vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
15/12 00u30  Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië” Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.23 
15/12 00u15  Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker” ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).17 
14/12 23u45  Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’ Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?12 
14/12 23u45  Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.12 
14/12 23u45  Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.12 
14/12 23u15  Kerstconcert Op zondag 17 december kan je vanaf 18.00 uur terecht in de kerk van Oostham voor het traditionele kerstconcert. Concertband Musica en het Sint-Kristoffelkoor brengen de mooiste kerstliederen in een unieke sfeer. Gastoptreden van sopraan Maria Plessers. De toegang is gratis.
14/12 23u15  Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen.
14/12 23u00  NASA ontdekt samen met Google twee nieuwe planeten NASA heeft met de hulp van Google twee nieuwe planeten ontdekt in twee verschillende stelsels. Door de vondst van één van de planeten verliest onze zon een record: het is niet langer de enige ster waar acht planeten omheen draaien.
14/12 22u30  Italiaanse renner Nicola Ruffoni vier jaar geschorst na gebruik van groeihormonen De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws donderdag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.
14/12 22u30  Dode en gewonden bij steekpartijen in Maastricht Bij een steekpartij in Maastricht is donderdagavond een persoon om het leven gekomen. Even verderop geraakten meerdere mensen gewond bij een andere steekpartij.
14/12 22u15  BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Ongelooflijk prachtige man" 'Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte', zegt Kurt Van Eeghem aan 'De Morgen', na het overlijden van zijn broer. 'Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor.' Ook heel wat andere bekenden aan de film-, tv-, en cultuurwereld reageren erg teneergeslagen op het heengaan van Marc Van Eeghem.
14/12 21u45  De nieuwste trends bij inbrekers: “Ze kunnen op elk moment van de dag of de nacht toeslaan” In Limburg zijn dit jaar - tot en met 28 november - al 2.349 woninginbraken of pogingen daartoe geregistreerd. Die zijn toe te schrijven aan lokale daders, maar ook aan rondtrekkende bendes die een hele reeks inbraken plegen in bepaalde regio’s. Ze opereren of worden aangestuurd vanuit de grote steden zoals Antwerpen of Brussel of vanuit het buitenland. Volgens Herman Raskin, referentiemagistraat voor woninginbraken bij het Limburgse parket, zijn er enkele nieuwe trends waar te nemen. Zo komen de rondtrekkende bendes niet alleen meer uit de voormalige Oostbloklanden maar ook uit Zuid-Amerika.
14/12 21u30  Vliegen zonder schuldgevoel: vergoed de milieuschade van uw vliegreis Google ‘de tien mooiste vakantiebestemmingen’, en je krijgt tien keer het advies om snel het vliegtuig te nemen. Die manier van reizen krijgt steeds meer kritiek, wegens te schadelijk voor het milieu. Er gaan zelfs stemmen op om het vakantievliegen binnen Europa te verbieden. Steeds meer compensatiesites spelen in op het schuldbesef van de milieubewuste reiziger.
14/12 21u30  Zonhoven is te klein geworden voor Fungroup Het attractieverhuurbedrijf Benji-Fun/The Fungroup van Stefan Kerkhofs verlaat Zonhoven om zijn tenten binnenkort op te slaan in Beringen. “De locatie in Zonhoven was te klein geworden”, zegt Stefan Kerkhofs. The Fungroup investeert daarom 3,5 miljoen in de aankoop van een gebouw in Beringen, in een extra stuk aanpalende grond en extra attracties.
14/12 21u15  Zo vader, zo zoon: Harry en Jo trokken naar Congo, maar wel met 2.000 kilometer tussen hen Met een hoofd vol dromen stapten Harry Janssen en zijn vrouw in de jaren vijftig op het vliegtuig naar Congo. Ze kwamen terug met vier kinderen en een niet te stillen heimwee naar Afrika. Meer dan dertig jaar later besloten zowel Harry als zijn oudste zoon terug te gaan. ‘Zaten we daar allebei, hij in het zuiden, ik in het noorden, met meer dan tweeduizend kilometer tussen ons.’
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 21u00  “Er zal altijd één puzzelstukje ontbreken, mijn mama”Zondag vindt in het Slowaakse Samorin het EK veldlopen plaats. Ons land vaardigt zestien deelnemers af naar de paardenrenbaan nabij het drielandpunt Slowakije-Hongarije-Oostenrijk. De atlete waaraan het meest frappante verhaal kleeft, is zonder twijfel Imana Truyers (24). Het vrouwelijke speerpunt van de Belgische delegatie strijkt als adoptiekind amper enkele maanden oud in Hechtel-Eksel neer. Op dat moment heeft Imana al malaria en - op het nippertje - een genocide overleefd. “Ik ben enorm dankbaar dat ik alle kansen gekregen heb om uit te groeien tot wie ik nu ben. Vandaar dat mijn gedachten zondag, in de laatste kilometer, ongetwijfeld naar Rwanda zullen uitgaan. Het motiveert me om door de pijngrens te gaan.”
08/12 21u00  Hanne, Marthe & Klaasje: de vrouwen achter K3: "Wij zijn geen meisjes meer"Twee jaar K3 hebben ze intussen achter de rug: Klaasje, Marthe en Hanne. Met veel ups en een paar downs. “Kritiek, daar leer je uit”, maken ze zich sterk. Komende week mogen ze weer een mijlpaal noteren: hun eerste film ‘K3 Love Cruise’ speelt dan in de bioscoop.
08/12 21u00  Infrabel betreurt foto bij single van Karen Damen: “Vrezen dat kinderen haar gaan nadoen”Spoorwegbeheerder Infrabel is op z’n zachtst gezegd niet opgezet met de hoesfoto van de nieuwe single van Karen Damen. Daarop is te zien hoe het voormalige K3-lid op een (weliswaar verlaten) treinspoor loopt. “Zeer jammer. En dat terwijl wij in lagere scholen volop sensibiliseren en waarschuwen dat spoorlopen levensgevaarlijk is”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Hij nam al contact op met het management van de zangeres, waarna La Damen meteen een en ander rechtzette op sociale media: “Alsjeblief, wees verstandig. #loopnooitopdesporen.”
08/12 21u00  "Jullie kopen een spar met kerst en gooien hem daarna weg. Maar die boom is ons hele leven"De Sint is het land uit dus we gaan we dit weekend massaal op jacht naar een mooie kerstboom, liefst eentje die amper naalden verliest. Als sfeermaker haalt de geurende spar het nog altijd van zijn replica in kunststof. De Belgen kopen jaarlijks zo’n 400.000 kerstbomen, vooral de naaldvaste Nordmann. Onze sparren komen niet uit het hoge noorden, maar uit Hoog-België. In onze Ardennen commercialiseren sparrentelers jaarlijks bijna vier miljoen kerstbomen. België is de derde grootste producent van sparren, na Denemarken en Duitsland. In Ochamps, vlakbij Neufchâteau, zitten ze al weken in volle sparrenoogst.
08/12 20u45  Goed nieuws voor Anderlecht: Andy Najar staat voor rentreeAndy Najar zal maandag bij de beloften van RSC Anderlecht zijn wederoptreden maken na een revalidatie van drie maanden. Dat maakte de landskampioen vrijdag bekend op zijn website.
08/12 20u30  Zesdejaars lokken grote merken naar pop-upwinkel in Hasseltse DemerstraatIn Hasselt opent zaterdag een one-day-only-shop. Dat is een pop-upwinkel die maar één dag de deuren opent, en daarna weer ophoudt te bestaan. De winkel, die de naam United Belgian Brands draagt, is een schoolproject van een twintigtal leerlingen van het Hasseltse Atheneum Plus. Zij gaan er uitsluitend producten van Belgische makelij verkopen. Bedoeling is om in de drukste winkelperiode van het jaar aan den lijve te ondervinden wat er allemaal komt kijken bij het uitbaten van een winkel.
08/12 20u30  Tentoonstelling met meer dan 100 kerststallen uit heel de wereld in Heusden-ZolderIn Woonzorgcentrum Hof Ter Bloemen in Heusden-Zolder loopt vanaf zaterdag een unieke tentoonstelling. Meer dan 100 kerststallen van over de hele wereld zullen er te zien zijn. En vooral bijzonder is dat bijna alle kerststallen afkomstig zijn uit de privécollectie van één man, Toontje Gilissen. Een inmiddels overleden verzamelaar uit Wimmertingen.
08/12 20u15  SLim-acties in Noordoost-LimburgDe politiezone Carma organiseerde een SLim-actie in de gemeenten Bocholt, Bree, kinrooi en Meeuwen-Gruitrode. Ze lieten donderdag tussen 13 en 21 uur in totaal 683 voertuigen stoppen. Alle auto’s werden gecontroleerd en ze namen evenveel alcoholtesten af. Twee bestuurders bliezen positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. Een bestuurder negeerde het politiebevel en kreeg een pv. Drie automobilisten droegen geen gordel. (ppn)
08/12 20u15  Truckers E313 geviseerdBij de Limburgse wegpolitie kregen ze vrijdagochtend een dubbele melding binnen van inbraken in vrachtwagens in Tesenderlo. Zowel de parking van de E313 richting Antwerpen als die richting Luik werd geviseerd. In beide gevallen maakten de daders een grote scheur in het zeil van de aanhangwagen, maar op het eerste gezicht is niets van de vracht verdwenen. (ppn)
08/12 20u15  Charly Musonda verlengt contract bij Chelsea: “Ik wil hier in het eerste team geraken”Chelsea heeft vrijdag het contract van Charly Musonda opengebroken. Dat maakten de Blues bekend op hun website. Musonda, die nog een overeenkomst had tot juni 2019, ligt nu tot medio 2022 onder contract op Stamford Bridge.
08/12 20u15  Lachen met ‘Blokken’: de meest hilarische momenten in 5 minutenZondag zendt Eén de 5.000ste aflevering van ‘Blokken’ uit. De beste spelers van de afgelopen duizend spelletjes strijden momenteel - onder leiding van quizmaster Ben Crabbé - opnieuw tegen elkaar in een best-of. Wij zetten de meest hilarische momenten uit alle seizoenen op een rijtje in 5 minuten.
08/12 20u00  Inbrekers slaan toeBij een inbraak in een appartement op Brouwershof in Lanaken verdwenen woensdagnamiddag juwelen, geld, kledij en kerstgeschenken. (ppn)
08/12 20u00  Juwelen gestolenDieven sloegen toe in de Sint-Lambertusstraat in Hasselt. Ze braken een raam open en doorzochten het huis. De buit bestaat uit juwelen. De vaststellingen gebeurden donderdag om 17.45 uur. (ppn)
08/12 20u00  40 blikken frisdrank gestolenDe mensen van een snackbar in Sledderlo stelden vrijdagochtend vast dat ze ongewenst bezoek over de vloer kregen. Onbekenden inbrekers maakten 40 blikjes frisdrank en een geldsom buit. (ppn)
08/12 20u00  Geld uit auto gestolenOnbekenden sloegen de zijraam van een geparkeerd voertuig op de Sommisstraat in Achel in. De wagen stond achter de poort en de daders stalen een tas met inhoud. Deze werd op straat achtergelaten, maar ze haalden wel 45 euro uit de portefeuille. Het feit is vrijdag om uur vastgesteld. (ppn)
08/12 20u00  Wasmachine uit container gestolenOnbekenden stalen een wasmachine die in een container op het Nijverheidspark in Beringen stond opgeborgen. Dat werd vrijdag om 14.30 uur vastgesteld. (ppn)
08/12 20u00  Inbraak in BocholtBij een inbraak in de Weerterweg in Bocholt konden inbrekers donderdag een tv, laptop en spelcomputer buitmaken. (ppn)
08/12 20u00  Dubbele inbraakDe politie stelde donderdag om 20.15 en 21 uur inbraken in Alken vast. Op de Olmenlaan braken de daders een deur open en stalen ze juwelen. Op de Beukenlaan gingen de daders raakten de daders op dezelfde manier binnen en bestaat de buit naast juwelen ook nog uit een hoeveelheid cash geld. (ppn)
08/12 20u00  Twee auto's botsenTwee auto’s botsten donderdag rond 17 uur op de Leemakkerstraat in Gruitrode. Hierbij raakten Wietse V. (19) en Esperanza A. (18), beiden uit Meeuwen-Gruitrode, lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Tiener gewond bij ongevalEen bestelwagen reed donderdag om 17.30 uur voetganger P.K. (13) uit Sint-Truiden aan op de Naamsesteenweg. De tiener was gewond. (ppn)
08/12 20u00  Fietsers gewondEen fietser (15) uit Lanaken raakte woensdag om 18.30 uur gewond bij een botsing met een auto op de Maastrichterweg. De hulpdiensten brachten de tiener over naar het ziekenhuis. Bij een botsing tussen een fietser en auto vrijdag om 12.30 uur op de 2de Carabinierslaan in Lanaken raakte de fietser gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. (ppn)
08/12 20u00  Lichtgewonde bij botsingTwee voertuigen waren vrijdag om 6.30 uur betrokken bij een ongeval op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. Een persoon raakte hierbij lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Bromfietser gewondBromfietser Brent V. (16) uit Kortessem raakte vrijdag rond 15 uur lichtgewond bij een botsing met een wagen op de Westerring in Genk. (ppn)
08/12 20u00  Twintiger gewond bij ongevalRob S. (25) uit Halen verloor vrijdag om 6 uur in de ochtend de controle over zijn stuur in de Halensestraat in Halen. De twintiger reed vervolgens tegen een verkeersbord en verlichtingspaal. Hierbij raakte de automobilist lichtgewond. (ppn)
08/12 20u00  Fietser aangeredenEen fietser (80) uit Beringen raakte vrijdag om 7.40 uur lichtgewond bij een frontale aanrijding met een auto ter hoogte van een kruispunt van de Stadionlaan in Koersel. (ppn)
08/12 20u00  Voordracht ‘Getrouwde geestelijken in middeleeuws Wales’Middeleeuws Wales, een bolwerk van getrouwde geestelijken?’ is het thema van een voordracht vanavond om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen. De voordracht wordt gegeven door Sofie Pichal, lid van de Geschiedkundige Kring Groot-Herk. De avond wordt georganiseerd door de Geschiedkundige Kring samen met het Davidsfonds.
08/12 19u45  Malinovskyi (Genk), El Messaoudi (Mechelen) en Enoh (Lokeren) kennen hun sanctiesDe Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag het finale verdict geveld voor Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi (twee speeldagen schorsing met uitstel), Mechelen-middenvelder Ahmed El Messaoudi (vrijspraak) en Lokeren-aanvaller Lewis Enoh (drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel), die na een beroepsakte van het Bondsparket opnieuw moesten voorkomen.
08/12 19u30  Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tipsBen jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.
08/12 19u30  Twee carjackers uit Nederlandse Weert veroordeeld tot 3 jaar celTwee mannen van 28 jaar uit het Nederlands-Limburgse Weert zijn vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf. Het tweetal was op 3 april 2011 betrokken bij een carjacking van een BMW in Hamont-Achel. Faouzi T. liet vrijdag verstek gaan voor de rechtszitting, maar de rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.
08/12 19u15  Diefstal fiets en visgerief uit garageboxUit een garagebox aan de Kloosterbergstraat in Diest werden een fiets en visgerief gestolen.
08/12 19u15  Topadvocaat Jef Vermassen hoopt doorbraak te forceren in onderzoek naar verdwijning Elke WeversTopadvocaat Jef Vermassen hoopt het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers een nieuwe impuls te geven. Vorige maand namen de ouders van Elke Wevers contact op met Vermassen. Hij vraagt nu inzage in het dossier en hoopt zo dat een spoor dat volgens de ouders niet voldoende gevolgd werd toch extra onderzocht kan worden.
08/12 19u15  Zin in een Bomaworst? De snack uit ‘F.C. De Kampioenen’ ligt dit weekend ook echt in je frituurFans van ‘F.C. De Kampioenen’ mogen dit weekend massaal naar de frituur trekken. Zondag lanceert snackproducent Vanreusel immers “de Boma Cervela Pikant” en “de Kampioenenballetjes”. De vleesjes zijn gebaseerd op de legendarische Bomaworst uit de populaire televisiereeks.
08/12 19u15  Vier inbraken in handelszakenBij de politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) werden woensdag vier inbraken in handelszaken gemeld.
08/12 19u15  LIVE. Waasland-Beveren en Standard trappen de 18e speeldag op gangStandard trapt de 18e speeldag van de Jupiler Pro League vanavond op gang met een uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. De Rouches moeten het stellen zonder coach Ricardo Sa Pinto, die voor drie wedstrijden geschorst is na zijn gedrag tegen Anderlecht. Kan Standard ook zonder de Portugees op de bank winnen? Of houden de troepen van Philippe Clement de punten thuis?
08/12 19u00  VIDEO. Nederlands duo pikt tas vol afpersingsgeld op in Hechtel-Eksel, maar wordt meteen gearresteerdAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen. TVL kon de hand leggen op de beelden van hun aanhouding.
08/12 18u45  VIDEO. Zo werd duo met tas vol afpersingsgeld gearresteerd in Hechtel-EkselAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen. TVL kon de hand leggen op de beelden van hun aanhouding.
08/12 18u45  Stadsbestuur Tongeren telt eind 2018 bijna 11 procent minder voltijdse werkkrachten: “Geen gedwongen ontslagen”De stedelijke administratie van de stad Tongeren zal eind volgend jaar 10,8 procent minder voltijdse equivalenten in dienst hebben. Volgens burgemeester Patrick Dewael (Open Vld) betekent dat niet automatisch een besparing van 10,8 procent in euro’s. De voltijdse werkkrachten die moeten verdwijnen, zullen natuurlijk afvloeien. “We doen geen gedwongen ontslagen”, aldus de burgemeester.
08/12 18u45  Britten plakken prijskaartje op Brexit: 40 tot 45 miljard euroGroot-Brittannië zal 40 tot 45 miljard euro betalen om zijn rekeningen met de Europese Unie te vereffenen. Dat heeft een woordvoerder van de Britse premier Theresa May vrijdag gezegd. De financiële afwikkeling vormt één van de pijlers van het princiepsakkoord over de boedelscheiding dat May vrijdagochtend heeft gesloten met de Europese Commissie. In het Europese kamp worden geen officiële ramingen meegedeeld.
08/12 18u30  Vrouw gewond bij aanrijdingBij een aanrijding met de auto van een Diestenaar van 67 jaar raakte een vrouw gewond.
08/12 18u30  Politie laat auto Diestenaar (30) takelenDe auto van een man van 30 jaar uit Diest werd in beslag genomen en getakeld. Hij kon geen geldige documenten voorleggen.
08/12 18u30  Standard vangt bot, boze trainer Sa Pinto blijft twee weken geschorst en zit vanavond niet op de bankStandard vangt bot in hoger beroep. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft trainer Ricardo Sa Pinto vrijdag een schorsing opgelegd van twee weken, gaande van 8 tot en met 21 december. De Portugees moet ook een boete van 1.000 euro betalen. Omdat de Geschillencommissie Hoger Beroep de sanctie drie minuten voor 18u00 bekendmaakte aan de club, mag Sa Pinto vanavond al niet plaatsnemen op de trainersbank wanneer de Rouches op bezoek gaan bij Waasland-Beveren (20u30). De Portugese T1 is ook geschorst voor het bekerduel in en tegen Oostende (12/12) en de thuismatch tegen AA Gent (16/12) op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League.
08/12 18u30  Malinovskyi mag spelen tegen EupenCoach Albert Stuivenberg mag morgen dan toch een beroep doen op Ruslan Malinovskyi in de wedstrijd tegen Eupen.
08/12 18u15  VIDEO. Schlagerfestival pakt opnieuw uit met leuke reclamecampagneTradities zijn er om in ere te houden. Dat beseffen ze ook bij de organisatie van het Schlagerfestival. De voorbije jaren werd telkens uitgepakt met enkele leuke reclamecampagnes en dat is voor de editie van 2018 niet anders. Hoofdrolspelers zijn deze keer twee ‘Schlagerfestival-boxen’. Bekijk het spotje hier in primeur.
08/12 18u15  Man uit taxi gegooid omdat hij een tussenstop wilde “om hamburgers te kopen”Een Colombiaanse man beweert dat hij uit een taxi van Uber werd gegooid omdat hij de chauffeur tot twee maal toe vroeg om een tussenstop te maken. Eerst wilde de passagier hamburgers kopen, maar toen verloor de bestuurder zijn geduld toen de man ook vroeg als hij wat geld kon afhalen. Volgens Uber werd de chauffeur alvast geschorst in afwachting van het resultaat van het onderzoek.
08/12 18u00  Zwakbegaafde stalker (42) van Laura Lynn riskeert twee jaar celEen 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel. De man stuurde langdradige, vulgaire en seksueel getinte berichten naar de Facebookpagina van Lens en de fanpagina van Laura Lynn.
08/12 18u00  Loon BrandtLoon Brandt is een jaarlijks terugkerend evenement voor de vrijwilligers van Borgloon, voor de leden van de adviesraden en alle andere vrijwilligers die in de verenigingen actief zijn.
08/12 18u00  Schutterij Sint-Dionysius Opoeteren huldigt verdienstelijke ledenDe laatste zaterdag van november is al jaren de vaste dag voor het souper van de koninklijke schutterij Sint-Dionysius Opoeteren. Naast de leden waren ook de vrijwillige medewerkers, de dorpskoningin, de beschermheer in spé en de vrienden van de rustende schutterij Sint-Catharina Neeroeteren te gast.
08/12 18u00  Cursisten van CVO13 bezoeken Keramiekbiënnale in HaachtAfgelopen vrijdag zetten de dames uit de keramiekcursus bij CVO13 koers richting Haacht.
08/12 17u45  Bestuurder onder invloed van drugs betrapt met twee kinderen op achterbankDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren samen met de Vlaamse Belastingsdienst een verkeerscontrole op verschillende locaties in Hasselt. Er werden zo’n 75 inbreuken vastgesteld en voor meer dan 16.000 euro aan niet-betaalde verkeersbelastingen geïnd.
08/12 17u30  Argentinië verslaat India en pakt eerste finaleticket World League hockeyArgentinië heeft zich vrijdag als eerste geplaatst voor de finale van de World League hockey. De Argentijnen klopten gastland India (FIH 6) in een kletsnat Bhubaneswar met 0-1. In de kwartfinales was India na shootouts nog te sterk voor de Red Lions. In de finale wacht Argentinië een confrontatie met Duitsland (FIH 5) of Australië (FIH 2). Beide landen werken zaterdag om 15u00 de andere halve finale af.
08/12 17u00  Paul filmt uitgehongerde ijsbeer op het randje van de dood: “Tranen rolden over onze wangen”Paul Nicklen werkt als fotograaf en filmmaker voor National Geographic. Toen hij en enkele collega’s van dierenbeschermingsorganisatie Sea Legacy arriveerden op Baffin Island, zagen ze dit hartverscheurend tafereel: een ijsbeer, zich op zijn laatste krachten voortslepend. De man noemt het een van de meest huiveringwekkende beelden die hij ooit gezien heeft.
08/12 16u45  Veertien blauwhelmen gedood bij aanval in Oost-CongoEen “groot aantal” VN-blauwhelmen is gedood of verwond bij een aanval donderdagavond laat in de Congolese provincie Noord-Kivu. Dat tweette Jean-Pierre Lacroix, vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties voor Vredeshandhaving. Volgens Lacroix zijn versterkingen ter plaatse. Er zouden 14 blauwhelmen zijn gedood en een veertigtal gewond.
08/12 16u30  Standard-coach Sa Pinto geeft bondsprocureur serieuze veeg uit de panStandard-coach Sa Pinto heeft vrijdag ter zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zwaar uitgehaald naar het Bondsparket. “Ik hoef de uitspraken die je over me doet niet te pikken”, richtte de Portugees zich tot bondsprocureur Gilles Blondeau.
08/12 16u30  Nadal en Muguruza zijn “tenniswereldkampioenen” van 2017De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft vrijdag Rafael Nadal en Garbine Muguruza uitgeroepen tot “wereldkampioenen” van 2017. Beide tennissers worden bekroond op basis van hun overwinningen dit seizoen. Nadal schreef Roland Garros en de US Open bij op zijn palmares, Muguruza won Wimbledon. Voor het eerst in negentien jaar gaan de prijzen naar twee spelers uit hetzelfde land. Toen (in 1999) werden Pete Sampras en Lindsay Davenport, beiden uit de Verenigde Staten, benoemd tot “wereldkampioenen”.
08/12 16u30  Geweld escaleert in Palestina: “Eerste dode en al meer dan 300 gewonden bij protesten”Op meerdere plaatsen in Palestina is het vrijdag bijzonder onrustig. Op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem zijn intussen rellen uitgebroken. Na het vrijdaggebed kwam het tot een confrontatie tussen Palestijnse betogers en Israëlische ordediensten. In Gaza viel al zeker één dode. Mogelijk is er ook een tweede dode, maar daarover spreken de berichten elkaar tegen.
08/12 16u30  Mama inspireert met lingeriefoto's: "Ik schaam me niet meer voor mijn striemen"Model Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 16u15  SBS Kermt is zichtbaar in het verkeerAl verschillende weken werken we in SBS Kermt rond verkeersveiligheid. Met de FLITS-campagne stimuleren we kinderen en ouders om ook in de winter te blijven stappen en trappen met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,..). Hiervoor krijgen de kleuters en leerlingen stempels en kunnen ze puzzelstukken verdienen.
08/12 16u15  Samen beter leren samenleven met de kinderrechtenraad van Park van GenkVrijdag 8 december was een super drukke dag voor de leden van onze kinderrechtenraad (uit Kinderrechtenschool Park van Genk). Vergaderen, overleggen, bespreken, samenwerken maar ook vooral genieten…
08/12 16u15  Pierre Diriken stelt nieuw boek over Haspengouw voorEen kijk op het verleden van Haspengouw.
08/12 16u15  Stemmig kerstconcert in Sint-MartinuskerkZondag 3 december organiseerde Samana Genoelselderen voor de eerste keer een kerstconcert in de Sint-Martinuskerk.
08/12 16u00  Hasselts restaurant Rosch valt in de prijzenOnthou de naam Rosch. Het Hasseltse restaurant van Glenn Ross en Nicole Schellekens viel afgelopen maandag in de prijzen. Het kreeg de Venuez Hospitality Award voor culinair talent van het jaar. Het jonge koppel leerde elkaar kennen in de keuken van het Hof van Cleve. Maar vandaag doen ze hun eigen ding in hartje Hasselt.
08/12 16u00  Anderlecht wacht motivering van vonnis FIFA af in zaak SuarezLandskampioen RSC Anderlecht neemt “akte van de beslissing van de Wereldvoetbalbond FIFA om ex-speler Matias Suarez te veroordelen tot een boete van 540.000 euro en wacht nu de motivering van het vonnis af om al dan niet verder in beroep te gaan”, zo laat de club vrijdag weten in een persmededeling.
08/12 16u00  Trossard en Zebli voor het eerst in maanden opnieuw in selectieAlbert Stuivenberg selecteerde uit voorzorg 21 spelers voor de match tegen Eupen. Straks weet hij pas of Malinovskyi al dan niet geschorst wordt. Opvallende namen in de selectie zijn die van Trossard en Zebli, beiden terug na een lange afwezigheid door een blessure.
08/12 15u45  Theo Francken (N-VA) boos om beschuldigende voorpagina van Brusselse krant over EurostadionStaatssecretaris Theo Francken (N-VA) is boos op de Brusselse krant La Dernière Heure. Die had op z’n voorpagina de schuld voor de misgelopen wedstrijden voor het EK Voetbal in 2020 bij N-VA gelegd.
08/12 15u45  Fellaini mogelijk als geheim wapen, Kompany is onzeker voor Manchester-derby: “Vincent voelde iets...”Zondag wordt de derby van Manchester gespeeld. Leider City moet op bezoek bij United, dat als naaste achtervolger mits winst terug kan naderen tot op vijf punten van The Citizens. Er wordt in deze derby veel verwacht van de Belgen Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne maar bij de thuisploeg keert ook Marouane Fellaini mogelijk terug als het geheime wapen van Mourinho, bij de bezoekers is Vincent Kompany... onzeker.
08/12 15u45  Campingmoord Middelkerke nog gruwelijker dan eerst gezegdEr raken steeds meer details bekend over de campingmoord in Middelkerke, van woensdag. Daar werd een man vermoord en in de koffer van een wagen gestopt. De sporen van verminking zijn nog erger dan eerst bekendgemaakt.
08/12 15u30  Man (25) 15 dagen rijbewijs kwijtEen man van 25 jaar uit Aarschot is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij werd betrapt op rijden onder invloed van drugs.
08/12 15u30  Ribéry moet voor rechter verschijnen: ex-makelaar eist miljoenen van Franse topspelerFranck Ribéry moet komende dinsdag voor een rechtbank in München verschijnen in verband met een nieuwe rechtzaak opgezet door zijn voormalige makelaar Bruno Heiderscheid. Heiderscheid eist 3,5 miljoen euro aan onbetaalde commissies van Ribéry. De Fransman werd in maart bij verstek al veroordeeld tot betaling.
08/12 15u30  Stad en sportraad huldigen sportkampioenenAlle belangstellenden zijn vandaag, vrijdag 8 december, in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad welkom voor de huldiging door de stad en de sportraad van de sportkampioenen.
08/12 15u30  Heftruck kantelt: bestuurder gewondIn Hasselt is de bestuurder van een Bobcat gewond geraakt nadat de heftruck kantelde bij het manoeuvreren. Hij had net een palet stenen geladen voor een naastgelegen werf. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.
08/12 15u15  Roksana leert Nederlands: “Stofzuigen is echt een heel moeilijk woord. En ik doe het niet eens graag”Roksana Malinovskyi biedt ons elke week een kijk achter de schermen van het leven van een voetbalvrouw. Haar man, KRC-middenvelder Ruslan Malinovskyi, weet wel wat gedaan met zijn tijd. Tussen de trainingen door trekken ze er samen op uit om Limburg te ontdekken. Maar wanneer hij aan het voetballen is, zit Roksana op de schoolbanken. De jongen Oekraïense is vastberaden om zo snel mogelijk onze taal onder de knie te krijgen.
08/12 15u15  Nederlandse Van Dam blijft leider op Dubai Ladies Classic golfAnne Van Dam heeft vrijdag dankzij een derde ronde van 70 slagen haar koppositie kunnen behouden op het Dubai Ladies Classic golftoernooi (Ladies European Tour/426.000 euro), dat wordt betwist op de Emirates-golfbaan in Dubai.
08/12 15u15  Johannes Boe wint sprint op WB biatlon in Hochfilzen, Michael Rösch wordt 27eDe Noor Johannes Boe heeft vrijdag de 10 km sprint tijdens de Wereldbekermanche in het Oostenrijkse Hochfilzen op zijn naam geschreven. Boe bleef de Fransman Martin Fourcade, zesvoudig Wereldbekerwinnaar, voor. Michael Rösch werd 27e, op 1:24 van Boe. Hij maakte één schietfout.
08/12 15u15  Mama toont striemen en inspireert met lingeriefoto'sModel Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 15u00  Model en mama met striemen inspireert met lingeriefoto'sModel Talmesha voelt zich een sensuele vrouw, een tijgerin met strepen, mama én toch sexy, maar dat was lang anders. Na de geboorte van haar zoontje kon ze de striemen op haar lichaam niet verdragen. Een fotoshoot leerde haar met andere ogen naar haar lichaam te kijken.
08/12 15u00  Griepepidemie bereikt piek op kerstavondDe griep heeft zijn intrede gedaan in onze provincie. Op kerstavond zal de ziekte pieken. Dokters vragen dan ook dat 50-plussers die zich nog niet hebben laten inenten dat toch nog snel doen. Artsen raden iedereen ook aan om papieren zakdoekjes te gebruiken en de handen goed te wassen om zo de verspreiding van de ziekte te beperken.
08/12 14u30  Beschoten Diestse agent krijgt fikse schadevergoeding van 330.000 euroDe Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 43-jarige Marokkaan veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 330.383,68 euro aan een agent op wie hij geschoten had. De schietpartij speelde zich op 20 november 2009 af aan de afrit van de E314 in Halen. Het slachtoffer hield er een arbeidsongeschiktheid van 25 procent aan over.
08/12 14u30  Stuivenberg maakt uit voorzorg ruime selectie voor wedstrijd tegen EupenAlbert Stuivenberg selecteerde uit voorzorg 21 spelers voor de match tegen Eupen. Straks weet hij pas of Malinovskyi al dan niet geschorst wordt. Opvallende namen in de selectie zijn die van Trossard en Zebli, beiden terug na een lange afwezigheid door een blessure.
08/12 14u30  Sterspeler Peru mist het WK na positieve test op cocaïneDe Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Peruaanse international Paolo Guerrero een schorsing van een jaar gegeven voor zijn positieve test op cocaïne, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.
08/12 14u15  Eet eens een avocado… zonder pitHeuglijk nieuws voor fans van avocado’s: de vrucht bestaat nu ook zonder pit. Je kan trouwens van elk beetje smullen, want de zogenaamde Cocktail Avocado’s van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer hebben een eetbare schil.
08/12 13u45  Kerstdorp in de DorpskroegDe Sint is terug naar Spanje en iedereen begint zijn kerstspullen boven te halen. De typische kerstbomen en kerstmannen verdwijnen stilaan naar de achtergrond en de kerstdorpen komen meer en meer tevoorschijn, zo ook bij Germaine Hensen in café Dorpskroeg in Membruggen.
08/12 13u45  Verkeersovertredingen worden binnenkort veel strenger aangepaktAlcohol achter het stuur, rijden zonder rijbewijs, recidivisme: deze overtredingen worden begin volgend jaar zwaarder bestraft. Hardleerse dronken chauffeurs riskeren een alcoholslot en verjaringstermijnen worden verlengd. Justitieminister Koen Geens (CD&V) wil zo onze wegen veiliger maken.
08/12 13u30  Sterspeler Peru mist het WK na positieve dopingplasDe Disciplinaire Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Peruaanse international Paolo Guerrero een schorsing van een jaar gegeven voor zijn positieve test op cocaïne, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.
08/12 13u30  Kim Meylemans finisht als tiende op WB skeleton in WinterbergKim Meylemans is vrijdag in het Duitse Winterberg, tijdens de vierde Wereldbekermanche skeleton, als tiende gefinisht. De zege was voor de Duitse Jacqueline Loelling.
08/12 13u30  Zes maanden effectief na niet betalen van ruim 70.000 euro alimentatieDe correctionele rechtbank van Luik heeft vrijdag een man tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld wegens “familieverlating”. De man uit Verviers betaalde sinds 2008 nooit alimentatie voor het levensonderhoud van zijn ex-vrouw en kinderen. Hij was zijn ex meer dan 70.000 euro verschuldigd.
08/12 13u30  Elke woning in Vlaanderen krijgt digitaal paspoortVanaf het voorjaar van 2018 krijgt elke woning in Vlaanderen een Woningpas, een soort digitaal paspoort met daarin alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Daarnaast wordt het bestaande energieprestatiecertificaat (EPC), het certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is, tegen 2019 omgevormd tot een EPC+ met een pak meer informatie en krijgen woningen net als elektro-apparaten een energielabel.
08/12 13u30  “Federale meerderheid weigert concrete inspanningen om België kernwapenvrij te maken”De federale meerderheidspartijen weigeren elke concrete inspanning om België kernwapenvrij te maken. Dat zegt Pax Christi Vlaanderen aan de vooravond van de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens (ICAN). “Geen lat is te laag voor deze meerderheid”, luidt het vrijdag in een communiqué.
08/12 13u15  Vulkaan Agung op Bali spuwt enorme aswolk uitOp het Indonesische vakantie-eiland Bali heeft de vulkaan Agung vrijdag na een periode van relatieve rust een enorme aswolk uitgespuwd. Volgens de nationale rampenbestrijdingsdienst steeg de dikke rookpluim twee kilometer de lucht in. Wegens de dreigende uitbarsting geldt sinds 27 november rond de meer dan 3.000 meter hoge berg de hoogste alarmfase. De druk binnenin de vulkaan is volgens experten zo hoog, dat die op elk moment kan uitbarsten.
08/12 13u15  Rara… Hoeveel kosten de sokken van Rihanna, die je beter nooit in de wasmachine gooit?Popster Rihanna amuseert zich tegenwoordig op Instagram door foto’s van zichzelf in designerkledij te delen. Op het laatste kiekje draagt ze in haar muiltjes witte kousen van Gucci ter waarde van - ga even zitten - 1.340 dollar. Dat is omgerekend 1.136 euro.
08/12 13u15  Was steekpartij in carwash Ham doodslag of zelfverminking?Een 43-jarige Afghaan, woonachtig in Ham, hangt een celstraf van zes jaar boven het hoofd voor poging doodslag. De feiten dateren van 29 juni vorig jaar. Aanleiding zou een gelddiscussie geweest zijn over de uitbating van een carwash. De verdachte ging vrijdag in de Hasseltse correctionele rechtbank voor de vrijspraak.
08/12 13u00  Bilzense 12-jarige meest indrukwekkende speelster op tennisrankingSofia Costoulas (12) uit Bilzen mag zich in de handjes wrijven. Het tennistalent ontmoette niet alleen haar grote held Andre Agassi, ze is ook nog eens de hoogste nieuwkomer bij de meisjes op de ranking van Tennis Europe.
08/12 13u00  Ultraviolet wordt de trendkleur van 2018Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop geeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.
08/12 13u00  Het Koning Boudewijnstadion renoveren was geen optie, een nieuw stadion wél. Het bewijs ziet u nuOns land is al zeker van één titel: die van winst op het Europees Kampioenschap ‘Afgaan als een gieter’. Gisteren maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend dat de hoofdstad van Europa geen speelstad zal zijn tijdens het speciale EK 2020. Over drie jaar zal het Europees Kampioenschap voetbal heel Europa rondreizen ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi. Een stoet die niet halt zal houden op de Brusselse Heizelvlakte maar wel in het Londense Wembley. Kan het pijnlijker in het jaar van de Brexit? Alles heeft te maken met de perikelen rond het Eurostadion, dat zo goed als zeker niet zal klaar geraken tegen 2020. De vraag is nu zelfs of de arena met 60.000 zitjes en commercieel complex wel nodig is zonder het EK 2020. Het draagvlak was de afgelopen maanden al fors afgekalfd, nadat zowel Anderlecht als de Rode Duivels lieten weten het stadion niet nodig te hebben.
08/12 13u00  Volgens Airbnb zijn dit de reistrends voor 2018Airbnb blikt al even vooruit op de reistrends die komend jaar het mooie weer zullen maken. Na de staycation trekken we in 2018 massaal de natuur in en gaan we op zoek naar een unieke beleving. Ook kleinere steden als Lissabon winnen aan populariteit.
08/12 12u45  AB Inbev bestelt 40 Tesla-vrachtwagens, … maar zal ze pas ten vroegste in 2019 krijgenDe Belgische brouwer heeft 40 stuks van Tesla’s nieuwe elektrische vrachtwagen, de Semi, besteld.
08/12 12u30  UCLL tekent samenwerking met Hakodate College JapanUCLL ontving op woensdag 6 december Shigeru Tadano, president van het National Institute of Technology, Hakodate College uit Hokkaido, Japan. En tekende een samenwerkingsakkoord tussen beide scholen.
08/12 12u30  Jean Todt blijft FIA-voorzitterJean Todt is vrijdag in de Franse hoofdstad Parijs herverkozen als voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA). Voor de 71-jarige Fransman wordt het de derde ambtstermijn van vier jaar.
08/12 12u30  Dit wordt de trendkleur van 2018Traditiegetrouw voorspelt het Amerikaanse kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de trendkleur voor het komende jaar. In 2018 staat alles in het teken van de paarstint ultraviolet. Volgens experts gaat het om een kleur die hoop heeft, iets wat we in de huidige wereld goed kunnen gebruiken.
08/12 12u15  Vijfde Gouden Spike voor Thiam lijkt formaliteit, wie volgt Van Der Plaetsen op?Zaterdag wordt op Stayen in Sint-Truiden de 34e Gouden Spike uitgereikt aan de beste Belgische atleet en atlete van 2017. Niemand lijkt Nafi Thiam van haar vijfde opeenvolgende Spike te kunnen houden. Bij de mannen is het moeilijker een gedoodverfde opvolger van meerkamper Thomas Van Der Plaetsen aan te duiden.
08/12 12u15  Braziliaanse legende gaat aan de slag als technisch directeur bij Sao PauloVoormalig topvoetballer Rai is de nieuwe technisch directeur van FC Sao Paulo, zo maakte de Braziliaanse voetbalclub vrijdag bekend. De jongere broer van de betreurde Socrates zat eerder al in de raad van bestuur van de club.
08/12 12u15  Hoog Bezoek bij het nieuwe kinderkoorKinderkoor Het Galmke kreeg op zes december Hoog Bezoek.
08/12 12u00  F1 wil veiligere helmen vanaf 2019Vanaf 2019 zullen er nog veiligere helmen gebruikt worden in de Formule 1, dat heeft de FIA Safety Commission beslist.
08/12 12u00  Lommelaar terroriseert buurvrouw en probeert vriendin te wurgen: zwaardere straf opgelegd dan gevorderd werdEen 54-jarige Lommelaar heeft vrijdag 12 jaar cel gekregen voor een wurgpoging op zijn vriendin en het terroriseren van zijn buurvrouw. Daarmee krijgt hij een zwaardere straf dan de 10 jaar die het openbaar ministerie aanvankelijk gevorderd had. Hij is ook nog schuldig bevonden aan een resem andere betichtingen zoals diefstal en drugsgebruik.
08/12 12u00  Serena Williams bevestigt rentree in Melbourne na bevalling, maar wordt nu al emotioneelDe Amerikaanse tennisster Serena Williams maakt haar rentree op de Australian Open (15-28 januari), zo hebben de organisatoren vrijdag bevestigd. Al worstelt ze nu al met haar moedergevoelens: “Is het raar dat ik nu al emotioneel word?”
08/12 11u45  Nieuwe dienstregeling spoor: hier zal u als Limburger sneller of net pak trager naartoe reizenKomende zondag wijzigt in heel Europa het spoorboekje, dus ook in ons land. De NMBS breidt haar treinaanbod fors uit rond Antwerpen, Brussel en op zaterdag. Limburg krijgt snellere treinen naar Blankenberge en extra studententreinen. Knelpunten blijven de verbindingen met Antwerpen en over de grens.
08/12 11u45  Vrijstaande woningen onder vuur: “Mijn huis is mijn kasteel, daar blijf je met je handen vanaf”Woensdag nog werd er zeer heftig gedebatteerd in het Vlaams parlement over de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck. “Hij moet ophouden de vrijstaande woningen te viseren”, zo klonk het bij de CD&V. Als het op “mijn huis” aankomt, reageert de Vlaming emotioneel en overgevoelig. “My home is my castle”, en daar blijf je met je handen vanaf.
08/12 11u45  Het Koning Boudewijnstadion renoveren was geen optie, een nieuw stadion wél. Het bewijs ziet u nu.Ons land is al zeker van één titel: die van winst op het Europees Kampioenschap ‘Afgaan als een gieter’. Gisteren maakte de Europese voetbalbond UEFA bekend dat de hoofdstad van Europa geen speelstad zal zijn tijdens het speciale EK 2020. Over drie jaar zal het Europees Kampioenschap voetbal heel Europa rondreizen ter ere van het 60-jarig bestaan van het toernooi. Een stoet die niet halt zal houden op de Brusselse Heizelvlakte maar wel in het Londense Wembley. Kan het pijnlijker in het jaar van de Brexit? Alles heeft te maken met de perikelen rond het Eurostadion, dat zo goed als zeker niet zal klaar geraken tegen 2020. De vraag is nu zelfs of de arena met 60.000 zitjes en commercieel complex wel nodig is zonder het EK 2020. Het draagvlak was de afgelopen maanden al fors afgekalfd, nadat zowel Anderlecht als de Rode Duivels lieten weten het stadion niet nodig te hebben.
08/12 11u45  Gluren bij BV's: Kevin Janssens geeft voorsmaakje van nieuwe film... in bloot bovenlijfDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Kevin Janssens trok zijn T-shirt uit, Tanja Dexters deed het als Zwarte Piet. Wij bundelen de belevenissen die ze deelden op Instagram graag even voor je.
08/12 11u30  Gluren bij BV's: Kevin Janssens licht tipje van zijn nieuwe film... in bloot bovenlijfDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Kevin Janssens trok zijn T-shirt uit, Tanja Dexters deed het als Zwarte Piet. Wij bundelen de belevenissen die ze deelden op Instagram graag even voor je.
08/12 11u30  IOC-voorzitter Thomas Bach wil op bezoek gaan in Noord-KoreaDe Duitser Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), hoopt nog voor het einde van deze maand een bezoek te kunnen brengen aan Noord-Korea om er de eventuele deelname van de Noord-Koreaanse atleten aan de komende Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari) te bespreken, zo maakte het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap vrijdag bekend.
08/12 11u30  Kevin De Bruyne heeft rechtszaak aan het been en riskeert fikse schadevergoedingKevin De Bruyne en zijn entourage verschijnen binnenkort voor de rechtbank in Luxemburg. Het bedrijf dat zijn portretrechten beheerde toen De Bruyne naar de Premier League verkaste, eist 1,5 miljoen euro van de middenvelder, zo melden Le Soir en de RTBF. Het bedrijf vindt dat het buitenspel werd gezet toen De Bruyne in 2015 een contract tekende bij Manchester City, want toen werd het overkoepelende bedrijf rond de portretrechten opgedoekt.
08/12 11u15  VIDEO. Dit zijn volgens het Amerikaans filminstituut de beste films van 2017Naar loffelijke jaarlijkse gewoonte heeft het American Film Institute (AFI) zijn keuze bekendgemaakt van wat volgens het gerenommeerde instituut de tien beste films van het bijna voorbije jaar zijn. Al even gebruikelijk is dat het lijstje meteen beschouwd wordt als een indicatie voor het Oscarfestijn. Het AFI herbergt zowel filmdeskundigen als filmcritici en acteurs (onder wie Halle Berry en Jamie Lee Curtis).
08/12 11u00  Nu open in Parijs: het eerste restaurant waar je naakt mag tafelenDe nudistische trend die al een tijdje aan een opmars bezig is, zet zich nu ook door in de gastronomie. Na het onverwacht grote succes van een pop-upnaaktrestaurant in Londen, ontvangt nu ook de Franse hoofdstad klanten in adamskostuum. Jassen, broeken, schoenen en ondergoed worden gewoon aangenomen aan de deur. Bij O’Naturel kunnen liefhebbers vanaf nu terecht voor een geraffineerde maaltijd ‘in een eenvoudig en natuurlijk kader’.
08/12 11u00  Met deze simpele trucs zullen je kaarsen thuis langer brandenAls de dagen kouder, korter en donkerder worden, steken we thuis graag een kaarsje aan. Er bestaan enkele simpele trucs die op elke verpakking van je nieuwe luxekaars zouden moeten staan omdat ze ervoor zorgen dat je kaars veel langer meegaat.
08/12 10u45  Tentoonstelling ‘Quotes’ opent in gemeentehuis KortessemAfgelopen vrijdag werd de tentoonstelling ‘Quotes’ geopend in de raadszaal in het administratief centrum van Kortessem. De tentoonstelling draait rond uitspraken die de emotionele weg toont die wensouders moeten afleggen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Kinderwens Vlaanderen.
08/12 10u45  Sint bezoekt baskettertjes in NieuwerkerkenOp maandag 04/12 bezocht de Sint de trainende baskettertjes te Nieuwerkerken.
08/12 10u45  Zwempiet op bezoek bij De BlinkersZwarte Piet kan eindelijk zwemmen!
08/12 10u45  65-jarigen vieren feest in NieuwerkerkenOp zaterdag 18 november hielden de Nieuwerkerkse borelingen uit het jaar 1952 hun vijfjaarlijkse bijeenkomst. Dit nu reeds voor de vierde maal.
08/12 10u30  Als je dit doet, zullen je kaarsen thuis langer brandenAls de dagen kouder, korter en donkerder worden, steken we thuis graag kaarsen aan. Er bestaan enkele simpele trucs die op elke verpakking van je mooie nieuwe luxekaars zou moeten staan omdat ze ervoor zorgen dat je kaars veel langer meegaat en blijft branden.
08/12 10u15  Gedaan met wachten op je bier: in dit Hasselts café tap je zelf je pintjesVrijdag 1 december werd Café De Koestal feestelijk heropend na enkele dagen sluiting. Van die onderbreking werd gebruik gemaakt om het café in een nieuw kleedje te steken. De Koestal kreeg heel nieuw meubilair en een ander likje verf. De blikvanger van deze ruimte is toch wel de splinternieuwe zelftap. Uniek in België!
08/12 10u15  Limburg.netMG vindt de instap van slechts twee van de vijf deelgemeenten in het proefproject, om selectieve huisvuilophaling, te organiseren eigenaardig. “Heeft dit invloed op hun gebruik van het containerpark en wat zijn de financiële implicaties”, wilde Jan Schonkeren weten. Volgens schepen Koen Geusens heeft Limburg.net heeft 1 000 ophaalpunten nodig om de ophaling van 6 fractie ’s tweewekelijks efficiënt te kunnen organiseren. “De inwoners van Ellikom en Wijshagen ontvangen een gratis startpakket, extra zakken voor restafval op basis van hun quotum en een korting op de directe inning.” Het ophaalproject zou geen invloed hebben op het gebruik van containerpark.
08/12 10u00  Vijftien profclubs ontvangen Pro League+ labelVijftien profclubs hebben donderdag het Pro League+ label voor 2017 in ontvangst mogen nemen, zo maakte de Pro League vrijdag bekend.
08/12 10u00  Fietsatelier St-Vincentiuskring draait op volle toerenDoordat de plaatselijke Sint-Vincentiuskring sinds kort een leegstaand gemeentelijk pand mag gebruiken als fietsatelier en het aanbod met afgedankte fietsen blijft toenemen, draait het project momenteel op volle kruissnelheid. “Wij zijn met z’n negenen die op maandagvoormiddag op vrijwillige basis komen werken aan de fietsen. Eens ze in orde zijn mogen de mensen die via het OCMW werden geselecteerd een keuze komen maken. Mobiliteit is immers dikwijls nog een probleem bij onze doelgroep”, weet secretaris Jean Vanhaeren. De fietsenmakers gaan voortaan ook de fietsen van het plaatselijke Brugske onderhouden.
08/12 10u00  Svetlana Kuznetsova mist Australian OpenSvetlana Kuznetsova ontbreekt volgende maand op de Australian Open. De Russische tennisster heeft een blessure aan haar pols en is niet op tijd fit.
08/12 10u00  Bouchikhi is zondag speerpunt van zestienkoppige Belgische selectie op EK veldlopenZondag gaat in het Slowaakse Samorin het Europees kampioenschap veldlopen door. België wordt vertegenwoordigd door zestien atleten, waarvan vier seniors. Soufiane Bouchikhi is na zijn demonstraties in Mol en Roeselare de grootste kanshebber op een dichte ereplaats.
08/12 09u45  Wachtdienst Limburgse apothekers vanaf nu een stuk toegankelijkerHet Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) heeft een nieuw systeem voor de wachtdienst van Limburgse apothekers op poten gezet. Vanaf maandag 11 december kunnen patiënten uit Limburg via het telefoonnummer 078 05 17 33 achterhalen welke apotheker er tussen 22u en 9u van wacht is.
08/12 09u45  Mogen ambtenaren meer van thuis uit werken? “Telewerken moet recht zijn, geen gunst”BrusselSteeds meer federale ambtenaren werken van thuis uit, maar toch blijven de verschillen tussen de verschillende federale overheidsdiensten nog altijd groot. “Bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid doet 57% aan telewerk, terwijl bij de NMBS pas dit jaar een proefproject is gestart voor 140 medewerkers”, stelt Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld, foto) vast. “Daarom stellen wij voor om van telewerken een recht te maken en geen gunst. In plaats van de beslissing aan de leidinggevenden over te laten, moeten alle ambtenaren kunnen telewerken, tenzij er een gemotiveerde reden is waarom het niet zou kunnen.”
08/12 09u30  Oorlogsbom opgegraven aan station OostendeBij werkzaamheden aan het station van Oostende is vrijdagochtend rond 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
08/12 09u30  Man behoudt vaker huis na echtscheidingNa een echtscheiding verlaat de vrouw vaker de echtelijke woning dan de man, tenzij ze hoger opgeleid is of ouder is. Dat blijkt uit een studie van de KU Leuven op basis van gegevens van 65.000 Belgen, lezen we in De Standaard.
08/12 09u30  Weg versperd door gekantelde vrachtwagenOmstreeks 8u15 is een vrachtwagen op de N 76 geslipt en in de wegbrem terecht gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.
08/12 09u30  Ed Sheeran krijgt hoogste onderscheiding van prins CharlesZanger Ed Sheeran is vandaag bekroond met een zogenaamde MBE, 'the Most Excellent Order of the British Empire' en een van de hoogste Britse Koninklijke onderscheidingen. De prijs werd uitgereikt tijdens een plechtige ceremonie in Buckingham Palace.
08/12 09u15  Agenten geschorst voor ontucht in commissariaatTwee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem zijn geschorst na een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s.
08/12 09u00  Doorbraak in Brexit-onderhandelingen: "Maar moeilijkste uitdaging moet nog komen"De Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vrijdagochtend een doorbraak in de Brexit-onderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europese Commissie in een persbericht. De Commissie ziet 'voldoende vooruitgang', en geeft die positie ook door aan de Europese Raad, klinkt het. 'Het was een moeilijke week', zei May op een persconferentie.
08/12 08u45  N-VA blaast energiepact met kernuitstap nu al opN-VA zal geen energiepact ondertekenen waarin staat dat de kerncentrales in 2025 moeten sluiten. Tegen Kerstmis zouden de vier energieministers van ons land dit pact op tafel leggen: een plan dat bepaalt waar België op energievlak naartoe wil.
08/12 08u45  “Mijn tattoo verpest mijn seksleven”Wat een grappige actie leek op haar zeventien, achtervolgt Holly nu nog steeds. Een tattoo vlak in de buurt van haar intieme delen, is haar grootste nachtmerrie geworden. Vooral de betekenis van de zin veroorzaakt het schaamrood op haar gezicht. “Mijn tattoo verpest mijn seksleven”, zegt de Britse Holly, die zich nu wanhopig tot tv-programma ‘E4’s Tattoo Fixers’ heeft gericht. Haar verhaal gaat razendsnel viraal, als voorbeeld van een verschrikkelijke keuze van vlees en bloed.
08/12 08u45  Vanaf vandaag mogelijk vijf dagen lang sneeuw (of andere winterse buien)Het weer heeft duidelijk al besloten dat het winter wordt, ook al begint die eigenlijk pas over twee weken. Vijf dagen lang is er kans op winterse buien in ons land, al zal je, als je ze allemaal wil meemaken, misschien wel wat moeten rondrijden.
08/12 08u45  Philippe Cracco promoot bedrijf met stripshow: “Ach, het zijn maar tetjes”Zakenman Philippe Cracco is in opspraak gekomen met een seksistisch incident. Tijdens de bedrijvendagen in Kortrijk Xpo lokte hij potentiële klanten voor Jobfixers, zijn nieuwe interimbedrijf, met een opvallende stripact, begeleid met pornografische beelden.
08/12 08u30  Zo ziet de eerste trailer van ‘Jurassic World 2: Fallen Kingdom’ er uitHet is nog zo’n zes maanden wachten tot de film in de zalen wordt getoond, maar onze honger wordt nu toch al een beetje gestild door de trailer van ‘Jurassic World’. Ook in deze film die de titel ‘Fallen Kingdom’ meekreeg, probeert de mensheid samen te leven met de dinosaurussen.
08/12 08u30  Dolleman staat terecht voor doodslaan van thuisverpleegster in Heusden-ZolderIn de Hasseltse correctionele rechtbank vindt vrijdag een agendazitting plaats voor het proces van de 47-jarige Lahcen M. uit Houthalen-Helchteren, die op 11 februari 2016 thuisverpleegster Lisette Meerten uit Kinrooi met een houten paal doodsloeg. Kort ervoor was de dolleman ontsnapt uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. Aanvankelijk wilde het parket van Limburg de man via de procedure in de raadkamer laten interneren, maar de burgerlijke partijen waren voorstander van een openbare terechtzitting. Uiteindelijk is er beslist een proces te laten plaatsvinden.
08/12 08u30  Nieuw postuum album van Jimi Hendrix: ‘Both sides of the sky’Een nieuw postuum album van Jimi Hendrix, de rocklegende die in 1970 overleed, zal uitkomen op 9 maart 2018. Het album zal bestaan uit tien nummers die een paar maanden voor zijn dood zijn opgenomen, zeggen de erfgenamen van Hendrix.
08/12 08u30  Kerststress? Niet als het van Sofie Dumont afhangtSofie Dumont mag op VTM de koksmuts dan al hebben doorgegeven aan Sandra Bekkari, de chef van ­Sofie in de Keuken van laat haar fans niet in de kou nu Kerstmis nadert.
08/12 08u30  Matteo Simoni wordt tekenfilmfiguurHasselaar Matteo Simoni (30) wordt nu ook een tekenfilmfiguur. In de Vlaamse animatieprent ‘ZOOks’ is Simoni een van de acteurs op wie een animatiepersonage is gebaseerd. Letterlijk, want Simoni heeft zijn rol eerst gewoon gespeeld en pas daarna is zijn acteerwerk geanimeerd. Aan de film wordt al sinds 2015 gewerkt, maar hij zal helemaal klaar zijn voor het Antwerpse Jeugdfilmfestival van februari 2018. Daar gaat de jeugdlangspeler in wereldpremière om vanaf 9 februari langs de Vlaamse culturele centra te reizen. Later in 2018 wordt op basis van de film een vierdelige reeks gemaakt die op Ketnet zal worden uitgezonden.
08/12 08u30  Sergio Herman kookt voor ‘La Mamma’Sergio Herman start op 18 december met zijn eigen kookprogramma op VTM. ‘La Mamma’ wordt een zesdelige reeks waarin hij gaat koken voor de moeders van bekende Vlamingen als Kobe Ilsen, Christoff, Tine Embrechts en Evi Hanssen. Ook Marco Borsato duikt op in 'La Mamma'. De opnames vinden plaats in de keuken van de moeder van de bekende deelnemer, maar pas bij het serveren krijgen ze te horen wie er heeft gekookt. In elke aflevering ontdekt Sergio de werkplek in de ouderlijke keuken en gaat hij met de bekende gezichten op zoek naar ingrediënten in de lokale (super)markt of bij de plaatselijke bakker, om een aantal van mama’s gerechten waar een verhaal achter schuil gaat te maken, gepimpt door Sergio.
08/12 08u30  Kende u dit al? De 'Peukentegel'In Tongeren liggen vanaf nu twee ‘peukentegels’ of grote asbakken in de grond. De rasters van 30 op 30 centimeter kregen een plekje aan de ingang van het Praetorium (Maastrichterstraat) en aan de voorkant van het station, plaatsen waar veel peuken op straat belanden.
08/12 08u30  Breese (35) doet emotionele oproep in zoektocht naar waardevolle saxofoon opa: “Verkocht begin jaren 90”“Wie kocht begin jaren 90 de saxofoon van mijn bompa?” Die vraag houdt Elke Klerkx (35) uit Bree al even bezig. Ze wil zich opnieuw met muziek bezighouden, en dan nog het liefst op het instrument van haar ondertussen overleden grootvader. Alleen weet niemand nog wie dat destijds gekocht heeft.
08/12 08u30  GEZOCHT: Limburgers die op zoek gaan naar deze muisDe hazelmuispopulatie doet het al een beetje beter in Limburg. In Voeren leven er naar schatting zo’n 500 van de muizen en ook in Hasselt is er sinds kort een populatie (her)ontdekt. Toch zijn de dieren nog niet uit de zone van bedreigde soorten. Natuurpunt is nu op zoek naar tellers om de populatie jaarlijks in kaart te brengen, zodat er meteen kan worden ingegrepen als het toch dreigt fout te gaan.
08/12 08u15  Na problematische bevalling zoontje voetballer Lommel SK: “Boze droom is voorbij”Simon Vermeiren is natuurlijk profvoetballer bij Lommel SK, maar is bovenal echtgenoot en vader. Terwijl zijn ploegmaats op 18 november in Virton aan de slag waren, stond hij zijn vrouw Ellen bij tijdens de geboorte van hun eerste kindje, Eli. Het mooiste eindejaarscadeau dat een gezin zich kan wensen. Helaas waren er verwikkelingen bij de bevalling en moet het kleine baasje nog goed opgevolgd worden om later in de voetsporen van zijn papa te kunnen treden. De vooruitzichten zijn wel uiterst hoopvol.
08/12 08u15  Vier redenen waarom u deze Limburgse derby absoluut niet mag missen dit weekend!Na twee afgetekende overwinningen van Gelko Hasselt gaan Eisden-Dorp en Houthalen vanavond in een onderling duel op zoek naar de eerste derbypunten van het seizoen. Op zich al een reden om naar De Helix in Maasmechelen te trekken. Maar wij vonden er nog vier andere. Het lijkt wel of Kerstmis er snel aankomt.
08/12 08u15  Bizarre omleiding tussen snelwegen door Zonhoven geschrapt: "overheid wou vooral goedkoop onteigenen"Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar na een strijd van 22 jaar is de ‘groene corridor’ die dwars door het oude gewestplan van Zonhoven liep, eindelijk geschrapt. Die groene lijn was destijds een reservatiezone voor de geplande oostelijke omleidingsweg, een weg die er nooit zou komen. Alleen kreeg de gemeente hem maar niet van het plan geveegd, met grote gevolgen voor de eigenaars van de betrokken percelen.
08/12 08u00  STVV wil scalp van DurySTVV blijft hunkeren naar een eerste overwinning sinds 26 oktober, zondag volgt een nieuwe kans thuis tegen Zulte Waregem. Opnieuw geen hapklare brok voor de Kanaries, want sinds de terugkeer in eerste klasse pakte STVV niet één punt tegen de mannen van Francky Dury. En toch zijn er redenen genoeg om vol te geloven in een driepunter. Een overzicht.
08/12 08u00  Doorbraak in Brexit-onderhandelingen is een feit: "Voldoende vooruitgang geboekt"De Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vrijdagochtend een doorbraak in de Brexit-onderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europese Commissie in een persbericht. De Commissie ziet 'voldoende vooruitgang', en geeft die positie ook door aan de Europese Raad, klinkt het.
08/12 08u00  Nieuwe subsidie van 75.000 euro voor KRC GenkKRC Genk ontving gisteren samen met veertien andere clubs het Pro League + Label voor haar communitywerking. Dat label is de opvolger voor de Pro League + Awards en er hangt een subsidie van 75.000 euro aan vast, die moet worden aangewend voor de communitywerking.
08/12 07u45  Geldkoffer ontploft in handen van gewiekste inbrekers in LummenDonderdagnacht drongen twee dieven de Lummense Carrefour binnen. Ze slepen een gat in het dak waarna ze over de grond kropen om het alarmsysteem te ontwijken. Ze gingen met praktisch alle sigaretten aan de haal en namen twee geldkoffers, sterke drank, parfum en de duurste champagne mee. De Limburgse korpsen worden de laatste tijd steeds vaker met gelijkaardige inbraken geconfronteerd. “Maar voorlopig wijst niets erop dat het om dezelfde daders gaat.”
08/12 07u30  Het ene recordjaar na het andere voor Limburgse MelexisHet ene recordjaar na het andere. Zo kan men het traject omschrijven dat het Limburgse technologiebedrijf Melexis de voorbije jaren heeft afgelegd. Ook dit jaar rekent het bedrijf op een omzetgroei van ongeveer 12 procent. In elke auto zitten vandaag gemiddeld acht onderdelen die door Melexis worden aangeleverd.
08/12 07u15  Zo gooit Ed Sheeran heel de festivalzomer overhoopwerchterWat de komst van één rosse zanger naar ons land allemaal niet teweeg kan brengen. Op zijn eentje heeft de Britse singer-songwriter Ed Sheeran de hele kalender van de komende festivalzomer dooreengehaspeld. Zijn concert op 1 juli in Werchter brengt een hele carrousel op gang, die ervoor zorgt dat trouwe bezoekers van minstens Rock Werchter, Cactus Festival en Rock Zottegem een ander weekend moeten vrijhouden.
08/12 07u15  Twee agenten geschorst voor “ontucht”, onderzoek naar ongewenste seksuele handelingen met agenteNa een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s, zijn twee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem geschorst. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s.
08/12 07u00  Deze 19-jarige ging met geladen kalasjnikov en bivakmutsen op pad in Heusden-ZolderTwee Antwerpse tieners die afgelopen weekend tijdens een BOB-controle een kalasjnikov bleken te vervoeren, blijven in de cel. De speurders zoeken uit wat het duo van plan was met het geladen oorlogswapen én bivakmutsen in de auto.
08/12 07u00  Duo met tas vol afpersingsgeld op de wandel in Hechtel-EkselAfgelopen weekend zijn in Hechtel-Eksel twee Nederlanders gearresteerd die op wandel waren met een tas vol geld. Het gaat om de vermoedelijke afpersers van een Nederlander die aangifte gedaan had van bedreigingen.
08/12 07u00  3 winterjassen die de investering waard zijnEen winterjas moet niet alleen fashionable zijn, hij moet je vooral ook warm houden tijdens de koudste dagen van het jaar. Van een cosy parka tot een stijlvolle lange mantel, deze winterjassen zijn de investering waard!
08/12 07u00  Ford daagt Trump uit met verhuizing elektrische auto’s naar MexicoFord, de op een na grootste autobouwer van de VS, zal zijn elektrische auto’s in tegenstelling tot eerdere plannen toch in Mexico produceren. Dat zegt Ford-manager Jim Farley in een interview met de Wall Street Journal.
08/12 06u45  Daling verkeersdoden is het grootst in Limburg: Ligt voor groot deel aan hoe jongeren omgaan in het verkeer!Nergens daalt het aantal verkeersdoden zo sterk als in Limburg. In de eerste negen maanden stierven er 20 mensen op de Limburgse wegen, dat zijn er zeven minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
08/12 06u45  “Te lichte straf voor leed dat hij heeft berokkend”BERINGENGenkenaar Jan F. (31), die in april vorig jaar in Lommel negen fietsvrienden van de weg maaide en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is donderdag door de Beringse politierechter veroordeeld tot 8 maanden cel. De dertiger, die op het moment van de feiten zwaar onder invloed was van vloeibare xtc en zonder rijbewijs reed, is ook voor 27 maanden zijn rijbewijs kwijt. De slachtoffers van het ongeval reageren ontgoocheld op de straf. “Natuurlijk is acht maanden cel veel te weinig voor wat die man ons heeft aangedaan”, zegt Maria Geens, de vrouw van Mathieu Hendrikx (66), die door het ongeval bijna blind is en nog altijd niet zelfstandig kan leven.
08/12 06u45  Agressieve kalkoen valt auto’s aan in MaaseikEen politiepatrouille is woensdag in Maaseik uitgerukt na een noodoproep over een dolgedraaide kalkoen.
08/12 06u15  Beyhan kookt: abrikozen minigaletteOoit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke abrikozen minigaletten, klaar. Smakelijk!
08/12 06u15  Heb jij de mooiste kerstversiering? Bezorg ons je foto's en filmpjes!Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken en naar goede gewoonte luidt dat het begin van de kerstperiode in. Kerstbomen worden versierd, huizen worden verlicht en ook straten worden speciaal in het kerstthema gezet. Daar zijn natuurlijk foto's van en die mag je ons bezorgen.
08/12 06u15  Beyhan kookt: Abrikozen galetteOoit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze een overheerlijke abrikoos galette klaar. Smakelijk!
08/12 06u15  “De schuld in de voetbalschoenen van een ander schuiven, dat kunnen we veel beter dan een stadion bouwen”Arena Nationalá. Het nationale voetbalstadion van Boekarest. Gebouwd in 2008, kostprijs: 234 miljoen euro. Op welke plaats staat Roemenië in de lijst met meest welvarende landen ter wereld? Plek 61. En België? Liefst 36 stippen hoger. Maar de Roemenen slaagden er bijna een decennium geleden wél in om een moderne voetbaltempel neer te poten.
08/12 06u15  Buren uit Tuinwijk willen betaalregeling voor parkeren: “Parkeerdruk is onhoudbaar”“Sluikverkeer, geen parkeerplaats voor de buren en geen informatie over nieuwe bouwprojecten zoals Quartier Bleu en de moskee.” Maurice Cuypers, Mary Cox, Lieve Vandormael en Johan Vandercappelen, de vertegenwoordigers van het buurtcomité Achter het lijmfabriek, zijn niet te spreken over de problemen in de Tuinwijk in Hasselt. “We kunnen daar nu moeilijk op antwoorden, omdat er een studie loopt”, reageert verkeersschepen Habib El Ouakili (sp.a). “Daarna gaan we samenzitten met de buurt.”
08/12 03u45  “Het klussen helemaal afschieten gaat niet, want dan is het evenwicht van deze zomer om zeep en lijkt de Wetstraat straks op de Noordpool: ijskoud en pikdonker”Deze zomer heeft de regering over 60 maatregelen een akkoord gesloten. Over 57 is er lang geen discussie meer. Begin deze week waren er nog drie knelpunten en gisteravond nog één: het onbelast bijklussen tot 6.000 euro per jaar.
08/12 00u30  Dury opgetogen na knappe zege Essevee: “Maar ik ga nog blijer zijn als we punten pakken in de competitie”“Dit doet deugd”, zo verklaarde Zulte Waregem-coach Francky Dury donderdagavond na de knappe 3-2 zege tegen Lazio Rome op de slotspeeldag in groep K van de Europa League. Lazio Roma-coach Simone Inzaghi reageerde ontgoocheld. “Ik houd er niet van om te verliezen”, verklaarde de Italiaan na afloop in het Regenboogstadion.
08/12 00u00  Thomas Vanderveken speelt piano-concerto van GriegIn kunstencentrum De Bijloke in Gent heeft televisiepresentator Thomas Vanderveken het volledig pianoconcerto van Grieg gespeeld, het slotstuk van zijn programma ‘Thomas speelt het hard’. Een bijna foutloze vertolking van een van de moeilijkste pianoncerto’s uit de klassieke muziek. Vooraf gaf Vanderveken aan erg nerveus te zijn voor “wat waarschijnlijk de slechtste versie van Grieg ooit” zou worden. Maar de stress leek onterecht.
08/12 00u00  Pommeline onthult “gênante tattoo” in ‘De Slimste Mens’Xavier Taveirne moest woensdag na zes afleveringen afscheid nemen van de oranje zeteltjes. In de laatste ‘gewone’ aflevering voor de finaleweek was het de beurt aan de beste burgemeester ter wereld: Bart Somers neemt het op tegen actrice Joke Emmers en politicus Sammy Mahdi.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië”15/12 00u30 - Het Belang van Limburg: Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.
17x Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker”15/12 00u15 - Het Belang van Limburg: ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).
12x Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?
12x Mujangi Bia scoort in Turkse beker, Jordan Lukaku stoot door in Italië14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Geoffrey Mujangi Bia heeft donderdag voor zijn ploeg Kayserispor gescoord in de vijfde ronde (1/16 finales) van de Turkse beker. Basisspeler Jordan Lukaku stootte met Lazio door naar de kwartfinales van de Italiaanse beker.
12x Staat er nog een rekening open? Nibali past in 2018 voor Giro en start weer in Tour de France14/12 23u45 - Het Belang van Limburg: Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro d’Italia.
3x BV’s reageren verslagen na overlijden Marc Van Eeghem: “Ongelooflijk prachtige man"14/12 22u15 - Het Belang van Limburg: 'Marc is in de vooravond gestorven, maar hij is tot op het laatste moment ongelooflijk moedig blijven vechten tegen zijn ziekte', zegt Kurt Van Eeghem aan 'De Morgen', na het overlijden van zijn broer. 'Hij was een ongelooflijk prachtige man met ontzettend veel humor.' Ook heel wat andere bekenden aan de film-, tv-, en cultuurwereld reageren erg teneergeslagen op het heengaan van Marc Van Eeghem.
2x NASA ontdekt samen met Google twee nieuwe planeten14/12 23u00 - Het Belang van Limburg: NASA heeft met de hulp van Google twee nieuwe planeten ontdekt in twee verschillende stelsels. Door de vondst van één van de planeten verliest onze zon een record: het is niet langer de enige ster waar acht planeten omheen draaien.
1x Kerstconcert14/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Op zondag 17 december kan je vanaf 18.00 uur terecht in de kerk van Oostham voor het traditionele kerstconcert. Concertband Musica en het Sint-Kristoffelkoor brengen de mooiste kerstliederen in een unieke sfeer. Gastoptreden van sopraan Maria Plessers. De toegang is gratis.
1x Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht14/12 23u15 - Het Belang van Limburg: Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen.
1x Italiaanse renner Nicola Ruffoni vier jaar geschorst na gebruik van groeihormonen14/12 22u30 - Het Belang van Limburg: De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws donderdag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven