zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
05/04 06u15  Werken bij de politie in coronatijden: “En toen likte die vrouw haar identiteitskaart af” Coronatijden zijn hoogst bizarre tijden. Ook voor de politiemensen die niet ­langer alleen maar achter boeven, moordenaars en fietsendieven aan gaan, maar nu bijna fulltime ­bezig zijn met het uitmeten van de anderhalve meter afstand tussen de wandelaars in het park. “Wat simpel en duidelijk lijkt, is dat in de praktijk niet”, luidt het bij de patrouillerende agenten. “Je komt behoorlijk wat weerbarstigheid tegen dezer dagen. En ondanks alle onheilspellende berichten in de media is van corona-angst niet al te veel sprake.”
05/04 06u15  Zo stil en verlaten liggen de straten van New York er dezer dagen bij Ook de Amerikaanse stad New York wordt zwaar getroffen door het coronavirus. De anders zo bruisende en drukke straten liggen er tijdens de lockdown akelig verlaten bij. Op sommige plaatsen waar normaal honderdduizenden mensen passeren, kun je nu een speld horen vallen.
05/04 06u15  Zes nieuwe sterfgevallen in Limburg: druk op grootste ziekenhuizen neemt toe Vrijdag stierven er in de Limburgse ziekenhuizen 6 patiënten aan de gevolgen van corona. Voor het eerst in veertien dagen moest het Sint-Trudo geen patiënten verplaatsen naar een ander ziekenhuis, maar de druk op de twee grootste ziekenhuizen neemt wel toe.
05/04 06u15  Ook zonder schoonheidssalon zijn er voor deze quarantaine-kwaaltjes tips Verwilderde wenkbrauwen, een pony die voor je ogen hangt of uitgegroeide gelnagels? Geen zorgen, want voor elk beautyprobleem is er een oplossing. Verander je badkamer tijdelijk in een schoonheidssalon en maak komaf met die lockdown look.
05/04 03u15  Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
04/04 23u15  Misvieringen online in de tijd van Pasen Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
04/04 23u15  Pv voor 25-jarige Diestenaar De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
04/04 23u15  Twee mannen geraken binnen in gesloten café De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
04/04 23u15  Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan" Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.11 
04/04 23u15  Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
04/04 22u15  Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
04/04 22u15  John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen” John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
04/04 22u15  Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
04/04 22u15  Givers van Scouts Schoravé verrassen Bilzenaren met bloemen Afgelopen zondag zijn we met de Givers van Scouts Schoravé Schoonbeek bloemen voor de deuren van buurtbewoners gaan zetten in Schoonbeek en Beverst. Dit deden we uit solidariteit voor de mensen die eenzaam zijn in deze moeilijke tijd.
04/04 21u15  Drie branden op één namiddag in Maaseik en Kinrooi De brandweer van Maaseik kende een drukke zaterdagnamiddag. Ze rukten uit voor drie branden in Maaseik en Kinrooi.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/03 17u15  32 bestuurders geflitst in GeetbetsDe politie Hageland heeft 32 hardrijders betrapt in de Borgloonstraat. In deze straat bedraagt de maximum toegelaten snelheid 50 km/uur. Eén bestuurder reed er 76 km/uur. Volgens de bewoners wordt in de straat veel te snel gereden.
29/03 17u15  Waarom de politie het blauwe water van een toeristische attractie in Engeland zwart liet kleurenHet prachtige azuurblauwe water van een toeristische attractie in het Engelse Buxton - in de streek bekend als de Blue Lagoon - kleurt zo zwart als inkt. En dat is niet het werk van vandalen, maar, vreemd genoeg, van de politie zelf.
29/03 17u15  Agressie tussen exen en in verkeer in DiestDe politie Demerdal heeft een man gearresteerd die zijn ex-vriendin bedreigde. De man was op het ogenblik van de feiten vrij onder voorwaarden. De politie kreeg ook een melding van een geval van verkeersagressie. Een man die een bestuurder had aangesproken op zijn rijgedrag had slagen gekregen.
29/03 17u15  Meerdere inbraakpogingen in DiestOnbekenden hebben proberen binnen te dringen in een huis in de Vleugstraat in Schaffen. Zij slaagden niet in hun opzet, meldde de politiezone Demerdal zaterdag. De jongste dagen kreeg de politie al meerdere meldingen van inbraakpogingen.
29/03 17u15  Kinderen en huisdier steken handje toe bij verspreiden infobriefIn Bree werd een brief met de genomen maatregelen in verband met de aanpak van het coronavirus huis aan huis bezorgd door het stadspersoneel.
29/03 17u15  Ex-profrenner Roger Baens overledenIn Rillaar is donderdag ex-profwielrenner Roger Baens overleden. Roger Baens werd op 18 augustus 1933 geboren in Molenstede (Diest).
29/03 17u15  Neos Kinrooi maakt 1.800 mondmaskersIn deze moeilijke coronatijd wil Neos Kinrooi een helpende hand bieden aan verschillende organisaties. Een mogelijkheid is mondmaskers maken. Na contact met het ziekenhuis ZKM haalden wij pakketjes op met lakens voor 1.800 maskers.
29/03 16u15  Tongerse basiliek vrijgegeven na gasalarm: centrale verwarming uitgeschakeldDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag even hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker kwam ter plaatse. De centrale verwarming in de basiliek werd uitgeschakeld waarna het gebouw werd geventileerd en vrijgegeven.
29/03 16u15  Bevreemdend beeld: paus zegent de wereld voor leeg Sint-PieterspleinPaus Franciscus heeft vrijdag een gebed geleid voor een leeg Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
29/03 16u15  Boete voor uitlaten hondDe politie Demerdal heeft zaterdag op de parking van de Halve Maan in Diest een 54-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem geverbaliseerd omdat zij naar daar was gereden om haar hond uit te laten. De vrouw kreeg van de agenten te horen dat het om een niet-essentiële verplaatsing ging. In de tuin van een huis in de Kleinbergstraat verbaliseerde de politie vier twintigers die het samenscholingsverbod negeerden. In een tuin in de Galgeveldstraat zijn ook personen beboet voor het overtreden van het samenscholingsverbod.
29/03 16u15  Auto in beslag genomen nadat Luikenaar voor derde keer in 3 dagen regels overtreedtEen Luikenaar die drie dagen op rij in aan de kant werd gezet, zal het bij de rechter mogen gaan uitleggen. Zij auto werd vrijdag ook in beslag genomen. De rechter zal gaan beslissen wat er met de auto gaat gebeuren.
29/03 16u15  Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongerenVerveling vermijden bij de schoolloze jeugd? En tegelijkertijd diezelfde jeugd op een aangename manier laten kennismaken met de wereld van de astronomie? Sterrenkundevereniging Noorderkroon uit Achel heeft daar wat op gevonden.
29/03 15u15  Buurt Tongerse basiliek afgesloten: gasgeur door defect aan verwarmingDe buurt rond de basiliek in Tongeren is zondagnamiddag hermetisch afgesloten voor alle publiek. De reden: er hing een verdachte gasgeur. De hulpdiensten ontdekten dat de geur afkomstig was van de centrale verwarming. Een technieker is momenteel de panne aan het herstellen.
29/03 15u15  Zestien nieuwe coronadoden in Limburg: hoogste dodental sinds uitbraak virusEr zijn de afgelopen 24 uur zestien coronapatiënten in de Limburgse ziekenhuizen overleden. Daarmee stijgt het totale dodenaantal in onze provincie naar 74.
29/03 14u15  Buurtbewoners in Lommel bundelen krachten en maken hartverwarmende video voor zorgsectorHet regent lof voor de zorgsector in België. Ook in Limburg ontstaan er bemoedigende initatieven om zorgverleners een hart onder de riem te steken. In Lommel-Werkplaatsen hebben de buurtbewoners de krachten gebundeld om een pakkende warme boodschap te geven voor iedereen die zorgt. Het resultaat: een filmpje dat massaal gedeeld en bekeken wordt op sociale media.
29/03 14u15  Musical ‘Gelmel’ in Alden Biesen wordt uitgesteld: “Wie tickets heeft, wees gerust”Net als zoveel andere initiatieven wordt ook de musical ‘Gelmel’ van de Kristene Gildebroeders uit Val-Meer (Riemst), gepland tijdens de paasvakantie in Alden Biesen, omwille van de coronacrisis uitgesteld.
29/03 14u15  Politie legt groepje voetballers en ouderen in het park de regels nog eens uitDe politie Maasland heeft zaterdagnamiddag op het Kolonel Aertsplein een vijftal allochtonen mannen de maatregelen rond corona nog eens uitgelegd. De mannen stonden in een cirkel op het plein, elk een tiental meter uiteen. Er werd een bal rondgespeeld. Bij een van de mannen stond ook nog een peuter. De mannen moesten de plaats verlaten. De oudere autochtonen die op de banken zaten werden meteen ook aangesproken. Ook aan hun werd gevraagd om terug naar huis te gaan.
29/03 14u15  Inbraakpoging in WellenZondagvoormiddag is bij de politie een inbraakpoging in de Ulbeekstraat gemeld. Dieven slaagden er niet in om het pand binnen te geraken.
29/03 14u15  Motorrijder uit Lummen gewond bij ongeval in AlkenFrank V. (42) uit Lummen is vrijdag in de late namiddag gewond geraakt bij een ongeval in de Meerdegatstraat. De motorrijder viel rond 16.15 uur toen hij een aanrijding wilde vermijden.
29/03 14u15  Maggie De Block en professor Herman Goossens oneens over thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in De Zevende Dag. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens. Ook over het feit of de curve van het aantal besmettingen nu al dan niet afvlakt, zijn beiden het oneens.
29/03 14u15  Thomas Buffel en zijn Annabel krijgen dochtertjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu dus een zusje bij. Buffel had al twee zoontjes, Fausto en Maceo, met zijn vorige echtgenote Stéphanie, die begin 2017 op 39-jarige de ongelijke strijd tegen kanker verloor. Lionel is het zoontje van Buffel en Annabel, de kleine kerel werd in mei van vorig jaar geboren. Buffel en Annabel kregen op Instagram meteen felicitaties van Jelle Vossen, Ruud Vormer en Danny Vukovic.
29/03 14u15  Vijf transmigranten uit oplegger gehaald aan politiekantoor in HasseltDe politie heeft zaterdagavond aan het politiekantoor in de Zwarte-Brugstraat vijf transmigranten uit een oplegger gehaald.
29/03 14u15  Neurochirurg: "Als de bloesemende bomen de zuurstofnood niet meer aankunnen"Impressie van een arts-neurochirurg, door corona uit zijn comfortzone gedwongen: Dr. Sven Bamps, neurochirurg Sint-Trudoziekenhuis (Sint-Truiden) en Jessaziekenhuis (Hasselt), Ziekenhuisnetwerk Zuid-West Limburg.
29/03 14u15  Zussen lanceren positieve actie: All Against CoronaEén zus kwam met het idee, de andere zus met de creativiteit, samen met een geweldige designer. Voor een fantastische zus en haar collega's, en voor iedereen die er gewoonweg is waar het nodig is. We kunnen niet zonder jullie en dat willen we laten zien.
29/03 13u15  Thomas Buffel en zijn Annabel in verwachting van vierde kindjeThomas Buffel (39) wordt voor de vierde keer vader. De voormalige profvoetballer en zijn vriendin Annabel Vandebroeck (31) verwachten een dochtertje, dat maakte Buffel zelf bekend op Instagram. Fausto, Maceo en Lionel krijgen er nu een zusje bij.
29/03 13u15  Keylor Navas lapt strikte maatregelen aan zijn laars en pakt peperdure vlucht naar huis: “We zijn ook maar mensen”PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten.
29/03 13u15  Zonhoven zorgt: meer dan honderd vrijwilligers staan klaar om te helpenTot nu toe hebben 109 vrijwilligers zich aangeboden om mensen te helpen die wegens de coronacrisis niet buiten kunnen komen. De gemeente lanceerde het platform 'Zonhoven zorgt' waar vrijwilligers zich online kunnen aanbieden. Bedoeling is dat de gemeente hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact brengt.
29/03 13u15  Achter de schermen bij ‘De mol’: smullen en bakken onder de Griekse zonPresentator Gilles De Coster gunt ons elke week een blik achter de schermen van ‘De mol’.
29/03 13u15  Onheilspellende boodschap voor al wie graag tennis kijkt: geen Wimbledon én geen US Open door coronacrisis?De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft “het nieuws gekregen dat je behoorlijk zeker mag zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan”.
29/03 13u15  Bosuilfeest helaas afgelast door coronaHet traditionele Bosuilfeest, voorzien voor vrijdag 1 mei 2020, wordt afgelast wegens de coronacrisis.
29/03 12u15  Aantal sterfgevallen in Spanje versnelt opnieuw: 838 doden in 24 uurIn Spanje zijn de voorbije 24 uur liefst 838 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is alweer een nieuw record, nadat zaterdag 832 sterfgevallen waren gemeld.
29/03 12u15  Een leven van delen en dienenTreike Paulussen uit Opglabbeek werd 100 jaar. Een leeftijd die normaal gesproken groots gevierd zou worden maar waar nu, met de aangescherpte coronamaatregelen, wat aanpassingen voor nodig waren. Er was een klein feestje aan het woon en zorghuis in Lanaken. Daar hadden de familieleden verzameld aan het raam om hun gelukwensen over te maken.
29/03 12u15  41-jarige man uit Eupen hoest en spuugt op agenten in VoerenEen 41-jarige fietser uit Eupen heeft zich vrijdagnamiddag aan de grenspost op De Plank misdragen tegenover agenten. De man wilde de grens naar Nederland oversteken maar werd door de politie van staande gehouden. Toen de man hoorde dat hij rechtsomkeer moest maken, protesteerde hij. Hij hoestte en spuugde naar de inspecteurs terwijl hij riep dat hij besmet was met Corona. De man werd overmeesterd en gearresteerd. De man zal zich aan een strenge straf mogen verwachten.
29/03 12u15  Limburg blijft zwaarst getroffen provincie: 1.355 personen besmet met coronaHet aantal Limburgers dat met het coronavirus is besmet, is de afgelopen 24 uur opgelopen tot 1.355 personen. Dat zijn er 174 meer dan gisteren en is de tweede grootste stijging tot nu toe. Met 15 besmette Limburgers per 10.000 inwoners blijft onze provincie de zwaarst getroffen regio van het land.
29/03 12u15  Opslagloods van WindowsPunt in Brustem verwoest na zware brandEen uitslaande brand heeft zondagochtend een loods van Windows Punt op de Luikersteenweg Brustem totaal verwoest. Het vuur werd rond 3 uur door de buren opgemerkt. Zij alarmeerden de hulpdiensten. “In de loods achter de winkel lagen ramen en deuren opgestapeld. Wij hebben vooral ingezet op het vrijwaren van de gebouwen die langs de loods liggen. En daar zijn we gelukkig in geslaagd”, zegt Steven Rennen, brandweerkapitein van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Hoe het vuur ontstond, is voorlopig onduidelijk.
29/03 11u15  Wat betekent de coronacrisis voor uw spaarcenten? En wat is uw beste strategie?De coronacrisis en ­bijbe­horende beurscrash hebben de pensioen­spaarfondsen diep in het rood geduwd. De verliezen liepen de afgelopen maand op tot gemiddeld 22 procent. Hoe kunt u de schade beperken?
29/03 11u15  36 vrijwilligers maken 28.000 mondmaskers36 vrijwilligers hebben in de Limburgse Zorgacademie 28.000 mondmaskers gemaakt. Omdat de voorraad aan materiaal op is kunnen er voorlopig geen maskers bijgemaakt worden.
29/03 11u15  Trotse Natalia deelt eerste video van dochter Bobbi-Loua: “Je bent nu al een rockster”Zangeres Natalia heeft op Instagram een video gedeeld van haar kersverse dochter Bobbi-Loua. “Je bent nu al een rockster en mama is dol op je volle luiers”, schrijft ze.
29/03 11u15  ROYALS. Zo kwam de ‘perfecte’ foto van Harry en Meghan tot stand en krijgt Beatrice huwelijk met amper drie gasten?In een interview met Vogue heeft fotograaf Samir Hussein verteld over de adembenemende foto die hij maakte van Harry en Meghan. Sarah Ferguson deelde dan weer een nooit geziene foto van het huwelijk van prinses Eugenie. En in België, daar werden wafels gebakken.
29/03 11u15  Italiaans dorpje in Lombardije lijkt immuun voor corona: onderzoek moet duidelijkheid biedenDe inwoners van het Italiaanse dorpje Ferrera Erbognone, in het noorden van Italië, lijken immuun voor het coronavirus. In de omliggende gemeenten, in de zwaargetroffen regio Lombardije, is er sprake van grote besmettingshaarden, maar in het dorpje raakte tot heden niemand besmet. Wetenschappers onderzoeken het bloed van de inwoners om duidelijkheid te krijgen.
29/03 10u15  Rode Duivels in coronatijden: lachen met de krullenbol van Witsel, De Bruyne haalt 2 miljoen op met videogameHet zijn ook voor onze Rode Duivels geen gemakkelijke tijden. Maar onze nationale voetbalhelden houden zich bezig in volle coronacrisis, zo blijkt.
29/03 10u15  De befaamde glimlach van Ronaldinho vergaat stilaan in de gevangenisWie Ronaldinho zegt, zegt twee dingen: goddelijke dribbels en een geweldige glimlach. Maar de tanden lacht de 40-jarige cultvoetballer al een tijdje niet meer nu hij al drie weken vastzit in een gevangenis in Paraguay.
29/03 10u15  Wit-Russische president lacht met corona: “Drink wodka, ga naar de sauna en werk hard”De Wit-Russische president Alexander Lukashenko lacht nog steeds om het coronavirus. Hij deed zaterdag mee met een ijshockeytoernooi in Minsk. Op foto’s is te zien dat toeschouwers dicht bij elkaar stonden. Lukashenko maakte deel uit van het winnende team. Hoe kan het ook anders...
29/03 10u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Kortenbos: treinverkeer even onderbrokenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Kortenbos is een slagboom helemaal vernield. Een lichte bestelwagen ramde er rond 20.30 de spoorinfrastructuur. Het voertuig stond op de sporen waardoor het treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden een tijdlang onderbroken werd. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. Waarom hij de controle over het stuur verloor, was niet meteen duidelijk.
29/03 10u15  Julian Alaphilippe kan zich een Tour de France zonder fans moeilijk inbeelden: “Ik zou er kapot van zijn”Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck - Quick-Step een paar dagen na de mededeling van Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, die zei dat het een optie is om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.
29/03 09u15  Indiase goeroe én “superverspreider” overleden: “Weigerde in quarantaine te gaan”Tienduizenden mensen in India zitten in quarantaine nadat ze in contact kwamen met Baldev Singh (70). De Indiase goeroe raakte besmet tijdens een rondreis door Europa, maar bleef prediken in de deelstaat Punjab. Intussen is de ‘superverspreider’ overleden aan de gevolgen van het virus, pas na zijn dood kwam de besmetting aan het licht.
29/03 09u15  “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Dat melden verschillende Japanse media, waaronder staatszender NHK.
29/03 09u15  Boris Johnson waarschuwt Britten in brief voor moeilijke tijdenDe Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week ook corona vastgesteld.
29/03 09u15  Minder interventies door VAB, maar ze nemen meer tijd in beslag door coronamaatregelenSinds de coronamaatregelen van kracht zijn, in het weekend van 15 maart, kent mobiliteitsorganisatie VAB een stapsgewijze terugval van het aantal pechgevallen. Vanaf donderdag 19 maart daalde het aantal pechgevallen tot zo’n 50 procent van het aantal pechgevallen tijdens weekdagen. Interventies nemen ook meer tijd in beslag, omwille van de veiligheidsmaatregelen zoals het desinfecteren van vervangwagens en voertuigen met pech en de ‘social distancing’. Dat meldt VAB zondag in een persbericht.
29/03 08u15  John Cleese maakt Amerikanen boos met tweet over wapens en coronavirusDe Britse komiek John Cleese heeft zich afgelopen week de woede van veel Amerikaanse twitteraars op de hals gehaald. “Ik vind het bijzonder grappig dat sommige Amerikanen als reactie op het virus vuurwapens inslaan.”
29/03 08u15  CD&V-voorzitter Joachim Coens: “Ik zie ook voordelen aan deze crisis”“We moeten deze crisis aangrijpen om onze samenleving beter te maken”, dat zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in een interview met De Zondag. Tevens werkt Coens aan een manifest met “tien lessen voor de toekomst”.
29/03 08u15  Bestuurder ramt slagboom aan overweg in Sint-TruidenBij een ongeval aan de spoorwegovergang op de Nachtegaal in Sint-Truiden werd de automatische slagboom totaal vernield. Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 20.30 uur.
29/03 08u15  Beroemde jurk van prinses Diana verdwijnt in de “diepvriezer”De blauwe fluwelen jurk die de Britse prinses Diana droeg tijdens een dans met Hollywoodacteur John Travolta, wordt bevroren. U leest het goed: bevroren. De nieuwe eigenaars hopen het kledingstuk op die manier beter te bewaren, om het later voor het grote publiek te kunnen tentoonstellen.
29/03 08u15  Baby in VS overleden na coronabesmetting: “Uitgebreid onderzoek nodig”In de Amerikaanse staat Illinois is een baby gestorven die besmet was met het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsdienst bracht in een verklaring naar buiten dat een “uitgebreid onderzoek” licht moet werpen op de exacte doodsoorzaak. Het kind was nog geen jaar oud.
29/03 08u15  Noord-Korea schiet voor de vierde keer deze maand raket afNoord-Korea heeft zondag twee raketten richting de Japanse Zee gelanceerd. Dat meldden militaire functionarissen in Zuid-Korea en Japan. Eerder deze maand vuurde het land drie keer eerder projectielen af. Volgens het Japanse ministerie van Defensie lijkt het te gaan om ballistische raketten. Ze zijn niet op Japans grondgebied terechtgekomen.
29/03 08u15  Financiering ‘W817’-film nagenoeg rondDe geldinzamelactie om de film van W817 te maken, heeft bijna voldoende opgebracht. In drie weken zijn al 45.000 tickets verkocht. Wat betekent dat er nog 5.000 aan de man dienen te worden gebracht.
29/03 08u15  Bewoners van Achelse buurt zingen elke avond ‘We zullen doorgaan’Elke avond stipt om 19.30 uur komen de bewoners van de Achelse straat Oude Weg even buiten. Op de stoep voor hun huis zingen ze in koor ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.
29/03 08u15  The Weeknd: best verkochte single én albumThe Weeknd is deze week vanuit het niets op één binnengekomen in de lijst met best verkochte albums in Vlaanderen. Met zijn plaat After hours verdrijft de Canadees-Ethiopische rapper #LikeMe van de eerste plaats. Zijn vorige drie albums haalden telkens de top 10, maar nooit de hoogste plek.
29/03 08u15  Vier doden aangetroffen in woning in Etten-Leur in Nederland: “Onderzoek loopt”In een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Uit politieonderzoek in het huis aan de Dasseburcht blijkt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. De vier doden zijn vermoedelijk de bewoners, liet de politie weten.
29/03 07u15  Aquarium krijgt geen bezoekers meer door corona, dan nemen schattige puppy’s het overHet Georgia Aquarium in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, is net zoals zoveel bezienswaardigheden gesloten voor het publiek omwille van coronamaatregelen. Maar dieren zijn voor zover geweten niet in gevaar voor de pandemie. Daarom liet het aquarium haar deuren afgelopen donderdag wel open voor twee van de schattigste bezoekers die er ooit doorheen de gangen raasden: Odie en Carmel, twee puppy’s van het Atlanta Humane Society, een dierenwelzijnsorganisatie. Het leverde prachtige beelden op en hopelijk ook een leerrijke ervaring voor Odie en Carmel, hoewel die niet altijd evenveel aandacht voor de vissen lijken te hebben...
29/03 06u15  Gluren bij BV’s: Jeroen Meus werkt aan zijn conditie, Klaasje rekt zich uitMake-up aanbrengen in drie minuten, wandelen en fit blijven in coronatijden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
29/03 06u15  In tijden van corona: golfer Pieters installeert indoor putting greenAlle Belgische golfbanen zijn sinds 14 maart gesloten. De Nationale Veiligheidscommissie had geen oren naar de smeekbede van de golffederaties en Gezond Sporten Vlaanderen om recreatief golfen, mits restricties, toch toe te laten. Eerst mochten onze vier topgolfers nog trainen, maar intussen is dat privilege teruggeschroefd.
29/03 06u15  “Gure lucht brengt buien met zich mee, kans op sneeuw”Zondag worden er gure luchtmassa’s richting Limburg aangevoerd. Vanuit het oosten komt er meer bewolking opzetten en vergroot de kans op een aantal lokale buien.
29/03 06u15  Met deze klusjes maak je je kot in geen tijd gezelligerNu we verplicht moeten cocoonen, hebben we plots zeeën van tijd om die lang geplande klusjes onder handen te nemen. Met deze checklist verander je je huis in no time in een gezellige en opgeruimde cocon, zónder extra spullen in huis te moeten halen.
29/03 06u15  COLUMN. Onze man over hoe corona zijn dochters in de greep houdtOnze man (40) heeft met zijn vriendin een dochter gekregen: zijn derde, haar eerste. Hier vertelt hij over het reilen en zeilen van zijn nieuw samengesteld gezin. Nu eens met het hoofd boven water, dan eens kopje-onder.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
9x Pv voor 25-jarige Diestenaar04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten café04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
8x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de Veire05/04 03u15 - Het Belang van Limburg: Spelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
8x Misvieringen online in de tijd van Pasen04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.
8x Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit Grazen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Ruim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus.
8x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vinden04/04 21u15 - Het Belang van Limburg: In de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld.
7x Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerd04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete.
7x Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in Dilsen04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: Onbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof.
7x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”04/04 22u15 - Het Belang van Limburg: John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven