maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

De Morgen

Verbergen Tonen
18/02 04u45  Nooit eerder deden zoveel Vlamingen sport Twee op de drie Vlamingen zeggen van zichzelf dat ze meerdere keren per maand aan sport doen. Nooit eerder lag dat aandeel zo hoog. Dat blijkt uit een onderzoek onder leiding van professor sportsociologie Jeroen Scheerder (KU Leuven), waarover de Mediahuiskranten berichten.
18/02 04u15  Australische politieke partijen gehackt door “buitenlandse mogendheid” De grootste Australische politieke partijen zijn gehackt door een ander land. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison vandaag bekendgemaakt.13 
18/02 01u00  50-tal branden teisteren noorden van Spanje Meer dan 700 hulpverleners probeerden zondagavond nog een vijftigtal branden in het noorden van Spanje onder controle te krijgen. Dat zegt de regionale regering van Cantabrië. Sommige branden hebben een criminele oorzaak.23 
17/02 19u45  Leven als dieren om burn-out te voorkomen? Onzin, zeggen evolutiebiologen Leef als een luiaard, denk als een kat, lummel als een leeuw. Volgens een groeiend aantal auteurs zijn dieren prima leermeesters voor overspannen mensen. Maar zien evolutiebiologen dat net zo? 
17/02 19u15  Sp.a staat tussen groen en vuurrood Sp.a neemt afstand van Groen in het klimaatdebat. De socialisten hopen dat het vooral over hún thema gaat in de verkiezingscampagne: koopkracht. En daarvoor halen ze een dieprood discours boven.
17/02 19u00  Russische vlag opgehangen aan kathedraal in Salisbury, waar dubbelspion werd vergiftigd Aan de kathedraal in de Engelse stad Salisbury hebben onbekenden afgelopen nacht een grote Russische vlag opgehangen. Dat melden Britse media. De actie leidde tot heel wat onbegrip in Salisbury, waar bijna een jaar geleden een vroegere Russische dubbelspion vergiftigd werd met het zenuwgif novitsjok.
17/02 18u45  Ditmaal heeft Trump gelijk: haal die IS-strijders terug Koert Debeuf is visiting research fellow aan Oxford University en auteur van Tribalization. Why War Is Coming (ASP, 2018).
17/02 17u15  Bart De Wever: “Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken” N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De zevende dag op Eén.
17/02 16u30  De man die het monster menselijk maakte is niet meer Hij zal altijd herinnerd worden als de schreeuwende, ziekelijke Adolf Hitler uit Der Untergang. Maar de Zwitserse acteur Bruno Ganz was veel meer dan dat. Het icoon uit Der Himmel über Berlin overleed op 77-jarige leeftijd.
17/02 16u30  Ketnet-musicalster (18) sterft na elektrocutie aan spoorleiding na verjaardagsfeestje Een 18-jarige jongen is vannacht verongelukt aan de spoorlijn in Boom. Het gaat om Arne Decock, die meespeelde in Ketnet-musicals. Hij kwam met een vriendin terug van een verjaardagsfeestje. Ter hoogte van de Lange Lei in Boom klom hij over de omheining en betrad het terrein van de NMBS. 
17/02 16u15  Stem niet op een politicus met een blauw pak Stef Selfslagh zet deze week de blik op oneindig. Vandaag over de blauwe pakken waarin mannelijke politici zo graag op tv komen.
17/02 16u15  Gregory Frateur is homo en heeft twee kinderen met een vriendin: “Ik zag mezelf als papa” Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Dez Mona-zanger Gregory Frateur (39). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
17/02 15u15  Waarom moet we in een vliegtuig onze smartphones uitzetten? U zoekt een verklaring voor een mysterie over mens, dier, voeding, gezondheid? hier moet u zijn.
17/02 15u15  Pascal Braeckman, de sterke geluidsman achter Tom Waes: “Tom is een beest, ik ken niemand met zo'n karakter. Maar er moeten zulke mensen zijn” Voor Reizen Waes: Europa, dat zondag aan de laatste aflevering toe is, volgde geluidsman Pascal Braeckman (56) Tom Waes opnieuw getrouw, naar alle uithoeken van ons continent. Om de enige geluidsman die bekend is bij het ruime publiek uit te horen over zijn ervaringen, moet ik naar zijn woning in Hoboken, na een huiveringwekkende reis waarvan ik het verslag wegens plaatsgebrek achterwege laat.
17/02 14u15  Almaci: “Ik betreur dat Crombez in de kaart van Francken speelt” Meyrem Almaci (voorzitter Groen) betreurt dat John Crombez (voorzitter sp.a) met zijn kritiek op de 'onduidelijkheid' van de klimaatmaatregelen van de groenen 'in de kaart van Theo Francken speelt'. Dat zei ze vandaag tijdens een debat in De zevende dag op één. Toch zien Groen en sp.a zichzelf als bondgenoten die voor een ambitieus klimaatbeleid met sociale maatregelen in de volgende legislatuur willen gaan.
Laatste update: vandaag om 4u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x 50-tal branden teisteren noorden van Spanje18/02 01u00 - De Morgen: Meer dan 700 hulpverleners probeerden zondagavond nog een vijftigtal branden in het noorden van Spanje onder controle te krijgen. Dat zegt de regionale regering van Cantabrië. Sommige branden hebben een criminele oorzaak.
13x Australische politieke partijen gehackt door “buitenlandse mogendheid”18/02 04u15 - De Morgen: De grootste Australische politieke partijen zijn gehackt door een ander land. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison vandaag bekendgemaakt.
9x Een glazen huis omgeven met bomen17/02 14u15 - De Morgen: Chris en Bart Demeer (beiden 65) bouwden hun huis in 1987 met architect Willy Verstraete in de stijl van toen, het postmodernisme. 25 jaar later was het tijd om te renoveren. LOW-architecten loodste de woning de 21ste eeuw in. “We hebben de architecten carte blanche gegeven, zelfs voor de nieuwe meubels.”
9x Russische vlag opgehangen aan kathedraal in Salisbury, waar dubbelspion werd vergiftigd17/02 19u00 - De Morgen: Aan de kathedraal in de Engelse stad Salisbury hebben onbekenden afgelopen nacht een grote Russische vlag opgehangen. Dat melden Britse media. De actie leidde tot heel wat onbegrip in Salisbury, waar bijna een jaar geleden een vroegere Russische dubbelspion vergiftigd werd met het zenuwgif novitsjok.
9x Sp.a staat tussen groen en vuurrood17/02 19u15 - De Morgen: Sp.a neemt afstand van Groen in het klimaatdebat. De socialisten hopen dat het vooral over hún thema gaat in de verkiezingscampagne: koopkracht. En daarvoor halen ze een dieprood discours boven.
8x Waarom moet we in een vliegtuig onze smartphones uitzetten?17/02 15u15 - De Morgen: U zoekt een verklaring voor een mysterie over mens, dier, voeding, gezondheid? hier moet u zijn.
8x Stem niet op een politicus met een blauw pak17/02 16u15 - De Morgen: Stef Selfslagh zet deze week de blik op oneindig. Vandaag over de blauwe pakken waarin mannelijke politici zo graag op tv komen.
8x Bart De Wever: “Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken”17/02 17u15 - De Morgen: N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De zevende dag op Eén.
8x Ditmaal heeft Trump gelijk: haal die IS-strijders terug17/02 18u45 - De Morgen: Koert Debeuf is visiting research fellow aan Oxford University en auteur van Tribalization. Why War Is Coming (ASP, 2018).
8x Leven als dieren om burn-out te voorkomen? Onzin, zeggen evolutiebiologen17/02 19u45 - De Morgen: Leef als een luiaard, denk als een kat, lummel als een leeuw. Volgens een groeiend aantal auteurs zijn dieren prima leermeesters voor overspannen mensen. Maar zien evolutiebiologen dat net zo? 

Statistieken

Artikels:
31430
Gelezen:
11034
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven