zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Knack

Verbergen Tonen
21/04 05u30  Waarom invasieve dieren en planten zo moeilijk te bestrijden zijn Invasieve soorten - dieren en planten die met de hulp van de mens nieuwe gebieden koloniseren - overstromen Vlaanderen. Soms veroorzaken ze schade, onder meer aan de biodiversiteit. Maar hun aanwezigheid controleren is geen sinecure.
21/04 05u00  Fake news in Mexico: 'Elk kamp graaft zich in met informatie die het eigen gelijk bevestigt' In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van juli wordt Mexico overspoeld door fake news, trolls en bots. Een team journalisten biedt weerwerk.
21/04 05u00  Fiscus wil dading sluiten met De Gucht De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Dat bevestigt De Guchts advocaat Bruno Cardoen zaterdag in De Tijd.
21/04 00u30  Noord-Korea schort kernproeven en rakettentests op Noord-Korea schort zijn kernproeven en rakettentests op. Dat maakte de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekend.15 
20/04 22u00  Francken vraagt Albanese politie om grenscontroles te verstrengen Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft de Albanese grenspolitie gevraagd de controles te verstrengen. België stelt vast dat steeds meer Albanese onderdanen op Brussels Airport landen zonder de nodige verblijfsdocumenten.
20/04 21u45  In memoriam: Avicii, boegbeeld van de Tomorrowlandgeneratie Met Tim Bergling ofwel Avicii verliest de elektronische dansmuziek een grote naam, maar ook een getormenteerde producer die nooit het boegbeeld wilde zijn dat anderen van hem maakte.
20/04 20u00  Zweedse dj en producer Avicii op 28-jarige leeftijd overleden De Zweedse artiest Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden Zweedse media.
20/04 19u45  Democratische Partij spant rechtszaak aan tegen Trump-campagne, Rusland en WikiLeaks De Amerikaanse Democratische Partij heeft een rechtszaak aangespannen tegen Rusland, de verkiezingscampagne van president Donald Trump en klokkenluiderswebsite WikiLeaks, omdat die samengewerkt zouden hebben om de Democraten bij de verkiezingen van 2016 schade te berokkenen.
20/04 17u00  Dooit het ijs tussen Noord-Korea en het Westen? 'We begeven ons op onontgonnen terrein' Na een ontmoeting tussen Kim Jong-un en CIA-directeur Mike Pompeo lijkt er een reële kans in zicht om 'een internationaal probleem op te lossen', aldus Donald Trump.
20/04 15u45  Artsen Zonder Grenzen ziet 'ongewoon zware schotwonden' in Gaza Sinds 1 april hebben medische teams van Artsen Zonder Grenzen postoperatieve zorg geboden aan meer dan 500 patiënten die kogelverwondingen opliepen bij de recente protestacties in de Gazastrook.
20/04 15u45  Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer stapt op na dronken aanrijding Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) zet een stap opzij. Devleeschouwer veroorzaakte woensdagavond een verkeersongeval, waarbij een man levensgevaarlijk gewond raakte, en legde daarna een positieve ademtest af.
20/04 15u45  Paleo-arbeid: de holbewonertrend dringt nu ook door tot het kantoorleven Het paleodieet hebt u misschien al uitgeprobeerd, maar de troglodietentrend dringt nu ook door tot ons kantoorleven. La guerre du feu op de werkvloer!
20/04 14u45  Pro-anorexia op sociale media: 'Een eetstoornis is geen lifestyle' Tieners en jongvolwassenen met eetstoornissen bedelen steeds vaker op sociale media naar beledigingen als motivatie om gewicht te verliezen. Hoe gevaarlijk is de online pro-anorexia community? 'Val toch gewoon af, trut.'
20/04 14u45  Beducht voor bederf: 7 vragen over de houdbaarheid van voeding Moet je levensmiddelen waarvan de minimale houdbaarheidsdatum verstreken is weggooien? Zijn producten in snelverkoop betrouwbaar? Toelichting bij het verloop van versheid.
20/04 14u45  Interactieve kaart laat zien of je voldoende calcium inneemt De Internationale Osteoporose Vereniging heeft een interactieve kaart gelanceerd die de inname van calcium per land of regio toont. In Azië en Latijns-Amerika is de inname erg laag. Calcium is belangrijk voor sterke botten.
Laatste update: vandaag om 5u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 14u00  Basisschool moet meteen aandacht hebben voor elke problematische afwezigheidDe lagere scholen moeten aandacht hebben voor elke problematische afwezigheid van een leerling, ook 'vanaf 'slechts' een halve dag'. Dat schrijft de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) in een advies over het stijgend aantal problematische afwezigheden in het lager onderwijs.
20/04 13u45  Regering wil in 2020 opnieuw met begrotingsevenwicht aanknopenDe federale regering wil in 2020 opnieuw met een begroting in evenwicht aanknopen. Dat werd vrijdag vernomen van minister van Begroting Sophie Wilmès (MR), nadat het kernkabinet zich had gebogen over een nieuw rapport van de Hoge Raad voor Financiën. Diezelfde Hoge Raad stelt eveneens een structureel evenwicht in 2020 voorop.
20/04 12u00  Eind dit jaar alle geïnterneerden uit gevangenis? De Block predikt 'realisme''We hebben daarvoor nieuwe centra nodig en die staan er ook niet van vandaag op morgen', blikt De Block vooruit op het feit dat binnen een jaar alle gedetineerden uit de gevangenis mogen zitten zonder aangepaste zorg.
20/04 12u00  Ouders vinden levensbeschouwing en burgerschap op school belangrijkEen grote meerderheid (91,3 procent) van de ouders in het gemeentelijk en provinciaal onderwijs vindt dat levensbeschouwing thuishoort op school.
20/04 11u15  Trainer Arsène Wenger stapt op bij Arsenal na dit seizoenDe Fransman traint de Gunners al sinds 1996.
20/04 10u15  Het wonderlijke leven van kunstenaar Frank F. Castelyns, de engel van de Statiestraat'Iedereen was verliefd op hem', zeggen zijn vrienden. Niemand leefde zoals hij. En niemand maakte kunst zoals Frank Castelyns. Vanaf volgende week staat die in het MuHKA. Dit is het leven van een verdronken vlinder.
20/04 09u45  ETA vraagt vergiffenis aan slachtoffersDe Baskische afscheidingsbeweging ETA erkent het leed dat ze tijdens haar onafhankelijkheidsstrijd heeft veroorzaakt en vraagt vergiffenis aan al haar slachtoffers.
20/04 09u15  Regering wil capaciteit windmolens op zee verdubbelenDe federale regering wil tegen 2025 de capaciteit van de windmolens op de Noordzee verdubbelen.
20/04 05u45  Machtswissel in Cuba is 'onwettig', zegt de Organisatie van Amerikaanse StatenDe Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) bestempelt de machtswissel in Cuba, waar Miguel Diaz-Canel donderdag als opvolger is gekozen van president Raul Castro, als onwettig. Secretaris-generaal Luis Almagro spreekt van een 'overwinning van een dictatuur.'
20/04 05u15  Voorpublicatie: op zoek naar de (on)gelukkigste plaatsen ter wereldVrijheid maakt gelukkig, zeggen menswetenschappers, maar klopt dat wel? In deze voor Knack geschreven voorpublicatie van zijn boek Melk, honing, kerosine: op reis naar de gelukkigste en ongelukkigste plaatsen ter wereld trekt Jan De Deken naar Singapore, Rwanda en de Verenigde Staten om het uit te zoeken.
20/04 05u00  Antwerpse politie nam 2.400 euro bedelgeld afHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vrijdag.
20/04 05u00  Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in BelgiëDe antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record, schrijft De Tijd vrijdag.
20/04 05u00  Ghelamco huurt proffen in om Eurostadion te reddenEen legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een draagvlakstudie voor het Eurostadion op parking C van de Heizel. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
20/04 04u45  Voormalige New Yorkse burgemeester Giuliani sluit zich aan bij juridisch team TrumpDe conservatieve ex-burgemeester van New York Rudy Giuliani heeft zich aangesloten bij het juridische team van president Donald Trump. Naar eigen zeggen doet hij dat om snel een einde te stellen aan het FBI-onderzoek onder leiding van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.
20/04 01u30  VS: 'Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken'De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het 'geloofwaardig' bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale inspecteurs 'te vertragen en te weigeren', zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
20/04 00u30  N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uitN-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. SP.A en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein.
20/04 00u30  Roemenië verhuist ambassade naar Jeruzalem, in navolging van VSDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.
19/04 21u30  Koning van Swaziland verandert naam van zijn land in eSwatiniHet Zuid-Afrikaanse land Swaziland heeft voortaan officieel 'Het Koninkrijk eSwatini', zo heeft koning Mswati III beslist.
19/04 21u15  Aron Berger: 'Hand geven aan vrouw was nooit een optie, dat kost mij 2.500 stemmen'Aron Berger was nooit van plan om vrouwen, al dan niet in het kader van zijn functie, een hand te geven. 'Een hand geven aan één vrouw gaat mij 2.500 stemmen kosten. Dat was niet de oplossing,' zegt hij.
19/04 21u15  Franse overheid mag naturalisatie intrekken van Algerijnse die hand weigerdeDe Franse overheid heeft juridisch correct gehandeld door de naturalisatie te annuleren van een Algerijnse vrouw omdat die weigerde om een ambtenaar een hand te geven. Dat heeft de Raad van State beslist.
19/04 18u00  F-16-dossier: het afweergeschut lijkt stilaan opDe oppositie blijft met veel vragen zitten in het F-16-dossier. Maar na de hoorzitting met de legertop en Amerikaanse experten, staat minister Vandeput heel wat steviger in zijn schoenen. 'Er is geen smoking gun.'
19/04 18u00  Socioloog Marc Swyngedouw komt op voor SP.A in AntwerpenMarc Swyngedouw, professor politieke sociologie aan de KU Leuven, gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van SP.A in Antwerpen staan.
19/04 18u00  Tweedehandsauto's voor Afrika worden volgepropt met elektronisch afvalTweedehandsauto's op weg naar Afrika worden volgepropt met oude televisies, ijskasten en computers. In veel gevallen zijn die defect, en dat is een inbreuk op de internationale wetgeving rond elektronisch afval.
19/04 16u45  Na zestig jaar Castro's op Cuba: een grijze muis aan het roer?Na bijna zestig jaar loopt de heerschappij van de Castro's over Cuba af: de eerste vicepresident Miguel Díaz-Canel neemt nu het roer over.
19/04 16u45  'Klimaatverandering vernietigend voor Groot Barrièrerif'De hittegolf van 2016 heeft bijna een derde van het Groot Barrièrerif bij Australië gedood, blijkt uit een grootschalige studie van de effecten in Nature.
19/04 16u45  Vervroegde verkiezingen in Turkije: 'Als Erdogan wint, is het gedaan met de Turkse democratie zoals wij ze kennen'Turkse president Erdogan wil vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitschrijven. De geplande verkiezingen, normaliter in november 2019, zouden plaatsvinden op 24 juni dit jaar. 'Erdogan is bang om aan macht te verliezen', zegt professor Internationale politiek Dirk Rochtus (KU Leuven).
19/04 16u30  Van Quickenborne gaat voor tweede termijn als Kortrijks burgemeesterOf hij met een stadslijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt dan wel onder partijnaam Open VLD is nog niet duidelijk.
19/04 16u30  Miguel Diaz-Canel volgt Raul Castro op als president van CubaHet Cubaanse parlement heeft officieel vicepresident Miguel Diaz-Canel (57) verkozen tot opvolger van president Raul Castro. Dat melden de Cubaanse staatsmedia.
19/04 16u15  Factcheck: 'Mango eten is goed voor je libido'Die bewering lazen we in een advertentie van winkelketen Lidl. Maar klopt het wel?
19/04 16u15  Na zes Castro-decennia: Miguel Diaz-Canel verkozen tot nieuwe president van CubaHet Cubaanse parlement heeft officieel vicepresident Miguel Diaz-Canel (57) verkozen tot opvolger van president Raul Castro. Dat melden de Cubaanse staatsmedia.
19/04 14u30  Autismepionier Asperger werkte actief mee aan euthanasieprogramma nazi'sDe Oostenrijkse kinderarts Hans Asperger, die zijn naam gaf aan het Aspergersyndroom, een vorm van autisme, heeft actief meegewerkt aan het euthanasieprogramma van de nazi's. Dat zegt Herwig Czech van de Geneeskundige Universiteit van Wenen in een nieuwe studie.
19/04 14u30  Geen aanbod voor meer dan kwart van minderjarigen die begeleiding nodig hebbenVoor meer dan een kwart van de minderjarigen die interventie, begeleiding of opvang nodig hadden, was er geen aanbod beschikbaar. Dat stelt het Rekenhof vast in zijn onderzoek naar crisisjeugdhulp in Vlaanderen.
19/04 13u45  Groot-Brittannië wil ban op plastic rietjes en wattenstaafjesDe Britse regering steekt een tandje bij in de strijd tegen de plasticvervuiling. Tegen eind dit jaar moet er een wet zijn die rietjes, wattenstaafjes, roerstokjes en cocktailprikkers uit plastic verbiedt.
19/04 13u45  Ondanks de beloften: steeds meer kinderarbeid in cacaosectorOndanks inzet van de cacaosector om iets te doen aan kinderarbeid, neemt het probleem in de sector eerder toe dan af, blijkt uit de Cacaobarometer 2018. België zou als chocoladeland een belangrijkere rol moeten spelen in de keten, zeggen de Oxfam-Wereldwinkels in een reactie.
19/04 13u15  Aantal websites met kinderporno met bijna 40 procent gestegenHet aantal websites met kinderporno is met bijna 40 procent gestegen op één jaar tijd. Dat staat te lezen in het jaarverslag van de Internet Watch Foundation (IWF) die vanuit Groot-Brittannië deze online wanpraktijken monitort sinds 2011
19/04 11u00  Eersteklassers hebben Europees infrastructuurprobleemAcht van de zestien ploegen uit 1A hebben problemen met de Europese licentie. Wat is er aan de hand?
19/04 10u45  Vandeput: 'Doorgaan met beslissing die we genomen hebben'In de Kamercommissie stelden experts van de Amerikaanse luchtmacht en vliegtuigbouwer Lockheed Martin woensdag dat een verlenging van de levensduur van de F-16's bijzonder moeilijk en erg duur zou zijn.
19/04 10u15  Aron Berger: 'Veel overeenkomsten tussen N-VA en joodse gemeenschap'Aron Berger, de chassidische jood die heeft afgezien van een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst, bergt zijn politieke ambities nog niet op, maar bij CD&V ziet hij geen toekomst meer.
19/04 10u00  Geluidshinder Brussel: 'Voorzitters CD&V en Open VLD nemen hun telefoon nooit op'Minister van Mobiliteit François Bellot ontkent dat hij niets onderneemt om een oplossing te vinden voor het vlieglawaai rondom de luchthaven van Zaventem, en wijst met de vinger naar CD&V en Open Vld.
19/04 10u00  Directeur-generaal van De Lijn: 'Als de bezetting van een buslijn te laag wordt, moeten we ingrijpen'We moeten zuinig omspringen met belastinggeld, zegt Roger Kesteloot van De Lijn. 'Maar we blijven inzetten op kwaliteit, door bijvoorbeeld langere bussen en trams aan te kopen.'
19/04 09u00  TESS betekent nieuw tijdperk voor planetenjagersDe meest ambitieuze zoektocht ooit naar nieuwe werelden rond de meest heldere sterren in de achtertuin van de Aarde, is begonnen.
19/04 08u30  UZ Gent ontwikkelt nieuwe techniek om reuma op te sporenGentse onderzoekers hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om ontstekingsreuma op te sporen en beter te behandelen.
19/04 06u00  Trump: 'Ontmoeting met Kim Jong-un is historische kans'De Amerikaanse president Donald Trump noemde woensdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Japanse premier Shinzo Abe een aankomende ontmoeting met Kim Jong-un 'een historische kans'. Als het onderhoud echter 'niet vruchtbaar' blijkt te zijn, dan zal hij niet aarzelen om 'respectvol te vertrekken'.
19/04 05u30  'Niet achter elk gesprek met een projectontwikkelaar schuilt een politiek schandaal'Of het nu over de Lins Tower in Antwerpen gaat of over de Blue Towers in Gent, er hangt weer een schandaalsfeer rond grote bouwdossiers. Tegelijk pleiten de Vlaamse en de Antwerpse bouwmeester opnieuw voor méér hoogbouw. Marcel Smets, de éminence grise van de Vlaamse stedenbouwkundigen, waarschuwt: 'Hoogbouw is vooral interessant voor projectontwikkelaars.'
19/04 05u30  Regisseur Olivier Py zet Lohengrin in scène: 'De nazi's hebben Wagner slecht gelezen'Olivier Py - regisseur, auteur en directeur van het Festival van Avignon - ensceneert in De Munt zijn donkerste werk tot dusver: Lohengrin (1850) van Richard Wagner.
19/04 05u15  Belgische terreurexperts opgevoerd als 'observator' bij verkiezing AzerbeidzjanBij de presidentsverkiezingen vorige week in Azerbeidzjan werden twee Belgische terreurexperts door de staatsmedia als waarnemers opgevoerd. Hoewel de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) kritiek uitte, bejubelden onze landgenoten de stembusslag, zo schrijft De Tijd donderdag.
18/04 23u45  Starbucks sluit deuren een middag voor cursus over raciale vooroordelenAlle Starbucks-filialen in de VS gaan eind mei een middag dicht om de werknemers voor te lichten over onbewuste vooroordelen. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van het incident van vorige week in Philadelphia, toen een manager de politie belden omdat twee zwarte mannen zaten te wachten in het filiaal.
18/04 23u00  Amerikaanse en Belgische kolonel maken brandhout van besparingsvoorstel DecropKolonel Harold Van Pee, die mee het programma voor de vervanging van de F-16's begeleidt, maakt brandhout van de besparing die luitenant-kolonel Rudi Decrop eerder op de dag naar voren schoof door de F-16's langer in de lucht te houden. Ook Amerikaanse experten zeggen dat de Belgische F-16's langer in de lucht houden bijzonder moeilijk en erg duur zou zijn.
18/04 22u00  Brexit: May lijdt pijnlijke nederlaag bij stemming in HogerhuisDe onverkozen parlementsleden van het House of Lords keurden met een overduidelijke meerderheid een tekst goed die ingaat tegen de plannen van eerste minister Theresa May.
18/04 21u30  'Correlatie tussen hoogspanningslijnen en kinderleukemie staat niet gelijk met bewijs'Dat er een correlatie is tussen blootstelling aan hoogspanningslijnen en het voorkomen van kinderleukemie betekent niet dat er een wetenschappelijk bewijs is geleverd van een oorzakelijk verband. Dat zegt de Belgische bioloog en professor biomedische wetenschappen en toxicologie aan de UAntwerpen Luc Verschaeve.
18/04 21u00  Hervorming kinderbijslag goedgekeurd in Vlaams ParlementHet Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor de hervorming van de kinderbijslag in Vlaanderen. Die hervorming gaat in op 1 januari 2019.
18/04 19u00  F-16-dossier: 'Zijn we in de zak gezet door de minister en de legerleiding?'De getuigenis van Rudi Decrop, de klokkenluider in het F-16-dossier, sloeg de commissie Defensie met verstomming.
18/04 18u30  Aron Berger trekt zich terug, CD&V-voorzitter Beke wil 'aantal dingen anders aanpakken'Aron Berger is dan toch geen kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V in Antwerpen.
18/04 17u45  Oppositie eist uitleg over export naar Syrië: 'Verbazingwekkend dossier'De oppositie in de Kamer eist uitleg van de ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken, Johan Van Overtveldt en Didier Reynders, over de uitvoer van Belgische ondernemingen naar Syrië.
18/04 17u00  Aron Berger trekt zich terug: 'Hopelijk gaat CD&V op zoek naar een andere jood'Aron Berger is dan toch geen kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V in Antwerpen.
18/04 16u45  Erdogan vervroegt verkiezingen in TurkijeDoor de verkiezingen naar voren te schuiven, zal de president ook vroeger dan voorzien over bijkomende bevoegdheden beschikken.
18/04 16u30  De juridische oorlog van Trump vs. Robert Mueller: 'Geen mens wil een maffiabaas in het witte huis''Missie volbracht', verkondigde Donald Trump na de bombardementen in Syrië van afgelopen weekend. In eigen land heeft de Amerikaanse president grotere problemen.
18/04 16u30  Dat geen enkele minister het KI wil hervormen, is begrijpelijk. Het zou politieke zelfmoord zijnHet Europees Hof van Justitie eist dat België de belastingen op woningen herziet. Het is niet de eerste keer dat we worden veroordeeld vanwege ons systeem van kadastraal inkomen, maar stilaan wel de laatste keer.
18/04 16u30  Na het Facebookschandaal: 11 tips om uw privacy te beschermenDe gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers werden via een simpel quizje doorgespeeld aan het dataminingbedrijf Cambridge Analytica, dat ze inzette voor politieke advertenties. Wat kunt u doen om baas te blijven over uw eigen data?
18/04 15u45  Hoeveel kost een woning in uw gemeente? Bekijk de interactieve kaartAls de prijsevolutie een graadmeter is voor de dynamiek van de woningmarkt, dan was 2017 een bijzonder sterk jaar.
18/04 15u15  'Mogelijk verband tussen elektriciteitslijnen en leukemie bij kinderen'Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben mogelijk meer kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. Dat blijkt uit een advies van de Nederlandse Gezondheidsraad.
18/04 14u30  Klokkenluider binnen het leger getuigt in parlementDe commissie Defensie buigt zich opnieuw over de onderzoeken in het F-16-dossier. Volg de hoorzitting hier vanaf 10 uur.
18/04 14u00  Beïnvloedde kabinet-Vandeput onderzoek in F-16-dossier?De commissie Defensie buigt zich opnieuw over de onderzoeken in het F-16-dossier. Volg de hoorzitting hier vanaf 10 uur.
18/04 14u00  Legertop noemt beslissing om F-16-studie niet door te spelen 'verdedigbaar'In de hoorzittingen rond het F-16-dossier trekken Groen en SP.A de onafhankelijkheid in twijfel. Er zou tot tweemaal toe beïnvloeding geweest zijn vanuit het kabinet Vandeput.
18/04 14u00  Europees Parlement vindt geen wettelijke basis voor ontslag Martin SelmayrMartin Selmayr, de voormalige kabinetschef van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, kan aanblijven als secretaris-generaal van de Commissie.
18/04 13u45  Aron Berger trekt kandidatuur voor CD&V Antwerpen inAron Berger is dan toch geen kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V in Antwerpen.
18/04 12u30  CD&V-kandidaat Aron Berger is recent schuldig bevonden aan diefstalAron Berger, de orthodoxe jood die in Antwerpen op de CD&V-kieslijst staat, is eind maart schuldig bevonden aan diefstal. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
18/04 12u15  Defensie: 'Beslissing om F-16-studie niet door te geven is verdedigbaar'De commissie Defensie buigt zich opnieuw over de onderzoeken in het F-16-dossier. De oppositie eist dat de auditverslagen gedeclassificeerd worden. Volg de hoorzitting hier vanaf 10 uur.
18/04 12u15  Elektriciteit duurder voor Vlaams gezin in 2017De gemiddelde prijs voor elektriciteit voor een Vlaams gezin is in 2017 6,8 procent of 68,13 euro gestegen tegenover 2016. Voor de residentiële eindgebruikers in Brussel (2,8 procent) en Wallonië (5,2 procent) bleef de stijging beperkter. De cijfers komen uit een nieuw rapport dat de federale energieregulator CREG woensdag publiceerde.
18/04 12u15  Laat minderjarigen ook zonder expliciete toestemming van ouders therapie volgenKinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen lanceert woensdag een opmerkelijk voorstel: therapeuten moeten de wetgeving over toestemming van therapie voor minderjarigen niet te strikt interpreteren, vindt hij.
18/04 11u30  Francken in Albanië: 'Weinig zin om in België een leven op te bouwen'Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is van woensdag tot vrijdag in Albanië. De N-VA'er heeft er een missie: hij wil Albanezen zoveel mogelijk ontmoedigen om uit hun land naar België te vluchten. Albanië staat op de lijst van veilige landen, waardoor de inwoners in België weinig kans maken op erkenning als vluchteling.
18/04 11u15  Tom Meeuws vs. De Lijn: 'Een dading kan nooit een misdrijf afkopen'De dading tussen Tom Meeuws en De Lijn bracht de Antwerpse SP.A-voorzitter in opspraak. Wat houdt zo'n contract in?
18/04 11u15  'Elio Di Rupo wordt gedreven door revanche'Bij de gemeenteraadsverkiezingen willen de socialisten het CDH de rekening presenteren voor het 'verraad' van zijn voorzitter Benoît Lutgen.
18/04 11u00  Hoorzitting F-16-dossier: 'Is dit een oefening in politiek witwassen?'De commissie Defensie buigt zich opnieuw over de onderzoeken in het F-16-dossier. De oppositie eist dat de auditverslagen gedeclassificeerd worden. Volg de hoorzitting hier vanaf 10 uur.
18/04 10u45  Mogelijk verband tussen bovengrondse elektriciteitslijnen en leukemie bij kinderenKinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben mogelijk één- tot ongeveer tweemaal meer kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad.
18/04 10u45  De dominantie van PSG: 18 trofeeën in 6 jaarSinds de komst van de Qatari probeert PSG zich, voorlopig vergeefs, te doen gelden op de Europese scène. In Frankrijk daarentegen dikt het zijn palmares flink aan. De Parijzenaars behaalden zonet hun vijfde titel in zes jaar.
18/04 10u00  Parlement bespreekt onderzoeken in F-16-dossierDe commissie Defensie buigt zich opnieuw over de onderzoeken in het F-16-dossier. De oppositie eist dat de auditverslagen gedeclassificeerd worden. Volg de hoorzitting hier vanaf 10 uur.
18/04 10u00  De militaire oorlog van Trump vs. Assad (en Poetin): het Syriëconflict, drie keer andersMet zijn bombardementen op Syrië gaat Trump militair in de clinch met zijn Russische 'vriend' Poetin.
18/04 10u00  Vandeurzen: 'Elke bewoner van woonzorgcentrum moet zich gezien en gerespecteerd voelen'Woonzorgcentra moeten meer aandacht gaan besteden aan de eigenheid van hun bewoners. Ze moeten oog hebben voor de geschiedenis, de leefgewoontes en de overtuigingen van hun cliënten.
18/04 10u00  'Eigenlijk zouden we elke fietser moeten bedanken'Wordt niet-elektrisch autorijden het nieuwe roken? Wellicht, want de benzine- en dieselmotoren in België zijn een ramp voor de gezondheid en het milieu. Terwijl een ruime omschakeling naar de fiets duizenden levens kan redden.
18/04 09u30  Rusland blokkeert AWS, Google Cloud en groot deel van het internet bij jacht op TelegramDe Russische overheid heeft delen van het internet in het land platgelegd in een verregaande poging om Telegram te blokkeren. Dat melden verschillende bronnen.
18/04 08u30  'Detentie-omstandigheden in gevangenis Sint-Gillis nog steeds schrijnend'Door onder meer de aanhoudende overbevolking en het gebrek aan middelen zijn de detentie-omstandigheden in de gevangenis van Sint-Gillis nog steeds schrijnend. Dat zegt de commissie van toezicht van de Brusselse gevangenis in het jaarverslag.
18/04 06u00  Cuba's eerste president na Castro-tijdperk zal partijlijn wellicht doortrekkenDe verkiezing van de nieuwe Cubaanse president donderdag betekent het einde van een tijdperk. De 86-jarige Raul Castro zal de fakkel doorgeven aan de eerste Cubaanse president in zes decennia zonder de naam 'Castro'.
18/04 05u15  Douane vervolgt Vlaamse bedrijven voor illegale export naar SyriëDe douane vervolgt drie Vlaamse bedrijven voor de correctionele rechtbank van Antwerpen omdat ze geen passende vergunningen hebben voorgelegd bij de export van chemische producten van België naar Syrië.
18/04 05u15  'Terroristen grijpen vaker naar zwaardere wapens'Uit Europees onderzoek blijkt dat terroristen hun wapens bij criminele vrienden halen. Ze grijpen ook vaker naar kalasjnikovs, uzi's en ander oorlogstuig.
18/04 05u15  Ontketent de Amerikaanse president Donald Trump een handelsoorlog met de Chinezen?Wat zijn de gevolgen van zo'n handelsoorlog voor ons? Wat zit er echt achter? En komt er een echte oorlog van? Een overzicht aan de hand van tien vragen die de wereldpolitiek domineren.
18/04 05u15  Isopropanol-schandaal: hoe een grondstof voor gifgas door de handen van de Belgische douane glipteDe douane vervolgt drie Vlaamse bedrijven voor de correctionele rechtbank van Antwerpen omdat ze geen passende vergunningen hebben voorgelegd bij de export van chemische producten van België naar Syrië. Een exportvergunning voor isopropanol 95% is verplicht omdat het goedje gebruikt kan worden om zenuwgas te maken.
18/04 05u00  Waalse werkzoekenden stromen massaal naar VlaanderenHet aantal Waalse werkzoekenden dat in Vlaanderen aan de slag gaat, is vorig jaar sterk gestegen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
18/04 04u45  Plots zijn negentien zwarte kruispunten niet meer zwartNegentien gevaarlijke kruispunten zijn van de zwarte lijst geschrapt omdat stad en gewest het niet eens raken of wegens geldgebrek. Dat schrijft De Standaard woensdag.
18/04 04u45  Elke dag drie buitenlanders betrapt als valse zelfstandigeIn ons land is vorig jaar een recordaantal fictieve zelfstandigen betrapt. Van de 8.500 buitenlanders die zich als zelfstandige inschreven, schrapte het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) er 990 omdat ze in werkelijkheid geen activiteit uitoefenden. Dat bericht De Tijd woensdag.
18/04 03u16  Aanstaande Amerikaanse buitenlandminister zou met Kim Jong-un gesproken hebbenDonald Trump heeft maandag verklaard dat er gesprekken 'op zeer hoog niveau' hebben plaatsgevonden in de aanloop naar de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Volgens de Washington Post zou Mike Pompeo, de CIA-directeur en Trumps genomineerde voor minister van Buitenlandse Zaken, met Kim Jong-un gesproken hebben.
18/04 02u15  Barbara Bush overleden op 92-jarige leeftijdDe vrouw van oud-president George H.W. Bush en moeder van oud-president George W. is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de familie via een woordvoerder bekend.
18/04 01u00  Trump optimistisch voor zijn ontmoeting met Kim Jong-unDonald Trump heeft maandag verklaard dat er gesprekken 'op zeer hoog niveau' hebben plaatsgevonden in de aanloop naar de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij spreekt van een reële mogelijkheid om 'een internationaal probleem op te lossen'.
17/04 22u45  Sandy Hook-nabestaanden klagen Alex Jones aanTwee families van kinderen die gestorven zijn bij de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in 2012, eisen meer dan 1 miljoen dollar van radiopresentator en complottheorist Alex Jones wegens laster. Jones heeft lang volgehouden dat de schietpartij een hoax was van de overheid om burgers te laten instemmen met een strengere wapenwet.
17/04 21u15  Kris Peeters verwacht dat Aaron Berger afstand neemt van oude uitsprakenDe CD&V-lijsttrekker zegt dat de commotie rond de kandidatuur van de ultraorthodoxe jood hem verrast heeft.
17/04 19u30  N-VA Mechelen verrast met Freya Perdaens als uitdager van Bart SomersIn Mechelen trekt N-VA op 14 oktober naar de kiezer met huidig gemeenteraadslid Freya Perdaens als lijsttrekker. De amper 29-jarige Perdaens krijgt de voorkeur boven huidig eerste schepen Marc Hendrickx, die op de tweede plaats staat.
17/04 19u00  UGent en UCL onderzoeken burn-out bij oudersEen grootschalige rondvraag in 37 landen, waaronder België, moet ook aantonen of er culturele oorzaken spelen.
17/04 19u00  Europese Commissie wil toetredingsonderhandelingen met Albanië en MacedoniëZo wil de Commissie haar waardering en erkenning uitspreken voor de reeds geleverde inspanningen, maar beide Balkanlanden moeten nog grote inspanningen leveren vooraleer ze kunnen toetreden tot de Europese Unie.
17/04 17u30  JongCD&V eist rechtzetting van ultraorthodoxe jood Aaron Berger op Antwerpse lijstLijsttrekker Kris Peeters zegt dat Berger zelf duidelijkheid zal brengen over zijn omstreden standpunten rond de verhouding tussen mannen en vrouwen.
17/04 17u15  Turkije blijft samenwerken met Rusland en Iran na westerse aanval op SyriëTurkije zal met Iran en Rusland blijven samenwerken om tot een oplossing te komen voor Syrië, ondanks meningsverschillen over de aanval die het Westen uitvoerde na de vermeende inzet van chemische wapens door het Syrische regime.
17/04 16u45  'Europa verliest aan slagkracht als het voorbestaan van België, Italië of Spanje bedreigd wordt'Volgens Monika Sie, directeur van het prestigieuze Instituut Clingendael in Den Haag, komt het helemaal goed met Europa. Maar dat zal alleen lukken door onze grenzen te bewaken en deals te sluiten met onfrisse regimes. 'We moeten de machtsverhoudingen durven te erkennen.'
17/04 16u45  Rekenhof kritisch voor werken aan Belgische ambassadesBuitenlandse Zaken springt slordig om met de wetgeving op overheidsopdrachten, stelt het Rekenhof vast. Knack kon het ontwerpverslag van zijn audit inkijken.
17/04 16u30  JongCD&V eist rechtzetting ultraorthodoxe jood Aaron Berger op Antwerpse lijstLijsttrekker Kris Peeters zegt dat Berger zelf duidelijkheid zal brengen over zijn omstreden standpunten rond de verhouding tussen mannen en vrouwen.
17/04 16u00  In Saudi-Arabië gaat cinema na 35 jaar weer openIn Saudi-Arabië gaat woensdag voor het eerst sinds de jaren tachtig een openbare filmvoorstelling in een bioscoop plaatsvinden.
17/04 15u45  'Macron patron? Dat valt nog te bezien'De Franse president sprak vandaag het Europees parlement toe en had het onder meer over de toekomst van Europa.
17/04 15u45  Homans haalt uit naar CD&V over orthodoxe jood op Antwerpse lijstVlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans toonde zich dinsdagmiddag in het Vlaams parlement bijzonder scherp voor de Antwerpse CD&V-afdeling, omdat die met Aron Berger een ultraorthodoxe jood op de kieslijst wil zetten.
17/04 15u30  In Saoedi-Arabië gaat cinema na 35 jaar weer openIn Saoedi-Arabië gaat woensdag voor het eerst sinds de jaren tachtig een openbare filmvoorstelling in een bioscoop plaatsvinden.
17/04 15u30  Belgische autowereld in buitenlandse handenEind vorige week raakte bekend dat de Zweedse autogroep Anders Hedin de vijf vestigingen van de Antwerpse Mercedes-verdeler Andries overneemt. Ook andere merkverdelers staan op het verlanglijstje van buitenlandse autogroepen.
17/04 15u15  Macron: 'Oprukkend nationalisme doet denken aan Europese burgeroorlog'Macron wil de strijd aangaan met het oprukkende nationalisme, die volgens hem doet denken aan 'een Europese burgeroorlog'.
17/04 15u15  95 procent wereldbevolking ademt schadelijke lucht inWereldwijd ademen 7 miljard mensen, meer dan 95 procent van de wereldbevolking, schadelijke lucht in. Dat staat in het rapport State of Global Air 2018.
17/04 14u15  Weet jij hoeveel een ziekenhuisverblijf kost?Nauwelijks meer dan een derde van de ziekenhuizen in ons land biedt via zijn website een kostenraming aan. Nochtans is het een van de rechten van de patiënt om voor een behandeling informatie te krijgen over de kostprijs.
17/04 14u15  Emotioneel misbruik binnen een relatie komt vaker voor dan gedachtVaak is emotioneel misbruik het gevolg van slechte communicatie of gebrek aan communicatie.
17/04 13u45  Orthodoxe jood op Antwerpse CD&V-lijst: 'Nederlaag voor vrouwenrechten'Er komt kritiek op de keuze van de Antwerpse CD&V om de ultraorthodoxe jood Aron Berger een plaats te geven op de kieslijst.
17/04 13u45  Nek- of rugpijn? Beweeg vrijuit!Juist om minder pijn te hebben, moeten rug- en nekpatiënten leren vrijuit te bewegen en niet bang te zijn voor pijn. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent. Onderzoekster Anneleen Malfliet: 'We moeten de aanpak van chronische nek- en rugpijn danig herzien.'
17/04 12u00  Het jaar van de doorbraak voor PVDA?PVDA-voorzitter Peter Mertens lichtte gisteren het partijprogramma voor Antwerpen toe. De voorzitter maakt zich sterk dat 'PVDA wil doorbreken in 20 centrumsteden in België'. 'Dat is wel heel ambitieus ', zegt professor politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB/Université Saint-Louis).
17/04 12u00  Zowel N-VA als SP.A werkt actief samen met 'politieke trollen'Politieke partijen die anonieme twitteraars betalen om het kiespubliek te beïnvloeden: in de VS en Rusland is dat een courante praktijk. Maar gebeurt het ook in ons land? Minstens één trol - @gelerobbie - stond twee jaar op de loonlijst van de N-VA.
17/04 11u45  CEO Medialaan stapt opCEO Peter Bossaert van Medialaan, het bedrijf boven onder meer VTM, Qmusic en Mobile Vikings, verlaat eind april het bedrijf. Dat meldt De persgroep in een persbericht.
17/04 11u30  'Trollen hebben de spelregels van de Vlaamse politiek veranderd'Politieke partijen die anonieme twitteraars betalen om het kiespubliek te beïnvloeden: in de VS en Rusland is dat een courante praktijk. Maar gebeurt het ook in ons land? Minstens één trol - @gelerobbie - stond twee jaar op de loonlijst van de N-VA.
17/04 11u30  'Terroristen grijpen naar zwaardere wapens'Uit Europees onderzoek blijkt dat terroristen hun wapens bij criminele vrienden halen. Ze grijpen ook vaker naar kalasjnikovs, uzi's en ander oorlogstuig.
17/04 11u30  Wetenschappers ontdekken per ongeluk enzym dat plastic afbreektBritse en Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuw enzym ontdekt dat sommige van de meest vervuilende soorten plastic kan verslinden.
17/04 11u30  Vakbonden gaan op 16 mei betogen tegen pensioenbeleid regering-MichelOp 16 mei gaan de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB samen betogen in Brussel.
17/04 10u15  Vandeput wil informatiestromen in leger hertekenenMinister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wil dat het informatiebeheer bij het leger snel wordt bijgestuurd. Hij heeft daarvoor een nota bezorgd aan Chef Defensie Marc Compernol.
17/04 09u00  Roularta-oprichtster Marie-Thérèse De Clerck overledenIn Roeselare is op 93-jarige leeftijd Marie-Thérèse De Clerck overleden. Ze was de weduwe van Willy De Nolf, met wie ze samen in 1954 uitgever Roularta heeft opgestart dat onder meer Knack en Trends uitgeeft.
17/04 08u45  CD&V krijgt kritiek op keuze voor ultraorthodoxe jood op Antwerpse kieslijstEr komt kritiek op de keuze van de Antwerpse CD&V om de ultraorthodoxe jood Aron Berger een plaats te geven op de kieslijst.
17/04 08u45  Dialoog over waardig levenseinde moet patiëntenrecht wordenCD&V-Kamerlid Els Van Hoof wil vroegtijdige zorgplanning opnemen als een patiëntenrecht.
17/04 08u45  Kartelformule heeft zijn beste tijd gehadIn oktober zullen veel minder kartels opkomen dan in 2006 en 2012. Groen en N-VA noteren een recordaantal afdelingen die vertrouwen op eigen kracht.
17/04 07u45  Hypochondrie: wat valt ertegen te doen?Wie last heeft van hypochondrie, is zo gefocust op zijn lichaam en op fysieke klachten dat die overbezorgdheid een eigen leven gaat leiden.
17/04 07u30  'CD&V zet chassidische jood op de lijst in Antwerpen'De Antwerpse CD&V geeft bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de negende plaats op de lijst aan Aron Berger, een ultraorthodoxe jood. Dat zegt Joods Actueel.
17/04 07u30  Luide muziek: wie niet oppast, brandt bijna letterlijk een gat in zijn oorLoeiharde muziek is - hoe meeslepend ook - niet zonder gevaar. In de hele wereld speuren onderzoekers naar een oplossing voor gehoorschade, tot nog toe zonder succes.
17/04 07u15  Luide muziek: wie niet oppast, brandt bijna letterlijke een gat in zijn oorLoeiharde muziek is - hoe meeslepend ook - niet zonder gevaar. In de hele wereld speuren onderzoekers naar een oplossing voor gehoorschade, tot nog toe zonder succes.
17/04 06u00  Proximus onder vuur voor afluisteren telefoongesprekkenOm de kwaliteit van het groeiende aantal telefoongesprekken via de internetverbinding te controleren, luistert Proximus gesprekken af. De Privacycommissie waarschuwt echter dat dat mogelijk strafbaar is, zo schrijft De Tijd dinsdag.
17/04 05u45  Fiscus geeft schuldenaars meer tijdSchulden aflossen bij de fiscus kan binnenkort met een afbetalingsplan van vijf jaar. Dat staat dinsdag in Het Laatste Nieuws en De Standaard. Nu moet een fiscale schuld nog binnen de twaalf maanden worden terugbetaald.
17/04 05u15  Voor de meerderheid van de Belgen mag abortus uit de strafwet'Iedereen vindt abortus een recht', blijkt uit een peiling van vrijzinnige organisaties.
17/04 05u15  60 jaar na Expo 58: 'Sommigen weten zelfs niet dat het Atomium een overblijfsel is van de Expo'Op 17 april 1958 startte de wereldtentoonstelling in Brussel. Zestig jaar later exporteren de kaartjesmakers van het gezin Plaizier nog altijd de euforie. 'Neil Young was op de Expo.'
17/04 05u15  'Politici hoeven zich geen zorgen meer te maken: iedereen vindt abortus een recht'Voor de meerderheid van de Belgen mag abortus uit de strafwet, blijkt uit een peiling van vrijzinnige organisaties. Gynaecologe Anne Verougstraete, een van de pioniers onder de Belgische abortusartsen, is opgetogen. 'En nu moeten we eindelijk uitzoeken: wie kiest voor abortus, en waarom?'
17/04 05u00  G7 roept Rusland op om zijn Novitsjok-programma openbaar te makenDe ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 hebben maandag Rusland opgeroepen om de details bekend te maken van zijn Novitsjok-programma chemische wapens. Volgens hen werden die gebruikt voor de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal in het Britse Salisbury en zijn ze 'een bedreiging voor ons allen'.
17/04 05u00  Verzekering dekt binnenkort alle vormen van terreurschadeSlachtoffers van een terreuraanval zijn binnenkort altijd verzekerd. De verzekeringssector heeft daarover samen met minister van Economie Kris Peeters (CD&V) een regeling uitgewerkt die nog voor de zomer wordt doorgevoerd, zo schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws dinsdag.
17/04 03u00  Mogelijk opnieuw luchtaanvallen op verschillende doelwitten in SyriëVerschillende militaire doelwitten in Syrië zouden maandagnacht bestookt zijn met raketten. Volgens onbevestigde berichten van de Syrische media zouden Israëlische vliegtuigen de aanvallen uitgevoerd hebben. Syrische militaire bronnen ontkennen de berichten.
17/04 02u30  Amnesty: Vrouwen met IS-banden seksueel uitgebuit in Iraakse vluchtelingenkampenVrouwen die mogelijke banden hebben met de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) worden in de Iraakse vluchtelingenkampen op grote schaal gediscrimineerd en seksueel uitgebuit. Dat klaagt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International aan in een dinsdag verschenen rapport.
17/04 02u00  Opnieuw luchtaanvallen op verschillende doelwitten in SyriëVerschillende militaire doelwitten in Syrië zijn maandagnacht bestookt met raketten. Volgens onbevestigde berichten van de Syrische media zouden Israëlische vliegtuigen de aanvallen uitgevoerd hebben.
17/04 01u15  Ook EU stapt naar WTO tegen Amerikaanse importheffingenDe Europese Unie heeft maandag de tussenkomst van de WTO gevraagd in het dispuut met de VS over de importheffingen die de Amerikanen hebben ingevoerd op staal en aluminium. Eerder deze maand vroeg China de organisatie ook al om te bemiddelen.
17/04 00u00  Netflix groeit naar 125 miljoen gebruikers wereldwijdNetflix heeft er opnieuw een goed kwartaal opzitten. De streamingdienst zag zowel zijn omzet en winst als het aantal gebruikers sterker dan verwacht toenemen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend.
16/04 23u00  Kendrick Lamar wint Pulitzer Prize voor muziekKendrick Lamar wint als eerste niet-klassieke of jazz-muzikant de prestigieuze prijs voor zijn in 2017 verschenen album DAMN.
16/04 22u45  Commissie Europees Parlement zet hakken in het zand over 'flitsbenoeming' SelmayrDe bevoegde commissie in het Europees Parlement vraagt de Europese Commissie om de procedure die geleid heeft tot de controversiële 'flitsbenoeming' van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Commissie 'opnieuw te beoordelen'.
16/04 22u15  'OPCW-onderzoekers kunnen woensdag Doema binnen'De OPCW-onderzoekers die al in de Syrische hoofdstad Damascus zijn, kunnen woensdag beginnen met hun onderzoek in de stad Doema.
16/04 20u00  Frankrijk wil nieuwe formule voor vredesgesprekken in SyriëDe Franse premier Edouard Philippe wil een uitweg uit de crisis in Syrië forceren door onderhandelingsrondes op te starten in een nieuwe formule.
16/04 17u30  'Begrijp niet waarom documenten van audits bij Defensie vertrouwelijk moeten zijn'De verslagen van de audits in het F-16-dossier zijn vertrouwelijk, tot grote onvrede van SP.A'er Dirk Van der Maelen. (Het bewijst dat hier gejongleerd wordt om de publieke opinie informatie te onthouden en de parlementsleden het werk moeilijk te maken.'
16/04 17u30  Plastic in blauwe pmd-zak voor 84 procent gerecycleerdVan het pmd-afval dat in de blauwe zak terechtkomt, wordt 84 procent gerecycleerd. Dat zegt de Federatie van Recyclers, Coberec-GO4CIRCLE, die daarover maandag een studie voorstelde.
16/04 16u30  Moskou hoopt dialoog met Washington nog te kunnen verderzettenOndanks de raketaanvallen van vorig weekend door de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk, wil Moskou de dialoog met Washington blijven voeren.
16/04 16u00  Veel steun voor agent die 'racistische' foto verspreidde van Jinnih BeelsHet Openbaar Ministerie vordert 6 maanden cel voor de agent die een racistische foto heeft verspreid van Jinnih Beels. De verdediging spreekt van een hele domme actie, maar geen racisme.
16/04 14u15  Chemische aanval Syrië: inspecteurs mogen Douma nog niet binnenSyrië en Rusland hebben volgens Britse diplomaten het expertenteam van de Organisatie voor een Verbod op Chemische Wapens (OPCW) nog niet toegelaten in Douma, waar de bevolking met gifgas zou zijn aangevallen.
16/04 13u30  NASA lanceert ruimtetelescoop 'Tess' op zoek naar bewoonbare planetenIn de nacht van maandag op dinsdag lanceert NASA de ruimtetelescoop 'Tess' aan boord van een SpaceX Falcon 9. Die zal op zoek gaan naar een mogelijk bewoonbare planeet in het heelal.
16/04 13u30  Zwarte lijst van frauduleuze televerkopers gepubliceerdOp de website oplichtersaandelijn.be heeft de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie een lijst gepubliceerd van malafide televerkopers en incassobureaus. Die moet consumenten helpen zich te beschermen tegen fraude. Vorig jaar kwamen er via het Meldpunt van de FOD ruim 5.400 meldingen binnen over oplichting door televerkopers, goed voor een verlies van 480.000 euro.
16/04 11u30  Huiszoeking bij sp.a-kopstuk Tom MeeuwsBij het Antwerpse sp.a-kopstuk Tom Meeuws is maandagvoormiddag een huiszoeking aan de gang.
16/04 11u00  Is joggen gevaarlijk wanneer je zwanger bent?'Al dat schokken kan toch niet goed zijn voor de baby. En die baarmoeder, die moet toch zakken en komt de baby er dan niet rapper uit?' Zulke redeneringen lijken vaak gezond verstand, maar zijn bij nader inzien klinkklare onzin.
16/04 10u45  Veel steun voor agent die racistische foto verspreidde van Jinnih BeelsHet Openbaar Ministerie vordert 6 maanden cel voor de agent die een racistische foto heeft verspreid van Jinnih Beels.
16/04 10u30  ATV-presentator Karl Apers komt op voor sp.a in AntwerpenJournalist en presentator Karl Apers staat in oktober op de lijst van sp.a in Antwerpen.
16/04 09u30  Reynders niet gewonnen voor nieuwe sancties tegen RuslandMinister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gelooft niet dat nieuwe sancties tegen Rusland de beste manier zijn om een oplossing te zoeken in het Syrisch wespennest.
16/04 09u00  Rokers zoeken steeds vaker online hulp om van hun verslaving af te rakenOpvallend is de gestegen hulpverlening via sociale media.
16/04 09u00  5000 Vlamingen nemen deel aan 'Mobiele Maandag'Vervoersmaatschappij De Lijn wil de Vlaming kritisch doen nadenken over zijn verplaatsingsgewoonte.
16/04 09u00  Opnieuw kritiek op loonsverhoging topbestuurders bank in NederlandOpnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank in Nederland. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen, omdat ze aanzienlijk minder verdienen dan hun collega's bij vergelijkbare bedrijven. Dat schrijft de Volkskrant. Maar critici wijzen erop dat die bedrijven veel groter zijn dan Van Lanschot en de vergelijking mank gaat.
16/04 08u45  Leerstoornissen voortaan gebundeld in digitaal leerlingenpaspoortLeerlingen moeten voortaan een digitaal paspoort hebben waarin eventuele leer- en gedragsstoornissen zijn opgenomen.
16/04 08u45  Hoe houd je je verzadigingsgevoel voor de gek?Of je je al dan niet verzadigd voelt, heeft meer te maken met de textuur van een voedingsmiddel dan met de hoeveelheid calorieën, blijkt uit nieuw onderzoek.
16/04 07u00  Slaap in de 21e eeuw: waarom we digitale technologie juist moeten omarmenDoor de technologie-invasie in ons huis boeten we steeds meer aan slaap in, maar volgens slaapexpert Matthew Walker is het niet de juiste aanpak om ons tegen die technologie te verzetten. 'We kunnen beter ons voordeel doen met dit krachtige gereedschap.' Een voorpublicatie.
16/04 05u45  Ex-FBI-baas James Comey: 'Trump is moreel ongeschikt om president te zijn'In een groot interview op tv-zender ABC heeft gewezen FBI-baas James Comey details gegeven over zijn verhouding met de man die hem vorig jaar ontsloeg: Donald Trump. Hij eindigde het interview met een salvo van kritiek op de president.
16/04 05u00  Hoe de American Dream voor veel Albanezen eindigt in West-EuropaAlbanezen hebben hun zinnen gezet op een beter bestaan in de Verenigde Staten. Jaarlijks doen er honderdduizenden mee aan de Amerikaanse Green Card lottery. De kans om te winnen is gering, maar dat houdt hen niet tegen.
16/04 04u15  Campagne gestart voor nieuw referendum over brexitregelingEr is een nieuwe campagne gelanceerd voor een referendum over het exit-akkoord van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De initiatiefnemers vinden dat de Britten - en niet enkel hun verkozenen - het laatste woord moeten krijgen over de regeling.
16/04 02u15  Barbara Bush (92) laat medische behandeling stopzettenDe vroegere first lady Barbara Bush heeft ervoor gekozen zich niet verder medisch te laten behandelen en zich te beperken tot comfortverzorging.
15/04 23u30  Montenegro: Milo Djukanovic wint presidentsverkiezingen in eerste rondeDe historische leider van Montenegro, Milo Djukanovic, heeft de presidentsverkiezingen in zijn land al in de eerste ronde gewonnen.
15/04 23u15  Macron: 'Ik heb Trump overtuigd om zijn troepen in Syrië te houden'In een tv-interview heeft de Franse president Emmanuel Macron gezegd dat hij zijn Amerikaanse collega Donald Trump heeft overtuigd om diens troepen niet weg te halen uit Syrië, maar om ze ter plekke te houden 'zolang het nodig is'.
15/04 22u30  Barbara Bush (92) laat medische behandeling stoppenDe vroegere first lady Barbara Bush heeft ervoor gekozen zich niet verder medisch te laten behandelen en zich te beperken tot comfortverzorging.
15/04 22u30  Montenegro: Milo Djukanovic aan de leiding in presidentsraceDe historische leider van Montenegro, Milo Djukanovic, lijkt op weg de presidentsverkiezingen in Montenegro al in de eerste ronde te winnen.
15/04 20u30  Anderlecht blaast titelstrijd nieuw leven in met zege tegen Club BruggeRSC Anderlecht heeft de topper van de derde speeldag in play-off 1 van de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van leider Club Brugge.
15/04 16u15  Beestenboel: op veel plekken in Vlaanderen zie je geen mussen meerHet mannetje van de huismus is een mooi vogeltje. Maar de soort heeft het niet gemakkelijk.
15/04 16u15  Verschrikkelijke val ontsiert marathon Commonwealth Games, toeschouwers helpen nietEen verschrikkelijke val van de Schot Callum Hawkins tijdens de marathon op de laatste dag van de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast heeft het event een bittere nasmaak gegeven. Toeschouwers maakten foto's in plaats van hem te helpen.
15/04 15u45  Amerikaanse advocaat steekt zichzelf in brand uit protest tegen milieuvervuilingEen Amerikaanse prominente advocaat heeft zichzelf in brand gestoken in een park in New York uit protest tegen de ecologische vernieling van onze planeet.
15/04 15u15  Michel: 'We moeten dialoog met Rusland openhouden'Volgens premier Charles Michel (MR) kan een definitieve oplossing voor Syrië er enkel een zonder president Bashar al-Assad zijn en moeten ook landen als Saudi-Arabië en Iran meer een rol spelen.
15/04 15u15  Seksuoloog Wim Slabbinck: 'We hechten te veel belang aan seks'Wim Slabbinck is een van de experts in Blind Getrouwd. Maar hoe is hij als mens? Om deze twintig vragen te beantwoorden, had hij 24 minuten en 39 seconden nodig.
15/04 12u15  Toerisme in Vlaanderen herstelt van harde klappen in 2016 en zet in 2017 record neerDe toeristische sector in Vlaanderen heeft zich hersteld van de harde klappen uit 2016. Het aantal ontvangen toeristen groeide in 2017 met 8 procent tegenover 2016 en klokte twee procent hoger af dan het vorige recordjaar 2015.
15/04 11u45  Amerikaanse advocaat steekt zichzelf in brand uit protest tegen milieuvernielingEen Amerikaanse prominente advocaat heeft zichzelf in brand gestoken in een park in New York uit protest tegen de ecologische vernieling van onze planeet.
15/04 11u00  Hoe een opvallende lerarenstaking in conservatief Amerika met een sisser afliepIn een staat die massaal voor Donald Trump stemde en al jaren Republikeins kiest, is niet alleen de staking van leraars opmerkelijk, maar ook de publieke steun die ze genieten. De euforische walkout in Oklahoma liep na negen dagen wel af met een sisser.
15/04 11u00  50 jaar na Folsom Prison: de verborgen Johnny Cash volgens zijn zoon, John Carter CashMet het album Forever Words worden postume teksten van Johnny Cash tot leven gewekt door grootheden als Elvis Costello en The Jayhawks. Wat heeft het country-icoon ons in 2018 nog te vertellen? Knack sprak met zijn zoon over echte protestzangers, de eerlijkheid van truckers, en de vloek van het Zuiden.
15/04 11u00  Schrijfster Annelies Verbeke maakt theater: 'Een licht stuk over een hete kwestie'Annelies Verbeke doorbreekt de eenzaamheid van het schrijven geregeld door lezingen te geven of, zoals nu met Wunderbaum, theater te maken. Het resultaat heet Daar gaan we weer.
15/04 09u00  Tekenen op de golven van jazzIn Live brengen tekenaars Pieter Fannes en Yann Bagot jazzconcerten tot leven op papier. Knack biedt u een selectie uit het boek aan en het voorwoord van Matthieu Jouan, hoofdredacteur van het online jazzmagazine Citizen Jazz: 'De samenwerking tussen deze twee tekenaars vloeit voort uit een duidelijke geestverwantschap.'
15/04 08u45  Peter Mertens: 'Antwerpen heeft een revolutie nodig''Als we niet afremmen, ziet Antwerpen er binnen twintig jaar uit zoals Brussel-Noord', zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens in een interview met De Zondag.
15/04 06u15  Top van de Amerika's bindt strijd aan met corruptie, focus op VenezuelaDe staatshoofden en regeringsleiders van meer dan dertig landen uit Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika willen de strijd tegen corruptie opvoeren. Ze ondertekenden zaterdag na afloop van de Top van de Amerika's in het Peruaanse Lima een document waarin ze zich verbinden tot nationale en regionale actieprogramma's voor meer transparantie en tegen corruptie.
15/04 05u15  Regisseur Nabil Ayouch: 'Cultuur is een beter medicijn tegen radicalisering dan repressie'Zijn vorige project, Much Loved, liep uit op doodsbedreigingen en een vertoonverbod in Marokko, maar dat heeft de Frans-Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch niet voorzichtiger gemaakt: zijn nieuwe film, Razzia, is een ontluisterend portret van de Marokkaanse maatschappij. 'Ik ben uit verveling elders films gaan draaien: in Europa is alles al gezegd.'
15/04 05u00  SP.A wil vervuilende dieselwagens met slooppremie van de weg halenOppositiepartij SP.A stelt voor een premie van duizend euro in te voeren voor mensen die hun oude, vervuilende wagen laten slopen. Op die manier zouden een pak vervuilende wagens versneld van de weg kunnen gehaald worden.
15/04 03u00  Westerse landen willen VN-resolutie voor onderzoek naar chemische wapens SyriëFrankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben zaterdag aan hun twaalf partners in de Veiligheidsraad een voorstel van resolutie overgemaakt over Syrië, met zowel een chemisch, humanitair als politiek luik.
15/04 00u00  Rusland haalt bakzeil bij stemming in Veiligheidsraad over aanvallen SyriëRusland is er zaterdag niet in geslaagd de VN-Veiligheidsraad een resolutie te doen goedkeuren die de Amerikaanse, Britse, Franse en Syrische aanvallen in Syrië veroordeelt. De tekst kreeg niet de vereiste negen stemmen.
14/04 23u15  Britse eurofobe partij UKIP kiest nieuwe leiderDe Britse eurofobe partij UKIP heeft zaterdag voor de vierde keer in twee jaar tijd een nieuwe leider gekozen. Dat is het 64-jarige Europarlementslid Gerard Batten geworden, die al sinds februari interimleider was.
14/04 23u00  Dokters: Patiënten beter informeren over gevaar van overdosis paracetamolEen jonge vrouw heeft in het UZ Gent een levertransplantatie moeten ondergaan omdat ze te veel pijnstillers had ingenomen. Dokters roepen op tot betere informatieverschaffing over de risico's van paracetamol.
14/04 22u45  Moskou haalt bakzeil bij stemming in Veiligheidsraad over aanvallen SyriëRusland is er zaterdag niet in geslaagd de VN-Veiligheidsraad een resolutie te doen goedkeuren die de Amerikaanse, Britse, Franse en Syrische aanvallen in Syrië veroordeelt. De tekst kreeg niet de vereiste negen stemmen.
14/04 20u00  Duizenden mensen betuigen steun aan Assad in DamascusNa de luchtaanvallen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten zijn zaterdag duizenden Syriërs de straat op getrokken om de regering te steunen.
14/04 19u15  Francken wil naar Australisch asielmodel: 0 asielverzoeken in BrusselStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil op termijn evolueren naar zero asielverzoeken in Brussel en neemt daarmee naar eigen zeggen een voorbeeld aan Australië.
14/04 17u30  Rusland vraagt VN aanvallen op Syrië te veroordelenRusland roept de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeen na de aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op doelwitten van het Syrische regime.
14/04 17u00  VS: 'Perfecte aanval', Rusland: 'Veel raketten neergehaald door Syrisch leger'De Syrische rebellengroep tegen wie de vermoedelijke gifgasaanval door het Syrische regime gericht was, spreekt van 'een grap' zolang Assad aan de macht blijft.
14/04 17u00  Geen sprake van schandaal bij Samusocial, zegt Yvan MayeurEr is geen sprake van een schandaal bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial. Dat zegt Yvan Mayeur, de gewezen burgemeester van Brussel, in het boek 'Yvan Mayeur, Citoyen de Bruxelles'.
14/04 16u45  VS: 'Perfecte aanval', Rusland: 'Veel raketten neergehaald door Syrië'De Syrische rebellengroep tegen wie de vermoedelijke gifgasaanval door het Syrische regime gericht was, spreekt van 'een grap' zolang Assad aan de macht blijft.
14/04 16u15  Vraagtekens bij (on)verwachte machtswissel bij VolkswagenEr komt maar geen einde aan het hommeles bij 's werelds grootste autobouwer.
14/04 15u45  Trump: 'Missie volbracht'De Syrische rebellengroep tegen wie de vermoedelijke gifgasaanval door het Syrische regime gericht was, spreekt van 'een grap' zolang Assad aan de macht blijft.
14/04 15u00  Van Brussel tot Peking: hoe reageren andere landen op de bombardementen in Syrië?Overzicht van reacties uit de hele wereld na de aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk tegen vermoedelijke gifgasfaciliteiten in Syrië.
14/04 14u45  Dan toch geen kinderen met kenmerken op bestellingWie dacht dat we ooit kinderen met 'kenmerken op bestelling' zouden kunnen maken, mag stoppen met dromen.
14/04 14u45  Belasting op huurinkomsten: 'De Belgische wetgever staat voor een moeilijke opdracht'Het Europees Hof van Justitie oordeelde deze week dat de Belgische fiscale regeling omtrent de inkomsten uit de privé-verhuur van vastgoed, alsook uit niet-verhuurde onroerende goederen, in strijd is met het EU-recht. Erik Sansen en Tilde Callebaut, advocaten bij Sansen International Tax Lawyers, geven uitleg bij het arrest van het Hof en de mogelijke gevolgen.
14/04 12u00  Poetin haalt fel uit naar Westen na luchtaanvallen op SyriëRusland roept de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeen na de aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op doelwitten van het Syrische regime.
14/04 12u00  Frankrijk wil 'vanaf nu' werken aan hervatten politiek proces in Syrische crisisFrankrijk wil 'vanaf nu' beginnen werken aan het hervatten van het politieke proces binnen de Syrische crisis. Dat zegt de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian.
14/04 09u30  VS, Frankrijk en Groot-Brittannië bombarderen Syrië: 'Geen alternatief'De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben vrijdagnacht een militaire aanval tegen Syrië ingezet. VS-president Donald Trump zegt dat het om vergelding gaat voor de inzet van chemische wapens door de Syrische regering tegen de eigen bevolking.
14/04 08u30  Bombardementen Syrië: hoe reageren andere mogendheden?Overzicht van reacties uit de hele wereld na de aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk tegen vermoedelijke gifgasfaciliteiten in Syrië.
14/04 08u30  Uitstervingsgolven: wanneer oceanen verstikkenOoit daalde het zuurstofgehalte in de oceaan zo sterk dat het leven er massaal uitstierf. Als de mens zo verder blijft doen, komt er nog een veel snellere uitstervingsgolf aan.
14/04 05u45  Waterfactuur tien procent duurderSinds de invoering van de nieuwe berekening van de waterprijs in 2016 zijn de facturen van de meeste watermaatschappijen alweer met 10 procent gestegen. Ook doorsnee gezinnen zien hun voordeel wegsmelten, bericht De Tijd zaterdag.
14/04 05u15  VS, Frankrijk en Groot-Brittannië bombarderen SyriëDe Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben vrijdagnacht een militaire aanval tegen Syrië ingezet. VS-president Donald Trump zegt dat het om vergelding gaat voor de inzet van chemische wapens door de Syrische regering tegen de eigen bevolking.
14/04 05u15  Dylan Teuns klimt naar de top: 'Greg Van Avermaet en ik worden leiders door onze resultaten'Hij mag dan naar de Nobelprijswinnaar literatuur vernoemd zijn, in het peloton begroeten ze Dylan Teuns als 'de Valverde van Zelk'. 'Toch mag alleen de échte Alejandro Valverde zich dit jaar de favoriet voor de Ardense koersen noemen.'
14/04 03u30  VS, Frankrijk en Groot-Brittannië zetten militaire aanval in tegen SyriëDe Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben vrijdagnacht hun militaire aanval tegen Syrië ingezet. VS-president Donald Trump zei vrijdagavond (lokale tijd) in Washington dat het om vergelding gaat voor de inzet van chemische wapens door de Syrische regering van Bashar al-Assad tegen de eigen bevolking.
14/04 02u45  Worden de Republikeinen afgestraft in de aankomende tussentijdse verkiezingen in de VS?De Amerikaanse president Donald Trump blijft de minst populaire president ooit, bevestigt de ene na de andere peiling. Staat de Republikeinen een afstraffing te wachten bij de tussentijdse verkiezingen eind dit jaar?
14/04 02u30  Amerikaans gerecht voert al maanden onderzoek naar Trumps advocaat Michael CohenDe persoonlijke advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, is al maandenlang het voorwerp van een gerechtelijk onderzoek in de Verenigde Staten. Dat blijkt vrijdag uit gerechtelijke documenten. Het openbaar ministerie neemt het hem bovendien niet in dank af dat hij poogde om bewijsmateriaal weer in handen te krijgen dat bij een razzia van de FBI in beslag was genomen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Noord-Korea schort kernproeven en rakettentests op21/04 00u30 - Knack: Noord-Korea schort zijn kernproeven en rakettentests op. Dat maakte de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekend.
7x Fiscus wil dading sluiten met De Gucht21/04 05u00 - Knack: De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Dat bevestigt De Guchts advocaat Bruno Cardoen zaterdag in De Tijd.
7x Fake news in Mexico: 'Elk kamp graaft zich in met informatie die het eigen gelijk bevestigt'21/04 05u00 - Knack: In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van juli wordt Mexico overspoeld door fake news, trolls en bots. Een team journalisten biedt weerwerk.
5x Pro-anorexia op sociale media: 'Een eetstoornis is geen lifestyle'20/04 14u45 - Knack: Tieners en jongvolwassenen met eetstoornissen bedelen steeds vaker op sociale media naar beledigingen als motivatie om gewicht te verliezen. Hoe gevaarlijk is de online pro-anorexia community? 'Val toch gewoon af, trut.'
4x Paleo-arbeid: de holbewonertrend dringt nu ook door tot het kantoorleven20/04 15u45 - Knack: Het paleodieet hebt u misschien al uitgeprobeerd, maar de troglodietentrend dringt nu ook door tot ons kantoorleven. La guerre du feu op de werkvloer!
4x In memoriam: Avicii, boegbeeld van de Tomorrowlandgeneratie20/04 21u45 - Knack: Met Tim Bergling ofwel Avicii verliest de elektronische dansmuziek een grote naam, maar ook een getormenteerde producer die nooit het boegbeeld wilde zijn dat anderen van hem maakte.
3x Dooit het ijs tussen Noord-Korea en het Westen? 'We begeven ons op onontgonnen terrein'20/04 17u00 - Knack: Na een ontmoeting tussen Kim Jong-un en CIA-directeur Mike Pompeo lijkt er een reële kans in zicht om 'een internationaal probleem op te lossen', aldus Donald Trump.
3x Zweedse dj en producer Avicii op 28-jarige leeftijd overleden20/04 20u00 - Knack: De Zweedse artiest Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden Zweedse media.
3x Francken vraagt Albanese politie om grenscontroles te verstrengen20/04 22u00 - Knack: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft de Albanese grenspolitie gevraagd de controles te verstrengen. België stelt vast dat steeds meer Albanese onderdanen op Brussels Airport landen zonder de nodige verblijfsdocumenten.
2x N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uit20/04 00u30 - Knack: N-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. SP.A en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein.

Statistieken

Artikels:
31909
Gelezen:
5933
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven