woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
11/12 18u30  UGent schorst studentenvereniging KVHV voor 4 maanden De sociale raad van de UGent heeft beslist dat studentenvereniging KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) gedurende vier maanden geschorst wordt.
11/12 18u15  Kritiek op de stijl van Conner Rousseau. “Gaat hij moonen in het Vlaams Parlement?” Hij is na zijn eerste audiëntie al matekes met koning Filip, aka de Fluppe. Zo gaat dat, als koningen onder elkaar. SP.A-voorzitter Conner Rousseau trok gisteren veel aandacht met de familiaire en nonchalante stijl waarmee hij communiceerde over zijn allereerste bezoek aan het Paleis. Volgens politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) moet Rousseau nog een evenwicht vinden tussen zijn jongerenstijl en het nodige sérieux als partijvoorzitter. Maar er weerklinkt ook hardere kritiek.
11/12 18u15  ‘Toegang tot zorg voor meest kwetsbare mensen in Europa is alarmerend’ De toegang tot zorg van de meest kwetsbare en onzichtbare inwoners van Europa (daklozen, ongedocumenteerde migranten, EU-burgers in extreme precariteit of (onbegeleide) minderjarigen) is quasi onbestaand: 82 procent had geen enkele toegang tot zorg bij het eerste contact met teams van Dokters van de Wereld. Dat meldt de medische ngo na de voorstelling in het Europees Parlement van het observatorium over de toegang tot zorg bij kwetsbare groepen.
11/12 18u15  Oppositie over Vlaams klimaatplan: “Vlaanderen maakt zich belachelijk” De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
11/12 18u00  Vakbonden bij Canon dienen stakingsaanzegging in Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Canon Belgium in Diegem (Machelen) heeft woensdag na het mislukken van een verzoeningsvergadering een stakingsaanzegging ingediend die over 14 dagen verstrijkt. “Zonder akkoord voor de kerstperiode volgen er syndicale acties”, aldus de drie vakbonden in een mededeling.
11/12 17u45  Amerika voert maximale druk uit op Iran Kort na de jongste gevangenenruil met Teheran heeft de Amerikaanse regering nieuwe sancties opgelegd aan Iraanse bedrijven en personen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei woensdag in Washington dat onder meer strafmaatregelen werden genomen tegen een scheepvaartnetwerk dat voor de Iraanse Revolutionaire Garde wapens naar Jemen gesmokkeld zou hebben. De Verenigde Staten beschouwen de Revolutionaire Garde, een elite-eenheid van de Iraanse strijdkrachten, als een terreurorganisatie.10 
11/12 17u45  Kritiek op stopzetting levering geneesmiddel dat operaties bij ziekte Dupuytren halveert Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met de levering ervan in België. “Dankzij dit middel kon het aantal handoperaties voor de ziekte van Dupuytren worden gehalveerd”, aldus prof. Ilse Degreef, handchirurg in dit ziekenhuis.10 
11/12 17u30  Leerlingen WICO BBO-TIO steken minderbedeelden hart onder de riem Op woensdag 11 december 2019 brachten leerlingen en leerkrachten van het buitengewoon beroepsonderwijs van WICO campus BBO-TIO een bezoek aan vrijwilligersvereniging St-Vincentius Pelt. Ze deden dit niet met lege handen. Ze overhandigden maar liefst 190 kerststukjes voor mensen die het moeilijk hebben.11 
11/12 17u15  Pensioendienst kreeg extra personeel om aanvragen voor afkopen studiejaren weg te werken De Federale Pensioendienst (FPD) kreeg 22 extra personeelsleden om de aanvragen voor het afkopen van studiejaren te verwerken. Dat heeft minister van Pensioen Daniël Bacquelaine (MR) gezegd in de Kamercommissie Sociale Zaken. De pensioendienst kampt met een achterstand in de verwerking van die aanvragen.15 
11/12 17u00  Faillissementen drukken passagiersgroei Brussels Airport Brussels Airport heeft in november net geen 2 miljoen passagiers over de vloer gekregen, een toename met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In tegenstelling tot september en oktober had de ondergang van touroperator Thomas Cook maar een geringe impact op de resultaten. De faillissementen van WOW Air, Flybmi en Adria Airways hadden daarentegen een grotere invloed op de passagiersgroei in november, zo zegt de luchthaven van Zaventem.12 
11/12 17u00  Winter Weekend lokt volk naar centrum De festiviteiten voor eindejaar werden vorig weekend goed ingeluid met het Winter Weekend op het centrumplein.11 
11/12 17u00  Porsche rijp voor de sloop na ongeval op druk kruispunt in Lanaken Woensdagmiddag om 15 uur was er een aanrijding tussen een Porsche en Renault Megane. De bestuurder van de Renault, een 52-jarige man uit Lanaken, zag op de Steenweg in Rekem-Lanaken te laat dat de bestuurder van de Porsche remde om links de weg over te gaan. Hij zwenkte uit naar links en ramde de voorzijde van de sportauto.12 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.12 
11/12 16u45  Jambon verdedigt Vlaams klimaatplan tegen forse kritiek oppositie De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
11/12 16u45  Tien vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie in Beerse Bij een gezamenlijke controleactie van de federale en lokale politie in Beerse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tien personen bestuurlijk aangehouden omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. De actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie via het openbaar vervoer en snelwegparkings.
Laatste update: vandaag om 18u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/12 17u00  Informateur Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodigingInformateur Magnette heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V en haar Waalse tegenhanger CDH. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek.
05/12 17u00  Drie jonge Nederlanders in cel voor woninginbrakenIn de Wijvestraat in Zonhoven heeft de politie LRH dinsdagnamiddag drie jonge Nederlanders ingerekend voor woninginbraken. Ze hadden inbrekersmateriaal en gestolen juwelen in de auto.
05/12 16u45  Kinderen 't Leer-rijk vinden kleren van de Sint terugIn de vrije basisschool ’t Leer-rijk van Schakkebroek kreeg de directeur op maandag 2 december een eigenaardig mailtje met een filmpje.
05/12 16u30  Japanner schaatst eerbetoon aan Ayrton Senna16 jaar is Sena Miyake. F1-rijder Ayrton Senna heeft hij dus nooit gekend, want die is op 1 mei van dit jaar al 25 jaar dood. Maar hij heeft er wel zijn voornaam aan te danken en hij wil hem eren in zijn eigen sport, het kunstrijden op de schaats. Vandaar deze oefening, in het pak dat Senna droeg toen hij voor McLaren-Honda reed en in Japan een legende werd. Door de muziek zijn zelfs motorgeluiden gemixt. Nu nog een Alain Prost on ice en de oude F1-rijden leven op. Iemand?
05/12 16u30  Het proberen waard? Een restaurant dat vliegtuigmaaltijden serveertHet merendeel van de passagiers kijkt niet bijzonder hard uit naar de maaltijd die ze geserveerd krijgen tijdens een lange vlucht, maar het Maleisische AirAsia is zo zeker van hun keuken dat ze een eigen restaurant openen met dezelfde maaltijden op het menu.
05/12 16u30  Hoe werkt fraude met witte kassa?In de zaak van de fraude met de witte kassa worden enkele Limburgse horeca-uitbaters ervan verdacht hun kassa te manipuleren om zo de belastingen te omzeilen. Maar hoe werkt die fraude precies?
05/12 16u15  Maasmechelse kappersmoord: “Als ze nog eens een wapen vragen, moeten ze bij mij niet meer komen”“Als ze nog eens een wapen vragen, moeten ze niet meer bij mij afkomen”, had J. (60), ex-stiefvader van Brian van Geene, gesakkerd toen de politie de ‘anonieme getuige’ woensdagavond weer naar Kinrooi bracht. Wist hij veel dat de agenten dat moesten melden aan de wereld.
05/12 16u15  Pinterest gaat onrespectvolle trouwlocaties censurerenVoormalige slavenplantages zijn in de Verenigde Staten een populaire trouwlocatie, maar dat wordt nu een halt toegeroepen door Pinterest.
05/12 16u00  Dit zijn de zaken die betrokken zijn bij de Limburgse horecafraudeJustitie en politie Limburg hebben vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en Lommel. Er werden tien personen gearresteerd, minstens zes restaurants zijn verzegeld. Stilaan worden de linken tussen die personen duidelijk.
05/12 16u00  Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf na aanrijding met voetgangsterEen voetgangster (28) uit Leopoldsburg is donderdag vlak voor de middag aangereden door een auto op de Leopoldsburgsesteenweg. Ze raakte lichtgewond. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.
05/12 15u45  Democraten willen akte van beschuldiging tegen Amerikaanse president TrumpNancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, vraagt de opstelling van een akte van beschuldiging tegen president Trump, met het oog op een ontzetting uit zijn ambt.
05/12 15u45  Kunstkerstmarkt“De eindejaarsperiode komt er weer aan en overal duiken er sfeervolle kerstmarkten op. CC Beringen maakt er een artistieke versie van: een KunstKerstMarkt helemaal in het teken van de beeldende kunst,” laat schepen van cultuur An Moons weten.
05/12 15u45  Stad reikt cultuurprijs uitDe uitreiking van de Cultuurprijs, de Cultuurtandem en de Cultuurparels is een feestelijke gelegenheid om het culturele werkjaar in Beringen mooi af te sluiten. Op woensdag 11 december wordt cultuur in OC de Buiting in al haar facetten in de kijker gezet. De band ‘Kwart voor Vrijdag’ zorgt voor een sfeervolle muzikale omkadering.
05/12 15u45  Vrachtwagen verliest wiek van windturbine op snelwegIn het noordwesten van Turkije heeft een vrachtwagen een wiek van een windturbine verloren. Toen de trucker een bocht moest nemen, liep het fout. De vrachtwagen kantelde en verloor de wiek. De weg was drie uur lang versperd.
05/12 15u30  Italiaanse Vijfsterrenbeweging beschuldigd van datadiefstal via FacebookDe Italiaanse Vijfsterrenbeweging heeft clandestiene middelen gebruikt, gelijkaardig aan die van Cambridge Analytica, om massaal data te verzamelen van potentiële kiezers bij de verkiezingen in 2013 en 2014.
05/12 15u30  Politie HANO voert controles uitDe politie HANO deed dinsdag een verkeerscontrole met de Belastingdienst. 92 bestuurders werden gecontroleerd, waarvan er een positief blies en drie uur niet mocht rijden. 340 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 112 reden te snel.
05/12 15u30  “Let op uw tijd!” Eerste vragenuurtje met aftelklok in de KamerVoor de eerste keer heeft de Kamer donderdag een vragenuurtje gehouden met een aftelklok. Parlementsleden krijgen twee minuten de tijd om hun vraag aan een lid van de regering te stellen. Ook de tijd die ministers krijgen om te antwoorden, is beperkt.
05/12 15u30  Jongemannen stelen voor 1.300 euro aan Nike-kledij in Maasmechelen VillageEen 21-jarige man en zijn 19-jarige vriend uit Brussel riskeren elk celstraffen van acht maanden voor een diefstal van Nike-kledij in Maasmechelen Village. Ook twee minderjarigen waren betrokken bij de feiten. “Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen”, zo klonk het schoorvoetend voor de Tongerse rechter. “Kan u het vonnis doormailen naar mijn vader?”
05/12 15u15  Honderden VRT-werknemers betogen aan kabinet JambonAan het VRT-omroepgebouw aan de Reyerslaan in Brussel zijn donderdagmiddag enkele honderden personeelsleden samengekomen voor de optocht naar het Martelaarsplein, waar het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon gevestigd is. Met de optocht, die de steun krijgt van de vakbonden, de culturele sector en het middenveld, wil het personeel van de openbare omroep een positieve boodschap verspreiden aan de Vlaamse regering dat de openbare omroep een maatschappelijk belangrijke rol speelt.
05/12 15u15  Franse wielerploeg Total Direct Energie weigert wildcard voor Giro: “We zouden onszelf in gevaar brengen”Total Direct Energie heeft donderdag op haar website bekendgemaakt niet te zullen deelnemen aan de Ronde van Italië (9-31 mei). Het Franse team had als beste procontinentale ploeg van 2019 nochtans een wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden van 2020, waaronder ook alle grote rondes.
05/12 15u15  TV-TIPS. Michel Van den Brande schoffeert Nederland en de rebel in An LemmensElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
05/12 15u15  Real Madrid kampt met hele waslijst aan geblesseerden voor Champions League-match tegen Club BruggeReal Madrid zal het in de afsluitende match van zijn Champions League-groepsfase op bezoek bij Club Brugge zonder een resem sterren moeten doen. Woensdag maakte de Koninklijke bekend dat Eden Hazard, Gareth Bale en Marcelo de match in het Jan Breydelstadion missen. Marco Asensio, Lucas Vazquez en James Rodriguez waren al out en zullen er ook niet bij zijn.
05/12 15u15  Sellekaertsstraat morgen terug open in PeltMorgen - vrijdag 6 december - gaat in de loop van de namiddag de Sellekaertsstraat weer in beide richtingen open voor alle verkeer. De werken tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat zijn dan afgerond. Dat wil zeggen dat de verkeersdruk op de Leopoldlaan een stuk kan verminderen en dat het winkelcentrum aan De Koel goed bereikbaar is gedurende de komende drukke feest- en winkelperiode.
05/12 15u15  David Beckham sponsort verlieslatend modelabel van Victoria BeckhamHet modelabel van Victoria Beckham (45) is voor het elfde jaar op rij alweer verlieslatend. Haar bedrijf Victoria Beckham Limited, kortweg VBL, draaide vorig jaar liefst 14,5 miljoen euro verlies. Haar echtgenoot David Beckham en enkele anonieme aandeelhouders pompten miljoenen in het imperium om het van de ondergang te redden.
05/12 15u15  Peter Van de Veire ontwerpt samen met dochter vijf kerstkaartjes: “Haar tekeningen zeggen meer dan mijn woorden”Radiopresentator Peter Van de Veire (48) en zijn dochter Jitske (26) hebben de handen in elkaar geslagen met webshop Tadaaz om samen vijf kerstkaarten te ontwerpen. De creatieve hand van Jitske in combinatie met de humoristische teksten van Peter leverden vijf eigenzinnige exemplaren op en geven een nieuwe betekenis aan de klassieke kerstkaart.
05/12 14u45  Ophef rond voorpagina Italiaanse krant: “Lukaku is hier erg gevoelig voor”Black Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. “Lukaku is hier erg gevoelig voor”, reageert zijn manager Federico Pastorelli.
05/12 14u45  Man (81) slaat vrouw en spuwt haar in gezicht omdat ze scheiding aanvraagtEen 81-jarige man uit Diepenbeek riskeert een opsluiting van een jaar omdat hij zijn ex-vrouw na hun relatiebreuk meermaals hardhandig aanpakte. Zo zou hij haar geslagen hebben, spuwde hij in haar gezicht en probeerde hij de vrouw mee te sleuren in zijn wagen.
05/12 14u30  Sprotjes, komkommer en sprinkhanen: zo beloont Sinterklaas de dieren in de Zoo en PlanckendaelOok in de Zoo en Planckendael passeerde afgelopen nacht de Sint, en hij zag dat de dieren braaf waren geweest. Hij bracht jutezakken vol lekkers. Geen snoepjes of chocolade maar fruit, groenten, zaden, vis of insecten, allemaal aangepast aan het menu van de dieren.
05/12 14u30  Dieven proberen voor 5.000 euro kleren te stelen, maar dat is buiten ex-Miss België gerekendDrie winkeldievegges probeerden dinsdagmiddag heel wat babykledij te stelen uit Cilou Babystore in Sint-Kruis. Ex-Miss België Cilou Annys slaagde er mee in om de drie tegen te houden. “Hier word ik enorm kwaad van”, zegt ze.
05/12 14u30  Priester veroorzaakt zware explosie in Nigeria na verwarring wijwater en benzineTijdens een genezingsdienst in een kerk in het centrum van de Nigeriaanse stad Lagos heeft een priester wijwater en benzine met elkaar verward. Het gevolg was een enorme explosie en de dood van een gelovige, zo hebben de hulpdiensten bekendgemaakt.
05/12 14u15  Diestenaar rijdt onder invloed en verliest rijbewijsEen bestuurder (42) uit Diest is donderdag rond 0.30 uur betrapt onder invloed van alcohol. Hij verloor zijn rijbewijs voor 15 dagen.
05/12 14u15  Vlaamse kinderbijslag doorstaat toets Grondwettelijk HofHet Grondwettelijk Hof heeft de beroepen verworpen die waren ingediend tegen het nieuwe systeem van kinderbijslag dat sinds 1 januari 2019 in Vlaanderen in werking is getreden. Ook het systeem dat vanaf 1 januari 2020 in Wallonië werd ingevoerd, blijft overeind.
05/12 14u15  Twee vrouwen gewond na ongeval in DiestOp het kruispunt van de Koningin Astridlaan en de Vervoortstraat zijn woensdag rond 14.30 uur twee auto’s gebotst. Twee vrouwelijke passagiers (63 en 88) raakten gewond.
05/12 14u00  Kinrooinaar blaast positief na kop-staartbotsingWoensdag is rond 20.15 uur een kop-staartbotsing gebeurd op de Rijksweg in Dilsen. Een van de bestuurders, een Kinrooinaar (27), blies positief.
05/12 14u00  Bestuurder onder invloed van drugsDe politie Maasland heeft woensdag rond 22.15 een bestuurder (38) betrapt die een positieve drugstest aflegde op de Maastrichtersteenweg. Hij verloor zijn rijbewijs.
05/12 14u00  Auto rijdt schoolbus aan, alle kinderen ongedeerdOp de Viséweg in Tongeren is donderdagochtend een auto tegen een schoolbus gereden. “De kinderen zijn geschrokken, maar gelukkig ongedeerd”, zegt juf Phaedra Willems.
05/12 14u00  Steeds minder dikkedarmkankers door Vlaams bevolkingsonderzoek naar kankerDe bevolkingsonderzoeken naar kanker in Vlaanderen werpen hun vruchten af. Zo ligt het aantal gevorderde dikkedarmkankers in Vlaanderen voor het eerst lager dan voor de start van het bevolkingsonderzoek in 2013. Ook komen er minder vergevorderde borstkankers voor bij vrouwen die zich regelmatig laten screenen in vergelijking met vrouwen die nooit deelnemen. Zo blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) en de Stichting Kankerregistratie in aanwezigheid van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke.
05/12 13u45  Belgische technologie aan boord van lanceerklare Amerikaanse ruimtecargoIndien het weer het donderdag toelaat, in tegenstelling tot woensdag, slingert een Falcon-9 draagraket een onbemande Dragon-cargo naar het Internationaal Ruimtestation. Het Amerikaanse vrachtruimteschip vervoert ook wetenschap en technologie uit België.
05/12 13u45  Vrijgesproken arts gaat volgens het gerecht een brug te ver: “Geen sprake van dwaling in arrest”Dat Kris Permentier, de spoedarts die vorige week in beroep werd vrijgesproken voor de gifmoord op zijn echtgenote, de Belgische Staat voor de rechter wil slepen, is volgens het gerecht een brug te ver. “Het hof van beroep sprak hem vrij wegens twijfel, maar er is geen sprake van dwaling in het arrest, dat bovendien nog niet definitief is”, stellen gerechtelijke bronnen.
05/12 13u45  Liverpool-speler James Milner lacht met ‘planeet-Origi’: “Volgens mij had hij niet in de gaten dat hij de winnende goal gemaakt had”Divock Origi, woensdagavond nog goed voor twee treffers bij Liverpool, blijkt naast het veld nogal een dromer te zijn. Tot hilariteit van zijn ploegmaats. Ploegmaat James Milner wijdde zelfs een paar pagina’s aan de Rode Duivel in zijn boek ‘Ask a footballer’. “Mijn leven zou beslist een stuk minder leuk geweest zijn als ik hem nooit ontmoet had.”
05/12 13u45  Lichte aardbeving schudt tientallen Genkenaars rond middernacht wakkerNogal wat Genkenaars werden woensdagnacht wakker door trillende meubelen of een zachtjes schuddend bed. Oorzaak was een aardbeving met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.
05/12 13u45  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 13u30  Bus met schoolkinderen aangereden, iedereen ongedeerdOp de Viséweg in Tongeren is donderdagochtend een auto tegen een bus van de Waalse vervoersmaatschappij TEC gereden. Op de bus zaten schoolkinderen. Niemand raakte gewond.
05/12 13u15  Acht doden bij gasexplosie in PolenBij een gasexplosie in een woning in het zuidelijke Poolse skioord Szczyrk zijn woensdagavond acht personen, onder wie vier kinderen, omgekomen. Dit hebben de plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.
05/12 13u00  Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas MeunierEden Hazard heeft toch een breukje in de enkel overgehouden aan de charge van Thomas Meunier vorige week. Dat maakte Real Madrid donderdag bekend. Daardoor mist de Rode Duivel zo goed als zeker zijn eerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid, en zal hij waarschijnlijk pas in 2020 weer op het voetbalveld te zien zijn.
05/12 13u00  Jongen gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie. Bij het incident is één jongere gewond geraakt.
05/12 12u45  Horeca Limburg na arrestaties: “Fraude met witte kassa is onaanvaardbaar”Horeca Limburg reageert geschrokken op de huiszoekingen en arrestaties in een tiental horecazaken en privéadressen. “Dat leveranciers van kassa’s zich laten beïnvloeden om te frauderen, is onaanvaardbaar.”
05/12 12u45  Een foto van Romelu Lukaku met de kop ‘Black Friday’: ophef rond voorpagina Italiaanse krantBlack Friday. Het staat in koeien van letters op de voorpagina van Corriere dello Sport, met links een foto van Romelu Lukaku (Inter) en rechts een foto van zijn voormalige ploegmaat Chris Smalling (AS Roma). Ophefmakend, en dat is nog zacht uitgedrukt - Italië kreunt momenteel onder de racistische incidenten in het voetbal. AS Roma, de werkgever van Smalling, noemt de kop in een eerste reactie “vreselijk”.
05/12 12u30  Sergio Herman opent nieuw restaurant in AntwerpenSergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België.
05/12 12u00  Lichte aardbeving schudde tientallen Genkenaars rond middernacht wakkerNogal wat Genkenaars werden vannacht wakker door een trillende meubelen of een zachtjes schuddend bed. Oorzaak was een aardbeving met een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.
05/12 12u00  Twee Genkenaren gearresteerd na vondst cannabisplantage in TurnhoutDe politie Carma heeft maandag drie huiszoekingen uitgevoerd in Genk en Turnhout. Daarbij werd een cannabisplantage van 1.500 planten gevonden en twee Genkenaren gearresteerd. Een van hen is aangehouden.
05/12 12u00  F1-piloot na Brazilië-incident: "Klaar om terug te strijden met Max Verstappen"Esteban Ocon maakt in 2020 zijn F1-comeback en laat weten dat hij er helemaal geen problemen mee heeft om wiel-aan-wiel gevechten te hebben met Max Verstappen. De twee kennen elkaar al van tijdens hun karting-periode en hadden vorig jaar in Brazilië een opmerkelijk incident waarbij het bijna op een gevecht uitdraaide.
05/12 12u00  Crash van NAVO nipt vermedenHet verjaardagsfeestje van de Navo, die dit jaar zeventig jaar oud werd, leek wel een uit de hand gelopen kleuterpartijtje. Een zure Amerikaanse president die voor het oog van de wereldcamera’s van tafel wordt gespeeld door zijn spierballen­rollende Franse collega Emmanuel Macron. Een stelletje premiers dat staat te roddelen tijdens de receptie ten huize van de Britse Queen en niet beseft dat hun geschimp wordt opgenomen en daarna op alle nieuwssites verschijnt. En diezelfde Amerikaanse president die er ook nog eventjes een lap op geeft.
05/12 12u00  Rode Duivels zitten in pot twee voor loting van de Nations League… en ontlopen zo drie absolute kleppersDe Europese voetbalbond UEFA heeft de potindeling van de Nations League 2020/2021 bekendgemaakt. De Rode Duivels zitten in pot twee… en ontlopen zo ironisch genoeg met Frankrijk, Spanje en Italië de grootste kleppers.
05/12 12u00  Studenten betogen tegen lezing Jeff Hoeyberghs: “Ik een seksist? Oké dan”Een dertigtal studenten heeft woensdagavond geprotesteerd tegen de komst van Jeff Hoeyberghs naar de UGent. De bekende plastische chirurg werd uitgenodigd door studentenvereniging KVHV om een lezing te geven over vrouwonvriendelijke uitspraken zoals: ‘vrouwen zouden verdorie blij moeten zijn met alle aandacht die ze krijgen van mannen.’ “Seksistisch en compleet onaanvaardbaar”, klinkt het bij de demonstranten.
05/12 11u45  Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moederHet zijn zonder meer trieste beelden. Aan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Maar toch: kon dit voor deze jongen niet op een andere manier opgelost worden? “In België is geen wet die deze situatie regelt.”
05/12 11u45  Opa jaagt meisje stuipen op het lijf als hij tand wil trekken met slagersmesEen opa haalde een erg gemene grap uit met zijn kleindochtertje. Het meisje kan ieder moment een van haar melktanden verliezen en haar grootvader wilt haar een handje helpen. Hij legt zijn ‘werktuig’ klaar: twee slagersmessen, een messenslijper, hot sauce en een citruspers, terwijl het meisje ieder moment in tranen kan uitbarsten. Wanneer ze haar ogen sluit, haalt de man de losse tand met een tissue uit haar mond en gieren de andere gezinsleden het uit.
05/12 11u30  106 miljoen euro boete voor Limburgse accijnsfraude op tabak en alcoholDe Tongerse correctionele rechter veroordeelde de twee spilfiguren in het grootschalige dossier rond de miljoenenfraude door het ontduiken van accijnzen op de import en export van tabak en alcohol, tot celstraffen van acht en negen jaar. Elk moeten ze een geldboete van 900.000 euro betalen. Voor het ontduiken van accijnzen op 82 miljoen sigaretten verdeeld over vijf containers werd een totale boete van 106 miljoen euro opgelegd. De bende opereerde vanuit het ouderlijke huis van een van de leiders in Opglabbeek.
05/12 11u30  SP.A en Groen dringen bij Zuhal Demir aan op totaalverbod op afsluiten drinkwaterParlementsleden Hannes Anaf (sp.a) en Johan Danen (Groen) dringen bij minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aan op de invoering van een totaalverbod op het afsluiten van drinkwater. Anaf en Danen hebben daarvoor een motie ingediend in het Vlaams Parlement.
05/12 11u30  Stadscafé, Brasserie 360, Giuliano: inval in tien zaken in Genk en HasseltSpeurders van de federale gerechtelijke politie hebben donderdagochtend 16 huiszoekingen uitgevoerd in Hasselt en Genk. Ze vielen binnen in een tiental horecazaken en op enkele privéadressen. Het gaat om onder andere Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano in Hasselt en Genk. Tien personen werden gearresteerd en meegenomen voor verder verhoor. Het gaat om een onderzoek naar fiscale fraude.
05/12 11u30  Fendi lanceert geparfumeerde handtasHet Italiaanse modehuis Fendi steekt een van zijn meest bekende ontwerpen, de ‘Baguette Bag’, in een nieuw kleedje. Of een nieuw geurtje. Want het modehuis komt met een geparfumeerde versie van de bekende handtas.
05/12 11u30  Dit zijn de elftallen van de maand november in de provinciale voetbalreeksenThor Hasselt (2B) is de ploeg van de maand en in zes van de elf reeksen hebben we een nieuwe leider. Dat zijn de belangrijkste conclusies in ons referendum 'Speler van het Jaar' na de maand november.
05/12 11u15  Dertien doden in Filipijnen door passage tyfoon KammuriZeker dertien personen zijn deze week om het leven gekomen in de Filipijnen bij de doortocht van tyfoon Kammuri. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de Filipijnse regering donderdag gaf.
05/12 11u15  Uitstel in zaak tafelschuimster na psychiatrisch onderzoekNadine W., de tafelschuimster die “de schrik van de kusthoreca” genoemd wordt, is psychiatrisch onderzocht en ze krijgt momenteel een behandeling in de gevangenis. Dat bleek donderdag voor de Gentse correctionele rechtbank, waar de vrouw zich moet verantwoorden voor vijf feiten in Gent.
05/12 11u00  Russische historici in gesprek met laatstejaars St-MichielVorige vrijdag kregen de leerlingen uit 6 ASO St-Michiel de gelegenheid om in gesprek te gaan met een Russische delegatie historici. De grootvader van woordvoerder Chrepanov kwam in WO II naar ons land en werd een tijdlang tewerkgesteld in de mijn van Zwartberg. Hij kon ontsnappen en meldde zich nadien aan bij het verzet. Dat leverde voldoende gespreksstof om de leerstof over WO II en de Koude Oorlog vanuit een andere hoek te benaderen. Daarnaast konden de leerlingen ook nog andere vragen stellen over het hedendaagse leven in Rusland.
05/12 11u00  Stadscafé, Brasserie 360, Giuliano: inval in 10 zaken in Genk en HasseltSpeurders van de federale gerechtelijke politie zijn donderdagochtend binnengevallen in meer dan 10 horecazaken in Genk en Hasselt, in het kader van een onderzoek naar fiscale fraude. Onder andere Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano zijn verzegeld.
05/12 11u00  Lanakenaar doet moord op marktkraamster overIn de Hoenderbroekstraat in Lanaken vindt donderdagvoormiddag de reconstructie plaats van de moord op de 55-jarige Inge Verstappen. Lanakenaar Rico C. (56), een vroegere Ford-arbeider, werd ter plaatse gebracht om te tonen hoe hij begin december vorig jaar te werk is gegaan.
05/12 10u45  Nooit meer torenhoge kosten op onbetaalde factuurEen verlengde termijn om uw factuur te betalen. Een kosteloze eerste herinnering. Een plafond op de invorderingskosten. De Kamercommissie Economie heeft gisteren unaniem een gezamenlijk wetsvoorstel goedgekeurd dat een einde moet maken aan de schuldenindustrie. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander.”
05/12 10u30  Stadscafé, Brasserie 360 en Giuliano in Genk gesloten na politie-invalHet parket en de federale politie zijn donderdagochtend binnengevallen in de horeca-zaken Stadscafé en 360 in het centrum van Genk. Beide zaken zijn verzegeld.
05/12 10u30  Koop je nu beter een echte of een valse kerstboom?Een met ballen en lichtjes versierde kerstboom is in de meeste huiskamers een vaste waarde (eens Sinterklaas het land weer heeft verlaten, zoals de traditie het voorschrijft). Maar is het nog ecologisch verantwoord om een kerstboom te plaatsen? En kies je dan het best voor een echte, of voor een plastic exemplaar?
05/12 10u30  Huawei kondigt nieuwe klacht aan tegen regering-TrumpHuawei start een nieuwe juridische procedure tegen de Amerikaanse regering. Deze keer gaat het om verzet tegen de beslissing om de Chinese telecomgigant uit te sluiten van bepaalde subsidies.
05/12 10u30  Actrice Emma Stone kondigt verloving aanEmma Stone heeft zelf geen Instagramaccount, maar de actrice kondigde haar verloving aan op de pagina van haar verloofde Dave McCary. Veel woorden maakte het koppel er verder niet aan vuil, de fonkelende ring aan de vinger van de actrice spreekt uiteindelijk voor zich.
05/12 10u30  “Een grijze, mistige dag met grote temperatuurverschillen in Limburg”Vanochtend zien we opnieuw vrij grote temperatuurverschillen in Limburg. Op plaatsen waar het helder is, koelde het sterker af dan op plaatsen met mist en lage wolken. Zo vroor het omstreeks 7 uur tot om en bij -4°C in het zuiden en midden van de provincie, terwijl de temperatuur in het noorden rond of maar net beneden het vriespunt schommelt.
05/12 10u15  Houston Rockets vechten nederlaag bij San Antonio aan na scheidsrechterlijke dwalingDe Houston Rockets hebben bij de NBA protest aangetekend tegen de 135-133 nederlaag na verlengingen dinsdag bij San Antonio. Dat bericht ESPN donderdag. Houston werd benadeeld door een scheidsrechterlijke fout bij een dunk van James Harden. De Rockets willen dat de NBA hen ofwel de zege toekent, ofwel de wedstrijd laat herspelen.
05/12 10u15  Dit is dé kleur van 2020 volgens PantoneOf het nu je lentegarderobe, de muren van kinderkamer of de jurken van je bruidsmeisjes zijn: volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone kleurt 2020 blauw.
05/12 10u15  Virton stelt coach die al twee keer laatste werd in Proximus League aan als opvolger van opgestapte Toppmöller1B-club Excelsior Virton heeft woensdagavond al een opvolger gevonden voor de maandagavond opgestapte T1 Dino Toppmöller. De 59-jarige Fransman Christian Bracconi leidt vanaf donderdag de troepen. Hij zal later op de dag officieel gepresenteerd worden.
05/12 10u00  Zangeres Anastacia knuffelt babybuik Natalia: “Kleine meid vond het fantastisch”Dat zangeres Natalia en haar Amerikaanse collega Anastacia twee handen op een buik zijn, is al langer geweten. Maar toen de ‘Paid My Dues’-zangeres onlangs op het podium stond in Amsterdam maakte ze even tijd voor de groeiende buik van haar goede vriendin.
05/12 09u45  Clasico in gevaar voor Eden Hazard: één week na tackle van Thomas Meunier loopt hij nog altijd op krukkenDe kans is reëel dat Eden Hazard niet fit geraakt voor de Clasico tussen Barcelona en Real Madrid op woensdag 18 december. De Spaanse sportkrant Marca stelde vast dat de Rode Duivel één week nadat hij geblesseerd het veld moest verlaten door een tackle van België-ploegmaat Thomas Meunier nog steeds op krukken loopt.
05/12 09u45  Vluchten ook vertraagd op Schiphol door mistOp luchthaven Schiphol zijn meerdere vluchten vertraagd als gevolg van de dichte mist. “Er kunnen minder vliegtuigen op een baan vertrekken of landen dan normaal, de capaciteit ligt dus lager”, aldus een woordvoerder.
05/12 09u45  Professoren verklaren navigatievermogen van geblinddoekte Wout van AertWielrenner Wout van Aert zorgde voor een opvallende scène in Het Huis op Eén. In de auto kon hij geblinddoekt tot ver buiten zijn huis zeggen waar ze reden. Zo’n ruimtelijk en visueel geheugen komt goed van pas om te navigeren, en blijkbaar kunt u het trainen. Maar dan gebruikt u best geen gps meer: “Er ontstaat mogelijk een generatie die minder goed de weg vindt.”
05/12 09u45  Onderzoekers testen anticonceptiepil die je maar één keer per maand moet innemenAmerikaanse onderzoekers hebben een anticonceptiepil ontwikkeld die je slechts één keer per maand moet innemen. De nieuwe pil zou vrouwen meer controle moeten geven over hun anticonceptie.
05/12 09u45  Gekantelde vrachtwagen zorgde voor zware ochtendspits op E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend rond 2.15 uur een vrachtwagen gekanteld. Daardoor raakte één rijstrook versperd, wat voor een zware ochtendspits zorgde. De weg is intussen vrij.
05/12 09u30  Leysen ziet geen plaats voor liberale premier in paarsgroene coalitieAls het van Kamerlid Christian Leysen (Open Vld) afhangt, komt er beter geen liberale premier aan het hoofd van een eventuele paarsgroene coalitie. Hij vindt ook de tijd niet rijp om over te gaan naar een snelle paarsgroene formatie en pleit ervoor eerst N-VA-voorzitter Bart De Wever het veld in te sturen. Met dat laatste is Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) het eens.
05/12 09u15  Staking brengt Franse verkeer tot stilstand, ook hinder bij Belgische treinverkeerVanwege de staking bij spoormaatschappij SNCF en de Parijse openbaarvervoermaatschappij RATP is er donderdag in Frankrijk grote verkeershinder. Vooral in de regio Parijs staan de auto’s in de file, berichten Franse media.
05/12 09u15  'Buitenlandse ingenieurs staan te popelen om hier jobs in te vullen'Morné is een Zuid-Afrikaan die nog maar pas in ons land is aangekomen. Hij heeft zijn hele hebben en houden achtergelaten om in Herk-de-Stad een vacature als ingenieur in te vullen. Hij reageerde op een advertentie van Elan Recruiting, een nieuw Limburgs bureau dat zich specifiek richt op de matchmaking tussen onze bedrijven en buitenlandse ingenieurs. “Een formule die goed werkt en voor alle partijen voordelen biedt”, zeggen Els van Holderbeke en Annick Truyens, de zaakvoerders van Elan Recruiting.
05/12 09u15  “Een grijze, mistige dag met grote temperatuurverschillen doorheen Limburg”Vanochtend zien we opnieuw vrij grote temperatuurverschillen doorheen Limburg. Op plaatsen waar het helder is, koelde het sterker af dan op plaatsen met mist en lage wolken. Zo vroor het omstreeks 7 uur tot om en bij -4°C in het zuiden en midden van de provincie, terwijl de temperatuur in het noorden rond of maar net beneden het vriespunt schommelt.
05/12 09u15  Seksschandaal op eliteschool: getrouwde lerares duikt bed in met vijf studentenFiona Viotti, een dertigjarige lerares aan de Zuid-Afrikaanse Bishops Diocesan College, zou een seksuele relatie gehad hebben met minstens vijf van haar studenten. Daags voordat het nieuws bekendraakte, nam de geschiedenisleerkracht ontslag.
05/12 09u00  Oom van koningin Mathilde vrijgesproken voor oplichtingHenri d’Udekem d’Acoz, de 86-jarige oom van koningin Mathilde, is opnieuw vrijgesproken van oplichting. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Hij werd twee keer in eerste aanleg veroordeeld, maar dus ook twee keer vrijgesproken.
05/12 09u00  Wat mogen bedrijven voortaan aanrekenen als je te laat betaalt?De Kamercommissie Economie heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat exuberante kosten voor onbetaalde facturen aan banden moet leggen. “Facturen moeten uiteraard betaald worden, maar niemand moet verdienen op de schulden of een vergetelheid van een ander”, klinkt het bij SP.A. Maar wat verandert er precies?
05/12 09u00  Belgian Blades starten WK ijshockey met winst tegen gastland BulgarijeDe Belgian Blades, de Belgische ijshockeyvrouwen, konden zich woensdagavond geen betere start van hun WK-campagne inbeelden. In Sofia, in het bijzijn van zo’n 400 toeschouwers, wonnen ze hun eerste wedstrijd van de derde mondiale divisie met 4-2 tegen gastland Bulgarije.
05/12 09u00  NBA. LA Lakers en Milwaukee Bucks verstevigen hun koppositiesDe LA Lakers en de Milwaukee Bucks hebben woensdagavond geen fout gemaakt in de NBA. De Lakers, de leiders in de westelijke divisie, wonnen met 96-121 bij Utah Jazz. De Bucks, aanvoerders van de oostelijke divisie, versloegen Detroit Pistons met 103-127.
05/12 09u00  Jeremy Clarkson steekt tirade af tegen Greta Thunberg: “Ze is gek en gevaarlijk”Jeremy Clarkson (59), wereldwijd bekend als voormalige presentator van het autoprogramma Top Gear, heeft opnieuw uitgehaald naar klimaatactiviste Greta Thunberg (16). “Ga terug naar school en hou je mond”, zei hij tijdens een interview op televisie.
05/12 08u15  Dief berooft vrouw van handtas in EisdenWoensdag is een vrouw rond 16.45 uur van haar handtas beroofd voor haar huis in de Heikampstraat in Eisden. Een man griste de tas uit haar handen en liep weg richting Bloemenlaan.
05/12 08u15  Herkenaar gewond bij ongevalBij een ongeval in Hasselt is een Herkenaar van 49 jaar gewond geraakt.
05/12 08u15  Inbraak woning BerkenstraatIn een woning aan de Berkenstraat in Herk-de-Stad werd een inbraak vastgesteld. Op het eerste gezicht blijkt er geen nadeel te zijn.
05/12 08u00  Diefstal juwelen en horloge HeerlestraatUit een woning aan de Heerlestraat in Herk-de-Stad werden juwelen en een horloge gestolen.
05/12 08u00  ‘De Ideale Wereld’ viert vijfhonderdste afleveringDe teller van De ideale wereld staat na zes jaar op vijfhonderd afleveringen. Dat viert de satirische talkshow vanavond op Canvas met ‘De ideale documentaire’. “Ons programma ontstond uit pure wanhoop. Maar zolang het niet te veel kostte, mochten we het proberen.”
05/12 08u00  Filterblokkades van gele hesjes in HenegouwenGele hesjes hebben donderdagochtend filterblokkades opgesteld op de E19 ter hoogte van de grenspost in Hensies, in Henegouwen.
05/12 08u00  Zware ochtendspits door gekantelde vrachtwagen op E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend een vrachtwagen gekanteld. Dat schrijft Radio 2. Er is één rijstrook versperd, waardoor er files tot ruim een uur zijn richting Hasselt.
05/12 07u45  Twee dissidenten in Herkse meerderheidDe benoeming van de algemeen directeur in Herk-de-Stad heeft voor meer commotie gezorgd dan je zou denken. Twee leden van de meerderheid stemden mee met de oppositie.
05/12 07u30  Voor dood achtergelaten bouwvakker herkent zich in verhaallijn ‘De Twaalf’: “Te confronterend”“Hey, dat is mijn verhaal.” Er ging een schok van herkenning door Basile Caisine (38) toen hij samen met een miljoen andere kijkers zondagavond in De Twaalf op Eén zag hoe een zwaargewonde illegaal tewerkgestelde bouwvakker aan een bushokje voor dood werd achtergelaten door zijn baas. Alleen sterft de man in de serie, en Basile overleefde de gruwel. “Iedereen spreekt me nu weer aan over mijn ongeval.”
05/12 07u15  Patrick Lefevere vanaf 1 februari op “pensioen”Remco Evenepoel won gisteren dan wel de Kristallen Fiets, op het gala was het zijn baas Patrick Lefevere die de aandacht wegnam door te verkondigen dat hij op 1 februari 2020 op pensioen gaat.
05/12 07u15  400.000 gezinnen riskeren energiearmoedeWie 15 tot 20 procent van zijn netto beschikbaar inkomen moet gebruiken om de energiefactuur te betalen, kent energie­armoede. In België zou het om 400.000 gezinnen kunnen gaan, schrijven De Standaard en Le Soir donderdag.
05/12 07u15  McDonald’s lonkt naar Hasselt centrumHamburgerketen McDonald’s wil volgend jaar een restaurant openen in het centrum van Hasselt. Omdat de onderhandelingen nog lopen, wil niemand het verhaal officieel bevestigen. Maar het is zo goed als zeker dat er volgend jaar Big Mac’s te koop zullen zijn in de Hasseltse binnenstad.
05/12 07u15  Andrei Lugovski herstelt na vergiftiging: “Ik ben al 70 kilo bijgekomen”Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op met Andrei Lugovski (37), de Wit-Russische tenor uit Oostende die twee jaar geleden werd vergiftigd. In TV-Familie verklaart hij dat hij sinds het voorval 70 kilo zwaarder is geworden. En dat is goed nieuws: hij woog op het ergste moment amper 27 kilo.
05/12 07u15  Proefopstellingen moeten oplossing vinden voor AchelpoortOm de verkeersproblematiek aan het kruispunt van de Achelpoort in Hamont op te lossen, zullen in de eerste helft van volgend jaar twee proefopstellingen worden getest.
05/12 07u00  Minder bedienden krijgen bonusHet percentage bedienden in de privésector dat een bonus krijgt, daalt van 27,6 procent vorig jaar naar 20,9 procent dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de hr-dienstverlener Acerta, zo schrijft De Tijd.
05/12 07u00  Yevgueni viert jubileum in Limburgse kerkenDe muzikale jubilea zijn niet van de lucht. Terwijl Laïs het 25 jaar uitzingt, viert Yevgueni zijn twintigjarig bestaan. Dat doet de groep rond Klaas Delrue met een bijzondere compilatie én met Morgen Verse Sneeuw, een al even bijzondere wintertournee langs kerken. Eerste Limburgse halte: zaterdag in Leopoldsburg.
05/12 07u00  Onderwijs luidt alarmbel over besparingenDe onderwijskoepels en -netten hebben een brief geschreven aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Daarin maken ze zich zorgen over de besparingen die de regering-Jambon plant op hun pedagogische begeleidingsdiensten. Meer dan 150 jobs worden bedreigd. Dat schrijft De Morgen donderdag.
05/12 07u00  Daarom vinden de Nederlanders Michel Van den Brande onsympathiekDaarom vinden de Nederlanders Michel Van den Brande onsympathiek
05/12 07u00  Vrijgesproken arts sleept staat voor rechterKris Permentier, de spoedarts die vorige week in beroep werd vrijgesproken voor de gifmoord op zijn echtgenote, wil eerherstel. Hij sleept de Belgische staat voor de rechter omdat hij in eerste instantie schuldig was bevonden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen donderdag.
05/12 06u45  Magnette stelt vijf budgetscenario’s voor aan paars-groene partijenFederaal informateur Paul Magnette (PS) heeft woensdagavond de zes paars-groene partijen (liberalen, socialisten en ecologisten) samengroepen over het budget. Volgens De Tijd wil hij groene investeringen buiten de begroting houden.
05/12 06u45  “Een grijze, mistige dag, maar het blijft droog”Donderdag wordt het afwachten waar en wanneer de mist uiteindelijk zal verdwijnen. Net als op woensdag zou het regionaal wel eens tot de avond mistig kunnen blijven. Het is echter onvoorspelbaar waar dat het geval zal zijn.
05/12 06u45  3 miljoen euro Vlaamse steun voor Chinees bedrijf in Genk opgeschortVlaams minister Hilde Crevits schort de beloofde steun van 3 miljoen euro voor Benepack Belgium op. Bij de blikjesfabriek werden dinsdag twintig Chinezen zonder werkvergunning opgepakt. Twee van hen zitten nu in een gesloten centrum, de anderen moeten het land verlaten.
05/12 06u45  “Net als haar voorganger bewijst Jambon I dat benoemingen een echte koehandel zijn”Lees meer >
05/12 06u30  Gekantelde vrachtwagen verspert deel E313 in BeringenOp de E313 in Beringen is donderdagochtend een vrachtwagen gekanteld. Dat schrijft Radio 2. Er is één rijstrook versperd.
05/12 06u15  Drie doden bij schietpartij op Amerikaanse legerbasis Pearl Harbor in HawaïOp de Amerikaanse legerbasis van Pearl Harbor in Hawaï is woensdagnamiddag rond 14.30 uur plaatselijke tijd een schietpartij uitgebroken. Dat hebben de militaire autoriteiten ter plaatse laten weten. Een marinier zou er twee burgers en zichzelf doodgeschoten hebben.
05/12 06u15  Vakbondsblokkades bij AB InBev (onder dwang) opgehevenDe vakbondsblokkades bij AB InBev aan de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden zijn opgeheven. Dat meldt Laure Stuyck, woordvoerster van AB InBev, en werd rond middernacht door Belga aan de Leuvense brouwerij ook vastgesteld.
05/12 06u15  OPLOSSING: Waar zit Pommelientje verstopt?Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf in leefschool De Villa in Sint-Truiden. Heb jij Pommelientje kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.
05/12 03u30  “Er is geen plan op lange termijn voor cultuur, laat staan ambitie”Lees meer >
05/12 03u30  Uw krant wordt 140 jaar: vrijdag extra feestbijlageOp vrijdag 6 december bestaat Het Belang van Limburg exact 140 jaar. Om dat te vieren verschijnt er die dag een extra feestbijlage bij uw krant.
05/12 03u30  “Dit wens ik mijn vijand niet toe”Een anonieme getuige die zegt niet de anonieme getuige te zijn. Beschuldigden die gedumpt zijn door hun ouders. Een papa die nu mama is, maar niets met zoonlief te maken wil hebben. Gooi daar nog de grootste drugsclan van Limburg bij. Terwijl dit eigenlijk over de moord op Hilmi Gedik gaat.
05/12 03u30  Wat we zelf doen...Lees meer >
05/12 03u30  Binnenkort mogelijk geen kosten meer voor eerste herinnering onbetaalde factuurLees meer >
05/12 03u30  “Maak het beroep van leraar aantrekkelijker”Lees meer >
05/12 03u30  “Begin niet over siësta en mañana, Málaga is veel meer”De Truiense Pia Reekmans ging naar Málaga om Spaans te leren. Nu wil ze er niet meer weg en start ze er haar eigen zaak op. “Verliefd op een stad? ‘Flauwekul’, dacht ik. Tot ik in Málaga kwam.”
05/12 03u30  IvoLees meer >
05/12 03u30  Derby, de Engelse graaf die een toss wonOpitter (3A) zorgde in de derby tegen Neeroeteren voor dé remonte van de speeldagHBvL 03/12/2019
05/12 03u30  Soe Nsuki maakt u blij met eerste soloshowVan De slimste mens tot Geubels en de Belgen, we zien haar om de haverklap op televisie. En ze is nog dj ook. “Ik heb afwisseling nodig, maar comedy doe ik het liefst”, zegt Soe Nsuki, nu in Limburg met een feel good voorstelling.
05/12 03u30  Divock Origi man van de match in Merseyside DerbyDivock Origi heeft zich tot man van de match gekroond in de derby tussen Liverpool en Everton (5-2). De Houthalenaar scoorde twee keer. Met 43 op 45 blijven The Reds autoritair op kop in de Premier League.
05/12 03u30  Vierde provinciale aLees meer >
05/12 03u30  Herkol-flankaanvaller Plessers speler van de maand in eersteLees meer >
05/12 03u30  Tweede provinciale bLees meer >
05/12 03u30  Tweede provinciale aLees meer >
05/12 03u30  Eerste provincialeLees meer >
05/12 03u30  Vierde provinciale bLees meer >
05/12 03u30  Thor ploeg van de maandThor Hasselt is de ploeg van de maand november. Die koppositie in ons maandklassement levert de leider van tweede provinciale B naast eeuwige roem ook een waardebon van 250 euro van Eurosport Bree op.
05/12 02u15  Het verhaal van Paul en ArtTwee jongens uit New York groeiden uit tot zowat het meest succesvolle popduo ooit. Dit is het verhaal van Paul Simon en Art Garfunkel, die een waslijst hits hadden, verteld door musicalzangers en een live band.
05/12 02u15  Fantastische vrouwen van Kris DewitteDe Vlaamse fotograaf Kris Dewitte is kind aan huis op filmsets. Hij fotografeerde onder anderen David Lynch, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese en Wong Kar Wai. cc Hasselt pakt uit met zijn grootste expo ooit, met zowel oud als nieuw werk en zowel op als naast de filmsets.
05/12 02u15  Melanie, vijftig jaar na WoodstockPak nu Lay down, lay down of Beautiful people. Vijftig jaar na haar doorbraak op Woodstock komen we die songs van Melanie nog altijd tegen in aller-tijdenlijstjes. Ze brengt haar zoon Beaujarred mee om gitaar te spelen.
05/12 02u15  Elk op een andere manierEen rijke man wordt van verkrachting beschuldigd. Twee ervaren advocaten en een jonge stagiaire verdedigen hem. Er staat veel op het spel, maar voor elk op een andere manier. Met Dirk Van Dijck, Aminata Demba, Gorges Ocloo en Jeroen Van der Ven.
05/12 02u15  De levens van Mark LaneganEen kat heeft negen levens, Mark Lanegan veel meer. Van Screaming Trees en Queens Of The Stone Age tot samenwerking met Greg Dulli van Afghan Whigs of met Isobel Campbell en alom geprezen soloalbums.
05/12 00u15  Beloften STVV verliezen van StandardOpnieuw geen overwinning voor de beloften van STVV. Tegen Standard werd het 1-4. De jonge Kanaries blijven hekkensluiter met nul punten.
04/12 23u45  Geen Europese stunt voor Antwerp Giants in Jeruzalem: Sinjoren verliezen voeling met top 4 in Champions League basketbalGeen Europese stunt van Telenet Giants Antwerp in Israël. De Sinjoren gingen met 94-72 onderuit tegen groepsfavoriet Hapoel Jeruzalem. De Sinjoren sluiten de heenronde van de groepsfase van de Champions League af met 2 op 7 en verliezen voeling met de top 4.
04/12 23u45  Pop-upwinterbar zet vier dagen de toon voor eindejaar in BilzenDe skilatten onderbinden zal er wellicht niet in zitten, maar aan winterse gezelligheid gaat het alleszins niet ontbreken in Bilzen de komende vier dagen.
04/12 23u15  Plots moest papa Cooke de avontuurtjes van zijn zoon aanhoren in ‘De slimste mens’André Hazes Jr. verscheen vanavond ten tonele in De slimste mens, en dat zullen we geweten hebben. De Nederlandse zanger vroeg zich af of hij, die meer spijbelde dan studeerde, nog wat kennis van zijn schooltijd had opgeslagen. Hij blijft natuurlijk de enige Hazes met een diploma. Verder bracht jurylid James Cooke een speciale gast mee: zijn vader Donald, die mocht toezien hoe zijn zoon opnieuw één van zijn romantische avontuurtjes uit de doeken deed.
04/12 23u00  Charleroi kruipt in het slot voorbij Gent, ook Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesCharleroi heeft zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst. Een laat doelpunt van Massimo Bruno was voldoende voor de Carolo’s. Ook Union heeft de achtste finales overleefd. Het haalde het van Westerlo met penalty’s (4/1) na een 0-0 score. Eerder hadden ook Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales.
04/12 22u45  Roeselare wint vlot in Champions League volleybalRoeselare heeft woensdag een vlotte 0-3 zege behaald bij het Duitse Friedrichshafen op de eerste speeldag in de Champions League. De setstanden waren 23-25, 21-25 en 15-25.
04/12 22u15  Romelu Lukaku deelt eerste foto van zijn zoontje RomeoNa er lange tijd mysterieus over te hebben gedaan, deelt Romelu Lukaku steeds meer over zijn zoontje Romeo. Nadat hij pas half november een eerste keer het bestaan ervan bevestigde, deelde hij nu een eerste foto op Instagram.
04/12 22u15  Standard imponeert niet maar bekert wel verderTegen de amateurs van Rebecq imponeerden de Rouches hoogstens bij vlagen, maar toch scoorde Standard drie keer. De spelers die hun kans kregen, overtuigden echter niet.
04/12 22u15  Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinalesStandard, Zulte-Waregem en Kortrijk hebben zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van de Croky Cup. Ook Union en Westerlo begonnen om 20u maar kwamen in 90 minuten niet tot scoren en spelen verlengingen.
04/12 22u00  Geen kwartfinale voor STVV: Kanaries gaan met 3-0 onderuit tegen Zulte WaregemSTVV kon zich woensdagavond niet plaatsen voor de kwartfinales van de Croky Cup. Het verloor met 3-0 op het veld van Zulte Waregem.
04/12 22u00  Pop-Up winterbar zet de toon voor de decembersfeer in BilzenDe skilatten onderbinden zal er wellicht niet in zitten, maar aan winterse gezelligheid gaat het alleszins niet ontbreken in Bilzen de komende vier dagen. De winterbar is een gezellige stube die opgebouwd staat aan achterzijde van de kerk in Bilzen. Er staat onder andere een after-work party, een aprés-ski feest en een culinair festijn gepland.
04/12 21u45  Cafés en supermarkten dreigen zonder Stella, Jupiler en Hoegaarden te vallenHet sociaal conflict bij AB InBev zit muurvast nu de vakbonden de blokkades van de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden weigeren op te heffen. Dat was een eis van de directie om weer aan tafel te gaan. Cafés, supermarkten en drankencentrales dreigen vanaf volgende week droog te staan.
04/12 21u45  Zoektocht in Albertkanaal naar wapen dat gebruikt werd bij twee jaar oude moordIn het Albertkanaal in Genk is woensdag gezocht naar het wapen waarmee Marcel Van Hout (51) werd doodgeschoten in zijn villa in Pelt. Of het wapen en ander bewijsmateriaal is gevonden, is niet bekend.
04/12 21u30  Keukenbrand in Korporaal Theo KubbenstraatDe brandweer van Maaseik kreeg woensdag om 20.20 uur een melding van een keukenbrand in de Korporaal Theo Kubbenstraat. Daar was brand uitgebroken met een vlam in de dampkap. De omvang van de schade is niet bekend.
04/12 21u30  Marc Wilmots ontkent akkoord met Iran om contract in onderling overleg te ontbinden: “We zijn nog aan het onderhandelen”Volgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden. Maar dat bericht werd al snel ontkend door Wilmots zelf.
04/12 21u15  Burgemeesters eisen oplossing voor “tikkende tijdbom” van pensioenfactuurDe oplopende kosten voor de pensioenen van statutaire medewerkers van gemeenten zijn een “tikkende tijdbom” en gaan ten koste van lokale investeringen. Dat klagen 258 van de 300 Vlaamse burgemeesters aan in een open brief. Ze roepen de federale regeringsonderhandelaars op om “een oplossing ten gronde” uit te werken.
04/12 21u15  Wens gaat in vervulling voor bewoner van Ter HeideEen ritje met een tractor maken. Het was de wens van de 60-jarige Luc uit Borgloon. Zorginstelling Ter Heide, waar Luc verblijft, deed twee weken geleden een oproep om de man nog eens op een tractor te krijgen. Een zorgboer uit Kortessem zag de reportage en zakte vanmiddag naar Borgloon af om Lucs wens in vervulling te laten gaan.
04/12 21u15  Frieda Brepoels: "Belastingdruk daalt niet in BilzenDe belastingdruk in Bilzen daalt niet, maar neemt toe en de schulden stijgen opnieuw. Dat zegt Frieda Brepoels, die tot voor kort burgemeester was in Bilzen. Ze beschuldigt huidig burgemeester Johan Sauwens van 'fake news'.
04/12 20u45  Remco Evenepoel wint Kristallen fiets: “Ik sta te trillen op mijn benen”Remco Evenepoelheeft de Kristallen Fiets gewonnen, een prijs die woensdag werd uitgereikt door de krant Het Laatste Nieuws. Het 19-jarig toptalent van Deceuninck-Quick-Step won voor ploegmaat Philippe Gilbert en Wout van Aert. Hij is de jongste winnaar in de geschiedenis.
04/12 20u30  Marc Wilmots niet langer bondscoach van IranVolgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden.
04/12 20u30  Vlaams Parlement keurt klimaatresolutie goedHet Vlaams Parlement heeft woensdag een klimaatresolutie goedgekeurd. Tegen de achtergrond van de VN-Klimaatconferentie (COP25) in Madrid en in afwachting van een goedgekeurd Vlaams Energie- en Klimaatplan dringt het Vlaams Parlement er bij de regering op aan om in Madrid “een haalbare, betaalbare en bottom-up Europese ambitieverhoging voor 2030 te bepleiten” en mee te zorgen voor een versterkte internationale klimaatfinanciering. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD stemden voor de resolutie, oppositiepartijen PVDA en Vlaams Belang stemden tegen en sp.a en Groen onthielden zich.
04/12 20u30  “Vijftien Russische spionnen hebben via Frankrijk operaties uitgevoerd in heel Europa”Vijftien Russische spionnen hebben de Franse Alpen gebruikt als uitvalsbasis voor operaties in heel Europa. Dat schrijft de Franse krant Le Monde in zijn editie van donderdag. Volgens de krant hebben Franse, Britse en Zwitserse contraspionagediensten de praktijken ontdekt.
04/12 20u15  Donald Trump niet onder de indruk van impeachmentonderzoek : “Rapport is waardeloos”De Amerikaanse president Donald Trump beschrijft het onderzoeksrapport van de Commissie voor de Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden over zijn mogelijk machtsmisbruik als “waardeloos”. De Democraten in de commissie hadden dinsdag meegedeeld over “overweldigende bewijzen” te beschikken dat de Republikeinse president zich aan machtsmisbruik heeft bezondigd door buitenlandse inmenging na te streven in de presidentsverkiezingen van volgend jaar.
04/12 20u15  Nieuwe bank NewB rondt de beoogde kaap van 35 miljoen euroDe coöperatieve NewB heeft de beoogde 35 miljoen euro binnen, zo valt te lezen op de website van Newbe.coop. Twee weken geleden werd al de kaap van de 30 miljoen gerond, als voorwaarde om een banklicentie te kunnen aanvragen. Maar de coöperatieve besliste toen nog om nog 5 miljoen euro extra te zoeken. Investeerders hadden tot vandaag/middernacht de tijd om zich aan te melden.
04/12 20u15  Botsing in Overpelt-FabriekTwee wagens botsten woensdag om 9.30 uur in de Fabrieksstraat in Overpelt. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Over Het Waterstraat. Een vrouw (82) en man (60), beiden uit Pelt, waren bij de aanrijding betrokken. Een van hen raakte gewond.
04/12 20u15  Mountainbikekampioen raast met adembenemende stunts door de Parijse binnenstadDe Oostenrijkse mountainkampioen Fabio Wibmer heeft een andere kijk op Parijs dan de meesten onder ons. Met zijn straffe stunts raast hij door de Parijse binnenstad. De sport staat ook bekend als urban freeriding. Wibmer, vroeger mountainbiker en nu videoproducer, maakte de spectaculaire video in het kader van een reis van Lyon naar Parijs waar hij eindigt bij de Eifeltoren.
04/12 20u15  Botsing aan CSMIn de Bosstraat in Hamont kwam het tot een botsing tussen een vrachtwagen die van de parking van het bedrijf CSM kwam en een auto. Een persoon raakte lichtgewond en trok op eigen houtje naar de dokter voor een controle.
04/12 20u15  VBO kritisch voor nota van Magnette: “Geen aandacht aan grootste deel van de economie”Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft woensdag opnieuw gepleit voor de snelle vorming van een federale regering met een beperkt programma. De nota van informateur Paul Magnette (PS) gaat volgens gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans niet in de goede richting. “Een informateursnota van om en bij de zeventig pagina’s die geen aandacht schenkt aan het grootste deel van de economie dat werk creëert, investeert in R&D en exporteert, is onvoldragen en slaat de bal compleet mis.”
04/12 20u00  “Vanavond mist, donderdag mogelijk ook langdurig grijs”Vanavond en vannacht zal er op vele plaatsen in Limburg dichte mist voorkomen. Op heel wat plaatsen in het noorden van de provincie was om 17.30 uur het zicht reeds beperkt tot minder dan 100 meter.
04/12 20u00  Tuinmaterialen gestolenBij een inbraak in een tuinhuis op Fletersdel verdwenen dinsdag tuinmaterialen.
04/12 20u00  Drie auto's gestolen in politiezone CarmaIn de politiezone Carma werden dinsdag maar liefst drie wagens gestolen.
04/12 20u00  Tien fietsers niet in ordeDe politie hield woensdag tussen 7.30 en 14.30 uur een controle op de Koning Albertlaan en Rijksweg in Maasmechelen en de in de Bessemerstraat in Lanaken. Tien van de 48 fietsers kregen een pv omdat de verlichting niet werkte of het aan reflectoren ontbrak. Een bestuurder werd beboet omdat hij meer personen in de wagen had zitten dan er zitplaatsen waren en twee anderen kregen een pv omdat de kinderen niet goed vastgemaakt werden met de gordel en het vereiste kinderzitje ontbrak. De gecontroleerde bromfietsen waren in orde. In het kader van de BOB-campagne werden ook 473 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Een bestuurder had gedronken en moest zijn rijbewijs voor zes uur afgeven. Tot slot was er een bestuurder die een pv kreeg voor gsm’en achter het stuur.
04/12 20u00  Provincie en de stad Sint-Truiden samen op zoek naar een uniek DNA voor een levendige stadskernNet als de andere centrumsteden kampt ook Sint-Truiden met dezelfde problematiek wat de leegstand betreft. Ook hier laten de snel veranderde vormen van handeldrijven hun sporen na. “Ondanks ons City marketingplan stellen wij tekortkomingen vast. De toenemende leegstand, monotoon aanbod, tanende koopbinding door de groei van E-commerce en geringe koopattractie laten zich meer en meer merken. Daarnaast heeft de traditionele winkel zijn positie als uniek verkoopkanaal de laatste jaren steeds meer verloren. De consument kan immers 24u/24u shoppen. Dit hedendaagse comfort heeft het leven van zowel de consument als de handelaar sterk beïnvloed. Dat zien we duidelijk in het straatbeeld”, zegt schepen Jos Pierard.
04/12 20u00  ANALYSE. Reynders stopt als gouverneur: wie volgt hem op? En welke hordes zijn er?De Vlaamse regering maakt zich op voor een nooit geziene benoemingscarrousel. Een koehandel over drie nieuwe gouverneurs en een rist andere cruciale bestuursmandaten dient zich aan.
04/12 19u45  Vlaamse regering maakt zich op voor nooit geziene benoemingscarrouselDe Vlaamse regering maakt zich op voor een nooit geziene benoemingscarrousel. Een koehandel over drie nieuwe gouverneurs en een rist andere cruciale bestuursmandaten dient zich aan.
04/12 19u45  fietser gewond bij ongevalDominique C. (46) uit Hasselt raakte woensdag om 11.45 uur gewond bij een ongeval met de fiets op de Maastrichtersteenweg. Ze werd door een auto aangereden.
04/12 19u45  Eindelijk akkoord over terugbetaling peperdure knieprothesenNa vijf jaar onderhandelen is er een voorakkoord bereikt over de terugbetaling van computergestuurde knieprothesen. Patiënten kunnen binnenkort waarschijnlijk rekenen op een financiële tussenkomst van maximum 25.000 euro, tien keer meer dan nu het geval is.
04/12 19u30  Europa staakt strijd tegen door Chinezen gevreesde perenziekteEen nieuwe Europese wet slaat de Haspengouwse perentelers met verstomming. Omdat de maatregelen tegen het zeer besmettelijke bacterievuur worden opgeheven, komt de export naar China in het gedrang.
04/12 19u30  Informateur Magnette roept paars-groene partijen vanavond samen voor overlegInformateur Paul Magnette (PS) houdt vanavond overleg met de zes partijen die mogelijk in de toekomst een paars-groene regering kunnen gaan vormen. Dat meldt De Morgen. Gespreksonderwerp zou het budgettaire luik van zijn nota zijn.
04/12 19u30  Geld en juwelen gestolenDieven pleegden een inbraak in de Baron de Stockemlaan in Heers. Ze geraakten via een raam binnen en stalen vervolgens geld en juwelen. De melding kwam dinsdag om 19 uur bij de politie binnen.
04/12 19u30  Jambon vraagt ministers om terughoudend te zijn over federale regeringsvormingVlaams minister-president Jan Jambon vraagt zijn ministers om zich “terughoudend” op te stellen in hun uitspraken over de federale regeringsvorming. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter.
04/12 19u30  Dubbele inbraak en poging in DiepenbeekInbrekers doorzochten twee huizen in de Binnenvelstraat beekstraat, maar op beide locaties is de buit nog onbekend. Een derde melding uit de Russelbeekstraat bleek een mislukte poging.
04/12 19u15  Dubbele inbraak(poging) in AlkenBij de politie kregen ze twee meldingen van inbraken in Alken. Het feit in de Koosterstraat mislukte omdat de daders niet binnen geraakten, maar bij een inbraak op de Beukenlaan werd het huis wel doorzocht. De inbrekers raakten via een raam binnen. De buit is nog niet bekend.
04/12 19u15  Brees ‘cultuurmonument’ Phina Stockmans overledenAfgelopen maandag is het Breese ‘cultuurmonument’ Phina Stockmans op 91-jarige leeftijd overleden thuis overleden. Phina Dirix -zoals haar meisjesnaam luidde- was vooral bekend in carnavalsmiddens, maar stichtte ook de Breese tafeltennisclub Meteor en was 30 jaar lang voorzitter bij de Koninklijke Katholieke Breese Turnkring.
04/12 19u15  Twee inbraken met buit gemeldDe politie registreerde tussen dinsdagavond en woensdagochtend drie inbraken in Zonhoven. In de Rozenstraat werd gepoogd een huis binnen te geraken, maar de daders slaagden daar niet in. Dat was wel het geval in de Ossendriesstraat en Merelstraat. Er werden laptops, juwelen, een tablet-pc en gsm gestolen.
04/12 19u00  Langverwachte trailer “No Time To Die” van James Bond stelt niet teleurNadat er eerder al een teaser werd gelost voor James Bond: No Time To Die, deelde Universal woensdag de officiële trailer. Daniel Craig die voor de laatste keer in de huid van 007 kruipt, krijgt deze keer de opdracht om een vermiste wetenschapper op te sporen. De film zal vanaf april in de zalen spelen.
04/12 19u00  Inzittenden van auto weigeren politiecontrole aan Delhaize in ZonhovenEen patrouille van de politiezone LRH kende woensdagnamiddag problemen met twee inzittenden van een auto die aan de parking van de Delhaize in Zonhoven geparkeerd stond.
04/12 18u30  Charles Leclerc crasht tijdens tweede dag F1-bandentestWilliams F1-piloot George Russell heeft tijdens de tweede dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.
04/12 18u30  Sinterklaasmarkt is grootste jaarmarkt uit de regioTraditioneel wordt het hele centrum voor de jaarlijkse Sinterklaasmarkt, dit jaar op donderdag 5 december, helemaal afgesloten om plaats te bieden aan de grootste en oudste jaarmarkt uit heel Noord-Limburg.
04/12 18u30  Fantastische comeback van Maaseik in AnkaraMaaseik heeft de bekeruitschakeling tegen Roeselare helemaal doorgespoeld in Turkije. En hoe! Maan en co bogen in Ankara een uitzichtloze 2-0-achterstand nog om in een 2-3-overwinning. De Belgische landskampioen werkte in de derde set vier matchballen weg.
04/12 18u15  Poetshulpen plannen hele week acties om hoger loon te eisenDe poetshulpen uit de dienstenchequesector plannen nieuwe acties. Volgende week willen ze de hele week actievoeren om hun eis om meer loon kracht bij te zetten. Dat melden de vakbonden.
04/12 18u15  LIVE. Stoot STVV tegen Zulte Waregem door naar de kwartfinales van de beker?STVV gaat vanavond op het veld van Zulte Waregem op zoek naar een plekje in de kwartfinales van de Croky Cup. Lukt dat? Volg het hier live vanaf 20 uur.
04/12 18u15  Gestaakte Limburgse derby wordt niet herspeeld, uitslag blijft behouden op 3-3De gestaakte Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk wordt niet herspeeld. De uitslag blijft behouden op 3-3 en er volgt geen puntenaftrek. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond woensdag beslist.
04/12 18u15  Twee gewonden bij ongeval in KortessemOp de Hasseltsesteenweg in Kortessem gebeurde woensdag om 14.50 uur een ongeval.
04/12 18u15  Nobelprijswinnaar Desmond Tutu in ziekenhuis opgenomenDe Zuid-Afrikaanse mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Desmond Tutu is in het ziekenhuis opgenomen voor een “hardnekkige infectie”. Dat heeft zijn echtgenote woensdag gemeld.
04/12 18u00  Kamercommissie keurt Vlaams Belang-voorstel over taalwetgeving in leger goedDe Kamercommmissie Landsverdediging heeft woensdag een wetsvoorstel van Vlaams Belang goedgekeurd dat de minister van Defensie verplicht om elk jaar een verslag in te dienen over de naleving van de taalwetgeving in het leger. Naast Vlaams Belang stemden N-VA en CD&V-parlementslid Hendrik Bogaert voor de tekst.
04/12 17u45  Assita Kanko bezoekt Malta na moord op journaliste: “Veel vragen onbeantwoord”Assita Kanko (N-VA) heeft samen met enkele andere leden van het Europees Parlement een bezoek gebracht aan Malta, in het kader van de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia. De parlementaire ad-hocdelegatie ontmoette er premier Joseph Muscat - die eerder aangekondigd heeft te zullen opstappen - maar ook president George Vella, de procureur-generaal, ngo’s, journalisten en familieleden van Caruana Galizia. “Er zijn heel wat ernstige vragen opgedoken. Vragen die nog onbeantwoord zijn gebleven”, zegt Kanko woensdag.
04/12 17u30  Maasmechelse kappersmoord: “Opgesloten en afgeranseld in ons eigen huis”“We leven nog. Zeiden we tegen elkaar na de home invasion. Maar dat was het ook. Ze deden ons pijn tot op het bot”, beschreef het koppel W. (54) en B. (41), de toenmalige overvallen bewoners van kasteel Vilain XIIII in Leut. “Het getuigde van een intrinsieke slechtheid.”
04/12 17u30  VKW wil nieuw uitvoeringsplan voor RemoVKW Limburg rekent erop dat de Vlaamse overheid een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan maakt voor het project Closing the Circle van de Remostortplaats. De werkgeversorganisatie betreurt ook de schorsing van de vergunning voor de uitbreiding van Remo. Zowel het uitvoeringsplan als de uitbreiding zijn op vraag van de Limburgse Milieukoepel vernietigd en geschorst. “De uitbreiding zou Machiels nv de kans geven om Limburg met het vooruitstrevende Closing the Circle-project op de kaart te zetten inzake innovatieve milieutechnologie. De idee om materialen uit vroegere stortplaatsen te recupereren met technologie die intussen veel verder staat om er nadien terug natuurgebied van te maken, blijft een uniek voorbeeldproject met de potentie om vanuit Limburg de wereld te veroveren”, stelt topman Ruben Lemmens van VKW Limburg.
04/12 17u15  Maasmechelse kappersmoord: “We gingen op zoek naar een onschuldig dier dat het alarm deed afgaan maar vonden twee beesten”“We leven nog. Zeiden we tegen elkaar na de home invasion. Maar dat was het ook. Ze deden ons pijn tot op het bot”, beschreef het koppel W. (54) en B. (41), de toenmalige overvallen bewoners van kasteel Vilain XIIII in Leut. “Het getuigde van een intrinsieke slechtheid.”
04/12 17u00  Hoe zeg je ‘15 maanden cel’ in het Roemeens? Google Translate leest vonnis inbreker voorEen 43-jarige man uit Roemenië kreeg woensdag een celstraf van vijftien maanden, waarvan zeven maanden effectief, voor een poging tot diefstal in een woning in Lanaken. De dief sloeg op de vlucht voor de politie maar viel en brak zijn enkel.
04/12 17u00  Je hebt oversized tassen… en dan kom je dit tegen in New YorkIn de wereld van de accessoires waren mini-handtassen in 2019 een trend, maar nu we richting 2020 gaan mag het weer groter. Héél groot, zo blijkt uit een videootje dat modemerk Opening Ceremony heet gedeeld. Daarin zien we een vrouw met een gigantische shopper, die haar bijna verhindert om in de metro binnen te gaan.
04/12 16u45  Iconische Coca-Cola kersttruck komt ook dit jaar naar HasseltDe kerstperiode breekt aan, dus kan de bekende Coca-Cola kersttruck niet ontbreken. Op zaterdag 7 december houdt hij halt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
04/12 16u45  Donald Trump annuleert persconferentie en reageert op roddelende wereldleidersDonald Trump kan er niet mee lachen dat de Canadese premier Justin Trudeau achter zijn rug over hem roddelt met andere wereldleiders. “Trudeau is een hypocriet”, reageert de Amerikaanse president op een uitgelekte video van een roddelende Trudeau. Hij annuleert ook een geplande persconferentie.
04/12 16u30  Nieuwe defensieminister in lopende zaken Goffin leert legerstaf kennenNa Steven Vandeput (N-VA), Sander Loones (N-VA) en Didier Reynders (MR) was het woensdagmiddag de beurt aan Philippe Goffin (MR) om in het hoofdkwartier van Defensie in Evere kennis te maken met de generale staf. Net als zijn voorganger is hij minister van Defensie in lopende zaken. Bij zijn bezoek wees Goffin op de noodzaak om zo snel mogelijk een nieuwe regering te hebben “met een defensieminister met volle bevoegdheden, want de uitdagingen van defensie zijn belangrijk”.
04/12 16u00  Iedereen wil Walter ‘Pico’ Michiels helpen, maar het lukt niemandDoor een procedurefout kon de rechtbank van Leuven vandaag geen vonnis vellen in het zoveelste proces tegen Walter Michiels (56), beter bekend als Pico Coppens uit ‘FC De Kampioenen’. Ondertussen blijven gerecht en hulpverlening er alles aan doen om hem terug op het rechte pad te krijgen.
04/12 16u00  Voetganger valt over stoeptegelIn de Stationsstraat in Leopoldsburg is een voetganger gestruikeld over een stoeptegel. Die liep daarbij verwondingen op.
04/12 16u00  Inbraak in garage van huisIn de garage van een huis in de Oude Baan in Maasmechelen is dinsdag een inbraak vastgesteld. De daders stalen een slijpschijf. Mogelijk sloegen ze afgelopen weekend al toe.
04/12 16u00  Auto gestolenIn de Hofstraat in Gelinden is dinsdagavond een auto gestolen. Bij de politie is dinsdagavond een inbraakmelding binnengekomen vanuit de Brugstraat in Sint-Truiden. De daders waren niet binnen geraakt. Woensdagmorgen hebben dieven proberen in te breken in een gebouw op de Tongersesteenweg. Dat lukte niet.
04/12 15u45  TREND. Pareltjes in je haarMet de eindejaarsperiode in het vooruitzicht kan de zoektocht naar de gewenste outfit beginnen. Maar hoe maak je jouw haar feestelijk? Aan trends op de catwalk én Instagram te zien, wordt een look dit jaar party proof met pareltjes in je haar.
04/12 15u30  Nieuw datingconcept: ‘First Dates’, maar dan zonder camera’sSpeeddaten, maar dan enkel met potentiële partners die op basis van een persoonlijkheidstest speciaal voor jou zijn uitgekozen. Een nieuw datingconcept, gebaseerd op het Britse tv-programma ‘First Dates’, komt in maart ook naar Hasselt.
04/12 15u30  PSG gaat na Arsenal als tweede topploeg sponsordeal aan met RwandaAnderhalf jaar nadat Arsenal aankondigde een sponsordeal aan te gaan met Rwanda, ging woensdag ook Paris Saint-Germain overstag. De Parijse topclub kwam tot een overeenkomst van drie jaar met het Centraal-Afrikaanse land.
04/12 15u30  Betrapt: wereldleiders roddelen over Trump tijdens NAVO-topIn het Verenigd Koninkrijk vindt in Londen dit jaar de NAVO-top plaats. Maar tijdens de receptie op Buckingham Palace kon een camera filmen hoe de Canadese premier Justin Trudeau roddelt over Donald Trump met collega-wereldleiders Boris Johnson, Emmanuel Macron en Mark Rutte.
04/12 15u30  Florine Gaspard en Lander Hendrickx sneuvelen in de reeksen op EK zwemmen kortebaanFlorine Gaspard (50m schoolslag) en Lander Hendrickx (400m vrije slag) zijn er woensdag op de eerste dag van het EK kortebaanzwemmen in Glasgow niet in geslaagd de reeksen te overleven.
04/12 15u30  PXL-studenten in internationale sferenStudenten een hele week lang onderdompelen in internationale activiteiten om hun geest te openen voor wat er leeft in de rest van de wereld: dat is het doel van de Internationale Week bij PXL-Green & Tech.
04/12 15u30  Freinet on the Move krijgt bezoek van de SintOp woensdag 4 december zijn de Sint en zijn Pieten op bezoek geweest Freinet on the Move.
04/12 15u15  Carrefour roept gehakt terug wegens salmonellagevaarHet bedrijf Viangro heeft in overleg met het federale voedselagentschap FAVV producten met de naam Gehakt Varken Rund uit de handel genomen, omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. Het gehakt werd verkocht in de slagerijafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België. Consumenten die het product hebben gekocht, worden verzocht het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.
04/12 15u15  Tiger Woods wijst miljoenen af om te spelen in Saoedi-Arabië: “Veel te ver”Golfer Tiger Woods heeft voor het tweede jaar op rij geweigerd deel te nemen aan een controversieel toernooi in Saoedi-Arabië. Dat verklaarde Woods aan ESPN in de marge van de Hero Wold Challenge in de Bahamaanse hoofdstad Nassau. De 43-jarige Amerikaan had een aanbod op zak van drie miljoen dollar (2,7 miljoen euro) om mee te spelen op het Saudi International Golf Tournament volgende maand.
04/12 15u15  Dertiger wordt onwel tijdens openingsdrukte JumboTijdens de openingsdrukte van de nieuwe Jumbo supermarkt in Rekem (Lanaken) is woensdagvoormiddag een 30-jarige man onwel geworden.
04/12 15u00  TV-TIPS. Binnengluren bij de koning, prison break-relatietest en bekkentrekkerijElke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
04/12 15u00  Maasmechelaar onwel tijdens openingsdrukte JumboTijdens de openingsdrukte van de nieuwe Jumbo supermarkt in Rekem (Lanaken) is woensdagvoormiddag een mannelijke bezoeker uit Maasmechelen onwel geworden.
04/12 14u45  Dieven stelen gsm’s en sleutels uit kleedkamers Eendracht Mechelen-aan-de-MaasTijdens een voetbaltraining hebben dieven dinsdagavond twee gsm’s en sleutels gestolen uit de kleedkamers van voetbalclub Eendracht Mechelen-aan-de-Maas in de Proosterbosstraat.
04/12 14u30  Heroïneverslaafde vrouw valt man aan met taser: “Hij had haar verkracht”Een 41-jarige Nederlandse vrouw werd woensdag door de Tongerse rechter veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat ze haar ex-werkgever uit Riemst met een taser bedreigde. De vrouw, die zwaar heroïneverslaafd is, werkte er in het zwart als poetsvrouw en beschuldigde de man van verkrachting. “Ze wilde hem enkel doen schrikken”, zo klonk het bij haar advocaat.
04/12 14u30  Twee benefietvoorstellingen door Academie BeringenBinnenkort kan je in CC Beringen genieten van twee avonden muziek en dans voor het goede doel. Op zaterdag 14 december komt soloharpiste Anneleen Lenaerts van de prestigieuze Wiener Philharmoniker naar België voor een exclusief concert en op dinsdag 17 december vindt de Warmste Wintervoorstelling plaats.
04/12 14u30  Tweede fase werken NieuwendijkHet gedeelte van de Nieuwendijk tussen de Korspelheidestraat en de Guido Gezellestraat is ondertussen aangelegd. De afwerking door de nutsmaatschappijen moet nog gebeuren. De aannemer past alle signalisatie aan naar de nieuwe omleidingen.
04/12 14u30  Noodoproep van buschauffeur na vechtpartij tussen jeugdige liefdesrivalenEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee tienerjongens vochten om een meisje. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 14u15  Ruim 80 procent van de flitspalen in Vlaanderen momenteel operationeelMomenteel zijn 80,62 procent van de circa 1.400 flitspalen langs Vlaamse gewest- en snelwegen operationeel. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters op een schriftelijke vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V). Dat percentage ligt lager dan de 84 procent die in mei vorig jaar gehaald werd.
04/12 14u00  Duitsland wijst twee Russische diplomaten uitTwee leden van de Russische ambassade in Berlijn moeten Duitsland “met onmiddellijke ingang” verlaten. Dat heeft de Duitse regering woensdag aangekondigd. Volgens de Duitsers hebben de Russische autoriteiten onvoldoende meegewerkt in het onderzoek naar de moord op een Georgiër in Berlijn.
04/12 14u00  Nike stelt exclusieve sneaker in samenwerking met Dior voorNike en Dior kondigden in november aan dat ze samen aan een sneaker werkten. De eerste beelden van het resultaat daarvan werden nu vrijgegeven.
04/12 14u00  Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un bezoekt zijn heilige berg (en dus houdt de wereld zijn adem in voor wat komen gaat)Gezeten op een prachtig wit paard baant hij zich - vergezeld van zijn vrouw en enkele vertrouwelingen - een weg door de sneeuw op een heilige berg. Zijn heilige berg. Het is een sprookjesachtig beeld van Kim Jong-un, ware het niet dat de geschiedenis ons geleerd heeft dat die tochtjes van de Noord-Koreaanse dictator altijd de voorbode zijn voor onheil.
04/12 14u00  Man beroofd van miljoen euro via één simpel sms’jeIn het Nederlandse Groningen is een man onlangs beroofd van een miljoen euro, nadat hij een sms’je van oplichters aanzag voor een berichtje van zijn eigen bank. De bankkaart van het slachtoffer was verlopen, stond in het frauduleuze sms’je te lezen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Nederland tracht het forse kapitaal te achterhalen.
04/12 13u45  Maasmechelse kappersmoord: “Shane voelt zich een beetje god”Een man die zich een beetje god voelt. Die niet leeft volgens de regels van de maatschappij maar naar zijn eigen normen. Niet gewelddadig maar ook niet vies van geweld te gebruiken om zijn doel te bereiken. Psychiater Dillen en psycholoog Mattheus lieten weinig twijfel bestaan over het karakter van Shane Ronge. En Brian van Geene? Psychiater Mesotten: “Hij is beïnvloedbaar...”
04/12 13u45  Viangro haalt besmet vlees uit winkelrekken van CarrefourHet bedrijf Viangro heeft in overleg met het federale voedselagentschap FAVV producten met de naam Gehakt Varken Rund uit de handel genomen, omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. Het gehakt werd verkocht in de slagerijafdeling van verscheidene Carrefour-winkels in België. Consumenten die het product hebben gekocht, worden verzocht het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.
04/12 13u45  TIPS. Fonkelende ode aan Antwerpen en overal kerstliedjes luisterenElke week tippen lifestyleredactrices Tinnie en Hanne trends, places to be en de leukste hebbedingen.
04/12 13u45  Noodoproep van buschauffeur op infoscherm na vechtpartijEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee passagiers slaags raakten. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 13u45  Zoektocht naar vermiste Dilsenaar in kanaalIn het kanaal in Genk is de politie op zoek naar de vermiste Alexander Szucs uit Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De 60-jarige man werd vrijdagavond 22 november voor het laatst gezien aan café De Sting in de Onderwijslaan in Genk. Ook zijn witte Hyundai is sindsdien spoorloos.
04/12 13u30  Tihange 1 stilgevallen na technisch incidentDe kernreactor Tihange 1, goed voor 962 megawatt, is woensdag rond 10.45 uur automatisch stilgevallen. Dat gebeurde na een technisch incident, klinkt het bij uitbater Engie Electrabel. Hij analyseert nu de toestand.
04/12 13u15  Reiziger gewond bij vechtpartij op stadsbusEen stadsbus van De Lijn heeft woensdagmiddag halt gehouden in de Borggravevijverstraat in Hasselt omdat twee passagiers slaags raakten. De buschauffeur drukte de noodknop in en riep politiehulp op.
04/12 13u15  Werken Zuidoostelijke Omleiding in Tongeren starten ten vroegste in 2022Donderdagavond worden in Tongeren de plannen bekendgemaakt om de Wallen te ontlasten. De werken aan fase 2 van de Noordoostelijke Omleidingsweg starten ten vroegste 2021. De kost wordt geraamd op 5 miljoen. De werken aan de Zuidoostelijke Omleidingsweg starten ten vroegste in 2022 en worden geraamd op 8,5 miljoen.
04/12 13u15  Maggie De Block (Open VLD) over paarsgroen: “Maandag zal het alles of niets zijn”“We bevinden ons nog altijd in de informatiefase. Maandag gaat Paul Magnette opnieuw naar de koning. Die zal beslissen of de tijd rijp is om een formateur aan te stellen. En daar zal het alles of niets zijn.” Dat zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) maandagochtend op de RTBF-radio.
04/12 13u15  Dodelijk ongeval Elsene: kind (10) stak over terwijl verkeerslicht op rood stondDe tienjarige jongen die dinsdag om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Elsene, was de straat aan het oversteken op zes meter van het zebrapad en terwijl het verkeerslicht voor hem op rood stond. Dat blijkt uit de eerste gegevens van het onderzoek, zo meldt het Brusselse parket. De bestuurder van de bestelwagen die hem aanreed, was niet onder invloed van drugs of alcohol en reed niet te snel.
04/12 13u00  Nederlander steelt aanhangwagen met porselein ter waarde van 50.000 euroEen 50-jarige Nederlander kreeg woensdag voor de Tongerse rechter een celstraf van zeven maanden voor een diefstal van een aanhangwagen vol porselein in Bocholt. De buit had een waarde van 50.000 euro.
04/12 12u45  Vijftiger krijgt 20 maanden nadat plantage ontdekt wordt door cannabisgeur op straatEen 54-jarige man, die ondertussen in Barcelona woont maar aangehouden is in de gevangenis van Hasselt, moet voor twintig maanden naar de cel omdat hij in en villa in Lanaken een cannabisplantage van 1.100 planten opstelde. Hij moet een geldboete van 16.000 euro betalen. Zijn tuinman kreeg een werkstraf van 250 uren. In totaal werd er een winst van 450.072 euro verbeurd verklaard.
04/12 12u45  Mijnwerkers halen eerste slag thuis na manifestatie in BrusselEr komt een werkgroep die gaat onderzoeken of de mijnwerkerspensioenen al dan niet fout worden berekend. Dat liet de pensioendienst weten aan zo’n vijfhonderd ex-mijnwerkers die woensdagvoormiddag manifesteerden aan de pensioentoren in Brussel.
04/12 12u45  Zoektocht naar vermiste Genkenaar in kanaalIn het kanaal in Genk is de politie op zoek naar de vermiste Alexander Szucs uit Genk. De 60-jarige man werd vrijdagavond 22 november voor het laatst gezien aan café De Sting in de Onderwijslaan in Genk. Ook zijn witte Hyundai is sindsdien spoorloos.
04/12 12u30  Titelverdediger Laurens Sweeck start dan toch in EssenLaurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Ethias Cross van Essen van komende zaterdag toegevoegd aan zijn programma. Dat maakte zijn team woensdag bekend in een persbericht. Hij verdedigt er zijn winst van vorig jaar.
04/12 12u30  Hoe zeg je 15 maanden cel in het Roemeens? Google Translate leest vonnis inbreker voorEen 43-jarige man uit Roemenië kreeg woensdag een celstraf van vijftien maanden, waarvan zeven maanden effectief, voor een poging diefstal in een woning in Lanaken. De dief sloeg op de vlucht voor de politie maar viel en brak zijn enkel.
04/12 12u30  Nieuwe aflevering in soap rond toekomst van Zlatan: “Ik zie jullie snel in Italië”De soap rond de bekendmaking van het nieuwe team van Zlatan Ibrahimovic blijft maar voortduren. Nadat hij eerder al via bewust verwarrende posts op Instagram leek te zullen gaan kiezen voor avonturen in Spanje en Zweden, gaf hij woensdag in een interview aan de Italiaanse editie van GQ Magazine mee een terugkeer naar Italië ernstig te overwegen. De 38-jarige Ibrahimovic zag zijn contract bij MLS-club LA Galaxy recent aflopen na anderhalf jaar dienstverband.
04/12 12u15  “Op vele plaatsen zonnig, behalve in het noordoosten”Vanmiddag komt er in het uiterste noordoosten van Limburg nog steeds dichte mist voor. Elders is het helder en dus zonnig.
04/12 12u15  Afwezige bijzitters riskeren 400 euro boete: burn-out, griep en 7 minuten te laat36 Limburgers uit onder andere Genk, Bree, Oudsbergen en Bocholt moesten zich woensdag voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat ze niet kwamen opdagen als bijzitter tijdens de verkiezingen op 26 mei. Ook nu stuurden 21 betichten hun kat. Zij riskeren effectieve geldboetes van 400 euro.
04/12 12u15  Groot CM-onderzoek: vrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goedeVrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goede, zo blijkt uit een grootschalige studie van CM en Université catholique de Louvain. Wie niet deelneemt aan het verenigingsleven slikt 17 procent meer pillen en gaat 10 procent meer naar de dokter dan wie wel als vrijwilliger werkt.
04/12 12u00  "Ferrari heeft problemen tussen Vettel en Leclerc zelf veroorzaakt"In een column voor ‘Formule1.nl’ laat Jacques Villeneuve onder andere zijn licht schijnen over wat er misliep bij Ferrari tijdens het F1-seizoen 2019.
04/12 12u00  Meer dan 200 arrestaties bij grootscheepse operatie tegen witwaspraktijkenGerechtelijke autoriteiten uit 31 landen, waaronder België, hebben de afgelopen drie maanden in samenwerking met Europol, Eurojust en de Europese Bankenfederatie, 228 mensen opgepakt die via zogenaamde “money mules” of “geldezels” crimineel geld witwasten. Dat meldt Europol woensdag.
04/12 12u00  Team Vanmechelen schrijft emotionele afscheidscolumn voor Koens vrouwZondag namen we afscheid van Inge Kindt, echtgenote van Koen Vanmechelen. Goele Schoofs, process manager, schreef volgende tekst in naam van het hele team.
04/12 11u45  Dode gevonden in asielzoekerscentrum Weert, politie gaat uit van misdrijfIn een opvanglocatie voor vluchtelingen in Weert is woensdagochtend een dode man gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf.
04/12 11u45  Buitenschoolse opvang sluit tussen Kerst en Nieuwjaar in PeltDe Buitenschoolse Kinderopvang Pelt viert eindejaar. Vanaf 24 december om 12 uur tot 2 januari zijn de verschillende locaties van de kinderopvang gesloten. Op zoek naar een alternatief voor kinderen organiseert Sporta samen met de gemeente activiteiten voor kleuters en basisschoolkinderen. Het aanbod: kerstkriebels voor kleuters en kerstfun voor de basisschool gaan afwisselend door in de eetzaal De Lindeschool (Overpelt) of Hubertushal (Neerpelt) en is zeer uiteenlopend. Van koken tot sporten. ..
04/12 11u45  Gilles De Coster maakt nieuwe locatie van ‘De mol’ bekendGladiatoren, gesp uw sandalen al wat vaster. Het komende seizoen van ‘De mol’ speelt zich af in de arena die Griekenland heet. Dat bevestigen presentator Gilles De Coster en Vier.
04/12 11u45  51-jarige in Schaarbeek opgepakt voor schietincident politie-inval in ZutendaalDe politie heeft tijdens een versterkte huiszoeking in het Brusselse Schaarbeek de 51-jarige man in de boeien geslagen voor het beschieten van de politie bij een drugsinval in zijn huis in Zutendaal.
04/12 11u30  Eerste ‘Landbouwparlement’ neemt gewone tuinen in vizierWillen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken. “Bij boeren, maar ook bij wie een gazon heeft.” Die stelling lanceert Johan Colpaert, de voorzitter van de federatie van de sector van landbouwmachines Fedagrim woensdag tijdens het eerste ‘Landbouwparlement’ op de landbouwbeurs Agribex, schrijft De Standaard.
04/12 11u30  Limburgse ondernemer van 2018 blikt terug: "Trotse werknemers, dat moet je verdienen"“De verkiezing was een hulde aan ons personeel.” Zo kijkt Jean-Pierre Wuytack terug op de award van ondernemer van het jaar 2018. Voor Groep Vandersanden werd het voorbije jaar gekruid door mooie overnames.
04/12 11u30  Vier maanden ouderschapsverlof bij NestléHet Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé breidt het ouderschapsverlof voor zijn werknemers uit. De “belangrijkste verzorger” (“primary caretaker”) kan rekenen op minstens achttien weken betaald ouderschapsverlof, waar er dat tot nu toe veertien waren. De andere ouder (“secundary caretaker”) krijgt minstens vier weken. Tot nu toe was er voor deze laatste categorie ouders geen regeling.
04/12 11u30  Tafelschuimer in de kiem gesmoord door razende chef en zijn personeelEen Britse vakantieganger op het Thaise eiland Phuket zijn maaltijd zal niet snel verteerd zijn. De man kloeg over het voorgeschotelde eten bij het personeel. Vervolgens probeerde hij op zijn motorfiets te springen en ervandoor te gaan zonder te betalen. Maar dat was buiten de chef en zijn obers gerekend.
04/12 11u30  Van beste bartender tot mooiste restaurant: Antwerpen scoort op Venuez AwardsIn het Casino van Knokke vond voor de zevende keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer vooral naar Antwerpen.
04/12 11u15  Peter Sagan zal in 2020 slechts zes maanden koersen, maar combineert wel Tour én Olympische SpelenPeter Sagan (BORA-hansgrohe) zal volgend seizoen slechts een half jaar in actie komen. De 29-jarige Slovaak zal wel intensieve zes maanden beleven, met de voorjaarsklassiekers, de Giro, de Tour én de olympische wegrace. Op 25 juli zit zijn seizoen er al op. De drievoudige wereldkampioen op de weg laat zo verstek gaan voor het WK in september.
04/12 11u15  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met foto van hun twee én de hondjesKoning Filip en koningin Mathilde hebben hun agenda vrij gehouden om in intieme kring hun twintigste huwelijksverjaardag te vieren. Het vorstenpaar, dat op 4?december 1999 trouwde, doet vandaag geen publieke optredens.
04/12 11u15  Vlaamse overheid verkoopt 90 schapenDe Vlaamse overheid zet schapen van hun begrazingsproject te koop. In Limburg heeft Natuur en Bos een kudde van zo’n 400 Kempische heideschapen rondlopen. Daarvan staan er nu 90 in de etalage.
04/12 11u15  Limburgs bedrijf vecht tegen plastic soep door etiketten van druiven te makenHet bedrijf BMLE uit Nieuwerkerken, producent van etiketten en papierrollen, heeft een productlijn gelanceerd uit duurzame materialen. Zoals etiketten uit druivenschillen.
04/12 11u15  Vrijwilligerwerk komt je gezondheid ten goedeVrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goede, zo blijkt uit een grootschalige studie van CM en Université catholique de Louvain. Wie niet deelneemt aan het verenigingsleven slikt 17 procent meer pillen en gaat 10 procent meer naar de dokter dan wie wel als vrijwilliger werkt.
04/12 11u15  Sms-actie starten voor zieke Cloë is niet zo makkelijk: “Pia is uitzondering”“Doe een sms-actie”. Die raad kreeg de familie van Cloë Hauben (10), het meisje dat 100.000 euro per jaar nodig heeft voor een behandeling in de VS, massaal. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. En Pia dan? “Zij was een uitzondering.”
04/12 11u15  Opnieuw grote zoekactie met drone naar vermiste man (67)Voor de vijfde keer in twee weken tijd wordt in Koekelare een grote zoekactie georganiseerd om de vermiste Gilbert Verplancke terug te vinden. De 67-jarige man verdween drie weken geleden spoorloos.
04/12 11u00  Carla Suarez Navarro zet eind 2020 een punt achter haar tenniscarrièreCarla Suarez Navarro stopt eind 2020 met tennissen. Dat maakte de 31-jarige Spaanse dinsdagavond bekend op haar sociale media-kanalen. Suarez Navarro, momenteel nummer 55 op de WTA-ranglijst, was ooit nummer zes van de wereld en haalde de kwartfinales op zowel de Australian Open (in 2009, 2016 en 2018), Roland Garros (in 2008 en 2014) als de US Open (in 2013 en 2018).
04/12 10u45  Ramkraak in Hoevenzavel: daders in witte overalls en zwarte maskers roven juwelenWoensdagochtend hebben ramkrakers een grote hoeveelheid juwelen geroofd bij juwelierszaak Assos in de Hoevenzavellaan in Genk. Met een gestolen Seat reden ze in op de etalage. De auto vloog daarbij in brand.
04/12 10u30  Inbraak in autoOp het Marktplein in Zolder is dinsdagavond ingebroken in een auto. De daders sloegen een raampje stuk. Ze stalen een laptop, portefeuille en twee iPads.
04/12 10u30  PlayStation door Guinness World Records erkend als bestverkochte spelconsole ooitDe PlayStation van de Japanse onderneming Sony is door Guinness World Records officieel erkend als de bestverkochte spelconsole in de geschiedenis. Er werden sinds de lancering van de PS1 eind 1994 meer dan 450 miljoen PlayStations verkocht.
04/12 10u30  Israel Cycling Academy geeft spurter Travis McCabe een kans op WorldTour-niveauIsrael Cycling Academy heeft dinsdagavond de komst van spurtbom Travis McCabe bekendgemaakt. De dertigjarige Amerikaan komt over van het Amerikaanse continentale team Floyd’s Pro Cycling, het team van Floyd Landis, en ondertekende bij het nieuwe WorldTour-team een overeenkomst voor één seizoen. McCabe was met zijn snelle benen de voorbije jaren een notoir rittenkaper in onder meer de Ronde van Utah, de Ronde van Langkawi en de Herald Sun Tour.
04/12 10u30  Reebok pakt voor het eerst uit met een volledig plantaardige sneakerReebok heeft aangekondigd dat het met de Forever Floatride Grow voor het eerst een sneaker zal lanceren die volledig plantaardig is. Verwacht wordt dat die tegen de herfst van 2020 in de winkelrekken zal liggen.
04/12 10u15  Zo krijg je na 10 weken opleiding een job in de kunststofsectorKIEM staat voor Kunststof Is Een Missie. Het opleidings- en tewerkstellingproject van sectororganisatie PlastIQ levert al bijna vijf jaar nieuw talent aan de kunststofsector. Technisch adviseur Francis Saelens en KIEM-projectcoördinator Marieke Veryser lichten toe waarom kunststof werkt.
04/12 10u15  Ramkrakers rijden in op etalage juwelierszaak HoevenzavelWoensdagochtend is met een wagen ingereden op juwelierszaak Assos in de Hoevenzavellaan in Genk.
04/12 10u00  “Belgische top-CEO verdient derde minder dan Duitse collega”De topmannen en -vrouwen van de Belgische beursgenoteerde bedrijven hebben in 2018 minder verdiend dan het jaar voordien. Hun loon lag ook, net als de voorbije jaren, lager dan dat van hun collega’s in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een studie van de Vlerick Business School.
04/12 10u00  Europees Milieuagentschap waarschuwt: “We hebben nog tien jaar om het tij te keren”Als er niet snel actie wordt ondernomen, dan zal Europa zijn milieudoelstellingen voor 2030 niet halen. Dat besluit het Europees Milieuagentschap (EEA) in het SOER 2020-rapport. “Europa wordt geconfronteerd met milieuproblemen van ongekende omvang en urgentie”, luidt het. De Europese duurzaamheidsvisie zal niet verwezenlijkt worden als Europa de economische groei blijft bevorderen, en tegelijk probeert de sociale en milieueffecten onder controle te houden. Er moeten “fundamentele veranderingen” komen aan de manier waarop we produceren en consumeren.
04/12 09u45  6 doden na aanslag op wagen van Japanse ngo in AfghanistanBij een aanslag op een wagen van een Japanse ngo in het oosten van Afghanistan zijn woensdag zes doden gevallen. Het gaat om Tetsu Nakamura, de oprichter van de ngo Peace Japan Medical Services (PMS), en vijf Afghanen die hem begeleidden. Dat heeft de woordvoerder van de provincie Nangarhar laten weten.
04/12 09u45  Binnenkort kan je nog veel meer winnen met EuroMillions, al is er een kanttekeningHet maximumbedrag van de EuroMillions-jackpot wordt vanaf februari 2020 opgetrokken van 190 tot 200 miljoen euro, zo bevestigt de Nationale Loterij. Later kan dat bedrag zelfs aangroeien tot 250 miljoen euro. “Dat gebeurde op vraag van de spelers”, aldus woordvoerster Joke Vermoere. Al is er ook wel één belangrijk nadeel aan de optrekking.
04/12 09u45  Ex-speler van KRC Genk trekt naar KVK BeringenKVK Beringen heeft de 29-jarige Nigeriaanse middenvelder Kennedy Nwanganga aangeworven.
04/12 09u30  Herkse jeugd kan opnieuw studeren in de MarkthallenHerkse jongeren kunnen in deze examenperiodes opnieuw studeren in gemeenschapscentrum De Markthallen. De jeugddienst organiseert daar opnieuw een blokbar.
04/12 09u30  Onder meer Kristen Stewart en Emma Watson sieren nieuwe Pirelli-kalenderDe eerste beelden van de Pirelli-kalender voor 2020 werden vrijgegeven. Van sexy halfblote foto’s, zoals dat vroeger steevast het geval was, is duidelijk al lang geen sprake meer.
04/12 09u30  Nieuw G-sportcomplex geopend in PeltGisterenavond werd aan het provinciaal sportcentrum Dommelhof in Pelt een nieuw G-sportcomplex officieel geopend. Het complex op maat van G-sport werd tegen de bestaande sporthal aangebouwd . Het project van 1,1 miljoen euro betreft een samenwerking tussen de provincie en de gemeente Pelt.
04/12 09u15  NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuwDe LA Lakers blijven uitstekend presteren in de Western Conference van de NBA. De koploper haalde het dinsdagavond in de clash in Denver met 96-105 van de Nuggets. Anthony Davis en superster LeBron James waren de uitblinkers met elk 25 punten.
04/12 09u15  Oosterweel niet klaar in 2025, maar pas in 2030De werken aan de Oosterweelverbinding zullen niet afgelopen zijn in 2025, maar pas in 2030. Dat meldt het Rekenhof en bevestigt de projectbeheerder Lantis. De ramingen bleken veel te optimistisch, schrijft De Tijd.
04/12 09u00  Eerste klant Jumbo Lanaken stond al om 7 uur aan de deurDe eerste klant voor de nieuwe Jumbo Lanaken was al om zeven uur ’s ochtends aanwezig. Vandaag om negen uur opent de derde vestiging van de Jumbo supermarktketen haar deuren in Rekem (Lanaken).
04/12 09u00  Voormalig gemeenteraadslid Kortrijk riskeert twee jaar cel voor vuistslagen aan vriendinDe correctionele rechtbank van Kortrijk spreekt woensdag een vonnis uit over Steve Vanneste. Het voormalige gemeenteraadslid van de West-Vlaamse stad staat terecht omdat hij zijn vriendin heeft geslagen en riskeert twee jaar cel. Volgens Vanneste ligt een hersenletsel aan de basis van zijn agressieve gedrag.
04/12 09u00  Wordt dit de locatie voor nieuw seizoen ‘De mol’? Alerte kijkers denken van wel‘Lion marked legend’. Zo heet het nieuwe programma dat Vier heeft aangekondigd voor 2020. Kijkers denken echter dat de zender zo de locatie van het nieuwe seizoen van ‘De mol’ heeft verklapt, want als je scrabbelt met de letters van ‘Lion marked legend’ kan je ‘De mol Griekenland’ vormen.
04/12 08u45  Nieuw G-sportcomplex geopend op DommelhofGisterenavond werd aan het provinciaal sportcentrum Dommelhof in Pelt een nieuw G-sportcomplex officieel geopend. Het complex op maat van G-sport werd tegen de bestaande sporthal aangebouwd . Het project van 1,1 miljoen euro betreft een samenwerking tussen de provincie en de gemeente Pelt.
04/12 08u30  Vakbonden dreigen met 24 urenstaking in gevangenissenDe christelijke en de socialistische vakbond dreigen met een 24 urenstaking in alle gevangenissen vanaf 11 december om 22 uur. Er is een stakingsaanzegging ingediend. Dat heeft secretaris Filip Dudal van ACV Openbare Diensten woensdagochtend bevestigd.
04/12 08u15  Nieuwe klap voor Boeing: United Airlines bestelt 50 vliegtuigen bij AirbusDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft vijftig nieuwe vliegtuigen besteld bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Het nieuws vormt een nieuwe klap voor Airbus’ Amerikaanse concurrent Boeing. Prijskaartje van de bestelling: tot 7 miljard dollar. Bloomberg wijst erop dat zulke grote bestellingen vaak gepaard gaan met forse kortingen.
04/12 07u45  Eerste ‘Landbouwparlement’ neemt tuinen in vizierWillen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken. “Bij boeren, maar ook bij wie een gazon heeft.” Die stelling lanceert Johan Colpaert, de voorzitter van de federatie van de sector van landbouwmachines Fedagrim woensdag tijdens het eerste ‘Landbouwparlement’ op de landbouwbeurs Agribex, schrijft De Standaard.
04/12 07u30  VRT-topman stapt niet over naar BelfiusPaul Lembrechts (62), de CEO van de VRT, is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belfius. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent bij VRT NWS “met klem” dat hij zal overstappen naar de staatsbank.
04/12 07u30  Bart Tommelein durft eindelijk zijn verslaving te onthullen in ‘De Slimste Mens’Wetsdokter Evy De Boosere vervoegde Lieven Scheire en Jelle Vossen dinsdagavond in ‘De Slimste Mens’. Op haar eigen droogkomische wijze baande ze zich een weg door de quiz. Oostends burgemeester Bart Tommelein kwam dan weer zijn verslaving bekennen.
04/12 07u15  Oprichters Google zetten stap terug bij moederbedrijf AlphabetDe oprichters van Google, Sergey Brin (46) en Larry Page (46), zetten een stap terug bij moederbedrijf Alphabet, dat zij ook hebben opgericht.
04/12 07u15  Minstens elf doden na tyfoon Kammuri op Filipijnen, half miljoen mensen ontheemdMinstens elf mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen als gevolg van tyfoon Kammuri die sinds maandagavond over het land raast. Bijna een half miljoen mensen, vooral in de oostelijke regio Bicol en de omliggende provincies, zijn hun huizen moeten ontvluchten, melden de autoriteiten woensdag. Er is ook heel wat schade aan woningen en infrastructuur.
04/12 07u15  VRT dreigt topman Lembrechts te verliezenPaul Lembrechts (62), de CEO van de VRT, is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belfius. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent bij VRT NWS “met klem” dat hij zal overstappen naar de staatsbank.
04/12 07u15  Amerikanen straffen China voor detentiekampenHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat de Chinese behandeling van Oeigoeren en andere minderheden aankaart.
04/12 07u15  Bijna alle SWT’ers worden gecontacteerd met aanbiedingenBijna alle SWT’ers worden gecontacteerd door de VDAB. Het kan gaan om een jobaanbieding, een mail op maat of een sollicitatieopdracht. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) opvroeg bij minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Er is echter geen info beschikbaar over de sancties voor wie weigert en dat vindt de N-VA’er zorgwekkend.
04/12 07u15  Herman Reynders stopt als gouverneur van LimburgHerman Reynders (61) stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg. “Ik zit net dertig jaar in de politiek. Het is goed geweest”, zegt de Hasselaar. “En neen, ik heb geen concrete toekomstplannen. Wel ga ik als ambassadeur basketbalclub Hubo Limburg United meer promoten.”
04/12 07u00  Italië laat twee reddingsschepen aanmerenItalië laat twee reddingsschepen van humanitaire ngo’s aanmeren nadat er met landen van de Europese Unie een akkoord werd bereikt over de verdeling van de migranten aan boord van de schepen. Rome gaf daarvoor dinsdagavond groen licht, zo meldt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
04/12 06u45  "Reynders is nooit een flamboyante gouverneur geweest, maar heeft op zijn eigen manier de voorbije jaren veel respect afgedwongen"Lees meer >
04/12 06u30  Paula (83) verongelukt tijdens fietstocht: "Ze stond op de eerste rij als er een feestje was.”Bij een zwaar ongeval is dinsdagnamiddag de Lummense Paula (83) om het leven gekomen. Ze werd gegrepen door een auto tijdens een fietstochtje met twee buurvrouwen, waarvan er een zwaargewond raakte. De buurt reageert aangeslagen: “Paula stond altijd op de voorste rij als er een feestje was.”
04/12 06u30  Vandevoordt (17) bijna de bekerheld: “Ik sta klaar als de coach me nodig heeft”Het scheelde niets of Maarten Vandevoordt was op zijn 17de de grote bekerheld geworden voor KRC Genk op de Bosuil.
04/12 06u30  Nieuw alternatief voor Noord-Zuid met tunnel onder MeulenbergEr liggen zeven alternatieven op tafel voor de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Het meest verrassende tracé is een oostelijke omleidingsweg met een lange tunnel onder Meulenberg. In maart 2020 worden de alternatieven aan de bevolking voorgelegd.
04/12 03u30  Tot vier jaar cel voor Iraakse IS-militantenLees meer >
04/12 03u30  10.000 euro boete voor VRT wegens sponsoring van kraslotenLees meer >
04/12 03u30  2.000 kilo illegaal vuurwerk ontdekt in EnschedeLees meer >
04/12 03u30  Vrouwen willen meer kinderen dan mannenLees meer >
04/12 03u30  “Zeg wat je weet over moord”“Silvio Aquino heeft drie uur met mijn dochter op de schoot zitten huilen”, beschreef de ex van Hilmi wat zich had afgespeeld na zijn moord. De doorgewinterde crimineel, compleet ondersteboven. “Zeg wat je weet”, smeekten zij en haar dochter beschuldigde Brian van Geene.
04/12 03u30  Sociaal akkoord in de verzekeringssectorLees meer >
04/12 03u30  Nieuwe gelekte nota wijst op gebrek aan vertrouwen tussen partijenVoor wie zijn zinnen had gezet op een snelle regering: nog even geduld. Gisteren lekte opnieuw een paars-groene nota uit. Het zegt veel over het vertrouwen tussen de partijen.
04/12 03u30  Veroordeelde pedofiel betrapt als SinterklaasLees meer >
04/12 03u30  “Ambassadeur van Hubo Limburg United is altijd een droom geweest”Herman Reynders (61) stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg. “Ik zit net dertig jaar in de politiek. Het is goed geweest”, zegt de Hasselaar. “En neen, ik heb geen concrete toekomstplannen. Wel ga ik als ambassadeur basketbalclub Hubo Limburg United meer promoten.”
04/12 03u30  NMBS en Infrabel krijgen 550.000 euro boete voor treinramp“De machinist reed door het rode licht en ging dus in de fout. Maar hij is slechts de laatste schakel in het hele veiligheidssysteem. NMBS en Infrabel treffen meer schuld.” Dat is het oordeel van de Brusselse politierechter, bijna tien jaar na de treinramp van Buizingen, die het leven kostte aan 19 mensen en honderden mensen verwondde. De bestuurder moet niet naar de cel, NMBS en Infrabel krijgen een monsterboete van elk 550.000 euro. “Men heeft duidelijk geen lessen getrokken uit de treinramp van Pécrot in 2001.”
04/12 03u30  Werkloosheid op laagste peil in 20 jaar tijdLees meer >
04/12 03u30  Trump schiet in Franse colèreDonald Trump heeft gisteren, voor de start van de NAVO-top in Londen, zwaar uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron. Macron wil de omzetten belasten die internetreuzen als Google, Facebook en Amazon in Frankrijk draaien, en dat zint Trump niet. Resultaat: Amerikaanse taksen op 2,4 miljard dollar aan Franse luxeproducten.
04/12 03u30  Kerncentrales kunnen voor Alexander De Croo wel langer openblijvenLees meer >
04/12 03u30  Daar is Greta weerLees meer >
04/12 03u30  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met zijn tweeënLees meer >
04/12 03u30  Unieke inkijk in privéleven van Belgisch koningspaarLees meer >
04/12 03u30  Tom Waes maakt zich op voor nieuw seizoen ‘Reizen Waes’Tom Waes (51) heeft een nieuw seizoen van het gesmaakte Reizen Waes in de startblokken. Vanaf januari trekt hij daarvoor weer de wereld rond.
04/12 03u30  U luisterde 28 miljard keer naar DrakeGeen artiest zo populair op Spotify als Drake (33). Het voorbije decennium werden de nummers van de Canadese rapper maar liefst 28 miljard keer beluisterd op het streamingplatform. Dat hiphop heerst in de muziekwereld, bewijst ook de vaakst aangeklikte naam van 2019: Post Malone.
04/12 03u30  Edward Norton gaat noir in New YorkTien jaar lang hoorden we weinig tot niets van Edward Norton, en nu weten we waarom. Hij stoomde Motherless Brooklyn klaar als producer, schrijver, regisseur én hoofdrolspeler.
04/12 00u15  Racing sneuvelt in penaltydramaKRC Genk moet de kelk ledigen tot op de bodem. Tijdens een heerlijk intense cupavond kreeg Racing op de Bosuil na een thriller (3-3) de doodsteek tijdens een penaltydrama.
04/12 00u15  Onze spelersbeoordelingen na Antwerp-KRC Genk: “Een geweldige cupmatch”KRC Genk nam het dinsdagavond op tegen Antwerp, en verloor na een strafschoppenreeks met 4-3. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
04/12 00u00  HERBELEEF. Genk uitgeschakeld in beker na strafschoppenHet is vooralsnog een seizoen om snel te vergeten voor KRC Genk. De uittredende landskampioen verloor zaterdagavond in eigen huis de derby tegen STVV, dinsdagavond moeten de Genkies op de Bosuil het onderspit delven tegen Antwerp. Eindstand na een lange strijd: 4-3.
04/12 00u00  Twee gewonden bij ongevalTwee auto’s botsten maandag om 21 uur op de Diestersteenweg in Hasselt. Marc L. (49) uit Herk-de-Stad en Gaspard W. (76) uit Sint-Truiden waren gewond.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

34x Als je de helft van het land beledigt, kan je niet verwachten dat de koning je uitstuurt om datzelfde land te redden11/12 07u15 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
32x Straks geen WhatsApp meer op verouderde smartphones11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: WhatsApp zal volgend jaar verouderde iPhones en Android-toestellen niet meer ondersteunen. De app zal ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
30x Al 16 aanhoudingen in onderzoek naar dodelijk drugslabo in Eksel11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: De Nederlandse politie heeft opnieuw vier arrestaties verricht in een onderzoek naar een bende die volgens de politie het drugslabo in Hechtel-Eksel runde. Begin dit jaar kwamen er drie twintigers om het leven.
28x De negende symfonie van Star Wars11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x ’s Ochtends kans op regen, maar positieve temperaturen11/12 04u00 - Het Belang van Limburg: Woensdagochtend kan er ook nog steeds wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. In de loop van de voormiddag trekken de regenwolken weg naar Duitsland. Vanaf dan blijft het op de meeste plaatsen in Limburg voor de rest van de dag droog. Enkel over het zuidoosten en vooral Voeren kan het nog wat langer wisselvallig blijven.
27x CC DE kimpel bilzen11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x De revolutie van Van Eyck11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x Satire op de macht11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Ik wil onze soldaten bedanken voor hun fantastische werk in moeilijke omstandigheden”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Deze kinderen hebben geen luxeproblemen”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Een nieuwe basisschool in Beringen richt zich op een ‘vergeten doelgroep’: de snel lerende kinderen. “De vraag naar dit type onderwijs is enorm groot.”

Statistieken

Artikels:
31502
Gelezen:
44384
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven