woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
11/12 18u45  Gennaro Gattuso wordt de nieuwe trainer van Dries Mertens bij Napoli Gennaro Gattuso is de opvolger van de dinsdagavond ontslagen Carlo Ancelotti bij de woelige Italiaanse eersteklasser Napoli, de werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, zo maakte de club woensdag bekend.
11/12 18u30  UGent schorst studentenvereniging KVHV voor 4 maanden De sociale raad van de UGent heeft beslist dat studentenvereniging KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) gedurende vier maanden geschorst wordt.
11/12 18u15  Kritiek op de stijl van Conner Rousseau. “Gaat hij moonen in het Vlaams Parlement?” Hij is na zijn eerste audiëntie al matekes met koning Filip, aka de Fluppe. Zo gaat dat, als koningen onder elkaar. SP.A-voorzitter Conner Rousseau trok gisteren veel aandacht met de familiaire en nonchalante stijl waarmee hij communiceerde over zijn allereerste bezoek aan het Paleis. Volgens politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) moet Rousseau nog een evenwicht vinden tussen zijn jongerenstijl en het nodige sérieux als partijvoorzitter. Maar er weerklinkt ook hardere kritiek.10 
11/12 18u15  ‘Toegang tot zorg voor meest kwetsbare mensen in Europa is alarmerend’ De toegang tot zorg van de meest kwetsbare en onzichtbare inwoners van Europa (daklozen, ongedocumenteerde migranten, EU-burgers in extreme precariteit of (onbegeleide) minderjarigen) is quasi onbestaand: 82 procent had geen enkele toegang tot zorg bij het eerste contact met teams van Dokters van de Wereld. Dat meldt de medische ngo na de voorstelling in het Europees Parlement van het observatorium over de toegang tot zorg bij kwetsbare groepen.
11/12 18u15  Oppositie over Vlaams klimaatplan: “Vlaanderen maakt zich belachelijk” De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
11/12 18u00  Vakbonden bij Canon dienen stakingsaanzegging in Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Canon Belgium in Diegem (Machelen) heeft woensdag na het mislukken van een verzoeningsvergadering een stakingsaanzegging ingediend die over 14 dagen verstrijkt. “Zonder akkoord voor de kerstperiode volgen er syndicale acties”, aldus de drie vakbonden in een mededeling.
11/12 17u45  Amerika voert maximale druk uit op Iran Kort na de jongste gevangenenruil met Teheran heeft de Amerikaanse regering nieuwe sancties opgelegd aan Iraanse bedrijven en personen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zei woensdag in Washington dat onder meer strafmaatregelen werden genomen tegen een scheepvaartnetwerk dat voor de Iraanse Revolutionaire Garde wapens naar Jemen gesmokkeld zou hebben. De Verenigde Staten beschouwen de Revolutionaire Garde, een elite-eenheid van de Iraanse strijdkrachten, als een terreurorganisatie.10 
11/12 17u45  Kritiek op stopzetting levering geneesmiddel dat operaties bij ziekte Dupuytren halveert Het UZ Leuven is niet te spreken over het feit dat de Amerikaanse producent van het geneesmiddel collagenase om economische redenen gestopt is met de levering ervan in België. “Dankzij dit middel kon het aantal handoperaties voor de ziekte van Dupuytren worden gehalveerd”, aldus prof. Ilse Degreef, handchirurg in dit ziekenhuis.10 
11/12 17u30  Leerlingen WICO BBO-TIO steken minderbedeelden hart onder de riem Op woensdag 11 december 2019 brachten leerlingen en leerkrachten van het buitengewoon beroepsonderwijs van WICO campus BBO-TIO een bezoek aan vrijwilligersvereniging St-Vincentius Pelt. Ze deden dit niet met lege handen. Ze overhandigden maar liefst 190 kerststukjes voor mensen die het moeilijk hebben.11 
11/12 17u15  Pensioendienst kreeg extra personeel om aanvragen voor afkopen studiejaren weg te werken De Federale Pensioendienst (FPD) kreeg 22 extra personeelsleden om de aanvragen voor het afkopen van studiejaren te verwerken. Dat heeft minister van Pensioen Daniël Bacquelaine (MR) gezegd in de Kamercommissie Sociale Zaken. De pensioendienst kampt met een achterstand in de verwerking van die aanvragen.15 
11/12 17u00  Faillissementen drukken passagiersgroei Brussels Airport Brussels Airport heeft in november net geen 2 miljoen passagiers over de vloer gekregen, een toename met 2,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In tegenstelling tot september en oktober had de ondergang van touroperator Thomas Cook maar een geringe impact op de resultaten. De faillissementen van WOW Air, Flybmi en Adria Airways hadden daarentegen een grotere invloed op de passagiersgroei in november, zo zegt de luchthaven van Zaventem.12 
11/12 17u00  Winter Weekend lokt volk naar centrum De festiviteiten voor eindejaar werden vorig weekend goed ingeluid met het Winter Weekend op het centrumplein.11 
11/12 17u00  Porsche rijp voor de sloop na ongeval op druk kruispunt in Lanaken Woensdagmiddag om 15 uur was er een aanrijding tussen een Porsche en Renault Megane. De bestuurder van de Renault, een 52-jarige man uit Lanaken, zag op de Steenweg in Rekem-Lanaken te laat dat de bestuurder van de Porsche remde om links de weg over te gaan. Hij zwenkte uit naar links en ramde de voorzijde van de sportauto.12 
11/12 17u00  Geen prijs voor Elise Mertens op WTA Player Awards Elise Mertens en haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka zijn woensdag bij de toekenning van de WTA Player Awards niet verkozen tot beste dubbelpaar van het Jaar. De Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg de Prijs voor Speelster van het Jaar.12 
11/12 16u45  Jambon verdedigt Vlaams klimaatplan tegen forse kritiek oppositie De verzamelde oppositie heeft woensdag in het Vlaams Parlement forse kritiek geleverd op het energie- en klimaatplan dat de Vlaamse regering maandag heeft goedgekeurd. Voor de linkse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA zijn de plannen ruim onvoldoende. Volgens Vlaams Belang gaan de plannen dan weer te ver en loopt minister-president Jan Jambon “de klimaatlobby achterna”. Jambon zelf houdt vol dat de Vlaamse plannen “ambitieus, haalbaar en betaalbaar” zijn.
Laatste update: vandaag om 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
04/12 12u30  Nieuwe aflevering in soap rond toekomst van Zlatan: “Ik zie jullie snel in Italië”De soap rond de bekendmaking van het nieuwe team van Zlatan Ibrahimovic blijft maar voortduren. Nadat hij eerder al via bewust verwarrende posts op Instagram leek te zullen gaan kiezen voor avonturen in Spanje en Zweden, gaf hij woensdag in een interview aan de Italiaanse editie van GQ Magazine mee een terugkeer naar Italië ernstig te overwegen. De 38-jarige Ibrahimovic zag zijn contract bij MLS-club LA Galaxy recent aflopen na anderhalf jaar dienstverband.
04/12 12u15  “Op vele plaatsen zonnig, behalve in het noordoosten”Vanmiddag komt er in het uiterste noordoosten van Limburg nog steeds dichte mist voor. Elders is het helder en dus zonnig.
04/12 12u15  Afwezige bijzitters riskeren 400 euro boete: burn-out, griep en 7 minuten te laat36 Limburgers uit onder andere Genk, Bree, Oudsbergen en Bocholt moesten zich woensdag voor de Tongerse rechter verantwoorden omdat ze niet kwamen opdagen als bijzitter tijdens de verkiezingen op 26 mei. Ook nu stuurden 21 betichten hun kat. Zij riskeren effectieve geldboetes van 400 euro.
04/12 12u15  Groot CM-onderzoek: vrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goedeVrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goede, zo blijkt uit een grootschalige studie van CM en Université catholique de Louvain. Wie niet deelneemt aan het verenigingsleven slikt 17 procent meer pillen en gaat 10 procent meer naar de dokter dan wie wel als vrijwilliger werkt.
04/12 12u00  "Ferrari heeft problemen tussen Vettel en Leclerc zelf veroorzaakt"In een column voor ‘Formule1.nl’ laat Jacques Villeneuve onder andere zijn licht schijnen over wat er misliep bij Ferrari tijdens het F1-seizoen 2019.
04/12 12u00  Meer dan 200 arrestaties bij grootscheepse operatie tegen witwaspraktijkenGerechtelijke autoriteiten uit 31 landen, waaronder België, hebben de afgelopen drie maanden in samenwerking met Europol, Eurojust en de Europese Bankenfederatie, 228 mensen opgepakt die via zogenaamde “money mules” of “geldezels” crimineel geld witwasten. Dat meldt Europol woensdag.
04/12 12u00  Team Vanmechelen schrijft emotionele afscheidscolumn voor Koens vrouwZondag namen we afscheid van Inge Kindt, echtgenote van Koen Vanmechelen. Goele Schoofs, process manager, schreef volgende tekst in naam van het hele team.
04/12 11u45  Dode gevonden in asielzoekerscentrum Weert, politie gaat uit van misdrijfIn een opvanglocatie voor vluchtelingen in Weert is woensdagochtend een dode man gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf.
04/12 11u45  Buitenschoolse opvang sluit tussen Kerst en Nieuwjaar in PeltDe Buitenschoolse Kinderopvang Pelt viert eindejaar. Vanaf 24 december om 12 uur tot 2 januari zijn de verschillende locaties van de kinderopvang gesloten. Op zoek naar een alternatief voor kinderen organiseert Sporta samen met de gemeente activiteiten voor kleuters en basisschoolkinderen. Het aanbod: kerstkriebels voor kleuters en kerstfun voor de basisschool gaan afwisselend door in de eetzaal De Lindeschool (Overpelt) of Hubertushal (Neerpelt) en is zeer uiteenlopend. Van koken tot sporten. ..
04/12 11u45  Gilles De Coster maakt nieuwe locatie van ‘De mol’ bekendGladiatoren, gesp uw sandalen al wat vaster. Het komende seizoen van ‘De mol’ speelt zich af in de arena die Griekenland heet. Dat bevestigen presentator Gilles De Coster en Vier.
04/12 11u45  51-jarige in Schaarbeek opgepakt voor schietincident politie-inval in ZutendaalDe politie heeft tijdens een versterkte huiszoeking in het Brusselse Schaarbeek de 51-jarige man in de boeien geslagen voor het beschieten van de politie bij een drugsinval in zijn huis in Zutendaal.
04/12 11u30  Eerste ‘Landbouwparlement’ neemt gewone tuinen in vizierWillen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken. “Bij boeren, maar ook bij wie een gazon heeft.” Die stelling lanceert Johan Colpaert, de voorzitter van de federatie van de sector van landbouwmachines Fedagrim woensdag tijdens het eerste ‘Landbouwparlement’ op de landbouwbeurs Agribex, schrijft De Standaard.
04/12 11u30  Limburgse ondernemer van 2018 blikt terug: "Trotse werknemers, dat moet je verdienen"“De verkiezing was een hulde aan ons personeel.” Zo kijkt Jean-Pierre Wuytack terug op de award van ondernemer van het jaar 2018. Voor Groep Vandersanden werd het voorbije jaar gekruid door mooie overnames.
04/12 11u30  Vier maanden ouderschapsverlof bij NestléHet Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé breidt het ouderschapsverlof voor zijn werknemers uit. De “belangrijkste verzorger” (“primary caretaker”) kan rekenen op minstens achttien weken betaald ouderschapsverlof, waar er dat tot nu toe veertien waren. De andere ouder (“secundary caretaker”) krijgt minstens vier weken. Tot nu toe was er voor deze laatste categorie ouders geen regeling.
04/12 11u30  Tafelschuimer in de kiem gesmoord door razende chef en zijn personeelEen Britse vakantieganger op het Thaise eiland Phuket zijn maaltijd zal niet snel verteerd zijn. De man kloeg over het voorgeschotelde eten bij het personeel. Vervolgens probeerde hij op zijn motorfiets te springen en ervandoor te gaan zonder te betalen. Maar dat was buiten de chef en zijn obers gerekend.
04/12 11u30  Van beste bartender tot mooiste restaurant: Antwerpen scoort op Venuez AwardsIn het Casino van Knokke vond voor de zevende keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie dertien prijzen uit en die gingen dit keer vooral naar Antwerpen.
04/12 11u15  Peter Sagan zal in 2020 slechts zes maanden koersen, maar combineert wel Tour én Olympische SpelenPeter Sagan (BORA-hansgrohe) zal volgend seizoen slechts een half jaar in actie komen. De 29-jarige Slovaak zal wel intensieve zes maanden beleven, met de voorjaarsklassiekers, de Giro, de Tour én de olympische wegrace. Op 25 juli zit zijn seizoen er al op. De drievoudige wereldkampioen op de weg laat zo verstek gaan voor het WK in september.
04/12 11u15  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met foto van hun twee én de hondjesKoning Filip en koningin Mathilde hebben hun agenda vrij gehouden om in intieme kring hun twintigste huwelijksverjaardag te vieren. Het vorstenpaar, dat op 4?december 1999 trouwde, doet vandaag geen publieke optredens.
04/12 11u15  Vlaamse overheid verkoopt 90 schapenDe Vlaamse overheid zet schapen van hun begrazingsproject te koop. In Limburg heeft Natuur en Bos een kudde van zo’n 400 Kempische heideschapen rondlopen. Daarvan staan er nu 90 in de etalage.
04/12 11u15  Limburgs bedrijf vecht tegen plastic soep door etiketten van druiven te makenHet bedrijf BMLE uit Nieuwerkerken, producent van etiketten en papierrollen, heeft een productlijn gelanceerd uit duurzame materialen. Zoals etiketten uit druivenschillen.
04/12 11u15  Vrijwilligerwerk komt je gezondheid ten goedeVrijwilligerswerk komt je gezondheid ten goede, zo blijkt uit een grootschalige studie van CM en Université catholique de Louvain. Wie niet deelneemt aan het verenigingsleven slikt 17 procent meer pillen en gaat 10 procent meer naar de dokter dan wie wel als vrijwilliger werkt.
04/12 11u15  Sms-actie starten voor zieke Cloë is niet zo makkelijk: “Pia is uitzondering”“Doe een sms-actie”. Die raad kreeg de familie van Cloë Hauben (10), het meisje dat 100.000 euro per jaar nodig heeft voor een behandeling in de VS, massaal. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. En Pia dan? “Zij was een uitzondering.”
04/12 11u15  Opnieuw grote zoekactie met drone naar vermiste man (67)Voor de vijfde keer in twee weken tijd wordt in Koekelare een grote zoekactie georganiseerd om de vermiste Gilbert Verplancke terug te vinden. De 67-jarige man verdween drie weken geleden spoorloos.
04/12 11u00  Carla Suarez Navarro zet eind 2020 een punt achter haar tenniscarrièreCarla Suarez Navarro stopt eind 2020 met tennissen. Dat maakte de 31-jarige Spaanse dinsdagavond bekend op haar sociale media-kanalen. Suarez Navarro, momenteel nummer 55 op de WTA-ranglijst, was ooit nummer zes van de wereld en haalde de kwartfinales op zowel de Australian Open (in 2009, 2016 en 2018), Roland Garros (in 2008 en 2014) als de US Open (in 2013 en 2018).
04/12 10u45  Ramkraak in Hoevenzavel: daders in witte overalls en zwarte maskers roven juwelenWoensdagochtend hebben ramkrakers een grote hoeveelheid juwelen geroofd bij juwelierszaak Assos in de Hoevenzavellaan in Genk. Met een gestolen Seat reden ze in op de etalage. De auto vloog daarbij in brand.
04/12 10u30  Inbraak in autoOp het Marktplein in Zolder is dinsdagavond ingebroken in een auto. De daders sloegen een raampje stuk. Ze stalen een laptop, portefeuille en twee iPads.
04/12 10u30  PlayStation door Guinness World Records erkend als bestverkochte spelconsole ooitDe PlayStation van de Japanse onderneming Sony is door Guinness World Records officieel erkend als de bestverkochte spelconsole in de geschiedenis. Er werden sinds de lancering van de PS1 eind 1994 meer dan 450 miljoen PlayStations verkocht.
04/12 10u30  Israel Cycling Academy geeft spurter Travis McCabe een kans op WorldTour-niveauIsrael Cycling Academy heeft dinsdagavond de komst van spurtbom Travis McCabe bekendgemaakt. De dertigjarige Amerikaan komt over van het Amerikaanse continentale team Floyd’s Pro Cycling, het team van Floyd Landis, en ondertekende bij het nieuwe WorldTour-team een overeenkomst voor één seizoen. McCabe was met zijn snelle benen de voorbije jaren een notoir rittenkaper in onder meer de Ronde van Utah, de Ronde van Langkawi en de Herald Sun Tour.
04/12 10u30  Reebok pakt voor het eerst uit met een volledig plantaardige sneakerReebok heeft aangekondigd dat het met de Forever Floatride Grow voor het eerst een sneaker zal lanceren die volledig plantaardig is. Verwacht wordt dat die tegen de herfst van 2020 in de winkelrekken zal liggen.
04/12 10u15  Zo krijg je na 10 weken opleiding een job in de kunststofsectorKIEM staat voor Kunststof Is Een Missie. Het opleidings- en tewerkstellingproject van sectororganisatie PlastIQ levert al bijna vijf jaar nieuw talent aan de kunststofsector. Technisch adviseur Francis Saelens en KIEM-projectcoördinator Marieke Veryser lichten toe waarom kunststof werkt.
04/12 10u15  Ramkrakers rijden in op etalage juwelierszaak HoevenzavelWoensdagochtend is met een wagen ingereden op juwelierszaak Assos in de Hoevenzavellaan in Genk.
04/12 10u00  “Belgische top-CEO verdient derde minder dan Duitse collega”De topmannen en -vrouwen van de Belgische beursgenoteerde bedrijven hebben in 2018 minder verdiend dan het jaar voordien. Hun loon lag ook, net als de voorbije jaren, lager dan dat van hun collega’s in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een studie van de Vlerick Business School.
04/12 10u00  Europees Milieuagentschap waarschuwt: “We hebben nog tien jaar om het tij te keren”Als er niet snel actie wordt ondernomen, dan zal Europa zijn milieudoelstellingen voor 2030 niet halen. Dat besluit het Europees Milieuagentschap (EEA) in het SOER 2020-rapport. “Europa wordt geconfronteerd met milieuproblemen van ongekende omvang en urgentie”, luidt het. De Europese duurzaamheidsvisie zal niet verwezenlijkt worden als Europa de economische groei blijft bevorderen, en tegelijk probeert de sociale en milieueffecten onder controle te houden. Er moeten “fundamentele veranderingen” komen aan de manier waarop we produceren en consumeren.
04/12 09u45  6 doden na aanslag op wagen van Japanse ngo in AfghanistanBij een aanslag op een wagen van een Japanse ngo in het oosten van Afghanistan zijn woensdag zes doden gevallen. Het gaat om Tetsu Nakamura, de oprichter van de ngo Peace Japan Medical Services (PMS), en vijf Afghanen die hem begeleidden. Dat heeft de woordvoerder van de provincie Nangarhar laten weten.
04/12 09u45  Binnenkort kan je nog veel meer winnen met EuroMillions, al is er een kanttekeningHet maximumbedrag van de EuroMillions-jackpot wordt vanaf februari 2020 opgetrokken van 190 tot 200 miljoen euro, zo bevestigt de Nationale Loterij. Later kan dat bedrag zelfs aangroeien tot 250 miljoen euro. “Dat gebeurde op vraag van de spelers”, aldus woordvoerster Joke Vermoere. Al is er ook wel één belangrijk nadeel aan de optrekking.
04/12 09u45  Ex-speler van KRC Genk trekt naar KVK BeringenKVK Beringen heeft de 29-jarige Nigeriaanse middenvelder Kennedy Nwanganga aangeworven.
04/12 09u30  Herkse jeugd kan opnieuw studeren in de MarkthallenHerkse jongeren kunnen in deze examenperiodes opnieuw studeren in gemeenschapscentrum De Markthallen. De jeugddienst organiseert daar opnieuw een blokbar.
04/12 09u30  Onder meer Kristen Stewart en Emma Watson sieren nieuwe Pirelli-kalenderDe eerste beelden van de Pirelli-kalender voor 2020 werden vrijgegeven. Van sexy halfblote foto’s, zoals dat vroeger steevast het geval was, is duidelijk al lang geen sprake meer.
04/12 09u30  Nieuw G-sportcomplex geopend in PeltGisterenavond werd aan het provinciaal sportcentrum Dommelhof in Pelt een nieuw G-sportcomplex officieel geopend. Het complex op maat van G-sport werd tegen de bestaande sporthal aangebouwd . Het project van 1,1 miljoen euro betreft een samenwerking tussen de provincie en de gemeente Pelt.
04/12 09u15  NBA. LA Lakers winnen de topper in Denver, Luka Doncic schittert opnieuwDe LA Lakers blijven uitstekend presteren in de Western Conference van de NBA. De koploper haalde het dinsdagavond in de clash in Denver met 96-105 van de Nuggets. Anthony Davis en superster LeBron James waren de uitblinkers met elk 25 punten.
04/12 09u15  Oosterweel niet klaar in 2025, maar pas in 2030De werken aan de Oosterweelverbinding zullen niet afgelopen zijn in 2025, maar pas in 2030. Dat meldt het Rekenhof en bevestigt de projectbeheerder Lantis. De ramingen bleken veel te optimistisch, schrijft De Tijd.
04/12 09u00  Eerste klant Jumbo Lanaken stond al om 7 uur aan de deurDe eerste klant voor de nieuwe Jumbo Lanaken was al om zeven uur ’s ochtends aanwezig. Vandaag om negen uur opent de derde vestiging van de Jumbo supermarktketen haar deuren in Rekem (Lanaken).
04/12 09u00  Voormalig gemeenteraadslid Kortrijk riskeert twee jaar cel voor vuistslagen aan vriendinDe correctionele rechtbank van Kortrijk spreekt woensdag een vonnis uit over Steve Vanneste. Het voormalige gemeenteraadslid van de West-Vlaamse stad staat terecht omdat hij zijn vriendin heeft geslagen en riskeert twee jaar cel. Volgens Vanneste ligt een hersenletsel aan de basis van zijn agressieve gedrag.
04/12 09u00  Wordt dit de locatie voor nieuw seizoen ‘De mol’? Alerte kijkers denken van wel‘Lion marked legend’. Zo heet het nieuwe programma dat Vier heeft aangekondigd voor 2020. Kijkers denken echter dat de zender zo de locatie van het nieuwe seizoen van ‘De mol’ heeft verklapt, want als je scrabbelt met de letters van ‘Lion marked legend’ kan je ‘De mol Griekenland’ vormen.
04/12 08u45  Nieuw G-sportcomplex geopend op DommelhofGisterenavond werd aan het provinciaal sportcentrum Dommelhof in Pelt een nieuw G-sportcomplex officieel geopend. Het complex op maat van G-sport werd tegen de bestaande sporthal aangebouwd . Het project van 1,1 miljoen euro betreft een samenwerking tussen de provincie en de gemeente Pelt.
04/12 08u30  Vakbonden dreigen met 24 urenstaking in gevangenissenDe christelijke en de socialistische vakbond dreigen met een 24 urenstaking in alle gevangenissen vanaf 11 december om 22 uur. Er is een stakingsaanzegging ingediend. Dat heeft secretaris Filip Dudal van ACV Openbare Diensten woensdagochtend bevestigd.
04/12 08u15  Nieuwe klap voor Boeing: United Airlines bestelt 50 vliegtuigen bij AirbusDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft vijftig nieuwe vliegtuigen besteld bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Het nieuws vormt een nieuwe klap voor Airbus’ Amerikaanse concurrent Boeing. Prijskaartje van de bestelling: tot 7 miljard dollar. Bloomberg wijst erop dat zulke grote bestellingen vaak gepaard gaan met forse kortingen.
04/12 07u45  Eerste ‘Landbouwparlement’ neemt tuinen in vizierWillen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken. “Bij boeren, maar ook bij wie een gazon heeft.” Die stelling lanceert Johan Colpaert, de voorzitter van de federatie van de sector van landbouwmachines Fedagrim woensdag tijdens het eerste ‘Landbouwparlement’ op de landbouwbeurs Agribex, schrijft De Standaard.
04/12 07u30  VRT-topman stapt niet over naar BelfiusPaul Lembrechts (62), de CEO van de VRT, is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belfius. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent bij VRT NWS “met klem” dat hij zal overstappen naar de staatsbank.
04/12 07u30  Bart Tommelein durft eindelijk zijn verslaving te onthullen in ‘De Slimste Mens’Wetsdokter Evy De Boosere vervoegde Lieven Scheire en Jelle Vossen dinsdagavond in ‘De Slimste Mens’. Op haar eigen droogkomische wijze baande ze zich een weg door de quiz. Oostends burgemeester Bart Tommelein kwam dan weer zijn verslaving bekennen.
04/12 07u15  Oprichters Google zetten stap terug bij moederbedrijf AlphabetDe oprichters van Google, Sergey Brin (46) en Larry Page (46), zetten een stap terug bij moederbedrijf Alphabet, dat zij ook hebben opgericht.
04/12 07u15  Minstens elf doden na tyfoon Kammuri op Filipijnen, half miljoen mensen ontheemdMinstens elf mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen als gevolg van tyfoon Kammuri die sinds maandagavond over het land raast. Bijna een half miljoen mensen, vooral in de oostelijke regio Bicol en de omliggende provincies, zijn hun huizen moeten ontvluchten, melden de autoriteiten woensdag. Er is ook heel wat schade aan woningen en infrastructuur.
04/12 07u15  VRT dreigt topman Lembrechts te verliezenPaul Lembrechts (62), de CEO van de VRT, is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belfius. Dat schrijft De Tijd woensdag op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent bij VRT NWS “met klem” dat hij zal overstappen naar de staatsbank.
04/12 07u15  Amerikanen straffen China voor detentiekampenHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat de Chinese behandeling van Oeigoeren en andere minderheden aankaart.
04/12 07u15  Bijna alle SWT’ers worden gecontacteerd met aanbiedingenBijna alle SWT’ers worden gecontacteerd door de VDAB. Het kan gaan om een jobaanbieding, een mail op maat of een sollicitatieopdracht. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Axel Ronse (N-VA) opvroeg bij minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Er is echter geen info beschikbaar over de sancties voor wie weigert en dat vindt de N-VA’er zorgwekkend.
04/12 07u15  Herman Reynders stopt als gouverneur van LimburgHerman Reynders (61) stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg. “Ik zit net dertig jaar in de politiek. Het is goed geweest”, zegt de Hasselaar. “En neen, ik heb geen concrete toekomstplannen. Wel ga ik als ambassadeur basketbalclub Hubo Limburg United meer promoten.”
04/12 07u00  Italië laat twee reddingsschepen aanmerenItalië laat twee reddingsschepen van humanitaire ngo’s aanmeren nadat er met landen van de Europese Unie een akkoord werd bereikt over de verdeling van de migranten aan boord van de schepen. Rome gaf daarvoor dinsdagavond groen licht, zo meldt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
04/12 06u45  "Reynders is nooit een flamboyante gouverneur geweest, maar heeft op zijn eigen manier de voorbije jaren veel respect afgedwongen"Lees meer >
04/12 06u30  Paula (83) verongelukt tijdens fietstocht: "Ze stond op de eerste rij als er een feestje was.”Bij een zwaar ongeval is dinsdagnamiddag de Lummense Paula (83) om het leven gekomen. Ze werd gegrepen door een auto tijdens een fietstochtje met twee buurvrouwen, waarvan er een zwaargewond raakte. De buurt reageert aangeslagen: “Paula stond altijd op de voorste rij als er een feestje was.”
04/12 06u30  Vandevoordt (17) bijna de bekerheld: “Ik sta klaar als de coach me nodig heeft”Het scheelde niets of Maarten Vandevoordt was op zijn 17de de grote bekerheld geworden voor KRC Genk op de Bosuil.
04/12 06u30  Nieuw alternatief voor Noord-Zuid met tunnel onder MeulenbergEr liggen zeven alternatieven op tafel voor de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Het meest verrassende tracé is een oostelijke omleidingsweg met een lange tunnel onder Meulenberg. In maart 2020 worden de alternatieven aan de bevolking voorgelegd.
04/12 03u30  Tot vier jaar cel voor Iraakse IS-militantenLees meer >
04/12 03u30  10.000 euro boete voor VRT wegens sponsoring van kraslotenLees meer >
04/12 03u30  2.000 kilo illegaal vuurwerk ontdekt in EnschedeLees meer >
04/12 03u30  Vrouwen willen meer kinderen dan mannenLees meer >
04/12 03u30  “Zeg wat je weet over moord”“Silvio Aquino heeft drie uur met mijn dochter op de schoot zitten huilen”, beschreef de ex van Hilmi wat zich had afgespeeld na zijn moord. De doorgewinterde crimineel, compleet ondersteboven. “Zeg wat je weet”, smeekten zij en haar dochter beschuldigde Brian van Geene.
04/12 03u30  Sociaal akkoord in de verzekeringssectorLees meer >
04/12 03u30  Nieuwe gelekte nota wijst op gebrek aan vertrouwen tussen partijenVoor wie zijn zinnen had gezet op een snelle regering: nog even geduld. Gisteren lekte opnieuw een paars-groene nota uit. Het zegt veel over het vertrouwen tussen de partijen.
04/12 03u30  Veroordeelde pedofiel betrapt als SinterklaasLees meer >
04/12 03u30  “Ambassadeur van Hubo Limburg United is altijd een droom geweest”Herman Reynders (61) stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg. “Ik zit net dertig jaar in de politiek. Het is goed geweest”, zegt de Hasselaar. “En neen, ik heb geen concrete toekomstplannen. Wel ga ik als ambassadeur basketbalclub Hubo Limburg United meer promoten.”
04/12 03u30  NMBS en Infrabel krijgen 550.000 euro boete voor treinramp“De machinist reed door het rode licht en ging dus in de fout. Maar hij is slechts de laatste schakel in het hele veiligheidssysteem. NMBS en Infrabel treffen meer schuld.” Dat is het oordeel van de Brusselse politierechter, bijna tien jaar na de treinramp van Buizingen, die het leven kostte aan 19 mensen en honderden mensen verwondde. De bestuurder moet niet naar de cel, NMBS en Infrabel krijgen een monsterboete van elk 550.000 euro. “Men heeft duidelijk geen lessen getrokken uit de treinramp van Pécrot in 2001.”
04/12 03u30  Werkloosheid op laagste peil in 20 jaar tijdLees meer >
04/12 03u30  Trump schiet in Franse colèreDonald Trump heeft gisteren, voor de start van de NAVO-top in Londen, zwaar uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron. Macron wil de omzetten belasten die internetreuzen als Google, Facebook en Amazon in Frankrijk draaien, en dat zint Trump niet. Resultaat: Amerikaanse taksen op 2,4 miljard dollar aan Franse luxeproducten.
04/12 03u30  Kerncentrales kunnen voor Alexander De Croo wel langer openblijvenLees meer >
04/12 03u30  Daar is Greta weerLees meer >
04/12 03u30  Filip en Mathilde vieren huwelijksjubileum met zijn tweeënLees meer >
04/12 03u30  Unieke inkijk in privéleven van Belgisch koningspaarLees meer >
04/12 03u30  Tom Waes maakt zich op voor nieuw seizoen ‘Reizen Waes’Tom Waes (51) heeft een nieuw seizoen van het gesmaakte Reizen Waes in de startblokken. Vanaf januari trekt hij daarvoor weer de wereld rond.
04/12 03u30  U luisterde 28 miljard keer naar DrakeGeen artiest zo populair op Spotify als Drake (33). Het voorbije decennium werden de nummers van de Canadese rapper maar liefst 28 miljard keer beluisterd op het streamingplatform. Dat hiphop heerst in de muziekwereld, bewijst ook de vaakst aangeklikte naam van 2019: Post Malone.
04/12 03u30  Edward Norton gaat noir in New YorkTien jaar lang hoorden we weinig tot niets van Edward Norton, en nu weten we waarom. Hij stoomde Motherless Brooklyn klaar als producer, schrijver, regisseur én hoofdrolspeler.
04/12 00u15  Racing sneuvelt in penaltydramaKRC Genk moet de kelk ledigen tot op de bodem. Tijdens een heerlijk intense cupavond kreeg Racing op de Bosuil na een thriller (3-3) de doodsteek tijdens een penaltydrama.
04/12 00u15  Onze spelersbeoordelingen na Antwerp-KRC Genk: “Een geweldige cupmatch”KRC Genk nam het dinsdagavond op tegen Antwerp, en verloor na een strafschoppenreeks met 4-3. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
04/12 00u00  HERBELEEF. Genk uitgeschakeld in beker na strafschoppenHet is vooralsnog een seizoen om snel te vergeten voor KRC Genk. De uittredende landskampioen verloor zaterdagavond in eigen huis de derby tegen STVV, dinsdagavond moeten de Genkies op de Bosuil het onderspit delven tegen Antwerp. Eindstand na een lange strijd: 4-3.
04/12 00u00  Twee gewonden bij ongevalTwee auto’s botsten maandag om 21 uur op de Diestersteenweg in Hasselt. Marc L. (49) uit Herk-de-Stad en Gaspard W. (76) uit Sint-Truiden waren gewond.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

35x Als je de helft van het land beledigt, kan je niet verwachten dat de koning je uitstuurt om datzelfde land te redden11/12 07u15 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
32x Straks geen WhatsApp meer op verouderde smartphones11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: WhatsApp zal volgend jaar verouderde iPhones en Android-toestellen niet meer ondersteunen. De app zal ook niet meer werken op eender welke Windows Phone.
30x Al 16 aanhoudingen in onderzoek naar dodelijk drugslabo in Eksel11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: De Nederlandse politie heeft opnieuw vier arrestaties verricht in een onderzoek naar een bende die volgens de politie het drugslabo in Hechtel-Eksel runde. Begin dit jaar kwamen er drie twintigers om het leven.
28x De negende symfonie van Star Wars11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x ’s Ochtends kans op regen, maar positieve temperaturen11/12 04u00 - Het Belang van Limburg: Woensdagochtend kan er ook nog steeds wat regen vallen, maar zeker geen grote hoeveelheden. In de loop van de voormiddag trekken de regenwolken weg naar Duitsland. Vanaf dan blijft het op de meeste plaatsen in Limburg voor de rest van de dag droog. Enkel over het zuidoosten en vooral Voeren kan het nog wat langer wisselvallig blijven.
27x CC DE kimpel bilzen11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x De revolutie van Van Eyck11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x Satire op de macht11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Ik wil onze soldaten bedanken voor hun fantastische werk in moeilijke omstandigheden”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
27x “Deze kinderen hebben geen luxeproblemen”11/12 03u45 - Het Belang van Limburg: Een nieuwe basisschool in Beringen richt zich op een ‘vergeten doelgroep’: de snel lerende kinderen. “De vraag naar dit type onderwijs is enorm groot.”

Statistieken

Artikels:
31550
Gelezen:
44716
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven