vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Beurzen licht lager na cijfervloed AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag licht omlaag. Beleggers worstelden zich op de laatste handelsdag van de week door een flinke stapel kwartaalberichten van toonaangevende bedrijven. Op het Damrak kwamen onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave met cijfers.
26/04 11u45  'Philips krikt omzet verder op' AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn vergelijkbare omzet in het eerste kwartaal naar verwachting met 2,1 procent opgevoerd. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Het zorgtechnologieconcern publiceert maandag voorbeurs resultaten.
26/04 10u45  Ook laatste naam management AH bekend ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn heeft zijn nieuwe tienkoppige managementteam rond. Sonja Boelhouwer wordt per 1 september directeur winkels bij de supermarktketen.
26/04 10u30  'Cijfers Corbion een kleine teleurstelling' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Corbion kwamen licht onder de verwachtingen uit. Dat is de beoordeling van kenners bij KBC Securities. Verliezen bij het onderdeel Innovation Platforms waren vooral een domper, zo stellen ze. Kenners bij ING wijzen ook op de teleurstellende prestatie van Innovation Platforms.
26/04 10u30  'Wereldhave biedt weinig positief nieuws' AMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave bood met zijn kwartaalbericht ,,meer van hetzelfde'', met weinig positief nieuws. Dat schrijven analisten van ING. Ze wijzen onder andere op problemen met de Franse portefeuille, waar meer panden leegstaan en huurders te maken hebben met dalende bezoekersaantallen.
26/04 10u15  'Tegenvallende outlook bij Besi' AMSTERDAM (AFN) - De verwachting voor de omzetgroei in het tweede kwartaal door chiptoeleverancier Besi ligt behoorlijk onder de verwachtingen. Dat meldde ING in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.
26/04 10u00  'Marge GrandVision aan zachte kant' AMSTERDAM (AFN) - De winstmarge bij optiekbedrijf GrandVision in het eerste kwartaal was aan de zachte kant, terwijl de omzetgroei boven verwachting was. Dat meldde KBC Securities in een reactie op het handelsbericht van GrandVision.
26/04 10u00  Engie verkoopt kolencentrale Maasvlakte ROTTERDAM (AFN) - Het Franse energieconcern Engie doet zijn kolencentrale in Rotterdam van de hand. Ook een drietal Duitse kolencentrales wordt verkocht. Koper is het Amerikaanse investeringsfonds Riverstone. Volgens Engie past de deal in de strategie van het bedrijf om de uitstoot te verlagen.
26/04 09u30  'Resultaten Galapagos brengen vertrouwen' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die biotechnologiebedrijf Galapagos publiceerde, zorgden voor nog meer vertrouwen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate.
26/04 09u15  AEX daalt na cijferregen AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag licht lager begonnen. De andere Europese beurzen openden gemengd. Beleggers kregen op de laatste handelsdag van de week nog flink wat kwartaalberichten voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave de boeken.
26/04 09u15  'Update Fugro wat zwakker dan gedacht' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van bodemonderzoeker Fugro is wat zwakker dan verwacht. Dat stelt NIBC in een reactie op de update. Daarbij wordt gewezen op het brutoverlies van naar schatting 20 miljoen euro, de schuld en tragere groei van de autonome omzet en orderportefeuille.
26/04 09u15  'Iets beter resultaat Signify onvoldoende' AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Signify in het eerste kwartaal waren iets beter dan verwacht. Dat is echter onvoldoende aanleiding om het aandeel hoger te zetten, vooral in het licht van de recente koersstijgingen. Dat schrijven kenners bij Morgan Stanley.
26/04 09u15  Just Eat groeit vooral internationaal LONDEN (AFN) - Het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat timmert vooral buiten de eigen landsgrenzen stevig aan de weg. Vooral in Canada zijn de prestaties volgens interim-topman Peter Duffy uitstekend. Op de thuismarkt was er nog wel sprake van groei, maar in een veel lager tempo dan in de andere landen waar Just Eat actief is.
26/04 09u00  Total boekt lagere winst op recordproductie PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse olie- en gasconcern Total heeft in het eerste kwartaal een lagere winst in de boeken gezet ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf kende weliswaar een recordproductie, maar kampte ook met volatiele prijzen en hogere leenkosten.
26/04 09u00  'Gemengde cijfers KPN' AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van KPN over het eerste kwartaal toont een gemengd beeld. Dat constateert een analist van Goldman Sachs vrijdag.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/04 09u00  RBS waarschuwt weer voor brexitonzekerheidLONDEN (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) maakt zich nog steeds zorgen over de gevolgen die de onzekerheid rondom de brexit met zich meebrengt. Dat deed de door de Britse overheid gecontroleerde bank vrijdag in een handelsbericht over het eerste kwartaal.
26/04 09u00  Verkoop en omzet Renault omlaagPARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern Renault heeft in het eerste kwartaal zijn verkopen en omzet zien dalen, door forse dalingen in Argentinië en Turkije en het vertrek uit Iran vorig jaar augustus door de Amerikaanse sancties tegen het land.
26/04 08u45  KPN: 'westerse' partij voor kernnetwerk 5GDEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze klus. KPN zegt op die manier rekening te willen houden met ,,veranderende inzichten over veiligheid'' van vitale infrastructuur.
26/04 08u45  Daimler worstelt met verkopen Mercedes-BenzSTUTTGART (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler heeft in het eerste kwartaal fors minder winst in de boeken gezet. De autobouwer kampte met een krimp in de verkopen van Mercedes-Benz en inkoop van duurdere materialen. Daimler handhaaft vooralsnog zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor het lopende jaar.
26/04 08u30  Succes eczeemmedicijn stuwt winst SanofiPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse farmaceut Sanofi heeft het eerste kwartaal van het jaar meer winst gemaakt. Vooral het succes van eczeem- en astmamiddel Dupixent stuwde het resultaat. Volgens Sanofi is Dupixent hard op weg om een zogeheten blockbuster-medicijn te worden.
26/04 08u30  Bestuurder Unilever commissaris bij PearsonLONDEN (AFN) - Graeme Pitkethly, financieel topman van Unilever, wordt commissaris bij het Britse uitgeefconcern Pearson. Ook onderneemster en investeerder Sherry Coutu krijgt een rol bij het bedrijf als niet-uitvoerend bestuurder.
26/04 08u30  BAM Wonen begint woningbouw in ZevenhuizenBUNNIK (AFN) - BAM Wonen begint met de bouw van 38 duurzame woningen in Zevenhuizen. De opdracht komt van Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder, een samenwerkingsverband tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron.
26/04 08u15  'Bedrijfsresultaten in focus op beurzen'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag wat lager te openen. Ook de meeste andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met kleine verliezen beginnen. Beleggers krijgen op de laatste handelsdag van de week flink wat kwartaalberichten voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden onder meer KPN, Galapagos, Besi, Corbion, GrandVision, Signify en Wereldhave de boeken.
26/04 08u15  Japanse beurs daalt na cijferstroomTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten een stroom aan kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven en maakten zich op voor een lange vakantieperiode. De financiële markten in Tokio zijn volgende week de hele week dicht in verband met de kroning van de nieuwe Japanse keizer.
26/04 08u15  Luchtvaartbedrijf SAS geraakt door stakingOSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vrijdag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Tussen de leiding van het bedrijf en de piloten speelt al langer een loonconflict. De tussenkomst van een bemiddelaar kon geen oplossing bieden.
26/04 08u15  'Focus op chipsector na waarschuwing Intel'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet vrijdag de aandacht wederom op zich gericht, na een waarschuwing van de Amerikaanse chipgigant Intel. Die zette het mes in onder meer zijn winst- en omzetprognose voor heel het jaar.
26/04 08u15  KPN voelt stevige concurrentie in cijfersDEN HAAG (AFN) - KPN kampte in het eerste kwartaal wederom met dalende omzetcijfers. Het telecomconcern blijft last hebben van een stevige concurrentie op de mobiele markt. Verder was sprake van hogere herstructureringskosten, waardoor ook de winst lager uitkwam.
26/04 07u45  Deutsche Bank snijdt in omzetdoelstellingFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank verlaagt zijn omzetverwachting voor heel het jaar. De grootste bank van Duitsland zag in de eerste verslagperiode van het jaar de opbrengsten voor het negende kwartaal op rij, terugvallen.
26/04 07u45  Wereldhave kampt met veel bankroete winkelsSCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.
26/04 07u45  Signify ziet opbrengsten verder krimpenAMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Het voormalige Philips Lighting lijdt onder de krimp van de traditionele lampenmarkt. Het bedrijf houdt nog wel vast aan zijn eerder aangekondigde verwachtingen voor het lopende jaar.
26/04 07u30  Fugro voert omzet verder opLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in het eerste kwartaal zijn vergelijkbare omzet met meer dan 9 procent opgevoerd op jaarbasis, tot 395 miljoen euro. Daarbij werd vooral geprofiteerd van de offshore wind en olie- en gasmarkt.
26/04 07u30  Omzetgroei voor Pearle-moeder GrandVisionSCHIPHOL (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft in het eerste kwartaal zijn omzet verder opgevoerd. De winstgevendheid van het moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle liep echter terug, onder meer door gestegen personeelskosten.
26/04 07u30  Mindere marktomstandigheden raken ook BesiDUIVEN (AFN) - BE Semiconductor (Besi) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met veel minder winst op een fors lagere omzet. De daling kwam niet geheel als een verrassing omdat het chipbedrijf net als veel branchegenoten kampt met moeizame marktomstandigheden op eindmarkten wereldwijd.
26/04 07u30  Hogere omzet voor CorbionAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern Corbion heeft de opbrengsten afgelopen kwartaal zien groeien. Dat kwam vrijdag naar voren uit een tussentijds handelsbericht van de onderneming.
26/04 07u15  Mattel doet goede zaken met BarbieEL SEGUNDO (AFN) - Speelgoedfabrikant Mattel heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Hogere verkopen van Barbie-poppen en nieuw speelgoed, gebaseerd op licenties van grote Hollywood-producties als Jurassic World en Toy Story, deden een flinke duit in het zakje.
26/04 06u45  Shell verwacht snel einde aan actiesDEN HAAG (AFN) - Shell denkt dat de acties van personeel in Moerdijk en Pernis vrijdagmiddag zullen stoppen. De olie- en gasgigant heeft een loonvoorstel gedaan aan de vakbonden en verwacht dat dit voorstel met een positief advies aan hun leden voorgelegd zal worden.
26/04 06u30  Musk en SEC willen opnieuw meer tijdPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
25/04 23u00  Ford profiteert op thuismarktDEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autobouwer Ford wist het afgelopen kwartaal de marktverwachtingen te verslaan, geholpen door goede prestaties op zijn thuismarkt. Dat gaf het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel een stevige duw omhoog.
25/04 23u00  Intel waarschuwt voor zwak kwartaalSANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - Intel verwacht dat de opbrengsten in het lopende tweede kwartaal onder de verwachtingen van de markt uit zullen komen. Verder zet de chipgigant ook het mes in zijn eerder uitgesproken omzetprognose voor heel het jaar, zo bleek donderdag uit een handelsbericht. Het aandeel Intel kelderde in de Amerikaanse nabeurshandel fors.
25/04 22u45  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs'SAN FRANCISCO (AFN) - Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 miljard tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 22u45  ING lost voor miljard dollar schuld afAMSTERDAM (AFN) - ING lost voor 1,045 miljard dollar openstaande schulden af die uitstaan op voortdurende hybride kapitaaleffecten. De aflossing is in lijn met het doel van ING om doorlopend de kapitaalstructuur te optimaliseren.
25/04 22u45  Webgigant Amazon verdubbelt winstSEATTLE (AFN) - De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
25/04 22u30  Starbucks verhoogt winstverwachtingSEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Starbucks heeft de winstverwachting voor heel het jaar verhoogd. De koffieketen deed het afgelopen kwartaal goede zaken in de Verenigde Staten, waar het meer klanten naar zijn filialen wist te trekken. Ook hogere prijzen deden een duit in het zakje.
25/04 22u30  Verlies Galapagos kleiner dan gedachtMECHELEN (AFN) - Galapagos heeft het verlies het afgelopen kwartaal zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat zakte niet zo hard als kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. Dat viel donderdag op te maken uit een handelsbericht van de biotechnoloog.
25/04 22u30  'Like' voor Facebook op verdeeld Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag verdeeld gesloten. De technologiesector deed het onder aanvoering van Facebook en Microsoft goed. Post-It-fabrikant 3M sleurde daarentegen de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerkten verder nog een flinke reeks resultaten van andere grote ondernemingen, zoals Tesla en UPS.
25/04 22u15  Samenwerking Brill met Higher Education Press stoptLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China stopgezet. Dat bleek donderdag.
25/04 21u45  Oud-minister van Financiën Witteveen overledenDEN HAAG (AFN) - Oud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u15  Nog een corruptieonderzoek bij GlencoreLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Amerikaanse toezichthouder voor grondstoffenhandel CFTC gaat zich buigen over mogelijke corruptie bij Glencore. De grootste grondstoffenhandelaar ter wereld weet zich al langer ook in de schijnwerpers van het openbaar ministerie in de Verenigde Staten.
25/04 19u45  Tech en 3M geven Wall Street kleurNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De technologiesector deed het goed onder aanvoering van Facebook en Microsoft, maar Post-It-fabrikant 3M sleurde de toonaangevende Dow-Jonesindex omlaag. Beleggers in New York verwerken verder nog een flinke reeks andere resultaten van grote ondernemingen, zoals Tesla en Comcast.
25/04 19u30  Beter Bed benoemt commissarissenUDEN (AFN) - Beter Bed heeft Gabrielle Reijnen benoemd als lid van de raad van commissarissen. Ze volgt in die hoedanigheid Dirk Goeminne op die terugtrad bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.
25/04 19u15  'Disney wil volledige controle over Hulu'GLENDALE (AFN/BLOOMBERG) - Disney werkt aan een volledige overname van streamingdienst Hulu. De entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te kunnen gaan, praat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC met kabelbedrijf Comcast over de aandelen van Hulu die het nog niet in bezit heeft.
25/04 18u45  ASR haalt 500 miljoen op met obligatiesUTRECHT (AFN) - ASR heeft 500 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van hybride obligaties. Het gaat om waardepapieren met een couponrenten van 3,375 procent en een looptijd tot 2049.
25/04 18u45  Groen licht voor herbenoemingen HeinekenAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Heineken hebben donderdag ingestemd met met de herbenoeming van financieel topvrouw Laurence Debroux voor een periode van vier jaar. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd ook groen licht gegeven voor de benoeming van twee nieuwe commissarissen.
25/04 18u15  Fiat voor herbenoeming commissaris bij ArcadisAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Arcadis zijn akkoord gegaan met de herbenoeming van commissaris Michiel Lap. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werd ingestemd met alle agendapunten.
25/04 18u00  ASMI straalt op rood DamrakAMSTERDAM (Afn) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met verlies gesloten. Chiptoeleverancier ASMI was op het Damrak de grote blikvanger na een verhoging van zijn omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging juist in de uitverkoop na een handelsupdate. Ook elders in Europa sloten de belangrijkste beursgraadmeters op de drukke kwartaalcijferdag in het rood.
25/04 17u30  Aandeelhouders NSE eens met nieuwe bestuurderNOORDWIJK (AFN) - Aandeelhouders van New Sources Energy (NSE) zijn akkoord gegaan met de benoeming van Gerrit Jan Houweling tot uitvoerend bestuurder. Hij volgt op interimbasis de aftredende Ruud Huis in 't Veld op bij de lege beurshuls. Houweling was al niet-uitvoerend bestuurder sinds november 2017.
25/04 16u30  Consumentenbond komt met leasedienst e-bikesDEN HAAG (AFN) - De Consumentenbond komt in Nederland met een leasedienst voor e-bikes. Voor een vast bedrag per maand kunnen consumenten een nieuwe elektrische fiets leasen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de accu, verzekeringen of onderhoud.
25/04 16u30  Groen licht voor nieuwe commissaris AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van AkzoNobel zijn akkoord gegaan met de benoeming van Jolanda Poots-Bijl tot commissaris. Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werden alle agendapunten goedgekeurd.
25/04 16u15  Rode beurzen in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdag in de middaghandel wat verder in het rood. Beleggers hadden hun handen vol aan opnieuw een stortvloed aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam was chiptoeleverancier ASMI de grote blikvanger na een verhoging van de omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging in de uitverkoop na een handelsupdate.
25/04 16u00  Hoogste baas AF-KLM nu commissaris bij KLMAMSTELVEEN (AFN) - Ben Smith, de topman van Air France-KLM, heeft sinds donderdag zitting in de raad van commissarissen van KLM. Ook oud-minister Jan Kees de Jager, de financieel eindverantwoordelijke van telecomconcern KPN, is toegevoegd aan de toezichthoudende raad. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KLM.
25/04 16u00  Facebook en Microsoft winnaars op Wall StreetNEW YORK (AFN) - Facebook is donderdag fors hoger geopend op de beurs in New York, na sterke kwartaalcijfers van het socialmediabedrijf. Beleggers op Wall Street zijn ook erg enthousiast over de resultaten van Microsoft. De beurswaarde van de techreus kwam hierdoor kortstondig boven de 1000 miljard dollar uit.
25/04 15u30  Wereldhandel neemt af in februariDEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in februari met 1,7 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. In januari ging de wereldhandel juist vooruit, met een bijgestelde 2,1 procent.
25/04 15u15  Iers onderzoek naar privacykwestie FacebookDUBLIN (AFN) - Facebook wordt onder de loep genomen door de Ierse privacywaakhond. Het socialmediabedrijf meldde eerder deze maand dat wachtwoorden van honderden miljoenen gebruikers een tijdlang onbeveiligd waren opgeslagen. Onderzoek moet nu uitwijzen of daarbij Europese regels voor gegevensbescherming zijn geschonden, meldt de Ierse Data Protection Commission.
25/04 15u00  'Wall Street verwerkt stortvloed aan cijfers'NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street verwerken donderdag een stortvloed aan bedrijfscijfers. Voor techreus Microsoft lonkt een hogere opening die de beurswaarde boven de 1000 miljard dollar stuwt. Andere bedrijven die de boeken openden zijn onder meer Facebook, Tesla en UPS. Aandelen van Amerikaanse banken komen waarschijnlijk in beweging na berichten over een mogelijke versoepeling van de zogeheten 'Volcker Rule' die handel voor eigen rekening verbiedt.
25/04 14u45  Orders duurzame goederen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in maart met 2,7 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.
25/04 14u45  Uitkeringsaanvragen VS gestegenWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 37.000 gestegen tot 230.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
25/04 14u00  Overname Sky helpt Comcast aan hogere omzetPHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - Televisie- en telecombedrijf Comcast heeft in het eerste kwartaal zijn winst en omzet zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De stijging komt door de recente overname van het Britse mediabedrijf Sky, waardoor het concern er meer klanten bij kreeg. Ook de telecomactiviteiten brachten meer geld in het laatje.
25/04 14u00  Autoriteiten VS willen soepelere regels bankenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Verschillende Amerikaanse toezichthouders willen een regel afzwakken die banken beperkingen oplegt voor het handelen met eigen geld. Vijf toezichthouders zijn in gesprek over een nieuwe versie van die zogeheten 'Volcker Rule'. Daardoor moeten de regels, die volgens banken nu nog te onduidelijk zijn, worden versimpeld.
25/04 14u00  Winterweer VS ondermijnt winst UPSATLANTA (AFN) - UPS heeft in het eerste kwartaal last gehad van het strenge winterweer in de Verenigde Staten, waardoor de winst onder druk stond. Volgens de Amerikaanse pakketbezorger viel de winst op de Amerikaanse thuismarkt 80 miljoen dollar lager uit als gevolg van het zeer koude weer en ook overstromingen.
25/04 14u00  Overmacht dwarsboomt productie Shell MoerdijkMOERDIJK (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft force majeure verklaard op de productie van chemieproducten in Moerdijk. Als gevolg van acties door het personeel kan het olie- en gasconcern bijvoorbeeld niet aan leveringsverplichtingen voldoen voor ethyleen, propyleen en butadieen.
25/04 14u00  Bristol-Myers Squibb goed uit de startblokkenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Bristol-Myers Squibb kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. De Amerikaanse farmaceut wist in het eerste kwartaal zowel omzet als winst stevig op te voeren. Ook meldt het concern dat de aandeelhouders akkoord zijn met de mega-overname van biotechnoloog Celgene.
25/04 13u45  Turkse rente blijft weer onveranderdANKARA (AFN) - De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief weer gehandhaafd op 24 procent. De bank wacht met bewegen tot een stabilisatie van de sterk afgezwakte lira, zo bleek donderdag.
25/04 13u30  Southwest Airlines voelt Boeing-problemenDALLAS (AFN/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft in de eerste maanden van het jaar als verwacht fors minder winst gemaakt. De problematiek met Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidskwesties aan de grond moeten blijven, zette een rem op de prestaties. Ook het negatieve effect van de shutdown van de Amerikaanse overheid ijlde nog na. Daarvoor had de maatschappij eerder al gewaarschuwd.
25/04 13u15  Winstwaarschuwing en banenverlies bij 3MST. PAUL (AFN) - Industrieel concern 3M verlaagt opnieuw zijn winstverwachting voor 2019, vooral vanwege meer uitdagende marktomstandigheden. Daarnaast worden 2000 banen geschrapt om kosten te besparen, zo maakte de producent van onder meer zelfklevende memobriefjes (Post-It) en plakband (Scotch) bekend.
25/04 13u00  Brentolie weer boven 75 dollar per vatLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs voor een vat Brentolie is gestegen tot boven de 75 dollar. Het voor het eerst sinds eind oktober dat dit prijsniveau werd gehaald.
25/04 12u45  Bombardier geeft winstwaarschuwingMONTRÉAL (AFN) - De Canadese vliegtuig- en treinenbouwer Bombardier heeft zijn winst- en omzetverwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld. Dat heeft onder meer te maken met de verkoop van een aantal onderdelen, die sneller afgerond worden dan verwacht.
25/04 12u45  'Omzet KPN zet dalende lijn voort'AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting een lagere omzet en winst behaald. De inkomsten uit dienstverlening aan consumenten en bedrijven toonden een krimp ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.
25/04 12u45  'Omzet Signify verder omlaag'AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een lagere omzet behaald dan een jaar eerder, mede door verdere krimp van de traditionele lampenmarkt. Signify, het voormalige Philips Lighting, opent vrijdag de boeken.
25/04 12u30  ABN verkoopt activiteiten op KanaaleilandenAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO verkoopt zijn activiteiten op de Kanaaleilanden aan de private bank Butterfield. De verkoop moet voor het einde van het derde kwartaal van dit jaar afgerond worden. Volgens Butterfield krijgt ABN ongeveer 161 miljoen pond (186 miljoen euro) in contanten voor het onderdeel.
25/04 12u00  ASMI straalt, Intertrust daalt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stapje terug. De handel stond opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak was chiptoeleverancier ASMI in trek na een verhoging van de omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging in de uitverkoop na een handelsupdate.
25/04 11u30  'Autonome omzetgroei Intertrust valt tegen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Financieel dienstverlener Intertrust is met enigszins zwakke resultaten op de proppen gekomen. Vooral de omzetgroei op eigen kracht viel tegen, merken analisten van Bank Degroof Petercam op.
25/04 11u15  'Italiaanse megaschikking Kering op til'MILAAN (AFN) - Het Franse luxeconcern Kering staat op het punt een schikking te treffen van 1,3 miljard tot 1,4 miljard euro met de Italiaanse belastingdienst. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het zou de grootste belastingschikking ooit tussen een bedrijf en de Italiaanse autoriteiten zijn.
25/04 11u15  Eyelove profiteert van klantenaanwasNIEUWKUIJK (AFN) - Brillenprijsvechter Eyelove heeft afgelopen jaar fors meer omzet behaald. Het bedrijf verwelkomde naar eigen zeggen veel meer nieuwe klanten. Daarnaast keerden volgens het optiekbedrijf ook veel bestaande klanten weer tevreden terug.
25/04 11u00  'Solide resultaten Unibail-Rodamco-Westfield'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) liet over het eerste kwartaal stabiele cijfers zien. Dat schrijven analisten bij ING die desondanks blijven vasthouden aan ietwat pessimistische vooruitzichten over de winstprognose.
25/04 11u00  Fusie Deutsche en Commerzbank van de baanFRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank en Commerzbank gaan niet fuseren. De Duitse banken zetten na ruim een maand een punt achter hun gesprekken, maakten ze bekend.
25/04 10u45  'Klimaatactivisten belagen banken Londen'LONDEN (AFN) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn van plan donderdag te protesteren bij de Britse centrale bank en grote financiële instellingen in Londen. Dat meldde persbureau Reuters. Eerder op de dag werden al acties gevoerd bij de Londense aandelenbeurs door de toegang van het gebouw te blokkeren.
25/04 10u30  Philips werkt aan efficiëntie beheersysteemAMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf komt met een versie van zijn Intellispace-patiëntbeheersysteem dat zich richt op de behandeling van kankerpatiënten. Met de software kunnen bestralingsafdelingen patiënten met kanker vanaf hun doorverwijzing volgen en zo efficiënter werken.
25/04 10u30  Nintendo boert goed met Super Smash BrosKYOTO (AFN/BLOOMBERG) - Videospelletjesbedrijf Nintendo heeft de voorbije twaalf maanden meer spelletjes en gameconsoles aan de man gebracht. De Japanse onderneming profiteerde vooral van de populariteit van de game Super Smash Bros. Ultimate, waardoor er ook bijna 17 miljoen Switch-consoles over de toonbank gingen.
25/04 10u15  'Bemoedigende resultaten Ordina'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van automatiseerder Ordina zijn bemoedigend, stellen analisten van ING. Het is belangrijk dat de omzet steeg in zowel Nederland als in België en Luxemburg, al was de stijging in Nederland bescheiden.
25/04 10u15  Chinezen happig op luxemerk HermèsPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luxemerk Hermès, maker van onder meer exclusieve handtassen, heeft in het eerste kwartaal fors meer omzet behaald. Vooral in China was er aanzienlijk meer vraag naar luxeproducten van het merk. Daarmee hadden signalen over groeivertraging in het land als gevolg van de handelsoorlog geen vat op Hermès.
25/04 10u15  Nieuwe onderhoudsklus voor BAMBUNNIK (AFN) - Rijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal gegund aan BAM Infra Regionaal Apeldoorn. Hoeveel geld er met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
25/04 10u15  'Sterke kwartaalupdate ASMI'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chiptoeleverancier ASMI heeft opnieuw een sterke kwartaalupdate naar buiten gebracht over de afgelopen periode. Dat meldden analisten van ING en NIBC.
25/04 10u15  'Update RELX geruststellend saai'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De handelsupdate van informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX is geruststellend saai. Dat schrijven kenners van Morgan Stanley in een reactie. Al met al spreken de kenners van een licht positief bericht.
25/04 10u00  'Fusie Deutsche en Commerzbank op klappen'FRANKFURT (AFN) - De fusiegesprekken tussen de Duitse banken Deutsche Bank en Commerzbank lopen naar verwachting op niets uit. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Bloomberg en de Britse zakenkrant Financial Times. Een definitieve beslissing is echter nog niet genomen. Deutsche Bank geeft naar verwachting vrijdag een update over de fusiegesprekken.
25/04 09u45  Eerste jaarverlies Nomura in tien jaarTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse effectenhuis Nomura Holdings heeft afgelopen gebroken boekjaar zijn eerste jaarverlies geleden sinds het uitbreken van de financiële crisis ongeveer tien jaar geleden. Het bedrijf is bezig nog dieper in de kosten te snijden en keert geen bonussen uit aan topmanagers.
25/04 09u45  Wirecard houdt vast aan vooruitzichtenMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Fintechbedrijf Wirecard houdt vast aan zijn winstverwachtingen voor dit jaar, stelde het tijdens aan analistendag. De Duitse betalingsverwerker doet dat ondanks een vermeende fraudezaak in Singapore. Wirecard zegt inmiddels meer controles in te stellen en de betalingsprocessen aan te scherpen.
25/04 09u30  Winstgevendheid Barclays gedaaldLONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald onder druk van tegenwind op de financiële markten. De onderliggende winst voor belastingen zakte naar 1,5 miljard pond, omgerekend ruim 1,7 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 1,7 miljard pond.
25/04 09u30  Overname Delta Energie stuwt omzet VattenfallSTOCKHOLM (AFN) - Vattenfall heeft in het afgelopen kwartaal de wind mee gehad dankzij het inlijven van het Nederlandse Delta Energie. Het moederbedrijf van Nuon, dat op termijn ook verder gaat als Vattenfall, meldde hogere omzet- en winstcijfers mede doordat er meer klanten bijkwamen.
25/04 09u15  ASMI uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht lager. De handel stond opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak was chiptoeleverancier ASMI een uitblinker na een verhoging van de omzetprognose. Beleggers verwerkten verder de handelsupdates van onder meer RELX, Unibail-Rodamco-Westfield en Intertrust.
25/04 09u15  Topman RBS kondigt vertrek aanLONDEN (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Ross McEwan heeft aangekondigd te vertrekken, nadat hij ruim vijf jaar aan het hoofd heeft gestaan van het financiële concern. Hij heeft een opzegtermijn van een jaar en stapt op als er een opvolger is gevonden.
25/04 09u00  Streep door supermarktfusie Asda-SainsburyLONDEN (AFN) - De Britse supermarktketens Asda en Sainsbury mogen niet fuseren. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) heeft dat besloten, omdat het samengaan zou leiden tot hogere prijzen bij onder meer winkels en tankstations. Ook zou er volgens de waakhond minder keuze voor consumenten zijn als de twee supermarktketens samen verder zouden gaan.
25/04 08u45  Groter verlies Norwegian door Boeing-affaireOSLO (AFN/RTR) - Budgetvlieger Norwegian Air heeft zijn verlies in het eerste kwartaal flink zien oplopen, nu het bedrijf zijn Boeings van het type 737 MAX aan de grond moet houden wegens veiligheidsperikelen. De extra kosten die daar mee gemoeid zijn doen verdere besparingen teniet.
25/04 08u45  Peugeot Citroën lijdt onder embargo IranPARIJS (AFN) - Automaker PSA Peugeot Citroën heeft in het eerste kwartaal minder auto's verkocht. Met name het vertrek uit Iran als gevolg van het vernieuwde Amerikaanse embargo speelde het bedrijf parten. De omzet van het Franse bedrijf daalde licht.
25/04 08u30  Resultaat Wereldhave Belgium omhoogVILVOORDE (AFN) - Wereldhave Belgium heeft in het eerste kwartaal een hoger resultaat behaald. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht.
25/04 08u30  Delivery Hero begint jaar sterkBERLIJN (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero heeft zijn omzet in het eerste kwartaal flink opgevoerd. Het in Berlijn gevestigde bedrijf bezorgde fors meer restaurantbestellingen naar klanten. Delivery Hero kijkt dan ook met meer optimisme naar de toekomst. Het bedrijf krikte zijn omzetverwachting voor 2019 iets op.
25/04 08u30  RELX ligt op koersAMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX groeit gestaag door. Het concern ligt naar eigen zeggen op koers om de gestelde doelen voor het hele jaar te halen. Eerder meldde RELX voor dit jaar uit te gaan van verdere groei van zowel de omzet als de operationele winst. Exacte cijfers werden in een summiere handelsupdate niet gegeven.
25/04 08u30  'Licht hoger begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal donderdag waarschijnlijk licht hoger beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine winsten openen. De handel staat opnieuw in het teken van de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Op het Damrak kwamen onder meer RELX, Intertrust en Ordina met handelsupdates.
25/04 08u15  Meer bedrijfswagens verkocht in EUBRUSSEL (AFN) - De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in het eerste kwartaal met 5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA deed de groei zich voor bij alle soorten bedrijfswagens.
25/04 08u15  Herstructurering drukt op winst BayerLEVERKUSEN (AFN/DPA/RTR) - De Duitse chemiereus Bayer heeft het afgelopen kwartaal de winst, zoals verwacht, flink zien dalen door herstructureringskosten en geld dat het kwijt was vanwege de overname van Monsanto. De omzet steeg wel, zo kwam naar voren uit een handelsbericht.
25/04 08u15  Nikkei klimt na rentebesluit BoJTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag hoger gesloten. Beleggers verwerkten het besluit van de Bank of Japan om het rentetarief ten minste tot het voorjaar van 2020 extreem laag te houden. De centrale bank verwacht tevens dat het inflatiedoel van 2 procent in de komende drie jaar niet gehaald zal worden. De andere Aziatische beurzen lieten een gemengd beeld zien.
25/04 08u15  België en Luxemburg groeimotor voor OrdinaNIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina is in het afgelopen kwartaal met name in België en Luxemburg gegroeid. Het bedrijf voerde de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar op. De winst viel iets lager uit.
25/04 08u15  UBS boekt lagere winstZÜRICH (AFN) - UBS heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald, door naar eigen zeggen uitdagende marktomstandigheden. Dat blijkt uit cijfers van de grootste bank van Zwitserland.
25/04 08u00  Zwak eerste kwartaal voor NokiaESPOO (AFN) - De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia heeft naar eigen zeggen een zwak eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg wel, maar daarbij moet worden aangetekend dat het bedrijf een jaar eerder ook een uitermate broos eerste kwartaal kende. Dat er onder de streep een tekort resteerde kwam voor veel kenners als een verrassing.
25/04 07u45  ASM PT voelt zwakke marktomstandighedenHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Chiptoeleverancier ASM Pacific Technologies (ASM PT) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet. Het bedrijf had te maken met een teruggelopen vraag vanuit de chipsector. De directie had eerder al gewaarschuwd voor zwakke marktomstandigheden.
25/04 07u45  Chinese Tesla-fabriek iets later op stoomPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe Gigafactory van Tesla in China gaat iets later de aantallen auto's produceren die het bedrijf eerder als doel aangaf. Volgens topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's rollen er eind dit jaar ,,zeker meer dan 1000, misschien 2000'' Models 3 per week van de band.
25/04 07u45  Lichte omzetstijging voor IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust heeft in het eerste kwartaal een licht hogere omzet gehaald, met een stabiel resultaat. Het bedrijf handhaaft zijn verwachtingen voor het gehele jaar.
25/04 07u45  Swedbank komt met speciaal anti-witwasteamSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Swedbank gaat intern een divisie opzetten die financiële criminaliteit tegengaat. De door een witwasschandaal geplaagde Zweedse bank kondigde die stap aan in een handelsbericht over het eerste kwartaal van het jaar.
25/04 00u00  Tesla boekt stevig kwartaalverliesPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla is weer in de rode cijfers gedoken, na twee kwartalen op rij met winst. De maker van elektrische auto's had afgelopen verslagperiode naar eigen zeggen te maken met onvoorziene omstandigheden, waardoor er minder voertuigen afgeleverd werden dan de bedoeling was.
25/04 00u00  Iets minder omzet voor Core LabsAMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories (Core Labs) heeft in het eerste kwartaal de omzet wat zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam naar voren uit een handelsbericht van de in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. De opbrengsten kwamen wel boven de verwachting van de onderneming zelf uit.
24/04 23u00  Consumentenuitgaven stuwen prestaties VisaFOSTER CITY (AFN) - Visa heeft afgelopen kwartaal duidelijk weten te profiteren van consumenten die de knip trokken. De creditcardverstrekker zag zowel de winst als de omzet aandikken, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.
24/04 22u45  PayPal verhoogt winstprognoseSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsverwerker PayPal heeft de winstverwachting voor heel het jaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed de onderneming woensdag in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal.
24/04 22u45  Facebook houdt rekening met miljardenboeteMENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Facebook rekent op een boete van zeker 3 miljard dollar van de Amerikaanse toezichthouder FTC. Aanleiding daarvoor zijn verschillende schandalen, waaronder dat met Cambridge Analytica, waarbij Facebook het niet zo nauw nam met de privacy van zijn gebruikers.
24/04 22u30  Omzetgroei en hogere winst voor MicrosoftREDMOND (AFN/BLOOMBERG) - Microsoft heeft in het afgelopen derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de omzet als de winst flink zien aandikken. Het concern deed wederom goede zaken met zijn clouddiensten.
24/04 22u15  Wall Street sluit licht lagerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten een flinke stroom aan kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.
24/04 22u00  Brazilië blijft groeimarkt voor CarrefourPARIJS (AFN) - Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft in het eerste kwartaal op vergelijkbare basis een hogere omzet behaald. Daarbij zag Carrefour de verkopen in Brazilië wederom flink oplopen. Verder was er in thuismarkt Frankrijk sprake van een kleine verkoopplus.
24/04 21u45  Omzetgroei voor bandenmaker MichelinCLERMONT FERRAND (AFN/RTR) - De Franse bandenmaker Michelin heeft de omzet in het eerste kwartaal zien groeien. Daarbij werd de onderneming flink geholpen door de positieve bijdrage uit verschillende overnames, van onder meer bandenproducent Camso en transportbandenmaker Fenner.
24/04 21u30  Ook witwaskwestie bij Belgische bankBRUSSEL (AFN/BELGA) - Ook in België heeft een bank van toezichthouders te horen gekregen wat er allemaal beter moet met betrekking tot het vermijden van witwassen. Het gaat om Bank Degroof Petercam, na de grootbanken de belangrijkste speler voor privaatbankieren bij de zuiderburen.
24/04 20u30  Groene kandidaten voor Eneco trekken samen opDEN HAAG (AFN) - Burgerbeweging Den Haag Fossielvrij en Kees Koolen, de man die rijk werd met hotelboekingssite Booking.com, trekken samen op in het verdere aankoopproces van Eneco. De partijen meldden zich eerder al als kandidaat-koper voor het energiebedrijf. Ze hebben nu besloten samen een bod voor te bereiden.
24/04 20u00  Kleine minnen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York licht in de min. Beleggers op Wall Street verwerkten weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.
24/04 19u30  Aandeelhouders ABN eens met juridische fusieAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van ABN AMRO zijn akkoord met de juridische fusie bij de bank. Daardoor kan die stap naar verwachting in de loop van dit jaar worden afgerond, onder voorwaarde dat het financiële concern groen licht krijgt van toezichthouders.
24/04 18u45  Unibail is flink groter dan jaar terugPARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft zijn huurinkomsten in het eerste kwartaal stevig opgevoerd. Het vastgoedconcern is nu een stuk groter dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, dankzij de overname van het Australische Westfield.
24/04 18u45  ASMI verhoogt omzetprognoseALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) is positiever geworden over de opbrengsten in het tweede kwartaal. Dat liet de toeleverancier aan de chipindustrie weten in een tussentijds handelsbericht.
24/04 18u45  Ajax bevestigt komst doelman ScherpenAMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft de komst van Kjell Scherpen bevestigd. De 19-jarige doelman komt over van FC Emmen en tekent een contract van vier seizoenen in Amsterdam.
24/04 18u15  Nieuwe bestuurder bij AchmeaZEIST (AFN) - Lidwien Suur is per 1 september benoemd tot bestuurder bij Achmea. Ze wordt binnen de raad onder meer verantwoordelijk voor de divisies Schade Inkomen, Centraal Beheer en Interpolis, zo bleek woensdag.
24/04 18u15  BinckBank meldt aandelentransactiesAMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft een totaal van 40.492 gewone aandelen geleverd uit haar treasury shares aan twintig zogeheten identified staff-leden, op grond van het beloningsbeleid. Dat bleek woensdag uit een verklaring van de online broker.
24/04 18u00  Jaarverslag Accell vanaf nu in het EngelsHEERENVEEN (AFN) - Accell zal zijn jaarverslag vanaf volgend jaar uitsluitend in het Engels publiceren. Dat maakte de fietsenfabrikant woensdag bekend in een verklaring na afloop van de aandeelhoudersvergadering. De bijeenkomst keurde alle agendapunten goed.
24/04 18u00  Wessanen nomineert nieuwe financieel topmanAMSTERDAM (AFN) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen draagt François de Gantes voor als nieuwe financieel directeur. De Fransman vervult diezelfde functie op dit moment bij Naturex, producent en verkoper van natuurlijke plantextracten voor voeding en verzorgingsproducten.
24/04 18u00  Randstad wint, AkzoNobel verliest op beursAMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad was woensdag een grote winnaar op de beurs in Amsterdam. Beleggers waren enthousiast over de resultaten van het bedrijf, iets wat niet gold voor AkzoNobel dat na cijfers juist flink onderuitging. De financiële markten kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken, waardoor het algehele sentiment in Europa gemengd was.
24/04 17u45  'Uitzendbureau Synensis in Franse handen'APELDOORN (AFN) - Het Apeldoornse uitzendbureau Synensis komt in Franse handen. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de Franse uitzendgroep Triangle Intérim de onderneming met circa 300 werknemers en meerdere Nederlandse vestigingen overgenomen.
24/04 16u30  Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbodAMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.
24/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam op verliesAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere graadmeters in Europa gingen omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel lager werd gezet na de kwartaalcijfers.
24/04 16u00  ASML: we hadden diefstal eerder moeten meldenVELDHOVEN (AFN) - ASML erkent dat het aandeelhouders eerder had moeten inlichten over diefstal van bedrijfsgeheimen bij een kantoor in de Verenigde Staten. Het incident vond jaren geleden plaats, maar werd onlangs aan het licht gebracht door Het Financieele Dagblad (FD). De tijdgeest was destijds anders, waardoor diefstal van intellectueel eigendom een minder prangend onderwerp leek dan nu, verklaart ASML op de algemene aandeelhoudersvergadering.
24/04 16u00  Wall Street verwerkt resultaten BoeingNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer een trits kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers.
24/04 15u30  Shell doet ontdekking in Golf van MexicoHOUSTON (AFN) - Shell heeft een diepzeeolieveld ontdekt in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Het olie- en gasconcern meldt dat er momenteel gewerkt wordt aan de evaluatie en het onderzoeken van de mogelijkheden om het veld tot ontwikkeling te brengen.
24/04 15u15  Ook Equinor overstag na druk klimaatgroepenOSLO (AFN/BLOOMBERG) - Ook de Noorse oliereus Equinor heeft onder druk van beleggers ingestemd met eisen om zijn klimaatdoelstellingen aan te scherpen. Eerder gingen al onder meer Shell, BP en Glencore overstag na klimaatdruk.
24/04 15u15  Winst olieconcern Eni omhoogROME (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het eerste kwartaal een hogere winst behaald. Ook de omzet ging omhoog, maar de productie daalde.
24/04 15u00  'Voorzichtig begin voor Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York blijven woensdag bij opening naar verwachting dicht bij huis, nadat bedrijfscijfers de SP 500 een dag eerder naar een recordhoogte hadden gestuwd. Ook nu is de blik van beleggers gericht op een trits kwartaalberichten. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook bedrijven als ATT, Northrop Grumman en Caterpillar openden de boeken. In de oliesector tekent zich een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum.
24/04 14u15  Geplaagd Boeing zet streep door prognosesCHICAGO (AFN) - Vliegtuigmaker Boeing heeft een streep gezet door zijn prognoses voor dit jaar. Het bedrijf wil eerst meer zekerheid hebben over de financiële impact van de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd aan de grond worden gehouden, alvorens het een stip op de horizon zet. Ook staakt Boeing voorlopig een aandeleninkoopprogramma.
24/04 14u00  Caterpillar verhoogt winstprognoseDEERFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij een belastingmeevaller door de Amerikaanse belastinghervormingen.
24/04 14u00  AT&T trekt veel nieuwe mobiele klantenDALLAS (AFN) - Communicatie- en entertainmentconcern ATT heeft in het eerste kwartaal van dit jaar onverwacht meer nieuwe mobiele abonnementen afgesloten dan verwacht. Het bedrijf voerde de omzet op, maar behaalde wel een lagere winst.
24/04 13u45  Twitter attent op nepnieuws rond verkiezingenSAN FRANCISCO (AFN) - Twitter zegt met de Europese verkiezingen voor de deur en de lopende Indiase verkiezingen extra attent te zijn op het voorkomen van verspreiding van nepnieuws en valse data via zijn platform. Vanaf donderdag kunnen gebruikers in India actief valse pogingen om de stembusgang te beïnvloeden melden bij het bedrijf. Per 28 april is die mogelijkheid er ook voor Europese kiezers.
24/04 13u45  Hoger overnamebod Occidental op AnadarkoHOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Occidental Petroleum legt een bod op tafel van in totaal 57 miljard dollar voor branchegenoot Anadarko Petroleum om Chevron af te troeven in de overnamestrijd rond het Amerikaanse bedrijf. Chevron had eerder deze maand 50 miljard dollar geboden voor Anadarko, inclusief schuld.
24/04 13u30  BAM mag Zwitsers ziekenhuis bouwenBUNNIK (AFN) - BAM mag een nieuw ziekenhuis in Zwitserland gaan bouwen. Een consortium met daarin het Nederlandse bouwbedrijf is uitgekozen voor de realisatie van het Aarau Cantonal Hospital KSA. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
24/04 13u15  Blokkadeactie klimaatbetogers in GroningenGRONINGEN (AFN) - Enkele actievoerders van Extinction Rebellion Nederland hebben woensdagochtend in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra een paar uur geblokkeerd. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hadden zich vastgeketend aan het gebouw. Ze hebben zelf de actie beëindigd.
24/04 13u15  Overname stuwt omzet Northrop GrummanFALLS CHURCH (AFN) - Northrop Grumman, producent van onder meer de B2-bommenwerper en de Global Hawk-drone, heeft in het eerste kwartaal een duidelijk hogere omzet behaald. Dat is voornamelijk te danken aan de overname van rakettenfabrikant Orbital ATK, waardoor ruim 1,4 miljard dollar aan de opbrengsten werden toegevoegd.
24/04 13u00  NSI sluit huurdeals in Den BoschHOOFDDORP (AFN) - NSI heeft zes huurovereenkomsten gesloten met een totale vloeroppervlakte van zo'n 3300 vierkante meter in het gebouw HNK in Den Bosch. Financiële details zijn niet gemeld door het vastgoedfonds.
24/04 12u30  'Shell wil belang BP in gasproject Noordzee'LONDEN (AFN) - Shell voert gesprekken met BP over de overname van diens belang in een gezamenlijk gasproject in de Noordzee. Dat meldden ingewijden rond de onderhandelingen aan persbureau Reuters.
24/04 12u00  Beurzen lager op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen gingen woensdag licht omlaag. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten te verwerken. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalcijfers. Ook elders in Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 11u30  BAM helpt met ontmantelen Schotse kerncentraleLONDEN (AFN) - De Britse BAM-dochter BAM Nuttall is één van de partijen die gaat helpen met de ontmanteling van de Schotse kerncentrale in Dounreay. In totaal krijgen tientallen bedrijven een rol in het project.
24/04 11u30  Winstwaarschuwing staalbedrijf PoscoSEOUL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Zuid-Koreaanse staalconcern Posco heeft gewaarschuwd dat de winst dit jaar onder druk zal staan door een zwakkere vraag en hogere grondstofprijzen. Dat meldde het bedrijf bij de bekendmaking van cijfers over het eerste kwartaal.
24/04 10u45  Britten zoeken nieuw hoofd centrale bankLONDEN (AFN/RTR) - De Britse regering moet op zoek naar een nieuwe preses voor de centrale bank van het land, maakt het ministerie van Financiën bekend. Mark Carney legt de functie volgend jaar eind januari neer, nadat hij zijn termijn twee keer had verlengd om continuïteit te garanderen te midden van de brexit.
24/04 10u15  Vertrouwen Duitse ondernemers licht lagerMÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april licht gedaald. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.
24/04 10u15  Randstad koploper in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalberichten. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 10u00  'Van Lanschot Kempen let op kosten'AMSTERDAM (AFN) - De vrijwel gelijk gebleven winst van Van Lanschot Kempen is te danken aan betere kostenbeheersing. Dat stellen analisten van ING die erop wijzen dat de winst van de vermogensbeheerder in de eerste helft van 2018 gestuwd werd door eenmalige baten.
24/04 10u00  Randstad koloper in lagere AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak vielen de resultaten van uitzender Randstad in goede aarde, terwijl AkzoNobel en Heineken lager werden gezet na de kwartaalberichten. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 09u45  'Resultaat AkzoNobel onder consensus'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel in het eerste kwartaal is lager uitgevallen dan de consensus van analisten. Dat meldde KBC Securities in een reactie op de cijfers van de verfproducent.
24/04 09u30  'Sterke verkoopcijfers Heineken'AMSTERDAM (AFN) - Heineken beleefde een ,,sterk begin van het jaar''. Dat constateren analisten van Investec en KBC Securities. De Nederlandse biergigant bracht meer bier aan de man dan kenners gemiddeld hadden verwacht.
24/04 09u30  'Interessante kleine overname Basic-Fit'AMSTERDAM (AFN) - De overname van Fitland door Basic-Fit is een interessante, maar relatief kleine aankoop door de beursgenoteerde uitbater van fitnesscentra. Dat schrijven analisten van KBC Securities, die vinden dat de overname wel past binnen de ambitie van Basic-Fit om marktleider te zijn in zijn belangrijkste markten. Ook is het positief dat Basic-Fit behalve naar uitbreiding op eigen kracht, blijft kijken naar overnamedeals.
24/04 09u30  'WDP boven verwachting'AMSTERDAM (AFN) - Logistiek vastgoedfonds WDP wist in het eerste kwartaal de verwachtingen te verslaan. Dat constateren analisten van KBC Securities. Ze merken daarbij op dat de prestaties voor een groot deel aangejaagd worden door voorverhuurde projecten.
24/04 09u15  Nissan zet mes in winstverwachtingYOKOHAMA (AFN/RTR) - Autofabrikant Nissan heeft zijn tweede winstwaarschuwing in enkele maanden afgegeven. Het Japanse bedrijf haalde ongeveer een kwart van het verwachte resultaat af vanwege de tegenvallende autoverkopen in het vierde kwartaal. Ook noemt Nissan ,,recente bedrijfsmatige ontwikkelingen'' die de verkopen negatief beïnvloedden. Nissan staat sinds november in de schijnwerpers na de arrestatie van topman Carlos Ghosn op verdenking van fraude.
24/04 09u15  Dip Rémy Cointreau minder groot dan gedachtPARIJS (AFN/RTR) - Rémy Cointreau heeft zijn omzetgroei in het voorbije kwartaal zoals verwacht wat zien afvlakken, maar minder dan gedacht. Vooral de verkopen op de belangrijke Chinese markt waren wat minder, mede doordat Chinees nieuwjaar dit jaar relatief vroeg viel en zich al in het voorgaande kwartaal liet gelden.
24/04 09u15  AEX begint lager na cijferstroomAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalcijfers voor de kiezen. Op het Damrak openden onder meer de AEX-bedrijven Randstad, Heineken en AkzoNobel de boeken. Ook in de rest van Europa was het druk aan het cijferfront.
24/04 09u15  'Degroof goede kans voor ABN'AMSTERDAM (AFN) - De Belgische zakenbank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam zou goed bij ABN AMRO passen en een aankoop past ook ,,binnen de vuurkracht'' van de Nederlandse bank. Dat stelt een analist van KBC Securities.
24/04 08u45  'Mogelijk verkoop Bank Degroof Petercam'BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Belgische zakenbank en vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam kan mogelijk in de verkoop worden gezet. Dat meldden Belgische zakenmedia op basis van ingewijden.
24/04 08u45  Nedap levert beveilingssysteem aan DeliverooGROENLO (AFN) - Nedap gaat zijn beveiligingssysteem AEOS leveren aan maaltijdbezorger Deliveroo. Het systeem voor toegangscontrole wordt bij ongeveer vijftig vestigingen van Deliveroo geïnstalleerd. Financiële details maakte het beursgenoteerde technologiebedrijf niet bekend.
24/04 08u45  Herschel weer aan de slag bij Value8BUSSUM (AFN) - Remko Herschel gaat weer aan de slag voor investeerder Value8. Hij was in de periode december 2016 tot en met augustus 2018 financieel topman. Vanaf medio april gaat hij aan de slag als Investment Director.
24/04 08u45  Basic-Fit koopt branchegenoot FitlandHOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit koopt zijn Nederlandse branchegenoot Fitland. Dat bedrijf heeft 37 sportscholen en is de op twee na grootste partij in Nederland. Wat Basic-Fit betaalt voor Fitland, heeft de beursgenoteerde onderneming niet bekendgemaakt.
24/04 08u45  'Goed kwartaal voor Randstad'AMSTERDAM (AFN) - Randstad beleefde een goed eerste kwartaal. Daarbij kwam de autonome groei uit op 0,5 procent, waar de markt rekende op een krimp met 1 procent. Dat constateren analisten van Goldman Sachs. Zij rekenden zelf op een stabiele groei.
24/04 08u30  Hogere winst Volvo, maar minder bestellingenGÖTEBORG (AFN/BLOOMBERG) - Truckbouwer Volvo heeft zijn operationele winst in het eerste kwartaal stevig opgevoerd. Daarbij profiteerde het Zweedse bedrijf nog van de uitbundige vraag naar trucks vorig jaar. In de eerste drie maanden van 2019 daalde het aantal orders juist met ruim een derde. Vooral in de Verenigde Staten nam het aantal bestellingen af.
24/04 08u30  Heineken verkoopt meer bierAMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer bier aan de man gebracht. De biergigant uit Amsterdam zag de verkopen in eigen land gelijk blijven, maar deed over de grens wel goede zaken.
24/04 08u15  Nikkei eindigt met klein verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een klein verlies geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de vele bedrijfsresultaten die aan het einde van de week naar buiten komen. Ook werd er weinig gehandeld voorafgaand aan de lange vakantieperiode in verband met de kroning van de nieuwe Japanse keizer, die aankomend weekend begint. De nieuwe recordstanden op Wall Street hielden de verliezen beperkt.
24/04 08u15  Chipsector beweegt na geluiden TexasAMSTERDAM (AFN) - De chipsector weet woensdag de aandacht op zich gericht, na waarschuwende geluiden van het Amerikaanse chipconcern Texas Instruments. Die drong aan op voorzichtigheid wat betreft het herstel van de consumentenvraag.
24/04 08u15  Alfen sluit zonnepanelen op twee parken aanALMERE (AFN) - Alfen gaat twee zonneparken van Ecorus aansluiten. De fabrikant van onder meer laadpalen voor elektrische auto's verzorgt voor de parken in het Zeeuwse Tholen en Leeksterveld in Groningen een micronetwerk en de aansluiting op het centrale elektriciteitsnet. Financiële details maakte Alfen niet bekend.
24/04 08u15  Softwaremaker SAP verhoogt winstdoelWALLDORF (AFN) - De producent van bedrijfssoftware SAP heeft zijn winstdoelstelling voor dit jaar opgeschroefd. Het Duitse bedrijf is bezig met een reorganisatie en verwacht daar nu de vruchten van te gaan plukken. Ook wordt geprofiteerd van sterke ontwikkelingen met verkoop van clouddiensten.
24/04 08u15  STMicro voelt afzwakkende chipvraagGENÈVE (AFN) - STMicroelectronics voelt de aanhoudend afzwakkende vraag naar chips in zijn resultaten. Het Franse-Italiaanse bedrijf sneed mede als gevolg daarvan woensdag in zijn investeringsdoel voor heel het jaar.
24/04 08u00  Novartis rekent op hogere winstBAZEL (AFN/BLOOMBERG) - Novartis verwacht dit jaar een hogere winst te halen dan het bedrijf eerder voorzag. De Zwitserse farmaceut scherpte zijn vooruitzichten aan na een eerste kwartaal waarin de omzet steeg, maar de winst daalde als gevolg van wisselkoerseffecten en een eenmalige last.
24/04 08u00  Verkoop onderdelen stuwt winst Van LanschotDEN BOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft het eerste kwartaal van het jaar fors meer winst behaald in vergelijking met de verslagperiode een jaar eerder. De stijging is puur te danken aan de verkoop van onderdelen. Exclusief die extra opbrengsten was volgens het bedrijf sprake van een stabiel resultaat.
24/04 08u00  ICT goed uit de startblokken in 2019BARENDRECHT (AFN) - ICT Group is goed aan het jaar 2019 begonnen. De omzet en het bedrijfsresultaat lieten in de eerste drie maanden van het jaar een sterke groei zien. Wel verwacht de beursgenoteerde automatiseerder een afvlakkende vraag uit de autobranche en de hightechsector.
24/04 07u45  'Betaalbedrijven actief na Wirecard-deal'AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van digitale betaalbedrijven zullen woensdag in de schijnwerpers staan, na een deal tussen branchegenoot Wirecard met het Japanse conglomeraat SoftBank. Laatstgenoemde investeert ongeveer 900 miljoen euro in het Duitse fintechbedrijf.
24/04 07u45  Tele2 verhoogt winst door kostenbesparingenSTOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse telecomconcern Tele2 heeft in de eerste drie maanden van dit jaar iets minder omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd voerde het bedrijf de winst wel op. In Zweden ziet Tele2 kostenvoordelen van de overname van kabelbedrijf Com Hem.
24/04 07u45  Credit Suisse voert winst opZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van het jaar meer winst geboekt. De bank deed dit naar eigen zeggen ondanks uitdagende marktomstandigheden en een moeilijke vergelijkingsbasis, gelet op het sterke eerste kwart van 2018.
24/04 07u30  Vlakke omzet voor AkzoNobelAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal een vrijwel onveranderde omzet behaald, met een hoger resultaat. Het verkoopvolume bij AkzoNobel ging omlaag, maar het bedrijf kon dit compenseren door prijsstijgingen.
24/04 07u30  SoftBank investeert in WirecardAMSTERDAM (AFN) - Het Japanse conglomeraat SoftBank investeert ongeveer 900 miljoen euro in het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Dat bevestigde laatstgenoemde, nadat geruchten over een deal rondgingen.
24/04 07u30  Samsung pompt vermogen in chipdivisieSEOUL (AFN) - Elektronicagigant Samsung is van plan omgerekend 103 miljard euro uit te geven aan de ontwikkeling van zijn chipdivisie. Met die investering in de periode tot 2030 wil de maker van smartphones en televisies op het vlak van chips de strijd aangaan met de grootste namen, zoals Intel en Qualcomm.
24/04 07u15  Omzetgroei voor uitzender RandstadDIEMEN (AFN) - Randstad heeft de omzet in het eerste kwartaal van het jaar zien groeien. In veel landen en regio's waar de uitzender actief is dikten de opbrengsten aan of bleven ze stabiel, maar in Duitsland had de uitzender flink last van wijzigingen in regelgeving en een lagere activiteit in de autosector.
24/04 06u45  Meer geïnvesteerd in februariDEN HAAG (AFN) - In februari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,5 procent groter dan dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de voorgaande maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, infrastructuur en machines is meer geïnvesteerd.
24/04 06u45  WDP herhaalt winstdoelstellingBRUSSEL (AFN) - Logistiek vastgoedbedrijf WDP rekent voor heel 2019 nog steeds op een stijging van de winst per aandeel. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.
23/04 23u15  Galapagos kondigt Fase 2-studie aanMECHELEN (AFN) - Galapagos en MorphoSys kondigen de start aan van een fase 2-studie met MOR106 bij patiënten met eczeem. Dat meldde het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf. Met deze studie kan we het ontwikkelingsprogramma voor MOR106 worden uitgebreid naar de VS en Canada, als aanvulling op de lopende klinische studies in Europa.
23/04 23u00  Internethandelaar eBay kijkt zonniger vooruitSAN JOSE (AFN) - Internethandelaar eBay heeft zijn prognoses voor winst en omzet in het lopende boekjaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het Amerikaanse bedrijf nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers over het eerste kwartaal naar buiten kwam. Het bedrijf plukt de vruchten van de inspanning die het deed op het gebied van gebruikersgemak.
23/04 22u45  Snap ziet aantal gebruikers weer toenemenSANTA MONICA (AFN) - Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft het afgelopen kwartaal het aantal gebruikers weer zien stijgen. Die groei viel ook op te maken uit de omzetcijfers die fors hoger uitvielen dan een jaar eerder en die ook beter waren dan waar kenners in doorsnee op rekenden.
23/04 22u30  Minder winst en omzet Texas InstrumentsDALLAS (AFN) - Texas Instruments heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met minder winst op een lagere omzet. Het Amerikaanse chipconcern kampte met een mindere vraag naar zijn chips. Dit wijt het bedrijf aan algehele marktomstandigheden die verminderd zijn.
23/04 22u30  Bedrijfscijfers stuwen S&P 500 naar recordNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. De graadmeters op Wall Street werden geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin positief te verrassen. De brede SP 500 sloot de sessie met een nieuw record.
23/04 22u00  Jaarcijfers Royal IHC vertraagdKINDERDIJK (AFN) - De publicatie van de jaarcijfers van maritiem concern Royal IHC laat wat langer op zich wachten. Volgens het bedrijf heeft accountant KPMG meer tijd nodig, zo bevestigde een woordvoerster na berichtgeving door het Financieele Dagblad.
23/04 21u30  'SoftBank overweegt belang in Wirecard'AMSTERDAM (AFN) - Het Japanse conglomeraat SoftBank overweegt een belang van 5 procent te nemen in het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Dat meldden ingewijden rond het bedrijf aan persbureau Bloomberg. Volgens de bronnen zijn de nodige adviseurs achter de schermen bezig met de deal.
23/04 21u00  'UBS praat met Deutsche over vermogensbeheer'LONDEN (AFN) - De Zwitserse bank UBS praat met zijn Duitse branchegenoot Deutsche Bank over het fuseren van de vermogensbeheerdivisies. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.
23/04 20u30  'Shell komt snel met nieuw loonbod'AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell komt uiterlijk donderdag met een verbeterd loonvoorstel voor medewerkers in Moerdijk en Pernis. Dat meldde vakbond FNV. Op de locaties wordt door personeel al enige dagen actiegevoerd, in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Zo lang het nieuwe bod niet bij de bonden binnen is, blijven de acties voortduren, aldus FNV.
23/04 20u15  Overname BinckBank weer stap dichterbijAMSTERDAM (AFN) - De overname van BinckBank door Saxo Bank is weer een stap dichterbij. Aandeelhouders van de brokers stemden tijdens de jaarlijkse vergadering in meerderheid in met de agendapunten die een overname mogelijk maken.
23/04 19u45  Record in de maak op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst, geholpen door beter dan verwachte kwartaalcijfers van verschillende bedrijven. Zo wisten onder meer Twitter, Hasbro en Lockheed Martin met hun resultaten positief te verrassen. De brede SP 500 flirtte opzichtig met een nieuw record.
23/04 19u15  Geen decharge voor ING-top van aandeelhoudersAMSTERDAM (AFN) - Bestuurders van ING hebben tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geen decharge gekregen. Aandeelhouders toonden zich bijzonder ontevreden over de schikking van 775 miljoen euro in verband met de witwasaffaire.
23/04 18u45  Alumexx stelt publicatie jaarverslag uitETTEN-LEUR (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Alumexx heeft de publicatie van zijn jaarverslag uitgesteld. De producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt zou eigenlijk dinsdag de boeken openen, maar zegt langer nodig te hebben om werkzaamheden af te ronden.
23/04 18u15  Batenburg na 63 jaar van de beursROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek verdwijnt op 26 april van de beurs, na 63 jaar een notering te hebben gehad in Amsterdam. Dat meldde de technisch dienstverlener in een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld.
23/04 18u00  Ahold Delhaize levert in op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een kleine winst gesloten. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters positief. In Amsterdam sprong het verlies van zwaargewicht Ahold Delhaize in het oog. Het supermarktbedrijf stelde zijn financiële doelen neerwaarts bij en kreeg een adviesverlaging aan de broek.
23/04 16u45  Beter Bed stelt inkoopdirecteur aanUDEN (AFN) - Beter Bed heeft Cyril van Seumeren aangesteld als Category Management Group Director. In die nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor onder meer een beter gestroomlijnde inkoop en het behalen van meer voordelen op groepsniveau.
23/04 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone gedaaldBRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gedaald ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/04 16u15  Verkoop nieuwe woningen VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten is in maart gestegen. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
23/04 16u00  Ahold Delhaize drukt AEX in het roodAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag in de min. Met name het verlies van zwaargewicht Ahold Delhaize liet zich voelen. Het supermarkt stelde zijn financiële doelen neerwaarts bij en kreeg een adviesverlaging aan de broek. Elders in Europa was het beeld gemengd.
23/04 15u45  Wall Street licht hoger na cijferstroomNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten geopend. Beleggers op Wall Street bogen zich over een grote hoeveelheid kwartaalresultaten van bekende namen als Coca-Cola, Procter Gamble, Lockheed Martin en United Technologies. Ook microblogdienst Twitter opende de boeken.
23/04 15u30  ING weer door stof om witwaskwestieAMSTERDAM (AFN) - ING is op zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering andermaal door het stof gegaan om de megaboete die de bank moest betalen vanwege de witwaskwestie. In september betaalde ING 775 miljoen euro omdat het financiële concern tekortschoot bij de bestrijding van witwaspraktijken door klanten.
23/04 15u00  Wall Street verwerkt veel kwartaalcijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een iets hogere opening. Beleggers op Wall Street krijgen een trits aan bedrijfscijfers te verwerken, waarbij socialmediabedrijf Twitter goed in de smaak lijkt te vallen. Ook grote namen als Coca-Cola, Procter Gamble, Lockheed Martin en United Technologies openden de boeken.
23/04 14u45  Gemalto verdwijnt eind mei van beursPARIJS (AFN) - De beursnotering van Gemalto wordt op 29 mei beëindigd. De laatste dag dat Gemalto-aandelen kunnen worden verhandeld op Euronext zal daarom 28 mei zijn. Dat hebben Gemalto en Thales in gezamenlijk persbericht laten weten.
23/04 14u30  Lockheed Martin verhoogt winstverwachtingBETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Het bedrijf profiteert van goede zaken met de verkoop van kruis- en luchtdoelraketten en leveringen van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).
23/04 14u15  Verizon ziet 2019 zonniger inNEW YORK (AFN) - Verizon Communications heeft in het eerste kwartaal ruim een tiende meer winst geboekt op een iets hogere omzet. De Amerikaanse telecomaanbieder spreekt van een sterke start van het jaar en heeft meteen zijn winstverwachting voor heel 2019 opgekrikt.
23/04 14u00  Vliegtuigtak helpt United Tech vooruitFARMINGTON (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. Het bedrijf profiteerde van de overname van producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Ook krikte de onderneming zijn winstverwachtingen op voor het lopende jaar.
23/04 14u00  Procter & Gamble positiever over groeiCINCINNATI (AFN) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter Gamble (PG) is positiever gestemd over de autonome omzetgroei in het gehele gebroken boekjaar. PG, bekend van Pampers, Ariel, Braun en Gillette, rekent nu op een omzetgroei op eigen kracht met een ,,solide'' 4 procent. Eerder stond die prognose nog op een bandbreedte van 2 tot 4 procent.
23/04 14u00  Sterke start van jaar voor Coca-ColaATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het in het eerste kwartaal van dit jaar meer drankjes aan de man gebracht dan een jaar eerder. Ook de winst viel fors hoger uit. Onder meer het opbouwen van voorraad in het Verenigd Koninkrijk gaf de drankjesfabrikant een zetje in de rug. Dat gebeurde met het oog op een mogelijke harde brexit.
23/04 13u45  Iets meer omzet voor Sherwin-WilliamsCLEVELAND (AFN) - De Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams heeft de omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Volgens topman John Morikis was sprake van progressie op het vlak van prijzen, maar viel het verkochte volume tegen door moeilijke marktomstandigheden en een latere start van het professionele verfseizoen in Noord-Amerika.
23/04 13u45  Lagere verkoop Harley-DavidsonMILWAUKEE (AFN) - De Amerikaanse motorfietsenbouwer Harley-Davidson heeft in het eerste kwartaal minder motorfietsen aan de man gebracht. Mede daardoor kwamen de omzet en winst lager uit dan een jaar eerder.
23/04 13u45  Groeiend Twitter boert goedSAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Twitter heeft in het eerste kwartaal goede zaken gedaan met zijn advertentieverkopen. De microblogdienst zag zijn omzet mede daardoor harder stijgen dan gedacht. Ook het aantal gebruikers zat in de lift.
23/04 13u30  'Belastingafspraak Shell kostte 893 miljoen'DEN HAAG (AFN) - Een omstreden deal van Shell met de Belastingdienst kostte de schatkist vorig jaar 893 miljoen euro. Dat berekende Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (Somo) op basis van het dividend dat het olie- en gasbedrijf vorig jaar uitkeerde. Volgens Somo liep de Staat van 2005 tot en met 2017 al meer dan 7 miljard euro aan dividendbelasting mis.
23/04 13u15  Speelgoedmaker Hasbro verrast met winstPAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het eerste kwartaal onverwacht zwarte cijfers geschreven. De fabrikant van onder meer Nerf-speelgoedpistolen, het Monopoly-bordspel, My Little Pony's en Transformers-poppetjes toont daarmee aan op de goede weg te zijn na de problemen door de ondergang van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us.
23/04 12u45  'Galapagos haalt hogere omzet'AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft naar verwachting in het eerste kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet ten opzichte van een jaar geleden. Onder de streep resteerde wel een groter verlies dan in de eerste drie maanden van 2018. Dat komt naar voren uit de consensus van analistenramingen samengesteld door persbureau Bloomberg.
23/04 12u00  Beurzen overwegend in de minAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden dinsdag een stapje terug. Op het Damrak stond supermarktconcern Ahold Delhaize onder druk na een verlaging van zijn financiële doelstellingen. Beleggers deden het verder rustig aan na het lange paasweekeinde en maakten zich op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten.
23/04 11u30  'Bod op Franse dochter Arcelor is klein bier'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De eventuele verkoop van TrefilUnion door staalgigant ArcelorMittal zou zeer beperkte gevolgen hebben. Dat schrijft een analist van Société Générale, nadat de Duitse investeerder Mutares een bindend bod had gedaan op de dochteronderneming.
23/04 11u30  Staatsschuld landen eurozone verder gedaaldLUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de landen in de eurozone is in 2018 verder gedaald, tot gemiddeld 85,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de economie van het eurogebied. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.
23/04 11u00  Acties Pernis en Moerdijk gaan nieuwe week inROTTERDAM (AFN) - De cao-acties van medewerkers van Shell in Pernis en Moerdijk gaan voorlopig door. Het overleg tussen de vakbonden en het olie- en gasconcern dat dinsdagmiddag plaatsvindt, brengt daar wat FNV betreft geen verandering in.
23/04 11u00  'Minder omzet en winst voor Randstad'AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft zijn omzet en winst vorig kwartaal licht zien afnemen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het uitzendconcern woensdag voorbeurs publiceert.
23/04 10u45  'Heineken krikt bierverkoop verder op'AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting opnieuw meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt woensdag met resultaten naar buiten.
23/04 10u45  'AkzoNobel verbetert resultaten'AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal naar verwachting iets betere resultaten neergezet in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit een analistenraming die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd blijkt onder meer dat de winst en omzet volgens de kenners hoger uitvallen. Akzo opent woensdag de boeken.
23/04 10u15  'Groei op eigen kracht lastig voor BinckBank'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van BinckBank bewijzen dat het voor de onlinebroker moeilijk is op eigen kracht te groeien. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de cijfers.
23/04 10u15  Vleesvervangers Beyond Meat naar de beursLOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van vleesvervangers van Beyond Meat heeft een aanvraag ingediend om naar de beurs in New York te gaan. Het bedrijf wil ongeveer 184 miljoen dollar ophalen bij investeerders met de uitgifte van bijna 9 miljoen aandelen waarmee het hele bedrijf meer dan een miljard dollar waard zou zijn.
23/04 10u00  Therapie Novartis mogelijk oorzaak dode babyBASEL (AFN/BLOOMBERG) - Een baanbrekende behandeling van farmaciegigant Novartis heeft mogelijk geleid tot de dood van een baby. Dat liet het bedrijf weten na onderzoek. De baby is behandeld met Zolgensma, een experimentele gentherapie, die de ernstige spierziekte spinale musculaire atrofie moet tegengaan.
23/04 09u45  'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig'AMSTERDAM (AFN) - De tegenvaller van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar voor Ahold Delaize door stakingen in de Verenigde Staten is significant maar gelukkig eenmalig. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
23/04 09u15  Ahold Delhaize onder druk op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met een klein verlies begonnen. Supermarktconcern Ahold Delhaize stond onder druk na een verlaging van zijn financiële doelstellingen. De andere Europese beurzen openden gemengd. Beleggers maakten zich na het lange paasweekeinde op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten.
23/04 09u15  Arcadis aan de slag met TwentekanaalAMSTERDAM (AFN) - Arcadis gaat in opdracht van Rijkswaterstaat helpen bij de verruiming van het Twentekanaal. Met de klus is circa 2,7 miljoen euro gemoeid, maakt het ingenieurs- en adviesbureau bekend.
23/04 08u30  Staking raakt Ahold Delhaize in portemonneeZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize voelt de stakingen bij zijn Noord-Amerikaanse dochterbedrijf Stop Shop in de portemonnee. Het Nederlands-Belgische supermarkt concern rekent nu op een ,,iets lagere' operationele marge in 2019 ten opzichte van een jaar eerder.
23/04 08u30  'Klein openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - In Amsterdam, waar beleggers terugkeren na een lang paasweekend, lijkt de beurs dinsdag iets lager te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine minnen openen. Beleggers maken zich op voor een paar drukke handelsdagen met veel kwartaalresultaten. Op het Damrak openen deze week de AEX-bedrijven RELX, AkzoNobel, Heineken, Randstad, Unibail-Rodamco-Westfield, Galapagos en KPN de boeken.
23/04 08u15  'Tesla heeft volgend jaar zelfrijdende taxi's'PALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat zou veel eerder zijn dan concurrenten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines die lang niet altijd worden gehaald.
23/04 08u15  Oliebedrijven in trek op Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht hoger gesloten. De oliebedrijven waren in trek dankzij de flinke opvering van de olieprijzen een dag eerder. Beleggers namen verder wat winst in een aantal sterk gestegen aandelen en keken uit naar de stroom aan kwartaalcijfers die de komende dagen naar buiten komt.
23/04 08u00  ArcelorMittal krijgt bod op TrefilUnionMÜNCHEN (AFN) - De Duitse investeerder Mutares heeft een bindend bod gedaan op ArcelorMittal-onderdeel TrefilUnion. Er is nog geen overnamebedrag naar buiten gebracht.
23/04 07u45  BinckBank voelt lage volatiliteitAMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft het afgelopen kwartaal last gehad van de lage volatiliteit op de financiële markten. De omzet zakte daardoor met 17 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo laat de onlinebroker die wordt ingelijfd door het Deense Saxo Bank weten in een handelsupdate.
23/04 07u00  'Fastned heeft miljoenen per jaar nodig van beleggers'AMSTERDAM (AFN) - Laadpalenbedrijf Fastned heeft de komende jaren 40 miljoen euro per jaar aan extern kapitaal nodig. Het gaat in ieder geval om meer dan 160 miljoen euro. Aandeelhouders van Fastned, dat de komende maanden een notering aan de Amsterdamse beurs krijgt, zien hierdoor hun belang verwateren. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een vertrouwelijke analistenrapport van ING. De bank is door Fastned ingehuurd om het bedrijf naar de beurs te brengen.
23/04 07u00  Consumentenvertrouwen daalt niet verderDEN HAAG (AFN) - Na acht maanden met een daling neemt de stemming onder consumenten in april niet verder af. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De koopbereidheid stijgt een fractie. Maar het oordeel over het economisch klimaat wijzigt niet.
22/04 22u15  Weinig beweging op afwachtend Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde en keken vooral uit naar de cijferdrukte later deze week, met resultaten van onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.
22/04 19u45  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag beperkte koersuitslagen zien. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde, maar moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten waren. Verder werd vooral uitgekeken naar de cijferdrukte later deze week, met onder meer Facebook, Amazon, Microsoft, Tesla en ExxonMobil.
22/04 18u45  Trump nomineert Herman Cain niet voor FedWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - President Donald Trump zal Herman Cain niet voordragen voor een bestuursfunctie bij de Federal Reserve. Volgens Trump heeft Cain zelf gevraagd om niet genomineerd te worden.
22/04 16u15  Verkoop bestaande woningen VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 4,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
22/04 16u00  Nieuwe topman voor Kraft HeinzNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz krijgt per 1 juli een nieuwe bestuursvoorzitter. Dan wordt het stokje overgenomen van topman Bernardo Hees door Miguel Patricio.
22/04 15u45  Lagere opening op beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met rode cijfers geopend. Beleggers op Wall Street keerden terug na het lange paasweekeinde. Maar ze moesten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten zijn.
22/04 15u30  VS: Iraanse olie-export moet naar nulWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil bepaalde olie-ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog altijd olie kopen in Iran maar die afspraken lopen begin mei af. De Amerikanen willen de druk op Teheran graag opvoeren.
22/04 14u45  'Lagere opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag naar verwachting voor een lagere opening. Beleggers op Wall Street keren terug na het lange paasweekeinde. Maar ze moeten het doen zonder richtinggevend nieuws uit Europa, waar de beurzen op tweede paasdag nog gesloten zijn.
22/04 14u30  Kimberly-Clark voelt sterke dollarDALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark had afgelopen kwartaal last van de relatief sterke dollar. Daardoor kwam omzet lager uit dan een jaar eerder. Maar gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten gingen de verkopen juist omhoog.
22/04 13u45  Hogere winst oliedienstverlener HalliburtonHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Halliburton heeft zijn winst in het eerste kwartaal stevig opgevoerd vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam maandag naar voren uit een handelsbericht.
22/04 11u00  'Fitnessnetwerk ClassPass naar Nederland'AMSTERDAM (AFN) - Fitnessnetwerk ClassPass komt naar Nederland. Volgens topman Fritz Lanman kunnen leden binnenkort in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag bij honderden aanbieders lessen en trainingen boeken. In plaats van vast te zitten aan één sportschool, kunnen ze zo bij diverse aanbieders terecht met één abonnement, vertelt Lanman in De Telegraaf.
22/04 10u30  Nieuwe aanklacht tegen voormalig Nissan-baasTOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Japanse autobouwer Nissan heeft weer een nieuwe aanklacht ingediend tegen oud-topman Carlos Ghosn. De reden voor de aanklacht zijn betalingen van in totaal 5 miljoen dollar die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de autobaas er zelf rijker van te worden.
22/04 09u30  'VS wil af van olie-ontheffing sancties Iran'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering wil naar verluidt bepaalde ontheffingen van de sancties met Iran niet verlengen. Nu mogen diverse landen, waaronder China, nog wel olie kopen in Iran. Maar de Amerikanen zouden de druk op Teheran willen opvoeren, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Daimler worstelt met verkopen Mercedes-Benz26/04 08u45 - IEX.NL: STUTTGART (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler heeft in het eerste kwartaal fors minder winst in de boeken gezet. De autobouwer kampte met een krimp in de verkopen van Mercedes-Benz en inkoop van duurdere materialen. Daimler handhaaft vooralsnog zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor het lopende jaar.
9x KPN: 'westerse' partij voor kernnetwerk 5G26/04 08u45 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze klus. KPN zegt op die manier rekening te willen houden met ,,veranderende inzichten over veiligheid'' van vitale infrastructuur.
8x Shell verwacht snel einde aan acties26/04 06u45 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Shell denkt dat de acties van personeel in Moerdijk en Pernis vrijdagmiddag zullen stoppen. De olie- en gasgigant heeft een loonvoorstel gedaan aan de vakbonden en verwacht dat dit voorstel met een positief advies aan hun leden voorgelegd zal worden.
8x Wereldhave kampt met veel bankroete winkels26/04 07u45 - IEX.NL: SCHIPHOL (AFN) - Winkelvastgoedfonds Wereldhave kampte in Nederland in het eerste kwartaal met veel hurende winkels die failliet gingen, waaronder Intertoys, CoolCat en Sissy-Boy. De beursgenoteerde onderneming gaat ervan uit dat de meeste zaken een doorstart zullen maken en handhaaft voorlopig zijn eerder gestelde financiële doelstellingen voor het hele jaar.
8x Deutsche Bank snijdt in omzetdoelstelling26/04 07u45 - IEX.NL: FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank verlaagt zijn omzetverwachting voor heel het jaar. De grootste bank van Duitsland zag in de eerste verslagperiode van het jaar de opbrengsten voor het negende kwartaal op rij, terugvallen.
7x Succes eczeemmedicijn stuwt winst Sanofi26/04 08u30 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse farmaceut Sanofi heeft het eerste kwartaal van het jaar meer winst gemaakt. Vooral het succes van eczeem- en astmamiddel Dupixent stuwde het resultaat. Volgens Sanofi is Dupixent hard op weg om een zogeheten blockbuster-medicijn te worden.
7x Verkoop en omzet Renault omlaag26/04 09u00 - IEX.NL: PARIJS (AFN) - Het Franse autoconcern Renault heeft in het eerste kwartaal zijn verkopen en omzet zien dalen, door forse dalingen in Argentinië en Turkije en het vertrek uit Iran vorig jaar augustus door de Amerikaanse sancties tegen het land.
7x 'Gemengde cijfers KPN'26/04 09u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het handelsbericht van KPN over het eerste kwartaal toont een gemengd beeld. Dat constateert een analist van Goldman Sachs vrijdag.
6x Musk en SEC willen opnieuw meer tijd26/04 06u30 - IEX.NL: PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
6x Mindere marktomstandigheden raken ook Besi26/04 07u30 - IEX.NL: DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor (Besi) heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met veel minder winst op een fors lagere omzet. De daling kwam niet geheel als een verrassing omdat het chipbedrijf net als veel branchegenoten kampt met moeizame marktomstandigheden op eindmarkten wereldwijd.

Statistieken

Artikels:
29845
Gelezen:
14932
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven