zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
05/04 06u15  Werken bij de politie in coronatijden: “En toen likte die vrouw haar identiteitskaart af” Coronatijden zijn hoogst bizarre tijden. Ook voor de politiemensen die niet ­langer alleen maar achter boeven, moordenaars en fietsendieven aan gaan, maar nu bijna fulltime ­bezig zijn met het uitmeten van de anderhalve meter afstand tussen de wandelaars in het park. “Wat simpel en duidelijk lijkt, is dat in de praktijk niet”, luidt het bij de patrouillerende agenten. “Je komt behoorlijk wat weerbarstigheid tegen dezer dagen. En ondanks alle onheilspellende berichten in de media is van corona-angst niet al te veel sprake.”
05/04 06u15  Zo stil en verlaten liggen de straten van New York er dezer dagen bij Ook de Amerikaanse stad New York wordt zwaar getroffen door het coronavirus. De anders zo bruisende en drukke straten liggen er tijdens de lockdown akelig verlaten bij. Op sommige plaatsen waar normaal honderdduizenden mensen passeren, kun je nu een speld horen vallen.
05/04 06u15  Zes nieuwe sterfgevallen in Limburg: druk op grootste ziekenhuizen neemt toe Vrijdag stierven er in de Limburgse ziekenhuizen 6 patiënten aan de gevolgen van corona. Voor het eerst in veertien dagen moest het Sint-Trudo geen patiënten verplaatsen naar een ander ziekenhuis, maar de druk op de twee grootste ziekenhuizen neemt wel toe.
05/04 06u15  Ook zonder schoonheidssalon zijn er voor deze quarantaine-kwaaltjes tips Verwilderde wenkbrauwen, een pony die voor je ogen hangt of uitgegroeide gelnagels? Geen zorgen, want voor elk beautyprobleem is er een oplossing. Verander je badkamer tijdelijk in een schoonheidssalon en maak komaf met die lockdown look.
05/04 03u15  Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
04/04 23u15  Misvieringen online in de tijd van Pasen Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
04/04 23u15  Pv voor 25-jarige Diestenaar De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
04/04 23u15  Twee mannen geraken binnen in gesloten café De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
04/04 23u15  Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan" Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.11 
04/04 23u15  Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
04/04 22u15  Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
04/04 22u15  John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen” John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
04/04 22u15  Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
04/04 22u15  Givers van Scouts Schoravé verrassen Bilzenaren met bloemen Afgelopen zondag zijn we met de Givers van Scouts Schoravé Schoonbeek bloemen voor de deuren van buurtbewoners gaan zetten in Schoonbeek en Beverst. Dit deden we uit solidariteit voor de mensen die eenzaam zijn in deze moeilijke tijd.
04/04 21u15  Drie branden op één namiddag in Maaseik en Kinrooi De brandweer van Maaseik kende een drukke zaterdagnamiddag. Ze rukten uit voor drie branden in Maaseik en Kinrooi.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
31/03 11u15  De Geluksvlinder brengt kleur in de gemeenschap van Reppel.Alerte voorbijgangers en wandelaars - en dat zijn er veel in deze coronatijden - hebben het wellicht al opgemerkt: op de gevel van de basisschool in Reppel prijkt het nieuwe logo in volle glorie.
31/03 11u15  De muziek zweeft rond je met 8D of ‘immersive audio’ zoals Hasseltse PXL het noemtEen ‘8D’-remix van een song van Billie Eilish doet overal ter wereld monden openvallen. Wat gaat erachter schuil?
31/03 11u15  Lummense paardendokter haalt tumor van 15 kg weg bij 27 jaar oude ruin“Een tumor van 15 kg bij een paard, dat is erg uitzonderlijk”, vertelt paardenchirurg Tom Mariën (50). “De ruin Iberis was 28 jaar en de laatste maanden was het gezwel erg snel gegroeid. De ingreep was niet zonder risico, maar de gigantische tumor werd dinsdag weggehaald na een operatie van 2 uur. Nu komt Iberis bij ons op krachten”, aldus Tom Mariën.
31/03 11u15  Zo beleven de superrijken der aarde de coronacrisis: van privé-eilanden tot jachtenCrisissen brengen het beste maar helaas soms ook het slechtste in een mens naar boven. Omdat miljardairs ook maar mensen zijn, geldt dat evengoed voor hen. Terwijl de ene groep in de strijd met het coronavirus tientallen miljoenen dollars schenkt (denk aan Bill Gates van Microsoft), gratis miljoenen mondmaskers levert (Jack Ma van Alibaba) of op eigen kosten handgel laat produceren voor de ziekenhuizen (denk aan Bernard Arnault van LVMH), dobbert een andere rijkaard doodleuk in zijn jacht op de Caribische Zee terwijl nog anderen vluchten naar hun buitenhuis in de bergen of op het platteland… als het al niet in een compleet afgehuurd viersterrenhotel is, zo ver mogelijk weg van huis.
31/03 11u15  Inbrekers slaan grote slag in RekemMaandag is een inbraak vastgesteld in een huis in de Heidestraat in Rekem. De dieven stalen een iPad, een laptop, twee boormachines, een muziekinstallatie, voeding en kleding.
31/03 11u15  AB concerten Noordkaap verschuiven naar najaar: dit zijn de nieuwe dataDe concerten van Noordkaap die normaal gezien in april zouden plaatsvinden in de Brusselse AB worden verschoven naar de zomer en het najaar. Nieuwe data - in respectievelijke volgorde - zijn zaterdag 29 augustus, maandag 21 september en zondag 4 oktober. Tickets blijven geldig. Als de nieuwe datum niet past, moet je een terugbetaling aanvragen vóór 27 april. Meer info op de site van de AB.
31/03 11u15  Rihanna wil drie of vier kinderen: “Niets verkeerd met alleenstaande mama’s”Niet een of twee, maar wel drie of vier kinderen. Dat is wat op Rihanna haar verlanglijstje staat als het over kinderen gaat. Dat vertelde de popster en zakenvrouw in een interview met de Britse Vogue. Ze ziet er ook geen graten in om desnoods een alleenstaande mama te zijn.
31/03 10u15  Hasselt levert broeikasbomen aan huisHasselt gaat de broeikasbomen, die normaal midden maart moesten afgehaald worden, aan huis leveren.
31/03 10u15  Werken aan Groenmarkt liggen stil, maar bomen moeten geplantOp de Groenmarkt van Sint-Truiden is maandag de eerste van zes bomen aangeplant. De werken aan de Groenmarkt liggen dan wel voorlopig stil, de bomen waren maanden geleden al besteld en moesten geplant worden, anders zouden ze verloren gaan.
31/03 10u15  Pedicure at home: stap voor stap naar verzorgde voeten voor de zomerNa een winter in dikke sokken en gesloten schoenen, kunnen voeten weer vaker in sandaaltjes. Maar in coronatijden kun je momenteel ook niet langs bij de schoonheidsspecialiste voor een verkwikkende pedicure. Nathalie Flamée, onder meer gespecialiseerd in esthetische en medische pedicures, geeft tips een basis DIY-voetverzorging.
31/03 10u15  Prins Harry en Meghan Markle verlaten nu ook InstagramTwee dagen voor ze officieel afstand doen van hun koninklijke titels en verplichtingen, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle al hun laatste post geplaatst op hun Instagram-account ‘Sussex Royal’.
31/03 10u15  Nederlander probeert onder invloed van heroïne de grens over te stekenDe politie Voeren heeft maandagavond een 33-jarige bestuurder onder invloed van alcohol en heroïne betrapt aan de grenscontrole op De Plank. Hij verloor zijn rijbewijs en kreeg een coronaboete.
31/03 10u15  Breeënaar Gerard uit ‘Boer zkt. vrouw’: “Ik was verrast dat Marijke en ik koppel werden”Het was de grootste verrassing van Boer zkt. vrouw: de wereld rond: de relatie tussen boer Gerard (43) en Marijke (42), maar het mocht niet blijven duren. Boer Gerard had het wel zien aankomen, vertelt hij aan Dag Allemaal.
31/03 10u15  102-jarige vrouw overleeft coronavirus: “Hoop voor alle ouderen”Een 102-jarige vrouw uit Italië is genezen van Covid-19 nadat ze twintig dagen in het ziekenhuis had gelegen. De behandelende artsen hebben haar de bijnaam ‘De Onsterfelijke’ gegeven.
31/03 10u15  Proximus start met uitrol 5G in deze Limburgse gemeentesProxmus start woensdag als eerste operator in België in dertig gemeenten met het mobiele netwerk 5G, al zal het maar een “light” versie daarvan zijn op de bestaande infrastructuur. In Limburg zullen (delen van) Hasselt, Leopoldsburg, Peer, Bilzen en Pelt gedekt worden.
31/03 09u15  Nina Derwael neemt uitdaging aan maar interpreteert challenge met wc-rol op haar manier...Nina Derwael werd uitgedaagd door ex-voetbalster en analiste Imke Courtois in de wc-rol challenge. De turnster nam de uitdaging aan maar schakelde de hulp in van haar vriend en voetballer Siemen Voet voor het jongleren, zelf bracht ze een aparte (en lenige) interpretatie.
31/03 09u15  “Fris, maar het blijft droog met ruimte voor de zon”Vandaag waait de wind vrij matig uit het noordoosten. Van daaruit stroomt er vrij koele maar steeds drogere lucht naar onze omstreken.
31/03 09u15  Hof ter Bloemen introduceert de babbelboxNaast de digitale gesprekken via Skype zocht WZC Hof ter Bloemen een manier om een veilige ontmoetingsplek te creëren tussen bewoner en familie. Zo ontstond de babbelbox, weliswaar met een volledig veilige afscherming tussen beiden. Familie komt niet doorheen het gebouw, plexiglas en houtwerk vormen een stevige afscherming.
31/03 09u15  Elke avond applaus en muziek op het Anne FrankpleinElke avond weerklinkt applaus vanop de balkons op het Anne Frankplein in Hasselt. Zo willen de bewoners hun steun en respect uitdrukken voor de zorgverstrekkers.
31/03 08u15  Achttien brandweerlieden en natuurgids sterven bij bosbrand in ChinaBij een enorme bosbrand in het zuidwesten van China zijn achttien brandweerlieden en een natuurgids omgekomen, melden de autoriteiten dinsdag. De brandweer vocht dinsdagochtend nog altijd tegen de vlammen.
31/03 08u15  Vrijwilligers wuiven naar bewoners serviceflatsEnkele vrijwilligers die zich opgaven om hulp te bieden tijdens deze corona-tijden, namen vorige zondag het initiatief om een wuif-actie te organiseren aan de serviceflats. Ze deden dat in samenwerking met de gemeente.
31/03 08u15  Gemeente neemt opvang van scholen over tijdens paasvakantieTijdens de paasvakantie neemt de gemeente de opvang over van de Heerse scholen. Kleuters en kinderen tot 14 jaar kunnen terecht in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje, de gemeentelijke kleuterschool in Vechmaal of in zaal De Bammerd.
31/03 08u15  Prins William wil ingezet worden als helikopterpiloot tijdens coronacrisisKroonprins William wil weer ingezet worden als helikopterpiloot om zo zijn steentje bij te dragen in de coronacrisis. De hertog van Cambridge vloog tussen 2015 en 2017 al met een ambulancehelikopter.
31/03 08u15  Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt hoofdrol in nieuwe Amazon Prime-reeksTweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt een erg belangrijke rol in een nieuwe documentairereeks die op Amazone Prime te zien zal zijn.
31/03 08u15  Containerparken mogen weer openRecyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april weer openen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist.
31/03 08u15  Wereldbank: Chinese economische groei kan terugvallen naar 0,1 procentDe groei van China zal dit jaar sterk vertragen als gevolg van het coronavirus en zou zelfs kunnen dalen tot slechts +0,1%, tegenover +6,1% in 2019. Dat blijkt uit een worstcasescenario dat de Wereldbank maandag heeft vrijgegeven.
31/03 08u15  Operazanger Placido Domingo heeft ziekenhuis verlatenDe Spaanse tenor Placido Domingo maakte maandag bekend dat hij het Acapulco-ziekenhuis in Zuid-Mexico heeft verlaten. De zanger was er opgenomen na complicaties als gevolg van een Covid-19-infectie.
31/03 07u15  Fernando Alonso krijgt hoofdrol in nieuwe Amazon Prime-reeksTweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt een erg belangrijke rol in een nieuwe documentairereeks die op Amazone Prime te zien zal zijn.
31/03 07u15  100.000 door Vlaamse overheid verdeelde mondmaskers onbruikbaar100.000 mondmaskers die de Vlaamse overheid vorige week verdeeld heeft onder de revalidatieziekenhuizen zijn niet bruikbaar. Het gaat om de beter beschermende FFP2-maskers die zorgverstrekkers in contact met zwaar zieke coronapatiënten moeten gebruiken.
31/03 07u15  Dieven maken voor 20.000 euro buit in bedrijfBij klinker- en grondwerkenbedrijf AB-Invest nv in Lanaken sloegen dieven zondagnacht hard toe. Niet alleen stalen ze voor tienduizenden euro’s aan werkmaterialen, ze gingen bovendien aan de haal met twee quads. “We hebben de sporen gevolgd die via het open veld vanuit Maastricht richting onze bedrijfshal liepen”, zegt zaakvoerder Mario Nagy.
31/03 07u15  Acteercarrière Stan Van Samang ligt stil: "Nu gaan gezin en muziek voor”De allerlaatste aflevering van ‘Zie mij graag’ betekent voorlopig ook het laatste acteerwerk van Stan Van Samang (41). Sinds het inblikken van het derde seizoen kreeg de zanger geen nieuwe rollen op zijn bord, en ook de volgende maanden kleurt de agenda leeg. Komt daar nog eens bij dat de opnames van zijn album stilliggen. Maar Van Samang maakt zich geen zorgen. “Onzekerheid hoort bij de job.”
31/03 07u15  Limburg Cultuurt verzamelt en exposeert kunstenaars onlineLimburgers actief in de kunst- en cultuursector online een hart onder de riem steken. Dat is het doel van Limburgcultuurt.net. De Tongerse initiatiefneemster Stéphanie Poppe zet er Limburgse bedrijven, kunsten en ambachten in de spotlights. Binnenkort volgt er zelfs een virtuele expo.
31/03 07u15  Deze achttien Limburgse clubs degraderen na directe stopzetting voetbalcompetitiesHet per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
31/03 07u15  Na titel met Diest is cirkel rond voor Guido BrepoelsHet definitief stopzetten van het amateurvoetbal betekende voor Guido Brepoels de titel met KFC Diest. “Mijn eerste titel in provinciale, de cirkel is nu eigenlijk rond.”
31/03 07u15  Er worden geen kampioenstitels uitgereikt in de Belgische volleybalcompetitiesOp 11 maart legde Covid-19 ook de Belgische volleybalcompetities lam. De raad van bestuur van Volley Belgium heeft nu beslist om in elke reeks een definitief eindklassement op te maken op basis van de rangschikking op 11 maart. Met twee uitzonderingen.
31/03 07u15  Jos Vaessen lacht competitie met 20 clubs weg en biedt 2 alternatievenHoe moet het nu verder met het Belgische profvoetbal? Ook voormalig voorzitter van KRC Genk, Jos Vaessen, heeft er in tijden van corona zijn ongezouten mening over.
31/03 07u15  Het vervolg van 'de coronacompetitie': nooit meer Play-offs in België?Het Europese clubvoetbal staat voor een belangrijke week. Woensdag vergadert de UEFA en donderdag beraadt de Jupiler Pro League zich over het vervolg van de ‘coronacompetitie’. In België groeit een tweederdemeerderheid om nooit meer play-offs te spelen.
31/03 07u15  Dagboek uit de praktijk: "Waarom huisartsen echt geen mondmaskers nodig hebben"De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
31/03 07u15  LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirusDe wereldwijde verspreiding van het coronavirus is niet meer in te dijken. Volg de laatste ontwikkelingen hier.
31/03 07u15  Doek valt over grootste kinderpornozaak: waarom Operatie Azraël een mijlpaal isVijf pedofielen – een Truienaar, twee andere Belgen, een Nederlander en een Brit – riskeren vanochtend voor de Dendermondse rechtbank straffen tot vijftien jaar. Waarom is Operatie Azraël een mijlpaal?
31/03 06u15  Scholen willen duidelijkheid: open of dicht na de paasvakantie?Minister Ben Weyts (N-VA) en het onderwijsveld roepen de federale regering op om snel duidelijkheid te scheppen of de scholen na de paasvakantie weer opengaan of dichtblijven. De koepels gaan er vanuit van wel, maar zeker is dat niet.
31/03 06u15  Antwerpse ziekenhuizen springen Limburgse bijUit een rondvraag van onze redactie blijkt dat de intensieve bedden voor coronapatiënten in Limburg voor ruim 80 procent bezet zijn. Omdat Volksgezondheid vraagt om tot maximum 75 procent bezetting te gaan, gaan de Antwerpse ziekenhuizen de Limburgse nu bijspringen.
31/03 06u15  "Meer dan Oscarwinnaars en topsporters zijn zorgkundigen de helden van vandaag"Lees meer >
31/03 04u15  Trump: “Als we dodentol kunnen beperken tot 100.000, hebben we goed werk geleverd”Donald Trump moet de realiteit stilaan onder ogen zien. Nadat de Amerikaanse president wekenlang heeft volgehouden dat het coronavirus slechts een Democratische ‘hoax’ was, en vervolgens aanstuurde op het terugschroeven van alle voorzorgsmaatregelen tegen Pasen, klinkt het Witte Huis nu een stuk minder optimistisch. Al zou Trump Trump niet zijn, als hij zelfs die doemberichten niet zou verkopen als goed nieuws.
31/03 04u15  Economische inspectie houdt prijsstijgingen in de gatenMinister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) heeft de Economische Inspectie opdracht gegeven om de prijzen van producten in winkels en webshops te gaan monitoren. “We gaan controleren of die niet plots fors stijgen om zo te profiteren van de grotere vraag die er nu is”, klinkt het. Daarnaast liet de minister nog weten dat promoties opnieuw mogen.
31/03 04u15  Iedereen steunt Europees noodfonds behalve België37 miljard euro ongebruikte fondsen uit de Europese begroting worden eerstdaags ingezet in de strijd tegen corona en de economische gevolgen. Niet onlogisch, maar maandag lekte uit dat één Europese lidstaat zich onthield bij de stemming: België.
31/03 04u15  Een faire beloningLees meer >
31/03 04u15  Iedereen viroloogLees meer >
31/03 04u15  Viroloog Steven Van Gucht vraagt om niet alle rusthuisbewoners te isolerenLees meer >
31/03 04u15  Johnson & Johnson verwacht begin 2021 vaccin te producerenLees meer >
31/03 04u15  OpblaaspopElke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
31/03 04u15  Junya Ito tekent contract tot 2023Lees meer >
31/03 04u15  “Competitie met 20 clubs is opportunisme van ergste soort”Hoe moet het nu verder met het Belgische profvoetbal? Ook voormalig voorzitter van KRC Genk, Jos Vaessen, heeft er in tijden van corona zijn ongezouten mening over.
31/03 04u15  “Timmermans is klaar voor het grote werk”Sporting Pelt is klaar met het huiswerk voor volgend seizoen. Op Ricardo Silva na blijven alle sterkhouders, Dylan Vossen (Initia Hasselt) komt de rangen versterken en Bjorn Timmermans (43) wordt de opvolger van Joel Abati als T1.
31/03 04u15  Geen kampioenen in het volleybalOp 11 maart legde Covid-19 ook de Belgische volleybalcompetities lam. De raad van bestuur van Volley Belgium heeft nu beslist om in elke reeks een definitief eindklassement op te maken op basis van de rangschikking op 11 maart. Met twee uitzonderingen.
31/03 04u15  Vanhoudt start met Tienen in eersteLees meer >
31/03 04u15  Park verrassend naar tweedeHet per direct stopzetten van de voetbalcompetitie in de lagere reeksen betekende goed én slecht nieuws. Goed nieuws voor de koplopers die zo de promotie plots in de schoot geworpen kregen, maar ook slecht nieuws voor clubs die op zakken stonden en zo de degradatie niet meer konden ontlopen.
31/03 00u15  Heel postkantoor in lockdown nadat postbode positief testNadat er maandag een postbode in Bilzen positief werd getest op het coronavirus nam bpost de beslissing op zowel het distributie- als loketgedeelte van het postkantoor op de Hasseltsestraat op dinsdag volledig te sluiten.
30/03 23u15  Wegens corona nu ook bezoek aan het hek van het rusthuis verboden in LanakenOp politiebevel is de seniorencampus De Drie Eiken in Lanaken verplicht alle bezoeken aan het hek van de campus te verbieden. Het verbod van het bezoek aan het hek is nodig om samenscholing te vermijden.
30/03 23u15  Bocholtse wielertoerist overleden na zware val in MallorcaPatrick ‘Patje’ Winters uit Bocholt is gisteren op 52-jarige leeftijd overleden nadat hij op 14 maart zwaar ten val was gekomen tijdens een fietstocht met De Brueghelbikers in Mallorca.
30/03 22u15  Coronavirus slaat hard toe in New YorkInmiddels telt de Verenigde Staten de meeste coronagevallen wereldwijd. De wijk Queens in New York is het zwaarst getroffen. Door armoede en gebrek aan zorgverzekeringen, verspreidt het virus zich er razendsnel.
30/03 22u15  Johnson & Johnson wil nieuw coronavaccin in september op mensen testenLanden we in 2021 vroeger dan verwacht met een werkend coronavaccin? Farmareus Johnson & Johnson beweert eraan te sleutelen. In september kunnen de eerste testen op mensen van start gaan.
30/03 22u15  Massale vechtpartij breekt los in Nederlandse supermarktIn een supermarkt in het Nederlandse Purmerend is zaterdag een massale vechtpartij ontstaan. Meerdere klanten gingen voor een tot nog toe onbekend reden met elkaar op de vuist. Een van de vrouwen die betrokken raakte bij de knokpartij zou intussen klacht hebben ingediend.
30/03 22u15  Konijnen, fazanten, wilde eenden en resem illegale vangtuigen weggehaald in AlkenAchter een huis in de Laagsimsestraat zijn maandagnamiddag 38 konijnen, 15 fazanten, wat wilde eenden en een 20-tal illegale vangtuigen in beslag genomen. De dieren werden in het VZOC opgevangen. De politie en de Natuurinspectie zijn een onderzoek gestart.
30/03 22u15  De curve vlakt af, maar zijn we echt op de goede weg?De epidemie neemt af in kracht en de curve begint voorzichtig af te vlakken, zeggen virologen. Zijn we echt op de goede weg? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen?
30/03 22u15  Zo verlaten zag je Parijs nog nooitFrankrijk is in lockdown tot 15 april. De anders zo drukke bezienswaardigheden van Parijs liggen er verlaten bij.
30/03 21u15  Harry en Meghan plaatsen afscheidspost op koninklijke InstagramaccountTwee dagen voor ze officieel afstand doen van hun koninklijke titels en verplichtingen, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan al hun laatste post op hun Instagram-account Sussex Royal geplaatst.
30/03 21u15  Zijn we echt op de goede weg?De epidemie neemt af in kracht en de curve begint voorzichtig af te vlakken, zeggen virologen. Zijn we echt op de goede weg? En hoe doen we het in vergelijking met andere landen?
30/03 21u15  Koninklijke steun: prinses Elisabeth en prins Emmanuel bellen rusthuisbewonersEen aantal bewoners van vier Limburgse woon-zorgcentra van de VitaS-koepel kregen afgelopen weekend een verrassing van formaat: een telefoontje van niemand minder dan kroonprinses Elisabeth en haar broer prins Emmanuel.
30/03 21u15  Eén op twintig eigenaars van robotmaaiers vond al zwaargewond dier op gazonWie overweegt een robotmaaier aan te schaffen, koopt er best een waarvan de beschermingskap lager dan 4,5 cm boven de grond staat. Enkel die types stoppen voor jonge egels, de rest is levensgevaarlijk voor de beestjes. Zoveel blijkt na een navraag van Natuurpunt bij 600 eigenaars van robotmaaiers.
30/03 21u15  Grote vraagtekens bij buitenlandse reizen deze zomerDe amper getroffen provincie Luik maakte dit weekend een grote coronasprong, maar algemeen “vlakt de curve af”. Toch moeten de maatregelen nog een hele tijd strikt gevolgd worden, zeggen virologen. Ver reizen deze zomer, dat is nog een groot vraagteken.
30/03 21u15  Corona slaat keihard toe in Limburgse rusthuizen: zes overlijdens in Alken, Hasselt en BilzenHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffers in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven. In Bilzen stierven drie bewoners aan de gevolgen van covid-19.
30/03 21u15  Buitenlanders mogen naar huis vertrekken, Ito tekent contract tot 2023Junya Ito blijft langer bij KRC Genk. De regerende landskampioen heeft de optie op de Japanner gelicht, wat hem tot 2023 in de Luminus Arena houdt.
30/03 20u15  Corona slaat keihard toe in Limburgse rusthuizen: zes overlijdens op één dagHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffers in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven. In Bilzen stierven drie bewoners aan de gevolgen van covid-19.
30/03 20u15  Na paasvakantie krijgen leerlingen sowieso nieuwe leerstofNa overleg tussen minister, vakbonden en koepels is er nog steeds weinig duidelijkheid voor scholen. “Hoe dan ook wordt ‘19-’20 geen verloren schooljaar”, verzekert de overheid. Maar de grote knopen zijn nog niet doorgehakt. Als de scholen niet direct openen na de Paasvakantie, volgt er zeker nieuwe leerstof.
30/03 19u15  Wim Borgers trapt af als eerste artiest van onze ‘Blijf in uw kot-concerten’Wim is de frontman van de Lummense coverbands Boulevard Vinyl en Muziek Akoestiek. Hij is een rocker pur sang maar schrikt er met Boulevard Vinyl niet van terug om ook echte fuifnummers in een stevig tempo te brengen. Wim speelt vanuit zijn kot voor de lezers van Het Belang van Limburg en schenkt de opbrengst ervan aan het Stevoortse evenement ‘Live a life’.
30/03 19u15  Vier maanden cel en 1.000 euro boete voor vrouw met agressieproblemenDe rechter in Leuven heeft een vrouw uit Zoutleeuw tot 4 maanden celstraf veroordeeld voor het toebrengen van slagen, het plegen van vernielingen en smaad aan de politie. Bij verstek had ze 6 maanden cel gekregen maar de vrouw tekende verzet aan zodat zij opnieuw voor de rechter moest verschijnen. In een bakkerswinkel had zij de winkelbediende in het gezicht geslagen, speelgoed door de winkel gegooid en een reclamepaneel tegen de toonbank gesmeten omdat zij niet onmiddellijk bediend werd. Later drong zij binnen in de woning van een buurvrouw en spuwde haar in het gezicht. De vrouw moest zich ook verantwoorden omdat zij een politieagent had gesmaad na een incident met een taxichauffeur. Aan de slachtoffers moet de vrouw in het totaal 1.000 euro schadevergoeding betalen. De rechter verweet haar niet alleen agressief maar ook onvoorspelbaar gedrag. De vrouw liep al meerdere veroordelingen op.
30/03 19u15  Gemeente pakt uit met extra steun voor inwonersHet gemeentebestuur neemt vijf ondersteuningsmaatregelen voor de inwoners om deze moeilijke periode te overbruggen. “We geven we in totaal 247.500 euro rechtstreeks terug aan onze inwoners, zelfstandigen en verenigingen”, aldus burgemeester Henri Dumont en eerste schepen Kristof Pirard.
30/03 19u15  Buitenlandse spelers mogen naar huis, Ito tot 2023 bij KRC GenkJunya Ito blijft langer bij KRC Genk. De regerende landskampioen heeft de optie op de Japanner gelicht, wat hem tot 2023 in de Luminus Arena houdt. Ook opvallend, de buitenlandse Genk-spelers mogen naar huis terugkeren.
30/03 19u15  Tien nieuwe coronadoden in Limburgse ziekenhuizen brengen totaal op 84In de Limburgse ziekenhuizen zijn de afgelopen 24 uur opnieuw tien coronapatiënten overleden. Dat brengt het totale dodenaantal in Limburg op 84. Op dit moment verblijven in ziekenhuizen in onze provincie 481 coronapatiënten, van wie 110 op intensieve liggen.
30/03 18u15  Corona slaat toe in Limburgse rusthuizen: één overlijden in Alken, twee in HasseltHet nieuwe coronavirus maakt zich steeds meer slachtoffer in woon-zorgcentra in Limburg. In Alken overleed één bewoner van WZC Cecilia na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus, in het Hasseltse Katharinadal lieten twee mensen vandaag het leven.
30/03 18u15  Kun je een tweede keer covid-19 krijgen? Dit zijn de laatste wetenschappelijke inzichtenEr zijn heel wat vragen rond het coronavirus. Wij bekijken even de wetenschappelijke kant ervan en proberen daar een antwoord op te formuleren
30/03 18u15  Campus De Helix kan productie gezichtsmaskers nauwelijks bijhoudenOp initiatief van leerkracht Edwin Biesmans heeft Campus De Helix Maasmechelen zijn 3D-printers ingezet, om op een eenvoudige en goedkope manier gezichtsmaskers tegen het coronavirus te printen.
30/03 18u15  ZOL lanceert inzamelingsactie voor patiëntenHet ZOL in Genk lanceert een inzamelingsactie voor de patiënten die momenteel in het ziekenhuis zijn opgenomen. “Met het ingezamelde geld kunnen we hen op een extra dessert trakteren of meer technologische ondersteuning voorzien om met het thuisfront te communiceren.”
30/03 18u15  Bieden verkoopautomaten oplossing tegen verspreiding van het coronavirus?Moskou is maandag de eerste dag van strikte quarantainemaatregelen ingegaan. Premier Mikhaïl Misjoestin riep de rest van het land op zich klaar te houden om te volgen. Een Russisch bedrijf heeft alvast een oplossing gevonden om zonder vrees voor enige besmetting de meest noodzakelijke items te kunnen kopen.
30/03 17u15  Arbeider vindt vrouwenvoet tussen afvalMaandagmorgen rond 7.45 uur heeft een arbeider van een afvalverwerkingsbedrijf in Tienen een voet gevonden tussen het afval dat hij aan het sorteren was. Het blijkt om een vrouwenvoet te gaan, de rest van het verhaal is op dit moment een gruwelijk mysterie.
30/03 17u15  Diefstal op bouwwerf in HasseltOp de Ilgatlaan is maandagochtend een werfdiefstal vastgesteld. Op een bouwwerf zijn bouwmateriaal en vloertegels verdwenen.
30/03 17u15  Van online make-upworkshops tot fashiontips en yoga: we vervelen ons nietVan een online pilatesles tot kleerkasttips, een verfmengservice van de kapper tot het delen van receptjes: er ontstaan tal van originele corona-initiatieven bij de lokale lifestyle-ondernemers. Sjiek volgt ze met grote nieuwsgierigheid.
30/03 17u15  Werk van Van Gogh gestolen uit Nederlands museumUit het Nederlandse museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het werk was in bruikleen van het Groninger Museum.
30/03 17u15  Vandalisme in MaaseikOp de Markt is maandagvoormiddag een feit van vandalisme vastgesteld. Op de straat en op de trap van een boetiek lagen olievlekken.
30/03 17u15  OPROEP. Gaat jouw bruiloft toch nog door? Laat het ons hier wetenFestiviteiten waar een groep mensen samenkomt zijn verboden tot en met 19 april. De trouwfeesten horen hier dus ook bij. De huwelijksakte voltrekken in het gemeente- of stadhuis is echter wel nog toegestaan, maar enkel in intieme kring. Er kan spijtig genoeg dus geen spectaculair feest gegeven worden achteraf.
30/03 17u15  Klachten over sluikstorten omdat containers vol zitten in MaaseikBij de politie is maandag een melding van sluikstorten op de Boslaan binnengekomen. Bij verschillende appartementen lagen vuilniszakken buiten omdat de containers helemaal vol zitten.
30/03 17u15  Vijftalige brochure tegen corona voor 60-plussersDe stad Genk gaat tientallen personeelsleden inzetten om op ruim 13.000 adressen informatiebrochures onder zestigplussers te verspreiden.
30/03 17u15  Voertuig van Maasmechelaar in beslag genomen voor resem overtredingen in DilsenEen 52-jarige Maasmechelaar heeft zondag positief op alcohol getest bij een controle op de Rijksweg in Dilsen. De man werd eigenlijk aan de kant gezet omdat hij niet handenvrij aan het bellen was. Daar boven op bleek de man ook nog een niet essentiële verplaatsing te maken. Het voertuig van de man werd in beslag genomen. Hij kan zich verwachten een behoorlijk hoge boete.
30/03 17u15  Verkeersagressie na opmerking over samenscholingsverbod in LanklaarOp de Boslaan in Lanklaar is een Dilsenaar zondag even voor de middag in het gezicht gespuwd door fietsers. De wandelaar had een opmerking gemaakt omdat de drie met elkaar aan het fietsen. Het trio werd daarop volgens het slachtoffer zeer agressief. Er werd op de man gespuwd. De melder liet weten enkel zijn burgerplicht te willen doen door hun erop wijzen dat ze niet zo dicht bij elkaar mogen fietsen.
30/03 17u15  Drie inbraken in LanakenBij de politie zijn maandag drie inbraken gemeld. Dieven drongen binnen in twee bedrijven op het bedrijventerrein op Europark. Uit een bedrijf is werkmateriaal gestolen. Wat er weg is bij het andere bedrijf, moet uit een inventaris blijken. De derde inbraak gebeurde in het ontmoetingscentrum Jeugdpark in Smeermaas. Ook hier is niet meteen duidelijk wat er weg is.
30/03 17u15  Omgebouwde fiets van 15-jarige Houthalenaar in Dilsen getakeldDe tot bromfiets omgebouwde fiets van een 15-jarige jongen uit Houthalen is zondagavond door de politie in beslag genomen. De jongeman werd op de Rijksweg in Dilsen aan de kant gezet. Hij had geen rijbewijs, droeg geen helm en er zat geen verlichting op de tweewieler. De (brom)fiets werd getakeld.
30/03 17u15  Dienstencentrum Aan de Statie zet Zumbadansen verder via You TubeDienstencentrum 'Aan de Statie' heeft - net als alle andere dienstencentra in het land - door de coronacrisis zijn deuren noodgedwongen moeten sluiten op 18 maart. Daardoor werden ook de danslessen 'Zumba Gold voor senioren' opgeschort. Dansinstructrice Ietje Selder heeft hiervoor echter een oplossing gevonden.
30/03 17u15  Opnieuw klap voor Alken: nu ook bewoner woon-zorgcentrum overledenIn het woon-zorgcentrum Cecilia in Alken zijn er een aantal bewoners waarbij er een vermoeden van besmetting met het coronavirus is. Er is ook één overlijden met een vermoeden van besmetting.
30/03 17u15  Panos in Hasseltse Demerstraat weer open: “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”De Panos in de Demerstraat in Hasselt opende vandaag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerster Mia Martens was dit een heel bewuste keuze.
30/03 16u15  Gemeenteraad verschuift naar aprilDe gemeenteraad van vanavond (30 maart) wordt uitgesteld.
30/03 16u15  Baasje en hond aangevallen door andere hondEen hond en zijn baasje zijn maandag rond 14 uur aangevallen door een andere hond toen ze in de Krokussenstraat aan het wandelen waren. Het baasje had een lichte bijtwonde aan de hand en bij de hond vielen de verwondingen mee.
30/03 16u15  Volleybal Maaseik verliest drie trouwe supporters Finneke, Wil en Rik aan coronavirusEen mokerslag voor volleybalclub Greenyard Maaseik. Met Wil Lammers (82), Finneke Reeskens (89) en Rik Stryckers (84) namen ze voorbije weekend afscheid van drie van hun trouwste supporters.
30/03 16u15  Eerste schakelzorgcentrum opgestart in Sint-Truiden:“Dit gaat levens redden”In Sint-Truiden is maandag het eerste schakelzorgcentrum van ons land geopend. ‘De Kroon’ moet patiënten verzorgen die geen ziekenhuis nodig hebben, maar om sociale redenen niet thuis kunnen blijven.
30/03 16u15  Panos in Hasseltse Demerstraat terug open: “Anders loop ik toch maar tegen de muren op”De Panos in de Demerstraat in Hasselt opende vandaag terug haar deuren. Voor zaakvoerster Mia Martens was dit een heel bewuste keuze.
30/03 16u15  Trump wil met Poetin over olieprijs pratenDe Amerikaanse president Donald Trump is van plan om maandag met zijn Russische collega Vladimir Poetin te bellen. Onderwerp van het telefoongesprek is de olieprijs, die door onenigheid tussen Rusland en Saoedi-Arabië de voorbije weken ver is weggezakt.
30/03 16u15  Vier topbartenders brengen hun cocktails naar je thuisJe favoriete cocktailbar bezoeken, zit er momenteel niet in. Maar waarom niet de cocktails naar je thuis brengen? Daarom lanceren bartenders Hannah Van Ongevalle, Jurgen Nobels, Hannes Desmedt en Lou Claessens met Cocktail Maison een pakket dat aan je deur wordt geleverd.
30/03 16u15  Unieke beelden: Moskou ligt er verlaten bij na de quarantainemaatregelenMoskou is maandag zijn eerste dag van strikte quarantainemaatregelen van onbepaalde duur ingegaan. Premier Mikhaïl Misjoestin heeft de rest van het land opgeroepen zich klaar te houden om te volgen, om de opmars van Covid-19 tegen te gaan. Op het ogenblik van de ochtendspits lagen talrijke straten in het centrum van Moskou er haast verlaten bij.
30/03 16u15  Gemeente Nieuwerkerken schrapt tweemaandelijks InfozineHet gemeentebestuur heeft besloten om het aprilnummer van het gemeentelijk Infozine te schrappen. Het tweemaandelijkse infoblad moest normaal begin april weer verschijnen. “In ons Infozine blikken we altijd vooruit naar de evenementen van de komende maanden. In het huidige klimaat zijn die allemaal erg onzeker, en de informatie verandert voortdurend. Daarom zal het blad niet verschijnen”, zo zegt communicatieverantwoordelijke Cindy Vandormael. “Maar in de plaats bedelen we deze week wel een bewonersbrief huis-aan-huis. Daarin bundelen we alle praktische info in verband met de coronamaatregelen, zoals nieuws over het containerpark of de geldigheid van GFT-stickers.
30/03 15u15  Spanje maakt zich grote zorgen over de coronacrisis: opnieuw meer dan 800 doden, 12.300 artsen en verpleegkundigen besmetIn Spanje zijn de afgelopen 24 uur opnieuw 812 patiënten bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Ook steeds meer artsen en verpleegkundigen testen er positief. Intussen zijn er al 12.300 besmettingen geteld binnen de Spaanse zorgsector.
30/03 15u15  Formule 1-team Mercedes ontwikkelt beademingstoestel voor coronapatiëntenOnderzoekers, artsen en ingenieurs van het Formule 1-team Mercedes hebben in minder dan een week tijd een toestel ontwikkeld dat coronapatiënten moet helpen ademen, zonder dat ze daarvoor aan een beademingsmachine moeten.
30/03 15u15  Plots zijn babywinkels essentieel en moeten ze weer openBabyspeciaalzaken hebben hun bedenkingen met het feit dat ze volgens de nieuwste lijst met essentiële winkels weer mogen openen. “Wij vrezen voor de gezondheid van onze klanten en het wegvallen van de hinderpremie.”
30/03 15u15  Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch forse salarisverlaging: “We zijn altijd bereid geweest mee te werken”De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.
30/03 15u15  Beeldig Lommel geannuleerd: “Het zijn zware tijden voor iedereen”De organisatie van het evenement Beeldig Lommel deelt mee dat de editie voor dit jaar wordt geannuleerd naar aanleiding van de coronacrisis. Het internationale gebeuren voor levende standbeelden en straattheater wordt verschoven naar juni volgend jaar.
30/03 15u15  OPROEP. Al weken gescheiden door corona: onze reporter mist zijn lief in Maastricht“You leave in the morning, with everything you own… Run away, run away, run away…” Acht maanden geleden zongen wij dit fletse eighties-hitje van The Communards uit volle borst mee. Een azuurblauwe hemel en stralende zomerzon vergezelden ons op onze 5.000 kilometer lange vrijheid-blijheidtocht doorheen La Douce France. Geen haar op onze gebronzeerde hoofden vermoedde toen dat het vandaag daadwerkelijk run away zou zijn, nog wel voor een virus dat we tot voor kort enkel van fictieseries kenden.
30/03 15u15  Heruitzending wielerwedstrijd Gent-Wevelgem van vijf jaar geleden trekt nog bijna 400.000 kijkersOpenbare omroep VRT heeft met zijn heruitzending van wielerwedstrijd Gent-Wevelgem van 2015 nog bijna 400.000 kijkers weten te boeien. De spectaculaire waaierkoers bezorgde VRT zelfs het grootste marktaandeel op dat moment van de dag. Straffe cijfers voor een koers die vijf jaar geleden verreden werd, en waarvan iedereen dus al bij voorbaat wist dat de Italiaan Luca Paolini uiteindelijk als eerste over de meet zou komen.
30/03 15u15  Regi geeft zijn anti-verveeltips: van wijn drinken tot stofzuigenHet VTM-programma Liefde Voor Muziek moet nog beginnen - maandag, meer bepaald - maar Regi Penxten (44) heeft er al een nummer 1-hit uit gedistilleerd. “Ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen en niet moet gaan teren op oude krakers”, zegt het Heusdense hitwonder.
30/03 15u15  Twintiger uit Maaseik probeert cocaïne door toilet te spoelen in politiekantoorEen 25-jarige man uit Maaseik kreeg maandag van de Tongerse correctionele rechter een werkstraf van 150 uren opgelegd omdat hij cocaïne door het toilet probeerde spoelen in het politiekantoor. Zijn 27-jarige kompaan uit Genk kreeg een celstraf van acht maanden met gedeeltelijk uitstel.
30/03 15u15  25 coronaboetes per dag bij politie CarmaDe politie Carma heeft tussen 20 en 29 maart al 230 pv’s uitgeschreven voor het overtreden van de maatregelen. Dat zijn er gemiddeld 25 per dag.
30/03 15u15  Sint-Vincentius bedeelt pakketjes aan huisDe coronacrisis heeft ook directe gevolgen voor de voedselbedeling van de Sint-Vincentiusvereniging in Bilzen. “De normale bedeling kan door de maatregelen niet doorgaan. Daarom dat we nu samen met het Sociaal Huis, Huis van het Kind en de Stad Bilzen met vijf chauffeurs alles op een veilige manier aan huis bij de kansarme gezinnen en alleenstaanden gaan afleveren”, aldus Colette Theunis.
30/03 15u15  Politie Carma vindt grote hoeveelheden drugs na coronacontroleDe politie Carma heeft vorige week grote hoeveelheden drugs gevonden bij huiszoekingen in Genk en Oudsbergen. De huiszoekingen kwamen er na een controle in het kader van de coronamaatregelen.
30/03 15u15  Hoe Giorgio Armani uitgroeide tot de volksheld in ItaliëGiorgio Armani heeft bekendgemaakt dat hij de productie van kleding voorlopig stillegt om voorrang te geven aan het maken van beschermende kleding voor het zorgpersoneel in het door corona zwaar getroffen Italië. De 85-jarige ontwerper is ondertussen uitgegroeid tot een van de grote helden in zijn thuisland.
30/03 15u15  Organisatoren bevestigen: Olympische Spelen gaan in 2021 door van 23 juli tot 8 augustusDe kogel is definitief door de kerk. De Olympische Spelen zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus plaatsvinden in Tokio. Eerder maandag meldden al verschillende Japanse media het nieuws. Later op de dag bevestigden de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de datum. Ook de Paralympische Spelen kregen maandag een nieuwe datum. Zij zullen doorgaan tussen 24 augustus en 5 september.
30/03 15u15  Serviceflats Gerkenberg ook in lockdownEen bewoner van een serviceflat van het woonzorgcentrum Gerkenberg testte zaterdagochtend positief op het coronavirus. De patiënt is ondertussen al aan de beterhand, maar uit voorzorg gaan de serviceflats nu ook in lockdown.
30/03 15u15  GETEST. Negen coronaproof gezelschapsspelletjes om voor thuis te blijvenOok grote en kleine reisplannen moeten we voorlopig opbergen – met dank aan dat vermaledijde virus. Maar ook binnen uw vier murenvalt genoeg te beleven. Dus even geen reportages vanop stranden, eilanden of bergen, maar wel een berg gezelschapsspelletjes om de tijd te verdrijven. En niet gewoon Monopoly of Scrabble, wel deze zorgvuldig uitgekiende selectie uit onze schuilkelder.
30/03 15u15  Deze films leren je hoe social distancing moetWe mogen tegenwoordig niet te dicht bij onze vrienden, lief en familieleden komen. In het kader van social distancing kun je enkele films bekijken waarin de afstand tussen de personages vaak groter is dan anderhalve meter. Wij zetten er vijf op een rij als voorbeeld, die ineens ook de verveling tegengaan.
30/03 14u15  Hoe een virus Napoleon versloegEpidemieën brengen de donkere kant van de menselijke aard naar boven. Maar soms zetten ze ook positieve omwentelingen in gang, zegt de Amerikaanse hoogleraar Frank Snowden. Zo luidde de gele koorts het einde in van de slavernij op Haïti.
30/03 14u15  Ploegmaat van Thomas Vermaelen is eerste positieve geval in J-LeagueDe Japanse verdediger Gotoku Sakai van Vissel Kobe heeft als eerste speler in de J-League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt.
30/03 14u15  Vijf jaar cel voor Macedonisch paar dat Flor (64) op terras liet slapenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Sebastijan I. (43) en Silva I. (41) veroordeeld tot vijf jaar cel en 20.000 euro boete. Het Macedonisch paar uit Deurne had de 64-jarige Flor V. meer dan tien jaar financieel uitgebuit en mensonterend behandeld. Zo moest het slachtoffer, dat bij hen inwoonde, op het terras slapen. De zestiger kreeg 102.500 euro schadevergoeding toegekend. De vzw Payoke, die hem opving, kreeg 2.500 euro toegekend.
30/03 14u15  Artsen Zonder Grenzen opent triagecentrum voor daklozen in BrusselIn Tour & Taxis in Brussel heeft Artsen Zonder Grenzen een triage- en opvangcentrum ingericht voor daklozen met symptomen van COVID-19. In de komende dagen zullen de eerste patiënten er hun intrek nemen.
30/03 14u15  Mechelen primeurt met eerste videocall-zitting in rechtbankDe correctionele rechtbank van Mechelen heeft maandag voor het eerst een videocall-verbinding gemaakt met de gevangenis van Mechelen. Op die manier kunnen gedetineerden hun proces volgen, ook al worden ze door de coronamaatregelen niet overgebracht naar de zittingszaal. De eerste zaken verliepen vlot, enkel de klank liet hier en daar te wensen over. Advocaten en rechters reageren alvast enthousiast op de invoering van videocalls.
30/03 14u15  Geraint Thomas kant zich tegen een Tour zonder publiek: “Zonder fans is er geen Ronde van Frankrijk”Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas heeft maandag in de Britse krant The Daily Telegraph laten verstaan dat hij geen voorstander is van een Ronde van Frankrijk zonder publiek. Die optie ligt momenteel op tafel bij het Franse ministerie van Sport en Tourorganisatie (ASO) om alsnog te kunnen organiseren in tijden van corona.
30/03 14u15  Zomeropera in Alden Biesen verplaatst naar volgend jaarDe Zomeropera in Alden Biesen met 24 voorstellingen van Madame Butterfly is geannuleerd door de caronacrisis. “De repetities zouden op 27 april aanvatten, de eerste voorstelling werd gepland op donderdag 21 mei en het doek zou op 23 juni vallen. De aanvang van de repetities zou dus wellicht in de quarantaine periode vallen en onze gereputeerde internationale artiesten zouden er niet tijdig geraken. De prioriteit in deze periode ligt bij de gezondheid en veiligheid van zowel publiek, artiesten, medewerkers. De zomeropera wordt daarom verplaatst naar volgend jaar”, stelt zakelijk directeur, Martine Cuyvers.
30/03 14u15  Turkse gemeenschap levert meer dan 300 pizza's an Heusden-Zolder, Beringen en Houthalen-Helchteren hebben mensen uit de Turkse gemeenschap geld ingezameld om al het ziekenhuispersoneel een maaltijd aan te bieden. “We hebben in totaal 2200 euro ingezameld”, zeggen Halime Aktepe en Belgin Aladag. “We willen het ziekenhuispersoneel op eens iets anders dan gewone boterhammen trakteren. Daarom gaan we maandagmiddag pizza afleveren aan het ziekenhuis. We weten dat een pizza niet veel voorstelt tegenover het werk dat zij verzetten. Maar dit is ook een gebaar om te zeggen dat ze er niet alleen voorstaan. Hopelijk blijft het ziekenhuispersoneel de strijd fysiek en mentaal aankunnen. Zij kunnen altijd op onze steun rekenen.” Het ziekenhuis onthaald het initiatief warm. 'Lokale, Turkse restaurants leveren pizza's voor het Sint-Franciscusziekenhuis. Met respect voor social distancing', aldus het ziekenhuis.
30/03 13u15  Red Bull dacht eraan Max Verstappen bewust te laten besmetten met corona: “Idee werd niet positief ontvangen”Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om de Nederlander Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.
30/03 13u15  Lichaam van vermiste Gerard Lathouwers uit Hasselt teruggevondenMaandag is het lichaam gevonden van Gerard Lathouwers, de 86-jarige man die zaterdagmiddag verdween in Hasselt.
30/03 13u15  Nieuwe tegenslag: zangeres Xandee (41) moet huwelijk uitstellen door coronaZangeres Sandy Boets (41), alias Xandee, gaat haar huwelijk uitstellen. De voormalige Songfestivalkandidate die tegenwoordig in Sint-Truiden woont, zou komende maand trouwen met Eric. “Maar gezien de huidige coronacrisis wordt zowel de trouw op het stadhuis als het feest verplaatst naar een latere datum, in het najaar”, meldt ze.
30/03 13u15  Drie bewoners van woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen testen positiefIn het woonzorgcentrum Demerhof in Bilzen zijn drie bewoners positief getest op het Coronavirus. “Twee van de bewoners verbleven met andere aandoeningen al in het ziekenhuis de derde besmetting werd opgetekend in ons rusthuis. Deze bewoner wordt nu met de nodige voorzorgsmaatregelen verzorgd op de kamer”, bevestigd directeur Bart Brepoels.
30/03 13u15  Alkense Rascomat kan wekelijks 50.000 mondmaskers printen, maar niet verdelenDe firma Rascomat uit Alken kan per week 50.000 mondmaskers maken maar kan die momenteel niet verdelen omdat ze van de bevoegde instanties niet de nodige informatie krijgt om de maskers te testen en of ze de dragers kunnen beschermen tegen het coronavirus. De zaakvoerder van het 3D-printing bedrijf, Joren Raskin, lanceerde via Facebook een oproep naar de federale instanties om duidelijke informatie te verspreiden over de criteria waaraan de maskers moeten voldoen. Minister Philippe De Backer (Open Vld) weerlegt de kritiek.
30/03 13u15  Alle vormsels en eerste communies worden uitgesteld naar volgend schooljaarAlle vormsels en eerste communies die gepland waren tussen Pasen en Pinksteren, worden uitgesteld, zo kondigt de katholieke kerk aan.
30/03 13u15  ‘Meesterfixer van de koers’ André Meganck overledenAndré Meganck, de ‘meesterfixer van de koers’, is overleden. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Meganck verwierf van 1976 tot 2015 faam als manusje van alles tijdens de wieleruitzendingen van de openbare omroep. Hij werd 72.
30/03 13u15  Chinese experts: “Italië herhaalt fouten China”Italië moet coronapatiënten met milde symptomen niet thuis laten uitzieken, maar in quarantaine plaatsen. Dat zeggen Chinese experts die de autoriteiten in het zwaar getroffen land adviseren.
30/03 12u15  Minister Muylle maakt kortingen in supermarkten opnieuw mogelijkSupermarkten mogen opnieuw kortingen geven op hun producten. Dat maakt minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) bekend via Twitter. “Kortingen worden opnieuw mogelijk om de winkelkar goedkoper te maken. Want voor veel mensen zijn het moeilijke tijden”, klinkt het. Albert Heijn laat alvast weten er vandaag al opnieuw mee te beginnen.
30/03 12u15  Al 1.487 Limburgers met corona: “Geen verklaring voor zwaar getroffen Limburg”Het aantal Limburgers dat met zekerheid het coronavirus draagt, is opgelopen tot 1.487. Dat zijn er 132 meer dan gisteren. 17 op 10.000 Limburgers zijn besmet. “We hebben op dit moment geen verklaring waarom Limburg zo zwaar getroffen wordt”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
30/03 12u15  "Het F1-seizoen 2020 dat pas in 2021 eindigt? Ja, dat is mogelijk"Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet het mogelijk zijn om tijdens de zomer extra races te plannen en het F1-seizoen 2020 eventueel pas in januari 2021 te eindigen.
30/03 12u15  Moskou in lockdown, premier Misjoestin bereidt rest van Rusland voorMoskou is maandag zijn eerste dag van strikte quarantainemaatregelen van onbepaalde duur ingedaan. Premier Mikhaïl Misjoestin heeft de rest van het land opgeroepen zich klaar te houden om te volgen, om de opmars van Covid-19 tegen te gaan.
30/03 12u15  Meer dan 800 nieuwe sterfgevallen in SpanjeIn Spanje zijn op 24 uur tijd nog eens 812 mensen aan het nieuwe coronavirus gestorven, zo hebben de gezondheidsautoriteiten maandag bekendgemaakt. De longziekte heeft in Spanje al aan 7.340 mensen het leven gekost.
30/03 12u15  Ook afhaalformules voor gewone winkels in GenkOm zelfstandigen wat houvast te bieden en te zorgen dat Genkenaars toch nog iets omhanden hebben heeft de stad Genk het online bestand met afhaal-eetzaken uitgebreid met gewone winkels.
30/03 12u15  Dodental in ons land stijgt boven de 500, maar “kracht epidemie neemt af”De afgelopen 24 uur zijn er 82 mensen in België overleden aan het nieuwe coronavirus, zo blijkt maandag uit de dagelijkse update van de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Crisiscentrum. Dat is, opnieuw, een dagrecord voor ons land. In totaal zijn er al 513 overlijdens te betreuren.
30/03 12u15  Sportarts waarschuwt: “Koorts of andere symptomen? Ga dan zeker niet sporten”Met een niet mis te verstane boodschap op sociale media roept ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe op om bij symptomen van Covid-19 onmiddellijk te stoppen met sporten. De voorbije dagen overleden enkele jonge patiënten nadat het virus zich had overgezet op hun hart. Sportarts Tom Teulingkx steunt het advies van Meirhaeghe. “We weten nog niet hoe vatbaar het hart is voor dit virus.”
30/03 12u15  Gasten dagopvang Benjalien videobellen elke dagNu Benjalien door de beperkende maatregelen tijdelijk geen dagopvang kan organiseren, hebben de assistenten voor een fijn alternatief gezorgd. Elke dag brengen zij de gasten en hun ouders met elkaar in contact.
30/03 12u15  Zorgverstrekkers Jessa verrassen met dankbriefKim Strugala die werkt voor Alvo in Zonhoven kreeg afgelopen weekend een verrassende brief. Het ging om een dankbrief van het verplegend personeel uit het Jessa ziekenhuis in Hasselt.
30/03 12u15  WWF wijst op link tussen coronavirus en vernietiging van de natuurDe huidige coronacrisis is een gevolg van de grote menselijke impact op de natuur. Dat staat maandag in een rapport van natuurbehoudsorganisatie WWF. Het rapport geeft ook aan dat we de gezondheid van de mens beter kunnen vrijwaren door de biodiversiteit beter te beschermen. “Toekomstige uitbraken gaan meer voorkomen als we de biodiversiteit niet beschermen”, klinkt het.
30/03 12u15  “Deze week officiële aankondiging over nieuwe data Olympische Spelen”De nieuwe data van de Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zullen normaal gezien deze week vastgelegd worden. Dat heeft de voorzitter van het Japans organisatiecomité Yoshiro Mori maandag aangekondigd.
30/03 12u15  Lente hangt in de lucht: volgend weekend zonnig en warm tot twintig gradenHet is eerst nog enkele dagen koukleumen, maar vanaf het weekeinde hangt er lente in de lucht. Volgens verschillende weermodellen kan het in de eerste week van de paasvakantie tot 20 graden worden.
30/03 12u15  Mag dit of niet in tijden van corona? Het crisiscentrum beoordeelt tien situaties“Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt.
30/03 12u15  Vier pv’s voor nodeloze verplaatsingen in DiestDe politie Demerdal heeft zondag tussen 11 en 16 uur in vier gevallen pv’s opgesteld voor nodeloze verplaatsingen. Twee personen werden ook met drugs gepakt.
30/03 12u15  Populaire YouTuber krijgt kritiek op filmpje ‘uit zijn kot’: “Ik ga achteruit als ik het niet doe”Normaal gezien is hij razend populair, maar YouTuber Benoit Van de Geuchte uit Knokke Heist - alias Bunny Blogs - veroorzaakte afgelopen weekend commotie met zijn nieuwste creatie. In een filmpje toont Van de Geuchte hoe hij in tijden van quarantaine gaat suppen en motorcross beoefent.
30/03 12u15  Prins Harry en Meghan Markle ruilen Canada in voor Los AngelesDe Britse prins Harry, Meghan Markle en hun zoontje Archie hebben na Groot-Brittannië nu ook Canada achter zich gelaten. Er doen hardnekkige geruchten de ronde dat het gezin momenteel in Los Angeles woont. Dat schrijft onder meer het Amerikaanse blad People.
30/03 12u15  Dokter klaagt gebrek aan solidariteit aan: “We zouden dokters naar Italië kunnen sturen, maar doen het niet”Dokter Frank Vandeputte uit het Antwerpse Hove vindt dat we veel te weinig solidair zijn in Europa. Dat zegt hij in het programma ‘De ochtend’ op Radio 1. “We zouden artsen naar Italië of Spanje kunnen sturen, maar dat gebeurt niet.”
30/03 11u15  Doe jij het beter dan de Limburgse scholieren in onze wekelijkse scholenquiz? Test het hierNieuwe maandag, nieuwe scholenquiz. Wat weet jij nog over de actualiteit van vorige week? Speel mee en ontdek of jij slimmer bent dan onze Limburgse scholieren.
30/03 11u15  Researchbureau CIES: “Als dit seizoen geen match meer gespeeld wordt, zakt transferwaarde voetballers met 28 procent”De verspreiding van het coronavirus, die nagenoeg wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd, leidt ertoe dat de transferwaarde van de spelers in de vijf grote Europese competities met 28 procent zakt. Dat berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).
30/03 11u15  Karim Benzema rekent af met vervanger Olivier GiroudKarim Benzema heeft stevig uitgehaald naar zijn vervanger bij de Franse nationale ploeg, Olivier Giroud. De spits van Real Madrid maakte in gevatte bewoordingen duidelijk dat hij zijn landgenoot niet al te hoog heeft zitten.
30/03 11u15  Slecht nieuws voor Federer, Serena en Clijsters: Wimbledon wankeltAlhoewel de All England Lawn Tennis and Croquet Club pas deze week officieel beslist, rest er steeds minder twijfel: de 2020-editie van Wimbledon, gepland vanaf 29 juni, sneuvelt onder de coronadoem. Sommige bronnen suggereren dat zelfs de US Open begin september het niet redt.
30/03 11u15  Luc Nilis over Ronaldo: “De dokter erbij gehaald omdat hij zo hard snurkte”Luc Nilis en Ronaldo vormden midden jaren negentig een dodelijk spitsenduo bij PSV. Maar hun kennismaking liep niet van een leien dakje, onthult de voormalige Rode Duivel nu in Voetbal International.
30/03 11u15  Onherkenbare Sander Berge traint met sjaal en mutsSander Berge is niet van plan veel van zijn conditie te verliezen. Dat heeft hij duidelijk gemaakt in een videoboodschap op Instagram.
30/03 11u15  Pv voor nodeloze verplaatsing op BoudewijnvestDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zondag twee mannen uit Landen een pv gegeven voor een nodeloze verplaatsing. Dat gebeurde in het kader van de bepalingen voor de bestrijding van corona.
30/03 11u15  Snelheidsbeperking en omleiding bij GreenyardDoor een enorm gegroeide vraag is het op en rond de site van Greenyard Prepared ter hoogte van het industrieterrein Kanaal Noord langs de ’t Hasseltkiezel momenteel een drukte van jewelste.
30/03 11u15  Rudy betaalt Touring al twee jaar te veel, voor een andere klant zo blijkt nuRudy Walterus (64), politie-inspecteur op rust uit Herk-de-Stad, was trouwe klant van Touring, De afgelopen jaren zijn hem een paar zaken aangerekend, waar hij het fijne niet van weet.
30/03 11u15  Dagboek uit de huisartsenpraktijk: Wat als de bedden op zijn?De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
30/03 11u15  Pv voor overtreding samenscholingsverbodDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft een man van Bekkevoort een pv gegeven voor de overtreding van het samenscholingsverbod.
30/03 11u15  KNUTSEL IN UW KOT. De mooiste enveloppe voor kaartjes aan oma en opa maak je zelfHoe entertain je kinderen terwijl je zelf wat van thuis uit probeert te werken? Knutselen kan met deze handige video’s. Stuur een kaartje naar oma of opa in je eigen geknutselde enveloppe!
30/03 11u15  Simon Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo ziekenhuisSimon Mignolet, doelman van Club Brugge en sportambassadeur van zijn geboortestad Sint-Truiden, toont in deze coronatijden zijn warm hart. Hij schenkt een aantal tablets aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.
30/03 11u15  Kobe Bryants ‘laatste’ handdoek levert 33.000 dollar opDe handdoek die de betreurde basketlegende Kobe Bryant in april 2016 tijdens zijn laatste NBA-wedstrijd gebruikte, heeft meer dan 33.000 dollar (29.778 euro) opgebracht bij een veiling. Dat heeft veilinghuis Iconic Auctions zondag bekendgemaakt. Het icoon van de LA Lakers kwam eind januari met zijn dochter Gianna om het leven bij een helikoptercrash.
30/03 11u15  Corona viseert niet enkel oudjes: 4 op de 10 patiënten jonger dan 65In de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 11u15  Iraniërs drinken methanol om corona te bestrijden: 300 mensen overlijdenMet meer dan 30.000 besmettingen en meer dan 2.000 doden is Iran één van de meest getroffen gebieden. Het land is op zoek naar oplossingen en een hardnekkig gerucht dat methanol drinken zou werken, verspreidt zich snel onder de bevolking. Al 300 mensen stierven door alcoholvergiftiging.
30/03 11u15  Huisartsen smeken om mondmaskers: "Willen ze wachten tot er een dode valt?"Elf miljoen mondmaskers heeft de federale overheid de voorbije dagen al onder zorgverleners verdeeld, maar heel wat huisartsen wachten nog altijd op de eerste levering van beschermingsmateriaal. “En dat terwijl de ene na de andere collega ziekt uitvalt door Covid-19”, klinkt het gefrustreerd.
30/03 11u15  Sterfgevallen en toxische gevolgen na toediening van anti-malariamiddel in FrankrijkIn Frankrijk zijn coronapatiënten overleden na toediening van het geneesmiddel chloroquine, zo heeft maandag Le Point, zonder cijfers te geven, bericht. Er zijn in ziekenhuizen ook toxische gevolgen voor het hart vastgesteld.
30/03 09u15  Let op voor valse mail van De WatergroepDe Watergroep waarschuwt voor een valse e-mail die maandagochtend in haar naam massaal is rondgestuurd. In de mail wordt gevraagd om de eindafrekening van het afgelopen jaar te betalen. Ga hier dus zeker niet op in.
30/03 09u15  Mondmaskers gestolen op spoedafdeling van ziekenhuis: “Onvoorstelbaar”Op de spoedafdeling van het Heilig Hartziekenhuis in Lier werden twee dozen met mondkapjes ontvreemd. Hoofdarts Patrick Smits bevestigt dat er twee dozen met mondkapjes verdwenen zijn. “Het is onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt.”
30/03 09u15  Dagboek uit het ziekenhuis: "Ik ben grieperig, vage ongerustheid komt bij me op"De twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
30/03 09u15  Minister Muylle: “Scholen als eerste weer open, horeca als allerlaatste”Eerst de scholen weer open, dan thuiswerk afbouwen en pas dáárna opnieuw op café en restaurant. Zo ziet minister van Economie Muylle (CD&V) de terugkeer naar het normale leven, zegt ze maandag in Het Laatste Nieuws.
30/03 09u15  Ex-omroepster Sabine De Vos zit door corona vast in Nieuw-ZeelandHeel wat Belgen zitten door de coronacrisis vast in het buitenland. Sabine De Vos (52) is een van hen. De ex-omroepster zit vast in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland.
30/03 09u15  Reusachtig hart voor zorgsector op Grote Markt DiestEnkele Diestenaren hebben op het ceremonieplein voor het stadhuis van Diest een groot hart geschilderd. Dat gebeurde als eerbetoon aan de mensen in de zorgsector.
30/03 09u15  VUB bouwt snorkels om tot mondmaskersOnderzoekers aan de VUB hebben in de strijd tegen het coronavirus een mondmasker ontwikkeld op basis van een snorkel. In de komende dagen worden er honderden van dergelijke exemplaren uitgedeeld aan ziekenhuizen.
30/03 08u15  Trump wil niet opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en MeganDonald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten.
30/03 08u15  Trump: “Piek aantal doden in VS over 2 weken”De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken.
30/03 08u15  Muiterij en ontsnappingen in gevangenis met IS-ledenEr is zondag muiterij uitgebroken in een Koerdische gevangenis in Syrië, waar mensen gevangenzitten die ervan beschuldigd worden dat ze tot IS behoren. Dat zegt een medewerker van een ngo, die daar aan toevoegt dat gevangenen zijn ontsnapt.
30/03 08u15  Oudsbergen tegen corona: kinderen versieren oprit met spreuk van Phil BosmansOok de gemeente Oudsbergen organiseert initiatieven in het kader van de strijd tegen corona. Inwoners kunnen meedoen vanuit hun kot, tuin of balkon. #oudsbergentegencorona
30/03 07u15  Rechtenhouder eist terugbetaling tv-geld bij stopzetting voetbalcompetitieOp weg naar een beslissing over het al dan niet stopzetten van de voetbalcompetitie ligt een bijkomend obstakel. Een van de rechtenhouders eist een terugvordering van tv-gelden als er dit seizoen niet meer wordt gespeeld.
30/03 07u15  Schouderoperatie moet revalidatie Ben Hermans bespoedigenBen Hermans (Israel Start-Up Nation) ondergaat deze week een dringende schouderoperatie in het Truiense Sint-Trudoziekenhuis. De Diepenbeekse klimmer, die zwaar ten val kwam tijdens de Tour Down Under, kan hierna de laatste fase van zijn revalidatie aanvatten.
30/03 07u15  Tom Van Imschoot: “Na ontslag bij Genk kreeg ik degout van assistentenrol”Tom Van Imschoot is de nieuwe coach van eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen. De inwoner van Zoutleeuw heeft dus weer een job, nadat KRC Genk hem half november in het zog van Felice Mazzu op de keien zette. Een ontslag dat hard aan kwam. “Ik heb een degout gekregen van de rol van assistent-coach.”
30/03 07u15  Uniek in België: Brugse spelerskern meer dan 150 miljoen waardDe gezaghebbende website Transfermarkt voert maandag een geplande update door van de marktwaarde van de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen waard is.
30/03 07u15  Hommeles in Limburgs zaalvoetbal: “Kampioen zonder promotie? Dat kan niet”Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen. Toch is onder meer tweedeklasser Wellen niet blij met de conclusies die de Voetbalbond koppelt aan de coronastop van de competitie. De club kreeg wel de titel in tweede nationale B toegekend, maar kan niet promoveren.
30/03 07u15  Eindelijk vergunning voor windmolens die al 2,5 jaar draaienStedenbouw heeft zopas een nieuwe en aangepaste vergunning afgeleverd aan Limburg Wind(t) voor drie windturbines op de grens tussen Herderen en Grote-Spouwen. De turbines zijn inmiddels al 2,5 jaar pro- ductief. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde in oktober vorig jaar de eerdere vergunning die werd afgeleverd door Stedenbouw.
30/03 07u15  Wegen en Verkeer verwijdert 15 ton afval op Limburgse carpoolparkingsVrijdagavond werden vier carpoolparkings gereinigd. Er moest geen enkel voertuig getakeld worden. “Ook tijdens de poetsbeurt op 20 maart van de vijf andere Limburgse parkings was dat het geval. Tijdens de vorige reinigingsactie in oktober liet de politie nog 10 voertuigen takelen op onze 9 parkings”, aldus woordvoerder Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg.
30/03 07u15  Loods van ramenwinkel volledig in de as gelegdEen uitslaande brand heeft zondagochtend een loods met materiaal voor ramen en deuren van de firma Windows Punt in Brustem totaal verwoest. De oorzaak van de brand is onbekend.
30/03 07u15  Vriend Isaura (30) zelf besmet met corona: “Ik moet haar begrafenis via Skype volgen”In de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 07u15  Weer klachten over geurhinder Remostort: “Stank is niet te houden”Sinds vorige woensdag komen uit de wijken Lillo in Houthalen-Helchteren en Lindeman in Heusden-Zolder weer klachten over geurhinder van het Remostort binnen. De beheerder van het Remostort zegt de meldingen ernstig te nemen, maar dat de verschillende controlesystemen dit niet bevestigen.
30/03 07u15  Stefan boekte een vijfsterrenreis voor 500 euro per nacht, maar kreeg een veldbedStefan Donkers uit Zonhoven boekte een vijfsterrenreis naar Egypte. Het derde bed op de hotelkamer was een veredeld veldbed. Ondanks alle corona-miserie, is Corendon toch bereid om hem een mooie compensatie te betalen.
30/03 07u15  Bestelling van vijf miljoen mondmaskers geannuleerd: “Prijs werd opgedreven”Normaal gezien hadden er deze week vijf miljoen FFP2-mondmaskers geleverd moeten worden. Maar omdat de leverancier de prijs plots opdreef en zich niet aan de regels hield, gaat de bestelling niet door, zo reageert volksgezondheidsminister Maggie De Block (Oen Vld).
30/03 07u15  Winkelen stuk duurder geworden: binnenkort weer acties in de supermarkt?Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of er opnieuw acties en promoties mogen worden gevoerd in de supermarkt nu de klant het verbod op kortingen duidelijk voelt in de portemonnee. “We hebben hiervoor gewaarschuwd”, zegt Colruyt.
30/03 06u15  “Koude maandag met kans op regen of hagel in de namiddag”Maandag begint de dag met brede opklaringen. Tegen de middag komt er geleidelijk meer bewolking opzetten.
30/03 06u15  In tijden van corona: pakjesbezorger spuwt op doos bij leveringEen pakjesbezorger van Amazon liet zich donderdag in Los Angeles betrappen op een walgelijke daad. Net voordat hij een bestelling leverde, smeerde hij speeksel over de doos.
30/03 04u15  Dan toch niet enkel oudjes mét medische voorgeschiedenisIn de Amerikaanse staat Illinois stierf dit weekend een baby van nog geen jaar oud, in Portugal overleed een jongen van 14, in Genk stierf de kerngezonde Isaura (30) op amper 48 uur aan corona. Toch blijven alle prognoses over “bejaarden met eerdere medische aandoeningen” recht. De jonge Isaura had uitzonderlijk veel pech, klinkt het.
30/03 04u15  “Je huisdier kan besmet zijn met het coronavirus”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
30/03 04u15  Winkelen stuk duurderMinister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) neemt eerstdaags een beslissing of er opnieuw acties en promoties mogen worden gevoerd in de supermarkt nu de klant het verbod op kortingen duidelijk voelt in de portemonnee. “We hebben hiervoor gewaarschuwd”, zegt Colruyt.
30/03 04u15  Maggie De Block in de clinch met profLees meer >
30/03 04u15  “Zelfs meters afstand houden is niet genoeg”Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten. Dat stelt een studie van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT). Volgens de onderzoekers zouden we de regels rond ‘social distance’ moeten herbekijken.
30/03 04u15  Tesla en Truiense bereiken akkoord over winterbanden op topmodel van 94.000 euroJeanine Degraef kocht een Tesla, om zowel het milieu als haar boekhouding te sparen. De auto heeft de waarde van een ton, maar een discussie over de prijs van de velgen en banden maakte de Truiense zo boos dat ze haar Tesla bij de garagist liet staan.
30/03 04u15  “500 euro per nacht betaald om op veldbed te slapen”Stefan Donkers uit Zonhoven boekte een vijfsterrenreis naar Egypte. Het derde bed op de hotelkamer was een veredeld veldbed. Ondanks alle corona-miserie, is Corendon toch bereid om hem een mooie compensatie te betalen.
30/03 04u15  Dertig procent minder elektronische betalingenLees meer >
30/03 04u15  “Ik betaal Touring al twee jaar tien euro per maand en niemand weet waarom”Rudy Walterus (64), politie-inspecteur op rust uit Herk-de-Stad, was trouwe klant van Touring, De afgelopen jaren zijn hem een paar zaken aangerekend, waar hij het fijne niet van weet. .
30/03 04u15  ‘Geniaal’ vertaaltoestel kraakt maar vertaalt van geen kantenIn reclamefilmpjes wordt de Muama Enence verkocht als een ‘geniaal’ toestel. De kleine zakcomputer vertaalt vreemde volzinnen meteen naar de taal van uw keuze. Te mooi om waar te zijn, zo lijkt het. Dat is het ook, vertelt Viviane Janssens (68) uit Oudsbergen.
30/03 04u15  The Weeknd heeft best verkochte single én album beetLees meer >
30/03 04u15  Lies Vandenberghe debuteert als sportanker naast echtgenoot bij ‘VTM nieuws’Catherine Van Eylen van de VRT is niet langer het enige vrouwelijke sportanker op de Vlaamse tv. Want vanaf vandaag heeft VTM er ook een: Lies Vandenberghe. Ze wordt zo collega van haar echtgenoot Maarten Breckx. “Zijn eerste tip? Trager praten.”
30/03 04u15  Natalia bedankt Hasseltse vroedvrouwenZangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze.
30/03 04u15  In troebel waterLees meer >
30/03 04u15  Nieuwe test op komstDe twee grootste Limburgse ziekenhuizen bundelen de krachten: klinisch biologen Deborah Steensels (ZOL) en Reinoud Cartuyvels (Jessa Ziekenhuis) schrijven een dagelijkse column vanuit de frontlinie van de coronaoorlog.
30/03 04u15  Wat als de bedden op zijn?De Limburgse huisartsen zetten in deze crisistijd alle zeilen bij om hun patiënten met raad en daad bij te staan. Dokters Jos Vanhoof (Lommel) en Wilfried Colmonts (Borgloon) brengen dagelijks verslag uit vanuit hun praktijk.
30/03 04u15  Groot plan op lange termijnLees meer >
29/03 23u15  Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’Voor de derde week op rij een verrassende exit in ‘De mol’: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse.
29/03 22u15  Wie heeft Gerard Lathouwers gezien?De politie is op zoek naar de 86-jarige Gerard Lathouwers. De man werd zaterdag rond 14 uur voor het laatste gezien aan het rusthuis ‘Claradal’ op de Kunstlaan in Hasselt. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
29/03 22u15  Waterpomp veroorzaakt brandje in kelder in OverpeltDe brandweer van Lommel is zondagavond opgeroepen voor een brand in de Wilgenstraat in Overpelt. In de kelder van een huis was er een brandje aan de waterpomp. Dit zorgde vooral voor veel rookontwikkeling. In het huis is er geen schade. De woning werd wel verlucht.
29/03 22u15  Bernie Ecclestone: 'Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon'Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen, komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 21u15  Hasseltse Carrefourmedewerker test positief op corona: “Erg ongerust”Bij het personeel van de Carrefourvestiging bij de op- en afritten van de E313 in Kuringen-Hasselt heeft een medewerker positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling.
29/03 21u15  Het is nu rustig op straat :”Ideaal moment voor wegenwerken”“Het is het uitgelezen moment om openbare werken uit te voeren. Zeker niet uitstellen of stilleggen.” Dat zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. De bouwsector beaamt dat.
29/03 21u15  Afgelopen weekend drie coronadoden in woonzorgcentra Hasselt en DiepenbeekIn de woonzorgcentra De Visserij in Diepenbeek en Orelia Katarinadal in Hasselt zijn afgelopen weekend drie bewoners overleden ten gevolge van het coronavirus. In wzc Katarinadal hebben intussen ook vier andere mensen positief getest.
29/03 21u15  Voorstel van Groen: “Verbied ziekenhuissupplementen voor alle coronapatiënten”Groen wil dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block kamer- en ereloonsupplementen voor coronapatiënten verbiedt. “Zeker nu de ziekenhuizen één miljard euro extra krijgen”, motiveert Groen-Kamerlid Barbara Creemers.
29/03 21u15  Maskers en ontsmette karren in Carrefours Bilzen-HoeseltIn de Carrefours van Bilzen en Hoeselt worden winkelkarren voor de klanten “gedesinfecteerd”. Vreemd is dat sommige klanten gemaskerd rond lopen.
29/03 20u15  “Olympische Spelen werden uitgesteld om atleten mentale onrust te besparen”De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel “mentale onrust”. Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.
29/03 20u15  Rosette Spooren heeft al meer dan 400 mondmaskers gemaaktOp sociale media werd een oproep gelanceerd dat de zorgsector dringend nood had aan mondmaskers. Wie zich geroepen voelde om achter zijn of haar naaimachine te kruipen, kon de zorgsector helpen.
29/03 20u15  Mimar Sinan vzw draagt steentje bij: "Zorgpersoneel, zij zijn de echte helden"Mimar Sinan vzw, vereniging van Turks-Belgische moslims uit Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) heeft op zondag 29 maart het ziekenhuispersoneel van Pelt getrakteerd op pizza. De vereniging wil op deze manier de zorgverleners van het ziekenhuis bedanken en een hart onder de riem steken: 'Zij zijn de echte helden'.
29/03 20u15  Emotionele oproep: blijf deze vakantie in BelgiëDat onze toeristische sector hard in de klappen van de coronacrisis deelt is nu al duidelijk. Nochtans gaan ze deze periode overbruggen door schouder aan schouder de uitdaging aan om straks, meer dan ooit, de toerist in België te houden en vooral naar Limburg te lokken.
29/03 20u15  WICO TIO Pelt zoekt hulp om gezichtsbeschermers te makenWICO campus TIO Pelt wil actief haar steentje bijdragen in de gezamenlijke strijd tegen corona. Dat ook techniek van grote betekenis is in crisistijd, bewijzen zij door mee een antwoord te bieden op de logistieke tekorten in de zorgsector.
29/03 19u15  Koen Crucke geeft coronaconcert bij serviceflats: “Eenzame mensen gelukkig maken”Meneer Spaghetti, oftewel Koen Crucke, probeert zijn buurtbewoners een hart onder de riem te steken tijdens deze speciale coronatijden.
29/03 19u15  Bernie Ecclestone: "Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon"Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.
29/03 19u15  Puber mag zijn lief niet bezoeken, volwassene met vaste relatie wel'Het is niet de bedoeling dat een puber van zestien zijn lief gaat bezoeken', zegt Yves Stevens van het Crisiscentrum. 'Maar volwassen partners met een vaste relatie en beperkte cirkel moeten elkaar wel kunnen bezoeken.'
29/03 19u15  Chalet gaat volledig in vlammen op in Grote-BrogelIn Grote-Brogel, net achter de pleinen van voetbalclub Racing Reppel, is zaterdagochtend een chalet helemaal in vlammen opgegaan. De oorzaak wordt nog onderzocht.
29/03 19u15  “Het wordt een zware nacht voor fruitbloesems door stevige nachtvorst”Vanavond zullen er vanuit het noorden brede opklaringen verschijnen. Daardoor zal het ook snel afkoelen richting het vriespunt.
29/03 18u15  Teken het online gastenboek om de zorgverleners te steunenOnze zorgverleners hebben het momenteel hard te verduren. Met een online gastenboek willen we de zorgverleners een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet.
29/03 18u15  Marleen Merckx neemt afscheid van haar broer: “Vaarwel broertje, i love you”‘Thuis’-actrice Marleen Merckx (61) heeft afscheid moeten nemen van haar broer Peter. Dat kondigde ze zelf aan op Instagram.
29/03 18u15  Ben Hermans moet nog een tweede schouderoperatie ondergaan, tien weken na zijn zware val in Tour Down UnderTwee weken nadat hij voor het eerst opnieuw op de weg trainde, heeft Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) een nieuwe update over zijn herstel gegeven. De 33-jarige Limburger moet binnenkort nog een extra schouderoperatie ondergaan. “Nadien begin ik aan de laatste fase van mijn revalidatie”, liet Hermans optekenen.
29/03 18u15  78 nieuwe overlijdens in ons land, aantal patiënten op intensieve zorgen stijgt tot 867De afgelopen 24 uur zijn er in België 78 overlijdens van COVID-19 bevestigd, zo blijkt uit een persbericht van de FOD Volksgezondheid en het Belgische instituut voor gezondheid Sciensano.
29/03 18u15  Hondenweide aan Kevie na een dag opnieuw openEen dag nadat de hondenweide aan de Kevie op slot ging, is die opnieuw opengesteld. Dat heeft de politie na een grondige evaluatie beslist. De politie wijst er wel op dat er niet met de auto tot aan de hondenweide mag worden gereden. De parking blijft afgesloten. Op de hondenweide moet ook rekening worden gehouden met de regels rond de ‘social distance’.
29/03 17u15  14-jarige Vitor is het jongste coronaslachtoffer van EuropaHij was nog jong, ging naar school en speelde futsal. Er leek niks aan de hand. Tot het coronavirus hem te pakken kreeg. De Portugese Vitor Godinho, die in het ziekenhuis stierf, was amper veertien jaar. Hij is voor zover we weten het jongste slachtoffer in Europa.
29/03 17u15  Bushokje beschadigd op MaaseikerbaanBij de politie is zaterdagnamiddag een melding binnengekomen van vandalisme. Op de Maaseikerbaan was een bushokje beschadigd.
29/03 17u15  Keukenbrandje in WaterloosZaterdag, even voor 20 uur is bij de hulpdiensten de melding binnengekomen van een keukenbrand op het Groen Wegje in Waterloos. Een pan op het elektrische vuur was er oververhit geraakt. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al geblust. De woning werd verlucht. De schade bleef beperkt.
29/03 17u15  Brooklyn Beckham gaat samenwonen met miljardairsdochter Nicola Peltz in New YorkHet gaat snel voor de oudste zoon van David (44) en Victoria (45) Beckham. Brooklyn - hun oudste zoon van 21 - zou plannen hebben om te gaan samen wonen met Transformers-actrice én miljardairsdochter Nicola Peltz (25) in haar poepchique appartement in New York. En dit midden in de coronacrisis.
29/03 17u15  Nu ook officieel: gedaan met bezoek aan je lief of partnerUw niet-inwonende partner of lief bezoeken is geen essentiële verplaatsing en is in deze coronatijden dus verboden.
29/03 17u15  32 bestuurders geflitst in GeetbetsDe politie Hageland heeft 32 hardrijders betrapt in de Borgloonstraat. In deze straat bedraagt de maximum toegelaten snelheid 50 km/uur. Eén bestuurder reed er 76 km/uur. Volgens de bewoners wordt in de straat veel te snel gereden.
29/03 17u15  Waarom de politie het blauwe water van een toeristische attractie in Engeland zwart liet kleurenHet prachtige azuurblauwe water van een toeristische attractie in het Engelse Buxton - in de streek bekend als de Blue Lagoon - kleurt zo zwart als inkt. En dat is niet het werk van vandalen, maar, vreemd genoeg, van de politie zelf.
29/03 17u15  Agressie tussen exen en in verkeer in DiestDe politie Demerdal heeft een man gearresteerd die zijn ex-vriendin bedreigde. De man was op het ogenblik van de feiten vrij onder voorwaarden. De politie kreeg ook een melding van een geval van verkeersagressie. Een man die een bestuurder had aangesproken op zijn rijgedrag had slagen gekregen.
29/03 17u15  Meerdere inbraakpogingen in DiestOnbekenden hebben proberen binnen te dringen in een huis in de Vleugstraat in Schaffen. Zij slaagden niet in hun opzet, meldde de politiezone Demerdal zaterdag. De jongste dagen kreeg de politie al meerdere meldingen van inbraakpogingen.
29/03 17u15  Kinderen en huisdier steken handje toe bij verspreiden infobriefIn Bree werd een brief met de genomen maatregelen in verband met de aanpak van het coronavirus huis aan huis bezorgd door het stadspersoneel.
29/03 17u15  Ex-profrenner Roger Baens overledenIn Rillaar is donderdag ex-profwielrenner Roger Baens overleden. Roger Baens werd op 18 augustus 1933 geboren in Molenstede (Diest).
29/03 17u15  Neos Kinrooi maakt 1.800 mondmaskersIn deze moeilijke coronatijd wil Neos Kinrooi een helpende hand bieden aan verschillende organisaties. Een mogelijkheid is mondmaskers maken. Na contact met het ziekenhuis ZKM haalden wij pakketjes op met lakens voor 1.800 maskers.
29/03 16u15  Tongerse basiliek vrijgegeven na gasalarm: centrale verwarming uitgeschakeldDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag even hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker kwam ter plaatse. De centrale verwarming in de basiliek werd uitgeschakeld waarna het gebouw werd geventileerd en vrijgegeven.
29/03 16u15  Bevreemdend beeld: paus zegent de wereld voor leeg Sint-PieterspleinPaus Franciscus heeft vrijdag een gebed geleid voor een leeg Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
29/03 16u15  Boete voor uitlaten hondDe politie Demerdal heeft zaterdag op de parking van de Halve Maan in Diest een 54-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem geverbaliseerd omdat zij naar daar was gereden om haar hond uit te laten. De vrouw kreeg van de agenten te horen dat het om een niet-essentiële verplaatsing ging. In de tuin van een huis in de Kleinbergstraat verbaliseerde de politie vier twintigers die het samenscholingsverbod negeerden. In een tuin in de Galgeveldstraat zijn ook personen beboet voor het overtreden van het samenscholingsverbod.
29/03 16u15  Auto in beslag genomen nadat Luikenaar voor derde keer in 3 dagen regels overtreedtEen Luikenaar die drie dagen op rij in aan de kant werd gezet, zal het bij de rechter mogen gaan uitleggen. Zij auto werd vrijdag ook in beslag genomen. De rechter zal gaan beslissen wat er met de auto gaat gebeuren.
29/03 16u15  Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongerenVerveling vermijden bij de schoolloze jeugd? En tegelijkertijd diezelfde jeugd op een aangename manier laten kennismaken met de wereld van de astronomie? Sterrenkundevereniging Noorderkroon uit Achel heeft daar wat op gevonden.
29/03 15u15  Buurt Tongerse basiliek afgesloten: gasgeur door defect aan verwarmingDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker is momenteel de panne aan het herstellen.
29/03 15u15  Zestien nieuwe coronadoden in Limburg: hoogste dodental sinds uitbraak virusEr zijn de afgelopen 24 uur zestien coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen overleden. Daarmee stijgt het totale dodenaantal in onze provincie naar 74.
29/03 14u15  Buurtbewoners in Lommel bundelen krachten en maken hartverwarmende video voor zorgsectorHet regent lof voor de zorgsector in België. Ook in Limburg ontstaan er bemoedigende initatieven om zorgverleners een hart onder de riem te steken. In Lommel-Werkplaatsen hebben de buurtbewoners de krachten gebundeld om een pakkende warme boodschap te geven voor iedereen die zorgt. Het resultaat: een filmpje dat massaal gedeeld en bekeken wordt op sociale media.
29/03 14u15  Musical ‘Gelmel’ in Alden Biesen wordt uitgesteld: “Wie tickets heeft, wees gerust”Net als zoveel andere initiatieven wordt ook de musical ‘Gelmel’ van de Kristene Gildebroeders uit Val-Meer (Riemst), gepland tijdens de paasvakantie in Alden Biesen, omwille van de coronacrisis uitgesteld.
29/03 14u15  Politie legt groepje voetballers en ouderen in het park de regels nog eens uitDe politie Maasland heeft zaterdagnamiddag op het Kolonel Aertsplein een vijftal allochtonen mannen de maatregelen rond corona nog eens uitgelegd. De mannen stonden in een cirkel op het plein, elk een tiental meter uiteen. Er werd een bal rondgespeeld. Bij een van de mannen stond ook nog een peuter. De mannen moesten de plaats verlaten. De oudere autochtonen die op de banken zaten werden meteen ook aangesproken. Ook aan hun werd gevraagd om terug naar huis te gaan.
29/03 14u15  Inbraakpoging in WellenZondagvoormiddag is bij de politie een inbraakpoging in de Ulbeekstraat gemeld. Dieven slaagden er niet in om het pand binnen te geraken.
29/03 14u15  Motorrijder uit Lummen gewond bij ongeval in AlkenFrank V. (42) uit Lummen is vrijdag in de late namiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Meerdegatstraat. De motorrijder viel rond 16.15 uur toen hij een aanrijding wilde vermijden.
29/03 14u15  Maggie De Block en professor Herman Goossens oneens over thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in De Zevende Dag. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens. Ook over het feit of de curve van het aantal besmettingen nu al dan niet afvlakt, zijn beiden het oneens.
29/03 14u15  Thomas Buffel en zijn Annabel krijgen dochtertjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu dus een zusje bij. Buffel had al twee zoontjes, Fausto en Maceo, met zijn vorige echtgenote Stéphanie, die begin 2017 op 39-jarige de ongelijke strijd tegen kanker verloor. Lionel is het zoontje van Buffel en Annabel, de kleine kerel werd in mei van vorig jaar geboren. Buffel en Annabel kregen op Instagram meteen felicitaties van Jelle Vossen, Ruud Vormer en Danny Vukovic.
29/03 14u15  Vijf transmigranten uit oplegger gehaald aan politiekantoor in HasseltDe politie heeft zaterdagavond aan het politiekantoor in de Zwarte-Brugstraat vijf transmigranten uit een oplegger gehaald.
29/03 14u15  Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen"Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
29/03 14u15  Zussen lanceren positieve actie: All Against CoronaEén zus kwam met het idee, de andere zus met de creativiteit, samen met een geweldige designer. Voor een fantastische zus en haar collega's, en voor iedereen die er gewoonweg is waar het nodig is. We kunnen niet zonder jullie en dat willen we laten zien.
29/03 13u15  Thomas Buffel en zijn Annabel in verwachting van vierde kindjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu een zusje bij.
29/03 13u15  Keylor Navas lapt strikte maatregelen aan zijn laars en pakt peperdure vlucht naar huis: “We zijn ook maar mensen”PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten.
29/03 13u15  Zonhoven zorgt: meer dan honderd vrijwilligers staan klaar om te helpenTot nu toe hebben 109 vrijwilligers zich aangeboden om mensen te helpen die wegens de coronacrisis niet buiten kunnen komen. De gemeente lanceerde het platform 'Zonhoven zorgt' waar vrijwilligers zich online kunnen aanbieden. Bedoeling is dat de gemeente hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact brengt.
29/03 13u15  Achter de schermen bij ‘De mol’: smullen en bakken onder de Griekse zonPresentator Gilles De Coster gunt ons elke week een blik achter de schermen van ‘De mol’.
29/03 13u15  Onheilspellende boodschap voor al wie graag tennis kijkt: geen Wimbledon én geen US Open door coronacrisis?De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft “het nieuws gekregen dat je behoorlijk zeker mag zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan”.
29/03 13u15  Bosuilfeest helaas afgelast door coronaHet traditionele Bosuilfeest, voorzien voor vrijdag 1 mei 2020, wordt afgelast wegens de coronacrisis.
29/03 12u15  Aantal sterfgevallen in Spanje versnelt opnieuw: 838 doden in 24 uurIn Spanje zijn de voorbije 24 uur liefst 838 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is alweer een nieuw record, nadat zaterdag 832 sterfgevallen waren gemeld.
29/03 12u15  Een leven van delen en dienenTreike Paulussen uit Opglabbeek werd 100 jaar. Een leeftijd die normaal gesproken groots gevierd zou worden maar waar nu, met de aangescherpte coronamaatregelen, wat aanpassingen voor nodig waren. Er was een klein feestje aan het woon en zorghuis in Lanaken. Daar hadden de familieleden verzameld aan het raam om hun gelukwensen over te maken.
29/03 12u15  41-jarige man uit Eupen hoest en spuugt op agenten in VoerenEen 41-jarige fietser uit Eupen heeft zich vrijdagnamiddag aan de grenspost op De Plank misdragen tegenover agenten. De man wilde de grens naar Nederland oversteken maar werd door de politie van staande gehouden. Toen de man hoorde dat hij rechtsomkeer moest maken, protesteerde hij. Hij hoestte en spuugde naar de inspecteurs terwijl hij riep dat hij besmet was met Corona. De man werd overmeesterd en gearresteerd. De man zal zich aan een strenge straf mogen verwachten.
29/03 12u15  Limburg blijft zwaarst getroffen provincie: 1.355 personen besmet met coronaHet aantal Limburgers dat met het coronavirus is besmet, is de afgelopen 24 uur opgelopen tot 1.355 personen. Dat zijn er 174 meer dan gisteren en is de tweede grootste stijging tot nu toe. Met 15 besmette Limburgers per 10.000 inwoners blijft onze provincie de zwaarst getroffen regio van het land.
29/03 12u15  Opslagloods van WindowsPunt in Brustem verwoest na zware brandEen uitslaande brand heeft zondagochtend een loods van Windows Punt op de Luikersteenweg Brustem totaal verwoest. Het vuur werd rond 3 uur door de buren opgemerkt. Zij alarmeerden de hulpdiensten. “In de loods achter de winkel lagen ramen en deuren opgestapeld. Wij hebben vooral ingezet op het vrijwaren van de gebouwen die langs de loods liggen. En daar zijn we gelukkig in geslaagd”, zegt Steven Rennen, brandweerkapitein van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Hoe het vuur ontstond, is voorlopig onduidelijk.
29/03 11u15  Wat betekent de coronacrisis voor uw spaarcenten? En wat is uw beste strategie?De coronacrisis en ­bijbe­horende beurscrash hebben de pensioen­spaarfondsen diep in het rood geduwd. De verliezen liepen de afgelopen maand op tot gemiddeld 22 procent. Hoe kunt u de schade beperken?
29/03 11u15  36 vrijwilligers maken 28.000 mondmaskers36 vrijwilligers hebben in de Limburgse Zorgacademie 28.000 mondmaskers gemaakt. Omdat de voorraad aan materiaal op is kunnen er voorlopig geen maskers bijgemaakt worden.
29/03 11u15  Trotse Natalia deelt eerste video van dochter Bobbi-Loua: “Je bent nu al een rockster”Zangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze.
29/03 11u15  ROYALS. Zo kwam de ‘perfecte’ foto van Harry en Meghan tot stand en krijgt Beatrice huwelijk met amper drie gasten?In een interview met Vogue heeft fotograaf Samir Hussein verteld over de adembenemende foto die hij maakte van Harry en Meghan. Sarah Ferguson deelde dan weer een nooit geziene foto van het huwelijk van prinses Eugenie. En in België, daar werden wafels gebakken.
29/03 11u15  Italiaans dorpje in Lombardije lijkt immuun voor corona: onderzoek moet duidelijkheid biedenDe inwoners van het Italiaanse dorpje Ferrera Erbognone, in het noorden van Italië, lijken immuun voor het coronavirus. In de omliggende gemeenten, in de zwaargetroffen regio Lombardije, is er sprake van grote besmettingshaarden, maar in het dorpje raakte tot heden niemand besmet. Wetenschappers onderzoeken het bloed van de inwoners om duidelijkheid te krijgen.
29/03 10u15  Rode Duivels in coronatijden: lachen met de krullenbol van Witsel, De Bruyne haalt 2 miljoen op met videogameHet zijn ook voor onze Rode Duivels geen gemakkelijke tijden. Maar onze nationale voetbalhelden houden zich bezig in volle coronacrisis, zo blijkt.
29/03 10u15  De befaamde glimlach van Ronaldinho vergaat stilaan in de gevangenisWie Ronaldinho zegt, zegt twee dingen: goddelijke dribbels en een geweldige glimlach. Maar de tanden lacht de 40-jarige cultvoetballer al een tijdje niet meer nu hij al drie weken vastzit in een gevangenis in Paraguay.
29/03 10u15  Wit-Russische president lacht met corona: “Drink wodka, ga naar de sauna en werk hard”De Wit-Russische president Alexander Lukashenko lacht nog steeds om het coronavirus. Hij deed zaterdag mee met een ijshockeytoernooi in Minsk. Op foto’s is te zien dat toeschouwers dicht bij elkaar stonden. Lukashenko maakte deel uit van het winnende team. Hoe kan het ook anders...
29/03 10u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Kortenbos: treinverkeer even onderbrokenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Kortenbos is een slagboom helemaal vernield. Een lichte bestelwagen ramde er rond 20.30 de spoorinfrastructuur. Het voertuig stond op de sporen waardoor het treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden een tijdlang onderbroken werd. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Waarom hij de controle over het stuur verloor, was niet meteen duidelijk.
29/03 10u15  Julian Alaphilippe kan zich een Tour de France zonder fans moeilijk inbeelden: “Ik zou er kapot van zijn”Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck - Quick-Step een paar dagen na de mededeling van Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, die zei dat het een optie is om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.
29/03 09u15  Indiase goeroe én “superverspreider” overleden: “Weigerde in quarantaine te gaan”Tienduizenden mensen in India zitten in quarantaine nadat ze in contact kwamen met Baldev Singh (70). De Indiase goeroe raakte besmet tijdens een rondreis door Europa, maar bleef prediken in de deelstaat Punjab. Intussen is de ‘superverspreider’ overleden aan de gevolgen van het virus, pas na zijn dood kwam de besmetting aan het licht.
29/03 09u15  “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Dat melden verschillende Japanse media, waaronder staatszender NHK.
29/03 09u15  Boris Johnson waarschuwt Britten in brief voor moeilijke tijdenDe Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week ook corona vastgesteld.
29/03 09u15  Minder interventies door VAB, maar ze nemen meer tijd in beslag door coronamaatregelenSinds de coronamaatregelen van kracht zijn, in het weekend van 15 maart, kent mobiliteitsorganisatie VAB een stapsgewijze terugval van het aantal pechgevallen. Vanaf donderdag 19 maart daalde het aantal pechgevallen tot zo’n 50 procent van het aantal pechgevallen tijdens weekdagen. Interventies nemen ook meer tijd in beslag, omwille van de veiligheidsmaatregelen zoals het desinfecteren van vervangwagens en voertuigen met pech en de ‘social distancing’. Dat meldt VAB zondag in een persbericht.
29/03 08u15  John Cleese maakt Amerikanen boos met tweet over wapens en coronavirusDe Britse komiek John Cleese heeft zich afgelopen week de woede van veel Amerikaanse twitteraars op de hals gehaald. “Ik vind het bijzonder grappig dat sommige Amerikanen als reactie op het virus vuurwapens inslaan.”
29/03 08u15  CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Ik zie ook voordelen aan deze crisis”“We moeten deze crisis aangrijpen om onze samenleving beter te maken”, dat zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in een interview met De Zondag. Tevens werkt Coens aan een manifest met “tien lessen voor de toekomst”.
29/03 08u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Sint-TruidenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Sint-Truiden werd de automatische slagboom totaal vernield. Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 20.30 uur.
29/03 08u15  Beroemde jurk van prinses Diana verdwijnt in de “diepvriezer”De blauwe fluwelen jurk die de Britse prinses Diana droeg tijdens een dans met Hollywoodacteur John Travolta, wordt bevroren. U leest het goed: bevroren. De nieuwe eigenaars hopen het kledingstuk op die manier beter te bewaren, om het later voor het grote publiek te kunnen tentoonstellen.
29/03 08u15  Baby in VS overleden na coronabesmetting: “Uitgebreid onderzoek nodig”In de Amerikaanse staat Illinois is een baby gestorven die besmet was met het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsdienst bracht in een verklaring naar buiten dat een “uitgebreid onderzoek” licht moet werpen op de exacte doodsoorzaak. Het kind was nog geen jaar oud.
29/03 08u15  Noord-Korea schiet voor de vierde keer deze maand raket afNoord-Korea heeft zondag twee raketten richting de Japanse Zee gelanceerd. Dat meldden militaire functionarissen in Zuid-Korea en Japan. Eerder deze maand vuurde het land drie keer eerder projectielen af. Volgens het Japanse ministerie van Defensie lijkt het te gaan om ballistische raketten. Ze zijn niet op Japans grondgebied terechtgekomen.
29/03 08u15  Financiering ‘W817’-film nagenoeg rondDe geldinzamelactie om de film van W817 te maken, heeft bijna voldoende opgebracht. In drie weken zijn al 45.000 tickets verkocht. Wat betekent dat er nog 5.000 aan de man dienen te worden gebracht.
29/03 08u15  Bewoners van Achelse buurt zingen elke avond ‘We zullen doorgaan’Elke avond stipt om 19.30 uur komen de bewoners van de Achelse straat Oude Weg even buiten. Op de stoep voor hun huis zingen ze in koor ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.
29/03 08u15  The Weeknd: best verkochte single én albumThe Weeknd is deze week vanuit het niets op één binnengekomen in de lijst met best verkochte albums in Vlaanderen. Met zijn plaat After hours verdrijft de Canadees-Ethiopische rapper #LikeMe van de eerste plaats. Zijn vorige drie albums haalden telkens de top 10, maar nooit de hoogste plek.
29/03 08u15  Vier doden aangetroffen in woning in Etten-Leur in Nederland: “Onderzoek loopt”In een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Uit politieonderzoek in het huis aan de Dasseburcht blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vier doden zijn vermoedelijk de bewoners, liet de politie weten.
29/03 07u15  Aquarium krijgt geen bezoekers meer door corona, dan nemen schattige puppy’s het overHet Georgia Aquarium in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, is net zoals zoveel bezienswaardigheden gesloten voor het publiek omwille van coronamaatregelen. Maar dieren zijn voor zover geweten niet in gevaar voor de pandemie. Daarom liet het aquarium haar deuren afgelopen donderdag wel open voor twee van de schattigste bezoekers die er ooit doorheen de gangen raasden: Odie en Carmel, twee puppy’s van het Atlanta Humane Society, een dierenwelzijnsorganisatie. Het leverde prachtige beelden op en hopelijk ook een leerrijke ervaring voor Odie en Carmel, hoewel die niet altijd evenveel aandacht voor de vissen lijken te hebben...
29/03 06u15  Gluren bij BV’s: Jeroen Meus werkt aan zijn conditie, Klaasje rekt zich uitMake-up aanbrengen in drie minuten, wandelen en fit blijven in coronatijden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
29/03 06u15  In tijden van corona: golfer Pieters installeert indoor putting greenAlle Belgische golfbanen zijn sinds 14 maart gesloten. De Nationale Veiligheidscommissie had geen oren naar de smeekbede van de golffederaties en Gezond Sporten Vlaanderen om recreatief golfen, mits restricties, toch toe te laten. Eerst mochten onze vier topgolfers nog trainen, maar intussen is dat privilege teruggeschroefd.
29/03 06u15  “Gure lucht brengt buien met zich mee, kans op sneeuw”Zondag worden er gure luchtmassa’s richting Limburg aangevoerd. Vanuit het oosten komt er meer bewolking opzetten en vergroot de kans op een aantal lokale buien.
29/03 06u15  Met deze klusjes maak je je kot in geen tijd gezelligerNu we verplicht moeten cocoonen, hebben we plots zeeën van tijd om die lang geplande klusjes onder handen te nemen. Met deze checklist verander je je huis in no time in een gezellige en opgeruimde cocon, zónder extra spullen in huis te moeten halen.
29/03 06u15  COLUMN. Onze man over hoe corona zijn dochters in de greep houdtOnze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
9x Pv voor 25-jarige Diestenaar04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten café04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
8x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire05/04 03u15 - Het Belang van Limburg: Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
8x Misvieringen online in de tijd van Pasen04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
8x Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
8x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden04/04 21u15 - Het Belang van Limburg: In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
7x Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
7x Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
7x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven