woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

Knack

Verbergen Tonen
23/08 02u00  In beeld: De langstlopende oorlog van de VS Voorlopig komt geen einde aan de oorlog in Afghanistan, de langst lopende in de geschiedenis van de VS. Van 2001 tot vandaag kwamen 3.539 coalitiestrijdkrachten en naar schatting 31.000 burgers om. Het conflict in beeld.
23/08 00u45  Catalonië: Imam had in Alcanar verschillende vliegtuigtickets naar Brussel klaarliggen Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had verschillende vliegtuigtickets naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat meldt het Spaanse gerecht.25 
23/08 00u30  Catalonië: Imam had in Alcenar verschillende vliegtuigtickets naar Brussel klaarliggen Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had verschillende vliegtuigtickets naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat meldt het Spaanse gerecht.38 
23/08 00u15  Catalonië: Imam had in Alcenar vliegtuigticket naar Brussel klaarliggen Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had een vliegtuigticket naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat melden de sites van Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van berichtgeving van Reuters.32 
23/08 00u15  Mogelijk over enkele dagen al extra Amerikaanse troepen in Afghanistan Al binnen enkele dagen of mogelijk een paar weken komen de eerste nieuwe Amerikaanse troepen aan in Afghanistan, aldus het Amerikaanse bevel in het Midden-Oosten.31 
23/08 00u00  Schuld van Amerikaanse terdoodveroordeelde onzeker: executie opgeschort De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri heeft dinsdag een onderzoekscommissie opgericht die moet nagaan of de terdoodveroordeelde Marcellus Williams inderdaad schuldig is aan de moord op Felicia Gayle. Dat nieuws komt er slechts enkele uren voor Williams geëxecuteerd zou worden.33 
22/08 22u30  Peiling: 'Bijna een Amerikaan op de tien accepteert neonazistisch gedachtegoed' Negen procent van de Amerikanen zou geen problemen hebben met het gedachtengoed van neonazi's of blanke supremacisten. Dat blijkt uit een peiling van Washington Post en ABC News, waaruit eveneens blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen niet akkoord gaat met de manier waarop president Donald Trump gereageerd heeft op het racistisch geweld in Charlottesville vorige week.
22/08 22u15  Caracas vraagt internationaal arrestatiebevel tegen voormalige procureur-generaal Venezuela gaat via Interpol een internationaal arrestatiebevel uitvaardigen tegen de voormalige procureur-generaal Luisa Ortega, die vrijdag haar land ontvlucht is uit angst om vervolgd te worden door het socialistisch regime in haar land. Dat heeft president Nicolas Maduro dinsdag aangekondigd.
22/08 20u30  VS vaardigen sancties uit tegen Chinezen en Russen vanwege steun aan Noord-Korea De Verenigde Staten vaardigen sancties uit tegen organisaties en personen uit onder andere China en Rusland vanwege hun bijdrage aan de ontwikkeling van Pyongyangs kernprogramma.
22/08 20u15  Imam uit Ripoll reisde meermaals naar België De Spaanse imam Abdelbaki Es Satty, die beschouwd wordt als het brein achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, verbleef niet alleen tussen januari en maart 2016 in België, ook nadien reisde hij nog herhaaldelijk naar ons land, én naar Frankrijk.
22/08 19u15  MR en CDH houden reactie op voorstellen DéFI voor zich De twee partijen zijn op DéFI aangewezen, maar hebben nog altijd niet willen reageren op hun voorstellen.
22/08 17u00  Islamkritiek: 'Te veel moslims zien de beschaving als iets dat bestreden moet worden' Als secretaris-generaal van de grootste moslimvereniging van Indonesië kan Kyai Haji Yahya Cholil Staquf bezwaarlijk van islamofobie beschuldigd worden. Zijn islamkritiek is er niet minder ongenadig om. 'Enkele westerse vrienden van mij zijn islamofoob. En als ik eerlijk ben, kan ik ze begrijpen.'
22/08 17u00  Historicus James Kennedy: 'Martin Luther King zou grote moeite hebben gehad met Black Lives Matter' De Amerikaanse politiek betreedt al maanden onuitgegeven paden. Een gesprek met de Amerikaans-Nederlandse historicus James Kennedy over religie, de radicalisering van de zwarte beweging en hoe Amerikaanse hakenkruisen precies zijn. 'Zelfs als de duivel presidentskandidaat is, stemt een evangelical op de Republikeinen.'
22/08 17u00  Marokkaanse zangeres normaliseert huiselijk geweld in single: 'Hoe laat hij anders zien dat hij van je houdt?' 'Een klap maakt je humeur weer goed,' zingt een Marokkaanse zangeres in haar nieuwste nummer. De single 'Lbnat Kamouniat' doet de discussie over geweld tegen vrouwen opnieuw oplaaien in Marokko. Meningen voor en tegen bevechten elkaar op social media.
22/08 17u00  Unite the Right: deze rechtse organisaties marcheerden in Charlottesville Rechts verenigen: dat was de inzet van de protestactie in de Amerikaanse staat Virginia op 12 augustus. Vijf organisaties liepen mee. Wat zijn hun symbolen en ideeën?
Laatste update: vandaag om 2u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/08 17u00  VN: 'Steeds meer kinderen tot zelfmoordaanslagen gedwongen in Nigeria'Het aantal kinderen dat door de soennitische terreurgroep Boko Haram wordt gebruikt voor zelfmoordaanslagen is in een jaar verviervoudigd. Dat zegt de VN-Kinderrechtenorganisatie UNICEF.
22/08 16u45  Barcelona: 'Verdachte bekent dat terroristen aanslag op Sagrada Familia planden'Mohamed Houli Chemlal heeft aan de onderzoeksrechter toegegeven dat de terroristen een grotere aanslag wilden plegen. Dat melden juridische bronnen die aanwezig waren bij het verhoor.
22/08 16u15  Iraaks leger dringt laatste IS-bolwerk Tal Afar binnenTwee dagen na het begin van het grondoffensief op Tal Afar, het laatste grote IS-bastion, zijn Iraakse troepen voor het eerst de stad binnen getrokken.
22/08 15u30  Spa-Francorchamps: In de regen is Max Verstappen de te kloppen manZondag wordt in Spa-Francorchamps de Grote Prijs van België Formule 1 gereden. Sebastian Vettel (Ferrari ) en Lewis Hamilton (Mercedes), de nummers één en twee in de F1-tussenstand, vertrekken als de grote favorieten. Regent het zondagnamiddag in de Ardennen, dan wordt Max Verstappen de te kloppen man én heeft onze landgenoot Stoffel Vandoorne uitzicht op een top 10-plaats.
22/08 14u00  Franky Demon (CD&V) vraagt duidelijkheid aan minister Jambon over tekort lijfwachtenKamerlid Franky Demon (CD&V) vraagt duidelijkheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (CD&V) over het tekort bij de centrale directie Bescherming van de federale politie. Hij wil weten of dat gebrek aan mankracht concrete veiligheidsrisico's inhoudt.
22/08 13u30  Afghaanse president blij met verlenging Amerikaanse troepenmachtDe Afghaanse president Ashraf Ghani is tevreden met het 'duurzaam engagement' van de Verenigde Staten in zijn land. Hij reageert daarmee op de aankondiging van president Donald Trump dat de VS voorlopig in Afghanistan gelegerd blijven.
22/08 12u15  'Radicalisering' in de kleuterklas: 'Kleuters zijn sowieso vrij radicaal'In een kleuterschool in Ronse zouden afgelopen schooljaar tekenen van radicalisering bij kleuters zijn vastgesteld. Dat meldde Het Laatste Nieuws maandag, nadat de krant een intern rapport van de school kon inkijken. Maar kunnen we bij kleuters werkelijk van radicalisering spreken?
22/08 12u15  Cambodjaanse democratie in vrije val naar aanloop nieuwe verkiezingenCambodja staat 'aan de rand van de afgrond' volgens de speciale VN-rapporteur van het Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten, Rhona Smith. In het Zuidoost-Aziatische land zou een klimaat van angst en intimidatie heersen, als gevolg van gewelddadige bedreigingen door de regering, de vervolging van oppositieleden en het verlammen van ngo's.
22/08 11u00  Minister Crevits begrijpt onzekerheid voor beginnende leerkrachtenVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft begrip voor de onzekerheid van startende leerkrachten. Ze wijst erop dat de volgende jaren gemiddeld 6.000 voltijdse jobs per jaar in het basis- en secundair onderwijs moeten worden ingevuld, zowel door de groei van het aantal leerlingen, als door leerkrachten die met pensioen gaan.
22/08 11u00  Vredesonderhandelingen over Syrië uitgesteld tot septemberDe vredesgesprekken rond Syrië in het Kazachse Astana worden uitgesteld tot half september. Dat hebben de Kazachse autoriteiten bevestigd. Rusland wilde al eind deze maand opnieuw rond de tafel gaan zitten.
22/08 10u45  Vier overgebleven verdachten aanslagen Catalonië voor onderzoeksrechterDe vier nog levende verdachten van de aanslagen in Catalonië van afgelopen donderdag zijn dinsdagochtend rond 8 uur aangekomen op de rechtbank in Madrid. Verwacht wordt dat de rechter hen in staat van beschuldiging zal stellen voor de aanslagen, die aan 15 mensen het leven hebben gekost.
22/08 10u30  Vier overgebloeven verdachten aanslagen Catalonië voor onderzoeksrechterDe vier nog levende verdachten van de aanslagen in Catalonië van afgelopen donderdag zijn dinsdagochtend rond 8 uur aangekomen op de rechtbank in Madrid. Verwacht wordt dat de rechter hen in staat van beschuldiging zal stellen voor de aanslagen, die aan 15 mensen het leven hebben gekost.
22/08 10u15  Noord-Korea dreigt met vergelding wegens Amerikaanse militaire oefeningPyongyang verscherpt zijn toon na het begin van de gezamenlijke militaire oefening van de VS en Zuid-Korea. Een woordvoerder van het Noord-Koreaanse volksleger heeft gedreigd met 'meedogenloze vergelding en bestraffing'.
22/08 10u00  MR laat coalities met PS in provincie Luik en stad Brussel niet schietenDe MR is niet van plan de coalities met de PS in de stad Brussel en de provincie Luik op te blazen. Dat blijkt dinsdag uit de reactie van een aantal liberale kopstukken op de oproep van DéFI-voorzitter Olivier Maingain in die zin.
22/08 09u45  Zeker 42 burgersslachtoffers bij luchtaanval van coalitie boven RaqqaBij een luchtaanval van de internationale coalitie onder leiding van de VS boven het Syrische IS-bolwerk Raqqa zijn maandag zeker 42 burgers om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten (Sohr). Bij de slachtoffers zouden zeker 19 kinderen en 12 vrouwen zijn.
22/08 09u15  Indiase moslims kunnen niet langer meteen scheiden van hun echtgenoteMoslims in India kunnen niet langer onmiddellijk scheiden van hun echtgenote. Het hooggerechtshof noemt de praktijk waarbij een echtscheiding meteen officieel wordt als de man drie keer het woord 'talaq' (scheiding) uitspreekt, ongrondwettelijk. De uitspraak is een overwinning voor vrouwenrechtenactivisten in het land.
22/08 09u00  COV vraagt oplossingen voor meer werkzekerheid startende leerkrachtenOok volgend schooljaar zullen veel startende leerkrachten korte en al dan niet deeltijdse opdrachten aan elkaar rijgen. Wie tijdens de zomervakantie geen voltijdse job voor een heel schooljaar aangeboden kreeg, zal de rest van het schooljaar deeltijdse jobs bij elkaar moeten sprokkelen, afgewisseld met periodes van werkloosheid.
22/08 09u00  Amerikaanse minister van Defensie brengt verrassingsbezoek aan offensief in Tal AfarDe Amerikaanse minister van Defensie James Mattis is dinsdag aangekomen in de Iraakse hoofdstad Bagdad voor een verrassingsbezoek aan de troepenmacht die in Tal Afar de laatste IS-strijders in het land bekampt Dat offensief, dat door de internationale coalitie onder leiding van Washington wordt ondersteund, is intussen aan zijn derde dag toe.
22/08 08u30  Openbare omroep lanceert vrtnws.beDeredactie.be, de nieuwssite van de openbare omroep, is afgelopen nacht in een nieuw jasje gestoken en omgevormd tot vrtnws.be. De site zet onder meer in op snelle duiding door de experts op de VRT-redactie.
22/08 08u00  Taliban: 'Afghanistan zal een kerkhof worden voor de VS'De taliban-rebellen zijn niet opgezet met het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om de Amerikaanse troepenmacht voorlopig in Afghanistan te houden. Het land 'zal een nieuw kerkhof worden voor de VS' als de Amerikanen zich niet binnenkort terugtrekken, klonk het dinsdag in een communiqué.
22/08 07u15  De politieke moordzomer: Jean-Paul Marat, gedood in zijn badDe Franse politicus Jean-Paul Marat werd na de Franse Revolutie vermoord in zijn bad door de jonge adelijke vrouw, Charlotte Corday.
22/08 07u00  Steeds meer starters lenen bij familieOp vier jaar tijd is het aantal zogenaamde win-winleningen, waarmee familie en vrienden beginnende ondernemers een duw in de rug kunnen geven, met 44 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht.
22/08 06u15  Trump intensifieert Amerikaanse missie in AfghanistanEen hardere aanpak van Pakistan, dat terroristische organisaties onderdak biedt, en meer ruimte voor het leger in de strijd tegen terreur. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump voor ogen in Zuid-Azië, zei hij in een toespraak op maandagavond, zonder op veel details in te gaan. Volgens Amerikaanse media zouden tot 4.000 extra troepen naar Afghanistan worden gestuurd.
22/08 05u45  Open VLD wil te gierige verzekeraars beboetenOpen VLD-Kamerlid Egbert Lachaert pleit er dinsdag in De Standaard voor boetes in te voeren voor verzekeringsmaatschappijen die zich onredelijk opstellen tegenover slachtoffers van ongevallen.
22/08 05u30  Politie kampt met groot tekort aan lijfwachtenBij de federale politiedienst die bedreigde personen zoals politici moet beschermen, is een derde van de posities niet ingevuld. Dat bevestigt de federale politie dinsdag aan De Tijd. Welke concrete gevolgen dat op het terrein heeft, wil de federale politie niet kwijt.
22/08 04u30  'Trump stuurt 4.000 extra troepen naar Afghanistan'Een hardere aanpak van Pakistan, dat terroristische organisaties onderdak biedt, en meer ruimte voor het leger in de strijd tegen terreur. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump voor ogen in Zuid-Azië, zei hij in een toespraak op maandagavond, zonder op veel details in te gaan. Volgens Amerikaanse media zouden tot 4.000 extra troepen naar Afghanistan worden gestuurd.
21/08 21u30  In beeld: Amerikanen aanschouwen totale zonsverduisteringOok in het Witte Huis werden de eclipsbrilletjes boven gehaald. Bekijk een fotoreeks.
21/08 19u15  Livestream: totale zonsverduistering in de Verenigde StatenAan de westkust van de Verenigde Staten is de langverwachte totale Zonsverduistering begonnen. De eerste totale eclips die de VS sinds 99 jaar meemaken begon om 18.05 uur Belgische tijd aan de westkust van het continent. Toen begon de maan de zon te bedekken. Het fenomeen verschuift daarop naar het oosten. Kijk mee.
21/08 19u00  Barcelona: hoofdverdachte doodgeschoten bij politieactieYounes Abouyaaqoub, de voortvluchtige verdachte van de aanslag in Barcelona, is bij een politieactie in de gemeente Subirats, zo'n 50 km ten westen van Barcelona, doodgeschoten. Dat bevestigt de Catalaanse politie.
21/08 18u45  Barcelona: hoofdverdachte Younes Abouyaaqoub doodgeschoten bij politieactieYounes Abouyaaqoub, de voortvluchtige verdachte van de aanslag in Barcelona, is bij een politieactie in de gemeente Subirats, zo'n 50 km ten westen van Barcelona, doodgeschoten. Dat bevestigt de Catalaanse politie.
21/08 18u30  Voortvluchtige verdachte Younes Abouyaaqoub neergeschoten bij politieactieBij een politieoperatie in de gemeente Subirats, ten westen van Barcelona, is een man neergeschoten die mogelijk een bommengordel droeg.
21/08 17u30  Barcelona: 'Man met bommengordel neergeschoten, mogelijk voortvluchtige verdachte'Bij een politieoperatie in de gemeente Subirats, ten westen van Barcelona, is een man neergeschoten die mogelijk een bommengordel droeg.
21/08 16u45  Dankzij Di Rupo wordt Magnette in 2019 voorzitter van een irrelevante partijTerwijl Di Rupo zich vastklampt aan de macht van een PS in vrije val, ziet Olivier Maingain zijn kans schoon om de communautaire trom te roeren in het Waals-Brusselse stratego.
21/08 16u45  Nieuwe Russische ambassadeur in VS staat op sanctielijst EUDe Russische president Vladimir Poetin heeft Anatoli Antonov tot nieuwe ambassadeur voor de VS benoemd.
21/08 16u15  Hoe Colombia de dupe werd van de chaos in VenezuelaNu niet enkel de Venezolaanse elite, maar ook de arme massa het hazenpad kiest, lijkt alle hoop verloren. Ondertussen probeert buurland Colombia zich in de nieuwe rol van gastheer te schikken.
21/08 16u15  Di Rupo lanceert resem ideeën die links nieuwe adem moeten gevenDe PS-voorzitter pende zijn gedachten rond de toekomst van links en zijn partij neer in een nieuw boek.
21/08 15u45  Aanslagen Catalonië: op dit moment geen enkele link tussen imam en aanslagen 22 maartEr is op dit moment geen enkele link tussen imam Abdelbaki Es Satty, die beschouwd wordt als de spilfiguur achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, en de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Dat meldt het federaal parket.
21/08 15u30  'Radicalisering kleuters': Commissie voor bestrijding van gewelddadige radicalisering samengeroepenVlaams parlementslid Nadia Sminate (N-VA) roept de Commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering samen naar aanleiding van het verhaal rond de 'geradicaliseerde' kleuters in Ronse.
21/08 14u30  Brigitte Macron krijgt officiële functie in het ElyséeDe Franse 'first lady' Brigitte Macron heeft maandag een officiële functie gekregen in het Elysée. Dat gebeurde in het kader van 'een transparantiecharter over het statuut van de echtgenoot van het staatshoofd' dat op de website van het Franse presidentschap werd gepubliceerd.
21/08 14u15  Russische luchtmacht vernietigt IS-konvooi in SyriëDe Russische luchtmacht heeft naar eigen zeggen een groot konvooi van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) vernietigd. Bij de aanval zijn 200 jihadisten gedood, deelde Defensie in Moskou maandag mee.
21/08 14u00  Leven met een terminale ziekte: 'Doodsangst kent vele vormen'Met een ongeneeslijke ziekte nog voluit leven en tegelijk je verdriet en pijn durven te voelen: hoe doe je dat? En hoe kunnen herinneringen jou en later je nabestaanden helpen?
21/08 14u00  Tommelein (Open VLD): 'Geen signalen dat isolatieregels slecht worden nageleefd''We hebben geen signalen dat EPB-regels slecht worden nageleefd in Vlaanderen, integendeel. Uit de steekproeven van het Vlaams Energie Agentschap blijkt dat 99,9 procent van de nieuwbouwwoningen voldoet aan het E-peil, terwijl de helft zelfs voorloopt op de huidige eisen'. Dat zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, op de kritiek van Groen dat een bouwdossier op drie niet in orde zou zijn met de regels rond isolatie en ventilatie.
21/08 13u45  Washington schort tijdelijk toekenning van visa in Rusland opDe Verenigde Staten schorten tijdelijk het verstrekken van visa in Rusland op na de grootschalige uitwijzing van Amerikaans diplomatiek personeel, een reactie van Moskou op de bijkomende economische sancties die de VS hadden afgekondigd tegen Rusland.
21/08 13u30  Laurette Onkelinx niet tevreden van resultaat InschrijvingsdecreetPS-Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx opent de deur voor een aanpassing van het Inschrijvingsdecreet in het Franstalig onderwijs. 'Ik hou niet van wat het decreet geworden is. In Brussel sluit het jongeren op in hun wijk in plaats van deuren te openen. Wat er van geworden is, moet veranderen', verklaarde Onkelinx maandag bij aankomst aan het PS-partijbureau.
21/08 13u15  Directeur kleuterschool na meldingen radicalisering: 'Dit is een storm in een glas water'De directeur van scholengroep 21, waar de kleuterscholen Dr. Ovide Decroly in Ronse deel van uitmaken, reageert geschokt op de berichten over radicalisering bij kleuters op zijn school. 'Op het einde van het schooljaar is een project rond radicalisering opgestart in de kleuterschool', zegt Dirk Moulart.
21/08 12u15  'Honderdduizend bouwers lappen isolatieregels aan hun laars'Eén bouwdossier op de drie is niet in orde met de Vlaamse regels rond isolatie en ventilatie. Zo'n honderdduizend bouwers lappen er dus hun laars aan, klaagt Vlaams parlementslid Johan Danen (Groen) aan in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
21/08 11u30  Bestuurder van bestelwagen aanslag Barcelona formeel geïdentificeerdDe bestuurder van de bestelwagen die donderdag inreed op de menigte op de Ramblas in Barcelona, is nu ook formeel geïdentificeerd. Dat meldt de Catalaanse politie op Twitter.
21/08 11u15  Duitse schrijver die in Spanje werd opgepakt werd door Turkije afgeluisterdDe advocaat van Dogan Akhanli, de Duitse schrijver die zaterdag op vraag van Ankara is opgepakt in Spanje, werd voor zijn arrestatie door Turkije afgeluisterd. Dat beweert althans zijn advocaat Ilias Uyar.
21/08 10u15  De meest turbulente week van president Trump, dag voor dagZijn controversiële reactie op racistisch geweld in Charlottesville, de vernietigende kritiek van militaire leiders, CEO's en zelfs van partijgenoten, het ontslag van topadviseur Steve Bannon: de voorbije week was de turbulentste in het nu zeven maanden durend bewind van Donald Trump.
21/08 09u45  'Super Bowl van de hemel': volg zonsverduistering live onlineAl weken worden de Amerikanen door de media klaargestoomd voor 'het mooiste wonder van de Aarde': een totale zonsverduistering.
21/08 09u30  De politieke moordzomer: de moord op SissiZelden is zo'n vertekend beeld opgehangen als van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth in de Sissifilms.
21/08 09u30  Hoe de Duitsers zich in 1917 terugtrokken om nog harder toe te slaanIn maart 1917 verrassen de Duitsers vriend en vijand door een stuk bezet gebied in Frankrijk op te geven en zich 25 kilometer terug te plooien op hun nagelnieuwe Siegfriedstellung. Deze operatie is het gevolg van een grondige herziening van het Duitse defensieve systeem, van evenwijdige loopgravenlinies naar een elastische verdediging in de diepte.
21/08 09u15  Qatar ontkent Saoedische vliegtuigen voor Mekka-transport te blokkerenDe Qatarese civiele luchtvaartautoriteit ontkent dat ze Saoedische vliegtuigen die pelgrims naar Mekka moeten brengen, heeft tegengehouden. Dat meldt het officiële agentschap QNA maandag. Saoedi-Arabië verklaarde zondag dat de Qatarezen de Saoedische toestellen weigeren toestemming te geven om te landen op de luchthaven van Doha.
21/08 08u45  Nieuwe huiszoekingen in Ripoll na aanslagen in SpanjeNa de terreuraanslagen in Catalonië van donderdag, heeft de politie opnieuw een huiszoeking gedaan in een woning in Ripoll, het stadje waarvan het grootste deel van de daders afkomstig zijn. Maandagochtend vroeg doorzochten speurders een woning in de wijk Sant Pere, en namen onder meer twee tassen en een doos met materiaal in beslag, aldus de Spaanse media maandag.
21/08 08u30  VS en Zuid-Korea starten defensieve militaire oefeningenDe VS en Zuid-Korea zijn maandag gestart met een elf dagen durende gezamenlijke militaire oefening. Dat hebben Amerikaanse militaire verantwoordelijken bevestigd.
21/08 08u15  Amerikanen kijken reikhalzend uit naar 'Great American Eclipse'In de Verenigde Staten stijgen de zenuwen in de aanloop naar de zonsverduistering die maandagvoormiddag (maandagavond Belgische tijd) van de westkust tot de oostkust te zien zal zijn. Nu al komen mensen samen in de 'zone of totality', een band van zowat honderd kilometer waar de maan volledig voor de zon zal komen te staan.
21/08 07u00  Uitdagersduo stelt zich kandidaat bij Gentse rectorverkiezingenProfessor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets stellen zich in Gent kandidaat om rector en vicerector van de universiteit te worden. Vandaag begint aan de academische instelling een nieuwe cyclus van de rectorverkiezingen, die in juni na 7 rondes geen winnaar hebben opgeleverd.
21/08 05u45  Gasomschakeling nog niet gefinancierdDe omschakeling van 'arm' op 'rijk' gas kost naar schatting 500 miljoen euro. De federale regering heeft daarvoor de oprichting van een nationaal fonds in het vooruitzicht gesteld, maar tot nog toe is daar niets van in huis gekomen.
21/08 05u30  Intern verslag: tekenen van radicalisering bij kleutersIn een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam.
21/08 05u15  Intern verslag: radicalisering ook al bij kleutersIn een school in Ronse slaan de leraren alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken te staan van een extremistische stroming binnen de islam.
21/08 04u45  'Honderduizend bouwers lappen isolatieregels aan hun laars'Eén bouwdossier op de drie is niet in orde met de Vlaamse regels rond isolatie en ventilatie. Zo'n honderdduizend bouwers lappen er dus hun laars aan, klaagt Vlaams parlementslid Johan Danen (Groen) aan in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
21/08 04u00  VS-destroyer botst met tanker nabij Singapore - tien vermistenEen Amerikaans oorlogsschip is maandagochtend ten oosten van Singapore in aanvaring gekomen met een tanker. Tien opvarenden zijn vermist, en vijf anderen raakten gewond.
21/08 00u15  Donald Trump maakt vannacht zijn plannen en troepenaantallen voor Afghanistan bekendDe Amerikaanse president Donald Trump presenteert maandagavond bij zijn terugkeer uit vakantie al meteen een nieuwe strategie rond Afghanistan. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd.
21/08 00u00  Elon Musk en andere CEO's vragen VN-verbod voor 'killer robots'Een honderdtal CEO's van bedrijven gespecialiseerd in robotica en artificiële intelligentie, onder wie miljardair Elon Musk, hebben in een open brief aan de Verenigde Naties gewaarschuwd voor de gevaren van autonome wapens, beter gekend als 'killer robots'. Ze roepen op tot een internationaal verbod op dergelijke wapens.
20/08 23u30  Donald Trump maakt maandag zijn plannen en troepenaantallen voor Afghanistan bekendDe Amerikaanse president Donald Trump presenteert maandagavond bij zijn terugkeer uit vakantie al meteen een nieuwe strategie rond Afghanistan. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd.
20/08 21u00  Acteur en komiek Jerry Lewis (91) overledenJerry Lewis, komiek, acteur en regisseur, is zondag in zijn huis in Las Vegas overleden. Dat maakten familieleden bekend aan een plaatselijk columnist.
20/08 19u30  Yves Lampaert slaat dubbelslag: 'Mijn Vuelta kan al niet meer stuk'Lampaert wint de tweede rit in de Ronde van Spanje en neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis, die zaterdag met BMC de beste was in de ploegentijdrit.
20/08 19u30  Meer en meer vrouwen starten een vrij beroepDe sector van de vrije beroepen kent een enorme vervrouwelijking.
20/08 18u15  Aanslagen Spanje: burgemeester Hans Bonte bevestigt verblijf van imam in VilvoordeDe imam uit het Catalaanse stadje Ripoll die mogelijk betrokken was bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils was wel degelijk een tijdje in Vilvoorde. Dat heeft burgemeester Hans Bonte (SP.A) zondagmiddag bevestigd aan de VRT nieuwsdienst.
20/08 17u45  24 Uur van Zolder: brute pech dwingt Tom Boonen tot opgaveEen ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft zaterdagnacht voortijdig een einde gemaakt aan de 24 Uur-race van het Yokohama Power Racing-team en gastrijder Tom Boonen op het circuit van Zolder. De ontgoocheling was groot, aan inzet en goede wil van de piloten, mekaniekers en crewleden heeft het nooit ontbroken. Een ooggetuigenverslag.
20/08 16u45  Noord-Korea waarschuwt VS voor 'roekeloos gedrag'Noord-Korea waarschuwt de Verenigde Staten dat de militaire oefeningen van maandag getuigen van 'roekeloos gedrag die de situatie naar een oncontroleerbare fase van nucleaire oorlog zullen doen evolueren.'
20/08 16u30  Amerikaanse komiek en mensenrechtenactivist Dick Gregory overledenDe Amerikaanse komiek en mensenrechtenactivist Dick Gregory is zaterdag overleden, aldus zijn familie. Gregory brak door in de jaren 60 en was een van de eerste Afro-Amerikanen die ook in clubs met een overwegend blank publiek mocht optreden. Hij werd 84.
20/08 16u15  Aanslagen Spanje: terroristen hadden 120 gasflessen opgeslagenDe terreurcel van 12 man wou de gasflessen wellicht gebruiken om verschillende voertuigen te laten ontploffen.
20/08 16u15  20 jaar revolutionaire Afro-Amerikaanse kunstMartin Luther King had een droom en de Black Panthers balden hun vuisten, maar in de sixties en seventies woedde de Afro-Amerikaanse emancipatiestrijd ook volop in musea en galeries. Hoe, waar en door wie?
20/08 13u30  Aanslagen Spanje: 'Imam verbleef mogelijk in Vilvoorde of Diegem'Abdelbaki Es Satty, de imam van wie vermoed wordt dat hij de daders van de aanslagen in Barcelona en Cambrils geradicaliseerd heeft, is sinds 2015 meermaals naar België gereisd. Dat meldt de Spaanse krant El Periodico.
20/08 13u30  Doel 4 ligt stil na geblokkeerd signaal op einde van testDe kerncentrale Doel 4 ligt sinds zondagmorgen iets voor 4 uur stil nadat op het einde van een driemaandelijkse test op het correct functioneren van de veiligheidsautomatismen van de centrale een signaal is geblokkeerd.
20/08 13u30  Eén spermadonor verwekt 102 kinderen in 11 ziekenhuizenDe Nederlandse gynaecologenvereniging NVOG en de Vereniging voor Klinische Embryologie (KLEM) maken zich grote zorgen over twee spermadonoren die bij meerdere klinieken sperma hebben afgestaan.
20/08 13u15  Duitse schrijver die op vraag van Ankara was opgepakt in Spanje vrijDogan Akhanli, een Duitse schrijver van Turkse origine, werd zaterdag op vraag van Turkije opgepakt in het Spaanse Granada, waar hij met vakantie was. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden.
20/08 12u15  Fermenteren, revival van een toptechniekIn koelkast- en diepvriesloze tijden fermenteerde haast iedereen zijn voedingsmiddelen om ze langer houdbaar te maken. De oude bewaarmethode is weer helemaal in. Een prima zaak, want gefermenteerd voedsel is niet alleen lekker maar ook goed voor de gezondheid.
20/08 11u45  Aanslagen Spanje: 'Imam reisde sinds 2015 meermaals naar België'Abdelbaki Es Satty, de imam van wie vermoed wordt dat hij de daders van de aanslagen in Barcelona en Cambrils geradicaliseerd heeft, is sinds 2015 meermaals naar België gereisd. Dat meldt de Spaanse krant El Periodico.
20/08 11u45  Aanslagen Spanje: 'Resten van derde persoon gevonden in huis in Alcanar'In het onderzoek naar de aanslagen in Catalonië heeft de politie in het ontplofte huis in Alcanar de resten van een derde persoon gevonden.
20/08 10u30  VS maakt zich op voor 'Super Bowl van de hemel'Al weken worden de Amerikanen door de media klaargestoomd voor 'het mooiste wonder van de Aarde': een totale zonsverduistering.
20/08 10u00  'Resten van derde persoon gevonden in huis in Alcanar'In het onderzoek naar de aanslagen in Catalonië heeft de politie in het ontplofte huis in Alcanar de resten van een derde persoon gevonden.
20/08 10u00  VS maakt zich op voor 'Superbowl van de hemel'Al weken worden de Amerikanen door de media klaargestoomd voor het mooiste wonder van de Aarde: een totale zonsverduistering.
20/08 10u00  De politieke moordzomer: de bloedige jaren 30Tijdens het interbellum kregen extreemrechtse groepen in de samenleving de wind in de zeilen. Ze schuwden geen geweld om de macht te grijpen en te behouden.
20/08 10u00  Jan Kuijken: 'Doe iets met wat je overkomt'Jan Kuijken laat zijn cello huilen tijdens Uit de tijd vallen, Marlies Heuers theaterbewerking van David Grossmans gelijknamige roman.
20/08 05u15  Peter De Caluwe: 'Eén keer ben ik gillend weggelopen uit de Algarve'Peter De Caluwe is intendant van De Munt, die op vijf september, na een lange renovatie, heropend wordt. Om deze 15 vragen te beantwoorden had hij 15 minuten en 5 seconden nodig.
20/08 05u00  De huis-, tuin- en keukenfysica van de koffievlekIn Ober, er zit natuurkunde in mijn soep verkent de Britse fysicus en oceanograaf Helen Czerski de wetenschap achter het alledaagse. 'Als je iets over het heelal wilt leren, moet je heus niet naar de ruimte. Het kan al in je keuken.'
20/08 05u00  Strafpleiter Hans Rieder: 'Ik zou niet opnieuw kiezen voor de advocatuur''Als je dit werk goed wil doen, is de hypotheek op je leven zo groot. Te groot.' Dat stelt strafpleiter Hans Rieder (62) in een uitvoerig gesprek met De Zondag.
20/08 04u15  Iraakse premier: 'Offensief tegen IS-bastion Tal Afar begonnen'In Irak is de strijd begonnen om de stad Tal Afar, het laatste grote IS-bastion, nabij Mosoel. Dat heeft de Iraakse premier Haider al-Abadi zaterdagnacht aangekondigd.
20/08 03u30  Wrak van in 1945 vergane oorlogsschip USS Indianapolis gevondenOnderzoekers hebben het wrak van de USS Indianapolis, een Amerikaans oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog dat op 30 juli 1945 is gezonken in de Filipijnenzee, teruggevonden. Het schip had net voor het getorpedeerd werd de atoombom voor Hiroshima afgeleverd.
20/08 02u00  Duitse schrijver op vraag van Turkije opgepakt in SpanjeDogan Akhanli, een Duitse schrijver van Turkse origine, is zaterdag op vraag van Turkije opgepakt in het Spaanse Granada, waar hij met vakantie was. Duitsland vraagt aan Spanje om de schrijver niet uit te leveren aan Turkije.
20/08 00u15  Trumps adviseur Carl Icahn neemt ontslag na artikel over belangenvermengingOp de dag dat de meeste belangstelling naar het ontslag van topadviseur Steve Bannon ging, viel er in de ploeg van Donald Trump een tweede ontslag. Multimiljardair Carl Icahn (81) zal na suggesties van belangenvermenging niet langer als adviseur werken. Icahn ontkent dat hij fout heeft gehandeld.
19/08 22u00  Erdogan haalt uit naar Duitse minister: 'Ken uw grenzen!'De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zaterdag de Duitse buitenlandminister Sigmar Gabriel aangemaand om 'zijn grenzen' te kennen nadat Gabriel de inmenging van Erdogan in de Duitse verkiezingen had gelaakt.
19/08 16u30  Trump bedankt Bannon voor zijn hulp bij het verslaan van 'crooked Hillary'De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag op Twitter zijn voormalige adviseur Steve Bannon bedankt voor zijn diensten.
19/08 16u15  Mesaanval Finland: dader viseerde vrouwenDe Marokkaanse jongeman van achttien jaar die ervan verdacht wordt vrijdag met een mes twee mensen te hebben gedood en acht anderen te hebben verwond in de Finse stad Turku, is een asielzoeker die het gemunt had op vrouwen. Dat zei de politie zaterdag.
19/08 16u15  IS eist mesaanval in Siberië opIn de Russische oliestad Soergoet in Siberië heeft een onbekende man zaterdag zeven personen verwond met een mes. IS eist de aanval op.
19/08 16u00  Het vertrouwen in de vroeger populaire publieke expert keldertEen studie wijst uit dat mensen, onder andere door de digitale revolutie, steeds minder luisteren naar publieke experts met een brede achtergrond. Personen met een uitgesproken mening over één onderwerp vinden nog steeds gehoor.
19/08 16u00  Waarom jongeren vaker melanomen hebben dan andere kankersIn principe is kanker vooral een probleem van oudere cellen, maar nu blijkt dat huidkanker al kan opduiken in piepjonge cellen.
19/08 15u45  Catalonië en Madrid oneens over uitschakeling terreurcelDe Catalaanse politie en de regionale regering menen niet dat de terreurcel die verantwoordelijk was voor de aanslag in Barcelona volledig is uitgeschakeld. Daarmee spreken ze de centrale regering in Madrid tegen.
19/08 15u30  Dirk Brossé en Jef Neve: 'In ons vak bestaan geen concurrenten'Allebei worden ze zowel geprezen als verguisd omdat ze zakelijk instinct combineren met muzikaal talent. Nu werken Jef Neve en Dirk Brossé samen voor het nieuwe festival Lekker Klassiek. 'Wij weten dat er ook een andere kant is.'
19/08 15u30  Verdachten vrij omdat ze niet in rechtbank raaktenEen man verdacht van drugshandel en drie vrouwen verdacht van diefstallen kregen vorige week vrijdag een beslissing tot vrijlating na aanhoudende personeelsproblemen bij het gevangenentransport.
19/08 12u15  Open grens tussen VK en Ierland na Brexit: een illusie?De Britse regering wil niet dat er grenscontroles komen tussen Noord-Ierland en Ierland na de Brexit. Dat liet Londen woensdag weten. Critici noemen het plan onrealistisch, aangezien een buitengrens van de EU zo blijft openstaan. 'Hoe softer de Brexit, hoe realistischer het voorstel.'
19/08 11u45  Nieuwe klopjacht op mogelijke dader aanslag BarcelonaNa de terroristische aanslag met een bestelwagen in Barcelona twijfelt de politie of de jongen van zeventien jaar die aanzien werd als de dader, wel degelijk achter het stuur zat.
19/08 11u45  De politieke moordzomer: de aanslagen op Willem van OranjeAls pleitbezorger van godsdienstvrijheid trok prins Willem van Oranje ten strijde tegen de Spaanse koning Filips II. Hij bekocht dat met zijn leven met twee aanslagen op zijn persoon.
19/08 11u00  'Laat schooldirecteurs met mandaten aan de slag gaan'Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, willen het probleem van het tekort aan directeurs aanpakken.
19/08 11u00  Mesaanval Finland wordt behandeld als terrorismeIn het onderzoek naar de mesaanval in Turku, de havenstad in het zuidwesten van Finland, is vrijdagnacht een huis doorzocht en zijn vijf verdachten opgepakt. Dat zegt de politie.
19/08 10u00  Katholieke dialoogschool krijgt vorm: 'Dit is geen soumission aan de islam'Lieven Boeve, directeur generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, pleit voor een pragmatische aanpak. 'Neem nu de vraag naar halal eten, dat is op zich geen ander probleem dan kinderen die vegetarisch wensen te eten.'
19/08 10u00  Beestenboel: 'Een bijenwolf perst om te eten nectar uit een gevangen en verlamde bij'Een mooie, grote wesp die nectar eet maar bijen gijzelt om haar jongen groot te brengen: de bijenwolf is een levend anachronisme.
19/08 10u00  'Panikeer vooral niet te snel als je kind wat minder goed eet'Moeilijke etertjes ontwikkelen op latere leeftijd niet per se eetstoornissen. En omgekeerd: kleuters die werkelijk alles lusten, kunnen later nog altijd anorexia of boulimia krijgen.
19/08 10u00  Doorbraak in behandeling pinda-allergie bij kinderenEen orale behandeling tegen pinda-allergie blijkt na vier jaar nog steeds effectief bij kinderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.
19/08 09u00  Belfius legt klanten zwijgplicht opBelfius heeft een aantal klanten een brief gestuurd met dreigende taal. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
19/08 09u00  Na de woonbonus nu ook voorstel voor huurbonusVlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) pleit er voor om huurgeld deels fiscaal aftrekbaar te maken.
19/08 09u00  'Contador heeft in deze Vuelta niets te verliezen'De 72ste editie van de Vuelta staat in het teken van het afscheid van Alberto Contador. Wat mogen we verwachten van de Spanjaard in zijn laatste grote ronde? 'Bij Contador is het meestal alles of niets', weet onze wielerspecialist Jonas Creteur.
19/08 05u30  Toename agressie in de trein, vooral verbaalAgressie tegen NMBS-personeel is voor het eerst sinds 2010 weer gestegen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
19/08 05u15  Hoe boert Trump in Latijns-Amerika?Centraal-Amerika wordt overrompeld door uitgewezen 'bad hombres', de relaties met Cuba zijn opnieuw bekoeld en voor Venezuela ligt de 'militaire optie' op tafel.
19/08 05u15  Politie Barcelona: 'Terreurcel telde 12-tal leden'De politie gaat ervan uit dat een 12-tal personen bij de terreurcel betrokken waren die de aanslagen in Barcelona uitvoerde. Vijf van hen zijn gedood en vier gearresteerd.
19/08 05u15  De helikopterreddingsploeg van Koksijde: 'We zoeken geen cowboys''Wie kan schreeuwen van de pijn, die redt het nog wel even. Wie geen woord meer kan uitbrengen, is er erg aan toe.' Knack ging een dag op stap met de immer alerte reddingsploeg van de legerbasis in Koksijde.
19/08 05u00  Steve Bannon: oorzaken en gevolgen van een moeizaam ontslagHet ontslag van Trumps hoofdstrateeg Steve Bannon hing al weken in de lucht. Een opstandig interview deed hem uiteindelijk de das om. Maar wat nu met de achterban die Bannon adoreert?
19/08 01u15  Steve Bannon na ontslag: 'Het presidentschap van Trump is voorbij''Het presidentschap van Trump, waar we voor gevochten hebben, en dat we gewonnen hebben, is voorbij'. Dat zegt de zopas ontslag topadviseur en ideoloog Steve Bannon in gesprek met The Weekly Standard.
19/08 00u15  Fipronil: Nederlandse regering maakt België niet langer verwijtenDe Nederlandse regering wil België geen verwijten meer maken over het optreden van de Belgische diensten in het fipronilschandaal.
18/08 22u30  Extreemrechts protest zet kwaad bloed in BarcelonaEen demonstratie van extreemrechts in de nasleep van de terreuraanval van donderdag op Las Ramblas heeft vrijdag in Barcelona voor handgemeen gezorgd tussen de demonstranten en voorbijgangers.
18/08 21u30  Wie is Steve Bannon?Devil's Bargain, een soort biografie van Donald Trumps rechterhand Steve Bannon, legt de verhouding bloot tussen de ideoloog en de president. Bannon is een figuur die moeilijk te klasseren valt, maar 'Traditionalist' dekt volgens auteur Joshua Green nog het best de lading.
18/08 21u30  De wereld volgens Steve Bannon, de rechterhand van TrumpIn een conferentiegesprek uit 2014 legde Donald Trumps politieke strateeg Steve Bannon zijn visie op de wereld uit. Hij schetste een wereld in crisis, in oorlog, die alleen te redden is door nationalisme, door populisme, door joods-christelijke idealen en door 'verlicht kapitalisme'.
18/08 21u00  Chaos in het Witte Huis: de 11 slachtoffers van Donald TrumpSinds Amerikaans president Donald Trump zes maanden terug zijn intrek nam in het Witte Huis, lijkt het er wel een duiventil.
18/08 20u15  Trumps omstreden raadgever Steve Bannon verlaat Witte HuisDe Amerikaanse president Donald Trump doet niet langer een beroep op de diensten van zijn strategisch raadgever Steve Bannon.
18/08 19u45  Trumps omstreden raadgever Steven Bannon verlaat Witte HuisDe Amerikaanse president Donald Trump ontslaat zijn strategisch raadgever Steve Bannon.
18/08 19u00  'Dader Barcelona een van terroristen die in Cambrils werden gedood'Moussa Oukabir, de 17-jarige die het busje op de Ramblas zou bestuurd hebben, is gedood bij de actie in Cambrils van vrijdag, melden Spaanse media.
18/08 18u30  24 uren van Zolder: 'Onderschat de rijderskwaliteiten van Tom Boonen niet'Dit weekend worden de 24 Uren van Zolder gereden met aan de start een reeks professionele piloten uit binnen- en buitenland. Knack.be volgt de uithoudingsrace vanachter de schermen van Yokohama Racing, een eerstejaarsteam dat ex-wielrenner Tom Boonen aan boord heeft die van een carrière als autopiloot droomt.
18/08 18u00  Finse politie schiet man neer na dodelijke steekpartijDe Finse politie heeft een man neergeschoten die verscheidene mensen met een mes zou hebben aangevallen.
18/08 18u00  Dodelijke steekpartij in het Duitse WuppertalDe poitie is massaal aanwezig na een dodelijke steekpartij in Wuppertal-Elberfeld, een stad in het Ruhrgebied.
18/08 18u00  'Mark Coucke gaat museum bouwen in Durbuy'Ondernemer Marc Coucke gaat in Durbuy zijn collectie werken van de Franse avant-gardist Marcel Duchamp, naar eigen zeggen de grootste ter wereld, onderbrengen.
18/08 18u00  Moslimexecutieve veroordeelt aanslag op RamblasHet Executief van de Moslims van België (EMB) veroordeelt de aanslag van donderdag in Barcelona en betuigt haar medeleven aan de naasten van de slachtoffers en de inwoners van Barcelona.
18/08 17u30  Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTM NieuwsVoormalig VRT-anker Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTM Nieuws. Dat meldt VTM op zijn website.
18/08 17u15  Trump ghostwriter: 'President neemt waarschijnlijk eind dit jaar ontslag'Schrijver Tony Schwartz zegt op Twitter dat het net zich 'met verblindende snelheid aan het sluiten' is.
18/08 17u15  Naast fipronil ook amitraz in Belgische eierenHet Duitse blad Der Spiegel schrijft vrijdag dat in België naast fipronil ook amitraz werd aangetroffen. Het FAVV bevestigt het bericht.
18/08 16u15  Finse politie schiet man neer na steekpartijDe Finse politie heeft een man neergeschoten die verscheidene mensen met een mes zou hebben aangevallen.
18/08 16u00  Opnieuw onderhandelingen over nieuwe regeringen Brussel en Franse gemeenschapDe Franstalige partijen beginnen volgende week opnieuw te onderhandelen over de vorming van nieuwe regeringen voor Brussel en de Franse gemeenschap.
18/08 15u45  Catalonië: 'Terreurcel bereidde veel grotere aanslag voor'Volgens de Spaanse politie werd de aanslag van donderdag al een tijdje voorbereid vanuit Alcanar, een stadje op 200 km ten zuiden van Barcelona.
18/08 15u45  Terroristen automatisch dubbele nationaliteit afnemen? Kan niet, zegt Raad van StateN-VA wil terroristen met de dubbele nationaliteit hun Belgisch paspoort automatisch afnemen. Maar de Raad van State fluit het voorstel terug, omdat het het gelijkheidsbeginsel schendt.
18/08 14u45  Klopjacht op '17- of 18-jarige die bestelwagen Barcelona bestuurde' en andere verdachtenEen overzicht van verdachten en daders van de aanslagen in Spanje.
18/08 14u15  Hoe Filipijns president Duterte de oorlog tegen drugs genadeloos opvoertIn de Filipijnen gaat de strijd tegen de drug onverminderd voort. President Duterte gaat door met wat hij de 'genadeloze strijd tegen beesten en aasgieren die onschuldige mensen belagen' noemt. 'Laten we er elke dag 32 doodschieten', oppert Dutere. Mensenrechtenorganisaties zijn niet te spreken over de aanpak van de president.
18/08 14u15  Zambia maakt aidstest verplichtTegenstanders vinden de maatregel in strijd met de mensenrechten en vrezen het stigma voor hiv-positieven.
18/08 14u00  Aanslagen Spanje: uit minstens 34 landen doden en gewonden, zeker 3 uit BelgiëDe veertien doden en meer dan honderd gewonden na de aanslagen in Catalonië kwamen uit minstens 34 landen. Dat melden de Catalaanse hulpdiensten.
18/08 13u30  Klopjacht op '17-jarige die bestelwagen Barcelona bestuurde' en andere verdachtenEen overzicht van verdachten en daders van de aanslagen in Spanje.
18/08 13u15  Klopjacht op 17-jarige 'die bestelwagen Barcelona bestuurde' en andere verdachtenEen overzicht van verdachten en daders van de aanslagen in Spanje.
18/08 12u45  Catalonië: het walhalla voor islamitische terroristenDe aanslagen die gisteren Spanje deden schrikken, vonden beiden plaats in Catalonië. Deze provincie is al langer een trekpleister voor extremistische jihadisten.
18/08 12u45  Reisadvies voor Spanje is aangepastBuitenlandse Zaken raadt Belgen in Spanje aan om waakzaam te zijn na de aanslagen in Barcelona en Cambrils van donderdagavond en -nacht.
18/08 11u45  Klopjacht op bestuurder bestelwagen Barcelona en andere verdachtenEen overzicht van verdachten en daders van de aanslagen in Spanje.
18/08 11u15  'Westen heeft erom gevraagd' en 4 andere (on)zinnige uitspraken over terrorismeDe Nederlandse filosoof Hans Achterhuis schreef een hele tijd geleden al over de (on)zin van enkele veelgehoorde uitlatingen over terrorisme. Uit het archief: 'Een moslim radicaliseert niet tot terrorist omdat hij zo zielig is.'
18/08 10u45  Overzicht: Elf dodelijke aanslagen in Europa in 2017Sinds het begin van dit jaar vielen in Europa dodelijke slachtoffers bij elf terreuraanslagen.
18/08 10u15  25 jaar crisis: 'De Congolezen zijn ziedend van woede'Congo een hopeloos kluwen? Niet voor Kris Berwouts, die al dertig jaar de polsslag van Centraal-Afrika voelt. Hij spreekt met hoge piefen van het Kabila-regime, onderhoudt uitstekende contacten met de Congolese oppositie en kent als geen ander het landschap van gewapende milities.
18/08 10u15  Iraaks-Koerdistan: 'De tijd is rijp voor afscheuring'Op 25 september stemmen de Iraakse Koerden over de volledige onafhankelijkheid voor hun regio. 'We willen geen deel uitmaken van de strijd tussen soennieten en sjiieten', zegt Falah Moestafa Bakir van de Koerdische overheid in Erbil.
18/08 10u00  Aanslagen Spanje: uit minstens 24 landen doden en gewonden, zeker 3 uit BelgiëVolgens de Catalaanse autoriteiten zijn er onder de 13 doden en meer dan 100 gewonden van de aanslagen in Barcelona en Cambrils mensen van zeker 24 verschillende nationaliteiten.
18/08 09u15  Derde verdachte opgepakt, klopjacht op bestuurder bestelwagen BarcelonaEen overzicht van verdachten en daders van de aanslagen in Spanje.
18/08 08u00  Drie dagen van nationale rouw na aanslagen in SpanjePremier Rajoy sprak in Barcelona over een 'jihadistische aanslag'.
18/08 07u00  Aanslagen in Spanje: dit is wat we wetenIn Barcelona is op de Ramblas een voertuig ingereden op de mensenmassa. Daarbij vielen 13 doden en meer dan 100 gewonden. De aanslag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS). Later reed ook in badplaats Cambrils een auto op de menigte in, waarbij zeven gewonden vielen. De politie doodde er vijf vermoedelijke terroristen.
18/08 05u45  'De Chinezen zijn meesters in het diplomatieke spel'Jonathan Holslag neemt de 'knuffeloorlog' tussen China en India onder de loep. 'Lao Tze wist al dat een goede strategie de zwakke plekken doordrenkt tot ze poreus zijn.'
18/08 05u45  Gents stadsbestuur wil naar rechtbank om ambtenarenbenoemingen te behoudenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans vernietigde de benoeming van 508 Gentse ambtenaren. De stad doet dat af als 'politieke spelletjes' en wil voor de rechtbank haar gelijk halen.
18/08 05u30  Geweld: 'We zijn allemaal potentiële daders geworden'Geweld. Het begrip wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, vindt filosoof Lode Lauwaert. 'Een belediging volstaat al. Soms lijkt het alsof we in een samenleving vol calimero's zijn beland. Daardoor verliezen we vormen van geweld uit het oog die wél ernstige gevolgen hebben.'
18/08 05u15  Spaanse politie doodt vijf terroristen in Spaanse kuststad CambrilsBij een tweede aanslag in de Spaanse badplaats Cambrils zijn zeven mensen gewond geraakt. Terroristen hebben in de Catalaanse kuststad geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie wist vijf van hen te doden.
18/08 00u15  Aanslag Barcelona: Catalaanse regering bevestigt 13 doden en meer dan 100 gewondenIn Barcelona is een auto ingereden op de mensenmassa op de Ramblas. Daarbij zijn verschillende doden gevallen. De politie heeft twee daders opgepakt.
17/08 22u45  Aanslag Barcelona: Catalaanse regering bevestigt 13 doden en minstens 80 gewondenIn Barcelona is een auto ingereden op de mensenmassa op de Ramblas. Daarbij zijn verschillende doden gevallen. De politie heeft twee daders opgepakt.
17/08 22u45  Studie: 'Tot 3.000 IS-jihadisten zouden kunnen terugkeren naar Europa'Tussen 1.200 en 3.000 Europeanen die naar Irak en Syrië trokken om te vechten voor terreurbeweging Islamitische Staat, zouden nog kunnen terugkeren naar Europa. Dat staat in een expertenrapport van het Radicalization awareness network (RAN), opgericht door de Europese Commissie.
17/08 22u15  Aanslag Barcelona: Catalaanse regering bevestigt: 13 doden en minstens 80 gewondenIn Barcelona is een auto ingereden op de mensenmassa op de Ramblas. Daarbij zijn verschillende doden gevallen. De politie heeft al een dader opgepakt.
17/08 21u30  Reacties aanslag Barcelona: 'Niet laten intimideren door deze barbaarse daad'Vanuit de hele wereld wordt met afschuw gereageerd op de aanslag in Barcelona.
17/08 20u45  Aanslag Barcelona: Catalaanse regering bevestigt: 13 doden en minstens 50 gewondenIn Barcelona is een auto ingereden op de mensenmassa op de Ramblas. Daarbij zijn verschillende doden gevallen. De politie heeft al een dader opgepakt.
17/08 20u30  Aanslag Barcelona: dit is wat we wetenIn Barcelona is op de Ramblas een voertuig ingereden op de mensenmassa. De Audiencia Nacional, de nationale gerechtelijke instantie die onder meer bevoegd is voor terrorisme heeft het onderzoek in handen genomen.
17/08 19u15  Aanslag Barcelona: Politie bevestigt 'doden en gewonden'Een voertuig is op mensen ingereden op de Ramblas, een toeristische straat in Barcelona. In de Spaanse media is sprake van minstens 13 doden. De Spaanse politie gaat uit van terreur.
17/08 19u00  Busje rijdt in op mensen in Barcelona: politie gaat uit van terreuraanslag en bevestigt 'doden en gewonden'Een voertuig is op mensen ingereden op de Ramblas, een toeristische straat in Barcelona. Er is sprake van twee doden en een twintigtal gewonden.
17/08 18u00  Busje rijdt in op mensen op Ramblas in Barcelona: politie gaat uit van terreuraanslagEen voertuig is op mensen ingereden op de Ramblas, een toeristische straat in Barcelona. De ordediensten spreken van tiental gewonden.
17/08 17u45  Busje rijdt in op mensen op Ramblas in BarcelonaEen voertuig is op mensen ingereden op de Ramblas, een toeristische straat in Barcelona. De ordediensten spreken van tiental gewonden.
17/08 17u45  Eerste spoor van fipronil recent aangetroffen in staal van september 2016Het federaal voedselagentschap FAVV heeft een spoor van fipronil aangetroffen in een recente controle op een staal dat dateert van september 2016. Dat heeft FAVV-directeur Herman Diricks donderdagmiddag verklaard tijdens een hoorzitting in de Kamer. Het ging om een klein spoor van het bestrijdingsmiddel in één staal, waarbij de detectiedrempel van 0,005 mg/kg niet werd overschreden.
17/08 17u15  President Trump noemt weghalen foute standbeelden 'dwaas'Met het afbreken van monumenten ter ere van helden uit de 'confederation' worden ook de Amerikaanse cultuur en geschiedenis vernield, aldus Amerikaanse president Donald Trump.
17/08 16u45  Hoge Amerikaanse legerfunctionaris veroordeelt 'racisme en intolerantie'Generaal Joseph Dunford, die als voorzitter van de gezamenlijke stafchefs de hoogste functie binnen het Amerikaanse leger bekleedt, heeft tijdens een bezoek aan Peking donderdag 'het racisme en de intolerantie' veroordeeld. Daarmee sluit hij zich aan bij een aantal andere hooggeplaatste militairen die het geweld in Charlottesville veroordeelden.
17/08 16u45  Aantal dodelijke slachtoffers van extremistisch geweld neemt afHet aantal doden gerelateerd aan geweld van extremistische groeperingen is in de eerste helft van 2017 met twintig procent gedaald ten opzichte van de zes maanden ervoor. Dat blijkt uit een rapport van het Britse consultancybedrijf IHS Markit. Dat komt vooral omdat Islamitische Staat in Irak en Syrië wordt teruggedrongen.
17/08 16u00  Burgemeester Lanaken wil straatnaam van collaborateur uit WOII wegDe burgemeester van Lanaken, Marino Keulen (Open Vld), wil de straatnaam in zijn gemeente van een collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog zo snel mogelijk weg.
17/08 15u00  Gent stadsbestuur wil naar rechtbank om ambtenarenbenoemingen te behoudenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans vernietigde de benoeming van 508 Gentse ambtenaren. De stad doet dat af als 'politieke spelletjes' en wil voor de rechtbank haar gelijk halen.
17/08 14u30  Malala Yousafzai (20) is toegelaten tot Oxford UniversityDe Pakistaanse activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai (20) mag studeren aan de prestigieuze Britse universiteit Oxford. Ze is vooral bekend van haar strijd om onderwijs voor vrouwen.
17/08 13u45  Rechter die onderdak gaf aan Michelle Martin uit PVDA gezetOud-rechter in Namen Christian Panier, die vooral bekend is omdat hij Michelle Martin sinds 2015 onderdak geeft, is uit de PVDA gezet.
17/08 13u45  Voor eerst sinds 1997 meer nieuwe benzine- dan dieselwagens verkocht in BelgiëIn de eerste helft van dit jaar zijn in België meer benzine- dan dieselwagens verkocht. Dat meldt sectorfederatie Febiac.
17/08 12u00  Abdeslam en Ayari doorverwezen voor schietpartij in VorstDe Brusselse raadkamer heeft Salah Abdeslam en Soufien Ayari doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor hun aandeel in de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. Dat meldt het federaal parket.
17/08 12u00  Fox News 'vindt geen Republikein die Trump wil verdedigen'De redactie van een nieuwsprogramma op de Amerikaanse zender Fox News is er niet in geslaagd om ook maar één Republikeinse politicus te vinden die president Donald Trump wilde verdedigen na zijn controversiële commentaren bij het geweld in Charlottesville.
17/08 11u15  Is België klaar om een nieuwe economische dip op te vangen?Zijn we tien jaar na het uitbreken van de financiële crisis gewapend om een nieuwe dip op te vangen? Helpt het Zomerakkoord van de regering-Michel? Die vragen vallen allesbehalve met een volmondig 'ja' te beantwoorden.
17/08 11u15  Factchecker: 'De Belg is steeds minder resistent tegen bacteriën'Ondernemer Kurt Van Tendeloo (Hygieia) beweerde dit in de Gazet van Antwerpen, maar klopt het ook?
17/08 11u15  Koreacrisis: kunnen militaire oefeningen Zuiden en VS gemoederen bedaren?Zuid-Korea en de Verenigde Staten starten maandag hun halfjaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen. Dat lijkt nieuwe olie op het vuur in het conflict met Noord-Korea, maar analisten wijzen ook op mogelijke opportuniteiten.
17/08 10u00  De politieke moordzomer: het einde van Raspoetin en Nicolaas IIRaspoetin was al het voorwerp geweest van een aantal aanslagen, maar was steeds weten te ontkomen. Er was uiteindelijk vergiftigde taart en wijn, en vier kogels voor nodig.
17/08 07u30  Spaanse kustwacht redt 600 migranten in een dagDe Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) verwacht dat Spanje dit jaar Griekenland zal voorbijsteken als zeeroute voor migranten.
17/08 05u45  Doden bij IS-aanslag in zuiden van GazaBij een zelfmoordaanslag die de stempel van terreurgroep Islamitische Staat (IS) draagt zijn in het zuiden van de Gazastrook, waar Hamas de plak zwaait, twee mensen om het leven gekomen, onder wie ook de dader. Vijf mensen zijn donderdagochtend gewond geraakt, zegt een Palestijnse verantwoordelijke.
17/08 05u30  Steeds meer Vlamingen studeren in het buitenlandMet meer dan 5.600 Vlaamse studenten in het buitenland was Erasmus, het Europese uitwisselingsproject, nog nooit zo populair. Al vertrekken er volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) nog te weinig beursstudenten naar een andere Europese onderwijsinstelling, zegt ze donderdag aan De Morgen.
17/08 04u30  Het wordt warm onder de voeten: 'Klimaatverandering zal nog veel slachtoffers maken. Ook bij ons'Dagen van 46 graden Celsius en meer waren niet uitzonderlijk, de afgelopen weken in Zuid-Europa. Het finale bewijs dat ons klimaat naar de knoppen is? Knack vroeg het aan klimaatexperts Jos Delbeke en Wim Thiery. 'De toestand is ernstig, maar niet hopeloos. Nog niet.'
17/08 04u30  Nog nooit zoveel werkstraffenRechters leggen steeds meer werkstraffen op bij kleine misdrijven. Vorig jaar werden er al 10.0363 uitgedeeld, dat zijn er ruim 1.500 meer dan in 2011. 'De werkstraf is essentieel in de strafuitvoering', zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aan Het Laatste Nieuws, die hierover donderdag bericht.
17/08 04u30  Waarom Henegouwers minder lang levenIn de provincie Henegouwen wordt een man niet veel ouder dan een doorsnee Mexicaan of Iranees. Dit is waarom.
17/08 04u15  Golfconflict: Saoedi-Arabië stelt toch grens open voor Qatarese pelgrimsQatari zullen dan toch op bedevaart naar Mekka kunnen. De Saoedische koning Salman bin Abdoel Aziz heeft om de opening van de grens voor pelgrims bevolen, meldt het Saoedische staatspersagentschap woensdag.
17/08 01u00  Colombia lanceert plan om FARC-guerrilla's te beschermenDe Colombiaanse regering heeft woensdag haar plan voorgesteld om de zowat 7.000 voormalige guerillastrijders van de communistische FARC te beschermen. Dinsdag verklaarde president Juan Manuel Santos het 50 jaar durende conflict met de rebellen officieel als beëindigd, na de de teruggave van de laatste wapens.
16/08 22u45  Herdenkingsplechtigheid voor slachtoffer van geweld in CharlottesvilleIn Charlottesville, in de Amerikaanse staat Virginia, is woensdag een herdenkingsplechtigheid gehouden voor Heather Heyer. De 32-jarige vrouw was zaterdag om het leven gekomen toen een extreemrechtse actievoerder inreed op een groep tegenbetogers. Daarbij raakten nog negentien anderen gewond
16/08 22u30  Universiteit Gent ontdekt 'biologische vaccinatie' voor plantenBio-ingenieurs zijn erin geslaagd tarwe en rijst te beschermen tegen ziektes met groenbladvolatielen, een stof die ook vrij komt bij het maaien van gras, meldt de Universiteit Gent. Het gaat volgens de universiteit om een belangrijke stap in de duurzame bescherming van gewassen.
16/08 21u30  Robots kunnen nu ook zichzelf herstellenNet zoals mensen een snee in hun handen, een breuk of een spierscheur zelf verzorgen en herstellen, kunnen robots nu ook zichzelf helen.
16/08 21u00  Trump heft adviesraden op nadat CEO's massaal opstappenDonald Trump heeft woensdag de twee belangrijkste adviesraden met bedrijfsleider opgeheven. Dat deelde hij mee via Twitter.
16/08 19u15  Vader en zoon Bush roepen VS op om haat en onverdraagzaamheid af te wijzenDe 41ste en 43ste president van de VS citeren in hun gezamenlijke mededeling uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, waarin is opgenomen dat alle mensen gelijk zijn.
16/08 18u45  Benoemingsbeslissing Homans: ACOD staat achter Stad GentHet Gentse stadsbestuur reageert scherp op de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). De vakbond ACOD steunt de stad.
16/08 18u45  Zwijgende Big Ben krijgt politiek staartjeDe Britse premier Theresa May wil dat de klokkenkwestie in het parlement aangesneden wordt.
16/08 18u30  Trump heeft weer nieuwe directeur communicatieDonald Trumps raadgeefster Hope Hicks wordt de nieuwe directeur communicatie van het Witte Huis.
16/08 17u30  Over de 'deep story' van rechts DuitslandNiet enkel de huidige levenssituatie of sociale klasse bepaalt of mensen voor de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland stemmen. Wel hoe mensen naar hun situatie en toekomst kijken, is cruciaal. Tot die conclusie kwam een groep Duitse sociologen. Steeds meer kiezers uit hogere inkomensklassen stemmen dan ook voor AfD.
16/08 17u00  Over de 'deep story' van rechts-DuitslandNiet enkel de huidige levenssituatie of sociale klasse bepaalt of mensen voor de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland stemmen. Wel hoe mensen naar hun situatie en toekomst kijken, is cruciaal. Tot die conclusie kwam een groep Duitse sociologen. Steeds meer kiezers uit hogere inkomensklassen stemmen dan ook voor AfD.
16/08 16u30  Compensatie voor bedrijven getroffen door fipronilcrisisDe federale regering is het eens geraakt over tien concrete sociaaleconomische maatregelen om de bedrijven te helpen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector.
16/08 16u30  Hoe Marine Le Pen het helemaal verknoeideZe had de wind in de zeilen. Nadat ze de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen had overleefd, wilde ze Emmanuel Macron het vuur aan de schenen leggen. Maar op woensdag 3 mei, tijdens het finale televisiedebat, ging Marine Le Pen ten onder. En 16 miljoen kijkers zagen het gebeuren. Een reconstructie.
16/08 16u30  Trump prijst Noord-Koreaanse leiderDe spanningen tussen Washington en Pyongyang lopen tijdelijk niet verder meer op.
16/08 15u30  Gents stadsbestuur noemt vernietiging benoemingen door Homans 'vuile politieke spelletjes'Het Gentse stadsbestuur reageert scherp op de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).
16/08 15u30  De politieke moordzomer: de rivaal van MussoliniDe charismatische socialist, Giacomo Matteotti, voerde in het parlement hevig oppositie tegen Mussolini en zijn fascistische stoottroepen. Matteotti bekocht zijn combattieve houding met de dood.
16/08 13u30  Waarom Vlaanderen de dichter-collaborateur Cyriel Verschaeve met straatnamen eertNu standbeelden die een donker verleden belichten ter discussie staan, is dit artikel van maart 2017 opnieuw meer dan relevant.
16/08 11u45  Touring klaagt chaos rond lage-emissiezones aanDe mobiliteitsorganisatie spreekt van een gemiste kans voor de overheid.
16/08 11u30  De Vlaming die even The King wasIn januari 2015 tekende Knack-redacteur Stijn Tormans het prachtige verhaal op van Jos Clauwers, de Vlaamse stand-in van Presley. Veertig jaar geleden stierf Elvis Presley en we presenteren u graag opnieuw het verhaal.
16/08 11u30  De nieuwe van Jeroen Brouwers: 'Meedogenloze scherpte tegenover napraters van clichés en mythen'In De laatste deur legt Jeroen Brouwers zich weer helemaal toe op zelfmoord in de wereld van de literatuur. In een bijwegewerkte en herziene versie van 1983 bundelt Brouwers een wetenschappelijke studie, een autobiografie een literatuurstudie en literatuur in een boek van elfhonderd bladzijden. 'Wanneer Brouwers dwaasheden over zelfmoord aantreft, treedt de genadeloze polemist op de voorgrond, die anderen geestig en uitstekend gedocumenteerd van antwoord dient', schrijft Lars Bernaerts van De Reactor.
16/08 10u15  Als de bestemming van uw grond verandert: 'We kunnen toch geen gezinnen deporteren?'Om de Vlaamse ruimtelijke ordening minder chaotisch te maken, krijgen sommige gronden een nieuwe bestemming. Maar als uw grond daardoor een meerwaarde krijgt, rekent de fiscus u 'planbaten' aan. 'Men slaat munt uit jarenlang gedoogbeleid!'
16/08 10u15  Vlamingen over Elon Musk: de man die zijn volk elektrisch leerde rijdenElon Musk wil met zijn goedkope elektrische wagens ons leven veranderen en zichzelf op dezelfde hoogte hijsen als Henry Ford. En zijn plannen om Mars te koloniseren? Geen spielerei van een fantast, zeggen Vlaamse technologieondernemers vol bewondering. 'Musk is Steve Jobs in het kwadraat.' Of is hij niet meer dan een hype?
16/08 09u45  Lincoln Memorial in Washington DC bekladOf het vandalisme gelinkt is aan de spanningen van afgelopen weekend, is nog niet duidelijk.
16/08 08u30  Renault breidt SUV-gamma uit met topmodelTerwijl het imago van een aantal Duitse merken almaar meer wordt besmeurd, plukken de Franse merken de vruchten van een intelligente modellenpolitiek die inspeelt op de evolutie van de vraag.
16/08 08u00  Opnieuw opgepakte man ontsnapt in AntwerpenIn Antwerpen is zondag voor de derde keer in een maand tijd een gearresteerde man ontsnapt.
16/08 06u15  Woningen zijn vijfde kleiner sinds 2000Door aanhoudende stijging van de prijzen voor bouwgronden en de strengere normen bouwen we steeds kleiner. Sinds 2000 gaat het om een daling van de woonoppervlakte met een vijfde, schrijft Het Nieuwsblad woensdag.
16/08 05u45  Homans vernietigt 508 benoemingen van stad Gent508 contractuelen die recent tot statutaire ambtenaren zijn benoemd in de stad Gent zien hun benoemingen vernietigd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. 'Gent heeft de wetten niet nageleefd', klinkt het.
16/08 05u15  Privacycommissie slaat alarm over gegevensbescherming betalingsverkeerWorldline, het bedrijf dat in opdracht van banken het geautomatiseerde betalingsverkeer regelt, eerbiedigt de privacyregels niet. Dat blijkt uit twee recente aanbevelingen van de Privacycommissie.
16/08 05u15  Het Fipronilschandaal: het leven van een Vlaamse legkipBloedluizen zijn een ramp voor leghenbedrijven, vandaar dat praatjesmakers met zogenaamde wondermiddelen makkelijk gehoor vonden. Maar hoe gaat het er verder aan toe in onze intensieve pluimveehouderij? Het korte en stresserende leven van een industriële legkip, van geboorte tot slacht.
16/08 05u15  Voorzitter Privacycommissie: 'Moeten we wachten tot de vlam in de pan slaat?'Worldline, dat u kent als het bedrijf dat in opdracht van banken het geautomatiseerde betalingsverkeer regelt, eerbiedigt de privacyregels niet. Dat blijkt uit twee recente aanbevelingen van de Privacycommissie.
16/08 04u15  VK wil niet weten van grenscontroles met IerlandDe Britse regering is niet van plan om controles in te voeren aan de grens tussen Noord-Ierland en Ierland als het Verenigd Koninkrijk in maart 2019 uit de Europese Unie stapt. Het vermijden van een fysieke barrière tussen beide landen zou zelfs de topprioriteit zijn van de Britse brexit-onderhandelaars zijn, wordt woensdag meegedeeld.
16/08 00u45  Gouverneur Virginia: 'We hebben nood aan echt leiderschap, te beginnen met de president'Kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump nogmaals herhaalde dat zowel de extreemrechtse betogers als de tegenbetogers verantwoordelijk zijn voor het geweld in Charlottesville afgelopen weekend, heeft de gouverneur van Virginia, de staat waar door het geweld een vrouw om het leven kwam, uitgehaald naar Trump.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x Catalonië: Imam had in Alcenar verschillende vliegtuigtickets naar Brussel klaarliggen23/08 00u30 - Knack: Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had verschillende vliegtuigtickets naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat meldt het Spaanse gerecht.
33x Schuld van Amerikaanse terdoodveroordeelde onzeker: executie opgeschort23/08 00u00 - Knack: De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri heeft dinsdag een onderzoekscommissie opgericht die moet nagaan of de terdoodveroordeelde Marcellus Williams inderdaad schuldig is aan de moord op Felicia Gayle. Dat nieuws komt er slechts enkele uren voor Williams geëxecuteerd zou worden.
32x Catalonië: Imam had in Alcenar vliegtuigticket naar Brussel klaarliggen23/08 00u15 - Knack: Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had een vliegtuigticket naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat melden de sites van Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van berichtgeving van Reuters.
31x Mogelijk over enkele dagen al extra Amerikaanse troepen in Afghanistan23/08 00u15 - Knack: Al binnen enkele dagen of mogelijk een paar weken komen de eerste nieuwe Amerikaanse troepen aan in Afghanistan, aldus het Amerikaanse bevel in het Midden-Oosten.
25x Catalonië: Imam had in Alcanar verschillende vliegtuigtickets naar Brussel klaarliggen23/08 00u45 - Knack: Imam Abdelbaki Es Satty, het vermoedelijke brein achter de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Catalonië, had verschillende vliegtuigtickets naar Brussel op zijn naam klaarliggen in het huis in Alcanar. Dat meldt het Spaanse gerecht.
4x Caracas vraagt internationaal arrestatiebevel tegen voormalige procureur-generaal22/08 22u15 - Knack: Venezuela gaat via Interpol een internationaal arrestatiebevel uitvaardigen tegen de voormalige procureur-generaal Luisa Ortega, die vrijdag haar land ontvlucht is uit angst om vervolgd te worden door het socialistisch regime in haar land. Dat heeft president Nicolas Maduro dinsdag aangekondigd.
4x Peiling: 'Bijna een Amerikaan op de tien accepteert neonazistisch gedachtegoed'22/08 22u30 - Knack: Negen procent van de Amerikanen zou geen problemen hebben met het gedachtengoed van neonazi's of blanke supremacisten. Dat blijkt uit een peiling van Washington Post en ABC News, waaruit eveneens blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen niet akkoord gaat met de manier waarop president Donald Trump gereageerd heeft op het racistisch geweld in Charlottesville vorige week.
3x Marokkaanse zangeres normaliseert huiselijk geweld in single: 'Hoe laat hij anders zien dat hij van je houdt?'22/08 17u00 - Knack: 'Een klap maakt je humeur weer goed,' zingt een Marokkaanse zangeres in haar nieuwste nummer. De single 'Lbnat Kamouniat' doet de discussie over geweld tegen vrouwen opnieuw oplaaien in Marokko. Meningen voor en tegen bevechten elkaar op social media.
3x In beeld: De langstlopende oorlog van de VS23/08 02u00 - Knack: Voorlopig komt geen einde aan de oorlog in Afghanistan, de langst lopende in de geschiedenis van de VS. Van 2001 tot vandaag kwamen 3.539 coalitiestrijdkrachten en naar schatting 31.000 burgers om. Het conflict in beeld.
1x Duitse schrijver die in Spanje werd opgepakt werd door Turkije afgeluisterd21/08 11u15 - Knack: De advocaat van Dogan Akhanli, de Duitse schrijver die zaterdag op vraag van Ankara is opgepakt in Spanje, werd voor zijn arrestatie door Turkije afgeluisterd. Dat beweert althans zijn advocaat Ilias Uyar.

Statistieken

Artikels:
31238
Gelezen:
5033
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven