maandag 17 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
17/06 15u00  Jeugdspelers leggen zelf wedstrijd stil wegens ruziënde ouders De voetballertjes van Malaga CF hebben zondag zelf hun wedstrijd stilgelegd omdat ze niet akkoord waren met het gedrag van de ouders in de tribune. Hun beslissing kon op veel applaus rekenen.
17/06 15u00  “Hij loog over de andere vrouw, de drugs. Alleen het kind kon mijn man niet ontkennen” “Mijn vader was een supersterke man, maar de laatste twee jaren was hij een wrak. Zelfs een kind kon die mens aan, zo was hij achteruitgegaan”, beschreef dochter M. (46) slachtoffer Toni Danti. Hij had altijd tegen hen gelogen, over de andere vrouw, over drugs. “Alleen het kind, dat kon hij niet ontkennen.”
17/06 15u00  Studenten nemen Hasselt over met dagdisco Op 21 juni gaat van ’s middags tot 20 uur het dak eraf in de Universal. 'Garden of Youth' luidt het partyconcept van twee studenten die een frisse wind willen laten waaien door het feestlandschap van het Kolonel Dusartplein. “We willen het dak eraf knallen,” klinkt het vastberaden bij de organisatoren Benne Adriaens (17) en Xander Gielen (17).
17/06 14u30  Zes personen opgepakt tijdens controleactie door politie LRH De politie LRH heeft afgelopen weekend 262 personen gecontroleerd tijdens een grote actie op verschillende plaatsen in de zone. Daarbij werden in totaal 26 pv’s opgesteld. Zes mensen werden gearresteerd.
17/06 14u15  Na onderzoek: licht op groen voor kweekproject Absolutely Free Festival Afgelopen zomer riep AFF op om een potje aarde mee te brengen naar het festival, om zo samen symbolisch de Limburgse Oeraarde te creëren. Meer dan 140 festivalbezoekers uit alle windstreken brachten uiteindelijk een dosis aarde mee. Die grond is nu wetenschappelijk geanalyseerd door bodemsaneringsdeskundige Peter Somers, en er is een positief verdict: het licht mag op groen voor de volgende fase van het project.
17/06 14u15  Even tijd doorbrengen in de natuur kan je gezondheid een boost geven Een nieuwe Britse studie heeft aangetoond dat wekelijks twee uurtjes doorbrengen in de natuur al een flinke boost kan geven aan je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Trek dus die wandelschoenen maar aan.
17/06 14u00  Gemeentebestuur promoot 'Eerste hulp - Rode Kruis' app In het maandelijkse infoblad wil het Hamse gemeentebestuur de eerste hulp app van het Rode Kruis promoten. 'Met deze app heb je vanaf nu altijd alle nuttige eerste hulptips op zak om basishulp te bieden bij vaak voorkomende situaties', zo vertelt schepen Stefanie Engelen.
17/06 14u00  Pikant detail uit verleden van Madonna blijkt verzonnen Begin de jaren negentig zou Madonna een romance gehad hebben met de Canadese singer-songwriter K.D. Lang. Zou, want daar blijkt niets van aan te zijn geweest, bevestigd die laatste in een interview met The Sunday Times.
17/06 13u45  Witte rook achter Kinepolis nadat snoeiafval opgestookt wordt Maandag is rond 11.30 uur snoeiafval opgestookt in de Bosstraat. Dat zorgde voor witte rook achter Kinepolis. Ongeruste buren alarmeerden de brandweer, die in geen tijd het snoeiafval bluste.10 
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet” De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Valentina (5) vecht voor haar toekomst in de rechtbank Wellicht voor de eerste keer ooit voert een Belgisch gezin vanaf deze week een juridische strijd tegen een farmabedrijf om toegang te krijgen tot een geneesmiddel. Valentina uit Leefdaal is vijf, en lijdt aan het zeldzame syndroom van Morquio. Sinds april vorig jaar krijgt ze het ontzettend dure medicijn Vimizim gratis van een Amerikaans farmabedrijf, BioMarin. Dat wil de leveringen echter stopzetten. Mama Debbie, die de Amerikanen daarom voor de rechtbank sleepte, is zenuwachtig en bang. “Maar een moeder doet wat moet.”
17/06 13u45  Archeologiedagen in Tongeren Zondag 16 juni waren er tijdens de Archeologiedagen leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten.10 
17/06 13u30  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd” “We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”11 
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV Mechelen Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u30  Albanezen krijgen tot 24 maanden cel voor plantage in Lanakense huurwoning Twee Albanezen (35 en 28) kregen maandag van de Tongerse correctionele rechter celstraffen van 18 en 24 maanden voor het opstellen en onderhouden van een cannabisplantage in een huurpand in Lanaken. In totaal werden er 512 oogstrijpe planten aangetroffen. De elektriciteitsmaatschappij krijgt een schadevergoeding van 44.934 euro voor de elektriciteitsdiefstal.
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/06 11u15  Schilderij van 15 euro uit Genkse Kringwinkel is 1.200 euro waardDirk Claesen heeft het koopje van zijn leven gedaan in de Genkse Kringwinkel. Hij betaalde 15 euro voor een schilderij dat 1.200 euro waard bleek. Niemand minder dan Jacques Vermeire had gespot dat het om een echte Jan Cobbaert ging.
12/06 11u15  Ideale voorbereiding op de wedstrijd? Rode Duivels met z’n allen naar de kapperWat doen voetballers ter voorbereiding van hun match? Samen naar de kapper gaan, zo blijkt. Dries Mertens, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Simon Mignolet schoven maandag in de stoel van Etterbeekse kapper Charbel Georgis (30).
12/06 11u15  Meisje wordt met rolstoel opgetild om Pinkpop-concert te kunnen volgenEen meisje in rolstoel is zaterdagavond bij het concert van Mumford & Sons opgetild door festivalgangers.
12/06 11u15  Wandelen, joggen en musiceren rock de kioskZaterdag 14 juni is er een groot volksfeest in Diepenbeek rond de historisch kiosk aan de Varkensmarkt. Vanaf 14 uur kunnen wandelaars en joggers meedoen aan een recreatieve tocht. Er wordt de hele dag gemusiceerd op de kiosk met als hoogtepunt een concert van de harmonie de Stroobanders en Diepenbeekse muzikanten.
12/06 11u00  Ex-veldrijder Liboton riskeert cel voor uitspraken over Erik De VlaeminckEen maand cel met uitstel en een boete van 5.000 euro. Dat riskeert voormalig veldrijder Roland Liboton omdat hij in een interview insinueerde dat Erik De Vlaeminck zijn wereldtitels veldrijden op doping gewonnen heeft. “Een clash tussen ego’s”, vindt de procureur, die de opschorting vraagt.
12/06 11u00  Buitenlandse kranten lyrisch over “briljante” Duivels en “supermodel” HazardDe Schotse kranten waren ondanks de 3-0-nederlaag van hun land gisterenavond in Brussel tevreden over de prestatie tegen de Rode Duivels. Omdat ze vonden dat de Schotse nationale ploeg een prima organisatie had neergezet. En omdat ze onder de indruk waren van de klasse van de Belgen. “België is één van de kanshebbers om volgende zomer in de finale te staan en je hoeft helemaal niet verrast te zijn als Eden Hazard in de finale op Wembley de beker zou optillen.” In Spanje werd de Real-aanwinst onder de loep genomen en dat leverde alleen maar lyrische commentaren op.
12/06 11u00  Leerlingen en leerkrachten van Atlas College vallen in de prijzenDe winnaars van de 16de StageAwards zijn bekend. Printcity werd verkozen tot het beste stagebedrijf van het jaar. De prijzen voor de beste stagiaires gingen naar Larissa Rego (secundair onderwijs) en Glenn Verbist (hoger onderwijs). De stagebegeleiders Daan Erckens en Jeroen Wouters van het Atlas College (Economie & Organisatie) mochten de award van beste stageschool/stagebegeleider in ontvangst nemen. De organisatie, Voka - Kamer van Koophandel Limburg en provincie Limburg selecteerden de winnaars uit 140 genomineerden. Zij kregen de prijzen overhandigd door gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.
12/06 10u45  La Bottega gaat niet dicht, maar wil aanzetten tot lokaal kopenLa Bottega sluit dan toch niet de deuren. De boodschap maakt deel uit van de campagne ‘Winkelhier’ van Unizo, zo is ondertussen bekendgemaakt.
12/06 10u45  Carpoolparkings in Hasselt, Paal en Zolder gereinigd in nacht van 14 op 15 juniHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 14 op 15 juni de carpoolparkings in Hasselt, Paal en Zolder reinigen. Er geldt dan een parkeerverbod. Tijdens de reinigingsbeurten in maart 2019 werd al 4,8 ton veegvuil opgeruimd op de 9 Limburgse carpoolparkings.
12/06 10u45  Ouderraad basisschool Elen voert ludieke actie tegen niet stoppende automobilistenLeden van de ouderraad basisschool Elen trokken tussen acht en negen uur de straat op om automobilisten te doen stoppen voor de zebrapaden aan de school. Basisschool De Twinkelaar ligt in Elen namelijk dicht bij de drukke Rijksweg N78.
12/06 10u30  Kleuters methodeschool Ondersteboven koken met zelf gekweekte groentjesIn de maand april mochten de kleuters van methodeschool Ondersteboven zoals elk jaar zaaien en planten. Met de hulp van André van Tuinhier leerden ze veel bij. Iedere dinsdag kwam hij naar de tuintjes van de kleuters kijken.
12/06 10u15  Kennismaken met Twinsporten op TwinsportenbalDe vzw Twinsporten houdt vrijdag 14 juni haar Twinsportenbal. Daarop is iedereen welkom die vrijwilliger is of wil worden bij Twinsporten.
12/06 10u15  Meghan Markle gaat voor Vogue schrijven én poserenMeghan Markle zit nu nog volop in haar moederschapsverlof, maar ze is duidelijk al volop plannen aan het maken voor daarna. Zo zal ze als gastredacteur fungeren voor het septembernummer van de Britse Vogue, meldt US Weekly.
12/06 10u15  Grote stroompanne in Hasselt door kortsluiting in distributiecabineEen groot deel van de Hasseltse binnenstad is vanochtend rond 9 uur zonder stroom gevallen door een kortsluiting in een belangrijke distributiecabine. Hierdoor brak er brand uit.
12/06 09u45  Grote stroompanne in HasseltEen groot deel van de Hasseltse binnenstad is vanochtend zonder stroom gevallen door een defect aan een belangrijke distributiecabine.
12/06 09u30  “Duizenden banen op de tocht bij Arcelor”Staalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van 19.500 werknemers met een tijdelijk contract. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.
12/06 09u30  Simons vraagt bedenktijd aan LommelTimmy Simons wordt geen assistent van Philippe Clement bij Club Brugge.
12/06 09u30  Wordt het dan toch nog iets tussen Lady Gaga en Bradley Cooper?Na een relatie van vier jaar zijn Bradley Cooper (44) en Irina Shayk (33) niet langer een koppel. Volgens het Amerikaanse magazine People zou zijn ‘A star is born’-tegenspeelster Lady Gaga (33) daar nu toch voor iets tussenzitten.
12/06 09u30  Ismail Erdogdu sluit zijn SAZ-werkjaar af met een leuk feestjeIsmail Erdogdu sloot zijn SAZ-werkjaar af met een leuk feestje.
12/06 09u15  Tom Meeuws (SP.A): “Als N-VA met Vlaams Belang bestuurt dan is dat een majeur probleem van nationale orde”Indien N-VA-voorzitter Bart De Wever met Vlaams Belang gaat besturen, dan ontstaat er “een majeur politiek probleem van nationale orde”. Dat heeft Antwerpse schepen Tom Meeuws (SP.A), die deel uitmaakt van een coalitie met De Wever als burgemeester, dinsdag verklaard in “Terzake” op Canvas. Meeuws gelooft echter niet in zo’n akkoord tussen N-VA en Vlaams Belang.
12/06 09u00  Bizar: geldautomaat blijft onophoudelijk geld uitspugen in metrostationDe pendelaars in het Londense metrostation Bond Street werden onlangs getrakteerd op een heel bizar schouwspel. Toen een klant een flinke som geld wilde opvragen aan een bitcoin geldautomaat, bleek de automaat daar wel erg veel moeite mee te hebben. Onophoudelijk bleef de automaat biljetten van 20 pond uitspugen, terwijl de man op nonchalante wijze alles opving in een grote tas. Een veiligheidsagent moest zelfs ter plaatse komen om de kijklustigen op afstand te houden.
12/06 08u45  Journaliste vermoord in zuidoosten van MexicoIn het zuidoosten van Mexico is opnieuw een journaliste gedood. Sinds het begin van het jaar werden al zes journalisten vermoord, zo meldden lokale media.
12/06 08u30  Vertrouwen van Vlaming in nieuws blijft hoog (behalve bij jongeren)Het vertrouwen in nieuws blijft in België relatief hoog in vergelijking met andere landen. 61 procent van de Vlaamse nieuwsconsumenten ouder dan 35 jaar vertrouwt het nieuws. Er zijn wel regionale verschillen: zo is het vertrouwen in Vlaanderen veel hoger dan in Wallonië. En ook tussen ouderen en jongeren zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report van het Reuters Institute for the Study of Journalism.
12/06 08u30  Donald Trump Jr. getuigt opnieuw voor SenaatscommissieIn verband met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 zal de oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., woensdag voor de inlichtingencommissie van de Senaat getuigen. De ondervraging vindt achter gesloten deuren plaats, zo berichtte de zender CNN op basis van anonieme bronnen.
12/06 08u30  Minstens negentien doden bij overstromingen in zuiden van ChinaBij overstromingen die veroorzaakt zijn door stortbuien, zijn minstens negentien mensen omgekomen in het zuiden van China. Dat hebben staatsmedia woensdag bekendgemaakt.
12/06 08u00  La Bottega kondigt sluiting aanLa Bottega, de bekende schoenen- en modewinkel van Karine Vally en Marc Jamar in Hasselt, kondigt op de etalage van de winkel zijn sluiting aan. De zaakvoerders willen nog geen commentaar geven.
12/06 08u00  Zeker dertig Venezolaanse migranten verdwenen na schipbreukMinstens dertig Venezolaanse migranten zijn vermist nadat de boot kapseisde waarmee ze illegaal onderweg waren naar Curaçao. Dat heeft een vertegenwoordiger van de oppositie bekendgemaakt.
12/06 07u45  Twee giraffen dood door bliksem in Amerikaans safariparkTwee giraffen zijn in een safaripark in de Amerikaanse staat Florida om het leven gekomen nadat ze getroffen waren door de bliksem. Dat laat het park weten op zijn Facebookpagina.
12/06 07u45  Wereldwijde vrede gaat er licht op vooruit, België op plaats 18 in Global Peace IndexDe wereld is er vredevoller op geworden, zo blijkt woensdag uit de Global Peace Index 2019 van het Institute for Economics and Peace (IEP). De dertiende editie van de index geeft voor het eerst in vijf jaar een verbetering weer, met 0,09 procent. De wereld is weliswaar minder vredevol dan een decennium geleden. De gemiddelde vredesindex is sinds 2008 immers met 3,78 procent verslechterd. België bekleedt de achttiende plaats in de ranglijst met 163 landen en gebieden, of drie plaatsen hoger dan de index van 2018.
12/06 07u30  Examencommissie blijft populair, maar minder jongeren halen zo hun diplomaDe interesse in de centrale examencommissie blijft hoog, maar vorig jaar haalden minder jongeren via die weg hun diploma. Dat komt vooral door de hogere drempel voor de beroepsopleidingen, schrijft De Tijd woensdag.
12/06 07u30  Negen burgers gedood door milities in DarfoerNegen burgers zijn maandag omgekomen bij aanvallen van milities in een dorp in Darfoer. Dat maakt een comité van dokters woensdag bekend.
12/06 07u30  Gijzelaars vrijgelaten in Franse gevangenisIn de zwaar beveiligde gevangenis van Condé-sur-Sarthe, in het noordwesten van Frankrijk, zijn de twee gegijzelde medewerkers van de instelling vrijgelaten. Dat meldt het Franse persagentschap AFP onder aanhaling van een bron nabij het onderzoek.
12/06 07u30  Hongkong stelt bespreking van controversieel wetsvoorstel uit na massaal protestHongkong heeft woensdag een debat over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, uitgesteld nadat duizenden mensen op straat waren gekomen om voor de regeringsgebouwen te protesteren.
12/06 07u30  Australische politie zet drone in om vermiste Belg te vindenDe politie van Byron Bay zet woensdag de speurtocht voort naar Theo Hayez, de 18-jarige Belg die sinds eind mei vermist is in Australië. Er zal nu ook worden gezocht met behulp van een drone, zo kondigde de politie aan. Zij vraagt het publiek ook om beelden die werden gemaakt op de avond van de verdwijning, over te maken aan de politie.
12/06 07u30  KMI kondigt code geel af: “Veel regen mogelijk”Een actieve regenzone beheerst woensdag lange tijd het weerbeeld. Daarbij kan er lokaal veel regen vallen: tot meer dan 20 liter per vierkante meter, zo waarschuwt het KMI. Het weerinstituut vaardigt tot het begin van de namiddag een “code geel” af voor de regen.
12/06 07u30  Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open Vld wordenFrancesco Vanderjeugd ­opent de dans bij Open Vld. Het uittredend Vlaams Parlementslid, dat ondanks een pak voorkeurstemmen niet opnieuw verkozen geraakte op 26 mei, doet een gooi naar het voorzitterschap van zijn partij. Dat zegt hij in interviews in Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Ook De Standaard en De Morgen berichten over zijn kandidatuur.
12/06 07u30  Protesten in Hongkong tegen omstreden wetsvoorstel houden aanDuizenden manifestanten zijn woensdagochtend in Hongkong samengekomen voor het hoofdkwartier van de regering. Daar wordt gedebatteerd over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken.
12/06 07u30  Trump onthult per ongeluk deel van akkoord met MexicoDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag per ongeluk een deel van het akkoord over migratie met Mexico vrijgegeven. Dat deed hij door een pagina van het document boven te halen bij journalisten, die de tekst al snel konden ontcijferen.
12/06 07u15  Dit is het diepste metrostation van China: zes roltrappen naar bendenDe diepste metrolijn van China ligt in Chongqing. Pendelaars moeten er zes roltrappen nemen om het metrostation dat 95 meter diep ligt te bereiken. Voor de liefhebbers: het diepste metronetwerk in de wereld ligt in Noord-Korea. Het station van Pyongyang ligt maar liefst 105 meter diep.
12/06 07u15  Drie rensters beschuldigen Vlaamse manager van overschrijdend gedragBarst nu ook in het vrouwenwielrennen een #MeToo-schandaal los? Drie rensters van het Belgische Health Mate Ladies Team beschuldigen Antwerps manager Patrick Van Gansen (54) van psychologisch misbruik en seksueel onaangepast gedrag. De drie stapten naar het hoogste wielerorgaan (UCI) om hem “tot stoppen te dwingen”. “Ik ben onschuldig, maar als man sta je machteloos in zo’n verhaal”, reageert Van Gansen.
12/06 07u00  Rode Duivels na 3-0-zege tegen Schotland: "En nu vakantie"De Rode Duivels hebben hun seizoen afgesloten met een simpele 3-0-overwinning tegen een matig Schotland. Goed voor twaalf op twaalf in de kwalificatiecampagne. Opdracht volbracht. “Nu is het moment voor vakantie”, zeiden Thibaut Courtois en Romelu Lukaku na afloop.
12/06 05u15  Honderden supercars staan in de woestijn te verkommerenDeze beelden doen pijn aan de ogen van elke autoliefhebber. Honderden auto’s staan in de woestijn in open lucht of in grote hangars te verkommeren. De video werd gemaakt in Sharjah, in de Verenigde Arabische Emiraten. Rolls Royce, Ferrari, Bentley, Mustang, Lamborghini, dure Mercedessen, maar ook oldtimers en kevertjes, … Allemaal staan ze zij aan zij in lange rijen, allemaal staan ze stof te vangen. De meesten zijn wellicht van expats, die nu niet meer in het land wonen of die hun autolening niet helemaal afbetaalden. Er staan zeker nog auto’s in mooie staat, maar anderen zijn er minder aan toe. Het walhalla voor garagisten op zoek naar vervangstukken is het zeker wel.
12/06 03u45  Voka Limburg-voorzitter Francis Wanten thuis onder voorwaardenHasseltIn afwachting van het verdere onderzoek in de zaak van mazoutfraude zijn Francis Wanten, voorzitter van Voka Limburg en grote baas van Comfort Energy, en een vrouwelijk personeelslid van Comfort Energy gisteravond vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Die beslissing nam de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen dinsdag.
12/06 03u45  Brits rapport snoeihard na affaire rond seksueel misbruik door Belgische topman OxfamLondenOxfam heeft grote fouten gemaakt na de beschuldigingen van seksueel misbruik door een deel van haar personeelsleden. Dat is het harde oordeel van de Charity Commission, de Britse waakhond voor ngo’s. De Belg Roland van Hauwermeiren kon volgens de commissie bijvoorbeeld onterecht rekenen op “een milde behandeling”.
12/06 03u45  Familieleden meer betrokken bij levenseinde dementenLees meer >
12/06 03u45  Kernreactor Tihange 2 opnieuw opgestartHoeiHet Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) geeft groen licht voor de heropstart van kernreactor Tihange 2, die stilligt sinds augustus vorig jaar.
12/06 03u45  Gered met kleren van onze reddersMiddelkerkeDe redders aan onze kust snellen ook te hulp in Afrika en Azië. Niet door de stranden daar te gaan bewaken, wel door hun oude uniformen op te sturen.
12/06 03u45  Meryame Kitir blijft Kamerfractieleidster van sp.aLees meer >
12/06 03u45  Onderzoek naar rol van Antwerps gerecht in moord Julie Van Espenantwerpen De Hoge Raad voor de Justitie voert een diepgaand onderzoek naar het Antwerpse gerecht naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen.
12/06 03u45  Lei Beaumont zit sinds gisteren in de gevangenis van HasselthasseltLei Beaumont (71), veroordeeld tot levenslange opsluiting voor de moord op zijn ex-vrouw Josée Widdershoven (64) uit Maasmechelen, zit sinds gisteravond in de gevangenis van Hasselt. De ondergedoken man werd op woensdag 29 mei opgepakt in het Spaanse Calpe. Mogelijk krijgt hij nog dit jaar een nieuw proces.
12/06 03u45  Bloedig protest tegen Rode KruisLees meer >
12/06 03u45  Spaanse socialisten in zee met radicaal-linksLees meer >
12/06 03u45  “Maffiamoord is fabel”Tongeren/GenkOf hij de enige Italiaan in België was met een donkere Alfa 156 met Italiaanse nummerplaat? Die bewuste nacht, in Winterslag. Vertrouwen heeft Roberto Santoro niet in de 8.000 uren die de speurders in de dood van Toni Danti hebben gestoken. Was het niet de maffia, een liquidatie? Speurder Dimi Kun: “Fabeltjes, cafépraat.”
12/06 03u45  “Halfbroer Kim Jong-un werkte voor CIA”Lees meer >
12/06 03u45  DoorbraakLees meer >
12/06 03u45  Arts verdacht van moordpoging op vrouw van vriendlanakenEen vrouwelijke arts zit al bijna twee weken in de cel voor een poging tot moord met een injectienaald. De vrouw drong binnen bij een bevriend koppel en probeerde de vrouwelijke bewoonster een nog onbekende stof in te spuiten. De poging mislukte omdat de vrouw net op tijd wakker werd. De arts ontkent elke betrokkenheid.
12/06 03u45  Bart Weekers - Vlaams OmbudsmanBart Weekers is sinds 2010 Vlaams Ombudsman. Samen met zijn team behandelt hij klachten van burgers over de Vlaamse overheidsdiensten en brengt daarvan verslag uit aan het Vlaams Parlement. Weekers is licentiaat in de Rechten en begon zijn carrière bij de Volksunie. Vóór hij ombudsman werd, was hij tien jaar lang auditeur bij de Raad van State.
12/06 03u45  Dewinter plaatsvervangend parlementsvoorzitterBrusselDe Vlaams Belangfractie draagt Filip Dewinter (56) vandaag voor als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Als de nieuwe voorzitter ziek of belet (op buitenlandse missie) is, zal het VB-boegbeeld uit Antwerpen de plenaire vergadering leiden.
12/06 03u45  Mijn virtuele olifantLees meer >
12/06 03u45  Nooit zo weinig winkeldiefstallenDe winkeldief kan steeds minder zijn slag slaan in Limburg. Uit cijfers van de federale politie, die voormalig Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) opvroeg, blijkt dat er in 2017 in Limburg 1.297 winkeldiefstallen werden gepleegd. Het laagste aantal in vijf jaar.
12/06 03u45  16Lees meer >
12/06 03u15  Regi jureert de braaiIn ‘Grillmasters’ wordt vandaag op z’n Zuid-Afrikaans gegrild. Peter en Seppe verwachten dus een lekkere braai met sosaties. Voor de gelegenheid bestaat uit de jury uit kenners van Zuid-Afrika: Regi Penxten, Niels William en dj Lester Willliams.
12/06 03u15  Johan en Karen in BilzenJohan Jans (35) uit Bilzen, zelfstandig lasser bij Inometal.
11/06 23u45  Onze drie conclusies na de klinkende zege tegen SchotlandDe Rode Duivels speelden de Rode Duivels van de mat. “Gelukkig droegen de bezoekers geen kilt.”
11/06 23u00  Wervelende Rode Duivels kunnen met twaalf op twaalf de vakantie inDe Rode Duivels kunnen goedgemutst de vakantie in. Na Kazachstan zaterdag werd ook Schotland gisterenavond makkelijk opzijgezet in het Koning Boudewijn Stadion. Eden Hazard blonk uit, Lukaku scoorde twee keer, De Bruyne maakte er eentje. België pakt in Groep I het maximum van de punten en lijkt na vier wedstrijden al quasi zeker van een EK-ticket.
11/06 22u45  Rode Duivels kloppen Schotland dankzij Lukaku (2x) en De BruyneDe Rode Duivels hebben dinsdag in eigen huis Schotland verslagen met 3-0. De Belgen waren de hele match de beste ploeg, maar de Schotse muur en keeper hielden goed stand. Het was goalgetter Romelu Lukaku die met een goal in de eerste en eentje in de tweede helft de Belgen op voorsprong, Kevin De Bruyne legde in het slot de 3-0 eindstand vast. België pakt zo 12 op 12 in de groepsfase van het EK.
11/06 22u30  Wielrenner vermijdt nipt botsing met aanstormende treinOnbewaakte overwegen in Nederland zo snel mogelijk opheffen of beveiligen: het is een belangrijke prioriteit bij spoorbeheerder ProRail. Enkele weken geleden werd nog maar eens duidelijk waarom. Op videobeelden valt te zien hoe een wielrenner maar op het nippertje aan de dood ontsnapt op zo’n overweg.
11/06 22u30  KMI waarschuwt voor regen: opnieuw code geel in LimburgHet KMI waarschuwt voor een actieve regenzone die tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend door België trekt. Voor Limburg geldt code geel, net als voor Brussel, Antwerpen en Waals-Brabant.
11/06 22u15  Inbraak garage BaanhuisstraatIn de garage bij een huis aan de Baanhuisstraat in Diest werd een inbraak gepleegd. De buit is nog niet duidelijk.
11/06 22u15  Inbraak kantine HasseltsebaanIn de kantine van een voetbalclub aan de Hasseltsebaan in Diest werd een inbraak gepleegd. De dader(s) ging(en) aan de haal met de kassa.
11/06 22u15  Diefstal geld en uurwerken Korte HeideIn een huis Op Korte Heide in Diest werd een inbraak gepleegd. De dader(s) ging(en) aan de haal met geld en uurwerken.
11/06 22u15  KMI waarschuwt voor actieve regenzone: code geel van krachtHet KMI waarschuwt voor een actieve regenzone die tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend door België trekt. In de loop van de nacht en woensdagochtend beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er meer dan 20 l/m² vallen in 6 uur tijd over de noordoostelijke landshelft.
11/06 22u15  Diestenaar zes uren zonder rijbewijsEen man van 55 jaar uit Diest moet zaterdag zijn rijbewijs voor zes uren afgeven. Hij werd betrapt op rijden onder invloed.
11/06 22u00  Poetsvrouw haalt op laatste werkdag half huis leegDe correctionele rechtbank van Leuven heeft een vrouw veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van negen maanden. Op haar laatste werkdag bij een klant in Tervuren ging ze aan de haal met de halve inboedel.
11/06 22u00  Diestenaar (27) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 27 jaar uit Diest is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
11/06 21u30  “Whirlpool moet tot half miljoen droogkasten terugroepen”De fabrikant van huishoudelektronica Whirlpool zal door de Britse regering mogelijk gedwongen worden om een serie droogkasten die brandgevaar opleveren, terug te roepen. Dat schrijven verschillende Britse media dinsdag, op basis van de Britse minister voor Economie Kelly Tolhurst. Het gaat om naar schatting een half miljoen stuks.
11/06 21u30  Prosmans afwezig op gemeenteraad HerstappeIn Herstappe ging de gemeenteraad dinsdagavond van start met vier agendapunten. Twintig minuten later was de zitting alweer afgelopen. Claudy Prosmans was niet aanwezig. Voortaan zal de gemeenteraad plaatsvinden in een zaal op de eerste verdieping. Daar zijn eerst nog renovatiewerken nodig. (DiRo)
11/06 21u30  Dierenpolitie LRH vangt puppy van buitenlandse bedelaar opDe dierenpolitie LRH heeft een puppy opgevangen nadat zijn baasje, een buitenlandse bedelaar, was opgepakt.
11/06 21u00  Beschuldigde in zaak dodelijke cocaïneruzie: “Speurder hoopte dat ik foute antwoorden zou geven”Assisenvoorzitter Dirk Thys vroeg dinsdag aan de 38-jarige beschuldigde Roberto S. uit Genk of hij iets toe te voegen had na de uiteenzetting van de speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg. Zij legden het volledige onderzoek uit naar de gewelddadige dood van de 60-jarige Antonio “Toni” Danti in de Vennestraat in Winterslag (Genk). “Ik blijf erbij dat ik er niks mee te maken heb. Dimitri Kun heeft dat goed gedaan. Hij heeft het altijd naar zijn eigen hand kunnen typen. Terwijl ik moe was, is hij blijven pushen en hopen dat ik foute antwoorden zou geven. Later ga je zien dat niet alles wat gezegd is, ook uitgetikt is”, zei S. dinsdag in de assisenzaal.
11/06 21u00  Verdediging neemt het onderzoek naar dood Genkse cocaïnedealer op de korrelBij de vragenronde in het Tongerse hof van assisen werd dinsdag al snel duidelijk dat de verdediging van de 38-jarige Roberto S. het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 60-jarige cokedealer Antonio “Toni” Danti uit Winterslag (Genk) op de korrel ging nemen. Advocaten Katrien Van der Straeten en Charlotte Kennis richtten hun pijlen op de zaken in het onderzoek die in hun ogen niet of onvoldoende onderzocht zijn geweest.
11/06 21u00  VS-president Trump zegt “mooie” brief van Kim Jong-un te hebben gekregenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag gezegd net een “mooie” brief te hebben gekregen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Beiden hebben elkaar voor het eerst ontmoet op 12 juni 2018 te Singapore.
11/06 21u00  Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen verkoudheidIn het kader van een internationaal onderzoek onder leiding van de Leuvense hoogleraar Johan Neyts (Laboratorium Virologie en Chemotherapie) is een potentiële behandeling ontdekt tegen verkoudheidsvirussen. De resultaten zijn volgens Neyts veelbelovend, maar op een effectief medicijn is het nog even wachten. Hiervoor is immers nog heel wat vervolgonderzoek nodig.
11/06 20u45  België krijgt Europees fiat voor schadevergoeding vogelgriep-pluimveehoudersBelgië heeft het Europese fiat voor een schadevergoeding voor pluimveehouders die te maken krijgen met vogelgriep. Europees Commissaris voor Landbouw Phil Hogan heeft federaal minister Denis Ducarme en zijn Vlaamse ambtgenoot Koen Van den Heuvel daar dinsdag van op de hoogte gebracht.
11/06 20u45  NMBS knipt in openingsuren van loketten in Genk en Sint-TruidenVanaf 5 augustus worden de openingsuren van 49 treinstations, waaronder die van Genk en Sint-Truiden, aangepast. De loketten zullen er bijvoorbeeld tijdens de week ‘s namiddags en/of gedurende bepaalde periodes tijdens het weekend sluiten, meldt de NMBS.
11/06 20u45  Led Zeppelin aan de trede van een nieuwe Stairway to CourtDe carrousel rond de song ‘Stairway to Heaven’ van de Britse band Led Zeppelin draait in september een nieuw rondje, zo heeft loudersound.com dinsdag gemeld.
11/06 20u30  Wateroverlast in Sint-Truiden zorgt voor heel wat discussieGroot-Gelmen is gisterenavond een tweede keer getroffen door een modderstroom na een nieuw onweer. De brandweer was pas klaar met de opruiming van de wolkbreuk van de namiddag. Dit keer liep het wachtbekken wel gedeeltelijk vol. Bij het eerste onweer bleef het leeg. De politieke discussie is losgebarsten. Burgemeester Veerle Heeren kwam ter plaatse en vraagt geduld. Ze zegt dat niets opgewassen is tegen dit natuurgeweld. Een drone brengt alle water- en modderschade op het grondgebied van Sint-Truiden en Gingelom in kaart.
11/06 20u30  133 miljoen bijen zwermen uit nadat vrachtwagen over de kop gaat in VSEen vrachtwagenbestuurder die in de Amerikaanse staat Montana onderweg was met een lading van 133 miljoen bijen is door een stuurfout over de kop gegaan. Niemand raakte gewond bij het ongeval maar de bijen zijn gaan vliegen. Dat melden de lokale autoriteiten.
11/06 20u30  Eerste vaatje nieuwe haring brengt 95.500 euro opHet eerste vaatje ‘Hollandse Nieuwe’ is dinsdagmiddag op de Scheveningse visafslag van de hand gegaan voor 95.500 euro. De koper was groothandel Makro. Het Nederlands Visbureau organiseert de traditionele veiling van het eerste vaatje haring. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Met de veiling is het haringseizoen officieel van start gegaan.
11/06 20u30  Concert Ibe in AB Club in kwartier uitverkochtHet gaat hard voor ‘The Voice’-winnaar Ibe Wuyts. Het concert van de 17-jarige Genkenaar in het kleinste zaaltje van de Ancienne Belgique in Brussel, was gisteren al in een kwartier uitverkocht.
11/06 20u15  Waarom het verdwijnen van deze zoekfunctie op Facebook een spijtige zaak is voor de politieFacebook heeft in alle stilte de deur gesloten van Graph Search en is daarmee ook weer stuk minder transparant geworden. De speciale zoekfunctie was populair bij inlichtingendiensten, onderzoeksjournalisten en bestrijders van fake news, maar werd ook misbruikt.
11/06 20u00  LIVE België-Schotland: Dries Mertens verdwijnt uit de ploeg bij de Rode DuivelsBelgië speelt dinsdagavond tegen Schotland. Bondscoach Roberto Martinez verrast met zijn basiselftal in de EK-kwalificatiematch tegen Schotland. Dries Mertens, tegen Kazachstan nog goed voor één goal en twee assists, verdwijnt uit de ploeg voor middenvelder Youri Tielemans. Op rechts start Thomas Meunier opnieuw in plaats van Timothy Castagne.
11/06 20u00  Ongeval met gewonden in HerderenDe hulpdiensten moesten dinsdag rond 18 uur uitrukken voor een ongeval op de Tongersesteenweg in Herderen.
11/06 20u00  Herdenking van heldhaftig gesneuvelde verzetsstrijdersOp 5 juni organiseerde de Koninklijke Unie der Verbroederingen van het Geheim Leger Limburg een herdenkingsplechtigheid voor verzetsstrijders die 75 jaar geleden door de bezetter geëxecuteerd werden.
11/06 19u45  Asbest opruiming in centrum OpgrimbieMAASMECHELEN - Na de brand van dinsdagochtend in een woning aan de Heirstraat in het centrum van Opgrimbie is er een wietplantage gevonden op de bovenverdieping van het pand. Ook is er asbest vrij gekomen.
11/06 19u45  Ongeval met gewonden in TongerenIn de Kogelstraat is dinsdag rond 15.15 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten rukten uit.
11/06 19u45  Ongeval met gewonden in EisdenIn de Jan Boonstraat in Eisden is dinsdag rond 13 uur een ongeval gebeurd. De hulpdiensten moesten uitrukken.
11/06 19u45  Nomineer je sportkampioenenOp vrijdag 22 november vanaf 19.00 uur worden de Hamse sportkampioenen in de kijker gezet tijdens een heus sportgala in De Zille. De sportdienst en de sportraad huldigen dan de sportfiguur, sportbelofte, sportclub en sportverdienste.
11/06 19u15  Elise Mertens meteen onderuit in RosmalenElise Mertens (WTA 21) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in Rosmalen. De Hamontse, het derde reekshoofd, verloor na één uur en tien in twee sets (6-4 en 6-2) van de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 52).
11/06 19u15  Op het nippertje ontsnapt aan een frontale botsingEen Russische autobestuurder is op een haar na aan een verschrikkelijk auto-ongeluk ontsnapt. Het hele voorval is met een ‘dashcam’ gefilmd. De tegenligger verliest compleet de controle over het stuur van de witte bestelwagen met volgeladen aanhangwagen en scheert zo rakelings langs.
11/06 18u45  Nieuw kunstgras al volop zichtbaar op StayenDe vervanging van het kunstgras op Stayen verloopt vlot. Momenteel zijn de nieuwe synthetische sprieten al volop zichtbaar in Sint-Truiden. De werken moesten volgens planning klaar zijn op 26 juni, maar de oplevering zal zeker eerder gebeuren. De nieuwe mat is net als de vorige van de firma Domo, het kostenplaatje bedraagt 200.000 euro. Of KRC mee zal moeten opdraaien voor de kosten moet nog besproken worden binnen de Pro League.
11/06 18u30  Cyberaanval op Zaventems bedrijf: 1.000 werknemers nog tot woensdag zonder werkBij Asco in Zaventem, een leverancier van vliegtuigonderdelen, bevestigt HR-directeur Vicky Welvaert dat het bedrijf sinds vrijdag getroffen wordt door een cyberaanval op zijn servers. Hierdoor werden de bedrijfsactiviteiten niet alleen in Zaventem, maar ook in de vestigingen in de VS, Duitsland en Canada, stilgelegd.
11/06 18u00  Opbouw Vestiville in Lommel gestartIn Lommel zijn op het Kristalpark de voorbereidingen begonnen om van 28 tot en met 30 juni dagelijks 35.000 feestvierders te ontvangen voor het nieuwe urban dance festival Vestiville. De voorbije dagen werden alvast een drietal tenten opgetrokken en staat ook een hoofdstage in de steigers.
11/06 18u00  Werkmateriaal gestolen van werf in BalendijkIn de Mezenstraat in Balendijk is dinsdag rond 9 uur een inbraak vastgesteld. De dieven stalen werkmateriaal van een werf.
11/06 18u00  Kassa gestolen na inbraak in LommelOp het Dorp is maandag rond 15 uur een diefstal vastgesteld. Vermoedelijk werd een kassa gestolen.
11/06 17u45  Roemenen riskeren tot één jaar cel voor koperdiefstallen in Genk en Dilsen-StokkemTwee Roemenen moesten zich dinsdag voor de Tongerse rechter verantwoorden voor twee koperdiefstallen in Genk en Dilsen-Stokkem.
11/06 17u45  Lichtgewonde na botsing tussen drie auto's in SchulenDrie auto’s zijn dinsdag rond 16.20 uur gebotst in de Neerstraat in Schulen. Een persoon raakte lichtgewond.
11/06 17u45  Mislukte inbraak in bedrijfshalDieven hebben proberen inbreken bij een bedrijf in de Dellestraat door gaten te zagen in de zijpanelen van een hal. Ze raakten niet binnen.
11/06 17u45  Nepinvesteerder sterft: slachtoffers uit Heers en Kortessem zien geld nooit terugSlachtoffers uit onder meer Heers en Kortessem zullen nooit nog een cent terugzien van de grote sommen geld die ze overmaakten aan een nepinvesteerder. Door het overlijden van de man vervallen alle eisen van de burgerlijke partijen en de strafvordering voor de correctionele rechtbank van Leuven.
11/06 17u45  Dieven stelen drank en geld uit zaakDieven hebben drank en geld gestolen uit een zaak op de Heuveneindeweg. De inbraak werd dinsdag rond 10 uur vastgesteld.
11/06 17u45  En plots rijdt er iemand met een step in een Brusselse tunnelHeel wat bestuurders schrokken zich zondagavond een bult toen ze in een Brusselse tunnel reden. Plots reed daar een man op een elektrische step langs de kant van de weg. Bestuurders moesten remmen en sommige ook uitwijken om erger te voorkomen.
11/06 17u30  Tractor en vrachtwagen gestolen in LummenDinsdag rond 11 uur is de diefstal vastgesteld van een tractor en een vrachtwagen in de Sint-Jakobusstraat.
11/06 17u30  Inbraak in werkhal in KiewitDieven hebben ingebroken in een werkhal in de Walenstraat in Kiewit. De inbraak werd dinsdag rond 8.30 uur vastgesteld. Het is nog niet duidelijk wat ze meenamen.
11/06 17u30  Dief steelt drank uit winkelIn de Tongersestraat heeft een dief dinsdag rond 14.30 uur drank gestolen uit een winkel.
11/06 17u30  Twee gewonden na ongeval op Grote BaanMaandagavond zijn rond 21.15 uur twee auto’s gebotst op de Grote Baan. Twee mannen (39 en 29) uit Beringen en Heusden-Zolder raakten gewond.
11/06 17u30  Dieven stelen elektrische stroomgroep op werfOp werf op de Hengelhoefdreef in Houthalen-Oost hebben dieven een elektrische stroomgroep gestolen. De inbraak werd dinsdagochtend vastgesteld.
11/06 17u30  Hasseltse cafébezoeker krijgt klappen met broeksriem omdat hij agent isHet openbaar ministerie heeft dinsdag in Hasselt tot zes maanden cel gevorderd voor drie amokmakers op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
11/06 17u15  Fiets gestolen in centrum van BreeIn de Millenstraat is een fiets gestolen. De diefstal werd dinsdagvoormiddag vastgesteld.
11/06 17u15  Verkeershinder na ongeval op E313 ter hoogte van Hasselt-ZuidDinsdag is in de late namiddag een ongeval gebeurd op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van de afrit Hasselt-Zuid. Eén van de twee rijstroken is afgezet. Dat zorgt momenteel voor verkeershinder. Bij het ongeval raakte een persoon lichtgewond.
11/06 17u15  Bennett wint met grote overmacht massasprint in Dauphiné, Wout van Aert spurt zich naar knappe tweede plek en groene truiDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u15  Asbest vrijgekomen en wietplantage gevonden bij brand in OpgrimbieEen uitslaande brand heeft dinsdagmorgen rond 4.45 uur een huis verwoest in de Heirstraat in Opgrimbie. Uit de analyse blijkt dat er bij de brand ook asbest vrijkwam, al moeten de buurtbewoners niet vertrekken uit hun huizen.
11/06 17u00  Bennett wint massasprint in Dauphiné met grote overmacht, Wout van Aert pakt groene trui dankzij knappe tweede plekDe Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van de Dauphiné met grote overmacht gewonnen na een massasprint. Wout van Aert pakte een knappe tweede plaats, die hem meteen ook de groene puntentrui oplevert. Dylan Teuns blijft leider in het algemene klassement.
11/06 17u00  Speurder in zaak dodelijke cocaïneruzie: “Liquidatie vanuit Italiaanse maffia is fabeltje”De 38-jarige beschuldigde Roberto S. uit Genk heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd inzake de mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zijn 60-jarige cokedealer Antonio ‘Toni’ Danti. Zelf haalde hij aan dat de Italiaanse maffia achter Danti’s dood zat.
11/06 17u00  Asbest vrijgekomen bij brand in OpgrimbieEen uitslaande brand heeft dinsdagmorgen rond 4.45 uur een huis verwoest in de Heirstraat in Opgrimbie. Uit de analyse blijkt dat er bij de brand ook asbest vrijkwam, al moeten de buurtbewoners niet vertrekken uit hun huizen.
11/06 17u00  Man bedreigd met wapen in centrum van BreeIn de nacht van zondag op maandag heeft een 40-jarige man uit Bree een andere man bedreigd met een wapen op de Opitterpoort. De politie CARMA arresteerde de verdachte.
11/06 17u00  Niet op vakantie? Thuisblijven is het nieuwe reizenNu de zomer nadert, krijg je misschien veel te horen over de vakantieplannen van vrienden en familieleden. Maar wat als je zelf de behoefte hebt om lekker thuis te blijven? Volgens de Vlaamse cartoonist Zaza is daar helemaal niets mis mee, integendeel. “Thuis zijn alsof je op reis bent is de truc”, zei hij dinsdag in een reportage in het Radio 1-programma ‘De Wereld van Sofie’.
11/06 16u30  Sportief directeur en voorzitter van Waasland-Beveren gaan niet in beroep tegen schorsing in zaak Propere HandenOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 16u00  Lionel Messi is de best betaalde sporter van het voorbije jaar (en klopt Ronaldo)Het Amerikaanse magazine Forbes heeft dinsdag becijferd dat de Argentijnse voetballer Lionel Messi het voorbije jaar de best betaalde sporter ter wereld was. Messi zou de laatste twaalf maanden zo’n 127 miljoen dollar (112 miljoen euro) hebben opgestreken.
11/06 16u00  Hoge Raad voor de Justitie licht gerecht door na moord op Julie Van EspenDe Advies- en onderzoekscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), het onafhankelijk orgaan dat verantwoordelijk is voor de externe controle van de rechterlijke orde, heeft beslist om een bijzonder onderzoek in te stellen naar aanleiding van de moord op studente Julie Van Espen (23).
11/06 15u45  COLUMN. Verhuis uit Bilzen als je niet wil dat je kind politicus wordt.
11/06 15u45  Onder invloed bij ongevalEen bestuurder die maandagavond rond 21 uur betrokken was bij een aanrijding in Engelbamp in Sint-Truiden bleek te veel te hebben gedronken. Ook op zaterdagmorgen legde een bestuurder een positieve ademtest af na een ongeval. Die bestuurder reed tegen een verkeerslicht op de Luikersteenweg.
11/06 15u45  N-VA won de verkiezingen… op Google, maar Vlaams Belang won de slag om het internetN-VA is een van de verliezers van de verkiezingen, maar op Google was ze de absolute winnaar. Geen enkele andere partij behaalde tijdens de campagne zoveel kijkcijfers van advertenties op Google en dochterbedrijf YouTube. N-VA gaf er dan ook het meeste geld aan uit. Toch blijft Vlaams Belang nog steeds de ongeslagen koning van het internet. “Zij zette al haar geld op het belangrijkste kanaal, Facebook, waardoor ze dat helemaal kon domineren.”
11/06 15u45  Britney Spears kwaad op paparazzi: “Door jullie lijk ik dik”Britney Spears is momenteel op vakantie in Miami en daar kan heel Instagram met volle teugen van meegenieten. Toch is er volgens de zangeres ook een negatief kantje aan de reis: de paparazzi. In de media verschenen enkele kiekjes van Spears in bikini die volgens haar bewerkt zijn. “Niemand vraagt zich ooit af of die foto’s bewerkt zijn, maar ik lijk wel twintig kilo zwaarder dan ik echt ben. Ik ben zo dun als een naald, dus vertel het mij maar, wat is echt?”, liet ze weten op sociale media.
11/06 15u45  Kledingcontainers opengebrokenDieven hebben kledingcontainers opengebroken in Langs de Graaf in Dilsen. De kledij werd meegenomen. De diefstal werd dinsdag vastgesteld.
11/06 15u30  Gat onder wegDe Grote Kerkstraat in Maaseik werd maandagavond afgesloten voor het verkeer. enkele kasseien waren verzakt, maar bij controle door de brandweer bleek het om een groot gat te gaan onder het wegdek.
11/06 15u30  Waarom u jonge vogeltjes best niet meteen naar het Natuurhulpcentrum brengtSla niet te snel in paniek als u een jong vogeltje vindt op uw wandeling: de diertjes zijn vaak een pak minder hulpeloos dan ze lijken. “Door al die overbezorgde wandelaars zit ons Natuurhulpcentrum nu overvol”, zegt Sil Janssen.
11/06 15u30  Boete voor vuurtje stokenIn Voorshoven in de Tienderstraat heeft een bewoner een boete gekregen omdat hij vuurtje aan het stoken was. Hij stookte maandag rond 16.45 uur onder een andere boom. De brandweer werd opgeroepen. Het vuurtje werd gedoofd en de man kreeg een gemeentelijke administratieve sanctie.
11/06 15u30  “Het verleden is niet wat het lijkt”: Disney lost nieuwe trailer voor ‘Frozen 2’Binnen vijf maanden is het zover: dan krijgt het sprookje van Elza en Anna een vervolg. Disney loste zonet een nieuwe trailer voor Frozen 2 en het belooft spannend te worden. “Het verleden is niet wat het lijkt”, klinkt het op sociale media. De zussen zullen in deze film moeten vechten om de waarheid over hun verleden te weten te komen.
11/06 15u30  Bergen stelt Bosnische bondscoach Vedran Bosnic aan als nieuwe hoofdcoachBasketbalclub Bergen heeft dinsdag Vedran Bosnic aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 43-jarige Bosniër komt over van Lions de Genève en ondertekende een contract voor twee seizoenen. Frank De Meulemeester blijft op post als zijn assistent. Bosnic zal zijn taak als hoofdcoach van Bergen combineren met het bondscoachschap van Bosnië.
11/06 15u30  Hier kun je je helemaal onderdompelen in de roze wereld van roséVoor het tweede jaar op rij heeft de Rosé Mansion in New York City de deuren geopend. Je kunt er naar hartenlust proeven van allerlei roséwijnen van overal ter wereld en leuke foto’s nemen in de roze decors.
11/06 15u15  Sportief directeur van Waasland-Beveren Olivier Swolfs “berust” in schorsing wegens meldingsplichtOlivier Swolfs, sportief directeur van Waasland-Beveren, heeft geen beroep aangetekend tegen de effectieve schorsing van een jaar die de Geschillencommissie Hoger Beroep hem oplegde wegens het verzaken aan de meldingsplicht. Dat bevestigde Swolfs’ advocaat Jan De Man dinsdag aan Belga.
11/06 15u15  “We hebben de gevaarlijke tijgermug zelf een lift gegeven tot bij ons”Tijgermug. Grote naam voor een klein mugje, dat je wel heel ziek kan maken. Eén prik en je hebt misschien dengue. Dus nu die muggen hier nog niet massaal wonen, spoort het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) hen op en verdelgt ze. En dat is nodig ook, want waar ze vroeger enkel vanuit Azië ons land binnenkwamen, hebben ze zich intussen al veel dichter bij huis gevestigd.
11/06 15u15  Gaspedaal blijft hangen: auto schiet door naar speelplaats schoolEen oudere automobiliste is dinsdagmiddag bij een verkeersongeluk op de Franciscusweg in Heerlen (Nederlands Limburg) aan een drama ontsnapt.
11/06 15u15  Diefstal in de Dauphiné: reservefiets van ploegmaat Wout van Aert verdwijnt van dak ploegautoMiserie bij Jumbo-Visma. De reservefiets van renner Lennard Hofstede, een ploegmaat van Wout van Aert, werd van het dak van de ploegauto gestolen voor aanvang van de derde rit in de Dauphiné.
11/06 15u15  Schattige Beagle helpt baasje tractor besturenIn Thailand laten ze honden het werk doen. Een vertederende Beagle beleeft de tijd van zijn leven aan het stuur van een tractor. De corrigerende hand van de hondeneigenaar lijkt het hondje niet te krenken in zijn eergevoel.
11/06 15u15  Deze parels mag u niet missen op tvWe zien vanavond of 11 Belgen kunnen winnen van 11 Schotten en we zien hoe Jan Peumans het ervan af brengt aan boord van de Columbus. De Britse crimireeks ‘Baptiste’ krijgt een spannend slotakkoord.
11/06 15u15  Vrouw sleept bewusteloze man naar waterput: familiedrama verijdeld dankzij alerte burenEen 74-jarige landbouwer uit het West-Vlaamse Pittem ligt in ­kritieke toestand in het ­ziekenhuis. Een buur had gezien hoe Brigitte H. haar ­bewusteloze man naar een ­waterput sleepte en sloeg alarm.
11/06 15u15  Loonse meesteroplichtster windt weer een nieuw slachtoffer om haar vingersVoor de zoveelste keer is de beruchte meesteroplichtser I.L. erin geslaagd een slachtoffer om de tuin te leiden. De blondine maakte haar vriend deze keer net geen 75.000 euro lichter. Zelf blijft ze staalhard ontkennen.
11/06 15u00  Vaticaan verwerpt geslachtsveranderingHet Vaticaan vindt dat mensen niet het recht hebben om van geslacht te veranderen. Dat staat in een officieel document dat gisteren gepubliceerd werd.
11/06 15u00  Maaseik haalt nieuwe aanvaller binnenLandskampioen Greenyard Maaseik is nog niet helemaal klaar met zijn huiswerk voor komend seizoen, maar meldt vandaag een vierde naam voor de receptie-hoek.
11/06 15u00  Duitse verpleger veroordeeld voor 85 moorden tekent beroep aanDe Duitse verpleger Niels Högel tekent cassatieberoep aan tegen zijn veroordeling tot een levenslange celstraf voor de moord op 85 patiënten. Dat heeft de rechtbank in Oldenburg dinsdag bekendgemaakt.
11/06 14u45  Rode Duivels: vanavond nog één keer knallen en dan op vakantieKazachstan was vorige zaterdag een hapklaar brokje (3-0-winst), van Schotland wordt vanavond meer tegenstand verwacht. Maar de opdracht blijft drie dagen later even kristalhelder: winnen. Dan kunnen Roberto Martinez en zijn Rode Duivels met een goed gevoel op vakantie.
11/06 14u45  Ontdekten schattenjagers de ingang naar Hitler zijn schatkamer?Schattenjagers maken zich sterk dat ze binnenkort de verdwenen ‘Barnsteenkamer’ van tsaar Peter De Grote zullen ontdekken. De imposante kamer uit de zeventiende eeuw, goed voor 280 miljoen euro, werd in 1941 leeggeroofd door de nazi’s en werd nooit teruggevonden.
11/06 14u45  Fietsen Door De Bomen opent vrijdagDeze vrijdag opent het prestigieuze project Fietsen Door De Bomen in het domein Bosland in Hechtel-Eksel. Fietsers kunnen vanaf dan de 700 meter lange stalen fietsbrug uittesten, die als het ware tussen de bomen zweeft, op 10 meter hoogte.
11/06 14u30  SnelheidscontrolesBij snelheidscontroles in de nacht van vrijdag op zaterdag stond de politie op 8 plaatsen opgesteld. In totaal werden 279 bestuurders geflitst, zo’n 20 procent van de gecontroleerden. Zeven hardrijders komen in aanmerking voor intrekking rijbewijs: ze scheurden over de Bieststraat, Terlaemenlaan en Beringersteenweg. Sommigen haalden snelheden tot 128 km/u. Een trekker reed 88 km/u op de Meylandtlaan. Met anonieme wagens zijn twee bestuurders betrapt die niet meer mochten rijden. Een van hen had een rijverbod, een ander moest opnieuw examens afleggen van de rechter alvorens opnieuw te mogen rijden.
11/06 14u30  Genkse drugsdealer krijgt 20 maanden cel voor leveringen van kilo’s speedEen 34-jarige man uit Genk kreeg dinsdag voor de Tongerse correctionele rechtbank een celstraf van twintig maanden met de helft uitstel en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 2.000 euro effectief, voor het dealen van drugs waaronder speed. De man werd tijdens een verkeerscontrole betrapt met een grote hoeveelheid drugs in zijn auto. Zelf zei hij dat hij in opdracht van een dealer werkte.
11/06 14u30  Elleboogstoot op zebrapad kan Kampenaar 3.375 euro kostenVoor de Hasseltse correctionele rechtbank heeft een man uit Leopoldsburg zich moeten verantwoorden voor het uitdelen van een elleboogstoot op een zebrapad.
11/06 14u30  Brusselse belegde broodjes bij lekkerste van EuropaBig 7 Travel, een internationale reiswebsite, heeft op zijn website een ranglijst opgemaakt van de plaatsen in Europa waar je de lekkerste belegde broodjes kunt halen. Drie Brusselse locaties haalden de top vijftig.
11/06 14u15  Borgloonse meesteroplichtster opnieuw voor rechter: “Volledig om de tuin geleid”De Borgloonse meesteroplichtster I. L. (40) verscheen dinsdag opnieuw voor de rechter, deze keer in de Tongerse correctionele rechtbank. Ze moest zich verantwoorden voor nieuwe feiten van oplichting van een ex-vriend voor een bedrag van 74.599 euro. In maart van dit jaar kreeg ze al een gevangenisstraf van dertig maanden opgelegd nadat de Turnhoutse strafrechter haar schuldig bevond aan een 15-tal feiten van valsheid in geschrifte, oplichting en belaging.
11/06 14u15  Transfer naar China voor Dries Mertens? Kat Kerkhofs: “Het kan ook veel kapotmaken”Dries Mertens gaat zijn laatste contractjaar in bij Napoli. De Rode Duivel is thuis in Napels, waar hij op handen wordt gedragen. Maar de voorbije jaren werd de 32-jarige aanvaller wel eens gelinkt aan een transfer, bijvoorbeeld naar China. “Voorlopig win ik de discussies”, zegt wederhelft Kat Kerkhofs in gesprek met Humo.
11/06 14u15  600.000 euro in tas vol briefjes: Iraanse landskampioen wil achterstallig loon in cash betalenDe Iraanse landskampioen Persepolis Teheran is zijn Kroatische coach Branko Ivankovic nog 679.000 dollar (600.000 euro) loon verschuldigd. Omdat de schuld vanwege Amerikaanse sancties tegen Iran niet per bankoverschrijving kan worden afgelost, wil de club hem cash uitbetalen.
11/06 14u15  Vrijspraak maakt na acht jaar einde aan saga Kamps zwembadAcht jaar na de feiten kunnen twee Kampse ambtenaren opgelucht ademhalen. Ze zijn niet verantwoordelijk voor de gebrekkige luchtkwaliteit in zwembad De Merel, oordeelt de rechter.
11/06 14u00  Vlaams fietsvergoedingen voor woon-werkverkeer verdubbeldDe Vlaamse overheid betaalde in 2018 in het kader van het woon-werkverkeer 2,92 miljoen euro aan fietsvergoedingen uit aan personeelsleden. Dat is het dubbele van het bedrag dat in 2010 (1,47 miljoen euro) werd uitgekeerd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).
11/06 14u00  Kirsten Flipkens wint eerste duel op gras, ook Alison Van Uytvanck stoot door in RosmalenKirsten Flipkens (WTA 69) en Alison Van Uytvanck (WTA 55) hebben dinsdag op het WTA-toernooi van Rosmalen (gras/250.000 dollar) hun eerste wedstrijd op gras dit seizoen gewonnen.
11/06 13u45  Ex-triatlete Sofie Goos deelt trots de eerste foto’s van haar dochterSofie Goos is bevallen van een dochter, Babette. De voormalige triatlete deelde dat prachtige nieuws mee via sociale media. Het is haar eerste kindje, haar man Jef De Batist heeft vier kinderen uit een vorige relatie.
11/06 13u30  “Vervang uittredingsvergoeding voor politici door uitkering van 1.700 euro per maand”Geef politici die na het verlaten van het parlement werkloos blijven 1.700 euro per maand en schaf de uittredingsvergoeding af. Dat stelt econoom Stijn Baert (UGent) voor nu er opnieuw wat discussie is over de uittredingsvergoeding van 175.356 euro die Siegfried Bracke (N-VA) opneemt.
11/06 13u30  Lotto Soudal rekent in Baloise Belgium Tour op Campenaerts en Wellens, Evenepoel en Jakobsen speerpunten bij Deceuninck-Quick StepLotto Soudal schreef met Jens Keukeleire de voorbije twee edities van de Baloise Belgium Tour op zijn naam. De Bruggeling is dit jaar niet van de partij, maar het team van de Nationale Loterij mikt met kopmannen Victor Campenaerts en Tim Wellens opnieuw op eindzege. Dat gaf sportief directeur Kevin De Weert dinsdag mee in zijn voorbeschouwing.
11/06 13u30  Meer dan 12.000 Limburgers en Diestenaren gingen voor Afvalvrij meiAfgelopen maand onderzochten 12.400 Limburgers en Diestenaren hun verslaving aan verpakkingen tijdens de actie Afvalvrij mei. Afvalintercommunale Limburg.net bezorgde de deelnemers tips om hun gebruik van wegwerpverpakkingen te verminderen.
11/06 13u30  Parijs zet Christian Louboutin in de kijkerChristian Louboutin krijgt in 2020 een grote overzichtstentoonstelling in Parijs. Heel wat van zijn ontwerpen met rode zolen zullen er te zien zijn, waaronder ook nooit eerder vertoonde exemplaren uit zijn persoonlijk archief.
11/06 13u30  PVDA wil “een goeie rode, geen slechte, aangelengde rosé” in WalloniëIn Namen praat PS-voorzitter Elio Di Rupo voor de tweede maal met de PVDA over de mogelijke vorming van een nieuwe Waals regering. De extreem-linkse partij wil de donkerrode accenten uit haar programma in een mogelijk regeerakkoord vertaald zien. “We willen een goeie rode wijn, geen slechte rosé die met water is aangelengd tot bocht”, zei PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw voor aanvang van het overleg.
11/06 13u15  Ambtenaren vrijgesproken van chloorvervuiling in Kamps zwembadDe Hasseltse strafrechter heeft dinsdag twee ambtenaren vrijgesproken die zich moesten verantwoorden over de gebrekkige luchtkwaliteit in zwembad De Merel in Leopoldsburg. Liefst acht jaar geleden kwamen de eerste klachten binnen over een te hoge concentratie trichloramine (gebonden chloor). De ambtenaren stonden terecht voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen en gaan nu vrijuit.
11/06 13u15  ControlesDe politie heeft in Voeren op vier plaatsen snelheidscontroles gehouden. Van de 161 gecontroleerde voertuigen reden er 35 (21,74%) sneller dan de maximaal toegelaten snelheid. De hoogst genoteerde snelheid na correctie was 77 km/u waar de toegelaten snelheid 50 km/u was.
11/06 13u15  Wereldrecord mislukt door te veel selfiesDrieduizend mensen kwamen zaterdag samen in Pattaya, een stad in Thailand, om het wereldrecord lunges te breken. Te veel deelnemers moesten gediskwalificeerd worden omdat ze de oefening niet correct uitvoerden.
11/06 13u00  STVV-supporter vraagt 200.000 euro na vechtpartij op kampioenenfeestVoetbal een feest. Niet zo voor Wim L’Homme (57) uit Landen op 19 april 2015. Tijdens de kampioenenviering van STVV op de Truiense Grote Markt liep hij levensbedreigende verwondingen op. Twee dronkaards uit Sint-Truiden (52) en Diepenbeek (47) sloegen hem als willekeurig slachtoffer in elkaar. Voor de ogen van zijn 10-jarig zoontje. L’Homme en zijn vrouwen vragen een schadevergoeding van ruim 200.000 euro.
11/06 13u00  Peperduur openbaar toilet moet Instagram-overlast tegengaanEen boothuis in Perth is uitgegroeid tot één van de grootste toeristische trekpleisters van de Australische stad. De stroom aan mensen die er een foto komt nemen, leidt echter ook tot overlast in de buurt.
11/06 13u00  Drone filmt de overblijfselen van Pripyat: een spookstad na de kernramp van TsjernobylDronebeelden tonen de woestenij van de Pripyat, een spookstad op zo’n 100 kilometer van de Oekraïense hoofdstad Kiev. De HBO-serie ‘Chernobyl’ brecht de kernramp van Tsjernobyl opnieuw in de belangstelling.
11/06 13u00  Minnares en vrienden halen gsm’s en weegschalen weg bij doodgestoken GenkenaarZijn dochter van 12 jaar en zijn minnares sinds 26 jaar hadden op 28 maart 2012 het lichaam gevonden van Toni Danti (60) in zijn flat in Winterslag. Zo’n 52 messteken waren de man fataal geworden. Maar politie of hulpdiensten werden niet meteen gebeld. Wel ‘getrouwen’. Verdwenen intussen uit de flat: twee gsm’s en twee weegschalen…
11/06 12u45  Storm in Duitsland: overstromingen en hagelbollen tot zes centimeter grootMaandagavond zijn het zuiden en het oosten van Duitsland getroffen door een fel onweer. In de buurt van München zijn hagelstenen gespot van wel vijf tot zes centimeter doorsnede.
11/06 12u30  Vermoorde halfbroer Kim Jong-un had “banden” met Amerikaanse CIAKim Jong-nam, de in 2017 in Maleisië vermoorde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, had “banden” met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Dat schrijft de Wall Street Journal dinsdag. Volgens een “persoon met kennis van het dossier” zou Kim Jong-nam meermaals agenten van de CIA ontmoet hebben.
11/06 12u15  Zuid-Limburg ruimt op na onwedersIn Zuid-Limburg wordt vandaag met man en macht gewerkt om water en modder op te ruimen. Het onweer heeft er maandag lelijk huisgehouden.
11/06 12u15  Deze zomer opnieuw werken op grote Brusselse verkeersassenDe zomermaanden zijn jaarlijks een gelegenheid om enkele grote werken uit te voeren op de Brusselse verkeersassen. De Leopold II-tunnel, de Rogiertunnel en de Keizer Karellaan zijn de voornaamste gewestwegen die Brussel Mobiliteit tussen juni en september onder handen neemt.
11/06 12u15  Onweer zorgt voor wateroverlastDe onweersbuien die maandag in de vooravond over Zuid-Limburg trok, zorgden ook in Heers voor veel overlast. In verschillende deelgemeenten stonden straten een tijdje blank en liepen kelders onder.
11/06 12u15  Daarom zijn de schoenen van Meghan Markle altijd een beetje te grootDe outfits van Meghan Markle worden steeds grondig onder de loep genomen en daarbij valt steeds iets op: de pumps van de hertogin zijn altijd een tikkeltje te groot. Dat heeft een praktische reden.
11/06 12u00  Blijft Dylan Teuns leider in Dauphiné? Vandaag (in principe) eerste echte massasprint van de weekNa de twee nerveuze openingsetappes kondigt zich vandaag een rustige overgangsrit aan, voor de tijdrit van woensdag in Roanne. Dat is hét eerste echte sleutelmoment van deze afvallingsrace. Volg de wedstrijd hier live vanaf 12.30 uur.
11/06 12u00  Hamilton: "Ik zou hetzelfde als Vettel gedaan hebben"Toen de fans na de race Lewis Hamilton aan het uitjouwen waren nam Sebastian Vettel het op voor de Brit. Hamilton doet net hetzelfde voor Vettel: “Ik zou hetzelfde gedaan hebben.”
11/06 12u00  Mazelenepidemie maakte al bijna 1.500 doden in CongoEen mazelenepidemie in de Democratische Republiek Congo heeft dit jaar al aan naar schatting 1.460 mensen het leven gekost. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie in een nieuw rapport. Sinds 1 augustus vorig jaar wordt het land ook al geteisterd door een uitbraak van ebola.
11/06 12u00  Belgische Inno-winkels volledig in Oostenrijkse handenDe Belgische warenhuisketen Galeria Inno, met zestien winkels, komt voor 100 procent in handen van de Oostenrijkse groep Signa. Die heeft daarover een akkoord bereikt met de Canadese keten Hudson’s Bay Company (HBC), waarmee het tot nu toe het eigenaarschap deelde.
11/06 12u00  Presteert je school niet goed genoeg? Het ‘fast team’ is al onderwegEr moet een ‘fast team’ komen binnen de onderwijsinspectie om slecht presterende scholen sneller op te sporen en intensieve begeleiding op te leggen. Daarvoor pleit de onderwijsadministratie in haar nota voor de volgende Vlaamse regering. “In sommige scholen is de kwaliteit ondermaats en kan het zes jaar duren voor we dat detecteren”, zegt Lieven Viaene, topman van de onderwijsinspectie.
11/06 11u45  Vier lichamen gevonden in wrak toeristenboot HongarijeIn het wrak van de toeristenboot die in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip, zijn dinsdag vier lichamen aangetroffen. Onder hen ook dat van de kapitein. De Hongaarse politie is dinsdag gestart met de berging van de boot, die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip. Het ongeval eiste 28 mensenlevens.
11/06 11u45  WK vrouwenvoetbal leeft: organisatie verkocht een miljoen ticketsDe organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk (7 juni-7 juli) heeft dinsdag trots bekendgemaakt de kaap van een miljoen verkochte tickets te hebben gerond. Veertien (van de 52) WK-wedstrijden zijn helemaal uitverkocht. Er zijn nog 300.000 tickets te koop.
11/06 11u45  Paulo Fonseca is nieuwe coach van AS RomaAS Roma heeft de Portugees Paulo Fonseca dinsdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij ondertekende bij de Romeinen een contract voor twee jaar (met een jaar optie).
11/06 11u45  Koelwagen met vlees belandt in gracht in VoerenEen koelwagen met varkensvlees is dinsdagmorgen rond 9.30 uur in de gracht beland in het Rode Bos in de Voerense deelgemeente Remersdaal.
11/06 11u30  Voor 1,6 miljoen euro kan dit kasteeltje in Hasselt-centrum het jouwe zijnSlechts 1.580.000 euro. Voor dat bedrag mag je jezelf de trotse eigenaar van villa Vinkenbos, 25 are en gelegen in de Hasseltse binnenstad, noemen. Het landhuis dateert uit 1860 en kent een rijke geschiedenis.
11/06 11u30  Druggebruiker wijt positieve test aan afslankpilIn Hoeselt in de Goosstraat is op pinkstermaandag een 47-jarige Tongenaar tegen de lamp gelopen. Hij reed onder invloed van amfetamines en cocaïne. Ze bleek uit de speekseltest. De overtreder betwistte dit en vertelde aan de agenten dat hij zogenaamde ‘stackers’ nam, een vetverbrander die hij gebruikt om gewicht te verliezen tijdens een workout in de fitness. In het politiecommissariaat onderging hij nog een bloedproef. Het rijbewijs van de Tongenaar werd ingetrokken en hij zal later nog voor de rechter komen.
11/06 11u30  COLUMN. Waarom de eis voor een regering met Vlaamse meerderheid een luxeprobleem is.
11/06 11u30  Giro-winnaar Carapaz krijgt warme ontvangst in Ecuador: duizenden fans juichen nationale held toe in optochtRichard Carapaz is in zijn thuisland Ecuador als een held onthaald na zijn eindzege in de Ronde van Italië. De 26-jarige Carapaz zette maandag na een vlucht vanuit Spanje, de thuisbasis van zijn ploeg Movistar, voet aan de grond in Quito, acht dagen na zijn onverwachte triomf in de Giro.
11/06 11u30  Auto op dak bij ongevalEen 53-jarige man uit As is maandagmorgen gewond geraakt bij het ongeval op de rotonde aan de Ringlaan en de Thomasboslaan in Maasmechelen. De bestuurder verloor de controle over de wagen en reed tegen de rotonde. De auto belandde op het dak. Het slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
11/06 11u30  Actrice verlaat ‘Familie’: “Voelt aan als een liefdesbreuk”Slecht nieuws voor de fans van Emma uit ‘Familie’: actrice Bab Buelens (25) verlaat de populaire VTM-serie en heeft haar laatste draaidag zelfs al achter de rug. “Het afscheid voelde aan als een liefdesbreuk”, zegt Buelens in Dag Allemaal.
11/06 11u30  Gertjan De Mets hangt schoenen aan de haak en start “met volle goesting” aan nieuwe uitdaging bij AA GentGertjan De Mets zet een punt achter zijn spelerscarrière. Dat bevestigt hij in een bericht op Instagram. De 32-jarige middenvelder blijft wel in het voetbal als video-analist en jeugdcoach bij AA Gent.
11/06 11u30  InbraakIn de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen is maandag in twee werfcontainers ingebroken. Die stonden op ene werf. De daders zijn weg met elektrische werktuigen.
11/06 11u15  In 2013 wees hij Kompany zijn zitje nog aanDe Schotten moeten een hapje worden, hun enige ster is immers een linksback. Wel een linksback met een verhaal. Andrew Robertson (25) werkte in 2013 nog voor de voetbalbond en overhandigde Kompany toen een wedstrijdboekje in de tribune. Vanavond geeft hij als fiere kapitein van zijn land Eden Hazard een vaantje.
11/06 11u00  Onze conclusie na 3 dagen Extrema Outdoor: dansen deze zomer doe je zoExtrema Outdoor 2019 zit erop en ook dit jaar werden de beentjes weer volop los geschud. Wij vonden enkele experten die met plezier hun beste dansmoves bovenhaalden. Zo hoef je deze festivalzomer nooit meer langs de kant te blijven staan.
11/06 11u00  Waarom Koen Crucke niet uitgenodigd was op het huwelijk van Gert VerhulstGert Verhulst en ‘zijn’ Ellen stapten twee weken geleden in het huwelijksbootje en kozen daarbij voor een intieme plechtigheid met een select groepje vrienden. Walter De Donder en Koen Crucke, met wie Verhulst al jaren nauw samenwerkt, hoorden daar niet bij. “Ach, als hij er één uitnodigt, moet hij er duizend vragen he”, zegt Crucke in Dag Allemaal.
11/06 11u00  Minstens zes migranten, onder wie twee kinderen, sterven voor kust LesbosIn de Egeïsche Zee zijn minstens zes migranten, onder wie twee kinderen, om het leven gekomen toen de boot waarmee ze van Turkije in Griekenland probeerden te geraken kapseisde. Dat heeft de Griekse kustwacht meegedeeld. Het ongeval deed zich voor de kust van het eiland Lesbos voor.
11/06 11u00  Mediahuis mag Ierse krantengroep overnemenDe weg is vrijgemaakt voor de overname van de Ierse krantengroep Independent News & Media (INM) door de Belgische groep Mediahuis. De Ierse mededingingsautoriteit heeft de operatie onvoorwaardelijk goedgekeurd, zo laat Mediahuis dinsdag weten.
11/06 11u00  New York Times voert dagelijkse politieke cartoon af “na controverse rond Netanyahu”De Amerikaanse krant The New York Times gaat in zijn internationale editie niet langer een dagelijkse politieke cartoon publiceren. De beslissing komt er in de nasleep van een als antisemitisch beschouwde tekening van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, waarvoor de krant zich heeft moeten excuseren.
11/06 11u00  Controles tijdens PinksterweekendIn Schoonaerde is een 27-jarige Diestenaar uit het verkeer geplukt die onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. In Valkhoeve legde een 55-jarige Diestenaar een positieve ademtest af Hij moest zijn voertuig zes uur aan de kant laten staan. Bij een ongeval op de Testeltsebaan legde een 21-jarige bestuurder een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs is drie uur ingehouden. De politie Demerdal controleerde een auto op een parking aan de Mannenberg. Daaruit bleek dat het voertuig niet ingeschreven was bij de Dienst voor het wegverkeer. De politie liet de wagen takelen op vermoeden van niet verzekering.
11/06 11u00  Koningschieting bij Sint-JorisgildeNadat Greta Vanbrabant en Johny Perceval zich tot klepkoningin en klepkoning kroonden, was het Armand Reykers die de vogel wist neer te halen en zich een jaar lang koning van de Sint-Jorisgilde mag noemen.
11/06 11u00  Boswandeling in MeldertPinkstermaandag vond de jaarlijkse wandeltocht plaats, ingericht door Café de Nachtmis.
11/06 10u45  InbrakenDieven drongen afgelopen week-end via de achterdeur binnen in een huis aan de Korte Heide. Zij doorzochten de ganse woning en gingen met geld en uurwerken aan de haal. Er is ingebroken in een voetbalkantine aan de Hasseltsebaan. Nadat de daders er niet in slaagden de deur te forceren gooiden ze met een steen een ruit in om binnen te geraken. Uit de kassa hebben zij enkele sleutels gestolen. In de Baanhuisstraat in Schaffen drongen dieven via het dak binnen in een garage nadat zij er niet in geslaagd waren de toegangsdeuren open te krijgen. In de garage hebben zij een marktwagen opengebroken. Het is nog niet duidelijk wat er is ontvreemd.
11/06 10u15  Frankrijk haalt Maaseikse weeskinderen van IS-strijder terug uit SyriëVeertien weeskinderen van ­IS-strijders zijn zondag weggehaald uit het vluchtelingenkamp Ain Issa, aan de grens met Turkije. Het zou gaan om twaalf Franse kinderen en de twee Belgisch-Nederlandse kinderen van Jamal E.K., een overleden ­Syriëstrijder uit Maaseik.
11/06 10u15  Ontwerper Virgil Abloh krijgt eigen tentoonstellingHoewel de Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh nog steeds maar 38 jaar is, timmert hij al twintig jaar aan de weg naar succes. Het Museum of Contemporary Art in Chicago vond dan ook dat de tijd was aangebroken om een tentoonstelling aan zijn creaties te wijden.
11/06 10u00  Interland van Rode Duivels is ten huize Martinez zo belangrijk dat hoogzwangere vrouw van bondscoach komt kijkenBeth Martinez, de vrouw van bondscoach Roberto Martinez, is vanavond aanwezig in het Koning Boudewijnstadion. Ze is van Schotse afkomst en wil deze wedstrijd dus zeker niet missen, ook al is ze hoogzwanger.
11/06 10u00  Nachtvluchten op luchthaven Maastricht Airport in toekomst niet uitgeslotenVliegtuigen die tot 2 uur in de nacht en vanaf 5 uur landen en opstijgen op Maastricht Aachen Airport. Dat is een van de opties die op tafel ligt voor de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Buurtbewoners reageren onthutst.
11/06 10u00  Herkenrode toneel voor 6.000 ridders en jonkvrouwenDe Sage van de Eenhoorn ontving vorige zondag 6.000 gasten voor haar zevende editie. Op de abdijsite lieten ze zich onderdompelen in de middeleeuwse sfeer van ridders en hun strijdtonelen.
11/06 09u45  Kersverse koning en keizer bij Sint-ElisabethPinksteren is voor de Koninklijke Schutterij Sint-Elisabeth van Stokkem dé dag van het jaar. Traditioneel wordt op deze hoogdag het vogelschieten georganiseerd. Een oeroud gebruik om een nieuwe koning aan te duiden.
11/06 09u15  Activisten besmeuren Gents bloeddonorcentrum wegens ‘transfoob beleid’ Rode KruisOnbekende activisten hebben maandagnacht de gevel van een Gents bloeddonorcentrum beklad. Tussen rode spatten op het gebouw werd met rode verf ‘Hier ons bloed dat je niet wil’ op de gevel geschilderd. De actie is een protest tegen de weigering van het Rode Kruis om bloeddonaties van transseksuelen te aanvaarden.
11/06 09u15  Kind (2) overleden dat al vier dagen vastzat in put in IndiaIn India is de tweejarige jongen overleden die al vier dagen vastzat in een put in de deelstaat Punjab. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Het nieuws heeft tot protestacties geleid van mensen die de hulpdiensten verwijten te laat in actie te zijn geschoten.
11/06 09u15  Grap pakt verkeerd uit: jonge vrouw komt vast te zitten in speelgoedautoEen Britse vrouw wilde voor de grap in een speelgoedautootje gaan zitten, maar kon geen kant meer op met het ding. Dat leidde tot heel wat ergernis bij de jonge vrouw, maar ook tot grote hilariteit bij haar vrienden. Na enkele vruchteloze pogingen om de Britse grappenmaker te bevrijden, werd een drastische beslissing genomen: de speelgoedauto los snijden met een broodmes.
11/06 09u15  Kim Kardashian toont voor het eerst de kleine Psalm aan de wereldEen kleine maand geleden verwelkomden Kim Kardashian en Kanye West hun vierde kindje: zoontje Psalm. Het jongetje werd geboren via een draagmoeder en we krijgen hem nu voor het eerst echt te zien.
11/06 09u00  Zo help je je kroost de examens door: vijf tips van dr. Lieve SwinnenDe impact van ouders op de examenresultaten van tieners is groter dan de invloed van de school zelf. Dat blijkt uit een onderzoek van de Londense Royal Holloway universiteit bij tieners op Deense scholen. Dokter Lieve Swinnen uit Pelt heeft daarom vijf examentips voor ouders.
11/06 08u00  Speciale werkgroep moet verkiezingsnederlaag CD&V analyserenOp de agenda van het CD&V-partijbureau staat dinsdag de aanstelling van een werkgroep die de verkiezingsnederlaag van 26 mei grondig moet evalueren.
11/06 07u45  Raptors redden het niet in kolkend eigen huis: twee dikke driepunters bezorgen Warriors de zege én een zesde finalematchDe Toronto Raptors zijn er niet in geslaagd de vijfde wedstrijd van de NBA-finale te winnen. De ploeg uit Canada verloor met een punt van Golden State Warriors. De eindstand was 106-105. In de best-of-sevenserie staat het 3-2.
11/06 07u45  Wisselvallig en onstabiel weerDinsdag is het eerst droog met vrij veel hoge sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het zuidoosten en worden enkele perioden van regen of buien verwacht.
11/06 07u45  Politie start berging gezonken toeristenboot HongarijeIn Hongarije is de politie dinsdag gestart met de berging van de toeristenboot die op 29 mei op de Donau in Boedapest zonk na een aanvaring met een groter schip. Het ongeval eiste aan twintig mensen het leven. Acht opvarenden worden nog steeds vermist.
11/06 07u45  Bijna 18 jaar na 9/11 is 1.643ste slachtoffer formeel geïdentificeerdBijna 18 jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York is opnieuw een slachtoffer formeel geïdentificeerd. Het gaat om een man, maar zijn naam werd op vraag van de familie niet vrijgegeven. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten maandag. Hiermee werden intussen al 1.643 mensen formeel geïdentificeerd als slachtoffer.
11/06 07u45  Beschermd tegen hiv, maar besmet met gonorroe: minder condoomgebruik bij Belgen die hiv-remmers krijgenMeer dan tweeduizend Belgen krijgen remmers om zich tegen hiv te beschermen, maar in die groep lijkt het condoomgebruik terug te lopen en gaan andere soa’s ongeremd rond. Dat schrijft De Standaard dinsdag.
11/06 07u45  Meer Belgen betalen hun belastingen gespreidHet aantal Belgen die hun belastingen gespreid mogen betalen, is in 2018 gestegen tot 190.668. In 2016 kregen 139.263 mensen nog een afbetalingsplan van de fiscus. Dat blijkt dinsdag uit cijfers die De Tijd opvroeg.
11/06 07u45  Weg uit station Brussel-Noord: migranten kunnen voortaan terecht in humanitaire hub aan havenDe humanitaire hub van de hulporganisaties Dokters van de Wereld, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen huist sinds dinsdag op een nieuwe locatie in een gebouw van de Haven van Brussel op de Havenlaan nummer 100. De hub trekt na anderhalf jaar weg uit het Brusselse Noordstation omdat het huurcontract afliep.
11/06 07u30  Argentijn moet ex 8 miljoen peso betalen voor huishoudelijke taken tijdens huwelijkIn Argentinië moet een man zijn ex-vrouw 8 miljoen peso (ongeveer 157.000 euro) betalen als compensatie voor alle huishoudelijke taken die ze tijdens hun 27-jarige huwelijk voor haar rekening nam. Dat heeft het Argentijnse gerecht beslist, zo meldt de lokale pers.
11/06 07u30  Nederland trekt extra miljoenen uit tegen terreur op treinstationsNederland trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Om welke stations het gaat wil het ministerie van Infrastructuur niet zeggen.
11/06 07u30  Minstens vier doden bij brand in psychiatrisch centrum in OekraïneBij een brand in een psychiatrisch centrum in de Oekraïense havenstad Odessa zijn maandagavond minstens vier mensen om het leven gekomen. Vijftien anderen konden worden gered, zo heeft de civiele bescherming meegedeeld. Zes personen raakten zwaargewond en minstens vijf patiënten zijn nog vermist.
11/06 07u30  Pentagon heronderhandelt aankoopprijs van F-35Het Pentagon heeft de aankoopprijs van de F-35, het duurste vliegtuig ooit, opnieuw op tafel gelegd. Dat maakte het maandag bekend. Aanleiding is een bestelling voor 34 miljard dollar.
11/06 07u30  Zonhovense vindt neurostimulator terug na oproep HBvL: “Zo opgelucht”Eveline Lenaerts (31) uit Zonhoven zag zondag hoe twee personen er in Bocholt vandoor gingen met haar handtas met daarin de afstandsbediening van haar pijnbestrijdingstoestel. Enkele uren na haar oproep op hbvl.be werd alles teruggevonden. “Alleen het geld was verdwenen, maar dat is nu even niet van belang”, zegt ze.
11/06 07u15  Sebastian Vettel tijdens GP van Canada verkozen tot 'Driver of The Day'Te midden van alle commotie rond de GP van Canada is Sebastian Vettel verkozen tot 'Driver of the Day'.
11/06 07u00  Karl Vannieuwkerke verhuurt huis tijdens ‘Vive le Vélo’ en neemt baby meeDe Ronde van Frankrijk loert om de hoek, dus bereidt Karl Vannieuwkerke (48) zich weer voor op een hele maand weg van huis.
11/06 07u00  Peter Boeckx blaast ‘The sky is the limit’ nieuw leven inNa zijn uitstapjes met ‘Don’t worry, be happy’ en ‘The show must go on’ keert Peter Boeckx (57) terug naar zijn grootste kijkcijferkanon: ‘The sky is the limit’. Boeckx bereidt momenteel het vijfde seizoen voor. Met naar alle waarschijnlijkheid een pak nieuwe gezichten.
11/06 07u00  Australische Roland Garros-winnares tenniste 10 jaar geleden in HasseltToen Ashleigh Barty zaterdag in Parijs de Coupe Suzanne Lenglen de hoogte instak, waren ze ook op de Hasseltse tennisclub Excelsior een beetje fier. De Australische stond tien jaar eerder immers op het Hasseltse gravel tijdens het internationaal jeugdtornooi Young Champions Cup.
11/06 07u00  Teuns maakt einde aan 22 maanden zonder zege: "Het mocht en zou niet misgaan"Daar is Dylan Teuns opnieuw. En hoe! In een beestig zware rit met kil voorjaarsweer veroverde de 27-jarige Halenaar in de Dauphiné niet enkel de tweede etappe, maar ook de gele trui. “Bijna vierentwintig maanden later”, verwees hij na de finish naar de lange periode zonder zege sinds de zomer van 2017. In de Haute-Loire is er bij ‘Teunske’ een zware last van zijn schouders gevallen.
11/06 07u00  Hoe Wout Van Aert zijn plaatsje versierde in de Tourploeg van Jumbo-VismaZelf had hij verwacht dat het pas voor volgende zomer zou zijn, maar de omstandigheden én de uitstekende indruk die Wout van Aert (24) naliet op zijn ploeggenoten, maken dat hij binnen drie weken al aan de start staat van de Ronde van Frankrijk. “Starten in een Tour die begint in Brussel? Geef toe, dit was een kans die ik niet mocht laten liggen. Maar ik zei pas ja toen ik voelde dat mijn vrouw Sarah erachter stond.”
11/06 07u00  Zonhovense vindt neurostimulator terug na oproep HBvL: “Ik hou het niet meer van de pijn”Eveline Lenaerts (31) uit Zonhoven zag zondag hoe twee personen er in Bocholt vandoor gingen met haar handtas met daarin de afstandsbediening van haar pijnbestrijdingstoestel. Enkele uren na haar oproep op hbvl.be werd alles teruggevonden. “Alleen het geld was verdwenen, maar dat is nu even niet van belang”, zegt ze.
11/06 07u00  Woning volledig uitgebrand in OpgrimbieDe brandweer Oost-Limburg rukte dinsdagochtend rond 4.45 uur uit voor een uitslaande woningbrand in de Heirstraat in Opgrimbie.
11/06 06u45  Rode Duivels-watcher: "Je kan die EK-tickets alvast bestellen"We duwen even op de rewind-toets. Terug naar zaterdagavond. Toen speelden de Rode Duivels in het Koning Boudewijn Stadion tegen Kazachstan. 3-0 werd het. De score had ook veel hoger kunnen oplopen. Het meest schrikwekkende aan de Kazachen? Hun volkslied. Dat klonk voor aftrap dreigend donker, met die diepe baritonstem. Maar van het voetbal dat de bezoekers brachten werd je echt niet bang. Geen enkele rillende Belg gezien. Eigenlijk zijn deze Rode Duivels te goed geworden voor een kw
11/06 06u30  Mysterieuze vrachtwagen langs E313 blijkt theatergeschiedenis te hebbenHet voorbije weekend was er heel wat drukte aan het afrittencomplex van de E313 in Ham, onder meer voor de jaarlijkse Pinksterautoshow. Heel wat mensen merkten dan ook op de terreinen van transportbedrijf SNEL een mysterieus beschilderde oplegger op.
11/06 06u30  Onze man mag mee met politie op drugs- en alcoholcontrole met nieuwe testHasseltBij een grootscheepse drugs- en alcoholcontrole in Hasselt heeft politie Limburg Regio Hoofdstad maandagochtend voor het eerst op grote schaal speekselcollectoren ingezet. “Dankzij die collectoren is er geen dokter meer nodig om bloed te trekken, kunnen we meer chauffeurs controleren en stijgt de pakkans.”
11/06 06u30  Wie op wetenschapskamp gaat, kiest later sneller voor technisch beroepHasseltKinderen die in hun vrije tijd deelnemen aan workshops aan de Techniek en WetenschapsAcademie van de hogeschool UCLL zijn na afloop meer gemotiveerd om voor een technisch beroep te kiezen. Dat blijkt uit een bevraging van 244 deelnemers.
11/06 03u30  Pijn bestrijden? Doe jezelf pijnChronische pijn bestrijden met pijn, dat is waar het om draait in een nieuw Vlaams onderzoek. Want wat blijkt? Lage rugpijn heeft meer te maken met het hoofd dan met de rug. Het is dus kwestie van het brein te leren die foute signalen te negeren en te herprogrammeren.
11/06 03u30  Belg met de dood bedreigd na grap met afwasborstel en Turkse nationale ploegHasseltEen 26-jarige Belg heeft voor een internationale rel gezorgd omdat hij op de luchthaven op IJsland een grap heeft uitgehaald met de Turkse nationale voetbalploeg. Met een afwasborstel als microfoon deed hij zich voor als journalist.
11/06 03u30  Familiedrama verijdeld dankzij alerte burenLees meer >
11/06 03u30  Legionella: slachtoffers en nabestaanden gaan samen klacht indienenEvergemDe slachtoffers en nabestaanden van de legionella-uitbraak in Evergem gaan samen een klacht indienen tegen papierfabriek Stora Enso.
11/06 03u30  Vakbond wil leraars ook vóór slechte evaluatie begeleidenLees meer >
11/06 03u30  Tweejarige jongen zit al vier dagen vast in putLees meer >
11/06 03u30  Studeerpil werkt niet beter dan een goede nachtrustHasseltKruidvat verkoopt sinds enkele dagen de ‘studeerpil’, een Nederlands initiatief dat studenten ongeziene blokprestaties belooft. Artsen zijn niet onder de indruk.
11/06 03u30  Met man en macht op zoek naar 18-jarige Théo Hayez in AustraliëByron BayMet man en macht zoeken ze in Australië naar Théo Hayez (18), een Belgische avonturier die anderhalve week geleden verdween na een avondje uit in Byron Bay. Zijn nicht Lisa coördineert er de zoekactie. Voorlopig zonder resultaat. “De onwetendheid is verschrikkelijk.”
11/06 03u30  Boeing 737 Max nog langer aan de grondLees meer >
11/06 03u30  Klein BerlijnLees meer >
11/06 03u30  VAB pleit voor mobiliteitsfonds: “15 miljard nodig”HasseltAls Vlaanderen de shift naar duurzame mobiliteit wil maken en zijn basisinfrastructuur op peil wil houden, dan is daar een extra investering voor nodig van 1,5 miljard euro per jaar gedurende tien jaar. VAB pleit voor een mobiliteitsfonds.
11/06 03u30  Hilde of GwendolynLees meer >
11/06 03u30  Pak en dasLees meer >
11/06 03u30  Bilzenaren nog eens naar de stembusLees meer >
11/06 03u30  Is uw kind blond met blauwe of groene ogen? Extra smeren!HasseltMet de zomersportkampen en waterpret in zicht lanceren VUB en Sport Vlaanderen een campagne die vooral (hoog)blonde kinderen met een bleke huid en blauwe of groene ogen zonnecrème factor 50 wil zien smeren.
11/06 03u30  Mager feestje op PinkpopLees meer >
11/06 03u30  Barbara Sarafian en Boris Van Severen nemen afscheid van ‘Baptiste’Lees meer >
11/06 03u30  Stijn Van de Voorde duikt in de geschiedenis van IbizaLees meer >
11/06 03u30  Lil Kleine voor het eerst papaLees meer >
11/06 03u30  Fleetwood Mac: de passage te veelValse noten, zwalpende tempo’s en – vooral – het grossierende ego van Stevie Nicks: op Werchter Boutique maakte een vertimmerd Fleetwood Mac wellicht z’n passage te veel.
11/06 03u15  “Als een ander mens teruggekeerd”In de voorlaatste aflevering neemt Wim Lybaert in zijn Columbus Jan Peumans op sleeptouw. De twee kenden elkaar niet maar sinds die vierdaagse reis zijn ze vrienden geworden. “We hebben veel gelachen”, getuigt Lybaert.
11/06 03u15  Zesde diefstal in twee jaar tijd bij kerk in VeldwezeltDe dieven die het gemunt hebben op de materialen van de Sint-Lambertuskerk van Veldwezelt zitten niet stil. Bij de zesde diefstal in twee jaar tijd stalen ze dit weekend loden afschermingsplaten aan de dakranden.
11/06 03u15  Jean en Carina in BilzenJean Panis (62) uit Genk, arbeider.
11/06 03u15  Aniek en Rudy in RiemstRudy Moisson (36) uit Maaseik, bediende bij Revilax Maaseik.
10/06 23u15  Berge en Malinovskyi winnen, Aidoo naar Afrika CupGenk-middenvelders Ruslan Malinovskyi en Sander Berge kunnen met een goed gevoel op vakantie. Beide internationals waren aan het feest in de EK-kwalificatie.
10/06 23u00  Genk-verdediger Joseph Aidoo met Ghana naar EgypteGenk-speler Joseph Aidoo mag met Ghana naar de Africa Cup in Egypte (21 juni-19 juli). De 23-jarige verdediger, die in maart zijn debuut maakte voor de “Black Stars” in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mauritanië, staat op de definitieve lijst van 23, die bondscoach Kwesi Appiah maandag bekendmaakte.
10/06 22u45  Spanje pas in tweede helft voorbij taaie Zweden, doelpunt Yaremchuk loodst Oekraïne voorbij LuxemburgTwaalf EK-kwalificatie-interlands stonden er vanavond op het programma. De meest tot de verbeelding sprekende Spanje - Zweden werd zonder doelpunten afgesloten. Gent-spits Oleg Yaremchuk scoorde de enige treffer voor Oekraïne in de partij tegen Luxemburg.
10/06 22u45  Bondsparket gaat niet in beroep tegen vrijspraak Waasland-BeverenHet parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal geen verzoekschrift neerleggen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om een uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep in het tuchtdossier rond KV Mechelen/Waasland-Beveren aan te vechten. Dat vernam persagentschap Belga maandag.
10/06 22u45  Truiense boerderij waar Rundskop werd gefilmd volledig onder waterHet onweer van maandagavond sloeg zwaar toe in Sint-Truiden. Ook op boerderij Schuppen in Velm stroomde het water aan hoge snelheid binnen.
10/06 22u15  Truiense boerderij waar Rundskop gefilmd werd volledig onder waterHet onweer van maandagavond sloeg zwaar toe in Sint-Truiden. Ook op boerderij Schuppen in Velm stroomde het water aan hoge snelheid binnen.
10/06 22u00  Schotse bondscoach was ooit nog de trainer van Romelu Lukaku: “Moest hem van het veld sleuren”De Rode Duivels kijken dinsdag in het Koning Boudewijnstadion Schotland in de ogen. “We moeten hopen op een perfecte prestatie, vooral defensief. Want elke fout zal afgestraft worden”, stelde de Schotse bondscoach Steve Clarke maandag in het Koning Boudewijnstadion.
10/06 21u15  CM Limburg: “Ook wij willen een uniform systeem”“We hebben contact opgenomen met de heer Meyers”, reageert Lizy Cosemans, algemeen directeur van CM Limburg. “We zullen de tas zo snel mogelijk ophalen en uitzoeken wat er is fout gelopen. Verder wil ik nog meegeven dat ook wij vragende partij zijn voor een uniform, digitaal systeem. In Limburg is het op dit moment zo dat 59 procent van de huisartsen het al digitaal doet, dat cijfer stijgt jaarlijks met ongeveer 10 procent. Maar het is geen verplichting voor de huisartsen, dus wachten we op een initiatief van de overheid. Wat de verschillende werkwijzen van huisartsen betreft, zit het zo: de artsen die enkel vier euro remgeld vragen aan hun patiënten, moeten zelf aangaan achter de rest van het bedrag waar ze recht op hebben. Soms moeten ze daar drie weken op wachten, dus kiezen andere artsen ervoor om het volledige bedrag te innen bij de patiënt. Dan heb ik het niet over de minder vermogende patiënten die kunnen genieten van de zogenaamde ‘verhoogde tegemoetkoming’, wat inhoudt dat ze enkel 1 euro remgeld moeten betalen. Artsen kunnen deze regel naar eigen goeddunken toepassen. Hoe dan ook, als elke arts het straks op de digitale manier doet, zal er sowieso meer uniformiteit zijn.”
10/06 21u15  Helikopter stort neer op gebouw in hartje Manhattan: één dodeIn New York is een helikopter neergestort op het dak van een gebouw in hartje Manhattan, waar er veel wolkenkrabbers zijn. Dat heeft de brandweer op Twitter laten weten. Daarbij is één persoon om het leven gekomen.
10/06 21u00  Nico Rosberg haalt uit naar Vettel: “Hij geeft altijd anderen de schuld”Nico Rosberg, de Duitser die de F1 verliet na zijn wereldtitel in 2016, vindt de straf voor zijn landgenoot Sebastian Vettel “helemaal verdiend”.
10/06 20u45  Tien kandidaten officieel genomineerd om Theresa May op te volgenTien kandidaten zijn officieel genomineerd in de race om Theresa May op te volgen als partijvoorzitter van de Britse Conservatieven en dus ook als Brits premier. Dat heeft het machtige 1922 Committee binnen de Conservatieve partij maandag laten weten. Tegen eind juli moet bekend zijn wie effectief de fakkel overneemt.
10/06 20u45  ‘Respectloze’ fan die Turkse speler afwasborstel onder de neus duwt, blijkt Belgische toerist te zijnDe rel tussen IJsland en Turkije omtrent de ontvangst van de Turkse nationale ploeg op de luchthaven van Reykjavik heeft een onverwachte wending gekregen. De zogezegde IJslandse fan die op de luchthaven van Reykjavik een afwasborstel onder de neus van een Turkse speler duwde, blijkt een jonge Belg te zijn. Turkse fans hebben intussen zijn identiteit achterhaald en dat bleef niet zonder gevolgen voor Corentin Siamang: de 26-jarige Belg zag zijn facebook- en instagramaccount gehackt door Turken en ontving intussen ook al heuse doodsbedreigingen.
10/06 20u45  Dries Devenyns blijft jaar langer bij Deceuninck-Quick.StepDries Devenyns (35) heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step met een jaar verlengd, zo bevestigt de Belgische WorldTourploeg.
10/06 20u30  Jan Peumans in de Columbus: “Als een ander mens teruggekeerd”In de voorlaatste aflevering neemt Wim Lybaert in zijn Columbus Jan Peumans op sleeptouw. De twee kenden elkaar niet maar sinds die vierdaagse reis zijn ze vrienden geworden. “We hebben veel gelachen”, getuigt Lybaert.
10/06 20u30  Franse basketlegende Tony Parker neemt afscheid van de NBADe in Brugge geboren Tony Parker (37) neemt afscheid van de NBA. Tony Parker is de zoon van Tony Parker Sr, die begin jaren 80 voor Avanti Brugge speelde. Maar Parker heeft langs moederskant - het model Pamela Firestone - ook Nederlands bloed door de aderen stromen.
10/06 20u15  Tas vol met documenten CM-ziekenfonds op straatLaurent Meyers uit Opgrimbie vond zaterdag aan het kantoor van de Christelijke Mutualiteit Maasmechelen een aktetas met vertrouwelijke CM-documenten. “Ik wil niemand terechtwijzen”, zegt hij, “maar ik vraag me toch af hoe zoiets kan gebeuren. En waarom werken we in tijden waarin alles digitaal kan nog steeds met die ouderwetse papiertjes die verloren kunnen gaan?”
10/06 20u15  Straten onder water in Zuid-Limburg, feesteditie van Pinkpop regent uitWaar de organisatoren van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop voor gevreesd hadden voor hun vijftigste editie, is uitgekomen: het regent er pijpenstelen. Ook in onze provincie staan zelfs straten blank door de onweersbuien.
10/06 19u15  Vandaal vernielt grote ijshoorn bij De PotterEen onbekende vandaal heeft zaterdag rond 3 uur het reclamepaneel in de vorm van een ijshoorn beschadigd bij De Potter in de Toleikstraat. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de man, die met de fiets is, het voorwerp tegen de grond duwt. Het ijsje vertoont barsten en er is ook een stukje afgebroken. De beelden van de vernielingen werden door de uitbaters online gezet in de hoop de dader te vinden.
10/06 19u15  Victor Campenaerts klopt Lampaert en De Gendt in Stan Ockers ClassicVictor Campenaerts (Lotto Soudal) heeft maandag de Stan Ockers Classic, een criterium in Borsbeek, gewonnen. De werelduurrecordhouder liet in een sprint met drie Belgisch kampioen Yves Lampaert en Thomas De Gendt achter zich. De wedstrijd werd speciaal voor Campenaerts omgedoopt tot ‘De 55 van Borsbeek’, verwijzend naar het werelduurrecord van de Antwerpenaar.
10/06 18u45  Opnieuw inbraak in fruitautomaatMaandagochtend heeft de familie Theunissen de inbraak vastgesteld in hun fruitautomaat op de Batticerstraat in Moelingen. Vorige week gebeurde hetzelfde in een aardbeienautomaat in Sint-Truiden.
10/06 18u30  Primeur: Roemeens kampioen de snelste in Ronde van LimburgEduard-Michael Grosu (Delko-Marseille) heeft in Tongeren de 73ste editie van de Ronde van Limburg (cat. 1.1) gewonnen. De 26-jarige Roemeense kampioen was na 201 kilometer de snelste in een massasprint, goed voor zijn eerste zege van het seizoen.
10/06 18u15  Bizar figuurtje verschijnt plots op beelden beveiligingscamera: “Dobby uit Harry Potter”Een Amerikaanse vrouw kon haar ogen niet geloven toen ze beelden van haar beveiligingscamera bekeek. “Eerst zag ik een schaduw die van mijn voordeur wegliep”, klinkt het op Facebook waar de beelden al miljoenen keren werden bekeken. “En toen zag ik dat ding. Wat in hemelsnaam is dat?” Sommige fans van Harry Potter zijn er nu nog meer van overtuigd dat de magische wereld van JK Rowling echt bestaat en denken dat het Dobby, de huiself was die op pad ging. Anderen hebben meteen een nuchtere, logische verklaring klaar: “Gewoon een kind met een petje op dat op slippers rondloopt.”
10/06 18u15  Canada verbiedt vanaf 2021 plastic voor eenmalig gebruikCanada gaat vanaf 2021 plastic artikelen voor eenmalig gebruik verbieden. Dat heeft premier Justin Trudeau maandag aangekondigd. “De vervuiling door plastic is een wereldwijde plaag”, aldus Trudeau.
10/06 18u15  Parachutesprong voor herdenking D-Day loopt fout: para met helikopter afgevoerdEen Amerikaanse paracommando raakte zondag gewond tijdens een parachutesprong boven het Franse Sainte-Mère-Église voor de herdenking van D-Day. De man bezeerde zijn ruggengraat nadat hij te hard op de grond terechtkwam, dat meldt persagentschap AFP. Het incident zou veroorzaakt zijn door een defect aan de parachute van de para. Hij werd met een helikopter afgevoerd, maar is intussen al uit het ziekenhuis ontslagen.
10/06 18u15  Jan Vertonghen voor de laatste wedstrijd van een slopend seizoen: “Het gaat nog altijd om drie punten”Ook Jan Vertonghen zet morgenavond omstreeks 23u een punt achter een lang en slopend seizoen 2018-2019. Met blessures, een verloren finale in de Champions League en morgen de laatste interland tegen Schotland. Sterke Jan blikt vooruit. Net als de bondscoach die het land van zijn schoonfamilie een loer moet zien te draaien.
10/06 18u15  Neos gaat op vierdaagse in FrieslandHet is goed dat jaarlijkse tradities onderhouden worden en daarom gingen 40 NEOS-leden van Herk-de-Stad op 4-daagse naar Friesland/Nederland. Het weer was van de partij en een welgevuld programma deed de rest
10/06 18u00  Zieke ex-profvoetballer kondigt “laatste avond” aan: “Hopelijk zie ik jullie dan”Hij maakte lang het mooie weer bij onder andere AZ, Glasgow Rangers en Zenit, én liep de kantjes eraf tijdens zijn voetbalcarrière. Maar sinds ruim vijf jaar leidt Fernando Ricksen (42) aan de spierziekte ALS. De Nederlander organiseerde op regelmatige tijdstippen benefietavonden, maar daaraan komt nu een einde.
10/06 18u00  Toneelvereniging Rommedom viert feestIn 2019 bestaat het gezelschap Rommedom uit Eigenbilzen veertig jaar. Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering werd aan dit feit bijzondere aandacht gegeven.
10/06 17u45  Feyza en Muhammed in LeopoldsburgMuhammed Akkus (23) uit Leopoldsburg, zelfstandige
10/06 17u45  De boom die Macron aan Trump schonk “als teken van onze vriendschap” is al doodHet was nog zo’n mooi beeld: Donald Trump en Emmanuel Macron die samen een boom plantten in de tuin van het Witte Huis, als symbool van de vriendschap tussen de Verenigde Staten en Frankrijk. Symbolisch genoeg is de eik in kwestie een jaar later echter al dood.
10/06 17u45  Femke en Martijn in PeltMartijn Vanherk (28) uit Neerpelt, manager engineering.
10/06 17u45  Alien en Rob in LommelRob Boudewijns (34) uit Lommel, samensteller metaalbewerking bij Edibo.
10/06 17u45  Eveline en Danny in PeerDanny De Moor (41)uit Hasselt, werkt bij Geertrans Essers.
10/06 17u45  Nikita en Martijn in LeopoldsburgMartijn Beinsberger (26), uit Wijchmaal, verpleegkundige.
10/06 17u45  Familie van vermiste Belgische rugzaktoerist: “We blijven hopen tot hij gevonden wordt”Met man en macht zoeken ze in Australië naar Théo Hayez (18), een Belgische avonturier die anderhalve week geleden verdween na een avondje uit in Byron Bay. Zijn nicht Lisa coördineert er de zoekactie. Voorlopig zonder resultaat. “De onwetendheid is verschrikkelijk.”
10/06 17u45  Alyssa en Kevin in GenkKevin Philipsen (32) uit Genk, boekhouder Accountkantoor Claesen.
10/06 17u45  Studenten kleuteropleiding organiseren Dromenjacht FestivalOp zondag 9 juni vond Dromenjacht Festival plaats in de magische tuinen van Kasteel Ridderborn in Kortessem. Zes studenten van de UCCL-kleuteropleiding organiseerden een familiefestival waar kinderen en ouders werden ondergedompeld in een wereld vol magie en verwondering.
10/06 17u45  Emilio Ferrera verlaat Standard, Mbaye Leye de nieuwe assistent van Preud’hommeStoelendans bij Standard. Emilio Ferrera verlaat de club en is niet langer de rechterhand van Michel Preud’homme. Hij wordt vervangen door Mbaye Leye die bij de Rouches aan zijn eerste trainersopdracht begint.
10/06 17u45  Maaseikenaar zorgt voor ambiance op de rommelmarktBijna 50 standhouders stonden opgesteld op de Bleumerstraat tijdens de rommelmarkt in Maaseik. Helemaal van het begin tot aan het einde van de straat stond alles vol tijdens het Pinksterweekend. Onder hen ook een bewoner van de binnenstad die voor ambiance zorgt.
10/06 17u30  Hevig onweer ontketent modderstroom in de Klein-GelmenstraatEen kort maar hevig onweer zorgde ervoor dat twee huizen en een garage vol modder liepen in Gelmen (Sint-Truiden). Bart Groven is een van de slachtoffers, zijn binnenkoer van de boerderij was een modderpoel.
10/06 17u30  Marisa en Kevin in Dilsen-StokkemKevin Steenhout (26) uit Koersel, leerkracht van het vijfde leerjaar lager onderwijs de Buiteling in Paal.
10/06 17u30  Zehra en Idris in GenkIdris Sonmezyuva (26) uit Genk, bediende.
10/06 17u30  Sabrina en Peter in GenkPeter Hermans (43) uit Genk, medewerker bij PHM St. Truiden.
10/06 17u30  Debby en Mathias in GenkMathias De Waele (29) uit Hasselt, ergonoom bij CLB EDPB.
10/06 17u15  Nadine en Leon in ZutendaalLeon Muffels (58) uit Zutendaal, werkt bij Marnebel in Eben-Emael.
10/06 17u15  Tugba en Gokhan in GenkGokhan Erciyas (31) uit Genk, garagehouder GMA.
10/06 17u15  Roemeense kampioen wint Ronde van Limburg, Philipsen strandt in het zicht van de meetEduard Michael Grosu heeft de Ronde van Limburg op zijn naam geschreven. De 26-jarige Roemeense kampioen (Delko-Marseille) was na een harde koers de snelste van een gedecimeerd peloton.
10/06 17u00  Dertig kiezers meer en tien stembureaus minder in Bilzen“Er zijn géén fouten gemaakt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. En we gaan de verkiezingen van 16 juni net zoals altijd organiseren.” Bij de leidende ambtenaren op het stadhuis in Bilzen heeft de beslissing tot herverkiezing diepe wonden geslagen. Ook de politici van de uittredende meerderheid leggen zich tegen wil en dank neer bij het arrest van de Raad van State.
10/06 17u00  13-jarige fietser aangereden door autoVrijdag zijn rond 19.15 uur een auto en een fietser gebotst. Een jongen (13) uit Houthalen-Helchteren raakte gewond.
10/06 17u00  11-jarige jongen aangereden door autoEen voetganger is zaterdag rond 19 uur aangereden door een auto op de Noordlaan in Winterslag. De jongen (11) uit Genk raakte gewond.
10/06 17u00  Jolien D’hoore wint openingsetappe van OVO Energy Women’s TourJolien D’hoore (Boels-Dolmans) heeft de eerste etappe in de OVO Energy Women’s Tour (GBr/WorldTour) op haar naam geschreven.
10/06 17u00  Auto belandt op dak na ongevalIn de Vogelzangstraat zijn zondag rond 13.45 uur twee auto’s gebotst. Een grijze Volkswagen kwam daarbij op zijn dak terecht. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Er viel een lichtgewonde.
10/06 16u45  Fietser gebotst met auto in HeesMaandag zijn in de Bosstraat in Hees een auto en een fietser gebotst. Een man (42) uit Peer raakte gewond.
10/06 16u45  Dylan Teuns na ritzege in Dauphiné: “Gele trui en mijn eerste leeuwtje”Bijna twee jaar na zijn eindwinst in de Ronde van Polen mocht Dylan Teuns nog eens het zegegebaar maken. De Limburger van Bahrain-Merida won de tweede etappe van Le Criterium du Dauphiné. Hij is meteen ook de nieuwe leider.
10/06 16u45  Voor het eerst sinds verwoestende brand opnieuw mis in kathedraal geplandTwee maanden na de verwoestende brand in de Notre-Dame is er komend weekend voor het eerst opnieuw een mis in de beroemde kathedraal in Parijs. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit en de rector van de Notre-Dame Patrick Chauvet zullen de viering samen met andere priesters en de gelovigen opdragen. Dat heeft bisschoppelijk woordvoerster Karine Dalle maandag laten weten.
10/06 16u45  Luca Brecel bereikt hoofdtabel van Riga Masters snookerLuca Brecel heeft zich maandag geplaatst voor de hoofdtabel van het Riga Masters snookertoernooi. In het Engelse Sheffield, waar de qualifiers plaatsvinden, versloeg hij de Engelsman Andy Hicks met 4-0.
10/06 16u45  Fortuna Düsseldorf ontkent miljoenenakkoord met Schalke over Benito RamanFortuna Düsseldorf zou met Schalke 04 een akkoord hebben over de transfer van Benito Raman. Volgens de Duitse krant Express is de deal rond en verandert de 24-jarige Gentenaar voor 7 tot 10 miljoen euro van club. Maar dat bericht wordt door de sportief directeur van Fortuna ontkend.
10/06 16u45  Models Inc International organiseert modeshow ten voordele van vzw Share & CareOp zaterdag 8 juni vond in de Pabilo-lokalen aan het Jazz Bilzenplein een modeshow plaats, georganiseerd door Models Inc International ten voordele van de vzw Share & Care.
10/06 16u45  Tweejarige jongen zit al vier dagen vast in 33 meter diepe put in IndiaIn India proberen de hulpdiensten maandag een tweejarige jongen te bereiken die al vier dagen vastzit in een put in de staat Punjab. Fatehvir Singh viel donderdag in de put met een diepte van 33 meter en een diameter van slechts 23 centimeter. “De put was bedekt met een zak zand, maar het lijkt erop dat de jongen erop gestapt is, uitgegleden is en zo naar beneden gevallen is”, aldus een lokale verkozene.
10/06 16u45  K!Di viert 10-jarig jubileum met prachtig optredenOp zondag 26 mei vierde K!Di haar 10-jarig jubileum in de parochiekerk van Dilsen. Meer dan 250 toeschouwers waren afgezakt naar de kerk voor een prachtig optreden.
10/06 16u30  Dylan Teuns slaat dubbelslag: ritwinst en leiderstrui in DauphinéDylan Teuns heeft de tweede rit in de Dauphiné gewonnen. Onze landgenoot van Bahrein-Merida was na een loodzware etappe over 180 kilometer net sneller dan Guillaume Martin en is meteen de nieuwe leider. Chris Froome schudde even aan de boom bij de favorieten en zette Romain Bardet op achterstand.
10/06 16u15  Auto belandt op dak bij ongevalIn de Vogelzangstraat zijn zondag rond 13.45 uur twee auto’s gebotst. Een grijze Volkswagen kwam daarbij op zijn dak terecht. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Er viel een lichtgewonde.
10/06 16u00  Vlaamse vlogger beklimt Makro-mast: “Oprecht het domste wat ik ooit gedaan heb”Een Oost-Vlaamse YouTuber heeft onlangs onbeveiligd de zendtoren aan de Makro-winkel in het Oost-Vlaamse Nazareth beklommen. “Oprecht het domste wat ik ooit gedaan heb”, volgens de jonge Timon Verbeeck zelf, en daar is men het bij de politiezone Schelde/Leie volmondig mee eens.
10/06 16u00  279 boetes voor bezit van drugs op Extrema Outdoor279 van de in totaal 60.000 festivalgangers van Extrema Outdoor keren huiswaarts met een boete voor het bezit van Drugs. Dat blijkt een eerste evaluatie van de hulpdiensten. Volgens burgemeester Alain Yzermans (sp.a-Groen-Plus) is het aantal geluidsmeldingen drastisch gedaald.
10/06 16u00  Vliegtuigpassagier op zoek naar toilet opent nooduitgangIn Manchester Airport zorgde een passagier voor flink wat opschudding toen die in plaats van de deur naar het toilet per abuis de nooduitgang opende. Het vliegtuig stond gelukkig nog op de grond.
10/06 15u45  Van te veel piekeren tot een snurkend lief: dit kun je doen tegen veelvoorkomende slaapproblemenHeel wat Belgen worstelen tegenwoordig met slaapproblemen met verschillende oorzaken: een snurkende partner, te veel piekeren, wel slapen voor tv en niet in bed, slaapgebrek door onregelmatige uren, wakker worden bij het minste geluid en overdag doodmoe zijn en 's avonds klaarwakker. Slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan de UZ Antwerpen, biedt voor elk van de problemen een mogelijke oplossing.
10/06 15u45  Holly Mae Brood op ‘Love Island’: “Ik ben fier op mijn naam. En mijn vader”Eén ding heeft ze alvast gemeen met Viktor Verhulst, haar co-presentator in het programma ‘Love Island’: ze hebben allebei een bekende vader. De Nederlandse Holly Mae Brood (24) is de dochter van Herman Brood, de zanger/schilder/schrijver die in 2001 overleed. Holly weet wat het is om op eigen benen te staan: al achttien jaar zingt en danst ze de ziel uit haar lijf. “Ooit komen ze er nog wel achter dat ik eigenlijk geen talent heb.”
10/06 15u45  Vorig jaar 241 pv’s voor drugs bij politie DemerdalDe politiezone Demerdal heeft in 2018 241 processen-verbaal voor drugs opgesteld. 196 daarvan waren voor drugsbezit en 45 waren voor drugshandel.
10/06 15u30  Diefstal uit fruitautomaat in MoelingenZondagochtend rond 7.45 uur is een diefstal vastgesteld uit een fruitautomaat in de Batticestraat in Moelingen.
10/06 15u15  Inbraak in Sint-Lambrechts-HerkOp de Steenberg in Sint-Lambrechts-Herk hebben dieven vrijdag ingebroken. Ze sloegen een raam in en doorzochten het huis. De inbraak werd om 20 uur vastgesteld. De buit is nog niet gekend.
10/06 15u15  Voetganger aangereden in RunkstEen voetganger is vrijdagavond rond 20 uur aangereden in de Olmenstraat in Runkst. Bart. D. (36) uit Aartselaar raakte gewond.
10/06 14u45  Standard verhuurt Carlinhos aan Portugese VitoriaStandard leent de Braziliaan Carlinhos (24) tot het einde van het komende seizoen (2019-2020) uit aan Vitoria FC. De Portugese club heeft ook een aankoopoptie, zo bevestigen de Rouches maandag op hun website.
10/06 14u30  Studente krijgt te maken met racisme op de bus, maar bijt flink van zich afEen Leuvense studente heeft haar felle discussie met een man die zich racistisch uitliet op de bus, gefilmd en online gezet. Op Twitter werd de korte video meteen duizenden keren bekeken, maar de jonge vrouw wil duidelijk zijn: “Ik post dit niet om aandacht, maar uit woede. Woede voor dit systeem waar racisme steeds ongestraft kan.”
10/06 13u45  Lucumiloos Colombia wint vlot van PeruAfgelopen nacht won Colombia met ruime 0-3 cijfers een oefeninterland van Peru.
10/06 13u45  Hoe slank, dik, gezond of gelukkig je bent: dit dieet pakt het aan vanuit je darmenJe bent wat je eet. Of beter: wat je verteert. Want hoe je je voelt, wat je graag eet en hoe dik je bent, het begint allemaal in je darmen. Dat schrijft de Britse dokter en journalist Michael Mosley in zijn bestseller ‘Het Slimmedarmendieet’. 'Bepaalde ‘slechte’ bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je zin hebt in bijvoorbeeld junkfood of suiker. Maar je kan die bacteriën uitschakelen.'
10/06 13u45  Wie wint de Ronde Van Limburg? Volg het hier liveVandaag wordt de 72ste editie van de Ronde van Limburg gereden. Een parcours doorheen zuid-Limburg over een afstand van 201 km. 119 deelnemers waaronder 11 Limburgers proberen een podiumplaats te bemachtigen. Volg de wedstrijd hier live vanaf 14u.
10/06 13u45  Amsterdam heeft er hip adresje bijOnze noorderburen hebben er een imposante marktplaats bij. Op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Magna Plaza kan je voortaan culinair genieten van ‘The Food Department’, in het hartje van Amsterdam.
10/06 13u30  Vettel krijgt steun van collega's, Ferrari overweegt beroep: "Dit is niet de sport waar ik ooit verliefd op werd"Ferrari heeft de FIA laten weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg tijdens de GP van Canada.
10/06 13u15  Turken zijn niet te spreken over ontvangst in IJsland, inclusief toiletborstel: “Dit is vulgair”Turkije is verbolgen over de manier waarop de nationale ploeg zondagavond is ontvangen op de luchthaven van Keflavik in IJsland. Dinsdag spelen beide landen tegen elkaar in de voorronde van het EK 2020.
10/06 13u15  Wout van Aert trekt met Jumbo-Visma naar de Tour de France: “Geweldig”Wout van Aert rijdt komende maand, na de Dauphiné, ook de Ronde van Frankrijk. Dat maakte zijn team Jumbo-Visma maandag bekend. Ook Laurens De Plus maakt zijn debuut in de Tour.
10/06 13u00  Zin in twee weken gratis Malediven? Je moet alleen wat op de schildpadjes lettenBeetje zwemmen, chillen op het strand en wat op de schildpadjes letten. Helemaal gratis. Het kan, in de Malediven. Het aanbod komt van het luxeresort Coco Palm Dhuni. Je krijgt zelfs kost en inwoon én je retourticket.
10/06 13u00  Rommelmarkt lokt massa volk naar KanneKanne (Riemst) wordt overrompeld tijdens de Pinkster-rommelmarkt. Volgens de politie liepen er naar schatting op Pinkstermaandag rond de middag zo’n 20.000 bezoekers door de straten.
10/06 13u00  Standard onderhandelt met Kosovaar RrahmaniStandard is in zijn zoektocht naar defensieve versterking uitgekomen bij Amir Rrahmani.
10/06 13u00  Zonhovense dringend op zoek naar afstandsbediening neurostimulator: “Ik hou het niet meer van de pijn”Eveline Lenaerts (31) uit Zonhoven zag zondag hoe twee personen er in Bocholt vandoor gingen met haar handtas met daarin de afstandsbediening van haar neurostimulator. “Ik heb dat toestel dringend nodig, want ik hou het niet meer van de pijn”, zegt ze.
10/06 12u45  Heikki en Milou uit ‘Temptation’ toch weer samen: “Ware liefde overwint alles”Heikki en Milou uit ‘Temptation Island’ zijn opnieuw een koppel, dat tonen de twee nu duidelijk op Instagram. Nochtans meldden de makers van ‘Temptation’ in de laatste aflevering dat de twee na een korte hereniging na hun eerste breuk toch weer uit elkaar waren. Derde keer goeie keer?
10/06 12u45  Streakster van Champions League-finale heeft geen spijt van stunt, integendeel: “Zo kan ik op 30 jaar met pensioen”Kinsey Wolanski heeft geen spijt van haar stunt tijdens de Champions League-finale, hoewel die weinig om het lijf had. De 22-jarige Amerikaanse liep in een weinig verhullend badpak het veld op tijdens het treffen tussen Liverpool en Tottenham om het (pikante) videokanaal van haar vriend te promoten. Ze belandde enkele uren in de Spaanse cel maar kijkt tevreden terug op haar act: “Het moet helpen om op 30 jaar met pensioen te gaan.”
10/06 12u45  In Nederland blijven ze trots ondanks missen van Nations League: “België? Wij zijn niets minder dan België”Geen Nederlandse triomf zondag in de Nations League. Oranje ging met 1-0 onderuit tegen Portugal en moest tevreden zijn met zilver. Maar het Nederlandse zelfvertrouwen kreeg geen deuk, integendeel.
10/06 12u30  Zwangere Nikki Brammeier (32) hangt fiets aan de haakDe Britse Nikki Brammeier zegt haar wielercarrière vaarwel. In een blog kondigde de 32-jarige allrounder aan dat ze zwanger is en meteen een punt zet achter haar carrière.
10/06 12u30  David Goffin zakt uit de top dertig op wereldranglijst, Barty klimt na triomf in Parijs naar tweede plaats op WTA-rankingDavid Goffin tuimelt maandag van de 29e naar de 33e plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Het is van september 2014 geleden dat de Luikenaar niet in de top 30 staat. Ashleigh Barty ziet haar eindzege op Roland Garros beloond met een sprong van de achtste naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst. De Australische heeft maar een kleine achterstand op Naomi Osaka. De Japanse strandde net als vorig jaar in de zestiende finales in Parijs maar blijft nummer 1.
10/06 12u15  Bibliotheek pinkstermaandag geslotenDe bibliotheek van Herk-de-Stad is vandaag, maandag 10 juni, gesloten. Dat gebeurt naar aanleiding van het weekend van Pinksteren.
10/06 12u00  Dansmoves Ivanah (6) bezorgen iedereen lach op het gezichtIvanah Campbell is amper zes jaar, maar nu al geliefd door mensen over de hele wereld. En dat heeft ze allemaal te danken aan haar enorme passie voor dans. Enkele filmpjes op Instagram bewijzen waarom: met volle overgave laat ze op eender welk nummer haar coolste dansmoves zien die bij iedereen een lach op het gezicht bezorgt.
10/06 12u00  Vans X Harry Potter nu ook voor dreuzelsGoed nieuws voor Harry Potter fans! De langverwachte samenwerking tussen de magische wereld en sneakermerk Vans bracht niet alleen enkele hippe sneakers met zich mee maar ook een arsenaal aan rugzakken, T-shirts en zelfs jasjes. En wie het zich afvraagt: de collectie is ook geschikt voor dreuzels.
10/06 11u30  Ferrari overweegt beroep tegen bestraffing Sebastian VettelFerrari heeft de FIA laten weten dat het de intentie heeft om in beroep te gaan tegen de straf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg tijdens de GP van Canada.
10/06 11u30  33 jaar later: prins Louis draagt dezelfde outfit als prins Harry tijdens verjaardag Britse QueenAfgelopen weekend mocht de Britse Queen (nog eens) 93 kaarsjes uitblazen op het jaarlijkse Trooping the Colour, waarbij de hele koninklijke familie samenkomt om vanaf het balkon te kijken naar de vliegshow. Niet alleen was Meghan Markle er weer bij, ook de jongste zoon van Kate Middleton en prins William was een opmerkelijke aanwezige.
10/06 11u15  Heeft Jan Smeets gelijk? “Uw festivalticket is helemaal niet te duur”“De ticketprijzen lopen de spuigaten uit. “Aan het woord is niet Jan met de Pet, maar Jan Smeets van Pinkpop. Nochtans is de prijs voor een combiticket Pukkelpop bijvoorbeeld de afgelopen vier jaar geplafonneerd. Is de limiet bereikt? “De opkomst van dance, hiphop en internationale concurrentie wegen zwaar op de klassieke festivals”, zegt I Love Techno-bezieler Peter Decuypere.
10/06 11u15  In dit Hasselts tuinhuis kan je wonen: “We wilden zomer en winter genieten”Marietje en Peter zijn echte buitenmensen. Ze kregen de kans om de gronden achter hun woning te kopen en legden een grote landschapstuin aan. Om extra van de tuin te genieten, bouwden ze een knusse schuur vanwaar ze zomer en winter een knap zicht op de tuin hebben.
10/06 11u15  Verbondschieting bij Sint-Jorisgilde Brelaar PaalDe Sint-Jorisgilde Brelaar Paal hield met Pinksteren zijn jaarlijkse verbondschieting.
10/06 11u00  Deze programma’s fleuren uw maandagavond van 10 juni opOp NPO3 is een avondvullend verslag te zien van Pinkpop. Op VTM keert ‘Lili & Marleen’ terug, VIER toont de theatershow ‘Unfinished Busness’ van Alex Agnew.
10/06 11u00  België krijgt planeet en ster cadeau (en mag die een naam geven)HasseltNaar aanleiding van de honderdste verjaardag van de ‘Internationale Astronomische Unie’ (IAU) hebben zeventig landen, onder wie ook België, een eigen ster en bijbehorende exoplaneet cadeau gekregen. Als kers op de taart mogen we zelf de naam van ‘onze’ hemellichamen kiezen.
10/06 11u00  Fans aan Céline Dion: “EET! We maken ons zorgen om je”Dat Céline Dion geen grammetje vet heeft, weten haar miljoenen fans al langer. Maar toen de Canadese zangeres recent een foto op Instagram plaatste, kreeg ze toch wel heel veel bezorgde reacties: “Céline, we houden van je maar stop met vermageren.”
10/06 10u45  Voormalig baseballvedette David ‘Big Papi’ Ortiz in bizarre omstandigheden neergeschoten in eigen landDe gewezen baseballster David Ortiz (43) is in zijn thuisland Dominikaanse Republiek neergeschoten. De voormalige vedette van de Boston Red Sox kreeg een kogel in de rug en raakte daarbij ernstig gewond, maar hij zou niet in levensgevaar zijn.
10/06 10u45  Zoon van Patrick Lefevere moet zich verdedigen voor rechtbankThomas Lefevere, zoon van Patrick Lefevere, ploegmanager van Deceunick-Quick Step, moest op 6 juni voor de Franse correctionele rechtbank verschijnen. De 22-jarige helikopterpiloot wordt ervan verdacht tijdens Parijs-Roubaix (2018) boven het peloton te hebben gevlogen.
10/06 10u45  Wind houdt lelijk huis op Esperanza PeltDe felle rukwinden van de laatste dagen hebben lelijk huis gehouden op en rond het voetbalcomplex 'De Roosen' van Esperanza Pelt. Bij het inrijden van de Sparrenlaan richting de parking gingen een paar bomen tegen de vlakte. Het grote reclamebord achter het doel kreeg het hard te verduren. De stalen constructie bleef dan wel overeind, maar kreeg toch een knak en zal toch deels moeten worden vervangen.
10/06 10u45  Driedaagse fietstocht naar SittardKVLV Heusden fietste met een groep van 10 personen naar Sittard en terug.
10/06 10u45  Vormingsmoment voor vrije rijbegeleidingDonderdagavond was er een nieuw vormingsmomenten voor vrije rijbegeleiding bij KWB Berkenbos nadat de eerste avond op 11 april snel volzet was.
10/06 10u45  Kioma en Josephine zijn kampioenen van turnkring Moed en VolhardingHet voorbije weekend was er het Belgisch kampioenschap toestelturnen voor meisjes in Libramont. Ook dit weekend was weer succesvol voor turnkring Moed en Volharding.
10/06 10u45  Financieel Service Center wint Boekt QuiztTijdens Boekt Feest namen 36 ploegen deel aan de grote Boekt Quizt.
10/06 10u30  3.000 Urban Trail-deelnemers rennen door Ikea en TVL-studioVanmorgen zetten zowat 3.000 lopers aan voor de Hasselt Urban Trail.
10/06 10u30  Rugbyclub 9 wint de Boekter Highland GamesZopas vond de 40ste editie van Boekt Feest plaats op de Ubbelvelden. Nieuw dit jaar zijn de Boekter Highland Games. Rugbyclub 9 mag zich de eerste winnaar noemen.
10/06 10u15  Celebs halen alles uit de kast voor ‘Oscars van de musical’, eentje zelfs een oud gordijnDe Tony-awards zijn zowat de belangrijkste (muziek)theaterprijzen in de Verenigde Staten. Wat de Oscars zijn voor de film, zijn de Tony’s voor het toneel. Het mag dus niet verbazen dat ook de rode loper tot in de puntjes verzorgd werd. De regenboog van rozen bestaat uit allemaal handbeschilderde bloemen en werd ontworpen door niemand minder dan de dochter van modelegende Anna Wintour. De aanwezige sterren haalden dan ook alles uit de kast om niet overklast te worden door het decor, al maakte acteur Billy Porter (foto 2) wel een heel opmerkelijke keuze: hij verwerkte in zijn jurk een stuk gordijn dat deel uitmaakte van het decor van ‘Kinky Boots’, de musical waarvoor hij in 2013 de Tony voor beste mannelijke hoofdrol in ontvangst mocht nemen.
10/06 10u15  Spelers van G-Fufo voetballen tegen oudersG-Fufo heeft het voetbalseizoen afgesloten met een wedstrijdje tegen de ouders.
10/06 10u00  Pinkstermaandag Wandeling Slag Zilveren HelmenOnder leiding van een gids van het museum 'Slag der Zilveren Helmen' kan je vandaag, pinkstermaandag 10 juni, om 13.30 uur mee op wandel voor een tocht over het slagveld van deze strijd.
10/06 10u00  Stadhuis Herk-de-Stad vandaag geslotenWie het stadhuis van Herk-de-Stad wil bezoeken, kan daar vandaag, maandag 10 juni, niet terecht. Het stadhuis is vandaag gesloten.
10/06 10u00  Stadhuis Halen gesloten tot woensdagochtendHet stadhuis van Halen bezoeken kan pas vanaf woensdag 12 juni. Vandaag, maandag 10 juni, is het stadhuis van Halen gesloten. Ook morgen kan je er niet terecht.
10/06 10u00  Australische politie verspreidt laatste beelden van vermiste BelgDe Australische politie schakelt maandag een versnelling hoger in haar zoektocht naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in de stad Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. “We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet”, klinkt het.
10/06 09u45  Gemeentehuis Geetbets gesloten tot dinsdagavondWie het gemeentehuis van Geetbets wil bezoeken, kan daar pas dinsdagavond 11 juni om 17 uur terecht. Het gemeentehuis is vandaag, maandag 10 juni gesloten.
10/06 09u45  Houten vogel houdt stand tegen schutterskogelsDe ‘vogelschot’ op Pinksterzondag die georganiseerd wordt door de schutterij Sint-Martinus in Sint-Martens-Voeren is een volksfeest van formaat. Dit gebeurt trouwens volgens aloude tradities bij de oudste vereniging van Voeren die reeds meer dan 350 jaar actief is.
10/06 09u00  Forse beschuldigingen aan het adres van PTB-PVDA: “Bedreigingen, afpersing, surplus van loon doorstorten aan de partij”Tijdens de uitzending van C’est pas tous les jours dimanche heeft een onafhankelijke journalist ophefmakende getuigenissen over de interne werking van PTB-PVDA naar buiten gebracht. Leden van de partij zouden verplicht worden om surplus van hun loon door te storten naar de partij. PTB-voorman Raoul Hedebouw doet de aantijgingen af als laster.
10/06 09u00  Drie Fransen die verdronken bij reddingsactie als helden gelauwerdTer hoogte van de kust van de Franse Vendée zijn afgelopen vrijdag drie opvarenden van een reddingsschip omgekomen. Vermoedelijk raakten ze niet uit het gekapseisde schip vanwege hun reddingsvesten. De overlevenden brachten zondag een eerbetoon aan hun overleden collega’s, de Franse president Macron lauwerde de drie overleden reddingswerkers als helden en zal hen postuum bekronen.
10/06 08u45  Auto botst tegen boom in WIjchmaalMaandagochtend is rond 3.30 uur een auto tegen een boom gebotst op het kruispunt van de Stationsstraat en de Torenstraat in WIjchmaal. De hulpdiensten rukten uit.
10/06 08u45  Auto vliegt overkop op rotondeEen auto is maandagochtend rond 1.45 uur overkop gegaan p de rotonde tussen de Joseph Smeetslaan en de Thomasboslaan. De hulpdiensten moesten ter plaatse komen.
10/06 08u30  Lewis Hamilton verstevigt leiding in F1-kampioenschapDoor zijn overwinning in Canada vergroot Lewis Hamilton zijn voorsprong in het F1-kampioenschap. In plaats van zijn achterstand te verkleinen kijkt Vettel nu al tegen een achterstand van 62 punten aan.
10/06 08u15  Drie Fransen verdronken bij reddingsactieTer hoogte van de kust van de Franse Vendée zijn afgelopen vrijdag drie opvarenden van een reddingsschip omgekomen. Vermoedelijk raakten ze niet uit het gekapseisde schip vanwege hun reddingsvesten. De overlevenden brachten zondag een eerbetoon aan hun overleden collega’s, de Franse president Macron lauwerde de drie overleden reddingswerkers als helden en zal hen postuum bekronen.
10/06 08u15  Zoektocht naar in Australië verdwenen Belg gaat voortDe Australische politie heeft maandag haar zoektocht voortgezet naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. “We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet”, klinkt het.
10/06 08u15  Foto met hongerige meeuw gaat viraalEen Amerikaanse vrouw die een foto van haar maaltijd wilde nemen, gaat momenteel over de tongen in de Verenigde Staten: Alicia Jessop mag een hongerige meeuw bedanken voor een leuke vakantieherinnering, 200.000 Twitter-likes, een belegering door de media, en een eigen website met merchandising.
10/06 08u15  Last van allergie? “Je laten inspuiten met wespengif kan levens redden”Zwellingen, ademnood, flauwvallen. Een op het eerste gezicht onschuldig steekje van een bij of wesp kan in sommige gevallen fatale gevolgen hebben. ‘Bijenprofessor’ Christine Breynaert (UZ Leuven) heeft de oplossing: allergische mensen inspuiten met het gif van de zoemende insecten. “Die immuuntherapie is te weinig bekend, terwijl het levens kan redden”, zegt ze.
10/06 08u00  Standhouders gezocht voor oogstfeestenOp zondag 22 september staan de jaarlijkse oogstfeesten op het programma. In deelgemeente Batsheers zijn er die dag weer heel wat activiteiten voor jong en oud gepland.
10/06 08u00  Tientallen vluchtelingen al dagen vast op schip voor Tunesische kustIn internationale wateren voor de kust van Tunesië zitten 75 bootvluchtelingen al dagenlang vast op een schip. De autoriteiten in Tunesië weigeren om de opvarenden aan land te laten, hekelt hulporganisatie de Rode Halve Maan zondag.
10/06 07u45  Ex-piloten: “Onmogelijk dat Belgische piloot vliegtuig van VN-secretaris-generaal Hammarskjöld neerhaalde”Het is technisch onmogelijk dat een licht vliegtuig als de Fouga Magister, met de Belgische huursoldaat Jan Van Risseghem aan de stuurknuppel, in september 1961 het vliegtuig neerhaalde van toenmalig VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld, in wat toen Noord-Rhodesië was. Tot die conclusie kwamen, elk afzonderlijk, de gepensioneerde piloten Wilfried De Brouwer en Karel Vervoort.
10/06 07u45  Dode en zes gewonden nadat kraan op appartementsgebouw in Dallas valtTijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf zondag op een appartementsgebouw en parkeergarage gevallen. Daarbij kwam volgens een woordvoerder van de brandweer één persoon om het leven. Zes anderen raakten gewond, waarvan twee personen in levensgevaar verkeren.
10/06 07u15  Colombiaanse ontvoerders bedreigen Maaseiks slachtoffer via FacebookVier maanden nadat Maaseikenaar Ruben Vanhees (33) in Colombia uit de handen van een lokale bende kon ontsnappen, heeft een van zijn ontvoerders opnieuw contact met de Limburger opgenomen. “De man dreigt compromitterende beelden van mij te verspreiden.”
10/06 06u45  Openlucht autosalon tijdens ZomerbraderieIn het weekend van 22, 23 en 24 juni staat de jaarlijkse zomerbraderie op het programma in Sint-Truiden. Voor de eerste keer zal ook de autoshow plaatsvinden in het braderieweekend. Op zaterdag kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen tijdens een openlucht autosalon op de Grote Markt.
10/06 06u15  Alles wat je moet weten over de Ronde van LimburgVanmiddag wordt de Ronde van Limburg gereden. Ontdek hier alles wat je moet weten over de koers, die vanaf 14u live te volgen is op onze website.
10/06 03u45  Dit waren de stevigste feestjes van Extrema Outdoor 2019Dat er op Extrema Outdoor dit jaar heel wat stevige feestjes gebouwd werden, staat buiten kijf. Maar dit zijn de dj-sets die ons nog gaan bijblijven eens de tuut uit onze oren verdwenen is.
10/06 02u30  Belgian Cats verliezen van Europees kampioen SpanjeOp het vierlandentornooi in Zaragoza verloren de Belgian Cats van Europees kampioen Spanje, een dag na hun nederlaag tegen Italië. De Cats misten nog steeds Laure Resimont, Kim Mestdagh, Julie Allemand en Emma Meesseman. Dat viertal trainde wel mee en is inzetbaar voor het internationaal tornooi volgende week (vrijdag, zaterdag en zondag) in Brussel. De finale werd gewonnen door Rusland dat met 62-54 zegevierde van Italië.
10/06 01u15  Sanders en co. grijpen het thuisvoordeel terug uit de handen van OostendeNa een nederlaag in eigen huis won Antwerp Giants nu aan zee. Met de 61-66-winst heeft de nummer drie uit de Champions League opnieuw de beste papieren voor de titel. Antwerp Giants is dinsdagavond gastheer voor de derde finale.
10/06 00u30  Belgian Cats verliezen ook van SpanjeEen dag na hun 60-49 nederlaag tegen Italië, hebben de Belgian Cats zondag in Zaragoza ook verloren van Spanje. De Europese kampioen bleek met 73-66 te sterk. Bij de rust was het 32-27.
10/06 00u15  Brazilië is ook zonder Neymar klaar voor Copa America: 7-0 in laatste oefenwedstrijdBrazilië begint zaterdag aan de Copa America zonder sterspeler Neymar, die geblesseerd moest afhaken. De laatste oefeninterland was echter hoopvol voor de Gouden Kanaries: Honduras werd ingeblikt met 7-0.
10/06 00u15  Motorcrosser Clément Desalle houdt dubbele beenbreuk over aan zware val in RuslandClément Desalle (Kawasaki) is zondag niet ongeschonden uit de Grote Prijs van Rusland gekomen. De 30-jarige motorcrosser kwam in de eerste reeks zwaar ten val en liep daarbij een breuk van het kuitbeen en het scheenbeen op. Dat deelde zijn team Kawasaki zondagavond mee. De Henegouwer zal in België geopereerd worden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Gemeenteraad Diest week vroeger dan normaal17/06 00u00 - Het Belang van Limburg: De gemeenteraad van Diest vergadert maandag 17 juni. Dat is een week vroeger dan normaal.
25x Koningin Mathilde fietst incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsers17/06 08u00 - Het Belang van Limburg: Honderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. Ook koningin Mathilde was daar bij.
24x Mobile Vikings is terug: ongelimiteerde data en kwart goedkoper dan de rest17/06 08u30 - Het Belang van Limburg: HASSELTDe Mobile Vikings staan er weer. Vandaag lanceert de Hasseltse virtuele mobiele operator een abonnement voor ongelimiteerde data, sms’en en bellen aan 29 euro per maand. Dat is pakweg een kwart goedkoper dan de vergelijkbare abonnementen van de andere, grote spelers.
23x Chinese wolhandkrabben overspoelen Vlaanderen: al 715.000 gevangen in Grobbendonk, maar wat doe je ermee?17/06 09u00 - Het Belang van Limburg: De Vlaamse Milieumaatschappij heeft sinds begin dit jaar liefst 715.000 Chinese wolhandkrabben gevangen in de speciale val die ze voor de beestjes heeft opgezet in Grobbendonk. Er komt nu zeker nog een val bij voor de exotische krabben, die volledige rivierbodems leegvreten. En wat doe je met 715.000 krabbenkarkassen? Vermalen, visvoer van maken of verkopen aan de Chinezen.
22x Knapste man van Nederland arriveert in ‘Love island’17/06 07u15 - Het Belang van Limburg: Vanavond moeten er in het datingprogramma Love island twee deelnemers Gran Canaria verlaten. Mede door de inbreng van de kijker, want die heeft voor het eerst mee kunnen beslissen.
21x Janne komt ter wereld op pechstrook E313: “Drie keer persen en ze was er”17/06 07u30 - Het Belang van Limburg: Kilometerpaal 12.9 op de pechstrook van de E313 in Massenhoven. Waarschijnlijk zal het niet op haar identiteitskaart staan later, maar het is wel degelijk de geboorteplaats van kleine Janne Vandersteen, die donderdag iedereen in snelheid pakte.
20x Planeet Jupiter met blote oog zichtbaar16/06 23u30 - Het Belang van Limburg: Vanavond en vannacht is de grootse planeet uit ons zonnestelsel, Jupiter, als een heldere “ster” aan de hemel zichtbaar. Met behulp van een telescoop kunnen de bandenstructuur en de grote rode vlek van de reuzenplaneet worden waargenomen maar met het blote oog zie je de planeet ook al heel duidelijk.
19x Bilzen: zoveel voorkeurstemmen behaalden de verkozenen17/06 08u15 - Het Belang van Limburg: Zondag mochten 24.708 stemgerechtigde Bilzenaren opnieuw hun stem uitbrengen in 1 van de 29 stembureaus. Sommige mensen met volle overtuiging, anderen dan weer met frisse tegenzin. In vergelijking met oktober werd het aantal stembureaus teruggeschroefd van 39 naar 29. Ruim 270 vrijwilligers hebben die 29 stembureaus en 13 telbureaus bemand.
19x De 10 geboden van ‘Homo universalis’17/06 07u15 - Het Belang van Limburg: HASSELT Hoe verzinnen ze het? Geef toe, u heeft het ook al gedacht bij de proeven van ‘Homo universalis’. Nu de rubriek in ‘Iedereen beroemd’ zijn laatste rechte lijn ingaat met nog tien kandidaten, is spelleider Henk De Corte de geknipte man om het te hebben over de 10?geboden van ‘Homo universalis’.
19x Oude stokerij in Kuringen wordt thuishaven van Buffel Gin17/06 03u45 - Het Belang van Limburg: HASSELTNu zijn voetbalschoenen aan de haak hangen, bouwt Thomas Buffel (38) zijn Buffel Gin verder uit. Met zijn dranklabel FaBULLous Drinks vindt hij onderdak in een oude stokerij in Kuringen, waar zijn zakenpartner Stijn Vankrunkelsven op 1 juli een bistro met tastingcorner opent.

Statistieken

Artikels:
31203
Gelezen:
26586
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven