maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van IEX.NL

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
17/02 20u45  'Deal over aanblijven baas KLM in de maak' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 16u30  'Opnieuw drukke week voor beleggers' AMSTERDAM (AFN) - Beleggers wacht opnieuw een drukke cijferweek. Op het Damrak geven onder meer de bouwers BAM en Heijmans en biotechnoloog Galapagos een kijkje in de boeken. Veel aandacht gaat daarnaast uit naar Air France-KLM. Ook vindt er weer handelsoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en China.
17/02 14u45  'Onduidelijk of dip in groei tijdelijk is' MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De afzwakking van de economische groei in Europa is ,,significant''. Maar het is nog niet duidelijk of het om een tijdelijke dip gaat of niet. Dat heeft de Franse centralebankpresident en ECB-bestuurder François Villeroy de Galhau gezegd in een interview met de Spaanse krant El País.
17/02 13u15  'KLM-baas tekent compromis over aanblijven' PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers mag naar verluidt aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune heeft Elbers ingestemd met een compromis hierover met de top van moederbedrijf Air France-KLM.
15/02 22u15  Handelsoptimisme helpt Wall Street omhoog NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag flink in het groen gesloten. De vooruitgang in de Chinees-Amerikaanse handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de financiële markten. Verder verwerkten beleggers op Wall Street het uitroepen van de noodtoestand door president Donald Trump om de bouw van de grensmuur met Mexico.
15/02 20u45  Buitengewone vergadering Kiadis in maart AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma houdt op vrijdag 29 maart bij de beurs in Amsterdam een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Op de agenda staat onder meer een voorstel voor het optuigen van een beschermingsconstructie via een onafhankelijke stichting tegen overnames.
15/02 19u45  Wall Street hoger door handelshoop NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend behoorlijk in het groen. De vooruitgang in de Chinees-Amerikaanse handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de financiële markten. Verder verwerkten beleggers op Wall Street het uitroepen van de noodtoestand door president Donald Trump om de bouw van de grensmuur met Mexico.
15/02 19u30  Omzetgroei taxidienst Uber zwakt fors af SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De omzet van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, blijft sterk groeien, maar het tempo zwakt wel flink af. Daarnaast blijft de onderneming rode cijfers schrijven, terwijl wordt gewerkt aan een beursgang in New York.
15/02 18u30  ING voldoet aan kapitaaleisen ECB AMSTERDAM (AFN) - ING voldoet momenteel ruimschoots aan de kapitaaleisen die de Europese Centrale Bank (ECB) dit jaar voor de bank hanteert. Dat liet het financiële concern weten.
15/02 18u30  Stern praat met ALD over leaseportefeuille AMSTERDAM (AFN) - Autobedrijf Stern Groep is in exclusieve onderhandelingen met leasemaatschappij ALD Automotive Nederland over de verkoop van aandelen in SternLease. Dat maakte Stern vrijdag na het slot van de beurshandel in Amsterdam bekend.
15/02 18u30  ABN AMRO verkoopt weer vastgoedleningen AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van 44 problematische vastgoedleningen met een nominale waarde van ruim 100 miljoen euro aan investeerder Cumberland. Dat meldde de bank vrijdag. Cumberland heeft op zijn beurt Attestor Capital aangewezen als beheerder van de leningen.
15/02 18u15  Retail Estates wil dividend verhogen TERNAT (AFN) - Het Belgische Retail Estates is van plan zijn dividend te verhogen. De prognose voor de dividenduitkering gaat van 3,80 euro per aandeel naar 4,25 euro per aandeel. Dat meldde het in Brussel en Amsterdam genoteerde bedrijf vrijdag nabeurs.
15/02 17u45  Zonnige handelsdag op Europese beurzen AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met mooie winsten het weekeinde ingaan. Het sentiment onder beleggers kreeg steun van positieve geluiden uit Peking, waar zowel Chinese als Amerikaanse onderhandelaars spraken van vooruitgang bij hun handelsgesprekken.
15/02 17u15  AH test emissievrije bevoorrading in steden ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn gaat samen met DAF Trucks, de transportbedrijven Simon Loos en Peter Appel Transport en onderzoeksorganisatie TNO testen doen met het bevoorraden van winkels in steden met elektrische vrachtwagens. Als onderdeel van de praktijktest worden niet alleen volledig elektrische trucks ingezet maar ook plug-in-hybride trucks.
15/02 17u15  Trump roept noodtoestand uit voor bouw muur WASHINGTON (AFN) - President Donald Trump heeft vrijdag gemeld dat hij de noodtoestand uitroept. Met die maatregel hoopt de president de beschikking te krijgen over voldoende geld voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico. Trump wil die muur bouwen om illegale immigranten tegen te houden.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/02 16u30  Rutte: geen banen op de tocht bij KLMDEN HAAG (AFN) - Premier Mark Rutte heeft niet het idee dat bij KLM banen in gevaar zijn door de toekomstplannen van de nieuwe leiding bij moederbedrijf Air France-KLM. Waarom het kabinet zich dan wel zo intensief bemoeit met de ontwikkelingen bij de luchtvaartmaatschappij, wilde de minister-president tijdens zijn wekelijkse persconferentie niet zeggen.
15/02 16u15  Consumentenvertrouwen VS gaat omhoogANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.
15/02 16u15  Beurzen schakelen tandje bij na handelshoopAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag op duidelijke winsten, na kleine uitslagen eerder op de dag. Beleggers reageerden op positieve geluiden uit Peking, waar zowel Chinese als Amerikaanse onderhandelaars spraken van vooruitgang bij hun handelsgesprekken.
15/02 15u45  Openingswinst voor Wall StreetNEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York zijn vrijdag in de plus geopend. De vooruitgang in de handelsonderhandelingen in Peking zorgde voor een positieve stemming op de Amerikaanse financiële markten. Beide delegaties zeiden dat de gesprekken productief verliepen en uitten optimisme over de voortzetting van het overleg volgende week in Washington.
15/02 15u30  Onverwachte daling industriële productie VSWASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie van de Verenigde Staten is in januari met 0,6 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.
15/02 15u00  'Progressie handelsoverleg stuwt Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten gaan naar verwachting vrijdag hoger openen. Beleggers reageren op het nieuws dat het handelsoverleg tussen de VS en China volgende week wordt voortgezet. De dreiging van president Donald Trump om een nationale noodsituatie uit te roepen om de financiering voor de grensmuur met Mexico te verkrijgen, hangt nog wel boven de markt. Marktpartijen maken zich verder op voor een lang weekend. Maandag is Wall Street gesloten vanwege President's Day.
15/02 15u00  Importprijzen VS dalen opnieuwWASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,5 procent afgenomen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
15/02 14u45  Industrie New York groeit weer harderNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.
15/02 14u30  VS en China praten volgende week verderPEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten hebben vooruitgang geboekt bij hun handelsoverleg in Peking, maar zijn er nog niet uit. De gesprekken gaan volgende week verder in Washington, laten zowel het Witte Huis als de Chinese president Xi Jinping weten.
15/02 14u00  TSMC verlaagt omzetverwachtingHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft zijn omzetverwachting voor dit kwartaal naar beneden bijgesteld. De grote toeleverancier van Apple heeft meer last van een fout met chemicaliën dan eerder verwacht. Er moesten meer siliciumplaten, waar computerchips van worden gemaakt, worden weggegooid dan eerder werd aangenomen.
15/02 14u00  Deere merkt zorgen boeren over handelsoorlogMOLINE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft last van hogere grondstofprijzen en zorgen bij klanten over importtarieven. Volgens topman Samuel Allen zijn veel boeren voorzichtiger geworden bij het inkopen van bijvoorbeeld tractors en maaidorsers.
15/02 13u00  PepsiCo zet mes in personeelsbestandPURCHASE (AFN/BLOOMBERG) - Frisdrank- en snackproducent PepsiCo gaat snijden in zijn personeelsbestand. Ook gaat het bedrijf fabrieken sluiten. Op die manier wil de maker van onder meer Pepsi cola en Dorito's de komende vijf jaar de productiviteit met 1 miljard dollar per jaar verhogen.
15/02 12u45  KLM-bestuur in gesprek met hoogste baasAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De leiding van KLM spreekt vrijdag met de baas van moederbedrijf Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. Een van de onderwerpen die wordt aangesneden is de toekomst van KLM-baas Pieter Elbers, wiens huidige termijn bijna afloopt.
15/02 12u00  Kleine winsten op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die naar verluidt volgende week worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 11u45  'Handelsoverleg China en VS duurt voort'PEKING (AFN) - China en de Verenigde Staten boeken ,,vooruitgang'' bij hun handelsoverleg in Peking, maar eruit komen doen ze nog niet. Naar verluidt worden de gesprekken volgende week voortgezet. Dat schrijft de South China Morning Post op basis van een anonieme bron.
15/02 11u30  Export eurozone daaltLUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in december met 2,5 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in de laatste maand van 2018 voor 176,5 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.
15/02 11u15  Kortingsacties stuwen Britse winkelverkopenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in januari met 1,2 procent gestegen op maandbasis. Volgens het Britse nationale statistiekbureau is daarmee sprake van de sterkste stijging in zes maanden tijd. Het gaat om de verkopen exclusief de sterk schommelende prijzen voor brandstof.
15/02 11u00  FIOD doet inval bij bouwbedrijf StruktonMAARSSEN (AFN) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij bouwbedrijf Strukton. Aanleiding is een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad waar het dochterbedrijf van het beursgenoteerde concern Oranjewoud aan meebouwt.
15/02 10u15  'Unilever moet zich minder op marges richten'ROTTERDAM (ANP) - Consumentengoederenconcern Unilever zit volgens analisten van RBC gevangen in een vicieuze cirkel van afnemende investeringen en zwakke omzetgroei. De doelstelling van het bedrijf om een ,,arbitrair'' doel van een winstmarge van 20 procent te bereiken, helpen Unilever volgens de kenners ook niet.
15/02 10u00  'Intensief gesprek met baas Air France-KLM'DEN HAAG (AFN) - Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben een ,,intensief’’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Ze hebben hem op het hart gedrukt hoe belangrijk Schiphol en KLM zijn voor de Nederlandse economie, maar wilden verder weinig kwijt over het gesprek.
15/02 10u00  'Solide halfjaar onvoldoende voor Acomo'AMSTERDAM (AFN) - De solide prestaties van Amsterdam Commodities (Acomo) in de tweede jaarhelft waren niet genoeg om de mindere over de eerste zes maanden volledig te maskeren. Dat schrijven kenners van ING in een rapport over de handelaar in thee, specerijen en noten.
15/02 10u00  AEX blijft dicht bij huisAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef vrijdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die in Peking worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 09u45  'Winst Euronext valt tegen'AMSTERDAM (AFN) - De winst van beursuitbater Euronext valt wat tegen, vinden analisten van ING. De herwaardering van enkele earn out-regelingen was daarvoor verantwoordelijk. De inkomsten waren wel hoger dan de kenners van de bank hadden voorzien, vooral dankzij nieuwe noteringen. Ook de kosten waren hoger.
15/02 09u45  Shell neemt thuisbatterijenmaker Sonnen overDEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell koopt de Duitse producent van thuisbatterijen Sonnen. Financiële details van de deal zijn niet verstrekt.
15/02 09u30  'Plussen en minnen bij Brunel'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Brunel vrijdagochtend presenteerde geven een gemengd beeld. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
15/02 09u15  KLM bekijkt chroom-6-blootstelling personeelAMSTELVEEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat individuele medewerkers onderzoeken op blootstelling aan chroom-6. Dat schrijft de onderneming in een reactie op een eis om openheid van vakbond FNV. Betrokken medewerkers werkten in het Regional Jet Center (RJC) op Schiphol waar vliegtuigen van onder meer Martinair en Cityhopper werden geschuurd.
15/02 09u15  AEX opent met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers hielden vooral de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China in de gaten, die in Peking worden voortgezet. Op het Damrak werden de cijfers van detacheerder Brunel goed ontvangen.
15/02 09u15  Accsys geeft nieuwe aandelen uitAMSTERDAM (AFN) - Houtveredelaar Accsys gaat 70.175 nieuwe aandelen uitgeven. De waardepapieren hebben een nominale waarde van 0,05 euro per stuk.
15/02 09u00  RBS waarschuwt voor brexit-onzekerheidEDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) kijkt steeds voorzichtiger naar de toekomst en vreest voor een schok voor de Britse economie door de toenemende onzekerheid rondom brexit. Het financiële concern presenteerde vrijdag zijn resultaten over het afgelopen jaar.
15/02 08u30  Italiaans oliebedrijf Eni doet goede zakenMILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse oliebedrijf Eni heeft afgelopen jaar de productie opgevoerd tot een recordniveau. Ook ging de nettowinst met een kwart omhoog. Eni profiteerde daarbij van hogere olieprijzen dan in 2017.
15/02 08u15  'Openingsverlies voor Damrak'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te beginnen. Op het Damrak kwam detacheerder Brunel met cijfers. De aandacht gaat verder uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die in Peking worden voortgezet.
15/02 08u15  Stroomprijs geeft EDF duwtje in de rugPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse elektriciteitsbedrijf Electricité de France (EDF) heeft afgelopen jaar het resultaat verbeterd. Voor dit jaar verwacht de onderneming, die voor 84 in handen is van de Franse staat, dat die trend doorzet. Onder meer de nucleaire krachtcentrales in Frankrijk draaiden goed. Ook kostenbesparingen en hogere elektriciteitsprijzen zorgden voor extra wind in de rug bij EDF.
15/02 08u00  Winstgevend Allianz beloont aandeelhoudersMÜNCHEN (AFN) - De Duitse verzekeraar Allianz heeft vorig jaar goede zaken gedaan. Het financiële concern was minder geld kwijt aan claims vanwege natuurgeweld. Verder wist het de kosten in te dammen en stegen de opbrengsten uit de divisie vermogensbeheer. Al met al leidde dit volgens het concern tot de hoogste operationele winst ooit. Het bedrijf beloofde zijn aandeelhouders mee te laten profiteren.
15/02 08u00  Brunel rekent op verdere opmars na sterk 2018AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft een sterk 2018 achter de rug en ziet in het begin van dit jaar signalen dat ook 2019 een goed jaar gaat worden. Het afgelopen jaar werd afgesloten met een recordaantal van 13.000 medewerkers.
15/02 07u45  'Ford en VW naderen deal zelfrijdende auto's'DEARBORN (AFN) - De Amerikaanse en Duitse autofabrikanten Ford en Volkswagen (VW) naderen een akkoord over een samenwerking op het vlak van zelfrijdende auto's. De nu al door Ford gesteunde start-up op dat vlak Argo AI zou dan zo'n 4 miljard dollar waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
15/02 07u15  Nikkei eindigt week stevig lagerTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een stevig verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de overwegend lagere slotstanden op Wall Street, waar een onverwachte daling van de winkelverkopen zorgde voor koersdruk. Tevens werd gelet op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die in Peking worden voortgezet.
15/02 07u15  Online winkelomzet flink hoger in 2018DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft vorig jaar online bijna 18 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CSB).
15/02 06u15  Chinese producentenprijzen zwakken weer afPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in China zijn in januari opnieuw minder sterk gestegen dan een maand eerder. Dat bleek uit cijfers van het Chinese statistiekbureau.
15/02 06u15  Congres VS akkoord met begrotingWASHINGTON (AFN/RTR) - Het Huis van Afgevaardigden in de VS is akkoord gegaan met een begrotingsvoorstel, waarin geld wordt uitgetrokken voor veiligheidsmaatregelen aan de grens. Daarin is de door president Trump zo gewenste 5,7 miljard dollar voor een grensmuur overigens niet opgenomen.
14/02 22u15  Wall Street sluit overwegend lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend lager gesloten. Het sentiment stond enigszins onder druk, omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de laatste maand van het jaar onverwacht zijn afgenomen. Enig optimisme over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China was er echter ook. President Donald Trump zou bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord zestig dagen op te schuiven.
14/02 21u45  Kabinet vraagt baas Air France-KLM om uitlegDEN HAAG (AFN) - De ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben vrijdag een gesprek met topman Ben Smith van Air France-KLM. Hij moet uitleg komen geven over onder meer de onrust rond de positie van KLM-baas Pieter Elbers.
14/02 21u15  Investeerder verwijt Oslo Børs partijdigheidOSLO (AFN) - De Noorse investeerder Incentive verwijt het bestuur van Oslo Børs vooringenomen te zijn in de biedingsstrijd rond het beursbedrijf. Ook vindt Incentive dat de directie niet in het belang van de aandeelhouders werkt.
14/02 20u15  Steunmotie May haalt het niet in LagerhuisLONDEN (ANP) - Een motie die steun uitspreekt voor het huidige brexitbeleid en strategie van de Britse premier Theresa May is donderdag weggestemd in het Lagerhuis. Ruim driehonderd parlementsleden stemden tegen de motie, 258 voor. Het parlement trekt zo duidelijk de aanpak van May in twijfel, maar de motie heeft geen dwingende consequenties voor May en haar regeringsploeg.
14/02 19u45  President-commissaris NN Group vertrektDEN HAAG (AFN) - Jan Holsboer vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen van verzekeraar NN Group (Nationale Nederlanden), na de aandeelhoudersvergadering in mei. Holsboer zal worden opgevolgd door David Cole.
14/02 19u45  Wall Street krabbelt wat opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden donderdag halverwege de sessie een gemengd beeld. Het sentiment stond enigszins onder druk, omdat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in de laatste maand van het jaar onverwacht zijn afgenomen. Na een eerste schok kwam optimisme over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China echter weer bovendrijven.
14/02 18u30  Lagere prijzen zitten Acomo dwarsROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft vorig jaar last gehad van uitdagende marktomstandigheden, met dalende prijzen van voedingsgrondstoffen en negatieve wisselkoerseffecten. Dat bleek donderdag nabeurs uit een handelsbericht van de onderneming.
14/02 18u30  Onrust rond KLM-topman baart minister zorgenDEN HAAG (AFN) - De interne strijd bij Air France-KLM om de positie van KLM-topman Pieter Elbers baart ook minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zorgen. Het bedrijf zou er beter aan doen het over de eigen toekomstplannen te hebben in plaats van over personen, vindt de bewindsvrouw.
14/02 18u30  Omzetgroei voor NedapGROENLO (AFN) - Nedap heeft de opbrengsten afgelopen jaar zien stijgen. Dat bleek donderdag nabeurs uit een handelsbericht van de onderneming. Maar in de tweede helft van 2018 stagneerde de omzetgroei wel, door onder meer een ,,fundamentele verschuiving'' in de retailmarkt.
14/02 18u15  Euronext voert omzet en winstmarge opAMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft vorig jaar de omzet fors opgevoerd. De pan-Europese beursuitbater profiteerde onder meer van de overname van de beurs in Dublin. Ook de brutowinstmarge ging flink omhoog. De nettowinst viel wel wat lager uit, maar die was een jaar eerder nog opgestuwd door een aantal eenmalige baten.
14/02 17u45  DSM en Arcadis stralen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten gesloten. Beleggers kregen opnieuw een stroom aan bedrijfscijfers te verstouwen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook verzekeraars Aegon en NN Group en maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken.
14/02 16u15  Bedrijfsvoorraden VS nemen iets afWASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in november met 0,1 procent gedaald op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
14/02 16u15  PostNL test bezorging voor Jumbo in GroningenDEN HAAG (AFN) - PostNL neemt drie maanden lang de bezorging van de Jumbo Foodmarkt in Groningen op zich. De postbezorger brengt in de avonduren boodschappen van de supermarkt thuis in Groningen.
14/02 16u00  Wisselend beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien. Lichte koerswinsten werden bij een aantal graadmeters in de middaghandel ingeruild voor minnen. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Daarnaast openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 15u45  Wall Street negatief door winkelverkopenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Na sterk gedaalde detailhandelsverkopen sloeg het eerder positieve sentiment op Wall Street om. Handelaren hadden eerder handelshoop rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict. President Donald Trump zou bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord zestig dagen op te schuiven.
14/02 15u45  Nieuw meerjarig contract voor Philips in VSAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat het Miami Cancer Institute een pakket aan informaticasystemen leveren. Het zorgtechnologiebedrijf heeft daarvoor een meerjarig contract afgesloten. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
14/02 15u15  Tv-gelden melkkoe voor Manchester UnitedMANCHESTER (AFN) - Manchester United heeft de voorbije maanden fors meer geld verdiend. De beursgenoteerde voetbalclub profiteerde vooral van zijn deelname aan de lucratieve Champions League. Vooral de verkoop van de uitzendrechten deed de kassa bij de Noord-Engelse club rinkelen. Deelnemende clubs aan het miljardenbal mogen dit seizoen bijna 2 miljard euro aan tv-gelden verdelen.
14/02 15u00  'Optimisme houdt aan op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Dit zou de derde dag op rij zijn met groene koersborden op Wall Street. Beleggers verkeren in een optimistische stemming mede door de aanhoudende positieve geluiden rond het oplossen van het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Zo zou president Donald Trump bereid zijn de deadline voor een handelsakkoord op te schuiven met zestig dagen. Verder krijgen beleggers een reeks bedrijfscijfers te verwerken.
14/02 14u45  Producentenprijzen VS licht lagerWASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,1 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
14/02 14u45  Meer uitkeringsaanvragen in VSWASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 4000 gestegen tot 239.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.
14/02 14u45  Winkelverkopen VS fors onderuitWASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in december met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel.
14/02 14u15  Coca-Cola profiteert van hogere prijzenATLANTA (ANP/RTR) - Coca-Cola heeft zijn winst het afgelopen jaar aanzienlijk opgevoerd. De frisdrankreus slaagde erin zijn drankjes voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.
14/02 13u45  Ryanair aast op slots Thomas CookDUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair heeft interesse in delen van de luchtvaartdivisie van Thomas Cook, mochten er zich geen partijen melden voor de overname van de hele vliegtak van de Britse reisorganisatie. Marketingdirecteur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter zegt dat Ryanair met name geïnteresseerd is in bepaalde start- en landingsrechten van Thomas Cook.
14/02 13u30  Ruim 25.000 handtekeningen voor baas KLMAMSTELVEEN (AFN) - Tienduizenden mensen roepen Air France-KLM op om KLM-baas Pieter Elbers te herbenoemen. Donderdagmiddag werd een petitie met ruim 25.000 handtekeningen overhandigd aan president-commissaris Hans Smits van de luchtvaartmaatschappij.
14/02 13u30  'Ryanair wil deel luchtvaarttak Thomas Cook'DUBLIN (AFN) - Ryanair zegt interesse te hebben in delen van de luchtvaartdivisie van Thomas Cook, mochten er zich geen partijen meldden voor de overname van de hele vliegtak van de Britse reisorganisatie. Marketingdirecteur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter zegt in zakenkrant Financial Times dat Ryanair met name geïnteresseerd is in bepaalde start- en landingsrechten van Thomas Cook.
14/02 13u15  Brill gaat tijdschrift over zoölogie uitgevenLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill neemt het tijdschrift Contributions to Zoology op in zijn portfolio voor biologisch onderzoek. Het Leidse bedrijf neemt de titel, die als open-accespublicatie wordt uitgegeven, over van onderzoekscentrum Naturalis.
14/02 12u30  Topman Vastned: kieskeurig met huurdersAMSTERDAM (AFN) - Winkelvastgoedfonds Vastned gaat kieskeurig te werk bij het selecteren van huurders voor zijn winkelpanden. Volgens topman Taco de Groot wordt daarbij gekeken of bedrijven een goede strategie volgen, financiële slagkracht hebben en ze vooral blijven investeren in hun winkels.
14/02 12u15  Maker van Angry Birds voorziet winstdalingHELSINKI (AFN/BLOOMBERG) - Het Finse Rovio, bekend van het populaire spelletje Angry Birds, kijkt met enige terughoudendheid naar de nabije toekomst. De onderneming voorziet vooral in de eerste helft van dit jaar een lagere winst, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers.
14/02 12u00  'RBS gelinkt aan kartelonderzoek Brussel'EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan het maken van verboden afspraken omtrent de handel in euro-obligaties. Ingewijden weten aan persbureau Bloomberg te melden dat de Britse bank één van de acht banken is wereldwijd, die onder loep ligt van onderzoekers in Brussel vanwege vermeende kartelafspraken.
14/02 12u00  Europese beurzen stijgen na cijferstroomAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw licht vooruit. Beter dan verwachte cijfers van grote Europese bedrijven boden steun aan de handel. Op het Damrak werden speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis flink hoger gezet, na goed ontvangen resultaten. Naast DSM en Arcadis openden ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 12u00  Koers Vastned krijgt flinke dreunAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel Vastned zakte donderdag tot 9 procent. Daarmee zette het winkelvastgoedfonds de grootste koersdaling in de boeken sinds mei 2012. De verwachtingen die de onderneming uitsprak bij de presentatie van zijn jaarcijfers, stellen teleur.
14/02 11u30  Economische groei eurozone stabiliseertLUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Daarmee groeide het bruto binnenlands product (bbp) in hetzelfde tempo als in de voorgaande periode.
14/02 11u00  Sportartikelenmaker Puma verhoogt omzetHERZOGENAURACH (AFN) - De Duitse producent van sportartikelen Puma heeft vorig jaar zijn omzet opgevoerd, waarbij vooral flinke groei was te zien in Azië en in Noord- en Zuid-Amerika. Wel ondervond de maker van sportschoenen en sportkleding hinder van negatieve wisselkoerseffecten.
14/02 10u45  'Te hoge schuldenlast voor megafusie Unibail'AMSTERDAM (AFN) - De schuldenlast als gevolg van de fusie tussen vastgoedbedrijven Unibail-Rodamco en Westfield is te hoog, schrijven analisten van ING in een reactie op de jaarcijfers van de onderneming. De resultaten over vorig jaar geven volgens de marktvorsers voor het eerst een goed beeld van de staat van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) na de deal.
14/02 10u30  'Solide resultaten voor Ordina'AMSTERDAM (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft in het vierde kwartaal ,,solide'' resultaten neergezet, vinden analisten van ING. De marktvorsers zien in de cijfers van het beursgenoteerde bedrijf zowel minpuntjes als kleine meevallers.
14/02 10u00  Grootverbuikers post willen aanpak postmarktDEN HAAG (AFN) - De Vereniging voor Grootverbruikers op de Postmarkt (VGP) heeft een plan gepresenteerd dat moet voorkomen dat de postzegelprijs blijft stijgen en dat de grootste postaanbieders in Nederland samengaan. De belangenvereniging wil een generieke heffing op alle post in plaats van de jaarlijkse verhoging van de postzegelprijs.
14/02 10u00  'Kasstroom Arcadis beter dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft over het voorbije kwartaal de verwachtingen rond de vrije kasstroom en het werkkapitaal duidelijk overtroffen. Tegelijkertijd was de omzetgroei van het advies- en ingenieursbureau grotendeels zoals verwacht, terwijl de winstgevendheid iets beneden de verwachtingen was. Daarmee presenteerde Arcadis ,,gemengde'' resultaten, schrijft KBC Securities in een rapport.
14/02 10u00  DSM en Arcadis uitblinkers op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM en advies- en ingenieursbureau Arcadis waren donderdag uitblinkers op de Amsterdamse beurs, na goed ontvangen resultaten. Ook elders in Europa werd het beurssentiment gesteund door beter dan verwachte cijfers van grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden naast DSM en Arcadis ook Aegon, NN Group en SBM Offshore de boeken.
14/02 10u00  Rabo: samen tegengaan witwassen kan helpenUTRECHT (AFN) - De top van Rabobank wil dat banken onderling meer informatie kunnen uitwisselen ten behoeve van het voorkomen van witwassen. Volgens financieel directeur Bas Brouwers en topman Wiebe Draijer zou het de pakkans van criminelen vergroten als banken in hun strijd samen mogen optrekken.
14/02 09u45  Groeivertraging voor Nederlandse economieDEN HAAG (AFN) - De economische groei van Nederland kwam vorig jaar uit op 2,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee is sprake van een groeivertraging. De Nederlandse economie groeide een jaar eerder nog met 2,9 procent. Dat valt op te maken uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
14/02 09u45  'NN gaat langzaam de goede kant op'AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft resultaten laten zien die licht tegenvallen, maar de verzekeraar is desalniettemin op het goede pad. Verder is de aangekondigde aandeleninkoop ter waarde van een half miljard euro indrukwekkend. Dat concludeert een analist van KBC Securities.
14/02 09u45  'Solide cijfers voor SBM Offshore'AMSTERDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft in 2018 solide cijfers in de boeken gezet, terwijl het dividend met 50 procent wordt verhoogd en er voor 200 miljoen dollar aan eigen aandelen wordt ingekocht. Dat zegt KBC Securities in een reactie op de resultaten.
14/02 09u30  'Resultaten DSM iets beter dan verwacht'AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over het vierde kwartaal die DSM donderdag presenteerde zijn iets beter dan verwacht. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die verder wijst op de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van een miljard euro en een dividendverhoging.
14/02 09u30  'Bredere visie voor Aegon ontbreekt'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De focus van de financiële markten lag bij het handelsbericht van Aegon op de doelstellingen voor de middellange termijn. En die zijn ,,niet te ambitieus'' en minder dan verwacht, aldus analisten van KBC Securities. Zij missen nog steeds ,,een bredere visie voor de verzekeraar''.
14/02 09u15  Flinke winstgroei CommerzbankFRANKFURT (AFN) - Commerzbank heeft het afgelopen jaar een fors hogere winst behaald. Het Duitse financiële concern voerde zijn onderliggende opbrengsten op dankzij hogere kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast kreeg Commerzbank er bijna een half miljoen particuliere klanten bij in zijn thuismarkt.
14/02 09u15  AEX stijgt op drukke cijferdagAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden onder meer Aegon, DSM, NN Group, Arcadis en SBM Offshore de boeken.
14/02 09u00  Bottelaar CCEP boert goed door hogere prijzenLONDEN (AFN) - Frisdrankbottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft in het afgelopen jaar geprofiteerd van prijsverhogingen. De omzet steeg mede daardoor met 5 procent tot 2,8 miljard euro. Het mede in Amsterdam genoteerde fusiebedrijf van bottelaars kondigde verder een aandeleninkoop van een miljard euro aan en is van plan zijn notering in Londen te laten overplaatsen naar de primaire aandelenmarkt van London Stock Exchange (LSE).
14/02 09u00  AstraZeneca voert productverkoop opLONDEN (AFN) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft in 2018 zijn productverkoop met 4 procent verhoogd tot 21 miljard dollar. Daarbij werd geprofiteerd van hogere verkopen van eigen medicijnen, zoals nieuwe middelen tegen kanker, diabetes en astma.
14/02 09u00  ABN AMRO verlaagt advies WessanenAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van ABN AMRO verlagen het advies voor het aandeel Wessanen van buy naar hold. Ze maken zich zorgen om de vooruitzichten voor 2019 die de producent van natuurlijke voeding gaf.
14/02 08u45  'Sterke financiële doelen bij Aegon'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe financiële doelstellingen van Aegon zien er ,,sterk'' uit. Dat vindt analist Robin van den Broek van Mediobanca. Volgens hem zal de markt hier positief op reageren, als beleggers verder willen kijken dan Aegons slechte resultaten over de tweede helft van 2018.
14/02 08u45  Crédit Agricole verdubbelt winstPARIJS (AFN/RTR) - Crédit Agricole heeft in het vierde kwartaal van vorig een hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De Franse bank trok buiten de eigen landsgrenzen meer particuliere klanten en wist de kosten te verlagen. De handelstak had juist te maken met een ,,ongunstiger'' klimaat, vooral op de financiële markten.
14/02 08u30  Groei Duitse economie zwakker dan gedachtWIESBADEN (AFN) - De Duitse economie is over heel 2018 met 1,4 procent gegroeid, wat zwakker is dan eerder gedacht. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van nieuwe ramingen.
14/02 08u30  Renault keert vertrekregeling Ghosn niet uitPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Renault keert een ruime vertrekregeling voor de gevallen topman Carlos Ghosn niet uit. De automaker denkt dat het uitbetalen van de bonus van circa 11 miljoen euro voor de nodige spanningen zal zorgen. Ghosn zit al enkele maanden vast in een Japanse cel op verdenking van fraude en werd uiteindelijk door Renault aan de kant geschoven.
14/02 08u30  Eerste jaarwinst Credit Suisse in vier jaarZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het afgelopen jaar een winst in de boeken gezet. Het is voor het eerst in vier jaar dat het de financiële instelling lukt om een jaarwinst te behalen. De bank rondde een driejarige herstructurering van zijn activiteiten af, waarin onder meer de kosten verlaagd werden.
14/02 08u30  'Damrak begint hoger aan drukke cijferdag'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag licht hoger te beginnen aan een nieuwe drukke cijferdag. Ook elders in Europa zullen de beurzen met kleine winsten openen. Beleggers krijgen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen. Op Beursplein 5 openden bedrijven als Aegon, DSM, NN Group, Arcadis en SBM Offshore de boeken.
14/02 08u15  Voormalig topman Ahold Delhaize naar NestléVEVEY (AFN) - Nestlé heeft voormalig topman van Ahold Delhaize Dick Boer naar voren geschoven als commissaris. Dat maakte de Zwitserse voedingsmiddelengigant bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.
14/02 08u00  Rabobank voert winst stevig opUTRECHT (ANP) - Rabobank heeft zijn winst vorig jaar met meer dan een tiende opgevoerd. Het financiële concern profiteerde van de aanhoudend gunstige economie in Nederland. Daardoor bleven de kosten voor kredietverliezen laag en kon Rabobank zijn buffers versterken.
14/02 08u00  Winst- en omzetgroei voor OrdinaNIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft vorig jaar zowel de winst als de omzet zien stijgen. Daarbij was in zowel Nederland als België sprake van een groei van de opbrengsten, zo bleek donderdag uit een handelsbericht.
14/02 07u45  Winst Aegon keldert door lasten en tegenwindAMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft in de tweede helft van vorig jaar flink minder winst geboekt. Het Nederlandse verzekeringsconcern kampte met tegenwind van ongunstige marktomstandigheden. Ook ging het resultaat omlaag door een eerder aangekondigde juridische schikking in de Verenigde Staten en een boekverlies op de verkoop van Amerikaanse levensherverzekeringsactiviteiten.
14/02 07u45  SBM verwacht hogere omzet in 2019SCHIEDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore verwacht dit jaar een hogere omzet te boeken dan afgelopen jaar, met een iets lager bedrijfsresultaat. Verder gaat het bedrijf voor 200 miljoen dollar eigen aandelen inkopen en wordt de dividenduitkering met 50 procent verhoogd tot 75 miljoen dollar.
14/02 07u45  Verlies NN door kosten inpassen Delta LloydAMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft het afgelopen kwartaal een verlies in de boeken gezet. Het negatieve resultaat werd grotendeels veroorzaakt door een eenmalige last vanwege het samenvoegen van de eigen leven- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Ook de operationele winst van de verzekeraar liep iets terug. NN kondigde verder aan voor maximaal 500 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.
14/02 07u45  Afschrijving drukt Arcadis in het roodAMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft 2018 afgesloten met een nettoverlies. Het negatieve resultaat is het gevolg van een afschrijving op de boekwaarde van activiteiten in het Midden-Oosten. Ook in Azië had het bedrijf te maken met tegenwind.
14/02 07u45  DSM groeit ondanks wegvallen vitamineboostAMSTERDAM (AFN) - DSM heeft in het vierde kwartaal een kleine stijging van de omzet genoteerd. Het speciaalchemieconcern kondigde bij de presentatie van zijn jaar- en kwartaalcijfers verder een aandeleninkoopprogramma ter waarde van een miljard euro aan en een verhoging van het dividend.
14/02 07u15  Nikkei sluit fractie lagerTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag een fractie lager gesloten. Beleggers namen her en der wat winst na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De exportbedrijven waren in trek dankzij een goedkopere Japanse yen. Beter dan verwachte Chinese handelscijfers boden eveneens steun aan de handel. Ook zou de Amerikaanse president Donald Trump bereid zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven.
14/02 07u00  Groei voor Japanse economieTOKIO (AFN/RTR) - De Japanse economie is in het vierde kwartaal gegroeid. Dat bleek donderdag. Het land werd een periode eerder nog flink geraakt door een aardbeving en een tyfoon met stortregens, waardoor de productie een klap kreeg.
14/02 06u45  Airbus: laatste levering A380 in 2021PARIJS (AFN) - De laatste levering van de superjumbo A380 staat voor 2021 op de rol. Dat maakte vliegtuigbouwer Airbus donderdag bekend. Volgens de onderneming heeft luchtvaartmaatschappij Emirates zijn bestelling verkleind. Daardoor is er geen substantieel orderboek meer voor het toestel en dus geen basis om de productie op gang te houden.
14/02 06u45  'Trump bereid deadline China op te schorten'WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven. Dat zeggen bronnen in de directe omgeving van Trump.
14/02 06u45  Winstgroei voor digitaal beveiliger GemaltoAMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft de winst afgelopen jaar zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek donderdag uit een handelsbericht van de onderneming. De opbrengsten kwamen op een nagenoeg gelijk niveau uit.
13/02 22u30  Cisco Systems ziet verdere omzetgroeiSAN JOSE (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft in de afgelopen periode een hogere omzet behaald en rekent op verdere omzetgroei in het lopende kwartaal. Dat meldde Cisco nabeurs in New York.
13/02 22u15  Wall Street sluit opnieuw in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw in het groen gesloten. Het sentiment kreeg steun door hoop op een oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers bedrijfsnieuws.
13/02 21u30  'Voorkennishandel door oud-topadvocaat Apple'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigt een voormalige topadvocaat van Apple van handel met voorkennis. Volgens de SEC handelde Gene Daniel Levoff in de afgelopen jaren meermaals met voorkennis in aandelen van het technologieconcern.
13/02 20u00  Delta en easyJet praten over AlitaliaROME (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Britse easyJet voeren verregaande gesprekken over een deelneming in het noodlijdende Alitalia. Dat bevestigde het Italiaanse staatsspoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato. Ferrovie onderhandelt namens de regering rond Alitalia.
13/02 19u45  Kleine plussen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag opnieuw in het groen. Het sentiment kreeg wat steun door hoop op een oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers bedrijvennieuws.
13/02 19u45  Deutsche Börse krikt winst flink opFRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse heeft vorig jaar zijn winst flink verhoogd, met ook een duidelijke stijging van de omzet. Dat liet de uitbater van de aandelenbeurs in Frankfurt woensdag na het slot van de handelsdag weten.
13/02 18u30  Vastned voorziet lager resultaat per aandeelAMSTERDAM (AFN) - Vastned verwacht dat het direct resultaat per aandeel dit jaar lager zal uitvallen dan vorig jaar. Het resultaat over 2018 kwam wel hoger uit dan het winkelvastgoedbedrijf zelf had gedacht.
13/02 18u30  Unibail-Rodamco-Westfield overtreft verwachtingenPARIJS (AFN) - Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft in 2018 een hogere winst per aandeel behaald dan het zelf had voorspeld. Dat blijkt uit cijfers van het nieuwe fusieconcern, dat vorig jaar ontstond na de overname van het Australische Westfield door het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco ter waarde van 21 miljard euro.
13/02 17u45  Fors koersverlies ABN AMRO op DamrakAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO kreeg woensdag rake klappen op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen wel in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 17u45  Osram bevestigt overnamegesprekkenMÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group zijn in gesprek met het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht over een overname. Dat bevestigde Osram nadat persbureau Bloomberg eerder al had gemeld dat werd gekeken naar een gezamenlijke overname van het bedrijf door Bain en Carlyle.
13/02 17u30  Financieel directeur Airbus naar DaimlerSTUTTGART (AFN) - De financieel directeur van de Europese vliegtuigbouwer Airbus treedt in april in dienst bij het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz. Harald Wilhelm zal daar de komende drie jaar ook financieel topman zijn.
13/02 17u15  'Online broker Lynx koopt TradersOnly'AMSTERDAM (AFN) - Lynx heeft TradersOnly overgenomen, waardoor de online broker zijn klantenbestand met 20 procent uitbreidt. Dat meldde De Telegraaf. Er werden geen financiële details gemeld.
13/02 16u45  Contract Rijkswaterstaat met ICT GroupAMSTERDAM (AFN) - Rijkswaterstaat heeft een raamcontract gesloten met ICT Group voor het leveren van diensten in de industriële automatiseringsketen. Het contract is afgesloten voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar. Er werden geen financiële details gemeld.
13/02 16u30  Levi Strauss gaat naar beurs New YorkNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bekende jeansmaker Levi Strauss gaat naar de beurs in New York. Het Amerikaanse bedrijf heeft een aanvraag ingediend voor een notering op Wall Street onder het beurssymbool 'LEVI'.
13/02 16u00  'J&J neemt medisch robotbedrijf Auris over'NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse medisch concern Johnson Johnson (JJ) legt 3,4 miljard dollar in contanten op tafel voor de overname van Auris Health, een bedrijf dat zich bezighoudt met medische robottechnologie voor de behandeling van longkanker. Dat meldden ingewijden rond de deal aan persbureau Bloomberg.
13/02 16u00  ABN AMRO onderuit op hogere beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ging woensdag hard onderuit op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen wel in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 16u00  Wall Street verder omhoog door handelsoptimismeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag bij opening opnieuw omhoog. Hoop op een snelle oplossing van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China nam toe na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerkten beleggers nog wat bedrijvennieuws.
13/02 15u00  'Wall Street opnieuw omhoog'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag opnieuw voor een hogere opening. Hoop op een snelle oplossing van de handelsoorlog met China nam toe na toeschietelijke opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Ook verwerken beleggers nog wat bedrijvennieuws.
13/02 15u00  Inflatie VS zwakt afWASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in januari afgezwakt naar 1,6 procent op jaarbasis, van 1,9 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
13/02 14u30  'Trump wil grensdeal tekenen'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump is van plan het compromisvoorstel te ondertekenen dat een nieuwe gedeeltelijke sluiting van de federale overheid moet voorkomen. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van twee bronnen die ,,direct met de president'' hebben gesproken.
13/02 14u15  Topman AF-KLM praat met pilotenvakbond VNVBADHOEVEDORP (AFN) - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft een gesprek gevoerd met topman Ben Smith van Air France-KLM. Het betrof een vervolgafspraak na een eerder gesprek vorige week. Onderwerp van discussie was onder meer de onrust over de positie van KLM-topman Pieter Elbers.
13/02 13u45  Omzetgroei en tijdelijke topman voor DeGiroAMSTERDAM (AFN) - DeGiro heeft de omzet afgelopen jaar flink zien groeien. Ook het aantal actieve rekeningen nam fors toe, zo bleek woensdag uit een verklaring. Bij de onlinebroker doet mede-oprichter en topman Niels Klok een stapje terug en is Esmond Berkhout aangesteld als interim-bestuurder.
13/02 12u45  'Investeerders wegen bod op Osram'MÜNCHEN (AFN) - Investeerders Bain Capital en Carlyle Group onderzoeken gezamenlijk een overname van verlichtingsbedrijf Osram Licht. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
13/02 12u45  Pershing Square komt met kwartaaldividendAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde investeringsbedrijf Pershing Square Holdings gaat een doorlopend kwartaaldividend uitbetalen aan zijn aandeelhouders. Die krijgen dit jaar iedere drie maanden 0,10 dollar per aandeel.
13/02 12u30  Staat wil tot 4 miljard euro ophalenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
13/02 12u15  BAM gaat onderhoud plegen aan Centraal MuseumBUNNIK (AFN) - BAM gaat het onderhoud en beheer voor het Centraal Museum in Utrecht de komende vier jaar verzorgen. Het bouwbedrijf won een aanbesteding. Er is de mogelijkheid om het contract met vier jaar te verlengen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
13/02 12u00  ABN AMRO duikelt op Beursplein 5AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO ging woensdag in de uitverkoop op het Damrak, na een tegenvallend handelsbericht. De cijfers van bierbrouwer Heineken en verfconcern AkzoNobel vielen daarentegen in de smaak bij beleggers. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China bood daarnaast enige steun aan het beurssentiment in Europa.
13/02 11u30  'Crisis Venezuela vormt risico op oliemarkt'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De politieke crisis in Venezuela kan voor onrust zorgen op de wereldwijde oliemarkten. Dat stelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuw rapport.
13/02 11u30  Industriële productie eurozone verder omlaagLUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in december met 0,9 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat. De daling volgt op de stevige neergang een maand eerder van 1,7 procent.
13/02 10u30  'Brutomarge Takeaway volgens verwachting'AMSTERDAM (AFN) - De jaarcijfers van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com laten zien dat het aantal actieve klanten en aangesloten restaurants blijft stijgen, evenals de frequentie van bestellingen. De brutowinstmarge komt grotendeels overeen met de consensus onder analisten. Dat schrijft ING in een rapport naar aanleiding van de gepresenteerde resultaten.
13/02 10u15  Deutsche Bank verlaagt advies RELXAMSTERDAM (AFN) - Het advies op het aandeel RELX is door analisten van Deutsche Bank verlaagd naar hold van buy. Dat maakten ze woensdag bekend in een rapport over de informatieleverancier.
13/02 10u00  ABN AMRO valt tegen en keldert op beursAMSTERDAM (AFN) - De resultaten van ABN AMRO zijn flink lager dan analisten hadden voorzien. Volgens kenners van KBC Securities was dat nog te verkroppen geweest als het dividend echt hoger was uitgekomen, maar dat was niet het geval. De bank ging woensdag zwaar onderuit op de beurs in Amsterdam.
13/02 10u00  'Vierde kwartaal Vopak zwakjes'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Vopak boekte in het vierde kwartaal resultaten die zwakjes waren, schrijft zakenbank NIBC in een analistenrapport. Daarbij kampte het tankopslagbedrijf vooral met een mindere vraag naar terminals voor brandstofolie. De onderneming zelf kijkt positief vooruit, maar volgens de marktvorsers kunnen beleggers enigszins teleurgesteld zijn wegens een gebrek aan concrete doelstellingen voor 2019.
13/02 09u45  'Opname Adyen in MSCI-index geen adequate steun'AMSTERDAM (AFN) - De opname van Adyen in de MSCI World Index kan gezien het huidige en zeer speculatieve koersniveau van de betalingsdienstverlener niet gezien worden als een adequate steun. Dat constateren analisten van KBC Securities.
13/02 09u45  'Winstgroei AkzoNobel valt tegen'AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het afgelopen vierde kwartaal de aangepaste operationele winst met 2 procent opgevoerd, wat lager was dan analisten van KBC Securities hadden voorzien. Het verfbedrijf deed het wel beter dan de gemiddelde consensus van marktvorsers.
13/02 09u15  Oslo Børs beoordeelt nieuw bod Euronext snelOSLO (AFN/BLOOMBERG) - Oslo Børs beoordeelt de financiële kant van het verhoogde bod van Euronext voor het einde van deze maand. Dat heeft het Noorse beursbedrijf bekendgemaakt. Euronext schroefde begin deze week de waarde van zijn bod op Oslo Børs op.
13/02 09u15  Heineken klimt, ABN AMRO zakt op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winst. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor optimisme. Op het Damrak verwerkten beleggers onder meer de resultaten van de AEX-bedrijven ABN AMRO, Heineken, AkzoNobel en Vopak.
13/02 09u00  Sweco profiteert in Nederland van goede marktSTOCKHOLM (AFN) - De Nederlandse divisie van het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco heeft zijn winstgevendheid in het afgelopen kwartaal verder verbeterd. Sweco profiteerde in Nederland naar eigen zeggen van goede marktomstandigheden. Daardoor konden meer medewerkers worden ingezet en hogere kosten worden gerekend aan klanten.
13/02 09u00  'Heineken beter dan verwacht'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Heineken is met beter dan verwachte cijfers op de proppen gekomen. Dat schrijven kenners van zakenbank Jefferies in een reactie op de cijfers van de bierbrouwer. Ze verwachten een positieve koersreactie.
13/02 08u45  ABN AMRO zet fors in op voorkomen witwassenAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat flink uitbreiden op zijn onderdeel dat op witwassen controleert. De bank heeft er veel geld voor opzijgezet. Maar dat ging wel ten koste van het resultaat over het afgelopen jaar.
13/02 08u30  Tele2 ziet meer kostenvoordeel in overnameSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf Tele2 heeft zijn doel voor het synergievoordeel van de overname van Com Hem opgeschroefd. Door de overname van de Zweedse branchegenoot worden de mogelijkheden van Tele2 om gebundelde diensten met internet, telefonie, mobiel en televisie aan te bieden verruimd.
13/02 08u30  Kabel-reparatiecontract voor BoskalisPAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft een contract getekend voor het vervangen en repareren van een deel van de zogeheten inter-array kabels van een offshore windpark. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De deal heeft voor de baggeraar- en maritiem dienstverlener een waarde van circa 80 miljoen euro.
13/02 08u30  Afschrijvingen drukken winst LeasePlanAMSTERDAM (AFN) - Autoleasemaatschappij LeasePlan heeft het afgelopen jaar minder winst gemaakt op een iets hogere omzet. Afschrijvingen in Turkije en Duitsland zorgden er voor dat er onder de streep minder geld overbleef.
13/02 08u15  'Damrak verwerkt weer cijferstroom'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting hoger. Ook elders in Europa lijken de beurzen met winst te beginnen. De toegenomen hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China blijft zorgen voor optimisme. Op het Damrak verwerken beleggers onder meer de resultaten van de AEX-bedrijven ABN AMRO, Heineken, AkzoNobel en Vopak.
13/02 08u00  'Aegon bereid tot Vivat-overname met investeerder'AMSTERDAM (AFN) - Aegon staat open voor een overname van concurrent Vivat in samenwerking met een private-equitypartij. Dat zegt topman Alexander Wynaendts in een gesprek met Het Financieel Dagblad.
13/02 07u45  Verlies Takeaway loopt terugAMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft in het afgelopen jaar zijn verlies een stuk verkleind. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbezorger Thuisbezorgd zag verder de omzet wederom flink stijgen.
13/02 07u45  Vopak voelt zwakkere vraag uit oliesectorROTTERDAM (AFN) - Vopak heeft in het vierde kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Het tankopslagbedrijf wijt die daling een zwakkere vraag vanuit de oliesector. Die zorgde voor een lagere bezettingsgraad van de tankterminals, hoewel de behoefte aan opslagterminals voor andere goederen stabiel bleef.
13/02 07u30  Dalende verkopen China zitten AkzoNobel dwarsAMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft vorig jaar minder verf verkocht. Dat is onder meer te wijten aan afnemende verkopen in China, na een bijzonder sterk 2017. Met prijsstijgingen wist het verfconcern stijgende materiaalkosten grotendeels te compenseren. Daarentegen zaten wisselkoerseffecten Akzo dwars.
13/02 07u30  0.0 geeft impuls aan Heineken-verkopenAMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft afgelopen jaar met name met bier van zijn eigen merk goed geboerd. Volgens topman Jean-François van Boxmeer betekende de groei met bijna 8 procent de beste prestatie van het merk Heineken in ruim tien jaar tijd, geholpen ook door de 0.0-variant die inmiddels in 38 landen beschikbaar is.
13/02 07u30  Stevige winstdaling voor ABN AMROAMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft vorig jaar minder winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Toch ziet het financiële concern kans om extra dividend aan de aandeelhouders uit te keren. De Nederlandse staat, die nog altijd voor meer dan de helft eigenaar is van de bank, profiteert hiervan.
13/02 07u15  Handelshoop helpt Nikkei vooruitTOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag opnieuw met winst geëindigd. De hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor optimisme op de beursvloeren. Ook waren beleggers opgelucht dat een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheid lijkt te zijn voorkomen. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen eveneens omhoog.
13/02 07u15  'De Volksbank voelt weinig voor beursgang'AMSTERDAM (AFN) - Staatsbank de Volksbank moet privatiseren, maar het moederbedrijf van onder andere SNS en ASN voelt weinig voor een beursgang. Dat schrijft de Volkskrant, die sprak met topman Maurice Oostendorp, woensdag.
13/02 07u00  Hoger btw-tarief stuwt consumentenprijzenDEN HAAG (AFN) - Nederlandse consumenten betaalden in januari 2,2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De verhoging van het lage btw-tarief aan het begin van de maand had een opwaartse druk op de prijzen van onder meer voeding, boeken en openbaar vervoer.
13/02 06u45  Omzetdaling voor GrouponCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Aanbiedingensite Groupon heeft de omzet afgelopen kwartaal zien dalen. Dat kwam onder meer door een ,,lager klantenverkeer'', aldus een verklaring van de onderneming.
12/02 22u15  Handelshoop zet Wall Street hogerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk hoger gesloten. Hernieuwde handelshoop tussen de VS en China gaven de financiële markten een impuls. Verder reageerden beleggers op het principe-akkoord bereikt in het Amerikaanse Congres over de grensbeveiliging tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ook kwamen de nodige bedrijven met cijfers naar buiten.
12/02 20u15  Navigatiebedrijf Garmin koopt Nederlands TacxWASSENAAR (AFN) - Maker van hometrainers Tacx komt in handen van Garmin. Volgens de navigatiespecialist passen de apparaten van Tacx uitstekend in de fitness-portfolio van het bedrijf. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.
12/02 20u00  'Blackstone verkoopt aandelen Intertrust'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone verkoopt aandelen Intertrust. Het Amerikaanse fonds plaatst bijna 6,1 miljoen aandelen van de financieel dienstverlener en heeft daarvoor ABN AMRO en Deutsche Bank aangesteld, zo bleek dinsdag.
12/02 19u30  Nieuwe handelshoop stuwt Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie duidelijk op winst. Onder meer de hernieuwde handelshoop tussen de VS en China gaven de markten een impuls. Verder reageerden beleggers op het principe-akkoord bereikt in het Amerikaanse Congres over de grensbeveiliging tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ook kwamen de nodige bedrijven met cijfers.
12/02 19u15  Hometrainermaker Tacx in Zwitserse handenWASSENAAR (AFN) - Maker van hometrainers Tacx komt in Zwitserse handen. Navigatiespecialist Garmin maakte bekend het Nederlandse bedrijf in te willen lijven. Volgens de Zwitsers passen de apparaten van Tacx uitstekend in de fitness-portfolio van het bedrijf. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.
12/02 18u45  Ingenico snijdt in kosten na uitdagend jaarPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverlener Ingenico gaat dit jaar de nodige strategische veranderingen doorvoeren en kosten besparen. Dat meldde de branchegenoot van het Nederlandse Adyen bij de publicatie van de jaarcijfers. De boodschap volgt op een naar eigen zeggen uitdagend jaar voor de Fransen.
12/02 18u30  Veranderingen op touw bij IngenicoPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverlener Ingenico gaat dit jaar de nodige strategische veranderingen doorvoeren. Dat meldde de branchegenoot van het Nederlandse Adyen bij de publicatie van de jaarcijfers. De boodschap volgt op een naar eigen zeggen uitdagend jaar voor de Fransen.
12/02 18u00  Wessanen hoogvlieger op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Wessanen heeft dinsdag op de beurs in Amsterdam een reuzensprong gemaakt, na beter dan verwachte cijfers van het bedrijf achter merken als Zonnatura en Clipper-thee. Ook AEX-fonds Randstad werd beloond voor zijn handelsupdate. Het beurssentiment in Europa was positief mede door berichten over het mogelijk uitblijven van een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheid en hernieuwde handelshoop.
12/02 17u45  Brussel akkoord met deal AF-KLM en VirginBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de deal tussen Air France-KLM, Delta en Virgin Atlantic. Volgens Brussel blijft er voldoende concurrentie in de luchtvaartsector over.
12/02 16u30  Molson Coors herziet jaarcijfers 2016 en 2017DENVER (AFN/BLOOMBERG) - Molson Coors Brewing Company heeft een fout in zijn boekhouding ontdekt. De bierbrouwer herziet zijn jaarcijfers voor 2016 en 2017 vanwege foutief ingeboekte belastingen. Dat kost Molson Coors bijna 250 miljoen dollar.
12/02 16u00  Koerssprong Wessanen op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Wessanen beleefde dinsdag op de beurs in Amsterdam een stevige koerssprong. De producent van natuurvoeding kwam met beter dan verwachte cijfers op de proppen. Ook AEX-fonds Randstad was een opvallende stijger na cijfers. Het sentiment op de beursvloeren in Europa was positief mede door bemoedigende berichten over het vermoedelijk uitblijven van een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheid.
12/02 15u45  Wall Street opent in het groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de sessie begonnen, volgend op winsten in Europa en Azië. Beleggers reageren op het principe-akkoord bereikt in het Amerikaanse Congres over de grensbeveiliging tussen Mexico en de Verenigde Staten. Verder wordt gekeken naar de handelsbesprekingen tussen de VS en China die later deze week plaatsvinden. Ook openden weer een aantal bedrijven de boeken.
12/02 15u30  'Nissan wilde groter belang in Renault'TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Nissan heeft vorig jaar aangestuurd op een groter belang in partner Renault. Dat gebeurde tijdens een direct overleg met de Franse staat over een mogelijke fusie tussen de twee bedrijven, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.
12/02 15u00  'Groene koersenborden op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De graadmeters op Wall Street staan dinsdag voor een hogere opening. Daarmee volgen de Amerikaanse beurzen de opmars van de markten in Europa en Azië. Beleggers zijn opgelucht dat de Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres tot een principe-akkoord kwamen over de financiering van de grensbeveiliging. Hiermee zou een nieuwe shutdown van de overheid voorkomen kunnen worden. Daarnaast zijn marktpartijen optimistisch over de vorderingen van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.
12/02 15u00  Knot: ECB moet pas op de plaats makenLONDEN (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) moet nog niet aan renteverhogingen denken en even pas op de plaats maken. Dan kan de ECB kijken hoe het nu echt met de economie staat, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met de Britse krant Financial Times.
12/02 14u30  Shell haalt Egyptische concessies binnenCAÏRO (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft nieuwe rechten verworven op de winning van gas en olie in Egypte. Dat heeft het Egyptische ministerie van ministerie van Energie bekendgemaakt.
12/02 14u00  Knot: ECB moet afbouw opkoopregeling pauzerenLONDEN (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) moet de afbouw van zijn obligatie-opkoopprogramma niet verder doorzetten en even pas op de plaats maken. Dan kan de ECB kijken hoe het nu echt met de economie staat, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met de Britse krant Financial Times.
12/02 14u00  Klimaatbelegger dubt nog over Shell-resolutieAMSTERDAM (AFN) - De activistische beleggersgroep Follow This twijfelt nog of het op de aanstaande aandeelhoudersvergadering van Shell opnieuw met eisen voor strengere klimaatdoelen komt. Het olie- en gasconcern presenteerde vorig jaar eigen klimaatdoelstellingen. De milieuclub onderzoekt nu of die voldoende in lijn zijn met de klimaatdoelen van Parijs, laat oprichter Mark van Baal weten.
12/02 13u30  HEMA en Albert Heijn openen samen pilotwinkelsAMSTERDAM (AFN) - HEMA en Albert Heijn openen dit jaar samen twee pilotwinkels waar klanten zowel hun HEMA- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. Dat hebben de twee bekende Nederlandse ketens aangekondigd.
12/02 13u30  Nederlandse staat haalt 5,9 miljard euro opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 5,9 miljard euro opgehaald met een nieuwe tienjaarslening. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
12/02 13u15  TomTom nog nauwer in zee met MicrosoftAMSTERDAM (AFN) -TomTom komt samen met Microsoft en ov-app Moovit met een routeplanner waarin zowel autoroutes, parkeermogelijkheden en opties van openbaar vervoer zijn meegenomen. Dat heeft de Nederlandse navigatiedienstverlener bekendgemaakt op een conferentie in Londen.
12/02 12u15  Boskalis gaat eigen aandelen inkopenPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is van plan om voor 100 miljoen euro eigen aandelen in te gaan kopen, wat bij de huidige beurskoers neerkomt op circa 4,4 miljoen aandelen ofwel 3,3 procent van het aantal uitstaande aandelen. Het bedrijf zal later met berichten komen over de aanvang van het inkoopprogramma en nadere details.
12/02 11u45  Randstad koploper in groene AEXAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen dinsdag opnieuw vooruit. Op het Damrak werden de resultaten van Randstad en Wessanen beloond met stevige koerswinsten. Beleggers waren opgelucht dat een nieuwe shutdown van de Amerikaanse overheid van de baan lijkt en hielden de blik gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.
12/02 11u45  Saudisch staatsolieconcern naar buitenlandRIYAD (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan voor het eerst ook buiten de eigen landsgrenzen op zoek te gaan naar olie en gas. Het grootste olie- en gasbedrijf ter wereld werkt aan een internationale tak voor exploratie en productie. Dat zegt de Saudische olieminister Khalid Al-Falih in een interview met zakenkrant Financial Times.
12/02 11u15  AM krijgt groen licht voor plan WickevoortUTRECHT (AFN) - BAM-dochter AM heeft groen licht gekregen voor de gebiedsontwikkeling van het Landgoed Wickevoort met maximaal 1000 woningen. Het bestemmingsplan voor het project, waarbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Epilepsie Nederland (SEIN), is goedgekeurd door de Raad van State.
12/02 11u00  Parijs en Berlijn werken aan EU-industrieplanBRUSSEL (AFN) - Frankrijk en Duitsland werken aan een plan voor een Europees industriebeleid dat moet leiden tot de vorming van 'wereldkampioenen’. Nieuwe bedrijven moeten hun krachten kunnen bundelen zonder te worden gehinderd door mededingingsregels die volgens de Franse minister Bruno Le Maire (Economie en Financiën) dringend aan modernisering toe zijn.
12/02 11u00  Brill geeft tijdschrift Simone de Beauvoir uitLEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaat het tijdschrift Simone de Beauvoir Studies uitgeven. Dat is Brill overeengekomen met de International Simone de Beauvoir Society.
12/02 10u15  Pharming omhoog na Frans koopadviesAMSTERDAM (AFN/RTR) - Het aandeel Pharming was dinsdag een opvallende stijger bij de kleinere fondsen op Beursplein 5. De biotechnoloog profiteerde van een koopadvies van analisten van Portzamparc Société de Bourse.
12/02 09u45  'Gezonde kwartaalcijfers Wessanen'AMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft over het vierde kwartaal ,,erg gezonde cijfers'' gepresenteerd, schrijft KBC Securities in een analistenrapport. Het bedrijf overtrof de gemiddelde verwachtingen omtrent de verkoopcijfers en de operationele marge. Bovendien groeiden de eigen merken van het natuurvoedingsbedrijf harder dan in de voorgaande kwartalen, wat volgens de Belgische bank de nervositeit rond Wessanen onder beleggers wegneemt.
12/02 09u45  'Randstad blijft dicht bij verwachtingen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De autonome groei van Randstad liep vorig jaar weliswaar terug, maar bleef dicht bij de verwachtingen. Dat stellen analisten van KBC Securities. Ze verhogen hun koersdoel voor de uitzendreus vanwege de sterke toename van de winstmarge van 43 euro naar 44,50 euro. Het advies blijft hold.
12/02 09u45  Nissan geeft winstwaarschuwingYOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan Motor waarschuwt dat de winst en omzet in het lopende gebroken boekjaar zwakker zullen uitvallen dan gedacht, vanwege tegenvallende verkopen in China, de Verenigde Staten en Europa. Verder neemt het bedrijf een eenmalige miljoenenlast voor de vermeende belastingfraude van voormalig topman Carlos Ghosn, die al sinds november vastzit in een Japanse cel.
12/02 09u15  Randstad en Wessanen stijgen op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger. Op het Damrak werden de resultaten van Randstad en Wessanen goed ontvangen. Beleggers hielden de blik verder gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.
12/02 09u00  Michelin ondanks moeilijke markt positiefCLERMONT FERRAND (AFN/RTR) - De Franse bandenmaker Michelin verwacht dit jaar zijn winstgevendheid te kunnen verbeteren, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De verwachtingen voor de autosector liggen momenteel onder een vergrootglas, vanwege handelsspanningen, de brexit en zwakkere economische omstandigheden.
12/02 08u45  Makro-moeder Metro voelt wisselkoersenDÜSSELDORF (AFN/DPA) - Het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft in het voorbije kwartaal veel last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Het moederconcern van groothandelsketen Makro had het vooral in Turkije en Rusland lastig. Het bedrijf sloot het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar daardoor af met een lagere winst.
12/02 08u15  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met winst te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting hoger openen. Op het Damrak kwamen Randstad en Wessanen met cijfers. Beleggers houden de blik verder gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.
12/02 07u45  Handelsspanningen raken winst ThyssenKruppESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp heeft in de afgelopen periode een lager resultaat behaald, mede onder druk van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Wel wist het bedrijf de omzet en orderontvangst op te voeren. Daarnaast kwam ThyssenKrupp met meer details over de afsplitsing van de Europese staalactiviteiten.
12/02 07u45  Randstad voelt vertraging in EuropaDIEMEN (AFN) - Uitzendconcern Randstad heeft last van de vertraging van de economische groei in Europa. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er slechts een beperkte groei van de omzet en een daling van de winst. Over heel 2018 voerde de onderneming de resultaten wel op.
12/02 07u30  Milieuorganisaties samen in zaak tegen ShellAMSTERDAM (AFN) - Zes milieuorganisaties sluiten zich aan bij de rechtszaak die Milieudefensie vorig jaar heeft aangespannen tegen Shell. In een gezamenlijke brief aan Shell stellen de organisaties het olie- en gasconcern aansprakelijk voor het aanrichten van wereldwijde klimaatschade.
12/02 07u30  Wessanen voert omzet eigen merken opAMSTERDAM (AFN) - Wessanen heeft in het vierde kwartaal de omzet uit eigen merken opgevoerd. De producent van natuurvoeding moest het daarbij vooral hebben van aanbiedingsacties in Franse supermarkten. Het is het bedrijf achter Zonnatura en Clipper er veel aan gelegen de eigen merken te laten groeien, want zogeheten private-labelproducten leveren naar verwachting steeds minder op.
12/02 07u15  Nikkei toont flink herstelTOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag flink hoger gesloten. Een daling van de Japanse yen bood steun aan de handel na eerdere zware koersverliezen. Daarnaast werd gehoopt op een goed verloop van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week in Peking worden gehouden.
12/02 07u00  'Staat wil zwarte lijst voor schikkende bedrijven'AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse Staat wil de mogelijkheid hebben om geen zaken meer te doen met bedrijven die vanwege een wetsovertreding hebben geschikt met justitie. De ministeries van Economische Zaken en Financiën onderzoeken hoe dit soort ondernemingen in de toekomst kunnen worden uitgesloten bij aanbestedingen door de overheid, dan wel hoe contracten worden opgezegd.
12/02 06u45  Aantal faillissementen neemt afDEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In januari zijn er 47 bedrijven minder failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de drie voorafgaande maanden steeg het aantal faillissementen.
12/02 06u45  Adyen krijgt plek in prestigieuze MSCI-indexNEW YORK (AFN) - Betalingsdienstverlener Adyen is toegevoegd aan de MSCI World Index van de Amerikaanse index-samensteller MSCI. Ook KKR en Altice USA behoren tot de drie grootste bedrijven die zijn toegevoegd aan de graadmeter, zo bleek dinsdag.
12/02 06u30  'FNV dreigt Randstad met zaak om ontduiken cao'AMSTERDAM (AFN) - De FNV ligt op ramkoers met uitzender Randstad. De bond dreigt Randstad-dochter TempoTeam voor de rechter te dagen ­wegens duizenden gevallen van cao-ontduiking bij zijn klant PostNL, schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag, na inzage in de sommatiebrief van de FNV.
12/02 06u30  Onderhandelaars Congres VS akkoord over grensWASHINGTON (AFN/RTR) - De Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres zijn tot een akkoord gekomen over de financiering van de grensbeveiliging. Volgens de Republikeinse senator Richard Shelby is er een principe-akkoord bereikt door de onderhandelaars uit het Congres.
12/02 06u15  Weduwen klagen Shell aan om executies NigeriaDEN HAAG (AFN) - Vier Nigeriaanse weduwen dagen Shell voor de rechtbank in Den Haag om de executies van hun echtgenoten in 1995. De vrouwen beschuldigen Shell ervan het toenmalige militaire regime te hebben aangezet tot de executies.
11/02 22u30  Kleine uitslagen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag dicht bij huis gebleven. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden.
11/02 21u00  Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le MaireBRUSSEL (AFN) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in Brussel ,,een constructief’’ gesprek gevoerd met zijn Franse collega Bruno Le Maire over het ,,grote belang van KLM’’. Hij zei dat na afloop van het bilaterale overleg in de marge van de Eurogroepvergadering. Hoekstra noch Le Maire wilde op de inhoud ingaan.
11/02 20u15  'Gamesbedrijf Unity wil naar de beurs'SAN FRANCISCO (AFN) - Het Amerikaanse gamesbedrijf Unity Technologies wil naar verluidt in 2020 een gang naar de beurs maken. Dat meldt techwebsite Cheddar op basis van ingewijden. Het bedrijf gaf geen commentaar.
11/02 19u45  Gemengd beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden maandag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden.
11/02 18u00  Winstdag voor Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast werd er op de financiële markten uitgekeken naar een nieuwe ronde bij handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
11/02 17u45  Swissport lijft HCH helemaal inPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bagage- en vrachtafhandelaar Swissport lijft Heathrow Cargo Handling (HCH) helemaal in. Het belang van 50 procent in het bedrijf dat de Zwitsers nog niet bezaten, wordt overgenomen van Air France.
11/02 16u45  ABN AMRO steekt geld in zonne-energiebedrijfAMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Energy Transition Fund heeft een meerderheidsbelang genomen in Eternal Sun Group (ESG), een bedrijf actief in de markt voor zonne-energie. ESG gaat naar verwachting van de bank snel groeien, mede omdat het unieke technologie in handen heeft. Om hoeveel geld het gaat, werd niet naar buiten gebracht.
11/02 16u00  Hoofdindex Amsterdam op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters gingen vooruit. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast wordt er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
11/02 15u45  Wall Street opent in de plusNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af.
11/02 15u30  'Ordina flink hoger op Damrak'AMSTERDAM (AFN) - ICT-bedrijf Ordina zou mogelijk een overnameprooi kunnen worden voor de Noorse branchegenoot Visma. Die speculatie stuwt het aandeel maandag op, nadat bekend is gemaakt dat Visma softwarebedrijf Roxit overneemt, schrijft IEX-analist Martin Crum.
11/02 15u15  'Winst Aegon zakt verder'AMSTERDAM (AFN) - Aegon presenteert over het tweede halfjaar een lagere onderliggende winst dan een jaar eerder. Ook is de nettowinst meer dan gehalveerd vergeleken met wat er in de tweede helft van 2017 verdiend werd. Dit verwachten marktvorsers gepeild door de verzekeraar vooruitlopend op de presentatie van de halfjaarcijfers aanstaande donderdag.
11/02 14u45  'Wall Street opent hoger'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting hoger beginnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af.
11/02 13u30  Eerste jaarcijfers met Westfield bij UnibailPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield kan bij de presentatie van zijn jaarcijfers woensdag voor het eerst inzicht geven in de impact van de miljardenfusie waaruit het bedrijf is ontstaan. Het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco nam de Australische branchegenoot Westfield afgelopen zomer over voor 21 miljard euro.
11/02 13u00  'Winst verzekeraar NN Group loopt op'AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een hoger resultaat over het vierde kwartaal in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Dat verwachten analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg. Beleggers zullen verder alert zijn of het NN lukte om de kosten structureel te verlagen in het afgelopen jaar. De verzekeraar presenteert donderdag voorbeurs zijn kwartaal- en jaarcijfers.
11/02 11u30  Cat Rock wil fusie Just East met branchegenootLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat moet een fusie aangaan met een branchegenoot. Dat schrijft de activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management in een open brief aan het bestuur van Just Eat, een branchegenoot van het Nederlandse Takeaway.com.
11/02 11u00  Brexitzorgen drukken op Britse economieLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De naderende brexit heeft duidelijk zijn weerslag op de Britse economische groei. Volgens het Britse statistiekbureau was in het vierde kwartaal van 2018 sprake van een groeivertraging tot 0,2 procent op kwartaalbasis, tegen een groei van 0,6 procent in de vorige meetperiode. Het gaat daarbij om voorlopige cijfers.
11/02 10u00  AEX klimt aan begin drukke weekAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt op vrijdag. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Op het Damrak bleef het maandag nog rustig aan het cijferfront. Verder werd uitgekeken naar de nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.
11/02 09u45  'Boskalis vangt goede prijs met verkoop'AMSTERDAM (AFN) - Boskalis vangt een goede prijs bij de verkoop van zijn belang in het samenwerkingsverband Saam Smit Towage. Dat schrijft KBC Securities in een reactie.
11/02 09u30  Topmanagers KLM bezorgd over koersAMSTERDAM (AFN) - Managers en leidinggevenden van luchtvaartmaatschappij KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commissarissen van Air France-KLM spreken ze hun zorgen uit over recente ontwikkelingen. Een belangrijk punt is de gewenste herbenoeming van KLM-baas Pieter Elbers wiens termijn bijna afloopt.
11/02 09u15  AEX opent met winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Op het Damrak bleef het maandag nog rustig aan het cijferfront. Verder werd uitgekeken naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China later deze week.
11/02 08u15  'Damrak begint hoger aan drukke week'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beurzen hoger te beginnen aan de nieuwe drukke cijferweek. Op het Damrak komen deze week de AEX-bedrijven Randstad, AkzoNobel, ABN AMRO, Heineken, DSM en Aegon met resultaten. Maandag is het nog rustig aan het cijferfront.
11/02 08u00  Boskalis verkoopt belang Saam Smit TowagePAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis verkoopt zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage voor 201 miljoen dollar. De deal moet in het tweede kwartaal afgerond worden, afhankelijk van goedkeuring van autoriteiten.
11/02 08u00  Euronext verhoogt bod op Oslo BørsAMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn bod op zijn Noorse branchegenoot Oslo Børs verhoogd. De pan-Europese beursuitbater biedt nu 158 Noorse kroon per aandeel waardoor het totale bod op ruim 6,7 miljard Noorse kroon uitkomt. Omgerekend is dat ongeveer 690 miljoen euro.
11/02 07u45  Heijmans ontwikkelt woningen in VlaardingenROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat 300 tot 400 woningen ontwikkelen en bouwen in Vlaardingen. Daartoe tekenden de bouwer en de Zuid-Hollandse gemeente een voorlopig contract. De deal levert Heijmans naar verwachting tussen de 80 miljoen en 100 miljoen euro op.
11/02 07u30  Opdracht Gemalto voor politie OegandaAMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht gekregen om biometrische identificatietechnologie te leveren aan de politie van Oeganda. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht.
11/02 07u15  Gemengd beeld op beurzen AziëTOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China die later deze week in Peking worden gehouden. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Japan gesloten was vanwege een nationale feestdag.
11/02 06u30  'Bouwer sluisdeuren IJmuiden dreigt met beslag'AMSTERDAM (AFN) - De Zuid-Koreaanse bouwer van de deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden dreigt met beslaglegging op de net aangekomen deuren. Dit laat Geosung Tech weten aan Het Financieele Dagblad. De bouwer ligt in de clinch met OpenIJ, het consortium van BAM en VolkerWessels, over meerkosten van de bouw van de stalen deuren en over de bankgarantie waarvan OpenIJ gebruik heeft gemaakt.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

3x 'Deal over aanblijven baas KLM in de maak'17/02 20u45 - IEX.NL: PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
2x Onderhandelaars Congres VS akkoord over grens12/02 06u30 - IEX.NL: WASHINGTON (AFN/RTR) - De Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres zijn tot een akkoord gekomen over de financiering van de grensbeveiliging. Volgens de Republikeinse senator Richard Shelby is er een principe-akkoord bereikt door de onderhandelaars uit het Congres.
2x 'FNV dreigt Randstad met zaak om ontduiken cao'12/02 06u30 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - De FNV ligt op ramkoers met uitzender Randstad. De bond dreigt Randstad-dochter TempoTeam voor de rechter te dagen ­wegens duizenden gevallen van cao-ontduiking bij zijn klant PostNL, schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag, na inzage in de sommatiebrief van de FNV.
2x Vopak voelt zwakkere vraag uit oliesector13/02 07u45 - IEX.NL: ROTTERDAM (AFN) - Vopak heeft in het vierde kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Het tankopslagbedrijf wijt die daling een zwakkere vraag vanuit de oliesector. Die zorgde voor een lagere bezettingsgraad van de tankterminals, hoewel de behoefte aan opslagterminals voor andere goederen stabiel bleef.
2x 'Aegon bereid tot Vivat-overname met investeerder'13/02 08u00 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - Aegon staat open voor een overname van concurrent Vivat in samenwerking met een private-equitypartij. Dat zegt topman Alexander Wynaendts in een gesprek met Het Financieel Dagblad.
2x Tele2 ziet meer kostenvoordeel in overname13/02 08u30 - IEX.NL: STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf Tele2 heeft zijn doel voor het synergievoordeel van de overname van Com Hem opgeschroefd. Door de overname van de Zweedse branchegenoot worden de mogelijkheden van Tele2 om gebundelde diensten met internet, telefonie, mobiel en televisie aan te bieden verruimd.
2x Sweco profiteert in Nederland van goede markt13/02 09u00 - IEX.NL: STOCKHOLM (AFN) - De Nederlandse divisie van het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco heeft zijn winstgevendheid in het afgelopen kwartaal verder verbeterd. Sweco profiteerde in Nederland naar eigen zeggen van goede marktomstandigheden. Daardoor konden meer medewerkers worden ingezet en hogere kosten worden gerekend aan klanten.
2x 'Trump bereid deadline China op te schorten'14/02 06u45 - IEX.NL: WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven. Dat zeggen bronnen in de directe omgeving van Trump.
2x DSM groeit ondanks wegvallen vitamineboost14/02 07u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft in het vierde kwartaal een kleine stijging van de omzet genoteerd. Het speciaalchemieconcern kondigde bij de presentatie van zijn jaar- en kwartaalcijfers verder een aandeleninkoopprogramma ter waarde van een miljard euro aan en een verhoging van het dividend.
2x Verlies NN door kosten inpassen Delta Lloyd14/02 07u45 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft het afgelopen kwartaal een verlies in de boeken gezet. Het negatieve resultaat werd grotendeels veroorzaakt door een eenmalige last vanwege het samenvoegen van de eigen leven- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Ook de operationele winst van de verzekeraar liep iets terug. NN kondigde verder aan voor maximaal 500 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.

Statistieken

Artikels:
31424
Gelezen:
10623
Aantal lezers nu:
22


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven