donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Comeback Trossard na volgende interlandbreak Leandro Trossard liet woensdag een MRI-scan nemen in het Genkse ZOL. De diagnose was gematigd positief. De spierscheur van drie centimeter die hij vorige maand opliep aan de quadriceps, is voor 80 procent geheeld. Trossard mag geleidelijk aan de inspanningen opvoeren. Maar de nodige omzichtigheid is wel nog aangewezen.
19/10 07u15  Voormalig ‘Familie’-acteur wordt al tien jaar gestalkt Voormalig Familie-acteur Guillaume Devos, die de voorbije weken ook te zien was naast Ronn Moss in het theaterstuk Brasschaatse Huisvrouwen, wordt al tien jaar gestalkt.
19/10 07u15  Emond traint opnieuw Bij Standard werd er woensdag een keer getraind. Renaud Emond vervolgde de groepstraining, waardoor trainer Sa Pinto morgen in Moeskroen op een volledig fitte groep kan rekenen. Met uitzondering van Bokadi (kruisband).
19/10 07u15  Dutoit: “Terugkeer naar Stayen blijft emotioneel” Zaterdag krijgt STVV met Oostende de verrassende rode lantaarn op bezoek. Voor Yohan Boli en co én het Truiense supporterslegioen wordt het een weerzien met voormalige publiekslieveling William Dutoit. Hoewel, de Fransman komt maar niet van de bank bij de kustploeg. Ook niet sinds het vertrek van Silvio Proto. Mike Vanhamel kwam over van Lierse en krijgt voorlopig de voorkeur. “Gelukkig kan het snel gaan in voetbal. Ik hou me klaar voor mijn moment”, blijft Dutoit positief.
19/10 07u00  Boete en voorwaardelijke straf voor THES en Sporting Hasselt na rellen THES Sport en Sporting Hasselt krijgen van het bondsparket een effectieve boete van 2000 euro en een voorwaardelijke straf van één duel achter gesloten deuren. Sporting Hasselt-voorzitter Bart Casters mag vier maanden de neutrale zone niet betreden Beide clubs worden gestraft voor de onrust op de tribunes tijdens hun onderling duel op zaterdag 30 september.
19/10 07u00  Spaanse premier Rajoy razend om uitspraken Michel Spanje reageert furieus op uitspraken van premier Charles Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over “onaanvaardbare aanvallen” en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol. Dat blijkt uit diplomatiek mailverkeer dat Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarover ook De Morgen bericht.
19/10 07u00  Nieuwkomer krijgt twee Benny’s voor prijs van één in ‘Familie’ Er wacht Roel Vanderstukken (40) een mooi geschenk op de set van de serie ‘Familie’ wanneer hij hersteld is van zijn hartoperatie: een nieuwe love interest voor zijn personage Benny. Het gaat om Robyn, een veiligheidsagente gespeeld door Jits Van Belle (41). Zij mag eerst een paar weken “proefdraaien” met Govert Deploige (44), de Limburger die Vanderstukken tijdelijk vervangt.
19/10 06u45  Schietpartij op twee plaatsen in VS: drie doden, schutter pas na urenlange vlucht gevat In een bedrijvenpark in het Amerikaanse Edgewood (Maryland) heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden. De schutter sloeg op de vlucht en schoot daarna in zijn thuisstad Wilmington (Delaware) een kennis in het hoofd. Pas enkele uren later kan hij opgepakt worden.13 
19/10 06u15  Oplossing voor Genkenaar die huis niet meer in of uit kan door nieuw fietspad Voor Michel Vekemans aan de Schepersweg, voor wie het ernaar uitzag dat hij na de aanleg van nieuwe fietspaden zijn voordeur niet meer zou kunnen gebruiken, is een oplossing uitgewerkt. Dat meldt schepen Ali Caglar (CD&V) van Openbare Werken.27 
19/10 06u15  Genk verliest 655 twintigers aan zijn buurgemeenten Tussen 2010 en 2015 zag Genk 12.007 inwoners vertrekken naar andere gemeenten in België. In dezelfde periode arriveerden er 10.858 inwijkelingen. Dat geeft een negatief binnenlands migratiesaldo van 1.149. Meer dan de helft daarvan (655) waren jongeren tussen 25 en 29 jaar. De meeste jonge gezinnen die Genk verlaten om zich ergens te settelen, verhuizen naar een buurgemeente. In Houthalen-Helchteren, As en Opglabbeek vinden ze grotere bouwpercelen tegen lagere prijzen. Anderen vinden Genk dan weer niet stad genoeg en kiezen voor een verhuis naar het centrum van Hasselt.24 
19/10 06u15  Kersthuis in Alken wordt groter dan ooit Jurgen Bollen (26) legt nu al de laatste hand aan zijn ‘Christmas House’ in de Grootstraat in Alken. Vorig jaar kreeg hij geen goedkeuring van het gemeentebestuur, maar nu mag hij wel weer duizenden kijklustigen ontvangen. “Voor de laatste keer, want volgend jaar verhuis ik naar een nieuwe locatie.”25 
19/10 06u15  “Illegaal rijstrook afgesloten om slokkers te reinigen” Een aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft woensdagnamiddag een ware monsterfile veroorzaakt op de E314 in Genk. De firma sloot illegaal de rechterrijstrook af om rioolputjes langs de snelweg te reinigen. Het AWV stuurde de politie ter plaatse en stelde een pv op. Saillant detail: de aannemer in kwestie kreeg in het verleden al vijftien pv’s aangesmeerd van het AWV voor allerlei inbreuken tijdens werkzaamheden in Limburg.25 
19/10 03u15  “Belg is ook met auto in de maag geboren” De Belg is niet alleen met een baksteen in zijn maag geboren, maar ook met een auto. Dat zei Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS. Ze verbaasde zich over de schamele 8 procent van de Belgen die het openbaar vervoer gebruikt om te gaan werken. De overheid ontmoedigt dat rijgedrag ook niet echt, voegde ze er aan toe. Dat is ook zo, voorlopig kost het nog geen extra geld om naar Brussel of Antwerpen te rijden. Wel tijd, zeer veel tijd. Vanuit Limburg zelfs een half leven. En net daar zou mevrouw Dutordoir iets aan kunnen doen, want treinen die er niet zijn kunnen we ook niet nemen. We hebben hoop, want ze maakte in elk geval een geweldige indruk in het parlement. Ook al omdat ze meteen de bedrijfscultuur bij de NMBS afbrandde: de structuur is zeer militair en gaat in één richting - van boven naar beneden. Bovendien praten ze er niet met elkaar, maar ze schrijven wel nota’s. Ze doen telkens meer van hetzelfde, zo zijn ze niet efficiënt, ze gebruiken ook graag potlood en papier.53 
19/10 00u30  Zijn sterren hadden geen medelijden maar PSG-coach prijst Anderlecht PSG-coach Unai Emery kon uiteraard niet klagen over de prestatie van zijn team na de 0-4 overwinning op Anderlecht op de derde speeldag in groep B van de Champions League. “Maar Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen”, liet hij optekenen.46 
19/10 00u15  Alison Van Uytvanck in tweede ronde Luxemburg niet voorbij Monica Puig Alison Van Uytvanck (WTA-88) werd woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het met 250.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van Luxemburg. De 23-jarige Vlaams-Brabantse moest in twee tiebreaks de duimen leggen voor de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-69). Na 2 uur en 1 minuut trok de olympische kampioene met 7-6 (7/2) en 7-6 (7/1) aan het langste eind.36 
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/10 16u30  Franse badplaats Deauville veegt naam omstreden filmproducent Weinstein weg van strandcabineDe Normandische badplaats Deauville, jaarlijks het toneel van een Amerikaans filmfestival, heeft de naam van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein verwijderd van de strandcabine die in 1998 als eerbetoon naar hem was vernoemd.
16/10 16u30  Dit waren de finalisten van het JeugdsterrencircuitMet het spelen van de Masters in GT Tessenderlo werd een punt gezet achter het zilveren jubileum van het jeugdsterrencircuit, een organisatie van het Belang van Limburg. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden alle finalisten beloond met mooie bekers en filmtickets.
16/10 16u30  GET THE LOOK. Pittig als de ‘zwangere’ Khloe KardashianHoewel de Amerikaanse realityster Khloe Kardashian haar zwangerschap nog niet zelf heeft bevestigd, meende de gespecialiseerde roddelpers een beginnend buikje te zien terwijl de blondine afgelopen weekend door de straten van San Francisco wandelde. Of ze nu een baby verwacht of niet: haar look zat alvast helemaal goed en kan toekomstige mama’s inspireren. Hier shop je hem bij elkaar.
16/10 16u15  Franky Vercauteren gaat aan de slag bij Cercle BruggeCercle Brugge stelt straks om 17u Franky Vercauteren voor als nieuwe coach, aldus Het Laatste Nieuws. Vercauteren volgt in het Jan Breydelstadion José Riga op, die vanmiddag werd ontslagen “naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten.”
16/10 16u00  Wifiverbinding in uw woning helemaal niet zo veilig als tot nu toe gedachtDe wifiverbinding in uw woning is niet zo veilig als tot nu gedacht werd. Door een beveiligingslek in WPA2, wereldwijd het meest gebruikte systeem om “veilig” draadloze netwerken op te zetten, kunnen hackers zich een toegang verschaffen tot al uw gegevens, zo blijkt uit onderzoek van twee Belgen. Dat gaat van wachtwoorden, over chatberichten en e-mails tot kredietkaartgegevens.
16/10 16u00  KVLV Alken centrum gaat op uitstap in het HagelandSinds haar oprichting in 1134 vormt de Abdij van Averbode een kruispunt van werelden. Eeuwenlang al verbindt zij het spirituele leven met een engagement gericht op de bredere samenleving. Ook vandaag is de abdij voor velen een plaats van stilte en reflectie. De abdijgemeenschap koestert waarden als authenticiteit en harmonie en kent een lange traditie van duurzame productie van voedsel en drank en daarom vond de Alkense KVLV het een leuk idee om een bezoek te brengen aan de abdij van Averbode gecombineerd met de stad Diest.
16/10 15u45  E313 nog in één richting versperd door uitgebrande vrachtwagenDe E313 was maandag omstreeks 14.30 uur in beide richtingen afgesloten om de takeling van één van de vrachtwagens veilig te laten verlopen. Ondertussen is de weg in de richting van Hasselt weer open. Richting Antwerpen blijft de snelweg nog afgesloten.
16/10 15u45  Huawei stelt nieuwe smartphone voor en gaat daarmee finaal voor de top in de smartphone-industrieDe Chinese smartphoneproducent Huawei heeft in het Duitse München zijn nieuwste paradepaardje, de Mate 10, voorgesteld. De topsmartphone van Huawei zal in België in de duurste Pro-versie van 799 euro te koop zijn. Dat is een trendbreuk, want tot nu toe zette Huawei in ons land vooral in op het middensegment.
16/10 15u45  Grootouderfeest in SBS KermtZondag was er het grootouderfeest van SBS Kermt. Deze keer had het kleuterteam een uniek concept uitgewerkt.
16/10 15u45  KVLV stelt jaarprgramma voorKVLV Alken centrum heeft op 14 oktober het nieuwe werkjaar voorgesteld in de tuin van bestuurslid Greta Vandenholt.
16/10 15u30  KAART. Armoede in uw gemeente: zoveel mensen hebben het moeilijk om rond te komenHet gaat niet goed met de armoede in Limburg. 15,1 procent of 130.831 Limburgers hebben een voorkeurtarief in de ziekteverzekering omdat ze een te laag inkomen hebben. In 2016 waren er dat nog 125.167. Voor onderzoekers is het voorkeurtarief in de ziekteverzekering de indicator voor de Europese armoedegrens in België.
16/10 15u30  Operatie Jan Bakelants goed verlopen: “Lange weg terug, maar blij dat ik eraan kan beginnen”Jan Bakelants stelt het na zijn operatie aan de rug relatief goed. Dat laat de onfortuinlijke renner maandag verstaan in een tweet.
16/10 15u15  Orkaan Ophelia eist eerste dodelijke slachtoffer in IerlandOphelia, nu een post-tropische storm, heeft chaos veroorzaakt aan de Ierse westkust. Er viel een dodelijk slachtoffer, door een boom die in Waterford in het zuiden van Ierland op een auto terechtkwam, aldus de Ierse openbare omroep RTE.
16/10 15u15  Bosbranden in Portugal en Spanje: ruim 440 brandhaarden en meer dan 20 dodenBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn intussen al meer dan twintig mensen opgekomen. In de Spaanse gemeente Nigrán werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto, zo meldden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming drie mensen om. Verschillende branden zouden overigens aangestoken zijn.
16/10 15u15  Pep Guardiola haalt opniéuw loftrompet boven voor De BruyneKevin De Bruyne speelt dit seizoen de pannen van het dak bij Manchester City. Zaterdag was hij andermaal de dirigent in het elftal van Pep Guardiola dat met 7-2 won van Stoke. De blonde middenvelder gaf twee assists en strooide met knappe passes. “Hij is momenteel de op een na beste speler in Europa”, vertelde Guardiola maandag.
16/10 15u15  Deze veterlaarsjes zijn razend populair op InstagramZe zijn gemaakt van zwart leder, hebben een Chanel-uitstraling dankzij kralen op de verschillende gespen en zijn een grote hit op Instagram: we hebben het over laarsjes uit de nieuwste Zara-collectie die momenteel furore maken op Instagram.
16/10 15u15  Deze sporten zijn volgens gerenommeerde artsen het best voor je lichaamEllenlange tochtjes lopen of jezelf afmatten met intensieve oefeningen op de yogamat? Volgens wetenschappers van Harvard Medical School zijn er sporten of oefeningen die veel beter zijn voor je lichaam. Zo zijn er meer bepaald vijf bewegingsvormen die het beste effect hebben als het gaat over spieropbouw, gewichtsverlies, de bescherming van het hart en die je bovendien wapenen tegen de ouderdom.
16/10 15u00  Het is officieel: nog nooit was het zo warm zo laat op het jaarMaandagnamiddag krijgen we opnieuw warm en zonnig najaarsweer met af en toe wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden in de Ardennen en tussen 24 en 26 graden elders in het land. Het KMI meldt dat het nog nooit zo laat in het jaar zo warm was in Ukkel.
16/10 15u00  Dertig jaar cel voor man die ex-vriendin keel oversneed voor ogen politieDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Roemeen Ludovic Z. (41) veroordeeld tot dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij had de Roemeense twee jaar geleden de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid. Daarna had hij haar vanop het balkon van drie hoog naar beneden geduwd. De politie en tal van omstaanders waren getuigen van de gruwelijke feiten.
16/10 15u00  E313 nu in beide richtingen versperd voor takeling uitgebrande vrachtwagenDe E313 wordt maandag omstreeks 14.30 uur in beide richtingen afgesloten om de takeling van één van de vrachtwagens veilig te laten verlopen. De cabine van een vrachtwagen vatte maandagmorgen vuur op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven na een botsing met een andere vrachtwagen.
16/10 15u00  Goffin & Darcis winnen eerste duel tegen Fransen… op waterfietsDavid Goffin begint deze week als topreekshoofd aan de European Open in Antwerpen, het enige ATP-toernooi dat ons land rijk is. “Ik ga me voor eigen volk volledig geven”, beloofde de 26-jarige Luikenaar maandag.
16/10 14u45  E313 al uren versperd door brandende vrachtwagen, lading snoepjes verlorenDoor een ongeval op de E313 in de richting van Antwerpen is de weg momenteel al uren volledig versperd ter hoogte van Massenhoven. De cabine van een vrachtwagen had daar vuur gevat na een botsing met een andere vrachtwagen.
16/10 14u45  Tsjechische ref leidt Champions League-duel tussen Anderlecht en PSGDe Tsjech Pavel Kralovec (40) is door de Europese voetbalbond UEFA aangeduid als scheidsrechter voor het Champions Leagueduel tussen Anderlecht en het Franse PSG.
16/10 14u45  Xavier Reckinger krijgt Duitse hockeyvrouwen onder zijn hoedeXavier Reckinger is de nieuwe hoofdcoach van de Duitse vrouwenhockeyploeg. De voormalige Red Lion was al T2 en ondertekende in zijn nieuwe functie een contract tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.
16/10 14u30  Opschorting voor kinderverzorgsters die kleuters vastplakten met tapeDe correctionele rechtbank heeft twee kinderverzorgsters van 25 jaar uit Antwerpen een opschorting van straf gegeven, omdat ze twee kleuters op ontoelaatbare wijze gestraft hadden. Bij het ene kind werden de handen bij elkaar getapet, omdat hij lastig deed en bij het andere werd de vinger aan zijn neus geplakt om het neuspeuteren af te leren.
16/10 14u30  Chateau de la Motte ontvangt 60 jonge Russische diplomatenDe MFA Universiteit in Moskou is een staatsinstituut voor opleiding voor jonge diplomaten voor Internationale Betrekkingen. Het is een Russische academische instelling geleid door het Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het instituut wordt beschouwd als een elite-instituut waar heel wat Russische en buitenlandse politieke en economische bewindslieden afstudeerden.
16/10 14u30  De Slimste Mens begint weer: “Geen moppen over mijn tanden, oké?”Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld begint maandagavond op VIER. In de preview van de eerste aflevering maakt presentator Erik Van Looy al even wat afspraken met zijn juryleden. “Geen moppen over mijn tanden, oké?” Al lijkt Van Looy niet meteen te slagen in zijn opzet.
16/10 14u15  Acteur Gerard Butler komt ten val met motor, nadat wagen hem de pas afsnijdtDe Schotse acteur Gerard Butler ligt in het ziekenhuis na een ernstig motorongeluk in de de Amerikaanse stad Los Angeles. Dat schrijft entertainmentsite TMZ. De ster uit ‘The Phantom of The Opera’ en ‘P.S. I love you’ zou niets gebroken hebben en het ondertussen goed stellen.
16/10 14u15  Dertig maanden cel geëist voor man die Raoul Hedebouw aanviel met mesHet parket van Luik eist een celstraf van dertig maanden voor de man die PTB-kopstuk Raoul Hedebouw aanviel met een mes.
16/10 14u15  “Te veel blauw licht in de slaapkamer maakt je dik”Wie zich in de slaapkamer lang blootstelt aan blauw licht, zou dat wel eens kunnen merken op de weegschaal. Want te veel licht tijdens nachtelijke uren, leidt tot gewichtstoename. Dat stelt de Nederlandse onderzoekster Rosa van den Berg, verbonden aan het Leids Universiteit Medisch Centrum.
16/10 14u00  Cercle Brugge zet Riga op straatCercle Brugge heeft coach José Riga ontslagen. “Deze beslissing komt er naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten”, aldus de Vereniging.
16/10 14u00  Truienaar riskeert 12 maanden cel voor “grapje” met politieEen 35-jarige man moest zich maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verantwoorden voor weerspannigheid en slagen aan de politie. De agenten wilden de man na een caféruzie arresteren. Toen ze hem verzochten naar de combi te gaan, zette hij het op een lopen. “Wie is het snelst?”, grapte de man tijdens zijn vlucht. Hij riskeert 12 maanden opsluiting en een boete van 800 euro.
16/10 14u00  Wil jij een Disneyprinses zijn? Primark brengt jurken uit voor volwassenenSoms komen dromen uit. Wie al jaren heimelijk een prinses zou willen zijn, krijgt nu een kans. Kledingketen Primark hangt een collectie in de rekken van de fabelachtige kleding van onder andere Tinkelbel, Minnie Mouse, Cruella De Vil of Belle. Niet voor kindjes, maar versies in volwassen maten.
16/10 13u30  Ed Sheeran raakt gewond tijdens fietsongeluk en vreest voor nakende optredensDe Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft een ongeluk gehad met zijn fiets. Dat meldt de wereldster op zijn Instagrampagina. De muzikant heeft zijn arm bezeerd en ligt in het gips.
16/10 13u30  Parket vraagt aanhouding van man die na verkeersongeval brand veroorzaakte in appartement die leven kostte van bewoonsterHet parket in Dendermonde vraagt de aanhouding van de bestuurder die afgelopen nacht met zijn auto in een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren reed. De bewoonster van het appartement boven het winkelpand stierf bij de brand die uitbrak na het ongeval.
16/10 13u30  Ciman (Montreal) en Lamah (Dallas) verliezen in MLSLaurent Ciman (Montreal Impact) en Roland Lamah (FC Dallas) hebben zondag met hun team allebei een nederlaag geleden in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).
16/10 13u30  Camacho (Waasland-Beveren) en Azouni (KV Kortrijk) riskeren één speeldag schorsingHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag één speeldag schorsing en een boete van 400 euro gevorderd tegen Rudy Camacho (Waasland-Beveren). Larry Azouni (KV Kortrijk) kijkt aan tegen een schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief, en een geldstraf van 600 euro. Beide spelers werden afgelopen weekend op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.
16/10 13u30  Belgen gaan op EK baanwielrennen in Berlijn op zoek naar medaillesIn Berlijn vindt vanaf woensdag het Europees kampioenschap op de piste plaats. De Belgische ploeg trekt met elf pistiers naar het EK, maar zonder boegbeeld Jolien D’hoore die op het vorige EK en WK nog samen met Lotte Kopecky het goud veroverde in de ploegkoers.
16/10 13u15  Kim Kardashian lijdt aan opvallende fobieKim Kardashian gaf in de laatste aflevering van 'Keeping Up With The Kardashians' toe dat ze steeds minder zin heeft om het huis uit te komen. Niet dat ze aan pleinvrees lijdt, maar ze voelt zich steeds minder goed in haar vel door de constante kritiek op haar lichaam en probeert de paparazzi dan ook te vermijden.
16/10 13u15  Telecomregulator waarschuwt: wie draadloze telefoon uit VS gebruikt, riskeert boeteHet BIPT, de federale telecomwaakhond in België, waarschuwt consumenten om geen draadloze telefoons voor de vaste lijn aan te kopen in de Verenigde Staten of Canada voor gebruik in ons land. De technologie waarmee die toestellen werken, DECT 6.0, verstoort in onze contreien immers het gsm-signaal.
16/10 13u15  Ouders vragende partij voor nieuw statuut van ‘gezinsondersteuner’In navolging van de dienstencheques is er nood aan een nieuw statuut van ‘gezinsondersteuner’, die ouders tegen betaling extra steun kan geven in de stressvolle uren na school. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging door Markant vzw en de KU Leuven.
16/10 13u15  Mieve in ban van de Kermis!Meeuwen kermis. Dé feestweek bij uitstek voor echte Meeuwenaren. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 oktober 2017 kan jong en oud terecht in alle cafés van Meeuwen om te genieten van muziek, een pintje en heikies. Kinderen kunnen zich uit leven op een tachtigtal kermisattracties.
16/10 13u00  Noodcentrales moeilijk bereikbaar door problemen bij ProximusSommige noodcentrales 112 en 101 zijn maandagmiddag niet of moeilijk bereikbaar door een technisch probleem bij Proximus. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken. Wie dringend hulp nodig heeft, probeert best meermaals 112 of 101 te bellen met vaste lijn of smartphone. Wie geen verbinding krijgt, kan best rechtstreeks naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of de lokale brandweerdienst bellen.
16/10 13u00  Bewakingscamera filmt vandaal die in lederhose regenpijp beklimtNachtelijke stappers met een slok op die dingen vernielen of jatten. Niemand kijkt er eigenlijk nog van op. Maar in deze tijd van social media moet je als dronkaard toch op je tellen passen. Voor je het weet sta je op Facebook terwijl je met de vingers aan de spullen van een ander zit.
16/10 12u45  Alken zoekt meest typische gerechtUnizo Alken en het gemeentebestuur gingen zondag in het Sint-Jorisheem op zoek naar het meest typische Alkense gerecht om te presenteren op de kerstproeverij van december. Burgemeester Marc Penxten, Geert Thoelen van Unizo, Jaak Heeren van de Geschiedkundige Kring en horeca-uitbaatster Ilse Reekmans vormden de jury en proefden acht lekkere gerechten. Nicole en Sabrina Daniëls werden de winnaars.
16/10 12u45  Catalonië krijgt nieuwe deadline: Spanje eist uiterlijk donderdag antwoordDe Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft in een brief aan de regering in Madrid niet duidelijk geantwoord op de vraag of Catalonië nu de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen of niet. Puigdemont vroeg twee maanden uitstel, de Spaanse regering heeft hem tot donderdag de tijd gegeven.
16/10 12u45  6.500 Levenslopers zamelen 234.000 euro in tegen kanker6.500 mensen hebben afgelopen weekend op de terreinen van het Technisch Instituut Sint-Lodewijk deelgenomen aan de actie Levensloop. Dat zijn er 1.300 meer dan vorig jaar, waardoor het ingezamelde bedrag voor de Stichting tegen Kanker de kaap van 200.000 euro ruimschoots oversteeg. “Hartverwarmend, dit overtreft onze verwachtingen”, glundert voorzitter Frans Loos.
16/10 12u45  Christoff eerlijk op de radio: “Ik heb al een jaar geen seks”Schlagerzanger Christoff kwam maandagochtend zijn nieuwe cd voorstellen in de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx op Joe Fm, maar het ging over meer dan muziek. Hij vertelde ook openlijk over zijn vrijgezellenbestaan.
16/10 12u45  STEBO dilsen schenkt tafelkegelspel aan Huize Lieve MoenssensDe leerlingen van het tweede en derde jaar hout van STEBO hebben ervoor gezorgd dat de bewoners van Huize Lieve Moenssens leuke namiddagen kunnen doorbrengen met het tafelkegelspel. De leerlingen hebben dit eigenhandig gemaakt en zelf mogen overhandigen aan de bewoners. Samen met de bewoners werd het een leuke namiddag met koffie en taart als afsluiter.
16/10 12u30  Trouwzaal of kasteel?: “Laat koppels locatie voor burgerlijk huwelijk zelf kiezen”In het Nederlands-Limburgse Sittard-Geleen, mogen koppels vanaf 1 januari voor de wet trouwen op een locatie naar keuze. Ook wie het huwelijk voltrekt, mag het koppel vrij kiezen. Opa, een buurman of een vriend, zolang er een gemeentelijke ambtenaar op toeziet, is het huwelijk officieel. “In ons land zijn de federale wetten rond het burgerlijk huwelijk heel strak”, zegt Marino Keulen, burgemeester van Lanaken. “Ik zou het een goede zaak vinden als de regels versoepelen.”
16/10 12u30  Mieve in de van van de Kermis!Meeuwen kermis. Dé feestweek bij uitstek voor echte Meeuwenaren. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 oktober 2017 kan jong en oud terecht in alle cafés van Meeuwen om te genieten van muziek, een pintje en heikies. Kinderen kunnen zich uit leven op een tachtigtal kermisattracties.
16/10 12u15  Saffraanberg maakt zich klaar voor bezoek van Koning FilipWoensdag brengt koning Filip een bezoek aan Saffraanberg in Sint-Truiden. Het wordt een hoogdag voor de grootste militaire school van het land. 900 jongeren van over het hele land volgen hier een opleiding. Als technieker, onderofficier of een vooropleiding om officier te worden. Wij laten u nu al zien wat de koning er woensdag te zien krijgt.
16/10 12u15  Voormalig lid van Pussycat Dolls haalt uit: “Ik zat niet in een meidengroep, maar in een prostitutiebende”Zangeres Kaya Jones (33) was er van het prille begin bij, toen de Pussycat Dolls furore maakten in de internationale muziekindustrie. In 2005 stapte ze echter op, net op het moment dat de groep van een vrouwelijke burleske dansrevue-groep uit Los Angeles overstapte naar een meer populair repertoire. Ze houdt er echter weinig mooie herinneringen. “Ik zat niet in een meidengroep, maar in een prositutiebende”, klinkt het.
16/10 12u15  Meer dan twintig doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn intussen al meer dan twintig mensen opgekomen. In de Spaanse gemeente Nigrán werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto, zo meldden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming drie mensen om. Verschillende branden zouden overigens aangestoken zijn.
16/10 12u15  Vergeet glühwein, want hier is glühginGin is al enkele jaren het hippe drankje bij uitstek, maar je kunt het niet enkel gebruiken voor frisse zomercocktails maar evengoed voor tijdens de koude winterdagen. Zo kun je zelf glühgin maken. Het is eens iets anders dan die typische glühwein.
16/10 12u15  “Benieuwd wat Max Verstappen zijn toekomst brengt”Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen elke race sterker en sterker wordt ondanks het feit dat de jonge Nederlander op twintigjarige leeftijd al twee races op zijn naam schreef.
16/10 12u15  Yanina Wickmayer bereikt hoofdtabel op WTA LuxemburgYanina Wickmayer (WTA 112) heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Luxemburg (hard/250.000 dollar). In de derde en laatste kwalificatieronde versloeg ‘Wicky’ de Duitse Antonia Lottner (WTA 205) in twee sets. Het werd 7-5 en 6-4 na 1 uur en 34 minuten tennis.
16/10 12u15  Clubloze Kaepernick klaagt ‘samenzwerende’ NFL aan na knieling uit protestQuarterback Colin Kaepernick heeft de clubs uit de American Football League NFL aangeklaagd voor samenzwering. De 32 teams spannen volgens hem samen om hem geen contract aan te bieden. En dat allemaal omdat hij in 2016 de eerste speler in de NFL was die uit protest tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen knielde tijden het spelen van het volkslied.
16/10 12u15  84e Sluitingsprijs zet punt achter Belgisch wegseizoenDinsdag wordt de 84e editie van Putte-Kapellen (1.1) gereden. Voor de Sluitingsprijs, waarin Jurgen Van den Broeck afscheid neemt van het peloton, tekenen met Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo twee WorldTourteams present. Nieuw is de introductie van een ‘sprintersprijs’.
16/10 12u00  ANALYSE. “STVV maakte twee geldige doelpunten”De lamp brandde op speeldag 10 in Lokeren. De discussies laaiden daar hoog op over twee cruciale fasen met Botaka in de hoofdrol. De Congolees zag een doelpunt goed- en afgekeurd worden. “Hij had twee goals verdiend”, zegt Serge Gumienny, “want in de tweede fase werd hij ten onrechte teruggevlagd.”
16/10 12u00  ANALYSE “Kritiek op Stuivenberg deze keer onterecht”Onze analist Stef Wijnants geeft zijn mening over de voorbije gebeurtenissen in de voetbalwereld.
16/10 12u00  “Werk is plezant, maar je leven draait rond je gezin”Het minste wat je kan zeggen over staatssecretaris Zuhal Demir, is dat 2017 voor haar een bijzonder spannend jaar is. In februari had ze nog maar net de eed afgelegd als nieuwe staatssecretaris en een maand later blijkt ze zwanger. Inmiddels is ze zeven maanden ver. “In de herfstvakantie ga ik de babykamer eens klaar maken…”
16/10 12u00  Geen stormloop op iPhone 8: slachtoffer van iPhone X en tweedehandsmarkt?Wie wil 809 euro neerleggen voor de nieuwe iPhone 8? Ook in België is er geen stormloop. “Mensen wachten liever op de iPhone X.”
16/10 12u00  Filmpje toont jonge Channing Tatum tijdens stripactDe Amerikaanse Hollywoodacteur Channing Tatum (37) staat bekend om zijn uitmuntende danskunsten, te zien in de ‘Step up’-films. Maar ook de zinderende ‘Magic Mike’-scènes waarin hij stript, staan bij veel dames in het geheugen gegrift. De ster begon zijn carrière ooit echt als stripper en er bestaan beelden uit die periode.
16/10 11u30  Belgische rugzaktoerist (22) krijgt lift aangeboden in Nieuw-Zeeland, maar dat loopt slecht afEen Belgische rugzaktoerist van 22 is afgelopen zondag het slachtoffer geworden van een overval in Nieuw-Zeeland. De jonge Belg kreeg eerst nog een lift aangeboden in Matamata, maar na vijf minuten stopte de chauffeur en haalde een van de inzittenden een mes boven. De Belg werd gedwongen honderden Nieuw-Zeelandse dollars af te geven. Desondanks is hij toch van plan zijn tocht door het land voort te zetten.
16/10 11u30  Vlaamse IS-bruid die naar Syrië wou vertrekken “voor de liefde”, is schuldig aan terroristische activiteitenEen jonge vrouw die op haar 18de naar Syrië wou afreizen om bij haar vriend te zijn die voor Islamitische Staat (IS) vocht is schuldig aan hulp aan een terroristische groep. Haar verdediging opperde nog dat ze “enkel voor de liefde” ging, maar daar had de Gentse correctionele rechtbank maandag geen boodschap aan.
16/10 11u15  Vlaamse IS-bruid die naar Syrië wou vertrekken “voor de liefde”, schuldig aan terroristische activiteitenEen jonge vrouw die op haar 18de levensjaar naar Syrië wou afreizen om bij haar vriend te zijn die voor Islamitische Staat (ISIS) vocht is schuldig aan hulp aan een terroristische groep. Haar verdediging opperde nog dat ze “enkel voor de liefde” ging, maar daar had de Gentse correctionele rechtbank maandag geen boodschap aan.
16/10 11u15  Sterke Limbomania-preselectie in Herk-De-Stad: Van kopstoot tot koalaVolgens kenners die het volgens andere kenners kunnen weten, stond in Herk-De-Stad de beste lichting van deze editie van Limbomania te spelen, en dat zou best kunnen. Er werd in Herk-De-Stad op hoog niveau gemusiceerd. Drie uitschieters pakten onze man bij zijn pietje.
16/10 11u15  E313 richting Antwerpen volledig versperd door brandende vrachtwagenDoor een ongeval op de E313 in de richting van Antwerpen is de weg momenteel volledig versperd ter hoogte van Massenhoven. De cabine van een vrachtwagen heeft vuur gevat na een botsing met een andere vrachtwagen.
16/10 11u15  IN BEELD. Dit was de derde voorronde van DJ-maniaVrijdag gaven 8 dj's het beste van zichzelf in de derde voorronde van DJ-Mania. Lommel bleek een uitzonderlijke plaats als het neerkomt op dj-talent. De hele avond balanceerden we onze dansbenen tussen bass house, dubstep en staalharde techno. Fotograaf Alexander Dumon was ook aanwezig en maakte deze leuke kiekjes
16/10 11u15  Moe op maandag? Dat is je eigen schuldVind je het ook meestal erg zwaar om op maandag uit je bed te komen en aan een nieuwe werkweek te beginnen? Dan heb je wellicht last van een sociale jetlag. Die heb je volledig aan jezelf te danken, zo zeggen experts.
16/10 11u15  De wereld rondreizen met slechts 8 kilo bagage, deze vrouw deed hetDe meeste mensen stouwen hun koffer vol voor ze op reis vertrekken, maar de Australische schrijfster Sarah Wilson (42) slaagde er in om vier maanden rond te trekken met amper 8 kilo op haar rug. Toch slaagde ze er naar eigen zeggen perfect in om zich voor elke gelegenheid gepast te kleden. Hoe ze dat deed verklapt ze in een aantal tips.
16/10 11u00  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagenDoor een ongeval op de E313 in de richting van Antwerpen is de weg momenteel volledig versperd ter hoogte van Massenhoven. De cabine van een vrachtwagen heeft vuur gevat na een botsing met een andere vrachtwagen.
16/10 11u00  “Zat niet slecht in match”Veel tristesse in de blik van Siebe Schrijvers toen hij zaterdagavond in de catacomben van de Luminus Arena ronddwaalde. Ook hij hield een slecht gevoel over aan het gelijkspel tegen Moeskroen. “We moeten dringend efficiënter worden”, zuchtte Schrijvers.
16/10 11u00  IN BEELD. Dit was de derde voorronde van LimbomaniaEr werd in Herk-De-Stad op hoog niveau gemusiceerd. De derde voorronde had peper in de kont en deelde regelmatig een flinke kopstoot uit aan het aanwezige publiek. Fotograaf Lies Gaethofs was ook aanwezig en maakte deze leuke kiekjes.
16/10 11u00  ANALYSE. Alle ego’s aan de kantEen klinkende thuiszege, een referentiematch. Heel Genk snakte ernaar, maar bleef ook tegen Moeskroen op zijn honger. Nochtans werden bijna alle voorwaarden ingevuld: veel druk naar voren, twintig hoekschoppen, dertien doelkansen, weinig kansen weggegeven in de omschakeling. Maar een korte black-out voor rust - waarom werd niet sneller iets gedaan aan de zee van ruimte, die telkens werd weggegeven aan de linkerkant? - en vooral een schrijnend gebrek aan efficiëntie zorgden nog maar eens voor een afknapper. Gemiste kans(en). De gelijkmaker van Ingvartsen was niet meer dan een pleister op een houten been.
16/10 10u45  “Ik voel me nog door iedereen gesteund”“Nee, hier zit geen geslagen coach.” Albert Stuivenberg heeft ondanks een opnieuw teleurstellend resultaat zijn strijdbaarheid niet verloren. “Ik ben enorm ontgoocheld in het resultaat, ik begrijp de reacties van de supporters. Maar wat kan je als coach meer van je team verwachten, behalve dat ze de talloze kansen afmaken? Ik vrees niet voor mijn job, ik voel me hier nog door iedereen gesteund.”
16/10 10u45  “Er is geen probleem Pozuelo”Eén-één tegen Moeskroen, elf op dertig, de vierde van vijf thuismatchen die niet kon gewonnen worden. Ook al dwing je twintig hoekschoppen af en genoeg kansen om drie wedstrijden te winnen, in deze omstandigheden baadt een topclub in een crisissfeer. Zeker als de (vice)kapitein razend reageert op zijn vervanging. “Er is helemaal geen probleem Pozuelo”, was CEO Patrick Janssens gisteren de brandweerman met dienst.
16/10 10u45  Bevers doen dijken van Itterbeek brekenEen beverkolonie heeft een hoge dam gebouwd in de Itterbeek in Opitter. Door de kracht van het water is de dijk van de Itterbeek afgelopen weekend aan de Tongerlostraat ondergronds doorgebroken. Veel water loopt daardoor de veel smallere Schaagterziep in. Door de dijkbreuk overstroomden grote gebieden langs de Itterbeek in Opitter en Schaagterziep in Solt-Neeroeteren. Landbouwers lopen veel schade op en gingen zelf op zoek naar de oorzaak van de overstromingen.
16/10 10u30  Officieel: Rode Duivels zijn reekshoofd bij WK-loting door vijfde plaats op nieuwe FIFA-rankingDe wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag officieel de nieuwe FIFA-ranking bekendgemaakt. De Rode Duivels behouden hun vijfde plaats en zijn dus officieel reekshoofd bij de WK-loting op 1 december in Moskou. België zit in pot 1, Spanje is zo een mogelijke tegenstander op het WK in Rusland.
16/10 10u30  Uitstekende derde voorronde van DJ Mania: De jury gaat het moeilijk krijgenAfgelopen vrijdag gaven 8 dj’s het beste van zichzelf in de derde voorronde van DJ-Mania. De voorbije weken konden we al heel wat talent aanschouwen, maar Lommel blijkt een uitzonderlijke plaats als het neerkomt op dj-talent. Alle kandidaten konden een meer dan degelijke set voorschotelen.
16/10 10u15  Maria Sharapova stijgt naar 57e plaats op WTA-ranking, Elise Mertens blijft 38eMaria Sharapova zet haar klim richting de top van de wereldranglijst verder. De Russin stijgt maandag 29 plaatsen en staat daardoor op plaats 57.
16/10 10u15  Ierland bereidt zich voor op komst van orkaan Ophelia: scholen blijven dicht, alarmfase rood,...De Ierse overheid heeft maandag gevraagd alle scholen dicht te houden, uit voorzorg voor de komst van orkaan Ophelia. Het Amerikaanse orkaancentrum NHC verwacht wel dat Ophelia de komende uren zal afzwakken tot een post-tropische storm.
16/10 10u15  Beste pralines ter wereld komen uit KnokkeDe 'Gin-Tonic', de 'Orient', de 'Peanuts & Co' en de 'Tokyo Dreams'. Dat zijn de namen van de vier pralines waarmee de Knokse topchocolatier David Maenhout afgelopen weekend met succes de eer van ons land heeft verdedigd tijdens de wereldfinale van The International Chocolate Awards in Londen.
16/10 10u15  Chauffeur botst tegen verlichtingspaal in MaasmechelenMaandag rond 8 uur is op de Europalaan in Maasmechelen een auto tegen een verlichtingspaal gereden. De brandweer moest de chauffeur uit zijn totaal verhakkelde wagen bevrijden. Door het ongeval ontstond een lange file in de richting van Lanklaar.
16/10 10u15  Wordt een potje mosterd binnenkort flink duurder?Betalen we ons potje mosterd binnenkort duurder dan vandaag? De kans stijgt nu de oogst in Canada - 's werelds grootste exporteur van mosterdzaadjes - flink tegenvalt.
16/10 10u15  De jury gaat het moeilijk krijgenAfgelopen vrijdag gaven 8 dj’s het beste van zichzelf in de derde voorronde van DJ-Mania. De voorbije weken konden we al heel wat talent aanschouwen, maar Lommel blijkt een uitzonderlijke plaats als het neerkomt op dj-talent. Alle kandidaten konden een meer dan degelijke set voorschotelen.
16/10 10u00  Onwaarschijnlijk: gezin laat jongetje (3) enorme python ‘berijden’ in achtertuinAmper drie jaar is deze speelse jongen, maar schrik van een grote python heeft hij blijkbaar allerminst. Op amateurbeelden uit de Vietnamese provincie Thanh Hoa valt te zien hoe hij zonder enige angst een zes meter lange python ‘berijdt’. Ondertussen houdt het dier zich opvallend kalm.
16/10 10u00  Ook Björk komt met pakkende getuigenis: "Ongewenste intimiteiten waren de norm"Aan de stroom aan getuigenissen over ongewenste intimiteiten in de filmwereld lijkt voorlopig geen einde te gaan komen en ook Björk heeft zich nu bij dat rijtje aangesloten. In een bericht op Facebook deelde ze een anekdote mee over een Deense regisseur. 'Ik werd me er bewust van dat het een universeel gegeven is dat regisseurs hun actrices mogen aanraken en lastigvallen', klinkt het.
16/10 09u45  Rachel Hanssens (88) overlijdt enkele maanden na 212e atletiektitelAtlete Rachel Hanssens is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden in Oudenaarde, zo melden verscheidene media. Ze verzamelde liefst 212 titels, de laatste enkele maanden geleden op het BK voor masters in Ninove.
16/10 09u45  David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijstDavid Goffin blijft ondanks zijn snelle uitschakeling op het Masters 1.000 toernooi van Shanghai nummer 10 van de wereld in het mannentennis. De Luikenaar verloor op het Chinese hardcourt in de tweede ronde van de Fransman Gilles Simon. Het was zijn eerste nederlaag na toernooizeges in het Chinese Shenzhen en het Japanse Tokio. Deze week is Goffin het topreekshoofd op de European Open in Antwerpen.
16/10 09u45  177 nieuwbouwappartementen in de steigers aan oude schoolDe voormalige site van het Technisch Instituut Sint-Michiel, tussen de Malta, de Witte Torenstraat en de Toleik, wordt momenteel herschapen in één grote bouwwerf. De werken aan de nieuwe theaterzaal zijn al opgestart en in het voorjaar begint men met de sloop van de oude school. Verspreid over negen gebouwen worden hier de komende jaren maar liefst 177 nieuwbouwappartementen gebouwd.
16/10 09u45  Lekkend salpeterzuur zorgt voor onrust bij Friesland CampinaHet personeel van Friesland Campina op het industrieterrein Kanaal-Noord sloeg zaterdagochtend rond 7.30 uur alarm nadat ze te maken kregen met een lek van salpeterzuur in een van de bedrijfshallen. De brandweer moest het gevaarlijke goedje komen neutraliseren.
16/10 09u45  Zo draag je glitterschoenen op elke leeftijdJe outfit een glinsterende touch geven? Kies voor glitterschoenen! Van shiny enkellaarsjes tot sneakers met pailletten, zo draag je de glitterschoen op elke leeftijd!
16/10 09u30  Kwart jobstudenten durft niet op sollicitatiegesprek gaan60 procent zoekt liever online naar studentenjob, blijkt uit sollicitatie-onderzoek van Deltaworx. 27 procent van de jobstudenten heeft schroom wanneer ze voor een sollicitatie persoonlijk moeten langsgaan bij hun potentiële werkgever. Studenten voelen zich veel comfortabeler als ze verschillende jobs van achter een scherm kunnen zoeken.
16/10 09u30  Tienerbroers knallen tegen omheining na achtervolgingDe politieagenten van de zones Heusden-Zolder, Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland en de federale wegpolitie namen vrijdagavond deel aan een politieachtervolging die voor de vluchters tegen een omheining in Beringen eindigde. Ze vluchtten nog te voet, maar werden toch gevat. Ze waren in het bezit van drugs en verboden wapens.
16/10 09u30  Waarom Beyoncé een rol in ‘Beauty and the Beast’ afweesAls het aan regisseur Bill Condon had gelegen had naast Emma Watson, Dan Stevens, Ewan McGregor en Emma Thompson nog een grote naam geschitterd in de nieuwe film van ‘Beauty and The Beast’. Niemand minder dan Beyoncé zou een aanbod van de crew hebben afgeslagen.
16/10 09u15  Arrestatieteam bevrijdt gegijzelde vrouw uit woningEen arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van zondag op maandag een gegijzelde vrouw bevrijd uit een woning in Venlo.
16/10 09u15  “Hoe kan een stukje rubber zomaar in een potje babyvoeding terechtkomen?”Toen Nina Kums haar zoontje babyvoeding te eten gaf, trof ze in het papje een stukje rubber aan. Nutricia onderzocht hoe het rubbertje in het papje kon belanden. Het blijkt dat het niet uit de fabriek komt. Nina moet het stellen met een kleine schadevergoeding.
16/10 09u15  Man op de loop voor politiecontrole door Genks stadscentrumDe politiezone Carma organiseerde vrijdag tussen 22 en 3 uur een controleactie tegen overlast in vier cafés en enkele overlastplaatsen in Genk, Houthalen-Helchteren en Bree. Bij de controle in Genk nam één persoon zelfs de benen.
16/10 09u15  “Vergoeding volstaat niet voor herstelling”Een tijdje geleden belandde een wagen in de voortuin van Rik Binjé. Daarbij werd zijn tuinmuur gedeeltelijk gesloopt. De verzekering vergoedt de schade gedeeltelijk. “Niet voldoende”, vindt Rik. “Esthetische schade wordt niet vergoed”, zegt Baloise.
16/10 09u15  Greenpeace voert actie aan Borrelmanneke voor propere stadsluchtZaterdagochtend heeft Greenpeace in het hele land actie gevoerd voor propere lucht in de binnensteden. De milieuactivisten deden dat door in verschillende steden standbeelden te voorzien van een mondmasker. In Hasselt gebeurde dat met het Borrelmanneke, iets wat in het verkeerde keelgat schoot bij het toevallig passerende gemeenteraadslid Rik Dehollogne (N-VA), die prompt zijn lidmaatschap van Greenpeace opzegde. “Tijdens de Jeneverfeesten blijf je met dit soort acties van het Borrelmanneke. Dan is er twee dagen tijd voor onbezorgd plezier”, klonk het. De opzeg van Dehollogne vertrok enkele minuten later per mail.
16/10 09u15  Meeuwen-Gruitrode neemt deel aan Europese VolksspelenAls enige Belgische gemeente nam Meeuwen-Gruitrode deel aan de Europese volksspelen in Italie. Deelnemende landen waren: Frankrijk, Spanje, Polen, Belgie en Italie. Met Europese subsidie heeft de groep van Meeuwen-Gruitrode, verbroedering Meeuwen-Gruitrode- Manerba, een ganse week genoten van deze internationale happening.
16/10 09u15  Ben jij al het slachtoffer geworden van de nieuwe datingtrend 'tindstagramming'?Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is niet onwaarschijnlijk dat jij in je zoektocht naar de liefde al het slachtoffer bent geworden van 'tindstagramming'. Het is een trend die is opgedoken sinds je je Instagramaccount kunt koppelen aan je Tinderprofiel. Misnoegden die geen match met je hebben op Tinder beginnen je vervolgens privéberichtjes te sturen via Instagram.
16/10 09u00  Catalaanse premier vraagt uitstel voor onderhandelingen onafhankelijkheidDe Catalaanse minster-president Carles Puigdemont heeft in een brief aan de regering in Madrid niet duidelijk geantwoord op de vraag of Catalonië nu de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen of niet.
16/10 09u00  Indonesische keeper sterft na botsing met teamgenootDe Indonesische voetbalwereld is in rouw na het overlijden van doelman Choirul Huda. Die stierf nadat hij tijdens een wedstrijd hard in botsing kwam met een ploegmaat.
16/10 08u30  Gemeenten willen snoeien in aantal verkiezingsbordenSteeds meer gemeenten denken eraan om bij de volgende campagne geen verkiezingsborden meer toe te laten. Dat blijkt maandag uit een rondvraag van Het Nieuwsblad bij 87 Vlaamse burgemeesters. In tien van de ondervraagde gemeenten ­bestaat vandaag al een verbod, in nog eens 25 gemeenten zijn er ­gesprekken bezig.
16/10 08u00  OPROEP. Zijn jullie op een unieke locatie in Limburg getrouwd?De Nederlands-Limburgse gemeente Sittard-Geleen versoepelt de regels voor een burgerlijk huwelijk. Dat meldt 1limburg.nl. Vanaf volgend jaar hoeven koppels in de gemeente daar niet meer voor naar het gemeentehuis. Ze mogen zelfs kiezen wie ze inschakelen als ambtenaar van de burgerlijke stand.
16/10 07u30  Nazomer om u tegen te zeggen: ook vandaag sneuvelt dagrecordEen staalblauwe hemel, een stralend zonnetje en temperaturen die tot 24 graden klommen. Het was het afgelopen weekend een nazomer om u tegen te zeggen. Wij gingen kijken in het Skatepark in Hasselt waar waaghalzen in een ontbloot bovenlijf hun trucjes showden. Ook op het domein Kelchterhoef hebben we zonnekloppers gespot om het nazomerweekend af te sluiten.
16/10 07u15  Sebastian Kurz (31) wordt Europa's jongste leiderWENENOostenrijk stevent recht af op een regering met de extreemrechtse Vrijheidspartij FPÖ en de christendemocratische volkspartij ÖVP. Uit de eerste uitslagen van de parlementsverkiezingen komt de ÖVP van de piepjonge Sebastian Kurz (31) als grote winnaar uit de bus, met 31,4 procent van de stemmen.
16/10 07u15  Rob Vanoudenhoven over eerdere deelname aan ‘De Slimste Mens’: “Ik heb met opzet verloren”Goedele Wachters neemt het vanavond op tegen Bartel Van Riet en Rob Vanoudenhoven. Die ­laatste nam al ­eerder deel en zegt nu dat hij zich destijds met opzet liet uitschakelen.
16/10 07u00  België aan top van landen die vinden dat godsdienst meer kwaad dan goed doetDe Belgen zijn helemaal van God los. Twee Belgen op de drie menen dat godsdienst meer kwaad dan goed doet. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het vermaarde onderzoeksbureau Ipsos. In geen enkel ander westers land ligt dat cijfer zo hoog. “Godsdienst maakt de jongste decennia absoluut een slechte beurt”, zegt Rik Torfs. “En dat is voor een groot deel hun eigen schuld.”
16/10 07u00  Achtste ‘De Grote Verkeersquiz’ gaat van startDe achtste editie van De Grote Verkeersquiz gaat vandaag/maandag van start. De online wedstrijd voor weggebruikers over veilig verkeersgedrag loopt tot en met 30 november. Dat meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de organisator van het initiatief.
16/10 07u00  Vijf doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden in Spanje en Portugal zijn minstens vijf mensen opgekomen. In de gemeente Nigrán werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto. Dat meldden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming drie mensen om.
16/10 06u45  Frankrijk gaat strenger optreden tegen “illegalen”De Franse president Emmanuel Macron wil zich sterker opstellen op vlak van immigratie. Alle “illegalen” die een misdaad begaan “zullen worden uitgezet”, zei het staatshoofd die “op dat onderwerp onverzettelijk” zal zijn zondagavond tijdens zijn eerste grote televisieinterview op TF1. Zonder de wet te veranderen, “zullen we strengere maatregelen nemen”. “We gaan doen wat we moeten doen”, aldus Macron.
16/10 06u45  Stookoliefonds moet monsterfacturen voorkomenBelgen die kampen met een lekkende mazouttank, hoeven straks niet meer zelf op te draaien voor alle kosten van de peperdure sanering. Na bijna 20 jaar gelobby wordt een solidariteitsfonds opgericht waardoor slachtoffers nog hooguit 500 euro moeten betalen om hun grond te laten reinigen, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.
16/10 06u45  Recordaantal Belgen op sociale bijstandEen op de twintig Belgen (ruim 576.000) krijgt een bijstandsuitkering, zoals een leefloon, een bijpassing bij een klein pensioen of een tegemoetkoming voor hun handicap. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard bij de betrokken overheidsdiensten. Het gaat om een drievoudiging sinds het ontstaan van de sociale bijstand midden jaren 70.
16/10 06u45  Ook vandaag nog erg warm voor de tijd van het jaarMaandag wordt het opnieuw zonnig en zeer warm voor de tijd van het jaar met maxima van 20 tot 26 graden. Af en toe verschijnen er enkele hoge wolkensluiers, meldt het KMI.
16/10 06u30  Bewoonster overlijdt in brand nadat wagen in winkel onder haar rijdtEen bestuurder is afgelopen nacht met zijn auto in een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren gereden. Bij de aanrijding raakte die een gasleiding, er ontstond brand en er volgden een aantal ontploffingen.
16/10 06u15  In Hasselt zijn ook gezinnen dakloos. Welke stad laat nu kinderen op straat slapen?In de aanloop naar Wereldarmoededag sprak ik met R., een dakloze man in Hasselt. Dit is zijn verhaal.
16/10 06u15  Extreemrechts met even extreemrechts bestrijden is een gevaarlijke tactiek, zelfs als dit in homeopathische dosissen gebeurtDe parlementsverkiezingen in Oostenrijk hebben gisteren twee duidelijke winnaars opgeleverd. Op de eerste plaats is er de jonge christendemocraat Sebastian Kurz die zijn partij als grootste uit de stembusslag zag komen. Kurz, die zich op zijn 31ste te jong vindt om kinderen te krijgen, maar oud genoeg om het land te leiden, mag zich opmaken als nieuwe kanselier van de Alpenrepubliek.
16/10 06u15  Varkensbloed, ingewanden en lekker eten op ‘Horror Cruise’Voor wie houdt van spanning en sensatie en beschikt over stalen zenuwen lanceert de Hasseltse rederij Limburgia haar eerste Halloween Horror Cruise. “Geen spektakel voor kinderen”, haast pr-verantwoordelijke Kenny Vanquickelberge zich. “Dit is voor mensen die tegen een stootje kunnen.”
16/10 06u15  “Waarom betaal ik nog voor roaming in Europa?”Als cameraman coverde Daniel Demoustier de voorbije twintig jaar conflicten en rampen wereldwijd. Hij had een bijzonder telefoonabonnement, maar dat heeft hij naar zijn mening niet meer nodig. Toch moet hij ervoor blijven betalen.
16/10 06u15  Meer dan één op de zeven Limburgers leeft in armoedeIn 2017 krijgen 130.831 Limburgers het voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat voorkeurtarief is voor onderzoekers een indicatie voor wie in België onder de Europese armoedegrens leeft. 130.831 is 15,1 procent of ruim één op de zeven Limburgers. Daarmee doet Limburg het slechter dan Vlaanderen (14,4%). Bovendien stijgt de armoede bij ons: in 2009 nog 12,6 procent, in 2016 al 14,5 procent.
16/10 06u15  Wordt dit de goal van het jaar? Ondanks YouTube-goal Yazgan kan Celtic punten niet thuishoudenTwee keer op voorsprong, twee tienmeters, een wereldgoal van Yazgan, een sterke Benetti... Het bracht allemaal geen zoden aan de dijk voor Celtic Houthalen. De stugge seizoensrevelatie Moeskroen keerde met overdreven 2-5-cijfers én drie punten terug naar het Zwarte Land.
16/10 05u15  Deze vakantiefoto’s ergeren ons het meest op sociale mediaJongeren die op vakantie gaan, willen anderen wel degelijk jaloers maken met hun foto’s op sociale media. Maar die mooie vakantiefoto’s roepen soms ook irritatie op, zo blijkt uit een rondvraag van online reisbureau Expedia.
15/10 23u30  European Darts Trophy: Engelsman Cross houdt Kim Huybrechts uit finaleKim Huybrechts (PDC 15) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de European Darts Trophy. In het Duitse Göttingen moest hij in de halve finales met 6-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Rob Cross (PDC 32).
15/10 23u30  Mauro Icardi loodst Internazionale met hattrick voorbij stadsgenoot AC MilanInternazionale heeft zondag op de achtste speeldag in de Italiaanse Serie A de derby tegen stadsrivaal AC Milaan gewonnen met 3-2. Aanvoerder Mauro Icardi was met een hattrick de absolute uitblinker in San Siro.
15/10 23u15  EKZ Aigle: Wildhaber wint, drie Belgen in toptienIn het Zwitserse Aigle, aan de hoofdzetel van de Internationale Wielerunie UCI, vond de derde manche van de EKZ Tour plaats, een regelmatigheidscriterium op Zwitserse bodem.
15/10 23u00  BELGEN IN HET BUITENLAND: Maxime Lestienne leeft nog, Rubin Kazan met kleinste verschil voorbij RostovRubin Kazan heeft op de dertiende speeldag in de Russische Premier League met 0-1 gewonnen op het veld van Rostov. Maxime Lestienne stond in de basis bij de bezoekers en speelde een uur mee.
15/10 22u30  SPD bezorgt Merkel kleine opdofferDe sociaaldemocratische SPD heeft de deelstaatverkiezingen van zondag in Nedersaksen gewonnen. Dat is een opsteker voor de centrumlinkse partij, die er tot dusver een ellendig electoraal jaar op heeft zitten.
15/10 22u15  Antwerp rukt op naar derde plaats na ruime zege tegen Zulte Waregem Antwerp rukt op naar derde plaats na ruime zege tegen Zulte WaregemAntwerp heeft zijn tweede thuiszege van het seizoen geboekt in de Jupiler Pro League. De Great Old klopte Zulte Waregem met 3-0, net zoals drie weken geleden tegen Kortrijk. Oulare opende al snel de score en halverwege de eerste helft stond het 2-0 na een eigen doelpunt van de bezoekers. Hairemans zette op het uur een penalty om waarvoor Zulte-speler en Antwerpenaar Michaël Heylen een tweede gele kaart kreeg. Antwerp komt zo op de derde plaats te staan op negen punten van leider Club Brugge waar het volgend weekend op bezoek gaat. De Antwerpenaars zijn tot nu toe ongeslagen tegen de West-Vlaamse eersteklassers (3-4 op Oostende en 3-0 tegen Kortrijk en Zulte Waregem): in Brugge zijn ze gewaarschuwd.
15/10 22u15  Goossens wint tweede race in Zolder, Kumpen grijpt naast eindzege Nascar Whelen Euro SeriesAlon Day (Chevrolet) heeft zondag de eindzege in de NASCAR Whelen Euro Series niet meer afgestaan. De Israëliër had in de seizoensfinale op het circuit van Zolder in de tweede race genoeg aan een vierde plaats om zijn leidersplaats vast te houden. Onze landgenoot Marc Goossens (Ford Mustang) kwam als eerste over de streep en boekte zo zijn eerste zege in de Europese NASCAR.
15/10 21u45  KV Oostende lyrisch over Club Brugge ondanks late tegengoal: "Een echte machine"Niet dat Club Brugge op een diefje won maar een doelpunt in blessuretijd, het overkomt je niet elke week. Dat beseften ook de spelers van Club Brugge na afloop van de winst op het veld van Oostende.
15/10 21u30  Jeneverfeesten lokken 160.000 bezoekers naar HasseltDe Jeneverfeesten in Hasselt hebben het afgelopen weekend zowat 160.000 bezoekers uit alle uithoeken van het land naar de Limburgse hoofdstad gelokt. Volgens Jean-Pierre Swerts van de vzw De Hasseltse Jeneverfeesten gaat het om “de beste editie tot nu toe”.
15/10 21u30  REACTIES OOSTENDE-CLUB “Zo’n late goal, hartstikke lekker is dat”Niet dat Club Brugge op een diefje won maar een doelpunt in blessuretijd, het overkomt je niet elke week. Dat beseften ook de spelers van Club Brugge na afloop van de winst op het veld van Oostende.
15/10 21u15  REACTIES “Zo’n late goal, hartstikke lekker is dat”Niet dat Club Brugge op een diefje won maar een doelpunt in blessuretijd, het overkomt je niet elke week. Dat beseften ook de spelers van Club Brugge na afloop van de winst op het veld van Oostende.
15/10 21u15  Ironman Hawaï: Guillaume Montoisy zegeviert in zijn leeftijdscategorieVoor ons land namen zaterdag 51 niet-professionele atleten deel aan de Ironman van Hawaï. Guillaume Montoisy leverde hierbij de knapste prestatie door in zijn leeftijdscategorie (30-34 jaar) als eerste over de meet te komen.
15/10 21u15  Goossens wint tweede race in Lommel, Kumpen grijpt naast eindzege Nascar Whelen Euro SeriesAlon Day (Chevrolet) heeft zondag de eindzege in de NASCAR Whelen Euro Series niet meer afgestaan. De Israëliër had in de seizoensfinale op het circuit van Lommel in de tweede race genoeg aan een vierde plaats om zijn leidersplaats vast te houden. Onze landgenoot Marc Goossens (Ford Mustang) kwam als eerste over de streep en boekte zo zijn eerste zege in de Europese NASCAR.
15/10 21u15  Ismail Azzaoui helpt Willem II met goal, Jinty Caenepeel scoort voor ExcelsiorWillem II heeft zondag op de achtste speeldag van de Eredivisie Twente geklopt met 3-1. Invaller Ismail Azzaoui nam het tweede doelpunt van de thuisploeg voor zijn rekening.
15/10 21u15  Grote verassing in EuroMillions Volley League: Maaseik verliest punt in GentDe vierde speeldag van de EuroMillions Volley League speelde zich vooral op zondag af. Na de 3-0 zege van Roeselare in de topper tegen Aalst liet Maaseik de kans liggen om naast de Oost-Vlamingen te komen in de stand. De Limburgers wonnen met heel wat moeite met 2-3 bij Gent.
15/10 21u15  Oostenrijks Tirol heeft geen zin in kandidatuur voor Olympische Winterspelen van 2026De inwoners van Tirol in Oostenrijk hebben zich gekant tegen een kandidatuur van hun provincie en haar hoofdstad Innsbruck om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2026. Dat blijkt uit de resultaten van het regionale referendum.
15/10 21u15  Werder Bremen kan Borussia Mönchengladbach en Thorgan Hazard weinig in de weg leggenBorussia Mönchengladbach heeft zich zondag niet laten verrassen door staartploeg Werder Bemen. Het duel op de achtste speeldag in de Duitse Bundesliga eindigde op 0-2 in het voordeel van Gladbach.
15/10 21u00  Jef Vermassen: “Ik denk dat ik weet wie er achter de Bende van Nijvel zit”“Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane. Het is een vervlechting van criminele milieus en van administraties van toen.” Dat heeft advocaat Jef Vermassen zondagavond verklaard aan TV Oost naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek. De advocaat pleit voor een nieuwe verlenging van de verjaringstermijn van het onderzoek.
15/10 21u00  Bij Dirk knakte er iets toen zijn vader verongelukte: nu overleeft hij in het Hasselts VolkstehuisVeel moet er niet gebeuren in een mensenleven om in armoede te glijden. Bij Dirk knakte er iets toen zijn vader verongelukte. “Een acute psychose. Sindsdien is mijn leven anders.” Sinds vijf jaar leeft hij in een kamer van 3 op 4 in het Volkstehuis. “Ik krijg 70 euro zakgeld per week. Ik klaag niet.”
15/10 20u45  “Nederlands leren spreken met appel en quinoa”Ze hebben een instinker in het alfabet gestoken: de appel leggen de deelnemers steevast bij de ‘A’. “Maar die hoort bij de ‘J’. Van Jonagold”, beschrijft Gerlinde Gilissen van het Berenhuis in Heusden-Zolder, terwijl een tiental Turkse vrouwen onze 26 letters aan een ingrediënt linken. Met het Letterbuffet kunnen anderstaligen ongedwongen Nederlands leren, tegelijk wordt hun omgeving een beetje groter door het contact met meer Nederlandstaligen. En achteraf zijn er de hapjes… Het Limburgse proefproject mag rekenen op 26.000 euro van het Vlaams agentschap integratie en inburgering.
15/10 20u45  Limburgse Koerd Tjuman: via mensensmokkelaars naar België, nu in 'Komen Eten'Vandaag begint op VIER het achttiende seizoen van 'Komen Eten' en de eerste gastheer is Tjuman Abubakir (25), een Iraaks-Koerdische Limburger uit Leopoldsburg, die achttien jaar geleden als vluchteling in het Oost-Vlaamse Lede belandde.
15/10 20u45  Daarom laten verzamelaars van dure spullen hun aankopen uit verre landen best héél goed inpakkenBen Van Rintel koopt online wel eens auto’s op afstandsbediening uit het Verre Oosten. Het gaat om zeldzame verzamelobjecten, waarvan de dozen alleen al soms 100 euro waard zijn. Helaas zet iemand, ergens tussen Tokio en Hechtel-Eksel, het mes in die dozen. Volgens Ben, moet dat iemand bij de douane zijn.
15/10 20u45  VIDEO. Burenruzie loopt volledig uit de hand: man in levensgevaar en combi gekanteldEen burenruzie is zaterdagavond zwaar uit de hand gelopen in het Vennepark in Berlare. Een man heeft daar zijn buurman neergestoken met een bierflesjes. Het flesje stak in de hals, en de slagader werd geraakt. De man werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de hulpdiensten konden hem gelukkig redden.
15/10 20u30  Basketbalclub DBC Waregem verlaat Top DivisionDames Basket Club Waregem zal volgend seizoen niet meer aantreden in de Top Division Women, de hoogste afdeling in het Belgische vrouwenbasketbal. Dat heeft algemeen manager Francky Waelkens zondag bevestigd aan Belga.
15/10 20u30  Isaac Mbenza helpt Montpellier met doelpunt voorbij NiceMontpellier heeft zondag op de negende speeldag van de Franse Ligue 1 de punten thuisgehouden tegen Nice. De wedstrijd eindigde op 2-0.
15/10 20u30  Werder Bemen kan Borussia Mönchengladbach en Thorgan Hazard weinig in de weg leggenBorussia Mönchengladbach heeft zich zondag niet laten verrassen door staartploeg Werder Bemen. Het duel op de achtste speeldag in de Duitse Bundesliga eindigde op 0-2 in het voordeel van Gladbach.
15/10 20u15  Drama voor Oostende: Club Brugge pakt in extremis zege in vermakelijke derbyLeider Club Brugge heeft op het veld van hekkensluiter KV Oostende op de valreep de drie punten meegegrist na een spektakelrijke wedstrijd waarin twee bommen van Oostendse makelij telkens een Brugse voorsprong ongedaan maakten. Tot Limbombe in de slotminuut met een afgeweken schot alsnog de leider de volle pot bezorgde. Oostende blijft alleen achter op de laatste plaats, ondanks meer dan moedig verweer.
15/10 20u15  Anthony Kumpen kan Europese Nascartitel niet verlengenAnthony Kumpen heeft zijn titel in de Europese Nascar niet kunnen verlengen. Het was de Israeliër Alon Day die het eindklassement op zijn naam schreef op Circuit Zolder. Maar niet alleen de race lokte heel wat mensen naar Zolder dit weekend. Want met de komst van de nascar naar Limburg, wou de organisatie bezoekers helemaal onderdompelen in de Amerikaanse sfeer.
15/10 20u00  Nieuwe jenever op Jeneverfeesten in HasseltDit weekend vonden in Hasselt de jaarlijkse jeneverfeesten plaats. Elk jaar opnieuw weet de Hasseltse confrerie van jenever, de enige in Hasselt naast die van de speculaas, tienduizenden liefhebbers van deze godendrank naar de Limburgse hoofdstad te lokken. Met dit jaar de voorstelling van een nieuwe jenever.
15/10 20u00  Hasseltse derby zorgt voor spektakel in 2de amateurklasseIn de tweede amateurklasse stond voor de eerste keer in de geschiedenis een stadsderby tussen Hades en Sporting Hasselt geprogrammeerd. Bijna 1000 toeschouwers kwamen kijken of het kleine Hades voor het eerst de ploeg van t stad kon worden tegen grote broer Sporting Hasselt.
15/10 20u00  Afgeweken schot Limbombe bezorgt leider Club Brugge op de valreep de drie puntenLeider Club Brugge heeft op het veld van hekkensluiter KV Oostende op de valreep de drie punten meegegrist na een spektakelrijke wedstrijd waarin twee bommen van Oostendse makelij telkens een Brugse voorsprong ongedaan maakten. Tot Limbombe in de slotminuut met een afgeweken schot alsnog de leider de volle pot bezorgde. Oostende blijft alleen achter op de laatste plaats, ondanks meer dan moedig verweer.
15/10 19u30  Ook Groen-leden zeggen ja: Groen en SP.A gaan in 2018 als ‘Samen’ naar de kiezer in AntwerpenGroen, SP.A en een verzameling van progressieve Antwerpenaren van buiten de politiek trekken in één lijst ‘Samen’ naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben de leden van Groen en SP.A zondag met een ruime meerderheid beslist op hun ledencongressen.
15/10 19u00  FIFA schuift terugmatch van play-off voor WK tussen Nieuw-Zeeland en Peru met een dag opDe terugwedstrijd van de play-off om een ticket voor het WK voetbal van 2018 tussen Nieuw-Zeeland en Peru zal op 15 november, een dag later dan aanvankelijk gepland, afgewerkt worden. Dat heeft de Wereldvoetbalbond FIFA zondag beslist.
15/10 19u00  Nicolas Colsaerts eindigt op 15e plaats op Italian Open golfNicolas Colsaerts is zondag na een ultieme ronde van 66 slagen vijftiende geworden op het Italian Open golftoernooi (EPGA/7.000.000 dollar) in Monza.
15/10 19u00  Lionel Messi verwacht derde kind met zijn AntonellaDe Argentijnse topvoetballer Lionel Messi en zijn vrouw Antonella Roccuzzo verwachten een derde kind. Dat heeft het koppel zondag bekendgemaakt via de sociale media.
15/10 19u00  Laurens Sweeck haalt uit naar de UCI na superlange wedstrijd onder loden hitte in ZonhovenNeen, de Internationale Wielerunie UCI heeft in Zonhoven geen te beste beurt gemaakt. De lengte van de wedstrijd in combinatie met de loden hitte schoot menig renner in het verkeerde keelgat. Winnaar Mathieu van der Poel finishte in Zonhoven 1u07’07”. Het gros van de renners deed er dus om en bij de 1u10’ over.
15/10 18u45  “Er was geen sprake van een relatie tussen Hamilton en Rosberg”In een interview op YouTube licht Niki Lauda een tipje van de sluier op over hoe het er bij Mercedes aan toe ging in 2016. Het laatste seizoen van Hamilton en Rosberg als teamgenoten.
15/10 18u30  Ook Arthur De Greef moet opkrassen na eerste kwalificatierondeArthur De Greef (ATP 146) heeft zondag de eerste van twee kwalificatierondes van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen niet overleefd. De 25-jarige Brusselaar verloor in de Lotto Arena van de Fransman Mathias Bourgue (ATP 151) in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-3. De partij duurde een uur en 36 minuten.
15/10 18u30  Origi helpt Wolfsburg aan punt bij Bayer Leverkusen met tweede competitiegoalWolfsburg heeft zondag op de achtste speeldag van de Bundesliga een punt gepakt op het veld van Bayer Leverkusen. De wedstrijd eindigde op 2-2.
15/10 18u15  Fietser en bestuurder zwaargewond in TessenderloOp de Sparrenweg in Tessenderlo zijn zondagnamiddag een fietser en een automobiliste zwaargewond geraakt bij een ongeval. De autobestuurster week uit voor de fietser de rijbaan overstak.
15/10 18u15  Beerschot-Wilrijk geraakt niet voorbij Westerlo en moet leidersplaats delen met OHL in Proximus LeagueBeerschot-Wilrijk geraakte op het veld van Westerlo niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Hierdoor moet de Antwerpse fusieclub de leidersplaats delen met OH Leuven dat vrijdag al won in Tubeke.
15/10 18u15  Knockaert scoort voor Brighton, Bakkali mag zeven minuten opdraven bij Deportivo La CoruñaEverton blijft op de sukkel in de Premier League. ‘The Toffees’ kwamen zondag op de achtste speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Brighton & Hove Albion. Bij de bezoekers zorgde Anthony Knockaert voor het doelpunt.
15/10 18u00  Bakkali en Deportivo blijven op de sukkel na gelijkspel tegen EibarDeportivo La Coruña geraakt maar niet weg uit de buik van de Spaanse Primera Division. Het kwam zaterdag op de achtste speeldag niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Eibar, dat zelf ook in de onderste regionen vertoeft.
15/10 18u00  Rooney bezorgt zwoegend Everton, met invaller Kevin Mirallas, pas in slotminuut een puntEverton blijft op de sukkel in de Premier League. ‘The Toffees’ kwamen zondag op de achtste speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Brighton & Hove Albion.
15/10 17u45  140 nieuwe inwoners maken kennis met de Truiense cultuurZaterdag verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het oud stadhuis op de Grote Markt. De kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur. Op het einde kregen ze een geschenktas mee naar huis, samen met een fruitmand van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers.
15/10 17u45  Duitser René Rast verovert titel in DTM na knotsgekke slotmancheRené Rast (Audi RS5) heeft op de Duitse Hockenheimring in extremis de titel in het DTM-kampioenschap veroverd. De Duitser wipte dankzij zijn tweede stek in de tweede race van de slotmanche van de derde naar de eerste plaats in het klassement. Zijn landgenoot Marco Wittmann (BMW M4) kwam als eerste over de streep.
15/10 17u45  Raam van wagen ingeslagenOnbekenden sloegen een raam van een voertuig in. Dat werd zondag om 0.45 uur vastgesteld. De wagen stond geparkeerd op Teuven-Dorp. (ppn)
15/10 17u45  Jetski gestolenOnbekenden pleegden een diefstal naast de Rijksweg in Dilsen. De daders stalen er een jetski. De feiten zijn zaterdag om 21 uur bij de politie gemeld. (ppn)
15/10 17u45  Inbraken vastgesteldOnbekenden braken een raam van een huis op de Smedenlaan in Runkst open en gingen met juwelen aan de haal. Dat stelde de bewoners zaterdag om 21 uur vast. Ook in de Billingenstraat in Sint-Lambrechts-Herk werd ingebroken. De daders raakten zaterdagochtend via een raam binnen en stalen juwelen. Tot slot was er vrijdagavond nog een inbraak bij de golfclub in de Vissenbroekstraat. Daar konden onbekenden nadat ze via het venster waren binnengedrongen een som aan kleingeld meenemen. (ppn)
15/10 17u45  Twee wagens botsenOp de Rijksweg raakten zaterdag om 11.45 uur twee wagens betrokken bij een botsing. De hulpdiensten werden opgeroepen. (ppn)
15/10 17u45  Motorrijder gewond na aanrijdingDe hulpdiensten rukten zaterdag om 11.30 uur uit voor een aanrijding tussen een wagen en motorrijder op de Planckweg in Voeren. Bij dat ongeval raakte de motard gewond. Hij liep breuken op, maar er is geen levensgevaar. (ppn)
15/10 17u45  Vespa-bestuurder en passagier gewond na aanrijdingVespa-bestuurder P.C. (42) en zijn passagier raakten zaterdag om 20 uur beiden gewond bij een botsing met een wagen op het kruispunt Kanaalstraat-Ophovenstraat in Neeroeteren. (ppn)
15/10 17u45  Botsing aan kruispuntTwee voertuigen kwamen zaterdag om 18.20 uur met elkaar in aanrijding op het kruispunt Meylandtlaan-Bieststraat in Zolder. (ppn)
15/10 17u45  Fietser gegrepenFietser J.B. (79) uit As wilde zaterdag rond 15 uur de Europalaan ter hoogte van de Driepaalweg in Dilsen oversteken toen een autobestuurder uit Tessenderlo hem aanreed. De fietser werd gegrepen en raakte gewond. De ambulanciers brachten de zeventiger over naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. (ppn)
15/10 17u45  Populaire Chinese alcohol komt naar BelgiëHeeft u al eens van Baijiu gehoord? De kans is klein, want het alcoholische drankje werd tot nu toe enkel in China gedronken. Maar producent Redstar wil het drankje ook in de rest van de wereld op de markt brengen en begint daarmee op de Belgische wijnbeurs Megavino.
15/10 17u45  Veldrijden Coupe de France: oudjes domineren in BesançonNiet enkel in Zonhoven werden de renners het veld ingestuurd. In het Franse Besançon stond de eerste manche van de Coupe de France op het programma. De 34-jarige Steve Chainel haalde het voor Fabien Canal en thuisrijder Francis Mourey (36) , nog zo’n oudgediende.
15/10 17u30  Fietser gewondFietser Paul H. (68) uit Diepenbeek raakte zaterdag om 9.30 uur gewond bij een aanrijding met een auto in de Bouquetstraat in Diepenbeek. (ppn)
15/10 17u30  Twee voertuigen gebotstTwee voertuigen waren zaterdag rond 9 uur betrokken bij een botsing in de Nijverheidsstraat in Beringen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)
15/10 17u30  Met 24,4 graden beleven we de warmste 15 oktober ooitMet 24,4 graden Celsius in Ukkel op de thermometer halen we in ons land vandaag een meteorologisch record op deze 15 oktober, dat wil zeggen sinds 1901 toen we de dagrecords zijn beginnen bijhouden, aldus weerman David Dehenauw.
15/10 17u15  Nieuw CM-kantoorVanaf 16 oktober verhuist CM naar haar nieuwe CM-kantoor in de Dorpsstraat 14 A in Ham. De openingsuren blijven ongewijzigd.
15/10 17u15  Campenaerts vijfde in Chrono des Nations, Denen verrassen favorietenDe Deen Martin Toft Madsen won in Frankrijk de Chrono des Nations, de klassieke afsluiter van het seizoen voor de tijdrijders. Europees kampioen Victor Campenaerts strandde op de vijfde plaats.
15/10 17u15  Sporten met een maatje meer, het ligt nog gevoelig op sociale media“Zou iemand met jouw gewicht niet beter cardio doen dan krachttraining” en “Pas op, je zou wel eens slank kunnen worden. Het zijn maar enkele van de reacties die plus size modellen Tess Holiday en Ashley Graham kregen op foto’s waarop ze al sportend te zien waren. Allebei bijten ze nu van zich af: “Sporten heeft voor mij niets te maken met afvallen”.
15/10 17u15  REACTIES. Kritische Van der Poel gaat ‘zondigen’, Van Aert verklaart snelle start en Albert doet opmerkelijk voorstelHet zelfvertrouwen spatte er na afloop vanaf bij Mathieu van der Poel in tegenstelling tot Wout van Aert die meer had verwacht van zijn tweestrijd met zijn eeuwige rivaal.
15/10 17u00  Praet geeft assist en bedwingt met Sampdoria het Atalanta van CastagneDennis Praet heeft zich deze namiddag van zijn beste kant laten zien. De ex-Anderlechtspeler, tegenwoordig steeds vaker in de basis te vinden bij zijn club Sampdoria, gaf een assist aan zijn ploegmaat Karol Linetty. Sampdoria was door een goal van Cristante in de eerste helft op achterstand gekomen, maar via Zapata en Caprari kon de thuisploeg al vroeg in de tweede helft haar achterstand ombuigen in een voorsprong. Het doelpunt van Linetty, waarvoor Praet dus de assist gaf, legde de eindstand vast: het werd 3-1. Praet speelde de hele wedstrijd, bij Atalanta kwam ex-Genkenaar Timothy Castagne niet van de bank.
15/10 17u00  Sensationeel punt in het vrouwentennis dankzij acrobatische slag, zege in Linz voor StrycovaDe Tsjechische Barbora Strycova (WTA 26) heeft zondag het WTA-toernooi van het Oostenrijkse Linz (hard/250.000 dollar) op haar palmares geschreven. De 31-jarige Strycova, het tweede reekshoofd, versloeg in de finale het Slowaakse topreekshoofd Magdalena Rybarikova (WTA 28) in twee sets: 6-4 en 6-1 na 1 uur en 28 minuten. Al zorgde Rybarikova wel voor het hoogtepunt met een acrobatische slag.
15/10 17u00  Standard verslaat onmondig Kortrijk en bezweert crisis, beide teams eindigen met tien manStandard heeft in de thuismatch tegen KV Kortrijk de drie punten kunnen thuishouden. De thuisploeg toonde zich over de hele wedstrijd de betere en won uiteindelijk verdiend met 3-1. Beide teams eindigden wel met z’n tienen, ref Wouters eiste een hoofdrol op door na tussenkomst van de videoref een tweede gele kaart te geven aan Pocognoli voor een vermeende schwalbe.
15/10 17u00  Recordaantal Vlamingen ging naar het bosDe ‘Week van het Bos’ heeft de afgelopen week naar schatting 250.000 mensen naar bossen en natuurparken in heel Vlaanderen gelokt, een record. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos zondagmiddag.
15/10 17u00  Reacties na Zonhoven: Van der Poel blij, Van Aert niet en Albert wil communicatie tijdens de koersHet zelfvertrouwen spatte er na afloop vanaf bij Mathieu van der Poel in tegenstelling tot Wout van Aert die meer had verwacht van zijn tweestrijd met zijn eeuwige rivaal.
15/10 16u30  VIDEO. Jonge Limburgse turnsters kijken op naar Truiense medaillewinnaar Nina DerwaelNet zo goed worden als Nina. Dat is de droom van heel wat Limburgse turnstertjes. De Truiense Nina Derwael (17) haalde vorige week brons op het WK Turnen in Montreal, op de brug met ongelijke leggers. Een medaille die de sport een boost geeft én die jonge meisjes doet dromen. “Het is mijn droom om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen”, zegt Michelle Remen (10) uit Halen, die net als Nina bij Sta Paraat Hasselt haar eerste stapjes in de turncompetitie zet.
15/10 16u15  Zonhovense Kuil is de zandbak van Mathieu Van der Poel, Van Aert opnieuw tweedeWat een demonstratie van Mathieu van der Poel in de zandbak van Zonhoven! Een mindere start werd al snel rechtgezet en mondde uit in een onemanshow van de Nederlandse kampioen die nu aan acht zeges op negen wedstrijden zit. Wout van Aert? Die moest in de tweede wedstrijdhelft zelfs knokken om de tweede plaats met Lars van der Haar . Een strijd die Van Aert wél won!
15/10 16u00  Beyoncé heeft een piepkleine tattoo met een bijzondere betekenisDe trend van minitatoeages is nog lang niet voorbij. Nadat sterren zoals Katy Perry en Emma Stone voor een miniatuurkunstwerkje op hun lichaam kozen, is ook Beyoncé opnieuw overstag gegaan. Enkele piepkleine tattoo’s met een grote betekenis op een rij.
15/10 16u00  Bayern München is verdediger Javi Martinez even kwijtBayern München moet het voorlopig stellen zonder Javi Martinez. De Spaanse middenvelder viel zaterdag met een schouderblessure uit tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen SC Freiburg (5-0). De medische staf van Bayern stelde zondag schade aan de rechterschouder vast.
15/10 16u00  José Mourinho zet de deur open naar andere topclub: “Ik zal mijn carrière niet beëindigen bij Manchester United”De Portugese coach van Manchester United, José Mourinho, heeft zondag tijdens een telefonisch interview op de Franse tv-zender TF1 verklaard zijn carrière zeker niet te beëindigen bij de Mancunians.
15/10 16u00  Ook Alison Van Uytvanck plaatst zich voor laatste kwalificatieronde in LuxemburgNa Yanina Wickmayer (WTA 119) eerder op de dag, heeft ook Alison Van Uytvanck (WTA 85) zich geplaatst voor de laatste voorronde van het WTA-toernooi van Luxemburg (hardcourt/250.000 dollar). Van Uytvanck, het tweede reekshoofd in de kwalificaties, profiteerde net als Wickmayer van een opgave van haar tegenstandster. De Oostenrijkse Barbara Haas (WTA 171) won de eerste set met 6-7 (4/7), verloor de tweede met 6-0 en gaf in de derde set op bij een 4-1 stand in het voordeel van Van Uytvanck.
15/10 16u00  Verstuyft tweede bij de vrouwen, Heemeryck vijfde bij de mannen tijdens Challenge Mallorca triatlonKatrien Verstuyft is zondag als tweede geëindigd bij de vrouwen tijdens de halve triatlon van Mallorca. Bij de mannen moest Pieter Heemeryck tevreden zijn met een vijfde stek.
15/10 15u45  Met de grove borstel: Tesla ontslaat honderden “ondermaatse” werknemersHet Amerikaanse auto- en technologiebedrijf Tesla heeft de voorbije week een onbekend aantal werknemers ontslagen omdat tijdens hun evaluatie gebleken was dat ze “ondermaats presteerden”. Volgens een Amerikaanse krant werden tussen de 400 en de 700 mensen de laan uitgestuurd. Het nieuws komt er kort nadat bekend was geraakt dat Tesla tijdens het voorbije kwartaal slechts 260 exemplaren van de Tesla Model 3 kon produceren.
15/10 15u45  Anak Verhoeven pakt zege in leadcompetitie tijdens WB muurklimmen in XiamenAnak Verhoeven heeft zondag in de leadcompetitie de veertiende en voorlaatste manche van de Wereldbeker muurklimmen in het Chinese Xiamen op haar naam geschreven.
15/10 15u45  Kimmer Coppejans sneuvelt in eerste kwalificatieronde European OpenKimmer Coppejans (ATP 282) heeft zaterdag de eerste kwalificatieronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen niet overleefd. De 23-jarige West-Vlaming verloor in de Lotto Arena van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 133) in drie sets: 4-6, 6-2 en 6-3. De partij duurde twee uur.
15/10 15u45  Onbekende spant staaldraad op keelhoogte aan toegangsweg voetbalterrein: “Dit is een poging tot moord”Naar aanleiding van de ontdekking vrijdagavond in Hoeilaart van een staaldraad die op keelhoogte gespannen was over een toegangsweg naar het terrein van voetbalclub ERC Hoeilaart, is de lokale politie van de Druivenstreek een uitgebreid onderzoek gestart naar de daders. Burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) tilt zeer zwaar aan de feiten en roept inwoners op heel alert te zijn en dergelijke feiten onmiddellijk aan de politie te melden.
15/10 15u45  Woedende menigte lyncht tiener die zes mensen zou hebben gedood in schoolIn het noordwesten van Kenia heeft een woedende menigte een tiener gedood die ervan verdacht werd zes mensen te hebben neergeschoten in een middelbare school. Ze haalden hem uit het politiekantoor waar hij werd ondervraagd, sloegen hem en staken hem daarna in brand.
15/10 15u45  Theuns wint slotrit in Ronde van Turkije na slipper Bennett, Ulissi is eindwinnaarEdward Theuns heeft de slotrit in de Ronde van Turkije (World Tour) op zijn palmares gebracht. De Gentenaar van Trek-Segafredo toonde zich in de sprint in Istanboel de snelste en haalde het voor Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe) en Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec-Bottecchia). De eindzege gaat naar Diego Ulissi (UAE Team Emirates).
15/10 15u45  Vijf ‘liefdeshacks’ die je relatie beter makenWaarom zoveel relaties op de klippen lopen? We verwachten er te veel van, zegt de Amerikaanse professor psychologie Eli Finkel. In zijn nieuwe boek The All-or-Nothing Marriage (het alles-of-niets huwelijk) geeft hij tips om meer redelijkheid in een relatie te krijgen.
15/10 15u15  Baasje in extase wanneer hij hond terug ziet na brand in CaliforniëDe familie Weaver uit Santa Rosa (Californië) moest enkele dagen geleden hun huis in het midden van de nacht verlaten door de oprukkende branden in de buurt. In alle paniek werd de trouwe viervoeter van het gezin, de Bernard Sennen Izzy, uit het oog verloren.
15/10 15u00  Vrouw in verdachte omstandigheden overleden in Middelkerke: verdachte opgepaktVrijdagavond is in Middelkerke een vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Dat meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.
15/10 15u00  Kaptheijns wint ook tweede Superprestigemanche, Cant tweede na sterke raceNadat ze twee weken geleden in Gieten al de beste was, heeft Maud Kaptheijns zondag een nieuwe zege in de Superprestige gepakt. De Nederlandse was in de spectaculaire cross in Zonhoven opnieuw de beste. Sanne Cant reed een zeer sterk tweede deel van de race en finishte op de valreep tweede, voor Nikki Brammeier. Ellen Van Loy werd vijfde.
15/10 15u00  Woedende menigte doodt minderjarige verdachte schutter in KeniaIn het noordwesten van Kenia heeft een woedende menigte een tiener gedood die ervan verdacht werd zes mensen te hebben neergeschoten in een middelbare school. Ze haalden hem uit het politiekantoor waar hij werd ondervraagd, sloegen hem en staken hem daarna in brand.
15/10 14u15  Net zoals NinaHASSELTNet zo goed worden als Nina. Dat is de droom van heel wat Limburgse turnstertjes. De Truiense Nina Derwael (17) haalde vorige week brons op het WK Turnen in Montreal, op de brug met ongelijke leggers. Een medaille die de sport een boost geeft én die jonge meisjes doet dromen. “Het is mijn droom om ooit mee te doen aan de Olympische Spelen”, zegt Michelle Remen (10) uit Halen, die net als Nina bij Sta Paraat Hasselt haar eerste stapjes in de turncompetitie zet.
15/10 14u15  Vrede en het woord van God op de motoMotorclubs hebben geen al te best imago. Anarchie, geweld en afrekeningen zijn nooit ver weg. Al is dat zonder de Limburgse motorclub Property of Jesus gerekend. Vanuit hun hoofdzetel in Houthalen probeert de motorclub wereldwijd rivaliserende motorclubs te verzoenen. “Door Gods woord te verkondigen, willen we vrede brengen in de wereld van de motorclubs, al kiezen we nooit partij”, zegt Michel Artoos (33), oprichter van Property of Jesus, die in België en Nederland vijf chapters telt. En Property of Jesus is ambitieus. “Volgende maand openen we een chapter in Zuid-Afrika.”
15/10 14u15  Jani en zijn vriend hebben een nieuwe liefde in hun levenJani en zijn vriend hebben een nieuwe huisgenoot: de Franse bulldog Qozmo. “Ik ben zo verliefd”, schrijft de bekende stylist bij een foto op Instagram.
15/10 14u00  Nederlander rijdt met dood meisje in auto naar politiekantoorDe politie van Assen (Nederland) heeft een man aangehouden die met een overleden kind in zijn auto naar het politiebureau was gereden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind.
15/10 14u00  Open Vld’ster Van Volcem haalt uit naar N-VA: “Homans polariseert, Francken gaat over de schreef”Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) maakt het een halszaak van om haar mening nooit onder stoelen of banken te steken. Tijdens een interview met De Zondag schiet ze snoeihard op de N-VA. “Ik heb geen sympathie voor die partij.”
15/10 14u00  Strijd in Raqqa “gaat laatste fase in”De strijd om het laatste deel van de Noord-Syrische stad Raqqa dat nog in handen is van Islamitische Staat (IS), “gaat zijn laatste fase in”. Dat hebben de Syrische Democratische Strijdkrachten zondag bekendgemaakt, de alliantie van Koerdische en Arabische strijders die gesteund wordt door de Verenigde Staten.
15/10 13u45  Hilde Van Mieghem na Weinstein: “Ook bij ons is er een soort actie bezig om iets te doen”In nasleep van de onthullingen over Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die verschillende actrices verkracht en seksueel benaderd zou hebben, broeit het ook bij ons om iets naar buiten te brengen. Dat zei actrice en regisseur Hilde van Mieghem zaterdagavond in het VRT-programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. “Maar is heel delicaat”, zegt ze.
15/10 13u30  Federer overklast Nadal in finale en wint ATP-toernooi ShanghaiDe Zwitser Roger Federer (ATP 2) heeft zondag het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hard/5.924.890 dollar) op zijn naam geschreven. De 36-jarige routinier won na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-3) van de Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal.
15/10 13u30  Ironman Hawaï - Teleurgestelde Tondeur: “Het was een helse dag”Alexandra Tondeur, de enige Belgische professionele atlete aan de start voor de Ironman van Hawaï, stelde zaterdag teleur met een 27e plaats, in 10u04:46. Ze was iets meer dan een uur trager dan de Zwitserse Daniela Ryf (8u50:47), die voor het derde jaar op rij won.
15/10 13u30  Oud-generaal en minister waarschuwen: we stevenen af op een kernoorlog dankzij TrumpEen oorlog met Noord-Korea, een oorlog met Iran, een kernwapenwedloop,...? Volgens experts zit dat er dik in. En dat hebben we te ‘danken’ aan het beleid van Amerikaans president Donald Trump.
15/10 13u15  LIVE. Pakt Standard op Sclessin de scalp van KV Kortrijk?Standard neemt het vanmiddag op Sclessin op tegen KV Kortrijk. Voor beide ploegen is een overwinning meer dan welkom. Wie trekt het laken naar zich toe?
15/10 13u00  Speciale eenheden vallen woning binnen na huiselijk geweld in AntwerpenDe speciale eenheden vielen zaterdagnacht omstreeks 01.40u binnen in een woning in Heist-op-den-Berg (Antwerpen). Een van de bewoners, een man van 38 jaar, bevond zich in psychotische toestand en pleegde uiteindelijk een wanhoopsdaad. Dat meldt De Gazet van Antwerpen.
15/10 12u45  TIME looft Adil El Arbi: “De Spielberg van Molenbeek”Het vooraanstaande Amerikaanse tijdschrift TIME heeft Adil El Arbi uitgeroepen tot een van hun ‘Next Generation Leaders’. Ze loven de Belgische regisseur en noemen hem “de Spielberg van Molenbeek”.
15/10 12u00  Sharapova weet weer wat winnen is en pakt eerste WTA-titel na schorsingDe Russische Maria Sharapova (WTA 86) heeft zondag, voor het eerst sinds haar terugkeer op het circuit na een dopingschorsing van vijftien maanden, de winst op zak kunnen steken in een WTA-toernooi. In het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar) klopte de 30-jarige Sharapova in de finale de 19-jarige Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 102). Na twee uur en zeven minuten tennis haalde Sharapova het in twee spannende sets (7-5 en 7-6 (10/8)).
15/10 12u00  Levenloos lichaam van man aangetroffen op rommelmarkt in BorgloonTijdens de openlucht rommelmarkt van Bommershoven (Borgloon) ontdekten voorbijgangers zondagochtend het levenloze lichaam van een oudere man.
15/10 12u00  Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op wekelijkse markt in Gent en richt ravage aanEen bestuurder is zondagochtend rond 8 uur met een hoge snelheid op de wekelijkse markt op het Van Beverenplein Gent ingereden. Dat bevestigt de politie van Gent.
15/10 11u45  May the force be with… de stofzuigerJe kan het niet gek genoeg bedenken of er bestaat ook een Star Wars-versie van. Keukengerei, lego, kerstversiering en nu dus ook een stofzuiger.
15/10 11u45  Historische wandeltocht in ZelemDe Vrienden van het Sint-Jansbergklooster in Zelem organiseren zondag 29 oktober om 14 uur de historische wandeltocht ‘Zelem: een dorp op de grens tussen twee staten’.
15/10 11u45  Half miljoen voor Vlaamse jeugdverblijvenVier erkende jeugdverblijven verspreid over Vlaanderen kunnen rekenen op een totale investering van 527.804 euro om hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert de middelen via Toerisme Vlaanderen, meldt hij zondag.
15/10 11u45  Unieke herdenking Eerste Wereldoorlog op Tyne Cot lokt 7.000 deelnemers7.000 mensen hebben zaterdag bij valavond op Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke deelgenomen aan “Silent City meets Living City”. Dat is een uniek herdenkingsmoment voor de slachtoffers van de Slag om Passendale, exact honderd jaar geleden. Alle 12.000 graven op de grootste begraafplaats van de Commonwealth Wargraves Commission werden met een kaarsje verlicht.
15/10 11u45  Onze man sprak in Hawaï met ontgoochelde Van Lierde na zijn opgave door flater organisatieDe Ironman van Hawaï werd een flinke domper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 11u30  Britse parlementsleden bundelen krachten tegen harde brexitIn het Britse Lagerhuis bundelen parlementsleden van meerderheid en oppositie de krachten om een harde brexit te voorkomen. Ze willen vermijden dat het Verenigd Koninkrijk op 30 maart 2019 de Europese Unie verlaat zonder akkoord met de EU, wat volgens hen desastreuze gevolgen zou hebben. Dat schrijft de krant The Observer zondag.
15/10 11u30  Deel buitenlandse jihadisten heeft Raqqa verlatenEen deel van de buitenlandse jihadisten die zich aangesloten hadden bij Islamitische Staat (IS) en zich nog in Raqqa bevinden, heeft de stad in het noordoosten van Syrië verlaten. Dat zegt een plaatselijk afgevaardigde van de Burgerraad van Raqqa, Omar Allouche. Het IS-bolwerk staat op het punt te vallen.
15/10 11u30  ”Vlaanderen moet stookolieketels uitfaseren”De verkoop van stookolieketens moet op termijn stoppen, zo meent de Bond Beter Leefmilieu (BBL). De Vlaamse regering moet naast zo’n verbod bovendien werk maken van goedkopere elektriciteit en meer heffingen op fossiele brandstoffen.
15/10 11u30  Onze man sprak in Hawaï met een enorm ontgoochelde Van Lierde na zijn opgaveDe Ironman van Hawaï werd een flinke domper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 11u15  Dodelijk ongeval in EghezeéBij een ongeval zaterdagavond in Eghezeé, in het noorden van de provincie Namen, is een man om het leven gekomen. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken, zegt het parket van Namen zondag.
15/10 11u15  Van Lierde reageert enorm ontgoocheld nadat hij opgaf in Ironman Hawaï na fout organisatieDe Ironman van Hawaï werd een flinke domper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 11u15  Dodentol bomaanslag Mogadishu loopt op tot meer dan 90De zelfmoordaanslag van zaterdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft aan meer dan 90 mensen het leven gekost en meer dan 120 mensen verwond. Dat zeggen de plaatselijke autoriteiten zondag. Verschillende slachtoffers werden van onder de brokstukken gehaald van gebouwen die beschadigd raakten toen de dader een voertuig deed ontploffen op een druk kruispunt in Mogadishu.
15/10 11u15  Dodentol van bosbranden Californië loopt op tot 38De bosbranden in Californië hebben inmiddels 38 slachtoffers geëist, zo meldden de autoriteiten. Het gaat om een van de grootste tragedies ooit in Californië, zei gouverneur Jerry Brown van de zuidwestelijke Amerikaanse staat zaterdag.
15/10 11u15  Kom tot rust in de natuurKom tot rust in de natuur tijdens een prachtige wandeling in een landschap met moerassen, bossen, heidevelden, vijvers, beekvalleien, weilanden omgeven door houtkanten en vennen.
15/10 10u30  Politie waarschuwt voor nieuwe trend onder fietsdieven (en wat u er aan kan doen)De klassieke fietsendief – m/v prutst aan fietsslot en rijdt ermee weg – maakt plaats voor de Grote Georganiseerde Bende. Professionele krakers, voornamelijk uit Moldavië, Litouwen en Roemenië, specialiseren zich in het leeghalen van fietswinkels en hebben daarbij vooral oog voor het duurdere werk. Buit in twee jaar tijd in ons land: 12 miljoen euro.
15/10 10u15  Wij genieten van 25 graden, Ierland en Schotland krijgen hevige orkaan over zich heenHet Verenigd Koninkrijk en Ierland maken zich klaar voor orkaan Ophelia. Die orkaan is zonet aangesterkt tot categorie drie op een schaal van vijf. “Rukwinden tot 185 kilometer per uur. Dat is ongezien in dat deel van de Atlantische Oceaan”, zegt weervrouw Jill Peeters op Twitter.
15/10 10u15  IN BEELD. Borrelen onder de zon op de Hasseltse JeneverfeestenZaterdag gingen de Jeneverfeesten in Hasselt van start. Voor de 29e keer vormde het stadscentrum het toneel voor een ode aan het bekende ‘druppeltje’. Onder een stralende zon zakten duizenden mensen af om te genieten van tal van activiteiten en eentje te drinken op hun gezondheid.
15/10 10u00  Italiaan Romano Fenati triomfeert in Moto3, Livio Loi wordt 19e tijdens GP van JapanDe Italiaan Romano Fenati (Honda) heeft zondag in de Grote Prijs van Japan zijn derde overwinning van het seizoen in de Moto3 gepakt. Op het doorregende circuit van Motegi werd de race na een verstoorde opwarming ingekort van twintig tot dertien ronden.
15/10 10u00  Andrea Dovizioso pakt de zege voor Marc Marquez op GP van JapanDe Italiaan Andrea Dovizioso heeft zondag de Grote Prijs van Japan MotoGP, de vijftiende manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. Op het circuit van Motegi bleef Dovizioso de Spaanse WK-leider Marc Marquez (Honda) voor. Dovizioso nadert in de WK-tussenstand zo tot op elf punten van Marquez.
15/10 10u00  Mivis wordt 55e in HainanMet een slotronde van 71 slagen is Christopher Mivis nog 55e geëindigd op het Hainan Open golftoernooi (Challenge Tour/350.000 dollar), dat werd betwist op de plaatstelijke golfbaan in het Chinese Sanya (Hainan Island).
15/10 10u00  Italiaan Quarta is te sterk voor Debaes op het wereldkampioenschap 5-pins biljartPeter Debaes is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales op het wereldkampioenschap 5-pins biljart, dat wordt betwist in het Argentijnse Necochea. Onze landgenoot moest met 4-0 zijn meerdere erkennen in de Italiaan Andrea Quarta.
15/10 09u45  Tweede plaats voor Jorik Hendrickx in Nice International kunstschaatsenJorik Hendrickx is tijdens de internationale wedstrijden kunstschaatsen in Nice als tweede geëindigd. Hendrikckx moest in de vrije kür alleen zijn meerdere erkennen in de Chinees Han Yan.
15/10 09u45  Koekelkoren en Van Walle bijten in het zand in kleine finale World Tour beachvolley QinzhouDries Koekelkoren en Tom van Walle hebben op het World Tour beachvolleybaltoernooi in het Chinese Qinzhou de match om de derde plaats verloren. Het duo ging zondag in drie sets (21-16, 16-21 en 11-15) onderuit tegen de Cubanen Diaz Nivaldo en Sergio Gonzalez.
15/10 09u45  Verhuis onthaal dienstencentrum Den Tuinhoek naar Sociaal HuisOm een vlottere vlottere dienstverlening voor alle inwoners van Leopoldsburg te garanderen, worden een een aantal diensten overgebracht naar het Sociaal Huis. Zo kunnen alle inwoners op één plaats terecht voor alle info en vragen over ouderenzorg, maar ook voor alle andere diensten van het Sociaal Huis. Een team van maatschappelijk werkers en bedienden helpt je daar graag verder.
15/10 08u15  “Mijn dochter sleurt mij erdoor, elke dag opnieuw”antwerpenHij rookt weer meer. Hij kan genieten van totentrekken met zijn dochter, en van biefstukken eten. De rest is kut. Spelen helpt. Het is het enige wat helpt. Sinds deze week is Stefaan Degand (39) Hamlet. Het is zijn eerste toneelstuk sinds zij er niet meer is, Julie, zijn vrouw, die plots overleed. “Vroeger was ik de laatste om te blijven plakken na een opvoering. Nu loop ik als eerste weg. Ik kan de blikken van de mensen niet aan.”
15/10 08u15  Maakt Oostenrijk bocht naar rechts met jongste regeringsleider ooit?Zondag trekken de Oostenrijkers naar de stembus voor vervroegde parlementsverkiezingen. Dat is het gevolg van het opblazen van de coalitie tussen de sociaaldemocratische SPÖ en de conservatieve ÖVP in mei van dit jaar, na een lange periode van intern geruzie. Grote winnaar zou minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz (ÖVP) worden, die volgens peilingen een derde van de stemmen zou halen en met zijn 31 jaar de jongste regeringsleider van het land kan worden. Die sluit een samenwerking met de extreemrechtse FPÖ bovendien niet uit.
15/10 08u15  “Volgehouden dankzij de groep”BILZENEind november rookte ze haar laatste sigaret, net als de andere deelnemers van de gezamenlijke rookstopcampagne in Bilzen, Tongeren en Riemst. In het half jaar daarna kreeg haar man een zwaar ongeval op het atletiekveld, overleed haar schoonvader en kreeg ze zelf een keiharde diagnose: borstkanker. Maar ondanks de zware periode, ondanks de extra stress slaagde Heidi Renaers uit Bilzen er toch in om het vol te houden. “Dankzij de groep”, vertelt Heidi. “Ik kan het iedereen die wil stoppen aanraden.”
15/10 08u15  “Trump ontketent kernwapenrace en laat VS dwaas overkomen”In een interview met CNN dat zondag zal worden uitgezonden, hekelt Hillary Clinton de agressieve taal van president Donald Trump ten opzichte van Noord-Korea. “We zullen nu een wapenwedloop krijgen, een nucleaire wapenwedloop in Oost-Azië.”
15/10 08u15  BV: "Hij vond dat hij recht had op een nummertje met mij"Welke fan vond dat hij wel recht had op een seksnummertje met een bekende Vlaminge en wie schrikt als ze in de spiegel kijkt omdat ze naar eigen zeggen ouder lijkt dan ze is? Doe de onderstaande test en ontdek wat je nog weet over de voorbije week in showbizzland.
15/10 08u00  Bart De Pauw lovend over actie van Tom Waes na ongevalBart De Pauw is nog onder de indruk van Tom Waes. Dit keer niet van zijn tv-programma’s, maar van zijn koelbloedig handelen vlak na een ongeval.
15/10 07u45  Gestrand gezin gered door Zweinsteinexpres in SchotlandIn de Schotse Hooglanden is een gestrand gezin op een wel heel opmerkelijke manier gered. De stoomtrein die, althans in de films, kinderen in de magische wereld van Harry Potter vervoert naar de toverschool Zweinstein, spoorde te hulp. Dat schrijft de BBC zaterdag.
15/10 07u45  Nazomerse temperaturen stoppen niet op zondagHet wordt zondag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, zonnig en zeer warm.
15/10 07u45  Pornobaas heeft miljoenen veil voor informatie die leidt tot afzetting van TrumpDe Amerikaanse multimiljonair Larry Flynt, vooral bekend als de uitgever van het pornografische magazine Hustler, biedt een beloning van 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) aan voor informatie die leidt tot de afzetting van president Donald Trump. Dat kondigt hij zondag aan in een paginagrote advertentie van The Washington Post, zo meldt de krant.
15/10 07u45  Zuhal Demir choqueert armoede-onderzoekers door persoonlijke aanval: “Trump is overgewaaid naar Vlaanderen”De auteurs van het jaarboek ‘Armoede in België’ pikken het niet dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) hen persoonlijk aanvalt. Zij hadden deze week scherpe kritiek op het armoedebeleid van de regering, en dat moeten ze nu bekopen met een giftige en opvallend persoonlijke repliek van Demir. “Een Trumpiaanse manier van reageren”, vinden de onderzoekers. “We willen een inhoudelijk debat, geen scheldpartij.” Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.
15/10 07u30  Armoede-onderzoekers gechoqueerd door persoonlijke aanval van Zuhal Demir: “Trump is overgewaaid naar Vlaanderen”De auteurs van het jaarboek ‘Armoede in België’ pikken het niet dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) hen persoonlijk aanvalt. Zij hadden deze week scherpe kritiek op het armoedebeleid van de regering, en dat moeten ze nu bekopen met een giftige en opvallend persoonlijke repliek van Demir. “Een Trumpiaanse manier van reageren”, vinden de onderzoekers. “We willen een inhoudelijk debat, geen scheldpartij.” Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.
15/10 04u30  Ironman Hawaï wordt afknapper voor Belgen, Duitser Lange wint in nieuw recordHet WK Ironman triatlon is een afknapper geworden voor de Belgen. Frederik Van Lierde werd genekt door een fout van de organisatie en gaf op in het begin van de marathon. Bart Aernouts had geen topdag, maar knokte zich na een moedige inhaalrace toch nog naar een twaalfde plaats. De overwinning ging naar de Duitse outsider Patrick Lange, die een nieuw parcoursrecord neerzette. Zijn landgenoot en topfavoriet Jan Frodeno kreeg tijdens de marathon af te rekenen met een blessure. Bij de vrouwen maakte de ongenaakbare Zwitserse Daniela Ryf haar favorietenrol helemaal waar. Ze won voor de derde keer op een rij.
15/10 01u15  Van Lierde geeft op tijdens Ironman Hawaï na zoveelste pech: “Ze stonden met alles klaar, behalve zijn tas”De Ironman van Hawaï werd een flinke afknapper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 00u45  Mile Svilar debuteert bij Benfica met overwinning en clean sheet in Portugese bekerBenfica heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de vierde ronde van de Portugese beker. Op het veld van derdeklasser Olhanense won het met 0-1. Mile Svilar maakte zijn profdebuut bij Benfica.
15/10 00u30  Roeselare wint vlot topper tegen AalstOp de vierde speeldag van de EuroMillions Volley League stond zaterdag de topper tussen de twee enige ploegen die nog geen punt lieten liggen op het programma. Landskampioen Roeselare kende daarin geen genade met Aalst. Het werd 3-0 (25-18, 25-16 en 25-22).
15/10 00u30  Aalstar wint nipt van BergenAalstar heeft zaterdag Bergen met 81-80 geklopt op de vierde speeldag in de Euromillions Basket League. Bij de rust leidden de Oost-Vlamingen met 43-42. Na een stevige puntenreeks van de Henegouwers was een ultieme remonte van het team van Jean-Marc Jaumin nodig om de zege thuis te houden.
15/10 00u30  Wezet wint voor eerste keer ooit bij Tongeren in BENE-League handbalWezet is zaterdag met 23-29 gaan winnen op bezoek bij Tongeren op de zesde speeldag van de BENE-League handbal. Voor Wezet was het de eerste overwinning ooit op het veld van Tongeren.
15/10 00u15  Eerst puntenverlies voor Barcelona dat bij Atlético Madrid vijandig wordt ontvangenBarcelona heeft op de achtste speeldag zijn eerste puntenverlies geleden. De Catalanen bleven op het veld van Atlético Madrid steken op een gelijkspel (1-1). De topper in de Spaanse eerste klasse stond ook in het teken van de politieke spanningen.
14/10 23u30  Yves leert Buffalo’s weer wat winnen is: AA Gent boekt verdiende zege bij debuut VanderhaegheVuist in de lucht voor de dug out. Yves Vanderhaeghe is een winnaar en heeft de Buffalo’s weer geleerd wat winnen is. AA Gent won in de Ghelamco Arena zijn eerste wedstrijd sinds 18 mei dankzij twee treffers van invaller Kalu (2-0). Bijzonder knap tegen een defensief goed georganiseerd Waasland-Beveren. Yves is perfect uit de startblokken. Bekijk om 23u de videosamenvatting.
14/10 23u15  Hollywood zet Harvey Weinstein uit organisatie Oscars na beschuldigingen van aanrandingenDe onthullingen rond Harvey Weinstein hebben hem nu ook zijn plaats gekost in de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. De filmproducent werd volgens The New York Times met een overweldigende meerderheid weggestemd. Het zet daarmee één van zijn belangrijkste leden aan de deur.
14/10 23u15  Napoli behoudt maximum van de punten na nipte overwinning tegen AS RomaNapoli heeft een nipte overwinning (0-1) behaald op het veld van AS Roma op de achtste speeldag van de Italiaanse Serie A en verstevigt zo zijn leidersplaats. Lorenzo Insigne kroonde zich tot matchwinnaar.
14/10 23u00  Genkse malaise houdt aan: supporters geven fluitconcert na gelijkspel tegen MoeskroenRacing Genk kon voor de vijfde wedstrijd op rij opnieuw niet winnen. Tegen seizoensrevelatie Moeskroen bleven de Limburgers steken op een 1-1 gelijkspel ondanks een resem kansen. Een pijnlijke uitslag voor Genk, dat zo slechts 4 op 15 boekt. De Genkse fans floten zelfs trainer Stuivenberg uit bij elke wissel. Moeskroen staat, samen met STVV en Anderlecht, derde. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 23u00  Eerst puntenverlies voor Barcelona dat in Madrid vijandig wordt ontvangenBarcelona heeft op de achtste speeldag zijn eerste puntenverlies geleden. De Catalanen bleven op het veld van Atlético Madrid steken op een gelijkspel (1-1). De topper in de Spaanse eerste klasse stond ook in het teken van de politieke spanningen.
14/10 23u00  Dortmund lijdt zeldzame thuisnederlaag tegen Leipzig, maar blijft leider in DuitslandBorussia Dortmund heeft zaterdagavond thuis met 2-3 verloren tegen RB Leipzig op de achtste speeldag van de Duitse Bundesliga. Voor leider Dortmund was het de eerste thuisnederlaag in 41 competitiewedstrijden.
14/10 23u00  Jason Denayer zegeviert met Galatasaray tegen KonyasporGalatasaray heeft zaterdag op de achtste speeldag in de Turkse Süper Lig met 0-2 gewonnen op het veld van staartploeg Konyaspor. Jason Denayer speelde bij het team uit Istanboel de hele partij.
14/10 23u00  Nafi Thiam grijpt naast titel Europese Atlete van het JaarDe Griekse polsstokspringster Katerina Stefanidi (27) is zaterdag verkozen tot Europese Atlete van het Jaar op het gala van de Europese atletiekfederatie (EAA) in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Nafi Thiam behoorde tot de vier genomineerden. Bij de mannen ging de trofee naar de Duitse wereldkampioen speerwerpen Johannes Vetter, die de opvolger is van de Britse langeafstandsloper Mo Farah.
14/10 22u45  Zeker 50 doden bij de bomaanslag in MogadishuBij de bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen en meer dan 80 anderen raakten gewond. Het was de zwaarste zelfmoordaanslag tot nog toe in de Somalische hoofdstad. De meeste slachtoffers zijn burgers.
14/10 22u30  Angers wint in Caen, Belgen beginnen op de bankCaen heeft op de negende speeldag in de Franse Ligue 1 de punten niet kunnen thuishouden. Angers kwam in het Stade Michel d’Ornano winnen met 0-2.
14/10 22u00  Kan een gebakje in de ruimte worden gelanceerd ? Deze wetenschappers deden de testWetenschappers van Glasgow zijn niet echt bijgelovig en vonden vrijdag de dertiende de perfecte dag om een eeuwenoude vraag te beantwoorden: kunnen cakejes in de ruimte worden gelanceerd en overleven ze dat avontuur? De lancering van het traditionele Schotse gebakje kon live worden gevolgd op YouTube en duizenden kijkers zaten vol spanning te kijken naar het historische evenement.
14/10 22u00  STVV kan opnieuw niet winnen, Lokeren pakt felbegeerd puntjeLokeren en STVV hebben de punten gedeeld. Op Daknam werd het 1-1. Na een flauwe eerste helft stond het nog 0-0, maar al vroeg in de tweede helft opende Jordan Botaka de score voor de bezoekers uit Limburg. Lokeren wist pas in de slotfase gelijk te maken, invaller Söder redde verdiend een puntje voor de Oost-Vlamingen. Door dit gelijkspel komt STVV naast Anderlecht op de derde plaats, Lokeren staat negende. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 22u00  Genkse malaise houdt aan: supporters fluiten coach uit, Genk speelt gelijk tegen MoeskroenRacing Genk kon voor de vijfde wedstrijd op rij opnieuw niet winnen. Tegen seizoensrevelatie Moeskroen bleven de Limburgers steken op een 1-1 gelijkspel ondanks een resem kansen. Een pijnlijke uitslag voor Genk, dat zo slechts 4 op 15 boekt. De Genkse fans floten zelfs trainer Stuivenberg uit bij elke wissel. Moeskroen staat, samen met STVV en Anderlecht, derde. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 22u00  Atletico-fans trakteren Barçelona op Spaanse gezangen en vlaggenSupporters van Atletico Madrid hebben voor aanvang van de topper tegen FC Barcelona Spaanse vlaggen bovengehaald en het bekende deuntje ‘Viva España’ gescandeerd. Sinds het omstreden referendum van begin oktober over Catalaanse onafhankelijkheid is de politieke spanning te snijden tussen Madrid en Barcelona.
14/10 21u30  Uw peperdure auto? Ook die kan binnen de minuut gestolen worden dankzij deze snufjesDe Londense politie waarschuwt voor criminelen die hoogtechnologische snufjes inzetten om peperdure wagens in een mum van tijd te stelen, nadat enkele auto’s op die manier werden ontvreemd. Bovenstaande beelden werden door een bewakingscamera gefilmd tijdens de meest recente diefstal van een gloednieuwe BMW. Door middel van technologie die de dieven via het dark web in handen krijgen, kunnen ze de auto’s in minder dan een minuut aan de praat krijgen en zijn ze razendsnel vertrokken met hun buit.
14/10 21u30  Motorrijder (57) overleden na aanrijding met wagen aan overwegIn Geel is zaterdagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen op de Rauwelkoven. Het slachtoffer had met zijn motor net de spoorweg overgestoken, toen hij werd aangereden door een auto, die van links kwam.
14/10 21u30  Genk: spoor voor goederenvervoer weer in gebruik, onderzoek naar ontsporing loopt nogHet goederenverkeer op de spoorlijn aan de Bosdel in Genk kan zaterdagavond tegen 22 uur weer normaal verlopen. Vrijdag rond 13.30 uur waren tussen de Bosdel en de Westerring twee wagons van een goederentrein met zestien wagons ontspoord.
14/10 21u30  Thomas Meunier: “Mijn zes miljoen klopten de 400 miljoen van Neymar en Mbappé”Paris Saint-Germain heeft in zijn kern vele sterren, maar Thomas Meunier ging deze keer met de meeste aandacht lopen. De Rode Duivel bezorgde met twee doelpunten in zijn eentje PSG de volle buit op het veld van Dijon (1-2). “De zes miljoen van mijn transfer hebben de 400 miljoen van Neymar en Mbappé geklopt”, reageerde een gevatte Meunier.
14/10 21u15  Vannacht geen kerkverlichting op Dag van de DuisternisDe kerken van Geetbets bevinden zich in deze Nacht van de Duisternis volledig in het donker. Daarmee wil het gemeentebestuur zijn steentje bijdrage in het besparen op energie.
14/10 21u15  Ex-president Sarkozy in nauwe gerechtelijke schoentjesDe Franse oud-president Nicolas Sarkozy, diens advocaat Thierry Herzog en een ex-magistraat hangt een proces boven het hoofd wegens “corruptie” en “belangenvermenging”. Het financiële parket in Frankrijk vergelijkt de methodes van ‘Sarko’ in de zaak met die van een “ervaren misdadiger”. Dat meldt zaterdag de Franse krant Le Monde. De vraag om Sarkozy gerechtelijk te vervolgen, dateert van 5 oktober.
14/10 21u15  Zuhal Demir en Wim Dries volgen wedstrijd tegen Moeskroen geblinddoektOm de blindentribune van Racing Genk in de kijker te zetten volgen staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) en de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) de wedstrijd tegen Moeskroen geblinddoekt. Via speciaal voorziene oortjes zorgen vrijwilligers voor een rechtstreeks verslag.
14/10 21u15  Premier League: Arsenal onderuit tegen Watford met Rode Duivel negentig minuten op het veldWatford heeft op de achtste speeldag in de Premier League een felbevochten zege geboekt tegen Arsenal. De partij eindigde op 2-1.
14/10 21u00  Real Sociedad, met invaller Adnan Januzaj, pakt volle buit bij AlavésReal Sociedad heeft zaterdag op de achtste speeldag in de Spaanse Primera Division de drie punten veroverd. Het team uit San Sebastian ging op bezoek bij Alavés winnen met 0-2.
14/10 20u45  Charleroi laat een steek vallen tegen rode lantaarn Eupen, leider Club Brugge kan uitlopenCharleroi heeft de kans laten liggen om tot op één punt te naderen op leider Club Brugge. De Karolo’s leken na twee doelpunten van Baby op weg naar een zuinige zege tegen rode lantaarn Eupen maar werden genekt in de eigen Mazzu-time na een late gelijkmaker van Eric Ocansey. Zo werd het 2-2 in Charleroi. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 20u30  Kim Huybrechts naar derde ronde European Darts TrophyKim Huybrechts (PDC 15) heeft zich zaterdag dankzij een 6-3 overwinning tegen de Engelsman Nathan Aspinall (PDC 97) geplaatst voor de achtste finales op het European Darts Trophy in het Duitse Göttingen.
14/10 20u30  Coppejans, De Greef en Bergs treden aan in kwalificaties European OpenDrie Belgen trachten zich via de kwalificaties te verzekeren van een stek op de hoofdtabel van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen. Kimmer Coppejans en Zizou Bergs, beiden uitgenodigd, en Arthur De Greef hopen David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans te vervoegen.
14/10 20u30  Jorik Hendrickx eindigt op tweede plaats op Coupe internationale NiceKunstschaatser Jorik Hendrickx is zaterdag tweede geworden op de Coupe internationale in het Franse Nice.
14/10 20u15  24.500 euro voor één vergadering bij bestuur NIRASEnkele bestuurders van het federaal overheidsbedrijf NIRAS, het orgaan dat het nucleair afval beheert, komen niet naar vergaderingen, maar strijken wel vergoedingen op. Een bestuurder daagde de voorbije vier jaar eenmaal op in de raad van bestuur, maar kreeg wel 24.500 euro bruto uitbetaald. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag.
14/10 20u15  Goffin, Darcis en Bemelmans kennen hun tegenstanders op European OpenTopreekshoofd David Goffin (ATP 10) speelt volgende week ofwel tegen de Duitser Florian Mayer (ATP 66) ofwel tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 92) in de tweede ronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen.
14/10 20u15  Strycova en Rybarikova spelen finale WTA LinzDe Tsjechische Barbora Strycova (WTA 26) en de Slowaakse Magdalena Rybarikova (WTA 28) spelen zondag de finale van het WTA-toernooi van het Oostenrijkse Linz (hard/250.000 dollar).
14/10 20u15  Dedryck Boyata houdt het met Celtic zuinig tegen DundeeCeltic heeft op de negende speeldag van de Schotse Premiership een nipte 1-0 zege geboekt tegen Dundee. Ntcham (61.) verloste de thuisploeg pas iets over het uur. Dedryck Boyata speelde de hele partij in de Celtic-defensie.
14/10 20u15  Operatie aan de rug goed verlopen voor Jan Bakelants“De operatie van Jan Bakelants is goed verlopen”, meldt zijn team AG2R La Mondiale. Bakelants werd gisteren geopereerd in het Universitair Ziekenhuis van Leuven aan een gebroken lendenwervel (L3).
14/10 19u30  Cercle Brugge kan niet winnen van Roeselare in Proximus LeagueSlechte zaak voor Cercle Brugge in de Proximus League. De Bruggelingen konden niet winnen tegen de buren van Roeselare (1-1) en zien OHL, dat gisteren won en over Beerschot-Wilrijk naar de leiding sprong, twee punten verder weglopen.
14/10 19u30  WTA Luxemburg: Wickmayer en Van Uytvanck door eerste ronde kwalificatiesYanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het WTA-toernooi in Luxemburg. Wickmayer haalde het in twee sets van de 17-jarige thuisspeelster Eleonora Molinaro (7-6, 6-3). Van Uytvanck klopte de eveneens 17-jarige Russische Sofya Zhuk in twee sets (6-4, 6-4).
14/10 19u15  Antwerpse politie rijdt trouwstoet klem, één persoon opgepaktDe Antwerpse politie heeft zaterdag een colonne auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout.
14/10 19u00  Italian Open - Nicolas Colsaerts zet opmars voortNicolas Colsaerts heeft met een derde ronde van 67 slagen zijn positie in het klassement met zes plaatsen verbeterd op het Italian Open golftoernooi in Monza. Hij staat nu op een gedeelde 21ste plaats.
14/10 18u45  Beloftevolle veldrijder kiest definitief voor de wegKobe Goossens levert zijn veldritfiets in en focust zich vanaf volgend seizoen op de weg. Onder meer dorpsgenoot Sven Nys heeft zijn beslissing mee in de hand gewerkt. Dat vertelt hij aan ‘Veldritkrant.be’.
14/10 18u45  Blamage voor Chelsea: Crystal Palace vindt eindelijk de weg naar doel en pakt eerste zege van het seizoenChelsea heeft een zure nederlaag geleden op het veld van Crystal Palace. De rode lantaarn had voor vandaag nog geen enkele keer gescoord, maar tegen Thibaut Courtois deed het plots twee keer de netten trillen. Chelsea kon dat maar één keer doen en ging met 2-1 onderuit.
14/10 18u30  IN BEELD. Activiste in cellofaan verpakt op de BruulEen activiste van dierenrechtenorganisatie Bite Back is zaterdagnamiddag in Mechelen in een levensgroot vleesbakje gekropen dat verpakt werd met cellofaan en voorzien van etiket en streepjescode. De dierenrechtenorganisatie wil hiermee duidelijk maken dat het stukje vlees dat mensen in de supermarkt kopen, afkomstig is van een dier en dat dat dier een erbarmelijk leven heeft geleid alvorens te worden geslacht voor consumptie.
14/10 18u30  Isaac Kimeli en co. winnen met Belgisch record Adecco Brussels Ekiden, grootste aflossingsmarathon ter wereldTeam Calipage-Craft heeft zaterdag de Brussels Ekiden gewonnen, de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Het team van Isaac Kimeli bracht het Belgisch record op 2u06:22.
14/10 18u30  Spelers Hertha Berlijn knielen uit steun voor Amerikaanse sportersDe spelers en stafleden van Hertha Berlijn hebben zaterdag hun solidariteit getoond voor de Amerikaanse sporters die strijden tegen discriminatie. Voor aanvang van de Bundesliga-wedstrijd tegen Schalke 04 knielden ze en sloegen ze de armen om elkaar.
14/10 18u30  Halle-Gooik wint ook overbodig duel in UEFA Futsal Cup tegen SieviHalle-Gooik heeft zaterdag in het Finse Raahe ook zijn derde en laatste groepswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Futsal Cup gewonnen. De Belgische landskampioen was sinds donderdag al zeker van groepswinst en een plek in de eliteronde. Maar dat weerhield de Pajotters er niet van om ook nog thuisploeg Sievi met 2-0 te kloppen.
14/10 18u30  Bocholt uitgeschakeld in tweede kwalificatieronde EHF Cup handbalHandbalclub Bocholt is uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup. De landskampioen verloor zaterdag met 37-25 bij het Finse Cocks. In de heenmatch hadden de Limburgers met 40-35 aan het langste eind getrokken. Die bonus van vijf doelpunten werd echter door de Finse tegenstander tenietgedaan.
14/10 18u30  Israëliër wint race 1 en kan titel Nascar Whelen Euro Series ruiken, Anthony Kumpen moet zondag vol aan de bakAlon Day (Chevrolet) heeft de eindzege in de NASCAR Whelen Euro Series bijna op zak. De Israëliër bleef zaterdag in de eerste van twee races in de categorie Elite 1 de Belgen Marc Goossens (Ford Mustang) en Anthony Kumpen (Chevrolet) voor. Dit weekend vindt de laatste manche van het seizoen plaats in Zolder.
14/10 18u30  Jamie Green pakt zege in eerste race op HockenheimringJamie Green (Audi RS5) heeft zaterdag de eerste race van de negende en laatste manche van het DTM-kampioenschap gewonnen. Op de Duitse Hockenheimring ging de Brit de Duitsers Mike Rockenfeller (Audi RS5) en Timo Glock (BMW M4) vooraf. Maxime Martin (BMW M4) viel net naast het podium. Audi verzekerde zich van de constructeurstitel.
14/10 18u30  Blamage voor Chelsea: Crystal Palace pakt eerste zege met eerste goals dit seizoenChelsea heeft een zure nederlaag geleden op het veld van Crystal Palace. De rode lantaarn had voor vandaag nog geen enkele keer gescoord, maar tegen Thibaut Courtois deed het plots twee keer de netten trillen. Chelsea kon dat maar één keer doen en ging met 2-1 onderuit.
14/10 18u30  “Als Puigdemont niet duidelijk antwoordt, neemt Madrid over”Het enige waarover Catalonië met de Spaanse regering kan onderhandelen, is onafhankelijkheid. Dat heeft Oriol Junqueras, het nummer twee van de Catalaanse regering, zaterdag gezegd op een bijeenkomst van zijn partij Republikeins Links van Catalonië (ERC). Madrid waarschuwt Catalonië ondertussen opnieuw dat het maandag een duidelijk antwoord verwacht op de onafhankelijkheidsvraag.
14/10 18u15  Bayern München viert comeback Heynckes met een vlotte 5-0 zegeBayern München is zaterdag met een 5-0 zege tegen Freiburg begonnen aan de vierde termijn van Jupp Heynckes als coach van de ‘Rekordmeister’.
14/10 18u15  LIVE. Kan STVV winnen op het veld van Lokeren?De interlandbreak kwam op een goed moment voor STVV. Na de 0 op 6 tegen KV Mechelen en Charleroi konden Jonas De Roeck en zijn staf schaven aan de details die punten kostten. Op het veld van Lokeren wil STVV zich herpakken. Lukt dat?
14/10 18u15  LIVE. Houdt KRC Genk de drie punten thuis tegen Moeskroen?KRC Genk zit in een moeilijke periode. Blauw-wit sprokkelde nog maar tien puntjes uit negen wedstrijden en is nog steeds op zoek naar de goede vorm van vorig seizoen. Vanavond proberen de jongens van coach Stuivenberg de punten thuis te houden tegen seizoensrevelatie Moeskroen.
14/10 18u15  WTA Luxembourg - Yanina Wickmayer door eerste ronde kwalificatiesYanina Wickmayer heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het WTA-toernooi in Luxemburg. Ze haalde het in twee sets van de 17-jarige thuisspeelster Eleonora Molinaro (7-6, 6-3).
14/10 18u15  Maestro De Bruyne strooit alweer met heerlijke assists en dirigeert Manchester City naar ruime zegeBij de Rode Duivels is zijn rol de laatste tijd minder opvallend, maar bij Manchester City is Kevin De Bruyne de grote man. Tegen Stoke City was onze landgenoot alweerde grote man. Hij scoorde niet, maar deelde wél twee héérlijke assists uit. Daarnaast leidde hij nog twee goals in met splijtende passes. De Bruyne dirigeerde zijn ploeg zo naar een spectaculaire 6-2 voorsprong tegen Stoke City, na een dik uur spelen. Pep Guardiola gunde hem dan wat rust, onder een luid applaus verliet De Bruyne het veld. Bernardo Silva dikte nadien nog aan tot 7-2.
14/10 18u00  Tweede Oktoberfest RummenDe stad München is wereldberoemd om haar Oktoberfest. De sfeer van dat feest kun je vandaag komen beleven op het Oktoberfest in Rummen.
14/10 18u00  Jonge Nederlander ‘flikt’ medevluchters en wint eerste editie van Tacx Pro ClassicDe eerste editie van de Tacx Pro Classic is gewonnen door Timo Roosen. De wedstrijd in het Nederlandse Zeeland, met aankomst op Neeltje Jans, eindigde net niet op de verwachte massaspurt. Roosen (LottoNL) won wel op de meest lepe wijze: niet meerijden omdat de kopman op komst was om het daarna zelf af te maken.
14/10 17u45  ‘Als Puigdemont niet duidelijk antwoordt, neemt Madrid over’Het enige waarover Catalonië met de Spaanse regering kan onderhandelen, is onafhankelijkheid. Dat heeft Oriol Junqueras, het nummer twee van de Catalaanse regering, zaterdag gezegd op een bijeenkomst van zijn partij Republikeins Links van Catalonië (ERC). Madrid waarschuwt Catalonië ondertussen opnieuw dat het maandag een duidelijk antwoord verwacht op de onafhankelijkheidsvraag.
14/10 17u45  Fuiven op 28ste Zelemse rocknachtFuifliefhebbers zijn vanavond welkom in Zelem voor de 28ste editie van de Zelemse rocknacht.
14/10 17u45  Na de actrices getuigen ook modellen over seksueel misbruik: "Toen vroeg hij of ik alles wilde uitdoen"In nasleep van het schandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein getuigden verschillende actrices over ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen in de sector. Maar ook uit de modewereld duiken nu zulke verhalen op. Model Cameron Russell riep gisteren via Instagram op om ze te delen onder de hashtag #myjobshouldnotincludeabuse (misbruik is geen deel van mijn werk).
14/10 17u30  Na de actrices getuigen ook modellen over seksueel misbruikIn nasleep van het schandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein getuigden verschillende actrices over ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen in de sector. Maar ook uit de modewereld duiken nu zulke verhalen op. Model Cameron Russell riep gisteren via Instagram op om ze te delen onder de hashtag #myjobshouldnotincludeabuse (misbruik is geen deel van mijn werk).
14/10 17u15  Barbora Strýcová staat als eerste in de finale van WTA LinzDe Tsjechische Barbora Strýcová (WTA 26) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van het Oostenrijkse Linz (hard/250.000 dollar).
14/10 17u15  Derde voorronde Limbomania in jeugdhuis XLIn jeugdhuis XL in Herk-de-Stad vindt vanavond de derde voorronde plaats van Limbomania, de wedstrijd voor muzikale Limburgse talenten.
14/10 16u45  Gregory Wathelet wordt vierde in Grote Prijs CSI-jumping in OsloGregory Wathelet was zaterdag in de Grote Prijs jumping van Oslo met het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Forlap veruit de snelste, maar het duo stootte één balk af en werd zo naar de vierde plaats verwezen. De zege ging naar de Duitser Daniel Deusser, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables.
14/10 16u45  Vierde ritzege voor ongenaakbare Bennett in Ronde van TurkijeSam Bennett heeft zaterdag de voorlaatste etappe in de Ronde van Turkije (WorldTour) gewonnen. De sprinter van Bora-hansgrohe was na 166 km van Selçuk naar Izmir de snelste in een sprint. De Ier haalde het voor Ahmet Örken (Turkse selectie) en Simone Consonni (UAE Team Emirates). Edward Theuns werd vierde. Het is al de vierde zege voor de Ier in de Turkse rittenkoers, al hing er deze keer wel een reukje aan wegens niet reglementair sprinten.
14/10 16u45  Naakte rug ‘te sexy’ voor affiches in metroKousenmerk Heist heeft een affiche voor panty’s, met daarop de naakte rug van een danseres, moeten aanpassen. De affiche was volgens vervoersmaatschappij Transport for London te sexy voor de reclameborden in de Londense metro.
14/10 16u30  ATP Shanghai krijgt droomfinale tussen Roger Federer en Rafael NadalRoger Federer (ATP 2) heeft zich zaterdag verzekerd van een plek in de finale van het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hard/5.924.890 dollar). De 36-jarige Zwitser klopte in de halve finales na een uur en 57 minuten de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 23) in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-3. In de finale kijkt Federer Rafael Nadal in de ogen.
14/10 16u30  Pommeline laat binnenkort haar billen vergroten, en dat zullen we geweten hebbenNa een borstvergroting - die haar 400 cc aan borsten opleverde - is Pommeline van ‘Temptation Island’ opnieuw van plan om plastische chirurgie te ondergaan. Als eerste op de agenda staat een bilvergroting. En dat zullen we allemaal geweten hebben.
14/10 16u15  Ammoniak vrijgekomen op Chemelotcomplex in GeleenOp het Chemelot-complex in Geleen is zaterdagmiddag een hoeveelheid ammoniak vrijgekomen.
14/10 16u15  Bricocross Kruibeke: Van der Poel opnieuw een maat(je) te groot voor Van AertHeeft Mathieu van der Poel de orde hersteld? Na zijn ‘mindere’ tweede plaats vorige zondag in Ronse, knoopte de Nederlands kampioen in Kruibeke opnieuw aan met de zege. Heel groot was de kloof niet maar wereldkampioen van Aert blijft voorlopig op zijn honger. Lees: zonder zeges!
14/10 16u00  Ondeugende moeder heeft een ‘schattig’ cadeautje voor haar zoontje. Zijn reactie op het speeltje is goud waardDeze Amerikaanse moeder had een nieuw speeltje voor haar kinderen gekocht en besloot een grapje uit te halen met een van haar zoontjes. Het pluizige eenhoorntje dat ze had meegebracht kijkt niet altijd even schattig, en kan met een druk op de knop nogal kwaadaardig grommen. De reactie van haar zoontje op het boosaardige pluchen beest gaat momenteel de wereld rond en werd al miljoenen keren bekeken.
14/10 16u00  Mee komen fuiven in fuifzaal? Eerst identiteitskaart tonenSteeds vaker wordt in het uitgaansleven gewerkt met zogenaamde ‘rode lijsten’: lijsten waarop de namen staan van mensen die tijdelijk niét meer een bepaalde fuifzaal binnen mogen. Dat is onder andere het geval in Mechelen, Lier en Kortrijk.
14/10 16u00  Axel Witsel kan met Tianjin Quanjian geen afstand nemen van Shandong LunengTianjin Quanjian is zaterdag op de 27e speeldag in de Chinese Super League in eigen huis blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Shandong Luneng. Axel Witsel stond bij de thuisploeg de hele wedstrijd op het middenveld.
14/10 16u00  Sander Gille en Joran Vliegen nemen het in de eerste ronde European Open op tegen de Bryan-broersSander Gille en Joran Vliegen nemen het in de eerste ronde van het dubbelspel op de European Open in Antwerpen (hardcourt/589.185 euro) op tegen de de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan, het eerste reekshoofd. Steve Darcis en Arthur De Greef treffen het Amerikaans-Indische paar Scott Lipsky/Divij Sharan in de eerste ronde.
14/10 16u00  Jeroen Vanneste verliest dubbelfinale Futures AntalyaJeroen Vanneste heeft zaterdag, aan de zijde van de Duitser Peter Torebko, de finale van het dubbelspel op het Futurestoernooi in het Turkse Antalya (gravel/15.000 dollar) verloren.
14/10 15u45  Seniorenacademie Okra/Davidsfonds opent met ‘Back to the ‘50’s’'Back to the fifties’ is de titel van de voordracht waarmee de seniorenacademie van Okra Trefpunt 55+ en het Davidsfonds het nieuwe werkjaar inzetten. Daarvoor is radiomaker Marc Brillouet maandag 16 oktober van 14 tot 16.30 uur te gast in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad.
14/10 15u45  Dit is de echte reden waarom mannen liever geen condoom gebruikenHoewel het gebruik van een condoom een van de beste manieren is om soa’s te voorkomen, blijkt uit statistieken dat een alarmerend aantal mannen de rubbertjes weigert aan te doen. Het meest voorkomende excuus is dat het ongemak zou veroorzaken en het seksuele genot zou verminderen. Maar een recente studie heeft aangetoond dat er meer aan de hand is.
14/10 15u30  Zanevska na forfait van Russin rechtstreeks naar hoofdtabel WTA MoskouMaryna Zanevska (WTA 124) zal op het WTA-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/790.208 dollar) meteen starten op de hoofdtabel. De 24-jarige Belgische met roots in Oekraïne moest in eerste instantie kwalificaties afwerken, maar profiteert van het forfait van de Russische titelhoudster Svetlana Kuznetsova (WTA 8).
14/10 15u30  Benoit kan niet stunten in finale ITF SevillaMarie Benoit (WTA 455) heeft zaterdag de finale van het ITF-toernooi in Sevilla (gravel/25.000 dollar) verloren. Benoit moest na twee uur en 26 minuten in drie sets (2-6, 6-1 en 6-2) de duimen leggen voor de Chileense Daniela Seguel (WTA 216), het eerste reekshoofd. Onze 22-jarige landgenote won al zes ITF-toernooien in haar carrière.
14/10 15u15  Tiener heeft mooie boodschap voor de wereld en maakt wonderlijk filmpjeCaleb Jack, een tiener uit Nieuw-Zeeland, heeft als boodschap voor de wereld dat we elkaar allemaal een beetje liever moeten zien. Dit verpakte hij erg mooi door de glazen van een speciaal brilletje voor de lens van zijn camera te plakken. Het gevolg is dat elk lichtje dat hij filmt door een soort kaleidoscopisch effect een hartje van regenbooglicht wordt. Prachtig en knap gedaan van de jongeman!
14/10 15u15  Vier doden na vliegtuigcrash in IvoorkustIn Ivoorkust is zaterdagochtend een vliegtuig in zee neergestort vlakbij Abidjan, de grootste stad van het land. Volgens de reddingsdiensten zijn daarbij vier doden gevallen. Ze hadden alle vier de Moldavische nationaliteit.
14/10 15u15  Vrouw doodgestoken in Dison (Luik): ex-vriend van slachtoffer geeft zichzelf aanDe hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij op een jonge vrouw vorige donderdag in het Luikse Dison, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Dat bevestigt het parket van Luik. Het gaat om de ex-vriend van de 26-jarige vrouw.
14/10 15u15  Marokkaanse politie ontmantelt aan IS gelinkte terreurcelDe Marokkaanse politie heeft een terreurcel ontmanteld die volgens haar aan Islamitische Staat (IS) kan worden gelinkt. Er werd een tiental personen opgepakt.
14/10 15u15  Zo word je dikker tijdens het werk (zonder dat je het weet)Door een hele dag aan je bureau te zitten, verbrandt je nog geen 100 ckal per uur. Dus dat snackje hier en die traktatie hebben vaak een grote invloed dan je denkt, zegt de Australische voedingsdeskundige Susie Burrell, die onderzocht waar de grote boosdoeners zitten.
14/10 15u00  Referendum Catalonië: ”Dialoog met Madrid kan enkel als die over onafhankelijkheid gaat”Het aanbod van de centrale regering in Madrid om met Barcelona de dialoog aan te gaan, heeft enkel nut als die gericht is op de onafhankelijkheid van Catalonië. Dat heeft Oriol Junqueras, het nummer twee van de Catalaanse regering, zaterdag gezegd op een bijeenkomst van de partij Republikeins Links van Catalonië (ERC), waarvan hij de voorzitter is. Met die voorwaarde sluit hij voor een deel de deur voor een onderhandelde oplossing.
14/10 15u00  John Crombez: “Limburgse ministers falen gewoon over de hele lijn”Het zijn de Limburgse regeringsleiders die niet goed voor Limburg zorgen, vindt John Crombez, voorzitter van oppositiepartij sp.a. “Vandeurzen zegt al drie jaar dat hij extra geld investeert in zorg en hij geraakt er mee weg ook. Maar dat is onzin, er is geen groeipad voorzien. Hij heeft zich laten rollen door N-VA en Open Vld.” Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) geeft dan weer de strijd op om de laagste uitkeringen op te trekken tot aan de Europese armoededrempel en minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) vergooit zijn geld aan ‘snertvliegtuigen’. “Die kosten evenveel als ze besparen op pensioenen.”
14/10 15u00  Amerikaanse Compton is de sterkste bij de vrouwen in Kruibeke, Cant eindigt vierdeDe 38-jarige Katherine Compton heeft zaterdag de Polderscross bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse zette op anderhalve ronde voor het einde een solo op en haalde het voor de Nederlandse Maud Kaptheijns. Derde werd Ellen Van Loy. De na ziekte wederoptredende Sanne Cant eigende haar de vierde plaats toe. Voor Compton werd het na de Trek-Cup in Waterloo en de GP Mario De Clercq in Ronse de derde zege van het seizoen.
14/10 14u45  Boommarter gespot in BokrijkNee, de boommarter is dan toch niet uitgestorven. Veldwachters van het domein in Bokrijk zijn erin geslaagd om het zeldzame dier, waarvan zelfs jarenlang gedacht werd dat het niet meer voorkwam in Vlaanderen, op de gevoelige plaat vast te leggen. Recent werd er ook een dood exemplaar gevonden langs de N75 in Genk. “We gaan er dan ook van uit dat er een vestiging is met verschillende boommarters”, zegt Koen Van Den Berge van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO).
14/10 14u30  Belgische delegatie zonder Jolien D’hoore naar EK baanwielrennen in Berlijn: “Rust is noodzakelijk”Woensdag beginnen in Berlijn de Europese pistekampioenschappen. Vorig jaar behaalden de Belgen in Saint-Quentin-en-Yvelin zes medailles. Beter doen, is een quasi onmogelijke opdracht. Jolien D’hoore en Lotte Kopecky veroverden toen goud in de ploegkoers, maar eerstgenoemde is er niet bij dit jaar.
14/10 14u00  Tomaat-garnaal opnieuw betaalbaarDe prijzen voor de grijze garnaal zijn in vijf weken tijd met 40 procent gezakt. Op dit moment betaal je nog ongeveer een tiende meer dan normaal in deze periode. “We zijn blij dat de grijze garnaal weer betaalbaar wordt voor iedereen”, zegt Charles Devinck, voorzitter van de Vlaamse Federatie van Vishandelaars.
14/10 13u45  Nadal beukt poort naar de finale op ATP Shanghai openDe Spaanse nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hard/5.924.890 dollar). De 31-jarige Nadal klopte in de halve eindstrijd na twee uur en twaalf minuten de Kroaat Marin Cilic (ATP 5) in twee sets (7-5 en 7-6 (7/3)).
14/10 13u45  Na LA 2028: Verenigde Staten willen in 2026 of 2030 ook de Winterspelen organiserenDe Verenigde Staten hebben interesse om de organisatie van de Winterspelen in 2026 of 2030 op zich te nemen. Dat bevestigde het Amerikaans Olympisch Comité (USOC) zaterdag. In 2028 verwelkomt de VS ook al de Zomerspelen in Los Angeles.
14/10 13u45  Geen 'dad bod' voor Kim Kardashian: Kanye West moet op 'babydieet'Foto's van rapper Kanye West tonen dat hij wat bijgekomen is. Niets mis met een 'dad bod', zou u denken, maar daar heeft zijn vrouw Kim Kardashian een andere mening over. Zij ziet liever een vader een topvorm en heeft Kanye op dieet gezet nu hun derde kindje er aan komt.
14/10 13u30  Anton Ferdinande wint Poldercross Kruibeke bij de junioren, Jetze Van Campenhout is de beste nieuwelingAnton Ferdinande heeft zaterdag de Poldercross in Kruibeke bij de junioren op zijn naam geschreven. Ferdinande haalde het van de Brit Ben Tulett. De Nederlander Luke Verburg pikte de laatste podiumplaats in. Bij de nieuwelingen was de zege weggegeld voor Jetze Van Campenhout die het zegegebaar kon maken voor de Nederlander Tibor del Grosso en Lennert Belmans.
14/10 13u30  “Noord-Korea bereidt nieuwe rakettest voor”Noord-Korea bereidt een nieuwe rakettest voor. Die zou nog plaatsvinden voor de start van de gezamenlijke maritieme oefeningen die Zuid-Korea en de Verenigde Staten vanaf maandag houden. Dat schrijft een Zuid-Koreaanse krant zaterdag.
14/10 13u30  Man sterft nadat hij mes in de hals krijgt bij ruzieIn Charleroi is zaterdagochtend een man om het leven gekomen bij een steekpartij. Het kwam tot een aanvaring tussen twee mannen, waarop een van hen een mes trok en het slachtoffer in de hals stak. De man overleed ter plaatse.
14/10 13u15  Ruim 1,4 miljoen voor cover Asterix-albumEen originele cover van het Franstalige album van Asterix “De ronde van Gallië”, is op een veiling bij Drouot in Parijs verkocht voor 1.449.000 euro, een record.
14/10 13u15  Dit kan je met een Fidget Spinner als je gewichtloos bentIn de ruimte tollen tegenwoordig niet alleen de planeten. Enkele astronauten van NASA maakten een in het ruimtestation ISS een filmpje van hun kleine experimentjes met een fidget spinner, het gadget dat dit jaar alomtegenwoordig was. Niets bijzonders zegt u, maar in de ruimte is er natuurlijk gewichtloosheid, wat meteen een boel fijne mogelijkheden oplevert om uit te testen...
14/10 13u15  Stan Van Samang deelt schattige foto met zoontjeStan Van Samang heeft zaterdag een schattige foto met zijn zoontje gedeeld op Instagram. “Met jou op m’n schouder kan ik de hele wereld aan!”, schreef hij erboven. Dat hartverwarmende zinnetje komt uit z’n nieuwe single: Hemel voor ons twee.
14/10 13u00  Nederlandse lijken zullen naar UZ Antwerpen worden gevoerd voor onderzoekHet Nederlands Forensisch Instituut (NFI) laat sinds deze week secties doen bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Er zullen maandelijks 5 tot 10 lijken naar België worden vervoerd voor onderzoek, omdat er een tekort aan mankracht is bij het NFI. Dat meldt het programma Argos op het Nederlandse NPO Radio 1.
14/10 12u30  Bart De Wever blijft onbetwiste leider van N-VA en zal zichzelf opnieuw opvolgen als voorzitterBart De Wever is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van de N-VA. Dat meldt de partij zaterdagmiddag. Of de Antwerpse burgemeester ook effectief aan zijn vijfde termijn als N-VA-kopman mag beginnen, wordt op de partijraad van 18 november bekendgemaakt.
14/10 12u00  Pavlyuchenkova en Gavrilova strijden om de titel op WTA-toernooi HongkongDe Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 21) heeft zich zaterdag als tweede geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Hongkong (hard/500.000 dollar). Pavlyuchenkova, het zesde reekshoofd, was na één uur en vijftien minuten in twee sets (6-3 en 6-4) te sterk voor de Chinese Qiang Wang (WTA 48). In de finale neemt de 26-jarige Pavlyuchenkova het op tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 22). De 23-jarige Gavrilova was eerder op de dag te sterk voor de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA 70).
14/10 12u00  Facebook haalt de eerste beelden van ‘Patser’ offline wegens te naakt: “Dees is fucked up shit!”Dat ‘Patser’, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Matteo Simoni in een hoofrol, een gigantisch kassasucces zal worden lijkt nu al vaste staan. In nog geen 24 uur tijd werd de pas vrijgegeven teaser-trailer meer dan 1 miljoen keer bekeken via de verschillende sociale media, mede dankzij de push van DJ en gastacteur Dimitri Vegas. Het feestje bleef echter niet duren want zaterdagochtend haalde Facebook het filmpje offline.
14/10 12u00  Kustdijk rond kanaalkomHasselt is klaar met z’n masterplan voor de Blauwe Boulevard. Geen seniorie of een wijk met enkel dure flats mag het hier zijn. Daarom worden er nieuwe gezinswoningen voorzien, 15 procent sociale woningen, een nieuw stadspark en twee voetgangersbruggen over de kanaalkom die de woonwijken verbinden. Een ‘dijk’ die loopt vanaf de olietanks aan het kanaal tot helemaal aan de overkant aan de jachthaven moet dit stukje Hasselt kustallures geven. En Christelijke Mutualiteiten Limburg zorgt meteen voor 500 extra werknemers in de Boulevard met de bouw van hun nieuwe hoofdkantoor.
14/10 11u45  Vermiste bejaarde uit Genk gevonden dankzij warmtecamera politieDankzij de warmtecamera van de politiehelikopter kon donderdagavond laat een 77-jarige vermiste Genkenaar teruggevonden worden. De man bevond zich in een bos en toonde onderkoelingsverschijnselen, maar stelt het goed. Hij was zes uur eerder uit de spoeddienst van het Ziekenhuis Oost-Limburg vertrokken.
14/10 11u45  “Hoofdstad van Islamitische Staat staat op het punt te vallen”: IS-strijders geven zich massaal overDe Syrische stad Raqqa, die lange tijd in handen was van Islamitische Staat, staat op het punt te vallen. Dat zeggen meerder bronnen, waaronder de Syrisch-Koeridsche militie YPG, een van de belangrijkste Koerdische strijdkrachten tegen IS.
14/10 11u45  Britse wielerbond zet brein achter Olympisch goud op straat: “Renners kwamen in opstand”Het Britse wielrennen kende de voorbije jaren hoogdagen, vooral op de baan. Dat succes was onder meer te danken aan Heiko Salzwedel. De Duitser loodste Bradley Wiggins en co naar Olympisch goud. Maar Salzwedel werd deze week op straat gezet door de Britse wielerbond. Volgens Daily Mail ligt een opstand onder de renners aan de basis.
14/10 11u30  Een kartonnen reclamebord redde deze pinguïn van de eenzaamheid. Nu is hij gestorven aan de zijde van zijn ‘vriendin’Grape-kun, de beroemdste pinguïn uit de Tobu zoo in Japan is niet meer. Het dier werd bekend door zijn ‘liefdesaffaire’ met een levensgrote kartonnen versie van het anime-tekenfilmfiguurtje Hululu. (Ja dat leest u goed.) Grape-Kun overleed op 20-jarige leeftijd, maar zijn 2D vriendinnetje steunde hem tot het bittere eind.
14/10 11u30  Britse wielerbond zet brein achter Olympisch goud op straat: “Renners kwam in opstand”Het Britse wielrennen kende de voorbije jaren hoogdagen, vooral op de baan. Dat succes was onder meer te danken aan Heiko Salzwedel. De Duitser loodste Bradley Wiggins en co naar Olympisch goud. Maar Salzwedel werd deze week op straat gezet door de Britse wielerbond. Volgens Daily Mail ligt een opstand onder de renners aan de basis.
14/10 11u30  Eerste quizavond fanfare LoksbergenVanavond, zaterdag 14 oktober, ben je in het Buurthuis in Zelk welkom voor de eerste quizavond van de fanfares ‘In Vriendschap en Vrede’ van Loksbergen en ‘Sint-Amor’ van Kortenaken.
14/10 11u30  Hasselts kartel sp.a-Groen pakt uit met nieuwe naamOp zondag 14 oktober 2018 zal er met iets meer dan gewone belangstelling uitgekeken worden naar de verkiezingsresultaten in provinciehoofdstad Hasselt. Hoe worden de kaarten geschud na het ‘gedwongen’ vertrek van Hilde Claes en vooral wie worden de tenoren op het politieke toneel?
14/10 11u15  Partijen nu al in stellingOp 14 oktober 2018, precies over een jaar, trekken we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijkt nog veraf, maar de verkiezingskoorts lijkt vroeger dan normaal toe te slaan. Op basis van een rondvraag door onze correspondenten in de 44 gemeenten geven we alvast een overzicht van de pionnen die de partijen al in stelling hebben gebracht. Ook zetten we enkele nieuwe partijen op een rijtje en we kijken met veel belangstelling naar wat er in de nieuwe fusiegemeenten gaat gebeuren.
14/10 11u15  Stemmen voor nieuwe straatnamenIn Meeuwen zijn de inwoners van verschillende straten bij elkaar gekomen om een nieuwe naam voor hun straat te kiezen. Omwille van de nakende fusie met buurgemeente Opglabbeek moeten er enkele straten van naam veranderen. Bewoners van vier straten gingen uiteindelijk over tot een stemming. In november worden de nieuwe straatnamen bekendgemaakt.
14/10 11u00  Pieters gaat op derde dag onderuit op CIMB Classic golfThomas Pieters heeft na een zwakke derde ronde van 77 slagen aanzienlijk terrein moeten prijsgeven op het CIMB Classic golftoernooi (PGA/7.000.000 dollar), dat wordt betwist op de plaatselijke golfbaan in het Maleisische Kuala Lumpur. De Antwerpenaar werd meteen van de 3e naar de 38e plaats verwezen.
14/10 11u00  Koekelkoren en Van Walle bijten in het zand in halve finale van World Tour QinzhouDries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er zaterdag niet in geslaagd de finale te bereiken op het World Tour beachvolleybaltoernooi in het Chinese Qinzhou.
14/10 11u00  Belgische stewardess in ziekenhuis met malariaEen 29-jarige stewardess van Brussels Airlines is besmet geraakt met malaria. Ze liep de ziekte op na een vlucht naar Afrika. Volgenst Het Laatste Nieuws vecht ze voor haar leven.
14/10 10u45  Brandweer rukt uit voor salpeterzuurlek bij Friesland Campina in BreeDe brandweer rukte zaterdagochtend rond 07.30 uur uit voor een probleem bij het bedrijf Friesland Campina op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree.
14/10 10u30  Na ‘Temptation Island’ wou ze 15 jaar niet op tv komen, maar daar komt nu verandering inEén belofte deed Katrien Schotte (39) zichzelf na haar deelname aan Temptation Island: ze zou ver uit de buurt blijven van alles wat met televisie te maken heeft. Vijftien jaar later is ze te zien in Het Gezin, een Eén-programma dat acht Vlaamse ­families dag en nacht volgt.
14/10 10u30  Jas van Anne Faber ontmaskert vermoedelijke moordenaarNa een intensieve zoektocht werd woensdag het lichaam van de Nederlandse Anne Faber gevonden. De jonge vrouw was sinds eind september vermist. Het was de teruggevonden jas van Anne die alles in een stroomversnelling bracht en de vermoedelijke moordverdachte ontmaskerde.
14/10 10u00  Maria Sharapova plaatst zich voor eerste WTA-finale sinds terugkeerDe Russische Maria Sharapova (WTA 86) heeft zich zaterdag voor het eerst sinds haar terugkeer op het circuit na een dopingschorsing van vijftien maanden geplaatst voor de finale van een WTA-toernooi. In het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar) staat de Russische zondag tegenover de Wit-Russische tiener Aryna Sabalenka (WTA 102) in de eindstrijd.
14/10 10u00  Dries Koekelkoren en Tom van Walle stoten door naar halve finales op World Tour beachvolley in QinzhouDries Koekelkoren en Tom van Walle hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het World Tour beachvolleytoernooi in het Chinese Qinzhou.
14/10 10u00  Del Potro loopt nieuwe polsblessure op, halve finale in Shanghai tegen Federer staat op de hellingHet is hoogst onzeker of Juan Martin Del Potro (ATP 23) zaterdag op het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hardcourt/5.924.890 dollar) kan aantreden in zijn halve finale tegen Roger Federer (ATP 2). De Argentijn heeft last van zijn linkerpols, waaraan hij drie jaar geleden moest worden geopereerd. De blessure hield Del Potro destijds maanden aan de kant.
14/10 10u00  Belgische ruiters houden goede generale repetitie voor CSI-jumping OsloDe Belgische jumpingruiters Zoë Conter, Jos Verlooy en Niels Bruynseels hebben in Oslo een goede generale repetitie gehouden in aanloop naar de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, die zondag op het programma staat in de Noorse hoofdstad.
14/10 09u30  Zoveel babypanda’s zag je nog nooitHet is een echte babyboom in het pandacentrum in het Chinese Sichuan. Liefst 36 kleine panda’s werden gisteren aan het grote publiek voorgesteld tijdens een gezamenlijke fotoshoot. Maar het centrum mocht nog meer beertjes verwelkomen dit jaar. In 2017 werden tot nu toe maar liefst 42 kleine panda’s geboren in Sichuan, waaronder 15 tweelingen.
14/10 09u15  Affaire-Weinstein raakt ook Matthias Schoenaerts: topserie met Robert De Niro geschraptEen zware tegenslag voor Matthias Schoenaerts. De prestigieuze tv-serie van Amazon waarin hij een rol zou krijgen naast topacteurs als Robert De Niro en Julianne Moore wordt geschrapt. Dat is een gevolg van de steeds maar uitdijende schandaal rond filmmolug Harvey Weinstein.
14/10 08u45  Omstreden coach weg bij judobondDe topcoach die in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover judoka’s, werkt niet meer bij de Vlaamse Judofederatie.
14/10 08u45  Inzamelaars roepen op: stop met afval te dumpen in kledingcontainers“Het zijn klédingcontainers. Stop er dus alstublieft mee ze als vuilnisbak te gebruiken.” De inzamelaars van textiel in Vlaanderen vinden dat het welletjes is geweest. Zó vaak zitten tegenwoordig zaken in hun containers die er niet thuishoren, dat ze nu een oproep doen om te stoppen met het dumpen van afval. “Zodra we iets vinden wat er niet in thuishoort, riskeren we de hele inhoud te moeten vernietigen. Dat is erg spijtig voor al die mensen die de kleren zo goed kunnen gebruiken.”
14/10 08u45  Kustreddingsdienst verbolgen dat aan zee gezwommen mag worden: “Vals gevoel van veiligheid”De kustreddingsdienst is absoluut niet gelukkig dat Oostende en Blankenberge dit weekend opnieuw redders aan zee voorzien. “Het seizoen was afgesloten. De twee badsteden creëren nu een vals gevoel van veiligheid voor de rest van de kust.”
14/10 08u45  Josje Huisman vindt weg naar hitparades niet: na twee weken geen spoor van ‘Gasolina’Gasolina, de eerste solosingle van Josje Huisman, breekt niet de verhoopte potten. Het nummer is intussen twee weken uit, maar nog steeds is er geen spoor van terug te vinden in de Ultratop.
14/10 08u15  Hasselt in de ban van de JeneverfeestenHasselt is dit weekend voor de 29e keer in de ban van haar jenever. Naast tal van proeverijen staat er dit zonnige nazomerweekend ook heel wat randanimatie voor jong en oud op het programma. De Jeneverfeesten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit het hele land. Bij goed weer verwacht de organisatie dan ook 120 à 150.000 bezoekers.
14/10 08u15  Onschuldige man na 23 jaar vrijgelaten in VSIn de Amerikaanse staat Kansas is vrijdag een man die onterecht was veroordeeld, na 23 jaar gevangenschap vrijgelaten. De nu 41-jarige Lamonte McIntyre werd toen hij 18 was schuldig bevonden aan een dubbele moord, terwijl er geen fysieke bewijzen waren en hij een alibi had.
14/10 08u15  N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichtingAlle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens zaterdag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA’ers.
14/10 08u00  Ook de Vlaamse acteurswereld heeft zijn Harvey Weinsteins: “Regisseur sms’te dat hij seks met me wilde”Decennialang kon Harvey Weinstein, gevierd producent, argeloos en ongestoord zijn gang gaan. Intussen staat de teller op 31 vrouwen die af te rekenen kregen met het roofdierengedrag van Weinstein. Ook bij ons van de filmwereld verre van Koosjer. Eerder deze week getuigden Actrices Anemone Valcke (27) en Marijke Pinoy (59) over de toxische cultuur op de Vlaamse sets en podia. Ze blijken niet de enigen want ook actrices ­Ella-June Henrard (24) en Charlotte De Bruyne (27) kregen al af te rekenen met héél foute opmerkingen of ongewenste avances van ‘machtige’ mannen in de Vlaamse acteurs­wereld. Regisseurs die sms’en dat ze seks met hen willen, bijvoorbeeld.
14/10 08u00  Rusland betreurt Trumps verklaring over atoomakkoord IranDe weigering van de Amerikaanse president Donald Trump om het nucleair akkoord over Iran te “certifiëren”, kan op teleurstelling rekenen in Moskou. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hoopt dat de beslissing geen invloed zal hebben op de eigenlijke uitvoering van de overeenkomst, zo berichtte het persagentschap Tass vrijdag.
14/10 08u00  Al 35 bevestigde doden bij natuurbranden in CaliforniëDe natuurbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben nu al aan minstens 35 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit de nieuwste balans van de autoriteiten, zo bericht de San Francisco Chronicle. Volgens het California Department of Forestry and Fire Protection (Cal Fire) zijn ook al 5.700 huizen door de vlammen verwoest en zijn 90.000 mensen op de vlucht geslagen voor de branden.
14/10 08u00  “Geef je kind een slok jenever” en andere opmerkelijke opvoedtipsEen dikke zestig jaar geleden was het niet zo raar om een kind in het kolenhok te steken als het stout was geweest. Vandaag zouden je buren er de politie voor bellen. Een kind moet immers blij en gelukkig zijn, en dat is de verantwoordelijkheid van de ouders. “Maar ouders trekken het niet meer, ze zijn zo dodelijk serieus en onzeker geworden als het over opvoeden gaat”, zegt schrijfster en journaliste Dorine Hermans. Samen met Els Rozenbroek schreef ze daarom het boek ‘Geef dat kind een slok jenever’, vol opvoedingsadvies uit de oude doos en met een flinke dosis humor.
14/10 07u45  Schietpartij Las Vegas: Nog steeds 45 gewonden in ziekenhuisNa de schietpartij in Las Vegas op 1 oktober worden nog steeds 45 gewonden verzorgd in het ziekenhuis, van wie nog een deel in kritieke toestand verkeert. Dat heeft sheriff Joe Lombardo van Clark County in de Amerikaanse staat Nevada vrijdag gezegd op een persconferentie. De officiële balans van schietpartij werd bijgesteld naar 58 doden en 546 gewonden.
14/10 07u45  Oktober is halfweg, maar het wordt weer volop T-shirt-weerOp de meeste plaatsen wordt het zaterdag een zonnige dag. Alleen over het noorden kunnen soms nog enkele wolkenvelden voorbijglijden. Het nazomerweer gaat gepaard met zeer hoge temperaturen voor oktober, met maxima tot 17 graden in de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en tot 21 of 22 graden elders. Dat meldt het KMI.
14/10 07u15  BelangenconflictenAflevering nr. 1411 - De alarmroep van een vogel doet me van m’n boek opkijken. Buiten staat een nerveuze koolmees op de tuintafel. Hij kijkt rond, maakt enkele sprongetjes en vliegt dan weg.
14/10 07u15  Gokreclame op televisie aan banden gelegdEr komen wettelijke regels om de wildgroei aan gokreclame aan banden te leggen. De ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van justitieminister Koen Geens (CD&V) goedgekeurd dat gokreclame tijdens live sportwedstrijden en kinderprogramma’s verbiedt. De hulpverleningssector reageert tevreden, maar vraagt nog verregaandere maatregelen. “De nieuwe slogan ‘Gok met mate’, die verplicht moet worden getoond, is veel te zwak. Dat moet veel krachtiger.”
14/10 07u15  Onze bingetip ‘Mindhunter’: een kijkje in het hoofd van een seriemoordenaarDavid Fincher zijn fascinatie voor seriemoordenaars gaf ons al ‘Se7en’, ‘Zodiac’ en ‘The Girl With The Dragon Tattoo’. Nu keert de man achter Netflix-succes ‘House Of Cards’ terug naar dat onderwerp met ‘MINDHUNTER’.
14/10 07u15  Dit krijgt u als u 350 miljoen wil neertellen voor een huisHoe zou het duurste huis ter wereld er vanbinnen uitzien? Dat vroeg persagentschap Bloomberg zich af. Het resultaat zijn exclusieve foto’s van het interieur van Villa Les Cèdres, een 187 jaar oud pand in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Franse Côte D’Azur. Dat staat te koop voor een luttele 350 miljoen euro. Jarenlang was de villa eigendom van de Belgische koning Leopold II, die het in 1904 kocht om zijn minnares Blanche Delacroix in onder te brengen. Met de schatten die hij in Congo vergaarde, breidde Leopold het omliggende domein nog uit. Het gaat om 140.000 vierkante meter grond. In de tuin en de 25 serres staan 14.000 plantensoorten. De huidige eigenaar is het Italiaanse bedrijf achter het aperitief Campari. Dat zette de villa vorig jaar al te koop, maar tot nu toe blijkt niemand geïnteresseerd – of rijk – genoeg.
14/10 07u15  Paard doodgeschoten aangetroffen in weide in VoerenLandbouwer Joseph Hocks (56) uit het gehucht Ulvend in Sint-Martens-Voeren heeft zijn Belgisch Ardenner trekpaard Amalia deze week doodgeschoten aangetroffen in een weide. “Eerst dacht ik dat het dier van 1.000 kilo overleden was aan kolieken, totdat ik de schotwonde in haar hoofd zag. Geen idee wie dat gedaan heeft. Ik vermoed dat het gaat om een verdwaalde kogel van een jager, al was het toch een speciaal kaliber.”
14/10 07u15  Stormloop verwacht voor verkoop alpaca's in Sint-TruidenSchattigheid troef bij de Truiense alpaca's van Jeanne. Nadat ze een berichtje postte op Facebook voor de verkoop van haar alpaca's staat haar telefoon roodgloeiend. Ze kreeg al 12.000 reacties op de oproep. Maar een alpaca heeft ook veel verzorging nodig.
14/10 07u15  KAART. Hier kan je in Limburg griezelen bij HalloweenHalloween is in aantocht, ben je nog op zoek naar een leuke tocht om met vrienden of het gezin te doen? Wij lijsten diverse griezelige activiteiten uit onze provincie voor je op in een handig overzicht.
14/10 07u15  Wie trekt de lijsten in uw gemeente?Over exact een jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 plaats. Achter de schermen woedt de strijd om de beste plaats op de lijst al volop. En ook de kopstukken zijn al bezig om voor een aantal Limburgse gemeentes voorakkoorden af te sluiten, want: “Wie nu geen pion op het speelbord heeft staan, is eraan.” In onderstaande kaart vind je een overzicht van de lijsttrekkers per gemeente.
14/10 03u15  “De socialisten hebben hun zwanenzang zelf ingezet”Waarom pakt het socialistische verhaal geen verf meer? Dat is wat we ons afvroegen na het weekendinterview met John Crombez, de rode kopman van sp.a.
14/10 00u45  Verwendag in de bibliotheekDe bibliotheek van Halen houdt vandaag, zaterdag 14 oktober, verwendag. Bij deze gelegenheid worden de bezoekers extra in de watten gelegd.
14/10 00u30  Koffie-actie in Oxfam WereldwinkelIn de Oxfam Wereldwinkel in Herk-de-Stad ben je vandaag, zaterdag 14 oktober,welkom voor de koffie-actie van de wereldwinkel. In ruil voor een leeg koffiepakje ontvang je een vol pakje Oxfamkoffie. De actie past in de Week van de Fair Trade, die vandaag wordt afgesloten.
14/10 00u15  Limburg United boekt eerste zege van seizoenMet Limburg United en Leuven Bears stonden de twee laagst gerangschikte teams tegenover elkaar.
14/10 00u15  Parkeer- en stationneerverbod RidderstraatIn de Ridderstraat in Herk-centrum gaat morgen, zaterdag 14 oktober, in de namiddag een parkeer- en stationneerverbod in.
13/10 23u45  Orel Mangala (ex-Anderlecht) wint met Stuttgart van rode lantaarnMangala, nog maar negentien jaar, mocht voor de vijfde keer starten bij Stuttgart. Thuis tegen rode lantaarn FC Keulen opende Anastasios Donis (38.) de score. Een klein kwartier voor tijd kwam Dominique Heintz (77.) verrassend met de 1-1 voor de bezoekers.
13/10 23u45  Michel Bisceglia en Rock Herk winnen de Limburgse CultuurprijsVrijdagavond werden twee Limburgse Cultuurprijzen uitgereikt. In de categorie ‘personen’ ging de prijs naar Michel Bisceglia, in de categorie ‘organisaties’ werd Rock Herk de winnaar.
13/10 23u45  Invaller Tielemans verliest sleutelmatch met AS MonacoYouri Tielemans verloor vrijdag met Monaco op bezoek bij Lyon. De middenvelder begon bij Monaco op de bank, terwijl Soualiho Meïté (ex-Zulte Waregem) zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg bij de Monegasken. In een onderhouden wedstrijd werd het uiteindelijk 3-2.
13/10 23u30  Oostende wint klassieker van Charleroi en telt 4 op 4 in EuroMillions LeagueDe topper van de vierde speeldag in de EuroMillions League bracht voor Oostende on the road en in de klassieker bij Charleroi een knappe zege. Voor de kustploeg meteen de vierde winst op een rij.
13/10 23u15  Tweevoudig winnaar Luc Van Lierde schat de kansen van de Belgen op Hawaï in: “Podium kan. En misschien zelfs meer”Drie Belgische profs komen zaterdag aan de start van het WK Ironman in Hawaï. Frederik Van Lierde en Bart Aernouts bij de mannen, Alexandra Tondeur bij de vrouwen. Tweevoudig winnaar Luc Van Lierde (1996 en 1999) schat vanop The Big Island hun kansen in.
13/10 22u45  Wordt 1 van deze Limburgers ‘The Voice van Vlaanderen’?Vrijdagavond vonden de laatste Blind Auditions plaats, de teams zijn volzet en vanaf volgende week nemen de kandidaten het tegen elkaar op in de Battles. Onder hen ook enkele provinciegenoten, wordt 1 van hen de nieuwe ‘Voice van Vlaanderen’?
13/10 22u45  OHL klopt rode lantaarn Tubeke en klimt naar eerste plaats in Proximus LeagueMet een 1-2 zege bij rode lantaarn Tubeke heeft Oud-Heverlee Leuven in eerste klasse B zijn vierde overwinning op rij geboekt. Het wipt voorlopig over Beerschot Wilrijk naar de leiding.
13/10 22u30  Anderlecht wint doelpuntenkermis bij KV MechelenDe eerste wedstrijd van Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck was meteen om van te smullen: Anderlecht won bij KV Mechelen met 3-4 na een doelpuntenkermis… en flauw verdedigen bij de thuisploeg. Rob Schoofs en Niklas Pedesen, nota bene ex-spelers van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent, scoorden voor KV Mechelen. Door deze overwinning springt Anderlecht naar de derde plaats in de stand.
13/10 22u15  Automobilist vliegt uit bocht en knalt tegen omheining in EigenbilzenVrijdagavond even over 20.00 uur knalde een 40-jarige bestuurder uit Gellik met zijn auto in op de ijzeren omheining van een tuin net voorbij de kruising van de Fietenstraat en de Lochtstraat in Eigenbilzen. “Dit is al de derde keer dat een auto op deze plek onze tuin binnen dendert”, aldus bewoonster Rita.
13/10 22u15  Met asbest besmet reinigingsmiddel gebruikt in Belgische bedrijvenEen Nederlands bedrijf heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement Omgeving, dat een onderzoek is gestart. Ook de arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Vier Vlaamse reinigingsbedrijven kochten het product in Nederland en leverden het aan tien klanten.
13/10 22u15  Iraanse president Rohani: nucleair akkoord “robuuster dan Trump denkt”Het nucleair akkoord rond Iran is “robuuster dan deze man denkt”. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani vrijdag op de staatstelevisie gezegd nadat de Amerikaanse president Donald Trump had aangekondigd dat hij de overeenkomst niet zal “certifiëren”.
13/10 22u15  Toro Rosso F1-team bevestigt Hartley voor race in AustinBrendon Hartley zal tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten zijn Formule 1-debuut maken voor het team van Toro Rosso.
13/10 22u15  Giftige dampen in Europa-gebouw: vier mensen nog in het ziekenhuisIn het Europa-gebouw van de Raad van de Europese Unie hebben vrijdag uiteindelijk twintig keukenmedewerkers verzorging gekregen nadat er giftige dampen waren vrijgekomen. Negen mensen die moesten braken en jeukende ogen hadden, werden naar het ziekenhuis gebracht. Vier van hen werden er in de vooravond nog altijd geobserveerd, zo werd vernomen bij de persdienst van het secretariaat-generaal van de EU-Raad.
13/10 22u00  “Overheidshacking” en ANPR-camera’s winnen Big Brother AwardsDe Europese trend waarbij overheden digitaal inbreken bij hun burgers, en nummerplaatherkenningscamera’s. Dat zijn dit jaar de winnaars van de Big Brother Awards, prijzen die gaan naar personen, bedrijven, trends of overheidsinstellingen die de persoonlijke privacy schenden. Ze werden vrijdagavond uitgereikt in het Brussels stadstheater KVS.
13/10 21u45  Maurice Webers trekt' 'Lijst Burgemeester'Eén jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen maakt sp.a Beringen haar lijstnaam bekend. ‘Lijst Burgemeester’ zet de deur open voor alle Beringenaren. Maurice Webers is de logische lijsttrekker. Hij krijgt de steun van Bilgin Bekdemir (plaats 2), Pierre Aerts (lijstduwer) en heel wat gekende en nieuwe progressieve gezichten. Als voorsmaakje op het volledige programma lanceert ‘Lijst Burgemeester’ vandaag al een eerste toekomstgericht idee: “Beringen moet een ‘Bike City’ worden, zowel voor inwoners als voor toeristen”.
13/10 21u30  Plannen voor moderne zinkmijn op grens met VoerenHet Belgische bedrijf WalZinc heeft een vergunning aangevraagd voor de exploratie van delfstoffen in de Luikse gemeente Plombières (Blieberg) bij Voeren. Het bedrijf wil zoeken naar zink, lood, zilver en goud, maar ook naar metalen als germanium en indium die verwerkt zijn in zonnepanelen en lcd-schermen. Het onderzoek zou vijf jaar in beslag nemen en 7 miljoen euro kosten. De plaatselijke bevolking is er niet gerust in.
13/10 21u30  “We moeten stoppen met honden te vermenselijken”Televisiemaker en allround dierenliefhebber Chris Dusauchoit heeft een nieuw boek gepend. In ‘Honden zoals ze echt zijn’ kneedt hij historische en wetenschappelijke feiten tot een aangenaam leesstuk. En hij probeert in één ruk zo veel mogelijk misverstanden over de trouwste viervoeter uit de wereld te helpen. Dusauchoit pretendeert niet dat hij onder de hersenpan van honden kan kijken. “Maar al die filmpjes op YouTube met zogezegd schuldig kijkende honden. Dat slaat nergens op.”
13/10 21u15  “Laatste keer dat ik mijn zoon gelukkige verjaardag wens”“Vanavond komt mijn jongste zoon, hij is vandaag 42 jaar geworden. Ik besefte daarstraks dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat ik hem een gelukkige verjaardag kan wensen. Nee, het gaat echt de laatste keer zijn”, corrigeert Mimi Monsieurs (66) zichzelf. Ze is één van de patiënten die in de zeven kamers van de palliatieve afdeling van het Jessa Ziekenhuis liggen. Geen steriele geur van ontsmettingsmiddel die je hier tegemoet komt, wel de huiselijke sfeer van pannenkoeken en verse koffie. Alleen een waardig einde telt hier nog. Op de laatste halte in een mensenleven…
13/10 21u15  Suikerbietenfeest aan MotheuvelNu zaterdag (14 oktober) vindt in Horpmaal de derde editie van Suikerbietenfeest plaats.
13/10 21u00  “Plots was ik weer een nobody. Ik vond dat aantrekkelijk”U hebt Koen De Bouw (53) een tijdje moeten missen, maar de acteur zat niet werkloos thuis. Binnenkort schittert hij opnieuw als Erik Vincke in ‘Het Tweede Gelaat’, op televisie kruipt hij weer in de huid van ‘Professor T.’ En internationaal duikt hij op in de Amerikaanse reeks ‘The Last Tycoon’. “Ik heb nooit de ambitie gehad om een buitenlandse filmster te worden. Maar ik was toevallig vrij, en ik kreeg de zegen van mijn gezin”, aldus De Bouw over zijn avontuur aan de andere kant van de grote plas.“Als ik nu was thuis gebleven, zou ik er later spijt van hebben gehad.”
13/10 20u45  Igor De Camargo scoort zesde van het seizoen voor APOEL NicosiaApoel Nicosia heeft het vrijdag in de Cypriotische competitie met 2-0 van Doxa gehaald. Igor De Camargo mocht pas na 78 minuten invallen, maar maakte even later wel de 2-0.
13/10 20u30  “Iran zal nooit, en ik bedoel nooit, een atoomwapen verkrijgen”De Amerikaanse president Donald Trump wil een fors hardere houding gaan aannemen tegen Iran. Hij zal niet uit de befaamde Iran-deal stappen, maar hij zal het land zondag wel ‘decertificeren’.
13/10 19u30  Trump blaast nucleair akkoord met Iran opAmerikaans president Donald Trump heeft aangekondigd uit het nucleair akkoord met Iran te stappen. Dat heeft hij gezegd tijdens een persconferentie in Washington.
13/10 19u30  Mousa Dembélé hervat trainingen bij TottenhamRode Duivel Mousa Dembélé heeft vrijdag de trainingen kunnen hervatten bij zijn team Tottenham Hotspur. Dat maakten de Spurs bekend op hun website. Dembélé sukkelde de voorbije weken met een enkelblessure en miste daardoor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels bij Bosnië (3-4) en thuis tegen Cyprus (4-0).
13/10 19u15  Veteraan Velits (Quick-Step Floors) hangt de fiets aan de haakMartin Velits zal na dit seizoen een punt zetten achter zijn wielerloopbaan. Dat heeft Quick-Step Floors, het team van de 32-jarige Slowaak, vrijdag op zijn website bekendgemaakt.
13/10 19u15  Jeroen Vanneste naar finale dubbelspel Futures AntalyaJeroen Vanneste heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het Futurestoernooi in het Turkse Antalya (gravel/15.000 dollar). Aan de zijde van de Duitser Peter Torebko won Vanneste in de halve finales met 6-4, 1-6 en 11/9 van de Kroaat Domagoj Biljesko en de Chileen Alejandro Tabilo.
13/10 19u00  Marie Benoit bereikt finale ITF SevillaMarie Benoit (WTA 455) heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi in het Spaanse Sevilla (gravel/25.000 dollar).
13/10 19u00  Anthony Kumpen kan in Zolder derde titel Nascar Whelen Euro Series op zak stekenAnthony Kumpen is samen met drie andere piloten nog in de running om zondag de NASCAR Whelen Euro Series te winnen. Dit weekend vindt de laatste manche van het seizoen plaats in Zolder.
13/10 19u00  Dominic Thiem heeft ticket voor Masters beetDe Oostenrijker Dominic Thiem heeft zich voor het tweede jaar op een rij verzekerd van een plaats op de ATP Finals in Londen. Dat toernooi met de acht beste spelers van het jaar wordt van 12 tot 19 november in de Londense O2 Arena gespeeld.
13/10 18u45  Doorgaand verkeer Heesterstraat - Fazantenweg tijdelijk onmogelijkSinds 2 oktober is de Fazantenweg tussen de Heesterstraat en de Nijverheidsweg afgesloten door wegenwerken. Vanaf maandag 16 oktober wordt er ook gestart met de werken in de Heesterstraat.Doorgaand verkeer via de Fazantenweg is niet meer mogelijk. De Fazantenweg loopt dood richting de Nijverheidsweg. Voor het plaatselijk verkeer wordt er een omleiding voorzien via de Heerbaanstraat en de Merelstrraat. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken tegen eind februari 2018 afgerond.
13/10 18u00  Inspiratie nodig voor Halloween? Deze make-upartiesten hebben er in overvloedAls je op 31 oktober Halloween viert, wordt het stilaan tijd om na te denken over je look. Nog geen idee, dan kan je deze Instagram-accounts van make-upspecialisten volgen om een van hun gruwelijke make-overs na te bootsen.
13/10 18u00  Spanje oefent in november tegen Costa Rica en WK-gastland RuslandSpanje zal in aanloop naar het WK voetbal van volgend jaar oefenen tegen Costa Rica en organisator Rusland. Op 11 november komen Bryan Ruiz en co. naar Malaga, op 14 november trekt Spanje naar Sint-Petersburg. Dat kondigde de Spaanse voetbalbond vrijdag aan.
13/10 18u00  FIFA opent onderzoek naar PSG-voorzitterDe Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond heeft een vooronderzoek geopend naar Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris-Saint Germain en president-directeur van mediabedrijf BeIN Media. Dat heeft een woordvoerder van de FIFA vrijdag bekendgemaakt. Donderdag raakte bekend dat het Zwitserse gerecht Al-Khelaïfi en Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal van de FIFA, in het vizier heeft wegens gesjoemel bij de verkoop van tv-rechten voor het WK voetbal.
13/10 18u00  FIFA verwerpt protest Ghana over slechte scheidsrechter tijdens WK-kwalificatieDe Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft het protest van de Ghanese voetbalbond (GFA) over de leiding van de scheidsrechter Daniel Bennett en zijn assistenten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oeganda (0-0) afgewezen. Er wordt geen procedure geopend, zo luidt het vrijdag bij de FIFA.
13/10 18u00  Belgian Cycling stelt Frederik Broché aan als technisch directeurFrederik Broché gaat op 1 december aan de slag als technisch directeur bij Belgian Cycling. Dat maakte de Belgische wielerbond vrijdag bekend. De 38-jarige Broché komt over van British Cycling, daar werkte hij als Performance Pathway Coach Coordinator.
13/10 17u45  Gent krijgt grootste moskee van Vlaanderen, “zonder buurtprotest”“Ik ben vandaag een heel gelukkig man”, zegt de Gentse advocaat Erkan Tok. “Elf jaar heb ik gestreden voor een nieuwe moskee in Gent. Nu zijn alle vergunningen eindelijk rond.” De Fatih Moskee in Gent, krijgt een gebedsruimte van 500 m² in een complex dat alles samen 2.500 m² groot wordt. “We zijn daarmee de grootste van Vlaanderen.”
13/10 17u45  Trump verscherpt koers tegen Iran, maar stapt niet uit nucleair akkoordDe Amerikaanse president Donald Trump wil een hardere koers tegen Iran varen, maar stapt voorlopig niet uit het nucleair akkoord. In zijn nieuwe strategie moet de “agressie” van Iran beteugeld worden, vooral wat betreft de steun aan het terrorisme, klinkt het in het strategiedocument dat het Witte Huis vrijdag voor een toespraak van Trump openbaar maakte.
13/10 17u45  Nederlandse regering wil dat Heerlen en Landgraaf fuserenDe Nederlandse ministerraad wil dat Landgraaf en Heerlen per 1 januari 2019 fuseren. Dat is vrijdag besloten. Als het aan de regering ligt blijft Brunssum voorlopig wel zelfstandig.
13/10 17u30  Nederlands-Limburgse ‘opa’ verdacht van misbruik kinderen op campingEen bejaarde man uit het Nederlands-Limburgse Venlo wordt verdacht van jarenlang misbruik van kinderen op een camping in het Brabantse Lierop. Dat meldt Omroep Brabant. André V. zou één meisje zelfs gedurende zeventien jaar hebben misbruikt. De man van 75 is dinsdag gearresteerd op de camping.
13/10 17u15  Honderd muzikanten spelen samen in PeerOp zaterdag 7 oktober was Peer even het muzikale centrum van Noord-Limburg. Vlamo Bond Noord organiseerde die dag namelijk zijn allereerste Play-in in de harmoniezaal van Peer. Daarvoor vormden honderd muzikanten uit meer dan twintig verschillende verenigingen een gelegenheidsorkest.
13/10 17u15  Yellow Tigers zijn challenger op Volley Nations League, Red Dragons blinken uit in afwezigheidDe Internationale Volleybond (FIVB) heeft vrijdag in Parijs de nieuwe Volley Nations League voorgesteld. Dat is een nieuwe internationale competitie die in de zomer van 2018 begint en die de vervanger wordt van de World League (bij de mannen) en de World Grand Prix (bij de vrouwen).
13/10 17u15  Italiaanse politie doorzoekt villa in corruptieonderzoek naar voormalige FIFA-bobo ValckeDe Italiaanse ordediensten hebben vrijdag bekendgemaakt dat ze een huiszoeking uitgevoerd hebben in een villa op Sardinië. De actie kadert in het corruptieonderzoek naar Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond (FIFA).
13/10 17u15  Tot 5 jaar cel voor bende die bejaarden via truc besteeltEen 41-jarige Algerijn uit Seraing is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar effectief voor het beroven van een 25-tal hoogbejaarden. Samen met nog drie kompanen pleegde hij feiten over het hele land. Een 42-jarige man uit Chaudfontaine kreeg een ticket voor 37 maanden cel. Zijn vrouw (49) en een Fransman van 37 jaar kregen voor hun aandeel elk 15 maanden gevangenisstraf. Ze sloegen toe door hun slachtoffers aan een bankkantoor af te leiden door hun kledij te besmeuren of een autoband plat te steken. Vervolgens boden ze hulp aan en gingen ze er met de portefeuille of bankkaart vandoor.
13/10 17u15  Deborah ligt hier nog rustig te zonnen, weet zij veel dat ze minuten later zal huilen van gelukVlamingen Hannes Coudenys en zijn vrouw Deborah zijn al zeven jaar gelukkig getrouwd en adopteerden een wolk van een kindje, Rae-Morris. Afgelopen zomer raakte Hannes zijn trouwring echter kwijt in zee tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kos. Hij vond er niets beter op dan nu terug te keren, en zijn vrouw te verrassen met een nieuw huwelijk, inclusief nieuwe ringen.
13/10 17u15  Limbomania voorronde 3: Dit zijn de bands voor Herk-De-StadVoor voorronde 3 van het popconcours Limbomania belanden we zaterdag 14 oktober in het mekka van de alternatieve muziek: Herk-De-Stad. De hippiegeneratie heeft de iets te florissante hemden doorgegeven aan hun kinderen. In voorronde 3 in Jeugdhuis XL worden we vooral getrakteerd op ouwe blues-rock, psychedelica en new wave.
13/10 17u15  Diego Ulissi slaat dubbelslag in Ronde van TurkijeDiego Ulissi heeft vrijdag de koninginnenrit gewonnen in de Ronde van Turkije (WorldTour). De Italiaan van UAE Team Emirates toonde zich de sterkste bergop na 204,1 km van Marmaris naar Selçuk. Hij haalde het voor de Deen Jesper Hansen (Astana) en de Colombiaan Daniel Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia). Ulissi is meteen ook de nieuwe leider.
13/10 17u15  Samana Veldwezelt viert dag van de chronische zieke mensenOp dinsdag 10 oktober vierde Samana Veldwezelt de dag van de chronisch zieke mensen. Het feest begon met een gebedsviering, waarna de aanwezigen genoten van koffie en spinnentaart.
13/10 17u15  Politie zoekt getuigen van autobrand in MaasmechelenOp 13 september moest de brandweer om 2.25u uitrukken voor een autobrand in de Boogstraat in Maasmechelen. Ook het gerechtelijk labo van de federale politie en een branddetectiehond kwamen ter plaatse. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.
13/10 17u15  Bondscoach VS neemt ontslag na mislukte WK-kwalificatiecampagneBruce Arena heeft vrijdag de eer aan zichzelf gehouden en ontslag genomen als bondscoach van de Verenigde Staten. Arena slaagde er met Team USA niet in een ticket voor het WK in Rusland te bemachtigen. Het was zijn tweede ambtsperiode als bondscoach van de VS.
13/10 17u15  Maria Sharapova krijgt wildcard voor WTA MoskouMaria Sharapova (WTA 86) heeft een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou (hard/790.208 dollar), dat volgende week doorgaat. Dat heeft de Russische tennisfederatie vrijdag bekendgemaakt.
13/10 17u00  Kopstuk dieselfraude verdacht van smokkel 147 kg heroïneGenkenaar M. S., die verdacht is van het kopstuk te zijn van een bende die op grote schaal dieselfraude vanuit Opglabbeek pleegde, is vrijdag voor heroïnesmokkel in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen. De voortvluchtige verdachte liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. Het parket verdenkt hem van betrokkenheid in een zaak waarbij agenten 147 kg heroïne aantroffen in een vrachtwagen in het Duitse Regensberg.
13/10 17u00  Zes arrestaties in onderzoek naar handel in xtc, speed en GHB in LimburgBij zes huiszoekingen zijn donderdagochtend zes arrestaties verricht in een lopend drugsonderzoek. Dat heeft het parket van Limburg vrijdag bekendgemaakt.
13/10 17u00  Zo decadent ziet de duurste donut ter wereld eruitEr bestaan donuts in alle maten, smaken en gewichten, maar zo decadent hebben we ze zelden gezien. De duurste donut ter wereld zal te zien zijn in een Amerikaanse realityserie waarin een exclusieve kijk wordt gegeven in het leven van superrijke mensen, is omhuld met 24 karaat goud en wordt aan huis geleverd in een Rolls Royce.
13/10 16u45  De trouwjurk van Amal Clooney wordt een museumstukOp haar grote dag in september 2014 droeg mensenrechtenadvocate Amal Clooney een ivoorkleurige jurk van topontwerper Oscar de la Renta. De creatie wordt nu aan het grote publiek voorgesteld in een tentoonstelling rond het werk van de designer in het Museum of Fine Arts in Houston.
13/10 16u45  Betaalnetwerk Worldline maandagochtend ruim vier uur platHet netwerk van betalingsverwerker Worldline zal maandagochtend van 0.15 tot 4.30 uur niet beschikbaar zijn omdat op dat moment een upgrade van het elektronische betaalsysteem wordt uitgevoerd. Dat meldt Worldline in een persbericht.
13/10 16u45  Juncker vreest domino-effect bij onafhankelijkheidsverklaring CataloniëEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt. Dat heeft hij vrijdag laten verstaan in een toespraak voor studenten aan de universiteit van Luxemburg. Juncker vreest dat een onafhankelijkheidsverklaring van de Spaanse autonome regio een domino-effect kan veroorzaken dat de Europese Unie onbestuurbaar dreigt te maken.
13/10 16u45  Satellietinstrument dat vervuiling beter in kaart moet brengen de ruimte ingestuurdVrijdagvoormiddag is iets voor 11.30 uur vanaf de noordelijke Russische lanceerbasis Plessetsk, in opdracht van het Europese ruimtevaartagentschap ESA en de Europese Unie, de Europese Sentinel-5 Precursorsatelliet gelanceerd. Aan boord bevindt zich de TROPOMI, een instrument dat gegevens zal verzamelen over de atmosferische samenstelling met betrekking tot luchtkwaliteit, ozon en klimaataspecten. De lancering werd live gevolgd in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA), dat een sleutelrol speelt bij de productie, validatie en analyse van de toekomstige gegevens.
13/10 16u45  Medisch rampenplan voor gebouw van de EU nadat vijftien mensen geïntoxiceerd rakenIn het gebouw van de Raad van de Europese Unie, het Brusselse Justus Lipsiusgebouw, zijn vijftien mensen geïntoxiceerd: ze moeten braken en kampen met jeukende ogen. Het medisch rampenplan is afgekondigd. Dat meldt Pierre Meys, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Vijf mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis, aldus nog Meys.
13/10 16u30  Federer klopt Gasquet en pakt laatste halvefinaleticket in ShanghaiDe Zwitser Roger Federer (ATP 2) heeft zich vrijdag verzekerd van het laatste plaatsje in de halve finales op het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hardcourt/5.924.890 dollar).
13/10 16u30  Jongeman in kritieke toestand nadat hij onder betonplaat terechtkomt bij arbeidsongevalBij een zwaar arbeidsongeval in Blankenberge is vrijdagochtend een 27-jarige man uit Knokke levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt het arbeidsauditoraat. Het slachtoffer kwam op een bouwwerf onder een zware betonplaat terecht.
13/10 16u30  Samana Herk-de-Stad viert dag van de chronisch zieke mensenEen honderdtal mensen kwamen op zaterdag 7 oktober naar de jaarlijkse feestnamiddag van Samana Herk-de-Stad ter gelegenheid van de Dag van de Chronisch Zieke Mensen. Het thema van deze dag was 'Samen doen'.
13/10 16u15  Duel der geklopten: Oranje oefent in november tegen SchotlandHet Nederlands nationaal voetbalelftal speelt donderdag 9 november een oefenwedstrijd tegen Schotland. In het Pittodrie Stadium in Aberdeen is om 20u45 de aftrap.
13/10 16u15  Zijn zwangere Kylie Jenner en haar lief uit elkaar?De Amerikaanse realityster Kylie Jenner, die nog altijd niet officieel heeft bevestigd dat ze haar eerste kindje verwacht, en haar vriend Travis Scott hebben volgens anonieme bronnen een punt achter hun relatie gezet. Dat schrijft entertainmentblad In Touch Weekly.
13/10 16u00  Weyts: “Over schendingen van dierenwelzijn onderhandel ik niet”“Ik ontvang de burgemeester graag en zal hem mijn weloverwogen beslissing toelichten. Maar voor alle duidelijkheid, over schendingen van dierenwelzijn onderhandel ik niet.” Dat zegt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vrijdag nadat het gemeentebestuur van Balen hem vroeg om overleg over de sluiting van de Olmense Zoo.
13/10 15u45  Mysterieuze zwarte ringen duiken overal op en verbijsteren wetenschappers. Maar is er een logische verklaring voor?Na talloze andere waarnemingen over heel de wereld, doken onlangs nieuwe beelden op van een mysterieuze zwarte ring die boven een snelweg in Rusland zweefde. Hoewel wetenschappers tot nog toe geen idee hebben hoe de kringen in de lucht ontstaat, zijn ufologen erg enthousiast over het raadselachtige fenomeen. Eén Britse ufo-expert denkt echter dat hij een logische, aardse verklaring heeft voor het mysterie: “Rook uit een schoorsteen.”
13/10 15u45  Karelis maandag met Genkse beloftenVoor Nikos Karelis is het einde van de tunnel in zicht. De Griekse spits van Genk, die vorig jaar rond de kerstdagen uitviel met afgescheurde kruisbanden, staat maandag opnieuw op het veld. Hij zal met de beloftenploeg aantreden in Lokeren.
13/10 15u45  Veertiger steelt veertien botsauto’s en krijgt negen maanden celDe correctionele rechter in Tongeren veroordeelde een 44-jarige Tongenaar bij verstek tot 9 maanden opsluiting en een boete van 600 euro omdat hij aan de haal ging met 14 botsauto’s. Hij werd gevat nadat hij zijn buit te koop aanbood op Facebook en een tweedehandssite.
13/10 15u45  Nederlander krijgt jaar cel voor inbraken in Limburgse scholenDe correctionele rechter in Tongeren veroordeelde een 37-jarige Nederlander tot een celstraf van een jaar met onmiddellijke aanhouding en een geldboete van 600 euro wegens inbraken in twee scholen. Hij ging aan de haal met iPad’s, een kluis en een geldsom.
13/10 15u45  Breese militair (23) krijgt geen straf voor slagen tijdens caféruzie in BocholtEen 23-jarige paracommando uit Bree moest zich voor de rechtbank in Tongeren verantwoorden voor slagen aan een man tijdens een fuif in Bocholt. Tijdens een ruzie kregen de twee het aan de stok. De twintiger kreeg uiteindelijk opschorting van straf zodat zijn militaire carrière niet in het gedrang gebracht zou worden.
13/10 15u45  Expo Bart Bosmans speelt met schaduw en lichtMidden september opende in cultuurcentrum Achterolmen Maaseik de foto-expo in zwart en wit van Bart Bosmans.
13/10 15u30  Rechter doorprikt meelijwekkend cannabisverhaal van zestigerEen 66-jarige man uit Hechtel-Eksel is vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel voor het opzetten van een cannabisplantage.
13/10 15u30  Titelverdediger Gasquet en Monfils zeggen af voor European Open in Antwerpen, Tsonga neemt wel deelDe Fransman Richard Gasquet (ATP 31) zal zichzelf volgende week niet opvolgen als winnaar van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen. Net als zijn landgenoot Gaël Monfils (ATP 42) heeft hij afgezegd voor het enige ATP-toernooi op Belgische bodem, zo laat de organisatie vrijdag weten. Jo-Wilfried Tsonga (ATP 18), een andere Fransman, tekent wel present in de Lotto Arena.
13/10 15u30  Jeugdinstelling stuurt jongen naar huis en krijgt pv voor schuldig verzuimIn Antwerpen heeft de politie een proces-verbaal van schuldig verzuim opgemaakt tegen de directeur van jeugdinstelling Dennenhof in Ekeren, omdat die instelling een zestienjarige jongen naar huis stuurde tegen het bevel van de jeugdrechter in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De jongen verbleef al vier jaar in de instelling, maar dinsdagavond was het samen met een andere jongen tot een ernstig incident met een opvoeder gekomen.
13/10 15u15  Vakbonden blokkeren poorten van brouwerijen AB InBevSinds vrijdagochtend blokkeren de vakbonden de poorten van de brouwerijen van biergigant AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille.
13/10 15u15  Neeroeterse wil zich in eigen taal bewijzen in ‘The Voice’neeroeterenVanaf volgende week vrijdag mag u uw zetel weer gewoon naar het televisiescherm richten, want dan is het gedaan met draaien voor de Blind Auditions. Vanavond worden de laatste plekjes in de teams ingevuld. Misschien is daar ook nog een plaatsje voor Joyce Vanderhoydonck (19) uit Neeroeteren. De studente jazz wil met haar eigen vertaling van ‘Daydreamer’ van Adele tonen hoe hip Nederlandstalige muziek kan zijn. “Nederlands is niet oubollig en bovendien kan je er mensen dieper mee raken en meer vertellen omdat het onze moedertaal is”, vertelt Joyce.
13/10 15u15  Hoopvol nieuws voor Batshuayi bij Chelsea, Musonda krijgt duidelijke hint en Kompany... is nog steeds outChelsea kan zaterdag op bezoek bij rode lantaarn Crystal Palace geen beroep doen op Alvaro Morata en N’Golo Kante. Dat bevestigde de manager van de Blues, Antonio Conte, vrijdag op een persconferentie. Bij de nog puntenloze thuisploeg is Rode Duivel Christian Benteke nog steeds out met een knieblessure.
13/10 15u15  Modeketen Uniqlo verdubbelt winstDe Japanse winkelketen Uniqlo heeft een heel goed boekjaar achter de rug en heeft haar winst meer dan verdubbeld. Vooral de internationale verkoop ging er spectaculair op vooruit.
13/10 15u15  Dit weekend: extra treinen naar kust en redders in Oostende en BlankenbergeSpoorwegmaatschappij NMBS legt dit weekend enkele extra treinen in naar de kust, wegens de voorspelde nazomer. In Oostende en Blankenberge zal telkens één reddingspost bemand zijn.
13/10 14u45  Juan Martin del Potro zit bij laatste vier in ShanghaiJuan Martin del Potro (ATP 23) heeft zich vrijdag gekwalificeerd voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Shanghai (5.924.890 dollar). De Argentijn versloeg op het Chinese hardcourt de Serviër Viktor Troicki (ATP 54) in drie sets. Na 2 uur en 2 minuten stond de 4-6, 6-1 en 6-4 eindscore op het bord.
13/10 14u45  Michael Jordan himself haalt fors uit voor start van nieuw NBA-seizoen: “Haast alle teams zijn brol”Basketfans van over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar dinsdag, wanneer het gloednieuwe seizoen van de NBA van start gaat. Basketlegende Michael Jordan heeft echter weinig zin in komende jaargang. “Haast alle NBA-teams zijn brol”, vertelde de ondertussen 54-jarige Amerikaan vrijdag in een interview met het blad Cigar Aficionado.
13/10 14u45  België vaardigt elfkoppige selectie af naar EK baanwielrennen in BerlijnDe Belgische wielerbond heeft vrijdag de selectie bekendgemaakt voor het EK piste, dat van 18 tot 22 oktober plaatsvindt in Berlijn. Bondscoach Peter Pieters selecteerde elf renners. Zowel bij de mannen als de vrouwen komt er een team in de ploegenachtervolging aan de start en neemt een landgenoot deel aan de sprintcompetitie.
13/10 14u30  Willy Naessens gaat in beroep tegen vonnis om zich te verontschuldigenWilly Naessens heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor overdreven snelheid. De ondernemer wilde zich vooral verontschuldigen omdat hij voor de politierechtbank ongewild verstek had laten gaan. Naessens legde uit dat de bewuste dagvaarding in de verkeerde brievenbus terechtkwam.
13/10 14u30  Zondag werelddag tegen armoede in CC Palethe in OverpeltOp 17 oktober is het werelddag van 'verzet tegen armoede'. Overpelt ondersteunt dit initiatief. In dat kader organiseert de gemeente op zondag 15 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een grote actienamiddag in CC Palethe. Zo is er een belevingsspel voor de kinderen en maken alle aanwezigen een ketting tegen armoede.
13/10 14u30  Kleuters basisschool Uiterwaard op bezoek in het containerparkNaar aanleiding van het thema afval brachten de oudste kleuters van basisschool Uiterwaard onlangs een bezoekje aan het containerpark.
13/10 14u30  Koor amabile vier 50-jarig bestaanHet gemengd koor Amabile uit Neerpelt bestaat intussen al 50 jaar.
13/10 14u15  Goederentrein ontspoord in GenkIn Genk, ter hoogte van Bosdel, is een goederentrein ontspoord. Twee wagons belandden naast de sporen. De hulpdiensten zijn uitgerukt om te controleren of er eventueel schadelijke lekken of gewonden zijn, maar volgens de eerste berichten is dit niet het geval.
13/10 14u15  Moeder die tweeling wilde vermoorden gaat in beroep tegen 14 jaar celMireille G. (51) uit Schoten heeft beroep aangetekend tegen haar veroordeling tot veertien jaar cel voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters.
13/10 14u15  Eén op drie reinigt bijna nooit zijn smartphoneOngeveer dertig procent van de Belgen reinigt bijna nooit zijn smartphone. Zij doen dit maar maar één keer per half jaar of nog minder. 13 procent van de Belgen reinigt zijn smartphone nooit. Dat blijkt uit een enquête van hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity naar aanleiding van de ‘Global Handwashing Day’ zondag.
13/10 14u15  Andrés Iniesta zet na WK allicht punt achter interlandcarrièreVoor Andrés Iniesta vormt het WK van volgend jaar in Rusland mogelijk zijn laatste grote afspraak met de Spaanse nationale ploeg. Dat heeft de 33-jarige middenvelder van FC Barcelona vrijdag in een interview met Catalan Sport laten uitschijnen.
13/10 14u15  “Als ik een spelletje speel, wil ik ook wel winnen”OVERPELTBinnenkort doet de Neerpeltse actrice Joke Emmers (27) mee aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, hopelijk zonder al te veel vragen over buitenspel en archipels in de Indische Oceaan. Maar eerst trekt ze nog door het land met theatergezelschap B12 en de voorstelling ‘Lost Boys’. Daarin ziet ze hoe het zelfvertrouwen van Afghaanse vluchtelingen en jongeren die de weg bijster zijn in onze maatschappij een boost krijgt dankzij het applaus van een volle zaal.
13/10 14u15  Foutloze Thomas Pieters klimt naar derde plaats in Kuala LumpurThomas Pieters staat na twee ronden op het CIMB Classic golftoernooi (PGA/7 miljoen dollar) in het Maleisische Kuala Lumpur op een gedeelde derde plaats.
13/10 14u15  Bewezen: broccoli is echt goed voor je gezondheidBroccoli bevordert de werking van de darmen. Dat suggereert een nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Penn State-universiteit, verschenen in het vakblad Journal of Functional Foods. Daarmee wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de groente een gezonde keuze is.
13/10 14u00  N-VA wil IQ-test bij alle leerlingen, experts zijn verdeeldKoen Daniëls, onderwijsspecialist van N-VA, vindt dat we in de toekomst ook het IQ van leerlingen moeten ­meten in onderzoek naar de doeltreffendheid van ons ­onderwijs. Kans­arme kinderen presteren minder goed en volgens Daniëls heeft dat niet uitsluitend met hun thuis­situatie of de lessen te maken. “Onderzoek toont aan dat er een verband is met het IQ”, zegt hij.
13/10 14u00  Crimineel overgeplaatst die met helikopter probeerde te ontsnappenDe Nederlandse crimineel Benaouf A. is donderdag overgeplaatst van de gevangenis van Roermond naar de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
13/10 13u45  Yves Vanderhaeghe laat in eerste week frisse wind waaien bij AA Gent: “Het was leuk”Zaterdagavond (20u30) mag Yves Vanderhaeghe voor de eerste keer de trainersband aantrekken als coach van AA Gent, Waasland-Beveren komt dan over de vloer in de Ghelamco Arena. “Ik heb een hongerige groep gezien, één die goed luistert ook. Ik denk dat ze heel scherp aan de aftrap zullen verschijnen”, aldus de nieuwe coach.
13/10 13u30  Catastrofe: slechts twee kuikentjes van grote kolonie van 40.000 pinguïns overleven, de rest verhongerdeEr waren duizenden kleine pinguïns. Er blijven er nu nog maar twee over. De catastrofe die een pinguïnkolonie op Antarctica heeft getroffen, toont opnieuw de dramatische gevolgen van de klimaatverandering.
13/10 13u30  UNIZO neemt kijkje achter de schermen bij DelivaUNIZO Genk bracht op 12 oktober een bezoek achter de schermen van voedingsbedrijf Deliva, een bedrijf dat totaaloplossingen zoekt voor haar klanten in de voedingsbranche.
13/10 13u30  Kart racing team uit Hasselt wint internationale 24 hours of EupenTijdens het weekend van 7 en 8 oktober vond de jaarlijkse 24-uurswedstrijd van Eupen plaats. Aan deze wedstrijd nemen verschillende teams uit Europa deel. Zo zijn er teams teuit onze buurlanden, Duitsland, Nederland en Frankrijk maar ook uit bijvoorbeeld Polen. Acuity Racing, een indoor kart racing team uit Hasselt, won deze loodzware 24 hours of Eupen.
13/10 13u30  Dijlaarzen zijn een trend, maar hoe draag je zonder op Pretty Woman te lijken?Van Fendi tot Balmain en de extreme versie van Vetements: de modehuizen schuiven dijlaarzen naar voor als dé trend van het najaar. Altijd sexy, maar de grens met fout is o zo dun. BV-stylist Jody Van Geert wijst je de gulden middenweg.
13/10 13u15  Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezetEen kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.
13/10 13u15  Akelig levensechte robot spreekt VN toe: “Ik ben hier om de mensheid te helpen”Een vergadering van de Verenigde Naties kreeg woensdag opvallend bezoek toen een levensechte robot het woord nam en enkele vragen beantwoordde. De vrouwelijke robot, die Sophia werd gedoopt, was niet aan haar proefstuk toe en verscheen eerder al uitvoerig in de media. “Ik ben hier om de mensheid te helpen bij de creatie van de toekomst”, zei Sophia, die van de gelegenheid gebruikmaakte om te pochen met haar nieuwe handen.
13/10 13u15  Caroline Penders verlaat Maasmechelse politiek en trekt in bij burgemeester van AlkenRaadslid en gewezen schepen Caroline Penders (Open Vld) stapt na dit jaar uit de politiek in Maasmechelen. Penders verhuist in januari definitief naar Alken om er bij burgemeester Marc Penxten (N-VA) in te trekken. Het koppel heeft al sinds juni 2015 samen een dochter.
13/10 13u15  Nederland lanceert website die modellen gezond moet houdenOok Nederland is de te magere modellen op de catwalk of de schrijnende werkomstandigheden in de modebranche beu. Het nieuwe online platform 'The Models Health Pledge' wil de goede gezondheid van (beginnende) modellen bewaken en vooral pleiten voor goede werkomstandigheden voor professionals in de mode-branche.
13/10 13u00  Luiks plein afgezet omwille van verdacht voertuigIn het centrum van Luik is de ontmijningsdienst ter plaatste gekomen om een verdacht voertuig te onderzoeken. Het voertuig werd opgemerkt rond 11 uur in de rue Joffre, een belangrijke verkeersader van de stad, en nadien stelde de politie een veiligheidszone in.
13/10 13u00  Niet De Bruyne of Lukaku maar deze spectaculaire spits werd “Speler van de Maand” in de Premier LeagueHarry Kane is vrijdag uitgeroepen tot beste speler van de maand september in de Premier League. De aanvaller van Tottenham haalde het van vijf andere genomineerden, onder wie Rode Duivels Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.
13/10 13u00  Vermeende opdrachtgever van de moord op Silvio Aquino veroordeeld voor cocaïnetransportDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Martino T., de vermeende opdrachtgever van de moord op Silvio Aquino, veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor zijn aandeel in de invoer van 493 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De rechtbank gaf hem dezelfde straf die hij eerder bij verstek had gekregen. Zijn dertien medebeklaagden kregen celstraffen van vijf tot 6,5 jaar.
13/10 12u45  Bocholt wacht tegen Finnen in EHF Cup handbal moeilijke maar geen onmogelijke opdrachtAchilles Bocholt reist vandaag/vrijdag af naar Finland waar de landskampioen het zaterdagnamiddag opneemt tegen Cocks. Inzet is een plaats in de derde kwalificatieronde van de EHF-Cup. Na de heenwedstrijd, die eindigde op 40-35, hebben de Limburgers een bonus van vijf doelpunten.
13/10 12u30  Daarom is bescheiden Poldercross in Kruibeke één van de favoriete crossen van Wout Van AertDe Poldercross in het Oost-Vlaamse Kruibeke is zaterdag aan zijn vijfde editie toe. De eerste uitgave werd als B-cross georganiseerd, nu volgt een vierde editie met profrenners. In 2019 heeft op deze omloop, op en rond sporthal de Dulpop, het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats. De Poldercross behoort tot het kransje Brico-Crossen.
13/10 12u15  Na de beruchte bougie: Ferrari pakt kwaliteitscontrole van haar F1-team aanDe woorden van Ferrari-CEO Sergio Marchionne zijn niet in dovemansoren gevallen want de Scuderia pakt al uit met nieuw personeel dat de kwaliteitscontrole moet verbeteren. De voorbije races verliepen immers dramatisch voor de F1-renstal van de Scuderia.
13/10 12u15  Poldercross in Kruibeke gaf carrière van Wout Van Aert al “serieuze wending”De Poldercross in het Oost-Vlaamse Kruibeke is zaterdag aan zijn vijfde editie toe. De eerste uitgave werd als B-cross georganiseerd, nu volgt een vierde editie met profrenners. In 2019 heeft op deze omloop, op en rond sporthal de Dulpop, het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats. De Poldercross behoort tot het kransje Brico-Crossen.
13/10 12u15  Er worden paarden gefokt die op tekenfilmfiguurtjes lijken. En dat is een erg kwalijke zaakDierenartsen in de VS trekken aan de alarmbel. Er worden steeds vaker speciale kweekprogramma’s opgezet om paarden te fokken die lijken op tekenfilmpaarden. En dat is een kwalijke evolutie. “Gruwelijk” wordt de trend zelfs genoemd. De dieren krijgen namelijk heel wat gezondheidsproblemen. Door ze zo extreem te fokken dat ze cartoonachtige paarden worden, zijn de dieren eigenlijk misvormd en ontwikkelen ze ademhalingsproblemen.
13/10 12u15  ‘Terroristenapp’ wordt nu gebruikt voor sextingVia Telegram, de tegenhanger van WhatsApp die eerder in het nieuws kwam omdat ze veel gebruikt wordt door terroristen, worden meisjes te kijk gezet als “hoeren en sletten”. In de Telegramgroepen ‘Uncensored Group’ en ‘Only Bitches’, worden expliciete beelden en foto’s, waarop vrouwen en mannen de geslachtsdaad verrichten, zonder pardon online gezwierd. Het zijn hier voornamelijk Marokkaanse en Turkse meisjes die aan de schandpaal genageld worden.
13/10 12u15  VIDEO. Gerda voor eerst sinds 1941 terug naar het huis waar ze woonde in ZwartbergDe Zenobe Grammestraat 64 in Zwartberg. Het adres zal de Joods-Amerikaanse Gerda Bikales (86) nooit vergeten. In de winter van 1940-1941 werd ze als 9-jarig meisje, samen met 3.400 andere Joden, naar Limburg gedeporteerd. Donderdag zag ze voor het eerst het huis terug waar ze drie maanden lang woonde.
13/10 12u15  VIDEO. Overleden Petra in laatste interview: “Kinderen geven me de kracht om nog 10 jaar te blijven leven”Petra Aerts (49) uit Heusden heeft de strijd tegen kanker verloren. De uitbaatster van kindercrèche ’t Sleutelke werd in april van dit jaar nog genezen verklaard na borstkanker. Enkele weken later, toen de bouw van haar crèche in de eindfase zat, kreeg ‘tanteke’ Petra te horen dat de kanker was uitgezaaid naar de lever.
13/10 12u15  Genkse (33) gaat op zoek naar haar roots in India: “Zou ik in armoede even gelukkig zijn geworden?”Gincy Pironet stapte gisteren op het vliegtuig naar India. Alleen. Daar gaat de 33-jarige serveuse uit Genk op zoek naar haar roots op de plaatsen waar ze woonde tot ze als driejarige door een Limburgs echtpaar werd geadopteerd. “België heeft me alles gegeven”, zegt ze. “Dankzij mijn ouders heb ik nooit iets gemist. Wat ik in India dan wil vinden? Het antwoord. Zou ik daar even gelukkig zijn geworden?”
13/10 12u15  Lukt het dan toch eens voor Rafael Nadal in Shanghai? Spanjaard pakt hard bevochten zegeRafael Nadal blijft op koers om voor het eerst in zijn rijke carrière het Masters 1.000-toernooi van Shanghai (hard/5.924.890 dollar) op zijn naam te schrijven. De Spanjaard, nummer 1 van de wereld en het eerste reekshoofd, plaatste zich vrijdag voor de halve finales door de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 9) te verslaan.
13/10 12u15  De Lettertuin tovert regen voor kleutersNa een lesje over het weer, namen de kleuters van De Lettertuin de volgende dag allemaal hun paraplu mee naar school. Daar amuseerden ze zich in de zelfgemaakte regen van juf Annick.
13/10 12u15  Vrouwen schakelen hun hersenen niet uit tijdens een orgasme, integendeelEen nieuwe studie zorgt voor een doorbraak in het onderzoek naar het vrouwelijk orgasme. Waar vroeger altijd werd gedacht dat vrouwen hun hersenen moeten uitschakelen om tot een orgasme te kunnen komen, bewijst een recente studie nu het tegendeel: onze hersenactiviteit bereikt net een gigantische piek.
13/10 12u00  Ferrari pakt kwaliteitscontrole van haar F1-team aanDe woorden van Ferrari-CEO Sergio Marchionne zijn niet in dovemansoren gevallen want de Scuderia pakt al uit met nieuw personeel dat de kwaliteitscontrole moet verbeteren. De voorbije races verliepen immers dramatisch voor de F1-renstal van de Scuderia.
13/10 11u45  We schakelen onze hersenen niet uit tijdens een orgasme, integendeelEen nieuwe studie zorgt voor een doorbraak in het onderzoek naar het vrouwelijk orgasme. Waar vroeger altijd werd gedacht dat vrouwen hun hersenen moeten uitschakelen om tot een orgasme te kunnen komen, bewijst een recente studie nu het tegendeel: onze hersenactiviteit bereikt net een gigantische piek.
13/10 11u45  Stijn Vreven: “Sterven op het veld, dat lijkt me wel wat. Met een laatste schreeuw”Dat Stijn Vreven alles aan tweehonderd procent doet, dat wisten wij Belgen al langer. Maar nu onze landgenoot coach is van Eredivisie-club NAC Breda, ontdekken ook de Nederlanders (weer) hoe bodemloos het vat vol energie van Vreven is. In een interview met De Volkskrant doet hij daar zelf enkele opvallende uitspraken over: “Sterven op het veld, dat lijkt me wel wat. Met een laatste schreeuw.”
13/10 11u45  Johnny (43) woont op de Caraïben met het geld van zijn Belgische werkloosheidsuitkeringJohnny (43), een man uit de regio Luik, is verhuisd naar de Caraïben. Opvallend: zijn verblijf wordt er gefinancierd met een Belgische werkloosheidsuitkering. En daar kan de rechtbank niet mee lachen. De man is intussen bij verstek veroordeeld tot zes maand cel.
13/10 11u45  Is de dierentuin met uitsterven bedreigd?De sluiting van de Olmense Zoo in Balen lokt gemengde reacties uit. Is de Olmense Zoo een alleenstaand geval? En is een dierentuin - ondanks zijn populariteit - nog van deze tijd?
13/10 11u45  Poorten en betonblokken moeten Jeneverfeesten beveiligenVoor de 29ste keer is Hasselt komend weekend in de ban van de Jeneverfeesten. Meer dan 100.000 bezoekers worden verwacht. “Zeker nu de weergoden veel moois voorspellen”, zeggen stichter-organisator Jean-Pierre Swerts en evenementenschepen Gerald Corthouts (CD&V). “Eigenlijk is het hele stadscentrum één grote festivalsite, en jaarlijks zijn er verbeteringen. Zo is het ondertussen ook al een evenement dat aantrekkelijk is voor kinderen. Bovendien hebben we het jongste decennium zwaar ingezet op het verbeteren van de culinaire inbreng. En we mogen onze Hasseltse musea niet vergeten. Bijvoorbeeld de expo ‘Booze in Hollywood en crooners in de stad’ verbindt het Jenevermuseum met de Hasseltse horeca. En de ook Japanse Tuin doet mee. Je kan er saké proeven, de Japanse jenever. Bovendien duren de Jeneverfeesten nu wat langer, tot 20 uur. Op vraag van heel veel bezoekers.”
13/10 11u45  Neos Dilsen-Stokkem trekt naar C-mineDinsdag 10 oktober maakte Neos Dilsen-Stokkem een uitstap naar C-mine. Zoals gebruikelijk kwamen we samen op de parking voor de kerk van Lanklaar, van waaruit ze naar de C-Mine trokken. Daar werden ze opgewacht door twee ervaren gidsen die hen de geschiedenis van de mijnen rond Genk toelichtten.
13/10 11u45  Leerlingen Floor en Tijn lasergamen in vernieuwde turnzaalTijdens de Dag van de Sportclub op woensdag 13 september namen de kinderen van de lagere school hun vernieuwde turnzaal officieel in gebruik met een opdrachtenspel.
13/10 11u30  Man (32) 15 dagen zonder rijbewijsEen man van 32 jaar uit Litouwen is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
13/10 11u30  Gluren bij BV's: Niels Destadsbader laat zich omringen door meisjesDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
13/10 11u30  Sanne Cant is “aan de beterhand, maar nog niet topfit”Wereldkampioene Sanne Cant zal dit weekend haar voorziene programma, zaterdag de Poldercross in Kruibeke en zondag de Superprestigewedstrijd te Zonhoven, afwerken. De renster van Iko-Beobank kreeg na de Berencross van afgelopen zaterdag af te rekenen met maag- en darmklachten en moest zelfs opgeven daags nadien in de GP Mario De Clercq in Ronse.
13/10 11u15  OnthaalsoftwareOm een klantgerichte dienstverlening aan te bieden wil het gemeentebestuur en het OCMW software aankopen die toelaat om het onthaal van klanten op een vlotte en correcte manier te laten verlopen. Op de vorige gemeenteraad werd reeds de aankoop van het zogenaamde midoffice-pakket goedgekeurd en dat wordt nu voor de technische dienst aangevuld met onthaalsoftware om het klantbegeleidings- en afsprakensysteem te verfijnen. Kostprijs ruim 33.000 euro.
13/10 11u15  Heusdense (49) verliest strijd tegen kanker: “Haar crèche blijft open, dat was haar droom”In Heusden is maandag Petra Aerts (49) overleden. De afgelopen maanden vocht Petra tegen kanker, maar desondanks bleef ze toch haar eigen kindercrèche ’t Sleutelke runnen. “Ik ga ervoor zorgen dat haar crèche openblijft, zodat een stukje van haar ziel in de opvang blijft”, zegt haar echtgenoot Farid Abdelmalek.
13/10 11u00  Rookontwikkeling door oververhitte verwarmingsketelDe brandweer is vanmorgen uitgerukt naar een appartement op de derde verdieping in het centrum van Hamont. Aan een oververhitte verwarmingsketel was isolatie beginnen smeulen wat voor rookontwikkeling zorgde. De brandweer was geruime tijd in de weer om de ketel af te koelen en de woonruimten te ventileren. De hoofdstraat van het centrum was eventjes gedeeltelijk afgesloten.
13/10 11u00  Jonge vrouw doodgestoken in Luikse gemeente DisonIn Dison in de provincie Luik is donderdagnamiddag het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden, schrijft La Dernière Heure vrijdag. Volgens de krant gaat het om een 26-jarige moeder die werd doodgestoken. Haar lichaam werd in haar woning aangetroffen. Haar ex-vriend wordt actief opgespoord.
13/10 11u00  Goedele Liekens wil af van het woord 'schaamlippen' en stelt deze alternatieven voorFunflaps, lovelips, trotslippen,... het zijn maar enkele nieuwe voorstellen voor het woord 'schaamlippen'. Goedele Liekens lanceert een 'trotslippen.be-challenge'. Op de Nederlandse televisie riep ze alle kijkers op om een sexy, krachtig, warm en vooral meer respectvol woord te bedenken voor de negatief geladen term 'schaamlippen'.
13/10 10u30  Goedele Liekens wil een alternatief voor het vreselijke woord 'schaamlippen'Funflaps, lovelips, trotslippen,... het zijn maar enkele nieuwe voorstellen voor het vreselijke woord 'schaamlippen'. Goedele Liekens lanceert een trotslippen-challenge. Op de Nederlandse televisie riep ze alle kijkers op om een sexy, krachtig, warm en vooral meer respectvol woord te bedenken voor de negatief geladen term 'schaamlippen'.
13/10 10u30  Vanhaezebrouck kiest bij Anderlecht voor basiself met Gerkens als verrassingHein Vanhaezebrouck gaf gisteren op de persconferentie voor zijn eerste wedstrijd met Anderlecht al een paar belangrijke indicaties over enkele knopen die hij moest doorhakken. En sinds gisteravond werd steeds meer duidelijk over hoe HVH vanavond in Mechelen zal spelen. Hij maakt daarbij enkele opvallende keuzes.
13/10 10u15  Zullen de volgende generaties meer moeite gaan hebben om hun virtuele wereld van de echte wereld te onderscheiden?De appartementsgebouwen in Bangkok zijn gemiddeld 16 meter breed. Per verdieping is er een gang met aan elke zijde appartementen van 7 op 3 meter.
13/10 10u15  Spontane staking na tweede inbraak bij busbedrijf in Landen: “Camera’s en alarmsysteem besteld”Dieven hebben voor de tweede keer in drie weken drie kluizen opengeslepen in busbedrijf Cintra-Landen. Door de inbraak werd ook het busverkeer in de regio verstoord. Eerst reden de bussen niet uit door het sporenonderzoek. Toen dat achter de rug was weigerden de chauffeurs te vertrekken omdat ze zich niet langer veilig voelen.
13/10 10u15  “Geef werklozen die 2 jaar tevergeefs werk zoeken een basisbaan”De christelijke vakbond ACV stelt voor om werklozen die na twee jaar lang zoeken nog geen job hebben gevonden een ‘basisbaan’ te geven. Dat zegt nationaal secretaris Ann Vermorgen in Het Nieuwsblad.
13/10 10u15  Uitgesteld concert Lady Gaga op 22 januari in SportpaleisDe Amerikaanse popster Lady Gaga komt op maandag 22 januari 2018 naar het Antwerpse Sportpaleis. Dat heeft organisator Live Nation vrijdag bekendgemaakt.
13/10 10u00  Eerste basketklassieker van het seizoen in EuroMillions LeagueDe vierde speeldag van de EuroMillions League brengt vanavond reeds drie wedstrijden. Blikvanger is de klassieker tussen Charleroi en Oostende. Deze partij wordt rechtstreeks op Play Sports uitgezonden.
13/10 09u45  Gewezen tv-presentator veroordeeld tot 8 jaar wegens invoer cocaïneDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de gewezen Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer (56) veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf, voor zijn aandeel in de invoer van een lading van 457 kg cocaïne in 2014. Masmeijer was niet op zijn proces, maar het openbaar ministerie vraagt wel zijn onmiddellijke aanhouding.
13/10 09u45  Maria Sharapova blijf na wildcard vlot winnen in ChinaMaria Sharapova heeft zich vrijdag vlot gekwalificeerd voor de halve finales van het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar).
13/10 09u45  Marin Cilic is eerste halvefinalist in ShanghaiDe Kroaat Marin Cilic (ATP 5) heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de halve finales van het Masters 1.000-toernooi in het Chinese Shanghai (hard/5.924.890 dollar).
13/10 09u45  Ecuador schorst vijf internationals die op stap gingen voor beladen interland tegen ArgentiniëVijf internationals hoeven voorlopig niet meer voor de nationale voetbalploeg van Ecuador uit te komen. Ze zijn geschorst door de bond van hun land omdat ze de avond voor het duel van dinsdag met Argentinië hun hotel hebben verlaten.
13/10 09u30  Belg loopt Europese bokstitel mis: entourage werpt de handdoek in titelgevechtStéphane Jamoye is er donderdag in het Franse Montpellier niet in geslaagd om zich tot Europees bokskampioen bij de bantamgewichten te kronen. De 28-jarige Luikenaar had geen verhaal tegen titelverdediger Karim Guerfi. De Fransman domineerde van bij de start. In de achtste ronde wierp de entourage van Jamoye de handdoek.
13/10 09u30  Carrière Jan Bakelants in gevaar? “Sowieso wordt dit een heel lange en zware revalidatie”Zes dagen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije wordt Jan Bakelants vandaag met spoed geopereerd in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Intussen is ook de definitieve en zware balans van zijn val duidelijk: Bakelants heeft breuken aan zeven ribben en vier ruggenwervels (D8 en D10 en L1 en L3). Er wacht hem een lange en loodzware revalidatie.
13/10 09u30  Actrice post intieme foto na chemo: "Plots besefte ik dat ik mijn haar zou verliezen"Actrice Shannen Doherty is ondertussen in remissie, maar is op Instagram nog steeds heel open over de borstkanker waar ze twee jaar lang tegen vocht. Haar laatste post is er een voor Breastcancer Awareness Month. Ze staat voor de spiegel na haar eerste chemokuur en merkt dat haar haar begint uit te vallen. Het is een heel persoonlijke post geworden.
13/10 09u15  Advocate licht dementerende vrouw op voor 112.500 euroHet was de taak van advocate Ann C. om haar hulpbehoevende cliënte van 87 jaar te helpen met haar geldzaken. In plaats daarvan versluisde ze 112.500 euro naar haar rekening en betaalde daarmee verbouwingen en de studies van haar kinderen.
13/10 09u15  Zelfs op familiefeest worden meisjes gediscrimineerdhasselt Gelijke kansen voor jongens en meisjes, in ­België valt dat wel mee ­zeker? Dat denken we toch. Een nieuwe enquête van Plan International België laat echter weinig twijfel bestaan dat we in ons land veel slechter scoren dan we aannamen. “Discriminatie van meisjes is in België nog steeds een realiteit.” En het zit in kleine, dagelijkse dingen.
13/10 09u15  ‘Het Gezin’ volgt Lommelse veldrijdster Laura VerdonschotEén pakt vanaf 1 november uit met ‘Het Gezin’, een vernieuwende docureeks over acht onbekende Vlaamse gezinnen die maandenlang werden gefilmd. Eén van hen is de familie Verdonschot uit Lommel. Alles staat er in het teken van dochter Laura (19), die professioneel veldrijdster wordt bij Marlux-Napoleon Games.
13/10 09u15  Uitbater nachtwinkel jaagt gewapende overvaller wegEen overvaller is woensdagnacht rond 1 uur nachtwinkel ‘Tanu en Kiran’ op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden binnengevallen. Zaakvoerder Manjinder Singh bleef koelbloedig. “Toen hij zijn revolver voor de tweede maal laadde, wist ik dat die nep was”, zegt hij. De dader vluchtte zonder buit weg.
13/10 09u15  Mieve kermisDe komende week, van zondag 15 tot en met donderdag 19 oktober, is het weer Mieve kermis. Met het aangekondigde schitterende nazomerweer
13/10 09u00  Ouders van jongen (4) met autisme betreuren sluiting Olmense Zoo: “Jasper komt er echt tot rust”De sluiting van de Olmense Zoo blijft de gemoederen bedaren. Online regent het petities en commentaren, van “terecht” volgens de ene, tot “een schande” volgens de andere. Met die hetze wil de familie Jansen uit Lommel liefst niets te maken hebben. Maar Werner Jansen en zijn vrouw Sofie Lenaers vinden de sluiting wel doodjammer, om een heel bijzondere reden. “Voor ons zoontje Jasper, die een vorm van autisme heeft, is de Olmense Zoo een van de weinige plaatsen waar hij echt tot rust komt. Het wordt heel moeilijk om hem dit uit te leggen, hij zal het gewoon moeten missen.”
13/10 09u00  “Nieuw plan gaat ook over levenskwaliteit”BrusselMinister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) is de hele dag in de weer geweest om te reageren op de undercoverreportage van Pano van woensdagavond. Een journaliste was als vrijwilliger aan de slag gegaan in zeven commerciële woonzorgcentra en die schrijnende toestanden zorgden voor een storm aan verontwaardiging. “De feiten zijn inderdaad ernstig”, geeft Vandeurzen toe. “We zijn al langer bezig met een nieuw plan voor de ouderenzorg. Dat ligt binnenkort op tafel.” Zorgnet, een netwerk van zorginstellingen, vraagt een keurmerk voor rusthuizen.
13/10 08u45  Limburger negeert flitsmarathon: “Bestuurders laten zich vangen aan camera’s zonder waarschuwende flits”De flitsmarathon was aangekondigd, maar daar trok de Limburger zich blijkbaar weinig van aan. Liefst 3.767 van de 32.398 gecontroleerde automobilisten duwden het gaspedaal te diep in. De politiezones die dinsdag en woensdag op tientallen plaatsen in de provincie een mobiele flitswagen opstelden, registreerden bij bijna een op de acht passanten een overtreding. “Ik schrik niet van de cijfers”, zegt korpschef Fred Geraerts. In zijn zone Maasland vloog een op de vijf bestuurders op de bon, het slechtste cijfer in de provincie.
13/10 08u30  “Parking gaat dicht omdat chauffeurs er hun behoefte doen”: truckers protesterenIn Venlo gaan op 1 november zeker 25 truckers door de stad rijden om er overlast te veroorzaken. Zo willen ze protesteren tegen de sluiting van de vrachtwagenparking Keulse Barrière. De gemeente wil die op 19 oktober dicht laten gaan omdat truckers het terrein zwaar vervuilen. Dat meldt 1Limburg.
13/10 08u30  Man (26) 15 dagen zonder rijbewijsEen man van 26 jaar uit Westerlo is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
13/10 08u15  Piepklein zeehondje laat handdoek niet meer los nadat het zijn mama verloorDit piepklein zeehondje lag drie dagen helemaal alleen op een strand in het noorden van Wales toen het zijn moeder niet meer terugkwam, en werd volledig verzwakt gevonden door de Britse dierenwelzijnsorganisatie RSPCA. De schattige pup was pas tien dagen oud toen het een weesje werd en knuffelt nu voortdurend een handdoek als het in zijn hokje ligt. De RSPCA doopte het zeehondje Jon Snow en hoopt dat het snel wat aansterkt.
13/10 08u15  Warm water ondergelopen Limburgse mijnen wordt mogelijk toch energiebronVlaams energieminister Bart Tommelein (Open Vld) bekijkt of het water in de ondergelopen mijngangen ook bij ons kan gebruikt worden om gebouwen te verwarmen. Dat heeft hij geantwoord op vragen van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Danen (Groen).
13/10 08u15  Vlaams klimaatbeleid volledig uit koersVlaanderen moet tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 15,7 procent reduceren ten opzichte van 2005. Het ziet ernaar uit dat we stranden op amper 2 procent.
13/10 08u00  Voorleessoftware voor alle leerlingen met dyslexieOnderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) maakt 900.000 euro vrij zodat alle leerlingen met dyslexie via hun school toegang krijgen tot voorleessoftware, een tool die nodig is om leerstof te verwerken. 60.000 scholieren zijn daarbij gebaat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
13/10 08u00  Miljoenen NMBS-geld kwijt aan ticketsysteemDe spoorwegen zetten de ontwikkeling stop van een ticketsysteem waarin sinds 2012 al 30 miljoen euro is gestoken. Dat weten De Tijd en L’Echo vrijdag en wordt bevestigd door NMBS-CEO Sophie Dutordoir.
13/10 08u00  Amazon schorst topman na beschuldigingen over aanranding lesbische producerAmazon heeft zijn ‘top entertainment executive’ Roy Price geschorst. Er doen al langer geruchten de ronde over de man, en nu heeft een werkneemster haar verhaal over seksuele intimidatie door Price naar buiten gebracht.
13/10 08u00  Griekse topadvocaat doodgeschoten in kantoor in AtheneEen van Griekenlands bekendste advocaten is donderdag doodgeschoten in zijn kantoor in Athene. Dat melden de politie en lokale media. Het motief van de moord is niet bekend, zegt een politiewoordvoerder.
13/10 07u45  12.400 lezers doen een digitale hartscreening (oproep)Niet minder dan 12.400 lezers van deze krant zijn ingegaan op het aanbod om gratis gebruik te maken van de app FibriCheck, die speurt naar hartritmestoornissen. Bij 150 van hen (1,2%) werd voorkamerfibrillatie vastgesteld, een hartritmestoornis die een beroerte kan veroorzaken. Vijfhonderd anderen kregen om een andere reden het advies om hun huisarts te raadplegen.
13/10 07u45  Zonnig weekend staat voor de deur: tot 22 graden (en maandag nog warmer)Het weerbericht voor de volgende dagen klinkt als een vrolijke symfonie. Het oktoberweekend wordt een echte knaller.
13/10 07u45  Genkse internationals klaar voor MoeskroenGisteren begon in Genk de superkorte voorbereiding op de thuismatch tegen Moeskroen. Alle internationals zijn intussen gezond en wel teruggekeerd uit hun land. Dus ook Joakim Maehle, die door de Deense bondscoach U21 eerder deze week niet geselecteerd werd voor de interland in Finland.
13/10 07u45  Vlaamse regisseur getuigt over acteur die handen niet kon thuishoudenNiet alleen in Hollywood is seksuele intimidatie en misbruik een probleem. Ook bij ons gaat het wel eens mis. Dat kregen we al te horen van actrices Marijke Pinoy en Anemone Valck in Van Gils en Gasten, maar nu doet ook regisseur Tim Van Aelst zijn boekje open. “Ik moest een acteur op de set van een vorige reeks tot de orde roepen omdat hij twee vrouwen betast had”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.
13/10 07u30  Wandelen in stijl: dit draag je voor een heerlijke boswandelingWie denkt dat je voor een flinke wandeling enkel modemissers als fleece en bergschoenen mag aantrekken, heeft het goed mis. Van een stijlvolle parka tot elegante handschoenen, dit draag je voor een boswandeling in stijl!
13/10 07u30  STVV moet het tegen Lokeren doen zonder centrumspitsJonas De Roeck heeft problemen voor de verplaatsing naar Lokeren van morgenavond. Gueye en Ceballos revalideren nog, verder raken spitsen Boli en Vetokele niet fit. Allebei ondervinden ze te veel hinder van een botkneuzing. De Roeck moet dus een alternatief uit zijn hoed toveren voor de match op Daknam, hij houdt geen centrumspitsen meer over. Acolatse in de punt is een optie. Oftewel moet de STVV-coach Bezus of één van zijn flankaanvallers (Botaka of Legear) als diepste man uitspelen.
13/10 07u30  Bailly: “Genk blijft de club van mijn hart”Op zijn 31ste heeft Logan Bailly er een bewogen voetballeven opzitten. Na twee seizoenen op de bank bij Celtic Glasgow keerde de Luikse doelman bij Moeskroen terug naar ons land. Een schot in de roos, getuige de verrassende derde plaats van zijn nieuwe club. Morgen wacht een bezoek aan ‘zijn’ KRC Genk. “Die club zal altijd in mijn hart blijven.”
13/10 07u30  “STVV is voor mij geen kunstgras, wel Peter Delorge die tot zijn enkels in de modder steekt”Hij lijkt al een eeuwigheid mee te gaan. Toch moet hij nog 30 worden. Op zaterdag 25 november bereikt hij die mijlpaal. Die avond komt Davino Verhulst naar Stayen. “Om te spelen tegen de club waar ik één van de mooiste periodes uit mijn carrière meemaakte. Het jaar na de degradatie. Zot, hé”, flapt hij eruit. Morgen brengen de Kanaries eerst een bezoek aan hem, op Daknam. Waar hij (eindelijk) de onbetwistbare nummer één is. “Ik ben niet altijd eerlijk behandeld. Maar mijn vrouw zei onlangs: je mag fier zijn op je carrière.”
13/10 07u15  Sterrenchef Danny Vanderhoven weer failliet verklaardTopkok Danny Vanderhoven is deze week door de handelsrechtbank failliet verklaard met zijn commanditaire vennootschap Ter Hills. Daarin zaten naast de horeca-activiteiten ook die van het hotel vlakbij Maasmechelen Village. Voor de nieuwe zaak die Vanderhoven in de Hasseltse stationsbuurt gaat opstarten, zou dit geen gevolgen hebben.
13/10 07u15  44 asielzoekers spelen verblijfsvergunning kwijt na vakantie naar land waaruit ze waren gevluchtHet voorbije anderhalf jaar zijn 44 vluchtelingen hun verblijfsvergunning kwijtgespeeld omdat ze met vakantie vertrokken naar hun thuisland. De meerderheid van hen zijn Irakezen en Afghanen. Dat berichten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vrijdag.
13/10 07u00  Marc Van Eeghem zet chemo stop“Ik zou mijn gezondheid graag weer op orde hebben. Want het is spannend, op dit moment. Ik ben gestopt met chemo, omdat die niet meer aansloeg. Nu probeer ik mijn lichaam zo weerbaar mogelijk te maken om de kanker te overwinnen.” Dat vertelde Marc Van Eeghem (57) aan Anja Daems in het Radio 2-programma ‘De Madammen’. De acteur, momenteel te zien in ‘Tytgat Chocolade’, vecht al zeven jaar tegen prostaatkanker.
13/10 07u00  Voormalige Miss STVV start eigen kledinglijn mét Truiense uitdrukkingenCéline Malyster (34), voormalig TVL-gezicht, Miss STVV en eredame van Miss Belgian Beauty, stapt samen met Elisa De Rosa (23) uit Linter in de modesector. Les Canailles, de kledinglijn van de twee bevallige dames, is een verwijzing naar het rijkelijke taalgebruik in Sint-Truiden.
13/10 07u00  Deze twee opvallende jurken moeten van Romanie Schotte Miss World makenEx-Miss België Lenty Frans (23) haalde vorig jaar tijdens de verkiezing van Miss World de zesde plaats én de titel van Miss Europe. Huidig Miss België Romanie Schotte (19) vertrekt op 19 oktober naar het Chinese Guangzhou om te proberen nóg beter te doen. Daarvoor gooit ze ­onder meer twee opvallende jurken van het Gentse Atelier ExC in de strijd. Er is een avondjurk versierd met twee kilogram blauwe kristallen en een rok vervaardigd uit achttien meter ­tule. De Miss World-verkiezing vindt plaats op 18 november.
13/10 06u45  Truiens kasteel verkoopt wollige alpaca’sKasteel Nieuwenhoven, in Sint-Truiden, houdt komend weekend een opvallende verkoop. Eigenares Jeanne Hogeboom verkoopt namelijk een aantal alpaca’s. En die blijken bijzonder gegeerd.
13/10 06u45  Bakelants vandaag met spoed geopereerd: “Dit kan absoluut zijn loopbaan in gedrang brengen”Zes dagen na zijn spectaculaire val in de Ronde van Lombardije wordt Jan Bakelants vandaag met spoed geopereerd in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Intussen is ook de definitieve en zware balans van zijn val duidelijk: Bakelants heeft breuken aan zeven ribben en vier ruggenwervels (D8 en D10 en L1 en L3). Nu al staat vast dat hem een lange en loodzware revalidatie wacht.
13/10 06u45  Schutter opent het vuur op drukke markt in ZwedenBij een schietpartij in het zuiden van Zweden zijn donderdagavond vier mensen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De terreurpiste wordt uitgesloten, zegt de lokale politie.
13/10 06u45  Tom Boonen dicht bij nieuwe rol bij Quick Step FloorsTom Boonen (36) staat dicht bij een terugkeer bij Quick Step Floors. Hij onderhandelt op dit moment over een rol die hij zelf omschrijft als “materiaal testen en een PR-functie”. Enig punt van discussie is nog hoeveel dagen Boonen zich precies engageert. “De ploeg heeft me dit voorgesteld. Voor mij was het helemaal geen must om in de koers te blijven.”
13/10 06u30  Romelu Lukaku in stijl naar trainingNa de interlandbreak is het opnieuw verzamelen geblazen voor de voetballers. En ook in de Premier League doen ze dat in stijl. Romelu Lukaku, die woensdag nog met zijn Mercedes opdaagde aan het oefencentrum van Manchester United, werd er donderdag gespot in een blitse, zwart-witte Rolls-Royce. Een bolide die, als we de kenners mogen geloven, zo’n 280.000 euro kost. Een peulschil, voor de Rode Duivel.
13/10 06u30  Rijexamen verplicht voor coureurs: alleen jonge renners die slagen voor test, mogen koersenAlleen wie op volle snelheid een drinkbus kan aannemen, wie weet welke kleur urine hij heeft als hij veel drinkt en wie binnen de tien minuten een band kan herstellen, mag nog nieuweling worden. Dat is het resultaat van de nieuwe bekwaamheidsproef binnen Cycling Vlaanderen. Alleen trainen volstaat niet langer. Wie coureur wil worden en jonger is dan 17 moet voortaan bewijzen dat hij voldoende handig is.
13/10 06u30  “Vlaams Belangaffiche” blijkt campagne 11.11.11HASSELTOver heel Vlaanderen doken gisterenochtend mysterieuze affiches op met de slogan ‘Vlaanderen zit vol’. “Een nieuwe campagne van Vlaams Belang”, klonk het op sociale media. Niet dus. Het bleek een actie van 11.11.11 die haar vluchtelingencampagne lanceerde. In Hasselt werd een affiche vernield.
13/10 06u15  Familie verongelukte fietsster wil 42.000 euro van overleden bestuurderDe 66-jarige Hasseltse automobilist die in 2013 de Hasseltse Nancy Theunis had aangereden en in mei hiervoor in eerste aanleg de vrijspraak had gekregen, is begin deze maand overleden. Toch gaan de nabestaanden van Nancy Theunis in beroep. “De man kan geen straf meer krijgen, maar we hopen een schadevergoeding van 42.000 euro te verhalen op de erfgenamen”, zegt advocate Joke Feytons, die optreedt voor de dochter van Theunis.
13/10 06u15  Heusdense Petra Aerts (49) verliest strijd tegen kankerIn Heusden is maandag Petra Aerts (49) overleden. De afgelopen maanden vocht Petra tegen kanker, maar desondanks bleef ze toch haar eigen kindercrèche ’t Sleutelke runnen. “Ik ga ervoor zorgen dat haar crèche openblijft, zodat een stukje van haar ziel in de opvang blijft”, zegt haar echtgenoot Farid Abdelmalek.
13/10 06u15  Ook in Hasselt en Alken rubberafval in bodemlaag kunstgrasveldenHASSELTDe onthullende reportage op de Nederlandse televisie over de milieuverontreiniging door kunstgrasvelden zindert na tot in het Europees Parlement. Verschillende politici pleiten voor een dringend onderzoek naar de milieuschade die deze sportvelden kunnen veroorzaken. In Nederland zou het gaan om 1.800 velden die mogelijk gesaneerd moeten worden. Uit onderzoek van deze krant blijkt dat in Hasselt en Alken velden met een soortgelijke vervuilende bodemlaag zijn opgebouwd. De krant heeft de desbetreffende gemeenten een bodemonderzoek voorgesteld.
13/10 06u15  OPLOSSING. Waar zit Pommelientje verstopt?Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf in de Picardschool in Koersel-Stal. Heb jij haar kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.
13/10 03u15  "Trump put zich uit in leugens en halve waarheden om te stellen dat Iran 'een snel pad naar nucleaire wapens' heeft"Het wordt zo zoetjes aan tijd om het 25ste amendement van de Amerikaanse grondwet in te schakelen, zo leek gisteren The Washington Post te verzuchten. Volgens dit artikel kan de regering de president aan de kant schuiven als hij niet in staat is zijn ambt uit te oefenen. De vicepresident neemt dan zijn taken in het Oval Office over.
13/10 00u30  Hasseltse (23) opgepakt in Nederland voor vervoer van aanmaakproducten voor drugsEen 23-jarige vrouw uit Hasselt is woensdag opgepakt bij een antidrugsactie van de Nederlandse politie. De jongedame zat achter het stuur van een bestelwagen waarin grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zaten. Naast de vrouw werd ook een 22-jarige man uit het Nederlandse Ospel ingerekend. Dat maakte de Nederlandse politie donderdagavond bekend.
13/10 00u00  Tweede seizoen van Gert Late Night zit erop: wie stak de boot van Gert in brand?Vlaamse soaps zoals ‘Thuis’ en ‘Familie’ sluiten hun seizoenen al jaren af met gigantische cliffhangers en spannende plottwists. Ook Gert Verhulst en James Cooke vonden dat ze hun tweede reeks moesten afsluiten met een knaller. Letterlijk.
13/10 00u00  Twee gewonden nadat wagen frontaal tegen boom smaktBij een zwaar ongeval in de Dornerstationsstraat in het Maaseikse Dorne raakten donderdagavond rond 22.20 uur twee inzittenden gewond.
12/10 23u15  Beringenaar (49) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 49 jaar uit Beringen is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
12/10 23u15  Diestenaar (14) is bromfiets kwijtEen jonge Diestenaar van 14 jaar is zijn bromfiets kwijt. Hij bleek niet in het bezit van de nodige papieren.
12/10 23u15  Groen en SP.A bereiken akkoord over samenwerking in AntwerpenDe onderhandelingsteams van Groen en SP.A bereikten donderdag een akkoord over de Bondgenootschapslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen in oktober 2018. Het voorstel wordt nu zondag voorgelegd aan de ledencongressen.
12/10 23u15  67 chauffeurs op de bon bij snelheidsmarathonDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft bij de flitsmarathon woensdag 1324 voertuigen gecontroleerd. 67 chauffeurs vlogen op de bon.
12/10 23u00  Jaques en Vanhoucke stranden in achtste finales dubbelspel Dutch Open badmintonLise Jaques en Flore Vandenhoucke (BWF-147) zijn er donderdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel op het Dutch Open badminton in Almere. In de tweede ronde verloor de Belgische tandem van het Britse duo Lauren Smith en Sarah Walker (BWF-26).
12/10 23u00  Mascherano neemt in Rusland afscheid van Argentijnse nationale elftalJavier Mascherano zal na het WK in Rusland van volgend jaar afscheid nemen van het Argentijnse nationale elftal. Dat heeft de verdedigende middenvelder van FC Barcelona donderdag aan de Argentijnse zender TyC Sports gezegd.
12/10 22u45  Tom Boonen stelt nieuw boek voorVTM-journalist Merijn Casteleyn heeft de voorbije maanden een boek geschreven met Tom Boonen, die in april na Parijs-Roubaix afscheid nam van de wielersport. “Jaren van Bewondering”, laat voor het eerst de vrienden en rivalen aan het woord over Boonen, goed voor 50 verhalen die meer inzicht geven in de renner en mens Tom Boonen.
12/10 22u15  Dodental bosbranden in Californië opgelopen tot 26Het aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 26 terwijl naar schatting 3.500 huizen zijn verwoest. Dat heeft gouverneur Jerry Brown gezegd. Volgens hem gaat het om de grootste branden ooit in de staat en zullen die de staat miljarden dollars kosten.
12/10 22u00  "Zijn laatste wens was dat hij zijn verjaardag nog kon vieren, maar dat is niet gelukt"Toen Geert Haesevoets op zijn 54ste ziek werd, voelde hij zich aanvankelijk triest, ontredderd, zelfs boos: waarom moest hij dit meemaken? Maar uiteindelijk vond hij niet dat hij een pechvogel was. Zijn leven werd helderder en hij beleefde het intenser. Kunnen ervaren welke mensen hem graag zagen, bleek voor hem de essentie van het leven.
12/10 21u45  Margaux is niet zo gelukkig met Jani's restylingMet Margaux en Bram kwam Jani terecht bij een koppel waar zij de broek droeg en hij de legging. Bram werd in een kostuum gaan kopen en is er erg enthousiast over, maar Margaux is minder gelukkig. “Ik blijf het raar vinden”, is het enige wat ze kan zeggen over haar nieuwe look. “Ik heb mijn best gedaan en ik vind dat ze er prachtig uitziet”, zegt Jani. Gelukkig vindt Bram dat ook.
12/10 21u45  Voormalige topvrouw AfD komt met nieuwe partijFrauke Petry, de voormalige voorzitster van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), geeft, na het Afd-succes bij de jongste parlementsverkiezingen, de politiek niet op en stampt een nieuwe politieke formatie, de Blauwe Partij (Blaue Partei), uit de grond. Met de BP wil zij vooral ten aanval trekken tegen de CDU van kanselier Angela Merkel.
12/10 21u45  Trump doet nieuwe poging Obamacare te ontwrichtenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een decreet getekend dat het onder Barack Obama ingestelde zorgstelsel Obamacare moet afzwakken.
12/10 21u30  Buren Hades en Sporting Hasselt maken zich op voor eerste onderling duel ooitNegentien jaar nadat SK Kermt de laatste Hasseltse derby in de nationale reeksen tegen Sporting Hasselt won (0-2), is het zaterdag opnieuw derbytime in Hasselt! Ploeg-in-vorm Hades speelt dan gastheer voor Sporting Hasselt. Om de Hasseltse derby in goede banen te leiden, zijn een aantal veiligheidsmaatregelen van kracht. Wij legden ons oor te luister bij de verschillende partijen en die kwamen tot één conclusie: “De Hasseltse derby moet een feest worden.”
12/10 21u15  Facebook-baas wil miljard gebruikers in virtual reality brengen met nieuwe brilBinnenkort is het hopeloos passé om op uw Facebook-pagina ‘gewoon maar’ foto’s te posten, bekijken en met tekstjes te becommentariëren. Voor het herbeleven van een verjaardag of trouwfeest stapt u dan immers gewoon ín de gebeurtenis zelf met alles en iedereen bewegend rondom u. Een vakantiebestemming bezoekt u door er zelf doorheen te lopen. Zo ziet de nabije toekomst er althans uit volgens Mark Zuckerberg, topman van Facebook. Hij lanceerde woensdag ook een virtual reality-bril die alvast een handje moet helpen.
12/10 21u15  “Hier in Zwartberg heb ik een van de gelukkigste periodes uit de oorlog beleefd”De Zenobe Grammestraat 64 in Zwartberg. Het adres zal de Joods-Amerikaanse Gerda Bikales (86) nooit vergeten. In de winter van 1940-1941 werd ze als 9-jarig meisje, samen met 3.400 andere Joden, naar Limburg gedeporteerd. Donderdag zag ze voor het eerst het huis terug waar ze drie maanden lang woonde. “Hier heb ik een van de gelukkigste periodes uit de oorlog beleefd.”
12/10 21u15  “Hij is lang strijdvaardig geweest en is altijd positief gebleven. Dat heeft zijn leven verlengd"Toen Geert Haesevoets op zijn 54ste ziek werd, voelde hij zich aanvankelijk triest, ontredderd, zelfs boos: waarom moest hij dit meemaken? Maar uiteindelijk vond hij niet dat hij een pechvogel was. Zijn leven werd helderder en hij beleefde het intenser. Kunnen ervaren welke mensen hem graag zagen, bleek voor hem de essentie van het leven.
12/10 21u00  Belgisch toptalent Jasper Philipsen tekent bij wielerploeg van Axel Merckx: “Echt onder de indruk”Het Belgische wielertalent Jasper Philipsen rijdt in 2018 voor Axeon Hagens Berman. Dat maakte de Amerikaanse wielerploeg van Axel Merckx donderdag op zijn website bekend.
12/10 21u00  Ring vijf uur na ongeval met 'verf' weer proper, Antwerpse wegen kleuren vuurroodIn Deurne is de Antwerpse Ring in de richting van Gent niet langer afgesloten door calciumcarbonaat - wat op witte verf lijkt - op het wegdek. Rond 16.20 uur werd de linkerrijstrook vrijgegeven en rond 18.40 uur werd de rijbaan helemaal vrijgegeven. Op de Antwerpse snelwegen en lokale wegen blijft het wel erg druk. De Liefkenshoektunnel was tot 19 uur tolvrij.
12/10 20u30  Stroom goedkoper dan bij de buren, aardgas duurderDe prijs die Belgische gezinnen betalen voor de grondstof elektriciteit is zeven procent lager dan in de buurlanden. Aardgas is dan weer zeven procent duurder in België. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van de federale regulator Creg over het ‘vangnetmechanisme’, dat normaal eind dit jaar ophoudt te bestaan.
12/10 20u15  Speed gevondenDe politie ging woensdag om 16 uur over tot de controle van M.D. die zich op de Rijksweg in Dilsen verdacht gedroeg. De 36-jarige was in het bezit van enkele zakjes speed. De agenten voerden daarop nog een huiszoeking bij enkele kompanen uit en ook dat leverde nog een hoeveelheid drugs op. Vier betrokkenen zullen zich hiervoor op een later tijdstip bij de rechter moeten verantwoorden. (ppn)
12/10 20u15  Bromfietsers rijden veel te snelDe politie van Heusden-Zolder hield tijdens de culturele markt een bestuurder van een opgefokte snorfiets staande. Zijn tweewieler haalde een snelheid van 83 km/uur terwijl het voertuig normaal slechts 25 per uur mag halen. Een bestuurder van een klasse B-bromfiets die 45 km/uur mag haalde dan weer 91 per uur. Beide bestuurders zijn hun brommer voor een maand kwijt. (ppn)
12/10 20u15  Tieners gevat tijdens winkeldiefstalDrie tieners werden woensdag om 16.50 uur betrapt toen ze in de Carrefour aan de Burgemeester Philipslaan in Maaseik voor 11 euro goederen wilden stelen. Een van de jongeren was overigens in het bezit van een powerbank die een dag eerder uit het Kruidvat was verdwenen. De agenten stelden een pv op en lichtten de ouders in. (ppn)
12/10 20u15  vier inbraken op BalendijkOp het industrieterrein Balendijk kregen woensdag in de vroege ochtend vier bedrijven ongewenst bezoek over de vloer. De daders gingen nog al bruusk te werk en konden werkmateriaal en geld buitmaken. De laatste inbraak werd rond 4.10 uur gepleegd. De politie is nu op zoek naar mensen die iets verdachts gezien of gehoord hebben. Zij kunnen bellen naar 011/39.98.99. (ppn)
12/10 20u15  Inbraak bij bedrijfOnbekenden verschaften zich donderdag toegang tot een bedrijventerrein aan de Industrieweg in Borgloon en maakten vervolgens klein elektro en een hoeveelheid oude metalen buit. (ppn)
12/10 20u15  Dieven stelen broden en kleingeldDieven braken een broodautomaat van een bakkerij in de Stationsstraat in Houthalen open en namen naast enkele broden ook de lade met kleingeld mee. (ppn)
12/10 20u15  Juwelen gestolenInbrekers konden een hoeveelheid juwelen buitmaken bij een inbraak aan de Weg naar As. De inbraak gebeurde woensdag. (ppn)
12/10 20u15  Auto in grachtYana P. (19) uit Genk hield lichte verwondingen over aan een ongeval woensdag rond 20 uur op de Weg naar Zwartberg in Houthalen. De jongedame reed met haar wagen tegen een paal en belandde in de gracht. (ppn)
12/10 19u45  Diestse (38) gewond bij ongevalEen vrouw van 38 jaar is bij een aanrijding dinsdag op de rotonde aan de Leuvensepoort gewond geraakt. Zij moest voor verzorging naar het ziekenhuis.
12/10 19u30  Waarschuwing politie: nooit tegen rijrichting fietsen op rotondeDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) wijst fietsers op het belang om op rotondes altijd met de rijrichting mee te fietsen. Dat gebeurt naar aanleiding van een aanrijding vorige dinsdag waarbij een vrouw gewond raakte.
12/10 19u15  Eerste ouders volgen cursus rijbewijs met gemengde gevoelensLimburgse ouders hebben gemengde gevoelens bij de verplichte cursus die ze moeten volgen om hun zoon of dochter zelf met de auto te leren rijden. Deze cursus is één van de onderdelen van de vernieuwde rijopleiding. De erkende rijscholen vinden het alvast nuttig dat ze deze opleidingen kunnen geven aan de ouders. Dat konden we zelf vaststellen tijdens het eerste cursusmoment in Lommel.
12/10 19u15  VIDEO. Nascar-bolides paraderen door straten van Heusden-ZolderHeel wat inwoners van Heusden-Zolder trokken donderdagnamiddag grote ogen. Niet minder dan 25 Nascar-bolides reden immers door de straten tussen Circuit Zolder en de oude mijngebouwen enkele kilometers verderop. De parade was een stunt om de finale van het Europese Nascar-kampioenschap aan te kondigen. Titelverdediger is Hasselaar Anthony Kumpen.
12/10 19u15  300 gezinnen plukken zelf appels omdat ze anders aan de bomen blijven hangen300 gezinnen hebben de afgelopen weken zelf appels geplukt in de Haspengouwse hoogstamboomgaarden. Het gaat om fruit dat anders in de bomen zou blijven hangen, en dus op de grond zou rotten. Via de portaalsite goedgeplukt.be kunnen boeren hun bomen aanbieden en mensen zoeken die willen komen plukken. Wij trokken naar Nieuwerkerken, waar de laatste hoogstamappels van het seizoen geplukt werden.
12/10 19u15  Limburgse studenten rijden massaal zwart op de bus: de belastingbetaler betaaltDe Lijn heeft de UHasselt en de Limburgse hogescholen gevraagd hun studenten te waarschuwen voor zwartrijden. Studenten met een Campuspas die bij het opstappen op de bus de kaart niet ontwaarden, zijn in overtreding. Uit controles van De Lijn blijkt dat heel veel studenten niet in orde zijn, en dus niet worden geteld wanneer ze op de bus stappen. En dan wordt de rekening doorgeschoven naar de belastingbetaler.
12/10 19u15  Limburgse sympathisanten protesteren in tranen tegen sluiting Olmense ZooIn Olmen, vlak bij de Limburgse grens in Ham, hebben zo'n 500 liefhebbers van de Olmense Zoo geprotesteerd tegen de sluiting van de dierentuin. Onder de sympathisanten, ook heel wat Limburgers. De Olmense Zoo is sinds gisteren dicht, op bevel van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. De vzw Vrienden van de Olmense Zoo richt een steunfonds op en ook de bekende Halloween-dagen zullen doorgaan, in een weide naast de dierentuin.
12/10 19u15  Franse ex-minster gaat nieuw onafhankelijk dopingorgaan leidenValérie Fourneyron, in het verleden Frans minister van Sport, zal aan het hoofd staan van het nieuwe onafhankelijke orgaan voor dopingcontrole dat het Wereldantidopingagentschap (WADA) heeft opgericht. De ITA (Independent Testing Authority) moet zijn eerste tests uitvoeren tegen de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.
12/10 19u15  Halle-Gooik voert bisnummer op tegen Regensburg in UEFA Futsal CupHalle-Gooik heeft donderdag in het Finse Raahe ook zijn tweede groepswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Futsal Cup overtuigend gewonnen. Nadat woensdag het Zwitserse Minerva voor de bijl was gegaan (8-0), klopte de Belgische landskampioen het Duitse Regensburg met 6-0.
12/10 19u00  Versuz stijgt opnieuw sterk in lijst van beste clubs ter wereldVersuz heeft de 28e plaats weggekaapt op de Golden Moon Awards, een overzicht van de 100 beste clubs ter wereld. De Hasseltse discotheek is daarmee de hoogst genoteerde club van de Benelux en steeg liefst 20 plaatsen ten opzichte van 2016.
12/10 19u00  Sporting Charleroi geeft jonge doelman Joachim Imbrechts eerste profcontractSporting Charleroi heeft doelman Joachim Imbrechts donderdag op zijn zestiende verjaardag een eerste profcontract cadeau gedaan. Dat maakte Mehdi Bayat, algemeen directeur van de Zebra’s, bekend via Twitter.
12/10 19u00  VS en Israël trekken zich terug uit UNESCODe Verenigde Staten trekken zich terug uit UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Dat doet het land omdat het vindt dat veel van de maatregelen die de werelderfgoedorganisatie neemt anti-Israël zijn. Ook Israël trekt zicht daarom terug uit de UNESCO.
12/10 19u00  Antwerp, Brussels, Charleroi en Bergen kennen tegenstanders in groepsfase Europe CupDe Belgische basketbalploegen kennen na de loting van donderdag in het Zwitserse Mies hun tegenstanders voor de groepsfase van de FIBA Europe Cup. Met Antwerp, Brussels, Charleroi en Bergen-Henegouwen zaten vier Belgische teams in de pot.
12/10 19u00  Moreels moet inpakken op Dutch Open badminton, Jaques en Vandenhoucke door in vrouwendubbelMaxime Moreels (BWF-98) is er donderdag in Almere niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van het Dutch Open badminton. De 26-jarige Belgische nummer een verloor in de tweede ronde van de Indiër Subhankar Dey (BWF-74) in twee sets: 21-13 en 21-14. De partij duurde 31 minuten.
12/10 18u45  36.500 bestuurders reden te snel tijdens flitsmarathon, politie is “ontgoocheld”Tijdens de flitsmarathon van 11 tot 12 oktober zijn 1.295.146 voertuigen gecontroleerd en werden er 36.561 bestuurders (2,8 procent) betrapt op te snel rijden. Dat blijkt donderdag uit een mededeling van de federale politie, die teleurgesteld reageert op het hoge aantal geflitste voertuigen.
12/10 18u30  Moedige slachtoffers van zuuraanvallen lopen op de catwalkAction Aid, een non-profitorganisatie die mensen in ontwikkelingslanden steunt om op te komen voor hun rechten, heeft dinsdagavond een bijzondere modeshow georganiseerd in Londen. Acht modellen die op de catwalk verschenen, hebben een zuuraanval overleefd. De dames en heren waren nog nooit buiten hun thuisland Bangladesh gereisd, maar daar kwam verandering in dankzij het defilé van ontwerper Bibi Russell. Tijdens de grote finale dansten en applaudisseerden alle aanwezigen. “Nadat ik dit heb gezien, denk ik dat veel mensen de behandelingen van slachtoffers financieel zullen willen ondersteunen”, zei het jongste model Sonali (15) aan modesite Refinery 29.
12/10 18u15  Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevondenDe vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van Zeewolde (Flevoland). Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie.
12/10 18u00  Frederik Veuchelen (39) hangt na Putte-Kapellen fiets aan de haakFrederik Veuchelen zet na veertien jaar een punt achter zijn professionele wielercarrière. Dat maakte de renner van Wanty-Groupe Gobert donderdag bekend op zijn Facebookpagina. Volgende week dinsdag werkt de 39-jarige Veuchelen met de Sluitingsprijs Putte-Kappellen zijn laatste koers af.
12/10 18u00  Obussen gevonden bij werken in Diepenbeek, straat preventief afgeslotenDe Kogelstraat in het centrum van Diepenbeek is donderdagavond afgesloten. Er werden bij werkzaamheden obussen aangetroffen. Ontmijningsdienst DOVO is onderweg.
12/10 18u00  Speeltuin Familia heropend met nieuwe toestellenIn Hoevenzavel werd zopas de vernieuwde speeltuin Familia officieel geopend. Ruim 80 kinderen kwamen er ravotten op de spiksplinternieuwe toestellen.
12/10 18u00  Brandweer redt vastzittende hond uit buis: diertje was al bijna een week vermistDe brandweer van het Nederlands Limburgse Meijel heeft donderdagmiddag een hond gered die vastzat in een duiker langs de weg. Een voorbijganger hoorde de hond en waarschuwde de hulpdiensten.
12/10 17u45  Thuiszorgdiensten OCMW Ham over te nemenHet OCMW van Ham wil de dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg vanaf 1 januari 2019 integraal (de erkenning en het personeel) overdragen aan een private partner. Het OCMW van Ham heeft momenteel een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg.
12/10 17u45  TIPS. Natuurlijke make-up en een legendarisch jasjeElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
12/10 17u30  Grote hinder op Antwerpse Ring door 'witte smurrie' op wegdek: "Vermijd de omgeving"In Deurne is de Antwerpse Ring in de richting van Gent niet langer afgesloten door calciumcarbonaat - wat op witte verf lijkt - op het wegdek. Rond 16.20 uur werd de linkerrijstrook vrijgegeven. “Beperkte doorgang, blijf omrijden!”, klinkt het wel nog bij het Vlaams Verkeerscentrum. Op de Antwerpse snelwegen en lokale wegen blijft het wel erg druk.
12/10 17u30  Drie op drie voor Sam Bennett in Ronde van Turkije, Edward Theuns opnieuw tweedeSam Bennett graaide donderdag voor de derde dag op rij de zege mee in de 53e Ronde van Turkije (WorldTour). De 26-jarige Ier van BORA - hansgrohe toonde zich na 128,6 kilometer van Fethiye naar Marmaris de snelste van een uitgedund peloton en verwees net zoals woensdag Edward Theuns naar de tweede plaats. De Italiaan Simone Consonni spurtte naar de derde stek.
12/10 17u30  Man daagt eigenaar van Lamborghini uit door meermaals over zijn wagen te lopen, maar daar heeft hij snel spijt vanDeze man zal in het vervolg twee keer nadenken vooraleer hij een bestuurder van een Lamborghini uitdaagt. In de straten van San Francisco liet hij zich opmerken door meermaals over de rode sportwagen te lopen. Bij een tweede keer liep zijn stunt echter verkeerd af.
12/10 17u15  Harvey Weinstein lijkt zich van geen kwaad bewust: “Iedereen maakt fouten, ik ben de good guy”Harvey Weinstein, de gevallen Hollywood-topproducer, is zich van weinig kwaad bewust. Meer dan dertig gerenommeerde actrices beschuldigen hem van seksueel misbruik, maar de man minimaliseert: “Iedereen maakt fouten en verdient een tweede kans.”
12/10 17u15  Meerdere verdachten van mislukte helikopterkaping nog op de vluchtMeerdere verdachten die volgens de politie betrokken waren bij het plan om met een helikopter een zware crimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden, zijn nog voortvluchtig. De politie liet donderdag weten dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak. Wel zegt de politie te weten wie de verdachten zijn
12/10 17u15  GETEST. De makkelijkste manier om een butternut te snijdenMiddenin het pompoenseizoen komt een hack om een butternut - lees: de flesvormige pompoen - snel te snijden als geroepen, maar werkt het stappenplan dat op de Amerikaanse site The Huffington Post wordt voorgesteld ook echt? Wij deden de test.
12/10 17u00  Sprankelende champagneruilbeurs voor Een Hart Voor SenegalVoor de twaalfde keer richtten Eddy Kellens en zijn vriendengroep van Een Hart Voor Senegal een ruilbeurs in voor champagnecapsules. Net als op de voorgaande edities, is er een nieuwe capsule uitgegeven. De volledige opbrengst gaat naar Een Hart Voor Senegal, die een kleuter- en lagere school bouwt in Bay Dëkk, Mbour, Senegal.
12/10 17u00  VIDEO. Jeugd vindt massaal de weg naar Zonhovense KuilOndertussen kampt Erwin Vervecken, de cyclocross coördinator van evenementenbureau Golazo, met een luxeprobleem. U leest er hier meer over.
12/10 16u45  Duizenden Limburgers geflitst tijdens marathonOm 06.00 uur donderdagochtend eindigde de achtste flitsmarathon in ons land. Ook in onze provincie deden de politiezones mee en dat bleef niet zonder resultaat. Er werden in 24 uur tijd 32.398 bestuurders gecontroleerd. 12%, of 3.767 personen werden beboet omwille van overdreven snelheid.
12/10 16u45  1 op de 3 jongeren kent eigen burgemeester nietEén op de drie jongeren weet niet wie de burgemeester is van de gemeente waar hij/zij woont. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 1. Volgens jeugdorganisatie De Ambrassade zijn jongeren wel geïnteresseerd in politiek, maar is het niet altijd even verstaanbaar. Politici moeten hun boodschap duidelijker brengen.
12/10 16u45  Roger Federer staat in Shanghai weer bij laatste achtRoger Federer (ATP 2) heeft zich bij de laatste acht geschaard op het Masters 1.000-toernooi van Shanghai (5.924.890 dollar).
12/10 16u45  Dit zijn de beste bloopers van De Slimste Mens ter WereldHet vijftiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ staat voor de deur en zorgt ook dit jaar voor heel wat hilariteit. Maar als u dacht dat alles na al die jaren als een geoliede machine loopt, bent u echter mis. Ook nu gaat er af en toe eens iets fout.
12/10 16u45  Gegijzeld Amerikaans-Canadees gezin na vijf jaar bevrijdHet Pakistaanse leger is erin geslaagd een Amerikaanse vrouw, haar Canadese echtgenoot en hun drie kinderen te bevrijden. Dat gebeurde vijf jaar nadat ze in Afghanistan ontvoerd waren.
12/10 16u45  Sjoemelde PSG-voorzitter met tv-rechten? Zwitserse gerecht start onderzoekHet Zwitserse gerecht heeft een onderzoek geopend naar Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van de Franse topclub Paris Saint-Germain, en Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal van Wereldvoetbalbond FIFA. De speurders verdenken beide mannen van gesjoemel bij de verkoop van tv-rechten voor het WK voetbal. Al-Khalaifi is ook directeur van het Qatarese mediabedrijf beIN Media.
12/10 16u45  Handmade in Belgium Label voor de JambrouwerijUNIZO Limburg heeft het Handmade In Belgium-label in Riemst uitgereikt aan Maarten Simonis van De Jambrouwerij. Zaakvoerder Maarten Simonis ontving uit handen van Bart Lodewijckx en Bea Duchateau, bestuurslid UNIZO Riemst, het HIB label.
12/10 16u30  Excuus van “genetische achterstand” helpt niet: Schotland ontslaat bondscoach StrachanGordon Strachan (60) staat niet langer aan het hoofd van de Schotse nationale elf. Na het mislopen van het WK in Rusland is de samenwerking beëindigd, zo laat de Schotse voetbalbond (SFA) donderdag weten. De coach haalde de na de uitschakeling met “de genetische achterstand van de Schotten” een opmerkelijk excuus aan maar dat hielp hem dus niet (meer).
12/10 16u15  Valt ‘Fifty Shades’-actrice voor deze achttien jaar oudere acteur?Als we de geruchten mogen geloven, dan bloeit er iets moois tussen ‘Fifty Shades’-actrice Dakota Johnson (28) en Jon Hamm (46). De acteur raakte bij het grote publiek bekend als Don Draper, zijn getroebleerde personage in ‘Mad Men’.
12/10 16u00  Heerlijk nazomerweer duurt ook volgende week nog verderHoewel de bladeren al beginnen te verkleuren en de natuur zich al voorbereid voor de herfst: het weer is nog klaar voor een mooie nazomer. De temperaturen blijven heel dit weekend en ook in de loop van volgende week stralen rond de 20 graden. Dat meldt het KMI. Een perfect weertje voor een mooie herfstwandeling dus.
12/10 16u00  Drama in Kona: Britse favoriet voor Ironman Hawaï omvergereden tijdens trainingTim Don zal zaterdag niet van start kunnen gaan in de Ironman van Hawaï. De 39-jarige Brit liep tijdens een fietstraining een halswervelbreuk op toen een auto hem aanreed.
12/10 16u00  Berben beste Belg op halve marathon EindhovenGestuwd door de geweldige sfeer die rond de wedstrijd hing en drijvend op een uitstekende conditie, werd Pieter Berben van het SQMRunningTeam vorige zondag zesde en beste Belg op de halve marathon van Eindhoven.
12/10 15u45  Yellow Tigers kennen hun tegenstanders op weg naar EK 2019België is in de voorronde van het EK volley 2019 voor vrouwen ingedeeld in een poule met Israël, Slovenië en IJsland. Dat is het resultaat van de loting donderdag in Luxemburg.
12/10 15u45  Britse favoriet voor Ironman Hawaï omvergereden tijdens trainingTim Don zal zaterdag niet van start kunnen gaan in de Ironman van Hawaï. De 39-jarige Brit liep tijdens een fietstraining een halswervelbreuk op toen een auto hem aanreed.
12/10 15u45  Brits profrenner met hemofilie krijgt eredoctoraat aan universiteitAlex Dowsett (29) heeft een eredoctoraat ontvangen van de Anglia Ruskin universiteit. De renner van Movistar, geboren met hemofilie, wordt geprezen als inspirator voor mensen die ondanks lichamelijke beperkingen zich grote doelen durven stellen en ze ook bereiken.
12/10 15u45  Dit razend populaire gezichtsmasker maak je gewoon zelfTwee ingrediënten: meer heb je niet nodig om het gezichtsmaskertje te maken dat dankzij sociale netwerksite Reddit overal opduikt op het internet. Mix een beetje vloeibare honing met kurkuma en je gelaat krijgt volgens de vele fans een frisse en egale uitstaling. Snel en volledig ecologisch verantwoord.
12/10 15u30  VS trekt zich terug uit UNESCODe Verenigde Staten trekken zich terug uit UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Dat doet het land omdat het vindt dat veel van de maatregelen die de werelderfgoedorganisatie neemt anti-Israël zijn.
12/10 15u30  Vrouw krijgt betaald verlof om voor haar zieke hond te zorgenEen Italiaanse vrouw is er in de rechtbank in geslaagd betaald verlof te krijgen om voor haar zieke hond te zorgen. De vrouw was enkele dagen afwezig geweest toen het dier ziek was en vond dat ze volgens de wet recht moest hebben op betaald verlof. De rechter gaf de vrouw gelijk.
12/10 15u15  Busverkeer De Lijn herneemt in Zuid-Limburg: "Personeel reageerde op inbraak"De chauffeurs van De Lijn van de stelplaats van Cintra-Landen zijn donderdagmiddag weer aan het werk gegaan. Directie en vakbonden hebben een akkoord bereikten over maatregelen om het veiligheidsgevoel bij de chauffeurs te herstellen. De spontane actie was een reactie op een inbraak, in de nacht van woensdag op donderdag, in de burelen van Cintra op het industrieterrein van Landen. Het was de tweede inbraak op korte termijn.
12/10 15u15  KV Mechelen-nieuwkomer ‘tijdelijk speelgerechtigd’ voor topper tegen AnderlechtKV Mechelen kan vrijdagavond in de thuismatch tegen Anderlecht voor het eerst een beroep doen op zomeraanwinst Ivan Tomecak. De Belgische voetbalbond stond de Kroatische rechtsachter in afwachting van een definitieve uitspraak van de Wereldvoetbalbond FIFA een tijdelijke aansluiting toe, zo bevestigde de KBVB donderdag.
12/10 15u15  FIFA krijgt bijna 3,5 miljoen aanvragen voor WK-tickets in eerste verkoopperiodeIn de eerste verkoopperiode van tickets voor het WK voetbal in Rusland zijn bijna 3,5 miljoen aanvragen voor kaartjes ingediend. Dat laat de wereldvoetbalbond FIFA donderdag weten.
12/10 15u15  Antwerpse ring afgesloten in Deurne: witte ‘verf’ over hele wegdekIn Deurne is de Antwerpse Ring in de richting van Gent afgesloten door calciumcarbonaat - wat op witte verf lijkt - op het wegdek. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt richting Gent.
12/10 14u45  VIDEO. Orka’s laten niks van walvis over na spectaculaire achtervolgingZes orka’s namen het op tegen een walvis in de Grote Oceaan. Natuurfotograaf Mike Korostelev kon de beelden vastleggen en is erg onder de indruk.
12/10 14u45  WTA Hongkong - Titelverdedigster geeft forfait voor achtste finaleCaroline Wozniacki (WTA 6) zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van het WTA-toernooi in Hongkong. De Deense gaf donderdag forfait voor haar wedstrijd van de tweede ronde tegen de Australische Lizette Cabrera (WTA 155).
12/10 14u30  Het moest er eens van komen: er bestaat nu ook een light avocadoAvocado’s zijn wereldwijd erg gegeerd en nu is er sinds kort ook een light versie beschikbaar, bedacht door het Spaanse merk Isla Bonita van voedselproducent Eurobanan. De vruchten zouden 30 procent minder vet bevatten dan de gewone soorten.
12/10 14u15  Gekantelde aanhangwagen met maïs verspert Sint-Lodewijkstraat in BilzenIn de Sint-Lodewijkstraat in Bilzen is een tractor met aanhangwagen vol maïs gekanteld. De weg is volledig versperd.
12/10 14u15  Militair vliegtuig stort neer na militaire parade in Spanje, piloot komt omIn het zuidoosten van Spanje is een militair vliegtuig gecrasht. Het toestel stortte neer in nabij de luchtmachtbasis van Llanos, in Albacete. Dat meldt het Spaanse ministerie van Defensie.
12/10 14u00  Onderhandelingen Brexit “in impasse”De onderhandelingen over de financiële afwikkeling van het Britse vertrek uit de Europese Unie verkeren ‘in een impasse’. Dat heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier donderdag gezegd.
12/10 14u00  12 drugsgebruikers Daydream Festival voor de rechterVoor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn donderdag 12 twintigers en dertigers verschenen die in april dit jaar op het Daydream Festival in Lommel betrapt zijn op het bezit van drugs. Het ging veelal om gebruikershoeveelheden cannabis, xtc en cocaïne. In totaal liepen er 72 festivalgangers tegen de lamp. Zij konden hun boete ter plaatse of 15 dagen later via overschrijving betalen. Wie dat niet deed, kreeg een dagvaarding in de bus en mag zich nu aan een zwaardere straf verwachten.
12/10 13u45  Knokkende voorzitter van Zwitserse club krijgt veertien maanden stadionverbodDe voorzitter van de Zwitserse eersteklasser FC Sion mag de volgende veertien maanden geen voetbalstadion meer betreden. De disciplinaire commissie van de Zwitserse federatie legde Christian Constantin die zware sanctie op nadat hij vorige maand na afloop van een wedstrijd een tv-analist enkele raken klappen had verkocht.
12/10 13u45  DJ-Mania: deze 8 dj’s proberen jullie in de derde voorronde aan het dansen te krijgenOp vrijdag de dertiende strijden 8 nieuwe dj’s om een plaats in de finale. De derde voorronde van DJ-Mania 2017 gaat door in ‘Het huis van de jeugd’ in Lommel. Hieronder kan je alvast meer te weten komen over de deelnemers.
12/10 13u45  ADVIES. Wat als ik allergisch reageer op haarverf?Al heel je leven of plots heel gevoelig voor haarkleuringen? Dat kan, maar gelukkig zijn er opties. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology zet ze op een rij.
12/10 13u30  Na sociaal akkoord rijden De Lijn-bussen opnieuw in Sint-Truiden, Tongeren en LandenDe chauffeurs van De Lijn van de stelplaats van Cintra-Landen zijn donderdagmiddag weer aan het werk gegaan. Directie en vakbonden hebben een akkoord bereikten over maatregelen om het veiligheidsgevoel bij de chauffeurs te herstellen. De spontane actie was een reactie op een inbraak, in de nacht van woensdag op donderdag, in de burelen van Cintra op het industrieterrein van Landen. Het was de tweede inbraak op korte termijn.
12/10 13u30  Militair vliegtuig stort na militaire parade in Spanje, piloot komt omIn het zuidoosten van Spanje is een militair vliegtuig gecrasht. Het toestel stortte neer in nabij de luchtmachtbasis van Llanos, in Albacete. Dat meldt het Spaanse ministerie van Defensie.
12/10 13u30  11 drugsgebruikers Daydream Festival voor de rechterVoor de Hasseltse correctionele rechtbank zijn donderdag 11 twintigers en dertigers verschenen die in april dit jaar op het Daydream Festival in Lommel betrapt zijn op het bezit van drugs. Het ging veelal om gebruikershoeveelheden cannabis, xtc en cocaïne. In totaal liepen er 72 festivalgangers tegen de lamp. Zij konden hun boete ter plaatse of 15 dagen later via overschrijving betalen. Wie dat niet deed, kreeg een dagvaarding in de bus en mag zich nu aan een zwaardere straf verwachten.
12/10 13u30  Caroline Garcia verovert laatste ticket voor WTA FinalsDe Française Caroline Garcia heeft zich als achtste en laatste speelster verzekerd van een plaats op de WTA Finals. Het officieuze WK vindt van 22 tot 29 oktober plaats in Singapore.
12/10 13u30  Facebookpeiling FM Goud leidt naar 'Pelt'Wat zou jij kiezen als naam voor de nieuwe fusiegemeente Neerpelt-Overpelt? Dat houdt niet alleen de betrokken gemeenten, maar ook heel Noord-Limburg momenteel bezig. Ook de Noord-Limburgse radiozender FM Goud was erg benieuwd en plaatste een poll op hun Facebookpagina waar de fans hun voorkeur konden duiden.
12/10 13u15  Beachvolley: Belgisch duo bereikt achtste finale in ChinaDries Koekelkoren en Tom van Walle hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het World Tour beachvolleytoernooi in het Chinese Qinzhou. De Belgen versloegen in de eerste ronde de Amerikanen Mark Edwin Burik en William Kolinske in twee sets. Het werd 32-30 en 21-14 na 52 minuten.
12/10 13u15  Provinciebestuur: “Wij heffen geen belasting op zonnepanelen op bedrijfsdaken”De provincie Limburg heft géén indirecte belastingen op zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dat zegt het provinciebestuur in een reactie op berichten over zo een taks. Ook werkgeversorgansatie Unizo Limburg spreekt dat tegen.
12/10 13u15  Ook mannelijke acteurs getuigen nu over seksuele intimidatie in Hollywood: “Hij greep me bij mijn kruis”Nu steeds meer actrices naar buiten komen met verhalen over ongepast gedrag en aanrandingen door topproducent Harvey Weinstein, hebben ook twee acteurs getuigd over seksuele aanranding.
12/10 13u15  VIDEO. Ravage en lange file na zware botsing tussen twee vrachtwagens op E313Op de E313 richting Antwerpen kwam het donderdagvoormiddag tot een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens net voorbij Massenhoven. Op het middaguur stond er een file van maar liefst 12 kilometer.
12/10 13u00  SOS wandelt op HerkenrodeWandelvereniging Samen op Stap wandelt vandaag, donderdag 12 okotber in en om de abdij van Herkenrode in Kuringen (Hasselt).
12/10 13u00  VIDEO. Ravage na zware botsing tussen twee vrachtwagens op E313: lange fileOp de E313 richting Antwerpen kwam het donderdagvoormiddag tot een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens net voorbij Massenhoven. Op het middaguur stond er een file van maar liefst 12 kilometer.
12/10 13u00  TripAdvisor publiceert lijst met tien beste restaurants ter wereldBeoordelingswebsite Tripadvisor heeft zijn jaarlijkse lijst met beste internationale restaurants gepubliceerd. Hiervoor baseert het bedrijf zich op miljoenen recensies van consumenten die gedurende het afgelopen jaar op de website hun ervaringen deelden. Voor de allereerste keer prijkt een Brits restaurant bovenaan het lijstje.
12/10 13u00  Waarom recensies je op een verkeerd been zetten tijdens het online shoppenBaseer jij je tijdens het online shoppen ook op de beoordelingen dat een product krijgt om al dan niet over te gaan tot een aankoop? Dan word je misschien wel misleid, zo blijkt uit een nieuwe studie die verschenen is in het vakblad Psychological Science.
12/10 12u45  Familie Wauters viert 50-jarig bestaan interieurzaakInterieurzaak Interform viert in oktober hun vijftig jarig bestaan. De passie waarmee zaakvoerder Laurent Wauters en zijn vrouw Jeanny Rolies de zaak neerzette wordt nu voortgezet door dochters Myriam en Ellen.
12/10 12u45  Zo is je huid klaar voor koudere temperaturenDe verwarming die een paar graden hoger staat, koude buitenlucht en droge velletjes…Hallo doffe herfsthuid! Met deze beautytips is je huid helemaal klaar voor het najaar.
12/10 12u30  Aanvaring tussen Rutte en Wilders in Nederlands regeerakkoord: “Vrouw die lelijk wil zijn”Tijdens een debat over het Nederlandse regeerakkoord hebben VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-rivaal Geert Wilders elkaar een speldenprikje uitgedeeld over vrouwen. Rutte vergeleek Wilders met een vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden. Rutte reageerde daarmee op het verwijt van Wilders dat hij niet mocht meedoen aan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Nederland.
12/10 12u30  Etiketten met 'Krokante kipstuckjes’ mogen in Nederland nu tochVorige week nog besliste de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat de namen voor vleesvervangers bij de Vegetarische Slagers vervangen moesten worden, omdat ze te verwarrend zouden zijn voor de consument. Nu blijkt dat de etiketten toch niet gewijzigd hoeven te worden. Het gaat om de aanduidingen op de website van het bedrijf, die volgens de producent ondertussen al aangepast zijn.
12/10 12u30  Chauffeurs De Lijn rijden niet uit in Zuid-Limburg na inbraak in stelplaatsHet busverkeer in het zuiden van Limburg is donderdagochtend verstoord door een spontane actie in de stelplaats van een onderaannemer in Landen. Dat meldt De Lijn. Er werd afgelopen nacht ingebroken in de stelplaats van Cintra-Landen. Nadien reden de werknemers van de onderaannemer niet meer uit. Ook het busverkeer van en naar Hasselt is daardoor verstoord.
12/10 12u15  Jan Bakelants moet “een dringende operatie” ondergaan in België na zware val in Ronde van LombardijeNa zijn zware val in de Ronde van Lombardije afgelopen zaterdag, blijft Jan Bakelants op de sukkel. De renner van AG2R werd meteen overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis in Como, waar de artsen zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels vaststelden. Daardoor moest hij op intensieve zorgen blijven en moet hij nu “een dringende operatie moeten ondergaan in België”. Dat meldt het management van Bakelants. De renner wordt vandaag nog gerepatrieerd en zal morgen/vrijdag in Leuven worden geopereerd.
12/10 12u15  Gestolen cassettes De Lijn verstoren busverkeer in Zuid-LimburgVoor de tweede keer in drie weken tijd hebben dieven drie kluizen van het busbedrijf Cintra-Landen open geslepen. De eerste twee keer werd geld gestolen, dit keer troffen overvallers geen geld maar wel buscassettes aan die gegevens van de rit registreren. Zonder die cassettes kunnen de buschauffeurs niet uitrijden, waardoor het busverkeer sinds donderdagochtend in heel Zuid-Limburg gehinderd wordt. De politie en het parket zijn bezig aan een sporenonderzoek.
12/10 12u15  We slapen te kort en doen daarom soms rare dingenOnze slaapcorrespondent liep drie dagen rond op het eerste ‘World Sleep Congress’ in Praag en hoorde specialisten uit de halve wereld bezig over het slaaptekort in onze samenleving. Hij zet tien algemene vaststellingen op een rij.
12/10 12u15  Premier League: Arsenal moet verdediger zes weken missenArsenal-verdediger Shkodran Mustafi is door een hamstringblessure zes weken buiten strijd. De 25-jarige Duitse international blesseerde zich zondagavond in het WK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan (5-1).
12/10 12u15  Burger King maakt reclame in België met vooral slecht nieuws: “Misschien voor de 40ste editie van Pukkelpop”Hamburgerketen Burger King is al op enkele plaatsen in ons land aanwezig en zal eind deze maand ook een nieuwe vestiging openen in Brugge. In heel wat andere steden zijn er echter geen plannen voor uitbreiding en dat laat de keten dan ook vrolijk weten op Instagram.
12/10 12u15  “De titel is nog niet binnen voor Mercedes”Mercedes-raadgever Niki Lauda heeft niets dan lovende woorden over voor Lewis Hamilton maar hij wil nog niet gezegd hebben dat de titel al binnen is.
12/10 12u15  19 deelnemers op Limburgs zeilkampioenschapNadat tijdens het seizoen op de verschillende Limburgse plassen wedstrijden voor optimist en jeugd werden georganiseerd, ging zondag 8 oktober de finale door bij VVW Kelchteren in Houthalen.
12/10 12u15  Tweedejaars TISM tonen inventieve auto-ontwerpenIn kader van het STEM-project vond er op 10 oktober in TISM een try-out plaats, waar de leerlingen van 2A aan geïnteresseerde leerkrachten en directieleden van de scholen van de scholengemeenschap Sint-Michiel hun creatieve en inventieve auto-ontwerpen toonden.
12/10 12u00  Tien weetjes over je vagina, uit het nieuwe boek van Goedele LiekensDe vagina is het lichaamsdeel waar vrouwen het minst over praten en over weten, terwijl het volgens seksuologe Goedele Liekens net onze intiemste vriendin moeten zijn. Daarom brengt ze haar bestseller uit 2005, het Vaginaboek, opnieuw uit, herwerkt met nieuwe inzichten en onderzoek. Wij verzamelden tien weetjes uit het boek.
12/10 12u00  Nederlandse politie wachtte verdachte ontsnappingspoging op bij helikopterDe derde verdachte die betrokken is bij de ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond is woensdagmiddag opgepakt op Kempen Airport in het Brabantse Budel, net over de grens bij Weert.
12/10 12u00  Kostuummerk draait de rollen om: nu moeten de mannen naaktHet Nederlandse kostuummerk Suitsupply, dat in het verleden al meermaals provoceerde met vrouwonvriendelijke reclamecampagnes, draait voor een keertje de rollen om. In de reclamecampagne van de maatpakkencollectie voor vrouwen worden ditmaal de mannen naakt geportretteerd en zijn het de vrouwen die de regie in handen hebben.
12/10 11u45  Vanaf november 2018 “flitsbetalingen” mogelijk bij Belgische bankenVanaf november 2018 zullen overschrijvingen in België binnen enkele seconden, ook op feestdagen of in het weekend, op de rekening van de begunstigde staan, zelfs als die bij een andere bank zit. Bankenorganisatie Febelfin meldt donderdag dat de Belgische banken alvast de ambitie hebben om daarmee tegen eind volgend jaar te beginnen. Het staat wel nog niet vast welke banken vanaf dag één zullen deelnemen aan deze “Instant Payments”. België wordt daarmee een van de eersten op het Europese vasteland om zulke flitsbetalingen aan te bieden.
12/10 11u45  Hier zijn de eerste beelden van de nieuwste designercollectie bij H&MVan sobere pakken tot meer romantische stuks met bloemen: de capsulecollectie van het Londense modehuis Erdem voor H&M is zeer draagbaar geworden. Dat blijkt uit de eerste foto’s die de Zweedse keten heeft vrijgegeven.
12/10 11u45  Vrienden van de Genker sportraad naar zeeZopas vond al het 31ste weekend van de vrienden van de Genker Sportraad plaats. Dit jaar kozen de vrienden ervoor om een weekendje naar zee te trekken. Daar deden ze wat extra vitamientjes op, vooraleer de winter hen in zijn greep zal houden.
12/10 11u45  Samana Hamont-Lo viert nationale dag voor de chronische ziekenOp zondag 7 oktober en dinsdag 9 oktober vierde Samana-cm Hamont-Lo hun jaarlijkse nationale dag van de zieken.
12/10 11u45  Facebookvrienden eten samen smoutebollen op de kermisZopas troffen een aantal Facebookvrienden elkaar weer aan het smoutenbollenkraam op de kermis in Leopoldsburg. Daar verstevigden ze de vriendschapsbanden met een snoepje en drankje.
12/10 11u30  Thibaut Courtois zet WK-feestje verder in HasseltDinsdagavond vierde onze nationale doelman nog feest in het Koning Boudewijnstadion ter ere van de WK-kwalificatie van de Rode Duivels. Voor zijn terugkeer naar Londen, sprong Thibaut Courtois ook nog snel even binnen in de Tiendschuur in Hasselt voor ‘Nice After Work’.
12/10 11u30  Zussen na 54 jaar opnieuw in Beringen MijnMeer dan 54 jaar geleden woonden de zussen Maria en Emilia Epifani in de Louis Sauvestrelaan in Beringen Mijn. Na het pensioen van hun vader, die in de steelkoonmijn werkte, trokken ze samen terug naar hun heimat. Nu, jaren later, brachten de zussen nog eens een bezoekje aan de mijn uit hun verleden.
12/10 11u15  VIDEO. “Kijk daar wat een talent! Dju, tis wel nen Hollander”Woensdagnamiddag, vijf dagen voor de eigenlijke Superprestigecross, was het al een drukte van jewelste in het Zonhovense gehucht Termolen. De jeugdinitiatie, waarbij oud-wereldkampioenen als Vervecken, Liboton en Herygers de Wouts, Mathieus en Sannes van de toekomst bijstaan met raad en daad, lokt ieder jaar meer deelnemers. Ook zondag is het volle bak. Zo zijn alle startplaatsen bij de nieuwelingen, junioren en beloften ingevuld. De jeugd vindt kortom massaal de weg naar de Zonhovense Kuil.
12/10 11u00  Thomas Pieters opent met veertiende plaats in Kuala LumpurThomas Pieters staat gedeeld veertiende na de eerste ronde op het CIMB Classic golftoernooi (PGA/7 miljoen dollar) in het Maleisische Kuala Lumpur.
12/10 11u00  Politie houdt zoekactie op plaats waar lichaam Anne Faber vermoedelijk is verborgenDe Nederlandse politie is op een specifieke plek op zoek naar het lichaam van de vermiste Anne Faber. De zoekactie speelt zich af op een klein afgezet gebied langs het Nulderpad in Zeewolde, in de omgeving van de woonplaats van de verdachte die maandag aangehouden werd.
12/10 10u45  Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Anne FaberDe Nederlandse politie heeft bij een zoekactie naar de vermiste Anne Faber een lichaam aangetroffen. De zoekactie speelde zich af in de buurt van Zeewolde, de omgeving waar Anne Faber verdween tijdens een fietstocht.
12/10 10u45  In Limburg verdien je gemiddeld 2.940 euroHet gemiddeld maandelijkse brutoloon dat je in een Vlaamse provincie kan verdienen, varieert behoorlijk. In Limburg betalen werkgevers minder dan bijvoorbeeld in Antwerpen, maar meer dan in Luik. Dat blijkt uit de Jobat Loonwijzer 2017.
12/10 10u30  Sharapova zet opmars voort in China, topreekshoofd Svitolina trekt zich terug in HongkongMaria Sharapova (WTA 86) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar). Topreekshoofd Svitolina trekt zich dan weer terug op het WTA-toernooi van Hongkong (hard/500.000 dollar).
12/10 10u30  Calum Chambers verbindt lot nog langer aan ArsenalCalum Chambers (22) heeft zijn lot langer aan Arsenal verbonden. De Engelse verdediger ondertekende een contractverlenging tot 2021, zo bevestigen de Gunners op hun website.
12/10 10u15  Chauffeurs De Lijn rijden niet uit na inbraak in stelplaats: busverkeer in Zuid-Limburg verstoordHet busverkeer in het zuiden van Limburg is donderdagochtend verstoord door een spontane actie in de stelplaats van een onderaannemer in Landen. Dat meldt De Lijn. Er werd afgelopen nacht ingebroken in de stelplaats van de firma, en de buschauffeurs weigeren uit te rijden omdat ze zich onveilig voelen. Ook het busverkeer van en naar Hasselt is daardoor verstoord.
12/10 10u15  Jaak Wouters gehuldigdMet deelnemende 267 joggers werd jaarlijkse bosloop weer een succes. Deze sportieve activiteit ging door in de bossen van Goolder in Reppel. Na afloop werd de jarige Jaak Wouters door het bestuur van de Bocholtse sportraad in de bloemetjes gezet.
12/10 10u15  De ultieme droomjob? Restaurant is op zoek naar professionele pizzaproeverBen je nog op zoek naar een leuke bijverdienste en ben je een grote fan van pizza? Dan vind je in de Engelse stad Bath misschien je droomjob. Het restaurant Bath Pizza Company heeft namelijk net een vacature online gegooid voor professionele pizzaproever.
12/10 10u15  Deze bekende acteur verontschuldigt zich voor ongepast gedragNu het seksschandaal rond Harvey Weinstein volop woedt, is ook een andere bekende acteur ongewild in het oog van de storm terechtgekomen. Nadat Ben Affleck zijn verontwaardiging uitsprak over de aanrandingen haalde een actrice een incident aan waarbij de acteur zelf ongepast gedrag had vertoond. De bekende acteur bood ondertussen via Twitter wel al zijn verontschuldigingen aan, maar al snel volgde een tweede beschuldiging, waarop nog geen reactie kwam van Ben Affleck.
12/10 10u00  Deze man vrolijkt wachttijd in luchthaven op met hilarisch optredenEr is niks zo erg als een vliegtuig dat vertraging heeft. Het overkwam heel wat passagiers op de luchthaven van New Orleans International Airport op dinsdag. Maar ze hadden wel geluk: een van de wachtenden besloot een showtje te geven, en dat werd door iedereen gesmaakt.
12/10 10u00  ‘Witte Weduwe van IS’ en 12-jarige zoon gedood na Amerikaanse drone-aanvalDe Britse jihadiste Sally Jones (50), die in 2013 met haar zoon naar Syrië reisde, is om het leven gekomen tijdens een drone-aanval van het Amerikaanse leger. Ook haar twaalfjarige zoon is naar verluidt overleden tijdens de aanval, al spreken verschillende bronnen elkaar daarover tegen.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

53x “Belg is ook met auto in de maag geboren”19/10 03u15 - Het Belang van Limburg: De Belg is niet alleen met een baksteen in zijn maag geboren, maar ook met een auto. Dat zei Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS. Ze verbaasde zich over de schamele 8 procent van de Belgen die het openbaar vervoer gebruikt om te gaan werken. De overheid ontmoedigt dat rijgedrag ook niet echt, voegde ze er aan toe. Dat is ook zo, voorlopig kost het nog geen extra geld om naar Brussel of Antwerpen te rijden. Wel tijd, zeer veel tijd. Vanuit Limburg zelfs een half leven. En net daar zou mevrouw Dutordoir iets aan kunnen doen, want treinen die er niet zijn kunnen we ook niet nemen. We hebben hoop, want ze maakte in elk geval een geweldige indruk in het parlement. Ook al omdat ze meteen de bedrijfscultuur bij de NMBS afbrandde: de structuur is zeer militair en gaat in één richting - van boven naar beneden. Bovendien praten ze er niet met elkaar, maar ze schrijven wel nota’s. Ze doen telkens meer van hetzelfde, zo zijn ze niet efficiënt, ze gebruiken ook graag potlood en papier.
46x Zijn sterren hadden geen medelijden maar PSG-coach prijst Anderlecht19/10 00u30 - Het Belang van Limburg: PSG-coach Unai Emery kon uiteraard niet klagen over de prestatie van zijn team na de 0-4 overwinning op Anderlecht op de derde speeldag in groep B van de Champions League. “Maar Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen”, liet hij optekenen.
36x Alison Van Uytvanck in tweede ronde Luxemburg niet voorbij Monica Puig19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: Alison Van Uytvanck (WTA-88) werd woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het met 250.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van Luxemburg. De 23-jarige Vlaams-Brabantse moest in twee tiebreaks de duimen leggen voor de Puertoricaanse Monica Puig (WTA-69). Na 2 uur en 1 minuut trok de olympische kampioene met 7-6 (7/2) en 7-6 (7/1) aan het langste eind.
36x Pas na weekend meer informatie over onderzoek naar verdrinking Bilzers koppel19/10 00u15 - Het Belang van Limburg: De politie van Bilzen-Riemst-Hoeselt en het parket van Limburg maken de resultaten van de verdere onderzoeken naar de verdrinking van het bejaard koppel uit Bilzen, pas na het weekend bekend. De 72-jarige vrouw en haar 80-jarige man raakten dinsdagnamiddag vermist tijdens een fietstocht langs het Albertkanaal in Eigenbilzen. Politie en gerecht gaan uit van een ongeval, waarbij de vrouw met haar gehuurde elektrische fiets in het water belandde en de man haar achterna sprong in een poging haar te redden.
27x Oplossing voor Genkenaar die huis niet meer in of uit kan door nieuw fietspad19/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Voor Michel Vekemans aan de Schepersweg, voor wie het ernaar uitzag dat hij na de aanleg van nieuwe fietspaden zijn voordeur niet meer zou kunnen gebruiken, is een oplossing uitgewerkt. Dat meldt schepen Ali Caglar (CD&V) van Openbare Werken.
25x Kersthuis in Alken wordt groter dan ooit19/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Jurgen Bollen (26) legt nu al de laatste hand aan zijn ‘Christmas House’ in de Grootstraat in Alken. Vorig jaar kreeg hij geen goedkeuring van het gemeentebestuur, maar nu mag hij wel weer duizenden kijklustigen ontvangen. “Voor de laatste keer, want volgend jaar verhuis ik naar een nieuwe locatie.”
25x “Illegaal rijstrook afgesloten om slokkers te reinigen”19/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Een aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft woensdagnamiddag een ware monsterfile veroorzaakt op de E314 in Genk. De firma sloot illegaal de rechterrijstrook af om rioolputjes langs de snelweg te reinigen. Het AWV stuurde de politie ter plaatse en stelde een pv op. Saillant detail: de aannemer in kwestie kreeg in het verleden al vijftien pv’s aangesmeerd van het AWV voor allerlei inbreuken tijdens werkzaamheden in Limburg.
24x Genk verliest 655 twintigers aan zijn buurgemeenten19/10 06u15 - Het Belang van Limburg: Tussen 2010 en 2015 zag Genk 12.007 inwoners vertrekken naar andere gemeenten in België. In dezelfde periode arriveerden er 10.858 inwijkelingen. Dat geeft een negatief binnenlands migratiesaldo van 1.149. Meer dan de helft daarvan (655) waren jongeren tussen 25 en 29 jaar. De meeste jonge gezinnen die Genk verlaten om zich ergens te settelen, verhuizen naar een buurgemeente. In Houthalen-Helchteren, As en Opglabbeek vinden ze grotere bouwpercelen tegen lagere prijzen. Anderen vinden Genk dan weer niet stad genoeg en kiezen voor een verhuis naar het centrum van Hasselt.
23x Vanhaezebrouck hoopt dat publiek prestatie kon smaken, Anderlecht-spelers kregen les in efficiëntie19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Landskampioen Anderlecht heeft woensdagavond in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 0-4 verloren van Paris Saint-Germain op de derde speeldag in groep B van de Champions League. Kylian Mbappé en Edinson Cavani zorgden voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft pikten ook Neymar en Angel Di Maria hun doelpuntje mee. Achteraf overheerste de ontgoocheling in het Anderlecht-kamp, al waren er toch ook positieve punten.
22x Ruben Bemelmans stunt op European Open in Antwerpen tegen “enfant terrible” Kyrgios19/10 00u00 - Het Belang van Limburg: Ruben Bemelmans (ATP-98) heeft woensdag op het European Open Tennis in Antwerpen voor een stunt van formaat gezorgd door in de tweede ronde met 6-7 (3/7), 6-3 en 6-3 te winnen van de Australiër Nick Kyrgios (ATP-20). De partij duurde 1 uur en 48 minuten.

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven