dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
23/07 19u45  Wall Street op winst na cijferregen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
23/07 19u30  Betalingsbedrijf Ingenico positiever over jaar PARIJS (AFN) - De Franse betalingsdienstverlener Ingenico is positiever gesteld over de verwachtingen voor het hele jaar. Het bedrijf krikte zijn ramingen voor de autonome groei en het bedrijfsresultaat in 2019 op, zo blijkt uit cijfers die nabeurs in Parijs werden gepubliceerd door de branchegenoot van het Nederlandse Adyen.
23/07 19u00  Goedkeuringen binnen voor overname BinckBank AMSTERDAM (AFN) - BinckBank en Saxo Bank hebben alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen voor de geplande overname van de Nederlandse online broker door de Denen. De aanmeldingstermijn voor het bod ter waarde van 424 miljoen euro loopt tot 31 juli.
23/07 18u30  ASMI verslaat omzet- en orderverwachtingen ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en orderontvangst behaald dan de toeleverancier aan de chipindustrie zelf had verwacht. Dat meldde ASMI dinsdag na het slot op de beurs in Amsterdam.
23/07 18u00  Moody's: Nederlandse bankensector stabiel PARIJS (AFN) - De vooruitzichten voor de Nederlandse bankensector blijven stabiel, dankzij de goede kwaliteit van leningen door het gunstige economische klimaat. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de bankensector in Nederland.
23/07 18u00  AEX-index op hoogste niveau in 18 jaar AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de beurs in Amsterdam ging dinsdag flink omhoog en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim achttien jaar. Ook elders in Europa waren mooie plussen op de koersborden te zien, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en winsten in de auto- en chipsector. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit wel uit de gratie na cijfers.
23/07 16u30  Verkoop bestaande woningen VS gedaald WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in juni met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.
23/07 16u15  Consumentenvertrouwen eurozone verbeterd BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.
23/07 16u15  Zonnige dag op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag mooie winsten zien. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij chipbedrijven werden stevige plussen geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van resultaten.
23/07 16u00  Wall Street opent hoger na cijferstroom NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u00  'Wall Street verwerkt stroom aan cijfers' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met groene koersborden. De aandacht van beleggers is gericht op de stroom van handelsupdates waarmee bedrijven deze week in grote getale komen. De marktvorsers zijn in het bijzonder gespitst op tegenvallende signalen in verband met de handelsoorlog. Ook de nieuwe ramingen van het IMF voor de groei van de wereldeconomie staan op de agenda.
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presteren BELLEVUE (AFN) - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 14u45  Lockheed Martin verhoogt prognoses BETHESDA (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft zijn winst en omzet in het tweede kwartaal opgevoerd. De maker van gevechtsvliegtuigen, raketten en radarsystemen ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtingen voor heel het jaar opwaarts bij te stellen.
23/07 14u30  Prognoses omhoog bij maker Kleenex en Huggies DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.
Laatste update: vandaag om 19u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/07 14u15  Sherwin-Williams zet meer verf afCLEVELAND (AFN) - Verffabrikant Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet en winst geboekt. Prijsverhogingen om de stijgende kosten voor grondstoffen te compenseren, waren daarbij belangrijk. Wel had de branchegenoot van AkzoNobel last van negatieve wisselkoerseffecten.
23/07 14u15  Suikervrije drankjes geven Coca-Cola vleugelsATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkopen wederom in de lift.
23/07 14u15  United Tech positiever over jaarresultatenFARMINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar opwaarts bijgesteld. De maker van onder andere vliegtuigonderdelen, liften en airconditioners is positiever over de autonome omzetgroei en aangepaste winst per aandeel.
23/07 14u00  Harley denkt minder motoren te verkopenMILWAUKEE (AFN) - Harley-Davidson verwacht dit jaar minder motorfietsen te verkopen. De motorenmaker denkt nu tussen de 212.000 en 217.000 motoren af te leveren, eerder ging het bedrijf nog uit van tussen de 217.000 en 222.000 motorfietsen.
23/07 13u30  Franchisenemers AH verliezen in hoger beroepAMSTERDAM (AFN) - Albert Heijn heeft ook in hoger beroep op vrijwel alle punten gelijk gekregen in een rechtszaak die franchisenemers tegen de supermarktketen hadden aangespannen. Een groep van 240 franchiseondernemingen vond dat geldstromen niet eerlijk werden verdeeld en eiste een vergoeding, maar daar ging het gerechtshof van Amsterdam niet in mee.
23/07 13u30  Conservatieven kiezen Johnson als premier VKLONDEN (AFN) - Een meerderheid van 92.000 van de circa 160.000 leden van de Britse Conservatieve Partij heeft Boris Johnson gekozen tot nieuwe partijleider en die wordt daarom premier. De 55-jarige Johnson is een uitgesproken voorstander van het vertrek uit de Europese Unie en heeft gezegd dat de brexit hoe dan ook op 31 oktober een feit wordt.
23/07 13u15  'Zwakkere eindmarkten voor Aalberts'AMSTERDAM (AFN) - Industrie- en technologieconcern Aalberts heeft te kampen met afzwakkende eindmarkten en dat voelt het bedrijf bij zijn autonome groei. Dat schrijven analisten van ING in een vooruitblik op de halfjaarcijfers die Aalberts donderdag voorbeurs naar buiten brengt.
23/07 13u15  Hasbro scoort met Avengers-speelgoedPAWTUCKET (AFN/RTR) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het afgelopen kwartaal onverwacht goede zaken gedaan, mede dankzij speelgoed geïnspireerd op de films Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home. De nettowinst liep wel terug, maar dat kwam door een eenmalige afboeking vanwege de afronding van een slepend pensioenconflict.
23/07 12u45  Pond daalt in aanloop naar nieuwe premier VKLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse pond daalde voor de derde dag op rij in waarde in afwachting van de benoeming van de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Beleggers verwachten dat Boris Johnson de strijd wint en vrezen de gevolgen voor de Britse economie vanwege zijn harde lijn ten opzichte van de brexit. Het pond zakte naar het laagste niveau in meer dan twee jaar ten opzichte van de dollar.
23/07 12u15  'AkzoNobel verbetert winstgevendheid'AMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal naar verwachting zijn winstgevendheid verbeterd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De operationele winst en het aangepaste bedrijfsresultaat komen hoger uit, voorspelt de consensus van analistenramingen die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. AkzoNobel opent woensdag de boeken.
23/07 12u00  Positieve stemming op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen dinsdag terrein. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij de chipbedrijven werden stevige koerswinsten geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van de resultaten.
23/07 12u00  'Unilever toont onderliggend verbeteringen'AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het eerste halfjaar naar verwachting een hogere onderliggende marge neergezet op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op zijn website heeft gepubliceerd. Het was- en levensmiddelenconcern maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend.
23/07 10u15  Philips klaagt Fitbit en Garmin aanAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft de Amerikaanse technologiebedrijven Garmin en Fitbit voor de rechter gesleept. Die bedrijven gebruiken in hun producten technologie van Philips zonder daarvoor te betalen, stelt het Nederlandse bedrijf in rechtbankdocumenten.
23/07 10u00  'Cijfers Basic-Fit licht teleurstellend'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Basic-Fit over de eerste helft van het jaar zijn licht teleurstellend. Dat is de beoordeling van analisten van KBC Securities. Zij hadden een hogere aantal nieuwe sportclubs en meer abonnees verwacht van de sportschooluitbater. Analisten bij ING schrijven dat Basic-Fit in de eerste jaarhelft onder hun verwachtingen presteerde.
23/07 10u00  Damrak wint terreinAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak ging fitnessketen Basic-Fit hard omlaag na resultaten. Uitzender Randstad maakte zijn openingsverlies binnen drie kwartier goed.
23/07 09u45  'ACM-besluit raakt PostNL niet wezenlijk'AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van de Autoriteit Consument Markt dat zzp'ers ongestraft afspraken kunnen maken over hun tarief, heeft waarschijnlijk weinig gevolgen voor PostNL. Dat schrijven analisten van KBC Securities die erop wijzen dat PostNL al tachtig procent van zijn bezorgers in vaste dienst moet hebben.
23/07 09u45  Basic-Fit ligt op koers voor jaardoelenHOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit ligt goed op koers om dit jaar zoals gepland 125 nieuwe sportscholen op eigen kracht te openen. De sportschooluitbater opende 53 nieuwe sportclubs in de eerste jaarhelft en heeft meerdere fitnesscentra in de pijplijn. Daarbij komen nog dertig vestigingen van de overgenomen keten Fitland die omgebouwd worden tot Basic-Fit-filialen, waardoor het totaal dit jaar uitkomt op ongeveer 155 nieuwe clubs.
23/07 09u15  Randstad daalt op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht.
23/07 09u15  'Resultaten Randstad vallen tegen'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van Randstad vielen analisten tegen. Marktvorsers van Jefferies en Morgan Stanley verwachten dat kenners in het algemeen hun verwachtingen voor Randstad naar beneden zullen moeten bijstellen.
23/07 09u00  Luxeartikelen Hermès blijven geliefd in AziëPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Luxemerk Hermès blijft de wind in de zeilen houden. De maker van de beroemde Birkin-tassen voerde zijn omzet in het tweede kwartaal op, waarbij zijn exclusieve kleding en mode-accessoires vooral in Azië gretig aftrek vonden.
23/07 09u00  Chinese automaker BAIC neemt belang in DaimlerSTUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese automaker BAIC heeft een belang van 5 procent genomen in zijn Duitse branchegenoot Daimler. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz laat weten 'zeer blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu ook een langetermijninvesteerder is geworden'.
23/07 08u45  Randstad grijpt in vanwege Duitse automalaiseDIEMEN (AFN) - Uitzendreus Randstad voelt de lagere vraag naar uitzendkrachten vanuit de Duitse auto-industrie. De opbrengsten in deze belangrijke markt zijn zodanig hard teruggelopen dat het bedrijf ingrijpt om zijn circa 2000 medewerkers in Duitsland binnenboord te houden. Er wordt een tijdelijke regeling getroffen waarbij personeel gedeeltelijk via de Duitse overheid betaald krijgt.
23/07 08u30  AMS heroverweegt bod op OsramPREMSTÄTTEN (AFN) - Sensormaker AMS denkt toch weer na over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht. Het bedrijf verstuurde vorige week ook al een overnamevoorstel, maar trok dat vrij snel weer in. Een bod van investeerders Bain en Carlyle heeft de steun van het Duitse bedrijf, ook al was het bod van AMS hoger.
23/07 08u30  Aandeelhouder koopt rest aandelen AtriumAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Atrium komt naar verwachting volledig in handen van Gazit-Globe, een vastgoedbedrijf dat al 60,1 procent van de aandelen in handen had. De twee partijen hebben een overeenkomst bereikt over de overname van de resterende stukken door een dochteronderneming van Gazit.
23/07 08u30  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk met winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. De beurshandel staat vooral in het teken van kwartaalcijfers. Op het Damrak openden uitzender Randstad en fitnessketen Basis-Fit de boeken.
23/07 08u30  Curetis vraagt bredere toelating UnyveroAMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Curetis heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder FDA voor toelating van zijn diagnosesysteem Unyvero voor nieuwe toepassingen. Curetis wil de zogeheten Respiratory Tract Cartridge ook gebruiken voor het herkennen van een soort longontsteking.
23/07 08u30  Chipbedrijven stuwen Japanse beursTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met winst gesloten. Vooral de Japanse chipbedrijven waren in trek na de sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen in Japan. De andere Aziatische beurzen gingen licht omhoog.
23/07 08u00  Sportschooluitbater Basic-Fit verhoogt omzetHOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet flink opgevoerd. De onderneming kreeg er 53 nieuwe sportscholen bij, waardoor het aantal vestigingen groeide tot 682 stuks. Topman Rene Moos spreekt van een memorabel halfjaar waarin Basic-Fit voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees bereikte.
23/07 07u45  Randstad heeft last van moeizame marktDIEMEN (AFN) - Uitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.
23/07 07u45  Lagere winst voor Banco SantanderMADRID (AFN/BLOOMBERG) - Banco Santander heeft in het eerste halfjaar een lagere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rente-inkomsten, maar had ook te maken met hoge reorganisatiekosten.
23/07 07u45  'Apple heeft modemtak Intel bijna binnen'CUPERTINO (AFN) - Apple is in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. De deal zou deze week al rond kunnen komen, laten bronnen aan persbureau Bloomberg weten. De tak zou ongeveer 1 miljard dollar op moeten brengen.
23/07 07u30  UBS verhoogt winst door lagere kostenZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - UBS heeft zijn beste tweede kwartaal achter de rug sinds 2010. De Zwitserse bank verhoogde de nettowinst, met name doordat de financiële instelling de kosten terugbracht. Ook haalde UBS meer op met commissies. Daar stonden lagere rentebaten tegenover.
23/07 07u15  Bijna 9 procent meer geïnvesteerd in meiDEN HAAG (AFN) - Het volume van de investeringen in materiële vaste activa was in mei 8,9 procent groter dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is groter dan in de voorgaande maand.
22/07 22u30  Wall Street sluit met kleine plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten met kleine plussen. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de cijferstroom die later deze week pas echt op gang komt. Er werd nog geteerd op de verwachting van een renteverlaging. Verder werden de spanningen verwerkt rond Iran, die de olieprijzen opdreven. Techbedrijven deden het goed onder aanvoering van Apple, terwijl Boeing het bij de overige zwaargewichten juist moeilijk had.
22/07 22u15  ArcelorMittal verhoogt prijzen in VSAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal verhoogt zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten. Het gaat om de derde prijsverhoging door ArcelorMittal USA sinds eind juni.
22/07 22u00  Continental verlaagt verwachtingenHANNOVER (AFN/BLOOMBERG) - Toeleverancier aan de auto-industrie Continental heeft zijn verwachtingen voor dit jaar verlaagd. De Duitse maker van onder meer banden en remsystemen zegt last te hebben van onvoorziene wijzigingen in de vraag van klanten naar bepaalde producten. Ook houdt het bedrijf last van verminderde vraag door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
22/07 20u45  'Facebook hing veel hogere boete boven hoofd'MENLO PARK (AFN) - De boete die Facebook naar verluidt krijgt wegens verschillende privacyschandalen had nog veel hoger kunnen uitpakken. Toezichthouder FTC, waarmee Facebook tot een schikking van 5 miljard dollar kwam, overwoog een boete van tientallen miljarden dollars, meldde The Wall Street Journal.
22/07 19u45  Tech in trek in middaghandel Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag licht in de plus. Techaandelen deden het nog iets beter. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.
22/07 19u15  Eerste staking in 40 jaar bij British AirwaysLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vakbondsleden hebben maandag ingestemd met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij probeert dinsdag nog een stokje te steken voor de staking tijdens de drukke zomerperiode, die veel reizigers zou duperen.
22/07 18u00  Philips uitblinker op groene beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten. Philips was de grote uitblinker op het Damrak na sterke cijfers van het zorgtechnologieconcern. Ook de overige Europese beurzen noteerden kleine plussen. Behalve voor bedrijfsresultaten hadden beleggers ook oog voor de oplopende spanningen rond Iran, die zorgden voor hogere olieprijzen.
22/07 17u30  IEA: situatie Iran geen reden tot zorgPARIJS (AFN) - De situatie rond Iran is geen reden tot zorg over de toevoer van olie. Dat laat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) weten in een reactie op de onderschepping van een Britse olietanker door Iran in de Straat van Hormuz.
22/07 16u00  AEX op winst in middaghandelAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond maandag halverwege de middag op winst. Grote uitblinker op het Damrak was zorgtechnologieconcern Philips, dat met een kwartaalbericht kwam. Ook de overige Europese beurzen lieten kleine plussen zien. Behalve voor bedrijfsresultaten hadden beleggers ook oog voor de oplopende spanningen rond Iran.
22/07 15u45  Wall Street opent licht hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.
22/07 15u15  KPN: merk XS4ALL niet naar gehandicaptenfondsDEN HAAG (AFN) - KPN schenkt de merknaam XS4ALL niet aan Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Het telecombedrijf laat in een reactie weten niet aan het verzoek tegemoet te komen. 'Het merk is helaas niet beschikbaar voor de NSGK', aldus KPN. 'We begrijpen de oproep en de gedachte erachter steunen wij ook.'
22/07 15u15  BAM-dochter bouwt kantoorpand LuxemburgBUNNIK (AFN) - BAM-dochter BAM Lux heeft een opdracht gekregen voor de bouw van een kantoorpand in het Luxemburgse Strassen. Met de opdracht is 18 miljoen euro gemoeid.
22/07 15u15  'Wall Street begint drukke week licht hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting licht hoger beginnen. Beleggers op Wall Street krijgen deze week een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voorgeschoteld van bekende namen als Amazon, Facebook, Tesla, Google-moeder Alphabet, Intel en Boeing. Ook zijn er belangrijke macro-economische cijfers, waaronder een eerste schatting over de groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal.
22/07 14u30  Ajax treft PAOK in voorronde Champions LeagueNYON (AFN) - Ajax moet het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen het Griekse PAOK. Dat heeft loting in het Zwitserse Nyon bepaald. PAOK is de landskampioen en bekerwinnaar van Griekenland. De Nederlander Diego Biseswar (voormalig Feyenoorder) staat onder contract bij de Griekse topclub.
22/07 14u00  Winst oliedienstverlener Halliburton gedaaldHOUSTON (AFN) - De grote Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in het tweede kwartaal een beduidend lagere winst behaald dan een jaar eerder. Ook de omzet viel lager uit dan een jaar geleden.
22/07 14u00  Equifax schikt hack voor 700 miljoen dollarATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse kredietbureau Equifax schikt een zaak rondom een grote hack bij het bedrijf voor 700 miljoen dollar. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) bekendgemaakt. Daarmee komt een einde aan onderzoeken van de Amerikaanse federale overheid en een aantal staten.
22/07 13u00  'Duizenden banen weg bij UniCredit'MILAAN (AFN) - UniCredit, de grootste bank van Italië, overweegt tot wel 10.000 banen te schrappen om verder de kosten omlaag te brengen. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt komt topman Jean Pierre Mustier later dit jaar met de plannen naar buiten.
22/07 12u00  Kleine plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag kleine plussen zien. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten hielden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Op het Damrak vielen het kwartaalbericht van zorgtechnologieconcern Philips in de smaak bij beleggers.
22/07 11u45  'Hogere omzet en winst ASMI'AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan de chipsector ASM International (ASMI) zet naar verwachting in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken. Ook de operationele winst neemt waarschijnlijk toe. Dat is de voorspelling van analisten gepeild door persbureau Bloomberg. Verder staan de vooruitzichten van het bedrijf voor de rest van het jaar volop in de aandacht, aangezien de bredere chipmarkt onder druk staat. ASMI publiceert dinsdag nabeurs resultaten.
22/07 10u45  'Vlakke omzet met lagere winst Randstad'AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een vrijwel vlakke omzet behaald ten opzichte van een jaar geleden. De brutowinst valt waarschijnlijk lager uit. Dat voorspellen analisten in een consensus die het uitzendconcern zelf heeft samengesteld. Marktvorsers bij ING zijn 'bang' voor de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar die het uitzendbedrijf waarschijnlijk bekendmaakt. De cijfers komen dinsdag.
22/07 10u30  'Kwartaalomzet KPN omlaag'AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.
22/07 09u30  'Zorgen over BinckBank niet ongegrond'AMSTERDAM (AFN) - De tegenvallende resultaten van BinckBank illustreren volgens analisten van KBC Securities waarom ze eerder al hun zorgen over het bedrijf hebben geuit. Zo zijn de marktvorsers er nog niet van overtuigd dat de leiding bij BinckBank in staat is om het tij te keren te midden van de moeilijke marktomstandigheden voor de online broker.
22/07 09u15  Philips in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips was maandag in trek op het Damrak dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers van het zorgtechnologieconcern. De Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten hielden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/07 09u15  'Connected Care stuwt groei Philips'AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft zijn omzetgroei in het tweede kwartaal voor een groot deel te danken aan zijn divisie Connected Care. Die tak presteerde eerder juist zwak, schrijven analisten van ING.
22/07 09u00  Benoemingen bij IntertrustAMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust heeft maandag twee benoemingen aangekondigd bij zijn Europese activiteiten. Het bedrijf stelt Lee Godfrey aan als managing director Western Europe en Douwe Terpstra als managing director Luxembourg.
22/07 08u45  'KPN interessant Europees telecomaandeel'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese telecomsector kan in de tweede helft van dit jaar interessant worden voor beleggers. Dat zeggen analisten van Morgan Stanley die erop wijzen dat telecomaanbieders de afgelopen tijd niet goed hebben gepresteerd, maar goede voortgang boeken op het gebied van kostenbesparingen. Daarbij noemen de marktvorsers onder meer KPN.
22/07 08u30  Nikkei begint week lagerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars van afgelopen vrijdag en keken vooral uit naar de start van het cijferseizoen in Japan. Ook de spanningen rond Iran en berichten dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) de rente deze maand minder sterk zal verlagen dan gehoopt zorgden voor terughoudendheid.
22/07 08u30  'Lager begin voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting met verlies. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te beginnen. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten houden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Ook wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/07 08u15  Overname Essar door Arcelor on hold gezetNEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de overname van Essar Steel door het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf ArcelorMittal tijdelijk gepauzeerd. Het hooggerechtshof gaat de beroepszaken van zowel de schuldeisers van Essar als ArcelorMittal tegen een eerdere uitspraak van een beroepshof behandelen. Tot die tijd moet de stand van zaken blijven zoals die nu is.
22/07 08u00  Bierreus brengt Bud-pils naar NederlandBREDA (AFN) - Biergigant AB InBev brengt het Amerikaanse pilsmerk Bud naar Nederland. Volgens de brouwer gaat het in merkwaarde om het grootste biermerk van de planeet. Directeur Nicolas Bartholomeeusen van AB InBev Nederland rekent er daarom op dat Bud ook bij Nederlandse bierdrinkers in de smaak zal vallen.
22/07 08u00  Flink minder winst voor BinckBankAMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft in de eerste helft van dit jaar flink minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De online broker wist ook niet aan de eigen verwachting te voldoen. Volgens BinckBank was aan het begin van dit jaar nog sprake van volatiele markten maar in de maanden daarna namen het aantal transacties en daarmee de transactiegerelateerde commissie-inkomsten af.
22/07 07u45  Beheerd vermogen Julius Bär omhoogZÜRICH (AFN) - De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder Julius Bär heeft in de eerste helft van dit jaar zijn beheerd vermogen zien groeien. Daarbij profiteerde Julius Bär naar eigen zeggen van het sterke herstel op de wereldwijde aandelenmarkten.
22/07 07u30  Omzetgroei Philips in versnellingAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft in het tweede kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. De vergelijkbare groei van de opbrengsten kwam op 6 procent uit, aan de bovenkant van de bandbreedte waar het concern zelf naar streeft. Topman Frans van Houten spreekt van een breed gedragen groei, waar alle divisies van Philips aan bijdroegen.
22/07 07u00  Vertrouwen consument neemt toeDEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is in juli opnieuw verbeterd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd positiever, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau minder negatief is geworden.
21/07 16u00  'Cijfers en spanningen beheersen beursweek'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen maken zich op voor een drukke cijferweek. Zowel binnen als buiten Nederland is het druk met bedrijven die de boeken openen. Bovendien kijken de markten uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Verder houden beleggers nog altijd de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
20/07 10u45  Equifax wil hack voor $700 miljoen schikkenATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse kredietbureau Equifax wil voor 700 miljoen dollar (624 miljoen euro) schikken met gedupeerden van de grote hackaanval bij het bedrijf. Bij die cyberaanval in 2017 kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.
19/07 22u30  Spanning Iran drukt Wall Street omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt door de oplopende spanningen rond Iran, dat twee olietankers enterde in de Perzische Golf. Beleggers verwerkten verder onder meer kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven waaronder Microsoft. Verder verweet president Donald Trump de Federal Reserve de rente nodeloos hoog te houden.
19/07 22u30  Olieprijzen omhoog na enteren olietankersTEHERAN (AFN) - De olieprijzen zijn vrijdagavond flink gestegen na het nieuws dat Iran twee olietankers heeft geënterd in de Perzische Golf. De onrust in de regio zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie, wat ervoor zorgt dat de vraag naar olie toeneemt.
19/07 21u15  Olieprijzen omhoog na tegenhouden olietankerTEHERAN (AFN) - De bekendmaking van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) dat het een Britse olietanker heeft tegengehouden in de Straat van Hormuz zorgde vrijdagavond voor snel oplopende olieprijzen. De onrust rondom de Perzische Golf en de door de Straat van Hormuz daarmee verbonden Golf van Oman zorgt voor onzekerheid over de aanvoer van olie.
19/07 20u00  Wall Street nog net in het groen in middagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag nipt in het groen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. De handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran hingen boven de markt. Verder verweet president Donald Trump de Fed de rente nodeloos hoog te houden en verwerkten beleggers cijfers over het consumentenvertrouwen.
19/07 20u00  Ajax koopt verdediger ÁlvarezAMSTERDAM (AFN) - Ajax koopt de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub meldt overeenstemming te hebben bereikt met Club América over de transfer. De hoogte van de transfersom is niet bekendgemaakt.
19/07 18u00  Beter Bed blinkt uit op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine winst gesloten. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate. De overige Europese aandelenbeurzen eindigden ook licht in de plus. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.
19/07 17u45  Trump haalt weer uit naar FedWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Federal Reserve. Hij verwijt de Amerikaanse koepel van centrale banken de rentetarieven onnodig hoog te houden.
19/07 17u00  ACM wil met Thuisbezorgd praten over plannenDEN HAAG (AFN) - De Autoriteit Consument Markt (ACM) wil met Thuisbezorgd.nl om tafel om te praten over de plannen van de maaltijdbestelsite voor een mogelijk nieuw verdienmodel. De grootste website voor het bestellen van eten in Nederland overweegt om aangesloten restaurants te laten betalen voor een betere positie in de zoekresultaten.
19/07 16u30  'Investeerders hengelen naar Altice-onderdeel'PARIJS (AFN) - Drie investeringsmaatschappijen hebben interesse in een overname van het Altice Europe-onderdeel Teads. Vorige maand doken al berichten op dat het Franse telecom- en kabelbedrijf overweegt zijn videoreclamedienst af te stoten. Cinven, Permira en Bridgepoint zouden geïnteresseerd zijn, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/07 16u30  Consumentenvertrouwen VS licht gestegenANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juli licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
19/07 16u00  Weinig beweging op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middag licht in het groen. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate.
19/07 15u45  Wall Street noteert kleine plus bij openingNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de handelsdag begonnen. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van onder meer Microsoft en American Express. Verder blijven de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran boven de markt hangen, en uitte president Donald Trump weer eens kritiek op het rentebeleid van de Fed.
19/07 15u30  Recalcico: weg vrij voor vergoeding XeikonAMSTERDAM (AFN) - Recalcico Beheer ziet de weg vrij voor een schadevergoeding in verband met de slepende zaak over wanbeleid bij het voormalige beursfonds Xeikon. Dat stelt belegger Frans Faas van Recalcico Beheer na een arrest van de Hoge Raad. Daarin wordt volgens hem bevestigd dat Xeikon bij de overname door Bencis in 2013, de belangen van de aandeelhouders onvoldoende behartigde en zich derhalve schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid.
19/07 15u00  DSM wil vergunning voor middel tegen methaanHEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM wil een middel op de markt zetten dat de methaanuitstoot door melkkoeien zou verminderen. Het concern heeft een marktvergunning voor de Europese Unie aangevraagd en verwacht het additief uiterlijk in 2021 te kunnen verkopen.
19/07 15u00  'Wall Street opent licht hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een licht hogere opening. Beleggers verwerken kwartaalcijfers van een aantal grote bedrijven zoals Microsoft en American Express. Verder blijven de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China en de spanningen met Iran boven de markt hangen.
19/07 14u30  Omzet en winst ManpowerGroup gedaaldMILWAUKEE (AFN) - Het Amerikaanse uitzendconcern ManpowerGroup is in het tweede kwartaal op lagere resultaten uitgekomen dan een jaar eerder. Het bedrijf ondervond daarbij behoorlijke tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten.
19/07 14u30  Kooplust klanten goed voor American ExpressNEW YORK (AFN) - Creditcardaanbieder American Express heeft in het tweede kwartaal goede zaken gedaan. Het bedrijf profiteerde van klanten die meer uitgaven met hun creditcard, meer betaalden voor die creditcard en meer rente betaalden aan American Express.
19/07 13u45  Beheerd vermogen BlackRock groeitNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft in het tweede kwartaal zijn beheerd vermogen zien groeien. In totaal had de firma ruim 6,84 biljoen dollar onder beheer, een stijging van 9 procent op jaarbasis.
19/07 13u30  Schlumberger krijgt nieuwe topmanHOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De grote oliedienstverlener Schlumberger heeft operationeel directeur Olivier Le Peuch benoemd tot nieuwe topman. Hij neemt per 1 augustus het stokje over van Paal Kibsgaard die acht jaar aan het hoofd heeft gestaan bij de Amerikaans-Franse onderneming.
19/07 13u30  Kepler Cheuvreux krikt advies IMCD opAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kepler Cheuvreux verhoogt zijn beleggingsadvies voor chemicaliëndistributeur IMCD van hold naar buy, terwijl het koersdoel gaat van 70 euro naar 94 euro. Volgens de zakenbank heeft IMCD een sterke staat van dienst wat betreft uitvoering en heet de onderneming groei laten zien sinds de beursgang in 2014.
19/07 13u00  Voortaan één cao voor alle uitzendkrachtenUTRECHT (AFN) - Voor alle mensen die in Nederland uitzendwerk doen, gaan binnenkort dezelfde cao-voorwaarden gelden. Dat hebben vakbonden afgesproken met twee grote brancheorganisaties voor flexwerk, ABU en NBBU. Het akkoord tussen de onderhandelende partijen wordt nu aan de leden voorgelegd.
19/07 12u30  Naspers komt op 11 september naar AmsterdamKAAPSTAD (AFN) - De Amsterdamse beursgang van de internationale consumenteninternetactiviteiten van het Zuid-Afrikaanse technologie- en mediabedrijf Naspers vindt plaats op 11 september. Dat maakte het bedrijf bekend.
19/07 12u30  'Amerikaans onderzoek naar grote cryptobeurs'NEW YORK (AFN) - Een Amerikaanse toezichthouder voor derivatenhandel heeft de populaire beurs voor cryptomunten BitMEX onder de loep genomen. Dat laten ingewijden weten aan persbureau Bloomberg. BitMEX wordt er naar verluidt van verdacht Amerikanen te laten handelen op het platform, terwijl de beurs daar geen vergunning voor heeft.
19/07 12u15  'Tesla wil batterijen maken in Indonesië'PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla is een van de automakers die wil investeren in een batterijenfabriek in Indonesië. Ook het Zuid-Koreaanse technologiemerk LG zou daar geld in willen steken, heeft de Indonesische minister van Maritieme Zaken Luhut Pandjaitan gezegd. De totale investeringen zouden daardoor tot 4 miljard dollar kunnen oplopen.
19/07 12u00  Hoop op renteverlaging stuwt beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het groen. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen. Op het Damrak stal beddenverkoper Beter Bed de show na een kwartaalupdate.
19/07 11u15  'Philips groeit gestaag door'AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips heeft in het tweede kwartaal zijn vergelijkbare omzet wederom opgevoerd vergeleken met een jaar geleden. Deze voorspelling komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Philips publiceert maandag voorbeurs resultaten.
19/07 10u15  'Momentum Acomo zet dit jaar door'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het momentum dat Acomo in de afgelopen jaarhelft te pakken kreeg, zet waarschijnlijk ook in de komende zes maanden door. Dat schrijven kenners bij ING die de resultaten van het bedrijf als positief bestempelen. Voor analisten bij Kepler Chevreux is de handelsupdate een aanleiding om het advies voor Acomo te verhogen van hold naar buy.
19/07 10u15  'Resultaten Accell boven verwachting'AMSTERDAM (AFN) - Accell is harder gegroeid in de eerste zes maanden dan analisten van ING hadden verwacht. De resultaten hadden nog beter kunnen zijn als de introductie van een aantal nieuwe fietsen voor de Duitse markt geen vertraging had opgelopen. Tegelijkertijd vielen de resultaten uit Noord-Amerika tegen.
19/07 10u00  KBC: Wessanen toont onderliggende potentieAMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft afgelopen periode zijn 'onderliggende potentieel en waarde' laten zien. Dat zeggen analisten van KBC Securities naar aanleiding van de cijfers van het natuurvoedingsbedrijf. Zij raden beleggers al enige tijd aan om niet akkoord te gaan met het overnamebod op Wessanen van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners.
19/07 10u00  Beter Bed schiet omhoog op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van beddenverkoper Beter Bed schoot vrijdag omhoog op het Damrak na een kwartaalupdate. De Europese beurzen stonden eveneens in het groen. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen.
19/07 09u45  Wereldhave België krikt huurinkomsten opVILVOORDE (AFN) - De huurinkomsten van Wereldhave België zijn in de eerste helft van het lopende jaar gestegen vergeleken met een jaar geleden. Dat is voornamelijk toe te schrijven aan de positieve bijdrage van de retailparken in Brugge en Turnhout. De Belgische tak van Wereldhave benadrukt dat het sterk presteerde ondanks het faillissement van CoolCat, dat meerdere panden huurde.
19/07 09u45  'Nog veel vragen na update Beter Bed'AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalupdate van Beter Bed laat nog veel ruimte over voor vragen, over bijvoorbeeld de winstgevendheid en schuldenlast van het bedrijf. Het nieuws dat afspraken met banken worden aangepast, is dan weer positief. Dat schrijven analisten van KBC Securities na de handelsupdate van de beddenverkoper.
19/07 09u30  'Deal met Postmates helpt groei Adyen in VS'AMSTERDAM (AFN) - Met de deal met Postmates kan Adyen verder groeien in de Verenigde Staten. Maar het nieuwe klantcontract is niet zo groot dat alle prognoses direct naar boven bijgesteld moeten worden. Dat zeggen analisten van KBC Securities.
19/07 09u15  Damrak begint met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Uitspraken van de baas van de Federal Reserve Bank of New York wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank de rente later deze maand gaat verlagen. Op het Damrak kwamen kleinere bedrijven als Accell, Wessanen, Beter Bed en Amsterdam Commodities (Acomo) met handelsberichten.
19/07 09u15  Rechter wil ook miljardenboete Bayer verlagenOAKLAND (AFN/BLOOMBERG) - De schadevergoeding van 2 miljard dollar die chemieconcern Bayer aan een koppel in de Verenigde Staten moet betalen wegens het middel Roundup, is te hoog. Dat heeft een Amerikaanse rechter in een voorlopige uitspraak vastgesteld.
19/07 09u00  Basic-Fit stelt operationeel directeur aanHOOFDDORP (AFN) - Basic-Fit stelt Redouane Zekkri aan als operationeel directeur. Hij begint met ingang van augustus aan zijn nieuwe baan en wordt dan ook onderdeel van het topbestuur, naast topman Rene Moos en financieel directeur Hans van der Aar.
19/07 09u00  Nuon-moeder Vattenfall voert omzet opSTOCKHOLM (AFN) - De Zweedse energieproducent Vattenfall heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet opgevoerd. De moedermaatschappij van het Nederlandse energiebedrijf Nuon verdiende met name meer aan het verstrekken van elektriciteit. Vooral in Duitsland deed het bedrijf goede zaken.
19/07 08u45  Opnieuw hoog handelsoverleg VS en ChinaWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China hebben opnieuw op hoog niveau handelsoverleg gevoerd. Het is de tweede keer dat er overleg is geweest sinds het recente sluiten van een wapenstilstand in de handelsvete tussen beide economische grootmachten.
19/07 08u45  AB InBev verkoopt Australische brouwerijLEUVEN (AFN) - Bierbrouwerij AB InBev doet zijn Australische merk Carlton United Breweries van de hand. De Japanse drankenfabrikant Asahi Group telt daarvoor 16 miljard Australische dollar neer, ongeveer 10 miljard euro. Asahi mag als gevolg van de deal ook de internationale merken van AB InBev in Australië gaan vermarkten.
19/07 08u45  'Miljardendeal Galapagos was bijna mislukt'AMSTERDAM (AFN) - De megadeal tussen Galapagos en de Amerikaanse farmareus Gilead eerder deze week heeft tijdens de onderhandelingen voor onenigheid gezorgd binnen de directie van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf, en was bijna mislukt. Dat komt naar voren uit een reconstructie door Het Financieele Dagblad en het Belgische De Tijd.
19/07 08u30  ASR koopt levensverzekeringen van VvAAUTRECHT(AFN) - Verzekeraar ASR neemt het onderdeel voor levensverzekeringen van het zorgcollectief VvAA over. De twee partijen bieden de producten en diensten van dit onderdeel voortaan samen aan. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maken de twee bedrijven niet bekend.
19/07 08u15  'Openingswinst voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag met winst te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk hoger beginnen. Beleggers putten moed uit de positieve stemming op de Aziatische markten en de hogere slotstanden in New York. Op het Damrak kwamen kleinere bedrijven als Accell, Wessanen, Beter Bed en Amsterdam Commodities (Acomo) met handelsberichten.
19/07 08u15  Duitse producentenprijzen omlaagWIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in juni met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
19/07 08u15  Nikkei eindigt week fors hogerTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag fors hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de uitspraken van Fed-baas John Williams van New York, die zei dat de Federal Reserve snel tot actie moet overgaan als de economie in problemen zou raken. De verwachting dat de Amerikaanse centrale bank later deze maand de rente zal verlagen werd daarmee versterkt.
19/07 08u00  Accell groeit hard met e-bikesHEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell heeft de omzet op zijn belangrijkste markten in het eerste halfjaar flink zien groeien. Dat had het bedrijf met name te danken aan de toegenomen vraag naar elektrische fietsen. De Noord-Amerikaanse tak van Accell liet geen verbetering zien. In het derde kwartaal wil de onderneming een strategische evaluatie afronden.
19/07 08u00  Nieuwe opdracht Arcadis tramlijn UtrechtAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft de opdracht voor het ontwerp van de ombouw van een regionale tramlijn in Utrecht binnengesleept. Het bedrijf begint aan de werkzaamheden in april volgend jaar. Arcadis ontvangt 5,8 miljoen euro voor deze klus.
19/07 07u45  Wessanen verhoogt winstAMSTERDAM (AFN) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere winst behaald, op een iets lagere omzet. Dat blijkt uit een handelsbericht van Wessanen, dat een overnamebod heeft ontvangen van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners.
19/07 07u30  Beter Bed: nog dit jaar exit uit Duitse ketenUDEN (AFN) - Beter Bed stapt voor het einde van dit jaar deels of volledig uit zijn Duitse winkelketen Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Verschillende partijen hebben al interesse getoond in die keten, laat de beursgenoteerde beddenverkoper weten in een kwartaalupdate.
18/07 23u45  Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAXSEATTLE (AFN/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing neemt een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat geld denkt het Amerikaanse concern nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren omdat er al maanden niet met de vliegtuigen mag worden gevlogen.
18/07 23u15  Philips koopt Amerikaanse start-upAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Philips heeft de in Boston gevestigde start-up Medumo ingelijfd. Daarmee breidt het zorgtechnologieconcern zijn activiteiten uit op het vlak van oplossingen voor patiëntbeheer. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
18/07 23u15  Clouddiensten zijn stuwende kracht MicrosoftREDMOND (AFN/RTR) - Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Het techconcern spreekt zelf van recordresultaten voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.
18/07 22u45  Van Herk vergroot belang in GalapagosMECHELEN (AFN) - Van Herk Investments heeft zich belang in Galapagos uitgebreid. Dat meldt het biotechnologiebedrijf in een transparantieverklaring.
18/07 22u45  Netflix uit de gratie op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten, na lang in het rood te hebben gestaan. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei.
18/07 22u15  'AB InBev bekijkt plan B na mislukte notering'BRUSSEL (AFN) - Brouwersconcern AB InBev overweegt naar verluidt onderdelen in Australië, Midden-Amerika en Zuid-Korea te verkopen na de mislukte notering van zijn activiteiten in Azië. Volgens bronnen van The Wall Street Journal zou de biergigant streven naar een opbrengst van ten minste 10 miljard dollar.
18/07 21u45  Nieuwe topman BMW komt uit eigen gelederenMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt volgende maand Harald Krüger op die onlangs zijn vertrek aankondigde. In mei doken al geruchten op over interne twijfels bij het Duitse bedrijf of Krüger wel de juiste man op de juiste plaats was.
18/07 21u45  Unibail plaatst obligatiePARIJS (AFN) - Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft herfinanciering geregeld voor winkelcentrum Westfield Stratford City. Dat heeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gedaan door een obligatie te plaatsen van 750 miljoen pond. De looptijd is zeven jaar en de coupon bedraagt ruim 1,6 procent.
18/07 21u15  AkzoNobel: nu niet bezig met AxaltaAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - AkzoNobel is 'op dit moment' niet bezig met een proces om zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta in te lijven. Het Nederlandse verfconcern voelt naar eigen zeggen ook geen druk om overhaast stappen te zetten, nu Axalta bezig is met het verkennen van zijn strategische opties.
18/07 21u00  Munich Re rekent op stevige kwartaalwinstMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Munich Re rekent op een stevige winst in het tweede kwartaal. Dat heeft de Duitse herverzekeraar naar buiten gebracht in een vooruitblikkende verklaring. Munich Re komt pas in augustus met zijn definitieve cijfers over het tweede kwartaal.
18/07 20u15  Value8-bedrijf Sucraf houdt verlies beperktDIEGEM (AFN) - Sucraf heeft in het eerste halfjaar 12.000 euro verlies geleden, tegen 13.000 een jaar eerder. Daarmee is de Belgische lege beurshuls, waarin investeerder Value8 een belang van 75 procent heeft, er naar eigen zeggen wederom in geslaagd om de instandhoudingskosten van de beursgenoteerde vennootschap zeer laag te houden.
18/07 19u45  Wall Street in mineurNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei.
18/07 19u00  'AkzoNobel is geïnteresseerd in Axalta'PHILADELPHIA (AFN) - Meerdere partijen, waaronder het Nederlandse AkzoNobel, hebben naar verluidt interesse in een overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Ook het Japanse Kasai Kogyo en het Amerikaanse PPG zouden overwegen om een bod uit te brengen. Bij de genoemde bedrijven wilde niemand reageren.
18/07 18u30  Iets betere marktomstandigheden bij AcomoROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) is er in de eerste helft van het jaar in geslaagd om de marges wat op te krikken. Het beursgenoteerde bedrijf spreekt van een 'lichte verbetering' van de marktomstandigheden. Toch is de situatie nog 'kwetsbaar' gezien de geopolitieke omstandigheden, en de prijzen voor voedingsgrondstoffen blijven volgens Acomo over het algemeen op een laag niveau.
18/07 17u45  GrandVision opnieuw in trek op rode beursdagAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.
18/07 17u30  China Merchants Bank in zee met Wolters KluwerNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse tak van China Merchants Bank gaat voor rapportages aan toezichthouders gebruikmaken van OneSumX van Wolter Kluwer. Dat maakten het financiële concern en de informatieleverancier donderdag bekend.
18/07 17u15  'Air France gaat voor tientallen Airbussen'PARIJS (AFN) - Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe nieuwe toestellen betreft.
18/07 16u30  Postmates gaat in zee met AdyenAMSTERDAM (AFN) - Adyen is door Postmates geselecteerd als betalingenverwerker. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf zal Postmates helpen met betalingen in de Verenigde Staten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
18/07 16u30  Conjunctuurbarometer VS omlaagNEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in juni iets verslechterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.
18/07 16u00  Vlak beeld op beurs AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond donderdag vlak, terwijl elders in Europa rode cijfers waren te zien. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.
18/07 16u00  Dreun voor Netflix op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan de handel begonnen. Onlinevideodienst Netflix kreeg een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Daarnaast verwerkten beleggers op Wall Street resultaten van onder meer technologieconcern IBM, internethandelaar eBay, zorgverzekeraar UnitedHealth, zakenbank Morgan Stanley en industrieel conglomeraat Honeywell.
18/07 15u00  Philip Morris kijkt positiever vooruitNEW YORK (AFN) - Tabaksreus Philip Morris International verhoogt zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar. De fabrikant achter onder andere Marlboro verkocht in het eerste halfjaar minder sigaretten, maar maakte dat goed met de verkoop van tabak voor sigarettenvervanger IQOS. Dit apparaat werd in het tweede kwartaal bovendien goedgekeurd voor verkoop in de Verenigde Staten.
18/07 15u00  'Netflix afgestraft op Wall Street na cijfers'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag vlak tot iets lager te openen, na de minnen een dag eerder. Onlinevideodienst Netflix dreigt een stevige tik te krijgen na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Daarnaast verwerken beleggers op Wall Street resultaten van onder meer technologieconcern IBM, internethandelaar eBay, zorgverzekeraar UnitedHealth, zakenbank Morgan Stanley en industrieel conglomeraat Honeywell, plus wat macro-economische gegevens.
18/07 15u00  Bedrijvigheid Philadelphia fors toegenomenPHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia groeit deze maand een stuk harder dan een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.
18/07 14u45  WW-aanvragen VS licht gestegenWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 216.000. Dat betekende een stijging met 8000 aanvragen ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
18/07 14u30  'ECB bekijkt aanpassing van inflatiedoel'FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) bekijkt een mogelijke aanpassing van zijn inflatiedoel. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Medewerkers van de bank analyseren de huidige aanpak van de ECB en kijken daarbij ook naar de vraag of het huidige doel van 'dichtbij, maar iets onder de 2 procent' nog past bij de huidige tijd.
18/07 14u15  Winst zakenbank Morgan Stanley omlaagNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald. Net als branchegenoten op Wall Street kampte Morgan Stanley met gedaalde inkomsten uit de handel in obligaties en aandelen, zo blijkt uit cijfers van het financiële concern.
18/07 14u00  Lagere omzet voor verfmaker PPGPITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft het tweede kwartaal afgesloten met een lagere omzet. Het concern wist zijn verf voor hogere prijzen te verkopen, maar wisselkoerseffecten drukten op de opbrengsten. Daarnaast had PPG last van een zwakke vraag naar coatings voor de industrie en autobranche.
18/07 13u30  Honeywell optimistischer over resultatenMORRIS PLAINS (AFN) - Industrieel concern Honeywell heeft zijn verwachtingen voor heel dit jaar aangescherpt. Zowel voor de omzet, de winst als de vrije kasstroom verwacht het bedrijf nu aan de bovenkant van de eerder uitgesproken prognoses uit te komen.
18/07 13u15  Zorgreus UnitedHealth krikt winstdoel opMINNETONKA (AFN/RTR) - De Amerikaanse zorggigant UnitedHealth heeft zijn winstdoel voor dit jaar verhoogd. Het grootste zorgbedrijf ter wereld kijkt terug op een sterk kwartaal, met dank aan zijn zorgverzekeringen en software voor onder meer apotheken.
18/07 12u15  Hoge EU-boete voor chipconcern QualcommBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie legt het Amerikaanse chipconcern Qualcomm een boete op van 242 miljoen euro vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens Brussel heeft Qualcomm zich schuldig gemaakt aan prijsdumping van chips voor mobiele telefoons om zo zijn kleinere concurrent Icera uit de markt te duwen.
18/07 12u15  'Europese tak Accell vergroot omzet'AMSTERDAM (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group zet in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet in de boeken in zijn Europese tak vergeleken met een jaar geleden. Ook voert het bedrijf in dat onderdeel zijn brutowinst (ebit) op. Dat is de verwachting van analisten bij ING, die rekenen op een kwartaalbericht met twee gezichten. De activiteiten van het bedrijf in de Verenigde Staten noteren waarschijnlijk een operationeel verlies, maar wel kleiner dan een jaar eerder.
18/07 12u00  Rode beurzen na cijferstroomAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdag overwegend in het rood. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws.
18/07 11u00  Britse winkelverkopen gaan omhoogLONDEN (AFN) - De detailhandelsverkopen in Groot-Brittannië zijn in juni op maandbasis met 0,9 procent gestegen. Dat meldde het Britse statistiekbureau. In de voorgaande twee maanden was hier nog een daling te zien.
18/07 10u45  NIBC roept aandeelhouders bijeenDEN HAAG (AFN) - NIBC houdt op 29 augustus een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Dan mogen de aandeelhouders van de Haagse zakenbank stemmen over de benoeming van Jeroen Kremers als lid van de raad van commissarissen.
18/07 10u45  Rabobank meldt zich in strijd om EnecoUTRECHT (AFN) - Rabobank wil energiebedrijf Eneco overnemen. De bank trekt daarbij samen op met de Amerikaanse investeerder KKR. De twee partijen hebben een consortium gevormd, zo bevestigt de bank.
18/07 10u30  ING volgt Marel met koopadviesAMSTERDAM (AFN) - ING is begonnen Marel te volgen met een koopadvies. Het bedrijf staat er strategisch sterk voor en zal de komende tijd profiteren van aanhoudende vraag naar dierlijke eiwitten, schrijven de marktkenners. Ook ABN AMRO (hold), JP Morgan (overweight) en Citi (buy) lieten weten Marel te gaan volgen.
18/07 10u30  AkzoNobel neemt Franse Mapaero overAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel neemt de Franse producent van vliegtuigcoatings Mapaero over, om zo zijn positie in de wereldwijde luchtvaartmarkt te versterken. Het is de bedoeling dat de overname in de tweede helft van dit jaar wordt afgerond. Er werden geen financiële details gemeld.
18/07 10u15  De Ligt voor 75 miljoen van Ajax naar JuventusAMSTERDAM (AFN) - Ajax en Juventus hebben dan eindelijk de transfer van Matthijs de Ligt afgerond. De 19-jarige verdediger verhuist voor 75 miljoen euro van Amsterdam naar Turijn. De international van Oranje ondertekende bij de Italiaanse kampioen een contract voor vijf jaar.
18/07 10u00  'Tegenvallende resultaten voor Sligro'AMSTERDAM (AFN) - De moeilijke marktomstandigheden die Sligro aanhaalt, hebben gezorgd voor tegenvallende resultaten. De verwachtingen voor het groothandelsbedrijf moeten dan ook omlaag, schrijven analisten van ING in een reactie op de halfjaarcijfers. Ze verwachten dan ook een koersdaling voor het aandeel Sligro.
18/07 10u00  'NSI overtreft verwachtingen'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft over het eerste halfjaar een hogere waarde van zijn bezittingen gerapporteerd dan analisten van ING hadden voorzien. Op vlak van leegstand en winst presteerde de onderneming als verwacht, aldus de kenners.
18/07 10u00  'Bod op GrandVision aantrekkelijk voor HAL'AMSTERDAM (AFN) - Het overnamevoorstel voor GrandVision biedt aanknopingspunten voor de huidige eigenaar, de investeringsmaatschappij HAL Trust. De premie van 40 procent biedt HAL een mooi moment om uit GrandVision te stappen, concludeert een analist van KBC Securities.
18/07 10u00  GrandVision uitblinker op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak zette GrandVision de opmars voort.
18/07 09u45  'ASML en ASMI steken boven markt uit'AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikanten ASML en ASM International (ASMI) steken dankzij hun technologische staat van dienst boven branchegenoten uit. Dit geeft de bedrijven betere groeimogelijkheden in een markt die komend halfjaar naar verwachting zwak zal blijven, schrijven analisten van KBC Securities in een nieuw rapport.
18/07 09u45  Distributieproblemen houden Asos in de knelLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Onlinekledingverkoper Asos rekent dit jaar op een lager dan verwachte winst vanwege aanhoudende distributieproblemen. Het Britse bedrijf kampt al sinds vorig jaar met problemen en heeft meer tijd nodig om orde op zaken te stellen.
18/07 09u30  Danske rekent op hogere kapitaalbufferKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Danske Bank is in gesprek met de Deense financiële toezichthouder over het aanleggen van hogere buffers. De bank verwacht dat het tussen de 4 en 7 miljard Deense kroon extra apart moet zetten.
18/07 09u15  Marktplaats CarNext koopt AutoManagerAMSTERDAM (AFN) - De digitale marktplaats voor tweedehandsauto's CarNext neemt techbedrijf AutoManager over. Het dochterbedrijf van LeasePlan wil met deze deal aan zijn klanten een steeds grotere selectie van tweedehandsauto's, bijvoorbeeld uit andere Europese markten, bieden.
18/07 09u15  Damrak opent in het roodAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag in het rood geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven.
18/07 09u00  Hogere omzet EasyJet door meer passagiersLONDEN (AFN) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in de het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar flink meer passagiers vervoerd. Het Britse bedrijf zag de omzet dan ook stijgen.
18/07 09u00  Verwachtingen TSMC opsteker voor chipsectorHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) verwacht dat de vraag naar zijn chips in het derde kwartaal sterker aantrekt dan analisten hadden verwacht. De sterke vooruitzichten van de toeleverancier van Apple zijn een meevaller voor de chipsector.
18/07 08u45  'Overname GrandVision lijkt zinvol'AMSTERDAM (AFN) - Een overname van GrandVision door brillen- en lenzengigant EssilorLuxottica snijdt hout. Een samensmelting biedt financiële en strategische voordelen, zo concludeert een analist van RBC.
18/07 08u30  Protesten Hongkong remmen RichemontGENÈVE (AFN) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de protesten in Hongkong. Eerder deze week gaf branchegenoot Swatch ook al aan dat de onlusten daar de verkopen niet ten goede waren gekomen.
18/07 08u30  'Lager begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag waarschijnlijk lager beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te openen in navolging van de negatieve stemming in Azië en New York. Beleggers krijgen opnieuw een flinke stroom aan kwartaalresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven als Novartis, SAP en Richemont.
18/07 08u15  Nikkei sluit flink lagerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager gesloten. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een negatieve stemming. Ook bleven de zorgen over het Chinees-Amerikaanse handelsconflict boven de markt hangen.
18/07 08u00  Sligro ziet winst halverenVEGHEL (AFN) - Sligro heeft in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst behaald. Het groothandelsbedrijf had last van een moeizame markt en hogere kosten. Ook zijn de kosten die het bedrijf maakt met zijn centrale organisatie nog niet zo ver gedaald als Sligro had gewild na het afstoten van zijn supermarkttak EMTÉ.
18/07 08u00  Nordea houdt doelen tegen het lichtHELSINKI (AFN/BLOOMBERG) - De Scandinavische bank Nordea houdt zijn financiële doelstellingen voor dit jaar tegen het licht. Het in Helsinki gevestigde concern heeft last van de aanhoudend lage rentes en strengere regelgeving voor banken, zo liet het weten bij de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten.
18/07 08u00  Truckmaker Volvo verhoogt omzetverwachtingSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse vrachtwagenmaker Volvo heeft zijn omzetverwachting voor dit jaar in Europa en Noord-Amerika opgekrikt. De onderneming verwacht nu 320.000 vrachtwagens in Europa af te zetten en 325.000 in Noord-Amerika aan de man te brengen. Volvo geniet de laatste jaren van sterke vraag naar vrachtwagens.
18/07 08u00  Farmaceut Novartis kijkt positiever vooruitBASEL (AFN) - Novartis heeft zijn financiële verwachtingen voor heel het jaar opgeschroefd. De Zwitserse farmaceut voerde in het tweede kwartaal zijn omzet op, maar zag de winst wel lager uitvallen dan vorig jaar.
18/07 08u00  Minder interesse in clouddiensten SAPWALLDORF (AFN/BLOOMBERG) - Softwarebedrijf SAP heeft minder nieuwe orders voor zijn clouddiensten binnengehaald in het tweede kwartaal. De groei van het aantal klanten kwam uit op 15 procent in de maanden april tot en met juni, terwijl het bedrijf in de eerste drie maanden nog een toename van 26 procent noteerde.
18/07 07u45  Lagere huurinkomsten voor vastgoedfonds NSIHOOFDDORP (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft in het afgelopen halfjaar lagere huurinkomsten behaald dan een jaar eerder. De daling is het gevolg van het afstoten van bepaalde panden, om de opbrengsten vervolgens in nieuw vastgoed te investeren met een lager rendement. De vastgoedinvesteerder handhaafde verder de winstverwachting voor het lopende jaar.
18/07 07u30  Aantal werkenden neemt toeDEN HAAG (ANP) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand toegenomen. In juni waren er in totaal 9 miljoen werkenden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18/07 06u15  Internethandelaar eBay verhoogt winstramingSAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse internethandelaar eBay verhoogt zijn winstverwachting voor het hele jaar. Dat liet eBay woensdag weten na het sluiten van de aandelenbeurzen in New York.
17/07 22u45  Netflix keldert op beurs na slechte cijfersLOS GATOS (AFN) - Onlinevideodienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal veel minder nieuwe klanten binnengehaald dan verwacht. Op Wall Street ging de koers van het aandeel Netflix in de handel nabeurs met meer dan 10 procent omlaag na publicatie van het cijferbericht.
17/07 22u45  Handelsvrees drukt Wall Street omlaagNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood gesloten. De handelsvrees laaide op bij beleggers op Wall Street na nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Bank of America, dat resultaten publiceerde. Verder kwam de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.
17/07 21u00  'Philips koopt Amerikaanse start-up Medumo'BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Zorgtechnologieconcern Philips neemt de Amerikaanse start-up op verzorgingsgebied Medumo over. Dat meldde de Amerikaanse zakenzender CNBC, zonder daarbij financiële details naar buiten te brengen.
17/07 20u30  Fed: economische vooruitzichten nog positiefWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De vooruitzichten voor de economie van de Verenigde Staten blijven positief, met een gematigde economische groei. Dat meldde de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS.
17/07 19u45  Rode cijfers op beurzen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide op bij beleggers op Wall Street na nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 18u45  'Supermarktketen Marqt zoekt koper'AMSTERDAM (AFN) - De duurzame supermarktketen Marqt staat te koop. Het bedrijf heeft bankiers van ING aan het werk gezet om de 'strategische opties’ te onderzoeken, zo vertellen ingewijden op voorwaarde van anonimiteit aan NRC. Dat betekent in de taal van de financiële wereld dat er gezocht wordt naar een koper.
17/07 18u45  NSI sluit overeenkomst met RijksvastgoedbedrijfHOOFDDORP (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft recent een nieuwe vijfjarige huurovereenkomst getekend met het Rijksvastgoedbedrijf voor het pand aan de Uniceflaan 1 in Utrecht. Het betreft het gehele gebouw met een omvang van 12.083 vierkante meter en 133 parkeerplaatsen.
17/07 18u15  EssilorLuxottica bekijkt overname GrandVisionAMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Investeerder HAL bevestigde tegen persbureau Bloomberg in gesprek te zijn over een verkoop van zijn belang van bijna 77 procent in GrandVision aan het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Er is nog geen overeenkomst gesloten, aldus HAL.
17/07 18u00  ASML en GrandVision uitschieters op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML en optiekbedrijf GrandVision waren woensdag smaakmakers op de beurs in Amsterdam. ASML profiteerde van goede kwartaalcijfers, terwijl GrandVision omhoog sprong door overnamegeruchten. Wel hingen de handelsspanningen boven op de Europese aandelenmarkten door het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen.
17/07 17u30  'EssilorLuxottica bekijkt koop GrandVision'AMSTERDAM (AFN) - Brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, moederbedrijf van optiekketens als EyeWish en Pearle. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan persbureau Bloomberg.
17/07 16u00  ASML positieve uitschieter in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag op winst, geholpen door goed ontvangen kwartaalresultaten van chipmachinefabrikant ASML. Elders in Europa lieten de markten rode cijfers zien. Het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen zorgde voor enige terughoudendheid bij beleggers.
17/07 16u00  Kleine koersuitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zeer kleine uitslagen geopend. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u30  Wisselingen in top biotechnoloog GileadFOSTER CITY (AFN) - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences heeft meerdere wijzigingen in zijn top doorgevoerd. Dat meldde de samenwerkingspartner van Galapagos in een verklaring.
17/07 15u15  'Winstgroei IMCD zwakt af'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winst van chemicaliëndistributeur IMCD zal in de tweede helft van het jaar minder hard groeien. Dat voorspellen analisten van Kempen. Branchegenoot Brenntag lijkt diens stelling te bevestigen nu dat bedrijf inmiddels waarschuwde voor een tragere winstgroei vanwege een zwakkere economie.
17/07 15u00  'Afwachtende opening op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met kleine uitslagen. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen. Bij de bedrijven gaat de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.
17/07 15u00  Woningbouw in VS verder omlaagWASHINGTON (AFN) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in juni met 0,9 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
17/07 14u00  Rechtszaak tegen Air France na dodelijke crashPARIJS (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Tien jaar na het neerstorten van een vliegtuig van Air France met 228 doden wil de Franse justitie de luchtvaartmaatschappij voor de rechtbank dagen wegens dood door schuld. Franse aanklagers beschuldigen Air France er onder meer van de piloten niet voldoende te hebben opgeleid. Air France spreekt de beschuldigingen in een reactie tegen.
17/07 13u30  Bank of America profiteert van leningenCHARLOTTE (AFN/RTR) - Bank of America heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de goedlopende Amerikaanse economie. Daardoor kon de bank meer leningen uitzetten. De baten stegen licht, de winst ging steviger omhoog.
17/07 13u30  'Cryptoplan Facebook kan zo niet doorgaan'CHANTILLY (AFN/RTR) - De lancering van een eigen cryptomunt door Facebook kan niet doorgaan in de vorm die de socialmediagigant tot nu toe heeft voorgesteld. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire voorafgaand aan overleg met ambtsgenoten van de zogeheten G7-landen.
17/07 12u45  Groen licht voor overname VivatBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de verkoop van de Nederlandse verzekeraar Vivat door het Chinese Anbang aan Athora. Onderdeel van de deal is dat de op Bermuda gevestigde verzekeringsgroep de niet-levensverzekeringactiviteiten direct doorverkoopt aan NN Group, waarmee die weer in Nederlandse handen komen.
17/07 12u15  MeesPierson pessimistischer over aandelenAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO MeesPierson is negatiever over aandelenbeleggingen. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China schaadt het ondernemersvertrouwen, wat uiteindelijk drukt op winsten en economische groei. Door zijn positie in aandelen te verlagen van neutraal naar onderwogen, wil de vermogensbeheerder van ABN AMRO minder afhankelijk zijn van die ontwikkelingen.
17/07 12u15  'Strafproces tegen Air France om crash 2009'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse justitie zint naar verluidt op een strafproces tegen Air France, in verband met de crash van een Air France-toestel op een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs in 2009. Daarbij vonden 228 mensen de dood.
17/07 12u15  ASML helpt AEX vooruitAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden woensdag een stapje terug. Het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen zorgde voor enige terughoudendheid. De beurshandel stond verder in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak vielen de kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML in goede aarde.
17/07 12u15  Renault zet in op elektrische auto's in ChinaPARIJS (AFN/RTR) - Renault gaat samen met het Chinese Jiangling Motors elektrische auto's ontwikkelen. De Franse automaker trekt daar 1 miljard Chinese yuan of omgerekend 128,5 miljoen euro voor uit en wordt voor de helft eigenaar van het samenwerkingsverband.
17/07 11u15  Inflatie eurozone trekt licht aanLUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juni gestegen tot 1,3 procent op jaarbasis. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer, dat licht hoger is dan een voorlopige raming.
17/07 11u00  Britse inflatie onveranderdLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannie is in juni stabiel gebleven op 2 procent, vergeleken met een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau.
17/07 10u45  Trump: ik kan nog meer heffingen opleggenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt dat hij nog meer importheffingen kan opleggen aan China als hij dat wil. Eerder beloofde hij dat niet te doen na het bereiken van een wapenstilstand in de handelsoorlog met het Aziatische land.
17/07 10u30  'Minder geld naar start-ups door handelsvete'AMSTERDAM (AFN) - Beginnende bedrijven hebben het eerste halfjaar wereldwijd minder durfkapitaal opgehaald dan een jaar eerder. Vooral in China zijn investeerders minder snel bereid geld in start-ups te steken dan voorheen, becijferde accountants- en adviesbureau KPMG. Daarbij speelt onzekerheid door de handelsoorlog met de Verenigde Staten de bedrijven een grote rol.
17/07 10u15  ING verwacht gemengde reactie cijfers TomTomAMSTERDAM (AFN) - De tweedekwartaalcijfers van TomTom roepen waarschijnlijk een gemengde reactie op bij beleggers. Zo beoordelen kenners bij ING de handelsupdate. De navigatiedienstverlener voerde zijn opbrengsten en omzetprognose op. Maar het bedrijf liet ook weten licht hogere kosten te verwachten.
17/07 10u00  ASML koploper in AEXAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs bleef woensdag dicht bij huis. De andere Europese beurzen deden een stapje terug. De beurshandel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak vielen de kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML in goede aarde. Navigatiebedrijf TomTom, dat ook met resultaten kwam, zag zijn openingswinst geheel verdampen.
17/07 09u30  'Brits contract Arcadis is klein bier'AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe raamwerkovereenkomst die Arcadis in het Verenigd Koninkrijk heeft getekend, zal onder beleggers weinig opzien baren. Het gaat voornamelijk om een voortzetting van een bestaand contract met de Britse Environment Agency, schrijven analisten van KBC Securities. Wel vergroot de nieuwe overeenkomst de bekendheid van Arcadis op de groeiende markt voor bescherming tegen overstromingen, stellen de analisten.
17/07 09u30  TomTom en ASML in trek op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag vrijwel vlak aan de handelsdag begonnen. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. De beurshandel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak waren navigatiebedrijf TomTom en chipmachinefabrikant ASML in trek na publicatie van kwartaalcijfers.
17/07 09u30  'ASML doet goede zaken met EUV-machines'AMSTERDAM (AFN) - ASML deed afgelopen kwartaal goede zaken met zogenoemde EUV-machines. Die indruk heeft een analist van vermogensbeheerder Oddo BHF. Hij stelt dat ASML 'sterke' orders liet zien, terwijl de kwartaalresultaten volgens hem 'boven verwachting' waren.
17/07 09u00  KPN investeert in jonge Britse techbedrijvenROTTERDAM (AFN) - KPN steekt via zijn tak voor durfinvesteringen geld in een fonds van IQ Capital. Die Britse fondsenmanager investeert vooral in technologiebedrijven die voortkomen uit onderzoek aan de universiteit van Cambridge.
17/07 09u00  Tele2 voert omzet op door fusieSTOCKHOLM (AFN) - Telecomconcern Tele2 heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet. Die groei komt volledig op het conto van een fusie met branchegenoot Com Hem op de Zweedse thuismarkt. Zonder die samenvoeging was er juist sprake van krimp.
17/07 08u45  TomTom verhoogt zijn omzetprognoseAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft zijn omzetprognose voor het lopende jaar opgevoerd. Het Nederlandse bedrijf verwacht dit jaar 700 miljoen euro aan opbrengsten binnen te halen, vergeleken met de eerdere ambitie van 675 miljoen euro. Topman Harold Goddijn spreekt van een sterke omzetontwikkeling die zijn bedrijf al begin dit jaar inzette.
17/07 08u30  Ericsson verkoopt meer netwerkapparatuurSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Maker van netwerkapparatuur Ericsson heeft in het tweede kwartaal de omzet flink opgevoerd. Met name in Noord-Amerika en Noordoost-Azië boerde het Zweedse bedrijf goed. Ericsson zette dan ook een winst in de boeken, waar vorig jaar in dezelfde periode nog een verlies werd geleden.
17/07 08u30  'ASML en TomTom in focus op beurs'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt woensdag iets lager te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met verliezen beginnen. De beurshandel staat vooral in het teken van bedrijfsresultaten. Op het Damrak openden chipmachinefabrikant ASML en navigatiebedrijf TomTom de boeken.
17/07 08u15  Nikkei lager door handelszorgenTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. De handelszorgen staken de kop weer op. De Amerikaanse president Donald Trump stelde dat er nog een lange weg is te gaan tot een handelsdeal met China en dreigde met extra importtarieven op 325 miljard dollar aan Chinese goederen.
17/07 08u15  New Sources lanceert claimemissieAMERSFOORT (AFN) - New Sources Energy (NSE) geeft bijna 10 miljoen nieuwe aandelen uit tegen een nominale waarde van 0,03 euro. De opbrengsten van de eerder aangekondigde emissie zijn bedoeld om schulden af te betalen.
17/07 08u00  Swatch voelt strijd tegen 'grijze markt'BIEL (AFN) - Horlogemaker Swatch heeft in het eerste halfjaar een lagere omzet en winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Het bedrijf wijt de mindere resultaten aan harde acties tegen officieuze verkoopkanalen die luxehorloges tegen flinke kortingen aanbieden.
17/07 08u00  TomTom voert zijn omzet wederom opAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in het tweede kwartaal zijn omzet opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het Nederlandse bedrijf deed wederom goede zaken met zijn autotak die zich bezighoudt met het ontwikkelen van navigatieproducten voor de auto-industrie. De consumententak, die jarenlang kromp, bleef het afgelopen kwartaal stabiel op jaarbasis.
17/07 08u00  Bierdrinkers kiezen voor vertrouwd merkDEN HAAG (AFN) - Nederlandse bierdrinkers kiezen meestal voor een vertrouwd merk en bekende biersoorten, ondanks interesse in nieuwe bieren. Dat is de belangrijkste uitkomst van onderzoek van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers onder ruim duizend Nederlanders.
17/07 07u45  Swedbank verlaagt dividend na schandaalSTOCKHOLM (AFN) - Swedbank gaat fors minder dividend uitkeren. De Zweedse bank betaalde tot nu toe driekwart van de jaarlijkse winst uit aan aandeelhouders, maar verlaagt dat tot de helft van de winst. De bank wil daarmee de kapitaalpositie versterken.
17/07 07u45  ASML compenseert zwakte geheugenchipsVELDHOVEN (AFN) - ASML heeft afgelopen kwartaal meer omzet en winst in de boeken gezet dan een kwartaal eerder. Sterkere resultaten op het vlak van Logic-chips compenseerden een zwakkere prestatie bij geheugenchips. De chipmachinefabrikant houdt zijn verkoopprognose voor het hele jaar ongewijzigd.
17/07 07u30  Arcadis aan de slag voor Brits agentschapAMSTERDAM (AFN) - Arcadis gaat de Environment Agency in het Verenigd Koninkrijk bijstaan in het voorkomen van overstromingen. Het ingenieurs- en adviesbureau heeft daarvoor zijn vijfde zogeheten raamwerkovereenkomst met het agentschap getekend.
16/07 22u30  Wall Street sluit lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Ook reageerden ze op een speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarin ze nieuwe aanwijzingen zagen voor een aanstaande renteverlaging.
16/07 20u30  Balcaen en Waterland kleiner in FagronROTTERDAM (AFN) - De Belgische miljardair Filiep Balcaen en Waterland Private Equity Fund VI hebben hun belang in Fagron verkleind. Dat blijkt uit een melding van de apothekerstoeleverancier. Balcaen en Waterland hebben nu gezamenlijk 21,08 procent van de aandelen in handen. Een overeenkomst tussen Fagron en de investeerders om in onderling overleg te handelen, is verlopen.
16/07 19u45  Wall Street licht in de minNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag halverwege de handelsdag een licht negatief beeld zien. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Ook reageerden ze op een speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarin ze nieuwe aanwijzingen zagen voor een aanstaande renteverlaging.
16/07 18u30  ASR koopt eigen aandelen in voor personeelUTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR gaat voor maximaal 12,5 miljoen euro eigen aandelen inkopen. Die aandelen gaat het bedrijf aan het personeel aanbieden in de vorm van een aandelenplan.
16/07 17u45  Europese beurzen met winst dag uitAMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen zijn dinsdag met winst gesloten. Aandeelhouders deden het lang rustig aan, maar aan het einde van de dag kropen de koersen toch wat verder omhoog. Beleggers verwerkten onder meer enkele Amerikaanse macro-economische cijfers.
16/07 16u15  Bedrijfsvoorraden VS in de liftWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,3 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
16/07 16u00  Wall Street licht lager na cijfers grote bankenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen geopend, nadat maandag op de valreep nieuwe records werden behaald op Wall Street. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo.
16/07 15u45  Industriële productie VS onveranderdWASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in juni onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve.
16/07 15u00  Importprijzen VS verder omlaagWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,9 procent gezakt in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
16/07 15u00  'Grote banken in focus op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen openen, nadat maandag op de valreep nieuwe records werden behaald op Wall Street. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo.
16/07 15u00  Winkelverkopen VS gaan omhoogWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
16/07 14u30  Trump: onderzoek naar band Google en ChinaWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan.
16/07 14u15  'Brussel opent formeel onderzoek naar Amazon'BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat waarschijnlijk formeel onderzoek doen naar webwinkelgigant Amazon, vanwege mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
16/07 14u15  Groen licht herbenoemingen Holland ColoursAPELDOORN (AFN) - Aandeelhouders van Holland Colours hebben ingestemd met een nieuwe termijn voor financieel topvrouw Margret Kleinsman. Ze blijft de komende vier jaar eindverantwoordelijke voor de financiën van de producent voor verfpigmenten.
16/07 13u45  Johnson & Johnson krikt zijn omzetprognose opNEW BRUNSWICK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zorg- en consumentengigant Johnson Johnson (JJ) heeft zijn omzetprognose voor het lopende jaar opgekrikt. Het bedrijf kijkt met meer vertrouwen de toekomst tegemoet nadat het goede zaken deed met zijn farmaceutische tak, vooral buiten de thuismarkt.
16/07 13u30  Hogere winst voor JPMorgan ChaseNEW YORK (AFN) - JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst behaald. Volgens de grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen werd een recordwinst geboekt van bijna 9,7 miljard dollar, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.
16/07 12u30  'Tragere groei Ryanair goed nieuws voor KLM'AMSTERDAM (AFN) - Dat budgetvlieger Ryanair komende winter en in de zomer van 2020 minder hard groeit dan verwacht, is goed nieuws voor andere luchtvaartconcerns waaronder Air France-KLM. Dat zegt een kenner bij marktonderzoeksbureau Redburn.
16/07 12u00  Beurzen wachten op kwartaalcijfersAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen.
16/07 12u00  Van Oord bestelt derde sleephopperzuigerROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord versterkt zijn baggervloot met een derde nieuwe sleephopperzuiger. Het Rotterdamse bedrijf heeft daarvoor een bestelling geplaatst bij scheepsbouwer Keppel uit Singapore.
16/07 11u45  'Omzet TomTom zakt terug'AMSTERDAM (AFN) - De omzet van navigatiedienstverlener TomTom valt naar verwachting in het tweede kwartaal een stuk lager uit. Ook zet het bedrijf een verlies in de boeken. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op zijn website beschikbaar stelt. TomTom opent woensdag de boeken.
16/07 11u15  Export uit eurozone toegenomenLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in mei met 7,1 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 203,4 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
16/07 11u15  Duitse beleggersvertrouwen nog verder omlaagMANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in juli verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.
16/07 10u45  Ctac migreert SAP-platformen van TomTomDEN BOSCH (AFN) - Ctac heeft een opdracht voor navigatiedienstverlener TomTom binnen tijd en budget uitgevoerd. Dat meldde de automatiseerder in een verklaring. Ctac migreerde SAP-platformen van TomTom naar een cloud-applicatie van Microsoft.
16/07 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen.
16/07 09u45  'Deal is positieve stap voor TKH'AMSTERDAM (AFN) - Het is goed dat TKH Group niet helemaal uit zijn industriële connectivity-activiteiten stapt. Dat zeggen analisten van KBC Securitites. Zij verwelkomen de stap van het bedrijf om de activiteiten met een lagere marge af te stoten, maar tegelijk vinden ze het een goede zaak dat TKH op deze manier 'opwaarts potentieel' behoudt door de samenwerking met Torqx. Ook analisten van ING reageren positief.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x UBS verhoogt winst door lagere kosten23/07 07u30 - IEX.NL: ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - UBS heeft zijn beste tweede kwartaal achter de rug sinds 2010. De Zwitserse bank verhoogde de nettowinst, met name doordat de financiële instelling de kosten terugbracht. Ook haalde UBS meer op met commissies. Daar stonden lagere rentebaten tegenover.
9x Lagere winst voor Banco Santander23/07 07u45 - IEX.NL: MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Banco Santander heeft in het eerste halfjaar een lagere winst in de boeken gezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank profiteerde van hogere rente-inkomsten, maar had ook te maken met hoge reorganisatiekosten.
8x Bijna 9 procent meer geïnvesteerd in mei23/07 07u15 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Het volume van de investeringen in materiële vaste activa was in mei 8,9 procent groter dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei is groter dan in de voorgaande maand.
8x 'Apple heeft modemtak Intel bijna binnen'23/07 07u45 - IEX.NL: CUPERTINO (AFN) - Apple is in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. De deal zou deze week al rond kunnen komen, laten bronnen aan persbureau Bloomberg weten. De tak zou ongeveer 1 miljard dollar op moeten brengen.
8x Randstad heeft last van moeizame markt23/07 07u45 - IEX.NL: DIEMEN (AFN) - Uitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.
7x Sportschooluitbater Basic-Fit verhoogt omzet23/07 08u00 - IEX.NL: HOOFDDORP (AFN) - Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet flink opgevoerd. De onderneming kreeg er 53 nieuwe sportscholen bij, waardoor het aantal vestigingen groeide tot 682 stuks. Topman Rene Moos spreekt van een memorabel halfjaar waarin Basic-Fit voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees bereikte.
7x 'Positief begin voor Amsterdamse beurs'23/07 08u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk met winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. De beurshandel staat vooral in het teken van kwartaalcijfers. Op het Damrak openden uitzender Randstad en fitnessketen Basis-Fit de boeken.
7x AMS heroverweegt bod op Osram23/07 08u30 - IEX.NL: PREMSTÄTTEN (AFN) - Sensormaker AMS denkt toch weer na over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht. Het bedrijf verstuurde vorige week ook al een overnamevoorstel, maar trok dat vrij snel weer in. Een bod van investeerders Bain en Carlyle heeft de steun van het Duitse bedrijf, ook al was het bod van AMS hoger.
7x Randstad grijpt in vanwege Duitse automalaise23/07 08u45 - IEX.NL: DIEMEN (AFN) - Uitzendreus Randstad voelt de lagere vraag naar uitzendkrachten vanuit de Duitse auto-industrie. De opbrengsten in deze belangrijke markt zijn zodanig hard teruggelopen dat het bedrijf ingrijpt om zijn circa 2000 medewerkers in Duitsland binnenboord te houden. Er wordt een tijdelijke regeling getroffen waarbij personeel gedeeltelijk via de Duitse overheid betaald krijgt.
7x Chinese automaker BAIC neemt belang in Daimler23/07 09u00 - IEX.NL: STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese automaker BAIC heeft een belang van 5 procent genomen in zijn Duitse branchegenoot Daimler. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz laat weten 'zeer blij te zijn dat onze langdurige partner BAIC nu ook een langetermijninvesteerder is geworden'.

Statistieken

Artikels:
31160
Gelezen:
32602
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven