woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
12/12 06u45  Terreurdaad Straatsburg: drie doden, twaalf gewonden, dader nog steeds op de vlucht Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken drie doden en twaalf gewonden gevallen, van wie zes in kritieke toestand zijn. De dader is nog op de vlucht. Bij hem zou dinsdagochtend nog een huiszoeking hebben plaatsgevonden. De politie gaat uit van een terreurdaad.
12/12 06u45  Ivan Leko is fier na gelijkspel van Club Brugge en krijgt lof van Diego Simeone: “Dit is historisch en fantastisch” Club Brugge heeft dinsdag de Champions League uitgezwaaid met een knap 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Atlético Madrid. Volgens coach Ivan Leko mag blauw-zwart het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten. “We moeten trots zijn op onze Champions League-campagne.”
12/12 06u45  Hilde Vautmans veilig terug in hotel na nacht lockdown in Straatsburg met groep Truienaren Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij vielen zeker drie doden en twaalf gewonden. Ook Europarlementslid Hilde Vautmans was dinsdagavond in Straatsburg met een groep Truienaren. Via Twitter liet ze weten hoe het met hen ging.
12/12 06u30  Schoten gelost nabij kerstmarkt in Franse stad Straatsburg: zeker drie doden en twaalf gewonden Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zijn volgens de minister van Binnenlandse Zaken drie doden en twaalf gewonden gevallen, van wie zes in kritieke toestand zijn. De dader is nog op de vlucht. Bij hem zou dinsdagochtend nog een huiszoeking hebben plaatsgevonden.
12/12 06u15  Veerle Dobbelaere: "Het was niet mijn keuze om minder te acteren, maar ik kan makkelijk loslaten” In de jaren negentig was ze de coming lady van het vaderlandse acteurswereldje - een belofte die ze met glans waarmaakte -, maar jaren later werd Veerle Dobbelaere (51) steeds minder gevraagd. Daarom zijn we telkens zo blij als ze nog eens op ons scherm verschijnt om die degelijke klasse tentoon te spreiden, zoals nu in ‘De Collega’s 2.0’ van Jan Verheyen. “Ik ga nog liever in een café werken dan een slechte rol te vertolken”, aldus Veerle.
12/12 06u15  TV-TIP. Joris Hessels maakt opvolger van 'Radio Gaga': "Ik wilde de verhalen langer volgen dan een uurtje" Woensdag geeft Canvas het startschot van ‘De Weekenden’, een programma waarin negen mensen worden gevolgd voor wie 2018 een cruciaal jaar was. Joris Hessels is telkens hun luisterend oor.
12/12 06u15  Dankbaar zijn voor de kleine dingen: hier zijn Limburgers dankbaar voor Natuurlijk, eindejaar is dé periode om stil te staan bij alle mooie dingen van afgelopen jaar en daar dankbaar voor te zijn. Maar als je daar gewoon alle andere maanden van het jaar mee doorgaat, ga je - en dat is bewezen - gelukkiger door het leven. Ook fijn: het kost amper moeite. Gelukkig maar, het suffe imago van dankbaarheid is 180 graden gedraaid.
12/12 06u15  GETEST. Pink gin is hip, maar welke is de beste? Pink gin is in, pink gin is hip, maar is het ook een lekker drankje en welke is de beste? We vroegen sommelier Benjamin De Buck om tien pink gins te proeven. Het was hem niet zozeer te doen om het modieuze kleurtje, wel om de subtiele smaak van gin in een roze jasje. Tine Bral, foto’s Wim Daneels
12/12 06u15  Er is leven naast Dubai: maak kennis met Ras Al Khaimah Stel, u heeft deze winter zin in een zonvakantie in een Arabische Golfstaat, maar Dubai, met zijn blingbling en superlatieven, vindt u er wat over. Dan heet Ras Al Khaimah u welkom, dat andere emiraat dat er prat op gaat strand, woestijn, bergen en zelfs groene mangroves te bieden.
12/12 03u30  “Limburgs overlegmodel moet overeind blijven” Brussel“Ik roep de meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en N-VA uitdrukkelijk op om het Limburgse overlegmodel overeind te houden. Het zou nefast zijn voor deze provincie om sp.a als derde grootste partij te passeren als het over belangrijke dossiers en de verdeling van mandaten in intercommunales gaat.” Dat zegt Limburgs sp.a-voorzitter Alain Yzermans.17 
12/12 03u30  Luchtverkeersleiders in opstand na “bijna-botsing” vliegtuigen LuikOp 6 september kwamen twee vliegtuigen boven Luik gevaarlijk dicht tegen elkaar. Volgens luchtverkeersleiders werd een ramp net vermeden. Volgens hen is de veiligheid van ons luchtruim in gevaar.16 
12/12 03u30  Garnalenpellerspech Lees meer >18 
12/12 03u30  “Deel van opzegvergoeding gaat naar goed doel” Lees meer >15 
12/12 03u30  1 op de 3 Vlaamse fietsdoden valt in Limburg HASSELTTijdens de eerste negen maanden van 2018 stierven er 34 mensen op de Limburgse wegen. Dat zijn er fors meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen 20 weggebruikers het leven lieten. Dat blijkt uit de veiligheidsbarometer van Vias Institute. De kwetsbaarsten onder de Limburgse verkeersslachtoffers zijn fietsers, met twaalf doden. Ook opvallend: liefst één op de drie fietsdoden in Vlaanderen sterft op de Limburgse wegen.20 
12/12 03u30  Keuzes maken Lees meer >14 
Laatste update: vandaag om 6u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Schoten in Straatsburg: politie gaat uit van terreur, mogelijk tweede betrokkene, Europarlementslid schuilt in restaurant12/12 00u15 - Het Belang van Limburg: Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zouden zeker vier doden zijn gevallen. Minstens elf anderen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht, maar zou in het nauw zijn gedreven. Het zou gaan om een man van 29 jaar. Volgens het persagentschap DPA gaat de politie uit van een terreurdaad. Mogelijk is er een tweede verdachte. Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) uit Sint-Truiden was in Straatsburg en zit opgesloten in restaurant Görtlerhoft.
20x 1 op de 3 Vlaamse fietsdoden valt in Limburg12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: HASSELTTijdens de eerste negen maanden van 2018 stierven er 34 mensen op de Limburgse wegen. Dat zijn er fors meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen 20 weggebruikers het leven lieten. Dat blijkt uit de veiligheidsbarometer van Vias Institute. De kwetsbaarsten onder de Limburgse verkeersslachtoffers zijn fietsers, met twaalf doden. Ook opvallend: liefst één op de drie fietsdoden in Vlaanderen sterft op de Limburgse wegen.
19x Utrecht maakt kruispunt waar Hasselaar verongelukte veiliger12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: UTRECHTHet kruispunt in Utrecht waar Hasselaar John Claes (41) op 20 oktober verongelukte toen zijn camper op een tram botste, wordt aangepast. Claes was met zijn vriendin Daniëlle Prévot (35) en hun zoontje Vincent (5) op weg naar Lego World, toen hij een u-bocht maakte op het kruispunt. Dat manoeuvre werd hem fataal. “Ik hoor dat daar al 26 ongevallen zijn gebeurd. Schandalig dat er eerst iemand moet sterven voor het wordt aangepast”, zegt Daniëlle.
19x Advocaat gaat woensdag in afwachting van proces vrijlating Jos Brech vragen12/12 00u15 - Het Belang van Limburg: De Nederlandse advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos Brech vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen Brech in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Dat zei de advocaat dinsdagavond in het Nederlandse programma RTL Late Night.
18x Garnalenpellerspech12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Laura Tesoro opnieuw verliefd12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
18x Na breuk met Frank Raes heeft Cath Luyten nieuw lief12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
17x “Limburgs overlegmodel moet overeind blijven”12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: Brussel“Ik roep de meerderheidspartijen CD&V, Open Vld en N-VA uitdrukkelijk op om het Limburgse overlegmodel overeind te houden. Het zou nefast zijn voor deze provincie om sp.a als derde grootste partij te passeren als het over belangrijke dossiers en de verdeling van mandaten in intercommunales gaat.” Dat zegt Limburgs sp.a-voorzitter Alain Yzermans.
17x “Alsof mijn hoofd explodeerde”12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: Timo Cauwenberg herstelt in een donkere kamer van de zware hersenschudding die hij opliep in een ongelukkige botsing met Niakaté van Union. “Ik weet dat ik in een luchtduel vol voor de bal ging”, grimast hij. “Maar toen kreeg ik een enorme klap, net boven mijn slaap. Het was alsof mijn hoofd explodeerde.”
16x Luchtverkeersleiders in opstand na “bijna-botsing” vliegtuigen12/12 03u30 - Het Belang van Limburg: LuikOp 6 september kwamen twee vliegtuigen boven Luik gevaarlijk dicht tegen elkaar. Volgens luchtverkeersleiders werd een ramp net vermeden. Volgens hen is de veiligheid van ons luchtruim in gevaar.

Statistieken

Artikels:
32527
Gelezen:
8946
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven