donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

De Morgen

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Ja of nee? Ultimatum voor Catalaans leider Puigdemont verstrijkt vanochtend De Catalaanse leider Carles Puigdemont moet vanochtend duidelijk maken of hij de onafhankelijkheid nu wel of niet heeft uitgeroepen. Puigdemont zorgt al sinds vorige week voor verwarring over het afscheiden van Catalonië en Spanje heeft er genoeg van.
19/10 07u15  Na #MeToo: mannen biechten seksuele intimidatie op via #IHave Na MeToo is er nu IHave, een nieuwe hashtag waaronder mannen bekennen dat ze vrouwen seksueel hebben lastig gevallen. Maar is dat genoeg? 'Nu dreigen we een digitale klaagmuur te creëren waar schuldig pleiten onder de juiste hashtag genoeg is om je vrij te pleiten.'
19/10 07u15  Rook in goederentrein in Geraardsbergen, hinder voor treinverkeer In het station van Geraardsbergen is vanochtend rookontwikkeling ontstaan in een stuurpost van een goederentrein. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De brandweer is ter plaatse. De hinder voor het treinverkeer loopt intussen op, aldus Crols.
19/10 07u00  Ford roept 1,3 miljoen voertuigen terug in Noord-Amerika Ford roept in Noord-Amerika 1,34 miljoen voertuigen terug wegens problemen met de deurscharnieren. Het gaat om pick-uptrucks van het type F-150, gebouwd tussen 2015 en 2017, en het type Super Duty uit 2017. De terugroepactie kost de Amerikaanse autobouwer naar schatting 267 miljoen dollar (ruim 225 miljoen euro).
19/10 07u00  Rook in goederentrein in Geraardsbergen, beperkte hinder voor treinverkeer In het station van Geraardsbergen is vanochtend rookontwikkeling ontstaan in een stuurpost van een goederentrein. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De brandweer is ter plaatse.
19/10 07u00  Wie aandelen wil, moet eerst test afleggen Wie aandelen wil kopen, moet eerst een examen 'beleggen' afleggen. Met die maatregel wil de EU bankklanten beschermen tegen foute investeringen. 
19/10 07u00  Europa start procedure tegen ons land in strijd tegen illegale houthandel De Europese Commissie heeft een procedure tegen België opgestart omdat het te weinig doet in de strijd tegen de illegaal houthandel. Ze oordeelde, na een klacht van milieuorganisatie Greenpeace, dat ons land te weinig controles uitoefent. Dat schrijft De Standaard vandaag.
19/10 06u45  Vandaag nog zonnig en zacht tot 22 graden, maar de herfst loert om de hoek Vandaag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig ondanks de hoge sluierwolken. Die hoge sluierbewolking wordt stilaan dikker en vanuit het westen volgt er later ook middelhoge bewolking. In het westen van het land is tegen de avond wat gedruppel of een buitje niet uitgesloten. Het blijft erg zacht met maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 of plaatselijk 22 graden in Laag-België, meldt het KMI.16 
19/10 06u45  Het is van levensbelang dat ook mannelijke slachtoffers praten over wat hen is overkomen Wim Slabbinck is klinisch seksuoloog en auteur van Waarom mannen geen seksboeken kopen.16 
19/10 06u30  Europa start procedure tegen België in strijd tegen illegale houthandel De Europese Commissie heeft een procedure tegen België opgestart omdat het te weinig doet in de strijd tegen de illegaal houthandel. Ze oordeelde, na een klacht van milieuorganisatie Greenpeace, dat ons land te weinig controles uitoefent. Dat schrijft De Standaard vandaag.20 
19/10 06u15  Emery prijst gretig Anderlecht: "Het heeft getoond dat het verdient om Champions League te spelen" PSG-coach Unai Emery kon uiteraard niet klagen over de prestatie van zijn team na de 0-4 overwinning op Anderlecht op de derde speeldag in groep B van de Champions League. 'Maar Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen', liet hij optekenen.24 
19/10 06u15  Waarom je een mug niet ziet wegvliegen nadat ze je prikte Nadat ze zich bij hun slachtoffer hebben volgezogen, hanteren muggen een speciale techniek om ongezien en veilig weg te komen. Deze bestaat uit een combinatie van een extra snelle vleugelslag kort voor het opstijgen en het geleidelijk opvoeren van de druk door middel van hun lange poten.25 
19/10 06u15  Spaanse furie tegen Michel: Rajoy razend om uitspraken over Catalonië-crisis Spanje reageert furieus op enkele uitspraken van premier Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over ‘onaanvaardbare aanvallen’ en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol.25 
19/10 06u15  Aandelen kopen? Eerst slagen voor examen U kent het verschil tussen een aandeel en een obligatie? U kijkt niet vreemd als iemand over kapitaalgarantie spreekt? Dan slaagt u mogelijk voor het examen dat u vanaf januari moet afleggen om te mogen beleggen. Die Europese maatregel moet de consument beter beschermen.24 
19/10 06u15  Seksueel geweld is niet enkel #metoo, het is ook #mentoo Wim Slabbinck is klinisch seksuoloog en auteur van Waarom mannen geen seksboeken kopen.25 
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/10 17u30  Dieven op slinkse wijze aan de haal met 50.000 euro aan fietsen in DiestDieven hebben afgelopen nacht ingebroken bij fietsenwinkel Ride, aan de Nijverheidslaan in Diest, en zijn er vandoor gegaan met 10 dure racefietsen. Dat meldt de lokale politie. De totale waarde van de buit bedraagt ongeveer 50.000 euro.
16/10 17u30  Energiefactuur straks misschien nog hogerOnze energiefactuur dreigt nog maar eens duurder te worden, omdat de energieprijzen vanaf volgend jaar maandelijks mogen worden geïndexeerd op basis van de beursprijs en andere parameters. Daarmee schrapt de federale regering een omstreden maatregel van de regering-Di Rupo.
16/10 17u15  Geen olie meer, geen geldoverdracht, geen investeringen: EU treft Noord-Korea met nieuwe sanctiesDe Europese Unie heeft nieuwe sancties getroffen tegen Noord-Korea, als een aanvulling op en een versterking van de sancties van de VN-Veiligheidsraad. Het gaat onder meer om een volledig verbod op investeringen in het land.
16/10 17u15  Energiefactuur straks misschien nog duurderOnze energiefactuur dreigt nog maar eens duurder te worden, omdat de energieprijzen vanaf volgend jaar maandelijks mogen worden geïndexeerd op basis van de beursprijs en andere parameters. Daarmee schrapt de federale regering een omstreden maatregel van de regering-Di Rupo.
16/10 17u15  Opschorting voor verzorgsters die kleuters vastplakten met tapeDe correctionele rechtbank heeft twee kinderverzorgsters van 25 jaar uit Antwerpen een opschorting van straf gegeven, nadat ze twee kleuters op ontoelaatbare wijze gestraft hadden. Bij het ene kind werden de handen bij elkaar getapet, omdat hij lastig deed en bij het andere werd de vinger aan zijn neus geplakt om het neuspeuteren af te leren.
16/10 17u00  De hoogmis van de quiz is ook de hoogmis van de PRVanavond start het vijftiende seizoen van De slimste ter wereld met Goedele Wachters, Rob Vanoudenhoven en Bartel Van Riet. Maar aan de quiz gaat een maandenlange voorbereiding vooraf om toch maar zoveel mogelijk gratis publiciteit te krijgen. 
16/10 17u00  De zee rond Groenland wordt minder zout en dat heeft grote gevolgen voor ons weerDe smeltende Groenlandse ijskap maakt de zee rond Groenland minder zout, hebben wetenschappers vastgesteld. En dat kan ook het weer in Europa fors beïnvloeden.
16/10 17u00  Sterrenkundigen lyrisch: zwaartekrachtsgolfdetector ontdekt kosmische goudmijnDe Nobelprijs was al binnen, maar de écht spectaculaire ontdekking op het gebied van zwaartekrachtgolven is nu pas gedaan.
16/10 17u00  Politie op zoek naar deze inbrekers die zich voordeden als agentenDe federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid met de robotfoto's van twee van de drie daders van een diefstal met geweld in Schaarbeek, op dinsdag 19 september. De daders deden zich voor als agenten om de woning van de slachtoffers binnen te komen.
16/10 17u00  Iran bedreigt VS: "Zeg atoomverdrag op en we zullen iets doen wat jullie zal berouwen"Iran heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd het atoomverdrag van 2015 niet op te zeggen. 'We zullen dan iets doen waardoor de Amerikanen hun besluit zullen berouwen', zei de Iraanse parlementsvoorzitter Ali Laridschani in Sint-Petersburg. Hij lichtte zijn dreigement niet toe.
16/10 17u00  Deze docu ‘Spielberg’ toont sterregisseur op zijn persoonlijkstGeen enkele regisseur is vandaag zó bekend als Steven Spielberg. Tegelijk weet de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig over de man zelf. Of niet? In de HBO-documentaire Spielberg wordt duidelijk dat zelfs de grootste blockbusters héél persoonlijke films zijn voor de bebaarde cineast.
16/10 17u00  Man rijdt recht door vlammenzee in PortugalLees meer >
16/10 17u00  Wat zou jij doen als je even terug kon gaan in de tijd? Deze intense podcast is een absolute aanraderIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Heavyweight, een podcast over wroeging.
16/10 16u45  Docu ‘Spielberg’ toont sterregisseur op zijn persoonlijkstGeen enkele regisseur is vandaag zó bekend als Steven Spielberg. Tegelijk weet de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig over de man zelf. Of niet? In de HBO-documentaire Spielberg wordt duidelijk dat zelfs de grootste blockbusters héél persoonlijke films zijn voor de bebaarde cineast.
16/10 16u45  Dit jaar al meer klachten over online aankopen dan in heel 2016De Economische Inspectie heeft tot eind augustus al 6.203 klachten gekregen over online transacties. Dat zijn er al meer dan in heel 2016. Eén dossier - de luierbox - alleen al zorgde voor 2.000 klachten, zo blijkt uit cijfers van de Economische Inspectie vrijgegeven door minister van Economie Kris Peeters.
16/10 16u45  Jongen (18) gaat onder het mes om milt te verwijderen. Maar chirurg neemt verkeerde orgaan wegHet lijkt wel het scenario van een horrorfilm. Maar een 18-jarige patiënt maakte wel degelijk het ondenkbare mee. Toen hij vorige week wakker werd na zijn operatie in een ziekenhuis in Bremen, bleek dat het verkeerde orgaan was weggenomen.
16/10 16u45  Wat zou jij doen als je terug kon gaan in de tijd?In de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Heavyweight, een podcast over wroeging.
16/10 16u45  Israël bombardeert Syrisch luchtafweergeschut na beschieten verkenningsvliegtuigenDe Israëlische luchtmacht heeft een aanval uitgevoerd op Syrisch luchtafweergeschut. Dat gebeurde volgens de Israëlische strijdkrachten nadat militaire vliegtuigen waren beschoten terwijl ze boven Libanon bezig waren met een verkenningsvlucht.
16/10 16u45  Spaans parket vraagt aanhouding Catalaanse politiechefHet Spaanse parket heeft vandaag de aanhouding gevraagd van het hoofd van de Catalaanse politie, Josep Lluis Trapero. Dat kadert in het onderzoek naar gezagsondermijning in Madrid, zo is vernomen uit een gerechtelijke bron.
16/10 16u45  Disney genoeg voor u? Experts trekken aan alarmbel rond "afschuwelijke" fokpraktijken bij paardenMaak kennis met 'El Rey Magnum', een jong Arabisch showpaard, ettelijke miljoenen waard en ook wel 'koning van de paarden' genoemd. 'Dicht bij de perfectie', volgens zijn Amerikaanse kwekers. Beter: een kapotgefokte gruwel. Dierenartsen en experts waarschuwen voor de vreselijke trend van extreme kweekprogramma's bij paarden. 'Afschuwelijk' noemt paardenkenner Jaak Pijpen het: zowel het paard in kwestie als de praktijk die tot creaties als El Rey Magnum leidt.
16/10 16u30  Dit at de neolithische mens na een werkdag in StonehengeOnze voorvaderen uit het Stenen Tijdperk waren niet enkel bedreven in de bouwkunst, hebben wetenschappers ontdekt. Naast het optrekken van grote monolieten, zoals in Stonehenge, was ook het organiseren van feestmalen een belangrijke bezigheid.
16/10 16u15  Verregaand wifi-probleem kan al uw internetverkeer en e-mails op straat gooien: dit moet u wetenDe standaardbeveiliging van wifi-verbindingen is gekraakt. Een Belgische beveiligingsexpert van de KU Leuven ontdekte een ernstige kwetsbaarheid die verregaande gevolgen kan hebben. Miljoenen wifi-apparaten wereldwijd zijn nu kwetsbaar.
16/10 16u00  Ierse komiek Sean Hughes (51) overledenDe Ierse komiek Sean Hughes is aan een hartaanval overleden. Hughes, die kapitein was in het BBC-comedyprogramma 'Never Mind the Buzzcocks', werd slechts 51 jaar.
16/10 16u00  Franky Vercauteren maakt opmerkelijke keuze: hij wordt nieuwe trainer Cercle BruggeLees meer >
16/10 16u00  Nieuw Amenra-album al gratis te streamenNa vijf jaar verschijnt vrijdag het nieuwe album van Amenra. Fans die niet kunnen wachten, kunnen MASS VI nu al streamen op de site van de Britse krant The Independent.
16/10 16u00  De 10 beste sportfilms aller tijden (waarvan u er 3 kan zien op Film Fest Gent)Er draaien deze week maar liefst drie straffe, sportieve films op Film Fest Gent. Tijd om onze lijst van beste sportfilms aller tijden samen te stellen!
16/10 16u00  Incidentrijk, plezant en tragisch: zo kwam Studio Skoop tot standToen een ambitieuze Nederlander in 1970 Studio Skoop uit de grond stampte, was dat in turbulente omstandigheden. Maar de ontstaansgeschiedenis van de iconische Gentse bioscoop spreekt wel tot de verbeelding, zo blijkt uit de expo en het boek Skopiumschuivers.
16/10 15u45  Ex-Pussycat Doll getuigt: "Ik zat niet in een popgroep, maar in een prostitutienetwerk"“We werden allemaal misbruikt. Ik zat niet in een popgroep, maar in een prostitutienetwerk.” Die forse beschuldigingen uit Kaya Jones, ex-lid van popgroep Pussycat Dolls.
16/10 15u45  Nog eens 11 lichamen aangetroffen na botsing twee schepen voor kust TunesiëDe Tunesische marine heeft nog eens elf lichamen gevonden na de botsing tussen een vluchtelingenboot en een militair vaartuig vorige week. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend. De voorlopige balans van het ongeval staat zo op 19 doden. Volgens getuigen zijn er ook tientallen vermisten.
16/10 15u30  Ex-manager Schumacher haalt uit naar familie: "Dat ze nu eindelijk eens de waarheid vertellen"Jarenlang stond hij aan de zijde van Michael Schumacher. Als zijn manager, als zijn vriend. Maar ook Willi Weber mag 'Schumi' niet bezoeken en daar heeft hij het heel moeilijk mee.
16/10 15u30  Nieuw warmterecord: het was nog nooit zo laat op het jaar zó warm'25 graden in Ukkel deze namiddag. Nooit zo laat in het jaar was het daar zo warm.' Dat heeft weerman David Dehenauw via Twitter laten weten.
16/10 15u30  Bakelants: "De weg naar herstel zal lang zijn" - Sluitingsprijs Putte-Kapellen laatste wedstrijd voor Jurgen Van den BroeckLees meer >
16/10 15u15  De Slimste Mens is terug (en 4 andere tv-tips)Lees meer >
16/10 15u15  Libanon wil anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen terugsturenLibanon weet geen raad meer met de talloze Syrische vluchtelingen die het land bevolken. President Michel Aoun doet een beroep op internationale organisaties voor bijstand.
16/10 15u15  Beste Kris Peeters, u rijdt voor de creatievelingen, zegt u? Dan toch eerder achteruitTom Kestens is voorzitter van GALM (Genootschap Artiesten Lichte Muziek).
16/10 15u00  Inzicht in uw energieverbruik helpt u besparenIs uw jaarlijkse afrekening ook altijd een verrassing? En vraagt u zich ook af waarom u opnieuw meer (of minder) verbruikt heeft? Vier getuigen gingen op zoek naar een verklaring, met de hulp van een klein toestel…
16/10 15u00  Courtney Love waarschuwde actrices in 2005 al: "Blijf weg bij Harvey Weinstein"Zangeres Courtney Love waarschuwde in 2005 al voor Harvey Weinstein, de filmproducent die ervan beschuldigd wordt meer dan twintig jaar lang vrouwen te hebben misbruikt. Dat is te zien in een video van een rodeloperevenement die de celebritynieuwssite TMZ opdiepte.
16/10 15u00  Aartsconservatieve Sessions zet ervaren strafpleiter op moordzaak transgender. Maar op lof hoeft hij niet te rekenenWashington stuurt een federale aanklager naar Iowa voor een lokale moordzaak op een transgender. Dat is zeer uitzonderlijk, maar nog opmerkelijker is de opdrachtgever: Jeff Sessions. De aartsconservatieve justitieminister ontnam de lgbt-gemeenschap zelf een deel van haar wettelijke bescherming.
16/10 14u45  Nieuw-Zeeland vreest ‘patatocalyps’Lees meer >
16/10 14u45  Laagje zand op je auto? Daar zit Ophelia voor iets tussenTerwijl Ophelia momenteel Ierland teistert, ervaren wij hier heerlijk nazomerweer, mede dankzij de storm. En ook het laagje zand dat vanmorgen misschien ook op uw auto lag, heeft met Ophelia te maken.
16/10 14u30  Cercle Brugge zet coach José Riga aan de deurJosé Riga is niet langer de coach van Cercle Brugge. Dat heeft de West-Vlaamse club vandaag bekendgemaakt. 'De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen', staat er op de clubwebsite te lezen.
16/10 14u30  Legertop Myanmar niet welkom in EuropaDe opperbevelhebber en andere hooggeplaatste militairen van het leger van Myanmar zijn voorlopig niet welkom in de Europese Unie. De praktische samenwerking op defensiegebied wordt opnieuw bekeken.
16/10 14u15  Amerikaanse minister die lgbt-rechten inperkte zet federale aanklager op moordzaak transgenderWashington stuurt een federale aanklager naar Iowa voor een lokale moordzaak op een transgender. Dat is zeer uitzonderlijk, maar nog opmerkelijker is de opdrachtgever: Jeff Sessions. De aartsconservatieve justitieminister ontnam de lgbt-gemeenschap zelf een deel van haar wettelijke bescherming.
16/10 14u15  Golden State Warriors opnieuw favoriet voor NBA-titelVannacht gaat het nieuwe NBA-seizoen van start met de krakers Boston-Cleveland en Houston-Golden State. Cleveland, Houston, Oklahoma City en Boston hebben zich in het tussenseizoen geroerd op de transfermarkt in de hoop uittredend kampioen Golden State van de troon te stoten.
16/10 14u15  Tropische storm Ophelia eist mensenleven in IerlandDe orkaan Ophelia is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm en teistert de zuidkust van Ierland. In Waterford zou een vrouw zijn omgekomen nadat ze onder een omgewaaide boom was terechtgekomen.
16/10 14u00  VIDEO: Topfavoriet Goffin vol hoop voor European Open: "België verwacht veel van mij"Lees meer >
16/10 14u00  China bespaart: geen scampi op het partijcongresHet is crisis voor iedereen, denkt de Chinese president Xi Jinping, dus moet ook zijn partij besparen. Op het grote partijcongres staan dit jaar geen scampi of zeekomkommer op het menu. Ook het gratis kapsalon is er niet bij.
16/10 14u00  Oostenrijk: Wie is Sebastian Kurz?Lees meer >
16/10 14u00  Puigdemont vraagt uitstel, Madrid wil donderdag duidelijkheidLees meer >
16/10 14u00  Vooral klachten buitenlandse webshopLees meer >
16/10 14u00  "Elke leerling moet kunnen reanimeren"Lees meer >
16/10 13u30  Wie draadloze telefoon uit VS gebruikt, riskeert boete tot 16.000 euroHet BIPT, de federale telecomwaakhond in België, waarschuwt consumenten om geen draadloze telefoons voor de vaste lijn aan te kopen in de Verenigde Staten of Canada voor gebruik in ons land. De technologie waarmee die toestellen werken, DECT 6.0, verstoort in onze contreien immers het gsm-signaal.
16/10 13u30  Wickmayer én Van Uytvanck op hoofdtabel in LuxemburgLees meer >
16/10 13u15  Noodcentrales moeilijk bereikbaar door problemen bij ProximusSommige noodcentrales 112 en 101 zijn vanmiddag niet of moeilijk bereikbaar door een technisch probleem bij Proximus. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken.
16/10 13u15  Ophelia doet Belgische ambassade in Dublin sluitenDe Belgische ambassade in Dublin blijft vandaag gesloten wegens Ophelia, nu een post-tropische storm. Dit heeft de Belgische ambassadeur in Ierland, Piere-Emmanuel De Bauw, getwitterd.
16/10 13u15  Zowat 130 vluchten geschrapt op luchthaven Dublin door OpheliaZowat 130 geplande vluchten van en naar Dublin zijn geschrapt door orkaan Ophelia. Dat meldt Dublin Airport op zijn website. Op Brussels Airport werd tot nog toe één vlucht naar de Ierse hoofdstad geannuleerd.
16/10 13u15  Minstens dertig doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn minstens dertig mensen opgekomen. In Portugal zijn volgens de civiele bescherming minstens 27 mensen om het leven gekomen. Daarmee dreigt een herhaling van de catastrofe in juni, toen minstens 63 mensen omkwamen in de vlammen. In de Spaanse gemeente Nigrán, in de provincie Pontevedra (Galicië), werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto.
16/10 12u45  Duikt hij woensdag in het Astridpark ook met stijl? Neymar op grappige wijze te kijk gezet in reclame voor luxehorlogemerkHet Italiaanse horlogemerk Gaga Milano heeft Neymar als uithangbord gestrikt. De Braziliaan, die woensdag met PSG Champions League in Anderlecht speelt, pakt uit met een opvallende reclame.
16/10 12u45  Israëlische legervliegtuigen bestoken Syrische luchtafweerDe Israëlische luchtmacht heeft luchtafweerraketten in Syrië beschoten en 'buiten gevecht gesteld', zo deelt het leger mee. De actie kwam er nadat Syrische luchtafweerraketten Israëlische gevechtsvliegtuigen hadden aangevallen.
16/10 12u30  Belgische rugzaktoerist (22) krijgt lift in Nieuw-Zeeland. Maar dan haalt inzittende mes bovenEen 22-jarige Belgische rugzaktoerist was een droomreis aan het maken in Nieuw-Zeeland toen hij een ware nachtmerrie beleefde. Toen hij een lift kreeg aangeboden nabij Matamata, bleken de inzittenden geen goede bedoelingen te hebben. Plots werd hij bedreigd met een mes.
16/10 12u30  Sluitingsprijs Putte-Kapellen laatste wedstrijd voor Jurgen Van den Broeck: "Het was me te veel geworden"Morgen omstreeks 17u15 trekt Jurgen Van den Broeck een streep onder zijn carrière als renner. De 34-jarige Morkhovenaar besliste in mei om op het eind van dit seizoen ermee te kappen. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen maalt hij zijn laatste wedstrijdkilometers af. Daarna wordt hij in de bloemetjes gezet.
16/10 12u30  E313 versperd door brandende truckLees meer >
16/10 12u15  Eerste American football-speler die knielde uit protest tegen geweld tegen zwarte Amerikanen vindt geen club en klaagt NFL aanQuarterback Colin Kaepernick heeft de clubs uit de American Football League NFL aangeklaagd voor samenzwering. De 32 teams spannen volgens hem samen om hem geen contract aan te bieden. En dat allemaal omdat hij in 2016 de eerste speler in de NFL was die uit protest tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen knielde tijden het spelen van het volkslied.
16/10 12u15  Rode Duivels blijven vijfde op FIFA-ranking en zijn reekshoofd bij WK-lotingDe Rode Duivels behouden vandaag op de nieuwe FIFA-ranking de vijfde plaats. Daarmee zijn ze nu ook officieel reekshoofd bij de loting voor de groepsfase op het WK in Rusland.
16/10 12u15  Een op de vijf Belgen loopt risico op armoedeIn België lopen 2,33 miljoen mensen het risico op armoede of sociale uitsluiting, of 20,7 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat voor 2016. In 2008 ging het om 2,19 miljoen Belgen, of toen 20,8 procent van de bevolking. België scoort iets beter dan het Europees gemiddelde, dat op 23,4 procent van de bevolking ligt.
16/10 12u15  Clinton: ‘Koude Cyberoorlog pas begonnen’“Vladimir Poetin voert een Koude Cyberoorlog tegen het westen en die is nog maar net begonnen.”, waarschuwt Hillary Clinton. Rusland hackt volgens haar niet alleen computers, maar ook de eenheid van het westen.
16/10 12u15  Wickmayer bereikt hoofdtabel - Maria Sharapova stijgt naar 57e plaats op WTA-rankingLees meer >
16/10 12u15  Je kids zullen smullen van deze one-pan-wonder met chipolata, aardappelen en spiegeleiOuder zijn is niet simpel: je moet die kleintjes tevreden houden én ondertussen ook het huishouden in goede banen leiden. Gelukkig maakt dit gerecht je leven op die beide vlakken gemakkelijker. De kids zullen de heilige drievuldigheid van chipolata, gebakken aardappelen en ei met veel plezier verorberen, en omdat je alles in nagenoeg één pan kan klaarmaken, bespaar je jezelf een hele berg afwas. Win-win!
16/10 12u15  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagensOp de E313 richting Antwerpen zijn omstreeks 10.20 uur ter hoogte van Massenhoven twee vrachtwagens op elkaar ingereden. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen vatte vuur. Ook de lading van de aangereden vrachtwagen - bestaande uit Haribo snoepjes - vloog in brand. Er vielen geen gewonden. De rijbaan is er volledig versperd. Alle verkeer richting Antwerpen moet de afrit Massenhoven nemen om via Zandhoven en Zoersel naar de E34 Turnhout-Antwerpen te rijden.
16/10 12u00  StuBru oogst kritiek met Chinese K3Studio Brussel ligt onder vuur nadat het dit weekend een bewerkte foto de wereld in stuurde die de Chinese versie van K3 moet voorstellen. 'Onversneden racisme', klinkt de kritiek. 
16/10 12u00  Leko nadat Limbombe tweede gele kaart kreeg bij het vieren: "Dat vind ik top. Voor mij het moment van de dag"De ene trainer zou eens flink vloeken, de andere genieten van het moment. Ivan Leko behoort vast en zeker bij die laatste categorie. Nadat Anthony Limbombe de beslissende 2-3 tegen de touwen joeg in Oostende trok de flankspeler zijn truitje uit. Het leverde hem een tweede gele kaart en een bijhorende schorsing op.
16/10 11u45  Leko nadat Limbombe tweede gele kaart kreeg bij het vieren: "Dat is voor mij het moment van de dag"De ene trainer zou eens flink vloeken, de andere genieten van het moment. Ivan Leko behoort vast en zeker bij die laatste categorie. Nadat Anthony Limbombe de beslissende 2-3 tegen de touwen joeg in Oostende trok de flankspeler zijn truitje uit. Het leverde hem een tweede gele kaart en een bijhorende schorsing op.
16/10 11u45  Deze iconische torens in Gent gaan tegen de vlakte: "Dit is echt niet meer leefbaar"In Gent worden de iconische sociale woontorens van het Rabot afgebroken. Filmmaker Christina Vandekerckhove maakte een aangrijpende documentaire over de bewoners van de torens in de armste wijk van Gent. 'Die gebouwen worden afgebroken, nog voor ze afbetaald zijn. Dat heeft een reden, hè.'
16/10 11u30  Vrouw van ex-Cityster: "Als De Bruyne geen Speler van het Jaar wordt, dan dans ik samen met mijn man naakt de conga"Lees meer >
16/10 11u30  "We gaan sterven, dude": Beangstigende video toont hoe twee Amerikanen door vuurzee rijden en nipt aan de dood ontsnappenEen half uur voor Michael (Mike) Vien en Layton Smith deze video maakten in Loma Rica, Californië hadden ze naar de lokale sheriff gebeld. 'Moeten we evacueren?' Ze kregen te horen dat ze in hun huis konden blijven. Maar niemand had kunnen verwachten dat de bosbrand zo snel hun richting zou uitkomen. Wat volgde, waren de spannendste minuten van hun leven. Ze graaiden mee wat ze konden, laadden hun vier honden in de koffer en begonnen te vluchten.
16/10 11u30  Spaanse regering: 'Antwoord Puigdemont onduidelijk'De Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft met zijn antwoord op de vraag van de Spaanse regering niet de gewenste duidelijkheid gebracht. Dat zegt de Spaanse minister van Justitie Rafael Catala.
16/10 11u30  Dodental van overstromingen in Vietnam opgelopen tot 72De overstromingen en aardverschuivingen in het noorden en het centrum van Vietnam hebben al zeker aan 72 mensen het leven gekost. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe balans. Er zijn nog altijd 33 mensen vermist.
16/10 11u30  Vrouw krijgt hartstilstand tijdens vlucht naar Brussel. Antwerps districtsschepen kan haar reanimerenEen vliegtuig van luchtvaartmaatschappij El AL met bestemming Brussel heeft gisteren in allerijl rechtsomkeer moeten maken nadat een vrouw onwel was geworden. Antwerps districtsschepen Shmulie Markowitz was ook aan boord en begon meteen te reanimeren. Dankzij zijn tussenkomst kreeg de passagier opnieuw hartslag.
16/10 11u15  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagenOp de E313 richting Antwerpen zijn maandagochtend omstreeks 10.20 uur ter hoogte van Massenhoven twee vrachtwagens op elkaar ingereden, waarna één van de betrokken voertuigen vuur heeft gevat. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De rijbaan is er volledig versperd, alle verkeer richting Antwerpen moet de afrit Massenhoven nemen om vervolgens via Zandhoven en Zoersel naar de E34 Turnhout-Antwerpen te rijden.
16/10 11u00  Dit moet u weten voor u gaat etenCatalonië probeert tijd te kopen bij Madrid, de hervorming van het secundair onderwijs lijkt zijn start te zullen missen, en in Oostenrijk heeft radicaal rechts de sleutel in handen. Dit moet u weten voor u de voeten onder tafel schuift.
16/10 11u00  Iraaks leger verwerft controle over legerbasis en verkeersassen in KirkoekHet Iraakse leger heeft in Kirkoek, een provincie die door zowel de Iraakse autonome regio Koerdistan als door Bagdad wordt opgeëist, enkele strategische belangrijke wegen en een legerbasis onder controle gekregen. Dat heeft Defensie vanuit Bagdad meegedeeld.
16/10 10u15  "De wil om te vechten is weg bij IS"De snelle herovering van de laatste IS-bolwerken in Irak laat zien dat de terreurgroep militair zo goed als uitgespeeld is. Haar ideologie is echter springlevend.
16/10 10u15  Films van een kwaadaardige schoonheid: hoe de Duitse filmindustrie boomde tijdens de oorlogsjarenWe kennen allemaal de nazi-documentaire Triumph des Willens, maar de Duitse cinema van de jaren 30 en 40 was meer dan dat. In de documentaire Hitler’s Hollywood, nu te zien op Film Fest Gent, toont regisseur Rüdiger Suchsland hoe musicals hoogdagen beleefden. En hoe topcineasten zich uit opportunisme voor de nazi-kar lieten spannen.
16/10 10u00  Bruggeling gaat vrijuit voor aanranding stiefdochtertjeEen 34-jarige Bruggeling is door de correctionele rechtbank van Brugge vrijgesproken voor de aanranding van de eerbaarheid van zijn stiefdochtertje. J.D. ontkende altijd met klem dat hij het toen 3-jarig meisje onder de douche zou betast hebben. Het Openbaar Ministerie had een effectieve gevangenisstraf gevorderd.
16/10 10u00  Tiental migranten gisterenavond opgepakt bij actie in MaximiliaanparkEen tiental migranten werd gisterenavond in het Maximiliaanpark opgepakt en meegenomen in het kader van de identiteitscontroles die er plaatsvinden, dat bevestigt de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene.
16/10 09u45  De marathonloper móét erover nadenken: wanneer gaat hij naar de wc?De marathonloper móét erover nadenken, of hij nu topatleet is of recreant: wanneer ontlast hij zichzelf? Juist hardlopen stimuleert de darmen enorm. De keuze is dus: zorgen dat je leeg begint of even uitstappen? Want láten lopen is een nachtmerrie.
16/10 09u45  Bokser zwaar onder vuur nadat hij tegenstander op ongeziene manier vloert en dan ook nog het publiek gaat jennenLees meer >
16/10 09u45  David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijstDavid Goffin blijft ondanks zijn snelle uitschakeling op het Masters 1.000 toernooi van Shanghai nummer 10 van de wereld in het mannentennis.
16/10 09u30  Stropers roven nu ook nijlpaardtandenDe tanden van nijlpaarden zijn een gewilde bron van ivoor. Nu de olifant in Afrika strenger wordt beschermd, lijkt de handel in nijlpaardentanden een ongecontroleerde vlucht te nemen. Een onlangs gehouden onderzoek wijst uit dat er in importplaats Hongkong meer nijlpaardentanden binnenkomen dan exportlanden Oeganda en Tanzania zeggen te verhandelen.
16/10 09u30  Teleurstelling troef bij Frederik Van LierdeMeer dan twee minuten moest Frederik Van Lierde zaterdag tijdens de Ironman van Hawaï wachten voor hij eindelijk zijn tas met bevoorrading kreeg. Het gaf de 38-jarige Belg een mentale dreun waar hij niet van herstelde. 'Ik ben niet het type dat snel opgeeft, maar het was de spreekwoordelijke druppel.' Dat vraagt om wat uitleg.
16/10 09u15  Waarom Wout van Aert dit seizoen nog niet kon winnenDe parcours zijn dezelfde, de spelregels zijn dezelfde en de tenoren zijn dezelfde, maar de verhoudingen liggen helemaal overhoop. Vorig jaar was de cross één lange tweestrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, dit jaar staat er geen maat op de Nederlander. Wat is er veranderd?
16/10 09u15  'Verlink je varken': Tienduizenden Fransen getuigen over seksuele intimidatieDe affaire-Harvey Weinstein leidt ook in Frankrijk tot zelfonderzoek. De journaliste Sandra Muller riep vrouwen op mannen door wie ze seksueel waren lastig gevallen - of erger - via Twitter aan te geven.
16/10 09u00  AA Gent: nieuwe coach, nieuw elanDe voorzitter glunderde, zijn spelers straalden en de fans riepen zijn naam. Yves Vanderhaeghe bezorgde Gent niet alleen meteen een eerste thuiszege, er gaat sinds kort ook een zucht van verlichting door de club.
16/10 09u00  Blauw-zwart neemt voorsprong van zes punten op eerste achtervolger CharleroiAls er één club verdiende te winnen, dan wel Club Brugge. Limbombe was de killer met dienst. Club lacht zijn eigen traditie uit: het zegevierde in Waregem, Kortrijk en Oostende, waar het vorig jaar in vijf duels niet één keer kon winnen.
16/10 08u45  10 miljoen voor belastende informatie over TrumpHeeft u beschikking over belastende informatie over de Amerikaanse president Donald Trump? Dan is pornokoning Larry Flynt bereid daar 10 miljoen dollar voor neer te tellen, als dat leidt tot impeachment. Dat kondigde de uitgever van het blootblad Hustler aan in een paginagrote advertentie in The Washington Post.
16/10 08u45  Bonte over deradicalisering Syriëstijders in gevangenis: "Pure chaos"De deradicalisering van Syriëstrijders in de gevangenissen is een complete chaos. Dat zegt Kamerlid Hans Bonte (sp.a) vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard, na een bezoek aan vier van de zeven Syriëstrijders uit Vilvoorde, waar Bonte burgemeester is, die in een Belgische gevangenis zitten.
16/10 08u45  Puigdemont vraagt Spaanse premier om uitstelDe Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont vraagt de Spaanse premier Mariano Rajoy twee maanden uitstel om te onderhandelen. Dat meldt de Catalaanse regering.
16/10 08u30  Hoe machtig wordt het Europees Monetair Fonds?Tijdens de financiële crisis werd al beslist dat Europa voor zichzelf moet kunnen zorgen. Een Europees Monetair Fonds komt er, de vraag is alleen hoe machtig het wordt.
16/10 08u30  PEP wil jongeren onderwijskansen gevenPuur toeval, noemt Rihab Hajjaji, een 26-jarige vrouw van Marokkaanse origine, het feit dat ze als eerste in haar familie een diploma hoger onderwijs haalde. Vandaag lanceert ze PEP, een organisatie die kansarme jongeren op de juiste plaats in het onderwijs wil krijgen.
16/10 08u30  Dodental aanslag Mogadishu loopt op tot 276De zware bomaanslag van zaterdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu, heeft intussen al aan 276 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een mededeling die het Somalische ministerie van Informatie vannacht heeft verspreid.
16/10 08u15  Alles of niets voor IS: ook vrouwen aan het frontNu Raqqa op het punt staat te vallen, nemen ook de vrouwen in de stad de wapens op. Veel van hen vechten nu mee aan het front.
16/10 08u15  Bewoonster sterft in brand nadat auto in winkel onder haar rijdtDe bewoonster van een appartement boven een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren is in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een brand. Die brak uit nadat een auto met hoge snelheid op het gebouw inreed, melden verschillende media.
16/10 08u15  Zelfstandigen liggen niet wakker van cyberaanvalOndernemers verzekeren zich goed tegen inbraak en diefstal, maar hacking en phishing zien ze als minder bedreigend. De meesten zijn beperkt beschermd tegen cybercriminaliteit en vier op de tien willen zich niet beter beschermen omdat ze het risico om gehackt te worden, te klein vinden.
16/10 08u00  Kris Peeters: 'Antwerpen heeft invloed op verkiezingen 2019''Natuurlijk zal het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zes maanden later doorwerken.' Waarmee Kris Peeters (CD&V), minister en kandidaat-burgemeester, ook doelt op het federale niveau, waar het in 2019 verkiezingen zijn.
16/10 08u00  Politie krijgt nog geen 'gevaarlijke' tasersDe tasers die onze politie wil inzetten zijn mogelijk veel gevaarlijker dan gedacht. Volgens een onderzoek zijn er in Amerika meer dan 150 arrestanten mede door de elektrische schok gestorven. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon: 'In afwachting mag de politie de taser hier op straat nog niet gebruiken.'
16/10 07u45  Radicaal rechts heeft sleutel in handen in OostenrijkDe Oostenrijkse christendemocraten hebben met een rechts programma de verkiezingen in Oostenrijk gewonnen. Maar het is het radicaal rechtse FPÖ dat de sleutel voor de coalitievorming in handen heeft.
16/10 07u15  Verschuiving in medialand: kruipt Mediahuis helemaal uit De Vijver?De eigenaars van VIER, VIJF en Woestijnvis werken plannen uit om de aandeelhoudersstructuur opnieuw te hertekenen. Telenet en Mediahuis praten over een nieuwe structuur met Wouter Vandenhaute, de gedelegeerd bestuurder van De Vijver, die in het midden van het bed ligt.
16/10 07u15  VS en Zuid-Korea houden vijfdaagse zeemanoeuvresDe Amerikaanse en Zuid-Koreaanse zeemacht zijn vandaag gestart met grootschalige zeemanoeuvres voor de Koreaanse kust. Aan de vijfdaagse oefening nemen in totaal ongeveer veertig schepen deel, waaronder het vliegdekschip USS Ronald Reagan en twee torpedobootjagers.
16/10 07u00  Engelsman Cross houdt Kim Huybrechts uit finale European Darts TrophyKim Huybrechts (PDC 15) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het European Darts Trophy toernooi. In het Duitse Göttingen moest hij in de halve finales met 6-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Rob Cross (PDC 32).
16/10 06u15  Hervorming secundair onderwijs lijkt start te missenOok Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt om de modernisering van het secundair onderwijs uit te stellen. Eerder gingen het Gemeenschaps­onderwijs (GO!) en de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten al in tegen de Vlaamse regering, die vasthoudt aan 1 september 2018.
16/10 06u15  Het nationale belang van de slag om AntwerpenDe politieke actualiteit volgens Carl Devos.
16/10 06u00  Recordaantal Belgen op sociale bijstandEen op de twintig Belgen (ruim 576.000) krijgt een bijstandsuitkering, zoals een leefloon, een bijpassing bij een klein pensioen of een tegemoetkoming voor hun handicap. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard bij de betrokken overheidsdiensten. Het gaat om een drievoudiging sinds het ontstaan van de sociale bijstand midden jaren 70.
16/10 05u30  Stookoliefonds moet monsterfacturen voorkomenBelgen die kampen met een lekkende mazouttank, hoeven straks niet meer zelf op te draaien voor alle kosten van de peperdure sanering. Na bijna 20 jaar gelobby wordt een solidariteitsfonds opgericht waardoor slachtoffers nog hooguit 500 euro moeten betalen om hun grond te laten reinigen. Dat schrijft deze krant vandaag.
16/10 04u30  Björk: "Ook ik werd seksueel geïntimideerd"Ook Björk heeft ervaringen met seksuele intimidatie in de filmwereld. De beschuldigingen die de zangeres zondag uitte op Facebook, lijken te gaan over regisseur Lars von Trier.
16/10 04u30  Iraakse troepen betreden KirkoekIraakse troepen zijn volgens de staatstelevisie de door Koerdische peshmerga's gecontroleerde provincie Kirkoek binnengedrongen en naderen de gelijknamige regionale hoofdstad. Doel van het offensief is een militaire basis, de luchthaven van Kirkoek en de door Koerden gecontroleerde olievelden. Dat meldt de Koerdische nieuwssite Rudaw op gezag van de veiligheidsraad van de Koerdische Autonome Regio.
16/10 03u30  Vijf doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn minstens vijf mensen opgekomen. In de Spaanse gemeente Nigrán, in de provincie Pontevedra (Galicië), werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto. Dat melden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming in totaal drie mensen om.
16/10 03u15  Van der Poel ook de beste in KruibekeLees meer >
16/10 02u45  Macron belooft in eerste tv-interview illegalen harder aan te pakkenDe Franse president Emmanuel Macron wil zich sterker opstellen op vlak van immigratie. Alle 'illegalen' die een misdaad begaan 'zullen worden uitgezet', zei het staatshoofd tijdens zijn eerste grote televisieinterview op TF1. Zonder de wet te veranderen, 'zullen we strengere maatregelen nemen. We gaan doen wat we moeten doen.'
16/10 02u30  May reist vandaag af naar Brussel voor brexitonderhandelingenDe Britse premier Theresa May zal vandaag afzakken naar Brussel voor gesprekken met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en de hoofdonderhandelaar van de EU voor de brexit Michel Barnier. Dat heeft de Britse regering gisterenavond bekendgemaakt. De gesprekken zullen in de namiddag plaatshebben. May zal daarbij worden vergezeld van brexit-minister David Davis.
16/10 01u45  IS-vrouwen ook aan het frontNu Raqqa op het punt staat te vallen, nemen ook de vrouwen in de stad de wapens op. Veel van hen vechten nu mee aan het front.
16/10 01u45  Teleurstelling troef bij Van LierdeMeer dan twee minuten moest Frederik Van Lierde tijdens de Ironman van Hawaï wachten voor hij zijn tas met bevoorrading kreeg. Het gaf de 38-jarige Belg een mentale dreun waar hij niet van herstelde.
16/10 01u45  Britten bevreesd voor 'no deal'-scenario brexitIn het Britse Lagerhuis bundelen parlementsleden van meerderheid en oppositie de krachten om een harde brexit te voorkomen.
16/10 01u45  Napoli blijft foutloos, Juve lijdt nederlaagLees meer >
16/10 01u45  '8,5 miljoen voor info die leidt tot afzetting Trump'Lees meer >
16/10 01u45  Kaarten worden herschud bij VIER en WoestijnvisLees meer >
16/10 01u45  Kruipt Mediahuis helemaal uit De Vijver?De eigenaars van VIER, VIJF en Woestijnvis werken plannen uit om de aandeelhoudersstructuur opnieuw te hertekenen. Telenet en Mediahuis praten over een nieuwe structuur met Wouter Vandenhaute, de gedelegeerd bestuurder van De Vijver, die in het midden van het bed ligt.
16/10 01u45  Oulare leidt sterk Antwerp naar derde plaatsRevancheren door te imponeren. Obbi Oulare haalde met anderhalve goal meer dan zijn gram. Hij trakteerde de Bosuil op een feestje.
16/10 01u45  Zwaarste aanslag ooit in Somalië doodt 231 mensenDe dodentol van de zware bomaanslag die zaterdag plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen tot minstens 231. Daarnaast vielen er meer dan 200 gewonden, onder wie een aantal zwaargewonden.
16/10 01u45  Britse politie breidt onderzoek naar Harvey Weinstein uitDe Londense politie breidt het onderzoek naar de aantijgingen tegen de filmproducent Harvey Weinstein nog uit.
16/10 01u45  Eerste in La Liga voor Ronaldo, Barça struikeltLees meer >
16/10 01u45  Wie is Andreas Tirez?Lees meer >
16/10 01u45  Mooi weer lokt 200.000 man naar de kustLees meer >
16/10 01u45  Beter dan hij zelf wil toegevenHarmony Korine, het vroegere enfant terrible van de Amerikaanse indiecinema, toont in Parijs zijn beeldend werk. De fantast overtuigt vooral als schilder.
16/10 01u45  Over zoenen en plassersDe redactie van De Morgen zet de blik op oneindig. Vandaag: Pieter Dumon kijkt toe hoe dokter Bea een poging doet zijn dochters seksueel voor te lichten.
16/10 01u30  "Opnieuw arrestaties in Maximiliaanpark"De politie heeft zondagavond opnieuw migranten opgepakt in het Maximiliaanpark in Brussel. Dat zeggen vrijwilligers die getuige waren. Volgens hen waren op dat moment zowat 200 migranten aanwezig in het stadspark, van wie er een vijftigtal werden ingerekend.
16/10 01u00  De Lijn controleert recordaantal reizigersDe Lijn heeft in de eerste 8 maanden van het jaar de vervoerbewijzen van 1,8 miljoen reizigers gecontroleerd, een record. Iets meer dan 46.000 mensen - of 2,6 procent van de gecontroleerde reizigers - kregen een pv voor zwartrijden. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij.
16/10 00u15  Macron wil Weinstein onderscheiding afnemenDe Franse president Emmanuel Macron heeft stappen gezet om de wegens seksueel wangedrag in opspraak geraakte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein zijn Légion d'Honneur af te nemen. ''Omdat zijn daden eer ontberen'', zei Macron vandaag tegen de zender TF1.
16/10 00u00  "Sinds ik moeder ben geworden, schrik ik iedere dag van mezelf"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
16/10 00u00  Ierse scholen sluiten voor orkaan OpheliaIerland zet zich schrap voor de orkaan Ophelia, mogelijk de zwaarste storm sinds meer dan vijftig jaar die het land treft. In grote delen van het land blijven scholen morgen gesloten. Dat meldt de Irish Times. Het hoogtepunt van de storm wordt verwacht tussen maandag 09.00 uur (10.00 uur Belgische tijd) en dinsdag 03.00 uur.
16/10 00u00  Israëlisch leger beschuldigt Egyptische regio van raketaanvalEr zijn deze avond twee raketten afgevuurd vanuit Egypte op Israëlisch grondgebied. Dat zegt het Israëlische leger in een communiqué. De wapens landden in Eshkol, een regio langs de grens met Egypte, maar veroorzaakten geen grote schade. Er vielen ook geen gewonden.
15/10 23u30  Time roemt Adil El Arbi als de "Spielberg van Molenbeek"Het gerenommeerde magazine 'Time' haalt de loftrompet boven voor Adil El Arbi. Het blad neemt de Belgische regisseur op in de prestigieuze reeks 'next generation leaders'.
15/10 22u30  Dertig doden bij gevechten in de SinaïBij een reeks aanvallen op militaire steunpunten in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn dertig doden gevallen, zes militairen en 24 terroristen. Dat heeft woordvoerder Karam al-Qawadis van het Egyptische leger gezegd.
15/10 22u15  "Hopelijk is dit kindje levensvatbaar"Lees meer >
15/10 22u15  Jef Vermassen: "Ik denk dat ik weet wie er achter de Bende Van Nijvel zit"Advocaat Jef Vermassen denkt te weten wie er achter de Bende Van Nijvel zit. Hij zegt dat de waarheid eigenlijk 'al lang bekend is, maar dat die angstvallig wordt achtergehouden'.
15/10 22u15  Kinderen spelen steeds vaker buitenLees meer >
15/10 22u00  31 en premier. Dit is Sebastian 'Wunderwuzzi' Kurz, die de Oostenrijkse verkiezingen wonWat goed is, komt snel in Oostenrijk. Mozart gaf in Wenen zijn eerste concert voor de machtige keizerin Maria Theresia. Hij was pas zes jaar. Zondag won Sebastian Kurz de Oostenrijkse parlementsverkiezingen. Hij is 31. Als hij de coalitieonderhandelingen succesvol weet af te ronden, wordt hij 's werelds jongste regeringsleider.
15/10 21u45  Meunier ietwat op z'n hoede voor Anderlecht: "Waarom zouden zij geen kans maken?"Thomas Meunier was gisteren dé held van het sterrenensemble van PSG. De Rode Duivel scoorde twee keer in de 1-2 zege tegen Dijon. VTM Stadion was erbij en sprak met Thomas Meunier. 'Ik ben blij dat jullie reis de moeite waard was. Ik heb twee keer gescoord, het was echt een prachtige match.'
15/10 21u30  Maaseik verliest punt in GentDe vierde speeldag van de EuroMillions Volley League speelde zich vooral op zondag af. Na de 3-0 zege van Roeselare in de topper tegen Aalst liet Maaseik de kans liggen om naast de Oost-Vlamingen te komen in de stand. De Limburgers wonnen met heel wat moeite met 2-3 bij Gent.
15/10 21u30  Verjaardagsfeestjes: de hele klas uitnodigen of niet?Een school in Denderhoutem laat kinderen enkel uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes uitdelen als alle klasgenoten mogen komen. Betutteling of goed nieuws voor dat kindje dat nooit gevraagd wordt? 'Ik heb als kind ook wel gehuild omdat ik niet naar een feestje mocht. Daar hoef je niet altijd zo'n zielig drama van te maken.'
15/10 21u30  Lessen uit Oostenrijk: Rechts is weer rechts, en links moet weer links durven te zijnBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur.
15/10 21u15  Lessen uit OostenrijkLees meer >
15/10 21u15  Orée moet rol lossen in Audi Hockey League, Waterloo Ducks alleen leiderWaterloo Ducks staat na de zesde speeldag in de Audi Hockey League alleen op kop. De Ducks wonnen vandaag met 4-3 van Beerschot en lopen uit op Orée, dat in eigen huis een pak slaag kreeg van Racing (1-6).
15/10 21u00  Nicolas Colsaerts eindigt op 15e plaats Italian Open golfNicolas Colsaerts is vandaag na een ultieme ronde van 66 slagen vijftiende geworden op het Italian Open golftoernooi (EPGA/7.000.000 dollar) in Monza.
15/10 20u45  Cri du coeur van een verpleegkundigeJo Van Hove is zelfstandig thuisverpleegkundige in de regio Belsele-Sinaai-Temse.
15/10 20u30  Vermassen denkt te weten wie achter Bende van Nijvel zit: "We moeten naar Staatsveiligheid van die tijd kijken"'Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane. Dan ook terrorisme. (..) Het is een vervlechting van criminele milieus en van administraties van toen.' Dat heeft advocaat Jef Vermassen verklaard aan TV Oost naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek. De advocaat pleit voor een nieuwe verlenging van de verjaringstermijn van het onderzoek.
15/10 20u15  Advocaat denkt te weten wie achter Bende van Nijvel zit: "We moeten naar Staatsveiligheid van die tijd kijken"'Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane. Dan ook terrorisme. (..) Het is een vervlechting van criminele milieus en van administraties van toen.' Dat heeft advocaat Jef Vermassen verklaard aan TV Oost naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek. De advocaat pleit voor een nieuwe verlenging van de verjaringstermijn van het onderzoek.
15/10 20u15  Steeds meer vrouwen doen mee aan jachtLees meer >
15/10 20u15  Zo ziet mobilhome van 760.000 euro eruitLees meer >
15/10 20u15  Deze econoom vindt IQ-tests in het onderwijs wél een goed idee: "Er gaat te veel talent verloren"Als we het IQ van leerlingen meten, dan kunnen we voorkomen dat intelligentere kinderen uit kansarme milieus uit de boot vallen. Dat stelt econoom Andreas Tirez. Hij begrijpt de kritiek op het N-VA-voorstel om IQ-testen in het onderwijs in te voeren dan ook niet.
15/10 20u00  Acteur Johan Leysen: “Aan ervaring heb je niks”Met drie films op het programma is Johan Leysen (67) de meest bedrijvige acteur op Film Fest Gent. En dan kreeg hij dit weekend ook nog eens een carrièreprijs. Maar de karakterkop uit Façades en Resurrection wil vooral niet te veel eer opstrijken. “Het is een beetje mager om je leven met complimenten te vullen.”
15/10 20u00  Moeder op zoek naar aftuigers zoonLees meer >
15/10 20u00  Bomaanslag Mogadishu: 231 dodenLees meer >
15/10 20u00  Ophelia als categorie 2 op weg naar IerlandLees meer >
15/10 20u00  Warmste 15 oktober ooit gemetenLees meer >
15/10 20u00  Waarom het vandaag rommelde bij GroenLees meer >
15/10 20u00  Deur blokkeert Groen-kopman na moeilijke vraagLees meer >
15/10 19u45  Britse politie breidt onderzoek naar Weinstein uitDe Londense politie breidt haar onderzoek naar de aantijgingen tegen de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein nog uit. Dat schrijft het Britse persagentschap Press Association. De Britten onderzoeken nu ook de klacht van een tweede vrouw, die tot drie keer toe door de filmbons zou zijn aangerand.
15/10 19u45  "Geen actie maandag bij AB InBev na opening directie over werkzekerheid"De vakbonden bij AB InBev hebben de acties voorlopig opgeschort, nadat er vandaag vanuit de directie de mededeling kwam dat men in het kader van de lopende cao-onderhandelingen toch bereid is om te praten over een verbeterde inkomens- en werkzekerheidsgarantie. Omdat de directie hiertoe eerder niet bereid was, blokkeerden de vakbonden vrijdag gedurende enkele uren vrachtwagens aan de poorten van de brouwerijen in Leuven, Hoegaarden en Jupille.
15/10 19u45  Beerschot Wilrijk moet vrede nemen met een punt in WesterloBeerschot Wilrijk is er vandaag op de elfde speeldag van de heenronde in de Proximus League (1B) niet in geslaagd de volle buit mee te nemen uit Westerlo. De partij in Het Kuipje eindigde na een kansarme vertoning op 0-0.
15/10 19u45  Hilde Van Mieghem na seksschandaal Hollywood: "Ook hier is onderhuidse actie bezig om er iets aan te doen"In Hollywood outen zich steeds meer slachtoffers van Harvey Weinstein, de filmbons die heel wat jonge actrices en modellen heeft aangerand. Maar in Vlaanderen bestaat dit ook. Dat heeft actrice en regisseur Hilde Van Mieghem gisteravond verklaard in het tv-programma 'Alleen Elvis blijft bestaan'. 'Ook bij ons broeit iets om het naar buiten te brengen.'
15/10 19u45  Partij Kurz (31) op weg naar winst in OostenrijkLees meer >
15/10 19u30  De man met de moeilijkste job in televisielandZelf omschrijft Chris Harris zijn job als de meest onmogelijke uit de televisiegeschiedenis. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. De gewezen autocoureur heeft de ondankbare taak om Top Gear – ’s werelds populairste autoprogramma – nieuw leven in te blazen.
15/10 19u15  Een pittig debat later: leden Groen en sp.a keuren samenwerking goedHet is nu helemaal zeker: Groen en sp.a trekken samen naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Ook  de leden stemden mee in. Vooral bij de groenen ging daar een pittig debat aan vooraf.
15/10 19u15  Groen en sp.a keuren samenwerking dan toch goed na voelbare spanning bij GroenDe leden van zowel de Antwerpse sp.a en Groen hebben hun goedkeuring gegeven voor een samenwerking bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vooraf was vooral bij Groen kritiek te horen. 
15/10 19u00  Lionel Messi verwacht derde kindDe Argentijnse topvoetballer Lionel Messi en zijn vrouw Antonella Roccuzzo verwachten een derde kind. Dat heeft het koppel vandaag bekendgemaakt via de sociale media.
15/10 19u00  Groen en sp.a keuren samenwerking dan toch goed na interne spanning bij GroenDe leden van zowel de Antwerpse sp.a en Groen hebben hun goedkeuring gegeven voor een samenwerking bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Vooraf waren vooral bij Groen kritiek te horen. 
15/10 18u30  'Er gaat nu te veel talent verloren'Als we het IQ van leerlingen meten, dan kunnen we voorkomen dat intelligentere kinderen uit kansarme milieus uit de boot vallen. Dat stelt econoom Andreas Tirez. Hij begrijpt de kritiek op het N-VA-voorstel om IQ-testen in het onderwijs in te voeren dan ook niet.
15/10 18u15  Vrouw sterft in armen van haar man terwijl ze samen in zwembad schuilden voor meedogenloze vuurzeeZe waren ingesloten door vlammen en konden niet meer vluchten. Een wanhopig koppel uit Californië dook samen het zwembad in en hield zich daar urenlang schuil voor de oprukkende bosbrand. Maar het noodlot sloeg alsnog toe.
15/10 18u00  Tillerson nuanceert Trumps uithaal naar Iran en zegt dat diplomatieke opties Noord-Korea worden uitgespit "tot de eerste bom valt"De Verenigde Staten willen niet uit het nucleaire akkoord met Iran stappen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson vandaag gezegd. Ook president Donald Trump is die mening toegedaan, zette Tillerson de puntjes op de 'i' tijdens een interview op nieuwszender CNN.
15/10 18u00  Exitpoll: conservatieve partij van piepjonge Sebastian Kurz wint verkiezingen OostenrijkDe 31-jarige conservatief Sebastian Kurz kan de jongste regeringsleider ooit worden in Oostenrijk en in de EU, zo blijkt uit de eerste exitpoll.
15/10 18u00  MNM-presentatrice Karolien Debecker: "Ik vind mijn rimpels erger dan mijn prothese"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
15/10 17u45  MNM-presentatrice Karolien Debecker: "Ik vind het jammer dat ik niet de moed had om eerder uit de kast te komen"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
15/10 17u45  Drone botst bijna op Brits vliegtuig met 130 passagiers: "Het had in een tragedie kunnen eindigen"'Een groter vliegtuig had de drone misschien niet kunnen ontwijken. Volgens de kapitein werden 130 levens op het spel gezet', staat in een rapport van het UK Airprox Board te lezen. In juli vloog een drone rakelings over de vleugel van een vliegtuig boven de Londense luchthaven Gatwick Airport. Dat schrijft de BBC.
15/10 17u45  Met 24,4 graden beleven we de warmste 15 oktober ooitMet 24,4 graden Celsius in Ukkel op de thermometer halen we in ons land vandaag een meteorologisch record op deze 15e oktober, dat wil zeggen sinds 1901 toen we de dagrecords zijn beginnen bijhouden, aldus weerman David Dehenauw.
15/10 17u45  MNM-presentatrice Karolien Debecker: "Mijn goorste fantasie is seks hebben met twee mannen"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
15/10 17u30  'Spring Breakers'-regisseur Harmony Korine exposeert in Parijs: "Ik doe maar wat"? LeugensHarmony Korine, het vroegere enfant terrible van de Amerikaanse indiecinema, toont in Parijs zijn beeldend werk. De mythomaan overtuigt vooral als schilder.
15/10 17u15  MNM-presentatrice Karolien Debecker: "Ik ervoer mijn depressie erger dan kanker. Bij depressie voel je geen hoop"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
15/10 17u00  Er is vanavond bijna niets degelijk op tv, dus geef deze 10 tips een kansU vindt uw gading niet op de Vlaamse tv-zenders? De tv-redactie van De Morgen gidst u door het on demand-aanbod.
15/10 17u00  Spanning bij Groen vlak voor cruciale stemming: "Dit is zeer zwak"De leden van de Antwerpse sp.a hebben hun goedkeuring gegeven voor de samenwerking met Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de 160 aanwezigen was er slechts 1 tegenstem en 1 onthouding.
15/10 17u00  In 150 gemeenten ging gisterenavond het licht uitZo'n 150 Vlaamse steden en gemeenten hebben gisteravond de lichten gedoofd tijdens de Nacht van de Duisternis, een initiatief van milieuorganisaties om aan te tonen hoeveel licht we verspillen.
15/10 16u45  Dubbele aanslag was zwaarste ooit in Somalië: "Zeker 231 doden"De dodentol van de zware bomaanslag die gisteren plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft minstens 231 mensenlevens geëist. In het puin van ingestorte gebouwen wordt nog naar slachtoffers gezocht, maar de aanslag is nu al verreweg de bloedigste sinds islamitische militanten van al-Shabaab in 2007 de heilige oorlog uitriepen.
15/10 16u30  Meer dan 200.000 dagtoeristen tijdens zonnig oktoberweekend aan de kustTijdens het zonnige weekend van 14 en 15 oktober heeft de Vlaamse kust meer dan 200.000 dagtoeristen over de vloer gekregen. Daarmee is de verwachting van Westtoer waargemaakt. 'De toeristen genieten volop van de laatste mooie dagen', zegt gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block.
15/10 16u30  Over zoenen en plassers: spannende televisiemomenten met dokter BeaIn de rubriek DM Zapt zet de redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag kijkt Pieter Dumon toe hoe televisiedokter Bea een poging doet zijn dochters van 9 en 12 bij te praten op het vlak van seksuele voorlichting.
15/10 16u30  Sp.a-leden keuren samenwerking goed, spanning bij Groen: "Dit is zeer zwak"De leden van de Antwerpse sp.a hebben hun goedkeuring gegeven voor de samenwerking met Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de 160 aanwezigen was er slechts 1 tegenstem en 1 onthouding.
15/10 16u30  Sp.a keurt project 'Samen' goed, wachten op GroenTijdens een congres in Deurne legden de sp.a kopstukken het project 'Samen' voor aan haar achterban. Met een ruime 98% van de stemmen keurden de militanten het bondgenootschap met Groen goed. Nu is het afwachten wat de achterban van Groen beslist. Wanneer ook zij hun fiat geven is 'Samen' een feit.
15/10 16u15  Het is bepaald zorgwekkend dat een land zich verbonden voelt door dit onbenullig Vlaams meezingertjeHans Vandeweghe is sportjournalist. 
15/10 16u15  "Drieduizend burgers zijn Raqqa ontvlucht"'Meer dan 3.000 burgers' zijn Raqqa, de stad in Syrië die tot zondag in handen was van terreurbeweging IS, gisterenavond ontvlucht. Dat stelde een woordvoerder van de Syrische Democratische Krachten (SDF), een door Washington gesteunde alliantie van Koerdische peshmerga en enkele Arabische stammen. Die alliantie staat op het punt de volledige controle over de stad over te nemen.
15/10 16u15  Sp.a-leden keuren samenwerking met Groen goedDe leden van de Antwerpse sp.a hebben hun goedkeuring gegeven voor de samenwerking met Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de 160 aanwezigen was er slechts 1 tegenstem en 1 onthouding.
15/10 16u15  Dubbele aanslag was zwaarste ooit in Somalië: "Zeker 189 doden"De dodentol van de zware bomaanslag die gisteren plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft minstens 189 mensenlevens geëist. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP), op basis van bronnen bij de Somalische politie en de hulpdiensten.
15/10 15u30  ‘The Ooz’ van King Krule: in de klauwen van de brombeerThe Ooz van King Krule is moeilijk te verteren. Maar eenmaal de Britse twintiger u in een houdgreep houdt, is het onmogelijk ontsnappen uit de klauwen van de brombeer.
15/10 15u15  Een satanische bombshell (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Gisteren startte het Film Fest Gent. Daarom somt De Morgen de komende dagen elke dag vijf films op die u écht niet mag missen.
15/10 15u15  Is dit 's werelds moeilijkste verkeersknooppunt?Een op zijn zachtst uitgedrukt opvallend verkeersknooppunt in de Chinese stad Zhangjiakou, gaststad voor de Olympische Winterspelen van 2022, doet de gemoederen verhitten. 'Ik zou nooit meer thuis geraken', grapt een Chinese automobilist. De verkeerssituatie wordt smalend ''s werelds moeilijkste verkeersknooppunt' genoemd.
15/10 15u00  Aanslag van gisteren was zwaarste ooit in Somalië: "Zeker 189 doden"De dodentol van de zware bomaanslag die gisteren plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft minstens 189 mensenlevens geëist. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP), op basis van bronnen bij de Somalische politie en de hulpdiensten.
15/10 14u30  Ik kleed me discreet. Ik flirt niet. Ik besef goed dat veel jonge feministen die houding onaanvaardbaar zullen vindenMayim Bialik is een Amerikaanse actrice, bekend van Blossom en Big Bang Theory.
15/10 14u15  Dierenwinkels uit Californië mogen alleen geredde dieren verkopenCalifornië gaat de strijd aan tegen broodfok, waarbij dieren vaak massaal in slechte omstandigheden worden gefokt om uiteindelijk in dierenwinkels terecht te komen. Vanaf 2019 mogen Californische dierenwinkels alleen honden, katten en konijnen afkomstig uit dierenasielen en -opvangen verkopen. 'Dit is een grote overwinning voor onze viervoeters', zegt democraat Patrick O'Donnell, die de wet voorstelde.
15/10 14u15  In 150 gemeenten ging licht uitLees meer >
15/10 14u00  Orkaan Ophelia zet koers naar Britse eilanden: KLM schrapt vijf vluchtenIerland en het Verenigd Koninkrijk zetten zich schrap voor de komst morgen van orkaan Ophelia, die gisteren is versterkt tot categorie 3. Het gaat om de krachtigste orkaan die ooit is waargenomen in het oosten van de Atlantische Oceaan.
15/10 14u00  Integraal: studiogast John CrombezLees meer >
15/10 14u00  Crombez: samenwerken met PVDA "niet op de agenda"Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 samenwerken met de PVDA staat voor sp.a 'absoluut niet op de agenda'. Dat zegt partijvoorzitter John Crombez in de studio van VTM NIEUWS. 'De verschillen tussen ons en de PVDA zijn groot', benadrukt Crombez. Op een congres in Antwerpen moeten de leden van sp.a daar vanmiddag over stemmen.
15/10 14u00  Emotionele herdenking Slag om PassendaleLees meer >
15/10 14u00  Omstreden Weinstein uit Academy gegooidLees meer >
15/10 14u00  Straks gedaan met heisa rond buurtwegenLees meer >
15/10 14u00  Fietsdieven maken 15 miljoen euro buit in 2 jaarLees meer >
15/10 13u45  Mannen die vrouwen misbruiken, hebben geen enkel excuus. Maar we mogen niet naïef zijn over de cultuur waarin we levenMayim Bialik is een Amerikaanse actrice, bekend van Blossom en Big Bang Theory.
15/10 13u45  Oostenrijkers vervroegd naar stembusLees meer >
15/10 13u45  Bestuurder rijdt in op markt in GentLees meer >
15/10 13u30  Dag van de waarheid voor 'Samen' in Antwerpen: krijgt het project goedkeuring van de leden?In respectievelijk Berchem en Deurne komen vanmiddag de Antwerpse afdelingen van Groen en sp.a samen om te beslissen of het voorgestelde project 'Samen' er effectief komt.
15/10 13u30  Strijd in Raqqa "gaat laatste fase in"De strijd om het laatste deel van de Noord-Syrische stad Raqqa dat nog in handen is van Islamitische Staat (IS) 'gaat zijn laatste fase in'. Dat hebben de Syrische Democratische Strijdkrachten vandaag bekendgemaakt, de alliantie van Koerdische en Arabische strijders die gesteund wordt door de Verenigde Staten.
15/10 12u45  Francken bevestigt: "Er zijn al Soedanezen teruggestuurd"Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) bevestigt dat er al Soedanezen zijn teruggestuurd naar hun land van herkomst, na de omstreden identificatiemissie van de Soedanese administratie in ons land. Dat heeft de staatssecretaris vandaag verklaard in 'De Zevende Dag' op Eén. Ondertussen blijkt dat meer dan twintig Soedanezen een asielaanvraag hebben ingediend.
15/10 12u30  Freek Braeckman koos een wel heel speciaal nummer voor zijn openingsdansLees meer >
15/10 12u30  Freek Braeckman als Praeses: geen goede, maar wel luide zangerLees meer >
15/10 12u30  Pogoën, moshpits en combats, Freek Braeckman kent het allemaalLees meer >
15/10 12u30  Wat is de echte naam van Freek Braeckman?Lees meer >
15/10 12u15  Grizzly Bear laat luchtkastelen verdampenLoof de Heer voor Grizzly Bear! Zijn laatste plaat mag dan niet meteen z'n beste zijn, live laat de New Yorkse band de concurrentie nog steeds ver achter zich. In de AB steeg de groep ver boven zichzelf uit.
15/10 12u00  'No deal' dreigt: Britse parlementsleden bundelen krachten tegen harde brexitIn het Britse Lagerhuis bundelen parlementsleden van meerderheid en oppositie de krachten om een harde brexit te voorkomen. Ze willen vermijden dat het Verenigd Koninkrijk op 30 maart 2019 de Europese Unie verlaat zonder akkoord met de EU, wat volgens hen desastreuze gevolgen zou hebben. Dat schrijft de krant The Observer.
15/10 11u15  Bond Beter Leefmilieu: "Vlaanderen moet stookolieketels uitfaseren"De verkoop van stookolieketens moet op termijn stoppen, zo meent de Bond Beter Leefmilieu. De Vlaamse regering moet naast zo'n verbod bovendien werk maken van goedkopere elektriciteit en meer heffingen op fossiele brandstoffen.
15/10 11u15  Jambon na roekeloze trouwstoet in Borgerhout: "Kordaat optreden"In de Kroonstraat in het Antwerpse district Borgerhout heeft de politie gisteren een toeterende colonne auto's klemgereden. Het ging om een trouwstoet die het niet zo nauw nam met de verkeersregels.
15/10 11u00  St. Vincent - ‘Masseduction’: seks, drugs en rauwe rouwOp haar vijfde album laat St. Vincent je dichter dan ooit in haar leven toe. Hoewel de songs vaak opzichtig en uitzinnig gekleed gaan, geeft Annie Clark zichzelf helemaal bloot. Krols crepeert ze tussen drugs en droefenis, en tussen seks en sleazy praatjes.
15/10 11u00  Jambon na roekeloze trouwstoet: "Kordaat optreden"Lees meer >
15/10 11u00  Politieheli filmt spectaculaire redding van vrouw uit zinkende wagenDe Australische politie heeft een bestuurster kunnen redden uit haar wagen, net voor die helemaal in de Georges River bij Sydney wegzonk. De vrouw was op de vlucht voor de politie en reed plots in het water, toen ze geen kant meer op kon. Vanuit een politieheli werden spectaculaire beelden gefilmd.
15/10 10u45  Politie redt op het nippertje vrouw onder invloed uit zinkende wagenDe Australische politie heeft een bestuurster kunnen redden uit haar wagen, net voor die helemaal in de Georges River bij Sydney wegzonk. De vrouw was op de vlucht voor de politie en reed plots in het water, toen ze geen kant meer op kon. Vanuit een politieheli werden spectaculaire beelden gefilmd.
15/10 10u30  Generaal op rust: "VS op weg naar oorlog met Noord-Korea tegen de zomer"De Verenigde Staten zijn op weg naar een oorlog met Noord-Korea tegen de zomer van volgend jaar. Dat zei Barry McCaffrey, een gerespecteerde Amerikaanse generaal op rust, in een interview met NBC.
15/10 10u15  Mercedes Van Volcem (Open Vld) hard voor partner N-VA: "Ik heb het lastig met hun mensbeeld"Als het over de N-VA gaat, mag Mercedes Van Volcem, Vlaams parlementslid en kandidaat burgemeester in Brugge, de 'pitbull van Open Vld' genoemd worden. In De Zondag uit ze opnieuw forse kritiek op die partij. 'Ik geloof niet in N-VA.'
15/10 10u00  Tien doden na brand in Saoedische hoofdstad RiyadBij een brand in een schrijnwerkerij in de Saoedische hoofdstad Riyad zijn tien mensen om het leven gekomen en drie anderen gewond geraakt. Dat meldt de civiele bescherming van Saoedie-Arabië.
15/10 09u45  Pommeline laat nu ook billen vergroten en dat mogen we live volgenNoteer alvast in je agenda: 26 oktober, 10 uur! Dan zendt 'Temptation Island'-babe Pommeline niks minder dan haar eigen bilvergroting live uit op Instagram. Eerder liet de blondine ook al haar boezem tot 400 cc bijwerken.
15/10 09u30  "Koerdische troepen krijgen 24 uur uitstel van Irak voor terugtrekking uit Kirkoek"De Koerdische troepen, de peshmerga, hebben van de Iraakse regering 24 uur uitstel gekregen om zich terug te trekken uit de olierijke provincie Kirkoek. Tijdens die periode moeten de Iraakse en Koerdische president, Foead Massoem en Massoed Barzani, elkaar ontmoeten. Dat meldt een Koerdische verantwoordelijke, die anoniem wenste te blijven. De spanningen tussen de centrale regering in Bagdad en Erbil lopen sinds het Koerdisch onafhankelijkheidsreferendum op.
15/10 09u00  Dodentol bosbranden Californië loopt op tot 38De bosbranden in Californië hebben inmiddels 38 slachtoffers geëist, zo meldden de autoriteiten. Het gaat om een van de grootste tragedies ooit in Californië, zei gouverneur Jerry Brown van de zuidwestelijke Amerikaanse staat.
15/10 09u00  Bekijk hem nu: Bonzaaaaaiiiiiiiii, de filmGisterenavond ging in Gent de documentaire Bonzai Records: The Story in première. In rotvaart doet de film het verhaal van het legendarische Belgische platenlabel Bonzai Records, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. De documentaire is nu al te bekijken online.
15/10 08u15  Is het weer zomer? Tot 25 graden vandaagHet wordt vandaag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, zonnig en zeer warm. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 19 en 21 graden in de Ardennen en tussen 23 en 25 graden in het centrum en westen van het land. Er staat daarbij een matige bries uit het zuiden, zo meldt het KMI.
15/10 08u15  Zo krijg je opslag in een handomdraaiWie een loonsverhoging wil aankaarten bij de baas, kan maar beter stevig bewijs hebben van uitmuntende prestaties. Maar er zijn ook andere factoren die je slaagkansen kunnen bepalen.
15/10 08u15  'Wunderwuzzi' Sebastian Kurz stevent af op kanselierschap OostenrijkDe politieke tovenaar Sebastian Kurz is hard op weg zijn conservatieve ÖVP een glorieuze overwinning te bezorgen en zichzelf het kanselierschap van Oostenrijk.
15/10 08u15  Toen ik haar geheim kende, begon ze zich te schamen. Ze wilde minder seks, niet langer aangeraakt wordenEmpathie leek Kees (45) te missen. Toen zijn vrouw haar vader had aangegeven omdat hij haar had misbruikt tijdens haar jeugd, vroeg hij gewoon kort hoe het was geweest. ‘Heftig’, antwoordde ze. En daarop boog hij zich weer over zijn werk. 
15/10 08u15  Gestrand gezin krijgt redding à la Harry Potter met ZweinsteinexpresIn de Schotse Hooglanden is een gestrand gezin op een wel heel opmerkelijke manier gered. De stoomtrein die, althans in de films, kinderen in de magische wereld van Harry Potter vervoert naar de toverschool Zweinstein, spoorde te hulp. Dat schrijft de BBC vandaag.
15/10 07u30  Het kan echt: orkaan raast richting IerlandVoor de tweede keer in twee maanden tijd haalt een heuse orkaan uit naar Ierland. Naar verwachting maandag wordt de Ierse kust getroffen door de restanten van wat nu nog de tropische orkaan Ophelia is, met verwachte piekwindsnelheden tot 130 kilometer per uur. Afgelopen augustus bracht het restant van orkaan Gert nog veel wind en regen naar de Britse eilanden.
15/10 07u30  Duitse outsider Lange wint Ironman Hawaï, Van Lierde vindt tas met voeding en drank niet terug en geeft opKailua-Kona, Hawaï, was afgelopen nacht alweer het toneel van het hoogtepunt van het triatlonjaar: de 41ste Ironman van Hawaï. Bij de mannen ging de zege naar de Duitse outsider Patrick Lange. In een recordtijd (8u01:40) werkte hij de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en marathon af. De Zwitserse Daniela Ryf (8u50:47) maakte haar favorietenrol dan weer waar bij de vrouwen bij de vrouwen. Frederik Van Lierde, onze Belgische hoop, zat lang mee in de kopgroep maar kende halfweg het fietsnummer brute pech. De winnaar van 2013 moest vijf minuten lang wachten op zijn zak met voeding en drank in de bevoorradingszone en gaf wat later op.
15/10 07u15  Tot 5.000 mensen verwacht op eerste Dag van het ZoniënwoudDe groene long in en rond Brussel krijgt vandaag zijn eerste Dag van het Zoniënwoud met meer dan 50 activiteiten op verschillende plekken in het bos. Deze eerste editie is een initiatief van de drie bevoegde ministers Céline Fremault (cdH), Joke Schauvliege (CD&V) en René Collin (cdH).
15/10 07u15  Nu te bekijken: Bonzaaaaaiiiiiiiii, de filmGisterenavond ging in Gent de documentaire Bonzai Records: The Story in première. In rotvaart doet de film het verhaal van het legendarische Belgische platenlabel Bonzai Records, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. De documentaire is nu al te bekijken online.
15/10 07u15  Frederik Van Lierde vindt tas met drank en voeding niet terug en geeft op in Ironman Hawaï, outsider Lange wintKailua-Kona, Hawaï, was afgelopen nacht alweer het toneel van het hoogtepunt van het triatlonjaar: de 41ste Ironman van Hawaï. Bij de mannen ging de zege naar de de Duitser Patrick Lange, terwijl de Zwitserse Daniela Ryf de oppergaai pakte bij de vrouwen. Frederik Van Lierde, onze Belgische hoop, zat lang mee in de kopgroep maar kende halfweg het fietsnummer brute pech. De winnaar van 2013 moest vijf minuten lang wachten op zijn zak met voeding en drank in de bevoorradingszone en gaf wat later op.
15/10 06u15  Hillary Clinton: "Trump ontketent kernwapenrace"In een interview met CNN dat vandaag zal worden uitgezonden, hekelt Hillary Clinton de agressieve taal van president Donald Trump ten opzichte van Noord-Korea. 'We zullen nu een wapenwedloop krijgen, een nucleaire wapenwedloop in Oost-Azië.'
15/10 06u15  Onrust op intensive care: morfine voor pasgeborenen, hoe schadelijk is dat?Dertig jaar geleden werden baby's nog onverdoofd geopereerd. Ze voelden immers geen pijn... Sinds artsen beter weten, krijgen de baby's morfine. En nu vragen onderzoekers zich af: wat doet die zware pijnstiller met het kinderbrein?
15/10 06u15  Sinds een paar dagen kijkt mijn vader, als ik hem aanspreek, recht door mij heen. Alsof ik van glas benMark Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week.
15/10 06u15  Het loopt fout als artiesten moeten meezingen met hun eigen nummers. Dat klopt nietStuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit.
15/10 06u15  Voor ik het wist, zat ik elke avond vol ongeloof naar dit rare stukje tv-geschiedenis te kijkenOp zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, vogels en zijn vrouw. Zijn nieuwe boek In elke vrouw schuilt haar moeder is nu uit.
15/10 06u15  Zo maak je zelf een kokosplanthangerBuiten is het misschien niet meer echt exotisch, maar de zomervibe haal je vlot in huis met een kokos­noot als handige hanger. 
15/10 06u15  Door met mij te trouwen, wisselde ze de ene zelfopoffering voor de ander inEmpathie leek Kees (45) te missen. Toen zijn vrouw haar vader had aangegeven omdat hij haar had misbruikt tijdens haar jeugd, vroeg hij gewoon kort hoe het was geweest. ‘Heftig’, antwoordde ze. En daarop boog hij zich weer over zijn werk. 
15/10 06u15  Seksualiteit valt niet te googelen. Enfin, dat valt het uiteraard wel, maar dan...Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (8) en Missy (4).
15/10 06u15  Werner De Smedt: "Het is gedaan met kansen te laten liggen"Ooit werd hij geroemd als de grote acteerbelofte, maar daarna verdween hij compleet uit de spotlights. Nu heeft Werner De Smedt (47) dan toch die hoofdrol te pakken, in Het tweede gelaat van Jan Verheyen. 'Deze film moest mijn Tour de France worden.'
15/10 05u15  Ruk naar rechts verwacht in OostenrijkDe Oostenrijkse kiezers maken vandaag de gang naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Tussen de coalitiepartijen ÖVP en SPÖ ontstond in mei een breuk die daarna alleen maar dieper is geworden. De conservatieve ÖVP onder leiding van Sebastian Kurz wordt waarschijnlijk de grootste partij. De sociaaldemocratische SPÖ en de rechts-populistische FPÖ strijden om de tweede plaats.
15/10 04u45  Vijfde actrice beschuldigt Weinstein van verkrachtingNaast de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten, onthult nu een vijfde actrice dat ze daadwerkelijk door filmproducent Harvey Weinstein verkracht werd. Het Oscarcomité heeft de man ondertussen aan de deur gezet.
15/10 04u30  VN stoppen met vredesmissie HaïtiNa dertien jaar komt er vandaag een einde aan de VN-vredesmissie in Haïti. De missie, met de naam Minustah, wordt vervangen door een kleinere politieoperatie.
15/10 04u15  Duitser Patrick Lange wint Ironman van Hawaï met recordtijdPatrick Lange heeft voor het eerst in zijn carrière de Ironman van Hawaï gewonnen bij de mannen. De Duitser, die bij de vorige editie nog op het derde schavotje stond, rondde 's werelds meest prestigieuze volledige triatlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon) zaterdag af in 8u01:40, de snelste tijd ooit in Hawaï.
15/10 01u30  Frederik Van Lierde vindt tas met drank en voeding niet terug en geeft op in Ironman HawaïKailua-Kona, Hawaï, is vanavond en vannacht het toneel van het hoogtepunt van het triatlonjaar. Bij de mannen wordt de winnaar om 2u40 verwacht, bij de vrouwen rond 3u35. Frederik Van Lierde, onze Belgische hoop, zat lang mee in de kopgroep maar kende halfweg het fietsnummer brute pech. De winnaar van 2013 moest vijf minuten lang wachten op zijn zak met voeding en drank in de bevoorradingszone en gaf wat later op.
15/10 01u15  Bonzaaaaaiiiiiiiii, de filmGisterenavond ging in Gent de documentaire Bonzai Records: The Story in première. In rotvaart doet de film het verhaal van het legendarische Belgische platenlabel Bonzai Records, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. De documentaire is nu al te bekijken online.
15/10 00u15  Dodental branden Californië stijgt tot 38Het aantal doden als gevolg van de natuurbranden in de wijnbouwstreek ten noorden van San Francisco in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot 38. Nog eens duizenden mensen moesten zaterdag hun huizen verlaten.
14/10 23u30  Frederik Van Lierde neemt wat gas terug tijdens fietsen in Ironman Hawaï en laat kopgroep gaanKailua-Kona, Hawaï, is vanavond en vannacht het toneel van het hoogtepunt van het triatlonjaar. Bij de mannen wordt de winnaar om 2u40 verwacht, bij de vrouwen rond 3u35. Frederik Van Lierde, onze Belgische hoop, zat lang mee in de kopgroep maar nam tijdens het fietsnummer wat gas terug en volgt voorlopig als 13de op 5 minuten van de Duitse leider Sebastian Kienle.
14/10 23u15  Frederik Van Lierde neemt wat gas terug tijdens fietsen in Ironman HawaïHawaï is vanavond en vannacht het toneel van het hoogtepunt van het triatlonjaar. Bij de mannen wordt de winnaar om 2u40 verwacht, bij de vrouwen rond 3u35. Frederik Van Lierde, onze Belgische hoop, zat lang mee in de kopgroep maar nam tijdens het fietsnummer wat gas terug en volgt voorlopig als 13de op 5 minuten van de Duitse leider Sebastian Kienle.
14/10 23u15  Napoli behoudt maximum van de punten na nipte overwinning tegen AS RomaNapoli heeft vanavond een nipte 0-1 overwinning behaald op het veld van AS Roma op de achtste speeldag van de Italiaanse Serie A en verstevigt zo zijn leidersplaats. Lorenzo Insigne kroonde zich tot matchwinnaar.
14/10 22u45  Oscarcomité zet Harvey Weinstein aan de deurDe directie van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de gilde van filmmensen die elk jaar de Oscars uireikt, heeft vanavond beslist om Harvey Weinstein per direct aan de deur te zetten. Begin deze maand werd de filmproducent door verschillende actrices beschuldigd van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. (Later meer)
14/10 22u45  Nieuwe coach brengt Buffalo's meteen eerste thuiszege van het seizoenAA Gent heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Wat vier keer niet lukte onder Hein Vanhaezebrouck, lukte meteen onder Yves Vanderhaeghe, die zelf notabene zijn eerste competitiezege van het seizoen boekte. De zege van de Buffalo's tegen Waasland Beveren was verdiend.
14/10 22u30  Zeker 50 doden bij bomaanslag in MogadishuBij de bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen en meer dan 80 anderen raakten gewond. Het was de zwaarste zelfmoordaanslag tot nog toe in de Somalische hoofdstad. De meeste slachtoffers zijn burgers.
14/10 22u15  Peter Van den Begin krijgt twee acteursprijzen op Film Fest GentOp het 44ste Film Fest Gent zijn vanavond voor het eerst de Vlaamse Acteursgildeprijzen uitgereikt. Peter Van den Begin werd er bekroond als 'Meest gewaardeerde acteur' in zowel film als theater en Josse De Pauw en Ruth Becquart waren de 'Beste tv-acteurs' in de reeks 'Chaussée d'amour'.
14/10 22u15  Juve onderuit nadat Dybala penalty mist - Ook Dortmund verliest zowaar in eigen huis - Heynckes start met 5-0 zegeLees meer >
14/10 22u00  Hondje Cali verkozen tot Mooiste Zinneke van BrusselHet hondje Cali is vandaag in Brussel uit 22 dieren verkozen tot het Mooiste Zinneke van 2017. De vierde editie van deze wedstrijd werd ook dit keer georganiseerd door de Stichting Prins Laurent, maar de prins zelf kon er dit keer niet bij zijn. Het waren prinses Claire en de kinderen van de prinsen die de honneurs hebben waargenomen.
14/10 22u00  Juve onderuit nadat Dybala penalty mist - Ook Dortmund verliest zowaar thuis - Heynckes start met 5-0 zegeLees meer >
14/10 21u30  Tochtje met motorrijders wordt man (57) uit Zandhoven fataalIn Geel is deze namiddag een motorrijder om het leven gekomen op de Rauwelkoven. Het slachtoffer had met zijn motor net de spoorweg overgestoken, toen hij werd aangereden door een auto, die van links kwam.
14/10 21u30  Zeldzame thuisnederlagen voor Juventus en Dortmund - Heynckes start met 5-0 zegeLees meer >
14/10 21u15  Zo maak je je tuin 'vriesklaar'Lees meer >
14/10 21u00  Kartel sp.a/Groen wil Gent "warm en progressief" houdenIn Gent hebben vandaag vijfhonderd inwoners deelgenomen aan het eerste 'Team Gent Evenement' van het kartel sp.a/Groen, waarbij gedebatteerd werd over de krachtlijnen voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. 'Blijft Gent die open, warme en progressieve stad waar het niet wij tegen zij is, dat is de inzet van de verkiezingen', zei Elke Decruynaere (Groen).
14/10 21u00  Operatie Jan Bakelants goed verlopen'De operatie van Jan Bakelants is goed verlopen', klinkt het bij zijn team AG2R La Mondiale. Bakelants werd vrijdag geopereerd in het Universitair Ziekenhuis van Leuven aan een gebroken lendenwervel (L3).
14/10 20u30  Sp.a-Groen en Open Vld trappen Gentse kiescampagne op gang: "Mijn populariteit neemt toe, dat voel ik"In Gent hebben zowel het kartel sp.a-Groen als Open Vld hun campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar op gang getrapt. Dat gebeurde onder een stralende zon en met tonnen enthousiasme. 'Ik geloof er steeds meer in.'
14/10 20u30  Drie dagen volop zon: hele weekend én maandag nazomer met temperaturen boven 20 gradenWe hebben er een tijdje op moeten wachten, maar op de meeste plaatsen is het ook zondag en maandag nog genieten geblazen met temperaturen boven de 20 graden. Ook vandaag was het al heerlijk nazomerweer, met maxima tot 17 graden in de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en tot 21 of 22 graden elders.  Alleen over het noorden glijden soms nog enkele wolkenvelden voorbijglijden. Zeer hoge temperaturen voor oktober dus, en zondag en maandag klimt het kwik zelfs nóg hoger, tot 25 graden.
14/10 20u15  Ex-president Sarkozy in nauwe gerechtelijke schoentjesDe Franse oud-president Nicolas Sarkozy, diens advocaat Thierry Herzog, en een ex-magistraat hangt een proces boven het hoofd wegens 'corruptie' en 'belangenvermenging'. 
14/10 20u00  Verjaardagsfeestje? "Hele klas uitnodigen of niemand"Lees meer >
14/10 20u00  Staaldraad op keelhoogte over de wegLees meer >
14/10 19u45  Bronzen Uil gaat naar 'De afwezigen' van Lieke KézérDe Bronzen Uil 2017, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman, gaat naar De afwezigen van de Nederlandse schrijfster Lieke Kézér. 'Het is een troostende blues song', stelde juryvoorzitter Jos Geysels.
14/10 19u45  Activiste verpakt zichzelf als vleesLees meer >
14/10 19u30  Heynckes start met 5-0 zege - Celtic wint nipt - Witsel en Tianjin blijven steken op 0-0Lees meer >
14/10 19u15  Zeldzaam in Europa: Ophelia zwelt aan tot orkaan categorie 3Dankzij het warme zeewater ten westen van Afrika heeft een tropische storm zich ontwikkeld tot orkaan: Ophelia. Deze orkaan is zonet aangesterkt tot een orkaan van categorie 3. 'Met windstoten tot 180 km/u kunnen we spreken van een zeldzame situatie voor Europese normen', aldus weerdienst NoodweerBenelux.
14/10 19u00  Eindelijk! Ronaldo scoort zijn eerste goal in La Liga en bezorgt Real belangrijke zegeBetter Call Cristiano. Voor de vierde keer al in acht matchen leek Real Madrid averij te gaan oplopen in de Primera Division. Tot Cristiano Ronaldo -dan toch hij- met een halve volley in minuut 85 voor de verlossing zorgde bij de Madrileense buren in Getafe. Zijn eerste competitiegoal dit seizoen. 1-2, waardoor 'Los Blancos' tot op 4 punten terugkomen van Real Madrid dat straks de topper bij Atlético Madrid speelt.
14/10 18u30  Heynckes start met 5-0 zege - Witsel en Tianjin blijven vierde na scoreloze drawLees meer >
14/10 18u00  Ex-medewerker Vaticaan pluimde kinderziekenhuis om flat kardinaal te renoverenEen voormalige medewerker van het Vaticaan heeft is tot een celstraf van één jaar met uitstel veroordeeld voor de verduistering van geld dat toebehoorde aan een kinderziekenhuis in Rome. Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld.
14/10 17u30  Strakke eighties-zwemshorten (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Deze week is het Film Fest Gent. Daarom somt De Morgen de komende dagen elke dag vijf films op die u écht niet mag missen.
14/10 17u30  Met de seals naar Afghanistan of met DiCaprio naar Frankrijk? Dit zijn onze tv-tipsHeeft u een gezellige tv-avond gepland, maar weet u nog niet wat kijken? Dit zijn onze tips. Een volledig overzicht vindt u hier.
14/10 17u30  Jan Vandenhouwe, nieuwe intendant van Opera Vlaanderen: “Ik wil nog eens radicaal vernieuwen”Vanaf het seizoen 2019-2020 neemt Jan Vandenhouwe bij Opera Vlaanderen het roer over van Aviel Cahn. Zijn ambitie is niet min: “Ik wil de vorm van de opera nog eens radicaal vernieuwen!”
14/10 17u15  Meer dan twintig doden bij aanslag met bomauto in MogadishuBij een aanslag met een bomauto aan de toegang van een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag zeker 22 mensen om het leven gekomen. Veertig mensen raakten gewond. De politie vreest dat er nog meer doden onder het puin liggen van enkele gebouwen die door de klap zijn ingestort.
14/10 17u00  Jan Vandenhouwe, nieuwe intendant van Opera Vlaanderen: "Ik wil nog eens radicaal vernieuwen"Vanaf het seizoen 2019-2020 neemt Jan Vandenhouwe bij Opera Vlaanderen het roer over van Aviel Cahn. Zijn ambitie is niet min: “Ik wil de vorm van de opera nog eens radicaal vernieuwen!”
14/10 16u45  Vijftien burgerdoden bij Amerikaanse aanval met drone in AfghanistanBij een Amerikaanse drone-aanval in het oosten van Afghanistan zijn 15 mensen omgekomen, zo is uit officiële bron vernomen. Volgens een woordvoerder van de gouverneur van de provincie Kunar zijn alle doden 'opstandelingen', volgens andere bronnen gaat het om onschuldige burgers.
14/10 16u30  Witsel en Tianjin blijven vierde na scoreloze drawLees meer >
14/10 16u30  Wilde olifanten trappen vier Rohingya-vluchtelingen doodWilde olifanten hebben vier vluchtelingen, drie kinderen en een vrouw, doodgetrapt toen ze door een tijdelijk opvangkamp voor Rohingya in Bangladesh denderden. Vier gewonden moesten naar een ziekenhuis worden gebracht.
14/10 16u15  Wouter De Vriendt trekt de lijst voor Groen in OostendeKamerlid en fractieleider in de gemeenteraad van Oostende Wouter De Vriendt (40) is de lijsttrekker voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij trekt in duo met Natacha Waldmann (38) naar de Oostendse kiezer, zo kondigde nationaal partijvoorzitter Meyrem Almaci vandaag aan.
14/10 16u00  Een tennisveld leggen in de Lotto Arena, hoe doe je dat? Onze videoman zoekt het uitLees meer >
14/10 16u00  Waanzinnig Duits tv-epos eindelijk gerestaureerd: "Het ging eens om normale mensen"Het is zeker niet zijn bekendste werk, maar wel een waanzinnig epos van 660 minuten. Met Acht Stunden sind kein Tag maakte de Duitse cult-regisseur Rainer Werner Fassbinder een tv-reeks over een arbeidersgezin. En die is zondag helemaal gerestaureerd te zien tijdens Film Fest Gent. 
14/10 15u30  Hittegolfje in de herfst: geen zorgen, maar genietenDankzij orkaan Ophelia stijgt de temperatuur dit weekend vlot boven de 20 graden. Eventjes zomer dus in het midden van de herfst. Wat doet dat met mens en dier?
14/10 15u00  Is een robot als rechter daadwerkelijk objectiever?De robotrechter staat voor de deur. Een ideaal hulpmiddel voor overbezette rechters, zegt de een. Nee, zegt de ander. De menselijke maat verdwijnt op deze manier uit de rechtszaal.
14/10 14u45  Revolutie in de maak? Tieners beginnen zich af te keren van sociale mediaDat tieners niet wild zijn van Facebook is geweten, maar nu blijkt dat ze zich algemeen ook beginnen afkeren van àlle sociale media. Een enquête bij 5.000 Britse scholieren (de meeste tussen 14 en 16 jaar) kwam tot de conclusie dat bijna twee derde het niet zo erg zou vinden als sociale media nooit waren uitgevonden.
14/10 14u15  Het is mooi aanmodderen op ‘Lotta Sea Lice’ van Courtney Barnett & Kurt VileCourtney Barnett en Kurt Vile, de twee grootste slackers van de indierock, bundelen hun krachten. En wat er dan gebeurt, is even voorspelbaar als vertederend: slome songs met het hoofd in de nu eens donkere, dan weer donzige wolken.
14/10 14u15  Redders in oktober? "Vals gevoel van veiligheid"Met het nazomerweer dit weekend, worden in Blankenberge en Oostende uitzonderlijk nog twee reddersposten bemand. Maar dat is niet naar de zin de overkoepelende reddersdienst aan de Belgische kust. 'Dit zorgt voor een vals gevoel van veiligheid', zo klinkt het daar.
14/10 14u00  Op het einde van de strijd om Raqqa vechten ook IS-vrouwen aan het frontNiet eerder droegen vrouwen, getrouwd met een IS-strijder, zelf kalasjnikovs en bomgordels. Voor het eerst blijkt dat veel van hen zijn mee gaan vechten aan het front.
14/10 14u00  Redders in oktober? "Gevaarlijk!"Lees meer >
14/10 13u45  "Antwerpen heeft duidelijke keuze"Lees meer >
14/10 13u45  Fuifzaal binnen? Eerst ID scannenLees meer >
14/10 13u45  Cargovliegtuig stort in zee net na vertrek in Ivoorkust, vier doden, vier Franse soldaten gewondIn Abidjan, de hoofdstad van het Afrikaanse land Ivoorkust, is een cargovliegtuig in zee gestort net na het vertrek op de internationale luchthaven. Bij het ongeval vielen vier doden, allen Moldaviërs. Ook vier Franse soldaten raakten gewond.
14/10 13u30  Cargovliegtuig stort in zee net na vertrek in Ivoorkust, vier dodenIn Abidjan, de hoofdstad van het Afrikaanse land Ivoorkust, is een cargovliegtuig in zee gestort net na het vertrek op de internationale luchthaven. Bij het ongeval vielen vier doden, allen Moldaviërs. Ook vier Fransen raakten gewond.
14/10 13u15  K. kreeg ooit een IQ van 65 opgekleefd. Vandaag zit ze in 6 LatijnRegelmatig leest u hier een selectie lezersbrieven.
14/10 13u00  Neem nu K., die ooit een IQ van 65 kreeg en vandaag in 6 Latijn zitLees meer >
14/10 12u45  Uit handen taliban bevrijde vader getuigt over gruwel: "Ze vermoordden mijn dochtertje en verkrachtten mijn vrouw"Het Amerikaans-Canadese gezin dat in 2012 in Afghanistan werd ontvoerd, is weer thuis. Joshua Boyle, Caitlan Coleman en hun drie kinderen zijn veilig via Londen in Canada aangekomen, meldt de Canadese regering. Het Pakistaanse leger maakte eerder deze week bekend het gezin te hebben bevrijd uit handen van 'terroristen', na van de Amerikanen te hebben gehoord dat de gijzelaars naar Pakistan waren gebracht.
14/10 12u30  Dodelijke steekpartij in Charleroi: slachtoffer in hals gestokenIn Charleroi is zaterdagochtend een man om het leven gekomen bij een steekpartij. Het kwam tot een aanvaring tussen twee mannen, waarop een van hen een mes trok en het slachtoffer in de hals stak. De man overleed ter plaatse.
14/10 12u30  Facebook haalt trailer van 'Patser' offline omwille van enkele tepelsDe nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah is nog niet eens in de zalen te zien, maar toch breekt ie al records. In nog geen 24u tijd haalde de pas vrijgegeven teaser van Patser meer dan 1.000.000 views via sociale media, mede dankzij de push van dj en gastacteur Dimitri Vegas.
14/10 12u15  Bart De Wever enige kandidaat om zichzelf om te volgen als N-VA-voorzitterBart De Wever is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als N-VA-voorzitter. Dat meldt de N-VA.
14/10 12u15  "Cargovliegtuig stort in zee net na vertrek in Ivoorkust"In Abidjan, de hoofdstad van het Afrikaanse land Ivoorkust, is een vliegtuig in zee gestort net na het vertrek op de internationale luchthaven. Dat meldt Reuters op basis van ooggetuigen. Zij zeggen dat het om een cargovliegtuig gaat.
14/10 11u45  De Wever: "Ik ben meer dan 30 procent waard in Antwerpen"'De hele linkerzijde heeft een anti-BDW-lijst gevormd. Allemaal samen tegen mij. Ik ben daar niet rouwig om.' In een interview in Het Laatste Nieuws reageert Bart De Wever (N-VA) op het bondgenootschap Samen.
14/10 11u45  Trump "sprak met de president van de Maagdeneilanden" ... die hij zelf isDat Donald Trump de president is van de Verenigde Staten, daar schept hij zelf al eens graag over op. Zijn aanhoorders keken dan ook raar op toen de president tijdens een speech gisteren zei dat hij had gesproken met 'de president van de Maagdeneilanden'. Trump is dat namelijk zelf.
14/10 11u45  Het belangrijkste nieuws van deze ochtendStaatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) gaat in de clinch met enkele wetenschappers die kritiek hebben op haar armoedebeleid, IS-bolwerk Raqqa staat valt en in Antwerpen worden - een goed jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen - de messen nu al geslepen voor een stevige clash tussen links en rechts. Dit moet u allemaal weten voor u gaat lunchen.
14/10 11u45  Tom Waes pleit voor EHBO-lessen op school: "Leren onze kinderen wat er in op bodem van de oceaan ligt, maar simpele hartmassage leren we ze niet"Tom Waes heeft voor EHBO-lessen gepleit op school. Dat deed hij in 'Het Heilig Huis' van Evi Hanssen op Joe. Waes riep ook iedereen ouder dan 40 op om zich te laten testen op darmkanker.
14/10 11u30  Evi Hanssen verrast Tom Waes met een bezoekje van zijn ouders in 'Het Heilig Huis Van Hanssen' op JoeLees meer >
14/10 11u15  "Noord-Korea bereidt nieuwe rakettest voor"Noord-Korea bereidt een nieuwe rakettest voor. Die zou nog plaatsvinden voor de start van de gezamenlijke maritieme oefeningen die Zuid-Korea en de Verenigde Staten vanaf maandag houden. Dat schrijft een Zuid-Koreaanse krant.
14/10 11u15  Stiefdochter Lisa vertelt waarom Tom Waes een goede stiefpapa is in 'Het Heilig Huis Van Hanssen' op JoeLees meer >
14/10 11u15  Tom Waes doet een oproep in 'Het Heilig Huis Van Hanssen' op Joe: "Iedereen boven de 40 zou zich moeten laten testen op darmkanker"Lees meer >
14/10 11u15  Tom Waes doet oproep voor EHBO-lessen op school in 'Het Heilig Huis Van Hanssen' op JoeLees meer >
14/10 10u45  Lijnvliegtuig landt vandaag voor het eerst op afgelegen eiland Sint-HelenaOp het afgelegen Britse eilandje Sint-Helena, dat bekendheid verwierf als de plek waar Napoleon Bonaparte zijn laatste levensjaren in ballingschap doorbracht, landt vandaag voor het eerst een lijnvliegtuig. Zo komt voor de 4.500 bewoners van het vulkaaneiland een einde aan eeuwen van isolement.
14/10 10u45  Strijd om Raqqa zo goed als voorbij: "Alle strijders zijn vertrokken"In de laatste 24 uur hebben ongeveer honderd IS-strijders zich overgegeven in de Syrische stad Raqqa. Dat zegt de internationale coalitie tegen IS onder leiding van de Amerikanen. Ook het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zegt dat de laatste strijders de stad hebben verlaten. Volgens de Syrisch-Koerdische militie YPG kan de stad nu elk moment vallen.
14/10 10u15  IS-strijders geven zich massaal over in Raqqa, "stad staat op het punt te vallen"In de laatste 24 uur hebben ongeveer honderd IS-strijders zich overgegeven in de Syrische stad Raqqa. Dat zegt de internationale coalitie tegen IS onder leiding van de Amerikanen. De Syrisch-Koerdische militie YPG zegt dat de stad nu op het punt staat te vallen.
14/10 10u15  Brussels Airlines-stewardess in levensgevaar door malariaEen 29-jarige stewardess van Brussels Airlines vecht voor haar leven nadat ze besmet is geraakt met malaria. Ze liep de ziekte op na een vlucht naar Afrika, schrijft Het Laatste Nieuws.
14/10 10u00  Nick Cave & The Bad Seeds in het Sportpaleis: zo mooi dat het pijn deed ★★★★★In Antwerpen klampte Nick Cave zich twee uur lang vast aan het leven én aan zijn publiek. Resultaat? Een ronduit fenomenaal concert van een artiest die, terwijl het lot hem rake klappen uitdeelt, juist op het toppunt van zijn kunnen is.
14/10 09u45  Nick Cave & The Bad Seeds in het Sportpaleis: zo mooi dat het pijn deedIn Antwerpen klampte Nick Cave zich twee uur lang vast aan het leven én aan zijn publiek. Resultaat? Een ronduit fenomenaal concert van een artiest die, terwijl het lot hem rake klappen uitdeelt, juist op het toppunt van zijn kunnen is.
14/10 09u15  10 geweldige platen die u deze week absoluut moet horenAan rotgetalenteerde Belgen geen gebrek deze week. Wat dacht u van Warhaus, Melanie De Biasio en VRWRK? Vergeet ook de pareltjes van St.Vincent, Kelela en Daphni niet!
14/10 09u00  Omstreden judocoach weg bij Vlaamse JudofederatieDe judocoach die in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag werkt niet meer bij de Vlaamse Judofederatie (VJF). 
14/10 08u45  Coole kosmopolieten en verdwaasde slackers: dit zijn de 10 beste platen van de weekAan rotgetalenteerde Belgen geen gebrek deze week. Wat dacht u van Warhaus, Melanie De Biasio en VRWRK? Vergeet ook de pareltjes van St.Vincent, Kelela en Daphni niet!
14/10 08u30  Topserie met Schoenaerts en De Niro geschrapt, met dank aan WeinsteinDe kogel is door de kerk: de Amazon televisieserie van David O. Russell met Robert De Niro, Julianne Moore en onze landgenoot Matthias Schoenaerts wordt dan toch geschrapt. En dat is in grote mate te wijten aan het schandaal rond topproducer Harvey Weinstein.
14/10 08u15  Waarom het hoogste loon niet meer noodzakelijk naar de baas gaatEen medewerker die meer verdient dan zijn/haar baas, het lijkt de wereld op zijn kop. En toch kijken ze er in sommige kennisbedrijven al lang niet meer van op. Wat is er aan de hand?
14/10 08u15  Coole kosmoplieten en verdwaasde slackers: dit zijn de 10 beste platen van de weekAan rotgetalenteerde Belgen geen gebrek deze week. Wat dacht u van Warhaus, Melanie De Biasio en VRWRK? Vergeet ook de pareltjes van St.Vincent, Kelela en Daphni niet!
14/10 08u00  Brussel start praktijktests tegen discriminatie van sollicitanten met 'vreemde' achternaamHet Brussels Parlement heeft gisteren in de vooravond de ordonnantie goedgekeurd die het licht op groen zet voor praktijktests. Brussel wordt daarmee het eerste gewest van het land en Europa dat de praktijktests of 'mystery calls' in de wet inschrijft. Dat gebeurde met 61 stemmen van de meerderheid, de groenen en PVDA, tegen 18 stemmen van MR, N-VA en Vlaams Belang.
14/10 07u45  Honderden werknemers aan de deur gezet bij Tesla na productieproblemen Model 3De elektrische autobouwer Tesla heeft de afgelopen week honderden werknemers aan de deur gezet. Volgens de directie gaat het om een normale bedrijfsprocedure na een jaarlijkse evaluatie van de werknemers, maar het hoge aantal doet wenkbrauwen fronsen. Tesla heeft grote vertraging opgelopen met de productie van het nieuwste Model 3.
14/10 07u30  Antwerpen maakt zich op voor de ultieme clash tussen links en rechtsAls grootste stad van Vlaanderen claimt Antwerpen eens te meer de hoofdrol in de lokale verkiezingen. Kan burgemeester Bart De Wever (N-VA) er nog zes jaar bijdoen? Of komt het linkse Samen alsnog met de verrassing?
14/10 07u15  "Files in Brussel zullen komende jaren alleen maar toenemen, zelfs met maatregelen"Ook met het Gewestelijk Expresnet of zelfs indien er een tolheffing zou komen, zal de mobiliteit in Brussel niet verbeteren. Dat blijkt uit tests van studiebureau Stratec voor Brussel Mobiliteit, zo schrijft L'Echo.
14/10 07u00  Drie dagen volop zon: hele weekend nazomer met temperaturen boven 20 gradenWe hebben er een tijdje op moeten wachten, maar op de meeste plaatsen wordt het vandaag een zonnige dag. Alleen over het noorden kunnen soms nog enkele wolkenvelden voorbijglijden. Het nazomerweer gaat gepaard met zeer hoge temperaturen voor oktober, met maxima tot 17 graden in de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en tot 21 of 22 graden elders.
14/10 07u00  Republikeinse senator: "Trump castreert zijn minister van Buitenlandse Zaken publiekelijk"De Republikeinse senator Bob Corker vindt dat president Trump zijn eigen minister van Buitenlandse Zaken continu afvalt en hem het leven moeilijk maakt. Corker maakt in een interview met The Washington Post zelfs de vergelijking met een 'publieke castratie'.
14/10 06u30  Astronauten spelen met spinner in Internationaal Ruimtestation ISSDe 'fidget spinner', het kleine speelgoedje dat dit jaar de wereld veroverde, breidt zijn terrein nu uit naar de ruimte. De astronauten van NASA beleven duidelijk pret aan het kleine draaiende gadget in het Internationaal Ruimtestation ISS. Natuurlijk wel met de bijkomstige dimensie van de gewichtloosheid. En dat levert leuke beelden op!
14/10 06u15  Nu ook zoon Stockbroekx betrokken is bij faillissement, pakt Van Overtveldt fraudeur dan toch aanOm bij Financiën een machtiging te bekomen als provider voor btw-korting voor diplomaten zette oplichter Marc Stockbroekx zijn bedrijf op naam van zijn zoon. Nu blijkt ook zijn zoon betrokken in een faillissement in Frankrijk. Minister Van Overtveldt laat de zaak herbekijken.
14/10 06u15  In het Gent na Termont ligt alles openVoor het eerst in jaren zijn er geen politieke zekerheden meer in Gent. Daar zorgen het vertrek van stemmenkampioen Daniël Termont én de Optima- en Publipart-affaires voor. De strijd om de stemmen van Termont kan in volle hevigheid losbarsten.
14/10 06u15  Zot van de fiets: renners Bert De Backer en Serge Pauwels blikken terug op het wielerjaar 2017Winnen doen ze (haast) nooit, maar ze behoren tot de meest gewaardeerde renners in het profpeloton. Ter afsluiting van een mooi seizoen, een gesprek verder dan de Vlaamse wielerneuzen met bewegingswetenschapper Bert De Backer en TEW’er Serge Pauwels.
14/10 06u15  Ierland op zijn lekkerstLees meer >
14/10 06u15  "Het fascisme komt weer op in Spanje"In analyses over de situatie in Catalonië wordt vaak verwezen naar het ‘afscheidingspopulisme’. Maar van populisme is weinig sprake, meent politicologe Sarah de Lange. Wel van nationalisme, aan beide kanten.
14/10 06u15  De boezem van Sabrina opende deuren en hartenHaar foto leukte de kamer op van duizenden jongemannen. Zo goed als zij was met haar borsten, zo slecht verstond ‘Sabrina’ de kunst van het ouder worden. Ze werd zo eenzaam dat het nieuws van haar dood pas elf maanden later bekend raakte.
14/10 06u15  Ik weet wat het baby’tje voelt: de overtuiging van eigen slechtheid. Grenzeloze eenzaamheidHilde Van Mieghem, acteur, regisseur en auteur, neemt u mee in haar leefwereld.
14/10 06u15  Catalonië leert wrange lessen. Nationalisme en de mythe van de verankeringVincent Scheltiens is historicus aan de Universiteit Antwerpen. Hij schrijft o.a. over nationalisme en de contemporaine geschiedenis van Spanje.
14/10 06u15  Wie had kunnen denken dat min 31 graden leuk is?De Canadese Rockies zijn een populaire bestemming in de zomer. Maar ’s winters zijn de bergen ook wonderschoon. Het extreme klimaat levert het gebied zijn befaamde poedersneeuw op.
14/10 06u15  Plannen om te gaan skiën en er is geen sneeuw? Geen probleemVooral de lager gelegen skigebieden kampen vroeg in het seizoen weleens met een sneeuwtekort. Vaak zijn er dan extra sneeuwkanonnen en bakken amusement naast de piste. Of duik gewoon de wellness in.
14/10 06u15  Zonder hoempapa À table in Sint-Martens-LatemIn ‘Open Kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Femke naar À Table in Sint-Martens-Latem.
14/10 06u15  Danira Boukhriss Terkessidis: "In mijn hoofd staan voortdurend twaalf tabbladen tegelijk open"Ze is slim, mooi én succesvol – misschien steekt dat sommigen de ogen uit. In werkelijkheid wordt Danira Boukhriss Terkessidis geplaagd door perfectionisme en heeft ze enkel het beste met anderen voor. Het beste van zichzelf, dat geeft ze dra in het vernieuwde Steracteur sterartiest. 
14/10 06u15  De ultieme clash tussen links en rechtsAls grootste stad van Vlaanderen claimt Antwerpen eens te meer de hoofdrol in de lokale verkiezingen. Kan burgemeester Bart De Wever (N-VA) er nog zes jaar bijdoen? Of komt het linkse Samen alsnog met de verrassing?
14/10 06u15  "Ishaq is nog altijd een jihadist"De Noorse schrijver Demian Vitanza leerde eind 2015 in de gevangenis de terug­gekeerde Syrië-strijder Ishaq Ahmed kennen. Hij herdoopte Ishaq tot Tariq en kneedde zijn verhaal tot een indringende roman. 'Ik vroeg meermaals: ‘Waarom vertrok je naar Syrië?’ In het begin zei hij: ‘Om tegen Assad te vechten.’ Op het eind: ‘Omdat ik wilde sterven.’'
14/10 06u15  Trump eist aanscherping van nucleair akkoord met IranDonald Trump heeft niet de vereiste driemaandelijkse presidentiële handtekening gezet onder het nucleaire akkoord met Iran. In een toespraak hekelde hij de deal, maar schrapte hij die niet. De bal ligt nu bij het Amerikaanse Congres.
14/10 06u15  Weduwe van Jotie T'Hooft, 40 jaar na de dood van de dichter: "In Oudenaarde zijn ze zijn graf liever kwijt dan rijk"Ooit was er een jongen die Jotie T'Hooft heette. Veertig jaar geleden stierf hij. Maar wie hij was, verdraagt geen verleden tijd: de dichter Jotie T'Hooft leeft vandaag nog altijd. En dus de mens: 'De dichter is een gedicht, 24 uur per dag', schreef hij. Zijn vrouw was Ingrid Weverbergh. Dat is ze vandaag nog.
14/10 06u00  N-VA wil alleen nog maar ledlampen voor openbare verlichtingAlle openbare verlichting in Vlaanderen moet met ledlampen worden uitgerust. Dat voorstel lanceren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Andries Gryffroy en Bart Nevens vandaag. Dat zou op termijn niet alleen een besparing van 32 miljoen euro per jaar opleveren, maar is ook milieuvriendelijker, zeggen de N-VA'ers.
14/10 05u45  Franstalige universiteit van Leuven haalt naam Aung San Suu Kyi van leerstoelDe rectorale raad van de Université catholique de Louvain (UCL) heeft de naam van de Myanmarese regeringsleidster Aung San Suu Kyi van een van de leerstoelen van de universiteit gehaald. Dat doet hij wegens het etnisch geweld tegen de Rohingya, een moslimminderheid in Myanmar, zo bericht Le Soir vandaag.
14/10 05u45  Graaien voor gevorderdenDiplomaten zijn altijd heel diplomatisch, behalve als het over hun geld gaat. Waarom betalen ze in het tankstation maar een derde van de prijs? Waarom 21 procent korting op elk pak, elke tablet of elk flesje parfum? Het bredere plaatje achter de heisa rond oplichter Marc Stockbroekx.
14/10 05u15  Man die onterecht werd veroordeeld voor dubbele moord na 23 jaar vrijDe 41-jarige Lamonte McIntyre mag na 23 jaar de gevangenis verlaten. Hij werd in 1994 ten onrechte tot tweemaal levenslang veroordeeld voor een dubbele moord in de Amerikaanse stad Kansas. Hij was toen zeventien jaar oud.
14/10 04u45  Rusland: "We zullen ervoor zorgen dat het atoomakkoord met Iran intact blijft"De weigering van de Amerikaanse president Donald Trump om het nucleair akkoord over Iran te 'certifiëren', kan op teleurstelling rekenen in Moskou. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hoopt dat de beslissing geen invloed zal hebben op de eigenlijke uitvoering van de overeenkomst, zo berichtte het persagentschap Tass gisteren.
14/10 04u15  George Clooney ontkent beschuldiging van ER-actriceGeorge Clooney ontkent iets te maken te hebben met het dwarsbomen van actrice Vanessa Marquez nadat deze onthullingen had gedaan over seksuele intimidatie.
14/10 03u45  Honderden gevangenen helpen bij blussen van dodelijke bosbranden in CaliforniëHonderden gevangenen, onder wie ook 200 vrouwen, helpen mee met het blussen van de natuurbranden in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, die ondertussen al aan minstens 35 mensen het leven hebben gekost.
14/10 02u45  Banden tussen campagneleider Trump en Russische oligarch veel sterker dan gedachtDe banden tussen de gewezen campagneleider van Donald Trump, Paul Manafort, en een Russische oligarch gaan veel verder dan aanvankelijk werd aangenomen. NBC News kon een zakenrelatie ter waarde van 60 miljoen aan het licht brengen tussen Manafort en de oligarch Oleg Deripaska, die nauwe contacten met het Kremlin onderhoudt.
14/10 02u30  Zorg zkt. managers van het hartDominique Van Malder is theatermaker, en bekend van het televisieprogramma Radio Gaga.
14/10 02u30  Het Britse antwoord op MonroeHaar foto leukte de kamer op van duizenden jongemannen. Zo goed als zij was met haar borsten, zo slecht verstond 'Sabrina' de kunst van het ouder worden. Ze werd zo eenzaam dat het nieuws van haar dood pas elf maanden later bekend raakte.
14/10 01u45  Nog steeds 45 gewonden in ziekenhuis na schietpartij in Las VegasNa de schietpartij in Las Vegas op 1 oktober worden nog steeds 45 gewonden verzorgd in het ziekenhuis, van wie nog een deel in kritieke toestand verkeert. Dat heeft sheriff Joe Lombardo van Clark County in de Amerikaanse staat Nevada gisteren gezegd op een persconferentie. De officiële balans van schietpartij werd bijgesteld naar 58 doden en 546 gewonden.
14/10 01u45  De gebeten hondLees meer >
14/10 01u45  Trump schuift hete Iran-aardappel doorDonald Trump heeft niet de vereiste driemaandelijkse presidentiële handtekening gezet onder het nucleaire akkoord met Iran. In een toespraak hekelde hij de deal, maar schrapte hij die niet. De bal ligt nu bij het Amerikaanse Congres.
14/10 01u45  50 per uur is te traag in KluisbergenLees meer >
14/10 01u45  Othman El HammouchiLees meer >
14/10 01u45  Een rechter die beleid maakt, ondergraaft de democratieMark Elchardus is emeritus professor sociologie aan de VUB en opiniemaker bij De Morgen. Zijn bijdrage verschijnt op zaterdag.
14/10 01u45  Stijn van de voordeLees meer >
14/10 01u45  'Leed uit de kindertijd drijft veel politici ertoe bovenmenselijke dingen te doen'Wat stuwt de grote politici? Honger naar macht? Volgens politiek woordvoerder Vincent Stuer delen ze vaak persoonlijk leed, dat ze al lang meeslepen, zo blijkt uit een theatermonoloog die Stuer schreef met en voor acteur Valentijn Dhaenens. 'In de kern is er toch altijd eenzaamheid.'
14/10 01u45  Rochefort vecht voor heilig waterEen kalkbedrijf in Rochefort mag dan toch boringen doen dicht bij een natuurlijke waterbron. De plaatselijke monniken, die met dat water de beroemde trappistenbieren brouwen, vrezen smaakverlies. 'Maar ook de geldkwestie speelt hier een rol.'
14/10 01u45  GecoverdLees meer >
14/10 01u45  Juncker vreest domino-effect in EuropaEuropees Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt. Dat heeft hij laten verstaan in een toespraak voor studenten aan de universiteit van Luxemburg.
14/10 01u45  Wie is Harvey Weinstein?Lees meer >
14/10 01u30  KitchenistaLees meer >
14/10 01u30  Op de flesLees meer >
14/10 01u30  Halina reijnLees meer >
14/10 01u30  Lekker Ierland bestaat'Eerst dacht ik dat niemand zat te wachten op een kookboek over Ierland', geeft Yvette van Boven toe. 'Maar het zat al zo lang in mijn hoofd.' En nu is het er: Home Sweet Home. We trokken samen met de Nederlandse auteur naar haar geboorteland, op zoek naar de herkomst van al dat lekkers.
14/10 01u30  Mini meLees meer >
14/10 01u30  Bacchanalen in de bergenWie skivakantie zegt, zeg après-ski. En wie nog après-ski kan zeggen, heeft niet genoeg gedronken en zou al lang met zijn skibotten op het rood-wit geruite tafellakentje moeten staan stampen op het refrein van een Duitstalig feestnummer. De vraag? Waarom doet die après-ski de mens zo ver afglijden van de beschaving?
14/10 01u30  Het jeansjasje der jeansjeasjes wordt vijftigLees meer >
14/10 01u30  'Ik kan niet leven zonder de seizoenen'Arlette Van Oost maakt zich op voor een feestjaar. In 2018 bestaat haar label, Scapa, vijftig jaar. Het woord 'pensioen' staat nog niet in haar woordenboek: 'Ik heb niet het gevoel dat ik werk'.
14/10 01u30  Weg en weerLees meer >
14/10 01u30  Tien skidorpen waar nooit een file staatWaarom kiezen de meesten toch altijd voor drukke skigebieden, vraagt Alpen-specialist Hajo Smit zich af. Hij raadt warmpjes deze tien rustige plekken aan.
14/10 01u30  Eberhard van der LaanLees meer >
14/10 01u30  Uiensoep met guinnessZin gekregen om zelf aan de slag te gaan met Yvettes gezellige, Ierse recepten? Deze 4 komen uit haar nieuwste kookboek, Home Sweet Home.
14/10 01u30  À Table Sint-Martens-LatemLees meer >
14/10 01u30  JOHN JOHN & MISSYAvonturen van een vader en zijn kroost
14/10 01u30  Op zoek naar perfectieSarah Vandeursen (34), zangeres bij Kenji Minogue en professioneel idioot op tv, houdt niet van te veel gedoe 's ochtends.
14/10 01u30  BacchanalenLees meer >
14/10 01u30  'Door met mij te trouwen, wisselde ze de ene zelfopoffering voor de ander in'Empathie leek Kees (45) te missen. Toen zijn vrouw haar vader had aangegeven omdat hij haar had misbruikt tijdens haar jeugd, vroeg hij gewoon kort hoe het was geweest. 'Heftig', antwoordde ze. En daarop boog hij zich weer over zijn werk.
14/10 01u30  Skimode in het straatbeeldNadat een lawine aan sportinvloeden sneakers en sportpulls de mode in loodste, is het niet onlogisch dat uiteindelijk ook ski- en sneeuwkledij zijn intrede in het straatbeeld doet. Haal je moonboots maar weer van zolder!
14/10 01u30  'In mijn hoofd staan voortdurend twaalf tabbladen tegelijk open'Ze is slim, mooi én succesvol - misschien steekt dat sommigen de ogen uit. In werkelijkheid wordt Danira Boukhriss Terkessidis geplaagd door perfectionisme en heeft ze enkel het beste met anderen voor. Het beste van zichzelf, dat geeft ze dra in het vernieuwde Steracteur sterartiest.
14/10 00u45  Zijn magische paddenstoelen het nieuwe middel tegen depressie?Een nieuwe studie van een team van onderzoekers van Imperial College in Londen wijst voorzichtig op het positieve effect van het gebruik van magic mushrooms, ook wel paddo's of psilo's genoemd, op de mentale gezondheid. Het team onderzocht hersenactiviteit na het toedienen van het actieve bestanddeel van paddo's en stelde vast dat het brein tijdens  de trip een soort reset ondergaat, die daarna een gezondere activiteit van de hersenen mogelijk maakt.
14/10 00u15  Frans geheim agent stuurt per ongeluk sms naar jihadist en verraadt geheime operatieEen Frans geheim agent heeft per ongeluk een sms'je gestuurd naar de gsm van een terreurverdachte, die op zijn beurt meteen in de gaten kreeg dat hij bespioneerd werd. De fout heeft het onderzoek naar de man ernstige schade toegebracht.
13/10 23u30  Stefanie brengt een ingetogen versie van What's Love Got To Do With It'Lees meer >
13/10 23u30  Voetganger in levensgevaar na aanrijding in AntwerpenIn Antwerpen-Noord is vanavond een 69-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij werd aangereden door een wagen in de Van Stralenstraat. Dat zegt de lokale politie. Het slachtoffer wilde oversteken in de richting van het Atheneum toen een wagen die vanuit Borgerhout kwam, hem op de middenrijstrook aanreed.
13/10 23u00  Woede in Nederland om "falend rechtssysteem" in zaak Anne Faber (25)In Nederland overheerst woede na de dood van de 25-jarige Anne Faber. Veel Nederlanders hebben een petitie ondertekend die een onderzoek eist naar het 'falend rechtssysteem in de zaak van Michael P.'' Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne. De petitie, die een moeder van drie dochters begon na de vondst van het lichaam van Anne, was vanavond al ruim 258.000 keer ondertekend.
13/10 23u00  Amerikaanse staten naar rechter tegen Trumps anti-Obamacare-decreetZeker vijf Amerikaanse staten stappen naar de rechter om te voorkomen dat de Amerikaanse regering stopt met subsidies aan zorgverzekeraars waarmee ze de kosten van Obamacare kunnen drukken. President Donald Trump kondigde aan die geldkraan dicht te zullen draaien.
13/10 22u30  Het Hein-effect? Efficiënt Anderlecht haalt uit tegen zwak verdedigend MalinwaVoor het eerst in vijf jaar kon Anderlecht nog een keer winnen op het veld van Mechelen. Hein Vanhaezebrouck deed het voor de tweede keer in zijn carrière als coach. Niet dat paars-wit zo fluks stond te voetballen, maar na een uiterst efficiënte eerste helft stond het al 1-4 voor Vanhaezebrouck en de zijnen. In de tweede helft acteerde paars-wit wat bleek en werd het uiteindelijk nog 3-4.
13/10 22u00  Ierland zet zich schrap voor orkaan Ophelia: mogelijk zwaarste storm sinds 1961Ierland maakt zich op voor de overblijfselen van orkaan Ophelia die misschien zal uitgroeien tot de zwaarste storm die het land treft sinds 1961. Ophelia is nu nog een orkaan in de op een na laagste categorie 2 en lag vanavond zo'n 750 kilometer ten zuidwesten van de Azoren.
13/10 22u00  Man steelt veertien botsauto's: 9 maanden celDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 44-jarige man uit Sint-Truiden bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en een boete van 600 euro voor een inbraak in een loods in Tongeren. De man ging er met een ongewone buit vandoor, namelijk veertien botsauto's van een kermisattractie.
13/10 22u00  Kan Flor met 'Feel' een plekje veroveren in de Battles?Lees meer >
13/10 21u30  Speech Trump valt slecht in Iran, maar ook bij EU en RuslandDe toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump heeft gehouden over de nucleaire deal met Iran, is zoals te verwachten slecht gevallen in dat land. Volgens de Iraanse president Hassan Rohani zat de speech vol 'gescheld en ongefundeerde beschuldigingen.'
13/10 21u30  Bioprinter is medische kip met gouden eierenVan een stukje kraakbeen tot een identieke borst, op termijn moeten bioprinters het mogelijk maken om ons lichaam te herstellen met levend materiaal. “In de weefselbanken van de 21ste eeuw bieden we op maat gemaakte vervangonderdelen aan vanop het schap”, denkt expert Frank Luyten.
13/10 21u30  Een slim beleid investeert om armoede aan te pakken. Een dom beleid geeft de schuld aan de armenHans Op de Beeck is gewoon hoogleraar aan de Laboratorium voor Biologische Psychologie (KU Leuven) en Orhan Agirdag is docent aan de Laboratorium voor Educatie en Samenleving (KU Leuven).
13/10 21u30  Lies treedt uit haar comfortzone met 'Way Down We Go'Lees meer >
13/10 21u30  Sam zorgt voor ambiance in de studio met 'Papillon'Lees meer >
13/10 21u30  Reynders wil gezinnen van Belgische IS-strijders in Irak identificerenOns land gaat uitzoeken hoeveel Belgische gezinsleden van IS-strijders precies vastzitten in een kamp vlakbij Mosoel. 'Pas dan kunnen we bekijken of ze naar ons land kunnen terugkeren', zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan de VRT.
13/10 21u15  Domme kinderen of dom beleid?Hans Op de Beeck is gewoon hoogleraar aan de Laboratorium voor Biologische Psychologie (KU Leuven) en Orhan Agirdag is docent aan de Laboratorium voor Educatie en Samenleving (KU Leuven).
13/10 21u15  Demir haalt uit naar kritische wetenschappersStaatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) pikt de kritiek op haar armoedebeleid niet. Nadat experts eerder deze week bijzonder scherp waren, pakt ze enkelen onder hen persoonlijk aan. Een strategie die N-VA wel vaker hanteert.
13/10 21u15  Eigenaar van 'Breaking bad'-huis heeft het gehad: fans blijven maar pizza's op zijn dak gooienEen hek moet een einde maken aan klinkerstelende en pizzagooiende fans. De eigenaars van het huis waar in tv-serie Breaking Bad hoofdpersonage Walter White woont, zijn de aanhoudende aandacht van fans grondig beu. 
13/10 21u15  Joyce zingt haar eigen breekbare versie van 'Daydreamer'Lees meer >
13/10 21u15  "Overheidshacking" en ANPR-camera's winnen Big Brother AwardsDe Europese trend waarbij overheden digitaal inbreken bij hun burgers, en nummerplaatherkenningscamera's. Dat zijn dit jaar de winnaars van de Big Brother Awards, prijzen die gaan naar personen, bedrijven, trends of overheidsinstellingen die de persoonlijke privacy schenden. Ze werden vanavond uitgereikt in het Brussels stadstheater KVS.
13/10 20u45  Meryame Kitir: "Je bepaalt zelf of je je laat meeslepen"Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkeljkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Meryame Kitir (37), sp.a-politica.
13/10 20u45  Hevige smog in Parijs inademen staat gelijk aan acht sigaretten roken - klopt dit wel?Bij hevige smog in Parijs adem je dezelfde lucht in als iemand die acht sigaretten rookt in een dichte kamer. Klopt dit?
13/10 20u30  Peeters zet zich schrap voor de ramkoers met N-VALinks mag wel naar zijn hand dingen en rechts beweren dat zijn keuze al lang gemaakt is: Kris Peeters (CD&V) houdt de strategische kaarten voorlopig dicht tegen de borst. Maar zijn inhoudelijke plannen presenteert hij wel. En die botsen vaker wel dan niet met de koers van het huidige bestuur.
13/10 20u30  Niet thuis? Pakjesdeur ontvangtLees meer >
13/10 20u30  Vermassen schrijft nieuw boekLees meer >
13/10 20u15  Met asbest besmet reinigingsmiddel gebruikt in Belgische bedrijvenEen Nederlands bedrijf heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement Omgeving, dat een onderzoek is gestart. Ook de arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Vier Vlaamse reinigingsbedrijven kochten het product in Nederland en leverden het aan tien klanten.
13/10 20u15  Cover van Asterix-album geveild voor recordprijs van 1,4 miljoen euroEen originele cover van het Franstalige album van Asterix 'De ronde van Gallië', heeft vandaag op een veiling bij Drouot in Parijs een recordprijs van 1.449.000 euro (kosten inbegrepen) bereikt.
13/10 20u15  Porsche voetballer verbeurd verklaard na 14e veroordelingLees meer >
13/10 20u15  Gent krijgt grootste moskee van Vlaanderen: 2.500 m² en twee minarettenVoor de zomer start in Gent de bouw van de grootste moskee van Vlaanderen. In de Rabotwijk komt een nieuw gebedshuis, omdat de huidige moskee niet meer aan de normen voldoet. Wanneer het gebedshuis klaar zal zijn staat niet vast.
13/10 20u15  Twee dagen voor hij jackpot van 24 miljoen zou mislopen, vindt man winnende lotHet was bijna een jaar lang een groot mysterie: wie had op 25 mei 2016 de New York Lotto Jackpot gewonnen? Er was een winnaar, dat was duidelijk. Maar niemand kwam zich melden. Tot op 23 mei van dit jaar, 2 dagen (!) voor de vervaldag, de winnaar toch nog opdook. Het had geen haar gescheeld of de 68-jarige Jimmie Smith was 24 miljoen dollar misgelopen. De New York Lottery maakte het nieuws woensdag bekend.
13/10 20u15  Wouter Van Besien: "CD&V is een interessante partner voor ons"Een bitse strijd? Wouter Van Besien, kandidaat-burgemeester namens de progressieve eenheidslijst Samen, verwacht juist “een spannend en waardig feest van de democratie” bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. “Wij leggen geen cordon sanitaire rond de PVDA”
13/10 20u15  Wat ligt Trump op zijn lever?Lees meer >
13/10 20u15  Gent krijgt grootste moskee van VlaanderenLees meer >
13/10 20u15  Beslissing doorschuiven naar CongresLees meer >
13/10 19u30  Is het IMF ineens links geworden?Decennialang was het Internationaal Monetair Fonds de ultieme neoliberale boeman. Maar op zijn jaarvergadering klinkt nu harde kritiek op de wereldwijde ongelijkheid en valt zelfs het woord 'basisinkomen'.
13/10 19u30  Fietsers in Antwerpen blijven zich onveilig voelen: "Je mag er niet te veel bij stilstaan"Twee dodelijke fietsongelukken op evenveel weken. Dat een ervan op een gekend 'zwart punt' is gebeurd, doet de Antwerpenaren vragen stellen bij het mobiliteitsbeleid. Ondertussen broeit het protest bij de fietsers. 
13/10 19u30  De nummer 1 van de Top 2000 is bekendLees meer >
13/10 19u30  Trump blaast nucleair akkoord met Iran opDe Amerikaanse president Donald Trump wil een hardere koers tegen Iran varen en heeft beslist om het nucleaire akkoord met het land niet te erkennen. Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens een persconferentie. In Trumps nieuwe strategie moet de 'agressie' van Iran beteugeld worden, vooral wat betreft de steun aan het terrorisme. De Iraanse Revolutionaire Garde, die een belangrijke deel van de Iraanse economie beheerst, krijgt sancties.
13/10 19u15  De opkomst en ondergang van 'Mighty Harvey'Progressief en ruimdenkend. Machtsgeil en een machozwijn. Harvey Weinstein, de filmmogol die ervan beschuldigd wordt meer dan twintig jaar lang vrouwen te hebben misbruikt, is de ultieme belichaming van de paradox waarmee Hollywood al decennialang worstelt.
13/10 19u15  President Malawi belooft 'vampieren' uit te roeienDe president van Malawi waarschuwt vermeende vampieren zich koest te houden. 'Als individuen hekserij gebruiken om het bloed van mensen op te zuigen, zal ik met ze afrekenen. Ik vraag ze daar ook onmiddellijk mee te stoppen', zei Peter Mutharika tegen dorpshoofden.
13/10 19u15  Wat voorafgingLees meer >
13/10 19u15  Het gevecht om de ‘heilige bron’ van RochefortEen kalkbedrijf in Rochefort mag dan toch boringen doen dicht bij een natuurlijke waterbron. De plaatselijke monniken, die met dat water de beroemde trappistbieren brouwen vrezen smaakverlies. 'Maar ook de geldkwestie speelt hier een rol.'
13/10 19u15  Het armoedebeleid kan écht beter, mevrouw DemirArmoede-expert Ides Nicaise is onderzoeksleider bij HIVA en hoofddocent onderwijs en samenleving aan de KU Leuven.
13/10 18u45  Onderzoek: "paddo's helpen tegen depressie"Hallucinogene paddenstoelen kunnen helpen tegen depressie. Paddo's werken soms beter dan conventionele medicatie, maar onderzoekers waarschuwen wel: begin niet op eigen initiatief.
13/10 18u45  Veiling FOD Financiën: in beslag genomen Lamborghini voor meer dan 100.000 euro verkochtEen Lamborghini Gallardo heeft vandaag tijdens een veiling door de FOD Financiën in Gembloers (provincie Namen) 101.000 euro opgebracht. De Lamborghini was het meest opvallende lot tijdens de verkoop van in beslag genomen voertuigen.
13/10 18u30  Zwitsers beslissen per referendum over een boerkaverbodIn Zwitserland wordt publiekelijk gestemd over een boerkaverbod. Activisten hebben meer dan 100.000 handtekeningen verzameld en daarmee aan de voorwaarden voor een volksraadpleging voldaan. Dat deelde de regering vandaag mee.
13/10 18u00  Gelijk verdienen? Neen, genoeg verdienenLees meer >
13/10 18u00  N-VA over 'Samen': "Antwerpse kiezer krijgt duidelijke keuze"De Antwerpse kiezer krijgt dankzij het ontstaan van het project 'Samen' van Groen, sp.a en onafhankelijken een 'duidelijke keuze'. Dat vindt Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau. PVDA-kopstuk Peter Mertens betreurt dat zijn partij niet uitgenodigd werd voor het nieuwe project. Philippe De Backer vindt 'Samen' dan weer 'vooral samen tegen een ander'.
13/10 17u45  Gevangene gaat vrijuit voor gat in de muur van zijn celEen Nederlandse ex-gevangene is vrijgesproken voor de vernielingen die hij tijdens het uitzitten van een straf in de gevangenis van Verviers aangericht zou hebben. Dat heeft de Tongerse correctionele rechtbank beslist. Volgens de Regie der Gebouwen was de Nederlander verantwoordelijk voor een gat in zijn celmuur, maar omdat de gevangenisdirectie niet antwoordde op verschillende vragen van de Tongerse onderzoeksrechter sprak hij de Nederlander vrij.
13/10 17u45  Deze diamanten groeien in een laboratoriumOoit al van laboratoriumdiamanten gehoord? Ze groeien in een machine, maar zijn even mooi als de edelstenen uit de mijnen, stukken goedkoper en ze worden almaar populairder.
13/10 17u45  "Leed uit de kindertijd drijft veel politici ertoe bovenmenselijke dingen te doen"Wat stuwt de grote politici? Honger naar macht? Volgens politiek woordvoerder Vincent Stuer delen ze vaak persoonlijk leed, dat ze al lang meeslepen, zo blijkt uit een theatermonoloog die Stuer schreef met en voor acteur Valentijn Dhaenens. 'In de kern is er toch altijd eenzaamheid.'
13/10 17u45  Juncker: "Als we Catalonië laten afscheiden, zullen anderen dat ook doen"Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt. Dat heeft hij laten verstaan in een toespraak voor studenten aan de universiteit van Luxemburg. Juncker vreest dat een onafhankelijkheidsverklaring van de Spaanse autonome regio een domino-effect kan veroorzaken dat de Europese Unie onbestuurbaar dreigt te maken.
13/10 17u30  Boek over Nederlandse topcrimineel krijgt Amerikaanse tv-serieEr wordt een Amerikaanse tv-serie gemaakt gebaseerd op Judas, het boek van Astrid Holleeder. Entertainmentwebsite Deadline omschrijft het boek als ‘het ongelooflijk maar waargebeurde verhaal van Holleeders leven als jongste zus van Willem Holleeder, de meest beruchte crimineel van Nederland.’ 
13/10 17u30  Hulpverleners vergaderen erop los over de patiënt, terwijl die patiënt bij de vergaderdeur aanklopt om hulpDominique Van Malder is theatermaker, en maker van het televisieprogramma 'Radio Gaga'.
13/10 17u30  Trump verscherpt koers tegen Iran, maar stapt niet uit nucleair akkoordDe Amerikaanse president Donald Trump wil een hardere koers tegen Iran varen, maar stapt voorlopig niet uit het nucleair akkoord. In zijn nieuwe strategie moet de 'agressie' van Iran beteugeld worden, vooral wat betreft de steun aan het terrorisme, klinkt het in het strategiedocument dat het Witte Huis vandaag voor een toespraak van Trump openbaar maakte.
13/10 17u15  12.000 dollar voor half opgerookte sigaar van Winston ChurchillEen half opgerookte sigaar van Winston Churchill is voor meer dan 12.000 dollar (10.000 euro) van eigenaar veranderd. Dat meldt het veilinghuis RR Auction.
13/10 17u15  Zijn we echt van mening dat we ons met de seksuele driften van een baas of collega niet moeten moeien?Ben Van Alboom is chef cultuur bij De Morgen.
13/10 17u00  Juncker vreest domino-effect: "Als we Catalonië laten afscheiden, zullen anderen dat ook doen"Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt. Dat heeft hij laten verstaan in een toespraak voor studenten aan de universiteit van Luxemburg. Juncker vreest dat een onafhankelijkheidsverklaring van de Spaanse autonome regio een domino-effect kan veroorzaken dat de Europese Unie onbestuurbaar dreigt te maken.
13/10 16u45  Erdogan dringt aan op beslissing over EU-lidmaatschap: "Ze blijven ons aan het lijntje houden"De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat de Europese staatshoofden en regeringsleiders volgende week klare wijn schenken over het Turkse lidmaatschap van de Europese Unie. 'Leg jullie verklaring af en laat ons deze zaak beëindigen. We hebben jullie niet nodig', verklaarde hij vandaag op een bijeenkomst van zijn partij AKP.
13/10 16u45  Voor dit onderzoek zijn de verkeerde cellen gebruiktZo'n 33.000 studies naar zaken als kanker en virale ziektes blijken gebaseerd op andere cellen dan men dacht. Bizar, zegt de onderzoeker. Maakt niet veel uit, zeggen betrokkenen.
13/10 16u45  Graaien voor gevorderden: doe mij maar 600 belastingvrije Adidas-trainingspakken 'voor persoonlijk gebruik'Diplomaten zijn altijd heel diplomatisch, behalve als het over hun geld gaat. Waarom betalen ze in het tankstation maar een derde van de prijs? Waarom 21 procent korting op elk kostuum, elke tablet of elk flesje parfum? Natuurlijk leidt dit meer dan eens tot misbruik. Het bredere plaatje achter de heisa rond oplichter Marc Stockbroekx.
13/10 16u45  Supervulkaan onder VS kan veel sneller uitbarsten dan eerst gedachtOnder het Yellowstone National Park in de Amerikaanse staat Wyoming ligt een reusachtige vulkaan. Aanvankelijk dachten wetenschappers dat het een kwestie van verschillende eeuwen of zelfs millennia was vooraleer die supervulkaan zou uitbarsten, maar volgens een nieuwe studie zou dat veel vroeger kunnen gebeuren. De gevolgen van een uitbarsting zouden niet te overzien zijn.
13/10 16u30  Betaalnetwerk Worldline gaat maandagochtend ruim vier uur platHet netwerk van betalingsverwerker Worldline zal maandagochtend van 0.15 tot 4.30 uur niet beschikbaar zijn omdat op dat moment een upgrade van het elektronische betaalsysteem wordt uitgevoerd. Dat meldt Worldline.
13/10 16u30  Supervulkaan onder VS kan sneller uitbarsten dan eerst gedachtOnder het Yellowstone National Park in de Amerikaanse staat Wyoming ligt een reusachtige vulkaan. Aanvankelijk dachten wetenschappers dat het een kwestie van verschillende eeuwen of zelfs millennia was vooraleer die supervulkaan zou uitbarsten, maar volgens een nieuwe studie zou dat veel vroeger kunnen gebeuren. De gevolgen van een uitbarsting zouden niet te overzien zijn.
13/10 16u15  Filosoof Othman El Hammouchi: "De seksuele revolutie was een grote ramp"Hij noemt zichzelf, net zoals Bart De Wever, conservatief op de wijze van Edmund Burke. Zijn betoog lijkt sterk op dat van conservatief rechts, maar zal daar wenk­brauwen doen fronsen. Maak kennis met Othman El Hammouchi, fan van John Rawls en Aristoteles, vriend van Etienne Vermeersch.
13/10 16u15  Expert vreest voor implosie van CongoHet Congolese regime is deze dagen nog nerveuzer dan anders. Het Silvesterakkoord, dat voorzag in verkiezingen ten laatste eind 2017, loopt binnenkort af zonder dat de beloftes zijn waargemaakt. Niemand kan inschatten hoe de bevolking daarop zal reageren.
13/10 16u15  De legendarische vete tussen Borg en McEnroe (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Deze week is het Film Fest Gent. Daarom somt De Morgen de komende dagen elke dag vijf films op die u écht niet mag missen.
13/10 16u00  Eerste Belgische Ronald McDonald Huis in 2019 openOp het terrein van de campus Jette van het Universitair Ziekenhuis Brussel is vandaag de eerste spadesteek gegeven voor het allereerste Belgische Ronald McDonald Huis. Ouders die het lange genezingsproces van hun zieke kindjes van dichtbij willen volgen, kunnen vanaf de lente van 2019 in het huis verblijven.
13/10 16u00  Het 'steak friet'-dilemma: waarom een mens het recht moet hebben om af en toe inconsequent te zijnVroeger was het progressief om het algemene recht op een biefstuk te verdedigen. Vandaag wensen sommige progressieven de biefstuk in de ban te slaan. Een kwestie van ecologische consequentie. Wordt het leven niet bar als we altijd en overal consequent moeten zijn?
13/10 16u00  Deze 5 topfilms kunt u vanavond gratis bekijkenLastige werkweek achter de rug? Vrijdagavond is het ideale moment om even te ontspannen bij een fijne film. Dit zijn onze aanraders voor vanavond.
13/10 16u00  Zijn we het verleiden verleerd?De rij viespeuken is met filmproducent Harvey Weinstein alweer langer geworden. Maar wat met al die mensen die wél goedbedoeld avances willen maken? ‘Er zijn mannen die het nooit meer proberen, ze hebben het helemaal gehad.’
13/10 16u00  Trump keert zich tegen de atoomdeal met Iran: dit zijn de gevolgenDonald Trump weigert vandaag waarschijnlijk zijn goedkeuring te geven aan het atoomakkoord met Iran, de zogeheten Joint Comprehensive Plan of Action. Vijf vragen over de onrust rond de nucleaire deal.
13/10 15u45  Koen Daniëls (N-VA): "Ik heb nooit gepleit voor IQ-test bij elke leerling"'Ik heb nooit gepleit voor een IQ-test bij elke leerling, laat staan voor een dergelijke test om beslissingen te nemen over individuele leerlingen. Ik heb gepleit voor beter onderzoek naar de effectiviteit van ons onderwijs.' Zo reageert N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls op de kritiek die was ontstaan op zijn voorstel.
13/10 15u45  Finnair past nummer 'ongeluksvlucht' 666 naar HEL(sinki) aanLuchtvaartmaatschappij Finnair verandert op verzoek van bijgelovige passagiers het vluchtnummer van een toestel dat regelmatig, en ook vandaag (vrijdag de 13de), vliegt tussen de Deense hoofdstad Kopenhagen en de Finse hoofdstad Helsinki. Het gaat om vluchtnummer AY666 met de bestemming HEL (Helsinki). Volgens een zegsman associëren reizigers 666 met het getal van de duivel en HEL met het vagevuur.
13/10 15u30  Waarom keert Trump zich tegen de atoomdeal met Iran? De kwestie uitgelegd in 5 vragenDonald Trump weigert vandaag waarschijnlijk zijn goedkeuring te geven aan het atoomakkoord met Iran, de zogeheten Joint Comprehensive Plan of Action. Vijf vragen over de onrust rond de nucleaire deal.
13/10 15u30  Laatste kans om vuurwapens zonder vergunning te regulariserenWie zonder vergunning een vuurwapen bezit, krijgt begin volgend jaar een nieuwe - laatste - kans om dat te laten regulariseren. Dat heeft de ministerraad beslist. Wie nadien nog betrapt wordt met een vuurwapen zonder vergunning, riskeert een gevangenisstraf van een maand tot vijf jaar en/of een boete van 100 tot 25.000 euro.
13/10 15u15  Bekijk de eerste trailer van 'Patser', de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall FallahHet is nog even wachten tot de film in de zalen is, maar regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah geven wel al de eerste beelden mee van hun derde langspeelfilm Patser. 
13/10 15u00  Is porno verslavend?Op het internet wemelt het van de hulpverleners die u van uw pornoverslaving af willen helpen. Vaak kunt u eerst een online testje doen om te kijken of dat nodig is. Maar kun je verslaafd raken aan porno?
13/10 15u00  Tiende keer Ironman Hawaï voor Frederik Van Lierde: "Ik kan het iedereen lastig maken"In 2013 won Frederik Van Lierde nog de Ironman van Hawaï, morgen start hij als outsider. Het officieuze WK triatlon volgens Frederik Van Lierde, in zeven cijfers.
13/10 15u00  Verdacht voertuig schrikt centrum van Luik opDe veiligheidszone die vanmiddag was ingesteld in het centrum van Luik nadat er een verdacht voertuig werd aangetroffen, is rond 13.30 uur opgeheven. Het ging om een vals alarm, zo zegt de politie van Luik.
13/10 14u45  Pinguïns in zwaar weer: slechts 2 kuikens van 40.000 tellende kolonie overlevenOp Antarctica heeft zich een bloedbad afgespeeld bij de voortplanting een pinguïnkolonie van 40.000 dieren op Antarctica. Slechts twee kuikentjes hebben het dit jaar overleefd. Dat hebben Franse onderzoekers ontdekt, zo schrijft The Guardian. 
13/10 14u45  Bij deze 24 Hollywoodvrouwen probeerde Weinstein zijn seksuele lusten bot te vierenHet seksschandaal rond filmmogol Harvey Weinstein (65) dijt alsmaar verder uit. Meer dan dertig jaar kon hij zijn seksuele lusten botvieren. Zijn werkwijze was ongemeen sluw en berekend. Hij waande zich onaantastbaar. Maar Hollywood zwijgt niet langer. Al 24 (bekende) vrouwen hebben zich geout als slachtoffer van de filmproducent. Een onthutsend overzicht.
13/10 14u45  Islamitisch toerisme in opmars: op halalhotel in TurkijeDe wereld van het halaltoerisme is in opkomst. Maar hoe run je een hotel in deze nichemarkt? Want wat de een halal vindt, gaat voor de ander te ver.
13/10 14u30  Miljonairsdochter die tweeling wilde vermoorden gaat in beroep tegen 14 jaar celMireille Gram (51) uit Schoten heeft beroep aangetekend tegen haar veroordeling tot veertien jaar cel voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters. Dat vernam Belga van haar advocaat Johan John Mees.
13/10 14u30  Verwar het wetenschappelijke debat niet met het maatschappelijke debatManuel Sintubin is geoloog aan het departement Aard- en Omgevingswetenschappen van de KU Leuven.
13/10 14u30  Goederentrein ontspoord in GenkRond 13.30 is in Genk een goederentrein ontspoord, meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Er vielen geen gewonden en er zijn geen gevolgen voor het reizigersverkeer.
13/10 14u30  Prijs van postzegels gaat (voorlopig) niet omhoogBpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels niet doorvoeren. Regulator BIPT had dit in maart geweigerd, en nu heeft het postbedrijf ook in beroep ongelijk gekregen. Dat meldt het BIPT.
13/10 14u15  'On The Outside' van VRWRK: Met een salto het ongewisse inHet Belpopjaar 2017 baart kennelijk niet alleen geweldige jazzplaten maar ook schitterende indiepopalbums. Voorbeeldje elfendertig: het debuut van VRWRK.
13/10 14u15  "Trump laat Iran-akkoord voorlopig nog intact"De Amerikaanse president Donald Trump laat het internationale akkoord over beteugeling van het Iraanse kernprogramma vooralsnog intact. In een toespraak die hij later vandaag houdt, zal hij volgens The New York Times wel verklaren dat hij het akkoord niet opnieuw zal certificeren, zoals hij formeel elke drie maanden moet doen. Daardoor moet het Congres een beslissing nemen over eventuele nieuwe sancties, die het akkoord alsnog kunnen ondermijnen.
13/10 14u00  Wielrenner worden? Rijproef afleggen!Lees meer >
13/10 14u00  Tien tips voor wie zijn gading niet vindt op tvU vindt uw gading niet op de Vlaamse tv-zenders? De tv-redactie van De Morgen gidst u door het on demand-aanbod.
13/10 14u00  Satelliet naar ruimte met Belgische toetsLees meer >
13/10 14u00  "Dit is een mirakel": hele buurt is volledig platgebrand in Californië, behalve het huis van deze VlamingHun hele woonwijk is herleid tot assen maar hun huis staat nog ongeschonden overeind. Een Vlaams gezin in Californië dat moest vluchten voor de bosbranden, is er met de schrik vanaf gekomen.
13/10 13u45  Europese Commissie wil geen onafhankelijk CataloniëDe Catalaanse regering hoeft bij het streven naar onafhankelijkheid niet te rekenen op de hulp van de Europese Commissie. Dat liet Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vandaag verstaan. Hij wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt en zal ook geen bemiddelingsrol op zich nemen, aangezien Spanje daar niet om gevraagd heeft.
13/10 13u45  Vlaamse bossen zijn er beter aan toe dan 20 jaar geledenDiverser, meer inheemse soorten ten koste van 'exoten', maar ook meer dood hout. Die factoren geven aan dat de kwaliteit van de Vlaamse bossen beter is dan bij de vorige inventarisatie twintig jaar geleden. Dat meldt het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos in het kader van de Week van het Bos. 'Goed nieuws voor de biodiversiteit en de weerbaarheid van onze bossen', luidt het.
13/10 13u45  Man trekt ladder weg van boomsnoeier met kettingzaagEen 34-jarige man heeft vanmiddag vlak over de Nederlandse grens in Roosendaal zijn pols gebroken nadat een twintiger zonder enige reden een ladder onder hem uittrok. De man uit Tholen (provincie Zeeland) was met een kettingzaag op ongeveer 4 meter hoogte een boom aan het snoeien bij het shoppingcenter Rosada Fashion Outlet.
13/10 13u45  Bpost mag prijs van postzegels niet verhogenBpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels niet doorvoeren. Regulator BIPT had dit in maart geweigerd, en nu heeft het postbedrijf ook in beroep ongelijk gekregen. Dat meldt het BIPT.
13/10 12u45  "Oncontroleerbaar Chinees ruimtestation zal neerstorten op aarde", mogelijk brokstukken tot 100 kiloEen Chinees ruimtestation van 8,5 ton dat onbeheersbaar is geworden komt steeds dichter naar de aarde en kan hier neerstorten. De Tiangong-1 of 'Hemels paleis' werd in 2011 gelanceerd en werd gebruikt om zowel bemande als onbemande missies naartoe te sturen. Vorig jaar bleek echter dat China de controle over het station kwijt is. Het stort mogelijk nog deze maand neer en naar verwachting ten laatste in april volgend jaar.
13/10 12u45  Politie onderzoekt verdacht voertuig in LuikLees meer >
13/10 12u45  Trump verlengt steun aan Iran-deal niet, maar stuurt evenmin aan op sanctiesDonald Trump zal vanavond zijn steun aan het nucleaire verdrag met Iran niet hernieuwen. Het akkoord, waarmee het Iraanse kernprogramma in 2015 werd beteugeld, komt zo onder druk te staan. De bal ligt nu bij het Amerikaanse Congres om strengere voorwaarden te stellen aan de Iran-deal.
13/10 12u30  Facebook schiet in de verdediging: "Cookies zijn gelinkt aan browser, niet aan persoon"Voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg komen vandaag de advocaten van Facebook aan het woord in het proces dat de Belgische Privacycommissie heeft aangespannen tegen Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd en Facebook Belgium Bvba. Volgens de Privacycommissie verzamelt Facebook op illegale wijze gegevens over het surfgedrag van zowel gebruikers als niet-gebruikers en is dat een flagrante inbreuk op de privacy van al die mensen. Facebook weerlegt dat en meent bovendien dat het de EU-wetgeving volgt en dat haar gegevensverwerking in Europa door Facebook Ireland gebeurt, waardoor het dus onder de Ierse wetgeving en de Ierse rechtbanken valt.
13/10 12u30  Meer geld lost niet altijd alle problemen op, Bea CantillonEgbert Lachaert is federaal parlementslid voor Open Vld en OCMW-voorzitter in Merelbeke.
13/10 12u30  Groen en sp.a stellen Antwerpse lijst 'Samen' voorIn Antwerpen hebben Groen en sp.a vandaag hun gezamenlijke plannen voorgesteld met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De lijst tussen beide partijen en onafhankelijken zal 'Samen' heten. Wouter Van Besien zal de lijst trekken en wordt daarmee een rechtstreekse uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA).
13/10 12u15  De politie waakt over Dubai met een vliegende motorfietsEen vliegende motorfiets sciencefiction? Niet voor de politie van Dubai die vanaf 2020 de criminaliteit bestrijdt vanuit de lucht met een ‘hoverbike’.
13/10 12u15  Ex-presentator Frank Masmeijer veroordeeld tot acht jaar cel voor drugssmokkelDe voormalige tv-presentator Frank Masmeijer (56) is vandaag veroordeeld tot acht jaar celstraf vanwege drugssmokkel. De rechter in Antwerpen legde bovendien een boete van 8.000 euro op en bepaalde dat hij direct terug naar de gevangenis moet. Tegen de Nederlander was zeven jaar celstraf geëist.
13/10 12u15  Het ultieme herfstgerechtje: geroosterde vermicelli met knolselder en walnootWe kunnen het nu écht niet meer ontkennen: de herfst is hier en we moeten 'm plukken! Vooral in ons bord kan een portie najaarsvibes ons wel bekoren - hartige gerechten zijn gewoon zo hartverwarmend, niet? Dat geldt ook voor deze geroosterde vermicelli met knolselder en walnoot van La Cuisine C'est Simple. Door de pasta te roosteren krijgt hij een intense smaak en blijft hij een tikkeltje crunchy, de garnituren zorgen dan weer voor de heerlijk herfstige finishing touches. 
13/10 12u00  Trump wil van Iran-deal af: het begin van een kettingreactie die kan escalerenVoor eind deze week moet president Trump het nucleaire verdrag met Iran recertificeren. Verwacht wordt dat Trump in een toespraak vandaag zal bekendmaken dat hij dat niet gaat doen. Wat levert deze ondermijning van het akkoord hem eigenlijk op en isoleert hij de VS ermee?
13/10 12u00  Schuilt er een Stef of Dany in Tom Boonen?Lees meer >
13/10 11u45  Extreem geweld in Mexico door georganiseerde benzineroofMexicaanse bendes hebben zich gestort op de handel in illegale benzine, huachicol. Dat leidt tot vuurgevechten met de politie en kost het oliebedrijf Pemex miljarden.
13/10 11u45  LIVE: Groen en sp.a stellen Antwerpse lijst 'Samen' voorIn Antwerpen stellen Groen en sp.a zoals verwacht vandaag hun gezamenlijke plannen voor met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De lijst tussen beide partijen en onafhankelijken zal 'Samen' heten. Wouter Van Besien zal de lijst trekken en wordt daarmee een rechtstreekse uitdager van burgemeester Bart De Wever (N-VA).
13/10 11u30  Slimste Mens start maandag met deze drie kleppersNu maandag gaat het gebeuren: dan gaat het nieuwe seizoen van De Slimste Mens van start op VIER. Erik Van Looy ontvangt in deze eerste aflevering meteen heel wat televisie-ervaring met Goedele Wachters, Bartel Van Riet en Rob Vanoudenhoven.
13/10 11u30  What Did Trump’s Health Care Executive Order Do?President Donald Trump signed an executive order Thursday that he said would begin “saving the American people from the nightmare of Obamacare.” There’s a lot that’s still uncertain about how the order will change the health law. Here’s what we know so far.
13/10 11u30  "Er zijn weer luizen": fabels en feiten rond het beestje'Er zijn weer luizen!' Ook na de komende herfstvakantie staat het ongetwijfeld op het schoolbord. Kammen dus. En die knuffel in de vriezer - dat hoeft dus echt niet meer.
13/10 11u00  Massale boycot tegen Twitter na schorsing account Rose McGowanHonderden vrouwen hebben aangekondigd dat ze vandaag afwezig zullen blijven op de sociaalnetwerksite Twitter. Ze reageren daarmee tegen de - intussen weer opgeheven - schorsing van het account van Rose McGowan, een van de actrices die Hollywood-producent Harvey Weinstein van aanranding heeft beschuldigd.
13/10 10u45  Manager Sven Nys over de goede start van Telenet Fidea Lions: "Dit is de norm"Podium voor Quinten Hermans, podium voor Corné van Kessel, podium voor Daan Soete en winst voor Lars van der Haar. En dan hebben we het alleen nog maar over de klassementscrossen. Geen twijfel mogelijk, dus: Telenet Fidea Lions is uitstekend aan het veldritseizoen begonnen. Toch juicht manager Sven Nys niet.
13/10 10u45  ACV wil basisbaan voor werklozen die twee jaar tevergeefs werk zoekenDe christelijke vakbond ACV stelt voor om werklozen die na twee jaar lang zoeken nog geen job hebben gevonden een 'basisbaan' te geven. Dat zegt nationaal secretaris Ann Vermorgen in Het Nieuwsblad.
13/10 10u45  IN KAART: Zo veel kost een skipas je komend winterseizoenVeel populaire skigebieden in de Alpen hebben dit seizoen de prijzen voor hun skipassen verder verhoogd. Gemiddeld zijn wintersporters bijna 2 procent duurder uit. Dat komt neer op 4,30 euro voor een pas die zes dagen lang toegang geeft tot de skiliften. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse wintersportwebsite Snowplaza.
13/10 10u45  Weinstein is de zoveelste hitsige klootzak in een cultuur die lang geleden brak met zelfbeheersing en beschaafd gedragBret Stephens is columnist bij The New York Times.
13/10 10u30  Dodentol Vietnam al gestegen tot 54, nog 39 vermistenDe overstromingen en aardverschuivingen in het noorden en het centrum van Vietnam hebben al zeker aan 54 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe slachtofferbalans. Er zijn ook 39 mensen vermist, waardoor gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen.
13/10 10u30  St. Vincent legt ziel bloot op vijfde plaat: "Seks en humor zijn mijn wapens"Tussen drugs en droefenis pendelt St. Vincent op haar vijfde plaat. Maar Masseduction weifelt ook tussen seks en sleazy double-entendres. Dat ook een gesprek met Annie Clark een mindfuck zou zijn, hadden we evenwel niet verwacht.
13/10 10u30  Skipassen in Alpen weer duurderVeel populaire skigebieden in de Alpen hebben dit seizoen de prijzen voor hun skipassen verder verhoogd. Gemiddeld zijn wintersporters bijna 2 procent duurder uit. Dat komt neer op 4,30 euro voor een pas die zes dagen lang toegang geeft tot de skiliften. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Nederlandse wintersportwebsite Snowplaza.
13/10 10u15  Weinstein en onze cultuur van meelopersBret Stephens is columnist bij The New York Times
13/10 10u15  Spinvis verkiest Ronnie Flex boven Lil' Kleine: "Ik bewonder zijn harmonieën"Spinvis, oftewel Erik de Jong, staat vanavond in De Warande in Turnhout. Zijn nieuwe album is hooguit per ongeluk geëngageerd. Vorm gaat voor: De Jong begint nog altijd met mummelen op de melodie.
13/10 10u00  Drie maanden cel voor belagen en bedreigen van Petra De SutterEen 48-jarige ex-onderzoeker van het UZ Gent is veroordeeld tot drie maanden cel voor bedreiging en laster van Groen-politica en UGent-professor Petra De Sutter.
13/10 09u45  Ook baas Amazon Studios in opspraak na melding van aanrandingHet hoofd van de Amazon Studios, Roy Price, is op non-actief gezet na klachten over seksuele aanranding. Bovendien bekijkt het Amerikaanse bedrijf de samenwerking met The Weinstein Company, het bedrijf van Hollywood-producent Harvey Weinstein die in de afgelopen dagen meermaals beschuldigd werd van ongewenste intimiteiten en verkrachting van vrouwen in de filmindustrie.
13/10 09u30  Radicale coalitiepartner Catalaanse regering eist nu al onafhankelijkheidDe antikapitalistische en radicaal nationalistische partij CUP, de kleinere coalitiepartner in de Catalaanse regering, vraagt aan premier Carles Puigdemont dat hij de onafhankelijkheid van de Catalaanse republiek uitroept. Het geduld van de partij is op.
13/10 09u30  Helpen simpele pictogrammen om fietsers licht te laten gebruiken? Nederlanders hebben goede hoopDrie simpele pictogrammen zorgen ervoor dat duizenden Nederlandse jongeren hun fietslamp aandoen in de donkere maanden. De mobiliteitsorganisatie ANWB hoopt dat zo het aantal verkeersslachtoffers verder afneemt.
13/10 09u30  Zussen van Prince willen opnames terugSharon en Norrine Nelson, de halfzussen van poplegende Prince, willen naar de rechtbank stappen om een aantal van de bezittingen van hun broer terug te eisen.
13/10 09u15  Orkaan kan ook gunstig zijn: zes dagen nazomer op komst voor EuropaVoor het eerst in zes jaar krijgt Europa nog eens een orkaan over zich heen. Maar maakt u zich vooral geen zorgen. Mede dankzij de storm kunnen we genieten van een heerlijke nazomer. 'Met tot zes opeenvolgende dagen van 20 graden of meer', voorspellen meteorologen.
13/10 09u15  Vermiste Australische vrouw wellicht gedood door krokodilEen 79-jarige Australische vrouw die als vermist was opgegeven, is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een krokodil. Dat heeft de politie van Queensland meegedeeld.
13/10 09u15  De nieuwe Beck is de Willy Wonka van de indiepopDe nieuwe Beck polariseert bovenal. Is Colors een schaamteloze knieval voor de commercie of geeft de Amerikaanse indiegod er een schalkse draai aan de hedendaagse confectiepop?
13/10 09u15  44 vluchtelingen raken beschermingsstatus kwijt nadat ze met vakantie gingen naar land waaruit ze gevlucht warenHet voorbije anderhalf jaar zijn 44 vluchtelingen hun beschermingsstatus kwijtgespeeld omdat ze met vakantie vertrokken naar hun thuisland. De meerderheid van hen zijn Irakezen en Afghanen. Dat berichten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vrijdag.
13/10 09u00  Gentse bibliotheek De Krook hoort bij de mooiste ter wereldDe Krook in Gent hoort volgens de Britse openbare omroep BBC tot de tien mooiste en modernste bibliotheken ter wereld. Op de website lees je hoe het nieuwe gebouw sterk contrasteert met de andere historische monumenten in Gent, 'een middeleeuwse metropool met een grote studentenpopulatie en net zo mooi als Brugge'.
13/10 08u45  Jane Fonda schaamt zich: "Ik wist van gedrag Weinstein"Jane Fonda schaamt zich ervoor dat ze het wangedrag van Harvey Weinstein niet aan de grote klok heeft gehangen. In een interview met CNN geeft de actrice toe dat ze op de hoogte was van de praktijken van de studiobaas.
13/10 08u45  Het is hoog tijd voor een andere ouderenzorgMartine Burin, An Haekens, Rob Van Buggenhout, namens de sectie Ouderenpsychiatrie van de Vlaamse Vereniging Psychiatrie.
13/10 08u30  Bosbranden dodelijkste uit de geschiedenis van Californië: 31 slachtoffersHet dodental als gevolg van de bosbranden die de Amerikaanse staat Californië al een week teisteren, is vandaag opgelopen tot 31. Volgens de autoriteiten gaat het om de dodelijkste branden die de staat ooit heeft meegemaakt. Honderden inwoners worden nog vermist. Voor vandaag is weer harde wind voorspeld.
13/10 08u30  Groen is geschokt over N-VA-voorstel: "Geen enkel kind herleiden tot cijfer"Groen reageert 'geschokt' op het voorstel van N-VA-parlementslid Koen Daniëls om het IQ van scholieren te meten, zodat kan worden nagegaan of het gelijke onderwijskansenbeleid (GOK) van de overheid haar doel bereikt. Volgens Elisabeth Meuleman mag geen enkel kind herleid worden tot een cijfer.
13/10 08u30  Palestijnse rivalen begraven na tien jaar de strijdbijlHamas en Fatah, de grootste Palestijnse partijen, zijn tot een akkoord gekomen. Na tien jaar krijgt de Palestijnse Autoriteit (PA) van president Abbas weer toegang tot Gaza, waar Hamas aan de macht is. Op 1 december treedt in de kustenclave een 'eenheidsregering' aan van Hamas en Fatah.
13/10 08u30  Ongezien voyeurisme: 'Het gezin' tilt reality-tv naar hoger niveauVergeet realitytelevisie zoals we het tot vandaag kenden. Dankzij een samen met de KU Leuven ontwikkeld camerasysteem tilt productiehuis Geronimo het genre in het Eén-programma Het gezin naar een hoger niveau.
13/10 08u15  Militairen misnoegd over accommodatie: "Hilton hoeft niet, deftig bed en toilet wel"De militairen die in de straten van Brussel patrouilleren, zijn niet te spreken over de plek waar ze sinds kort hun nachten moeten doorbrengen. In de Koninklijke Militaire School troepen ze met 24 man samen in krappe lokalen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
13/10 08u15  Om ter snelst het hoogste loonDat startende ingenieurs, artsen en wetenschappers aardig meer verdienen dan andere schoolverlaters, wisten we al. Maar hoe evolueert het verder? Staan zij ook na vijf jaar nog altijd bovenaan de loonladder? En wat gebeurt er na twintig jaar? Op basis van de gegevens uit onze Salarisenquête kwamen we tot de volgende conclusies.
13/10 08u15  Om deze 5 strips kan je de week niet heenBosschaert waagt zich aan Damiaan (en verbrandt zijn vingers), puber Antoine gaat onverwacht een hitsige zomer tegemoet, John Carter lijkt terug van weggeweest, een man wordt een koe en Largo Winch blijft zich maar herhalen. Kortom: de strips van de week.
13/10 08u00  Griekse topadvocaat doodgeschoten in kantoor in AtheneEen van Griekenlands bekendste advocaten is gisteren doodgeschoten in zijn kantoor in Athene. Dat melden de politie en lokale media. Het motief van de moord is niet bekend, zegt een politiewoordvoerder.
13/10 07u45  "Russen hebben zelfs Pokémon Go gebruikt in poging Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden"Een Russische campagne om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden heeft vorig jaar niet alleen sociale media als Facebook en Twitter gebruikt, maar ook platformen als YouTube, Tumblr, en zelfs het populaire spel Pokémon Go. Dat schrijft CNN na eigen onderzoek.
13/10 07u45  44 vluchtelingen raken verblijfsvergunning kwijt nadat ze met vakantie gingen naar land waaruit ze gevlucht warenHet voorbije anderhalf jaar zijn 44 vluchtelingen hun verblijfsvergunning kwijtgespeeld omdat ze met vakantie gingen naar hun thuisland. De meerderheid van hen zijn Irakezen en Afghanen. Dat berichten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
13/10 07u45  Tijd voor een andere ouderenzorgMartine Burin, An Haekens, Rob Van Buggenhout, namens de sectie Ouderenpsychiatrie van de Vlaamse Vereniging Psychiatrie.
13/10 07u45  Eufemismen: soms een vloek, maar vaak ook een zegenElke week kiest onze taalcolumniste Ann De Craemer het #WoordVanDeWeek. Dat kan een actueel woord zijn, een hip nieuw woord, een woord dat een snaar raakt, een totaal vergeten woord of een woord dat allang had moeten bestaan. Deze week: eufemisme.
13/10 07u30  Heerlijke nazomerweer op komst dit weekend: tot 23 graden en meerNog een dagje doorbijten, maar daarna kunnen we volgens het KMI genieten van een heerlijke nazomer. Vandaag begint de dag met kans op wat mist in de Ardennen, elders is het wisselend bewolkt. Het blijft droog, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en zijn er soms zwaarbewolkte perioden.
13/10 07u30  Kern- of randstedeling: wie krijgt de sleutels van de stad?Wim Vermeersch is hoofdredacteur van het maandblad Samenleving en politiek.
13/10 07u30  N-VA wil via IQ-test kansenbeleid beter in kaart brengenN-VA wil het IQ van kinderen meten om het gelijkekansenbeleid te evalueren. Dat zei N-VA-parlementslid Koen Daniëls in het Vlaams Parlement.
13/10 07u15  Vlaanderen gaat slimme koppen in het buitenland halenDe regering-Bourgeois gaat de regels versoepelen om geschoolde buitenlandse arbeidskrachten naar Vlaanderen te halen. Dat moet de enorme krapte in de technologiesector helpen opvangen.
13/10 07u00  Elk kind met dyslexie krijgt hulp op schoolHilde Crevits (CD&V) maakt 900.000 euro vrij zodat alle leerlingen met dyslexie via hun school toegang krijgen tot voorleessoftware. 60.000 Vlaamse scholieren zijn daarbij gebaat.
13/10 06u45  Een borst uit de 3D-printer: "Binnen 15 à 25 jaar is het mogelijk"Borsten printen in 3D. Ooit wordt het mogelijk, menen plastisch chirurgen. 'Binnen 15 à 25 jaar zijn we er.'
13/10 06u15  Experts scherp voor aanpak regering: "Armoedebeleid blijft krasselen"'De regering heeft niet begrepen waarover het gaat.' In een scherp opiniestuk in deze krant haalt armoede-experte Bea Cantillon (Universiteit Antwerpen) uit naar het armoedebeleid van de regering-Michel. Ze staat lang niet alleen met haar kritiek. Onder meer Wim Van Lancker (KU Leuven) treedt haar bij.
13/10 06u15  Het heilige vuur gloeit nog bij Robert PlantHij nadert de zeventig, Robert Plant. En nog steeds slaagt de Britse zanger er in relevante platen te maken. Wie in Carry Fire op zoek gaat naar torens van riffs of vocale uithalen à la Zep, komt bedrogen uit. Wie daar voorbij kijkt, ontdekt een gloedvolle plaat.
13/10 06u15  Maak zelf de cover van Cult.opvrijdag!Deze week neemt Tim Colmant (28) de cover onder handen.
13/10 02u00  Scheet doet stof opwaaien: 23 Berlijnse politieagenten 17 uur in de weer wegens geval van flatulentieDat 23 Berlijnse politieagenten 17 uur van hun tijd hebben gewijd aan een scheet, blijkt uit het officiële antwoord van de Duitse Senaat op een vraag van parlementslid Sebastian Schlüsselburg van Die Linke. Schlüsselburg was nieuwsgierig naar de behandeling van een merkwaardig voorval van vorig jaar waarbij een scheet in het verkeerde keelgat van een politieagent was geschoten.
13/10 01u45  Gedroomd uithangbord van het Antwerpse alternatiefZe is een vrouw, van gemengde origine, heeft geen partijkaart en als politiecommissaris weet ze álles over veiligheid. Jinnih Beels (40) is een troefkaart op zich om de nummer twee te worden op de progressieve lijst in Antwerpen.
13/10 01u45  PohlmannJoachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van Een unie van het eigen. Zijn column verschijnt wekelijks.
13/10 01u45  Software voor elk kind met dyslexieHilde Crevits (CD&V) maakt 900.000 euro vrij zodat alle leerlingen met dyslexie via hun school toegang krijgen tot voorleessoftware. 60.000 Vlaamse scholieren zijn daarbij gebaat.
13/10 01u45  Dodental bosbranden in Californië loopt op tot 26Lees meer >
13/10 01u45  Extra breuken en spoedoperatie voor BakelantsLees meer >
13/10 01u45  Iedereen wil onze chocolade, bieren, diamanten en tv-reeksenVergeet de Vlaamse film, hier is de Vlaamse tv-reeks. Meer dan ooit tevoren kijken ze in het buitenland naar wat hier voor televisie gemaakt wordt en pompen Netflix en grote zenders al van bij het prille begin geld in Vlaamse fictieseries. Maar kan Vlaanderen echt het nieuwe Scandinavië worden?
13/10 01u45  Parijs zegt adieu tegen vuile en luide auto'sDe gemeente Parijs heeft bekendgemaakt vanaf 2030 alle benzineauto's te gaan weren. Eerder werd al bekend dat diesels vanaf 2024 niet meer welkom zijn. Wordt de Franse hoofdstad echt stil en schoon?
13/10 01u45  Een borst uit de bioprinterBorsten printen in 3D. Ooit wordt het mogelijk, menen plastisch chirurgen. 'Binnen 15 à 25 jaar zijn we er.'
13/10 01u45  Reality-tv 'Het gezin': ongezien voyeurismeVergeet realitytelevisie zoals we het tot vandaag kenden. Dankzij een samen met de KU Leuven ontwikkeld camerasysteem tilt productiehuis Geronimo het genre in het Eén-programma Het gezin naar een hoger niveau.
13/10 01u45  Bondgenootschap van de ringLees meer >
13/10 01u45  Jambon wil meer macht voor de stadswachtMinister Jan Jambon (N-VA) gaat valse parkeerkaarten aanpakken. Parkeer- en stadswachters mogen binnenkort de geldigheid van die kaarten controleren en beboeten. De wet komt er na een vraag van kamerlid, Nahima Lanjri (CD&V).
13/10 01u45  Dendoncker speelt centraal achterinLees meer >
13/10 01u45  Legervliegtuig uit Spanje stort neer na defiléLees meer >
13/10 01u45  Zeg niet 'sojablokjes', maar 'vegetarische kippenblokjes'Waarom nemen we het woord vleesvervanger zo letterlijk? Schnitzels of kippenblokjes, zowel qua smaak als textuur moeten ze vlees zo dicht mogelijk benaderen. Een drempelverlaging voor de twijfelaars, maar evengoed een cultuurfixatie die vlees als de standaard neerzet.
13/10 01u45  Opbrengst boek Hugo Broos gaat naar goed doelLees meer >
13/10 01u45  Andere ouderenzorgLees meer >
13/10 01u45  De kotbaas is gebuisd en mag toch doorTwee jaar lang hebben vader en zoon Appeltans elektriciteit afgetapt voor een van hun kotgebouwen in Leuven. Het is het recentste verhaal rond de 'beruchtste kotbaas van België', maar wat doet de studentenstad ertegen?
13/10 01u45  Dit zijn de grote beloftes van de Vlaamse filmZe zijn allebei grote beloftes van de Vlaamse film. Ze stellen allebei hun eerste langspeelfilm voor op Film Fest Gent. En ze zijn allebei geboren in Koerdistan. Maak kennis met Sahim Omar Kalifa en Bülent Öztürk, migranten die de wereld veroveren.
13/10 00u15  Hervorming Italiaanse kieswet werpt dam op tegen VijfsterrenbewegingIn het Italiaanse parlement is vanavond een nieuwe kieswet gestemd met het oog op de parlementsverkiezingen die begin 2018 zullen plaatsvinden. De Vijfsterrenbeweging (M5S), de populistische oppositiepartij, voelt zich benadeeld door de hervorming. De wettekst moet wel nog door de Senaat raken.
12/10 23u00  Darcis en Bemelmans krijgen zeldzame kans om zich in eigen land te tonen: "Spelen in België, het beste wat er is"Steve Darcis en Ruben Bemelmans draaien al meer dan tien jaar mee op het profcircuit en hebben allebei al meer dan 300 proftoernooien op hun teller staan. Weet u hoeveel daarvan op Belgisch grondgebied werden gespeeld? Minder dan vijf procent. Met de European Open in Antwerpen krijgen ze nog eens een kans zich te tonen voor eigen publiek.
12/10 23u00  Nominaties voor American Music Awards: waar zijn de vrouwen?De nominatielijst voor de American Music Awards (AMA) blinkt dit jaar uit door een opvallende afwezigheid van vrouwelijke muzikanten. Met name de categorie 'Artiest van het jaar', de belangrijkste van het aanbod, telt geen enkele vrouw. Dat geldt ook voor de categorieën 'video van het jaar', 'tour van het jaar' en de vier album van het jaar-lijsten.
12/10 22u45  Groen en sp.a presenteren morgen hun gezamenlijk Antwerps verkiezingsprojectIn Antwerpen stellen Groen en sp.a zoals verwacht morgen hun gezamenlijke plannen voor met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Dat hebben beide partijen deze avond na een laatste vergadering bevestigd. Het progressieve bondgenootschap zal vervolgens zondag worden voorgelegd aan de leden.
12/10 22u45  Dodental bosbranden in Californië al op 26Het aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 26 terwijl naar schatting 3.500 huizen zijn verwoest. Dat heeft gouverneur Jerry Brown gezegd. Volgens hem gaat het om de grootste branden ooit in de staat en zullen die de staat miljarden dollars kosten.
12/10 22u45  Sp.a mag Antwerpse lijst duwenOp een persconferentie morgen tegen de middag wordt het officieel: Groen en sp.a trekken volgend jaar in Antwerpen samen naar de kiezer met een gemeenschappelijke lijst. De socialisten krijgen de lijstduwer.
12/10 22u15  Aantal burgerdoden Afghanistan door bombardementen fors toegenomenHet aantal burgerdoden in Afghanistan als gevolg van bombardementen door de Amerikaanse en de Afghaanse luchtmacht is fors gestegen. Tot nu kwamen dit jaar 50 procent meer burgers om het leven dan in dezelfde periode vorig jaar, zo melden de Verenigde Naties. Meer dan tweederde van de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.
12/10 22u15  VS en Israël stappen uit UNESCOZowel de VS als Israël stapten gisteren in enkele uren tijd uit UNESCO, de cultuur- en onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties. En daarover is niemand echt verbaasd.
12/10 22u00  Opwarming van oceanen bedreigt ook NemoHet gaat niet goed met Nemo. Anemoonvissen, de vissoort die in 2003 wereldberoemd werd door de Pixar-film Finding Nemo, worden bedreigd door de opwarming van onze oceanen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, waarover The Guardian bericht.
12/10 22u00  Ben Affleck onder vuur op sociale media na beschuldiging van aanranding visagistFilmster Ben Affleck, die eerder deze week nog het gedrag van Weinstein in harde bewoordingen veroordeelde, ligt nu zelf op sociale media onder vuur vanwege aanranding.
12/10 21u45  Trump doet zijn Iranstrategie morgenavond uit de doekenDe Amerikaanse president Donald Trump zal morgen om 12.45 ET (18.45 uur onze tijd) in een toespraak zijn 'Iran-strategie' bekendmaken. Dat heeft woordvoerster Sarah Sanders van het Witte Huis gemeld. Zoals bekend wil de VS-leider het nucleaire akkoord dat de grootmachten (de VS onder Barack Obama inbegrepen) met Iran bereikten naar de prullenmand verwijzen. Vorige week werd duidelijk dat Trump dat akkoord 'niet meer zal erkennen'.
12/10 21u45  Betrokken EU-ambtenaren voorzien slaande deuren en verhitte koppen bij de brexit-onderhandelingenDe Europese Unie en Groot-Brittannië stevenen af op een clash eind dit jaar nu de brexit-onderhandelingen in een impasse zijn geraakt. Betrokken EU-ambtenaren voorzien slaande deuren en verhitte koppen om beide partijen tot concessies te bewegen. De Britse onderhandelaar Davis moet in Londen aantonen tot het uiterste te zijn gegaan, EU-onderhandelaar Barnier tegenover de regeringsleiders dat het zo niet langer gaat.
12/10 21u45  Voormalige topvrouw AfD komt met nieuwe partijFrauke Petry, de voormalige voorzitster van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), geeft, na het Afd-succes bij de jongste parlementsverkiezingen, de politiek niet op en stampt een nieuwe politieke formatie, de Blauwe Partij (Blaue Partei), uit de grond. Met de BP wil zij vooral ten aanval trekken tegen de CDU van kanselier Angela Merkel.
12/10 21u30  "We gaan rekening houden met kritiek Raad van State zonder aan politiek akkoord te raken"'We gaan uiteraard rekening houden met de opmerkingen van de Raad van State', zei premier Charles Michel donderdagavond op de RTBF over de effectentaks. 'Maar het is duidelijk dat de Raad van State geen politiek akkoord zal wijzigen.'
12/10 21u30  Afschaffen lukt niet, dus nu wil Trump met decreet Obamacare ontwrichtenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een decreet getekend dat het onder Barack Obama ingestelde zorgstelsel Obamacare moet afzwakken.
12/10 21u30  STUFF. plays David Shore: hallucinante horror, hart op holWaarom plakte onze rug tegen het rode pluche van de zetels in de Vooruit? Kwam het door de duistere sci-fi van beruchte bloedbaron David Cronenberg? Of lag het toch aan de opwindende soundtrack die STUFF. had uitgekiend? In Gent stuiterden deze Gentwerpse avantgardisten tussen horror en hommage. Lezerswaarschuwing: hieronder veranderen buiken in opengereten vagina's, mensen in vliegen, en Howard Shore in STUFF. 
12/10 21u30  Ook grijpgrage handen op Vlaamse filmset: "Er is geen verschil tussen Hollywood en Vlaanderen"Het schandaal rond Hollywood-producer Harvey Weinstein brengt ook in Vlaanderen verhalen naar boven. Na enkele vrouwen, doen ook de mannen een boekje open. Tenminste, zij die durven spreken.
12/10 21u15  Vrouw ontkent moord op twee van haar vier kinderen: "Wel deken op hun gezicht gelegd"Advocaat generaal Stéphane Lempereur heeft vandaag voor de correctionele rechtbank van Brussel 25 jaar cel gevraagd voor Mahacine B. De vrouw van 38 uit Molenbeek wordt vervolgd omdat ze meerdere keren haar kinderen probeerde te verstikken. Twee van de vier kinderen overleefden dat niet.
12/10 21u15  Franse premier maandag in Brussel op bezoek bij Juncker en MichelDe Franse premier Edouard Philippe is maandag in Brussel. Hij gaat de Europese Commissie uitleggen hoe hij Frankrijk opnieuw binnen de Europese begrotingslijntjes wil laten kleuren.
12/10 21u00  Halle-Gooik laat in Futsal Cup ook van Duits kampioen geen spaander heel en plaatst zich voor eliterondeHalle-Gooik heeft in het Finse Raahe ook zijn tweede groepswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Futsal Cup overtuigend gewonnen. Nadat gisteren het Zwitserse Minerva voor de bijl was gegaan (8-0), klopte de Belgische landskampioen vandaag het Duitse Regensburg met 6-0. Na de 4-3 zege van Minerva tegen het Finse Sievi is Halle-Gooik zeker van groepswinst en een plaats in de eliteronde.
12/10 20u30  Rusland spant proces aan tegen VSSergei Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft vandaag aan zijn Amerikaanse collega Rex Tillerson meegedeeld dat Rusland een rechtszaak tegen de VS voorbereidt.
12/10 20u30  Ook grijpgrage handen op Vlaamse filmsetHet schandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein brengt ook in Vlaanderen verhalen naar boven. Na enkele vrouwen, doen ook de mannen een boekje open. Tenminste, zij die durven spreken.
12/10 20u30  Belgisch Solar Team derde op WKLees meer >
12/10 20u30  Asteroïde scheert langs aardeLees meer >
12/10 20u15  Kunnen vegetarische kippenblokjes niet gewoon sojablokjes heten?Waarom nemen we het woord vleesvervanger zo letterlijk? Schnitzels of kippenblokjes, zowel qua smaak als textuur moeten ze vlees zo dicht mogelijk benaderen. Een drempelverlaging voor de twijfelaars, maar evengoed een cultuurfixatie die vlees als de standaard neerzet.
12/10 20u15  In Antwerpen lijken wij fietsers vogelvrijArne Van Petegem woont en fietst net als zijn vrouw en drie zonen in Antwerpen. Hij is muzikant/producer, cultuursocioloog en docent aan de PXL hogeschool.
12/10 20u15  Dit zijn de zeven songs van Nick Cave die iedereen moet kennenVrijdagavond komen Nick Cave en zijn Bad Seeds in het Antwerpse Sportpaleis langs. Bij wijze van opwarmertje pikten we zeven sleutelnummers uit zijn indrukwekkende oeuvre.
12/10 20u15  Armoedebestrijding is niet iets wat je er even bijneemtBea Cantillon is directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (Universiteit Antwerpen).
12/10 20u00  Voor de Antwerpse democratie is de alliantie op links goed nieuws. Maar er zijn risico'sBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
12/10 20u00  KU Leuven ontdekt hoe melanoom ontstaatLees meer >
12/10 20u00  Dit zijn de zeven songs die elke Nick Cave moet kennenVrijdagavond komen Nick Cave en zijn Bad Seeds in het Antwerpse Sportpaleis langs. Bij wijze van opwarmertje pikten we zeven sleutelnummers uit zijn indrukwekkende oeuvre.
12/10 20u00  Lichaam vermiste Anne Faber gevondenLees meer >
12/10 20u00  Jinnih Beels is de lijm die de progressieve lijst nodig heeftZe is een vrouw, van gemengde origine, heeft geen enkele partijkaart en als politiecommissaris is ze een absolute veiligheidsexperte. Jinnih Beels heeft niet één troef om de nummer twee te worden op de progressieve lijst van Groen, sp.a en een aantal onafhankelijken in Antwerpen. Ze is een troefkaart op zich.
12/10 20u00  Betalingen straks meteen op je rekeningLees meer >
12/10 20u00  Zwarte spits door witte smurrie op Antwerpse ringLees meer >
12/10 20u00  Onderzoekers van ULB identificeren nieuw type diabetesOnderzoekers van de Université Libre de Bruxelles (ULB) hebben in samenwerking met enkele buitenlandse universiteiten een nieuw type diabetes geïdentificeerd. Dat meldt de universiteit in een persbericht.
12/10 19u45  Iedereen wil onze bieren, chocolade en tv-reeksenVergeet de Vlaamse film, hier is de Vlaamse tv-reeks. Meer dan ooit tevoren kijken ze in het buitenland naar wat hier voor televisie gemaakt wordt en pompen Netflix en grote zenders al van bij het prille begin geld in Vlaamse fictieseries. Maar kan Vlaanderen echt het nieuwe Scandinavië worden?
12/10 19u15  Studie bewijst: Belgische mannen schieten tekort in het huishoudenIn België houden minder mannen zich dagelijks bezig met koken en/of huishoudwerk dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Europese Instituut voor Gendergelijkheid. Ook de zorgtaken komen nog steeds voornamelijk bij vrouwen terecht. De Vrouwenraad pleit voor een bijsturing van het beleid en stelt proefprojecten rond de 30-urenweek voor.
12/10 19u15  "Huidtumor ontstaat uit cellen onder huidoppervlak die pigment produceren"Wetenschappers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie hebben voor het eerst kunnen aantonen dat de oorsprong van melanoom, de meest dodelijke vorm van huidkanker, zich op cellulair nivau situeert bij de huidcellen die pigment produceren, de zogenaamde melanocyten. Door deze bevinding zullen artsen op termijn kanker al een in vroeg stadium kunnen detecteren, waardoor de kansen op herstel zeer sterk toenemen.
12/10 19u15  Hete homodates en aangrijpende verhalen: deze LGBT-films moet je zien op Film Fest GentHet Gentse filmfestival besteedt traditiegetrouw aandacht aan al wie de LGBT-gemeenschap goedgezind is. Film Fest Gent verzamelt zijn regenboogkleurgevoelige films onder het LGBT+-label. Wij visten er een aantal sensuele en aangrijpende exemplaren uit.
12/10 19u00  FP Halle-Gooik laat in UEFA Futsal Cup ook van Duits kampioen Regensburg geen spaander heelHalle-Gooik heeft vandaag in het Finse Raahe ook zijn tweede groepswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Futsal Cup overtuigend gewonnen. Nadat gisteren het Zwitserse Minerva voor de bijl was gegaan (8-0), klopte de Belgische landskampioen het Duitse Regensburg met 6-0.
12/10 19u00  Tot vier jaar cel voor cannabishandel, 214.000 euro verbeurdverklaardDe correctionele rechtbank heeft Ergyun S. (45) uit het Nederlandse Bergen-op-Zoom en Younes E.J. (41) uit Borgerhout veroordeeld tot vier jaar cel en veertig maanden, waarvan de helft effectief, voor een cannabisplantage in Deurne. De laatste kocht ook cannabis in Nederland die hij verder verkocht in België. De rechtbank verklaarde een illegaal drugsvermogen van zowat 214.000 euro verbeurd.
12/10 18u45  Horrorverhalen genoeg over beruchte kotbaas. Maar echt veel is er niet aan te doenTwee jaar lang hebben vader en zoon Appeltans elektriciteit afgetapt voor een van hun kotgebouwen in Leuven. Het is het recentste verhaal rond de 'beruchtste kotbaas van België', maar wat doet de studentenstad ertegen?
12/10 18u45  Politie Londen en New York onderzoeken aantijgingen tegen Harvey WeinsteinDe politie in New York heropent een onderzoek uit 2004 naar de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein. Directe aanleiding zijn alle beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie door Weinstein die dezer dagen bekend zijn geworden. Ook in Londen onderzoekt de politie een aanklacht van aanranding tegen de filmbons, schrijft The Guardian.
12/10 18u45  Politie ontgoocheld: 36.561 bestuurders te snel tijdens flitsmarathonTijdens de flitsmarathon zijn bijna 1,3 miljoen voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 36.561 in overtreding, zo meldt de federale politie.
12/10 18u30  Lichaam Anne Faber gevonden in ZeewoldeDe vermiste Anne Faber uit Utrecht is vandaag dood gevonden in de buurt van Zeewolde, in het Nederlandse Flevoland. Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Anne Faber gaat.
12/10 18u30  Betalen we volgend jaar zowaar minder voor elektriciteit?Zullen we volgend jaar minder betalen voor elektriciteit? Die kans bestaat. Voor het eerst in jaren mogen de distributienetbeheerders van de Vlaamse energieregulator Vreg minder kosten doorrekenen voor stroom. Voor aardgas mogen ze iets meer kosten doorrekenen. Maar of de distributienettarieven effectief zullen dalen, hangt ook van de vervoerde volumes. En dat is onvoorspelbaar.
12/10 18u15  Stonerrockers uit 27 landen boeken massaal citytrip naar AntwerpenWie dit weekend op het jaarlijkse Desertfest in het Antwerpse muziekcentrum Trix rondloopt, heeft meer kans om in het Noors of Spaans te worden aangesproken dan in het Nederlands. Twee derde van het publiek komt uit het buitenland. Ze maken er een verlengd weekend Antwerpen van, en bewonder tussendoor ook stevige gitaren.
12/10 18u15  Reünieconcert Atomic Kitten lokt ... 21 manRond de eeuwwisseling trokken zij nog volle zalen, maar bij een optreden in een hotel in Dubai stond de Britse girlband Atomic Kitten voor een publiek van niet meer dan 21 mensen, meldt de Daily Mail.
12/10 18u15  Lichaam van vermiste Anne Faber (25) gevonden in bos in ZeewoldeHet Nederlandse Openbaar Ministerie en de gemeente Zeewolde hebben op een gezamelijke persconferentie bekendgemaakt dat het lichaam van Anne Faber (25) is gevonden. De vrouw uit Utrecht werd sinds 29 september vermist.
12/10 18u15  Nieuwe Netflix-reeks MINDHUNTER staat bol van de politieclichésNa House of Cards laat topregisseur David Fincher een nieuwe Netflix-reeks op de wereld los. In MINDHUNTER probeert hij de kijker mee te nemen in het hoofd van door de FBI gezochte criminelen, maar ondanks die insteek worstelen de eerste twee afleveringen met politieclichés.
12/10 18u00  Cambodja verbiedt vertoning Hollywood-blockbusterDe Cambodjaanse regering heeft de vertoning van de Brits-Amerikaanse actiefilm 'Kingsman: Golden Circle' in de bioscoopzalen in het land verboden. Reden is dat de 'slechterik' in de film een door Julianne Moore vertolkte drugsbarones is, die zich in een Cambodjaanse tempel verborgen houdt. Dat schrijft de Phnom Penh Post.
12/10 18u00  Armoedebestrijding is niet iets dat je er even bijneemtBea Cantillon is directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (Universiteit Antwerpen)
12/10 18u00  MINDHUNTER: een onoplosbare zaakNa House of Cards laat topregisseur David Fincher een nieuwe Netflix-reeks op de wereld los. In MINDHUNTER probeert hij de kijker mee te nemen in het hoofd van door de FBI gezochte criminelen, maar ondanks die insteek worstelen de eerste twee afleveringen met politieclichés.
12/10 18u00  Loodzware avondspits rond Antwerpen: drie rijstroken vrijgemaakt op ring in DeurneOp de Antwerpse ring richting Gent zijn ter hoogte van Deurne ondertussen drie rijstroken vrijgemaakt na het ladingverlies van een vrachtwagen met het kleurproduct calciumcarbonaat. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Alle verplichte omleidingen zijn opgeheven, maar het blijft wel een loodzware avondspits in en rond Antwerpen.
12/10 17u45  36.561 bestuurders te snel tijdens flitsmarathonTijdens de flitsmarathon zijn bijna 1,3 miljoen voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 36.561 in overtreding, zo meldt de federale politie.
12/10 17u45  Oostende laat nog redders opdraven komend weekendWie in het komende warme weekend nog op een veilige manier wil genieten van een duik in de zee kan daarvoor in Oostende terecht. De badstad besliste om nog redders te laten aanrukken op één post.
12/10 17u45  Zeker 46 doden en 33 vermisten bij overstromingen in VietnamIn het noorden en het centrum van Vietnam hebben overstromingen na zware regenval minstens 46 doden gemaakt, terwijl nog 33 anderen vermist zijn. Dat meldde de Vietnamese regering..
12/10 17u45  Ik ben een man met een missie, net als Justin Timberlake: "I'm bringin' sexy back"Joachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van Een unie van het eigen. Zijn column verschijnt wekelijks.
12/10 17u30  Eén rijstrook vrij op Antwerpse ring in Deurne, maar chaos houdt aan: "Blijf er weg!"Op de Antwerpse ring richting Gent is ter hoogte van Deurne om 16.25 uur één rijstrook vrijgemaakt na het ladingverlies van een vrachtwagen met het kleurproduct calciumcarbonaat. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De minimale doorgang zal echter voorlopig alleen gebruikt worden om het verkeer dat nog steeds vastzit achter het ongeval te bevrijden.
12/10 17u30  Iedereen wil ons bier, chocolade en tv-reeksenVergeet de Vlaamse film, hier is de Vlaamse tv-reeks. Meer dan ooit tevoren kijken ze in het buitenland naar wat hier voor televisie gemaakt wordt en pompen Netflix en grote zenders al van bij het prille begin geld in Vlaamse fictieseries. Maar kan Vlaanderen echt het nieuwe Scandinavië worden?
12/10 17u30  Borstkanker en -amputatie in stripvorm in 'Wills kracht' en 'Betty Boob'Bijna tegelijkertijd verschenen twee beeldromans over een delicaat onderwerp: borstkanker. Zelfde onderwerp, andere benadering en uitkomst. Wills kracht is een rechttoe, rechtaan verhaal met een trieste uitkomst, Betty Boob is een wat poëtische strip zonder woorden, maar met des te meer hoop.
12/10 17u15  Van migrant tot succesregisseur: dit zijn de grote beloftes van de Vlaamse filmZe zijn allebei grote beloftes van de Vlaamse film. Ze stellen allebei hun eerste langspeelfilm voor op Film Fest Gent. En ze zijn allebei geboren in Koerdistan. Maak kennis met Sahim Omar Kalifa en Bülent Öztürk, migranten die de wereld veroveren.
12/10 17u15  De ziekte met de grote KBijna tegelijkertijd verschenen twee beeldromans over een delicaat onderwerp: borstkanker. Zelfde onderwerp, andere benadering en uitkomst. Wills kracht is een rechttoe, rechtaan verhaal met een trieste uitkomst, Betty Boob is een wat poëtische strip zonder woorden, maar met des te meer hoop.
12/10 17u15  Dijsselbloem even aan de slag bij Europees noodfondsEurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem wordt tot midden januari 'strategisch adviseur' bij het Europese noodfonds ESM. Dat heeft het ESM donderdag meegedeeld. Zo kan de aftredende Nederlandse minister tot het einde van zijn mandaat als eurogroepvoorzitter genieten van een salaris en van een onkostenvergoeding.
12/10 17u00  Noorwegen wil 'Tesla-taks' invoerenNoorwegen, dat elektrische wagens steeds heel erg aangemoedigd heeft, wil nu een 'Tesla-taks' invoeren. Het gaat om een belasting op grote elektrische luxewagens, die er vandaag nog kunnen rekenen op stevige fiscale voordelen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De maatregel krijgt meteen forse kritiek.
12/10 17u00  Voortaan kunt u gokken op een volgende bankencrisisGeld verdienen aan een nieuwe financiële crisis? Dat de Londense City of de whizzkids van Wall Street niet om een gokje verlegen zitten, wisten we al. Dat ze zo cynisch zijn om tegen zichzelf te gaan gokken, is wel weer wat nieuws.
12/10 16u45  De wijsheid van Franz Josef Strauss werd vergetenJoachim Pohlmann is woordvoerder van Bart De Wever (N-VA) en schrijver van Een unie van het eigen. Zijn column verschijnt wekelijks.
12/10 16u30  Regering krijgt vertrouwen van de KamerDe plenaire Kamer heeft het vertrouwen gegeven aan de regering Michel. Dat gebeurde met 80 stemmen voor van de meerderheid tegen 62 stemmen van de oppositie en één onthouding.
12/10 16u30  College kijken via het internet? Dat verslechtert de studieprestaties, suggereert onderzoekAlleen nog via internet colleges volgen: studeren waar en wanneer je wilt. Dat klinkt misschien aantrekkelijk. Maar het lijkt erop dat je als student beter gewoon in de collegebanken kunt plaatsnemen. Want wie alleen onlinecolleges volgt, scoort vaker lagere cijfers, suggereert nieuw Amerikaans onderzoek. En de kans dat je voortijdig stopt met je studie neemt toe.
12/10 16u15  Antwerpse ring volledig afgesloten in Deurne na ladingverlies: "Blijf er weg!"De Antwerpse ring is richting Gent volledig dicht in Deurne. Alle rijstroken én de pechstrook liggen vol met een witte kleurstof. Ook die oprit is gesloten. De politie roept op om de omgeving te vermijden.
12/10 16u00  Italiaanse vrouw krijgt betaald ziekteverlof om voor zieke hond te zorgenEen Italiaanse vrouw krijgt betaald ziekenverlof om voor haar zieke hond te zorgen. Dat heeft een rechter beslist, zo schrijft de BBC. Dat is een unicum in Italië. 
12/10 16u00  Docu, sportdrama of enkele uurtjes met Nick Cave? Dit mag u niet missen op tv vanavondHeeft u een gezellige tv-avond gepland, maar weet u nog niet wat kijken? Dit zijn onze tips. Een volledig overzicht vindt u hier.
12/10 15u45  Krijg het nieuws uit Antwerpen via WhatsAppOver precies een jaar gaat u opnieuw stemmen voor een gloednieuwe gemeenteraad. Maak de juiste keuze en volg nu al via WhatsApp de situatie uit Antwerpen op de voet.
12/10 15u45  Celstraf voor medewerkster van OCMW die 58.000 euro verduisterdeEen 58-jarige oud-medewerkster van het OCMW van Linkebeek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 20 maanden met uitstel. De vrouw, Anne L., werkte als budgetbeheerder en maakte van haar functie misbruik om tientallen klanten geld afhandig te maken. In totaal ging het om 58.708 euro.
12/10 15u30  Nooit gezien: Despacito bereikt vier miljard views op YouTubeHoewel de zomer al voorbij is, blijft zomerhit Despacito het ene na het andere record verbreken. De videoclip bij het nummer van Luis Fonsi en Daddy Yankee bereikte vandaag een bijzondere mijlpaal: het is de eerste video die meer dan vier miljard keer bekeken is op YouTube.
12/10 15u30  Krijg het nieuws uit Gent via WhatsAppOver precies een jaar gaat u opnieuw stemmen voor een gloednieuwe gemeenteraad. Maak de juiste keuze en volg nu al via WhatsApp de situatie uit Gent op de voet.
12/10 15u30  VS trekken zich terug uit UNESCODe Verenigde Staten hebben zonet aangekondigd dat ze uit de VN-organisatie UNESCO stappen.
12/10 15u15  Politie gaat gericht patrouilleren op parkings Jabbeke en WestkerkeDe federale politie gaat gericht patrouilleren op de parkings langs de E40 in Westkerke en Jabbeke. De private bewakingsfirma's die daar een oogje in het zeil houden door de aanwezigheid van transmigranten, zijn immers aan hun laatste dag bezig. Bovendien zijn er signalen van een toename van de transmigranten. Door de situatie extra op de voet op te volgen, kan ze die meteen ook monitoren.
12/10 15u15  Krijg het nieuws uit Gent en Antwerpen via WhatsAppOver precies een jaar gaat u opnieuw stemmen voor een gloednieuwe gemeenteraad. Maak de juiste keuze en volg nu al via WhatsApp de situatie in uw stad op de voet.
12/10 15u15  Bitcoin bereikt mijlpaal van 5.000 dollarDe bitcoin heeft voor het eerst de grens van 5.000 dollar doorbroken. De bekendste digitale munt werd in een paar uur tijd een paar honderd dollar duurder, gestuwd door aanhoudend enthousiasme over zogeheten cryptovaluta.
12/10 15u15  Een criminele James Bond (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Deze week is het Film Fest Gent. Daarom somt De Morgen de komende dagen elke dag vijf films op die u écht niet mag missen.
12/10 15u15  "Vlaanderen zit vol", zegt 11.11.11'Vlaanderen zit vol',  stond te lezen op reuzegrote affiches die plots her en der in het straatbeeld opdoken. Het blijkt een guerilla-actie van 11.11.11. Later op de dag werd de slogan verder aangevuld.
12/10 15u00  Boeren dreigen op straat te komen tegen te lage prijzen in de supermarktEr dreigen nieuwe acties van de landbouwers tegen de erg lage prijzen in de supermarkt, in het bijzonder van rundvlees. Daarvoor waarschuwt Hendrik Vandamme, voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat. 'Het water staat veel rundveehouders aan de lippen'.
12/10 14u45  Zijn vrouwen van nature guller?Wie weleens met een collectebus over straat loopt, weet het misschien al lang: vrouwen geven meer aan goede doelen. Genereuzer, socialer: ligt dat in hun aard of is het cultureel bepaald, een kwestie van maatschappelijke verwachtingen?
12/10 14u45  Moeder rost juf en directrice af: drie maanden met uitstelEen 33-jarige vrouw van Slovaakse origine is door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel voor een hevige vechtpartij op de school van haar dochtertje. Sandra B. deelde klappen uit aan een leerkracht en aan de directrice. Het OM had zes maanden gevangenisstraf gevorderd.
12/10 14u15  Antwerpse ring volledig afgesloten in Deurne: "Witte verf over alle rijstroken én pechstrook"De Antwerpse ring is richting Gent volledig dicht in Deurne. 'Er ligt witte verf over volledige breedte van de weg en op de oprit Deurne', meldt het Verkeerscentrum. Ook die oprit is gesloten.
12/10 14u15  Waarom borduurden de Vikings 'Allah' op hun begrafeniskleding?Wat hadden de Vikingen met de islam? Die vraag stellen Zweedse onderzoekers zich, nu ze geweven Arabische tekens hebben ontdekt op begrafeniskostuums die werden opgediept uit scheepsgraven. 
12/10 14u15  Erdogan gaat weer tegen VS te keerDe Turkse president Erdogan ging vandaag weer eens tekeer tegen de VS. Zo beschuldigde hij Amerika er van een persoon die door Turkije wordt gezocht te verstoppen in zijn consulaat in Istanbul. Verder legde hij opnieuw de schuld van een diplomatieke rel tussen de landen bij de Amerikaanse ambassadeur.
12/10 14u15  Vermoorde studente had al klacht ingediend tegen buurmanLees meer >
12/10 14u00  Plagerige aanvaring tussen Rutte en Wilders over vrouwenTijdens een debat over het Nederlandse regeerakkoord hebben VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-rivaal Geert Wilders elkaar een speldenprikje uitgedeeld over vrouwen. Rutte vergeleek Wilders met een vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden. Rutte reageerde daarmee op het verwijt van Wilders dat hij niet mocht meedoen aan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Nederland.
12/10 14u00  Man van jihadbruid Laura H. wilde aanslag plegen in EuropaDe Nederlandse 'jihadbruid' Laura H. (21) houdt op haar proces vol dat ze voor haar vertrek naar IS-gebied echt niet wist wat zich daar afspeelde. In Irak kwam ze pas achter de gewelddadige bedoelingen van Islamitische Staat (IS) en wilde ze na een paar maanden weg, zo hield ze de rechtbank in Rotterdam vandaag voor, snikkend vanuit een afgeschermde cabine.
12/10 14u00  Ook bij ons misbruik in filmwereldLees meer >
12/10 14u00  Bosbranden Californië: 23 dodenLees meer >
12/10 14u00  Koning Filip bezoekt Brussels AirportLees meer >
12/10 14u00  Ikea verkoopt nu ook zonnepanelenLees meer >
12/10 14u00  Overpoortactie: 21 wildplassers gevatLees meer >
12/10 14u00  Kotmoord: studente had klacht ingediendLees meer >
12/10 13u45  Facebook en België kruisen opnieuw de degensLees meer >
12/10 13u45  Vanhaezebrouck dag voor grote debuut: "Als er één speler geviseerd wordt, daar kan ik niet tegen. Hanni blijft mijn kapitein"Hein Vanhaezebrouck blikt rond 13 uur vooruit op zijn debuut als Anderlecht-coach tegen KV Mechelen. Volg hier live al ontwikkelingen.
12/10 13u30  Spaans legervliegtuig stort neer na defiléLees meer >
12/10 13u30  LIVE Vanhaezebrouck: "Als er één speler geviseerd wordt, daar kan ik niet tegen. Hanni blijft mijn kapitein"Hein Vanhaezebrouck blikt rond 13 uur vooruit op zijn debuut als Anderlecht-coach tegen KV Mechelen. Volg hier live al ontwikkelingen.
12/10 13u15  'Ceci n'est pas une pipe' komt even terug naar BelgiëDe Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (KMSK) halen het schilderij van surrealist René Magritte 'La trahison des images', beter bekend vanwege de tekst 'Ceci n'est pas une pipe', naar België voor de expo 'Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst'. Het kunstwerk is dan voor het eerst sinds 1971 weer in ons land te zien.
12/10 13u15  Duikbootmoord: duikers vinden zaagDuikers hebben in de baai van Koge, waar ook lichaamsdelen van de Zweedse journaliste Kim Wall werden geborgen, een zaag ontdekt. Het werktuig werd in de buurt van de route gevonden, die de van moord verdachte uitvinder Peter Madsen volgens de beschikbare gegevens met zijn duikboot heeft gevolgd.
12/10 13u15  'Ceci n'est pas une pipe' even terug thuisLees meer >
12/10 13u00  1 op de 3 jongeren kent eigen burgemeester nietEén op de drie jongeren weet niet wie de burgemeester is van de gemeente waar hij/zij woont. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 1. Volgens jeugdorganisatie De Ambrassade zijn jongeren wel geïnteresseerd in politiek, maar is het niet altijd even verstaanbaar. Politici moeten hun boodschap duidelijker brengen.
12/10 13u00  "Brexitonderhandelingen in impasse": Britten nog altijd niet bereid te spreken over geldDe onderhandelingen over de financiële afwikkelingen van de brexit zitten in een complete impasse. De Britten hebben nog altijd niet willen zeggen welk bedrag ze bereid zijn te betalen. Dat zei EU-onderhandelaar Michel Barnier vanmiddag na afloop van de vijfde onderhandelingsronde.
12/10 13u00  Burgemeester van Lesbos waarschuwt voor nieuwe vluchtelingencrisisDe Griekse eilanden in de Oost-Egeïsche Zee kunnen snel met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd worden. 'De situatie in de registratiecentra (hotspots) is ondraaglijk geworden', zegt Spyros Galinos, de burgemeester van het eiland Lesbos. Eerder had hij in een brief de Griekse parlementsvoorzitter gewaarschuwd: 'We lopen gevaar om de vluchtelingencrisis van de zomermaanden van 2015 weer mee te maken'. De brief werd vandaag in de Griekse pers gepubliceerd.
12/10 13u00  Vrachtwagens botsen op E313: twaalf kilometer file richting AntwerpenDeze voormiddag is een vrachtwagen ingereden op een andere vrachtwagen die stond aan te schuiven in een file op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven (Zandhoven). Eén bestuurder raakte daarbij slechts lichtgewond, maar de gevolgen voor het verkeer zijn niet te overzien.
12/10 12u45  LIVE vanaf 13u: wat zegt Hein dag voor zijn grote debuut als coach Anderlecht? Hij heeft 50% kans op winst in MechelenHein Vanhaezebrouck blikt rond 13 uur vooruit op zijn debuut als Anderlecht-coach tegen KV Mechelen. Volg hier live al ontwikkelingen.
12/10 12u30  Poetin wordt 65, en daar horen (vreemde) cadeautjes bij65 lentes jong is het ondertussen, de Russische president Vladimir Poetin. En zoals dat hoort, krijgt de jarige cadeautjes. En die zijn op zijn minst speciaal te noemen.
12/10 12u30  LIVE vanaf 13u: wat zegt Hein dag voor zijn grote debuut als coach Anderlecht bij KV Mechelen?Hein Vanhaezebrouck blikt rond 13 uur vooruit op zijn debuut als Anderlecht-coach tegen KV Mechelen. Volg hier live al ontwikkelingen.
12/10 12u15  'Ceci n'est pas une pipe' even terug in thuisLees meer >
12/10 12u15  Diesel- en benzinewagens mogen tegen 2030 Parijs niet meer inHet stadsbestuur van Parijs wil tegen 2030 alle benzine- en dieselwagens uit de stad weren. In de drukst bezochte stad ter wereld zullen vanaf dan enkel nog elektrische auto's welkom zijn.
12/10 12u15  Mogelijk vanaf 2018: geld overschrijven in enkele seconden, ook op feestdagenVanaf november 2018 zullen overschrijvingen in België binnen enkele seconden, ook op feestdagen of in het weekend, op de rekening van de begunstigde staan, zelfs als die bij een andere bank zit.
12/10 12u15  Duitsland en Denemarken verlengen grenscontroles met zes maandenDuitsland en Denemarken verlengen de controles aan hun grenzen met zes maanden. Beide landen verwijzen daarvoor naar de terreurdreiging in Europa. Eind september had de Europese Commissie nog voorgesteld dat Schengenlanden die geconfronteerd worden met terreurdreiging of andere gevaren voor de binnenlandse veiligheid, voortaan in uitzonderlijke omstandigheden tot drie jaar lang nationale grenscontroles moeten kunnen herinvoeren.
12/10 12u15  De volgende kamp van Conor McGregor krijgt stilaan vorm en het wordt weer speciaalVolgens 'The Irish Sun' zal Conor McGregor straks een eenmalig uitstapje maken naar het WWE (World Wrestling Entertainment), waar hij voor opnieuw bijzonder veel geld zal uitkomen tegen een van de sterren uit die competitie.
12/10 12u15  Vrachtwagens botsen op E313: tien kilometer file richting AntwerpenOp de E313 richting Antwerpen zijn in Massenhoven twee vrachtwagens gebotst. Er is slechts één rijstrook beschikbaar. Er stond omstreeks 11.30 uur al 10 kilometer file.
12/10 12u00  Trumps oorlog met de media escaleert: "Walgelijk dat de pers mag schrijven wat ze wil"De oorlog die de Amerikaanse president Donald Trump heeft ontketend met de media, is sinds gisteren een nieuwe fase ingegaan. De president dreigt er onverholen mee de licentie van tv-stations die volgens hem 'fake news' publiceren, in te trekken en vindt het 'walgelijk dat de pers mag schrijven wat ze wil'. De tv-stations reageren woest, en partijgenoten herinneren Trump eraan dat hij trouw heeft gezworen aan de grondwet, die vrijheid van pers waarborgt.
12/10 12u00  'Hamlet' door Abattoir Fermé: leuk om naar te kijken, maar bezwaarlijk meer dan datHet moet zo ongeveer het meest gespeelde stuk uit de theatergeschiedenis zijn, maar laat dat Abattoir Fermé niet tegenhouden om met Shakespeares Hamlet aan de haal te gaan. Uiteraard, zoals we dat van Stef Lernous en de zijnen gewend zijn, komt daar weinig eerbied bij te pas. Ze schotelen u de fastfood-versie voor, geheel naar eigen kruiding.
12/10 12u00  Bijt Facebook in het zand voor Belgische rechter? "Dat het dan maar een ander verdienmodel verzint"Vandaag en morgen gaat de juridische strijd tussen Facebook en de Privacycommissie verder. Centraal staat de vraag of het miljardenbedrijf informatie mag verzamelen over surfers die daar nooit toestemming voor hebben gegeven. Maar maakt de waakhond überhaupt kans?
12/10 12u00  Openbaar vervoer, fiets of auto? Race op spitsuur van rand naar centrum Brussel heeft duidelijke winnaarVier afdelingen van de Fietsersbond in de Brusselse randgemeenten hebben vanochtend een race naar het centrum van de hoofdstad gehouden met een fietser, een automobilist en een gebruiker van het openbaar vervoer. De resultaten tonen één constante: de fiets is het snelst.
12/10 11u45  Gemeenteraadsverkiezingen maken wegenwerken duurderHet jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn wegenwerken vaak duurder dan anders. Dat blijkt uit een rondvraag van de regionale redacties van Radio 2 bij aannemers en politici.
12/10 11u45  Facebook voor Belgische rechter: "Privacycommissie heeft grenzen verlegd"Vandaag en morgen gaat de juridische strijd tussen Facebook en de Privacycommissie verder. Centraal staat de vraag of het miljardenbedrijf informatie mag verzamelen over surfers die daar nooit toestemming voor hebben gegeven. Maar maakt de waakhond überhaupt kans?
12/10 11u45  Gaan kraaien sigarettenpeuken opruimen?Twee Nederlandse ondernemers willen kraaien inschakelen om sigarettenpeuken op te ruimen. Bob Spikman en Ruben van der Vleuten hebben met hun bedrijf Crowded Cities een speciale afvalbak ontwikkeld die de vogels een beloning geeft wanneer ze een peuk erin gooien.
12/10 11u30  Vanuit de rand naar centrum Brussel: met de fiets 35 minuten, met de auto 1u15Vier afdelingen van de Fietsersbond in de Brusselse randgemeenten hebben vanochtend een race naar het centrum van de hoofdstad gehouden met een fietser, een automobilist en een gebruiker van het openbaar vervoer. De resultaten tonen één constante: de fiets is het snelst.
12/10 11u30  Hamas gaat na tien jaar strijd en ruzie akkoord met overdracht macht in GazaDe radicale Palestijnse beweging Hamas en Fatah hebben een akkoord bereikt over politieke verzoening en een machtsoverdracht in Gaza. De rivaliserende organisaties maken deze middag bekend dat ze na jarenlange onmin de strijdbijl begraven. Onderhandelingen waren sinds begin deze week gaande in Caïro om de eenheid onder de Palestijnen in Gaza en de Westbank te herstellen.
12/10 11u30  Dit moet Vlaming overtuigen om met trein naar luchthaven Charleroi te reizenHet station van Fleurus moet de nieuwe toegangspoort per spoor worden voor de luchthaven van Charleroi (Brussels South Charleroi Airport, BSCA). Dat heeft MR-voorzitter Olivier Chastel vandaag gezegd op de RTBF-radio. Chastel hoopt dat de beslissing zal leiden tot een nieuwe dynamiek vanuit Vlaanderen, omdat Fleurus op de lijn Leuven-Charleroi ligt.
12/10 11u15  Met Shakespeare aan de toogHet moet zo ongeveer het meest gespeelde stuk uit de theatergeschiedenis zijn, maar laat dat Abattoir Fermé niet tegenhouden om met Shakespeares Hamlet aan de haal te gaan. Uiteraard, zoals we dat van Stef Lernous en de zijnen gewend zijn, komt daar weinig eerbied bij te pas. Ze schotelen u de fastfood-versie voor, geheel naar eigen kruiding.
12/10 11u15  Belgisch Solar Team eindigt derde in WKHet Punch Powertrain Solar Team van de Leuvense ingenieursstudenten is vandaag als derde geëindigd in de Challenger Class van de World Solar Challenge in Australië. Het Nuon Solar Team van de Universiteit van Delft won net als de vorige twee edities de race.
12/10 11u15  Helemaal zen, die smartphone? Meditatie-apps helpen je aan je dagelijkse portie ontspanningWéér een reden om op je telefoon te kijken: mediteren. Tientallen apps helpen de naar rust snakkende mens bij een dagelijkse portie ontspanning.
12/10 11u00  Dakbrand bij Sioen in Ardooie: 30-tal werknemers geëvacueerdEen dertigtal werknemers van het Ardooise bedrijf Sioen, wereldmarktleider in gecoat technisch textiel en hoogwaardige beschermkleding, moest deze voormiddag worden geëvacueerd omwille van een dakbrand.
12/10 10u45  Lufthansa neemt 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen van Air Berlin overDe Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat goed 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen van zijn failliete concurrent Air Berlin overnemen. Vandaag ondertekenen de twee bedrijven een koopovereenkomst, heeft Lufthansa-CEO Carsten Spohr gezegd. Die aankondiging komt niet bepaald als een verrassing.
12/10 10u45  Model zorgt met video voor ontslag NFL-coach en kaart racisme aan in Amerika: "Hij gebruikte me als dienblad om zijn coke op te snuiven"Kijana Nige, een Amerikaans model uit Las Vegas, zorgt voor flink wat commotie in het American Football. Een video die Chris Foerster, coach bij het American Football-team Miami Dolphins, naar haar stuurde waarin hij op zijn bureau vlak voor een vergadering een lijntje coke snuift, heeft ze op Facebook gezet.
12/10 10u30  Greenpeace-activisten steken vuurwerk af op site Franse kerncentraleActivisten van milieuorganisatie Greenpeace zijn vanochtend de kerncentrale van Cattenom in het oosten van Frankrijk binnengedrongen. Op Twitter zeggen ze vuurwerk te hebben afgestoken aan het bad met gebruikte brandstof, een installatie die volgens Greenpeace niet voldoende is beschermd in de Franse kerncentrales. De militanten zijn opgepakt door de politie.
12/10 10u30  Waarom de Canadese premier Trudeau zijn zoontjes als feministen opvoedtJongens hebben de macht en de verantwoordelijkheid om onze seksismecultuur te veranderen. Daarom moeten ze opgevoed worden als feministen. Dat schrijft Canadees eerste minister Justin Trudeau (45) in een essay ter gelegenheid van Wereldmeisjesdag, dat gisteren gepubliceerd is in Marie Claire.
12/10 10u00  De Morgen groeit en bereikt nu 402.000 lezers en surfersDe Morgen, het jongste nieuwsmerk in Vlaanderen, groeit als merk en bereikt nu 402.000 lezers en surfers. Dat blijkt uit de nieuwe CIM-cijfers, die vanmorgen bekendgemaakt zijn. 
12/10 09u45  Sociaal-democraten in Oostenrijk zijn 'das rote Wien' kwijtgeraaktOok in Oostenrijk heeft de sociaal-democratie het moeilijk. De traditionele achterban van de SPÖ, de arbeiders, stemmen nu deels populistisch rechts.
12/10 09u45  Smartphone dwingt Argenta te snoeienArgenta bouwde zijn kantorennet af van 498 vestigingen eind 2016 tot 486 vandaag. Die geleidelijke vermindering gaat de komende jaren verder. 'We hebben onze kantoorhouders een dubbele boodschap gegeven: het aantal kantoren zal wellicht dalen, maar we kleven er geen aantallen op', zegt CEO Marc Lauwers vandaag in De Tijd.
12/10 09u15  Jeroen Dijsselbloem over zijn vertrek uit de Kamer: "Ik stel mijn kiezers teleur"Jeroen Dijsselbloem, afscheidnemend Nederlands minister van Financiën, stopt met politiek. Hij gaat dus niet meer in de Tweede Kamer zetelen. Is een plekje in de Tweede Kamer hem te min? 'Mijn besluit is niet fraai.'
12/10 09u15  Busverkeer De Lijn in Limburg verstoord door actie chauffeurs na inbraakHet busverkeer van De Lijn in de regio Sint-Truiden - Tongeren - Landen is licht verstoord door een actie van chauffeurs van een onderaanneming van De Lijn. Ook op de lijnen vanuit die regio naar Hasselt of Tienen kan er hinder zijn.
12/10 09u15  Arjen Robben: van eigengereide solist tot teamspelerMet twee goals eiste Arjen Robben een hoofdrol op in zijn laatste interland. Onder daverend applaus verliet hij het veld. Robben bleek eens te meer de roos in de woestijn.
12/10 09u00  Twijfelend Catalonië geeft Madrid moedSpaans premier Rajoy heeft Catalonië opheldering gevraagd: is de onafhankelijkheid nu uitgeroepen of niet? Als Catalaans premier Puigdemont 'ja' antwoordt, dan wordt het gevreesde grondwetsartikel 155 geactiveerd, dat de overname van het Catalaanse bestuur mogelijk maakt.
12/10 09u00  'Seksistisch' kostuummerk draait de rollen om: in deze campagne dragen de vrouwen de broekHet Nederlandse kostuummerk Suitsupply, al meermaals op de vingers getikt wegens seksistische reclame, draait de rollen om. In de campagne voor bijmerk Suistudio dragen dit keer de vrouwen de broek.
12/10 08u30  Tommelein wil wanpraktijken bij deur-aan-deurverkoop aan banden leggenVlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) wil de wanpraktijken bij de deur-aan-deurverkoop van energiecontracten aanpakken. Net als federaal minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Maar Peeters geeft volgens Tommelein geen gehoor aan zijn 'constructieve voorstellen'.
12/10 08u30  Vandeurzen neemt maatregelen in woonzorgcentra, Groen wil winsten wettelijk beperkenVlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft een plan klaar met acties om de zorg in woonzorgcentra te kunnen verbeteren. Dat zegt hij naar aanleiding van de Pano-reportage op Eén, die gisteravond schrijnende toestanden in de commerciële woonzorgcentra blootlegde. Oppositiepartij Groen wil nog verder gaan, en de winsten in rusthuizen wettelijk beperken.
12/10 08u30  Asteroïde scheerde deze ochtend rakelings langs de aardeVanmorgen is een kleine asteroïde rakelings langs de aarde gescheerd. Er was geen reden tot bezorgdheid, maar wel belangrijk nieuws voor de wetenschap. Ruimtevaartorganisatie NASA gebruikte de doortocht van 2012 TC4 om het waarschuwingssysteem voor naderende ruimteobjecten te testen. Dat gebeurde nooit eerder met een echte asteroïde.
12/10 08u15  Bij deze banken kan u het best pensioen opbouwenDat u nooit te vroeg met pensioensparen kan beginnen, lijdt geen twijfel. Wetende dat het gemiddelde pensioen in België slechts 1.200 euro bedraagt, is pensioensparen voor de meeste mensen zelfs een absolute must. Het is wel verstandig om vooraf na te denken over welk pensioenspaarproduct het beste bij u past.
12/10 08u15  Met deze tips beveilig je je laptop op een goedkope manierHoe hou je je laptop, en de informatie die erop staat, veilig zonder dat je honderden euro's hoeft neer te tellen? Hier zijn vier tips, samen goed voor minder dan een honderdje, voor een optimale zielsrust.
12/10 08u15  Lage inkomens nergens meer belast dan in BelgiëBelgen met een bescheiden inkomen moeten veel extra belastingen betalen als hun inkomen stijgt: een belastingplichtige die behoort tot de groep van 25 pct laagste inkomens moet zowat 50 pct belastingen betalen op elke euro die hij meer verdient. Dat schrijft De Tijd op basis van de halfjaarlijkse Fiscal Monitor van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
12/10 08u00  Minister Vandeurzen neemt maatregelen in woonzorgcentra na undercoverreportage 'Pano'Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft een plan klaar met acties om de zorg in woonzorgcentra te kunnen verbeteren. Hij wil ook een protocolakkoord met wederzijdse engagementen afsluiten met de sector. Dat zegt hij naar aanleiding van de Pano-reportage op Eén, die gisteravond schrijnende toestanden in de commerciële woonzorgcentra blootlegde.
12/10 07u45  Geen WK voetbal voor Amerika: een dure grap voor FoxDe onverwachte uitschakeling van de Verenigde Staten voor het wereldkampioenschap voetbal, kan op een dure grap uitdraaien voor 21st Century Fox.
12/10 07u30  Asteroïde scheert deze ochtend langs de aardeVanmorgen scheert een kleine asteroïde rakelings langs de aarde. Geen reden tot bezorgdheid, maar wel belangrijk nieuws voor de wetenschap. Ruimtevaartorganisatie NASA gebruikt de doortocht van 2012 TC4 om het waarschuwingssysteem voor naderende ruimteobjecten te testen. Dat gebeurde nooit eerder met een echte asteroïde.
12/10 07u15  Gezelschapsspel 'Kolonisten van Catan' wordt verfilmdStudio Sony wil een filmfranchise starten rond het populaire bordspel Kolonisten van Catan. Dat meldt Variety.
12/10 07u15  25 jaar na 'The Bodyguard' komt er een nieuw album met nieuw materiaal van Whitney Houston uitTer gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van Whitney Houstons album 'The Bodyguard', komt er volgende maand een nieuw album uit met niet eerder uitgebrachte opnames van de zangeres.
12/10 07u15  "De taxshift werkt": 60.000 jobs in één jaarIn één jaar tijd zijn er zo'n 60.000 jobs bijgekomen. Van de 53.432 nieuwe jobs in de privésector is bovendien 60 procent voltijds. Dat blijkt uit de jongste kwartaalcijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).
12/10 07u00  Waar heeft Karolien Debecker spijt van?De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan: 'De vragen van Proust'.
12/10 06u45  Herrmann-Debrouxviaduct weer open voor het verkeerHet Herrmann-Debroux-viaduct in Oudergem is afgelopen nacht opnieuw opengegaan voor het verkeer. Dat meldt Brussel Mobiliteit.
12/10 06u45  Radarverklikkers onder vuur: "Exacte locatie verraden mag niet"Het Vlaams verkeersveiligheidsinstituut Vias wil dat apps zoals Coyote en Waze stoppen met de exacte locatie van snelheidscontroles te verraden. 'Laat de apps alleen nog waarschuwen voor een flitspaal in de ruime omgeving', klinkt het.
12/10 06u45  Hamas sluit akkoord met FatahDe Palestijnse rivaliserende partijen Fatah en Hamas hebben een akkoord bereikt over politieke verzoening. Details zullen tijdens een persconferentie later vandaag bekend worden gemaakt, laat het Palestijnse Informatie Centrum weten.
12/10 06u45  Sp.a neemt vrede met troostprijs op Antwerpse lijstGroen en sp.a in Antwerpen trekken wellicht samen naar de kiezer. De tweede plaats op hun bondgenootschapslijst gaat naar de Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels. En dus niet naar sp.a. 'Geen probleem. Zolang we N-VA maar wegkrijgen', klinkt het.
12/10 06u30  Ex-gitarist Blink 182 richt onderzoekscentrum voor buitenaards leven opDe Amerikaanse muzikant en voormalig gitarist van de poppunkband Blink 182 Tom DeLonge heeft een onderzoekscentrum voor buitenaards leven opgericht, 'To the Stars Academy of Arts & Science'. Daarin komen wetenschappers, luchtvaartingenieurs en mensen uit andere creatieve sectoren samen om de 'grenzen van de wetenschap' af te tasten, schrijft DeLonge in een persbericht, meldt de website van muziekblad Rolling Stone vandaag.
12/10 06u30  "Jay Z wil aandelen Weinstein kopen"Jay Z overweegt het aandeel dat Harvey Weinstein had in The Weinstein Company te kopen. De muziekondernemer praat volgens TMZ met een aantal andere investeerders over een gezamenlijke overname van de 23 procent van het bedrijf die van de in opspraak geraakte filmproducent was.
12/10 06u15  Federaal migratiecentrum Myria beschuldigt regering van onrechtmatig snijden in financiële middelenHet federaal migratiecentrum Myria heeft gisteren een dossier naar het federaal parlement gestuurd waarin ze de regering ervan beschuldigt de laatste jaren onrechtmatig in de financiële middelen van de autonome overheidsinstelling te hebben gesneden. De instelling schat dat ze hierdoor tussen 2015 en 2017 443.000 euro heeft misgelopen nadat het budget al naar beneden werd gehaald door de regering-Michel in 2014. Dat schrijft L'Echo vandaag.
12/10 06u15  Sp.a neemt genoegen met troostprijs op Antwerpse lijstGroen en sp.a in Antwerpen trekken wellicht samen naar de kiezer. De tweede plaats op hun bondgenootschapslijst gaat naar de Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels. En dus niet naar sp.a. 'Geen probleem. Zolang we N-VA maar wegkrijgen', klinkt het.
12/10 06u15  Trump speelt nucleair spelletje met IranVandaag of morgen zet Donald Trump de nucleaire overeenkomst met Iran wellicht op losse schroeven. Het Congres kan de schade beperken, maar de exacte gevolgen zijn niet te overzien. De status van de VS als betrouwbare partner zal in elk geval een nieuwe deuk krijgen.
12/10 06u15  Willen of niet, we worden zwijnen tijdens de après-ski. Waarom toch?Wie skivakantie zegt, zeg après-ski. En wie nog après-ski kan zeggen, heeft niet genoeg gedronken en zou al lang met zijn skibotten op het rood-wit geruite tafellakentje moeten staan stampen op het refrein van een Duitstalig feestnummer. De vraag? Waarom doet die après-ski de mens zo ver afglijden van de beschaving?
12/10 06u15  Moeten de Red Flames dan voor een aalmoes blijven spelen?Dissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
12/10 06u15  Kind met beperking? Niet volgens de fiscusOuders van een kind met een beperking hebben recht op extra kindergeld en een belastingkorting. Toch lopen sommigen die fiscale bonus mis, door een kronkel in de wet. Hoe kan zoiets?
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

55x Parlementaire commissie stemt tegen proces voor president Temer19/10 03u30 - De Morgen: In Brazilië heeft een parlementaire commissie de nieuwe beschuldigingen tegen president Michel Temer wegens belemmering van de rechtsgang met 39 stemmen tegen 26 aan de kant geschoven. De beslissing van de commissie geldt als een niet-bindend advies voor het lagerhuis van het Braziliaanse parlement dat volgende over de zaak moet stemmen. Verwacht wordt dat een proces tegen Temer voor het hooggerechtshof - waarvoor een tweederdemeerderheid nodig is - ook daar zal worden afgewezen.
51x Ook Nicaragua tekent klimaatakkoord. Enkel VS en Syrië blijven achter19/10 00u45 - De Morgen: Nicaragua gaat het klimaatakkoord van Parijs dan toch ondertekenen. Dat heeft president Daniel Ortega vandaag gezegd. 'Het is tijd dat Nicaragua het akkoord ondertekent. Dat zullen we in de komende dagen of weken dus doen', luidt het in een officiële mededeling. Daarmee zijn de Verenigde Staten en Syrië de enige landen die niet deelnemen.
48x Heeft Melania Trump een dubbelganger? Liefhebbers van complottheorieën denken van wel19/10 04u15 - De Morgen: Een Amerikaanse actrice heeft een complottheorie de wereld ingegooid die al ontkracht werd voor ze op internet losbarstte: Melania Trump zou vervangen zijn door een dubbelganger.
47x Politie pakt verdachte op na schietpartijen op Amerikaans bedrijventerrein19/10 04u30 - De Morgen: In de Verenigde Staten heeft de politie de verdachte van de schietpartijen in Maryland en Delaware opgepakt. Het gaat om de 37-jarige Radee Labeeb Prince, zo melden lokale media. Bij de incidenten vielen in totaal drie doden en drie gewonden.
45x VN-Veiligheidsraad roept op tot de-escalatie in Koerdische gebieden19/10 01u45 - De Morgen: De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag in een unanieme verklaring opgeroepen tot de-escalatie nadat het Iraakse leger opnieuw de controle heeft genomen over Koerdische gebieden, met name de olierijke provincie Kirkoek. Alle partijen 'moeten zich onthouden van elke bedreiging en het gebruik van geweld, en zich engageren voor een constructieve dialoog'.
45x Zelfs op de wc kijkt China mee19/10 01u45 - De Morgen: De Communistische Partij van China (CPC) gaat een veel grotere rol spelen in het dagelijkse leven. President en partijleider Xi Jinping nam ruim drie uur de tijd voor zijn uiteenzetting over zijn Nieuwe Tijdperk. 'De partij oefent het totale leiderschap over inspanningen op alle gebieden in elk deel van het land uit', zei Xi op de openingsdag van het Partijcongres.
43x Op jacht naar Belgische IS'ers in het Midden-Oosten19/10 01u45 - De Morgen: Sammy Mahdi is politicoloog en nationaal voorzitter van Jong CD&V. Zijn wisselcolumn met Derk Jan Eppink verschijnt wekelijks.
43x Voorzitter Real: 'Geen Liga zonder Barça'19/10 01u45 - De Morgen: Lees meer >
43x Wat verandert er voor de treinreiziger?19/10 01u45 - De Morgen: Lees meer >
42x Tussen mythe en boter19/10 01u45 - De Morgen: De spotlights staan deze week op Joseph Beuys, de Duitse (performance)kunstenaar met hoge spektakelwaarde. Het M KHA kijkt naar zijn Antwerpse periode en fascinatie voor een groot Eurazië, Film Fest Gent toont Beuys als de charismatische messias.

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven