woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

De Morgen

Verbergen Tonen
19/09 07u00  "Drugsgebruik bestrijden is dé grote uitdaging in Aalst" Ze zaten beiden ooit samen bij Open Vld in Aalst. Nu is Christoph D'Haese burgemeester voor N-VA, en is Jean-Jacques De Gucht veroordeeld tot oppositie voeren. D'Haese: 'Ik probeer Bart Somers wat na te doen, maar heb nog wat werk.'
19/09 07u00  Zeven doden na muiterij in Braziliaanse gevangenis Zeven gedetineerden zijn vandaag om het leven gekomen bij een opstand na een mislukte ontsnappingspoging in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Pará. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. 
19/09 06u45  Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruik Vier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang. 
19/09 06u15  Noord-Korea gaat kerncentrale sluiten en inspecteurs toelaten De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en ook internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. Onduidelijk is wel wanneer de ontmanteling zal plaatsvinden en hoe die precies zal gebeuren. Evenmin duidelijk is wat Kim in ruil verwacht.
19/09 06u15  Artsen, patiënten, ziekenfondsen, ziekenhuizen hebben allemaal in de snoeppot gezeten. Tijd voor meer discipline Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.10 
19/09 06u15  'Afwezige' premier komt dan toch uit zijn kot en geeft Francken deadline Premier Charles Michel (MR) wil tonen dat hij nog steeds de baas is van de regering. Na kritiek dat hij te afwezig was in de discussie rond transitmigranten eist hij van Theo Francken (N-VA) een snelle oplossing.
19/09 06u15  Moet NRJ na twee weken al stoppen met radio maken? De hitradio die NRJ nu maakt, is compleet anders dan wat in het aanvraagdossier staat. Dat vindt concurrent Radio Club FM. Die dient een klacht in tegen de zender.10 
19/09 06u15  "School begon me mijn keel uit te hangen": deze 3 jongeren kozen voor de examencommissie Deze drie jongeren zeiden hun klas vaarwel en kozen ervoor om examens voor de middenjury af te leggen. Omdat ze schoolmoe of al te volwassen waren. Of gewoon niet naar school konden. En tot nog toe hebben ze daar geen spijt van.10 
19/09 06u15  En nu het échte verhaal over transitmigratie Pierre Verbeeren is directeur van Dokters van de wereld. Emmy Deschuttere is woordvoerder.
19/09 06u15  Charles Michel speelt alles of niets Olivier Mouton is politiek redacteur bij Le Vif/L'Express.
19/09 06u15  Leerlingen halen vaker diploma buiten school Les volgen in het secundair onderwijs, maar elders een diploma halen? In vijf jaar tijd is het aantal leerlingen dat aanklopt bij de centrale Examencommissie met meer dan 60 procent gestegen. ‘We zien een oneigenlijk gebruik.’
19/09 06u15  In 'Jaws' creëren twee muzieknoten een monster Mi-fa, mi-fa, mi-fa. Aan twee noten heeft componist John Williams genoeg om een hele bioscoopzaal te doen geloven dat er een haai in het spel is. Ook al krijgen we die zelden te zien. Dit weekend brengt Brussels Philharmonic een integrale uitvoering van de Jaws-score, live bij de filmbeelden.
19/09 06u00  Syrische luchtafweer begaat kapitale blunder en haalt Russisch spionagevliegtuig neer: 15 doden De Russen hebben een van hun belangrijkste spionagevliegtuigen nabij Syrië verloren. Het neerhalen van het toestel, een Ilyushin-20, was een kapitale blunder van de Syrische luchtverdediging. Het vliegtuig werd door de Syriërs getroffen tijdens het afweren van Israëlische luchtaanvallen.10 
19/09 06u00  Gezinsbond: "Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen" De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders. De gezinnen formuleerden zelf meer dan 3.700 voorstellen voor meer gezinsvriendelijke steden en gemeenten, waarvan 1.700 rond mobiliteit en verkeersveiligheid.10 
19/09 05u45  Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. 'Ik heb geen glazen bol.'12 
Laatste update: vandaag om 7u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/09 12u30  Gevangen ex-leider Lula trekt zich terug uit presidentsverkiezingenDe voormalige president van Brazilië Luiz Inácio Lula da Silva trekt zich terug als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in het land. Dat meldt BBC. Hij laat zijn opvolger Fernando Haddad zijn plaats innemen. 
12/09 12u15  Over zelfmoordterreur op bestelling: een terreurthriller met pretentiesBritta en Babak sporen in de nieuwste roman van Juli Zeh met behulp van een algoritme mensen met suïcidale neigingen op. Ze proberen hen daarna te verpatsen aan organisaties die dringend verlegen zitten om mensen die willen sterven.
12/09 12u00  Ex-bodyguard Macron gaat publiek getuigenDe voormalige bodyguard van de Franse president Macron, Alexandre Benalla, die gefilmd werd toen hij iemand hardhandig neermepte, gaat getuigen in het Franse parlement. De affaire-Benalla is een van de grootste politieke crisissen van Macron.
12/09 12u00  Leterme niet langer aan het hoofd van IDEAVoormalige premier Yves Leterme staat niet langer aan het hoofd van de internationale organisatie IDEA. Dat meldt de Zweedse krant OmVärlden. Letermes positie stond er al langer onder druk.
12/09 11u45  Dode bij vechtpartij tussen transitmigranten op snelwegparking in WetterenIn Wetteren is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen bij een vechtpartij tussen transmigranten op de snelwegparking van de E40. De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een dodelijk slachtoffer viel maar kan nog geen details geven over de omstandigheden.
12/09 11u45  Groen schuift Petra De Sutter naar voren bij Europese verkiezingenGroen schuift gynaecologe en fertiliteitsexperte Petra De Sutter naar voren als 'Spitzenkandidat' bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. Zo kan de Europese Groene fractie De Sutter aanduiden als officieel kandidaat-Commissievoorzitter.
12/09 11u45  Claudel toont in 'Archipel van de hond' een wanhopige, laffe wereldDe Franse bestsellerauteur Philippe Claudel kiest in zijn nieuwe roman Archipel van de hond voor een uitgesproken parabelvorm met bijna archetypische personages. Eilandbewoners worden geconfronteerd met drie aangespoelde migrantenlijken. Dat zet de boel op scherp.
12/09 11u30  Poepsimpel ovengerecht boordevol vitamines: alles in één schotel en klaar is keesHoe makkelijk kan koken in de oven zijn? Ongelooflijk makkelijk blijkbaar, want voor dit gerecht leg je gewoon alle ingrediënten - vis, groenten, aardappelen én kaas - samen in één schotel die je daarna een halfuurtje in de oven steekt. Een eitje!
12/09 11u30  "Europese regeringen beschermen burgers veel te weinig tegen luchtvervuiling"Dagelijks sterven ruim duizend Europeanen vroegtijdig door luchtvervuiling, maar regeringen doen te weinig om ons tegen de ‘belangrijkste milieubedreiging’ te beschermen, zo staat in een vernietigend rapport van de Europese Rekenkamer.
12/09 11u30  Surf en turf op z'n best? Vis en vlees maken samen van dit soepje een smaakbomBij surf 'n turf doe je lekker gedurfd en combineer je vlees en vis in hetzelfde gerecht. Proefde je al eens spek en zalm samen? Het is een match made in heaven, eentje die van dit romige soepje een smaakbom maakt.
12/09 11u30  Over een vierkant dat plots een kunstenaar wordtNu de stress van de eerste schooldagen is verteerd, kunnen kinderen zich weer op leukere zaken concentreren. Zoals schitterende boeken vol verzinsels en schoonheid. Vierkant is een mooi voorbeeld.
12/09 11u15  Ook in beroep hoeft België zes kinderen van IS-vrouwen niet te repatriëren Na de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische staat niet verplicht is zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters te repatriëren. De kinderen zitten samen met hun moeders in een Koerdisch gevangenenkamp.
12/09 11u15  Comfortfood met een kick: poepsimpele frisse citroentaartEen stukje taart dat troost biedt en je tegelijk ook wakkerschudt, dat is the best of both worlds, toch? Dit bommetje frisheid doet het allebei en je tovert het zelf in een wip op tafel. Simpel en doeltreffend!
12/09 11u15  Ivy Falls vaart tegen de stroom in met nieuwe videoclip ‘Fight Me’: “Ik zal altijd de underdog blijven”Pastelpop met punch? Daarvoor moet je vandaag bij Ivy Falls zijn. In de clip van ‘Fight Me’ gaat Fien Deman een interne strijd aan. En u kan die vanop de eerste rij beleven.
12/09 11u15  Het pessimisme van de Arco-gedupeerden en meer: dit is het belangrijkste nieuws van de ochtendDe laatste State of The Union van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, een Belgisch-Nederlands bedrijf komt met een nieuw medicijn tegen reuma en het pessimisme van de Arco-gedupeerden. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
12/09 11u00  Geen enkele Franse schrijver bruiste als Jean d'Ormesson: "Ik ben een soort culturele Schweppes"Jean d’Ormesson was een Frans fenomeen, de wandelende incar­natie van een spitante geest en onstuitbaar optimisme. Een con­servatief die links én rechts over de bol aaide. Met zijn postume geschiedenisroman Ik leef altijd zette de mediageile gentilhom­me de dood nog een laatste hak.
12/09 10u45  Zelfmoordaanslag op betogers in Afghanistan: zeker 68 dodenBij een zelfmoordaanslag tegen betogers bij Jalalabad, in het oosten van Afghanistan in de provincie Nangahar, zijn gisteren minstens 68 mensen gedood en 165 anderen gewond geraakt. 
12/09 10u45  VS overwegen sancties wegens opsluiting moslims in ChinaChina zou meer dan een miljoen etnische Oeigoeren zonder reden vasthouden in interneringskampen in de provincie Xinjiang. Het land ontkent dat de voornamelijk islamitische bevolkingsgroep gedwongen wordt vastgezet, maar het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt dat niet te geloven; de VS overwegen economische sancties, zeggen bronnen binnen het Congres.
12/09 10u30  Juncker wil 10.000 EU-grenswachten om migratie te beperkenDe bewaking van de EU-buitengrenzen moet een taak worden van een echte Europese grenspolitie. Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, stelde dat vandaag voor in zijn State of the Union.
12/09 10u30  Doorbraak in onderzoek naar vrouwenlijk in Waals bosDe onderzoeksrechter in Namen heeft zaterdag een man onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor de moord op een vrouw in Floreffe in juli 2015. Dat meldt de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq.
12/09 10u30  "Ik ben de Eden Hazard van CD&V. Nummer 10, stem op mij": heeft het huisbezoek door politici nog zin?'Ik ben de Eden Hazard van CD&V. Nummer 10, stem op mij' De komende weken is er geen ontsnappen aan: de politicus die bij uw thuis aanbelt. Maar heeft dat nog nut, in tijden waarin politici met één welgemikte tweet duizenden kunnen bereiken?
12/09 10u15  "De bankencrisis van 2008 was een echte thriller"In De val: tien jaar na de crisis doet VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck het verhaal van de bankencrisis uit de doeken op Canvas. En dat levert verrassend spannende televisie op. Als een soort Rudi Vranckx van de financiële wereld reconstrueert Van Droogenbroeck hoe de crash er tien jaar geleden kon komen, en praat hij met getuigen van toen. 
12/09 10u00  Poetin: 'Rusland heeft verdachten geïdentificeerd achter zaak-Skripal'Rusland heeft de twee personen geïdentificeerd die volgens de Britse politie achter de vergifting met zenuwgas van dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter zitten. Dat maakte de Russiche president Poetin bekend. Volgens de president gaat het om 'burgers' en dus niet om leden van een Russische inlichtingendienst.
12/09 09u45  Trump noemt hulpverlening na Puerto Rico-orkaan met 3.000 slachtoffers "een van de beste ooit"De Amerikaanse president Donald Trump heeft forse kritiek gekregen op zijn uitspraken over het volgens hem 'ongelofelijk miskend succes' van de hulpverlening na orkaan Maria op Puerto Rico, vorig jaar. Bij die orkaan vielen 3.000 slachtoffers en werd de gebrekkige hulpverlening van de Amerikaanse overheid aangeklaagd.
12/09 09u30  Tweede opgesloten gezin krijgt ongelijk van Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, meldt FranckenHet beroep dat een gezin uit Azerbeidjan had ingediend tegen hun opsluiting in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel is door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) verworpen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). 'We winnen élke zaak', stelt hij nog in de tweet.
12/09 09u30  Vissen doen geen mensen kwaad, dacht hij. Maar wat moest hij doen, hij was een visserDaan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver.
12/09 09u30  Het regent pessimistische boeken: valt onze democratie nog te redden?Nu overal ter wereld autoritaire leiders oprukken die hun macht niet met geweld maar netjes democratisch hebben verworven, regent het boeken met ronkende titels als How Democracies Die en How Democracy Ends. Bellen we maar beter de begrafenisondernemer of is er nog hoop?
12/09 09u30  Na de mis naar het graf van dictator Franco: "Ze mogen onze helden niet afpakken"In de Spaanse Vallei van de Gevallenen lag dictator Franco veertig jaar lang ongestoord in zijn graf. Totdat de sociaal-democraten aan de macht kwamen. De nieuwe regering vaardigde een decreet uit om Franco te laten opgraven.
12/09 09u15  Volg vanavond live ons lijsttrekkersdebat in AntwerpenU stelde massaal uw frequently asked questions aan de lijsttrekkers van Antwerpen. Maar daar stopt het niet. Tijdens een debat met de Antwerpse kopstukken in het Zuiderpershuis willen we samen dieper ingaan op de antwoorden van de lijsttrekkers. Want enkel zo krijgen we samen inzicht in waar de verkiezingen écht om gaan. 
12/09 09u15  Elke dag 30 Vlaamse gezinnen bedreigd met uithuiszettingElke dag worden 30 Vlaamse gezinnen bedreigd met een uithuiszetting omdat ze niet langer in staat zijn de huishuur te betalen. Dat blijkt uit cijfers van de VVSG die VRT NWS kon inkijken. Veel gezinnen belanden zo op straat of moeten een ander onderkomen zoeken.
12/09 09u00  Belgisch-Nederlands bedrijf dicht bij nieuw medicijn tegen reumaHet Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos heeft cruciale studieresultaten bekendgemaakt rond een nieuw medicijn tegen reuma. Dat meldt VRT NWS. Het bedrijf zet daarmee de laatste stap voor een commerciële lancering.
12/09 09u00  Grote brand bij Umicore in Antwerpen, omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houdenBij materiaaltechnologiebedrijf Umicore in het Antwerpse Hoboken is woensdagochtend brand uitgebroken. De brandweer roept omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.
12/09 08u45  VN-baas Guterres waarschuwt voor "bloedbad" in IdlibDe secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres waarschuwt voor een 'bloedbad' in de Syrische provincie Idlib. Het laatste bolwerk van de rebellen kan binnenkort een offensief van het Syrische leger van Assad verwachten.
12/09 08u15  Nieuwe smartphone nodig? Deze modellen komen dit najaar op de marktHou je nog even in als je van plan bent om dit najaar nog een nieuwe smartphone te kopen: verschillende grote fabrikanten gaan - zeer waarschijnlijk - nog straffe nieuwe modellen lanceren. Dit is wat je ervan mag verwachten - als we de gelekte info tenminste kunnen vertrouwen.
12/09 08u00  Twee uur aanschuiven na zwaar ongeval E40 Sint-Stevens-WoluweDoor een zwaar ongeval op de E40 in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) in de richting van Brussel is het vanuit Leuven momenteel bijna twee uur aanschuiven. 
12/09 08u00  'EU wil extreme posts op sociale media binnen uur verwijderd'De Europese Commissie komt met nieuwe wetten die Google, Facebook, Twitter en anderen internetbedrijven verplichten om extremistische inhoud binnen een uur te verwijderen. Anders kunnen de bedrijven een boete tegemoet zien.
12/09 07u30  Opnieuw meer dan honderd migranten verdronken voor kust LibiëMeer dan honderd migranten, onder wie zeker twintig kinderen, zijn begin september tijdens hun overtocht van Libië naar Europa door schipbreuk om het leven gekomen. Het is volgens VN-tellingen de achtste scheepsramp sinds juni waarbij vijftig of meer mensen omkwamen tijdens hun overtocht naar Europa.
12/09 07u30  Kruijswijk beste klassementsrenner in tijdrit Vuelta, met dank aan de windtunnelTegen tijdritspecialist Rohan Dennis is niemand in dit Vuelta-peloton opgewassen. Wel verbazend mag de vierde plaats van de Nederlander Steven Kruijswijk worden genoemd. Hij deelt een tikje uit aan de andere klassementstenoren.
12/09 07u30  Tom De Sutter zit zonder ploeg: 'Een voetballer is een wegwerpproduct'Het clubvoetbal hervat dit weekend, maar niet voor iedereen. Tientallen spelers die de afgelopen maanden in de B-kern of werkloosheid zijn gesukkeld, zoeken in de schaduw een oplossing. Tom De Sutter is er één van.
12/09 07u30  Rode Duivels zetten nieuwe stap tegen IJsland: matig spelen, toch makkelijk winnenZonder één moment te imponeren hebben de Rode Duivels simpel IJsland opzijgezet met 0-3. Vrijdag 12 oktober thuis tegen Zwitserland moet het erop zijn als ze als eerste willen eindigen.
12/09 07u15  V is voor Victorie: hoe Victoria Beckham de modewereld inpalmdeVan ordinaire voetbalvrouw uitgroeien tot serieus genomen modeontwerper: dat zullen weinigen Victoria Beckham nadoen. Het verhaal van een Spice Girl die bereikte wat ze really, really  wilde.
12/09 07u00  600 Belgische militairen houden deze week militaire crisisoefening in KoksijdeZo'n 600 militairen van het Belgische Special Operations Regiment (SOR), ondersteund door Nederlandse en Britse collega's, nemen van 16 tot 21 september deel aan de oefening 'Storm Tide 5'. 
12/09 07u00  Chemicaliën afkomstig van drugs gedumpt langs kanaalOnbekenden hebben 43 vaten met een chemische substantie gedumpt langs het kanaal Zuid-Willemsvaart in Uikhoven (Maasmechelen). Vermoedelijk gaat het om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs.
12/09 07u00  Vietnamese hoofdstad Hanoi vraagt om geen katten en honden te etenHet bestuur van de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de inwoners opgeroepen geen katten en honden meer te eten. 
12/09 06u45  Aanslagen van 11 september herdacht in VSIn aanwezigheid van president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn in de Amerikaanse plaats Shanksville de aanslagen van 11 september 2001 herdacht. 
12/09 06u45  Wereldgezondheidsorganisatie bezorgd over obesitas in EuropaHoewel de levensverwachting in het algemeen gestegen is in Europa, is de vooruitgang niet in ieder land even groot. Vooral tabak, alcohol, overgewicht, obesitas en het ontbreken van vaccinaties spelen daarbij volgens de WHO een belangrijke rol. Ook zijn er grote verschillen tussen mannen en vrouwen, en tussen de verschillende leeftijdscategorieën. Dat blijkt uit het driejaarlijkse Europese gezondheidsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 
12/09 06u45  'Piepklein visje herkent zichzelf in de spiegel'De ‘gewone poetslipvis’ (Labroides dimidiatus), een visje niet groter dan een vinger, herkent zichzelf in de spiegel. Die vorm van zelfbewustzijn leek tot nu enkel weggelegd voor de erg intelligente mens, de chimpansee en de orang-oetan.
12/09 06u45  10.000 Europese wachters moeten vluchtelingen buiten de grenzen houdenDe Europese Commissie wil binnen twee jaar een volledig opgetuigd Europees grensagentschap van tienduizend man om de ­migratie te beteugelen. De kosten van deze EU-grenswachten bedragen de komende jaren bijna 12 miljard euro.
12/09 06u15  Kan Michel nog een steen verleggen in de rivier?Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
12/09 06u15  Soundtrack van Belgische Oscarinzending ‘Girl’ maakt kans op twee World Soundtrack AwardsOp 17 oktober worden in Gent de World Soundtrack Awards (WSA) uitgereikt, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek. De organisatie maakte vanochtend een tweede lading nominaties bekend. 
12/09 06u15  Tien films die u deze week niet mag missenLees meer >
12/09 06u15  Pol Van Den Driessche wil de sjerp van Renaat Landuyt: "Loop met mij maar eens door de stad"De N-VA’er is supporter van Cercle en de sp.a’er van Club. Maar toch gunnen Pol Van Den Driessche en Renaat Landuyt elkaar veel. De socialist dekt zelfs de aantijgingen van seksuele intimidatie tegen de Vlaams-nationalist toe. 'Ik heb meer last van zijn ideologie.'
12/09 06u15  Een op negen lijdt honger, een op acht volwassenen is te dikEen op de negen mensen is ondervoed en honger neemt toe, ondanks vooruitgang en beloftes om honger de wereld uit te helpen. Klimaatverandering is de belangrijkste oorzaak, zo melden de VN. Ondertussen is een op acht volwassenen obees.
12/09 06u15  Deze Belgen halen miljoenen euro's op om developers over heel de wereld veilig te leren coderenDe Belgische cyberveiligheidsexperts Pieter Danhieux en Matias Madou halen meer dan 3 miljoen euro op voor Secure Code Warrior. Het online-leerplatform helpt software-ontwikkelaars over heel de wereld om veilige code te schrijven. 'Voorkomen is beter dan genezen, geldt zeker in de IT-sector.' 
12/09 06u15  "Oosterweel bewijst dat je burgerparticipatie niet in de schoot geworpen krijgt"Als burgerparticipatie ergens hoog op de kiesagenda staat, dan is het in Antwerpen. Toch maakt de burger zich beter niet te veel illusies, zegt politicoloog Thibaut Renson (UGent).
12/09 05u00  Secretaris Jong N-VA Zwijndrecht stapt op na rel rond racistische berichten op sociale media: "Was maar om te lachen"Een jongeman uit Beveren heeft ontslag genomen als secretaris bij Jong N-VA Zwijndrecht en Burcht. Maandag kwamen aanstootgevende reacties van Yannick Dhondt op sociale media naar boven. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
12/09 04u45  Eerste studio-opname van zingende David Bowie voor 44.000 euro verkochtEen opname van David Bowie uit 1963 heeft op een veiling bijna 40.000 pond (ruim 44.000 euro) opgebracht. Het gaat om een demo van achttien minuten van het bandje The Komrads. De toenmalige drummer van de band had de tape ter veiling aangeboden.
12/09 04u45  Brussels gerecht begint klopjacht op tienduizenden spookbedrijvenHet Brusselse gerecht begint een ongeziene klopjacht op slapende vennootschappen. Dat zijn spookbedrijven die alleen op papier bestaan en handig zijn als dekmantel voor criminelen, onder andere voor belastingfraude, oplichting, drugstrafiek en de financiering van het terrorisme. Dat schrijft De Tijd vandaag.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Vrouw die kandidaat-opperrechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoekt19/09 03u45 - De Morgen: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de Senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
12x Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen19/09 05u45 - De Morgen: Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. 'Ik heb geen glazen bol.'
12x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond Brussel19/09 05u30 - De Morgen: Kinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Dat schrijft De Tijd vandaag. Op dit moment geldt die voorrangsregel enkel in Brussel.
12x Zeven maanden na onopgeloste moord op onderzoeksjournalist: EU-parlementsleden ongerust over toestand Slovaakse rechtsstaat19/09 02u15 - De Morgen: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slovaakse rechtsstaat. 
11x "Geld staat zit vast door Arco"19/09 05u15 - De Morgen: Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd vandaag.
11x Nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papieren19/09 05u15 - De Morgen: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra. Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie. Dat schrijft De Tijd vandaag.
11x Getuige van 'poging tot aanranding' door kandidaat-opperrechter Kavanaugh wil niet getuigen19/09 00u00 - De Morgen: Een vermeende getuige in de misbruikrel rond de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voelt er niets voor in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan het Senaatscommissie voor juridische zaken zich 'niets te kunnen herinneren' van het voorval.
10x Artsen, patiënten, ziekenfondsen, ziekenhuizen hebben allemaal in de snoeppot gezeten. Tijd voor meer discipline19/09 06u15 - De Morgen: Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
10x Moet NRJ na twee weken al stoppen met radio maken?19/09 06u15 - De Morgen: De hitradio die NRJ nu maakt, is compleet anders dan wat in het aanvraagdossier staat. Dat vindt concurrent Radio Club FM. Die dient een klacht in tegen de zender.
10x "School begon me mijn keel uit te hangen": deze 3 jongeren kozen voor de examencommissie19/09 06u15 - De Morgen: Deze drie jongeren zeiden hun klas vaarwel en kozen ervoor om examens voor de middenjury af te leggen. Omdat ze schoolmoe of al te volwassen waren. Of gewoon niet naar school konden. En tot nog toe hebben ze daar geen spijt van.

Statistieken

Artikels:
32535
Gelezen:
9145
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven