woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

Knack

Verbergen Tonen
19/09 06u00  Noord-Korea belooft ontmanteling nucleaire infrastructuur, toelating internationale inspecteurs De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn de belangrijke testsite Tongchang-ri, voor nucleaire raketten, te ontmantelen onder toezicht van internationale inspecteurs.10 
19/09 05u00  10 jaar na de bankencrisis: wanneer worden de verantwoordelijken gestraft? Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis blijkt dat de hoofdverantwoordelijken niet werden gestraft en dat de Belgische banken nog altijd aanzienlijke risico's lopen.13 
19/09 05u00  Kurt Van Eeghem na de kankerdiagnose: 'Ik wil een troostbrenger zijn' Kort na de dood van zijn broer Marc kreeg radio- en televisiecoryfee Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker ook hem te pakken had gekregen. Een gesprek over de angst, het gevecht en de genezing.14 
19/09 04u45  Directeur Nationale Bank bezorgd om toekomst Belgische banken 'Ondanks alle verbeteringen en het verscherpte toezicht op nationaal en Europees niveau zullen er ook in de toekomst nog banken failliet gaan', zegt Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank, deze week in Knack.14 
19/09 04u45  Tom Dechaene, directeur Nationale Bank: 'Er zullen nog banken failliet gaan' Niemand heeft beter zicht op de gezondheid van onze financiële instellingen dan Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank en bevoegd voor het toezicht op de banken. Tien jaar na de bankencrisis neemt Dechaene, exclusief voor Knack, geen blad voor de mond: 'Ik ben echt gechoqueerd dat zo weinig Belgische bankbestuurders geïnteresseerd zijn in het grote gevaar dat hun banken lopen.'15 
19/09 04u45  Enquête Gezinsbond: Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.13 
19/09 04u30  Francken presenteert nieuw plan voor opsluiting mensen zonder papieren Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra.11 
19/09 01u45  EU-parlementsleden bekritiseren corruptie en gebrekkige rechtsstaat in Slowakije Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slowakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slowaakse rechtsstaat.13 
18/09 22u45  Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland: 'Spionnenkoorts opgestookt' Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
18/09 19u45  Hongarije stapt naar Europees Hof tegen veroordeling door Europees Parlement Volgens Hongarije verliep de stemming niet correct. Ook de onthoudingen zouden geteld moeten worden, en dan zou het kritische rapport over Hongarije nooit goedgekeurd zijn.
18/09 19u15  VBO wil dat Britten tijdelijk in EU blijven als er geen brexitakkoord gevonden wordt De procedure voor een vertrek uit de EU laat zo'n verlengd verblijf toe, maar de lidstaten moeten dan wel unaniem akkoord gaan.
18/09 18u30  Baas Duitse staatsveiligheid moet opkrassen na uitspraken over geweld in Chemnitz Maassen had twijfel gezaaid over een video waarop een 'klopjacht' op een migrant te zien zou zijn.
18/09 18u15  Compromis tussen minister Homans en vakbonden, acties stopgezet Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) en de vakbonden hebben een compromis bereikt. Dat meldt minister Homans in een persbericht. Alle vakbondsacties worden onmiddellijk stopgezet.
18/09 17u30  Hoe extreemrechts de macht probeert te heroveren in Brazilië Ook in Brazilië zit extreemrechts in de lift. Het probeert er de macht terug aan de militairen te geven. Maar er zijn grote verschillen met wat elders in de wereld, bijvoorbeeld in Europa, gebeurt.
18/09 16u45  Verkiezingen 2018: Dokter Haat is overal Ooit kregen de politici van dit land het verwijt dat ze vastzaten in de Vlaamse klei. Vandaag sleuren ze elkaar door het slijk: door consequent op de man te spelen, door een debat vol onbeleefdheden en brutaliteiten, door verwijten en verdachtmakingen - en erger.
Laatste update: vandaag om 6u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 16u30  Michel wil tegen vrijdag concrete voorstellen van Francken over aanpak transmigrantenAfgelopen week werden 202 migranten uit gesloten centra gelaten om plaats te maken voor transmigranten. 32 van hen waren gekend voor criminele feiten.
18/09 16u00  Professor Dirk Voorhoof over de zaak-Fabre: 'Het vermoeden van onschuld is geen absoluut principe'Jan Fabre is nu al veroordeeld door de media, vindt zijn advocaat Hans Rieder. Emeritus professor mediarecht Dirk Voorhoof van het Human Rights Centre (UGent) is het daar helemaal niet mee eens.
18/09 16u00  Fatima Ezzarhouni (CD&V) over deradicalisering: 'De collaborateurs kregen ook een herkansing''Natuurlijk vroeg ik me af of de partij bedenkingen had wegens het verhaal van mijn zoon', zegt Fatima Ezzarhouni, moeder van een Syriëstrijder en kandidate voor de Antwerpse CD&V-lijst. 'Maar ik werd met open armen ontvangen.'
18/09 16u00  Cybercriminaliteit wordt steeds gewieksterCybercriminelen voeren hun aanvallen steeds gerichter uit. Daarnaast zijn ze veel complexer en dus moeilijker te detecteren. Dat staat in een rapport over de ontwikkelingen van cybercriminaliteit dat de Europese politiedienst Europol dinsdag heeft voorgesteld.
18/09 14u15  Europees Mensenrechtenhof bestraft België omdat vrouw met hoofddoek rechtbank moest verlatenHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft België veroordeeld omdat een gesluierde vrouw een hoorzitting van een rechtbank niet mocht bijwonen. Ons land heeft daarmee het recht op godsdienstvrijheid geschonden, klinkt het in een arrest dinsdag. België moet de vrouw 1.000 euro morele schadevergoeding betalen, besliste het Hof in Straatsburg.
18/09 14u15  Russisch vliegtuig neergehaald in Syrië, Moskou legt schuld bij IsraëlHet neerhalen van een Russisch verkenningsvliegtuig voor de Syrische kust kan tot een zware ruzie tussen Rusland en Israël leiden. Het Russische propellervliegtuig van het type Il-20 met vijftien militairen aan boord werd per abuis door de Syrische luchtafweer boven de Middellandse Zee neergehaald, maar Moskou legt de verantwoordelijkheid toch volledig bij Israël.
18/09 14u15  Palestijn overleden na arrestatie op Westelijke JordaanoeverEen Palestijn is gestorven nadat hij gearresteerd was tijdens een inval op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt het Israëlische leger dinsdag. Volgens de familie van het slachtoffer hebben de soldaten hem geslagen.
18/09 13u45  Europees Mensenrechtenhof bestraft België omdat vrouw met hoofddoek rechtbank moet verlatenHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft België veroordeeld omdat een gesluierde vrouw een hoorzitting van een rechtbank niet mocht bijwonen. Ons land heeft daarmee het recht op godsdienstvrijheid geschonden, klinkt het in een arrest dinsdag. België moet de vrouw 1.000 euro morele schadevergoeding betalen, besliste het Hof in Straatsburg.
18/09 13u45  Leuvense wetenschappers ontdekken eiwit dat beschermt tegen bepaalde ouderdomsziektesLeuvense wetenschappers hebben ontdekt dat het eiwit ANP32A delen van het lichaam zoals kraakbeen, botten en hersenen beschermt tegen oxidatieve stress die aanleiding geeft tot bepaalde ouderdomsziektes. De ontdekking biedt volgens de onderzoekers nieuwe aankopingspunten om deze stress te voorkomen en de aandoeningen te behandelen.
18/09 13u00  Van hondenvlees eten tot executies: zo leefden Belgen tijdens de Eerste WereldoorlogIn Een dure vrede beschrijft auteur Mark De Geest hoe België door de Eerste Wereldoorlog zijn voormalige status als industriële grootmacht voor altijd kwijtspeelde. Knack biedt u een fragment aan uit het boek over het dagelijks leven tijdens de Grote Oorlog.
18/09 12u15  Vande Lanotte vs. Tommelein: 'Onder Tommelein wordt alles duurder' - 'Jij wilt altijd maar weggeven'Iedereen tegen Johan Vande Lanotte, dat vat de verkiezingscampagne in Oostende zo'n beetje samen. Zijn grootste uitdager, Bart Tommelein, komt zelfs uit zijn eigen coalitie. 'De hoogste tijd dat er een eind wordt gemaakt aan het cliëntelisme en het electoralisme in onze stad', zegt de kandidaat-burgemeester.
18/09 12u00  Amerikaanse bommen zorgden voor burgerslachtoffers in JemenDe internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië heeft met Amerikaanse bommen meermaals burgerslachtoffers gemaakt in Jemen. Dat schrijft CNN op basis van gegevens van de Jemenitische onderzoeksgroep Mwatana.
18/09 11u45  Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Dokter Haat is overalOoit kregen de politici van dit land het verwijt dat ze vastzaten in de Vlaamse klei. Vandaag sleuren ze elkaar door het slijk: door consequent op de man te spelen, door een debat vol onbeleefdheden en brutaliteiten, door verwijten en verdachtmakingen - en erger.
18/09 11u15  Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series, ook een Belgisch succesDe melancholische fifties-serie 'The marvelous mrs. Maisel' is de grote winnaar van de zeventigste Emmy Awards, de Amerikaanse filmprijzen.
18/09 11u00  Jambon laat Staatsveiligheid organisatie achter Genkse islamschool doorlichtenMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat de Staatsveiligheid een onderzoek doen naar Milli Görüs, de organisatie die in Genk een islamschool wil starten. 'Ik wil volledige duidelijkheid over de omstandigheden waarin deze beweging een middelbare school opricht in Genk', zegt Jambon op Twitter.
18/09 11u00  Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series, ook een Belgische succesDe melancholische fifties-serie 'The marvelous mrs. Maisel' is de grote winnaar van de zeventigste Emmy Awards, de Amerikaanse filmprijzen.
18/09 10u15  Rekenhof: 'Te weinig transparantie om ziekenfondsen door te lichten'De overheid heeft amper zicht op hoe de ziekenfondsen hun werkings­middelen inzetten. Het Rekenhof dringt aan op meer transparantie. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel vraagt een discussie over de toekomstige werking en financiering van de ziekenfondsen.
18/09 10u15  Belgen zijn gemakzuchtig en vinden autodelen te omslachtigOpel is zopas in twee volksbuurten in Vlaanderen en Wallonië gestart met een zogeheten co-carring proefproject. Dat kadert in de Week van de Mobiliteit (16 - 22 september) en wil mensen de mogelijkheden van autodelen leren ontdekken.
18/09 10u00  Clarinval (MR) scherp voor Francken: 'Asielbeleid verdient acties, geen hectische communicatie'Na Open Vld en CD&V maandag neemt dinsdag ook coalitiepartner MR staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de korrel. Volgens Kamerfractieleider David Clarinval verdient het asielbeleid 'acties in plaats van hectische communicatie'.
18/09 09u15  Brusselse MR en Open VLD willen hek rond Maximiliaanpark'Sluit het park af met traliewerk, ook 's nachts.' Met dat opvallende advies komt Brussels schepen Alain Courtois (MR), nadat maandagochtend een agent werd neergestoken in het Maximiliaanpark. Dat staat dinsdag te lezen in Het Laatste Nieuws.
18/09 08u45  Advocaten van terreurverdachten mogen Verenigde Staten niet meer inEen aantal Belgische advocaten die terrorismedossiers hebben behandeld, hebben geen toelating gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen. Dat schrijft La Dernière Heure dinsdag op basis van verschillende getuigenissen.
18/09 08u15  Almaci (Groen): 'We sluiten kinderen op, maar laten criminelen vrij'Groen-voorzitter Meyrem Almaci is niet mild voor de regering in de aanpak van de asiel- en migratiekwestie en het Arcodossier. 'En de premier? Drie partijen rollen over de straat en hij is nergens te bespeuren', zei Almaci aan De Ochtend op Radio 1.
18/09 08u00  Al bijna 9.000 aangiftes van niet-vergunde wapens, laders of munitieVan maart tot en met juli zijn in ons land 8.687 aangiftes gedaan voor wapens, laders en munitie in het kader van de regularisatie van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Ruim de helft van de aangiftes gebeurt in de provincie Luik. De amnestieperiode loopt nog tot eind 2018.
18/09 07u45  Dodentol van tropische storm Florence loopt op tot 31Storm Florence heeft bij de doortocht in de VS tot nu toe minstens 32 levens geëist in de zuidelijke staten North Carolina, South Carolina en Virginia. Dat meldt de Amerikaanse zender CBS.
18/09 07u15  Korea-top begint met grote verwachtingen: Kim ontvangt MoonDe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in moet dinsdag op zijn derde top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de vastgelopen onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea nieuw leven inblazen. Moon kwam dinsdag in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang aan voor het eerste bezoek van een Zuid-Koreaanse president in elf jaar.
18/09 07u00  Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste seriesDe melancholische fifties-serie 'The marvelous mrs. Maisel' is de grote winnaar van de zeventigste Emmy Awards, de Amerikaanse filmprijzen.
18/09 06u00  Brandweermannen dreigen met staking door personeelstekortAls er niet snel extra personeel bij de brandweer komt, dreigen de brandweermannen met een algemene staking. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.
18/09 05u00  Politie krijgt amper helft haatboodschappen op internet verwijderdDe sectie van de federale politie die al bijna twee jaar speurt naar haatboodschappen op het web, krijgt amper de helft van die boodschappen verwijderd. Dat schrijft De Tijddinsdag.
18/09 04u30  Klimaatverandering door supervervuilers: 'Ik vrees dat we 2100 niet halen'Met alleen de CO2-uitstoot te beperken gaan we de klimaatverandering niet meer kunnen tegengaan. Het oordeel van professor Veerabhadran Ramanathan is bikkelhard. Maar er is een andere oplossing: supervervuilers elimineren.
18/09 04u15  Russisch legervliegtuig met 14 bemanningsleden vermist boven Middellandse ZeeEen Russisch militair vliegtuig met veertien bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie dinsdag.
18/09 04u00  VS begrenst aantal nieuwe vluchtelingen verderVoor het financiële jaar van 2019, dat in de VS begint in oktober 2018, zal de bovengrens liggen op 30.000 personen, zei buitenlandminister Mike Pompeo maandag in Washington.
18/09 03u45  Unicef: om de vijf seconden sterft een kind onder de vijftienIn 2017 stierven naar schatting 6,3 miljoen kinderen onder de 15 jaar, meestal aan vermijdbare oorzaken. Dat blijkt uit een nieuw cijferoverzicht dat dinsdag werd vrijgegeven door Unicef, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Bevolkingsdivisie van de Verenigde Naties en de Wereldbankgroep.
18/09 03u30  Europese waarnemers beschuldigen Hongaarse politie van mishandeling migrantenHet antifoltercomité van de Raad van Europa beschuldigt de Hongaarse politie van zware mishandelingen van migranten. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd bericht van de raad.
18/09 02u00  Oxfam: 'Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen'Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Zo liepen negen rijke landen en zeven ontwikkelingslanden samen mogelijk tot 3,5 miljard euro aan belastingen mis. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport 'Prescription for Poverty'.
18/09 01u45  Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederenDonald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
18/09 00u45  Burgerplatform Maximiliaanpark heroverweegt rol: 'Regering laat situatie verergeren'Het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen heroverweegt zijn rol in het Maximiliaanpark in Brussel, waar het hulp biedt aan vluchtelingen.
17/09 22u45  Vakbond waarschuwt: 'heel zware storingen van scheepvaartverkeer rest van de week'In de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigen de vakbonden ACOD en ACV. Minister Homans noemt de stakingen 'onbegrijpelijk'.
17/09 22u30  Loodsen in Antwerpse haven leggen voor onbepaalde duur het werk neerIn de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigt de socialistische vakbond ACOD. Volgens vakbondssecretaris Jan Van Wesemael zullen er in de komende dagen andere maritieme diensten volgen.
17/09 22u15  Orban wil geen Europese grenswachters in HongarijeDe Hongaarse premier Viktor Orban is sterk gekant tegen de inzet van Europese grenswachters aan de Europese buitengrenzen. Hij beschouwt het voorstel van de EU-Commissie daarrond als een aanval op de soevereiniteit van zijn land.
17/09 21u30  32 vrijgelaten transmigranten gekend voor verstoren openbare orde202 mensen zonder papieren werden vorige week uit gesloten opvangcentra vrijgelaten om plaats te maken voor andere migranten zonder verblijfsvergunning.
17/09 20u15  Rusland en Turkije bereiden gedemilitariseerde zone in Idlib voorTegen 15 oktober zal er in de Syrische regio Idlib een gedemilitariseerde zone zijn. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard, na een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De zone zal worden gemonitord door Russische en Turkse agenten van de militaire politie.
17/09 18u30  Meer dan 20.000 migranten in propvolle kampen op Griekse eilandenDe migrantentoestroom zorgt voor onhoudbare situaties op de eilanden in de Egeïsche Zee. In het opvangkamp van Samos is plaats voor 648 mensen, maar er verblijven er zo'n 4000.
17/09 17u00  Hoe de N-VA zichzelf tegenkomt op haar favoriete thema'sN-VA heeft als geen ander ingezet op migratie en veiligheid. Maar aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen draait hun beleid rondjes.
17/09 16u45  Hoe de N-VA zichzelf tegenkomt op haar op favoriete thema'sN-VA heeft als geen ander ingezet op migratie en veiligheid. Maar aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen draait hun beleid rondjes.
17/09 16u45  De bankenunie is niet opgewassen tegen een nieuwe grote crisisVorig jaar werd voor het eerst een bank opgedoekt volgens het nieuwe Europese resolutiesysteem. Dat betekent niet dat Europa nu in staat is elke bankenredding zonder tussenkomst van de belastingbetaler in goede banen te leiden.
17/09 16u00  Rusland: 'Vlucht MH17 werd neergehaald door raket die aan Oekraïne werd geleverd'Vlucht MH17 van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines is in 2014 in Oekraïne neergehaald door een raket die volgens het Russische ministerie van Defensie aan Oekraïne was geleverd. Moskou meldde maandag dat de raket na de levering nooit meer in Rusland is geweest.
17/09 16u00  Turkse oppositie heeft vragen bij vliegtuig van 500 miljoen dat Erdogan kreeg van QatarDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat hij een luxejet van Qatar heeft gekregen, dat volgens de oppositie 500 miljoen dollar waard is.
17/09 15u45  Theresa May over brexit: 'Mijn akkoord of helemaal geen akkoord'Als het Britse parlement niet instemt met het voorstel van de Britse premier Theresa May voor een brexit-akkoord met de Europese Unie, komt er wellicht helemaal geen akkoord. Dat heeft May gezegd aan de BBC.
17/09 15u30  Arco: Beke herinnert regering aan gemaakte afspraken Arco-afspraken'Ik zeg heel duidelijk: er zijn in de regering afspraken gemaakt die moeten gehonoreerd worden,' aldus Wouter Beke.
17/09 14u45  Snelle test bij virale infectie moet antibioticagebruik voorkomenEen snelle, eenvoudige test voor virale infecties moet onnodig antibioticagebruik en ziekenhuisopnames verminderen. Een Brits onderzoek bevestigt het potentieel van de test.
17/09 14u45  Armoede, repressie en een gebroken economie: crisis voert Nicaragua naar de afgrondVijf maanden van sociale onrust hebben de economie in Nicaragua zware schade toegebracht.
17/09 14u00  België levert rapper Valtònyc niet uit aan SpanjeDe Spaanse rapper Valtònyc, die wegens zijn omstreden liedjesteksten tot drieënhalf jaar gevangenis veroordeeld werd en naar België was gevlucht, moet niet uitgeleverd worden aan Spanje. Dat heeft de Gentse raadkamer maandag beslist.
17/09 13u45  Siegfried Bracke (N-VA) heeft genoeg van 'zuur gezeik en hitsig getier'In een opvallende post op zijn persoonlijke website roept Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) politici en media op om te 'stoppen met roepen en schelden'. Hij heeft genoeg van het 'zuur gezeik en hitsig getier', schrijft hij. Ook zijn eigen partijleden krijgen een veeg uit de pan.
17/09 13u30  China zal antwoorden als Trump nieuwe importheffingen oplegtChina zal de VS van antwoord dienen als president Donald Trump speciale importheffingen op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar doorvoert. Peking 'zal de nodige tegenmaatregelen moeten nemen', aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
17/09 13u15  België blijft euroland waar vacatures het moeilijkst ingevuld rakenOok in het tweede kwartaal van dit jaar waren er in België per 100 banen 3,5 vacant. Daarmee is België binnen de eurozone het land waar vacatures het moeilijkst ingevuld raken. De gemiddelde vacaturegraad voor de eurozone bedraagt 2,1 pocent, zo blijkt maandag uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat.
17/09 12u00  'Merkel wil dat omstreden baas van Duitse inlichtingendienst opstapt'De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft beslist dat Hans-Georg Maassen, het hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, moet opstappen. Dat vernam de Duitse krant Die Welt maandag uit regeringskringen.
17/09 11u15  'Verkiezingen of niet, op deze manier zal Congo verder afdalen naar de hel'Ook nu president Kabila eindelijk een kandidaat-opvolger heeft aangeduid, blijft de Congolese topdokter en mensenrechtenactivist Denis Mukwege zeker van zijn stuk: er zullen dit jaar geen verkiezingen die naam waardig plaatsvinden in de Democratische Republiek Congo.
17/09 11u15  Agent neergestoken aan Maximiliaanpark, verdachte neergeschotenAan het Brusselse Maximiliaanpark is maandagochtend rond 09.15 uur een agent van de Brusselse lokale politie aangevallen met een mes. De agent raakte daarbij lichtgewond. De politie opende daarop het vuur op de verdachte en die werd in de borst en het been geraakt.
17/09 10u00  Groen over stadsbossen: 'Aan huidig tempo wordt doelstelling pas in 2072 gehaald'Oppositiepartij Groen verwijt minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) een gebrek aan ambitie als het gaat om de aanleg van de beloofde stadsbossen. 'Aan dit tempo halen we die doelstelling in 2072, ik ben dan 97 jaar oud', zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman.
17/09 09u15  Socialistische vakbond ACOD dreigt al voor 21 september met actiesDe socialistische vakbond ACOD zal niet wachten op de staking die de drie ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid gepland hebben op vrijdag 21 september en 'zal - vermoedelijk in gemeenschappelijk front - reeds eerder zwaar toeslaan', zo meldt de vakbond maandagochtend in een persbericht. 'Maatregelen zoals besparen op zieke mensen kunnen niet door de beugel', klinkt het.
17/09 09u00  Cubaanse president wil zich vastberaden opstellen tegenover TrumpDe relaties van Cuba met de Verenigde Staten zijn slechter aan het worden, zei de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel zondag in zijn eerste grote televisietoespraak sinds hij in april het roer overnam van Raul Castro. Hij pleitte voor het aannemen van een vastberaden houding tegenover president Donald Trump en zijn regering.
17/09 08u15  Francken (N-VA): 'Als criminelen werden vrijgelaten, zal dat maar eenmalig geweest zijn'Als de informatie klopt dat er vorige week ook mensen met een strafblad werden vrijgelaten uit de gesloten centra om plaats te maken voor opgepakte transmigranten, dan zal het bij een eenmalig feit blijven. Die instructie zal ik mijn administratie straks wel geven', zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maandag in De Ochtend op Radio 1.
17/09 08u00  Open VLD-voorzitter Rutten haalt uit naar coalitiepartners over transmigratieOpen VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt uit naar coalitiepartners CD&V en N-VA over de aanpak van transmigratie. 'Dit is de wereld op zijn kop', aldus Rutten
17/09 07u15  Storm Florence kost zeventien personen het levenHet zuidoosten van de Verenigde Staten kampt nog steeds met zware overstromingen door de storm Florence, die zelfs nog erger zullen worden. De Washington Post telde dat er zondag al zeker zeventien personen om het leven zijn gekomen door het noodweer, onder wie twee kleine kinderen.
17/09 07u00  Aantal verkeersdoden gaat in eerste helft 2018 met 14 procent achteruitHet aantal mensen dat in de eerste zes maanden van dit jaar ter plaatse om het leven kwam bij een verkeersongeval op de Belgische wegen, is met 14 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2017, zo geeft de jongste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute aan.
17/09 05u15  Maak kennis met de Trump van de Tropen: Jair BolsonaroKnack stelt u voor aan Jair Bolsonaro, bijgenaamd 'de Trump van de tropen', de Braziliaanse presidentskandidaat die tijdens de verkiezingen in oktober wel eens potten zou kunnen breken.
17/09 05u00  Puigdemont ontkent dat hij op Europese lijst N-VA gaat staanDe afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont ontkent formeel dat hij politieke ambities heeft in België. Dat doet hij maandag in een interview met Het Belang van Limburg.
17/09 04u45  Ook mensen zonder papieren met strafblad vrijgelaten uit opvangcentraEr zijn wel degelijk mensen zonder papieren met een strafblad vrijgelaten uit de gesloten centra. Dat blijkt maandag uit documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken, en waar ook de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg over berichten.
17/09 04u45  Steeds minder Belgen aan de antidepressivaVoor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en De Standaard maandag.
17/09 04u45  Eén op de zes werknemers ontvangt fietsvergoedingSteeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
17/09 04u30  Stadsbos in Vlaamse steden blijft loze belofteDe aanplanting van bossen in en om de steden, een belofte van de Vlaamse overheid, is zo goed als stilgevallen. Dat schrijft De Standaard maandag.
17/09 03u00  Oprichter Salesforce koopt Time Magazine voor 190 miljoen dollarMarc Benioff, oprichter van technologiebedrijf Salesforce, neemt samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift over van mediabedrijf Meredith. Daarvoor betaalt de zakenman 190 miljoen dollar, meldt The Wall Street Journal.
17/09 01u45  Vrouw beschuldigt kandidaat voor Hooggerechtshof van seksuele agressieEen vrouw heeft Brett Kavanaugh, kandidaat het Hooggerechtshof, zondag beschuldigd van seksuele aanranding in de Washington Post. De Democraten eisen dat de stemming in de Senaat over zijn benoeming wordt uitgesteld.
17/09 01u30  Trump-regering schrapt nog meer steun voor PalestijnenDe Verenigde Staten hebben zondag een nieuwe schijf steun voor de Palestijnen geschrapt. Eerder hadden ze al meer dan 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) ingetrokken dat al toegezegd was voor de Palestijnen. Dat zegt een diplomatieke bron.
17/09 00u00  Tesla wil auto's zelf reparerenTesla is van plan om zijn auto's voortaan zelf te gaan repareren als er een aanrijding is geweest. Schadeherstellers doen soms weken tot maanden over een klus, zegt topman Elon Musk, 'en daar worden Tesla-eigenaren (en wij) gek van'.
16/09 23u00  Amazon onderzoekt of medewerkers bedrijfsgeheimen verkochtenMedewerkers zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. De Wall Street Journal onthulde die praktijken zondag.
16/09 23u00  Bruno Vanden Broecke wint Louis D'Or, prestigieuze Nederlandse toneelprijsDe Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke heeft de Louis d'Or, de prijs voor de beste toneelhoofdrol door een acteur, gewonnen met zijn rol in 'Para'. De winnaar werd zondag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.
16/09 18u30  Neergestoken Braziliaanse presidentskandidaat Bolsonaro mag intensieve verlatenJair Bolsonaro, het extreemrechtse parlementslid dat een tiental dagen geleden werd neergestoken, heeft zondag de afdeling intensieve zorgen mogen verlaten.
16/09 16u45  Premier Muscat: 'Malta wordt geen migrantencentrum'Malta zal nooit een migrantencentrum worden. Dat heeft de Maltese premier, Joseph Muscat, gezegd. 'We zullen iedereen die op zee in nood verkeert, blijven redden. Maar Malta zal nooit een hub worden voor de opvang van migranten', aldus Muscat.
16/09 16u30  Burgemeester Renaat Landuyt: 'Hou de ironie en de humor binnenshuis'Renaat Landuyt is burgemeester van Brugge voor de SP.A en hoopt dat ook na de gemeenteraadsverkiezingen te blijven. Maar hoe is hij als mens? Om deze twintig vragen te beantwoorden, had hij 8 minuten en 54 seconden nodig.
16/09 16u15  Bart Somers wil rechtstreekse verkiezing burgemeesterVolgens Mechels burgemeester Bart Somers (Open VLD) zou het voor de kiezer veel interessanter zijn dat bij de gemeenteraadsverkiezingen burgemeesters rechtstreeks verkozen worden.
16/09 15u30  Keniaan Kipchoge verpulvert wereldrecord marathonDe Keniaan Eliud Kipchoge heeft in Berlijn brandhout gemaakt van het oude wereldrecord op de marathon. Hij finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het record van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014 (2u02:57).
16/09 15u30  Robot Love: hoe we van robots kunnen leren wat liefde isEen tentoonstelling in Eindhoven onderzoekt de wisselwerking tussen mens en machine. 'Mensen komen voortdurend als cyborg uit de kast, al beseffen ze het zelf niet.'
16/09 15u15  Burgmeester Renaat Landuyt: 'Hou de ironie en de humor binnenshuis'Renaat Landuyt is burgemeester van Brugge voor de SP.A en hoopt dat ook na de gemeenteraadsverkiezingen te blijven. Maar hoe is hij als mens? Om deze twintig vragen te beantwoorden, had hij 8 minuten en 54 seconden nodig.
16/09 15u15  Mediteren voor beginners: 9 tipsMeditatie kan je concentratie verbeteren, stress verminderen, je afweersysteem opkrikken en je emoties in balans brengen. Logisch dat steeds meer mensen erdoor gefascineerd raken. Maar hoe begin je eraan, en waarop kun je zoal letten?
16/09 12u45  Ivo Belet: 'EVP hinkt niet op twee benen over Hongarije en Orban'Europarlementslid Ivo Belet (CD&V) sluit niet uit dat de Fidesz-partij van Hongaars premier Viktor Orban uit de Europese Volkspartij (EVP) wordt gezet. 'Maar we moeten nu eerst de procedures volgen.'
16/09 12u00  Orkaan Mangkhut: vliegverkeer in delen van Azië ontregeld, vrees voor meer dan 100 dodenHet vliegverkeer in delen van Azië is volledig ontregeld door orkaan Mangkhut, die onder meer huishoudt in Hongkong en de Chinese provincie Guangdong.
16/09 12u00  Le Fidèle en Tabula Rasa grote winnaars op EnsorsTabula Rasa haalde vijf prijzen uit vijf nominaties op de Ensors. Le Fidèle sleepte zes Ensors in de wacht.
16/09 11u30  Britse premier Theresa May is 'geïrriteerd' door speculaties over haar politieke toekomstDe Britse premier Theresa May is 'geïrriteerd' door de speculaties over haar politieke toekomst. Het debat over het vertrek uit de Europese Unie binnen iets meer dan zes maanden zou over de toekomst van het land moeten gaan, niet over de toekomst van de premier, vindt ze.
16/09 10u00  Voorpublicatie boek Chris De Stoop over familie bootvluchtelingen: Wanneer het water breektDeze week verschijnt het nieuwe boek van Chris De Stoop, een verhaal over bootvluchtelingen dat inzoomt op één boot, één groep, één familie. Het verhaal van een Vietnamese visser en zijn dochter, maar ook van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee. Als voorpublicatie brengen wij de proloog en het eerste hoofdstuk van Wanneer het water breekt
16/09 10u00  Minder boeren, meer bossen in EuropaDe klimaatopwarming zal planten kwetsbaar maken voor opstoten van koude in de lente.
16/09 09u15  Orkaan Mangkhut: vliegverkeer in delen van Azië ontregeld, meer dan 25 dodenHet vliegverkeer in delen van Azië is volledig ontregeld door orkaan Mangkhut, die onder meer huishoudt in Hongkong en de Chinese provincie Guangdong.
16/09 09u15  In beeld: tropische storm Florence zet hele dorpen onder waterHet zijn vooral de 'gigantische hoeveelheden' regen en overstromingen die de storm veroorzaakt, die verwoestend zijn, zeggen de autoriteiten.
16/09 08u30  Zeewier in de keuken: veel mensen weten niet wat ermee te doenZeewier is erg populair in Japan, maar wordt weinig gebruikt in onze keuken. Vooral omdat we het niet kennen. Nochtans is zeewier een duurzaam product, kan het gebruikt worden als vleesvervanger en bevat het erg weinig calorieën.
16/09 05u45  Londense burgemeester houdt vurig pleidooi voor nieuw Brexit-referendumDe Londense burgemeester Sadiq Khan houdt zondag in een gastbijdrage in de krant The Observer een vurig pleidooi voor een nieuw referendum over de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
16/09 05u30  Bondscoach Red Dragons: 'De Belgen hebben een x-factor die de grootmachten zorgen baart'Geen enkele volleybaltrainer heeft een straffere erelijst dan Andrea Anastasi, de nieuwe Belgische bondscoach. Deze week speelt de nationale ploeg op het WK in zijn thuisland Italië. 'België is geen volleybaltopland, maar jullie hébben iets.'
16/09 04u30  Boerenbondvoorzitter: 'Landbouw betaalt de rekening van brexit'In een interview met De Zondag keurt Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker de Europese bezuiniging op de landbouwsector streng af. 'Europa verwacht steeds meer van de landbouw, maar stelt daar steeds minder middelen tegenover. Dat kan niet.'
16/09 02u30  Trump gaat nieuwe strafheffingen tegen China afkondigenIn het handelsconflict tussen de VS en China wil VS-president Donald Trump volgens mediaberichten zijn dreigementen hard maken en het conflict drastisch op de spits drijven.
16/09 02u15  Congo dreigt uit Internationaal Strafhof te stappen, twee dagen voor beslissing over BembaCongo heeft er zaterdag mee gedreigd om uit het Internationaal Strafhof te stappen. Binnen twee dagen moet het hof een uitspraak doen in beroep over de Congolese oppositieleider Jean-Pierre Bemba. Bemba is uitgesloten van de presidentsverkiezingen op 23 december.
15/09 23u00  Tabula Rasa grote winnaar op EnsorsTabula Rasa haalde vijf prijzen uit vijf nominaties op de Ensors. Natali Brood won beste actrice film, Matthias Schoenaerts beste acteur film.
15/09 22u45  Progress Lawyers Network: Servische kinderen hebben recht op verdediging''Ongeacht eventuele druk en intimidatiepogingen zullen wij de belangen van de kinderen van het Servische gezin blijven verdedigen, zodat hun detentie eindigt en zij niet worden onderworpen aan onaanvaardbare levensomstandigheden in Servië.'
15/09 22u30  Duitse politie pakt leden van burgerwacht op na betoging in ChemnitzIn de stad Chemnitz, in het oosten van Duitsland, zijn na een betoging vijftien leden van een zelfverklaarde burgerwacht opgepakt. Zes van de mannen, die tussen de 27 en 33 jaar oud zijn, werden door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat deelden de politie en het parket zaterdag mee.
15/09 22u15  Francken wil extra tijdelijk opvangcentrum voor transmigrantenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil tijdelijk een bijkomend gesloten centrum voor de opvang van transmigranten. Dat zegt hij zaterdag in het Journaal van de VRT. Hij gaat dat vrijdag concreet voorstellen aan de regering.
15/09 20u00  Premier Tsjechië: 'Wij vangen geen vluchtelingen meer op, ook niet om humanitaire redenen'Andrej Babis roept ook de EU-landen op om 'een duidelijk signaal' te geven.
15/09 18u30  Zeker 13 doden na doortocht tyfoon Mangkhut op FilipijnenMinstens dertien mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van tyfoon Mangkhut, zo melden functionarissen.
15/09 18u30  NASA stuurt laser de ruimte in om ijs op aarde te bestuderenHet Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft vandaag zijn geavanceerde laser ICESat-2 gelanceerd, een missie van een miljard dollar die moet nagaan in hoeverre het ijs op de opwarmende aarde aan het smelten is.
15/09 17u00  SP.A: 'Op meerdere plaatsen mensen zonder papieren vrijgelaten, ook criminelen'John Crombez zijn niet alleen in het gesloten centrum van Merksplas, maar ook in Vottem en Brugge uitgeprocedeerde mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten.
15/09 16u00  Jinnih Beels: 'Drugsbeleid moet gestoeld zijn op bewijzen, niet op ideologie'Op de jaarlijkse zomeruniversiteit van SP.A Antwerpen heeft lijsttrekster Jinnih Beels opnieuw kritiek geuit op het drugsbeleid van het huidige stadsbestuur.
15/09 16u00  Rwandese opposante Victoire Ingabire vrijgelaten uit gevangenisEen van de voornaamste oppositiefiguren van Rwanda, Victoire Ingabire, heeft de gevangenis verlaten in het kader van een vervroegde vrijlating van ruim 2.000 gevangenen waarover president Paul Kagame de dag ervoor had beslist.
15/09 15u45  Zomer- en wintertijd: premier Michel wil overleg met Benelux en bevolking raadplegen'Het zou absurd zijn als we allemaal een andere keuze maken', zegt de premier aan VRT NWS.
15/09 15u45  Tropische storm Florence eist al minstens vier dodenIn de Verenigde Staten heeft de tropische storm Florence volgens officiële bronnen al aan minstens vier mensen het leven gekost.
15/09 15u45  Robots moeten beter leren samenwerkenIngenieurs proberen robotzwermen tot zelforganisatie aan te zetten.
15/09 15u45  Regisseur Romeo Castellucci komt naar De Munt: 'Ik geloof in schandaal'Deze herfst rolt Brussel de rode loper uit voor Romeo Castellucci. De Italiaanse regisseur toont werk in Kanal, in Bozar én hij regisseert Die Zauberflöte in De Munt.
15/09 14u45  SP.A: 'Op meerdere plaatsen mensen zonder papieren op straat gezet, ook criminelen'Volgens SP.A-voorzitter John Crombez zijn niet alleen in het gesloten centrum van Merksplas mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten, maar ook in Vottem en Brugge. 'Daar zitten mensen tussen die criminele feiten gepleegd hebben'.
15/09 14u30  Rimpels behandelen met fillers: hoe werkt het en is het wel veilig?Steeds meer mensen kiezen ervoor hun rimpels te laten behandelen met fillers. Waaruit bestaan die, hoe werken ze en zijn ze wel veilig?
15/09 11u45  Mensen zonder papieren vrijgelaten voor transmigranten: 'Regering loopt achter feiten aan'In het gesloten Centrum voor Illegalen in Merksplas zijn mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten.
15/09 11u00  Schutters vermomd als Mariachi doden drie mensen in Mexico CityIn Mexico City hebben gewapende mannen, verkleed als traditionele Mariachi-muzikanten, drie mensen doodgeschoten op een toeristisch plein.
15/09 10u30  Waals minister-president Willy Borsus trekt zeven exportlicenties van FN Herstal inWaals minister-president Willy Borsus heeft zeven licenties voor wapenexport van FN Herstal ingetrokken. Dat schrijft de Franstalige krant L'Echo.
15/09 10u00  Beestenboel: het gif van de snoerworm kan misschien dienen als insecticideHet langste dier ter wereld leeft in ondiepe wateren in de Noordzee: de reuzensnoerworm.
15/09 09u15  Tien jaar na de financiële crisis: voor welke uitdagingen staat de nieuwe generatie bankiers?Tien jaar na de financiële crisis ging Trends op de koffie bij de nieuwe generatie bankiers. Zij die de crisis van 2008 vanop het achterplan meemaakten en intussen aan het hoofd van de bank staan. Veertigers en vijftigers die, niet besmet door de erfenis van het verleden, met nieuwe uitdagingen geconfronteerd worden. Maar ook bankiers die de verantwoordelijkheid dragen om niet dezelfde fouten als hun voorgangers te maken, en een nieuwe bedrijfscultuur te introduceren.
15/09 09u00  Hoofd Organisatie van Amerikaanse Staten sluit 'militaire interventie' niet uit in VenezuelaDe secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, heeft verklaard dat 'een militaire interventie' in Venezuela een van de opties op tafel is, om de regering van president Nicolas Maduro 'omver te werpen'.
15/09 08u45  Van microben wegzappen tot koldertherapie tegen burn-out: aan deze pseudowetenschap waag je je beter nietHelpt een magneet tegen menopauze-klachten? Zijn walnoten een geneesmiddel? En kun je je ziekte wegzappen?
15/09 05u30  Weer politiegeweld in Amerika: 'Als hij een witte man was geweest, was het dan anders afgelopen?'Nadat een politieagente vorige week een zwarte man doodschoot in zijn eigen appartement in Dallas, lijkt er beweging te zitten in de discussie over excessief politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.
15/09 05u30  Schilder Adriaen Brouwer krijgt eerherstel in Oudenaarde: 'Hij hoort thuis bij de groten'Bijna was hij helemaal vergeten: Adriaen Brouwer, de op zijn 34e in 1638 gestorven schilder van kroegtaferelen waarin rokende mannen zich tegoed doen aan drank en overspel. In zijn geboortestad Oudenaarde opent op 15 september het eerste overzicht ooit. 'Brouwer hoort thuis tussen de groten: Bruegel, Rubens en Rembrandt', zegt curator Katrien Lichtert. 'Dit overzicht is een eerherstel.'
15/09 05u30  Politie en burgemeester bezorgd dat transmigranten aan park in Brussel worden vrijgelatenDe politie en Brussels burgemeester Philip Close (PS) zijn bezorgd dat een deel van de opgepakte transmigranten uit het administratief centrum in Steenokkerzeel 24 uur later weer vrij wordt gelaten bij het Maximiliaanpark in Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
15/09 05u00  Mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigrantenIn het gesloten Centrum voor Illegalen in Merksplas zijn zestig mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen zaterdag.
15/09 04u45  Bpost komt meer dan driehonderd postbodes tekortBpost komt ruim 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio's al maanden spaak loopt, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
15/09 04u45  Werknemers van Brusselse bedrijven nemen minder vaak de autoWerknemers van grote Brusselse bedrijven komen alsmaar minder vaak met de auto naar het werk. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
15/09 03u15  Pompeo: 'Ex-buitenlandminister Kerry ondermijnt Iran-beleid van VS'VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft oud-minister John Kerry er vrijdag van beschuldigd dat hij het VS-beleid tegen Iran ondermijnt. Pompeo meent dat Kerry ontmoetingen met Iraanse toppolitici had en dat die 'meer dan ongepast' waren.
14/09 23u45  Florence 'richt ravage aan' in Noord-CarolinaDe gouverneur van de Amerikaanse staat North Carolina heeft vrijdag gemeld dat orkaan Florence bezig was met een vernielend spoor te trekken doorheen de staat. Een stortvloed aan intense regenbuien heeft ook al tot overstromingen geleid, die onder andere opslagplaatsen voor toxische stoffen bedreigen.
14/09 23u15  Russische spionnen in Den Haag ook verdacht van cyberaanval op dopingbureauDe twee Russische spionnen die dit voorjaar in Den Haag zijn opgepak, worden ook verdacht van een cyberaanval op het wereldantidopingbureau WADA in het Zwitserse Lausanne. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Bern tegenover NRC en de Zwitserse krant Tages-Anzeiger.
14/09 19u45  Servisch gezin: Orde van Vlaamse Balies misnoegd over uitlatingen FranckenDe Orde van Vlaamse Balies(OVB) is 'bijzonder misnoegd' over de toon en de uitlatingen van staatssecretaris voor asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op twitter nadat het Servische gezin dat illegaal in het land is en was ondergedoken, opnieuw is opgepakt.
14/09 18u30  Voormalig campagneleider Trump zal meewerken met RuslandonderzoekPaul Manafort, de voormalige campagnedirecteur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een schikking getroffen met speciaal aanklager Robert Mueller.
14/09 17u00  De terreur van de groepschat: appen tot je gek wordtDat we stress krijgen van groepschats, dat weet zelfs oma intussen uit eigen ervaring. Maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. 'We hebben allemaal andere ideeën over digitale communicatie, waardoor die naast stress ook veel conflicten oplevert.'
14/09 16u45  Humanitaire crisis in Venezuela: 'Al 2 miljoen mensen het land ontvlucht'Europa moet humanitaire hulp bieden, vindt Antonio Tajani, voorzitter van het Europees Parlement.
14/09 16u00  Hoe conflicten het Midden-Oosten overspoeld hebben met ziektes en epidemieënSyrië worstelt met de zandmugziekte leishmaniasis, in Irak is polio na veertien jaar terug van weggeweest en Jemen kreeg te maken met ernstige opstoten van cholera. In het Midden-Oosten heeft conflict de deur geopend voor ziektes en epidemieën.
14/09 16u00  Warmere temperaturen bedreigen Europese volksgezondheidKlimaat- en gezondheidsexperts waarschuwen voor een toenemende dreiging van de klimaatverandering voor de Europese volksgezondheid. De stijgende temperaturen veroorzaken een snellere verspreiding van ziektekiemen die in bepaalde gevallen dodelijk zijn.
14/09 16u00  Berenspuug blijkt ideale omgeving om antibiotica te testenWetenschappers hebben een nieuwe omgeving ontdekt om antibiotica snel te testen en zo behandelingen te ontwikkelen: berenspuug.
14/09 16u00  Verwardheid na een operatie: alle chirurgische ingrepen kunnen een delirium uitlokkenSommige oudere mensen verliezen de pedalen na een operatie. Het lijkt wel of ze in ijltempo dement worden, maar die indruk is verkeerd.
14/09 14u30  IG Nobelprijzen voor speeksel als schoonmaakmiddel, zinloos kannibalisme en voodoo-poppenHet onderzoek waaruit blijkt dat een ritje in een achtbaan kan helpen tegen nierstenen heeft de IG Nobelprijs voor Geneeskunde gewonnen. En wist u al dat chimpansees in de dierentuin net zo goed u na-apen als u hen?
14/09 14u30  10 jaar na de crisis: toen 94 miljard nog veel geld was'Centrale banken zullen altijd saai blijven', denkt Jan Smets, de gouverneur van de Nationale Bank. 'Ze moeten bovenal vertrouwen bouwen.' Geen gemakkelijke opdracht als je zoals de Europese Centrale Bank (ECB) op een explosief gegroeide balans zit.
14/09 13u45  Kortrijks VB-gemeenteraadslid Steve Vanneste opnieuw in opspraak na agressie tegen politieVanneste testte na een verkeersongeval positief voor drugs en alcohol. Enkele weken geleden circuleerde nog een filmpje op sociale media waarin Vanneste de uitbater van een nachtwinkel in Marke de huid vol schold.
14/09 12u00  Afrikaanse varkenspest in Luxemburg voorlopig geen gevaar voor volksgezondheid, zegt De BlockHet Voedselagentschap moet nu nagaan of het om een geïsoleerd geval gaat.
14/09 11u45  'Voor kersverse moeders wordt het steeds normaler om minder lang in de kraamkliniek te blijven'Na een bevalling verblijven Belgische vrouwen gemiddeld 4 nachten in het ziekenhuis. Die kraamtijd kan nog korter, op voorwaarde dat moeder en kind kunnen rekenen op een kwaliteitsvolle postnatale thuiszorg.
14/09 11u30  Servisch gezin is teruggevonden en moet terug naar gesloten centrumHet gezin was het eerste dat in de nieuwe verblijven van het gesloten centrum in Steenokkerzeel werd ondergebracht.
14/09 10u45  Hoe Europa de Chinese opmars wil afremmenHet besef lijkt in de hele EU doorgedrongen: de VS mogen geen betrouwbare bondgenoot meer zijn, met China is het nog meer uitkijken geblazen. 'We gaan veel te veel mee in het Chinese narratief: het Westen is in verval, we zijn afhankelijk van China. Maar zij zijn ook afhankelijk van ons.'
14/09 10u15  Factcheck: 'Fijnstof is al dodelijk na een dag'Deze stelling lazen we in het NRC. Maar klopt het wel?
14/09 09u00  Gevolgen van asbest in ons land laten zich zien: aantal doden piekt de komende jarenDoor de hoge import van asbest in het verleden - meer zelfs dan aanvankelijk gedacht - maakt ons land zich nu op voor een piek in de sterftecijfers. Dat schrijft De Standaard vrijdag.
14/09 05u45  Ziekenfondsen: 'De Block schuift miljoenenfactuur voor innovatieve behandelingen door'Door een herraming heeft minister Maggie De Block (Open VLD) plots geen geld meer te kort om kankertherapieën terug te betalen. De Socialistische Mutualiteiten geloven niets van haar berekeningen.
14/09 05u00  1 jaar na het Catalaanse referendum: 'Het is of een echt referendum, of permanente crisis'In oktober 2017 deden de Catalanen een gooi naar onafhankelijkheid; het centrale Spaanse gezag sloeg hard terug. Een jaar later neemt theatermaker Michael De Cock in Catalonië de temperatuur en zoekt hij in Leuven een van de ministers in ballingschap op. 'Mijn familie betaalt een nog veel hogere prijs dan ik.'
14/09 05u00  Is dit het einde van de westerse fatsoenpolitiek?Jonathan Holslag somt tien redenen op waarom het vertrouwen in de politiek verder blijft afnemen.
14/09 04u30  Luchtkwaliteit verbetert, maar duizenden Vlamingen sterven nog vroegtijdig door vuile luchtDe Vlaamse Milieumaatschappij zegt dat elk jaar duizenden Vlamingen vroegtijdig overlijden door fijnstof en andere schadelijke deeltjes. Positief: de luchtkwaliteit gaat er wel op vooruit.
13/09 23u15  Russische spionnen gepakt in Den Haag, duo was onderweg naar Zwitsers laboratoriumIn de Nederlandse stad Den Haag zijn dit voorjaar twee Russische spionnen aangehouden die op weg waren naar een onderzoekslaboratorium in Zwitserland.
13/09 22u00  'Down the road' en 'Sorry voor Alles' winnen Gouden RoosDe Eén-programma's 'Down the road' en 'Sorry voor Alles' hebben donderdagavond in Berlijn een Gouden Roos gewonnen.
13/09 21u00  Klimaatsverandering: 'Ambities van alle landen zijn ontoereikend'De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties (VN) waarschuwt dat planeet Aarde binnenkort veroordeeld is tot een onomkeerbare cyclus van opwarming.
13/09 20u30  Bijna helft van anderstalige nieuwkomers in Vlaanderen heeft na twee jaar een jobDe VDAB gaat de nieuwe begeleiding van anderstalige nieuwkomers structureel inbedden in haar werking, klinkt het.
13/09 20u15  Servisch gezin vertrokken uit open gezinswoningHet Servisch gezin dat een tijdlang in het gesloten centrum van Steenokkerzeel verbleef, is gaan lopen uit de open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas.
13/09 20u00  Respect, fatsoen en gezond verstand inzet van de verkiezingen voor Wouter BekeCD&V wil ook strijd voeren tegen eenzaamheid bij de jongeren.
13/09 18u30  Laat uw kind ook eens falen: 'Het heeft geen zin om uw kind op een piëdestal te zetten'Kinderen die assertief zijn en hun mannetje staan: elke ouder zou ervoor tekenen. Maar in het echte leven kampen veel kinderen met een negatief zelfbeeld en faalangst. In zijn boek Opvoeden tot zelfvertrouwen geeft Steven Gielis concrete tips.
13/09 18u00  Staatsveiligheid wil verdubbeling manschappenDe Staatsveiligheid wil een verdubbeling van het aantal manschappen, om alle vormen van extremisme te kunnen blijven opvolgen.
13/09 18u00  De gemeentefinanciën onder druk: pensioenen, taxshift, leefloon en investeringen zorgen voor grote uitdagingenAan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen zijn de Vlaamse steden en gemeenten financieel gezond. Dat is een gevolg van strike begrotingsregels die de Vlaamse voogdijoverheid oplegt. De komende jaren staan de lokale besturen echter voor zware uitdagingen: ze moeten meer investeren, meebetalen voor de ambtenarenpensioenen, verliezen miljoenen door de taxshift en moeten meer geld reserveren voor de leeflonen.
13/09 17u00  Europese Commissie: 'Terugkeerprocedures moeten sneller en beter'Mensen van buiten de Europese Unie die geen recht op een legaal verblijf in de EU en haar lidstaten hebben, moeten sneller naar hun thuisland teruggestuurd kunnen worden. Dat vindt de Europese Commissie.
13/09 17u00  Johan Harstad wint Europese Literatuurprijs met 'Max, Mischa & het Tet-offensief'De Noorse auteur Johan Harstad en zijn Nederlandse vertalers Edith Koenders en Paula Stevens ontvangen voor de roman 'Max, Mischa & het Tet-offensief' de Europese Literatuurprijs.
13/09 17u00  Topoverleg omtrent hoofd van Duitse binnenlandse veiligheidsdienstDe sociaaldemocratische SPD wil dat Merkel het hoofd van de inlichtingendienst de laan uitstuurt.
13/09 16u30  N-VA-Kamerlid boos op 'journalistenratten'Journalisten krijgen wel vaker verwensingen naar het hoofd geslingerd. Kamerlid Rob Van de Velde gaat nog een stap verder en haalt op zijn facebookpagina uit naar 'journalistenratten'.
13/09 16u15  Parket van arbeidsauditeur opent onderzoek naar Jan FabreNadat cultuurminister Gatz al een onderzoek aankondigde naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door kunstenaar Jan Fabre, kondigt ook het Antwerpse parket een onderzoek aan.
13/09 16u15  Amerika en China willen handelsoverleg hervattenDe Verenigde Staten hebben China uitgenodigd het handelsoverleg te hervatten. Peking zegt de uitnodiging te hebben ontvangen en reageerde positief. 'China heeft steeds volgehouden dat escalatie van het handelsconflict in niemands belang is', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking.
13/09 15u30  Burn-outs zijn overal: hoe bestrijden we de epidemie van de 21ste eeuw?Bedrijven maken het bijna dagelijks mee: een medewerker is voor lange tijd onbeschikbaar wegens burn-out. De overheid begint met proefprojecten voor preventie op maat. Maar om de epidemie echt te bestrijden, moeten organisaties vooral hun manier van werken aanpakken.
13/09 15u15  Russische verdachten in zaak-Skripal 'wilden gewoon Stonehenge zien'De twee verdachten van de bijna fatale vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent eerder dit jaar in Zuid-Engeland, hebben verklaard dat ze 'gewoon Stonehenge wilden zien'.
13/09 14u45  Fabre reageert op beschuldigingen: 'Ik weet van mezelf dat ik direct kan overkomen als regisseur'Jan Fabre en zijn theatergezelschap Troubleyn hebben donderdag in een persbericht uitgebreider gereageerd op de beschuldigingen van twintig (ex-)medewerkers, die Fabre beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag.
13/09 13u45  Madrid gaat dan toch bommen leveren aan Saoedi-ArabiëDe Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell kondigde donderdag aan dat zijn land dan toch 400 lasergestuurde bommen gaat leveren aan Saoedi-Arabië. Nochtans werd eerder deze maand nog aangekondigd dat Spanje zou afzien van de verkoop, vanwege de betrokkenheid van Saoedi-Arabië in de oorlog in Jemen.
13/09 12u00  Na de arrestatie van de Belgische studente in Nicaragua: 'In het beste geval wordt ze enkel gefolterd'Knack sprak, naar aanleiding van de arrestatie van de Belgisch-Nicaraguaanse studente, met mensenrechtenactivist Félix Maradiaga over het bewind van Nicaraguaans president Daniel Ortega. '
13/09 11u45  Gatz laat dansgezelschap van Fabre doorlichten na getuigenissen van grensoverschrijdend gedragMinister Sven Gatz heeft zijn administratie de opdracht gegeven om na te gaan wat er binnen het gezelschap Troubleyn precies gebeurd is.
13/09 11u45  Rusland en China zijn duidelijk voor Trump: 'Jullie hebben in Azië niets te zoeken'Rusland houdt momenteel de grootste militaire oefening in haar recente geschiedenis. De NAVO doet binnen enkele weken hetzelfde in Noorwegen. 'De Euraziatische krachten organiseren zich tegen het Westen', zegt professor internationale politiek David Criekemans.
13/09 11u30  'Cloxit': wetenschappers waarschuwen voor eeuwige zomertijdOp 29 maart 2019 treedt de Brexit in werking, twee dagen later zou weleens de Cloxit kunnen zijn. Dan prutsen we voor de laatste keer aan de klok. Tenminste, als België kiest om de zomertijd aan te houden. Maar is dat wel zo'n goed idee?
13/09 11u30  'Het leven van vrouwen is echt niet om zeep na hun 50e'Aan de menopauze zit beslist ook een positieve kant, stelt journaliste Marie-Françoise Dispa, die een boek over het thema schreef.
13/09 11u00  Roald Dahl is voor kinderen vandaag meer dan ooit nodig: 'Laat je niet bang maken door die reuzen om je heen!'102 jaar oud zou Roald Dahl vandaag, op 13 september, geworden zijn. Mocht hij nog leven, dan haalde de in 1990 overleden auteur zijn roeptoeter boven en schreeuwde hij alle kinderen toe: 'Laat je niet bang maken door de doemberichten van die reuzen om je heen!' Want hoe tegenstrijdig Dahl als mens was, zo consequent was hij als jeugdauteur: altijd stond hij aan de kant van het kind.
13/09 10u45  Factcheck: 'Eenzaamheid is gevaarlijker dan overgewicht of roken'Zo kopte Het Laatste Nieuws onlangs. Maar klopt het wel?
13/09 10u45  Duitsland heeft nieuw migrantenakkoord met Italië beetOnder de tekst ontbreken nog wel de handtekeningen van de Duitse en Italiaanse ministers van Buitenlandse Zaken.
13/09 10u45  Schrijvers in de vakschool: 'Ik kan zo veel meer dan ik dacht'Fikry El Azzouzi was een schooljaar lang schrijver-in-residentie in een Antwerpse concentratieschool. Door leerlingen uit het beroepsonderwijs te leren schrijven, krikte hij meteen ook hun zelfvertrouwen op.
13/09 10u45  Cristiano Ronaldo is de absolute grootverdiener in de Serie ALa Gazzetta dello Sport publiceerde de spelers- en trainerslonen uit de Serie A.
13/09 09u45  Aung San Suu Kyi verdedigt gevangenisstraf voor Reuters-journalistenTwee journalisten van persagentschap Reuters werden opgepakt voor het bezit van geheime documenten.
13/09 07u15  Twintig (voormalige) medewerkers beschuldigen Jan Fabre van grensoverschrijdend gedragIn een open brief die woensdagnacht verscheen op de website van kunstenmagazine rekto:verso is sprake van publieke vernederingen, seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Fabre zelf ontkent de aantijgingen.
13/09 05u00  'Als alcohol vandaag werd uitgevonden, zou het onder de drugswet vallen'Het is moeilijk te voorspellen wat de voor- en nadelen zouden zijn van de legalisering van cannabis, zegt Stijn Hoorens, onderzoeker bij de internationale denktank RAND. 'De prijs kan dalen, maar net zo goed stijgen.'
13/09 05u00  Belgische studente in Nicaragua opgepakt en beschuldigd van 'terrorisme'Amaya Coppens (23), de Belgisch-Nicaraguaanse studentenleidster die protesteerde tegen de regering van Daniel Ortega, de Nicaraguaanse president met dictatoriale allures, is woensdag door de politie beschuldigd van 'terreurdaden'.
13/09 05u00  President Trump door eigen omgeving 'een idoot' en 'amoreel' genoemdDe president van het machtigste land ter wereld is volgens zijn eigen medewerkers niet geschikt voor zijn job.
13/09 04u30  Twintig ex-medewerkers beschuldigen Jan Fabre van grensoverschrijdend gedragTwintig voormalige medewerkers en stagiairs van beeldend kunstenaar Jan Fabre klagen grensoverschrijdend gedrag aan van de kunstenaar.
13/09 01u30  Regering Zuid-Soedan bereikt vredesakkoord met rebellen, internationale waarnemers nog sceptischDe Zuid-Soedanese president Salva Kiir en rebellenleider Riek Machar hebben woensdag een vredesakkoord ondertekend, om een punt te zetten achter vijf jaar burgeroorlog.
12/09 23u15  Zuid-Korea overweegt Olympische Spelen samen met Noord-Korea te organiserenZuid-Korea overweegt om samen met buurland Noord-Korea een gooi te doen naar de Olympische Zomerspelen van 2032. Dat zei de Zuid-Koreaanse minister van Sport Do Jong-hwan woensdag op een persconferentie in Tokio.
12/09 21u15  Schild & Vrienden: N-VA-kandidaat in Lubbeek trekt zich terug, Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier jongerenadviseursNick Peeters was in opspraak gekomen na de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Vandaag liet Louis De Stoop, een ander lid van Schid & Vrienden, weten dat hij Dries Van Langenhove niet zal opvolgen in de raad van bestuur van de UGent.
12/09 20u15  Politievakbonden gaan flitsmarathon in oktober boycottenDrie van de vier politievakbonden zullen de nieuwe flitsmarathon van de geïntegreerde politie op 17 en 18 oktober boycotten. Dat meldt VTM Nieuws deze avond.
12/09 19u15  Schild & Vrienden: Nick Peeters trekt zich terug als N-VA-kandidaat in LubbeekNick Peeters was in opspraak gekomen na de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Vandaag liet Louis De Stoop, een ander lid van Schid & Vrienden, weten dat hij Dries Van Langenhove niet zal opvolgen in de raad van bestuur van de UGent.
12/09 19u00  Opvolger Dries Van Langenhove past voor plaats in Raad van Bestuur UGentLouis De Stoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de Raad van Bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Ondertussen hebben nog twee andere leden van Schild & Vrienden zich teruggetrokken als kandidaat voor de verkiezingen van 14 oktober.
12/09 18u45  Gezondheidswaakhond VS dreigt elektronische sigaret in de ban te slaanHet Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap FDA dreigt om elektronische sigaretten met een smaakje van de markt halen indien de industrie niet meer stappen onderneemt tegen het gebruik door jongeren. Steeds meer minderjarigen in de VS zijn aan de e-sigaret verslingerd.
12/09 17u15  Triumph des Drillens, Orban in de hoekVandaag nam het Europees Parlement de eerste stap om de Hongaarse regering op het Europese toneel te schorsen. De gemoederen laaiden hoog op tijdens het voorafgaande debat.
12/09 17u00  Triumph des Drillens. Orban in de hoek.Vandaag nam het Europees Parlement de eerste stap om de Hongaarse regering op het Europese toneel te schorsen. De gemoederen laaiden hoog op tijdens het voorafgaande debat.
12/09 16u15  België loopt nog decennia risico door de rommel van DexiaTien jaar na het uitbreken van de financiële crisis is de balans van de bankenreddingen door onze overheden bijna positief. Dan maken we even abstractie van Dexia, waar we nog voor tientallen miljarden euro's risico lopen.
12/09 16u15  Dode bij vechtpartij op snelwegparking in Wetteren: parking gaat tijdelijk dichtNa het incident in de nacht van dinsdag op woensdag op de snelwegparking van de E40 in Wetteren richting kust, waarbij een dode viel bij een vechtpartij tussen transmigranten, gaat de vrachtwagenparking tijdelijk dicht.
12/09 16u15  Knack slaat de handen in elkaar met Zwijgen Is Geen Optie: 'Weg met het defaitisme'Het YouTube-kanaal ZIGO (Zwijgen Is Geen Optie), dat sociaal geëngageerde interviews brengt, zoekt actief geld voor de wereldverbeteraars over wie het video's maakt. Ook een samenwerking met Knack is op til.
12/09 16u15  Louis De Stoop volgt Dries Van Langenhove niet op in Raad van Bestuur UGentLouis De Stoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de Raad van Bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u15  Europese Commissie stelt maatregelen tegen inmenging in verkiezingen voorDe Europese Commissie heeft voorzorgsmaatregelen en sancties voorgesteld om de Europese verkiezingen te beschermen tegen buitenlandse inmenging. 'We moeten onze vrije en eerlijke verkiezingen beter beschermen tegen manipulatie door derde landen of particuliere belangen', verklaarde voorzitter Juncker.
12/09 16u15  Huisartsen weten te weinig over immuunstoornissen'Aangeboren immuunstoornissen worden niet onderwezen aan de universiteiten en dus studeren artsen af zonder te weten dat deze ziektes bestaan.'
12/09 16u15  Eieren krijgen eerherstel: waarom zijn ze plots geen bron meer voor bezorgdheid?Eieren zijn rijke voedingsmiddelen, maar werden jarenlang verguisd vanwege hun hoge cholesterolgehalte. Het hoogste zelfs van alle voedingsmiddelen. Wat is er veranderd?
12/09 15u45  VN experts: 'België heeft sancties geschonden in dossier bevroren Libische fondsen'België heeft VN-sancties rond bevroren Libische fondsen geschonden. Dat zeggen experten van de Verenigde Naties in een rapport dat is uitgebracht door Politico en dat ook te lezen staat in Le Vif.
12/09 14u30  Verkiezingen beïnvloeden prestaties op het werkDe dagen na verkiezingen presteer je minder goed op je werk. Ten minste, als je voor de verliezende kandidaat hebt gestemd.
12/09 14u15  EU-parlement stemt in met hervorming auteursrechtHet Europees Parlement heeft vandaag gestemd voor een aanpassing van het online auteursrecht. Daardoor zouden grote internetplatformen als YouTube, Facebook en Instagram vergoedingen moeten afdragen over auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto's of muziek die gebruikers uploaden.
12/09 14u00  Hervorming auteursrecht goedgekeurd door Europees ParlementHet online auteursrecht wordt door de hervorming verstrengd. Voor uitgevers betekent het dat hun content minder vrij verspreid kan worden door platformen als Facebook en Google.
12/09 13u45  Europees Parlement vormt vuist tegen Hongarije en start alarmprocedureHet Europees Parlement vraagt de Raad nu om actie te ondernemen tegen Hongarije en het beleid van Viktor Orbán.
12/09 13u45  Zuhal Demir: 'Als we zo voortgaan, krijgen we straks shariarechtbanken in Genk'Op 14 oktober krijgt de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) een uitdager van formaat in de persoon van Zuhal Demir (N-VA), de staatssecretaris voor gelijke kansen. In de meest multi-etnische stad van Vlaanderen wil Demir het identitaire debat aangaan, zo werd duidelijk in een dubbelinterview in Knack.
12/09 13u45  'Er zijn nog heel veel vragen, maar de Nations League is wel een echte nieuwe competitie'In de nieuwe landencompetitie Nations League is de kop eraf. Peter T'Kint, redacteur van Sport/Voetbalmagazine, analyseert na de eerste twee speeldagen.
12/09 13u30  Letermes mandaat bij Idea wordt niet verlengdLeterme kwam onder meer in opspraak omdat hij via de organisatie zijn Belgische belastingen liet terugbetalen door de Zweedse belastingbetaler.
12/09 12u00  Sander Loones over de Europese toekomst van N-VA: 'Verhofstadt is voor ons een hinderpaal'Binnen negen maanden trekt Europa naar de stembus. Partijen trachten door strategische allianties hun gewicht in de schaal te vergroten. Ook bij N-VA denken ze over hun Europese toekomst na. Maar een samenwerking met de liberalen zit er op dit moment niet in.
12/09 11u45  Juncker wil migratie onder controle krijgen en bepleit nieuw partnerschap met AfrikaTegelijkertijd lanceerde de Commissievoorzitter een nieuwe oproep aan de lidstaten om de diepe verdeeldheid over het migratie- en asielbeleid eindelijk te overstijgen.
12/09 11u45  Dieselwagens weer in de lift: 'Leg strenge normen op, maar verketter diesel niet'De verkoop van dieselauto's gaat langzaam maar zeker weer omhoog. Vijf vragen aan Joost Kaesemans, directeur communicatie van automobielfederatie Febiac.
12/09 11u45  Wat te doen tegen spierpijn na het sporten?Iedereen heeft weleens last van gespannen, pijnlijke spieren, vooral na een inspanning. Een adequate behandeling bestaat nog altijd niet, maar warmte lijkt te helpen.
12/09 11u00  Ook in beroep oordeelt rechtbank dat België kinderen van IS-strijders niet moet repatriërenVolgens de rechter oefent de Belgische staat geen enkel gezag of controle uit in het gevangenenkamp waar de kinderen worden vastgehouden.
12/09 10u30  Demir vs. Dries in Genk: 'Ik ga naar geen enkele iftarviering' - 'Wij bezoeken ze allemaal'In Genk lijken de gemeenteraadsverkiezingen uit te draaien op een tweestrijd tussen burgemeester Wim Dries (CD&V) en zijn uitdaagster Zuhal Demir (N-VA). 'Het is kiezen tussen twee totaal verschillende bestuursmodellen.'
12/09 10u30  'Met morele principes heeft het migratiebeleid van Merkel niets te maken'Als links nog een vuist wil maken tegen radicaalrechts, moet het zeer dringend af van zijn 'valse moraal' in het migratiedebat. Het is de visie van Wolfgang Streeck, internationaal gerenommeerd Duits socioloog. Streeck staat mee aan de wieg van 'Aufstehen', een zopas opgerichte beweging die, gesteund door meer dan 100.000 medestanders, Duitse linkse partijen wil verenigen rond een migratie-kritisch verhaal.
12/09 10u15  Tweede gezin blijft in gesloten centrum: beroep verworpen door RVVDe Raad voor Vreemdelingenbetwisting (RVV) heeft het beroep tegen de opsluiting van een tweede gezin in het centrum 127bis verworpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken op Twitter.
12/09 10u00  Dit moet u weten over het nieuwste ophefmakende boek over Trump: 'We zijn in crazytown beland'In het veelbesproken boek Fear doet de legendarische journalist Bob Woodward een boekje open over het Witte Huis van Donald Trump. Knack las het boek voor u en zet de belangrijkste conclusies op een rij.
12/09 10u00  Belgen zijn de op twee na grootste drinkers van EuropaOp twee landen na hebben de Belgen het hoogste alcoholverbruik. Enkel Litouwen en Tsjechië gaan ons voor.
12/09 10u00  Stuurt het Europees Parlement de dissidente Orban vandaag richting strafbank?Woensdag stemte het Europees Parliament over de schorsing van Hongarije op het Europese toneel. From stemming belooft razend spannend te worden, te meer omdat de Europese Volkspartij moet kiezen tussen macht en moraal.
12/09 09u00  Telfout na Zweedse verkiezingen: linkse coalitie toch de grootsteDoor de rechtzetting van de fout ligt het linkse blok één zetel voor op de centrumrechtse partijen.
12/09 08u15  Secretaris-generaal van de VN waarschuwt voor bloedbad in Syrisch rebellenbolwerk Idlib'De strijd tegen het terrorisme ontslaat de oorlogvoerende partijen niet van de fundamentele verplichtingen volgens het internationale recht.'
12/09 05u15  N-VA-kandidaat in Brussel van lijst geschrapt, ook Jong N-VA'er in Zwijndrecht weg om racismeAlain Van Nieuwenborgh, kandidaat op de vijftiende plaats van de lijst van N-VA in Brussel-stad voor de gemeenteraadsverkiezingen, wordt van de lijst geschrapt na racistische uitlatingen op Facebook. Ook een jongeman uit Beveren heeft ontslag genomen als secretaris bij Jong N-VA Zwijndrecht en Burcht
12/09 05u15  Onze internetgegevens: 'Iederéén heeft iets te verbergen, alleen weten we het nog niet'In het boek De diefstal van de eeuw legt journalist Jan Walraven bloot hoe we onszelf hebben gedegradeerd tot handelswaar waar bedrijven als Google, Facebook en Amazon grote winsten uit puren.
12/09 05u00  Studio 100-baas Hans Bourlon: 'Ondernemers klagen te veel. Zoals vroeger de landbouwers'Op een bedrijfsfeest amuseerde hij zich kostelijk met Gerolf Annemans (Vlaams Belang), maar hij werd ook peter van een jonge Somalische vluchteling. Hans Bourlon is niet voor één gat te vangen. 'Mensen leven van vooroordelen. In mijn verhaaltjes probeer ik die om te draaien.'
12/09 05u00  In afwachting van de zelfrijdende auto: 7 oplossingen voor een veiliger verkeerVooruitgangsoptimisten twijfelen er niet aan: de zelfrijdende auto zal alle verkeersveiligheidsproblemen oplossen. Ooit. Maar tot het zover is, zijn er nog tal van eenvoudigere innovaties die de veiligheid drastisch kunnen verhogen. Knack somt de voornaamste alvast voor u op.
12/09 02u00  Coalitie onder leiding VS: Eindfase van strijd tegen IS in Syrië ingegaanDe coalitie onder leiding van de Verenigde Staten zegt dinsdag dat de laatste fase van de militaire operatie tegen terreurbeweging IS is ingegaan in het oosten van Syrië.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Tom Dechaene, directeur Nationale Bank: 'Er zullen nog banken failliet gaan'19/09 04u45 - Knack: Niemand heeft beter zicht op de gezondheid van onze financiële instellingen dan Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank en bevoegd voor het toezicht op de banken. Tien jaar na de bankencrisis neemt Dechaene, exclusief voor Knack, geen blad voor de mond: 'Ik ben echt gechoqueerd dat zo weinig Belgische bankbestuurders geïnteresseerd zijn in het grote gevaar dat hun banken lopen.'
14x Directeur Nationale Bank bezorgd om toekomst Belgische banken19/09 04u45 - Knack: 'Ondanks alle verbeteringen en het verscherpte toezicht op nationaal en Europees niveau zullen er ook in de toekomst nog banken failliet gaan', zegt Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank, deze week in Knack.
14x Kurt Van Eeghem na de kankerdiagnose: 'Ik wil een troostbrenger zijn'19/09 05u00 - Knack: Kort na de dood van zijn broer Marc kreeg radio- en televisiecoryfee Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker ook hem te pakken had gekregen. Een gesprek over de angst, het gevecht en de genezing.
13x EU-parlementsleden bekritiseren corruptie en gebrekkige rechtsstaat in Slowakije19/09 01u45 - Knack: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slowakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slowaakse rechtsstaat.
13x Enquête Gezinsbond: Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen19/09 04u45 - Knack: De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.
13x 10 jaar na de bankencrisis: wanneer worden de verantwoordelijken gestraft?19/09 05u00 - Knack: Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis blijkt dat de hoofdverantwoordelijken niet werden gestraft en dat de Belgische banken nog altijd aanzienlijke risico's lopen.
11x Francken presenteert nieuw plan voor opsluiting mensen zonder papieren19/09 04u30 - Knack: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra.
10x Noord-Korea belooft ontmanteling nucleaire infrastructuur, toelating internationale inspecteurs19/09 06u00 - Knack: De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn de belangrijke testsite Tongchang-ri, voor nucleaire raketten, te ontmantelen onder toezicht van internationale inspecteurs.
3x Verkiezingen 2018: Dokter Haat is overal18/09 16u45 - Knack: Ooit kregen de politici van dit land het verwijt dat ze vastzaten in de Vlaamse klei. Vandaag sleuren ze elkaar door het slijk: door consequent op de man te spelen, door een debat vol onbeleefdheden en brutaliteiten, door verwijten en verdachtmakingen - en erger.
2x Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland: 'Spionnenkoorts opgestookt'18/09 22u45 - Knack: Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.

Statistieken

Artikels:
32535
Gelezen:
9145
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven