zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

De Morgen

Verbergen Tonen
25/02 14u00  Duits ijsbeertje voor het eerst in openbaar Lees meer >10 
25/02 01u15  Politie-inspecteur verhoord na opduiken racistische foto van Mechelse commissaris Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. De schuldige zou een inspecteur van hetzelfde korps zijn, meldt de VRT-nieuwsredactie. De man werd geschorst.29 
24/02 22u30  Net op tijd voor carnaval en de après-ski: Gunther D is de 'Keizer Van De Ambiance' Net op de dag dat half Vlaanderen naar de Alpen vertrekt voor een week skiplezier, heeft Studio Brussel-presentator Gunther D. ons verblijd met een oorwurm waar we maar moeilijk van raken verlost.
24/02 22u15  Politie-inspecteur verspreidt racistische foto van Mechelse commissaris Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. De schuldige blijkt een inspecteur van hetzelfde korps, meldt de VRT-nieuwsredactie. De man wordt geschorst.
24/02 22u00  Racistische foto tegen Mechelse commissaris: verdachte gearresteerd Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. Het parket heeft een onderzoek opgestart naar de foto. Er is inmiddels ook een verdachte gearresteerd, hij wordt vanavond nog ondervraagd.
24/02 21u15  Racistische foto tegen Mechelse commissaris: verdachte in beeld Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. Het parket heeft een onderzoek opgestart naar de foto. Er is inmiddels ook een verdachte in beeld.
24/02 19u30  Racistische foto tegen Mechelse commissaris: verdachte opgepakt Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. Het parket heeft een onderzoek opgestart naar de foto. Er is inmiddels ook een verdachte opgepakt.
24/02 19u15  Eén ding staat vast: met Demir wordt het anders Zuhal Demir (N-VA) is de nieuwe staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen. Het staat vast dat zij een hardere, ambitieuzere koers zal varen dan haar voorgangster.
24/02 18u15  Onderzoek naar racistische uitlatingen tegen Mechelse commissaris Lees meer >
24/02 18u00  Onderzoek naar racistische uitlatingen tegen Mechels commissaris Lees meer >
24/02 13u15  Grootste dosis tegengif ooit redt jongen van spinnenbeet Een tienjarige jongetje uit Australië heeft ternauwernood een dodelijke beet van een tunnelsspin overleefd. De jongen kreeg maar liefst twaalf doses tegengif toegediend. Volgens de Australische krant The Daily Telegraph is dat de hoogste dosis ooit toegediend bij een mens.
24/02 12u15  "Buschauffeurs skireizen moeten overnachten in een halve bezemkast" De Belgische Transportbond (BTB-ABVV) voert vanavond actie op verschillende plaatsen in Vlaanderen waar wintersporters met de bus vertrekken naar skioorden. De vakbond wil de aandacht vestigen op de vaak erbarmelijke omstandigheden waarin de buschauffeurs moeten overnachten na zo'n busrit. 'De chauffeurs moeten vaak slapen in een halve bezemkast, waarna ze slecht uitgerust weer achter het stuur moeten kruipen. En dat is natuurlijk niet veilig', zegt Steven Steyaert van BTB.
23/02 19u30  Jongen zwaargewond door vallende dakpan in Evere In de Brusselse gemeente Evere is deze namiddag een kind zwaargewond geraakt toen hij een dakpan of een stuk steen op het hoofd kreeg. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node).
23/02 19u00  Thomas Cook en TUI vliegen binnenkort opnieuw naar Tunesië Thomas Cook vliegt vanaf 8 april weer naar Tunesië. Dat laat de touroperator weten in een persbericht. Bij TUI (het vroegere Jetair) luidt het dat ook zij zo snel mogelijk de vluchten naar Tunesië zullen hervatten, maar dat er nog geen exacte datum is.
23/02 17u45  Brandweer druk bezig, bel 112 enkel in levensbedreigende gevallen De FOD Binnenlandse Zaken roept burgers deze namiddag op om bij stormschade of wateroverlast in eerste instantie naar de lokale brandweer te bellen of aangifte te doen via het e-loket van de brandweerzone.
Laatste update: vandaag om 14u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/02 16u45  Brussels Airport verwacht 65.000 reizigers bij start krokusvakantieMorgen start de krokusvakantie en dus ook de vakantie-uittocht voor heel wat Belgen. Brussels Airport verwacht vrijdag 65.000 passagiers, waarvan 36.000 vertrekkers. Voor de hele krokusvakantie rekent de luchthaven op gemiddeld 58.000 reizigers per dag, 6 procent meer dan vorig jaar. Maar toen ging de krokusvakantie al op 6 februari van start.
23/02 11u45  Reizen we ooit naar TRAPPIST-1? En hoe lossen we de rel rond Zaventem op? Wat u moet weten voor u gaat etenReizen we ooit naar het sterrenstelsel waar planeten rond de ster 'TRAPPIST-1' draaien? Zou u het opnemen voor deze Hendrik? En hoe kunnen we de rel rol de geluidsnormen uitklaren? Dit moet u weten voor we gaan eten?
23/02 11u15  Oh Crêpe! Deze gevulde crêpes met feta en spinazie zijn veggielicious.Hét bewijs dat er écht geen vis of vlees in hoeft om lekker te zijn. Go veggie!
23/02 10u30  Een angstig volk geeft autoritaire leiders meer ruimte en sommigen maken daar gulzig misbruik vanDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
23/02 08u15  Dit is een nachtmerrie. Dit is de nachtmerrie van elke ouderBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
23/02 07u45  De aanhang van populistisch rechts wijst meer op politieke dakloosheid dan op activismeDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
23/02 07u00  Forse rukwinden en buien vandaagVandaag is het oppassen geblazen voor de felle windstoten, die pieken kunnen halen van 95 kilometer per uur. De wind gaat komende nacht wat liggen, maar pas zaterdag wordt het ook eventjes droog. Dat meldt het KMI.
23/02 06u15  Hoe boos is boos nog in Europa?Dissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
23/02 01u30  Duizenden mensen geëvacueerd wegens overstromingen in CaliforniëIn en rond San Jose, in de Amerikaanse staat California, hebben duizenden mensen woensdag een evacuatiebevel gekregen wegens overstromingen. Die leidden ook al tot de sluiting van een snelweg. Al ongeveer 14.000 mensen werden geëvacueerd en ruim 200 mensen moesten met rubberbootjes worden gered,
23/02 00u15  Breng de Italiaan in jou naar boven: pizza met verse tomatenIn plaats van tomatensaus zijn verse tomaten jouw basis van deze pizza. Versier de pizza verder met kerstomaten, fijngesneden ui en veel pijnboompitjes. Hij is helemaal klaar om te serveren als er rucola op gestrooid is.
23/02 00u15  Niet te droog, wel gaar: zo maak je de perfecte, gebraden kipIs jouw kip na een bezoekje aan de oven te droog of nog te veel rauw? Maak voor eens en altijd komaf met dat probleem. De perfecte gebraden kip - inclusief krokant korstje - maak je zo klaar.
22/02 22u15  "Grondigere evaluatie van de euthanasiewet is nodig"Er is een grondigere evaluatie van de euthanasiewet nodig. Daar hebben onder meer Els Van Hoof (CD&V) en Valerie Van Peel (N-VA) voor gepleit tijdens een hoorzitting in de Kamercommissie Volksgezondheid. Ze willen dat het makkelijker wordt om een wilsverklaring op te stellen.
22/02 19u15  Wat kan urgenter zijn dan het recht op veiligheid van een kind?Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
22/02 11u45  Van Brusselse geluidsboetes tot 'Oosterweel Light': dit moet u weten voor u gaat etenIs dit dan eindelijk het compromis over Oosterweel? En waar blijft de oplossing van het Brusselse geluidsnormendossier? Dit moet u gelezen hebben voor u aan tafel gaat.
22/02 11u00  Een laatste pint voor wat ontucht op een klamme wc-brilFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
21/02 21u30  Kind maakt nachtelijk ritje in auto moederEen negenjarige jongen in Duitsland heeft bij de plaats Siegen een nachtelijk ritje met de auto van zijn moeder gemaakt en is daarbij onder andere tegen een geparkeerd voertuig bij een hotel gereden. Het kind reed daarna rustig terug, parkeerde de auto voor de deur en ging slapen.
21/02 19u00  In 2050 is er meer plastic dan vis in de zeeDrie miljard mensen zijn voor hun overleven afhankelijk van de oceanen en van visserij, maar tegen 2050 zal er meer plastic afval in de zee ronddobberen dan er vis zal zwemmen.
21/02 06u15  Proefproject helpt studenten met een migratieachtergrond aan jobDe Karel De Grote-Hogeschool is een proefproject gestart voor studenten en pas afgestudeerden met een migratieachtergrond. Die geraken moeilijker aan werk, ook al hebben ze hetzelfde diploma. 'Veel studenten zijn al een paar keer afgewezen en verliezen hun motivatie.'
21/02 00u00  Meer smaak, minder calorieën: quiche met bodem van zoete aardappelEen quiche hoeft niet altijd een bodem van bladerdeeg of zanddeeg te hebben. Met een laagje zoete aardappelen maak je de quiche een stuk gezonder én geef je hem een vernieuwende look.
21/02 00u00  Dit moet u weten voor u gaat etenDe oppositie wil een onderzoek naar de 'misrekeningen' van Van Overtveldt, 850 minderjarige asielzoekers zijn 'als straf' overgeplaatst en de Amerikaanse president Donald Trump heeft de Amerikaanse media 'vijanden van het Amerikaanse volk' genoemd. Dit moet u weten voor u gaat tafelen.
20/02 23u00  Japan zet geëvacueerden onder druk om terug te keren naar besmette zone rond FukushimaEind maart mogen mensen terugkeren naar een zone nabij Fukushima die tot nu toe besmet was. Onderzoek van Greenpeace toont dat het er even radioactief is als in de exlusiezone rond de centrale in Tsjernobyl. Maar wie niet terugkeert, verliest zijn schadevergoeding. 'Uit de Japanse situatie leren we ook dat de Belgische noodplannen niet voldoen.'
20/02 22u00  Vlaamse regering zet protesterende burger buitenspel in dossier Limburgse Noord-ZuidverbindingNa jaren stilstand wil de Vlaamse regering eindelijk beweging krijgen in de Limburgse Noord-Zuidverbinding. Maar de manier waarop doet wenkbrauwen fronsen. Een decreetswijziging moet de protesterende burgers buitenspel zetten. 'De inspraak van de burger wordt tot een minimum herleid'
20/02 20u30  Lukt het dan toch eens voor Sarah Smeyers?Kamerlid Sarah Smeyers lijkt de grootste kanshebber te zijn om Elke Sleurs op te volgen als staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Armoedebestrijding en Wetenschapsbeleid. Lijkt, want de voorbije jaren greep Smeyers al meermaals naast een prijs.
20/02 12u15  John de Mol zet bod op Telegraaf Media Groep door, maar overtreft Mediahuis nietJohn de Mols mediabedrijf Talpa zet zijn overnamebod op de Telegraaf Media Groep (TMG) door. Het Nederlandse bedrijf handhaaft zijn bod van 5,90 euro per aandeel, zo maakte het vanochtend bekend. De beste kaarten lijken echter in handen van het Belgische Mediahuis, dat gisteren zijn bod verhoogde voor de uitgever van onder meer de grootste krant van Nederland.
20/02 07u00  Expo confronteert mythes en verhalen over cowboys en indianen met actuele kunstWinnetou, Buffalo Bill, bizons, stoere cowboys, onvoorspelbare indianen... Het Wilde Westen sprak en spreekt tot de verbeelding. Jammer genoeg klopt de mythe van geen kanten.
20/02 06u30  "Ik ben dus deporteerbaar"Op 9 februari keurde de Kamer een nieuwe vreemdelingenwet goed, ingediend Theo Francken (N-VA). Studente en schrijfster Aya Sabi had een bitse Twitter-conversatie met de staatssecretaris en schreef deze brief.
20/02 06u15  Dit zijn de eerste Pukkelpop-namen: The xx! Mumford & Sons! Bastille! Editors! Flume! London Grammar!Lees meer >
20/02 06u15  "Amerikaanse kritiek op onze defensie is begrijpelijk"De Amerikaanse vicepresident Mike Pence tikte gisteravond de Belgische premier Charles Michel op de vingers omdat België in NAVO-verband te weinig investeert. 'De kritiek is terecht', zegt defensiespecialist Alexander Mattelaer. 'Onze krijgsmacht is een tube tandpasta die bijna leeg is.'
20/02 06u15  'Ik ben dus deporteerbaar'Lees meer >
20/02 06u15  Het Wilde FantaserenWinnetou, Buffalo Bill, bizons, stoere cowboys, onvoorspelbare indianen... Het Wilde Westen sprak en spreekt tot de verbeelding. Jammer genoeg klopt de mythe van geen kanten.
19/02 23u15  Hoe de nieuwe vreemdelingenwet bijna onopgemerkt bleefAanvankelijk was er amper ophef, maar weken nadat hij goedgekeurd werd, wekt de nieuwe vreemdelingenwet beroering, bij Belgen met een migratieachtergrond, maar ook bij leden van de meerderheid. Nahima Lanjri (CD&V): 'Ik ben hier echt ziek van geweest.'
19/02 20u15  Hoe de nieuwe vreemdelingenwet van Theo Francken bijna onopgemerkt bleefAanvankelijk was er amper ophef, maar weken nadat hij goedgekeurd werd, wekt de nieuwe vreemdelingenwet beroering, bij Belgen met een migratieachtergrond, maar ook bij leden van de meerderheid. Nahima Lanjri (CD&V): 'Ik ben hier echt ziek van geweest.'
19/02 14u30  Knaap van elf steelt na ruzie auto van papa en maakt tocht van 120 kilometerDe Duitse politie heeft voor de grens met Luxemburg een elfjarige jongen die in de auto van zijn vader reed, tot stilstand gedwongen. De jongen had er al zeker 120 kilometer op zitten, aldus de politie.
19/02 14u15  Attractie geopend 15m onder waterLees meer >
19/02 13u15  Geniet van de (voorlopig) laatste zonnestralenWe moeten vandaag profiteren van de laatste zonnestralen want in de komende dagen zal de grote ster zich niet al te vaak laten zien. Vooral de Ardennen krijgen nog de zon te zien zondagnamiddag, maar vanaf het westen wordt het al snel overal zwaarbewolkt. Er kan wat lichte regen of een buitje vallen, vooral in het noorden. Dat meldt het KMI.
19/02 12u15  Vergeet fishsticks uit de diepvries: maak ze zelf met verse tartaarsausEr is niks lekkerder dan een grote portie fishsticks met je favoriete puree. Wat denk je ervan om ze zelf te maken? Het is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder, omdat je zelf zoveel kan experimenteren als je wilt.
19/02 12u00  VS-soldaten krijgen Thais overlevingslesjeLees meer >
19/02 07u30  Een maand voor verkiezingen: is Nederland in de greep van Geert?Nederland houdt op 15 maart historische verkiezingen. Komen de populist Geert Wilders en zijn PVV als grootste partij aan zet? Het antwoord bepaalt mee Europa’s toekomst. ‘Zeno’ volgt de aanloop op de voet en brengt elke week een lijvig verslag.
19/02 07u00  Veel regen op komstWe staan voor een week met veel bewolking en geregeld regen. Op woensdag en donderdag zal er ook een stevige wind staan, zo voorspelt het KMI. Het wordt wel vrij zacht.
18/02 10u30  Simpele Franse bistro overspoeld met reservaties na foutje van MichelinLe Bouche à Oreille heet het bescheiden restaurantje in de Franse plaats Bourges, waar je voor 12,50 euro een menu met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon kunt eten. Alles veranderde in één klap toen de bistro per ongeluk van de wereldberoemde restaurantgids van Michelin een ster kreeg toebedeeld.
18/02 06u15  Een maand voor de Nederlandse verkiezingen: in de greep van GeertNederland houdt op 15 maart historische verkiezingen. Komen de populist Geert Wilders en zijn PVV als grootste partij aan zet? Het antwoord bepaalt mee Europa’s toekomst. ‘Zeno’ volgt de aanloop op de voet en brengt elke week een lijvig verslag.
18/02 06u15  Roberto Martínez: "Een winnaarsmentaliteit is niet aangeboren maar aangeleerd. België moet leren winnen"Innemend, vlotte prater, goede communicator, van voetbal doordrongen. Zoals Roberto Martínez bij zijn sollicitatie de Belgische voetbalbobo’s charmeerde, zo pakt hij een maand voor de cruciale interland tegen Griekenland ook de pers in. Samen iets eten? Waarom ook niet? ‘Voetbal verbindt ons en moet in de eerste plaats gezellig zijn.’
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Politie-inspecteur verhoord na opduiken racistische foto van Mechelse commissaris25/02 01u15 - De Morgen: Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. De schuldige zou een inspecteur van hetzelfde korps zijn, meldt de VRT-nieuwsredactie. De man werd geschorst.
10x Duits ijsbeertje voor het eerst in openbaar25/02 14u00 - De Morgen: Lees meer >
9x Eén ding staat vast: met Demir wordt het anders24/02 19u15 - De Morgen: Zuhal Demir (N-VA) is de nieuwe staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen. Het staat vast dat zij een hardere, ambitieuzere koers zal varen dan haar voorgangster.
8x "Buschauffeurs skireizen moeten overnachten in een halve bezemkast"24/02 12u15 - De Morgen: De Belgische Transportbond (BTB-ABVV) voert vanavond actie op verschillende plaatsen in Vlaanderen waar wintersporters met de bus vertrekken naar skioorden. De vakbond wil de aandacht vestigen op de vaak erbarmelijke omstandigheden waarin de buschauffeurs moeten overnachten na zo'n busrit. 'De chauffeurs moeten vaak slapen in een halve bezemkast, waarna ze slecht uitgerust weer achter het stuur moeten kruipen. En dat is natuurlijk niet veilig', zegt Steven Steyaert van BTB.
7x In 2050 is er meer plastic dan vis in de zee21/02 19u00 - De Morgen: Drie miljard mensen zijn voor hun overleven afhankelijk van de oceanen en van visserij, maar tegen 2050 zal er meer plastic afval in de zee ronddobberen dan er vis zal zwemmen.
7x Racistische foto tegen Mechelse commissaris: verdachte gearresteerd24/02 22u00 - De Morgen: Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. Het parket heeft een onderzoek opgestart naar de foto. Er is inmiddels ook een verdachte gearresteerd, hij wordt vanavond nog ondervraagd.
6x Brussels Airport verwacht 65.000 reizigers bij start krokusvakantie23/02 16u45 - De Morgen: Morgen start de krokusvakantie en dus ook de vakantie-uittocht voor heel wat Belgen. Brussels Airport verwacht vrijdag 65.000 passagiers, waarvan 36.000 vertrekkers. Voor de hele krokusvakantie rekent de luchthaven op gemiddeld 58.000 reizigers per dag, 6 procent meer dan vorig jaar. Maar toen ging de krokusvakantie al op 6 februari van start.
6x Onderzoek naar racistische uitlatingen tegen Mechelse commissaris24/02 18u15 - De Morgen: Lees meer >
6x Racistische foto tegen Mechelse commissaris: verdachte in beeld24/02 21u15 - De Morgen: Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. Het parket heeft een onderzoek opgestart naar de foto. Er is inmiddels ook een verdachte in beeld.
6x Politie-inspecteur verspreidt racistische foto van Mechelse commissaris24/02 22u15 - De Morgen: Er is een racistische foto opgedoken waarop commissaris Jinnih Beels (39) van de Mechelse politie is afgebeeld. Dat meldt VRT Nieuws. De schuldige blijkt een inspecteur van hetzelfde korps, meldt de VRT-nieuwsredactie. De man wordt geschorst.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven