maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Knack

Verbergen Tonen
18/02 05u30  Ouderschapsverlof blijft maar pieken Almaar meer werknemers nemen ouderschapsverlof. In zes jaar tijd is het aantal maandelijkse uitkeringen met 28 procent gestegen, bericht Het Laatste Nieuws maandag.
18/02 05u30  Record: Twee op drie Vlamingen sport meerdere keren per maand Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van professor sportsociologie Jeroen Scheerder (KU Leuven), waarover Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard maandag berichten.
18/02 02u00  Duitse buitenlandminister noemt Trumps eis over IS-strijders moeilijk realiseerbaar De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas noemt de eis van de Amerikaanse president Donald Trump, om buitenlandse strijders van terreurgroep IS in eigen land te berechten, 'buitengewoon moeilijk te realiseren'.17 
17/02 22u30  Kabila en Tshisekedi praten over vorming van regeringscoalitie De Congolese president Félix Tshisekedi heeft zondag met zijn voorganger Joseph Kabila gesprekken gevoerd over de vorming van een coalitie.12 
17/02 22u30  Israël bevriest meer dan 120 miljoen euro van Palestijnse Autoriteit Het Israëlische veiligheidskabinet heeft zondag beslist om meer dan 122 miljoen euro aan middelen voor de Palestijnse Autoriteit (PA) te bevriezen. Het geld stemt volgens Israël overeen met het bedrag dat in 2018 door de PA werd uitbetaald aan 'terroristen en hun familieleden'.12 
17/02 22u15  Hans Bonte (SP.A): 'Hoog tijd voor een gecontroleerd beleid rond IS-strijders' Kamerlid Hans Bonte (SP.A) reageert zondag zo op het nieuws dat België en enkele andere Europese landen een antwoord zoeken op de Amerikaanse vraag om zo'n 800 Europese Syrië-strijders terug te halen en in eigen land te berechten.10 
17/02 16u30  Bart De Wever: 'Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken' N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De Zevende Dag op één
17/02 16u00  Radiomaker Annemie Peeters: 'Ik had graag wat meer lef gehad' Annemie Peeters maakt dit voorjaar voor Radio 1 Fifty-fifty: een reeks filmpjes, podcasts en radiouitzendingen over en voor vijftigers. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had ze 18 minuten en 24 seconden nodig.10 
17/02 16u00  Francken: 'IS-strijders terughalen? Moeten hun nationaliteit intrekken' Oud-staatssecretaris en N-VA-kopstuk Theo Francken is tegen het idee om Belgische IS-strijders terug naar ons land te halen en hier te berechten. 'We moeten hun nationaliteit intrekken. Dan zijn het geen Belgen meer en zijn ze ook ons probleem niet meer', zei Francken zondagmiddag bij VTM NIEUWS.10 
17/02 16u00  Orgaantransport van levers beter bij kamertemperatuur Om het tekort aan donororganen op te vangen, wordt er naarstig gewerkt aan manieren om organen langer en efficiënter te kunnen bewaren.
17/02 15u45  Iran noemt uitspraken Amerikaanse vicepresident 'haatdragend' en 'belachelijk' De uitspraken van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence over Iran getuigen van 'haat' en 'onwetendheid'. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zondag in een felle reactie verklaard. Pence had Iran, dat een vijandige relatie heeft met Israël, ervan beschuldigd 'een nieuwe Holocaust' voor te bereiden.
17/02 13u45  Premier Michel en Theresa May streven naar gelijklopende aanpak IS-strijders Premier Charles Michel is met de Britse eerste minister Theresa May overeengekomen dat België en het Verenigd Koninkrijk naar een gezamenlijke aanpak zullen zoeken wat betreft het al dan niet terughalen van Europese IS-strijders.
17/02 13u30  Almaci: 'Ik betreur dat Crombez in de kaart van Francken speelt' Groen-voorzitter Meyrem Almaci betreurt dat haar sp.a-collega John Crombez met zijn kritiek op de 'onduidelijkheid' van de klimaatmaatregelen van de groenen 'in de kaart van Theo Francken speelt'. Dat zei ze zondag tijdens een debat in De Zevende Dag op één.
17/02 13u30  Journaliste Hilde Sabbe op lijst Pacal Smet in Brussel Journaliste Hilde Sabbe zal bij de verkiezingen op 26 mei op de Brusselse lijst van Brussels sp.a-minister Pascal Smet staan. Dat heeft ze aangekondigd in De Zevende Dag op één. Bij de gemeenteraadsverkiezingen stond Sabbe nog op de Be.One-lijst van Dyab Abou Jahjah.
17/02 12u30  Koen Geens (CD&V) wil Europese aanpak bij al dan niet terughalen IS-strijders Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit voor overleg met de andere Europese landen over de manier waarop moet worden omgegaan met de Syriëstrijders die nu nog in Turkse kampen in Noord-Syrië gevangenzitten maar vrij dreigen te komen na het vertrek van de Amerikaanse troepen.
Laatste update: vandaag om 5u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Duitse buitenlandminister noemt Trumps eis over IS-strijders moeilijk realiseerbaar18/02 02u00 - Knack: De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas noemt de eis van de Amerikaanse president Donald Trump, om buitenlandse strijders van terreurgroep IS in eigen land te berechten, 'buitengewoon moeilijk te realiseren'.
12x Israël bevriest meer dan 120 miljoen euro van Palestijnse Autoriteit17/02 22u30 - Knack: Het Israëlische veiligheidskabinet heeft zondag beslist om meer dan 122 miljoen euro aan middelen voor de Palestijnse Autoriteit (PA) te bevriezen. Het geld stemt volgens Israël overeen met het bedrag dat in 2018 door de PA werd uitbetaald aan 'terroristen en hun familieleden'.
12x Kabila en Tshisekedi praten over vorming van regeringscoalitie17/02 22u30 - Knack: De Congolese president Félix Tshisekedi heeft zondag met zijn voorganger Joseph Kabila gesprekken gevoerd over de vorming van een coalitie.
10x Francken: 'IS-strijders terughalen? Moeten hun nationaliteit intrekken'17/02 16u00 - Knack: Oud-staatssecretaris en N-VA-kopstuk Theo Francken is tegen het idee om Belgische IS-strijders terug naar ons land te halen en hier te berechten. 'We moeten hun nationaliteit intrekken. Dan zijn het geen Belgen meer en zijn ze ook ons probleem niet meer', zei Francken zondagmiddag bij VTM NIEUWS.
10x Radiomaker Annemie Peeters: 'Ik had graag wat meer lef gehad'17/02 16u00 - Knack: Annemie Peeters maakt dit voorjaar voor Radio 1 Fifty-fifty: een reeks filmpjes, podcasts en radiouitzendingen over en voor vijftigers. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had ze 18 minuten en 24 seconden nodig.
10x Hans Bonte (SP.A): 'Hoog tijd voor een gecontroleerd beleid rond IS-strijders'17/02 22u15 - Knack: Kamerlid Hans Bonte (SP.A) reageert zondag zo op het nieuws dat België en enkele andere Europese landen een antwoord zoeken op de Amerikaanse vraag om zo'n 800 Europese Syrië-strijders terug te halen en in eigen land te berechten.
8x Schrijversduo Elvis Peeters: 'Wat we alleen maken, is nooit zo goed als wat we met z'n tweeën doen'17/02 11u15 - Knack: Elvis Peeters is geen schrijver, het is een schrijversduo. Nicole Van Bael, de vrouwelijke helft ervan, bleef altijd uit de pers. Tot nu. Omdat ze samen met haar partner Jos Verlooy een nieuwe roman uit heeft, De Ommelanden. En om een eind te maken aan de #MeToo-verwijten.
8x Koen Geens (CD&V) wil Europese aanpak bij al dan niet terughalen IS-strijders17/02 12u30 - Knack: Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit voor overleg met de andere Europese landen over de manier waarop moet worden omgegaan met de Syriëstrijders die nu nog in Turkse kampen in Noord-Syrië gevangenzitten maar vrij dreigen te komen na het vertrek van de Amerikaanse troepen.
8x Journaliste Hilde Sabbe op lijst Pacal Smet in Brussel17/02 13u30 - Knack: Journaliste Hilde Sabbe zal bij de verkiezingen op 26 mei op de Brusselse lijst van Brussels sp.a-minister Pascal Smet staan. Dat heeft ze aangekondigd in De Zevende Dag op één. Bij de gemeenteraadsverkiezingen stond Sabbe nog op de Be.One-lijst van Dyab Abou Jahjah.
8x Almaci: 'Ik betreur dat Crombez in de kaart van Francken speelt'17/02 13u30 - Knack: Groen-voorzitter Meyrem Almaci betreurt dat haar sp.a-collega John Crombez met zijn kritiek op de 'onduidelijkheid' van de klimaatmaatregelen van de groenen 'in de kaart van Theo Francken speelt'. Dat zei ze zondag tijdens een debat in De Zevende Dag op één.

Statistieken

Artikels:
31452
Gelezen:
11289
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven