zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
20/04 22u30  Democratische partij klaagt Trump-campagne, Wikileaks en Rusland aan wegens samenzwering De Amerikaanse Democratische partij sleept de Trump-campagne, Rusland, de geheime diensten, Wikileaks, leden van de Trump-familie (maar niet Donald Trump zelf) en verschillende tussenpersonen voor de rechter in New York. De Democraten zien duidelijke aanwijzingen dat het Trump-team, via een hack van de partijcomputers, met de Russen heeft samengespannen om de verkiezingen te winnen.
20/04 22u15  Collega's vreesden voor levensstijl Avicii: "Als hij maar niet tot het clubje van 27 toetreedt" De Zweedse hit-dj en producer Avicii (28) is dood aangetroffen in Oman. De oorzaak is nog niet bekend. Avicii – echte naam: Tim Bergling – worstelde in het verleden met het sterrendom en gezondheidsproblemen door excessief drankgebruik.
20/04 21u30  Bij iedereen die 'soumission' roept bij elk Grieks yoghurtpotje dat gefotoshopt wordt, blijft het nu pijnlijk stil Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur van De Morgen.
20/04 21u15  Peiling: "CD&V haalt slechts 2 procent in Antwerpen" Het debacle met de joods-orthodoxe kandidaat Aron Berger vertaalt zich in een slecht resultaat voor de Antwerpse CD&V in een peiling van Het Laatste Nieuws. Daarbij vroeg de krant vandaag en gisteren 800 Antwerpenaren op welke partij zij nu zouden stemmen. Slechts 2 procent kiest voor CD&V. 67 procent van de ondervraagden zegt dat dit hun beeld van CD&V heeft verslechterd.
20/04 21u15  Antwerpse Open Vld zet Joodse student op lijst Naast de vertrouwde gezichten van schepen van Onderwijs Claude Marinower en districtsschepen Samuel Markowitz, pakt Open Vld in Antwerpen straks uit met nog minstens één andere Joodse kandidaat: de jonge Joseph Steimetz. 
20/04 20u30  Eurovisiesongfestival van 2012 in Azerbeidjan ontsnapte aan aanslagen en ontvoering Tijdens het Eurovisiesongfestival van 2012 in Azerbeidjan zijn meerdere aanslagen verijdeld door de Israëlische veiligheidsdiensten. Dat schrijft de toenmalige Israëlische perschef Alon Amir in het boek Three Minutes of Eternity. 
20/04 20u30  Als wij maar geen mieren worden in de ogen van de robots Stijn Bruers is moraalfilosoof, auteur van Morele illusies en medeoprichter van Effectief Altruïsme Vlaanderen
20/04 20u15  Alcohol, pijnstillers en opnames: de opkomst en neergang van Avicii Naar aanleiding van het overlijden van Avicii publiceren we dit stuk uit 2017 over de documentaire True Stories, waarin de dj lange tijd werd gevolgd, nog eens.
20/04 20u15  Zweedse artiest Avicii (28) overleden De Zweedse artiest Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Nyheter.
20/04 19u45  Zweedse artiest 'Avicii' (28) overleden De Zweedse artiest Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Nyheter.
20/04 19u30  Portret van de politieke pineut: "Als Kris Peeters in Antwerpen op zijn gezicht gaat, is het voorbij voor hem" Het wordt een rustige week, spiegelt Kris Peeters maandag zijn partijbestuur voor. 48 uur en de even kortstondige passage van de ultraorthodoxe jood Aron Berger bij CD&V Antwerpen later, wordt het einde van zijn eigen politieke loopbaan voorspeld. Maar het drama van Kris Peeters is ook dat van zijn partij.
20/04 19u15  Trump wil Amerika’s dodelijkste drone aan andere landen leveren om terroristen op te jagen Bondgenoten en partners van de VS moeten makkelijker aan wapens kunnen komen, en dan vooral aan Amerikaanse wapens. Dat vindt de Amerikaanse president Trump, die de regels voor de aanschaf van wapens door andere landen heeft versoepeld. Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen.
20/04 19u00  Belgen met Spaanse roots sceptisch over excuses ETA: "Het is zoals Dutroux die 'sorry' zegt" De Baskische afscheidingsbeweging ETA vraagt vergiffenis aan haar slachtoffers. In Vilvoorde, waar een grote Spaanse gemeenschap woont, reageren ze sceptisch. 'Eerst jarenlang bommen gooien, iedereen bang maken en dan sorry zeggen, dat is makkelijk.'
20/04 19u00  Waar organiseren Kim en Trump top? Vliegtuig van Noord-Koreaanse leider raakt niet verder dan Mongolië Waar gaan de Amerikaanse president Trump en Noord-Koreaans staatshoofd Kim Jong-un elkaar ontmoeten voor hun historische top? Die laatste heeft namelijk geen vliegtuig dat in staat is om verder te vliegen dan pakweg Mongolië.
20/04 18u00  Exploderende mier ontdekt op Borneo Wetenschappers hebben op het Aziatische eiland Borneo een mier ontdekt die zichzelf laat ontploffen, om vijanden af te weren. 
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/04 17u45  Meer openbaar vervoer tijdens zomersluiting Leopold II-tunnelBrussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft de maatregelen bekendgemaakt die genomen worden tijdens de volledige sluiting van de Leopold II-tunnel in de zomermaanden. De capaciteit van het openbaar vervoer zal over de hele lijn stevig verhoogd worden.
20/04 17u30  Schauvliege krijgt van Cassastie ongelijk, proces Klimaatzaak kan na vier jaar van start gaanHet Hof van Cassatie heeft het beroep van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) verworpen in de Klimaatzaak-procedure. Schauvliege had zich verzet tegen het feit dat de procedure in het Frans zou worden gevoerd.
20/04 17u30  Brakels burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) zet stap opzij na verkeersongevalDe Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) stapt op nadat hij dronken een zwaar verkeersongeluk veroorzaakte. Dat meldde Open Vld vandaag aan persagentschap Belga. Devleeschouwer blies woensdagavond positief na een aanrijding op de N8 in Sint-Maria-Lierde, zo schreven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag. Daarbij raakte een andere man levensgevaarlijk gewond.
20/04 17u15  Gevangen in een spreidstand tussen afkeer en affectieIn Platina laat Abke Haring twee eenzame zielen in een constante naast elkaar praten. Wanneer het pantser breekt, verschijnen mensen die ondanks een levenslange vervreemding, toch helemaal aan elkaar verknocht blijken.
20/04 17u00  Alabama executeert 83-jarige gevangeneDe staat Alabama heeft de 83-jarige Walter Leroy Moody geëxecuteerd. Moody is, voor zover bekend, de oudste persoon die ter dood is gebracht sinds 1976, het jaar waarin het hooggerechtshof de landelijke opschorting van de doodstraf ongedaan maakte.
20/04 17u00  Na nootjesgate nu watergate met dochter van topman Korean AirEr is weer ophef ontstaan rond het gedrag van een dochter van de topman van de Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air. Nadat de oudste dochter naar de cel moest wegens het ophouden van een vliegtuig omdat haar nootjes niet correct werden geserveerd, loopt er nu een onderzoek naar de jongste dochter. Ze zou op een vergadering iemand een glas water in het gezicht geslingerd hebben.
20/04 17u00  Geen lingeriereclame meer in Antwerpse Joodse wijkDe chassidische gemeenschap in Antwerpen heeft een overeenkomst met publiciteitsbedrijven om in de stationsbuurt ‘pikante’ reclame, zoals voor lingerie, op publiciteitszuilen te weren. Het akkoord kwam er nadat burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als ‘matchmaker’, zo bevestigt diens woordvoerder.
20/04 16u45  Siliconen seks in eerste sekspoppenbordeel van het landZe heten Eva, Amelia en Lolita en ze liggen klaar om mannen te verwennen. Alleen spreken de dames geen woord en bestaat hun lichaam uit metaal en silicone. Nadat Japan en onze buurlanden overstag gingen, is er nu ook in ons land een bordeel met sekspoppen geopend. Lees er dit weekend alles over in De Morgen. 
20/04 16u30  Hof van Cassatie verwerpt beroep Schauvliege, proces Klimaatzaak kan "eindelijk van start gaan"Het Hof van Cassatie verwierp vandaag het beroep van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) in de Klimaatzaak-procedure. Schauvliege had zich verzet tegen het feit dat de procedure in het Frans zou gevoerd worden.
20/04 16u30  Handjes schudden bij Joods restaurant Hoffy's in Antwerpen: "Wij zijn hier en wij maken geen lawaai"'Bij ons geen samenscholingen. Er is hier nooit geweld. U hebt nog nooit in de krant moeten lezen dat jonge orthodoxe joden iemand in elkaar hebben geslagen.' Het ging helemaal goed met die chassidische gemeenschap in Antwerpen. Tot Kris Peeters (CD&V) een strategische meesterzet dacht te doen.
20/04 16u00  De ultieme uitrustvakantie? Doe aan slow living in BretagneSoms voelt het leven als rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Om niet helemaal gek te worden, trek je best nu en dan naar een vakantiebestemming waar je volledig tot rust komt. Zoek niet ver(der): Bretagne is your place to be. 
20/04 16u00  Zoete crêpes, exotische planten, hoge kliffen en middeleeuwse stadjes: Bretagne heeft het allemaalOf je nu een foodie, een sportaddict, een natuurliefhebber of een culturo bent: Bretagne ontgoochelt nooit. Alles is er nog authentiek en achter elke hoek schuilt een verrassing. Wij lijsten de grootste troeven voor ieder vakantietype op. Eén ding is zeker: genieten zal je!
20/04 16u00  Brakels Burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) zet stap opzij na verkeersongelukDe Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (53, Open Vld) stapt op nadat hij dronken een zwaar verkeersongeluk veroorzaakte. Dat meldt Open Vld vrijdagmiddag aan Belga. Devleeschouwer blies maandagavond na een aanrijding woensdagavond op de N8 in Sint-Maria-Lierde, zo schreven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag. Daarbij raakte een andere man levensgevaarlijk gewond.
20/04 16u00  Gratis entree voor mensen die een hakenkruis dragen: Duits theater onder vuurMet een hakenkruis gratis naar de première van de toneelvoorstelling Mein Kampf of bij het kopen van een kaartje een davidster op de borst gespeld krijgen uit solidariteit met de joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog: het Duitse theater Konstanz krijgt heel wat klachten over een ophefmakende voorstelling. En dat uitgerekend vandaag, op de geboortedag van nazileider Adolf Hitler. 
20/04 15u45  Bevrijd, maar niet echt vrij: de meisjes van Boko Haram. Sommigen werden verkracht. Sommigen hebben nog bomscherven onder de huid zittenVier jaar geleden werden meer dan tweehonderd Nigeriaanse schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram. Vandaag leven meer dan honderd van hen op een universiteit. 'Ik denk vaak aan mijn zusters die daar nog zijn.'
20/04 15u45  VS willen met raket van 755 miljoen euro China en Rusland bijhoudenDe Amerikaanse luchtmacht reikt een contract van 929 miljoen dollar (755 miljoen euro) uit aan Lockheed Martin, om een hypersonische raket te maken. De Verenigde Staten proberen op deze manier niet onder te doen voor de grote vooruitgang die Rusland en China maakten.
20/04 15u30  Gents elektroduo Onmens komt brullend terug tot levenWilde korrel, grof geschut. Dat zijn de muzikale wapens waar Onmens mee strijdt. Het Gentse duo omschrijft zichzelf als 'de meest expliciete elektronische muziekgroep', en dat hoor je ook op de nieuwe plaat Doopgrond. Hun EBM en industrial wordt gretig gekruid met krakende, knisperende gitaren.
20/04 15u30  Oma is top – en op: als de kinderen te vaak worden gedumpt bij de grootouders'Ik krijg huilende grootouders in therapie. Op van de stress.' Vergeet de ploetermoeder, als er iemand pompaf is, dan zijn het oma en opa Oppas wel.
20/04 15u15  Taxiplan Weyts moet zorgen voor goedkopere taxi'sDoor enkele bestaande regels te schrappen hoopt de Vlaamse regering een taxirit goedkoper te kunnen maken. Dat blijkt uit het ontwerp van taxidecreet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dat vrijdag is goedgekeurd door de Vlaamse regering. Ook wordt er ruimte gemaakt voor andere taxi-diensten, zoals Uber.
20/04 15u15  Kleinzoon Albert Frère volgt vader op en wordt zo derde van de familie die toetreedt tot Nationale BankCédric Frère, de kleinzoon van de 92-jarige zakenman Albert Frère, volgt zijn vader Gérald Frère op als regent van de Nationale Bank. Dat meldt De Tijd. Het is al de derde telg van de familie die toetreedt tot de NBB.
20/04 15u15  Met deze drie recepten van Nadine Redzepi tover je de lekkerste gerechten op tafelNadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is. Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert? Aan de slag, dus!
20/04 15u15  Nadine Redzepi vertelt over wat ze thuis kookt voor Noma-chef René: "Ik zou ook nooit door een plastic rietje drinken"Het nieuwe Noma in Kopenhagen stond de voorbije weken in de spotlights. Ten huize Redzepi werd tegelijkertijd in alle stilte gewerkt aan een ander project. Nadine, de vrouw van René, maakte een boek over thuiskoken, dat ze Downtime doopte.
20/04 15u15  Op bezoek bij de chassidische gemeenschap in Antwerpen: "Bij ons is de vrouw de queen"'Bij ons geen samenscholingen. Er is hier nooit geweld. U hebt nog nooit in de krant moeten lezen dat jonge orthodoxe joden iemand in elkaar hebben geslagen.' Het ging helemaal goed met die chassidische gemeenschap in Antwerpen. Tot Kris Peeters (CD&V) een strategische meesterzet dacht te doen.
20/04 15u15  Kobe Ilsen ging diep voor nieuw tv-programma: "Ik heb heel hard moeten huilen"In Volt flirtte hij met de kaap van 1 miljoen kijkers.  Met Over eten en De drie wijzen ging hij er vlotjes over, maar zijn meest ambitieuze tv-project start nu woensdag. Voor het programma Op één bezocht Kobe Ilsen zestien van de beste en allerslechtste landen ter wereld. Onderweg kwam hij ­meermaals zichzelf tegen.
20/04 15u00  Waarom trouwen we om dan weer vreemd te gaan? Deze arts legt het uitWe blijven massaal trouwen, terwijl we weten dat het merendeel van de huwelijken strandt. En daarna gaan we vreemd, hoewel we weten dat dit onze geliefde kwetst. In zijn nieuw boek probeert arts en statisticus Luc Swinnen onze irrationele kronkels te verklaren. De Morgen licht er enkele uit. 
20/04 14u45  Giuliani mengt zich in onderzoek Mueller als nieuw lid van juridisch team TrumpDe voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, sluit zich aan bij het advocatenteam van Donald Trump. Dat houdt zich namens de president bezig met het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne.
20/04 14u45  Kinderrechtencommissaris: "Haal kinderen terug uit IS-gebied"De Vlaamse kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen wil dat de regering Belgische minderjarigen terughaalt uit IS-gebied. Daarmee volgt hij het pleidooi van zijn Franstalige collega en de kinderrechtenorganisatie Unicef.
20/04 14u30  Coach Arsène Wenger vertrekt na 22 jaar bij ArsenalArsène Wenger vertrekt eind dit seizoen, na maar liefst 22 jaar, als trainer van Arsenal. Dat heeft de Londense topclub bekendgemaakt. Het bericht komt na maanden, zelfs jaren, van speculaties over de positie van de 68-jarige Fransman, die een contract had tot de zomer van 2019. 
20/04 14u30  Neemt u voldoende calcium in? Check het op deze interactieve kaartDe Internationale Osteoporose Vereniging heeft een interactieve kaart gelanceerd die de inname van calcium per land of regio toont. U kan er ook berekenen of u de aanbevolen dosis haalt. Calcium is belangrijk voor sterke botten.
20/04 14u30  Kobe Ilsen reisde de wereld rond voor nieuw programma: "Dit heeft van mij een betere mens gemaakt"In Volt flirtte hij met de kaap van 1 miljoen kijkers.  Met Over eten en De drie wijzen ging hij er vlotjes over, maar zijn meest ambitieuze tv-project start nu woensdag. Voor het programma Op één bezocht Kobe Ilsen zestien van de beste en allerslechtste landen ter wereld. Onderweg kwam hij ­meermaals zichzelf tegen.
20/04 14u15  Kobe Ilsen reisde de wereld rond voor nieuw programma: "Dit programma heeft van mij een betere mens gemaakt"In Volt flirtte hij met de kaap van 1 miljoen kijkers.  Met Over eten en De drie wijzen ging hij er vlotjes over, maar zijn meest ambitieuze tv-project start nu woensdag. Voor het programma Op één bezocht Kobe Ilsen zestien van de beste en allerslechtste landen ter wereld. Onderweg kwam hij ­meermaals zichzelf tegen.
20/04 14u00  Minister Crevits stuurt M-decreet bij na kritiekVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stuurt het M-decreet, het decreet waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bij. Er komt snellere ondersteuning voor leerlingen met gedragsproblemen in het basisonderwijs en kinderen zullen in sommige omstandigheden sneller naar het buitengewoon onderwijs kunnen gaan.
20/04 14u00  Porsche-manager opgepakt in dossier rond sjoemelsoftwareEen manager van de Duitse sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van Volkswagen, is in voorlopige hechtenis genomen in Duitsland. Dat gebeurde na huiszoekingen in het dossier rond de sjoemelsoftware van Volkswagen.
20/04 13u45  Regering wil in 2020 opnieuw met begrotingsevenwicht aanknopenDe federale regering wil in 2020 opnieuw met een begroting in evenwicht aanknopen. Dat meldt minister van Begroting Sophie Wilmès (MR), nadat het kernkabinet zich had gebogen over een nieuw rapport van de Hoge Raad voor Financiën. Diezelfde Hoge Raad stelt eveneens een structureel evenwicht in 2020 voorop.
20/04 13u30  Dit zijn de strafste songs van de weekDe voorbije week maakte ons koninkrijk er een politiek zootje van, maar in het afleveren van topsongs lieten we alle concurrentie achter ons. Deze week hebben we prachtspul in de aanbieding van Soulwax, Tamino en Sylvie Kreusch. Om nog te zwijgen over de samenwerking tussen Tamino en Colin Greenwood van Radiohead of die tussen Michael Karkousse van GOOSE en de Zweedse Londenaar Blende. Horen is geloven? Dan moet u helemaal naar beneden scrollen!
20/04 13u30  In maar vier andere Europese landen nog minder mensen aan het werk dan in BelgiëIn België was vorig jaar 68,5 procent van de 20- tot en met 64-jarigen aan het werk. Slechts vier lidstaten van de Europese Unie doen het nog minder goed. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
20/04 13u30  Arseen eten, melk drinken en leven in de vrieskou: zo past de mens zich aan aan zijn omgevingDe 'aquamensen' uit de Suluzee, een volk van onderwatervissers met een flink vergrote milt, zijn niet het eerste voorbeeld van hoe de mens zich aanpast aan zijn omgeving. De mens evolueert continu. En gelukkig maar: dat u vandaag rijst kunt eten en melk kunt drinken, heeft u te danken aan genetische evolutie.
20/04 13u15  Kwart minderjarigen die crisishulp nodig hebben krijgt die nietVoor meer dan een kwart van de minderjarigen die crisishulp nodig hadden, was er geen aanbod beschikbaar. Dat stelt het Rekenhof vast. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) belooft snel 250 extra hulpverleners.
20/04 12u15  Perfect voor de (vegetarische) weekendbrunch: zoete aardappelrösti met maar vijf ingrediëntenIs het een hartig koekje? Is het een groentepannenkoek? Nee, het is een zoete aardappelrösti met couscous en feta, een lekkernij die alvast in Amerika vaak een geliefde toevoeging aan een (vegetarische) weekendbrunch vormt. Combineer de vijf basisingrediënten met wat kruiden, serveer met een gepocheerd eitje en avocado, et voilà! 
20/04 12u15  Britse koningin Elizabeth steunt zoon Charles als leider GemenebestDe Britse koningin Elizabeth II hoopt dat haar zoon prins Charles straks haar rol als leider van het Gemenebest overneemt. Dat zei ze aan het begin van de bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van het losse verbond van 53 naties die bijna allemaal ooit onderdeel waren van het Britse Rijk.
20/04 12u15  Steeds meer kinderen afwezig in lagere school: "School moet na halve dag al ingrijpen"Leg ouders geen sancties op, maar spreek ze wel nog sneller aan als hun kind wegblijft. Dat advies geeft de Vlaamse Onderwijsraad in reactie op de stijgende problematische afwezigheden in het lager onderwijs. 'We wachten best niet af, beter is om preventief in te grijpen', zegt Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
20/04 12u00  500 euro premie voor wie vrouw naar MIVB haalt, maar haalt het ook iets uit?De MIVB wil werknemers die vrouwen helpen aanwerven, belonen met een premie van 500 euro. Vraag is of de bonus kan helpen om meer vrouwen te rekruteren. 'Misschien moeten ze het profiel verruimen.'
20/04 12u00  Ex-FBI-baas in memo's: "Trump was bezorgd over lekken, loyaliteit en Michael Flynn"Amerikaans president Donald Trump uitte geregeld zijn bezorgdheid over het oordeel van zijn nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn. Dat schreef gewezen FBI-baas James Comey in de memo's over zijn gesprekken met Trump. Ook maakte de president zich zorgen over lekken en de loyaliteit van zijn medewerkers. Daarnaast tonen de memo's aan dat Poetin opschepte tegen Trump over de Russische prostituees. Reuters kon de memo's, die gisteren werden overhandigd aan het Huis van Afgevaardigden, inkijken.
20/04 11u45  "Leerling afwezig? Lagere scholen moeten sneller ingrijpen"Leg ouders geen sancties op, maar spreek ze wel nog sneller aan als hun kind wegblijft. Dat advies geeft de Vlaamse Onderwijsraad in reactie op de stijgende problematische afwezigheden in het lager onderwijs. 'We wachten best niet af, beter is om preventief in te grijpen', zegt Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
20/04 11u30  Nutty professor of geniale freak? Ray Kurzweil is het allebeiEen nutty professor of een geniale freak? Ray Kurzweil is het allebei. De futuroloog en peetvader van de artificiële intelligentie is dit najaar voor het eerst in ons land.
20/04 11u30  Van 'een half uur zon kan geen kwaad' tot altijd factor 50: hoe zit het nu?Smeer je bij de eerste zonnestralen best meteen factor 50? Of kan je gerust even op het terras zonder bescherming? De gulden regel volgens dermatoloog Thomas Maselis: 'Gebruik je gezond verstand. Wie op het einde van de dag rood is, heeft een fout gemaakt.'
20/04 11u15  Deze man verklaart waarom we trouwen, vreemdgaan en parachutespringenWe blijven massaal trouwen, terwijl we weten dat het merendeel van de huwelijk stranden. En daarna gaan we vreemd, hoewel we weten dat dit onze geliefde kwetst. In zijn nieuw boek probeert arts en statisticus Luc Swinnen onze irrationele kronkels te verklaren. De Morgen licht er enkele uit. 
20/04 11u00  VS beloven dat ze zich hard zullen opstellen tijdens ontmoeting met Noord-KoreaDe Amerikaanse president Trump zegt dat hij de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet zal laten doorgaan als de VS verwachten dat het geen succes wordt. Ook zal hij in mei zijn gesprek met Kim voortijdig verlaten als hij ziet dat het onderhoud niets oplevert. Dat beloofde Trump aan Japans premier Shinzo Abe.
20/04 11u00  Populaire stranden in Azië gesloten: "Het stinkt er verschrikkelijk"Het toerisme groeit razendsnel in Zuidoost-Azië, mede door de komst van Chinezen. Enkele vakantieoorden sluiten nu tijdelijk voor een grote schoonmaak.
20/04 10u30  Celstraf en werkstraffen voor relschoppers Brussel, rapper Benlabel vrijgesprokenDe Brusselse correctionele rechtbank heeft vandaag straffen uitgesproken voor mensen die op 11 en 25 november betrokken waren bij rellen in Brussel. Eén relschopper is veroordeeld tot een jaar cel, zes anderen krijgen werkstraffen. Drie personen, onder wie rapper Benlabel die via Facebook zou opgeroepen hebben tot de rellen, zijn vrijgesproken.
20/04 10u15  Strijd tegen stinkende stranden in AziëHet toerisme groeit razendsnel in Zuidoost-Azië, mede door de komst van Chinezen. Enkele vakantieoorden sluiten nu tijdelijk voor een grote schoonmaak.
20/04 10u00  Lance Armstrong schikt voor 5 miljoen met Amerikaanse overheid in dopingzaakVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft gisteren een schikking van vijf miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) getroffen met de Amerikaanse overheid. Dat meldt The New York Times. Met de schikking voorkomt Armstrong dat hij zijn hele vermogen kwijtraakt, een zorg die hem al jaren achtervolgt. Volgens zijn advocaat Elliot Peters is Armstrong 'verheugd dat hij dit nu achter zich laat'.
20/04 09u45  F-16-debat brengt geen uitsluitselKan de levensduur van de F-16's verlengd worden, zoals de oppositie wil? Volgens de Amerikaanse luchtmacht niet. Fabrikant Lockheed Martin vindt het 'niet vanzelfsprekend', maar laat de deur op een kier. Het Kamerdebat leverde weinig concrete antwoorden op.
20/04 09u45  Wetenschappelijk bewezen: dit zijn de beste manieren om de ochtend te overlevenHoewel het een skill is die we allemaal dag in, dag uit kunnen oefenen, blijft ’s ochtends het bed uit klimmen voor velen een moeilijke klus. Gelukkig kunnen we het léren, met de juiste kennis op zak. Wanneer, hoe en zelfs waar je opstaat kunnen een ochtend maken of kraken.
20/04 09u45  Record Store Day: achter de schermen bij een platenperserijVinyl is tactiel, sexyer dan een cd en sluit aan bij de echte muziekbeleving: plaat uit de hoes halen, op de platenspeler leggen en de naald in de juiste groef mikken. We klopten aan bij Discomat in Herk-de-Stad, de enige platenperserij in België, met één vraag: hoe gaat het persen van een vinylplaat precies in zijn werk?
20/04 09u30  Open Vld: "Geef treinbegeleiders EHBO-opleiding"Open Vld wil dat treinbegeleiders een EHBO-opleiding krijgen. Zo kunnen zij snel handelen als er op de trein iemand een hartaanval krijgt, en moeten ze niet wachten tot het volgende station. 
20/04 09u30  Nieuwe windmolenparken in Noordzee: verdubbeling van capaciteit tegen 2025De federale regering wil tegen 2025 de capaciteit van de windmolens op de Noordzee verdubbelen. Er komt een tweede zone voor de Belgische kust waar na 2020 een aantal nieuwe windmolenparken oprijzen. Dat heeft staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) aangekondigd in het VRT-radioprogramma De Ochtend. 
20/04 09u15  Jan Bakelants: "Ik ben terug bij af. Balen!"Net nu hij uit het dal kruipt na zijn zware crash in Lombardije, staat Jan Bakelants (32) opnieuw aan de kant. Niet door zijn rug, wel door een banale bronchitis. 'Maar ik blijf terugvechten.'
20/04 09u15  Unesco: "Erken WO I-sites niet als werelderfgoed"De Menenpoort en de militaire begraafplaatsen in de Westhoek kunnen beter niet erkend worden als werelderfgoed. Dat stelt het adviesbureau van de Unesco. Ze willen de oorlog niet verheerlijken.
20/04 09u00  Begin 2020 eerste tests met zelfrijdende bus op luchthaven ZaventemDe Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de luchthaven getest moeten worden; vanaf 2021 zouden er ook passagiers kunnen meerijden op een traject tussen de terminal en vrachtafdeling Brucargo, tussen het andere verkeer. 
20/04 08u45  Hoe Netflix de cinema (niet) bedreigtCannes wil ze niet, Steven Spielberg lust ze niet, de bioscopen huiveren ervan. Nu Netflix zich steeds meer op films stort, reageert een groot deel van de filmwereld als door een wesp gestoken. Maar is Netflix nu echt de doodgraver van de cinema?
20/04 07u45  Comey in memo's: "Trump was bezorgd over lekken, loyaliteit en Michael Flynn"Gewezen FBI-baas James Comey schreef in zijn memo's over zijn gesprekken met Donald Trump dat de president herhaaldelijk zijn bezorgdheid uitte over beschuldigingen in een inlichtingendossier, de loyaliteit van zijn medewerkers en het betrappen van verklikkers. Reuters kon de memo's, die gisteren werden overhandigd aan het Huis van Afgevaardigden, inkijken.
20/04 07u30  Aron Berger: "Chassidische joden zullen nu wel drie keer nadenken voor ze in de politiek stappen"Aron Berger, de chassidische jood die komende oktober in Antwerpen kandidaat wilde zijn voor de CD&V, is 'teleurgesteld en beschaamd' dat zijn verhaal bij CD&V zo snel is afgelopen. Zijn politieke ambities bergt hij echter nog niet op.
20/04 07u30  'Night Funeral' van Faces on TV: wellustige begrafenis van een liefdesrelatieDe titel lijkt een dodenmars in te luiden, maar de sound van Faces On TV leunt veel dichter aan bij de sfeer van achterkamertjes, boudoirs en dansholen. Niets dan goeds over Night Funeral.
20/04 07u30  Arcade Fire in Het Sportpaleis: met de uppercut van Muhammad AliArcade Fire toonde zich een stadionrockgroep van wereldniveau met een haast vlekkeloos Sportpaleisconcert.
20/04 07u00  Duits theater zoekt Vlaams DNAIn Berlijn is de verbintenis van de Volksbühne met directeur Chris Dercon dan wel geëindigd in een vechtscheiding, op andere plaatsen bloeien Vlaams-Duitse theaterromances. Zo werden Compagnie de KOE en De Nwe Tijd uitgenodigd in Mainz om er een voorstelling te maken. Toeval, of kijken de Duitse theaters voor artistieke vernieuwing onze richting uit?
20/04 06u45  "Ja, de islam is vandaag gevaarlijker dan andere godsdiensten"'In elke geloofs­gemeenschap heb je sceptici en atheïsten. De gedachte dat er één groep is waarin dat niet voorkomt, de islam, is extreem onwaarschijnlijk.' De Pakistaans-Canadese schrijver en voormalige moslim Ali Rizvi gaat in zijn bejubelde boek De atheïstische moslim geen thema uit de weg. 'Vandaag maken we een verlichting mee in de islamitische wereld.'
20/04 06u45  CEO's zijn het erover eens: "Vergaderen wordt overschat"'Verlaat een meeting of een call als je geen waarde toevoegt.' Dat is het opmerkelijke advies van Tesla-CEO Elon Musk aan zijn werknemers. Vlaamse managers geven Musk gelijk, al durft niemand op te stappen in een nutteloze meeting. 'Liever denk ik op voorhand na of ik wel ga.'
20/04 06u45  Facebook vlucht voor privacywet: ondanks beloftes omzeilt Zuckerberg Europese regelsMet een kleine wijziging in zijn gebruiksvoorwaarden schermt Facebook 1,5 miljard profielen af van de nieuwe Europese privacywetgeving. Had topman Mark Zuckerberg niet net beloofd dat hij de geest van die wet voor alle gebruikers zou toepassen?
20/04 06u15  Organisatie van Amerikaanse Staten: "Machtswissel in Cuba is onwettig"De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) bestempelt de machtswissel in Cuba, waar Miguel Diaz-Canel gisteren als opvolger is gekozen van president Raul Castro, als onwettig. Secretaris-generaal Luis Almagro spreekt van een 'overwinning van een dictatuur'.
20/04 06u15  Dit zijn de vijf opmerkelijkste videogames van deze weekAlleen al met het onwaarschijnlijke God of War bent u deze week tientallen uren zoet. Maar er is nog meer nieuw videogamevoer dat uw aandacht verdient.
20/04 06u15  Hoe Netflix de cinema bedreigtCannes wil ze niet, Steven Spielberg lust ze niet, de bioscopen huiveren ervan. Nu Netflix zich steeds meer op films stort, reageert een groot deel van de filmwereld als door een wesp gestoken. Maar is Netflix nu echt de doodgraver van de cinema?
20/04 06u15  Netflix verdubbelt Europese investeringenNetflix wil dit jaar één miljard dollar (ongeveer 800 miljoen euro) investeren in eigen producties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat is een verdubbeling van het budget. Netflix heeft dat bekendgemaakt op een pr-event in Rome. 
20/04 06u15  Autodelen hoort niet in de hoek waar de klappen vallenJeffrey Matthijs is directeur van de vzw autodelen.net, het Vlaams Netwerk Autodelen.
20/04 06u15  Kris Peeters, de schlemiel van de weekElke week kiest onze taalcolumniste Ann De Craemer het #WoordVanDeWeek. Dat kan een actueel woord zijn, een hip nieuw woord, een woord dat een snaar raakt, een totaal vergeten woord of een woord dat allang had moeten bestaan. Deze week: schlemiel.
20/04 06u15  Botsingen, joyrides en cocaïne in de wagen: autodeelsector vraagt geduld om misbruik tegen te gaanNu het berichten regent over het wangedrag van deelautobestuurders, vraagt de sector 'geduld' om de probleempjes op te lossen, zo schrijft Jeffrey Matthijs in een opiniestuk voor De Morgen. De Vlaamse regering werkt alvast aan een wettelijk kader. 
20/04 06u15  Met deze twee excellente hiphopdocu's scheert Netflix hoge toppenNetflix scheert hoge toppen met twee uitmuntende muziekdocumentaires waarin hiphop centraal staat: 'Rapture' en 'The Defiant Ones'. Hiphop hooray!
20/04 06u00  Aantal klachten over verloren postpakketten stijgt forsBij de ombudsdienst voor de postdiensten zijn vorig jaar 887 klachten binnengelopen over zoekgeraakte postpakketten. Dat is een stijging met 66 procent ten opzichte van het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) opvroeg bij de bevoegde minister Alexander De Croo (Open Vld).
20/04 06u00  Ghelamco huurt proffen in om Eurostadion te reddenEen legertje professoren onder leiding van mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is in opdracht van de projectontwikkelaar Ghelamco bezig met een draagvlakstudie voor het Eurostadion op parking C van de Heizel. Dat schrijft De Tijd vandaag.
20/04 06u00  Nog nooit zo veel meldingen over crimineel geld in BelgiëDe antiwitwascel heeft vorig jaar meer dan 31.000 meldingen gekregen over verdacht geld. Dat is een absoluut record, schrijft De Tijd vandaag.
20/04 05u30  Antwerpse politie nam vorig jaar 2.400 euro geld af van bedelaarsHet voorbije jaar vonden in Antwerpen 58 inbeslagnames plaats van bedelgeld. Dat schrijven De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.
20/04 05u00  Brussels Airport krijgt zelfrijdende bus: eerste tests begin 2020De Nederlandse constructeur 2GetThere gaat een zelfrijdende elektrische bus bouwen voor op Brussels Airport. De bus zou vanaf begin 2020 op de luchthaven getest moeten worden, vanaf 2021 zouden er ook passagiers kunnen meerijden op een traject tussen de terminal en vrachtafdeling Brucargo, tussen ander verkeer. Dat vernam Belga bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn en Brussels Airport, die het project samen uitvoeren.
20/04 04u45  Motorrijder komt om het leven bij ongeval in ZeebruggeIn Zeebrugge is gisterenavond rond 23 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt VRT Nieuws.
20/04 03u30  Man schiet twee agenten dood door raam restaurant in FloridaIn Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn deze nacht twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen.
20/04 03u00  Trump afwezig op begrafenis Barbara Bush “uit respect voor de familie”De Amerikaanse president Donald Trump zal zijn vrouw Melania niet vergezellen naar de begrafenis van de voormalige first lady Barbara Bush die zaterdag plaatsvindt.
20/04 03u00  VS: "Rusland en Syrië vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken"De regering van president Donald Trump heeft vandaag gezegd dat het 'geloofwaardig' bewijs heeft dat Rusland en Syrië samenwerken om internationale inspecteurs 'te vertragen en te weigeren', zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
20/04 02u00  Duizenden Arabieren protesteren tegen Israëlische onafhankelijkheidsdagDuizenden Arabieren zijn gisteren, op de zeventigste verjaardag van de Israëlische onafhankelijkheid, opgestapt in een protestmars. Ze herdachten de vlucht en verjaging van honderdduizenden Palestijnen in de nasleep van de oprichting van de Israëlische staat.
20/04 01u45  Roemenië volgt voorbeeld VS en verhuist ambassade naar JeruzalemDe Roemeense regering heeft beslist om zijn ambassade in Israël te verhuizen naar Jeruzalem. Dat zegt de leider van de sociaaldemocraten, die aan de macht zijn in Roemenië, Liviu Dragnea. Het EU-land gaat daarmee de Verenigde Staten achterna.
20/04 01u15  N-VA sluit samenwerking met Vlaams Belang in Gent uitN-VA zal in Gent niet samenwerken met Vlaams Belang. Dat zegt lijsttrekker Anneleen van Bossuyt tijdens een kopstukkendebat, georganiseerd door de Universiteit Gent. Sp.a en Groen weigeren op hun beurt een samenwerking met PVDA uit te sluiten, al acht lijsttrekker Rudy Coddens de kans bijzonder klein. 
19/04 22u45  Brugge opnieuw stapje dichter bij titel na doelpuntenfestijn tegen CharleroiOp de vierde speeldag van play-off I van de Jupiler Pro League heeft Club Brugge donderdagavond brandhout gemaakt van Charleroi. De Bruggelingen wonnen met 6-0 van de Carolo's.
19/04 22u45  Volgens het Pentagon kan Syrië nog steeds een chemische aanval uitvoeren, zij het beperktNa de luchtaanvallen van drie westerse mogendheden op Syrië zaterdag, heeft Damascus nog 'overblijvende' scheikundige militaire slagkracht. Dit heeft luitenant-generaal Kenneth McKenzie van het Pentagon donderdag toegegeven.
19/04 22u00  Hamas-adviseur: "Palestijnse mars is geen invasie, het is óns land"Wekelijks wagen Palestijnse demonstranten uit Gaza hun leven bij de grens met Israël. Wat heeft het voor zin? Hamas-adviseur Ahmed Yousef: 'Het is geen invasie vanaf een andere planeet, het is óns land.'
19/04 21u45  Koning van Swaziland herdoopt zijn land in "eSwatini"Koning Mswati III van Swaziland heeft zijn land herdoopt in 'eSwatini'. De monarch maakte de beslissing donderdag bekend naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het zuidelijke Afrikaanse land.
19/04 21u15  Sancties komen hard aan, Poetin wil dat medewerkers aardiger zijn over AmerikaDe Amerikaanse sancties tegen Russische oligarchen zijn hard aangekomen. Nu wil het Kremlin de economische schade beperken door verdere escalatie te voorkomen.
19/04 20u45  "Noord-Korea bereid tot volledige nucleaire ontwapening"Noord-Korea heeft verklaard bereid te zijn om over te gaan tot een 'volledige kernontwapening' en heeft daaraan geen voorwaarden verbonden. Dat deelde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vandaag mee. De VS zeggen echter op hun hoede te zijn en zullen 'maximale druk' op Pyongyang blijven uitvoeren.
19/04 20u45  Evolutie maakt van duikersvolk steeds meer ‘Aquamensen’Een volk van onderwatervissers heeft een flink vergrote milt. Dat helpt bij het duiken, want de milt geeft extra zuurstof in het bloed. Die milt krijgen ze niet door oefening: hun genen zijn erop aangepast, ontdekten wetenschappers.
19/04 20u30  Geen strafrechtelijke vervolging na dood van PrinceDe Amerikaanse justitie zal naar eigen zeggen geen strafrechtelijke vervolging instellen in het dossier rond de dood van de Amerikaanse rockster Prince op 57-jarige leeftijd op 21 april 2016.
19/04 20u15  'Me and my guitar'-zanger Tom Dice stapt in de politiekDe zanger, die ons land ooit nog vertegenwoordigde op het Eurosongfestival, stapt in de lokale politiek. Hij zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Groen staan in Eeklo. Dat meldt VTM Nieuws.
19/04 20u00  Is woordvoerster Kris Peeters echte verantwoordelijke voor Antwerps fiasco?Hoe is de komst van de chassidische jood Aron Berger naar CD&V zo'n fiasco kunnen worden? Voor Joods Actueel is er één grote verantwoordelijke: Miet Deckers, woordvoerder van Kris Peeters en al decennia een vaste waarde binnen de partij.
19/04 19u45  Eindelijk voeren we het debat over de aankoopprocedure van de nieuwe jetsBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
19/04 19u45  Romelu Lukaku laat commerciële belangen voortaan verdedigen door bedrijf Jay-ZRode Duivel Romelu Lukaku verlaat het Italiaans-Nederlandse managementbureau Mina Raiola om zich als eerste Premier League-voetballer bij Roc Nation Sports aan te sluiten. Roc Nation Sports, dat door rapper Jay Z werd opgericht, zal de commerciële belangen van de aanvaller verdedigen.
19/04 19u45  Stad Gent furieus over Ikea-bushokjes: Clear Channel haalt ze weg tegen morgenNeen, het zijn geen miniwoonwarenhuizen. Wel twee bushokjes, vermomd als Ikea. Het Gentse stadsbestuur laat de twee opvallende blauwe bushokjes nu weghalen. Ze zijn in strijd met afspraken die het stadsbestuur begin 2015 met het bedrijf Clear Channel heeft gemaakt, dat verantwoordelijk is voor het straatmeubilair.
19/04 19u15  Het gemiddelde bruto maandloon bij bedienden is 3.510 euro“En hoeveel verdien jij?” Veel kans dat je die vraag nog nooit aan je collega durfde te stellen. Gelukkig heb je dankzij het Salariskompas van KU Leuven en vacature.com meer dan voldoende vergelijkingsmateriaal in handen. Benieuwd of je meer of minder dan gemiddeld verdient?
19/04 18u30  'My and my guitar'-zanger Tom Dice stapt in de politiekDe zanger, die ons land ooit nog vertegenwoordigde op het Eurosongfestival, stapt in de lokale politiek. Hij zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Groen staan in Eeklo. Dat meldt VTM Nieuws.
19/04 18u15  Amerikaan verspilt bijna halve kilogram voedsel per dagAmerikaanse consumenten verspillen gemiddeld bijna een halve kilo voedsel per persoon per dag. Opvallend: hoe gezonder het dieet, hoe meer er verspild wordt. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse ministerie voor Landbouw en de Universiteiten van Vermont en New Hampshire. 
19/04 18u15  Toch jammer dat het politiek experiment van CD&V niet doorgaatJohan Leman is antropoloog aan de KU Leuven. 
19/04 18u00  Oncomfortabel maar efficiënt: maak kennis met de Skyrider 2.0De Italiaanse vliegtuigzetelmaker Aviointeriors heeft de Skyrider 2.0 onthuld: een vliegtuigstoel die door zijn ontwerp tot 20 procent meer passagiers op een vlucht krijgt. Alleen: heel erg comfortabel ziet het er niet uit.
19/04 17u45  "Eindelijk mogen wenen om mijn verkrachting voelde als een exorcisme"Door in het openbaar te getuigen over hoe ze na een verkrachting overeind krabbelde, probeerde Evan Rachel Wood haar leven opnieuw in handen te nemen. De kracht om dat te doen vond ze bij Dolores, haar personage dat in het tweede seizoen van de HBO-reeks Westworld net hetzelfde doet. 
19/04 17u45  Als de geschiedenis voor je deur staat, dan heb je een plicht. Een plicht om open te doenJoachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van Een unie van het eigen. Zijn column verschijnt wekelijks.
19/04 17u45  Leven met mama die aan de drank zit: "Alcohol is een harddrug"Naar schatting 183.000 kinderen onder de 15 jaar leven in ons land met een ouder die een alcoholprobleem heeft. Charlotte getuigt over haar moeder: 'Ik heb mezelf lang de schuld gegeven.'
19/04 17u30  How big forests solve global problemsThey can help turn around issues like climate change, species extinction and dwindling human cultures.
19/04 17u00  Hollande: "Brexit terugdraaien? De deur is dicht voor de Britten"François Hollande, de vorige president van Frankrijk, vindt dat de deur naar de Europese Unie nu gesloten is voor de Britten, en dat pogingen om de brexit terug te draaien zelfs gevaarlijk zouden zijn voor de EU. Dat heeft hij verklaard in een interview metThe Daily Telegraph.
19/04 16u45  'Beautiful Thing' van Hot Chip-frontman Alexis Taylor: bleekscheet met swaggerAlexis Taylor vindt zijn verloren gewaande mojo terug op zijn nieuwe soloplaat. Een prima doekje voor het bloeden terwijl we vol ongeduld wachten op een nieuw Hot Chip-album.
19/04 16u30  Leven met mama die aan de drank zit: "Alcohol is een harddrug, maar we kijken ernaar alsof het niets is"Naar schatting 183.000 kinderen onder de 15 jaar leven in ons land met een ouder die een alcoholprobleem heeft. Charlotte getuigt over haar moeder: 'Ik heb mezelf lang de schuld gegeven.'
19/04 16u30  Noorwegen vraagt jongeren om geen seks te hebben op rotondesDe Noorse autoriteiten hebben een wel erg bizarre oproep gelanceerd. Ze vragen leerlingen die dit jaar afstuderen aan de middelbare school om niet naakt over bruggen te lopen of seks te hebben op rotondes, zodat ze bestuurders 'niet te erg verrassen'. 
19/04 16u15  Deze advocate moet vertrek Turtelboom doen vergeten bij Antwerpse Open VldZe is advocate, was ooit ondervoorzitter van het liberale studentenverbond LVSV en is voortaan ook de nieuwe topvrouw van de Antwerpse liberalen. Erica Caluwaerts (40) moet het vertrek van Annemie Turtelboom doen vergeten.
19/04 16u15  Wordt speciaal aanklager Mueller dan toch niet beschermd tegen Trump?Een poging van Amerikaanse senatoren om speciaal aanklager Robert Mueller via een wet te beschermen tegen ontslag door president Trump is vastgelopen. Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, weigert het voorstel in behandeling te laten nemen door de Senaat.
19/04 16u15  Belg vertrekt te vaak ongevaccineerd naar exotische bestemmingNogal wat Belgen, voornamelijk oudere reizigers, laten zich niet vaccineren voordat zij naar een exotische bestemming vertrekken. Vier op de tien Belgen heeft voor het afreizen een verplicht of aangeraden prikje gehaald. 'Soms denken reizigers ten onrechte dat het niet nodig is.'
19/04 16u00  Stad Gent furieus over Ikea-bushokjes: "Ze moeten vandaag nog weg, anders doen we het zelf"Neen, het zijn geen miniwoonwarenhuizen. Wel twee bushokjes, vermomd als Ikea. De stad Gent wil ze snel mogelijk weg. 'Ze belemmeren het zicht en leiden af', aldus een boze schepen Filip Watteeuw (Groen). Clear Channel krijgt nu een paar uur de tijd.
19/04 15u45  Miguel Diaz-Canel verkozen tot nieuwe president van CubaMiguel Diaz-Canel is de nieuwe president van Cuba. Het parlement in Havana verkoos vandaag Diaz-Canel, tot nog toe vicepresident, tot opvolger van Raul Castro. Dat hebben Cubaanse staatsmedia gemeld. 
19/04 15u45  Moeten ook wij plastic rietjes, roerstokjes en wattenstaafjes verbieden?Het Verenigd Koninkrijk wil een verbod op plastic rietjes, roerstokjes en wattenstaafjes en toont zich opnieuw een voorloper in de strijd tegen wegwerpplastics. De positie van Vlaanderen lijkt eerder de grijze middenmoot.
19/04 15u15  Strafpleiter Erica Caluwaerts is nieuwe topvrouw van Antwerpse Open VldZe is advocate, was ooit ondervoorzitter van het liberale studentenverbond LVSV en is voortaan ook de nieuwe topvrouw van de Antwerpse liberalen. Erica Caluwaerts (40) moet het vertrek van Annemie Turtelboom doen vergeten.
19/04 15u00  Hoe Berlijnse luchthaven mogelijk technomekka wordtWanneer de Duitse luchthaven Tegel sluit, kan ze een nieuwe hotspot voor de Berlijnse clubscene worden. Volgende maand gaan de Senaat en de Clubcommissie ter plaatse onderzoeken of de bestaande gebouwen daarvoor geschikt zijn.
19/04 14u45  Maar twee verdachten van aanslag Joods Museum voor assisenEnkel Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer moeten voor het hof van assisen terechtstaan voor de aanslag op het Joods Museum op 24 mei 2014, maar niet de derde verdachte Mounir Attalah. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag beslist. De aanslag kostte aan vier mensen het leven.
19/04 14u30  Complete ravage: 16 wagens betrokken bij zware crash in NazarethOp de N60 zijn deze middag ter hoogte van Nazareth zestien voertuigen betrokken geraakt bij een zwaar ongeval. Een vrachtwagen die er in de richting van Gent reed, is volgens de eerste vaststellingen achteraan op een file ingereden. De ravage is enorm.
19/04 14u30  Schade aan Great Barrier Reef door klimaatverandering is onomkeerbaarDe extreem hoge temperaturen die in 2016 Australië hebben geteisterd, hebben grote gevolgen gehad voor het Great Barrier Reef. Het resultaat van de maandenlange hittegolf was een verbleking van het koraal, waardoor in 2016 30 procent koraal afgestorven is en in 2017 nog eens 20 procent. Een nieuwe studie in Nature onthult nu dat de schade voor de ecosystemen onomkeerbaar is.
19/04 14u15  Hollande: "Brexit terugdraaien zou bedreiging zijn voor EU"François Hollande, de vorige president van Frankrijk, vindt dat de deur naar de Europese Unie nu gesloten is voor de Britten, en dat pogingen om de brexit terug te draaien zelfs gevaarlijk zouden zijn voor de EU. Dat heeft hij verklaard in een interview metThe Daily Telegraph.
19/04 14u00  Strafpleiter Erica Caluwaerts is de nieuwe topvrouw van de Antwerpse liberalenZe is advocate, was ooit ondervoorzitter van het liberale studentenverbond LVSV en is voortaan ook de nieuwe topvrouw van de Antwerpse liberalen. Erica Caluwaerts (40) moet het vertrek van Annemie Turtelboom doen vergeten.
19/04 13u15  Poging speciaal aanklager Mueller te beschermen tegen Trump loopt vastEen poging van Amerikaanse senatoren om speciaal aanklager Robert Mueller via een wet te beschermen tegen ontslag door president Trump is vastgelopen. Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, weigert het voorstel in behandeling te laten nemen door de Senaat.
19/04 13u15  Verdachte schietincident Aalst is 34-jarige man met psychische problemenDe man die gisteravond in Aalst door de politie neergeschoten werd, is een 34-jarige man uit Denderleeuw die kampt met psychische problemen. Er zijn momenteel geen aanwijzingen van terreur, zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.
19/04 13u15  Op exotische reis? Vooral oudere Belgen vergeten vaccinNogal wat Belgen, voornamelijk oudere reizigers, laten zich niet vaccineren voordat zij naar een exotische bestemming vertrekken. Vier op de tien Belgen heeft voor het afreizen een verplicht of aangeraden prikje gehaald. 'Soms denken reizigers ten onrechte dat het niet nodig is.'
19/04 12u45  Duitsland gaat 10.000 extra vluchtelingen opvangenDuitsland gaat tienduizend extra vluchtelingen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten opvangen. De beslissing kadert in een programma van de Europese Unie. Dat is vandaag bekendgemaakt.
19/04 12u15  De perfecte lichte lentelunch! Fris komkommer-preisoepje gepimpt met gerookte zalmHoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar.
19/04 12u00  Nieuwe pup in huis? Zo voelt hij zich in no time thuis!Lees meer >
19/04 11u45  "Hoe, we recycleren toch goed?" Britten viseren wegwerpplastic, maar Vlaanderen hinkt achteropHet Verenigd Koninkrijk wil een verbod op plastic rietjes, roerstokjes en wattenstaafjes en toont zich opnieuw een voorloper in de strijd tegen wegwerpplastics. De positie van Vlaanderen lijkt eerder de grijze middenmoot.
19/04 11u45  Miljonair op uw 65ste? Zo doet u het!Hoeveel moet u sparen om op uw 65ste miljonair te zijn? De kans bestaat dat u zich de vraag al eens stelde. We maakten de rekenoefening in uw plaats.
19/04 11u45  Zo ziet de smartphone van de (nabije) toekomst eruitDunner, krachtiger, groter, slimmer: smartphones hebben, op de tien jaar dat ze onder ons zijn, al een forse transformatie ondergaan. En de nabije toekomst belooft nog veel meer ingrijpende veranderingen. Hier zijn de vijf belangrijkste.
19/04 11u30  Dit moet u weten voor u gaat etenAron Berger, de chassidische jood die in oktober wou opkomen op de Antwerpse CD&V-lijst, bergt zijn politieke ambities nog niet op. Oppositie en meerderheid staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar na een woelige commissie Defensie. En uit een rapport van IWF blijkt dat het online seksueel kindermisbruik met 37 procent is gestegen. Dit moet u weten voor u gaat eten.
19/04 11u30  Zo ontstonden de maantjes van MarsDe twee kleine maantjes van de planeet Mars, Phobos en Deimos, ontstonden waarschijnlijk in de nasleep van een kosmische inslag. Dat blijkt uit computersimulaties, deze week gepubliceerd in Science Advances. De nieuwe resultaten bieden meer inzicht in de allervroegste geschiedenis van het zonnestelsel.
19/04 11u30  Sp.a over F-16-dossier: "De Amerikanen praten de Belgische legerleiding naar de mond"Kunnen de F-16's ooit nog verlengd worden? Volgens de Amerikaanse luchtmacht alleszins niet. 'Maar het is logisch dat de Amerikanen onze legerleiding naar de mond praten', zegt Kamerlid Dirk Van der Maelen (sp.a). 'Zij willen uiteraard F-35's verkopen.'
19/04 11u15  F-16's: "De Amerikanen praten de Belgische legerleiding naar de mond"Kunnen de F-16's ooit nog verlengd worden? Volgens de Amerikaanse luchtmacht alleszins niet. 'Maar het is logisch dat de Amerikanen onze legerleiding naar de mond praten', zegt Kamerlid Dirk Van der Maelen (sp.a). 'Zij willen uiteraard F-35's verkopen.'
19/04 11u15  Trump stuurt pion naar Noord-Koreaanse leiderDe Amerikaanse CIA-directeur Mike Pompeo heeft vorige week in Pyongyang een ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De twee spraken over de voorbereiding van de top tussen Kim en de Amerikaanse president Trump, die allicht begin juni zal plaatsvinden.
19/04 11u15  Tv-contract Tom Coninx niet verlengd: "Plots was ik vrij op zaterdagavond"Zeven jaar lang stond zaterdagavond geblokkeerd in de agenda van Tom Coninx: dan presenteerde hij meestal Stadion op VTM. Maar nu de voetbalrechten van zender veranderd zijn, ziet de presentator z’n exclusieve tv-contract bij ­Medialaan niet verlengd. 'Wat ik op tv zal doen, moeten we herbekijken. Maar ik ga zéker radio maken, op Joe.'
19/04 11u15  Op zoek naar de heilige graal van het filmtoerisme: de laatste rustplaats van Luke SkywalkerOm op de waterplaneet Ahch-to uit Star Wars te belanden, kun je gewoon in Ierland op de boot stappen naar het eiland Skellig Michael. Daar vonden de opnames namelijk plaats. Sindsdien stromen de toeristen toe. Zijn de locals daar ook blij mee? 
19/04 11u00  Nieuwe musical 'TINA' maakt van oude Tina een nog grotere sterHet moest vooral geen drama worden over huiselijk geweld, maar na een paar etentjes in zijn villa won de Nederlandse producer Joop van den Ende het vertrouwen van Tina Turner. Dinsdag ging The Tina Turner Musical in première in het musicalhart van Londen, waar het Engelse publiek luidruchtig meeleefde.
19/04 10u45  Facebook stelt u deze week belangrijke vragen. Waarom u beter niet zomaar op 'OK' kliktFacebook is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de nieuwe Europese privacywetgeving. Het zal u in de komende week zo vlot mogelijk toestemming vragen voor persoonlijke reclame en gezichtsherkenning. Dankzij dit overzicht klikt u niet zomaar op de blinkende blauwe knop 'Ik ga akkoord'.
19/04 10u30  Facebook wil reikwijdte EU-regels beperkenFacebook neemt maatregelen om te voorkomen dat binnenkort bijna al zijn gebruikers onder de nieuwe Europese privacywetgeving vallen. Het internetbedrijf wil dat de regelgeving alleen gaat gelden voor Europese leden. Facebook bevestigt dat besluit aan persbureau Reuters.
19/04 10u30  Waarom oplossing rond geluidshinder Brussels Airport uitblijft: "Rutten en Beke nemen nooit hun telefoon op"Minister van Mobiliteit François Bellot ontkent dat hij niets onderneemt om een oplossing te vinden voor het vlieglawaai rondom de luchthaven van Zaventem, en wijst met de vinger naar CD&V en Open Vld. 'De voorzitters van CD&V en Open VLD nemen hun telefoon nooit op', zo klaagt Bellot in De Tijd.
19/04 10u15  Hoe kijken toenmalige Bhagwan-volgelingen naar de Netflixserie 'Wild Wild Country'?Hoe kijken toenmalige volgelingen van goeroe Bhagwan naar de Netflixserie Wild Wild Country, over de opkomst en ondergang van zijn commune? Vijf sannyasins over die tijd. 
19/04 10u00  Koning Albert opgenomen in het ziekenhuis voor hartonderzoekenKoning Albert (83) wordt vandaag opgenomen in het Universitair Ziekehuis van Saint-Luc in Brussel. De vader van de huidige koning Filip moet er een reeks onderzoeken ondergaan voor aortaklepstenose, een vernauwing van de hartklep. De onderzoeken zijn nodig voor een aangepaste behandeling, zo laat het koninklijk paleis weten in een korte mededeling.
19/04 10u00  Cuba heeft een nieuwe president: Miguel Díaz-Canel is de perfecte koorddanser die Raúl Castro opvolgtAl in 2013 was Miguel Díaz-Canel (57) de gedoodverfde opvolger van Raúl Castro. De piepjonge vice-president opereert efficiënt tussen de hoogbejaarde ex-guerrillero’s zonder vijanden te maken.
19/04 09u45  Autisme-pionier Asperger gelinkt aan naziregimeEen nieuwe studie toont dat de beroemde pediater Hans Asperger, die een pioniersrol vervulde in onderzoek naar autismespectrumstoornissen, een actieve bijdrage leverde aan het naziregime.
19/04 09u30  Aron Berger sluit verdere gesprekken met CD&V uit: "Tijd niet verspillen met dingen die niets opbrengen"Aron Berger, de chassidische jood die in oktober wou opkomen op de Antwerpse CD&V-lijst, vindt het 'heel spijtig' dat zijn verhaal bij CD&V ten einde is, maar bergt zijn politieke ambities niet helemaal op. Dat liet hij verstaan in De ochtend op Radio 1.
19/04 09u15  Facebook stelt u deze week belangrijke vragen. Waarom u beter niet zomaar op "OK" duwtFacebook is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de nieuwe Europese privacywetgeving (AGV of GDPR). Het zal u in de komende week zo vlot mogelijk toestemming vragen voor persoonlijke reclame en gezichtsherkenning. Dankzij dit overzicht klikt u niet zomaar op de blinkende blauwe knop 'Ik ga akkoord'.
19/04 09u00  Vandeput wil aankoop nieuwe toestellen verderzetten: "Weten nu zeker dat F-16's niet langer kunnen vliegen"Nu experten van de Amerikaanse luchtmacht en vliegtuigbouwer Lockheed Martin de levensduurverlenging van de F-16's hebben afgeschoten, is het voor minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) duidelijk: 'We moeten durven doorgaan met de beslissing die we genomen hebben.' Dat heeft hij vanmorgen gezegd op Radio 1.
19/04 08u30  CD&V na Berger-debacle: Peeters beschadigd, Crevits schuift op in pikordeCD&V likt haar wonden na de passage van de ultraorthodoxe jood Aron Berger als mogelijke kandidaat. De schade is aanzienlijk, in de eerste plaats voor kopstuk Kris Peeters.
19/04 08u15  Oorlog op het Russische internet: whizzkid Telegram neemt het op tegen Kremlin-molochOp het Russische internet is de strijd van de eeuw losgebarsten: de whizzkid van het land versus het Kremlin.
19/04 08u00  Weer zorgen over hoogspanningslijnenDe Nederlandse Gezondheidsraad pleit voor strengere voorzorgsmaatregelen bij hoogspanningslijnen in de buurt van kinderen. Er zijn al langer aanwijzingen dat het risico op leukemie daar groter is. Ook in ons land komen er binnenkort nieuwe richtlijnen.
19/04 07u30  Francken op ontradingsmissie in Albanië: "Duidelijk maken dat asielzoekers niet welkom zijn"Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is nog tot morgen in Albanië om Albanezen zoveel mogelijk te ontmoedigen uit hun land naar België te vluchten. Albanië staat op de lijst van veilige landen, waardoor de inwoners in België weinig kans maken op erkenning als vluchteling. 'Meer dan 95 procent wordt afgewezen', zei Francken vanmorgen op Radio 1.
19/04 07u30  Deze week krijgt u een aantal belangrijke vragen van Facebook. Hier vindt u de antwoordenFacebook is naar eigen zeggen helemaal klaar voor de nieuwe Europese privacywetgeving (AGV of GDPR). Het zal u in de komende week zo vlot mogelijk toestemming vragen voor persoonlijke reclame en gezichtsherkenning. Dankzij dit overzicht klikt u niet zomaar op de blinkende blauwe knop 'Ik ga akkoord'.
19/04 06u45  Onderzoek naar Tesla voor onder de mat vegen van werkongevallenTesla is het onderwerp van een onderzoek door de Californische Division of Occupational Safety and Health. Dat maakte het departement dat instaat voor veiligheid op het werk, bekend. De bouwer van elektrische wagens zou het aantal arbeidsongevallen in zijn fabriek in Fremont bewust onderrapporteren.
19/04 06u45  CD&V na het Berger-debacle: Peeters beschadigd, Crevits maakte goede beurtCD&V likt haar wonden na de passage van de ultraorthodoxe jood Aron Berger als mogelijke kandidaat. De schade is aanzienlijk, in de eerste plaats voor kopstuk Kris Peeters.
19/04 06u15  Gefeliciteerd, personal assistantsLien Vande Kerkhof (20) is wetenschapsredacteur voor de Universiteit van Vlaanderen. Ze schrijft dit stuk in eigen naam.
19/04 06u15  Kunstconciërge wil kopers naar Brussel lokkenVandaag gaat Art Brussels van start, en dat betekent dat internationale kunsthandelaars weer onze hoofdstad opzoeken. Hotel Amigo speelt daarop in met een unieke functie: als enige hotel in ons land hebben zij een kunstconciërge. “Ik wil Brussel promoten als kunststad”, zegt Ahlem Mossadak.
19/04 06u15  Hoogmoed brengt Juncker in problemen bij Europees ParlementNog geen half uur nadat het Europees Parlement hem met overweldigende meerderheid heeft veroordeeld voor de 'staatsgreepachtige' promotie van zijn naaste medewerker, stelt voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie opnieuw: ik heb helemaal niets verkeerd gedaan. Het blijft verbazingwekkend: hoe kan zo’n ervaren politicus zo’n blinde vlek ontwikkelen voor een affaire die hem en zijn Commissie had kunnen nekken?
19/04 06u15  Online seksueel kindermisbruik stijgt met 37 procentHet aantal websites met beelden van seksueel misbruik tegen kinderen is wereldwijd met bijna 40 procent gestegen. Opmerkelijk: de criminelen die met deze gewelddadige beelden veel geld verdienen, opereren vooral vanuit Europa en nog het meest vanuit Nederland.
19/04 06u15  Grote, zwarte letters over de hele breedte van het venster. Hij kende het woord maar al te goedFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
19/04 06u15  'The Alienist': ook in 1896 had elke mens een duistere kantHet is een van de duurste producties van het jaar, en dat levert op. The Alienist – vanaf nu op Netflix – brengt een Manhattan uit het Gangs of New York-tijdperk weer helemaal tot leven. En dat is te danken aan een Belg.
19/04 05u45  Vrije beroepen zijn te veel beschermd: "Er is te weinig concurrentie"Notarissen, boekhouders, architecten en advocaten profiteren van hun beschermde monopolies om hoge winstmarges te realiseren. Doordat de sectoren worden afgeschermd, is er weinig onderlinge concurrentie. Dat concludeert de federale overheidsdienst Economie in een doorlichting van de marktdynamiek bij enkele vrije beroepen en een vergelijking met onze buurlanden, zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo.
19/04 05u30  Belgische terreurexperts actief als waarnemers bij verkiezing AzerbeidzjanBij de presidentsverkiezingen vorige week in Azerbeidzjan werden twee Belgische terreurexperts door de staatsmedia als waarnemers opgevoerd. Hoewel de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) kritiek uitte, bejubelden onze landgenoten de stembusslag. Dat schrijft De Tijd vandaag.
19/04 04u30  Ex-Playboymodel mag over affaire met Trump pratenHet voormalig Playboymodel Karen McDougal heeft een overeenkomst bereikt met uitgever American Medias Inc (AMI) dat haar toestaat om voortaan vrijuit te praten over de affaire die ze gehad zou hebben met de Amerikaanse president Donald Trump.
19/04 04u15  Trump "zal top respectvol verlaten als gesprek met Kim niets oplevert"De druk op Noord-Korea om zijn kernwapenprogramma te staken blijft hoog zolang denuclearisatie nog geen feit is. Dat hebben de Amerikaanse leider Donald Trump en zijn Japanse collega Shinzo Abe samen op een persconferentie in Mar-a-Lago in Florida duidelijk gemaakt.
19/04 04u00  Bitcoin-dief ontsnapt uit gevangenis en verlaat IJsland in hetzelfde vliegtuig als premierEen man die in IJsland wordt verdacht van het stelen van honderden bitcoin-computers is uit de gevangenis ontsnapt. Volgens autoriteiten is de man het eiland ontvlucht in een vliegtuig naar Zweden. Medepassagiers zeggen dat de IJslandse premier toevallig ook aan boord was.
19/04 02u46  Ecuador wil niet langer bemiddelen tussen Colombia en guerillabeweging ELNEcuador treedt niet langer op als bemiddelaar bij de vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en de rebellen van de linkse guerillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger (ELN). Dat heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno vandaag gezegd. 
19/04 02u00  Nieuwe NASA-telescoop TESS succesvol in de ruimte gelanceerdTess, de nieuwe ruimtetelescoop van NASA, is succesvol de ruimte ingeschoten. Daarmee kan de zoektocht naar nieuwe planeten worden voortgezet. De lancering die rond 00.50 uur Belgische tijd plaatsvond verliep zonder problemen, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.
19/04 01u30  Zestien doden bij twee vuurgevechten met politie in MexicoIn Mexico zijn in het zuiden van Mexico zestien doden gevallen bij twee vuurgevechten tussen de politie en een criminele bende. Dat meldden de lokale autoriteiten vandaag.
18/04 22u15  Politie schiet gewapende man neer in AalstIn Aalst heeft de politie een man neergeschoten die met een mes rondliep in het station en ook een vuurwapen bij zich had. Dat bevestigt burgemeester Christoph D'Haese van Aalst. De man werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is niet in levensgevaar.
18/04 22u00  Europees Parlement wil dat Zuckerberg het zelf komt uitleggenDe openbare excuses van Facebookbaas Mark Zuckerberg over het misbruik van privégegevens van miljoenen gebruikers van het sociale netwerk zijn niet genoeg. De Amerikaan moet naar het Europees Parlement komen tekst en uitleg te geven. Dat zegt Europees Parlementsvoorzitter Antonio Tajani in een open brief aan de Facebook-topman.
18/04 21u45  Amenra en Belpop Bonanza winnen vinyl-awardMet The Vinyl Frontier Awards wordt wie zich inzet voor de Belgische vinyl-cultuur in de bloemetjes gezet. Dit jaar vallen onder andere  Belpop Bonanza en Amenra in de prijzen. 
18/04 21u45  Axel Callier over zijn 17-jarige zangeres: "Als een natuurtalent als Luka opduikt, dan kan en mag je dat niet negeren"Hooverphonic heeft een nieuwe zangeres. Alweer. Luka Cruysberghs is haar naam, een zeventienjarig natuurtalent dat Hooverphonic-frontman Alex Callier in de liedjeswedstrijd The Voice ontdekte. 
18/04 21u15  Belg zit op pensioenspaarpot van bijna 35 miljard euroIn de spaarpot die de Belg heeft verzameld via individueel pensioensparen zat eind vorig jaar 33,7 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van sectororganisatie BEAMA.
18/04 20u45  Mooi weer? De Gentse Graslei verandert in een stortVolle vuilnisbakken, etensresten op de grond en plastic afval in het water. De Korenlei en Graslei in Gent liggen er bij mooi weer steeds vaker bij als een stort. De restaurants kunnen er niet om lachen en vragen actie. Afvalbeheerder Ivago denkt eraan grote, zelfpersende afvalkorven op de Graslei te plaatsen. Die kunnen meer afval aan.
18/04 20u45  CD&V Antwerpen dankt deze puinhoop aan zichzelfBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
18/04 20u15  Chaos en verstomming op CD&V-persconferentie: "Zo verschrikkelijk amateuristisch"De ultraorthodoxe jood Aron Berger is dan toch geen kandidaat voor CD&V in Antwerpen. Een perslek over een diefstal, strubbelingen in de joodse gemeenschap en de harde eisen binnen CD&V deden hem de das om. 'We zijn allemaal verliezers.'
18/04 20u00  'Russische Elon Musk' verkracht en gefolterd in de cel tot hij stierfValery Pshenichny (56) was een succesvol zakenman die ook wel de Russische Elon Musk werd genoemd. In januari vloog hij in de gevangenis wegens vermeende fraude. Drie weken later zou hij zichzelf verhangen hebben in de cel. Maar uit het officiële autopsierapport blijkt dat Pshenichny is doodgemarteld.
18/04 20u00  Emma was al in de twaalfde eeuw hipVoor de Erfgoeddag organiseert het Gentse Rijksarchief een tentoonstelling over voornamen. 'Een voornaam is eigenlijk een spiegel van de samenleving', zegt archivaris Annelies Somers. 
18/04 19u45  Niet Erçan Tok maar wel Meryem Kaçar trekt de Gentse Be.one lijstMeryem Kaçar zal dan toch de lijst van Be.one trekken. Dat meldt de partij vanavond zelf. Nochtans was de 37-jarige Erçan Tok (37), een advocaat van Turks-Servische afkomst, amper twee maanden geleden aangesteld als Gentse kopman van Be.one, de partij die Abou Jahjah en Meryem Kaçar uit de grond stampten.
18/04 19u45  Doorsnee Antwerpenaar ligt niet wakker van joodse heisa: "Loopt De Wever de ten miles?"Terwijl de mediastorm over de Antwerpse Diamantwijk raast, is er in de rest van ’t Stad geen vuiltje aan de lucht. “De doorsnee Antwerpenaar ligt totaal niet wakker van dat politieke gewoel in de joodse gemeenschap.”
18/04 19u30  Axel Callier over zijn 17-jarige zangeres: "Als een natuurtalent als Luka opduikt, dan kun en mag je dat niet negeren"Hooverphonic heeft een nieuwe zangeres. Alweer. Luka Cruysberghs is haar naam, een zeventienjarig natuurtalent dat Hooverphonic-frontman Alex Callier in de liedjeswedstrijd The Voice ontdekte. 
18/04 19u30  "Kwakzalverij" met subsidies van de Vlaamse overheidOp basis van schedel- en gezichtsanalyses weten waarom je ongelukkig bent op je werk? Volgens het Vlaamse bedrijf Talenttester kan het, maar volgens experts is het kwakzalverij. Toch subsidieert de Vlaamse overheid het bedrijf.
18/04 19u30  Frontale luchtgevechten tijdens hoorzitting over F-16'sMoesten de officieren de berekeningen van Lockheed Martin hogerop sturen, naar de minister en de stafchef? Na een hoorzitting van 8 uur blijft het woord tegen woord. Rudi Decrop, alias kolonel X, blijft overtuigd van de berekeningen van Lockheed Martin. Zijn oversten branden ze af. 
18/04 19u30  Miguel Diaz-Canel enige kandidaat om Raul Castro op te volgenIn Cuba is Miguel Diaz-Canel de enige kandidaat om president Raul Castro op te volgen. Woensdag werd hij door het parlement, zoals verwacht, voorgedragen. Donderdag volgen de verkiezingen door de parlementsleden, maar het lijdt geen twijfel dat de 57-jarige Diaz-Canel die zal winnen en dat hij de eerste Cubaanse president in zes decennia wordt die niet 'Castro' heet.
18/04 19u30  Politiechef maakt strip over vluchtelingen en collega's, en spaart niemandEen Nederlandse hoofdinspecteur die een populaire strip publiceert met daarin zowel de goede als slechte kantjes van asielzoekers, politiemensen en politici. Dat is Vluchtelingen. “We mogen het verhaal eens van een andere kant belichten.”
18/04 19u15  Voorbijgestreefd of niet, de Rode Kruis-sticker blijft verkopen: wat is het geheim?Vreselijk oubollig of net een geniale marketingzet? De jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis wekt gemengde gevoelens op. De duizenden stickerverkopers zal het worst wezen, zolang we ze blijven kopen. 'Het is zoals met de scouts of Chiro.'
18/04 19u00  Waarom de lente wel wat luider magJoachim Mergeay is bioloog, boomverzorger en keuterboer
18/04 19u00  Gigantische ontdekking onder dit mini-eilandje kan de hele wereldeconomie veranderenJapanse wetenschappers hebben een ontdekking gedaan die weleens de volledige wereldeconomie kan omgooien. Onder Minamitorishima, een mini-eilandje in de Stille Oceaan, vonden ze 16 miljoen ton zeldzame metalen die van grote waarde zijn voor de techindustrie. De wetenschappers bundelden hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift Scientific Reports.
18/04 19u00  David Copperfield verplicht tijdens proces geheim van goocheltruc prijs te gevenDe Brit Gavin Cox beweert dat hij tijdens een goocheltruc van David Copperfield, waarbij de beroemde illusionist mensen uit het publiek deed verdwijnen, verwond werd. Tijdens het proces was de producer van zijn show genoodzaakt de illusie uit de doeken te doen.
18/04 19u00  Kris Peeters is de controle over de partij en over zichzelf kwijtDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps.
18/04 18u45  Europees Parlement: "Excuses van Zuckerberg zijn niet genoeg"De openbare excuses van Facebookbaas Mark Zuckerberg over het misbruik van privégegevens van miljoenen gebruikers van het sociale netwerk zijn niet genoeg. De Amerikaan moet snel naar het Europees Parlement komen om daar aan de Europese burgers uit te leggen hoe dat kon gebeuren en te garanderen dat het niet weer gebeurt.
18/04 18u45  1.000 aanvragen voor duiveluitdrijvingen per jaar in BelgiëIn België kan je anno 2018 nog steeds een duiveluitdrijving laten uitvoeren door een priester-exorcist, waarvoor sinds 2005 officiële cursussen in het Vaticaan bestaan. 'Exorcisme in het Westen heeft weinig met hekserij te maken,' legt professor Kerkelijk Recht Rik Torfs uit. 'Het is eerder een spirituele vorm van therapie.' 
18/04 18u30  De gewezen Macher van de Vlaamse regering is uitgeblustDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
18/04 18u00  Was de aanval op Baskische agenten een daad van terreur of gewoon een kroeggevecht of terrorisme?Twee agenten van de Guardia Civil die worden aangevallen in een bar in Baskenland: is dat terrorisme of een kroeggevecht? Die vraag moet de rechter van het nationaal gerechtshof in Spanje de komende weken beantwoorden. Tegen acht belagers van de agenten is een gevangenisstraf van in totaal 375 jaar geëist.
18/04 18u00  Eén, geef Tine Troch alsjeblieft een eigen programmaIn DM ZAPT zet de redactie de blik op oneindig. Vandaag: Robin Broos over reporters die met onverwachte bezoekjes verrassende televisie maken.
18/04 17u45  Nabestaanden klagen presentator aan die beweerde dat schietpartij Sandy Hook "verzinsel is"De ouders van twee kinderen die in 2012 de dood vonden bij een schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in Connecticut, hebben een aanklacht wegens smaad ingediend tegen de extreemrechtse radiopresentator Alex Jones. In zijn programma en op zijn website InfoWars deed Jones de schietpartij, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen omkwamen, af als een 'verzinsel' en suggereerde hij dat de ouders acteurs waren.
18/04 17u45  "Ze dreigden ons te vermoorden. De politie was daar en deed zo goed als niets"Een VUB-masterstudent kreeg doodsbedreigingen omdat hij een kritisch stuk over de Armeense houding tegenover lhbt'ers schreef. Van Polen tot Tsjetsjenië en Armenië: zo is het echt gesteld met homorechten in het voormalige Oostblok.
18/04 17u30  N-VA wil bij plotse hartdood terugbetaling van onderzoekVoor jongeren onder de 35 jaar die plots overlijden bij het sporten moet de medische diagnostiek zoals autopsie worden terugbetaald. Het is een voorstel van N-VA-parlementslid Jan Vercammen, zelf cardioloog.
18/04 17u30  Antonio Banderas speelt Picasso: "Hij was een fucking Rolling Stone"Pablo Picasso maakte enkele tienduizenden kunstwerken en hield er tussendoor nog een turbulent liefdesleven op na. Gevonden vreten dus voor een tv-reeks en voor Antonio Banderas, die net als Picasso in Málaga geboren is. 'Picasso was in al zijn ontrouw heel wreed.'
18/04 17u30  Israëliërs op straat in Berlijn aangevallen wegens keppelTwee mannen met een keppeltje zijn in Berlijn op straat zonder aanleiding aangevallen en beledigd door drie mannen. Een van de twee, een 21-jarige Israëliër, is daarna door een van de mannen met een riem geslagen. Duitse media spreken van een aanval met antisemitische achtergrond.
18/04 17u15  Joden op straat in Berlijn aangevallenTwee mannen met een keppeltje zijn in Berlijn op straat zonder aanleiding aangevallen en beledigd door drie mannen. Een van de twee, een 21-jarige Israëliër, is daarna door een van de mannen met een riem geslagen. Duitse media spreken van een aanval met antisemitische achtergrond.
18/04 17u15  De volgende Martin Heylen heet Tine TrochIn DM ZAPT zet de redactie de blik op oneindig. Vandaag: Robin Broos over reporters die met onverwachte bezoekjes verrassende televisie maken.
18/04 17u15  "Ze dreigden ons te vermoorden. We werden pervers genoemd"Een VUB-masterstudent kreeg doodsbedreigingen omdat hij een kritisch stuk over de Armeense houding tegenover lhbt'ers schreef. Van Polen tot Tsjetsjenië en Armenië: zo is het echt gesteld met homorechten in het voormalige Oostblok.
18/04 17u00  Politiechef maakt strip rond collega's en vluchtelingen, en spaart niemand: "Je moet de scherpe kantjes benoemen"Een Nederlandse hoofdinspecteur die een populaire strip publiceert met daarin zowel de goede als slechte kantjes van asielzoekers, politiemensen en politici. Dat is Vluchtelingen. “We mogen het verhaal eens van een andere kant belichten.”
18/04 16u45  OPCW spreekt Rusland tegen over gif dat tegen Skripal werd gebruiktDe bewering van Rusland dat dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Britse Salisbury zijn vergiftigd met een in het Westen gemaakt gifgas, klopt niet. Op de plaats delict is volgens de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) alleen novitsjok gevonden. Dat is een zenuwgas van Russische makelij.
18/04 16u45  Alle vier de beklaagden schuldig, André Gyselbrecht veroordeeld tot 27 jaarDe Brugse correctionele rechtbank velde zopas een vonnis in de zaak van de Kasteelmoord. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) zijn allen schuldig bevonden voor de moord op Stijn Saelens. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelt André Gyselbrecht tot een gevangenisstraf van 27 jaar. Volg het hier live.
18/04 16u30  Trump: "Pompeo's ontmoeting met Noord-Koreaanse leider ging heel vlot"De ontmoeting tussen CIA-directeur Mike Pompeo en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un 'ging heel vlot', zo heeft de Amerikaanse Donald Trump woensdag getweet. Pompeo ging tijdens Pasen in het diepste geheim naar Noord-Korea voor de ontmoeting. 
18/04 16u30  Hoe is het gesteld met homorechten in het voormalige Oostblok? "Ze dreigden ons te vermoorden"Een VUB-masterstudent kreeg doodsbedreigingen omdat hij een kritisch stuk over de Armeense houding tegenover lhbt'ers schreef. Van Polen tot Tsjetsjenië en Armenië: zo is het echt gesteld met homorechten in het voormalige Oostblok.
18/04 16u30  LIVE - Kasteelmoord: alle vier de beklaagden zijn schuldig, André Gyselbrecht veroordeeld tot 27 jaarDe Brugse correctionele rechtbank velt vandaag een vonnis in de zaak van de Kasteelmoord. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) zijn allen schuldig bevonden voor de moord op Stijn Saelens. De Brugse correctionele rechtbank veroordeelt André Gyselbrecht tot een gevangenisstraf van 27 jaar. Volg het hier live.
18/04 16u30  Familie van Sofie (9) wanhopig na inval bij leverancier cannabisolie: "Wat moet ik nu? Mijn dochter laten afzien?"Al verschillende jaren slikt Sofie Voncken (9) illegale druppeltjes cannabisolie om haar epilepsie te onderdrukken. Nu het gerecht bij haar leverancier is binnengevallen, vrezen haar ouders dat de aanvallen zullen terugkomen. 'Die man is een hulpverlener, geen crimineel.'
18/04 16u15  Turkse president Erdogan roept vervroegde verkiezingen uitDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitgeroepen in zijn land. Het is de bedoeling dat de Turken al op 24 juni naar de stembus zullen trekken, ongeveer anderhalf jaar vroeger dan eerst was gepland. Na de verkiezingen vervalt de post van de premier en krijgt de president meer bevoegdheden.
18/04 16u15  LIVE - Alle vier de beklaagden zijn schuldig, strafmaat wordt zo meteen uitgesprokenDe Brugse correctionele rechtbank velt vandaag een vonnis in de zaak van de Kasteelmoord. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) zijn allen schuldig bevonden voor de moord op Stijn Saelens. De Brugse correctionele rechtbank is van oordeel dat André Gyselbrecht (67) niet handelde uit overmacht toen hij opdracht gaf om Stijn Saelens te vermoorden. Volg het hier live.
18/04 16u00  'Ik, J. Kessels': Billen gluren in dijenkletserP.F. Thomése zet alle sluizen open in het derde deel van zijn hilarische J. Kessels-trilogie. De vuilspuiterij mag nog één keer hoogtij vieren.
18/04 15u45  LIVE - Volg hier de uitspraak in de zaak van de Kasteelmoord. Rechter ziet geen rechtvaardiging voor moordDe Brugse correctionele rechtbank velt vandaag een vonnis in de zaak van de Kasteelmoord. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens. De Brugse correctionele rechtbank is van oordeel dat André Gyselbrecht (67) niet handelde uit overmacht toen hij opdracht gaf om Stijn Saelens te vermoorden. Volg het hier live.
18/04 15u30  Vlaamse gezin betaalde vorig jaar gemiddeld 68 euro meer voor energieDe gemiddelde prijs voor elektriciteit voor een Vlaams gezin is in 2017 6,8 procent of 68,13 euro gestegen tegenover 2016. Voor de residentiële eindgebruikers in Brussel (+2,8%) en Wallonië (+5,2%) bleef de stijging beperkter. De cijfers komen uit een nieuw rapport dat de federale energieregulator CREG vandaag publiceerde.
18/04 15u00  Diamantjes in meteoriet zijn wellicht restanten van verloren planeetEen meteoriet die tien jaar geleden neerstortte in de Nubische Woestijn in Sudan bevat diamanten die vermoedelijk ooit gevormd werden in het hart van een 'verloren' planeet die ooit rond onze zon draaide. Dat beweren Zwitserse wetenschappers na analyse van het gesteente.
18/04 14u45  Geen nieuwe 'Mad Max' meer? Rechtszaak brengt vervolg in gevaarHoewel de scripts voor het vijfde en zesde deel van de Mad Max-­serie klaarliggen, brengt een rechtszaak tussen Warner Bros en het productiebedrijf van de Australische regisseur George Miller de toekomst van de actiefilmreeks in gevaar. 
18/04 14u45  Fransman Jérôme Hamon krijgt zijn "derde gezicht" in nieuwe transplantatieEen Franse chirurg zegt dat hij onlangs een tweede gezichtstransplantatie heeft uitgevoerd op dezelfde patiënt. De patiënt maakt het goed en heeft zelfs onlangs een weekend doorgebracht in Bretagne.
18/04 14u45  "Terroristen raken makkelijker aan wapens"Misdadigers en terroristen raken in verschillende Europese landen makkelijker dan vroeger aan vuurwapens en zelfs oorlogswapens. Dat blijkt uit het rapport van Project Safte, dat de terroristische toegang tot illegale vuurwapenmarkten in Europa onderzoekt. Het door de Europese Commissie gefinancierde rapport is woensdag bij ons gepubliceerd door het Vlaams Vredesinstituut.
18/04 14u45  "Mogelijk verband tussen stroomdraden en kinderleukemie"Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben mogelijk meer kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad. Ook transformatorhuisjes zouden een invloed kunnen hebben.
18/04 14u30  Polonaise naar de tv: dit mag u allemaal niet missen vanavondIn het spoor van de flamboyante ondernemer Marc Coucke, de slotetappe van Down the Road of een romantische komedie met Pierce Brosnan? Er is weer voor elk wat wils op tv vanavond. Dit zijn onze tips, het volledige overzicht kunt u hier vinden.
18/04 14u15  LIVE - Volg hier de uitspraak in de zaak van de KasteelmoordDe Brugse correctionele rechtbank velt rond 14 uur een vonnis in de zaak van de Kasteelmoord. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens. Volg het hier live. 
18/04 14u15  'De ommegang': een kathedraal van kennis die glorieus overeind staatDe nieuwe roman van Jan van Aken, De ommegang, is gelukkig weer uit de hand gelopen. Zijn hoofdpersoon zoekt zeshonderd pagina's lang de kennis om een kathedraal te bouwen, en wij mogen mee.
18/04 13u45  Ultraorthodoxe Aron Berger niet langer kandidaat bij CD&V Antwerpen: "Ik betreur hoe de zaak op de spits is gedreven"Aron Berger zal dan toch niet opkomen voor CD&V Antwerpen, bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Hij heeft zijn kandidatuur ingetrokken.
18/04 13u30  Ultraorthodoxe Aron Berger onlangs schuldig bevonden aan diefstalAron Berger, de ultraorthodoxe jood die een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst kreeg aangeboden, is niet lang geleden schuldig bevonden aan diefstal. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Berger heeft 28.500 euro gestolen van een oude zieke man die een vijftal jaar geleden zijn hulp had ingeroepen voor het regelen van zijn erfenis. 
18/04 13u30  LIVE - Ultraorthodoxe Aron Berger niet langer kandidaat bij CD&V Antwerpen: "Ik betreur hoe de zaak op de spits is gedreven"Aron Berger, de ultraorthodoxe jood die door CD&V-kopstuk Kris Peeters een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst krijgt aangeboden, reageert tijdens een persconferentie op de commotie die de voorbije dagen rond zijn persoon is ontstaan. Volg het hier live.
18/04 13u15  LIVE - Ultraorthodoxe Aron Berger niet langer kandidaat bij CD&V AntwerpenAron Berger, de ultraorthodoxe jood die door CD&V-kopstuk Kris Peeters een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst krijgt aangeboden, reageert tijdens een persconferentie op de commotie die de voorbije dagen rond zijn persoon is ontstaan. Volg het hier live.
18/04 13u00  LIVE - Aron Berger niet langer kandidaat bij CD&V Antwerpen - persconferentie rond ultraorthodoxe Aron BergerAron Berger, de ultraorthodoxe jood die door CD&V-kopstuk Kris Peeters een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst krijgt aangeboden, reageert tijdens een persconferentie op de commotie die de voorbije dagen rond zijn persoon is ontstaan. Volg het hier live.
18/04 12u30  Callier komt met "wereldprimeur": 'The Voice'-winnares Luka is de nieuwe zangeres van HooverphonicLuka Cruysberghs, winnares van The Voice van Vlaanderen 2017, wordt de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Ze kondigt ook meteen haar eerste concert aan.
18/04 12u30  Legerbaas vindt beslissing materiaalbeheerder studie niet door te spelen "verdedigbaar"De topman van het Belgisch leger, generaal Marc Compernol, vindt het 'verdedigbaar' dat materiaalbeheerder kolonel Peter Letten in april vorig jaar de studie van Lockheed Martin over de levensduurverlenging van onze F-16's niet nuttig heeft geacht in het kader van het vervangingsdossier van de gevechtsvliegtuigen. Dat heeft Chef Defensie Compernol woensdag verklaard in de Kamer, waar hoorzittingen aan de gang zijn over het dossier.
18/04 12u30  Ultraorthodoxe jood op CD&V-lijst onlangs schuldig bevonden aan diefstalAron Berger, de ultraorthodoxe jood die op de Antwerpse CD&V-lijst gaat staan, is niet lang geleden schuldig bevonden aan diefstal. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Berger heeft 28.500 euro gestolen van een oude zieke man die een vijftal jaar geleden zijn hulp had ingeroepen voor het regelen van zijn erfenis. 
18/04 12u15  Ultraorthodoxe jood op CD&V-lijst onlangs veroordeeld voor diefstalAron Berger, de ultraorthodoxe jood die op de Antwerpse CD&V-lijst gaat staan, is niet lang geleden schuldig bevonden aan diefstal. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Berger heeft 28.500 euro gestolen van een oude zieke man die een vijftal jaar geleden zijn hulp had ingeroepen voor het regelen van zijn erfenis. 
18/04 12u15  LIVE - Camera's niet welkom op CD&V-persconferentie rond ultraorthodoxe Aron BergerAron Berger, de ultraorthodoxe jood die door CD&V-kopstuk Kris Peeters een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst krijgt aangeboden, reageert tijdens een persconferentie op de commotie die de voorbije dagen rond zijn persoon is ontstaan. Volg het hier live.
18/04 12u00  Ultraorthodoxe Aron Berger geeft vandaag tekst en uitleg, volg het hier liveAron Berger, de ultraorthodoxe jood die door CD&V-kopstuk Kris Peeters een plaats op de Antwerpse CD&V-lijst krijgt aangeboden, reageert op de commotie die de voorbije dagen rond zijn persoon is ontstaan.
18/04 12u00  Nederlandse Gezondheidsraad waarschuwt voor mogelijk verband stroomdraden en kinderleukemieKinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben mogelijk meer kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad. Ook transformatorhuisjes zouden een invloed kunnen hebben.
18/04 11u45  Cannabisolie onderdrukt de epilepsie van Sofie (9), maar inval bij leverancier verhindert dat nuHet gezin Voncken uit Maasmechelen is radeloos. Ze vrezen dat hun dochter Sofie (9) straks weer ernstige epilepsieaanvallen zal krijgen, nu het gerecht bij haar cannabisolieleverancier is binnengevallen. 'Die man is een hulpverlener, geen crimineel.'
18/04 11u30  Vakbonden en hogescholen eisen meer overheidsgeldMeer geld voor de hogescholen en universiteiten. Zo eenvoudig is de eis van de onderwijsvakbonden, die vandaag op bezoek gaan bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). 'We hebben veel minder middelen gekregen dan dat we nodig hebben', zegt Pascale De Groote, voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad.
18/04 11u30  Gentse voyeur vrij onder voorwaardenDe 41-jarige jeugdtrainer die verdacht wordt van voyeurisme in de kleedkamers van de Hogeschool Gent, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist.
18/04 11u15  Nitro coffees, selfieccino’s en 5 andere hippe koffies anno 2018Geen liefde zo sterk in de ochtend als die voor een stomende mok koffie. En het zwarte goud mag dan al generaties aanbeden worden, ook vandaag nog komt menig barista met baanbrekende creaties op de proppen. Wie als koffiefiel door het leven gaat, moet anno 2018 deze nieuwe brouwsels geproefd hebben.
18/04 11u15  Lana Del Rey in het Sportpaleis: de lolita is volwassen maar nog niet volgroeidLana Del Rey bracht in het Sportpaleis niet alleen hulde aan de Amerikaanse westkust, maar ook aan de spontaniteit. Haar nieuwe album Lust for Life mag dan haar meest volwassen werk zijn tot nu toe, de tragische lolita in Del Rey is nog nooit zo levendig geweest. 
18/04 11u15  De 10 mooiste vinylpareltjes die u op de kop kan tikken tijdens Record Store DayRecord Store Day? Dat is de jaarlijkse hoogdag voor vinylfreaks. En omdat releases op een paar honderd exemplaren natuurlijk altijd veel interessanter zijn voor schattenjagers dan de uitwassen van een internationale koehandel, lijsten we de tien fraaiste pareltjes van deze editie voor u op.
18/04 11u00  Brussel-stad verbiedt WK-matchen op groot schermWie had gehoopt om in het centrum van Brussel de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK te bekijken op groot scherm, is eraan voor de moeite. Het stadsbestuur verbiedt grote schermen en ook cafés mogen enkel binnen de wedstrijden uitzenden, bericht Bruzz vandaag. 
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Democratische partij klaagt Trump-campagne, Wikileaks en Rusland aan wegens samenzwering20/04 22u30 - De Morgen: De Amerikaanse Democratische partij sleept de Trump-campagne, Rusland, de geheime diensten, Wikileaks, leden van de Trump-familie (maar niet Donald Trump zelf) en verschillende tussenpersonen voor de rechter in New York. De Democraten zien duidelijke aanwijzingen dat het Trump-team, via een hack van de partijcomputers, met de Russen heeft samengespannen om de verkiezingen te winnen.
5x Peiling: "CD&V haalt slechts 2 procent in Antwerpen"20/04 21u15 - De Morgen: Het debacle met de joods-orthodoxe kandidaat Aron Berger vertaalt zich in een slecht resultaat voor de Antwerpse CD&V in een peiling van Het Laatste Nieuws. Daarbij vroeg de krant vandaag en gisteren 800 Antwerpenaren op welke partij zij nu zouden stemmen. Slechts 2 procent kiest voor CD&V. 67 procent van de ondervraagden zegt dat dit hun beeld van CD&V heeft verslechterd.
5x Antwerpse Open Vld zet Joodse student op lijst20/04 21u15 - De Morgen: Naast de vertrouwde gezichten van schepen van Onderwijs Claude Marinower en districtsschepen Samuel Markowitz, pakt Open Vld in Antwerpen straks uit met nog minstens één andere Joodse kandidaat: de jonge Joseph Steimetz. 
5x Waar organiseren Kim en Trump top? Vliegtuig van Noord-Koreaanse leider raakt niet verder dan Mongolië20/04 19u00 - De Morgen: Waar gaan de Amerikaanse president Trump en Noord-Koreaans staatshoofd Kim Jong-un elkaar ontmoeten voor hun historische top? Die laatste heeft namelijk geen vliegtuig dat in staat is om verder te vliegen dan pakweg Mongolië.
4x Collega's vreesden voor levensstijl Avicii: "Als hij maar niet tot het clubje van 27 toetreedt"20/04 22u15 - De Morgen: De Zweedse hit-dj en producer Avicii (28) is dood aangetroffen in Oman. De oorzaak is nog niet bekend. Avicii – echte naam: Tim Bergling – worstelde in het verleden met het sterrendom en gezondheidsproblemen door excessief drankgebruik.
4x Portret van de politieke pineut: "Als Kris Peeters in Antwerpen op zijn gezicht gaat, is het voorbij voor hem"20/04 19u30 - De Morgen: Het wordt een rustige week, spiegelt Kris Peeters maandag zijn partijbestuur voor. 48 uur en de even kortstondige passage van de ultraorthodoxe jood Aron Berger bij CD&V Antwerpen later, wordt het einde van zijn eigen politieke loopbaan voorspeld. Maar het drama van Kris Peeters is ook dat van zijn partij.
4x Belgen met Spaanse roots sceptisch over excuses ETA: "Het is zoals Dutroux die 'sorry' zegt"20/04 19u00 - De Morgen: De Baskische afscheidingsbeweging ETA vraagt vergiffenis aan haar slachtoffers. In Vilvoorde, waar een grote Spaanse gemeenschap woont, reageren ze sceptisch. 'Eerst jarenlang bommen gooien, iedereen bang maken en dan sorry zeggen, dat is makkelijk.'
4x Exploderende mier ontdekt op Borneo20/04 18u00 - De Morgen: Wetenschappers hebben op het Aziatische eiland Borneo een mier ontdekt die zichzelf laat ontploffen, om vijanden af te weren. 
3x Bij iedereen die 'soumission' roept bij elk Grieks yoghurtpotje dat gefotoshopt wordt, blijft het nu pijnlijk stil20/04 21u30 - De Morgen: Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur van De Morgen.
3x Eurovisiesongfestival van 2012 in Azerbeidjan ontsnapte aan aanslagen en ontvoering20/04 20u30 - De Morgen: Tijdens het Eurovisiesongfestival van 2012 in Azerbeidjan zijn meerdere aanslagen verijdeld door de Israëlische veiligheidsdiensten. Dat schrijft de toenmalige Israëlische perschef Alon Amir in het boek Three Minutes of Eternity. 

Statistieken

Artikels:
31909
Gelezen:
5933
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven