vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

De Morgen

Verbergen Tonen
23/03 05u15  Ex-Playmate over maandenlange affaire met Trump: "Hij wilde me betalen voor seks" Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van tien maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president. 
23/03 04u45  School van 150 walvissen strandt in Australische baai Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust. 
23/03 04u45  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
23/03 04u45  Acerta: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning" De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil in zes jaar tijd. De war for talent zorgt ervoor dat vooral de beste verdieners meer gaan verdienen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Acerta.
23/03 03u15  China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen invoer Amerikaanse producten De Chinese regering heeft vandaag een lijst van 128 Amerikaanse producten opgesteld die mogelijk zullen worden geviseerd. Het gaat onder meer om stalen pijpen en varkensvlees. De verhoogde importtarieven kunnen de VS tot 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) kosten. 17 
23/03 02u45  China denkt aan heffingen tegen Amerikaanse producten China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.17 
23/03 02u45  EU roept ambassadeur terug uit Moskou en houdt Rusland verantwoordelijk voor gifaanval op ex-spion De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.17 
23/03 02u15  Voormalig Braziliaans president Lula moet voorlopig niet in de cel In Brazilië heeft het hooggerechtshof vandaag nipt beslist om de vroegere Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva op vrije voeten te laten tot de rechters opnieuw samenkomen om zich over de zaak te buigen. De zitting is op 4 april gepland.
23/03 01u30  AI: "Amerikaanse en Britse wapenleveringen aan Saoedische coalitie eisen burgerslachtoffers" Mensenrechtenorganisatie Amnesty International hekelt dat wapenleveringen door onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aan Saoedi-Arabië, burgerslachtoffers in Jemen eisen. Saoedi-Arabië grijpt in dat land immers in tegen sjiitische rebellen, aan het hoofd van een Arabische coalitie.15 
23/03 00u45  Verkrachtingsslachtoffer (14) sterft tijdens bevalling in Paraguay Een veertienjarig meisje is in Paraguay gestorven tijdens de geboorte van haar kind. Het meisje was verkracht en zwanger gemaakt door een 37-jarige man, die inmiddels gearresteerd is. Het meisje lag al twintig dagen in het ziekenhuis wegen complicaties bij de zwangerschap. Haar baby is stabiel, maar ligt wel aan de beademing.16 
23/03 00u00  Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt deze avond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.15 
22/03 22u30  Paul Marchal reageert op tijdelijke vrijlating Lelièvre: "Het voelt wrang" Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst in vijf jaar de gevangenis voor 36 uur mogen verlaten. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. Lelièvre kreeg een dag en nacht verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating. Dat bevestigt zijn advocate aan VTM NIEUWS. 
22/03 22u00  Waarom krijgt prins Laurent en prinses Astrid eigenlijk zoveel geld? Prins Laurent ziet dit jaar wellicht 47.100 euro door zijn neus geboord, omdat hij zijn boekje te vaak te buiten gegaan is. Maar waarom krijgen hij en de rest van de koninklijke familie eigenlijk zoveel geld? En kunnen we eventueel zonder?
22/03 21u45  Amerikaanse politieagenten houden iPhone voor wapen en schieten ongewapende zwarte jongeman neer In de Amerikaanse staat Californië hebben twee politieagenten een ongewapende Afro-Amerikaan in de tuin van zijn grootmoeder doodgeschoten. Ze gingen er naar eigen zeggen van uit dat de 22-jarige gewapend was. Maar in werkelijkheid is naast zijn lijk enkel een iPhone gevonden. In totaal schoten de wetsdienaars twintig keer op de man die ter plaatse overleed.
22/03 21u45  Trump dreigt dat hij oud-vicepresident Biden in elkaar kan slaan: "Hij zou huilend ten onder gaan" In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump een dreigement geuit aan het adres van oud-vicepresident Joe Biden. Die had eerder hard uitgehaald naar Trump vanwege de manier waarop hij vrouwen behandelt. 
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 02u30  Vrouw die zich over schutter Florida ontfermde, waarschuwde meermaals tevergeefs de politieEen buurvrouw van Nikolas Cruz, de ex-student die is aangeklaagd voor de bloedige schietpartij op een school in Florida vorige maand, zegt dat ze diverse keren bij de politie heeft gewaarschuwd voor de jongen en zijn omvangrijke wapenarsenaal. 
21/03 02u00  Sint-Genesius-Rode wil dat stations in Vlaamse rand in Brusselse openbaar vervoerszone worden opgenomenDe gemeenteraad van faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode heeft gisterenavond een motie goedgekeurd waarin aan de federale en Vlaamse regering gevraagd wordt om de zone waarin het MTB-abonnement en de JUMP-vervoersbewijzen geldig zijn uit te breiden tot de treinstations uit de Vlaamse rand. 
21/03 01u15  Zestiende Nacht van de Geschiedenis van Davidsfonds lokt 12.000 bezoekersTijdens de zestiende editie van de Nacht van de Geschiedenis hebben deze nacht 200 afdelingen van het Davidsfonds een geschiedenisactiviteit georganiseerd rond het thema religie. Volgens Vlaanderens grootste cultuurorganisatie kwamen daarbij in totaal 12.000 mensen opdagen met als uitschieter de 580 bezoekers aan een kerkspektakel in Schellebelle.
21/03 01u00  Techfondsen onder druk op Wall Street na privacyschandaal FacebookDiverse techbedrijven hebben gisteren flink onder druk gestaan op de beurzen in New York. Het aandeel Facebook ging weer behoorlijk omlaag in de nasleep van het privacyschandaal. Ook Twitter en Snap moesten het ontgelden. De belangrijkste beursgraadmeters eindigden wel in de plus.
21/03 00u30  Duitse politie houdt nachtelijke terreuroefening in centraal station Frankfurt: "Schoten en bloed"Er is deze avond geschoten op het centraal station van Frankfurt en er is ook bloed gevloeid. Het ging echter niet om een terreurdaad of afrekening in het criminele circuit maar om een nachtelijke oefening van de Duitse federale politie, brandweer en de plaatselijke veiligheidsdiensten. Ze trainden verschillende scenario's van aanslagen door extremisten.
20/03 22u30  Trump dankt Saudische kroonprins voor "excellente" samenwerkingDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman nadrukkelijk bedankt voor de zeer nauwe samenwerking wat betreft bewapening tussen beide landen. Niemand betwist de prominente positie van de golfmonarchie op dat vlak, zei Trump vandaag aan de kroonprins bij diens bezoek in het Witte Huis.
20/03 22u30  Journalisten die vleesschandaal in Kosovo naar buiten brachten met de dood bedreigdDe directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten, die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt RTBF.
20/03 22u15  Hoe de sp.a zichzelf in het F-16-dossier weer op de kaart zetHet oogt soms knokig en uit de tijd. Maar net wanneer de tegenstrever zich rijk rekent, treft de sp.a uit het niets raak. Net als met Juventus Turijn in het voetbal ben je nooit klaar met de oppositie van de Vlaamse socialisten.
20/03 22u15  Trump: "Ontmoeting met Poetin in de niet zo verre toekomst"De Amerikaanse president Donald Trump en zijn zondag herkozen Russische ambtgenoot Vladimir Poetin gaan elkaar 'waarschijnlijk in de niet zo verre toekomst' zien. Dat zei Trump vandaag vanuit het Oval Office, tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met de Saudische prins Mohammad bin Salman. 
20/03 22u15  "Verkiezingen winnen doe je vooral online"Ook politieke partijen in Vlaanderen verdiepen zich steeds vaker in de berg gegevens die we online te grabbel gooien. Wordt het kiesstemmetje in ons hoofd straks gemanipuleerd via onze tijdlijn? 'Voor Amerikaanse toestanden moeten we hier nog niet bevreesd zijn', zegt Reinout Van Zandycke.
20/03 21u45  Louis Tobback: "Tijd is rijp voor verplichte gemeentefusies"De resultaten van de stadsmonitor zijn volgens Leuvens burgemeester Louis Tobback 'een pleidooi voor de fusie van gemeenten in Vlaanderen tot 50 à 100 entiteiten'. Volgens Tobback blijkt immers duidelijk de onmacht van kleinere plattelandsgemeenten om problemen als mobiliteit, wonen, veiligheid en onderwijs aan te pakken.
20/03 21u45  Klacht in zaak-MSK is gericht tegen onbekendenDe strafklacht die werd ingediend door vier kunsthandelaars en een erfgenaam van een Russische kunstenaar, is gericht tegen onbekenden. Het onderzoek van het parket moet dus niet alleen uitwijzen of er strafbare feiten zijn gepleegd, maar ook wie die heeft gepleegd.
20/03 21u30  "De kelderende biodiversiteit is even gevaarlijk als de klimaatverandering"Het wereldwijde verlies aan biodiversiteit bedreigt de mens steeds meer. Volgens het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten (IPBES) is het massaal uitsterven van diersoorten zelfs even gevaarlijk als de klimaatverandering. Maar is dat ook zo?
20/03 21u30  Vaarwel olifanten en kamelen: zoo van Barcelona wil af van uitheemse dierenOlifanten, neushoorns, zebra's, beren, kangoeroe's en dolfijnen: tegen 2031 zal van deze dieren niet meer veel te zien zijn in de zoo van Barcelona. De Spaanse dierentuin gaat het aantal diersoorten afslanken van drie- tot tweehonderd, en voor uitheemse soorten zal er nog maar weinig plaats zijn.
20/03 21u30  "Onmenselijk": geen geld voor 14.000 mensen met een beperkingTania Eeckhaut, een vrouw van 49 met een ernstige mentale beperking, heeft recht op een persoonsvolgend budget. Maar daarop moet ze nog voor onbepaalde duur wachten, omdat er geen geld meer is. 'Dit is onmenselijk.'
20/03 21u15  Is een hyperactieve persoonlijkheid net een voordeel in deze hyperactieve tijden?Wat als ADHD geen probleem is, maar net de manier om in onze complexe wereld te gedijen? Je bent dan wel hyper, maar studies tonen ook aan dat je creatiever bent en goed out of the box kunt denken. Is de diagnose straks iets wat je op je cv zet? 
20/03 21u00  ADHD op het cv: is een hyperactieve persoonlijkheid een voordeel in deze hyperactieve tijden?Wat als ADHD geen probleem is, maar net de manier om in onze complexe wereld te gedijen? Je bent dan wel hyper, maar studies tonen ook aan dat je creatiever bent en goed out of the box kunt denken. Is de diagnose straks iets wat je op je cv zet? 
20/03 21u00  Kamerleden niet langer welkom in koffiekamer van de SenaatOpvallende aankondiging in de koffiekamer van de Senaat. Voortaan mogen enkel senatoren en hun personeel er nog koffie drinken. 
20/03 21u00  Geen geld voor 14.000 mensen met een beperking: "Dit is onmenselijk"Tania Eeckhaut, een vrouw van 49 met een ernstige mentale beperking, heeft recht op een persoonsvolgend budget. Maar daarop moet ze nog voor onbepaalde duur wachten, omdat er geen geld meer is. 'Dit is onmenselijk.'
20/03 20u45  De troepen in de hand houden, is een minimale voorwaarde voor politiek functionerenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
20/03 20u45  Kabinet-Schauvliege heeft antwoord klaar op 'Three Billboards'-campagne van Bos+Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft een antwoord voor natuurorganisatie Bos+, die zondag drie grote aanplakborden had neergepoot in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. 
20/03 20u45  DNA kakkerlakken verklaart waarom ze zich zo graag nestelen op vieze plaatsenHet zijn de genen van kakkerlakken die maken dat ze zo goed gedijen op de meest walgelijke plaatsen en waarom ze zo moeilijk te bestrijden zijn.
20/03 20u30  Essers mag niet uitbreiden: Raad van State vernietigt ruimtelijk uitvoeringsplanDe Raad van State heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de uitbreiding van het Limburgse transportbedrijf H. Essers vernietigd. Dat meldt de VRT. De Vlaamse overheid heeft bij de opmaak van het plan onvoldoende rekening gehouden met de Europese natuurwetgeving.
20/03 20u30  Hans Bonte (sp.a) pleit voor begeleide terugkeer van kinderen van IS-strijdersBurgemeester Hans Bonte (sp.a) van Vilvoorde pleit ervoor dat ons land initiatieven neemt om kinderen van IS-strijders onder politiebegeleiding naar ons land te laten terugkeren. Hij is echter geen vragende partij om ook de IS-strijders zelf naar ons land te laten komen. Als ze hier arriveren, zullen ze zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor hun misdaden.
20/03 20u15  Stephen Hawking krijgt laatste rustplaats naast Isaac Newton en Charles DarwinDe Britse astrofysicus Stephen Hawking krijgt een laatste rustplaats tussen enkele van de grootste wetenschappers uit de geschiedenis. Zijn as wordt bijgezet vlakbij de graven van Isaac Newton en Charles Darwin in Westminster Abbey, in het centrum van Londen. De begrafenisplechtigheid vindt op 31 maart plaats in Cambridge.
20/03 20u00  Lidl zal geen plastic zakken meer verkopenVanaf september zal de Duitse supermarktketen Lidl volledig stoppen met de verkoop van plastic zakken in haar Belgische vestigingen. Enkel duurzame zakken zullen dan nog verkrijgbaar zijn. De supermarkt wil zo haar ecologische voetafdruk verkleinen.
20/03 20u00  Minister Vandeput stuurde adjunct de laan uit na contacten met Lockheed MartinMinister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft vorig jaar zijn adjunct-kabinetschef de laan uitgestuurd nadat bleek dat hij contacten had met Lockheed Martin. Dat bevestigt de woordvoerster van de minister. De gesprekken zouden betrekking hebben gehad op een jobaanbieding die de adjunct had gekregen. 
20/03 20u00  Deze hints verraden volgens fans nu al wie de mol isZondag om 20 uur trapt Gilles De Coster in Mexico het nieuwe seizoen van De Mol op gang. Veel is er nog niet bekend, maar superfans speuren nu al naar hints. En de ene theorie is al logischer dan de andere. Een overzicht.
20/03 19u45  Studie: essentiële oliën verstoren de hormonenHet vermoeden van een link tussen het gebruik van essentiële oliën en abnormale borstgroei bij jongens wordt gesterkt door een nieuwe studie. Wetenschappers ontdekten dat acht stoffen in die oliën de hormonen beïnvloeden.
20/03 19u30  Geen geld voor 14.000 mensen met een beperking: "Niemand vertelt ons hoelang we moeten wachten"Tania Eeckhaut, een vrouw van 49 met een ernstige mentale beperking, heeft recht op een persoonsvolgend budget. Maar daarop moet ze nog voor onbepaalde duur wachten, omdat er geen geld meer is. 'Dit is onmenselijk.'
20/03 19u30  "Het nut van de zelfrijdende auto is geen mensenleven waard"Nu een zelfrijdende Uber een voetganger doodde, botst de industriële vooruitgang op een ethische grens. Zo’n dode is onvermijdelijk en eigenlijk 'nuttig' omdat de robots ervan leren, stellen voorstanders. 'Een morele instinker', weerlegt de wetenschapsfilosofie.
20/03 19u30  Uit interne mail blijkt dat chef luchtmacht 'behoorlijk overstuur' was over langer leven F-16'sWat wist de legertop over de berekeningen van Lockheed Martin die aantonen dat de Belgische F-16’s langer dan gepland in dienst kunnen blijven? Mails waar oppositiepartij sp.a de hand heeft opgelegd, tonen aan dat generaal Frederik Vansina, het hoofd van de luchtmacht, al bijna twee jaar weet dat de F-16’s langer dan gedacht kunnen dienen.
20/03 19u00  Vieren we Pasen binnenkort zonder paaseieren?De cacaoproductie wordt wereldwijd vanuit allerlei hoeken bedreigd. We kunnen het ons niet voorstellen, maar vieren we in de toekomst Pasen zonder chocolade paaseieren? 
20/03 18u30  Minister Vandeput in zijn blootje gezet door eigen legerHet uitlekken van een belangrijk rapport over het mogelijks langer in de lucht houden van F16's, stelt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) in een slecht daglicht. Hoe groot is de geloofwaardigheid nog van een minister die niet weet wat het leger doet achter zijn rug? De N-VA blijft voorlopig wel achter haar minister staan. Vandeput zelf vestigt de hoop op twee audits die meer duidelijkheid moeten brengen. 
20/03 18u15  Zes jaar na eerste waarneming: wolf bijt schaap dood in WalloniëRuim zes jaar na de waarneming van een wolf in Gedinne is in Wallonië een tweede wolf opgedoken. Twee weken geleden werd er een schaap gedood, op precies dezelfde wijze als eerder dit jaar in Meerhout, Bree en Rotem. 
20/03 18u15  Bart De Wever zou als historicus toch beter moeten weten dan VB-kiezer te willen paaienFouad Gandoul is politicoloog en verantwoordelijke van ACV Midden-Limburg.
20/03 18u15  Zuckerberg moet in Europees Parlement uitleg gaan geven over dataschandaalHet Europees Parlement heeft Facebook-baas Mark Zuckerberg uitgenodigd om uitleg te verschaffen over de onthullingen rond Cambridge Analytica. 'Facebook moet de vertegenwoordigers van 500 miljoen Europeanen verduidelijken dat hun persoonlijke gegevens niet gebruikt worden om de democratie te manipuleren', zo tweette voorzitter Antonio Tajani.
20/03 17u45  Bijna 100 Europese slachtoffers van terreuraanslagen vorig jaarVorig jaar vielen er 98 Europese slachtoffers door terreuraanslagen, onder wie 70 in de Europese Unie zelf. Dat blijkt uit een onderzoekspaper van de EU. Sinds 2000 stierven al 1.790 Europeanen aan de gevolgen van terreuraanslagen in vijftien EU-landen of op andere plaatsen in de wereld.
20/03 17u45  Bij Zeus, wat een goddelijk boek: Stephen Fry schrijft een pageturner over de Griekse mythenVan de god van christenen, joden en moslims moet de overtuigde atheïst Stephen Fry (60) niks hebben. Met de Griekse goden echter danst de Britse allesweter breed lachend de sirtaki. Omdat het net mensen zijn.
20/03 17u45  "Roken wordt zo straks weer normaal": in Netflix-series wordt pak meer gerookt dan in andere seriesVan de veertien meest populaire series bij jongeren wordt het meest gerookt in de zogenaamde 'Netflix Originals'. Tot die conclusie komt de Amerikaanse antitabaksorganisatie Truth Initiative, die die series over alle streamingsdiensten heen heeft doorgelicht. De organisatie waarschuwt dat roken daardoor weer als 'normaal' wordt gezien.
20/03 17u30  Zeg niet alweer een acteur als gezicht van een koffiemerk. Hugh Jackman doet het andersHugh Jackman plakt zijn beeltenis op Laughing Man Coffee, een koffiemerk dat alle winst aan goede doelen schenkt. De Australische acteur, vooral bekend als Wolverine in X-Men, gaat zo wijlen Paul Newman achterna.
20/03 17u30  Loop je in een vliegtuig sneller een virus op? Gevaar op besmetting door medepassagier lijkt geringUrenlang noodgedwongen met een grote groep mensen op een kluitje: vliegtuigen zijn volgens sommigen een broeinest voor griepvirussen. Zeker als mensen in die kleine ruimte ook nog eens rondlopen. Toch lijkt dat mee te vallen. De kans dat u door de griep of SARS besmet raakt door iemand die niet vlak naast, voor of achter u zit, is minder dan 3 procent. 
20/03 17u30  Dit mag u niet missen op tv vanavondEr valt niet aan te ontkomen vandaag: de Belgische gevechtsvliegtuigen zijn alomtegenwoordig. Deze avond kunt u een unieke blik achter de schermen van de F-16-wereld nemen, in de nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS. Niets voor u? Geen nood: met deze tv-tips zit u gebeiteld. Het volledige overzicht vindt u hier. 
20/03 17u15  Oostenrijker grijpt naast promotie omdat hij een man is: 300.000 euro schadevergoedingEen Oostenrijkse man krijgt een schadevergoeding van meer dan 300.000 euro, omdat hij het slachtoffer was van seksuele discriminatie op het werk, zo berichten lokale media. Hij greep naast een promotie omdat hij een man is.
20/03 17u15  Loop je in een vliegtuig sneller een virus op? Gevaar van besmetting door zieke medepassagier lijkt geringUrenlang noodgedwongen met een grote groep mensen op een kluitje: vliegtuigen zijn volgens sommigen een broeinest voor griepvirussen. Zeker als mensen in die kleine ruimte ook nog eens rondlopen. Toch lijkt dat mee te vallen. De kans dat u door de griep of SARS besmet raakt door iemand die niet vlak naast, voor of achter u zit, is minder dan 3 procent. 
20/03 17u15  Filipijnen zetten belangrijke stap om te mogen scheidenHet Filipijns Huis van Afgevaardigden heeft een nieuwe scheidingswet gestemd, waardoor het land weer een stapje dichter komt bij de mogelijkheid om legaal te scheiden. Enkel in de Filipijnen en in Vaticaanstad is dat immers nog niet het geval. 
20/03 17u15  Schietpartij op Amerikaanse school: twee leerlingen in levensgevaar, schutter overledenBij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Maryland zijn vandaag twee leerlingen levensgevaarlijk gewond geraakt. De schutter, die neergeschoten werd door een bewakingsagent, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat zegt de plaatselijke sheriff. 
20/03 16u45  'De Mol' is nog niet begonnen, maar superfans zoeken nu al naar hintsZondag om 20 uur trapt Gilles De Coster in Mexico het nieuwe seizoen van De Mol op gang. Veel is er nog niet bekend, maar superfans speuren nu al naar hints. En de ene theorie is al logischer dan de andere. Een overzicht.
20/03 16u45  Grieken bieden buurland vijf alternatieven aan voor naam MacedoniëGriekenland wil het conflict met zijn buurland over het gebruik van de naam 'Macedonië' oplossen. Het heeft vijf alternatieve namen voor het land voorgesteld, telkens een combinatie met 'Macedonië' erin. De Grieken willen niet dat het land dezelfde naam aanneemt als hun provincie Macedonië.
20/03 16u30  'Pixar in concert' in september live in AntwerpenIn september zal Antwerp Symphony Orchestra het Pixar in concert-programma opvoeren in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Tijdens de voorstelling zal het symfonisch orkest live muziek spelen op beelden uit animatiefilms van de studio, van Toy Story tot Coco.
20/03 16u30  "Liever een eerlijke racist dan een multiculti die doet alsof"Superdiversiteitsrebel Jamila Channouf (38) schreef een tussentijdse autobiografie over haar bewogen leven. Maar u mag het boek ook lezen als een waarschuwing voor polariserende versplintering. 'We moeten minder praten over identiteit en meer over stabiliteit.'
20/03 16u15  Een trip naar de toekomst, een seriemoordenaar of mee in de F-16-cockpit? Dit zijn onze tv-tipsEr valt niet aan te ontkomen vandaag: de Belgische gevechtsvliegtuigen zijn alomtegenwoordig. Deze avond kunt u een unieke blik achter de schermen van de F-16-wereld nemen, in de nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS. Niets voor u? Geen nood: met deze tv-tips zit u gebeiteld. Het volledige overzicht vindt u hier. 
20/03 16u00  Rika (15) uit Arendonk "veilig en wel" teruggevondenDe 15-jarige Rika Hollants is veilig en wel teruggevonden. Dat bevestigt de politie. Het tienermeisje was vermist sinds gisteren en werd voor het laatst gezien in Arendonk in de provincie Antwerpen. Child Focus beschouwde de verdwijning als onrustwekkend. Volgens de politie waren er geen derden betrokken bij de verdwijning.
20/03 15u45  Wil je een huisdier? Dat mag in Wallonië alleen met een getuigschriftZonder getuigschrift kun je binnenkort geen dier meer kopen in Wallonië. Dat staat in de plannen van de Waalse minister van Dierenwelzijn Carlo Di Antonio (cdH). Op deze manier wil Di Antonio dierenmishandeling tegengaan.
20/03 15u45  Schietpartij op school in Amerikaanse staat Maryland: drie leerlingen in levensgevaarOp een middelbare school in de Amerikaanse staat Maryland heeft zich vandaag een schietpartij voorgedaan. Daarbij zijn drie leerlingen levensgevaarlijk gewond geraakt, waaronder de schutter. Dat melden de hulpdiensten.
20/03 15u30  Hoe Mussolini de fascistische staat uitvond: zelfs de democraten hielpen een handjeHij geldt als de uitvinder van de fascistische staat. Maar over hoe hij precies die macht vestigde, is niet zoveel bekend. De Nederlandse historicus Rients Verschoor (28) dook in de archieven en ontdekte: zelfs democraten hielpen Mussolini een handje.
20/03 15u15  Vandeput over F-16-dossier: "Zware inschattingsfout gemaakt"Het was 'een zware inschattingsfout' dat de rapporten over de levensduur van de F-16's niet zijn doorgestroomd naar minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) of naar Chef Defensie Marc Compernol. Dat heeft minister Vandeput vandaag in de Kamer verklaard. Premier Michel heeft eerder vandaag al een onderzoek bevolen.
20/03 15u00  Beatle Ringo Starr geridderdRingo Starr, de drummer van de legendarische band The Beatles, is geridderd voor zijn verdiensten voor de muziek. De 77-jarige muzikant ontving de onderscheiding uit handen van prins William tijdens een plechtigheid in Buckingham Palace.
20/03 15u00  Samusocial slaat terug en eist 180.000 euro van PeräitaDaklozenorganisatie Samusocial zet juridische stappen om 120.000 euro aan zitpenningen terug te vorderen van oud-directeur Pascale Peraïta. Ook eist de organisatie een schadevergoeding, goed voor in totaal 180.000 euro. Dat heeft Samusocial bekendgemaakt, nadat Peraïta een een ontslag van 290.000 euro vraagt.
20/03 14u45  Melancholische trip of Picasso? Deze tien expo's moet u gezien hebbenU loopt snel verloren in de wondere wereld van de beeldende kunst? Geen paniek! De Morgen stippelt voor u elke week het boeiendste parcours uit.
20/03 14u45  Hoe reageren de inwoners van Salisbury op de zenuwgasaanval? "Ik ben niet bang"In Salisbury is het stil op straat na de aanslag met zenuwgas op de Russische dubbelspion Skripal en zijn dochter. Maar de inwoners laten zich niet bang maken en de harde houding van May tegen Poetin krijgt steun.
20/03 14u30  VN-rapport stelt "zware mensenrechtenschendingen" vast in TurkijeDe verlenging van de noodsituatie in Turkije, na de mislukte staatsgreep in 2016, heeft geleid tot 'ernstige schendingen van de rechten van 'honderduizenden mensen'. Dat stelt de VN in een rapport. Voor Turkije is die conclusie 'onaanvaardbaar'.
20/03 14u30  Schietpartij op school in Amerikaanse staat MarylandOp een middelbare school in de Amerikaanse staat Maryland heeft zich vandaag een schietpartij voorgedaan. Dat melden verschillende Amerikaanse media, en is bevestigd door de lokale sheriff.
20/03 14u30  Dorpen en steden kunnen zich vanaf nu registreren voor 'gratis' EU-wifihotspotsDorpen en steden in de hele Europese Unie kunnen zich vanaf vandaag  registreren voor een gratis wifi-hotspot, gefinancierd door de Europese Unie. Bedoeling is dat ook Europeanen uit kleine dorpjes, waar 4G geen evidentie is, toegang hebben tot het internet. Het 'WiFi4EU'-project kost de EU 120 miljoen euro, zei eurocommissaris voor Digitale Agenda Mariya Gabriel vandaag.
20/03 14u15  Briljant, onhandig en achterdochtig: dit is de omstreden financier van Cambridge Analytica en BreitbartDe investeringen van miljardair Robert Mercer maakten bedrijven als Cambridge Analytica en Breitbart tot een succes. Hij staat door zijn miljoeneninjecties in politieke campagnes te boek als politiek invloedrijk. Mercers scherpe intellect onderscheidt hem van de doorsnee donateur. 'In de politiek is de financier doorgaans de domste persoon in de kamer. Bij Mercer geldt het tegenovergestelde.'
20/03 14u15  Nieuwe explosie in Texas: vijfde bom deze maandBij een nieuwe explosie in de Amerikaanse staat Texas is dinsdag één gewonde gevallen. Dat melden meerdere Amerikaanse media. Het is sinds begin maart de vijfde bom die afgaat in de streek. 
20/03 14u15  Het rommelt bij Facebook, maar Zuckerberg houdt zich stilFacebook-topman Mark Zuckerberg, houdt zich stil terwijl de onthullingen rondom Facebook-datagraaier Cambridge Analytica doorgaan. Zelfs na uitgelekt nieuws over het opstappen van de directeur die bij Zuckerbergs concern verantwoordelijk is voor de informatiebeveiliging. Gisteren is bekend geraakt dat Mark Zuckerbergs fortuin in één dag met 3,8 miljard dollar is verminderd.
20/03 14u15  Samusocial slaat terug en eist 180.000 euro van PeraïtaDaklozenorganisatie Samusocial zet juridische stappen om 120.000 euro aan zitpenningen terug te vorderen van oud-directeur Pascale Peraïta. Ook eist de organisatie een schadevergoeding, goed voor in totaal 180.000 euro. Dat heeft Samusocial bekendgemaakt op een persconferentie, nadat Peraïta een schadevergoeding eiste voor haar ontslag.
20/03 14u00  Het rommelt bij Facebook: directeur beveiliging aan de kant geschoven, topman Zuckerberg houdt zich stilFacebook-topman Mark Zuckerberg, houdt zich stil terwijl de onthullingen rondom Facebook-datagraaier Cambridge Analytica doorgaan. Zelfs na uitgelekt nieuws over het opstappen van de directeur die bij Zuckerbergs concern verantwoordelijk is voor de informatiebeveiliging. Gisteren is bekend geraakt dat Mark Zuckerbergs fortuin in één dag met 3,8 miljard dollar is verminderd.
20/03 14u00  Ambitieuze president Macron wil dat de hele wereld Frans spreektDe Franse president Emmanuel Macron kondigt vandaag een internationale campagne aan om de Franse taal over de hele wereld te promoten. Dat schrijft The Guardian. Eerder zei de president al 'dat Frans de leidende taal zou kunnen zijn in Afrika... en misschien zelfs in de hele wereld'. 
20/03 14u00  Samusocial slaat terug en eist dat Peraïta 120.000 euro aan zitpenningen terugbetaaltDaklozenorganisatie Samusocial zet juridische stappen om 120.000 euro aan zitpenningen terug te vorderen van oud-directeur Pascale Peraïta. Dat heeft Samusocial bekendgemaakt op een persconferentie, nadat Peraïta een schadevergoeding eiste voor haar ontslag.
20/03 13u15  Hoe reageren de inwoners van Salisbury op de zenuwgasaanval van twee weken geleden? "Ik ben niet bang"In Salisbury is het stil op straat na de aanslag met zenuwgas op de Russische dubbelspion Skripal en zijn dochter. Maar de inwoners laten zich niet bang maken en de harde houding van May tegen Poetin krijgt steun.
20/03 12u45  F-16's langer in lucht? "Dat is veel te simpel voorgesteld"Een Amerikaanse studie toont aan dat de F-16’s van het Belgisch leger in theorie veel langer dan gepland in dienst kunnen blijven. Maar voorlopig is het alleen maar 'in theorie', benadrukken bronnen binnen de legerleiding. De berekening zegt alleen iets over de carrosserie van de toestellen en niets over alles wat er omheen zit.
20/03 12u15  Lang voor de iPhone bedacht Steve Jobs de MacPhone. En die zag er helemaal anders uitOp 9 januari 2007 presenteerde Steve Jobs, in zijn typische uniform van jeans en coltrui, de allereerste iPhone. Apple veranderde op dat moment voorgoed de wereld van de telefonie, maar eigenlijk had de CEO dat al veel eerder willen doen. Jobs bedacht immers 23 jaar daarvoor al de 'MacPhone', een concept dat de allereerste smartphone had kunnen zijn.
20/03 12u15  Carter Burwell, huiscomponist van de Coen Brothers, eregast op Gentse Soundtrack AwardsOp de World Soundtrack Awards in Gent wordt dit jaar voor de allereerste keer de filmmuziek van Carter Burwell live gespeeld. Het orkest van dienst is het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. 
20/03 12u00  Belgische gevangenissen bij meest overbevolkte van lidstaten Raad van EuropaOns land neemt de vierde positie in op de lijst van lidstaten van de Raad van Europa (RvE) die het meest te kampen hebben met overbevolkte gevangenissen. Per 100 beschikbare plaatsen telt België 119 gevangenen, blijkt uit het RvE-rapport over de strafinrichtingen voor de periode 2015-2016.
20/03 12u00  Arcade Fire, N.E.R.D en The War on Drugs naar PukkelpopLees meer >
20/03 12u00  Op Malta mag je vanaf nu al stemmen op je 16deIn Malta mogen jongeren sinds kort al op zestienjarige leeftijd naar de stembus. Oostenrijk zette als eerste EU-land deze stap en heeft er goede ervaringen mee. Het lijkt een duwtje in de rug voor voorstanders in ons land.
20/03 12u00  Hoe een valkenjacht en een ontvoering Qatar bijna een miljard kosttenBetaalde Qatar vorig jaar ‘slechts’ 360 miljoen dollar losgeld aan de ontvoerders van gegijzelde leden van de koninklijke familie? Of was het het dubbele? Of nog veel meer? In een knappe reconstructie van de bizarre zaak komt de Amerikaanse schrijver en onderzoeksjournalist Robert F. Worth dichter in de buurt van een miljard dollar. Voor The New York Times sprak hij voor het eerst met een van de naaste betrokkenen.
20/03 12u00  N-VA stelt veto tegen invoering statiegeld op pmd. Schauvliege: "Niet volgens afspraken"Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een 'slimmer en ambitieuzer' zwerfvuilbeleid. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) laat weten dat de beslissing van N-VA niet strookt met de regeringsafspraken. 
20/03 11u45  Hoe een valkenjacht en een ontvoering Qatar bijna een miljard kostteBetaalde Qatar vorig jaar ‘slechts’ 360 miljoen dollar losgeld aan de ontvoerders van gegijzelde leden van de koninklijke familie? Of was het het dubbele? Of nog veel meer? In een knappe reconstructie van de bizarre zaak komt de Amerikaanse schrijver en onderzoeksjournalist Robert F. Worth dichter in de buurt van een miljard dollar. Voor The New York Times sprak hij voor het eerst met een van de naaste betrokkenen.
20/03 11u45  Deze nieuwste trends maken van uw cv een pareltjeBent u op zoek naar een nieuwe baan, dan is uw cv uw allerbelangrijkste eerste wapen. Maar wat maakt een cv krachtig en aantrekkelijk? Zijn er dingen die u absoluut moet laten, en wat zijn eigenlijk de nieuwste trends? Vacature.com vroeg twee experts het hemd van het lijf.
20/03 11u45  N-VA stelt veto tegen invoering statiegeld. Schauvliege: "Niet volgens regeringsafspraken"Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een 'slimmer en ambitieuzer' zwerfvuilbeleid. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) laat weten dat de beslissing van N-VA niet strookt met de regeringsafspraken. 
20/03 11u45  Twee vrachtwagens botsen in staart van file na reeks ongevallen op E40 richting BrusselDe E40 richting Gent en Brussel is deze voormiddag een tijd volledig versperd geweest na een ernstig ongeval in Oostkamp. Twee vrachtwagens reden op elkaar in, in de staart van de file die er stond na een reeks ongevallen die vanochtend gebeurden door de laagstaande zon. In totaal zijn bij die ongevallen ook meer dan tien auto’s en een bus betrokken. Verschillende rijstroken zijn over lange afstand versperd.
20/03 11u30  Expeditie vindt wrak terug van Amerikaans schip met bijzonder verhaalHet team van miljardair Paul Allen vond gisteren op 4.000 meter diepte in de Stille Oceaan het wrak van de USS Juneau terug. Het gevechtsschip zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd het zeemansgraf van meer dan 600 soldaten. Maar het is vooral het straffe verhaal van de Sullivan-broers dat het schip een onsterfelijk karakter geeft.
20/03 11u30  Terwijl Facebook klappen krijgt, komt Sven Gatz op bezoek: "Het beste wat ons kon overkomen"Net op het moment dat Facebook de zwaarste crisis in zijn bestaan meemaakt, klopt Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur en Media (Open Vld), op de deur van de techreuzen van Silicon Valley. Op zoek naar begrip voor de Vlaamse verzuchtingen. 'Zij zijn op zoek naar maximale winst en die wordt door dit soort uitschuivers bedreigd.' 
20/03 11u30  N-VA stelt veto tegen invoering statiegeld op blikjes en petflessen. Schauvliege: "Niet volgens regeringsafspraken"Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een 'slimmer en ambitieuzer' zwerfvuilbeleid. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) laat weten dat de beslissing van N-VA niet strookt met de regeringsafspraken. 
20/03 11u15  Hoe een falende gerechtspsychiatrie klassejustitie in de hand werktFilip De Reuse is strafpleiter en lid van de Commissie Strafrecht van de Orde van Vlaamse Balies (OVB)
20/03 11u15  Meer dan 500 artsen schrijven verboden middel voor: "Legaliseer cannabisolie, daar wordt iedereen beter van"Het verbod op cannabisolie wordt in ons land massaal omzeild. Meer dan 500 Vlaamse artsen schreven de voorbije drie jaar al medicinale cannabis voor en twee patiënten krijgen de illegale medicijnen zelfs terugbetaald van hun OCMW. 'Het verbod is zinloos en speelt obscure bedrijven in de kaart.'
20/03 11u00  E40 volledig versperd: twee vrachtwagens rijden in op file na reeks ongevallenDe E40 richting Gent en Brussel is in Beernem sinds 9.40 uur volledig versperd na een ernstig ongeval. Twee vrachtwagens reden op elkaar in, in de staart van de file die er stond na de reeks ongevallen die vanochtend gebeurden door de laagstaande zon. In totaal zijn bij de ongevallen ook meer dan tien auto’s en een bus betrokken. Verschillende rijstroken zijn over lange afstand versperd.
20/03 10u45  N-VA verzet zich tegen invoering statiegeld op blikjes en petflessenRegeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een 'slimmer en ambitieuzer' zwerfvuilbeleid. Oppositiepartij sp.a laat meteen weten dat het bereid is een wisselmeerderheid te leveren om het statiegeld te realiseren.
20/03 10u45  Franse oud-president Sarkozy aangehouden en verhoord wegens mogelijke campagnefraudeDe Franse oud-president Nicolas Sarkozy is dinsdag aangehouden voor een verhoor in verband met een onderzoek naar de financiering van zijn verkiezingscampagne in 2007. Dat bevestigen justitiële bronnen in Frankrijk. Sarkozy werd in dat jaar president.
20/03 10u15  E40 nu volledig versperd: vrachtwagen rijdt in op file na reeks ongevallen richting BrusselDe E40 richting Gent en Brussel is in Beernem rond 9.40 uur volledig versperd na een ernstig ongeval. Al de hele ochtend gebeurden er in de buurt van Nevele en Aalter kleinere ongevallen en kettingbotsingen door de laagstaande zon. In totaal zijn er meer dan tien auto’s en een bus betrokken. Verschillende rijstroken zijn over lange afstand versperd.
20/03 10u00  Sociaal experiment aan UGent: hoe reageren studenten op provocerende stellingen van professoren?De Universiteit Gent heeft de voorbije weken een ongebruikelijk sociaal experiment uitgevoerd op de eigen studenten. Ze liet hun professoren dubieuze, onjuiste stellingen innemen om de studenten uit te dagen om kritisch na te denken. De studenten zelf wisten niets af van het bewuste experiment.
20/03 10u00  Verschillende ongevallen op E40, snelweg volledig versperd in BeernemDe E40 richting Gent en Brussel is in Beernem rond 9.40 uur volledig versperd na een ernstig ongeval. Al de hele ochtend gebeurden er in de buurt van Nevele en Aalter kleinere ongevallen en kettingbotsingen door de laagstaande zon. In totaal zijn er meer dan tien auto’s en een bus betrokken. Verschillende rijstroken zijn over lange afstand versperd.
20/03 09u30  Selmayr verdedigt voor het eerst zijn benoeming als secretaris-generaal Europese CommissieDe Duitse topambtenaar Martin Selmayr heeft voor het eerst zijn omstreden benoeming als secretaris-generaal van de Europese Commissie verdedigd. 
20/03 09u30  Beveiligingsdirecteur Facebook Alex Stamos stapt opDe Facebook-directeur belast met informatiebeveiliging vertrekt bij het bedrijf na ruzie over de te volgen koers, schrijft The New York Times. Alex Stamos zou veel meer openheid willen geven over de manier waarop Facebook wordt gebruikt voor de verspreiding van nepnieuws en de beïnvloeding van gebruikers. Onder meer topman Mark Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg wilden dat niet.
20/03 09u30  Pensioenfactuur ontspoort ... doordat we langer werkenHoe kan het dat de pensioenfactuur in enkele maanden tijd met 440 miljoen ontspoort? Die vraag leeft binnen de regering nu de begrotingscontrole is aangevat. De verklaring verrast.
20/03 09u00  15-jarig meisje uit Arendonk vermist: "Zeer onrustwekkende verdwijning"De 15-jarige Rika Hollants is vermist sinds gisteren. Het tienermeisje werd voor het laatst gezien in Arendonk in de provincie Antwerpen. Dat meldt Child Focus, die de verdwijning als onrustwekkend beschouwt. 
20/03 09u00  Met 21 treffers in 11 matchen is Ronaldo helemaal terugCristiano Ronaldo blijft een fenomeen. Terwijl hij achter de schermen een deal met de fiscus regelt, scoort hij op het veld weer als vanouds. En met achttien goals in zijn laatste negen competitiewedstrijden is de honger nog niet gestild.
20/03 09u00  Standard wil Preud'homme terugRicardo Sá Pinto is geen sant in eigen land. Zelfs een Cup kan Standard-voorzitter Bruno Venanzi niet overtuigen. Hij biedt Michel Preud'homme een spectaculaire terugkeer naar Sclessin aan. De bal ligt in het kamp van de voetbalbond - zijn zij bereid om Standard te dribbelen?
20/03 08u45  Voormalige Franse president Nicolas Sarkozy opgepakt door politieDe voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is door de politie opgepakt en meegenomen voor verhoor. Dat melden Franse media. Sarkozy zou ondervraagd worden in de zaak rond illegale partijfinanciering van zijn presidentscampagne van 2007 door het Libische regime van toen.
20/03 08u45  De allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld is gestorvenSudan is niet meer. Sudan was de laatste mannelijke witte neushoorn ter wereld, zo hebben Afrikaanse media dinsdag op gezag van natuurbeschermers gemeld.
20/03 08u45  NTGent wou Syriëstrijder graag zien voor castingNTGent wil terroristen geen podium geven, verzekerde het. Totdat die zich daadwerkelijk aanbieden, zo blijkt uit de correspondentie die het cultuurhuis de voorbije dagen met een teruggekeerde Syriëstrijder heeft gevoerd.
20/03 08u15  Problemen met je wifiverbinding van Telenet? Je krijgt nu een gratis wifiboosterTelenet gaat klanten voortaan een gratis 'wifibooster' uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo'n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand ophoesten.
20/03 08u15  Turkije blijft strijden tegen Koerden en breidt offensief uit naar oosten van AfrinTurkije zal de militaire operaties tegen de Koerdische milities in het noorden van Syrië voortzetten en uitbreiden tot gebieden op honderden kilometers ten oosten van Afrin, waar het Turkse leger op dit ogenblik een offensief uitvoert. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dat maandag gezegd.
20/03 08u15  Slimme lampen uitgelicht: welke geven meeste waar voor uw geld?Na een inlooptijd van enkele jaren worden slimme led-lampen stilaan mainstream. Vooral omdat ze via een app op de smartphone van kleur kunnen veranderen, en hun witte licht kouder en warmer kan worden afgesteld, allemaal met een app. We bespreken de starterssets van vier fabrikanten.
20/03 08u15  Levensduur F-16 kan volgens studie worden verlengd tot minstens 2029, Vandeput heeft geen weet van rapportEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de Belgische F-16's langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft geen weet van het bewuste rapport: 'Als klopt wat in het bewuste rapport zou staan, dan moeten we alle pistes open houden.'
20/03 08u00  Motorrijden is weer wat minder dodelijk gewordenIn de voorbije tien jaar zijn er 24 procent minder letselongevallen met motorrijders gebeurd, hoewel er nochtans 28 procent meer motorrijders op de Belgische wegen rijden. Zowel motorrijders als automobilisten zijn voorzichtiger geworden, de tweewielers en bijhorende uitrusting veiliger.
20/03 07u45  Levensduur F-16 kan volgens studie worden verlengd tot minstens 2029Een studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de Belgische F-16's langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo'n studie niet bestond. Dat schrijft De Standaard.
20/03 07u45  Cannabisolie is verboden, maar wordt veel gebruiktHet verbod op cannabisolie wordt in ons land massaal omzeild. Meer dan 500 Vlaamse artsen schreven de voorbije drie jaar al medicinale cannabis voor en twee patiënten krijgen de illegale medicijnen zelfs terugbetaald van hun OCMW. 'Het verbod is zinloos en speelt obscure bedrijven in de kaart.'
20/03 07u45  Open Vld: "Iemand drogeren bij verkrachting moet verzwarende factor zijn"Na de groepsverkrachting afgelopen weekend in een hotel in Antwerpen vindt Open Vld dat het toedienen van verdovende middelen een verzwarende omstandigheid moet worden bij verkrachting. Kamerlid Carina Van Cauter heeft een wetsvoorstel klaar dat de strafmaat in zo'n geval 5 jaar hoger legt.
20/03 07u30  Maakt vooruitgang ons gelukkig?Maarten Boudry is filosoof en publicist
20/03 07u30  Erdogan sluit optreden in Noord-Irak niet uitTurkije zal de militaire operaties tegen de Koerdische milities in het noorden van Syrië voortzetten en uitbreiden tot gebieden op honderden kilometers ten oosten van Afrin, waar het Turkse leger op dit ogenblik een offensief uitvoert. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dat gisteren gezegd.
20/03 07u30  Kosovaarse voedselagentschap tipte ons land tweemaal over vervallen vleesHet Kosovaarse voedselagentschap tipte ons land tweemaal over vervallen vlees van Belgische slachthuizen: Veviba in september 2016 en Vanlommel afgelopen zomer. Toeval?
20/03 07u30  "Gedaan met vriendelijk zijn": Trump wil doodstraf voor drugsdealers, maar voorstel krijgt kritiekPresident Donald Trump heeft in een toespraak in New Hampshire het startsein gegeven voor een campagne die een eind moet maken aan de epidemie van zware pijnstillers in de VS, zoals oxycodon en fentanyl. Trump stelde zoals verwacht voor om de doodstraf in te voeren voor drugsdealers en dan niet alleen voor handelaren in cocaïne en heroïne.
20/03 07u15  Chinese president slaat scherpe nationalistische toon aan: "Bloedige strijd met onze vijanden aangaan"Met scherpe toon heeft China's staatshoofd en partijleider Xi Jinping opgeroepen tot de opbouw van een 'sterke natie'. Bij het slot van de jaarlijkse zitting van het Volkscongres legde Xi in een toespraak voor bijna 3.000 parlementsleden in Peking de nadruk op de realisatie van de 'Chinese droom' van de wedersopstanding van China. 'We zijn vastbesloten om de bloedige strijd met onze vijanden aan te gaan', zei Xi Jinping. 
20/03 07u15  Weinstein Company vraagt faillissement aan, geheimhoudingscontracten niet langer geldigDe contracten die Harvey Weinstein zijn slachtoffers liet tekenen om geheimhouding te garanderen, zijn niet langer geldig. Dat heeft zijn broer Bob Weinstein gisteren laten weten bij de bekendmaking dat The Weinstein Company faillissement heeft aangevraagd.
20/03 07u00  "Schooldirecteurs zijn geen supermensen": sp.a wil af van directeurs die voor klas moeten staanEen schooldirecteur die ook voor de klas moet staan. Uit cijfers van minister Hilde Crevits (CD&V) blijkt dat dit in een op de zeven basisscholen een realiteit is. 'Maar dit zijn geen supermannen en supervrouwen.' Sp.a-parlementslid Steve Vandenberghe wil het systeem alvast op de schop doen. 
20/03 07u00  Beïnvloedt Facebook straks ook onze verkiezingen?Jan-Willem Lust, head of legal en Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij theJurists Europe. Beiden zijn gespecialiseerd in (online) privacy.
20/03 07u00  Waarom u binnenkort meer Vlaamse reeksen op Netflix zietDe komende jaren zullen steeds vaker Vlaamse series opduiken in de Netflix-bibliotheek. Het Amerikaanse bedrijf zal, net als Proximus en Telenet, elk jaar een bepaald bedrag investeren in Vlaamse televisiereeksen. Dat laat mediaminister Sven Gatz (Open VLD) weten na een bezoek aan het hoofdkwartier van het bedrijf in Silicon Valley. 
20/03 07u00  Britse datawaakhond wil bevelschrift om computers van Cambridge Analytica te doorzoekenHet Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Dat raakte deze nacht bekend.
20/03 07u00  "Nigeriaanse veiligheidstroepen faalden schoolmeisjes te beschermen tegen Boko Haram"De Nigeriaanse veiligheidstroepen hebben niet adequaat gereageerd toen ze op 19 februari 2018 meermaals gewaarschuwd werden over een konvooi Boko Haram-strijders dat onderweg was naar de stad Dapchi, in het noordoosten van Nigeria. Dat zegt Amnesty International na een eigen onderzoek. De strijders ontvoerden er die avond 110 schoolmeisjes.
20/03 07u00  Witte Huis niet te spreken over uitspraken Abbas aan adres Amerikaanse ambassadeur in IsraëlHet Witte Huis is niet te spreken over de 'totaal misplaatste beledigingen' van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Die noemde de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, maandagavond een 'kolonist' en de 'zoon van een hond'. 
20/03 07u00  Brussel op 27ste plek in wereldwijde stadsranking over levenskwaliteitBrussel is niet de beste stad ter wereld om in te leven. Daarvoor is de lucht niet proper genoeg, staan er te veel files en is er te vaak politieke instabiliteit. In de jaarlijkse lijst van 'meest leefbare steden ter wereld' van consultancybedrijf Mercer blijft onze hoofdstad dan ook hangen op de 27ste plaats.
20/03 07u00  Databedrijf biedt chantagetechnieken aan om politieke tegenstanders uit te schakelenHet schandaal rond het omstreden databedrijf Cambridge Analytica deint verder uit. Het bedrijf, dat betrokken was bij de campagne van Donald Trump en de brexitcampagne, heeft een Britse verslaggever aangeboden politieke tegenstanders te chanteren, zo blijkt uit een reportage van Channel 4 News.
20/03 06u45  Meer stedelingen tolerant voor andere culturenBijna een derde van de stadsbewoners staat positief tegenover andere culturen en dat is meer dan vroeger, zo blijkt uit de Vlaamse Stadsmonitor. Op zoek naar goedkope huizen belanden steeds meer mensen in diverse buurten en dat lijkt ze te bevallen. Uit diezelfde monitor blijkt dat Vlaamse regio's sterk kunnen verschillen op vlak van fietsveiligheid, contact met buurtbewoners, hoeveelheid zonnepanelen of sport
20/03 06u45  Ex-directeur Peraïta eist 280.000 euro ontslagvergoeding van SamusocialDe gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L'Echo en De Tijd.
20/03 06u45  Kwart meer motorrijders, maar kwart minder ongevallenHoewel de afgelopen tien jaar het aantal motorrijders met 28 procent is toegenomen, deden zich bij dit type weggebruiker in diezelfde periode bijna een vierde minder letselongevallen voor. De veiligheid van de motorrijders is er dus op vooruitgegaan, al zijn ze nog altijd het vaakst betrokken bij de meest dodelijke ongevallen. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Vias institute.
20/03 06u30  Slagers in opleiding: "Geen toekomst meer voor vlees? Zever in pakskes"De reputatie van het vlees op ons bord is zo slecht dat er zelfs vragen worden gesteld over de maatschappelijke houdbaarheid ervan. In de slagerijschool rechten ze de rug: 'Mijn respect voor vlees is alleen maar gegroeid.'
20/03 06u15  Motorrijders raken minder vaak gewond terwijl ze in steeds grotere aantallen op de weg zijnHoewel de afgelopen tien jaar het aantal motorrijders met 28 procent is toegenomen, deden zich bij dit type weggebruiker in diezelfde periode bijna een vierde minder letselongevallen voor. De veiligheid van de motorrijders is er dus op vooruitgegaan, al zijn ze nog altijd het vaakst betrokken bij de meest dodelijke ongevallen. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Vias institute.
20/03 06u15  Het budget van de mensen die zorg nodig hebben verdwijnt vaak in de zakken van schuldeisersMatthias Somers is filosoof en wetenschappelijk medewerker van de progressieve denktank Minerva. Zijn wisselcolumn met Yasmien Naciri verschijnt wekelijks.
20/03 06u15  Hawking flikt een laatste kunstje: postuum artikel werpt nieuw licht op zijn universum-voorspellingDe vorige week overleden Britse natuurkundige Stephen Hawking blijkt nog een onverwachte wetenschappelijke erfenis te hebben nagelaten.
20/03 06u15  Hoe betrouwbaar is je rum-cola?De vier mannen die in het Antwerpse uitgaansleven twee toeristes hebben verkracht, bedwelmden de dames wellicht met een ‘verkrachtingsdrug’. Die verdovende middeltjes in gin tonics en rum-cola’s leiden tot angst in het uitgaansleven. Politie, spoeddiensten en drugexperts krijgen echter moeilijk grip op het fenomeen: vaak is ‘iemand deed iets in mijn drankje’ een excuus om overmatig drinken te camoufleren.
20/03 06u15  Algoritmes baseren zich op harde data. En toch kunnen ze erg oneerlijk zijnComputersystemen bepalen onderhand wat we zien, mogen en doen. Maar die kunnen even bevooroordeeld zijn als mensen. Hoe vertel je een computer wat ethiek is? 'Ethiek is niet te vertalen in enen en nullen.'
20/03 06u15  Rusland stelt economisch nauwelijks meer voor dan België en Nederland samenPaul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
20/03 04u15  Militaire oefeningen VS en Zuid-Korea gaan gewoon door in aanloop naar Korea-topDe VS en Zuid-Korea beginnen op 1 april hun jaarlijkse militaire oefeningen in Zuid-Korea. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt. 
20/03 03u45  Britse datawaakhond wil bevelschrift om computers van omstreden bedrijf Cambridge Analytica te doorzoekenHet Information Commissioner's Office (ICO), de privacywaakhond van Groot-Brittannië, vraagt een bevelschrift aan om de computers en servers van onderzoeksbureau Cambridge Analytica (CA) te kunnen doorzoeken. Dat raakte deze nacht bekend.
20/03 02u00  AI: "Nigeriaanse veiligheidstroepen faalden opnieuw schoolmeisjes te beschermen tegen Boko Haram"De Nigeriaanse veiligheidstroepen hebben niet adequaat gereageerd toen ze op 19 februari 2018 meermaals gewaarschuwd werden over een konvooi Boko Haram-strijders dat onderweg was naar de stad Dapchi, in het noordoosten van Nigeria. Dat zegt Amnesty International na een eigen onderzoek. De strijders ontvoerden er die avond 110 schoolmeisjes.
20/03 01u30  Witte Huis niet te spreken over "misplaatste beledigingen" Palestijnse president Abbas aan adres Amerikaanse ambassadeur in IsraëlHet Witte Huis is niet te spreken over de 'totaal misplaatste beledigingen' van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Die noemde de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, maandagavond een 'kolonist' en de 'zoon van een hond'. 
20/03 00u30  Brussel op 27ste plek in wereldwijde stadsranking over levenskwaliteit: luchtvervuiling, mobiliteit en politieke instabiliteit kosten hoofdstad puntenBrussel is niet de beste stad ter wereld om in te leven. Daarvoor is de lucht niet proper genoeg, staan er te veel files en is er te vaak politieke instabiliteit. In de jaarlijkse lijst van 'meest leefbare steden ter wereld' van consultancybedrijf Mercer blijft onze hoofdstad dan ook hangen op de 27ste plaats.
20/03 00u00  Gouverneur Mississippi ondertekent strengste abortuswet VSDe gouverneur van Mississippi heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de strengste abortuswet van de Verenigde Staten. In de staat is zwangerschapsonderbreking na vijftien weken voortaan verboden op enkele uitzonderingen na. 
19/03 22u45  Omstreden databedrijf biedt chantagetechnieken aan om politieke tegenstanders uit te schakelenHet schandaal rond het omstreden databedrijf Cambridge Analytica deint verder uit. Het bedrijf, dat betrokken was bij de campagne van Donald Trump en de brexitcampagne, heeft een Britse verslaggever aangeboden politieke tegenstanders te chanteren, zo blijkt uit een reportage van Channel 4 News.
19/03 22u30  Turkse politie vindt anderhalve kilo radioactief materiaalDe Turkse politie heeft in de hoofdstad Ankara bijna anderhalve kilo van het radioactieve element californium-252 in beslag genomen. Dat meldt de nieuwszender NTV.
19/03 22u00  'Sex and the City'-ster wil gouverneur van New York wordenVoormalig Sex and the City-ster Cynthia Nixon stelt zich kandidaat om gouverneur van New York te worden. Dat heeft ze vandaag aangekondigd op Twitter.
19/03 22u00  Prins Laurent gaat zich dan toch niet zelf verdedigen in parlementPrins Laurent zal zich woensdag niet zelf verdedigen in de Kamer. Dat meldde VTM NIEUWS vanavond en wordt bevestigd door zijn advocaat meester Laurent Arnauts.
19/03 21u45  Eerste dodelijk slachtoffer met zelfrijdende wagen: Uber rijdt vrouw aanEen  vrouw is om het leven gekomen nadat ze gisteren werd aangereden door een zelfrijdende wagen. De feiten vonden plaats in de stad Tempe, in de Amerikaanse staat Arizona. Voor zover bekend gaat het om het eerste dodelijke ongeval veroorzaakt door een zelfrijdende auto. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.
19/03 21u15  België gaat kinderen niet proactief repatriëren uit IS-gebied: "Verantwoordelijkheid van hun ouders"Ons land gaat de Belgische vrouwen in IS-gebied en hun kinderen niet actief repatriëren. Dat heeft Kamerlid Peter De Roover (N-VA) vanavond gezegd in Terzake. Het lot van die kinderen 'is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de mensen die bewust naar daar zijn gegaan'.
19/03 21u15  Petitie vraagt Matt Smith om "seksistisch loonverschil" te storten aan Time's UpHet nieuws dat Matt Smith meer verdiende dan zijn vrouwelijke tegenspeelster in de Netflix-serie The Crown, krijgt nog een staartje. Een petitie spoort de acteur aan het verschil in loon over te maken aan een goed doel.
19/03 21u15  Rubens promoot Vlaanderen in San FranciscoVolgend jaar pakt het Fine Arts Museum in San Francisco uit met een grote Rubens-tentoonstelling. De Vlaamse overheid grijpt die gelegenheid aan om de eigen regio in de kijker te zetten en pompt 100.000 euro in de expo.
19/03 21u00  De brexit is een vernederende kruisweg voor de Britse regering aan het wordenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
19/03 20u45  "Het grote psychiatrierapport" genomineerd voor Belfius-Persprijzen'Het grote psychiatrierapport' van De Morgen-journalisten Femke van Garderen en Sara Vandekerckhove werd genomineerd voor de Persprijzen Belfius 2017. De reeks is één van de drie kandidaten in de categorie 'Schrijvende pers'.
19/03 20u30  Kempenaren zijn kampioen in zonnepanelen leggen, West-Vlamingen in praten met de burenUit de stads- en gemeentemonitor van Statistiek Vlaanderen blijkt dat Vlaamse regio's sterk kunnen verschillen van elkaar op vlak van fietsveiligheid, contact met buurtbewoners, hoeveelheid zonnepanelen of sport. Vier opmerkelijke vaststellingen.
19/03 20u30  Aantal terreurdossiers neemt afHet federaal parket heeft dit jaar beduidend minder nieuwe terreurdossiers geopend dan de vorige jaren. Dat meldt de VRT.
19/03 20u30  Hoe je het makkelijkst dingen gedaan krijgtMensen nemen feiten niet voor lief, maar zetten die naar hun hand, zegt de Britse neurowetenschapper Tali Sharot.
19/03 20u15  Voedselagentschap wil zich vrijpleiten met rapport. Maar de vragen blijvenWaarom is pas 18 maanden na de eerste tip over fraude bij het slachthuis Veviba in Bastenaken een huiszoeking uitgevoerd? Op die sleutelvraag geeft ook het rapport van het voedselagentschap FAVV geen sluitend antwoord. 
19/03 20u00  Last van muizen? Door ze voedsel en veilig onderdak te geven, kun je ze al na 20 generaties als huisdier houdenIn een leegstaande boerenschuur in het Zwitserse dorpje Illnau leeft een opmerkelijke groep wilde muizen. De diertjes zijn nauwelijks meer schuw, hebben witte vlekjes en een korter snuitje dan hun in het wild levende soortgenoten. Het gevolg van amper twintig muizengeneraties lang de diertjes voedsel en veilig onderdak geven, en diepzinnig bewijs dat dieren ook zonder veel bemoeienis van de mens tam kunnen worden, stellen biologen.
19/03 20u00  Nieuwe behandeling tegen huidkanker van VUB boekt resultaatGoed nieuws voor mensen die lijden aan huidkanker. Volgens de krant De Tijd kan een onderzoek naar een behandeling tegen de ziekte die werd uitgevoerd door de VUB veelbelovende resultaten voorleggen. En de sleutel blijkt in immuuntherapie te liggen, dat het immuunsysteem van de patiënt een boost geeft.
19/03 20u00  Tate Modern wijdt expo aan Picasso’s wonderjaar 1932Geen jaar dat een beter overzicht geeft van Picasso’s wereld dan 1932. De zinderende tentoonstelling Picasso 1932: Love, Fame, Tragedy in Tate Modern in Londen illustreert bijna dag na dag de onrust en de wispelturigheid die de beroemde schilder dat jaar verteerden.  
19/03 19u45  Brexit een triomf van burgerinspraak? Eerder een waarschuwing dat democratie zichzelf perfect in de ravijn kan rijdenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
19/03 19u45  Kunstverkoop zit in de lift. Maar voor kleine spelers slinken de overlevingskansen2017 was een goed jaar voor de kunstmarkt: de verkoop steeg met 12 procent. Dat blijkt uit het jaarrapport van de kunstbeurs Art Basel. Maar tegelijk slinken de overlevingskansen van kleine spelers. “Wie veel kapitaal heeft, kan jonge kunstenaars gewoon wegkopen.”
19/03 19u30  Leerlingen met migratieachtergrond in Vlaanderen hinken achteropLeerlingen met een migratieachtergrond doen het in Vlaanderen minder goed dan in de rest van Europa. Zij hebben twee keer meer kans dan autochtone kinderen om te falen. Toch voelen ze zich beter op school dan vroeger.
19/03 19u30  Een beetje emotie kan helpen overtuigen, want met feiten alleen kom je er nietMensen nemen feiten niet voor lief, maar zetten die naar hun hand, zegt de Britse neurowetenschapper Tali Sharot.
19/03 19u30  Nog altijd wordt oerwoud gekapt voor ijs, koekjes en shampooAcht multinationals, waaronder PepsiCo en Kraft Heinz, willen niet tegen Greenpeace zeggen bij wie ze hun palmolie kopen. Voor palmolieplantages gaan veel bossen in Indonesië tegen de vlakte.  
19/03 19u15  'Eigen kweek' op StuBru: éindelijk weer een programma over Belgische muziekIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de redactie de blik op oneindig. Vandaag: Sasha Van der Speeten over 'Eigen Kweek' op StuBru.
19/03 19u15  "Prins Harry en Meghan gaan trouwen zonder huwelijksvoorwaarden"De Britse prins Harry weigert een document met huwelijkse voorwaarden te ondertekenen voor zijn aanstaande huwelijk met Meghan Markle. Dat betekent dat zijn geschatte fortuin van zo'n 22,8 miljoen euro niet veiliggesteld is in geval van een echtscheiding.
19/03 19u15  Nog niet gepubliceerd, maar nu al het meest verkocht op Amazon: de memoires van ex-FBI-baas James ComeyDe memoires van ex-FBI-baas James Comey staan sinds een nieuwe Twitteraanval van Amerikaans president Trump helemaal bovenaan de bestsellerlijst van Amazon. En het boek is nog niet eens gepubliceerd.
19/03 19u00  Ruig homodrama ‘God’s Own Country’ ontroert met plattelandsromanceEen schapenboer leert wat liefde is in het ruige maar diep ontroerende homodrama God’s Own Country. De film wordt nu al de Britse Brokeback Mountain genoemd, en niet helemaal onterecht.
19/03 19u00  De nieuwe Romeo en Julia zijn gayWordt u de laatste tijd ook opvallend vaak warm van homoromances? Na Oscar-sensaties Moonlight en Call Me By Your Name is het deze week alweer prijs, met God's Own Country. Hoe komt het dat films over homoliefde ons plots zo raken?
19/03 18u45  Eerste dodelijk slachtoffer met zelfrijdende wagen: Uber rijdt voetganger aanEen  vrouw is om het leven gekomen nadat ze gisteren werd aangereden door een zelfrijdende wagen. De feiten vonden plaats in de stad Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. Voor zover bekend gaat het om het eerste dodelijke ongeval veroorzaakt door een zelfrijdende auto. 
19/03 18u30  ‘Het Verdriet van België’ van Hugo Claus is nu ook een geluidswandelingTien jaar na zijn overlijden wordt Hugo Claus geëerd met een geluidswandeling in Kortrijk, de stad waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. Je kunt er de belangrijkste plekken uit zijn meesterwerk ‘Het Verdriet van België’ ontdekken. De basis voor die wandeling, een initiatief van De Buren, zijn gesprekken die Claus in Kortrijk had met zijn vriend-schrijver Cees Nooteboom.
19/03 18u15  Mark Zuckerbergs fortuin is in één dag met 3,8 miljard dollar verminderdHet aandeel van Facebook heeft vandaag een stevige klap gekregen, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Op een dag tijd zakt het fortuin van Mark Zuckerberg met maar liefst 3,8 miljard dollar. Het aandeel daalt op de beurs met zo'n 5 procent. Het gaat om de grootste beursdaling in de geschiedenis van het bedrijf.
19/03 17u45  Groenland haalt zijn gevaarlijkste criminelen terug naar huisEen stijlvol complex in het adembenemende Arctische landschap, met panoramische zichten op fjorden en besneeuwde bergen. Neen, Ny Anstalt is geen luxueus vakantieresort, maar wel een gevangenis voor de gevaarlijkste criminelen van Groenland. Met het nieuwe complex wordt een mensenrechtenprobleem opgelost waarmee het land al tientallen jaren te kampen heeft.
19/03 17u45  "Ik sloeg op haar hoofd, waarschijnlijk een drietal keer, en dat was het": een moordenaar getuigt'Haatmisdrijven verschillen van andere misdrijven. Ze treffen het hart van iemands identiteit', schreef ex-FBI-directeur James Comey vorig jaar. Op sublieme wijze vertelt de documentaire Love and Hate Crime het verhaal van drie zulke misdrijven. Vanavond is het eerste deel te zien op Canvas.
19/03 17u30  Inwoners De Pinte en Vorselaar zijn het meest tevreden, maar fiets- en voetpaden blijven grootste ergernis voor VlamingVlamingen zijn doorgaans tevreden over hun buurt en gemeente. Dat blijkt uit de jaarlijkse gemeente- en stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen. Als inwoners klagen, is dat vooral over de staat van fiets- en voetpaden. De Vlaamse gemeente met de grootste groep tevreden inwoners is het Oost-Vlaamse De Pinte, gevolgd door het Antwerpse Vorselaar.
19/03 17u30  Het leven zoals het is bij de F-16-piloten: "Met 'Top Gun' heeft dit niets te maken"Terwijl legertop en politici zich het hoofd breken over de aankoop van nieuwe straaljagers, gooiden ze op de F-16-basis in Kleine-Brogel het voorbije jaar de deuren open voor VTM. 'Het is hier geen Top Gun. Het wordt tijd dat men beseft wat wij doen.'
19/03 17u30  Mark Zuckerbergs fortuin is op één dag 3,8 miljard dollar minder waardHet aandeel van Facebook heeft vandaag een stevige klap gekregen, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Op een dag tijd zakt het fortuin van Mark Zuckerberg met maar liefst 3,8 miljard dollar. Het aandeel daalt op de beurs met zo'n 5 procent. Dat is de grootste daling in ruim twee maanden.
19/03 17u15  VN-rapport: "Bijna de helft van de bevolking kan tegen 2050 worden getroffen door waterschaarste"Meer dan 5 miljard mensen zouden in 2015 getroffen kunnen worden door een tekort aan water. Dat stelt een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Klimaatverandering, toegenomen vraag en vervuilde voorraden zijn volgens het rapport de boosdoeners.
19/03 17u00  'New York Times' zet Vlaamse serie op lijstje van niet te missen tv-reeksenThe New York Times heeft afgelopen weekend zijn lijstje van niet te missen internationale tv-series bekendgemaakt. Opvallend: tussen de zes titels prijkt één Vlaamse: Spitsbroers. 
19/03 17u00  Deze kwesties liggen nu op tafel bij de brexit-gesprekkenGroot-Brittannië en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de overgangsperiode die moet ingaan nadat Groot-Brittannië uit de EU is gestapt. Maar er blijven nog tal van problemen over waarmee de Britse regering wordt geconfronteerd. Een kleine greep uit de netelige kwesties.
19/03 16u30  In deze ijzingwekkende docu praat een moordenaar tegen ons (maar vertelt hij de waarheid?)'Haatmisdrijven verschillen van andere misdrijven. Ze treffen het hart van iemands identiteit', schreef ex-FBI-directeur James Comey vorig jaar. Op sublieme wijze vertelt de documentaire Love and Hate Crime het verhaal van drie zulke misdrijven. Vanavond is het eerste deel te zien op Canvas.
19/03 16u30  Facebook-aandeel krijgt klappen na schandaal rond datamisbruikHet aandeel van Facebook heeft vandaag een stevige klap gekregen, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.
19/03 16u30  "Homans wil ons monddood maken": personeel Minderhedenforum slaat alarmMet de wijzigingen die minister Homans wil doorvoeren 'verliest het Minderhedenforum een stuk van haar autonomie', zo staat in een uitgelekte e-mail van de directeur van het Minderhedenforum. 'Dit is nog maar de eerste stap in de afbouw', zegt een werknemer.
19/03 16u15  Personeel vreest voor toekomst Minderhedenforum: "Homans wil ons monddood maken"Met de wijzigingen die minister Homans wil doorvoeren 'verliest het Minderhedenforum een stuk van haar autonomie', zo staat in een uitgelekte e-mail van de directeur van het Minderhedenforum. 'Dit is nog maar de eerste stap in de afbouw', zegt een werknemer.
19/03 16u15  #BoycottHM: aanval op graffiti komt als boemerang terugHet zijn woelige tijden voor de Zweedse modeketen H&M. Ditmaal omdat ze ongevraagd het werk van een graffitikunstenaar gebruikt hebben en weigerden daarvoor te betalen. De discussie liep zelfs zo uit de hand dat H&M dreigde met een rechtszaak. Maar vooral dat de keten graffiti vandalisme noemt, veroorzaakt veel woede.
19/03 16u15  Huiszoeking bij Museum voor Schone Kunsten in Gent: ex-directrice ondervraagd door politieHet parket van Gent en de federale politie hebben een huiszoeking uitgevoerd bij het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK). Zo krijgt de zaak over de betwiste werken uit de Toporovski-collectie ook een gerechtelijke kant. Directrice Catherine de Zegher wordt ondervraagd door de politie.
19/03 16u00  Nog altijd wordt oerwoud gekapt voor ijs, koek en shampooAcht multinationals, waaronder PepsiCo en Kraft Heinz, willen niet tegen Greenpeace zeggen bij wie ze hun palmolie kopen. Voor palmolieplantages gaan veel bossen in Indonesië tegen de vlakte.  
19/03 16u00  Antwerpse IS-vrouwen die "spijt hebben en willen terugkeren" veroordeeld tot vijf jaar celLees meer >
19/03 16u00  Avondwandeling neemt je mee door Hugo Claus' topwerk 'Het verdriet van België'Tien jaar na het overlijden van Hugo Claus wordt de grootste schrijver van België geëerd. Onder meer met een audiowandeling door het decor van Claus’ meest illustere, maar ook minst uitgelezen roman Het verdriet van België.
19/03 15u30  Gerecht onderzoekt dood van Oekraïense piloot die volgens Rusland MH17-toestel neerschootDe Oekraïense straaljagerpiloot, die door Rusland wordt beschuldigd van het neerschieten van vlucht MH17 op 17 juli 2014, werd dood gevonden in zijn huis. Dat meldt BBC vandaag op basis van Oekraïense media. Uit verschillende berichten blijkt dat de man zelfmoord heeft gepleegd.
19/03 15u30  Belg drinkt minder pintjes, maar meer speciaalbier op caféDe Belg dronk vorig jaar minder pilsbier op café, maar wel meer speciaalbier. Dat blijkt uit een rondvraag van de federatie van Belgische drankenhandelaars. Daarnaast is de consumptie van champagne verder toegenomen.
19/03 15u15  5 tips voor een geslaagde tv-avondEen indringende documentaire over Vladimir Poetin, een zwarte komedie met Jennifer Aniston of een terugblik op Milaan-San Remo van 1981: er is voor elk wat wils op de tv vanavond. Dit zijn onze tips, het volledige overzicht vindt u hier. 
19/03 15u00  Belg drinkt vaker champagne op caféDe Belg dronk vorig jaar minder pilsbier op café, maar wel meer speciaalbier. Dat blijkt een rondvraag van Febed, de federatie van Belgische drankenhandelaars bij haar leden die ruim 14.000 horecazaken bevoorraden, of zowat de helft van de markt. Ook de consumptie van frisdranken en water viel in 2017 terug; voor wijn of warme dranken zijn er geen cijfers.
19/03 15u00  Marc Van Peel (CD&V) houdt politiek voor bekeken en komt niet meer op in AntwerpenMarc Van Peel zal dit jaar niet langer opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De CD&V'er is momenteel nog schepen van de Antwerpse haven, maar houdt op het einde van deze legislatuur zijn politieke carrière voor bekeken.
19/03 15u00  Daarom worden vliegtuigen meer geraakt door bliksemDe bliksem treft vliegtuigen vaker dan vroeger: doordat we meer reizen, maar vooral doordat het klimaat verandert. Het gevolg: schade, vertragingen en uitgevallen vluchten.
19/03 15u00  Huiszoeking bij Museum voor Schone Kunsten in Gent: ex-directrice hield mogelijk documenten achterHet parket van Gent en de federale politie hebben een huiszoeking uitgevoerd bij het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK). Zo krijgt de zaak over de betwiste werken uit de Toporovski-collectie ook een gerechtelijke kant. Vermoedelijk heeft directrice Catherine de Zegher documenten over de betwiste werken achtergehouden.
19/03 14u45  Duitsland wil af van Russisch gas en plant forse investeringen in vloeibaar aardgasDuitsland wil minder afhankelijk worden van gas uit Rusland. De nieuwe regering van bondskanselier Angela Merkel is van plan de komende jaren fors te investeren in de industrie voor vloeibaar aardgas, ook wel bekend als 'lng'. Duitsland mikt onder meer op de bouw van terminals aan de Noord- en Oostzeekust, waarmee het ook minder afhankelijk wordt van de doorvoer van lng door onder meer Nederland en België.
19/03 14u45  Rapper Gers Pardoel raakt verbrand tijdens concert in Lotto ArenaZaterdag- en zondagavond gaf de Nederlandse rapper Gers Pardoel twee uitverkochte optredens in de Antwerpse Lotto Arena. Tijdens het optreden van zondag ging het echter fout: de zanger liep brandwonden op door het vuurwerk op het podium.
19/03 14u30  Brexit-onderhandelingen volop aan de gang: welke kwesties liggen nog op tafel?Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de overgangsperiode die moet ingaan nadat Groot-Brittannië uit de EU is gestapt. Maar er blijven nog tal van problemen over waarmee de Britse regering wordt geconfronteerd. Een kleine greep uit de netelige kwesties.
19/03 14u30  Explosies houden Amerikaanse stad Austin in de ban: "Iemand wil een boodschap uitsturen"Twee twintigers zijn gisteren gewond geraakt in Austin, nadat een bompakket tot ontploffing kwam. Het is deze maand al de vierde raadselachtige explosie in de hoofdstad van Texas. Wat is er aan de hand?
19/03 14u15  Three billboards outside Evergem, Oost-Vlaanderen: "Waar wacht u op, Joke?"In Wachtebeke, langs de Papdijk, staan sinds gisteren drie grote reclameborden met een boodschap voor Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). 'Sinds u minister bent is er meer dan 2.000 hectare bos vernietigd', zo staat op een van de borden te lezen. De borden zijn een verwijzing naar de Oscar-genomineerde film Three Billboards outside Ebbing, Missouri. 
19/03 14u15  Tom Hardy kruipt in de huid van Al CaponeDe actiester speelt de hoofdrol in 'Fonzo', een nieuwe biografische film over de legendarische gangsterbaas. Ook enkele andere grote namen spelen mee.
19/03 14u15  Dit is waarom vliegtuigen meer geraakt worden door bliksemDe bliksem treft vliegtuigen vaker dan vroeger: doordat we meer reizen, maar vooral doordat het klimaat verandert. Het gevolg: schade, vertragingen en uitgevallen vluchten.
19/03 14u00  Deze concerten mag u deze week niet missenU wil deze week een stapje in de wereld zetten? De muziekredactie van De Morgen helpt u graag op weg.
19/03 14u00  EU en Groot-Brittannië akkoord over overgangsperiode na Brits vertrekDe Europese Unie en Groot-Brittanië hebben een akkoord bereikt over de overgangsperiode nadat de Britten uit de Unie stappen. Het vertrek staat gepland op 30 maart 2019. De periode zal 21 maanden duren, tot 1 januari 2021.
19/03 14u00  Trump overweegt doodstraf voor drugdealersLees meer >
19/03 13u30  Europese Unie en Groot-Brittannië bereiken akkoord over overgangsperiode na Brits vertrekDe Europese Unie en Groot-Brittanië hebben een akkoord bereikt over de overgangsperiode nadat de Britten uit de Unie stappen. Het vertrek staat gepland op 30 maart 2019. De periode zal 21 maanden duren, tot eind 2020.
19/03 13u30  Leerlingen met migratieachtergrond scoren in België nog altijd slechterLeerlingen met een migratieachtergrond lopen in ons land dubbel zoveel risico om slechter te presteren op academisch vlak. Dat blijkt uit het OESO-rapport 'The resilience of students with an immigrant background' (De veerkracht van studenten met een migratieachtergrond), dat vandaag werd gepubliceerd. Toch blijken net die leerlingen meer gemotiveerd te zijn tijdens hun studies.
19/03 13u30  Parket doet huiszoeking bij Museum voor Schone Kunsten in GentHet parket heeft een huiszoeking uitgevoerd bij het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Dat meldt VTM Nieuws. Het parket vermoedt dat ex-directrice Catherine de Zegher nog documenten heeft achtergehouden, die de echtheid van de omstreden Toporovski-collectie kunnen aantonen.
19/03 13u30  Belgisch ontwerper Kris Van Assche verlaat Frans modehuis DiorKris Van Assche verlaat het Franse modehuis Dior, zo meldt Business of Fashion. De Belgische ontwerper was elf jaar jaar lang creatief directeur van de mannenlijn Dior Homme. De Brit Kim Jones neemt de fakkel van Van Assche over. 
19/03 13u15  Radiohead-frontman Thom Yorke komt naar de ABOp zondag 3 juni speelt Radiohead-zanger Thom Yorke in de Ancienne Belgique. Thom Yorke bracht naast verschillende Radiohead-albums ook al twee soloplaten uit. Dat solowerk brengt hij samen met vaste klanten Nigel Godrich, Radiohead-producer en multi-instrumentalist, en Tarik Barri, die voor de visuals zal zorgen.
19/03 13u15  Ontdek 'Het verdriet van België' van Hugo Claus via je orenTien jaar na het overlijden van Hugo Claus wordt de grootste schrijver van België geëerd. Onder meer met een audiowandeling door het decor van Claus’ meest illustere, maar ook minst uitgelezen roman Het verdriet van België.
19/03 12u30  Belgisch ontwerper Kris Van Assche verlaat Franse modehuis DiorKris Van Assche verlaat het Franse modehuis Dior, zo meldt Business of Fashion. De Belgische ontwerper was elf jaar jaar lang creatief directeur van de mannenlijn Dior Homme.
19/03 12u15  Britse vrouw die meevocht met Koerden gedood in SyriëEen Britse vrouw die meevocht met Koerdische milities is omgekomen in Syrië. Het konvooi met de 26-jarige Anna Campbell uit East Sussex zou zijn getroffen door een raket, berichten Britse media. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat een Britse vrouw in Syrië sneuvelt aan de zijde van de Koerden.
19/03 12u15  Is dit de leukste manier om suikereitjes te eten? Verwerk ze in een romig paasgebakHoe dichterbij Pasen komt, hoe talrijker die schattige suikereitjes onze bakkers, supermarkten en snoepkasten binnendringen. Misschien heb je er nu al te veel verzameld, of misschien wil je gewoon suikereitjes eten bij álles. Dacht je er dan al aan om ze in een cake te verwerken? Voeg ook ricotta en hazelnoten toe voor een extra romig paasgebak met een verrassende zoete toets.
19/03 11u45  FAVV stuurt kat naar commissie over vleesschandaalGeen rapport en geen vertegenwoordiging van het federaal voedselagentschap. De commissies Volksgezondheid en Landbouw zitten sinds vanochtend bijeen, maar een discussie ten gronde van het vleesschandaal is onmogelijk. Minister van Landbouw Ducarme (MR) schermt met het geheim van het onderzoek.
19/03 11u45  7 dingen waarvan je hond gelukkig wordtLees meer >
19/03 11u30  Europese Unie keert zich alsnog tegen IranDe Europese Unie gaat waarschijnlijk weer sancties instellen tegen Iran. Vandaag bespreken de ministers van Buitenlandse Zaken een voorstel dat Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië vrijdag hebben rondgestuurd en dat is ingezien door persbureau Reuters.
19/03 11u30  Trumps antidrugsplan: doodstraf voor grote drugsdealersDe Amerikaanse president Donald Trump zal vandaag zijn plan in de strijd tegen drugs uit de doeken doen. In dat plan wordt onder andere een herinvoering van de doodstraf voorzien voor bepaalde drugssmokkelaars. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis gezegd.
19/03 10u45  Cirque Du Soleil-artiest valt te pletter tijdens optredenEen Cirque du Soleil-artiest is om het leven gekomen nadat hij gisteren ten val kwam tijdens een optreden in Florida. 
19/03 10u30  Minister De Block (Open Vld) 'niet te spreken' over oproep beroepsvereniging van kinesitherapeutenDe beroepsvereniging van kinesitherapeuten, Axxon, vraagt haar leden om de tariefafspraken van het Riziv niet meer te respecteren waardoor ze hogere vergoedingen kunnen vragen. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is misnoegd hierover. Ze vindt het niet kunnen dat Axxon daarmee komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. 
19/03 10u00  Standard triomfeert na historisch slechte finale tegen GenkSá Pinto heeft met Standard een prijs gewonnen. Een kopbal van Emond besliste de bekerfinale tegen Genk in een kille Heizel. Toch kon de geweldige verzameling aan Luiks talent andermaal niet overtuigen. Wat wordt dat straks in play-off 1?
19/03 10u00  Fed Cup-speelsters uitgekeken op MonamiDominique Monami is na amper drie wedstrijden ontslagen als kapitein van het Fed Cup-team. Ivo Van Aken zal eenmalig de ploeg leiden in het barrageduel tegen Italië, eind april.
19/03 10u00  Clement hekelt 'antivoetbal' van RouchesGeen vijf op vijf voor Racing Genk in een bekerfinale. De frustratie om het lepe spel van Standard overheerste na afloop bij coach Philippe Clement.
19/03 09u30  Schandaalfilm 'Baise-moi': wraakengelen op naaldhakkenTonnen drugs op de set, brute seks voor de camera: Baise-moi was voorbestemd voor torenhoge controverse. Achttien jaar later blijft de vraag: is dit gratuite wraakporno, of een feministisch pamflet? En wat heeft Rihanna ervan onthouden?
19/03 09u30  Vermaard archeoloog én fantast verzon zijn spectaculaire 'vondsten' zelfHij was een gevierd archeoloog, maar blijkt nu (ook) een fantast. Spectaculaire 'vondsten' van James Mellaart, kenner van vroege boerennederzettingen in Turkije, zijn nep: verzonnen en getekend door Mellaart zelf.
19/03 09u30  Nog meer Belgische IS-vrouwen in Syrisch kamp: “Ik deel die ideologie niet, ik ben mijn man gevolgd”VRT-journalist Rudi Vranckx ontmoette in een Syrisch vluchtelingenkamp twee Belgische IS-vrouwen, Bouchra en Tatiana uit Borgerhout, die hun mannen in 2013 volgden naar Syrië. Nu blijkt dat er nog veel meer Belgische vrouwen in verschillende kampen zitten. “Ik deel die ideologie niet, ik ben enkel mijn man gevolgd”, vertelt een Belgische vrouw aan Vranckx.
19/03 09u30  Verschillen tussen man en vrouw zie je ook in het woon-werkverkeerElk jaar onderzoekt de Universiteit Hasselt de manier waarop wij ons verplaatsen, en dit jaar blijkt duidelijk dat het traditionele rollenpatroon zich ook in onze mobiliteit laat voelen.
19/03 09u15  Wordt vliegveld Berlijn Brandenburg alweer afgebroken voordat het wordt opgeleverd?Sinds 2011 had Berlijn een nieuw vliegveld moeten hebben: Flughafen Berlin Brandenburg (BER) in het uiterste zuidoosten van de stad, vlak bij het huidige kleine vliegveld Schönefeld ligt. Maar Berlijn heeft nog geen nieuw vliegveld. En of dat er ooit wel komt, is de vraag.
19/03 09u15  "Skripal en dochter vergiftigd via ventilator in auto"De voormalige Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia zouden aan het zenuwgif Novichok blootgesteld zijn via het ventilatiesysteem van hun wagen. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News. Britse onderzoekers zouden volgens de zender nu een beter zicht hebben op hoe de aanval is uitgevoerd.
19/03 09u15  Belgen dealen zonder het te beseffenEr is in ons land een piramidespel aan de gang met cannabisolie. Het Laatste Nieuws ontdekte dat een Amerikaans bedrijf al maanden mensen ronselt om illegale producten te slijten. Vertegenwoordigers beweren onterecht dat de zaak legaal is.
19/03 09u00  Cirque Du Soleil-artiest overlijdt na val tijdens optreden Volta-tourneeEen Cirque du Soleil-artiest is om het leven gekomen nadat hij gisteren ten val kwam tijdens een optreden in Florida. 
19/03 09u00  Facebook censureert opnieuw: 19de-eeuws schilderij van Eugène Delacroix verwijderdFacebook heeft opnieuw geblunderd door een afbeelding van een beroemd Frans schilderij uit 1830 te censureren. Op het schilderij stormt een jonge vrouw met blote borsten en de Franse vlag in haar hand over de barricades. Het gaat om 'La Liberté guidant le peuple' (De Vrijheid leidt het volk) van de 19e eeuwse schilder Eugène Delacroix. 
19/03 08u45  NTGent geeft tickets aan klagers over 'IS-stuk'Het Gentse NTGent heeft heel wat dreigmails gekregen, nadat het bekend had gemaakt IS-strijders te zoeken voor een voorstelling. Maar het theaterhuis laat de opvoering zeker doorgaan. Meer zelfs: de afzenders kregen een uitnodiging voor de première cadeau.
19/03 08u45  Ze leken studenten in een sabbatjaar. Ze waren verkenners van Islamitische Staat, geleid via FacebookZe lijken op hun Facebook-posts wel studenten in een sabbatjaar, kriskras door Europa reizend om cultuur op te snuiven, feestjes te bouwen en vakantielieven aan de haak te slaan. Nu zitten ze in de gevangenis als verkenners van de Islamitische Staat. Waren ze echt slechts marionetten in een spel van de topterrorist Abdelhamid Abaaoud?
19/03 08u30  Rechter blijft zeggen dat man dood is, terwijl hij levend in de rechtszaal verschijntEen Roemeense rechtbank weigert te erkennen dat de 63-jarige Constantin Reliu nog leeft ondanks overtuigend bewijsmateriaal: hij verscheen gezond en wel in de rechtbank. 
19/03 08u15  Vandenhaute verdedigt komst Armstrong naar Ronde van VlaanderenOver een kleine twee weken bezoekt Lance Armstrong de Ronde van Vlaanderen. Dat hij er uitgenodigd is als keynotespreker schoot bij velen in het verkeerde keelgat, maar organisator Wouter Vandenhaute staat nog altijd achter die beslissing. 
19/03 08u15  Ophefmakend rapport toont gelijk van voedselagentschap FAVV aanHet federaal voedselagentschap FAVV heeft het gerecht onmiddellijk ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat is gebleken uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inkijken. Eerder zijn er ernstige vragen gesteld door zowel de meerderheid als de oppositie of het FAVV wel correct heeft gehandeld. 
19/03 08u00  Explosief rapport toont gelijk van voedselagentschap FAVV aanHet voedselagentschap FAVV heeft het gerecht onmiddellijk ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat is gebleken uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inkijken. 
19/03 08u00  Ook op de weg zijn er sekseverschillenElk jaar onderzoekt de Universiteit Hasselt de manier waarop wij ons verplaatsen, en dit jaar blijkt duidelijk dat het traditionele rollenpatroon zich ook in onze mobiliteit laat voelen.
19/03 07u30  Vlaams bedrijf stuurt 1,2 ton vervallen vlees naar KosovoNa het schandaal rond Veviba komt nu alweer een Belgisch vleesbedrijf in opspraak. Afgelopen zomer werd in Kosovo 1,2 ton vervallen kalfsvlees van de firma Vanlommel uit Olen onderschept. Pas in januari kon het Antwerpse parket een onderzoek starten, al beweert het Federaal Voedselagentschap (FAVV) dat het de informatie al eerder doorstuurde. Ondertussen raakt het geduld met het FAVV op.
19/03 07u30  Drugscontroles in verkeer worden efficiënterOp dit moment heeft niemand een flauw idee hoeveel bestuurders er onder invloed van drugs achter het stuur zitten. Een klein wondertoestelletje moet daar in de toekomst verandering in brengen. 
19/03 07u30  Deze man bouwde de oorlogsmachine van TrumpMeer dan een jaar onderzocht The Observer de rol van big data-bedrijf Cambridge Analytica in de brexit en het presidentschap van Donald Trump. Klokkenluider Christopher Wylie (28) geeft nu een unieke inkijk in hoe Facebook-data gebruikt kan worden om een cultuuroorlog te starten.
19/03 07u30  Meer drugs in het verkeer, maar controle wordt efficiënterEen nieuwe techniek maakt het veel efficiënter om chauffeurs op het gebruik van drugs te controleren. Dat is nodig, want het aantal gedrogeerde chauffeurs gaat al een paar jaar in stijgende lijn.
19/03 07u30  Vermeend brein achter aanslagen Parijs dirigeerde via Facebook netwerk van IS-verkennersZe lijken op hun Facebook-posts wel studenten in een sabbatjaar, kriskras door Europa reizend om cultuur op te snuiven, feestjes te bouwen en vakantielieven aan de haak te slaan. Nu zitten ze in de gevangenis als verkenners van de Islamitische Staat. Waren ze echt slechts marionetten in een spel van de topterrorist Abdelhamid Abaaoud?
19/03 07u15  Poetin opnieuw president: "De uitslag is niet helemaal verzonnen"Het lijkt een droomuitslag voor Vladimir Poetin: driekwart van de stemmen in zijn vierde presidentsverkiezingen. Het hoogste percentage uit zijn loopbaan. Maar hoe ver ligt die van de Russische realiteit? Tom Vennink
19/03 07u15  Vermeende brein achter aanslagen Parijs dirigeerde via Facebook allicht netwerk van IS-verkennersZe lijken op hun Facebook-posts wel studenten in een sabbatjaar, kriskras door Europa reizend om cultuur op te snuiven, feestjes te bouwen en vakantielieven aan de haak te slaan. Nu zitten ze in de gevangenis als verkenners van de Islamitische Staat. Waren ze echt slechts marionetten in een spel van de topterrorist Abdelhamid Abaaoud?
19/03 07u15  Waalse antidopingfederatie gaat amateurs die dopingregels overtreden bestraffenDe Franstalige antidopingfederatie ONAD zal binnenkort ook amateursporters kunnen bestraffen als ze de dopingregels overtreden. De Franse gemeenschap zal daar eind maart of begin april een nieuw decreet over goedkeuren. Dat schrijft Le Soir vandaag.
19/03 07u00  Twee Nederlandse meisjes door vijf mannen verkracht tijdens weekendje AntwerpenAfgelopen weekend zijn twee jonge Nederlands vrouwen van 21 en 22 jaar in hun hotelkamer in Antwerpen door vijf mannen verkracht. De vrouwen gingen vrijdagavond uit in discotheek Roxy, waar ze waarschijnlijk werden verdoofd. Nadien ging een van de mannen met hen mee naar hun hotelkamer. Hij zou vervolgens de andere mannen hebben binnengelaten. Dankzij de alerte hoteluitbater zitten intussen al drie verdachten in de cel. Dat meldt Het Nieuwsblad.
19/03 07u00  Waar zijn de trotse singles op tv?Lilith Geeraerts klaagt het gebrek aan geloofwaardige singles op tv aan.
19/03 06u45  Geduld met voedselagentschap geraakt stilaan opIs het federaal voedselagentschap (FAVV) correct omgegaan met de crisis in de vleessector? Het geduld van de meerderheid geraakt op, nu blijkt dat ook een Vlaams bedrijf bedorven vlees exporteerde naar Kosovo.
19/03 06u15  Eén, VIER en VTM zetten op zondag de grote kanonnen inVIER pakt uit met De mol, bij VTM rekenen ze op een handvol vrijgezellenboeren, en Eén haalt De drie wijzen van onder het stof. Op zondagavond, jarenlang een oase van rust in de kijkcijferstrijd, wordt vanaf volgende week een kijkcijferoorlog uitgevochten.
19/03 06u15  Geduld met voedselagentschap geraakt op na alweer een vleesschandaalIs het federaal voedselagentschap (FAVV) correct omgegaan met de crisis in de vleessector? Het geduld van de meerderheid geraakt op, nu blijkt dat ook een Vlaams bedrijf bedorven vlees exporteerde naar Kosovo. 
19/03 06u15  Dave Sinardet: "De pers is niet kritisch genoeg voor de N-VA"Bart De Wever en de joden. John Crombez en de zorg. De regering en uw firmawagen. Politiek wetenschapper Dave Sinardet geeft commentaar op het nieuws van de week, en legt uit waarom de lijst Samen in Antwerpen 'een politiek condoom' was voor Groen.
19/03 06u15  Mooier materiaal voor een complottheorie is er zelden geweestBert Wagendorp is columnist bij de Volkskrant.
19/03 06u15  Misschien moet iemand de Arco-gedupeerden eens zeggen dat er geen (noemenswaardige) compensatie komtDe politieke actualiteit volgens UGent-politicoloog en De Morgen-columnist Carl Devos.
19/03 06u15  Tate Modern toont werk van Picasso uit 'magische' jaar 193245 jaar na zijn overlijden heeft Pablo Picasso zijn eerste solotentoonstelling in het Londense Tate Modern. De expositie, goed voor honderd werken, focust op 1932, zijn ‘magische' jaar, waarin Picasso vooral zijn minnares Marie-Thérèse Walter op het doek vereeuwigde.
19/03 06u15  "Als wielrennen zich ooit afvraagt waarom het publiek bestaat uit een meerderheid van ouderen en zieken, dan moeten ze Milaan-Sanremo analyseren"Hans Vandeweghe is sportjournalist voor De Morgen.
19/03 06u00  Beroepsvereniging roept kinesisten op zich te deconventioneren: "Patiënt dupe, maar dit is ons enige drukkingsmiddel"De beroepsvereniging voor kinesitherapeuten, Axxon, roept haar leden vandaag in een opiniestuk in De Standaard op om zich massaal te deconventioneren. Daardoor zouden ze zich niet meer moeten houden aan de tariefafspraken met het Riziv.
19/03 05u15  Groen: "Steeds minder tijd voor patiënten in thuiszorg"Het aantal uren dat thuiszorgmedewerkers kunnen spenderen aan hun patiënten neemt alsmaar af. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt (Groen) opvroeg bij minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen (CD&V). Ze pleit ervoor om het systeem efficiënter te maken.
19/03 05u15  Hacker (37) die Chelsea Manning aangaf bij FBI dood in zijn appartement aangetroffenEen beruchte Amerikaanse hacker die onder meer bekendheid kreeg omdat hij klokkenluider Chelsea Manning aangaf bij de FBI, is dood in zijn appartement aangetroffen. Adrian Lamo was pas 37 jaar. Over de doodsoorzaak is niets bekend.
19/03 04u30  Italiaanse aanklager legt beslag op reddingsboot van Spaanse ngo: "Ze maken van solidariteit een misdaad"Een Italiaanse openbaar aanklager heeft beslag laten leggen op een Spaanse reddingsboot voor vluchtelingen. De ngo achter de boot had zich ertegen verzet om vluchtelingen over te dragen aan de Libische autoriteiten.
19/03 04u30  Bosbrand verwoest Australisch kuststadjeEen hevige en snel aanwakkerende bosbrand heeft een kuststadje in het zuidoosten van Australië verwoest. De brand trof tientallen huizen en bedrijven in de plaatsTathra in de staat New South Wales.
19/03 02u45  Trump presenteert vandaag zijn antidrugsplan: doodstraf voor grote drugsdealersDe Amerikaanse president Donald Trump zal vandaag  zijn plan in de strijd tegen drugs uit de doeken doen. Dat voorziet onder meer in een herinvoering van de doodstraf voor bepaalde drugssmokkelaars. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis gezegd.
18/03 22u15  Dit zijn de deelnemers aan 'De Mol'Ze zijn met tien. Vijf mannen en vijf vrouwen. En vanaf volgende week gaan ze samen met televisiekijkend Vlaanderen op mollenjacht. 
18/03 21u30  Moraalfilosoof Patrick Loobuyck : "Wat De Wever zegt, is niet totaal van de pot gerukt"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) kreeg dit weekend de volle laag toen hij in een interview beweerde dat 'joden conflicten vermijden en dat ze daarin verschillen van moslims'. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck gaat in tegen de hetze. 'Er zijn wel degelijk spanningen tussen sommige moslims en onze seculiere samenleving.' 
18/03 21u15  Poetin begint fluitend aan vierde ambtstermijn: met monsterzege herkozen als presidentDe Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Na telling van een kwart van de stemmen, voor het leeuwendeel uit het oosten van Rusland, waar het al maandagochtend is, stond Poetin op 72,78 procent. Om een tweede ronde te vermijden, moest een kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen halen. 
18/03 21u00  Poetin zoals verwacht herverkozen met score van meer dan 70 procentDe Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Na telling van een kwart van de stemmen, voor het leeuwendeel uit het oosten van Rusland, waar het al maandagochtend is, stond Poetin op 72,78 procent. Om een tweede ronde te vermijden, moest een kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen halen. 
18/03 20u45  We zouden de heer De Wever willen danken voor zoveel openheid. Eindelijk vallen de maskers afBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
18/03 20u45  Met 'zorgzekerheid' probeert sp.a een oud electoraal kunstje over te doenMet 'de sociale zekerheid' wonnen de socialisten in 1995 de verkiezingen, toen niemand het verwachtte. Met 'de zorgzekerheid' probeert John Crombez dat kunstje over te doen. Hun nieuwe voorstellen over hun oude thema's geven de partijleden weer wat zelfvertrouwen. Maar waarom zoeken ze net die niche op?
18/03 20u30  Groen springt in de bres voor het bos dat Natuurpunt opofferde: moeten bomen wijken voor een resort?Weer verdwijnen in Limburg ettelijke voetbalvelden bos en wéér, stelt Groen, is Joke Schauvliege (CD&V) verantwoordelijk. Vreemd genoeg houdt Natuurpunt zich afzijdig in de discussie: dertig jaar geleden offerde de natuurbeweging het bos in Dilsen-Stokkem op om de Limburgse natuur te sparen van groter onheil. 'Dat was pure winst.'
18/03 20u15  In het licht van de toekomst is elk nationalisme onrustwekkendJeroen Olyslaegers is schrijver van Wij, Winst en WIL. Dit is een ingekorte versie van de Clauslezing die hij vandaag uitspreekt in het Toneelhuis in Antwerpen. De integrale versie leest u hier.
18/03 20u15  "Vergeet niet wie gij zijt": de integrale Clauslezing van Jeroen OlyslaegersJeroen Olyslaegers is schrijver van Wij, Winst en WIL. Hier leest u de tekst van de Clauslezing die hij uitspreekt in het Toneelhuis in Antwerpen.
18/03 19u45  Eerste exitpolls: Poetin verkozen voor vierde termijn met score van meer dan 70 procentDe Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Volgens de eerste exitpolls van peilingbureau VTsJoeM kreeg Poetin 73,9 procent van de stemmen. Een andere exitpoll geeft Poetin 71,9 procent. 
18/03 19u30  Assisenproces aanslagen 22 maart gaat volgend jaar van startHet assisenproces over de aanslagen in Brussel komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Frédéric Van Leeuw in een interview met VTM NIEUWS. Naar schatting 1.000 mensen zullen zich burgerlijke partij stellen. Daarmee wordt dit het grootste assisenproces dat ooit in ons land heeft plaatsgevonden.
18/03 19u30  Hoe 'zorgzekerheid' sp.a weer schwung moet gevenMet 'de sociale zekerheid' wonnen de socialisten in 1995 de verkiezingen, toen niemand het verwachtte. Met 'de zorgzekerheid' probeert John Crombez dat kunstje over te doen. Hun nieuwe voorstellen over hun oude thema's geven de partijleden weer wat zelfvertrouwen. Maar waarom zoeken ze net die niche op?
18/03 19u30  Eerste exitpolls: Poetin verkozen voor vierde termijn met score van 73,9 procentDe Russische president Vladimir Poetin is, zoals verwacht, herverkozen. Hij kan een vierde en laatste ambtstermijn aansnijden. Volgens de eerste exitpolls van peilingbureau VTsJoeM kreeg Poetin 73,9 procent van de stemmen. Een andere exitpoll geeft Poetin 71,9 procent. 
18/03 19u00  Test-Aankoop maakt de rekening: zo duur is België échtHet aards bestaan biedt maar weinig zekerheden, behalve dan de wetenschap dat het leven alsmaar duurder wordt. Maar waarom zijn veel prijzen bij ons hoger dan in de ons omliggende landen? Ivo Mechels en Simon November van Test-Aankoop kwamen gewapend met laptop en stapels statistieken aan tafel voor een stevig gesprek over de kostprijs van ons leven. 'Winkelen in het buitenland loont. Soms betalen we hier tot 37 procent meer dan in andere landen.'
18/03 19u00  Na vijf maanden ploeteren is 'Zoutelande' de onverwachte nummer 1 van BLØFHet was een traject van lange adem, maar vijf maanden na de release staat 'Zoutelande' op één in de Ultratop. Het is de eerste superhit voor de Nederlandse band BLØF in Vlaanderen. En dat met een Duits nummer en een Belgische zangeres.
18/03 18u30  Bomdreiging op SXSW in Austin: optreden van The Roots afgelastDoor een bomdreiging in Austin werd het concert van de Amerikaanse hiphopband Roots op het South By Southwest (SXSW) afgelat. Er zou een verdachte opgepakt zijn.
18/03 18u00  Paul Magnette (PS) over De Wever: "Zijn stereotiepe discours is een vorm van racisme"Gewezen PS-voorzitter en Waals minister-president Paul Magnette heeft vandaag zeer scherp scherp gereageerd op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die stelde eerder vandaag: 'Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims'. 'Een vorm van racisme', noemt Magnette die uitspraak.
18/03 17u45  Tweede dag op rij sneuvelt kouderecord: koudste 18 maart sinds begin metingenVoor de tweede dag op rij zullen we een kouderecord breken. Het is de koudste 18 maart sinds het begin van de metingen. Het vorige record werd gevestigd in 1975, toen het drie graden was. Vandaag werd het niet warmer dan één of twee graden, met een gevoelstemperatuur van -10. 
18/03 17u45  Belgische IS-vrouwen willen terugkeren naar ons land: "Al geven ze ons 20 jaar. We accepteren onze straf"VRT-Journalist Rudy Vranckx heeft in een vluchtelingenkamp in Syrië een gesprek gehad met twee Belgische IS-vrouwen. De vrouwen, Bouchra en Tatiana, afkomstig uit Borgerhout, trokken in 2013 met hun echtgenotes naar Syrië. Hun echtgenotes zijn intussen gesneuveld. De vrouwen hopen terug te kunnen keren naar België.
18/03 17u45  Hoe duur is België? Ivo Mechels en Simon November (Test-Aankoop) maken de rekeningHet aards bestaan biedt maar weinig zekerheden, behalve dan de wetenschap dat het leven alsmaar duurder wordt. Maar waarom zijn veel prijzen bij ons hoger dan in de ons omliggende landen? Ivo Mechels en Simon November van Test-Aankoop kwamen gewapend met laptop en stapels statistieken aan tafel voor een stevig gesprek over de kostprijs van ons leven. 'Winkelen in het buitenland loont. Soms betalen we hier tot 37 procent meer dan in andere landen.'
18/03 16u45  Limburger Koen Timmers (38) dan toch niet 'beste leerkracht ter wereld'De voortekenen waren goed, maar Vlaming Koen Timmers (38) heeft het niet gehaald. Hj was één van de tien finalisten in de Global Teacher Prize, een jaarlijkse verkiezing van de beste leerkracht ter wereld, maar het was uiteindelijk een Britse collega die tot winnares werd uitgeroepen. 
18/03 16u45  FAVV en parket kibbelen over nieuw vleesschandaal: "Niet pas in januari, maar in november ingelicht"Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) werd al in augustus gewaarschuwd door het Kosovaarse voedselagentschap over een levering van vervallen vlees. Toch opende het parket pas in januari een opsporingsonderzoek naar het bedrijf Vanlommel dat het vervallen vlees naar een groothandel in Kosovo had gestuurd. 'Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid heeft ons pas in januari ingelicht', zegt parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker. Het FAVV weerlegt dit nu en zegt dat ze het parket al in november op de hoogte brachten. 
18/03 16u30  Kan u niet wachten op 'De Mol'? Vandaag krijgt u al een voorproefjeEen indringende documentaire over Hugo Claus, een humoristisch programma over kanker of een culinaire trip door Rome? Het zit allemaal in onze tv-tips. Net als 'Café De Mol', een nagelnieuwe talkshow voor wie niet kan wachten tot 'De Mol' start. Het volledige overzicht vind je hier.
18/03 16u30  FAVV zegt dat het parket al in november op de hoogte bracht over vervallen vlees, niet pas in januariHet Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) werd al in augustus gewaarschuwd door het Kosovaarse voedselagentschap over een levering van vervallen vlees. Toch opende het parket pas in januari een opsporingsonderzoek naar het bedrijf Vanlommel dat het vervallen vlees naar een groothandel in Kosovo had gestuurd. 'Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid heeft ons pas in januari ingelicht', zegt parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker. Het FAVV weerlegt dit nu en zegt dat ze het parket al in november op de hoogte brachten. 
18/03 16u15  Na vijf maanden ploeteren: de onverwachte nummer één van BLØFHet was een traject van lange adem, maar vijf maanden na de release staat 'Zoutelande' op één in de Ultratop. Het is de eerste superhit voor de Nederlandse band BLØF in Vlaanderen. En dat met een Duits nummer en een Belgische zangeres.
18/03 16u15  Barbara Sarafian: "Ik ben mentaal, financieel en intellectueel gekloot geweest"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: actrice Barbara Sarafian (49). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
18/03 16u00  "Doel is mensen zonder papieren op te pakken": PS-parlementslid haalt uit naar politieactie in Brusselse metroBrussels PS-parlementslid Ridouane Chahid heeft kritiek op de politieactie die volgens hem morgen doorgaat in metrostations rond het Noordstation in samenwerking met de MIVB. Volgens hem is de politieactie opgezet om de federale regering en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in staat te stellen mensen zonder een geldige verblijfsvergunning op te pakken.
18/03 16u00  Waarom overklassen Nederlandse rappers de Belgen in onze hitlijsten?Wanneer Nederlandse artiesten als Lil' Kleine, Boef of Kraantje Pappie met een single komen, kleuren de Vlaamse hitlijsten in een vingerknip oranje. Voor Belgische urbanartiesten blijft het echter moeilijk om in onze charts te belanden. Hoe komt dat?
18/03 15u45  Duizenden betogers tegen onafhankelijkheid in BarcelonaDuizenden tegenstanders van Catalaanse onafhankelijkheid zijn vandaag door de straten van Barcelona getrokken. Ze eisen een terugkeer naar de 'wijsheid' nu de regio al sinds oktober zonder regering zit.
18/03 15u45  Barbara Sarafian: "Ik ben niet zozeer bepoteld als wel mentaal, financieel en intellectueel gekloot geweest"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: actrice Barbara Sarafian (49). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
18/03 15u30  FAVV speelde informatie over tweede melding van vervallen vlees pas vier maanden na datum door aan parketHet Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) werd al in augustus gewaarschuwd door het Kosovaarse voedselagentschap over een levering van vervallen vlees. Toch opende het parket pas in januari een opsporingsonderzoek naar het bedrijf Vanlommel dat het vervallen vlees naar een groothandel in Kosovo had gestuurd. 'Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid heeft ons pas in januari ingelicht', zegt parketwoordvoerster Caroline Vanderstokker. Daardoor werd het onderzoek dus pas vier maanden na de feiten geopend.
18/03 15u30  Noord-Korea is bezig bezig met vrienden maken, na Zuid-Korea is nu Zweden aan de beurtZweden wil zich inzetten voor een geslaagde ontmoeting tussen de Amerikaanse president en de leider van Noord-Korea.
18/03 14u45  Barbara Sarafian: "Soms denk ik: mannekes, ik kan niet meer"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: actrice Barbara Sarafian (49). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
18/03 14u45  Wie weet komt 'de allerbeste leerkracht ter wereld' uit ons landDe beste burgemeester van de wereld hádden we al, en wie weet komt straks ook de allerbeste leerkracht uit eigen land. Hasselaar Koen Timmers is één van de tien finalisten, de winnaar mag naar huis met een prijzenpot van – hou u vast aan uw geodriehoek, smartboard of lessenaar – één miljoen dollar.
18/03 14u30  Russisch ambassadeur: "Zenuwgas is afkomstig uit Brits labo"Vladimir Chizhov zegt dat het zenuwgas dat gebruikt is op voormalig spion Sergei Skripal en zijn dochter afkomstig is uit een Brits labo en dus niet uit Rusland. Dat heeft hij gezegd in een interview met de BBC.
18/03 13u30  Neutraal Zweden wil tussen Trump en Kim bemiddelenZweden wil zich inzetten voor een geslaagde ontmoeting tussen de Amerikaanse president en de leider van Noord-Korea.
18/03 13u30  Filosoof Ramin Jahanbegloo: "De islam is deel van het Europese cultuurgoed"De in Iran geboren filosoof Ramin Jahanbegloo ziet de Europese beschaving afkalven. Een paar decennia geleden was er hoop. Nu zijn de Europeanen niet meer geïnteresseerd in hun eigen geschiedenis en in elkaar, stelt hij. Deel 12 van een serie waarin niet-Europeanen hun visie geven op Europa en de EU.
18/03 13u30  Bitcoin blijft crashen en stevent af op beruchte ‘Kruis des Doods’Na een crash in februari begon bitcoin opnieuw aan een koers omhoog, maar de laatste weken ziet het er opnieuw niet zo goed uit. En enkele analisten zien de munt op het zogenaamde ‘death cross’ afstevenen, ofwel het ‘Kruis des Doods’.
18/03 13u15  Britse parlementaire commissie waarschuwt voor vertraging van BrexitDe Britse parlementaire commissie die de onderhandelingen rond de Brexit superviseert, suggereert in een vandaag verschenen rapport dat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie wel eens op zich zou kunnen laten wachten. Tijdens de gesprekken tussen de twee partijen wordt maar zeer beperkt vooruitgang geboekt, klinkt het.
18/03 13u15  Turkije: "Centrum van Afrin volledig onder controle van Syrische leger"Syrische rebellen zijn vandaag met steun van Turkse troepen kort voor zonsopgang de stad Afrin in het noordwesten van Syrië binnengetrokken. Ze hebben de controle over delen ervan overgenomen nadat de Koerdische YPG-troepen zich hadden teruggetrokken, zei een woordvoerder van de rebellenstrijders van het Vrije Syrische Leger.
18/03 13u00  Peeters (CD&V): "De Wever moet gemeenschappen verbinden, niet uiteen drijven"In een interview met De Zondag zegt N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat 'Joden conflicten vermijden. Dat is het verschil met moslims.' Onder meer Kris Peeters (CD&V) reageert: 'Een burgemeester moet een burgervader zijn voor alle inwoners.' Wouter Van Besien (Groen) roept op om vooral niet te veralgemenen.
18/03 12u30  Peeters (CD&V): "De Wever moet als burgemeester gemeenschappen verbinden, niet uit elkaar spelen"In een interview met De Zondag zegt N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat 'Joden conflicten vermijden. Dat is het verschil met moslims.' Onder meer Kris Peeters (CD&V) reageert: 'Een burgemeester moet een burgervader zijn voor alle inwoners.' Wouter Van Besien (Groen) roept op om vooral niet te veralgemenen.
18/03 11u45  Meer mensen naar de stembus in Rusland dan bij vorige verkiezingenBij de presidentsverkiezingen in Rusland melden de stembureaus een hogere opkomst dan zes jaar geleden. De stemlokalen gingen zondag om 8.00 uur lokale tijd open in het dichtbevolkte westelijke deel van het land.
18/03 11u45  Editors in Het Sportpaleis: Ganzenpas ter plaatse ★★☆☆☆Editors bleek nog maar eens een maatje te klein voor Het Sportpaleis. De Britse band beschikt over genoeg catchy stadionrocksongs, ja.  Maar als de heren ooit een wereldniveau willen halen, is er qua attitude, sound en branie nog werk. 
18/03 11u30  Editors in Het Sportpaleis: Ganzenpas ter plaatseEditors bleek nog maar eens een maatje te klein voor Het Sportpaleis. De Britse band beschikt over genoeg catchy stadionrocksongs, ja.  Maar als de heren ooit een wereldniveau willen halen, is er qua attitude, sound en branie nog werk. 
18/03 11u15  "Cyberaanval vanuit 15 landen op Russische verkiezingscommissie"Het computernetwerk van de Russische verkiezingscommissie was vannacht het doelwit van een cyberaanval uit vijftien landen, meldt het hoofd van de commissie, Ella Pamfilova.
18/03 11u15  Fotograaf Pau Buscató slentert door de stad, op zoek naar het toevalToeval. Wie zich erdoor laat overvallen, vindt in drukke steden een speeltuin terug. Twee verwante kleuren die zich in de bonte mengelmoes eventjes naast elkaar nestelen. Of de mens die in een fractie opgeslorpt wordt door het straatbeeld. “We hebben vaak geen aandacht voor die details. Mensen zitten met hun gedachten al op kantoor of zitten vastgekluisterd aan hun schermpje”, zegt de Spaanse straatfotograaf Pau Buscató, die bijna elke dag zijn uren aan de stenen slijt met een simpel motto: “Ik trek erop uit en ik kijk rond. Soms wel zes uren aan een stuk.”
18/03 11u15  Bjorn crawlde liever dan te klagenNa een zwaar motorongeval liet hij het hoofd niet hangen. 'Leen me je zwembad, en we worden vrienden', postte Bjorn Delaire op Facebook. Korte tijd later had de bekendste rolstoelgebruiker van ons land honderd aanbiedingen.
18/03 11u15  O dierbaar België, doe eens wat aan je imago alsjeblieftAnnelies De Rouck (37) woonde 15 jaar in Londen, Amsterdam en New York. Onlangs verhuisde ze terug naar Brussel.
18/03 11u15  Deze eetbare tuin in Schoten gaat nog verder dan bio: "De natuur blijft me verbazen"Schrik niet als je Vicky Geunes, Nick Bril of ­Sergio Herman tegen het lijf loopt in Schoten. Allemaal komen ze kruiden en wilde groenten shoppen in de Oranjerietuin van domein Vordenstein. 
18/03 10u45  Wordt Koen Timmers straks verkozen tot 'Beste leerkracht ter wereld'?De beste burgemeester van de wereld hádden we al, en wie weet komt straks ook de allerbeste leerkracht uit eigen land. Hasselaar Koen Timmers is één van de tien finalisten, de winnaar mag naar huis met een prijzenpot van – hou u vast aan uw geodriehoek, smartboard of lessenaar – één miljoen dollar.
18/03 10u30  Dit was het belangrijkste nieuws van de ochtendLees meer >
18/03 10u15  Maple in Borgerhout kruist verschillende stijlen zonder ooit in clichés te vervallenIn 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Femke naar Maple in Borgerhout.
18/03 10u15  Bedrijf gelinkt aan Trump beïnvloedde stemgedrag: 'Grootste privacyschending Facebook ooit'Een Amerikaans bedrijf dat nauw samenwerkte met het campagneteam van Donald Trump heeft gegevens verzameld over zo'n vijftig miljoen Facebook-gebruikers in de VS. Cambridge Analytica heeft geprobeerd hun stemgedrag te beïnvloeden. De onderneming zou ook bemoeienis hebben gehad met de Brexit-campagne.
18/03 09u45  Syrische rebellen trekken stad Afrin binnenSyrische rebellen zijn vandaag met steun van Turkse troepen kort voor zonsopgang de stad Afrin in het noordwesten van Syrië binnengetrokken. Ze hebben de controle over delen ervan overgenomen nadat de Koerdische YPG-troepen zich hadden teruggetrokken, zei een woordvoerder van de rebellenstrijders van het Vrije Syrische Leger.
18/03 09u30  Bedrijf gelinkt aan Trump beïnvloedde stemgedrag. 'Grootste privacyschending Facebook ooit'Een Amerikaans bedrijf dat nauw samenwerkte met het campagneteam van Donald Trump heeft gegevens verzameld over zo'n vijftig miljoen Facebook-gebruikers in de VS. Cambridge Analytica heeft geprobeerd hun stemgedrag te beïnvloeden. De onderneming zou ook bemoeienis hebben gehad met de Brexit-campagne.
18/03 09u15  Nhung Dam: "Waar vind ik het Vietnamese alfabet?"Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Nhung Dam (34), actrice en schrijfster.
18/03 09u15  Wie zou mij als sessie­muzikant mogen inhuren? Harry Styles, Toto of Phoenix?StuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
18/03 08u45  Beluister de favoriete ochtendmuziek van Boris Van Severen: "Shit joenge, zo'n goe nummer!"Elke week vragen we een ongemeen boeiende medemens om vijftien platen te kiezen waarmee hij op zondag ontwaakt. Deze week: de Sunday Morning Playlist van acteur Boris Van Severen.
18/03 08u45  Russen naar de stembus, maar pas na de verkiezingen begint de echte onrustRusland kiest vandaag een nieuwe president. Kiezen is een groot woord, want Vladimir Poetin gaat winnen. Veel Russen laten het over zich heen komen. 'Interessanter is wat er in 2024 gebeurt.''
18/03 07u45  Israëlische luchtmacht voert luchtaanvallen uit op GazaDe Israëlische luchtmacht heeft vannacht een 'militair doelwit' van Hamas, op de Gazastrook, gebombardeerd. De luchtaanvallen kwamen er na de ontploffing van een boobytrap op de grens van de Gazastrook en Israël, aldus het leger.
18/03 07u45  Boris Johnson: "Russisch antwoord op Britse sancties is futiel"De Russische beslissing om 23 Britse diplomaten het land uit te zetten, enkele dagen na de uitwijzing van 23 Russische diplomaten door Londen, is 'futiel'. Dat zegt Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zondag. 'Deze futiele maatregelen gaan enkel gewone Russen straffen, door hen de mogelijkheid te ontnemen om Engels te leren, wat ongevaarlijk is, of een Brits visum aan te vragen.'
18/03 07u30  Chinese premier krijgt tweede termijn na bijna 3.000 ja-stemmen en 2 nee-stemmenIn China is premier Li Keqiang vandaag door het Nationaal Volkscongres herverkozen. Een overgrote meerderheid van het niet-verkozen parlement (2.964 tegen 2) schaarde zich achter een tweede termijn van vijf jaar voor de 62-jarige voorzitter van de Staatsraad.
18/03 07u00  Meer dan 250 zorgorganisaties zetten deuren open voor Dag van de ZorgMeer dan 250 organisaties uit de zorgsector zetten vandaag hun deuren open voor het grote publiek. Dat gebeurt naar aanleiding van de zevende editie van de Dag van de Zorg.
18/03 07u00  We ruilen auto steeds vaker in voor ander vervoermiddel, maar niet om naar het werk te rijdenHoewel we nog steeds erg verknocht zijn aan onze auto, kiezen we over het algemeen vaker voor een alternatief, zoals de fiets of het openbaar vervoer. Voor woon-werkverkeer stappen we echter wel weer vaker in onze wagen. Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Onderzoek Verplaatsingsgedrag (OVG) van de Vlaamse overheid, waarvoor 1.600 personen werden bevraagd tussen januari 2016 en januari 2017.
18/03 06u45  Kristof Calvo na nieuw vleesschandaal: "Niet alleen het vlees is rot, ook het hele systeem"In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede (Vlaams) slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. 'Niet alleen het vlees is rot, ook het hele systeem. De hele sector moet grondig doorgelicht worden. Mensen moeten weer kunnen vertrouwen wat er op hun bord ligt', aldus federaal fractieleider Kristof Calvo en Kamerlid Anne Dedry.
18/03 06u45  Standard wint beker van BelgiëBekerwinnaar 2018: Standard de Liège. Voor de tweede keer in drie seizoenen. Bekerheld Emond zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
18/03 06u30  Zeven kandidaten strijden vandaag om presidentschap tegen Poetin: "Kansloos maar niet betekenisloos"De huidige Russische president Vladimir Poetin neemt het vandaag  op tegen zeven kandidaten die een gooi doen naar het presidentschap. Een gooi die bij voorbaat vruchteloos lijkt, want met ongeveer 70 procent in de peilingen ziet het ernaar uit dat Poetin gewonnen spel heeft. Er is één grote afwezige: oppositiefiguur Aleksej Navalny (41) mag niet deelnemen door gerechtelijke veroordelingen. Hij roept zijn aanhangers op om de stembusgang te boycotten.
18/03 06u15  Zeven kandidaten strijden vandaag om presidentschap tegen PoetinDe huidige Russische president Vladimir Poetin neemt het vandaag  op tegen zeven kandidaten die een gooi doen naar het presidentschap. Een gooi die bij voorbaat vruchteloos lijkt, want met ongeveer 70 procent in de peilingen ziet het ernaar uit dat Poetin gewonnen spel heeft. Er is één grote afwezige: oppositiefiguur Aleksej Navalny (41) mag niet deelnemen door gerechtelijke veroordelingen. Hij roept zijn aanhangers op om de stembusgang te boycotten.
18/03 06u15  Hoe krijgen we het Belgisch profvoetbal gezonder, beter en eerlijker?Het was een bewogen laatste speeldag in de Jupiler Pro League, vorige zondag. Eupen maakte ‘verdacht’ veel goals, Moeskroen gaf ‘cadeaus’, spelers zouden gokken op eigen matchen, en KV Mechelen was boos. Insinuaties vlogen over en weer. Het Belgische profvoetbal is een mesthoop, stelt Hans Vandeweghe. Valt er iets aan te doen? Zeker wel. Problemen en remedies op een rijtje.
18/03 06u15  Geboren onder Poetin: "Russen zijn nog altijd een volk dat gehoorzaamt"Nu zondag zijn het presidentsverkiezingen in Rusland. In de Siberische studentenstad Tomsk praten we met vijf jongeren die nog maar net geboren waren toen Vladimir Poetin voor de eerste keer president werd. Houden ze van Rusland? Wat zijn hun verlangens? En gaan ze stemmen?
18/03 06u15  Op de vraag waarom een president zijn volk laat verhongeren, bestaat geen kindvriendelijk antwoordBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (8) en Missy (4).
18/03 06u15  Bielo: ambachtelijk luxebreiwerk van ‘op den buiten’Goed verscholen in de Spaanse bergen komt het beste van alle werelden samen. De familie Bielo brouwt er niet alleen eigen wijn en cava, maar produceert er vooral het allermooiste breigoed van de wereld. Onder eigen naam, voor Marni, Balenciaga, Carven en andere groten op aarde.
18/03 06u00  Chinese premier krijgt tweede termijn na bijna 3000 ja-stemmen en 2 nee-stemmenIn China is premier Li Keqiang vandaag door het Nationaal Volkscongres herverkozen. Een overgrote meerderheid van het niet-verkozen parlement (2.964 tegen 2) schaarde zich achter een tweede termijn van vijf jaar voor de 62-jarige voorzitter van de Staatsraad.
18/03 05u30  De Wever: "Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims"In een interview met De Zondag ontkent N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat zijn standpunten over migratie de laatste jaren harder zijn geworden. 'Analyseer mijn discours van de voorbije dertig jaar. Je zal vooral continuïteit zien. Maar door de valse menslievendheid van links lijkt elk ander discours keihard', klinkt het.
18/03 05u00  Ook ex-FBI-vicedirecteur hield notities bij over conversaties met TrumpAndrew McCabe, de voormalige ex-vicedirecteur van de FBI en een van de favoriete schietschijven van Donald Trump, hield tijdens zijn ambtstermijn notities bij over zijn contacten met de Amerikaanse president, net zoals ex-directeur James Comey dat destijds deed. McCabe heeft de notities ondertussen overhandigd aan Robert Mueller, zelf een voormalige FBI-directeur, die aan het hoofd staat van de commissie die de banden tussen de Trumpcampagne en Rusland onderzoekt.
18/03 04u45  Ook ex-FBI-vicedirecteur hield notities bij van conversaties met TrumpAndrew McCabe, de voormalige ex-vicedirecteur van de FBI en een van de favoriete schietschijven van Donald Trump, hield tijdens zijn ambtstermijn notities bij over zijn contacten met de Amerikaanse president, net zoals ex-directeur James Comey dat destijds deed. McCabe heeft de notities ondertussen overhandigd aan Robert Mueller, zelf een voormalige FBI-directeur, die aan het hoofd staat van de commissie die de banden tussen de Trumpcampagne en Rusland onderzoekt.
18/03 03u45  Oppositie komt op straat tegen aangekondigde verkiezingen in VenezuelaIn verschillende steden in Venezuela zijn zaterdag mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de presidentsverkiezingen op 20 mei. Daartoe was opgeroepen door de oppositie. Het gaat om de eerste manifestaties sinds de golf van betogingen tussen april en juli 2017 in het Zuid-Amerikaanse land. Die werden toen gewelddadig neergeslagen, met ruim 125 doden tot gevolg.
18/03 03u45  Netwerk dat minstens 1000 mensen land uit smokkelde opgerold in AlbaniëIn Albanië zijn in totaal 39 mensen opgepakt bij een grootschalige actie tegen een crimineel netwerk dat mensen illegaal naar de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië smokkelde. Dat hebben de lokale autoriteiten vandaag bekendgemaakt. Ook politieagenten maakten deel uit van het netwerk.
18/03 03u45  Evacuatiebevel voor duizenden bewoners door natuurbranden in zuiden van AustraliëIn het zuidwesten van de Australische staat Victoria, waar sinds zondagochtend onbeheersbare natuurbranden woeden, hebben duizenden inwoners een evacuatiebevel gekregen. Volgens de autoriteiten is er al een 'aanzienlijk aantal huizen' in as opgegaan.
18/03 00u00  Het was nauwelijks om aan te zien, maar Standard wint voor tweede keer in drie jaar tijd de Cup dankzij bekerheld EmondBekerwinnaar 2018: Standard de Liège. Voor de tweede keer in drie seizoenen. Bekerheld Emond zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
17/03 21u30  Nog 3 dodelijke slachtoffers in bedolven auto's onder ingestorte wandelbrug MiamiBrandweerlieden hebben vandaag onder de ingestorte voetgangersbrug in Miama nog drie dodelijke slachtoffers aaangetroffen. Het gaat om de inzittenden van een Jeep Cherokee en een Chevrolet-pickuptruck die onder de brug reden toen de constructie instortte en zo bedolven raakten.
17/03 21u15  Advocaat Trump roept op tot stopzetting onderzoek naar Russische inmengingDe persoonlijke advocaat van president Donald Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie zaterdag opgeroepen het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing te staken.
17/03 21u15  Ook Vlaams slachthuis verkocht bedorven vleesAan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische vleesverwerkingsbedrijf Vanlommel uit Olen naar een klant, dat bericht RTBF. Het zou gaan om een menselijke fout. 
17/03 20u30  Ook Vlaams vleesbedrijf verkocht bedorven vleesAan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische vleesverwerkingsbedrijf Vanlommel uit Herentals naar een klant, dat bericht RTBF. Het zou gaan om een menselijke fout. 
17/03 20u15  Belgisch bedrijf leverde bedorven vlees in KosovoAan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische vleesverwerkingsbedrijf Vanlommel uit Herentals naar een klant, dat bericht RTBF. Het zou gaan om een menselijke fout. 
17/03 19u00  Gwendolyn Rutten wil nieuw eerste artikel in Belgische GrondwetEen eerste artikel in de Belgische Grondwet dat zegt dat 'alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden', zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat zou Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten liever zien dan het huidige openingsartikel, dat stelt dat België een federale staat is met gemeenschappen en gewesten.
17/03 19u00  Socialisten maken 'zorgzekerheid' tot kernthema op Antwerps congresNa alle schandalen en het uiteenspatten van Samen in Antwerpen, rechten de Vlaamse socialisten de ruggen op hun partijcongres. Er heerste een pril zelfvertrouwen, nu de partij zich opwerpt als de enige voorvechter van 'de zorgzekerheid'.
17/03 17u45  Koudste 17e maart sinds 1909Met een maximumtemperatuur van 2,3 graden Celsius in Ukkel wordt vandaag 17 maart 2018 de koudste 17 maart sinds 1909, toen 2,7 graden werd opgetekend. Dat meldt weerman David Dehenauw.
17/03 17u45  Italiaan Nibali wint Milaan-Sanremo op fantastische wijze, Belg Roelandts vijfdeVincenzo Nibali (Bahrein-Merida) heeft Milaan Sanremo gewonnen. De Italiaan reed weg op de Poggio, de slotklim, en hield nog net genoeg over om de sprintende groep af te houden. Eerste landgenoot was Jürgen Roelandts op de vijfde stek. 
17/03 17u00  Matthias Schoenaerts in Suite française of de bekerfinale in het voetbal? Dit zijn onze tv-tipsStemt u vanavond af op de bekerfinale in het voetbal? Of toch maar liever Matthias Schoenaerts in Suite française? Dit zijn onze vijf tips, een volledig overzicht vindt u hier.
17/03 16u15  NTGent ontvangt haatmail na controversiële oproep voor IS-strijdersHet Gentse NTGent ontving na de ophef rond een zoekertje waarin ze op zoek ging naar IS-strijders dagenlang haatmail. Ook op sociale media werden dreigementen geuit aan het adres van het Gentse theater. 'Dat is niet fijn, maar we willen al die mensen uitnodigen op de voorstelling', klinkt het. Het Gentse theater is door de ophef ook benaderd door buitenlandse media, die interesse tonen in de productie.
17/03 16u15  Plannen voor islamitische school in Genk, kandidaat-burgemeester Zuhal Demir geen fanDe Limburgse moslimgemeenschap wil volgend schooljaar in Genk een islamitische school oprichten. Er zijn al 50 inschrijvingen voor de eerste graad, klinkt het. Achter de initiatiefnemers zit de Turkse Milli Görüs-beweging, weet het Belang van Limburg, maar dat wordt ontkend. 
17/03 15u45  Russisch ministerie van Defensie beschuldigt VS van voorbereiden chemische aanvalAmerikaanse instructeurs zijn 'militanten' in Syrië aan het opleiden om in Zuid-Syrië chemische aanvallen uit te voeren, die dan toegeschreven worden aan de Syrische regering. Die beschuldiging heeft het Russische ministerie van Defensie vandaag geuit.
17/03 15u45  Nieuw seksschandaal voor Oxfam: "Van Hauwermeiren hield collega ruim jaar lang hand boven het hoofd na seksueel wangedrag"Oxfam is opnieuw getroffen door een seksschandaal. Uit een intern rapport dat The Times kon inkijken, blijkt dat een hooggeplaatste medewerker meer dan een jaar lang gewoon aan het werk bleef in Haïti, ondanks meldingen van seksuele intimidatie door vrouwelijke collega’s. Ook toen hij ervan verdacht werd jonge vrouwen te betalen voor seks, kon de man zijn gang gaan. Het was de Belg Roland Van Hauwermeiren die zijn collega al die tijd een hand boven het hoofd hield.
17/03 15u45  Consultanten voor Trump misbruikten Facebook-gegevens van miljoenen Amerikanen tijdens campagneCambridge Analytica, het data-analyse bedrijf dat onder meer Donald Trump ondersteunde, heeft in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen privé-informatie van zo'n 50 miljoen Facebookgebruikers op een onwettige manier verzameld. Het bedrijf is intussen door Facebook geschorst van haar platform. 
17/03 15u30  Consultanten voor Trump misbruikten Facebookgegevens van miljoenen Amerikanen tijdens campagneCambridge Analytica, het data-analyse bedrijf dat onder meer Donald Trump ondersteunde, heeft in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen privé-informatie van zo'n 50 miljoen Facebookgebruikers op een onwettige manier verzameld. Het bedrijf is intussen door Facebook geschorst van haar platform. 
17/03 15u15  Bootvluchtelingen komen om bij Grieks eilandZeker vijftien vluchtelingen, onder wie vijf kinderen, zijn om het leven gekomen in de Egeïsche Zee toen de boot waarop ze zaten kapseisde. Het ongeluk gebeurde bij het Griekse eiland Agathonisi, niet ver van de Turkse kust.
17/03 15u00  Voor Christian Benteke staat het WK plots op de hellingHet is wachten op de hashtag #jesuisbenteke. De aanvaller van Crystal Palace is niet opgeroepen voor het oefenduel tegen Saudi-Arabië op 27 maart. Mist hij ook het WK?
17/03 14u45  Voor Christian Benteke staat het WK staat plots op de hellingHet is wachten op de hashtag #jesuisbenteke. De aanvaller van Crystal Palace is niet opgeroepen voor het oefenduel tegen Saudi-Arabië op 27 maart. Mist hij ook het WK?
17/03 14u15  Mijn kleindochter is een teletijdmachine. Ze klutst mijn verleden en heden door elkaarHilde Van Mieghem, acteur, regisseur en auteur, neemt u mee in haar leefwereld.
17/03 14u15  Lieke (26): "Hij wist precies hoe hij me wilde, een zekerheid die op mij oversloeg"De jonge verpleegster die een verhouding krijgt met de knappe en getrouwde ­dokter. Lieke (26) besefte dat dit verhaal niet goed kon aflopen, en dat deed het ook niet. Ze kon het hem niet eens kwalijk nemen.
17/03 14u15  Op tijdreis door Barcelona: met de Ruta Emblemàtics ontdek je de magie van het modernismeEen honderdjarige snoepwinkel omgetoverd tot hippe cocktailbar of een designwinkel in een art-nouveauvilla: de magie van het modernisme in Barcelona gaat zoveel verder dan Gaudí alleen. Wie de Ruta Emblemàtics volgt, stuit op de glorie van vervlogen jaren én ontdekt de coolste plekken van het moment.
17/03 13u45  Xi's 'brandweerman' Wang zuiverde de Chinese Volkspartij, pakt corruptie aan en houdt van House of CardsXi Jinpings 'brandweerman', het 'handvat van Xi's mes' en 'uitvoerder' namens Xi. De vele bijnamen van Wang Qishan (69) laten geen misverstand bestaan over het feit dat hij Xi's man is. Dit weekend werd Wang met slechts één tegenstem door het Chinese parlement verkozen tot vice-president. Xi werd, vanzelfsprekend met honderd procent van de stemmen, president.
17/03 13u00  Sp.a wil kinderen drie dagen per week verplicht in de kleuterklasDe sp.a wil dat kinderen minstens drie dagen per week verplicht naar de kleuterklas gaan. Dat is beslist op het Go Left-congres van de partij in Antwerpen, waarvoor 1.300 mensen waren ingeschreven.
17/03 12u30  Rusland zet 23 Britse diplomaten het land uitHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Britse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen. Ambassadeur Laurie Bristow hoorde er de tegenmaatregelen.
17/03 12u00  Plannen voor islamitische school in GenkDe Limburgse moslimgemeenschap wil volgend schooljaar in Genk een islamitische school oprichten. Er zijn al 50 inschrijvingen voor de eerste graad, klinkt het. Achter de initiatiefnemers zit de Turkse Milli Görüs-beweging, weet het Belang van Limburg, maar dat wordt ontkend. 
17/03 11u15  Turkije ontkent bombarderen ziekenhuis AfrinHet Turkse leger ontkent een ziekenhuis in Afrin, de belangrijkste stad van de gelijknamige Koerdische enclave in het noordwesten van Syrië, gebombardeerd te hebben. 'Deze operatie wordt gevoerd op een manier die burgers en onschuldigen buiten schot laat', meldt het Turkse leger op Twitter.
17/03 11u15  Het geheim van de chocoladedrank is van de Spanjaarden afgekekenDominique Persoone, de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.
17/03 10u30  Philippe Gilbert: "Het leven is een komen en gaan van mensen. Dat is keihard, maar het is niet anders."Soms bekijkt Philippe Gilbert zijn eigen palmares op Wikipedia: 'Mmm, niet slecht.' De succesvolste Belg van het peloton heeft nu een eigen hashtag – #StriveForFive – om de laatste lacunes op te vullen: Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Gilbert is 35, maar strak van lijf en rad van tong. Over motortjes, jagen en een viaduct: 'Ik mis het oude wielrennen.'
17/03 10u15  Bos moet wijken voor bungalowpark in Dilsen-Stokkem: "Ecologische ravage"In het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos van 30 ha plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een 'ecologische ravage' en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek en zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing. Ze beschuldigt Groen van 'pure stemmingmakerij'. 
17/03 10u00  Harry Styles in het Sportpaleis: ontkoppeld en ontketend ★★★☆☆Na zijn passage in Antwerpen is er geen twijfel meer mogelijk: Harry Styles heeft een verleden als mooiboy van One Direction, maar een toekomst als Harry Styles.
17/03 09u45  Zenuwgasrel: Rusland wijst 23 Britse diplomaten het land uitHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Britse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen. Ambassadeur Laurie Bristow hoorde er de tegenmaatregelen.
17/03 09u15  Rusland roept Britse ambassadeur op het matjeHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de Britse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen. Dat melden Russische staatsmedia. 
17/03 09u15  FAVV: "Onze routinecontroles zijn onvoldoende om ernstige fraude op te sporen"FAVV-topman Herman Diricks geeft in een interview met De Standaard toe dat de routinecontroles van het Voedselagentschap onvoldoende zijn om ernstige fraude op te sporen. 'Daarvoor heb ik een gerechtelijk onderzoek en bijzondere opsporingstechnieken nodig, dus de steun van het parket', aldus Diricks. Intussen meldt VRT NWS dat steeds minder dierenartsen inspecties willen uitvoeren voor het FAVV. 
17/03 09u15  Wij zijn een volk van treuzelaars, leugenaars, wegkijkers en flauweriken gewordenOp zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, vogels en zijn vrouw.
17/03 08u30  Steeds minder dierenartsen willen voor het voedselagentschap werkenSteeds minder dierenartsen willen inspecties uitvoeren bij vleesbedrijven in opdracht van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Dat meldt VRT NWS zaterdag. 
17/03 08u15  Van Avermaet rijdt zijn tiende Primavera: zo vaak goed, maar nooit prijsVoor de tiende keer start Greg Van Avermaet in Milaan-Sanremo. Twee keer slechts eindigde hij in de top tien. Toch blijft hij in zijn winstkansen geloven. 'Ik ben een van de beste renners van de wereld.'
17/03 08u15  Geluk is geen eindproduct, maar een beginpuntBert Gabriëls is stand-upcomedian.
17/03 08u00  Bos moeten wijken voor bungalowpark in Dilsen-Stokkem: "Ecologische ravage"In het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een 'ecologische ravage' en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek en zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing. Ze beschuldigt Groen van 'pure stemmingmakerij'. 
17/03 07u45  Kiezen voor geluk: je moet het willen (én kunnen)Geluk zit tussen onze twee oren, maar wil dat ook zeggen dat we ervoor kunnen kiezen? Niet helemaal. Aangeboren factoren kunnen een belangrijke rol spelen, en het blijkt ook een tikkeltje besmettelijk.
17/03 07u45  Er zit meer achter uw lichtknop dan u denktZodra u wakker wordt, steekt u het licht aan, en 's avonds doet u het met één druk op de knop weer uit. Maar zelfs om zo een alledaagse handeling mogelijk te maken, is een heus leger van techniekers nodig. Wij zochten uit wat die technische tovenaars allemaal verzetten om uw lamp te doen branden.
17/03 07u00  Radiocampagne richt zich op partners van pedofielenStop it Now!, de hulplijn waar personen die pedofiele gevoelens ervaren terechtkunnen voor informatie, advies en ondersteuning, komt met een campagne voor (ex-)partners van mensen die zich aangetrokken voelen tot kinderen. Het doel is om hen uit hun isolement te halen.
17/03 07u00  Hulplijn wil ook partners van pedofielen aansprekenStop it Now!, de hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, bereikt zijn doel: dagelijks neemt minstens één iemand contact op. Een nieuwe campagne wil nu ook (ex)-partners van pedoseksuelen aanspreken.
17/03 06u15  Nieuwe campagne richt zich op partners van pedofielenStop it Now!, de hulplijn voor mensen met pedofiele gevoelens, bereikt zijn doel: dagelijks neemt minstens één iemand contact op. Een nieuwe campagne wil nu ook (ex)-partners van pedoseksuelen aanspreken.
17/03 06u15  Danielle Iwens, twee jaar na 22/3: "Om de twee maanden moet ik bewijzen dat ik slachtoffer ben"Nu de lichamelijke wonden min of meer geheeld zijn, komen de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart in een nieuwe hel terecht: die van de Belgische administratie. Ook de luchthaven schiet na twee jaar nog altijd tekort, vindt Danielle Iwens.
17/03 06u15  Rogier De Langhe: "De vakbonden parasiteren op de zwaksten onder ons"Het plan om meer ambtenaren met zware beroepen vervroegd te pensioneren staat haaks op de vergrijzings­noden, waarschuwt Rogier De Langhe. 'Ik kan begrijpen dat een volle kleuterklas voor een 60-plusser niet meer te behappen is, maar moet die kleuterleidster daarom weg uit de arbeidsmarkt?'
17/03 06u15  Ik kan niet wachten tot de eerste Rolling Stone na Brian Jones doodgaat. Liefst allemaal samen!Mark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op wandel met de week.
17/03 06u15  500 gram fraude aub: waarom het voedselagentschap de schandalen opstapeltTwee schandalen om u tegen te zeggen in amper een jaar tijd: wat loopt er mis bij het federaal voedselagentschap (FAVV)? Ons kent ons, en ons verklikt ons niet, zo blijkt uit gesprekken met inspecteurs en veeartsen. 'Na een inspectie zijn we op restaurant gegaan met de directeur van een slachthuis. Voor een steak bearnaise natuurlijk.'
17/03 06u15  Bosbaden: waarom bossen rooien slecht is en we meer bomen moeten knuffelenHipsters in de VS zijn voortdurend op zoek naar een remedie voor de  dagelijkse malaise. Eerst waren ze fan van hygge, dan van lagom, nu blijkbaar van niksen. Hopelijk komen ze er weldra achter dat alleen bosbaden echte verlichting brengt. En genezing, zo beweren aanhangers van het bomenheil. 
17/03 06u15  "De Engelsen moeten onze doelmannen niet. Hoog tijd voor Courtois om te vertrekken, net als Mignolet"Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
17/03 05u30  Voormalig FBI-vicedirecteur McCabe twee dagen voor pensioen aan de deur gezetDe koppen blijven rollen in de duiventil van het Witte Huis. Vrijdag was het de beurt aan Andrew McCabe, de voormalige vicedirecteur van de FBI. Na het ontslag van James Comey vorig jaar trad hij op als waarnemend directeur. Het was minister van Justitie Jeff Sessions die hem aan de deur mocht zetten. McCabe was nauw betrokken bij het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en kreeg al vaak kritiek te verduren van president Trump. Die noemde zijn ontslag in een tweet 'een heuglijke dag voor de democratie'.
17/03 05u15  Ingenieur zag twee dagen voor instorting van brug al scheurtjesEen ingenieur maakte twee dagen voor de instorting van de brug in Miami waarbij zes mensen omkwamen, al melding van scheurtjes aan één zijde van de betonnen constructie. De man liet daarover een voicemail achter bij het departement voor Transport van Florida. Zijn bericht werd echter pas gehoord toen het kwaad al geschied was.
17/03 05u15  Trump eist 20 miljoen dollar van pornoster Stormy Daniels en geeft zo affaire toeDe Amerikaanse president Donald Trump en de vennootschap die Stormy Daniels 130.000 dollar zwijggeld betaalde om de mond te houden over haar vermeende affaire met Trump, eisen een schadevergoeding van 20 miljoen dollar van de pornoster. Volgens advocaat Michael Cohen zou Daniels de zwijgovereenkomst minstens 20 keer verbroken hebben.
17/03 05u00  Trump eist 20 miljoen dollar van pornoster Stormy DanielsDe Amerikaanse president Donald Trump en de vennootschap die Stormy Daniels 130.000 dollar zwijggeld betaalde om de mond te houden over haar vermeende affaire met Trump, eisen een schadevergoeding van 20 miljoen dollar van de pornoster. Volgens advocaat Michael Cohen zou Daniels de zwijgovereenkomst minstens 20 keer verbroken hebben.
17/03 03u45  Trump ontslaat voormalig FBI-vicedirecteur McCabeDe koppen blijven rollen in de duiventil van het Witte Huis. Vandaag was het de beurt aan Andrew McCabe, de voormalige vicedirecteur van de FBI. Na het ontslag van James Comey vorig jaar trad hij op als waarnemend directeur. Het was minister van Justitie Jeff Sessions die hem zijn ontslag mocht meedelen. McCabe was nauw betrokken bij het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en kreeg al vaak kritiek te verduren van president Trump.
17/03 00u15  Voorzitter Oscar-academie wordt beschuldigd van seksuele intimidatieJohn Bailey, voorzitter van de Oscar-academie, wordt onderzocht voor aantijgingen van seksuele intimidatie. Dat stellen Amerikaanse media, waaronder vakblad Variety.
16/03 23u00  Voorzitter Oscar-academie wordt onderzocht voor seksuele intimidatieJohn Bailey, de voorzitter Oscar-academie, wordt onderzocht voor aantijgingen van seksuele intimidatie. Dat stellen Amerikaanse media, waaronder vakblad Variety.
16/03 22u30  Videoscheidsrechter debuteert op WK voetbal in RuslandHet WK voetbal in Rusland krijgt een videoref. Het bestuur van de wereldvoetbalbond FIFA heeft  tijdens een vergadering in de Colombiaanse hoofdstad Bogota ingestemd met het gebruik ervan, meldde de Duitse bondsvoorzitter Reinhard Grindel via Twitter. 
16/03 22u15  Palestijnse inwoner Westelijke Jordaanoever rijdt Israëlische soldaten doodOp de Westelijke Jordaanoever zijn vrijdag twee Israëlische soldaten om het leven gekomen toen een Palestijnse inwoner opzettelijk met zijn auto op ze inreed. Twee andere militairen raakten gewond; een van hen verkeert in kritieke toestand.
16/03 22u00  'Minder belasting, meer bitterballen!' en 'Bedankt dat je naar me omcake': dit zijn de slechtste Nederlandse verkiezingsslogansLokale verkiezingen, ze staan elke keer weer garant voor een paar tenenkrullende slogans. Zo ook bij onze noorderburen, die woensdag naar de stembus trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. De website slechtseslogans.nl organiseert nu een wedstrijd om de 'winnaar' te bepalen. En toegegeven, er zitten pareltjes bij.
16/03 22u00  Banksy na 5 jaar terug in New York met twee nieuwe werkenDe Britse anonieme straatkunstenaar Banksy heeft na vijf jaar weer voet gezet in Manhattan. Zijn voetafdruk in The Big Apple: twee nieuwe opvallende werken van zijn hand.
16/03 22u00  Oproep aan onze politici: doorbreek het stilzwijgen rond AfrinNet als Oost-Ghouta kan de Syrische stad Afrin elk moment vallen. Het Turkse leger heeft de stad omsingeld, er vielen al honderden doden. Voornamelijk Belgische academici en kunstenaars doen gezamenlijk een oproep om het stilzwijgen te doorbreken.  
16/03 21u45  Meerdere vrouwen mogen getuigen in nieuwe rechtszaak tegen Bill CosbyDe aanklager in de nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby, de gevallen ster van de tv-serie The Cosby Show, mag vijf andere vermeende slachtoffers laten getuigen. Eerder mocht slechts één vrouw, die Cosby ervan beschuldigt dat hij haar heeft gedrogeerd en misbruikt, haar verhaal doen.
16/03 21u15  Nederlands voedselagentschap waarschuwt voor Belgische ossenstaartenNederlandse bedrijven moeten hun klanten waarschuwen om ossenstaarten, afkomstig van Veviba, niet te consumeren. De ossenstaarten zijn in de handel gebracht zonder dat een dierenarts het vlees heeft goedgekeurd voor menselijke consumptie. 
16/03 21u15  "Het probleem met het Gentse circulatieplan zit tussen de oren"Het Gentse circulatieplan zorgt voor drukkere winkelstraten in het centrum. Dat zegt het stadsbestuur op basis van een eerste evaluatie. Klaagden de handelaars niet net over minder klanten? 'Ach, het stadsbestuur steekt zich weg achter het aantal wandelaars. Wij kennen wel een omzetdaling.'
16/03 21u00  Belgische aardappelsector vreest frietoorlog met Brazilië en ColombiaOns land lijkt in een frietoorlog verwikkeld met Brazilië en Colombia. Beide landen zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen. Brazilië heeft al extra heffingen ingevoerd. Sectorvereniging Belgapom vreest de gevolgen.
16/03 21u00  Zuhal Demir trekt N-VA-lijst Genk bij gemeenteraadsverkiezingenStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zal na haar verhuis naar Genk ook de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Limburgse gemeente trekken. Dat kondigt ze aan bij VTM Nieuws. 'Als ik het haal, stop ik als staatssecretaris', zegt ze.
16/03 21u00  U bent best gelukkig, zo blijkt uit onze pollVoor de ene is het de Lotto winnen, voor de ander de geur van verse koffie op zondagochtend. Een Vlaamse universiteit bracht voor het eerst in kaart hoe gelukkig de Belg écht is. Wij stelden de vraag aan u. 
16/03 20u45  Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gevaarlijk gladde wegen vannachtIn de nacht van vrijdag op zaterdag kunnen de wegen er na middernacht glad bijliggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer maant automobilisten aan om uitermate voorzichtig te zijn.
16/03 20u45  Evolutiebioloog Richard Dawkins: "Laten we mensenvlees eten"De Britse evolutiebioloog Richard Dawkins zet op Twitter de deur op een kier voor kannibalisme. Hij deed dit naar aanleiding van een artikel over 'schoon vlees'.
16/03 20u30  Salvador Dalí na dna-onderzoek herbegraven in FigueresHet lichaam van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí is weer teruggeplaatst in de tombe in zijn eigen theatermuseum in Figueres. In het diepste geheim hebben forensische experts in de nacht van donderdag op vrijdag de stoffelijke resten van Dalí herbegraven.
16/03 20u30  Waarom Poetin de confrontatie met het Westen zal blijven opzoekenDe winnaar van de Russische presidentverkiezingen van zondag is bekend: Vladimir Poetin. Hoewel hij in het Westen niet graag gezien is, licht dat in zijn eigen land anders. Maar Poetins strategie kan alleen overleven als zijn volk zich bedreigd blijft voelen. 
16/03 20u30  Resultaten poll: 42 procent noemt zichzelf gelukkigVoor de ene is het de Lotto winnen, voor de ander de geur van verse koffie op zondagochtend. Een Vlaamse universiteit bracht voor het eerst in kaart hoe gelukkig de Belg écht is. Wij stelden de vraag aan u. 
16/03 20u15  Sp.a wil dertig keer meer investeren in armoedebestrijdingOp hun congres lanceren de Vlaamse socialisten zaterdag hun 'Armoedepact'. Sp.a stelt voor het budget op te trekken van 7 miljoen tot liefst 200 miljoen euro. Daarmee kunnen 2.000 nieuwe hulpverleners aan de slag die de Vlaming uit de armoede moeten trekken. 
16/03 20u15  Onzuiver water, bedorven vlees en vuile lucht: loopt onze gezondheid meer risico, of lijkt dat alleen zo?De luchtkwaliteit is erbarmelijk, met ons vlees is mogelijk gesjoemeld en ons drinkwater is nog onzuiverder dan gedacht. En dat is nog maar een greep uit het nieuws van de afgelopen week. Swingen de risico's voor onze gezondheid echt de pan uit, of lijkt dat alleen maar zo?
16/03 20u15  De vrouw die Europa een geweten schoptDe Ombudsvrouw van Europa werd geboren met een spraakgebrek, maar spreekt tegenwoordig met luide stem. Emily O'Reilly aarzelt niet om de Europese goden ter verantwoording te roepen.
16/03 20u00  Onzuiver water, bedorven vlees en vuile lucht: loopt onze gezondheid meer risico, of lijkt dat alleen maar zo?De luchtkwaliteit is erbarmelijk, met ons vlees is mogelijk gesjoemeld en ons drinkwater is nog onzuiverder dan gedacht. En dat is nog maar een greep uit het nieuws van de afgelopen week. Swingen de risico's voor onze gezondheid echt de pan uit, of lijkt dat alleen maar zo?
16/03 20u00  Oud-dirigent James Levine, ontslagen wegens misbruik, eist 4,7 miljoen euro schadevergoedingDe wereldberoemde operadirigent James Levine heeft een miljoenenclaim ingediend tegen zijn voormalige werkgever, The Metropolitan Opera in New York. Het vermaarde orkest besloot eerder deze week de 74-jarige Levine te ontslaan nadat uit eigen onderzoek was gebleken dat hij zich zowel voor als tijdens zijn periode bij The Met schuldig had gemaakt aan misbruik en intimidatie.
16/03 20u00  Voor sommige mensen wordt het aantrekkelijk om toch maar in de file te blijven staanBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
16/03 19u45  Sven Gatz: "Ik ben de garantie voor de artistieke vrijheid"Betwiste schilderijen, een theater dat jihadi’s zoekt, en een minister die op het nippertje een debat afzegt wegens volledig mannelijk panel. Geen Wetstraat-perceel waar de relletjes elkaar zo snel opvolgen als in de kunsten. Minister Sven Gatz (Open Vld): 'Ik proef veel overgevoeligheid.'
16/03 19u45  Auto omruilen? Eerst rekenen geblazenHoe verder je van kantoor woont, hoe groter je mobiliteitsbudget. Wie bij een kmo werkt, krijgt ook meer. Maar hoe groot zijn de verschillen juist? En wanneer kies je toch maar beter voor cash-for-car?
16/03 19u30  Skiërs gewond na ongeval met op hol geslagen skilift in GeorgiëIn het Georgische skigebied Gudauri zijn verschillende gewonden gevallen nadat een skilift op hol was geslagen. In paniek sprongen de skiërs uit de stoeltjeslift, anderen werden eruit geslingerd. 
16/03 19u30  Gevaarlijke trend: steeds meer vuurwerk in voetbaltribunesDe federale politie trekt aan de alarmbel over de opmars van Bengaals vuurwerk en bommetjes tijdens voetbalwedstrijden. Dat is verboden, maar toch zijn er bij vier op de tien wedstrijden incidenten.
16/03 19u15  'Blonde Ambition' schopt Europa een gewetenDe Ombudsvrouw van Europa werd geboren met een spraakgebrek, maar spreekt tegenwoordig met luide stem. Emily O'Reilly aarzelt niet om de Europese goden ter verantwoording te roepen.
16/03 19u15  Londen houdt Poetin persoonlijk verantwoordelijk voor vergiftiging ex-spionDe verbale strijd tussen Groot-Brittannië en Rusland over de zaak-Skripal heeft nieuwe hoogten bereikt. Londen houdt de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk verantwoordelijk voor de vergiftiging van de voormalige dubbelspion Sergej Skripal. 
16/03 19u15  Sven Gatz: "Ik ben de garantie van de artistieke vrijheid"Betwiste schilderijen, een theater dat jihadi’s zoekt, en een minister die op het nippertje een debat afzegt wegens volledig mannelijk panel. Geen Wetstraat-perceel waar de relletjes elkaar zo snel opvolgen als in de kunsten. Minister Sven Gatz (Open Vld): 'Ik proef veel overgevoeligheid.'
16/03 19u15  Zodra dieren voeding worden, worden wij de beestenDavid Van Turnhout is communicatieconsultant en kernlid van de liberale denktank Liberales.
16/03 19u15  Een wereld zonder grenzen, wat kan daarop tegen zijn?Mark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de VUB en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
16/03 18u45  Hoe YouTube ons radicaliseertZeynep Tufekci is assistent-professor aan de University of North Carolina en auteur van Twitter and Tear Gas: The Power and Fragility of Networked Protest.
16/03 18u45  Nipte meerderheid blokkeert ritssysteem man-vrouw bij Brusselse verkiezingenEen nipte meerderheid aan Nederlandstalige kant blokkeert de invoering van de volledige rits bij de verkiezingen voor het Brussels Parlement. Bij zo'n rits zou afwisselend een vrouw en een man op de kieslijsten moeten staan.
16/03 18u45  Meerdere studenten aangevallen in Gentse Overpoort: "drie jongemannen opgepakt"Verschillende studenten werden recent fysiek aangevallen na een nachtje stappen in de Gentse Overpoort. De politie roept slachtoffers en getuigen van vechtpartijen in de uitgaansbuurt op om zich te melden. Intussen werden drie jongemannen uit Limburg opgepakt.
16/03 18u15  Wereld zonder grenzen, wat kan daarop tegen zijn?Mark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de VUB en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
16/03 17u45  "Trump stelt maandag antidrugsplan voor en wil doodstraf invoeren voor dealers"De Amerikaanse president Donald Trump zal komende maandag het nieuwe antidrugsplan van zijn regering voorstellen. Een van de opvallendste maatregelen is dat Trump zal oproepen de doodstraf in te voeren voor hardleerse drugsdealers. Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder Politico en CBS.
16/03 17u30  Boekenprijzen 'De Hugo's' van de VRT krijgen een nieuwe naamDe Hugo's, de nieuwe boekenprijzen van de VRT, zullen door het leven gaan als de LangZullenWeLezen-trofeeën. Dat maakt de VRT donderdag bekend. De naamsverandering komt er na overleg met de organisatoren van de Amerikaanse Hugo Awards.
16/03 17u30  De comeback van Paul Jambers: "Ik heb nooit mensen belachelijk gemaakt"Paul Jambers (72) heeft echt iedereen geïnterviewd, van de junkie tot de sadomasochist. In 2014 waagde hij zich op VTM voor het eerst aan politici. En dat gaat hij straks in Antwerpen opnieuw doen. 'Ik heb minder mededogen met politici dan met boer Charel.'
16/03 17u00  Meerdere studenten aangevallen in Gentse Overpoort: politie vraagt om vechtpartijen te meldenVerschillende studenten werden recent fysiek aangevallen na een nachtje stappen in de Gentse Overpoort. De politie roept slachtoffers en getuigen van vechtpartijen in de uitgaansbuurt op om zich te melden.
16/03 17u00  NAVO begint maandag met verhuis naar nieuw hoofdkwartierNa jaren vertraging vat de NAVO maandag de definitieve verhuis naar zijn nieuwe zetel aan. Een lange afstand zullen de verhuiswagens niet moeten afleggen, want het nieuwe complex ligt tegenover de huidige, vaak verouderde gebouwen aan de Leopold III-laan die de Verdragsorganisatie sinds 1967 bezet.
16/03 17u00  De Pet Shop Boys zijn schromelijk onderschatDe briljante popdeuntjes van de Pet Shop Boys werden in hun tijd genegeerd door de critici. Wat zaten die ernaast, zo laat een nieuwe heruitgave zien.
16/03 16u45  De Gewone Man van Jambers tot WoestijnvisWaarom de befaamde reporter meer respect had voor gewone mensen dan de makers van In de gloria.
16/03 16u45  Dit zijn de strafste songs van de weekVrijwel onverwacht bracht Pearl Jam deze week een nieuwe single uit, die meteen op verwarring en controverse onthaald werd. Méér unaniem klinkt de lof die ook u Eels of The Voidz zal toezingen. Om nog te zwijgen van jong Belgisch geweld als Teen Creeps en de bekoorlijke ambientpop van Tristan. In onze Spotify-lijst onderaan vindt u bovendien de andere toppers van de maand. 
16/03 16u45  Zuid-Afrika gaat Jacob Zuma vervolgen: corruptie, fraude en witwassenJustitie in Zuid-Afrika gaat over tot strafrechtelijke vervolging van Jacob Zuma, de voormalige ANC-leider die vorige maand voortijdig terugtrad als president. Openbaar aanklager Shaun Abrahams maakte bekend dat justitie werk maakt van zestien aanklachten wegens corruptie, fraude en witwassen.
16/03 16u45  Onderzoek pleit vzw VOEM vrij na rel rond predikerNadat de Nederlandse spreker Ali Houri in november een conservatieve, islamitische spreekbeurt in Genk hield, kwam ook vzw Voem in opspraak. Voem organiseerde in gebouwen van de stad Antwerpen een lessenreeks door Ali Houri.
16/03 16u30  Regering zet Saudische concessie Grote Moskee stopDe regering zet de concessie van Saudi-Arabië voor het uitbaten van de Grote Moskee in Brussel nu officieel stop. Dat heeft de ministerraad beslist. De Moskee zal in de toekomst uitgebaat worden door een vzw van de lokale geloofsgemeenschap en door de Moslimexecutieve, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in België.
16/03 16u30  Inception of Goed Volk? Dit zijn onze tv-tips voor vanavondEen visueel en inhoudelijk verbluffende kaskraker of heeft u vorig jaar de populaire culinaire reisreeks van Jeroen Meus gemist? Dan krijgt u vanavond een herkansing. Dit zijn onze vijf tips, een volledig overzicht vindt u hier.
16/03 16u00  Deminor verdient zo'n 1 miljoen euro per jaar aan Fortis-schikkingBelangenorganisatie Deminor zou netto zo'n 14 miljoen euro overhouden als de Fortis-schikking door het gerechtshof in Amsterdam bindend zou worden verklaard. Dat bleek vrijdag op de hoorzitting. 'Dat is zeker een redelijk bedrag, omdat het gaat over een periode van dertien jaar en gezien de vele risico's die gelinkt zijn aan deze procedure', pleitte de advocaat van Deminor.
16/03 16u00  Ex-hoofdredacteur 'The Guardian': "Donald Trump is een zegen voor de journalistiek"Voor vele journalisten is hij een held, voor uitgevers een roekeloze dwars­ligger. Alan Rusbridger (64) was als hoofd­redacteur van The Guardian verantwoordelijk voor een van de grootste succes­verhalen uit de media­geschiedenis – én voor een flinke financiële krater. Hoe kijkt hij nu, als lezer, naar de omknelling van kranten tussen mondige lezers en in elkaar stuikende zaken­modellen?
16/03 16u00  Nooit meer bang voor de prik: zo maak je het ziekenhuis minder eng voor kinderenEen bloedprik, een infuus... Elk jaar behandelen de Vlaamse ziekenhuizen ruim 400.000 kinderen. Maar zelfs ‘kleine’ ingrepen kunnen hen met een trauma achterlaten. Kinder­afdelingen doen er tegen­woordig alles aan om die nare ervaringen te beperken. 'Te veel zorgverleners gedragen zich tegenover patiëntjes nog als ‘gestampte boeren’.'
16/03 15u45  Paul Jambers: "Ik heb nooit mensen belachelijk gemaakt"Paul Jambers (72) heeft echt iedereen geïnterviewd, van de junkie tot de sadomasochist. In 2014 waagde hij zich op VTM voor het eerst aan politici. En dat gaat hij straks in Antwerpen opnieuw doen. 'Ik heb minder mededogen met politici dan met boer Charel.'
16/03 15u45  Is neusspray nu echt zo verslavend?Het is de vaste boodschap van de apotheker als je een flesje neusspray aanschaft: gebruik hem maximaal een week. Maar is neusspray nu echt zo verslavend?
16/03 15u30  "Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval"Een puik naslagwerk laat zien op welke echte mensen Hollywood-personages zijn gebaseerd. En hoe filmmakers daarbij soms de boel manipuleren. Noodgedwongen.
16/03 15u30  Martinez roept Limbombe en Nainggolan op, Benteke blijft thuisDe Rode Duivels blazen maandag verzamelen in Tubeke om zich voor te bereiden op de oefeninterland van dinsdag 27 maart tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe, de 23-jarige winger van Club Brugge, krijgt voor het eerst plaats in de 28-koppige selectie.
16/03 15u15  Saskia de Coster: "Ik vind heteroseks heel geil"Schrijfster Saskia de Coster (41) vraagt me glimlachend of zij in deze reeks de lesbienne van dienst is. 'Maakt niet uit, hoor, ik voel me niet beledigd.' Toch hoeven mensen van haar niet gedefinieerd te worden op basis van geslacht of geaardheid. 'Het leven is leuker als je met alle mogelijke schakeringen van vrouwelijkheid en mannelijkheid kunt spelen.'
16/03 15u15  Haar fijnbesnaarde films leveren Naomi Kawase fans én vijanden op. Beïnvloedt dat haar werk?Zachtmoedig en fijnbesnaard zijn de films van Naomi Kawase. Zo ook haar jongste werk, Radiance. Het levert haar fans én vijanden op. Beïnvloedt dat haar werk?
16/03 15u00  Gibraltar dreigt burgerrechten te schrappen als Spanje veto stelt tegen brexitdealDe regering van Gibraltar, het Britse overzeese gebied ten zuiden van Spanje, is bereid de rechten van EU-burgers in te trekken als het eiland buiten de brexitdeal valt. Dat zegt vicepremier Joseph García.
16/03 14u45  Gouden Schoen Ruud Vormer grijpt naast selectie voor OranjeDe 29-jarige middenvelder van Club Brugge en Gouden Schoen Ruud Vormer wordt niet opgenomen in de nationale ploeg van Nederland. Hij was nochtans opgenomen in de voorselectie, maar hoort niet bij de 25-koppige groep die bondscoach Ronald Koeman heeft bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Engeland en Portugal.
16/03 14u45  Lagere registratietaks op woningen gaat in op 1 juniDe verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) bekendgemaakt. 
16/03 14u30  Jeugdtrainer die vrouwen filmde blijft in de celDe 41-jarige jeugdtrainer uit Gent die vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, kan dan toch niet vrijkomen onder voorwaarden. Het parket gaat tegen de beslissing van de Gentse raadkamer in beroep.
16/03 14u15  Speech die JFK nooit kon houden tot leven gewekt met Kennedy's eigen stemDe Britse krant The Times heeft een fonologische reconstructie laten maken van de speech die de Amerikaanse president John F. Kennedy in Dallas zou houden op die fatale 22 november 1963. JFK werd onderweg naar zijn redevoering vermoord. Meer dan 54 jaar later komen zijn woorden alsnog tot leven, mét JFK's eigen stem.
16/03 14u15  Stephan Vanfleteren: "Ik heb opnieuw ontzag voor de natuur gekregen"Gedurende een jaar reisde Stephan Vanfleteren de wereld rond om surfers te fotograferen. Wereldkampioenen, maar ook minder rijke jongens die het met een stukje wrakhout moeten doen. 'Na Surf Tribe heb ik beseft dat er nog een mooier beroep is dan fotograaf, en dat is surfer.'
16/03 13u45  Raadkamer: jeugdtrainer die vrouwen filmde mag vrij onder voorwaardenDe 41-jarige jeugdtrainer uit Gent die vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, kan vrijkomen onder voorwaarden. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist, maar het parket kan nog in beroep gaan.
16/03 13u00  Fever Ray in de AB: koortsig carnaval met kale BritneyMet dreunende clubbeats, flitsende kitsch en een feministische feestneus verdeelde en heerste Fever Ray in een uitverkochte AB. Minder vaak dan je had verhoopt, wist ze je midscheeps te treffen met haar ontregelend concert-concept. Maar tegelijk was het werkelijk onmogelijk om je te vervelen in haar sinistere gay club.
16/03 13u00  Oorlogsbeeld van dode Syrische kinderen deels in scène gezetDe foto van twee dode Syrische kinderen, die anderhalve week geleden veel ophef veroorzaakte, werd deels in scène gezet. Dat melden het Europese persbureau EPA en de Amerikaanse zender CNN.
16/03 13u00  Ruimtetelescoop Kepler zit na opsporen van duizenden planeten bijna zonder brandstofDe Kepler-ruimtetelescoop van NASA speurt al bijna tien jaar succesvol naar andere, eventueel bewoonbare, planeten. Maar volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft Kepler inmiddels nog voor slechts een paar maanden brandstof. Het is sowieso al buiten verwachting dat de satelliet het vandaag nog altijd doet, na de problemen in 2013.
16/03 12u30  Verdwijnt de hoge hak van de werkvloer?Vrouwen die 's ochtends naar hun werk gaan, stappen niet meer standaard in een paar hoge hakken. Op veel werkplekken is niet alleen de vrijdag casual, de comfortabele platte schoen maakt zijn opmars.
16/03 12u15  Russisch vliegtuig verliest 305 miljoen aan goud en diamantenEen Russisch vrachtvliegtuig is vandaag een lading goud en diamanten verloren ter waarde van 305 miljoen euro. Het luik van het toestel vloog open bij het opstijgen, waardoor onder meer 172 goudstaven ((3,4 ton) op de landingsbaan van luchthaven van Jakoetsk terechtkwamen.
16/03 12u15  Rihanna roept op om Snapchat te verwijderen: "Wat een rotzooi"Snapchat heeft zich verontschuldigd voor een advertentie die gebruikers vroeg om 'Rihanna te meppen of Chris Brown te slaan'. Kwetsend voor alle slachtoffers van huiselijk geweld, reageert Rihanna. Ze roept op om de app te verwijderen.
16/03 12u15  Een gezonde lunch voor twee in minder dan 30 minuten: spinazie-kruidenkaaswrapsHoe handig zijn wraps? Je kunt ze vullen met wat je maar wil, stelt zo in een wip een volwaardig gerechtje samen en íédereen lust ze, van groot tot klein. In dit geval vormen ze het omhulsel voor een frisse mix van spinazie, kruidenkaas, Italiaanse ham en zongedroogde tomaten. Gezonde lunch incoming in drie, twee, een ... Smakelijk!
16/03 12u15  Officieel: 13 jaar wordt minimumleeftijd voor sociale mediaDe minimumleeftijd voor sociale media, zoals Facebook, Instagram of Twitter, wordt in ons land 13 jaar. De regering volgt het voorstel daarover van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld). 
16/03 12u15  "Saudische kroonprins houdt eigen moeder onder huisarrest"De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman houdt zijn eigen moeder onder huisarrest en verbiedt haar om haar man, koning Salman, te zien. Dat hebben 14 Amerikaanse (ex-)ambtenaren gezegd aan NBC News. 
16/03 12u15  Waarom u beter geen pyjama draagt als u ziek bentDe universitaire ziekenhuizen van Leuven en Brussel moedigen hun patiënten aan om niet in pyjama in hun bed te liggen. De reden: in pyjama voelt u zich langer ziek. 
16/03 11u30  Lieven Scheire: “Tieners zoeken geen werkzekerheid. Ze zoeken een passie”Technologiebedrijven zitten op dit moment met de handen in het haar om ruim 30.000 vacatures ingevuld te krijgen. Er zijn nog steeds te weinig studenten die kiezen voor een STEM-studierichting. Maar hoe maak je kinderen warm voor wetenschap en techniek?
16/03 11u30  Jeroen Meus: "Ik heb het moeten beloven aan mijn vrouw: nooit meer een eigen restaurant"Het gaat hard voor Jeroen Meus. Op zijn veertigste kan hij al terugblikken op een rijke carrière met drie restaurants, meer dan tien tv-programma's en nog meer boeken. Vandaag steekt hij de grens over en gaat zijn Goed volk in première op de Nederlandse tv. We legden de tv-kok enkele dilemma's voor.
16/03 11u15  Kersvers Duits minister veroorzaakt al controverse: "De islam hoort niet bij Duitsland"Horst Seehofer heeft nog maar net de eed afgelegd als Duits minister van Binnenlandse Zaken en laat zich al opmerken met een controversiële uitspraak. 'De islam hoort niet bij Duitsland', verklaarde hij in een interview in Bild. 
16/03 11u15  Dit moet u weten voor u gaat etenBinnenkort kunt u uw bedrijfswagen inruilen voor een abonnement op het openbaar vervoer, een fiets of cash, maar niet iedereen krijgt evenveel. Een kwart van de Belgen is niet gelukkig. En met een robotpak kunt u binnenkort zonder moeite 100 kilo tillen. Dit moet u weten voor u aan tafel gaat. 
16/03 11u15  Maak kennis met het alternatief voor de petfles: de pefflesHet kan nog even duren, maar er is een alternatief op komst voor het petflesje, symbool van de wegwerpmaatschappij: pef. Volledig gemaakt van plantaardige stoffen, en energiezuiniger te produceren. Maar helaas even slecht afbreekbaar.
16/03 11u15  Ruim helft Gentenaars tevreden over circulatieplanBijna een jaar na de invoering van het gecontesteerde Gentse circulatieplan heeft het stadsbestuur een eerste evaluatie gedaan. Wat blijkt? Zo'n 55 procent van de Gentenaars laat zich positief uit over het plan. Ook ziet het stadsbestuur geen bewijs voor de veelgehoorde klacht van handelaars dat het aantal klanten terugloopt.
16/03 11u00  Wie wil begrijpen waarom Poetin herkozen zal worden, moet naar dit arme, met wodka doordrenkte dorpjeIn de achttien jaar dat Vladimir Poetin president is, is het dorp Rodina alleen maar verder afgegleden. De inwoners zijn straatarm en veel mensen kampen er met drankproblemen. Toch stemmen ze straks weer op Poetin, want die houdt hen veilig.
16/03 10u45  Deliveroo breidt uit naar KortrijkDeliveroo gaat nu ook maaltijden aan huis brengen in Kortrijk. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het is al de tiende stad in België waar Deliveroo actief is, na Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Waterloo, Knokke (in de zomer), Brugge, Leuven en Mechelen.
16/03 10u45  Ontdekking nieuw koraalrif geeft hoop: "Zelden zo'n gezond rif gezien"Het komt niet vaak voor: goed nieuws over koraal. Onderzoekers van de Wageningen Marine Research en het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee hebben bij het Caribische eilandje Saba - Nederlands territorium - een niet eerder bekend koraalrif ontdekt.
16/03 10u30  "Ook veiligheidsadviseur McMaster wordt ontslagen"In het Witte Huis is nu ook nationaal veiligheidsadviseur H.R. McMaster op weg naar de uitgang. Dat schrijft de krant The Washington Post, die zich baseert op vijf bronnen. De Amerikaanse president Donald Trump zou zijn stafchef John Kelly opgedragen om een geschikte vervanger te zoeken. 
16/03 10u30  "Ik heb het moeten beloven aan mijn vrouw: nooit meer een eigen restaurant"Het gaat hard voor Jeroen Meus. Op zijn veertigste kan hij al terugblikken op een rijke carrière met drie restaurants, meer dan tien tv-programma's en nog meer boeken. Vandaag steekt hij de grens over en gaat zijn Goed volk in première op de Nederlandse tv. We legden de tv-kok enkele dilemma's voor.
16/03 10u15  Rodina is een van de armste plekken van Rusland. En toch is het geloof in Poetin er nog steeds grootIn de achttien jaar dat Vladimir Poetin president is, is het dorp Rodina alleen maar verder afgegleden. De inwoners zijn straatarm en veel mensen kampen er met drankproblemen. Toch stemmen ze straks weer op Poetin, want die houdt hen veilig.
16/03 10u15  Poll: Hoe gelukkig bent u?Een op de drie Belgen is vandaag zeer gelukkig, maar ruim een kwart is dat niet, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek. Hoe gelukkig voelt u zich?
16/03 10u15  ‘Now You’ van Mount Eerie: een wandelende open wondeHet beeld van zijn gestorven geliefde mag niet vervagen, dus zingt Phil Elverum (alias Mount Eerie) haar weer toe op Now Only. Het resultaat? Drie kwartier balsem tegen de wrede absurditeit van het bestaan. 
16/03 10u00  1 kans op 2.700 dat asteroïde over 100 jaar inslaat op aarde: "Met de huidige technologie redden we het niet"1 op 2.700: groter is de kans dat asteroïde Bennu in het jaar 2135 op aarde zal inslaan niet. Maar als het doemscenario zich voordoet, zal de huidige technologie niet volstaan om het gevaar af te wenden. Die waarschuwing sturen Amerikaanse wetenschappers van het Planetary Defense Coordination Office de wereld in.
16/03 10u00  Kevin Janssens krijgt rol naast Bondgirl Olga Kurylenko in thriller 'The Room'Kevin Janssens (38) heeft opnieuw een rol beet in een buitenlandse film - zijn vierde al in twee jaar. In de thriller The Room speelt hij naast Olga Kurylenko (38), de Bondgirl uit Quantom of Solace. 
16/03 10u00  Fel bekritiseerde Courtois richt blik al op Saudi-Arabië: "Niets krijgt me klein"Zijn onfeilbare status is hij kwijt. Doelman Thibaut Courtois slikte drie doelpunten in Barcelona en moet de Chelsea-fans weer overtuigen. Het schrikt hem niet af.
16/03 10u00  Veiliger, fitter en properder: afgesloten schoolstraat heeft enkel voordelenDe helft van alle Vlaamse scholen moet overwegen om de straat aan de schoolpoort 's ochtends en 's middags tijdelijk af te sluiten voor auto's, zeggen experts. Niet alleen wordt het veiliger en bewegen kinderen meer, op termijn wordt de lucht ook properder.
16/03 09u45  Goedgekeurde wet blijkt na 17 jaar nog niet aangepastDe Kamer heeft gisteren unaniem, op een tegenstem van PVDA na, een voorstel goedgekeurd dat de gewesten bevoegd maakt voor het uitgavenplafond bij de lokale verkiezingen. De beslissing werd zeventien jaar geleden al goedgekeurd in het kader van het Lambermontakkoord, maar door een vergetelheid nooit aangepast.
16/03 09u45  Ambtenaren in Andorra leggen voor het eerst sinds 1933 het werk neerIn de dwergstaat Andorra, tussen Frankrijk en Spanje, hebben honderden ambtenaren gisteren het werk neergelegd. Dat doen ze uit protest tegen een aangekondigde hervorming van het openbaar ambt. Het gaat om de eerste sociale actie in het vorstendom sinds 1933.
16/03 09u30  Twaalf procent van Vlaamse werknemers loopt risico op burn-outGoed 12 procent van de Vlaamse werknemers (280.000 mensen) en 11 procent van de zelfstandigen (40.000 mensen) hebben last van acute psychische vermoeidheidsproblemen die tot een burn-out kunnen leiden. Dat blijkt uit een bevraging van de Serv-stichting Innovatie & Arbeid.
16/03 09u00  Thomas Buffel: "Het vuur is zeker niet gedoofd"Thomas Buffel kan morgenavond zijn tweede Beker van België winnen met Racing Genk. Die kans wil de aanvoerder met beide handen grijpen. 'Ik heb nog steeds die drive om beslissend te zijn.'
16/03 08u45  Vrouw van Donald Trump Junior vraagt scheiding aanVanessa Trump heeft de scheiding aangevraagd van de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Donald Trump Jr. Dat meldden Amerikaanse media.
16/03 08u45  Courtois staat op na kritiek: "Niets krijgt me klein"Zijn onfeilbare status is hij kwijt. Doelman Thibaut Courtois slikte drie doelpunten in Barcelona en moet de Chelsea-fans weer overtuigen. Het schrikt hem niet af.
16/03 08u45  Een tegen allen, allen tegen Poetin: hoe het westen de Russische hoop op verdeeldheid aan diggelen sloegDe grote westerse mogendheden slaan de handen ineen en beschuldigen Rusland ervan achter de eerste gifgasaanval in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog te zitten. Ondertussen laten de Russen weten op tegenmaatregelen te broeden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen invoer Amerikaanse producten23/03 03u15 - De Morgen: De Chinese regering heeft vandaag een lijst van 128 Amerikaanse producten opgesteld die mogelijk zullen worden geviseerd. Het gaat onder meer om stalen pijpen en varkensvlees. De verhoogde importtarieven kunnen de VS tot 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) kosten. 
17x China denkt aan heffingen tegen Amerikaanse producten23/03 02u45 - De Morgen: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
17x EU roept ambassadeur terug uit Moskou en houdt Rusland verantwoordelijk voor gifaanval op ex-spion23/03 02u45 - De Morgen: De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
16x Verkrachtingsslachtoffer (14) sterft tijdens bevalling in Paraguay23/03 00u45 - De Morgen: Een veertienjarig meisje is in Paraguay gestorven tijdens de geboorte van haar kind. Het meisje was verkracht en zwanger gemaakt door een 37-jarige man, die inmiddels gearresteerd is. Het meisje lag al twintig dagen in het ziekenhuis wegen complicaties bij de zwangerschap. Haar baby is stabiel, maar ligt wel aan de beademing.
15x AI: "Amerikaanse en Britse wapenleveringen aan Saoedische coalitie eisen burgerslachtoffers"23/03 01u30 - De Morgen: Mensenrechtenorganisatie Amnesty International hekelt dat wapenleveringen door onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aan Saoedi-Arabië, burgerslachtoffers in Jemen eisen. Saoedi-Arabië grijpt in dat land immers in tegen sjiitische rebellen, aan het hoofd van een Arabische coalitie.
15x Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury23/03 00u00 - De Morgen: De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt deze avond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
9x Waarom krijgt prins Laurent en prinses Astrid eigenlijk zoveel geld?22/03 22u00 - De Morgen: Prins Laurent ziet dit jaar wellicht 47.100 euro door zijn neus geboord, omdat hij zijn boekje te vaak te buiten gegaan is. Maar waarom krijgen hij en de rest van de koninklijke familie eigenlijk zoveel geld? En kunnen we eventueel zonder?
8x School van 150 walvissen strandt in Australische baai23/03 04u45 - De Morgen: Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust. 
8x Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar23/03 04u45 - De Morgen: De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
8x Acerta: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning"23/03 04u45 - De Morgen: De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil in zes jaar tijd. De war for talent zorgt ervoor dat vooral de beste verdieners meer gaan verdienen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Acerta.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven