zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
05/04 03u15  Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
04/04 23u15  Misvieringen online in de tijd van Pasen Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
04/04 23u15  Pv voor 25-jarige Diestenaar De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
04/04 23u15  Twee mannen geraken binnen in gesloten café De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
04/04 23u15  Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan" Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.11 
04/04 23u15  Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
04/04 22u15  Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
04/04 22u15  John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen” John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
04/04 22u15  Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
04/04 22u15  Givers van Scouts Schoravé verrassen Bilzenaren met bloemen Afgelopen zondag zijn we met de Givers van Scouts Schoravé Schoonbeek bloemen voor de deuren van buurtbewoners gaan zetten in Schoonbeek en Beverst. Dit deden we uit solidariteit voor de mensen die eenzaam zijn in deze moeilijke tijd.
04/04 21u15  Drie branden op één namiddag in Maaseik en Kinrooi De brandweer van Maaseik kende een drukke zaterdagnamiddag. Ze rukten uit voor drie branden in Maaseik en Kinrooi.
04/04 21u15  Twee bewoners uit volwassenen opvang Sint-Gerardus hebben corona Zaterdag hebben twee bewoners van een entiteit van 5 mensen in de volwassenen opvang van Sint-Gerardus in Diepenbeek positief getest op Covid-19. “Ze leven al, sinds we woensdag de eerste tekenen kregen, in isolatie op hun kamer”, zegt algemeen directeur Veronik Truyens.
04/04 21u15  Recyclagepark Kuringen heropent dinsdag en Sint-Lambrechts-Herk een week later De Hasseltse recyclageparken, die beheerd worden door de stad, openen opnieuw de deuren. Dinsdag 7 april gaat het park in de Crutzenstraat in Kuringen terug open. Dat van Sint-Lamrechts-Herk volgt op woensdag 15 april.
04/04 21u15  Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
04/04 21u15  Limburgse ziekenhuizen zitten bijna aan maximumcapaciteit intensieve zorgen De twee grootste ziekenhuizen in Limburg hebben bijna hun maximumcapaciteit op intensieve zorgen bereikt. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt liggen zaterdag 40 coronapatiënten op intensieve zorgen, waar er 41 bedden ter beschikking zijn. In het Ziekenhuis Oost-Limburg zijn 36 op 41 intensieve bedden bezet. Het Genkse ziekenhuis ziet wel voor het eerst in lang het totale aantal patiënten dalen van 130 naar 126.
Laatste update: vandaag om 3u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
01/04 17u15  Aantal mensen in ziekenhuis stijgt minder snelDe exponentiële stijging van het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis ligt, is in vergelijking met enkele weken geleden opmerkelijk afgenomen. Dat zegt de FOD Volksgezondheid woensdag op Twitter.
01/04 17u15  Bakkers en voedingswinkels mogen terug openen op hun vroegere openingsurenSinds de coronamaatregelen van de overheid mogen voedingswinkels openen van 7 tot 22 u. Maar daar komt verandering in. Donderdag verschijnt in het Staatsblad dat winkels opnieuw hun vroegere openingstijden mogen hanteren. Dat is vooral belangrijk voor bakkers.
01/04 17u15  Bekijk alle solidariteitsacties in jouw gemeente #LimburgtegencoronaHet coronavirus beheerst het hele leven. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Ontdek hieronder de initiatieven in alle Limburgse gemeenten.
01/04 17u15  Halsbrekende toeren bij geblokkeerde grens in SmeermaasNu aan Belgische kant beslist werd dat de grensovergang aan de Bosscherweg/Brugstraat met betonblokken afgezet. Het leidt in Maastricht tot een waar pandemonium aan kerende vrachtwagens. Tot afgrijzen van buurtbewoners.
01/04 17u15  Jambon over stemming EU-fonds: “Beter moeten doorspreken in de regering”Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat de Vlaamse positie over de stemming in de Europese Raad over het Europees coronanoodfonds “misschien beter doorgesproken had moeten worden binnen de regering”.
01/04 16u15  2500 gratis alcoholsprays voor personeel uit zorgsector -en medische wereldAerosols & Liquids Jeubis, uit Sint-Truiden heeft woensdag 2500 bussen alcoholspray tegen de besmetting door het Coronavirus overhandigd aan de Huisartsenkring Sint-Truiden.
01/04 16u15  Belgische kledingketen e5 mode vraagt bescherming tegen schuldeisersNadat Hema dinsdag al liet weten bang te zijn dat ze de coronacrisis misschien niet zullen overleven, heeft de Belgische modeketen e5 mode nu bescherming gevraagd tegen schuldeisers. De kledingketen zich met andere woorden in slechte papieren.
01/04 16u15  Twee fietsen gestolen in BilzenUit een fietsenstalling in de Tombestraat in Hees zijn twee fietsen gepikt. Dat is woensdag rond 11.45 uur vastgesteld.
01/04 16u15  Reva-Run gaat niet door in OverpeltHet loop- en wandelevent Reva Run ten voordele van G-Sport op de campus van het Revalidatie en MS-Centrum en voorzien voor zaterdag 25 april is geannuleerd. Volgens Jasper Grevendonck van de organisatie is er geen vervangdatum en zal de 6de editie voor 2021 zijn. Stig Broeckx is er ambassadeur van de Reva Run en de G-Sport. (PaTh)
01/04 16u15  TV-TIPS. De koers door de ogen van papa Keisse en megakreeftenWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
01/04 16u15  Bilzenaar zit drie uur opgesloten in verlaten containerparkRijkhovenaar Jos Vandevenne (57) heeft woensdagmiddag drie uur vastgezeten op het containerpark van Bilzen. De poort stond eerst open, en hij reed binnen met zijn groenafval. Maar toen hij wilde vertrekken, was de poort gesloten. “Toen begreep ik pas waarom het hier zo rustig was.”
01/04 16u15  Kris Wagner niet langer bondsprocureur, Facebookposts blijken de druppelDe KBVB heeft op de vergadering van dinsdag beslist om met onmiddellijke ingang het mandaat van Bondsprocureur Kris Wagner te beëindigen. Zijn mandaat stond al langer onder druk en de publieke posts op Facebook van Wagner zorgden ervoor dat zijn positie niet langer houdbaar was.
01/04 16u15  Oefenmatchen in Zweden voortaan geheim nadat gokkers amateurclubs overrompelen: “Het was compleet gestoord”De Zweedse amateurclub Eskilstuna FC heeft zijn geplande oefenwedstrijd tegen Näshulta GoIF moeten annuleren nadat gokkers van over de hele wereld de club lastigvielen. De Zweedse voetbalbond heeft de clubs intussen gevraagd niet meer te communiceren over geplande oefenwedstrijden “voor hun eigen veiligheid”.
01/04 16u15  Bibliotheek Toni Coppers pakt uit met service aan huisDe coronacrisis is voor iedereen een moeilijke periode. De stad Sint-Truiden doet er alles aan om het leven voor haar inwoners zo aangenaam mogelijk te maken in deze moeilijke tijd. De Bibliotheek Toni Coppers, die enkele weken geleden nog deuren sloot is start nu terug op met een service aan huis.
01/04 16u15  Nederland vreest “Italiaanse toestanden”De toestand op de Nederlandse intensieve afdelingen kan door de coronacrisis de komende weken zo nijpend worden dat het land in een crisisscenario belandt. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vandaag tegen de Tweede Kamer.
01/04 16u15  Brusselse Limburger draait vinyl voor Blijf in uw kot-concert: “Laat mij m’n ding doen en dan komt het goed”Na het mooie gitaarwerk van de afgelopen dagen gaan we met het Blijf in uw kot-concert van vandaag in zee met DJ Jules X. Deze Limburgse Brusselaar of Brusselse Limburger is afkomstig van Hasselt maar heeft z’n stek sinds 2004 in onze hoofdstad.
01/04 16u15  Nieuwe communicatiemanagerKRC Genk heeft een nieuwe marketing- en communicatiemanager in dienst genomen. Het betreft Frank Cuypers. Hij komt aan de zijde te staan van perschef Peter Morren, die eerder dit seizoen in dienst trad als opvoger van Willem Boogaerts.
01/04 16u15  Nood aan een luisterend oor? Hier kan je terechtOnze redactie verzamelde de contactgegevens van de verschillende hulplijnen waar u terecht kan voor een luisterend oor.
01/04 16u15  Twee coronapatiënten van Maaseik naar ziekenhuizen in Oost-VlaanderenNu de diensten voor intensieve zorgen in de Limburgse ziekenhuizen onder steeds grotere druk komen, worden er meer en meer coronapatiënten naar ziekenhuizen buiten Limburg getransfereerd. Voor het eerste zijn nu ook patiënten - twee uit Maaseik - naar ziekenhuizen in Oost-Vlaanderen gebracht.
01/04 16u15  Nederlandse restaurants van Jamie Oliver sluiten voorgoed de deurenJamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van tv-chef Jamie Oliver, sluiten per direct en voorgoed de deuren. De coronacrisis werd de twee zaken fataal.
01/04 16u15  Koelwagen aan Mariaziekenhuis kan worden ingeschakeld als mobiel mortuariumAan het Mariaziekenhuis in Pelt staat in het verlengde van de uitgang van het mortuarium een grote koelwagen opgesteld. Die staat daar preventief en kan in geval van een noodsituatie worden gebruikt als mobiel mortuarium. De grote koelwagen staat er al enkele dagen en is afgedekt met een zwart doek.
01/04 15u15  Ook bij Astana moeten renners inleverenDe Kazachse wielerploeg Astana vermindert de salarissen van de renners en stafleden vanaf vandaag/1 april met dertig procent. Manager Jana Seel heeft dat woensdag bevestigd op wielerwebsite Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.
01/04 15u15  Bart Tommelein besmet met coronavirusBart Tommelein (Open Vld) is besmet met het coronavirus. Hij vertoont geen ernstige symptomen, maar blijft nu op doktersadvies in volledige isolatie thuis met zijn gezin.
01/04 15u15  Ook Dante Vanzeir weer een GenkieNa Edon Zhegrova keert ook Dante Vanzeir na dit seizoen terug naar Genk. De aankoopoptie werd door KV Mechelen niet gelicht. Wellicht moet de 21-jarige spits in de voorbereiding coach Hannes Wolf moeten overtuigen.
01/04 15u15  Inbraakpoging in AalstIn de Tumulusstraat in Aalst is woensdag rond 10.15 uur een inbraakpoging vastgesteld. Het slot van de voordeur is geforceerd.
01/04 15u15  Bilzenaar rijdt zonder rijbewijs en helm met opgedreven bromfietsOp de Boslaan in Dilsen is woensdag rond 10 uur een bromfietser (22) uit Bilzen betrapt zonder rijbewijs en zonder goedgekeurde helm. De bromfiets bleek opgedreven te zijn. Het voertuig is 1 maand ingehouden.
01/04 15u15  OPINIE. "De generositeit piekt zonder af te vlakken"De wetenschap is in volle actie. De zorg draait dag en nacht. Vrijwilligers springen continue in de bres.
01/04 15u15  “Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt”De Europese clubcompetities Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt, en interlands die voor juni gepland stonden zullen in de herfst worden ingehaald. Dat is één van de belangrijkste maatregelen die de Europese voetbalbond UEFA op zijn videoconferentie met zijn lidstaten van woensdag communiceert, beweert de Duitse openbare omroep ZDF.
01/04 15u15  Politie Heusden-Zolder stelde al 77 pv’s op voor schenden coronarichtlijnenDe lokale politie van Heusden-Zolder heeft tot woensdagmorgen 77 processen-verbaal opgesteld voor het schenden van de coronarichtlijnen. “Het gaat bijna allemaal om niet-essentiële verplaatsingen of het schenden van het samenscholingsverbod. Met het weekend en het mooie weer in het vooruitzicht willen we de mensen oproepen geen onnodige verplaatsingen te doen en zeker geen tuinfeestjes te organiseren”, zegt politiecommissaris Kris Janssen.
01/04 15u15  Recyclagepark opnieuw open vanaf 7 aprilHet gemeentelijke recyclagepark of containerpark is vanaf dinsdag 7 april terug open tijdens de normale openingsuren. Er worden maximum 10 voertuigen gelijktijdig in het park toegelaten. Het leveren van afval blijft echter beperkt tot 1 bezoek per 14 kalenderdagen. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van de nummerplaat van het voertuig.
01/04 15u15  Studenten autismezorg bieden luisterend oor via online platformHeel wat mensen met autisme dreigen door de coronacrisis in een sociaal isolement te geraken. Ze kunnen niet meer terecht in een zorginstelling en missen daardoor de nodige omkadering, maar ook hun dagelijks sociaal contact.
01/04 15u15  Bilzenaren 3D-printen zelf gelaatsmaskers voor medisch personeelTwee vrienden uit Bilzen maken elk van thuis uit met een 3D-printer volgelaatsmaskers voor verschillende zorginstellingen die momenteel niet over het materiaal beschikken. Samen printen ze dagelijks zo'n vijftien maskers. Ze merken dat er een grote vraag naar is en roepen op om hen te steunen door bijvoorbeeld PLA-kunstof te doneren of als u thuis over een 3D-printer beschikt, om zelf aan de slag te gaan.
01/04 15u15  65 procent van de werven van aannemer Mathieu Gijbels operationeelNiet alles ligt plat door de coronacrisis. De aanbouw van een KMO-park aan de Herkenrodesingel in Hasselt bijvoorbeeld draait op een lager pitje, maar gaat wel door.
01/04 14u15  NAVO wil vermijden dat gezondheidscrisis leidt tot veiligheidscrisisDe NAVO wil vermijden dat de gezondheidscrisis veroorzaakt door COVID-19 de veiligheid van de bondgenoten in het gedrang brengt. De bedreigingen “zijn niet miraculeus verdwenen”, aldus secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Donderdag vergaderen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-lidstaten voor het eerst in het bestaan van het bondgenootschap via videoconferentie, vanwege het coronavirus. “Ons antwoord op COVID-19 staat bovenaan onze agenda”, aldus Stoltenberg tijdens een virtuele persconferentie.
01/04 14u15  Titel Blijf in uw kot-concertenIn tijden van corona en de bijkomende blijf in uw kot-maatregelen, organiseert Het Belang van Limburg huiskamerconcerten die u kunt bekijken op www.hbvl.be. Uw krant zet Limburgs, al dan niet opkomend, talent in de kijker en geeft hen een quarantainepodium om u tegen te zeggen. Dit weekend speelt Tongerse Christophe Vandegoor twee covers: De Peel in Brand van Rowwen Hèze en Transmission van Joy Division.
01/04 14u15  Politie bewaakt grens vanuit oude scoutstent: “We lijken wel re-enactors van de Tweede Wereldoorlog”“Het zijn niet de scouts die op kamp zijn, maar de politie”. Meerdere chauffeurs die vandaag of gisteren de Belgisch-Nederlandse grens overstaken via de E19 krabden zich even in het haar bij de aanblik. “Sinds gisteren hebben we inderdaad een oude scoutstent en wat aftandse stuks tuinmeubilair gekregen dat moet dienen als “douanekantoor”, klinkt het bij de misnoegde agenten die er heel de dag en nacht de wacht optrekken.
01/04 14u15  Tabaksindustrie gaat strijd aan met coronaBritish American Tobacco (BAT) werkt via zijn biotechdochter Kentucky BioProcessing (KBP) aan een vaccin tegen COVID-19. De producent van onder meer Lucky Strike, Pall Mall en Camel hoopt al vanaf begin juni tussen de 1 en 3 miljoen dosissen per week te produceren van het vaccin.
01/04 14u15  Familie van overleden Rachel (12): “Ze stierf in onze woonkamer”“We zijn erg teleurgesteld in het gezondheidssysteem van ons land”, zegt de familie van Rachel, het 12-jarige meisje uit Gent dat overleed aan het coronavirus. Het meisje werd door een huisarts wandelen gestuurd, en ze stierf drie dagen later in de woonkamer thuis toen een ambulance niet opdaagde.
01/04 14u15  Wereldhandelsorganisatie en VN: “Risico op wereldwijde voedselcrisis door coronavirus”Er bestaat een risico op “voedseltekort” op de wereldmarkt door verstoringen in de internationale handel en de voedselbevoorrading die te maken hebben met COVID-19, zo hebben de voorzitters van twee agentschappen van de Verenigde Naties en van de Wereldhandelsorganisatie gewaarschuwd.
01/04 14u15  Nainggolan en zijn ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon inRadja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis.
01/04 14u15  Nieuwe Antwerpse wolf steekt als allereerste Albertkanaal overDe nieuwe wolf, die de voorbije dagen in de Kempen werd waargenomen, heeft als allereerste wolf het Albertkanaal overgestoken, zo meldt Welkom Wolf woensdag. “Een heel bijzondere prestatie toch”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
01/04 14u15  Warmer weer: tekenseizoen is van start gegaanNu het weer warmer wordt, zijn ook de teken terug van weggeweest. Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt de blootstelling van Belgen aan tekenbeten.
01/04 14u15  Op de zetel bij een topmodel: Doutzen Kroes deelt foto van gezin in quarantaineAls gevolg van de coronacrisis zien we het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes voorlopig niet op de catwalk terug. Ook zij heeft zich met haar gezin teruggetrokken in hun huis in Amsterdam. Ze deelde wel enkele intieme beelden van haar familie.
01/04 14u15  Staking in enkele Delhaizes wegens onvrede over compensaties voor personeelIn drie Brusselse en één Naamse Delhaize is er vanaf woensdagmorgen gestaakt. Het personeel is er niet tevreden met de compensaties die de directie voorstelt voor “de mensen die blijven werken in deze moeilijke omstandigheden”.
01/04 14u15  Thomas Meunier is momenteel één van de meest gegeerde rechtsachters, maar: “Ik wil graag bij PSG blijven”Thomas Meunier stuurt aan op een verlengd verblijf bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar zijn contract op 30 juni afloopt. “Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG, al is er op dat vlak momenteel niet al te veel beweging”, vertelde de 28-jarige Rode Duivel dinsdag aan RTBF.
01/04 14u15  Nieuwe steunmaatregelen van Vlaamse regering: premie voor wie omzet sterk zag dalenVlaams minister-president Jan jambon (N-VA) heeft woensdagmiddag extra maatregelen bekendgemaakt om bedrijven te steunen die draaiende blijven maar nog weinig omzet draaien.
01/04 14u15  Zo glamoureus zag handen wassen er nog nooit uitVeelvuldig handen wassen: het is meer dan ooit iets van deze tijd. De Pakistaanse Sara Shakeel was vroeger tandarts, maar heeft zich nu toegelegd op het maken van surrealistische collages met een hoge dosis glitter. Handen wassen met fonkelende kristallen of een schitterende rol toiletpapier: het geeft hygiëne in tijden van corona een glamoureus kantje.
01/04 14u15  Campus VOX bedankt alle helden met spandoekenDe coronacrisis brengt veel teweeg. Ook Campus VOX wou een blijk van waardering tonen aan iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt. Daarom liet de school twee spandoeken maken.
01/04 13u15  Limburg United haalt jonge Nederlandse power forwardHubo Limburg United heeft een nieuwe speler binnen gehaald. Het gaat om de talentvolle power forward Sam Huurman, die zal moeten doorgroeien naar de A-ploeg.
01/04 13u15  "Niet ondenkbaar dat grote automerken door coronavirus uit de F1 stappen"Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal het coronavirus de Formule 1 in de grootste crisis aller tijden doen belanden. Voormalig BMW Motorsport-baas Mario Theissen treedt hem daarin bij in de podcast ‘Starting Grid’ van ‘Motorsport-Total.’
01/04 13u15  Limburgs ondernemersvertrouwen zakt dubbel zo diep als tijdens financiële crisisHet Limburgs ondernemersvertrouwen zakt nu al dubbel zo diep weg als tijdens de financiële crisis, zo blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL) van VKW Limburg en Unizo Limburg. Ook de vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2020 zijn uiterst negatief. Daarnaast verwacht bijna negen op de tien bedrijven een omzetdaling, terwijl meer dan de helft een terugval in personeel verwacht.
01/04 13u15  Dertienjarige jongen overlijdt in Londen aan coronavirusEen jongen van dertien jaar is in Londen overleden aan de longziekte COVID-19. Dat bericht nieuwsagentschap PA woensdag. De jongen is het jongste slachtoffer in Groot-Brittannië zonder bekende medische voorgeschiedenis. De familie van de jongen, die Ismail heet, wacht nog op het resultaat van de autopsie.
01/04 13u15  Virologen: “Twee weken quarantaine betekent niet dat je veilig bent”“Nee, we zijn er nog niet van af”, zegt viroloog Steven Van Gucht op de dagelijkse persconferentie over de epidemie in ons land. Hij countert het gerucht dat we na twee weken quarantaine ‘veilig’ zouden zijn.
01/04 13u15  Ook Hasseltse Studenten Regatta 2020 afgelastEr komt geen zestiende Hasseltse Studentenregatta Regatta op 10 mei 2020. Al vijftien jaar organiseren de Hasseltse en Diepenbeekse onderwijsinstellingen de Hasseltse Studenten Regatta: de befaamde botenrace. In 2020 zou de Regatta aan haar zestiende editie toe zijn. Maar dat feest, voor het eerst op zondag, gaat niet door en dus kan de PXL voorlopig gen zesde overwinning op rij grijpen.
01/04 13u15  Vete tussen Franse spitsen blijft duren, Giroud dient Benzema van antwoord: “Wel eentje die wereldkampioen is”Olivier Giroud heeft met een kwinkslag gereageerd op de denigrerende commentaren van Karim Benzema afgelopen weekend. De spits van Real Madrid had toen verklaard “een Formule 1-bolide niet te kunnen vergelijken met een kartingwagen”.
01/04 13u15  Rechtszaak over moord Nicky Verstappen uitgesteld door coronaDe geplande zittingsdagen in de rechtszaak tegen Jos Brech, de vermoedelijke moordenaar van Nicky Verstappen in 1998, worden uitgesteld. De zaak zou normaal gezien in mei inhoudelijk behandeld worden, maar daar steekt het coronavirus een stokje voor.
01/04 13u15  Femma Nerem blijft verbonden in coronatijdenOok bij Femma Nerem zijn alle activiteiten opgeschort door het coronavirus. Alhoewel... op de dagen dat er een activiteit in de planning staat, doen de Femma-leden wel iets. Allemaal individueel, maar op hetzelfde moment. Zo blijven ze toch een beetje verbonden.
01/04 13u15  Vakantieaanbod Pasen gaat virtueel met 'Blijf-in-je-kot Kampen'Door het coronavirus werden alle geplande activiteiten van de stad Hamont-Achel tot en met minstens 19 april afgelast. Ook het vakantieaanbod tijdens de paasvakantie moest eraan geloven. Maar niet getreurd! De dienst Vrije Tijd herwerkte het grootste gedeelte naar online kampen. Deze ‘Blijf-in-je-kot Kampen’ gaan virtueel door, zijn gratis en iedereen kan er aan deelnemen!
01/04 12u15  Primeur: politie LRH laat coronaboetes nu ook betalen met QR-codeDe politie LRH geeft overtreders als eerste Belgische politiezone de mogelijkheid om een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS) met een QR-code te betalen. 12 coronaboetes zijn inmiddels al via een QR-code betaald.
01/04 12u15  "Niet ondenkbaar dat de grote automerken uit de F1 stappen"Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal het coronavirus de Formule 1 in de grootste crisis aller tijden doen belanden. Voormalig BMW Motorsport-baas Mario Theissen treedt hem daarin bij in de podcast ‘Starting Grid’ van ‘Motorsport-Total.’
01/04 12u15  DJ’s Dimitri Vegas en Anouk Matton steken Sint-Truiden een hart onder de riem“We hoorden dat Sint-Truiden enorm hard getroffen is door het coronavirus, daarom willen we jullie een hart onder de riem steken”, klinkt het bij het bekende dj-koppel. In een videoboodschap roepen ze de Truienaren op om alle regels te blijven op te volgen. “Als we allemaal thuis blijven zijn we er hopelijk ook snel vanaf.”
01/04 12u15  1.700 Limburgers hebben corona, 2 op 1.000 besmetHet aantal Limburgers met een coronabesmetting is opgelopen tot 1.700, dat zijn er 153 meer dan gisteren. Op dit moment zijn 20 op 10.000 - oftewel 2 op 1.000 - Limburgers met zekerheid met het coronavirus besmet.
01/04 12u15  123 nieuwe overlijdens in ons land, 560 extra opnames in het ziekenhuisIn totaal stierven er nu al 828 mensen in ons land. En er liggen nog eens 4.995 mensen in het ziekenhuis waarvan 1088 op intensieve zorgen. Het goede nieuws, een recordaantal kon ook het ziekenhuis verlaten, 436 mensen werden gisteren ontslagen.
01/04 12u15  De gatenplant is hip, maar hoe onderhoud je hem?Bloemenwinkels zijn weer open in deze vreemde coronatijden. Dat is goed nieuws voor wie meer groen in het interieur wil halen om de quarantaine aangenamer te maken. Een van de hipste planten is nog steeds de monstera, ook gatenplant genoemd. Deze tropische klimmer uit de aronskelkfamilie groeit vooral in de regenwouden van zuid-Mexico tot in Panama, maar is ook makkelijk te integreren in je eigen living. Met deze praktische tips van Sofie Vertongen van The Plant Corner in Antwerpen, creëer je de beste levensomstandigheden voor de groene eyecatcher.
01/04 12u15  Lady Gaga in volle coronacrisis in de problemen gebracht door haar vaderTerwijl Lady Gaga zaterdag nietsvermoedend haar 34ste verjaardag vierde, vroeg haar vader Joe Germanotta via een crowdfundingsite om 50.000 dollar (45.000 euro) te doneren om zo het personeel van zijn familierestaurant Joanne Trattoria te kunnen betalen. Dat kwam de popster op heel wat kritiek te staan.
01/04 12u15  Genkse zeventigers zitten zonder voldoende medicijnen vast op TenerifeGenkenaar Maurice Gieraerts wacht samen met zijn vrouw Lucia Dries – verre familie van – al 14 dagen op zijn opgestuurde medicijnen op Tenerife. “Kunt u ons helpen”, slaakt het koppel een noodkreet.
01/04 12u15  Reis geannuleerd? Dan krijg je voucher of terugbetalingAls uw pakketreis geannuleerd wordt, dan moet de reisorganisator u de keuze geven: een voucher of terugbetaling binnen zes maanden. De nieuwe regel moet de reissector van de ondergang redden.
01/04 12u15  “Zomer- en Winterspelen in half jaar tijd is speciale situatie”Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. “Het is een speciale situatie”, erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking.
01/04 12u15  TV-zender verwacht dat Spaanse voetbalcompetitie in juli wordt hervatDe hoogste Spaanse voetbalcompetitie La Liga kan in juli weer worden voortgezet, verwacht de baas van Mediapro, een van de grootste tv-zenders. “Ik verwacht dat het voetbal in juli weer kan beginnen, maar wel zonder publiek. En de clubs moeten eerst een periode krijgen om zich voor te bereiden”, zei Jaume Roures op de Spaanse radio.
01/04 12u15  Jasper Philipsen maakt eigen intro voor ‘Thuis’-soapSocial media draaien overuren in deze tijden van corona. Jasper Philipsen heeft ook zijn eigen, originele bijdrage gepost. Hij gaat voor een Oscar...
01/04 11u15  NBA onderhandelt met spelers over inleveren salarisIn de NBA zijn onderhandelingen opgestart over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de spelers. Volgens sportzender ESPN zal elke afgelaste wedstrijd de basketvedetten één procent van hun jaarinkomen kosten.
01/04 11u15  Kan bloedonderzoek van UAntwerpen in kaart brengen hoeveel Belgen echt besmet zijn?Door bloed in te zamelen bij commerciële labs en het verder te analyseren, brengen onderzoekers in kaart hoeveel Belgen al besmet zijn geweest met het nieuwe coronavirus.
01/04 11u15  Psychologische hulp in Jessa: “Zorgverleners vragen moeilijk zelf om zorg”“Iedereen van ons is er bang voor: de dag dat er een familielid wordt binnengebracht. Omdat we weten hoe hevig het virus kan toeslaan”, zegt spoedverpleger Frederick Bervoets van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Omdat ook zorgverleners met angsten en beslommeringen zitten, heeft het ziekenhuis een corona support team opgericht. Dat biedt psychologische steun aan artsen en verpleegkundigen die het even moeilijk hebben.
01/04 11u15  Drie jongeren overtreden samenscholingsverbod in Scherpenheuvel-ZichemDe politie Demerdal heeft dinsdagnamiddag rond 16.30 drie jongeren tussen 16 en 18 jaar betrapt in de Rozenstraat in Scherpenheuvel. De jongeren waren samen muziek aan het luisteren op een bankje en overtraden zo het samenscholingsverbod.
01/04 11u15  COLUMN. "Twintig minuten, langer mag afscheid van stervende niet duren"De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
01/04 11u15  Hamt post filmpje met de vraag senioren te blijven steunenDe Hamse jeugddienst, de buurtwerker en de verantwoordelijken van de serviceflats hebben een filmpje in mekaar gestoken en roepen op om de ouderen in de gemeente een hart onder de riem te blijven steken door het versturen van tekeningen, knutselwerken, brieven …
01/04 11u15  Auto botst achterop een vrachtwagen op E314Op de E314 richting Lummen is dinsdagavond rond 21.30 uur een ongeval gebeurd ter hoogte van het Total tankstation in Heusden-Zolder. Een auto botste er om een onbekende reden achterop een vrachtwagen.
01/04 11u15  Bakkerij Mentens in Hechtel sluit na bijna 90 (!) jaar: “Einde in mineur”Dinsdag kwam een einde aan een stukje handelsgeschiedenis in Hechtel. Na 88 jaar en drie generaties sloot bakkerij Mentens definitief de deuren. Edwin Mentens (62) en zus Martine (65) kregen de bakkersstiel met de paplepel ingegeven. “We hadden nog graag geklonken op het afscheid, maar door corona is het beetje een einde in mineur.”
01/04 11u15  Coronacrisis houdt wegenwerken in Kozen niet tegenEven dreigde door de coronacrisis de heraanleg van de Breestraat en Neercosenstraat in deelgemeente Kozen stil te laten vallen. Maar ondertussen zijn er voldoende grondstoffen én mensen beschikbaar om de werken te hervatten. Deze week wordt op dinsdag en woensdag over een lengte van ongeveer één kilometer het betonnen wegdek gegoten.
01/04 11u15  Ariana Grande grijpt quarantaine aan om voor het eerst haar natuurlijke look te tonenNu Ariana Grande haar tijd doorbrengt in zelfquarantaine, heeft ze besloten om haar stijltang eventjes achterwege te laten. En wat blijkt, de 26-jarige popster heeft van nature een flinke bos krullen.
01/04 11u15  Borgloonse leerkracht Leon Bleus (58) overleden aan corona: “Kindjes gaan je missen”Leon Bleus (58) uit Borgloon was de man die zijn leerlingen meer dan dertig jaar lang de tafels van vermenigvuldiging leerde. De meester die nooit ziek was en elke dag als eerste op school de poorten opendeed. Zijn echtgenote Monique zette hem vorige week af op de spoeddienst. Het was de laatste keer dat ze haar man nog zou zien. Het coronavirus sloeg ontzettend snel toe. “Mijn man deed álles voor zijn leerlingen. ‘Dat zijn mijn kinderen’, zei hij altijd.”
01/04 11u15  David Attenborough neemt je mee op een virtuele tour langs het Great Barrier ReefOp reis gaan naar Australië zit er momenteel niet in, maar de legendarische documentairemaker David Attenborough neemt je op virtuele wijze wel mee naar het Great Barrier Reef. Dat is het grootste koraalrif ter wereld.
01/04 11u15  Femma Maarlo houdt contact met haar ledenGezien de strenge coronamaatregelen heeft ook Femma Maarlo al haar activiteiten moeten annuleren. Toch probeert de organisatie contact te houden met haar leden. Dat doen ze via mail, een kaartje of een wedstrijdpuzzel.
01/04 10u15  Grensovergang in Lanaken vandaag even afgesloten voor alle verkeerDe medewerkers van de gemeentelijke technische dienst van Lanaken hebben de grensovergang naar Nederland, aan de Maaseikersteenweg in Smeermaas, volledig afgesloten voor alle verkeer. De grens blijft dicht tot 14.30u, het einde van de markt in Maastricht.
01/04 10u15  Kevin De Bruyne dolt via livechat met collega-Rode Duivels: “Ik heb mijn vrouw gezegd dat ik nu twee jaar langer moet voetballen”Voetbalfans snakken weer naar voetballers op hun scherm. En dus organiseerde managementbureau Roc Nation Sports dinsdagavond een Instagram-videochat tussen Rode Duivels Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Dollen maar.
01/04 10u15  Trump waarschuwt voor “zeer pijnlijke twee weken”, experts voorspellen 240.000 dodenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag voorspeld dat de VS ‘twee zeer, zeer pijnlijk twee weken’ te wachten staan, terwijl het land strijdt tegen de coronavirus-uitbraak.
01/04 10u15  Familiefeestje levert boete van 2.750 euro op in Schabos2.750 euro, zoveel boete moet een familie betalen nadat de coronapatrouille van de politie in de nacht van maandag op dinsdag op een feestje in Schabos stootte. Er waren 12 mensen aanwezig. Een minderjarige feestvierder kreeg een proces-verbaal. Dat zal door het Limburgse jeugdparket worden behandeld.
01/04 10u15  Mondmasker dragen heeft dan toch zin geven experts nu toeWeken heeft men ons voorgehouden dat een mondmasker dragen op straat geen zin heeft. Maar dinsdagavond in Terzake kwamen ze daar gedeeltelijk op terug. “Op plaatsen waar mensen elkaar onvermijdelijk tegenkomen, zal zo een maskertje wel een grotere hinderpaal vormen voor het virus”, zei viroloog Marc Van Ranst in Terzake.
01/04 10u15  Studiekeuzevoormiddag voltreffer @ SHDOp zondag 8 maart 2020 organiseerde de Stedelijke Humaniora Dilsen voor de 19de keer op rij een studiekeuzevoormiddag voor haar zesdejaars. De werkgroep had weerom heel wat inspanningen geleverd om een aantal oud-leerlingen uit diverse disciplines naar school te halen. Net voor de Coronacrisis konden meerdere leerlingen nog met hun vragen bij hen terecht.
01/04 09u15  “Zlatan neemt afscheid van Milan en denkt eraan te stoppen met voetballen”Zlatan Ibrahimovic (38) blijft volgend seizoen niet meer bij AC Milan. De Zweed zou eraan denken zijn schoenen aan de haak te hangen. Dat schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport woensdag.
01/04 09u15  Edon Zhegrova keert terugEdon Zhegrova keert na dit seizoen (tijdelijk?) terug naar Genk. FC Basel, dat hem in de wintermercato van 2019 als huurspeler wegplukte in de Luminus Arena, heeft de aankoopoptie van 3,5 miljoen euro uiteindelijk niet gelicht.
01/04 09u15  Blind Getrouwd-deelnemer twee maanden aan bed gekluisterdDamiano Fiore heeft er enkele zware weken opzitten. De gezondheidscoach die eerder deelnam aan Blind Getrouwd liep een bacteriële infectie op en was wéken out.
01/04 09u15  Robbe (12) doet elke dag boodschappen voor ouderenDe 12-jarige Robbe Grosemans uit Mechelen-Bovelingen pakte, meteen na de strenge coronamaatregelen, uit met een solidaire boodschap op Facebook.
01/04 09u15  Kris Sterkens nieuwe CEO Janssen PharmaceuticaKris Sterkens komt aan het hoofd te staan van Janssen Pharmaceutica, de grootste geneesmiddelenproducent van Vlaanderen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
01/04 09u15  Wie durft te profiteren van wilde weldoener Vincent Kompany?De discussie om één maand loon af te staan bij Anderlecht is nog niet beslecht. Het struikelblok blijkt vooral het inleveren van een twaalfde van het tekengeld voor dit seizoen. Vincent Kompany probeert de impasse te doorbreken. De speler-manager wil het bedrag van diegenen die hun tekengeld niet willen laten vallen uit eigen zak betalen. Dat is ook een manier om ploegmaats over de streep te trekken. Wie wil de kapitein laten betalen?
01/04 09u15  Barcelona bespaart 14 miljoen euro per maand door salarisinlevering van 70 procentMaandag gingen de spelers van FC Barcelona ermee akkoord gedurende de coronacrisis slechts 30 procent van hun loon te ontvangen. Het levert de Spaanse kampioen een besparing op van 14 miljoen euro per maand. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dinsdag aan Catalunya Radio.
01/04 09u15  Frans moederbedrijf claimt miljardendividend van BNP Paribas FortisNet nu de banken gevraagd wordt de economie te steunen, is BNP Paribas van plan 1,9 miljard euro dividend weg te halen bij zijn Belgische dochter BNP Paribas Fortis. Dat schrijft De Standaard woensdag. Minister Alexander De Croo herhaalt zijn oproep geen dividenden uit te betalen. Ook de ECB voert de druk op.
01/04 08u15  Tottenham-baas Daniel Levy waarschuwt Jan Vertonghen en Toby Alderweireld dat ook zij afstand zullen moeten doen van loonTottenham Hotspur-baas Daniel Levy heeft aangekondigd dat zijn club de komende maanden flink zal besparen op de lonen van staf en medewerkers. Hij waarschuwde meteen ook zijn spelers, waaronder Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld: “Ook zij zullen hun steentje moeten bijdragen.”
01/04 08u15  BBC: “Afgelasting Wimbledon wordt binnen de 48 uur bekendgemaakt”Volgens de Britse openbare omroep BBC zal de organisatie van Wimbledon “binnen de 48 uur” de afgelasting van het toernooi officieel bekendmaken. “Momenteel vindt er een reeks crisisvergaderingen plaats. De All England Club zegt dat de beslissing nog moet worden genomen, maar een eerste afgelasting van de Championships sinds Wereldoorlog Twee lijkt onvermijdelijk”, meldt de BBC dinsdag.
01/04 08u15  Ex-Marseille-voorzitter Pape Diouf bezwijkt aan coronavirusVoormalig voorzitter van Olympique de Marseille Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij raakte besmet met het nieuwe coronavirus en dat kostte de Senegalees uiteindelijk ook het leven. Zijn dood werd dinsdag bevestigd door de Senegalese staatszender RTS.
01/04 07u15  Coronavirus: voormalig F1-circuit in India wordt quarantaine-plaatsWereldwijd wordt alles op alles gezet om de strijd met het coronavirus aan te gaan. Daarbij wordt in India zelfs een voormalig F1-circuit ingezet als quarantaine-plaats
01/04 07u15  Bocholtse Don Quichote Leo Van Velzen (80) bezweken aan coronavirusLeo Van Velzen (80) is overleden aan het Coronavirus. “Leo, een beetje de Don Quichotte van het Bocholtse schepencollege en de gemeenteraad, maakte indruk met zijn gefundeerde visie over democratie en participatie”, zegt raadslid Jan Verjans (VIA).
01/04 07u15  Agent Stephane wijst parkeerbedrijf terecht na onterechte boeteStephan Schroyen wees parkeerbedrijf OPC terecht na een onterechte parkeerboete. Maar hun antwoord schoot in het verkeerde keelgat. “Uw retributie van 15 euro werd geschrapt, maar als dit nog eens gebeurt, dan geven we uw nummerplaat door aan de politie en krijgt u 120 euro boete voor fout parkeren.”
01/04 07u15  Na de beren, nu de recepten aan het raamNa de berenjacht kan je nu ook op zoek gaan naar de keukengeheimen van je buren. Het idee wordt gelanceerd door Curieus, dat zo een ‘receptendialoog’ op gang wil brengen.
01/04 07u15  Ouders zieke Kiana (12) op zoek naar 59.000 euro voor therapieDe 12-jarig Kiana Laureyssens kan haar leven voor een tijdje stabiel en kwalitatief verlengen als ze in Keulen een behandeling volgt die 59.000 euro kost. Haar vader en uit Genk afkomstige moeder hopen via crowdfunding dat bedrag bijeen te krijgen.
01/04 07u15  Hema vreest voor voortbestaan door coronacrisisDe Nederlandse winkelketen Hema is hard geraakt door de coronacrisis. De omzet van de warenhuisketen is zo hard gedaald, dat het bedrijf vreest voor zijn voortbestaan. Dat meldt FD op basis van een brief die Hema-topman Tjeerd Jegen vorige week aan verhuurders van Hema-panden heeft gestuurd.
01/04 07u15  VN-secretaris Guterres: “Coronavirus is ergste wereldcrisis sinds WOII”De pandemie van Covid-19 is de ergste wereldwijde crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat heeft secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres dinsdag gezegd. Guterres uitte zijn bezorgdheid dat in de wereld meer conflicten kunnen ontstaan.
01/04 07u15  Meer meldingen van criminele geldstromen, waaronder oplichting met mondmaskers650 meldingen over verdachte geldstromen zijn de voorbije week bij de antiwitwascel binnengekomen. Dat is meer dan gemiddeld. Het gaat onder andere om geld uit oplichtingen met mondmaskers en handgels, schrijft De Tijd woensdag.
01/04 07u15  Baas vreest voor meer doden op cruiseschip Zaandam, Trump gaat “doen wat juist is”De baas van de Holland America Line (HAL) vreest dat het dodental aan boord van het cruiseschip Zaandam door het coronavirus gaat oplopen als het schip niet mag aanmeren in Florida. Dat schrijft Orlando Ashford in een lokale krant in de Amerikaanse staat.
01/04 07u15  "Waarom de daling van de uitstoot van broeikasgassen geen goed nieuws is"Lees meer >
01/04 07u15  Beringse Ayza (7) in ‘Dat belooft voor later’: “Ze is niet op haar mondje gevallen”Vanavond krijgt Staf Coppens de Limburgse meid Ayza (7) uit Beringen over de vloer. “Ze is een lieve, snuggere meid die niet op haar mondje is gevallen”, zegt mama Burcu.
01/04 07u15  Joris Hessels maakt special 'Gentbrugge' over coronacrisis: "Met vier kinderen verveel je je niet"Hoe zou het in deze coronatijden zijn in Gentbrugge? Joris Hessels zoekt vanavond zijn getuigen op in een special.
01/04 07u15  Zornik ontwaakt in 2021 uit winterslaapOmdat De Afrekening dit jaar 35 jaar bestaat, zendt Studio Brussel vandaag alle nummer één hits uit die ooit helemaal bovenaan in de Heilige Lijst prijkten. Zornik is prominent aanwezig met acht nummers, waarmee ze enkel dEUS moeten laten voorgaan. Maar daarnaast plant Buyse (43) ook een comeback van Zornik in 2021.
01/04 07u15  Het eindrapport van onze clubwatchers in het amateurvoetbalMet het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de amateurreeksen werd vorige vrijdag een punt gezet het seizoen 2019-2020. Onze ‘clubwatchers’ namen de prestaties van hun ploeg onder de loep. Dit is hun analyse van het ‘corona-seizoen’.
01/04 07u15  Belgische topref ruilt WK Snooker in voor triage coronapatiëntenAls snookerref behoort Olivier Marteel (50) tot de wereldtop maar in dagen van nood heeft hij zijn smoking en witte handschoenen ingeruild voor een beschermend pak met mondmasker. De verpleger verzorgt mee de triage van mogelijke coronapatiënten in het AZ West in Veurne.
01/04 07u15  Zwangere spelersvrouwen in tijden van corona: “Als de baby er is, tonen we die via Skype”Zwanger zijn in een pandemie en in tijden van ‘social distancing’, je moet het maar voorhebben. Eén groot voordeel is er echter aan verbonden voor de partners van Jorge Teixeira (STVV), Lucas Pirard (Waasland-Beveren) en Patrik Hrosovky (KRC Genk): hun wederhelft is door de gedwongen voetbalstop meer dan ooit thuis om hen te ondersteunen.
01/04 07u15  STVV-middenvelder Steven De Petter reageert op voetbalpensioen: “Enige juiste beslissing"Na een onafgebroken carrière van bijna dertien jaar in eerste klasse, hangt Steven De Petter (34) de schoenen aan de haak. Een aanslepende enkelblessure dwingt de STVV-middenvelder te stoppen met voetballen. “Een moeilijke beslissing, maar wel de enig juiste”, reageert De Petter.
01/04 06u15  “Veel ruimte voor de zon, maar het blijft fris”Woensdag blijft het met maxima rond 10 graden wat aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.
01/04 06u15  Onderwijs weet het nog altijd niet: “Er zijn twee scenario’s, maar één zou beter zijn”Scholen vragen dat er snel een beslissing komt over het al dan niet weer opengaan na de paasvakantie. We hebben twee scenario’s klaar, maar het is voor de leerkrachten, leerlingen en ouders beter om meteen duidelijkheid te krijgen.”
01/04 06u15  Ook Peer krijgt schakelzorgcentrum voor coronapatiëntenNa Sint-Truiden krijgt nu ook Peer een schakelzorgcentrum waar coronapatiënten kunnen worden opgevangen die geen ziekenhuis meer nodig hebben. Het centrum komt in de nieuwbouw van woon-zorgcentrum Sint-Antonius.
01/04 06u15  Jessa Ziekenhuis haalt twee beademingstoestellen bij DefensieIn haar zoektocht naar extra beademingstoestellen, die van cruciaal belang zijn voor de behandeling van intensieve coronapatiënten, heeft het Hasseltse Jessa Ziekenhuis twee toestellen op de kop kunnen tikken van Defensie.
01/04 06u15  Jongste meisje tot nu toe bezweken aan corona: “Haar gezondheid ging razendsnel achteruit”Amper een paar uur, zolang duurde het volgens haar familie tot het coronavirus een twaalfjarig meisje in Gent fataal werd. Tot overmaat van ramp daagde er geen ambulance op. “Door de paniek begreep de noodcentrale niet wat er aan de hand was”, klinkt het.Er volgt een onderzoek.
01/04 04u15  In times of troubleLees meer >
01/04 04u15  Schone lucht, minder CO2Lees meer >
01/04 04u15  Noodkreet van gouverneur van New York: “Kom ons alstublieft helpen”De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, Andrew Cuomo, heeft gezondheidswerkers uit het hele land gevraagd om te komen helpen bij het behandelen van coronapatiënten.
01/04 04u15  Corona in Gentbrugge: “Met vier kinderen in huis verveel je je niet”Hoe zou het in deze coronatijden zijn in Gentbrugge? Joris Hessels zoekt vanavond zijn getuigen op in een special.
01/04 04u15  Thomas De Gendt trapt te hard voor ZwiftThomas De Gendt (33) onderhoudt zijn conditie net als veel renners op de populaire app Zwift. Maar het systeem van virtuele races blokkeerde de renner van Lotto-Soudal omdat hij onrealistische waarden produceerde in een koersje.
01/04 04u15  “Ik wil mijn missie afmaken”Ook volgend jaar in Tokio mikken de Red Lions naar olympisch goud met Shane McLeod als hoofdcoach. De 51-jarige Nieuw-Zeelander had eerder nochtans aangekondigd na de zomer van 2020 een sabbatjaar te houden, maar dat stelt hij nu uit.
01/04 04u15  Heur-Tongeren heeft beste rapportMet het per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de amateurreeksen werd vorige vrijdag een punt gezet het seizoen 2019-2020. Onze ‘clubwatchers’ namen de prestaties van hun ploeg onder de loep. Dit is hun analyse van het ‘corona-seizoen’.
01/04 04u15  Topref ruilt WK Snooker in voor triage coronapatiëntenAls snookerref behoort Olivier Marteel (50) tot de wereldtop maar in dagen van nood heeft hij zijn smoking en witte handschoenen ingeruild voor een beschermend pak met mondmasker. De verpleger verzorgt mee de triage van mogelijke coronapatiënten in het AZ West in Veurne.
01/04 04u15  Sint-Truiden naar hoogste klasseLimburg krijgt, na pioniers Beringen en Genenbos-Lummen, opnieuw een vertegenwoordiger in de hoogste klasse van de petanquecompetitie: PCST Sint-Truiden.
01/04 04u15  Giro d’Italia lonkt nu naar augustusVolgens de Italiaanse bondsvoorzitter Renato Di Rocco maakt de Giro kans om in augustus georganiseerd te worden.
01/04 04u15  Zwangere spelersvrouwen in tijden van coronaZwanger zijn in een pandemie en in tijden van ‘social distancing’, je moet het maar voorhebben. Eén groot voordeel is er echter aan verbonden voor de partners van Jorge Teixeira (STVV), Lucas Pirard (Waasland-Beveren) en Patrik Hrosovky (KRC Genk): hun wederhelft is door de gedwongen voetbalstop meer dan ooit thuis om hen te ondersteunen.
01/04 04u15  Kil afscheidDe Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
01/04 04u15  Limburgse politiezones nog steeds overstelpt met coronavragenVan ‘mag ik naar mijn lief rijden?’ tot ‘er is te veel volk in de Aveve’: twee weken na het begin van de lockdown light krijgen de politiezones nog evenveel vragen en meldingen van burgers. “Van de tien telefoons die we krijgen, gaan er acht over de coronamaatregelen”, klinkt het.
01/04 04u15  Moeizame communicatieDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
01/04 04u15  Miljoen mensen zit thuis, maar asperges raken niet van het veldDe regering wil snel meer mensen aan het werk krijgen in de landbouw-, voeding- en zorgsector. Als eerste dreigt nu de aspergeoogst te mislukken, terwijl een miljoen mensen tijdelijk werkloos is.
01/04 04u15  Autoverkoop stort volledig in elkaarDe autoverkoop is door de maatregelen in het kader van de coronacrisis vrijwel volledig in elkaar gestuikt. En dat zal de komende weken nog niet beteren, zo leren cijfers van sectorfederatie Traxio.
01/04 04u15  “Ze is niet op haar mondje gevallen”Vanavond krijgt Staf Coppens de Limburgse meid Ayza (7) uit Beringen over de vloer. “Ze is een lieve, snuggere meid die niet op haar mondje is gevallen”, zegt mama Burcu.
01/04 04u15  Rudi Moesen “zit” voortaan van thuis uit in studio van ‘Hallo Limburg’Lees meer >
01/04 04u15  De Ronde 103Lees meer >
01/04 00u15  Bibliotheek Geetbets wordt afhaalbibliotheekIn de bibliotheek van Geetbets kan je voortaan boeken reserveren en afhalen. Dat gebeurt in het kader van de beperkingen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
31/03 23u15  Gitzwarte dag voor Limburg: 19 coronadoden, 102 in totaalMet een recordaantal van 19 overleden coronapatiënten in de ziekenhuizen beleefde Limburg gisteren een gitzwarte dag. Het dodenaantal in de Limburgse ziekenhuizen staat nu al op 102. Al is er ook goed nieuws: minstens 215 coronapatiënten mochten het ziekenhuis al verlaten.
31/03 23u15  Defensie vervoert Limburgse patiënten met militaire ambulances tot in Oost-VlaanderenDefensie zet ambulances in om patiënten van de afdelingen intensieve zorgen in Limburg te vervoeren naar andere provincies in ons land. Zo vonden dinsdag al enkele verplaatsingen naar Vlaams-Brabant en Antwerpen plaats, maar woensdag worden er zelfs patiënten overgebracht naar Oost-Vlaanderen.
31/03 23u15  GO Next start helpdesk voor leerlingen en ouders met computerproblemenSinds deze week is Scholengroep 16 (GO Next), die 33 scholen in Midden-Limburg groepeert, gestart met een eigen helpdesk voor leerlingen en hun ouders die computerproblemen hebben. Net geen 7.000 leerlingen kunnen er terecht.
31/03 22u15  ‘Naaktchallenge’ op TikTok loopt fout wanneer man ontdekt dat zijn vriendin niet alleen isDoor de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zitten heel wat mensen thuis in zelfisolatie. Sociale media zijn het communicatiemiddel bij uitstek geworden, waardoor er ook heel wat challenges ontstaan.
31/03 22u15  Coronabrief voor 1 april valt niet in goede aarde bij onze noorderburenEen brief die in het Nederlands-Limburgse Sittard huis-aan-huis verspreid werd, heeft tot ophef en woedende reacties geleid, zowel in de buurt als in het stadhuis. Onderwerp: corona. Datum: vlak voor 1 april...
31/03 22u15  Beiaard van juwelier Franssen eert zorgpersoneel met dagelijks deuntjeHet ‘huis met de beiaard’, zo staat Juweliers Franssen in de Demerstraat bij veel Hasselaren bekend. Die beiaard brengt nu elke avond een muzikaal eerbetoon aan onze helden van de zorg.
31/03 22u15  Alken start babbellijn op voor inwonersOp vrijdag 20 maart ging de Babbellijn in Alken van start. Blijf in je kot kan immers eenzaam zijn. Het coronavirus zorgt voor sociaal isolement en de Babbellijn probeert dit te doorbreken.
31/03 22u15  Zizo van vzw ZeZijnZo bezoekt GerkenbergDinsdag 31 maart bracht Zizo de mascotte van vzw zezijnzo een bezoekje aan woonzorgcentrum Gerkenberg.
31/03 21u15  Postkantoor woensdag weer open, aantal postbodes in thuisquarantaine geplaatstDinsdag bleef het postkantoor en distributiecentrum op de Hasseltsepoort in Bilzen nog gesloten wegens een coronabesmetting bij een van de postbodes, maar woensdag gaat het loket weer open.
31/03 21u15  “Niet alleen voor de fruittelers wordt het een bibbernacht”Vannacht wacht de fruittelers weer een zware nacht. De wind zal onder een open hemel immers helemaal wegvallen, en dan weet je het wel: er zit stevige nachtvorst aan te komen. De minima zullen zich rond het ochtendgloren tussen -3 en lokaal -5°C situeren.
31/03 21u15  Mogen kinderen nu wel of niet mee naar de winkel? En mag een supermarkt de toegang weigeren?“In de mate van het mogelijke dien je je alleen naar de winkel te begeven.” Dat staat te lezen op de officiële infowebsite van ons land over Covid-19. Dat betekent dus ook zonder de kinderen. Sommige supermarkten nemen die maatregel zeer ernstig en weigeren mensen die niet alleen komen de toegang. Maar mag dat wel?
31/03 21u15  Lachen met corona, kan dat wel door de beugel?1 april, jaarlijkse grappendag. Normaal had uw krant u vandaag beetgenomen, maar het is er de tijd niet voor. Nochtans doen veel coronagrappen de ronde. “Humor is dan ook helend”, zegt psychologe Vera Hoorens.
31/03 21u15  Klein brandje in ReppelDe brandweer van Bree is dinsdag in de vroege namiddag uitgerukt voor een kleine brand in de Zandstraat in Reppel. De stroominstallatie in de berging was door een defect gaan smeulen. Hierbij was rook vrijgekomen, maar de brandweer hield de schade beperkt. Er vielen geen gewonden en het huis is nog steeds bewoonbaar.
31/03 21u15  Honderd processen-verbaal opgesteld in politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst voor negeren coronamaatregelenTot dinsdagnamiddag zijn in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst exact 100 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken tegen de maatregelen rond corona, laat korpschef Dirk Claes weten.
31/03 20u15  100 processen-verbaal opgesteld in politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst voor negeren coronamaatregelenTot dinsdagnamiddag zijn in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst exact 100 processen-verbaal opgesteld voor inbreuken tegen de maatregelen rond corona, laat korpschef Dirk Claes weten. “Het gaat welgeteld om 37 overtredingen in Bilzen, 31 in Hoeselt en 32 in Riemst. In Riemst gaat het 26 keer over niet ‘essentiële verplaatsingen’ aan de grensovergang in Vroenhoven. Net als in de andere Limburgse politiezones gaat het meestal over vastgestelde samenscholingen en over onnodige verplaatsingen.”
31/03 20u15  Spuwende herrieschopper gearresteerd in Riemstse AldiDinsdagmorgen rond half tien heeft de politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een tierende amokmaker gearresteerd in de Aldi in Riemst. Even voordien had hij in de richting van een kassierster gespuwd die hem vriendelijk gevraagd had om de nodige afstand te houden. Daarop sloegen de stoppen bij de man door.
31/03 20u15  Inbraak in chalet op Parelstrand in Lommel-KolonieBij de politie is dinsdagnamiddag een inbraak in een chalet op het Parelstrand gemeld. De indringers hadden op het eerste gezicht enkel wat koperen kabels en een antenne meegenomen.
31/03 20u15  Laptop gestolen bij inbraak in GenkDieven zijn binnengedrongen in het gebouw van een organisatie die op de Schaapsdries is gevestigd. Er werd een laptop meegenomen. De feiten werden maandag gemeld.
31/03 20u15  Twee gewonden bij botsing in WaterscheiTwee auto’s zijn dinsdag rond 10.15 uur in de Stalenstraat in Waterschei gebotst. Een 41-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Genk, liepen verwondingen op.
31/03 20u15  Tachtiger gewond bij ongeval in BocholtDinsdagnamiddag is een 88-jarige fietser uit Bocholt gewond geraakt bij een ongeval op de Reppelerweg. De tachtiger werd rond 15.30 uur door een vrachtwagen geraakt.
31/03 20u15  Brand in voormalige bakkerij in LoksbergenDinsdag in de vooravond heeft het gebrand in een voormalige bakkerij in de Loksbergstraat. Momenteel is het een winkel van een installateur van keukens, badkamers en ramen. Het vuur was al grotendeels geblust toen de brandweer aankwam. De brandweermannen blusten nog na. Het pand werd ook verlucht.
31/03 20u15  Rijtjeshuis in Schulen onbewoonbaar na zware brandDe brandweer is dinsdag rond 18.30 uur verwittigd van een brand in de Tichelstraat in Schulen. Het vuur ontstond in de slaapkamer van de oudste zoon. Waarschijnlijk door een kortsluiting in een stekkerdoos. Er is veel schade op de bovenverdieping waardoor het huis tijdelijk onbewoonbaar is.
31/03 20u15  Vakbonden bij Plukon voeren actie omdat de coronamaatregelen niet nageleefd wordenBij Plukon in Maasmechelen hebben de vakbonden actie gevoerd omdat de coronamaatregelen niet nageleefd worden. Het is symbolisch voor wat zich in meerdere grote en kleinere bedrijven in Limburg op de werkvloer afspeelt, klinkt het.
31/03 20u15  Politieman overleeft kogel in rug door pooier, maar sterft aan coronaTwaalf dagen nadat bij hem de eerste symptomen van besmetting werden vastgesteld, is Ronny Moechars (66) uit Wellen maandagavond overleden aan het coronavirus. Ronny werkte tot aan zijn pensioen bij de Limburgse federale gerechtelijke politie.
31/03 19u15  Pannenkoeken voor spoed en politie CarmaEmmsfoodtruck hield maandagavond halt aan de spoedgevallendienst van het ZOL en aan het hoofdcommissariaat van de politiezone Carma om er op beide plaatsen honderd pannenkoeken en veertig lolywafels gratis te bezorgen.
31/03 19u15  Brutale nieuwe wolf wandelt doodleuk over terrein betoncentraleHet meldpunt Welkomwolf.be heeft maandag en dinsdag meerdere waarnemingen van wolven en vermeende wolven ontvangen uit de provincie Antwerpen. Maandag kwamen er meldingen uit Rijkevorsel, maar ook een melding van potentiële wolvensporen in Mol.
31/03 18u15  TIPS. Veilig zonnen en stilte in je thuiskantoorElke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Lien trends, places to be en de leukste hebbedingen.
31/03 18u15  FIA komt met noodmaatregelen en past F1-reglement aanDe FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat er een akkoord is bereikt om verschillende noodmaatregelen in te voeren alsook een aanpassing van het F1-reglement te doen.
31/03 18u15  Trump en Erdogan roepen op tot staakt-het-vuren in Syrië en LibiëDe Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan zijn er dinsdag in een telefoongesprek mee akkoord gegaan dat het belangrijk is om in landen die in oorlog zijn, zoals Syrië en Libië, tot een staakt-het-vuren te komen nu er een wereldwijde gezondheidscrisis woedt. Dat heeft het Witte Huis gemeld.
31/03 18u15  Oversteekplein tussen Molenpoort en Quartier Bleu is klaarHet verbindingsplein tussen de Molenpoort en het nieuwe Quartier Bleu in Hasselt is bijna klaar. Arbeiders plaatsen nog een zitbank en wat verkeersborden. Alleen de straatverlichting mankeert.
31/03 18u15  Proximus start met uitrol 5G in deze vijf Limburgse gemeentesProximus start woensdag als eerste tele-operator in ons land in 30 gemeenten met een 5G mobiel netwerk. In Limburg zijn dat Hasselt, Bilzen, Pelt, Peer en Leopoldsburg. “Als de coronamaatregelen verlicht worden, volgt een verdere uitrol”, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.
31/03 18u15  250 euro en rijbewijs kwijt voor vrouw die onder invloed en zonder reden onderweg wasEen 37-jarige vrouw heeft dinsdagochtend een boete van 250 euro gekregen toen ze op de Maastrichtersteenweg aan de kant werd gezet en niet kon uitleggen waarna ze onderweg was. De vrouw testte ook nog eens positief op amfetamines. Haar rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Ze zal het later bij de politierechter mogen gaan uitleggen.
31/03 18u15  18 nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen: 102 in totaalIn de Limburgse ziekenhuizen zijn opnieuw 18 coronapatiënten overleden, het hoogste aantal tot nu toe op één dag. Dat brengt de totale dodenbalans in de ziekenhuizen al op 102. In het Hasseltse Jessa Ziekenhuis stierven de afgelopen 24 uur maar liefst zeven coronapatiënten.
31/03 18u15  Muzemix aan de slag met virtuele kunstbelevingVeel verenigingen zoeken op dit moment naar alternatieven om hun werking, ondanks de corona-dreiging, te kunnen voortzetten. Meestal biedt het digitale luik hiervoor een gepaste oplossing. Enkele kernvrijwilligers van Muzemix gingen enthousiast aan de slag om kunstbeleving online aan te bieden.
31/03 18u15  Eindelijk duidelijkheid over betalingsuitstel woonleningen: wie komt in aanmerking en gaat het je extra kosten?Na dagen van onderhandelen zijn bankenkoepel Febelfin, de Nationale Bank van België en federaal minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) het eens geworden over de concrete voorwaarden voor het beloofde ‘betalingsuitstel’ van woonleningen in het kader van de coronacrisis. Wie komt in aanmerking? En om hoeveel uitstel gaat het? Een praktisch overzicht.
31/03 18u15  Lanaken gaat grens volledig afsluiten op marktdagen MaastrichtVanaf woensdag 1 april zal de Nederlandse gemeente Maastricht terug een woensdag- en vrijdagmarkt organiseren. De gemeente Lanaken vindt dit een slecht initiatief omdat het in strijd is met de Belgische coronarichtlijnen en neemt daarom maatregelen om tijdens de markturen de grensovergang in Smeermaas volledig af te sluiten en de grensovergang in Veldwezelt extra te controleren.
31/03 18u15  Vlaamse ‘Waze voor winkelen’ toont hoe druk het is in supermarktJe moet er maar opkomen: een app ontwikkelen die je vertelt in welke supermarkten het druk is en in welke niet. “Je kan het wat vergelijken met Waze, dat gebruikmaakt van telefoondata aangevuld met informatie van de gebruikers om zo te bepalen waar er files staan en waar niet”, zegt bedenker Bart Muskala.
31/03 18u15  Waarnemingen van “minstens één nieuwe wolf” in Antwerpse KempenHet meldpunt Welkomwolf.be heeft de voorbije dagen verschillende waarnemingen van een wolf ontvangen vanuit de Antwerpse Kempen. Eén van de meldingen gaat met zekerheid om een wolf, stelt de vzw achter het meldpunt, voor de andere is er meer onderzoek nodig. Het gaat niet om een van de Limburgse wolven, want die waren op nagenoeg hetzelfde moment actief in de buurt van Pelt.
31/03 18u15  De Bruyn, Garcia, Balongo en Masoudi langer op StayenSTVV lichtte de opties in de contracten van vier spelers: Alexandre De Bruyn, Hamza Masoudi, Nelson Balongo en Pol Garcia.
31/03 18u15  Eerste hulp bij lockdown met tieners: Hoe houd ik mijn puber binnen?Tieners zijn niet altijd geneigd om gewillig te luisteren, dat is alom geweten. Ze zijn sociale dieren, die willen hangen met hun vrienden. Al zeker als het vakantie wordt, en mooi weer. Maar toch moet je hen overtuigen van de noodzaak van thuiszitten. Hoe doe je dat? En als ze niet naar jou luisteren, naar wie dan wel? Riskeren ze een coronaboete als ze toch balorig gaan samenscholen? “Oudere mensen houden zich vrijwillig aan de regels, jongeren hebben het gevoel dat ze móéten.”
31/03 18u15  Politie Bilzen beboet negentien personen wegens schenden coronarichtlijnenDe voorbije dagen heeft de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt maar liefst negentien personen beboet wegens het schenden van de naleving van de coronarichtlijn. Dat maakten de politie en het Limburgse parket bekend. De politie kwam tussenbeide op twee feestjes. In Riemst misdroeg een man zich in een warenhuis. Hij spuugde naar een warenhuismedewerkster.
31/03 18u15  Uitstel communiefeesten komt hard aan: "Hij weende, mijn moederhart brak"Alle vormsels worden uitgesteld tot september of oktober, alle communies tot een nog te bepalen datum volgend schooljaar. Dat beslisten de bisschoppen van België maandag. “Elk bisdom zal een eigen datum voorstellen voor de communie”, klinkt het. Veel gezinnen bereidden het feest al maanden voor en reageren dan ook teleurgesteld, al begrijpt de meerderheid de beslissing.
31/03 18u15  Politie in India zet creatieve middelen in tegen coronaDat elk land zo zijn eigen aanpak heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is ondertussen wel duidelijk. Maar in India zet de politie toch wel heel aparte middelen in.
31/03 17u15  Italiaanse man doodt vriendin, bezorgdheid groeit over effecten van lockdownEen man heeft in Sicilië zijn vriendin gedood en daarna geprobeerd om zichzelf om het leven te brengen. De moord zorgt voor bezorgdheid rond vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld en nu verplicht thuis zitten met hun partner door de lockdownmaatregelen.
31/03 17u15  Crisiscel van de KBVB ondersteunt de clubs: laatste bondsbijdragen van dit seizoen worden kwijtgescholdenDe KBVB heeft de voetbalclubs in ons land een hart onder de riem gestoken. In een virtuele vergadering werd beslist om de resterende bondsbijdragen die de clubs verschuldigd zijn aan de KBVB, kwijt te schelden. “De clubs zitten sinds maart zonder inkomsten terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. Daarom willen we hen financieel ondersteunen.”
31/03 17u15  Wat met huisvuilzakken? En het recyclagepark?Waar kan je huisvuilzakken verkrijgen en wat met het recyclagepark?
31/03 17u15  Twintigste veroordeling voor vrouw uit DiestEen vrouw uit Diest heeft haar twintigste veroordeling opgelopen, ditmaal voor verboden wapenbezit. Bij een verkeerscontrole in januari 2018 had de politie een knuppel in haar auto gevonden. “Om mij in geval van nood te verdedigen”, voerde de vrouw aan. Het parket had haar een minnelijke schikking aangeboden maar daar was de vrouw echter niet op ingegaan. Vandaar dat zij nu voor de rechter moest verschijnen. Die legde haar een boete van 800 euro op, waarvan de helft met uitstel, omdat de vrouw een klein inkomen heeft.
31/03 17u15  Lachen met corona: onze cartoonisten over de crisisOok in tijden van crisis mag er al eens gelachen worden. Onze huiscartoonisten geven hun eigen humoristische kijk op de crisis die een groot deel van de wereld in de ban houdt.
31/03 17u15  Child Focus laakt “lakse uitspraak” in grootste kinderpornodossier ooit in ons landDrie beklaagden in het grootste kinderpornodossier ooit in ons land, komen meteen op vrije voeten. Child Focus, dat zich burgerlijke partij had gesteld, is dan ook verbolgen over de “lakse uitspraak” in het proces.
31/03 17u15  Vlozo trekt aan de alarmbel: “Situatie in rusthuizen dreigt te ontsporen”Vlozo, de sectororganisatie die de uitbaters van private ouderenvoorzieningen vertegenwoordigt, vreest dat de situatie in de Vlaamse woonzorgcentra uit de hand loopt. De organisatie vraagt daarom dat de Vlaamse overheid krachtiger maatregelen neemt om het tij in de woonzorgcentra te keren.
31/03 17u15  Bundesligaclubs vinden akkoord om competitie tot eind april op te schortenDe Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee.
31/03 17u15  Verdachte gezinsmoord in Nederlandse Etten-Leur opgepaktDe man die wordt verdacht van een gezinsmoord in het Nederlandse Etten-Leur is dinsdag opgepakt in de Brabantse plaats. Dat meldt de politie. De slachtoffers werden zaterdagavond gevonden in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. Het gaat om een oma, een moeder en twee jonge kinderen. De verdachte is de 33-jarige vader van het gezin.
31/03 16u15  TV-TIPS. De finale van 'Zie mij graag', Amerikaans toptalent en meer vrouwen op straatWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
31/03 16u15  OPINIE. "Het is niet meer dan fair dat mensen die ons land draaiende houden een beloning krijgen"Iedereen die dacht een meesterwerk te schrijven of te componeren als er maar tijd was, is intussen uit die droom ontwaakt. Wat blijft is deze nachtmerrie, waarvan we allemaal het beste proberen te maken.
31/03 16u15  Twee lichtgewonden na ongeval in HasseltOp de Genkersteenweg is maandag rond 15.15 uur een kop-staartbotsing gebeurd tussen twee auto’s. Brigitte B. (52) uit Zonhoven en Céline I. (24) uit Hasselt raakten lichtgewond.
31/03 16u15  Twee sluikstorten in DilsenOp twee plaatsen in Dilsen is dinsdag een sluikstort gevonden. In de Elzenstraat in Lanklaar vond de politie rond 10 uur een plastic zak met etensresten langs de weg. Op de Hoeveweg in Nieuw Homo werden vuilniszakken achtergelaten. De Dienst der werken kwam de sluikstorten opruimen.
31/03 16u15  15 werknemers van bedrijf geëvacueerd na machinebrandIn de Nijverheidsstraat in Beverst is dinsdag rond 14.50 uur brand ontstaan aan een machine van het verpakkingsbedrijf DW Reusables. De schade bleef beperkt, maar een 15-tal werknemers werd uit voorzorg geëvacueerd.
31/03 16u15  Steven Vranken van de L&M-Band: “Muziek brengt mensen samen, zelfs ook op afstand”In het ‘Blijf in uw kot’-concert van vandaag is het podium helemaal voor Steven Vranken, voor velen waarschijnlijk bekend als zanger-gitarist van de bekende L&M-Band. Het coverduo toert al jaren in het circuit, en toverde onder andere een heel mooie versie van het Limburgse volkslied uit hun hoed.
31/03 16u15  Vincent Kompany wil zelf betalen voor Anderlecht-spelers die contract over loonsvermindering niet tekenenAnderlecht heeft met de spelers nog steeds geen akkoord over het inleveren van het maandloon van april. Het grote discussiepunt is dat de spelers ook een twaalfde van hun tekengeld moeten afstaan voor dit seizoen. Als compromis stelt Vincent Kompany voor dat hij het verschil uit eigen zak zal betalen bij diegene die daarom niet willen tekenen.
31/03 16u15  Hier shop je merken van Belgische bodem in tijden van coronaBelgische merken lieten het al weten: ze zijn ongerust over de gevolgen van de coronacrisis. Modemerken vragen consumenten om zo veel mogelijk Belgisch te kopen, en om dat gemakkelijker te maken verzamelt Flanders DC de lokale online adresjes in één lijst.
31/03 16u15  "25 communiefeesten geannuleerd op één dag"Het Kelsbekerhof in Nieuwerkerken gaat gebukt onder de annulaties door de coronacrisis. Het restaurant- en feestzalencomplex is een populaire locatie voor allerhande feesten in de lente en zomer. “Nu eerste communies en vormsels ook nog worden uitgesteld, kreeg ik maandag alleen al 25 annulaties binnen” zucht eigenaar en bezieler Geert Boonen. Vanaf donderdag 2 april start hij met afhaalgerechten om toch inkomsten te hebben.
31/03 16u15  Recyclageparken dinsdag weer open onder strikte voorwaarden: één bezoek om de twee wekenDe 29 recyclageparken van Limburg.net openen dinsdag 7 april onder strikte voorwaarden opnieuw de deuren. Zo wordt er per gezin slechts één bezoek om de veertien dagen toegelaten.
31/03 15u15  Opslagplaats brandt uit in GenoelselderenDinsdag is rond 14.15 uur brand ontstaan in de Boudewijnstraat in Genoelselderen. Een kleine opslagplaats ging volledig in de vlammen op.
31/03 15u15  Flatbewoonster gewond nadat ze brandende frietketel wegsleeptDe brandweer Noord-Limburg moest dinsdag rond 14 uur uitrukken naar een appartement in de Heerstraat in het centrum van Neerpelt. Een frietketel had vuur gevat. De bewoonster liep brandwonden op toen ze de ketel naar de gang sleepte.
31/03 15u15  Voor het eerst in kaart gebracht: zoveel besmettingen telt uw gemeenteVoor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis geeft Volksgezondheid een indicatie van het aantal bevestigde besmettingen per gemeente. Zo zijn in Hasselt, Genk en Sint-Truiden de meeste inwoners besmet: tussen 112 en 254 inwoners dragen er met zekerheid het coronavirus.
31/03 15u15  Nieuw koppel maakt intrede op ‘Temptation island’ nadat Melissa en Giani worden weggestuurd door makersMelissa en Gianni moesten Temptation Island vaarwel zeggen omdat ze een gsm hadden binnengesmokkeld, maar er staat al snel een ander koppel klaar om hen te vervangen. De Nederlandse Zach en Simone willen de ultieme relatietest aangaan, en dat wordt volgens Zach een eitje. “Ik heb in Mallorca en Lloret de Mar gewerkt. Daar heb je precies dezelfde situaties, maar dan zonder camera’s”, klinkt het zelfverzekerd.
31/03 15u15  8-jarige speelt cornet als steun voor de zorg/andere sectorenDe 8-jarige Elia Boutsen speelt iedere avond om 20 uur op zijn cornet. Dat doet hij om iedereen in de zorg en andere sectoren te bedanken.
31/03 15u15  Tuinconcert voor bewoners Campus CorsalaVrijwilliger Patrick gaf een tuinconcert in de tuin van Campus Corsala!
31/03 15u15  Woonzo neemt maatregelen voor kwetsbare huurdersDe partners van Woonplatform Limburg stampen nieuwe initiatieven uit de grond om kwetsbare huurders tijdens de coronacrisis te helpen.
31/03 15u15  Meisje (12) dat overleed door corona, komt uit Gent: “Onwezenlijk”Het twaalfjarige meisje dat zaterdag is overleden aan Covid-19 was een meisje uit Gent. Dat wordt bevestigd door het Gentse stadsbestuur. Het meisje ging tot 13 maart naar de opvang van een school van de Stad Gent.
31/03 15u15  Onuachu, Paintsil en Kouassi kunnen toch niet naar huisPech voor Paul Onuachu, Joseph Paintsil en Eboue Kouassi. De drie Genk-spelers kunnen dan toch niet huiswaarts keren.
31/03 14u15  Hoe besmettelijk is de lucht rond coronapatiënten?Wie niest, kan personen die meters verderop staan, besmetten met zijn uitgespuwde druppels. Maar hangende ‘viruswolken’ zijn onwaarschijnlijk.
31/03 14u15  Hoe het kan dat een 12-jarige sterft aan coronaEen meisje van amper twaalf jaar oud is zaterdag bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. “We staan er versteld van”, zei klinisch bioloog Emmanuel André aangeslagen. “Het is extreem uitzonderlijk en het zal extreem zeldzaam blijven”, zegt virologe Leen Delang (KU Leuven).
31/03 14u15  Thuisbrouwerij start met katerTom Kaelen uit Wijer is vorig jaar gestart met eigen bieren te maken onder het label 'Tom’s Brouwerij’. De volgende stap was om samen met zijn echtgenote Caroline Windmolders een tuinterras te openen in de paasvakantie. Maar het coronavirus steekt daar nu een stokje voor. Met afhalingen aan de thuisbrouwerij en leveringen aan huis proberen ze nu toch bierliefhebbers te bereiken.
31/03 14u15  PVDA-arts Dirk Van Duppen overledenDirk Van Duppen (63), een van de sterkhouders van Geneeskunde voor het Volk, is maandagavond overleden. Dat bevestigt PVDA. Van Duppen was al enige tijd ziek.
31/03 14u15  Verveel je je? Wat denk je van deze ‘moeilijkste puzzel ooit’De ideale remedie tegen de verveling nu je verplicht zo veel mogelijk in je kot moet blijven? Lekker oubollig puzzelen! Is die uitdaging te beperkt, dan moet je deze geheel witte puzzel van Japanse makelij eens uitproberen.
31/03 14u15  Geen repatriëring meer van overledenen naar MarokkoMoslims die overlijden kunnen dezer dagen moeilijk gerepatrieerd worden naar hun herkomstland. Marokkanen moeten begraven worden in het land waar ze sterven. Repatriëringen naar Turkije lukken wel nog, maar familie mag niet meereizen.
31/03 13u15  Schattig: orang-oetans spelen met otters in Pairi DaizaSchattiger dan dit wordt het vandaag waarschijnlijk niet. Dierentuin Pairi Daiza deelt foto’s van een familie orang-oetans die zich goed lijkt te amuseren met een groepje otters.
31/03 13u15  Derde week corona-enquête: “Om verdere evolutie van epidemie te voorspellen”Dinsdag is coronastudiedag. Voor de derde week op rij roept de Universiteit Antwerpen alle Belgen op om de bevraging in te vullen. Van 10u tot 22u staat de enquête opnieuw open. Ze kan zowel in het Nederlands, het Frans, het Duits als in het Engels worden ingevuld.
31/03 13u15  Truienaar veroordeeld tot 16 jaar cel in grootste kinderpornozaak in ons landDe correctionele rechtbank van Dendermonde heeft dinsdag vijf mannen, waaronder Truienaar Niels M., schuldig bevonden in dossier van kinderporno. De Truienaar moet zestien jaar naar de cel.
31/03 13u15  Kampse bib startte met afhaaldienstIn de bibliotheek van Leopoldsburg werd vorige week gestart met een afhaaldienst. “Wij zijn mee in het project gestapt omdat in deze tijden de lees-, kijk- of luisterhonger voor jong en oud moeilijk onbeantwoord kan blijven. De reservaties gebeuren online en zodra wij de pakketjes hebben samengesteld geven wij een seintje en kan het materiaal in de hal afgehaald worden. Uitgeleende stukken die binnengebracht worden, blijven 3 dagen in quarantaine. Het eerste weekend kwamen een 30-tal aanvragen binnen en sindsdien maken wij dagelijks een 5-tal pakketjes klaar voor onze trouwe lezers”, meldt bibliothecaris Susy Rits.
31/03 13u15  Minister Beke bezoekt schakelzorgcentrum in Sint-TruidenDinsdagmorgen heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) een bezoek gebracht aan het eerste Limburgse schakelzorgcentrum in Sint-Truiden.
31/03 13u15  Dronken vrouw spuugt in gezicht van agentEen 60-jarige dronken vrouw uit Diest heeft maandagavond een agent van de politiezone Demerdal in het gezicht gespuugd. Een andere persoon die het samenscholingsverbod negeerde, had 30 xtc-pillen bij.
31/03 13u15  Rusland gaat inbreuken op quarantainemaatregelen bestraffen met celstraffenDe Russische Doema heeft dinsdag de wet die celstraffen oplegt aan overtreders van de quarantainemaatregelen zijn finale goedkeuring gegeven.
31/03 13u15  Minder bouwvergunningen in 2019, wel op één na drukste bouwjaarHet aantal bouwvergunningen in België is vorig jaar gedaald met 4,8 procent tot 27.477, zo blijkt dinsdag uit cijfers van Statbel. Het gaat wel nog om het op één na drukste bouwjaar dit decennium, 2018 was dan ook een absoluut recordjaar met 28.853 bouwvergunningen in ons land.
31/03 13u15  Laagste stijging in zes dagen: 1.547 Limburgers met corona, 18 op 10.000 besmetHet aantal Limburgers dat met zekerheid een coronabesmetting heeft, is opgelopen tot 1.547, dat zijn er 60 meer dan de dag voordien. Het gaat om de laagste stijging van de afgelopen zes dagen. Op dit moment zijn 18 op 10.000 Limburgers besmet.
31/03 13u15  Bilzerse woonzorgcentra zoeken vrijwilligersAl heel wat inwoners zetten zich vrijwillig in tijdens deze coronaperiode. De Bilzerse woonzorgcentra zijn op dit moment nog op zoek naar logistieke ondersteuning. Dit kan gaan van het bedelen van maaltijden in het rusthuis tot het afruimen van koffietassen.
31/03 12u15  1.547 Limburgers met corona, 18 op 10.000 besmetHet aantal Limburgers dat met zekerheid een coronabesmetting heeft, is opgelopen tot 1.547, dat zijn er 60 meer dan de dag voordien. Het gaat om de laagste stijging van de afgelopen zes dagen. Op dit moment zijn 18 op 10.000 Limburgers besmet.
31/03 12u15  Steven De Petter moet schoenen aan de haak hangenSlecht nieuws voor STVV’er Steven De Petter. De Oost-Vlaamse middenvelder van STVV moet op pensioen. “De enkel wil niet meer mee”, aldus De Petter.
31/03 12u15  Voormalig F1-paus: "Sebastian Vettel moet stoppen of naar McLaren gaan"Bernie Ecclestone laat zijn licht schijnen over de situatie van Sebastian Vettel bij Ferrari en hij ziet daar nog weinig toekomst voor de viervoudig F1-kampioen.
31/03 12u15  Nog weinig verkeer op de E 314Ons land sluit zijn grenzen omwille van het Coronavirus en dat is goed te merken op de autosnelweg E 314 in Maasmechelen. Zoals deze beelden op een vrijdag in de namiddag. Het doet terugdenken aan de autoloze zondagen van 1973 tijdens het olie-embargo.
31/03 12u15  Limburg.net onderzoekt hoe het recyclageparken weer kan openen zonder overrompelingAfvalintercommunale Limburg.net onderzoekt hoe het haar 29 recyclageparken vanaf dinsdag 7 april weer veilig kan openen, zoals Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft gevraagd. Het maximum aantal bezoekers zal sowieso worden beperkt.
31/03 12u15  Klanten van supermarkt krijgen slappe lach nadat T-Rex met karretje aansluit in wachtrijEen man uit Yate in het Verenigd Koninkrijk had het geniale idee om de treurige mensen in de wachtrij aan de supermarkt een beetje op te vrolijken. In een opblaaspak van T-rex sloot hij aan in de wachtrij om boodschappen te doen.
31/03 12u15  COLUMN Groene wijsvingerShanne Wouters schrijft een column over het dagelijkse leven in Beringen.
31/03 12u15  Spuwen naar politie voortaan bestraft met 2.400 euro boete en tot vijf jaar celWie spuwt naar een agent, riskeert daar dezer dagen een zware straf voor te krijgen. De parketten kunnen tot 2.400 euro boete vorderen, en zelfs tot vijf jaar cel. Dat blijkt uit een rondzendbrief van de procureurs-generaal.
31/03 12u15  Dieselprijs op laagste niveau in 2,5 jaarDiesel tanken wordt morgen/woensdag opnieuw goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter diesel (B7) zakt 2,5 cent tot 1,2730 euro per liter. Het gaat om de laagste prijs in meer dan 2,5 jaar.
31/03 12u15  98 nieuwe coronadoden, waaronder meisje van 12: “Dit raakt ons bijzonder”In de afgelopen 24 uur zijn er 98 nieuwe coronadoden geteld in ons land, onder wie een meisje van 12 jaar. Dokter Emmanuel André (UZ Leuven) had de moeilijke boodschap dat er een 12-jarig meisje bezweken was onder het virus. “Het kind is plots achteruitgegaan na drie dagen koorts”, voegde viroloog Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité toe tijdens de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum. In totaal stierven er nu 705 mensen.
31/03 12u15  Anna Wintour zoals u haar nog nooit zag: in een jeansAltijd strak in het mantelpakje of piekfijn uitgedost in een jurk met bloemenprint én met de obligate zwarte zonnebril. Anna Wintour zul je niet snel betrappen in een casual outfit, maar de coronacrisis is duidelijk ook doorgedrongen tot in haar kleerkast.
31/03 12u15  De Geluksvlinder brengt kleur in de gemeenschap van ReppelAlerte voorbijgangers en wandelaars - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben het wellicht al opgemerkt: op de gevel van de basisschool in Reppel prijkt het nieuwe logo in volle glorie.
31/03 12u15  Lummense paardendokter haalt tumor van 15 kg weg bij 28 jaar oude ruin“Een tumor van 15 kg bij een paard, dat is erg uitzonderlijk”, zegt paardenchirurg Tom Mariën (50). De ruin, Iberis, was 28 jaar en de laatste maanden was het gezwel erg snel gegroeid. De ingreep was niet zonder risico, maar de gigantische tumor werd dinsdag weggehaald na een operatie van twee uur. “Nu komt Iberis bij ons op krachten”, zegt Mariën.
31/03 11u15  Nieuwe data van Olympische Spelen werd met unanimiteit goedgekeurd door internationale federatiesDe nieuwe datum van de Olympische Spelen, 23 juli tot 8 augustus 2021, werd maandag met de unanimiteit van de 33 internationale sportfederaties goedgekeurd. Dat verklaarde de Italiaan Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de ASOIF, de vereniging van olympische sportfederaties, in een interview met persagentschap AP.
31/03 11u15  Truiens koppel staat met mobilhome geblokkeerd op Marokkaanse campingIn Marokko zitten nog altijd tientallen Belgen vast die door de coronacrisis niet naar ons land kunnen terugkeren. Daarbij ook mobilhome-toeristen Roland Gilissen en Annie Thys, afkomstig uit Sint-Truiden. Ze durven en kunnen hun camping nabij Agadir niet meer verlaten.
31/03 11u15  2 op 3 Belgen afhankelijk van werkloosheidsuitkeringTerwijl 44 procent van de ondervraagde Belgische werknemers momenteel thuis werkt, kan 33 procent helemaal niet meer werken, dat meldt StepStone. Bijna 2 op de 3 mensen zijn nu afhankelijk van een werkloosheidsuitkering.
31/03 11u15  Europees onderzoek peilt naar de psychologische effecten van coronacrisisEuropese wetenschappers gaan samen de psychologische effecten van de lockdown in de coronacrisis bestuderen. Via een online enquête willen ze in verschillende landen zo veel mogelijk burgers bevragen om daarna tips te delen met mensen die het mentaal moeilijk hebben, of het nog zullen krijgen. Het is nu al zeker dat de geestelijke gezondheid van veel mensen een knak zal krijgen.
31/03 11u15  De Geluksvlinder brengt kleur in de gemeenschap van Reppel.Alerte voorbijgangers en wandelaars - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben het wellicht al opgemerkt: op de gevel van de basisschool in Reppel prijkt het nieuwe logo in volle glorie.
31/03 11u15  De muziek zweeft rond je met 8D of ‘immersive audio’ zoals Hasseltse PXL het noemtEen ‘8D’-remix van een song van Billie Eilish doet overal ter wereld monden openvallen. Wat gaat erachter schuil?
31/03 11u15  Lummense paardendokter haalt tumor van 15 kg weg bij 27 jaar oude ruin“Een tumor van 15 kg bij een paard, dat is erg uitzonderlijk”, vertelt paardenchirurg Tom Mariën (50). “De ruin Iberis was 28 jaar en de laatste maanden was het gezwel erg snel gegroeid. De ingreep was niet zonder risico, maar de gigantische tumor werd dinsdag weggehaald na een operatie van 2 uur. Nu komt Iberis bij ons op krachten”, aldus Tom Mariën.
31/03 11u15  Zo beleven de superrijken der aarde de coronacrisis: van privé-eilanden tot jachtenCrisissen brengen het beste maar helaas soms ook het slechtste in een mens naar boven. Omdat miljardairs ook maar mensen zijn, geldt dat evengoed voor hen. Terwijl de ene groep in de strijd met het coronavirus tientallen miljoenen dollars schenkt (denk aan Bill Gates van Microsoft), gratis miljoenen mondmaskers levert (Jack Ma van Alibaba) of op eigen kosten handgel laat produceren voor de ziekenhuizen (denk aan Bernard Arnault van LVMH), dobbert een andere rijkaard doodleuk in zijn jacht op de Caribische Zee terwijl nog anderen vluchten naar hun buitenhuis in de bergen of op het platteland… als het al niet in een compleet afgehuurd viersterrenhotel is, zo ver mogelijk weg van huis.
31/03 11u15  Inbrekers slaan grote slag in RekemMaandag is een inbraak vastgesteld in een huis in de Heidestraat in Rekem. De dieven stalen een iPad, een laptop, twee boormachines, een muziekinstallatie, voeding en kleding.
31/03 11u15  AB concerten Noordkaap verschuiven naar najaar: dit zijn de nieuwe dataDe concerten van Noordkaap die normaal gezien in april zouden plaatsvinden in de Brusselse AB worden verschoven naar de zomer en het najaar. Nieuwe data - in respectievelijke volgorde - zijn zaterdag 29 augustus, maandag 21 september en zondag 4 oktober. Tickets blijven geldig. Als de nieuwe datum niet past, moet je een terugbetaling aanvragen vóór 27 april. Meer info op de site van de AB.
31/03 11u15  Rihanna wil drie of vier kinderen: “Niets verkeerd met alleenstaande mama’s”Niet een of twee, maar wel drie of vier kinderen. Dat is wat op Rihanna haar verlanglijstje staat als het over kinderen gaat. Dat vertelde de popster en zakenvrouw in een interview met de Britse Vogue. Ze ziet er ook geen graten in om desnoods een alleenstaande mama te zijn.
31/03 10u15  Hasselt levert broeikasbomen aan huisHasselt gaat de broeikasbomen, die normaal midden maart moesten afgehaald worden, aan huis leveren.
31/03 10u15  Werken aan Groenmarkt liggen stil, maar bomen moeten geplantOp de Groenmarkt van Sint-Truiden is maandag de eerste van zes bomen aangeplant. De werken aan de Groenmarkt liggen dan wel voorlopig stil, de bomen waren maanden geleden al besteld en moesten geplant worden, anders zouden ze verloren gaan.
31/03 10u15  Pedicure at home: stap voor stap naar verzorgde voeten voor de zomerNa een winter in dikke sokken en gesloten schoenen, kunnen voeten weer vaker in sandaaltjes. Maar in coronatijden kun je momenteel ook niet langs bij de schoonheidsspecialiste voor een verkwikkende pedicure. Nathalie Flamée, onder meer gespecialiseerd in esthetische en medische pedicures, geeft tips een basis DIY-voetverzorging.
31/03 10u15  Prins Harry en Meghan Markle verlaten nu ook InstagramTwee dagen voor ze officieel afstand doen van hun koninklijke titels en verplichtingen, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle al hun laatste post geplaatst op hun Instagram-account ‘Sussex Royal’.
31/03 10u15  Nederlander probeert onder invloed van heroïne de grens over te stekenDe politie Voeren heeft maandagavond een 33-jarige bestuurder onder invloed van alcohol en heroïne betrapt aan de grenscontrole op De Plank. Hij verloor zijn rijbewijs en kreeg een coronaboete.
31/03 10u15  Breeënaar Gerard uit ‘Boer zkt. vrouw’: “Ik was verrast dat Marijke en ik koppel werden”Het was de grootste verrassing van Boer zkt. vrouw: de wereld rond: de relatie tussen boer Gerard (43) en Marijke (42), maar het mocht niet blijven duren. Boer Gerard had het wel zien aankomen, vertelt hij aan Dag Allemaal.
31/03 10u15  102-jarige vrouw overleeft coronavirus: “Hoop voor alle ouderen”Een 102-jarige vrouw uit Italië is genezen van Covid-19 nadat ze twintig dagen in het ziekenhuis had gelegen. De behandelende artsen hebben haar de bijnaam ‘De Onsterfelijke’ gegeven.
31/03 10u15  Proximus start met uitrol 5G in deze Limburgse gemeentesProxmus start woensdag als eerste operator in België in dertig gemeenten met het mobiele netwerk 5G, al zal het maar een “light” versie daarvan zijn op de bestaande infrastructuur. In Limburg zullen (delen van) Hasselt, Leopoldsburg, Peer, Bilzen en Pelt gedekt worden.
31/03 09u15  Nina Derwael neemt uitdaging aan maar interpreteert challenge met wc-rol op haar manier...Nina Derwael werd uitgedaagd door ex-voetbalster en analiste Imke Courtois in de wc-rol challenge. De turnster nam de uitdaging aan maar schakelde de hulp in van haar vriend en voetballer Siemen Voet voor het jongleren, zelf bracht ze een aparte (en lenige) interpretatie.
31/03 09u15  “Fris, maar het blijft droog met ruimte voor de zon”Vandaag waait de wind vrij matig uit het noordoosten. Van daaruit stroomt er vrij koele maar steeds drogere lucht naar onze omstreken.
31/03 09u15  Hof ter Bloemen introduceert de babbelboxNaast de digitale gesprekken via Skype zocht WZC Hof ter Bloemen een manier om een veilige ontmoetingsplek te creëren tussen bewoner en familie. Zo ontstond de babbelbox, weliswaar met een volledig veilige afscherming tussen beiden. Familie komt niet doorheen het gebouw, plexiglas en houtwerk vormen een stevige afscherming.
31/03 09u15  Elke avond applaus en muziek op het Anne FrankpleinElke avond weerklinkt applaus vanop de balkons op het Anne Frankplein in Hasselt. Zo willen de bewoners hun steun en respect uitdrukken voor de zorgverstrekkers.
31/03 08u15  Achttien brandweerlieden en natuurgids sterven bij bosbrand in ChinaBij een enorme bosbrand in het zuidwesten van China zijn achttien brandweerlieden en een natuurgids omgekomen, melden de autoriteiten dinsdag. De brandweer vocht dinsdagochtend nog altijd tegen de vlammen.
31/03 08u15  Vrijwilligers wuiven naar bewoners serviceflatsEnkele vrijwilligers die zich opgaven om hulp te bieden tijdens deze corona-tijden, namen vorige zondag het initiatief om een wuif-actie te organiseren aan de serviceflats. Ze deden dat in samenwerking met de gemeente.
31/03 08u15  Gemeente neemt opvang van scholen over tijdens paasvakantieTijdens de paasvakantie neemt de gemeente de opvang over van de Heerse scholen. Kleuters en kinderen tot 14 jaar kunnen terecht in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje, de gemeentelijke kleuterschool in Vechmaal of in zaal De Bammerd.
31/03 08u15  Prins William wil ingezet worden als helikopterpiloot tijdens coronacrisisKroonprins William wil weer ingezet worden als helikopterpiloot om zo zijn steentje bij te dragen in de coronacrisis. De hertog van Cambridge vloog tussen 2015 en 2017 al met een ambulancehelikopter.
31/03 08u15  Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt hoofdrol in nieuwe Amazon Prime-reeksTweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt een erg belangrijke rol in een nieuwe documentairereeks die op Amazone Prime te zien zal zijn.
31/03 08u15  Containerparken mogen weer openRecyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april weer openen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist.
31/03 08u15  Wereldbank: Chinese economische groei kan terugvallen naar 0,1 procentDe groei van China zal dit jaar sterk vertragen als gevolg van het coronavirus en zou zelfs kunnen dalen tot slechts +0,1%, tegenover +6,1% in 2019. Dat blijkt uit een worstcasescenario dat de Wereldbank maandag heeft vrijgegeven.
31/03 08u15  Operazanger Placido Domingo heeft ziekenhuis verlatenDe Spaanse tenor Placido Domingo maakte maandag bekend dat hij het Acapulco-ziekenhuis in Zuid-Mexico heeft verlaten. De zanger was er opgenomen na complicaties als gevolg van een Covid-19-infectie.
31/03 07u15  Fernando Alonso krijgt hoofdrol in nieuwe Amazon Prime-reeksTweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt een erg belangrijke rol in een nieuwe documentairereeks die op Amazone Prime te zien zal zijn.
31/03 07u15  100.000 door Vlaamse overheid verdeelde mondmaskers onbruikbaar100.000 mondmaskers die de Vlaamse overheid vorige week verdeeld heeft onder de revalidatieziekenhuizen zijn niet bruikbaar. Het gaat om de beter beschermende FFP2-maskers die zorgverstrekkers in contact met zwaar zieke coronapatiënten moeten gebruiken.
31/03 07u15  Dieven maken voor 20.000 euro buit in bedrijfBij klinker- en grondwerkenbedrijf AB-Invest nv in Lanaken sloegen dieven zondagnacht hard toe. Niet alleen stalen ze voor tienduizenden euro’s aan werkmaterialen, ze gingen bovendien aan de haal met twee quads. “We hebben de sporen gevolgd die via het open veld vanuit Maastricht richting onze bedrijfshal liepen”, zegt zaakvoerder Mario Nagy.
31/03 07u15  Acteercarrière Stan Van Samang ligt stil: "Nu gaan gezin en muziek voor”De allerlaatste aflevering van ‘Zie mij graag’ betekent voorlopig ook het laatste acteerwerk van Stan Van Samang (41). Sinds het inblikken van het derde seizoen kreeg de zanger geen nieuwe rollen op zijn bord, en ook de volgende maanden kleurt de agenda leeg. Komt daar nog eens bij dat de opnames van zijn album stilliggen. Maar Van Samang maakt zich geen zorgen. “Onzekerheid hoort bij de job.”
31/03 07u15  Limburg Cultuurt verzamelt en exposeert kunstenaars onlineLimburgers actief in de kunst- en cultuursector online een hart onder de riem steken. Dat is het doel van Limburgcultuurt.net. De Tongerse initiatiefneemster Stéphanie Poppe zet er Limburgse bedrijven, kunsten en ambachten in de spotlights. Binnenkort volgt er zelfs een virtuele expo.
31/03 07u15  Deze achttien Limburgse clubs degraderen na directe stopzetting voetbalcompetitiesHet per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
31/03 07u15  Na titel met Diest is cirkel rond voor Guido BrepoelsHet definitief stopzetten van het amateurvoetbal betekende voor Guido Brepoels de titel met KFC Diest. “Mijn eerste titel in provinciale, de cirkel is nu eigenlijk rond.”
31/03 07u15  Er worden geen kampioenstitels uitgereikt in de Belgische volleybalcompetitiesOp 11 maart legde Covid-19 ook de Belgische volleybalcompetities lam. De raad van bestuur van Volley Belgium heeft nu beslist om in elke reeks een definitief eindklassement op te maken op basis van de rangschikking op 11 maart. Met twee uitzonderingen.
31/03 07u15  Jos Vaessen lacht competitie met 20 clubs weg en biedt 2 alternatievenHoe moet het nu verder met het Belgische profvoetbal? Ook voormalig voorzitter van KRC Genk, Jos Vaessen, heeft er in tijden van corona zijn ongezouten mening over.
31/03 07u15  Het vervolg van 'de coronacompetitie': nooit meer Play-offs in België?Het Europese clubvoetbal staat voor een belangrijke week. Woensdag vergadert de UEFA en donderdag beraadt de Jupiler Pro League zich over het vervolg van de ‘coronacompetitie’. In België groeit een tweederdemeerderheid om nooit meer play-offs te spelen.
31/03 07u15  Dagboek uit de praktijk: "Waarom huisartsen echt geen mondmaskers nodig hebben"De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
31/03 07u15  LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirusDe wereldwijde verspreiding van het coronavirus is niet meer in te dijken. Volg de laatste ontwikkelingen hier.
31/03 07u15  Doek valt over grootste kinderpornozaak: waarom Operatie Azraël een mijlpaal isVijf pedofielen – een Truienaar, twee andere Belgen, een Nederlander en een Brit – riskeren vanochtend voor de Dendermondse rechtbank straffen tot vijftien jaar. Waarom is Operatie Azraël een mijlpaal?
31/03 06u15  Scholen willen duidelijkheid: open of dicht na de paasvakantie?Minister Ben Weyts (N-VA) en het onderwijsveld roepen de federale regering op om snel duidelijkheid te scheppen of de scholen na de paasvakantie weer opengaan of dichtblijven. De koepels gaan er vanuit van wel, maar zeker is dat niet.
31/03 06u15  Antwerpse ziekenhuizen springen Limburgse bijUit een rondvraag van onze redactie blijkt dat de intensieve bedden voor coronapatiënten in Limburg voor ruim 80 procent bezet zijn. Omdat Volksgezondheid vraagt om tot maximum 75 procent bezetting te gaan, gaan de Antwerpse ziekenhuizen de Limburgse nu bijspringen.
31/03 06u15  "Meer dan Oscarwinnaars en topsporters zijn zorgkundigen de helden van vandaag"Lees meer >
31/03 04u15  Trump: “Als we dodentol kunnen beperken tot 100.000, hebben we goed werk geleverd”Donald Trump moet de realiteit stilaan onder ogen zien. Nadat de Amerikaanse president wekenlang heeft volgehouden dat het coronavirus slechts een Democratische ‘hoax’ was, en vervolgens aanstuurde op het terugschroeven van alle voorzorgsmaatregelen tegen Pasen, klinkt het Witte Huis nu een stuk minder optimistisch. Al zou Trump Trump niet zijn, als hij zelfs die doemberichten niet zou verkopen als goed nieuws.
31/03 04u15  Economische inspectie houdt prijsstijgingen in de gatenMinister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) heeft de Economische Inspectie opdracht gegeven om de prijzen van producten in winkels en webshops te gaan monitoren. “We gaan controleren of die niet plots fors stijgen om zo te profiteren van de grotere vraag die er nu is”, klinkt het. Daarnaast liet de minister nog weten dat promoties opnieuw mogen.
31/03 04u15  Iedereen steunt Europees noodfonds behalve België37 miljard euro ongebruikte fondsen uit de Europese begroting worden eerstdaags ingezet in de strijd tegen corona en de economische gevolgen. Niet onlogisch, maar maandag lekte uit dat één Europese lidstaat zich onthield bij de stemming: België.
31/03 04u15  Een faire beloningLees meer >
31/03 04u15  Iedereen viroloogLees meer >
31/03 04u15  Viroloog Steven Van Gucht vraagt om niet alle rusthuisbewoners te isolerenLees meer >
31/03 04u15  Johnson & Johnson verwacht begin 2021 vaccin te producerenLees meer >
31/03 04u15  OpblaaspopElke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
31/03 04u15  Junya Ito tekent contract tot 2023Lees meer >
31/03 04u15  “Competitie met 20 clubs is opportunisme van ergste soort”Hoe moet het nu verder met het Belgische profvoetbal? Ook voormalig voorzitter van KRC Genk, Jos Vaessen, heeft er in tijden van corona zijn ongezouten mening over.
31/03 04u15  “Timmermans is klaar voor het grote werk”Sporting Pelt is klaar met het huiswerk voor volgend seizoen. Op Ricardo Silva na blijven alle sterkhouders, Dylan Vossen (Initia Hasselt) komt de rangen versterken en Bjorn Timmermans (43) wordt de opvolger van Joel Abati als T1.
31/03 04u15  Geen kampioenen in het volleybalOp 11 maart legde Covid-19 ook de Belgische volleybalcompetities lam. De raad van bestuur van Volley Belgium heeft nu beslist om in elke reeks een definitief eindklassement op te maken op basis van de rangschikking op 11 maart. Met twee uitzonderingen.
31/03 04u15  Vanhoudt start met Tienen in eersteLees meer >
31/03 04u15  Park verrassend naar tweedeHet per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
31/03 00u15  Heel postkantoor in lockdown nadat postbode positief testNadat er maandag een postbode in Bilzen positief werd getest op het coronavirus nam bpost de beslissing op zowel het distributie- als loketgedeelte van het postkantoor op de Hasseltsestraat op dinsdag volledig te sluiten.
30/03 23u15  Wegens corona nu ook bezoek aan het hek van het rusthuis verboden in LanakenOp politiebevel is de seniorencampus De Drie Eiken in Lanaken verplicht alle bezoeken aan het hek van de campus te verbieden. Het verbod van het bezoek aan het hek is nodig om samenscholing te vermijden.
30/03 23u15  Bocholtse wielertoerist overleden na zware val in MallorcaPatrick ‘Patje’ Winters uit Bocholt is gisteren op 52-jarige leeftijd overleden nadat hij op 14 maart zwaar ten val was gekomen tijdens een fietstocht met De Brueghelbikers in Mallorca.
30/03 22u15  Coronavirus slaat hard toe in New YorkInmiddels telt de Verenigde Staten de meeste coronagevallen wereldwijd. De wijk Queens in New York is het zwaarst getroffen. Door armoede en gebrek aan zorgverzekeringen, verspreidt het virus zich er razendsnel.
30/03 22u15  Johnson & Johnson wil nieuw coronavaccin in september op mensen testenLanden we in 2021 vroeger dan verwacht met een werkend coronavaccin? Farmareus Johnson & Johnson beweert eraan te sleutelen. In september kunnen de eerste testen op mensen van start gaan.
30/03 22u15  Massale vechtpartij breekt los in Nederlandse supermarktIn een supermarkt in het Nederlandse Purmerend is zaterdag een massale vechtpartij ontstaan. Meerdere klanten gingen voor een tot nog toe onbekend reden met elkaar op de vuist. Een van de vrouwen die betrokken raakte bij de knokpartij zou intussen klacht hebben ingediend.
30/03 22u15  Konijnen, fazanten, wilde eenden en resem illegale vangtuigen weggehaald in AlkenAchter een huis in de Laagsimsestraat zijn maandagnamiddag 38 konijnen, 15 fazanten, wat wilde eenden en een 20-tal illegale vangtuigen in beslag genomen. De dieren werden in het VZOC opgevangen. De politie en de Natuurinspectie zijn een onderzoek gestart.
30/03 22u15  De curve vlakt af, maar zijn we echt op de goede weg?De epidemie neemt af in kracht en de curve begint voorzichtig af te vlakken, zeggen virologen. Zijn we echt op de goede weg? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen?
30/03 22u15  Zo verlaten zag je Parijs nog nooitFrankrijk is in lockdown tot 15 april. De anders zo drukke bezienswaardigheden van Parijs liggen er verlaten bij.
30/03 21u15  Harry en Meghan plaatsen afscheidspost op koninklijke InstagramaccountTwee dagen voor ze officieel afstand doen van hun koninklijke titels en verplichtingen, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan al hun laatste post op hun Instagram-account Sussex Royal geplaatst.
30/03 21u15  Zijn we echt op de goede weg?De epidemie neemt af in kracht en de curve begint voorzichtig af te vlakken, zeggen virologen. Zijn we echt op de goede weg? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen?
30/03 21u15  Koninklijke steun: prinses Elisabeth en prins Emmanuel bellen rusthuisbewonersEen aantal bewoners van vier Limburgse woon-zorgcentra van de VitaS-koepel kregen afgelopen weekend een verrassing van formaat: een telefoontje van niemand minder dan kroonprinses Elisabeth en haar broer prins Emmanuel.
30/03 21u15  Eén op twintig eigenaars van robotmaaiers vond al zwaargewond dier op gazonWie overweegt een robotmaaier aan te schaffen, koopt er best een waarvan de beschermingskap lager dan 4,5 cm boven de grond staat. Enkel die types stoppen voor jonge egels, de rest is levensgevaarlijk voor de beestjes. Zoveel blijkt na een navraag van Natuurpunt bij 600 eigenaars van robotmaaiers.
30/03 21u15  Grote vraagtekens bij buitenlandse reizen deze zomerDe amper getroffen provincie Luik maakte dit weekend een grote coronasprong, maar algemeen “vlakt de curve af”. Toch moeten de maatregelen nog een hele tijd strikt gevolgd worden, zeggen virologen. Ver reizen deze zomer, dat is nog een groot vraagteken.
30/03 21u15  Corona slaat keihard toe in Limburgse rusthuizen: zes overlijdens in Alken, Hasselt en BilzenHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffers in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven. In Bilzen stierven drie bewoners aan de gevolgen van covid-19.
30/03 21u15  Buitenlanders mogen naar huis vertrekken, Ito tekent contract tot 2023Junya Ito blijft langer bij KRC Genk. De regerende landskampioen heeft de optie op de Japanner gelicht, wat hem tot 2023 in de Luminus Arena houdt.
30/03 20u15  Corona slaat keihard toe in Limburgse rusthuizen: zes overlijdens op één dagHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffers in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven. In Bilzen stierven drie bewoners aan de gevolgen van covid-19.
30/03 20u15  Na paasvakantie krijgen leerlingen sowieso nieuwe leerstofNa overleg tussen minister, vakbonden en koepels is er nog steeds weinig duidelijkheid voor scholen. “Hoe dan ook wordt ‘19-’20 geen verloren schooljaar”, verzekert de overheid. Maar de grote knopen zijn nog niet doorgehakt. Als de scholen niet direct openen na de Paasvakantie, volgt er zeker nieuwe leerstof.
30/03 19u15  Wim Borgers trapt af als eerste artiest van onze ‘Blijf in uw kot-concerten’Wim is de frontman van de Lummense coverbands Boulevard Vinyl en Muziek Akoestiek. Hij is een rocker pur sang maar schrikt er met Boulevard Vinyl niet van terug om ook echte fuifnummers in een stevig tempo te brengen. Wim speelt vanuit zijn kot voor de lezers van Het Belang van Limburg en schenkt de opbrengst ervan aan het Stevoortse evenement ‘Live a life’.
30/03 19u15  Vier maanden cel en 1.000 euro boete voor vrouw met agressieproblemenDe rechter in Leuven heeft een vrouw uit Zoutleeuw tot 4 maanden celstraf veroordeeld voor het toebrengen van slagen, het plegen van vernielingen en smaad aan de politie. Bij verstek had ze 6 maanden cel gekregen maar de vrouw tekende verzet aan zodat zij opnieuw voor de rechter moest verschijnen. In een bakkerswinkel had zij de winkelbediende in het gezicht geslagen, speelgoed door de winkel gegooid en een reclamepaneel tegen de toonbank gesmeten omdat zij niet onmiddellijk bediend werd. Later drong zij binnen in de woning van een buurvrouw en spuwde haar in het gezicht. De vrouw moest zich ook verantwoorden omdat zij een politieagent had gesmaad na een incident met een taxichauffeur. Aan de slachtoffers moet de vrouw in het totaal 1.000 euro schadevergoeding betalen. De rechter verweet haar niet alleen agressief maar ook onvoorspelbaar gedrag. De vrouw liep al meerdere veroordelingen op.
30/03 19u15  Gemeente pakt uit met extra steun voor inwonersHet gemeentebestuur neemt vijf ondersteuningsmaatregelen voor de inwoners om deze moeilijke periode te overbruggen. “We geven we in totaal 247.500 euro rechtstreeks terug aan onze inwoners, zelfstandigen en verenigingen”, aldus burgemeester Henri Dumont en eerste schepen Kristof Pirard.
30/03 19u15  Buitenlandse spelers mogen naar huis, Ito tot 2023 bij KRC GenkJunya Ito blijft langer bij KRC Genk. De regerende landskampioen heeft de optie op de Japanner gelicht, wat hem tot 2023 in de Luminus Arena houdt. Ook opvallend, de buitenlandse Genk-spelers mogen naar huis terugkeren.
30/03 19u15  Tien nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen brengen totaal op 84In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur opnieuw tien coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale dodenaantal in Limburg op 84. Op dit moment verblijven in ziekenhuizen in onze provincie 481 coronapatiënten, van wie 110 op intensieve liggen.
30/03 18u15  Corona slaat toe in Limburgse rusthuizen: één overlijden in Alken, twee in HasseltHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffer in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven.
30/03 18u15  Kun je een tweede keer covid-19 krijgen? Dit zijn de laatste wetenschappelijke inzichtenEr zijn heel wat vragen rond het coronavirus. Wij bekijken even de wetenschappelijke kant ervan en proberen daar een antwoord op te formuleren
30/03 18u15  Campus De Helix kan productie gezichtsmaskers nauwelijks bijhoudenOp initiatief van leerkracht Edwin Biesmans heeft Campus De Helix Maasmechelen zijn 3D-printers ingezet, om op een eenvoudige en goedkope manier gezichtsmaskers tegen het coronavirus te printen.
30/03 18u15  ZOL lanceert inzamelingsactie voor patiëntenHet ZOL in Genk lanceert een inzamelingsactie voor de patiënten die momenteel in het ziekenhuis zijn opgenomen. “Met het ingezamelde geld kunnen we hen op een extra dessert trakteren of meer technologische ondersteuning voorzien om met het thuisfront te communiceren.”
30/03 18u15  Bieden verkoopautomaten oplossing tegen verspreiding van het coronavirus?Moskou is maandag de eerste dag van strikte quarantainemaatregelen ingegaan. Premier Mikhaïl Misjoestin riep de rest van het land op zich klaar te houden om te volgen. Een Russisch bedrijf heeft alvast een oplossing gevonden om zonder vrees voor enige besmetting de meest noodzakelijke items te kunnen kopen.
30/03 17u15  Arbeider vindt vrouwenvoet tussen afvalMaandagmorgen rond 7.45 uur heeft een arbeider van een afvalverwerkingsbedrijf in Tienen een voet gevonden tussen het afval dat hij aan het sorteren was. Het blijkt om een vrouwenvoet te gaan, de rest van het verhaal is op dit moment een gruwelijk mysterie.
30/03 17u15  Diefstal op bouwwerf in HasseltOp de Ilgatlaan is maandagochtend een werfdiefstal vastgesteld. Op een bouwwerf zijn bouwmateriaal en vloertegels verdwenen.
30/03 17u15  Van online make-upworkshops tot fashiontips en yoga: we vervelen ons nietVan een online pilatesles tot kleerkasttips, een verfmengservice van de kapper tot het delen van receptjes: er ontstaan tal van originele corona-initiatieven bij de lokale lifestyle-ondernemers. Sjiek volgt ze met grote nieuwsgierigheid.
30/03 17u15  Werk van Van Gogh gestolen uit Nederlands museumUit het Nederlandse museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het werk was in bruikleen van het Groninger Museum.
30/03 17u15  Vandalisme in MaaseikOp de Markt is maandagvoormiddag een feit van vandalisme vastgesteld. Op de straat en op de trap van een boetiek lagen olievlekken.
30/03 17u15  OPROEP. Gaat jouw bruiloft toch nog door? Laat het ons hier wetenFestiviteiten waar een groep mensen samenkomt zijn verboden tot en met 19 april. De trouwfeesten horen hier dus ook bij. De huwelijksakte voltrekken in het gemeente- of stadhuis is echter wel nog toegestaan, maar enkel in intieme kring. Er kan spijtig genoeg dus geen spectaculair feest gegeven worden achteraf.
30/03 17u15  Klachten over sluikstorten omdat containers vol zitten in MaaseikBij de politie is maandag een melding van sluikstorten op de Boslaan binnengekomen. Bij verschillende appartementen lagen vuilniszakken buiten omdat de containers helemaal vol zitten.
30/03 17u15  Vijftalige brochure tegen corona voor 60-plussersDe stad Genk gaat tientallen personeelsleden inzetten om op ruim 13.000 adressen informatiebrochures onder zestigplussers te verspreiden.
30/03 17u15  Voertuig van Maasmechelaar in beslag genomen voor resem overtredingen in DilsenEen 52-jarige Maasmechelaar heeft zondag positief op alcohol getest bij een controle op de Rijksweg in Dilsen. De man werd eigenlijk aan de kant gezet omdat hij niet handenvrij aan het bellen was. Daar boven op bleek de man ook nog een niet essentiële verplaatsing te maken. Het voertuig van de man werd in beslag genomen. Hij kan zich verwachten een behoorlijk hoge boete.
30/03 17u15  Verkeersagressie na opmerking over samenscholingsverbod in LanklaarOp de Boslaan in Lanklaar is een Dilsenaar zondag even voor de middag in het gezicht gespuwd door fietsers. De wandelaar had een opmerking gemaakt omdat de drie met elkaar aan het fietsen. Het trio werd daarop volgens het slachtoffer zeer agressief. Er werd op de man gespuwd. De melder liet weten enkel zijn burgerplicht te willen doen door hun erop wijzen dat ze niet zo dicht bij elkaar mogen fietsen.
30/03 17u15  Drie inbraken in LanakenBij de politie zijn maandag drie inbraken gemeld. Dieven drongen binnen in twee bedrijven op het bedrijventerrein op Europark. Uit een bedrijf is werkmateriaal gestolen. Wat er weg is bij het andere bedrijf, moet uit een inventaris blijken. De derde inbraak gebeurde in het ontmoetingscentrum Jeugdpark in Smeermaas. Ook hier is niet meteen duidelijk wat er weg is.
30/03 17u15  Omgebouwde fiets van 15-jarige Houthalenaar in Dilsen getakeldDe tot bromfiets omgebouwde fiets van een 15-jarige jongen uit Houthalen is zondagavond door de politie in beslag genomen. De jongeman werd op de Rijksweg in Dilsen aan de kant gezet. Hij had geen rijbewijs, droeg geen helm en er zat geen verlichting op de tweewieler. De (brom)fiets werd getakeld.
30/03 17u15  Dienstencentrum Aan de Statie zet Zumbadansen verder via You TubeDienstencentrum 'Aan de Statie' heeft - net als alle andere dienstencentra in het land - door de coronacrisis zijn deuren noodgedwongen moeten sluiten op 18 maart. Daardoor werden ook de danslessen 'Zumba Gold voor senioren' opgeschort. Dansinstructrice Ietje Selder heeft hiervoor echter een oplossing gevonden.
30/03 17u15  Opnieuw klap voor Alken: nu ook bewoner woon-zorgcentrum overledenIn het woon-zorgcentrum Cecilia in Alken zijn er een aantal bewoners waarbij er een vermoeden van besmetting met het coronavirus is. Er is ook één overlijden met een vermoeden van besmetting.
30/03 17u15  Panos in Hasseltse Demerstraat weer open: “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”De Panos in de Demerstraat in Hasselt opende vandaag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerster Mia Martens was dit een heel bewuste keuze.
30/03 16u15  Gemeenteraad verschuift naar aprilDe gemeenteraad van vanavond (30 maart) wordt uitgesteld.
30/03 16u15  Baasje en hond aangevallen door andere hondEen hond en zijn baasje zijn maandag rond 14 uur aangevallen door een andere hond toen ze in de Krokussenstraat aan het wandelen waren. Het baasje had een lichte bijtwonde aan de hand en bij de hond vielen de verwondingen mee.
30/03 16u15  Volleybal Maaseik verliest drie trouwe supporters Finneke, Wil en Rik aan coronavirusEen mokerslag voor volleybalclub Greenyard Maaseik. Met Wil Lammers (82), Finneke Reeskens (89) en Rik Stryckers (84) namen ze voorbije weekend afscheid van drie van hun trouwste supporters.
30/03 16u15  Eerste schakelzorgcentrum opgestart in Sint-Truiden:“Dit gaat levens redden”In Sint-Truiden is maandag het eerste schakelzorgcentrum van ons land geopend. ‘De Kroon’ moet patiënten verzorgen die geen ziekenhuis nodig hebben, maar om sociale redenen niet thuis kunnen blijven.
30/03 16u15  Panos in Hasseltse Demerstraat terug open: “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”De Panos in de Demerstraat in Hasselt opende vandaag terug haar deuren. Voor zaakvoerster Mia Martens was dit een heel bewuste keuze.
30/03 16u15  Trump wil met Poetin over olieprijs pratenDe Amerikaanse president Donald Trump is van plan om maandag met zijn Russische collega Vladimir Poetin te bellen. Onderwerp van het telefoongesprek is de olieprijs, die door onenigheid tussen Rusland en Saoedi-Arabië de voorbije weken ver is weggezakt.
30/03 16u15  Vier topbartenders brengen hun cocktails naar je thuisJe favoriete cocktailbar bezoeken, zit er momenteel niet in. Maar waarom niet de cocktails naar je thuis brengen? Daarom lanceren bartenders Hannah Van Ongevalle, Jurgen Nobels, Hannes Desmedt en Lou Claessens met Cocktail Maison een pakket dat aan je deur wordt geleverd.
30/03 16u15  Unieke beelden: Moskou ligt er verlaten bij na de quarantainemaatregelenMoskou is maandag zijn eerste dag van strikte quarantainemaatregelen van onbepaalde duur ingegaan. Premier Mikhaïl Misjoestin heeft de rest van het land opgeroepen zich klaar te houden om te volgen, om de opmars van Covid-19 tegen te gaan. Op het ogenblik van de ochtendspits lagen talrijke straten in het centrum van Moskou er haast verlaten bij.
30/03 16u15  Gemeente Nieuwerkerken schrapt tweemaandelijks InfozineHet gemeentebestuur heeft besloten om het aprilnummer van het gemeentelijk Infozine te schrappen. Het tweemaandelijkse infoblad moest normaal begin april weer verschijnen. “In ons Infozine blikken we altijd vooruit naar de evenementen van de komende maanden. In het huidige klimaat zijn die allemaal erg onzeker, en de informatie verandert voortdurend. Daarom zal het blad niet verschijnen”, zo zegt communicatieverantwoordelijke Cindy Vandormael. “Maar in de plaats bedelen we deze week wel een bewonersbrief huis-aan-huis. Daarin bundelen we alle praktische info in verband met de coronamaatregelen, zoals nieuws over het containerpark of de geldigheid van GFT-stickers.
30/03 15u15  Spanje maakt zich grote zorgen over de coronacrisis: opnieuw meer dan 800 doden, 12.300 artsen en verpleegkundigen besmetIn Spanje zijn de afgelopen 24 uur opnieuw 812 patiënten bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Ook steeds meer artsen en verpleegkundigen testen er positief. Intussen zijn er al 12.300 besmettingen geteld binnen de Spaanse zorgsector.
30/03 15u15  Formule 1-team Mercedes ontwikkelt beademingstoestel voor coronapatiëntenOnderzoekers, artsen en ingenieurs van het Formule 1-team Mercedes hebben in minder dan een week tijd een toestel ontwikkeld dat coronapatiënten moet helpen ademen, zonder dat ze daarvoor aan een beademingsmachine moeten.
30/03 15u15  Plots zijn babywinkels essentieel en moeten ze weer openBabyspeciaalzaken hebben hun bedenkingen met het feit dat ze volgens de nieuwste lijst met essentiële winkels weer mogen openen. “Wij vrezen voor de gezondheid van onze klanten en het wegvallen van de hinderpremie.”
30/03 15u15  Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch forse salarisverlaging: “We zijn altijd bereid geweest mee te werken”De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.
30/03 15u15  Beeldig Lommel geannuleerd: “Het zijn zware tijden voor iedereen”De organisatie van het evenement Beeldig Lommel deelt mee dat de editie voor dit jaar wordt geannuleerd naar aanleiding van de coronacrisis. Het internationale gebeuren voor levende standbeelden en straattheater wordt verschoven naar juni volgend jaar.
30/03 15u15  OPROEP. Al weken gescheiden door corona: onze reporter mist zijn lief in Maastricht“You leave in the morning, with everything you own… Run away, run away, run away…” Acht maanden geleden zongen wij dit fletse eighties-hitje van The Communards uit volle borst mee. Een azuurblauwe hemel en stralende zomerzon vergezelden ons op onze 5.000 kilometer lange vrijheid-blijheidtocht doorheen La Douce France. Geen haar op onze gebronzeerde hoofden vermoedde toen dat het vandaag daadwerkelijk run away zou zijn, nog wel voor een virus dat we tot voor kort enkel van fictieseries kenden.
30/03 15u15  Heruitzending wielerwedstrijd Gent-Wevelgem van vijf jaar geleden trekt nog bijna 400.000 kijkersOpenbare omroep VRT heeft met zijn heruitzending van wielerwedstrijd Gent-Wevelgem van 2015 nog bijna 400.000 kijkers weten te boeien. De spectaculaire waaierkoers bezorgde VRT zelfs het grootste marktaandeel op dat moment van de dag. Straffe cijfers voor een koers die vijf jaar geleden verreden werd, en waarvan iedereen dus al bij voorbaat wist dat de Italiaan Luca Paolini uiteindelijk als eerste over de meet zou komen.
30/03 15u15  Regi geeft zijn anti-verveeltips: van wijn drinken tot stofzuigenHet VTM-programma Liefde Voor Muziek moet nog beginnen - maandag, meer bepaald - maar Regi Penxten (44) heeft er al een nummer 1-hit uit gedistilleerd. “Ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen en niet moet gaan teren op oude krakers”, zegt het Heusdense hitwonder.
30/03 15u15  Twintiger uit Maaseik probeert cocaïne door toilet te spoelen in politiekantoorEen 25-jarige man uit Maaseik kreeg maandag van de Tongerse correctionele rechter een werkstraf van 150 uren opgelegd omdat hij cocaïne door het toilet probeerde spoelen in het politiekantoor. Zijn 27-jarige kompaan uit Genk kreeg een celstraf van acht maanden met gedeeltelijk uitstel.
30/03 15u15  25 coronaboetes per dag bij politie CarmaDe politie Carma heeft tussen 20 en 29 maart al 230 pv’s uitgeschreven voor het overtreden van de maatregelen. Dat zijn er gemiddeld 25 per dag.
30/03 15u15  Sint-Vincentius bedeelt pakketjes aan huisDe coronacrisis heeft ook directe gevolgen voor de voedselbedeling van de Sint-Vincentiusvereniging in Bilzen. “De normale bedeling kan door de maatregelen niet doorgaan. Daarom dat we nu samen met het Sociaal Huis, Huis van het Kind en de Stad Bilzen met vijf chauffeurs alles op een veilige manier aan huis bij de kansarme gezinnen en alleenstaanden gaan afleveren”, aldus Colette Theunis.
30/03 15u15  Politie Carma vindt grote hoeveelheden drugs na coronacontroleDe politie Carma heeft vorige week grote hoeveelheden drugs gevonden bij huiszoekingen in Genk en Oudsbergen. De huiszoekingen kwamen er na een controle in het kader van de coronamaatregelen.
30/03 15u15  Hoe Giorgio Armani uitgroeide tot de volksheld in ItaliëGiorgio Armani heeft bekendgemaakt dat hij de productie van kleding voorlopig stillegt om voorrang te geven aan het maken van beschermende kleding voor het zorgpersoneel in het door corona zwaar getroffen Italië. De 85-jarige ontwerper is ondertussen uitgegroeid tot een van de grote helden in zijn thuisland.
30/03 15u15  Organisatoren bevestigen: Olympische Spelen gaan in 2021 door van 23 juli tot 8 augustusDe kogel is definitief door de kerk. De Olympische Spelen zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus plaatsvinden in Tokio. Eerder maandag meldden al verschillende Japanse media het nieuws. Later op de dag bevestigden de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de datum. Ook de Paralympische Spelen kregen maandag een nieuwe datum. Zij zullen doorgaan tussen 24 augustus en 5 september.
30/03 15u15  Serviceflats Gerkenberg ook in lockdownEen bewoner van een serviceflat van het woonzorgcentrum Gerkenberg testte zaterdagochtend positief op het coronavirus. De patiënt is ondertussen al aan de beterhand, maar uit voorzorg gaan de serviceflats nu ook in lockdown.
30/03 15u15  GETEST. Negen coronaproof gezelschapsspelletjes om voor thuis te blijvenOok grote en kleine reisplannen moeten we voorlopig opbergen – met dank aan dat vermaledijde virus. Maar ook binnen uw vier murenvalt genoeg te beleven. Dus even geen reportages vanop stranden, eilanden of bergen, maar wel een berg gezelschapsspelletjes om de tijd te verdrijven. En niet gewoon Monopoly of Scrabble, wel deze zorgvuldig uitgekiende selectie uit onze schuilkelder.
30/03 15u15  Deze films leren je hoe social distancing moetWe mogen tegenwoordig niet te dicht bij onze vrienden, lief en familieleden komen. In het kader van social distancing kun je enkele films bekijken waarin de afstand tussen de personages vaak groter is dan anderhalve meter. Wij zetten er vijf op een rij als voorbeeld, die ineens ook de verveling tegengaan.
30/03 14u15  Hoe een virus Napoleon versloegEpidemieën brengen de donkere kant van de menselijke aard naar boven. Maar soms zetten ze ook positieve omwentelingen in gang, zegt de Amerikaanse hoogleraar Frank Snowden. Zo luidde de gele koorts het einde in van de slavernij op Haïti.
30/03 14u15  Ploegmaat van Thomas Vermaelen is eerste positieve geval in J-LeagueDe Japanse verdediger Gotoku Sakai van Vissel Kobe heeft als eerste speler in de J-League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt.
30/03 14u15  Vijf jaar cel voor Macedonisch paar dat Flor (64) op terras liet slapenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Sebastijan I. (43) en Silva I. (41) veroordeeld tot vijf jaar cel en 20.000 euro boete. Het Macedonisch paar uit Deurne had de 64-jarige Flor V. meer dan tien jaar financieel uitgebuit en mensonterend behandeld. Zo moest het slachtoffer, dat bij hen inwoonde, op het terras slapen. De zestiger kreeg 102.500 euro schadevergoeding toegekend. De vzw Payoke, die hem opving, kreeg 2.500 euro toegekend.
30/03 14u15  Artsen Zonder Grenzen opent triagecentrum voor daklozen in BrusselIn Tour & Taxis in Brussel heeft Artsen Zonder Grenzen een triage- en opvangcentrum ingericht voor daklozen met symptomen van COVID-19. In de komende dagen zullen de eerste patiënten er hun intrek nemen.
30/03 14u15  Mechelen primeurt met eerste videocall-zitting in rechtbankDe correctionele rechtbank van Mechelen heeft maandag voor het eerst een videocall-verbinding gemaakt met de gevangenis van Mechelen. Op die manier kunnen gedetineerden hun proces volgen, ook al worden ze door de coronamaatregelen niet overgebracht naar de zittingszaal. De eerste zaken verliepen vlot, enkel de klank liet hier en daar te wensen over. Advocaten en rechters reageren alvast enthousiast op de invoering van videocalls.
30/03 14u15  Geraint Thomas kant zich tegen een Tour zonder publiek: “Zonder fans is er geen Ronde van Frankrijk”Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas heeft maandag in de Britse krant The Daily Telegraph laten verstaan dat hij geen voorstander is van een Ronde van Frankrijk zonder publiek. Die optie ligt momenteel op tafel bij het Franse ministerie van Sport en Tourorganisatie (ASO) om alsnog te kunnen organiseren in tijden van corona.
30/03 14u15  Zomeropera in Alden Biesen verplaatst naar volgend jaarDe Zomeropera in Alden Biesen met 24 voorstellingen van Madame Butterfly is geannuleerd door de caronacrisis. “De repetities zouden op 27 april aanvatten, de eerste voorstelling werd gepland op donderdag 21 mei en het doek zou op 23 juni vallen. De aanvang van de repetities zou dus wellicht in de quarantaine periode vallen en onze gereputeerde internationale artiesten zouden er niet tijdig geraken. De prioriteit in deze periode ligt bij de gezondheid en veiligheid van zowel publiek, artiesten, medewerkers. De zomeropera wordt daarom verplaatst naar volgend jaar”, stelt zakelijk directeur, Martine Cuyvers.
30/03 14u15  Turkse gemeenschap levert meer dan 300 pizza's an Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren hebben mensen uit de Turkse gemeenschap geld ingezameld om al het ziekenhuispersoneel een maaltijd aan te bieden. “We hebben in totaal 2200 euro ingezameld”, zeggen Halime Aktepe en Belgin Aladag. “We willen het ziekenhuispersoneel op eens iets anders dan gewone boterhammen trakteren. Daarom gaan we maandagmiddag pizza afleveren aan het ziekenhuis. We weten dat een pizza niet veel voorstelt tegenover het werk dat zij verzetten. Maar dit is ook een gebaar om te zeggen dat ze er niet alleen voorstaan. Hopelijk blijft het ziekenhuispersoneel de strijd fysiek en mentaal aankunnen. Zij kunnen altijd op onze steun rekenen.” Het ziekenhuis onthaald het initiatief warm. 'Lokale, Turkse restaurants leveren pizza's voor het Sint-Franciscusziekenhuis. Met respect voor social distancing', aldus het ziekenhuis.
30/03 13u15  Red Bull dacht eraan Max Verstappen bewust te laten besmetten met corona: “Idee werd niet positief ontvangen”Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om de Nederlander Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.
30/03 13u15  Lichaam van vermiste Gerard Lathouwers uit Hasselt teruggevondenMaandag is het lichaam gevonden van Gerard Lathouwers, de 86-jarige man die zaterdagmiddag verdween in Hasselt.
30/03 13u15  Nieuwe tegenslag: zangeres Xandee (41) moet huwelijk uitstellen door coronaZangeres Sandy Boets (41), alias Xandee, gaat haar huwelijk uitstellen. De voormalige Songfestivalkandidate die tegenwoordig in Sint-Truiden woont, zou komende maand trouwen met Eric. “Maar gezien de huidige coronacrisis wordt zowel de trouw op het stadhuis als het feest verplaatst naar een latere datum, in het najaar”, meldt ze.
30/03 13u15  Drie bewoners van woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen testen positiefIn het woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen zijn drie bewoners positief getest op het Coronavirus. “Twee van de bewoners verbleven met andere aandoeningen al in het ziekenhuis de derde besmetting werd opgetekend in ons rusthuis. Deze bewoner wordt nu met de nodige voorzorgsmaatregelen verzorgd op de kamer”, bevestigd directeur Bart Brepoels.
30/03 13u15  Alkense Rascomat kan wekelijks 50.000 mondmaskers printen, maar niet verdelenDe firma Rascomat uit Alken kan per week 50.000 mondmaskers maken maar kan die momenteel niet verdelen omdat ze van de bevoegde instanties niet de nodige informatie krijgt om de maskers te testen en of ze de dragers kunnen beschermen tegen het coronavirus. De zaakvoerder van het 3D-printing bedrijf, Joren Raskin, lanceerde via Facebook een oproep naar de federale instanties om duidelijke informatie te verspreiden over de criteria waaraan de maskers moeten voldoen. Minister Philippe De Backer (Open Vld) weerlegt de kritiek.
30/03 13u15  Alle vormsels en eerste communies worden uitgesteld naar volgend schooljaarAlle vormsels en eerste communies die gepland waren tussen Pasen en Pinksteren, worden uitgesteld, zo kondigt de katholieke kerk aan.
30/03 13u15  ‘Meesterfixer van de koers’ André Meganck overledenAndré Meganck, de ‘meesterfixer van de koers’, is overleden. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Meganck verwierf van 1976 tot 2015 faam als manusje van alles tijdens de wieleruitzendingen van de openbare omroep. Hij werd 72.
30/03 13u15  Chinese experts: “Italië herhaalt fouten China”Italië moet coronapatiënten met milde symptomen niet thuis laten uitzieken, maar in quarantaine plaatsen. Dat zeggen Chinese experts die de autoriteiten in het zwaar getroffen land adviseren.
30/03 12u15  Minister Muylle maakt kortingen in supermarkten opnieuw mogelijkSupermarkten mogen opnieuw kortingen geven op hun producten. Dat maakt minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) bekend via Twitter. “Kortingen worden opnieuw mogelijk om de winkelkar goedkoper te maken. Want voor veel mensen zijn het moeilijke tijden”, klinkt het. Albert Heijn laat alvast weten er vandaag al opnieuw mee te beginnen.
30/03 12u15  Al 1.487 Limburgers met corona: “Geen verklaring voor zwaar getroffen Limburg”Het aantal Limburgers dat met zekerheid het coronavirus draagt, is opgelopen tot 1.487. Dat zijn er 132 meer dan gisteren. 17 op 10.000 Limburgers zijn besmet. “We hebben op dit moment geen verklaring waarom Limburg zo zwaar getroffen wordt”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
30/03 12u15  "Het F1-seizoen 2020 dat pas in 2021 eindigt? Ja, dat is mogelijk"Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet het mogelijk zijn om tijdens de zomer extra races te plannen en het F1-seizoen 2020 eventueel pas in januari 2021 te eindigen.
30/03 12u15  Moskou in lockdown, premier Misjoestin bereidt rest van Rusland voorMoskou is maandag zijn eerste dag van strikte quarantainemaatregelen van onbepaalde duur ingedaan. Premier Mikhaïl Misjoestin heeft de rest van het land opgeroepen zich klaar te houden om te volgen, om de opmars van Covid-19 tegen te gaan.
30/03 12u15  Meer dan 800 nieuwe sterfgevallen in SpanjeIn Spanje zijn op 24 uur tijd nog eens 812 mensen aan het nieuwe coronavirus gestorven, zo hebben de gezondheidsautoriteiten maandag bekendgemaakt. De longziekte heeft in Spanje al aan 7.340 mensen het leven gekost.
30/03 12u15  Ook afhaalformules voor gewone winkels in GenkOm zelfstandigen wat houvast te bieden en te zorgen dat Genkenaars toch nog iets omhanden hebben heeft de stad Genk het online bestand met afhaal-eetzaken uitgebreid met gewone winkels.
30/03 12u15  Dodental in ons land stijgt boven de 500, maar “kracht epidemie neemt af”De afgelopen 24 uur zijn er 82 mensen in België overleden aan het nieuwe coronavirus, zo blijkt maandag uit de dagelijkse update van de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Crisiscentrum. Dat is, opnieuw, een dagrecord voor ons land. In totaal zijn er al 513 overlijdens te betreuren.
30/03 12u15  Sportarts waarschuwt: “Koorts of andere symptomen? Ga dan zeker niet sporten”Met een niet mis te verstane boodschap op sociale media roept ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe op om bij symptomen van Covid-19 onmiddellijk te stoppen met sporten. De voorbije dagen overleden enkele jonge patiënten nadat het virus zich had overgezet op hun hart. Sportarts Tom Teulingkx steunt het advies van Meirhaeghe. “We weten nog niet hoe vatbaar het hart is voor dit virus.”
30/03 12u15  Gasten dagopvang Benjalien videobellen elke dagNu Benjalien door de beperkende maatregelen tijdelijk geen dagopvang kan organiseren, hebben de assistenten voor een fijn alternatief gezorgd. Elke dag brengen zij de gasten en hun ouders met elkaar in contact.
30/03 12u15  Zorgverstrekkers Jessa verrassen met dankbriefKim Strugala die werkt voor Alvo in Zonhoven kreeg afgelopen weekend een verrassende brief. Het ging om een dankbrief van het verplegend personeel uit het Jessa ziekenhuis in Hasselt.
30/03 12u15  WWF wijst op link tussen coronavirus en vernietiging van de natuurDe huidige coronacrisis is een gevolg van de grote menselijke impact op de natuur. Dat staat maandag in een rapport van natuurbehoudsorganisatie WWF. Het rapport geeft ook aan dat we de gezondheid van de mens beter kunnen vrijwaren door de biodiversiteit beter te beschermen. “Toekomstige uitbraken gaan meer voorkomen als we de biodiversiteit niet beschermen”, klinkt het.
30/03 12u15  “Deze week officiële aankondiging over nieuwe data Olympische Spelen”De nieuwe data van de Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zullen normaal gezien deze week vastgelegd worden. Dat heeft de voorzitter van het Japans organisatiecomité Yoshiro Mori maandag aangekondigd.
30/03 12u15  Lente hangt in de lucht: volgend weekend zonnig en warm tot twintig gradenHet is eerst nog enkele dagen koukleumen, maar vanaf het weekeinde hangt er lente in de lucht. Volgens verschillende weermodellen kan het in de eerste week van de paasvakantie tot 20 graden worden.
30/03 12u15  Mag dit of niet in tijden van corona? Het crisiscentrum beoordeelt tien situaties“Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt.
30/03 12u15  Vier pv’s voor nodeloze verplaatsingen in DiestDe politie Demerdal heeft zondag tussen 11 en 16 uur in vier gevallen pv’s opgesteld voor nodeloze verplaatsingen. Twee personen werden ook met drugs gepakt.
30/03 12u15  Populaire YouTuber krijgt kritiek op filmpje ‘uit zijn kot’: “Ik ga achteruit als ik het niet doe”Normaal gezien is hij razend populair, maar YouTuber Benoit Van de Geuchte uit Knokke Heist - alias Bunny Blogs - veroorzaakte afgelopen weekend commotie met zijn nieuwste creatie. In een filmpje toont Van de Geuchte hoe hij in tijden van quarantaine gaat suppen en motorcross beoefent.
30/03 12u15  Prins Harry en Meghan Markle ruilen Canada in voor Los AngelesDe Britse prins Harry, Meghan Markle en hun zoontje Archie hebben na Groot-Brittannië nu ook Canada achter zich gelaten. Er doen hardnekkige geruchten de ronde dat het gezin momenteel in Los Angeles woont. Dat schrijft onder meer het Amerikaanse blad People.
30/03 12u15  Dokter klaagt gebrek aan solidariteit aan: “We zouden dokters naar Italië kunnen sturen, maar doen het niet”Dokter Frank Vandeputte uit het Antwerpse Hove vindt dat we veel te weinig solidair zijn in Europa. Dat zegt hij in het programma ‘De ochtend’ op Radio 1. “We zouden artsen naar Italië of Spanje kunnen sturen, maar dat gebeurt niet.”
30/03 11u15  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in onze wekelijkse scholenquiz? Test het hierNieuwe maandag, nieuwe scholenquiz. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
30/03 11u15  Researchbureau CIES: “Als dit seizoen geen match meer gespeeld wordt, zakt transferwaarde voetballers met 28 procent”De verspreiding van het coronavirus, die nagenoeg wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd, leidt ertoe dat de transferwaarde van de spelers in de vijf grote Europese competities met 28 procent zakt. Dat berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).
30/03 11u15  Karim Benzema rekent af met vervanger Olivier GiroudKarim Benzema heeft stevig uitgehaald naar zijn vervanger bij de Franse nationale ploeg, Olivier Giroud. De spits van Real Madrid maakte in gevatte bewoordingen duidelijk dat hij zijn landgenoot niet al te hoog heeft zitten.
30/03 11u15  Slecht nieuws voor Federer, Serena en Clijsters: Wimbledon wankeltAlhoewel de All England Lawn Tennis and Croquet Club pas deze week officieel beslist, rest er steeds minder twijfel: de 2020-editie van Wimbledon, gepland vanaf 29 juni, sneuvelt onder de coronadoem. Sommige bronnen suggereren dat zelfs de US Open begin september het niet redt.
30/03 11u15  Luc Nilis over Ronaldo: “De dokter erbij gehaald omdat hij zo hard snurkte”Luc Nilis en Ronaldo vormden midden jaren negentig een dodelijk spitsenduo bij PSV. Maar hun kennismaking liep niet van een leien dakje, onthult de voormalige Rode Duivel nu in Voetbal International.
30/03 11u15  Onherkenbare Sander Berge traint met sjaal en mutsSander Berge is niet van plan veel van zijn conditie te verliezen. Dat heeft hij duidelijk gemaakt in een videoboodschap op Instagram.
30/03 11u15  Pv voor nodeloze verplaatsing op BoudewijnvestDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zondag twee mannen uit Landen een pv gegeven voor een nodeloze verplaatsing. Dat gebeurde in het kader van de bepalingen voor de bestrijding van corona.
30/03 11u15  Snelheidsbeperking en omleiding bij GreenyardDoor een enorm gegroeide vraag is het op en rond de site van Greenyard Prepared ter hoogte van het industrieterrein Kanaal Noord langs de ’t Hasseltkiezel momenteel een drukte van jewelste.
30/03 11u15  Rudy betaalt Touring al twee jaar te veel, voor een andere klant zo blijkt nuRudy Walterus (64), politie-inspecteur op rust uit Herk-de-Stad, was trouwe klant van Touring, De afgelopen jaren zijn hem een paar zaken aangerekend, waar hij het fijne niet van weet.
30/03 11u15  Dagboek uit de huisartsenpraktijk: Wat als de bedden op zijn?De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
30/03 11u15  Pv voor overtreding samenscholingsverbodDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft een man van Bekkevoort een pv gegeven voor de overtreding van het samenscholingsverbod.
30/03 11u15  KNUTSEL IN UW KOT. De mooiste enveloppe voor kaartjes aan oma en opa maak je zelfHoe entertain je kinderen terwijl je zelf wat van thuis uit probeert te werken? Knutselen kan met deze handige video’s. Stuur een kaartje naar oma of opa in je eigen geknutselde enveloppe!
30/03 11u15  Simon Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo ziekenhuisSimon Mignolet, doelman van Club Brugge en sportambassadeur van zijn geboortestad Sint-Truiden, toont in deze coronatijden zijn warm hart. Hij schenkt een aantal tablets aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.
30/03 11u15  Kobe Bryants ‘laatste’ handdoek levert 33.000 dollar opDe handdoek die de betreurde basketlegende Kobe Bryant in april 2016 tijdens zijn laatste NBA-wedstrijd gebruikte, heeft meer dan 33.000 dollar (29.778 euro) opgebracht bij een veiling. Dat heeft veilinghuis Iconic Auctions zondag bekendgemaakt. Het icoon van de LA Lakers kwam eind januari met zijn dochter Gianna om het leven bij een helikoptercrash.
30/03 11u15  Corona viseert niet enkel oudjes: 4 op de 10 patiënten jonger dan 65In de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 11u15  Iraniërs drinken methanol om corona te bestrijden: 300 mensen overlijdenMet meer dan 30.000 besmettingen en meer dan 2.000 doden is Iran één van de meest getroffen gebieden. Het land is op zoek naar oplossingen en een hardnekkig gerucht dat methanol drinken zou werken, verspreidt zich snel onder de bevolking. Al 300 mensen stierven door alcoholvergiftiging.
30/03 11u15  Huisartsen smeken om mondmaskers: "Willen ze wachten tot er een dode valt?"Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
30/03 11u15  Sterfgevallen en toxische gevolgen na toediening van anti-malariamiddel in FrankrijkIn Frankrijk zijn coronapatiënten overleden na toediening van het geneesmiddel chloroquine, zo heeft maandag Le Point, zonder cijfers te geven, bericht. Er zijn in ziekenhuizen ook toxische gevolgen voor het hart vastgesteld.
30/03 09u15  Let op voor valse mail van De WatergroepDe Watergroep waarschuwt voor een valse e-mail die maandagochtend in haar naam massaal is rondgestuurd. In de mail wordt gevraagd om de eindafrekening van het afgelopen jaar te betalen. Ga hier dus zeker niet op in.
30/03 09u15  Mondmaskers gestolen op spoedafdeling van ziekenhuis: “Onvoorstelbaar”Op de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werden twee dozen met mondkapjes ontvreemd. Hoofdarts Patrick Smits bevestigt dat er twee dozen met mondkapjes verdwenen zijn. “Het is onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt.”
30/03 09u15  Dagboek uit het ziekenhuis: "Ik ben grieperig, vage ongerustheid komt bij me op"De twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
30/03 09u15  Minister Muylle: “Scholen als eerste weer open, horeca als allerlaatste”Eerst de scholen weer open, dan thuiswerk afbouwen en pas dáárna opnieuw op café en restaurant. Zo ziet minister van Economie Muylle (CD&V) de terugkeer naar het normale leven, zegt ze maandag in Het Laatste Nieuws.
30/03 09u15  Ex-omroepster Sabine De Vos zit door corona vast in Nieuw-ZeelandHeel wat Belgen zitten door de coronacrisis vast in het buitenland. Sabine De Vos (52) is een van hen. De ex-omroepster zit vast in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland.
30/03 09u15  Reusachtig hart voor zorgsector op Grote Markt DiestEnkele Diestenaren hebben op het ceremonieplein voor het stadhuis van Diest een groot hart geschilderd. Dat gebeurde als eerbetoon aan de mensen in de zorgsector.
30/03 09u15  VUB bouwt snorkels om tot mondmaskersOnderzoekers aan de VUB hebben in de strijd tegen het coronavirus een mondmasker ontwikkeld op basis van een snorkel. In de komende dagen worden er honderden van dergelijke exemplaren uitgedeeld aan ziekenhuizen.
30/03 08u15  Trump wil niet opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en MeganDonald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten.
30/03 08u15  Trump: “Piek aantal doden in VS over 2 weken”De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken.
30/03 08u15  Muiterij en ontsnappingen in gevangenis met IS-ledenEr is zondag muiterij uitgebroken in een Koerdische gevangenis in Syrië, waar mensen gevangenzitten die ervan beschuldigd worden dat ze tot IS behoren. Dat zegt een medewerker van een ngo, die daar aan toevoegt dat gevangenen zijn ontsnapt.
30/03 08u15  Oudsbergen tegen corona: kinderen versieren oprit met spreuk van Phil BosmansOok de gemeente Oudsbergen organiseert initiatieven in het kader van de strijd tegen corona. Inwoners kunnen meedoen vanuit hun kot, tuin of balkon. #oudsbergentegencorona
30/03 07u15  Rechtenhouder eist terugbetaling tv-geld bij stopzetting voetbalcompetitieOp weg naar een beslissing over het al dan niet stopzetten van de voetbalcompetitie ligt een bijkomend obstakel. Een van de rechtenhouders eist een terugvordering van tv-gelden als er dit seizoen niet meer wordt gespeeld.
30/03 07u15  Schouderoperatie moet revalidatie Ben Hermans bespoedigenBen Hermans (Israel Start-Up Nation) ondergaat deze week een dringende schouderoperatie in het Truiense Sint-Trudoziekenhuis. De Diepenbeekse klimmer, die zwaar ten val kwam tijdens de Tour Down Under, kan hierna de laatste fase van zijn revalidatie aanvatten.
30/03 07u15  Tom Van Imschoot: “Na ontslag bij Genk kreeg ik degout van assistentenrol”Tom Van Imschoot is de nieuwe coach van eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen. De inwoner van Zoutleeuw heeft dus weer een job, nadat KRC Genk hem half november in het zog van Felice Mazzu op de keien zette. Een ontslag dat hard aan kwam. “Ik heb een degout gekregen van de rol van assistent-coach.”
30/03 07u15  Uniek in België: Brugse spelerskern meer dan 150 miljoen waardDe gezaghebbende website Transfermarkt voert maandag een geplande update door van de marktwaarde van de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen waard is.
30/03 07u15  Hommeles in Limburgs zaalvoetbal: “Kampioen zonder promotie? Dat kan niet”Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen. Toch is onder meer tweedeklasser Wellen niet blij met de conclusies die de Voetbalbond koppelt aan de coronastop van de competitie. De club kreeg wel de titel in tweede nationale B toegekend, maar kan niet promoveren.
30/03 07u15  Eindelijk vergunning voor windmolens die al 2,5 jaar draaienStedenbouw heeft zopas een nieuwe en aangepaste vergunning afgeleverd aan Limburg Wind(t) voor drie windturbines op de grens tussen Herderen en Grote-Spouwen. De turbines zijn inmiddels al 2,5 jaar pro- ductief. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde in oktober vorig jaar de eerdere vergunning die werd afgeleverd door Stedenbouw.
30/03 07u15  Wegen en Verkeer verwijdert 15 ton afval op Limburgse carpoolparkingsVrijdagavond werden vier carpoolparkings gereinigd. Er moest geen enkel voertuig getakeld worden. “Ook tijdens de poetsbeurt op 20 maart van de vijf andere Limburgse parkings was dat het geval. Tijdens de vorige reinigingsactie in oktober liet de politie nog 10 voertuigen takelen op onze 9 parkings”, aldus woordvoerder Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg.
30/03 07u15  Loods van ramenwinkel volledig in de as gelegdEen uitslaande brand heeft zondagochtend een loods met materiaal voor ramen en deuren van de firma Windows Punt in Brustem totaal verwoest. De oorzaak van de brand is onbekend.
30/03 07u15  Vriend Isaura (30) zelf besmet met corona: “Ik moet haar begrafenis via Skype volgen”In de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 07u15  Weer klachten over geurhinder Remostort: “Stank is niet te houden”Sinds vorige woensdag komen uit de wijken Lillo in Houthalen-Helchteren en Lindeman in Heusden-Zolder weer klachten over geurhinder van het Remostort binnen. De beheerder van het Remostort zegt de meldingen ernstig te nemen, maar dat de verschillende controlesystemen dit niet bevestigen.
30/03 07u15  Stefan boekte een vijfsterrenreis voor 500 euro per nacht, maar kreeg een veldbedStefan Donkers uit Zonhoven boekte een vijfsterrenreis naar Egypte. Het derde bed op de hotelkamer was een veredeld veldbed. Ondanks alle corona-miserie, is Corendon toch bereid om hem een mooie compensatie te betalen.
30/03 07u15  Bestelling van vijf miljoen mondmaskers geannuleerd: “Prijs werd opgedreven”Normaal gezien hadden er deze week vijf miljoen FFP2-mondmaskers geleverd moeten worden. Maar omdat de leverancier de prijs plots opdreef en zich niet aan de regels hield, gaat de bestelling niet door, zo reageert volksgezondheidsminister Maggie De Block (Oen Vld).
30/03 07u15  Winkelen stuk duurder geworden: binnenkort weer acties in de supermarkt?Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of er opnieuw acties en promoties mogen worden gevoerd in de supermarkt nu de klant het verbod op kortingen duidelijk voelt in de portemonnee. “We hebben hiervoor gewaarschuwd”, zegt Colruyt.
30/03 06u15  “Koude maandag met kans op regen of hagel in de namiddag”Maandag begint de dag met brede opklaringen. Tegen de middag komt er geleidelijk meer bewolking opzetten.
30/03 06u15  In tijden van corona: pakjesbezorger spuwt op doos bij leveringEen pakjesbezorger van Amazon liet zich donderdag in Los Angeles betrappen op een walgelijke daad. Net voordat hij een bestelling leverde, smeerde hij speeksel over de doos.
30/03 04u15  Dan toch niet enkel oudjes mét medische voorgeschiedenisIn de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 04u15  “Je huisdier kan besmet zijn met het coronavirus”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
30/03 04u15  Winkelen stuk duurderMinister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of er opnieuw acties en promoties mogen worden gevoerd in de supermarkt nu de klant het verbod op kortingen duidelijk voelt in de portemonnee. “We hebben hiervoor gewaarschuwd”, zegt Colruyt.
30/03 04u15  Maggie De Block in de clinch met profLees meer >
30/03 04u15  “Zelfs meters afstand houden is niet genoeg”Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten. Dat stelt een studie van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Volgens de onderzoekers zouden we de regels rond ‘social distance’ moeten herbekijken.
30/03 04u15  Tesla en Truiense bereiken akkoord over winterbanden op topmodel van 94.000 euroJeanine Degraef kocht een Tesla, om zowel het milieu als haar boekhouding te sparen. De auto heeft de waarde van een ton, maar een discussie over de prijs van de velgen en banden maakte de Truiense zo boos dat ze haar Tesla bij de garagist liet staan.
30/03 04u15  “500 euro per nacht betaald om op veldbed te slapen”Stefan Donkers uit Zonhoven boekte een vijfsterrenreis naar Egypte. Het derde bed op de hotelkamer was een veredeld veldbed. Ondanks alle corona-miserie, is Corendon toch bereid om hem een mooie compensatie te betalen.
30/03 04u15  Dertig procent minder elektronische betalingenLees meer >
30/03 04u15  “Ik betaal Touring al twee jaar tien euro per maand en niemand weet waarom”Rudy Walterus (64), politie-inspecteur op rust uit Herk-de-Stad, was trouwe klant van Touring, De afgelopen jaren zijn hem een paar zaken aangerekend, waar hij het fijne niet van weet. .
30/03 04u15  ‘Geniaal’ vertaaltoestel kraakt maar vertaalt van geen kantenIn reclamefilmpjes wordt de Muama Enence verkocht als een ‘geniaal’ toestel. De kleine zakcomputer vertaalt vreemde volzinnen meteen naar de taal van uw keuze. Te mooi om waar te zijn, zo lijkt het. Dat is het ook, vertelt Viviane Janssens (68) uit Oudsbergen.
30/03 04u15  The Weeknd heeft best verkochte single én album beetLees meer >
30/03 04u15  Lies Vandenberghe debuteert als sportanker naast echtgenoot bij ‘VTM nieuws’Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer het enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. Want vanaf vandaag heeft VTM er ook een: Lies Vandenberghe. Ze wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten.”
30/03 04u15  Natalia bedankt Hasseltse vroedvrouwenZangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze.
30/03 04u15  In troebel waterLees meer >
30/03 04u15  Nieuwe test op komstDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
30/03 04u15  Wat als de bedden op zijn?De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
30/03 04u15  Groot plan op lange termijnLees meer >
29/03 23u15  Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’Voor de derde week op rij een verrassende exit in ‘De mol’: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse.
29/03 22u15  Wie heeft Gerard Lathouwers gezien?De politie is op zoek naar de 86-jarige Gerard Lathouwers. De man werd zaterdag rond 14 uur voor het laatste gezien aan het rusthuis ‘Claradal’ op de Kunstlaan in Hasselt. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
29/03 22u15  Waterpomp veroorzaakt brandje in kelder in OverpeltDe brandweer van Lommel is zondagavond opgeroepen voor een brand in de Wilgenstraat in Overpelt. In de kelder van een huis was er een brandje aan de waterpomp. Dit zorgde vooral voor veel rookontwikkeling. In het huis is er geen schade. De woning werd wel verlucht.
29/03 22u15  Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 21u15  Hasseltse Carrefourmedewerker test positief op corona: “Erg ongerust”Bij het personeel van de Carrefourvestiging bij de op- en afritten van de E313 in Kuringen-Hasselt heeft een medewerker positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling.
29/03 21u15  Het is nu rustig op straat :”Ideaal moment voor wegenwerken”“Het is het uitgelezen moment om openbare werken uit te voeren. Zeker niet uitstellen of stilleggen.” Dat zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. De bouwsector beaamt dat.
29/03 21u15  Afgelopen weekend drie coronadoden in woonzorgcentra Hasselt en DiepenbeekIn de woonzorgcentra De Visserij in Diepenbeek en Orelia Katarinadal in Hasselt zijn afgelopen weekend drie bewoners overleden ten gevolge van het coronavirus. In wzc Katarinadal hebben intussen ook vier andere mensen positief getest.
29/03 21u15  Voorstel van Groen: “Verbied ziekenhuissupplementen voor alle coronapatiënten”Groen wil dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block kamer- en ereloonsupplementen voor coronapatiënten verbiedt. “Zeker nu de ziekenhuizen één miljard euro extra krijgen”, motiveert Groen-Kamerlid Barbara Creemers.
29/03 21u15  Maskers en ontsmette karren in Carrefours Bilzen-HoeseltIn de Carrefours van Bilzen en Hoeselt worden winkelkarren voor de klanten “gedesinfecteerd”. Vreemd is dat sommige klanten gemaskerd rond lopen.
29/03 20u15  “Olympische Spelen werden uitgesteld om atleten mentale onrust te besparen”De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel “mentale onrust”. Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.
29/03 20u15  Rosette Spooren heeft al meer dan 400 mondmaskers gemaaktOp sociale media werd een oproep gelanceerd dat de zorgsector dringend nood had aan mondmaskers. Wie zich geroepen voelde om achter zijn of haar naaimachine te kruipen, kon de zorgsector helpen.
29/03 20u15  Mimar Sinan vzw draagt steentje bij: "Zorgpersoneel, zij zijn de echte helden"Mimar Sinan vzw, vereniging van Turks-Belgische moslims uit Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) heeft op zondag 29 maart het ziekenhuispersoneel van Pelt getrakteerd op pizza. De vereniging wil op deze manier de zorgverleners van het ziekenhuis bedanken en een hart onder de riem steken: 'Zij zijn de echte helden'.
29/03 20u15  Emotionele oproep: blijf deze vakantie in BelgiëDat onze toeristische sector hard in de klappen van de coronacrisis deelt is nu al duidelijk. Nochtans gaan ze deze periode overbruggen door schouder aan schouder de uitdaging aan om straks, meer dan ooit, de toerist in België te houden en vooral naar Limburg te lokken.
29/03 20u15  WICO TIO Pelt zoekt hulp om gezichtsbeschermers te makenWICO campus TIO Pelt wil actief haar steentje bijdragen in de gezamenlijke strijd tegen corona. Dat ook techniek van grote betekenis is in crisistijd, bewijzen zij door mee een antwoord te bieden op de logistieke tekorten in de zorgsector.
29/03 19u15  Koen Crucke geeft coronaconcert bij serviceflats: “Eenzame mensen gelukkig maken”Meneer Spaghetti, oftewel Koen Crucke, probeert zijn buurtbewoners een hart onder de riem te steken tijdens deze speciale coronatijden.
29/03 19u15  Bernie Ecclestone: "Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon"Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 19u15  Puber mag zijn lief niet bezoeken, volwassene met vaste relatie wel'Het is niet de bedoeling dat een puber van zestien zijn lief gaat bezoeken', zegt Yves Stevens van het Crisiscentrum. 'Maar volwassen partners met een vaste relatie en beperkte cirkel moeten elkaar wel kunnen bezoeken.'
29/03 19u15  Chalet gaat volledig in vlammen op in Grote-BrogelIn Grote-Brogel, net achter de pleinen van voetbalclub Racing Reppel, is zaterdagochtend een chalet helemaal in vlammen opgegaan. De oorzaak wordt nog onderzocht.
29/03 19u15  “Het wordt een zware nacht voor fruitbloesems door stevige nachtvorst”Vanavond zullen er vanuit het noorden brede opklaringen verschijnen. Daardoor zal het ook snel afkoelen richting het vriespunt.
29/03 18u15  Teken het online gastenboek om de zorgverleners te steunenOnze zorgverleners hebben het momenteel hard te verduren. Met een online gastenboek willen we de zorgverleners een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet.
29/03 18u15  Marleen Merckx neemt afscheid van haar broer: “Vaarwel broertje, i love you”‘Thuis’-actrice Marleen Merckx (61) heeft afscheid moeten nemen van haar broer Peter. Dat kondigde ze zelf aan op Instagram.
29/03 18u15  Ben Hermans moet nog een tweede schouderoperatie ondergaan, tien weken na zijn zware val in Tour Down UnderTwee weken nadat hij voor het eerst opnieuw op de weg trainde, heeft Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) een nieuwe update over zijn herstel gegeven. De 33-jarige Limburger moet binnenkort nog een extra schouderoperatie ondergaan. “Nadien begin ik aan de laatste fase van mijn revalidatie”, liet Hermans optekenen.
29/03 18u15  78 nieuwe overlijdens in ons land, aantal patiënten op intensieve zorgen stijgt tot 867De afgelopen 24 uur zijn er in België 78 overlijdens van COVID-19 bevestigd, zo blijkt uit een persbericht van de FOD Volksgezondheid en het Belgische instituut voor gezondheid Sciensano.
29/03 18u15  Hondenweide aan Kevie na een dag opnieuw openEen dag nadat de hondenweide aan de Kevie op slot ging, is die opnieuw opengesteld. Dat heeft de politie na een grondige evaluatie beslist. De politie wijst er wel op dat er niet met de auto tot aan de hondenweide mag worden gereden. De parking blijft afgesloten. Op de hondenweide moet ook rekening worden gehouden met de regels rond de ‘social distance’.
29/03 17u15  14-jarige Vitor is het jongste coronaslachtoffer van EuropaHij was nog jong, ging naar school en speelde futsal. Er leek niks aan de hand. Tot het coronavirus hem te pakken kreeg. De Portugese Vitor Godinho, die in het ziekenhuis stierf, was amper veertien jaar. Hij is voor zover we weten het jongste slachtoffer in Europa.
29/03 17u15  Bushokje beschadigd op MaaseikerbaanBij de politie is zaterdagnamiddag een melding binnengekomen van vandalisme. Op de Maaseikerbaan was een bushokje beschadigd.
29/03 17u15  Keukenbrandje in WaterloosZaterdag, even voor 20 uur is bij de hulpdiensten de melding binnengekomen van een keukenbrand op het Groen Wegje in Waterloos. Een pan op het elektrische vuur was er oververhit geraakt. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al geblust. De woning werd verlucht. De schade bleef beperkt.
29/03 17u15  Brooklyn Beckham gaat samenwonen met miljardairsdochter Nicola Peltz in New YorkHet gaat snel voor de oudste zoon van David (44) en Victoria (45) Beckham. Brooklyn - hun oudste zoon van 21 - zou plannen hebben om te gaan samen wonen met Transformers-actrice én miljardairsdochter Nicola Peltz (25) in haar poepchique appartement in New York. En dit midden in de coronacrisis.
29/03 17u15  Nu ook officieel: gedaan met bezoek aan je lief of partnerUw niet-inwonende partner of lief bezoeken is geen essentiële verplaatsing en is in deze coronatijden dus verboden.
29/03 17u15  32 bestuurders geflitst in GeetbetsDe politie Hageland heeft 32 hardrijders betrapt in de Borgloonstraat. In deze straat bedraagt de maximum toegelaten snelheid 50 km/uur. Eén bestuurder reed er 76 km/uur. Volgens de bewoners wordt in de straat veel te snel gereden.
29/03 17u15  Waarom de politie het blauwe water van een toeristische attractie in Engeland zwart liet kleurenHet prachtige azuurblauwe water van een toeristische attractie in het Engelse Buxton - in de streek bekend als de Blue Lagoon - kleurt zo zwart als inkt. En dat is niet het werk van vandalen, maar, vreemd genoeg, van de politie zelf.
29/03 17u15  Agressie tussen exen en in verkeer in DiestDe politie Demerdal heeft een man gearresteerd die zijn ex-vriendin bedreigde. De man was op het ogenblik van de feiten vrij onder voorwaarden. De politie kreeg ook een melding van een geval van verkeersagressie. Een man die een bestuurder had aangesproken op zijn rijgedrag had slagen gekregen.
29/03 17u15  Meerdere inbraakpogingen in DiestOnbekenden hebben proberen binnen te dringen in een huis in de Vleugstraat in Schaffen. Zij slaagden niet in hun opzet, meldde de politiezone Demerdal zaterdag. De jongste dagen kreeg de politie al meerdere meldingen van inbraakpogingen.
29/03 17u15  Kinderen en huisdier steken handje toe bij verspreiden infobriefIn Bree werd een brief met de genomen maatregelen in verband met de aanpak van het coronavirus huis aan huis bezorgd door het stadspersoneel.
29/03 17u15  Ex-profrenner Roger Baens overledenIn Rillaar is donderdag ex-profwielrenner Roger Baens overleden. Roger Baens werd op 18 augustus 1933 geboren in Molenstede (Diest).
29/03 17u15  Neos Kinrooi maakt 1.800 mondmaskersIn deze moeilijke coronatijd wil Neos Kinrooi een helpende hand bieden aan verschillende organisaties. Een mogelijkheid is mondmaskers maken. Na contact met het ziekenhuis ZKM haalden wij pakketjes op met lakens voor 1.800 maskers.
29/03 16u15  Tongerse basiliek vrijgegeven na gasalarm: centrale verwarming uitgeschakeldDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag even hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker kwam ter plaatse. De centrale verwarming in de basiliek werd uitgeschakeld waarna het gebouw werd geventileerd en vrijgegeven.
29/03 16u15  Bevreemdend beeld: paus zegent de wereld voor leeg Sint-PieterspleinPaus Franciscus heeft vrijdag een gebed geleid voor een leeg Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
29/03 16u15  Boete voor uitlaten hondDe politie Demerdal heeft zaterdag op de parking van de Halve Maan in Diest een 54-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem geverbaliseerd omdat zij naar daar was gereden om haar hond uit te laten. De vrouw kreeg van de agenten te horen dat het om een niet-essentiële verplaatsing ging. In de tuin van een huis in de Kleinbergstraat verbaliseerde de politie vier twintigers die het samenscholingsverbod negeerden. In een tuin in de Galgeveldstraat zijn ook personen beboet voor het overtreden van het samenscholingsverbod.
29/03 16u15  Auto in beslag genomen nadat Luikenaar voor derde keer in 3 dagen regels overtreedtEen Luikenaar die drie dagen op rij in aan de kant werd gezet, zal het bij de rechter mogen gaan uitleggen. Zij auto werd vrijdag ook in beslag genomen. De rechter zal gaan beslissen wat er met de auto gaat gebeuren.
29/03 16u15  Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongerenVerveling vermijden bij de schoolloze jeugd? En tegelijkertijd diezelfde jeugd op een aangename manier laten kennismaken met de wereld van de astronomie? Sterrenkundevereniging Noorderkroon uit Achel heeft daar wat op gevonden.
29/03 15u15  Buurt Tongerse basiliek afgesloten: gasgeur door defect aan verwarmingDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker is momenteel de panne aan het herstellen.
29/03 15u15  Zestien nieuwe coronadoden in Limburg: hoogste dodental sinds uitbraak virusEr zijn de afgelopen 24 uur zestien coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen overleden. Daarmee stijgt het totale dodenaantal in onze provincie naar 74.
29/03 14u15  Buurtbewoners in Lommel bundelen krachten en maken hartverwarmende video voor zorgsectorHet regent lof voor de zorgsector in België. Ook in Limburg ontstaan er bemoedigende initatieven om zorgverleners een hart onder de riem te steken. In Lommel-Werkplaatsen hebben de buurtbewoners de krachten gebundeld om een pakkende warme boodschap te geven voor iedereen die zorgt. Het resultaat: een filmpje dat massaal gedeeld en bekeken wordt op sociale media.
29/03 14u15  Musical ‘Gelmel’ in Alden Biesen wordt uitgesteld: “Wie tickets heeft, wees gerust”Net als zoveel andere initiatieven wordt ook de musical ‘Gelmel’ van de Kristene Gildebroeders uit Val-Meer (Riemst), gepland tijdens de paasvakantie in Alden Biesen, omwille van de coronacrisis uitgesteld.
29/03 14u15  Politie legt groepje voetballers en ouderen in het park de regels nog eens uitDe politie Maasland heeft zaterdagnamiddag op het Kolonel Aertsplein een vijftal allochtonen mannen de maatregelen rond corona nog eens uitgelegd. De mannen stonden in een cirkel op het plein, elk een tiental meter uiteen. Er werd een bal rondgespeeld. Bij een van de mannen stond ook nog een peuter. De mannen moesten de plaats verlaten. De oudere autochtonen die op de banken zaten werden meteen ook aangesproken. Ook aan hun werd gevraagd om terug naar huis te gaan.
29/03 14u15  Inbraakpoging in WellenZondagvoormiddag is bij de politie een inbraakpoging in de Ulbeekstraat gemeld. Dieven slaagden er niet in om het pand binnen te geraken.
29/03 14u15  Motorrijder uit Lummen gewond bij ongeval in AlkenFrank V. (42) uit Lummen is vrijdag in de late namiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Meerdegatstraat. De motorrijder viel rond 16.15 uur toen hij een aanrijding wilde vermijden.
29/03 14u15  Maggie De Block en professor Herman Goossens oneens over thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in De Zevende Dag. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens. Ook over het feit of de curve van het aantal besmettingen nu al dan niet afvlakt, zijn beiden het oneens.
29/03 14u15  Thomas Buffel en zijn Annabel krijgen dochtertjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu dus een zusje bij. Buffel had al twee zoontjes, Fausto en Maceo, met zijn vorige echtgenote Stéphanie, die begin 2017 op 39-jarige de ongelijke strijd tegen kanker verloor. Lionel is het zoontje van Buffel en Annabel, de kleine kerel werd in mei van vorig jaar geboren. Buffel en Annabel kregen op Instagram meteen felicitaties van Jelle Vossen, Ruud Vormer en Danny Vukovic.
29/03 14u15  Vijf transmigranten uit oplegger gehaald aan politiekantoor in HasseltDe politie heeft zaterdagavond aan het politiekantoor in de Zwarte-Brugstraat vijf transmigranten uit een oplegger gehaald.
29/03 14u15  Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen"Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
29/03 14u15  Zussen lanceren positieve actie: All Against CoronaEén zus kwam met het idee, de andere zus met de creativiteit, samen met een geweldige designer. Voor een fantastische zus en haar collega's, en voor iedereen die er gewoonweg is waar het nodig is. We kunnen niet zonder jullie en dat willen we laten zien.
29/03 13u15  Thomas Buffel en zijn Annabel in verwachting van vierde kindjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu een zusje bij.
29/03 13u15  Keylor Navas lapt strikte maatregelen aan zijn laars en pakt peperdure vlucht naar huis: “We zijn ook maar mensen”PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten.
29/03 13u15  Zonhoven zorgt: meer dan honderd vrijwilligers staan klaar om te helpenTot nu toe hebben 109 vrijwilligers zich aangeboden om mensen te helpen die wegens de coronacrisis niet buiten kunnen komen. De gemeente lanceerde het platform 'Zonhoven zorgt' waar vrijwilligers zich online kunnen aanbieden. Bedoeling is dat de gemeente hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact brengt.
29/03 13u15  Achter de schermen bij ‘De mol’: smullen en bakken onder de Griekse zonPresentator Gilles De Coster gunt ons elke week een blik achter de schermen van ‘De mol’.
29/03 13u15  Onheilspellende boodschap voor al wie graag tennis kijkt: geen Wimbledon én geen US Open door coronacrisis?De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft “het nieuws gekregen dat je behoorlijk zeker mag zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan”.
29/03 13u15  Bosuilfeest helaas afgelast door coronaHet traditionele Bosuilfeest, voorzien voor vrijdag 1 mei 2020, wordt afgelast wegens de coronacrisis.
29/03 12u15  Aantal sterfgevallen in Spanje versnelt opnieuw: 838 doden in 24 uurIn Spanje zijn de voorbije 24 uur liefst 838 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is alweer een nieuw record, nadat zaterdag 832 sterfgevallen waren gemeld.
29/03 12u15  Een leven van delen en dienenTreike Paulussen uit Opglabbeek werd 100 jaar. Een leeftijd die normaal gesproken groots gevierd zou worden maar waar nu, met de aangescherpte coronamaatregelen, wat aanpassingen voor nodig waren. Er was een klein feestje aan het woon en zorghuis in Lanaken. Daar hadden de familieleden verzameld aan het raam om hun gelukwensen over te maken.
29/03 12u15  41-jarige man uit Eupen hoest en spuugt op agenten in VoerenEen 41-jarige fietser uit Eupen heeft zich vrijdagnamiddag aan de grenspost op De Plank misdragen tegenover agenten. De man wilde de grens naar Nederland oversteken maar werd door de politie van staande gehouden. Toen de man hoorde dat hij rechtsomkeer moest maken, protesteerde hij. Hij hoestte en spuugde naar de inspecteurs terwijl hij riep dat hij besmet was met Corona. De man werd overmeesterd en gearresteerd. De man zal zich aan een strenge straf mogen verwachten.
29/03 12u15  Limburg blijft zwaarst getroffen provincie: 1.355 personen besmet met coronaHet aantal Limburgers dat met het coronavirus is besmet, is de afgelopen 24 uur opgelopen tot 1.355 personen. Dat zijn er 174 meer dan gisteren en is de tweede grootste stijging tot nu toe. Met 15 besmette Limburgers per 10.000 inwoners blijft onze provincie de zwaarst getroffen regio van het land.
29/03 12u15  Opslagloods van WindowsPunt in Brustem verwoest na zware brandEen uitslaande brand heeft zondagochtend een loods van Windows Punt op de Luikersteenweg Brustem totaal verwoest. Het vuur werd rond 3 uur door de buren opgemerkt. Zij alarmeerden de hulpdiensten. “In de loods achter de winkel lagen ramen en deuren opgestapeld. Wij hebben vooral ingezet op het vrijwaren van de gebouwen die langs de loods liggen. En daar zijn we gelukkig in geslaagd”, zegt Steven Rennen, brandweerkapitein van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Hoe het vuur ontstond, is voorlopig onduidelijk.
29/03 11u15  Wat betekent de coronacrisis voor uw spaarcenten? En wat is uw beste strategie?De coronacrisis en ­bijbe­horende beurscrash hebben de pensioen­spaarfondsen diep in het rood geduwd. De verliezen liepen de afgelopen maand op tot gemiddeld 22 procent. Hoe kunt u de schade beperken?
29/03 11u15  36 vrijwilligers maken 28.000 mondmaskers36 vrijwilligers hebben in de Limburgse Zorgacademie 28.000 mondmaskers gemaakt. Omdat de voorraad aan materiaal op is kunnen er voorlopig geen maskers bijgemaakt worden.
29/03 11u15  Trotse Natalia deelt eerste video van dochter Bobbi-Loua: “Je bent nu al een rockster”Zangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze.
29/03 11u15  ROYALS. Zo kwam de ‘perfecte’ foto van Harry en Meghan tot stand en krijgt Beatrice huwelijk met amper drie gasten?In een interview met Vogue heeft fotograaf Samir Hussein verteld over de adembenemende foto die hij maakte van Harry en Meghan. Sarah Ferguson deelde dan weer een nooit geziene foto van het huwelijk van prinses Eugenie. En in België, daar werden wafels gebakken.
29/03 11u15  Italiaans dorpje in Lombardije lijkt immuun voor corona: onderzoek moet duidelijkheid biedenDe inwoners van het Italiaanse dorpje Ferrera Erbognone, in het noorden van Italië, lijken immuun voor het coronavirus. In de omliggende gemeenten, in de zwaargetroffen regio Lombardije, is er sprake van grote besmettingshaarden, maar in het dorpje raakte tot heden niemand besmet. Wetenschappers onderzoeken het bloed van de inwoners om duidelijkheid te krijgen.
29/03 10u15  Rode Duivels in coronatijden: lachen met de krullenbol van Witsel, De Bruyne haalt 2 miljoen op met videogameHet zijn ook voor onze Rode Duivels geen gemakkelijke tijden. Maar onze nationale voetbalhelden houden zich bezig in volle coronacrisis, zo blijkt.
29/03 10u15  De befaamde glimlach van Ronaldinho vergaat stilaan in de gevangenisWie Ronaldinho zegt, zegt twee dingen: goddelijke dribbels en een geweldige glimlach. Maar de tanden lacht de 40-jarige cultvoetballer al een tijdje niet meer nu hij al drie weken vastzit in een gevangenis in Paraguay.
29/03 10u15  Wit-Russische president lacht met corona: “Drink wodka, ga naar de sauna en werk hard”De Wit-Russische president Alexander Lukashenko lacht nog steeds om het coronavirus. Hij deed zaterdag mee met een ijshockeytoernooi in Minsk. Op foto’s is te zien dat toeschouwers dicht bij elkaar stonden. Lukashenko maakte deel uit van het winnende team. Hoe kan het ook anders...
29/03 10u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Kortenbos: treinverkeer even onderbrokenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Kortenbos is een slagboom helemaal vernield. Een lichte bestelwagen ramde er rond 20.30 de spoorinfrastructuur. Het voertuig stond op de sporen waardoor het treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden een tijdlang onderbroken werd. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Waarom hij de controle over het stuur verloor, was niet meteen duidelijk.
29/03 10u15  Julian Alaphilippe kan zich een Tour de France zonder fans moeilijk inbeelden: “Ik zou er kapot van zijn”Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck - Quick-Step een paar dagen na de mededeling van Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, die zei dat het een optie is om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.
29/03 09u15  Indiase goeroe én “superverspreider” overleden: “Weigerde in quarantaine te gaan”Tienduizenden mensen in India zitten in quarantaine nadat ze in contact kwamen met Baldev Singh (70). De Indiase goeroe raakte besmet tijdens een rondreis door Europa, maar bleef prediken in de deelstaat Punjab. Intussen is de ‘superverspreider’ overleden aan de gevolgen van het virus, pas na zijn dood kwam de besmetting aan het licht.
29/03 09u15  “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Dat melden verschillende Japanse media, waaronder staatszender NHK.
29/03 09u15  Boris Johnson waarschuwt Britten in brief voor moeilijke tijdenDe Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week ook corona vastgesteld.
29/03 09u15  Minder interventies door VAB, maar ze nemen meer tijd in beslag door coronamaatregelenSinds de coronamaatregelen van kracht zijn, in het weekend van 15 maart, kent mobiliteitsorganisatie VAB een stapsgewijze terugval van het aantal pechgevallen. Vanaf donderdag 19 maart daalde het aantal pechgevallen tot zo’n 50 procent van het aantal pechgevallen tijdens weekdagen. Interventies nemen ook meer tijd in beslag, omwille van de veiligheidsmaatregelen zoals het desinfecteren van vervangwagens en voertuigen met pech en de ‘social distancing’. Dat meldt VAB zondag in een persbericht.
29/03 08u15  John Cleese maakt Amerikanen boos met tweet over wapens en coronavirusDe Britse komiek John Cleese heeft zich afgelopen week de woede van veel Amerikaanse twitteraars op de hals gehaald. “Ik vind het bijzonder grappig dat sommige Amerikanen als reactie op het virus vuurwapens inslaan.”
29/03 08u15  CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Ik zie ook voordelen aan deze crisis”“We moeten deze crisis aangrijpen om onze samenleving beter te maken”, dat zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in een interview met De Zondag. Tevens werkt Coens aan een manifest met “tien lessen voor de toekomst”.
29/03 08u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Sint-TruidenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Sint-Truiden werd de automatische slagboom totaal vernield. Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 20.30 uur.
29/03 08u15  Beroemde jurk van prinses Diana verdwijnt in de “diepvriezer”De blauwe fluwelen jurk die de Britse prinses Diana droeg tijdens een dans met Hollywoodacteur John Travolta, wordt bevroren. U leest het goed: bevroren. De nieuwe eigenaars hopen het kledingstuk op die manier beter te bewaren, om het later voor het grote publiek te kunnen tentoonstellen.
29/03 08u15  Baby in VS overleden na coronabesmetting: “Uitgebreid onderzoek nodig”In de Amerikaanse staat Illinois is een baby gestorven die besmet was met het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsdienst bracht in een verklaring naar buiten dat een “uitgebreid onderzoek” licht moet werpen op de exacte doodsoorzaak. Het kind was nog geen jaar oud.
29/03 08u15  Noord-Korea schiet voor de vierde keer deze maand raket afNoord-Korea heeft zondag twee raketten richting de Japanse Zee gelanceerd. Dat meldden militaire functionarissen in Zuid-Korea en Japan. Eerder deze maand vuurde het land drie keer eerder projectielen af. Volgens het Japanse ministerie van Defensie lijkt het te gaan om ballistische raketten. Ze zijn niet op Japans grondgebied terechtgekomen.
29/03 08u15  Financiering ‘W817’-film nagenoeg rondDe geldinzamelactie om de film van W817 te maken, heeft bijna voldoende opgebracht. In drie weken zijn al 45.000 tickets verkocht. Wat betekent dat er nog 5.000 aan de man dienen te worden gebracht.
29/03 08u15  Bewoners van Achelse buurt zingen elke avond ‘We zullen doorgaan’Elke avond stipt om 19.30 uur komen de bewoners van de Achelse straat Oude Weg even buiten. Op de stoep voor hun huis zingen ze in koor ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.
29/03 08u15  The Weeknd: best verkochte single én albumThe Weeknd is deze week vanuit het niets op één binnengekomen in de lijst met best verkochte albums in Vlaanderen. Met zijn plaat After hours verdrijft de Canadees-Ethiopische rapper #LikeMe van de eerste plaats. Zijn vorige drie albums haalden telkens de top 10, maar nooit de hoogste plek.
29/03 08u15  Vier doden aangetroffen in woning in Etten-Leur in Nederland: “Onderzoek loopt”In een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Uit politieonderzoek in het huis aan de Dasseburcht blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vier doden zijn vermoedelijk de bewoners, liet de politie weten.
29/03 07u15  Aquarium krijgt geen bezoekers meer door corona, dan nemen schattige puppy’s het overHet Georgia Aquarium in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, is net zoals zoveel bezienswaardigheden gesloten voor het publiek omwille van coronamaatregelen. Maar dieren zijn voor zover geweten niet in gevaar voor de pandemie. Daarom liet het aquarium haar deuren afgelopen donderdag wel open voor twee van de schattigste bezoekers die er ooit doorheen de gangen raasden: Odie en Carmel, twee puppy’s van het Atlanta Humane Society, een dierenwelzijnsorganisatie. Het leverde prachtige beelden op en hopelijk ook een leerrijke ervaring voor Odie en Carmel, hoewel die niet altijd evenveel aandacht voor de vissen lijken te hebben...
29/03 06u15  Gluren bij BV’s: Jeroen Meus werkt aan zijn conditie, Klaasje rekt zich uitMake-up aanbrengen in drie minuten, wandelen en fit blijven in coronatijden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
29/03 06u15  In tijden van corona: golfer Pieters installeert indoor putting greenAlle Belgische golfbanen zijn sinds 14 maart gesloten. De Nationale Veiligheidscommissie had geen oren naar de smeekbede van de golffederaties en Gezond Sporten Vlaanderen om recreatief golfen, mits restricties, toch toe te laten. Eerst mochten onze vier topgolfers nog trainen, maar intussen is dat privilege teruggeschroefd.
29/03 06u15  “Gure lucht brengt buien met zich mee, kans op sneeuw”Zondag worden er gure luchtmassa’s richting Limburg aangevoerd. Vanuit het oosten komt er meer bewolking opzetten en vergroot de kans op een aantal lokale buien.
29/03 06u15  Met deze klusjes maak je je kot in geen tijd gezelligerNu we verplicht moeten cocoonen, hebben we plots zeeën van tijd om die lang geplande klusjes onder handen te nemen. Met deze checklist verander je je huis in no time in een gezellige en opgeruimde cocon, zónder extra spullen in huis te moeten halen.
29/03 06u15  COLUMN. Onze man over hoe corona zijn dochters in de greep houdtOnze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
9x Pv voor 25-jarige Diestenaar04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten café04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
8x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire05/04 03u15 - Het Belang van Limburg: Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
8x Misvieringen online in de tijd van Pasen04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
8x Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
8x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden04/04 21u15 - Het Belang van Limburg: In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
7x Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
7x Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
7x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven