dinsdag 25 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u30
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
25/09 17u30  Universiteiten zoeken proefpersonen voor nieuwe poliovaccins Een team onderzoekers van de universiteiten van Antwerpen en Gent zoekt 332 kandidaten om twee nieuwe poliovaccins op uit te testen. In tegenstelling tot een proef in 2017 moeten de proefpersonen deze keer niet een maand in quarantaine leven.
25/09 17u30  Energiespecialist: “Meer dan vijftig procent kans dat het licht uitgaat in november” “Ik schat de kans op meer dan vijftig procent dat het licht uitgaat in november.” Dat zegt energieconsulent Alexander Polfliet over het dreigend stroomtekort in ons land. Intussen probeert energieminister Marghem (MR) deals te sluiten met het buitenland om ons land binnenkort toch nog van voldoende stroom te voorzien.
25/09 17u30  Levensloop Tessenderlo trotseert wind en regen Zaterdag 22 en zondag 23 september vond de vijfde editie van Levensloop Tessenderlo plaats in het Sportpark. De weergoden bedachten dit eerste lustrum met veel wind en regen, maar de organisatoren en de meer dan 4000 deelnemers lieten zich niet afschrikken. De opbrengst bedroeg op zondagnamiddag al meer dan 220.000 euro en de teller tikt nog door tot december.
25/09 17u30  VIDEO. Onze reporter at een appel met een vos. Maar is dat wel goed voor het dier? HASSELT – Elk jaar worden in Vlaanderen steeds meer vossen doodgeschoten door jagers. In 2002 ging het nog om 780 dieren in Limburg en 4.606 in Vlaanderen. In 2016 waren er dat 2.905 in Limburg en 12.491 in Vlaanderen. Tussen die periode stijgt de lijn bijna constant. Dat vossen ook steeds dichter bij mensen komen, stelde onze reporter onlangs zelf vast.
25/09 17u15  VIDEO. Vossen komen steeds dichter bij mensen, en riskeren zo hun eigen leven HASSELT – Elk jaar worden in Vlaanderen steeds meer vossen doodgeschoten door jagers. In 2002 ging het nog om 780 dieren in Limburg en 4.606 in Vlaanderen. In 2016 waren er dat 2.905 in Limburg en 12.491 in Vlaanderen. Tussen die periode stijgt de lijn bijna constant. Dat vossen ook steeds dichter bij mensen komen, stelde onze reporter onlangs zelf vast.
25/09 17u00  De modeshow anno 2018: extravagante defilés met film en muziek Een modeshow draait vandaag niet alleen om de nieuwste kleren van een topontwerper. Bekende labels gaan tegenwoordig vaker voor een totaalconcept, dat het verhaal achter hun lijn moet duiden. Van een kortfilm tot optredens: een overzicht van de spectaculairste presentaties voor komende lente.12 
25/09 17u00  Fouad Belkacem weet volgende maand of hij Belg mag blijven of niet Het hof van beroep in Antwerpen beslist op 23 oktober of Fouad Belkacem zijn Belgische nationaliteit verliest of niet. Volgens het openbaar ministerie is hij ernstig tekort geschoten in zijn verplichtingen als Belgisch burger. “Die hele nationaliteitsafname is gewoon bedoeld om mij zo snel mogelijk te kunnen uitleveren. Laat de Marokkaanse staat maar met dat irritant ‘manneke’ afrekenen”, reageerde Belkacem.10 
25/09 16u45  Dries Mertens en Kat Kerkhofs stellen hun hond voor Rode Duivel Dries Mertens zien we vaak op het grote scherm en ook Kat Kerkhofs heeft haar plaatsje veroverd op televisie in ‘Tipsy’. Maar wie we nog niet te zien kregen: de viervoetige telg van de familie Mertens. In het gloednieuwe VTM-programma ‘Beestig’ spelen dieren de hoofdrol en Signorina Juliette is de bekende hond die de spits mag afbijten.12 
25/09 16u45  Nederlandse dames pakken alle medailles op WK tijdrijden, Van Vleuten volgt zichzelf op als wereldkampioene Oranje boven op het WK tijdrijden bij de vrouwen in Innsbrück dinsdag. Onze noorderburen pakten in Oostenrijk goud, zilver en brons tegen de klok. De 35-jarige Annemiek van Vleuten volgde zichzelf op als wereldkampioene. Anna Van der Breggen werd op een halve minuut tweede, Ellen van Dijk derde. Onze landgenote Ann-Sophie Duyck werd teleurstellend 28e.
25/09 16u30  Eindelijk: na acht maanden mag “briljante” Simon Mignolet weer spelen bij Liverpool Goed nieuws voor Simon Mignolet. De Rode Duivel staat woensdag onder de lat bij Liverpool voor de clash in de League Cup tegen Chelsea. Daarmee komt een einde aan een wachtperiode van acht maanden.12 
25/09 16u30  Grootste staking ooit: Ryanair annuleert 190 vluchten op vrijdag Ryanair annuleert vrijdag 190 vluchten als gevolg van een aangekondigde staking die in verschillende Europese landen plaatsvindt. Dat meldt de Ierse lagekostenmaatschappij in een persbericht. Opvallend: tot dinsdagnamiddag konden reizigers nog steeds tickets kopen voor vluchten die dag en leek Ryanair niet van plan een aankondiging te doen. Ook passagiers die al een ticket hadden gekocht, bleven in het ongewisse. Daar is nu verandering in gekomen, mogelijk na kritiek van onder meer de christelijke vakbond.
25/09 16u15  270 jonge lopers op scholenveldloop Vorige woensdag hield de gemeente de 20ste editie van de scholenveldloop in het kader van de 30ste Vlaamse veldloopweek voor scholen.
25/09 16u15  Dorpsplein Brustem officieel geopend Afgelopen zaterdag werd in Brustem het vernieuwde dorpsplein officieel geopend, maar door het slechte weer kwam daar maar weinig volk op af. De festiviteiten vielen jammer genoeg letterlijk in het water.
25/09 16u15  Greenpeace zet kajakkers in tegen ‘Maaslandse afvalsoep’ Veel beweging deze zondag op de Limburgse Grensmaas. Vrijwilligers in kajaks volgestapeld met tientallen witte zakken, haalden er zwerfvuil naar de oevers. Dertien vrijwilligers van Greenpeace trotseerden er het onstuimige weer om de vanaf de oevers moeilijk bereikbare plaatsen van de Grensmaas te verlossen van vele kilo's afval. Ook Greenpeace sympathisanten uit Nederlands Limburg kwamen meehelpen.
25/09 16u00  “Sagan en BORA-hansgrohe hebben akkoord over contract tot eind 2021” Peter Sagan zal ook de volgende seizoenen de kleuren van BORA-hansgrohe verdedigen. De drievoudige wereldkampioen heeft met de directie van de Duitse WorldTourformatie een akkoord over een nieuwe verbintenis tot eind 2021. Dat vernam Cyclingnews in de marge van het WK in Innsbruck.
Laatste update: vandaag om 17u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & Verkeer



Verkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

49x Prijsbreker nu ook in Limburg: 100 kilo diepvriesvoedsel aan 100 euro25/09 03u45 - Het Belang van Limburg: HASSELT/GENK/BERINGENHet Nederlandse bedrijf Mega Food Stunter is sinds enkele weken ook in Limburg actief. In Hasselt, Genk en Beringen levert de firma pakketten van 100 kilo diepvriesvoedsel aan 100 euro per stuk. De prijsbreker wil de diensten uitbreiden naar heel België, zegt zaakvoerder Arie de Bock.
24x Deze kledingstukken doen je ouder lijken25/09 07u15 - Het Belang van Limburg: Dat je op je vijftigste geen minijurkje meer hoeft te dragen, spreekt voor zich. Maar omgekeerd wil je ook geen kleding dragen die je ouder doet lijken. Haal deze 'boosdoeners' alvast uit je garderobe!
24x “Afschakelplan is laatste redmiddel”25/09 03u45 - Het Belang van Limburg: HASSELTFederaal energieminister Marie-Christine Marghem (MR) schuift de verantwoordelijkheid van het stroomtekort in de schoenen van Electrabel. Over concrete maatregelen om het tekort op te vangen kan ze nog niet spreken, en of het afschakelplan ook echt in werking zal treden is nog onduidelijk. “Geen paniek”, verzekert Ronnie Belmans van het onderzoeksinstituut EnergyVille in Genk. “Het afschakelplan treedt pas in allerlaatste instantie in werking.”
23x En wat betekent Brexit voor Britse huisdieren?25/09 03u45 - Het Belang van Limburg: londenHet is een zootje, de aanloop naar het moment waarop de Britten buiten de Europese Unie staan. Niet alleen de Conservatieve regeringspartij, ook de Labour-oppositie is diep verdeeld over de te volgen weg. En intussen maken de Britten zich zorgen over wat de Brexit voor hun huisdieren betekent.
22x Wereldkampioen Remco Evenepoel: “Trots en emotioneel dat ik de overleden Igor Decraene mag opvolgen”25/09 13u15 - Het Belang van Limburg: Remco Evenepoel heeft zich dinsdag op het WK wielrennen in het Oostenrijkse Innsbruck met overmacht tot wereldkampioen in het tijdrijden bij de junioren gekroond. Het 18-jarige toptalent uit Schepdaal, als laatste gestart met rugnummer 1, legde de 27,7 km af in 33:15.24 (gem.: 49,97 km/u). Daarmee was hij liefst 1:23 sneller dan de Australiër Lucas Plapp, die zilver won. “Dit is een droom.”
21x Doe je graag een dutje? Wetenschappers hebben een idee waarom25/09 13u45 - Het Belang van Limburg: Wetenschappers van de University of Tsukuba in Japan hebben onderzocht waarom sommige muizen meer slapen dan andere. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat een mutatie in een eiwit daar voor iets tussen zit. Hoewel het om een studie bij muizen gaat, zouden de nieuwe inzichten ook wel eens voor mensen van belang kunnen zijn.
21x Weduwe van boer Charel en haar zonen opgepakt voor grootschalige drugshandel25/09 09u30 - Het Belang van Limburg: Vera Schouppe, de 55-jarige weduwe van boer Charel, is gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en -productie. Ook haar drie zonen Stijn, Pieter en Tom zitten in de cel. Dat heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen gemeld. “Hun professioneel labo in Waals-Brabant werd ontmanteld en bij 5 huiszoekingen werden 15 verdachten opgepakt”, klinkt het bij het gerecht.
21x “Geen versnippering van Vlaamse middelen voor kostelijke studierichtingen”25/09 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
20x FOTO. Bekijk hier de huwelijksfoto’s uit onze Goednieuwskrant25/09 13u15 - Het Belang van Limburg: De mooie nazomerdagen van vorige week waren een droomscenario voor Limburgse koppels die in het huwelijksbootje stapten. Maar ook tijdens de grijzere weekenddagen pronkten heel wat geliefden in trouwkledij in onze provincie.
20x Remco Evenepoel verpulvert tegenstand op WK tijdrijden bij junioren25/09 12u45 - Het Belang van Limburg: Remco Evenepoel heeft zijn reputatie waargemaakt. Op het wereldkampioenschap tijdrijden bij de junioren verpulverde hij de tegenstand. Vijf jaar na de betreurde Igor Decraene is de eerste Belgische wereldtitel in het tijdrijden bij de junioren zo een feit.

Statistieken

Artikels:
35095
Gelezen:
28687
Aantal lezers nu:
64






Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven