woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Avondspits nu al begonnen, vooral in regio Antwerpen zeer druk Lees meer >
24/05 13u30  Trump bedolven onder slechte pers: 80 procent verhalen was negatief Met zijn eerste buitenlandse reis heeft Donald Trump in ieder geval al iets bereikt: hij is de jongste dagen minder negatief in het nieuws. Toch is hij de eerste president in een kwart eeuw over wie uitzonderlijk negatief wordt bericht, zo blijkt uit een nieuwe studie. De studie komt de president, die de media beticht van partijdigheid, goed uit. 'Wat je ziet op tv is SABOTAGE', aldus Trump in een nieuwe video.
24/05 13u30  Nog drie arrestaties in verband met aanslag, broer van dader ook opgepakt De Britse politie heeft vandaag in het zuiden van Manchester nog drie verdachten opgepakt die in verband worden gebracht met de zelfmoordaanslag van maandagavond. Dat meldt de BBC. Nog volgens de BBC is de verdachte die gisteren werd opgepakt de broer van dader Salman Abedi. De politie wil dat echter niet bevestigen.
24/05 13u15  Enquête onthult: gebruik legale en illegale drugs stijgt Drie op vier deelnemers aan de vierde 'Global Drug Survey', het grootste drugsonderzoek ter wereld, hebben in de loop van het voorbije jaar minstens één illegale drug gebruikt. Dit is een stijging in vergelijking met de respondentengroep van vorig jaar, meldt de HoGent, dat de Belgische gegevens verzamelt. Ook het gebruik van legale drugs als alcohol ligt weer een stuk hoger.
24/05 13u00  Hij is nog niet gearriveerd, maar Trump haalt oogst in Brussel nu al binnen President Donald Trump komt pas deze namiddag in ons land aan, maar heeft op zeker één punt al zijn zin: elk van de 28 NAVO-landen geeft voortaan elk jaar in aparte stappenplannen aan hoeveel het aan defensie denkt te besteden.11 
24/05 13u00  Hackers foppen Samsung opnieuw: Galaxy S8 kan worden ontgrendeld met geprinte iris Na de gezichtsherkenning van de Galaxy S8 blijken hackers nu ook de irisscanner te kunnen foppen via een printje. Beide ontgrendelingsmethodes zijn doorgevoerd op het nieuwste toestel van Samsung.11 
24/05 13u00  Aanslagpleger Manchester was net terug uit Libië en woonde in een IS-broeinest De Manchester-terrorist Salman Abedi blijkt onlangs te zijn teruggekeerd uit Libië, het land van zijn ouders. Inlichtingendiensten proberen nu vast te stellen of hij daar terreurtrainingen van Islamitische Staat heeft gevolgd. Volgens The Sun zou de 22-jarige ook in Syrië zijn geweest. De berichten roepen de vraag op hoe het kan dat iemand die op de radar staat van de inlichtingendiensten, zomaar naar landen kan reizen waar IS sterk vertegenwoordigd is.11 
24/05 13u00  Tom Cruise bevestigt: "Top Gun 2 komt er zeker aan" Er komt een vervolg op de filmklassier Top Gun. Tom Cruise heeft de geruchten bevestigd in een interview op de Australische televisie.
24/05 12u45  Politie arresteert man voor Buckingham Palace Gewapende agenten hebben een man aangehouden vlakbij Buckingham Palace in Londen. Dat melden Britse media.
24/05 12u30  Apple test 5G-technologie Apple is begonnen met het testen van de volgende generatie draadloze technologie, ook wel 5G genoemd. Die moet ervoor zorgen dat de snelheid en bandbreedte van de mobiele verbinding van een iPhone flink toeneemt, meldt Business Insider.
24/05 12u30  Zorgen om doelman Onana bij Ajax Lees meer >
24/05 12u30  Taiwan wordt het eerste Aziatische land waar homokoppels mogen trouwen Het constitutionele hof in Taiwan heeft vandaag bepaald dat homokoppels mogen trouwen. Taiwan is daarmee het eerste Aziatische land dat het homohuwelijk legaliseert.
24/05 12u15  Zuurgooier gaat vrijuit voor moordpoging, wel schuldig aan foltering Het Brusselse hof van beroep heeft Jelle Frenken woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Frenken was de man die in februari 2015 poetsvrouw Marina Tijssen overgoot met zwavelzuur. In de maanden voor die aanval had hij haar werkgever, warenhuisketen Delhaize, afgeperst met dreigmails. De correctionele rechtbank had Frenken nog schuldig verklaard aan moordpoging, maar volgens het hof van beroep ging het om foltering. De Brusselse correctionele rechtbank had ook een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 10 jaar uitgesproken, maar ook die vervalt.
24/05 12u15  Dader Manchester handelde wellicht niet alleen, en Navo-stress voor Trumps bezoek aan Brussel: dit moet u weten voor u gaat eten Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk is verhoogd naar 'kritiek' nu gevreesd wordt dat Salman Abedi wellicht niet alleen handelde bij zijn aanslag in Manchester maandag. En bij de Navo staan de zenuwen gespannen als pianosnaren voor het bezoek van Amerikaans president Donald Trump. Lees nu alles wat u moet weten voor uw lunchbreak.
24/05 12u00  Voor het eerst in 30 jaar nieuwe indicator van kanker ontdekt Wetenschappers denken voor het eerst in dertig jaar een nieuwe indicator voor kanker ontdekt te hebben. De ziekte kan volgens onderzoekers van de universiteit van Exeter voorspeld worden door een verhoogd aantal bloedplaatjes. 
Laatste update: vandaag om 13u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 12u00  Monumenten kleuren wit, rood en blauwLees meer >
24/05 11u45  Nog drie arrestaties in verband met zelfmoordaanslag ManchesterDe Britse politie heeft nog drie verdachten opgepakt die in verband worden gebracht met de zelfmoordaanslag van maandagavond in Manchester. Dat meldt de BBC.10 
24/05 11u45  Extra treinen naar de kust tijdens verlengd weekendWegens het voorspelde mooie weer legt de NMBS tijdens het hemelvaartweekend extra treinen in richting de kust. Het voordelige weekendbiljet zal bovendien al vanaf woensdagavond 19 uur voor het hele verlengde weekend geldig zijn, zo meldt woordvoerder Bart Crols vandaag.
24/05 11u45  Lady Linn laat zich begeleiden op piano door Qmusic-nieuwsmeisje AnneLees meer >
24/05 11u30  Dit wordt het eerste Aziatische land waar homokoppels mogen trouwenHet constitutionele hof in Taiwan heeft vandaag bepaald dat homokoppels mogen trouwen. Taiwan is daarmee het eerste Aziatische land dat zo'n huwelijk legaliseert. 10 
24/05 11u30  Philippe Clement tekent voor drie jaar bij Waasland-BeverenPhilippe Clement is de nieuwe hoofdcoach van Waasland-Beveren. Hij ondertekende er een contract voor drie seizoenen.10 
24/05 11u15  Belgische 15-jarigen weten heel goed hoe ze met geld moeten omgaanVlaamse 15-jarigen staan op de derde plaats van jongeren met de beste financiële geletterheid. Dat blijkt uit recente cijfers van het PISA-rapport dat OESO publiceerde. Daarmee behaalt België gelijkaardige resultaten als in het vorige PISA-rapport.
24/05 11u00  "Kabinet Homans stelt veto tegen krediet voor nieuwssite Apache"Nieuwssite Apache stond op het punt 150.000 euro risicokapitaal op te halen bij Trividend, het Vlaams Participatiefonds voor de Sociale Economie. Tot het kabinet van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) zijn veto stelde. Dat schrijft het weekblad Knack.
24/05 11u00  Na urenlang zoeken vinden hulpverleners overleden arbeider onder puinIn het puin van de oven van cementfabrikant Holcim in de Bergense deelgemeente Obourg die dinsdagochtend gedeeltelijk was ingestort, is het lichaam gevonden van de vermiste arbeider. Dat meldt Holcim woensdag. De oorzaak van de instorting is nog niet bekend.
24/05 11u00  Philippe Clement tekent voor 3 jaar bij Waasland-BeverenPhilippe Clement is de nieuwe hoofdcoach van Waasland-Beveren. Hij ondertekende er een contract voor drie seizoenen.
24/05 11u00  Luisteraar Elfi spelt Qmusic-DJ Sam De Bruyn de lesLees meer >
24/05 11u00  Al klein fortuin ingezameld voor twee daklozen die zich ontfermden over gewonden net na aanslag in ManchesterHij stond te bedelen op de stoep voor de foyer van de Manchester Arena toen de zelfmoordterrorist zijn springtuig liet ontploffen. De dakloze Chris Parker (33) aarzelde niet en schoot de slachtoffers te hulp. Hij hielp een meisje dat beide benen verloor. Voor een oudere dame kon hij niets meer doen dan haar in zijn armen houden. En daar wordt hij nu voor beloond.
24/05 10u45  Trump bezoekt paus Franciscus: "Dit is een hele eer"De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagochtend in het Vaticaan een kort onderhoud gehad met paus Franciscus. Trump, vergezeld van zijn echtgenote Melania, werd hartelijk ontvangen door de kerkvorst. 'Dit is een eer', zo liet Trump aan Franciscus weten.
24/05 10u30  Dit is de nieuwe baas van IkeaDe Zweedse meubelreus Ikea heeft een nieuwe CEO: Jesper Brodin. Hij komt aan het hoofd van een meubelimperium van 348 winkels, 45 shopping-centers en 140.000 werknemers in 28 landen.
24/05 10u30  Melania mijdt Trumps hand? Dan doet Obama's voormalige fotograaf ditHand in hand in het openbaar verschijnen: voor de Obama's was het nooit een issue. Dat toont voormalig Witte Huis-fotograaf Pete Souza op Instagram, waar hij een hartverwarmende foto heeft gedeeld van Barack en Michelle Obama.11 
24/05 10u15  Samenscholingsverbod aan Brussels hotel waar Turkse president Erdogan verblijftDe burgemeesters van Brussel, Elsene en Sint-Gillis hebben vanochtend een besluit goedgekeurd dat een samenscholingsverbod instelt in een zone rond het Brusselse hotel waar straks de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verblijft. De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur heeft dat vandaag aangekondigd op La Première.
24/05 10u15  Hoe kantoorplanten je leven veranderen en andere dagelijkse schoonheden die we niet altijd zienIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Every Little Thing, een podcast die het alledaagse bestudeert.10 
24/05 10u00  Doel 3 stilgevallen door probleem met stoomklepKernreactor Doel 3 is gisterenavond om 23.15 uur stilgevallen, zo bevestigt uitbater Engie Electrabel. Aanleiding was een probleem met een stoomklep in het niet-nucleaire gedeelte van de reactor.
24/05 10u00  Britse minister: "Dader Manchester handelde niet alleen"De dader van de aanslag maandagavond in Manchester handelde waarschijnlijk niet alleen. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd vandaag verklaard. Ook verklaarde ze dat Salman Abedi al langer bekend was bij de veiligheidsdiensten.
24/05 10u00  Trump op bezoek bij de pausLees meer >
24/05 10u00  Fortuin ingezameld voor dakloze die stervende vrouw in zijn armen hieldHij stond te bedelen op de stoep voor de foyer van de Manchester Arena toen de zelfmoordterrorist zijn springtuig liet ontploffen. De dakloze Chris Parker (33) aarzelde niet en schoot de slachtoffers ter hulp. Hij hielp een meisje dat beide benen verloor. Voor een oudere dame kon hij niets meer doen dan haar in zijn armen houden.
24/05 09u45  Apache ziet lening van 150.000 euro afspringen na veto kabinet HomansEen steundossier van 150.000 euro voor de nieuwssite Apache is op het laatste moment afgesprongen. Het geld zou komen van Trividend, de Vlaamse participatiemaatschappij voor de sociale economie. Maar het kabinet van minister Liesbeth Homans (N-VA) stelde uiteindelijk zijn veto, meldt Knack.
24/05 09u45  Olympisch zwemkampioen Kyle Chalmers zegt af voor WKPieter Timmers heeft komende zomer een concurrent minder op het WK zwemmen, dat van 15 tot 30 juli gehouden wordt in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Australiër Kyle Chalmers, regerend olympisch kampioen op de 100 meter vrije slag, moet immers een operatie aan zijn hart ondergaan en zakt daardoor niet naar Boedapest af, zo meldde de Australische zwemfederatie vandaag.
24/05 09u15  Pools koppel kwam om bij aanslag in Manchester, dochters overleven drama welOnder de 22 doden van de aanslag maandagavond in Manchester zijn twee Polen. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken heeft dat vandaag bekendgemaakt.
24/05 09u15  Meezingen met Paarse Regen, Frankenstein en Inne Eysermans: dit zijn de bioscooptips van De MorgenLees meer >
24/05 09u15  Cleveland Cavaliers op één zege van derde finale op rijCleveland Cavaliers heeft dinsdag de stand in de finale van de Eastern Conference in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) tegen Boston Celtics op 3-1 gebracht. De titelverdediger haalde het in de eigen Quicken Loans Arena met 112-99 van de Celtics en heeft zo in deze best-of-seven slechts één zege meer nodig om zich voor het derde jaar op rij te verzekeren van een stek in de NBA-finale.
24/05 09u00  Bedrijfsleiders in open brief aan regering: "Help ons personeel belonen"Dertig bedrijfsleiders lanceren in een open brief in De Tijd een oproep aan de regering. 'Help ons onze medewerkers extra te belonen.'
24/05 09u00  Boeckx geopereerd aan herniaLees meer >
24/05 09u00  Moody's verlaagt kredietwaardigheid van ChinaKredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China voor het eerst sinds 1989 verlaagd. Het ratingbureau waarschuwt voor de groeiende schuldenberg van de Chinese overheden, bedrijven en gezinnen.
24/05 08u30  NAVO nerveus voor bezoek 'ongedurig kind' TrumpDe NAVO staat bol van de stress vanwege de komst van Donald Trump. In zijn bijzijn wordt morgen het nieuwe hoofdkwartier geopend.
24/05 08u15  Fox News roept zichzelf voor het eerst tot de orde: geen complottheorieën meer over doodgeschoten DemocraatDe Amerikaanse tv-zender Fox News heeft gisteren eerdere berichtgeving herroepen over de dood van Seth Rich, een medewerker van de Democratische partij. De in rechtse kringen populaire complottheorie zou niet aan de standaarden hebben voldaan. Ook opiniemaker Sean Hannity haalde 's avonds bakzeil, en zal (voorlopig) ophouden met het suggereren van een samenzwering.
24/05 08u00  Een van de dodelijkste seizoenen op Everest: weer vier klimmers omgekomenOp de Mount Everest zijn vandaag vier bergbeklimmers dood teruggevonden. Het gaat om twee Nepalese gidsen en twee buitenlanders. De dodentol komt daarmee dit seizoen op tien, een van de dodelijkste ooit op de hoogste berg ter wereld.
24/05 08u00  Filmreeks 'Dark Universe' wekt legendarische monsters weer tot levenTom Cruise, Russell Crowe, Johnny Depp en Javier Bardem: die sterren worden de protagonisten van Dark Universe. Met die nieuwe filmreeks, in de stijl van superheldenfranchises als The Avengers, wil Universal Studios zijn legendarische monsters als The Mummy en Frankenstein opnieuw op het grote scherm brengen.
24/05 07u45  Trump in Brussel: dit is het programma van de presidentDe Amerikaanse president Donald Trump landt vandaag rond 16 uur op de luchthaven van Zaventem voor een tweedaags bezoek aan ons land in het kader van de NAVO-top. Het staatshoofd en zijn gevolg krijgen een druk programma voorgeschoteld. Waar de president en First Lady Melania de nacht doorbrengen, blijft geheim. Zelfs of de twee op dezelfde plek slapen, staat niet vast.
24/05 07u45  Moody's negatiever over kredietstatus ChinaKredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van China verlaagd. Het bureau verwacht dat de financiële kracht van China wat zal afzwakken de komende jaren door de stijgende schuld en de minder sterke economische groei.
24/05 07u30  Kookatelier van sterrenchef Mattagne failliet verklaardTopchef Yves Mattagne, bekend van tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, ziet zijn kookatelier in Tour & Taxis ten onder gaan aan een hoge schuldenlast. Die bedraagt ongeveer 1,2 miljoen euro.
24/05 07u30  Trump heeft nog wel een idee om de staatskas te spekken: Amerikaanse olie verkopenNaast forse bezuinigingen op de armenzorg en andere overheidsuitgaven heeft Donald Trump nog een idee opgevat om zijn belastingverlagingen en defensie-uitgaven te financieren: de verkoop van olie.
24/05 07u30  Chodiev dient ook klacht in tegen commissievoorzitter Dirk Van der MaelenNadat hij eerder al de Belgische staat en Kamerlid Georges Gilkinet (Ecolo-Groen) had gedagvaard, sleept de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patokh Chodiev nu ook Dirk Van der Maelen voor de rechter. Het sp.a-Kamerlid is voorzitter van de onderzoekscommissie rond Kazachgate, een dossier waarin Chodiev een central rol speelt. Dat staat vandaag in L'Echo.
24/05 07u30  IN KAART: Trump komt naar Brussel en dus ligt het verkeer lam: hier staat u vandaag en morgen stilPresident Trump verblijft slechts een kleine 28 uur in onze hoofdstad. De kans dat u hem in levende lijve ontmoet, is dus bijzonder klein. Z'n circus - lees: minstens 4.000 agenten, een eigen Secret Service-legertje en buitenlandse ordediensten - dáár zal u niét naast kunnen kijken. Wie vandaag en morgen naar Brussel moet, stelt z'n verplaatsing beter uit. Trump zal het verkeer immers helemaal lamleggen. Een lijstje.
24/05 07u15  Wat als... je een dakloze 10.000 euro geeft?VIER werkt aan een nieuw programma waarin enkele daklozen elk tienduizend euro krijgen om hun leven terug op de rails te zetten, alsook intensieve, persoonlijke en professionele begeleiding. 'Een verfrissend idee: het draait de huidige logica van hulpverlening om', vindt het Netwerk tegen Armoede.13 
24/05 07u15  Slapen Donald en Melania wel samen in Brussel?De Amerikaanse president Donald Trump landt vandaag rond 16 uur op de luchthaven van Zaventem voor een tweedaags bezoek aan ons land, in het kader van de NAVO-top. Het staatshoofd en zijn gevolg krijgen een druk programma voorgeschoteld. Waar de president en First Lady Melania de nacht doorbrengen, blijft geheim. Of de twee op dezelfde plek slapen, staat zelfs niet vast.12 
24/05 07u00  Primeur in Europa League-finale: een blindentribuneAls Fellaini in de Europa League-finale vanavond plots een blonde coupe heeft, zullen ook de blinde en slechtziende voetbalfans dat weten. Want in het stadion van Stockholm is ook een blindentribune voorzien. Twee Vlamingen vliegen speciaal over voor het 'blindencommentaar'. 'Ze zijn dankbaar dat ze het mee kunnen beleven.'12 
24/05 07u00  Was WannaCry maar een repetitie?Het wordt steeds duidelijker dat de makers van gijzelsoftware WannaCry wat steken hebben laten vallen. Zijn er amateurs aan het werk geweest of was de malware er eigenlijk nog niet klaar voor om op grote schaal toe te slaan?11 
24/05 06u45  Het kwik blijft maar stijgenNa een dag met nog wat wolken, worden de opklaringen vanaf morgen alleen maar breder. De temperatuur stijgt elke dag enkele graden en vanaf zaterdag is 30 graden mogelijk. Dat meldt het KMI.
24/05 06u30  1,3 miljoen Belgen kunnen volgende week niet meer bellen met hun gsmMeer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is, omdat ze ondanks alle verwittigingen hun prepaidkaart niet lieten registreren. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.14 
24/05 06u15  Aanslag in Manchester krijgt muziekwereld niet kleinVoor de tweede keer in anderhalf jaar treft IS-terreur de Europese muziekwereld. De aanslag in de Manchester Arena, waarbij 22 doden vielen, zorgt opnieuw voor ongerustheid over concertbezoek. Organisatoren in ons land houden de al scherpe maatregelen aan.
24/05 06u15  Manchester in shock: een stad is stilgevallenManchester staat stil en er heerst stilte. Een aanslag op kinderen, ook in een land dat veel ervaring met terreur tart dat het voorstellingsvermogen. De sfeer is gespannen, maar tegelijk komt het beste in de mensen naar boven. 
24/05 06u15  Iconische Garden Egg Chair "is een jeugdzonde", vindt designerAls de naam Peter Ghyczy (76) een belletje doet rinkelen, is het door zijn iconische Garden Egg Chair uit de jaren 60. Intussen heeft de voormalige architect er zelf wat de pest aan. Want zijn repertoire heeft veel meer te bieden en om dat te bewijzen, wordt er zelfs op tafels gesprongen.
24/05 06u15  "Kunst is het enige wat ons allemaal zal overleven"Hans Ulrich Obrist, HUO voor wie het korter wil, is vermoedelijk de invloedrijkste ‘curator’ in de hedendaagse kunst­wereld. Een onvermoeibare spraakwaterval ook, die gelooft dat alleen kunst de mens nog kan verbinden. In Villa Empain neemt hij nu de expo Mondialité onder zijn hoede. ‘Hoe werelds ook, kunst heeft altijd lokale roots.’
24/05 06u15  "Niet de presidenten, maar de underdogs hebben de VS grootgemaakt"De geschiedenis van de VS wordt meestal beschreven vanuit het standpunt van generaals en presidenten. In zijn A People’s History of the United States, nu in herziene uitgave, zet Howard Zinn de arbeiders, slaven, indianen en soldaten centraal. 
24/05 06u15  Roamingkosten vallen straks weg, en telecombedrijven verhogen nu al hun tarievenHet afschaffen van de roamingkosten is goed nieuws voor de consument. Maar het neemt een serieuze hap uit de inkomsten van de telecomoperatoren. Zij proberen dat via een andere weg terug te verdienen. Minister van Telecom Alexander De Croo reageert kritisch.
24/05 06u15  Twee weken na de Doden­herdenking eet ik de laatste Duitse asperge op, met extra boterDaan Heerma van Voss is een Nederlands schrijver.
24/05 06u15  Voortaan ook bloemen en reparaties te betalen met ecochequesAls het van de sociale partners afhangt, kun je binnenkort ook bloemen, tweedehands spullen en reparaties betalen met ecocheques. Ze bereikten een akkoord in die zin. Maar wilden de regeringspartijen nu net niet af van dat betaalmiddel?
24/05 06u15  Deze schrijfster toont hoe verkeerd we wel bezig zijn: "We zijn vergeten wat een goed leven inhoudt"Er werden nog nooit zoveel boeken over de weg naar het geluk geschreven als vandaag, en toch zijn we ongelukkiger dan ooit. Logisch, aldus de Amerikaans-Iraanse Emily Esfahani Smith, want geluk maakt niet gelukkig, dat doet alleen een betekenisvol leven.
24/05 06u15  Steeds meer Belgen fietsen naar het werkDe werkende Belg heeft zijn liefde voor de fiets hervonden. Dat blijkt uit een studie van Acerta. Sint-Niklaas mag zich de fietsstad van het land noemen.
24/05 06u15  IN KAART - Trump in Brussel en dus ligt het verkeer lam: hier staat u vandaag en morgen stilPresident Trump verblijft slechts een kleine 28 uur in onze hoofdstad. De kans dat u hem in levende lijve ontmoet, is dus bijzonder klein. Z'n circus - lees: minstens 4.000 agenten, een eigen Secret Service-legertje en buitenlandse ordediensten - dáár zal u niét naast kunnen kijken. Wie vandaag en morgen naar Brussel moet, stelt z'n verplaatsing beter uit. Trump zal het verkeer immers helemaal lamleggen. Een lijstje.
24/05 05u00  Duterte vraagt Rusland om wapendealTijdens zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin heeft de Filipijnse president Rodrigo Duterte om een wapenovereenkomst gevraagd, om Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Zijn bezoek aan Rusland heeft hij ingekort door de onrust in zijn eigen land.
24/05 03u45  'Het Groot Dictee' stopt ermee na 26 edities van zweten op de juiste spellingDe Nederlandse omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was en waar ook elk jaar Bekende Vlamingen aan meededen, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep.19 
24/05 03u00  Vijf doden en tientallen arrestaties nadat politie Bahrein ingrijpt bij sit-inIn Bahrein zijn gisteren vijf demonstranten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een oppositielid bestormde. Er werden ook 286 mensen gearresteerd.20 
24/05 02u15  Republikeinse haviken ontevreden over Trumps verhoogde defensiebudget: "Al dood voor aankomst in het Congres"De vandaag voorgestelde verhoging van de Amerikaanse defensie-uitgaven in de ontwerpbegroting van 2018 met enkele tientallen miljarden, is onvoldoende om de haviken binnen de Republikeinse partij tevreden te stellen. Senator John McCain noemde de hele ontwerpbegroting 'al dood voor aankomst in het Congres'.18 
24/05 02u15  In een notendopLees meer >15 
24/05 02u15  De luchtige 007, met dank aan twee wenkbrauwenHij speelde in succesvolle reeksen als The Persuaders!en was actief als Unicef-ambassadeur, maar de Britse acteur Roger Moore zal voor altijd 'de luchtige' James Bond blijven. De langst dienende 007 overleed op 89-jarige leeftijd in Zwitserland.19 
24/05 02u15  Te oud voor de luchtBij zijn eerste roman De jagers, waarvoor James Salter putte uit zijn ervaringen als gevechtsvlieger, stond hij er meteen, oordeelt Tommy Wieringa.18 
24/05 02u15  Tielemans legt medische testen af in MonacoLees meer >17 
24/05 02u00  Vallen is helaas part of the job gewordenBij het startschot van de Baloise Belgium Tour hoort vandaag een venijnige terugslag naar de verschrikking van vorig jaar. De aanrijding van Stig Broeckx bracht een storm aan verontwaardiging teweeg, maar sindsdien is te weinig veranderd.11 
24/05 02u00  Straks gratis roaming, maar ook hogere tarievenHet afschaffen van de roamingkosten is goed nieuws voor de consument. Maar het neemt een serieuze hap uit de inkomsten van de telecomoperatoren. Zij proberen dat via een andere weg terug te verdienen. Minister van Telecom Alexander De Croo reageert kritisch.13 
24/05 02u00  'Grote monden leg ik het zwijgen op'Een speler die telkens uit zijn as herrijst. Zo omschrijf je Marouane Fellaini het best. Vanavond wil hij met Manchester United de Europa League winnen. Voor hemzelf én voor zijn coach.11 
24/05 02u00  'We werden geboren in Europa, niet in Afrika'De vondst van twee fossielen in Griekenland en Bulgarije zet mogelijk de hele menselijke ontstaansgeschiedenis op zijn kop. Ze lijken aan te tonen dat de mens niet geboren is in Afrika, maar in Europa. De Belgische antropoloog Steven Van Wolputte (KU Leuven) is echter niet overtuigd.12 
24/05 02u00  Uitgebreide controles finale Europa LeagueLees meer >12 
24/05 02u00  Drie kwartier slecht theaterHet wordt een korte en ongemakkelijke vergadering tussen Amerikaans president Donald Trump en premier Charles Michel. De eerste spuwde Brussel uit als een hellegat. Waarop de andere hem kleineerde. Komt dit wel goed? J13 
24/05 02u00  Kan de EU haar droom van vrede doen herleven?Jo Hanssens is medewerker van Pax Christi Vlaanderen. Annemarie Gielen is algemeen directeur bij dezelfde organisatie.11 
24/05 02u00  Frankenstein is aliveTom Cruise, Russell Crowe, Johnny Depp en Javier Bardem: die sterren worden de protagonisten van Dark Universe. Met die nieuwe filmreeks, in de stijl van superheldenfranchises als The Avengers, wil Universal Studios zijn legendarische monsters als The Mummy en Frankenstein opnieuw op het grote scherm brengen.11 
24/05 02u00  Sterke benen, zwakke maagDe hamvraag voor de start in Rovetta: kan Tom Dumoulin ook op cols boven de 2.000 meter de aanvallen van Quintana en co. beantwoorden? Het antwoord kennen we nog steeds niet. De Nederlander moest voor de slotklim zo nodig een berm opzoeken voor een dringende sanitaire stop. Die kostte hem twee minuten.10 
24/05 02u00  Absolute veiligheid zal nooit bestaanSinds de aanslag in de Bataclan weten we dat concertzalen een doelwit kunnen zijn. Anderhalf jaar later blijkt dat in Manchester helaas opnieuw. Maar kunnen we, moeten we en mogen we van onze clubs en festivals versterkte burchten maken?
24/05 02u00  Quintana 'Nibali daalde verdomd snel'Lees meer >
24/05 02u00  'Hoe moet Ariana zich niet voelen?'Terreur heeft zich in de leefwereld van onze jeugd genesteld. Het is een schijnbaar logische vaststelling na de aanslag tijdens een concert van tieneridool Ariana Grande. Maar klopt het ook? 'Jongeren zoeken elkaar op emotioneel vlak, volwassenen doen dat veel minder.'
24/05 02u00  Vandaag één in het verdriet, morgen weer verdeeldErik Swyngedouw is professor geografie aan de Universiteit van Manchester.
24/05 02u00  Muziek.Lees meer >
24/05 02u00  Ethiopiër die cholera toedekte gaat WHO leidenLees meer >
24/05 02u00  'Palestijnen zijn klaar voor vrede'Lees meer >
24/05 02u00  'Echte verandering is geen utopie'Rebecca Solnit, in de VS een literaire superster die bewonderd wordt door onder meer Lena Dunham en Beyoncé, probeert in haar essays, artikels en andere werken het cynisme het zwijgen op te leggen. De hoop in bange dagen van links Amerika raakt naar eigen zeggen ook weleens gefrustreerd. 'Maar dat is een gevoel, geen strategie.'
24/05 01u15  Stadsbestuur en De Lijn verdedigen voorbereiding op gevreesde 'knip' in Antwerpse LeienDe stad Antwerpen en haar mobiliteitsorganisaties doen al het mogelijke met de beschikbare middelen om de hinder van de lopende en geplande grote wegwerkzaamheden in Antwerpen tot een minimum te beperken. Dat was gisterenavond de boodschap tijdens een urenlange gemeenteraadscommissie over het Antwerpse mobiliteitsdossier.26 
24/05 00u30  Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij gisterenavond in het het VRT-programma Van Gils en Gasten. 'Mensen verwachten dit', zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond.31 
24/05 00u00  May verhoogt dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk naar 'kritiek'Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen kunnen plaatsvinden, zei de Britse premier Theresa May deze avond.18 
23/05 23u45  "Moeder Ariana Grande loodste kinderen backstage"De moeder van Ariana Grande heeft gisteravond na de aanslag bij het concert van haar dochter in Manchester een groep tieners in veiligheid gebracht door ze mee backstage te nemen. Dat zeggen ooggetuigen tegen TMZ.16 
23/05 23u00  Dit weten we over dader aanslag ManchesterLees meer >11 
23/05 23u00  Nieuwe hype: bibberen in 'sauna' van -90°CLees meer >12 
23/05 23u00  Erasmusstudenten korting bij RyanairLees meer >11 
23/05 22u45  'Man met het hoedje' was in Manchester. Is er een band met aanslagen in Brussel en Parijs?De Franse krant Le Parisien heeft vandaag gespeculeerd omtrent een mogelijke band tussen de aanslag van maandag in Manchester en die van Parijs (november 2015) en Brussel (maart 2016).12 
23/05 22u30  Deeltjesversneller CERN draait weer op volle toerenNa een aanloopfase van meedere weken die zelf een einde had gemaakt aan een maandenlange pauze om op te waarderen, draait de gigantische deeltjesversneller (LHC) van het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek weer op volle toeren. Dat heeft het CERN in Genève bekendgemaakt, eraan toevoegend dat de eerste data van de nieuwe 'run' zijn verworven.10 
23/05 22u15  Jobs op de luchthaven: meten is wél wetenLudo Struyven is professor 'onderwijs en arbeidsmarkt', HIVA KU Leuven. Tim Goesaert is senior onderzoeker HIVA voor 'DynaM', over dynamiek op de Belgische arbeidsmarkt. Zij zijn de auteurs van de HIVA-studie ivm de luchthavenjobs10 
23/05 22u00  "Rijken worden rijker door niets te doen, terwijl je van werken nooit rijk wordt": ACV haalt uit naar rechtsIn de aanloop naar Rerum Novarum, het feest van de christelijke werknemersbeweging, heeft ACV-voorzitter Marc Leemans vandaag hard uitgehaald naar het liberale beleid en de rechtse partijen en hun 'steeds rechtser, steeds populistischer' opbod.11 
23/05 22u00  Heeft IS weer een bommenmaker in Europa?Een knal en een lichtflits, een vloer vol moeren en bouten, gewonden met metalen scherven in hun lijf. Veel is nog niet bekend over de aanslag in Manchester, maar de eerste getuigenissen wijzen op een zelfmoordaanslag met een splinterbom. Een bom gevuld met metalen projectielen om een zo groot mogelijk bloedbad aan te richten.11 
23/05 21u45  Gelekte documenten onthullen: Facebook overspoeld met wraakpornoIn een maand tijd moest sociaalnetwerksite Facebook bijna 54.000 mogelijke gevallen van wraakporno en afpersing met naaktbeelden, of 'sextortion', onderzoeken. Dat is af te leiden uit gelekte documenten waarover The Guardian bericht.10 
23/05 21u45  Incident verstoort wake voor slachtoffers aanslag in BirminghamIn de Britse stad Birmingham is vandaag een wake met kaarslichten om de slachtoffers van de aanslag in Manchester te gedenken verstoord. Dichtbij het evenement werd een man opgepakt die met een groot mes en een baseballknuppel gewapend zou zijn geweest. 10 
23/05 21u45  Francky Dury blijft trouw aan Essevee (en wordt dus géén trainer van Club Brugge)Francky Dury blijft coach van Zulte Waregem, zo heeft de fusieploeg zopas onthuld. De geruchten als zou Dury Michel Preud'homme opvolgen bij Club Brugge, kunnen zo dus de vuilbak in.11 
23/05 21u15  Amerikaanse lekken over aanslag Manchester baren Europese inlichtingendiensten zorgenEen opvallende vaststelling in de nasleep van de aanslag in Manchester, is dat veel informatie vandaag werd vrijgegeven door Amerikaanse functionarissen. Britse en Europese inlichtingendiensten drukken hun bezorgdheid uit.
23/05 21u15  Sharapova krijgt wildcard voor WTA-toernooi in TorontoMaria Sharapova heeft een wildcard gekregen van de organisatie van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (5-13/08), dat een kleine maand voor de US Open (28/08-10/09) plaatsvindt. Dat raakte vandaag bekend.
23/05 21u15  Als we nieuwe aanslagen willen vermijden, moeten we durven kijken naar de motivatie van de daderBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
23/05 21u15  "Krankzinnige geluidsbrigade moet inbinden"Tijdens een persconferentie in Brussel heeft Ryanair-topman Michael O'Leary nog eens benadrukt dat er snel een oplossing moet komen voor de kwestie van de geluidsnormen in Brussel. Hij wil dat de 'lokale gekke en krankzinnige geluidsbrigade' inbindt. 'We zien geen probleem om niet te vliegen tussen middernacht en pakweg 6.30 à 6.45 uur', zei hij.
23/05 21u15  Geen uitstel voor werken op Antwerpse LeienEr komt geen uitstel van de wegenwerken op de Antwerpse Leien. Dat heeft schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) gezegd. Vanuit de meerderheid worden er nochtans ernstige vragen gesteld bij de timing.
23/05 21u00  Een aanslag op onschuldige kinderen, dat is te veelHoward Jacobson is een Britse schrijver en journalist. In 2010 won hij de Booker Prize voor The Finkler Question. Deze bijdrage verscheen vandaag eerst via The New York Times
23/05 21u00  Ajax-coach Bosz: "Glans beetje van finale"Volgens trainer Peter Bosz heeft de finale van de Europa League tussen zijn club Ajax en Manchester United aan glans verloren door de bloedige aanslag van gisteren na het concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande in de Manchester Arena. 'Het had een groot voetbalfeest moeten worden, maar dit wordt nu wel overschaduwd door die verschrikkelijke gebeurtenis', zei hij vandaag voor de laatste training van zijn ploeg voor de eindstrijd in Stockholm.
23/05 21u00  Van nobody tot steracteur: Stijn Steyaert speelt hoofdrol in nieuwe reeks van Bart De PauwNog niet zo lang geleden moest je naar de Colruyt van Zoersel om hem te spotten, binnenkort duikt hij in zowat elke Vlaamse huiskamer op. Stijn Steyaert heeft als nobele onbekende de hoofdrol in It’s Showtime te pakken, de nieuwe fictiereeks van Bart De Pauw.
23/05 20u45  Ikea maakt slimme lampen compatibel met assistenten van Apple, Google en AmazonIkea gaat zijn slimme verlichting van updates voorzien zodat de lampen compatibel worden met de smarthomehubs van Apple, Google en Amazon. De updates zouden in de zomer en herfst moeten verschijnen.
23/05 20u30  Touring wil dat politie meer anoniem controleert op gsm-gebruik achter het stuurAutomobilistenvereniging Touring wil dat de politie meer controleert op het gebruik van de smartphone achter het stuur. De pakkans is nu veel te klein en dat kan niet, luidt het.
23/05 20u15  Vandeput wil F-16's langer boven Syrië en IrakBlijven onze F-16's langer boven Syrië en Irak? Premier Charles Michel (MR) is bereid het te onderzoeken, maar dan moeten de andere coalitielanden ons meer ondersteunen. En Open Vld bijdraaien.
23/05 20u15  Raad van State verwerpt beroepen tegen plan Wathelet rond geluidshinder Brussels AirportDe Raad van State heeft de beroepen verworpen van de Brusselse verenigingen van omwonenden, Air Libre Brussel en 'Pas Question!'.
23/05 20u15  Laurent Costantiello is de nieuwe coach van LuikHet organigram van basketbalclub Luik wijzigt. De 34-jarige Laurent Costantiello, sinds 2010 algemeen directeur van de club, wordt de nieuwe hoofdcoach. Sacha Massot zal hem bijstaan als assistent. Massot was sinds medio maart tijdelijk de hoofdcoach van Luik, nadat de club de samenwerking met Thibaut Petit had stopgezet.
23/05 20u15  "Meer controle op gsm achter het stuur"Lees meer >
23/05 20u15  Trump wil vrede Israël en PalestinaLees meer >
23/05 20u15  Kan beveiliging concerten nog scherper?De kans is klein dat het optreden van Ariana Grande in het Sportpaleis doorgaat, maar het is nog niet officieel afgelast. Bij het Sportpaleis nemen ze voorlopig geen extra maatregelen. 'We doen nu al wat we kunnen', luidt het. De organisatoren van We R Young, een festival voor kinderen en tieners morgen in Hasselt, doen dat wel.
23/05 20u00  Real Madrid strikt Braziliaans supertalent (maar dat zal nog niet voor 'Koninklijke' spelen)Real Madrid heeft een akkoord met de Braziliaanse club Flamengo over de overgang van de 16-jarige Vinicius Junior in juli 2018. Dat heeft de Spaanse kampioen dinsdag bekendgemaakt. Het Braziliaanse talent zal in principe tot de zomer van 2019 bij Flamengo blijven, maar kan als beide clubs akkoord gaan al eerder overkomen naar Real.
23/05 20u00  Ethiopiër die cholera-uitbraak in eigen land toedekte gaat WHO leidenDe Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus wordt de eerste Afrikaan die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal leiden. Hij werd in Genève verkozen om vijf jaar lang deze belangrijke VN-instelling te besturen.
23/05 20u00  Zo ga je als ouder om met aanslagLees meer >
23/05 20u00  Zanevska neemt eerste horde in kwalificaties Roland GarrosMaryna Zanevska (WTA 111) heeft vandaag de tweede (en voorlaatste) kwalificatieronde bereikt op Roland Garros.
23/05 20u00  Impasse in Nederlandse formatie: gesprek D66 en ChristenUnie gestrandD66 en ChristenUnie gaan geen formatiegesprekken voeren met VVD en CDA. Na bijna vier uur beraad met informateur Edith Schippers kwamen D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers naar buiten. Nee, was de boodschap, ze waren er niet uitgekomen. 'Er was onvoldoende politieke wil', concludeerde Segers.
23/05 20u00  Beveiliging concerten nog scherper?Lees meer >
23/05 19u45  Liefst 1.200 veiligheidsagenten moeten Roland Garros bewakenMaar liefst 1.200 veiligheidsagenten zullen vanaf zondag, bij de start van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen in Parijs bewaken. Dat heeft de Franse Tennisbond (FFT) vandaag bekendgemaakt. Dat aantal ligt iets hoger dan bij de al zwaar beveiligde editie van vorig jaar.
23/05 19u45  Erasmusstudenten krijgen korting bij RyanairRyanair zal Erasmusstudenten vanaf het volgende academiejaar acht keer per jaar korting geven op vluchten. De luchtvaartmaatschappij doet dat via een samenwerking met de internationale studentenorganisatie Erasmus Student Network, zo heeft Ryanair-CEO Michael O'Leary in Brussel aangekondigd.
23/05 19u45  Je eerste optredens, je eerste aanslag: een wrang inwijdingsritueel in het volwassen levenSaskia de Coster is schrijver. Haar column verschijnt wekelijks.
23/05 19u45  Qmusic-dj's bekennen kleur tegen terreurLees meer >
23/05 19u30  Kan de EU haar droom van vrede doen herleven ?Jo Hanssens is medewerker van Pax Christi Vlaanderen, Annemarie Gielen is algemeen directeur van de organisatie.
23/05 19u30  Je eerste optredens, je eerste aanslagSaskia de Coster is schrijver. Haar column verschijnt wekelijks.
23/05 19u30  "Het wordt geen hippiecarnaval"Donald Trump mag zich morgen aan veel boegeroep verwachten tijdens zijn bezoek aan de NAVO-top in Brussel. Naar schatting tienduizend mensen hebben aangegeven te zullen betogen tegen wat ze noemen het racisme, seksisme en antisociaal beleid van de Amerikaanse president. Voor de organisatoren van de Trump Not Welcome-mars was het vandaag nog alle hens aan dek om banners, protestborden én een reus klaar te krijgen.
23/05 19u30  Gezonde babymuizen geboren uit sperma dat in de ruimte bewaard werdEen langdurig verblijf aan boord van het International Space Center (ISS) lijkt de vruchtbaarheid van sperma niet te schaden. Dat blijkt uit een nieuwe studie in het vakblad PNAS, waarbij muizen zich succesvol voortplantten nadat ze bevrucht werden met sperma dat bijna een jaar gevriesdroogd was in het ISS. 
23/05 19u30  Telefoontap suggereert dat koning Albert II betrokken was in dossier gelieerd aan KazachgateTelefoontaps door het Franse gerecht suggereren dat de voormalige koning Albert II betrokken was in een dossier dat in de onderzoekscommissie Kazachgate aan bod is gekomen, namelijk de poging om zakenman George Forrest een adellijke titel te verlenen. Dat schrijft de krant Le Monde.
23/05 19u30  Dortmund-speler Kagawa is maand na aanslag nog altijd ongerust als hij op spelersbus staptOp 11 april deden zich drie ontploffingen voor toen de spelersbus van Borussia Dortmund het hotel verliet en koers zette naar het stadion voor de Champions League-match tegen AS Monaco. Meer dan een maand na de feiten blikt Dortmund-middenvelder Shinji Kagawa op zijn blog terug op het incident. 'Ik ben om eerlijk te zijn nog altijd bang als ik op de spelersbus stap', aldus de 28-jarige Japanner.
23/05 19u30  Vandaag één in het verdriet, morgen meer dan ooit verdeeld. Wie doorbreekt de spiraal?Erik Swyngedouw is professor geografie aan de Universiteit van Manchester. Hij werkt aan een nieuw boek, Promises of the Political: Urban and Environmental Discontent in an Age of Depoliticization (MIT Press).
23/05 19u15  Publieke bijeenkomst aan Brussels hotel Erdogan gaat niet doorDe publieke bijeenkomst die morgen om 18 uur gepland stond aan het hotel van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op het Brusselse Stefaniaplein, gaat dan toch niet door. Dat staat te lezen op het de Facebookpagina van AKP België. De Stad Brussel verbood de bijeenkomst eerder al.
23/05 19u15  Michel heeft ongemakkelijke meeting met Trump in het verschiet. Komt dat wel goed?Het wordt een korte en ongemakkelijke vergadering tussen Amerikaans president Donald Trump en premier Charles Michel vanmiddag. Dat staat vast. De eerste spuwde Brussel uit als een hellegat. Waarop de andere hem kleineerde. Komt dit wel goed? 'Met Trump weet je nooit.'
23/05 19u00  In brand steken van afval kost man vier maanden celEen veertiger uit Wervik heeft dinsdag vier maanden cel gekregen voor de correctionele rechtbank van Kortrijk. Het OM had veertig maanden gevorderd voor opzettelijke brandstichting. Maar dat is niet bewezen, zo oordelen de rechters.
23/05 19u00  Hanekes 'Happy End' verdeelt de meningen in CannesNa twee Gouden Palmen voor Das Weisse Band en Amour krijgt regisseur Michael Haneke deze keer geen warme ontvangst in Cannes. Onze landgenote Laura Verlinden, die een hoofdrol speelt in zijn nieuwe worp Happy End, was wel zeer te spreken over haar samenwerking met de Oostenrijker.
23/05 18u45  Haneke verdeelt de meningen in CannesNa twee Gouden Palmen voor Das Weisse Band en Amour krijgt regisseur Michael Haneke deze keer geen warme ontvangst in Cannes. Onze landgenote Laura Verlinden, die een hoofdrol speelt in zijn nieuwe worp Happy End, was wel zeer te spreken over haar samenwerking met de Oostenrijker.
23/05 18u45  22-jarige Salman Abedi is dader aanslag ManchesterDe Britse autoriteiten hebben de 22-jarige Salman Abedi aangemerkt als dader van de aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester. Dat melden CBS News en de nieuwswebsite Politico op basis van Amerikaanse regeringsbronnen.
23/05 18u30  Nergens ter wereld behalen studenten zo jong hun diploma als in VlaanderenNergens ter wereld ligt de mediaanleeftijd waarop studenten hun diploma van een academische opleiding halen lager dan in Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Toch wil Onderwijsminister Hilde Crevits enkele negatieve effecten wegwerken van ons flexibele systeem van hoger onderwijs, zegt ze in reactie op een artikel van De Morgen.
23/05 18u30  Infantino is tevreden met voorbereidingen WK 2018FIFA-voorzitter Gianni Infantino is tevreden met de voorbereidingen op het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Hij roept de 'hele wereld' op om het WK bij te wonen. Dat heeft de sterke man van de Wereldvoetbalbond vandaag laten optekenen.
23/05 18u15  Zo kijkt onze jeugd naar Manchester: "We mogen ons niet laten doen"Terreur heeft zich meer dan ooit in de leefwereld van onze jeugd genesteld. Het is een schijnbaar logische vaststelling na de aanslag tijdens een concert van tieneridool Ariana Grande. Maar klopt het ook? 'Jongeren zoeken vinden elkaar op emotioneel vlak, volwassenen doen dat veel minder.'
23/05 18u15  Aantal mogelijke gevallen van ebola in Congo neemt toeIn Congo zijn veertien nieuwe mogelijke gevallen van ebola gesignaleerd. Dat heeft een woordvoerder van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag in Genève meegedeeld. De Europese Commissie stuurt een vliegtuig met medisch personeel en materiaal naar de getroffen regio.
23/05 18u15  EU-lidstaten willen sociale media verplichten op te treden tegen haatberichtenDe Europese ministers hebben vandaag een akkoord gesloten om socialemediabedrijven zoals Facebook, Twitter en YouTube te verplichten haatberichten op hun platformen aan te pakken. De voorstellen moeten nu nog goedgekeurd worden door het Europese Parlement. Als dat gebeurt, zijn de eerste Europese wetten rond het thema een feit.
23/05 18u15  Piqueur: "Spaanse veroordeling van mijn strafblad laten halen"De Spaanse veroordeling van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, die leidde tot het vonnis van de Gentse correctionele rechtbank dat hem vier maanden effectieve celstraf oplegde voor grootschalige fiscale fraude, was het gevolg van 'de uitdrijving van onrechtmatige bezetters uit een onroerend goed'. Dat stelt Piqueur, die zijn Spaanse advocaten heeft opgedragen om de feiten van zijn strafblad te halen.
23/05 18u15  'Sami Blood': Op de grens van 'klassiek' en 'ongeïnspireerd'Zweden mag dan wel bekend staan als een open en diverse samenleving, maar ook het land van Abba en Ingmar Bergman heeft geen onberispelijk verleden. Sami Blood toont hoe de Sami – inwoners van Lapland – in de jaren 30 werden behandeld, maar blijft steken in een te brave vertelling.
23/05 18u00  Het verhaal achter de platenhoes van J. Bernardt: "Hectisch"In de rubriek Look Hoes Talking gaan we op zoek naar het verhaal achter een Belgische platenhoes. Deze week: Running Days, het solodebuut van Balthazar-lid Jinte Deprez, alias J. Bernardt, met geweldig artwork van fotograaf Athos Burez.
23/05 18u00  Ariana Grande schort haar tournee op na aanslagLees meer >
23/05 18u00  De man die James Bond in leven hield, is niet meerHij speelde in succesvolle reeksen als The Persuaders! en was actief als Unicef-ambassadeur, maar de Britse acteur Roger Moore zal voor altijd ‘de luchtige’ James Bond blijven. De langst dienende 007 overleed op 89-jarige leeftijd in Zwitserland.
23/05 18u00  "Ook de vrouw en kinderen van Pep Guardiola woonden concert Ariana Grande bij"22 doden en 59 gewonden: dat is de voorlopige balans van de aanslag gisteravond tijdens het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena. Ook de vrouw en de twee dochters van Pep Guardiola tekenden present op het evenement, maar zij kwamen met de schrik vrij.
23/05 17u45  Bent u klaar om te beleggen? Deze 5 vragen geven het antwoordSparen via klassieke formules als termijnrekeningen en spaarboekjes levert tegenwoordig nauwelijks nog iets op. Sterker nog: door de historisch lage rentes op dergelijke producten verliest uw spaargeld elk jaar aan waarde. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer mensen op zoek gaan naar interessantere alternatieven. Meteen een belangrijke reden waarom beleggen aan populariteit wint. Maar is dat niet riskant? Ontdek of beleggen iets voor u is aan de hand van de volgende 5 vragen ...
23/05 17u45  Op deze manier kan iedereen beleggen!Iedereen kan beleggen, het is niet nodig om een expert te zijn. Met deze handige snelgids schiet u aan kruissnelheid uit de startblokken. En het mooie is dat u een potentieel hoger rendement kunt behalen dan in het geval van het klassieke spaarboekje, dat zo goed als niets meer opbrengt. Bent u er klaar voor? Hier gaan we ...
23/05 17u45  Lijk in koffer in kanaal is van 74-jarige man, verdachte gearresteerdHet lijk dat vorige woensdag in een koffer in het kanaal Charleroi-Brussel werd aangetroffen in Viesville, is van een man van 74 jaar. Een persoon van 61 die ervan verdacht wordt de bejaarde man te hebben gedood, is opgepakt. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt.
23/05 17u45  5 tips voor de beginnende beleggerIn een tijd waarin spaarrekeningen weinig tot niets opbrengen wordt beleggen steeds aantrekkelijker. Maar hoe begint u eraan? En wat moet u weten? Met deze 5 tips zet u de eerste stappen naar een belegging op maat.
23/05 17u45  Waarom beleggen naast sparen een goed idee isWe kennen vandaag de dag allemaal de verhalen dat sparen door de lage intresten hetzelfde is als geld thuis bewaren. Maar klopt dat ook in uw specifieke situatie? We verzamelden drie getuigenissen en vertellen hoe u voor uzelf de overweging kunt maken.
23/05 17u45  Op beleggen staat geen leeftijdIn tegenstelling tot wat veel mensen denken is beleggen niet enkel voorbehouden aan kapitaalkrachtige 30'ers, 40'ers of 50'ers. Er is geen enkele reden om er niet vroeg mee te beginnen ... of heel laat nog. Wat moet u allemaal weten?
23/05 17u45  17 arrestaties bij grote politieactie tegen drugssmokkelaars in België en NederlandIn België en Nederland zijn vandaag bij 31 simultane huiszoekingen 17 verdachten opgepakt in het kader van een onderzoek naar internationale drugssmokkel. Dat meldt het parket van Antwerpen. De politie nam ook onder meer 3 kilo cocaïne, 26 kilo MDMA, een kilo cannabis, een vuurwapen en 200.000 euro aan cash geld in beslag en er werd een actieve cannabisplantage ontdekt. 
23/05 17u45  Hoe zal de popwereld reageren op de aanslag in Manchester?Hoe reageert de popwereld na de aanslag van gisteravond in Manchester, bij een concerthal met tienduizenden popfans? Wat doen de podia en megaconcertzalen, en wat zijn de plannen van al die momenteel rondtoerende bands en artiesten?
23/05 17u45  Literaire activiste Rebecca Solnit: "Echte verandering is geen utopie"Rebecca Solnit, in de Verenigde Staten een literaire superster die bewonderd wordt door onder meer Lena Dunham en Beyoncé, probeert in haar essays en andere werken het cynisme het zwijgen op te leggen. 'Ja, ook ik raak weleens gefrustreerd, maar dat is geen strategie', zegt ze in Philadelphia.
23/05 17u30  Literaire activiste Rebecca Solnit: 'Echte verandering is geen utopie'Rebecca Solnit, in de Verenigde Staten een literaire superster die bewonderd wordt door onder meer Lena Dunham en Beyoncé, probeert in haar essays en andere werken het cynisme het zwijgen op te leggen. 'Ja, ook ik raak weleens gefrustreerd, maar dat is geen strategie', zegt ze in Philadelphia.
23/05 17u30  Het brokkenpeloton anno 2017: "Er moeten eerst zware accidenten gebeuren vooraleer iets doordringt"Bij het startschot van de Baloise Belgium Tour hoort morgen een venijnige terugslag naar de verschrikking die de rittenkoers vorig jaar te beurt viel. De aanrijding van Stig Broeckx bracht toen een storm aan verontwaardiging teweeg, die in een kibbelende wielerwereld niet verder raakt dan een glas water.
23/05 17u30  Al 21 miljoen vrijgemaakt voor slachtoffers aanslagen 22 maartEr is al 21 miljoen euro vrijgemaakt voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart vorig jaar in Brussel en Zaventem. Dat heeft premier Charles Michel vandaag in de Kamer gezegd. Zowat 1,3 miljoen euro komt van het fonds voor hulp aan slachtoffers, de rest komt van de verzekeringsmaatschappijen.
23/05 17u30  CIA-directeur waarschuwde Moskou voor "schaamteloze" bemoeienissen bij verkiezingenToenmalig CIA-directeur John Brennan heeft de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar besproken met Moskou. Hij kaartte de kwestie naar eigen zeggen aan bij Alexander Bortnikov, het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB.
23/05 17u15  CIA-directeur besprak Russische inmenging in verkiezingen met MoskouToenmalig CIA-directeur John Brennan heeft de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar besproken met Moskou. Hij kaartte de kwestie naar eigen zeggen aan bij Alexander Bortnikov, het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB.
23/05 17u15  Gewonde ouders weigeren verzorging zodat dokters eerst kinderen kunnen helpenVerschillende ouders die gewond zijn geraakt bij de aanslag in de Manchester Arena gisterenavond weigeren verzorgd te worden door hulpverleners. Ze willen dat dokters en verpleegkundigen eerst de kinderen helpen.
23/05 17u15  Afstudeerleeftijd nergens ter wereld zo laag als in VlaanderenNergens ter wereld ligt de leeftijd waarop studenten hun academisch diploma halen lager dan in Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens van de OESO. Toch wil onderwijsminister Hilde Crevits enkele negatieve effecten wegwerken van ons flexibele systeem van hoger onderwijs, zegt ze in reactie op een artikel in deze krant.
23/05 17u15  ‘Rodin’: Geen reliëf te bespeurenHonderd jaar geleden stierf Auguste Rodin. Vandaag krijgt de grote Franse beeldhouwer zijn eigen film. De vraag is of hij daar blij mee zou zijn - wij kijken alvast veel liever zijn sculpturen dan naar dit frustrerende portret.
23/05 17u00  Minder vervuiling in VS: meer regen in SahelDoor de dalende uitstoot van zwaveldioxide in de Verenigde Staten kan de Sahel meer neerslag verwachten. Tot die opvallende conclusie komt de University of Columbia in een nieuwe studie.
23/05 17u00  Zorgwekkend: aantal insecten in Europa drastisch gedaaldEen club van Duitse insectenkenners die op een wetenschappelijke manier insecten meten in een natuurreservaat in Noordwest Duitsland, heeft in 24 jaar tijd een achteruitgang met 78 procent vastgesteld. De resultaten van hun onderzoek staan in Science, zo meldt Natuurpunt.
23/05 17u00  Moeder wanhopig op zoek naar dochterLees meer >
23/05 17u00  Ryanair slaat handen in elkaar met Air Europa voor langeafstandsvluchten vanuit MadridDe Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat tickets verkopen naar verre bestemmingen van haar Spaanse sectorgenoot Air Europa. Dat meldt Ryanair vandaag.
23/05 16u45  Graaiende bankiers, een elektro-opera en een boomfetisj: dit zijn onze podiumtipsOmdat het fin de saison meestal de strafste voorstellingen brengt, en tien nóg betere redenen om de theaterzaal in te kruipen.
23/05 16u45  Citroën Racing doet noodgewongen beroep op Mikkelsen, na meervoudig crashen van kopman MeekeCitroën Racing beleeft moeilijke dagen in het WRC. De Franse meervoudige wereldkampioen bij de merken ziet kopman Kris Meeke meer crashen dan presteren, terwijl Craig Breen voorlopig nog net iets te licht weegt om echt voor de zege te strijden. Ook de derde équipe, de Fransen Stéphane Lefebvre-Gabin Moreau rijden geen platte prijs in het WK 2017. Daarom doet Citroën Racing in Sardinië, de volgende WK-rally, een beroep op Andreas Mikkelsen, die de Fransman vervangt.
23/05 16u45  'La vita è bella' voor Obama's in idyllisch ToscaneAfgelopen vrijdag zijn Barack en Michelle Obama toegekomen in Toscane om er hun vakantie door te brengen. Hun passage in Italië gaat alvast niet onopgemerkt voorbij.
23/05 16u45  Aanslag is zware nederlaag voor Britse inlichtingendienstenInlichtingendiensten worden niet afgerekend op de aanslagen die ze verijdelen maar op de aanslagen die ze niet zagen aankomen. Dat frustrerende lot moet ook de performante Britse Security Service nu onder ogen zien.
23/05 16u30  Machine van Google verslaat beste Go-spelerWe beginnen er bijna aan gewend te raken, maar het is toch weer een volgende stap in de zegetocht van kunstmatige intelligentie: een nieuwe overwinning van een machine op een mens bij het denkspel Go. 
23/05 16u30  Twee leden van Trekt Uw Plant mogen gevangenis verlatenDe Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft twee leden van de vzw Trekt Uw Plant vandaag vrijgelaten. Het gaat om voorzitster Els V. en stand-up comedian Manu Moreau. Zij waren in beroep gegaan tegen de bevestiging van hun aanhouding door de raadkamer, twee weken geleden. Een derde aangehouden lid, kweker Francesco S., deed dat niet en blijft dus in de cel.
23/05 16u30  James Bond-acteur Roger Moore overledenDe Britse acteur Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn kinderen op Twitter. Moore, vooral bekend van zijn rol als James Bond, overleed in Zwitserland na een korte strijd tegen kanker.
23/05 16u15  Zware nederlaag voor Britse inlichtingendienstenInlichtingendiensten worden niet afgerekend op de aanslagen die ze verijdelen maar op de aanslagen die ze niet zagen aankomen. Dat frustrerende lot moet ook de performante Britse Security Service nu onder ogen zien.
23/05 16u00  Bijna 1 op 10 Vlaamse leerlingen heeft onvoldoende financiële vaardighedenIn Vlaanderen heeft 8,7 procent van de leerlingen het basisniveau van financiële geletterdheid niet. Deze leerlingen kunnen bijvoorbeeld niet de waarde van een budget herkennen. Dat bijna één op de tien van de 15-jarige leerlingen onvoldoende financiële vaardigheden bezit om volwaardig te participeren aan de samenleving is vanuit maatschappelijk oogpunt ontoelaatbaar, meldt denktank Itinera.
23/05 15u45  Roger Moore overledenDe Britse acteur Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat melden zijn kinderen op Twitter. Moore, vooral bekend van zijn rol als James Bond, overleed in Zwitserland aan de gevolgen van kanker.
23/05 15u30  Huiszoekingen bij autoconcern DaimlerHet parket van Stuttgart heeft vandaag huiszoekingen uitgevoerd op verschillende sites van het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz. Dat meldt Daimler zelf. De huiszoekingen kaderen in een onderzoek dat in maart opgestart werd rond een verdenking van fraude en misleidende reclame voor de verkoop van dieselwagens.
23/05 15u30  Ryanair slaat handen elkaar met Air Europa voor langeafstandsvluchten vanuit MadridDe Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat tickets verkopen naar verre bestemmingen van haar Spaanse sectorgenoot Air Europa. Dat meldt Ryanair vandaag.
23/05 15u30  Overvallers maken miljoenen buit bij juwelier in ParijsDrie overvallers zijn bij een overval op een juwelier in Parijs aan de haal gegaan met een buit van 'meerdere miljoenen' euro. Dat meldt de politie.
23/05 15u30  Trump: "Joodse claim op Heilig Land is eeuwig"De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij de afsluiting van zijn bezoek aan Israël de aanspraak die de Joden maken op het Heilige Land herbevestigd. 'De band die de Joden met dit Heilige Land hebben is oud en eeuwig. Hij dateert van duizenden jaren geleden, sinds het koningschap van koning David', zei Trump tijdens een toespraak in Jeruzalem. 'Mijn regering zal altijd aan de zijde van Israël staan.'
23/05 15u30  Hoe veilig kun je concerten maken?Sinds de bloedige aanslag op de Bataclan weten we dat concertzalen een doelwit kunnen zijn. Anderhalf jaar later blijkt dat in Manchester helaas opnieuw. Maar kunnen we, moeten we en mogen we versterkte burchten maken van onze clubs en festivals?
23/05 15u30  België achtste meest aantrekkelijke Europees land voor investeerders, maar 18de op vlak van jobcreatie daaruitBelgië trok vorig jaar precies 200 buitenlandse investeringsprojecten aan, het op één na beste resultaat ooit. Het zijn er 5 procent minder dan tijdens recordjaar 2015, zo blijkt uit de barometer van de Belgische attractiviteit van EY.
23/05 15u15  Lijfstraf voor homo's in IndonesiëLees meer >
23/05 15u15  Astronauten beginnen aan ongeplande ruimtewandelingTwee astronauten van het Internationaal Ruimtestation ISS zijn aan een vooraf niet geplande ruimtewandeling begonnen, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld.
23/05 15u15  Lommelse Ducatt legt boeken neer: "144 werknemers wisten van niks"Ducatt, het bedrijf uit Lommel dat superdun glas voor zonnepanelen maakt, legt de boeken neer. Volgens de vakbonden ABVV en ACV zijn de 144 werknemers van het bedrijf in het ongewisse gelaten.
23/05 15u15  Achtjarig meisje onder 22 dodelijke slachtoffers: dit weten we over de aanslag in ManchesterBij een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena zijn gisteravond 22 doden en 59 gewonden gevallen na een zelfmoordaanslag. Onder de 22 dodelijke slachtoffers zijn ook kinderen, onder andere een meisje van acht. IS heeft de aanslag opgeëist. Dit is wat we nu weten.
23/05 15u00  Uw machtigste vijand in 'Impact Winter'? De kou!In de game Impact Winter krijgt u de leiding over een groep overlevenden van de apocalyps. Uw vijand is er krachtiger dan monsters of soldaten. Met alle middelen die u hebt, moet u vechten tegen... de kou.
23/05 15u00  A$ian Rocky, de stille kracht van de Belgische hiphopVoor het geval dat u met oorkleppen leeft: Belgische hiphop is overal. Roméo Elvis, Zwangere Guy en blackwave. zijn de straatdichters van een generatie. Maar de rappers zijn méér dan een vlotte tong, ze staan ook bekend voor hun grappige én opmerkelijke videoclips. Met dank aan A$ian Rocky, het eenmansproductiehuis van Benoît Do Quang.
23/05 15u00  Kwaliteit van ons zwemwater blijft erop vooruitgaanDe kwaliteit van het zwemwater in België blijft erop vooruitgaan. Dat blijkt uit het jaarlijkse verslag dat de Europese Commissie en het Europees Milieuagentschap dinsdag hebben gepubliceerd. Aan de kust voldoet elke gecontroleerde badplaats aan de Europese minimumnormen en is meer dan 90 procent zelfs van uitstekende kwaliteit.
23/05 15u00  "Schauvliege heeft eigen mislukking vakkundig georganiseerd"Dat de Vlaamse regering uiteindelijk beslist heeft om de boskaart volledig in te trekken 'is de logica zelve, nu gebleken is dat dit instrument van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) vol fouten zat', zegt Bert De Somviele, directeur van milieu- en natuurorganisatie Bos+. Hij is hard voor minister Schauvliege en zegt dat ze 'haar eigen mislukking de voorbije zeven jaar zeer vakkundig heeft georganiseerd.'
23/05 14u45  Eurostar Londen-Amsterdam zal niet stoppen in AntwerpenDe Eurostar-hogesnelheidstreinen zullen op de route Amsterdam-Brussel-Londen, die normaal eind dit jaar ingehuldigd zal worden, geen halt houden in Antwerpen. Dat is vandaag gezegd bij de eerste rit van de nieuwe e320-trein van Eurostar op de route Londen-Brussel.
23/05 14u45  Dit jaar al zeven terreuraanslagen in EuropaDe aanslag op een concertzaal, gisteravond in Manchester, was de zevende terroristische aanslag in Europa dit jaar. Een overzicht.
23/05 14u45  Een leger sculpturen van Alberto Giacometti verovert Tate ModernTate Modern wil met de expo Giacometti voor de Zwitser een plaats claimen als grootheid van de twintigste eeuw, naast meesters als Matisse en Picasso. Volledig terecht, want de beeldhouwer die we enkel kenden van zijn dunne bronzen sculpturen maakte véél meer dan dat.
23/05 14u45  "Let op met schuldsaldoverzekering voor wagen"De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) raadt consumenten aan 'tweemaal na te denken' om een schuldsaldoverzekering te nemen bij een consumentenkrediet. 'Producten die duur zijn voor de dekking die ze bieden', oordeelt de financiële waakhond.
23/05 14u45  IS eist zelfmoordaanslag Manchester op: "Wat volgt zal nog erger zijn"Terreurgroep Islamitische Staat heeft de zelfmoordaanslag bij de Manchester Arena in het Britse Manchester opgeëist. Dat deed de terroristische organisatie via zijn officiële perskanaal Amaq, zo meldt persagentschap AFP.
23/05 14u30  Als muziek en uitgaan een doelwit voor terroristen wordenDe aanslag op een concert van popster Ariana Grande in Manchester is niet de eerste terreurdaad die zich op een feestende menigte richt. Discotheken, festivals en concerten zijn al vaker een doelwit geweest voor terroristen. Een overzicht.
23/05 14u30  Ooggetuigen uit Manchester Arena: "Mensen werden vertrappeld op de grond"Ongeloof, verbijstering en angst maakten zich gisteren van de duizenden bezoekers van de Manchester Arena meester na een luide explosie. Eerst werd er gedacht dat speakers van het Ariana Grande-concert het begaven, snel gevolgd door het besef dat dit een terreuraanslag was. Iedereen probeerde snel het vege lijf te redden. 'Toen ik opstond, zag ik lichamen op de grond.'
23/05 14u15  "Moratorium op kappen tot er een nieuwe boskaart is"De Bond Beter Leefmilieu (BBL) wil wegens het uitblijven van een nieuwe boskaart een tijdelijk moratorium op het kappen van zonevreemd bos. De opschorting zou moeten gelden totdat de nieuwe boskaart is goedgekeurd.  'Zo ontstaat er geen rush op waardevolle bossen in bosvreemde zones, om snel nog te kappen.'
23/05 14u00  Islamitische Staat eist zelfmoordaanslag Manchester opTerreurgroep Islamitische Staat heeft de zelfmoordaanslag bij de Manchester Arena in het Britse Manchester opgeëist. Dat deed de terroristische organisatie via zijn officiële perskanaal Amaq, zo meldt persagentschap AFP.
23/05 14u00  Wat weten we over dader?Lees meer >
23/05 14u00  "Voorlopig geen link met België"Lees meer >
23/05 14u00  "Burgemeester kregen brief met aanbevelingen"Lees meer >
23/05 14u00  "Geen Belgische link, terreurniveau op 3"Lees meer >
23/05 13u45  In Lommel gekliste drugsbaron vangt bot bij Europees Hof voor de Rechten van de MensHet recht op een eerlijk proces van drugbaron Adrianus 'Janus' Van Wesenbeeck is niet geschonden. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) beslist in een vandaag gepubliceerd vonnis. De Nederlander werd in ons land veroordeeld tot tien jaar cel voor een reeks drugstransporten.
23/05 13u45  Staking bij Publifin: 250 à 300 werknemers eisen extra loonWerknemers van de Luikse intercommunale Publifin staken vandaag en morgen. In totaal verzamelden 250 à 300 werknemers voor de hoofdzetel aan de rue Louvrex in Luik. De vakbonden eisen extra loon.
23/05 13u45  "Aanslag Manchester heeft geen link met België, dreigingsniveau blijft op 3"Het OCAD, het Belgische orgaan voor de dreigingsanalyse, heeft na een eerste analyse van de beschikbare inlichtingen en informatie geen link gevonden tussen ons land en de aanslag in Manchester. Dat meldt het kabinet van N-VA-vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
23/05 13u30  "Burgers moeten heldere communicatie over zonevreemde bossen krijgen"Natuurpunt vraagt op korte termijn een nieuw initiatief van de Vlaamse regering om de meest kwetsbare bossen te beschermen. Correcties aan de kaart, heldere communicatie aan betrokken eigenaars en correcte compensaties moeten ingezet worden om het maatschappelijk draagvlak voor bosbescherming te behouden, én om een rush op extra beton te vermijden. Dat stelt de milieu- en natuurorganisatie vandaag op haar website.
23/05 13u15  23-jarige man gearresteerd na aanslag ManchesterDe politie van Manchester heeft in het zuiden van de stad een man van 23 jaar oud gearresteerd in verband met de aanslag van gisterenavond.
23/05 13u15  Paniek bij winkelcentrum Manchester; politie pakt man opDe politie van Manchester heeft een man opgepakt in het Arndale-winkelcentrum in Manchester, waar paniek is ontstaan. Op tv-beelden was te zien hoe tientallen mensen van het shoppingcentrum wegrennen. De arrestatie heeft volgens de politie niets te maken met de aanslag van gisteren.
23/05 13u00  Apple en Nokia beëindigen patentstrijdDe Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia en de Amerikaanse techreus Apple beëindigen hun patentstrijd. In december sleepte Nokia Apple nog voor de rechter, maar een half jaar later hebben beide een akkoord bereikt om de strijd te staken en samen te gaan werken, zo raakte vandaag bekend.
23/05 13u00  Trump wil "alles doen" voor vrede in Midden-OostenAmerikaans president Donald Trump zal er alles aan doen om vrede tussen Israël en de Palestijnen te realiseren. Dat zei Trump in Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, waar hij een ontmoeting had met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.
23/05 12u45  Wetenschappers zeggen dat ze een nieuwe missing link gevonden hebben en die zou de wieg van de mensheid in Europa zettenHet zou het wel eens kunnen dat de geschiedenis van de mensheid herschreven moet worden. Twee fossielen die ontdekt werden in Griekenland en Bulgarije zouden volgens een nieuwe studie toebehoren aan een aapachtige met mensachtige tanden. En ze dateren van 7,2 miljoen jaar geleden, nog voor er sprake was van de eerste mensachtigen in Centraal-Afrika.
23/05 12u45  Onze man in de Giro spreekt met Dumoulin: "Of dat hoort bij het roze? Nee, dat hoort eerder bij mij"Sverre Dennis, onze man in de Giro, sprak in de Giro met de Nederlandse roze trui Tom Dumoulin en vroeg hem specifiek naar waarom hij na de val van Quintana zondag het initiatief nam om niet door te rijden.
23/05 12u45  Paniek bij winkelcentrum Manchester; politie behandelt "incident"De politie van Manchester voert momenteel een actie uit in het Arndale-winkelcentrum in Manchester, waar paniek is ontstaan. Op tv-beelden is te zien hoe tientallen mensen van het shoppingcentrum wegrennen. Volgens de eerste berichten zou de politie het gebied evacueren. Een getuige spreekt tegenover persbureau Reuters over een 'luide knal'.
23/05 12u30  Kunstenaar Stanley Brouwn (81) overledenWie was Stanley Brouwn? Aan interviews deed hij niet, en de kunstenaar gaf na 1972 alleen nog zijn geboortejaar prijs. Nochtans werd hij een van de bekendste internationale conceptuele kunstenaars.
23/05 12u30  Trump wil alles doen voor vrede in Midden-OostenAmerikaans president Donald Trump zal er alles aan doen om vrede tussen Israël en de Palestijnen te realiseren. Dat zei Trump in Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, waar hij een ontmoeting had met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.
23/05 12u30  Britse premier May: "Identiteit dader aanslag Manchester bekend"De Britse politie kent de identiteit van de dader van de aanslag op een concertzaal gisterenavond in Manchester. Dat zei de Britse premier Theresa May na een crisisbijeenkomst van de Britse regering. Gisteren vielen bij de zelfmoordaanslag 22 doden en 59 gewonden. Onder de slachtoffers zijn veel jonge kinderen en veel gewonden zijn nog in levensgevaar.
23/05 12u15  “Dat had mij kunnen overkomen”, klinkt het zachtjes bij mijn dochterCathy Galle is journalist bij De Morgen.
23/05 12u00  'Geluk' gehad?Lees meer >
23/05 12u00  Dodelijke aanslag na Ariana Grande-concert en Trump wil 3.600 miljard dollar besparen: wat u moet weten voor u gaat etenOveral ter wereld wordt geschokt gereageerd op de aanslag bij een Ariana Grande-concert in Manchester, waarbij 22 doden en 59 gewonden vielen. En Amerikaans president Donald Trump heeft plannen om liefst 3.600 miljard dollar besparen. Dit zijn de belangrijkste nieuwsfeiten van deze ochtend. 
23/05 12u00  "Kinderen als doelwit: om méér terreur in harten en geesten te planten"Met Ariana Grande en haar aanhang van piepjonge concertgangers werd door de dader(s) een symbool gekozen dat onze vrije samenleving raakt op haar kwetsbaarste plek: de jeugd. 'We hebben deze strategie al eerder gezien bij terreurbewegingen in Pakistan en Somalië', zegt de Britse radicaliseringsexperte Nikita Malik. Belgisch terreurexpert Pieter Van Ostaeyen gaat intussen uit van IS-betrokkenheid.
23/05 11u45  Eerste slachtoffer Manchester bekend: Georgina Callander (18)Georgina Callander is een van de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Het meisje was 18 jaar en verheugde zich erg op het concert van Ariana Grande, haar idool, tweette ze zondag nog.
23/05 11u45  Dynamiet uit Barça-jeugdLiefst 3,8 miljoen euro betaalt AA Gent voor Mamadou Sylla (23). De Senegalees maakte dit seizoen dan ook indruk bij Eupen met dertien doelpunten. Ook zijn opleiding bij FC Barcelona oogt hoopvol. Nu alleen nog wat discipline kweken.
23/05 11u45  'Kinderen gekozen als doelwit om méér terreur in harten en geesten te planten'Met Ariana Grande en haar aanhang van piepjonge concertgangers werd door de dader(s) een symbool gekozen die onze vrije samenleving raakt op zijn kwetsbaarste plek: de jeugd. 'We hebben deze strategie al eerder gezien bij terreurbewegingen in Pakistan en Somalië', zegt de Britse radicaliseringsexperte Nikita Malik. Belgisch terreurexpert Pieter Van Ostaeyen gaat intussen uit van IS-betrokkenheid. 'Zij bombarderen ons, wij bombarderen hen', werd rond de aanslag op pro-IS-media gepost.
23/05 11u45  Omgaan met aanslag: "Houd kinderen vandaag niet weg van sociale media"De aanslag in Manchester raakt kinderen en tieners recht in hun leefwereld. Hoe moet je daar als ouder en als school mee omgaan? Vooral heel veel met hen praten, zeggen experts. Weghouden van sociale media is dan weer geen goed idee. 'Daar vinden ze net gehoor en steun bij elkaar.'
23/05 11u30  Trump: "Daders aanslag Manchester zijn 'evil losers'"De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanuit Betlehem, waar hij vandaag een ontmoeting had met de Palestijnse president Mahmoed Abbas, gereageerd op de aanslag in Manchester. Hij noemde de daders 'evil losers'' en zei dat 'deze kwaadaardige ideologie uitgeroeid moet worden'.
23/05 11u30  "Hou kinderen niet weg van sociale media vandaag"De aanslag in Manchester raakt kinderen en tieners recht in hun leefwereld. Hoe moet je daar als ouder en als school mee omgaan? Vooral heel veel met hen praten, zeggen de experts. Weghouden van sociale media is dan weer geen goed idee. 'Daar vinden ze net gehoord en steun bij elkaar.'
23/05 11u30  "Tien rijkste families in België parkeren geld in belastingparadijzen"De bedrijven van de tien rijkste families van België hebben samen minstens 266 dochterbedrijven in belastingparadijzen. Dat besluit PVDA uit eigen graafwerk. De oppositiepartij pleit voor een vermogenskadaster, een onderzoekscel speciaal voor grote vermogens en een nultolerantiebeleid voor dergelijk 'asociaal gedrag'.
23/05 11u30  Zij gooiden de allerhoogste ogen op het Gala van de Profvoetballer van het JaarHet Gala van de Profvoetballer vormde gisteravond het decor van de onofficiële afsluiter van het voetbalseizoen 2016-2017. Nog één keer zetten de voetballers uit onze Jupiler Pro League er, al dan niet in het bijzijn van hun partner, hun beste beentje voor. Hieronder een selectie van zij die op de blauwe loper de allerhoogste ogen gooiden.
23/05 11u15  "Trump vroeg top inlichtingendiensten elke band met Rusland te ontkennen"De Amerikaanse president Donald Trump heeft in maart aan twee toplui van de inlichtingendiensten gevraagd om publiek te verklaren dat er geen banden zijn tussen zijn campagneteam en Rusland. Dat schrijft The Washington Post vandaag. Trump zou de vraag gesteld hebben nadat bekend raakte dat de FBI een onderzoek voerde naar die eventuele banden. Beide inlichtingenofficieren zouden de vraag hebben afgewezen omdat ze ongepast was.
23/05 11u15  Waarom het doelwit van de aanslag in Manchester zo gruwelijk efficïent isKoen Vidal is commentator bij De Morgen.
23/05 11u00  Mayeur: "Geen nieuwe maatregelen in Brussel na aanslag in Manchester"In de stad Brussel zal geen extra politie worden ingezet als gevolg van de aanslag die in Manchester aan zeker 22 mensen het leven heeft gekost. Dat heeft burgemeester Yvan Mayeur vandaag laten weten. 'Met het oog op de NAVO-top die donderdag in Brussel plaatsvindt, hebben we al maximale veiligheidsmaatregelen genomen waarbij we systematisch de hypothese van een aanslag voorzien.' Ook bij het crisiscentrum klinkt het dat er geen nieuwe maatregelen komen.
23/05 11u00  “Mijn muziekleraar is mijn grote voorbeeld”Een half jaar geleden kon Oumaima El Khalfaoui geen noot muziek lezen. Vandaag speelt ze vlotjes Für Elise op de piano. Dankzij een beleid op maat spoort het Koninklijk Atheneum van Antwerpen de sluimerende talenten op van zijn leerlingen uit kwetsbare gezinnen. Een team van geëngageerde leerkrachten probeert die dan te ontwikkelen. “Dankzij haar leerkrachten wiskunde en muziek groeit Oumaima misschien wel uit tot een beroemde pianiste.”
23/05 11u00  Passi biedt zich aan bij Standard, maar Fransman staat niet bovenaan lijstje van Luikse directieStandard zoekt een nieuwe hoofdtrainer en de Fransman Franck Passi stelde inmiddels ook zijn kandidatuur voor die functie. Op dit moment staat de Fransman echter niet bovenaan het lijstje van de Luikse directie.
23/05 11u00  "De mensheid werd geboren in Europa, niet in Afrika"De vondst van twee fossielen in Griekenland en Bulgarije zet de hele menselijke ontstaansgeschiedenis op zijn kop. Ze lijken immers aan te tonen dat de mens niet geboren werd in Afrika, maar in Europa.
23/05 11u00  Tieneridool met kattenoren: wie is popster Ariana Grande?De aanslag op de grote Manchester Arena gebeurde aan het einde van het concert van Ariana Grande. Het Amerikaanse tieneridool - vaak gehuld in kattenoren - werd in korte tijd wereldberoemd. Zondag zou ze naar Antwerpen komen.
23/05 10u45  Gruwelijk efficïentLees meer >
23/05 10u45  Video toont moment van aanslag in ManchesterAan de Manchester Arena zijn bij een zelfmoordaanslag na een concert van popster Ariana Grande 22 doden en 59 gewonden gevallen. Onder hen zijn ook kinderen. Verschillende video's brengen de chaos van het moment in beeld. Een dashcam toont het moment waarop het explosief afgaat in de concertzaal.
23/05 10u30  Fusiekoorts laait op in Vlaanderen: "Voor veel kleine gemeenten is het bittere noodzaak"Plots laait de fusiekoorts op in Vlaanderen, nu de deadline van eind 2017 dichterbij komt. Puurs en Sint-Amands kwamen gisteren met hun plannen naar buiten, vanavond keuren de gemeenteraden van Aalter en Knesselare hun fusie goed. In een aantal andere gemeenten lopen gesprekken. 'Het moet nú gebeuren, of het is te laat.'
23/05 10u30  "Laat Turkse trouwers politiebegeleiding aanvragen"De Turkse Unie van België wil dat trouwers politiebegeleiding kunnen aanvragen bij de gemeente. Dat zegt men nadat een Turkse trouwstoet in Dilbeek dit weekend zo erg uit de hand liep dat er zelfs politie-inspecteurs werden aangevallen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.
23/05 10u30  Air Belgium stelt opstart vluchten uit tot winterseizoenDe eerste vluchten van Air Belgium naar China zijn uitgesteld tot het winterseizoen, kondigt de CEO Niky Terzakis in L'Echo aan. Hij wijst onder meer op vertraging met de AOC-licentie. Aanvankelijk was de ambitie om de vluchten te starten voor de zomervakantie.
23/05 10u30  Poetin wil "strijd tegen terreur ontplooien" met LondenDe Russische president Vladimir Poetin is bereid 'de samenwerking in de strijd tegen de terreur te ontplooien' met Groot-Brittannië, na de 'cynische en onmenselijke' zelfmoordaanslag gisteravond in Manchester. Andere Europese leiders reageren met afschuw.
23/05 10u15  Cannabis om de dag door te komenTientallen zieke leden van cannabisclub Trekt Uw Plant, die in het vizier ligt van politie en parket, zijn overstuur. Zij krijgen geen medicinale cannabis meer en getuigen hoe de pijn terugkeert. 'Ik moet kiezen tussen het Belgische straatcircuit of de Nederlandse coffeeshop.'
23/05 10u00  Alle ogen draaien nu weg van May's campagneblundersLieven Buysse doceert onder meer Britse cultuur aan de KU Leuven Campus Brussel.
23/05 10u00  Pro-westerse regering Libië in problemen door massamoordDe regering in Libië van president Fayez al-Serraj, waarmee de Europese Unie wil samenwerken om migratie tegen te gaan, wordt beschuldigd van oorlogsmisdrijven bij een aanval op een legerbasis.
23/05 09u45  Privacycommissie wil binnenvallen bij bedrijvenDe privacycommissie mag vanaf volgend jaar inspecties uitvoeren bij bedrijven waarvan wordt vermoed dat ze onze privacy schenden, maar ze vindt dat de regering haar niet genoeg bevoegdheden geeft. De commissie wil onder meer kunnen binnenvallen bij bedrijven, schrijft De Tijd.
23/05 09u45  Nederlandse roofvogel beschermt NAVO-topOok Nederland draagt een steentje bij aan de beveiliging van de Navo-top, donderdag in Brussel. Een roofvogel van de Nederlandse politie wordt ingezet om eventuele drones uit de lucht te halen. 
23/05 09u30  Trump stelt bijzonder zware besparingen voorDe Amerikaanse president Donald Trump wil de komende tien jaar in totaal 3,6 biljoen dollar, omgerekend circa 3.200 miljard euro, besparen op de overheidsuitgaven. Het gaat onder meer om bezuinigingen op steun en ziektekostenvergoedingen voor arme mensen, landbouwsubsidies en overheidsinstellingen.
23/05 08u45  Zelfmoordaanslag na concert Ariana Grande in Manchester: 22 doden en 59 gewondenAan de Manchester Arena in de Britse stad Manchester zijn gisterenavond bij een zelfmoordaanslag aan het einde van een concert van popster Ariana Grande 22 doden en 59 gewonden gevallen. Onder hen zijn ook kinderen. De politie van Manchester spreekt over één dader die een 'geïmproviseerd explosief' liet ontploffen en daarbij zelf om het leven kwam.
1 2 3 4 5Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"24/05 00u30 - De Morgen: Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij gisterenavond in het het VRT-programma Van Gils en Gasten. 'Mensen verwachten dit', zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond.
26x Stadsbestuur en De Lijn verdedigen voorbereiding op gevreesde 'knip' in Antwerpse Leien24/05 01u15 - De Morgen: De stad Antwerpen en haar mobiliteitsorganisaties doen al het mogelijke met de beschikbare middelen om de hinder van de lopende en geplande grote wegwerkzaamheden in Antwerpen tot een minimum te beperken. Dat was gisterenavond de boodschap tijdens een urenlange gemeenteraadscommissie over het Antwerpse mobiliteitsdossier.
20x Vijf doden en tientallen arrestaties nadat politie Bahrein ingrijpt bij sit-in24/05 03u00 - De Morgen: In Bahrein zijn gisteren vijf demonstranten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een oppositielid bestormde. Er werden ook 286 mensen gearresteerd.
19x 'Het Groot Dictee' stopt ermee na 26 edities van zweten op de juiste spelling24/05 03u45 - De Morgen: De Nederlandse omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was en waar ook elk jaar Bekende Vlamingen aan meededen, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep.
19x De luchtige 007, met dank aan twee wenkbrauwen24/05 02u15 - De Morgen: Hij speelde in succesvolle reeksen als The Persuaders!en was actief als Unicef-ambassadeur, maar de Britse acteur Roger Moore zal voor altijd 'de luchtige' James Bond blijven. De langst dienende 007 overleed op 89-jarige leeftijd in Zwitserland.
18x Republikeinse haviken ontevreden over Trumps verhoogde defensiebudget: "Al dood voor aankomst in het Congres"24/05 02u15 - De Morgen: De vandaag voorgestelde verhoging van de Amerikaanse defensie-uitgaven in de ontwerpbegroting van 2018 met enkele tientallen miljarden, is onvoldoende om de haviken binnen de Republikeinse partij tevreden te stellen. Senator John McCain noemde de hele ontwerpbegroting 'al dood voor aankomst in het Congres'.
18x Te oud voor de lucht24/05 02u15 - De Morgen: Bij zijn eerste roman De jagers, waarvoor James Salter putte uit zijn ervaringen als gevechtsvlieger, stond hij er meteen, oordeelt Tommy Wieringa.
18x May verhoogt dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk naar 'kritiek'24/05 00u00 - De Morgen: Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen kunnen plaatsvinden, zei de Britse premier Theresa May deze avond.
17x Tielemans legt medische testen af in Monaco24/05 02u15 - De Morgen: Lees meer >
16x "Moeder Ariana Grande loodste kinderen backstage"23/05 23u45 - De Morgen: De moeder van Ariana Grande heeft gisteravond na de aanslag bij het concert van haar dochter in Manchester een groep tieners in veiligheid gebracht door ze mee backstage te nemen. Dat zeggen ooggetuigen tegen TMZ.

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
77


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven