woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Sony kondigt het perfecte eindejaarsgeschenk voor gamers aan: ‘PlayStation Classic’ bundelt tal van klassiekers Geweldig nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die het levenslicht zag. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.
19/09 11u15  Quick Step verliest Duits talent Maximilian Schachmann aan de ploeg van Peter Sagan BORA-hansgrohe heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Maximilian Schachmann. De 24-jarige Duitser komt over van Quick Step Floors, waar hij de voorbije twee jaar kennismaakte met het profpeloton. Hij tekende voor twee seizoenen.
19/09 11u15  Afspraak is afspraak, als het ons uitkomt: Is de klant nog koning of steeds vaker een boer? Na de restauranthouders morren nu ook andere zelfstandigen over het gedrag van hun klanten. We komen steeds vaker te laat, annuleren last minute of dagen niet op en peuzelen zo aan hun inkomen. Waar is de royale hoffelijkheid van de klant gebleven? Mien De Vriendt
19/09 11u15  Dit zijn de kandidaten voor de verkiezingen in uw gemeente Wie zijn de kandidaten voor de verkiezingen in uw gemeente? Wie trekt en wie duwt de lijsten? Alle partijen hebben hun huiswerk klaar voor 14 oktober.
19/09 11u15  Veiligheidskorps legt werk neer in Brussels gerechtshof Het Veiligheidskorps, dat instaat voor de overbrenging van gedetineerden uit de gevangenissen naar de gerechtsgebouwen en voorleiding in de rechtszaken, heeft woensdag in Brussel het werk neergelegd. Dat stelt Belga ter plaatse vast. Daardoor kunnen er in het Brusselse justitiepaleis geen processen met gedetineerden plaatsvinden.
19/09 11u15  Franstalige christelijke bediendebond houdt vast aan staking bij Ryanair op 28 september De Franstalige christelijke bediendebond CNE houdt vast aan de geplande staking van 28 september bij de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair. Het voorstel van Ryanair dinsdagavond om vakbondsdelegaties te erkennen voor de in België gebaseerde piloten en het cabinepersoneel, en om te onderhandelen over collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) volgens het Belgische arbeidsrecht, is voor de vakbond “op verschillende punten onaanvaardbaar”.
19/09 11u15  Apothekers starten nieuwe vaccinatiecampagne tegen griep en pneumokokken De nationale en regionale apothekersverenigingen organiseren dit najaar met de steun van de farmaceutische sector opnieuw een sensibiliseringscampagne rond griep en pneumokokken. De vaccinatiegraad voor beide aandoeningen moet de hoogte in, menen ze, want het gaat niet om onschuldige ziektes.
19/09 11u00  Neos-leden in de ban van 'Truken van de foor' In het Raadhuis luisterden 60 leden en niet-leden van Neos naar Mireille Vaessen en Sam Pasternak, die een voorstelling brachten over het leven van Edith Piaf.
19/09 11u00  Jongeman die naalden in aardbeien verstopte deed het “voor de grap”, premier spreekt van terrorisme De Australische politie heeft in de staat New South Wales een jongeman opgepakt die de voorbije dagen naalden in aardbeien verstopte. Premier Scott Morrison heeft die aardbeisabotage intussen vergeleken met terrorisme.
19/09 10u45  Victoria Beckham over haar schooltijd: “Ik was anders dan de rest” Victoria Beckham mocht onlangs haar tiende verjaardag vieren als succesvolle modeontwerpster maar het ging de voormalige ‘Spice Girl’ niet altijd voor de wind. “Ik was absoluut niet populair op school, ik was anders dan de rest”, zegt de modeontwerpster in een interview met magazine “Glamour”.
19/09 10u00  Flipkens sneuvelt in tweede ronde WTA Seoel Kirsten Flipkens (WTA 57) is er woensdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde (kwartfinales) op het WTA-toernooi in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel (hardcourt/250.000 dollar). De 32-jarige Kempense, het achtste reekshoofd, moest na bijna 2,5 uur tennis in drie sets (6-4, 4-6 en 7-5) de duimen leggen voor de Russische Evgeniya Rodina (WTA 84).
19/09 10u00  +10 procent chauffeurs te snel op Grote Steenweg Op de Grote Steenweg in Rummen rijden meer dan 10 chauffeurs te snel. Dat blijkt uit cijfers van De politiezone Hageland, waartoe de gemeente Geetbets behoort, samen met Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge.
19/09 10u00  Ex-Optima-topman Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld tot vier maanden cel en monsterboete Het Hof van beroep in Gent heeft de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur veroordeeld tot 4 maanden cel, 1,5 miljoen euro boete en 2,3 miljoen euro verbeurdverklaring. Hij stond terecht voor grootschalige fiscale fraude.
19/09 10u00  Kwart chauffeurs te snel in Biesemstraat Op de pas heraangelegde Biesemstraat en de Leeuwbeekstraat in Rummen rijden een kwart van de chauffeurs te snel. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Hageland, waartoe de gemeente Geetbets behoort, samen met Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge.
19/09 10u00  Tielemans na nederlaag met Monaco tegen Atlético Madrid: “Hadden slimmer moeten spelen” In de andere openingswedstrijd van groep A in de Champions League, naast het duel van Club Brugge tegen Borussia Dortmund (0-1), verloor AS Monaco in eigen huis met 1-2 van Atlético Madrid. De Monegasken begonnen met Rode Duivels Nacer Chadli en Youri Tielemans in basis. Die laatste wilde na afloop het positieve aspect benadrukken.
Laatste update: vandaag om 11u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/09 12u30  Grote brand bij Umicore Hoboken: bedrijf en woonwijk ontruimdDe brandweer is nog steeds ter plaatse in Hoboken voor een grote brand bij het bedrijf Umicore. De gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd en burgemeester Bart De Wever leidt het crisiscentrum aan de Noorderlaan. Preventief werd ook een deel van de woonwijk Moretusburg ontruimd.
12/09 12u15  Idea op zoek naar opvolger voor Yves LetermeVolgens de Zweedse krant Om Världen is de procedure opgestart om een vervanger te zoeken voor oud-premier Yves Leterme als hoofd van Idea, de internationale organisatie die democratie promoot.
12/09 12u15  Stopt Lukaku nu echt na het EK? Liever niet voor Kompany: “Dan ga ik hem thuis zelf halen”Een overtreding die hem belette de 0-1 te maken, een zeer knappe 0-2 en de neus voor goals op de 0-3: IJslands vikingbloed is niet opgewassen tegen Romelu Lukaku. En die wil stoppen als Rode Duivel over twee jaar? Zijn ploegmaats geloven er geen snars van.
12/09 12u15  Recordzomer voor Brussels AirportHet was een recordzomer voor Brussels Airport, zo blijkt uit de cijfers die woensdag werden gepubliceerd. In juli en augustus samen kreeg de luchthaven 5,2 miljoen passagiers over de vloer. Vorige zomer waren er dat 5 miljoen.
12/09 12u00  McLaren verwacht geen wonderen meer van “extreem slechte auto”Het zal voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne niet makkelijk worden om zich in de kijker te rijden want bij McLaren verwachten ze dit seizoen niks meer van wat ze zelf omschrijven als een “extreem slechte auto.”
12/09 12u00  Publiek houdt adem in wanneer stier aanval inzet op agent tijdens festivalEen politieagent in Le Grau-du-Roi, een kleine gemeente in het zuiden van Frankrijk, is zaterdag in een erg benarde situatie terechtgekomen. Tijdens een stierenfestival werd de man plots zelf het mikpunt van een stier. Hij werd meermaals aangevallen, maar kwam ervan af met lichte verwondingen.
12/09 12u00  Angela Merkel: “Migratie is grootste uitdaging voor de toekomst van de EU”Duits bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag gezegd dat migratie de grootste uitdaging is voor de toekomst van de Europese Unie.
12/09 11u45  Groot, groter, grootst: begin al maar te sparen want Apple stelt 3 nieuwe iPhones voorHoewel het bedrijf de lippen stijf op elkaar houdt, mogen we er zo goed als zeker van zijn dat Apple vandaag drie nieuwe iPhones zal voorstellen tijdens zijn jaarlijkse show in Cupertino. Blikvanger wordt wellicht de iPhone Xs Max: een toestel met een behoorlijk groot scherm en intern geheugen, maar ook een behoorlijk groot prijskaartje.
12/09 11u45  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in tweede provinciale BBekijk hier de volledige topschutterslijst van tweede provinciale B.
12/09 11u45  Luchtvaartmaatschappij moet ook provisie voor tussenpersonen terugbetalenBij annulering van een vlucht moet de luchtvaartmaatschappij ook de provisies terugbetalen die tussenpersonen bij de koop van tickets hebben ontvangen, voor zover zij op de hoogte was van deze provisie. Dat stelt Het Europees Hof van Justitie.
12/09 11u45  “Extra rijstrook op de E313 maakt de files nóg langer”, maar dit kunnen we wel doen volgens mobiliteitsexpertVan de duizend ondervraagde Vlamingen die geregeld de E313 tussen Hasselt en Antwerpen gebruiken, ziet één op de vier een extra rijstrook als oplossing voor de files. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van Voka en onderzoeksbureau iVox. “Helpt niet, integendeel”, zegt mobiliteitsexpert Willy Miermans. Hij somt drie redenen op en reikt drie alternatieven aan.
12/09 11u30  Laatste State of the Union Juncker: sneer naar Trump en pleidooi voor sterkere buitengrenzen van de EUCommissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, gaf vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union stonden de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en een sterkere Unie centraal.
12/09 11u30  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in derde provinciale ABekijk hier de volledige topschutterslijst van derde provinciale A.
12/09 11u30  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in derde provinciale BBekijk hier de volledige topschutterslijst van derde provinciale B.
12/09 11u30  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in derde provinciale CBekijk hier de volledige topschutterslijst van derde provinciale C.
12/09 11u30  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in vierde provinciale ABekijk hier de volledige topschutterslijst van vierde provinciale A.
12/09 11u30  Ook hof van beroep oordeelt dat Belgische Staat kinderen van Syriëstrijders niet moet repatriërenNa de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische Staat niet verplicht is om zes kinderen van twee Belgische Syriëstrijders te repatriëren.
12/09 11u30  Franse ramen- en deurenspecialist wil 30 winkels openen in ons landHet Franse bedrijd Tryba - gespecialiseerd in ramen, deuren en rolluiken - wil de komende jaren een dertigtal winkels openen in ons land. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
12/09 11u15  Elke dag 30 huishoudens in Vlaanderen bedreigd met uithuiszettingIn 2017 werden in Vlaanderen naar schatting 11.557 huurders bedreigd met uithuiszetting. Dat zijn ongeveer 30 huishoudens per dag, iets minder dan in 2016 (12.242).
12/09 11u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in vierde provinciale BBekijk hier de volledige topschutterslijst van vierde provinciale B.
12/09 11u15  Mobiliteitsexpert vindt voorstel van Voka onzin: “Een extra rijstrook op de E313 maakt de files nóg langer”Van de duizend ondervraagde Vlamingen die geregeld de E313 tussen Hasselt en Antwerpen gebruiken, ziet één op de vier een extra rijstrook als oplossing voor de files. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van Voka en onderzoeksbureau iVox. “Helpt niet, integendeel”, zegt mobiliteitsexpert Willy Miermans. Hij somt drie redenen op en reikt drie alternatieven aan.
12/09 11u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in vierde provinciale CBekijk hier de volledige topschutterslijst van vierde provinciale C
12/09 11u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in tweede provinciale B bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van tweede provinciale B bij de vrouwen.
12/09 11u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in tweede provinciale A bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van tweede provinciale A bij de vrouwen.
12/09 11u15  Raf Simons bijt zich voor Calvin Klein vast in 'Jaws'Sinds hij twee jaar geleden aan het hoofd van Calvin Klein kwam te staan, heeft Raf Simons bij elke collectie Amerikaanse klassiekers geherinterpreteerd. Zo haalde haalde hij onder meer de cowboylaarzen van stal en blies het werk van Andy Warhol nieuw leven in. Dit keer was de filmklassieker 'Jaws' aan de beurt. De poster van de film van Steven Spielberg uit 1975 sierde heel wat T-shirts op de catwalk tijdens de New York Fashion Week. Bovendien hadden enkele modellen outfits aan die heel wat weg hadden van duikerspakken en was de bloederige kleur rood prominent aanwezig. 'Mijn reis door Amerika leidt onvermijdelijk naar het strand', schreef Simons neer in de nota's die de show begeleidden. 'Aan het strand heerst er een ongelofelijke schoonheid, maar ook een spanning. Het gevoel tussen het land en de zee, de twee werelden die elkaar ontmoeten, maar ook de botsing. Het herbergt altijd een sensatie van het onverwachte en de verleiding. En 'Jaws' illustreert dat voor mij perfect.'
12/09 11u15  OVERZICHT. Dit zijn de topschutters in eerste provinciale bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van eerste provinciale bij de vrouwen.
12/09 11u00  OVERZICHT. Dit zijn de provinciale topschutters in tweede provinciale B bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van tweede provinciale B bij de vrouwen.
12/09 11u00  OVERZICHT. Dit zijn de provinciale topschutters in tweede provinciale A bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van tweede provinciale A bij de vrouwen.
12/09 11u00  Dode bij vechtpartij tussen transmigranten op snelwegparking E40 in WetterenBij een vechtpartij tussen transmigranten is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen, bevestigt het parket van Dendermonde. Het slachtoffer, een man uit Eritrea, werd neergestoken.
12/09 11u00  Marc Herremans verhuist van de ene wielerploeg naar de andere: “Een logische stap”Marc Herremans gaat aan de slag als sportief coördinator bij wielerploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Net als de tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck eerder dit jaar maakt hij de overstap van ERA-Circus.
12/09 11u00  Mooi koningskoppel voor Sint-Rochus ZutendaalBij de eerste zonnestralen van september heeft klepschutterij Sint-Rochus Zutendaal haar jaarlijks koningsschieten gehouden.
12/09 10u45  86 bestuurders gecontroleerd, geen enkele positieve ademtestDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst hield dinsdag een controle op verschillende plaatsen in Bilzen. Opvallend is dat daarbij alle bestuurder een negatieve ademtest aflegden. Enkele vrachtwagenchauffeurs werden wel op de bon geslingerd voor andere fouten.
12/09 10u45  KV Mechelen vecht schorsingen na incidenten niet aan: “Tevreden dat de naam van Vanderbiest gezuiverd is”KV Mechelen gaat niet in beroep tegen de drie speeldagen schorsing en de 1.500 euro boete die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan verdediger Lucas Bijker en assistent-coach Fred Vanderbiest.
12/09 10u45  OVERZICHT. Dit zijn de provinciale topschutters in eerste provinciale bij de vrouwenBekijk hier de volledige topschutterslijst van eerste provinciale bij de vrouwen.
12/09 10u30  Antidiscriminatie voor holebi'sDe voorbije maanden werd Vlaanderen opnieuw opgeschrikt door een aantal gevallen van fysieke agressie tegen holebi-koppels. Ook andere vormen van discriminatie en agressie blijven schering en inslag. Wesley Jeunen (N-VA° vroeg daarom op de afgelopen gemeenteraad om extra aandacht voor de problematiek. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met zijn voorstel..
12/09 10u30  Lommelaar Andreas Pereira debuteert voor Braziliaanse nationale ploegAndreas Pereira (22) heeft voorbije nacht tegen El Salvador zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Brazilië. De Braziliaanse Lommelaar van Manchester United kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Barcelona-middenvelder Arthur.
12/09 10u30  Overal stroomversnellers: help Beringen aan 45.704 eurioVerminderen van ons energieverbruik staat in de toekomst centraal. Steden en gemeenten willen een voortrekkersrol opnemen in deze energie transitie. Hiervoor is het project ‘Overal stroomversnellers’ opgestart.
12/09 10u15  Grote brand bij Umicore in Hoboken: bedrijf ontruimd, gemeentelijk rampenplan van krachtDe brandweer is nog altijd ter plaatse in Hoboken voor een grote brand bij metaalverwerkingsbedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien. De gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd.
12/09 10u15  Topfavoriet geeft forfait voor Ironman van Hawaï: de Duitser Jan Frodeno zal dit jaar geen derde keer winnenDe Duitser Jan Frodeno moet een kruis maken over de Ironman van Hawaï. De triatleet, die in 2015 en 2016 de beste was in Kona, sukkelt met een stressfractuur in de heup.
12/09 10u15  Rusland ontkent dat verdachten vergiftiging Skripal lid zijn van inlichtingendienstDe Russische president Vladimir Poetin zegt dat de twee personen geïdentificeerd die de Britse politie verdenkt van de vergiftiging van de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter. Volgens Poetin gaat het om “gewone burgers”, en dus niet om leden van de inlichtingendienst.
12/09 10u00  Dit vindt de buitenlandse pers van de overwinning van de Rode Duivels in IJslandNee, voorpaginanieuws is een zoveelste, duidelijke zege van de Rode Duivels tegen een land als IJsland in het buitenland al lang niet meer. Zeker niet wanneer op dezelfde dag vice-wereldkampioen Kroatië door Spanje vernederd wordt met 6-0. Toch maakte België opnieuw indruk. De IJslandse kranten reageerden dan weer opvallend mild op de 0-3-nederlaag: zij waren vooral opgelucht dat ze aan een nieuwe blamage waren ontsnapt tegen de nieuwe nummer één van de wereld. Een overzicht.
12/09 10u00  Rode Duivels worden opnieuw nummer 1 op FIFA-ranking (als de cijfers na de komma meetellen)Door de zege op IJsland stijgen de ­Rode Duivels naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. Ze hebben nu evenveel punten als wereldkampioen Frankrijk, maar als de cijfers na de komma meetellen, staan de Belgen op nummer 1.
12/09 10u00  Sergio Herman rouwt om sommelier (32) die zes jaar bij hem werkte: “Je was bijzonder”De 32-jarige sommelier Lotte Wolf is onverwacht overleden. Dat meldt het Amsterdamse restaurant Bridges, waar ze werkte. Voordien werkt ze zes jaar als hoofdsommelier in Oud Sluis, het inmiddels gesloten restaurant van chef Sergio Herman. “Je was super bijzonder”, schrijft hij op Instagram.
12/09 09u45  Liefde op het eerste gezicht zoals in ‘Boer zkt. Vrouw’, bestaat dat eigenlijk wel echt?Boer Jeroen uit Duitsland heeft na twee afleveringen in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt. Vrouw’ een serieuze boon voor kandidate Severien. Vanaf het eerste moment dat hij de vrouw zag, is hij helemaal ondersteboven van haar. Tijdens de speeddate was hij zelfs even sprakeloos. En hij is niet alleen: ook zij glundert in zijn gezelschap. Maar bestaat liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel? En hoe ga je om met die befaamde coup de foudre?
12/09 09u45  Proenza Schouler lanceert make-upcollectie met LancômeAl zestien jaar lang runnen Jack McCollough en Lazaro Hernandez met succes hun label Proenza Schouler en dus werd het volgens de heren tijd om ook een make-uplijn te lanceren. Dat doen ze in samenwerking met Lancôme en de collectie wordt voor het eerst voorgesteld tijdens de New York Fashion Week.
12/09 09u30  COLUMN EVENAAR. De Lingam van Arun.Ben Roelants reist voor de zender Evenaar de wereld rond. Elke twee weken biedt hij ons hier een blik in zijn hoofd.
12/09 09u30  Het is gebeurd: geel voor Neymar na schwalbe in 5-0-zege van Brazilië, Argentinië speelt gelijkBrazilië heeft dinsdag een oefenduel tegen El Salvador met 5-0 gewonnen. Neymar opende in het Amerikaanse Landover (Maryland) de score maar kreeg ook een gele kaart… na een schwalbe.
12/09 09u30  Victoria Beckham viert tiende verjaardag van haar label op bijzondere wijzeHet is ondertussen tien jaar geleden dat Victoria Beckham zichzelf van Spice Girl in succesvolle modeontwerpster transformeerde en dat moet gevierd worden. Daarom pakt ze uit met een bijzondere campagne die doet denken aan een fotoshoot van Marc Jacobs waar ze in 2008 zelf voor poseerde, en er komt een speciale T-shirt uit.
12/09 09u15  Groep boven kledingketen Zara heeft last van de warmteInditex, het moederbedrijf van kledingketen Zara, heeft in de eerste jaarhelft de vergelijkbare omzet zien stijgen met vier procent. Dat is het zwakste groeicijfer in vier jaar tijd.
12/09 09u15  Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat mag intensieve verlaten na mesaanvalHet extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, heeft intensieve zorgen verlaten nadat hij donderdag tijdens een campagnebijeenkomst in de buik werd gestoken. Dat meldt het ziekenhuis in een mededeling. Bolsonaro moet voorlopig wel nog in de medische instelling blijven.
12/09 09u15  Aantal gevallen van agressie tegen personeel NMBS stijgtIn 2017 waren er 455 gevallen van agressie tegen de fysieke integriteit van personeel van de NMBS. Dat is een stijging met 11 procent tegenover 2016. Dat blijkt uit een antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag, schrijft La Dernière Heure woensdag.
12/09 09u15  België valt op in alcoholgebruik in de EU: in slechts 2 landen wordt meer gedronkenHoewel de levensverwachting in het algemeen gestegen is in Europa, is de vooruitgang niet in ieder land even groot. Ook zijn er grote verschillen tussen mannen en vrouwen, en tussen de verschillende leeftijdscategorieën. Dat blijkt uit het driejaarlijkse Europese gezondheidsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Vooral alcohol, tabak, overgewicht, obesitas en het ontbreken van vaccinaties spelen daarbij volgens de WHO een belangrijke rol. Zeker op het vlak van dat eerste doen de Belgen het niet zo goed.
12/09 08u45  Brand bij Umicore in Hoboken: “Hou ramen en deuren gesloten”De brandweer is ter plaatse in Hoboken voor een dakbrand bij het bedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien.
12/09 08u30  Jong N-VA’er stapt op na rel rond racisme: “Het was maar om te lachen”Yannick Dhondt (23) uit Beveren heeft ontslag genomen als secretaris bij Jong N-VA Zwijndrecht en Burcht. Maandag kwamen aanstootgevende reacties van hem op sociale media naar boven. Dhondt plaatste een reactie op een satirische Facebookpagina met racistische grappen en postte “Hitler deed niets verkeerd” op een pagina van Comac, de jongerenbeweging van PVDA. Hij was ook lid van de omstreden studentengroep Schild & Vrienden.
12/09 08u30  Hanne Troonbeeckx is weer verliefdDat hij Stef heet, en dat ze weer verliefd is. Veel meer wil Hanne Troonbeeckx in Dag Allemaal niet kwijt over haar nieuwe relatie. De twee kwamen wel al samen naar de jongste modeshow van kledingwinkel Bobo in Tremelo.
12/09 08u30  Enorme stormloop op tafeltjes Jong KeukengeweldZoals verwacht is er momenteel een enorme stormloop op de tafeltjes van Jong Keukengeweld. Verschillende 18- tot 30-jarigen melden dat de website plat ligt. Anderen zaten klaar bij de start om 8 uur, maar kwamen in een wachtrij van meer dan een uur terecht.
12/09 08u30  Lanklaarse Sonja Mertens lang niet het enige slachtoffer van vrouwenmolesteerder Danny S.Danny S., de Herentalsenaar die wegens de moord op zijn vriendin Sonja Mertens uit Lanklaar in de cel zit, zegt dat hij niet meer weet wat er in de badkamer van hun huis met Sonja is gebeurd. En dat hij spijt heeft: “Het was zo’n goede vrouw.” Nochtans heeft hij haar volgens vriendinnen van Sonja wekenlang verrot geslagen en opgesloten in de kelder wanneer hij op stap was. Hij sleept een lange geschiedenis van extreem geweld tegen vrouwen achter zich aan.
12/09 08u30  Groen-lijstduwer maakt hilarische persiflage op ‘Thuis’ voor campagne, maar VRT lacht niet meeDe lijstduwer van Groen Ronse, Hervé Suys, maakte een komisch campagnefilmpje op de bekende noten van de begingeneriek van Thuis. De VRT kan er echter niet mee lachen en wil dat het filmpje verwijderd wordt.
12/09 08u15  Chauffeur van minister Crevits krijgt rijverbodEen van de chauffeurs van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) moest zich gisteren voor de Brugse ­politierechtbank verantwoorden.
12/09 08u15  Verdachte aangehouden voor moord op vrouw in 2015De onderzoeksrechter in Namen heeft zaterdag een man onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor de moord op een vrouw in Floreffe in juli 2015. Dat meldt de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq, woensdag.
12/09 07u30  Seks tijdens ‘F.C. De Kampioenen’ en een “piemel zoals een sharpei”: niets blijft onbesproken in ‘Sex Tape’Geen enkel taboe wordt uit de weg gegaan in ‘Sex Tape’, zoveel is duidelijk. Zeker niet wanneer Goedele Liekens een enthousiast homokoppel, een duo met 28 jaar leeftijdsverschil én ‘Temptation’-verleiders over de vloer krijgt. Zinnen als “Ik ga je kapot boren” en seks tijdens F.C. De Kampioenen, het passeert allemaal de revue. En dan hebben we het nog niet over het feit dat er voor het eerst zo specifiek seks tussen twee mannen op de Vlaamse nationale televisie te zien was.
12/09 07u30  VN-baas Guterres waarschuwt voor “bloedbad” in IdlibNaar aanleiding van de verwachte aanval van het Syrische leger op Idlib, het bolwerk van de rebellen, heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, voor een “bloedbad” gewaarschuwd.
12/09 07u15  Met deze tips zijn je enkellaarsjes klaar voor het nieuwe seizoenHet najaar is bijna in het land, tijd om je herfstgarderobe inclusief enkellaarsjes boven te halen. Met de juiste verzorging haal je die laatste in geen tijd uit hun winterslaap!
12/09 07u15  Zwaarbewolkt en kans op lichte regenHet is donderdagochtend zwaarbewolkt in het noorden en het noordwesten van het land en er valt lichte regen. Elders is het nog tijdelijk zonnig.
12/09 07u15  Gerecht houdt klopjacht op tienduizenden spookbedrijvenHet Brusselse gerecht begint een ongeziene klopjacht op slapende vennootschappen, schrijft De Tijd. Dat zijn spookbedrijven die alleen op papier bestaan en handig zijn als dekmantel voor criminelen, onder andere voor belastingfraude, oplichting, drugstrafiek en de financiering van het terrorisme.
12/09 07u15  Shania Gooris maakt dezelfde zwoele foto als mama Kelly: “Is dàt mijn dochter?”18 is ze, en toen haar moeder zo oud was, had ze er haar eerste stapjes als model al opzitten. In Gert Late Night wilde Shania haar moeder verrassen met een foto in dezelfde stijl als waarmee Kelly bekend werd, gemaakt door een fotograaf die ook nog met de jonge Kelly gewerkt had. “Ik hoop alleen dat ze niet boos zal zijn omdat ik gezegd had dat ik met een vriendin iets ging drinken.”
12/09 07u15  Meer dan 450 Belgische soldaten nemen deel aan grote NAVO-manoeuvresMeer dan 450 Belgische soldaten nemen deze herfst deel aan de grootste manoeuvres van de NAVO van de voorbije jaren, ‘Trident Juncture 2018’. Die spelen zich af in Noorwegen en omgeving. Dat is vernomen uit militaire bronnen.
12/09 07u15  Coalitie bevestigt dat eindfase van operatie tegen IS is gestartDe coalitie onder leiding van de Verenigde Staten zegt dinsdag dat de laatste fase van de militaire operatie tegen terreurbeweging IS is ingegaan in het oosten van Syrië. “De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) zijn op 10 september begonnen met een grondoffensief voor fase drie” van de operatie, zegt de coalitie, die zo een bericht van SDF van een dag eerder bevestigt.
12/09 07u00  Bilzenaar Milan Menten pakt eerste profzege: “Gepokerd in finale”De kop is eraf voor Milan Menten. De 21-jarige Bilzenaar pakte in de Memorial Briek Schotte, een kermiskoers over 155 kilometer in het West-Vlaamse Desselgem, zijn eerste profzege. “Dit doet enorm veel deugd”, reageert de renner van Sport Vlaanderen-Baloise.
12/09 06u45  Paardenbeul doodt merrie in GingelomEen paardenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen in een afgelegen weide in Gingelom. De dader sneed de halsslagader over van een eenjarige merrie, die doodbloedde. “Als ik degene tegenkom die dit gedaan heeft, zal het zijn beste dag niet zijn”, zegt de eigenaar die anoniem wenst te blijven.
12/09 06u30  Ex-rector Rik Torfs geeft strategie voor het eerst openlijk toe: "KU Leuven houdt met succes groei van UHasselt tegen"Hasselt/LeuvenDat de Katholieke Universiteit van Leuven er alles aan deed en doet om de groei van de Universiteit Hasselt tegen te houden, is een publiek geheim. Maar in het nieuwe boek ‘Onder rectoren’ geeft de voormalige Leuvense rector Rik Torfs die Limburg-strategie voor het eerst ook openlijk toe: “We wilden de ambities van de UHasselt on hold zetten. En dat is in zekere zin ook gelukt.”
12/09 06u30  “Aan huiswerk in elk geval geen gebrek, want de zwakke schakel van ons onderwijs blijft de ongelijkheid”Veel volk gisteren bij de voorstelling van het jaarlijkse onderwijsrapport van de OESO, de club van “rijke landen” die zich graag met elkaar vergelijken. Die aandacht was er niet zomaar.
12/09 03u45  “Dokter Haat” versus “Fake News Francken”Lees meer >
12/09 03u45  In Houthalen kan je klacht indienen bij 3D-inspecteurHouthalen-HelchterenInwoners van Houthalen-Helchteren kunnen in oktober terecht bij een virtueel politieloket, het eerste in Limburg. Daar kunnen burgers via een 3D-scherm in gesprek gaan met een inspecteur, een melding doen en zelfs een klacht indienen.“Dankzij de unieke technologie heeft de burger het gevoel dat de inspecteur ter plaatse aanwezig is.”
12/09 03u45  “Nood aan nieuwe ideeën voor gelijke onderwijskansen”Gent“De huidige maatregelen die moeten zorgen voor gelijke kansen in ons onderwijs zijn uitgemolken. We hebben nood aan nieuwe ideeën.” Dat zegt Dirk Van Damme, onderwijsexpert bij OESO, een samenwerkingsverband waarin 36 landen hun sociale en economische ontwikkeling bespreken en bestuderen.
12/09 03u45  “Tot 5.000 dollar bonus voor wie ontslag neemt”Lees meer >
12/09 03u45  Nog nooit zoveel vluchten vertraagdHasseltPassagiers op Belgische luchthavens hebben nog nooit zoveel vertraging opgelopen. Dat meldt de belangenorganisatie AirHelp.
12/09 03u45  Vruchtbare zomer voor Brussels AirlinesBRUSSELBrussels Airlines heeft tijdens de zomervakantie iets meer dan 1,98 miljoen passagiers vervoerd. Vooral het Afrikaanse netwerk groeide sterk, zo blijkt uit cijfers voor juli en augustus.
12/09 03u45  VuurvogelLees meer >
12/09 03u45  Het debat in HERK-DE-STAD: N-VA voelt zich in de steek gelatenBij het begin van ons debat leek er geen vuiltje aan de lucht. Burgemeester Bart Gruyters (CD&V) vond zelfs dat zijn coalitie met Open Vld en N-VA NIEUW zes mooie jaren achter de rug had. Tijdens het debat was Karolien Grosemans (N-VA) vrij bitsig voor CD&V. Op het einde klaagde ze aan dat N-VA uitgesloten wordt voor de volgende coalitie. Waarop Gruyters antwoordde dat de drie partijen in 2012 een akkoord voor 12 jaar hadden afgesloten. Achteraf vertelde Mark Vanleeuw (Open Vld) dat de klad al sinds 2015 in de coalitie zit toen bleek dat N-VA een akkoord met sp.a had afgesloten. Grosemans ontkent dat..
12/09 03u45  “Ik wil doorgaan tot ik eindelijk eens een goeie film maak”Met ‘Hoop Doet Leven’ voegt Dominique Deruddere (61) een documentaire over Will Tura toe aan zijn repertoire. Het is eens iets helemaal anders, maar toch vindt de Kampenaar dat hij altijd weer hetzelfde verhaal vertelt, maar dan in een andere verpakking. Hoe dat komt, vragen we hem. “Het zal zeker iets te maken hebben met mijn trauma’s en de relatie met mijn vader zaliger”, antwoordt hij. Een gesprek over vader-zoonrelaties, Harvey Weinstein en de craziness van Hollywood.
12/09 03u45  Scholen krijgen dagje extra om eerste klasjes door te sturenLees meer >
12/09 03u45  “Ambities van UHasselt on hold zetten is in zekere zin gelukt”Hasselt/LeuvenDat de Katholieke Universiteit van Leuven er alles aan deed en doet om de groei van de Universiteit Hasselt tegen te houden, is een publiek geheim. Maar in het nieuwe boek ‘Onder rectoren’ geeft de voormalige Leuvense rector Rik Torfs die Limburg-strategie voor het eerst ook openlijk toe: “We wilden de ambities van de UHasselt on hold zetten. En dat is in zekere zin ook gelukt.”
12/09 03u45  UitgemolkenLees meer >
12/09 03u45  “Mijn droom is om een kennel te starten”Haast geruisloos is zondag Chloë Verbeeck (21) uit Zolder tot Miss Limburg 2019 verkozen. In het Plopsa Theater in De Panne haalde de studente winkelmanagement het in een vier uur durende show van 14 andere gouwgenoten.
12/09 03u45  Andy Peelman blijft televisieflikLees meer >
12/09 03u45  Pano: ‘Arm Vlaanderen’, 5 jaar laterLees meer >
12/09 03u45  Adil El Arbi voor ‘De Klas’Lees meer >
12/09 03u45  Sandra Kim en Marco Z doen het in het ItaliaansSandra Kim, Begir Memeti, Marco Z en een band con tutti Italiani eren hun roots met ‘Bella Italia!’, een avondje vol hits uit het land van de laars. Van klassieker ‘Volare’ tot Italodiscohit ‘Ma Quale Idea’ van Pino D’Angio: het wordt een muzikaal bad in de taal van Dante. “Als Sandra zingt, begint alles te flapperen.”
12/09 03u45  “Scanner aan de schoolpoort telt punten”Peerse schoolkinderen kunnen digitale munten verzamelen door te voet of met de fiets naar school te gaan. De munten kunnen ze bij lokale partners inruilen tegen bijvoorbeeld een theatervoorstelling of een kermisbezoek. Als enige Limburgse gemeente zal Peer deelnemen aan dit proefproject van Belfius. De bedoeling is om de mobiliteit te stimuleren en bij te dragen tot een zuivere luchtkwaliteit in schoolomgevingen.
12/09 03u45  “Finale van Nations League is mini-EK”Twee keer moest hij gepast tussenkomen, maar voor het overige had Thibaut Courtois vooral koude vingers in IJsland. De Bilzenaar kon voor de tweede keer in vijf dagen tijd de nul houden. “Natuurlijk doet dat deugd”, aldus Courtois. “Tegen Schotland moest ik nog drie keer gepast tussenkomen, in IJsland anderhalve keer.”
12/09 02u15  WANATOE. Tien films die je dit najaar gezien moet hebbenLees meer >
12/09 02u15  WANATOE. Tien niet te missen voorstellingen op Limburgse podiaLees meer >
12/09 02u15  WANATOE. Familiepret verzekerd met deze tien uitstappenLees meer >
12/09 02u15  WANATOE. Tien ultieme concert- en festvaltips voor dit najaarLees meer >
12/09 02u15  WANATOE. 10 x expo om te bezoekenLees meer >
12/09 02u15  Guido Belcanto: “Ik ben graag alleen, maar noem me geen eenzaat”Vanaf 13 september trekt Guido Belcanto door Vlaanderen met ‘De Zoete Smaak Der Zonde’, volgens de 65-jarige volkszanger en romanticus een voorstelling die alles in één is: een musical, een revue, een concert, een biografie, een tragikomedie. “En er vallen doden aan het einde.”
12/09 02u15  Sowieso. Vijf Wanatoe-tips die u niet mag missenSowieso. Vijf Wanatoe-tips die u niet mag missen
12/09 02u15  “Een nieuwe start voor Wanatoe: Véél meer tips op het vlak van podium, familie, film, expo en muziek”“Een nieuwe start voor Wanatoe: Véél meer tips op het vlak van podium, familie, film, expo en muziek”
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

37x “Kleuters met een hoofddoek, zo’n evolutie trek je niet zomaar recht”19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: GenkStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert erg verontwaardigd over foto’s van kleuters met een hoofddoek die de Milli Görüs-afdeling van Genk op haar Facebook heeft staan. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) laat de vzw’s doorlichten door Staatsveiligheid.
22x Onderzoek geopend naar racistische beledigingen aan RTBF-weervrouw, al website geblokkeerd19/09 08u45 - Het Belang van Limburg: Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar de racistische beledigingen aan het adres van RTBF-weervrouw Cécile Djunga. Dat schrijven de Sudpresse-kranten woensdag.
20x Zeven gedetineerden sterven bij ontsnappingspoging in Braziliaanse gevangenis19/09 08u00 - Het Belang van Limburg: Zeven gedetineerden zijn dinsdag om het leven gekomen bij een opstand na een mislukte ontsnappingspoging in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Pará. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.
19x Wim Dries: “In augustus zette Staatsveiligheid al licht op groen voor Milli Görüs. Waarom dan nieuw onderzoek?”19/09 08u30 - Het Belang van Limburg: Wim Dries, de burgemeester van Genk, vertelde gisteren in ‘Terzake’ dat hij in augustus van de Staatsveiligheid al te horen kreeg dat er geen problemen worden verwacht met Milli Görüs oftewel de Islamitische Federatie van België, de Turkse beweging die een islamitische middelbare school zou willen beginnen in Genk.
18x EU-parlementsleden bekritiseren gebrek aan rechtsstaat in Slovakije19/09 08u00 - Het Belang van Limburg: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slovaakse rechtsstaat. Vijf Europarlementsleden gingen maandag en dinsdag poolshoogte nemen naar de stand van zaken in het onderzoek naar de moord, alsook naar mogelijke vooruitgang van Slovakije in de strijd tegen corruptie en in de bescherming van journalisten.
17x Vliegtuig dat in Maasmechelen gestolen werd teruggevonden19/09 09u30 - Het Belang van Limburg: Dolgelukkig is ze. DJ Røse Røx, oftewel Roosje Gommers (28) uit het Nederlands-Limburgse Arcen, heeft haar dj-booth terug. Het opvallende zelfgebouwde vliegtuig werd een week geleden met aanhanger en al gestolen in Maasmechelen, waar de vrouw woont.
17x VIDEO. Everzwijnen slaan weer toe in Heusden-Zolder19/09 09u30 - Het Belang van Limburg: In de Kolderstraat in Heusden-Zolder, in de buurt van het natuurgebied Galgenberg, heeft een groep everzwijnen woensdagochtend opnieuw enkele tuinen omgewoeld. Een buurtbewoonster kon de dieren filmen. Sinds kort staat er schrikdraad rond het natuurgebied, maar volgens de bewoners staat daar geen stroom op.
16x Heidi Hendrikx legt eed af19/09 07u45 - Het Belang van Limburg: Vandaag legt Heidi Hendrikx uit Gruitrode haar eed af als Provincieraadslid. Zij volgt Maarten De Ceulaer uit Bree op die voor de zomervakantie zijn ontslag gaf.
16x Elektriciteit is 100 euro duurder dan vorig jaar geworden19/09 07u30 - Het Belang van Limburg: De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à 100 euro duurder dan een jaar geleden.
16x Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips!19/09 07u15 - Het Belang van Limburg: Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.

Statistieken

Artikels:
33837
Gelezen:
19162
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven