woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Knack

Verbergen Tonen
19/09 05u00  10 jaar na de bankencrisis: wanneer worden de verantwoordelijken gestraft? Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis blijkt dat de hoofdverantwoordelijken niet werden gestraft en dat de Belgische banken nog altijd aanzienlijke risico's lopen.
19/09 05u00  Kurt Van Eeghem na de kankerdiagnose: 'Ik wil een troostbrenger zijn' Kort na de dood van zijn broer Marc kreeg radio- en televisiecoryfee Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker ook hem te pakken had gekregen. Een gesprek over de angst, het gevecht en de genezing.10 
19/09 04u45  Directeur Nationale Bank bezorgd om toekomst Belgische banken 'Ondanks alle verbeteringen en het verscherpte toezicht op nationaal en Europees niveau zullen er ook in de toekomst nog banken failliet gaan', zegt Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank, deze week in Knack.12 
19/09 04u45  Tom Dechaene, directeur Nationale Bank: 'Er zullen nog banken failliet gaan' Niemand heeft beter zicht op de gezondheid van onze financiële instellingen dan Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank en bevoegd voor het toezicht op de banken. Tien jaar na de bankencrisis neemt Dechaene, exclusief voor Knack, geen blad voor de mond: 'Ik ben echt gechoqueerd dat zo weinig Belgische bankbestuurders geïnteresseerd zijn in het grote gevaar dat hun banken lopen.'11 
19/09 04u45  Enquête Gezinsbond: Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.10 
19/09 04u30  Francken presenteert nieuw plan voor opsluiting mensen zonder papieren Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra.10 
19/09 01u45  EU-parlementsleden bekritiseren corruptie en gebrekkige rechtsstaat in Slowakije Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slowakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slowaakse rechtsstaat.13 
18/09 22u45  Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland: 'Spionnenkoorts opgestookt' Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
18/09 19u45  Hongarije stapt naar Europees Hof tegen veroordeling door Europees Parlement Volgens Hongarije verliep de stemming niet correct. Ook de onthoudingen zouden geteld moeten worden, en dan zou het kritische rapport over Hongarije nooit goedgekeurd zijn.
18/09 19u15  VBO wil dat Britten tijdelijk in EU blijven als er geen brexitakkoord gevonden wordt De procedure voor een vertrek uit de EU laat zo'n verlengd verblijf toe, maar de lidstaten moeten dan wel unaniem akkoord gaan.
18/09 18u30  Baas Duitse staatsveiligheid moet opkrassen na uitspraken over geweld in Chemnitz Maassen had twijfel gezaaid over een video waarop een 'klopjacht' op een migrant te zien zou zijn.
18/09 18u15  Compromis tussen minister Homans en vakbonden, acties stopgezet Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) en de vakbonden hebben een compromis bereikt. Dat meldt minister Homans in een persbericht. Alle vakbondsacties worden onmiddellijk stopgezet.
18/09 17u30  Hoe extreemrechts de macht probeert te heroveren in Brazilië Ook in Brazilië zit extreemrechts in de lift. Het probeert er de macht terug aan de militairen te geven. Maar er zijn grote verschillen met wat elders in de wereld, bijvoorbeeld in Europa, gebeurt.
18/09 16u45  Verkiezingen 2018: Dokter Haat is overal Ooit kregen de politici van dit land het verwijt dat ze vastzaten in de Vlaamse klei. Vandaag sleuren ze elkaar door het slijk: door consequent op de man te spelen, door een debat vol onbeleefdheden en brutaliteiten, door verwijten en verdachtmakingen - en erger.
18/09 16u30  Michel wil tegen vrijdag concrete voorstellen van Francken over aanpak transmigranten Afgelopen week werden 202 migranten uit gesloten centra gelaten om plaats te maken voor transmigranten. 32 van hen waren gekend voor criminele feiten.
Laatste update: vandaag om 5u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x EU-parlementsleden bekritiseren corruptie en gebrekkige rechtsstaat in Slowakije19/09 01u45 - Knack: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slowakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slowaakse rechtsstaat.
12x Directeur Nationale Bank bezorgd om toekomst Belgische banken19/09 04u45 - Knack: 'Ondanks alle verbeteringen en het verscherpte toezicht op nationaal en Europees niveau zullen er ook in de toekomst nog banken failliet gaan', zegt Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank, deze week in Knack.
11x Tom Dechaene, directeur Nationale Bank: 'Er zullen nog banken failliet gaan'19/09 04u45 - Knack: Niemand heeft beter zicht op de gezondheid van onze financiële instellingen dan Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank en bevoegd voor het toezicht op de banken. Tien jaar na de bankencrisis neemt Dechaene, exclusief voor Knack, geen blad voor de mond: 'Ik ben echt gechoqueerd dat zo weinig Belgische bankbestuurders geïnteresseerd zijn in het grote gevaar dat hun banken lopen.'
10x Francken presenteert nieuw plan voor opsluiting mensen zonder papieren19/09 04u30 - Knack: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra.
10x Enquête Gezinsbond: Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen19/09 04u45 - Knack: De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders.
10x Kurt Van Eeghem na de kankerdiagnose: 'Ik wil een troostbrenger zijn'19/09 05u00 - Knack: Kort na de dood van zijn broer Marc kreeg radio- en televisiecoryfee Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker ook hem te pakken had gekregen. Een gesprek over de angst, het gevecht en de genezing.
9x 10 jaar na de bankencrisis: wanneer worden de verantwoordelijken gestraft?19/09 05u00 - Knack: Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis blijkt dat de hoofdverantwoordelijken niet werden gestraft en dat de Belgische banken nog altijd aanzienlijke risico's lopen.
3x Verkiezingen 2018: Dokter Haat is overal18/09 16u45 - Knack: Ooit kregen de politici van dit land het verwijt dat ze vastzaten in de Vlaamse klei. Vandaag sleuren ze elkaar door het slijk: door consequent op de man te spelen, door een debat vol onbeleefdheden en brutaliteiten, door verwijten en verdachtmakingen - en erger.
2x Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland: 'Spionnenkoorts opgestookt'18/09 22u45 - Knack: Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
1x Secretaris-generaal van de VN waarschuwt voor bloedbad in Syrisch rebellenbolwerk Idlib12/09 08u15 - Knack: 'De strijd tegen het terrorisme ontslaat de oorlogvoerende partijen niet van de fundamentele verplichtingen volgens het internationale recht.'

Statistieken

Artikels:
32356
Gelezen:
7015
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven