dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Knack

Verbergen Tonen
11/12 01u00  Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes reageren verdeeld De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
11/12 00u45  Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019 De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
11/12 00u15  Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeld De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.14 
10/12 22u30  Amerikaanse sancties tegen Noord-Koreaanse functionarissen wegens schending mensenrechten De VS vaardigen sancties uit tegen drie hoge functionarissen uit Noord-Korea als reactie op 'ernstige en aanhoudende schendingen van mensenrechten'. Dat heeft Washington maandag laten weten.
10/12 21u15  Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. Macron liet ook weten een 'sociale en economische noodtoestand' te zullen afkondigen.
10/12 20u45  Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit de Belgische federale regering Spaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering 'goed nieuws' genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië.
10/12 20u15  De Wever sluit vertrouwen in Michel II niet uit, maar wil stemming in parlement N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat de N-VA de afgeslankte regering Michel II het vertrouwen zou geven. 'Dat hangt af van de inhoud van de regeerverklaring en of men die vooraf met ons heeft afgetoetst', verklaarde hij maandag in een interview met Terzake. 'Een minderheidsregering kan, maar dan moet er wel aan het parlement gevraagd worden of dit kan', zei hij aan VTM NIEUWS.
10/12 20u00  De Wever sluit vertrouwen in Michel II niet uit, maar eist vertrouwensstemming N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat de N-VA de afgeslankte regering Michel II het vertrouwen zou geven. 'Dat hangt af van de inhoud van de regeerverklaring en of men die vooraf met ons heeft afgetoetst', verklaarde hij maandag in een interview met Terzake. 'Een minderheidsregering kan, maar dan moet er wel aan het parlement gevraagd worden of dit kan', zei hij aan VTM NIEUWS.
10/12 20u00  Motie van vertrouwen of wantrouwen: wie, wat, wanneer? Verschillende partijen vragen dat premier Charles Michel in de Kamer een regeerverklaring komt voorlezen en het vertrouwen vraagt van het parlement in zijn minderheidsregering. Ze vinden immers dat de regering, na het vertrek van N-VA, een nieuwe bewindsploeg is, met nieuwe ministers en een nieuw programma dat gefocust is op veiligheid, koopkracht en klimaat.
10/12 19u30  Ministers nemen nieuwe bevoegdheden over van hun N-VA-collega's Na de herschikking van de federale regering als gevolg van het vertrek van de N-VA vonden maandagnamiddag een aantal machtsoverdrachten plaats, al dan niet in aanwezigheid van de pers.
10/12 17u15  Klimaatconferentie Katowice: stem van olie-industrie klinkt steeds luider Deze week gaat de laatste, cruciale week in van de VN-klimaatconferentie (COP24). Maar de huidige stand van zaken voorspelt weinig goeds. De kolen- en aardgaslobby hebben de deelnemende landen alvast in een woordenstrijd gestort.
10/12 17u15  Negen op de 10 joden vindt dat antisemitisme afgelopen 5 jaar is toegenomen Negen op de tien joden die werden ondervraagd voor een groot Europees onderzoek, zijn van mening dat het antisemitisme de afgelopen vijf jaar is gegroeid. Dat zegt het Europees Bureau voor de grondrechten maandag.
10/12 17u00  Oppositie vraagt vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 16u45  De Warmste Week en andere goede doelen: slim doneren doe je zo Geeft ú iets voor een goed doel tijdens De Warmste Week van Studio Brussel? Allemaal heel sympathiek, vindt natuurkundige en moraalfilosoof Stijn Bruers, maar de vraag is: haalt het iets uit? 'Wie écht het verschil wil maken, zoekt rationeel naar de grootste impact.'
10/12 16u45  Expo: Belgische Magnumfotografe Martine Franck gaf zwakkeren in de samenleving waardigheid De vernieuwde Fondation Cartier-Bresson in Parijs opent haar deuren met een mooie retrospectieve van de Belgische Magnumfotografe Martine Franck. Maak kennis met een oeuvre vol passie, poëzie en sociale betrokkenheid.
Laatste update: vandaag om 1u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
04/12 19u45  Premier Michel vraagt parlement zich uit te spreken over pactPremier Charles Michel zal het parlement vragen zich uit te spreken over het VN-migratiepact en zal de uitkomst daarvan op de VN-bijeenkomst van volgende week in Marrakesh communiceren.
04/12 19u00  Kernkabinet uitgesteld: 'Werk gaat voort binnen de regering'Het is nu afwachten welk initiatief de premier gaat nemen over het verdere verloop van de werkzaamheden.
04/12 18u45  Yamila Idrissi (SP.A) is in 2019 geen kandidaat meerVlaams parlementslid Yamila Idrissi is in mei 2019 geen kandidaat meer op een SP.A-lijst. De 50-jarige van Marokkaanse afkomst verlaat het Vlaams Parlement en haar partij na respectievelijk tien en twintig jaar dienst.
04/12 18u30  Bart De Wever slaat mea culpa over campagne: 'We moeten toegeven dat er een fout is gemaakt'N-VA-voorzitter Bart De Wever erkent dat zijn partij een fout heeft gemaakt met de omstreden campagne tegen het VN-migratiepact.
04/12 17u00  Jonathan Holslag: 'De gele hesjes hebben gelijk'Terwijl de ene helft van de samenleving zich zorgen maakt om het einde van de wereld, ligt de andere helft wakker over het einde van de maand.
04/12 16u45  Hebben de gele hesjes gelijk?Terwijl de ene helft van de samenleving zich zorgen maakt om het einde van de wereld, ligt de andere helft wakker over het einde van de maand.
04/12 16u45  Yamila Idrissi neemt afscheid van het parlement: 'Ik voel dat mijn verhaal bij de SP.A voorbij is'In mei 2019 zal Yamila Idrissi niet meer deelnemen aan de verkiezingen, zegt ze tegen Knack. Ze verlaat het Vlaams Parlement en haar partij, de SP.A, na respectievelijk tien en twintig jaar dienst. 'Ik voel dat mijn verhaal bij de SP.A voorbij is.'
04/12 16u30  N-VA zet kwaad bloed met campagne tegen migratiepact en haalt ze al na enkele uren offlineDe campagne stuitte op bijzonder veel onbegrip in de regering. Premier Michel besloot niet lang na de lancering om een geplande vergadering van het kernkabinet uit te stellen.
04/12 16u00  Kernkabinet uitgesteld: Charles Michel zet consultaties voortHet kernkabinet van dinsdag is uitgesteld en premier Charles Michel zet zijn politieke consultaties voort.
04/12 16u00  N-VA zet kwaad bloed met campagne tegen migratiepact'De bedenker van de N-VA campagne was zeker niet aanwezig in De Kamer vanmorgen. Elke stelling werd door de experts weerlegd,' reageert Open VLD'er Patrick Dewael.
04/12 15u45  Migratiepact: Europese Commissie lanceert 'laatste oproep'Tegen de achtergrond van de regeringscrisis in België heeft de Europese Commissie dinsdag een 'laatste oproep' aan de lidstaten gelanceerd om het VN-migratiepact goed te keuren op de conferentie in Marrakesh volgende week.
04/12 15u00  Bijna alle experts zijn het eens in de Kamer: 'Het migratiepact bindt ons niet'Zes experts geven vandaag in de commissie Buitenlandse Zaken hun kijk op het VN-migratiepact. Later op de dag wil de oppositie nog stemmen over een resolutie die vastlegt dat de premier naar Marrakech moet gaan om voor ons land het pact goed te keuren.
04/12 13u30  Russische staatsmedia: 'Washington achter protest gele hesjes'Meerdere Russische staatsmedia vergelijken de gewelddadige betogingen van de 'gele hesjes' met de 'gekleurde' revoluties in vroegere Sovjetstaten en zien er de hand van Washington in.
04/12 13u15  Ngo's stappen naar Raad van State tegen limiet van 50 asielaanvragen per dag'Een politieke beslissing die een onwettige praktijk installeert', zegt Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
04/12 13u15  Brandstofprotest: Franse regering schort belastingverhogingen met zes maanden opOp die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.
04/12 11u45  Eigen partijbelang eerst: democratie wordt weer al te vaak uitgeschakeld door particratieHet algemeen belang is in onze democratie vaak ondergeschikt aan het partijbelang. Dat bleek de voorbije weken op verschillende beleidsniveaus.
04/12 11u45  MR-kopstuk over het VN-migratiepact: 'Het gezag van de premier staat op het spel''We weten nog altijd niet hoe hard de N-VA het wil spelen,' zei een MR-kopstuk na een crisispartijbureau over het VN-migratiepact, 'maar bij ons is er nul animo om de regering te laten struikelen.'
04/12 11u30  Belgische onderhandelaar: 'VN-migratiepact is consequent met ons bestaand beleid'Ambassadeur Jean-Luc Bodson, de speciale gezant voor Asiel en Migratie die voor België de onderhandelingen over het VN-migratiepact voerde, was tevreden over de tekst omdat alle instructies die hij gekregen had in de tekst werden opgenomen.
04/12 11u15  Waarom stuurt NASA een 'stofzuiger' naar een potentieel vernietigende asteroïde?Vandaag lanceert de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een belangrijke missie naar een asteroïde die mogelijk een bedreiging vormt voor de Aarde. Een soort van 'Armageddon', maar dan zonder Bruce Willis.
04/12 10u45  Brandstofprotest: 'Franse premier gaat belastingverhoging bevriezen'Op die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.
04/12 09u00  Sluit Trump een deal met Duitse autobazen en zo ja, hoelang houdt die stand?De Amerikaanse president ontvangt in Washington de autobazen van BMW, Mercedes en Volkswagen voor een open gesprek over de aangekondigde verhoging van de importheffing van 2,5 naar 25 procent op auto's en onderdelen uit Europa. Vanwaar de verzoenende initiatieven?
04/12 08u45  Het Gentse circulatieplan: een vloek of een zege voor de lokale handelaars?Het veelbesproken Gentse circulatieplan is anderhalf jaar jong. Het moest doorgaand verkeer uit de Gentse binnenstad weghalen en inwoners overtuigen om de auto in te ruilen voor de fiets en het openbaar vervoer. Dat is gelukt, maar is dit nu een zegen of een vloek voor de lokale handelaars? Drie winkeliers geven hun genuanceerde visie.
04/12 08u45  Israël lanceert operatie tegen tunnels HezbollahHet Israëlische leger (IDF) is een operatie opgestart tegen tunnels van de sjiitische militie Hezbollah in Libanon, waarmee de militie vanuit Libanon Israël zou kunnen binnendringen. Dat maakte het leger zelf bekend.
04/12 08u15  Mission Impossible voor Michel: migratiepact is 'rode lijn' voor N-VADe premier zoekt verder naar een oplossing voor de impasse over het VN-migratiepact, maar N-VA houdt voet bij stuk: Michel gaat niet namens de regering naar de VN-top in Marrakesh.
04/12 08u15  Muyters presenteert maatregelen om sportmakelaars aan banden te leggenSpelersmakelaars mogen hun diensten niet aanbieden aan jongeren onder de 15 jaar. Dat is een van de maatregelen die Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) neemt in het kader van de operatie 'Propere Handen'.
04/12 08u00  Mission Impossible voor MichelDe premier zoekt verder naar een oplossing voor de impasse over het VN-migratiepact, maar N-VA houdt voet bij stuk: Michel gaat niet namens de regering naar de VN-top in Marrakesh.
04/12 05u15  Chris Lomme wordt 80 jaar: 'Ik was een vreselijk naïef meiske'Chris Lomme staat nog volop in het leven. Ze raast van afspraak naar afspraak en speelt nog minstens honderd theatervoorstellingen per jaar. Aan afscheid nemen denkt ze nog niet. Dan maken we er maar een voorstelling over, dacht artistiek leider Michael De Cock van de KVS. Over afscheid nemen dus, en over het besef dat de te leven tijd onomkeerbaar veel korter is dan de geleefde tijd. De voorstelling Reverence, met en over la Lomme, gaat op 23 februari in première in de KVS.
04/12 04u30  Snelrecht voor 73 verdachten na geweld in Parijs73 verdachten van het geweld dat afgelopen weekend plaatsvond in het kielzog van de beweging van de zogenaamde 'gilets jaunes' in Parijs zijn maandag in snelrecht voor de correctionele rechtbank in Parijs gedaagd.
04/12 03u15  EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard vrachtwagenchauffeursDe Europese ministers van Transport hebben een akkoord bereikt over een verbetering van de arbeidsvoorwaarden van vrachtwagenchauffeurs in Europa. Voor gelijk werk op een gelijke locatie zal gelijk loon gelden, zegt de Oostenrijkse minister van Transport Norbert Hofer maandagnacht in Brussel.
04/12 02u15  Doktersbezoek kost drie procent meer volgend jaarDe honoraria voor de klassieke huisbezoeken, consultaties of het globaal medisch dossier (GMD) stijgen vanaf januari met 3,3 procent. Grosso modo stijgen de remgelden evenredig mee, zodat de kosten voor de patiënt wel nagenoeg gelijk blijven.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeld11/12 00u15 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
9x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 201911/12 00u45 - Knack: De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
9x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes reageren verdeeld11/12 01u00 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
5x Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit de Belgische federale regering10/12 20u45 - Knack: Spaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering 'goed nieuws' genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië.
5x Amerikaanse sancties tegen Noord-Koreaanse functionarissen wegens schending mensenrechten10/12 22u30 - Knack: De VS vaardigen sancties uit tegen drie hoge functionarissen uit Noord-Korea als reactie op 'ernstige en aanhoudende schendingen van mensenrechten'. Dat heeft Washington maandag laten weten.
4x Klimaatconferentie Katowice: stem van olie-industrie klinkt steeds luider10/12 17u15 - Knack: Deze week gaat de laatste, cruciale week in van de VN-klimaatconferentie (COP24). Maar de huidige stand van zaken voorspelt weinig goeds. De kolen- en aardgaslobby hebben de deelnemende landen alvast in een woordenstrijd gestort.
4x De Wever sluit vertrouwen in Michel II niet uit, maar wil stemming in parlement10/12 20u15 - Knack: N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat de N-VA de afgeslankte regering Michel II het vertrouwen zou geven. 'Dat hangt af van de inhoud van de regeerverklaring en of men die vooraf met ons heeft afgetoetst', verklaarde hij maandag in een interview met Terzake. 'Een minderheidsregering kan, maar dan moet er wel aan het parlement gevraagd worden of dit kan', zei hij aan VTM NIEUWS.
4x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro10/12 21u15 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. Macron liet ook weten een 'sociale en economische noodtoestand' te zullen afkondigen.
3x Merkel looft pact als 'mijlpaal' in aanpakken van migratievraagstuk10/12 15u00 - Knack: De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het maandag in het Marokkaanse Marrakesh aangenomen VN-migratiepact omschreven als een 'mijlpaal' in het ontwikkelen van een internationale aanpak voor migratie. Merkel was samen met de Belgische premier Charles Michel een van de weinige Europese regeringsleiders in Marrakesh.
3x Ministers nemen nieuwe bevoegdheden over van hun N-VA-collega's10/12 19u30 - Knack: Na de herschikking van de federale regering als gevolg van het vertrek van de N-VA vonden maandagnamiddag een aantal machtsoverdrachten plaats, al dan niet in aanwezigheid van de pers.

Statistieken

Artikels:
31791
Gelezen:
2440
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven