woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
19/09 07u30  Koeken Troef! moet afslanken na zaak-Bart De Pauw De zaak rond seksueel overschrijdend gedrag tegen Bart De Pauw maakt nog meer slachtoffers. Koeken Troef!, het productiehuis dat De Pauw tien jaar geleden oprichtte, moet volgende maand mensen ontslaan. 'De impact van het dossier waarin Bart verzeild is geraakt, blijkt zo groot dat we niet genoeg opdrachten konden binnenhalen.'
19/09 07u30  Belgische 'terreuradvocaten' mogen VS niet in Zeker vijf Belgische advocaten kregen de voorbije weken geen visum om naar de VS te reizen. Telkens gaat het om strafpleiters die ooit een terrorist of terreurverdachte verdedigd hebben.
19/09 07u15  Past een 'stout' wietdrankje wel in het 'brave' Coca-Cola-flesje? Coca-Cola wil een drankje lanceren op basis van CBD, een stof die je ook in cannabis terugvindt. Gezondheidsrisico's zijn er niet, maar lust de consument wel zo'n edgy drankje van die 'brave' frisdrankgigant?
19/09 07u15  N-VA-lijsttrekker wil Gent tramvrij maken: "Ik heb er zelf eens mijn voet door gebroken" In Gent zouden alle trams op termijn moeten verdwijnen. Dat zei N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt in een debat met de andere lijsttrekkers georganiseerd door De Morgen. De sporen zouden volgens haar onveilig zijn voor voetgangers en fietsers.
19/09 07u15  Winkelende Grieken in Turkije: "Hier voelen we ons eventjes rijk" Elke donderdag wordt de markt van Ayvalik, een Turkse stad van 40.000 inwoners aan de Egeïsche kust, overspoeld door Grieken uit Lesbos die er hun inkopen komen doen. In de smalle straten komen twee landen samen die door een economisch dal gaan. In hun malaise vonden ze een win-winsituatie.
19/09 07u00  "Drugsgebruik bestrijden is dé grote uitdaging in Aalst" Ze zaten beiden ooit samen bij Open Vld in Aalst. Nu is Christoph D'Haese burgemeester voor N-VA, en is Jean-Jacques De Gucht veroordeeld tot oppositie voeren. D'Haese: 'Ik probeer Bart Somers wat na te doen, maar heb nog wat werk.'
19/09 07u00  Zeven doden na muiterij in Braziliaanse gevangenis Zeven gedetineerden zijn vandaag om het leven gekomen bij een opstand na een mislukte ontsnappingspoging in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Pará. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. 
19/09 06u45  Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruik Vier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang. 
19/09 06u15  Noord-Korea gaat kerncentrale sluiten en inspecteurs toelaten De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en ook internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. Onduidelijk is wel wanneer de ontmanteling zal plaatsvinden en hoe die precies zal gebeuren. Evenmin duidelijk is wat Kim in ruil verwacht.
19/09 06u15  Artsen, patiënten, ziekenfondsen, ziekenhuizen hebben allemaal in de snoeppot gezeten. Tijd voor meer discipline Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.10 
19/09 06u15  'Afwezige' premier komt dan toch uit zijn kot en geeft Francken deadline Premier Charles Michel (MR) wil tonen dat hij nog steeds de baas is van de regering. Na kritiek dat hij te afwezig was in de discussie rond transitmigranten eist hij van Theo Francken (N-VA) een snelle oplossing.
19/09 06u15  Moet NRJ na twee weken al stoppen met radio maken? De hitradio die NRJ nu maakt, is compleet anders dan wat in het aanvraagdossier staat. Dat vindt concurrent Radio Club FM. Die dient een klacht in tegen de zender.10 
19/09 06u15  "School begon me mijn keel uit te hangen": deze 3 jongeren kozen voor de examencommissie Deze drie jongeren zeiden hun klas vaarwel en kozen ervoor om examens voor de middenjury af te leggen. Omdat ze schoolmoe of al te volwassen waren. Of gewoon niet naar school konden. En tot nog toe hebben ze daar geen spijt van.10 
19/09 06u15  En nu het échte verhaal over transitmigratie Pierre Verbeeren is directeur van Dokters van de wereld. Emmy Deschuttere is woordvoerder.
19/09 06u15  Charles Michel speelt alles of niets Olivier Mouton is politiek redacteur bij Le Vif/L'Express.
Laatste update: vandaag om 7u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/09 16u15  Ik voel dat ze het liefst van al wil weten of ik single ben, en of ze me aan haar zonen mag voorstellenAnnelies De Rouck herontdekt haar vaderland.
15/09 16u00  Franse school kleurt blanke leerlingen zwart op klasfotoHet Franse Émile Cohl-college in Lyon heeft zich verontschuldigd nadat een schoolfoto digitaal was bewerkt om blanke leerlingen een donkere huidskleur te geven. De foto moest dienen als promotiemateriaal voor de opening van een Amerikaanse afdeling van de Franse school. Volgens de directie werd de klassenfoto bewerkt door een communicatiebureau in de VS.
15/09 15u45  Brugse taxichauffeur krijgt kogel in de nekBij het schietincident van afgelopen nacht in het centrum van Brugge kreeg een taxichauffeur een kogel in de nek. Dat gebeurde in de Vlamingstraat ter hoogte van het Kraanplein in Brugge. Er zijn drie verdachten waarvan een in de onmiddellijke nabijheid kon opgepakt worden. Of de opgepakte verdachte ook de schutter is moet nog onderzocht worden. 
15/09 15u15  1 op de 8 kermisuitbaters gestopt afgelopen tien jaarOp minder dan tien jaar tijd is één op de acht kermisuitbaters met zijn activiteit gestopt. Dat blijkt uit cijfers die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen(NSZ) opvroeg bij de federale overheidsdienst Economie. 'Een spijtige zaak', vindt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. 'Kermisuitbaters zorgen immers mee voor extra animatie binnen de handelscentra.'
15/09 15u15  Premier Michel wil bevolking raadplegen over afschaffing zomer- of wintertijdCharles Michel (MR) wil samenzitten met Nederland en Luxemburg over de keuze tussen de zomer- en wintertijd. 'Het zou absurd zijn als we allemaal een andere keuze maken', zegt de premier zaterdag aan VRT NWS. Daarnaast zou Michel ook graag de bevolking raadplegen. 
15/09 15u15  Malaria-uitbraak treft Lombok na reeks aardbevingenHet Indonesische eiland Lombok kampt met een malaria-uitbraak na een reeks aardbevingen in juli en augustus waardoor honderdduizenden mensen hun woning moesten verlaten. De autoriteiten hebben de medische noodtoestand afgekondigd.
15/09 15u15  Orkaan Florence trekt verwoestend spoor door VS: "Epische proporties"Orkaan Florence raast met vernietigende kracht over de Amerikaanse staten North en South Carolina. Zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen, onder wie een moeder en haar baby. Bijna 750.000 mensen hebben geen elektriciteit en de stad New Bern is voor een deel overstroomd. Het natuurgeweld zal waarschijnlijk nog dagen aanhouden.
15/09 15u15  Orkaan Mangkhut eist zeker drie levens op FilipijnenDoor de tyfoon Mangkhut zijn zeker drie mensen om het leven gekomen op de Filipijnen. Twee reddingswerkers stierven terwijl ze probeerden mensen uit een modderstroom te halen. Een derde lichaam werd in een rivier in Manila gevonden. De orkaan verlaat in de loop van de ochtend het eiland. De schade is enorm, bijna alle gebouwen zijn beschadigd. Volgens een overheidsmedewerker zijn veel daken weggewaaid.
15/09 15u15  Vandeurzen trekt 1 miljoen uit voor agressiebeheersing bij jongerenVlaams minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) investeert 1 miljoen euro in alternatieve behandelingen om om te gaan met agressie. Dat kondigde hij vandaag aan bij een bezoek aan ToGo4, een organisatie die fysieke activiteiten doet voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen.
15/09 15u15  Rwandese president Kagame besluit tot vervroegde vrijlating van politica IngabireDe Rwandese politica Victoire Ingabire komt vervroegd vrij. Dat heeft het ministerie van Justitie in Rwanda vrijdagavond bekendgemaakt. Ingabire, die van 1994 tot 2010 in Nederland woonde, zit in Rwanda een celstraf van 15 jaar uit voor terrorisme en ontkenning van de genocide.
15/09 15u15  Ik vroeg me af of ik het eerst aan haar man zou moeten vragen. En of het de avond niet te somber zou makenOp zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters (°1965) over vrijheid, vogels, zijn vader en zijn vrouw. Zijn nieuwe roman Ik heb aids van Johnny Diamond  verscheen deze week bij Pottwal Publishers.
15/09 15u00  Dit Nederlands EU-parlementslid dwong Orbán op de knieën: ‘Bij Orbán draait uiteindelijk alles om de centen’Wat voor Nederlands Europarlementariër Judith Sargentini begon als onmogelijke opdracht, eindigde in een triomf. Het Europees Parlement stemde op basis van haar rapport voor een strafprocedure tegen de Hongaarse premier Orbán. 'Veel Europarlementariërs gingen overstag omdat het niet langer kon.'
15/09 15u00  Theresa May heeft er een nieuw brexit-probleem bij: LabourTheresa May heeft er een nieuw brexit-probleem bij. De Britse premier heeft al te kampen met een opstandige factie binnen haar eigen Conservatieve Partij, die liefst de Europese Unie wil verlaten zonder een vooraf gesloten overeenkomst over toekomstige relaties. En nu dreigt oppositiepartij Labour sowieso tegen elke door May onderhandelde deal te stemmen.
15/09 15u00  De Duitse regering ruziet over het lot van haar inlichtingenbaas. Mag hij blijven of moet hij weg?De chef van de Duitse inlichtingendienst ligt onder vuur. Hij zou te veel tegen extreem-rechts aanschuren.
15/09 13u45  Peeters is persoonlijke aanvallen van De Wever beu: "Stop met dat belachelijk gedoe"Kris Peeters (CD&V) is de persoonlijke aanvallen van Bart De Wever (N-VA) beu. Dat zei hij aan VTM NIEUWS bij het indienen van zijn kieslijst vanochtend in Antwerpen. In Gazet Van Antwerpen beschuldigt De Wever Peeters er nogmaals van een passant te zijn in de stad.
15/09 13u15  De aula’s zijn gevuld met jonkies die dikwijls nog niet goed weten wat ze met hun leven aan moeten. En maar goed ookMark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week.
15/09 13u00  Zwerfvuil is ergernis nummer 1 in Gent: "Iedereen die passeert, gooit hier gewoon zijn vuil weg"Zwerfvuil mag dan in het licht van de grote wereldproblemen eerder banaal lijken, het is bij veel Gentenaars een grote bron van ergernis. 'Iedereen die passeert, gooit hier gewoon zijn vuil weg', zegt Bernd.
15/09 11u15  Paaldansen, de meest sexy sport ter wereldDe kans bestaat dat paaldansers tegenwoordig uw Instagram-tijdlijn domineren. Liefhebbers van de sport hebben er dan ook jarenlang voor geijverd, want paaldansen is méér dan alleen sexy, zo ondervond ook onze man ter plaatse.
15/09 10u15  Zes valstrikken voor een nieuwe economische nachtmerrieTien jaar geleden bracht de val van Lehman Brothers het kapitalisme aan de rand van de afgrond. De vraag is niet óf zoiets opnieuw kan gebeuren, maar wanneer en hoe. U zegt: paniekzaaierij? Tijd voor een reis langs de zes breukvlakken van de wereldeconomie.
15/09 10u15  Nergens sloeg de bankencrisis zo hard toe als in Detroit: "Dit is het failliet van een generatie"Het faillissement van Lehman Brothers in september 2008 en de daaropvolgende bankencrisis stortte de hele wereld in een ongekende financiële malaise. Maar nergens was die crisis zo tastbaar als in Detroit. Exact tien jaar later komt de oude autostad weer een beetje tot leven.
15/09 10u15  Waarom een wereldtopper als Serena Williams zo door het lint gaatInteressanter dan de discussie of Serena Williams zich al dan niet aanstelde in de verloren finale van de US Open (zonder twijfel), is de vraag waar al die opgekropte woede vandaan komt.
15/09 09u45  Belg omgekomen in onherbergzame woestijn in New MexicoAutoriteiten in de Amerikaanse staat New Mexico zijn een onderzoek gestart naar de dood van een Belgisch toerist. Die kwam woensdag om het leven in White Sands National Monument, een woestijn die geklasseerd is als nationaal park en waar de temperatuur hoog kan oplopen.
15/09 09u15  Winter- of zomertijd: toont Europa zich zelfs in kleine zaken kleintjes?Roel Wauters is journalist bij De Morgen.
15/09 09u15  "Dit gaat niet alleen over Fabre"Theatermaakster Julie Cafmeyer (31) is niet verbaasd over de onthullingen rond Jan Fabre. Maar het probleem is niet Fabre alleen, zegt ze: de hele structuur van de sector zet de deur open voor machtsmisbruik. 'Iedereen kent zijn aandeel. Het systeem zit gewoon verkeerd.'
15/09 09u15  Het hoeven niet altijd aanzwellende strijkers te zijnStuBru-stem Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
15/09 09u00  Welkom in de meest vervuilde straat van Antwerpen: "Je proeft de rubber als je de deur opentrekt"Slalommend tussen de bussen, fietsers en voetgangers trokken we naar de Osystraat, in hartje Antwerpen. Volgens metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is dit de meest vervuilde straat in de stad. “Tja, dat verbaast mij niet. Je proeft de rubber als je de deur opentrekt.”
15/09 09u00  Gent is meest auto-onvriendelijke stad, maar Brussel en Antwerpen moeten nauwelijks onderdoenDankzij het circulatieplan staat Gent bekend als de meest auto-onvriendelijke stad van het land. Maar uit een studie van het Duitse Wuppertal Instituut blijkt dat Brussel en Antwerpen nauwelijks moeten onderdoen. Ze scoren even goed. Of even slecht, zo u wil.
15/09 08u30  Volgende week is zomer terug met temperaturen van 28 gradenHet wordt een vrij zonnig weekend en op de meeste plaatsen blijft het droog. Volgende week krijgen we erg mooi nazomerweer, met temperaturen tot 28 graden.
15/09 08u15  "Centrumrechts schuift op naar radicaal-rechts"In Zweden zette de Europese opmars van populisten zich voort en hoewel Viktor Orbán werd veroordeeld in het Parlement, gebeurde dat niet unaniem. Is verdere polarisatie tegen te gaan? 'De meeste burgers zitten in het midden', zegt Sarah de Lange. 'Door hen moeten we ons meer laten leiden.'
15/09 07u45  Hoe vrouwonvriendelijk zijn start-ups? "Aandacht moet naar cijfers en grafieken, niet naar kinderfoto's"Arlan Hamilton siert in oktober als eerste Afro-Amerikaanse zakenvrouw de cover van het technologieblad Fast Company. Als vrouw is Hamilton een buitenbeentje in het mannenclubje van investeerders in Silicon Valley. In België is het jammer genoeg niet veel beter.
15/09 06u45  Secretaris-generaal van OAS: "Militaire interventie om regime in Venezuela omver te werpen is optie"De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, heeft gisteren verklaard dat hij 'een militaire interventie' in Venezuela niet uitsluit om de regering van president Nicolas Maduro 'omver te werpen'. Almagro houdt hem verantwoordelijk voor de economische, humanitaire en migratiecrisis in het land.
15/09 06u30  'The Truman Show' maar dan in het echt: politie zet het hele leven van verdachte Wim S. in scène'Ik ben het niet. U heeft de verkeerde.' Dat zei Wim S. toen hij dit jaar veroordeeld werd voor de moord op zijn vriendin. Reconstructie van een undercover­operatie die Wim S. een moord deed bekennen die hij absoluut niet wilde bekennen. Met in de hoofdrollen: een fiets, snelle wagens en Mr. Big.
15/09 06u15  Robbe De Hert over 'Hollywood aan de Schelde': "Nooit verwacht dat het zó zwaar zou worden"Achttien jaar lag de film Hollywood aan de Schelde op het schap. Regisseur Robbe De Hert (75) zag zwarte sneeuw, tot een crowdfunding dit jaar het project redde. Gisteren ging de film in première op het filmfestival van Oostende. De Hert zelf kreeg een ster op de zeedij.
15/09 06u15  Wat en waar eet Bazart?De ene heeft een voorliefde voor de oerklassieke brasserie, de ander zwicht voor Italiaans en nog eentje kijkt naar het Midden-Oosten. Schuif je hier in Antwerpen je voeten onder tafel, dan is de kans reëel dat je minstens één Bazart-lid spot. 
15/09 06u15  Zwerfvuil is ergernis nummer 1 in GentZwerfvuil mag dan in het licht van de grote wereldproblemen eerder banaal lijken, het is bij veel Gentenaars een grote bron van ergernis. Maar hoe pak je zwerfvuil en sluikstorten op een efficiënte manier aan?
15/09 06u15  Voor een buitenstaander moet het een vreselijke scène van huishoudelijk geweld lijkenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (9) en Missy (4). Elke week schrijft hij over zijn avonturen met zijn kroost.
15/09 06u00  Mislukte beursgang Belfius kost belastingbetaler 10 miljoen euroDe voorbereidingen voor de beursgang van Belfius, die voorlopig niet doorgaat, hebben de belastingbetaler al zo'n 10 miljoen euro gekost. Dat schrijft De Tijd vandaag.
15/09 05u45  Tien jaar na crisis: "Vertrouwen in banksector nog altijd te laag"Tien jaar na de financiële crisis is het vertrouwen in de financiële sector nog altijd te laag. Dat zegt Febelfin, de sectorfederatie, die zich baseert op de Edelman Trust Barometer die jaarlijks het vertrouwen van de maatschappij in bedrijven en sectoren meet. 'De financiële sector blijft onderaan bengelen. Zelfs na dieselgate geniet de automobielsector nog altijd zo'n 20 procent meer vertrouwen dan de financiële sector. Terwijl vertrouwen in de banksector net zo belangrijk is.'
15/09 05u15  Vandaag: deadline voor kandidatenlijsten verkiezingenIn alle Vlaamse gemeenten en provincies moeten de partijen en lijsten die deelnemen aan de lokale verkiezingen vandaag hun voordrachtakte indienen. Ze krijgen wel nog tot 20 september de tijd om eventuele verbeteringen aan te brengen.
15/09 05u00  Sans-papiers vrijgelaten om plaats te maken voor transmigrantenIn het gesloten Centrum voor Illegalen in Merksplas zijn zestig mensen zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. De 'gewone' mensen zonder papieren werden opgehaald door familie, of stapten op de trein naar de kust, zegt Frank Wilrycx (Open Vld), burgemeester van Merksplas. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.
15/09 04u15  Werknemers van Brusselse bedrijven nemen minder vaak de autoWerknemers van grote Brusselse bedrijven komen alsmaar minder vaak met de auto naar het werk. Het aandeel van de auto in het transport is de voorbije twaalf jaar met meer dan 10 procentpunten gedaald naar 34,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CdH) die De Tijd kon inkijken.
15/09 02u45  G20 roept op tot WTO-hervorming om handelsspanningen aan te pakkenEr is een 'dringende noodzaak' om de Wereldhandelsorganisatie te hervormen, zodat ze de huidige uitdagingen in de wereldhandel kan aangaan. Dat verklaarden de ministers van de groep van twintig geïndustrialiseerde landen vrijdag.
15/09 01u45  Parket wil Sudpresse voor rechter omdat journalist gesprek Michelle Martin afluisterdeHet parket heeft vrijdag gepleit dat de Franstalige mediagroep Sudpresse en een van zijn journalisten voor een correctionele rechtbank moeten verschijnen, omdat ze informatie illegaal verkregen hebben. De zaak gaat over de bemiddeling tussen Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, die door Marc Dutroux werd ontvoerd en vermoord, en Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux. Een vertrouwelijk gesprek tussen beiden lekte in 2012 uit in de pers.
15/09 01u30  Helft Nederlandse bisschoppen wist van misbruik binnen KerkDe helft van alle Nederlandse bisschoppen en kardinalen tussen 1945 en 2010 wist van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Vier (hulp-)bisschoppen hebben zelf kinderen misbruikt, zestien anderen beschermden pedofiele medewerkers. Dat schrijft de Nederlandse krant NRC na eigen onderzoek.
14/09 22u45  Ben Weyts en zeeloodsen bereiken akkoord rond "gelijk loon, gelijk werk" Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de zeeloodsen hebben een akkoord bereikt in het kader van het dossier rond 'gelijk loon gelijk werk'. Dat meldt de minister vrijdavond aan persagentschap Belga. Alle acties van de loodsen worden ingetrokken.
14/09 22u15  Welkom in de vuilste straat van Antwerpen: "Pas op, het stinkt hier!"Slalommend tussen de bussen, fietsers en voetgangers trokken we naar de Osystraat, in hartje Antwerpen. Volgens metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is dit de meest vervuilde straat in de stad. “Tja, dat verbaast mij niet. Je proeft de rubber als je de deur opentrekt.”
14/09 21u30  Albert Heijn roept yoghurt terug vanwege mogelijke aanwezigheid van stukjes rubber Supermarktketen Albert Heijn roept in België 'BOER'N Yoghurt Appel Kaneel' terug van het merk Zuivelhoeve terug, omdat er mogelijk stukjes rubber in de yoghurt zitten. Dat meldt AH in een persbericht. 
14/09 21u15  'Supertyfoon' Mangkhut zet voet aan wal op Filipijnen'Supertyfoon' Mangkhut heeft zaterdagochtend plaatselijke tijd voet aan wal gezet op de Filipijnen. Dat ging gepaard met windsnelheden tot 205 kilometer per uur en zware regenval, zo melden de meteorologische diensten.
14/09 21u15  Justin Bieber in geheim getrouwd met Hailey BaldwinJustin Bieber en Hailey Baldwin zijn in het geheim getrouwd. De twee trouwden donderdag in New York voor de wet. Dat meldt People.
14/09 21u00  Levensverwachting in arme landen 19 jaar lager dan in ontwikkelde landenKinderen in hoogontwikkelde landen hebben vandaag een levensverwachting die 19 jaar hoger ligt dan kinderen in de minst ontwikkelde landen. Dat blijkt uit een rapport van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). Ze besteden ook gemiddeld zeven jaar langer op de schoolbanken. 
14/09 20u45  NAVO-straaljagers rukten dit jaar al 180 keer uit voor onderscheppingenDe jachtvliegtuigen van de NAVO moesten dit jaar al 180 keer opstijgen om militaire vliegtuigen, vooral Russische, te onderscheppen. Meer dan een derde van die zogenaamde 'scrambles vonden plaats boven de Baltische staten.
14/09 20u15  'De Volkstelling te Betlehem' van Bruegel toont belastingsinning in WijnegemDe Volkstelling te Betlehem van schilder Pieter Bruegel de Oude toont een belastingsinning in Wijnegem. De schilder maakte het werk niet als kritiek op het Habsburgse gezag, maar in opdracht van een vooraanstaande koopman. Dat blijkt uit onderzoek van kunsthistorici Sabine van Sprang en Tine Meganck.
14/09 20u15  Stel nu uw vragen over zwerfvuil aan Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Tom De Meester (PVDA)Nu de Gentse verkiezingsstrijd is losgebarsten, achterhaalt De Morgen ter plaatse waar de verkiezingen écht om gaan. Morgen vind je onze stadsredactie op de Kouter, en behandelen we het thema 'zwerfvuil'.
14/09 19u45  Volkswagen trekt definitief de stekker uit de Kever: auto voor het volk werd nicheproductNu Volkswagen de productie van de Beetle stopzet, de laatste telg uit de Kever-familie, lijkt het succesverhaal definitief uit. De auto voor het volk was de laatste jaren te veel een nicheproduct geworden. 
14/09 19u45  Succesvol ouder worden op je werk? Deze expert vertelt je hoe je dat doetDraai of keer het zoals u wil, we moeten met z'n allen langer 'inzetbaar' blijven op de arbeidsmarkt. Om dat in goede banen te leiden, is in Nederland de leerstoel 'Succesvol ouder worden op het werk' opgericht. 'We mogen werk niet als een obstakel beginnen zien', zegt expert Annet de Lange.
14/09 19u30  Zijn de media bloedhonden of waakhonden? 5 vragen na de onthullingen over extreemrechtsHet bleef deze week nieuws en commentaar regenen over Schild & Vrienden, de ranzige club van Dries Van Langenhove. Dat debat roept een aantal vragen op.
14/09 19u15  Fragiele processen vragen veiligheid en vertrouwenLuk Van den Dries doceert theaterwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en publiceerde onder meer het boek Corpus Jan Fabre. Observaties van een creatieproces. 
14/09 19u15  Twee Palestijnen gedood door Israëlische kogels in GazastrookTwee Palestijnen, onder wie een jongen van 14 jaar, zijn vandaag door Israëlische militairen doodgeschoten bij strubbelingen aan de grens met de Gazastrook en Israel. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
14/09 19u15  Steeds meer 65-plussers blijven voor de klas staanHet aantal 65-plussers dat aan de slag blijft als leerkracht, stijgt jaarlijks. Vorig schooljaar waren het er 403, terwijl 350 leerkrachten er in 2016-2017 voor kozen en 270 in 2015-2016. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Het gaat voornamelijk om leraars die na hun pensioen nog tijdelijke opdrachten uitvoeren.
14/09 18u30  Ex-campagneleider Trump werkt mee aan onderzoek Russische inmengingPaul Manafort, de vroegere campagneleider van Donald Trump, heeft het volgens de Amerikaanse pers op een akkoordje gegooid met speciaal aanklager Robert Mueller die mogelijke contacten tussen de Russen en het Trumpteam onderzoekt. 
14/09 18u15  Ineens zat Stoffel Vandoorne aan de onderkant van de voedselketen en vergat te vechten voor zijn kruimelsHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
14/09 18u15  Bij de een werkt een pil, bij de ander therapie: de loterij in de psychiatrieWaarom het alle wetenschappelijke studies ten spijt nauwelijks te zeggen is of een pil of therapie voor een psychische aandoening bij iemand aanslaat. 
14/09 18u00  Mobiliteitsexpert: "Een auto bezitten is geen mensenrecht meer"Het circulatieplan en het parkeerbeleid in Gent is asociaal, meent Anneleen Van Bossuyt, lijsttrekker voor N-VA in Gent. Klopt niet, vindt mobiliteitsdeskundige Dirk Lauwers (Ugent). 'De parkeernorm in Gent valt nog goed mee.'
14/09 18u00  Jan Fabre, de val van een kunstenaar-werkgeverLars Kwakkenbos werkt bij KASK in Gent, waar hij kunstgeschiedenis doceert en de vakgroep Film, Fotografie & Drama voorzit. Van 2008 tot 2017 werkte hij ook mee aan de dramaturgie van het Kunstenfestivaldesarts. 
14/09 17u45  Vlaams Belang-kandidaat vervolgd voor racistisch incident en uit partij gegooidSteve Vanneste (29), Vlaams Belanger en kandidaat voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, is deze voormiddag opgepakt door de politie. Het parket van West-Vlaanderen meldt dat hij in snelrecht vervolgd wordt voor racisme, smaad en weerspannigheid.
14/09 17u45  Herman Daems over 10 jaar financiële crisis: "De klok tikte genadeloos"Tien jaar geleden brak de financiële crisis in alle hevigheid los. Vanuit de Verenigde Staten rolde een tsunami over de wereld, die ons bijna aan de financiële afgrond bracht. Tijdens nachtelijke crisisvergaderingen moesten banken gered worden. Professor Herman Daems zat mee aan tafel en blikt terug op een van de belangrijkste gebeurtenissen in de naoorlogse economische geschiedenis.
14/09 17u30  Ex-campagnechef Trump gaat schuldig pleiten aan samenzwering tegen VSPaul Manafort, de voormalige campagnedirecteur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een schikking getroffen met speciaal aanklager Robert Mueller. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van gerechtelijke documenten. Hij zou dinsdag bij het begin van zijn proces in Washington D.C. schuldig pleiten, zo klinkt het.
14/09 17u30  Heeft de EU volgend jaar twee verschillende tijdzones?Krijgt de Europese Unie volgend jaar twee nieuwe tijdzones, een noordelijke met permanente wintertijd en een zuidelijke met permanente zomertijd? Dat zou zomaar de uitkomst kunnen zijn van de nationale discussies over het halfjaarlijkse klokverzetten. 
14/09 17u15  De Croo zet samenwerking voor Palestijnse scholen stopZolang Palestijnse scholen naar terroristen vernoemd worden, wat voor minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo neerkomt op het verheerlijken van terrorisme, werkt België niet samen met het Palestijnse ministerie voor Onderwijs en blijven de budgetten voor scholengebouwen opgeschort. Ons land blijft wel actief in Palestina als ontwikkelingspartner en blijft ook UNRWA steunen, benadrukt hij.
14/09 16u45  'Uittocht van de negers' in Henegouwen afgelast na bedreigingenHet folkloristisch evenement La Grande Sortie des Nègres (de uittocht van de negers, red.) in Twee-Akren (Deux-Acren), een dorp net over de taalgrens vlak bij Geraardsbergen, gaat dit weekend niet door. Aanleiding zijn dreigementen, omdat de optocht racistisch zou zijn.
14/09 16u15  'Misdaadvrij' eilandje geschokt door eerste diefstal in twintig jaarDe 160 bewoners van een vredig, veilig eilandje voor de kust van Schotland zijn geschokt nu er 2.250 euro is gestolen uit het lokale hotel. Het is de eerste misdaad in twintig jaar. Toen werd er een fiets gestolen.
14/09 16u00  Na vier jaar onderzoek is Nederlander Jan Six zeker: hij ontdekte een 'nieuwe' RembrandtRembrandt zelf keek hem aan, vanaf dat anonieme schilderij in een veilinghuis in Keulen, en Nederlands kunsthandelaar Jan Six wist het zeker. Nu, 4 jaar en veel onderzoek later, durft hij het eindelijk bekend te maken: hij ontdekte een heuse Rembrandt.
14/09 16u00  Hebben dertigers van nu het echt minder goed dan hun ouders?Zijn late twintigers, dertigers en prille veertigers de eerste generatie in lange tijd die minder goed af is dan haar ouders? Recent onderzoek van de Tilburg University in Nederland wijst in die richting. Zes betrokkenen vertellen.
14/09 16u00  Wie bekommert zich nog om tienermeisjes?Missen Vlaamse tienermeisjes de Joepie niet? Influencers en nieuwsbrieven doen nu de job. En cartoonist Christina De Witte (22) schreef 'het boek dat ik zelf had willen lezen': 'Onze wereld is heus wel groter dan wie ons leuk vindt op school.' 
14/09 16u00  Hoe voelt het om in een overstroming te staan? Deze weervrouw toont het met augmented realityHoe voelt het om middenin een overstroomde straat te staan? Het weerbericht van het kanaal The Weather Channel legt het uit aan de hand van augmented reality.
14/09 15u45  "Dino's voedden hun jongen op als vogels, ­hadden nesten als vogels en hadden breinen zoals vogels"Dinosauriërs waren veel slimmer dan we tot nu toe dachten en ze hadden bijna allemaal veren, zegt Amerikaans paleontoloog Steve Brusatte. 'De eerste vleugels zijn gevonden bij dino’s die zo groot waren als paarden!'
14/09 15u30  Zó hoogzwanger en zó schaars gekleed, ongezien bij de New York Fashion WeekHet had niet veel gescheeld of er was eergisteren in Brooklyn een baby op de catwalk geboren: kort nadat het hoogzwangere topmodel Slick Woods (22) het plankier verliet, braken haar vliezen en begon de bevalling. 
14/09 15u15  Zelfs het aquarium is niet te vertrouwen: 7 vormen van cyber-diefstalHoe meer we online doen, hoe interessanter we zijn voor cyber-criminelen. En die worden steeds inventiever. Zeven vormen van digitale inbraak.
14/09 15u15  Samira Atillah: "Mensensmokkelaars zijn even wreed als drugsdealers"Samira Atillah verloor vader en broer aan de drugs, en staat al drie jaar in de modder van de vluchtelingenkampen. Ze vindt de jacht op transitmigranten een even slecht idee als de ‘war on drugs’. Een gesprek met een bevlogen vrouw, die een boek schreef over haar vrijwilligerswerk bij mensen op de vlucht. 'Wij doen gewoon wat Jezus zou doen.'
14/09 15u15  Illegaal goud in Congo: waarvoor gewapende groepen over lijken gaanGewapende groepen in de Democratische Republiek Congo onderhouden zichzelf met de opbrengsten uit goudmijnen. Smokkelaars brengen het goud de grens over naar de internationale markt.  “Bij warm weer blijf ik gewoon het zweet wegvegen”
14/09 15u00  EU-commissaris vergelijkt Italiaanse regering met "kleine Mussolini's"Eurocommissaris Pierre Moscovici deed de leiders van de Italiaanse regeringspartijen zich net niet verslikken in hun koffie met zijn suggestie dat Europa wordt bedreigd door 'kleine Mussolini's'.
14/09 14u45  Veteranen zwaaien de plak. Dit zijn de tien beste platen van de weekDe indieveteranen zwaaien de plak. Low, Spiritualized, Aphex Twin: allen komen opdraven met excellent werk. Bij de jonkies richten we de spotlights op Jungle, Noname en ons eigen Steiger.
14/09 14u30  De doorbraak van Matthias Schoenaerts en meer: dit mag u niet missen op tv vanavondLees meer >
14/09 14u30  Rob Wijnberg: "Vergeet nepnieuws. Echt nieuws is minstens zo misleidend"Om de vijfde verjaardag van zijn journalistieke platform De Correspondent te vieren, schreef Rob Wijnberg Dit was het nieuws niet, een bundeling reportages en verhalen. Intussen werkt hij vanuit New York met ‘The’ Correspondent aan de verovering van de rest van de wereld. 'Nieuws maakt conservatief, want het toont enkel slechte veranderingen.'
14/09 13u45  Dit zijn de vijf videogames die u momenteel moet spelenMet videogames als Marvel's Spider-Man en Shadow of the Tomb Raider is het blockbusterseizoen keihard in gang getrapt. Maar we speelden ook twee kleinere parels, en ontdekten hoe de grootste game van Belgische makelij moeiteloos de stap zette naar het huiskamerscherm.
14/09 13u45  Zenuwziekte ALS tast ook de geest aan, vooral in laatste faseALS-patiënten die in de beginfase van hun ziekte geen gedrags- of cognitieve problemen hebben, kunnen die in een later stadium alsnog krijgen. Dat blijkt uit een studie die vandaag wordt gepubliceerd door het Amerikaanse medische tijdschrift Neurology. 
14/09 13u30  Hongaarse premier Orbán zoekt weer confrontatie met EU met juridische actieHongarije zoekt opnieuw de confrontatie met de EU vanwege het besluit van het Europees Parlement om het land te straffen voor het inperken van democratische vrijheden. Premier Orbán kondigde vrijdag aan dat maandag een besluit wordt genomen over juridische stappen.
14/09 13u30  Gaat het Gentse circulatieplan ver genoeg?Vraag in Gent waarover de verkiezingen écht zullen gaan en de kans is groot dat het antwoord luidt: het circulatieplan. Moet het felbesproken verkeersplan ook worden uitgebreid naar de rest van de stad? En zijn er nog bijsturingen nodig in het huidige plan? 'Politici moeten duidelijk maken of ze voor een 'of-of-beleid' gaan of voor een 'en-en-beleid'', vindt Olivier uit Wondelgem.
14/09 13u15  Op 'Collapse ep' legt Aphex Twin de lat tot voorbij de kosmosNee, de verse boreling van Aphex Twin verrast niet. Hoeft ook niet. De Britse elektronicagod heeft ons al zo vaak naar adem doen snakken met zijn heel eigen muziektaal, dat hij deze keer rustig aan de syntaxis mag sleutelen.
14/09 13u00  Wat is er gebeurd met Arjen Kamphuis, de computerspecialist die gelinkt wordt aan WikiLeaks?Nu de Noorse politie de kajak van de al weken vermiste Nederlander Arjen Kamphuis (46) heeft gevonden, wordt het raadsel rond zijn vermissing nog groter. Van vermoord door de Amerikaanse geheime dienst tot op missie voor WikiLeaks, online doen allerlei versies de ronde.
14/09 11u45  “Als trotse Antwerpenaar werk ik graag mee aan een aantrekkelijk Antwerpen”Lees meer >
14/09 11u45  Boksen zonder handschoenen aan opmars bezig in Engeland: "Mijn vingers zijn in ieder geval niet gebroken"Als het bloed op het canvas spat, gaat het publiek in de Londense O2 uit zijn dak. Het eeuwenoude bare-knuckle boxing wint snel aan populariteit. 'Dit is het echte werk.'
14/09 11u45  Dit is wat u moet onthouden uit het nieuws van vandaagDe luchtvervuiling in Vlaanderen eist duizenden doden. Het Servisch gezin dat de wijk nam uit een open terugkeerwoning is teruggevonden. In Gent leggen we de tenoren van de komende verkiezingen het vuur aan de schenen over mobiliteit. En we kennen het grappigste onderzoek van het jaar. Dit is het belangrijkste nieuws van de dag.
14/09 11u45  Orkaan Florence bereikt VS: tankstation weggeblazen, tienduizenden mensen zonder stroomZeker 88.000 gezinnen in de Amerikaanse staat North Carolina zitten zonder stroom vanwege orkaan Florence. Het natuurgeweld kan elk moment aan land komen. Grote delen van North en South Carolina hebben al te maken met uitlopers van Florence. In Topsail Beach werd een tankstation weggeblazen.
14/09 11u30  Sensoa-campagne bestrijdt seksmythes: "Zelfs Wim Oosterlinck had pas op zijn 24ste seks"Iedereen heeft het voor zijn twintigste al gedaan en bij seks is penetratie het belangrijkste. Het zijn maar twee van de zes 'seksmythes' die het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa met een campagne wil doorprikken. Waarom is dat anno 2018 nog nodig?
14/09 11u30  Bazart viert tweede album: "Als we dit goed aanpakken, zullen we relevant blijven"Ze zijn de favoriete speelbal van de internettrollen, maar dat laat Vlaanderens meest blitse popband Bazart niet aan het hart komen. Ze weten zeker dat het overdonderende succes van de groep geen toevalstreffer is. 'We geloven dat dit verhaal nog lang zal blijven duren.'
14/09 11u15  Achter de bravoure en tatoeages van het XXL-model schuilt een hoop verdrietGenoeg van die graatmagere modellen? Cosmopolitan zet XXL-model Tess Holliday op de cover. “Ik ben nog nooit zo zwaar en zo gelukkig geweest.”
14/09 11u00  Swinging sixties: Het feest dat net iets te lang duurdeIn de documentaire My Generation kijkt acteur Michael Caine vol verwondering terug op de jaren 60 in Londen. Hij vertelt er het verhaal van een leuk feestje dat net iets te lang duurde.
14/09 10u45  Volkswagen stopt met productie legendarische BeetleAutomaker Volkswagen gaat stoppen met de productie van de Beetle, de nieuwe versie van de legendarische Kever. De laatste auto van het iconische model, dat overigens meermaals een facelift kreeg in de voorbije decennia, zal in juli volgend jaar in Mexico van de band rollen.
14/09 10u30  Weggelopen Servisch gezin opnieuw naar gesloten centrum 127 bisHet Romagezin was weggelopen uit een open terugkeerwoning, vermoedelijk uit angst voor een gedwongen vertrek naar Servië. De moeder en vier kinderen zijn snel teruggevonden en moeten nu opnieuw naar de 'family units' in het gesloten centrum van Steenokkerzeel. 
14/09 10u00  Smokey aan het werk! Een dag uit het leven van een kantoorhond…Wij hebben geen idee hoe productief het er op jouw gemiddelde werkdag aan toe gaat, maar die van Smokey – enthousiaste office dog – zit boordevol activiteit (én nodige breaks), creativiteit en… appetijt, natuurlijk. Bekijk zijn homevideo en volg Smokey tijdens de diensturen. 
14/09 09u15  Eerste gevallen van Afrikaanse varkenspest ontdekt in België sinds 1985In de provincie Luxemburg is de Afrikaanse varkenspest vastgesteld bij twee everzwijnen. Het is de eerste keer sinds 1985 dat de virale ziekte opduikt in België, zo bevestigt het Voedselagentschap (FAVV). De ziekte is zeer besmettelijk voor varkens en everzwijnen, maar vormt geen enkel gevaar voor de mens.
14/09 09u15  België betaalt nu tol asbest: piek in sterftecijfers verwachtDoor de hoge import van asbest in het verleden - meer zelfs dan aanvankelijk gedacht - maakt ons land zich nu op voor een piek in de sterftecijfers. 
14/09 09u00  Grote prijsverschillen bij verschillende ColruytwinkelsEr zijn grote prijsverschillen tussen de winkels van Colruyt onderling. Dat blijkt uit onderzoek van de website Retail Detail. Die heeft de prijzen van een hele hoop producten van Colruyt vergeleken, in winkels en afhaalpunten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Soms kost hetzelfde product in de ene winkel dubbel zoveel als in de andere.
14/09 09u00  Bekijk hier de nieuwe clip van Netsky: "Mijn persoonlijkheid is veranderd"Eenvoudiger, vrolijker en zonniger tijden. Nu de herfst haar kille intrede dreigt te doen, haalt Netsky herinneringen aan de zomer op. In de clip bij ‘Téquila Limonada’ blijkt zijn leven er trouwens veel leuker uit te zien dan het mijne of uwe. Fiesta!
14/09 08u45  Louis 'Doctor Death' Reijtenbagh sluit deal van 51 miljoen euro met justitieLouis Reijtenbagh, gewezen huisarts, beursspeculant kunstverzamelaar, Nederbelg en fraudeur. Dat laatste mag u schrappen. De 72-jarige Nederlander zal niet veroordeeld worden voor fiscale fraude als de rechter akkoord gaat met een minnelijke schikking van 51 miljoen euro. Wie zijn handel en wandel kent, weet dat dit bedrag maar peanuts is voor Reijtenbagh.
14/09 08u30  Na de Pano-reportage heb ik meteen tegen mezelf gezegd: geen tweede DylanJoachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van Een unie van het eigen. Zijn column verschijnt wekelijks.
14/09 08u15  Is wonen nog betaalbaar in Gent?Gent heeft geen woonprobleem, het heeft er meerdere. Want hoe hou je gezinnen met kinderen in de stad en bied je een betaalbare woning aan mensen die het financieel niet breed hebben? Femke ziet veel jonge gezinnen de binnenstad verlaten.
14/09 08u15  Goede cijfers, te weinig groei: moeten we bezorgd zijn over de Belgische productiviteit?Productiviteit is een bepalende factor voor de welvaart. Logisch dus dat er heel wat aandacht naar gaat, ook van politici. Eerder dit jaar verklaarde minister van Economie Kris Peeters dat hij zich zorgen maakt over de slabakkende productiviteitsgroei van Belgische bedrijven. Heeft hij gelijk? En zo ja, wat kunnen we eraan doen?
14/09 07u45  Duitse regeringspartij SPD eist vertrek van inlichtingenchef Maassen, maar Merkel twijfeltHet partijbestuur van de Duitse regeringspartij SPD eist het ontslag van Hans-Georg Maassen naar aanleiding van zijn uitspraken over Chemnitz. Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU), verantwoordelijk voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst, staat achter de inlichtingenchef. Voor Merkel dreigt van twee kanten een kabinetscrisis.
14/09 07u30  Nederlandse school voert alcoholtests in: "Steeds meer kinderen met alcoholpromillage in klas"Een middelbare school in de Nederlandse provincie Noord-Brabant gaat blaastests afnemen bij scholieren die vermoedelijk dronken in de klas zitten. 
14/09 07u30  45 procent van nieuwkomers vindt snel jobBijna de helft van de anderstalige nieuwkomers heeft na twee jaar een job. Vlaanderen behoort daarmee tot de Europese top.
14/09 07u15  Filipijnen en Hong Kong bereiden zich voor op tyfoon, preventieve evacuatie al gestartDe Filipijnse autoriteiten evacueren duizenden mensen uit de kustgebieden vanwege de naderende tyfoon Mangkhut. De zware storm bereikt vermoedelijk zaterdag Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen. Ook Hong Kong zet zich schrap.
14/09 07u15  'Die andere Nobelprijs' gaat naar de na-aap-aap en zelf-colonoscopieEr bestaat dus een prijs voor de dokter die bij zichzelf een colonoscopie uitvoerde, de socioloog die onderzocht hoe vaak automobilisten schelden en de archeoloog die berekende hoe voedzaam het is om een mens op te eten. Een IgNobelprijs: de jaarlijkse humoristische persiflage op de Nobelprijs, voor serieus onderzoek dat onbedoeld op de lachspieren werkt.
14/09 07u00  Duizenden sterven te vroeg door vuile luchtDe slechte lucht in Vlaanderen heeft een gigantische impact op onze gezondheid. De Vlaamse Milieumaatschappij zegt dat elk jaar duizenden Vlamingen vroegtijdig overlijden door fijnstof en andere schadelijke deeltjes. Positief: de luchtkwaliteit gaat er wel op vooruit.
14/09 06u15  Luchtvervuiling: "Een probleem van dezelfde omvang als obesitas"Antwerpen en Gent blijven worstelen met de luchtkwaliteit, zo stelt de Vlaamse Milieumaatschappij vast. Er is beterschap, maar op nog te veel plaatsen worden de Europese grenswaarden voor stikstofdioxide overschreden. 
14/09 06u15  Samenwerking stoppen of onderzoek afwachten? Cultuurwereld reageert verdeeld op onthullingen over FabreHet parket opent een onderzoek tegen Jan Fabre na de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De cultuurwereld reageert verdeeld. Een theatermaakster wil alvast haar stuk niet meer opvoeren bij Troubleyn, het gezelschap van Fabre.
14/09 06u15  Macron wil af van etiket 'president der rijken'De Franse president Emmanuel Macron heeft een presentatie van het nieuwe amoedebestrijdingsbeleid aangegrepen om te laten zien dat hij ook de armere Fransen iets te bieden heeft. Zijn kabinet besteedt de komende vier jaar 8 miljard euro aan een nieuwe strategie voor armoedepreventie en -bestrijding.
14/09 06u15  "Je kan haar niet in een vakje steken": collega's over het geheim van Natali Broods, de Vlaamse Meryl StreepNatali Broods geldt met drie Ensor-nominaties (Façades, De infiltrant en Tabula rasa) als een van de beste actrices die België rijk is. Collega's bespreken vier facetten van de Vlaamse Meryl Streep.  
14/09 06u15  Machtsmisbruik Jan Fabre: hoe kunnen vernederende en intimiderende rituelen zo lang blijven bestaan?Volgens de briefschrijvers gaat de ongepaste omgang bij Troubleyn al decennia terug. Wat maakt het zo moeilijk om als medewerker in zo'n geval een vuist te maken?
14/09 06u15  14 oktober: dat verkiezingen volstaan, is een mytheLuc Huyse is socioloog en emeritus hoogleraar aan de KU Leuven. Hij is de auteur van De democratie voorbij.
14/09 06u15  Zuckerberg: "Facebook is klaar voor de volgende verkiezingen in de VS"Na maanden mea culpa heeft Mark Zuckerberg het geweer van schouder veranderd. Ondanks alle voorbereidingen en initiatieven vreest de Facebook-baas opnieuw desinformatie en buitenlandse inmengingen naar aanleiding van de midtermverkiezingen in de VS. Deze keer zal hem niets te verwijten vallen.
14/09 06u15  René Daniëls in Wiels: er is leven na het infarctDe Nederlandse kunstschilder René Daniëls deed ooit residenties in de meest prestigieuze kunsthuizen van New York, maar een hersenbloeding onderbrak zijn beloftevolle carrièrepad. Vandaag krijgt hij eerherstel in het Brusselse Wiels.
14/09 06u15  Nieuwe prijzen, maar kleine vijver: vier vragen over de EnsorsVoor het eerst worden de genomineerden van de Ensors aangeduid door de sector in plaats van een jury. Ook nieuw dit jaar zijn prijzen voor tv-reeksen. Maar in beide gevallen vissen de nominaties in een erg kleine vijver.
14/09 06u15  Mobiliteit zal in Gent gedragen zijn of zal niet zijnVraag in Gent waarover de verkiezingen écht zullen gaan en de kans is groot dat het antwoord luidt: het circulatieplan. Moet het felbesproken verkeersplan ook worden uitgebreid naar de rest van de stad? En zijn er nog bijsturingen nodig in het huidige plan?
14/09 06u00  Universiteiten onderhandelen met Vlaamse regering over lagere publicatiedrukDe Vlaamse regering en de rectoren van de Vlaamse universiteiten gaan om de tafel zitten over de manier waarop het onderzoek in Vlaanderen wordt gefinancierd. Volgens De Tijd vandaag zijn de alarmkreten over publicatiedruk niet in dovemansoren gevallen.
14/09 06u00  Socialistische Mutualiteiten: "De Block schuift miljoenenfactuur kankertherapieën gewoon door"Door een herraming heeft minister Maggie De Block (Open Vld) plots geen geld meer te kort om kankertherapieën terug te betalen. De Socialistische Mutualiteiten geloven er niets van, schrijft De Standaard vandaag.
14/09 05u45  Overheidsschuld dreigt met 2 miljard op te lopenDe kans is groot dat de miljardenschuld van de spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel bij de overheidsschuld moet worden geteld. Dat schrijft De Tijd vandaag.
14/09 04u30  Gouverneur Andrew Cuomo verslaat actrice en activiste Cynthia Nixon in voorverkiezing New YorkGouverneur Andrew Cuomo heeft Sex & The City-actrice Cynthia Nixon verslagen in de voorverkiezingen voor de Democratische kandidaat voor de verkiezingen later dit jaar. Cuomo gaat voor zijn derde termijn als gouverneur, als hij de verkiezingen uiteindelijk ook wint.
14/09 04u15  Eerste aanmelding voor ruimtevlucht SpaceX is binnenDe eerste aanmelding voor een particuliere ruimtevlucht van het bedrijf SpaceX is binnen. Dat maakte het bedrijf, opgericht door Tesla-topman Elon Musk, donderdagavond lokale tijd bekend.
14/09 03u45  Leuvense N-VA vindt coalitie met sp.a "zeer onwaarschijnlijk"Lorin Parys, de Leuvense lijsttrekker van N-VA, heeft gisterenavond tijdens een verkiezingsdebat dat georganiseerd werd door werkgeversorganisatie VOKA gezegd dat voor zijn partij een toekomstige coalitie met sp.a 'zeer onwaarschijnlijk' is. De andere partijen hielden zich op de vlakte wat de toekomstige coalities betreft. 
14/09 03u15  Noord- en Zuid-Korea openen verbindingsbureau in grensdorp om communicatie te verbeterenNoord- en Zuid-Korea openen vandaag een verbindingsbureau tussen de twee landen in het Noord-Koreaanse grensdorp Kaesong. De opening wordt bijgewoond door vijftig mensen uit het noorden en vijftig mensen uit het zuiden.
14/09 02u30  Oekraïense activiste die onder Poolse druk toegang tot ons land geweigerd werd, krijgt wel Duits visumDe Poolse autoriteiten hebben forse kritiek geuit op Berlijn, omdat het een visum gegeven heeft aan de Oekraïense Lyudmila Kozlovska, de voorzitster van de in Warschau gevestigde ngo Open Dialog. Polen heeft de vrouw tot ongewenst persoon in de Schengenzone verklaard. 
14/09 01u45  Internationale Walviscommissie roept op om walvispopulaties te herstellen: Japan furieusDe Internationale Walviscommissie (IWC) heeft vandaag een verklaring goedgekeurd waarin benadrukt wordt dat het nodig is om walvispopulaties te herstellen. Dit tot ongenoegen van Japan, dat probeert om een 32 jaar oud verbod op walvisjacht op te heffen.
14/09 01u30  Drie Amerikaanse steden ontruimd om gasexplosies, tientallen huizen in brandAlle inwoners van de steden North Andover, Lawrence en Andover in de Amerikaanse staat Massachusetts moeten hun huis uit vanwege een groot gaslek, inwoners van meerdere wijken worden geëvacueerd. In de steden staan tientallen huizen in brand. Ook zijn er meerdere ontploffingen geweest.
14/09 01u15  Ex-admiraal die Trump bekritiseerde, neemt ontslag bij PentagonAdmiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij een paar dagen eerder president Donald Trump had bekritiseerd. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag.
13/09 22u00  Russische spionnen op weg naar gifgaslab opgepakt in NederlandIn de Nederlandse stad Den Haag zijn dit voorjaar twee Russische spionnen opgepakt die op weg waren naar Zwitserland. Dat meldt de Nederlandse krant NRC.
13/09 21u45  'Down the road' wint prestigieuze Gouden RoosHet Eén-programma Down the road heeft in Berlijn een Gouden Roos gewonnen. Dat zijn de meest prestigieuze tv-prijzen in Europa.
13/09 21u30  Orkaan Florence bereikt Verenigde Staten: "Kan een catastrofe worden"De eerste regenbuien en stormwinden van orkaan Florence bereiken de kust van de staat North-Carolina aan de oostkust van de Verenigde Staten. Overheden waarschuwen om niet meer te evacueren.
13/09 21u00  Britse rijbewijzen mogelijk niet meer geldig in EU na brexitDe Britse regering heeft opnieuw een reeks adviezen gepubliceerd voor het geval het Verenigd Koninkrijk over enkele maanden de EU verlaat zonder akkoord met de rest van het Europese blok. Het slechte nieuws van vandaag: mogelijk zullen Britse rijbewijzen na maart 2019 niet meer geldig zijn in Europa en zullen Britten zich een internationaal rijbewijs moeten aanschaffen. Frankrijk waarschuwt dan weer dat de Eurostar mogelijk zal stoppen met rijden.
13/09 20u45  Slachtoffer Weinstein zet beelden van "ongepaste aanrakingen" onlineMelissa Thompson, een van de vrouwen die Harvey Weinstein aanklaagt voor seksueel misbruik en verkrachting, heeft een video van de twee vrijgegeven waarin Weinstein volgens haar ongepast gedrag vertoont. 
13/09 19u45  Extreemrechtse groeperingen houden zondag nieuwe protestmars in DuitslandVerschillende extreemrechtse groeperingen houden komende zondag in de Duitse stad Köthen een protestmars. De manifestatie is een initiatief van de rechtse groep 'Zukunft Heimat'. Dat meldt de politie.
13/09 19u45  Staatsveiligheid wil verdubbeling van manschappenStaatsveiligheid wil een verdubbeling van het aantal manschappen, om alle vormen van extremisme te kunnen blijven opvolgen. Dat was deze ochtend te horen bij een hoorzitting in de commissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering, in het Vlaams Parlement.
13/09 19u30  General Motors roept een miljoen wagens terugDe Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) roept meer dan een miljoen wagens terug voor een mogelijk probleem met de elektrische stuurbekrachtiging. Het gaat om grote pick-ups en SUV's, zoals de Chevrolet Silverado of GMC Sierra, van modeljaar 2015. Dat heeft de Amerikaanse verkeersveiligheidsautoriteit NHTSA gemeld.
13/09 19u30  Oud-medewerkers spreken: "Jan Fabre wordt gekruisigd in de media"Er komen heel wat reacties op de open brief waarin ex-werknemers van Jan Fabre de kunstenaar beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. 'Een Fabre-acteur weet dat hij het uiterste van zichzelf zal moeten geven en moeten laten zien.' 
13/09 19u30  Hongarije trekt naar Europees Hof van Justitie tegen veroordeling parlementDe Hongaarse regering trekt hoogstwaarschijnlijk naar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg omdat ze vindt dat haar veroordeling door het Europees Parlement onwettig is. Dat meldt de rechterhand van premier Viktor Orban in de regering, minister Gergely Gulyas .
13/09 19u15  Bonom in Gent: "Wat ik ook doe, er zal altijd wel iemand niet tevreden zijn"Zijn expliciete streetart zorgt in Brussel al jaren voor controverse. Nu strijkt Bonom ook neer in Gent. 
13/09 19u15  Stel nu uw vragen over mobiliteit aan Anneleen Van Bossuyt (N-VA)Het Gentse circulatieplan stootte vorig jaar op heel wat kritiek, maar bleek wel een positieve invloed op de luchtkwaliteit te hebben. Zal het huidige stadsbestuur hierop worden afgerekend op 14 oktober? 
13/09 19u00  Drie dansers getuigen over angstklimaat bij Jan Fabre: “Hij maakte onzekere, instabiele wezens van ons”Een toxische sfeer op de werkvloer, scènes die je worden afgenomen als je niet in de pas loopt en ongewenste seksuele intimiteiten. Deze drie vrouwen maakten het allemaal mee toen ze dansten bij Jan Fabre.
13/09 19u00  Gentse stadsbouwmeester: "Elke partij mikt expliciet op een stuk van de woonladder"Het kartel sp.a-Groen wil volop inzetten op betaalbaar wonen. Met hun Masterplan Wonen willen ze komende legislatuur 90 miljoen euro investeren. Een grote inspanning voor een lokale overheid, meent de Gentse stadsbouwmeester.
13/09 18u45  Servisch gezin gaan lopen uit open terugkeerwoning in Sint-Gillis-WaasHet Servisch gezin dat een tijdlang in het gesloten centrum van Steenokkerzeel verbleef, is gaan lopen uit de open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas. Dat werd door het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan onze redactie bevestigd.
13/09 18u45  N-VA-Kamerlid schiet op "journalistenratten", maar excuseert zich nadien: "Ik was te hard"Journalisten krijgen wel vaker verwensingen naar het hoofd geslingerd. Kamerlid Rob Van de Velde (N-VA) gaat nog een stap verder en haalt op zijn Facebookpagina uit naar 'journalistenratten'. Inmiddels heeft hij zich geëxcuseerd.
13/09 18u00  Paus Franciscus roept bisschoppen bijeen voor wereldtop over seksueel misbruikPaus Franciscus roept vooraanstaande bisschoppen uit de hele wereld eind februari bijeen voor een topconferentie in het Vaticaan over het seksueel misbruik van kinderen binnen de rooms-katholieke kerk.
13/09 18u00  Oorlog in Syrië eiste al meer dan 360.000 doden, onder wie ruim 20.000 kinderenDe oorlog in Syrië heeft sinds 2011 al meer dan 360.000 mensenlevens geëist. Dat blijkt uit een nieuwe balans die het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) vandaag bekend heeft gemaakt.
13/09 18u00  'Dit gaat Club een enorme boost geven'Geen enkele Belgische voetbalclub deed het de afgelopen jaren zo goed als Club Brugge. Gisteren werd de eerste steen gelegd van wat een hypermodern oefencentrum moet worden, een zoveelste exponent van het sterke beleid. Want niet alleen logistiek gaat het goed, ook qua financiën, transfers en aanhang zijn stappen gezet.
13/09 18u00  Eurosong 2019 in Israël vindt plaats in Tel Aviv, niet in hoofdstad JeruzalemHet Eurovisiesongfestival van 2019 in Israël vindt plaats in Tel Aviv, en niet in hoofdstad Jeruzalem. Dat maakten de organisatoren van de muziekwedstrijd bekend. De finale is op 18 mei, de halve finales op 14 en 16 mei.
13/09 17u30  Hoort walvisjacht thuis in de 21ste eeuw? Australië en Japan kibbelen eroverVoor- en tegenstanders van de walvisvaart bespreken deze week de mogelijkheid om 'duurzame jacht' te hervatten. Japan is fel voorstander, Australië moet er niets van weten.
13/09 17u15  Hitlers 'Mijn strijd' verkoopt als een trein: "Klant zei dat het vol supergoeie ideeën staat"Na amper een week is Mijn strijd, de Nederlandstalige Mein Kampf-vertaling, al liefst 14.000 keer verkocht. Dat succes zorgt alvast voor akelige gesprekken in de boekhandel. 'Een klant zei dat het vol 'supergoeie ideeën' staat. Ik moest heel hard op mijn lip bijten.'
13/09 17u15  Regeringsleider Myanmar: "Journalisten zitten terecht vast"De Myanmarese leider Aung San Suu Kyi vindt achteraf bezien dat haar regering de situatie rond de Rohingya-moslims in de deelstaat Rakhine beter had kunnen aanpakken. Ze ging tijdens het World Economic Forum ook in op de twee journalisten van persbureau Reuters die onlangs in Myanmar tot zeven jaar cel werden veroordeeld.
13/09 17u15  Herbekijk hier het Antwerpse lijsttrekkersdebat: "Bart is schoner als hij lacht"In tegenstelling wat de campagne deed vermoeden, werd het Antwerps lijsttrekkersdebat van De Morgen geen moddergevecht. Herbekijk hier hoe Bart De Wever, Kris Peeters, Wouter Van Besien, Philippe De Backer, Peter Mertens, Filip Dewinter en Jinnih Beels de degens kruisten in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen. 'Je gaat in Antwerpen sneller met de wagen, ook al zit je in de file, dan met de tram. Hallucinant'
13/09 17u00  Hoe word je zo snel mogelijk rijk? (en 4 andere tv-tips)Hoe word je zo snel mogelijk rijk? Het antwoord op die vraag ontdekt u vanavond misschien op NPO3. Toch maar liever een avondje Netflix? Netflix-reeks Better Caul Saul is beter dan Breaking Bad, schreven we in onze dagelijkse rubriek DM Zapt.
13/09 16u30  Dalai Lama mengt zich in vluchtelingendebat: “Europa behoort toe aan Europeanen”De Dalai Lama (83) heeft bij een bezoek aan de Zweedse stad Malmö een opmerkelijke uitspraak gedaan over vluchtelingen. De Tibetaanse spirituele leider vertelde tijdens een lezing dat die moeten terugkeren naar hun land van herkomst en dat moeten heropbouwen.
13/09 16u15  Waarom blijft Pussy Riot een bedreiging voor Poetin?'Moeder van God, verlos ons van Poetin.' Na dat gebed, gezongen op het altaar van Moskous hoogste kathedraal, was het voor mensen over de hele wereld duidelijk wie de leden van punkband Pussy Riot waren: vijanden van Poetins regime. Twee jaar strafkamp, oordeelde een Russische rechter. Maar waarom is Pussy Riot zo gevaarlijk voor het Kremlin?
13/09 16u15  Explosie bij afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpse haven: één dode, vier gewondenBij afvalverwerkingsbedrijf Indaver, langs de A12 in Stabroek (Antwerpen), is deze namiddag een explosie gebeurd. Daarbij kwam één medewerker om het leven en vielen nog vier gewonden. 
13/09 16u00  Artieste wil première theatervoorstelling zonder gezelschap FabreNadat ex-werknemers Jan Fabre in een open brief beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag, heeft artieste en regisseur Hannah De Meyer beslist om de première van haar voorstelling New Skin niet te laten plaatsvinden bij Fabres theatergezelschap Troubleyn.
13/09 16u00  Ontploffing bij afvalwerkend bedrijf: zeker vier gewondenIn het afvalverwerkend bedrijf Indaver in Stabroek is een ontploffing gebeurd. Volgens de Antwerpse politie is er sprake van meerdere slachtoffers, volgens Belga vielen er zeker vier gewonden.
13/09 15u45  Fabre & co. scheppen kunst op de grens tussen artistieke provocatie en menselijke destructieBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur voor De Morgen.
13/09 15u30  Selfies nemen met tijgers op vakantie? Dat kan echt niet meerEen safari, een gorillatrekking door de jungle, walvissen spotten of kooiduiken met haaien. Wilde dieren in de ongerepte natuur zijn een onderdeel geworden van menige vakantiereis. Logisch ook. Achter het glas is een groep leeuwen lang niet zo indrukwekkend als op de Afrikaanse savanne. Sommige diersoorten zijn überhaupt alleen in de wildernis te bewonderen, zoals bultruggen en witte haaien.
13/09 15u15  Parket Antwerpen opent onderzoek naar Jan FabreHet parket van de arbeidsauditeur van Antwerpen opent een onderzoek naar Jan Fabre. Het doet dit na de publicatie van een open brief van twintig ex-medewerkers.
13/09 15u00  Russen beschuldigd van gifgasaanval: "Wilden gewoon stonehenge zien"De twee Russen die volgens de Britse regering achter de gifgasaanval in Salisbury zaten, hebben donderdag iedere betrokkenheid ontkend. De mannen erkennen dat ze ten tijde van de aanval in Salisbury waren. Ze zeggen echter dat ze de stad bezochten om onder andere de toeristische attractie Stonehenge te zien.
13/09 15u00  Lage rente op spaarboekjes blijft zeker nog tot na de zomer van 2019De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de lage rentetarieven zeker tot na de zomer van 2019 onveranderd. Dat laat de centrale bank weten na afloop van de beleidsvergadering. 
13/09 14u30  750.000 exemplaren verkocht op eerste dag en al aan negende druk toe: keihard boek over Donald Trump is een hitHet erg kritische portret dat journalist Bob Woodward over Amerikaans president Donald Trump schreef, deed op de uitgeverij de champagnekurken knallen. Fear is aan zijn negende druk toe, om aan de enorme vraag te voldoen, meldt The Guardian. Indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat het boek nog maar sinds dinsdag in de rekken ligt.
13/09 14u00  'Belegger des doods' Louis Reijtenbagh schikt met parket voor 50 miljoen euroHet parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72), die de bijnaam 'belegger des doods' kreeg omdat hij veel geld verdiende aan verschillende faillissementen. Er is een akkoord bereikt met de twaalf beklaagden voor een bedrag van net geen 50,9 miljoen euro. 
13/09 12u30  In het spoor van Bart Somers: "Mechelen is geen paradijs, niet alles lukt. Maar ik ben optimistisch"Twintig jaar geleden was Mechelen een grauwe, verarmde stad waar de middenklasse wegtrok. Nu wint de multiculturele stad in het hart van het land prijs na prijs, onder leiding van 'beste burgemeester ter wereld' Bart Somers (Open Vld).
13/09 12u15  7 nieuwsfeiten waarmee u meteen mee bentKunstenaar Jan Fabre ligt onder vuur door een open brief waarin sprake is van machtsmisbruik en discriminatie. Ons Antwerps lijsttrekkersdebat van gisteravond zindert na. En een lachend kakje breekt een voormalige Miss België dan toch niet op. Dit is het belangrijkste ochtendnieuws van de dag.
13/09 11u45  "Grootste staking ooit bij Ryanair" op 28 septemberHet cabinepersoneel van Ryanair gaat op vrijdag 28 september actievoeren in België, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. Het wordt zo wellicht de grootste staking ooit bij de Ierse lagekostluchtvaartmaatschappij. Dat meldt de VRT. Het is mogelijk dat ook de piloten en nog meer landen zich bij de staking zullen aansluiten. 
13/09 11u45  Deze VRT-video was de aanleiding voor de open brief: volgens Fabre was er nooit een probleemDe open brief waarin 20 voormalige werknemers van dansgezelschap Troubleyn getuigen over grensoverschrijdend gedrag van Jan Fabre, kwam er na dit VRT NWS-interview met Fabre waarin hij ontkent dat er in zijn gezelschap ooit problemen waren. 
13/09 11u15  Politievakbond roept leden op geen verkeersboetes uit te schrijven tussen 15 en 30 septemberDe politievakbond NSPV - een van de grootste - roept haar leden op om voor kleinere verkeersovertredingen tussen 15 en 30 september geen boetes uit te schrijven, maar in de plaats daarvan een 'educatieve houding' aan te nemen. Eerder kondigden drie van de vier grootste politievakbonden al aan de flitsmarathon in diezelfde periode te zullen boycotten.
13/09 11u15  Griepprik straks misschien beschikbaar als pleisterOnderzoekers hebben een griepvaccin ontwikkeld dat mensen bij zichzelf kunnen toedienen door een soort pleister op de huid te plakken. Dat maakt snelle verspreiding via de post mogelijk en dat is een uitkomst tijdens pandemieën.
13/09 11u15  Banken roepen nog eens op: deel uw bankgegevens nietIn de eerste zes maanden van 2018 vonden 2.650 fraudes via internetbankieren plaats. Bijna altijd maakten de fraudeurs gebruik van phishing: ze “visten” naar de bancaire codes van de consument om geld te kunnen stelen van diens rekening.
13/09 10u30  Oorzaak listeriabesmetting gevonden: Greenyard herstart Hongaarse fabriekGroenten- en fruitconcern Greenyard heeft de oorzaak gevonden van de listeriabesmetting waar het bedrijf mee kampte. Een fabriek in Hongarije die sinds juli stil lag, wordt heropgestart.
13/09 10u15  Man die plein bestormde tijdens WK-finale ligt op intensive care: "Vergiftigd"De Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. Verzilov, die in het Westen vooral bekend werd omdat hij tijdens de finale van het WK Voetbal het plein bestormde, ligt op de afdeling intensive care. 
13/09 10u15  Aan deze vijf trekjes herken je de beste ICT-programmeursOp 13 september is het Dag van de Programmeur: dan zetten we onze programmeervrienden in de bloemetjes. Technologiefederatie Agoria stelde eerder dit jaar dat we in ons land 16.000 IT’ers tekort hebben. Van IT-consultants tot projectmanagers en IT-analisten. Maar dus ook programmeurs. De gelegenheid voor Youness El Lamzi en Jonas Claessens van IT-dienstverlener CTG, om eens de 5 belangrijkste kenmerken van een goede programmeur op te lijsten. Heb jij er het juiste karakter voor? Oordeel vooral zelf!
13/09 09u45  Ex-Miss België gaat vrijuit voor 'lachend kakje'Voormalig Miss België Romanie Schotte (20) moet geen schadevergoeding betalen voor het 'lachend kakje' dat ze op haar Instagram-pagina plaatste. Dat heeft de burgerlijke rechtbank in Brugge beslist. Een Nederlander uit Anderlecht had 20.000 euro schadevergoeding geëist.
13/09 09u30  Recordaantal Belgen koopt flat aan de costa's, maar acht op de tien hebben geen vergunning4.400 Belgen kopen dit jaar een vakantieverblijf in Spanje - een recordaantal. Maar ze moeten opletten: acht op de tien nieuwbouwprojecten hebben nog geen bouwvergunning.
13/09 09u30  Jeugd loopt storm voor 'culinair Tomorrowland'Duizenden jongeren die gisteren wilden reserveren in een (sterren)restaurant via Jong Keukengeweld kwamen in virtuele wachtrijen van meer dan een uur terecht. 'Chique dineren is niet meer zo stijf als vroeger.'
13/09 09u15  Waarom 'Better Call Saul' beter is dan 'Breaking Bad'In DM ZAPT zet de redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Sasha Van der Speeten over Better Call Saul.
13/09 09u15  5 opvallende fragmenten uit het Antwerpse lijsttrekkersdebatGeen moddergevecht gisteren tijdens het grote Antwerpse lijsttrekkersdebat van De Morgen en VTM NIEUWS, wel enkele welgemikte schoten. We zetten de meest opvallende momenten even op een rij, ook degene die u níet zag.
13/09 09u15  Nooit had ik ‘de arm der wet’ zachtaardiger met een overtreder der wet zien omgaanElke dinsdag en donderdag schrijft Ann De Craemer over de kleine en grote dingen des levens die haar beroeren
13/09 08u45  Lees hier de volledige open brief van de ex-medewerkers van Jan FabreJan Fabre heeft danseressen in zijn gezelschap jarenlang vernederd en seksueel geïntimideerd. Dat zeggen twintig ex-medewerkers van hem - zowel mannen als vrouwen - in een open brief. Hieronder kan je de tekst integraal lezen.  
13/09 08u45  Orkaan Florence is afgezwakt tot categorie 2, maar het gevaar blijftOrkaan Florence is op weg naar de Amerikaanse oostkust, maar is afgezwakt tot categorie 2. Dat betekent niet dat het gevaar voor de Amerikaanse bevolking nu geweken is.
13/09 08u30  Gatz reageert op open brief over Jan Fabre: "Organisatiecultuur baart mij zorgen"In De Ochtend op Radio 1 heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen van seksueel machtsmisbruik tegen Jan Fabre. 'Het gaat hier duidelijk om een organisatiecultuur. Dat baart mij zorgen.'
13/09 08u30  Stel nu uw vragen over 'wonen in Gent' aan sp.a-lijsttrekker Rudy CoddensNa een boeiende week in Antwerpen, verhuist onze stadsredactie voor een week naar Gent. Vandaag houdt onze caravan halt op de Korenmarkt en ontvangen we Rudy Coddens (12.00u). Hij komt praten over 'wonen in Gent'.
13/09 08u15  Ontslagen? Doe deze vijf dingen vooral niétDat je je - voormalige - baas de huid best niet begint vol te schelden als je jouw ontslag hebt gekregen, spreekt voor zich. Maar er zijn ook enkele minder evidente zaken die je absoluut niet mag doen wanneer je je job verliest. Wij zochten voor jou de do’s en vooral de don’ts uit.
13/09 08u00  Vakbonden over zaak Fabre: "Wees overgevoelig voor zaken die al lang over hadden moeten zijn"Robrecht Vanderbeeken (ACOD Cultuur/ABVV), Ine Hermans (LBC-NVK/ACV) en Tommy Jonckheere (ACLVB) zijn verantwoordelijk voor cultuurwerkers binnen hun vakbond.
13/09 07u15  Gewapende man doodt vijf mensen in Californië en berooft daarna zichzelf van het levenEen gewapende man heeft vandaag in Bakersfield in de Amerikaanse staat Californië vijf mensen gedood, onder wie zijn echtgenote. Nadien beroofde hij zichzelf van het leven. Dat hebben lokale autoriteiten bevestigd.
13/09 06u15  Geen tramverkeer tussen centrum Antwerpen en Linkeroever door beschadigde bovenleidingDoor een beschadigde bovenleiding is er deze ochtend in beide richtingen geen tramverkeer mogelijk tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever. Dat meldt De Lijn.
13/09 06u15  Rutten op de wip in thuisstadBij lokale verkiezingen naar de oppositiebanken verwezen worden in je eigen thuisstad: voor partijvoorzitters is dat een kleine nachtmerrie. Behalve John Crombez (sp.a) dreigt het ook Gwendolyn Rutten (Open Vld) te overkomen. Coalitiepartner CD&V wil haar eruit.
13/09 06u15  Het centrum wordt gehaat, maar het houdt stand. Hoe lang kan dat blijven duren?Ross Douthat is columnist van The New York Times.
13/09 06u15  Peeters' gooi naar het burgemeesterschap van Antwerpen is gedoemd tot mislukkingDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
13/09 06u15  Niemand werd gehoord, dus gingen ze luider schreeuwenFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
13/09 06u15  De groeipijn van Gent: hoe kan het woonprobleem opgelost worden?Gent heeft geen woonprobleem, het heeft er meerdere. Want hoe hou je gezinnen met kinderen in de stad en bied je een betaalbare woning aan mensen die het financieel niet breed hebben? En dan nog liefst zonder al te veel groen en open ruimte te verliezen.
13/09 06u15  Roeselare: een slaperig provinciestadje ontwaaktHet West-Vlaamse Roeselare groeide uit van slaperig provinciestadje tot een voorbeeld van stadsvernieuwing. Maar de transformatie gaat gepaard met groeipijnen. 'Welkom in de meest grijze stad van Vlaanderen.'
13/09 05u15  Amerikaanse opvangcentra voor migrantenkinderen raken volAan de Amerikaanse grens worden meer migrantenkinderen dan ooit tevoren vastgehouden. In opvangcentra, waar bijna geen plek meer over is, zitten momenteel bijna 13.000 kinderen. Dat blijkt uit berichtgeving van de New York Times.
13/09 05u15  Jan Fabre reageert op beschuldigingen: "Wij dwingen niemand om bepaalde zaken te doen"Jan Fabre en Troubleyn ontkennen in een reactie de beschuldigingen van de ex-medewerkers. 'Jan Fabre heeft een uitgesproken karakter, maar van seksueel overschrijdend gedrag is geen sprake.' 
13/09 05u15  Dansers klagen Jan Fabre aanHeeft Jan Fabre dansers in zijn gezelschap jarenlang vernederd en seksueel geïntimideerd? Twintig ex-medewerkers van hem klagen in een open brief de #MeToo-praktijken aan.
13/09 05u15  Jan Fabre, gevallen god van Mount OlympusHet is niet de eerste keer dat rond Jan Fabre een sfeer van controverse ontstaat. Alleen ging het in het verleden eerder over zijn werk dan over zijn persoon.
13/09 05u15  Brusselse musea openen vanavond voor het eerst de deuren voor NocturnesEen totaal van 73 Brusselse musea openen vanavond tussen 17 uur tot 22 uur een eerste keer hun deuren voor de achttiende editie Brussels Museums Nocturnes. Nog tot en met 6 december kan is zo'n 'nachtelijk' bezoek aan een van de deelnemende musea elke donderdag mogelijk.
13/09 05u15  "Jan Fabre bezondigt zich aan machtsmisbruik, vernedering en seksueel wangedrag"“In en rond zijn repetitiezaal is vernedering dagelijkse kost.” Twintig ex-medewerkers van kunstenaar Jan Fabre getuigen in een open brief over seksisme, pesterijen en ongewenste intimiteiten. De voorbije twee jaar stapten zes medewerkers op omwille van zijn gedrag.
13/09 05u00  Stormy Daniels kondigt explosief boek over Trump aanStormy Daniels, de pornoactrice die beweert een seksuele ontmoeting met Donald Trump te hebben gehad, heeft aangekondigd dat ze een boek aan het schrijven is waarin ze alles wat ze over Trump weet, zal onthullen. Het boek, getiteld 'Full Disclosure' zal op 2 oktober in de winkels liggen. Dat zei Daniels in het tv-programma ‘The View’, meldt Politico.
13/09 03u30  Zuid-Soedanese regering en rebellen tekenen na vijf jaar burgeroorlog vredesakkoordDe Zuid-Soedanese president Salva Kiir en rebellenleider Riek Machar hebben een vredesakkoord ondertekend, om een punt te zetten achter vijf jaar burgeroorlog. 'De overeenkomst is aanvaardbaar voor alle partijen en Kiir en Machar hadden een vriendschappelijk gesprek na de ondertekening', zei de woordvoerder van de president, Ateny Wek Ateny.
13/09 03u00  Zeven New Yorkse agenten verdienen bij als pooierZeven agenten van de New Yorkse politie, onder wie twee rechercheurs, zijn gearresteerd wegens werkzaamheden die niet verenigbaar zijn met hun normale baan. Ze worden ervan verdacht bij te verdienen als pooier en hielden zich eveneens bezig met illegaal gokken.
13/09 02u30  Belgische studentenleidster in Nicaragua beschuldigd van terrorismeAmaya Coppens (23), de Belgisch-Nicaraguaanse studentenleidster die protesteerde tegen de regering van Daniel Ortega, de Nicaraguaanse president met dictatoriale allures, is door de politie beschuldigd van 'terreurdaden'. Ze gaat daarmee verschillende andere activistische studenten achterna die recent werden opgepakt.
13/09 02u00  Motorrijder verongelukt nabij Beaumont in HenegouwenBij een ongeval gisterenavond in Strée, een deelgemeente van het Henegouwse Beaumont, is een motorrijder om het leven gekomen. Dat zegt de brandweer van hulpverleningszone Henegouwen-Oost.
13/09 01u15  Malta dwarsboomt Europees onderzoek naar moord op onderzoeksjournalisteMalta is niet blij met het Nederlandse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die namens de Raad van Europa de mogelijke machinaties rond de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia onderzoekt. De Maltese regering vindt Omtzigt partijdig en niet integer en had graag gezien dat hij wordt vervangen. Dat laat de regering weten in de Times of Malta.
13/09 00u45  Tsjechië overweegt om ambassade naar Jeruzalem te verhuizenTsjechië overweegt om zijn ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen. Het EU-land zou daarmee het voorbeeld volgen van de Verenigde Staten eerder dit jaar.
13/09 00u15  Tien jaar cel voor oud-president El Salvador wegens verduistering van overheidsgeldDe voormalig president van El Salvador, Elías Antonio Saca, is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Volgens de nieuwssite La Pagina achtte de rechter hem schuldig aan verduistering van overheidsgeld.
13/09 00u00  Woordvoerder Pussy Riot op intensive careDe Russisch-Canadese activist en artiest Pjotr Verzilov is halsoverkop naar een ziekenhuis in Moskou gebracht. De officieuze woordvoerder van de feministisch-anarchistische punkband Pussy Riot ligt op de afdeling intensive care met verschijnselen die volgens zijn familie op vergiftiging duiden.
12/09 22u30  De Wever en Peeters strijken plooien gladGeen aanvallen onder de gordel bij het grote lijsttrekkersdebat in Antwerpen, georganiseerd door De Morgen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich zelfzeker maar niet bits. Uitdager Kris Peeters (CD&V) probeerde het met humor. 'Als u wil, dan mag u in 2019 met mij mee naar de internationale conferentie voor burgemeesters.'
12/09 22u30  Jean-Claude Juncker: "Als je populisten volgt als traditionele partij, dan kiezen de mensen het origineel"Jean-Claude Juncker is begonnen aan zijn laatste jaar als voorzitter van de Europese Commissie. Hij trad aan in november 2014. Wat volgden waren roerige jaren, met de opmars van het anti-Europese populisme en het besluit van Groot-Brittannië om als eerste lidstaat in de geschiedenis de Europese Unie te verlaten. Het gebeurde mede onder Junckers leiding. Hoe kon dat en rekent hij dat zichzelf aan? Dat is een van de vragen die aan hem worden gesteld door een groep van Europese journalisten, kort nadat hij zijn laatste volwaardige State of the Union heeft gehouden.
12/09 22u15  'De val: tien jaar na de crisis': documentairereeks met hoog cinemagehalteHet is niet evident om gortdroge, gecompliceerde materie als de bankencrisis op een behapbare manier uit de doeken te doen. Alleen al daarom is De val: tien jaar na de crisis een ware tour de force: het brengt het verhaal als een spannende thriller.
12/09 21u30  Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier leden na reportage Schild & VriendenDe Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier jongerenadviseurs naar aanleiding van de veelbesproken Pano-reportage over Schild & Vrienden. Ze hebben ernstige schade berokkend en er is een grote vertrouwensbreuk.
12/09 21u15  Europese sancties tegen Orbán volstaan nietPeter Vermeersch is schrijver en hoogleraar politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Hij doet al jaren onderzoek rond Centraal- en Oost-Europa.
12/09 21u15  In het Europees Parlement vallen de maskers afBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
12/09 21u00  Europa grijpt opstandige Orbán bij het nekvelHet Europees Parlement heeft met een grote meerderheid gestemd voor de start van een strafprocedure tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán. Zijn regering wordt ervan beschuldigd de democratische waarden van Europa te schenden.
12/09 21u00  "Straks geraken memes en parodieën niet meer door de filters"Het Europees Parlement stemde woensdag in met de nieuwe copyrightrichtlijn. Ook de omstreden uploadfilter die content vooraf automatisch screent en het uitgeversrecht werden goedgekeurd. Gaat deze beslissing de geschiedenis in als het einde van het open internet?
12/09 21u00  Checklist moet valse aangiftes van verkrachtingen ontmaskerenEen valse aangifte van verkrachting onderscheiden van een echte blijkt niet vanzelfsprekend. Daarom ontwikkelde de rechtspsycholoog André De Zutter een checklist voor rechercheurs. 'Een echte verkrachting lijkt meestal niet op wat je in kranten en films tegenkomt.'
12/09 20u45  Apple stelt nieuwe iPhones voor: "Meest geavanceerde smartphones ooit"Apple heeft vandaag tijdens het 'Gather round'-evenement drie nieuwe iPhones voorgesteld: de iPhone Xs,  iPhone Xs Max en de iPhone Xr. 
12/09 20u30  Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland van Jungle over hun 'moeilijke' tweede album: "En toen kwamen de traantjes"“Vijf jaar geleden waren we wanhopig op zoek naar erkenning”, zeggen Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland van Jungle. Met hun debuut kwam die roem, en met de opvolger For Ever hopelijk ook de bevestiging. “Al was het voor ons van groter belang om onze emoties de vrije loop te kunnen geven.”
12/09 20u00  Moet Yves Leterme nu opkrassen bij IDEA of niet?Oud-premier Yves Leterme zal zijn ambtstermijn als secretaris-generaal van de internationale organisatie IDEA niet verlengen. Al bestaat er onduidelijkheid over wie die beslissing nam. Was het Leterme zelf, zoals de oud-premier zegt, of de organisatie IDEA, zoals de Zweedse pers beweert?
12/09 19u45  Hanne Decoutere danst als ballerina tot haar tenen bloeden: "I don't care"Van nieuwsanker tot prima ballerina. In amper een jaar tijd. Hanne Decoutere heeft zichzelf een quasi onmogelijke taak op de hals gehaald. Wij gingen kijken hoe ver de transformatie staat. 
12/09 18u45  Nick Peeters trekt zich terug van N-VA-lijst LubbeekNick Peeters zal niet langer op de N-VA-lijst in Lubbeek staan. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken laten weten via Twitter. Onder andere via nieuwssite Apache kwam aan het licht dat de Lubbekenaar er aangebrande sympathieën op nahoudt.
12/09 18u30  Politicoloog: "In Nederland beschouwen ze Antwerpen als een pionier"Politicoloog Thibaut Renson (UGent) reageert positief op het voorstel om de burgerbegroting van het district Antwerpen uit te breiden naar de stad. Het systeem heeft wel nog wat bijsturing nodig. 'Sommige organisaties proberen via deze omweg aan subsidies te geraken.'
12/09 17u30  Terug naar school of de aula: waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een laptop?Wanneer een nieuw school- en academiejaar van start gaat, beleven laptopfabrikanten hoogdagen. Maar waar moet je precies allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop? David van Dantzig, computerexpert van Hardware.info, licht toe. 
12/09 17u30  Groot drugsdossier uitgesteld door gebrek veiligheidspersoneel, advocaten zijn het beuVoor de Brusselse correctionele rechtbank had deze namiddag een omvangrijk drugsdossier behandeld moeten worden. Daar is niets van in huis gekomen, omdat het Veiligheidskorps over te weinig personeel beschikte om de verdachten over te brengen uit de gevangenis en voor te leiden. De advocaten die in het dossier optreden, zijn dit soort situaties meer dan beu. 
12/09 16u45  Laatste verplichte omschakeling naar zomertijd in maart volgend jaar?Schakelen we op zondag 31 maart 2019 voor de laatste keer om naar de zomertijd? Dat is alvast de ambitie van de Europese Commissie die woensdag de lidstaten een formeel voorstel heeft gedaan om de halfjaarlijkse switch tussen zomer- en wintertijd af te schaffen.
12/09 16u30  Ryanair-topman Michael O'Leary: "Ik zal niet buigen voor onredelijke eisen"Ryanair-topman Michael O'Leary is van mening dat de stakingen waarmee de luchtvaartmaatschappij geconfronteerd wordt, een 'noodzakelijk kwaad' zijn dat hij moet bekampen om zijn lagekostenmodel te behouden. 
12/09 16u30  Louis Destoop, lid van Schild & Vrienden, volgt Dries Van Langenhove niet op in raad van bestuur UGentLouis Destoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de raad van bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u30  Meer en meer bedrijfswagens bij jonge werknemers: + 48 procent in 3 jaar tijdHet aantal werknemers met een bedrijfswagen blijft toenemen, met de grootste stijging bij de jongeren. Dat meldt HR-bedrijf Attentia. 'Vandaag heeft bijna één op vijf werknemers een bedrijfswagen.' 'Cash for car' slaat nog niet aan, zo bleek eerder al. Het principe waarbij de bedrijfswagen omgeruild kan worden voor cash, is inmiddels wel versoepeld.
12/09 16u15  Nieuwe flitsmarathon op 17 en 18 oktoberOp woensdag 17 en donderdag 18 oktober organiseert de politie een nieuwe flitsmarathon in het hele land. Ter gelegenheid van de tiende editie zal speciaal beroep gedaan worden op de burgers.
12/09 15u45  Nieuwe studie onthult decennialang seksueel misbruik van Duitse priestersDuitse katholieke priesters hebben 70 jaar lang duizenden kinderen seksueel misbruikt. Dat blijkt uit een studie van de Duitse Bisschoppenconferentie die het Duitse blad Der Spiegel kon inkijken. Paus Franciscus gaat in februari verschillende bisschoppen bijeenroepen om kindermisbruik in de kerk te bespreken.
12/09 15u15  Verenigde Naties: "België liet miljarden aan Libische fondsen in rook opgaan"België heeft miljarden euro's aan Libische fondsen, die door sancties van de Verenigde Naties tegen het land bevroren waren, in rook doen opgaan. Dat zeggen experts van de Verenigde Naties in een rapport dat is uitgebracht door Politico en Le Vif.
12/09 14u45  Kosovo spoort verkeersovertredingen op met dronesDe politie van de Balkanstaat Kosovo gaat op zoek naar verkeersovertredingen met behulp van drones. Zo wil het land het hoge aantal verkeersdoden bestrijden.
12/09 14u45  Adil El Arbi voor een klas pubers en meer: dit mag u niet missen op tv vanavondWe kunnen niet elke tv-avond spenderen aan het seksleven van Pommeline en Fabrizio. Vanavond zijn het al documentaires wat de klok slaat. Wat dacht u van het verhaal achter de verwoestende orkaan Harvey? Of het relaas van de financiële crisis tien jaar later? Mis niets van het tv-nieuws in ons dossier DM Zapt.
12/09 14u30  Is Mechels vonnis een gamechanger voor Dieselgate-gedupeerden?Heeft de Mechelse rechtbank, die de verkoopovereenkomst van een auto vernietigde wegens gesjoemel, een potentiële gamechanger aangebracht voor Dieselgate-gedupeerden? Twee advocaten menen van wel, al hebben ze die woorden al eerder in de mond genomen.
12/09 14u15  Jong en opgebrand: burn-outs duwen steeds meer jongeren naar de randDé ziekte van onze tijd is een uitdijende epidemie geworden. Eén op de vijf werkende Vlamingen krijgt ooit met een burn-out te kampen en – schrikwekkend, voor wat tien jaar geleden nog als een carrièrekwaal werd gezien – het zijn twintigers en zelfs tieners die steeds meer in het vizier komen. 
12/09 14u00  José James eert Bill Withers: briljante hommage zorgt voor krop in de keelNaar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de Amerikaanse soulgigant Bill Withers herinterpreteerde José James zijn bekendste nummers in de AB. Op een gedurfde, vaak uitmuntende wijze bovendien.
12/09 14u00  'Monsterorkaan' Florence stormt af op Amerikaanse oostkustOrkaan Florence nadert de Amerikaanse kust. De orkaan van categorie 4 - een 'monster' genoemd - verjaagt meer dan een miljoen mensen van de Amerikaanse oostkust.
12/09 14u00  Europees Parlement keurt hervorming auteursrecht goedHet Europees Parlement heeft het omstreden artikel 13, dat internetbedrijven verplicht om de geüploade content van hun gebruikers te filteren, goedgekeurd. Zo wil het parlement het auteursrecht aanpassen aan het digitale tijdperk.
12/09 13u30  Europees Parlement lanceert 'atoombomprocedure' tegen HongarijeHet Europees Parlement vindt dat de alarmbelprocedure moeten worden opgestart tegen het Hongarije van premier Viktor Orban. De parlementsleden keurden woensdag het bijzonder kritische rapport van de Nederlandse Judith Sargentini goed met een ruime meerderheid. 448 parlementsleden stemden voor, 197 tegen en 48 onthielden zich.
12/09 13u15  Rode Duivels boven in nieuwe editie voetbalspel 'FIFA'Rode Duivels boven in de komende editie van populair voetbalspel FIFA, dat binnenkort uitkomt. In FIFA 19 horen al zeker twee Belgen bij de tien beste spelers en krijgt ons elftal een hoge rating.
12/09 13u15  De strijd tegen honger en ondervoeding is niet hopeloosKatelijne Suetens is beleidsmedewerker Recht op voedsel en Coördinator Team Politiek bij Broederlijk Delen. Thierry Kesteloot  is beleidsmedewerker voedselsoevereiniteit bij Oxfam Solidariteit. Ze schreven in naam van de Coalitie tegen de Honger. 
12/09 13u00  Brexiteers bereiden coup tegen Britse premier May voorEen groep van zo’n vijftig brexiteers van de Conservatieve Partij is dinsdagavond bijeengekomen om een coup tegen de Britse premier Theresa May te beramen. Ze zijn buitengewoon ontevreden over Mays voorstel dat de Britten met één been in de Europese Unie houdt. 
12/09 13u00  Indringer met Casa de Papel-masker valt Brusselse schoolklas binnen met nepwapenEen gemaskerde persoon heeft maandag angst gezaaid in een middelbare school in het centrum van Brussel. De verdachte drong een klaslokaal binnen, getooid met een masker dat erg leek op een masker uit de razend populaire tv-serie La Casa de Papel. De indringer kon vluchten en is nog niet geïdentificeerd.
12/09 12u30  Poetin eist veiligheidsgaranties voor Noord-Korea in ruil voor denuclearisatieDe Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag internationale 'veiligheidsgaranties' geëist voor Noord-Korea in ruil voor denuclearisatie. De internationale gemeenschap had die belofte gemaakt op de top in juni tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
12/09 12u30  Gevangen ex-leider Lula trekt zich terug uit presidentsverkiezingenDe voormalige president van Brazilië Luiz Inácio Lula da Silva trekt zich terug als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in het land. Dat meldt BBC. Hij laat zijn opvolger Fernando Haddad zijn plaats innemen. 
12/09 12u15  Over zelfmoordterreur op bestelling: een terreurthriller met pretentiesBritta en Babak sporen in de nieuwste roman van Juli Zeh met behulp van een algoritme mensen met suïcidale neigingen op. Ze proberen hen daarna te verpatsen aan organisaties die dringend verlegen zitten om mensen die willen sterven.
12/09 12u00  Ex-bodyguard Macron gaat publiek getuigenDe voormalige bodyguard van de Franse president Macron, Alexandre Benalla, die gefilmd werd toen hij iemand hardhandig neermepte, gaat getuigen in het Franse parlement. De affaire-Benalla is een van de grootste politieke crisissen van Macron.
12/09 12u00  Leterme niet langer aan het hoofd van IDEAVoormalige premier Yves Leterme staat niet langer aan het hoofd van de internationale organisatie IDEA. Dat meldt de Zweedse krant OmVärlden. Letermes positie stond er al langer onder druk.
12/09 11u45  Dode bij vechtpartij tussen transitmigranten op snelwegparking in WetterenIn Wetteren is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen bij een vechtpartij tussen transmigranten op de snelwegparking van de E40. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een dodelijk slachtoffer viel maar kan nog geen details geven over de omstandigheden.
12/09 11u45  Groen schuift Petra De Sutter naar voren bij Europese verkiezingenGroen schuift gynaecologe en fertiliteitsexperte Petra De Sutter naar voren als 'Spitzenkandidat' bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Zo kan de Europese Groene fractie De Sutter aanduiden als officieel kandidaat-Commissievoorzitter.
12/09 11u45  Claudel toont in 'Archipel van de hond' een wanhopige, laffe wereldDe Franse bestsellerauteur Philippe Claudel kiest in zijn nieuwe roman Archipel van de hond voor een uitgesproken parabelvorm met bijna archetypische personages. Eilandbewoners worden geconfronteerd met drie aangespoelde migrantenlijken. Dat zet de boel op scherp.
12/09 11u30  Poepsimpel ovengerecht boordevol vitamines: alles in één schotel en klaar is keesHoe makkelijk kan koken in de oven zijn? Ongelooflijk makkelijk blijkbaar, want voor dit gerecht leg je gewoon alle ingrediënten - vis, groenten, aardappelen én kaas - samen in één schotel die je daarna een halfuurtje in de oven steekt. Een eitje!
12/09 11u30  "Europese regeringen beschermen burgers veel te weinig tegen luchtvervuiling"Dagelijks sterven ruim duizend Europeanen vroegtijdig door luchtvervuiling, maar regeringen doen te weinig om ons tegen de ‘belangrijkste milieubedreiging’ te beschermen, zo staat in een vernietigend rapport van de Europese Rekenkamer.
12/09 11u30  Surf en turf op z'n best? Vis en vlees maken samen van dit soepje een smaakbomBij surf 'n turf doe je lekker gedurfd en combineer je vlees en vis in hetzelfde gerecht. Proefde je al eens spek en zalm samen? Het is een match made in heaven, eentje die van dit romige soepje een smaakbom maakt.
12/09 11u30  Over een vierkant dat plots een kunstenaar wordtNu de stress van de eerste schooldagen is verteerd, kunnen kinderen zich weer op leukere zaken concentreren. Zoals schitterende boeken vol verzinsels en schoonheid. Vierkant is een mooi voorbeeld.
12/09 11u15  Ook in beroep hoeft België zes kinderen van IS-vrouwen niet te repatriëren Na de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische staat niet verplicht is zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters te repatriëren. De kinderen zitten samen met hun moeders in een Koerdisch gevangenenkamp.
12/09 11u15  Comfortfood met een kick: poepsimpele frisse citroentaartEen stukje taart dat troost biedt en je tegelijk ook wakkerschudt, dat is the best of both worlds, toch? Dit bommetje frisheid doet het allebei en je tovert het zelf in een wip op tafel. Simpel en doeltreffend!
12/09 11u15  Ivy Falls vaart tegen de stroom in met nieuwe videoclip ‘Fight Me’: “Ik zal altijd de underdog blijven”Pastelpop met punch? Daarvoor moet je vandaag bij Ivy Falls zijn. In de clip van ‘Fight Me’ gaat Fien Deman een interne strijd aan. En u kan die vanop de eerste rij beleven.
12/09 11u15  Het pessimisme van de Arco-gedupeerden en meer: dit is het belangrijkste nieuws van de ochtendDe laatste State of The Union van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, een Belgisch-Nederlands bedrijf komt met een nieuw medicijn tegen reuma en het pessimisme van de Arco-gedupeerden. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
12/09 11u00  Geen enkele Franse schrijver bruiste als Jean d'Ormesson: "Ik ben een soort culturele Schweppes"Jean d’Ormesson was een Frans fenomeen, de wandelende incar­natie van een spitante geest en onstuitbaar optimisme. Een con­servatief die links én rechts over de bol aaide. Met zijn postume geschiedenisroman Ik leef altijd zette de mediageile gentilhom­me de dood nog een laatste hak.
12/09 10u45  Zelfmoordaanslag op betogers in Afghanistan: zeker 68 dodenBij een zelfmoordaanslag tegen betogers bij Jalalabad, in het oosten van Afghanistan in de provincie Nangahar, zijn gisteren minstens 68 mensen gedood en 165 anderen gewond geraakt. 
12/09 10u45  VS overwegen sancties wegens opsluiting moslims in ChinaChina zou meer dan een miljoen etnische Oeigoeren zonder reden vasthouden in interneringskampen in de provincie Xinjiang. Het land ontkent dat de voornamelijk islamitische bevolkingsgroep gedwongen wordt vastgezet, maar het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt dat niet te geloven; de VS overwegen economische sancties, zeggen bronnen binnen het Congres.
12/09 10u30  Juncker wil 10.000 EU-grenswachten om migratie te beperkenDe bewaking van de EU-buitengrenzen moet een taak worden van een echte Europese grenspolitie. Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, stelde dat vandaag voor in zijn State of the Union.
12/09 10u30  Doorbraak in onderzoek naar vrouwenlijk in Waals bosDe onderzoeksrechter in Namen heeft zaterdag een man onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor de moord op een vrouw in Floreffe in juli 2015. Dat meldt de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq.
12/09 10u30  "Ik ben de Eden Hazard van CD&V. Nummer 10, stem op mij": heeft het huisbezoek door politici nog zin?'Ik ben de Eden Hazard van CD&V. Nummer 10, stem op mij' De komende weken is er geen ontsnappen aan: de politicus die bij uw thuis aanbelt. Maar heeft dat nog nut, in tijden waarin politici met één welgemikte tweet duizenden kunnen bereiken?
12/09 10u15  "De bankencrisis van 2008 was een echte thriller"In De val: tien jaar na de crisis doet VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck het verhaal van de bankencrisis uit de doeken op Canvas. En dat levert verrassend spannende televisie op. Als een soort Rudi Vranckx van de financiële wereld reconstrueert Van Droogenbroeck hoe de crash er tien jaar geleden kon komen, en praat hij met getuigen van toen. 
12/09 10u00  Poetin: 'Rusland heeft verdachten geïdentificeerd achter zaak-Skripal'Rusland heeft de twee personen geïdentificeerd die volgens de Britse politie achter de vergifting met zenuwgas van dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter zitten. Dat maakte de Russiche president Poetin bekend. Volgens de president gaat het om 'burgers' en dus niet om leden van een Russische inlichtingendienst.
12/09 09u45  Trump noemt hulpverlening na Puerto Rico-orkaan met 3.000 slachtoffers "een van de beste ooit"De Amerikaanse president Donald Trump heeft forse kritiek gekregen op zijn uitspraken over het volgens hem 'ongelofelijk miskend succes' van de hulpverlening na orkaan Maria op Puerto Rico, vorig jaar. Bij die orkaan vielen 3.000 slachtoffers en werd de gebrekkige hulpverlening van de Amerikaanse overheid aangeklaagd.
12/09 09u30  Tweede opgesloten gezin krijgt ongelijk van Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, meldt FranckenHet beroep dat een gezin uit Azerbeidjan had ingediend tegen hun opsluiting in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel is door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) verworpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). 'We winnen élke zaak', stelt hij nog in de tweet.
12/09 09u30  Vissen doen geen mensen kwaad, dacht hij. Maar wat moest hij doen, hij was een visserDaan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver.
12/09 09u30  Het regent pessimistische boeken: valt onze democratie nog te redden?Nu overal ter wereld autoritaire leiders oprukken die hun macht niet met geweld maar netjes democratisch hebben verworven, regent het boeken met ronkende titels als How Democracies Die en How Democracy Ends. Bellen we maar beter de begrafenisondernemer of is er nog hoop?
12/09 09u30  Na de mis naar het graf van dictator Franco: "Ze mogen onze helden niet afpakken"In de Spaanse Vallei van de Gevallenen lag dictator Franco veertig jaar lang ongestoord in zijn graf. Totdat de sociaal-democraten aan de macht kwamen. De nieuwe regering vaardigde een decreet uit om Franco te laten opgraven.
12/09 09u15  Volg vanavond live ons lijsttrekkersdebat in AntwerpenU stelde massaal uw frequently asked questions aan de lijsttrekkers van Antwerpen. Maar daar stopt het niet. Tijdens een debat met de Antwerpse kopstukken in het Zuiderpershuis willen we samen dieper ingaan op de antwoorden van de lijsttrekkers. Want enkel zo krijgen we samen inzicht in waar de verkiezingen écht om gaan. 
12/09 09u15  Elke dag 30 Vlaamse gezinnen bedreigd met uithuiszettingElke dag worden 30 Vlaamse gezinnen bedreigd met een uithuiszetting omdat ze niet langer in staat zijn de huishuur te betalen. Dat blijkt uit cijfers van de VVSG die VRT NWS kon inkijken. Veel gezinnen belanden zo op straat of moeten een ander onderkomen zoeken.
12/09 09u00  Belgisch-Nederlands bedrijf dicht bij nieuw medicijn tegen reumaHet Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos heeft cruciale studieresultaten bekendgemaakt rond een nieuw medicijn tegen reuma. Dat meldt VRT NWS. Het bedrijf zet daarmee de laatste stap voor een commerciële lancering.
12/09 09u00  Grote brand bij Umicore in Antwerpen, omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houdenBij materiaaltechnologiebedrijf Umicore in het Antwerpse Hoboken is woensdagochtend brand uitgebroken. De brandweer roept omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.
12/09 08u45  VN-baas Guterres waarschuwt voor "bloedbad" in IdlibDe secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres waarschuwt voor een 'bloedbad' in de Syrische provincie Idlib. Het laatste bolwerk van de rebellen kan binnenkort een offensief van het Syrische leger van Assad verwachten.
12/09 08u15  Nieuwe smartphone nodig? Deze modellen komen dit najaar op de marktHou je nog even in als je van plan bent om dit najaar nog een nieuwe smartphone te kopen: verschillende grote fabrikanten gaan - zeer waarschijnlijk - nog straffe nieuwe modellen lanceren. Dit is wat je ervan mag verwachten - als we de gelekte info tenminste kunnen vertrouwen.
12/09 08u00  Twee uur aanschuiven na zwaar ongeval E40 Sint-Stevens-WoluweDoor een zwaar ongeval op de E40 in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) in de richting van Brussel is het vanuit Leuven momenteel bijna twee uur aanschuiven. 
12/09 08u00  'EU wil extreme posts op sociale media binnen uur verwijderd'De Europese Commissie komt met nieuwe wetten die Google, Facebook, Twitter en anderen internetbedrijven verplichten om extremistische inhoud binnen een uur te verwijderen. Anders kunnen de bedrijven een boete tegemoet zien.
12/09 07u30  Opnieuw meer dan honderd migranten verdronken voor kust LibiëMeer dan honderd migranten, onder wie zeker twintig kinderen, zijn begin september tijdens hun overtocht van Libië naar Europa door schipbreuk om het leven gekomen. Het is volgens VN-tellingen de achtste scheepsramp sinds juni waarbij vijftig of meer mensen omkwamen tijdens hun overtocht naar Europa.
12/09 07u30  Kruijswijk beste klassementsrenner in tijdrit Vuelta, met dank aan de windtunnelTegen tijdritspecialist Rohan Dennis is niemand in dit Vuelta-peloton opgewassen. Wel verbazend mag de vierde plaats van de Nederlander Steven Kruijswijk worden genoemd. Hij deelt een tikje uit aan de andere klassementstenoren.
12/09 07u30  Tom De Sutter zit zonder ploeg: 'Een voetballer is een wegwerpproduct'Het clubvoetbal hervat dit weekend, maar niet voor iedereen. Tientallen spelers die de afgelopen maanden in de B-kern of werkloosheid zijn gesukkeld, zoeken in de schaduw een oplossing. Tom De Sutter is er één van.
12/09 07u30  Rode Duivels zetten nieuwe stap tegen IJsland: matig spelen, toch makkelijk winnenZonder één moment te imponeren hebben de Rode Duivels simpel IJsland opzijgezet met 0-3. Vrijdag 12 oktober thuis tegen Zwitserland moet het erop zijn als ze als eerste willen eindigen.
12/09 07u15  V is voor Victorie: hoe Victoria Beckham de modewereld inpalmdeVan ordinaire voetbalvrouw uitgroeien tot serieus genomen modeontwerper: dat zullen weinigen Victoria Beckham nadoen. Het verhaal van een Spice Girl die bereikte wat ze really, really  wilde.
12/09 07u00  600 Belgische militairen houden deze week militaire crisisoefening in KoksijdeZo'n 600 militairen van het Belgische Special Operations Regiment (SOR), ondersteund door Nederlandse en Britse collega's, nemen van 16 tot 21 september deel aan de oefening 'Storm Tide 5'. 
12/09 07u00  Chemicaliën afkomstig van drugs gedumpt langs kanaalOnbekenden hebben 43 vaten met een chemische substantie gedumpt langs het kanaal Zuid-Willemsvaart in Uikhoven (Maasmechelen). Vermoedelijk gaat het om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs.
12/09 07u00  Vietnamese hoofdstad Hanoi vraagt om geen katten en honden te etenHet bestuur van de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de inwoners opgeroepen geen katten en honden meer te eten. 
12/09 06u45  Aanslagen van 11 september herdacht in VSIn aanwezigheid van president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn in de Amerikaanse plaats Shanksville de aanslagen van 11 september 2001 herdacht. 
12/09 06u45  Wereldgezondheidsorganisatie bezorgd over obesitas in EuropaHoewel de levensverwachting in het algemeen gestegen is in Europa, is de vooruitgang niet in ieder land even groot. Vooral tabak, alcohol, overgewicht, obesitas en het ontbreken van vaccinaties spelen daarbij volgens de WHO een belangrijke rol. Ook zijn er grote verschillen tussen mannen en vrouwen, en tussen de verschillende leeftijdscategorieën. Dat blijkt uit het driejaarlijkse Europese gezondheidsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 
12/09 06u45  'Piepklein visje herkent zichzelf in de spiegel'De ‘gewone poetslipvis’ (Labroides dimidiatus), een visje niet groter dan een vinger, herkent zichzelf in de spiegel. Die vorm van zelfbewustzijn leek tot nu enkel weggelegd voor de erg intelligente mens, de chimpansee en de orang-oetan.
12/09 06u45  10.000 Europese wachters moeten vluchtelingen buiten de grenzen houdenDe Europese Commissie wil binnen twee jaar een volledig opgetuigd Europees grensagentschap van tienduizend man om de ­migratie te beteugelen. De kosten van deze EU-grenswachten bedragen de komende jaren bijna 12 miljard euro.
12/09 06u15  Kan Michel nog een steen verleggen in de rivier?Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
12/09 06u15  Soundtrack van Belgische Oscarinzending ‘Girl’ maakt kans op twee World Soundtrack AwardsOp 17 oktober worden in Gent de World Soundtrack Awards (WSA) uitgereikt, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek. De organisatie maakte vanochtend een tweede lading nominaties bekend. 
12/09 06u15  Tien films die u deze week niet mag missenLees meer >
12/09 06u15  Pol Van Den Driessche wil de sjerp van Renaat Landuyt: "Loop met mij maar eens door de stad"De N-VA’er is supporter van Cercle en de sp.a’er van Club. Maar toch gunnen Pol Van Den Driessche en Renaat Landuyt elkaar veel. De socialist dekt zelfs de aantijgingen van seksuele intimidatie tegen de Vlaams-nationalist toe. 'Ik heb meer last van zijn ideologie.'
12/09 06u15  Een op negen lijdt honger, een op acht volwassenen is te dikEen op de negen mensen is ondervoed en honger neemt toe, ondanks vooruitgang en beloftes om honger de wereld uit te helpen. Klimaatverandering is de belangrijkste oorzaak, zo melden de VN. Ondertussen is een op acht volwassenen obees.
12/09 06u15  Deze Belgen halen miljoenen euro's op om developers over heel de wereld veilig te leren coderenDe Belgische cyberveiligheidsexperts Pieter Danhieux en Matias Madou halen meer dan 3 miljoen euro op voor Secure Code Warrior. Het online-leerplatform helpt software-ontwikkelaars over heel de wereld om veilige code te schrijven. 'Voorkomen is beter dan genezen, geldt zeker in de IT-sector.' 
12/09 06u15  "Oosterweel bewijst dat je burgerparticipatie niet in de schoot geworpen krijgt"Als burgerparticipatie ergens hoog op de kiesagenda staat, dan is het in Antwerpen. Toch maakt de burger zich beter niet te veel illusies, zegt politicoloog Thibaut Renson (UGent).
12/09 05u00  Secretaris Jong N-VA Zwijndrecht stapt op na rel rond racistische berichten op sociale media: "Was maar om te lachen"Een jongeman uit Beveren heeft ontslag genomen als secretaris bij Jong N-VA Zwijndrecht en Burcht. Maandag kwamen aanstootgevende reacties van Yannick Dhondt op sociale media naar boven. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
12/09 04u45  Eerste studio-opname van zingende David Bowie voor 44.000 euro verkochtEen opname van David Bowie uit 1963 heeft op een veiling bijna 40.000 pond (ruim 44.000 euro) opgebracht. Het gaat om een demo van achttien minuten van het bandje The Komrads. De toenmalige drummer van de band had de tape ter veiling aangeboden.
12/09 04u45  Brussels gerecht begint klopjacht op tienduizenden spookbedrijvenHet Brusselse gerecht begint een ongeziene klopjacht op slapende vennootschappen. Dat zijn spookbedrijven die alleen op papier bestaan en handig zijn als dekmantel voor criminelen, onder andere voor belastingfraude, oplichting, drugstrafiek en de financiering van het terrorisme. Dat schrijft De Tijd vandaag.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Vrouw die kandidaat-opperrechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoekt19/09 03u45 - De Morgen: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de Senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
12x Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen19/09 05u45 - De Morgen: Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. 'Ik heb geen glazen bol.'
12x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond Brussel19/09 05u30 - De Morgen: Kinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Dat schrijft De Tijd vandaag. Op dit moment geldt die voorrangsregel enkel in Brussel.
12x Zeven maanden na onopgeloste moord op onderzoeksjournalist: EU-parlementsleden ongerust over toestand Slovaakse rechtsstaat19/09 02u15 - De Morgen: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slovaakse rechtsstaat. 
11x "Geld staat zit vast door Arco"19/09 05u15 - De Morgen: Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd vandaag.
11x Nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papieren19/09 05u15 - De Morgen: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra. Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie. Dat schrijft De Tijd vandaag.
11x Getuige van 'poging tot aanranding' door kandidaat-opperrechter Kavanaugh wil niet getuigen19/09 00u00 - De Morgen: Een vermeende getuige in de misbruikrel rond de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voelt er niets voor in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan het Senaatscommissie voor juridische zaken zich 'niets te kunnen herinneren' van het voorval.
10x Artsen, patiënten, ziekenfondsen, ziekenhuizen hebben allemaal in de snoeppot gezeten. Tijd voor meer discipline19/09 06u15 - De Morgen: Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
10x Moet NRJ na twee weken al stoppen met radio maken?19/09 06u15 - De Morgen: De hitradio die NRJ nu maakt, is compleet anders dan wat in het aanvraagdossier staat. Dat vindt concurrent Radio Club FM. Die dient een klacht in tegen de zender.
10x "School begon me mijn keel uit te hangen": deze 3 jongeren kozen voor de examencommissie19/09 06u15 - De Morgen: Deze drie jongeren zeiden hun klas vaarwel en kozen ervoor om examens voor de middenjury af te leggen. Omdat ze schoolmoe of al te volwassen waren. Of gewoon niet naar school konden. En tot nog toe hebben ze daar geen spijt van.

Statistieken

Artikels:
32689
Gelezen:
9990
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven