdredingen.
08/10 15u15  F-16-piloot getuigt: “Eén laserstraal, en plots is je nachtzicht weg”Het incident waarbij een F-16-piloot gisteren verblind werd door een laserstraal, is niet het eerste dit jaar. In april gebeurde het ook al in Peer. “Met een laser op een vliegtuig mikken, dat is gewoon bijzonder onverantwoord”, getuigt de piloot.
08/10 15u15  Meer dan 150 leuke prijzen gewonnen in Val-MeerZondag 6 oktober organiseerde KF De Vrije Burgers hun jaarlijkse kiennamiddag met meer dan 150 mooie prijzen.
08/10 15u00  Hans Vanaken hoopt deze keer wel op speelkansen bij Rode Duivels: “Ik zou graag nog eens invallen voor Eden Hazard”Vorige maand kreeg Hans Vanaken (27) geen (speel)kansen bij de Rode Duivels, hoewel velen vonden dat hij het had verdiend. Er is weinig veranderd tegenover toen, Vanaken speelt in België nog altijd op hetzelfde hoge niveau. Gaat hij dit keer wél minuten krijgen?
08/10 15u00  “Brexit-akkoord is eigenlijk onmogelijk”, concluderen Johnson en Merkel na telefoontjeEen akkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie is “eigenlijk onmogelijk” geworden na een telefoongesprek van de Britse premier Boris Johnson en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat concludeert een bron uit de omgeving van Johnson na het onderhoud. In Berlijn laat men zich niet uit over de inhoud van het gesprek. Europees president Donald Tusk laakt in een tweet het “spelletje zwartepieten” van Johnson.
08/10 15u00  Neergeschoten agent vier weken na schietpartij in Luik niet meer kritiekDe Luikse politieagent die op 9 september neergeschoten werd is niet langer in levensgevaar. Dat liet zijn familie dinsdag weten via de Luikse politiezone. De man ligt wel nog altijd in een coma.
08/10 14u45  Vlaams Parlement ontruimd na bommelding tijdens bespreking begrotingDe begrotingsdebatten in het Vlaams Parlement zijn zonet om 14.30u plots afgebroken, nadat er een bommelding was binnengekomen. Zowel de Parlementsvoorzitter als de griffier namen dit serieus en lieten het Vlaams Parlement en het Huis van de Vlaams Parlementairen aan de overkant onmiddellijk ontruimen. De politie is ingelicht en DOVO zal ter plaatse komen.
08/10 14u45  Rob Schoofs: "Nooit sprake van terugkeer naar STVV"'Een terugkeer naar STVV is nooit concreet geweest.' Dat zei Rob Schoofs gisteren in TVL Sportcafé. De Herkenaar voelt zich als een vis in het water bij KV Mechelen en denkt dus niet aan een rentree op Stayen. Dat STVV zich niet moet opmaken voor een jaartje degradatievoetbal, is volgens analist Armand Schreurs enkel te danken aan trainer Marc Brys.
08/10 14u30  Werkzekerheid bij Tenneco Sint-Truiden gegarandeerd tot eind 2021Bij schokdemperfabrikant Tenneco in Sint-Truiden blijft de werkzekerheid gegarandeerd tot eind 2021. Dat hebben enkele leden van de Europese directie gezegd op een ondernemingsraad.
08/10 14u30  Poetsbureaus denken dat duurdere dienstencheques weinig invloed zullen hebbenDe dienstencheques worden duurder. Niet in aanschaf, maar de Vlaamse regering verlaagt de fiscale aftrekbaarheid van 30 naar 20 procent. De maatregel moet 75 miljoen euro opleveren. De impact zal kleiner zijn dan gevreesd, klinkt het bij Het Poetsbureau in Beringen, de snelste groeier op de markt van de dienstencheques in Vlaanderen.
08/10 14u30  Vijf nieuwe windturbines op de grens met VoerenIn het kader van een toekomstige vergunningsaanvraag voor 5 nieuwe windturbines in de gemeente Dalhem (kerkdorp Warsaged, op de grens met de gemeente Voeren, ‘s-Gravenvoeren) organiseert ENGIE twee informatie workshops. op 8 en 9 oktober telkens van 17.00 tot 20.00 uur (doorlopend)
08/10 14u30  Cannabisdealer opgepakt achter Hasseltse stationDe politie Limburg Regio Hoofdstad heeft maandagnamiddag een cannabisdealer opgepakt bij een anonieme controle in de stationsbuurt van Hasselt.
08/10 14u15  Huiszoeking bij Belgische farmabedrijven voor verboden afsprakenDe Belgische Mededingingsautoriteit is dinsdag binnengevallen bij bedrijven uit de farmaceutische sector. Ze worden ervan verdacht de concurrentie op de markt van biosimilaire geneesmiddelen tegen te werken.
08/10 14u15  Straf met uitstel voor Hasselaar die lawaaimakers met mes aanvaltEen 58-jarige Hasselaar is dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel voor twee feiten van blind geweld.
08/10 14u15  Twee jaar gevangenis voor Genkenaar die vriendin op vakantie toetakeldeEen 43-jarige Genkenaar is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 1.600 euro omdat hij zijn vriendin tijdens een vakantie in Roemenië in elkaar sloeg. Tijdens haar verzorging in een ziekenhuis daar liep de vrouw mogelijk een infectie op met een vleesetende bacterie die ervoor zorgde dat ze invalide werd.
08/10 14u15  Kinrooise taverne ontdekt vals briefje van 50 euro in kassaIn Sporttaverne De Schans hebben klanten dit weekend betaald met een vals briefje van 50 euro. “We raden alle zaken uit de regio aan om op hun hoede te zijn voor valsmunters”, zegt zaakvoerder Alex Homolka.
08/10 14u15  Het Blavierke aan de slag met fruitDe voorbije week werkten de leerlingen van Het Blavierke rond fruit.
08/10 14u00  Twee auto’s botsen op RijkswegDinsdagmiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Rijksweg in Eisden. Op de kruising met de Koninginnelaan botsten twee auto’s.
08/10 14u00  Wereldkampioen fanfare op bezoek in Val-MeerZaterdag 5 oktober vond in zaal De Bond in Val-Meer de jaarlijkse concertavond van KF De Vrije Burgers plaats met zelfs de regerend kampioen derde divisie fanfare van afgelopen WMC op de affiche.
08/10 13u45  ‘Leuk’ begin: AC Milan heeft akkoord met nieuwe trainer om uit crisis te geraken, maar fans willen hem nu al wegCoach Marco Giampaolo moet na amper vier maanden opstappen bij AC Milan. Dat schrijven verschillende Italiaanse media dinsdag. Zijn opvolger Stefano Pioli zou snel een contract ondertekenen tot 2021. Tenzij de Rossoneri naar hun fans luisteren...
08/10 13u45  Kermisweekend ingezet met fakkeltocht en vuurwerkZaterdag 12 oktober wordt het kermisweekend ingezet met een fakkeltocht. Wie wil meelopen met de fakkeltocht kan vanaf 19.00 uur een fakkel afhalen aan het gemeentehuis. Kinderen (t.e.m. 12 jaar) die meestappen met een fakkel ontvangen 3 euro.Het geluidsarm vuurwerk start om 21.00 uur ter hoogte van het voormalige karmelietessenklooster (Albert I-plein).Naast de kermis op het Koningin Astridplein worden op maandag nog een seniorennamiddag en een kermisnamiddag voor personen met een beperking voorzien.
08/10 13u45  Anderlecht verdedigt rol van Vincent Kompany als speler-managerRSC Anderlecht verscheen vandaag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om uitleg te verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. De rol van speler-manager Vincent Kompany, die niet over de juiste trainersdiploma’s beschikt, moest uitgeklaard worden.
08/10 13u45  Pol Van Den Driessche wordt diplomatiek adviseur van JambonGewezen N-VA-senator Pol Van Den Driessche wordt diplomatiek adviseur van Vlaams minister-president Jan Jambon. Dat kondigt Van Den Driessche zelf aan op zijn Facebook-pagina. Naast diplomatiek advies zal Van Den Driessche ook communicatie-advies verlenen aan de Vlaamse regeringsleider.
08/10 13u30  Mathew Ryan (en niet Danny Vukovic) verkozen tot Australische Voetballer van het JaarDe Australische vereniging van profvoetballers heeft Mathew Ryan, doelman bij Brighton & Hove Albion, uitgeroepen tot nationale Voetballer van het Jaar. Het is de tweede maal dat de 27-jarige keeper de erkenning op zak steekt, na 2015 toen hij tussen de palen van Club Brugge stond.
08/10 13u30  Deutsche Bank schrapt 18.000 jobs: “Helft van banenverlies is voor Duitsland”Ongeveer de helft van de 18.000 banen die Deutsche Bank wil gaan schrappen, zal de Duitse thuismarkt treffen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
08/10 13u15  Nobelprijs voor Natuurkunde gaat naar Amerikaan en twee ZwitsersDe Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar de Canadese Amerikaan James Peebles (84) enerzijds en de Zwitsers Michel Mayor (77) en Didier Queloz (53) anderzijds “voor hun bijdrage aan ons begrip van de evolutie van het universum”. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen dinsdag in Stockholm bekendgemaakt.
08/10 13u15  Amerikaanse piloten dagen Boeing voor de rechterDe pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten “doelbewust misleid” over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding.
08/10 13u15  Weduwe van boer Charel krijgt werkstraf voor rol in drugslabs van kinderenDe weduwe van de bekende boer Charel heeft een werkstraf gekregen voor haar aandeel in de grootschalige speedproductie door haar zonen en hun vader. Een van de plaatsen waar de drugs werd opgeslagen was de hoeve van de overleden boer in Aalter.
08/10 13u15  Studio Brussel lanceert samen met 7 internationale radiostations ‘Europe’s Biggest Dance Show’Studio Brussel zendt op vrijdag 11 oktober ‘Europe’s Biggest Dance Show’ uit, een zeven uur durend radioprogramma dat integraal wordt uitgezonden op nog zeven andere radiostations. Elk land maakt 1 uur radio, dat ook in alle andere landen wordt uitgezonden. Dat maakt de VRT-zender dinsdag bekend.
08/10 13u15  Bijen in Rusland sterven massaalRussische overheidswetenschappers trekken aan de alarmbel over de massale sterfte van bijenkolonies in het land. De oorzaak zou bij het ongecontroleerd gebruik van pesticiden liggen.
08/10 13u15  KBVB wil van wedstrijd tegen San Marino een “onvergetelijke avond” maken: van flashmob tot fanfare en dj-setsKomende vrijdag kijken de Rode Duivels tijdens de EK-kwalificatiecampagne San Marino in de ogen. Bij winst tegen de dwergstaat plaatsen de Duivels zich voor het EK 2020. En daarom wil de Belgische voetbalbond (KBVB) er een “onvergetelijke avond” van maken.
08/10 12u45  Ongeval in Kaulille na inhaalmanoeuvre: moeder kritiek, dochter zwaargewondEen automobiliste is dinsdagvoormiddag met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht na een frontale botsing op de Kaulillerweg in Bocholt. Volgens de eerste berichten ging er een inhaalmanoeuvre aan vooraf.
08/10 12u30  Vrouw kritiek door frontale botsing na inhaalmanoeuvreEen automobiliste is dinsdagvoormiddag met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht na een frontale botsing op de Kaulillerweg in Bocholt. Volgens de eerste berichten ging er een inhaalmanoeuvre aan vooraf.
08/10 12u30  Bewoners Berkenhof breien babymutsjes voor AfrikaDe bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Berkenhof in Heers werkten zich de afgelopen weken uit de naad voor Afrika.
08/10 12u15  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-zitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u15  Bestuurder gepakt na achtervolging van 195 km/uur in TongerenEen bestuurder is zondagochtend gevat na een wilde achtervolging tot 195 km/uur. De chauffeur legde een positieve speekseltest af en beging nog tal van overtredingen.
08/10 12u00  Topman Mercedes F1-team: "Stoffel Vandoorne verdient een F1-racezitje"Met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries heeft Mercedes een van de meest talentvolle line ups in de Formule E. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil ook de deur van de F1 voor geen een van beide helemaal sluiten, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.’
08/10 12u00  Vacatures bij kmo's staan steeds langer openHasseltVacatures staan steeds langer open. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener SD Worx. Ruim een op de vijf Limburgse kmo’s worstelt met vacatures die na een half jaar nog niet zijn ingevuld.
08/10 12u00  KRC Genk oefent achter gesloten deuren tegen NECKRC Genk last donderdagmiddag om 12.30 uur een oefenwedstrijd in. Tegenstander is NEC uit Nijmegen, dat momenteel twaalfde staat in de Nederlandse eerste divisie oftewel de tweede klasse. Deze vriendschappelijke wedstrijd vindt op het A-terrein plaats achter gesloten deuren.
08/10 11u45  Noord-Zuid fietssnelweg stilaan een beetje veiligerAan de Breugelweg in Pelt is zopas de eerste beveiligde en vlotte oversteekplaats van fietssnelweg F74 officieel geopend. Alleen al op het tracé van de oude spoorlijn 18 tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel moeten nog een 40-tal kruisingen met wegen beveiligd worden. Tussen Houthalen en Hasselt, vooral in Zonhoven, moeten zelfs nog stukken fietssnelweg aangelegd worden.
08/10 11u45  Nederlands driesterrenrestaurant gaat nog dit jaar onherroepelijk dichtHet Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest is bezig aan zijn laatste services. Nog dit jaar zal de bekende zaak de deuren sluiten.
08/10 11u45  Zestiende stottercafé op 24 oktober in Hasselt: “We zijn niet achterlijk, we stotteren gewoon”“Stotteraars zijn vaak verlegen, onzeker en beschaamd.” Pieter Thewis heeft er intussen mee leren leven, maar hij wil ook graag anderen helpen. Hij is een van de initiatiefnemers van het zestiende Stottercafé op donderdag 24 oktober in Hasselt.
08/10 11u45  F-16-piloot uit Kleine-Brogel boven Weert verblind door laser: “Levensgevaarlijk”Een piloot van een F-16 uit Kleine-Brogel is maandagavond rond half elf beschenen met een laser boven Weert.
08/10 11u45  Oud-gemeentehuis Schulen te koop, maar oppositie is daar niet tevreden meeDe meerderheid in Herk-de-Stad heeft de verkoop van het oud-gemeentehuis van Schulen goedgekeurd, en daar is de oppositie allerminst tevreden mee. Die willen er liever een museum met Herks erfgoed.
08/10 11u45  Nieuwe huiszoekingen in onderzoek naar fraude WatergroepAfgelopen vrijdag is er een nieuwe huiszoeking gebeurd in de kantoren van de Watergroep in Hasselt, in een dossier rond mogelijke corruptie.
08/10 11u45  Een pintje om mee af te wassenEcover, de producent van ecologische schoonmaakmiddelen, gaat een afwasmiddel maken op basis van restalcohol uit het bierbrouwproces van AB Inbev. Door de opmars van alcoholvrij bier blijft er namelijk steeds meer alcohol over.
08/10 11u30  Australian Open-organisatie bevestigt komst van Andy Murray en hoopt op Kim ClijstersAndy Murray (ATP 289) maakt in januari op de Australian Open zijn comeback in het enkelspel van een grandslam. Dat heeft de organisatie van het toernooi in Melbourne dinsdag laten weten.
08/10 11u30  ‘Beul van Raqqa’ wil graag “normaal leven” in België: “Nooit iemand gedood voor IS”De Belg Anouar Haddouchi, beter bekend als de ‘beul van Raqqa’ en ook verdacht van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent in een interview met de Italiaanse krant Fatto Quotidiano elke terroristische activiteit die hem ten laste gelegd wordt. Haddouchi, die in Syrië vastzit, wil in België berecht worden.
08/10 11u30  Lazio nog maar eens onder vuur: UEFA vervolgt club uit Rome wegens racistisch gedrag supportersDe Europese Voetbalbond (UEFA) heeft maandag een disciplinaire procedure geopend tegen Lazio Rome, na racistisch gedrag van zijn fans in de Europa League-wedstrijd van vorige week tegen Rennes (2-1 zege voor Lazio). Volgens Italiaanse media deden verschillende supporters de nazigroet.
08/10 11u30  Meerdere gewonden bij zwaar ongeval in KaulilleDinsdagochtend is rond 9.45 uur een zwaar ongeval gebeurd op de Kaulillerweg net voor het centrum van Kaulille. De baan is in beide richtingen volledig afgesloten.
08/10 11u30  ‘Dawson’s creek’-ster wordt al voor de zesde keer vaderActeur James Van Der Beek (42), vooral bekend van zijn hoofdrol in ‘Dawson’s creek’, heeft aangekondigd dat hij opnieuw vader zal worden. Voor de zesde keer al.
08/10 11u30  Julian Alaphilippe komt dit seizoen niet meer in actie: “Het stemt me triest”De Fransman Julian Alaphilippe komt dit wielerseizoen niet meer in actie. Dat heeft de renner van Deceuninck-Quick-Step dinsdag laten weten.
08/10 11u30  Rihanna brengt een boek uitZe begon haar carrière als zangeres, maar intussen bewijst Rihanna dat ze van alle markten thuis is. Naast een eigen lingerie- en modelabel en make-uplijn, brengt ze nu ook een boek uit. Het gaat om een autobiografie vol foto’s van haar leven op en naast het podium.
08/10 11u15  Kerstpop-up Flamant in Grutman-pand leidt mogelijk tot vaste stek in HasseltFlamant heeft een kerstpop-up geopend op de Havermarkt in het vroegere gebouw van Grutman, ook bekend van café The Palace. Tot midden januari blijft de Belgische interieurzaak er. Maar de hofleverancier bekijkt nu al opties om zich mogelijk definitief in Hasselt te vestigen.
08/10 11u15  Rode Duivels krijgen nieuwe uitrusting en nieuw logoRode shirts met zwarte strepen, zwarte shorts en rode kousen. In die uitrusting proberen de Rode Duivels volgend jaar in Londen Europees kampioen te worden. Het nieuwe ontwerp van kledingsponsor Adidas was al enkele maanden geleden uitgelekt, maar werd nu ook officieel voorgesteld op een interne vergadering van de voetbalbond.
08/10 11u15  Nieuw product om af te wassen wordt gemaakt op basis van... bierEcover, de producent van ecologische schoonmaakmiddelen, gaat een afwasmiddel maken op basis van restalcohol uit het bierbrouwproces van AB Inbev. Door de opmars van alcoholvrij bier blijft er meer restalcohol over.
08/10 11u15  Prins William, Kate Middleton, Prins Harry én Meghan Markle slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheidPrins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 11u15  Feest Franciscus van Assisi opgeluisterd door Eva en LotteOp zondag 6 oktober vierden de Minderbroeders in Hasselt het feest van Sint-Franciscus van Assisi tijdens de eucharistieviering van 11 uur.
08/10 11u00  Viktor (15) draagt Belgische titel op aan overleden papa: "Hij helpt mij nog steeds"De afgelopen weken waren erg zwaar voor de familie Sempels, want net een jaar geleden stierf hun papa Mario (44). In plaats van in een hoekje weg te kwijnen, putte Viktor, bijna 16 jaar, hieruit de kracht om extra hard te trainen met een eerste Belgische tennistitel tot gevolg. “Mijn grootste zege ooit. Mijn papa zou trots zijn en ik voel dat hij mij nog altijd helpt. Deze overwinning is voor hem”, reageert Viktor.
08/10 11u00  Bier wordt afwasmiddelEcover, de producent van ecologische schoonmaakmiddelen, gaat een afwasmiddel maken op basis van restalcohol uit het bierbrouwproces van AB Inbev. Door de opmars van alcoholvrij bier blijft er meer restalcohol over.
08/10 11u00  Antwerps drugsteam loopt leeg: tien speurders stappen op na intern conflictNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Tien speurders hebben het team verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben in hun leidinggevenden.
08/10 11u00  Keepersdebat blijft voor ophef zorgen in Duitsland, bondscoach Löw sust de gemoederenDuitsland neemt het woensdag in Dortmund in een oefenpot op tegen Argentinië, waarna vier dagen later de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland op het programma staat. Bondscoach Joachim Löw hoopt dat na het tweeluik het keepersdebat tussen Manuel Neuer en doublure Marc-André ter Stegen bij de Mannschaft gaat liggen. “Eigenlijk is er niets gebeurd”, suste Löw de gemoederen.
08/10 11u00  Zowel Victoria Beckham als Stella McCartney stelt nieuwe CEO aanVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde. Stella McCartney maakte op haar beurt de komst van Gabriele Maggio bekend.
08/10 10u45  Motorrijder ontpopt zich tot held wanneer hij grote brand ziet en begint te blussenEen motorrijder uit het Amerikaanse South Carolina heeft op weg naar huis een echte heldendaad verricht. Toen hij een grote brand zag, reed hij ernaar toe en probeerde de bewoner te verwittigen. Toen die geen teken van leven gaf, begon de man zelf te blussen met een tuinslang die hij gekregen had van de buren. Later bleek dat het speelhuisje in brand was gevlogen door een sigaret die niet goed gedoofd was.
08/10 10u45  Ook in Nederland F-16-piloot verblind door laser: “Levensgevaarlijk”Een piloot van een Belgische F-16 is maandagavond rond half elf beschenen met een laser boven Weert.
08/10 10u30  F-16-piloot verblind door laser: “Levensgevaarlijk”Een piloot van een Belgische F-16 is maandagavond rond half elf beschenen met een laser boven Weert.
08/10 10u15  Koning Filip stuurt Bourgeois (N-VA) en Demotte (PS) het veld in als preformateursGeert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) zijn dinsdagochtend omstreeks 9.30 uur voor een consultatie aangekomen op het koninklijk paleis in Brussel. De koning heeft hen benoemd tot preformateurs om na te gaan of een regering met PS en N-VA kans op slagen heeft.
08/10 10u15  Tuinhuisbrandje in SmeermaasOp de Maaseikersteenweg (N766) in Smeermaas is maandag rond 15.30 uur een brand ontstaan in een tuinhuis. Een vogelvolière en bromfiets liepen schade op, maar de brandweer kon erger voorkomen.
08/10 10u15  Britse royals slaan handen in elkaar om te strijden voor betere mentale gezondheid: “Iedereen kent dat gevoel”Prins William, Kate, Prins Harry en Meghan hebben de koppen bij elkaar gestoken om een campagnefilmpje in te spreken. De populaire Britse koninklijke koppels verschenen maandagavond op verschillende Britse televisiezenders voor de campagne ‘Every Mind Matters’. Het initiatief moet mensen aanmoedigen om sneller de symptomen van mentale problemen te herkennen. De video - die in zijn originele versie drie minuten duurt - werd door zo’n tien miljoen kijkers gezien.
08/10 10u15  Victoria Beckham kiest nieuwe baas voor haar modelabelVictoria Beckham heeft een nieuwe CEO gekozen voor haar gelijknamige modelabel. Marie LeBlanc volgt Paolo Riva op die in juli zijn vertrek aankondigde.
08/10 10u15  Laser verblindt F-16-piloot: “Levensgevaarlijk”Een piloot van een Belgische F-16 is maandagavond rond half elf beschenen met een laser boven Weert.
08/10 10u15  Zilver voor Jaynee en Jennifer op het WK Muay Thai in TurkijeAfgelopen week vonden in Antalya (Turkije) de wereldkampioenschappen thaiboksen voor jeugd plaats, dit onder de Internationale Muaythai federatie IFMA
08/10 10u00  Lichtgewonde bij botsing op KoolmijnlaanDinsdag zijn rond 8.30 uur twee auto’s gebotst op de Koolmijnlaan. Een persoon raakte lichtgewond.
08/10 10u00  Nog snel tanken: diesel wordt woensdag duurderDe maximumprijs van diesel gaat woensdag omhoog. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan maximaal 1,5220 euro per liter, zo kondigt de federale overheidsdienst Economie dinsdag aan.
08/10 10u00  Koning Filip ontvangt Bourgeois en Demotte op koninklijk paleisGeert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) zijn dinsdagochtend omstreeks 9.30 uur voor een consultatie aangekomen op het koninklijk paleis in Brussel. Verwacht wordt dat de koning Bourgeois en Demotte het veld zal insturen om na te gaan of een regering met PS en N-VA kans op slagen heeft.
08/10 09u45  VDL Nedcar schrapt 700 jobsVDL Nedcar in Born krimpt het personeelsbestand nog dit jaar in met 700 flexwerkers. Dat is nodig omdat het bedrijf verwacht dat de productie in 2020 omlaag moet.
08/10 09u45  Regen zorgt voor zware ochtendspitsDe ochtendspits verloopt dinsdagochtend bijzonder moeizaam, met op het hoogtepunt 460 kilometer file. Op de meeste plaatsen als gevolg van de regen, maar op de E17 in Marke (West-Vlaanderen) ook als gevolg van een zwaar ongeval met een vrachtwagen van een bedrijf uit Borgloon.
08/10 09u30  “Meer dan helft van renovaties zijn eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen”De Orde van Architecten wil dat het btw-tarief voor wie een huis sloopt en heropbouwt in heel Vlaanderen daalt van 21 procent naar 6 procent. Marnik Dehaen, voorzitter van de Orde van Architecten, gaat ervan uit dat meer dan de helft van de totaalrenovaties in Vlaanderen eigenlijk verdoken nieuwbouwwoningen zijn. Dat bericht VRT NWS.
08/10 09u30  Hailey Baldwin toont haar bijzondere trouwjurk van Off-WhiteHailey Baldwin heeft een week na haar huwelijk met Justin Bieber op Instagram drie foto’s gedeeld van haar trouwjurk. Het blijkt om een toch wel speciaal ontwerp van Virgil Abloh en zijn label Off-White te gaan.
08/10 09u15  Infosessie NMBS over ticket kopen aan automaatSpoorwegmaatschappij NMBS houdt vanmiddag in het station van Diest een infosessie over het kopen van een ticket aan de automaat.
08/10 08u45  Toplui Thomas Cook perkten aansprakelijkheid nog snel inDe bestuurders van Thomas Cook België hebben, vlak voor het faillissement, versneld de nieuwe vennootschapswetgeving ingevoerd. Die beperkt de aansprakelijkheid.
08/10 08u45  Nieuwe tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u30  Ecover maakt afwasmiddel met afval van bierbrouwer AB InbevEcover introduceert een afwasmiddel op basis van afval. De producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen verwerkt het afval van bierbrouwer AB Inbev door middel van een afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit restalcohol, afval dat na het brouwen van alcoholvrij bier overblijft. Dat meldt Ecover dinsdag.
08/10 08u30  Geens teruggefloten door Raad van State over digitalisering JustitieMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) gaat zijn boekje te buiten door alle advocaten die processtukken digitaal willen indienen te verplichten een betalend systeem van de advocatenbalies te gebruiken. Dat besluit de auditeur bij de Raad van State, nadat al zeker zes procedures zijn opgestart tegen de maatregel, schrijft De Tijd dinsdag.
08/10 08u30  Werkgevers en vakbonden willen minimumloon laten stijgenDe vakbonden en de werkgeversorganisaties willen de minimumlonen in ons land met 3,5 procent laten stijgen. Dat meldt De Tijd dinsdag. De sociale partners raakten het daarover eens in de Groep van Tien, hun belangrijkste overlegorgaan, bevestigen zowel de bonden als de werkgevers aan de krant.
08/10 08u30  Nieuw tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u30  Man rijdt met gestolen vrachtwagen in op fileIn de Duitse gemeente Limburg, in de deelstaat Hessen, is een vrachtwagenbestuurder maandagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s.
08/10 08u15  Amerikaanse regering legt Chinese bedrijven sancties op wegens schending mensenrechtenDe Amerikaanse regering legt sancties op aan 28 Chinese instanties en bedrijven. Die zijn volgens de VS betrokken bij mensenrechtenschendingen en misbruik van Oeigoeren en andere islamitische minderheden in de regio Xinjiang, luidt het in een mededeling van het Amerikaanse ministerie van Handel maandag. Met de maatregel willen de Amerikanen naar eigen zeggen voorkomen dat Amerikaanse producten worden gebruikt om “weerloze minderheden” schade te berokkenen.
08/10 08u15  Onze weerman Ruben Weytjens: “Grijs en nat”Vanochtend is het overal in Limburg grijs en nat. Het ziet ernaar uit dat het nog tot een stuk in de namiddag druilerig zal blijven, met regen bij tussenpozen.
08/10 08u00  Zeventien gewonden nadat man met gestolen vrachtwagen inrijdt op fileIn de Duitse gemeente Limburg, in de westelijke deelstaat Hessen, is een vrachtwagen dinsdagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s. Daarbij raakten zeventien mensen gewond, één persoon verkeert in kritieke toestand. Het is nog niet duidelijk of de dader terroristische motieven had.
08/10 07u00  Federale wegpolitie houdt vandaag nieuwe flitsmarathonDe federale wegpolitie organiseert vandaag, dinsdag, een nieuwe flitsmarathon: samen met de politiezones voert ze gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles uit.
08/10 06u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Natte start”Dinsdag gaat de dag nat van start. Na 10 uur zal het vanuit het noordwesten stilaan droger worden, maar het zuiden en oosten van de provincie houden het toch nog vaak druilerig tot een stuk in de namiddag.
08/10 06u45  "Jambon I trekt de broekriem veel forser aan dan ze laat uitschijnen"Na een kleine oorlog met het parlement heeft de nieuwe Vlaamse regering de krachtlijnen van de meerjarenbegroting 2020-2024 gisteren vrijgegeven.
08/10 06u30  Lei Beaumont schreeuwt onschuld uit: “Ik heb Josée niet vermoord”Lei Beaumont (71) zal er hoogstpersoonlijk zijn vanochtend in de Tongerse assisenzaal, bij aanvang van zijn tweede assisenproces. Mét advocaat en met een uitleg voor zijn vlucht naar Spanje, net voor zijn eerste verschijning voor een volksjury. “Ik weet dat het allemaal zeer duur is, tijdrovend en enorm belastend voor mijn dochters. Maar ik zeg het luid en duidelijk: ik heb Josée Widdershoven niet vermoord.”
08/10 03u30  “Met Galaxa zat ik niet in mijn comfortzone”RIEMSTHet is nu of nooit voor Patrick Cornelis. Drie jaar geleden ruilde de Riemstenaar een zekere job voor het leven van een stripauteur. Met zijn remake van Rode Ridder-klassieker ‘De toverspiegel’ komt hij dicht bij een lang verhoopte doorbraak.
08/10 03u30  Wetstraat vraagt doorlichting Listeria-aanpakbrusselIn het federale parlement wordt morgen besproken of ons land voldoende kordaat heeft gereageerd op de listeriabesmetting bij het Nederlandse Offerman.
08/10 03u30  De comeback van de nachttrein: nieuwe lijn tussen Brussel en WenenBrusselStaat de nachttrein aan de vooravond van een grote comeback? Een nieuwe lijn tussen Brussel en Wenen doet de liefhebbers dromen. Experts zien een groot potentieel, als ecologisch alternatief voor het vliegtuig. “Mensen ontdekken weer hoe leuk reizen met de nachttrein is.”
08/10 03u30  700Lees meer >
08/10 03u30  Nobelprijs Geneeskunde naar celonderzoekLees meer >
08/10 03u30  157.684 trekvogels in BelgiëLees meer >
08/10 03u30  Alken zet stapje richting fusieKomt er een fusie van Alken met Hasselt, Alken met Sint-Truiden of Alken met Nieuwerkerken en Herk-de-Stad? Dat moet een gemeentelijke fusiecommissie uitzoeken. De commissie komt er op vraag van oppositieraadslid André Vanhex (Open Vld).
08/10 03u30  Dertien vluchtelingen verdronken in Middellandse ZeeLees meer >
08/10 03u30  CijferwerkLees meer >
08/10 03u30  Een baksteen op de maagLees meer >
08/10 03u30  Blinde rush op vastgoedBrusselDe rush op de woonbonus is ingezet. Immokantoren melden dat ze tot dubbel zoveel bezoekers op hun website krijgen, dat er meer afspraken worden gemaakt én dat er sneller geboden wordt. En dat terwijl er nog altijd onduidelijkheid heerst. Want volgens de banken is het nu al zo goed als te laat, terwijl sommige immokantoren zich sterk maken dat ze zelfs eind november nog dossiers zullen rond krijgen.
08/10 03u30  Vlaams Belang redt BelgiëLees meer >
08/10 03u30  Expertisecentrum hekelt reclame voor oogdruppels op gamebeursLast van je ogen tijdens het gamen? Twee druppeltjes indoen en je kunt weer verder. Die reclame voor oogdruppels op een grote gamebeurs afgelopen weekend geeft een verkeerd signaal, klinkt het bij het VAD.
08/10 03u30  Petitie pleit voor terugbetaling hoopgevende medicijnen tegen mucoHasseltEen nieuwe reeks geneesmiddelen lijkt erg hoopgevend voor mucopatiënten. Alleen: ze zijn erg duur. Een campagne en een petitie moet de (toekomstige) bevoegde minister en de producent overtuigen snel een deal te sluiten, met het oog op een terugbetaling.
08/10 03u30  Noord-Zuid fietssnelwegstilaan een beetje veiligerAan de Breugelweg in Pelt is zopas de eerste beveiligde en vlotte oversteekplaats van fietssnelweg F74 officieel geopend. Alleen al op het tracé van de oude spoorlijn 18 tussen Houthalen-Helchteren en Hamont-Achel moeten nog een 40-tal kruisingen met wegen beveiligd worden. Tussen Houthalen en Hasselt, vooral in Zonhoven, moeten zelfs nog stukken fietssnelweg aangelegd worden.
08/10 03u30  Nickelback scoort dankzij Donald TrumpLees meer >
08/10 03u30  ‘The walking dead’ krijgt elfde seizoenLees meer >
08/10 03u30  Tourist LeMC krijgt stoel van Alex Callier in ‘The voice’Tourist LeMC (35) duikt de televisiewereld in. De Antwerpse troubadour wordt coach in ‘The voice van Vlaanderen’ en neemt de plaats in van Alex Callier, die volgend jaar zijn tijd pompt in de Songfestival-deelname van Hooverphonic.
08/10 03u30  Bruno Wyndaele strikt topcast voor fictiereeks ‘Een goed jaar’Hij schonk u al talkshows, spelprogramma’s en quizzen, en nu waagt Bruno Wyndaele (53) zich voor het eerst ook aan fictie. ‘Een goed jaar’, waarvoor de opnames gisteren begonnen, wordt een dramareeks voor VTM waarin de vondst van een kelder vol oude wijn twee vrienden op een lumineus idee brengt. De man achter ‘Eeuwige roem’ en ‘Het zomert met…’ weet zich alvast ­verzekerd van een sterrencast.
08/10 03u30  Liedje met een missie in laatste ‘Studio Stan’In de laatste ‘Studio Stan’ laat Stan Van Samang (40) nog één keer mensen naar zijn opnamestudio komen, om een bijzondere versie van een liedje in te blikken. Vanavond zingt Inge het ‘poetslied’.
07/10 22u15  Toekomst basketbalclub Okapi Aalstar onzeker door problemen met overdracht stamnummerDe toekomst van Okapi Aalstar hangt blijkbaar aan een zijden draadje. De overdracht van het stamnummer van de club van de oude vzw naar de nieuwe CVBA Tragel Invest zou onreglementair gebeurd zijn. Basketbal Vlaanderen schrapte alvast alle wedstrijden van Okapi Aalstar, uitgezonderd die van de eersteklasser die vallen onder de bevoegdheid van de Pro Basketball League. De Oost-Vlaamse basketbalclub heeft dus een probleem.
07/10 22u00  Dinsdag flitsmarathon in LimburgDe federale wegpolitie houdt op 8 en 9 oktober een nieuwe flitsmarathon. Daarbij zullen gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles worden gehouden. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde gisteren de nieuwe campagne Control Cruiser om de ruime meerderheid te ondersteunen die het belangrijk vindt om zich aan de snelheidslimiet te houden.
07/10 22u00  19-jarige Nederlandse renner Edo Maas zwaargewond na val in beloftenwedstrijdDe Nederlandse renner Edo Maas (19) is zondag zwaargewond geraakt bij Piccolo Lombardia, een wedstrijd voor beloften in Italië. Volgens zijn familie, die Maas inmiddels bijstaat, is hij buiten levensgevaar. Maas botste bij de afdaling van de Madonna del Ghisallo tegen een auto die op het parcours was beland. Hij werd naar een ziekenhuis in Milaan gebracht.
07/10 22u00  Onderzoek geopend naar Greta Thunberg-pop aan brug in RomeHet parket in Rome heeft een onderzoek geopend naar een bedreiging aan het adres van klimaatactiviste Greta Thunberg (16). Onbekenden hebben een pop naar haar beeltenis opgehangen aan de Via Isacco Newton brug in Rome.
07/10 22u00  Trump onder vuur: voorzitters van Kamers in Congres bekritiseren beslissing om troepen terug te trekken uit SyriëDe voorzitters van beide Kamers in het Amerikaanse Congres hebben kritiek geleverd op de door president Donald Trump aangekondigde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het Syrische grensgebied met Turkije.
07/10 22u00  Voetbalbond buigt zich over licentie KV Mechelen na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt dinsdag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
07/10 21u30  Vermiste Hasseltse vrouw (65) teruggevondenDe 65-jarige vrouw uit Hasselt die vandaag verdween, werd met de hulp van velen levend en wel teruggevonden. Politie LRH was sinds maandagvoormiddag op zoek naar de 65-jarige. Zij verliet haar huis vanochtend om 5 uur en sindsdien ontbrak elk spoor. Even na 20 uur kwam dan het nieuws dat ze was teruggevonden.
07/10 21u00  Vereniging wil Eeuwfeestgebouw kopen voor koranlessenDe vzw Educatief en Cultureel Centrum Beringen wil van de stad Beringen het Eeuwfeestgebouw kopen om er – onder meer – koranlessen te organiseren en er een internaat in onder te brengen. Volgens de buurt gaat het om de islamitische Süleymancibeweging, die bekend staat als erg gesloten.
07/10 20u45  Elke Clijsters en Jelle Van Damme zetten opnieuw een punt achter hun relatieElke Clijsters en Jelle Van Damme hebben opnieuw een punt gezet achter hun relatie.Acht maanden geleden probeerden ze hun relatie nieuw leven in te blazen. Helaas is dit niet gelukt en gaan ze ieder hun eigen weg. Uiteraard blijven ze gezamenlijk voor hun kinderen Cruz en Cleo zorgen.
07/10 20u45  Tottenham-doelman Hugo Lloris komt dit jaar niet meer in actie na ongelukkige valHugo Lloris zal in 2019 niet meer in doel staan voor Tottenham. Dat maakte de Premier League-club maandag bekend. De Fransman liep zaterdagnamiddag in het duel tegen Brighton een ontwrichte linkerelleboog op. Een operatie is echter niet nodig, aldus de Spurs.
07/10 20u45  Aimé Anthuenis: “Onuachu en Samatta kunnen topduo vormen”Met Paul Onuachu heeft Felice Mazzu er een gevaarlijk wapen bij. “Alleen moeten we hem nog beter gebruiken”, haalde de Genkse coach na de zege tegen Moeskroen aan. De vraag is alleen: hoe? Daarom belden we even met Aimé Anthuenis, die ooit de vermaarde duo’s Strupar-Oulare en Koller-Radzinski smeedde. “Misschien moet Mazzu ook eens een 3-5-2 uitproberen”, zegt Anthuenis. “Onuachu en Samatta kunnen een topduo vormen, met in hun rug Bongonda op de tien.”
07/10 20u30  Ondanks wereldwijde paniek vindt Genkse longspecialist vapen nog altijd beter dan rokenDe Nederlandse Vereniging van Longspecialisten wil een totaalverbod op de e-sigaret in haar land. Er is wereldwijd paniek ontstaan na doden in de Verenigde Staten en gezondheidsklachten na dampen in Nederland. De specialist in ons land, de Genkse pneumoloog Marc Daenen van Ziekenhuis Oost-Limburg, relativeert de angst. Hij herhaalt dat de elektronische sigaret tijdelijk gebruikt mag worden omdat alles beter is dan de gewone sigaret. Wel mag de regelgeving en de controle strenger, aldus nog Daenen.
07/10 20u15  Jessa Ziekenhuis gaat tegen stroom in: steeds minder keizersnedenHet aantal keizersneden is in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis op tien jaar tijd met 6,7 procent gedaald. Het aantal spontane bevallingen steeg met 12 procent. In Vlaanderen deed zich een omgekeerde beweging voor.
07/10 20u15  Internationale snoepwinkel geopend in Leopoldsburg: “Snoepen zoals in ‘Stranger Things’”Pocky’s uit Japan, Pop-Tarts uit de VS of Chupa Chups-blikjes uit Korea: in Candy Cosmos in Leopoldsburg gaat snoep uit de hele wereld over de toonbank. “Jongeren willen snoep proberen dat ze kennen van sociale media of tv-series.”
07/10 20u15  Lei Beaumont voor assisen na vlucht naar SpanjeVijf maanden nadat hij bij verstek veroordeeld werd tot levenslang voor moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64) staat Lei Beaumont (71) vanaf vandaag opnieuw terecht voor het Tongerse assisenhof. Een laffe executie noemden hof en jury de dood van de Maasmechelse kleuterjuf op 13 december 2009. Zelf houdt de gevluchte Nederlander vol dat hij onschuldig is.
07/10 20u00  Gereedschap en elektronische toestellen weg bij inbraakMaandag zijn dieven in een huis op de Burgemeester Marresbaan binnengedrongen. Zowel aan het slot van de voor- als de achterdeur werd geprutst. Binnen verzamelden de indringers hun buit. Er zijn gereedschap en elektronische toestellen verdwenen.
07/10 20u00  Gat in berm in LanklaarBij de politie is maandag een klacht uit de Vrietselstraat in Lanklaar binnengekomen. Er was een gevaarlijk gat in de berm. De technische dienst van de stad werd op de hoogte gebracht.
07/10 20u00  Aston Villa veroordeelt racistisch lied over ex-Club Brugge-middenvelder Marvelous NakambaAston Villa is “vol afkeer en ontsteld” over een filmpje dat circuleert waarop supporters van de Premier League-club een racistisch lied zingen met daarin verwijzingen naar spelers Marvelous Nakamba en John McGinn.
07/10 19u45  Dedryck Boyata mag hopen op speelminuten bij Rode Duivels: “Ik ga niets eisen”Door vervelende blessures aan de knie en het dijbeen miste Dedryck Boyata respectievelijk het competitieslot bij Celtic en het seizoensbegin bij zijn nieuwe werkgever Hertha. Nu die kwetsuren tot de verleden tijd behoren, is de 28-jarige Brusselaar ook opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels, voor het tweeluik tegen San Marino en Kazachstan.
07/10 19u45  Hondje vermist na zware klap in VrerenBij een zwaar ongeval in Vreren is maandagavond een hondje vermist geraakt. Rond 19 uur verloor een bestuurster op de Luikersteenweg de controle over het stuur. Ze raakte met haar Citroën Berlingo een boom aan de linkerkant van de weg. Het voertuig kwam op de zijde op de weg terecht. De vrouw raakte gewond. Haar hondje, dat ook in de auto zat, liep weg.
07/10 19u45  Amerikaans parlement vraagt documenten van Pentagon op in onderzoek naar ‘impeachment’ van TrumpDe Democraten in het Amerikaanse parlement hebben voor hun onderzoek naar de Oekraïne-affaire via het gerecht documenten gevorderd van het Amerikaanse ministerie van Defensie en van een begrotingsspecialist. De inlichtingen, waaronder e-mails, verslagen van zittingen en resoluties, moeten ten laatste op 15 oktober aan het Amerikaanse parlement worden overgemaakt.
07/10 19u30  Geparkeerde auto bolt de weg op in MaaseikIn de Monseigneur Koningstraat heeft een geparkeerde auto zondagavond even voor hinder gezorgd. De bestuurster had de handrem vergeten op te trekken waardoor de auto achteruit de weg op bolde. De eigenares kwam ter plaatse en zette het voertuig terug op de parking. Deze keer met de handrem op.
07/10 19u15  Ook uit niet-politieke hoek bemerkingen bij besparingen regering-Jambon: “Er komt een forse reactie”De begrotingstabellen van de nieuwe Vlaamse regering zijn amper vrijgegeven, of er komt al forse kritiek uit niet-politieke hoek. De socialistische overheidsvakbond ACOD belooft een “forse reactie”. Ook onder andere Unizo en de Gezinsbond reageren niet al te positief op de cijfers.
07/10 19u15  Kop-staartbotsing in WaterscheiBij een kop-staartaanrijding op de rotonde van de A. Dumontlaan en de Onderwijslaan in Waterschei is zondagavond een 54-jarige vrouw uit Genk gewond geraakt.
07/10 19u15  Auto tegen boom in BreeOp de Bruglaan is zondag rond 21 uur een auto tegen een boom terechtgekomen. Een 54-jarige vrouw uit Bree en een 24-jarige man uit Maaseik raakten gewond.
07/10 19u15  Voetgangster zwaargewond bij ongeval in PaalOp de Diestersesteenweg in Paal is maandagvoormiddag een voetgangster zwaargewond geraakt bij een ongeval. De vrouw werd ter hoogte van een benzinestation door een auto geraakt toen ze rond 9 uur de weg overstak. De 59-jarige vrouw uit Paal liep zware verwondingen op. Ze werd meteen naar het Jessaziekenhuis in Hasselt gebracht .
07/10 19u00  Vermiste Belgische loodgieter mogelijk in stukken gesneden in NederlandDe 56-jarige Belgische loodgieter Johan Van Der Heyden, die al ruim vier maanden vermist is, is mogelijk slachtoffer geworden van een gruwelijke (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in het Nederlandse Steenbergen (Noord-Brabant) in stukken is gesneden in een loods. De recherche heeft daar zaterdag naar bloedsporen gezocht. Dat meldt het regionale nieuwsmedium BN DeStem op basis van eigen onderzoek en na gesprekken met bronnen uit onder meer de omgeving van verdachten.
07/10 19u00  CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitterDinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
07/10 19u00  Inbraakpoging in KozenBij de politie is zondag een inbraakpoging in de Breestraat in Kozen gemeld. De dieven raakten niet binnen.
07/10 19u00  Diestenaar (30) 15 dagen zonder rijbewijsEen man van 30 jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
07/10 19u00  Bromfiets jongen (16) in beslag genomenDe bromfiets van een jongen van 16 jaar uit Diest werd door de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) in beslag genomen. Hij reed onder invloed.
07/10 19u00  Landense fietser gewond in Sint-TruidenMaandag rond 14.45 uur is op de N80 een fietser door een auto geraakt. Een 23-jarige inwoner van Landen liep verwondingen op.
07/10 19u00  Auto botst tegen geparkeerde oplegger in HerkBart S. (48) uit Herk-de-Stad is zondagnamiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Steenweg. De bestuurder verloor rond 16.30 uur de controle over het stuur van zijn auto en raakte een geparkeerde oplegger.
07/10 19u00  Domino-effect van faillissement Thomas Cook nekt ook grote Bulgaarse touroperatorAstral Holidays, een van de grootste touroperators van Bulgarije, heeft naar aanleiding van “het domino-effect van het faillissement van Thomas Cook in Duitsland en België” de boeken moeten neerleggen. Het bedrijf is maandag een faillissementsprocedure gestart, zo heeft uitvoerend directeur Hristo Galbachev bekendgemaakt.
07/10 18u45  Fietsster gewond bij ongeval in MeldertIn de Heesstraat in Meldert is maandagochtend een 29-jarige fietsster gewond geraakt. Rond 6.45 uur werd ze door een auto geraakt. Het slachtoffer is Jessica W.
07/10 18u45  Werkmateriaal uit bestelwagen gestolen in LozenBij de politie is maandagochtend een diefstal in de Rondestraat in Lozen gemeld. Uit een lichte bestelwagen was werkmateriaal verdwenen.
07/10 18u45  Onze weerman Ruben Weytjens: “Overwegend bewolkt”Vanavond blijft het in Limburg overwegend bewolkt en af en toe kan er al eens wat lichte regen of motregen vallen.
07/10 18u45  13 chauffeurs moeten rijbewijs inleveren bij SLim-controlesBij de SLim-controles van afgelopen weekend hebben 13 chauffeurs hun rijbewijs moeten inleveren. De controles gebeurden door de wegpolitie Limburg en in de politiezones HANO, Beringen/Ham/Tessenderlo, Heusden-Zolder, Gingelom/Nieuwerkerken/Sint-Truiden, Maasland en LRH.
07/10 18u30  Diestenaar (57) 15 dagen zonder rijbewijsEen man van 57 jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
07/10 18u30  Diestenaar (26) zes uren zonder rijbewijsEen man van 26 jaar uit Diest moest maandagochtend zijn rijbewijs voor zes uren inleveren. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
07/10 18u15  Herkenaar (39) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 39 jaar uit Herk-de-Stad is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
07/10 18u15  Vandaag gemeenteraad HalenDe gemeenteraad van Halen komt vandaag, maandag 7 oktober, samen voor de maandelijkse zitting.
07/10 18u15  Supertyfoon bedreigt F1-race in JapanDe kans bestaat dat de GP van Japan komend weekend letterlijk in het water valt. Het raceweekend op het circuit van Suzuka wordt immers bedreigd door een zogenaamde supertyfoon.
07/10 18u15  Kop-staartaanrijding met gewondenIn de Begijnenstraat in Diest waren zaterdagavond drie auto’s betrokken in een kop-staartaanrijding.
07/10 18u00  Thibaut Courtois, Leander Dendoncker en Romelu Lukaku ontbreken op eerste training Rode Duivels24 Rode Duivels zijn maandagnamiddag in het nationaal oefencentrum in Tubeke op het indoortrainingsveld verschenen voor de eerste training in de aanloop naar de twee komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (donderdag 10 oktober in Brussel, 20u45) en Kazachstan (zondag 13 oktober in Nur-Sultan, 15u00).
07/10 18u00  Herkenaar (48) gewond bij ongevalEen man van 48 jaar uit Herk-de-Stad is zondag bij een ongeval licht gewond geraakt.
07/10 17u45  Uitzonderlijk: groep van 94 buizerds gespot boven Genkse telpostVogelkijkers waren dit weekend getuige van een uitzonderlijk fenomeen: een groep van maar liefst 94 buizerds werd gespot boven telpost De Maten in Genk. Dat de roofvogels in zo’n grote groep in ons land aankwamen, is eerder uitzonderlijk. ‘We hebben misschien wel te maken met een Belgisch record’, zegt Koen Leysen, vogelspecialist en coördinator van Birdwatch.
07/10 17u45  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen met winst in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft vanmiddag de 75ste editie van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Het 19-jarige toptalent haalde het na 100 kilometer of 25 ronden in een sprint met drie van Julien Vermote en Mauri Vansevenant. Stijn Steels eigende zich de vierde plaats toe, Florian Vermeersch finishte als vijfde voor Victor Campenaerts.
07/10 17u30  Thibaut Courtois ontbreekt op training bij Rode DuivelsDe Rode Duivels bereiden in Tubeke de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Kazachstan voor. Op de eerste training was er geen spoor van Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid kampte de voorbije dagen met buikgriep en miste daardoor ook al de wedstrijd van Real Madrid tegen Granada.
07/10 17u30  Remco Evenepoel trekt streep onder seizoen in Oostrozebeke: “Ben toe aan verdiende rust na schitterend jaar”De hoofdvedette van het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke van vandaag is ongetwijfeld Remco Evenepoel. De youngster wil er zijn knappe seizoen in stijl afsluiten, zei hij nog voor de start van de wedstrijd.
07/10 17u30  VIDEO. Een uit de hand gelopen derby, doelpunten en stevige tackles: dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenHet voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Een uit de hand gelopen derby, doelpunten en stevige tackles: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
07/10 17u15  Vlaamse regering wil het met 1.440 ambtenaren minder doen en zo 75 miljoen besparenDe Vlaamse regering wil het tegen het einde van de legislatuur met 1.440 ambtenaren minder doen. De verdere afbouw van het ambtenarenbestand moet tegen 2024 een besparing van 75 miljoen euro opleveren. Dat is één van de vele cijfers die maandag zijn bekendgemaakt door de Vlaamse regering.
07/10 17u15  Belgische mannen grijpen naast ticket voor Olympische Spelen op WK turnenDe Belgische turnmannen hebben zich op het WK in het Duitse Stuttgart niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De Belgen staan na hun kwalificaties van de teamcompetitie op een voorlopige veertiende plaats. Alleen de top twaalf krijgt een ticket voor de Spelen.
07/10 17u00  Celstraf met uitstel en boete voor illegale invoer 7.200 liter energiedrankDe Hasseltse strafrechter heeft maandag vier maanden cel met volledig uitstel uitgesproken tegen de drie zaakvoerders van een transportbedrijf uit Heusden-Zolder. Samen met de 44-jarige Breese huurder van een loods maakten ze zich schuldig aan het ontlopen van accijnzen en de verpakkingsheffing bij de invoer van 72 hectoliter van de energiedrank Rush.
07/10 16u45  EuroMillions-jackpot van 190 miljoen euro moet nu vallenZelfs al kruist niemand de vijf juiste cijfers en twee sterren aan, dan nog moet dinsdag de jackpot van EuroMillions vallen. Al vier trekkingen lang won niemand het maximumbedrag van 190 miljoen euro en dan is het reglement duidelijk: “Is er geen winnaar in rang één, dan zakken we naar rang twee en desnoods nog verder.”
07/10 16u45  Politieke hoogspanning in Nederland: regeringscoalitie is haar meerderheid kwijtDe Nederlandse politicus Wybren van Haga, die onlangs uit de VVD-fractie van de Tweede Kamer werd gezet, heeft besloten als zelfstandig parlementslid in de Kamer te blijven en zijn zetel niet terug te geven aan de liberale partij. Dat heeft hij gezegd in het televisieprogramma EenVandaag. Daarmee is de regeringscoalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie haar krappe meerderheid van 76 zetels in de Tweede Kamer kwijt.
07/10 16u30  Poetsvrouwen stelen geld uit school: “Zak met 10 kilogram muntstukken”Een 57-jarige poetsvrouw en haar 65-jarige vriendin, beiden uit Dilsen-Stokkem, riskeren elk een werkstraf van honderd uren omdat ze inbraken in een school in deelgemeente Lanklaar. Ze gingen volgens de directie aan de haal met 2.000 euro en een zak met tien kilogram muntstukken. Zelf spreken ze over een buit van zo’n 600 euro. “Van biljetten weten we niets”, zo klonk het maandag voor de Tongerse rechtbank.
07/10 16u00  Taxichauffeur met geweld overvallen, verdachte opgepaktEen 27-jarige taxichauffeur is vrijdagavond gewond geraakt na een overval in de Groenstraat in Winterslag. De politie CARMA heeft een verdachte gearresteerd.
07/10 16u00  Dakloze zangeres krijgt platencontract aangeboden na indrukwekkend concertDe dakloze vrouw die haar operatalent toonde in de metro in Los Angeles, Californië, heeft een kans op een nieuw leven gekregen. Haar video raakte zoveel mensen dat ze een openluchtconcert mocht geven. En dat leverde haar een platencontract op van producer en Grammy-winnaar Joel Diamond.
07/10 16u00  Elenaren stellen talenten tentoon tijdens 46ste hobbybeurs KWB-ElenOp 5 en 6 oktober werd de sporthal van Elen weer omgevormd in een gezellige ruimte waarin meer dan 40 standhouders hun talenten konden laten aanschouwen.
07/10 15u45  Met dit trucje blijven de gordijnen in je hotelkamer mooi dichtZelfs in de beste hotels kunnen de gordijnen teleurstellen, in die zin dat ze in het midden niet dicht genoeg tegen elkaar komen en een streepje daglicht binnenlaten. Onhandig als je het eigenlijk nog even donker wil houden om uit te slapen. Maar met dit trucje verduister je kamer de volgende keer optimaal.
07/10 15u45  Nu al sterk toeristisch jaar voor TongerenWe mochten het vorige week al vernemen tijdens het partnerevent van Toerisme Limburg: “De toeristische sector bloeit in Limburg als nooit tevoren”. En dat is in Tongeren niet anders…
07/10 15u45  Startdag van het nieuwe leesjaar van Kinder- en Jeugdjury VlaanderenOp 5 oktober vond in bibliotheek van Tongeren de startdag plaats van het nieuwe leesjaar van Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. KJV is een leesclub van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar en meteen ook de grootste in Vlaanderen.
07/10 15u45  Vers Geperst in de bibDavidsfonds Maasmechelen stelde traditiegetrouw op de eerste zaterdag van oktober haar collecties en ledenactiviteiten voor.
07/10 15u45  Oorlog op straat in de bibKarsten Conaert was op maandag 1 oktober te gast in de bib. Hij gaf een uitgebreide lezing in de bib over het boek ‘Helmen in de Achtertuin’ en zijn zoektocht naar het verhaal van de Duitse soldaat Friedrich Risse.
07/10 15u45  Restaurantdag PCC Sint-Maartenshof een succesZondag 6 oktober vond de jaarlijkse restaurantdag plaats in het PCC Sint-Maartenshof. Deze restaurantdag is stilaan een vaste waarde geworden in Genoelselderen.
07/10 15u30  Grote stroomonderbreking in Herk-de-Stad en HalenDelen van Herk-de-Stad en Halen hebben maandagmiddag een klein uurtje zonder stroom gezeten. Dat gebeurde nadat bij werken in de Kleine Kruisstraat in Herk-de-Stad een stroomkabel werd gebroken.
07/10 15u30  Trump trekt troepen terug uit Syrië: “Tijd dat wij ons onttrekken aan belachelijke eindeloze oorlogen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag in vijf tweets de beslissing verdedigd om troepen terug te trekken uit het noorden van Syrië, waar Turkije op het punt staat binnen te vallen. “Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak, Rusland en de Koerden zullen nu de situatie moeten uitklaren, en wat ze willen doen met de gevangengenomen ISIS-vechters in hun ‘buurt’“, tweette de Republikein.
07/10 15u30  Zin in een drankje? Deze bar werd uitgeroepen tot beste ter wereldAls je op reis zin hebt in een cocktail, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen in de ranglijst van de World’s 50 Best Bars. Helemaal bovenaan prijkt dit jaar Dante uit New York.
07/10 15u15  Griek Anastasios Papapetrou moet België-San Marino in goede banen leidenDe Griek Anastasios Papapetrou is door de Europese Voetbalbond UEFA aangeduid om de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels van donderdag (20u45 in Brussel) tegen San Marino in goede banen te leiden, zo maakte de UEFA vandaag bekend.
07/10 15u15  OPROEP. Het spoken kan beginnen: tal van Halloweentochten in LimburgHalloween staat voor de deur, en dus worden er de hele maand Halloweentochten georganiseerd.
07/10 15u15  Match Hades-Palestina gaat niet door: Palestijnse ploeg mag niet afreizenDe geplande oefenmatch tussen de Hasseltse voetbalclub RC Hades en de nationale elf van Palestina gaat dinsdag niet door. De Palestijnen kregen van Israël geen toestemming om op het vliegtuig te stappen.
07/10 15u15  Deze Novastar mag u niet missen‘Belpop’ focust op Peltenaar Joost ‘Novastar’ Zweegers, de nieuwe politiereeks ‘Unité 42’ jaagt op cybercriminelen en in het is griezelen geblazen met ‘28 Days Later...’.
07/10 15u15  Gezinsbond: “Besparingen kinderbijslag gaan volledig in tegen afspraken rond Groeipakket”De Gezinsbond is niet te spreken over de besparingen die de Vlaamse regering wil doorvoeren door de indexering van de kinderbijslag aan te passen. “Deze besparingen gaan volledig in tegen de afspraken die gemaakt werden bij de invoering van het Groeipakket door de vorige regering”, die nochtans uit dezelfde partijen bestond, klinkt het.
07/10 15u00  Ex-minister Ludo Sannen verliest na vrouw nu ook schoonzoon bij ongeval met step: “Dit is dramatisch”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38), een Kempenaar die al even in Antwerpen woonde, maar zondagochtend na een feestje tragisch ten val kwam met zijn elektrische step. Het gaat om de schoonzoon van voormalig politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 15u00  Sp.a: “Nu weten we waarom de regering de cijfers heeft achtergehouden”“De cijfers bevestigen wat we vreesden: er wordt bespaard op kinderen, de wachtlijsten in de zorg zullen alleen maar langer worden en een huis kopen wordt duurder”, zegt sp.a-fractieleider Conner Rousseau in een eerste reactie op de vrijgegeven begrotingscijfers. “Het staat er nu zwart op wit. Nu weten we waarom de regering de cijfers de voorbije dagen heeft achtergehouden”, aldus Rousseau.
07/10 14u45  Hoe zou het nog zijn met Alejandro Pozuelo in de MLS? Mooie vrije trappen, panenka’s, een keer rood, en even goed als Wayne RooneyIn de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) is het tijd voor de play-offs. Zestien ploegen strijden tussen 19 oktober en 10 november om de MLS Cup, de titel dus. Ook Toronto FC is een van de gegadigden, het team van ex-Genkspeler Alejandro Pozuelo.
07/10 14u45  Man, vrouw en kind doodgeschoten in dorp in Zuid-FrankrijkDe lichamen van een man, een vrouw en een kind zijn levenloos aangetroffen in het dorp Eygalières (Bouches-du-Rhône) in het zuiden van Frankrijk. Volgens de onderzoekers zou het kunnen gaan om een familiedrama.
07/10 14u45  Luikenaar Bruno (23) wil zijn vriendin bewijzen hoeveel hij van haar houdt, maar dat loopt fataal afEen 23-jarige jongeman is vrijdagnacht dramatisch om het leven gekomen in Luik: Bruno Beyer viel er van het balkon van het appartement van zijn vriendin Sylvie, toen hij haar op zijn verjaardag zijn liefde wilde verklaren.
07/10 14u30  Cercle Brugge zet trainer Mercadal op straat na dramatische start én nederlaag op Zulte WaregemDe Fransman Fabien Mercadal is niet langer trainer van Cercle Brugge. Met drie punten uit tien wedstrijden staat Cercle momenteel op de laatste plaats, afgelopen zaterdag gingen de Bruggelingen nog zwaar onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-0
07/10 14u15  Noordkaap op 11 april in ABDe eerste en voorlopig enige datum van Noordkaap is bekendgemaakt: op 11 april 2020 speelt de band in de AB in Brussel. De voorverkoop start donderdag 10 oktober om 11 uur.
07/10 14u00  Asos verkoopt 'faux' oortjes die helemaal niet werken als accessoireVoor een paartje Apple AirPods betaal je al snel zo’n 150 euro, maar wie dat geld niet heeft kan bij Asos terecht voor oortjes van amper 8,49 euro. Er is slechts een probleempje: ze werken helemaal niet en fungeren enkel als accessoire.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

28x Al 25.000 slachtoffers met valse actie ‘Win een SRT jeep’14/10 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
26x Maria (88) gruwelijk vermoord door ex-buur tijdens wandeling met hondje: buurt Stadswaag geschokt14/10 09u15 - Het Belang van Limburg: De buurtbewoners van de Stadswaag reageren geschokt op de gruwelijke dood van Maria Struyf (88), die tijdens een wandeling met haar hondje op straat in de keel werd gestoken. De Serviër N.T., tot voor kort haar overbuur in het gebouw waar ze woonde, werd opgepakt als vermoedelijke dader. “Wat heeft hem bezield om Maria te vermoorden?”
26x Nederland pakt drie punten dankzij heerlijke pegel van Wijnaldum, Duitsland wint makkelijk met tien man13/10 23u30 - Het Belang van Limburg: Nederland heeft zondag in groep C van de EK-kwalificaties met 1-2 gewonnen van Wit-Rusland. In groep I, die van de Rode Duivels, won Rusland met 0-5 van Cyprus. De Russen plaatsen zich daardoor als derde land voor het EK 2020, na België en Italië.
24x “Soms ben ik beschaamd dat ik die wedde krijg: 7.000 euro per maand om maar dit te moeten doen”14/10 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
23x Ook Roger De Vlaeminck opgenomen in het ziekenhuis14/10 17u45 - Het Belang van Limburg: Naast Eddy Merckx werd ook Roger De Vlaeminck dit weekend opgenomen in het ziekenhuis. De Vlaeminck is sinds zaterdag in het ziekenhuis van Eeklo.
23x Belgen verstopten 63 miljard in buitenland14/10 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
22x Broers sterven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis14/10 03u45 - Het Belang van Limburg: hoeseltHoe groot kan toeval zijn? De Hoeseltse broers Harie (82)en Jean Vandoren (87) zijn gestorven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis. Woensdag krijgen ze een gezamenlijke uitvaart, waarna hun urnen zij aan zij geplaatst zullen worden.
21x Koning neemt zelf foto voor postzegel Elisabeth14/10 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
21x Primoz Roglic sluit het wielerjaar af als nummer één van de wereld, België boven bij de ploegen en landen13/10 23u30 - Het Belang van Limburg: De Sloveense wielrenner Primoz Roglic sluit het jaar af als nummer een van de wereldranglijst. De renner van Jumbo-Visma reed 4635,28 punten bij elkaar voor de UCI-ranglijst. Het seizoen telt nog een aantal kleinere wedstrijden, maar de 29-jarige Sloveen kan niet meer achterhaald worden.
20x Razend populaire game Fortnite al uren down na meteorietinslag14/10 11u15 - Het Belang van Limburg: De immens populaire shootergame Fortnite is sinds zondagavond niet meer speelbaar. Het volledige spel verdween in een zwart gat. Dat lijkt het begin te zijn van ‘Chapter 2’ in het spel.

Statistieken

Artikels:
30432
Gelezen:
33563
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven