vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
15/12 00u45  Meer dan miljoen kinderen levensbedreigend ondervoed in Zuid-Soedan Bijna drie miljoen kinderen in Zuid-Soedan hebben ernstige voesdelonzekerheid en meer dan een miljoen kinderen zijn levensbedreigend ondervoed. Meer dan de helft van de kinderen in Zuid-Soedan lijdt onder het conflict in het land. Dat meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in het rapport 'Childhood under Attack'. 21 
14/12 23u30  Europees standpunt over statuut Jeruzalem "onveranderd" De lidstaten van de Europese Unie blijven gehecht aan een tweestatenoplossing en hun positie over het statuut van Jeruzalem blijft 'ongewijzigd'. Dat heeft Europees president Donald Tusk laten verstaan na een debat onder de staatshoofden en regeringsleiders over de Amerikaanse beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
14/12 22u45  Disney koopt om te streamen Walt Disney heeft een van de grootste mediaovernames van de laatste tien jaar bekendgemaakt: het neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Dat heeft mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films.
14/12 22u15  Hoe in Kruibeke jagers-verzamelaars en ingeweken landbouwers elkaar voor het eerst vonden Jagers-verzamelaars uit de midden steentijd kwamen in Bazel-Sluis, een deelgemeente van Kruibeke, al omstreeks 4850 tot 4500 vóór Christus in contact met geteeld graan via immigranten. Daarmee is de site de allereerste in West-Europa waar materieel bewijs is gevonden voor dergelijke contacten.
14/12 22u00  Ook Kamer vraagt gratie voor ter dood veroordeelde VUB-professor De Kamer heeft vandaag unaniem een resolutie goedgekeurd waarin Iran wordt gevraagd gratie te verlenen aan Ahmadreza Djalali, de VUB-docent die vorige maand in Iran werd veroordeeld tot de doodstraf omdat hij zou gespioneerd hebben voor Israël.
14/12 22u00  Syrische regering blijft rechtstreekse vredesgesprekken met oppositie afwijzen Er komt maar geen schot in de vredesgesprekken over Syrië in Genève. De regering wees donderdag opnieuw rechtstreekse gesprekken met de oppositie van de hand. 
14/12 21u45  Kamer keurt maatregelen tegen malafide vastgoedmakelaars goed De plenaire Kamer heeft vandaag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd met maatregelen tegen oneerlijke vastgoedmakelaars. Zo wordt het binnenkort mogelijk voor gedupeerden om een gerechtelijke spoedprocedure te staren voor bewarende maatregelen tegen malafide makelaars. Vastgoedmakelaars worden ook verplicht een afgescheiden derdenrekening te gebruiken.
14/12 21u45  "Zorgwekkende paradox": liever geen vlees dan geen vliegtuig Even naar Rome voor 30 euro? We staan niet stil bij de klimaatgevolgen van al dat goedkope vliegen, vinden experts. En zij hebben nog iets ontdekt: het zijn net de vegetariërs, die hun vlees laten uit milieuoverwegingen, die er het vaakst op uit trekken.
14/12 21u15  Hoe Bracke naar een exit begeleid lijkt te worden Wordt Siegfried Bracke richting uitgang geduwd bij de Gentse N-VA? Daar lijkt het steeds meer op, nu lijsttrekker Elke Sleurs hem de lijstduwersplaats ontzegt. Een beslissing die ze in haar eentje lijkt genomen te hebben. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. 
14/12 21u00  België stuurt eerste vrouwelijke ambassadeur naar Saudi-Arabië: "Nuttig experiment" België stuurt voor het eerst vrouwelijke ambassadeurs naar Saudi-Arabië en Iran, waar conservatieve geestelijken streng toezien op allerlei vrouwonvriendelijke regels. 'Een mooi signaal maar ook een gewaagd experiment', zeggen experts. 'Zeker als de nieuwe ambassadeurs met de oudere generaties in contact treden.'
14/12 20u15  Computergigant IBM stelt als eerste quantumcomputers beschikbaar voor bedrijven Computergigant IBM zet als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Het bedrijf heeft donderdag een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan.
14/12 20u15  "Internet in gevaar": hoe groot is de kans dat ook Europa netneutraliteit afschaft? De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft een einde gemaakt aan een neutraal internet. Internetproviders kunnen vanaf nu bepalen welk verkeer ze voorrang geven. 'Mocht dat hier gebeuren, kan Telenet Netflix op een traag internetspoor zetten.'
14/12 20u00  Belgisch leger breidt aanwezigheid in Mali, Irak en Afghanistan uit Het Belgische leger breidt volgend jaar zijn aanwezigheid in Mali, Irak en Afghanistan uit. De strijd tegen terrorisme blijft de focus van de buitenlandse operaties.
14/12 20u00  Cultureel-erfgoedsector: "Te lang gewacht om onze stem te laten horen" De Vlaamse musea, archieven en erfgoedorganisaties voelen zich gepasseerd op het vlak van subsidies. Een actie voor de deur van het kabinet van Sven Gatz (Open Vld) moet de cultuurminister aanzetten om eindelijk met de nodige centen over de brug te komen. 
14/12 20u00  De kloof tussen arm en rijk krimpt. Dat wil niet zeggen dat er niets mag of moet veranderen Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 20u45  Trumps oud-woordvoerder Sean Spicer schrijft boek over zijn periode in het Witte HuisSean Spicer is een boek aan het schrijven over de korte periode dat hij perssecretaris was in het Witte Huis. Dat heeft hij gisteravond aangekondigd. Hij belooft de lezers mee te nemen 'achter de schermen van zijn turbulente carrière'.
12/12 20u45  Duitse kunstenaar zweert bij Rambo en Bambi: "We zijn gebrainwasht door de Amerikaanse popcultuur"Bambi en Rambo, een schattig hertje met grote, onschuldige ogen en een indrukwekkende spiermassa in de vorm van Sylvester Stallone. Meer verschillend kunnen twee figuren bijna niet zijn, maar de Duitse kunstenaar Beni Bischof brengt ze in de Antwerpse PLUS-ONE Gallery samen in één tentoonstelling.
12/12 20u30  Avondspits? Welke avondspits? Oase van rust op Vlaamse snelwegenNa alle verkeersellende van gisteren door de winterse weersomstandigheden, was de avondspits vandaag op de Vlaamse snelwegen uitzonderlijk rustig. Met uitzondering van enkele files op de gebruikelijke plaatsen, spreekt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum over 'een oase van rust'. 'Het verschil met gisteren kon niet groter zijn', aldus de woordvoerder. Wie vanavond toch nog de weg op moet, wordt wel nog gewaarschuwd voor gladde wegen.
12/12 20u30  Europese Commissie woest op Tusk om asielquota: "Anti-Europees"'Onaanvaardbaar' en 'anti-Europees'. Eurocommissaris voor Migratie en Binnenlandse Zaken Dimitris Avramopoulos heeft vandaag fors uitgehaald naar de discussienota over de hervorming van het Europees asielbeleid die Europees president Donald Tusk de Europese regeringsleiders donderdag wil voorschotelen. Daarin stelt Tusk dat bindende quota voor de opvang van asielzoekers 'ondoeltreffend' zijn gebleken.
12/12 20u15  Dit is Dracula, de teek die zich 99 miljoen jaar geleden voedde met dinosaurusbloedDinosauriërs hadden in hun tijd niet alleen af te rekenen met vulkaanuitbarstingen en gigantische roofdieren. Ze werden ook geteisterd door teken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek in Nature Communications.
12/12 20u15  Twitter maakt het makkelijker om monologen te postenTwitter maakt het zijn gebruikers gemakkelijker om zogeheten 'draadjes' te posten. Een draad, of in het Engels 'thread', is een lange monoloog op Twitter waarbij gebruikers het maximumaantal tekens per tweet omzeilen door op hun eigen berichtjes te antwoorden.
12/12 20u15  "Het Europa van Doornroosje": zo hard rekent 'The Economist' af met MerkelDuitsland staat stil en de Duitse politiek wil niets liever dan dat alles bij het oude blijft. Het veroorzaakt vertwijfeling bij de rest van Europa en ook bij het gerenommeerde Britse zakenblad The Economist. In een artikel waarschuwt het tijdschrift voor Merkel als het 'Doornroosje van Europa' en maant het Duitsland aan om snel wakker te worden.
12/12 20u15  Onderzoek bewijst: praktijktesten doen discriminatie op huurmarkt dalenStructurele praktijktesten in Gent bewijzen dat discriminatie op de huurmarkt daalt wanneer vastgoedmakelaars weten dat de testen worden georganiseerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat de Universiteit Gent een jaar lang heeft gevoerd. Het actieplatform 'Praktijktesten NU' wil dat de Vlaamse overheid werk maakt van praktijktesten op de huur- én arbeidsmarkt. 
12/12 20u00  Orhan Pamuk: "Europa was voor ons bijna goddelijk"Schrijver Orhan Pamuk stamt uit een zeer Europa-gezinde familie, en zal altijd de Europese waarden verdedigen. Zonder broederschap gaan ook vrijheid en gelijkheid verloren, zegt de Turkse Nobelprijswinnaar. Deel 2 van een serie waarin niet-Europeanen hun visie geven op Europa en de EU.
12/12 19u30  De mannen kijken immens tevreden toe: dit zijn hun vrouwtjes. Het bieden begintLees meer >
12/12 19u30  Het is eten of gegeten worden als Proximus-klantJelte Wiersma is correspondent Europese Unie in Brussel voor Elsevier Weekblad
12/12 19u15  'We moeten Google & Facebook uit onze aandachtstempels verdrijven' 'De overheid beschermt onze mentale integriteit onvoldoende'Ze zijn op één hand te tellen, maar de boodschappen die ex-werknemers van techreuzen als Google en Facebook brengen, liegen er niet om. Onze persoonlijkheid en onze democratie leiden onder de race om onze aandacht. 'Net zoals we zuivere lucht nodig hebben om te kunnen ademen, hebben we zuivere aandacht nodig om te kunnen denken.'
12/12 19u15  N-VA is niet overtuigd van Energiepact: "Wat gaat dit allemaal kosten?"Als het Energiepact blijft zoals het is, dan zal regeringspartij N-VA het niet goedkeuren in de Vlaamse en federale regering. Ook niet de kernuitstap in 2025. 'Wat gaat dit allemaal kosten?'
12/12 19u00  Tien films die u deze week niet mag missenLees meer >
12/12 19u00  Waarom Apple 400 miljoen dollar betaalt voor ShazamVoor 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) koopt Apple het bedrijf Shazam, de dienst voor het herkennen van liedjes. De overname moet Apple helpen om aan te haken bij zijn grote muziekconcurrent Spotify.
12/12 19u00  'The Woman Who Left': Het licht van een hellevuurBreek de vlag, want voor het eerst verschijnt een film van Lav Diaz in de Belgische zalen. The Woman Who Left duurt bijna vier uur en is elke seconde van zijn tijd waard.
12/12 18u45  N-VA is "niet overtuigd" van EnergiepactAls het Energiepact blijft zoals het is, dan zal regeringspartij N-VA het niet goedkeuren in de Vlaamse en federale regering. Ook niet de kernuitstap in 2025. 'Wat gaat dit allemaal kosten?'
12/12 18u30  Opvallend pleidooi vóór plastic zak in winkels: "Die verschrikkelijke beelden van oceanen vol plastic? Die liggen niet in Europa"Welke alternatieven zijn er voor plastic zakjes in winkels? Dat hadden de leden van het Vlaams parlement vandaag graag te horen gekregen. Het betoog van Fedpack, de federatie van de verpakkingsindustrie, draaide echter anders uit. Het werd een pleidooi vóór het plastic zakje. 'Die verschrikkelijke beelden van eilanden van plastic in de oceanen komen niet van hier', klonk het. 'Die oceanen liggen niet in Europa.'
12/12 18u15  Amerikaanse staten willen omstreden en dodelijke pijnstiller inzetten voor executiesHet afgelopen jaar zijn tienduizenden Amerikanen overleden aan een overdosis van de synthetische pijnstiller fentanyl. Het heeft de staten Nebraska en Nevada op een idee gebracht. Ze willen de krachtige eigenschappen van het medicijn onderzoeken voor een nieuw doel: om gevangenen te executeren.
12/12 18u15  Algemeen directeur Film Fest Gent stapt opMartijn Bal, die in 2015 werd aangesteld als algemeen directeur van Film Fest Gent, houdt het na drie edities voor bekeken. Dat meldt Film Fest Gent in een persbericht. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet duidelijk.
12/12 18u15  'Star Wars Episode VIII: The Last Jedi': het ultieme eerherstel van Mark HamillTwee uur en 32 minuten. Zo lang heeft nieuwbakken Star Wars-regisseur Rian Johnson nodig om zijn verhaal te vertellen. The Last Jedi verveelt geen minuut. Al zitten we achteraf met meer vragen dan toen we aan de film begonnen.
12/12 18u15  Zonder disruptieve aanpak blijft de wooncrisis durenKarel Lootens is initiatiefnemer van de Gentse wooncoöperatie wooncoop.be. Steven Vromman schrijft namens het experimentele woonproject labland.be
12/12 18u00  Netflix weet meer dan u denkt en is niet bang om dat te gebruikenKrijgt u op Netflix ook suggesties voor films en series waarvan u denkt dat u ze nooit van uw leven zal bekijken? Als de ultieme strategie van de streamingdienst ook maar een beetje werkt, zal u dat binnenkort wél doen.
12/12 18u00  Nikon viert zijn 100e verjaardag in hoge resolutieLees meer >
12/12 18u00  Wie zich graag ergert, beleeft hoogdagenSaskia de Coster is schrijver van Wij en ik en Wat alleen wij horen.
12/12 17u30  King Krule in De Roma: fenomeen in een meurende jazzkelderBuiten de muren van De Roma had de drukte in Borgerhout iets weg van een nerveuze winterspits in Moskou. Binnen voelde de passage van King Krule als een bezopen avond in een meurende jazzkelder in New Orleans.
12/12 17u30  Aandelen, vastgoed, bitcoin: wanneer weet je dat de bubbel barst?Aandelen, vastgoed, en natuurlijk bitcoin: overal liggen nieuwe zeepbellen op de loer. Alleen, wanneer weet je dat de bubbel barst?
12/12 17u30  Hoe hoog reikt het Energiepact? Het toekomstplan doorgelichtDe vier Belgische energieministers zijn klaar met een eerste ontwerp van het Energiepact, een akkoord dat de energietoekomst van ons land zal vastleggen. Maar is het een goed ontwerp? Een doorlichting.
12/12 17u15  Rustige avondspits verwacht, wel kans op ijsplekken op de wegHet Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor gladde wegen tijdens de avondspits. De wegen liggen er nat bij, en omdat de temperaturen gaan dalen kan dat water aanvriezen. Bij de start van de avondspits is het opmerkelijk rustig, meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. 
12/12 17u15  Digitale tulpen barsten ook: zeepbellen zijn van alle tijdenAandelen, vastgoed, en natuurlijk bitcoin: overal liggen nieuwe zeepbellen op de loer. Alleen, wanneer weet je dat de bubbel barst?
12/12 17u15  ‘Dark’: unheimlich pleidooi voor groene stroomVerdwenen kinderen, een monster in een duister bos, kwistig uitgestrooide referenties aan de jaren 80: dat moet Stranger Things zijn, denkt u? Mis: de Duitse spookthriller Dark, nu te zien op Netflix, drijft op dezelfde kernelementen. Al parkeerden de makers er ook een ecologische boodschap in.
12/12 17u00  Hoe hoog reikt het Energiepact?De vier Belgische energieministers zijn klaar met een eerste ontwerp van het Energiepact, een akkoord dat de energietoekomst van ons land zal vastleggen. Maar is het een goed ontwerp? Een doorlichting.
12/12 17u00  Gezoem van de aarde voor het eerst geregistreerd in de zee, maar bron blijft een mysterieOnze aarde zoemt onophoudelijk. U kan het niet horen, maar het gezoem gaat onafgebroken door. En voor het eerst hebben wetenschappers dat geluid nu op de oceaanbodem kunnen opnemen.
12/12 16u30  Europese Commissie verlengt vergunning van omstreden onkruidverdelger met 5 jaarDe Europese Commissie heeft vandaag de vergunning van glyfosaat met vijf jaar verlengd. Dat bevestigt ze in een zestien pagina's tellend antwoord aan meer dan één miljoen Europese burgers die het omstreden bestrijdingsmiddel liever verboden willen zien.
12/12 16u30  Arnon Grunberg: "Je kunt migratie zien als een extreme vorm van toerisme"Arnon Grunberg, kind van Duitse migranten en sinds 1995 zelf inwijkeling in New York, schreef een boek over migratie. ‘Die band met het land is toch gewoon negentiende-eeuwse romantiek? Ik hou erg van Zwitserland, ik zou er graag willen doodgaan, maar ik zal het nooit mijn land noemen.’
12/12 16u15  Trump noemt betichtingen van grensoverschrijdend gedrag "fake news"De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag via Twitter de beschuldigingen door enkele vrouwen van grensoverschrijdend gedrag 'in elkaar gedraaide verhalen' en 'fake news' genoemd.
12/12 16u15  Dark: unheimlich pleidooi voor groene stroomVerdwenen kinderen, een monster in een duister bos, kwistig uitgestrooide referenties aan de jaren 80: dat moet Stranger Things zijn, denkt u? Mis: de Duitse spookthriller Dark, nu te zien op Netflix, drijft op dezelfde kernelementen. Al parkeerden de makers er ook een ecologische boodschap in.
12/12 16u00  Dark: unheimlich pleidooi voor groene stroom ★★☆☆☆Verdwenen kinderen, een monster in een duister bos, kwistig uitgestrooide referenties aan de jaren 80: dat moet Stranger Things zijn, denkt u? Mis: de Duitse spookthriller Dark, nu te zien op Netflix, drijft op dezelfde kernelementen. Al parkeerden de makers er ook een ecologische boodschap in.
12/12 15u45  ‘Façades’: Schoonheid van het tragische soort ★★★☆☆Kaat Beels en Nathalie Basteyns, het regisseursduo achter de bejubelde tv-reeksen Clan en Beau Séjour, tonen met Façades hun talent nu ook op het grote scherm. Al is het vooral de acteurstandem Natali Broods en Johan Leysen die dit familiedrama over bedrog en zelfbedrog naar een hoger niveau tilt.
12/12 15u45  Omdat het voor de televisie warmer is dan buiten: 5 tv-tips voor vanavondEen avondje tv is nog net dat beetje fijner als je de pakken sneeuw en de vrieskou buiten kan sluiten. Tv-dekentje, warme chocomelk en deze 5 tips in aanslag? Dan kan het niet misgaan. Het volledige overzicht vind je hier.
12/12 15u45  De impact van internetporno: rode oortjes op een koude winterdagIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: The Butterfly Effect, over een klein idee dat grote gevolgen had.
12/12 15u30  België gaat groene obligaties uitgevenOns land gaat vanaf volgend jaar groene obligaties uitgeven om klimaatvriendelijke projecten te financieren. Dat maakt premier Charles Michel vandaag bekend op de klimaattop in Parijs, zo melden Le Soir en La Libre Belgique.
12/12 15u15  225 investeerders voeren druk op vervuilende bedrijven opEen groep van meer dan tweehonderd grote investeerders heeft beslist de druk op te voeren op honderd bedrijven met een hoge uitstoot van broeikasgassen. De investeerders willen dat die hun model aanpassen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Dat maakten ze vandaag bekend tijdens de klimaattop van Parijs. In de marge van die top hebben 54 bedrijven ook geëist dat het klimaatakkoord toegepast wordt.
12/12 15u15  Spaanse krant : "Vlaams-nationalisten met heimwee naar Hitler beschermen Puigdemont"De regeringsgezinde royalistische Spaanse krant ABC brandt in een artikel dat gisteren verscheen de N-VA helemaal af. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) deelt het bewuste stuk vandaag op zijn Twitterpagina en zegt in het Spaans als een neonazi te worden geportretteerd. Hij herinnert de krant eraan dat er nog steeds Catalaanse politieke gevangenen in Spaanse gevangenissen zitten opgesloten.
12/12 15u00  Verhofstadt: "Brexitminister Davis heeft vertrouwen in Verenigd Koninkrijk geschonden"Guy Verhofstadt, die namens de EU de brexitonderhandelingen leidt, zegt dat het vertrouwen in het Verenigd Koninkrijk geschonden is door Brits brexitminister David Davis. Davis' opmerkingen van afgelopen weekend helpen de dialoog niet vooruit, meent Verhofstadt, die eraan toevoegt dat Brussel nu een harder standpunt zal innemen.
12/12 14u30  2 Belgische fotografen benoemd tot ambassadeurs van Nikon.Lees meer >
12/12 14u15  De nieuwe Reflex D850 van Nikon zou … ‘perfect’ zijnLees meer >
12/12 14u15  Universiteit Texas zet archieven Gabriel García Márquez gratis onlineZowat de helft van het 27.000 pagina's tellende digitale archief van Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez staat gratis online. Daar heeft de universiteit van Texas voor gezorgd. Dat is ongewoon, omdat de werken van de overleden romanschrijver nog altijd auteursrechtelijk beschermd zijn.
12/12 14u15  Amerikanen geloven dat Trump voor meer corruptie zorgtLees meer >
12/12 14u15  Dode bij explosie gasdepot in Oostenrijk, gastoevoer naar zuiden van Europa ernstig verstoordIn de gasterminal van Baumgarten, in het oosten van Oostenrijk, gebeurde vanochtend een ontploffing. Na de explosie ontstond een brand. Op beelden zijn hoge vlammen te zien. Volgens het Rode Kruis is er één dodelijk slachtoffer. Er raakten ook 18 mensen gewond, van wie één zwaargewond.
12/12 14u00  Stoltenberg blijft NAVO-topman tot 2020Jens Stoltenberg blijft topman van de NAVO tot 30 september 2020. De 29 lidstaten van het militaire bondgenootschap hebben zijn mandaat met twee jaar verlengd.
12/12 14u00  Trump wil Amerika ook in de ruimte weer great maken, door een nieuwe maanmissieKent u die mop van die Amerikanen die naar de maan gingen? Ze gingen wel, een halve eeuw geleden. De afgelopen decennia gingen ze vooral niet. Sinds het succesvolle Apolloprogramma hebben diverse Amerikaanse presidenten aangekondigd opnieuw mensen naar de maan te willen sturen, gevolgd door evenveel presidenten die een streep door de plannen zetten. Nu wil president Trump opnieuw Amerikanen naar de maan zenden. Gaat dat lukken? En wat gaan ze daar doen?
12/12 14u00  Wereldbank stopt financiering olie- en gasontginningDe Wereldbank heeft aangekondigd dat ze vanaf 2019 geen olie- en gasontginning meer zal financieren. 
12/12 13u45  Trump noemt de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten tegen hem 'fake news'De Amerikaanse president Donald Trump stelt dat de vrouwen die hem beschuldigen van ongewenste intimiteiten liegen. Volgens hem gaat het om fake news dat gelanceerd is door de Democraten.
12/12 13u30  Amerikaans leger moet vanaf 1 januari transgenders toelatenHet Amerikaanse leger moet vanaf 1 januari ook transgenders rekruteren. Een federale rechter in Washington heeft vannacht een poging van de Republikeinse regering om dit uit stellen verworpen.
12/12 13u15  Nationalisten aan de macht op Corsica - op termijn willen ze volledige onafhankelijkheidBij de verkiezingen voor het parlement op Corsica hebben de nationalisten de absolute meerderheid behaald. Ze eisen meer autonomie ten opzichte van Frankrijk. Een deel van hen wil op termijn volledige onafhankelijkheid.
12/12 13u15  ABVV plant in februari nationale staking tegen regeringsbeleidIn de eerste week van februari wil de socialistische vakbond een nationale staking houden. Dat schrijft de krant De Standaard die interne ABVV-nota's kon inkijken en het nieuws wordt ook bevestigd door de vakbond zelf.
12/12 12u45  De pracht van een gebroken hart: London Grammar in de Lotto ArenaDe Britse nachtegaal van London Grammar stond gisteren op het podium met ontstoken amandelen, maar dat hield haar niet tegen om iedereen aanwezig  omver te blazen.
12/12 12u15  Netflix maakt zich zorgen om deze 53 abonnees: "Zijn jullie oké?"Een paar weken geleden lanceerde Netflix 'A Christmas Prince', een romantische komedie met een flinke portie kerstsfeer. En de film slaat aan. Zó goed dat de streamingsdienst zich zorgen begint te maken over bepaalde fans.
12/12 12u15  Spaanse krant: "'Vlaams-nationalisten met heimwee naar Hitler beschermen Puigdemont"De Spaanse krant ABC brandt in een artikel dat gisteren verscheen de N-VA helemaal af. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) voor Asiel en Migratie deelt het bewuste stuk vandaag op zijn twitterpagina en zegt in het Spaans als een neonazi te worden geportretteerd. Hij herinnert de krant eraan dat er nog steeds Catalaanse politieke gevangenen in Spaanse gevangenissen zitten opgesloten.
12/12 12u00  Amerikaanse jongeren slepen regering voor de rechter om klimaatDe Amerikaanse overheid doet niet genoeg om klimaatverandering tegen te gaan. Dat claimen 21 jongeren in een historische rechtszaak. Het hof van beroep in San Francisco hoorde de jongeren gisteren en beslist de komende weken of de zaak gevoerd mag worden.
12/12 12u00  Dit jaar werden nog 8.000 telegrammen verstuurd. Maar Proximus trekt de stekker uit die dienstU had het misschien niet gedacht, maar er worden nog telegrammen verstuurd in ons land. Althans nog een paar weken, want dan houdt Proximus ermee op. Toch heeft het telegram in sommige gevallen nog een streepje voor op de moderne berichtenapps. 'Je condoleances versturen via Whatsapp komt niet serieus over.' 
12/12 11u30  Nummerplaatherkenning moet inhaalverbod voor vrachtwagens afdwingenOndanks de zware sneeuw lapten gisteren heel wat chauffeurs het inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag aan hun laars. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil daar nu komaf mee maken door camera's met nummerplaatherkenning in te schakelen.
12/12 11u15  Hevige explosie in gasdepot Oostenrijk: dodelijk slachtoffer en 18 gewondenIn de gasterminal van Baumgarten, in het oosten van Oostenrijk, gebeurde vanochtend een ontploffing. Na de explosie ontstond een brand. Op beelden zijn hoge vlammen te zien. Volgens het Rode Kruis is er één dodelijk slachtoffer. Er raakten ook 18 mensen gewond, van wie één zwaargewond.
12/12 11u00  Jeroen Piqueur en zijn 2 kinderen zijn aangehouden in de Optima-zaakJeroen Piqueur, de ex-topman van Optima Bank, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Ook zijn kinderen Ruben en Rebecca Piqueur zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
12/12 10u30  Hevige explosie in gasdepot Oostenrijk: 50 gewondenEr heeft zich vanochtend een explosie voorgedaan in een gascompressiestation in het Oostenrijkse Baumgarten, ten oosten van Wenen. Volgens de eerste berichten vielen er 50 gewonden. Getuigen ervaarden de explosie 'als een aardbeving'.
12/12 10u30  Onderzoek: hoe oorlogstrauma's worden overgedragen van generatie op generatieDochters van vrouwen met heftige oorlogservaringen kampen veel vaker met psychische problemen, blijkt uit recent onderzoek. Het roept de vraag op hoeveel psychiatrische hulp vluchtelingenkinderen van nu later nodig hebben.
12/12 10u15  Niemand wil nog Nederlandse hoofdcoachNederlandse trainers in het buitenland sneuvelen tegenwoordig bij bosjes. Frank de Boer bij Crystal Palace: weg na 77 dagen. Peter Bosz bij Borussia Dortmund: 163 dagen. Ook Albert Stuivenberg, zondag ontslagen bij Racing Genk, bleef er amper een jaartje. Is de Hollandse school passé?
12/12 10u15  Wetenschappers geïntrigeerd: is dit een buitenaardse verkenner of gewoon een rare ruimterots?In oktober werd een vreemdsoortig object opgemerkt toen het aan hoge snelheid voorbij de Aarde zoemde. Het kreeg de naam Oumuamua, Hawaïaans voor 'eerste boodschapper', en stelde wetenschappers voor een raadsel. Onderzoek met de grootste radiotelescoop ter wereld moet nu duidelijkheid brengen.
12/12 10u00  Gevierd Amerikaans journalist ontslagen wegens "ongepast seksueel gedrag"De Amerikaanse journalist Ryan Lizza, die met zijn berichtgeving mee in de hand zou hebben gewerkt dat Anthony Scaramucci, de communicatiedirecteur van het Witte Huis, aan de deur werd gezet, is ontslagen. De 43-jarige Lizza verloor zijn job bij het tijdschrift The New Yorker wegens 'ongepast seksueel gedrag'. Dat berichtte de New York Times.
12/12 09u45  Onderzoek naar mysterieus ruimteobject: is het een verkenner of toch gewoon een soort meteoroïde?In oktober werd een vreemdsoortig object opgemerkt toen het aan hoge snelheid voorbij de Aarde zoemde. Het kreeg de naam Oumuamua, Hawaïaans voor 'eerste boodschapper', en stelde wetenschappers voor een raadsel. Onderzoek met de grootste radiotelescoop ter wereld moet nu duidelijkheid brengen.
12/12 09u45  Hij liep in 1965 over naar Noord-Korea. Nu is Amerikaanse deserteur Charles Jenkins overledenEen Amerikaanse militair die in 1965 overliep naar Noord-Korea, is overleden. Oud-sergeant Charles Jenkins stierf op 77-jarige leeftijd in Japan, waar hij sinds 2004 woonde met zijn gezin.
12/12 09u30  Code geel: ochtendspits verliep 'normaal', afgelaste vluchten bij Brussels AirportLees meer >
12/12 08u45  Bangladesh zoekt familie van man die in New York aanslag wilde plegenDe autoriteiten in Bangladesh zijn op zoek naar familieleden en bekenden van de 27-jarige man die gisteren in New York heeft geprobeerd een terroristische aanslag te plegen. De dader, Akayed Ullah, is afkomstig uit Bangladesh maar woonde in het stadsdeel Brooklyn van New York, samen met zijn moeder, twee zussen en een broer.
12/12 08u45  Raketten over en weer geschoten tussen Israël en GazaHet conflict tussen Israël en milities op de Gazastrook is afgelopen nacht verder geëscaleerd. Voor de eerste keer sinds de nieuwe opflakkering van geweld, vorige week, werd vanuit Palestijns gebied een verder reikende raket op Israël afgevuurd. 
12/12 08u45  Grappig: Alec Baldwin wil als president Trump naar BroadwayAlec Baldwin, die al een Emmy won voor zijn imitatie van president Trump in 'Saturday Night Live', denkt erover om een Broadway theatershow te starten in datzelfde thema. 
12/12 08u45  Code geel: ook tijdens ochtendspits nog kans op gladde wegen, afgelaste vluchten bij Brussels AirportDe kans op gladde wegen blijft ook tijdens de ochtendspits bestaan. Daarvoor waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de politie. 
12/12 08u15  Groen wil conferentie over vrouwenrechtenNa de affaire Weinstein en de #metoo-onthullingen, moet de regering ervoor zorgen dat alle vrouwenrechten in ons land gerespecteerd worden. Dat stelt Groen-Kamerlid Evita Willaert. 
12/12 08u15  Mooi loon kan ook zonder diploma van hogeschool of universiteitOok werknemers die niet verder studeerden aan een hogeschool of universiteit kunnen goedbetaalde jobs bemachtigen. Dit zijn enkele van die jobs.
12/12 08u00  De Backer gaat louche handelszaken aanpakkenU kent ze wel, de 'louche' handelszaken die op de vreemdste uren open zijn, waar de prijzen een pak lager liggen dan elders en waar het personeelsverloop achter de toonbank groot is. 
12/12 08u00  Alabama-shuffle: hoe het Republikeinse opportunisme de Senaatsverkiezingen kleurtFrans Verhagen is journalist. Zijn meest recente boek is Geschiedenis van de Verenigde Staten.
12/12 07u45  Amnesty: "EU is medeplichtig aan foltering van vluchtelingen"De EU-lidstaten zijn mede verantwoordelijk voor mishandeling, moord en andere onmenselijke behandelingen in de Libische vluchtelingenkampen. Dat stelt Amnesty International in een nieuw rapport.
12/12 07u45  Code geel: ook tijdens ochtendspits nog kans op gladde wegenDe kans op gladde wegen blijft ook tijdens de ochtendspits bestaan. Daarvoor waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de politie. 
12/12 07u30  Dames opgelet: man met 'aanstelleritis' is écht zieker dan een vrouwDames: als de man weer eens kermend van ellende op de bank ligt met wat gewoon een koutje lijkt - het is geen aanstelleritis. Er zijn serieuze aanwijzingen dat mannen zich écht ellendiger voelen als ze worden getroffen door een verkoudheid of een griepje.
12/12 07u30  Een beetje sneeuw en alles staat vast: valt dat niet te vermijden?Sneeuwval deed bijna heel Vlaanderen vastlopen. Het leverde de drukste dag van het jaar, een stormloop op winterbanden en bijzonder veel geannuleerde vluchten op. Experts ramen de economische schade op minstens 25,6 miljoen euro.
12/12 07u30  Voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur en zijn twee kinderen zijn aangehoudenEx-topman Jeroen Piqueur en zijn twee kinderen zijn opgepakt in het kader van de Optima-zaak. Ze zijn intussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het parket. 
12/12 07u15  Stevige winterprik zorgt voor langste file van het jaarSneeuwval deed bijna heel Vlaanderen vastlopen. Het leverde de drukste dag van het jaar, een stormloop op winterbanden en bijzonder veel geannuleerde vluchten op. Experts ramen de economische schade op minstens 25,6 miljoen euro.
12/12 07u15  Voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur en zijn twee kinderen zijn opgepaktEx-topman Jeroen Piqueur en zijn twee kinderen zijn opgepakt in het kader van de Optima-zaak. Dat bevestigt het parket. 
12/12 07u00  Ex-hoofdredacteur van De Standaard Manu Ruys overledenOud-journalist en politiek commentator Manu Ruys is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat bericht De Standaard, waar hij van 1975 tot 1989 politiek hoofdredacteur was.
12/12 07u00  Gerecht pakt entourage van voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur opHet Gentse gerecht pakt sinds enkele weken stelselmatig ex-toplui van Optima op voor verhoor. Maandag was het de beurt aan de kinderen van Jeroen Piqueur, bericht De Standaard dinsdag. Jeroen Piqueur leek maandagavond nog buiten schot, maar volgens de krant verwachten waarnemers dat hij snel zal volgen.
12/12 07u00  Netanyahu stuit op gesloten EU-frontBenjamin Netanyahu is op een gesloten front gestuit bij zijn bezoek aan de Europese Unie, als eerste Israëlische premier in 22 jaar. Mocht hij verwachten, na het besluit van president Trump om Jeruzalem te erkennen als Israëls hoofdstad, dat andere landen de VS volgen, dan komen die landen niet uit Europa.
12/12 06u45  Ook tijdens ochtendspits nog kans op gladde wegenDe kans op gladde wegen blijft ook tijdens de ochtendspits bestaan. Daarvoor waarschuwen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de politie. 
12/12 06u15  "Medewerker Bosnische ambassade Den Haag opgepakt wegens oorlogsmisdaden"Een Bosnische militair, die werkzaam is op de Bosnische ambassade in Den Haag, is gisteren opgepakt op verdenking van het plegen van oorlogsmisdaden. Lokale media melden dat Enes Jahić is gearresteerd bij de grensovergang toen hij Bosnië en Herzegovina in wilde gaan.
12/12 06u15  "Je moet het leven gewoon leven in plaats van het krampachtig vast te leggen"Is de smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face over swipen, liken en liegen. Vandaag: virtueel verhalenverteller Jan Rosseel (38).
12/12 06u15  Ik word in New York heen en weer geslingerd tussen verliefdheid en afschuwHalina Reijn is actrice bij Toneelgroep Amsterdam en schrijft wekelijks over wat haar bezighoudt. Dit is haar laatste column.
12/12 06u15  Veel gezinnen zijn wanhopig op zoek naar een betaalbare woningVrijwilligersorganisaties schuimen permanent het internet af op zoek naar woningen voor gezinnen in armoede. Het kwetsbaarst zijn vluchtelingen die onlangs hun gezin lieten overkomen. Huisjesmelkers ruiken hun kans, terwijl de overheid de steunmaatregelen voor vluchtelingen afbouwt. 
12/12 06u15  De onzichtbare wooncrisis: dubbel zo veel sociale woningen nodigVlaanderen zit in een wooncrisis. 125.000 mensen staan op de wachtlijst voor een sociale woning, maar het aantal personen dat er recht op heeft, is bijna dubbel zo groot. Van alle private huurders in Vlaanderen houdt 30 procent te weinig budget over om menswaardig te leven. Veertien middenveldorganisaties vragen om ingrepen op zowel lange als korte termijn.
12/12 06u15  Wanneer voldoende mensen inzien dat bitcoins geen toekomst hebben als betaalmiddel, zal de zeepbel barstenPaul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
12/12 06u00  Nabestaanden slachtoffers Bende van Nijvel willen dat Nederlandse cold case-expert onderzoek overdoetNabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel eisen dat de Nederlandse professor Peter van Koppen, een gerenommeerde Nederlandse expert in cold cases, het onderzoek naar de Bende overdoet. Dat hebben ze tegen justitieminister Koen Geens gezegd op de jaarlijkse bijeenkomst voor de nabestaanden. Dat meldt Het Nieuwsblad.
12/12 03u45  Gebuisde studenten uit kansengroepen mogen jaar significant vaker niet meer overdoen sinds invoering 30-procentregel KU LeuvenDe 30 procent-regel, die de KU Leuven in het academiejaar 2015-2016 invoerde en waarbij eerstejaars die geslaagd zijn op minder dan 18 van de 60 studiepunten (30 procent) hun jaar niet mogen overdoen, treft kansengroepen significant meer dan anderen. 
12/12 02u15  Energiepact bevestigt kernuitstap in 2025De vier energieministers in ons land hebben een akkoord bereikt over een pact dat de energievisie voor de toekomst vastlegt. Belangrijkste vaststelling: de kernuitstap blijft behouden. Al blijft het de vraag of N-VA dit pact ook zal goedkeuren in de Vlaamse en federale regering.
12/12 02u15  'Verbied reclame voor gokken'Gokreclame moeten worden verboden. Tot die conclusie komt de Hoge Gezondheidsraad in een nieuw advies. 'Gokken is door de reclame genormaliseerd.'
12/12 01u45  Brussels Airport verwacht ook vandaag nog vertragingen en annuleringenReizigers op Brussels Airport moeten ook vandaag nog rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van het winterweer. Dat deelt de luchthaven in Zaventem deze nacht mee via zijn website.
12/12 01u45  'Statiegeldalliantie' strijdt tegen zwerfafvalLees meer >
12/12 01u45  Zwarte sneeuwSneeuwval deed bijna heel Vlaanderen vastlopen. Het leverde de drukste dag van het jaar, een stormloop op winterbanden en bijzonder veel geannuleerde vluchten op. Experts ramen de economische schade op minstens 25,6 miljoen euro.
12/12 01u45  Nog één week om te bieden op AnderlechtDinsdag 19 december, dat is de uiterste datum waarop de kandidaat-overnemers van Anderlecht hun bod moeten uitbrengen. Er komen zeker vier 'offertes'.
12/12 01u45  Swings pakt olympisch ticket op 1.500 en 5.000 meterSnelschaatser Bart Swings verzekerde zich tijdens de wereldbeker in Salt Lake City van een olympisch ticket voor de 1.500 en 5.000 meter. Eerder was hij al zeker van de massastart. Voor de 10.000 meter is hij eerste reserve.
12/12 01u45  BioLees meer >
12/12 01u45  Wauquiez nieuwe leider Les RépublicainsLees meer >
12/12 01u45  TelexLees meer >
12/12 01u45  Geraint Thomas speculeert over vertrek bij SkyLees meer >
12/12 01u45  Wonen in de wachtrijVlaanderen zit in een wooncrisis. 125.000 mensen staan op de wachtlijst voor een sociale woning. Van de private huurders houdt 30 procent te weinig budget over om menswaardig te leven. Veertien middenveldorganisaties vragen ingrepen op de korte en de lange termijn.
12/12 01u45  Extreemrechts stopt rook-verbod horecaLees meer >
12/12 01u45  Kaduke wet in kaduke democratieMatthias Somers is filosoof en wetenschappelijk medewerker van de progressieve denktank Minerva. Zijn wisselcolumn met Yasmien Naciri verschijnt wekelijks.
12/12 01u45  Populariteit van vinylplaten doet kleinere labels de das omNu de grote platenlabels opnieuw Led Zeppelin en Pink Floyd op vinyl uitgeven, moeten kleinere platenmaatschappijen plaatsmaken. 'Twaalf weken wachten op een bestelling is de norm geworden.'
12/12 01u45  Homans ruziet alweer op Twitter, maar is dat wel slim?Afgelopen weekend beet Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) van zich af tegen haar gewezen topambtenaar Alona Lyubayeva via Twitter. En dat is niet de eerste keer. Is het wel verstandig om discussies uit te vechten op het publieke forum?
12/12 01u45  Onderzoekers lichten Bende-slachtoffers inIn het onderzoek naar de Bende van Nijvel blijft de piste van 'sommige' oud-rijkswachters de hoogste prioriteit behouden. Volgens de Bergense procureur-generaal gaat het onder meer om Madani Bouhouche en Robert Beijer.
12/12 01u45  Genk hoopt op Clement, maar wil hij wel?Lees meer >
12/12 01u45  'Poetin heeft het echt geprobeerd'De Russische president Poetin is in Europese ogen een enge dictator. Maar zijn assertieve houding is niet zo raar als je naar het westerse Rusland-beleid kijkt, zegt Nina Chroesjtsjov, achterkleindochter van de vroegere Sovjetleider.
12/12 01u45  Muyters wil jeugd via sport aan job helpenLees meer >
12/12 01u30  Marc Coucke trekt belang in SnowWorld op via openbaar bodDe West-Vlaamse ondernemer Marc Coucke heeft via een openbaar bod, dat hij via zijn investeringsmaatschappij Alychlo heeft uitgebracht, zijn belang in SnowWorld opgetrokken, het Nederlandse bedrijf van skihallen uit Zoetermeer. Coucke bezit nu 67,9 procent van de aandelen. Dat deelt Alychlo mee.
12/12 01u30  "Werkgevers blijven aanwerven maar tempo vertraagt"Werkgevers zullen tijdens de eerste drie maanden van volgend jaar blijven aanwerven, maar het tempo vertraagt. Dat blijkt vandaag uit de barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten van hr-dienstverlener Manpower. 
12/12 00u00  Woordvoerster Witte Huis: "Media verspreiden bewust fake news"De Amerikaanse media verspreiden bewust 'fake news'. Zij doen dat om het Amerikaanse volk al even opzettelijk op het verkeerde spoor te zetten. Dat heeft de woordvoerster van president Donald Trump, Sarah Sanders Huckabee, vandaag gezegd. Tijdens de dagelijkse briefing van het Witte Huis vielen ongewoon harde woorden.
11/12 23u00  Kiezen tussen MeToo en Trump: president steunt kandidaat die van misbruik wordt beschuldigdVoor het eerst sinds bijna een kwart eeuw hebben de Democraten een redelijke kans de Senaatszetel binnen te slepen, nu de oerconservatieve Republikeinse kandidaat Roy Moore in opspraak is geraakt wegens seksueel wangedrag. Maar voor veel inwoners van de zuidelijke staat weegt president Trump zwaarder dan zonde.
11/12 23u00  Ministers sluiten principeakkoord: energiepact bevestigt kernuitstap in 2025De vier energieministers in ons land hebben een akkoord bereikt over een pact dat de energievisie voor de toekomst vastlegt. Belangrijkste vaststelling: de kernuitstap blijft behouden. Al blijft het de vraag of N-VA dit pact ook zal goedkeuren in de Vlaamse en federale regering.
11/12 23u00  Frankrijk verbiedt gsm’s in scholenDe Franse president Emmanuel Macron liet tijdens zijn kiescampagne al verstaan dat hij gsm’s uit de scholen wilde weren en hij houdt woord. Vanaf september 2018 mogen leerlingen van lagere en middelbare scholen in Frankrijk niet langer hun gsm meebrengen naar school. Dat bevestigt de minister van Onderwijs. 
11/12 22u15  Amerikanen gaan weer naar de maan, tussenstation voor MarsPresident Trump heeft NASA de opdracht gegeven een ruimtevaartprogramma op te zetten met als doel Amerikaanse astronauten op de maan te zetten. De maan zal als tussenstation dienen voor een reis naar Mars, aldus een verklaring die Trump vandaag in het Witte Huis ondertekende.
11/12 22u15  Recordaantal drugsmoorden in Mexico: "Je kunt niet meer eten omdat die geur bij je blijft"2017 dreigt het dodelijkste jaar in Mexico te worden, sinds het aantal moorden wordt geregistreerd. Het aantal doden als gevolg van drugsoorlogen nadert de 25.000 in één jaar tijd. Zicht op verbetering is er niet.
11/12 21u45  Ex-topman Facebook: "Sociale media maken maatschappij kapot"Een voormalige topman bij Facebook meent dat het sociale netwerk schade aanricht aan de maatschappij. Chamath Palihapitiya zegt zich enorm schuldig te voelen voor het bedrijf dat hij mee groot heeft gemaakt.
11/12 21u45  Dader aanslag New York handelde wellicht alleen'Een mislukte aanslag.' Zo blikt Bill de Blasio, de burgemeester van New York, terug op de explosie die gisteren een druk busstation in Manhattan trof. Er vielen vier gewonden, onder wie de 27-jarige dader.
11/12 21u15  KMI waarschuwt voor gladde wegen vannachtHet KMI waarschuwt voor gladde wegen in de loop van de nacht. De sneeuwzone schuift in de loop van de avond en nacht geleidelijk van het westen naar het centrum en daarna naar het oosten van het land, aldus de weersvoorspelling voor de komende uren. Daarbij kan een drietal centimeter sneeuw vallen.
11/12 21u15  Winterse trend op Twitter: de Snowface ChallengeNa de Icebucket Challenge is Twitter een nieuwe trend rijker: de Snowface Challenge. Het netwerk wordt overspoeld met foto's van gezichten in de sneeuw.
11/12 21u00  Nina Chroesjtsjov: "Poetin heeft het echt geprobeerd"De Russische president Poetin is in Europese ogen een enge dictator. Maar zijn assertieve houding is niet zo raar als je naar het westerse Rusland-beleid kijkt, zegt Nina Chroesjtsjov, achterkleindochter van de vroegere Sovjetleider. 
11/12 20u45  Dit weten we over Akayed Ullah, de verdachte van de aanslag in New YorkNa de explosie in het bus- en metrostation Port Authority in Manhattan identificeerde de politie de vermoedelijke dader als Akayed Ullah. De politie is voorlopig karig met informatie, maar intussen duiken er steeds meer gegevens op over de verdachte.
11/12 20u45  Leegloop dreigt bij Gentse N-VAHet rommelt bij de Gentse N-VA. Nadat begin dit jaar Siegfried Bracke plaats moest ruimen als lijsttrekker, twijfelt hij nu openlijk of hij volgend jaar nog wel deelneemt aan de verkiezingen. Intussen lijkt een ware leegloop gaande bij de Gentse afdeling. 'Als Elke Sleurs lijsttrekker blijft, stop ik bij N-VA.'
11/12 20u30  Sp.a doet aan zelfreflectie: “Met de vinger wijzen is niet genoeg”Een peiling van amper 10 procent en een Antwerps kartel dat nu al beschadigd is. Het zijn symptomen van wat sommige binnen sp.a omschrijven als overdreven navelstaarderij. “We blijven hangen in het status quo.”
11/12 20u30  Ministers bereiken akkoord over het Energiepact: "Kernuitstap bevestigd"De vier ministers van Energie in ons land hebben een akkoord bereikt over het interfederaal Energiepact. Dat heeft de Waalse minister van Energie Jean-Luc Crucke gemeld. Het kabinet van zijn Vlaamse collega Bart Tommelein (Open Vld) bevestigt dat de vier ministers een tekst op tafel hebben gelegd, maar benadrukt dat die eerst nog door de vier regeringen moet worden besproken en goedgekeurd. Volgens de krant Le Soir wordt de kernuitstap bevestigd.
11/12 19u45  Waarom elke sneeuwman er ongeveer hetzelfde uitzietLees meer >
11/12 19u45  Bergense procureur-generaal over Bende-onderzoek: "Blijven piste van 'sommige' oud-rijkswachters volgen"In het onderzoek naar de Bende van Nijvel blijft de piste van ‘sommige’ oud-rijkswachters de hoogste prioriteit behouden. Volgens de Bergense procureur-generaal Ignacio de la Serna gaat het onder meer om Madani Bouhouche en Robert Beijer.
11/12 19u30  Populariteit van vinyl nekt kleinere labelsNu grote platenlabels opnieuw Led Zeppelin en Pink Floyd op vinyl uitgeven, moeten kleinere platenmaatschappijen plaatsmaken. 'Twaalf weken wachten op een bestelling is de norm geworden.'
11/12 19u15  Apple koopt muziekherkenningsapp ShazamHet Amerikaanse technologieconcern Apple koopt muziekherkenningsapp Shazam. Dat heeft Apple vandaag bevestigd zonder financiële details vrij te geven.
11/12 19u15  Vrouwen die Trump van ongewenste intimiteiten beschuldigden, eisen parlementair onderzoekDrie vrouwen die de Amerikaanse president Donald Trump hebben beschuldigd van ongewenste intimiteiten, hebben vandaag opgeroepen om een parlementair onderzoek tegen hem op te starten. Ze deden dat tijdens een gemeenschappelijke persconferentie en in een televisie-interview.
11/12 19u00  Nobelprijswinnaar waarschuwt: "Slechts één driftbui verwijderd van nucleaire vernietiging"De vernietiging van de mensheid is 'slechts één impulsieve woedeuitbarsting verwijderd'. Dat heeft het hoofd van de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens (ICAN), winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, gezegd tijdens de prijsuitreiking.
11/12 19u00  Honderden gezinnen zonder stroom in West-VlaanderenIn de regio Ieper, Diksmuide en Zonnebeke is er sinds 17.15 uur geen stroomvoorziening meer. De problemen liggen bij hoogspanningsbeheerder Elia, bevestigt die laatste.
11/12 18u45  Tijd voor een heus leespactAnn Brusseel is Vlaams volksvertegenwoordiger en onderwijsexpert voor Open Vld.
11/12 18u45  Olivier Theyskens: "Ik plak niet graag een etiket op mijn eigen stijl, maar ik ben inderdaad licht romantisch"In het MoMu Antwerpen is een expositie over het beeldbepalende werk van ontwerper Olivier Theyskens (40) te zien. De Belgische modeontwerper aan de hand van zeven ontwerpen.
11/12 18u30  Alabama-shuffle: de opportunistische strijd om SenaatszetelsLees meer >
11/12 18u30  "Ze zeggen dat ik geen vrienden heb": gepeste jongen krijgt massale steun na hartverscheurende videoEen emotionele video van Keaton Jones uit het Amerikaanse Tennessee is in geen tijd meer dan 18 miljoen keer gedeeld. De jongen postte het filmpje online na de zoveelste pestpartij op school. De video laat niemand onbewogen; de jongen krijgt nu zelfs massaal steun vanuit Hollywood.
11/12 18u30  Metro tussen Meir en Groenplaats geëvacueerdIn Antwerpen is het metroverkeer zwaar verstoord door problemen met de seingeving. Dat meldt De Lijn. 
11/12 18u30  Homans slaat om zich heen op Twitter: goede profilering of beschadigend voor de politiek?'Spaar je energie en geld voor de arbeidsrechtbank!' Dat wierp Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) haar gewezen topambtenaar Alona Lyubayeva zondagavond toe op Twitter. Is het wel verstandig om zulke discussies uit te vechten op het publieke forum?
11/12 18u00  Dennis Rodman wil zelf de brokken met Noord-Korea gaan lijmenVoormalige basketbalspeler Dennis Rodman, die in het verleden al meermaals een bezoek bracht aan Noord-Korea en Kim Jong-un “een persoonlijke vriend” noemt, vraagt dat president Trump hem officieel benoemt tot vredesgezant zodat hij eigenhandig een einde kan gaan maken aan het voortdurende conflict tussen de VS en Noord-Korea. 
11/12 18u00  Alle illustraties van Joost Swarte voor The New Yorker gebundeld in één overzichtsboekWelke tekenaar droomt er nu niet van om in The New Yorker te publiceren, liefst nog als coverartiest? De Nederlandse illustrator Joost Swarte is er bijna kind aan huis. Hij publiceerde er zo vaak dat hij er een lijvig boek van kon maken. Van schets tot publicatie.
11/12 17u45  Doorbraak: experimenteel middel kan ziekte van Huntington halt toeroepenEen Brits onderzoeksteam is er voor het eerst in geslaagd de ziekte van Huntington te genezen. Het genetische defect dat de erfelijke aandoening veroorzaakt, kon met een experimenteel geneesmiddel gecorrigeerd worden.
11/12 17u45  Hét probleem van de Vlaamse woonmarkt is het nijpende tekort aan betaalbare keuze op de private huurmarktBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
11/12 17u45  De hype verhevigt: ook speculeren op koers bitcoin kan nuSinds zondag kun je in Amerika handelen in de koerswaarde van de bitcoin. Speculeren op de waarde van een virtuele munt die je niet eens in je bezit hebt: de hype rond de cryptomunt bitcoin is een nieuw stadium ingegaan.
11/12 17u15  Waarom jaagt een regering die 5 jaar aan de macht is deze mikmak in geforceerde draf door het parlement?Matthias Somers is filosoof en wetenschappelijk medewerker van de progressieve denktank Minerva. Zijn wisselcolumn met Yasmien Naciri verschijnt wekelijks.
11/12 17u15  ‘The Shape of Water’ topfavoriet voor Golden GlobesThe Shape of Water, de romantische fantasyfilm van Guillermo Del Toro die eerder ook al de Gouden Leeuw in Venetië won, is met zeven nominaties de topfavoriet voor de Golden Globes.
11/12 17u00  Mysterie ontrafeld: waarom het 'onmogelijke' Andesgebergte toch bestaatVolgens de leerboeken van de geologie kan het Andesgebergte eigenlijk niet bestaan: het is te hoog en ligt op de verkeerde plek. Een Amsterdamse aardwetenschapper weet waarom het toch klopt.
11/12 17u00  Ook zware avondspits door de sneeuw: "Ga de baan niet meer op als het niet moet"Ook de avondspits verloopt moeilijk door het winterweer. 'Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Verkeerscentrum raden aan om vandaag niet meer de baan op te gaan indien niet noodzakelijk', klinkt het in een persbericht. Intussen is al zowat 1.000 ton zout gestrooid door het AWV, zowel preventief als curatief. Brussels Airport raadt passagiers momenteel af om vandaag nog naar de luchthaven te vertrekken.
11/12 17u00  'Springsteen on Broadway': meesterlijk sacramentAl zo'n twee maanden speelt Bruce Springsteen vijf avonden per week voor amper 975 man in een theaterzaal in het hart van Manhattan. Als de theatershow één ding duidelijk maakt, dan wel dat de man niemand nog iets te bewijzen heeft – behalve zichzelf.
11/12 16u45  Tip: Verlaat vanavond de veilige koldercocon van 'De slimste mens' en rep u naar PlattelandsTVIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Stef Selfslagh over PlattelandsTV.
11/12 16u30  PikdorserraceIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Stef Selfslagh over PlattelandsTV.
11/12 16u30  Springsteen op Broadway: intiem met The BossAl zo'n twee maanden speelt de grootste rockster ter wereld vijf avonden per week voor amper 975 man. In een theaterzaal in het hart van Manhattan. En als de show één ding duidelijk maakt, dan wel dat Bruce Springsteen niemand nog iets heeft te bewijzen - behalve zichzelf.
11/12 16u30  'The Shape of Water' topfavoriet voor Golden GlobesThe Shape of Water, de romantische fantasyfilm van Guillermo Del Toro die eerder ook al de Gouden Leeuw in Venetië won, is met zeven nominaties de topfavoriet voor de Golden Globes.
11/12 16u00  Ontploffing aan busstation New York: "Dit was een poging tot terroristische aanslag"De explosie aan het bus- en metrostation Port Authority, een van de drukste stations in het centrum van New York, was een poging tot een terroristische aanslag. Dat hebben burgemeester Bill de Blasio en gouverneur Andrew Cuomo gezegd tijdens een persconferentie. Bij de mislukte aanslag zijn vier gewonden gevallen. Drie metrolijnen en het busverkeer werden een tijdlang stilgelegd. Eén verdachte werd gearresteerd.
11/12 15u45  Verkeerscriminelen kunnen nog moeilijker naar de cel: "Dit is dodelijk"Politierechters voelen zich met de rug tegen de muur gezet, nu Koen Geens (CD&V) 'hun wapen' afneemt. De minister voor Justitie heeft de strafdrempel voor onmiddellijke aanhouding verhoogd, waardoor wegpiraten nauwelijks nog achter tralies zullen verdwijnen.
11/12 15u45  "Een Vlaming is bereid om in de file te staan in ruil voor een vrijstaand huis met een eigen tuin"Een vrijstaand huis met een eigen tuin, Vlamingen zijn bereid om daar uren per dag voor in de file te staan. De 'betonstop' die de overheid heeft aangekondigd, moet aan die 'Vlaamse woondroom' een eind maken. Valt het tij nog te keren?
11/12 15u30  Ontploffing aan busstation New York: vier gewonden, verdachte opgepaktBij een explosie aan het bus- en metrostation Port Authority, een van de drukste stations in het centrum van New York, zijn vier gewonden gevallen. Dat meldt de brandweer van New York. Drie metrolijnen zijn ontruimd. De politie bevestigt dat er één persoon gearresteerd is.
11/12 15u15  Daar is de sneeuw, daar is de verkeersellendeHevige sneeuwval veroorzaakte maandag heel wat verkeershinder op onze wegen. Tijdens de ochtendspits stond er op een bepaald moment meer dan 1.200 kilometer file. Ook het openbaar vervoer en het vluchtverkeer waren ernstig verstoord.
11/12 15u15  Ook zware avondspits verwacht door de sneeuw: "Ga de baan niet meer op als het niet moet"Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht ook vanavond een moeilijke avondspits door het winterweer. 'AWV en het Verkeerscentrum raden aan om vandaag niet meer de baan op te gaan indien niet noodzakelijk', klinkt het in een persbericht. Intussen is al zowat 1.000 ton zout gestrooid door het AWV, zowel preventief als curatief. Brussels Airport raadt passagiers momenteel af om vandaag nog naar de luchthaven te vertrekken.
11/12 15u00  Poetin beveelt terugtrekking Russische troepen uit Syrië: "Missie briljant volbracht"De Russische president Poetin is vanochtend met een belangrijke mededeling neergestreken op een luchtmachtbasis in Syrië: de Russische troepen trekken zich terug uit de Syrische burgeroorlog.
11/12 15u00  Nog meer winters weer voor de boegVanmiddag en vanavond verwacht het KMI nog meer sneeuw en smeltende sneeuw, vooral in het westen en in het centrum van het land. In het oosten valt eerst nog regen, maar ook daar zal het later vanavond en vannacht gaan sneeuwen. De temperaturen hangen rond het vriespunt in het westen, in het centrum en het oosten lopen ze tijdelijk op van 4 tot 8 graden. Ook komende nacht kunnen nog winterse buien vallen en in het oosten en de Ardennen ook nog sneeuwbuien. Minima van +3 aan zee tot -3 in de Ardennen.
11/12 15u00  Ontploffing aan busstation New York: drie metrolijnen ontruimd, verdachte opgepaktIn het centrum van New York zijn drie metrolijnen ontruimd na een explosie aan het busstation Port Authority, een van de drukste stations in Manhattan. De politie bevestigt dat er één persoon is aangehouden.
11/12 14u30  Zeefdruk eens een platenhoesIn de rubriek Look Hoes Talking gaan we op zoek naar het verhaal achter een Belgische platenhoes. Deze week: Oasi, de nieuwe plaat van de Leuvense beatbakker Moodprint, met een artwork van kunstenaar Obed Vleugels.
11/12 14u15  Ontploffing in New York bij busstation, drie metrolijnen ontruimdDe NYPD, de politie van New York, bevestigt een explosie in midtown Manhattan.
11/12 13u45  Bioscopen na 35 jaar weer toegelaten in Saudi-ArabiëHet regime in Saudi-Arabië gaat volgend jaar opnieuw bioscopen toelaten. Dat heeft hun ministerie van Cultuur en Informatie vandaag meegedeeld. Daarmee wordt een einde gemaakt aan een verbod dat 35 jaar lang van kracht was.
11/12 13u30  Een pleidooi voor meer leesplezier is geen pleidooi voor ‘leutigheid’ of ‘verkleutering’, integendeelSylvie Dhaene is directeur bij Iedereen Leest.
11/12 12u30  "Vleestaks is binnen vijf tot tien jaar onvermijdelijk"In een rapport voor investeerders stellen specialisten dat 'zondetaksen' op vlees, met als doel de toenemende vleesconsumptie in te dijken, binnen vijf tot tien jaar een feit zullen zijn. Een vleestaks die de enorme impact van vleesconsumptie op de klimaatverandering en de gezondheid van de mens heeft, is onvermijdelijk volgens een analyse in opdracht van investeerders met een gezamenlijke portefeuille van meer dan 4 biljoen dollar.
11/12 12u15  Belgen spelen hoofdrol in derby: Lukaku faalt, Kompany out met nieuwe blessureTwee weken voor Kerstmis lijkt de Engelse titelrace al beslist. Door een 1-2-zege bij stadgenoot United heeft Manchester City nu een voorsprong van elf punten. Vincent Kompany en Romelu Lukaku kenden een ongelukkige namiddag.
11/12 12u15  Vanderhaeghe stuwt AA Gent ook tegen Kortrijk naar zegeVastberaden, vol vertrouwen en nu al anderhalve maand ongeslagen. AA Gent herleeft onder Yves Vanderhaeghe. Zijn vaste basisploeg nam met 2-1 de maat van Kortrijk en staat stevig in de top zes.
11/12 12u15  Dit rijkelijke feestmaal met eend en porto tover je in amper een halfuur op tafelDe feestdagen zorgen zo al voor genoeg stress, dus in de keuken houden we het liever relatief rustig. En tóch zullen we nog indrukwekkende feestgerechten op tafel toveren. Dat ze, zoals in het geval van deze rijkelijke eendenborstfilets met portosaus, maar een halfuurtje bereidingstijd vereisen, blijft ons geheimpje. Laat maar komen, die happy holidays!
11/12 12u00  35ste landstitel dreigt te gaan vliegen voor AnderlechtIs dit dezelfde ploeg die bij momenten voetballes gaf in Celtic Park? Met elf of met tien, Anderlecht was tegen Charleroi onhandig aan de bal. 'Er stond geen ploeg', was coach Hein Vanhaezebrouck streng maar rechtvaardig. Anderlecht rest maar één ding, zondag in Olympia: winnen.
11/12 12u00  Harassment All Around, Afghan Women Weigh Risks of Speaking OutKABUL, Afghanistan — “You’re ugly, Maryam, everyone says so, but I guess you’re a virgin so when you’re ready to have sex, let me know and I will be glad to …” Her male co-worker, writing on her Facebook account, finished the sentence obscenely.
11/12 11u45  Pretpark of cinema? ‘Star Wars: The Last Jedi’ eerste 4D-film in Belgische zalenSchuddend in je stoel, terwijl de kogels je om de oren lijken te vliegen. Welkom bij de 4D-film. Het 4DX-systeem voegt extra dimensie toe aan de kijkervaring, te beleven in Brussel en Antwerpen.
11/12 11u30  Dit moet u weten voor u gaat etenHet sneeuwt, en dat betekent naar goede gewoonte ellende op de weg. Verslavingsexperts uiten kritiek op de Kansspelcommissie, omdat die volgens hen de goksector eerder steunt dan controleert. En niet elke student blijkt wakker te liggen van de examens. Dit moet u weten voor u de voeten onder tafel schuift.
11/12 11u15  ‘Star Wars: The Last Jedi’ wordt de eerste film in de Belgische zalen in 4DSchuddend in je stoel, terwijl de kogels je om de oren lijken te vliegen. Welkom bij de 4D-film. Het 4DX-systeem voegt extra dimensie toe aan de kijkervaring, te beleven in Brussel en Antwerpen.
11/12 11u15  Eerste handel in bitcoin op beurs start nerveus: "Erg riskant"Je hoeft al geen bitcoins meer te hebben om er geld aan te verdienen. De hype rond de cryptomunt bereikt een nieuw stadium nu je kunt speculeren op de prijsstijging of -daling. Het is voor het eerst dat bitcoins serieus worden verhandeld op een traditionele beurs.
11/12 11u15  Radicaler kan het niet: een econoom die groei geen goed idee vindtEr is een radicale omslag nodig in het economisch denken, vindt Kate Raworth, die de Keynes van de 21ste eeuw wordt genoemd. Als we vasthouden aan groei helpen we de planeet om zeep.
11/12 10u45  Olympische droom van ex-wielrenner Brad Wiggins krijgt knauw na zwak roeidebuutBradley Wiggins, ex-Tourwinnaar en 37 intussen, wil als roeier naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Maar de weg is nog lang, zo blijkt bij zijn competitiedebuut in Londen.
11/12 10u30  Netanyahu in Brussel: "Europeanen zullen Trump volgen in de erkenning van Jeruzalem"De Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die vandaag in Brussel is voor een vergadering met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, maakte nog eens van de gelegenheid gebruik om de Amerikaanse president Donald Trump te prijzen voor zijn erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. 
11/12 09u45  Verdachte opgepakt in 25 jaar oude Nederlandse moordzaakDe Nederlandse politie heeft 25 jaar na de feiten een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de verkrachting en gewelddadige dood van Milica van Doorn. Dat gebeurde na een groot DNA-onderzoek, zo meldt de politie Noord-Holland maandagochtend. De identiteit van de verdachte is wel niet bekendgemaakt.
11/12 09u30  QOTSA-frontman Josh Homme trapt fotografe in het gezichtQueens of the Stone Age-zanger Josh Homme (44) heeft zaterdag tijdens een optreden in Los Angeles fotografe Chelsea Lauren in haar gezicht geschopt. Inmiddels excuseerde hij zich voor het bizarre voorval.
11/12 09u30  Verslaving aan smartphone zorgt voor depressie en angsten bij tienersStellen dat tieners alsmaar meer afhankelijk worden van hun smartphone, mag intussen gelden als schoolvoorbeeld van 'een open deur intrappen'. Een nieuwe studie toont aan dat die afhankelijkheid een impact kan hebben op de hersenen van die tieners. Wanneer ze verslaafd zijn aan hun smartphone, lopen tieners een groter gevaar op depressie en angsten.
11/12 08u15  Internationale wapenverkoop leverde 375 miljard dollar op in 2016De omzet van militair materieel en diensten van de 100 grootste wapengroepen in 2016 is tot bijna 375 miljard dollar (318 miljard euro) gestegen in 2016. Dat is 1,9 procent meer dan het jaar ervoor, of de eerste stijging in 5 jaar, meldt het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
11/12 08u15  De zes tofste tech-kerstcadeaus onder 50 euroEen geschikt kerstcadeau hoeft niet altijd handenvol geld te kosten. Hier zijn zes producten voor de 'techies' in je familie en vriendenkring met een cadeauvriendelijk prijskaartje.
11/12 08u15  Flexi-jobs: jobcreatie of broodroof?Wie meer verdient, moet in theorie meer afgeven aan vadertje staat. In de praktijk is dat echter niet altijd het geval. Zo zijn flexi-jobs vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Maar welke gevolgen brengt dat met zich mee?
11/12 08u15  Hoe een donut de wereld kan reddenEr is een radicale omslag nodig in het economisch denken, vindt Kate Raworth, die de Keynes van de 21ste eeuw wordt genoemd. Als we vasthouden aan groei helpen we de planeet om zeep.
11/12 08u00  Grootste bosbrand in Californië breidt uit: maar 10 procent onder controleDe grootste bosbrand in de Amerikaanse staat Californië blijft in omvang toenemen. Volgens de krant Los Angeles Times bestrijkt Thomas - zoals de brand genoemd wordt - al een oppervlakte van 930 vierkante kilometer. Het is daarmee de op vier na grootste brand uit de recente geschiedenis van de Amerikaanse staat. De brandweer zegt slechts 10 procent van het vuur onder controle te hebben.
11/12 07u45  Sinterklaasakkoord: dit zit er in voor uDe federale regering bereikte een akkoord over de losse eindjes in het Zomerakkoord. Maar wat verandert er nu precies?
11/12 07u45  N-VA: Kinderen jonger dan zes horen niet in een voorziening van de bijzondere jeugdzorgAls kinderen jonger dan zes uit huis worden geplaatst, moet pleegzorg de eerste optie zijn. Toch hebben vorig jaar zo’n negenhonderd kinderen jonger dan zes in een voorziening van de bijzondere jeugdzorg moeten doorbrengen. Om dat voortaan te vermijden, stelt N-VA de invoering van gezinshuizen voor, een soort formule tussen de bestaande pleegzorg en de residentiële jeugdhulpverlening.
11/12 07u15  Peter Dedecker (N-VA) stopt met politiekHij legde in zijn eentje het Arco-schandaal bloot, maar nu is het tijd voor iets anders. In 2019 stopt federaal parlementslid Peter Dedecker (N-VA) met politiek. 'Ik wil meer met technologie bezig zijn.'
11/12 07u15  Controles op witte kassa in horecazaken brengen waslijst onregelmatigheden aan het lichtBij 4.835 zeer gerichte controles bleken zeven op de tien horeca-uitbaters niet in orde met de verplichte witte kassa. Ook bleek 10 procent van de zaken wel een witte kassa te hebben, maar werd ze niet gebruikt.
11/12 07u15  Sneeuw verwacht vanaf het einde van de ochtendspits: "Stel uw verplaatsingen na 8 uur uit"Wie denkt dat de winterprik na de sneeuwwitte zondag voorbij is, heeft het mis. Ook vandaag wordt het opnieuw winters weer, met mogelijk een sneeuwtapijt van 5 tot plaatselijk 15 centimeter. Tegen het einde van de ochtendspits zal een neerslagzone van smeltende sneeuw en sneeuw het zuiden van Vlaanderen bereiken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt automobilisten om verplaatsingen na 8 uur indien mogelijk uit te stellen.
11/12 07u00  Oppositie in Venezuela mag niet meedoen aan verkiezingenDe Venezolaanse president Nicolas Maduro zegt dat de belangrijkste oppositiepartijen uitgesloten zouden zijn bij de presidentsverkiezingen van 2018. Hij sluit hen uit omdat ze de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren geboycot hebben.
11/12 07u00  "Vrouwen die Trump beschuldigen van seksueel wangedrag moeten gehoord worden"VN-ambassadeur van de Verenigde Staten, Nikki Haley, verraste vriend en vijand toen ze tijdens een interview op de Amerikaanse televisie zei dat vrouwen die president Donald Trump beschuldigen van seksueel wangedrag 'gehoord moeten worden'.
11/12 07u00  Gokindustrie weegt te zwaar op beleid'De Kansspelcommissie beschermt gokkers onvoldoende', stellen verslavingsexperts. Volgens hen faciliteert de overheidsinstelling de goksector eerder dan dat ze die controleert. 'Ze lijkt een soort van Unizo.'
11/12 07u00  Deze koppels gaan de deur niet uit zonder matching outfitsZe zijn verliefd, verwant of elkaars beste maatje. Ze houden van opvallen, voelen zich zo meer verbonden of vinden het gewoon gemakkelijk. Deze duo’s hebben krek hetzelfde hangen in hun kast, en daar hebben ze zo hun redenen voor.
11/12 06u45  Twee zwaargewonden bij vechtpartij in metrostation Bockstael in LakenBij een vechtpartij in metrostation Bockstael in Laken zijn gisterenavond twee zwaargewonden gevallen. Dat bevestigt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB na een nieuwsbericht van VTM Nieuws.
11/12 06u15  Fleur van Groningen: "Ik heb die klootzak een mot verkocht"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: schrijfster-cartooniste Fleur van Groningen (35). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
11/12 06u15  Als een voor de vrije markt nutteloos geworden bejaarde wordt Sinterklaas naar de marge geduwdBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (8) en Missy (4).
11/12 06u15  Als de overheid al geen geld inzet op de KansspelcommissieDe Kansspelcommissie draagt twee petten. Enerzijds beschermt ze de gokkers, anderzijds reguleert ze de sector. Maar kan dat, de spelers én de sector vertegenwoordigen? 'De commissie moet meer middelen krijgen.'
11/12 06u15  Van tweedehandsjazz tot bloedende blues: deze concerten mag u komende week niet missenU wil deze week een stapje in de wereld zetten? De muziekredactie van De Morgen helpt u graag op weg.
11/12 06u15  Examens? Niet elke tiener ligt er wakker vanSommige leerlingen zitten er al middenin, voor andere staan de examens voor de deur. Een belangrijke periode, maar de kans bestaat dat zij niet meteen beter hun best gaan doen dan bij een kleine overhoring. 
11/12 06u15  Europa raakt steeds meer verdeeld en dat zal Netanyahu ten volle uitbuitenKoen Vidal is commentator bij De Morgen. 
11/12 06u15  "Voetbalclubjes in dit land wanen zich allemaal kleine Anderlechtjes: de beste spelers weghalen bij de concurrentie en verleiden met allerlei lekkers"Hans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
11/12 05u00  Spannende stembusstrijd in Alabama is populariteitspoll voor TrumpAanhangers van de Republikeinse Partij volgen vol spanning de tussentijdse verkiezing in de staat Alabama voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. De stembusstrijd is uitgedraaid op een populariteitspoll van de politieke agenda van president Donald Trump.
11/12 03u30  Roemenen betogen opnieuw tegen justitiehervormingMeer dan tienduizend betogers hebben gisteren de kou getrotseerd in verschillende Roemeense steden. Ze protesteerden opnieuw tegen een geplande justitiehervorming. Die riskeert volgens de manifestanten om de strijd tegen corruptie te ondermijnen.
11/12 02u45  Unicef wil veiligere digitale wereld voor kinderenLees meer >
11/12 02u30  Bitcoin debuteert op beurs aan 15.000 dollarDe controversiële virtuele munt Bitcoin, heeft gisteren zijn vuurdoop beleefd op een mondiale beurs, waar het verhandeld werd aan 15.000 dollar. Rond 0.20 uur stond de koers al op 15.940 dollar per bitcoin voor de future of het termijncontract waarvan de transactie is gepland op 17 januari. Dat blijkt uit de gegevens van beursoperator Chicago Board Options Exchange (CBOE) uit de Verenigde Staten.
11/12 01u45  ReactieLees meer >
11/12 01u45  'Een mens raakt nooit ontdekt'Lees meer >
11/12 01u45  Dat moet beter tegen ClubIs dit dezelfde ploeg die bij momenten voetballes gaf in Celtic Park? Met elf of met tien, Anderlecht was tegen Charleroi onhandig aan de bal. 'Er stond geen ploeg', was coach Hein Vanhaezebrouck streng maar rechtvaardig. Anderlecht rest maar één ding, zondag in Olympia: winnen.
11/12 01u45  Waarom niet elke tiener wakker ligt van examensSommige leerlingen zitten er al middenin, voor andere staan de examens voor de deur. Een belangrijke periode, maar de kans bestaat dat zij niet meteen beter hun best gaan doen dan bij een kleine toets.
11/12 01u45  Brugse burcht houdt al 39 thuismatchen standGescoord en gewonnen. Het is wat Club op eigen veld nu al het hele seizoen doet. Een onneembare burcht. Laat Anderlecht maar komen.
11/12 01u45  Uniek geschenk voor eindejaar? HooikoortsLees meer >
11/12 01u45  Fleur van GroningenLees meer >
11/12 01u45  De Vlaming houdt van zijn kerstboom, maar die wordt wel kleinerLees meer >
11/12 01u45  Gebrek aan efficiëntie kost Antwerp bijna zegeAntwerp trapte 21 keer naar doel, maar het was wachten tot Faris Haroun een niet te missen kans binnenwerkte. Intussen staat de Great Old wel stevig in play-off I.
11/12 01u45  Genk zet Stuivenberg op straatRacing Genk heeft zijn coach Albert Stuivenberg op de keien gezet. Net geen jaar na zijn aanstelling was een erbarmelijk gelijkspel tegen Eupen de druppel.
11/12 01u45  Peter Dedecker stopt met politiekHij legde in zijn eentje het Arco-schandaal bloot, maar nu is het tijd voor iets anders. In 2019 stopt federaal parlementslid Peter Dedecker (N-VA) met politiek. 'Ik wil meer met technologie bezig zijn.'
11/12 01u45  Mummie in graftombe Luxor gevondenLees meer >
11/12 01u45  Man City neemt optie op de titelTwee weken voor Kerstmis lijkt de Engelse titelrace al beslist. Door een 1-2-zege bij stadgenoot United heeft Manchester City nu een voorsprong van elf punten. Vincent Kompany en Romelu Lukaku kenden een ongelukkige namiddag.
11/12 01u45  Met vaste kern naar 15 op 15Vastberaden, vol vertrouwen en nu al anderhalve maand ongeslagen. AA Gent herleeft onder Yves Vanderhaeghe. Zijn vaste basisploeg nam met 2-1 de maat van Kortrijk en staat stevig in de top zes.
11/12 01u45  Verhaal over Brusselse krantenbedeler grote winnaar op Kortfilmfestival LeuvenLees meer >
11/12 01u45  Opgepast: uitzonderlijk vervoerLees meer >
11/12 01u45  Zeven op tien horecazaken niet in orde met witte kassaLees meer >
11/12 01u45  Vlaanderen gaat zijn bibsysteem upgradenLees meer >
11/12 01u00  Twee zwaargewonden bij vechtpartij in metrostation Bockstael in Laken: metrostation tijdelijk geslotenBij een vechtpartij in metrostation Bockstael in Laken zijn gisterenavond twee zwaargewonden gevallen. Dat bevestigt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB na een nieuwsbericht van VTM Nieuws.
11/12 00u45  Winterprik nog niet voorbij: vandaag sneeuwtapijt tot 15 centimeter mogelijk, opletten voor gladde wegenWie denkt dat de winterprik na de sneeuwwitte zondag voorbij is, heeft het mis. Ook vandaag wordt het opnieuw winters weer, met mogelijk een sneeuwtapijt van 5 tot plaatselijk 15 centimeter.  Ook deze nacht en ochtend is er nog kans op gladde wegen. Dat zeggen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Meteo Wing.
10/12 22u00  Dit zijn de twee grootste zotten van 'Sorry voor alles'Kun je Sorry voor alles, het Emmy-winnende verborgencamera-programma van Eén, een tweede keer maken? De makers bewijzen van wel. Al moesten ze voor frisse ideeën wel op trip met een schrale camper.
10/12 22u00  Conservatieve hardliner Wauquiez is nieuwe leider van Franse partij Les RépublicainsDe 42-jarige Laurent Wauquiez is vanavond verkozen tot de nieuwe leider van Les Républicains, de grootste centrumrechtse partij in Frankrijk. De conservatieve hardliner kreeg al in de eerste ronde bijna drie kwart van de partijleden achter zich.
10/12 21u45  Executie Iraanse VUB-docent stap dichterbijDe executie van Ahmadreza Djalali, de Iraans-Zweedse gastdocent van de Vrije Universiteit Brussel, is dichterbij gekomen. Zijn advocaat heeft tegen de afspraken in geen beroep aangetekend tegen het vonnis, zo meldt zijn echtgenote. Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal gratie vragen bij de hoogste leider van Iran.
10/12 21u30  Europese film zkt. publiek: "Het hoeft niet altijd hard en koud te zijn"In Berlijn vierden de European Film Awards afgelopen weekend hun 30ste verjaardag. En toch heeft u waarschijnlijk nog nooit gehoord van de “Europese Oscars”. Het is tekenend voor een groter probleem: Europese cinema bereikt steeds minder mensen. 
10/12 21u15  Christoph Waltz: "Jezelf tof vinden, is tijdverlies"Het grote publiek kent acteur Christoph Waltz vooral als eeuwige filmslechterik. Met Falstaff toont hij een ander talent: het regisseren van opera's. 'Ik wil geen grote gebaren.'
10/12 21u15  Raf, de man die dacht dat hij in 'Sorry voor alles' zat: "Plots lijkt alles verdacht"Twee weken lang was Raf Njotea er vast van overtuigd dat hij in Sorry voor alles op zou duiken. Dat het uiteindelijk een hoax bleek, maakte de paranoia er niet minder op. 'Als je erop begint te letten, rijden er heel veel busjes met geblindeerde ruiten rond.'
10/12 21u00  Winterprik nog niet voorbij: maandag sneeuwtapijt tot 15 centimeter mogelijk, opletten voor gladde wegenLees meer >
10/12 20u30  Drie tegengoals, twee rode kaarten: winst op Club plots must voor Anderlecht na rampavond tegen CharleroiMet het mes op de keel. Zo trekt Anderlecht zondag naar Jan Breydel. Paars-wit mag er, na de 1-3 tegen Charleroi, niét verliezen. Anders telt Club plots dertien punten meer. En is een nieuwe landstitel wel heel ver weg.
10/12 20u15  Britse PR-goeroe Max Clifford overleden in cel: 'mannetjesmaker' die zelf het sensatieverhaal werdMax Clifford, ooit de machtigste man in de Britse mediawereld, is zondag in de gevangenis overleden. Hij is 74 jaar geworden. De laatste 2,5 jaar van zijn leven zat de voormalige PR-goeroe in de cel. Hij werd tot acht jaar veroordeeld wegens acht gevallen van seksueel misbruik tussen 1977 en 1985. Clifford was een van de bekendheden die werden meegezogen in de seksschandalen van wijlen televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile.
10/12 20u15  Drie tegengoals, twee rode kaarten: winst op Club plots must voor Anderlecht na rampavond tegen ChaleroiMet het mes op de keel. Zo trekt Anderlecht zondag naar Jan Breydel. Paars-wit mag er, na de 1-3 tegen Charleroi, niét verliezen. Anders telt Club plots dertien punten meer. En is een nieuwe landstitel wel heel ver weg.
10/12 20u15  Controle Gazastrook nog steeds niet in handen Palestijnse Autoriteit door nieuwe "obstakels"De radicale Palestijnse beweging Hamas heeft de controle over de Gazastrook nog niet overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit. Er zijn nieuwe 'obstakels' opgedoken, zo heeft een van de leiders van Fatah meegedeeld.
10/12 20u15  Smartphones niet meer welkom in Franse scholenDe Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer bevestigde vandaag dat vanaf september 2018 smartphones niet meer toegelaten worden in Franse scholen en in het hoger onderwijs. De maatregel kwam er op initiatief van de huidige president Emmanuel Macron.
10/12 20u00  Doodstraf dreigt voor Iraanse gastdocent VUB omdat advocaat beroep niet indiendeDe doodstraf waar Ahmadreza Djalali, een Iraans-Zweedse wetenschapper en gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel, toe veroordeeld is, is uitvoerbaar nu zijn advocaat tegen de afspraken in geen beroep aangetekend heeft tegen het vonnis. Dat meldt Gerlant van Berlaer, een collega van Djalali en spoedarts aan het UZ Brussel. 
10/12 20u00  Herbeleef hoe Anderlecht met negen man ten onder gaat tegen CharleroiAftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 19u45  LIVE: Benavente doet de boeken toe voor Anderlecht (0-3)Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 19u30  LIVE: Owngoal Kums duwt Anderlecht nog dieper in de put (0-2)Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 19u15  Het Vlaams politiek landschap is eenvoudig in wielertermen te omschrijven. N-VA is weg. LosDe politieke actualiteit volgens Carl Devos.
10/12 19u00  LIVE: Anderlecht met z'n tienen verder na tweede geel Deschacht (0-1)Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 18u45  Waarom moeten onze kinderen slaapverwekkende boeken lezen?Marc de Bel is 20 jaar onderwijzer, 30 jaar kinder- en jeugdboekenschrijver, auteur van 164 boeken, met ruim 1.600 lezingen in lagere en middelbare scholen op de teller.
10/12 18u45  Europa mist kans om met één stem over Israël-Palestina te pratenBenjamin Netanyahu is vandaag in Brussel om de EU uit te leggen dat Trump groot gelijk heeft om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Dat Hongarije en Tsjechië de Israëlische premier voluit steunen, betekent dat Europa niet met één stem kan spreken.
10/12 18u30  Macron roept Netanyahu op tot "moedig gebaar" naar PalestijnenDe Franse president Emmanuel Macron heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opgeroepen tot een 'moedige gebaar' ten opzichte van de Palestijnen. Dat is nodig 'om uit de huidige impasse te komen', zo klonk het tijdens de gemeenschappelijke persconferentie van Macron en Netanyahu na een ontmoeting in Parijs.
10/12 18u30  Europa mist kans om met een stem over Israël-Palestina te pratenLees meer >
10/12 18u30  LIVE: Rezaei trapt Charleroi van op de stip op voorsprong! (0-1)Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 17u15  De kerstboom heeft zijn piek nog niet bereiktKoopt u dit jaar een kunststof kerstboom of haalt u toch opnieuw puur natuur binnen? In beide gevallen koopt u steeds vaker een boom die past in een kleiner interieur. 
10/12 17u00  Bitcoin doorloopt alle stadia van een klassieke financiële bubbel: wanneer volgt de crash?Aan het eind van een doldwaze week is één bitcoin 15.000 dollar waard. De cryptomunt doorloopt dezelfde vijf stadia als alle financiële bubbels. Wanneer volgt de crash?
10/12 17u00  LIVE: Anderlecht - Charleroi gaat gewoon door - Vanhaezebrouck zet Teo opnieuw op de bankAftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 17u00  Vastgelopen ferry in Calais weer vlotEerder dan verwacht is een ferry die bij het verlaten van de haven van Calais in Frankrijk op een zandbank was gelopen weer vlot gekomen. Geen van de ruim tweehonderd mensen aan boord van de ferry 'Pride of Kent' is gewond geraakt, zo liet rederij P&O Ferries weten. 'Wij hopen de passagiers zo snel mogelijk op een ander schip over te zetten.'
10/12 16u30  Magnette wil niet in regering als PS onder de twintig procent zou uitkomenMocht de PS bij de verkiezingen van 2019 het resultaat van de jongste peiling halen, zou PS-kopstuk Paul Magnette niet voor regeringsdeelname van zijn partij pleiten. Dat zei Magnette zondag op RTL-TVi. In de peiling van VTM, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL haalden de Franstalige socialisten de drempel van 20 procent niet, zowel in Wallonië als in Brussel.
10/12 16u30  Ben Crabbé of 'Sorry voor alles'? Dit mag u vanavond niet missen op tvHet is vandaag een hoogdag voor Ben Crabbé, want vanavond wordt de 5.000ste aflevering van Blokken uitgezonden. Niet overtuigd door onze selectie? Bekijk hier de volledige tv-gids.
10/12 16u15  Man neergestoken in busstation in JeruzalemIn Jeruzalem is een beveiligingsagent neergestoken door een Palestijn in een busstation. De man zou zwaargewond zijn. De politie heeft het over een 'terroristische aanval'.
10/12 16u15  "Er was een stemmetje in mij dat zei: als je nu zelfmoord pleegt, heb je niet alles geprobeerd"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: schrijfster-cartooniste Fleur van Groningen (35). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
10/12 16u15  Fleur van Groningen: "Mijn grootste prestatie is dat ik nog leef"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: schrijfster-cartooniste Fleur van Groningen (35). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
10/12 16u15  Als er dino's aan te pas komen, zit ik geheid op de eerste rijIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Maxim Vandendaele over zijn liefde voor Jurassic Park.
10/12 16u00  'Als er dino's aan te pas komen, zit ik geheid op de eerste rij'In de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Maxim Vandendaele over zijn liefde voor Jurassic Park.
10/12 15u45  Overlast noch overmoed: de toekomst van de Belgische muziekIn DE Studio kon je het met eigen ogen aanschouwen: de toekomst van de Belgische muziek is verzekerd. Afwezig: de usual suspects uit de scene. Aanwezig: een karrenvracht aan onterecht onbekend talent en enkele engelenstemmen.
10/12 15u30  Londen zal EU-factuur niet betalen zonder handelsakkoordHet Verenigd Koninkrijk zal niet zomaar 40 à 45 miljard euro betalen om zijn rekeningen met de Europese Unie te vereffenen. Die betaling kan er enkel komen als er ook een handelsakkoord wordt gesloten. Dat heeft David Davis, de Britse minister die bevoegd is voor de brexit, vandaag verklaard aan de BBC. Davis stelde in het interview ook dat het vrijdag gesloten principeakkoord niet juridisch bindend is, waardoor het eerder als 'intentieverklaring' geldt.
10/12 15u15  120.000 Vlamingen op wachtlijst voor sociale woningKandidaat-huurders voor een sociale woning moeten gemiddeld 1.131 dagen, meer dan drie jaar, wachten op een sociale woning. Dat zegt Vlaams Parlementslid An Moerenhout (Groen), die daarover een schriftelijke vraag stelde aan minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Groen pleit ervoor de wachttijden terug te dringen en meer sociale woningen te bouwen.
10/12 14u45  Inside Trump’s hour-by-hour battle for self-preservationWith Twitter as his Excalibur, the president takes on his doubters, powered by long spells of cable news and a dozen Diet Cokes. But if Mr. Trump has yet to bend the presidency to his will, he is at least wrestling it to a draw.
10/12 14u45  Ferry met 300 inzittenden vastgelopen in haven van CalaisEen ferry met 300 passagiers aan boord is vastgelopen in de Franse haven van Calais. Daarbij vielen geen gewonden maar het verkeer op zee is wel verstoord, zo is vernomen uit officiële bron.
10/12 14u45  Erdogan noemt Israël "terroristische staat" en "kindermoordenaar"Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is Israël een 'terroristische staat' is die 'kinderen vermoordt'. Dat heeft hij gezegd tijdens een campagnebijeenkomst in het Turkse Sivas.
10/12 14u30  Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens wint Nobelprijs VredeSetsuko Thurlow uit Japan, die de atoombom op Hiroshima heeft overleefd, en Beatrice Fihn van de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) hebben vandaag in Oslo tijdens een plechtigheid officieel de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst genomen.
10/12 14u30  Meer dan een halve eeuw oud, maar nog geen greintje gedateerdGeen kerstkitsch in de Munt dit jaar, wél reflectie over de betekenis van religie. Poulencs opera Dialogues des Carmélites is een beklemmend drama over existentiële angst. En: geen greintje gedateerd.
10/12 13u45  IN BEELD. Sneeuwtapijt in VlaanderenOp verschillende plaatsen in Vlaanderen sneeuwde het vanochtend. Dat zorgt voor heel wat mooie beelden en voor sneeuwpret. Al zorgt de sneeuw ook voor gevaarlijke wegen.
10/12 13u30  Guy Vanhengel: "Sabotage en tegenwerking in dossier rond het Eurostadion"Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) voelt zich niet aangesproken door de kritiek van premier Charles Michel (MR) op het 'verprutste' Eurostadiondossier. Dat zei hij vandaag in De Zevende Dag.
10/12 13u15  Joe Arpaio, de gemeenste sheriff van Amerika: "75 jaar heb ik gewacht op mijn held Donald Trump"President Donald Trump verleende in augustus van dit jaar gratie aan de toen pas veroordeelde 85-jarige Joe Arpaio, de ‘gemeenste sheriff van de VS’. Arpaio wordt gevreesd door Amnesty International, maar geliefd door Trump. ‘Ik heb de reputatie keihard te zijn, terwijl ik in werkelijkheid ook een heel fijne man ben.’
10/12 13u15  Ik weet zeker dat ik hem moet laten inslapen, snikt mijn vriendin, het is een kwestie van dagenHilde Van Mieghem, acteur, regisseur en auteur, neemt u mee in haar leefwereld.
10/12 13u15  "Ik was als een muis voor de kat, terwijl ik dacht dat we samen tijgers waren"Else (28) had maar één doel: de jongen die haar steeds ontglipte, doen kiezen voor een relatie, voor vaste grond onder de voeten. Toen ze hem wilde verrassen met een ontbijtje, werd pijnlijk duidelijk dat haar strijd zinloos was.
10/12 13u00  De kerstcadeaus van de Cult.redactieNog inspiratie nodig? De Cult.redactie van De Morgen selecteerde zelf ook een paar al dan niet cultureel verantwoorde cadeaus voor onder de kerstboom.
10/12 13u00  Guy Vanhengel: "Politieke sabotage in dossier rond het Eurostadion"Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) voelt zich niet aangesproken door de kritiek van premier Charles Michel (MR) op het 'verprutste' Eurostadiondossier. Dat zei hij vandaag in De Zevende Dag.
10/12 12u45  Hinder en ongevallen door sneeuwvalDe sneeuw die vanochtend over Vlaanderen viel zorgde niet alleen voor mooie plaatjes en sneeuwpret, maar brengt ook gladde en gevaarlijke wegen met zich mee. 
10/12 12u30  LIVE (18u): Anderlecht: "Voorlopig geen indicaties dat wedstrijd uitgesteld zal worden"Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
10/12 12u00  Jambon vraagt CD&V om Spaanse "neofascist"-uitspraak af te keurenMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) hoopt op een vorm van excuses of afkeur van partijgenoten in het Europees Parlement van de Spaanse Pilar Ayuso Gonzalez, die hem gisteren een 'neofascist' noemde. Dat heeft hij verklaard in Wakker Op Zondag op ATV. De Partido Popular van Gonzalez hoort samen met onder meer CD&V tot de EVP-fractie in het Europees Parlement. Jambon noemt de uitspraak 'totaal van de pot gerukt' en 'niet ernstig'.
10/12 11u00  Kinderen grootste slachtoffers van conflict in SyriëKinderen zijn de dupe van aanhoudend geweld in Ghouta, een door rebellen beheerst gebied even ten oosten van de Syrische hoofdstad Damascus. De meeste scholen zijn gesloten en medische zorg voor kinderen is nagenoeg onmogelijk. 
10/12 09u30  Netanyahu: "Hypocriet Europa meet met twee maten over conflict Midden-Oosten"Kort voor een bezoek aan Parijs en Brussel heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Europa verweten in het conflict in het Midden-Oosten met twee maten te meten. 
10/12 09u15  Vlaanderen krijgt grootste eengemaakt bibliotheeksysteem ter wereldVlaanderen krijgt een eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS) dat het grootste centraal beheersplatform voor bibliotheken ter wereld moet worden. De Vlaamse regering heeft daarvoor op voorstel van minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) een akkoord gesloten met Cultuurconnect.
10/12 09u15  Witte zandstranden, wuivende palmbomen en geradicaliseerde moslimsHet Caribische Trinidad en Tobago heeft witte zandstranden en wuivende palmbomen. En geradicaliseerde moslims, die massaal naar Syrië vertrekken.
10/12 08u30  Netanyahu: "Europa meet met twee maten over conflict Midden-Oosten"Kort voor een bezoek aan Parijs en Brussel heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Europa verweten in het conflict in het Midden-Oosten met twee maten te meten. 
10/12 08u15  Wie betoogt tegen slavenhandel, moet zijn doelwit zorgvuldig kiezenMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
10/12 06u30  VN-diplomaat na bezoek aan Pyongyang: "Tijd dringt voor diplomatieke oplossing"In de Noord-Koreaanse kwestie is er een 'dringende noodzaak om misrekeningen te vermijden en kanalen te openen die het risico op conflict verminderen'. Dat is de boodschap die de vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties Jeffrey Feltman heeft overgemaakt tijdens zijn bezoek aan Pyongyang.
10/12 06u15  Jasje met 'Turkse ruit' regeert in Turkije: Erdogan is de grote trendsetterWe hadden het niet meteen in hem gezien, maar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een ‘mode­trend’ in gang gezet. 
10/12 06u15  "Nieuw referendum over finaal brexitakkoord is nodig"Na een week getouwtrek over de Noord-Ierse grens hebben Theresa May en de EU alsnog de eerste fase van de brexit-gesprekken afgerond. Toch blijven de uitdagingen voor de Britse premier enorm. Politicologe Sarah de Lange: 'De positie van Theresa May blijft zwak'.
10/12 06u15  Madame MiG knalde als eerste vrouw door de geluidsmuurDe Russische Marina Popovitsj brak 102 wereldrecords en sloopte als eerste vrouw de geluidsbarrière. Madame MiG, zoals zij werd genoemd, ontpopte zich tot een van de belangrijkste pilotes aller tijden.
10/12 06u15  Bollywood en kitsch zijn passé: Mumbai, stad van duizend-en-één dromenJe kunt Mumbai – Bombay voor de nostalgici – al lang niet meer reduceren tot Bollywoodfilms, sloppenwijken en heilige koeien. Anno 2017 geven creatieve en ondernemende Indiërs de stad een grondige make-over. Een verslag vanuit de grootste stad van India. 
10/12 06u15  Tippen zegt vooral iets over het karakter van de tipgever en heeft niets met sociale status te makenDominique Persoone (49), de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.
10/12 05u30  Dit is het nieuwe NMBS-vervoersplan dat vandaag van start gaatSpoorwegmaatschappij NMBS voert vandaag haar nieuwe vervoersplan in, waarbij het treinaanbod met 5 procent wordt uitgebreid. Het vervoersplan moet zorgen voor meer treinen naar grote steden, een versterking van het weekendaanbod, snellere verbindingen en betere overstapmogelijkheden. Waar mogelijk wordt ook de reistijd verlaagd.
10/12 05u00  Arabische Liga eist dat Trump zijn beslissing over Jeruzalem ongedaan maaktDe Arabische Liga eist dat de Verenigde Staten hun beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, ongedaan maken. 'Deze verschuiving in het Amerikaanse beleid inzake Jeruzalem is een gevaarlijke ontwikkeling, waarbij de VS zich geïsoleerd hebben zodat ze geen sponsor en bemiddelaar meer kunnen zijn van het vredesproces', luidt in een gezamenlijke mededeling van de buitenlandministers van de lidstaten na een spoedzitting in het Egyptische Caïro.
10/12 03u45  Gemaskerde mannen bekogelen Zweedse synagoge met molotovcocktailsEen groep mannen heeft geprobeerd brand te stichten in een synagoge in het centrum van de Zweedse stad Göteborg. Volgens berichten ging het om een groep van ongeveer twintig gemaskerde mannen. Zweedse media melden dat er molotovcocktails richting het gebouw zijn gegooid. Op het moment van het voorval waren er in de synagoge ongeveer twintig jongeren aanwezig.
10/12 03u30  Arabische Liga wil dat VS beslissing over Jeruzalem ongedaan maaktDe Arabische Liga vraagt de Verenigde Staten het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël te herzien. Volgens een gezamenlijke verklaring in de nacht van zaterdag op zondag 'is het Amerikaanse besluit over Jeruzalem een schending van het internationale recht.'
10/12 03u00  Zweedse synagoge doelwit van brandstichtingEen groep mannen heeft geprobeerd brand te stichten in een synagoge in het centrum van de Zweedse stad Göteborg. Volgens eerste berichten ging het om een groep van ongeveer twintig gemaskerde mannen. Zweedse media melden dat er molotovcocktails richting het gebouw zijn gegooid. Op het moment van het voorval waren er in de synagoge ongeveer twintig jongeren aanwezig.
10/12 02u30  "Grootste Quiz ter Wereld" in Gent breekt twee wereldrecordsIn het Gentse Flanders Expo hebben zaterdagavond 3.723 mensen deelgenomen aan de 'Grootste Quiz ter Wereld' ten voordele van Music For Life, de jaarlijkse actie voor het goede doel van radiozender Studio Brussel. Het wereldrecord van 4.903 deelnemers werd niet gehaald, maar er werden wel records opgetekend voor het dragen van een fluohesje en voor het gelijktijdig een blikje opentrekken.
10/12 00u45  Militairen klissen onruststoker in ElseneIn de marge van de kerstmarkt die dit weekend wordt georganiseerd op het Flageyplein in Elsene, hebben militairen gisteravond een man ingerekend die klanten lastigviel in een nachtwinkel. 
10/12 00u15  "The Square" pakt zes prijzen op European Film AwardsDe film 'The Square' van de Zweedse regisseur Ruben Ostlund heeft gisteren zes prijzen in de wacht gesleept op de 30ste editie van de European Film Awards in Berlijn. 'The Square' ging onder meer met de prijs voor Beste Europese film lopen. Eerder won Ostlund met de langspeelfilm ook al de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.
10/12 00u15  LIVE (18u): Rukt Anderlecht op naar de tweede plaats, of neemt Charleroi afstand?Aftrap om 18uScheidsrechter: Lawrence VisserConstant Vanden Stock-stadionAnderlecht wil verderbouwen op de zege tegen Celtic in de CL
09/12 23u15  VIDEO: Sterke Yaremchuk velt KV KortrijkAA Gent heeft vanavond met 2-1 gewonnen van KV Kortrijk. De bezoekers kwamen op voorsprong via Chevalier, maar de Buffalo's keerden de situatie nog voor de rust om. De tweede helft was er dan weer één om snel te vergeten.
09/12 21u45  Duits dorpje bij opbod verkocht aan anonieme biederHet kleine gehucht Alwine in de Duitse staat Brandenburg is vandaag bij opbod verkocht in Berlijn en ging van de hand voor 140.000 euro. Een anonieme bieder bracht via de telefoon het enige bod op het plaatsje uit en is dus de nieuwe eigenaar van het dorp midden in het bos waar momenteel vijftien mensen wonen.
09/12 20u45  Songfestivalwinnaar Salvador Sobral heeft een nieuw hartSongfestivalwinnaar Salvador Sobral heeft een nieuw hart gekregen. Dat bericht de Portugese media. De toestand van de Portugese zanger zou stabiel zijn, maar dat werd nog niet officieel bevestigd. 
09/12 19u45  Archeologen ontdekken spectaculaire nieuwe grafkamers met mummies in EgypteEgyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. De zowat 3.500 jaar oude kamers bevatten onder meer verschillende mummies, beelden, aardewerk, kleurrijke inscripties en grafzegels, zei minister voor Oudheid Khaled al-Enani. Hij kondigde verdere ontdekkingen aan voor de toekomst.
09/12 19u15  Code oranje in bijna heel het land: KMI waarschuwt voor gevaarlijke gladheid vannachtHet koude- en sneeuwfront dat ons land binnenkomt, kan vannacht voor gevaarlijk gladde wegen zorgen. Daarvoor waarschuwt het KMI.
09/12 19u00  Theaterbewerking ‘Oorlog en terpentijn’ van Jan Lauwers: een gesamtkunstwerkIntense gedramatiseerde vertelling die vanuit een origineel regieconcept vertrekt en door een sterke bezetting gedragen wordt.
09/12 18u15  Imam Grote Moskee van Brussel: "Ik ben niet gevaarlijk, ik ben geen salafist"De imam van de Grote Moskee in Brussel is 'een gevaar voor de samenleving'. Dat zei staatssecretaris Theo Francken (N-VA) over Abdelhady Sewif. VRT NWS interviewde de man. 'Ik weet niet waar die informatie vandaan komt', zegt hij. 'Ik ben geen gevaarlijke salafist.' Vandaag raakte bekend dat de moskee officieel erkend wil worden door de Belgische staat.
09/12 17u15  Louvre in Parijs deels ontruimd wegens brandLees meer >
09/12 16u45  Europarlementslid Spaanse regeringspartij noemt Jambon "neofascist" na Catalaanse manifestatie BrusselPilar Ayuso González, Europees parlementslid voor de Partido Popular, de partij van Spaans premier Mariano Rajoy, noemt Jan Jambon (N-VA) een 'neofascist'. González gebruikt de weinig diplomatieke term om uit te halen naar de minister van Binnenlandse Zaken nadat op Twitter foto's waren verschenen van een Brusselse politiewagen met daarop Catalaanse vlaggen.
09/12 16u45  Deze vijf filmtoppers kan u vanavond gratis bekijkenVoor wie er vanavond een gezellige tv-avond wil van maken: goed nieuws. Deze vijf parels zijn vanavond niet te missen. Voor een volledig overzicht van het tv-aanbod kan u hier terecht.
09/12 16u15  Theaterbewerking van 'Oorlog en terpentijn' door Jan Lauwers: een gesamtkunstwerkLees meer >
09/12 16u00  Premier Michel stelt toekomst Europese onderhandelingen over toetreding van Turkije in vraagPremier Charles Michel stelt zich opnieuw ernstige vragen bij de toekomst van de Europese toetredingsonderhandelingen met Turkije. De Europese Unie moet een 'strategische relatie' met Ankara onderhouden, maar Michel betwijfelt 'of het kader van toetreding (tot de EU) wel het juiste kader is'. 
09/12 15u45  Opnieuw rellen in Jeruzalem: verscheidene Palestijnen opgepaktIn Oost-Jeruzalem kwam het deze namiddag tot confrontaties tussen betogende Palestijnse jongeren en Israëlische militairen. Verschillende Palestijnen werden daarbij opgepakt.
09/12 15u00  Kris Peeters over Sinterklaasakkoord: "De kraan stond helemaal open, die is nu toch iets dichtgedraaid"De federale regering bereikte gisteravond een akkoord over de losse eindjes van het Zomerakkoord. Tot opluchting van CD&V-vicepremier Kris Peeters, die tevreden is over de bijsturingen die zijn partij uit de brand wist te slepen. 'Als je de adviezen in de vuilnisbak kiepert, moet je ze ook niet vragen.'
09/12 14u45  Grote Moskee van Brussel wil erkenning aanvragenDe directeur van de Grote Moskee in Brussel, Tamer Abou el Saod, zegt dat hij bereid is om een officiële erkenning voor de moskee aan te vragen bij de Belgische staat. Dat zegt hij zaterdag in Het Journaal op Eén.
09/12 14u30  In deze school willen mensen gratis les geven. Sofie Foets laat kansarme kinderen de wereld ontdekkenZe kregen deze week les van koning Filip himself. Een kroon op het werk voor Sofie Foets, bezielster van het Toekomstatelier, een weekendschool voor kansarme Brusselaartjes. Martine Tanghe en Guy Verhofstadt geven er les. 'Wij zeggen tegen die kinderen: dit kun jij ook.'
09/12 14u15  Aanhang Saakasjvili trekt op naar gevangenisAanhangers van de voormalige Georgische president Michail Saakasjvili zijn zaterdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev de straat opgegaan om zijn vrijlating te eisen. Ze blokkeerden een toegangsweg naar de gevangenis. Daarop sloot de politie een andere straat af, meldden lokale media. 
09/12 14u00  KLM vindt pilotenpet te ouderwets en schaft het iconische hoofddeksel in 2018 afVanaf 2018 dragen KLM-piloten geen pilotenpet meer. De luchtvaartmaatschappij is daardoor zeer vooruitstrevend - of, afhankelijk aan wie je het vraagt, slordig met tradities.
09/12 13u15  Iraakse premier: oorlog tegen Islamitische Staat ten eindeDe oorlog tegen Islamitische Staat in Irak is afgelopen. Dat heeft premier Haider al-Abadi verklaard. Het Iraakse leger heeft, met internationale steun, drie jaar lang tegen de jihadistische terreurorganisatie gestreden.
09/12 13u15  De nacht in beeld: wandelen door de slapeloze uren van EuropaLees meer >
09/12 13u15  Sofie Foets laat kansarme kinderen de wereld ontdekken in haar school: "Mensen staan in de rij om hier gratis les te geven"Ze kregen deze week les van koning Filip himself. Een kroon op het werk voor Sofie Foets, bezielster van het Toekomstatelier, een weekendschool voor kansarme Brusselaartjes. Martine Tanghe en Guy Verhofstadt geven er les. 'Wij zeggen tegen die kinderen: dit kun jij ook.'
09/12 13u15  Mijn mond viel kortstondig open toen ik links van de gang met sauzen en pasta een rekje met twaalf vinyl­platen aantrofStuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
09/12 13u15  Nog eentje voor de winterslaap: een veelzijdig nachtkastjeVoor Planeet De Prez aan een diepe winterslaap begint, geven we nog dit veelzijdige hoeknachtkastje mee. Perfect voor kleine ruimtes.
09/12 12u45  Procureur De Valkeneer is overtuigd dat "enkelen bereid zijn te praten"Christian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La Dernière Heure dat hij ervan overtuigd is dat er 'mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten' in het dossier van de Bende van Nijvel. 
09/12 12u30  Grootste kerstboom van Nederland kan niet stralen door blikseminslagHet zou dit jaar de 25ste keer zijn dat de zendmast van Lopik tijdens de donkere dagen de show zou stelen als de grootste kerstboom van Nederland. Maar vrijdagochtend, nadat de laatste tests waren verricht met de 120 ledlampen, sloeg de bliksem in op de Gerbrandytoren in IJsselstein. De lampen zijn daardoor zo beschadigd dat een snelle reparatie niet mogelijk is.
09/12 12u15  Hydrogen Sea in deSingel: een oceaan van donzige duisternis“Water is what you are, water is what you'll be,” geloofde Hydrogen Sea al op hun debuut. Aan die liquide belijdenis werd niet geraakt in deSingel, met een gloednieuwe en bloedstollende set waarin water én waterlanders overvloedig mochten stromen.
09/12 12u00  Procureur De Valkeneer overtuigd dat "enkelen bereid zijn te praten"Christian De Valkeneer, procureur van Luik, zegt in La Libre Belgique en La Dernière Heure dat hij ervan overtuigd is dat er 'mensen zijn die de waarheid kennen en dat enkelen bereid zijn te praten' in het dossier van de Bende van Nijvel. 
09/12 12u00  Zo ziet het Sinterklaasakkoord eruitDe federale regering bereikte gisteravond laat een akkoord over de losse eindjes in het Zomerakkoord. Maar wat verandert er nu precies?
09/12 11u30  Apple wil muziekapplicatie Shazam opkopenApple staat kort bij een akkoord over de overname van Shazam, de onderneming die de gelijknamige muziekherkenningsapp ontwikkelde. Dat meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van een bron die de onderhandelingen opvolgt. 
09/12 11u15  Eerste Australische holebikoppels dienen huwelijksaanvraag inAustralische holebikoppels die in het huwelijksbootje willen stappen, hebben vandaag voor het eerst de gelegenheid gekregen om een aanvraag daarvoor in te dienen. Nauwelijks iets meer dan 24 uur na de massale goedkeuring ervan in het parlement, is de wet die het homohuwelijk toelaat al in werking getreden.
09/12 11u15  Zij krijgt dit weekend de Nobelpijs voor de Vrede: "De kernbom is een onhandig, ouderwets wapen"Beatrice Fihn (35) gaat zondag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede ophalen. Namens ICAN, de lobbyclub die strijdt voor het uitbannen van kernwapens. Maar is dat streven wel zo verstandig?
09/12 10u15  Veroordeelde Brendan Dassey uit Making a Murderer blijft vastzittenBrendan Dassey, een van de veroordeelde hoofdpersonen uit de Netflix-serie Making a Murderer blijft toch in de gevangenis. De verstandelijk beperkte Dassey kreeg in 2007 levenslang voor betrokkenheid bij de verkrachting en moord.
09/12 10u00  Ziekenfonds Bond Moyson start met terugbetaling HPV-vaccin voor jongensJongens die zich laten inenten tegen baarmoederhalskanker (HPV) kunnen vanaf 1 januari volgend jaar rekenen op de terugbetaling van het vaccin door het ziekenfonds Bond Moyson Oost-Vlaanderen. 
09/12 09u15  Israël voert luchtaanval uit in GazastrookIn het centrum van de Gazastrook zijn zaterdagochtend twee Palestijnen om het leven gekomen bij een Israëlische luchtaanval op een Hamas-doelwit. De heeft een vertegenwoordiger van de radicale Palestijnse beweging meegedeeld.
09/12 08u45  Geluidshinder Brussels Airport: geen oplossing voor 2019Er zal voor 2019 geen structurele oplossing uit de bus komen voor de geluidshinder op de luchthaven Brussels Airport, dat zegt minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in een interview aan L'Echo zaterdag. 
09/12 08u30  Oppositiepoliticus Saakasjvili opnieuw opgepakt in OekraïneDe voormalige Georgische president Michail Saakasjvili (49) heeft vrijdag laten weten dat hij opnieuw is gearresteerd door de Oekraïense autoriteiten. Eerder deze week werd hij ook al opgepakt bij zijn huis in Kiev, maar hij slaagde er toen in er met hulp van aanhangers in te ontsnappen uit het politiebusje.
09/12 07u45  Bitcoin: Nobel initiatief, gekaapt door geldwolvenDe hysterie rond de virtuele munt bitcoin verblindt ons voor wat die in de eerste plaats is: een waanzinnig project waar we heel wat van kunnen leren voor de toekomst.
09/12 07u30  Vandaag koud en droog, maar sneeuw is op komstVandaag is het koud en meestal droog met brede opklaringen. In het zuidoosten zijn er aanvankelijk vrij veel lage wolkenvelden. In het noordoosten is er ook een kleine kans op een winterse bui. Maxima van -2 tot +5 graden. 's Nachts neemt de bewolking toe. Minima rond het vriespunt in het centrum, meldt het KMI. 
09/12 07u30  Zuhal Demir bevallen van dochtertje RozanneStaatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is gisterochtend in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk bevallen van een dochtertje. Het meisje weegt 3,4 kilo en heet Rozanne. Dat meldt Het Nieuwsblad.
09/12 07u15  100.000 euro voor jongerenproject? Neen, dank uMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil een jongerenproject opstarten in Molenbeek. Hij heeft er 100.000 euro voor klaarliggen. Alleen: de gemeente Molenbeek gaat niet akkoord.
09/12 06u15  Seveso-alarm vanaf volgend jaar afgevoerd: duur en nooit gebruiktDe Seveso-sirenes rond kerncentrales en chemische bedrijven worden afgevoerd. Vanaf volgend jaar worden ze vervangen door BE-Alert en sociale media, zo berichten  Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag.
09/12 06u15  "In Japan is seks zoiets als een hobby: sommigen vinden het leuk, anderen niet. Het is een keuze"Seks? Trouwen? Een relatie? Voor steeds meer Japanners hoeft het niet zo. Jonge mensen blijven liever alleen en getrouwde stellen slapen niet vaak samen. 'Pas als ze hebben besloten een kind te nemen, zetten ze in hun agenda: volgende week seks.'
09/12 06u15  De stad wordt slim. Nu de bestuurders nogMark Coenen is adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, en columnist van De Morgen.
09/12 06u15  Het is fascinerend om te zien wat er met een mens gebeurt als je hem als een beest behandeltOp zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters (°1965) over vrijheid, vogels en zijn vrouw. Zijn nieuwe boek 'In elke vrouw schuilt haar moeder' is nu uit.
09/12 06u15  Zes culturo's kopen kerstcadeautjes voor elkaar: "Dit geschenk gaat mij nog achtervolgen in mijn nachtmerries"Het idee: laat zes bekende culturo’s kerstcadeaus voor elkaar kopen. Het resultaat: poëzie van Tupac tot Trump, een sadistisch sociaal experiment en verhalen over bizarre verslavingen, instant crushes en nachtjes in de cel. 'Als je mijn geschenk wilt weggeven of verbranden, ik neem het je niet kwalijk. Echt.'
09/12 06u15  Transgender Corinne (81): "Veel mannen hebben nooit doorgehad dat ik nog geen echte vrouw was"Tientallen jaren bewaarde ze haar leven in een kartonnen doos. Netjes neergepend in dagboeken. Nu, op haar 81ste, ligt daar plots een boek: Casablanca voorbij. Het verhaal van een reis rond de wereld. Maar vooral: het verhaal van de Antwerpse Cornelis die Corinne werd.
09/12 06u15  'Godless': de nachtmerries achter de American DreamMinireeks Godless heeft de looks, structuur en thema's van een conventionele western. Maar in de ruwheid en tragiek van haar personages heeft ze tegelijkertijd een paar bakens verlegd - zowel voor haar specifieke genre als voor tv tout court.
09/12 06u15  Belg wil af van kernenergie: enquête toont vraag om groene stroomMeer of minder zonnepanelen, kerncentrales en elektrische auto's: hoe moet onze toekomst eruitzien? De vier energieministers in ons land lanceerden in oktober een onlinebevraging. De resultaten, de meningen van 30.000 mensen, zijn nu binnen en zullen worden meegenomen in hun politieke Energiepact. Alvast vier conclusies.
09/12 06u15  Alle kernwapens moeten weg, ook uit België, mijnheer MichelLees meer >
09/12 06u15  Dit zijn de 10 beste platen van de weekZeker, de streamers staan nu al vol kerstplaylists en in platenwinkel duiken de eerste kleffe eindejaarscompilaties op. Maar we krijgen toch nog een handvol pareltjes op ons bord, van Pantha Du Prince, Robert Finley en Dijf Sanders; wie anders?
09/12 06u15  Straks mag in Europa elke aap met een hoedje (en veel geld) een concurrerende competitie opzettenHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen.
09/12 05u15  Sluiting kerncentrales kan leiden tot enorme stijging van CO2-uitstootBij een sluiting van de kerncentrales kan de CO2-uitstoot in 2030 stijgen met 48 tot 78 procent. Dat berekende professor economie Johan Albrecht (UGent) samen met denktank Itinera. De federale regering en de deelstaten overleggen de komende weken over het Energiepact, dat de toekomst van de elektriciteitsproductie in ons land moet vastleggen.
09/12 04u15  Vijf leden van al-Qaida gedood bij Amerikaanse luchtaanvallen in JemenDe Verenigde Staten hebben vijf strijders van terreurorganisatie al-Qaida gedood bij luchtaanvallen in Jemen. Dat meldt het US Central Command vrijdag. 
09/12 02u45  Opnieuw twee Lafarge-directeurs in verdenking gesteld van financiering ISNa de ex-CEO van LafargeHolcim Eric Olsen zijn gisteravond in Parijs ook nog twee andere kopstukken in verdenking gesteld in verband met de activiteiten van de cementgroep in Syrië. Het gaat om de voormalige Lafarge-CEO Bruno Lafont (Olsens voorganger voor de fusie met Holcim) en de vroegere adjunct-directeur-generaal Christian Herrault.
09/12 02u30  Opnieuw raket vanuit Gaza naar Israël afgeschotenVanuit de Gazastrook is gisteravond opnieuw een raket afgevuurd op de zuidelijke Israëlische stad Sderot. Dat meldt het Israëlische leger. Het gaat om de derde raket die richting Israël is afgevuurd nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag aankondigde om eenzijdig Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
09/12 02u15  Smart businessLees meer >
09/12 02u00  Vooral aso'ers behalen diploma lerarenopleidingLees meer >
09/12 02u00  Scientology lokt Amsterdamse scholierenLees meer >
09/12 02u00  Een dode bij rellenLees meer >
09/12 02u00  Hilde CrevitsLees meer >
09/12 02u00  26.000 extra woningen nodig in AntwerpenTegen 2032 krijgt Antwerpen 40.000 nieuwe inwoners. Om die bevolkingsgroei op te vangen, moeten er 26.000 woningen bijkomen. Dat zegt schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA).
09/12 02u00  Alles behalve 'no deal'Lees meer >
09/12 02u00  KLM doet pilotenpet in de banLees meer >
09/12 02u00  Spoorvakbond wil staken op 19 decemberLees meer >
09/12 02u00  'Beste antwoord op Trump is erkenning Palestijnse staat'De Palestijnse ambassadeur in Brussel verwacht na de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad een krachtdadiger rol van de Europese Unie. 'We aanvaarden nog steeds een vredesproces, maar wel volgens een nieuws model.'
09/12 02u00  Noorse royal beschuldigt SpaceyLees meer >
09/12 02u00  Man behoudt vaker huis na echtscheidingLees meer >
09/12 02u00  'Als ik één tiende verdiende van wat men denkt, zou ik blij zijn'De discussie over de supplementen die artsen-specialisten aanrekenen voor een eenpersoonskamer zorgde deze week voor argwaan en irritatie bij collega's en patiënten. Want die dokters, verdienen die sowieso al niet buitensporig veel? 'Alle nuance verdwijnt bij het horen van die bedragen.'
09/12 02u00  Liever kerstcadeau op maatKrijgt u een kerstcadeautje van uw baas, dan krijgen uw collega's waarschijnlijk exact hetzelfde. Dat is democratisch, maar niet persoonlijk en dat kan contraproductief werken.
09/12 02u00  Nadal en Muguruza wereldkampioenenLees meer >
09/12 02u00  Wie is Satoshi Nakamoto?Lees meer >
09/12 01u30  Stad van duizend-en-één dromenJe kunt Mumbai - Bombay voor de nostalgici - al lang niet meer reduceren tot Bollywoodfilms, sloppenwijken en heilige koeien. Anno 2017 geven creatieve en ondernemende Indiërs de stad een grondige make-over. Een verslag vanuit de grootste stad van India.
09/12 01u30  laat het feest beginnenZoals we dit jaar trots mochten zijn op onze topsporters, mogen we ook fier wezen op de Belgische wijnbouwers. In binnen- én buitenland maken zij indruk met deze 18 feestwijnen.
09/12 01u30  Keramiek à la carteLees meer >
09/12 01u30  WoedeLees meer >
09/12 01u30  'Chagrijnig was ik, om die dure pen'Voor zijn jongste boek, De Heilige Rita, putte de Nederlandse schrijver Tommy Wieringa (50) uit zijn persoonlijk verleden.
09/12 01u30  Ik draag wat jij draagtZe zijn verliefd, verwant of elkaars beste maatje. Ze houden van opvallen, voelen zich zo meer verbonden of vinden het gewoon gemakkelijk. Deze duo's hebben krek hetzelfde hangen in hun kast, en daar hebben ze zo hun redenen voor.
09/12 01u30  EEN loft midden in het bosIn de groene long van Brussel vonden Laura en Pieter hun droomhuis: een totaal verloederd pand uit de jaren 30. Onbewoonbaar, maar met bakken karakter en heel wat potentieel.
09/12 01u30  ExtraatjeLees meer >
09/12 01u30  Kerst in het kasteelLees meer >
09/12 01u30  'Als ik vandaag terugblik, voel ik alleen maar dankbaarheid'Tientallen jaren bewaarde ze haar leven in een kartonnen doos. Netjes neergepend in dagboeken.
09/12 01u30  Ottolenghi doet het zoet Shortbread met sinaasappel en anijs3 recepten uit Sweet, het nieuwe boek van de Brits-Israëlische chef.
09/12 01u30  Hij is gekomenLees meer >
09/12 01u30  'Ik was als een muis voor de kat, terwijl ik dacht dat we samen tijgers waren'Else (28) had maar één doel: de jongen die haar steeds ontglipte, doen kiezen voor een relatie, voor vaste grond onder de voeten. Toen ze hem wilde verrassen met een ontbijtje, werd pijnlijk duidelijk dat haar strijd zinloos was.
09/12 01u30  Lekker lang in pyjamaUlrike De Maeseneire (29) van mannenmerk Six Edges geniet op een winterochtend van ontbijten, uitrusten en wandelen met de hond. En dat alles met een goed humeur.
09/12 01u30  'Seks zonder drugs is zo gewóón'Drugs worden steeds vaker in bed gebruikt in plaats van op de dansvloer. De reden? Om op een grensverleggende manier te vrijen. Welkom in de wereld van chemsex.
09/12 01u30  'Ik weet niet of ik over tien jaar nog wel vlees kan serveren'Wie écht hip wil zijn, schotelt zijn gasten gerechten van Yotam Ottolenghi voor. Uit zijn nieuwste boek, Sweet, bijvoorbeeld. Maar wie is de Israëlisch-Britse chef? Een gesprek over de moeilijke band met zijn vaderland, zijn kinderwens als homoseksuele man, en zijn visie op voedsel. 'Ik wil drama in de mond.'
09/12 01u30  Het regent nieuwe winkelsLees meer >
09/12 01u30  Belgische bartrendsWanneer de Londense bartender Tony Conigliaro in het land is, hangen bartenders, sommeliers én chefs aan zijn lippen. Met zijn distillaten van mos en vuursteen stelt hij al je zintuigen op de proef. Wij waren erbij toen Tony een workshop gaf en onthielden vooral: niets is te vergezocht voor hem.
09/12 01u30  SweetLees meer >
09/12 01u30  NachtkastjeVoor we aan een diepe winterslaap beginnen, geven we nog dit veelzijdige hoeknachtkastje mee. Perfect voor kleine ruimtes.
08/12 23u30  Regering bereikt akkoord over laatste dossiers Zomerakkoord en mobiliteitsvergoedingHet kernkabinet heeft vanavond een akkoord bereikt over de vennootschapbelasting, de effectentaks en het belastingvrij bijverdienen, maar ook over het dossier cash-for-cars. 
08/12 23u30  Kernkabinet bereikt dan toch nog akkoord over laatste dossiers zomerakkoordDe federale regering heeft een akkoord bereikt over de losse eindjes van het zomerakkoord. Grote wijzingen zijn er niet doorgevoerd. Kleine aanpassingen aan de effectentaks en vennoot­schapsbelasting volstonden voor CD&V.
08/12 22u00  Bitcoincontracten straks te verhandelen op beursBitcoincontracten zijn vanaf zondag te verhandelen op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), de grootste optiebeurs ter wereld. Centraal daarbij staat Akuna Capital, een marketmaker die op deze termijnmarkt de posities zal innemen in contracten waarmee bitcoins op termijn kunnen worden verkocht en gekocht. 
08/12 22u00  'Big Little Lies' krijgt tweede seizoenDe bekroonde HBO-serie Big Little Lies krijgt een vervolg. Nicole Kidman, Reese Witherspoon en schrijver David E. Kelley hebben opnieuw getekend voor het tweede seizoen van de indringende dramareeks.
08/12 21u45  Nationale aanpak voor grote dossiers is 'ivorentorendenken'Een Brussels project met (inter)nationaal allure op Vlaamse grond, het Eurostadion lijkt al lang gedoemd om te falen. Kan een nationale aanpak voor minder wrevel zorgen bij grote infrastructuurprojecten?
08/12 21u30  Waarom de Italiaanse maffia plots koffie verkooptMinder dan een maand na de dood van de meest beruchte maffiabaas van Sicilië, prijkt zijn naam op een reeks espressoproducten die zijn dochter aan de man probeert te brengen. Of hoe de man die schuldig wordt geacht aan zo'n 150 moorden, plots een merk geworden is.
08/12 21u30  En zo blijven we heen en weer klutsen tussen #MeToo en het sekseverschilDe MeToo-vrouwen vielen deze week in de prijzen. Voor het grensverleggend debat dat ze op gang getrokken hebben. Vraag is wel welke grenzen er nu precies verlegd zijn? 
08/12 21u00  Amerikaanse ambassade pas in 2019 naar JeruzalemDe Amerikaanse ambassade in Israël zal volgens minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson niet voor 2019 van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuizen. 
08/12 21u00  VS waren in 1994 zeker dat ze een oorlog met Noord-Korea zouden winnen. Maar met massaal veel slachtoffersDe Verenigde Staten geloofden in 1994 dat het Amerikaanse leger, met de steun van Zuid-Korea, 'zonder twijfel zou winnen' als er een oorlog kwam met Noord-Korea. Dat blijkt uit documenten die vandaag zijn vrijgegeven.
08/12 20u45  Palestijns ambassadeur: "Beste antwoord op Trump is erkenning van Palestijnse staat"De Palestijnse ambassadeur in Brussel verwacht na de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad een krachtdadiger rol van de Europese Unie. 'De VS verwijderen zich van het vredesproces. Wij vragen nu een actievere rol van de EU maar ook een uitbreiding met neutralere bemiddelaars, zoals China.'
08/12 20u45  VS geloofden dat ze "zonder twijfel" een oorlog met Noord-Korea zouden winnen in 1994De Verenigde Staten geloofden in 1994 dat het Amerikaanse leger, met de steun van Zuid-Korea, 'zonder twijfel zou winnen' als er een oorlog kwam met Noord-Korea. Dat blijkt uit documenten die vandaag zijn vrijgegeven.
08/12 20u30  Voor Europa wordt het nu zaak de politiek stuurloze Britten niet overmoedig ten gronde te richtenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
08/12 20u15  May kan niet anders meer dan een brexitakkoord sluiten. De prijs van ‘no deal’ zou hoe dan ook hoger zijnLees meer >
08/12 20u15  Peiling: sp.a haalt nog maar net 10 procent, De Wever opnieuw de populairsteDe Vlaamse socialisten van sp.a halen in een nieuwe peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL-tvi en Le Soir nog maar net meer dan 10 procent van de stemmen. N-VA blijft de grootste partij met iets minder dan 30 procent. Bart De Wever, voorzitter van de Vlaams-nationalisten, is de populairste politicus.
08/12 19u45  Peiling: sp.a haalt nog maar net 10 procentDe Vlaamse socialisten van sp.a halen in een nieuwe peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL-tvi en Le Soir nog maar net meer dan 10 procent van de stemmen. N-VA blijft de grootste partij met iets minder dan 30 procent. Bart De Wever, voorzitter van de Vlaams-nationalisten, is de populairste politicus.
08/12 19u45  Sp.a: "Open Vld geeft mensen die duurste huizen kopen grootste cadeau"Het Open Vld-voorstel om de registratierechten te hervormen is onrechtvaardig, zegt sp.a. De liberalen willen naar één vast tarief voor wie een huis koopt, maar daar profiteren volgens de socialisten vooral de rijken van.
08/12 19u45  Crevits: "Nee, de meeste leraars komen niet uit het beroepsonderwijs, wel uit het aso"Wie als leerkracht afstudeert, heeft voordien meestal een aso-diploma behaald. In tien jaar tijd is hierin nauwelijks verandering gekomen, zo stelt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
08/12 19u15  Studie: drastisch dieet kan type 2 diabetes genezenEen Britse studie onthult veelbelovend nieuws voor patiënten met type 2 diabetes. Een drastisch dieet met weinig calorieën zou de ziekte immers kunnen terugdraaien. Zelfs bij mensen die al zes jaar aan diabetes lijden.
08/12 19u15  Alcoholslot moet aantal verkeersslachtoffers terugdringenStrengere straffen voor dronken rijden. Met die beslissing hoopt de federale ministerraad het aantal verkeersongevallen en -slachtoffers verder terug te dringen. Vooral het alcoholslot, dat vaker kan worden opgelegd, staat centraal. 'We hebben nog een enorme weg af te leggen.'
08/12 19u00  Dank u, Belgische bureaucratie. Hebben wij Nederlanders eindelijk ook weer eens watDe Nederlandse columnist Frank Heinen schrijft over sport en cultuur voor de Volkskrant, HP/De Tijd en vele andere media. Hij schreef deze bijdrage op uitnodiging van De Morgen
08/12 18u00  Wat zou je liever hebben: de blamage van een wereldteam zonder stadion of die van tien stadions zonder wereldteam? PreciesDe Nederlandse columnist Frank Heinen schrijft over sport en cultuur voor de Volkskrant, HP/De Tijd en vele andere media. Hij schreef deze bijdrage op uitnodiging van De Morgen
08/12 18u00  Een veilig experiment is het niet, maar wie politieke vernieuwing vroeg, wordt met Trump op zijn wenken bediendMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
08/12 17u45  Stop de radicalisering van ons onderwijs: niet alle leren is leukWim Van den Broeck is professor in de onderwijs- en ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel
08/12 17u45  Een veilig experiment is het niet, maar wie politieke vernieuwing vroeg, wordt bediendMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
08/12 17u45  Waar blijven de schone kleren van het voetbal?Marnix Beyen doceert politieke geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. 
08/12 17u30  Wat de brexit in Ierland heeft losgemaaktMario Danneels is een freelancejournalist die sinds 2004 in Ierland woont en werkt als correspondent. Hij heeft er onder meer voor The Irish Times geschreven.
08/12 17u15  Wat denken ze in de Sleepstraat van al die migrantenpartijen? "Je kunt echt nergens meer parkeren"Vier partijen (zie onderaan) profileren zich straks in Gent als dé Turkse partij, maar wiens affiches zijn straks het zichtbaarst in de Sleepstraat? 'Ik denk dat ik helemaal geen affiche ga ophangen. Je kunt echt nergens meer parkeren.'
08/12 17u15  'The Crown' heeft Elizabeth van ijskoningin veranderd in een echte vrouwHet heeft ruim 90 jaar geduurd, maar dankzij de dramaserie The Crown, waarvan het tweede seizoen nu op Netflix te zien is, weten we het zeker: Elizabeth II is zo echt als maar kan zijn. Dat bewijzen ook deze beelden.
08/12 17u15  Arsenal in de AB: hitsige exotiek voor hooligansArsenal speelde donderdagavond zijn twintigste concert in de AB. Het vormde meteen ook de feestelijke aftrap van een dansbaar vierluik in de Brusselse concerttempel. Wie zijn zinnen had gezet op een door drum en bas beheerst spektakel, was gisteren aan het juiste adres. Wie nieuw werk van de groep wilde horen gelukkig ook.
08/12 17u15  Palestijnse dag van woede: "Eindelijk komt de jeugd weer op straat"Een nieuwe Palestijnse ‘dag van woede’, nieuw geweld op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. In Jeruzalem kwam het tot kleine demonstraties, met als opvallende aanwezige: de jongeren. 'Dit is goed om te zien.'
08/12 17u00  Vooral aso’ers behalen diploma lerarenopleidingWie als leerkracht afstudeert, heeft voordien meestal een aso-diploma behaald. Op tien jaar tijd is hierin nauwelijks veranderd gekomen, zo stelt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
08/12 17u00  Waarom uw baas niet dezelfde kerstcadeautjes mag kopen voor u en uw collega'sKrijgt u een kerstcadeautje van uw baas, dan krijgen uw collega's waarschijnlijk exact hetzelfde. Dat is democratisch, maar niet persoonlijk en dat kan contraproductief werken. 'Een collectieve beloning kan als een collectieve straf aanvoelen', zegt psycholoog Mia Leijssen. 
08/12 17u00  VN: "Groot aantal blauwhelmen gedood bij aanval in Oost-Congo"Een 'groot aantal' VN-blauwhelmen is gedood en verwond bij een aanval gisterenavond laat in de Congolese provincie Noord-Kivu. Dat tweet Jean-Pierre Lacroix, vicesecretaris-generaal van de Verenigde Naties voor Vredeshandhaving. Volgens Lacroix zijn versterkingen ter plaatse. 
08/12 16u45  Wouter Vandenhaute, het bijtertje dat altijd en overal zijn gelijk wil halenHij had al een restaurant, een productiehuis, twee zenders en een korf kassei­koersen, maar de maag van Wouter Vandenhaute (55) blijft rammelen. Nu wil hij Ander­lecht kopen, om de club de 21ste eeuw in te sleuren. Een inkijk in de stormachtige boven­kamer van een van Vlaanderens kleurrijkste ondernemers.
08/12 16u45  Woordvoerder May: "Brexitrekening van 39 tot 45 miljard euro is eerlijke deal"De Britse regering rekent op een brexitrekening tussen 35 en 39 miljard pond (39,9 à 44,5 miljard euro). Dat heeft een woordvoerder van eerste minister Theresa May deze namiddag gezegd.
08/12 16u30  Artsen-specialisten over hun verloning: "Als ik één tiende verdiende van wat men denkt, dan zou ik blij zijn"De discussie over de supplementen die artsen-specialisten aanrekenen voor een eenpersoons­kamer zorgde deze week voor argwaan en irritatie bij collega’s en patiënten. Want die dokters, verdienen die sowieso al niet buitensporig veel? 'Alle nuance verdwijnt bij het horen van die bedragen.'
08/12 16u30  Hilde Crevits: "Ik ben fan van meer ambitie op school. Misschien moeten we dat weer wat helderder durven uitspreken"Dag na dag laait de cultuuroorlog op over de identiteit van het Vlaamse onderwijs. Nu blijkt er ook nog een echt probleem te zijn: kinderen kunnen niet meer begrijpend lezen. Midden in het schootsveld meet minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de schade op. '’t Is nog al nie naar de wuppe.'
08/12 16u30  In tijden dat iedereen ingenieur moet worden, moeten we onze kinderen blijkbaar niet lastigvallen met lezenBart Goossens is leraar Nederlands-Engels (Heilig Hart van Maria, Berlaar) en co-auteur leerwerkboek Engels On Track
08/12 16u15  "Seks zonder drugs is zo gewóón": chemsex is aan een opmars bezigDrugs worden steeds vaker in bed gebruikt in plaats van op de dansvloer. De reden? Om op een grensverleggende manier te vrijen. Welkom in de wereld van chemsex.
08/12 16u15  Hippe chef Yotam Ottolenghi: "Als je echt radicaal wilt zijn, moet iedereen veganist worden"Wie écht hip wil zijn, schotelt zijn gasten gerechten van Yotam Ottolenghi (48) voor. Al dan niet uit zijn nieuwste boek, Sweet. Maar wie is de Israëlisch-Britse chef? Een gesprek over de moeilijke band met zijn vaderland, zijn kinderwens als homoseksuele man, en zijn visie op voedsel. 'Ik wil drama in de mond.'
08/12 16u15  Spanningen in Israël lopen op: twee doden en tientallen gewonden bij protesten na vrijdaggebedBij rellen tussen Palestijnse betogers en de Israëlische ordediensten zijn vandaag twee doden gevallen. Ook zijn er minstens tientallen gewonden gevallen; sommige bronnen spreken zelfs van 200 gewonden. Na het vrijdaggebed was het in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden tot protesten gekomen tegen de erkenning door Amerikaans president Trump van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad. 
08/12 16u00  "En leid ons niet in bekoring": paus wil tekst van Onze Vader aanpassenPaus Franciscus heeft opgeroepen de tekst van het Onze Vader in verschillende vertalingen te wijzigen. De woorden zouden immers impliceren dat God ons op de proef stelt.
08/12 16u00  Spanningen in Israël lopen op: één dode en tientallen gewonden bij protesten na vrijdaggebedBij rellen in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden is vandaag een dode gevallen. Ook zijn er minstens tientallen gewonden gevallen, sommige bronnen spreken zelfs van 200 gewonden. Na het vrijdaggebed was het tot talrijke protesten gekomen tegen de beslissing van Amerikaans president Trump om de Israëlische ambassade naar Jeruzalem te verhuizen. 
08/12 15u45  Spanningen in Jeruzalem lopen op: één dode en tientallen gewonden bij protesten na vrijdaggebedBij rellen in Jeruzalem en de Palestijnse gebieden is vandaag een dode gevallen. Ook zijn er minstens tientallen gewonden gevallen, sommige bronnen spreken zelfs van 200 gewonden. Na het vrijdaggebed was het tot talrijke protesten gekomen. 
08/12 15u30  'The Crown', seizoen 2: wroetende monarchenVan een mislukt militair ingrijpen in de Suezcrisis tot het Profumo-seksschandaal: ook het tweede seizoen van de Britse prestigereeks The Crown speelt zich af in woelige politieke tijden. Maar de echte strijd woedt meer dan ooit binnenskamers.
08/12 15u15  Argentijnse oud-president aangeklaagd wegens landverraad: "Kirchner verborg Iraanse betrokkenheid bomaanslag"De Argentijnse oud-president Cristina Kirchner is door een federale rechter aangeklaagd wegens landverraad. Ook gelastte hij haar arrestatie omdat zij betrokken zou zijn geweest bij een complot om de Iraanse rol in een bloedige aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in 1994 te verdoezelen, waarbij 85 doden vielen.
08/12 15u00  Catalanen pikken bezoekje Brugge mee na betogingVeel Catalanen maken van de grote betoging, gisteren in Brussel, gebruik om een bezoekje aan Brugge mee te pikken. Dat is te zien aan de bezettingscijfers van de Brugse hotels. Antwerpen voelt dan weer geen verschil.
08/12 15u00  Klopt dit wel? Heet bad nemen verbrandt evenveel calorieën als sportenIn een warm bad verbrand je evenveel calorieën als tijdens het sporten. Dat beweert een Britse studie. Maar klopt het wel?
08/12 15u00  Deze 4 topfilms kunt u vanavond gratis bekijkenVoor wie vrijdagavond gelijkstaat aan filmavond, is er goed nieuws: vanavond zitten er weer enkele parels in het tv-aanbod. Dit zijn onze tips.
08/12 14u30  Deze films mag u niet missen op tv vanavondVoor wie vrijdagavond gelijkstaat aan filmavond, is er goed nieuws: vanavond zitten er weer enkele parels in het tv-aanbod. Dit zijn onze tips.
08/12 14u30  Waarom proef je bloed als je sport in de kou?Wie in de winter de kou trotseert om buiten te sporten, proeft wel eens bloed in zijn of haar mond. Maar hoe komt dat?
08/12 14u15  Japanse priesteres gedood met samoeraizwaardEen hoge geestelijke van een Shinto-heiligdom in Tokio is gedood door een aanval met een samoeraizwaard. Haar chauffeur liep volgens Japanse media ernstige verwondingen op. De vermeende daders stierven kort na de aanval.
08/12 14u00  Ibeyi in Het Depot: Rauw reinigingsritueelIbeyi droeg hoop en zelfrespect hoog in het vaandel in Leuven. De exotische zussen joegen hun vierkanten groove tegen de wanden van Het Depot en mikten op een onversneden feelgood-sfeertje.
08/12 14u00  Strengere straffen voor alcohol achter stuur, rijden zonder rijbewijs en recidiveEr komen strengere straffen voor dronken rijden, rijden zonder rijbewijs, vluchtmisdrijf en recidive. De ministerraad heeft daarvoor vandaag definitief het licht op groen gezet voor een wetsontwerp van Justitieminister Koen Geens (CD&V) en zijn collega van Mobiliteit François Bellot (MR). Ze hopen dat de nieuwe regels vanaf het voorjaar 2018 van kracht kunnen worden, na goedkeuring in de Kamer.
08/12 14u00  Juncker spreekt van "compromis", maar EU lijkt de beste zaken te doen bij brexitdealEen historisch moment voor de Europese Unie: vanochtend is voor het eerst een akkoord bereikt over het verlaten van de gemeenschap. De eerste balans kan worden opgemaakt: op het eerste oog lijkt de EU weinig reden tot klagen te hebben.
08/12 13u30  Dit zijn de tien films van 2017, volgens het AFINaar loffelijke jaarlijkse gewoonte heeft het American Film Institute (AFI) zijn keuze bekendgemaakt van wat volgens het gerenommeerde instituut de tien beste films van het bijna voorbije jaar zijn. Al even gebruikelijk is dat het lijstje meteen beschouwd wordt als een indicatie voor het Oscarfestijn. Het AFI herbergt zowel filmdeskundigen als filmcritici en acteurs (onder wie Halle Berry en Jamie Lee Curtis).
08/12 13u30  Jeruzalem houdt de adem in: Palestijnen protesteren na vrijdaggebedNa het vrijdaggebed in de Al Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem is het tot talrijke protesten gekomen. De situatie lijkt er licht ontvlambaar. In Hebron kwam het volgens televisieberichten zelfs tot schermutselingen tussen manifestanten.
08/12 12u30  Rusland: "Noord-Korea bereid om te praten met VS"Noord-Korea is bereid om met de VS te praten. Dat heeft Sergej Lavrov, Russisch minister van Buitenlandse Zaken, gezegd volgens The Guardian. Hij zou die boodschap hebben overgebracht aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Rex Tillerson. 
08/12 12u30  Jeruzalem houdt de adem in: "Wij zijn klaar om te sterven"Het vrijdaggebed in de Al Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem is net afgelopen. Niemand weet wat er nu zal gebeuren, maar de kleinste vonk lijkt genoeg om de boel in brand te steken.
08/12 12u15  Vegetarisch, mager, gezond én zo lekker: deze pasta scoort op alle vlakkenJe hebt volgende wijsheid ongetwijfeld al vaak horen voorbijkomen: you can't have it all. Maar dat geldt níét voor deze pasta! Dankzij Ine en Michiel van foodblog Let's Hygge scoort deze courgetti met hummus-yoghurtdressing, olijven, feta en kerstomaatjes op alle vlakken: veel groenten, geen dikmakers, geen vlees en veel pittige ingrediënten. Beter dan dit wordt het niet, toch? 
08/12 12u00  “Bedankt, maar ik vind dit geschenk echt afschuwelijk”Van een Tupac-koffietas tot poëzie van Trump. Als je zes bekende koppen uit de cultuur en media vraagt kerstcadeaus te kopen voor elkaar, krijg je originele vondsten én bijzondere verhalen. 
08/12 11u45  Vijf vragen over eerste brexitdoorbraak: "Dit was het makkelijke gedeelte"Vanochtend hebben de Britse premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bekendgemaakt dat er een eerste akkoord is over de brexit. 'Maar het moeilijkste moet nog komen', klinkt het al meteen. Dit moet u weten over het akkoord.
08/12 11u30  'Uplace Light' al begraven nog voor het geboren isIn een rapport stelt de aangestelde bemiddelaar voor om het omstreden winkelcomplex Uplace met een derde in te krimpen. Maar het gelekte plan wordt al meteen afgeschoten.
08/12 11u00  Moeten we grote dossiers opnieuw nationaal aanpakken?Moeten dossiers zoals het Eurostadion nationaal aangepakt worden? Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) pleit daarvoor. Ook gewezen premier Yves Leterme (CD&V) wijt de mislukking van het stadion aan het constante tegenwerkingsfederalisme in ons land. Hebben ze een punt?
08/12 10u30  Reacties op de eerste brexitovereenkomst: "We brengen zekerheid terug in de EU"Na maanden onderhandelen is de eerste fase van de brexitonderhandelingen afgerond. Hiermee is de weg vrij voor onderhandelingen over de handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Lees hieronder alle reacties op de deal.
08/12 10u00  Opgegraven oorlogsbom aan station Oostende ongevaarlijk: treinverkeer hernomenBij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS. De bom blijkt niet gevaarlijk te zijn.
08/12 09u45  Oorlogsbom opgegraven aan station Oostende: treinverkeer verstoordBij werkzaamheden aan het station van Oostende is vanochtend omstreeks 9 uur een oorlogsbom opgegraven. Dat melden spoornetbeheerder Infrabel en de NMBS.
08/12 09u45  Moeten we grote dossiers terug nationaal aanpakken?Moeten dossiers zoals het Eurostadion nationaal aangepakt worden? Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) pleit daarvoor. Ook gewezen premier Yves Leterme (CD&V) wijt de mislukking van het stadion aan het constante tegenwerkingsfederalisme in ons land. Hebben ze een punt?
08/12 09u45  Onderzoekscollectief Bellingcat zegt naam te hebben van generaal die bij BUK-raket MH17 betrokken wasHet onderzoekscollectief Bellingcat zegt een Russische generaal te hebben geïdentificeerd die betrokken was bij de levering van de BUK-raket waarmee in 2014 vlucht MH17 werd neergeschoten. Hij zou de figuur met de schuilnaam 'Delfin' ('Dolfijn') zijn wiens gesprekken door de Oekraïense geheime dienst SBOe zijn onderschept.
08/12 09u45  Ook Uplace light is "onverteerbaar" voor Vilvoords burgemeester Hans BonteOok de komst van een eventueel 'Uplace light', dat een derde kleiner is dan gepland, is voor burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte 'onverteerbaar'. Dat heeft hij vandaag gezegd in De Ochtend op Radio 1. 'Het verbaast mij dat minister Muyters daar niet meer vraagtekens bij plaatst', aldus de sp.a'er.
08/12 09u15  Amerikaans congreslid stapt op: hij vroeg medewerksters of zij draagmoeder wilden zijnHet Amerikaanse congreslid Trent Franks geeft zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden in januari op. Hij is de derde Amerikaanse politicus die deze week opstapt na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Franks zou twee voormalige medewerksters hebben gevraagd of zij draagmoeder wilden zijn voor hem en zijn vrouw.
08/12 09u15  Tien tips voor wie zijn gading niet vindt bij de klassieke televisiezendersLees meer >
08/12 09u00  Ultiem plan om Uplace te reddenNa maandenlang geheim topoverleg over het geplande winkelcomplex Uplace ligt een ultiem plan op tafel om het project van de ondergang te redden. Dat bericht De Tijd vandaag. 
08/12 09u00  Nieuw postuum album van Jimi Hendrix: 'Both sides of the sky'Een nieuw postuum album van Jimi Hendrix, de rocklegende die in 1970 overleed, zal uitkomen op 9 maart 2018. Het album zal bestaan uit tien nummers die een paar maanden voor zijn dood zijn opgenomen, zeggen de erfgenamen van Hendrix.
08/12 09u00  Nog nooit zoveel multi-jobbers in VlaanderenNog nooit waren er zo veel multi-jobbers in Vlaanderen. Maar liefst 126.532 werknemers hadden vorig jaar een bijverdienste, wat neerkomt 4,5% van de werkende bevolking. Maar wie zijn de mensen die zo vlijtig aan de slag gaan in hun vrije tijd? En waarom doen ze dat eigenlijk? De antwoorden zouden u nog kunnen verrassen.
08/12 08u45  Ford daagt Trump uit met verhuis elektrische auto's naar MexicoDe op een na grootste autobouwer van de VS, Ford, zal zijn elektrische auto's, in tegenstelling tot eerdere plannen, toch in Mexico produceren. Dat zegt Ford-manager Jim Farley in een interview met de Wall Street Journal.
08/12 08u45  Peter Sagan nog niet in koersmodus: "Het doel in 2018? Een goede papa zijn"'Ik ben geen slecht mens', vertelt Peter Sagan tijdens de ploegvoorstelling van Bora-Hansgrohe. Nu de UCI toegeeft dat de val van Mark Cavendish in de Tour een ongelukkig koersincident was en nu hij vader is geworden, is het gemoed van de wereldkampioen weer gerust.
08/12 08u45  Bitcoin zakt weer onder 15.000 dollarDe bitcoin beleefde vanochtend weer een wilde rit. De virtuele munt speelde meer dan 12 procent kwijt en noteerde weer onder de 15.000 dollar.
08/12 08u45  Israël bereidt zich voor op mogelijke geweldgolfUit ongerustheid over een nieuwe escalatie van geweld heeft Israël de veiligheidsdiensten in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. De radicaalislamitische organisatie Hamas heeft immers opgeroepen tot het begin van een nieuwe opstand van de Palestijnen (Intifada) tegen Israël. Na de wereldwijd bekritiseerde beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, kwam het al tot gewelddadige onlusten en militaire acties in Palestijnse gebieden.
08/12 08u45  Waarom vijf Premier League-clubs overwinteren in de Champions LeagueDe Britten mogen de Europese Unie dan verlaten, in de Champions League zijn ze sterker vertegenwoordigd dan ooit. Liefst vijf Engelse teams overwinteren, een unicum. Vier ervan wonnen de poule. Zijn ze klaar om na vijf jaar (Chelsea, 2012) nog eens de beker te winnen?
08/12 08u30  Tweede zware storing in twee weken, trams in Antwerpen rijden weerIn Antwerpen reed er deze ochtend meer dan twee uur lang geen tram tussen Linkeroever en de binnenstad. Er was een probleem met de seininrichting. Intussen is het euvel hersteld, maar vertragingen blijven mogelijk.
08/12 08u15  Nooit zoveel multi-jobbers in VlaanderenNog nooit waren er zo veel multi-jobbers in Vlaanderen. Maar liefst 126.532 werknemers hadden vorig jaar een bijverdienste, wat neerkomt 4,5% van de werkende bevolking. Maar wie zijn de mensen die zo vlijtig aan de slag gaan in hun vrije tijd? En waarom doen ze dat eigenlijk? De antwoorden zouden u nog kunnen verrassen.
08/12 08u15  EU en Londen bereiken akkoord over brexitvoorwaarden: "Het was geven en nemen aan beide kanten"De Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vanochtend een doorbraak in de brexitonderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europse Commissie in een persbericht. 'Het was geven en nemen aan beide kanten', aldus premier May tijdens een persconferentie.
08/12 08u00  Alweer is tramverkeer in Antwerpen zwaar verstoordIn Antwerpen is er al sinds 6 uur deze ochtend geen tramverkeer tussen Linkeroever en de binnenstad door een probleem met de seininrichting. Dat zegt De Lijn Antwerpen. 
08/12 08u00  EU en Londen bereiken akkoord over brexitvoorwaardenDe Britse premier Theresa May en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker hebben vanochtend een doorbraak in de brexitonderhandelingen bereikt. Dat meldt de Europse Commissie in een persbericht. 
08/12 07u30  Vijf dagen lang kans op sneeuwWe gaan een erg koud weekend tegemoet met hier en daar een sneeuwvlok. In Laag- en Midden-België worden ook vandaag al winterse buien met - voornamelijk - stofhagel verwacht, in de Ardennen gaat het echt sneeuwen. Het waait ook krachtig, met rukwinden tot 60 kilometer per uur.
08/12 07u30  Brexitonderhandelingen in stroomversnelling: Britse premier May geeft dadelijk persconferentie in BrusselDe Britse premier Theresa May is in alle vroegte in Brussel aangekomen voor een onderhoud met Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft een woordvoerder van de commissie bevestigd. Het bezoek volgt op een hele nacht van onderhandelingen in Brussel over een overeenkomst over de scheidingsvoorwaarden.
08/12 07u15  Catalanen overrompelen Brussel voor onafhankelijkheid: "En waar kan ik Manneke Pis vinden?"45.000 Catalanen hebben Brussel overspoeld, om druk te zetten op Europa om de democratie in hun land garanderen. Ook de in ons land verblijvende Carles Puigdemont nam het woord. 'Ooit een demonstratie van deze grootte gezien?'
08/12 07u15  Britse premier May in Brussel voor cruciaal brexitoverleg na nachtelijke onderhandelingenDe Britse premier Theresa May is in alle vroegte in Brussel aangekomen voor een onderhoud met Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft een woordvoerder van de commissie bevestigd. Het bezoek volgt op een hele nacht van onderhandelingen in Brussel over een overeenkomst over de scheidingsvoorwaarden.
08/12 07u15  Maak kennis met de 'Koreander': de kloon die we verachtenElke week kiest onze taalcolumniste Ann De Craemer het #WoordVanDeWeek. Dat kan een actueel woord zijn, een hip nieuw woord, een woord dat een snaar raakt, een totaal vergeten woord of een woord dat allang had moeten bestaan. Deze week: koreanderen.
08/12 07u00  Doorbraak in brexitonderhandelingen? "May en Juncker ontmoeten elkaar waarschijnlijk om 7 uur"Is er een doorbraak in de maak in het huidige luik van de brexitonderhandelingen?De Britse premier Theresa May ontmoet om zeven uur 'waarschijnlijk' de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in Brussel, aldus een mededeling van de commissie. Tussen half acht en acht zou die gevolgd worden door een persconferentie. 
08/12 06u45  Betekent geen EK ook geen Eurostadion?Na de afwijzing door de UEFA van Brussel als gaststad voor het Europees kampioenschap, lijken de kansen het Eurostadion kleiner dan ooit. Enkel projectontwikkelaar Ghelamco lijkt nog echt te geloven in een nieuwe voetbaltempel.
08/12 06u30  Stan Van Samang: "Spelen in het Sportpaleis maakt me ziek, en tegelijk is er niks mooiers"Als kleine jongen riep hij al 'good evening, Sportpaleis' voor de spiegel. Dit weekend mag Stan Van Samang zijn kinderdroom voor de vierde en vijfde keer laten uitkomen. En de Vlaams-Brabander blijft groots dromen, bekent hij aan Goesting Magazine. 'Wijgmaal is mijn thuis, maar het buitenland roept. Ik wil gehoord worden door zoveel mogelijk mensen.'
08/12 06u15  Dominique Persoone proeft van Yotam OttolenghiDe Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ 
08/12 06u15  Applaus op alle banken voor Kortrijkse droommachineEen tentenparaplu of een antiverveelmachine. De ideeën blijven meestal in de hoofden van kinderen hangen. De Kortrijkse organisatie MyMachine maakt ze, in samenwerking met kinderen en studenten, werkelijkheid. Het concept won een internationale onderwijsprijs.
08/12 05u00  N-VA blaast energiepact met kernuitstap nu al opN-VA zal geen energiepact ondertekenen waarin staat dat de kerncentrales in 2025 moeten sluiten. Dat berichten de Mediahuis-kranten vandaag.
08/12 04u30  Helft van de Vlaamse gevangenen heeft psychische stoornisZowat de helft van de gedetineerden in Vlaamse gevangenissen heeft een psychisch probleem. ­Dat blijkt uit een onderzoek van de Gentse universiteit, waarover Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag berichten.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Meer dan miljoen kinderen levensbedreigend ondervoed in Zuid-Soedan15/12 00u45 - De Morgen: Bijna drie miljoen kinderen in Zuid-Soedan hebben ernstige voesdelonzekerheid en meer dan een miljoen kinderen zijn levensbedreigend ondervoed. Meer dan de helft van de kinderen in Zuid-Soedan lijdt onder het conflict in het land. Dat meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in het rapport 'Childhood under Attack'. 
2x Europees standpunt over statuut Jeruzalem "onveranderd"14/12 23u30 - De Morgen: De lidstaten van de Europese Unie blijven gehecht aan een tweestatenoplossing en hun positie over het statuut van Jeruzalem blijft 'ongewijzigd'. Dat heeft Europees president Donald Tusk laten verstaan na een debat onder de staatshoofden en regeringsleiders over de Amerikaanse beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
2x Hoe Bracke naar een exit begeleid lijkt te worden14/12 21u15 - De Morgen: Wordt Siegfried Bracke richting uitgang geduwd bij de Gentse N-VA? Daar lijkt het steeds meer op, nu lijsttrekker Elke Sleurs hem de lijstduwersplaats ontzegt. Een beslissing die ze in haar eentje lijkt genomen te hebben. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. 
2x Op zoek naar baby's in kraakpanden: "Wat wij hier doen zijn geen thuisbezoeken, maar ontwikkelingswerk"14/12 20u00 - De Morgen: Zwangere vrouwen die in de Brusselse tunnels slapen, baby's die in kille kraakpanden hun eerste maanden doorbrengen: in Brussel is het voor Kind en Gezin steeds vaker behelpen. 'Wat wij hier doen zijn geen thuisbezoeken, maar ontwikkelingswerk.'
1x Disney koopt om te streamen14/12 22u45 - De Morgen: Walt Disney heeft een van de grootste mediaovernames van de laatste tien jaar bekendgemaakt: het neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Dat heeft mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films.
1x Hoe in Kruibeke jagers-verzamelaars en ingeweken landbouwers elkaar voor het eerst vonden14/12 22u15 - De Morgen: Jagers-verzamelaars uit de midden steentijd kwamen in Bazel-Sluis, een deelgemeente van Kruibeke, al omstreeks 4850 tot 4500 vóór Christus in contact met geteeld graan via immigranten. Daarmee is de site de allereerste in West-Europa waar materieel bewijs is gevonden voor dergelijke contacten.
1x Ook Kamer vraagt gratie voor ter dood veroordeelde VUB-professor14/12 22u00 - De Morgen: De Kamer heeft vandaag unaniem een resolutie goedgekeurd waarin Iran wordt gevraagd gratie te verlenen aan Ahmadreza Djalali, de VUB-docent die vorige maand in Iran werd veroordeeld tot de doodstraf omdat hij zou gespioneerd hebben voor Israël.
1x Syrische regering blijft rechtstreekse vredesgesprekken met oppositie afwijzen14/12 22u00 - De Morgen: Er komt maar geen schot in de vredesgesprekken over Syrië in Genève. De regering wees donderdag opnieuw rechtstreekse gesprekken met de oppositie van de hand. 
1x Kamer keurt maatregelen tegen malafide vastgoedmakelaars goed14/12 21u45 - De Morgen: De plenaire Kamer heeft vandaag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd met maatregelen tegen oneerlijke vastgoedmakelaars. Zo wordt het binnenkort mogelijk voor gedupeerden om een gerechtelijke spoedprocedure te staren voor bewarende maatregelen tegen malafide makelaars. Vastgoedmakelaars worden ook verplicht een afgescheiden derdenrekening te gebruiken.
1x "Zorgwekkende paradox": liever geen vlees dan geen vliegtuig14/12 21u45 - De Morgen: Even naar Rome voor 30 euro? We staan niet stil bij de klimaatgevolgen van al dat goedkope vliegen, vinden experts. En zij hebben nog iets ontdekt: het zijn net de vegetariërs, die hun vlees laten uit milieuoverwegingen, die er het vaakst op uit trekken.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven