zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
04/04 14u15  'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden' SEATTLE (AFN/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.
04/04 12u15  Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.
04/04 11u15  'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld' DUBAI (AFN) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.
04/04 07u15  Tesla levert te midden van pandemie meer auto's af SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
04/04 07u15  Unibail haalt 1,4 miljard op met obligaties PARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft met twee uitgiftes van obligaties 1,4 miljard euro opgehaald. Volgens het winkelvastgoedfonds werd de uitgifte ruimschoots overschreven.
03/04 23u15  Wall Street houdt verliezen beperkt NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 22u15  'Amazon stelt eigen koopjesfeest Prime Day uit' SEATTLE (AFN) - Webwinkel Amazon stelt zijn koopjesfeest Prime Day uit van juli tot zeker augustus vanwege de coronapandemie. Dat schrijft persbureau Reuters dat notulen van vergaderingen bij Amazon inzag. De webwinkel en techgigant wilde het uitstel niet bevestigen.
03/04 21u15  SBM Offshore rondt aandeleninkoop af AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. In totaal kocht de oliedienstverlener voor bijna 150 miljoen euro 12.094.623 aandelen op voor een gemiddelde prijs van 12,40 per stuk.
03/04 21u15  Aegon schrapt dividend na oproep De Nederlandsche Bank DEN HAAG (AFN) - Aegon geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar bekend. DNB wilde dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.
03/04 20u15  Flinke minnen op Wall Street NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 19u15  Beleggersonrust zorgt voor verdubbeling transacties Euronext AMSTERDAM (AFN) - De onrust op de beurzen van vorige maand is terug te zien in de nieuwste handelscijfers van Euronext, dat onder andere aandelenbeurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert. Ten opzichte van februari is het totale aantal transacties bijna verdubbeld.
03/04 19u15  Sligro verzet aandeelhoudersvergadering naar juni VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 9 juni. De jaarlijkse vergadering stond eigenlijk op 18 maart gepland, maar een week voordien besloot de onderneming dat die niet door kon gaan vanwege de coronacrisis.
03/04 19u15  Beleggersclub treft schikking met VolkerWessels AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met het bouwbedrijf VolkerWessels. De beleggersvereniging sleepte de onderneming vorig jaar voor de rechter, omdat zij meende dat de bouwer de markt te laat had geïnformeerd over het overnamebod van grootaandeelhouder Reggeborgh.
03/04 18u15  Stevige minnen op beurzen, verzekeraars voorop AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag duidelijk lager geëindigd. Verzekeraars gingen op het Damrak hard omlaag na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. Beleggers verwekten verder het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.
03/04 17u15  Bedrijvigheid dienstensector VS minder hard gegroeid NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in maart veel minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat komt naar voren uit een cijfer van onderzoeksinstituut ISM.
Laatste update: zaterdag 4 april 2020, 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
03/04 17u15  'Adidas wil ruim 1 miljard euro krediet via overheid'HERZOGENAURACH (AFN) - Sportkledingfabrikant Adidas is van plan bij de Duitse overheid aan te kloppen voor gesubsidieerde leningen van minstens 1 miljard euro. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
03/04 16u15  Verzekeraars leiden neergang op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars stonden vrijdagmiddag nog altijd stevig in de min op het Damrak. na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden een stap terug. Beleggers verwekten het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.
03/04 16u15  Wall Street opent met kleine plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 16u15  'GrandVison laat huur Pearle en Eye Wish verstek gaan'AMSTERDAM (AFN) - Optiekconcern GrandVision betaalt vanwege de coronapandemie voor april niet de huur voor de 600 Nederlandse winkels van Pearle en Eye Wish. Dat meldt nieuwswebsite Vastgoedmarkt.nl, die de hand heeft weten te leggen op een interne brief van GrandVision.
03/04 16u15  Deliveroo betaalt restaurants dagelijks vanwege coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo betaalt vanwege de coronacrisis zijn restaurants in Nederland dagelijks in plaats van van iedere twee weken, zoals gebruikelijk. Met die maatregel, die vrijdag inging, wil de onderneming extra ondersteuning bieden aan eetgelegenheden die het financieel moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart.
03/04 15u15  'Wall Street opent lager na sterkste banenkrimp in jaren'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting met verliezen aan de handel beginnen. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd.
03/04 15u15  Streep door 737 MAX-order betekent nieuwe klap voor BoeingCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - De geplaagde Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft een nieuwe dreun moeten incasseren. Leasemaatschappij Avolon annuleerde namelijk een eerdere bestelling van 75 vliegtuigen van het gewraakte type 737 MAX.
03/04 15u15  Amerikaanse arbeidsmarkt krijgt harde klappen door coronacrisisWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in maart door de coronacrisis flink gekrompen. Dat komt naar voren uit het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de grootste economie ter wereld hard wordt geraakt door de virusuitbraak.
03/04 12u15  Beleggingsinstelling hebben antiwitwasbeleid beter op ordeAMSTERDAM (AFN) - Brokers, vermogensbeheerders en andere beleggingsinstellingen hebben hun beleid om witwaspraktijken en andere malafide gedragingen te voorkomen beter in de vingers. Dat komt naar voren uit een steekproef van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
03/04 12u15  'Frankrijk en Nederland staan garant voor leningen aan AF-KLM'AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
03/04 12u15  Aegon, ASR en NN hard onderuit in AEXAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars gingen vrijdag hard onderuit op het Damrak na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden een stap terug. Beleggers waren vooral in afwachting van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag
03/04 12u15  OPEC komt bijeen via video over mogelijke productieverlagingWENEN (AFN/BLOOMBERG) - Olieproducerende landen van het OPEC-kartel komen maandag via een videoverbinding bijeen om over een mogelijke productieverlaging te praten. Dat zei een vertegenwoordiger van het kartel. Andere grote olieproducenten zoals Rusland en de Verenigde Staten nemen mogelijk eveneens deel aan de bijeenkomst. Daarvoor is nog geen bevestiging.
03/04 12u15  Winkelverkopen eurozone trokken aan in februariLUXEMBURG (AFN) - De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in februari met 0,9 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand toen nog sprake was van een stijging met een herziene 0,7 procent. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat.
03/04 11u15  KFC gaat versneld in zee met Uber Eats vanwege coronavirusAMSTERDAM (AFN) - Fastfoodketen KFC gaat samenwerken met bezorgplatform Uber Eats en breidt daarmee zijn bezorgdienst flink uit. Volgen het bedrijf had de stap normaal wat langer op zich laten wachten, maar is vanwege de coronapandemie besloten om de samenwerking met Uber Eats versneld in gang te zetten.
03/04 11u15  'Shell probeert dividend in tact te houden'AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell probeert waar het kan om de kosten omlaag te krijgen, ook met het oog op mogelijke dividendbetalingen. Dat schrijven kenners van ING in een notitie.
03/04 11u15  Ruimte voor discussie over dividend verzekeraarsAMSTERDAM (AFN) - De oproep van de Europese toezichthouder EIOPA en de Nederlandsche Bank (DNB) aan verzekeraars om voorlopig geen dividend uit te keren en aandeleninkoopprogramma's op te schorten om de coronacrisis het hoofd te bieden, geeft ruimte voor discussie. Dat concluderen marktkenners van ING, die het bericht in zijn geheel als negatief bestempelden.
03/04 11u15  Zware krimp in Italiaanse dienstensectorLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse dienstensector is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.
03/04 10u15  AF-KLM neemt juiste maatregelen in crisistijdAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM neemt de juiste maatregelen om zijn kaspositie te beschermen en de onderneming draaiende te houden tijdens de huidige coronacrisis. Dat schijven kenners van ING in een notitie.
03/04 10u15  H&M verwacht verlies vanwege sluitingen winkels door virusSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse kledingketen Hennes Mauritz (HM) verwacht in het lopende kwartaal een verlies in de boeken te zetten als gevolg van de winkelsluitingen vanwege het nieuwe coronavirus. Zo'n driekwart van alle HM-vestigingen, inclusief die in Nederland, zijn momenteel gesloten vanwege de pandemie.
03/04 10u15  Verzekeraars onder druk op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars stonden vrijdag onder druk op de Amsterdamse beurs na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden eveneens een stap terug. De aandacht bleef uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag. Daarnaast zijn alle ogen gericht op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
03/04 10u15  Prijsdaling olie zadelt Ryanair op met miljoenenlastDUBLIN (AFN) - De Ierse prijsvechter Ryanair kampt in het recent afgesloten boekjaar met een kostenpost van 300 miljoen euro als gevolg van eerder gemaakte afspraken over vliegtuigbrandstof. Door de coronacrisis en de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië is de olieprijs recent hard gezakt. Maar Ryanair had voor die tijd al zogeheten hedging-afspraken gemaakt over de levering van kerosine.
03/04 09u15  Bouwproductie staat voor krimp van 15 procentAMSTERDAM (AFN) - Voor de bouwsector dreigt de derde crisis in twaalf jaar tijd. Volgens een berekening van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zal de bouwproductie mede als gevolg van de coronacrisis met 15 procent dalen, waarbij 40.000 banen verloren gaan. Het effect op de werkgelegenheid dit jaar zal 15.000 banen zijn. Vooral flexwerkers en uitzendkrachten moeten vrezen voor hun baan.
03/04 09u15  Philips krijgt duwtje in de rug door ingrijpen TrumpAMSTERDAM (AFN) - Dat de Amerikaanse president Donald Trump bedrijven bij wet verplicht om makers van beademingsapparatuur met voorrang te beleveren, geeft Philips een duwtje in de rug. Dat meldde het zorgtechnologieconcern in een reactie. Philips wijst erop dat door de wet bijvoorbeeld ook productiefaciliteiten van toeleveranciers in gebieden in de VS die in lockdown zijn open mogen blijven.
03/04 09u15  'Goed moment om aandelen AkzoNobel te kopen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is momenteel een goed moment om aandelen van AkzoNobel te kopen, stellen analisten bij Berenberg. Het prijsniveau is 'gunstig' en het verfconcern is een van de voornaamste marktspelers in een vertrouwde sector, zo klinkt het.
03/04 09u15  Van Lanschot Kempen stelt uitkering dividend uitAMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot Kempen stelt de uitkering van het dividend over 2019 uit tot in ieder geval na 1 oktober in verband met de coronacrisis. De vermogensbeheerder doet dat vanwege de recente aanbeveling hiertoe van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).
03/04 09u15  'Beurshandel in teken banencijfer en olie'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint vrijdag waarschijnlijk met verlies. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting lager openen. De aandacht blijft uitgaan naar de olieprijzen, die donderdag een historische opvering lieten zien. Daarnaast zijn alle ogen gericht op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
03/04 08u15  Nikkei sluit verliesweek vlak afTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag vrijwel vlak geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig nadat de olieprijzen weer wat terugliepen na de recordstijging een dag eerder. De olieprijzen schoten donderdag omhoog door de hoop op productieverlagingen door Rusland en Saudi-Arabië. Daarnaast werd uitgekeken naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de verschijnt. De werkgelegenheid in de grootste economie ter wereld wordt hard geraakt door de coronapandemie.
03/04 08u15  Ook S&P tornt niet aan rating Verenigde Staten ondanks pandemieNEW YORK (AFN/RTR) - Ook ratingbureau SP tornt niet aan het kredietoordeel van de Verenigde Staten, ondanks de verwachte verslechtering in economische omstandigheden vanwege de coronapandemie. Bij SP blijft de rating op AA+. Vorige week besloot kredietbeoordelaar Fitch al om vast te houden aan zijn oordeel voor 's werelds grootste economie, dat staat op AAA.
03/04 08u15  Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bierMEXICO CITY (AFN/RTR) - De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo stopt tijdelijk met het brouwen van Corona-bier en andere merken die doorgaans naar 180 landen wereldwijd worden geëxporteerd. Dit omdat het brouwen van bier door de overheid in Mexico als niet-essentieel wordt gezien bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.
03/04 08u15  Chinese centrale bank huiverig om depositorente te verlagenPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese nationale bank (PBOC) is huiverig om de depositorente te verlagen. Dat valt op te maken uit een commentaar van vice-president Liu Guoqiang van de centrale bank. Hij zei dat de PBOC meer tijd nodig heeft om alle voor en nadelen van een renteverlaging te evalueren. De financiële markten rekenden eerder juist op een lagere depositorente.
03/04 08u15  Facebook wil dit jaar 10.000 nieuwe krachten aannemenMENLO PARK (AFN) - Techreus Facebook verwacht dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen en dan voornamelijk voor zijn product- en ontwikkelteams. Dat zei operationeel directeur Sheryl Sandberg tegen CNBC.
03/04 08u15  Aperam maakt aandeelhoudersvergadering volledig digitaalLUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft besloten om zijn aandeelhoudersvergadering op 5 mei door te laten gaan, maar dan zonder fysieke aanwezigheid van de aandeelhouders. In verband met het nieuwe coronavirus zijn er maatregelen genomen zodat de aandeelhouders digitaal en bij volmacht kunnen stemmen.
03/04 00u15  Italiaanse UniCredit schrapt duizenden banenMILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende jaren 5200 banen schrappen in zijn thuisland. Het gaat om banenreducties die de financieel dienstverlener al langer wil doorvoeren om efficiënter te worden. Andere grote banken kondigden juist aan af te zien van het schrappen van banen wegens de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 23u15  Wall Street eindigt hoger na olie-tweet TrumpNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met forse winsten de handel uitgegaan. Die plussen waren voornamelijk te danken aan hoop op hogere olieprijzen. Donald Trump kwam met het Twitter-bericht dat Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een prijzenoorlog, bereid zouden zijn de olieproductie met miljoen vaten terug te brengen.
02/04 21u15  DNB roept verzekeraars op af te zien van dividendbetalingenAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) roept verzekeraars op om aandeelhouders voorlopig niet te belonen met dividendbetalingen of de inkoop van eigen aandelen. Volgens de toezichthouder is het nog niet duidelijk hoe lang de coronacrisis voortduurt. Daardoor is het ook nog onzeker in hoeverre de financiële buffers van verzekeraars worden geraakt, dus doen ze er beter aan het geld in kas te houden..
02/04 20u15  Wall Street kleurt groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op winst, geholpen door de sterk oplopende olieprijzen. President Donald Trump kwam met het bericht dat Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een prijzenoorlog, bereid zouden zijn de olieproductie met miljoen vaten terug te brengen.
02/04 19u15  Nedap trekt prognose voor 2020 in vanwege coronacrisisGROENLO (AFN) - Technologiebedrijf Nedap heeft zijn omzetprognose voor het lopende jaar ingetrokken vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich mee brengt. Dat meldde het bedrijf bij de publicatie van zijn eerstekwartaalcijfers. Vanwege de moeilijke marktomstandigheden keert het beursgenoteerde fonds overigens geen dividend over 2019 meer uit.
02/04 18u15  Shell straalt op Damrak na olie-tweet TrumpAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Met name de oplopende olieprijzen deden het sentiment goed. In Amsterdam was zwaargewicht Shell de grote winnaar. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zouden Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een olieprijzenoorlog, bereid zijn om de productie met miljoenen vaten terug te brengen.
02/04 17u15  Trump: Saudi's en Russen willen snijden in olieproductieWASHINGTON (AFN) - Rusland en Saudi-Arabië willen hun olieproductie met circa 10 miljoen vaten terugdringen. Dat stelt althans de Amerikaanse president Donald Trump in een bericht op Twitter. Hij baseert zich op een gesprek met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
02/04 17u15  Just Eat Takeaway roept aandeelhouders 14 mei bijeenAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway houdt zijn algemene aandeelhoudersvergadering voornamelijk via de digitale weg. De bijeenkomst, op 14 mei in Amsterdam, wordt naar verwachting door slechts een handvol bestuurders en commissarissen fysiek bijgewoond om aan overheidsvoorschriften tegen het nieuwe coronavirus te voldoen.
02/04 17u15  Fabrieksorders VS stabiel in februariWASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in februari niet gestegen, maar ook niet gedaald opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
02/04 16u15  AEX duikt in het rood na Amerikaans werkloosheidscijferAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs dook donderdagmiddag in het rood, waarmee de hoofdgraadmeter zijn winsten van eerder op de dag verspeelde. Het nieuws dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten tot een nieuwe recordhoogte is gestegen, joeg beleggers in Europa schrik aan.
02/04 16u15  Kleine plussen op Wall Street na uitkeringscijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag kleine winsten geopend. Waar gedurende de voorbeurshandel nog afgemeten plussen waren te zien, slonken die voor een groot deel door een alarmerend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De coronacrisis stuwde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten naar een recordhoogte, zo maakte nieuwe cijfers van het ministerie van Handel duidelijk.
02/04 15u15  'Wall Street hoger ondanks record uitkeringsaanvragen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting hoger openen, waarmee iets zou worden goedgemaakt van de zware koersdalingen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten die opnieuw spectaculair zijn gestegen door de coronacrisis.
02/04 15u15  Uitkeringsaanvragen VS opnieuw naar recordWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week opnieuw gestegen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Ruim 6,6 miljoen Amerikanen wenden zich tot de overheid voor een uitkering, tegen iets meer dan 3,3 miljoen een week eerder. De groei komt door een ontslaggolf als gevolg van de coronapandemie in de VS.
02/04 15u15  Vattenfall dingt niet mee naar windpark Hollandse Kust NoordAMSTERDAM (AFN) - Energiebedrijf Vattenfall doet niet mee met de aanbesteding voor het Nederlandse windpark op zee Hollandse Kust Noord die donderdag is geopend. Volgens de energiereus is deze keuze gemaakt vanwege de onzekere economische omstandigheden door de coronacrisis, bevestigde een woordvoerder na een bericht van het Financieele Dagblad.
02/04 14u15  Ontslagen in bedrijfsleven VS explosief gestegen door crisisNEW YORK (AFN) - Amerikaanse werkgevers hebben in maart het ontslag aangekondigd van meer dan 222.000 werknemers, vooral door de coronacrisis. Dat is een stijging van liefst 292 procent ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte detacheerder Challenger, Gray Christmas bekend.
02/04 14u15  Personeel Delhaize akkoord over coronacompensatieBRUSSEL (AFN/BELGA) - Personeel van de Belgische supermarkten van Delhaize, onderdeel van Ahold Delhaize, hebben een akkoord bereikt met de werkgever over een compensatieregeling voor het werken tijdens de coronacrisis. Werknemers krijgen een premie van circa 500 euro en wie dat wil, kan een mondmasker dragen.
02/04 13u15  Niet-uitvoerend directeur Fred Phaswana weg bij ProsusAMSTERDAM (AFN) - Niet-uitvoerend directeur Fred Phaswana is per begin deze maand vertrokken bij techinvesteerder Prosus. Phaswana was sinds de afsplitsing van Prosus van moederbedrijf Naspers de belangrijkste niet-uitvoerend directeur bij de techinvesteerder.
02/04 13u15  Frankrijk wil niet morrelen aan structuur Air France-KLMPARIJS (AFN/RTR) - De Franse overheid is niet van plan te morrelen aan de huidige structuur van Air France-KLM. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno le Maire gezegd. De Franse staat werkt aan een noodplan om de maatschappij door de coronacrisis te loodsen.
02/04 13u15  Russische energieminister: geen productieverhoging olieMOSKOU (AFN/RTR) - Rusland is niet van plan zijn olieproductie te verhogen aangezien er een groot overaanbod op de oliemarkt is. Dat zei de Russische energieminister Alexander Novak. Woensdag liet een overheidsfunctionaris al aan persbureau Bloomberg weten dat Rusland geen plannen heeft voor een productieverhoging.
02/04 12u15  ABN AMRO en Shell stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen donderdag licht vooruit, na de forse verliezen een dag eerder. Vooral de oliebedrijven waren in trek door een stijging van de olieprijzen. Ook de banken werden opgepikt na het recente slechte nieuws over het schrappen van het dividend. Beleggers waren verder in afwachting van de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 12u15  Nouryon koopt metaalchemie-onderdeel van SasolAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Nouryon krijgt het metaalchemie-onderdeel van de Zuid-Afrikaanse branchegenoot Sasol in handen. De twee bedrijven hebben daarvoor een koopovereenkomst gesloten en willen de overname in het lopende kwartaal afronden.
02/04 12u15  Ruim een kwart Britse bedrijven schrapt personeel om crisisLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Meer dan een kwart van de bedrijven in Groot-Brittannië is bezig het personeelsbestand te verkleinen vanwege de coronacrisis. Dat maakte het Britse nationale statistiekbureau bekend.
02/04 12u15  Producentenprijzen eurozone gedaald in februariLUXEMBURG (AFN) - De producentenprijzen in de eurozone zijn in februari met 0,6 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
02/04 12u15  'Retail Estates kan een stootje hebben'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Retail Estates heeft genoeg vet op de botten om de coronacrisis zeker een jaar uit te zingen. Dat is de inschatting van analisten van KBC Securities.
02/04 12u15  'Duitse economie kan 15 procent krimpen in tweede kwartaal'FRANKFURT (AFN/RTR) - De Duitse economie gaat in het tweede kwartaal waarschijnlijk met 10 tot 15 procent krimpen door de coronacrisis. Dat meldde de Duitse staatsontwikkelingsbank KfW.
02/04 12u15  'Omzet telecombedrijven daalt door crisis'MADRID (AFN) - De omzet van Europese telecombedrijven zal dit jaar dalen als gevolg van de coronacrisis. Dat denkt kredietbureau Moody's dat erop wijst dat de hoeveelheid data die gebruikt wordt en telefoontjes die gepleegd worden weliswaar stijgen nu veel mensen thuis werken, maar dat contracten doorgaans uitgaan van een vast bedrag. Het extra gebruik levert dus geen of weinig extra inkomsten op.
02/04 11u15  DNB zorgt voor gelijk speelveld met Vivat-dealAMSTERDAM (AFN) - Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft met zijn strenge eisen wat betreft de overname van Vivat er in ieder geval voor gezorgd dat op de Nederlandse verzekeringsmarkt sprake is van een gelijk speelveld. Dat concluderen kenners van ING. Volgens de bankanalisten is nog maar de vraag in hoeverre private investeerders vanwege de 'stringente voorwaarden' zich op de Nederlandse markt zullen roeren.
02/04 11u15  KPN roept aandeelhouders op vergadering thuis te volgenROTTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN heeft zijn aandeelhouders vanwege de coronacrisis opgeroepen niet naar de aandeelhoudersvergadering te komen, maar die online te volgen. Het bedrijf vindt dat fysieke aanwezigheid bij de vergadering, die op 15 april wordt gehouden, een gezondheidsrisico is en net te rijmen met de richtlijnen vanuit de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven.
02/04 11u15  'Aalberts heeft sterke staat van dienst in crisistijd'AMSTERDAM (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts heeft een sterke staat van dienst als het gaat om maatregelen om moeilijke periodes het hoofd te bieden. Volgens ING heeft het bedrijf dat bij crisismomenten in het verleden bewezen.
02/04 10u15  Crisis kost honderdduizenden Spanjaarden hun baanMADRID (AFN/RTR) - De coronacrisis heeft tot dusver al bijna 900.000 Spanjaarden hun baan gekost. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid. Het gaat voor het grootste deel om mensen die een tijdelijke of flexibele betrekking hadden.
02/04 10u15  B&S kan bogen op divisie Health & BeautyAMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf en distributeur BS Group kan ondanks de problemen door de coronacrisis leunen op veerkrachtige prestaties van de divisie Health Beauty. Dat schrijven kenners van ING in een reactie op de corona-update van de onderneming. Daarbij schrapte BS de dividenduitkering.
02/04 10u15  'Besluit Boskalis is te begrijpen'AMSTERDAM (AFN) - Boskalis neemt een begrijpelijk besluit door het dividend te schrappen en de aandeleninkoop op te schorten. Dat meldden KBC Securities en ING in een reactie.
02/04 10u15  'Omzet Flow Traders stijgt aanzienlijk'AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kan in het eerste kwartaal een omzet halen die vergelijkbaar is met die van heel 2019. Dat schrijven analisten van KBC Securities die vanwege de aanhoudende marktvolatiliteit nog eens goed naar het aandeel keken. KBC houdt vast aan het koopadvies, maar verhoogde wel het koersdoel naar 33 euro, een stijging van 4 euro.
02/04 10u15  Kartelzaak FTC over samenwerkingsdeal Altria en JuulWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen tabaksfabrikant Altria en de maker van e-sigaretten Juul. Volgens de FTC overtreden de twee bedrijven met hun samenwerkingsdeal de mededingingsregels door concurrenten te benadelen.
02/04 10u15  Shell wint 7 procent op afwachtende beursAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien, na de forse verliesbeurt een dag eerder. Vooral de oliebedrijven waren in trek door een opvering van de olieprijzen. Beleggers kijken verder uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Schiphol geeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uitAMSTERDAM (AFN) - Schiphol heeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uitgegeven. Het geld dat daarmee is opgehaald is onder meer bedoeld voor het verder verduurzamen van de luchthaven. Verder geeft de uitgifte de luchthaven wat financiële lucht in de huidige coronacrisis.
02/04 09u15  Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse bankenPARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat de coronacrisis nadelige gevolgen kan hebben voor de kredietwaardigheid van Nederlandse banken. Vooral over ING, Rabobank en NIBC is de firma somberder, aangezien die banken veel kredieten hebben uitstaan in sectoren die sterk conjunctuurgevoelig zijn.
02/04 09u15  AEX opent met voorzichtige winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een voorzichtige winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine plussen, na de forse verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kijken onder meer uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Lucas Bols komt met 0.0 ginAMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols gaat mee in de trend van alcoholarm en - vrij drinken dat steeds meer het beeld in de drankenindustrie bepaalt. De onderneming lanceert daarom in Nederland en de Verenigde Staten een alcoholvrije gin, Damrak Virgin 0.0.
02/04 09u15  Saxo: 2020 wordt verloren economisch jaar door coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Vanwege de schadelijke gevolgen van de coronacrisis wordt 2020 waarschijnlijk een 'verloren economisch jaar'. Dat stelt hoofdeconoom Steen Jakobsen van Saxo Bank, het Deense moederbedrijf van de Nederlandse online broker BinckBank.
02/04 09u15  Hydratec publiceert jaarrekening later om virusmaatregelenAMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries publiceert zijn jaarrekening later vanwege het coronavirus. De industriële houdstermaatschappij zegt de uitwerking en impact van de overheidsregelingen vanwege de virusuitbraak nog aan het verwerken te zijn. Ook stelt Hydratec voor de voor eind mei geplande aandeelhoudersvergadering uit te stellen.
02/04 09u15  SoftBank zet streep door inkoop WeWork-aandelenTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse investeerder SoftBank Group heeft besloten toch niet 3 miljard dollar uit te geven aan de inkoop van extra aandelen van verhuurder van kantoorruimte WeWork. Het bedrijf zette onder meer het mes in de deal met voormalig WeWork-baas Adam Neumann, maar ook met andere aandeelhouders, ondanks juridische stappen waarmee werd gedreigd.
02/04 09u15  'China vult reserves aan met goedkope olie'PEKING (AFN) - China is van plan olie te gaan kopen om de staatsreserve aan te vullen nu de prijzen laag zijn. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Die stap kan de prijs van olie wat stutten, want China is de grootste olie-importeur ter wereld.
02/04 09u15  'Afwachtend begin voor Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag naar verwachting vrijwel vlak openen. Ook de andere Europese beurzen lijken afwachtend te beginnen, na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kijken onder meer uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Boskalis schrapt dividend en schort aandeleninkoop opPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis schrapt het dividendvoorstel voor 2019 en schort zijn aandeleninkoop op vanwege de coronacrisis. Daarnaast zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen.
02/04 09u15  FNG vindt nieuwe financieel directeur bij DPGMECHELEN (AFN) - Kledingwinkelconcern FNG heeft Nathasja van Bael benoemd als nieuwe financieel directeur. De 47-jarige komt over van mediabedrijf DPG België, waar zij dezelfde rol vervulde. Daarvoor werkte ze onder meer in de zorg en de technologiesector als financieel directeur.
02/04 09u15  Ook B&S Group trekt dividendbetalingen inAMSTERDAM (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf BS Group heeft zijn voorstel voor dividendbetalingen ingetrokken. Dit vanwege de problemen rondom het nieuwe coronavirus. BS wil zijn financiële positie verder versterken om problemen het hoofd te bieden. Andere bedrijven deden eerder al soortgelijke ingrepen.
02/04 08u15  Nikkei zet verliesreeks voortTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw met verlies gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. Beleggers bleven voorzichtig na de flinke koersdalingen een dag eerder en de fors lagere slotstanden op Wall Street. De vrees voor een lockdown in Japan vanwege de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de komende weken hield de markt in Tokio in de greep. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.
02/04 08u15  Aalberts snijdt extra in kosten om coronacrisisUTRECHT (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts gaat dieper in de kosten snijden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Zo gaat het salaris van het hoogste management voor een periode van drie maanden met 20 procent omlaag, per 1 april. Verder worden alle niet-noodzakelijke uitgaven verminderd. Ook zal het bedrijf gebruikmaken van steunprogramma's van overheden om deze naar verwachting tijdelijke verstoring door het virus te beheersen.
02/04 08u15  Vouchers na geannuleerde vlucht alleen met instemming klantBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen mogen alleen vouchers geven ter compensatie van geannuleerde vluchten als de klant daarmee akkoord gaat. Als passagiers geen waardebon willen, moeten zij gewoon hun geld terugkrijgen. Dat heeft Europees Commissaris Adina Valean (Transport) laten weten.
02/04 08u15  Poolse en Russische regels spelen Atrium partenJERSEY (AFN) - Vastgoedfonds Atrium kampt met strengere regels in Polen en Rusland om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen, waardoor winkels hun deuren gesloten moeten houden. In Polen is Atrium verplicht om huren te verlagen, terwijl in Rusland de winkelsluitingen lander zullen duren.
02/04 08u15  Intertrust schrapt slotdividend om coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust schrapt zijn slotdividend voor 2019 vanwege de coronacrisis. Het bedrijf wil daarmee financiële flexibiliteit behouden in deze onzekere tijden.
02/04 08u15  Overname verzekeraar Vivat afgerondAMSTERDAM (AFN) - De overname van verzekeraar Vivat door branchegenoten NN Group en Athora. is afgerond. Vivat is onder meer het moederbedrijf van Reaal, Zwitserleven en Actiam. De Nederlandsche Bank (DNB) gaf onlangs toestemming voor de deal.
01/04 23u15  Fusie Opgen en Curetis afgerondAMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen is rond. Aandeelhouders gaven goedkeuring aan de transactie, waarna een handtekening onder de deal is gezet.
01/04 23u15  Beter Bed stelt benoeming twee nieuwe commissarissen voorUDEN (AFN) - Beddenfabrikant Beter Bed wil Barbara van Hussen en Maaike Schipperheijn benoemen in de raad van commissarissen. Beiden zouden voor een periode voor vier jaar benoemd moeten worden, aldus de onderneming.
01/04 23u15  Wall Street kleurt donkerrood door coronavreesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Het nieuwe coronavirus blijft de stemming op de markten domineren, zeker nu is besloten dat maatregelen om Amerikanen te beschermen weken langer duren. Beleggers verwerkten verder een enigszins meevallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP.
01/04 22u15  Vliegbelasting mogelijk later ingevoerd wegens coronavirusDEN HAAG (AFN) - De belasting op vliegtickets gaat misschien later in dan de geplande datum van 21 januari 2021. Dat laat staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) weten. De Tweede Kamer stemde woensdag in met de vliegtaks.
01/04 22u15  Trump in overleg met oliebazen over oliecrisisWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vrijdag met verschillende topbestuurders van olieconcerns. Het overleg in het Witte Huis zal vooral gaan over de prijzenoorlog in de oliesector, zo bevestigde de Amerikaanse brancheorganisatie API. Trump zoekt naar manieren om de oliesector, die hard wordt geraakt door de recente prijsval van olie te ondersteunen. Namen van bedrijven werden niet genoemd.
01/04 21u15  'Trump spreekt af met bazen grote olieconcerns'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag naar verluidt een ontmoeting gepland met de grote bazen van olieconcerns als Chevron, ExxonMobil, Continental Resources en Occidental Petroleum. Dat meldt nieuwsorganisatie Dow Jones op basis van bronnen. Tijdens het overleg, dat op het Witte Huis plaats moet vinden, zal het dan vermoedelijk gaan over hoe om te gaan met de huidige oliecrisis.
01/04 20u15  Luchtvrachtvervoer verder onder drukGENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector heeft in februari wederom te maken gehad met een dalende vraag. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA werd de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de vraag en de capaciteit steeds meer duidelijk.
01/04 20u15  Verliezen Wall Street lopen opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie in de min. Daarbij liepen de verliezen gedurende de dag wat op. Het nieuwe coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.
01/04 19u15  Meer dan 175 winkeliers schorten huur op bij Retail EstatesTERNAT (AFN) - De coronacrisis raakt ook winkelvastgoedbedrijf Retail Estates. Momenteel zijn veel winkels in de panden van de beursgenoteerde onderneming gesloten. In België hebben 176 huurders al schriftelijk te kennen gegeven dat ze de betaling van de op 1 april verschuldigde huur opschorten.
01/04 19u15  DSM rondt overname Deens Glycom afHEERLEN (AFN) - DSM heeft de overname van het Deense Glycom afgerond. Het speciaalchemiebedrijf maakte in februari bekend 765 miljoen euro neer te willen tellen voor de Denen. Glycom ontwikkelt bepaalde stoffen die ook in borstvoeding voorkomen. DSM wil met die producten nieuwe voedingstoffen voor jonge baby's ontwikkelen.
01/04 19u15  Ease2pay voelt sterk gedaalde autogebruik door coronavirusROTTERDAM (AFN) - Ease2pay heeft ook last van de coronacrisis, omdat het autogebruik in Nederland sterk is afgenomen. Hierdoor ziet de beursgenoteerde onderneming sinds half maart een blijvende daling in het aantal auto-gerelateerde betaaltransacties.
01/04 18u15  Stevige minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. De coronapandemie maakt beleggers nog altijd voorzichtig. Daarnaast werd gereageerd op het Amerikaanse banenrapport van loonstrookverwerker ADP, dat toch enigszins meeviel. Het rapport geldt doorgaans als een voorbode voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 18u15  KLM-baas: coronacrisis bemoeilijkt verduurzaming luchtvaartAMSTERDAM (AFN) - De coronacrisis maakt de verduurzamingsslag waar de luchtvaartsector voor staat niet makkelijk. KLM-baas benadrukte in een toelichting op de huidige crisis dat voor verdere verduurzaming geld nodig is. Dat staat volgens hem momenteel op 'gespannen voet' met de uitdagingen waar KLM en de sector mee te maken hebben.
01/04 17u15  KLM gaat niet door met tijdelijk personeelAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM neemt afscheid van personeel met een tijdelijk contract. Dat bevestigde KLM-baas Pieter Elbers na een bericht van cabinevakbond VNC. De bond heeft KLM er naar eigen zeggen niet van weten te overtuigen om personeel aan boord te houden.
01/04 17u15  Overname KPN Consulting door Cegeka definitiefDEN HAAG (AFN) - Het Belgische softwarebedrijf Cegeka heeft de overname van KPN Consulting afgerond, zo meldt de onderneming. De Autoriteit Consument Markt (ACM) zag eerder al geen bezwaren voor die overname.
01/04 16u15  Krimp voor industrie VS door coronacrisisNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in maart gekrompen door de gevolgen van de coronacrisis. Dat komt naar voren uit een cijfer van marktonderzoeker ISM.
01/04 16u15  Bouwuitgaven VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in februari met 1,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten bracht.
01/04 16u15  AEX doet flinke stap terugAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag duidelijk op verlies. Ook elders in Europa was het sentiment negatief. De coronapandemie maakt beleggers nog altijd voorzichtig. Verder reageerden beleggers op het Amerikaanse banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport geldt doorgaans als een voorbode voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 16u15  Wall Street opent fors lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De vrees voor het nieuwe coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.
01/04 16u15  Amerikaanse super Kroger denkt te profiteren van coronagekteCINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger voert zijn financiële verwachtingen voor het eerste kwartaal op. De branchegenoot van Ahold Delhaize denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.
01/04 15u15  Unilever verwerft GSK-onderdeel in IndiaROTTERDAM (AFN) - Levens- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever heeft zijn miljardendeal in India zo goed als afgerond. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft de divisie Consumer Healthcare overgenomen van GlaxoSmithKline (GSK). De activiteiten zijn samengevoegd met Hindustan Unilever (HUL).
01/04 15u15  'Wees waakzaam op witwassen tijdens coronacrisis'AMSTERDAM (AFN) - Toezichthouders in de financiële wereld roepen ondernemingen op tijdens de coronacrisis de procedures tegen witwassen en terrorismefinanciering scherp in acht te blijven houden. Ervaring uit het verleden zou aantonen dat criminelen in tijden van crisis hun activiteiten op deze terreinen regelmatig opvoeren en ook nieuwe technieken ontwikkelen om toe te slaan.
01/04 15u15  'Flinke lagere opening beurshandel Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag flink lager te gaan openen, op de eerste handelsdag van het tweede kwartaal. Beleggers blijven voorzichtig vanwege de coronapandemie. Daarnaast verwerkt Wall Street een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht.
01/04 15u15  Werkgelegenheid bedrijfsleven VS gekrompen door crisisNEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in maart gekrompen door de coronacrisis omdat veel bedrijven de deuren hebben gesloten. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de krimp uit op 27.000 banen. Economen hadden in doorsnee rekening gehouden met een veel sterkere afname met 150.000 banen.
01/04 14u15  Verkoop Roemeense kantoren NEPI twijfelachtigAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van een portefeuille met kantoren in Roemenië door een dochteronderneming van vastgoedfonds NEPI Rockcastle is onzeker geworden. De koper heeft niet aan alle voorwaarden voldaan om de deal voor de beoogde deadline van eind maart af te ronden, meldt het bedrijf met noteringen in Johannesburg en Amsterdam.
01/04 14u15  Tata Steel schroeft productiecapaciteit terugMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase staalconcern Tata Steel schroeft zijn productiecapaciteit terug vanwege de gedaalde vraag naar staal door de coronacrisis, onder meer vanuit de auto-industrie. Daarmee volgt Tata het voorbeeld van ArcelorMittal dat eveneens de productie vermindert.
01/04 14u15  Hamstergedrag in supermarkten neemt verder afDIEMEN (AFN) - Consumenten hamsteren steeds minder. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen die de omzetten van de afgelopen weken naast elkaar legden. Vorige week verkochten de supermarkten voor 838 miljoen euro aan artikelen. Dat was ruim 10 procent minder dan een week eerder.
01/04 13u15  Staat wil tot 2 miljard ophalen met leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil met de uitgifte van een kortlopende lening tot 2 miljard euro ophalen. De veiling vindt plaats op 6 april, maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
01/04 13u15  Staat haalt 2,4 miljard op heropening leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,4 miljard euro opgehaald met de heropening van drie kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
01/04 12u15  'Rusland gaat olieproductie niet verhogen'MOSKOU (AFN) - Rusland is niet van plan de olieproductie te verhogen gezien het grote aanbod op de wereldwijde oliemarkt. Dat meldde een functionaris van de Russische regering aan persbureau Bloomberg. Rusland is in een prijzenoorlog op de oliemarkt verwikkeld met Saudi-Arabië.
01/04 12u15  Beurzen flink lager door coronapandemieAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag flink omlaag. Beleggers bleven ook aan het begin van het tweede kwartaal voorzichtig vanwege de coronapandemie. Daarnaast werd uitgekeken naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 12u15  Olieconcern BP snijdt ook in uitgaven om coronacrisisLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat zijn kapitaalinvesteringen dit jaar verlagen om zo het hoofd te bieden aan de scherp gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. De bestedingen zullen een kwart lager uitvallen dan eerder gedacht. Daarmee volgt BP het voorbeeld van veel andere grote oliebedrijven waaronder Shell door het mes te zetten in de uitgaven.
01/04 12u15  Werkloosheid eurozone daalde in februariLUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in februari licht afgenomen en uitgekomen op 7,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Daarmee is de werkloosheid op het laagste niveau uitgekomen sinds maart 2008. In januari was nog 7,4 procent van de Europese beroepsbevolking werkloos.
01/04 12u15  Moody's negatiever over grote Europese oliebedrijvenLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever gestemd over de grote Europese olie- en gasbedrijven Shell, Total, BP en Equinor vanwege de malaise in de oliesector door de sterk gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Moody's zet het vooruitblik voor die ondernemingen op negatief, wat betekent dat er een verlaging van de kredietstatus kan komen.
01/04 11u15  Moody's negatiever over Total, BP en EquinorLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever gestemd over de grote olie- en gasbedrijven Total, BP en Equinor vanwege de malaise in de oliesector door de sterk gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Moody's zet het vooruitblik voor die ondernemingen op negatief, wat betekent dat er een verlaging van de kredietstatus kan komen.
01/04 11u15  Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet commissaris Unilever NederlandROTTERDAM (AFN) - Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is benoemd tot commissaris bij de Nederlandse tak van consumentengoederenmaker Unilever. Verbeet is de opvolger van Kitty van der Heijden.
01/04 11u15  Zware krimp industrie Italië door coronacrisisLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.
01/04 10u15  Winst Value8 licht omhoog in 2019BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft in 2019 een licht hogere nettowinst behaald. Value8 waarschuwt wel dat de coronacrisis de resultaten van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd kan raken.
01/04 09u15  AEX begint tweede kwartaal met fors verliesAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een fors verlies begonnen aan het tweede kwartaal. Ook de andere Europese beurzen openden flink in het rood na de verliesbeurt op Wall Street een dag eerder. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 09u15  Ondanks corona nog lichte groei Nederlandse industrieZOETERMEER (AFN) - De Nederlandse industrie vertoonde in maart, ondanks de beperkingen die werden ingesteld wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus, nog een lichte groei. Daarmee is Nederland een positieve uitzondering in Europa. Maar het aantal nieuwe orders, met name voor de export, nam al wel flink af.
01/04 09u15  Ook Triodos Bank betaalt geen dividendZEIST (AFN) - Triodos Bank heeft besloten dit jaar geen dividend uit te keren. Daarmee voldoet de bank, net als grootbanken als ING, ABN AMRO en Rabobank, aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).
01/04 09u15  Adyen komt 21 april met extra handelsberichtAMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen komt op 21 april voor opening van de beurs met een tussentijds handelsbericht waarin wordt ingegaan op de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Normaal gesproken zou het bedrijf pas eind augustus met resultaten naar buiten treden.
01/04 09u15  'Damrak begint lager aan tweede kwartaal'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk lager aan het tweede kwartaal. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met verliezen openen. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 09u15  Nikkei onderuit na negatief Tankan-rapportTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag fors lager begonnen aan de eerste maand van het nieuwe Japanse fiscale boekjaar, dat loopt tot eind maart 2021. Een negatief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit blijkt dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gedaald tot het laagste niveau in zeven jaar, drukte het beurssentiment. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten eveneens overwegend verliezen zien.
01/04 09u15  Duitse winkels verkochten meer door hamsterwoedeWIESBADEN (AFN/RTR) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in februari opnieuw toegenomen, na ook al een plus in de voorgaande maand. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau namen de detailhandelsverkopen met 1,2 procent toe op maandbasis. Die veel sterker dan verwachte stijging werd grotendeels veroorzaakt door het hamsteren van zaken als houdbaar voedsel en toiletpapier met het oog op een mogelijke lockdown.
01/04 08u15  Trump wil in gesprek met Saudi's en Russen over olieprijsWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump wil met Rusland en Saudi-Arabië om de tafel over de ongekende daling van de olieprijzen van de afgelopen weken. 'We gaan met elkaar zitten en dan kijken we wat we kunnen doen', aldus Trump.
01/04 08u15  Voorzichtig herstel industrie China, krimp in rest van AziëHONGKONG (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De industrie in China liet in maart voorzichtig herstel zien van de zware klappen een maand eerder door de coronacrisis. Maar in de rest van Azië is het beeld in de industrie vooral negatief, waaronder in belangrijke economieën als Japan en Zuid-Korea. Door de crisis is de economische activiteit in Azië fors ondermijnd, blijkt uit de inkoopmanagersindices uit de regio.
01/04 08u15  Moody's somberder over SchipholLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder over Schiphol Group, dat door het nieuwe coronavirus te maken heeft met gekelderde passagiersaantallen. Het vooruitzicht voor het luchthavenbedrijf is verlaagd van stabiel naar negatief, wat betekent dat het bedrijf rekening moet houden van een afwaardering van zijn kredietwaardigheid.
01/04 08u15  Heimstaden koopt opnieuw woningenAMSTERDAM (AFN) - De Scandinavische vastgoedbelegger Heimstaden heeft opnieuw zijn Nederlandse vastgoedportefeuille uitgebreid. Het bedrijf kocht 2023 woningen en 60 bedrijfsruimtes van de Duitse branchegenoot Patrizia. Voor het vastgoed, dat in 29 steden staat, betaalt Heimstaden 375 miljoen euro.
01/04 08u15  Aperam stelt aandeleninkoop uit wegens coronavirusLUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam stelt de start van zijn eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma met zes maanden uit. Het bedrijf wil afwachten hoe lang en hoe zwaar de uitbraak van het nieuwe coronavirus de wereldeconomie zal treffen.
01/04 00u15  'Bedrijven moeten dit jaar geen bonussen aan top betalen'AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd in een interview met het NRC.
31/03 23u15  'Xerox staakt overnamejacht op HP vanwege coronacrisis'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kopieermachinefabrikant Xerox staakt zijn overnamejacht op computer- en printermaker HP Inc. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant ondermijnt de coronacrisis de financiële situatie van Xerox dusdanig dat de stekker getrokken moet worden uit de megadeal.
31/03 23u15  Pessimisme over viruspandemie domineert op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Wall Street kende een grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 22u15  'Onenigheid bij oliekartel OPEC over noodzaak noodoverleg'LONDEN (AFN) - Oliekartel OPEC is er dinsdag niet in geslaagd om een datum vast te stellen voor noodonderhandelingen, die een einde kunnen maken aan de prijzenoorlog op de oliemarkt. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Nigeria hebben gezegd dat ze geen behoefte hebben aan extra overleg. Het idee om snel met elkaar te gaan praten kwam onder meer van Algerije.
31/03 22u15  Icecat rondt overname af ondanks coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Icecat heeft de overname afgerond van Cedemo's speelgoed- en entertainment-contentactiviteiten voor de e-commercemarkt, ondanks de coronacrisis. Dat meldde het bedrijf met notering op handelsplatform NPEX.
31/03 21u15  Verliezen op Amerikaanse beurzenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Wall Street kende een hele grillige sessie, waarin beleggers zich zorgen bleven maken over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. De financiële markten bogen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien.
31/03 21u15  Prognoses bedrijven gaan prullenbak in vanwege coronacrisisMÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Steeds meer bedrijven laten hun financiële vooruitzichten voor dit jaar vallen vanwege de coronacrisis. Ook wordt er ingegrepen door bijvoorbeeld aandeleninkoopprogramma's tijdelijk stop te zetten. Daarnaast worden er met name in de Verenigde Staten veel banen geschrapt.
31/03 19u15  Verfconcern Axalta blijft op eigen benen staanPHILADELPHIA (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse verfproducent Axalta gaat toch op eigen kracht verder. Daartoe heeft de branchegenoot van AkzoNobel besloten na een negen maanden durend onderzoek naar alternatieve opties. Ook een verkoop van het bedrijf werd daarbij niet uitgesloten. Maar uiteindelijk ziet het bestuur toch het meeste heil in de eigen strategische plannen.
31/03 19u15  Beleggersdag Philips verplaatst naar najaarAMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips verplaatst zijn beleggersdag naar het najaar. De dag zou eigenlijk op 13 mei in Londen worden gehouden.
31/03 18u15  Royal Delft stelt aandeelhoudersvergadering uitDELFT (AFN) - Porselein- en kristalproducent Royal Delft stelt zijn aandeelhoudersvergadering tot nader order uit. Dat heeft het bedrijf besloten vanwege de maatregelen rond de corona-uitbraak.
31/03 18u15  Beleggers reageren positief op cijfers uit China en VSAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag wat terug. Tegen het einde van de sessie steeg het sentiment weer wat na meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.
31/03 18u15  Duitsland wil garant staan voor kredietverzekeraarsBERLIJN (AFN) - Duitsland overweegt zich garant te stellen voor de verliezen die kredietverzekeraars lijden. Daarmee wil de regering in Berlijn voorkomen dat faillissementen van bedrijven een domino-effect teweegbrengen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
31/03 17u15  Brussel keurt Franse steunmaatregel voor luchtvaart goedBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie oordeelt dat een Frans overheidsplan om luchtvaartmaatschappijen uitstel van belastingbetaling te geven, geen ongeoorloofde staatssteun is. De Franse maatregel is erop gericht om luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk te compenseren voor de schade als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
31/03 17u15  Ahold Delhaize schenkt in VS miljoenen aan coronastrijdZAANDAM (AFN) - De Amerikaanse tak van supermarktconcern Ahold Delhaize schenkt 10 miljoen dollar aan de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Ook nemen de verschillende Amerikaanse supermarktketens van het concern 20.000 mensen aan.
31/03 16u15  Consumentenvertrouwen VS ebt wegNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart weggezakt, maar niet zo erg als economen hadden gevreesd. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.
31/03 16u15  Bedrijvigheid industrie Chicago omlaagCHICAGO (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie rond de Amerikaanse stad Chicago is in maart gedaald, maar niet zo sterk als economen hadden gevreesd. Dat maakte marktonderzoeker Institute for Supply Management (ISM) bekend.
31/03 16u15  Hoofdindex Amsterdam licht in de plusAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag licht in de plus. Andere Europese aandelenbeurzen toonden een gemengd beeld. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Wel liep het enthousiasme hierover in de loop van de dag flink terug, zeker nadat uit nieuwe gegevens naar voren kwam dat het dodental door het nieuwe coronavirus weer verder is opgelopen.
31/03 16u15  'Saudi Aramco verlaagt olieprijs verder'RIYAD (AFN) - Handelaren en raffinadeurs verwachten dat de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco olie nog goedkoper maakt. Dat blijkt uit een consensus die door persbureau Bloomberg werd samengesteld. Saudi Aramco beslist zondag over de prijs die het bedrijf in mei voor zijn olie vraagt.
31/03 16u15  Wall Street opent in mineurNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag lager aan de handel begonnen, na de mooie plussen een dag eerder. Wall Street maakt zich zorgen over het oplopende aantal doden in de Verenigde Staten als gevolg van het nieuwe coronavirus. Amerikaanse beleggers buigen zich daarnaast over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien vorige maand.
31/03 15u15  Huizenprijzen grote steden VS nemen verder toeNEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in januari met 0,3 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.
31/03 15u15  'Luchtvaartbranche krijgt harde klap in tweede kwartaal'PARIJS (AFN/RTR) - De wereldwijde luchtvaartbranche krijgt door de coronacrisis een ongekende shock. In het tweede kwartaal verdwijnt er enorm veel geld omdat de omzet hard terugloopt, maar veel kosten nog wel door moeten worden betaald, stelt de internationale branchevereniging IATA. De organisatie denkt dan ook dat er luchtvaartmaatschappijen om zullen vallen.
31/03 15u15  Fed komt met repo-regeling voor buitenlandse centrale bankenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve komt met een tijdelijke regeling buitenlandse centrale banken tegemoet. Het programma biedt de mogelijkheid om tijdelijk Amerikaanse staatsobligaties te wisselen voor dollars, die door de toezichthouders vervolgens weer beschikbaar kunnen worden gesteld aan instellingen in hun rechtsgebied.
31/03 15u15  Evenementenbranche raakt helft omzet kwijtGORINCHEM (AFN) - De evenementenbranche in Nederland verliest dit jaar zo'n 3,5 miljard euro aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Dat is bijna de helft van de 7,4 miljard euro aan omzet die de branche verwachtte binnen te halen. Dat stelt een groep brancheorganisaties verenigd in overlegorgaan EventPlatform, dat een onderzoek liet uitvoeren naar de gevolgen van de coronacrisis.
31/03 15u15  'Wall Street sluit onrustig eerste kwartaal af'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen dinsdag af op een opening met vrij beperkte koersuitslagen, na de mooie plussen een dag eerder. Het is de laatste handelsdag van een turbulent eerste kwartaal op Wall Street met flinke verliezen. Amerikaanse beleggers buigen zich over meevallende cijfers over de Chinese industrie die onverwacht groei liet zien vorige maand.
31/03 15u15  Cruisemaatschappij Carnival wil miljarden ophalenNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival wil miljarden dollars ophalen met de uitgifte van obligaties en nieuwe aandelen om zo de financiën te versterken. Het Amerikaanse bedrijf is zeer hard geraakt door de coronacrisis en zijn vloot van cruiseschepen ligt vrijwel geheel aan de ketting.
31/03 14u15  Ford start fabrieken Noord-Amerika later opDEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford verwacht niet dat zijn fabrieken in Noord-Amerika vanaf 6 april weer open zullen gaan. Het bedrijf temperde die eerder uitgesproken verwachting. De automaker noemde nu geen datum waarop het verwacht de locaties weer in bedrijf te zullen hebben.
31/03 14u15  Staatssteun voor luchtvaartmaatschappij Emirates tegen crisisDUBAI (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Emirates krijgt steun van de overheid van Dubai tegen de coronacrisis. Vanwege de maatregelen om de virusuitbraak te beteugelen staat de vloot van Emirates vrijwel volledig aan de grond.
31/03 12u15  Beurzen opgelucht na opleving Chinese industrieAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag opnieuw vooruit. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Ook bood de aanhoudende winstreeks op Wall Street steun aan de beurshandel.
31/03 12u15  Malaise in winkelstraten Hongkong duurt voortHONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - De malaise in de winkelstraten in Hongkong blijft aanhouden. Winkeliers zagen hun omzet in februari op jaarbasis met bijna 44 procent terugvallen. Daarmee is sprake van het grootste omzetverlies ooit. Door het rondwarende coronavirus hielden veel winkels hun deuren dicht. Ook droogde door het virus de toeristenstroom op.
31/03 12u15  Huawei voert omzet op ondanks Amerikaanse banSHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese Huawei Technologies heeft vorig jaar zijn omzet opgevoerd ondanks het ingestelde verbod voor Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met het technologiebedrijf. Het grootste techconcern van China zag zijn opbrengsten oplopen tot 859 miljard yuan, omgerekend 110 miljard euro. Dat betekende een groei van 5,6 procent vergeleken met een jaar eerder.
31/03 12u15  Inflatie eurozone flink gedaald door lagere energieprijzenLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in de eurozone is in maart flink gedaald onder druk van de lagere energieprijzen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopig cijfer. De inflatie kwam uit op 0,7 procent op jaarbasis, van 1,2 procent in februari. Dat is het laagste niveau sinds oktober. Economen rekenden in doorsnee op een daling van de inflatie tot 0,8 procent.
31/03 11u15  'Intrekken prognose door AkzoNobel niet verrassend'AMSTERDAM (AFN) - Het is niet verrassend dat AkzoNobel zijn prognose voor dit jaar vanwege de coronacrisis heeft geschrapt. Dat concluderen kenners bij KBC Securities die hun koersdoel verlagen van 85 euro naar 75 euro. Het beleggingsadvies blijft wel op hold.
31/03 11u15  'Aankondiging NIBC mag geen invloed hebben op bod'AMSTERDAM (AFN) - Dat de Haagse bank NIBC zijn dividend op de lange termijn schuift en de inkoop van eigen aandelen opschort, mag geen invloed hebben op het overnamebod van investeerder Blackstone. Dat schrijft ING in een reactie.
31/03 11u15  'Shell staat voor grote uitdagingen'AMSTERDAM (AFN) - Shell staat voor grote uitdagingen omdat de verkopen en bezettingsgraden van raffinaderijen geraakt worden door maatregelen van overheden tegen het coronavirus, terwijl daar nog de impact van de sterk gedaalde olieprijzen bovenop komt. Dat meldde ING.
31/03 10u15  KBC rekende al niet op stap Euronext bij BMEAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities hield er al rekening mee dat beursbedrijf Euronext geen tegenbod zou doen op de beurs in Madrid. Dat zeggen ze in een rapport. Volgens de kenners zal het besluit van het bedrijf achter de beurzen in onder meer Amsterdam en Parijs ook op de financiële markten niet als een verrassing komen.
31/03 10u15  'Focus op cash verstandig door BAM'AMSTERDAM (AFN) - De focus op cash bij bouwer BAM door onder meer het dividend te schrappen is verstandig gezien de coronacrisis. Dat meldde ING.
31/03 10u15  Werkloosheid Duitsland stabiel op 5 procentNEURENBERG (AFN) - De werkloosheid in Duitsland is in maart stabiel gebleven op 5 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Duitse federale arbeidsbureau bekend.
31/03 10u15  'Intrekken prognose TomTom geen verrassing'AMSTERDAM (AFN) - Het is geen verrassing dat navigatiedienstverlener TomTom een streep heeft gezet door zijn eerder uitgesproken verwachtingen, vanwege het coronavirus. Dat stellen analisten van ING in een reactie.
31/03 10u15  Koersdoel Heineken omlaag bij BarclaysAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het koersdoel voor het aandeel Heineken is door analisten van Barclays verlaagd van 91 euro naar 88 euro. De kenners van de bank wijzen daarbij op de impact van het coronavirus. Het advies op de brouwer blijft overweight.
31/03 10u15  Heimstaden breidt Nederlandse woningportefeuille uitAMSTERDAM (AFN) - De Scandinavische vastgoedbelegger Heimstaden heeft zijn Nederlandse vastgoedportefeuille vergroot. Het bedrijf nam 142 woningen over van DamBorg. Het gaat om 95 woningen in Rotterdam en 47 woningen in Amsterdam. Met de deal, die inmiddels is afgerond, was 44 miljoen euro gemoeid.
31/03 10u15  Gilde haalt honderden miljoenen op voor zorginvesteringenAMSTERDAM (AFN) - Gilde Healthcare heeft in een nieuw investeringsfonds 416 miljoen euro aan groeikapitaal bijeengebracht. Dat geld is bestemd voor investeringen in bedrijven op het gebied van onder meer digitale zorg, medische technologie en nieuwe geneesmiddelen.
31/03 10u15  AEX klimt na opleving Chinese industrieAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag vooruit. Ook de andere Europese beurzen boekten winst op de laatste dag van het eerste kwartaal. Beleggers trokken zich op aan een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart en de aanhoudende winstreeks op Wall Street.
31/03 10u15  Veel onzekerheid telecomconcern VEON door crisisAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde telecomconcern VEON is onzeker over de economische en zakelijke verwachtingen voor dit jaar vanwege de coronacrisis. Het bedrijf kan daardoor te maken krijgen met toeleveringsverstoringen, winkelsluitingen en andere factoren. Dat meldde VEON in een update over de crisis.
31/03 09u15  Staalreus ArcelorMittal schroeft productie terug door coronavirusLUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalreus ArcelorMittal gaat zijn productie tijdelijk terugschroeven in lijn met de gedaalde vraag door de coronacrisis. De snelle verspreiding van het virus en de strenge maatregelen van overheden raken de economie en de industriële toeleveringsketen, aldus de grootste staalproducent ter wereld.
31/03 09u15  Coronavirus raakt ook Brits ondernemers- en consumentenvertrouwenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het ondernemersvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk is als gevolg van het rondwarende nieuwe coronavirus flink weggezakt. Ook consumenten zijn minder zeker over de financiële toekomst. Dat valt op te maken uit onderzoeken van de Britse bank Lloyds en marktonderzoeker GfK.
31/03 09u15  Shell: aanzienlijke onzekerheid op oliemarkt door crisisDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasbedrijf Shell ziet aanzienlijke onzekerheid op de oliemarkt door de coronacrisis en gevolgen van een prijzenoorlog. Vooral in maart was daardoor een impact op de resultaten te zien, met een relatief bescheiden invloed in de eerste twee maanden van dit jaar, aldus het concern.
31/03 09u15  AkzoNobel neemt langer de tijd voor herstructureringAMSTERDAM (AFN) - Verfconcern AkzoNobel neemt vanwege de coronacrisis langer de tijd voor zijn eerder ingezette herstructureringsplan. De onderneming schrapt ook zijn financiële prognoses voor dit jaar omdat nog altijd onbekend is hoe groot de impact van het virus op de prestaties van het bedrijf en de economie in zijn geheel zal zijn. Zodra de markten 'normaliseren', pakt AkzoNobel met zijn verbeterplan de draad weer op.
31/03 09u15  BAM schrapt dividend en trekt prognoses inBUNNIK (AFN) - Bouwer BAM schrapt zijn voorstel voor de uitkering van dividend en trekt de verwachtingen voor dit jaar in vanwege de coronacrisis. Daarnaast gaat het bouwbedrijf in de kosten snijden om de financiële buffers te versterken.
31/03 09u15  'Afwachtend begin Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken afwachtend te beginnen aan de laatste dag van het eerste kwartaal. Beleggers verwerken de aanhoudende winstreeks op Wall Street en een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart.
31/03 09u15  Nikkei lager ondanks opvering Chinese industrieTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag opnieuw met verlies gesloten en leverde daarmee een eerdere winst weer in. Beleggers verwerkten een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industriesector in maart en het aanhoudende herstel op Wall Street. Elders in de Aziatische regio gingen de beursgraadmeters overwegend vooruit.
31/03 08u15  Snellaadbedrijf Fastned hard geraakt door coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Fastned wordt hard geraakt door alle maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's heeft de dagelijkse afzet sinds medio maart met 70 procent zien dalen ten opzichte van februari.
31/03 08u15  TomTom waagt zich niet aan prognose 2020 door coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom waagt zich vanwege de coronacrisis net als veel andere bedrijven niet aan een prognose als het gaat om de financiële prestaties dit jaar. De onderneming zette een streep door zijn eerder uitgesproken verwachtingen, omdat de economische impact van het virus op de resultaten ongewis is. Ook een aandeleninkoopprogramma werd opgeschort.
31/03 08u15  NIBC stelt dividendbetaling uit wegens coronacrisisDEN HAAG (AFN) - NIBC stelt de uitbetaling van het dividend over 2019 uit tot later dit jaar. De Haagse bank doet dat naar aanleiding van de oproep eerder deze week van de Europese Centrale Bank (ECB) om onder de huidige, onzekere omstandigheden af te zien van winstuitkeringen
31/03 08u15  Ook creditcardbedrijf kind van de rekening in coronacrisisNEW YORK (AFN/RTR) - Ook creditcardmaatschappijen worden flink geraakt door de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus. Door de strenge beperkingen die in veel landen gelden, worden hun pasjes veel minder vaak gebruikt om af te rekenen in bijvoorbeeld winkels of restaurants.
31/03 08u15  Altice-dochter Hot ziet af van overname PartnerPARIJS (AFN) - Altice-dochter Hot ziet af van de overname van de Israëlische branchegenoot Partner. Het kabel- en telecombedrijf bevestigde dat gesprekken over een deal zijn afgebroken.
31/03 08u15  Industrie China vertoont tekenen van herstel na diepe crashPEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in maart behoorlijk opgeleefd, nadat in februari nog de sterkste krimp ooit was te zien voor de industrie van China, door de coronacrisis. Daarmee lijkt de tweede economie van de wereld voorzichtig te herstellen van de zware klap die zij kreeg door de virusuitbraak.
30/03 23u15  Wall Street begint week met winstbeurtNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag de weg naar boven weer ingeslagen. Na een verliesdag op vrijdag werd de opgaande lijn van de drie dagen daarvoor weer opgepakt. Beleggers op Wall Street zijn weer wat positiever gestemd nu een steunpakket van de Amerikaanse overheid door het Congres is gekomen. President Donald Trump maakte zondag wel bekend dat de regels voor het behouden van 'sociale afstand' tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.
30/03 21u15  L'Oréal schrapt verwachtingen alsnog door coronaPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Cosmeticamerk L'Oréal heeft zijn verwachtingen voor dit jaar ingetrokken als gevolg van het coronavirus. In de eerste drie maanden van dit jaar is de omzet waarschijnlijk gedaald ten opzichte van een jaar eerder, zegt het Franse bedrijf. Eerder hield L'Oréal nog vol aan zijn verwachting van een omzetgroei dit jaar. Het bedrijf haalde onder meer de uitbraken van SARS en MERS aan en voorspelde dat net als toen na een hevige daling van de verkopen van zijn producten een snel herstel zou volgen.
30/03 20u15  Wall Street op stevige winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de dag duidelijk in de plus. Beleggers op Wall Street zijn weer wat positiever gestemd nadat de Dow-Jonesindex vorige week de beste week sinds 1938 heeft beleefd. President Donald Trump maakte zondag wel bekend dat de regels voor het behouden van 'sociale afstand' tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.
30/03 20u15  HelloFresh populair door maatregelen coronavirusBERLIJN (AFN) - Maaltijdboxenbezorger HelloFresh doet goede zaken omdat mensen zo min mogelijk naar de winkel willen vanwege het coronavirus. Het Duitse bedrijf zag vanaf half maart het aantal klanten snel toenemen. Het bedrijf verwacht daarom een omzet en winst in het eerste kwartaal die aanzienlijk hoger uitkomen dan analisten tot nu toe verwachtten.
30/03 19u15  Miljoenen aan pensioengeld belegd in Noordse corona-obligatieZEIST (AFN) - Pensioenbelegger PGGM heeft namens het Pensioenfonds Zorg en Welzijn 20 miljoen euro belegd in een corona-obligatie van de Nordic Investment Bank (NIB). Het geld zal gebruikt worden bij de bestrijding van de gevolgen van de coronacrisis in Scandinavië en de Baltische staten.
30/03 19u15  Neways gaat minder investeren en schrapt dividendSON (AFN) - Neways Electronics gaat minder investeren en kosten besparen om de impact van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Ook trekt de producent van elektronische componenten zijn eerdere dividendvoorstel in.
30/03 19u15  Euronext doet geen bod op Spaanse beursAMSTERDAM (AFN) - Beursuitbater Euronext heeft besloten toch geen bod te doen op de beurs in Madrid. Het bedrijf achter onder meer de beurzen in Amsterdam en Parijs is tot dat besluit gekomen na uitgebreid onderzoek van alle beschikbare feiten en gegevens.
30/03 18u15  Europese beurzen sluiten hogerAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. Daarmee werden de minnen van eerder op de dag weer weggepoetst. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Op het Damrak gingen ABN AMRO en ING onderuit. Beleggers bleven verder op hun hoede door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.
30/03 17u15  Shell ziet af van deelname aan Amerikaans LNG-projectDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft besloten toch niet te investeren in een project voor vloeibaar gemaakt gas (lng) in de Verenigde Staten. Shell zou oorspronkelijk evenveel investeren als partner Energy Tranfer in het zogeheten Lake Charles-project. Energy Transfer neemt nu de volledige investering voor zijn rekening.
30/03 17u15  'Belastingadviseurs hebben last van vertraging Wolters Kluwer'AMSTERDAM (AFN) - Belastingadvieskantoren zitten met de handen in het haar door een probleem bij Wolters Kluwer. Dat schrijft De Telegraaf.
30/03 17u15  Coronacrisis blaast oude strijd bij easyJet nieuw leven inLONDEN (AFN) - De coronacrisis heeft oprichter en grootaandeelhouder Stelios Haji-Ioannou van easyJet een nieuw argument gegeven in zijn langdurige strijd om de groei bij de luchtvaartmaatschappij te remmen. Dat komt naar voren uit een brief van hem aan het bestuur van de Britse prijsvechter, waarop persbureau Bloomberg de hand heeft weten te leggen.
30/03 17u15  Voorlopige woningverkoop VS onverwacht omhoogWASHINGTON (AFN) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in februari met 2,4 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Amerikaanse branchevereniging van makelaars.
30/03 16u15  AEX hoger, Europese beurzen overwegend in het roodAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag na de opening op Wall Street nog altijd grotendeels in de min. De AEX-index was een positieve uitschieter. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Op het Damrak gingen ABN AMRO en ING onderuit. Beleggers bleven verder op hun hoede door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.
30/03 16u15  IMF: diepe recessie in Europa lijkt uitgemaakte zaakWASHINGTON (AFN) - Een diepe recessie in Europa lijkt dit jaar een uitgemaakte zaak. Dat voorziet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op basis van de laatste ontwikkelingen van de coronavirusuitbraak.
30/03 16u15  Wall Street begint nieuwe beursweek in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten begonnen. Beleggers op Wall Street zijn voorzichtig positief nadat de Dow-Jonesindex vorige week de beste week beleefde sinds 1938. President Donald Trump maakte zondag bekend dat de regels voor het behouden van 'sociale afstand' tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.
30/03 16u15  'Netflix profiteert van aanwas abonnees door coronavirus'LOS GATOS (AFN/BLOOMBERG) - Streamingdienst Netflix profiteert van de groei in zijn abonnementen door de coronapandemie. Dat stellen kenners bij zakenbank Raymond James. Zij verwachten dat het Amerikaanse beursgenoteerde fonds harder kan groeien dan waar zij eerder vanuit gingen.
30/03 16u15  Trump wil met Poetin over olieprijs pratenWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump is van plan op maandag met zijn Russische collega Vladimir Poetin te bellen. Onderwerp van het telefoongesprek is de olieprijs, die door een onenigheid tussen Rusland en Saudi-Arabië de voorbije weken ver is weggezakt.
30/03 15u15  'Duitsland vraagt opschorten dividend in ruil voor noodsteun'BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Duitsland wil dat alle beursgenoteerde bedrijven die vanwege de coronacrisis voor overheidssteun aankloppen uitkeringen aan aandeelhouders via dividenden opschorten. Dat geldt dan voor de periode dat een bedrijf gebruik maakt van het noodloket, dus bijvoorbeeld de looptijd van een noodlening, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
30/03 15u15  'Hoger begin nieuwe beursweek op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met winsten te beginnen. Beleggers op Wall Street zijn voorzichtig positief nadat de Dow-Jonesindex vorige week de beste week beleefde sinds 1938. President Donald Trump maakte zondag bekend dat de regels voor het behouden van 'sociale afstand' tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.
30/03 14u15  Inflatie Duitsland valt lager uitWIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in maart uitgekomen op 1,4 procent op jaarbasis, van 1,7 procent in februari. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopig cijfer. Economen gingen in doorsnee uit van een terugval tot 1,3 procent.
30/03 14u15  Ctac stelt aandeelhoudersvergadering uitDEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac heeft zijn aandeelhoudersvergadering die voor 13 mei gepland stond vanwege de coronacrisis uitgesteld. De nieuwe datum is vooralsnog 10 juni. In verband met de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen volgt Ctac de ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid en het RIVM op de voet.
30/03 13u15  Transavia annuleert alle vluchten tot en met 6 meiAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia houdt al zijn toestellen langer aan de grond. De prijsvechter maakte bekend zeker tot en met 6 mei geen enkele vlucht meer uit te voeren, tenzij het gaat om vluchten in opdracht van Buitenlandse Zaken om gestrande reizigers op te halen.
30/03 13u15  Staat heropent drie kortlopende leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heropent woensdag drie kortlopende leningen om liquiditeit in de markt te behouden. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Er is geen minimumbedrag waarop wordt gemikt met een lening. Het maximale bedrag per lening is 1 miljard euro.
30/03 12u15  Airbus legt merendeel productie in Spanje stil om coronavirusTOULOUSE (AFN) - Vliegtuigbouwer Airbus legt het grootste deel van zijn productie in Spanje stil vanwege de coronapandemie. De Spaanse overheid kondigde onlangs al aan dat alle mensen in het Zuid-Europese land zonder vitale baan de komende twee weken thuis moeten blijven.
30/03 12u15  Aandelen Juventus stijgen na salarisakkoord met spelersTURIJN (AFN/AFP) - De aandelen van de Turijnse voetbalclub Juventus zaten maandag in de lift na een besluit van de club om spelerssalarissen te verminderen als gevolg van de coronacrisis. De Italiaanse landskampioen maakte zaterdag bekend tot juni het mes in de salarissen te zetten nu er tijdelijk niet gesport mag worden.
30/03 12u15  Experts: recessie Duitsland onvermijdelijk door coronacrisisBERLIJN (AFN/RTR) - Een recessie van de Duitse economie is dit jaar onvermijdelijk vanwege de schade door de coronacrisis. Dat meldde de raad van economische experts die de Duitse regering adviseert. Hoe diep die recessie zal worden hangt af van het succes van de bestrijding van de virusuitbraak, zeggen de topeconomen.
30/03 12u15  Beurzen beperken verlies, bankensector onder drukAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wisten maandag de eerdere verliezen terug te dringen. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Op het Damrak gingen ABN AMRO en ING onderuit. Beleggers bleven verder op hun hoede door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.
30/03 12u15  Bouwbedrijf BAM pakt werk in Groot-Brittannië langzaam weer opBUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM pakt vanaf deze week een deel van zijn gestaakte werkzaamheden in Groot-Brittannië weer op. Een van de projecten is de bouw van een noodhospitaal voor Britse coronapatiënten.
30/03 11u15  Productie Toyota zakt in door coronacrisisTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Toyota heeft in de maand februari behoorlijk minder auto's geproduceerd nadat het meerdere fabrieken sloot vanwege het nieuwe coronavirus. Ook bij andere automakers in Japan viel de productie lager uit. De vooruitzichten van de sector zijn ook allerminst rooskleurig.
30/03 11u15  Economisch vertrouwen eurozone gekelderd door coronacrisisBRUSSEL (AFN) - Het economisch vertrouwen van bedrijven en consumenten in de eurozone laat in maart een historische daling zien door de coronacrisis. Dat meldde de Europese Commissie bij de publicatie van haar graadmeter die het vertrouwen meet. Die index kelderde deze maand met 8,9 punten tot een stand van 94,5 punten, de scherpste afname sinds het begin van de metingen.
30/03 11u15  Apple-toeleverancier Foxconn sluit 2019 af met minder winstTAIPEI (AFN/BLOOMBERG) - Foxconn, dat onder meer smartphones van Apple en Huawei in elkaar zet, heeft het afgelopen jaar afgesloten met minder winst. De onderneming had, nog voordat het nieuwe coronavirus toesloeg, te maken met tanende vraag naar smartphones vanwege het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Door het rondwarende virus zijn de vooruitzichten voor dit jaar onzeker.
30/03 11u15  'Compensatie gaat Basic-Fit flink pijn doen'AMSTERDAM (AFN) - De compensatie die Basic-Fit abonnees aanbiedt omdat alle sportscholen wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn gesloten, gaat het bedrijf flink pijn doen. Analist Marc Zwartsenburg van ING gaat er evenwel van uit dat dit niet hoeft te leiden tot problemen met de bank.
30/03 11u15  'Grote impact coronacrisis op winkelbedrijf FNG'AMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf FNG, bekend van modeketens als Steps, Brantano en Miss Etam, zal een grote negatieve impact voelen van de coronacrisis. Dat schrijft ING. FNG maakte bekend dat vanwege winkelsluitingen en een gedaald consumentenvertrouwen er sprake is van een 'aanzienlijke' daling van de omzet.
30/03 11u15  'Slecht nieuws van ABN AMRO'AMSTERDAM (AFN) - Dat ABN AMRO over het eerste kwartaal een verlies verwacht te maken en zijn dividend uitstelt, is slecht nieuws. Dat concluderen kenners bij ING na een update van de bank.
30/03 11u15  Personeel chipmachinemaker ASML wil bij sector-cao blijvenUTRECHT (AFN) - De medewerkers van chipmachineproducent ASML willen niet dat hun werkgever afscheid neemt van de sector-cao. De meerderheid van het ondervraagde personeel geeft aan dat geen goed idee te vinden, laat een enquête van vakbond FNV zien. ASML maakt momenteel onderdeel van de sectorbrede cao voor de metalektro, maar wil daar vanaf.
30/03 11u15  'Impact coronacrisis op ASML aanzienlijk'AMSTERDAM (AFN) - De impact van de coronacrisis op chipmachinefabrikant ASML is aanzienlijk. Dat meldde KBC Securities. ASML heeft last van verstoringen bij verschepingen en de toelevering en daarom wordt de omzet in het eerste kwartaal geraakt en schuiven inkomsten op naar later dit jaar, aldus het bedrijf.
30/03 11u15  Renault sluit alle fabrieken buiten China en Zuid-KoreaPARIJS (AFN/RTR) - De Franse autofabrikant heeft in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus al zijn fabrieken gesloten, behalve die in China en Zuid-Korea. Pas 'als de omstandigheden het toelaten' zal de productie worden hervat, meldt het bedrijf.
30/03 11u15  Kendrion gelast aandeelhoudersvergadering afAMSTERDAM (AFN) - Kendrion laat de aandeelhoudersvergadering die op 6 april gepland stond niet doorgaan. De jaarlijkse bijeenkomst is afgelast in verband met het nieuwe coronavirus.
30/03 11u15  ABN AMRO en ING onderuit op rood DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelen van de banken ABN AMRO en ING gingen maandag hard onderuit op het Damrak. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Ook de Europese beurzen zakten na een afwachtend begin in het rood. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.
30/03 09u15  AEX licht lager, ABN AMRO zakt dik 7 procentAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag wat lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen overwegend met verliezen aan de nieuwe week. De handel stond opnieuw in het teken van de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd. Ook stonden de banken in de schijnwerpers na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om geen dividend meer uit te keren.
30/03 09u15  Beperkingen bij vergadering Ahold Delhaize om coronaZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize neemt maatregelen bij zijn aandeelhoudersvergadering op 8 april in Amsterdam tegen verspreiding van het coronavirus. Het bedrijf dringt er bij aandeelhouders op aan niet persoonlijk te komen en voorafgaand de vergadering te stemmen.
30/03 09u15  'Noodoverleg tussen handelsministers G20'TOKIO (AFN/RTR) - De handelsministers van de G20, de economieën van de twintig belangrijkste industriële landen, houden maandag noodoverleg over de coronacrisis via een videoverbinding. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei.
30/03 09u15  Volvo-moeder Geely voorziet zwaarste jaar ooitHANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese autobedrijf Geely verwacht dit jaar het moeilijkste jaar sinds zijn bestaan te beleven. Door de coronacrisis zijn onder meer leveringsketens van de automaker verstoord. Ook doet het rondwarende virus de verkopen en de productie geen goed. Dat meldde het moederbedrijf van het Zweedse Volvo bij de publicatie van de jaarcijfers over 2019.
30/03 09u15  Schiphol gooit prognoses voor 2020 in de prullenbakSCHIPHOL (AFN) - Luchthavenbedrijf Schiphol gooit de verwachtingen die het eerder uitsprak voor 2020 in de prullenbak in verband met de coronacrisis. Aan nieuwe voorspellingen waagt het bedrijf zich niet, daarvoor is de situatie nu te onzeker.
30/03 09u15  Chipmachinefabrikant ASML merkt gevolgen coronacrisisVELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML merkt de gevolgen van de coronacrisis. Volgens het bedrijf zijn er door de virusuitbraak verstoringen bij verschepingen en in de toeleveringsketen. Dat heeft gevolgen voor de omzet in het eerste kwartaal.
30/03 09u15  Vastned stelt aandeelhoudersvergadering uitAMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned stelt zijn aandeelhoudersvergadering die voor 16 april op de agenda stond uit. Dit als gevolg van de maatregelen omtrent het nieuwe coronavirus en de gezondheid en veiligheid van aandeelhouders, medewerkers en andere belanghebbenden.
30/03 09u15  ABN AMRO rekent op kwartaalverlies en stelt dividendbetaling uitAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO verwacht het eerste kwartaal van dit jaar met een verlies af te sluiten. Dat meldde het bedrijf in een verklaring, waarbij het ook aangaf volgens de richtlijnen van de Europese Centrale Bank (ECB) tot 1 oktober dit jaar geen dividend uit te keren of eigen aandelen in te kopen. Die maatregel is bedoeld om door de huidige crisistijd als gevolg van het nieuwe coronavirus heen te komen.
30/03 09u15  Nikkei zakt in gemengde regioTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers namen gas terug na de sterke opleving vorige week en bleven terughoudend vanwege het oplopende aantal besmettingsgevallen van het nieuwe coronavirus in Tokio afgelopen weekeinde. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.
30/03 09u15  'Damrak maakt zich op voor nieuwe onrustige week'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt maandag iets hoger te openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen afwachtend te beginnen. Beleggers maken zich op voor nieuwe onrustige week die wederom in het teken zal staan van de coronapandemie. Aan het cijferfront gaat de aandacht vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat aan het einde van de week naar buiten komt.
30/03 09u15  Australië strooit met miljarden voor behoud van banenCANBERRA (AFN/BLOOMBERG) - De Australische regering trekt het komende halfjaar omgerekend 72 miljard euro uit om te voorkomen dat door de coronapandemie op grote schaal banen verloren gaan. Bedrijven in moeilijkheden kunnen aanspraak maken op overheidssubsidie om de salarissen te kunnen doorbetalen.
30/03 08u15  ING schrapt dividend om coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - ING schrapt zijn dividend vanwege de coronacrisis. De bank volgt daarmee de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) op. De ECB vroeg banken in de eurozone vrijdag om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren.
30/03 08u15  China verlaagt rente voor banken tegen coronacrisisPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese centrale bank verlaagt de rente op leningen aan banken om zo de schadelijke gevolgen van de coronacrisis voor de economie te beperken. Het gaat om de grootste renteverlaging door China sinds 2015.
30/03 08u15  Vertrouwen ebt weg bij winkeliers, horeca en reisbrancheDEN HAAG (AFN) - Ondernemers in de horeca, reisbranche en in de detailhandel hebben steeds minder vertrouwen in de economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schatten zij het economisch klimaat in de komende maanden aanzienlijk negatiever in, vermoedelijk als gevolg van het nieuwe coronavirus.
30/03 08u15  Arcadis rondt zijn aandeleninkoop vervroegd afAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft zijn programma voor aandeleninkoop afgerond. Het bedrijf liet vorige week weten de inkoop op stop te zetten in verband het met de coronacrisis.
30/03 07u15  Afzetprijzen industrie lopen iets opDEN HAAG (AFN) - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie lagen in februari in doorsnee 0,9 procent boven die van dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
29/03 21u15  Ook moeder Steps en Miss Etam voelt effecten coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf FNG, bekend van modeketens Steps, Brantano, Miss Etam en nog een aantal meer, ontsnapt net als veel branchegenoten niet aan de malaise rondom het nieuwe coronavirus. Door al dan niet verplichte winkelsluitingen en een gedaald consumentenvertrouwen is volgens het bedrijf sprake van een 'aanzienlijke' daling van de omzet.
29/03 16u15  Coronapandemie houdt beurzen in de greepAMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat naar verwachting wederom vooral in het teken van de coronapandemie, die de financiële markten al weken in de greep houdt. Beleggers krijgen verder een reeks macro-economische cijfers om te verwerken, waaronder een nieuw banencijfer van de Amerikaanse overheid.
29/03 15u15  'Bij aanpak coronacrisis moeten we verder gaan dan in 2008'BASEL (AFN) - Centrale banken en andere partijen in de financiële sector moeten in hun aanpak van de coronacrisis verder gaan dan de maatregelen die zijn genomen tijdens de financiële crisis van 2008. Daarvoor pleit topman Agustín Carstens van de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Bedrijvigheid dienstensector VS minder hard gegroeid03/04 17u15 - IEX.NL: NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in maart veel minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat komt naar voren uit een cijfer van onderzoeksinstituut ISM.
1x Stevige minnen op beurzen, verzekeraars voorop03/04 18u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag duidelijk lager geëindigd. Verzekeraars gingen op het Damrak hard omlaag na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. Beleggers verwekten verder het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.
1x Beleggersclub treft schikking met VolkerWessels03/04 19u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met het bouwbedrijf VolkerWessels. De beleggersvereniging sleepte de onderneming vorig jaar voor de rechter, omdat zij meende dat de bouwer de markt te laat had geïnformeerd over het overnamebod van grootaandeelhouder Reggeborgh.
1x Sligro verzet aandeelhoudersvergadering naar juni03/04 19u15 - IEX.NL: VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 9 juni. De jaarlijkse vergadering stond eigenlijk op 18 maart gepland, maar een week voordien besloot de onderneming dat die niet door kon gaan vanwege de coronacrisis.
1x Beleggersonrust zorgt voor verdubbeling transacties Euronext03/04 19u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De onrust op de beurzen van vorige maand is terug te zien in de nieuwste handelscijfers van Euronext, dat onder andere aandelenbeurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert. Ten opzichte van februari is het totale aantal transacties bijna verdubbeld.
1x Flinke minnen op Wall Street03/04 20u15 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
1x Aegon schrapt dividend na oproep De Nederlandsche Bank03/04 21u15 - IEX.NL: DEN HAAG (AFN) - Aegon geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar bekend. DNB wilde dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.
1x SBM Offshore rondt aandeleninkoop af03/04 21u15 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. In totaal kocht de oliedienstverlener voor bijna 150 miljoen euro 12.094.623 aandelen op voor een gemiddelde prijs van 12,40 per stuk.
1x 'Amazon stelt eigen koopjesfeest Prime Day uit'03/04 22u15 - IEX.NL: SEATTLE (AFN) - Webwinkel Amazon stelt zijn koopjesfeest Prime Day uit van juli tot zeker augustus vanwege de coronapandemie. Dat schrijft persbureau Reuters dat notulen van vergaderingen bij Amazon inzag. De webwinkel en techgigant wilde het uitstel niet bevestigen.
1x Wall Street houdt verliezen beperkt03/04 23u15 - IEX.NL: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven