dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/01 17u00  Zuid-Korea scherpt regels rond bitcoin aan SEOUL (AFN) - Zuid-Korea heeft strengere regels opgesteld voor de handel in cryptomunten als de bitcoin. Met ingang van 30 januari is het in het Aziatische land onder meer verboden om bij deze handel anonieme bankrekeningen te gebruiken. Dat moet het lastiger maken voor criminelen om geld wit te wassen via digitale valuta.
23/01 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone flink omhoog BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in januari sterk toegenomen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/01 16u00  AEX-index noteert licht in de min AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de min. Op het Damrak moesten vooral financiële bedrijven het ontgelden na enkele adviesverlagingen. De andere Europese graadmeters noteerden overwegend hoger.
23/01 15u45  Wall Street verwerkt cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag gemengd aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Nu kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 15u30  Twitter-directeur Anthony Noto stapt op SAN FRANCISCO (AFN) - Operationeel directeur Anthony Noto van Twitter vertrekt bij het socialemediabedrijf. Dat doet hij om topman te worden bij fintechbedrijf SoFi, maakten beide bedrijven dinsdag bekend.
23/01 14u45  Cijferstroom overspoelt Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen beginnen na nieuwe records op maandag. Beleggers verwerken onder meer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Verder is na drie dagen een einde gekomen aan de sluiting van Amerikaanse overheidsinstanties. Dinsdag kunnen alle ambtenaren weer aan de slag.
23/01 13u45  Meer omzet voor Procter & Gamble CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse producent van was- en verzorgingsproducten Procter Gamble (PG) heeft de verkopen afgelopen kwartaal kunnen opvoeren, mede geholpen door de afzwakkende dollar. De concurrent van Unilever behaalde wel fors minder winst, maar dat komt vooral doordat het bedrijf in 2016 enkele cosmeticamerken van de hand deed.
23/01 13u45  Hogere salarissen en meer banen bij JPMorgan NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren. Volgens de bank is dit mogelijk gemaakt door de sterke prestaties van het bedrijf en de belastingverlaging in de Verenigde Staten.
23/01 13u45  Mobiele tak helpt Verizon vooruit NEW YORK (AFN) - Verizon heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een stevige groei in het aantal mobiele klanten. Er kwamen in totaal 1,2 miljoen mobiele verbindingen bij. Daarbij ging het niet alleen om telefoons, maar ook om tablets en wearables. Tegelijkertijd bleven de mobiele klanten Verizon ook trouw, wat tot lagere kosten en minder kortingen op abonnementen leidde.
23/01 13u30  Stevige omzetgroei voor J&J NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. Wel moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen, waardoor een miljardenverlies werd geleden.
23/01 13u00  Berisping alternatieve beleggingsinstellingen AMSTERDAM (AFN) - Het beheer van alternatieve beleggingsinstellingen is vaak beneden de maat. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek. Volgens de toezichthouder zijn verbeteringen mogelijk op het gebied van integere bedrijfsvoering, gedegen bestuur en vermogensscheiding.
23/01 12u30  Grote overnamehonger kenmerkt 2018 tot nu toe NEW YORK (AFN) - Het nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. Daarmee is 2018 het beste jaar qua deals sinds 2000, toen de markten in de ban waren van de technologiebubbel, blijkt uit cijfers van Bloomberg.
23/01 12u15  Banken onder druk op Damrak AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa stonden dinsdag in het groen na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen. Op het Damrak stonden de financiële bedrijven echter onder druk na enkele adviesverlagingen.
23/01 11u15  Vertrouwen Duitse beleggers neemt toe MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in januari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat heeft onderzoeksinstituut ZEW bekendgemaakt.
23/01 10u45  Musk blijft Tesla-baas 'voor lange termijn' PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De flamboyante ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/01 10u45  'Twijfel over groeipotentie ABN AMRO'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is nog maar de vraag of ABN AMRO in staat is om te groeien of aantrekkelijke rendementen te maken. Dat schrijven analisten van BofAML in een rapport over de bank. Ook andere banken kampen volgens de kenners met soortgelijke uitdagingen.
23/01 10u30  Meer werk voor uitzendkrachten in 2017AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse uitzendbranche is in 2017 gegroeid met meer gewerkte uren door tijdelijke krachten en een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU heeft gepubliceerd.10 
23/01 10u15  'Altice heeft reeks opties voor Europa'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice heeft een brede reeks opties voor zijn Europese activiteiten om waarde voor aandeelhouders te genereren. Dat schrijft Barclays. De Britse bank verhoogde het beleggingsadvies voor Altice van equal-weight naar overweight. Het koersdoel ging van 9,80 euro naar 11,20 euro.
23/01 09u30  Veel banen weg op hoofdkantoor CarrefourPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse supermarktconcern Carrefour gaat 2400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Het banenverlies moet plaatsvinden door middel van vrijwillig vertrek.
23/01 09u15  Altice koploper in positieve AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden hoger na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen.
23/01 09u00  ABN AMRO stapt uit PayconiqAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigde aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
23/01 08u45  Britse waakhond twijfelt over overname SkyLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de fusie tussen televisiezenders Fox en Sky. De CMA vraagt zich af in een voorlopige conclusie of de overname van het Britse Sky door de Amerikaanse branchegenoot Fox wel in het algemeen belang is.
23/01 08u45  Lauda koopt eigen luchtvaartmaatschappij NikiWENEN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig wereldkampioen Formule 1-racen Niki Lauda koopt de ooit door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij Niki. De Oostenrijker troeft daarmee andere bieders op de dochtermaatschappij van het failliete Air Berlin af.
23/01 08u45  EasyJet profiteert van gunstige vliegmarktLONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie. De Britse prijsvechter kreeg zijn vliegtuigen beter gevuld en kon daarbij hogere prijzen vragen voor zijn tickets. Dat meldt het bedrijf in een handelsbericht.
23/01 08u30  Magnetar heeft belang in GemaltoAMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse hedgefonds Magnetar Financial heeft een belang in digitaal beveiliger Gemalto aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek uit een melding.
23/01 08u30  'Pershing Square zet personeel op straat'AMSTERDAM (AFN/RTR) - Pershing Square Holdings, het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Bill Ackman, zet het mes in zijn personeelsbestand als gevolg van de verdere inkrimping van het vermogen. Volgens bronnen worden circa tien van de in totaal 56 personeelsleden geslachtofferd bij het bedrijf dat een beursnotering heeft in Amsterdam.
23/01 08u00  Nieuwe handelsmuur VS treft LG en SamsungWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen aangekondigd op onder meer wasmachines. Dat betekent dat witgoed van onder meer grote Koreaanse producenten als Samsung en LG tot wel de helft duurder wordt in de Verenigde Staten.
23/01 07u45  Bacardi neemt tequilamerk Patrón overBERMUDA (AFN/BLOOMBERG) - Drankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
23/01 07u30  Nikkei op hoogste niveau sinds 1991TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst de dag uitgegaan en bereikte het hoogste niveau sinds november 1991. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen stevig vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de beëindiging van de shutdown van overheidsinstellingen.10 
23/01 07u15  Bank of Japan handhaaft beleidTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank voert geen wijzigingen door in het monetair beleid. Dat bleek na een tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan (BoJ).
23/01 07u00  Investeringen flink omhoog in novemberDEN HAAG (AFN) - In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,8 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
22/01 22u30  Netflix overtreft groeiverwachtingenLOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Netflix heeft het voorbije vierde kwartaal een stuk meer nieuwe abonnees mogen verwelkomen dan waar door analisten op werd gerekend. De videostreamingdienst kreeg er dik 8,3 miljoen nieuwe klanten bij, waar werd gerekend op ongeveer 6,3 miljoen.
22/01 22u15  Wall Street sluit positief na einde shutdownNEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn maandag met nieuwe records gesloten. Beleggers verwerkten het nieuws uit Washington dat politici een akkoord hebben bereikt over de overheidsfinanciering. Verder werd onder meer gekeken naar cijfers van oliedienstverlener Halliburton en was er een reeks overnameberichten.
22/01 20u15  PAI zet overname Refresco doorROTTERDAM (AFN) - De Franse investeerder zet zijn bod samen met British Columbia Investment Management op de Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar Refresco door. De drie bedrijven melden dat het bod van 20 euro per aandeel inclusief dividend wordt voorgelegd aan de aandeelhouders.
22/01 19u45  Groen Wall Street verwerkt einde 'shutdown'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel in het groen. Beleggers verwerkten het nieuws uit Washington dat politici een akkoord hebben bereikt over de overheidsfinanciën. Verder werd gekeken naar cijfers van oliedienstverlener Halliburton en was er een reeks overnameberichten.
22/01 19u00  'Democraten akkoord, 'shutdown' VS voorbij'WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse parlementariërs hebben een akkoord bereikt over de overheidsuitgaven voor de komende tijd. Dat zou betekenen dat er na drie dagen een einde komt aan de 'shutdown', het sluiten van de overheidsloketten.
22/01 19u00  Trump kijkt naar importtarieven aluminiumWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de bevindingen ontvangen van een onderzoek naar de aluminiummarkt dat mogelijk kan leiden tot importheffingen. Hij heeft nu negentig dagen de tijd om over zulke maatregelen na te denken.
22/01 18u30  Altice bekijkt verkoop telecommasten PortugalPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Altice overweegt ongeveer drieduizend Portugese telefoonmasten te verkopen. De waarde van de telefoonpalen wordt geschat op 600 miljoen euro. Dat meldden ingewijden.
22/01 17u45  Damrak sluit met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met winst de dag uitgegaan. Uitblinker op Beursplein 5 was maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com na uitlatingen van topman Jitse Groen. Beleggers deden het verder rustig aan in afwachting van de stroom aan bedrijfsresultaten later in de week. Ook werd met een schuin oog gekeken naar de zogeheten shutdown van overheidsinstellingen in de Verenigde Staten.
22/01 17u30  Nieuwe dip voor bitcoin en cryptomuntenAMSTERDAM (AFN/RTR) - De bitcoin en vrijwel alle andere cryptomunten zijn maandag opnieuw flink gedaald. De digitale valuta verloren in doorsnee tussen de 8 en 15 procent aan waarde na geruchten dat Zuid-Korea een hoge belastingaanslag voor cryptobeurzen voorbereidt.
22/01 16u00  Takeaway uitschieter op lichtgroen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs koerste maandagmiddag licht in de plus. Uitschieter was maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com, dat steeg na uitlatingen van topman Jitse Groen. Beleggers deden het verder rustig aan in afwachting van de stroom aan bedrijfsresultaten later in de week en hielden met een schuin oog de zogeheten shutdown van overheidsinstellingen in de Verenigde Staten in de gaten.
22/01 15u45  Voorzichtig begin handel op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag voorzichtig aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws om de handel richting te geven. Wel wordt er gekeken naar Washington waar politici bakkeleien over de overheidsfinanciën en kwam oliedienstverlever Halliburton met cijfers.
22/01 15u00  'Lichte omzetgroei bij Ahold Delhaize'AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize zal de omzet in het vierde kwartaal per saldo licht hebben zien toenemen. Dat is de gemiddelde verwachting van zeven analisten die de supermarktgigant zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de omzetcijfers die woensdag voorbeurs worden gepubliceerd.
22/01 14u45  'Wall Street begint week vlak'NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag voor een vlakke opening. Veel richtinggevend nieuws is er niet, maar beleggers kijken wel naar Washington waar politici bakkeleien over de overheidsfinanciën. Halliburton kwam met cijfers.
22/01 13u30  Rode cijfers oliedienstverlener HalliburtonHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden. Net als veel andere Amerikaanse bedrijven moest Halliburton een voorziening treffen voor de belastinghervormingen terwijl het bedrijf ook een last in de boeken zette wegens achterstallige betalingen in Venezuela.
22/01 13u15  Opnieuw twee miljardendeals in biotechsectorPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De fusie- en overnamegolf in de biotechnologiesector zet door, met opnieuw twee miljardendeals. Het Amerikaanse Celgene neemt branchegenoot Juno Therapeutics over voor 9 miljard dollar, terwijl de Franse farmaceut Sanofi 11,6 miljard dollar op tafel legt voor Bioverativ.
22/01 12u45  AFM waarschuwt voor Nederlands InnovatiefondsAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor het Nederlands Innovatiefonds B.V. Volgens de toezichthouder worden via de website van het Nederlands Innovatiefonds obligaties aangeboden waarbij het vermoeden bestaat dat daarbij onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten.
22/01 12u00  Beurzen blijven dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de stroom aan bedrijfsresultaten en hielden met een schuin oog de zogeheten shutdown van overheidsinstellingen in de Verenigde Staten in de gaten.
22/01 11u45  Swiss Re gaat toegangssysteem Nedap gebruikenGROENLO (AFN) - Herverzekeraar Swiss Re gaat Nedaps AEOS-toegangscontrolesysteem in 48 gebouwen toepassen. Dat maakte de Nederlandsche Apparatenfabriek maandag bekend. Financiële details gaf het technologiebedrijf niet.
22/01 11u45  Steinhoff verkoopt opnieuw aandelen PSGJOHANNESBURG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het door een boekhoudschandaal geplaagde winkelconcern Steinhoff verkoopt opnieuw aandelen in de Zuid-Afrikaanse financieel dienstverlener PSG Group om zijn balans te versterken. Nu gaat het om omgerekend 506 miljoen euro aan aandelen PSG.
22/01 11u30  'Lastige vergelijkingsbasis GrandVision'AMSTERDAM (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision krijgt in de resultaten over het vierde kwartaal te maken met een lastige vergelijkingsbasis. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de voorlopige omzetcijfers die woensdag naar buiten komen.
22/01 10u15  Richemont mikt op groei online met ItalianenGENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse maker van horloges en andere luxe-accessoires Richemont mikt op een groeiversnelling online. Daarvoor probeert het bedrijf de volledige controle te krijgen over de Italiaanse onlinewinkel in luxe-artikelen Yoox Net-a-Porter (YNAP). Nu al heeft Richemont circa de helft van YNAP in handen.
22/01 09u30  'Beter risicomanagement gewenst bij BAM'AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM moet zijn risicomanagement zien te verbeteren, hetgeen moet leiden tot betere operationele resultaten. Dat schrijven analist van KBC Securities in een reactie op het vertrek van financieel directeur Tessa Menssen.
22/01 09u15  RELX hekkensluiter in AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag vrijwel vlak geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen zonder grote koersuitslagen. De handel wordt deze week gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Beleggers houden verder de zogeheten shutdown van overheidsinstellingen in de Verenigde Staten in de gaten.
22/01 09u15  Nieuwe naam voor Van Lanschot ParticipatiesAMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot Participaties gaat verder onder de naam Bolster Investment Partners. De onderneming presenteert zich als een ,,onafhankelijke langetermijninvesteerder, gespecialiseerd in minderheidsbelangen''.
22/01 09u00  'AF-KLM sprak met bewindvoerders Alitalia'LONDEN (AFN) - Bestuurders van Air France-KLM hebben afgelopen week in Parijs gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor Alitalia. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gehoord van bronnen rond de onderhandelingen.
22/01 08u30  Eurocommercial koopt Brussels winkelcentrumAMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties neemt het winkelcentrum Woluwe in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe over. Daarmee is een investering gemoeid van in totaal 468 miljoen euro. De transactie, waarover sinds oktober exclusief werd onderhandeld, wordt naar verwachting eind volgende maand afgerond.
22/01 08u30  'Meer heil in verzekeraar NN dan ASR'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft het advies op verzekeraar NN Group verhoogd. Tegelijkertijd ging het advies van sectorgenoot ASR omlaag. Vooral de mate waarin de verzekeraar aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen spreekt in het voordeel van NN, zo schrijven de analisten in een rapport.
22/01 08u30  Grote biotechovername door farmaceut SanofiPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse farmaceut Sanofi legt 11,6 miljard dollar op tafel voor de overname van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Bioverativ, dat zich bezighoudt met middelen tegen bloedziektes zoals hemofilie.
22/01 08u30  'Kleine openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen zullen overwegend licht hoger openen. De beurshandel wordt deze week gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/01 08u00  'Rek lijkt uit aandeel RELX'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De rek lijkt voorlopig uit het aandeel van informatiedienstverlener RELX. Dat schrijven analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport. Reden voor de bank het advies op RELX te verlagen. Volgens de kenners zijn er bovengemiddelde risico's dat er ,,verstoringen' zijn van het typische groeivolume van het bedrijf.
22/01 08u00  Financieel directeur weg bij bouwer BAMBUNNIK (AFN) - Financieel directeur Thessa Menssen vertrekt per 1 juli bij BAM. Dat besluit is volgens de bouwonderneming ,,met wederzijdse instemming'' genomen, omdat de toekomstplannen van het bedrijf vragen om ,,een andere invulling'' van de functie.
22/01 07u45  UBS neemt last om belastinghervorming VSZÜRICH (AFN) - UBS heeft in het vierde kwartaal van 2017 een nettoverlies geleden onder druk van een buitengewone last van 2,9 miljard frank (2,5 miljard euro) die de Zwitserse bank in de boeken moest zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Daardoor verscheen een min onder de streep van 2,2 miljard frank.
22/01 07u15  Nikkei begint vlak aan nieuwe weekTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag vrijwel vlak aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de zogenoemde shutdown van de overheidsinstellingen in de Verenigde Staten. Daarnaast werd uitgekeken naar de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan op dinsdag.
22/01 06u45  Consument onveranderd positiefDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. Het oordeel over het economisch klimaat verandert niet, terwijl de koopbereidheid volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een fractie daalt.
21/01 16u15  Bedrijfsresultaten en ECB kleuren beursweekAMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de beurs krijgen komende week weer een grote stroom bedrijfscijfers voor de kiezen. Supermarktconcern Ahold Delhaize is in Amsterdam woensdag het meest in het oog springende bedrijf dat de boeken opent. Verder wordt uitgekeken naar een beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB).
21/01 13u15  Saudi-Arabië wil OPEC-deal verder verlengenMASQAT (AFN/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië pleit voor het langer beperken van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC. Volgens de Saudische olieminister Khalid Al-Falih moet ook na 2018 een rem op de productie. Hij kreeg in zijn pleidooi steun van zijn collega uit Oman.
21/01 13u00  'Twitter-bons staat voor vertrek naar SoFi'SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Techconcern Twitter moet mogelijk op zoek naar een nieuwe operationeel directeur. De huidige Twitter-bestuurder Anthony Noto is in de race voor een baan als topman van fintechbedrijf SoFi, zo meldden bronnen.
20/01 18u30  'Takeaway ziet fusie met Delivery Hero als optie'AMSTERDAM (AFN/RTR) -Takeaway.com ziet een fusie met zijn Duitse branchegenoot Delivery Hero als een mogelijkheid, bij een consolidatieslag van de Europese maaltijdbezorgingsmarkt. Dat zegt topman Jitse Groen van de Nederlandse maaltijdbezorger, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zaterdag in een Duitse krant.
20/01 08u45  Nijenhuis kleiner in RoodMicrotecAMSTERDAM (AFN) - Voormalig topman en adviseur van RoodMicrotec Philip Nijenhuis heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 23u00  Fitch verhoogt kredietoordeel SpanjeLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 22u15  Winsten op beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 22u15  'Ook British Airways wil nieuwe A380's kopen'LONDEN (AFN) - British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. Eerder deze week maakte Emirates al een order voor 36 superjumbo's van Airbus bekend.
19/01 20u45  Shell wil taxidienst in Londen beginnenLONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell, schrijft zakenkrant Financial Times.
19/01 19u45  Binck en Flow Traders verkopen belang Think ETF'sAMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Flow Traders verkopen hun belangen van respectievelijk 60 en 24 procent in Think ETF's aan Van Eck Associates. Het management van Think ETF's verkoopt zijn belang van 16 procent, waardoor Van Eck vrijwel het volledige eigenaarschap van Think ETF's verkrijgt.
19/01 19u45  Wisselend beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen werkt aan beursgang'AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Opnieuw winst voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag opnieuw met winst gesloten. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak waren Philips en Galapagos de grootste stijgers, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 17u15  Groen licht nieuwe bestuursvoorzitter IntertrustAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van financieel en juridisch dienstverlener Intertrust hebben ingestemd met de benoeming van de Amerikaanse Stephanie Miller tot nieuwe bestuursvoorzitter. Zij begint volgende week maandag in haar nieuwe functie voor een periode van vier jaar.
19/01 16u15  Vertrouwen consumenten VS omlaagANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in januari licht gedaald. Dat blijkt uit een voorlopige schatting die de Universiteit van Michigan heeft gepubliceerd.
19/01 16u00  Beurs Amsterdam verder omhoogAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam borduurde vrijdag voort op de winsten van de afgelopen dagen. Ook op de aandelenmarkten elders in Europa waren plussen op de koersenborden te zien. In de AEX-index op het Damrak was biotechnoloog Galapagos de grootste stijger, terwijl ABN AMRO de sterkste daler bij de hoofdfondsen was.
19/01 15u45  Wall Street opent met kleine winstenNEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan in de belangstelling na publicatie van resultaten.
19/01 15u15  Opdracht VolkerWessels in Hendrik-Ido-AmbachtAMSTERDAM (AFN) - VolkerWessels gaat 135 woningen bouwen in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakte het bouwbedrijf bekend, zonder financiële details over de opdracht te vermelden.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk in NXP-dealNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen. Nu is door Qualcomm 47 miljard dollar geboden.
19/01 15u00  'Wall Street begint met kleine winsten'NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street stevenen af op een licht hogere opening. Beleggers lijken zorgen om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid even naast zich neer te leggen. IBM en American Express staan voorbeurs op verlies. Beide bedrijven kwamen donderdagavond met kwartaalresultaten.
19/01 14u15  Markt rekent op hoger kredietoordeel SpanjeLONDEN (AFN/RTR) - Op de financiële markten wordt voorgesorteerd op de verhoging van de kredietwaardigheid van Spanje. Daardoor is het verschil in rente op Spaans staatspapier ten opzichte van dat van Duitsland gezakt tot het laagste niveau in zes maanden.
19/01 13u45  Kritiek investeerder op ThyssenKruppESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ThyssenKrupp zou twee keer zo veel waard kunnen zijn als het Duitse industriebedrijf niet zo ingewikkeld in elkaar zou zitten. Dat zegt Cevian Capital, de op een na grootste investeerder in de onderneming.
19/01 13u45  Verlies oliedienstverlener Schlumberger loopt opHOUSTON (AFN) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger heeft in het vierde kwartaal het verlies fors zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam onder meer door een flinke eenmalige afschrijving.
19/01 13u15  'Unibail verkoopt Franse outletcentra'PARIJS (AFN) - Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco heeft twee grote outletwinkelcentra in het noorden van Frankrijk verkocht aan branchegenoot Primonial REIM. Het gaat om locaties in Coquelles vlakbij Calais, en Roubaix in de buurt van Lille. Dat melden Franse media. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
19/01 12u00  Beurzen zetten opmars voortAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen hebben vrijdag na een voorzichtig begin aan de handel de opmars van de afgelopen dagen hervat. Beleggers hielden daarbij de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond. Op het Damrak kwam beddenverkoper Beter Bed met omzetcijfers.
19/01 11u30  'Japanners azen op uraniumverrijker Urenco'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse regering zou via de Japan Bank of International Cooperation (JIBC) azen op uraniumverrijker Urenco, waar Nederland voor een derde eigenaar van is. Dat schrijft zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden. De eerste gesprekken zijn volgens de krant al gevoerd.
19/01 11u30  'Unlimited' helpt mobiel dataverbruik vooruitDEN HAAG (AFN) - Het mobiele datagebruik zit flink in de lift sinds enkele grote telecomaanbieders onbeperkt mobiel internet zijn gaan aanbieden. Dat constateert de Autoriteit Consument Markt (ACM) op basis van cijfers over de eerste helft van vorig jaar.
19/01 11u00  'ForFarmers profiteert van bloeiende markt'AMSTERDAM (AFN) - De aantrekkende landbouwsector is goed nieuws voor ForFarmers. Analisten van KBC Securities verhoogden hun advies op het veevoederbedrijf, geholpen door de gunstige vooruitzichten, zo werd in een rapport gemeld.
19/01 11u00  'Olieproductie VS neemt dit jaar fors toe'PARIJS (AFN) - De olieproductie in de Verenigde Staten neemt dit jaar naar verwachting sterk toe, gestimuleerd door de stijgende prijzen. Dat biedt tegenwicht aan de productiebeperkingen die de OPEC samen met onder meer Rusland heeft doorgevoerd, schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandrapport over de mondiale oliemarkt.
19/01 10u45  Black Friday drukt winst moeder MediaMarktDÜSSELDORF (AFN) - Black Friday heeft een flinke hap genomen uit de winst van Ceconomy. Dat maakte het Duitse moederbedrijf van onder meer MediaMarkt vrijdag bekend in een tussentijdse handelsupdate.
19/01 10u15  'Zorgen om lithiumprijs bij AMG overdreven'AMSTERDAM (AFN) - Zorgen bij beleggers over de mogelijke impact van een overaanbod aan lithium op Advanced Metallurgical Group (AMG), zijn overtrokken. Dat schrijft analist Stijn Demeester van ING in een commentaar.
19/01 10u00  'Fever-Tree stijgt op gerucht over Unilever'AMSTERDAM (AFN) - De Britse maker van luxe frisdranken Fever-Tree maakte vrijdagochtend een sprongetje op de beurs in Londen door vermeende interesse van voedingsmiddelengigant Unilever. Het bedrijf zou minimaal 3,2 miljard pond moeten opbrengen, zo melden Britse media.
19/01 10u00  Air France-KLM duikelt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef vrijdag dicht bij huis. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. Beleggers hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond. Op het Damrak kwam beddenverkoper Beter Bed met omzetcijfers.
19/01 09u45  Stevige winstwaarschuwing CarpetrightLONDEN (AFN/RTR) - Vloerspecialist Carpetright heeft een stevige winstwaarschuwing de deur uitgedaan. Volgens het Britse bedrijf vallen de verkopen vooral sinds kerst erg tegen als gevolg van het gebrekkige consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk.
19/01 09u30  Flow Traders draagt nieuwe bestuurders voorAMSTERDAM (AFN) - Beursintermediar Flow Traders wil Folkert Joling en Thomas Wolff benoemen in het bestuur van de beursgenoteerde onderneming. Het tweetal is daarvoor door de raad van commissarissen genomineerd. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) is al akkoord.
19/01 09u30  'Geleidelijk herstel Beter Bed na domper'AMSTERDAM (AFN) Beter Bed heeft dankzij problemen op de Duitse markt een moeilijk kwartaal achter de rug, maar zal dit jaar geleidelijk aan herstellen. Dat concludeert analist Wim Hoste van KBC Securities.
19/01 09u15  Damrak begint met verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag wat lager begonnen. Elders in Europa openden de beursgraadmeters overwegend met kleine plussen. Beleggers houden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond. Op het Damrak kwam beddenverkoper Beter Bed met omzetcijfers.
19/01 09u15  Deutsche Bank denkt weer aan groeiBERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het herstructureringsplan van Deutsche Bank is volgens de leiding in een fase beland waarbij de bank weer voorzichtig aan groei kan gaan denken. Dat zei topman John Cryan tijdens een bijeenkomst in Berlijn.
19/01 08u30  HBM Healthcare kleiner in ProbiodrugAMSTERDAM (AFN) - HBM Healthcare Investments heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
19/01 08u30  Cognacverkoop China goed voor Rémy CointreauPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Het concern profiteerde vooral van een sterk aangetrokken vraag uit China naar cognac van het merk Rémy Martin, blijkt uit een nieuw handelsbericht.
19/01 08u30  Omzet Beter Bed in Duitsland hard onderuitUDEN (AFN) - Beter Bed heeft afgelopen kwartaal een flinke omzetdaling moeten incasseren in Duitsland, de grootste markt voor de Brabantse beddenverkoper. Het bedrijf kampt daar met de naweeën van een gifschandaal, dat twijfel heeft gezaaid over de veiligheid van schuimmatrassen.
19/01 08u30  Vopak draagt nieuwe commissaris voorROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft Lucrèce Foufopoulos-De Ridder voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Aandeelhouders stemmen op 18 april over haar benoeming. Die moet per die datum ook ingaan.
19/01 08u30  'Afwachtend begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag waarschijnlijk vrijwel vlak. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters lijken zonder grote koersuitslagen te beginnen na het licht lagere slot op Wall Street. Beleggers houden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond.
19/01 08u30  Duitse producentenprijzen licht gestegenWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in december met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
19/01 08u30  RoodMicrotec treft regeling met oud-topmanZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec heeft het definitieve vertrek van oud-topman Philip Nijenhuis nu ook financieel geregeld. Hij krijgt in totaal 400.000 euro uitgekeerd, verspreid over twee tranches. De eerste wordt deze maand uitgekeerd, de tweede uiterlijk in januari 2019.
19/01 08u30  HSBC krijgt miljoenenboete in fraudezaak VSLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank HSBC heeft in de Verenigde Staten een boete van 100 miljoen dollar gekregen vanwege het manipuleren van valutakoersen. De schikking volgt op onderzoek dat eerder al leidde tot veroordelingen van voormalig-medewerkers en aanklachten tegen anderen.
19/01 07u30  Record aan vastgoedinvesteringen in 2017AMSTERDAM (AFN) - De investeringen in Nederlands vastgoed zijn vorig jaar gestegen tot het recordniveau van ruim 19,5 miljard euro. Daarmee werd het eerdere record van 14 miljard euro in 2016 ruimschoots overtroffen. Dat blijkt uit cijfers van de internationale vastgoedadviseur CBRE.
19/01 07u30  'Traditionele supermarkt verdwijnt'AMSTERDAM (AFN) - De traditionele supermarkt zal verdwijnen. Dat zegt Colette Cloosterman-Van Eerd, bestuurder en mede-eigenaar van supermarktketen Jumbo in een interview met het Financieele Dagblad. Volgens haar worden het plekken waar mensen elkaar ontmoeten en waar keukens aan winkels worden toegevoegd om eten te bereiden.
19/01 07u30  'Unilever haakt af voor Halo Top-ijsjes'NEW YORK (AFN) - Unilever was dichtbij de overname van de Amerikaanse ijsjesproducent Halo Top voor 2 miljard dollar, maar is afgehaakt. Dat meldde de New York Post op basis van ingewijden.
19/01 07u30  Nikkei sluit week licht hoger afTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst gesloten. Beleggers deden het rustig aan en hielden de blik gericht op de Verenigde Staten, waar nog altijd geen akkoord is over de verhoging van het schuldenplafond en een sluiting dreigt van veel overheidsinstellingen. Ook op de andere belangrijke markten in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen beperkt.
19/01 07u15  Softbank rondt aankoop belang in Uber afSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse techinvesteerder Softbank heeft de aankoop van een groot belang in Uber voltooid. Daarmee is een aantal forse veranderingen in gang gezet in de manier waarop het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app wordt aangestuurd.
18/01 23u00  Omzet IBM groeit voor het eerst sinds 2012ARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna zes jaar meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was met name te danken aan technologieën die IBM heeft aangewezen als cruciaal voor zijn toekomstplannen, bijvoorbeeld op het gebied van social media, mobiel, beveiliging en de cloud.
18/01 22u45  'Belastingstrop' drukt IBM in rode cijfersARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft afgelopen kwartaal een verlies in de boeken gezet. Dat komt door een papieren verlies als gevolg van de recente belastinghervorming in de Verenigde Staten. Die leidt ertoe dat het bedrijf toekomstige belastingvoordelen deels moet wegstrepen. Afgezien van eenmalige posten is het resultaat volgens het bedrijf wel verbeterd.
18/01 22u15  Wall Street zakt iets terug na nieuwe recordsNEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag iets weggezakt na de nieuwe recordstanden van een dag eerder. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook houden de Amerikaanse overheidsfinanciën beleggers bezig, omdat nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 21u30  Softbank rond aankoop belang in Uber afSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse techinvesteerder Softbank heeft de aankoop van een groot belang in Uber voltooid. Daarmee is een aantal forse veranderingen in gang gezet in de manier waarop het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app wordt aangestuurd.
18/01 20u00  Wall Street zakt weg van recordstandenNEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zakken donderdag iets weg van de recordstanden die een dag eerder werden bereikt. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook houden de Amerikaanse overheidsfinanciën beleggers bezig, omdat nog altijd geen zicht is op een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 18u30  Mediabedrijf TMG wil af van beursnoteringAMSTERDAM (AFN) - De Telegraaf Media Groep wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.
18/01 18u00  Damrak trotseert storm en sluit met winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenmarkt in Amsterdam is donderdag met winst de handel uitgegaan. De beurshandel leed niet onder de zeer zware storm die ook de hoofdstad trof, al moest wel de beursvloer kortstondig worden ontruimd in verband met stormschade aan het dak.
18/01 17u00  S&P negatiever over KardanAMSTERDAM (AFN) - De Israëlische dochter van kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP), Maalot, heeft zijn rapportcijfer voor Kardan verlaagd naar ilCC. Het vooruitzicht is negatief, wat betekent dat een verdere verlaging in de nabije toekomst in de lijn der verwachtingen ligt.
18/01 16u15  Koerswinsten op Damrak lopen verder opAMSTERDAM (AFN) - De koerswinsten op de beurs in Amsterdam liepen donderdagmiddag verder op. Op Beursplein 5 werd wel de beursvloer kortstondig ontruimd in verband met stormschade aan het dak, maar dat had volgens een woordvoerster geen effect op de handel. De stemming werd gesteund door de nieuwe recordstanden op Wall Street en een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie.
18/01 16u00  Voorlopig akkoord over nieuwe cao UnileverUTRECHT (AFN) - De tweeduizend werknemers van Unilever zijn dicht bij een nieuwe cao. De vakbonden bereikten donderdag een voorlopig akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de komende veertien maanden.
18/01 16u00  Kleine koersuitslagen bij opening Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag met beperkte uitslagen aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook zijn er zorgen over de Amerikaanse overheidsfinanciën, omdat nog altijd geen zicht is op een verhoging van het schuldenplafond.
18/01 15u15  Brussel akkoord met overname chipbedrijf NXPBRUSSEL (AFN) - De Amerikaanse chipgigant Qualcomm heeft groen licht gekregen van Brussel voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors. De Europese Commissie stelde wel enkele voorwaarden aan de overname ter waarde van ongeveer 47 miljard dollar.
18/01 14u45  Groei industrie Philadelphia minder sterkPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit in januari minder sterk. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve van Philadelphia naar buiten heeft gebracht.
18/01 14u45  'Rustige opening Wall Street verwacht'NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zullen donderdag naar verwachting zonder grote bewegingen openen. Beleggers verwerken resultaten van aluminiumproducent Alcoa en de bank Morgan Stanley. Verder komt een 'shutdown' van de Amerikaanse overheid steeds dichterbij, nu er enkele dagen voor de deadline op zaterdag nog geen akkoord is over verhoging van het schuldenplafond.
18/01 14u45  Woningbouw VS zakt wegWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in december met 8,2 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
18/01 14u45  Uitkeringsaanvragen VS flink omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week met 41.000 gedaald tot 220.000. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
18/01 14u30  Aramco klaar voor beursgang later dit jaarRIYAD (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is klaar om in de tweede helft van dit jaar naar de aandelenbeurs te gaan. De overheid zal beslissen waar die beursgang plaats gaat vinden. Dat zei topman Amin Nasser tegen persbureau Bloomberg.
18/01 14u30  Fugro aan de slag voor kust van Abu DhabiABU DHABI (AFN) - Fugro mag bodemonderzoek verrichten voor de kust van Abu Dhabi. Het gaat om een klus binnen het grotere Hail en Ghasha-ontwikkelingsproject van de Abu Dhabi National Oil Company. Fugro heeft geen financiële details naar buiten gebracht.
18/01 14u00  Hypotheekbundels weer in, dankzij blockchainNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - In 2008 lagen tot beleggingen samengevoegde hypotheken aan de basis van de financiële crisis, maar nu lijken banken er toch weer heil in te zien. Met dank aan de blockchaintechnologie.
18/01 13u45  Belastingplan kost Morgan Stanley miljardNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft een voorziening van bijna 1 miljard dollar (817 miljoen euro) genomen om de gevolgen van de belastingwijziging van de Trump-regering het hoofd te bieden. Dat meldde het financiële concern bij de publicatie van de kwartaalcijfers.
18/01 13u45  Hogere omzet verffabrikant PPGPITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verffabrikant PPG Industries heeft in het vierde kwartaal een hogere omzet behaald, maar de winst ging omlaag mede door een buitengewone last die het bedrijf moest nemen vanwege de Amerikaanse belastinghervormingen. PPG deed vorig jaar nog vergeefse pogingen om zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel over te nemen.
18/01 12u30  Advies Louis Capital voor Altice omhoogAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Louis Capital Markets (LCM) schroeft het beleggingsadvies voor Altice weer op, nadat een week geleden het advies nog werd verlaagd. De beoordeling gaat van sell naar neutral.
18/01 12u00  Berg oninbare leningen in EU daalt langzaamBRUSSEL (AFN) - Het aandeel oninbare leningen op Europese bankbalansen daalt. Het percentage slechte leningen is van gemiddeld 6,7 eind 2014 afgenomen naar 4,6 in 2017. Griekenland (46,9 procent) en Cyprus (33,4 procent) steken echter ver boven het EU-gemiddelde uit. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.
18/01 12u00  Altice koploper op stormachtig DamrakAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen donderdag licht vooruit. Op het Amsterdamse Beursplein 5 werd de beursvloer ontruimd vanwege stormschade aan het dak, maar dat had volgens een woordvoerster geen effect op de handel. De stemming werd verder gesteund door de nieuwe recordstanden op Wall Street en een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie.
18/01 11u45  Emirates werpt reddingsboei naar A380PARIJS (AFN) - Emirates pompt nieuw leven in de A380 van vliegtuigbouwer Airbus. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai bestelt nog eens 36 superjumbo's met een waarde van 16 miljard dollar. Het gaat om twintig vaste orders en opties op nog eens zestien vliegtuigen.
18/01 11u30  Deal BP en Irak voor olievelden KirkukKIRKUK (AFN/BLOOMBERG) - Olieconcern BP heeft met de Iraakse overheid een overeenkomst getekend om de productie bij de olievelden rond Kirkuk in het noorden van het land te verhogen. De productie moet stijgen naar 700.000 tot 750.000 vaten per dag, momenteel is dat 450.000 vaten.
18/01 11u15  ING: 100 miljoen voor duurzame investeringenAMSTERDAM (AFN) - ING gaat zich meer richten op duurzaam investeren en heeft daarvoor 100 miljoen euro opzij gezet. Dat geld is gereserveerd voor bedrijven die zich op een duurzame manier willen ontwikkelen maar nog niet aan alle criteria voldoen voor een volledige 'seniorfinanciering'.
18/01 10u15  Felle kritiek GKN op bod MelroseLONDEN (AFN) - Het Britse industrieconcern GKN, moederbedrijf van Fokker, heeft fel uitgehaald naar investeerder Melrose Industries die woensdag met een vijandig bod op de onderneming kwam. GKN beschuldigt Melrose van misleiding.
18/01 09u45  Van Herk wil hoger bod op AblynxAMSTERDAM (AFN) - Van Herk Investments vindt het bod van de Deense farmaceut Novo Nordisk op het Belgische biotechnologiebedrijf Ablynx te laag. Als een bod wordt gedaan door Novo Nordisk of een andere partij dat Ablynx wel juist waardeert, dan is Van Herk bereid dat in overweging te nemen en het bestuur van Ablynx aan te moedigen in gesprek te gaan met de bieder.
18/01 09u30  Steun bij Groothandelsgebouwen voor overnamebodROTTERDAM (AFN) - Aandeelhouders met 86 procent van de aandelen Groothandelsgebouwen steunen een bod dat is gedaan door een potentiële koper voor de uitbater van het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Groothandelsgebouwen wilde desgevraagd geen naam noemen, maar liet wel weten dat het bod neerkomt op circa 180 miljoen euro.
18/01 09u15  ASML vervolgt opmars in hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen hoger aan de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie.
18/01 09u15  Hogere prijs bij bieding op stukken PershingAMSTERDAM (AFN) - PSCM Acquisition Company heeft de prijs voor zijn voorgenomen inkoop van Amsterdamse aandelen Pershing Square Holdings (PSH) wat opgevoerd. Het gaat om ongeveer 300 miljoen dollar aan aandelen. Eerst zou de inkoop nog gebeuren tegen een korting tussen de 24 procent en 16 procent, maar dat wordt nu 16 procent tot 10 procent.
18/01 09u00  Van Herk overweegt bod op AblynxAMSTERDAM (AFN) - Van Herk Investments overweegt een bod uit te brengen op de Belgische biotechnoloog Ablynx. Daarmee gaat Van Herk de strijd om het bedrijf aan met de Deense farmaceut Novo Nordisk, die eerder deze maand met een overnamevoorstel op Ablynx kwam.
18/01 08u30  Economie China blijft stevig groeienPEKING (AFN) - De economie van China is in het vierde kwartaal van 2017 met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Chinese overheid naar buiten heeft gebracht.
18/01 08u15  'Positief begin beurshandel Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger openen. Beleggers verwerken de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de 26.000 punten wist te sluiten.
18/01 08u15  Toshiba verkoopt claims op nucleaire takTOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Toshiba heeft een voorraad claims op zijn Amerikaanse nucleaire tak verkocht aan een groep hedgefondsen onder leiding van de Baupost Group. Dat levert een flinke kapitaalverhoging op en een boekwinst van 170 miljard yen, omgerekend zo'n 1,3 miljard euro. De deal is bedoeld om te voorkomen dat het geplaagde Japanse techconcern zijn beursnotering moet inleveren.
18/01 08u15  BAM richt terminal Schotse luchthaven inEDINBURGH (AFN) - BAM Construction gaat aan de slag met de inrichting van de nieuwe terminal op de luchthaven van Edinburgh. De Britse dochter van de Nederlandse bouwer BAM heeft daarvoor een contract afgesloten met een waarde van 10 miljoen pond (8,2 miljoen euro).
18/01 08u00  ING zet DSM en SBM op favorietenlijstAMSTERDAM (AFN) - ING zet DSM en SBM Offshore op zijn Benelux favorietenlijst, terwijl BAM, NSI, PostNL en Unilever worden verwijderd van de lijst. Daarnaast introduceert de bank ook een lijst met de minst favoriete aandelen in de regio, met onder meer Vopak.
18/01 07u45  'Shell sluit oliedeal in Libië'TRIPOLI (AFN) - Shell heeft naar verluidt nieuwe jaarafspraken gemaakt over het kopen van olie in Libië. Volgens ingewijden aan persbureau Bloomberg gaat het om de eerste deal van die soort voor het olie- en gasconcern sinds 2013. De eerste lading zou al binnen enkele dagen worden verscheept.
18/01 07u45  Edmond de Rothschild kleiner in ProbiodrugAMSTERDAM (AFN) - Edmond de Rothschild Investment Partners heeft zijn belang in Probiodrug verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
18/01 07u30  Licht lagere kwartaalwinst TSMCHSINCHU (AFN) - Chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is in het vierde kwartaal op een licht lagere winst uitgekomen dan een jaar eerder, terwijl de omzet omhoog ging. Dat maakte de belangrijke klant van het Nederlandse ASML bekend.
18/01 07u30  Personeel akkoord met deal Unibail-WestfieldAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De op handen zijnde overname van het Australische vastgoedfonds Westfield door het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco kan ook rekenen op de steun van het personeel. De ondernemingsraden van de bedrijven lieten zich unaniem positief uit over de deal.
18/01 07u15  Nikkei eindigt met klein verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met een klein verlies geëindigd. De stemming werd aanvankelijk gesteund door de nieuwe recordstanden op Wall Street, maar de eerdere winsten werden in het laatste handelsuur uit handen gegeven. De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien.
18/01 07u00  Export groeit fors in novemberDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse goederenexport is in november flink verder gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, met 9,4 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei was groter dan in oktober.
18/01 07u00  Ruim 100.000 werklozen minder in 2017DEN HAAG (AFN) - Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 101.000 werklozen minder dan een jaar eerder. In december kwam het aantal werklozen uit op 395.000, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
17/01 22u45  Alcoa verwacht aluminiumtekort in 2018PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Aluminiumproducent Alcoa verwacht dat er dit jaar een tekort ontstaan op de wereldwijde aluminiummarkt. Eerder zei de onderneming dat de markt in 2017 min of meer in balans was.
17/01 22u15  Dow sluit boven mijlpaal 26.000NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verse records gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot voor het eerst boven de 26.000 punten. Beleggers verwerkten cijfers van de grote banken Goldman Sachs en Bank of America. Verder werd gekeken naar de zogeheten Beige Book, een overzicht van de Federal Reserve over de staat van de economie, en kwam Apple met een nieuw investeringsplan.
17/01 22u00  Mededingingsonderzoek naar BroadcomSAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse mededingingswaakhond FTC doen een onderzoek naar chipfabrikant Broadcom. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.
17/01 21u15  Belastingplan steunt groei economie VSWASHINGTON (AFN) - De belastinghervormingen die vorige maand in de Verenigde Staten werden aangenomen geven de Amerikaanse economie een extra zetje in de rug. Dat bleek woensdag bij de presentatie van de Beige Book van de Federal Reserve, een overzicht van de staat van de economie.
17/01 19u45  Wall Street door 26.000 na herstel bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handel op winst. De toonaangevende Dow-Jonesindex ging opnieuw door de grens van 26.000 punten, na herstel in de financiële sector. Beleggers verwerkten cijfers van de grote banken Goldman Sachs en Bank of America. Verder werd uitgekeken naar de zogeheten Beige Book, een overzicht van de Federal Reserve over de staat van de economie.
17/01 19u30  Apple pompt miljarden in Amerikaanse banenCUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Apple wil de komende vijf jaar 30 miljard dollar in de Verenigde Staten investeren. Op die manier wil de technologiegigant 20.000 banen creëren bij bestaande vestigingen en op een gloednieuwe campus, zo maakte Apple woensdag bekend.
17/01 18u45  Euronext neemt InsiderLog overAMSTERDAM (AFN) - Euronext neemt de Zweedse managementtool InsiderLog over. De beursgenoteerde uitbater van de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs betaalt 5,8 miljoen euro voor 80 procent het het kapitaal van het bedrijf. Dat bedrag kan afhankelijk van toekomstige financiële prestaties nog verder oplopen.
17/01 17u45  ASML en Unilever houden AEX op het drogeAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst gesloten. Daarmee was de beursgraadmeter een uitzondering in Europa, want de meeste grote beurzen sloten met verlies. De hoofdindex in Amsterdam kreeg een zetje van de winst van chipmachinefabrikant ASML. Kabel- en telecomconcern Altice ging juist fors omlaag na een adviesverlaging en een dreigende verlaging van de kredietwaardigheid.
17/01 17u30  Royal Delft mag pannen- en bestektak verkopenDELFT (AFN) - Aandeelhouders van Royal Delft, voorheen Porceleyne Fles, hebben in meerderheid ingestemd met de voorgenomen verkoop van pannenmaker BK Cookware en bestekfabrikant Koninklijke Van Kempen Begeer. Het was het enige punt op de agenda van de vergadering woensdag.
17/01 17u00  Banken VS stevig het schip in door SteinhoffNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het boekhoudschandaal bij woonwinkelgigant Steinhoff heeft banken in de VS flink geraakt. Vier van de grootste banken in het land hebben over de laatste maanden van 2017 een schadepost van in totaal ruim 1 miljard dollar in de boeken gezet door afschrijvingen op bedrijfsleningen en andere aan schuld verbonden producten.
17/01 16u00  ASML en Unilever stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag in het groen. Elders in Europa lieten de beursgraadmeters rode cijfers zien. In Amsterdam stuwden chipmachinefabrikant ASML en Unilever de hoofdindex. Kabel- en telecomconcern Altice ging juist fors omlaag na een adviesverlaging en een dreigende verlaging van de kredietwaardigheid.
17/01 15u45  Hogere opening beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst geopend. De toonaangevende Dow-Jonesindex klom opnieuw richting de mijlpaal van 26.000 punten. Dinsdag werd boven dat niveau geopend, maar kon die winst niet tot de slotbel worden vastgehouden. Beleggers verwerken onder meer cijfers van de grote banken Goldman Sachs en Bank of America.
17/01 15u30  Productie Amerikaanse industrie neemt toeWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in december met 0,9 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
17/01 15u30  KLM annuleert vluchten vanwege stormSCHIPHOL (AFN) - KLM annuleert donderdag in totaal 220 Europese vluchten van en naar Schiphol vanwege de verwachte storm. De luchtvaartmaatschappij zegt in een verklaring de passagiers te informeren en de vluchten om te boeken. Verder waarschuwt KLM dat reizigers donderdag te maken kunnen krijgen met vertragingen.
17/01 15u00  Rolls-Royce denkt aan afstoten scheepvaarttakLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Britse industrieconcern Rolls-Royce overweegt zijn activiteiten op het gebied van commerciële scheepvaart van de hand te doen. Bij die divisie zijn de resultaten zwaar onder druk komen te staan vanwege een zwakkere vraag vanuit de offshore olie- en gasindustrie.
17/01 15u00  BEURZEN 'Wall Street gaat hoger openen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met winst openen. Mogelijk lukt het de toonaangevende Dow-Jonesindex om de handelsdag af te sluiten boven de grens van 26.000 punten. Dinsdag werd die mijlpaal niet bereikt. Er zijn cijfers van onder meer de grote banken Goldman Sachs en Bank of America.
17/01 14u30  KLM annuleert 228 vluchten vanwege stormSCHIPHOL (AFN) - KLM annuleert donderdag in totaal 228 Europese vluchten van en naar Schiphol vanwege de verwachte storm. De luchtvaartmaatschappij zegt in een verklaring de passagiers te informeren en de vluchten om te boeken. Verder waarschuwt KLM dat reizigers donderdag te maken kunnen krijgen met vertragingen.
17/01 14u30  Verlies voor Goldman SachsNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Goldman Sachs is in het vierde kwartaal van 2017 in de rode cijfers gedoken in verband met een flinke last vanwege de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Onder de streep verscheen een nettoverlies van ruim 1,9 miljard dollar, tegen een winst van bijna 2,4 miljard dollar een jaar eerder.
17/01 13u45  Lagere winst Bank of AmericaCHARLOTTE (AFN) - De winst van Bank of America is in het vierde kwartaal 2017 bijna gehalveerd, door een buitengewone last van 2,9 miljard dollar als gevolg van de Amerikaanse belastinghervormingen. De nettowinst bedroeg 2,4 miljard dollar, tegen 4,5 miljard dollar een jaar eerder.
17/01 13u45  Capaciteitsgroei baart ASML nog geen zorgenVELDHOVEN (AFN) - De sterke capaciteitsgroei in de chipindustrie brengt nog geen risico op oververhitting met zich mee. Dat heeft topman Peter Wennink van ASML gezegd in een toelichting op de jaarcijfers van de Veldhovense chipmachinefabrikant. Die vielen fors mee, doordat klanten de afgelopen maanden versneld productiemachines geleverd wilden hebben.
17/01 13u15  Unilever blijft concurrentie voor in IndiaMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Hindustan Unilever heeft afgelopen kwartaal de verkopen verder opgevoerd. Daarmee bleef de Indiase tak van Unilever zijn belangrijkste concurrentie in het land nog ruimschoots voor.
17/01 12u00  Goede beursdag voor ASML op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam ging woensdag licht omhoog, terwijl de beurzen elders in Europa rode cijfers lieten zien. Chipmachinefabrikant ASML was een uitblinker op Beursplein 5 na de bekendmaking van resultaten. Kabel- en telecomconcern Altice ging echter fors omlaag na een adviesverlaging en een dreigende verlaging van de kredietwaardigheid.
17/01 11u15  Licht lagere inflatie in eurozoneLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in december gedaald naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,5 procent in november. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.
17/01 11u15  Bouwproductie eurozone gaat omhoogLUXEMBURG (AFN) - De bouwproductie in de eurozone is in november met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend op basis van een eerste raming.
17/01 11u15  Weer Brits bouwconcern onder drukLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse bouwconcern Interserve staat flink onder druk. Volgens zakenkrant Financial Times houdt de Britse overheid de financiën van Interserve momenteel scherp in de gaten. Dat maakt beleggers zenuwachtig, vooral omdat eerder deze week branchegenoot Carillion ter ziele ging.
17/01 11u00  Investeerder Egeria stapt in Nooteboom TextilesAMSTERDAM (AFN) - Investeringsbedrijf Egeria neemt een meerderheidsbelang in stoffengroothandel Nooteboom Textiles. Dat werd woensdag bekendgemaakt zonder aan te geven hoeveel er voor het belang wordt betaald. De familie Nooteboom houdt een ,,significant aandeel'' in de onderneming.
17/01 10u45  VolkerWessels gaat brug Ouderkerk vervangenAMSTERDAM (AFN) - Een bouwcombinatie van VolkerWessels en Hollandia Infra heeft de aanbesteding voor de N522, de vervanging van Brug Ouderkerk, gewonnen. Dat bleek woensdag.
17/01 10u45  Vopak peilt interesse Duitse LNG-terminalROTTERDAM (AFN) - De joint venture van Vopak, Gasunie en Oiltanking die een LNG-terminal wil bouwen in Duitsland, gaat de belangstelling peilen bij andere investeerders om mee te doen aan het beoogde project. Ook wordt de vraag bij potentiële klanten in kaart gebracht. Dat maakten de partijen woensdag bekend.
17/01 10u30  Advies Altice omlaag bij Kepler CheuvreuxAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kepler Cheuvreux verlaagt het beleggingsadvies voor Altice van hold naar reduce. Volgens Kepler is het kabel- en telecomconcern in een kwetsbare positie gekomen na de aangekondigde afsplitsing van Altice USA.
17/01 10u15  AkzoNobel breidt productie in Mexico uitAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel breidt de productiecapaciteit voor organisch peroxide in Mexico uit. Daarmee is een investering gemoeid van meer dan 12 miljoen euro.
17/01 10u00  Vijandig bod Melrose op Fokker-eigenaar GKNLONDEN (AFN) - De Britse investeerder Melrose Industries legt zijn overnamebod op industrieconcern GKN, het moederbedrijf van Fokker, rechtstreeks voor aan de aandeelhouders. GKN wees het voorstel vorige week resoluut van de hand, onder meer omdat het veel te laag zou zijn.
17/01 09u30  Eventmanager Informa wil rivaal UBM overnemenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Uitgeef- en eventmanagementconcern Informa wil rivaal UBM overnemen. Daarover zijn de twee branchegenoten van RELX-onderdeel Reed Exhibitions onderhandelingen gestart.
17/01 09u15  ASML uitblinker in licht hogere AEXAMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is woensdag met een bescheiden winst begonnen. Chipmachinefabrikant ASML stond in de schijnwerpers op Beursplein 5 na de bekendmaking van resultaten. Daarnaast wordt uitgekeken naar de cijfers die de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en Bank of America later op de dag naar buiten brengen.
17/01 09u15  Resultaten ASML 'belachelijk sterk'AMSTERDAM (AFN) - Aan het succesverhaal van ASML lijkt geen einde te komen. De resultaten over het vierde kwartaal onderstrepen dat het op alle fronten ontzettend goed gaat met de toeleverancier aan de chipindustrie, aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.
17/01 09u15  Verkooprecord voor Volkswagen in 2017WOLFSBURG (AFN) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017 een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,7 miljoen voertuigen, een stijging van 4,3 procent. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die de grootste autofabrikant van Europa naar buiten bracht.
17/01 08u45  Refresco stelt verkoop Britse fabriek voorROTTERDAM (AFN) - Sap- en frisdrankproducent Refresco wil een concessie doen aan de Britse kartelwaakhond CMA om goedkeuring te krijgen voor de overname van de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott. Refresco stelt voor om een Britse frisdrankfabriek te verkopen. De toezichthouder heeft in principe goedkeuring gegeven aan dit voorstel.
17/01 08u30  Zalando bouwt verkopen flink uitBERLIJN (AFN) - Onlinekleding- en schoenenwinkel Zalando heeft zijn verkopen vorig jaar met meer dan 23 procent opgevoerd. Door de forse investeringen in verdere groei moest het bedrijf wel iets interen op zijn winstgevendheid.
17/01 08u15  'ASML in schijnwerpers op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam lijkt woensdag zonder grote koersuitslagen te gaan openen. De aandacht op Beursplein 5 zal vooral uitgaan naar de resultaten van chipmachinefabrikant ASML. Daarnaast wordt uitgekeken naar de cijfers die de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en Bank of America later op de dag naar buiten brengen.
17/01 08u15  Meer omzet voor Casino in 2017PARIJS (AFN) - Het Franse supermarktconcern Casino heeft vorig jaar meer omzet geboekt. Het bedrijf zag op de Franse thuismarkt de opbrengsten licht stijgen, terwijl de verkoop in Latijns-Amerika flink omhoog ging.
17/01 08u00  Lavide: extra bestuurder bij GastvrijALKMAAR (AFN) - Lavide heeft Kerst Sandburg tijdelijk aangesteld als extra bestuurder bij kinderopvangorganisatie Gastvrij Nederland. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Sandburg is de eigenaar van MijnGastouderopvang, dat onlangs door Lavide werd gekocht.
17/01 07u30  Klanten ASML hebben haast met nieuwe machinesVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het vierde kwartaal van 2017 tegen de verwachtingen in meer omzet behaald dan in de voorgaande periode. Waar het Veldhovense hightechbedrijf rekende op een terugval van de verkopen aan het einde van het jaar, haalden sommige klanten gezien de sterke vraag naar halfgeleiders juist orders naar voren.
17/01 07u15  Klein stapje terug op beurzen AziëTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten deden woensdag een stapje terug, onder druk van de koersverliezen die werden geleden op Wall Street. In Tokio stonden onder meer de financiële fondsen in het rood.
17/01 07u15  FDA beoordeelt licentieaanvraag PharmingLEIDEN (AFN) - De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gaat Pharmings verzoek tot een aanvullende licentie voor zijn medicijn Ruconest onderzoeken. Volgens het biotechnologiebedrijf heeft de toezichthouder aangegeven op 21 september met een besluit te komen.
17/01 07u00  Bitcoin enigszins stabiel na flinke tikHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin stabiliseerde woensdagochtend enigszins, na een flinke tik een dag eerder. De grootste cryptomunt verloor toen bijna een kwart van zijn waarde. Toenemende zorgen over nieuwe en strengere regels voor de flink groeiende crypto-industrie.
16/01 22u30  Core Lab houdt dividend gelijkAMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories betaalt in het eerste kwartaal een dividend van 0,55 dollar per aandeel in contanten, net zoveel als in de vier kwartalen afzonderlijk vorig jaar. De winstuitkering wordt uitbetaald op 16 februari.
16/01 22u15  Recordjacht Wall Street stoktNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten. De graadmeters leken in eerste instantie op weg naar verse records. De leidende Dow-Jonesindex ging zelfs even door de grens van 26.000 punten, maar het sentiment sloeg geleidelijk om. Beleggers verwerkten onder meer cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth en financieel concern Citigroup.
16/01 21u00  'Qualcomm op eigen benen beter af'SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse chipreus Qualcomm is beter af als op opzichzelfstaand bedrijf. Die boodschap gaf de leiding van Qualcomm, dat op de radar staat bij branchegenoot Broadcom, per brief mee aan zijn aandeelhouders. Een overname zou alleen aandeelhouders van Broadcom blij maken, zo werd gewaarschuwd.
16/01 19u45  Wall Street op weg naar nieuwe recordsNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie in de plus. Daarmee lag Wall Street andermaal op koers voor nieuwe records, al bekoelde het sentiment gedurende de sessie. Beleggers verwerkten onder meer cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth en financieel concern Citigroup.
16/01 19u00  S&P neemt rating Altice onder de loepAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's (SP) gaat de kredietwaardigheid van telecom- en kabelconcern herzien. Daarbij lijkt het aannemelijk dat op korte termijn de huidige B+-rating wordt verlaagd. De outlook is negatief.
16/01 18u45  Nestlé verkoopt snoeptak VS aan Nutella-makerARLINGTON (AFN) - Voedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan Nutella-maker Ferrero. Met de deal is een bedrag van zo'n 2,8 miljard dollar gemoeid.
16/01 18u15  BAM krijgt klus in GroningenGRONINGEN (AFN) - BAM Bouw en Techniek gaat aan de slag voor de Hanzehogeschool in Groningen. De beursgenoteerde bouwer wordt onderdeel van het ontwerpteam voor de nieuw- en verbouw van het campuscomplex aan Zernikeplein 7.
16/01 18u15  SBM rondt verkoop productieschip afSCHIEDAM (AFN) - De verkoop van productie- en opslagschip (FPSO) Turritella aan Shell is afgerond. Dat meldde SBM Offshore, dat mede-eigenaar is van het schip, dinsdag. De deal was medio 2017 al aangekondigd.
16/01 18u00  'ABN zoekt kopers Luxemburgs onderdeel'LUXEMBURG (AFN) - ABN AMRO zoekt naar verluidt kopers voor zijn Luxemburgse vermogensbeheeractiviteiten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De bank zelf wilde niet reageren.
16/01 17u45  AEX sluit met een minieme plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een minieme plus de handel uitgegaan. Elders in Europa gingen graadmeters overwegend omhoog. Chipmachinemaker ASML, die woensdag de boeken opent, stond bij de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen op het Damrak.
16/01 17u30  Frankrijk overweegt soepelere glasvezelregelsPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse overheid overweegt de regelgeving rond glasvezelnetwerken wat te gaan versoepelen, om telecombedrijven te stimuleren extra te investeren in zeer snel internet. Dat heeft de Franse staatssecretaris Julien Denormandie laten weten.
16/01 17u00  'Meeste beleggers mijden bitcoin'AMSTERDAM (AFN) - Veel beleggende Nederlanders piekeren er niet over om hun geld te steken in cryptomunten als de bitcoin. Volgens onderzoek van onlinebroker BinckBank vinden zeven van de tien particuliere beleggers een dergelijke investering veel te ingewikkeld, te risicovol of onbetrouwbaar.
16/01 16u00  AEX kleurt lichtgroenAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag een fractie in het groen. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omhoog. Beleggers doen rustig aan in afwachting van bedrijfsresultaten die later deze week naar buiten komen. Op het Damrak stond PostNL bij de stijgers na een adviesverhoging.
16/01 15u45  Wall Street door grens 26.000 puntenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag weer eens met winsten geopend. De Dow-Jonesindex schoot daarbij voor het eerst in zijn bestaan door de grens van 26.000 punten. Beleggers verwerken onder meer cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth en financieel concern Citigroup.
16/01 15u00  'Wall Street hoger na lang weekeinde'NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting hoger openen, na het lange weekeinde. De toonaangevende Dow-Jonesindex met daarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen kan dan voor het eerst boven de 26.000 punten openen. Maandag was Wall Street dicht voor Martin Luther King Day. Beleggers verwerken onder meer cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth en financieel concern Citigroup.
16/01 14u45  Industrie rond New York groeit minder sterkNEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York groeit deze maand wat minder sterk dan in december. Dat blijkt uit cijfers die de Federal Reserve Bank van New York naar buiten bracht.
16/01 14u30  Megaverlies voor Amerikaanse bank CitigroupNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) in de boeken gezet. Dat komt door eenmalige afboekingen van bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 13u15  Miljardenstrop bij financiële tak GEBOSTON (AFN) - General Electric (GE) moet een tegenvaller van 6,2 miljard dollar (5,1 miljard euro) incasseren bij zijn resterende verzekeringsactiviteiten, een erfenis uit het verleden toen de Amerikaanse industriereus er nog een grote financiële tak op na hield. De strop heeft volgens het bedrijf geen gevolgen voor de eigen toekomstplannen en de investeringen die voor dit jaar op stapel stonden.
16/01 12u45  UnitedHealth profiteert van belastingmeevallerNEW YORK (AFN) - UnitedHealth, de grootste zorgverzekeraar van de Verenigde Staten, heeft in het vierde kwartaal een hogere winst in de boeken gezet, mede geholpen door een meevaller van 1,2 miljard dollar door de Amerikaanse belastinghervormingen.
16/01 12u15  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag licht vooruit na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers hielden de ogen vooral gericht op Wall Street, waar de handel na een lang weekeinde naar verwachting positief van start zal gaan. Op het Damrak profiteerde PostNL van een adviesverhoging.
16/01 11u15  Gartner: IT-uitgaven naar 3,7 biljoen in 2018STAMFORD (AFN) - De wereldwijde uitgaven aan IT-producten zullen tegen het einde van dit jaar naar verwachting uitkomen op 3,7 biljoen dollar. Dat zou een stijging zijn met 4,5 procent in vergelijking met vorig jaar, aldus marktonderzoeker Gartner.
16/01 10u30  Ericsson zet grote last in boekenSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson zet over het vierde kwartaal van 2017 een grote last in de boeken vanwege afschrijvingen op de waarde van bezittingen en de Amerikaanse belastinghervormingen. Het gaat om 15,2 miljard kroon, omgerekend ruim 1,5 miljard euro.
16/01 10u00  Sanoma verkoopt Belgische vrouwenbladenHOOFDDORP (AFN) - Mediabedrijf Sanoma verkoopt zijn Belgische vrouwenbladen aan de Belgische branchegenoot Roularta voor 34 miljoen euro. Als gevolg van de verkoop komen 96 arbeidsplaatsen in België te vervallen bij Sanoma, in vooral commerciële en ondersteunende diensten.
16/01 10u00  PostNL uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden licht in het groen. Beleggers kijken vooral naar Wall Street, waar de handel na een lang weekeinde weer van start gaat. Op het Damrak profiteerde PostNL van een adviesverhoging.
16/01 09u45  BP neemt extra last voor olieramp in 2010LONDEN (AFN) - De Britse oliemaatschappij BP zet nog eens 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro) opzij voor de betaling van schadeclaims die voortvloeien uit een ramp op een van zijn boorplatforms in de Golf van Mexico in 2010. Het bedrijf staat er volgens financieel directeur Brian Gilvary sterk genoeg voor om die extra last te kunnen dragen.
16/01 09u30  KBC verhoogt advies voor PostNLAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt zijn beleggingsadvies voor PostNL van hold naar buy en het koersdoel gaat van 4 euro naar 5,20 euro. Volgens KBC is het aandeel van het postbedrijf momenteel ondergewaardeerd, terwijl veel verbetering is te zien bij PostNL.
16/01 09u30  Kleine winsten op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag positief begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden licht hoger. Beleggers kijken vooral naar Wall Street, waar de handel na een lang weekeinde weer van start gaat. Verder wordt gewacht op bedrijfsresultaten die later in de week naar buiten komen.
16/01 09u00  Hugo Boss beleeft sterk feestdagenkwartaalMETZINGEN (AFN) - Het Duitse modehuis Hugo Boss heeft een sterk vierde kwartaal achter de rug. In de laatste maanden van het jaar, inclusief de belangrijke feestdagenperiode, ging de omzet afgezien van wisselkoerseffecten met 5 procent omhoog. Dat was vooral te danken aan hogere verkopen in de eigen winkels en online.
16/01 08u30  ABN AMRO meldt mee- en tegenvallersAMSTERDAM (AFN) - In de winstcijfers die ABN AMRO volgende maand presenteert over het vierde kwartaal, zal een aantal eenmalige baten en lasten zijn verwerkt. Per saldo zullen die een verwaarloosbaar effect hebben op het resultaat, liet de bank dinsdag weten.
16/01 08u30  'Openingswinst voor AEX'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen licht hoger beginnen. Beleggers kijken vooral naar Wall Street, waar de handel na een lang weekeinde weer van start gaat. Verder wordt gewacht op de bedrijfsresultaten, die later in de week naar buiten komen.
16/01 08u30  Topman Dirk en Deka naar Beter BedUDEN (AFN) - Beter Bed wil John Kruijssen benoemen als topman. Dat maakte de beddenverkoper dinsdag bekend. Kruijssen is sinds 2015 topman van Detailresult Groep, waar de supermarktketens Dirk van den Broek en Dekamarkt onder vallen. Daarvoor werkte hij onder meer bij Shell, Unigro en Halfords.
16/01 08u15  Duitse inflatie blijft op 1,7 procentWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in december uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers.
16/01 07u45  Nieuwe fintech ABN voor vreemde valutaAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een nieuw fintech-bedrijf gelanceerd voor internationale betalingen en valutatransacties, genaamd Franx. Het online platform richt zich op het midden- en kleinbedrijf.
16/01 07u30  ESMA waarschuwt voor verliezen met bitcoinHONGKONG (AFN) - Beleggers in bitcoin moeten er rekening mee houden dat zij al hun geld kunnen verliezen met investeringen in de digitale munt. Daarvoor waarschuwde voorzitter Steven Maijoor van de ESMA, voluit European Securities and Markets Authority, in een interview met persbureau Bloomberg.
16/01 07u30  Kiadis Pharma draagt nieuwe commissaris voorAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma draagt Subhanu Saxena voor als nieuw lid van de raad van commissarissen. Dat maakte het biotechnologiebedrijf dinsdag bekend. Een besluit over zijn benoeming valt bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering.
16/01 07u15  Nikkei sluit met stevige winstTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag stevig hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hoop op sterke bedrijfsresultaten. Een lichte daling van de Japanse yen gaf daarbij wat ademruimte voor de belangrijke exportbedrijven. Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden ook overwegend winsten geboekt.
16/01 07u15  Value8 verkoopt optie op belang in SnowWorldMERELBEKE (AFN) - Alychlo neemt een optie op een belang van 5 procent in SnowWorld over van Value8. Dat maakte de Belgische investeerder, die bezig is de uitbater van overdekte skibanen helemaal in te lijven, dinsdag bekend.
16/01 07u00  Stabiel beeld voor Nederlandse economieDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie laat in januari een stabiel beeld zien ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van zijn zogenoemde conjunctuurklok.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Nikkei op hoogste niveau sinds 199123/01 07u30 - IEX.NL: TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst de dag uitgegaan en bereikte het hoogste niveau sinds november 1991. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid onveranderd liet. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen stevig vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de beëindiging van de shutdown van overheidsinstellingen.
10x Meer werk voor uitzendkrachten in 201723/01 10u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse uitzendbranche is in 2017 gegroeid met meer gewerkte uren door tijdelijke krachten en een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU heeft gepubliceerd.
9x Investeringen flink omhoog in november23/01 07u00 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 8,8 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
9x Bacardi neemt tequilamerk Patrón over23/01 07u45 - IEX.NL: BERMUDA (AFN/BLOOMBERG) - Drankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
9x 'Pershing Square zet personeel op straat'23/01 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/RTR) - Pershing Square Holdings, het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Bill Ackman, zet het mes in zijn personeelsbestand als gevolg van de verdere inkrimping van het vermogen. Volgens bronnen worden circa tien van de in totaal 56 personeelsleden geslachtofferd bij het bedrijf dat een beursnotering heeft in Amsterdam.
9x Magnetar heeft belang in Gemalto23/01 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Het Amerikaanse hedgefonds Magnetar Financial heeft een belang in digitaal beveiliger Gemalto aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek uit een melding.
9x ABN AMRO stapt uit Payconiq23/01 09u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigde aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
9x Stevige omzetgroei voor J&J23/01 13u30 - IEX.NL: NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. Wel moest het concern een grote last in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen, waardoor een miljardenverlies werd geleden.
8x Altice koploper in positieve AEX23/01 09u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden hoger na de sterke koersstijgingen in Azië. Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op het einde van de sluiting van de overheidsinstellingen.
8x Veel banen weg op hoofdkantoor Carrefour23/01 09u30 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse supermarktconcern Carrefour gaat 2400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Het banenverlies moet plaatsvinden door middel van vrijwillig vertrek.

Statistieken

Artikels:
39613
Gelezen:
36609
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven