maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
17/02 18u15  Inbraak in tuinhuisje in Neerpelt Bij de politie is maandagochtend een inbraak in een tuinhuisje in de Hayenhoek in Neerpelt gemeld. Een ruit werd verbrijzeld. Op het eerste gezicht is er niets verdwenen.
17/02 18u15  Geld en computer weg bij inbraak in Overpelt In de Sellekaertsstraat in Overpelt zijn dieven nadat ze de achterdeur hadden geforceerd in een huis binnengeraakt. Ze maakten geld en een laptop buit. De feiten werden zondag vastgesteld maar gebeurden vermoedelijk de nacht voordien.
17/02 18u15  Inbraak in vakantiehuisje op Parelstrand Zondagnamiddag is bij de politie een inbraak in een vakantiehuisje op het Parelstrand in Kolonie gemeld. De dieven hadden een raam ingeslagen om binnen te klimmen. Er zijn allerlei voorwerpen, zoals een fototoestel, een horloge, een armband en een bril, weg.
17/02 18u15  Borstelmachine gestolen op werf Op een werf in de Dijkstraat is maandagochtend een diefstal vastgesteld. Er is een borstelmachine verdwenen.
17/02 18u15  Niet verzekerde auto in beslag genomen in Diest In de Statiestraat heeft de politie zondag een niet verzekerd voertuig aangetroffen. De auto is in beslag genomen.
17/02 18u00  Maleisië op nummer 1 in Azië voor vervuiling met plastic afval De inwoners van Maleisië zijn de grootste vervuilers als het gaat over het achterlaten van plastic afval in de leefomgeving, en dat in een deel van de wereld dat sowieso al goed is voor de helft van alle gedumpte plastic afval in de oceanen. Dat blijkt uit een rapport van het Wereldnatuurfonds WWF.
17/02 18u00  Jongere betrokken bij dood Priscilla nu ook verdacht van diefstal 96.000 euro A., een van de minderjarigen die betrokken was bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012, riskeert opnieuw een gevangenisstraf op te lopen. Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag 12 maanden cel gevorderd tegen de intussen 24-jarige man omdat die 96.000 euro zou gestolen hebben bij een zwakbegaafde man.10 
17/02 17u45  Axel Witsel rekent op Gelbe Wand om te stunten tegen PSG Axel Witsel vergezelde maandagnamiddag zijn coach Lucien Favre op de persbabbel, één dag voor de heenwedstrijd van Borussia Dortmund in de 1/8ste finales van de Champions League thuis tegen Paris Saint-Germain. De Rode Duivel gaf aan te hopen op de steun van het enthousiaste publiek van de Borussen. Hij verwachtte verder ook sterspeler Neymar aan de aftrap bij de Parijzenaars.10 
17/02 17u45  Zesdejaars basisonderwijs FLX maken podcasts over plasticsoep De leerlingen van het zesde leerjaar van basisonderwijs FLX hebben afgelopen week podcasts gemaakt rond het thema plasticsoep. Op een creatieve manier vestigden ze de aandacht op dit thema, gaven ze informatie over de problematiek en riepen ze op tot actie.10 
17/02 17u30  Schlagerfestival zorgt voor ambiance en sfeer De Breese Kwaartjeslummels hebben een topuitgave van hun Schlagerfestival achter de rug.
17/02 17u30  Herdenking overlijden Koning Albert I Het was maandag 17 februari 86 jaar geleden dat koning Albert I in Marche-les-Dames verongelukte na een val van een rots.
17/02 17u30  Voice of Art verovert Luchtfabriek in Heusden-Zolder In De Luchtfabriek in Heusden-Zolder vond een muzikaal optreden van de Voice of Art plaats.
17/02 17u15  Amerika legt extra handelsbeperkingen op voor China De Amerikaanse regering wil met extra handelsbeperkingen voorkomen dat China Amerikaanse apparatuur kan gebruiken om chips mee te maken. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De plannen zijn nog niet definitief en het is ook nog niet zeker dat de regels worden ingevoerd.16 
17/02 17u15  VIDEO. Mooie doelpunten en veel wind: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Opstootjes, doelpunten, kaarten en heel veel wind: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.17 
17/02 17u15  Binnenkijken in de assistentiewoningen van WZC Melderthof Vrijdag 15 februari en zaterdag 16 februari konden geïnteresseerden een kijkje nemen in de assistentiewoningen van WZC Melderthof.16 
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/02 11u15  Storm en Ciara zitten in dezelfde klas: “We hebben al veel commentaar gehoord”Storm en Ciara waren tot voor kort twee doodgewone klasgenoten van Portus Berkenboom in Sint-Niklaas. Storm Ciara heeft hen tijdelijk beroemd gemaakt.
11/02 11u15  Peloton UAE Tour komt twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de Tourmalet van de EmiratenDe organisatoren van de UAE Tour (23 februari tot 29 februari) hebben als gevolg van wegwerkzaamheden hun parcours aangepast. Belangrijkste conclusie: de renners komen twee keer aan op de top van Jebel Hafeet, de meest gevreesde beklimming van het Arabisch schiereiland.
11/02 11u15  Jan Peumans voor de achtste maal op bezoek in SABOok al is hij nu op ‘officieel op pensioen’, speciaal voor onze leerlingen Humane wetenschappen bezocht Jan Peumans onze school al voor de achtste maal. Gitte Daniels en Emma Van Baelen (6HWa) lazen zijn biografie in het begin van het schooljaar en nodigden hem uit voor een politieke vragenronde. We zijn erg vereerd dat onze ere-voorzitter van het Vlaams parlement hierop inging en zijn licht liet schijnen op de politieke actualiteit.
11/02 11u00  Nieuwe klap voor de Queen: oudste kleinzoon na 12 jaar huwelijk uit elkaarPeter Phillips, de oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth, en zijn vrouw Autumn gaan hun huwelijk van twaalf jaar beëindigen. Dat melden Britse media. De Queen zou niet blij zijn met dit besluit.
11/02 11u00  Duaal leren op Campus RusselbergCampus Russelberg stapte vorig schooljaar in het proefproject ‘Schoolbank op de werkplek’ rond duaal leren, een straffe combinatie van leren op school én op een reële werkplek. Vanaf dit schooljaar bieden ze standaard twee studierichtingen duaal leren aan. Duaal leren is een slimme en motiverende formule waarbij jongeren schoollopen combineren met competenties verwerven op de werkplek.
11/02 11u00  Wiettelers dumpen volledige installatie voor cannabiskweek in EkselIn Eksel in de Schansdijkstraat zijn dinsdagmorgen allerhande materialen van een cannabisplantage gevonden. Het ging om potten, plantenresten, isolatiemateriaal en meerdere buizen.
11/02 11u00  Bella Hadid mag show van Oscar de la Renta afsluiten in duizenden roze verenTijdens de modeweek in New York was het maandag de beurt aan Oscar de la Renta. Creatief directeurs Fernando Garcia en Laura Kim lieten de gasten in de Public Library wachten tot 21 uur omdat ze een “feestcollectie” wilden presenteren. Die was geïnspireerd op zwart-witfoto’s van Truman Capote van een feestje uit de jaren zestig waar de oprichter van het modehuis op aanwezig was, maar ook op schilderijen van Caravaggio en de Disneyfilm ‘Fantasia’. Dat allegaartje vertaalde zich in heel wat colourblocking, weelderig geborduurde bloemen en luxueuze stoffen. Er was ook een hoofdrol weggelegd voor de Oscarjurk van Scarlett Johansson, die enkele keren terugkwam in andere gedaantes. Bella Hadid mocht dan weer de show afsluiten in een opvallende creatie die uit duizenden roze veertjes bestond.
11/02 10u45  Maasmechelen verlengt gratis kwartier parkeren tot half uurVanavond keurt de gemeenteraad van Maasmechelen een nieuw retributiereglement goed dat het parkeren in de gemeente regelt tot 2026. Hierdoor kunt u een half uur gratis parkeren in het Eisdense handelscentrum.
11/02 10u45  Stemmen vanuit je luie zetel: overheid onderzoekt haalbaarheidWaarom nog met z’n allen naar de stembus gaan als je ook thuis via het internet kan stemmen? In Estland is dat de gewoonste zaak van de wereld. Binnenlandse Zaken laat onderzoeken of het ook in ons land haalbaar is.
11/02 10u45  ‘Wikipedia’ voor allochtone jongeren die willen verder studerenEen soort van wikipedia voor allochtone jongeren die aan de universiteit willen gaan ­studeren. Dat is het opzet van ­Epicurius, een nieuwe website waar proffen in ­mensentaal moeten uitleggen wat hun vak ­inhoudt.
11/02 10u45  Hoe denken de Walen écht over de formatie?Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
11/02 10u45  Luca Brecel keert terug naar Limburg: "Ik verveelde me in Antwerpen"“Ik maak me niet ongerust, ik speelde nooit beter dan op dit moment”, zegt Luca Brecel (24). Het voormalige nummer 11 van de wereld is teruggezakt naar plaats 34 maar dat deert hem niet op de vooravond van het Welsh Open.
11/02 10u45  Scheidsrechter maakt racistische opmerking en slaat supporter: “Nog nooit meegemaakt”De politie is een onderzoek gestart naar slagen en verwondingen door een scheidsrechter tijdens een U14-wedstrijd tussen Roeselare en Antwerp. Volgens beide voetbalclubs floot de man in kwestie de hele wedstrijd al onredelijk. Toen er in een paar minuten tijd drie rode kaarten volgden voor spelertjes van Antwerp, liep de wedstrijd helemaal uit de hand en zou de man een supporter hebben geslagen.
11/02 10u45  Studeren in Limburg: “Hoe vaak mag ik buizen voor hetzelfde vak?”Caitlin Goignard (18) zit in het zesde jaar Economie-Moderne Talen aan het Spectrumcollege in Lummen. Ze vraagt zich af hoeveel examenkansen ze krijgt voor een vak in het hoger onderwijs, en wat er gebeurt als die kansen op zijn.
11/02 10u45  Maleisische spurter is Duitser Max Walscheid te snel af in Ronde van LangkawiDe Maleisiër Mohd Harrif Saleh heeft de vijfde etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. Hij klopte in de straten van Ipoh de Duitser Max Walscheid (NTT). De Italiaan Danilo Celano blijft leider.
11/02 10u45  Nieuwe strategie voor Shopping 1 en Stadsplein: "Meer sport en ontspanning"Wereldhave, de eigenaar van Shopping 1 en het Stadsplein in Genk, wil zijn winkelcentra omvormen tot ‘full service centers’. Daarin is ook plaats voor ontspannings- en sportactiviteiten, werkruimtes en diensten uit de gezondheidssector.
11/02 10u30  ANALYSE. Belgisch profvoetbal is vorm van Russische rouletteEen recordverlies van 87 miljoen euro. Bijna dubbel zo veel als een seizoen eerder. Afgaande op de cijfers die de Licentiecommissie maandagavond heeft vrijgegeven, kraakt en kreunt de bankrekening van het Belgische profvoetbal. Slechts 5 van de 24 profclubs maakten (een beetje) winst, de rest zat in het rood. Dat is verontrustend.
11/02 10u30  Adele ziet er ‘haast onherkenbaar’ uit op afterparty van de OscarsZe mag dan wel niet op de rode loper te zien geweest zijn, Adele deed na de Oscars wel de afterparty van talentmanager Guy Oseary aan. Op een foto die daarvan op Instagram verscheen, is te zien hoeveel de Britse zangeres wel vermagerd is.
11/02 10u15  Belgisch profvoetbal is vorm van Russische rouletteEen recordverlies van 87 miljoen euro. Bijna dubbel zo veel als een seizoen eerder. Afgaande op de cijfers die de Licentiecommissie maandagavond heeft vrijgegeven, kraakt en kreunt de bankrekening van het Belgische profvoetbal. Slechts 5 van de 24 profclubs maakten (een beetje) winst, de rest zat in het rood. Dat is verontrustend.
11/02 10u15  Boom verspert Kolderstraat na rukwindenDe brandweerpost van Heusden-Zolder moest maandagavond uitrukken naar de Kolderstraat in Zolder. Daar was een boom door de hevige wind omgewaaid en dwars over de rijbaan, voor het huis van de familie Mollo, terechtgekomen.
11/02 10u00  Anderlecht moet tribune deels sluiten en maximumboete betalen wegens vuurpijl naast Simon MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 10u00  Professor Mercier houdt betoog over geloofWoensdag 5 februari kwam professor Stéphane Mercier spreken in de Hasseltse kathedraal over 'redenen om te geloven vandaag'. Met meer dan 80 aanwezigen werd het een boeiende avond, en een drukke receptie achteraf in de dekenij. De Zusters Zaden van het Woord uit Tongeren kwamen bovendien ook hun boek Lectio Divina voorstellen.
11/02 09u45  Wat met de Kimfontein?Kim Clijsters (36 lentes) staat klaar voor haar comeback in Dubai. Gisteren stond in deze krant dat ze ‘honger heeft naar de bal’, een uitdrukking die wij nooit eerder lazen als het tennis betreft. Lijkt bijna poëzie, want als die honger van Kim gestild moet worden met ocharme zo’n geel tennisballetje, dan mogen ze de ballenjongens paraat houden voor het geval de appetijt niet over is.
11/02 09u45  Anderlecht moet eenmalig deel van thuistribune sluiten en 5.000 euro boete betalen wegens voetzoeker MignoletDe Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.
11/02 09u45  Politie zoekt vrouw die ongeval met fietser zagPolitie LRH is op zoek naar de vrouw die vorige vrijdag rond 16.30 uur getuige was van het zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Heuvenstraat en de Genkerbaan in Zonhoven. Daar raakte een 73-jarige fietsster levensgevaarlijk gewond.
11/02 09u30  Boom versperd Kolderstraat na rukwindenDe brandweerpost van Heusden-Zolder moest maandagavond uitrukken naar de Kolderstraat in Zolder. Daar was een boom door de hevige wind omgewaaid en dwars over de rijbaan, voor het huis van de familie Mollo, terechtgekomen.
11/02 09u30  Modeweken in Shanghai en Peking uitgesteld door coronavirusDe modeweken in Shanghai en Peking worden voor onbepaalde tijd uitgesteld, dat meldt modevakblad WWD. Oorzaak is de uitbraak van het coronavirus in die regio’s.
11/02 09u15  Park van Beverlo - een groene speelbeleving voor de kinderen uit de buurtTijdens het schepencollege van donderdag 6 februari werd de gunning voor de aanleg van een speeltuin in het park van Beverlo goedgekeurd. De ontwerpen werden opgemaakt door een studiebureau dat zich toespitst op groene projecten. “Vandaag de dag verlangen kinderen naar meer natuurlijke speeluitdagingen” weet schepen van Groen Jean Vanhees (CD&V). “Daarom ben ik erg tevreden met de goedkeuring van dit ontwerp. Nu starten we de aanbestedingsprocedure op, zodat de werken in de loop van april kunnen beginnen.”
11/02 09u00  Leerlingen van Academie Beringen op internationale danswedstrijd Petipa in FrankrijkBinnenkort trekken drie jonge danseressen van Academie Beringen richting Mulhouse in de Elzas voor het prestigieuze Petipa Concours International de Danse.
11/02 09u00  Uitbundige vieringen en een heerlijke omhaal: dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenZondag strooide storm Ciara roet in het eten, maar zaterdagavond werd er wel gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Uitbundige overwinningsdansjes in de kleedkamer en een heerlijke omhaal in vierde provinciale: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
11/02 09u00  Heusden-Zolder ondersteunt gezinnen in hun zoektocht naar kinderopvangKinderopvang biedt alle gezinnen de kans om werk te zoeken, aan het werk te gaan of te blijven. Maar ook als je een opleiding wil volgen of als de draagkracht van je gezin door gezondheidsproblemen of andere moeilijkheden even onder druk staat, kan je baby of peuter (tot 3 jaar) terecht in de kinderopvang van de gemeente. 'Onze collega’s van het Lokaal Loket Kinderopvang helpen je elke woensdagvoormiddag tussen 9 en 11.30 uur met veel plezier verder in het Huis van het Kind in de Minderbroedersstraat of bij Team Welzijn op het gemeentehuis.'
11/02 09u00  Heusden-Zolder doet mee aan grote zwerfvuilactieGenoeg van al dat zwerfvuil? Doe jij op 20, 21 en 22 maart ook mee aan Straat.net? Tijdens deze grote zwerfvuil opruimactie trekken we er ook dit jaar massaal op uit om samen onze omgeving te bevrijden van al dat zwervend vuil.
11/02 08u45  Kondigen deze geheimzinnige boodschappen het nieuwe seizoen van ‘De mol’ aan?Een vreemde advertentie, zwarte eetborden die kapot worden gegooid en een ‘Save the date’ voor 26 april 2020. Drie zaken die allen één iets gemeen hebben: ze worden vergezeld door de Griekse letter omega. Mysterie en aanwijzingen, kondigen deze boodschappen het nieuwe seizoen van De mol aan?
11/02 08u45  Heusden-Zolder doet mee aan grote zwervuilactieGenoeg van al dat zwerfvuil? Doe jij op 20, 21 en 22 maart ook mee aan Straat.net? Tijdens deze grote zwerfvuil opruimactie trekken we er ook dit jaar massaal op uit om samen onze omgeving te bevrijden van al dat zwervend vuil.
11/02 08u45  Gemeenteraad keurt Berings klimaatplan goedDe stad Beringen wil samen met haar inwoners werken aan een beter klimaat. 40% minder CO2-uitstoot in Beringen tegen 2030, die ambitie wil stad Beringen waarmaken. Om dit te bereiken werd een klimaatactieplan opgesteld met in totaal 112 maatregelen.
11/02 08u45  Antoine Colassin met succes geopereerd, spits mist einde reguliere competitieRSC Anderlecht zal minstens tot het einde van de reguliere competitie geen beroep meer kunnen doen op Antoine Colassin. De 18-jarige spits, de jongste vier wedstrijden goed voor drie goals, werd maandag in Antwerpen aan de ligamenten van de enkel geopereerd. De operatie is succesvol verlopen, maar er wacht Colassin nu wel een revalidatie van twee tot drie maanden.
11/02 08u45  Domein Bovy is klaar voor de lente!De laatste weken was er heel wat bedrijvigheid op Domein Bovy. Vooral de dieren werden extra in de watten gelegd.
11/02 08u45  NBA-vedette Giannis Antetokounmpo voor het eerst vader maar ook zonder hem blijft Milwaukee winnenEr staat geen maat op de Milwaukee Bucks. Ook zonder hun sterspeler Giannis Antetokounmpo wonnen de Bucks, deze keer van de Sacramento Kings (123-111). Waarom de ‘Greek Freak’ er niet bij was? Hij werd voor het eerst vader, van een zoon Liam Charles.
11/02 08u45  Brussels schepen van Sport: “Basketbalclub Brussels moet in eerste klasse blijven”Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) heeft maandagavond op de gemeenteraad van Brussel-stad benadrukt dat hij wil en hoopt dat basketbalclub Brussels in de Euromillions Basket League blijft spelen. Sinds het vertrek van coach Serge Crevecoeur is dat onzeker.
11/02 08u45  Eerste bomen voor Hasseltse Grote MarktSinds vanochtend vroeg is een vijftiental arbeiders en groenspecialisten druk in de weer om alvast twee Christusdoornen op de Hasseltse Grote Markt te plaatsen.
11/02 08u15  Belgische (65) komt om het leven nadat wagen in ravijn stort in SpanjeBij een verkeersongeval in het Spaanse Árchez (provincie Málaga) is maandag een Belgische vrouw van 65 jaar om het leven gekomen. Dat berichten lokale media.
11/02 07u45  Open brief van ouders Julie Van Espen: “Ze had nog geleefd als Justitie normaal had gewerkt”In een open brief halen de ouders van de vermoorde Julie Van Espen uit naar justitie en de politiek. “Julie had nog geleefd indien iedereen binnen het gerecht zijn verantwoordelijkheid had opgenomen”, klinkt het in de brief, die aan alle partijvoorzitters gericht is en vandaag besproken wordt in de Kamer. Ze vragen dat wie in de fout is gegaan, gestraft wordt.
11/02 07u15  Vernoem een kakkerlak naar je ex op ValentijnsdagVoor wie wrok koestert over die ene vervelende ex heeft de San Antonio Zoo in Texas deze Valentijn de perfecte oplossing.
11/02 07u15  Greenpeace: “Pinguïnkolonies met 77 procent geslonken in halve eeuw tijd”Het aantal stormbandpinguïns gaat drastisch achteruit op Antarctica. In bepaalde kolonies is het aantal pinguïns zelfs met 77 procent gedaald ten opzichte van de laatste telling bijna 50 jaar geleden. Dat meldt milieuorganisatie Greenpeace, die ijvert voor een betere bescherming van onze oceanen.
11/02 07u00  Leerlingen Steinerscholen presteren slechter in het hoger onderwijsLeerlingen uit Steinerscholen hebben in het hoger onderwijs een lager studierendement dan de gemiddelde afgestudeerde uit het algemeen secundair onderwijs (aso). Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Roosmarijn Beckers.
11/02 07u00  Sinn Féin behaalt meeste stemmen, maar Fianna Fáil meeste zetelsDe oppositiepartij Fianna Fáil heeft de meeste zetels behaald bij de Ierse verkiezingen. De centrumrechtse partij behaalde 38 zetels, één meer dan de linkse nationalisten van Sinn Féin. De centrumrechtse regeringspartij Fine Gael van premier Leo Varadkar komt uit op 35 zetels.
11/02 07u00  Dit is het nieuwe lief van Kobe Ilsen (en je kent haar van Boer zkt. vrouw)Begin januari vertelde Kobe Ilsen (38) op MNM dat hij niet langer single is. Nu maakt de presentator ook bekend aan wie hij zijn hart verloor: de 31-jarige Sara Vermassen. En dat is geen onbekend gezicht voor tv-kijkend Vlaanderen.
11/02 07u00  Minimaal 7 jaar celstraf geëist tegen Trumps adviseur Roger StoneAanklagers in de Verenigde Staten willen dat voormalig Trump-adviseur Roger Stone zeven tot negen jaar celstraf krijgt. De federale rechter bepaalt op 20 februari de strafmaat voor de voormalige politieke adviseur en campagnemedewerker van president Donald Trump.
11/02 07u00  VS stellen balans van Iraanse raketaanval naar boven bij: 109 gewondenDe tol van de Iraanse aanval op een Amerikaanse basis in Irak begin januari, op het hoogtepunt van de spanningen tussen Teheran en Washington, is verder toegenomen. Het Pentagon heeft de balans van het aantal soldaten die gewond zijn geraakt opnieuw naar boven bijgesteld. Volgens de meest recente cijfers liepen 109 militairen verwondingen op, 45 meer dan eind januari werd aangekondigd.
11/02 07u00  PXL Music experimenteert met 360 gradengeluidGaan we binnenkort naar liveconcerten luisteren waarin we de kleinste details van geluiden overal om ons heen kunnen horen? En gaan muzikanten dankzij de technologie van ‘immersive sound’ op een andere manier nummers maken? Het zijn vragen waarop PXL Music een antwoord wil krijgen.
11/02 06u45  Nu al meer dan 1.000 doden door coronavirusDe dodentol van het coronavirus in China is opgelopen tot 1.011. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van de Chinese autoriteiten. Die kondigden dinsdag 103 nieuwe sterfgevallen aan in de provincie Hubei.
11/02 06u15  Schattig: jongetje (4) wil net zo gespierd worden als papa en traint met hem meeZo vader zo zoon. Dit 4-jarig jongetje beslist al op jonge leeftijd zijn spieren wat te trainen. Zijn papa is volgens hem het perfecte voorbeeld.
11/02 06u15  “Wisselvallige dinsdag, wind opnieuw opvallend aanwezig”Dinsdag blijft het meestal droog met verspreid een aantal buien. Er zal echter ook ruimte komen voor de zon.
11/02 05u15  Dé man van de Oscars wil laatste avondmaal met Kevin De BruyneKersvers Oscarwinnaar Bong Joon-ho wil aan tafel met Kevin De Bruyne. Dat vertelde de Zuid-Koreaanse filmregisseur tijdens een interview met sociale nieuwswebsite Reddit.
11/02 05u15  PS vreest nieuwe verkiezingenKoninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) mag een week langer aan zet blijven. Hij maakt er geen geheim van dat hij vooral werkt aan een regering met PS en N-VA. Maar als hij daaraan vasthoudt, vreest PS nieuwe verkiezingen.
11/02 05u15  Nieuwe ‘prikklok’ brengt garantie dat je poetsvrouw de afgesproken uren werktDienstenchequeonderneming DCO Pelt brengt met HomeTimer een ‘prikklok’ voor huishoudhulpen op de markt. Het toestel moet een einde maken aan klachten over medewerkers die minder uren zouden kloppen dan afgesproken.
11/02 05u15  Merkels kroonprinses wil niet langer op troonNadat kanselier Angela Merkel haar ijskoud had gecorrigeerd, heeft haar opvolgster als CDU-voorzitter, Annegret Kramp-Karrenbauer, gisteren verrassend de functie neergelegd en meteen ook bedankt voor het hoogste ambt.
11/02 05u15  Na sociaal akkoord: ontslagen bij Punch Powertrain teruggebracht tot 138Bij de producent van versnellingsbakken Punch Powertrain worden uiteindelijk 138 banen geschrapt en geen 308. Dat staat in het sociaal akkoord dat gisteren aan de werknemers werd voorgelegd en door een overgrote meerderheid ook werd goedgekeurd.
11/02 05u15  Ouders houden kinderen weg uit Diestse crèche uit angst voor coronavirusIn kinderdagverblijf ’t Kevertje in Diest kwamen maandag vijf kinderen niet opdagen omdat hun ouders vrezen voor een besmetting met het coronavirus. Oorzaak van de ongerustheid is een baby van 11 maanden die na drie weken verblijf in China maandag terugkeerde naar de crèche.
11/02 03u45  Aanvullend pensioen via groepsverzekering dreigt duizenden euro’s lager uit te vallenLees meer >
11/02 03u45  Arts staat terecht voor misbruik van 109 minderjarigenLees meer >
11/02 03u45  Politie legt opname videoclip stil wegens “te homoseksueel”Lees meer >
11/02 03u45  Aanstoker ‘pausenoorlog’ discreet ontslagenAartsbisschop Georg Gänswein, een sleutelfiguur in het Vaticaan, is door paus Franciscus ontslagen. De geestelijke, sinds 2003 de persoonlijke secretaris van de afgetreden paus Benedictus, wordt gezien als een van de aanstokers van de ‘pausenoorlog’.
11/02 03u45  ‘Wikipedia’ voor allochtone jongeren die willen studerenEen soort van wikipedia voor allochtone jongeren die aan de universiteit willen gaan ­studeren. Dat is het opzet van ­Epicurius, een nieuwe website waar proffen in ­mensentaal moeten uitleggen wat hun vak ­inhoudt.
11/02 03u45  Tientallen boekingssites klagen in Brussel over GoogleLees meer >
11/02 03u45  Overheid onderzoekt haalbaarheid van thuis stemmenWaarom nog met z’n allen naar de stembus gaan als je ook thuis via het internet kan stemmen? In Estland is dat de gewoonste zaak van de wereld. Binnenlandse Zaken laat onderzoeken of het ook in ons land haalbaar is.
11/02 03u45  Dana Winner nodigt Il Divo uit in SportpaleisLees meer >
11/02 03u45  Hilde Van Mieghem doorbreekt taboe over kindermisbruikLees meer >
11/02 03u45  Baba Yega lanceert nieuw nummerLees meer >
11/02 03u45  Meer natuurrampen staan Europa te wachtenLees meer >
11/02 03u45  Open Vld’ers kennen ten laatste op 31 maart hun nieuwe voorzitterLees meer >
11/02 03u45  Hoe denken de Walen echt (over de formatie)?Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
11/02 03u45  Onderzoek: “80-plussers reanimeren is niet zinvol”Lees meer >
11/02 03u45  Geen Coca-Cola meer in ColruytLees meer >
11/02 03u45  Een efficiënte dictatuurLees meer >
11/02 03u45  in troebel waterLees meer >
11/02 03u45  Eurlings sportief directeur HasseltSporting Hasselt heeft in de persoon van Eric Eurlings een vervanger gevonden voor sportief directeur Michel Noben. Voor de 60-jarige Lanakenaar wordt het zijn eerste job in het voetbal na zijn ontslag als coach bij Bilzen-Waltwilder afgelopen seizoen.
11/02 03u45  CentrumvluchtLees meer >
11/02 03u45  Ratingbureau tikt België op de vingersHet Duitse ratingbureau Scope Ratings heeft de rating voor België veranderd van AA stabiel naar AA negatief. Daarmee komt een verlaging van de kredietwaardigheid in zicht.
11/02 00u45  Buurt zit zonder stroom nadat boom op kabels valtIn de Kluisstraat in Bolderberg is maandagavond een buurt zonder stroom komen zitten nadat een boom op wat stroomkabels viel. Fluvius kwam ter plaatse.
11/02 00u45  Appartementsbrand uitgebroken na blikseminslagAan de Kiezelweg in het centrum van Houthalen is maandagavond een brand uitgebroken in een appartementsblok. Dat gebeurde na een blikseminslag. Het appartement is onbewoonbaar.
11/02 00u15  Bordeaux wordt grijsVanaf deze week kan je de nieuwe grijze vuilzakken afhalen. Elk gezin dat op 1 januari 2020 gedomicilieerd is in Ham, betaalt immers een afvalbelasting aan Limburg.net. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat.
11/02 00u00  Dit was het weekend op de Limburgse voetbalveldenHet voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Doelpunten, valpartijen en uitbundige overwinningsdansjes in de kleedkamer: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
10/02 23u45  Storm Ciara bereikt AA Gent: deel van het dak van Ghelamco Arena weggewaaidDe Ghelamco-arena van AA Gent kreeg maandagavond rond 21.45 uur dan toch nog af te rekenen met de storm Ciara. Een windstoot zorgde ervoor dat enkele dakpanelen loskwamen van de voetbaltempel. Er vielen geen gewonden.
10/02 22u15  Toen Standard een grote slangenkuil wasOnderwerp van Bruno Venanzi’s klacht tegen Aleksandar Jankovic, Olivier Renard en Dejan Veljkovic dateert van een periode waarin Standard sportief op zijn gat lag en het bestuurlijk een slangenkuil was, waarin mensen kwamen en gingen. Iedereen vocht voor invloed, vandaag zijn er geen winnaars.
10/02 22u00  Vergeten geschiedenis: België had ooit een vijfde buurlandOoit grensde België aan een vijfde buurland. Die bijna vergeten plek, nu ergens in de Oostkantons, was een eeuw lang het decor voor een absurd stukje geschiedenis. Want Moresnet, in 1816 amper 344 hectare en 250 inwoners groot, werd plots een onafhankelijk land. Een ministaatje waar de burgemeester de plak zwaaide, zonder overheid of belastingen. Nu de laatste oud-inwoner is overleden, is die fascinerende historie voorgoed verleden tijd. “Had er gewoon bos gestaan in plaats van de grootste zinkmijn van Europa, Moresnet had nooit de geschiedenisboeken gehaald”, zegt auteur Philip Dröge.
10/02 22u00  Gents ‘Pekelvosje’ verkozen tot mooiste street art van BelgiëHet ‘Pekelvosje’ is verkozen tot één van de vijf mooiste muurschilderingen van België. Niet slecht voor een werk waarvan het schilderen vorige zomer nog werd stilgelegd door de politie.
10/02 21u15  Moeder doodt dochtertje (1) op verjaardag en dumpt het lichaam in kledingcontainerDe moeder (39) van het 1-jarig kind dat sinds vrijdag vermist was in het Franse Angers heeft bekend dat ze haar dochter doodde. Het lichaam van het kind werd teruggevonden in een container voor gebruikte kleren. Een motief voor de moord gaf de moeder niet.
10/02 21u15  Kim Jong-un al twee weken niet meer in het openbaar uit vrees voor het coronavirusDe Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is al meer dan twee weken niet in het openbaar verschenen. Het buurland van China heeft nog geen gevallen van het nieuwe coronavirus gemeld, maar mogelijk heeft de afwezigheid van Kim met angst voor het virus te maken, aldus het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.
10/02 21u00  Trump voorspelt verdwijning van coronavirus in april dankzij “warm weer”De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat het nieuwe coronavirus in april zal verdwijnen door warmer weer. “Over het algemeen zal de warmte ervoor zorgen dat het virus weggaat”, zo zei hij op een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire. Hij prees ook de Chinese autoriteiten. “Ik denk dat ze goed werk leveren”, aldus de Amerikaanse president.
10/02 20u45  “Frisser en overwegend droog”Vannacht blijft het op de meeste plaatsen in Limburg droog. De wind zwakt een ietsje af, maar er blijft toch wel vaak 5 Beaufort uit het westen staan. De rukwinden geraken nog aan maximaal zo’n 60 tot 65 km/u, al zal het meestal wel wat minder zijn.
10/02 20u30  Storm Ciara slaat toe op zorgboerderij: “Therapiedieren gelukkig ongedeerd”Polly’s Ranch for Special Kids aan de Runkelenstraat in Zoutleeuw is afgelopen weekend flink getroffen door het stormweer. De therapiedieren bleven ongedeerd, maar er was wel heel wat materiële schade. De werking van de ranch loopt deze week in de war.
10/02 20u15  Belgisch profvoetbal boekt recordverlies van 87 miljoen euroHet Belgisch profvoetbal heeft vorig seizoen 2018-19 een recordverlies geboekt van 87 miljoen euro. Van de 23 clubs die in 1A en 1B speelden (Virton was nog geen profclub) maakten alleen Club Brugge, Charleroi, STVV, AA Gent en Waasland-Beveren winst. Voor de rest noteren we verliezen van 25.000 euro tot 25 miljoen euro.
10/02 20u15  Hawaiian Poké Bowl komt naar Shopping 1 én Quartier BleuHawaiian Poké Bowl, een groeiende keten die zichzelf een gezond alternatief voor fastfood noemt, opent in maart in Shopping 1 en komt ook naar Quartier Blue in Hasselt.
10/02 20u00  Cannabisolie niet voor consumptie, wel in vier Limburgse apothekenHet Belgisch farmabedrijf Amophar verspreidt voor het eerst cannabisolie zonder voorschrift via de apotheker, en dat vanaf vandaag. De Limburgse apothekers die het product aankochten, geven liever geen interview. Zij willen de olie pas verkopen als ze meer duidelijkheid krijgen over het advies dat ze moeten geven aan klanten. En dat is nu net het probleem, vindt de uitbater van een cannabisshop in Hasselt. Volgens hem hebben apothekers onvoldoende expertise over het product dat ze verkopen.
10/02 20u00  Acteur Raymond Bossaerts (81) is overleden: Ben uit ‘Kapitein Zeppos’ is niet meerWie in de jaren zestig in korte jongensbroek voor de televisie zat om er geen minuut te missen van de uitstekende jeugdseries die de BRT toen uitzond, kent zonder twijfel de sympathieke Ben Kurrel uit Kapitein Zeppos. De rol werd gespeeld door acteur Raymond Bossaerts, die zondag is overleden.
10/02 20u00  Noodnummers 112 en 101 werken voortaan met keuzemenuWie de 112 of 101 belt bij een noodgeval, krijgt vanaf dinsdag een keuzemenu te horen. Voor een ziekenwagen of de brandweer drukt u dan op 1, voor de politie op 2.
10/02 19u45  Jaar cel voor gewelddadig roven van studentenlint in LeuvenDe correctionele rechtbank van Leuven heeft een 23-jarige man veroordeeld tot een jaar cel voor het beroven van een lid van een studentenclub in Leuven. Hij maakte met geweld zijn studentenlint afhandig.
10/02 19u45  Kop-staartbotsing tussen vier voertuigen in Heusden-ZolderOp de brug aan de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder is maandag rond 18 uur een kop-staartbotsing gebeurd tussen vier voertuigen. Eén bestuurster is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
10/02 19u15  ACV Heusden-Zolder brengt hulde aan Roger SchillebeecksZondagnamiddag werden de wandelschoenen nog eens aangetrokken voor een fikse regiowandeling van ACV Heusden-Zolder in de gastparochie van Berkenbos.Het was wandelen in de hoop het droog te kunnen houden. Halverwege werd een versnappering aangeboden.
10/02 19u15  SFC schenkt twee cheques van 1.000 euro aan goede doelenHet Sint-Franciscuscollege 'Seminarie ondernemen' maakt twee goede doelen blij met de opbrengst van hun ABBA Night.
10/02 19u00  Prijsuitreiking eindejaarsactie Handelaars Heusden-Zolder.In de inkomhal van het gemeentehuis vond de prijsuitreiking van de eindejaarsactie van Heusden-Zolder plaats. De voorzitters van de drie middenstandsverenigingen waren aanwezig om de talrijke prijzen te overhandigen aan de winnaars.
10/02 19u00  Mercato’s brengen 44 miljoen in het laatje44 miljoen euro. Dat is de exacte winst die KRC Genk heeft gemaakt in de voorbije twee mercato’s. Goed voor een vijftiende stek op de wereldranking. Kassa kassa dus in de Luminus Arena.
10/02 18u30  Zestigtal nieuwe besmettingen met coronavirus op cruiseschip bij JapanHet aantal mensen met het coronavirus op een cruiseschip voor de kust van Japan is met 66 gestegen. In totaal zijn 136 mensen op het schip besmet met het virus. Dat heeft de Japanse televisiezender TBS TV maandag via Twitter bekendgemaakt.
10/02 18u15  7 vrachtwagenchauffeurs betrapt op gsm’en achter het stuurDe politiezones LRH en Carma hebben de afgelopen dagen een aantal controles gedaan. Vier bestuurders waren onder invloed van drugs, 188 reden te snel en zeven vrachtwagenchauffeurs gebruikten hun gsm achter het stuur.
10/02 18u15  Na 20 jaar is ‘Belgische’ Solar Orbiter vertrokken naar de zon. Wat gaan we daar zoeken?We gaan naar de zon. Maandagochtend vertrok vanaf Cape Canaveral in Florida de Solar Orbiter, een Europese ruimtesonde met een Belgisch tintje. De sonde zal verschroeiende temperaturen moeten weerstaan. Hoe het dat klaarspeelt? “We reizen enkel ’s nachts”, lacht David Berghmans van de Koninklijke Sterrenwacht .
10/02 18u00  Twee Kruibekenaren lichtgewond na botsing in AlkenOp de N80 zijn zondag rond 14.45 uur twee auto’s gebotst. Hiëronymus (59) en Nadine (59) uit Kruibeke raakten lichtgewond.
10/02 18u00  Inbrekers stelen kleingeld en juwelen in RozendaalDieven hebben ingebroken in een huis in de Krokusstraat in Rozenaal. Dat is zondag rond 19.45 uur ontdekt. Ze stalen kleingeld en juwelen.
10/02 18u00  Inbrekers stelen geld in HelchterenIn de Kraanbergstraat in Helchteren is zondag ingebroken in een huis. De dieven namen geld mee.
10/02 18u00  Vier stempelplaten gestolen op bedrijfsterreinOp een bedrijfsterrein aan de Winterbeeklaan in Oud-Termien zijn vier stempelplaten gestolen. Dat is maandag vastgesteld.
10/02 18u00  Inbraak in EkselInbrekers hebben toegeslagen op het Astridplein in Eksel. Dat is maandagmiddag ontdekt. De buit is nog niet bekend.
10/02 18u00  Inbraak in leegstaand huis in HeppenIn de Kerkestraat in Heppen hebben inbrekers toegeslagen in een leegstaand huis. Dat is maandag vastgesteld. Vermoedelijk namen ze juwelen mee.
10/02 18u00  Dieven stelen nummerplaten in PaalIn de Mulderstraat in Paal hebben dieven de twee kentekenplaten van een bestelwagen gestolen. Dat is maandagochtend vastgesteld.
10/02 17u45  18 bestuurders gepakt voor alcohol achter het stuur, 6 voor drugsVier Limburgse politiezones en de Wegpolitie Limburg deden het afgelopen weekend controles in het kader van de provinciale SLim-actie tegen weekendongevallen. Van de 1.574 gecontroleerde bestuurders hadden 18 te diep in het glaasje gekeken. 6 testten positief op drugs.
10/02 17u45  Berwijnbeek in Moelingen bereikt alarmpeilMaandagochtend bereikte de Berwijnbeek opnieuw het alarmpeil door de toevloed van regenwater uit de Waalse buurgemeente Dalhem en hoger stroomopwaarts. In de wijk Elzen in Moelingen ging de Berwijn even buiten haar oevers.
10/02 17u45  Limburgse meisjes scoren op Vlaamse jeugdschaakkampioenenIn het weekend van 8 en 9 februari vonden de Vlaamse jeugdschaakkampioenschappen plaats in Mechelen. In de categorie -18 en -20 hebben de Limburgse meisjes Anouck Kuypers uit Boorsem (Maasmechelen) en Fleur Swennen uit Pelt de titel gepakt.
10/02 17u30  Politie HANO gaat samen met scholen jongerenoverlast terugdringenPolitiezone HANO gaat samenwerken met de middelbare scholen in deelgemeente Overpelt om overlast door jongeren terug te dringen. Het zal in eerste instantie vooral gaan over sensibilisatie, maar er zullen ook controleacties volgen. Deze week krijgen de 2.000 leerlingen én hun ouders een brief over de aanpak.
10/02 17u15  Parijs-Roubaix telt dit jaar 55 kilometer kasseien, organisatie voegt één extra strook toeDe 118de editie van Parijs-Roubaix, die op zondag 12 april op de agenda staat, zal 259 kilometer lang zijn. Dat heeft ASO, de organisator van de helleklassieker, maandag laten weten. Het parcours telt 55 kilometer kasseien.
10/02 17u15  Zestiende Dikke Truiendag gelanceerd in Genks bedrijfNiet toevallig in het Genks bedrijf Itzu lanceerde Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) maandag de zestiende editie van de Dikketruiendag. Itzu is volgens Demir toonaangevend onder meer door haar verregaande engagement in het bevorderen van de biodiversiteit op de bedrijfsterreinen en daarbuiten.
10/02 17u15  Vlaams Belang wil kindergeld van criminele minderjarigen intrekkenOmwille van de verantwoordelijkheid van ouders van jeugddelinquenten pleit Vlaams Belang voor het schrappen van het kindergeld van minderjarigen die criminele feiten op hun palmares hebben.
10/02 17u15  Ophef in Spanje: fysical coach maakt op wel heel ongelukkige manier duidelijk dat Japanse wisselspeler moet invallenDani Pastor, fysical coach van de Spaanse eersteklasser Real Mallorca, heeft afgelopen weekend een heel slechte beurt gemaakt. Het gebaar waarmee hij invaller Takefuso Kubo duidelijk maakte dat hij moest invallen, kon voor vele Spanjaarden niet door de beugel.
10/02 17u15  Politie jaagt 2,5 uur op uitgebroken emoeDe politie Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg maandag rond 12 uur de melding dat er een emoe, een grote loopvogel, vrij rondliep in de Zwartenhoekstraat bij Kwaadmechelen. Pas na 2,5 uur kon het dier gevangen worden.
10/02 17u15  112 maatregelen voor een beter klimaat40% minder CO2-uitstoot in Beringen tegen 2030, die ambitie wil stad Beringen waarmaken. Om dit te bereiken werd een klimaatactieplan opgesteld met in totaal 112 maatregelen.
10/02 17u15  De Spaanse keuken ‘El Fuego’ komt naar Quartier BleuDe horecakade van Quarteir Bleu kleurt ook een beetje Spaans. El Fuego brengt traditionele Spaanse, Catalaanse en Zuid Amerikaanse gerechten gemaakt door chefs die meer dan 20 jaar ervaring hebben opgedaan in Spanje.
10/02 17u15  Prinsenparen verkozen in KanneAfgelopen weekend zijn de prinsenparen verkozen in zaal De Witters in Kanne. CV De Witters verkoos prins Christophe I en prinses Rosita I tot jubileum prinsenpaar. JCV Os Greune verkozen dan weer jeugdprins Sander I en jeugdprinses Zita I tot jeugdprinsenpaar van 2020.
10/02 17u00  LIVE. Volg vanavond hier de gemeenteraad van BeringenLees meer >
10/02 17u00  Russische miljardair Ousmanov overhandigt origineel olympisch manifest aan IOCHet origineel olympisch manifest, dat in december in New York voor ongeveer 8 miljoen euro geveild werd, is aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overhandigd door de Russische miljardair Alicher Ousmanov, voorzitter van de Internationale schermfederatie (FIE) bekendgemaakt.
10/02 15u45  Tv-contract JPL: G5 wil alles boven 80 miljoen euro voor zichzelf houdenDe raad van bestuur van de Pro League vergadert vanavond opnieuw over het tv-contract. Vrijdag bleek dat het bod van Eleven Sports van 103 miljoen euro het aantrekkelijkst was. Niet alleen omdat het 2 miljoen euro meer bedroeg dan wat Proximus, Telenet en VOO samen boden, ook omdat het ‘moderner geïnspireerd’ bleek. Gent-voorzitter Ivan De Witte was zowat als enige niet akkoord met het bod omdat hij nog altijd in een verkoop voor 120 miljoen euro gelooft.
10/02 15u30  InbraakpogingInbrekers hebben maandagmorgen proberen binnendringen in een huis op de Molsekiezel in Lommel. Aan de achterdeur waren braaksporen. De daders slaagden niet in hun opzet.
10/02 15u30  Dit droegen de sterren voor de Vanity Fair-afterparty van de OscarsDe avond van de Oscars duurt lang, ellenlang, want na de officiële awardshow trekken heel wat Hollywoodsterren richting het Wallis Annenberg Center waar naar jaarlijkse gewoonte de afterparty van Vanity Fair plaatsvindt. Tegen dan mag het er allemaal al wat losser aan toegaan en veel actrices hebben dan ook al een andere jurk aangetrokken die vaak een stuk uitbundiger is dan die van de rode loper van enkele uren voordien. Hoe het ook zij, vast staat in elk geval dat er weer tot in de late uurtjes werd gevierd.
10/02 15u30  Klacht voor laster en eerroof tegen Draulans en Loos door voorzitter De ZandhaasWilly Vanhelden, voorzitter van de Zandhaas heeft klacht ingediend tegen journalist Dirk Draulans en Welkom Wolf voorzitter Jan Loos. “Het gaat over een klacht voor laster en eerroof maar ook voor bedreigingen”, zegt Patrick Vaernewyck die voor Vanhelden spreekt.
10/02 15u15  Beker van België basketbal wordt ‘The EuroMillions Cup’De Beker van België basketbal bij de mannen heet voortaan The EuroMillions Cup. Dat heeft de Pro Basketball League vandaag bekendgemaakt.
10/02 15u15  Piepjonge Lanakense ultra’s moeten van Voetbalcel stoppen met vuurwerkactiesDe Voetbalcel van Binnenlandse Zaken en de lokale politie LAMA maken een einde aan de vurige sfeeracties van Lanaken Youth. Het groepje tieners dat de wedstrijden van Lanaken VV in derde provinciale opleukte, heeft wellicht voor het laatst een fakkel met Bengaals vuur afgestoken. Bij een volgende overtreding riskeren club en supporters zware boetes.
10/02 15u15  Uitslag voorzittersverkiezingen Open Vld uiterlijk op 31 maart bekendHet partijbestuur van Open Vld heeft de statutaire procedure voor de verkiezingen van een nieuwe voorzitter en een nieuw partijbestuur opgestart. Vrijdag 27 maart zal de uitslag worden bekendgemaakt.
10/02 15u15  Tv-contract Jupiler Pro League: topclubs willen extra opbrengst voor zichzelf houden, kleine clubs gaan niet akkoordDe raad van bestuur van de Pro League vergadert vanavond opnieuw over het tv-contract. Vrijdag bleek dat het bod van Eleven Sports van 103 miljoen euro het aantrekkelijkst was. Niet alleen omdat het 2 miljoen euro meer bedroeg dan wat Proximus, Telenet en VOO samen boden, ook omdat het ‘moderner geïnspireerd’ bleek. Gent-voorzitter Ivan De Witte was zowat als enige niet akkoord met het bod omdat hij nog altijd in een verkoop voor 120 miljoen euro gelooft.
10/02 15u15  Zestig nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip bij Japan, vijf Nederlanders aan boordHet aantal mensen dat het nieuwe coronavirus heeft op een cruiseschip voor de kust van Japan is met 60 gestegen. In totaal zijn 130 mensen op het schip besmet met het virus. Dat heeft de Japanse televisiezender TBS TV maandag via Twitter naar buiten gebracht.
10/02 15u00  Reeds sponsor van Egan Bernal, nu ook van Lewis Hamilton: Ineos gaat F1 team financieel ondersteunenMercedes heeft de ambitie om langer in de Formule 1 actief te blijven kracht bijgezet door een vijfjarig samenwerkingsverband aan te gaan met Ineos. Het Britse chemieconcern van miljardair Jim Ratcliffe wordt hoofdpartner van de Duitse renstal, die al jaren domineert in de koningsklasse van de autosport. Eind vorig jaar werd al bekend dat Mercedes en Ineos op technisch gebied gaan samenwerken.
10/02 15u00  Woensdagavond KlimaatavondDe KWB Leopoldsburg-Heppen organiseert woensdag 12 feb om 19.30 u een 'klimaatavond', waar je alles kan vernemen over de klimaatverandering en haar gevolgen. En over wat we zelf kunnen doen. Iedereen welkom in de Priester Poppelaan 1 zaal De Kring. Toegang gratis
10/02 15u00  Luigi Di Biagio is opvolger van Leonardo Semplici bij rode lantaarn SPAL in Serie ASPAL heeft coach Leonardo Semplici (52) de laan uitgestuurd en Luigi Di Biagio (48) aangesteld als opvolger. Dat heeft de rode lantaarn in de Serie A aangekondigd.
10/02 14u45  Europese ministers van Volksgezondheid uitzonderlijk tezamen over coronavirusDe Europese ministers van Volksgezondheid komen donderdag bijeen in Brussel voor een speciale vergadering over het coronavirus. De ministers zullen van gedachten wisselen over bijkomende noodmaatregelen op gezondheidsvlak en pistes bespreken om een verdere verspreiding van het virus in de Europese Unie te verhinderen.
10/02 14u45  Ex-scheidsrechter Serge Gumienny: “Asamoah verdiende drie keer een gele kaart”“STVV-uitblinker Asamoah had geluk dat hij zijn derde goal kon maken, eigenlijk had hij toen al moeten uitgesloten zijn.”
10/02 14u45  Tottenham-vedette verontschuldigt zich voor coronavirusgrap: “Mezelf en de club teleurgesteld”Tottenham-middenvelder Dele Alli heeft zich verontschuldigd voor een grappig bedoelde video die hij op Snapchat heeft gepost over het coronavirus. “Ik heb mezelf en de club teleurgesteld”, verklaarde de 23-jarige Engelse international.
10/02 14u45  Opdoffer voor Maaseik: Kindt opnieuw (lange tijd?) outMaaseik moet het voor een tijdje (wie weet tot eind dit seizoen) zonder Lou Kindt stellen. De opposite - die nog maar net terug was - herviel in zijn oude blessure, een stressfractuur in de voet.
10/02 14u30  Hartafwijking dwingt nu ook oudste van Frans broederpaar tot stoppen met wielrennenDe Franse renner Jimmy Turgis moet op 28-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn carrière. Hij heeft net als zijn jongere broer Tanguy een hartafwijking. Dat heeft zijn procontinentale team B&B Hotels-Vital Concept p/b KTM bekendgemaakt.
10/02 14u30  Vader steekt zoon neer in woonwagenpark: “Mijn zoon is onhandelbaar”Een 67-jarige man uit Oudsbergen kreeg maandag een celstraf van een jaar met uitstel omdat hij zijn zoon na een ruzie vijf keer in de borst en arm stak. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond maar krijgt wel een schadevergoeding van 12.160 euro.
10/02 14u30  Online oplichting: met deze drie tips ben jij niet het volgende slachtofferIs een verkoper op een tweedehandssite wel te vertrouwen? En hoe zorg je ervoor dat jij niet bedot wordt? Iedere week krijgt onze redactie massa’s berichten van lezers die duizenden euro’s spaargeld verliezen door internetoplichting. Met deze tips overkomt het jou niet.
10/02 14u30  ControlesBij een verkeerscontrole in Schoonaerde en op de Leuvensesteenweg zijn zaterdagavond acht bestuurders onder invloed betrapt waaronder een 46-jarige man uit Tessenderlo. Drie chauffeurs waren in het bezit van drugs. Na een optreden in de Dance Hal controleerde de politie zondagochtend drie bestuurders van auto’s met Franse kentekenplaten. Zij waren allen onder invloed van drugs. In een van de auto’s is een telescopische matrak gevonden. Eén van de mannen was in het bezit van XTC, speed en LSD. Een inzittende van een auto met Duits kenteken was in het bezit van XTC-pillen en cannabis.
10/02 14u15  Thibaut Courtois wint als eerste Belg prijs van speler van de maand in SpanjeReal Madrid-doelman Thibaut Courtois is verkozen tot speler van de maand januari in de Spaanse eerste klasse. Dat heeft La Liga maandag laten weten. Het is de eerste keer dat een Belg de trofee wint.
10/02 14u15  Babypanda’s zetten eerste stapjes in buitenwereldDe twee babypanda’s in Pairi Daiza hebben afgelopen weekend voor het eerst een stapje in de buitenwereld gezet. De tweeling is nu een half jaar oud en wegen elk meer dan 11 kilogram. Daarmee zijn ze bestand tegen de koude temperaturen en mochten ze voor het eerst hun pandagrot verlaten.
10/02 14u15  Alkenaar filmt onder rokken in Carrefour en krijgt 37 maanden celEen 33-jarige man uit Alken kreeg maandag een celstraf van 37 maanden en werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet nadat hij meermaals stiekem foto’s maakte en filmde onder de rokken van vrouwelijke klanten in de Carrefour in Alken. Omdat de man niet kwam opdagen tijdens de zitting werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.
10/02 14u00  Kogel is door de kerk: intieme trouwplechtigheid voor prinses BeatriceNa de commotie rond Megxit en het seksschandaal met prins Andrew, heeft de Britse koninklijke familie ook iets heuglijks om naar uit te kijken: het huwelijk van prinses Beatrice.
10/02 14u00  Bilzenaar verdooft en verkracht jongen (14) tijdens vissenEen 54-jarige man uit Bilzen moet vrezen voor een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel onder voorwaarden omdat hij in 2002 een 14-jarige jongen uit Genk verdoofde en verkrachtte. De twee gingen meermaals samen uit vissen. Aan de visvijver sloeg de vijftiger toe.
10/02 13u30  Leonardo DiCaprio neemt voor het eerst zijn 23 jaar jongere vriendin mee naar OscarsLeonardo DiCaprio (45) is al een tijdje aan het daten met Camila Morrone (22), maar de twee verschenen nooit eerder samen op een evenement. Tijdens de Oscars was het dan eindelijk zover, al liepen ze wel niet samen over de rode loper.
10/02 13u15  Paleis verlengt opdracht van Koen Geens tot 17 februariKoning Filip verlengt de opdracht van koninklijk opdrachthouder Koen Geens tot 17 februari. Dat meldt het paleis maandag in een persbericht.
10/02 13u15  Volvo Cars en Geely overwegen fusieDe Zweedse en Chinese autobouwers Volvo Cars en Geely overwegen om te fuseren. Dat laat Volvo Cars weten. Geely heeft op dit moment al 99 procent van Volvo Cars in handen.
10/02 13u15  Nu ook lege rekken Coca-Cola bij ColruytAanslepende onderhandelingen tussen Colruyt en Coca-Cola zorgen ervoor dat niet alle producten van de frisdrankproducent beschikbaar zijn bij de supermarktgroep. Dat schrijft de gespecialiseerde site RetailDetail en wordt bevestigt door Colruyt.
10/02 13u15  Jurylid dat op Facebook lekte over assisenproces Ben Wertoy wordt verhoord door speurdersHet Brusselse parket-generaal heeft het parket van Leuven de opdracht gegeven om een vooronderzoek te openen naar een jurylid uit het assisenproces tegen Ben Wertoy. De vrouw uitte de voorbije dagen op Facebook haar ongenoegen over de beraadslaging tijdens dat proces. Dat meldt woordvoerster Liliane Briers. Het jurylid wordt verhoord door de speurders in Leuven. Zelf gaat het parket-generaal niet in cassatieberoep, klinkt het nog.
10/02 12u45  Poging doodslag op veertiger in GenvalEen veertiger is zondagnamiddag slachtoffer geworden van een poging tot doodslag op de openbare weg in Genval, een deelgemeente van Rixensart in de provincie Waals-Brabant. Dat meldt het parket van Waals-Brabant maandag.
10/02 12u45  Toerisme in Duitsland blijft records brekenIn Duitsland hebben binnen- en buitenlandse toeristen vorig jaar 495,6 miljoen overnachtingen geboekt. Het gaat om het tiende overnachtingenrecord op rij, zo maakte het Duitse statistiekbureau maandag bekend.
10/02 12u45  Dossier rond grootscheepse oplichtingen met voertuigen uitgesteldDe Brusselse raadkamer is maandag nog niet begonnen aan de behandeling van het grote dossier van het federaal parket tegen een criminele organisatie die zich specialiseerde in oplichtingen met voertuigen. Het dossier kan nog niet behandeld worden omdat de kamer van inbeschuldigingstelling zich nog moet uitspreken over de bijzondere opsporingsmethoden die in het onderzoek gebruikt zijn. Het federaal parket wil bijna 80 personen vervolgen, die verantwoordelijk worden gehouden voor ongeveer 620 feiten. Daarbij zouden ze meer dan 1.000 slachtoffers gemaakt hebben en 6,5 miljoen euro hebben buitgemaakt.
10/02 12u45  Demir geeft startschot voor dikketruiendagVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft maandag in Genk de aftrap van de zestiende dikketruiendag gegeven. Dit jaar ligt de focus op de link tussen biodiversiteit en klimaat. “Klaslokalen en de bedrijfsvloer zijn uitgelezen plaatsen om Vlamingen bewust te maken van de uitdagingen waarvoor we staan. Net daar dient dikketruiendag voor”, zegt Demir bij het bedrijf ITZU in Genk.
10/02 12u45  Europees Milieuagentschap waarschuwt voor overstromingen, droogtes en bosbrandenIn een nieuw rapport komt het Europees Milieuagentschap (EEA), een EU-agentschap, opnieuw met een duidelijke waarschuwing: de komende decennia krijgt ook Europa te maken met meer overstromingen, droogtes en bosbranden. De landen zullen zich moeten aanpassen.
10/02 12u15  NIEUW en Onafhankelijken interpelleren over SchakkebroekOppositieraadslid Lo Guypen van NIEUW en de onafhankelijke raadsleden Wim Berden en Tim Raskin – die met hun drieën één ‘fractie’ vormen in de gemeenteraad gaan de meerderheid van sp.a, Open Vld en CD&V interpelleren over twee kwesties in Schakkebroek. Dat gebeurt op de gemeenteraad vanavond.
10/02 12u15  Storm Ciara slaat ook toe in Bocholt: “Plots had ik een openluchtzwembad”Ciara heeft zondag ook stevig huis gehouden in de beeldentuin van kunstenaar Albert Vaesen. In de vooravond werd een stuk dak van het kleine zwembad achter zijn woning door een forse rukwind afgerukt. Het dak belandde net niet in zijn beeldentuin, waardoor de schade beperkt bleef.
10/02 12u00  N-VA interpelleert over opvanghuis slachtoffers tienerpooiersKarolien Grosemans, fractieleider van de N-VA-oppositie van Herk-de-Stad gaat de meerderheid van sp.a, Open Vld en CD&V interpelleren over het geplande opvangtehuis voor slachtoffers van tienerpooiers. Dat gebeurt op de gemeenteraad vanavond.
10/02 12u00  F1-commentator: "Jarenlang geen contact met Michael Schumacher omdat ik kritiek gaf"Als F1-commentator vol lof zijn over een rijder, maar door één keer felle kritiek te geven jarenlang geen contact hebben met een F1-piloot: het overkwam Martin Brundle met Michael Schumacher.
10/02 12u00  Catecheseviering in LauwZondag vond in de Sint-Pieterskerk in Lauw de catecheseviering voor het gezin plaats. Deze viering was er voor de eerstecommunicanten van de pastorale eenheid Sint-Benedictus. Muzikaal werd alles omkaderd door het Tongerse jeugdkoor ’t Basikliekje.
10/02 12u00  Het bloed in hun flat kwam van de dode buurAJ McCrady alarmeerde de autoriteiten toen het in zijn appartement vreselijk begon te stinken. De geurhinder was onhoudbaar, zei hij. Een tijdlang bleef de stank hangen. Toen de huurders zagen dat druppels naar beneden gleden langs de muur waren ze gealarmeerd. Ze belden een schoonmaakploeg. En die ging een kijkje nemen bij de buurman.
10/02 12u00  Herkenaar toont politie hoe hij vriendin doodstak en in waterput dumpteIn Schakkebroek is Guido V. (65) vanochtend teruggekeerd naar de Schoolstraat in Schakkebroek, waar hij vorig jaar zijn vriendin doodstak en het lichaam in een waterput dumpte.
10/02 12u00  Wandelclub Partnerwalk steunt Belgisch Centrum voor GeleidehondenZondag 9 februari organiseerde de wandelclub Partnerwalk hun 33ste Nationale Wandeling ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Het vertrek en aankomst van de wandeling bevond zich in het Parochiaal Centrum Sint-Maternus in Tongeren.
10/02 12u00  Brei eens een trui met Karl LagerfeldFan van Karl Lagerfeld en dol op breien? Dan kun je nu meedoen aan een schattenjacht van Woolmark waarbij je een van de 777 exclusieve breipakketten kunt winnen waarmee je een ontwerp van de overleden designer kunt maken.
10/02 11u45  Gemeenteraad Herk-de-StadDe gemeenteraad van Herk-de-Stad vergadert vandaag, maandag 10 februari.
10/02 11u45  Groene stroom in FlixBussen dankzij zonnematten op het dakDe groene bussen van FlixBus kleuren binnenkort groener dankzij zonnepanelen op het dak. Momenteel is er een proefproject op de lijn tussen Dortmund en Londen die eveneens door België loopt. Staf Cars uit Lommel, dat voor Flix rijdt, plant alvast ook om de flinterdunne matten aan te brengen.
10/02 11u45  Harley Davidson gestolenDieven hebben een motor gestolen uit de gemeenschappelijke garage van een flatgebouw op het Europaplein in Lanaken. Het gaat om een dure Harley Davidson. De daders sloegen toe tussen zondag 17 uur en maandagmorgen 8 uur.
10/02 11u45  Inbraak in werfcontainerIn Eisden in de Dina Demerstraat is maandag een inbraak vastgesteld in een werfcontainer. De exacte buit is niet bekend.
10/02 11u45  Storm Ciara slaat toe ook in Bocholt: “Plots had ik een openluchtzwembad”Ciara heeft gisteren ook stevig huis gehouden in de beeldentuin van kunstenaar Albert Vaesen. In de vooravond werd een stuk dak van het kleine zwembad achter zijn woning door een forse rukwind afgerukt. Het dak belandde net niet in zijn beeldentuin, waardoor de schade beperkt bleef.
10/02 11u30  Hoe het Zuid-Koreaanse ‘Parasite’ terecht Oscargeschiedenis schreefEen aardedonkere sociale satire in het Koreaans. Parasite leek geen schijn van kans te hebben, en toch won het Zuid-Koreaanse pareltje zondagnacht volkomen terecht de Oscar voor Beste Film.
10/02 11u30  Spelende hond zorgt voor complete chaos in de livingDeze hond, Fallon, lijkt onschuldig te spelen met zijn baasje, maar dat draait al snel uit op chaos en een living vol scherven. De hond in kwestie loopt aan topsnelheid naar binnen achter de eigenaar aan, springt vervolgens over de zetel, schat de sprong fout in en landt ondersteboven op een glazen salontafel. Resultaat: een living vol scherven en een blikken vol ongeloof. De hond zelf kan het ook niet geloven.
10/02 11u15  Britse regering noemt coronavirus “ernstige en imminente” dreigingDe regering van het Verenigd Koninkrijk heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus uitgeroepen tot een “ernstige en imminente dreiging voor de gezondheid”. Het kan inwoners daardoor verplicht in quarantaine plaatsen.
10/02 11u00  Genk meet stormschade op: kloostermuur ingestort en auto’s beschadigdDaags na de ergste windvlagen van storm Ciara, wordt ook steeds meer schade duidelijk in Limburg. Op de meeste plaatsen gaat het daarbij over weggewaaide pannen en omgevallen bomen, maar in Genk bleven ook de zusters niet gespaard.
10/02 10u45  Sofie en Gili in HasseltGili Maimon (31) uit Israël, beroepsmilitair in Israël en ingenieur.
10/02 10u45  Anna en Arkadi in Hechtel-EkselArkadi Gevorgyan (42)uit Armenië, arbeider.
10/02 10u45  Sibylle en François in BreeFrançois Lauwers (54) uit Bree, arbeider.
10/02 10u45  Claudia en Peter in OudsbergenPeter Breuls (39) uit Maaseik, kapper.
10/02 10u45  Kremana en Ivan in HasseltIvan Georgiev (30) uit Hasselt, schoonmaker bij GOM in Hasselt.
10/02 10u45  Athina en Mina in GingelomMina Gabraeil (31) uit Egypte, werkloos.
10/02 10u45  Rauf en Safi in GenkSafi Ziaullah (25) uit Genk, student PDR autotechniek.
10/02 10u45  Tuba en Cavit in HasseltCavit Karabudak (31) uit Hasselt, internationaal koerier tussen België en Zwitserland.
10/02 10u45  Hatice en Barlas in BreeBarlas Asil Hüseyin (28) uit Bree, fabrieksarbeider.
10/02 10u45  Khadija en Anass in ZonhovenAnass Ait Aadi (24) uit Opglabbeek, vertegenwoordiger bij Proximus.
10/02 10u45  Vriendinnenclubje Cats naar Olympische Spelen: "Van begin tot einde kippenvel"“Van begin tot einde kippenvel.” Aldus Emma Meesseman na de historische olympische kwalificatie. Buiten raasde storm Ciara, in de Versluys Dome barstte een orkaan van applaus los. Applaus voor de Belgian Cats, een vriendinnenclubje van weleer dat nu de wereldtop bestormt.
10/02 10u45  Nauwelijks wijzigingen op WTA-ranking na Fed Cup-wedstrijdenNa een Fed Cup-week zijn er nauwelijks wijzigingen op de maandag gepubliceerde WTA-ranking. Belgiës nummer 1 Elise Mertens behoudt haar 19de plaats.
10/02 10u45  Weer oplichting op 2dehands: "Vertrouw verkoper Roman niet"Dagelijks vragen radeloze lezers ons om hulp bij problemen die ze zelf niet meer opgelost krijgen. Het Belang van Limburg is voor hen de laatste strohalm om een oplossing te vinden. Journalisten Lies Vanbets en Gunter Willekens proberen hen te helpen en brengen op deze pagina's verslag uit van hun werk.
10/02 10u45  Amper maand nadat brand alles verwoestte, heropent koppel hun woonwinkelAmper een maand na de uitslaande brand in Borgloon, neemt interieurzaak Driedeco een nieuwe start in Sint-Truiden. Met dank aan de vrienden, buren en Rotarac Haspengouw.
10/02 10u30  Zelfs de vrouw van Fly uit ‘Kamp Waes’ weet niet of hij ooit gevangengenomen isZijn echte naam hoeft niet eens meer. Sinds Kamp Waes kent heel Vlaanderen deze Limburger onder de naam Fly. “Ik kan me voorstellen dat wat de special forces doen tot de verbeelding spreekt en op een avonturenfilm lijkt. Maar voor ons is het een heel serieus beroep.”
10/02 10u30  Hoopgevend nieuws voor rokers: je longen kunnen zich echt herstellenDr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
10/02 10u30  Zoals Arno doorwerken met kanker: waarom experts het een goed idee vindenArno (70) ondergaat deze week een zware operatie in zijn strijd tegen pancreaskanker. De zanger kreeg ook al chemotherapie. En toch bleef hij optreden. “Áls je het aankunt, is blijven werken met kanker een goede zaak”, zeggen experts.
10/02 10u30  Ikea bant wegwerpplastic met Eva Mouton en komt met groene collectieIkea kondigt enkele maatregelen aan om veel minder plastic te gebruiken en zelfs wegwerpplastic helemaal te bannen. Het werkt daarvoor samen met Illustratrice Eva Mouton. Daarnaast komt er ook een collectie die vervaardigd wordt uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee.
10/02 10u15  Vrijwilligersfeest in woonbzorgcentrum ImmaculataNaar jaarlijkse gewoonte werden ook dit jaar de vrijwilligers van WZC Immaculata in de bloemetjes gezet op het jaarlijkse vrijwilligersfeest.
10/02 10u00  Tom Waes trekt naar JapanVolgende zomer zijn alle ogen gericht op Japan. Daar zullen dit jaar de Olympische Spelen doorgaan. Er worden maar liefst 40 miljoen toeristen verwacht. En wie al een voorsmaakje wil, kan binnenkort naar een speciaal editie van Reizen Waes kijken.
10/02 09u45  Braziliaanse voetballers mogen olympische titel verdedigen in Tokio na zege tegen ArgentiniëBrazilië heeft zich geplaatst voor het olympisch voetbaltoernooi in Tokio waar het zijn titel zal verdedigen. De beloften van de Seleçao verzekerden zich op het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi in het Colombiaanse Bucaramanga van een olympisch ticket dankzij een 3-0 zege tegen Argentinië, dat al gekwalificeerd was.
10/02 09u45  Lotus verkoopt miljard koekjes in de VSKoekjesbakker Lotus heeft vorig jaar de omzet met meer dan 10 procent zien stijgen, met dank aan het succes van speculoos. In de VS bereikt Lotus nu zes miljoen huishoudens, goed voor een miljard koekjes.
10/02 09u30  Tom Ford stopt Kendall Jenner en Hadids in doorzichtige jurkenTom Ford koos als locatie voor zijn nieuwste modeshow niet voor de modeweek in New York die net van start is gegaan, maar verhuisde het hele circus naar de Milk Studios in Hollywood, op een boogscheut van waar zondag de Oscars plaatsvonden. De modeshow baadde dan ook in de glitter en glamour van de filmwereld en de eerste rijen zaten volgepakt met nog meer celebrities dan we van modeshows al gewoon zijn. En die toeschouwers werden ook op een spektakel getrakteerd. Zo stuurde Ford Bella Hadid in een adembenemende glinsterende jurk de catwalk op, zonder beha. Hetzelfde was weggelegd voor zus Gigi en Kendall Jenner, al kregen zij een zwarte, kanten creatie aangemeten. Het mocht, zoals we van de ontwerper gewoon zijn, allemaal wat sexier zijn, met veel fluweel, hier en daar een panterprint en glinsterende stoffen.
10/02 09u30  Hoe stop je het coronavirus? Toeschouwers bij openingsmatch Aziatische Champions League moeten mondmasker dragenBij de openingswedstrijd van de Aziatische Champions League, dinsdag in Zuid-Korea, moeten alle toeschouwers mondmaskers dragen. Dat is volgens persagentschap AP één van de maatregelen genomen door de Aziatische Voetbalconfederatie (AFC) tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
10/02 09u15  Coach Eddy Casteels blijft Leuven Bears trouwEddy Casteels heeft zijn contract als hoofdcoach van basketbalteam Leuven Bears verlengd met drie jaar. Dat bevestigde Leuven Bears zondag. Het contract werd zaterdagavond getekend voor de thuismatch van Leuven Bears tegen Antwerp Giants, die de Leuvenaars wonnen met 83-80.
10/02 09u00  Zestig nieuwe gevallen coronavirus op cruiseschip bij JapanOp het cruiseship dat wegens coronavirus in quarantaine ligt voor Japan, zijn nog zestig extra mensen ziek geworden. Er zijn ook vijf noorderburen aan boord.
10/02 08u45  Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit op GazastrookHet Israëlische leger heeft maandagmorgen in de Gazastrook opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas. De militaire actie was een vergelding voor een eerdere beschieting vanuit de Palestijnse enclave, zo zegt het leger.
10/02 08u00  Normale ochtendspits op de weg, wel hinder op het spoor door storm CiaraHet hoogtepunt van storm Ciara was zondagavond rond 22 uur, maar toch is er maandagochtend nog hinder op het spoor. De ochtendspits op de weg verloopt wel normaal.
10/02 08u00  Standard dient klacht in tegen ex-sportief directeur Olivier Renard en voormalig coach Aleksandar JankovicStandard heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren een klacht ingediend tegen onder anderen Olivier Renard en Aleksandar Jankovic, in hun periode als respectievelijk sportief directeur en coach van de Luikse voetbalclub. Dat meldt Sporza.
10/02 07u15  Voorlopig normale ochtendspits op de weg, wel hinder op het spoor door storm CiaraHet hoogtepunt van storm Ciara was zondagavond rond 22 uur, maar toch is er maandagochtend mogelijk nog hinder mogelijk op de weg. Rond 7 uur is er enkel sprake van de gewoonlijke files. Het treinverkeer ondervindt wel hinder.
10/02 07u00  “Natte ochtend, rukwinden al veel minder fors dan zondag”Vanochtend vallen er eerst nog buien, maar nog vroeg in de voormiddag wordt het vanuit het westen meestal droog. Vanwege de wind zit er immers veel vaart achter de buien.
10/02 06u45  Moeizame ochtendspits verwacht op de weg en op het spoor door storm CiaraHet hoogtepunt van storm Ciara was zondagavond rond 22 uur, maar toch zal er maandagochtend mogelijk nog hinder zijn. Ook het treinverkeer zal hinder ondervinden.
10/02 06u30  “Net een smeltende kaars”: Jani Kazaltzis keurt outfits op de OscarsIn het Dolby Theatre in Los Angeles zijn zondagnacht de Oscars uitgereikt. Beroemde actrices en acteurs lieten zich voor de uitreiking stylen tot in de puntjes, al was de ene look al geslaagder dan de andere. Stylist Jani Kazaltzis keurt er vijftien.
10/02 06u30  ‘Parasite’ is historische winnaar van de OscarsVannacht zijn de 92ste Academy Awards – beter bekend als Oscars – uitgereikt in Los Angeles. Dé grote winnaar werd de Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’. Die werd verrassend bekroond tot beste film, een primeur in de geschiedenis van de filmprijzen.
10/02 06u15  “Buien in de ochtend, maar daarna een droge namiddag”Maandagochtend vallen er eerst nog buien, maar nog vroeg in de voormiddag wordt het vanuit het westen meestal droog. Vanwege de wind zit er immers veel vaart achter de buien. Die wind bereikt eerst nog gemiddeld 6 tot 7 Beaufort, en zal daarna doorgaans tussen 5 en 6 Beaufort gaan schommelen. Er kan heel de dag nog wel een rukwind tot 75 km per uur inzitten, al zullen de meeste rukwinden minder fors uitpakken.
10/02 06u15  Hasselaar zoekt weekendhuisje van 2,5 miljoen euro2,5 miljoen euro. Dat is het budget dat Hasselaar Bart Goovaerts (56) veil heeft voor een optrekje in het Antwerpse, als uitvalsbasis voor het weekend. Zijn zoektocht is dinsdag te zien in ‘Huizenjagers’ op VIER.
10/02 06u15  POLL. Wie moet de nieuwe gouverneur worden?Nu Herman Reynders zijn mandaat heeft neergelegd is het uitkijken wie hem opvolgt als gouverneur van Limburg. Tegen 21 februari wil de Vlaamse regering de knoop doorhakken. Wie vindt u de geknipte man of vrouw om de 21ste gouverneur van Limburg te worden? Je vindt de poll onderaan deze pagina.
10/02 06u15  “Het blijft vreemd hoe dit land tegelijk voortwerkt en blokkeert”Lees meer >
10/02 05u30  Opvallende trends op de OscarsZoals elk jaar vallen er op de rode loper van de Oscars enkele trends te onderscheiden. Wij zetten de opvallendste op een rij.
10/02 05u15  CD&V wil fiscale aftrek van kinderopvang verdubbelenCD&V legt een aantal fiscale voordelen voor gezinnen op tafel. “We willen de belastingvermindering voor kinderopvang verdubbelen”, zegt Kamerlid Steven Matheï. “En zorgen dat gezinnen met een laag inkomen meer geld terugkrijgen van de belastingen.”
10/02 03u45  75%Lees meer >
10/02 03u45  “Je longen herstellen zich nadat je stopt met roken”Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
10/02 03u45  “Gratis condooms zijn geen kerntaak van scholen”Lees meer >
10/02 03u45  TrofeeLees meer >
10/02 03u45  Kampioenschap tegenwindfietsen gestaakt na harde windLees meer >
10/02 03u45  Gasten zitten drie uur vast in restaurant in Lanklaar door omgevallen boomDoor een omgevallen boom zaten zo’n 45 mensen zondagmiddag drie uur lang vast bij brasserie De Litzberg in Lanklaar.
10/02 03u45  CD&V wil fiscale aftrek kinderopvang verdubbelenCD&V legt een aantal fiscale voordelen voor gezinnen op tafel. De christendemocraten willen de belastingvermindering voor kinderopvang verdubbelen en gezinnen met een laag inkomen meer geld geven.
10/02 03u45  “Wie geeft mijn zoon zijn gehandicaptenkaart?”Marijke Roox uit Riemst is moeder van drie zonen met autisme. Daardoor heeft ze niet alleen recht op een verhoogde kinderbijslag, maar ook op een Europese gehandicaptenkaart voor haar zonen. Maar niemand lijkt te weten wie die kaart moet uitreiken.
10/02 03u45  “Zonder vordering kunnen we niets”Lees meer >
10/02 03u45  Wilt u ook een probleem aankaarten?Dagelijks vragen radeloze lezers ons om hulp bij problemen die ze zelf niet meer opgelost krijgen. Het Belang van Limburg is voor hen de laatste strohalm om een oplossing te vinden. Journalisten Lies Vanbets en Gunter Willekens proberen hen te helpen en brengen op deze pagina's verslag uit van hun werk.
10/02 03u45  Militair doodde 26 mensenLees meer >
10/02 03u45  Sinn Fein grote winnaarLees meer >
10/02 03u45  Steeds minder bakkers in België“Elke week doen er gemiddeld twee bakkers de deuren dicht”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ.
10/02 03u45  Blijven werken kan een goeie zaak zijnArno (70) ondergaat deze week een zware operatie in zijn strijd tegen pancreaskanker. De zanger kreeg ook al chemotherapie. En toch bleef hij optreden. “Áls je het aankunt, is blijven werken met kanker een goede zaak”, zeggen experts.
10/02 03u45  Club moet BTW 3.000 euroVorige week raakte bekend dat voetbalclubs stevige boetes krijgen voor het niet-betalen van btw op gratis drankbonnen. De Grenstrappers, een vierdeprovincialer uit Lommel, kregen dan weer een boete van 3.000 euro voor een laattijdige indiening van hun aangifte. Maar de fiscus toont zich nu van zijn sportieve kant.
10/02 03u45  “Onze Ford Transit staat vaker stil dan dat ie rijdt”AdBlue is een middel om de NOx-uitstoot van dieselmotoren te beperken. Maar AdBlue zorgt voor andere problemen. Evangelische basissschool De Padvinder uit Genk beschikt over een busje voor het leerlingenvervoer. Maar dat busje komt maar zozo, wellicht door de Adblue.
10/02 03u45  Adam Sandler wint Independent Spirit AwardLees meer >
10/02 03u45  Nieuwe nummers van ABBA mogelijk in septemberFans van ABBA kijken uit naar de komst van musical Mamma Mia binnenkort. Maar wellicht nog meer naar mogelijk nieuw songmateriaal van de Zweedse hitmachine.
10/02 03u45  ‘Bezorgde’ fans checken hartslag van Willy Sommers tijdens concertLees meer >
10/02 00u45  Het opvallendste accessoire op de Oscars: een sandwichPrachtige jurken en pakken in overvloed op de rode loper van de Oscars in Los Angeles, maar extra aandacht ging naar actrice Julia Butters. Niet naar de babyroze jurk van de ster uit ‘Once upon a time in Hollywood’, wel naar de sandwich in haar handtas.
10/02 00u30  Britse krant The Guardian is fan van universiteitsbuurt in BrusselDe hippe universiteitsbuurt in de Brusselse gemeenten Elsene en Etterbeek is door de toonaangevende Britse krant The Guardian gebombardeerd tot één van de tien coolste plekken in Europa.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

47x Vrouw in Nederland raakt waarschijnlijk door rukwind van de weg en overlijdt17/02 00u00 - Het Belang van Limburg: Een 19-jarige vrouw uit Neerkant die zondagochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk op de Meijelseweg in het Nederlandse Heusden, is ‘s avonds in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.
31x "Tom Van Grieken en Paul Magnette samen aan tafel, dat worden leuke gesprekken"17/02 09u00 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
26x “Riu heeft me als trouwe klant jarenlang bedot ”17/02 03u45 - Het Belang van Limburg: Eric Vandenecker (60) mag dan militair op rust zijn, zijn vechtlust is hij niet verloren. Eric heeft de strijd aangebonden met de Spaanse hotelketen Riu. Reden: hoewel hij meer dan tien jaar zijn vakanties doorbrengt in Riu-hotels, heeft Riu nooit verteld dat trouwe klanten korting kunnen krijgen.
24x 109 km/uur in zone 5017/02 16u45 - Het Belang van Limburg: De politie voerde zondag snelheidscontroles uit. In Hoeselt op de Tongersesteenweg reden 28 op 501 voertuigen te snel. In de Kleistraat in Beverst werden 94 op 72 automobilisten geflitst. Een bestuurder werd, ondanks afremmen bij het zien van de radar, geflitst aan een snelheid van 109 km/uur in een zone waar maximaal 50 per uur wordt toegelaten. Hij zal zich voor een politierechter moeten verantwoorden.
24x Waarom de comeback van Kim Clijsters niet op Vlaamse zenders te zien is17/02 16u00 - Het Belang van Limburg: Vandaag start Kim Clijsters (36) het derde hoofdstuk in haar tenniscarrière. Voor het eerst sinds 2012 waagt de Limburgse zich weer op het tennisveld, in de eerste ronde van het WTA-tennistoernooi in Dubai. De match is overal live te volgen… behalve op onze Vlaamse zenders.
24x 3.259 euro betaald voor krultang: “Wat moet bank doen als ik opgelicht word?”17/02 06u15 - Het Belang van Limburg: Sinds de praktijk van phishing via platformen als Vinted en 2dehands bekend werd, blijven gelijkaardige verhalen binnen komen bij Voor U Opgelost. Veel lezers stellen ook de rol van de banken in vraag. Kunnen die niets meer doen tegen het phishing-fenomeen?
23x Dit moeten de banken voor je doen als je wordt opgelicht17/02 07u15 - Het Belang van Limburg: Sinds de praktijk van phishing via platformen als Vinted en 2dehands bekend werd, blijven gelijkaardige verhalen binnen komen bij Voor U Opgelost. Veel lezers stellen ook de rol van de banken in vraag. Kunnen die niets meer doen tegen het phishing-fenomeen?
23x Nederland waarschuwt voor juridische strijd rond sneltram17/02 06u15 - Het Belang van Limburg: Nederland waarschuwt Vlaanderen dat het niet weet waar het aan begint als het tracé van de tram Hasselt-Maastricht wordt gewijzigd in de Hasseltse binnenstad. “Nog eens twee jaar vertraging achten wij niet acceptabel”, zegt de Maastrichtse wethouder Gert-Jan Krabbendam.
23x Collega-tennissters over terugkeer van Kim Clijsters: “Haar niveau is echt goed”17/02 06u15 - Het Belang van Limburg: Kim Clijsters begint maandag om 16 uur aan haar comeback tegen Muguruza. Enkele collega’s blikken alvast vooruit op de intrede van de Breese.
22x Na Ciara en Dennis komt Ellen, maar hoe komen die stormen aan hun naam?17/02 12u45 - Het Belang van Limburg: Na twee weekenden stormweer door Ciara en Dennis, wordt er nu alweer gesproken over de volgende storm Ellen. “Die moet zich nog vormen, dus we moeten niet op de zaken vooruitlopen”, zeggen Frank Deboosere en David Dehenauw. Maar hoe zit dat eigenlijk met die namen? Frank Deboosere: “Dat is een complexe toestand. In Duitsland zijn hoge- en lagedrukgebieden zelfs te koop.”

Statistieken

Artikels:
31826
Gelezen:
43295
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven