vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
15/12 00u30  Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië” Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.19 
15/12 00u15  Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker” ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).16 
14/12 23u45  Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’ Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?12 
14/12 23u45  Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.12 
14/12 23u45  Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.12 
14/12 23u15  Kerstconcert Op zondag 17 december kan je vanaf 18.00 uur terecht in de kerk van Oostham voor het traditionele kerstconcert. Concertband Musica en het Sint-Kristoffelkoor brengen de mooiste kerstliederen in een unieke sfeer. Gastoptreden van sopraan Maria Plessers. De toegang is gratis.
14/12 23u15  Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen.
14/12 23u00  NASA ontdekt samen met Google twee nieuwe planeten NASA heeft met de hulp van Google twee nieuwe planeten ontdekt in twee verschillende stelsels. Door de vondst van één van de planeten verliest onze zon een record: het is niet langer de enige ster waar acht planeten omheen draaien.
14/12 22u30  Italiaanse renner Nicola Ruffoni vier jaar geschorst na gebruik van groeihormonen De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws donderdag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.
14/12 22u30  Dode en gewonden bij steekpartijen in Maastricht Bij een steekpartij in Maastricht is donderdagavond een persoon om het leven gekomen. Even verderop geraakten meerdere mensen gewond bij een andere steekpartij.
14/12 22u15  BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Ongelooflijk prachtige man" 'Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte', zegt Kurt Van Eeghem aan 'De Morgen', na het overlijden van zijn broer. 'Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor.' Ook heel wat andere bekenden aan de film-, tv-, en cultuurwereld reageren erg teneergeslagen op het heengaan van Marc Van Eeghem.
14/12 21u45  De nieuwste trends bij inbrekers: “Ze kunnen op elk moment van de dag of de nacht toeslaan” In Limburg zijn dit jaar - tot en met 28 november - al 2.349 woninginbraken of pogingen daartoe geregistreerd. Die zijn toe te schrijven aan lokale daders, maar ook aan rondtrekkende bendes die een hele reeks inbraken plegen in bepaalde regio’s. Ze opereren of worden aangestuurd vanuit de grote steden zoals Antwerpen of Brussel of vanuit het buitenland. Volgens Herman Raskin, referentiemagistraat voor woninginbraken bij het Limburgse parket, zijn er enkele nieuwe trends waar te nemen. Zo komen de rondtrekkende bendes niet alleen meer uit de voormalige Oostbloklanden maar ook uit Zuid-Amerika.
14/12 21u30  Vliegen zonder schuldgevoel: vergoed de milieuschade van uw vliegreis Google ‘de tien mooiste vakantiebestemmingen’, en je krijgt tien keer het advies om snel het vliegtuig te nemen. Die manier van reizen krijgt steeds meer kritiek, wegens te schadelijk voor het milieu. Er gaan zelfs stemmen op om het vakantievliegen binnen Europa te verbieden. Steeds meer compensatiesites spelen in op het schuldbesef van de milieubewuste reiziger.
14/12 21u30  Zonhoven is te klein geworden voor Fungroup Het attractieverhuurbedrijf Benji-Fun/The Fungroup van Stefan Kerkhofs verlaat Zonhoven om zijn tenten binnenkort op te slaan in Beringen. “De locatie in Zonhoven was te klein geworden”, zegt Stefan Kerkhofs. The Fungroup investeert daarom 3,5 miljoen in de aankoop van een gebouw in Beringen, in een extra stuk aanpalende grond en extra attracties.
14/12 21u15  Zo vader, zo zoon: Harry en Jo trokken naar Congo, maar wel met 2.000 kilometer tussen hen Met een hoofd vol dromen stapten Harry Janssen en zijn vrouw in de jaren vijftig op het vliegtuig naar Congo. Ze kwamen terug met vier kinderen en een niet te stillen heimwee naar Afrika. Meer dan dertig jaar later besloten zowel Harry als zijn oudste zoon terug te gaan. ‘Zaten we daar allebei, hij in het zuiden, ik in het noorden, met meer dan tweeduizend kilometer tussen ons.’
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 13u15  ABVV plant nationale staking in februariDe socialistische vakbond ABVV maakt zich op om in de eerste week van februari een nationale staking te houden tegen het regeringsbeleid. Dat meldt De Standaard en wordt bevestigd door de vakbond.
12/12 13u15  Besiktas neemt in Champions League ook geen fans mee naar MünchenDe Turkse club Besiktas neemt geen supporters mee naar Duitsland voor de confrontatie op 20 februari met Bayern München in de achtste finales van de Champions League. Uit angst voor ongeregeldheden en een zware straf van de Europese Voetbalbond UEFA heeft Besiktas zijn aanhangers dringend verzocht geen reisje naar München te boeken. De club hangt een jaar uitsluiting van Europees voetbal boven het hoofd.
12/12 13u15  Russisch Olympisch Comité laat protest varen: atleten mogen aantreden onder neutrale vlagHet Russisch Olympisch Comité (ROC) heeft dinsdag verklaard dat het atleten die onder neutrale vlag deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zal steunen.
12/12 13u00  Winterweer zorgt voor tekort aan bloedplaatjesEen serieuze dip in de bloedplaatjesvoorraad is een belangrijk neveneffect van het winterweer. Gisteren kon maar 37% van de verwachte donoren bloed komen geven. In totaal kwamen 554 mensen bloed geven – terwijl het Rode Kruis 1.475 donoren verwachtte.
12/12 13u00  Haal de zakdoeken boven, Jimmy Kimmel geeft emotionele speech met ziek zoontjeJimmy Kimmel verscheen in de jongste aflevering van zijn talkshow 'Jimmy Kimmel Live!' met zijn acht maanden oude zoontje Billy op de arm. Het werd een emotioneel moment, want het jongetje onderging nog maar een week geleden met spoed een tweede hartoperatie. Net daarom wou de talkshowhost een lans breken voor de sociale zekerheid.
12/12 13u00  Unieke bijeenkomst in GBS De KlinkerWoensdag 6 december organiseerde de scholengemeenschap Zuid-Oost Limburg een overkoepelende pedagogische studiedag.
12/12 13u00  Nieuw: Belgen maken pralines met olijfolieOlijfolie associeer je bijna automatisch met frisse slaatjes, maar de Belgische Wim De Bruyne en Sebastiaan Tips van het Gentse cateringbedrijf Coeur Catering vonden dat de olie zich ook perfect laat combineren met… chocolade. Het resultaat van maanden experimenteren? Hun eigen merk Pierrot met een gamma van vijf pralines, die je heel binnenkort zelf kan proeven.
12/12 13u00  Loods van ‘oudste bedrijf in Gentse haven’ ingestort door sneeuw en regenIn de haven van Gent is dinsdagochtend het dak van een loods ingestort, vermoedelijk onder het gewicht van de neerslag van de voorbije dagen. Dat is vernomen bij de hulpdiensten. Er was niemand in de omgeving en er vielen dus ook geen gewonden, zegt het havenbedrijf Stukwerkers.
12/12 12u45  Het nieuwe GLB steunt jonge landbouwers en vereenvoudigtVandaag heeft het Europees Parlement in Straatsburg gestemd met een grote meerderheid over een financiële hervorming van de landbouw- en plattelandsontwikkeling dat op 1 januari 2018 van kracht gaat. Deze hervorming zal het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) vereenvoudigen door middel van een reeks technische verbeteringen van de vier GLB-verordeningen: rechtstreekse betalingen, plattelandsontwikkeling, gemeenschappelijke marktordening en de horizontale verordening. Op het vlak van de rechtstreekse betalingen zal meer aandacht komen voor jonge en actieve landbouwers.
12/12 12u45  Verdachten van gruwelijke moord Middelkerke nog niet voor rechter wegens winterweerIn de zaak van de moord op een camping in Middelkerke heeft de Brugse raadkamer de verschijning van de vijf verdachten uitgesteld naar vrijdag 22 december. Meerdere advocaten hadden om dat uitstel gevraagd, onder meer omdat ze hun client niet konden bezoeken door het winterweer.
12/12 12u45  Ongeveer 200 vluchten op Brussels Airport hebben vertragingDe vertragingen van vluchten vanuit Brussels Airport hebben zich dinsdagvoormiddag opgestapeld. Dat is nog een gevolg van de verscheidene annuleringen maandag wegens het barre winterweer. Dat heeft woordvoerster Florence Muls van Brussels Airport gezegd. Naast de vertragingen dienden opnieuw een zeventigtal vluchten afgelast te worden.
12/12 12u45  BS Atheneeke werkt mee aan nieuwe audiotour Gallo-Romeins museumDit schooljaar werken de leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar van BS Atheneeke een uniek project uit in samenwerking met het Gallo-Romeins Museum. De bedoeling is om een audiotour op kindermaat te ontwikkelen voor de permanente tentoonstelling.
12/12 12u30  Weer of geen weer, ijskoud of niet: In deze Landense kinderopvang slapen de kindjes gewoon buitenSneeuw of geen sneeuw: bij kinderopvang Baloo in Landen sliepen ook gisteren enkele peuters gewoon buiten, in speciale water- en winddichte boxen. Het fenomeen van de buitenslapers komt overgewaaid uit Scandinavië, en wint ook hier aan populariteit. De buitenlucht zou de slaapkwaliteit ten goede komen, en zou bovendien het risico op verkoudheden doen afnemen.
12/12 12u30  Grote verrassing in Basisschool Uiterwaard StokkemDe eerste week voor de verjaardag van Sinterklaas hadden de kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar een Zwarte Piet op logement. Spannend want elke dag gebeurde er wel iets.
12/12 12u15  Fanatieke sporter deelt eerlijke foto van haar 'flubberbenen'De Nederlandse Suzanne Brummel gaat ettelijke keren per week sporten en ze was dan ook onaangenaam verrast toen ze een foto van zichzelf tijdens een loopsessie onder ogen kreeg waarbij er best wel wat cellulitis te zien is op haar benen. Nu, een jaar later, heeft ze dat onflatterende beeld gedeeld op haar blog en Instagram. 'Inmiddels ben ik onvoorwaardelijk trots op mijn lichaam', klinkt het.
12/12 12u15  Nieuwe pedofilieklacht tegen Vangheluwe: “Als kind verhuurd voor orgie”Er is een nieuwe klacht van pedofilie ingediend tegen Roger Vangheluwe, oud-bisschop van Brugge. In ‘Dag Allemaal’ doet een 36-jarige man zijn verhaal: hij zou, net als zijn iets oudere broer, jarenlang zijn verhuurd aan geestelijken. Vangheluwe was klant én had de leiding over gedwongen orgieën.
12/12 12u15  Eén dode en achttien gewonden bij explosie in Oostenrijkse gasterminalIn de gasterminal van Baumgarten, in het oosten van Oostenrijk, vlakbij de grens met Slovakije, heeft zich dinsdagmorgen een ontploffing voorgedaan. Na de explosie ontstond een brand. Op beelden zijn hoge vlammen te zien. Volgens het Rode Kruis is er één dodelijk slachtoffer. Er raakten ook 18 mensen gewond, van wie één zwaargewond.
12/12 12u15  Met Okra wandelen in WebbekomBelangstellenden kunnen in de namiddag mee op wandel met Okra van Geetbets. Okra gaat wandelen in Webbekom (Diest).
12/12 12u15  Toch al 31 mensen opgepakt voor verschillende rellen in BrusselDe Brusselse politie heeft al 31 mensen kunnen oppakken die betrokken waren bij de verschillende rellen aan de Beurs, het Muntplein en de Louizalaan. Dat meldt La Dernière Heure dinsdag en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Een aantal andere relschoppers werden al geïdentificeerd maar nog niet opgepakt. “De verschillende onderzoeken worden actief voortgezet, er zullen nog arrestaties volgen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.
12/12 12u15  Cultuurprijzen worden uitgereiktDe jaarlijkse uitreiking van de Cultuurprijs, de Cultuurtandem en de Cultuurparel staat gelijk aan een feestelijke avond boordevol cultuur. OC De Buiting wordt op dinsdag 12 december om 20.30 uur omgetoverd tot een cultuurtempel waar iedereen van harte welkom is. De in Paal woonachtige Freddy Gualsaqui zorgt met zijn muziek voor extra sfeer!
12/12 12u15  Lewis Hamilton: "Er zijn andere dingen in het leven dan de F1"Lewis Hamilton zal waarschijnlijk nog minstens enkele jaren in de Formule 1 racen. De Brit staat op het punt om zijn contract bij Mercedes te verlengen maar tegelijkertijd heeft hij ook heel wat bezigheden naast de Formule 1.
12/12 12u15  Nederlandse politie gaat dronken minderjarigen filmen tijdens een avondje stappen en de beelden voorleggen aan hun oudersDe politie van Alblasserdam , een gemeente in het Nederlandse Zuid-Holland, pakt uit met een nieuw project tegen alcoholmisbruik bij jongeren. Via een bodycam gaan ze de feestvierders stiekem filmen tijdens een dronken avondje uit om hen na het weekend samen met hun ouders te confronteren met de beelden. Het Limburgse Centrum voor Alcohol- en andere Drugsproblemen reageert: ”Het filmen van deze minderjarigen is niet oké.”
12/12 12u00  Door de wind, regen, sneeuw en kou: zo verzorg je je haar het best in de winterJe haar en winterweer: het is een combinatie die niet zelden tot een droge coupe en gespleten puntjes leidt. De Spaanse haarstylist Antonio Corral Calero, ambassadeur van verzorgingsmerk Morrocanoil die al met veel beroemde modellen werkte , was onlangs in België en wij vroegen zijn tips om je lokken te beschermen in het koudste seizoen.
12/12 11u45  Wilt u korting? Vraag geen btw-bonnetjeHandgeschreven bonnetjes of kortingen als u geen btw-ticket hoeft: de witte kassa sluit fraude in de horeca niet uit. “De witte kassa is een fantastisch middel om zwartwerk tegen te gaan, als er effectief iets ingetikt wordt.”
12/12 11u45  Sportcentrum vraagt klanten om enkel Nederlands te sprekenErgul Kurnaz (37) en haar zus Simge (28) zijn niet te spreken over de aanpak van sportcentrum Dynamica in Koersel. De zaak vraagt sporters om onderling enkel Nederlands te spreken. De zussen hebben een klacht ingediend bij gelijkekansencentrum Unia.
12/12 11u45  Waar of niet waar? “Wijn ontspant terwijl bier het zelfvertrouwen opkrikt”Dagelijks worden we overstelpt met medisch nieuws. Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
12/12 11u45  Wereldlichtjesdag voor overleden kinderenOp Wereldlichtjesdag staan we stil bij onze overleden kinderen die we meedragen in ons hart en een dag lang in het licht zetten.
12/12 11u45  Steek je gezicht eens in de sneeuw en maak een ‘snowfie’De ‘snowface challenge’ is dé nieuwe hype op sociale media, maar je moet er wel wat voor overhebben.
12/12 11u45  Mijnwerkers-brancardiers Paal vieren verdienstelijke ledenDe vrijdag na de feestdag van Sint-Barbara komen de mijnwerkers-brancardiers Paal samen om te feesten maar ook om verdienstelijke personen te vieren.
12/12 11u30  Hasselts eetcafé biedt gratis parking en shuttle aan tijdens koopzondagDe Hasseltse brasserie/eetcafé Westpunt biedt komende zondag een gratis shuttledienst aan naar de binnenstad voor mensen die op de Westpunt-parking hun wagen stallen.
12/12 11u30  NBA. Boston laat zich verrassen door het zwakste broertje van de klasBoston heeft zich maandag laten verrassen door Chicago in de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie (NBA). De leider in de Eastern Conference verloor met duidelijke 108-85 cijfers van de Bulls, die pas hun zesde zege van het seizoen boekten.
12/12 11u30  Sint komt langs op Spectrumcollege in PaalOok in Paal kwamen de Sint en Piet op bezoek.
12/12 11u15  Vitor Pereira volgt landgenoot Villas-Boas op in ChinaDe Portugees Vitor Pereira (49) is dinsdag aangesteld als coach van Sjanghai SIPG, de schatrijke Chinese club met grote ambities. Hij is er de opvolger van zijn landgenoot André Villas-Boas, die eind november ontslagen werd.
12/12 11u15  Iconische Coca-Cola kersttruck komt nu vrijdag naar HasseltNu vrijdag zal de iconische kersttruck van Coca-Cola halthouden in Hasselt, op Winterland. De kersttruck is dé eyecatcher van de kerstcampagne van Coca-Cola die nog tot 31 december loopt en draait rond dankbaarheid. Coca-Cola roept iedereen op om, in plaats van veel cadeaus te geven, oprecht je dankbaarheid uit te drukken tegenover iemand die je lief is. En dat kan dankzij deze kersttruck op een heel speciale manier.
12/12 11u15  “Vlamingen, leg winterbanden op! Je waagt je toch ook niet met naaldhakken op glad ijs”Wie niet over winterbanden beschikt, vermijdt vandaag best autoverplaatsingen. Bij lagere temperaturen wordt rubber harder en daardoor verliezen zomerbanden hun optimale grip op het wegdek. Ook de remafstand wordt langer bij winterse omstandigheden. Winterbanden zijn ook efficiënter tegen aquaplaning, omdat ze het water beter afvoeren. VAB raadt iedereen aan die niet over winterbanden beschikt, om vandaag zo veel mogelijk autoverplaatsingen te vermijden.
12/12 11u15  Nieuw vrouwenteam Experza-Footlogix van Christel Herremans wil vooral in beeld rijdenDe nieuwe vrouwenwielerploeg Experza-Footlogix wil zich in 2018 vooral in de kijker rijden. Het team van Christel Herremans, de vroegere manager van Sport Vlaanderen-Guill D’or, telt dertien rensters en pakt uit met de Nederlandse Thalita de Jong als kopvrouw.
12/12 11u15  Sneeuwpret op Floor en TijnDe leerlingen van Basisschool Foor en Tijn genoten de afgelopen dagen met volle teugen van de sneeuw op hun speelplaats.
12/12 11u15  Consumentenbond: Koop geen Samsung Galaxy S7 meerWie nu nog een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge koopt, loopt kans vanaf maart komend jaar al geen software-updates meer te krijgen. De Nederlandse Consumentenbond, die onderzoek deed, waarschuwt: ‘Koop geen Galaxy S7 of S7 Edge meer’. Maar kopers moeten ook met andere toestellen uit 2016 oppassen.
12/12 11u00  Nieuw spaarboekje garandeert nettorente van 1 procent, al schuilt er addertje onder het grasMeDirect Bank lanceert vandaag een nieuwe niet-gereglementeerde spaarrekening die een nettorente van 1 procent biedt. Keerzijde is wel dat de spaarder twaalf maanden op voorhand het afhalen van de spaarcentjes moet aanvragen.
12/12 11u00  Dit zijn de meest trending bestemmingen voor 2018 volgens AirbnbAirbnb heeft een lijst van twintig bestemmingen bekendgemaakt die volgens hen in 2018 goed in de lift zullen zitten. Het gaat om locaties wereldwijd die wel toeristen aantrekken, maar nog niet de grote massa's. Het keek daarvoor naar de toenemende vraag naar logementen voor die ene stad of regio. Als absolute topper kwam Gangneung uit Zuid-Korea uit de bus.
12/12 11u00  “Raak niet aan onze auto!” Belgen leggen opnieuw recordaantal kilometers af met de wagenDe Belgen hebben in 2016 84,3 miljard kilometers met de wagen afgelegd, 0,4 procent meer dan in 2015, wat toen ook al een recordjaar was. Dat blijkt dinsdag uit een jaarlijkse studie van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Ter vergelijking: we rijden gemiddeld 4 procent meer kilometers met de auto dan de Nederlanders, 6 procent meer dan de Fransen en 1 procent minder dan de Duitsers.
12/12 11u00  Eén dode bij explosie in Oostenrijkse gasterminalIn de gasterminal van Baumgarten, in het oosten van Oostenrijk, heeft zich dinsdagmorgen een ontploffing voorgedaan. Daarbij zou één persoon om het leven zijn gekomen.
12/12 11u00  Iedereen Chironaut bij Voerense jongeren'Ik ben de Ziggy en ik kom out of space'. Tijd en ruimte zijn twee dimensies waar alles op aarde aan onderhevig is. Het tikken van de klok, het spel van donker en licht. Dit thema staat dan ook in Voeren centraal bij de jongeren. De jeugdbeweging ‘Chiro’ kent momenteel trouwens een fantastische groei. OP zaterdag 30 december kan je reeds mee feesten aan het Heem, de Komberg.
12/12 10u45  Hij is amper 6, maar verdiende dit jaar 9 miljoen euro. En daar hoeft Ryan niets bijzonders voor te doenRyan is zes jaar oud en pakt speelgoed uit. Niet gewoon op zijn verjaardag of op Sinterklaas, maar elke dag, en daar verdient hij zoveel geld mee dat zijn studies, zijn huis en wellicht zijn pensioen nu al gedekt zijn.
12/12 10u45  Nieuwe imkers krijgen getuigschriftImkersbond De Zonnebie Bilzen reikte op 9 december in de bijenhal Imkerij de Kieleberg de getuigschriften uit van het ministerie van Landbouw en Visserij aan de geslaagden van de cursus nieuwe Imker.
12/12 10u15  Gevierd Amerikaans journalist ontslagen wegens “ongepast seksueel gedrag”De Amerikaanse journalist Ryan Lizza, die met zijn berichtgeving mee in de hand zou hebben gewerkt dat Anthony Scaramucci, de communicatiedirecteur van het Witte Huis, aan de deur werd gezet, is ontslagen. De 43-jarige Lizza verloor zijn job bij het tijdschrift The New Yorker wegens “ongepast seksueel gedrag”. Dat berichtte de New York Times.
12/12 10u15  Kortrijk doet “warme” oproep om veld speelklaar te krijgen voor beker, goed nieuws uit OostendeDinsdag- en woensdagavond worden de kwartfinales van de Croky Cup afgewerkt. Vanavond staan Kortrijk-Gent (om 20u00) en Oostende-Standard (om 20u45) op het programma. Na de sneeuwval van de voorbije dagen doen ze in Kortrijk een warme oproep om het veld alsnog speelklaar te krijgen, in Oostende werd het zeil weggehaald en bleek de grasmat perfect speelklaar.
12/12 10u15  "Wil Wim Dries nog enigszins opvallen, dan adviseren wij hem vanaf volgende lente ook met een buggy rond te lopen"Er zijn in ons land te weinig vrouwelijke straatnamen, zo kwam vorige week aan het licht, waarop de Antwerpse burgemeester Bart D. meteen een paar gouden voorstellen voor zijn stad lanceerde, gaande van een Yvonne Verbeecklaan, tot de Yvonne Lex-lei. Hoera, eindelijk erkenning voor het lichtere genre.
12/12 10u15  Koninklijke Harmonie St-Cecilia huldigt verdienstelijke ledenOp zaterdag 25 november werden tijdens het jaarlijks Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie St-Cecila Hamont de verdienstelijke leden gehuldigd.
12/12 10u15  Scholengemeenschap de Speling maakt kerstversiering voor de GuimardstraatHet Katholiek Onderwijs Vlaanderen zoekt elk jaar een school of afdeling die de kerstversiering voor hun bureaus in Brussel wil maken. Dit jaar mochten enkele basisscholen van het Katholiek Onderwijs in Genk de bewuste Guimardstraat van kerstversiering voorzien.
12/12 10u00  Dit wordt de tijdelijke vervanger van ‘Mijn Pop-uprestaurant’Na de finale van het jongste seizoen van ‘Mijn Pop-Uprestaurant’ nam VTM de beslissing om een jaartje over te slaan. Maar nu heeft de zender voor het voorjaar toch een gelijkaardig culinair getint programma in het schema staan. In het gloednieuwe ‘Tweesterrenrestaurant’ gaan twee BV-koppels restaurantje spelen.
12/12 10u00  Lukaku in het oog van de storm na incident Manchester-derby: wat gebeurde er precies?De Engelse bond heeft een onderzoek geopend naar een incident na afloop van de Manchester Derby waarbij Romelu Lukaku, José Mourinho, City-doelman Ederson, City-assistent Mikel Arteta, een karton melk en flesjes energiedrank een hoofdrol spelen. Lukaku zou geen schorsing riskeren, maar komt wel opnieuw negatief in het nieuws.
12/12 10u00  Eerste klimaatboom werd in Heppen geplantIn de Heppense Oudstrijdersstraat werd op het monumentpleintje een eerste klimaatboom geplant. Het gaat om een winterlinde en het is de bedoeling om in 2018 nog een 60-tal bomen aan te planten. Dit kadert in het project Ruimte voor Bomen als actie tegen de klimaatverandering en het geheel wordt gestuurd door Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen terwijl gemeente de daaraan gekoppelde engagementsverklaring ondertekende. Inwoners die een geschikte plaats kennen om de volgende maanden een dergelijke boom op openbaar domein aan te planten, mogen hun voorstel bij de milieuraad indienen.
12/12 09u45  Belgische zwemmers eindelijk in Kopenhagen voor EK maar toch boos: “Wat als dit de Rode Duivels overkwam?”Het nationale zwemteam is vanochtend dan toch in Kopenhagen aangekomen. Door de hevige sneeuwval zagen ze hun vlucht van maandagmorgen na maar liefst vier uur wachten in het vliegtuig geannuleerd. Het team vertrok uiteindelijk vanochtend vanuit de luchthaven van Charleroi. Toch blijft de vertraging niet zonder gevolgen, getuigde een teleurgestelde bondscoach Ronald Gaastra bij Radio 1. “Je kan nu al dag één en misschien ook wel dag twee van het toernooi afschrijven.”
12/12 09u45  Huwelijkssprookje van Jean-Jacques De Gucht en Charlotte afgelopenNa vijf jaar zien Jean-Jacques De Gucht (33) en Charlotte (33) hun huwelijk op de klippen lopen. Dat heeft de Open Vld-politicus zelf bevestigd. Het koppel heeft met Jack (4) en Charlie (2) twee zoontjes samen.
12/12 09u45  Daarom wil Marijn Devalck liever stoppen met F.C. De KampioenenOp 20 december is het zover, dan komt ‘F.C. De Kampioenen: Forever’ uit in de bioscoop. Voor acteur Marijn Devalck - in heel Vlaanderen bekend als Balthazar Boma - mag het de laatste film in de reeks zijn. Hij zou er graag mee stoppen, een punt zetten achter de vertolking van zijn legendarische personage. Dat vertelt hij dinsdag in Dag Allemaal.
12/12 09u45  Chelsea moet Morata even missen, maar toch is spits dolgelukkig (en Batshuayi wellicht ook)Chelsea moet het dinsdagavond (21u) op bezoek bij het Huddersfield Town van Laurent Depoitre zonder zijn topschutter Alvaro Morata stellen. De Spaanse spits is vermoeid en sukkelt met de rug. Dat heeft coach Antonio Conte maandag bekendgemaakt. Toch is Morata dolgelukkig dezer dagen, en Batshuayi wellicht ook want die mag weer hopen op speelminuten.
12/12 09u30  Dit is het effect van drugs op je lichaamOp 'de markt' zijn veel verschillende soorten drugs te vinden. Elke drug kan anders worden ingenomen en kent zijn eigen risico’s. Wij overlopen hier de meest gebruikte soorten drugs en hun effecten op het menselijk lichaam, zowel op lange als op korte termijn.
12/12 09u30  Stoffelijke resten Johnny Hallyday in intieme kring begraven op Saint-BarthélemyNadat hij zaterdag een enorm eerbetoon heeft gekregen langs de Parijse Champs Elysées en een religieuze plechtigheid in de Madeleine-kerk, is rock-’n-roll legende Johnny Hallyday (74) maandag begraven. De Frans-Belgische man kreeg een mooi plaatsje op het kerkhof in Saint-Barthélemy, een eiland in de Caraïbische Zee.
12/12 09u15  “In onze business is kwaliteit belangrijker dan de prijs”De ontwerper en producent van exclusieve buitenmeubelen Tribù heeft zich de voorbije jaren ontpopt tot een van de snelst groeiende bedrijven van de Limburg. Bovendien is Tribù een van die creatieve bedrijven die ook internationaal aan de top staan. “We zijn actief in een markt waar kwaliteit belangrijker is dan de prijs”, zegt CEO Koen De Cock, die het bedrijf leidt samen met zijn broer Tom.
12/12 09u15  “We durven opnieuw aan expansie denken”P&V Elektrotechniek, de specialist in elektrische schakelborden, heeft de voorbije jaren een opmerkelijke ommekeer gerealiseerd. Onder impuls van de nieuwe aandeelhouder en topman Joris Vrancken knoopte P&V Elektrotechniek terug aan met groei en verhoogde rendabiliteit. “We durven weer aan expansie denken”, aldus Joris Vrancken.
12/12 09u15  Brussels Airport verwacht dat helft van vluchten niet zal doorgaanHoewel de weersomstandigheden vandaag vrij normaal zijn, verwacht woordvoerster Florence Muls van Brussels Airport toch dat de helft van de 300 voorziene 'operaties' (opstijgen en landen van vliegtuigen) niet zal kunnen doorgaan als gevolg van de problemen door het winterweer gisteren.
12/12 09u15  Oppenheimers verkennen Sint-Truiden By LightsNaar jaarlijkse gewoonte richt blaaskapel De Oppenheimers een winterwandeling in voor de leden. Dit jaar kozen ze in eigen stad te blijven, en de stadswandeling 'by lights' te beleven.
12/12 09u15  Sinterklaas op bezoek in WZC MaasmeanderOp 6 december kregen we in onze woonzorgcampus groot bezoek van de Sint en zijn pieten.
12/12 09u00  100 miljoen euro Vlaams geld voor spoorBrusselDe Vlaamse meerderheidspartijen hebben een akkoord bereikt om 100 miljoen euro vrij te maken voor de cofinanciering van de federale spoorinvesteringen. Die 100 miljoen moet de uitvoering van de Vlaamse spoorprioriteiten versnellen en komt bovenop de 371 miljoen euro die het federale niveau uittrekt voor spoorinvesteringen in Vlaanderen in de periode 2018-2022. Een groot deel daarvan, ruim 163 miljoen, is voor Limburg bestemd.
12/12 09u00  Baas Nederlandse motorclub No Surrender gearresteerdVoorman Henk Kuipers (53) van de Nederlandse motorclub No Surrender is dinsdagochtend gearresteerd in zijn woning in Emmen. Dat meldt de politie Drenthe. Kuipers wordt verdacht van zware mishandeling, afpersing, bedreiging en diefstal met geweld.
12/12 09u00  Daarom starten de auto’s in Finland wel altijd vlot, ook al is het er kouder dan bij onsBij elke winterprik lopen er bij pechverhelpingsdiensten meer oproepen dan normaal binnen, vooral te danken aan mensen die door een lege accu niet met de wagen kunnen vertrekken. Maar hoe zorgen ze er in het noorden eigenlijk voor dat ze niet elke dag met dit probleem af te rekenen hebben?
12/12 09u00  Wie wordt de ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’?Vandaag worden de jaarlijkse ondernemersprijzen van Het Belang Van Limburg bekend gemaakt. De Limburgse Ondernemer van het Jaar, de Lifetime Achievement Award en de Startup van het Jaar. Het Belang Van Limburg wil hiermee haar waardering uitdrukken voor ondernemers en bedrijven die ondernemen in het belang van Limburg.
12/12 09u00  Gigi Hadid poseert met okselhaar en daar heeft niet iedereen het makkelijk meeGigi Hadid is te zien in een reeks filmpjes van LOVE magazine en daarin bokst ze en toont ze haar atletisch vermogen, maar dat allemaal mét okselhaar. Omdat het duidelijk in beeld komt, lijkt het te gaan om een statement, maar daar is niet iedereen even blij mee.
12/12 08u45  Zuid-Afrikaans koor trapt tournee afHet wereldberoemde Zuid-Afrikaanse kinderkoor Bloemfontein kreeg zaterdagavond nog een staande ovatie van 2.500 gasten in het Casino Kursaal in Oostende. Een dag later werd hun Limburgse tournee afgetrapt met een concert in de uitverkochte parochiekerk van Wellen.
12/12 08u45  Technologiebedrijf Arkite verkozen tot 'Limburgse start-up van het jaar'GENKArkite werd pas in 2015 opgericht en is gehuisvest op de incubator C-Mine Crib in Genk. De mannen en vrouwen van Arkite zullen binnenkort wellicht moeten verhuizen, want tegen begin volgend jaar zullen ze al met 15 zijn. “En we zijn nog steeds op zoek naar extra volk”, zegt mede-oprichter Ives De Saeger van het technologiebedrijf, dat met zijn ‘virtuele bewaarengel van de operator’ de wind in de zeilen heeft. De tien juryleden van de ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’ kozen deze start-up uit voor de eerste titel ‘Limburgse start-up van het Jaar’.
12/12 08u30  Politie krijgt nieuw wapen tegen truckers die inhaalverbod negerenDe meeste problemen ontstonden door vrachtwagens die hellingen niet op geraakten en daardoor alles blokkeerden. En camions die niet vastliepen, reden vaak vlotjes voorbij op het midden- of zelfs het linkerrijvak. Ook gisteren bleek dus weer dat het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag massaal genegeerd wordt.
12/12 08u15  Roland Duchâtelet wint Life Time Achievement Award: “Voetbalclub is belangrijk voor maatschappij”Roland Duchâtelet krijgt als tweede de Lifetime Achievement Award toegekend door Het Belang van Limburg en de ondernemerswebsite Made in Limburg. Vorig jaar viel die eer te beurt aan Jean-Baptiste Claes, de grondlegger van JBC.De onderscheiding- huldigt personen die met hun zakelijke carrière van groot belang zijn voor de Limburgse economie en welvaart. De prijs wordt vanavond uitgereikt in het kader van de zoektocht naar de ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’. Roland Duchâtelet bouwde samen met zijn kompanen tijdens zijn carrière een zakenimperium uit dat minstens 7.000 mensen tewerkstelt. Zo is hij is onder meer bekend als medestichter van Melexis.
12/12 08u00  Het zakenimperium van Roland DuchâteletMet het Duitse Carl Zeiss Jena, het Spaanse AD Alcorcón, het Britse Charlton Athletic beschikt Duchatelet nu nog over drie voetbalclubs. Het Hongaarse Újpest is ondertussen in handen van zijn zoon Roderick. STVV verkocht hij zopas voor de tweede keer, dit keer aan het Japanse DMM.com. Maar het zakelijke imperium van Duchâtelet is een stuk uitgestrekter.
12/12 08u00  Ex-hoofdredacteur De Standaard overledenOud-journalist en politiek commentator Manu Ruys is op 93-jarige leeftijd overleden. Ruys was van 1975 tot 1989 politiek hoofdredacteur van De Standaard
12/12 08u00  Acht verwaarloosde paarden in beslag genomen in amper een weekDe eerste winterprik zorgt in het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum naar jaarlijkse traditie voor een piek in de opvang van verwaarloosde paarden in pony’s. Tussen woensdag 6 december en maandag 11 december heeft de dienst Dierenwelzijn niet minder dan acht dieren in beslag genomen.
12/12 08u00  Bokrijk wordt expert van UnescoDomein Bokrijk is zaterdagnacht in Zuid-Korea door Unesco uitgeroepen tot expert in volkscultuur. Oftewel immaterieel erfgoed: van de pint die we drinken om iets te vieren en onze Limburgse vlaai tot de Tongerse Kroningsfeesten. Bokrijk mag door die erkenning als expertorganisatie mee beslissen of iets wordt uitgeroepen tot Vlaams erfgoed en daarna zelfs tot Unesco-erfgoed. Tegen eind dit jaar dienen ze ook een dossier in bij minister Gatz om dé Vlaamse erfgoedexpert te worden, waar de rest om hulp kan aankloppen.
12/12 07u45  Ex-topman Optima Piqueur en twee kinderen zijn aangehoudenJeroen Piqueur, de ex-topman van Optima Bank, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ook zijn kinderen Ruben en Rebecca Piqueur zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
12/12 07u45  Beringse granaatgooier krijgt enkelbandDe 30-jarige Beringenaar D. D., die in 2013 een granaat gooide naar een politiecombi en zijn ex-liefje ontvoerde, heeft afgelopen maand de gevangenis mogen verlaten. Hij moest normaal een straf uitzitten tot maart 2024. De jongeman staat nu onder elektronisch toezicht en moet zich aan meerdere voorwaarden houden.
12/12 07u30  Honderd miljoen Vlaams geld voor spoorinvesteringenEr is een akkoord tussen de Vlaamse meerderheidspartijen om 100 miljoen euro vrij te maken voor de cofinanciering van de federale spoorinvesteringen. Dat geld komt bij de 371 miljoen euro die door het federale niveau uitgetrokken is voor het Vlaamse luik van het meerjareninvesteringsplan 2018-2022 van de NMBS.
12/12 07u15  Bloeddonatie Rode Kruis in administratief centrumVandaag (dinsdag 12 december) vindt de laatste bloedinzameling van het jaar plaats.
12/12 07u15  Baba Yega verovert nu ook Duitsland: “Nog straffer dan in Belgium’s Got Talent”Een gigantische fanbase in Vlaanderen, een zaalshow, volgend jaar een film: hun laatste talentenjacht legde Baba Yega alles­behalve windeieren. Dat trucje wil de buitenaardse dansbende nog eens fijntjes overdoen buiten de landsgrenzen.
12/12 07u00  Gerecht pakt entourage Jeroen Piqueur opHet Gentse gerecht pakt sinds enkele weken stelselmatig ex-toplui van Optima op voor verhoor. Maandag was het de beurt aan de kinderen van Jeroen Piqueur, bericht De Standaard dinsdag. Jeroen Piqueur leek maandagavond nog buiten schot, maar volgens de krant verwachten waarnemers dat hij snel zal volgen.
12/12 07u00  Je nieuwe schoenen voor de feestdagen inlopen? Dat doe je zoBij een nieuwe feestoutfit hoort… een nieuw paar schoenen! Jammer genoeg kunnen pijnlijke voeten een domper zijn tijdens het kerstdiner of eindejaarsfeestje. Je nieuwe schoenen inlopen? Dat doe je zo!
12/12 06u45  Regen en sneeuw verwacht: opgelet voor gladde wegen tijdens ochtendspitsHet Verkeerscentrum verwacht ook dinsdagochtend een zware ochtendspits. Er ligt veel smeltwater dat voor gladheid zorgt. De diensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben de wegen vrijgemaakt en gestrooid, maar uitkijken blijft de boodschap. Pas uw snelheid aan en houd afstand.
12/12 06u15  Gewonde bij schietincident in Genkse wijk KolderbosBij een schietpartij in de Genkse wijk Kolderbos is maandag kort voor 17 uur een gewonde gevallen. Het slachtoffer liep verwondingen op in de arm en werd voor verzorging naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) gebracht.
12/12 06u15  Zieke Azerbeidzjaan sterft ’s nachts in asielcentrum van Sint-TruidenEen 32-jarige man uit Azerbeidzjan is vorige week woensdag overleden in het gesloten asielcentrum van Sint-Truiden. Enkele uren voor zijn dood vroeg de man nog om medische verzorging, maar er werd op advies van de nachtverpleegster geen ziekenwagen gebeld. Volgens Fedasil is er geen medische fout gemaakt. “Niemand had dit overlijden kunnen voorzien”, benadrukt communicatiedirecteur Mieke Candaele van Fedasil. “Maar we gaan wel bekijken welke lessen we hieruit kunnen trekken.”
12/12 06u15  Clement met stip op één bij KRC Genk, maar is die liefde ook wederzijds?AA Gent stootte onlangs al op een njet, toen het Philippe Clement polste om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Bij KRC Genk hopen ze na de bekermatch tegen uitgerekend Waasland-Beveren op een ander antwoord. Want de trainer van Waasland-Beveren en ex-speler van KRC Genk staat met stip op één op het Genkse verlanglijstje van mogelijke opvolgers van Albert Stuivenberg. Alleen: is die liefde ook wederzijds?
12/12 05u15  N-VA Oudsbergen start verkiezingscampagne in het dialectMet affiches, verdeeld over de fusiegemeente, kaart N-VA Oudsbergen alle lokale thema’s aan. 'Elke maand komt er ander thema aan bod. Telkens met een slagzin in het plaatselijke dialect', zegt lijsttrekker van N-VA, Frieda Gijbels.
12/12 03u15  “Vanuit Vlaanderen mee investeren in de spoorwegen versnelt de projecten en dat komt de Vlaamse mobiliteit en economie direct ten goede”Het was lang wachten, maar er is dan toch een akkoord in de maak over het investeringsplan van de NMBS voor de periode 2018-2022. Naast de federale investering van 371 miljoen euro in Vlaanderen, zal ook het Vlaams gewest zelf nog eens honderd miljoen investeren via cofinanciering. Geld dat moet dienen om de elf Vlaamse spoorprioriteiten versneld uit te voeren.
11/12 23u30  Ook vannacht kans op gladde wegen door winterse neerslagOok tijdens de nacht van maandag op dinsdag waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum voor kans op gladde wegen. Volgens de jongste voorspellingen schuiven vannacht zones van winterse neerslag over Vlaanderen. Deze zullen tegen de ochtendspits het land nog niet verlaten hebben. Daarbij kan een drietal centimeter sneeuw vallen, zegt het KMI. Dat melden het Agentschap en het Verkeerscentrum maandagavond.
11/12 23u30  In een rechte lijn naar grote finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’: politicus doet opvallende bekentenis over zijn hondHet was maandag tijd voor de eerste aflevering van de eerste finaleweek van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Daarin kregen Joke Emmers en Sammy Mahdi het gezelschap van Linde Merckpoel. Zij mocht terugkomen na vier succesvolle deelnames.
11/12 23u30  Bart Winand verovert grootste hamburger van de BeneluxTwee kilogram en een diameter van 30 centimeter: zo ziet de Mc Tongerlo van frituur 't Vol Bekske in Bree eruit. Na meer dan 2,5 jaar is er eindelijk nog eens iemand in geslaagd om de reuzenhamburger in zijn eentje op te eten.
11/12 23u15  Is de sneeuw een excuus om niet te gaan werken?Voor het geval u onder een steen woont: het heeft gesneeuwd en de wegen liggen er uiterst slecht bij. Maar is dit winterse weer een excuus om thuis te blijven? Wij vroegen het aan Annick Hellebuyck van het Verbond van Belgische Ondernemingen.
11/12 23u15  Bus raakt niet over besneeuwde helling, maar kan gelukkig rekenen op enkele redders in noodDe sneeuw die over ons land trok leverde niet enkele idyllische beelden op, het zorgde vooral voor veel ellende in het verkeer. Heel wat wegen waren amper berijdbaar door het gladde wegdek, maar gelukkig konden gestrande voertuigen rekenen op de hulp van anderen. Een garagehouder uit Pellenberg (Vlaams-Brabant) is één van die redders in nood die elk jaar opnieuw klaarstaat om bussen, vrachtwagens en auto’s met een jeep gladde hellingen op te slepen.
11/12 23u15  Woordvoerster Trump: “Media verspreiden bewust fake news”De Amerikaanse media verspreiden bewuste “fake news”. Zij doen dat om het Amerikaanse volk al even opzettelijk op het verkeerde spoor te zetten. Dat heeft de woordvoerster van president Donald Trump, Sarah Sanders Huckabee, maandag gezegd op de dagelijkse briefing van het Witte Huis. Op die briefing vielen ongewoon harde woorden.
11/12 23u15  Onder Trump gaat Amerika weer naar de MaanDe Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag de “wil” van de Verenigde Staten bevestigd om voor het eerst sinds 1972 weer astronauten naar de Maan te sturen. De maanreizen moeten een opstapje vormen voor een bemande vlucht naar Mars.
11/12 23u15  Vrouwen eisen onderzoek naar ongewenste intimiteiten TrumpDrie vrouwen die de Amerikaanse president Donald Trump hebben beschuldigd van ongewenste intimiteiten, hebben maandag opgeroepen om een parlementair onderzoek tegen hem op te starten. Ze deden dat tijdens een gemeenschappelijke persconferentie en in een televisie-interview.
11/12 22u30  Red Flame Tessa Wullaert uitgesloten omdat ze voor voeten van scheidsrechter spuugde in Duitse topperTessa Wullaert startte maandag in de basis bij leider Wolfsburg, dat in de topper van de tiende speeldag in de Bundesliga met 3-1 won van Bayern München.
11/12 22u15  VBS De Bret zet in op lezenDe leerlingen van VBS De Bret ontdekten verschillende vormen van lezen. Lezen op een plek die je zelf kan kiezen, geeft je meer zin. Daarom bouwde de school de hal van de bovenbouw om tot gezellige leeshoek.
11/12 22u00  Ruben (18) overlijdt na 'wurgspelletje', ouders waarschuwen: “Jongeren, doe dit nooit”Het parket is een onderzoek gestart naar het overlijden van de 18-jarige Ruben Buntinx uit Zonhoven. Hij werd zaterdag dood gevonden in zijn douche, met een koord rond zijn nek. Omdat zijn gsm op hem gericht stond, denken zijn ouders dat hij zich heeft laten verleiden tot ‘wurgspelletjes’, een allesbehalve onschuldige uitdaging onder tieners. Net daarom brengen zij nu het verhaal naar buiten. “Doe dit nooit. Ook niet één keer. Als we iemand kunnen overtuigen het niet te doen, is de zinloze daad van Ruben toch nog een beetje zinvol.”
11/12 22u00  Okra viert kerstfeest met gids Frank MaesenOp vrijdag 8 december vond in de grote zaal van Brueghelheem het jaarlijks kerstfeestje en de jaarlijkse algemene vergadering van Orka plaats. Zo'n 114 Orka-leden namen hieraan deel. Het kerstfeest werd deze keer tevens een leerrijke dag dankzij de lokale gids Frank Maesen, die de leden kennis en weetjes over Grote-Brogel op een aangename wijze overbracht en dit gestoffeerd met de nodige foto’s.
11/12 21u45  Limburg is het Colombia van de synthetische drugsIn Limburg werden dit jaar 33 wietplantages met meer dan 500 planten ontdekt en vier druglabo’s. Op 10 plaatsen lieten drugbendes chemisch afval achter. In totaal werden in de provincie 17 grootscheepse onderzoeken naar georganiseerde misdaad gevoerd en 24 naar de handel in synthetische drugs. Cedric Stuyck, de parketmagistraat die aan hoofd staat van de sectie georganiseerde criminaliteit in Limburg, duidt één en ander.
11/12 21u45  Campus Mercurius zamelt snoepgoed in voor goed doelIn het kader van de levensbeschouwelijke vakken werkten de leerlingen van de eerste graad van campus Mercurius een project uit met als onderwerp ‘geven en delen met anderen’. Het project liep in samenwerking met de Sint-Vincentiusorganisatie, verbonden met de Voedselbank.
11/12 21u45  Paarse Vrijdag op Wico Campus SalvatorPaarse vrijdag is momenteel enkel in Nederland aan een flinke opmars bezig, maar één Limburgse school, net over de grens, heeft zich zeker niet onbetuigd gelaten. De Hamontse school Wico Campus Salvator kleurde op 8 december bijna volledig paars!
11/12 21u30  VTM maakt realityreeks ‘F-16’ in Kleine-Brogel: “Top Gun op z’n Vlaams”Volgend jaar brengt VTM de realityreeks ‘F-16’ op het scherm, die op dit moment gedraaid wordt in Kleine-Brogel en op andere locaties. Zo is er een filmploeg mee geweest naar Jordanië, waar beelden werden geschoten van de Desert Falcon operatie van de multinationale coalitie tegen IS, en naar Estland, waar Belgische militairen op de luchtmachtbasis van Ämari deelnemen aan de luchtbewakingsopdracht van de NAVO.
11/12 21u30  Dimitri de Condé zwaar ontgoocheld door vertrek Stuivenberg: “Het woord is nu aan de spelers”“Leuk is anders. Dit is een nederlaag voor heel de club.” Technisch directeur Dimitri de Condé is zwaar ontgoocheld door het vertrek van Albert Stuivenberg, die hij maandagmiddag nog aan de lijn had. “Ook Albert besefte dat het zo niet verder kon, er zat zaterdag totaal geen beleving meer in de ploeg. Ik heb intussen de spelersgroep toegesproken en hen op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het woord is nu aan hen.”
11/12 21u00  Belgische zwemmers beleven martelgang op weg naar EK: “Wat als dit de Rode Duivels overkwam?”Het vertrek naar het EK zwemmen in Kopenhagen is een martelgang voor onze nationale zwemploeg. Door de hevige sneeuwval zagen ze hun vlucht van vanmorgen na maar liefst vier uur wachten in het vliegtuig geannuleerd. Ze moeten nu met een dag vertraging vertrekken, maar omstreeks 18u30 was hun bagage nog steeds niet terecht in de chaos van Zaventem. Het lokale zwembad schoot dan maar te hulp door twee banen vrij te houden voor de zwemmers, opdat Pieter Timmers en co toch wat zouden kunnen trainen. “Je kan nu al dag één en misschien ook wel dag twee van het toernooi afschrijven”, reageerde bondscoach Ronald Gaastra teleurgesteld op Radio 1.
11/12 20u45  VIDEO. Hippe kapper knipt gratis daklozen in GenkDe Maaseikse kapper Sven Bendotti heeft vandaag tientallen thuislozen gratis een nieuwe look gegeven. Samen met zijn team kwam hij haren knippen bij Crème Brûlée, een inloophuis voor dak-en thuislozen op de welzijnscampus in Genk. De kerstperiode komt eraan en dus wil iedereen er piekfijn uitzien.
11/12 19u45  Vertrek naar EK zwemmen is ramp: uren vast in vliegtuig zonder te vertrekken, bagage zoek en trainen in lokaal zwembadHet vertrek naar het EK zwemmen in Kopenhagen is een martelgang voor onze nationale zwemploeg. Door de hevige sneeuwval zagen ze hun vlucht van vanmorgen na maar liefst vier uur wachten in het vliegtuig geannuleerd. Ze moeten nu met een dag vertraging vertrekken, maar omstreeks 18u30 was hun bagage nog steeds niet terecht in de chaos van Zaventem. Het lokale zwembad schoot dan maar te hulp door twee banen vrij te houden voor de zwemmers, opdat Pieter Timmers en co toch wat zouden kunnen trainen. “Je kan nu al dag één en misschien ook wel dag twee van het toernooi afschrijven”, reageerde bondscoach Ronald Gaastra teleurgesteld op Radio 1.
11/12 19u30  Fietser (43) onder invloed komt ten valEen man van 43 jaar uit Hasselt moest zaterdag na een ongeval voor verzorging naar het ziekenhuis.
11/12 19u30  Dewinter zet beelden van vandalisme aan kantoor Vlaams Belang op Twitter: “Vandalen gooiden met uitwerpselen en kots”Het secretariaat van Vlaams Belang in Antwerpen is in de nacht van zondag op maandag besmeurd met zakken urine, uitwerpselen en eieren. Filip Dewinter zette maandagavond beelden van het vandalisme op zijn Twitter-account.
11/12 19u30  Infoavond Tessenderlo Chemie HamDe fabriek van Tessenderlo Group in Ham organiseert op 14 december een infoavond. Op de infoavond kom je meer te weten over hun activiteiten, de veiligheidspolitiek, waarom je soms een alarm hoort, hoe ze jullie op de hoogte houden bij een incident,… Kortom, een leerrijke inkijk bij je grote buur.
11/12 19u15  Diestenaar (25) betrapt met drugs aan het stuurEen man van 25 jaar uit Diest werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
11/12 19u15  Chauffeur (20) betrapt op drugsEen man van 20 jaar uit Tessenderlo werd betrapt op rijden onder invloed.
11/12 19u15  Ruim 60.000 kijkers voor VRT-uitzending van islamitische eredienst in Genkse moskeeDe VRT zond zondag voor de eerste keer tussen 10 en 11 uur een islamitische eredienst uit. De uitzending haalde gemiddeld 60.388 kijkers, goed voor een gemiddeld marktaandeel van 12,2 procent. “Dat ligt helemaal in de lijn met het vaste publiek dat er voor dergelijke uitzendingen is”, aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem maandag.
11/12 19u15  Weg naar Zwartberg morgen afgesloten voor dringende snoeiwerken na sneeuwvalDinsdag 12 december wordt de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren van 9 tot 13 uur tussen de kruispunten met de Binnenvaartstraat en de Donderslagweg afgesloten voor alle verkeer. De aanleiding is een 25 meter hoge boom ter hoogte van Kelchterhoef die door de hevige wind en sneeuwval gespleten is en dringend moet verwijderd worden.
11/12 19u00  Begroting 2018 op Herkse gemeenteraadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert vanavond om 20 uur. Belangrijkste punt op de dagorde is het budget van de stad voor het jaar 2018.
11/12 19u00  300-tal vluchten geannuleerd op Brussels AirportOp Brussels Airport zijn maandag zowat 300 vluchten geannuleerd. Het gaat om de helft van de voorziene vluchten. Door de sneeuw en winterse omstandigheden is er vertraging voor een honderdtal andere vluchten. Dat meldt de woordvoerster van de luchthaven rond 18 uur.
11/12 19u00  Tablet van Neerpelts meisje (13) niet hersteld wegens valschade: “Maar de iPad is nooit gevallen”De dertienjarige Quincy vertroetelde haar iPad als een pasgeboren baby. Maar toen ging de iPad stuk, en hij werd niet hersteld ‘wegens valschade’. Quincy heeft het toestel naar eigen zeggen evenwel nooit laten vallen.
11/12 19u00  Genks koppel moet maandenlang wachten op terugbetaling van huurwaarborgZeven maanden lang wachtten Wim en Annelies Oversteyns op de terugbetaling van hun huurwaarborg. De vertraging werd veroorzaakt door een reeks problemen, maar in enkele dagen tijd kwam er een doorbraak.
11/12 19u00  Ex-vrouw van vermoorde Neerpeltenaar vrijgelaten onder voorwaardenIn het onderzoek naar de moord op de Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51) in villawijk Grote Heide in Neerpelt werden dit weekend twee aanhoudingen verricht. De 45-jarige ex-vrouw van het slachtoffer zat in de cel voor moord maar werd vandaag vrijgesproken.
11/12 19u00  Truckers lappen inhaalverbod aan hun laars: “Gevaar voor zichzelf en andere bestuurders”Er zijn verontrustende beelden opgedoken van vrachtwagenchauffeurs die het inhaalverbod compleet negeren, ondanks de gevaarlijke omstandigheden op de weg. De federale wegpolitie roept iedereen op om de wegcode te respecteren, zeker in dit weer.
11/12 18u45  Jonge Zonhovenaar komt in verdachte omstandigheden om het levenEen jongeman uit Zonhoven is afgelopen weekend in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Volgens zijn familie gebeurde dat nadat een ‘wurgspel’ uit de hand liep. Het parket van Limburg onderzoekt de zaak.
11/12 18u30  Bestuurder gekneld in wagen na zwaar ongevalEen automobilist raakte vanavond zwaargewond bij een ongeval op de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen. De wagen kwam tegen een boom terecht en de brandweer moest het slachtoffer uit het wrak bevrijden. Ze brachten hem over naar het ziekenhuis.
11/12 18u00  Kerstkoken met Peppe Giacomazza: “Overdrijf niet, hou het simpel”De sint heeft nog maar net zijn rug gekeerd of de feestdagen zijn al begonnen voor chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza . Voor het nieuwe Njam!-programma ‘De Chalet’ logeerden ze vijf dagen in de Belgische Ardennen en maakten ze hun fijnste gerechten klaar. Wij schotelden de drie chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag: Peppe Giacomazza.
11/12 17u45  AWV waarschuwt: “Als het kan, ga vanavond en vannacht niet meer de baan op”Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht ook maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag moeilijkheden op de weg door het winterweer. “AWV en het Verkeerscentrum raden aan om vanavond en vannacht niet meer de baan op te gaan indien niet noodzakelijk”, klinkt het in een persbericht. Intussen is al zowat 1.000 ton zout gestrooid, zowel preventief als curatief.
11/12 17u45  Waaghals filmt eigen dood wanneer hij tijdens stunt van rand van gebouw valtWu Yongning, volgens sommigen de eerste Chinese waaghals die zich voor likes en virtueel geld op sociale media op en over de rand van hoge gebouwen begaf, is bij zijn laatste stunt om het leven gekomen. Hij was zichzelf al filmend aan het optrekken aan de rand van een wolkenkrabber van 62 verdiepingen toen hij zijn grip verloor en meer dan 15 meter naar beneden stortte.
11/12 17u45  “We zijn slechts één driftbui verwijderd van een nucleaire ramp”De Internationale Campagne tegen Kernwapens (ICAN) heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Het waren Setsuko Thurlow, een Japanse vrouw die de atoombomaanval op Hiroshima heeft overleefd, en Beatrice Fihn, het gezicht van de campagne, die de prijs in ontvangst namen. “We hebben de keuze: het einde van kernwapens, of het einde van ons,” klonk het in klare taal.
11/12 17u45  Mogelijke doorbraak in 25 jaar oude moordzaak: familielid nekt verdachte met eigen DNADe Nederlandse politie heeft 25 jaar na de feiten een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de verkrachting en gewelddadige dood van Milica van Doorn. Dat gebeurde na een groot DNA-onderzoek. Het DNA van een familielid van de mogelijke dader toonde gelijkenissen met dat van de sporen die werden teruggevonden op het lichaam van het toen negentienjarige slachtoffer.
11/12 17u45  GET THE LOOK. Winters sportief zoals Emma WatsonAls de Britse actrice Emma Watson gaat shoppen in Parijs, dan doet ze dat in een comfortabele, sportieve outfit. Een hoodie met een jegging en vooral comfortabel schoeisel: check. Met de enkels bloot in de winter, dat is perfect modieus verantwoord. Veel te koud? Laat een opvallend sokje de look er nog meer uitspringen. Zo kopieer je de stijl van de ster.
11/12 17u30  Startdag schrijfmarathon van Amnestygroep Hasselt in bibDe maand december is een speciale maand voor Amnesty International. Dan worden overal ter wereld brieven geschreven tijdens de wereldwijde schrijfmarathon. Het internationaal secretariaat kiest 10 cases, 10 mensenrechtenschendingen waarvoor geschreven wordt. En ook Amnestygroep Hasselt klom in de pen!
11/12 17u15  Aanschuiven voor strooizoutMet de stevige sneeuwbuien van de voorbije dagen werd het vandaag lang aanschuiven bij leverancier van het strooizout, Aegten. Daar stonden vrachtwagens en tractoren netjes hun beurt af te wachten om hun laadbakken met strooizout te laten vullen.
11/12 17u15  Joke Emmers over kus met Matteo Simoni: “Dat was geen filmkus hoor”Je kan best even oefenen voor je begint aan je allereerste kus. De Neerpeltse actrice Joke Emmers haalde haar inspiratie uit een film en maakte gebruik van een lepel. Of ze ook moest oefenen voor een filmkus? “Nee, want dat doe ik niet. Bij mij is het altijd gewoon gaan.”
11/12 17u15  Buschauffeur laat reizigers na flater kilometer teruglopen in sneeuwbuiEen buschauffeur in het Nederlands-Limburgse Hoensbroek is maandagochtend de week in haar nieuwe werkgebied niet helemaal lekker begonnen. Dat meldt De Limburger. Een groep reizigers stapte rond 9.20 uur op bus 40 richting Sittard. Toen de bus vertrok, reed de chauffeur tot verbazing van de passagiers de verkeerde kant op. Niet naar Sittard, maar richting Brunssum.
11/12 17u15  Kerstconcert met drie koren in KiewitIn een goed gevulde Sint Lambertuskerk in Kiewit traden op zondag 10 december liefst drie koren aan voor een eerste kerstconcert. Orgelist Jos Wouters begeleidde enkele werken maar de koren brachten ook hun eigen begeleiding mee.
11/12 16u45  Welke schoenen draag je best in de sneeuw? Voor één keer kunnen Uggs welBelgië kleurt wit door de hevige sneeuwval van de voorbije uren. Sfeervol om te zien maar als je er te voet door moet, sla je gegarandeerd aan het waggelen. Om nog maar te zwijgen over klamme, ijskoude voeten omdat je schoenen er niet op voorzien zijn of een uitschuiver. BV-stylist Jody Van Geert geeft tips hoe je vlot en veilig stapt.
11/12 16u30  Vanaf nieuwjaar krijgt u meer loon door taxshiftVanaf 1 januari zal het nettoloon voor alle werknemers in België stijgen als gevolg van de taxshift. HR-bedrijf SD Worx berekende dat het gaat om een stijging met 1,5 à 3 procent, of zo’n 40 à 45 euro netto per maand extra.
11/12 16u30  Onze-Lieve-Vrouwepleintje wordt parkingMomenteel wordt er gewerkt voor de aanleg van een parkeerterrein op het pleintje waarop het beeld van de H. Maagd staat aan de ingang naar het centrum .
11/12 16u00  Kribkeswandeling in Voeren en omstrekenDeze kerstkribkes verbinden in de Advents- en Kerst tijd (van 3 december tot aan Drie Koningen 6 januari) de dorpen in het Nederlandse Heuvelland en de Voerstreek.
11/12 16u00  Heusdense vroedvrouw wint prestigieuze prijs met onderzoek naar belang eerste 1.000 dagen in leven kindDe Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België kende afgelopen weekend op een plechtige zitting de ‘Prijs Dr. Luc Broeckaert 2017 voor geneeskundig wetenschappelijk onderzoek, gericht op preventie en praktijk’ toe aan de Heusdense Annick Bogaerts, de eerste Belgische professor in de Vroedkunde. Ze won de prijs samen met haar collega voor hun onderzoek naar het belang van een gezonde levensstijl in de eerste 1.000 dagen in het leven van een kind. Aan hogeschool UCLL werkt Annick momenteel als programmaleider Moeder&Kind.
11/12 15u45  ‘One Tree Hill’-actrice deelt hartverscheurend nieuws op InstagramJana Kramer (34), vooral bekend van haar rol als Alex Dupre in 'One Tree Hill', heeft op Instagram zelf bekendgemaakt dat ze een miskraam heeft gehad. 'Ik ben niet op zoek naar medelijden. Ik wil me gewoon niet alleen voelen', klinkt het onder meer in de pijnlijke post.
11/12 15u45  Tot 18 uur geen landingen meer op Zaventem, meeste Brussels Airlines-vluchten afgeschaftOp Brussels Airport landen tot 18 uur geen vliegtuigen meer, meldt de woordvoerster van de luchthaven. De meeste vertrekkende vluchten die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor maandag gepland had, zijn afgelast. Enkel de langeafstandsvluchten gaan toch nog door, maar daar moeten passagiers rekening houden met vertragingen. Dat meldt de maatschappij maandagnamiddag.
11/12 15u45  Ouders stomverbaasd wanneer baby fopspenen blijft verliezen, maar dan wordt de boosdoener gevondenDe familie Edmond uit het Amerikaanse Oklahoma verloor stelselmatig een fopspeen van hun baby. Op den duur begonnen ze zich af te vragen hoe dit kon blijven gebeuren. Gooide de baby ze ergens waar de ouders het niet konden vinden?
11/12 15u45  Xavier Siméon wil tonen dat hij zijn plaats heeft in MotoGP, nog twee Belgen in WK motorsportXavier Siméon (28) treedt in het seizoen 2018 aan in de koninginnenklasse van de snelheidsmotoren. Bij het team Avintia zal hij met een Ducati rijden. “Ik wil heel erg graag tonen dat ik het niveau heb om te strijden, zelfs in de MotoGP-klasse”, verklaarde Siméon maandag bij de presentatie van de piloten van Zelos.
11/12 15u45  Tien jaar Pop a´ Cast: beats bovenDe muziekwedstrijd Pop a´ Cast gaat zijn tiende editie tegemoet. Volgend voorjaar barst de zoektocht weer los naar de beste dj van Bilzen. Behalve een mooie prijzenpot staat er een set op EMOTIONS op het spel.
11/12 15u45  Dorpskern Martenslinde bereikbaar tijdens werkenMisschien heeft u al gemerkt dat er momenteel riolerings- en wegenwerken bezig zijn in Martenslinde. Fase één begon midden september en heeft betrekking op de Sint-Maartensstraat, de Martenslindestraat (foto) en de Poothofstraat. Tegen volgend voorjaar zullen deze straten voorzien zijn van gescheiden riolering en een nieuw wegdek. Aansluitend start fase twee waarbij dezelfde ingrepen plaatsvinden in de Linnerveldstraat en een stuk van Linnerhof. Bedoeling is dat alles eind augustus 2018 afgerond is.
11/12 15u45  Ondergrondse glascontainers op BegijnhofEind oktober werden op de parking aan het Begijnhof twee ondergrondse glascontainers geplaatst, één voor wit glas en de andere voor gekleurd glas. De containers zorgen niet alleen voor een netter straatbeeld maar trekken in de zomer ook minder insecten aan. Bovendien kan er in elk exemplaar 4 m³ glas worden opgeslagen. Dat is veel meer dan de 2,8 m³ in de bovengrondse glasbollen.
11/12 15u45  Milieuadviesraad 30 jaar in de bres voor de natuurDe Bilzerse Milieuadviesraad Alebi is 30 jaar jong. Dat jubileum werd midden november gevierd met een feestelijke bijeenkomst in zaal Concordia. In die drie decennia kende de raad evenveel voorzitters. Voor elk van hen is het milieu een levenslange passie.
11/12 15u30  Sint-Truiden heeft er een nieuw café bij, en het is tevens een kunstwerkKunstenaar en HBvL-columnist Koen Vanmechelen opent een café in het centrum van Sint-Truiden. Het cosmocafe op de Groenmarkt is een nieuw project dat ook een permanent evoluerend kunstwerk is. En dit in hetzelfde pand waar twee jaar geleden Koen Vanmechelen zijn kunstkippen het licht zagen. Maar er zijn in het praatcafé ook enkele werken te zien van de kunstenaar.
11/12 15u15  Thomas Meunier windt zich op bij PSG: “Is een beetje optimisme mogelijk, verdomme?”De loting van de achtste finales in de Champions League heeft met Real Madrid-PSG een absolute kraker opgeleverd. Volgens PSG-rechtervleugelverdediger Thomas Meunier moeten de Parijzenaars niet bang zijn van de tweevoudige titelhouder. “Is een beetje optimisme mogelijk, verdomme?”, reageerde de Rode Duivel op Twitter op de negatieve reacties na de loting.
11/12 15u15  Dan speel je tegen een ploeg die dit seizoen nog niet won, maar sta je plots oog in oog met deze topcoachJawel, u leest het goed. Vital Heynen, bondscoach van de Red Dragons en coach bij het Duitse Friedrichshafen, stond zaterdag als trainer langs de lijn in de tweede divisie van het damesvolleybal. De Maaslander had een weekendje vrijaf en, hoe kon het ook anders, leidde het team van zijn dochter Jade naar de eerste zege van het seizoen. “Voor je kinderen doe je alles, maar ik heb zelf ook erg genoten”, aldus Heynen.
11/12 15u15  Voortaan in het donker fietsen op 'de buiten'In Gruitrode en Neerglabbeek zijn ze niet te spreken over het ontbreken van straatverlichting langs de pas heraangelegde Weg naar Opoeteren. ”Tot in de bocht achter het kasteel en dan is er niets dan grote duisternis tot in Neerglabbeek”, klinkt het. Blijkbaar bepaalt Vlaanderen dat fietspaden verder dan 10 km van een stedelijk gebied niet verlicht worden. “Dat is de reden waarom in Gruitrode, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel grote delen langs fietspaden van straatverlichting verstoken zullen blijven”, zegt burgemeester Lode Ceyssens.
11/12 15u15  Bezus gaat niet akkoord met een speeldag schorsingHet parket van de voetbalbond vordert één speeldag schorsing en een boete van 400 euro voor STVV-speler Roman Bezus na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. In principe mist hij dus het competitieduel van zondag in Eupen. Maar STVV en de speler gaan niet akkoord met dit schorsingsvoorstel en zullen zich morgen voor de geschillencommissie gaan verdedigen.
11/12 15u15  Kerstvoettocht uit Heuvelland naar BanneuxOp zondag 24 december vindt opnieuw de traditionele Kerstvoettocht plaats van Valkenburg (in het Nederlandse Heuvelland) naar het bedevaartsoord Banneux. Na de reiszegen aan het eind van de pelgrims mis om 8.30 uur in de H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg beginnen de bedevaarders rond 9.00 uur aan de voettocht naar Banneux.. De tocht loopt via de grensovergang De Plank in Sint-Martens-Voeren.
11/12 15u15  Explosie nabij Times Square: verdachte opgepaktEr heeft een explosie plaatsgevonden nabij Times Square in New York. Een verdachte zou een pijpbom tot ontploffing hebben gebracht in een voetgangerstunnel nabij een druk busstation. Het incident deed zich voor in volle ochtendspits. Politie en brandweer zijn massaal ter plaatse.
11/12 15u00  Winterfeest bij Samana Sint-Lambrechts-HerkSamana Sint-Lambrechts-Herk hield onlangs een winterfeest in zaal Elckerlyc. Ook de Sint kwam op bezoek.
11/12 14u45  Zeer moeilijke avondspits verwacht: “Als het kan, ga vandaag dan niet meer de baan op”Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht ook maandagavond een moeilijke avondspits door het winterweer. “AWV en het Verkeerscentrum raden aan om vandaag niet meer de baan op te gaan indien niet noodzakelijk”, klinkt het in een persbericht. Intussen is al zowat 1.000 ton zout gestrooid door het AWV, zowel preventief als curatief.
11/12 14u45  Sluiting gemeentelijke diensten in de eindejaarsperiodeDe gemeente- en OCMW-diensten zijn gesloten op: • Maandag 25 en dinsdag 26 december 2017 (Kerstmis, tweede kerstdag) • Maandag 1 en dinsdag 2 januari 2018 (Nieuwjaar, tweede nieuwjaarsdag) Cultuurcentrum is ook gesloten van zaterdag 23 december t.e.m. zondag 7 januari. Dagverzorgingscentrum De Kiosk is wel open op dinsdag 26 december. Initiatief buitenschoolse opvang is gesloten van 25 december tot en met 2 januari. Sportdienst en sporthal zijn op zondag 24 en 31 december open tot 12.00 uur. Zwembad De Merel is op zondag 24 en 31 december open tot 13.00 uur.
11/12 14u45  Brandweer moet na ongeval geknelde vrachtchauffeur bevrijdenIn de Bossstraat in Berbroek (Herk-de-Stad) is vanmiddag een vrachtwagen in de berm beland, waar hij tegen een elektriciteitspaal knalde.
11/12 14u45  Sergio Herman sleept nieuwe Michelinster in de wachtNa twee Michelinsterren voor The Jane en eentje voor Pure C, heeft Sergio Herman nu ook een ster te pakken met zijn nieuwste restaurant AIRrepublic in Cadzand. Dat blijkt uit de Michelingids 2018 waarvan de Nederlandse versie juist werd bekendgemaakt.
11/12 14u45  Oud-NAVO-secretaris-generaal Willy Claes wil kernwapens weg uit Kleine-BrogelOud-NAVO-secretaris-generaal Willy Claes pleit ervoor om de kernwapens weg te halen uit Kleine Brogel. Hij doet dat vandaag in een opiniestuk in De Standaard met oud-premier Yves Leterme. In de TVL-studio legde hij uit waarom hij een kernvrije wereld wil. “Het mensdom is niet goed bezig.”
11/12 14u45  Ontploffing aan busstation in New York: metrolijnen geëvacueerd en verdachte gearresteerdEr heeft een explosie plaatsgevonden nabij Times Square in New York. Een verdachte zou een pijpbom tot ontploffing hebben gebracht in een voetgangerstunnel nabij een druk busstation. Het incident deed zich voor in volle ochtendspits. Politie en brandweer zijn massaal ter plaatse.
11/12 14u30  Maakte Meghan Markle een fout op haar verlovingsfoto’s?De fashion police van het Britse koningshuis heeft aan de alarmbel getrokken, want Meghan Markle zou bij de aankondiging van haar verloving met prins Harry geen nylonkousen gedragen hebben en laat dat nu net een opvallende breuk met het verleden zijn. Royalty watcher Victoria Arbiter vindt het in elk geval een gedurfde move.
11/12 14u30  Ontploffing aan busstation in New York: drie metrolijnen geëvacueerd en verdachte gearresteerdEr heeft een explosie plaatsgevonden aan de Port Authority Bus Terminal in Manhattan, nabij Times Square in New York. Dat meldt de politie op Twitter. Er zou sprake zijn van twee gewonden, waaronder de verdachte die intussen is gearresteerd.
11/12 14u30  8 op de 10 probleemjongeren vinden een job dankzij Way To Work80 procent van de kwetsbare jongeren, die meedoen aan het tewerkstellingsproject 'Way to Work' van ACV Limburg en de vzw Arktos, vindt een job. 'Way to Work' is het geesteskind van welzijnswerker Mustafa Harraq. Hij ontwikkelde de 'Score your goal'-methode. Door de jongeren warm te maken voor sport, haalt hij met hen goede resultaten op de arbeidsmarkt.
11/12 14u15  Anderlecht betaalt boete van 2.000 euro na incidenten in bekerduel tegen StandardRSC Anderlecht heeft de boete van 2.000 euro die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorstelde als minnelijke schikking na supportersincidenten tijdens het bekerduel tegen Standard (0-1) aanvaard. Dat bevestigde woordvoerder David Steegen maandag.
11/12 14u15  Russen willen zelfs als neutrale sporters deelnemen aan Winterspelen: “Toch vertegenwoordigen ze Rusland”De meerderheid van de Russische wintersporters wil in februari deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zelfs als ze dat onder neutrale vlag moeten doen. Dat heeft de voorzitster van de atletencommissie in Rusland maandag verklaard.
11/12 14u15  Meldingen over explosie in Manhattan: drie metrolijnen geëvacueerd, politie massaal ter plaatseEr zou een explosie plaatsgevonden hebben nabij de Port Authority Bus Terminal in new York. Dat meldt de politie op Twitter.
11/12 14u00  Regering bevriest opnieuw tegoeden van zestien terreurverdachtenDe regering heeft opnieuw zestien namen toegevoegd aan de lijst van personen wiens goederen worden bevroren wegens mogelijke banden met terrorisme. Het koninklijk besluit daarover is maandag in het Staatsblad verschenen.
11/12 14u00  Kunstenaar Koen Vanmechelen opent café in Sint-TruidenKunstenaar en HBvL-columnist Koen Vanmechelen opent een café in het centrum van Sint-Truiden. Het cosmocafe is een nieuw project dat ook een permanent evoluerend kunstwerk is. En dit in hetzelfde pand waar twee jaar geleden Koen Vanmechelen zijn kunstkippen het licht zagen. Maar er zijn in het praatcafé ook enkele werken te zien van de kunstenaar.
11/12 13u45  Anderlecht legt deadline op aan kandidaat-kopersAls er nog gegadigden zijn om voetbalclub Anderlecht over te nemen, maken die best haast. Paars-wit heeft hen namelijk een deadline opgelegd om een bod te doen en die ligt al op 19 december, zo meldt Sporza.
11/12 13u45  Gepest jongetje beroert grootste sport- en filmsterren met ontroerende getuigenisEen zoveelste pesterij op school. Een zoveelste middag waarop hij te bang was om op school te lunchen. En toen vond Keaton Jones uit de Amerikaanse staat Tennessee de kracht om zijn emoties aan te kaarten in een pijnlijke video. De beelden belandden op sociale media, waar ze al 18 miljoen keer gedeeld werden. Zelfs de grootste sterren uit de sport- en filmwereld staken de jongen intussen een hart onder de riem.
11/12 13u45  Motorracer geeft concurrent een duw maar dat komt hem duur te staanOp de Bondowoso Road race in Indonesië is een serieus accident gebeurd. De wedstrijd, die in november plaatsvond, is met twee man minder geëindigd dan dat hij begonnen was.
11/12 13u45  Dries Mertens moet naar Leipzig in Europa League, Anderlecht-killers Celtic naar RuslandNa de Champions League-loting werd in het Zwitserse Nyon ook geloot voor de 1/16e finales van de Europa League. Dries Mertens en Napoli werden uitgeloot tegen RB Leipzig. Celtic, dat derdes eindigde in de groep van Anderlecht, werd uitgeloot tegen Zenit St Petersburg. De heenwedstrijden zijn voorzien voor 15 februari, de terugwedstrijden een week later op 22 februari. De finale van de Europa League wordt in Lyon gespeeld.
11/12 13u45  Waarom je je partner een koosnaampje geeftZonder dat je het vaak goed en wel door hebt, begin je automatisch je partner 'schatteke', 'poes', 'lieveke', 'bolleke' en nog een resem andere bijzondere naampjes toe te bedelen. Daar blijkt wel degelijk een wetenschappelijke reden achter schuil te gaan en geloof het of niet, maar je ouders zitten er voor iets tussen.
11/12 13u30  KRC Genk neemt ook afscheid van assistent-coachNaar aanleiding van het vertrek van Albert Stuivenberg bij KRC Genk heeft de club ook afscheid genomen van assistent coach Rob Meppelink. De 51-jarige Nederlander kwam bij aanvang van het lopende seizoen op verzoek van Albert Stuivenberg de sportieve staf vervoegen.
11/12 13u30  Vader van Anderlecht-speler Alexandru Chipciu overledenDe vader van Anderlecht-winger Alexandru Chipciu is overleden. Dat heeft paars-wit maandag bekendgemaakt.
11/12 13u15  Vader Anderlecht-speler Alexandru Chipciu overledenDe vader van Anderlecht-winger Alexandru Chipciu is overleden. Dat heeft paars-wit maandag bekendgemaakt.
11/12 13u15  Huis stort in door hevige windIn de Ossewegstraat in Zoutleeuw is zondag, even na middernacht, een huis ingestort door een hevige windstoot.
11/12 13u00  Ronaldo versus Neymar is topaffiche in Champions League, Hazard kan zich tonen in Camp NouReal Madrid - Paris Saint-Germain is de absolute topaffiche in de 1/8e finales van de Champions League. Cristiano Ronaldo en Neymar kijken elkaar na de winterstop in de ogen voor een plaatsje bij de laatste acht. De Chelsea-Belgen moeten het opnemen tegen Barcelona in de 1/8e finales, terwijl Tottenham werd uitgeloot tegen Juventus. De heenwedstrijden worden eind februari afgewerkt, de terugmatchen staan begin maart op het programma.
11/12 13u00  Zweedse handbalsters vieren zege met sexy dansje in kleedkamerOp het WK handbal heeft de Zweedse vrouwenploeg zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales. De meisjes waren dolgelukkig en vierden dat op een leuke manier in de kleedkamer.
11/12 12u45  Clubicoon Olivieri staat Jos Daerden voorlopig bij na vertrek Meppelink bij KRC GenkOok Rob Meppelink, die dit seizoen door zijn landgenoot Albert Stuivenberg werd toegevoegd aan de technische staf, verlaat KRC Genk. In afwachting van een nieuwe coach wordt Jos Daerden bijgestaan door clubicoon Domenico Olivieri, die tijdelijk wordt doorgeschoven van de beloften.
11/12 12u45  Egypte opnieuw in trek bij de Belgische vakantiegangersDe Belgische toerist heeft in 2017 opnieuw de weg gevonden naar Egypte, en die trend zet zich momenteel ook door voor de zomer 2018. Dat melden de touroperators Tui en Neckermann/Thomas Cook maandag.
11/12 12u45  Drukke dagen voor Genker MijnwerkerskoorNa een intense repetitie-programmatie en een traditionele rusthuistoer, is het Genker Mijnwerkerskoor nu bijna klaar met zijn even traditionele St.Barbaravieringen, overal te lande.. Genk, Beringen, Houthalen, de plaatselijke brandweer, het Casino in Meulenberg, alles bij elkaar genomen zit men aan een slordige 15 optredens op vier weken tijd.
11/12 12u45  Kunstkring laat in haar archief kijkenTijdens het weekend konden de bewoners van Stokkem en alle geïnteresseerden kennismaken met de werking van de kunstkring Arnold Sauwen Stokkem.
11/12 12u30  Zweedse handbalploeg mag naar kwartfinales en viert dat op opmerkelijke manierOp het WK handbal heeft de Zweedse vrouwenploeg zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales. De meisjes waren dolgelukkig en vierden dat op een leuke manier in de kleedkamer.
11/12 12u30  Vier Genkenaren scoren in Esso Best of Belgium Cycle klassementVorige vrijdag vond in Gent de prijsuitreiking plaats van het Esso Best Of Belgium Cycle klassement. Het doel hiervan is aan zoveel mogelijk ritten deel te nemen waarbij de snelheid niet van belang is. Vier fietsers van WTC Het Groot Verzet Genk mochten het podium op.
11/12 12u15  Kersthappening in bibliotheekIedereen is woensdag 13 december welkom in de bibliotheek van Geetbets. Die houdt dan haar kersthappening.
11/12 12u15  Swings en Peeters hebben Olympische tickets beet na wereldbeker in Salt Lake City, Vosté op reservelijstBart Swings zal tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zeker uitkomen op de 1.500 meter, de 5.000 meter en de massastart. Op de tien kilometer is Swings eerste reserve. Dat blijkt uit een statistische uitwerking van de resultaten van de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen.
11/12 12u00  Deze reclame voor plus-sizekousen zet kwaad bloedNylonkousen voor vrouwen met een maatje meer? Prima idee zo lijkt het, maar waarom ze dan presenteren aan de hand van modellen die de stoffen uitrekken? Webshop Wish.com krijgt dan ook heel wat kritiek en vooral de vraag waarom het niet gewoon plus-sizemodellen gebruikt voor de advertenties.
11/12 12u00  "Max Verstappen is niet perfect, ook hij maakt fouten"Veel F1-kenners zien in Max Verstappen een toekomstige wereldkampioen, Adrian Newey plaatst daar een kanttekening bij dat de Nederlander nog jong is en geen foutloos seizoen achter de rug heeft.
11/12 12u00  Twee individuele trofeeën voor Red Lions na ontgoochelende Finale World League HockeyRed Lions Victor Wegnez en Loïck Luypaert hebben zondag een individuele trofee ontvangen na afloop van de FIH World League. De Belgische nationale mannenhockeyploeg eindigde zaterdag op de vijfde plaats na een 1-0 zege tegen Spanje.
11/12 12u00  Kerstversiering in tijden van Instagram: “Een boom is geen must” en andere tipsTien jaar geleden zette je een kerstboom. Lampjes erin, ballen, misschien wat engelenhaar en een kerststal eronder. Vandaag kom je daar niet meer mee weg: er is Pinterest en er is Instagram, waarvoor je foto’s van originele versieringen en mooi gedekte tafels nodig hebt. Anne-Catherine Gerets, auteur van het boek ‘Insta Interieur’, geeft haar tips.
11/12 12u00  “Weinstein in een seksverslavingskliniek? Ik lig in een deuk”#MeToo heeft een hoop aantijgingen blootgelegd, maar ook een berg werk. Seksueel heropvoedingswerk. Enter Goedele Liekens, om het praktische aan het onaangename te koppelen. 'Je mag gerust iemand proberen je bed in te lullen, hé, maar niet via intimidatie.'
11/12 12u00  Heivinken concerteren voor hun vriendMichel Jans van Mopertingen is al meer dan dertig jaar lang een trouwe zanger en steunende 'bas' bij het mannenkoor De Heivinken. De laatste jaren sukkelt Michel echter met zijn gezondheid, in die mate dat hij sedert enige tijd de wekelijkse repetities niet meer kan meemaken. Recent werd Michel ook opgenomen in de palliatieve eenheid van het Vesalius-ziekenhuis in Tongeren.
11/12 11u45  “Neen, het was geen goede week voor ons land”Neen, het was geen goede week voor ons land. Door politiek gekrakeel en gulzige vastgoedbazen gingen de wedstrijden van het EK 2020 aan onze neus voorbij. En op de koop toe tuimelde ons ooit zo veelgeprezen onderwijs van zijn voetstuk. Bij een onderzoek in vijftig landen over hoe goed onze tienjarigen begrijpend kunnen lezen, vielen we van de 8ste naar de 32ste plaats. Tsjechië, Bulgarije, Polen en Kazachstan doen het beter. Enkel Frankrijk, Georgië en Malta doen het in Europa nog slechter dan wij. Een gelijkaardige studie over de wiskundige vaardigheden was bovendien evenmin hoopgevend.
11/12 11u45  Regenboogkoor laat bibpubliek meezingen tijdens VerrekijkerAfgelopen zaterdag 2 december was het de beurt aan het Genkse Regenboogkoor om zichzelf door de ‘Verrekijker’ voor te stellen aan de bezoekers van de Bib in Genk. Zo waren ze de vijfde Genkse vereniging die meewerkte aan het nieuwe project.
11/12 11u30  Sneeuw zorgt voor nieuwe afgelastingen: geen enkele voetbalwedstrijd op maandagDe nieuwe sneeuw op maandag zorgt voor een algemene afgelasting in nationale: onder meer de belofenwedstrijden van de eersteklassers van vanavond kunnen zo niet doorgaan. Afgelopen weekend werd op provinciaal niveau uiteindelijk toch overal beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting en ook op nationaal niveau werden een aantal wedstrijden afgelast maar in de Jupiler Pro League werd wel gevoetbald.
11/12 11u30  "Of het de drukste dag van het jaar is op de Vlaamse snelwegen? Uiteraard!"Het is volop aan het sneeuwen in Vlaanderen. “Stel verplaatsingen na 8 uur uit”, waarschuwen het KMI en het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Er staat rond 11 uur nog meer dan 600 kilometer op de Vlaamse snelwegen. 'Of het de drukste dag van het jaar is op de Vlaamse snelwegen? Uiteraard! Kan het anders met deze moeizame omstandigheden', meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.
11/12 11u30  Hugo Joris wint Cultuurprijs 2017De Alkense cultuurraad reikt jaarlijks de cultuurprijs uit aan een persoon of een vereniging met uitzonderlijke culturele of artistieke verdiensten. Na zijn jarenlange culturele verdiensten wint Alkenaar Hugo Joris de cultuurprijs in zijn thuisgemeente. De prijs werd op woensdag 6 december in de vorm van een symbolisch geschenk uitgereikt door schepen van Cultuur Ingrid Loix en de voorzitter van de cultuurraad Nele Maris.
11/12 11u30  Victoria’s Secret model maakt statement: “Ik wil mijn kleren niet meer uitdoen voor een leeg doel”Adriana Lima (36) is ongetwijfeld een van de meest bekende Victoria's Secret-modellen, maar zomaar uit de kleren gaan voor een sexy fotoshoot of filmpje wil ze niet langer doen. Op Instagram deelde ze ook waarom dat het geval is. 'Hoewel ik in het verleden wel veel dergelijke opdrachten heb gedaan, is iets in mij geknapt toen een vriendin me vertelde dat ze zich ongelukkig voelde over haar lichaam.'
11/12 11u15  Wachtdienst bellen kost geldDe dokter van wacht in de wachtzone Meeuwen-Gruitrode/Bree contacteren via het nummer 0903 39 669 kost geld. 'Dit betreft een nummer dat betalend is. De kostprijs is per minuut 1,50 euro, een schande', zegt Jan Schonkeren (MG).
11/12 11u15  Wie volgt Stuivenberg op? Dit zijn de drie pistesDe koning is dood, leve de koning. Of toch nog niet. Eerst Jos Daerden als tussenpaus, omdat KRC Genk in tegenstelling tot een jaar geleden geen opvolger klaar staan heeft bij het ontslag van de trainer. Dat beweert alvast voorzitter Peter Croonen, die zegt dat het waarschijnlijk langer dan een week wachten wordt op de opvolger van Albert Stuivenberg.
11/12 11u15  Chaos op Limburgse wegen door sneeuwvalDe sneeuwval veroorzaakt op verschillende plaatsen in Limburg heel wat problemen in het verkeer. Zo kunnen vrachtwagens de brug over de E314 op de Westerring in Genk niet meer over en is de brug over de snelweg in Houthalen ook geblokkeerd door auto’s die niet meer omhoog geraken.
11/12 10u45  Teamleader Luk Verlaenen maakt balans op na EK veldlopen: “Positieve overheerst”Luk Verlaenen, teamleader van de Belgische delegatie op het EK veldlopen van zondag in het Slowaakse Samorin, zag uitschieters in positieve en negatieve richting. Toch overheerst voor hem het positieve gevoel.
11/12 10u45  Greg Van Avermaet rijdt voortaan ook in het blauw: de nieuwe, wel erg kleurrijke outfit van BMCGreg Van Avermaet stelt samen met Richie Porte de nieuwe outfit van het BMC Racing Team voor. De klassieke rood-zwarte outfit van in de beginjaren krijgt er in 2018 na wit, groen en goud nog een kleurtje bij: sponsor Sophos (CyberSecurity Partner) zorgt voor blauwe accenten op de kraag en op de achterkant van de broek.
11/12 10u30  Tot 10 cm sneeuw verwacht, meer dan 1.000 km file - “Stel verplaatsingen uit”Het is volop aan het sneeuwen in Vlaanderen. “Stel verplaatsingen na 8 uur uit”, waarschuwen het KMI en het Agentschap voor Wegen en Verkeer. Er staat in het hele land al meer dan 1.000 km file.
11/12 10u30  Bussen rijden weer uit in Sint-TruidenIn de regio rond Sint-Truiden was het busverkeer vanochtend erg verstoord nadat de chauffeurs spontaan het werk hebben neergelegd. Rond tien uur leverde een gesprek tussen personeel, vakbonden en directie als resultaat op dat de chauffeurs weer uitreden. Het busverkeer in en rond Sint-Truiden zal zich de komende uren dan ook geleidelijk normaliseren.
11/12 10u15  Met deze tips breng je het er in de sneeuw als voetganger of fietser veilig vanafIedereen die vandaag de weg op moet, is intussen gewaarschuwd. In heel Vlaanderen geldt een code oranje waarbij zelfs tot 15 centimeter sneeuw kan vallen. Door die winterse buien kunnen de wegen er zeer glad bij liggen. Heb je geen andere keuze dan je toch te voet of met de fiets te verplaatsen, neem dan deze handige tips eens door.
11/12 10u15  Zwaargewonde bij ongeval in Genk tijdens sneeuwbuiDe sneeuwbui heeft een slachtoffer geëist op het kruispunt Zuiderring - Westerring in Genk. Een bestuurder verloor de controle over het stuur van zijn wagen en kwam met een klap tegen de pijler van een brug terecht.
11/12 10u15  Tot 10 cm sneeuw verwacht, zo'n 200 km file - KMI waarschuwt: “Stel verplaatsingen uit”Het is volop aan het sneeuwen in Vlaanderen. “Stel verplaatsingen na 8 uur uit”, waarschuwen het KMI en het Agentschap voor Wegen en Verkeer.
11/12 10u15  NBA. Boston knoopt opnieuw aan met zegeDe Boston Celtics hebben zondag met 81-91 gewonnen van de Detroit Pistons, twee dagen na de 105-102 nederlaag tegen de San Antonio Spurs in de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie (NBA).
11/12 10u15  Australische wielerploeg Orica-Scott verandert (opnieuw) van naam: Mitchelton-ScottOrica-Scott bestaat niet meer, leve Mitchelton-Scott: de Australische wielerploeg zal in 2018 (alweer) met een nieuwe naam en nieuwe outfit aan de start verschijnen.
11/12 10u00  Bart Swings sluit wereldbekerreeks af op WB schaatsen in Salt Lake City met winst en Belgisch recordMet een Belgisch record heeft Bart Swings de eerste serie wereldbekerwedstrijden schaatsen van het olympisch seizoen afgesloten. Swings won zondag in Salt Lake City (Utah) de 5000 meter in de B-groep in 6:11.54.
11/12 10u00  Mexicaanse Tigres kroont zich tot kampioen AperturaTigres UANL heeft zich voor de derde opeenvolgende keer tot kampioen gekroond in de Apertura, het Openingstoernooi van de Mexicaanse competitie. Zondag won het de terugmatch van de finale met 1-2 van Monterrey, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd.
11/12 10u00  Na de lelijke kersttrui is er nu ook de sneakerNog op zoek naar een paar schoenen voor onder die lelijke kersttrui? Daar heeft Nike een oplossing voor gevonden, want het brengt namelijk jaarlijks een speciale kersteditie uit van een van zijn populairste modellen die net refereert naar die truien.
11/12 09u45  Neymar met spoed teruggekeerd naar Brazilië om “persoonlijke redenen”, PSG geeft hem verlofNeymar is met spoed naar zijn vaderland Brazilië gereisd om “persoonlijke redenen”. Dat heeft de Braziliaanse firma die de PSG-ster bijstaat in zijn carrièreplanning bevestigd aan het Franse persagentschap AFP.
11/12 09u45  Na de 'lelijke' kersttrui is er nu ook de sneakerNog op zoek naar een paar schoenen voor onder die lelijke kersttrui? Daar heeft Nike een oplossing voor gevonden, want het brengt namelijk jaarlijks een speciale kersteditie uit van een van zijn populairste modellen die net refereert naar die truien.
11/12 09u15  Ref Serge Gumienny over betwiste beslissing van videoref in STVV-Zulte Waregem: “Bezus leek niet verrast door rood”“De vraag die ik me bij de fase van Bezus stel: moest de videoref hier ingrijpen? Want dan ging hij er van uit dat ref Lardot de fase niet gezien had en dat de overtreding een duidelijke rode kaart verdiende.
11/12 09u15  Is dit echte liefde op het eerste gezicht? Vrouw ontdekt per toeval verloofde op jeugdfotoVerona Koliqi en haar verloofde Mirand Buzaku konden hun ogen niet geloven toen ze in het jeugdalbum van die eerste bladerden. In een strandfoto van Verona ontdekten ze Mirand die in de achtergrond op een luchtmatras voorbij dreef. Toevallig, want de twee ontmoetten elkaar pas voor het eerst echt in 2016.
11/12 09u00  Minder snelheidsduivels op Grote SteenwegDe extra aandacht van de politiezone Hageland (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge) voor de snelheid op de Grote Steenweg in Rummen blijkt vruchten af te werpen.
11/12 09u00  Vandaag zitting gemeenteraadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert vandaag, maandag 11 december, voor de maandelijkse zitting.
11/12 09u00  Roger Federer opnieuw verkozen tot Zwitsers Sportman van het JaarTennisser Roger Federer (36) is zondag voor de zevende keer verkozen tot Zwitsers Sportman van het Jaar. “Ik voel me zo vereerd na het winnen van deze award. Ik deel dit met mijn hele team. Ik zou niet staan waar ik nu sta en zijn wie ik nu ben zonder hen”, reageerde Federer op Twitter. Hij haalde het voor mountainbiker Nino Schurter en skiër Beat Feuz.
11/12 08u15  Busverkeer rond Sint-Truiden sterk verstoord door spontane actie chauffeursIn de regio rond Sint-Truiden is het busverkeer momenteel erg verstoord nadat de chauffeurs spontaan het werk hebben neergelegd. Door een nachtelijke inbraak in de stelplaats van De Lijn in Sint-Truiden zeggen de chauffeurs te kampen met een sterk onveiligheidsgevoel.
11/12 08u00  Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met actieve politiekKamerlid Peter Dedecker (N-VA) stopt in 2019 met de actieve politiek. Op zijn blog kondigt de 34-jarige Dedecker maandag aan dat hij niet opnieuw zal deelnemen aan de parlementsverkiezingen en dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 evenmin op de Gentse N-VA-lijst zal prijken. Dedecker wil zich opnieuw op de technologische wereld storten.
11/12 08u00  Studente Nafi Thiam lijdt deze winter bewust kouNafi Thiam won afgelopen weekend voor de vijfde keer de Gouden Spike als beste Belgische atlete. In tegenstelling tot haar collega’s traint ze bewust in de Belgische kou, want tussen de trainingen en de prijsuitreikingen door wachten haar straks nog de examens op de unief.
11/12 08u00  Louis Talpe doet een ‘Bart De Pauw’: “Mijn persoon zal over de tongen gaan na dit bericht”Het VTM-programma ‘Tegen de sterren op’ verwelkomt in het voorjaar van 2018 een nieuw gezicht. Niemand minder dan Louis Talpe (36) zal de cast vervoegen. Dat maakte hij zondag bekend met een ‘grensoverschrijdende’ imitatie van Bart De Pauw.
11/12 07u45  Waarom KRC Genk Albert Stuivenberg na minder dan één jaar alweer ontslaatKRC Genk moet op zoek naar een nieuwe coach. De samenwerking met Albert Stuivenberg werd gisterenavond beëindigd, zo meldde de drievoudige landskampioen om 17.02 uur in een officiële mededeling. De 1-1 tegen rode lantaarn Eupen zaterdag was de druppel die de emmer deed overlopen. “Het geloof dat Albert de zaken op korte termijn nog gekeerd kreeg, was er niet meer”, aldus voorzitter Peter Croonen. Racing is de zoektocht naar een nieuwe trainer al gestart. “Maar het zou me verbazen als we rond zouden zijn voor de match van zondag tegen Charleroi.” Jos Daerden is voorlopig aangesteld als hoofdcoach-ad interim.
11/12 07u45  Frontman Queens of the Stone Age schopt fotografe het ziekenhuis in tijdens optredenZe stond foto’s te nemen van het optreden van Queens of the Stone Age, toen frontman Josh Homme haar richting kwam uitgewandeld. Hij keek naar haar, glimlachte. Het was haar kans voor een perfecte foto, dacht fotografe Chelsea Lauren. Maar dan schopte Homme de camera in haar gezicht.
11/12 07u45  Politierechters trekken aan alarmbel: hardleerse wegpiraten straffen wordt moeilijkerRechters zullen wegpiraten die hun veroordelingen naast zich neerleggen, nauwelijks nog meteen naar de gevangenis kunnen sturen. Want justitieminister Koen Geens verhoogt de strafdrempel voor de onmiddellijke aanhouding van één naar drie jaar.
11/12 07u30  Radiozender Joe opent Christmas House op WinterlandZaterdag heeft het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx het Joe Christmas House geopend op Winterland in Hasselt. Ze deden dat samen met de Kerstman en Hasselts burgemeester Nadja Vananroye. Joe-dj Raf Van Brussel stelde tijdens de live-uitzending ook het Joe Kerstlied voor, dat hij samen met de andere dj’s heeft ingezongen. Twee weken lang, tot zondag 24 december, maken de Joe-dj’s elke dag van 12 tot 23 uur radio vanuit Hasselt. En er komen in de volgende weken ook heel wat artiesten langs, zoals Tom Dice, Yannick Bovy en anderen. Wie dat wil, kan de radiostudio tijdens de uitzenduren bezoeken.
11/12 07u30  Drie keer meer criminelen krijgen inreisverbodHet aantal buitenlandse gedetineerden die na het uitzitten van hun straf uitgewezen worden en een streng inreisverbod krijgen, is verdriedubbeld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) citerend.
11/12 07u30  Internationale wapenverkoop goed voor 375 miljard dollar in 2016De omzet van militair materieel en diensten van de 100 grootste wapengroepen in 2016 is tot bijna 375 miljard dollar (318 miljard euro) gestegen in 2016. Dat is 1,9 procent meer dan het jaar ervoor, of de eerste stijging in 5 jaar, meldt het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
11/12 07u30  Zeven op de tien horecazaken niet in orde met witte kassaHorecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
11/12 07u15  Slim shoppen: deze party essentials draag je ook nog na de feestdagenFeestelijke jurkjes, opvallende schoenen en juwelen… . Je eindejaars-garderobe hoeft echt geen eendagsvlieg te zijn. Deze party essentials kun je gerust ook nog ná de feestdagen dragen!
11/12 07u00  Artsen reageren verbaasd nadat neusspoeling voor baby’s uit rekken wordt gehaaldWat water en zout door het neusje van je baby spuiten kan oor- en luchtweginfecties voorkomen. Maar dat fysiologisch serum mag nu niet meer verkocht worden in de supermarkt. Omdat het een “medisch hulpmiddel” is, eist het Federaal ­Geneesmiddelenagentschap (FAGG) dat alleen apothekers nog de oplossing verkopen. Artsen reageren verbaasd. “Op zich kan je met zo’n spoeling niks verkeerd doen.”
11/12 07u00  N-VA wil kinderen uit tehuizen halen: “Geef geld aan professionele pleeggezinnen”“900. Zoveel kinderen tussen 0 en 6 jaar zaten vorig jaar een tijdlang in een tehuis voor jeugdzorg. Dat zijn er 900 te veel. Elk van die kinderen heeft recht op een leven in een gezin”, zegt Lorin Parys, Vlaams parlementslid voor N-VA en zelf pleegouder. Om dat te realiseren, lanceert hij een plan voor “professionele pleegzorg”. Hij wil mensen die moeilijk te plaatsen kinderen in hun huis willen opvangen daarvoor een loon geven.
11/12 06u45  Na strijd van drie jaar mogen Chantal en Ayi dan toch trouwen van stad TongerenIn Tongeren is zaterdag het huwelijk bezegeld tussen Chantal Engelborghs (49) en Ayi Ayissou (35) uit Togo. De twee hebben drie jaar lang een juridische strijd tegen de stad gevoerd om te kunnen trouwen.
11/12 06u45  25 mensen houden wake in Kuttekoven na 'Holy Cow'-tentoonstelling: "Geen duiveluitdrijving"Een 25-tal mensen trotseerde zondagnamiddag de eerste sneeuw om aanwezig te zijn op een gebedswake in het Sint-Jan-de-Doperkerkje van Kuttekoven. Deken Marcel Rouffa, bijgestaan door twee parochieleden, hield er een ingetogen dienst bij het kruisbeeld van Christus. Op die manier werd definitief een punt gezet achter de tentoonstelling ‘The Holy Cow’ en de bijbehorende commotie in het kerkje.
11/12 06u45  “Dat zijn de oproepen die we moeten krijgen”Enkele vaste klanten van Tina's Café in de Daalstraat in Herderen hebben vrijdagavond een inbreker van de straat geplukt en naar het café gebracht. Daar hielden ze hem in bedwang tot de komst van een politieploeg. De man werd na overleg met het parket meteen in de boeien geslagen.
11/12 06u30  Opnieuw sneeuw op komst, KMI waarschuwt voor code oranje: “Stel verplaatsingen uit”Maandag wordt opnieuw sneeuw voorspeld. “En het kan om serieuze hoeveelheden gaan”, zegt weerman David Dehenauw.
11/12 06u30  Ex en klusjesman in cel voor moord in Neerpeltse villawijkIn het onderzoek naar de moord op de Nederlandse zakenman Marcel Van Hout (51) in villawijk Grote Heide in Neerpelt zijn twee aanhoudingen verricht. De 47-jarige klusjesman en de 45-jarige ex-vrouw van het slachtoffer zitten in de cel voor de moord. De twee ontkennen, maar er zouden voldoende elementen zijn die hun betrokkenheid bij de moord aantoont.
11/12 02u15  “Maar wat zou het meest alarmerend zijn: de opzienbarende achteruitgang van het onderwijs, of de reacties die erop volgden?”Neen, het was geen goede week voor ons land. Door politiek gekrakeel en gulzige vastgoedbazen gingen de wedstrijden van het EK 2020 aan onze neus voorbij. En op de koop toe tuimelde ons ooit zo veelgeprezen onderwijs van zijn voetstuk. Bij een onderzoek in vijftig landen over hoe goed onze tienjarigen begrijpend kunnen lezen, vielen we van de 8ste naar de 32ste plaats. Tsjechië, Bulgarije, Polen en Kazachstan doen het beter. Enkel Frankrijk, Georgië en Malta doen het in Europa nog slechter dan wij. Een gelijkaardige studie over de wiskundige vaardigheden was bovendien evenmin hoopgevend.
11/12 02u15  Wat zorgwekkend is, is de lichtzinnigheid waarmee de regering omspringt met de bezwaren van verschillende instanties.De federale regering heeft een akkoord bereikt over het zomerakkoord. Bent u ook in een lachkramp geschoten? Hebt u ook even aan René Magritte gedacht? Vicepremier Kris Peeters kwam het in De Zevende Dag allemaal wat relativeren: dat van de 50 maatregelen die werden genomen aan de vooravond van het federale uitstapje naar Tomorrowland, er uiteindelijk drie opnieuw moesten worden bekeken. We willen hem wel geloven, maar of het zomer- en winterakkoord de verandering betekent die het kabinet bij zijn aantreden heeft beloofd, daar durven we aan twijfelen.
11/12 02u15  “Laveloos en onder drugs van balkon gevallen? Zo was Limburgse Ivana niet”Donderdag is Ivana Smit (19), een model uit Peer, tragisch om het leven gekomen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. De Belgisch-Nederlandse met Indonesische roots viel op de twintigste verdieping van een flatgebouw over de balustrade en kwam terecht op een balkon op de zesde verdieping. Maar haar familie gelooft niet in een ongeval of zelfdoding, en wijst beschuldigend naar corrupte politiediensten en een Amerikaanse cryptogeld-zakenman die actief zou zijn in het plaatselijke swingersmilieu.
11/12 00u15  Interpol getipt over dood Belgisch-Nederlandse modelDe Nederlandse ambassade in Maleisië gaat de dood van het Belgisch-Nederlandse model Ivana Smit in Kuala Lumpur onder de aandacht brengen van Interpol. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt zondag een bericht hierover van de krant AD.
11/12 00u00  Tien Kanaries maar Zulte Waregem kan niet meer winnenZulte Waregem blijft zoeken naar zichzelf in de Belgische competitie. Na de Europese overwinning tegen Lazio eerder deze week kwam Essevee op voorsprong tegen Sint-Truiden na een knappe goal van Aaron Leya Iseka. Maar na een rode kaart voor Bezus konden de West-Vlamingen de voorsprong zelfs niet tegen tien Kanaries vasthouden. Na de 1-1 blijft STVV in de top zes bivakkeren, Zulte Waregem blijft ronddolen op de elfde plek.
10/12 23u45  Vanhaezebrouck haalt uit naar scheidsrechterAnderlecht leed op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League een pijnlijke thuisnederlaag tegen Sporting Charleroi. Paars-wit verloor met 1-3 en eindigde de partij met negen man na rode kaarten voor Olivier Deschacht en Lukasz Teodorczyk. Coach Hein Vanhaezebrouck nam op de persconferentie geen blad voor de mond.
10/12 23u30  Truiense vrouw ging met 150 mensen op 1 jaar op date: dit is het resultaatOm en bij 1,7 miljoen Belgen zijn single. Eén daarvan was de Sint-Truidense Mieke Mievis (42), relatietherapeute en alleenstaande moeder van twee. Wás, want ondertussen heeft ze de liefde weer gevonden. En of ze daar moeite voor gedaan heeft, want voor haar boek ‘Hart Gezocht’ – dat ze samen schreef met Hilde Martinez (36) – onderzocht ze vijftien manieren om een lief te vinden en ontmoette ze honderdvijftig mannen. “Eén van hen kreeg een kniestoot daar waar het pijn doet”, vertelt ze, “maar dat was compleet gerechtvaardigd.”
10/12 23u15  Ronnie O’Sullivan evenaart records van Steve Davis en Stephen Hendry na nieuwe zege op UK ChampionshipRonnie O’Sullivan heeft zondag in het Barbican Centre van York een zesde keer het UK Championship gewonnen. In de finale nam “The Rocket” met 10-5 de maat van Shaun Murphy (WS-6).
10/12 23u00  Jean Salumu stuurt Oostende vlot naar de halve finales Beker van België basketbalBekerhouder BC Oostende heeft zich moeiteloos na een 74-63-zege gekwalificeerd voor de halve finales van de beker. Daarin ontmoet de kustploeg Limburg United.
10/12 22u45  Ronnie O’Sullivan wint UK Championship en evenaart records van Steve Davis en Stephen HendryRonnie O’Sullivan (WS-4) heeft zondag in het Barbican Centre van York een zesde keer het UK Championship gewonnen. In de finale nam “The Rocket” met 10-5 de maat van Shaun Murphy (WS-6).
10/12 22u30  Mourinho na verloren Manchester Derby: “Kampioenschap waarschijnlijk al beslist”“De Engelse titel is waarschijnlijk voor Manchester City,” vertelde Manchester United-coach José Mourinho zondag aan de BBC, nadat zijn club de derby met 1-2 had verloren tegen de stadsrivaal en rechtstreekse titelconcurrent.
10/12 22u00  Gemeente klaar voor winterprikNu Koning Winter zijn intrede heeft gemaakt, treedt het strooiplan van de gemeente in werking. Hierin geeft de technische dienst prioriteit aan de verbindingswegen tussen de dorpen.
10/12 22u00  Maandag tot 15 centimeter sneeuw in ons land: KMI waarschuwt voor code oranjeMaandag wordt opnieuw sneeuw voorspeld. “Er trekt een depressie pal over het centrum van ons land”, zegt weerman Frank Deboosere.
10/12 22u00  Herbeleef: STVV speelt gelijk tegen Zulte-WaregemSTVV speelt met tien man gelijk tegen Zulte-Waregem:
10/12 21u45  “Muntjes van 10 cent geweigerd in winkel”Het is één van die ergernissen: lang aanschuiven in een winkel omdat de klant aan de kassa met kleingeld betaalt. Fons Jackmaer was zo’n klant. Maar zijn muntjes van 5 en 10 cent werden geweigerd. Mag dat?
10/12 21u45  “We vrezen een nieuwe bendeoorlog”Twintig procent van alle clubhuizen of afdelingen van motorbendes die in ons land gevestigd zijn, bevindt zich in Limburg. De laatste jaren is hun aantal explosief toegenomen: van drie naar tien chapters (afdelingen), bijgestaan door 22 supportclubs (steunclubs). Hoe meer clubs, hoe gevaarlijker en explosiever de toestand wordt. “Drugs- en wapenhandel en afpersing zijn hun voornaamste bronnen van inkomsten. Concurrentie kost geld. Wij vrezen dan ook dat het vroeg of laat opnieuw tot een bendeoorlog gaat komen”, zegt Cedric Stuyck, de parketmagistraat die aan hoofd staat van de sectie georganiseerde criminaliteit in Limburg.
10/12 21u45  Deze Vlaamse vrouw ging met meer dan 200 mensen op 1 jaar op date: dit is het resultaatOm en bij 1,7 miljoen Belgen zijn single. Eén daarvan was de Sint-Truidense Mieke Mievis (42), relatietherapeute en alleenstaande moeder van twee. Wás, want ondertussen heeft ze de liefde weer gevonden. En of ze daar moeite voor gedaan heeft, want voor haar boek ‘Hart Gezocht’ – dat ze samen schreef met Hilde Martinez (36) – onderzocht ze vijftien manieren om een lief te vinden en ontmoette ze honderdvijftig mannen. “Eén van hen kreeg een kniestoot daar waar het pijn doet”, vertelt ze, “maar dat was compleet gerechtvaardigd.”
10/12 21u45  Vosté schaatst Belgisch record op de kilometer, Peeters mist record tijdens WB schaatsen Salt Lake CityOp de laatste dag van de Wereldbekerwedstrijden schaatsen in Salt Lake City heeft Mathias Vosté het Belgische record op de 1000 meter gebracht op 1:09.12. Vosté eindigde in de B-groep als vijftiende (van de 36). De zege was voor de Australiër Daniel Greig in 1:08.26.
10/12 21u45  Pieter Timmers: “Kans wordt steeds groter dat ik nog naar Tokio 2020 ga”Woensdag gaat in Kopenhagen het EK korte baan van start. Locatie: de prachtige Royal Arena, een concerttempel die tijdelijk tot zwembad werd omgetoverd. Tussen Metallica, dat de arena eerder dit jaar opende, en Lady Gaga is het nu de beurt aan Pieter Timmers en co. “Leuk, dat wij daar nu mogen optreden”, zegt de Beringenaar.
10/12 21u45  Australië verslaat Argentinië in finale World League hockeyAustralië (FIH-2) heeft zondag in het Indiase Bhubaneswar voor het tweede jaar op rij de World League hockey gewonnen. In de finale versloeg het olympisch kampioen Argentinië (FIH-1) met 2-1.
10/12 21u15  Vuurwerk! Eline kroont zich tot superwinnaar van ‘Blokken’De enige echte winnares van de vijfduizendste aflevering ‘Blokken’ is Elise Stassen uit Brugge. Ze ging de finale in met 850 punten en kon uiteindelijk het - toepasselijke - achtletterwoord ‘vuurwerk’ raden. Elise wint met dat juiste antwoord een 22-daagse reis voor twee personen naar Zuid-Afrika en maar liefst 13.000 euro.
10/12 21u15  LIVE. Kan STVV het nog waarmaken?STVV blijft hunkeren naar een eerste overwinning sinds 26 oktober. Vanavond volgt een nieuwe kans, thuis tegen Zulte Waregem. Opnieuw geen hapklare brok voor de Kanaries, want sinds de terugkeer in eerste klasse pakte STVV niet één punt tegen de mannen van Francky Dury. Lukt het vanavond wel?
10/12 21u00  Nieuwe blessure voor Vincent Kompany (en Guardiola heeft er stilaan genoeg van)Vincent Kompany is opnieuw geblesseerd. De Rode Duivel was al onzeker voor de Manchester Derby, maar startte wel. Tijdens de rust moest hij echter vervangen worden en na de gewonnen topper tegen stadsgenoot United bracht een misnoegde City-coach Pep Guardiola het slechte nieuws. “Het is altijd hetzelfde met hem”, klonk het. “Jammer genoeg kunnen we voor een lange periode niet rekenen op een fitte Kompany.”
10/12 21u00  Laatste sprankeltje hoop terdoodveroordeelde gastdocent VUB weggenomen door eigen advocaatDe doodstraf waar Ahmadreza Djalali, een Iraans-Zweedse wetenschapper en gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, toe veroordeeld is, is uitvoerbaar nu zijn advocaat tegen de afspraken in geen beroep aangetekend heeft tegen het vonnis. Dat meldt Gerlant van Berlaer, een collega van Djalali en spoedarts aan het UZ Brussel.
10/12 20u45  Initia klopt Bocholt in Beneleague HandbalIn de BENELEague van het handbal verloor Sporting Nelo dit weekend met het kleinste verschil in Wezet. 32-31. Ook Tongeren kwam een punt te kort. Het verloor met 25-26 van Quintus. Maar de wedstrijd van het weekend was Initia Hasselt tegen Achilles Bocholt.
10/12 20u45  Imana Truyers pas 44e op EK VeldlopenOp het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin is Imana Truyers vanochtend pas 44e geworden. De atlete uit Hechtel-Eksel ambieerde vooraf de top 20. Maar door een valpartij werd ze achteruitgeslagen in de koers. Toch blikt Truyers tevreden terug. Het was de eerste keer dat ze het EK liep bij de seniors.
10/12 20u45  Gaat Sporting Hasselt samenwerken met andere club?In de tweede amateurliga heeft Sporting Hasselt nog eens kunnen winnen. Het versloeg vrijdagavond al KVK Tienen met 2-0. Een broodnodige zege want Hasselt stond voorlaatste in de stand. Toch heerst er optimisme in Hasselt. Intussen wordt er in Hasselt nagedacht over een samenwerking met andere clubs.
10/12 20u45  Lommel in eigen huis niet voorbij rode lantaarnIn de eerste amateurliga heeft Lommel opnieuw kostbare punten laten liggen. In eigen huis speelde het 1-1 gelijk tegen de rode lantaarn, Chatelet-Farciennes.
10/12 20u45  LIVE. STVV opnieuw op achterstandSTVV blijft hunkeren naar een eerste overwinning sinds 26 oktober. Vanavond volgt een nieuwe kans, thuis tegen Zulte Waregem. Opnieuw geen hapklare brok voor de Kanaries, want sinds de terugkeer in eerste klasse pakte STVV niet één punt tegen de mannen van Francky Dury. Lukt het vanavond wel?
10/12 20u00  Lukaku speelt negatieve hoofdrol in Manchester Derby, City doet gouden zaak in Premier LeagueManchester City lijkt al huppelend naar de landstitel af te stevenen. De Citizens toonden zich in de Manchester Derby een maat te groot voor stadsgenoot United waardoor ze in de Premier League nu al elf (!) punten voorsprong tellen. Romelu Lukaku speelde een ongelukkige hoofdrol in de clash met twee defensieve missertjes bij de twee tegengoals. Voor de Citizens is het hun veertiende opeenvolgende zege op rij. Een record, en dat tegen de grote stadsrivaal.
10/12 19u15  Luca Brecel debuteert tegen Mark Allen op prestigieuze Masters snooker, kwartfinale tegen legende lonktLuca Brecel (WS-11) staat volgende maand bij zijn eerste deelname aan de Masters in de eerste ronde tegenover de Noord-Ier Mark Allen (WS-8). Als de 22-jarige Limburger die horde neemt, volgt in de kwartfinales mogelijk een duel met titelverdediger Ronnie O’Sullivan (WS-4), die zondag in de eerste ronde tegen de Hongkonger Marco Fu (WS-9) uitgeloot werd.
10/12 18u30  Opgelijst: iedere maand werd er al een coach ontslagen in het trainerskerkhof van de Belgische eerste klasseAlbert Stuivenberg is niet langer de coach van Racing Genk. Daarmee vervoegt hij een indrukwekkend lijstje van trainers die - meestal na tegenvallende prestaties - hun koffers moesten pakken. Negen coaches moesten al vertrekken. Minstens even opvallend is dat er iedere maand wel een trainerskop rolde. Zo staat de Jupiler Pro League synoniem voor trainerskerkhof van Europa. Een chronologisch overzicht.
10/12 18u15  LIVE. Kan STVV eindelijk nog eens winnen?STVV blijft hunkeren naar een eerste overwinning sinds 26 oktober. Vanavond volgt een nieuwe kans, thuis tegen Zulte Waregem. Opnieuw geen hapklare brok voor de Kanaries, want sinds de terugkeer in eerste klasse pakte STVV niet één punt tegen de mannen van Francky Dury. Lukt het vanavond wel?
10/12 18u00  Brusselse politie reageert op foto politievoertuig met Catalaanse vlag: “Sfeer was ludiek”De Brusselse politie was zich niet bewust dat het controverse zou uitlokken door donderdag een politievoertuig te tooien met een Catalaanse vlag. Een Spaans Europarlementslid had minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om die reden op Twitter een neofascist genoemd.
10/12 17u45  KRC Genk ontslaat Stuivenberg: Jos Daerden neemt voorlopig over als hoofdcoach-ad interimAlbert Stuivenberg is niet langer hoofdcoach van KRC Genk. Dat werd zopas meegedeeld in een officieel communiqué. “De sportieve resultaten waren onvoldoende”, klinkt het in de persmededeling.
10/12 17u30  Met deze tips rij je veiliger door de sneeuwHet sneeuwt in ons land, en dat betekent dat de wegen er spekglad kunnen bijliggen. U vermijdt dus best uw wagen, maar voor als het echt niet anders kan zijn er deze tips van Touring.
10/12 17u30  Eerste sneeuw geen bezwaar tijdens opknapwerk van kasteeldomein in HeersZondagmorgen was het verzamelen geblazen op domein van het kasteel van Heers voor de eerste ‘Blij in de wei- opruimdag’. Ruim 40 vrijwilligers gingen in op de oproep van vzw ‘De heerlijkheid Heers’ om de handen uit de mouwen te steken en het domein opnieuw toonbaar te maken.
10/12 17u15  Opnieuw sneuvelt trainer in Jupiler Pro League: Genk zet Stuivenberg aan de deurHet zat er al een tijdje aan te komen maar nu is het zover: Racing Genk heeft de samenwerking met trainer Albert Stuivenberg stopgezet. “Na 18 wedstrijden in het seizoen 2017-18 voldoen de sportieve resultaten onvoldoende aan de verwachtingen”, klinkt het in een persbericht van de club. Assistent Jos Daerden is gevraagd de trainingen en wedstrijden te leiden.
10/12 17u15  IN BEELD. Dit zijn jullie mooiste sneeuwfoto'sSinds vanochtend 9.00 uur is Limburg bedekt met een wit sneeuwtapijtje. Wij deden een oproep op onze website om jullie mooiste sneeuwfoto's in te sturen en de Limburger stelde niet teleur. Wij selecteerden de leukste exemplaren en verzamelden ze in dit artikel.
10/12 16u30  Luca Brecel sukkelt met de schouder en kan niet deelnemen aan Scottish OpenLuca Brecel heeft zondag bevestigd dat hij niet aan het Scottish Open zal deelnemen, dat vanaf 11 tot en met 17 december plaatsvindt in het Schotse Glasgow.
10/12 16u30  Ook sneeuwhinder in Eredivisie: 2 matchen afgelast, topper Ajax-PSV kwartier uitgesteldIn de Nederlandse Eredivisie zijn de wedstrijden Sparta-Vitesse en Utrecht-Feyenoord van deze namiddag afgelast door het winterweer. De topper Ajax-PSV gaat wel door, maar werd uitgesteld tot 17u. Roda en FC Groningen trotseerden wel de sneeuw. Het werd 2-2. Roda laat door de puntendeling de rode lantaarn in de Eredivisie opnieuw aan FC Twente, dat zaterdag met 2-3 de boot in ging tegen ADO.
10/12 16u15  Een kwart ronde en toen was de Druivencross voorbij: Van der Poel rijdt de tegenstand kapot in OverijseHet is alweer een feestelijk weekend voor Mathieu van der Poel. De Europese kampioen won na zaterdag in Essen ook zondag in Overijse. Van der Poel had, zonder onder andere Wout van Aert, Laurens Sweeck en Toon Aerts, geen genade voor de tegenstand en reed al in de eerste ronde iedereen uit het wiel op weg naar seizoenszege nummer 17.
10/12 16u15  Scholencampus Peer inspiratiebron voor Gezonde ScholenOp woensdagnamiddag 6 december zette de scholencampus Peer zijn deuren open voor het “Centrum voor Gezonde Scholen”, dat in het Agnetencollege een inspiratiesessie organiseerde voor schoolbesturen, facilitair managers, architecten, advies- en studiebureaus, aannemers, steden en gemeenten.
10/12 16u00  Ook sneeuwhinder in Eredivisie: 2 matchen afgelast, topper Ajax-PSV gaat gewoon door (maar ref is ontzet)In de Nederlandse Eredivisie zijn de wedstrijden Sparta-Vitesse en Utrecht-Feyenoord van deze namiddag afgelast door het winterweer. De topper Ajax-PSV (om 16u45) gaat wel door. Roda en FC Groningen trotseerden wel de sneeuw. Het werd 2-2. Roda laat door de puntendeling de rode lantaarn in de Eredivisie opnieuw aan FC Twente, dat zaterdag met 2-3 de boot in ging tegen ADO.
10/12 16u00  Natte voeten? Zo krijg je je schoenen weer proper en droogWie sneeuw zegt, denkt natte voeten. Natte schoenen horen bij sneeuwweer maar zijn niet leuk. Met deze tips kan je morgen toch met droge én propere schoenen gaan werken.
10/12 15u30  Ferry met 300 inzittenden vastgelopen in haven van CalaisEen ferry met 300 passagiers aan boord is zondag vastgelopen in de Franse haven van Calais. Daarbij vielen geen gewonden maar het verkeer op zee is wel verstoord, zo is vernomen uit officiële bron.
10/12 15u15  De 175ste Manchester Derby: 5 belangrijke cijfersDienstmededeling: zondagochtend om 9.55 uur is er nog plaats op de Swiss Air-vlucht van Brussel naar Manchester. Want de 175ste Manchester Derby, die wil u toch zelf live meemaken, niet? Stop wel genoeg Engelse ponden in uw handbagage, het goedkoopste ticket op de zwarte markt kostte vrijdagavond al 261,71 euro. De derby der derby’s in vijf cijfers.
10/12 15u15  Erdogan noemt Israël “terroristische staat” en “kindermoordenaar”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag verklaard dat Israël een “terroristische staat” is die “kinderen vermoordt”. Hij voegde daar aan toe dat hij “met alle mogelijke middelen” zal strijden tegen de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
10/12 15u15  Gert Verhulst kampte na zijn scheiding met een depressieIn het programma 'De Rotonde' op Radio 2 vertelt Gert Verhulst heel eerlijk over zijn relaties en over de zware periode na zijn scheiding. 'Dat was voor mij heel stresserend. Ik wilde een goede papa zijn en mijn kinderen mochten niets te kort komen. Ik kreeg het niet gecombineerd met mijn job.'
10/12 15u00  Gemiddeld drie jaar wachten op sociale woning: “Vandaag 120.000 Vlamingen op wachtlijst”Kandidaat-huurders voor een sociale woning moeten gemiddeld 1.131 dagen, meer dan drie jaar, wachten op een sociale woning. Dat zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die daarover een schriftelijke vraag stelde aan minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Groen pleit ervoor de wachttijden terug te dringen en meer sociale woningen te bouwen.
10/12 15u00  Eredivisie geteisterd door sneeuw, Roda geeft rode lantaarn weer doorIn de Nederlandse Eredivisie zijn de wedstrijden Sparta-Vitesse en Utrecht-Feyenoord van deze namiddag afgelast door het winterweer. De topper Ajax-PSV (om 16u45) gaat wel door. Roda en FC Groningen trotseerden wel de sneeuw. Het werd 2-2. Roda laat door de puntendeling de rode lantaarn in de Eredivisie opnieuw aan FC Twente, dat zaterdag met 2-3 de boot in ging tegen ADO.
10/12 15u00  Zware schade na brand in school: kwaad opzet niet uitgeslotenIn de lagere school van het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brand lelijk huisgehouden. Het vuur brak uit in een opslagplaats met containers tussen twee gebouwen met klaslokalen.
10/12 15u00  Kleuter in levensgevaar na val van roltrap in winkel op de MeirEen 4-jarig kindje is vrijdag levensgevaarlijk gewond geraakt toen het in een winkel op de Meir van een roltrap viel.
10/12 15u00  Januzaj kan het tij niet keren: Real Sociedad zet matige reeks voort met nieuwe nederlaagAdnan Januzaj en Real Sociedad hebben zondag op de vijftiende speeldag van de Primera Division een 0-2 nederlaag geleden tegen laagvlieger Malaga. Adnan Januzaj stond aan de aftrap, maar werd even voorbij het uur naar de kant gehaald.
10/12 15u00  Radja Nainggolan laat met AS Roma dure punten liggenAS Roma heeft zondag op de zestiende speeldag van de Serie A puntenverlies geleden bij Chievo. Het bleef 0-0 in Verona.
10/12 14u45  Ferrand-Prévot wint in modder van Overijse voor Sanne CantGeen sant in eigen land voor Sanne Cant. De wereldkampioene moest in de Druivencross van Overijse de duimen leggen voor de Franse Pauline Ferrand-Prévot. Gisteren maakte ze haar comeback in Essen met een vierde plaats, vandaag is het al prijs voor de voormalige wereldkampioene. Sanne Cant moest haar meerdere erkennen in de Franse rivale. De Nederlandse Lucinda Brand werd derde.
10/12 14u30  Yannick Peeters boekt eerste seizoenszege in sneeuw en modder van loodzware DruivencrossYannick Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) heeft zondag de Druivencross in Overijse gewonnen. De belofte soleerde naar de zege en haalde het voor Thijs Aerts (Telenet-Fidea Lions) en Ben Turner (Beobank-Corendon). Het is zijn eerste zege van het seizoen.
10/12 14u30  Ann Van Elsen wordt op vrijgezellen verrast met een pikante boodschapAnn Van Elsen trouwt eind dit jaar en vierde dit weekend haar vrijgezellen. Dat ze duidelijk verrast werd, zien we op Instagram. Ze kreeg ballonnen cadeau met de weinig subtiele boodschap 'Same penis 4 ever'.
10/12 14u15  Sneeuw zorgt voor gevaarlijke taferelen op Limburgse wegenIn de provincie zorgt de sneeuw voor veel problemen. Op de rijksweg in het Maasland, de helling van de Dilserweg in Opoeteren en onder meer de verbindingsweg tussen Bree en Opitter gebeurden ongevallen. In de meeste gevallen gaat het om blikschade. De wegen zijn spekglad. Waar de sneeuw wordt weggereden vormt zich een ijslaag wat gevaarlijke situaties creëert. Het verkeer werd volledig lamgelegd.
10/12 14u15  Club Brugge is niet blij dat wedstrijd doorgaat: “Afgelasting zou enige juiste keuze geweest zijn!”De wedstrijd tussen Club Brugge en Lokeren kan om 14u30 in Jan Breydel gewoon doorgaan, ondanks de sneeuwval van vannacht. Er werd met met man en macht gewerkt om het veld sneeuwvrij te krijgen en dat lukte ook: scheidsrechter Luc Wouters keurde het veld goed en dus kan er gewoon gevoetbald worden in Brugge. Al was dat niet naar de zin van Club-manager Vincent Mannaert: “Afgelasting zou de enige juiste keuze geweest zijn!”
10/12 13u30  De Brit Tulett heerst bij junioren in de besneeuwde Druivencross van OverijseDe organisatie van de Druivencross moet haar wedstrijd onder moeilijke omstandigheden organiseren. Heel wat sneeuwval teisterde de wedstrijden bij de jeugd en vooral bij de junioren kregen de renners het hard te verduren.
10/12 13u30  OVERZICHT. Sneeuw zorgt voor heel wat afgelastingen in voetbalwereldDaar is ze dan: het eerste, echte sneeuwtapijt in Vlaanderen. Wordt er dan wel gevoetbald vandaag? Op provinciaal niveau werd uiteindelijk toch overal beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. Op nationaal niveau werden voorlopig al een aantal wedstrijden afgelast maar is er nog geen sprake van een algemene afgelasting. Een overzicht.
10/12 13u30  Sprookje van Barbar Ixelles is voorbij: volleybalclub uit hoogste afdeling geeft forfaitNet als in de EuroMillions League, waar Antwerpen afhaakte net voor de competitiestart, hoeft volgende lente geen enkele club te degraderen in de hoogste afdeling bij de vrouwen. Barbar Ixelles geeft immers forfait voor de resterende wedstrijden.
10/12 13u30  Een werkvakantie in Australië leuk? Niet voor Katherine en Elle. “Trek gerust jullie kleren uit hoor”Katherine en Elle gingen net als zovele jongeren voor een jaar naar Australië met een visum voor seizoensarbeid en toerisme. Enkele weken werken om te sparen voor enkele weken reizen, het is voor veel jongeren een perfect evenwicht. De twee jonge vrouwen kwamen echter op een boerderij terecht die van hun droomvakantie al snel een gespannen, ongemakkelijke en onveilige trip maakte.
10/12 13u30  Gezien op Instagram: versier je wenkbrauwen eens met kerstGeen zin om te sleuren met een kerstboom, sluit je dan even op in de badkamer en haal toch nog kerst in huis. Op Instagram duiken steeds meer kerstboom-wenkbrauwen op van beautybloggers die dit jaar liever zichzelf dan een boom versieren.
10/12 13u15  Knappe ereplaatsen voor Belgische mannen op EK veldlopen, vrouwen kunnen verwachtingen niet inlossenSoufiane Bouchikhi en Lander Tijtgat zijn op het EK veldlopen in het Slowaakse Samorin knap als vijfde en dertiende geëindigd. De titel ging naar de Turk Kaan Kigen Ozbilen, voor de Spanjaard Adel Mechaal en de Brit Andrew Butchart.
10/12 13u00  Knappe ereplaatsen voor Belgen op EK veldlopen, titel gaat naar de Turk Kaan Kigen OzbilenSoufiane Bouchikhi en Lander Tijtgat zijn op het EK veldlopen in het Slowaakse Samorin knap als vijfde en dertiende geëindigd. De titel ging naar de Turk Kaan Kigen Ozbilen, voor de Spanjaard Adel Mechaal en de Brit Andrew Butchart.
10/12 13u00  Cleveland knoopt opnieuw aan met de zege, alweer triple double van LeBron JamesCleveland Cavaliers heeft zaterdag met 105-98 gewonnen van Philadelphia in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA). Voor de Cavs was het de eerste zege nadat er vrijdag een einde was gekomen aan een reeks van dertien overwinningen op een rij.
10/12 13u00  Veilig rijden in de sneeuw? Dat doe je zoWe werden zondagochtend getrakteerd op een paar flinke sneeuwbuien. Dat levert beslist mooie taferelen en heerlijke sneeuwpret op maar op de weg is het opletten geblazen. Gelukkig krijgen we er niet zo vaak mee te maken maar dat is tegelijkertijd ook één van de redenen waarom wij geen doorwinterde sneeuwrijders zijn. Hieronder volgen een aantal tips om je autorit door de sneeuw zo vlot en vooral zo veilig mogelijk te laten verlopen.
10/12 12u30  Hondje krijgt klappen tijdens bezoekje aan hondenkapsalonEen bezoekje aan het hondenkapsalon is wellicht niet voor elke hond een pretje, maar het zou een plek moeten zijn waar je hond zich op zijn gemak voelt. Niet zo in dit hondenkapsalon in het Australische Perth, waar een hondenkapster zich van haar kleinste kant laat zien.
10/12 12u30  Nieuw hart voor Songfestival-winnaar Salvador SobralDe ernstig zieke winnaar van het Songfestival 2017, Salvador Sobral, heeft een nieuw hart gekregen. De 27-jarige Portugees kreeg het orgaan vrijdag getransplanteerd, zo schrijven Portugese media dit weekend.
10/12 12u15  Zondagmatchen in provinciaal voetbal afgelastIn Limburg zijn alle zondagmatchen in het provinciaal voetbal afgelast door de hevige sneeuwval.
10/12 12u15  Borussia Dortmund ontslaat Peter Bosz en stelt meteen opvolger aanPeter Bosz is niet langer trainer van Borussia Dortmund. Dat maakte de Duitse topclub vanmiddag bekend in een druk bijgewoonde persconferentie waarin het meteen ook een opvolger aanduidde: de Oostenrijker Peter Stöger.
10/12 12u15  Gevaarlijke wegen door sneeuw: dodelijk ongeval in Ieper, vrachtwagen in schaar, lijnbus in grachtBij een ongeval in Ieper is zondagochtend vroeg een vrouw om het leven gekomen, zo meldt het West-Vlaamse parket. Ook elders veroorzaakt de sneeuwval heel wat problemen op de weg. Op de E17 kwam een vrachtwagen in schaar te staan, in Moorslede belandde een lijnbus in de gracht en op sommige plaatsen is het zo glad dat voertuigen moeilijk vooruit geraken.
10/12 12u15  Nieuwe elektriciteitscabine Ellikom in functie verkeersveiligheidDe elektriciteitscabine langs de Betonweg in Ellikom, ter hoogte van de inrit naar het kerkhof, wordt verplaatst en vervangen.  'Dat gebeurt om de verkeersveiligheid voor het uitrijdend verkeer vanaf het kerkhof te verbeteren', zegt schepen, Marco Goossens.
10/12 12u15  Igor Vetokele: “Mijn lijf blijft mijn werkinstrument”STVV heeft dit seizoen nog niet volop kunnen profiteren van de ‘spitsenweelde’. Boli was vaak uit vorm, Gueye was lange tijd out en ook Igor Vetokele kampte de laatste maanden met een vervelende blessure. Hij liep in Mechelen een botkneuzing op aan de bovenkant van de voet, het genezingsproces verliep moeizaam. Nochtans is Vetokele een freak op vlak van zorg dragen voor zijn lichaam. Thuis in Engelmanshoven heeft hij alle attributen voorhanden om zichzelf topfit te houden. “Ik ben altijd gedisciplineerd bezig met mijn lijf. Ik heb het geleerd van de Engelsen en de Denen.”
10/12 12u15  Weg met 'mannen' en 'vrouwen': deze kledingapp maakt geen onderscheidRIGit, een nieuwe kledingapp, maakt geen onderscheid meer tussen mannen en vrouwen. Je kiest gewoon wat je mooi vindt en dat is voor veel mensen een heel nieuwe shopervaring.
10/12 12u15  Het sneeuwt in Limburg: gladde wegen en afgelaste wedstrijdenZondag trekt een actieve storing over ons land, eerst met sneeuw, vanaf de Franse grens, geleidelijk overgaand in regen. Op verschillende plaatsen in ons land is het gevaarlijk glad op de weg. Ook in Limburg is de eerste sneeuw gevallen.
10/12 12u00  Basketbalwedstrijden afgelast wegens sneeuwval, Limburg United speelt welBasketbal Vlaanderen besliste vanmorgen dat alle jeugd- en seniorswedstrijden in Vlaanderen afgelast worden wegens de weersomstandigheden. De bekerwedstrijd Luik-Limburg United om 15.00 u. zal wel doorgaan. Wedstrijden waarvan beide teams al aanwezig zijn kunnen wel gespeeld worden.
10/12 12u00  Twee mannen geëlektrocuteerd nadat ze op trein klommen in DuitslandIn Duitsland zijn zondagochtend twee mannen om het leven gekomen door elektrocutie nadat ze op een trein waren geklommen. Dat zegt de politie zondag.
10/12 12u00  Israëlische minister van Defensie roept op tot boycot Arabische burgers: “Ze zijn hier niet gewenst”De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft opgeroepen tot de boycot van een Israelisch-Arabisch dorp na protest en gevechten over de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
10/12 12u00  Politie onderschept vijftigtal jongeren in Brussel onderweg naar knokpartijDe Brusselse politie heeft zaterdag en vijftigtal jongeren onderschept die onderweg waren naar het shoppingcentrum Docks voor een afgesproken vechtpartij. Dat zegt de politie Brussel Hoofdstad Elsene, nadat VTM NIEUWS hier zondag over bericht.
10/12 12u00  Het sneeuwt in Vlaanderen: ook Limburg bedekt met wit tapijtZondag trekt een actieve storing over ons land, eerst met sneeuw, vanaf de Franse grens, geleidelijk overgaand in regen. Op verschillende plaatsen in ons land is het gevaarlijk glad op de weg. Ook in Limburg is de eerste sneeuw gevallen.
10/12 11u45  STVV gaat ervan uit dat match tegen Zulte Waregem vanavond gewoon doorgaat: “Sneeuw die er nu ligt kunnen we ruimen”STVV ontvangt vanavond Zulte Waregem op Stayen. Momenteel valt er lichte sneeuw in Sint-Truiden, de overkapping staat nochtans niet opgesteld boven het kunstgras. Toch gaat men er aan de Tiensesteenweg vanuit dat straks gewoon gevoetbald kan worden.
10/12 11u45  Zilver voor Belgische beloften op EK veldlopenDe Belgische beloften mannen hebben zondag zilver veroverd in het landenklassement van het EK veldlopen in het Slowaakse Samorin. Ze finishten met drie in de eerste elf, met Simon Debognies als uitblinker op nummer zes. De Europese titel was voor de Fransman Jimmy Gressier.
10/12 11u45  “Pretentieloos avondje amusement”Toneelkring De Dommelbron van Linde Peer en Wauberg brengt met ‘De Poespoezen’ een dolkomisch blijspel op de planken van het Poorthuis in Peer.
10/12 11u30  Model (19) post eerlijke foto: "Ik heb vetrolletjes en grote borsten, maar dat maakt me niet ongelukkig"Instagram-muze Sonny Turner voelt zich goed in haar vel en laat dat op geregelde tijdstippen ook weten aan al haar volgers op sociale media. Ze post een foto waarop haar buikje, borsten en striemen duidelijk te zien zijn om andere vrouwen te inspireren. 'Veel van jullie zullen dit niet begrijpen, maar ik ben blij met wat ik in de spiegel zie.'
10/12 11u30  OPROEP. Het sneeuwt in Limburg, wegen liggen er gevaarlijk bijZondag trekt een actieve storing over ons land, eerst met sneeuw, vanaf de Franse grens, geleidelijk overgaand in regen. Op verschillende plaatsen in ons land is het gevaarlijk glad op de weg.
10/12 11u15  Reispas en visumJochen Schuermans (N-VA) verwees tijdens de jongste gemeenteraad naar de procedure voor de identiteitskaart die vanaf 2019, na de fusie, individueel zal aangepast moeten worden. 'Wat met de internationale reispas en het visum?'
10/12 11u15  “Beer van Borgerhout” geveld: kickbokser Ben Saddik grijpt naast wereldtitelKickbokser Jamal Ben Saddik is er zaterdag niet in geslaagd de Nederlander Rico Verhoeven de wereldtitel bij de zwaargewichten te ontfutselen. In het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy verloor de 27-jarige Marokkaanse Belg met technisch knock-out in de vijfde ronde.
10/12 11u00  Kondigt Borussia Dortmund om 12u ontslag van Peter Bosz aan? Louis van Gaal heeft ‘waarschijnlijk’ geen interesseHet lijkt erop dat Peter Bosz niet langer trainer is bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub heeft om 12u vanmiddag een persconferentie belegd, en het lijkt erop dat dan het ontslag van de Nederlandse coach zal worden bekendgemaakt. Zijn landgenoot Louis van Gaal liet al weten ‘waarschijnlijk’ geen interesse te hebben in de baan...
10/12 11u00  Loopwedstrijd ‘De Bestorming van Alden Biesen’ afgelast door sneeuwval“1 heuvel, 6 beklimmingen”, zo werd de loopwedstrijd op het domein van Alden Biesen in Bilzen aangekondigd. Door de hevige sneeuwval is de organisatie echter genoodzaakt om het evenement te staken. “Onmogelijk om een veilig parcours te garanderen”, klinkt het.
10/12 11u00  Geen gratis vuilzakken voor nieuwkomersHet voorstel van Pro Leop-Heppen om de nieuwe inwoners bij wijze van welkomstgeschenk een aantal huisvuilzakken cadeau te doen werd door de meerderheidspartijen afgewezen. Voor deze nieuwkomers wordt jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd waarbij uitleg gegeven wordt over de gemeentelijke dienstverlening. Daarnaast krijgen ze een tas met kortingsbonnen.
10/12 10u45  Prins William en prins Harry kondigen een blijvende herinnering aan hun mama aanPrinses Diana kwam twintig jaar geleden om het leven bij een zware autocrash in Parijs en dat werd het hele jaar door op alle mogelijke manieren herdacht. Prins William en prins Harry willen het jaar graag mooi afsluiten met een blijvende herinnering aan hun mama: een herdenkingsbeeld.
10/12 10u30  OPROEP. Het sneeuwt in Vlaanderen, wegen liggen er gevaarlijk bijZondag trekt een actieve storing over ons land, eerst met sneeuw, vanaf de Franse grens, geleidelijk overgaand in regen. Op verschillende plaatsen in ons land is het gevaarlijk glad op de weg.
10/12 10u30  Prins William en prins Harry zorgen voor een blijvend eerbetoon aan hun mamaPrinses Diana kwam twintig jaar geleden om het leven bij een zware autocrash in Parijs en dat werd het hele jaar door op alle mogelijke manieren herdacht. Prins William en prins Harry willen het jaar heel graag afsluiten met een blijvende herinnering aan hun mama: een herdenkingsbeeld.
10/12 10u15  Zelf je pint tappen op café: “Ongelimiteerd drinken is niet de bedoeling”Danscafé Koestal in Hasselt is, naar eigen zeggen, het eerste café in ons land met een zelftap. Het principe is simpel: je reserveert met je vrienden een hoeveelheid bier - minstens 20 liter - en tapt vervolgens zelf op eigen tempo je pinten. “Niet alleen handiger, maar ook goedkoper. Een pint aan de zelftap kost 2 euro in plaats van 2,40 euro”, zegt manager Kristof Grossi. Toch heeft het Centrum voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD) bedenkingen bij het systeem. “Op deze manier ga je de drempel om alcohol te nuttigen nog meer verlagen”, zegt Geert Vanham, directeur van CAD Limburg.
10/12 10u15  Slimme straatlampen branden alleen als er volk in de straat isTien jaar nadat het eerste ontwerpplan werd goedgekeurd, zijn de werken aan de Stationsstraat eindelijk beëindigd. Vrijdag werd de straat feestelijk terug in gebruik genomen. De verouderde nutsleidingen werden vervangen en bovengronds kreeg de straat een flinke facelift met onder meer slimme straatlampen. Kostprijs: 2,5 miljoen.
10/12 10u00  Kerstmarkt voor Roemeens adoptiedorpHet comité voor de Roemeense adoptiedorp Apold van Diest houdt vandaag zijn kerstmarkt op het begijnhof. Je vindt er onder meer producten van Roemenië. Het gaat onder meer om kunstwerkjes en textiel.
10/12 09u45  Foto’s van 18-jarig zusje Max Verstappen misbruikt op TinderVictoria-Jane Verstappen, het zusje van Max, is foto’s van zichzelf tegengekomen op datingapp Tinder. De 18-jarige Victoria is daarmee het slachtoffer geworden van identiteitsfraude.
10/12 09u45  Politie vindt man midden in de nacht op dak van appartementsgebouwBrandweer en politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man van het dak van een appartementsgebouw gehaald in het Nederlandse Weert. Vermoedelijk stond hij daar na problemen in de relatiesfeer.
10/12 09u30  Automerk pakt uit met ultiem eerbetoon aan F1-legende Ayrton Senna: de McLaren SennaMcLaren heeft gisteren haar nieuwste hypersportwagen uit de McLaren Ultimate Series voorgesteld, de McLaren Senna.
10/12 09u30  Expo Herkse kunstenaarsMeer dan 20 Herkse kunstenaars tonen op een expo in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad samen hun werk.
10/12 09u15  Familie van overleden Limburgs model gelooft niet in ongeluk: “Zij loopt niet zomaar van een balkon af”Esther Robert Ivana Smit, een 19-jarig model met Belgisch-Nederlandse nationaliteit uit Maaseik, is donderdagnacht op tragische wijze om het leven gekomen in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
10/12 09u15  De McLaren Senna, een eerbetoon aan een F1-legendeMcLaren heeft gisteren haar nieuwste hypersportwagen uit de McLaren Ultimate Series voorgesteld, de McLaren Senna.
10/12 09u15  Hanne, Klaasje en Marthe vullen meteen elf zalen op première van film ‘K3 Love Cruise’Zeeziek zijn ze er niet van geworden, maar er kwamen wel wat blauwe plekken bij kijken omdat ze hun stunts zelf deden. Hanne, Klaasje en Marthe zijn fier op ‘K3 Love Cruise’, hun eerste langspeelfilm die zaterdag in Antwerpen in première ging.
10/12 09u15  Brunch van en voor PlanDe werkgroep Plan van Herk-de-Stad houdt vandaag een brunch in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad.
10/12 09u15  Voormalige vedette van Club Brugge leidt Toronto naar eerste titel in Major League SoccerToronto heeft zaterdag zijn eerste titel veroverd in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. In de finale versloeg de Canadese club titelverdediger Seattle met 2-0. Ex-Bruggeling Victor Vazquez legde diep in blessuretijd (90+4) de eindstand vast. De Spanjaard speelde de volledige wedstrijd. Jozy Altidore (ex-AZ) had in de 67e minuut de score geopend.
10/12 09u00  Kerst in het ParkIn Donk (Herk-de-Stad) ben je in de namiddag en vanavond welkom op Kerst in het Park. Kerst in het Park is de kerstmarkt in het park van het woon-zorgcentrum Chateau d’Hamont.
10/12 09u00  Kerstconcert Gaudete samen met koperensembleHet Halense koor Gaudete geeft straks om 15 uur een kerstconcert in de kerk van de parochie Sint-Pieter in de Banden in Halen-centrum.
10/12 09u00  Voormalige vedette van Club Brugge leidt Toronto naar eerste titelToronto heeft zaterdag zijn eerste titel veroverd in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. In de finale versloeg de Canadese club titelverdediger Seattle met 2-0. Ex-Bruggeling Victor Vazquez legde diep in blessuretijd (90+4) de eindstand vast. De Spanjaard speelde de volledige wedstrijd. Jozy Altidore (ex-AZ) had in de 67e minuut de score geopend.
10/12 08u30  Michelle (25) zingt op eigen benefiet om aangepaste auto te kunnen betalenDe 25-jarige Michelle Trautner uit Hamont zingt op 12 januari samen met pianist Hans Stultjens op haar eigen benefietavond. Michelle is immers geboren met een zeldzame vorm van dwerggroei, en haar grootste droom is een aangepaste wagen. Dat ze zelf op het podium staat om geld in te zamelen, is een ongelooflijk toeval. Een vrouw die haar door een open raam hoorde zingen, schreef een enthousiast commentaar op Facebook, wat de aandacht trok van Stultjens.
10/12 08u30  Historische landduinen na 80 jaar weer zichtbaarIn Hechtel wordt een natuurlijk en historisch landschap weer in ere hersteld en de eerste resultaten zijn indrukwekkend. Over een strook van bijna 1 kilometer worden de oude zandduinen van het natuurgebied In den Brand weer zichtbaar gemaakt. Hiervoor is nu 8,5 hectare bos gekapt, vooral dennenbomen die door de mens ruim 80 jaar geleden werden aangeplant voor houtproductie.
10/12 08u15  Draagt jouw kind de juiste schoenmaat? Doe de test!Maar liefst de helft van alle kinderen draagt te grote of te kleine schoenen. Tijd om nieuwe schoenen te kopen voor je kind? Met deze tips kies je altijd de juiste schoenmaat!
10/12 08u15  Spanning rond Noord-Korea: “Tijd dringt voor diplomatieke oplossing”In de Noord-Koreaanse kwestie is er een “dringende noodzaak om misrekeningen te vermijden en kanalen te openen die het risico op conflict verminderen”. Dat is de boodschap die de vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties Jeffrey Feltman heeft overgemaakt tijdens zijn bezoek aan Pyongyang.
10/12 08u15  Boskamp hard over KRC Genk: “Die muppets van het bestuur moeten hun verantwoordelijkheid nemen”Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp twee actuele stellingen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's.
10/12 08u15  Arabische Liga eist dat Trump zijn beslissing ongedaan maaktDe Arabische Liga eist dat de Verenigde Staten hun beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, ongedaan maken. “Deze verschuiving in het Amerikaanse beleid inzake Jeruzalem is een gevaarlijke ontwikkeling, waarbij de VS zich geïsoleerd hebben zodat ze geen sponsor en bemiddelaar meer kunnen zijn van het vredesproces”, luidt in een gezamenlijke mededeling van de buitenlandministers van de lidstaten na een spoedzitting in het Egyptische Caïro.
10/12 08u00  De superradar die je vanop 400 meter afstand kan flitsen komt mogelijk naar BelgiëDe Belgische radarspecialist Sirien toont interesse in een flitser die je vanop 400 meter afstand kan flitsen. Het draagbare toestel kan onder meer mobiel ingezet worden door de wegpolitie.
10/12 08u00  Britse zanger Chris Rea stort in op podiumDe Britse zanger Chris Rea is zaterdagavond tijdens een concert in Oxford ineengestort op het podium. Zijn toestand zou volgens een woordvoerder van de lokale hulpdiensten stabiel zijn.
10/12 07u45  60 insiders getuigen over het dagelijkse leven onder Trump: tweeten in pyjama, uren voor de televisie en Pokémon-kaartjesDe president van de Verenigde Staten is de machtigste man ter wereld. Het aantreden van een ongeleid projectiel als Donald Trump jaagt velen dan ook angst aan. Uit het beeld dat de New York Times zaterdag schetste op basis van de getuigenissen van 60 insiders, blijkt ook waarom: de Amerikaanse president is meer geïnteresseerd in wat de talkshows over hem zeggen dan beleid maken. Met als gevolg dat zijn stafchef John Kelly er een strak regime op moet nahouden om de president bij de les te houden...
10/12 07u45  Gemaskerde mannen gooien brandende voorwerpen naar synagoge in GöteborgIn het centrum van de Zweedse stad Göteborg heeft een tiental gemaskerde jongeren zaterdagavond een synagoge bestookt met brandende voorwerpen. Dat berichtten lokale media. Op het moment van het voorval waren er in de synagoge ongeveer twintig jongeren aanwezig.
10/12 07u30  Kerstman Jeff spoedt zich in tranen naar ziekenhuis zodat stervende peuter nog een laatste keer op zijn schoot kan zittenDe familie van de tweejarige Miles Agnew zag zich afgelopen week genoodzaakt om in sneltempo herinneringen te maken met hun zoontje. Hij was al langer ernstig ziek, maar zijn toestand ging plots razendsnel achteruit. De jongen had er zo naar uitgekeken nog een laatste keer de Kerstman te mogen ontmoeten, maar zelfs dat leek er niet meer in te zitten. Tot Kerstman Jeff in zeven haasten naar het ziekenhuis kwam: “Ieder kind verdient het om de magie van Kerstmis te ervaren.”
10/12 07u30  Belgen zijn verslaafd aan hun smartphone: “We checken gemiddeld 34 keer per dag ons toestel”Belgen zijn verslaafd aan hun smartphones. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Deloitte naar mobiel telefoongebruik in verschillende landen. Bij ons zouden inwoners gemiddeld 34 keer per dag op hun mobiel kijken. Bij jongeren tussen 18 en 24 jaar loopt die gewoonte zelfs op tot 100 keer per dag. De conclusie is duidelijk: smartphones domineren ons leven.
10/12 07u30  Nieuw vervoersplan met uitgebreider aanbod NMBS van startSpoorwegmaatschappij NMBS voert zondag haar nieuwe vervoersplan in, waarbij het treinaanbod met vijf procent wordt uitgebreid. Het vervoersplan moet zorgen voor meer treinen naar grote steden, een versterking van het weekendaanbod, snellere verbindingen en betere overstapmogelijkheden. Waar mogelijk wordt ook de reistijd verlaagd.
10/12 07u15  “Ondertunneling Grote Baan is enige oplossing voor de Noord-Zuid”Een goede en vlotte Noord-Zuidverbinding kan in Houthalen-Helchteren maar op één manier bereikt worden, door een ondertunneling van de bestaande baan. Een omleidingsweg is een aanslag op de open ruimte en druist in tegen de Europese milieuregels die ook in Vlaanderen gelden. Daar waren alle specialisten ruimtelijke ordening het vrijdag over eens tijdens het debatfestival in Thor Central, het mijngebouw van Waterschei.
10/12 07u15  Helft meer Limburgers kan waterfactuur niet betalenBrusselNergens in Vlaanderen zijn er sinds de invoering van de vernieuwde waterfactuur verhoudingsgewijs meer mensen bijgekomen die hun factuur niet kunnen betalen dan in Limburg. Het aantal aanvragers van een afbetalingsplan steeg in deze provincie van 5.034 in 2015 naar 7.752 vorig jaar. Dat is een stijging van 54 procent. Gemiddeld hadden zij 634 euro aan openstaande schuld. In heel Vlaanderen kwamen er 12.000 aanvragers bij (+14%). “Deze cijfers tonen aan dat het de hoogste tijd is dat er wordt ingegrepen”, zegt Vlaams Parlementslid Beenders (sp.a).
10/12 06u45  BV: "Ik zou het saai vinden om vooraf te weten dat onze liefde eeuwig is"Wie vindt het onvoorspelbare aan de liefde net leuk? En wie vindt zichzelf zwaarlijvig? Doe de test en ontdek wat je nog weet over de voorbije week in showbizzland.
10/12 06u45  Geen Belgen in kwartfinales Finder Masters dartsZowel Geert De Vos als Andy Baetens hebben zich zaterdag in het Nederlandse Egmond aan Zee niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het BDO Finder Masters dartstoernooi.
10/12 06u30  Ronnie O’Sullivan neemt het op tegen Shaun Murphy in finale UK ChampionshipShaun Murphy (WS-6) heeft zich zaterdagavond in het Barbican Centre van York voor de finale van het UK Championship geplaatst. De 35-jarige Engelsman deed dat door de Welshman Ryan Day (WS-18) met 6-3 te verslaan. Met breaks van 104, 73, 89, 135, 70 en 59 toonde ‘The Magician’ zich bijzonder productief.
10/12 04u00  KV Mechelen kan het nipt waarmakenKV Mechelen heeft de reeks van zeven ongeslagen wedstrijden bij KV Oostende verbroken. Na een ondermaatse partij ging Malinois aan zee met een levensbelangrijke driepunter lopen na een frommelgoal van Mats Rits. Oostende mag definitief een kruis maken over PO1, Mechelen loopt verder weg van rode lantaarn Eupen.
10/12 03u45  Gent bibbert maar Kortrijk is maatje te kleinAA Gent heeft tegen KV Kortrijk opnieuw gewonnen, maar het had anders kunnen lopen. Met de drie punten zitten de Buffalo’s wel weer wat steviger in Play-off 1.
10/12 03u45  Genk kan het niet waarmaken tegen EupenDe grond wordt steeds warmer onder de voeten van Albert Stuivenberg. Een offensief onmondig Genk geraakte tegen hekkensluiter Eupen niet verder dan een gelijkspel en glijdt weer wat verder weg van de top zes. Hoe groot is het geduld van het bestuur?
10/12 03u45  Opgepast voor gladde wegen in de nacht van zaterdag op zondag!Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt zaterdagavond voor gladde wegen tijdens het tweede deel van de nacht. Het raadt weggebruikers aan om verplaatsingen vanaf middernacht en mogelijk ook zondagochtend uit te stellen.
10/12 03u30  Zes gele kaarten: dit was het offensief van AntwerpAntwerp heeft voor de derde keer dit seizoen de drie punten kunne thuishouden. De Great Old was op de achttiende speeldag met 1-0 te sterk voor Moeskroen, dat vooral kwam verdedigen op de Bosuil. Faris Haroun scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunten na een wedstrijd met zes gele kaarten. Al kwam Antwerp wel tot twee keer toe goed weg toen de bezoekers het doelhout raakten.
10/12 00u30  Bart Swings sprint in massastart Salt Lake City naar derde plaatsBart Swings heeft zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City op de de massastart zijn eerste podiumplaats van het seizoen behaald. Hij eindigde als derde. De overwinning ging naar de Zuid-Koreaan Lee Sung-Hoon, die in februari in eigen land de grote favoriet is voor het goud op de Olympische Winterspelen. De Zwitser Livio Wenger werd tweede.
10/12 00u00  Roeselare en Maaseik weer samen op kop in EuroMillions Volley LeagueNa de elfde speeldag in de EuroMillions Volley League zijn er twee nieuwe leiders: Maaseik en Roeselare. Zij wonnen hun wedstrijd en springen zo over Menen, dat het sterkst was na de heenronde.
09/12 22u45  Piepklein ijsbeertje ziet het levenslicht in zoo van BerlijnDe Tierpark zoo in Berlijn verwelkomde net op tijd voor Kerstmis nog een nieuwe, pluizige aanwinst. Donderdag beviel moeder Tonja en zag een piepklein ijsbeertje het levenslicht. De kleine ijsbeer en zijn trotse moeder zullen de komende maanden geïsoleerd leven, zodat het baby’tje alle kansen krijgt om op te groeien tot een flinke beer.
09/12 22u45  Archeologen ontdekken nieuwe grafkamers met mummies in EgypteEgyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. De zowat 3.500 jaar oude kamers bevatten onder meer verschillende mummies, beelden, aardewerk, kleurrijke inscripties en grafzegels, zei minister voor Oudheid Khaled al-Enani. Hij kondigde verdere ontdekkingen aan voor de toekomst.
09/12 22u00  Genk zorgde voor spanning maar kon het niet waarmaken. Herbeleef de match hier!KRC Genk deed zijn best maar kon het niet waarmaken tegen Eupen.
09/12 21u30  Opgepast voor gladde wegen: stel verplaatsingen zo mogelijk uitHet Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt zaterdagavond voor gladde wegen tijdens het tweede deel van de nacht. Het raadt weggebruikers aan om verplaatsingen vanaf middernacht en mogelijk ook zondagochtend uit te stellen.
09/12 21u30  Vriend overleden Limburgs model deelt emotioneel verhaal: “Ik heb je nodig Ivana”“Ik mis je. Ik mis het samen wakker worden.” Het zijn de eerste woorden van een lang emotioneel betoog op Instagram door de vriend van het overleden model Ivana Smit.
09/12 21u30  Thiam na winst Gouden Spike: “Europees record volgend seizoen haalbaar”“Deze erkenning is leuk, maar prestaties op de piste zijn belangrijker”, reageerde Nafi Thiam, nadat ze zaterdag in Sint-Truiden voor het vijfde jaar op rij de Gouden Spike mocht ontvangen.
09/12 21u30  LIVE. Genk zorgt voor spanning!KRC Genk staat alweer voor een belangrijke avond. In de Luminus Arena ontvangt blauw-wit immers rode lantaarn AS Eupen. Na de nederlagen tegen Standard en KV Mechelen is een overwinning een must. Houdt Genk de punten thuis of gaat Eupen met de zege aan de haal?
09/12 21u15  Engels maakt owngoal, Denayer wint, Bakkali valt inThorgan Hazard en Borussia Mönchengladbach zijn er zaterdag op de vijftiende speeldag van de Bundesliga niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Schalke 04 (1-1). Thorgan Hazard speelde de hele wedstrijd voor de thuisploeg.
09/12 21u00  Spaans Europarlementslid noemt Jan Jambon “neofascist”Pilar Ayuso Gonzalez, een Europees parlementslid die in Spanje lid is van de Partido Popular van premier Mariano Rajoy, noemt Belgisch minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) een “neofascist”. Dat doet ze op Twitter nadat foto’s zijn opgedoken van een Brusselse politiewagen die getooid is met een Catalaanse vlag.
09/12 21u00  LIVE. Net voor rust "Genk doet zich weer de das om"KRC Genk staat alweer voor een belangrijke avond. In de Luminus Arena ontvangt blauw-wit immers rode lantaarn AS Eupen. Na de nederlagen tegen Standard en KV Mechelen is een overwinning een must. Houdt Genk de punten thuis of gaat Eupen met de zege aan de haal?
09/12 20u45  LIVE. Net voor rust scoort KRC Genk!KRC Genk staat alweer voor een belangrijke avond. In de Luminus Arena ontvangt blauw-wit immers rode lantaarn AS Eupen. Na de nederlagen tegen Standard en KV Mechelen is een overwinning een must. Houdt Genk de punten thuis of gaat Eupen met de zege aan de haal?
09/12 20u15  Boussoufa dwingt halve finale tegen Real Madrid afHet Arabische Al-Jazira heeft zich zaterdag als laatste geplaatst voor de halve finales van het WK voetbal voor clubs in Abu Dhabi. De thuisploeg, met Mbark Boussoufa (ex-Gent en Anderlecht) aan de aftrap, versloeg het Japanse Urawa Red Diamonds met 1-0. In de halve finales wacht voor Al-Jazira een confrontatie met Real Madrid.
09/12 20u15  Praet verliest punten na deze schlemielige trap van zijn doelmanSampdoria heeft een 0-2 voorsprong uit handen gegeven tegen Cagliari in de Serie A. Met een erg ongelukkige tussenkomst van de doelman begon het fout te lopen voor de ploeg van onze landgenoot Dennis Praet.
09/12 20u00  WB Salt Lake City. Swings wint 1.500 meter in B-groep en mag promoverenBart Swings was zaterdag de snelste in de B-groep van de 1.500 meter op de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Salt Lake City (Utah). In 1:44.10 bleef hij de Nederlanders Lucas van Alphen (1:44.23) en Marcel Bosker (1:44.45) voor.
09/12 19u15  Zo koeltjes reageert Van der Poel op de afwezigheid van grote concurrent Van Aert in Essen en OverijseDrie keer al wist Wout van Aert te winnen in Essen, maar deze keer was de wereldkampioen er niet bij en pakte Mathieu van der Poel er zijn eerste overwinning ooit. “Fijn dat ik hier ook eens mag juichen”, zei de veelwinnaar van dit seizoen na afloop.
09/12 18u45  Primera Division. Real haalt zwaar uit, Ronaldo doet Gouden Bal eer aanReal Madrid heeft na enkele moeilijke weken tegen Sevilla uitgepakt met een knalprestatie. De koninklijken scoorden vijf keer, met Ronaldo in een hoofdrol.
09/12 18u15  LIVE. Houdt KRC Genk de punten thuis tegen Eupen?KRC Genk staat alweer voor een belangrijke avond. In de Luminus Arena ontvangt blauw-wit immers rode lantaarn AS Eupen. Na de nederlagen tegen Standard en KV Mechelen is een overwinning een must. Houdt Genk de punten thuis of gaat Eupen met de zege aan de haal?
09/12 18u00  Lantaarnpaal door huis: deze man deed het al in 1998 (en de paal staat er nog)Een bouwbedrijf dat een verlichtingspaal inmetselde in de gevel van een appartementsgebouw in Keerbergen haalde eerder op de week alle media. Maar nieuw is het niet: in Zomergem deed Hans Verbeken het al eerder.
09/12 18u00  Nafi Thiam verovert vijfde Gouden Spike, Milanov triomfeert voor de tweede keerNafi Thiam en Philip Milanov hebben zaterdag op Stayen, het voetbalstadion van Sint-Truiden, de Gouden Spike anno 2017 ontvangen. Voor topfavoriete Nafi Thiam was het het vijfde opeenvolgende jaar dat ze de prijs won. Philip Milanov mag - na 2015 - een tweede Gouden Spike bijzetten op zijn kast.
09/12 18u00  EK veldlopen. Imana Truyers wijkt niet van doel af, ook al vindt ze geen parkoers op haar maatDe snelle en vlakke omloop zondag op het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin speelt zeker niet in het voordeel van Imana Truyers. Toch mikt de Limburgse nog altijd op top twintig.
09/12 17u45  Bundesliga. Dortmund zet dramatische reeks verder, Origi geslachtofferd bij flauw WolfsburgDivock Origi en Koen Casteels zijn er met Wolfsburg op de vijftiende speeldag van de Bundesliga niet in geslaagd de volle buit mee te graaien bij Hamburg. Het bleef 0-0. Bayern won intussen met 0-1 bij Eintracht Frankfurt, terwijl Borussia Dortmund een nieuwe nederlaag leed tegen Werder Bremen (1-2).
09/12 17u30  Politiehond valt onschuldige vrouw met lichamelijke beperking aan terwijl ze vuilnis buiten zetEen vrouw uit de Amerikaanse staat Minnesota klaagt de lokale politie aan omdat ze verwondingen opliep toen ze uit het niets werd aangevallen door een politiehond. De 56-jarige vrouw gooide net haar vuilniszakken in een container, toen de hond haar in de smiezen kreeg en zijn tanden in haar arm zette. “Je was gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde moment”, vertelden de agenten haar toen ze vroeg wat ze misdaan had.
09/12 17u30  PS kritisch voor Zomerakkoord: “Dit leidt tot een zwart begrotingsgat”Het nieuwe akkoord binnen de federale regering over drie dossiers uit het Zomerakkoord zal volgens de PS voor “een zwart begrotingsgat” zorgen. Dat zegt Ahmed Laaouej, de fractieleider van de Franstalige oppositiepartij.
09/12 17u15  EK veldlopen. Bouchikhi blaakt van vertrouwenIn België was Soufiane Bouchikhi de afgelopen weken outstanding, maar wat dat op Europees niveau betekent zal zondag blijken op het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin. Hij mikt alleszins hoog.
09/12 17u15  Deel van het Louvre ontruimd wegens brandEen deel van het Louvre in Parijs is zaterdag ontruimd omwille van een brand. Dat meldt het Franse radiostation France Info, dat de politie citeert.
09/12 17u00  EK veldlopen. Teamleader Luk Verlaenen droomt van vier keer top vijfLuk Verlaenen, teamleader van de Belgische delegatie die zondag aantreedt op het EK veldlopen in het Slovaakse Samorin, ziet vier kansen op top vijf. Hij doelt op Soufiane Bouchikhi en belofte Simon Debognies en op de twee aanwezige Belgische teams.
09/12 17u00  Belgisch woelwater verrassend in basis op WK voetbal voor clubsWydad Casablanca is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het WK voetbal voor clubs in Abu Dhabi. De Marokkanen, met Mohammed Aoulad een uur op het veld, verloren na verlengingen met 1-0 van het Mexicaanse Pachuca.
09/12 16u30  Belgian Bullets leggen elkaar vuur aan de schenen in WinterbergElfje Willemsen en remster Sara Aerts zijn zaterdag op de negende plaats geëindigd in de Wereldbekermanche bobslee in het Duitse Winterberg. Na telkens een negende stek in de eerste en tweede run bleven ze met een totaaltijd van 1:55.75 nipt de tweede Belgische bobslee van An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen (1:56.11) voor.
09/12 16u30  Khloé Kardashian dropt de zoveelste zwangerschapshintKhloé Kardashian weet hoe ze spanning moet opbouwen. Voor de zoveelste keer maakt ze haar fans gek met een zwangerschapshint. Op Instagram heeft ze haar vriend Tristan Thompson 'daddy' genoemd. Dan is het bijna officieel, toch?
09/12 16u15  Marie Benoit pakt titel in het dubbelspel op ITF-toernooi van HammametMarie Benoit heeft zaterdag, aan de zijde van de Bulgaarse Julia Terziyska, de eindzege in het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Tunesische Hammet (gravel/15.000 dollar) op haar naam geschreven.
09/12 16u15  Alweer niets aan te doen: Van der Poel soleert in afwezigheid van Van Aert naar de zege in EssenMathieu Van der Poel heeft, weinig verrassend, de veldrit van Essen gewonnen. Dat was de vierde manche in de DVV Trofee. De Nederlander was alweer outstanding en nam al snel afstand van het pak. In afwezigheid van Wout van Aert snelde Laurens Sweeck naar een tweede plaats, voor Toon Aerts en Corné van Kessel.
09/12 16u15  Maaseik wil leidersplaats overnemen van Menen: “Gebrand op revanche”Zaterdag komt de ietwat verrassende leider Menen op bezoek in de Steengoed Arena. Bij winst pakt Maaseik de koppositie over. In de heenwedstrijd klopten Gorski en co Maaseik vlotjes met 3-0. “Maar nu staat er een heel ander Noliko. We zijn gebrand op revanche”, aldus middenman Dane Mijatovic.
09/12 16u15  Belgische triatlete wint marathon (!) van LanzaroteTriatlete Alexandra Tondeur heeft zaterdag de zege gepakt in de marathon van Lanzarote. Tondeur overschreed de finish na 2u51:01.
09/12 16u15  Verwoestende tornado heeft slechts enkele seconden nodig om magazijn met de grond gelijk te makenEind oktober sloeg een tornado verwoestend toe in de Amerikaanse staat South Carolina, met een windsnelheid van minstens 170 kilometer per uur. De wervelwind vernietigde alles dat zijn pad kruiste en stopte zelfs niet voor bouwwerken van staal en beton. Een magazijn leek wel van karton gemaakt toen het de volle kracht van de storm voelde en was in slechts enkele seconden herschapen tot een ruïne. Als bij wonder raakte niemand gewond.
09/12 16u00  IN BEELD. Bijna miljoen mensen neemt afscheid van rocklegende Johnny HallydayIn Parijs wordt zaterdag met een grote ceremonie afscheid genomen van het Franse rockicoon Johnny Hallyday. De begrafenisstoet heeft zich om 12.00 uur in het centrum op gang getrokken. Er zijn naar schatting bijna een miljoen mensen aanwezig.
09/12 15u45  Chelsea verliest bij West Ham en vergeet zo te profiteren van de Manchester DerbyDe 16e speeldag in de Premier League is met een verrassing begonnen. West Ham, tot zaterdagmiddag de voorlaatste in de stand, versloeg landskampioen Chelsea met het kleinste verschil: 1-0. De Oostenrijker Marko Arnautovic liet Thibaut Courtois al na zes minuten kansloos met een droge knal in het hoekje. Chelsea doet een slechte zaak in de stand, want morgen spelen Manchester United en Manchester City tegen elkaar. Voor West Ham is het nog maar de derde zege van het seizoen.
09/12 15u30  Maaseiks model (19) overleden na tragisch ongeval in MaleisiëEsther Robert Ivana Smit, een 19-jarig model met Belgisch-Nederlandse nationaliteit uit Maaseik, is donderdagnacht op tragische wijze om het leven gekomen in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
09/12 15u30  De leeftijd van je mama bepaalt mee of je kinderen krijgt of nietVrouwen wachten steeds langer om zelf aan kinderen te beginnen en stellen de kinderwens vaak uit tot na hun dertigste. Dochters met een oudere mama, maken meer kans om later zelf kinderloos te blijven, schrijft een nieuwe Britse studie.
09/12 15u15  Sanne Cant wint DVV trofee manche in Essen, Iserbyt is de beste bij de beloftenSanne Cant heeft zaterdag de vierde manche in de DVV Verzekeringen Trofee bij de vrouwen gewonnen. De wereldkampioene soleerde in Essen naar haar vierde overwinning op rij, na eerder de Wereldbekers in Bogense en Zeven, en de Flandriencross in Hamme. Ze haalde het voor de Britse Niki Brammeier en de Amerikaanse Katherine Compton, die wel haar leidersplaats behoudt in het klassement. Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) was de primus bij de beloften, Jarno Bellens (Young Cycling Talent Team) won bij de junioren en Thibau Nys was de beste nieuweling.
09/12 15u15  Riemst boos op Watergroep: voor 2021 geen zacht water in Bilzen, Tongeren en RiemstDe ingebruikname van de wateronthardingsinstallatie in Waltwilder, Bilzen, is uitgesteld tot het voorjaar van 2021. De installatie zou Bilzen en delen van Riemst en Tongeren van zacht water voorzien. “We zijn erg teleurgesteld en zelfs enigszins verontwaardigd”, zegt de Riemstse burgemeester Mark Vos (CD&V).
09/12 15u15  Een op de vier Vlamingen op bezoek bij de therapeutEen op de vier. Zoveel mensen krijgen in Vlaanderen ooit te maken met psychische problemen. Over een jaar gerekend zijn er dat 700.000. Dat is bijna zoveel als het aantal Limburgers. Hoogste tijd om het stigma dat soms nog aan psychische hulpverlening kleeft, onderuit te halen. En hoogste tijd dat therapie net zo gewoon wordt als met je auto naar de garage gaan. Of dat nu voor een kleine onderhoudsbeurt of een stevige revisie is.
09/12 15u15  Eupen maakt bocht van 180 graden sinds de aanstelling van Claude MakeléléEen maand geleden stelde Eupen met Claude Makelélé een ex-wereldkampioen aan om hen in eerste klasse te houden. Een stunt die voorlopig weinig heeft opgeleverd. Na een 1 op 9 staat de club er nu zelfs slechter voor dan voor zijn komst. In de strijd tegen de degradatie onderging Eupen sinds de komst van Makelélé een ware transformatie. In Genk moet blijken of de nieuwe aanpak al wat meer aanslaat.
09/12 15u15  Legendarische Foto Bögemann doet na 90 jaar het licht uit: “Van 20.000 naar 100 filmpjes per jaar”Eind deze maand doet fotozaak Bögemann in Genk-Centrum na 90 jaar de deuren dicht. De huidige eigenaar Jan Delbroek gaat met pensioen en opvolging is er niet. “We hebben destijds ingespeeld op de digitale fotografie, maar nu iedereen foto’s kan maken met zijn smartphone, is het voor fotowinkels nog moeilijker”, zegt hij. Limburg telt nu nog amper drie volwaardige fotowinkels.
09/12 15u15  Neerpeltenaar over financiën van zoon met Downsyndroom: “Uitkering dekt leefkost niet meer”“Vandeurzen zegt wel dat hij 72 miljoen euro uittrekt voor de zorggarantie van gehandicapten, maar toch vind ik dat mijn zoon Guy (31) door die nieuwe persoonsvolgende financiering bestolen is”, zegt Piet Vanhees uit Neerpelt. “Ik weet niet of Vandeurzen de dief is, maar ik vrees dat Guy straks niet meer toekomt met zijn uitkering.”
09/12 15u15  De leeftijd van je mama bepaalt of je kinderen krijgt of nietVrouwen wachten steeds langer om zelf aan kinderen te beginnen en stellen de kinderwens vaak uit tot na hun dertigste. Dochters met een oudere mama, maken meer kans om later zelf kinderloos te blijven, schrijft een nieuwe Britse studie.
09/12 15u00  Hoe blij kan je zijn met wat sneeuw? Heel blij dus...In de Amerikaanse staat Louisiana sneeuwt het, en dat zijn ze daar niet echt gewoon. Deze kerel, die zich Almighty Chipp laat noemen op Twitter, maakte alvast een geweldig filmpje waarin hij geen blijf weet met zijn blijdschap omwille van de sneeuw. In bloot bovenlijf loopt hij op straat, gooit zich in de sneeuw en omhelst wildvreemden. Gooi daarbovenop een kamerbrede glimlach en de meezinger ‘a thousand miles” van Vanessa Carlton en ook jij begint vast spontaan te glimlachen. Benieuwd of we bij ons ook dergelijk taferelen zullen zien eens het wat sneeuwt de komende weken.
09/12 14u45  Directeur Grote Moskee Brussel bereid erkenning aan te vragenDe directeur van de Grote Moskee in Brussel, Tamer Abou el Saod, zegt dat hij bereid is om een officiële erkenning voor de moskee aan te vragen bij de Belgische staat. Dat zegt hij zaterdag in Het Journaal op Eén.
09/12 14u45  Ouders Elke Wevers schakelen Jef Vermassen in: “Duizend-en-een vragen, maar geen antwoorden”Elza en René Wevers hebben Jef Vermassen onder de arm genomen om hun belangen te verdedigen in het onderzoek naar hun verdwenen dochter Elke. Zaterdag is het dag op dag zeven jaar geleden dat de jonge vrouw in Neeroeteren bij Maaseik verdween. “De ouders worstelen met duizend-en-een vragen, zitten met vermoedens wie de dader is maar durven het niet luidop te zeggen”, zegt de toppleiter.
09/12 14u45  Red Lions eindigen vijfde in finale World League Hockey na krappe zege tegen SpanjeDe Belgische nationale mannenhockeyploeg (FIH 3) is zaterdag na een 1-0 zege tegen Spanje (FIH 9) op de vijfde plaats geëindigd op de FIH World League. Sébastien Dockier zorgde in het Indiase Bhubaneswar voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
09/12 14u45  Belgisch-Nederlands model (19) overleden na tragisch ongevalEsther Robert Ivana Smit, een 19-jarig model met Belgisch-Nederlandse nationaliteit, is donderdagnacht op tragische wijze om het leven gekomen in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
09/12 14u15  Apple wil muziekapplicatie Shazam opkopenDe Amerikaanse technologiereus Apple staat kort bij een akkoord over de overname van Shazam, de onderneming die de gelijknamige muziekherkenningsapp ontwikkelde. Dat meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van een bron die de onderhandelingen opvolgt. De deal over de verwerving van de Londense app-fabrikant kan mogelijk maandag al officieel worden aangekondigd.
09/12 14u15  School verbiedt leerlingen om een muts of een kap te dragen op de speelplaats, zelfs bij vrieskouVrieskou of niet, in een school in Neder-over-Heembeek mogen leerlingen geen kap of muts dragen om het een beetje warmer te krijgen. Enkele ouders hebben intussen aan de alarmbel getrokken. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure.
09/12 14u15  Vijftienjarige Russin Zagitova pakt de zege op Grand Prix Finale kunstschaatsenDe vijftienjarige Russin Alina Zagitova heeft zaterdag in het Japanse Nagoya de prestigieuze Grand Prix Finale in het kunstschaatsen bij de vrouwen op haar naam geschreven.
09/12 14u00  Iraakse premier: “Onze oorlog tegen IS is beëindigd”De oorlog tegen Islamitische Staat (IS) in Irak afgelopen, zo heeft premier Haider al-Abadi zaterdag verklaard. Het Iraakse leger heeft, met internationale steun, drie jaar lang tegen de jihadistische terreurorganisatie gestreden.
09/12 14u00  Zwitserse zorgt voor verrassing op WB alpijnse ski in Sankt Moritz, Pinturault wint reuzenslalom in Val d’IsèreDe Zwitserse Jasmine Flury heeft zaterdag haar eerste Wereldbekerzege in haar carrière geboekt. Voor eigen publiek in St. Moritz haalde ze het in de super-G van haar landgenote Michelle Gisin en de Liechtensteinse Tina Weirather. De Fransman Alexis Pinturault won zaterdag de Wereldbekermanche reuzenslalom bij de mannen in het Franse Val d’Isère.
09/12 14u00  Ongeziene massa neemt afscheid van rocklegende Johnny HallydayIn Parijs is zaterdag een grote afscheidsceremonie voor het Franse rockicoon Johnny Hallyday van start gaan. De begrafenisstoet heeft zich om 12.00 uur in het centrum op gang getrokken. Er zijn naar schatting tienduizenden mensen aanwezig.
09/12 13u45  Kerstmis in muziek, beelden en traditiesDe parochieraad van Moelingen en het Davidsfonds Voeren nodigen uit op hun kerstevocatie in de parochiekerk OLV Tenhemelopneming van Moelingen op zondag 17 december om 14.30 uur. Het thema is Kerstmis in muziek, beelden en eeuwenoude tradities.
09/12 13u30  Geluidshinder Brussels Airport: geen oplossing in de maak voor 2019Er zal voor 2019 geen structurele oplossing uit de bus komen voor de geluidshinder op de luchthaven Brussels Airport, zegt minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in een interview aan L’Echo zaterdag. Een internationaal onderzoeksbureau moet zich volgens de minister buigen over de problematiek om een “totale onafhankelijkheid” te garanderen, zegt de minister.
09/12 13u15  Oud biljet van 100 gulden is vandaag 125.000 euro waardJe ziet het bijna niet liggen, maar handelaar Theo Peters uit Amsterdam heeft een uniek muntje in de aanbieding. Een nooit eerder vertoond Nederlands dubbeltje uit 1818. Kostprijs: 75.000 euro. En dat is nog niet eens het duurste object dat hij aanbiedt.
09/12 13u15  75 inbreuken en 16.000 euro aan niet-betaalde verkeersbelastingen: een dag op de Limburgse wegenPolitie LRH heeft donderdag samen met de Vlaamse Belastingdienst 75 inbreuken vastgesteld en meer dan 16.000 euro aan niet-betaalde verkeersbelasting geïnd. Een veertigtal bestuurders had nog een rekening openstaan. De andere overtredingen handelden over het niet dragen van de gordel of gsm-gebruik achter het stuur.
09/12 13u15  Orde van Commeduur tikt carnavalsgroep op vingers: Kato mag geen barones zijnKato Dujardin is in alle staten. Haar carnavalsvereniging, De Bigaro’s uit Sint-Truiden, bestaat vier keer elf jaar en speciaal voor die gelegenheid is zij gekroond tot barones. “Maar ik mag mijn jurk van 2.800 euro niet in Sint-Truiden dragen, anders vliegen de Bigaro’s uit het carnaval in hun eigen stad.”
09/12 13u15  Daarom zal je geen replica van de verlovingsring van Meghan Markle vindenDe juwelier die de verlovingsring van Meghan Markle heeft ontworpen, wordt overspoeld met de vraag om er replica's van te maken. 'En dat gaan we niet doen', zegt hij in verschillende Britse media. 'We gaan ook niet vertellen hoeveel de ring heeft gekost'.
09/12 13u15  Bosbranden Californië eisen eerste dodeDe bosbranden in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië hebben een eerste dode geëist. De brandweer strijdt in de regio tegen zes verschillende branden, waardoor al vele tienduizenden mensen geëvacueerd moesten worden.
09/12 13u15  LIVE. Ongeziene massa neemt afscheid van rocklegende Johnny HallydayIn Parijs is zaterdag een grote afscheidsceremonie voor het Franse rockicoon Johnny Hallyday van start gaan. De begrafenisstoet heeft zich om 12.00 uur in het centrum op gang getrokken. Er zijn naar schatting tienduizenden mensen aanwezig.
09/12 13u00  Vliegtuigmaatschappij verrast passagiers die een foute kersttrui dragenAlaska Airlines is al helemaal in kerststemming. Passagiers die bij het inchecken een kitscherige kersttrui dragen, mogen sneller boarden dan de andere reizigers.
09/12 12u45  Eli Iserbyt zegeviert bij de beloften in Essen, Thibau Nys is beste nieuweling en Jarno Bellens heerst bij juniorenEli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) was de primus bij de beloften in de DVV Trofee-Essen. De jonge Iserbyt hield Toon Aerts en Rob Peeters af aan de finish in Essen. Jarno Bellens (Young Cycling Talent Team) soleerde naar de zege bij de junioren voor de Nederlander Pim Ronhaar en Ryan Kamp. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Thibau Nys, die won voor de Duitser Tim Neffgen.
09/12 12u30  Onderwijsstraat wordt fiets- en tweerichtingstraatOm de verkeersopstoppingen in de buurt van de centrumscholen het hoofd te bieden werd de Onderwijsstraat tussen “Aan de Engelse Hof” en de Koning-Albertlaan op vrijdag 8 december tot fietsstraat heringericht en is ze voortaan in beide richtingen voor het verkeer opengesteld. Met die maatregel hoopt het gemeentebestuur de druk op de uitvalsweg naar de Europalaan te verlichten.
09/12 12u30  Peter Verheyen wordt nieuwe voorzitter gemeenteraadNa het ontslag van Stefan Meulemans als gemeenteraadslid en als voorzitter van de gemeenteraad moet er op de zitting van 18 december eerstkomend een nieuwe voorzitter aangeduid worden.
09/12 12u15  Sluipverkeer trucks niet weg te krijgen uit dorpskern DurasJohnny Huysmans (66) levert al meer dan tien jaar een strijd tegen het stadsbestuur om van het vrachtverkeer in de Galgestraat, de weg tussen de Truiense dorpen Duras en Wilderen, af te raken en wil nu eindelijk actie. “Er is een probleem en ik begrijp de man”, zegt bevoegd schepen Bert Stippelmans. “Maar een oplossing is niet zo eenvoudig.”
09/12 12u15  KRC Genk en Albert Stuivenberg met rug tegen de muur: twee thuiszeges op rij een mustRustig en analytisch, zonder al te veel emoties. Al begint de stress ook Albert Stuivenberg te tekenen, toch blijft de Nederlandse coach zoveel mogelijk zichzelf. Hij beseft als geen ander dat hij twee thuiszeges op rij - zaterdag in de competitie tegen Eupen en woensdag in de beker tegen Waasland-Beveren - nodig heeft om de immense druk op de club en zichzelf weg te nemen. Maar hoedt zich voor wilde aanvalskreten. “In Mechelen hebben we na de 1-0 de boel proberen te forceren, met alle gevolgen van dien. We moeten ons wedstrijdplan trouw blijven.”
09/12 12u15  "Deze vijf diëten van de sterren volg je in 2018 beter niet"Een nieuw jaar, een nieuw streefgewicht. Britse wetenschappers maakten een top vijf van populaire celebdiëten die je volgend jaar beter niet volgt. 'Klinkt het te mooi om waar te zijn, dan is het meestal ook zo.'
09/12 12u00  Chris Brown krijgt bakken kritiek nadat hij dochter aapje cadeau doetZanger Chris Brown (28) heeft zich de toorn van de sociale media op de hals gehaald nadat hij via Instagram een filmpje had verspreid waarop te zien is dat hij zijn 3-jarige dochter een baby-aapje cadeau deed.
09/12 12u00  "Deze diëten van de sterren volg je in 2018 beter niet", zeggen expertsEen nieuw jaar, een nieuw streefgewicht. Britse wetenschappers maakten een top vijf van populaire celebdiëten die je volgend jaar beter niet volgt. 'Klinkt het te mooi om waar te zijn, dan is het meestal ook zo.'
09/12 11u45  Nederlandse wielrenner Albert Timmer hangt fiets aan de haakAlbert Timmer heeft zijn loopbaan als professioneel wielrenner beëindigd. Zijn ploeg Sunweb bracht zaterdag naar buiten dat de 32-jarige Nederlander zich gaat beraden over zijn toekomst, al dan niet in de wielersport. Timmer reed elf jaar voor de ploeg die bij zijn profdebuut nog als Skil-Shimano door het leven ging. Hij reed afgelopen zomer met de Tour de France zijn elfde grote ronde.
09/12 11u30  Procureur De Valkeneer overtuigd dat “er mensen zijn die waarheid kennen” na 500 nieuwe tips over Bende van NijvelChristian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La Dernière Heure dat hij ervan overtuigd is dat er “mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten” in het dossier van de Bende van Nijvel. De laatste zes weken hebben de speurders meer dan 500 nieuwe tips gekregen en “donderdag kregen we nog opmerkelijke informatie binnen”, aldus nog De Valkeneer.
09/12 11u30  Calvo: “Kans gemist om Zomerakkoord eerlijker te maken”De federale regering bereikte vrijdagavond laat een definitief akkoord over het Zomerakkoord. Bepaalde maatregelen worden lichtjes bijgestuurd, maar ten gronde verandert er niets, stelt Groen-fractieleider Kristof Calvo. Het NSZ spreekt over een vergiftigd geschenk.
09/12 11u15  Propere stratenDe herstelling van de lijnvormige elementen en de straatkolken is gegund aan de firma Nelis Wegenbouw NV voor een bedrag van 101.623 euro. De firma Yves Maes BVBA haalt het veegvuil contract en de verwerking van de afvalstoffen binnen. Deze opdracht wordt gegund voor 8.766 euro.
09/12 11u15  Opnieuw raket vanuit Gaza naar Israël afgeschoten, twee doden bij Israëlische luchtaanvalVanuit de Gazastrook is vrijdagavond opnieuw een raket afgevuurd op de zuidelijke Israëlische stad Sderot. Dat meldt het Israëlische leger. Het gaat om de derde raket die richting Israël is afgevuurd nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag aankondigde om eenzijdig Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
09/12 11u00  Mama krijgt kritiek op haar strakke outfit, dit is haar reactieEen mama ging nog snel wat inkopen doen in de supermarkt, toen ze door een andere vrouw aangesproken werd over haar kledij. Ze droeg een trui waar haar buikje zichtbaar was, en kreeg daar kwetsende commentaar op. Op Facebook reageert de mama op het incident en haar reactie wordt massaal gedeeld.
09/12 10u45  Brandweer bevrijdt 85-jarige bestuurster na telefoontje van dochterIn de Dijkerstraat in Peer slipte een 85-jarige bestuurster. Ze kwam met haar voertuig in een aanpalend veld terecht. Ze wist telefonisch haar dochter te verwittigen die vervolgens de hulpdiensten alarmeerde. De brandweer bevrijdde de dame uit het wrak. Ze bleek stabiel en werd voor een medische controle overgebracht naar het ziekenhuis.
09/12 10u30  Ed Sheeran ontmoette prins Charles, maar maakte één grote foutZanger Ed Sheeran werd bekroond met 'the Most Excellent Order of the British Empire', mocht zijn koninklijke onderscheiding afhalen in Buckingham Palace, maar was tijdens zijn ontmoeting iets te enthousiast, schrijven verschillende Britse media.
09/12 10u15  Telenet Giants Antwerp dient Oostende eerste Belgische nederlaag toe in Beker van BelgiëAntwerp Giants won (59-57) de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Belgische Cup van Oostende. Meteen de eerste Belgische nederlaag van het seizoen voor de kustploeg. Zondag (20u30) is de return in Oostende. Als de Giants verliezen met één punt of een draw lukken is de bekerstunt tegen de winnaar van de laatste vijf edities een feit. Oostende blijft in eigen huis uiteraard wel favoriet. Charleroi effende de weg naar de halve finale met 59-73 winst in Brussels. Zondag (15 uur) is de return in de Spiroudôme.
09/12 10u15  Nieuwe technische dienstDe bouw van een nieuwe technische dienst op het industrieterrein in Opglabbeek, in kader van de fusie Oudsbergen, kost vier miljoen euro. De Meeuwen-Gruitrodense oppositiepartijen, MG en N-VA, zien zich gepasseerd in dit dossier.
09/12 10u00  Paardenverzorgers riskeren leven om wel 500 dieren van vlammen te reddenDoor de enorme brand die al dagen het zuiden van de Amerikaanse staat Califorië teistert, moesten al meer dan 200 000 mensen worden geëvacueerd. Maar ook dieren moeten vechten tegen de vlammen, zoals in deze paardenrenstal in Bonsall. In de video zie je hoe Leo Tapia, een medewerker van de San Luis Rey Downs Training Facility zoveel mogelijk paarden probeert te redden. De arme dieren weten niet wat hen overkomt en rennen in paniek voor hun leven…
09/12 10u00  Twee gaatjes in tank: opnieuw brandstofdieven aan het werk in GenkOpnieuw is er op verschillende plaatsen in Genk brandstof gestolen uit geparkeerde auto’s. Ditmaal in de Goudstraat in Termien en in de Zenobe Grammestraat in Zwartberg.
09/12 10u00  Procureur luidt alarmbel: “Limburg kan georganiseerde misdaad niet aan”Na Antwerpen, Brussel en Gent bekleedt Limburg de vierde plek op de lijst van plaatsen waar georganiseerde criminele bendes vaste voet aan de grond hebben. Die weinig benijdenswaardige stek heeft onze provincie te danken aan de wildgroei aan motorbendes, internationale drughandel, drugslabo’s en wietplantages.
09/12 09u45  Sluiting kerncentrales of niet? Energieprijs stijgt in beide gevallenBij een sluiting van de kerncentrales kan de CO2-uitstoot in 2030 stijgen met 48 tot 78 procent. Dat berekende professor economie Johan Albrecht (UGent) samen met denktank Itinera. De federale regering en de deelstaten overleggen de komende weken over het Energiepact, dat de toekomst van de elektriciteitsproductie in ons land moet vastleggen.
09/12 09u30  Mivis haalt de cut niet op Joburg OpenNa een tweede ronde van 72 slagen is Christopher Mivis er vrijdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finaleronden op het Joburg Open golftoernooi (EPGA/1.015.438 euro), dat plaatsvindt op de Firethorn en Bushwillow golfbanen in het Zuid-Afrikaanse Randburg.
09/12 09u30  Max Verstappen valt opnieuw in de prijzenMax Verstappen is op het gala van de Internationale Autosportfederatie FIA voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. De Nederlandse Formule 1-coureur van Red Bull ontving de prijs in het paleis van Versailles. De keuze wordt gemaakt door de mediavertegenwoordigers die de Formule 1 het hele jaar volgen. Verstappen hield wereldkampioen Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich.
09/12 09u30  Shaun Murphy stopt Mark King op UK ChampionshipShaun Murphy (WS-6) heeft zich vrijdag in het Engelse York vlot voor de halve finales van het UK Championship snooker geplaatst. De 35-jarige Engelsman versloeg zijn landgenoot Mark King (WS-21). Met breaks van 71, 56, 78, 75 en 60 maakte “The Magician” er in een mum van tijd 6-1 van.
09/12 09u30  NBA. Zegereeks van Cleveland eindigt in IndianaCleveland Cavaliers heeft vrijdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) een nederlaag opgelopen na een reeks van dertien overwinningen op een rij. Op bezoek bij Indiana Pacers gingen ze met 106-102 onderuit.
09/12 09u30  Bart Swings naar finale van massastart op WB schaatsen in Salt Lake CityBart Swings heeft zich vrijdag op de Wereldbekermanche schaatsen in het Amerikaanse Salt Lake City geplaatst voor de finale van de massastart. Swings eindigde in de halve eindstrijd als vijfde. De beste acht uit de twee races mogen zaterdagavond de eindstrijd schaatsen.
09/12 08u45  Truiense Yoeri stoot door naar halve finale van 'The Voice'Vilvoorde Nog een geluk dat er gisteravond vier heren uit ‘The Voice van Vlaanderen’ zijn geknikkerd: de meisjes waren al een week eerder een etnische minderheid geworden. Bij de mannen blijven de rockers in trek. Ook de laatste Limburger in de wedstrijd deed het goed: de Truiense Yoeri Mellaerts (34) staat volgende week in de halve finale.
09/12 08u45  Wat als u met een helikopter over de files vloog? Minister beveelt onderzoekWat als u nu eens met de helikopter naar het werk vloog, om de files te vermijden? Prijzig, zegt u? Helikopterscholen prijzen hun lessen aan bij ­ondernemers, met de belofte dat ze voor de opleiding tot piloot tot 15.000 euro subsidies kunnen krijgen van de Vlaamse overheid. Minister van Economie en Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft een audit bevolen van twee bedrijven die meer dan honderd mensen leerden vliegen, mét subsidies.
09/12 08u30  Ruim 8 miljoen gekost, maar nooit gebruikt: Seveso-alarm wordt afgevoerd en vervangenZe staan rond kerncentrales en bedrijven die chemische producten verwerken en moeten ­omwonenden waarschuwen bij nood­situaties. Toch zijn de Seveso-sirenes de afgelopen twintig jaar nooit gebruikt, wegens ­inefficiënt en onduidelijk. ­Vanaf 2018 worden ze vervangen door moderne communicatiesystemen als BE-Alert en sociale media.
09/12 08u30  Jeugclub Zelk houdt Jingle BergsJeugdclub De Berg van Zelk (Halen) pakt vandaag, zaterdag 9 december uit met haar kersthappening. Die draagt een wel heel symbolische naam: Jingle Bergs’.
09/12 08u30  Procureur luidt alarmbel: “Helaas kunnen wij de georganiseerde misdaad niet effectief bestrijden”Na Antwerpen, Brussel en Gent bekleedt Limburg de vierde plek op de lijst van plaatsen waar georganiseerde criminele bendes vaste voet aan de grond hebben. Die weinig benijdenswaardige stek heeft onze provincie te danken aan de wildgroei aan motorbendes, internationale drughandel, drugslabo’s en wietplantages.
09/12 07u30  Jongetje mag niet naar toilet in winkel, plast op de vloer, oma moet het opkuisenEen driejarige jongen mocht deze week niet naar het toilet in de Obelix Supermarkt in het West-Vlaamse Dentergem. Nadat de jongen uiteindelijk in zijn broek plaste, kreeg zijn grootmoeder van de baas van de winkel de opdracht alles op te kuisen. “Wij mogen uit hygiënische redenen klanten niet naar ons privé-toilet laten gaan”, zegt de winkelbaas. “We waren waren net de kaastoog aan het bijvullen, wij konden die plas niet meteen opkuisen.”
09/12 07u30  Vriezen en winterse neerslag dit weekend: zo voorkomt u maandag problemen met uw wagenHet gaat komend weekend niet alleen vriezen, er wordt zondag en maandag ook nog eens (winterse) neerslag verwacht. Daarom verwacht de VAB dat het maandag wel eens druk zou kunnen worden op de alarmcentrale van de mobiliteitsorganisatie. En wel om twee redenen: meer ongevallen door de winterse omstandigheden en startproblemen bij auto’s die in het weekend hebben stilgestaan. Hieronder vindt u enkele tips om dat laatste te voorkomen.
09/12 07u15  BINGETIP. ‘The Crown’: God Save the Queen!Aan politieke uitspraken gaan we ons niet wagen in deze rubriek. Hier is enkel plaats voor het beoordelen van figuren in de entertainmentindustrie en dus kunnen we zonder schroom zeggen dat we fan zijn van Koning Elisabeth II. Meer bepaald Claire Foys weergave van de Britse vorstin in Netflix’ kroonjuweel ‘The Crown’, waarvan het tweede seizoen sinds vrijdag te bingen is. Enkele kopjes thee zijn hiervoor zeker gepast. Voor spoilers hoeft u hier niet te vrezen, want de inhoud van de reeks is niet echt geheim: die is letter voor letter terug te vinden in de Britse geschiedenisboeken.
09/12 07u15  Uitbater L’Entrée stelt stad Hasselt in gebreke: “Zelfs nog nooit een pv gehad”Haroun D’Haens, uitbater van horecazaak L’Entrée in de Persoonsstraat in Hasselt, stelt de stad Hasselt in gebreke nu de burgemeester zijn zaak één maand gesloten heeft. “We hebben zelfs nooit een proces-verbaal gehad”, beweert de uitbater. Stad en politie weerleggen echter formeel: “Er zijn op een jaar tijd 31 vaststellingen gedaan en zeven pv’s opgemaakt.”
09/12 07u15  Lazio koopt Genks deel van transferrechten Milinkovic-Savic terug: “Eén van grootste transfers in onze clubgeschiedenis”KRC Genk en Lazio Roma hebben nu ook een getekend akkoord over de afhandeling van de transfer van Sergej Milinkovic-Savic. De inmiddels 22-jarige Serviër verhuisde 2,5 jaar geleden van Genk naar Lazio Roma, maar bij de complexe deal behield Racing een deel van de transferrechten. Die heeft Lazio nu afgekocht tegen een fors bedrag, dat de clubs niet willen bekendmaken. “Je kan wel stellen dat Milinkovic-Savic één van de grootste transfers in onze clubgeschiedenis is geworden”, bevestigt CEO Patrick Janssens.
09/12 06u15  Gewoon hetzelfdeAflevering nr. 1419 - Vandaag was een dag met dezelfde momenten van verwondering, met dezelfde ontmoetingen, praatjes en stiltes, vervelende karweitjes en ogenblikken van geluk als op andere dagen. Een doodgewone dag.
09/12 06u15  Zuhal Demir bevallen van dochtertje RozanneStaatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is mama. Ze is vrijdagochtend in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk bevallen van Rozanne.
09/12 06u15  Kaaswinkel van de week: Rok4 in TongerenJarenlang was Soffia Moës (35) gefascineerd door multimedia, maar in 2014 sloeg ze een totaal andere weg in. Op de Luikersteenweg in Tongeren opende ze samen met haar ouders, die voordien een populair mosselrestaurant hadden, pop-upkaaszaak Rok4. Vorig jaar verhuisden ze naar het centrum, waar ze een eigen rijpingscel hebben.
09/12 06u15  Hedendaags klassiek: Cocotte in LommelIn de lente van vorig jaar opende Jan Mangelschots (31) in het vroegere restaurant Sint-Jan in Lommel zijn eigen zaak. Hij brengt er een hedendaagse keuken met een klassieke basis.
09/12 06u15  Hoofdverdachte gigantische mazoutfraude blijft in de celDe 34-jarige hoofdverdachte van een grootschalige dieselfraude blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist. De Genkenaar van Turkse origine is één van de hoofdrolspelers in het onderzoek naar een bende die rode stookolie ontkleurde om die daarna in benzinestations te verkopen als veel duurdere diesel. Hij zou de winst – maar liefst 230 miljoen euro – hebben witgewassen.
09/12 06u15  Chelsea aast op ex-Genkie Leon BaileyChelsea heeft zijn zinnen gezet op Leon Bailey. Volgens de Britse pers ligt bij de Londense topclub een bod van 20 miljoen pond, zo’n 23 miljoen euro, klaar voor de flankaanvaller van Bayer Leverkusen.
09/12 03u15  “Gaan we accepteren dat het aantal motorbendes blijft toenemen, omdat het hen niet voldoende moeilijk kan worden gemaakt?”Limburg staat na Antwerpen, Brussel en Gent op een weinig benijdenswaardige vierde plek van plaatsen waar criminele bendes vaste voet aan de grond hebben.
08/12 23u15  Kernkabinet bereikt akkoord over laatste dossiers Zomerakkoord en mobiliteitsvergoedingHet kernkabinet heeft vrijdagavond een akkoord bereikt over de vennootschapsbelasting, de effectentaks en het belastingvrij bijverdienen, maar ook over het dossier cash-for-cars. Dat werd in regeringskringen vernomen. Zaterdag vindt een elektronische ministerraad plaats om de akkoorden goed te keuren, zodat de teksten nadien naar het parlement kunnen verhuizen.
08/12 23u15  Dashcam filmt oogverblindende vuurbal die door de lucht klieftEen agent uit New Jersey was vorig weekend getuige van een opmerkelijk incident dat zich vlak voor zijn neus afspeelde. De man was op patrouille toen de hemel plots werd verlicht door een enorme vuurbal die door de lucht scheerde. De American Meteor Society bevestigde dat het om een meteoor ging, een zogenaamde bolide.
08/12 23u15  Haar ‘beste vrienden’ kunnen haar soms pijn doen: “Als een kat van 220 kilogram op je springt, breek je enkele botten”Een Zuid-Afrikaanse vrouw (35) brengt het grootste deel van haar dag door met levensgevaarlijke roofdieren, die ze met de hand voedt en uren knuffelt. De dierenliefhebber vangt in haar huis meer dan 35 wilde dieren op, waaronder zeventien roofdieren en aaseters die de kleine vrouw met één hap kunnen verslinden. “Ik weet dat ze zich elk moment tegen mij kunnen keren. Je weet nooit wat er zich in hun hoofd afspeelt.”
08/12 23u00  Opnieuw Belgisch record voor Mathias Vosté op 500 meter schaatsenVoor de derde keer dit seizoen heeft Mathias Vosté het Belgisch record op de 500 meter verbeterd. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City legde Vosté de kortste afstand voor de langebaanschaatsers af in 35.37.
08/12 23u00  Auto knalt tegen boom: inzittenden komen met de schrik vrijTwee jongemannen kwamen met de schrik vrij bij een ongeval op de Europalaan (N78) in Lanaken. Hun auto ging er vrijdagavond laat van de baan en kwam tegen een boom tot stilstand. Het wrak moest getakeld worden.
08/12 23u00  Complete top van Satudarah Geleen zit achter de traliesDe mannen die woensdagavond zijn opgepakt tijdens de grote politie-actie bij Satudarah in Geleen, vormen de complete top van het chapter Geleen van de motorclub. Dat hebben bronnen rond het onderzoek bevestigd. Zo meldt De Limburger.
08/12 23u00  Cercle Brugge smeert Roeselare 0 op 9 aanCercle Brugge heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de negentiende speeldag in de Proximus League (1B) op het veld van KSV Roeselare gewonnen met 0-3.
08/12 23u00  Kunstschaatsster Loena Hendrickx tweede bij rentree in BoedapestKunstschaatsster Loena Hendrickx is vrijdag op een internationale wedstrijd in Boedapest als tweede geëindigd. Het was voor de 18-jarige Hendrickx de eerste wedstrijd van het olympische seizoen.
08/12 22u45  Bijzonder sterk Waasland-Beveren legt zielloos Standard over de knieStandard heeft zijn eerste match zonder zijn geschorste coach Sa Pinto niet overleefd. De Rouches gingen met 3-1 op hun bek op bezoek bij een bijzonder sterk Waasland-Beveren.
08/12 21u45  Steven Vandeput: “Budget Defensie kan verdubbelen tegen 2030”Het budget van Defensie zal tegen 2030 verdubbelen in reële termen indien de volgende regeringen de inspanningen van de huidige ploeg aanhouden. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) vrijdag gezegd op een conferentie over de Europese defensie-industrie in het Egmontpaleis.
08/12 21u45  Tentoonstelling met prachtige Lego-bouwwerken van start in HasseltIn de sporthal van de Hasseltse Topsportschool aan de Boudewijnlaan is vrijdagavond de Lego-expo gestart. Het hele weekend kan je er naar prachtige Lego-bouwwerken gaan kijken. Een 40-tal freaks uit binnen- en buitenland tonen er hun eigen creaties, vaak met ingebouwde verlichting.
08/12 21u15  Gewonde bij ongeval met drie wagens op Weg naar As in GenkOp de Weg naar As in Genk zijn vrijdagavond even voor 20 uur drie wagens op elkaar ingereden. Daarbij raakte één inzittende lichtgewond. Het ongeval gebeurde nadat één van de wagens van zijn rijvak afweek.
08/12 21u00  “Er zal altijd één puzzelstukje ontbreken, mijn mama”Zondag vindt in het Slowaakse Samorin het EK veldlopen plaats. Ons land vaardigt zestien deelnemers af naar de paardenrenbaan nabij het drielandpunt Slowakije-Hongarije-Oostenrijk. De atlete waaraan het meest frappante verhaal kleeft, is zonder twijfel Imana Truyers (24). Het vrouwelijke speerpunt van de Belgische delegatie strijkt als adoptiekind amper enkele maanden oud in Hechtel-Eksel neer. Op dat moment heeft Imana al malaria en - op het nippertje - een genocide overleefd. “Ik ben enorm dankbaar dat ik alle kansen gekregen heb om uit te groeien tot wie ik nu ben. Vandaar dat mijn gedachten zondag, in de laatste kilometer, ongetwijfeld naar Rwanda zullen uitgaan. Het motiveert me om door de pijngrens te gaan.”
08/12 21u00  Hanne, Marthe & Klaasje: de vrouwen achter K3: "Wij zijn geen meisjes meer"Twee jaar K3 hebben ze intussen achter de rug: Klaasje, Marthe en Hanne. Met veel ups en een paar downs. “Kritiek, daar leer je uit”, maken ze zich sterk. Komende week mogen ze weer een mijlpaal noteren: hun eerste film ‘K3 Love Cruise’ speelt dan in de bioscoop.
08/12 21u00  Infrabel betreurt foto bij single van Karen Damen: “Vrezen dat kinderen haar gaan nadoen”Spoorwegbeheerder Infrabel is op z’n zachtst gezegd niet opgezet met de hoesfoto van de nieuwe single van Karen Damen. Daarop is te zien hoe het voormalige K3-lid op een (weliswaar verlaten) treinspoor loopt. “Zeer jammer. En dat terwijl wij in lagere scholen volop sensibiliseren en waarschuwen dat spoorlopen levensgevaarlijk is”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Hij nam al contact op met het management van de zangeres, waarna La Damen meteen een en ander rechtzette op sociale media: “Alsjeblief, wees verstandig. #loopnooitopdesporen.”
08/12 21u00  "Jullie kopen een spar met kerst en gooien hem daarna weg. Maar die boom is ons hele leven"De Sint is het land uit dus we gaan we dit weekend massaal op jacht naar een mooie kerstboom, liefst eentje die amper naalden verliest. Als sfeermaker haalt de geurende spar het nog altijd van zijn replica in kunststof. De Belgen kopen jaarlijks zo’n 400.000 kerstbomen, vooral de naaldvaste Nordmann. Onze sparren komen niet uit het hoge noorden, maar uit Hoog-België. In onze Ardennen commercialiseren sparrentelers jaarlijks bijna vier miljoen kerstbomen. België is de derde grootste producent van sparren, na Denemarken en Duitsland. In Ochamps, vlakbij Neufchâteau, zitten ze al weken in volle sparrenoogst.
08/12 20u45  Goed nieuws voor Anderlecht: Andy Najar staat voor rentreeAndy Najar zal maandag bij de beloften van RSC Anderlecht zijn wederoptreden maken na een revalidatie van drie maanden. Dat maakte de landskampioen vrijdag bekend op zijn website.
08/12 20u30  Zesdejaars lokken grote merken naar pop-upwinkel in Hasseltse DemerstraatIn Hasselt opent zaterdag een one-day-only-shop. Dat is een pop-upwinkel die maar één dag de deuren opent, en daarna weer ophoudt te bestaan. De winkel, die de naam United Belgian Brands draagt, is een schoolproject van een twintigtal leerlingen van het Hasseltse Atheneum Plus. Zij gaan er uitsluitend producten van Belgische makelij verkopen. Bedoeling is om in de drukste winkelperiode van het jaar aan den lijve te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het uitbaten van een winkel.
08/12 20u30  Tentoonstelling met meer dan 100 kerststallen uit heel de wereld in Heusden-ZolderIn Woonzorgcentrum Hof Ter Bloemen in Heusden-Zolder loopt vanaf zaterdag een unieke tentoonstelling. Meer dan 100 kerststallen van over de hele wereld zullen er te zien zijn. En vooral bijzonder is dat bijna alle kerststallen afkomstig zijn uit de privécollectie van één man, Toontje Gilissen. Een inmiddels overleden verzamelaar uit Wimmertingen.
08/12 20u15  SLim-acties in Noordoost-LimburgDe politiezone Carma organiseerde een SLim-actie in de gemeenten Bocholt, Bree, kinrooi en Meeuwen-Gruitrode. Ze lieten donderdag tussen 13 en 21 uur in totaal 683 voertuigen stoppen. Alle auto’s werden gecontroleerd en ze namen evenveel alcoholtesten af. Twee bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een bestuurder negeerde het politiebevel en kreeg een pv. Drie automobilisten droegen geen gordel. (ppn)
08/12 20u15  Truckers E313 geviseerdBij de Limburgse wegpolitie kregen ze vrijdagochtend een dubbele melding binnen van inbraken in vrachtwagens in Tesenderlo. Zowel de parking van de E313 richting Antwerpen als die richting Luik werd geviseerd. In beide gevallen maakten de daders een grote scheur in het zeil van de aanhangwagen, maar op het eerste gezicht is niets van de vracht verdwenen. (ppn)
08/12 20u15  Charly Musonda verlengt contract bij Chelsea: “Ik wil hier in het eerste team geraken”Chelsea heeft vrijdag het contract van Charly Musonda opengebroken. Dat maakten de Blues bekend op hun website. Musonda, die nog een overeenkomst had tot juni 2019, ligt nu tot medio 2022 onder contract op Stamford Bridge.
08/12 20u15  Lachen met ‘Blokken’: de meest hilarische momenten in 5 minutenZondag zendt Eén de 5.000ste aflevering van ‘Blokken’ uit. De beste spelers van de afgelopen duizend spelletjes strijden momenteel - onder leiding van quizmaster Ben Crabbé - opnieuw tegen elkaar in een best-of. Wij zetten de meest hilarische momenten uit alle seizoenen op een rijtje in 5 minuten.
08/12 20u00  Inbrekers slaan toeBij een inbraak in een appartement op Brouwershof in Lanaken verdwenen woensdagnamiddag juwelen, geld, kledij en kerstgeschenken. (ppn)
08/12 20u00  Juwelen gestolenDieven sloegen toe in de Sint-Lambertusstraat in Hasselt. Ze braken een raam open en doorzochten het huis. De buit bestaat uit juwelen. De vaststellingen gebeurden donderdag om 17.45 uur. (ppn)
08/12 20u00  40 blikken frisdrank gestolenDe mensen van een snackbar in Sledderlo stelden vrijdagochtend vast dat ze ongewenst bezoek over de vloer kregen. Onbekenden inbrekers maakten 40 blikjes frisdrank en een geldsom buit. (ppn)
08/12 20u00  Geld uit auto gestolenOnbekenden sloegen de zijraam van een geparkeerd voertuig op de Sommisstraat in Achel in. De wagen stond achter de poort en de daders stalen een tas met inhoud. Deze werd op straat achtergelaten, maar ze haalden wel 45 euro uit de portefeuille. Het feit is vrijdag om uur vastgesteld. (ppn)
08/12 20u00  Wasmachine uit container gestolenOnbekenden stalen een wasmachine die in een container op het Nijverheidspark in Beringen stond opgeborgen. Dat werd vrijdag om 14.30 uur vastgesteld. (ppn)
08/12 20u00  Inbraak in BocholtBij een inbraak in de Weerterweg in Bocholt konden inbrekers donderdag een tv, laptop en spelcomputer buitmaken. (ppn)
08/12 20u00  Dubbele inbraakDe politie stelde donderdag om 20.15 en 21 uur inbraken in Alken vast. Op de Olmenlaan braken de daders een deur open en stalen ze juwelen. Op de Beukenlaan gingen de daders raakten de daders op dezelfde manier binnen en bestaat de buit naast juwelen ook nog uit een hoeveelheid cash geld. (ppn)
08/12 20u00  Twee auto's botsenTwee auto’s botsten donderdag rond 17 uur op de Leemakkerstraat in Gruitrode. Hierbij raakten Wietse V. (19) en Esperanza A. (18), beiden uit Meeuwen-Gruitrode, lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Tiener gewond bij ongevalEen bestelwagen reed donderdag om 17.30 uur voetganger P.K. (13) uit Sint-Truiden aan op de Naamsesteenweg. De tiener was gewond. (ppn)
08/12 20u00  Fietsers gewondEen fietser (15) uit Lanaken raakte woensdag om 18.30 uur gewond bij een botsing met een auto op de Maastrichterweg. De hulpdiensten brachten de tiener over naar het ziekenhuis. Bij een botsing tussen een fietser en auto vrijdag om 12.30 uur op de 2de Carabinierslaan in Lanaken raakte de fietser gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)
08/12 20u00  Lichtgewonde bij botsingTwee voertuigen waren vrijdag om 6.30 uur betrokken bij een ongeval op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. Een persoon raakte hierbij lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Bromfietser gewondBromfietser Brent V. (16) uit Kortessem raakte vrijdag rond 15 uur lichtgewond bij een botsing met een wagen op de Westerring in Genk. (ppn)
08/12 20u00  Twintiger gewond bij ongevalRob S. (25) uit Halen verloor vrijdag om 6 uur in de ochtend de controle over zijn stuur in de Halensestraat in Halen. De twintiger reed vervolgens tegen een verkeersbord en verlichtingspaal. Hierbij raakte de automobilist lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Fietser aangeredenEen fietser (80) uit Beringen raakte vrijdag om 7.40 uur lichtgewond bij een frontale aanrijding met een auto ter hoogte van een kruispunt van de Stadionlaan in Koersel. (ppn)
08/12 20u00  Voordracht ‘Getrouwde geestelijken in middeleeuws Wales’Middeleeuws Wales, een bolwerk van getrouwde geestelijken?’ is het thema van een voordracht vanavond om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen. De voordracht wordt gegeven door Sofie Pichal, lid van de Geschiedkundige Kring Groot-Herk. De avond wordt georganiseerd door de Geschiedkundige Kring samen met het Davidsfonds.
08/12 19u45  Malinovskyi (Genk), El Messaoudi (Mechelen) en Enoh (Lokeren) kennen hun sanctiesDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag het finale verdict geveld voor Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi (twee speeldagen schorsing met uitstel), Mechelen-middenvelder Ahmed El Messaoudi (vrijspraak) en Lokeren-aanvaller Lewis Enoh (drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel), die na een beroepsakte van het Bondsparket opnieuw moesten voorkomen.
08/12 19u30  Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tipsBen jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.
08/12 19u30  Twee carjackers uit Nederlandse Weert veroordeeld tot 3 jaar celTwee mannen van 28 jaar uit het Nederlands-Limburgse Weert zijn vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf. Het tweetal was op 3 april 2011 betrokken bij een carjacking van een BMW in Hamont-Achel. Faouzi T. liet vrijdag verstek gaan voor de rechtszitting, maar de rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.
08/12 19u15  Diefstal fiets en visgerief uit garageboxUit een garagebox aan de Kloosterbergstraat in Diest werden een fiets en visgerief gestolen.
08/12 19u15  Topadvocaat Jef Vermassen hoopt doorbraak te forceren in onderzoek naar verdwijning Elke WeversTopadvocaat Jef Vermassen hoopt het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers een nieuwe impuls te geven. Vorige maand namen de ouders van Elke Wevers contact op met Vermassen. Hij vraagt nu inzage in het dossier en hoopt zo dat een spoor dat volgens de ouders niet voldoende gevolgd werd toch extra onderzocht kan worden.
08/12 19u15  Zin in een Bomaworst? De snack uit ‘F.C. De Kampioenen’ ligt dit weekend ook echt in je frituurFans van ‘F.C. De Kampioenen’ mogen dit weekend massaal naar de frituur trekken. Zondag lanceert snackproducent Vanreusel immers “de Boma Cervela Pikant” en “de Kampioenenballetjes”. De vleesjes zijn gebaseerd op de legendarische Bomaworst uit de populaire televisiereeks.
08/12 19u15  Vier inbraken in handelszakenBij de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) werden woensdag vier inbraken in handelszaken gemeld.
08/12 19u15  LIVE. Waasland-Beveren en Standard trappen de 18e speeldag op gangStandard trapt de 18e speeldag van de Jupiler Pro League vanavond op gang met een uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. De Rouches moeten het stellen zonder coach Ricardo Sa Pinto, die voor drie wedstrijden geschorst is na zijn gedrag tegen Anderlecht. Kan Standard ook zonder de Portugees op de bank winnen? Of houden de troepen van Philippe Clement de punten thuis?
08/12 19u00  VIDEO. Nederlands duo pikt tas vol afpersingsgeld op in Hechtel-Eksel, maar wordt meteen gearresteerdAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen. TVL kon de hand leggen op de beelden van hun aanhouding.
08/12 18u45  VIDEO. Zo werd duo met tas vol afpersingsgeld gearresteerd in Hechtel-EkselAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen. TVL kon de hand leggen op de beelden van hun aanhouding.
08/12 18u45  Stadsbestuur Tongeren telt eind 2018 bijna 11 procent minder voltijdse werkkrachten: “Geen gedwongen ontslagen”De stedelijke administratie van de stad Tongeren zal eind volgend jaar 10,8 procent minder voltijdse equivalenten in dienst hebben. Volgens burgemeester Patrick Dewael (Open Vld) betekent dat niet automatisch een besparing van 10,8 procent in euro’s. De voltijdse werkkrachten die moeten verdwijnen, zullen natuurlijk afvloeien. “We doen geen gedwongen ontslagen”, aldus de burgemeester.
08/12 18u45  Britten plakken prijskaartje op Brexit: 40 tot 45 miljard euroGroot-Brittannië zal 40 tot 45 miljard euro betalen om zijn rekeningen met de Europese Unie te vereffenen. Dat heeft een woordvoerder van de Britse premier Theresa May vrijdag gezegd. De financiële afwikkeling vormt één van de pijlers van het princiepsakkoord over de boedelscheiding dat May vrijdagochtend heeft gesloten met de Europese Commissie. In het Europese kamp worden geen officiële ramingen meegedeeld.
08/12 18u30  Vrouw gewond bij aanrijdingBij een aanrijding met de auto van een Diestenaar van 67 jaar raakte een vrouw gewond.
08/12 18u30  Politie laat auto Diestenaar (30) takelenDe auto van een man van 30 jaar uit Diest werd in beslag genomen en getakeld. Hij kon geen geldige documenten voorleggen.
08/12 18u30  Standard vangt bot, boze trainer Sa Pinto blijft twee weken geschorst en zit vanavond niet op de bankStandard vangt bot in hoger beroep. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft trainer Ricardo Sa Pinto vrijdag een schorsing opgelegd van twee weken, gaande van 8 tot en met 21 december. De Portugees moet ook een boete van 1.000 euro betalen. Omdat de Geschillencommissie Hoger Beroep de sanctie drie minuten voor 18u00 bekendmaakte aan de club, mag Sa Pinto vanavond al niet plaatsnemen op de trainersbank wanneer de Rouches op bezoek gaan bij Waasland-Beveren (20u30). De Portugese T1 is ook geschorst voor het bekerduel in en tegen Oostende (12/12) en de thuismatch tegen AA Gent (16/12) op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League.
08/12 18u30  Malinovskyi mag spelen tegen EupenCoach Albert Stuivenberg mag morgen dan toch een beroep doen op Ruslan Malinovskyi in de wedstrijd tegen Eupen.
08/12 18u15  VIDEO. Schlagerfestival pakt opnieuw uit met leuke reclamecampagneTradities zijn er om in ere te houden. Dat beseffen ze ook bij de organisatie van het Schlagerfestival. De voorbije jaren werd telkens uitgepakt met enkele leuke reclamecampagnes en dat is voor de editie van 2018 niet anders. Hoofdrolspelers zijn deze keer twee ‘Schlagerfestival-boxen’. Bekijk het spotje hier in primeur.
08/12 18u15  Man uit taxi gegooid omdat hij een tussenstop wilde “om hamburgers te kopen”Een Colombiaanse man beweert dat hij uit een taxi van Uber werd gegooid omdat hij de chauffeur tot twee maal toe vroeg om een tussenstop te maken. Eerst wilde de passagier hamburgers kopen, maar toen verloor de bestuurder zijn geduld toen de man ook vroeg als hij wat geld kon afhalen. Volgens Uber werd de chauffeur alvast geschorst in afwachting van het resultaat van het onderzoek.
08/12 18u00  Zwakbegaafde stalker (42) van Laura Lynn riskeert twee jaar celEen 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel. De man stuurde langdradige, vulgaire en seksueel getinte berichten naar de Facebookpagina van Lens en de fanpagina van Laura Lynn.
08/12 18u00  Loon BrandtLoon Brandt is een jaarlijks terugkerend evenement voor de vrijwilligers van Borgloon, voor de leden van de adviesraden en alle andere vrijwilligers die in de verenigingen actief zijn.
08/12 18u00  Schutterij Sint-Dionysius Opoeteren huldigt verdienstelijke ledenDe laatste zaterdag van november is al jaren de vaste dag voor het souper van de koninklijke schutterij Sint-Dionysius Opoeteren. Naast de leden waren ook de vrijwillige medewerkers, de dorpskoningin, de beschermheer in spé en de vrienden van de rustende schutterij Sint-Catharina Neeroeteren te gast.
08/12 18u00  Cursisten van CVO13 bezoeken Keramiekbiënnale in HaachtAfgelopen vrijdag zetten de dames uit de keramiekcursus bij CVO13 koers richting Haacht.
08/12 17u45  Bestuurder onder invloed van drugs betrapt met twee kinderen op achterbankDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren samen met de Vlaamse Belastingsdienst een verkeerscontrole op verschillende locaties in Hasselt. Er werden zo’n 75 inbreuken vastgesteld en voor meer dan 16.000 euro aan niet-betaalde verkeersbelastingen geïnd.
08/12 17u30  Argentinië verslaat India en pakt eerste finaleticket World League hockeyArgentinië heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de finale van de World League hockey. De Argentijnen klopten gastland India (FIH 6) in een kletsnat Bhubaneswar met 0-1. In de kwartfinales was India na shootouts nog te sterk voor de Red Lions. In de finale wacht Argentinië een confrontatie met Duitsland (FIH 5) of Australië (FIH 2). Beide landen werken zaterdag om 15u00 de andere halve finale af.
08/12 17u00  Paul filmt uitgehongerde ijsbeer op het randje van de dood: “Tranen rolden over onze wangen”Paul Nicklen werkt als fotograaf en filmmaker voor National Geographic. Toen hij en enkele collega’s van dierenbeschermingsorganisatie Sea Legacy arriveerden op Baffin Island, zagen ze dit hartverscheurend tafereel: een ijsbeer, zich op zijn laatste krachten voortslepend. De man noemt het een van de meest huiveringwekkende beelden die hij ooit gezien heeft.
08/12 16u45  Veertien blauwhelmen gedood bij aanval in Oost-CongoEen “groot aantal” VN-blauwhelmen is gedood of verwond bij een aanval donderdagavond laat in de Congolese provincie Noord-Kivu. Dat tweette Jean-Pierre Lacroix, vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties voor Vredeshandhaving. Volgens Lacroix zijn versterkingen ter plaatse. Er zouden 14 blauwhelmen zijn gedood en een veertigtal gewond.
08/12 16u30  Standard-coach Sa Pinto geeft bondsprocureur serieuze veeg uit de panStandard-coach Sa Pinto heeft vrijdag ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zwaar uitgehaald naar het Bondsparket. “Ik hoef de uitspraken die je over me doet niet te pikken”, richtte de Portugees zich tot bondsprocureur Gilles Blondeau.
08/12 16u30  Nadal en Muguruza zijn “tenniswereldkampioenen” van 2017De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft vrijdag Rafael Nadal en Garbine Muguruza uitgeroepen tot “wereldkampioenen” van 2017. Beide tennissers worden bekroond op basis van hun overwinningen dit seizoen. Nadal schreef Roland Garros en de US Open bij op zijn palmares, Muguruza won Wimbledon. Voor het eerst in negentien jaar gaan de prijzen naar twee spelers uit hetzelfde land. Toen (in 1999) werden Pete Sampras en Lindsay Davenport, beiden uit de Verenigde Staten, benoemd tot “wereldkampioenen”.
08/12 16u30  Geweld escaleert in Palestina: “Eerste dode en al meer dan 300 gewonden bij protesten”Op meerdere plaatsen in Palestina is het vrijdag bijzonder onrustig. Op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem zijn intussen rellen uitgebroken. Na het vrijdaggebed kwam het tot een confrontatie tussen Palestijnse betogers en Israëlische ordediensten. In Gaza viel al zeker één dode. Mogelijk is er ook een tweede dode, maar daarover spreken de berichten elkaar tegen.
08/12 16u30  Mama inspireert met lingeriefoto's: "Ik schaam me niet meer voor mijn striemen"Model Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 16u15  SBS Kermt is zichtbaar in het verkeerAl verschillende weken werken we in SBS Kermt rond verkeersveiligheid. Met de FLITS-campagne stimuleren we kinderen en ouders om ook in de winter te blijven stappen en trappen met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,..). Hiervoor krijgen de kleuters en leerlingen stempels en kunnen ze puzzelstukken verdienen.
08/12 16u15  Samen beter leren samenleven met de kinderrechtenraad van Park van GenkVrijdag 8 december was een super drukke dag voor de leden van onze kinderrechtenraad (uit Kinderrechtenschool Park van Genk). Vergaderen, overleggen, bespreken, samenwerken maar ook vooral genieten…
08/12 16u15  Pierre Diriken stelt nieuw boek over Haspengouw voorEen kijk op het verleden van Haspengouw.
08/12 16u15  Stemmig kerstconcert in Sint-MartinuskerkZondag 3 december organiseerde Samana Genoelselderen voor de eerste keer een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk.
08/12 16u00  Hasselts restaurant Rosch valt in de prijzenOnthou de naam Rosch. Het Hasseltse restaurant van Glenn Ross en Nicole Schellekens viel afgelopen maandag in de prijzen. Het kreeg de Venuez Hospitality Award voor culinair talent van het jaar. Het jonge koppel leerde elkaar kennen in de keuken van het Hof van Cleve. Maar vandaag doen ze hun eigen ding in hartje Hasselt.
08/12 16u00  Anderlecht wacht motivering van vonnis FIFA af in zaak SuarezLandskampioen RSC Anderlecht neemt “akte van de beslissing van de Wereldvoetbalbond FIFA om ex-speler Matias Suarez te veroordelen tot een boete van 540.000 euro en wacht nu de motivering van het vonnis af om al dan niet verder in beroep te gaan”, zo laat de club vrijdag weten in een persmededeling.
08/12 16u00  Trossard en Zebli voor het eerst in maanden opnieuw in selectieAlbert Stuivenberg selecteerde uit voorzorg 21 spelers voor de match tegen Eupen. Straks weet hij pas of Malinovskyi al dan niet geschorst wordt. Opvallende namen in de selectie zijn die van Trossard en Zebli, beiden terug na een lange afwezigheid door een blessure.
08/12 15u45  Theo Francken (N-VA) boos om beschuldigende voorpagina van Brusselse krant over EurostadionStaatssecretaris Theo Francken (N-VA) is boos op de Brusselse krant La Dernière Heure. Die had op z’n voorpagina de schuld voor de misgelopen wedstrijden voor het EK Voetbal in 2020 bij N-VA gelegd.
08/12 15u45  Fellaini mogelijk als geheim wapen, Kompany is onzeker voor Manchester-derby: “Vincent voelde iets...”Zondag wordt de derby van Manchester gespeeld. Leider City moet op bezoek bij United, dat als naaste achtervolger mits winst terug kan naderen tot op vijf punten van The Citizens. Er wordt in deze derby veel verwacht van de Belgen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne maar bij de thuisploeg keert ook Marouane Fellaini mogelijk terug als het geheime wapen van Mourinho, bij de bezoekers is Vincent Kompany... onzeker.
08/12 15u45  Campingmoord Middelkerke nog gruwelijker dan eerst gezegdEr raken steeds meer details bekend over de campingmoord in Middelkerke, van woensdag. Daar werd een man vermoord en in de koffer van een wagen gestopt. De sporen van verminking zijn nog erger dan eerst bekendgemaakt.
08/12 15u30  Man (25) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 25 jaar uit Aarschot is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
08/12 15u30  Ribéry moet voor rechter verschijnen: ex-makelaar eist miljoenen van Franse topspelerFranck Ribéry moet komende dinsdag voor een rechtbank in München verschijnen in verband met een nieuwe rechtzaak opgezet door zijn voormalige makelaar Bruno Heiderscheid. Heiderscheid eist 3,5 miljoen euro aan onbetaalde commissies van Ribéry. De Fransman werd in maart bij verstek al veroordeeld tot betaling.
08/12 15u30  Stad en sportraad huldigen sportkampioenenAlle belangstellenden zijn vandaag, vrijdag 8 december, in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad welkom voor de huldiging door de stad en de sportraad van de sportkampioenen.
08/12 15u30  Heftruck kantelt: bestuurder gewondIn Hasselt is de bestuurder van een Bobcat gewond geraakt nadat de heftruck kantelde bij het manoeuvreren. Hij had net een palet stenen geladen voor een naastgelegen werf. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.
08/12 15u15  Roksana leert Nederlands: “Stofzuigen is echt een heel moeilijk woord. En ik doe het niet eens graag”Roksana Malinovskyi biedt ons elke week een kijk achter de schermen van het leven van een voetbalvrouw. Haar man, KRC-middenvelder Ruslan Malinovskyi, weet wel wat gedaan met zijn tijd. Tussen de trainingen door trekken ze er samen op uit om Limburg te ontdekken. Maar wanneer hij aan het voetballen is, zit Roksana op de schoolbanken. De jongen Oekraïense is vastberaden om zo snel mogelijk onze taal onder de knie te krijgen.
08/12 15u15  Nederlandse Van Dam blijft leider op Dubai Ladies Classic golfAnne Van Dam heeft vrijdag dankzij een derde ronde van 70 slagen haar koppositie kunnen behouden op het Dubai Ladies Classic golftoernooi (Ladies European Tour/426.000 euro), dat wordt betwist op de Emirates-golfbaan in Dubai.
08/12 15u15  Johannes Boe wint sprint op WB biatlon in Hochfilzen, Michael Rösch wordt 27eDe Noor Johannes Boe heeft vrijdag de 10 km sprint tijdens de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Hochfilzen op zijn naam geschreven. Boe bleef de Fransman Martin Fourcade, zesvoudig Wereldbekerwinnaar, voor. Michael Rösch werd 27e, op 1:24 van Boe. Hij maakte één schietfout.
08/12 15u15  Mama toont striemen en inspireert met lingeriefoto'sModel Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 15u00  Model en mama met striemen inspireert met lingeriefoto'sModel Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 15u00  Griepepidemie bereikt piek op kerstavondDe griep heeft zijn intrede gedaan in onze provincie. Op kerstavond zal de ziekte pieken. Dokters vragen dan ook dat 50-plussers die zich nog niet hebben laten inenten dat toch nog snel doen. Artsen raden iedereen ook aan om papieren zakdoekjes te gebruiken en de handen goed te wassen om zo de verspreiding van de ziekte te beperken.
08/12 14u30  Beschoten Diestse agent krijgt fikse schadevergoeding van 330.000 euroDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 43-jarige Marokkaan veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 330.383,68 euro aan een agent op wie hij geschoten had. De schietpartij speelde zich op 20 november 2009 af aan de afrit van de E314 in Halen. Het slachtoffer hield er een arbeidsongeschiktheid van 25 procent aan over.
08/12 14u30  Stuivenberg maakt uit voorzorg ruime selectie voor wedstrijd tegen EupenAlbert Stuivenberg selecteerde uit voorzorg 21 spelers voor de match tegen Eupen. Straks weet hij pas of Malinovskyi al dan niet geschorst wordt. Opvallende namen in de selectie zijn die van Trossard en Zebli, beiden terug na een lange afwezigheid door een blessure.
08/12 14u30  Sterspeler Peru mist het WK na positieve test op cocaïneDe Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Peruaanse international Paolo Guerrero een schorsing van een jaar gegeven voor zijn positieve test op cocaïne, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.
08/12 14u15  Eet eens een avocado… zonder pitHeuglijk nieuws voor fans van avocado’s: de vrucht bestaat nu ook zonder pit. Je kan trouwens van elk beetje smullen, want de zogenaamde Cocktail Avocado’s van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer hebben een eetbare schil.
08/12 13u45  Kerstdorp in de DorpskroegDe Sint is terug naar Spanje en iedereen begint zijn kerstspullen boven te halen. De typische kerstbomen en kerstmannen verdwijnen stilaan naar de achtergrond en de kerstdorpen komen meer en meer tevoorschijn, zo ook bij Germaine Hensen in café Dorpskroeg in Membruggen.
08/12 13u45  Verkeersovertredingen worden binnenkort veel strenger aangepaktAlcohol achter het stuur, rijden zonder rijbewijs, recidivisme: deze overtredingen worden begin volgend jaar zwaarder bestraft. Hardleerse dronken chauffeurs riskeren een alcoholslot en verjaringstermijnen worden verlengd. Justitieminister Koen Geens (CD&V) wil zo onze wegen veiliger maken.
08/12 13u30  Sterspeler Peru mist het WK na positieve dopingplasDe Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Peruaanse international Paolo Guerrero een schorsing van een jaar gegeven voor zijn positieve test op cocaïne, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.
08/12 13u30  Kim Meylemans finisht als tiende op WB skeleton in WinterbergKim Meylemans is vrijdag in het Duitse Winterberg, tijdens de vierde Wereldbekermanche skeleton, als tiende gefinisht. De zege was voor de Duitse Jacqueline Loelling.
08/12 13u30  Zes maanden effectief na niet betalen van ruim 70.000 euro alimentatieDe correctionele rechtbank van Luik heeft vrijdag een man tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld wegens “familieverlating”. De man uit Verviers betaalde sinds 2008 nooit alimentatie voor het levensonderhoud van zijn ex-vrouw en kinderen. Hij was zijn ex meer dan 70.000 euro verschuldigd.
08/12 13u30  Elke woning in Vlaanderen krijgt digitaal paspoortVanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Daarnaast wordt het bestaande energieprestatiecertificaat (EPC), het certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is, tegen 2019 omgevormd tot een EPC+ met een pak meer informatie en krijgen woningen net als elektro-apparaten een energielabel.
08/12 13u30  “Federale meerderheid weigert concrete inspanningen om België kernwapenvrij te maken”De federale meerderheidspartijen weigeren elke concrete inspanning om België kernwapenvrij te maken. Dat zegt Pax Christi Vlaanderen aan de vooravond van de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens (ICAN). “Geen lat is te laag voor deze meerderheid”, luidt het vrijdag in een communiqué.
08/12 13u15  Vulkaan Agung op Bali spuwt enorme aswolk uitOp het Indonesische vakantie-eiland Bali heeft de vulkaan Agung vrijdag na een periode van relatieve rust een enorme aswolk uitgespuwd. Volgens de nationale rampenbestrijdingsdienst steeg de dikke rookpluim twee kilometer de lucht in. Wegens de dreigende uitbarsting geldt sinds 27 november rond de meer dan 3.000 meter hoge berg de hoogste alarmfase. De druk binnenin de vulkaan is volgens experten zo hoog, dat die op elk moment kan uitbarsten.
08/12 13u15  Rara… Hoeveel kosten de sokken van Rihanna, die je beter nooit in de wasmachine gooit?Popster Rihanna amuseert zich tegenwoordig op Instagram door foto’s van zichzelf in designerkledij te delen. Op het laatste kiekje draagt ze in haar muiltjes witte kousen van Gucci ter waarde van - ga even zitten - 1.340 dollar. Dat is omgerekend 1.136 euro.
08/12 13u15  Was steekpartij in carwash Ham doodslag of zelfverminking?Een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, hangt een celstraf van zes jaar boven het hoofd voor poging doodslag. De feiten dateren van 29 juni vorig jaar. Aanleiding zou een gelddiscussie geweest zijn over de uitbating van een carwash. De verdachte ging vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank voor de vrijspraak.
08/12 13u00  Bilzense 12-jarige meest indrukwekkende speelster op tennisrankingSofia Costoulas (12) uit Bilzen mag zich in de handjes wrijven. Het tennistalent ontmoette niet alleen haar grote held Andre Agassi, ze is ook nog eens de hoogste nieuwkomer bij de meisjes op de ranking van Tennis Europe.
08/12 13u00  Ultraviolet wordt de trendkleur van 2018Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop geeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.
08/12 13u00  Het Koning Boudewijnstadion renoveren was geen optie, een nieuw stadion wél. Het bewijs ziet u nuOns land is al zeker van één titel: die van winst op het Europees Kampioenschap ‘Afgaan als een gieter’. Gisteren maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend dat de hoofdstad van Europa geen speelstad zal zijn tijdens het speciale EK 2020. Over drie jaar zal het Europees Kampioenschap voetbal heel Europa rondreizen ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi. Een stoet die niet halt zal houden op de Brusselse Heizelvlakte maar wel in het Londense Wembley. Kan het pijnlijker in het jaar van de Brexit? Alles heeft te maken met de perikelen rond het Eurostadion, dat zo goed als zeker niet zal klaar geraken tegen 2020. De vraag is nu zelfs of de arena met 60.000 zitjes en commercieel complex wel nodig is zonder het EK 2020. Het draagvlak was de afgelopen maanden al fors afgekalfd, nadat zowel Anderlecht als de Rode Duivels lieten weten het stadion niet nodig te hebben.
08/12 13u00  Volgens Airbnb zijn dit de reistrends voor 2018Airbnb blikt al even vooruit op de reistrends die komend jaar het mooie weer zullen maken. Na de staycation trekken we in 2018 massaal de natuur in en gaan we op zoek naar een unieke beleving. Ook kleinere steden als Lissabon winnen aan populariteit.
08/12 12u45  AB Inbev bestelt 40 Tesla-vrachtwagens, … maar zal ze pas ten vroegste in 2019 krijgenDe Belgische brouwer heeft 40 stuks van Tesla’s nieuwe elektrische vrachtwagen, de Semi, besteld.
08/12 12u30  UCLL tekent samenwerking met Hakodate College JapanUCLL ontving op woensdag 6 december Shigeru Tadano, president van het National Institute of Technology, Hakodate College uit Hokkaido, Japan. En tekende een samenwerkingsakkoord tussen beide scholen.
08/12 12u30  Jean Todt blijft FIA-voorzitterJean Todt is vrijdag in de Franse hoofdstad Parijs herverkozen als voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA). Voor de 71-jarige Fransman wordt het de derde ambtstermijn van vier jaar.
08/12 12u30  Dit wordt de trendkleur van 2018Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop heeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.
08/12 12u15  Vijfde Gouden Spike voor Thiam lijkt formaliteit, wie volgt Van Der Plaetsen op?Zaterdag wordt op Stayen in Sint-Truiden de 34e Gouden Spike uitgereikt aan de beste Belgische atleet en atlete van 2017. Niemand lijkt Nafi Thiam van haar vijfde opeenvolgende Spike te kunnen houden. Bij de mannen is het moeilijker een gedoodverfde opvolger van meerkamper Thomas Van Der Plaetsen aan te duiden.
08/12 12u15  Braziliaanse legende gaat aan de slag als technisch directeur bij Sao PauloVoormalig topvoetballer Rai is de nieuwe technisch directeur van FC Sao Paulo, zo maakte de Braziliaanse voetbalclub vrijdag bekend. De jongere broer van de betreurde Socrates zat eerder al in de raad van bestuur van de club.
08/12 12u15  Hoog Bezoek bij het nieuwe kinderkoorKinderkoor Het Galmke kreeg op zes december Hoog Bezoek.
08/12 12u00  F1 wil veiligere helmen vanaf 2019Vanaf 2019 zullen er nog veiligere helmen gebruikt worden in de Formule 1, dat heeft de FIA Safety Commission beslist.
08/12 12u00  Lommelaar terroriseert buurvrouw en probeert vriendin te wurgen: zwaardere straf opgelegd dan gevorderd werdEen 54-jarige Lommelaar heeft vrijdag 12 jaar cel gekregen voor een wurgpoging op zijn vriendin en het terroriseren van zijn buurvrouw. Daarmee krijgt hij een zwaardere straf dan de 10 jaar die het openbaar ministerie aanvankelijk gevorderd had. Hij is ook nog schuldig bevonden aan een resem andere betichtingen zoals diefstal en drugsgebruik.
08/12 12u00  Serena Williams bevestigt rentree in Melbourne na bevalling, maar wordt nu al emotioneelDe Amerikaanse tennisster Serena Williams maakt haar rentree op de Australian Open (15-28 januari), zo hebben de organisatoren vrijdag bevestigd. Al worstelt ze nu al met haar moedergevoelens: “Is het raar dat ik nu al emotioneel word?”
08/12 11u45  Nieuwe dienstregeling spoor: hier zal u als Limburger sneller of net pak trager naartoe reizenKomende zondag wijzigt in heel Europa het spoorboekje, dus ook in ons land. De NMBS breidt haar treinaanbod fors uit rond Antwerpen, Brussel en op zaterdag. Limburg krijgt snellere treinen naar Blankenberge en extra studententreinen. Knelpunten blijven de verbindingen met Antwerpen en over de grens.
08/12 11u45  Vrijstaande woningen onder vuur: “Mijn huis is mijn kasteel, daar blijf je met je handen vanaf”Woensdag nog werd er zeer heftig gedebatteerd in het Vlaams parlement over de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck. “Hij moet ophouden de vrijstaande woningen te viseren”, zo klonk het bij de CD&V. Als het op “mijn huis” aankomt, reageert de Vlaming emotioneel en overgevoelig. “My home is my castle”, en daar blijf je met je handen vanaf.
08/12 11u45  Het Koning Boudewijnstadion renoveren was geen optie, een nieuw stadion wél. Het bewijs ziet u nu.Ons land is al zeker van één titel: die van winst op het Europees Kampioenschap ‘Afgaan als een gieter’. Gisteren maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend dat de hoofdstad van Europa geen speelstad zal zijn tijdens het speciale EK 2020. Over drie jaar zal het Europees Kampioenschap voetbal heel Europa rondreizen ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi. Een stoet die niet halt zal houden op de Brusselse Heizelvlakte maar wel in het Londense Wembley. Kan het pijnlijker in het jaar van de Brexit? Alles heeft te maken met de perikelen rond het Eurostadion, dat zo goed als zeker niet zal klaar geraken tegen 2020. De vraag is nu zelfs of de arena met 60.000 zitjes en commercieel complex wel nodig is zonder het EK 2020. Het draagvlak was de afgelopen maanden al fors afgekalfd, nadat zowel Anderlecht als de Rode Duivels lieten weten het stadion niet nodig te hebben.
08/12 11u45  Gluren bij BV's: Kevin Janssens geeft voorsmaakje van nieuwe film... in bloot bovenlijfDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Kevin Janssens trok zijn T-shirt uit, Tanja Dexters deed het als Zwarte Piet. Wij bundelen de belevenissen die ze deelden op Instagram graag even voor je.
08/12 11u30  Gluren bij BV's: Kevin Janssens licht tipje van zijn nieuwe film... in bloot bovenlijfDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Kevin Janssens trok zijn T-shirt uit, Tanja Dexters deed het als Zwarte Piet. Wij bundelen de belevenissen die ze deelden op Instagram graag even voor je.
08/12 11u30  IOC-voorzitter Thomas Bach wil op bezoek gaan in Noord-KoreaDe Duitser Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), hoopt nog voor het einde van deze maand een bezoek te kunnen brengen aan Noord-Korea om er de eventuele deelname van de Noord-Koreaanse atleten aan de komende Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari) te bespreken, zo maakte het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap vrijdag bekend.
08/12 11u30  Kevin De Bruyne heeft rechtszaak aan het been en riskeert fikse schadevergoedingKevin De Bruyne en zijn entourage verschijnen binnenkort voor de rechtbank in Luxemburg. Het bedrijf dat zijn portretrechten beheerde toen De Bruyne naar de Premier League verkaste, eist 1,5 miljoen euro van de middenvelder, zo melden Le Soir en de RTBF. Het bedrijf vindt dat het buitenspel werd gezet toen De Bruyne in 2015 een contract tekende bij Manchester City, want toen werd het overkoepelende bedrijf rond de portretrechten opgedoekt.
08/12 11u15  VIDEO. Dit zijn volgens het Amerikaans filminstituut de beste films van 2017Naar loffelijke jaarlijkse gewoonte heeft het American Film Institute (AFI) zijn keuze bekendgemaakt van wat volgens het gerenommeerde instituut de tien beste films van het bijna voorbije jaar zijn. Al even gebruikelijk is dat het lijstje meteen beschouwd wordt als een indicatie voor het Oscarfestijn. Het AFI herbergt zowel filmdeskundigen als filmcritici en acteurs (onder wie Halle Berry en Jamie Lee Curtis).
08/12 11u00  Nu open in Parijs: het eerste restaurant waar je naakt mag tafelenDe nudistische trend die al een tijdje aan een opmars bezig is, zet zich nu ook door in de gastronomie. Na het onverwacht grote succes van een pop-upnaaktrestaurant in Londen, ontvangt nu ook de Franse hoofdstad klanten in adamskostuum. Jassen, broeken, schoenen en ondergoed worden gewoon aangenomen aan de deur. Bij O’Naturel kunnen liefhebbers vanaf nu terecht voor een geraffineerde maaltijd ‘in een eenvoudig en natuurlijk kader’.
08/12 11u00  Met deze simpele trucs zullen je kaarsen thuis langer brandenAls de dagen kouder, korter en donkerder worden, steken we thuis graag een kaarsje aan. Er bestaan enkele simpele trucs die op elke verpakking van je nieuwe luxekaars zouden moeten staan omdat ze ervoor zorgen dat je kaars veel langer meegaat.
08/12 10u45  Tentoonstelling ‘Quotes’ opent in gemeentehuis KortessemAfgelopen vrijdag werd de tentoonstelling ‘Quotes’ geopend in de raadszaal in het administratief centrum van Kortessem. De tentoonstelling draait rond uitspraken die de emotionele weg toont die wensouders moeten afleggen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Kinderwens Vlaanderen.
08/12 10u45  Sint bezoekt baskettertjes in NieuwerkerkenOp maandag 04/12 bezocht de Sint de trainende baskettertjes te Nieuwerkerken.
08/12 10u45  Zwempiet op bezoek bij De BlinkersZwarte Piet kan eindelijk zwemmen!
08/12 10u45  65-jarigen vieren feest in NieuwerkerkenOp zaterdag 18 november hielden de Nieuwerkerkse borelingen uit het jaar 1952 hun vijfjaarlijkse bijeenkomst. Dit nu reeds voor de vierde maal.
08/12 10u30  Als je dit doet, zullen je kaarsen thuis langer brandenAls de dagen kouder, korter en donkerder worden, steken we thuis graag kaarsen aan. Er bestaan enkele simpele trucs die op elke verpakking van je mooie nieuwe luxekaars zou moeten staan omdat ze ervoor zorgen dat je kaars veel langer meegaat en blijft branden.
08/12 10u15  Gedaan met wachten op je bier: in dit Hasselts café tap je zelf je pintjesVrijdag 1 december werd Café De Koestal feestelijk heropend na enkele dagen sluiting. Van die onderbreking werd gebruik gemaakt om het café in een nieuw kleedje te steken. De Koestal kreeg heel nieuw meubilair en een ander likje verf. De blikvanger van deze ruimte is toch wel de splinternieuwe zelftap. Uniek in België!
08/12 10u15  Limburg.netMG vindt de instap van slechts twee van de vijf deelgemeenten in het proefproject, om selectieve huisvuilophaling, te organiseren eigenaardig. “Heeft dit invloed op hun gebruik van het containerpark en wat zijn de financiële implicaties”, wilde Jan Schonkeren weten. Volgens schepen Koen Geusens heeft Limburg.net heeft 1 000 ophaalpunten nodig om de ophaling van 6 fractie ’s tweewekelijks efficiënt te kunnen organiseren. “De inwoners van Ellikom en Wijshagen ontvangen een gratis startpakket, extra zakken voor restafval op basis van hun quotum en een korting op de directe inning.” Het ophaalproject zou geen invloed hebben op het gebruik van containerpark.
08/12 10u00  Vijftien profclubs ontvangen Pro League+ labelVijftien profclubs hebben donderdag het Pro League+ label voor 2017 in ontvangst mogen nemen, zo maakte de Pro League vrijdag bekend.
08/12 10u00  Fietsatelier St-Vincentiuskring draait op volle toerenDoordat de plaatselijke Sint-Vincentiuskring sinds kort een leegstaand gemeentelijk pand mag gebruiken als fietsatelier en het aanbod met afgedankte fietsen blijft toenemen, draait het project momenteel op volle kruissnelheid. “Wij zijn met z’n negenen die op maandagvoormiddag op vrijwillige basis komen werken aan de fietsen. Eens ze in orde zijn mogen de mensen die via het OCMW werden geselecteerd een keuze komen maken. Mobiliteit is immers dikwijls nog een probleem bij onze doelgroep”, weet secretaris Jean Vanhaeren. De fietsenmakers gaan voortaan ook de fietsen van het plaatselijke Brugske onderhouden.
08/12 10u00  Svetlana Kuznetsova mist Australian OpenSvetlana Kuznetsova ontbreekt volgende maand op de Australian Open. De Russische tennisster heeft een blessure aan haar pols en is niet op tijd fit.
08/12 10u00  Bouchikhi is zondag speerpunt van zestienkoppige Belgische selectie op EK veldlopenZondag gaat in het Slowaakse Samorin het Europees kampioenschap veldlopen door. België wordt vertegenwoordigd door zestien atleten, waarvan vier seniors. Soufiane Bouchikhi is na zijn demonstraties in Mol en Roeselare de grootste kanshebber op een dichte ereplaats.
08/12 09u45  Wachtdienst Limburgse apothekers vanaf nu een stuk toegankelijkerHet Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) heeft een nieuw systeem voor de wachtdienst van Limburgse apothekers op poten gezet. Vanaf maandag 11 december kunnen patiënten uit Limburg via het telefoonnummer 078 05 17 33 achterhalen welke apotheker er tussen 22u en 9u van wacht is.
08/12 09u45  Mogen ambtenaren meer van thuis uit werken? “Telewerken moet recht zijn, geen gunst”BrusselSteeds meer federale ambtenaren werken van thuis uit, maar toch blijven de verschillen tussen de verschillende federale overheidsdiensten nog altijd groot. “Bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid doet 57% aan telewerk, terwijl bij de NMBS pas dit jaar een proefproject is gestart voor 140 medewerkers”, stelt Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld, foto) vast. “Daarom stellen wij voor om van telewerken een recht te maken en geen gunst. In plaats van de beslissing aan de leidinggevenden over te laten, moeten alle ambtenaren kunnen telewerken, tenzij er een gemotiveerde reden is waarom het niet zou kunnen.”
08/12 09u30  Oorlogsbom opgegraven aan station OostendeBij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
08/12 09u30  Man behoudt vaker huis na echtscheidingNa een echtscheiding verlaat de vrouw vaker de echtelijke woning dan de man, tenzij ze hoger opgeleid is of ouder is. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven op basis van gegevens van 65.000 Belgen, lezen we in De Standaard.
08/12 09u30  Weg versperd door gekantelde vrachtwagenOmstreeks 8u15 is een vrachtwagen op de N 76 geslipt en in de wegbrem terecht gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.
08/12 09u30  Ed Sheeran krijgt hoogste onderscheiding van prins CharlesZanger Ed Sheeran is vandaag bekroond met een zogenaamde MBE, 'the Most Excellent Order of the British Empire' en een van de hoogste Britse Koninklijke onderscheidingen. De prijs werd uitgereikt tijdens een plechtige ceremonie in Buckingham Palace.
08/12 09u15  Agenten geschorst voor ontucht in commissariaatTwee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem zijn geschorst na een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s.
08/12 09u00  Doorbraak in Brexit-onderhandelingen: "Maar moeilijkste uitdaging moet nog komen"De Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vrijdagochtend een doorbraak in de Brexit-onderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europese Commissie in een persbericht. De Commissie ziet 'voldoende vooruitgang', en geeft die positie ook door aan de Europese Raad, klinkt het. 'Het was een moeilijke week', zei May op een persconferentie.
08/12 08u45  N-VA blaast energiepact met kernuitstap nu al opN-VA zal geen energiepact ondertekenen waarin staat dat de kerncentrales in 2025 moeten sluiten. Tegen Kerstmis zouden de vier energieministers van ons land dit pact op tafel leggen: een plan dat bepaalt waar België op energievlak naartoe wil.
08/12 08u45  “Mijn tattoo verpest mijn seksleven”Wat een grappige actie leek op haar zeventien, achtervolgt Holly nu nog steeds. Een tattoo vlak in de buurt van haar intieme delen, is haar grootste nachtmerrie geworden. Vooral de betekenis van de zin veroorzaakt het schaamrood op haar gezicht. “Mijn tattoo verpest mijn seksleven”, zegt de Britse Holly, die zich nu wanhopig tot tv-programma ‘E4’s Tattoo Fixers’ heeft gericht. Haar verhaal gaat razendsnel viraal, als voorbeeld van een verschrikkelijke keuze van vlees en bloed.
08/12 08u45  Vanaf vandaag mogelijk vijf dagen lang sneeuw (of andere winterse buien)Het weer heeft duidelijk al besloten dat het winter wordt, ook al begint die eigenlijk pas over twee weken. Vijf dagen lang is er kans op winterse buien in ons land, al zal je, als je ze allemaal wil meemaken, misschien wel wat moeten rondrijden.
08/12 08u45  Philippe Cracco promoot bedrijf met stripshow: “Ach, het zijn maar tetjes”Zakenman Philippe Cracco is in opspraak gekomen met een seksistisch incident. Tijdens de bedrijvendagen in Kortrijk Xpo lokte hij potentiële klanten voor Jobfixers, zijn nieuwe interimbedrijf, met een opvallende stripact, begeleid met pornografische beelden.
08/12 08u30  Zo ziet de eerste trailer van ‘Jurassic World 2: Fallen Kingdom’ er uitHet is nog zo’n zes maanden wachten tot de film in de zalen wordt getoond, maar onze honger wordt nu toch al een beetje gestild door de trailer van ‘Jurassic World’. Ook in deze film die de titel ‘Fallen Kingdom’ meekreeg, probeert de mensheid samen te leven met de dinosaurussen.
08/12 08u30  Dolleman staat terecht voor doodslaan van thuisverpleegster in Heusden-ZolderIn de Hasseltse correctionele rechtbank vindt vrijdag een agendazitting plaats voor het proces van de 47-jarige Lahcen M. uit Houthalen-Helchteren, die op 11 februari 2016 thuisverpleegster Lisette Meerten uit Kinrooi met een houten paal doodsloeg. Kort ervoor was de dolleman ontsnapt uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. Aanvankelijk wilde het parket van Limburg de man via de procedure in de raadkamer laten interneren, maar de burgerlijke partijen waren voorstander van een openbare terechtzitting. Uiteindelijk is er beslist een proces te laten plaatsvinden.
08/12 08u30  Nieuw postuum album van Jimi Hendrix: ‘Both sides of the sky’Een nieuw postuum album van Jimi Hendrix, de rocklegende die in 1970 overleed, zal uitkomen op 9 maart 2018. Het album zal bestaan uit tien nummers die een paar maanden voor zijn dood zijn opgenomen, zeggen de erfgenamen van Hendrix.
08/12 08u30  Kerststress? Niet als het van Sofie Dumont afhangtSofie Dumont mag op VTM de koksmuts dan al hebben doorgegeven aan Sandra Bekkari, de chef van ­Sofie in de Keuken van laat haar fans niet in de kou nu Kerstmis nadert.
08/12 08u30  Matteo Simoni wordt tekenfilmfiguurHasselaar Matteo Simoni (30) wordt nu ook een tekenfilmfiguur. In de Vlaamse animatieprent ‘ZOOks’ is Simoni een van de acteurs op wie een animatiepersonage is gebaseerd. Letterlijk, want Simoni heeft zijn rol eerst gewoon gespeeld en pas daarna is zijn acteerwerk geanimeerd. Aan de film wordt al sinds 2015 gewerkt, maar hij zal helemaal klaar zijn voor het Antwerpse Jeugdfilmfestival van februari 2018. Daar gaat de jeugdlangspeler in wereldpremière om vanaf 9 februari langs de Vlaamse culturele centra te reizen. Later in 2018 wordt op basis van de film een vierdelige reeks gemaakt die op Ketnet zal worden uitgezonden.
08/12 08u30  Sergio Herman kookt voor ‘La Mamma’Sergio Herman start op 18 december met zijn eigen kookprogramma op VTM. ‘La Mamma’ wordt een zesdelige reeks waarin hij gaat koken voor de moeders van bekende Vlamingen als Kobe Ilsen, Christoff, Tine Embrechts en Evi Hanssen. Ook Marco Borsato duikt op in 'La Mamma'. De opnames vinden plaats in de keuken van de moeder van de bekende deelnemer, maar pas bij het serveren krijgen ze te horen wie er heeft gekookt. In elke aflevering ontdekt Sergio de werkplek in de ouderlijke keuken en gaat hij met de bekende gezichten op zoek naar ingrediënten in de lokale (super)markt of bij de plaatselijke bakker, om een aantal van mama’s gerechten waar een verhaal achter schuil gaat te maken, gepimpt door Sergio.
08/12 08u30  Kende u dit al? De 'Peukentegel'In Tongeren liggen vanaf nu twee ‘peukentegels’ of grote asbakken in de grond. De rasters van 30 op 30 centimeter kregen een plekje aan de ingang van het Praetorium (Maastrichterstraat) en aan de voorkant van het station, plaatsen waar veel peuken op straat belanden.
08/12 08u30  Breese (35) doet emotionele oproep in zoektocht naar waardevolle saxofoon opa: “Verkocht begin jaren 90”“Wie kocht begin jaren 90 de saxofoon van mijn bompa?” Die vraag houdt Elke Klerkx (35) uit Bree al even bezig. Ze wil zich opnieuw met muziek bezighouden, en dan nog het liefst op het instrument van haar ondertussen overleden grootvader. Alleen weet niemand nog wie dat destijds gekocht heeft.
08/12 08u30  GEZOCHT: Limburgers die op zoek gaan naar deze muisDe hazelmuispopulatie doet het al een beetje beter in Limburg. In Voeren leven er naar schatting zo’n 500 van de muizen en ook in Hasselt is er sinds kort een populatie (her)ontdekt. Toch zijn de dieren nog niet uit de zone van bedreigde soorten. Natuurpunt is nu op zoek naar tellers om de populatie jaarlijks in kaart te brengen, zodat er meteen kan worden ingegrepen als het toch dreigt fout te gaan.
08/12 08u15  Na problematische bevalling zoontje voetballer Lommel SK: “Boze droom is voorbij”Simon Vermeiren is natuurlijk profvoetballer bij Lommel SK, maar is bovenal echtgenoot en vader. Terwijl zijn ploegmaats op 18 november in Virton aan de slag waren, stond hij zijn vrouw Ellen bij tijdens de geboorte van hun eerste kindje, Eli. Het mooiste eindejaarscadeau dat een gezin zich kan wensen. Helaas waren er verwikkelingen bij de bevalling en moet het kleine baasje nog goed opgevolgd worden om later in de voetsporen van zijn papa te kunnen treden. De vooruitzichten zijn wel uiterst hoopvol.
08/12 08u15  Vier redenen waarom u deze Limburgse derby absoluut niet mag missen dit weekend!Na twee afgetekende overwinningen van Gelko Hasselt gaan Eisden-Dorp en Houthalen vanavond in een onderling duel op zoek naar de eerste derbypunten van het seizoen. Op zich al een reden om naar De Helix in Maasmechelen te trekken. Maar wij vonden er nog vier andere. Het lijkt wel of Kerstmis er snel aankomt.
08/12 08u15  Bizarre omleiding tussen snelwegen door Zonhoven geschrapt: "overheid wou vooral goedkoop onteigenen"Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar na een strijd van 22 jaar is de ‘groene corridor’ die dwars door het oude gewestplan van Zonhoven liep, eindelijk geschrapt. Die groene lijn was destijds een reservatiezone voor de geplande oostelijke omleidingsweg, een weg die er nooit zou komen. Alleen kreeg de gemeente hem maar niet van het plan geveegd, met grote gevolgen voor de eigenaars van de betrokken percelen.
08/12 08u00  STVV wil scalp van DurySTVV blijft hunkeren naar een eerste overwinning sinds 26 oktober, zondag volgt een nieuwe kans thuis tegen Zulte Waregem. Opnieuw geen hapklare brok voor de Kanaries, want sinds de terugkeer in eerste klasse pakte STVV niet één punt tegen de mannen van Francky Dury. En toch zijn er redenen genoeg om vol te geloven in een driepunter. Een overzicht.
08/12 08u00  Doorbraak in Brexit-onderhandelingen is een feit: "Voldoende vooruitgang geboekt"De Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vrijdagochtend een doorbraak in de Brexit-onderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europese Commissie in een persbericht. De Commissie ziet 'voldoende vooruitgang', en geeft die positie ook door aan de Europese Raad, klinkt het.
08/12 08u00  Nieuwe subsidie van 75.000 euro voor KRC GenkKRC Genk ontving gisteren samen met veertien andere clubs het Pro League + Label voor haar communitywerking. Dat label is de opvolger voor de Pro League + Awards en er hangt een subsidie van 75.000 euro aan vast, die moet worden aangewend voor de communitywerking.
08/12 07u45  Geldkoffer ontploft in handen van gewiekste inbrekers in LummenDonderdagnacht drongen twee dieven de Lummense Carrefour binnen. Ze slepen een gat in het dak waarna ze over de grond kropen om het alarmsysteem te ontwijken. Ze gingen met praktisch alle sigaretten aan de haal en namen twee geldkoffers, sterke drank, parfum en de duurste champagne mee. De Limburgse korpsen worden de laatste tijd steeds vaker met gelijkaardige inbraken geconfronteerd. “Maar voorlopig wijst niets erop dat het om dezelfde daders gaat.”
08/12 07u30  Het ene recordjaar na het andere voor Limburgse MelexisHet ene recordjaar na het andere. Zo kan men het traject omschrijven dat het Limburgse technologiebedrijf Melexis de voorbije jaren heeft afgelegd. Ook dit jaar rekent het bedrijf op een omzetgroei van ongeveer 12 procent. In elke auto zitten vandaag gemiddeld acht onderdelen die door Melexis worden aangeleverd.
08/12 07u15  Zo gooit Ed Sheeran heel de festivalzomer overhoopwerchterWat de komst van één rosse zanger naar ons land allemaal niet teweeg kan brengen. Op zijn eentje heeft de Britse singer-songwriter Ed Sheeran de hele kalender van de komende festivalzomer dooreengehaspeld. Zijn concert op 1 juli in Werchter brengt een hele carrousel op gang, die ervoor zorgt dat trouwe bezoekers van minstens Rock Werchter, Cactus Festival en Rock Zottegem een ander weekend moeten vrijhouden.
08/12 07u15  Twee agenten geschorst voor “ontucht”, onderzoek naar ongewenste seksuele handelingen met agenteNa een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s, zijn twee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem geschorst. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s.
08/12 07u00  Deze 19-jarige ging met geladen kalasjnikov en bivakmutsen op pad in Heusden-ZolderTwee Antwerpse tieners die afgelopen weekend tijdens een BOB-controle een kalasjnikov bleken te vervoeren, blijven in de cel. De speurders zoeken uit wat het duo van plan was met het geladen oorlogswapen én bivakmutsen in de auto.
08/12 07u00  Duo met tas vol afpersingsgeld op de wandel in Hechtel-EkselAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen.
08/12 07u00  3 winterjassen die de investering waard zijnEen winterjas moet niet alleen fashionable zijn, hij moet je vooral ook warm houden tijdens de koudste dagen van het jaar. Van een cosy parka tot een stijlvolle lange mantel, deze winterjassen zijn de investering waard!
08/12 07u00  Ford daagt Trump uit met verhuizing elektrische auto’s naar MexicoFord, de op een na grootste autobouwer van de VS, zal zijn elektrische auto’s in tegenstelling tot eerdere plannen toch in Mexico produceren. Dat zegt Ford-manager Jim Farley in een interview met de Wall Street Journal.
08/12 06u45  Daling verkeersdoden is het grootst in Limburg: Ligt voor groot deel aan hoe jongeren omgaan in het verkeer!Nergens daalt het aantal verkeersdoden zo sterk als in Limburg. In de eerste negen maanden stierven er 20 mensen op de Limburgse wegen, dat zijn er zeven minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
08/12 06u45  “Te lichte straf voor leed dat hij heeft berokkend”BERINGENGenkenaar Jan F. (31), die in april vorig jaar in Lommel negen fietsvrienden van de weg maaide en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is donderdag door de Beringse politierechter veroordeeld tot 8 maanden cel. De dertiger, die op het moment van de feiten zwaar onder invloed was van vloeibare xtc en zonder rijbewijs reed, is ook voor 27 maanden zijn rijbewijs kwijt. De slachtoffers van het ongeval reageren ontgoocheld op de straf. “Natuurlijk is acht maanden cel veel te weinig voor wat die man ons heeft aangedaan”, zegt Maria Geens, de vrouw van Mathieu Hendrikx (66), die door het ongeval bijna blind is en nog altijd niet zelfstandig kan leven.
08/12 06u45  Agressieve kalkoen valt auto’s aan in MaaseikEen politiepatrouille is woensdag in Maaseik uitgerukt na een noodoproep over een dolgedraaide kalkoen.
08/12 06u15  Beyhan kookt: abrikozen minigaletteOoit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke abrikozen minigaletten, klaar. Smakelijk!
08/12 06u15  Heb jij de mooiste kerstversiering? Bezorg ons je foto's en filmpjes!Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken en naar goede gewoonte luidt dat het begin van de kerstperiode in. Kerstbomen worden versierd, huizen worden verlicht en ook straten worden speciaal in het kerstthema gezet. Daar zijn natuurlijk foto's van en die mag je ons bezorgen.
08/12 06u15  Beyhan kookt: Abrikozen galetteOoit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijke abrikoos galette klaar. Smakelijk!
08/12 06u15  “De schuld in de voetbalschoenen van een ander schuiven, dat kunnen we veel beter dan een stadion bouwen”Arena Nationalá. Het nationale voetbalstadion van Boekarest. Gebouwd in 2008, kostprijs: 234 miljoen euro. Op welke plaats staat Roemenië in de lijst met meest welvarende landen ter wereld? Plek 61. En België? Liefst 36 stippen hoger. Maar de Roemenen slaagden er bijna een decennium geleden wél in om een moderne voetbaltempel neer te poten.
08/12 06u15  Buren uit Tuinwijk willen betaalregeling voor parkeren: “Parkeerdruk is onhoudbaar”“Sluikverkeer, geen parkeerplaats voor de buren en geen informatie over nieuwe bouwprojecten zoals Quartier Bleu en de moskee.” Maurice Cuypers, Mary Cox, Lieve Vandormael en Johan Vandercappelen, de vertegenwoordigers van het buurtcomité Achter het lijmfabriek, zijn niet te spreken over de problemen in de Tuinwijk in Hasselt. “We kunnen daar nu moeilijk op antwoorden, omdat er een studie loopt”, reageert verkeersschepen Habib El Ouakili (sp.a). “Daarna gaan we samenzitten met de buurt.”
08/12 03u45  “Het klussen helemaal afschieten gaat niet, want dan is het evenwicht van deze zomer om zeep en lijkt de Wetstraat straks op de Noordpool: ijskoud en pikdonker”Deze zomer heeft de regering over 60 maatregelen een akkoord gesloten. Over 57 is er lang geen discussie meer. Begin deze week waren er nog drie knelpunten en gisteravond nog één: het onbelast bijklussen tot 6.000 euro per jaar.
08/12 00u30  Dury opgetogen na knappe zege Essevee: “Maar ik ga nog blijer zijn als we punten pakken in de competitie”“Dit doet deugd”, zo verklaarde Zulte Waregem-coach Francky Dury donderdagavond na de knappe 3-2 zege tegen Lazio Rome op de slotspeeldag in groep K van de Europa League. Lazio Roma-coach Simone Inzaghi reageerde ontgoocheld. “Ik houd er niet van om te verliezen”, verklaarde de Italiaan na afloop in het Regenboogstadion.
08/12 00u00  Thomas Vanderveken speelt piano-concerto van GriegIn kunstencentrum De Bijloke in Gent heeft televisiepresentator Thomas Vanderveken het volledig pianoconcerto van Grieg gespeeld, het slotstuk van zijn programma ‘Thomas speelt het hard’. Een bijna foutloze vertolking van een van de moeilijkste pianoncerto’s uit de klassieke muziek. Vooraf gaf Vanderveken aan erg nerveus te zijn voor “wat waarschijnlijk de slechtste versie van Grieg ooit” zou worden. Maar de stress leek onterecht.
08/12 00u00  Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’Xavier Taveirne moest woensdag na zes afleveringen afscheid nemen van de oranje zeteltjes. In de laatste ‘gewone’ aflevering voor de finaleweek was het de beurt aan de beste burgemeester ter wereld: Bart Somers neemt het op tegen actrice Joke Emmers en politicus Sammy Mahdi.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië”15/12 00u30 - Het Belang van Limburg: Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.
16x Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker”15/12 00u15 - Het Belang van Limburg: ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).
12x Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?
12x Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.
12x Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.
3x BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Ongelooflijk prachtige man"14/12 22u15 - Het Belang van Limburg: 'Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte', zegt Kurt Van Eeghem aan 'De Morgen', na het overlijden van zijn broer. 'Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor.' Ook heel wat andere bekenden aan de film-, tv-, en cultuurwereld reageren erg teneergeslagen op het heengaan van Marc Van Eeghem.
2x NASA ontdekt samen met Google twee nieuwe planeten14/12 23u00 - Het Belang van Limburg: NASA heeft met de hulp van Google twee nieuwe planeten ontdekt in twee verschillende stelsels. Door de vondst van één van de planeten verliest onze zon een record: het is niet langer de enige ster waar acht planeten omheen draaien.
1x Kerstconcert14/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Op zondag 17 december kan je vanaf 18.00 uur terecht in de kerk van Oostham voor het traditionele kerstconcert. Concertband Musica en het Sint-Kristoffelkoor brengen de mooiste kerstliederen in een unieke sfeer. Gastoptreden van sopraan Maria Plessers. De toegang is gratis.
1x Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht14/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen.
1x Italiaanse renner Nicola Ruffoni vier jaar geschorst na gebruik van groeihormonen14/12 22u30 - Het Belang van Limburg: De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws donderdag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.

Statistieken

Artikels:
35704
Gelezen:
2865
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven