maandag 23 oktober 2017, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
23/10 22u30  Jessie Ware op De Morgen Sessies: meermin van melancholie Het gaat Jessie Ware voor de wind: vorige week bracht de hitlijster van ‘Wildest Moments’ haar derde album Glasshouse uit. Exclusief voor De Morgen speelde Ware een intiem ontbijtconcert in de Brusselse Beursschouwburg. Met de piepkleine Emma in een glansrol.
23/10 22u30  30 jaar pistes en doorbraken naar Bende van Nijvel Over de motieven van de Bende van Nijvel doen ontelbare theorieën de ronde. Vijf pistes zijn in het verleden de meest geloofwaardige gebleken, maar geen enkele heeft het mysterie rond de Bende kunnen oplossen. Welke blijft overeind met de nieuwe informatie?
23/10 22u15  In 2016 brandde liefst 297.000 vierkante kilometer bos af (en 2017 wordt allicht nog erger) Bosbranden, ze zijn er jammer genoeg elk jaar. In 2016 werd een bosgebied ter grootte van Nieuw-Zeeland - of liefst 297.000 vierkante kilometer - door vlammen verwoest. Het is al van 2000 geleden dat zoveel bomen door bosbrand verloren gingen.
23/10 22u15  Nog steeds onduidelijkheid over overdracht Abdeslam Er staat nog niets 'op papier' in verband met de organisatie van de overdracht van Salah Abdeslam aan België in het licht van het proces waarin hij terechtstaat voor een schietpartij. Dit heeft het Franse Bestuur voor het Gevangeniswezen (DAP) vandaag aan het Franse persbureau AFP gezegd.
23/10 22u00  Bende-aanvallen waren altijd bloedig, soms ook zeer bizar Dat er zoveel hypotheses over de Bende van Nijvel circuleren, heeft onder andere te maken met het feit dat de aanslagen sterk van elkaar verschillen. Ook de uiteenlopende profielen van de slachtoffers verklaren waarom onderzoekers en journalisten zoveel pistes bewandelen.10 
23/10 22u00  Grafstenentekort in Siberië door grootschalige renovatie van stoepen in Moskou De burgemeester van Moskou heeft dit jaar zoveel graniet opgekocht voor de grootschalige vernieuwing van de stoepen in de hoofdstad dat mensen in Siberië nu kampen met een tekort aan grondstoffen voor grafstenen.
23/10 22u00  Topadvocaat Van Steenbrugge wil team van onderzoeksrechters: "Dossier te groot voor één rechter" Het dossier van de Bende van Nijvel kan opgelost worden als er een nieuw onderzoek komt dat geleid wordt door een team van onderzoeksrechters. Dat heeft meester Walter Van Steenbrugge, advocaat van de nabestaanden in het dossier van de Bende van Nijvel gezegd in Terzake. Volgens Van Steenbrugge heeft Bende-onderzoeksrechter Martine Michel uit Charleroi ook letterlijk toegegeven dat het dossier 'gemanipuleerd' is.10 
23/10 21u45  Heeft uw kat een duidelijke voorkeur voor de linker- of rechterpoot? Dan is het een leukere kat Is uw kat duidelijk links- of rechtspotig? Gefeliciteerd. U heeft waarschijnlijk een vriendelijk, speels, aanhankelijk huisdier. Ziet u geen duidelijke pootvoorkeur? Helaas: de kans is groot dat het beestje neurotische trekjes heeft en angstiger, agressiever en minder gehoorzaam is dan de buurkat die altijd alles rechts of juist links doet.17 
23/10 21u45  Topadvocaat Van Steenbrugge wil team van onderzoeksrechters: "Dossier te groot voor één onderzoeksrechter" Het dossier van de Bende van Nijvel kan opgelost worden als er een nieuw onderzoek komt dat geleid wordt door een team van onderzoeksrechters. Dat heeft meester Walter Van Steenbrugge, advocaat van nabestaanden in het dossier van de Bende van Nijvel, maandag gezegd in Terzake. Volgens Van Steenbrugge heeft Bende-onderzoeksrechter Martine Michel uit Charleroi ook letterlijk toegegeven dat het dossier 'gemanipuleerd' is.12 
23/10 21u30  Ontmoet Nicole Manis, de persoonlijke chaperon van R2-D2 Star Wars-droid R2-D2 is een van de eregasten op de expo Hello, Robot in het Gentse Design Museum. Geen sinecure, want de originele filmprop mag enkel door een vertrouweling van George Lucas worden in- en uitgepakt.13 
23/10 21u30  Wetenschappers ontdekken 72 nieuwe mutaties die kunnen leiden tot borstkanker Wetenschappers van 300 instituten hebben een belangrijke ontdekking gedaan over de genetische oorzaken van borstkanker. Ze hebben samen 72 nieuwe mutaties ontdekt die tot de ontwikkeling van kanker kunnen leiden. De onderzoekers beschrijven hun bevindingen in twee studies die vandaag gepubliceerd zijn in de vakbladen Nature en Nature Genetics.13 
23/10 21u30  Koninklijke Munt van België slaat laatste munt Lees meer >13 
23/10 21u15  Geens deelt mildere straffen uit in ruil voor cruciale info Koen Geens legt de laatste hand aan een wetsontwerp over een algemene regeling voor spijtoptanten inzake criminele organisaties en terrorisme. Begin volgend jaar wordt dat bij het federaal parlement ingediend. Bedoeling is om een volledige criminele of terroristische organisatie uit te schakelen door een betrokkene een voordeel te geven. 12 
23/10 21u00  Francken wil dat boerka en nikab in heel Europa verboden worden Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) pleit voor een Europees boerka- en nikabverbod. Hij verwijst daarvoor naar de Deense vrouw in nikab die in september de toegang tot ons land werd ontzegd omdat ze haar gezicht niet wilde tonen op de luchthaven van Zaventem.
23/10 21u00  Dampen in plaats van roken: verzekering omlaag Wie stopt met roken of tabak inruilt voor elektronische sigaretten kan korting krijgen op zijn schuldsaldoverzekering.
Laatste update: vandaag om 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 07u15  Ja of nee? Ultimatum voor Catalaans leider Puigdemont verstrijkt vanochtendDe Catalaanse leider Carles Puigdemont moet vanochtend duidelijk maken of hij de onafhankelijkheid nu wel of niet heeft uitgeroepen. Puigdemont zorgt al sinds vorige week voor verwarring over het afscheiden van Catalonië en Spanje heeft er genoeg van.
19/10 07u15  Na #MeToo: mannen biechten seksuele intimidatie op via #IHaveNa MeToo is er nu IHave, een nieuwe hashtag waaronder mannen bekennen dat ze vrouwen seksueel hebben lastig gevallen. Maar is dat genoeg? 'Nu dreigen we een digitale klaagmuur te creëren waar schuldig pleiten onder de juiste hashtag genoeg is om je vrij te pleiten.'
19/10 07u15  Rook in goederentrein in Geraardsbergen, hinder voor treinverkeerIn het station van Geraardsbergen is vanochtend rookontwikkeling ontstaan in een stuurpost van een goederentrein. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De brandweer is ter plaatse. De hinder voor het treinverkeer loopt intussen op, aldus Crols.
19/10 07u00  Ford roept 1,3 miljoen voertuigen terug in Noord-AmerikaFord roept in Noord-Amerika 1,34 miljoen voertuigen terug wegens problemen met de deurscharnieren. Het gaat om pick-uptrucks van het type F-150, gebouwd tussen 2015 en 2017, en het type Super Duty uit 2017. De terugroepactie kost de Amerikaanse autobouwer naar schatting 267 miljoen dollar (ruim 225 miljoen euro).
19/10 07u00  Rook in goederentrein in Geraardsbergen, beperkte hinder voor treinverkeerIn het station van Geraardsbergen is vanochtend rookontwikkeling ontstaan in een stuurpost van een goederentrein. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De brandweer is ter plaatse.
19/10 07u00  Wie aandelen wil, moet eerst test afleggenWie aandelen wil kopen, moet eerst een examen 'beleggen' afleggen. Met die maatregel wil de EU bankklanten beschermen tegen foute investeringen. 
19/10 07u00  Europa start procedure tegen ons land in strijd tegen illegale houthandelDe Europese Commissie heeft een procedure tegen België opgestart omdat het te weinig doet in de strijd tegen de illegaal houthandel. Ze oordeelde, na een klacht van milieuorganisatie Greenpeace, dat ons land te weinig controles uitoefent. Dat schrijft De Standaard vandaag.
19/10 06u45  Vandaag nog zonnig en zacht tot 22 graden, maar de herfst loert om de hoekVandaag wordt het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig ondanks de hoge sluierwolken. Die hoge sluierbewolking wordt stilaan dikker en vanuit het westen volgt er later ook middelhoge bewolking. In het westen van het land is tegen de avond wat gedruppel of een buitje niet uitgesloten. Het blijft erg zacht met maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 of plaatselijk 22 graden in Laag-België, meldt het KMI.
19/10 06u45  Het is van levensbelang dat ook mannelijke slachtoffers praten over wat hen is overkomenWim Slabbinck is klinisch seksuoloog en auteur van Waarom mannen geen seksboeken kopen.
19/10 06u30  Europa start procedure tegen België in strijd tegen illegale houthandelDe Europese Commissie heeft een procedure tegen België opgestart omdat het te weinig doet in de strijd tegen de illegaal houthandel. Ze oordeelde, na een klacht van milieuorganisatie Greenpeace, dat ons land te weinig controles uitoefent. Dat schrijft De Standaard vandaag.
19/10 06u15  Emery prijst gretig Anderlecht: "Het heeft getoond dat het verdient om Champions League te spelen"PSG-coach Unai Emery kon uiteraard niet klagen over de prestatie van zijn team na de 0-4 overwinning op Anderlecht op de derde speeldag in groep B van de Champions League. 'Maar Anderlecht heeft vandaag getoond dat het verdient om in de Champions League te spelen', liet hij optekenen.
19/10 06u15  Waarom je een mug niet ziet wegvliegen nadat ze je prikteNadat ze zich bij hun slachtoffer hebben volgezogen, hanteren muggen een speciale techniek om ongezien en veilig weg te komen. Deze bestaat uit een combinatie van een extra snelle vleugelslag kort voor het opstijgen en het geleidelijk opvoeren van de druk door middel van hun lange poten.
19/10 06u15  Spaanse furie tegen Michel: Rajoy razend om uitspraken over Catalonië-crisisSpanje reageert furieus op enkele uitspraken van premier Michel over de Catalaanse crisis. De regering-Rajoy heeft het over ‘onaanvaardbare aanvallen’ en trekt haar steun in voor de kandidatuur van Catherine De Bolle als topvrouw van Europol.
19/10 06u15  Aandelen kopen? Eerst slagen voor examenU kent het verschil tussen een aandeel en een obligatie? U kijkt niet vreemd als iemand over kapitaalgarantie spreekt? Dan slaagt u mogelijk voor het examen dat u vanaf januari moet afleggen om te mogen beleggen. Die Europese maatregel moet de consument beter beschermen.
19/10 06u15  Seksueel geweld is niet enkel #metoo, het is ook #mentooWim Slabbinck is klinisch seksuoloog en auteur van Waarom mannen geen seksboeken kopen.
19/10 06u15  Lang leve Fins design! Finland viert 100 jaar onafhankelijkheid, en de merken vieren meeAls de Finnen op 6 december 100 jaar onafhankelijkheid vieren, kijken ze terug op een rijk verleden van vormgeving. Welkom in Finland, waar design geen elitezaak is. 
19/10 06u15  Nederland is geen normaal land meerDissidentie mag ook. Onder die vlag vaart Hugo Camps elke donderdag.
19/10 06u15  Hoe minder hij nog met die kleine te maken kreeg, hoe beterFrederik De Backer schrijft elke donderdag over de grauwe wereld die we zo veel mogelijk proberen te negeren.
19/10 06u00  Sp.a "Diversiteitssubsidies Vlaamse regering slaan niet aan"Tussen mei en augustus hebben amper 41 kmo's een subsidie aangevraagd voor diversiteitsacties, en ook het aantal diversiteitsplannen bij ondernemingen is fors gedaald, terwijl dat er vroeger jaarlijks ruim 800 waren. Dat zegt sp.a-parlementslid Yasmine Kherbache, die de hervormingen van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) met de vinger wijst.
19/10 04u30  Politie pakt verdachte op na schietpartijen op Amerikaans bedrijventerreinIn de Verenigde Staten heeft de politie de verdachte van de schietpartijen in Maryland en Delaware opgepakt. Het gaat om de 37-jarige Radee Labeeb Prince, zo melden lokale media. Bij de incidenten vielen in totaal drie doden en drie gewonden.
19/10 04u15  Heeft Melania Trump een dubbelganger? Liefhebbers van complottheorieën denken van welEen Amerikaanse actrice heeft een complottheorie de wereld ingegooid die al ontkracht werd voor ze op internet losbarstte: Melania Trump zou vervangen zijn door een dubbelganger.
19/10 03u30  Parlementaire commissie stemt tegen proces voor president TemerIn Brazilië heeft een parlementaire commissie de nieuwe beschuldigingen tegen president Michel Temer wegens belemmering van de rechtsgang met 39 stemmen tegen 26 aan de kant geschoven. De beslissing van de commissie geldt als een niet-bindend advies voor het lagerhuis van het Braziliaanse parlement dat volgende over de zaak moet stemmen. Verwacht wordt dat een proces tegen Temer voor het hooggerechtshof - waarvoor een tweederdemeerderheid nodig is - ook daar zal worden afgewezen.
19/10 02u45  VN: "Dagelijks sterven wereldwijd nog 7.000 pasgeboren kinderen"De kindersterfte is wereldwijd zo goed al gehalveerd sinds het jaar 2000, maar toch sterven er dagelijks nog altijd 7.000 pasgeboren kinderen. Dat blijkt vandaag uit het VN-rapport 'Levels and Trends in Child Mortality 2017'. Vooral in Sub-Sahara-Afrika en Zuid-Azië sterven nog heel wat kinderen kort na de geboorte.
19/10 02u30  Klimaatdoelstelling halen, dat lijkt niet dringendHaalt Vlaanderen de klimaatdoelstellingen tegen 2030? N-VA toont zich erg kritisch over de ambities van energieminister Bart Tommelein (Open Vld). Bovendien sprak de helft van de Vlaamse ministers zijn klimaatbudget voor dit jaar nog niet aan.
19/10 02u30  Superbelegger schenkt 15,3 miljard euro wegLees meer >
19/10 02u30  Politieke impasse in Catalonië weegt op toeristische sectorDe politieke crisis in Catalonië begint gevolgen te krijgen voor de lokale toeristische industrie. Deze zijn niet te overzien.
19/10 02u15  Ook Britse Labourleider Corbyn zakt vandaag af naar BrusselJeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zal vandaag naar Brussel afzakken om in de marge van de Europese top te pogen de brexit-gesprekken uit het slop te halen. Dat meldt zijn partij. Corbyn zal vergezeld worden door Keir Starmer, de schaduwminister voor de Britse uitstap uit de EU, en Barry Gardiner, schaduwminister voor Internationale Handel.
19/10 01u45  VN-Veiligheidsraad roept op tot de-escalatie in Koerdische gebiedenDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag in een unanieme verklaring opgeroepen tot de-escalatie nadat het Iraakse leger opnieuw de controle heeft genomen over Koerdische gebieden, met name de olierijke provincie Kirkoek. Alle partijen 'moeten zich onthouden van elke bedreiging en het gebruik van geweld, en zich engageren voor een constructieve dialoog'.
19/10 01u45  Zelfs op de wc kijkt China meeDe Communistische Partij van China (CPC) gaat een veel grotere rol spelen in het dagelijkse leven. President en partijleider Xi Jinping nam ruim drie uur de tijd voor zijn uiteenzetting over zijn Nieuwe Tijdperk. 'De partij oefent het totale leiderschap over inspanningen op alle gebieden in elk deel van het land uit', zei Xi op de openingsdag van het Partijcongres.
19/10 01u45  Op jacht naar Belgische IS'ers in het Midden-OostenSammy Mahdi is politicoloog en nationaal voorzitter van Jong CD&V. Zijn wisselcolumn met Derk Jan Eppink verschijnt wekelijks.
19/10 01u45  Voorzitter Real: 'Geen Liga zonder Barça'Lees meer >
19/10 01u45  Wat verandert er voor de treinreiziger?Lees meer >
19/10 01u45  Dagje vrij voor levenslang gevangenen?Lees meer >
19/10 01u45  RechtzettingLees meer >
19/10 01u45  Tussen mythe en boterDe spotlights staan deze week op Joseph Beuys, de Duitse (performance)kunstenaar met hoge spektakelwaarde. Het M KHA kijkt naar zijn Antwerpse periode en fascinatie voor een groot Eurazië, Film Fest Gent toont Beuys als de charismatische messias.
19/10 01u45  TelexLees meer >
19/10 01u45  Francken krijgt ongelijk in Luik: Sudanezen niet uitgewezenDe rechtbank van Luik heeft het derdenverzet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) verworpen. De Sudanezen in het gesloten centrum van Vottem mogen niet worden teruggestuurd.
19/10 01u45  Oud-president doet zijn zinLees meer >
19/10 01u45  'Ze noemden mij de Tovenaar uit Brussel'Opgegroeid in Brussel, gevormd in Arnhem. Negen jaar Vitesse boetseerden Onur Kaya (31) voorgoed als voetballer en als mens. Vanavond volgt met Zulte Waregem het warme weerzien. Een flashback naar zijn Hollandse periode.
19/10 01u45  En maar hopen dat de automobilisten je zienWat is de oorzaak van de dodelijke ongelukken van de laatste weken? Om te weten waaraan het ligt, doorkruisen we Antwerpen met de fiets, van Antwerpen-Centraal naar de Sint-Bernardsesteenweg en de Italiëlei.
19/10 01u45  Holebi's onder vuur in Marokko en TadzjikistanZowel in Marokko als Tadzjikistan heeft de lgbt-gemeenschap het moeilijk. In dat laatste land moeten ze een verplichte medische screening ondergaan. En de Marokkaanse minister voor Mensenrechten liet zich wel erg laatdunkend uit over homo's.
19/10 01u45  Aantal hogeschoolstudenten in Vlaanderen stijgt lichtHet aantal studenten dat in 2017 begon aan de Vlaamse hogescholen stijgt, maar in heel wat belangrijke opleidingen blijft het aantal inschrijvingen toch dalen.
19/10 01u45  Charleroi houdt Penneteau langer aan boordLees meer >
19/10 00u45  Ook Nicaragua tekent klimaatakkoord. Enkel VS en Syrië blijven achterNicaragua gaat het klimaatakkoord van Parijs dan toch ondertekenen. Dat heeft president Daniel Ortega vandaag gezegd. 'Het is tijd dat Nicaragua het akkoord ondertekent. Dat zullen we in de komende dagen of weken dus doen', luidt het in een officiële mededeling. Daarmee zijn de Verenigde Staten en Syrië de enige landen die niet deelnemen.
19/10 00u15  Canadese premier in tranen bij aankondiging dood bevriende zanger: "We zijn een minder land zonder Gord Downie onder ons"Zanger Gordon 'Gord' Downie van de Canadese rockband Tragically Hip is op 53-jarige leeftijd gestorven. De zanger was goed bevriend met de Canadese premier Justin Trudeau, die in tranen zijn condoleances namens het Canadese volk uitbracht.
19/10 00u15  "Trump beloofde vader overleden soldaat 25.000 dollar, maar kwam belofte nooit na"De Amerikaanse president Donald Trump heeft de vader van een in juni omgekomen soldaat tijdens een telefoongesprek 25.000 dollar uit eigen zak beloofd. Geld zag de man naar eigen zeggen echter nooit. Dat schrijft The Washington Post na de ophef die in de VS is ontstaan over Trumps omgang met de ouders van overleden soldaten.
19/10 00u15  Gezond brood waar je níét dik van wordt: veggie groentebrood met broccoli en fetaBrood eten is niet altijd een goed idee, zeker niet voor wie koolhydraten en gluten wil vermijden. Smacht je toch naar een sneetje? Dit vegetarisch brood bevat bijna niks anders dan groenten, je krijgt dus alleen maar vitamines en géén dikmakers binnen. Werk af met een broccoli-fetaslaatje voor een lunch die alleen maar ultragezond is!
18/10 23u45  Blunderende Svilar betaalt meteen leergeld, maar krijgt wel lof van José MourinhoIn groep A kregen we in Benfica - Manchester United een Belgisch onderonsje. Mile Svilar in de ene hoek tegenover Romelu Lukaku in de andere hoek. Niet toevallig allebei opgegroeid in de jeugd van Anderlecht. Svilar eiste ongewild de hoofdrol op door met de bal in de handen de doellijn te overschrijden. Het bleef bij 0-1 zodat Manchester United met 9 op 9 aan de groepsfase is begonnen.
18/10 23u00  "Catalonië roept formeel onafhankelijkheid uit als Spanje morgen autonomie opheft"De Catalaanse premier Carles Puigdemont zal formeel en ondubbelzinnig de onafhankelijkheid van Catalonië uitroepen als Spanje morgen beslist de autonomie van de regio aan banden te leggen. Dat is de partij van Puigdemont vanavond overeengekomen.
18/10 23u00  Twee goals Hazard (één met de kop!) bezorgen Chelsea gelijkspel tegen Nainggolan - Carrasco kan ook in Qarabag niet winnenAtletico Madrid is vanavond in Azerbeidzjan op de derde speeldag in de Champions League niet verder geraakt dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Qarabag (0-0). De Madrilenen wachten nog steeds op hun eerste overwinning in de groepsfase van het kampioenenbal. De andere wedstrijd in groep C was wél een heus spektakelstuk. Chelsea en AS Roma hielden elkaar na een doelpuntenkermis én twee treffers van Eden Hazard in evenwicht: 3-3.
18/10 22u45  Blunderende Svilar betaalt meteen leergeld tijdens zijn debuut in de CL tegen Manchester UnitedIn groep A kregen we in Benfica - Manchester United een Belgisch onderonsje. Mile Svilar in de ene hoek tegenover Romelu Lukaku in de andere hoek. Niet toevallig allebei opgegroeid in de jeugd van Anderlecht. Svilar eiste ongewild de hoofdrol op door met de bal in de handen de doellijn te overschrijden. Het bleef bij 0-1 zodat Manchester United met 9 op 9 aan de groepsfase is begonnen.
18/10 22u45  Bayern München is in groep van Anderlecht maatje te groot voor CelticIn die andere wedstrijd van de groep van Anderlecht hield Bayern München thuis schietoefeningen tegen Celtic Glasgow. De 'Rekordmeister' was een maatje te groot voor de Schotten en haalde het uiteindelijk met 3-0. Goed voor hun tweede zege in de groepsfase.
18/10 22u15  Superbelegger schenkt 15,3 miljard euro weg (maar echt arm zal hij niet worden)Multimiljardair George Soros (87) maakt het grootste deel van zijn fortuin over aan zijn stichting Open Society Foundations. Het gaat om 15,3 miljard euro. OSF groeit zo uit tot de derde grootste stichting van de wereld en de tweede grootste in de VS, na die van Bill Gates en diens vrouw Melinda.
18/10 22u15  Geens voorstander om gevangenen met levenslang af en toe dagje buiten te latenMinister van Justitie Koen Geens is er niet tegen om gevangenen die levenslang hebben gekregen en niet meteen zicht hebben op een voorlopige invrijheidsstelling, af en toe - en onder begeleiding - een dag vrij te geven buiten de gevangenis. Maar de bevoegdheid daarvoor ligt wel bij de strafuitvoeringsrechtbanken, klonk het vanavond in Terzake.
18/10 22u15  De vrouwelijke commandant die de strijd om Raqqa leidde en IS op de knieën dwongEen virale foto toont haar wuivend met een overwinningsvlag op het iconische Naim-plein in de veroverde IS-hoofdstad Raqqa. Maar een postermeisje is ze allerminst. In beeld is de Koerdische Rojda Felat, een commandante die duizenden strijders aanvoerde in de strijd tegen de jihadisten van Islamitische Staat.
18/10 22u00  Deze tv-presentatrice en socialite neemt het in presidentsverkiezingen op tegen PoetinPresident Poetin krijgt volgend jaar bij de Russische presidentsverkiezingen concurrentie van Ksenia Sobtsjak, een kritische televisiepresentatrice en societyfiguur. Sobtsjak heeft vandaag via Instagram bekendgemaakt dat ze aan de verkiezingen wil meedoen onder het motto 'tegen allemaal'.
18/10 21u30  Raonic tennist niet meer in 2017 - Flipkens en Bouchard dubbelen verder in LuxemburgLees meer >
18/10 21u30  In Waanrode loopt de tijd snellerLees meer >
18/10 21u15  "2017 voorlopig tweede warmste jaar ooit, na 2016"Dit jaar is tot nu toe het tweede warmste jaar sinds het begin van de waarnemingen. Dat meldt het Amerikaans National Oceanic and Athmospheric Administration (NOAA), vergelijkbaar met het KMI. De gemiddelde temperatuur over land en oceaan lag 0,87 graden Celsius boven het gemiddelde van de 20e eeuw - in 2016 was dat 0,99 graden boven dat gemiddelde.
18/10 21u15  Antwerpen, waar de auto nog op een voetstuk staatDrie omgekomen fietsers in slechts enkele weken tijd. Wat moet er in Antwerpen gebeuren om daar verandering in te brengen? 'Ik ga niemand verbieden om met de auto naar de stad te komen', zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).
18/10 21u15  Wie springt in het vacuüm dat Islamitische Staat achterlaat?Nu het gevaar van Islamitische Staat is bezworen, het kalifaat zo goed als verpulverd en de gemeenschappelijke vijand verslagen, borrelen ogenblikkelijk oude conflicten weer op.
18/10 21u15  Sector stelt zich vragenLees meer >
18/10 21u15  Jóhann Jóhannsson is filmcomponist van het jaarNiet La La Land-componist Justin Hurwitz, wel Jóhann Jóhannsson is uitgeroepen tot beste filmcomponist van het jaar. Hij kreeg de prijs woensdagavond tijdens de World Soundtrack Awards (WSA) op Film Fest Gent.
18/10 21u00  We fietsten langs de dodelijke kruispunten in AntwerpenVerontwaardiging alom over alweer een fataal fietsongeval in Antwerpen. Het derde in twee weken tijd. We fietsten langs de dodelijke kruispunten.
18/10 21u00  Trump bijt van zich af na telefoontje naar weduwe overleden soldaat: "Ik heb dat helemaal niet gezegd"Tot grote afschuw van het Witte Huis gaat de storm rond de inhoud van het telefoongesprek dat Donald Trump voerde met de weduwe van een overleden soldaat, niet liggen. Integendeel zelfs, de Amerikaanse president weert zich als een duivel in een wijwatervat en blijft erbij dat hij niet heeft gezegd dat soldaat La David Johnson 'wist waar hij voor tekende'.
18/10 21u00  Straks prijzenoorlog op de brillenmarkt?Lees meer >
18/10 21u00  'Game of Ghenteneers' moet bewoners en studenten samenbrengenStudenten zijn meer dan overlast, ze maken deel uit van de buurt. Dat wil de stad Gent duidelijk maken. Het vehikel: Game of Ghenteneers, waar twee delen van één studentenwijk het tegen elkaar opnemen.
18/10 21u00  Smartwatch kinderen makkelijk te hackenLees meer >
18/10 20u45  Poetin krijgt presidentiële concurrentie van de 'Paris Hilton' van RuslandDe in Rusland bekende tv-persoonlijkheid Ksenia Sobtsjak wil een gooi doen naar het presidentschap. De Russische presidentsverkiezingen worden volgend jaar in maart gehouden.
18/10 20u45  Gatz overweegt meldpunt voor misbruik in de cultuursectorVlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) wil samen met de cultuursector nagaan of er nood is aan meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft hij vandaag geantwoordin het Vlaams parlement op vragen van Katrien Schryvers (CD&V), Elke Van den Brandt (Groen), Marius Meremans (N-VA) en Katia Segers (sp.a).
18/10 20u45  Hapjes en drankjes voor de cohesieStudenten zijn meer dan overlast, ze maken deel uit van de buurt. Dat wil de stad Gent duidelijk maken. Het vehikel: Game of Ghenteneers, waar twee delen van één studentenwijk het tegen elkaar opnemen.
18/10 20u30  Atletico kan met Carrasco ook tegen Qarabag niet winnenAtletico Madrid is vanavond in Azerbeidzjan op de derde speeldag in de Champions League niet verder geraakt dan een doelpuntenloos gelijkspel tegen Qarabag (0-0). De Madrilenen wachten nog steeds op hun eerste overwinning in de groepsfase van het kampioenenbal.
18/10 20u30  Reden tot zorg: dramatische afname aantal insectenEen Duits onderzoeksteam heeft aangetoond wat al intuïtief werd aangevoeld: het aantal insecten is dramatisch gedaald. Reden tot grote zorg, vinden biologen en ecologen. 'We hebben insecten knetterhard nodig.'
18/10 20u30  Makelaar verkoopt twee keer hetzelfde huisLees meer >
18/10 20u30  Onze journalist ging fietsen in Antwerpen: "Even niet opletten en je rijdt tegen een bus"Wat is de oorzaak van de dodelijke ongelukken van de laatste weken? Om te weten waaraan het ligt, doorkruisen we Antwerpen met de fiets, van Antwerpen-Centraal naar de Sint-Bernardsesteenweg en de Italiëlei. 
18/10 20u15  Lifetime Achievement Award voor Yves Deruyter en platenlabel PIASBinnen iets minder dan een maand worden de Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt, maar de eerste winnaars zijn nu al bekend. Lifetime Achievement Awards zijn er voor Yves Deruyter en PIAS. Témé Tan, Vitesse en blackwave. krijgen de stempel 'most promising artists'.
18/10 20u15  Premier Michel geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingenEerste minister en titelvoerend burgemeester van Waver Charles Michel (MR) is geen lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. 'Ik wil me tot op het einde van de legislatuur volledig concentreren op de actie van de federale regering', kondigt hij aan.
18/10 20u15  Meer ongevallen met e-bikes bij 65-plussersLees meer >
18/10 20u15  Dit zijn de plannen van nieuwe NMBS-baasLees meer >
18/10 20u00  Nergens beter dan naast de autostradeWat is de oorzaak van de dodelijke ongelukken van de laatste weken? Om te weten waaraan het ligt, doorkruisen we Antwerpen met de fiets, van Antwerpen-Centraal naar de Sint-Bernardsesteenweg en de Italiëlei. 
18/10 20u00  Horrorklassieker 'De Lift' volledig opgepoetst en gedigitaliseerdDe Nederlandse horrorklassieker 'De Lift' blaast volgend jaar 35 kaarsjes uit. Volgende week is er een grote reünie van de cast en crew in de Amsterdamse bioscoop Kriterion, waar een volledig opgepoetste en gedigitaliseerde versie van de wereldberoemde debuutfilm van regisseur Dick Maas (Flodder, Amsterdamned, Moordwijven, sint) wordt vertoond.
18/10 20u00  "Laat de natuur de klimaatverandering oplossen"Natuurlijke oplossingen zoals het aanplanten van bomen en de bescherming van waardevolle gebieden, kunnen meer dan een derde van de klimaatinspanningen opleveren die nodig zijn tegen 2030. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek naar bos- en landbeheer.
18/10 20u00  Vermist koppel gevonden in kanaalLees meer >
18/10 20u00  Nieuwe studie vindt link tussen dyslexie en zicht, die voor verwarring zorgt in hersenenKan dyslexie binnenkort genezen worden? Franse onderzoekers stemmen zich voorzichtig optimistisch, nu ze een mogelijke oorzaak van de leerstoornis gevonden hebben. Dat schrijft de BBC.
18/10 20u00  VTM NIEUWS raakt ongehinderd wapendepot binnenLees meer >
18/10 19u45  Opgepast, Gent: de Russen komen!De Gentse Handelsbeurs viert deze maand haar vijftiende verjaardag. En de Russische Oktoberrevolutie viert deze maand haar honderdste verjaardag. Het collectief CirQ brengt een nieuwe Oktobernacht, dit keer op de Kouter in Gent, om de twee verjaardagen samen te vieren. “We hebben weer nood aan radicale ideeën, net als toen.”
18/10 19u45  De dodelijke ongevallen in Antwerpen zijn een zaak van politieke verantwoordelijkheidLees meer >
18/10 19u45  Intern onderzoek gestart naar wapendepotLees meer >
18/10 19u45  "Is dit een visser of een performance?"Het lieflijke St Ives, in het uiterste puntje van Groot-Brittannië, is het verbouwde Tate-museum weer open. Hier vind je een Rothko, Mondriaan en de imposante Hepworth. Of hoe een afgelegen vissersstadje een kunstenaarskolonie werd én een wereldberoemd museum aantrok.
18/10 19u45  "Neem slaap au sérieux"Wie maar zes uur per etmaal slaapt, schaadt zijn gezondheid, meent de Amerikaanse neuroloog Matthew Walker. Hij pleit voor minstens acht uur, en terecht. 'Als slechte nachten jaren aanhouden, kunnen er ernstige lichamelijke klachten volgen', zeggen ook experts bij ons.
18/10 19u15  Een vuile oorlog voor zuiver water: "Daar liggen de zwembaden, en wij leven in een woestijn"De spanningen tussen Israël en Palestina hebben veel te maken met de meest kostbare grondstof van de regio: water. 'De Oslo-akkoorden stelden dat er in 2000 een akkoord moest zijn over de verdeling van de bronnen. Twintig jaar later heeft Israël nog steeds alles in handen.'
18/10 19u15  Raonic tennist niet meer in 2017Lees meer >
18/10 18u45  "De toestand is hopeloos": Maltese journaliste drukte radeloosheid uit in laatste woorden voor haar doodOp de dag dat ze werd vermoord, heeft Daphne Caruana Galizia nog een beklijvende blogpost geschreven over een corruptieaffaire rond premier Muscat en zijn Labour-partij. Vooral de laatste zin van de journaliste klinkt achteraf beschouwd beangstigend: 'Overal waar je kijkt, zijn er bedriegers. De situatie is hopeloos.'
18/10 18u45  Walvis zwemt haven van Marseille inEen walvisachtige, een walvis of een vinvis, van vijftien meter lang is vandaag verzeild geraakt in de haven van de Franse kuststad Marseille. Het dier zat minstens een uur vast voor het met de hulp van de brandweer opnieuw richting open zee zwom.
18/10 18u30  'Is dit een visser of een performance?'Het lieflijke St Ives, in het uiterste puntje van Groot-Brittannië, is het verbouwde Tate-museum weer open. Hier vindt je een Rothko, Mondriaan en de imposante Hepworth. Of hoe een afgelegen vissersstadje een kunstenaarskolonie werd én een wereldberoemd museum aantrok.
18/10 18u30  Nederland ontfermt zich over twee bijzondere vluchtelingenTwee jonge tijgers uit Syrië zijn maandagavond aangekomen in het opvangcentrum Felida Big Cat Centre in Nijeberkoop, in het noorden van Nederland. De getraumatiseerde roofdieren (een mannetje en een vrouwtje) zijn gered uit de dierentuin Magic World in het door oorlogsgeweld geteisterde gebied rond de stad Aleppo.
18/10 18u15  Weinig slapen is niet stoer maar stomWie maar zes uur per etmaal slaapt, schaadt zijn gezondheid, meent de Amerikaanse neuroloog Matthew Walker. Hij pleit voor minstens acht uur. En dat is terecht.
18/10 18u15  Waarover men niet spreken kan, moet men zwijgen, meneer ElchardusLuc Denys is advocaat en lesgever vreemdelingenrecht aan de Brusselse Balie.
18/10 18u15  De toekomst van de NMBS: dit verandert er allemaal voor u, de reizigerSpoorbaas Sophie Dutordoir maakt van veiligheid en communicatie NMBS' stokpaardjes. En dat moet u, de reiziger, zo snel mogelijk merken. Wij lijsten een aantal veranderingen die de komende jaren gepland staan, even voor u op.
18/10 18u15  'Tytgat Chocolat' wint Diversiteitsprijs in CannesDe fictiereeks 'Tytgat Chocolat', elke zondagavond op Eén, heeft in de Franse badplaats Cannes de Internationale Diversiteitsprijs gewonnen. Dat meldt productiehuis De Mensen vandaag en de VRT bevestigt het nieuws.
18/10 18u15  Jihadisten uit Raqqa nu in handen van geheime dienstenNa de strijd in het vroegere bolwerk Raqqa van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) is een reeks buitenlandse jihadisten in handen van westerse diensten gevallen. Dit heeft de ngo Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten gezegd.
18/10 18u15  "Herinnering aan een soort": fotograaf wint prestigieuze prijs met schokkende fotoDe Zuid-Afrikaanse fotojournalist Brent Stirton heeft de prestigieuze 'Wildlife Photographer of the Year'-prijs gewonnen voor zijn keiharde foto van een neushoorn; vermoord en gruwelijk verminkt. 'Herinnering aan een soort', zo titelde de fotograaf het gitzwarte beeld. Ooit waren er veel zwarte neushoorns, nu is de soort ernstig bedreigd.
18/10 18u00  200 miljoen aan coke tussen bananen in haven van AntwerpenDe Nederlandse en Belgische politie hebben in de haven van Antwerpen 5300 kilo cocaïne ontdekt in een container met bananen. De partij, afkomstig uit Colombia, heeft een straatwaarde van naar schatting ruim 200 miljoen euro.
18/10 18u00  Schimmelvrije ruimte gevonden voor opslag bewijsstukken Brusselse griffieDe Regie der Gebouwen heeft een ruimte gevonden voor de opslag van overtuigingsstukken. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag in de Kamer aangekondigd. Daarrond was een probleem gerezen, omdat de huidige ruimte in het Brusselse justitiepaleis kampt met schimmel, waardoor de voorzitters van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg beslisten de griffie van de overtuigingsstukken te sluiten.
18/10 18u00  Controleactie op Brussels openbaar vervoer: 828 zwartrijders betraptBij de grootscheepse controleactie die gisterenavond werd uitgevoerd op het Brusselse openbaar vervoer, zijn in totaal 828 zwartrijders betrapt. Dat meldt de federale politie. Ook pakte de politie in het Zuidstation drie gauwdieven op en een persoon die in het bezit was van gestolen gsm's en bankkaarten. 27 mensen bleken drugs bij te hebben en 18 mensen hadden geen geldige verblijfsdocumenten.
18/10 18u00  VTM-journalist geraakt zonder problemen grootste wapendepot van België binnenGerechtelijk journalist en terreurexpert Faroek Özgünes is erin geslaagd om zonder problemen de proefbank voor vuurwapens in Luik binnen te geraken. Daar liggen kalasjnikovs en automatische oorlogswapens opgeslagen. Toch kon Özgünes er zomaar binnenwandelen. 'Er is ons op geen enkel moment gevraagd wie we waren of wat we daar kwamen doen en we werden niet geregistreerd.'
18/10 18u00  #MeToo-getuigenis: "Je hebt vooral geen 'ja' gezegd", zei de politiemanDit is een anonieme getuigenis. Naam en adres bekend bij de redactie.
18/10 17u45  Tweede Amerikaanse rechter blokkeert nieuwe versie inreisverbodEen federaal rechter van de Amerikaanse staat Maryland heeft de derde versie van het inreisverbod van president Donald Trump geblokkeerd. Dat gebeurde enkele uren nadat ook een andere rechter in Hawai gisteren een gelijkaardige beslissing had genomen.
18/10 17u30  Storm van kritiek na Trumps bewering dat hij families gedode soldaten beter behandelt dan ObamaGebruik de dood van militairen, zo is een gouden regel in de Amerikaanse politiek, niet voor eigen gewin. Donald Trump is in een politieke storm terechtgekomen door zich hiervan niets aan te trekken. 
18/10 17u30  Waarom kankerpatiënten toch maar beter suiker blijven etenSuiker doet kankercellen sneller groeien, blijkt uit nieuw Belgisch onderzoek. 'En dus kunnen kankerpatiënten die suiker maar beter vermijden', beweren de onderzoekers. 'Een voorbarige conclusie', vinden oncologen. 'Onze patiënten hebben net baat bij een energierijk dieet.'
18/10 17u30  Drie doden bij schietpartij op bedrijventerrein in VS: schutter spoorloosOp een bedrijventerrein in Edgewood in de Amerikaanse staat Maryland heeft een schutter omstreeks 9.00u plaatselijke tijd verschillende slachtoffers gemaakt. Dat meldt de lokale politie. De schutter is gevlucht en is spoorloos.
18/10 17u16  "Herinnering aan een soort" Fotograaf wint prestigieuze prijs met schokkende fotoDe Zuid-Afrikaanse fotojournalist Brent Stirton heeft de prestigieuze 'Wildlife Photographer of the Year'-prijs gewonnen voor zijn keiharde foto van een neushoorn; vermoord en gruwelijk verminkt. 'Herinnering aan een soort', zo titelde de fotograaf het gitzwarte beeld. Ooit waren er veel zwarte neushoorns, nu is de soort ernstig bedreigd. Voor de fotograaf was deze lugubere scène één van de zovele slachtpartijen waar hij op stootte als onderdeel van een onderzoek naar stroperij en de illegale handel in neushoornproducten.
18/10 17u16  Opschudding door blote borsten in Vlaams parlementOngewoon beeld vanmiddag tijdens de plenaire zitting van het Vlaams parlement, toen twee vrouwen in de toeschouwerstribune plots de vergadering onderbraken en hun boezem ontblootten. De zitting werd korte tijd geschorst en de dames werden opgepakt door de aanwezige veiligheidsagenten.
18/10 17u16  #MeToo-getuigenis: "Je hebt vooral geen 'ja' gezegd", wist de politiemanDit is een anonieme getuigenis. Naam en adres bekend bij de redactie.
18/10 17u16  Waarom steeds meer Belgen in de herfstvakantie op reis gaanSteeds meer Belgen kiezen een vliegvakantie om er tijdens de herfstvakantie op uit te trekken. Toerismegroep TUI noteerde de voorbije 3 jaar telkens een stijging van 10 procent. 'Van iedereen die in de winter op vakantie gaat, doet een kwart dat in de herfst', zegt Laura Van Waeyenberge van Thomas Cook. 'Voor die herfsttrip kiest 55 procent voor het vliegtuig en de resterende 45 procent voor de auto.'
18/10 17u00  Vlaanderen is Hollywood niet: we hebben hier geen WeinsteinsJan Verheyen is regisseur. Zijn jongste film Het tweede gelaat gaat deze week in première
18/10 17u00  Gerda Dendooven - 'Tabac': de belofte van een stilstaande treinEen railroad novel of toch vooral een bonte verzameling jeugdherinneringen? Gerda Dendooven weet niet goed richting te kiezen in het slepende Tabac, haar eerste 'roman voor volwassenen'. Spoorslags stapelen de clichés zich op.
18/10 17u00  Verschillende slachtoffers bij schietpartij op bedrijventerrein in VS: schutter spoorloosEr is momenteel een schietpartij aan de gang in een bedrijventerrein in Edgewood in de Amerikaanse staat Maryland. Dat meldt de lokale politie.
18/10 16u45  Onenigheid in liberale familie over exportvergunningen wapens: "Dit is te gek voor woorden"Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) is niet te spreken over de beslissing van de Waalse regering onder leiding van de MR om 25 nieuwe exportvergunningen voor wapens naar Saoedi-Arabië toe te kennen. De Croo is 'zwaar teleurgesteld'.
18/10 16u45  VN vraagt 98 miljoen dollar om banaan van ondergang te reddenFAO, de wereldvoedsel- en landbouworganisatie, luidt de noodklok over de Panamaziekte, die de bananenplant helemaal dreigt uit te roeien. De VN-organisatie heeft vandaag 98 miljoen dollar gevraagd om de strijd tegen de schimmelziekte te kunnen voeren.
18/10 16u45  Schietpartij aan de gang in bedrijvenpark VS: verschillende slachtoffersEr is momenteel een schietpartij aan de gang in een bedrijvenpark in Edgewood in de Amerikaanse staat Maryland. Dat meldt de lokale politie.
18/10 16u45  Frans muziekblad zet zanger op cover die zijn vriendin doodsloeg - en moet diep door het stofHet zou elke maand een controversiële beslissing zijn om zanger Bertrand Cantat op de cover van een tijdschrift te zetten. Maar nu zorgt het afbeelden van de man die zijn vriendin doodsloeg voor extra verontwaardiging in Frankrijk.
18/10 16u45  Kiezen tussen Neymar of Eden Hazard. Thomas Meunier weet het wel: "Hazard, zonder enige twijfel"Thomas Meunier traint dagelijks met wereldsterren. Is het niet bij zijn club Paris Saint-Germain dan wel bij de Rode Duivels. In een interview met L'Avenir kreeg de scorende rechtsachter de keuze voorgeschoteld: Neymar (ploegmakker bij PSG) of Eden Hazard (ploegmaat bij de Rode Duivels). Meunier wist wel raad met die keuze.
18/10 16u30  Nieuwste trend bij Netflix-gebruikers: binge-racingVergeet binge-watching! Binge-racing, zoals Netflix het zelf graag noemt, is de nieuwste trend. Steeds meer gebruikers proberen een nieuwe reeks binnen de 24 uur na de release helemaal te bekijken, zo melden Amerikaanse media. 
18/10 16u30  Voormalig topcrimineel regisseert eigen misdaadthrillerVeel fantasie had François Troukens niet nodig voor zijn eerste langspeelfilm ‘Tueurs’. De Waalse regisseur heeft een verleden als topcrimineel. Zijn misdaadthriller, met Kevin Janssens in een bijrol, komt pas in december in de bioscoop, maar werd gisteren al vertoond op Film Fest Gent. Voer voor fans van zware jongens. “Ons gevangenissysteem is er niet op gericht mensen beter te maken.”
18/10 16u15  Van gangster tot regisseur: François Troukens debuteert met 'Tueurs'Veel fantasie had François Troukens niet nodig voor zijn eerste langspeelfilm ‘Tueurs’. De Waalse regisseur heeft een verleden als topcrimineel. Zijn misdaadthriller, met Kevin Janssens in een bijrol, komt pas in december in de bioscoop, maar werd gisteren al vertoond op Film Fest Gent. Voer voor fans van zware jongens. “Ons gevangenissysteem is er niet op gericht mensen beter te maken.”
18/10 16u15  Thomas Cook start nieuwe maatschappij op MallorcaThomas Cook Airlines richt een nieuwe luchtvaartmaatschappij op met basis op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Die maatschappij gaat van start met drie vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium.
18/10 16u15  Tieners zijn geen leeghoofden. Geef hen goede televisieIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: volgens Fernand Van Damme wordt het tijd dat Vlaamse tieners goede series zoals de Netflix-hit Riverdale krijgen.
18/10 16u00  Zo goed is de nieuwe Eén-reeks 'Tabula Rasa'Met Tabula Rasa pakt Eén binnenkort uit met een reeks die we nog maar zelden gezien op de Vlaamse televisie. Anders, gedurfd, beklemmend, maar o zo goed.
18/10 16u00  Spoorbaas Sophie Dutordoir snoeihard voor haar voorgangers: "De NMBS is totaal niet voorbereid op de toekomst"Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS, is bijzonder kritisch voor de staat waarin ze de NMBS zeven maanden geleden aantrof. 'De NMBS is totaal onvoorbereid op de toekomst', zei ze in de Kamer bij de voorstelling van haar toekomstplannen.
18/10 15u45  Merkel lanceert gesprekken voor vorming nieuwe coalitieDe Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de eerste aarzelende stappen gezet voor de vorming van een nieuwe regering. Ze lanceerde de gesprekken die moeten uitmonden in een alliantie van de christendemocraten CDU/CSU met de liberale FDP en de Grüne. Dat levert een zwart-geel-groene mengeling op, die nu al een 'Jamaica-coalitie' genoemd wordt.
18/10 15u45  OESO raadt VK aan om brexit terug te draaien via nieuw referendum: "Alleen zo kan economie gered worden"De invloedrijke Europese Organisatie voor Economie en Ontwikkeling (OESO) ziet de impasse in de brexit-onderhandelingen met lede ogen aan. Volgens de denktank kan de Britse economie enkel nog gered worden door de EU-uitstap terug te draaien via een tweede volksraadpleging.
18/10 15u45  Spoorbaas Sophie Dutordoir kritisch voor haar voorgangers: "De NMBS is totaal niet voorbereid op de toekomst"Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS, is bijzonder kritisch voor de staat waarin ze de NMBS zeven maanden geleden aantrof. 'De NMBS is totaal onvoorbereid op de toekomst', zei ze in de Kamer bij de voorstelling van haar toekomstplannen.
18/10 15u30  Spoorbaas Sophie Dutordoir kritisch voor haar voorgangers: “De NMBS is totaal niet voorbereid op de toekomst”Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van de NMBS, is bijzonder kritisch voor de staat waarin ze de NMBS zeven maanden geleden aantrof. 'De NMBS is totaal onvoorbereid op de toekomst', zei ze in de Kamer bij de voorstelling van haar toekomstplannen.
18/10 15u30  Tragically Hip-zanger Gord Downie overledenGord Downie, de leadzanger van de Canadese rockband The Tragically Hip, is overleden. Dat heeft de band uit Kingston, Ontario, op zijn website aangekondigd. Downie, die aan een terminale vorm van hersenkanker leed, werd 53 jaar.
18/10 15u15  Geschubde buitenbeentjes (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Film Fest Gent loopt bijna ten einde, maar er zijn nog steeds pareltjes te ontdekken in de Gentse bioscopen. We kunnen het niet laten: vijf festivaltips!
18/10 15u15  Dit zijn de mooiste natuurfoto's van het jaarIn het Natural History Museum in Londen zijn de winnaars van de Wildlife Photographer of the Year-competitie bekendgemaakt. De wedstrijd telt verschillende categorieën. Een foto van een gedode zwarte neushoorn werd door de jury verkozen tot natuurfoto van het jaar.
18/10 15u15  Allemaal voor Neymar: dranghekken in Brussel, lijfwachten en verdieping waar lift niet stoptIn het Constant Vanden Stockstadion turen alle ogen vanavond naar één superster en zijn acties: Neymar. De man van 220 miljoen euro vloog gisteravond in een privéjet - met zijn ploegmakkers welteverstaan - naar Brussel, om er wat later zijn intrek te nemen in The Hotel. Geen enkele gast of fan krijgt de Braziliaan deze middag te zien: zelfs de lift in het gebouw stopt niet op de 'PSG-verdieping'.
18/10 15u15  VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' verkocht aan DuitslandHet nieuwe VTM-programma 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?' is op de tv-beurs in Cannes verkocht aan de Duitse RTL-groep. Het format draagt op de internationale markt de Engelse titel 'Did You Get The Message?'.
18/10 15u00  Luchthaven Antwerpen krijgt tweede verbinding met LondenDe luchthaven van Antwerpen zal vanaf juni volgend jaar vier keer per week verbonden zijn met London Southend Airport. Dat heeft de Londense luchthaven vandaag aangekondigd.
18/10 14u45  Vouwbaar scherm houdt geluid van voorbijrazend verkeer nog beter tegenHet nieuwe geluidsscherm van onderzoekers van de Universiteit van Michigan bestaat uit drie rijen verticale buizen op een vouwbare, aluminium origamiplaat. Door de plaat te vouwen, komen de buizen op verschillende hoogtes en afstanden tot elkaar te staan. De buizen kunnen zo verschillende soorten geluidsgolven tegenhouden.
18/10 14u45  Bijna helft van zwangerschappen in ontwikkelingslanden ongewenstBijna de helft (43%) van de zwangerschappen in ontwikkelingslanden is ongewenst. Dat blijkt uit een studie van het Guttmacher Institute en het wordt door het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) aangegrepen om de vinger op de wonde van ongelijkheid in de wereld te leggen. Ongeplande zwangerschappen worden namelijk gelinkt aan armoede. Het Wereldbevolkingsrapport van het UNFPA focust dit jaar op de seksuele en reproductieve gezondheid in tijden van ongelijkheid.
18/10 14u30  Commotie over 'Boer zoekt hoer TD' in AntwerpenEen studentenfeestje met als titel 'Boer zoekt Hoer TD' lokt felle reacties uit aan de faculteiten Dierengeneeskunde en Biologie van de Universiteit Antwerpen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
18/10 14u30  Man steekt zichzelf in brand voor start Communistisch Partijcongres in ChinaOndanks zware veiligheidsmaatregelen heeft in Peking een man zichzelf in brand gestoken, net voor de start van het Partijcongres van de Communistische Partij in de Chinese hoofdstad.
18/10 14u30  Cavani doet net voor clash met Anderlecht ruzie met Neymar heropleven: "We hoeven geen vrienden te zijn"Vanavond zullen er veel ogen gericht zijn op Neymar. En Cavani. En de verstandhouding tussen beiden, nadat het erop lijkt dat de Uruguayaan de penalty's moet laten aan de Braziliaan. In een interview met het Franse SFR Sport, windt Cavani er alvast geen doekjes om. Vrienden met Neymar zal hij nooit worden.
18/10 14u30  Iraanse geestelijke leider Khamenei hekelt "tirades en onzin" van TrumpAyatollah Ali Khamenei heeft de 'tirades en onzin' van Donald Trump aan de kaak gesteld. De hoogste geestelijke leider van Iran reageert zo op recente uithalen van de Amerikaanse president naar Iran.
18/10 14u00  Uitzendkracht verdient tot 91 euro minder per weekDe socialistische vakbond ABVV heeft vandaag met de 'Zoek de 7 verschillen'-actie aandacht gevraagd voor de nadelen van het interimwerk. Uit een eigen enquête blijkt dat uitzendkrachten tot 91 euro per week minder kunnen verdienen dan vaste werknemers in hetzelfde bedrijf.
18/10 14u00  Chinese president waarschuwt tegenstandersLees meer >
18/10 13u45  Catalonië onafhankelijk? "We need to talk! Er bestaat geen alternatief"'We need to talk! Er bestaat geen alternatief voor het opstarten van onderhandelingen met de Spaanse overheid.' Dat heeft de Catalaanse minister van Buitenlandse Zaken Raül Romeva vandaag gezegd in Brussel. Morgen zou de regering in Barcelona duidelijk moeten verkondigen of de onafhankelijkheid van Catalonië nu uitgeroepen is of niet.
18/10 13u45  Iraanse ayatollah Khamenei hekelt Trump, maar Iran houdt vast aan atoomdealAyatollah Ali Khamenei heeft woensdag de 'tirades en onzin' van Donald Trump aan de kaak gesteld. De hoogste geestelijke leider van Iran reageert zo op recente uithalen van de Amerikaanse president naar Iran.
18/10 13u30  Personeel Europagebouw opnieuw onwel door schadelijke dampenEen dag voor de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders zijn vandaag opnieuw technische problemen opgedoken in één van de keukens van het Europagebouw. Net als vorige vrijdag kwamen schadelijke dampen vrij en raakte een aantal personeelsleden onwel, zo meldt het secretariaat-generaal van de Raad vandaag.
18/10 13u30  Dokters laaiend enthousiast: "Hepatitis C bijna uitgeroeid"Bij Belgische patiënten met hemofilie, een stoornis in de bloedstolling, is hepatitis C zowat uitgeroeid. Dat maakten artsen van het UCL en UZ Leuven deze middag bekend. 'Dit groot onrecht wordt eindelijk rechtgezet.'
18/10 13u15  "Eerste Belgische donorkinderen vinden via DNA-databank halfbroer en -zus"Voor het eerst zijn in België twee afzonderlijke donorkinderen erin geslaagd een halfbroer- of zus te vinden. Dat deden ze aan de hand van een registratie bij de internationale DNA-databank Family Tree DNA, meldt de stichting Donor Detectives.
18/10 13u15  ‘Hepatitis C bijna uitgeroeid’Bij Belgische patiënten met hemofilie, een stoornis in de bloedstolling, is hepatitis C zowat uitgeroeid. Dat maakten artsen van het UCL en UZ Leuven deze middag bekend. ‘Dit groot onrecht wordt eindelijk recht gezet.’
18/10 13u15  "Maltese journaliste in haar wagen vermoord met Semtex"De Maltese onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia zou gedood zijn door een krachtige kneedbare plastic springstof, die vaak wordt gebruikt door terroristische organisaties.
18/10 12u45  Vlaamse Twitteraar die het in post opneemt voor vrouwen had zélf wel eens losse handjesJan, Jochem en Jeroen namen het gisteren in een blogbericht op voor alle vrouwen na tal van berichten over seksuele intimidatie. 'Tijd aan de mannen om zich te laten horen en de zijlijn te verlaten', klonk het. Bizar, vindt Isaura Fluit. 'Want een van deze drie gasten zat namelijk ooit ongevraagd aan mijn kont en vond dat werkelijk grappig.'
18/10 12u30  #MeToo ook bij gouden olympiërs in het turnen: "Dat 'monster' heeft me op mijn vijftiende aangerand"#MeToo breidt zich ook uit naar de sport. 27 jaar na datum, stelt een gouden olympische gymnaste dat ze verkracht is geweest door een collega-olympische kampioen.
18/10 12u30  Liam Gallagher komt naar BelgiëLiam Gallagher treedt op 7 maart op in de AB in Brussel. Het optreden staat in het teken van 'As You Were', zijn eerste solo-album. De voorverkoop start nu vrijdag om 10.00u.
18/10 12u30  Enorme explosie in politiebureau HelsingborgEen enorme explosie heeft vorige nacht een politiebureau in de Zweedse stad Helsingborg zwaar beschadigd, maar er is niemand gewond geraakt. Commissaris Carina Persson sprak van een 'zeer ernstige aanval op de samenleving'.
18/10 12u15  Pakkend afscheid van Canelle (22): "Je bent nu een mooi sterretje aan de hemel"In de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende is afgelopen morgen afscheid genomen van de 22-jarige Canelle De Loddere (22) uit Oostende. Het model en de studente van HoWest kwam op 9 oktober om het leven bij een ongeval in Zuienkerke.
18/10 12u00  Siegfried Bracke gaat 4.700 euro per maand minder verdienenHet Bestuurscomité van de Kamer, bestaande uit de drie ondervoorzitters en twee bureauleden van de Kamer, heeft vandaag beslist om het salaris van de Kamervoorzitter, met terugwerkende kracht tot de start van het nieuwe parlementaire jaar op 11 oktober, te verminderen. De beslissing ligt in de lijn van de aanbeveling van de werkgroep Politieke Vernieuwing van de assemblee.
18/10 12u00  Griekse agentes in spe moeten 1,70 meter lang zijn: "Maar dat is indirect discriminerend"De regel dat Griekse politieagenten minstens 1,70 meter lang moeten zijn, is indirect discriminerend omdat er veel meer vrouwen dan mannen door benadeeld worden. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie. Het zou beter zijn voor vrouwen om kandidaten van tevoren te selecteren door hun fysieke geschiktheid te testen.
18/10 12u00  Bernard-Henri Lévy: "Vlug, reik de Koerden een helpende hand"Na het referendum van 25 september en de inval van het Iraakse leger in Kirkoek werpt filosoof Bernard-Henri Lévy zich In Le Monde op als verdediger van de Koerden. Zijn bijdrage leest u hier.
18/10 11u45  Vlaamse ministers talmen met klimaatinspanningen: "De noden zijn hoog, de achterstand is groot"De Vlaamse regering maakt niet snel genoeg werk van haar klimaatbeleid. 4 van de 9 Vlaamse ministers hebben hun klimaatbudget voor dit jaar nog niet aangesproken. 'Als men van de gezinnen en bedrijven verwacht dat zij inspanningen doet, moet de overheid dat ook doen.'
18/10 11u30  Bedankt Cristiano! Ronaldo bewijst dat hij ook de ultieme wingman kan zijnOp z'n 32ste lijkt Cristiano Ronaldo in alles een gesettelde familieman. Nog steeds doelpuntenmachine ook, maar dat wil niet zeggen dat hij niet af en toe nog een knappe assist uitdeelt aan een ploegmaat.
18/10 11u30  U betaalt te veel voor uw bloedtestVeel medische laboratoria rekenen systematisch ereloonsupplementen aan voor bloed- en andere tests. De meeste mensen betalen die nietsvermoedend terwijl ze dat eigenlijk mogen weigeren, berichtte Knack vanavond op zijn website.
18/10 11u30  Francken krijgt ongelijk: Sudanezen mogen voorlopig niet uitgewezen wordenDe rechtbank van Luik heeft het derdenverzet van staatssecretaris Francken verworpen, in de zaak van de Sudanezen die hier geen asiel willen aanvragen.
18/10 11u15  Sudanezen mogen voorlopig niet uitgewezen wordenDe rechtbank van Luik heeft het derdenverzet van staatssecretaris Francken verworpen, in de zaak van de Sudanezen die hier geen asiel willen aanvragen. 
18/10 11u15  Marawi werd geen nieuwe hoofdstad van het kalifaat: de laatste terrorist is er doodMarawi is vrij. De puinhopen van de stad roken nog, maar na iets minder dan vijf maanden heeft het Filipijnse leger een einde gemaakt aan de bezetting van de stad door strijders van Islamitische Staat (IS). Het leger heeft hard moeten vechten, het ene 'slotoffensief' na het andere werd door de terroristen afgeslagen, maar nu is het zover: de laatste terrorist in Marawi is dood.
18/10 11u15  Nog meer namen bekend van nieuw kabinet-RutteSteeds meer namen lekken uit van het nieuwe kabinet van Nederlands premier Mark Rutte. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wordt de nieuwe VVD-minister van Veiligheid.
18/10 11u00  Bomexplosie bij Zweeds politiekantoorZweedse autoriteiten meldden afgelopen nacht een 'zware' explosie aan een politiekantoor in de stad Helsingborg. Er vielen geen slachtoffers. De politie heeft nog niemand aangehouden.
18/10 10u45  Regering mikt op begrotingstekort van 5 miljardDe regering-Michel verwacht dat het begrotingstekort volgend jaar zakt tot 1,1 procent van het bruto binnenlands product of 5 miljard euro, blijkt uit de ontwerpbegroting die ze heeft ingediend bij Europa. Zo melden De Tijd en L'Echo vandaag. Dat is de helft van de inspanning die de Europese Commissie voor 2018 van ons land verwachtte.
18/10 10u45  Portugese minister stapt op na dodelijke bosbrandenDe Portugese minister van Binnenlandse Zaken Constança Urbano de Sousa is opgestapt vanwege de dodelijke natuurbranden die het land teisterden. De regering kreeg veel kritiek vanwege de vermeende trage reactie van de hulpdiensten op de ramp.
18/10 10u30  Boetes voor Vitaya en CAZ omwille van reclamefoutenDe Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de televisiezenders Vitaya en CAZ boetes opgelegd van respectievelijk 7.500 en 2.500 euro omdat ze regels rond reclameblokken hebben overtreden. Dat meldt de VRM vandaag.
18/10 10u30  Madrid bevestigt dat opschorting van Catalaanse autonomie op tafel ligtDe Spaanse vicepremier Soraya Saenz de Santamaria heeft vandaag bevestigd dat Madrid zal proberen de autonomie van Catalonië volledig of gedeeltelijk op te schorten, als de separatistische leiders niet afzien van de verklaring van de onafhankelijkheid.
18/10 10u15  Trump "gevoelloos" tegen weduwe gesneuvelde militair: "Hij wist waarvoor hij zich had aangemeld"President Trump ligt zwaar onder vuur nadat hij geheel onterecht had beweerd dat president Obama en andere voorgaande presidenten, in tegenstelling tot hijzelf, niet belden naar familieleden van gesneuvelde militairen. Nu stelt het Democratische Congreslid voor Florida Frederica Wilson dat ze getuige was van de telefoonoproep die Trump deed naar de weduwe van een sergeant die omkwam in een nederlaag in Niger. 'Hij zei sarcastisch: 'Je weet dat hij moet geweten hebben waarvoor hij zich had aangemeld'. Hoe kan je zoiets tegen een rouwende, zwangere weduwe zeggen? Deze man heeft voor niemand gevoelens. Het gaat om een jonge vrouw die tot in het diepste van haar ziel in rouw is'.
18/10 10u15  De Bijbel in de verf gezetDe Bijbel heeft niet alleen honderden miljoenen christenen bezield, maar zorgde ook voor inspiratie bij de grote schilders uit de historie. Aan de hand van 50 bekende werken loodst de Franse kunsthistoricus Gérard Denizeau ons door het best verkochte boek aller tijden.
18/10 10u00  Los Angeles wil Weinstein nu gerechtelijk gaan vervolgenHet ziet er steeds erger uit voor Harvey Weinstein. De openbaar aanklager in Los Angeles heeft slachtoffers van de man gevraagd een verklaring af te leggen. Mike Feuer geeft in een verklaring aan dat hij de getuigenissen nodig heeft om de studiobaas te vervolgen.
18/10 10u00  Mooi voorspel: bokssters kijken elkaar té zwoel in de ogen, waarna blondine zich niet langer kan bedwingenDe bokswedstrijd in de weltergewichten tussen de Zweedse Mikaela Lauren (rechts op de foto boven) en de Noorse Cecilia Braekhus vindt zaterdagavond plaats in Noorse Stokke, maar het voorspel leek wel in Frankrijk te gebeuren. Geen trash talk tussen de twee vrouwen, wel een verrassend potje 'French kissing'.
18/10 10u00  "Homo's zijn afval", zegt Marokkaanse minister voor MensenrechtenMustafa Ramid, de Marokkaanse minister voor Mensenrechten, heeft homo's 'afval' genoemd. Hij zei dit toen hem werd gevraagd naar een nieuwe VN-richtlijn. Die wil dat zijn land een wet schrapt die gevangenisstraffen voorziet voor seksuele relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht.
18/10 10u00  Qmusic-luisteraar Pieter uit Wingene wint 20.000 euro met eigen GeluidLees meer >
18/10 10u00  Wannes Cappelle: "Ik mis het wel een beetje, de underdog zijn"Respect voor Willem Vermandere, maar we hebben een nieuwe West-Vlaamse muziekgod: Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal. Verantwoordelijk voor Ploegsteert, het beste Belgische nummer ooit volgens Radio 1-luisteraars, en deels voor Bevergem, de beste West-Vlaamse tv-serie ooit. Voor Wannes telt echter één ding, bekent hij aan Goesting Magazine: 'Zolang ik maar tot het einde van mijn dagen muziek kan maken.'
18/10 10u00  Itch.io, een vrij podium voor videogamesOp downloadwinkel itch.io worden videogames gepubliceerd die nergens anders aan de bak komen. Vaak niet zonder reden, blijkt bij het uitproberen. Maar tussen de gemakzuchtige rommel zijn er prachtige interactieve expressies van de allerindividueelste emoties te vinden.
18/10 09u45  Vlaams onderzoek toont aan: suiker maakt kanker ergerOnderzoek van een groep Vlaamse wetenschappers heeft aangetoond dat suiker kankertumoren helpt groeien én agressiever maakt. 'Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kankerpatiënt dus geen overbodige luxe', zegt professor Johan Thevelein in Het Nieuwsblad.
18/10 09u15  Via Slavia Praag werkt China zich binnen in Oost-EuropaHet enthousiasme van de fans van Slavia Praag over de Chinese eigenaar van hun club is exemplarisch voor Tsjechië en andere landen in Midden- en Oost-Europa.
18/10 09u15  "Veel westers theater is morsdood"'Het vrouwelijke perspectief ontbreekt volledig binnen het verhaal van de Arabische Lente.' Daar past theaterregisseur Sulayman Al Bassam een mouw aan met zijn stuk In the Eruptive Mode.
18/10 09u15  Hasi & Van den Brom over de 0-5 tegen PSG: "En zeggen dat we goed plan hadden. Maar jij hebt het Mati Suárez fout uitgelegd, Besnik"22/10/2013. Anderlecht-PSG: 0-5. Een hattrick van Zlatan Ibrahimovic. Op de bank bij Anderlecht: John van den Brom en assistent Besnik Hasi. Vier jaar later brachten we ze samen, intussen zijn ze 'maatjes' geworden. Een flashback naar die avond in het Astridpark. ''t Was niet mijn schuld. Jij hebt de tactiek niet goed uitgelegd aan Suárez , Besnik.'
18/10 09u15  Itch.io , een vrij podium voor videogamesOp downloadwinkel itch.io worden videogames gepubliceerd die nergens anders aan de bak komen. Vaak niet zonder reden, blijkt bij het uitproberen. Maar tussen de gemakzuchtige rommel zijn er prachtige interactieve expressies van de allerindividueelste emoties te vinden.
18/10 08u45  Het parochiezaaltje van de videogames: Itch.ioOp downloadwinkel itch.io worden videogames gepubliceerd die nergens anders aan de bak komen. Vaak niet zonder reden, blijkt bij het uitproberen. Maar tussen de gemakzuchtige rommel zijn er prachtige interactieve expressies van de allerindividueelste emoties te vinden.
18/10 08u45  Het circus der benoemingen van Chinees partijleider Xi JinpingDe Chinese Communistische Partij begint vandaag aan het congres dat de aftrap vormt voor de tweede termijn van partijleider Xi Jinping. Drie momenten om op te letten tijdens het beraad van de machtigste politieke partij ter wereld, die in Midden- en Oost-Europa aan invloed wint.
18/10 08u45  Zeker zes agenten dood bij zelfmoordaanslag in PakistanEen zelfmoordterrorist van de taliban heeft vandaag in het zuidwesten van Pakistan een politievoertuig aangevallen. Zes agenten kwamen om, een twintigtal anderen raakte gewond.
18/10 08u30  Nu is ook uw bankkaart al niet meer veiligZijn de chips in uw elektronische bank- of identiteitskaart nog veilig? Een trucje om sneller beveiligingssleutels te laten genereren door elektronische chips, blijkt nu ook een snellere hack toe te laten. In België is de eID alvast niet aangetast.
18/10 08u30  Bevrijd Raqqa staat voor een nieuwe strijdOp de rotonde die in Raqqa het Plein van de Hel is gaan heten, staan nu feestende Koerdische strijders. De afgelopen drie jaar haalde dit plein het internationale nieuws als de plaats waar Islamitische Staat zijn tegenstanders onthoofde, kruisigde, aan palen ophing.
18/10 08u30  Freddy Horion: "Ik kom vrij in 9999. Kunnen ze een mens nog meer voor zot houden?"Zesvoudig moordenaar Freddy Horion hekelt het gevangenissysteem in België. 'Volgens mijn papieren kom ik vrij in het jaar 9999. Kunnen ze een mens nog meer voor zot houden?'
18/10 08u00  Advocaat wil onderzoeken of Dutroux nog gevaar is voor maatschappijDe advocaat van Marc Dutroux, Bruno Dayez, gaat het Bestuur der Strafinstellingen de toelating vragen om twee psychiaters naar de gevangenis in Nijvel te sturen. Bedoeling is een nieuwe psychiatrische analyse van Dutroux te maken en zo te achterhalen of hij nog een gevaar betekent voor de maatschappij. Dat bevestigt Dayez tegenover Sudpresse.
18/10 07u45  Wie betrapt wordt op shopliften, moet boete ter plekke betalenAls het van bevoegd minister Denis Ducarme (MR) afhangt, moeten winkeldieven vanaf volgend jaar rechtstreeks een boete betalen aan de handelaars die ze bestolen hebben. In Nederland heeft zo'n systeem al succes.
18/10 07u45  Freddy Horion: "Het gevangenissysteem faalt"Zesvoudig moordenaar Freddy Horion hekelt het gevangenissysteem in België. 'Volgens mijn papieren kom ik vrij in het jaar 9999. Kunnen ze een mens nog meer voor zot houden?'
18/10 07u30  Farmareus vraagt samen met kinderen aan rokers om te stoppen'Beste mama, als jij een maand stopt met roken, doe ik met plezier alle dagen de afwas. Beste papa, als jij een maand niet rookt, ga ik me gedragen aan tafel.' Een nieuwe campagne wil rokers over de streep halen via een deal met hun kroost. Voor je kinderen doe je immers alles. Of niet?
18/10 07u30  'De Vampier van Muizen': "Ik wíl niet meer vrijkomen. Ik vind mezelf gevaarlijk"Staf Van Eyken zit al  45 jaar in de cel voor drie moorden en een reeks verkrachtingen. Af en toe eens een dagje de gevangenis mogen verlaten, zou hij fijn vinden. Maar meer hoeft én wil hij zelfs niet meer. ‘Wat ik heb gedaan, is zo gruwelijk. Hierbinnen heb ik mijn structuur en kan ik leven. Ik denk niet dat ik dat buiten kan.’
18/10 07u30  Freddy Horion: "Het mag nu eindelijk eens over mij gaan"Freddy Horion zit al 38 jaar in de cel voor zes moorden. Hoewel hij de 70 voorbij is, zit hij twee keren per week in de fitnesszaal van de gevangenis. Hij wil in conditie zijn op de dag dat hij vrijkomt. In het hoofd van Horion komt hij zéker vrij. 'En anders hoop ik zo rap mogelijk op een terminale kanker.'
18/10 07u30  Ik was negen. Eindelijk zou ik een modern ‘stadsmeisje’ wordenHalina Reijn is actrice bij Toneelgroep Amsterdam en schrijft wekelijks over wat haar bezighoudt.
18/10 07u15  Harvey Weinstein stapt op uit raad van bestuur Weinstein CompanyDe wegens seksueel misbruik in opspraak gekomen Harvey Weinstein heeft gisteren ontslag genomen als lid van de raad van bestuur van The Weinstein Company. Dat berichtte het magazine Variety.
18/10 07u15  De twee Jordi's: Catalaanse martelaren die van het toneel verdwenenZe worden gezien als martelaren voor een onafhankelijk Catalonië: Jordi Sànchez en Jordi Cuixart, de leiders van de twee grote Catalaanse onafhankelijkheidsbewegingen. Zij zitten sinds maandag opgesloten in de cel.
18/10 07u15  'Ik wíl niet meer vrijkomen, want ik vind mezelf gevaarlijk'Staf Van Eyken zit al  45 jaar in de cel voor drie moorden en een reeks verkrachtingen. Af en toe eens een dagje de gevangenis mogen verlaten, zou hij fijn vinden. Maar meer hoeft én wil hij zelfs niet meer. ‘Wat ik heb gedaan, is zo gruwelijk. Hierbinnen heb ik mijn structuur en kan ik leven. Ik denk niet dat ik dat buiten kan.’
18/10 07u15  'Het mag nu eindelijk eens over mij gaan'Freddy Horion zit al 38 jaar in de cel voor zes moorden. Hoewel hij de 70 voorbij is, zit hij twee keren per week in de fitnesszaal van de gevangenis. Hij wil in conditie zijn op de dag dat hij vrijkomt. In het hoofd van Horion komt hij zéker vrij. 'En anders hoop ik zo rap mogelijk op een terminale kanker.'
18/10 07u00  Geniet vandaag nog van droog en zonnig weerWe krijgen vandaag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog en zonnig weer met in het westen van het land - weliswaar een gesluierde - zon. In de namiddag neemt in het westen de bewolking verder toe en kan er eventueel wat gedruppel vallen aan de kust. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 21 graden in de Kempen. De wind wordt zwak tot matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen, meldt het KMI.
18/10 07u00  Ruim 30.000 gepensioneerden verdienen centje bijIn 2015 hebben ruim 30.000 gepensioneerden gemiddeld 7.500 euro bijverdiend boven op hun pensioen. Dat blijkt uit cijfers van de minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine (MR), waarover Sudpresse vandaag bericht.
18/10 06u30  Wallonië verleent 25 wapenexportvergunningen naar Saoedi-ArabiëDe Waalse minister-president Willy Borsus (MR) heeft 25 nieuwe exportvergunningen voor wapens naar Saoedi-Arabië toegekend. Dat schrijft La Libre Belgique vandaag. Daarnaast werden drie wapenlicenties naar de Verenigde Arabische Emiraten en één naar Pakistan geweigerd.
18/10 06u30  Chinese president Jinping op partijcongres: "Tegen 2020 zal armoede uitgeroeid zijn"De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag het 19de nationale congres van de Communistische Partij geopend met een toespraak die nu al drieënhalf uur duurt. Daarin blikte hij terug op zijn eerste vijf jaar als staatshoofd, maar hamerde hij ook op toekomstige uitdagingen. Zo moet de 'ondermijning' van de partij vermeden worden en moeten 'onevenwichten' in de Chinese economie worden opgelost. Hij beloofde tegen 2020 de armoede in China te zullen hebben uitgeroeid.
18/10 06u15  Wij zijn Jan, Jeroen en Jochem. En wij willen sprekenJan Steurs (@JanSteurs), Jeroen Rottiers (@strikeplank) en Jochem Maes (@hetjoch) zijn social media professionals.
18/10 06u15  Antwerps fietsbeleid "onhoudbaar" na derde dodelijk ongeval'Onhoudbaar.' 'Schuldig verzuim.' 'Morrelen in de marge.' 'Men durft de auto niet terugdringen.' Er wordt met verontwaardiging gereageerd op het derde dodelijke fietsongeval in Antwerpen in twee weken tijd. 
18/10 06u15  In een kwartier tijd slagen acht mannen erin me denigrerende voorstellen en vulgaire verwijten na te roepenEva Nowe (24) woont in Gent en werkt in de Ancienne Belgique als Communications Officer.
18/10 06u15  De vinder van mijn lijk probeert me nog tot leven te brengen, maar het is ­ tevergeefs. Ik ben niet meerDaan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver.
18/10 06u15  Ik was negen en vol goede hoop. Eindelijk zou ik het provinciaalse dorpsleven achter me laten om een modern ‘stadsmeisje’ te wordenHalina Reijn is actrice bij Toneelgroep Amsterdam en schrijft wekelijks over wat haar bezighoudt.
18/10 06u15  Chinese president Jinping op partijcongres: "Alles wat partij ondermijnt moeten we bestrijden"De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag het 19de nationale congres van de Communistische Partij geopend met een toespraak. Daarin blikte hij terug op zijn eerste vijf jaar als staatshoofd, maar hamerde hij ook op toekomstige uitdagingen. Zo moet de 'ondermijning' van de partij vermeden worden en moeten 'onevenwichten' in de Chinese economie worden opgelost. In zijn speech wees Xi onder meer op zijn verwezenlijkingen rond armoedebestrijding, de hervorming van het leger, en zijn grootschalige anticorruptiecampagne. Daarna blikte hij vooruit en waarschuwde hij op de 'ondermijning' van de Communistische Partij. 'We moeten alles verwijderen dat de zuiverheid van onze partij ondermijnt en ons ontdoen van elk virus dat de gezondheid van onze partij uitholt', luidde het onder meer. In de Chinese economie moeten ook enkele 'acute problemen door onevenwichtige en inadequate ontwikkeling' worden aangepakt.
18/10 06u00  Belgisch leger dropte dit jaar al 354 bommen op ISDe F-16 gevechtsvliegtuigen van het Belgisch leger lijken de bolwerken van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Irak steeds steviger aan te pakken. In de eerste acht maanden van dit jaar dropten ze 354 bommen tijdens 'Operation Desert Falcon'.
18/10 05u15  Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euroDe economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo. Hij kreeg daarvoor input van verschillende werkgeversorganisaties.
18/10 04u45  Google komt met extra beveiliging voor gebruikers die hack-doelwit zijnHet moederbedrijf van Google heeft een 'geavanceerd beveiligingsprogramma' aangekondigd voor verschillende online diensten. Daarmee wil het bedrijf extra cyber-bescherming bieden aan mensen die een groter risico hebben om door professionele hackers te worden aangevallen, zoals politieke activisten, journalisten en zakenmensen.
18/10 04u30  Amnesty levert nieuwe bewijzen voor vervolging Rohingya in Myanmar: "Uiten van verontwaardiging volstaat niet langer"Amnesty International (AI) voert in een rapport nieuwe bewijzen aan dat de Myanmarese veiligheidsdiensten de Rohingya systematisch en doelgericht vervolgen. De organisatie roept de internationale gemeenschap dringend op om stappen te ondernemen.
18/10 04u15  Vliegtuig met twee piloten crasht in JemenTwee piloten van de Verenigde Arabische Emiraten zijn omgekomen bij de crash van hun gevechtsvliegtuig in Jemen. Dat meldden de officiële media in Aboe Dhabi. Hun toestel zou zijn neergestort na een 'technisch defect' tijdens een missie.
18/10 03u15  Vandaag start het 19e vijfjaarlijkse partijcongres in ChinaIn de Chinese hoofdstad Peking gaat vandaag het 19de nationale congres van de Communistische Partij van start. Op het vijfjaarlijkse partijcongres worden de leden van het Centraal Comité gekozen. Dat kiest dan op zijn beurt wie er in het Politbureau mag zetelen, het almachtige uitvoerende orgaan van de partij, waarin onder andere de president zetelt.
18/10 02u45  Ruim 200.000 mensen protesteren in Barcelona tegen opsluiting van separatistenIn Barcelona is gisterenavond geprotesteerd tegen de opsluiting van twee leiders van Catalaanse onafhankelijkheidsorganisaties. De manifestanten, die vaak brandende kaarsen droegen, scandeerden slogans van 'Onafhankelijkheid', tot 'Jullie zijn niet alleen' en 'Weg met de Spaanse justitie'. Volgens de politie van Barcelona waren er 200.000 deelnemers.
18/10 01u45  Mannen mogen hun kop niet in het zand stekenJan Steurs (@JanSteurs), Jeroen Rottiers (@strikeplank) en Jochem Maes (@hetjoch) zijn sociale- media- professionals.
18/10 01u45  DaanLees meer >
18/10 01u45  'Diversiteits-ambtenaar is veilig'Lees meer >
18/10 01u45  Hebron, heilige stad vol haatDe stad Hebron staat symbool voor de omstreden Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. 850 extreemrechtse kolonisten leven er op gespannen voet met 200.000 Palestijnen. Honderden zwaarbewapende militairen moeten instaan voor de orde. 'Ik hou van Israël, maar op deze manier zullen we nooit tot een vreedzame oplossing komen', zegt voormalig elitesoldaat Achiya Schatz.
18/10 01u45  'Veel westers theater is morsdood''Het vrouwelijke perspectief ontbreekt volledig binnen het verhaal van de Arabische Lente.' Daar past theaterregisseur Sulayman Al Bassam een mouw aan met zijn stuk In the Eruptive Mode.
18/10 01u45  Kasseien? Froome bibbert alEen kasseienrit? Check. Bij de parcoursvoorstelling van de Tour werden nogal wat wenkbrauwen gefronst. Door Chris Froome onder anderen.
18/10 01u45  Tottenham en Madrid kunnen matig boeienLees meer >
18/10 01u45  'Ik wíl niet vrijkomen, ik ben erg gevaarlijk'Af en toe eens een dagje de gevangenis mogen verlaten, zou Staf Van Eyken fijn vinden. Maar meer hoeft én wil hij zelfs niet meer. 'Wat ik heb gedaan, is zo gruwelijk. Hierbinnen heb ik mijn structuur en kan ik leven. Ik denk niet dat ik dat buiten kan.'
18/10 01u45  Zesduizend Belgen krijgen altijd toegang tot gsm-netwerkNa de aanslagen in ons land ging het gsm-netwerk onderuit waardoor niemand nog kon bellen, zelfs de top van onze veiligheidsdiensten niet. Om dat te voorkomen krijgen 6.000 personen van de veiligheids- en hulpdiensten vanaf 1 november een speciale gsm-kaart. Daardoor hebben ze altijd toegang tot het netwerk.
18/10 01u45  Spoorbaas wil NMBS terug naar essentieSophie Dutordoir stelt haar toekomstplannen voor de spoorwegen voor in de Kamer. Daarin grijpt ze terug naar de essentie van de NMBS. De flexibele ticketprijzen moeten wellicht nog even wachten.
18/10 01u45  Gentse burgers houden eigen flitsmarathonLees meer >
18/10 01u45  275 Belgische strijders in Syrië en IrakLees meer >
18/10 01u45  Bevrijd Raqqa staat voor nieuwe strijdOp de rotonde die in Raqqa het Plein van de Hel is gaan heten, staan nu feestende Koerdische strijders. De afgelopen drie jaar haalde dit plein het internationale nieuws als de plaats waar Islamitische Staat zijn tegenstanders onthoofdde, kruisigde, aan palen ophing. Tot de stad gisteren werd heroverd.
18/10 01u45  Peeters nodigt auteurs verslag armoede uitLees meer >
18/10 01u45  Vanhaezebrouck durft, nu de spelers nogPSG in de Champions League ontvangen alsof het een competitieduel tegen KV Mechelen is: Hein Vanhaezebrouck doet het gewoon. Met drie verdedigers. Offensieve intenties. En vooral: bállen.
18/10 01u30  Speciale aanklager ondervraagt Sean Spicer over Russische inmengingDe voormalige woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer is langdurig ondervraagd door de speciale aanklager Robert Mueller, in het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Politico.
18/10 01u00  Gezondheidszorg in gevangenissen moet bevoegdheid van Volksgezondheid wordenOp het kabinet van Justitie bevestigt men dat minister Geens al sinds zijn aantreden in 2014 pleit om de gezondheidszorg voor gedetineerden over te hevelen naar Volksgezondheid. In het interneringsbeleid zijn er al stappen vooruit gezet. Voor wat de gezondheidszorg in gevangenissen betreft, zou er tegen het einde van het jaar een wetsontwerp met aanpassingen in de Basiswet naar het parlement vertrekken.
18/10 00u15  George Saunders wint als tweede Amerikaan op rij de Man Booker PrizeDe Amerikaanse auteur George Saunders heeft met het boek 'Lincoln in the Bardo' de Man Booker Prize 2017 in de wacht gesleept. Het boek gaat over de Amerikaanse president Abraham Lincoln en zijn verdriet om de dood van zijn 11-jarige zoon Willie in 1862, die vastzit in het 'bardo', een soort 'limbo' of 'tussenruimte' uit het Tibetaans boeddhisme.
17/10 23u45  't Is stil aan de overkant. Deze drie mannelijke Twitteraars kruipen wel in hun pen: "Knijp elke rotzak in de ballen"'Mannen, laat jullie horen.' Na de duizenden #MeToo-berichten op sociale media blijft het aan de kant van de mannen opvallend stil. Dat vinden, naast Europarlementslid Hilde Vautmans, ook drie Vlaamse, mannelijke, Twitteraars. Zij kropen wél in hun pen. 'Geef elke vuile opmerking een stevig antwoord. Grab elke rotzak die over de schreef gaat by the balls.'
17/10 23u30  't Is stil aan de overkant. Deze drie mannelijke Twitteraars kruipen wel in hun pen: "Vrouwen, wij staan aan jullie kant"'Mannen, laat jullie horen.' Na de duizenden #MeToo-berichten op sociale media blijft het aan de kant van de mannen opvallend stil. Dat vinden ook drie Vlaamse, mannelijke, Twitteraars. Zij kropen wél in hun pen. 'Geef elke vuile opmerking een stevig antwoord. Grab elke rotzak die over de schreef gaat by the balls.'
17/10 23u30  PSG-coach Emery: "Kende Anderlecht als kind al"PSG-coach Unai Emery dropte meermaals het woord respect op zijn persconferentie. Gemeend of louter uit beleefdheid, we laten het in het midden. De Franse pers koos voor iets meer arrogantie. Links en rechts dook op dat Dijon - de huidige nummer 19 van de Ligue 1 en zaterdag nog tegenstander van PSG - een kwaaiere klant is dan Anderlecht. Die vraag ontmijnde Emery.
17/10 23u15  De gevangenis maakt (te) ziekOf je een beter mens wordt in de gevangenis, is twijfelachtig. Maar dat je er niet bepaald gezond van wordt, staat vast. In een nieuw rapport hekelt het Federaal Kenniscentrum de beperkte middelen en gebrekkige coördinatie.
17/10 23u15  Vanaf dit weekend: Het grote De Morgen handboek voor de toekomstTechnologische ontwikkelingen volgen elkaar in een ijltempo op. Wie een dag de ontwikkelingen rond artificiële intelligentie niet volgt, zit bij wijze van spreken meteen twee weken achter.
17/10 23u00  "Humanitaire crisis in Raqqa erger dan ooit"In de Syrische stad Raqqa, die vandaag heroverd werd door de Syrische Democratische Krachten (SDF), heerst de 'ergste humanitaire crisis ooit'. Dat meldt de ngo 'Save the Children'. Volgens het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben de gevechten om Raqqa aan 3.250 mensen het leven gekost.
17/10 22u45  Alweer beslissende De Bruyne loodst City met nieuwe assist naar perfect rapport, Mertens mist elfmeterIn de strijd voor de leidersplaats in groep F heeft Manchester City een uitstekende zaak gedaan. De Citizens voetbalden zich, na een nieuwe assist van De Bruyne, naar een stevige 2-0-voorsprong. Dries Mertens liet vanop de stip dé kans liggen op de aansluitingstreffer. Zijn ploegmakker Diawara scoorde wel vanop elfmeter. Het bleef bij 2-1 waardoor City negen op negen pakt in de Champions League.
17/10 22u45  Brigitte en Chantal gaan met 147 714 euro naar huis!Lees meer >
17/10 22u45  'Pief, poef, paf en jij bent af!"Lees meer >
17/10 22u45  Ohlalalalala! Het geluk staat aan de kant van de schoonzussen!Lees meer >
17/10 22u45  Bam! Het kind van de duivel bezorgt Brigitte een bangelijk bedrag!!Lees meer >
17/10 22u30  Trump herbevestigt Amerikaanse steun voor schuldverlichting GriekenlandDe Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw bevestigd dat de Verenigde Staten voor een schuldverlichting voor Griekenland zijn. Dat heeft hij gezegd na een ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras in het Witte Huis.
17/10 22u30  Het spel is gespeeld!Lees meer >
17/10 22u15  Bosbranden Portugal eisen nu al 41 dodelijke slachtoffersHet dodental van de bosbranden in Portugal is opgelopen tot 41. Dat heeft de civiele bescherming deze avond gemeld.
17/10 22u15  Nu wordt ook broer van Harvey Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatieBijna twee weken nadat het seksschandaal rond Harvey Weinstein in Hollywood losbarstte, komt ook zijn broer steeds meer in nauwe schoentjes. Zo beschuldigt tv-producer Amanda Segel Bob Weinstein van seksuele intimidatie.
17/10 22u00  'De slimste mens': de voorspelbaarste quiz ter wereldIn de rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Jan Debackere over De slimste mens ter wereld.
17/10 22u00  Misnoegde De Bruyne vindt geen gehoor bij ploegmaatsLees meer >
17/10 21u45  Save the Children: "Humanitaire crisis in Raqqa erger dan ooit"In de Syrische stad Raqqa, die vandaag heroverd werd door de Syrische Democratische Krachten (SDF), heerst de 'ergste humanitaire crisis ooit'. Dat meldt de NGO Save the Children. Volgens het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben de gevechten om Raqqa aan 3.250 mensen het leven gekost.
17/10 21u45  Amerikaanse rechter blokkeert Trumps nieuwe inreisverbodEen Hawaiiaanse rechter heeft vandaag het meest recente inreisverbod van Amerikaans president Donald Trump geblokkeerd. Vanaf morgen zouden er nieuwe beperkingen gelden voor reizigers uit acht landen die de VS willen binnenkomen.
17/10 21u30  Filmcomponist Terence Blanchard: "Ik heb moeite met een film als 'La La Land'"Hij groeide op met Wynton Marsalis als beste vriend en speelde bij Art Blakey's Jazz Messengers. Vandaag is jazz trompettist Terence Blanchard (55) huiscomponist van Spike Lee en staan er 35 scores op zijn naam. Woensdag is hij centrale gast op de World Soundtrack Awards in Gent.
17/10 21u30  Hoofd Britse inlichtingendienst waarschuwt voor "intense" terreurdreigingDe Britse inlichtingendiensten staan voor een 'intense uitdaging' wat terrorisme betreft. Daarvoor waarschuwt Andrew Parker, hoofd van de inlichtingendienst MI5, zo meldt de BBC. Volgens Parker is er momenteel 'meer terroristische activiteit op komst' en is die mogelijk 'moeilijker te detecteren'. 
17/10 21u15  PSG-coach Emery wil dat zijn team tegen Anderlecht "complete match" speeltDe sterren van Paris Saint-Germain geven morgenavond (20u45) Anderlecht partij op de derde speeldag in de Champions League. 'We zijn hier om drie punten te pakken, met respect voor de tegenstander', zo zei PSG-coach Unai Emery op de persconferentie daags voor de wedstrijd.
17/10 21u15  Ex-bankdirecteur moet 1,1 miljoen euro aan klanten terugbetalenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Joseph V.B. (70) veroordeeld tot achttien maanden cel, 9.000 euro boete en een beroepsverbod van acht jaar. De vroegere directeur van de Kredietbank in Wuustwezel had 1,1 miljoen euro van zijn klanten verduisterd en maakte zichzelf vervolgens 'onvermogend' om hen niet te moeten terugbetalen. De rechtbank verklaarde 1,9 miljoen euro verbeurd. Met dat geld worden de slachtoffers vergoed.
17/10 21u15  Nagefloten op straat? Deze hilarische reactie maakt er voorgoed komaf meeLees meer >
17/10 21u00  Do We Believe Women Yet? The Battle to End Sexual HarassmentThe phrase most commonly used to describe a particularly noxious form of workplace aggression is sexual harassment. But sexual predation is more apt in many instances. What is it if not predatory when a male boss abuses his power to demand physical gratification from a female employee?
17/10 20u45  Trump zakt in lijst van de rijkste AmerikanenDe verkiezing tot president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump niet rijker gemaakt, integendeel. Het persoonlijke vermogen van Trump is in waarde gedaald en dus zakt hij in de jaarlijkse Forbes-rangschikking van 's werelds rijkste personen, zegt het gelijknamige magazine.
17/10 20u30  Google Photo herkent nu ook uw huisdierWie Google Photo gebruikt, weet dat deze software automatisch mensen kan herkennen. Voortaan herkent het fotoprogramma ook uw hond of kat.
17/10 20u30  Elektrische wagens belasten is een gevaarlijk spelHenri Marie L. Van Soest is onderzoeker in energierecht aan de Universiteit van Oslo.
17/10 20u30  Aandeel Brusselse werknemers bij Audi Brussels stijgtVan de ruim 2.500 werknemers bij autobouwer Audi in Vorst komt 12 procent uit Brussel. Enkele jaren geleden was dat nog maar 9 procent. Brussels minister van Economie Didier Gosuin (DéFI) drukte tijdens een bezoek aan het Brusselse opleidingscentrum van Audi zijn tevredenheid uit over de opleidingssamenwerking tussen Audi en de Brusselse overheid.
17/10 20u30  Ook Reese Witherspoon getuigt: "Op mijn 16de voor het eerst seksueel geïntimideerd"In de nasleep van het schandaal rond filmbons Harvey Weinstein heeft nu ook actrice Reese Witherspoon gezegd dat ze seksueel geïntimideerd werd door een regisseur. Dat gebeurde voor het eerst toen ze 16 was, en producers en agents vroegen haar over het voorval te zwijgen.
17/10 20u00  Onze man in Hebron, een heilige stad vol haat: "Je moet de vijand doden voor hij jou doodt"De stad Hebron staat symbool voor de omstreden Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. 850 extreemrechtse kolonisten leven er op gespannen voet met 200.000 Palestijnen. Honderden zwaarbewapende militairen moeten instaan voor de orde. “Ik hou van Israël, maar op deze manier zullen we nooit tot een vreedzame oplossing komen”, zegt voormalig elitesoldaat Achiya Schatz.
17/10 20u00  Inlichtingendienst liet steken vallen voor 22/03Lees meer >
17/10 20u00  "Alles in de as" na bosbrandenLees meer >
17/10 19u45  Sp.a: "Moeten we nog wel wapens uitvoeren naar de VS?"Sp.a vraagt zich af of het nog verantwoord is om wapens uit te voeren naar de Verenigde Staten, nu dat land wapendeals afsluit met onder meer Saoedie-Arabië. Kunnen we de VS nog als een betrouwbare partner zien, vraagt Vlaams parlementslid Tine Soens.
17/10 19u45  Labour: "Theresa May spreekt met gespleten tong over brexit"Nu de gesprekken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU vastlopen op cruciale punten, neemt de vrees voor een harde brexit toe. Oppositiepartij Labour hoopt er haar voordeel uit te halen. 'De Conservatieven zijn diep verdeeld', zegt schaduwminister Keir Starmer in een interview met Der Spiegel. 'Het is onmogelijk te zeggen hoelang Theresa May zal overleven als eerste minister.'
17/10 19u45  Vakbond vraagt duizend extra aanwervingen in gezinszorgOm de werkdruk in de sector van de gezinszorg te verlichten, is nood aan duizend extra aanwervingen. Dat vraagt de christelijke vakbond. 'Niet alleen in de woonzorgcentra zijn er problemen. De werkdruk in de gezinszorg wordt stilaan onhoudbaar'.
17/10 19u45  #MeToo: neen, zij overdrijven niet. En wij allen mogen het niet meer aanvaardenBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
17/10 19u30  Neen, zij overdrijven nietBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
17/10 19u30  Moeder van Bart De Wever neemt op 78-jarige leeftijd voor het eerst mandaat opHet districtshuis van Deurne in Antwerpen vormt donderdagavond het decor voor een opmerkelijke eedaflegging. De moeder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), Irene Torfs, zal er op 78-jarige leeftijd voor het eerst een politiek mandaat opnemen. Ze wordt raadslid voor N-VA in de districtsraad van Deurne, als opvolgster van Vera Verbist die moet stoppen omdat ze verhuist.
17/10 19u30  Inlichtingendiensten lieten steken vallen voor aanslagen van 22 maartDe Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst ADIV hebben steken laten vallen in de aanloop naar de aanslagen in ons land op 22 maart vorig jaar. Dat is de conclusie in het jaarverslag van het Comité I dat VTM Nieuws kon inkijken.
17/10 19u30  Kat verstoort spannend liveverslagLees meer >
17/10 19u30  Tien (kort)films voor de prijs van éénTien films voor de prijs van één? Dat kan, tijdens de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms op Film Fest Gent.
17/10 19u30  Tien personen opgepakt in Frankrijk die aanslagen wilden plegen op politiciIn het zuidoosten van Frankrijk en in de buurt van Parijs zijn vandaag tien mensen opgepakt die aanslagen wilden plegen tegen politieke figuren. De arrestaties vonden plaats in het kader van een onderzoek waarin een ex-militant van extreemrechts eind juni werd opgepakt, aldus een bron dicht bij het onderzoek.
17/10 19u15  Vastgoedontwikkelaar WDP is Onderneming van het JaarWDP is vanavond verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. De vastgoedontwikkelaar uit Wolvertem volgt Vyncke op, dat verbrandingsinstallaties bouwt.
17/10 19u15  Ze vertrokken voor een leven in het kalifaat, en nu willen ze terug. Dit is het verhaal van jihadbruiden uit BelgiëAls Belgische, Nederlandse en andere buitenlandse vrouwen van IS-strijders hadden ze status in het kalifaat. Nu dat bijna ineengestort is, zitten ze in vluchtelingenkampen in Noord-Syrië, met hun kinderen die in IS-gebied zijn geboren en geen papieren hebben. Wat nu? 'Ik hoop dat ze me naar België sturen.'
17/10 19u00  Ze vertrokken voor een leven in het kalifaat, en nu willen ze terug. Dit is het verhaal van jihadbruiden uit België en andere EU-landenAls Belgische, Nederlandse en andere buitenlandse vrouwen van IS-strijders hadden ze status in het kalifaat. Nu dat bijna ineengestort is, zitten ze in vluchtelingenkampen in Noord-Syrië, met hun kinderen die in IS-gebied zijn geboren en geen papieren hebben. Wat nu? 'Ik hoop dat ze me naar België sturen.'
17/10 19u00  Prosper V. (76) in beroep tegen celstraf van 26 jaar voor moord op zijn zoonIn de zaak rond de moord in 2011 in het Oost-Vlaamse Schellebelle gaat de 76-jarige opdrachtgever Prosper V. in beroep tegen zijn veroordeling tot 26 jaar cel voor de moord op zijn zoon. De zaak, waarin volgens de correctionele rechtbank van Dendermonde de redelijke termijn al overschreden was, zal vermoedelijk begin volgend jaar voor het Gentse hof van beroep komen.
17/10 19u00  Ryanair neemt nieuwe topman aan "opdat problemen zoals in september zich nooit zullen herhalen"Ryanair heeft deze avond de komst van Peter Bellew aangekondigd. Hij ruilt zijn directeursfunctie bij Malaysia Airlines in voor een functie als Chief Operations Officer (COO) bij de lowcostmaatschappij. Zijn belangrijkste missie: zich bezighouden met de inroostering van piloten, want dat probleem leidde sinds begin september tot tal van geannuleerde vluchten. 'Zoiets mag zich nooit meer herhalen', klinkt het.
17/10 18u45  Cumulverbod dreigt Waals Parlement pak geld te kosten aan uitstappremiesNa de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 mogen burgemeesters en schepenen van Waalse gemeenten hun functie niet langer combineren met een zitje in het Waals Parlement. Dat cumulverbod zou het Waals Parlement wel eens een pak geld aan uittredingsvergoedingen kunnen kosten, meent parlementsvoorzitter André Antoine (cdH).
17/10 18u45  In Gent en Antwerpen huwt de helft van de koppels gratisAls een Belg trouwt, dan doet hij dat graag gratis, zo blijkt uit een rondvraag van deze krant. In Gent en Antwerpen kiest de helft van de koppels voor een lowbudgetformule, in Brussel zelfs driekwart. 
17/10 18u45  "Om onderhandelingen brexit te versnellen, moet je met twee zijn"'Ik ben bereid om de onderhandelingen te versnellen, maar daarvoor moet je met twee zijn'. Zo heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier vandaag aangegeven dat de Britse premier Theresa May ook na haar blitzbezoek aan Brussel nog niet voldoende toegevingen heeft gedaan in de onderhandelingen over de boedelscheiding tussen haar land en de Europese Unie.
17/10 18u15  17 hooligans van Club Brugge, onder wie Jelle Borkelmans, voor rechter na zware vechtpartij met Napoli-fansHet parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal aan de raadkamer vragen om 17 verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor hun aandeel in de vechtpartij na de wedstrijd Club Brugge-Napoli in 2015. Eén van de hoofdverdachten is Jelle Borkelmans, zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans.
17/10 18u00  Vijf Georgiërs op dievenpad door Tongerse onderzoeksrechter aangehoudenDe onderzoeksrechter in Tongeren heeft vijf verdachten van Georgische afkomst aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van het plegen van diefstallen met braak. Het vijftal werd maandag in Bilzen opgepakt door de lokale politie Bilzen-Riemst-Hoeselt, zo is vernomen van de politie van Bilzen.
17/10 18u00  Trumps 'drugs-tsaar' trekt zich terug na berichten dat hij drugsbeleid ondermijntDonald Trumps genomineerde voor de post van 'drugs-tsaar' heeft zich teruggetrokken na berichten dat hij pogingen om de drugsepidemie aan te pakken ondermijnt. Dat heeft de Amerikaanse president bekendgemaakt via Twitter. 
17/10 18u00  Geroemde akoestiek Griekse theaters is mytheWetenschappers hebben een bekende bewering over het oude Griekenland hardhandig doorgeprikt. De eeuwenlang geroemde akoestiek in de theaters is volgens onderzoekers een mythe. Er klopt weinig van de bewering dat ook op de goedkoopste plekken, bovenin het theater, elk gefluisterd woord van de acteurs kon worden verstaan.
17/10 18u00  Belgische ontwerpster Lisbeth Antoine levert platenhoes aan VRWRKIn de rubriek Look Hoes Talking gaan we op zoek naar het verhaal achter een Belgische platenhoes. Deze week: On The Outside, het veelgesmaakte debuutalbum van VRWRK, met een artwork van ontwerpster Lisbeth Antoine.
17/10 17u45  Catalaanse woordvoerder: "Spaanse overheid is erger dan Franco"De Spaanse overheidsinsanties gedragen zich erger dan onder dictator Francisco Franco. Dat heeft een woordvoerder van de Catalaanse regering vandaag verklaard. Hij reageert daarmee op de arrestatie van twee Catalaanse separatisten.
17/10 17u45  Vijftien voetzoekers voor VRWRK: "We voelden elkaars pijn en lieten die over een ander heen spoelen"Hoe weergaloos het langverwachte debuut van VRWRK (spreek uit als vuurwerk) klinkt, kon u hier al lezen. Maar wie of wat stak de lont aan voor VRWRK? We spraken met de Belgisch-Britse groep over liefdesverdriet, comic books, platen, de duisternis van Francis Bacon, de schetsen van Stanley Kubrick, psycho-analyse en LSD.
17/10 17u45  Gestolen Belgische bus in Denemarken teruggevondenOp zowat 60 kilometer van de Deense hoofdstad Kopenhagen is een gestolen autobus van het Vlaamse busbedrijf Clicking TG, dat deel uitmaakt van Mandel Cars, teruggevonden. De autocar werd eind augustus gestolen in de buurt van het station van Kopenhagen. Er werd gevreesd dat de bus zou gestolen zijn om een terreurdaad mee te plegen.
17/10 17u45  Derde kindje van Kate en William wordt verwacht in aprilHet derde kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Kate zal in april geboren worden. Dat heeft de royal family gemeld.
17/10 17u45  17 hooligans van Club Brugge, waaronder Jelle Borkelmans, voor rechtbank voor zware vechtpartij met Napoli-supportersHet parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal aan de raadkamer vragen om 17 verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor hun aandeel in de vechtpartij na de wedstrijd Club Brugge-Napoli in 2015. Eén van de hoofdverdachten is Jelle Borkelmans, zoon van voormalig assistent-bondscoach Vital Borkelmans.
17/10 17u45  Zeker zeven doden bij mijnongeval in TurkijeBij een ongeval in een steenkoolmijn in Sirnak, in het zuidoosten van Turkije, zijn zeven mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Turkse agentschap voor het beheer van noodsituaties (Afad) meegedeeld.
17/10 17u30  17 hooligans van Club Brugge voor rechtbank voor zware vechtpartij met Napoli-supportersBrugs parket wil 17 hooligans van Club Brugge voor correctionele rechtbank brengen voor hun rol in zware vechtpartij na match tegen Napoli in 2015.
17/10 17u30  Catalaanse woordvoerder: "Huidige Spanje is erger dan Franco"De Spaanse overheidsinsanties gedragen zich erger dan onder dictator Francisco Franco. Dat heeft een woordvoerder van Catalaanse regering vandaag verklaard. Hij reageert daarmee op de arrestatie van twee Catalaanse separatisten.
17/10 17u30  Belgen ontdekken 28 nieuwe soorten (!) op AntarcticaCédric d'Udekem d'Acoz en Marie Verheye, vorsers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel, hebben op Antarctica niet minder dan 28 nieuwe soorten amfipoden of vlokreeftjes ontdekt, kleine kreeftachtigen die in lengte variëren tussen twee en acht centimeter. Daarmee verdubbelen ze in één klap het aantal bekende soorten in het zuidpoolgebied.
17/10 17u15  Na Weinstein-schandaal en #metoo: "Mannen, laat je horen met #NOTme"Europarlementslid Hilde Vautmans(Open Vld) lanceert op Twitter een oproep aan mannen om massaal te reageren tegen seksuele intimidatie met de hashtag '#NOTme'. Met de talloze getuigenissen van vrouwen wereldwijd die ooit te maken kregen met seksueel misbruik of intimidatie, onder de hashtag '#MeToo', ligt de focus nu bij de vrouwen, vindt Vautmans, 'terwijl we naar de mannen moeten kijken'.
17/10 17u15  Rusland moet oppositieleider Navalny en broer 80.000 euro betalen na oneerlijk fraudeprocesRusland moet ruim 80.000 euro schadevergoeding betalen aan de Russische oppositieleider Aleksej Navalny en diens broer Oleg. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) oordeelde vandaag dat het fraudeproces tegen hen in 2014 niet eerlijk verlopen is.
17/10 17u15  Amerikaanse vrouw huwt prins die ze ontmoette in een nachtclubSprookjes beginnen doorgaans niet in een nachtclub in Washington D.C. Maar wel voor één Amerikaanse vrouw, die haar Ethiopische prins ontmoette op de dansvloer van de club Pearl.
17/10 17u15  Vermiste vlucht MH370: bedrijf biedt 'geen vondst, geen kosten'-dealDe Maleisische minister voor Transport heeft vandaag bekendgemaakt dat drie bedrijven een aanbesteding hebben gedaan om de zoektocht naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 te hervatten. Eén van die bedrijven biedt een deal aan waarbij er niets hoeft betaald te worden indien ze het vliegtuig niet vinden.
17/10 17u15  To think different, 550 jaar vóór Apple: het verhaal van de geniale Leonardo da VinciUit de schat aan aantekeningen die Leonardo da Vinci naliet, destilleerde Walter Isaacson de biografie van het creatiefste genie aller tijden. Bert Wagendorp las die vol verbazing en bewondering.
17/10 17u15  Joost de Vries: "Personages in een roman mogen nooit 100 procent logisch of verklaarbaar zijn"In 2014 kreeg Joost de Vries de Gouden Uil voor De republiek. We keken daarom met argusogen uit naar zijn nieuwe boek, Oude meesters. Zou het net zo goed zijn? Of zelfs beter? Het werd dat laatste: een roman over onze nostalgische tijden die de lezer een confronterende spiegel voorhoudt. 'In onze sector is ‘vroeger was het beter’ het credo geworden.'
17/10 17u15  De omgekeerde wereld: inbreker schakelt agent uit met pepperspray en vuistslagEen inspecteur van de Brusselse lokale politie heeft afgelopen zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek een inbreker opgepakt. Dat ging evenwel niet zonder slag of stoot. De inbreker verdedigde zich met pepperspray en sloeg de inspecteur in het gezicht. Desondanks kon de man ingerekend worden, waarna hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.
17/10 17u00  Dodental van aanvallen taliban in Afghanistan stijgt naar 78De aanvallen die de taliban hebben uitgevoerd in vier verschillende Afghaanse provincies, hebben in totaal 78 slachtoffers gemaakt. Dat heeft de Afghaanse viceminister van Binnenlandse Zaken meegedeeld. Daarnaast zouden ook minstens zeven talibanstrijders om het leven zijn gekomen.
17/10 17u00  Volvo investeert 640 miljoen euro in eigen Tesla-variant PolestarDe Zweedse autobouwer Volvo, die een fabriek heeft in Gent, en zijn Chinese eigenaar Geely investeren 640 miljoen euro in de ontwikkeling van Volvo-dochtermerk Polestar, een constructeur van elektrische sportwagens. Het eerste model van Polestar is vanmiddag in Shanghai voorgesteld.
17/10 17u00  Zeker zes doden bij mijnongeval in TurkijeDoor een ongeval in een kolenmijn in Turkije zijn vandaag zeker zes mensen omgekomen. Een mijnschacht stortte door onbekende oorzaak voor een deel in.
17/10 17u00  'Die vampier' uit Twilight: "Commerciële films hoeven niet meer voor mij"Zeg niet te gauw: 'Daar is die vampier uit Twilight weer.' Robert Pattinson (31) is de posters ontgroeid, duikt tegenwoordig in de ene na de andere interessante film op. Zoals Good Time, waarin hij een amateur-bankovervaller speelt die samen met zijn zwakbegaafde broer door een nachtelijk New York spurt.
17/10 17u00  Goffin in Antwerpen tegen jonge AmerikaanIn Antwerpen gaat dezer dagen de European Open (hard/589.185 euro) door. Hier alles wat je moet weten over het ATP-toernooi in ons land.
17/10 16u45  "Israël wil meer dan 2.000 woningen bouwen op Westelijke Jordaanoever"Israël heeft vandaag verschillende plannen naar voren geschoven om in totaal 1.292 woningen te bouwen in de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Dat meldt de ngo La Paix maintenant.
17/10 16u45  Imago van de 'grote, boze wolf' ligt onder vuurU vindt dat uw hond in niets lijkt op de grote, boze wolf waar hij van afstamt? Een nieuwe studie werpt een heel nieuw licht op het gedrag van beide soorten, en dus op het domesticatieproces van de hond. Wolven blijken immers beter te kunnen samenwerken dan hun huiselijke verwanten.
17/10 16u45  Zestigtal banen bedreigd bij Coca-Cola in BelgiëIn de zeven vestigingen van drankenproducent Coca-Cola in België staan in totaal 63 van de circa 2.200 banen op de tocht. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie en het bericht wordt bevestigd door Coca-Cola European Partners Belgium.
17/10 16u45  Robert Pattinson: "Nummer 1 aan de kassa? Kan me niets schelen"Zeg niet te gauw: 'Daar is die vampier uit Twilight weer.' Robert Pattinson (31) is de posters ontgroeid, duikt tegenwoordig in de ene na de andere interessante film op. Zoals Good Time, waarin hij een amateur-bankovervaller speelt die samen met zijn zwakbegaafde broer door een nachtelijk New York spurt.
17/10 16u30  De Gucht pleit voor digitaal meldpunt voor jihadistische propagandaOpen Vld-senator Jean-Jacques De Gucht pleit voor het opzetten van één digitaal meldpunt voor jihadistische propaganda naar het voorbeeld van Frankrijk en Nederland. Hij doet dat naar aanleiding van het nieuws dat de onlinepolitie (Internet Referral Unit) in één jaar 247 haatboodschappen en 943 jihadistische propagandaberichten heeft onderschept. 77% van de jihadistische propaganda werd daarbij door de sitebeheerders geblokkeerd eenmaal dit aan hen werd gemeld.
17/10 16u15  Na Bart Tommelein, nu ook Joke Schauvliege in het gipsVlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft afgelopen weekend haar elleboog gebroken bij een ongeval met de mountainbike. Net nu collega Bart Tommelein uit het gips is, zit Schauvliege met een plaaster van schouder tot pols.
17/10 16u15  Goffin in Antwerpen tegen jonge Amerikaan - Van Uytvanck door in LuxemburgLees meer >
17/10 16u00  Homans verandert niets aan functie diversiteitsambtenaarVlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) verandert niets aan de functieomschrijving van de diversiteitsambtenaar. Sp.a, Groen en CD&V hadden de minister gevraagd die functie te versterken na het tumultueuze ontslag van de vorige ambtenaar. Maar de functie is voldoende beschermd, aldus Homans in haar antwoord op een vraag van Yasmine Kherbache (sp.a).
17/10 15u45  Goffin krijgt in tweede ronde in Antwerpen jonge Amerikaan voorgeschoteldFrances Tiafoe (ATP 79) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen. De 19-jarige Amerikaan klopte in de eerste ronde in de Lotto Arena zonder al te veel moeite de Duitser Florian Mayer (ATP 66) in twee sets: 6-3 en 6-4. De wedstrijd nam 58 minuten in beslag. Tiafoe treft in de tweede ronde David Goffin (ATP 10). De 26-jarige Luikenaar had in de eerste ronde vrij.
17/10 15u45  #MeToo, ook in de politiek: "Ik probeer te reageren, maar je doet dat niet elke keer"Ook in de politiek is er een probleem van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zegt Vlaams Parlementslid Elke Van den Brandt (Groen) naar aanleiding van de golf aan verhalen die wereldwijd gedeeld worden onder de vlag #Metoo.
17/10 15u45  Malta in shock na moord op kritische journalisteIn heel Europa wordt geschokt gereageerd op de bomaanslag op de kritische Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia. Zij werd gisteren door onbekenden om het leven gebracht met een autobom. Dat zoiets nog kan in de Europese Unie van 2017 kan er bij politici, journalisten en burgers niet in.
17/10 15u30  Het is eens iets anders: film kijken in de saunaTijdens de 21e editie van het Internationaal Kortfilmfestival, dat dit jaar in Leuven plaatsvindt van 2 tot 9 december, wordt onder meer gefocust op kortfilms uit Finland. Omdat de sauna in dat land 'de nationale hobby' is, zullen de organisatoren op het binnenplein van het kunstencentrum STUK een sauna voor zes personen bouwen waar men tijdens het festival kortfilms kan bekijken.
17/10 15u30  Steeds minder Afghaanse meisjes naar school: 'succesnummer' blijkt mislukkingHet geldt als het succesnummer van de buitenlandse steun aan Afghanistan en werd in 2001 aangevoerd als een reden voor de Amerikaanse interventie in het land: onderwijs voor meisjes. Maar zestien jaar na het verjagen van het Talibanbewind is er eerder sprake van een mislukking.
17/10 15u30  Belgische staat vecht verbod op uitwijzing Soedanezen aanDe Belgische staat heeft vanochtend voor de Luikse rechtbank van eerste aanleg, via derdenverzet, het verbod aangevochten op de uitzetting van Soedanezen van het gesloten centrum van Vottem, en hun identificatie door een identificatiemissie uit Soedan. De zaak is in beraad en mogelijk valt vandaag nog een beslissing.
17/10 15u30  Bijdragen optrekken is niet genoeg: Groen stelt armoedeplan voorDe bijdragen optrekken is onvoldoende om de armoede aan te pakken, weet Groen. Daarom komt de partij met een heel pakket aan maatregelen.
17/10 15u15  McCain waarschuwt voor "halfbakken, onecht nationalisme" in de VSIn een emotionele speech heeft Republikeins senator John McCain gewaarschuwd voor de opkomst van een 'halfbakken, onecht nationalisme' in de Verenigde Staten. Zonder president Donald Trump bij naam te noemen, haalde hij uit naar diens 'America First'-beleid. 
17/10 15u15  "64 miljoen euro investeren in spitsstroken is weggegooid geld"De 64 miljoen euro die Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vrijmaakt voor de aanleg van vier nieuwe spitsstroken, is 'weggegooid geld'. Dat zegt sp.a-fractieleider in het Vlaams parlement Joris Vandenbroucke. Hij stelt voor om het spitsstrook-project te schrappen en het bedrag te investeren in fietssnelwegen en het stimuleren van spitsmijden.
17/10 15u15  De douchescène van 'Psycho' helemaal ontleed (en 4 andere Film Fest Gent-tips)Deze week is het Film Fest Gent. Daarom somt De Morgen de komende dagen elke dag vijf films op die u écht niet mag missen.
17/10 15u00  Laat je inspireren door de succesvolle vrouwen in deze podcastIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: The Role Models, een podcast die succesvolle vrouwen in de schijnwerpers plaatst.
17/10 14u45  Dit mag u niet missen op tv vanavondEen Champions League-wedstrijd van de bovenste plank, De Slimste Mens ter Wereld of toch liever Nafi Thiam in Die huis? Dit zijn onze tv-tips voor een boeiende avond in de zetel. 
17/10 14u15  Filipijnse president kondigt bevrijding van Marawi aanNa vijf maanden van gevechten met radicaalislamitische strijders heeft de Filipijnse president Rodrigo Duterte de bevrijding van de stad Marawi aangekondigd. De president bezocht er vandaag troepen van het Filipijnse leger. Volgens lokale media zijn er echter nog altijd gevechten.
17/10 14u15  'Good Time': ademloze misdaadtrip in New YorkDe regisserende broers Safdie zorgen voor een welgekomen elektroshock met Good Time, een ademloos vooruit denderende misdaadfilm vol neonkleuren, onverwachte humor en subtiele sociale kritiek. Posterboy Robert Pattinson is quasi onherkenbaar, en beter dan ooit.
17/10 14u15  Onze energievisie is even onduidelijk als de energiefactuurChristophe Degrez is CEO van Eneco.
17/10 14u00  Krijgen we nieuwe vluchtelingenstroom?Lees meer >
17/10 14u00  Wat gebeurt er nu met de IS-strijders?Lees meer >
17/10 14u00  Politie houdt grote terreuroefeningLees meer >
17/10 14u00  Journaliste dood door bomauto in MaltaLees meer >
17/10 14u00  Is Syrië nu volledig bevrijd van IS?Lees meer >
17/10 14u00  KUL-medewerker op straat na seksuele intimidatieLees meer >
17/10 14u00  Hoe ontwaakte Portugal vandaag na branden?Lees meer >
17/10 14u00  "Optrekken uitkeringen kost 650 miljoen euro", zegt Planbureau. Waarom sprak Demir dan van 2 miljard?Het optrekken van de laagste uitkeringen tot de Europese armoededrempel kost 650 miljoen euro. Dat blijkt uit een studie van het Planbureau in opdracht van Elke Sleurs (N-VA), tot begin dit jaar staatssecretaris voor Armoedebestrijding. Waarom had haar opvolgster Zuhal Demir het vorige week dan over een bedrag van 2 miljard euro?
17/10 13u45  Custovic behoudt het vertrouwen bij KV OostendeKV Oostende behoudt vertrouwen in Adnan Custovic. Hij blijft tot eind volgend seizoen hoofdcoach, zo bevestigt topman Marc Coucke via Twitter.
17/10 13u45  Al bijna 700 bedrijven halen zetel weg uit CataloniëIn amper twee weken tijd hebben 691 bedrijven hun zetel verhuisd uit Catalonië door de politieke crisis. Dat blijkt vandaag uit het handelsregister.
17/10 13u45  Opnieuw fietser overleden in Antwerpen: Fietsersbond eist actie van stadsbestuurIn Antwerpen is vanochtend opnieuw een fietser om het leven gekomen bij een aanrijding. Het is het derde dodelijke ongeval in twee weken. 'Het is de verantwoordelijkheid van de stad om de veiligheid van iedereen in het verkeer te garanderen', reageert de Fietsersbond. 'Ondanks het feit dat Antwerpen 'wereldfietsstad' wil worden, lijkt fietsveiligheid geen prioriteit te zijn. De sense of urgency lijkt volledig te ontbreken.'
17/10 13u45  Korter verblijf in kraamkliniek slaat aanLees meer >
17/10 13u45  Oktober zal wellicht filerecord brekenLees meer >
17/10 13u45  Raad van Europa: "Pas taalwetgeving aan: op gemeenteraad moet Frans gesproken kunnen worden"Experten van de Raad van Europa zien - niet voor het eerst - een schending van de principes van de lokale democratie in de faciliteitengemeenten. Dat schrijft Le Soir, op basis van hun rapport. Centraal in de opdracht van de experten stond de weigering van de Vlaamse regering om Damien Thiéry te benoemen tot burgemeester van Linkebeek.
17/10 13u45  Planbureau: "Optrekken uitkeringen kost 650 miljoen euro"Het optrekken van de laagste uitkeringen tot de Europese armoededrempel kost 650 miljoen euro. Dat blijkt uit een studie van het Planbureau in opdracht van Elke Sleurs (N-VA), tot begin dit jaar Staatssecretaris voor Armoedebestrijding. Waarom had haar opvolgster Zuhal Demir het vorige week dan over een bedrag van 2 miljard euro?
17/10 13u30  China maakt zich op voor grote militaire machtswisselIn Peking begint morgen het negentiende Nationale Congres van de Communistische Partij. Alle ogen zullen gericht zijn op de strijdkrachten. Verwacht wordt dat het congres er de grootschalige machtswissel zal formaliseren die al enkele jaren in de stellingen staat, zo schrijven China-deskundigen Bates Gill en Adam Ni.
17/10 13u30  Hoofdstad van het kalifaat heroverd: "IS uit Raqqa verdreven"De door de VS gesteunde Syrische Democratische Krachten (SDF) zeggen vandaag dat ze erin geslaagd zijn om de stad Raqqa, de voormalige hoofdstad van IS in Syrië, 'volledig' onder controle te krijgen.
17/10 13u15  Cercle Brugge heeft eerste training met Vercauteren achter de rug: "Veel respect voor deze coach"Met twee veldtrainingen maakt kersvers coach Frankie Vercauteren vandaag zijn intrede bij Cercle Brugge. Na de eerste oefensessie heeft de nieuwe trainer al meteen indruk gemaakt: 'Het is goed voor onze groep dat Cercle iemand met zo'n mooi palmares heeft aangesteld', klinkt het in de spelersgroep.
17/10 13u15  Alleen autobom kon invloedrijkste journalist van EU-lid Malta het zwijgen opleggenVijanden had onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia genoeg. Van de oppositieleider van Malta, die ze beschuldigde van banden met een prostitutiebende, tot de premier die corruptiegeld zou hebben doorgesluisd naar Panama. Met een bom onder haar auto werd haar het zwijgen opgelegd.
17/10 13u15  Commissie: "Francken heeft privacy van asielzoekers genegeerd"Twee adviezen hebben kritiek geuit op twee wetsontwerpen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Dat schrijft Le Soir vandaag. Het gaat in het bijzonder over het respecteren van de privacyregels.
17/10 12u30  Drie bedrijven bieden zich aan bij Maleisië om zoektocht naar MH370 verder te zettenDrie bedrijven hebben Maleisië hulp aangeboden om het wrak van vlucht MH370 te vinden, nu de officiële zoektocht afgesloten is. Het land heeft nog geen beslissing genomen of het de hulp gaat aanvaarden, meldt persagentschap Reuters.
17/10 12u30  Belastingvoordeel voor hybride auto's dooft uit: "Omgekeerde wereld"De federale regering plant de fiscale steun voor hybride wagens veel meer af te bouwen dan eerst gedacht. Dat blijkt uit nog niet afgeklopte teksten over het Zomerakkoord die De Tijd kon inkijken. De plannen zouden betekenen dat zo goed als alle hybride auto's hun fiscaal voordeel (gedeeltelijk) verliezen en dus ook minder aantrekkelijk worden als bedrijfswagen. 'De omgekeerde wereld', vindt Danny Smagghe van mobiliteitsorganisatie Touring. 'Zulke ecologisch verantwoorde wagens verdienen nog altijd een stimulans.'
17/10 12u15  Strategisch plein in Raqqa waar IS openbare executies organiseerde, heroverdDe door de VS gesteunde Syrische Democratische Krachten (SDF) zegt in de Syrische stad Raqqa opnieuw grondgebied te hebben heroverd op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Onder meer het nationaal ziekenhuis in de stad en het centraal gelegen Naim-plein konden bij de gevechten worden ingenomen, zo blijkt uit de mededeling van SDF, een alliantie van Koerdische peshmerga en Arabische milities.
17/10 12u15  Opnieuw fietser overleden na aanrijding met wagen in AntwerpenIn Antwerpen is vanochtend opnieuw een fietser om het leven gekomen bij een aanrijding.
17/10 12u15  Spaans gevechtsvliegtuig crasht in buurt van Madrid: piloot overledenEen Spaans F18-gevechtsvliegtuig is gecrasht op de militaire basis van Torrejon, in de buurt van Madrid. Dat laat het Spaanse ministerie van Defensie weten. De piloot is daarbij overleden. 
17/10 12u15  Noord-Koreaanse VN-gezant: "Kernoorlog met VS kan elk ogenblik uitbreken"De Noord-Koreaanse vice-ambassadeur bij de Verenigde Naties stelt dat een kernoorlog elk ogenblik kan uitbreken. Voor de Algemene Vergadering van de VN stelde Kim In-ryong dat zijn land onder 'extreme en directe nucleaire dreiging' van de Verenigde Staten staat. De situatie op het Koreaanse schiereiland heeft volgens hem 'een kantelpunt' bereikt waardoor 'elke ogenblik een kernoorlog kan uitbreken'.
17/10 12u15  Vrouwen nafluiten: wat als de vrouw in kwestie wél interesse toont?Lees meer >
17/10 12u00  Facebook koopt app van amper negen weken oud die tieners complimentjes laat gevenFacebook heeft de app Tbh, wat staat voor 'To be honest', gekocht voor net geen 100 miljoen dollar. Via de Amerikaanse app kunnen gebruikers anoniem complimentjes geven aan elkaar. Tbh is op korte tijd - het bestaat nog maar negen weken - enorm populair geworden bij tieners. De aankoop van Tbh lijkt voor Facebook dan ook vooral van strategisch belang om de jonge doelgroep in te lijven.
17/10 12u00  Waarom zon en hemel zo spectaculair kleuren vandaagDe zware storm Ophelia, die vooral in Ierland voor veel ellende zorgt, veroorzaakt in ons land een opvallend bijverschijnsel. De zon en de hemel kleuren spectaculair rood en oranje vandaag.
17/10 12u00  Vrouwen nafluiten: charmant of degoutant?Lees meer >
17/10 11u45  #MeToo heeft preventief effect, zeggen experts: "Deze discussie zal blijvende gevolgen hebben"Vrouwen over de hele wereld, ook talloze Vlamingen, getuigen op sociale media over seksuele intimidatie. Maar waarom maakt juist de affaire rond Hollywood-producer Harvey Weinstein zoveel los? 'Vrouwen doorbreken nu taboes en dat heeft een preventief effect.'
17/10 11u45  Familie neemt afscheid van Tom PettyFamilieleden en naaste vrienden van Tom Petty hebben maandag in een besloten uitvaartdienst afscheid genomen van de rocker. De dienst vond plaats in Lake Shrine, een spiritueel complex aan de rand van Los Angeles, waar in 2001 ook de uitvaart van Beatle George Harrison werd gehouden.
17/10 11u30  23 concrete acties moeten homofobie in Brussel tegengaanDiscriminatie op het werk en bij de dienstverlening, fysiek en verbaal geweld en intimidaties maken deel uit van het dagelijks leven van holebi's. Om dat tegen te gaan stelt Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) een actieplan op met 23 concrete acties die een oplossing moeten aanbieden.
17/10 11u30  Gwendolyn Rutten: "Je mag naar vrouwen kijken, maar blijf er met je poten af"Gwendolyn Rutten, 'leading lady' van Open Vld, vindt dat getuigenissen over seksueel grensoverschrijdend gedrag naar buiten moeten komen. Ook in de politiek. 'Het is een groot maatschappelijk probleem en er is veel te lang over gezwegen', zegt de Vlaamse liberale in 'De Ochtend' op Radio 1.
17/10 11u15  Britse ministers bezorgd: "Brexitonderhandelingen staan op instorten"Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Theresa May zijn het gisteren eens geworden dat ze de inspanningen om een akkoord te vinden over de brexit 'de komende maanden zullen versnellen'. Toch groeit de vrees bij Britse ministers dat de onderhandelingen 'binnen enkele weken' zullen instorten, schrijft de Britse krant The Independent. 
17/10 11u15  Drie dagen van nationale rouw in Portugal begonnen, belangrijkste branden onder controleIn Portugal zijn vandaag drie dagen van nationale rouw begonnen voor de slachtoffers van de bosbranden. Dat berichtten Portugese media. Volgens de meeste recente balans lieten zeker 36 mensen het leven. Er zijn nog altijd zeven vermisten. Door een regenfront en de wind die is gaan liggen, is de brandweer er intussen in geslaagd de belangrijkste branden onder controle te krijgen.
17/10 11u15  Festivaldirecteur Patrick Duynslaegher: “Film Fest Gent is een voorbijrazende sneltrein”Hij ziet amper een film tijdens zijn festival, maar wel een pak acteurs, regisseurs en componisten. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher holt op Film Fest Gent van de ene verwelkoming naar de andere inleiding. Een dag in het spoor van een onstopbare filmfreak.
17/10 11u00  Brugse hooligans bundelen gewelddaden in boek: "Iemand gaf hem nog een trap en toen bleef hij roerloos liggen"De hooligans van Club Brugge laten zich volledig gaan in hun verhalenboek East-Side Never Dies. Dat verschijnt volgende week. En uitgerekend volgende zondag kunnen ze al uitkijken naar de komst van Royal Antwerp FC, vijand nummer 1 in het boek
17/10 10u30  Hoe smerig is de wagen van de populairste politica van Vlaanderen Hilde Crevits?Lees meer >
17/10 10u15  Man doodgestoken in hartje BrusselOp het Anneessensplein in Brussel is vanochtend rond 6 uur een man overleden bij een steekpartij. Dat meldt het Brusselse parket.
17/10 10u15  Nieuwe studie: walvissen en dolfijnen hebben "leven dat op dat van mensen lijkt"Dat walvisachtigen sociale beestjes zijn en in hechte groepen leven, was al bekend. Nieuw onderzoek stelt nu dat hoe groter de hersenen van een walvisachtige zijn, hoe complexer zijn leven en gedrag is, en dus meer verwant aan menselijk gedrag. Maar niet iedereen is enthousiast over de studie: sommige experts waarschuwen voor dergelijke vergelijkingen.
17/10 10u15  Ook rokers willen rookverbod in de autoHoewel nog steeds één op de vijf Belgen rookt, bestaat er in ons land een groot draagvlak voor antitabaksmaatregelen, blijkt vandaag uit de rookenquête van Stichting tegen Kanker. Zo vindt 93 procent van de ondervraagden dat roken in auto's met minderjarigen moet verboden worden, een mening die trouwens gedeeld wordt door 88 procent van de rokers.
17/10 09u15  Vlaanderen krijgt vier nieuwe spitsstrokenDe komende twee jaar leggen arbeiders vier nieuwe spitsstroken aan op snelwegen in de buurt van Gent, Leuven, Brussel en Beringen. Dat bevestigde Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vanochtend op Radio 1.
17/10 09u15  Onlinepolitie onderschept duizend jihadaccountsIn een jaar tijd heeft de federale politie bijna 1.200 haatboodschappen en jihadistische propagandaberichten onderschept. Bijna 70 procent daarvan is verwijderd. Dat schrijft De Morgen vandaag.
17/10 09u00  Neuroloog: "Slaaptekort is moordend. Dokters zouden slaap moeten voorschrijven"Is zes uur slaap per nacht voldoende? Neen, zegt de Amerikaanse neuroloog Matthew Walker. In zijn boek Why We Sleep: The New Science of Sleep and Dreams pleit hij ervoor om van slaap een absolute prioriteit te maken, als we nog lang en gezond willen leven. 'Er is een verband tussen minder dan acht uur slapen per nacht en een hoger risico op kanker en andere ziektes.'
17/10 09u00  275 Belgische IS-sympathisanten strijden nog in Syrië en IrakMomenteel bevinden zich zowat 275 strijders van Belgische origine in conflictzones in Syrië en Irak. Dat blijkt uit cijfers die het kabinet van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon aan de krant La Dernière Heure bezorgd heeft.
17/10 08u15  Dit moet u weten als u wil bijverdienen in ons land202.076 Belgen hebben een tweede job, goed voor ongeveer 4,4 procent van de werkende bevolking. Het levert hen gemiddeld 315 euro extra per maand op. Zegt het u ook wel iets, zo’n tweede job? Zorg dan dat u voldoende geïnformeerd bent over uw rechten en plichten voor u er aan begint.
17/10 08u15  Met deze goedkope technologie hou je inbrekers van de deurDe donkere herfst- en wintermaanden komen eraan, en daarmee traditioneel ook weer een lichte verhoging in het aantal woninginbraken. Hier zijn vijf apparaten die je zo uit het rek van de multimediashop haalt, en waarmee je je woonst in een wip wat veiliger maakt.
17/10 08u00  Online politiepatrouilles onderscheppen bijna 1.200 jihadberichtenIn een jaar tijd heeft de federale politie bijna 1.200 haatboodschappen en jihadistische propagandaberichten onderschept. Bijna 70 procent daarvan is verwijderd. Maar het kan beter. Software van Europol moet toelaten om een versnelling hoger te schakelen, in afwachting van 'supersoftware'.
17/10 07u45  "Ik ben niet van plan om de Champions League zomaar op te geven"De boormachines op de achtergrond waren niet te horen, Hein Vanhaezebrouck was nu eenmaal zichzelf. Aan de vooravond van de confrontatie met de sterren van PSG bood Anderlecht het beste wat het daar tegenover kon zetten: een interview met zijn nieuwe T1. 'Ik zal niet op de bank zitten en denken: Neymar, mmm.'
17/10 07u45  Zware ochtendspits door ongeval met zes wagens op Brusselse ringDe ochtendspits verloopt vanochtend erg moeizaam. Op de Brusselse binnenring moeten bestuurders vanaf Grimbergen een uur aanschuiven door een stevig ongeval waarbij zes wagens betrokken raakten. Ook de E313 richting Antwerpen was vanochtend vroeg versperd door een ongeval, maar daar is de weg intussen vrijgemaakt.
17/10 07u45  Facebook wordt schatrijk en hoeft die rijkdom met (bijna) niemand te delen. Dat is onhoudbaarPaul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks
17/10 07u30  "Een rundstong in een doosje": zo maakte Carrie Fisher korte metten met seksuele intimidatieCarrie Fisher sprong in 2000 in de bres voor een vriendin die was lastiggevallen door een filmproducent. De Star Wars-actrice waarschuwde de man op een uiterst originele en doeltreffende manier: door een chique juweliersdoosje met daarin een rundstong bij zijn kantoor te laten bezorgen.
17/10 07u30  Zware ochtendspits door twee ongevallen op E313 en Brusselse ringDe ochtendspits verloopt vanochtend erg moeizaam door twee ongevallen die veel hinder veroorzaken. Op de Brusselse binnenring moeten bestuurders vanaf Grimbergen een uur aanschuiven. Op de E313 richting Antwerpen moet je op meer dan een uur extra rekenen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum vanochtend op Twitter.
17/10 07u15  Tot 30 procent minder belbusreizigersHet aantal belbusreizigers in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg is in de eerste helft van dit jaar met 18 tot 30 procent gedaald. Dat zou liggen aan een nieuwe routeplanner van De Lijn.
17/10 07u00  Netflix plant maar liefst 80 films in 2018Netflix brengt volgend jaar ongeveer tachtig films uit. De streamingservice wil daarmee volgens contentdirecteur Ted Sarandos evenveel eigen films gaan aanbieden als series.
17/10 07u00  Regeringspartijen willen actrices horen over misbruikN-VA wil de bevoegdheden van de Vlaamse commissie Grensoverschrijdend Gedrag uitbreiden, naar aanleiding van de vele berichten en getuigenissen over seksisme in de internationale en Vlaamse filmwereld. De oproep vindt gehoor bij meerderheidspartijen CD&V en Open Vld.
17/10 06u45  Lars von Trier ontkent intimidatie van Björk: "Ze was sterker dan wij en ons bedrijf samen"De Deense regisseur Lars von Trier ontkent dat hij zangeres Björk seksueel heeft geïntimideerd. De IJslandse sprak zich eergisteren in een bericht op Facebook uit over een intimiderende en onaangename ervaring met een Deense regisseur op een filmset. Ze noemt geen namen, maar von Trier is de enige Deense regisseur met wie ze ooit samenwerkte.
17/10 06u45  Energiefactuur dreigt nog maar eens te stijgenOnze energiefactuur dreigt nog maar eens duurder te worden, omdat de prijzen vanaf volgend jaar maandelijks mogen worden geïndexeerd op basis van de beursprijs en andere parameters. Daarmee schrapt de federale regering een omstreden maatregel van de regering-Di Rupo.
17/10 06u45  Niet alle IS-propaganda moet meteen offline: foutje of slimme zet?Hoewel de Belgische politie het afgelopen jaar de strijd tegen het cyberkalifaat heeft opgevoerd, is het nog altijd mogelijk dat IS websites beheert met een Belgische domeinnaam. Foutje? Een ongelijke strijd? Of slimme inlichtingendiensten?
17/10 06u30  Vlaming krijgt (eindelijk) energiebijdrage teruggestortDe regering heeft het licht op groen gezet voor de distributienetbeheerders Elia en Infrax om een bedrag van 75 miljoen euro terug te storten aan de elektriciteitsverbruikers in Vlaanderen. Er is de voorbije jaren immers tientallen miljoenen euro's federale energiebijdrage te veel aangerekend. Dat schrijft De Tijd vandaag.
17/10 06u30  "Een onafhankelijk Palestina? Vergeet het"Op uitnodiging van de EU-delegatie in de Palestijnse gebieden reisde De Morgen-journalist Koen Vidal naar Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. Vandaag: het eerste deel van zijn verslag. 
17/10 06u15  Vergeet de avocado: het pandanblad is het nieuwe supervoedselNa de jarenlange hype rond de avocado, doet een nieuwe superfood zijn intrede: het Aziatische pandanblad. Dat geeft je eten vanillearoma én een Instagram-proof lichtgroen kleurtje. De Britse tv-persoonlijkheid Nigella Lawson gelooft dat een nieuw tijdperk is aangebroken.
17/10 06u15  Brussel wil homofobie aanpakkenOmdat het beloofde plan van de federale regering tegen homofobie uitblijft, komt de Brusselse regering binnenkort zelf met een aantal maatregelen. Morgen overlegt Brussels staatssecretaris Bianca Debaets hierover met verschillende holebiorganisaties. 
17/10 06u15  Dank je wel, Eberhard van der LaanDominique Persoone (49), de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico. 
17/10 06u15  Joseph Beuys of die zot van Spring Breakers? Tien expo's die u niet mag missenU loopt snel verloren in de wondere wereld van de beeldende kunst? Geen paniek! De Morgen stippelt voor u elke week het boeiendste parcours uit.
17/10 06u15  Mijn voorstel: een belasting van 10 dollar per gebruiker te betalen door FacebookPaul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks
17/10 06u15  Piepjong in de politiek: een plus?Sebastian ‘Wunderwuzzi’ Kurz is op weg om de jongste Europese staatsleider ooit te worden. Maar ben je met 31 jaar onderlegd genoeg om op een Europees banket naast krokodillen als Angela Merkel of Jean-Claude Junker aan te schuiven?
17/10 06u15  Stroom duurder of goedkoper? Volgt u nog?Alex Polfliet is energie-expert en zaakvoerder Zero Emission Solutions.
17/10 06u15  Een onafhankelijk Catalonië maakt Europa net sterkerTomas Roggeman is voorzitter van Jong N-VA en Sander Loones is Europees parlementslid en nationaal ondervoorzitter van N-VA.
17/10 06u15  'Een onafhankelijk Palestina? Vergeet het'Op uitnodiging van de EU-delegatie in de Palestijnse gebieden reisde De Morgen-journalist Koen Vidal naar Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. Vandaag: het eerste deel van zijn verslag. 
17/10 06u15  Online politiepatrouilles onderscheppen duizend jihadaccountsIn een jaar tijd heeft de federale politie bijna 1.200 haatboodschappen en jihadistische propagandaberichten onderschept. Bijna 70 procent daarvan is verwijderd. Maar het kan beter. Software van Europol moet toelaten om een versnelling hoger te schakelen, in afwachting van 'supersoftware'.
17/10 06u15  Sneller naar huis na bevalling? Moeder gelukkig, zorgverlener gestresstSinds een jaar lopen in ons land proefprojecten waarbij vrouwen slechts twee of drie dagen op de kraamafdeling blijven na hun bevalling, in plaats van vier. 'Een succes', zo blijkt. Of toch bij de mama's.
17/10 05u45  U mag volgend jaar 23 tot 32 euro extra in uw portemonnee stekenDoor de taxshift stijgen de nettolonen vanaf januari met 23 (hoge lonen) tot 32 euro (lage lonen). Dat blijkt uit berekeningen die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) liet maken en die vandaag in De Tijd en L'Echo staan. Zijn administratie becijferde de nieuwe schalen voor de bedrijfsvoorheffing die vanaf volgend jaar van toepassing zijn.
17/10 05u15  "H&M verbrandt jaarlijks 12 ton onverkochte kleding"De Zweedse modegigant H&M heeft de afgelopen jaren ongeveer 60 ton kleding verbrand. Dat blijkt uit onderzoek van een Deens tv-programma. Het gaat om kleding die de kassa niet heeft gehaald. Het bedrijf zelf ontkent. Dat schrijft ad.nl op basis van het Deense onderzoeksprogramma Operation X van het Deense TV2.
17/10 05u00  Voor kwart van Belgische werknemers gaat digitalisering te snelVoor een kwart van de werknemers raast de digitale trein te snel. Uit een bevraging van Tempo-Team naar de e-inclusiviteit van de Belgische werkvloer moet blijken dat goed een kwart van de werknemers de nodige digitale vaardigheden mist en vindt dat er te weinig opleidingen zijn om die vaardigheden aan te scherpen.
17/10 04u30  Kwart van Brusselse kinderen groeit op in huishouden zonder inkomen uit werkEen kwart (24 procent) van de Brusselse kinderen jonger dan 18 jaar groeit op in een gezin zonder inkomen uit werk. Dat blijkt uit de nieuwe Welzijnsbarometer van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ongeveer een derde van de Brusselaars moet zien rond te komen met een inkomen onder de armoederisicogrens, en meer dan een vijfde is afhankelijk van een vervangingsinkomen of een bijstandsuitkering.
17/10 04u00  Peiling: "N-VA verliest pluimen maar blijft nummer 1 in Vlaanderen, PS blijft grootste in Wallonië"In Vlaanderen blijft de N-VA veruit de grootste partij, ondanks een verlies van 4,4 procent. In Wallonië verliezen PS en MR, maar door het zwaardere verlies van de socialisten benen de liberalen hen bij. In Brussel is MR de nummer één, voor Ecolo, PS en DéFI. N-VA is de grootste Nederlandstalige partij. Dat blijkt uit de peiling van de kiesintenties in opdracht van VRT, De Standaard, RTBF en La Libre.
17/10 03u45  Airbus en Bombardier gaan samenwerken om C-Serie op de markt te brengenDe Europese vliegtuigbouwer Airbus en de Canadese vliegtuig- en treinenfabrikant Bombardier zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor de verdere ontwikkeling van de C-Serie, het nieuwe vliegtuig van Bombardier. Airbus neemt een meerderheidsbelang van 50,1 procent in het C-Serieprogramma. Dat maakten beide bedrijven bekend.
17/10 02u45  VS voeren bombardementen uit op IS in JemenDe Verenigde Staten hebben gisteren bombardementen uitgevoerd op twee trainingskampen van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Jemen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarbij zouden tientallen strijders zijn gedood.
17/10 02u15  Amerikaan pleit schuldig aan desertieLees meer >
17/10 02u00  Dode bij steekpartij in metrostation Parsons Green in LondenBij een steekpartij in het Londense metrostation Parsons Green, waar in september dertig gewonden vielen bij een explosie, zijn gisterenavond één man gedood en twee anderen gewond geraakt. Het incident wordt door Scotland Yard niet als een terreurdaad behandeld en er is nog niemand gearresteerd. Dat meldt de BBC.
17/10 01u45  EU roept op tot dialoog tussen Koerden en BagdadDe Europese hoge vertegenwoordiger voor buitenlands beleid Federica Mogherini heeft gisteren de Iraakse premier Haider al-Abadi in een telefoongesprek opgeroepen tot een dialoog met de Koerden en het einde van het geweld in de provincie Kirkoek. Ze kondigde daarnaast een nieuwe civiele veiligheidsmissie aan naar Irak die de lokale overheden bij 'civiele aspecten van de Iraakse nationale veiligheidsstrategie' moeten bijstaan.
17/10 01u45  Ruim 99 procent Ryanair-klachten verwerktLees meer >
17/10 01u45  Van een jeugd in een grot tot grote leiderIn China begint morgen het negentiende partijcongres. Daar zal president Xi Jinping (1953) zijn macht tonen - en zijn status als grootste politieke ster in lange tijd. Hoe kon de zoon van een revolutionair opklimmen tot een aanbeden partijleider? Op zoek naar antwoorden in het dorp waar Xi opgroeide.
17/10 01u45  Het nieuwe pond lijkt wel erg veel op die dekselse euroHet Verenigd Koninkrijk is een klein beetje Europeser geworden. De eilandbewoners blijven links rijden, in mijlen rekenen en geloven in de brexit. De verandering zit hem in de nieuwe munt van een pond, die de oude nu officieel heeft vervangen en verdacht veel lijkt op de euro.
17/10 01u45  Congo in raad mensenrechten van VNLees meer >
17/10 01u45  Twaalf gewonden bij busbotsing in HasseltLees meer >
17/10 01u45  'Onafhankelijk Palestina? Vergeet het'In een week waar de regering-Netanyahu de bouw van bijna vierduizend Israëlische huizen op Palestijns grondgebied wil aankondigen, heerst opnieuw hoogspanning in de regio. 'De regering wil zo veel mogelijk Palestijnse territorium veroveren, met zo weinig mogelijk Palestijnse inwoners', zegt een Israëlische mensenrechtenactivist.
17/10 01u45  Eerst samen tegenover IS, nu tegenover elkaarHet Iraakse leger heeft gisteren onverwacht snel het centrum van de overwegend Koerdische stad Kirkuk veroverd. Koerdische strijders zouden nauwelijks weerstand hebben geboden.
17/10 01u45  Vercauteren gaat Cercle trainenLees meer >
17/10 01u45  Niet alle IS-propaganda moet meteen offlineLees meer >
17/10 01u45  Storm Ophelia eist drie levens in IerlandLees meer >
17/10 01u45  Voedselagentschap haalt opnieuw eieren uit de handelLees meer >
17/10 01u45  Noodtoestand Turkije opnieuw verlengdLees meer >
17/10 01u45  De vele gezichten van een blockbustermachineGeen enkele regisseur is vandaag zó bekend als Steven Spielberg. Tegelijk weet de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig over de man zelf. Of niet? In de HBO-documentaire Spielberg wordt duidelijk dat zelfs de grootste blockbusters héél persoonlijke films zijn voor de bebaarde cineast.
17/10 01u45  Hoezo, een clash?Een jaar voor de verkiezingen stevent Antwerpen af op een clash tussen Wouter Van Besien (Groen) en Bart De Wever (N-VA). In de districten werken hun partijen echter vlot samen. 'Wij sluiten N-VA in 2018 niet uit', zegt districtsschepen van Deurne Karen Maes (Groen).
17/10 01u45  Alternatieve regering: 's werelds dodelijkste terreurgroepDe islamitische terreurgroep Al Shabaab heeft de ogen van de wereld weer op zich weten te vestigen met de zwaarste aanslag ooit op het Afrikaanse continent. Bij een bomexplosie in de Somalische hoofdstad Mogadishu vielen zaterdag meer dan 300 doden en evenveel gewonden. Is Al Shabaab terug van weggeweest?
17/10 01u45  Hoe Facebook belasten?Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks
17/10 01u45  Klachten over onlineaankopen: nu al meer dan in heel 2016Lees meer >
17/10 01u00  Ook Producers Guild gooit Weinstein buitenNadat de Academy of Motion Pictures Hollywood-producer Harvey Weinstein zaterdag per direct uit de organisatie achter de Oscars gezette, heeft ook de raad van bestuur van de Producers Guild of America de gevallen producent geroyeerd als lid. De bestuursleden van de vakorganisatie van Amerikaanse tv- en filmproducenten besloten gisteren unaniem afscheid te nemen van Weinstein.
16/10 22u45  Een hypothese zo oud als de Bende zelf: het was een inside job‘Ik denk dat ik weet wie er achter de Bende van Nijvel zit.’ In een gesprek met TV-Oost legde Jef Vermassen zondagavond een verband met de Staatsveiligheid en de vroegere groep Diane, de speciale eenheden van de rijkswacht. Maar hij is niet de eerste die in die richting wijst.
16/10 22u45  Van een jeugd in een grot tot de grote leiderIn China begint woensdag het negentiende partijcongres. Daar zal president Xi Jinping zijn macht in vol ornaat tonen. Hoe kon de zoon van een revolutionair opklimmen tot een aanbeden partijleider? Op zoek naar antwoorden in het dorp waar Xi opgroeide.
16/10 22u45  Trump: "Hillary, stel je alstublieft opnieuw kandidaat"Donald Trump heeft maandag met zijn voormalige tegenstander bij de presidentsverkiezingen gelachen. 'Ik hoop dat Hillary (Clinton) zich opnieuw kandidaat stelt. Hillary, doe dat alstublieft', aldus Trump tijdens een persconferentie aan het Witte Huis.
16/10 22u30  Leeft Ruth Beeckmans in haar wagen?Lees meer >
16/10 22u30  Heeft de 10-jarige Jack 'the Force'?Lees meer >
16/10 22u15  Strijd om voorzitterschap Amerikaanse centrale bank ligt weer helemaal openAanvankelijk moest president Donald Trump niets van haar en haar lage rentebeleid hebben. Na zijn verkiezing sloot hij Janet Yellen toch weer in de armen. Maar nu het uur van de waarheid nadert, lijkt de strijd om het voorzitterschap van het Amerikaanse centrale bankenstelsel Fed toch weer helemaal open te liggen.
16/10 22u15  Hoe zit het nu met... Clini-Jedi Jack?Lees meer >
16/10 22u00  May en Juncker steken tandje bij voor brexitDe Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Theresa May zijn het vandaag eens geworden om 'de inspanningen in de komende maanden te versnellen' om een akkoord te vinden over de brexit.
16/10 22u00  Steekpartij in Londen: drie mannen gewondBij een steekpartij nabij het metrostation Parsons Green in Londen zijn vanavond drie mannen gewond geraakt. De omgeving rond het station is afgezet, meldt Scotland Yard.
16/10 22u00  Dit is de nieuwe mascotte van de Rode DuivelsDe winnaar is gekend. De supporters van de Rode Duivels hebben met een ruime meerderheid (46 procent van de stemmen) gekozen voor het ontwerp van Arnaud Hermant als nieuwe officiële mascotte van de Rode Duivels.
16/10 21u45  Ageas doet bijkomende inspanning van 100 miljoen euro in Fortis-schikkingIn het kader van de onderhandelingen over een aangepaste Fortis-schikking heeft Ageas beslist een bijkomende inspanning te doen van 100 miljoen euro. Dat meldt Ageas, de beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep, maandagavond in een persmededeling.
16/10 21u45  Wat we kunnen leren over gender van het grootste moslimland ter wereldIn het Westen nemen we met horten en stoten afstand van de dwanggedachte dat elke mens te categoriseren valt als man of als vrouw. Elders is men al lang overtuigd van het tegendeel. Non-binaire genderidentiteit is eeuwenoud in Indonesië, het land met de grootste moslimpopulatie op aarde.
16/10 21u45  Twee Duitse vakantiegangers verdronken voor de kust van TenerifeVoor het Spaanse eiland Tenerife zijn vandaag twee Duitse toeristen verdronken. Dat maakte de regionale regering bekend. Een derde toerist kon aan land geraken en werd naar het ziekenhuis overgebracht.
16/10 21u45  Ik zie al voor me hoe Liesbeth Homans 's avonds haar tv-boerka aantrektIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Stef Selfslagh over de manier waarop we tv kijken.
16/10 21u30  Amerikaanse basketballers mijden hotels Trump uit protestDe beste basketballers van Amerika mijden dit seizoen de hotels van Donald Trump uit protest tegen de president. Elf van de twaalf NBA-ploegen die bij uitduels weleens in zijn hotels sliepen - ruim een derde van de competitie - zeiden tegen The Washington Post dat zij vanaf komende nacht ergens anders slapen.
16/10 21u30  Van tv-dekentje naar tv-boerkaIn de dagelijkse rubriek DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Stef Selfslagh over de manier waarop we tv kijken.
16/10 21u30  Verzorgsters veroordeeld voor 'tapen' kleutersLees meer >
16/10 21u30  De veilige thuishaven die het conservatisme ons belooftMatthias Somers is filosoof en wetenschappelijk medewerker van de progressieve denktank Minerva. Zijn wisselcolumn met Yasmien Naciri verschijnt wekelijks.
16/10 21u30  Nog nooit zo warm, zo laat op het jaarLees meer >
16/10 21u15  Ryanair heeft al meer dan 313.000 omboekingen en terugbetalingen verwerktAlle 315.000 klanten van Ryanair die in september en oktober te maken kregen met geschrapte vluchten, hebben een e-mail ontvangen en meer dan 313.000 omboekingen of terugbetalingen zijn verwerkt. Dat komt overeen met 99,4 procent van de klanten. Dat meldt de Ierse lowcostmaatschappij vanavond.
16/10 21u15  Louise diende al in 2015 klacht in tegen haar latere moordenaar: Luikse agent geschorstDe inspecteur van de politiezone Luik die op 11 februari 2015 Louise L. (24) zag, is geschorst. Dat hebben zonechef Christian Beaupère en burgemeester Willy Demeyer vandaag gezegd. De Franse studente Louise L. werd op 10 oktober gedood door Patrick Vanderlinden (54).
16/10 21u15  Waarom uitgerekend Harvey Weinstein zoveel losmaaktRoman Polanski, Woody Allen, Bill Cosby en zovele anderen gingen hem voor. Stuk voor stuk werden ze beschuldigd van seksueel misbruik, maar geen enkele van hen ontketende de storm aan reacties van de afgelopen weken. Waarom maakt uitgerekend Harvey Weinstein zoveel los? 
16/10 21u15  Rusland probeert bitcoin wind uit de zeilen te halen met 'cryptoroebel'Rusland wil de nachtmerrie van bitcoinfans laten uitkomen: een virtuele staatsmunt. Het land werkt momenteel aan de ontwikkeling van de 'cryptoroebel', citeerde het weekblad Argoementy i Fakty dit weekend uit een toespraak van Nikolai Nikiforov, de Russische minister van Communicatie.
16/10 21u00  Minder vlees eten stopt resistentie tegen antibioticaVolgens een internationale studie naar het gebruik van antibiotica in diervoeder vermindert een beperking van de vleesconsumptie tot 40 gram per dag antibiotica-resistentie aanzienlijk.
16/10 21u00  Terroristen van Al Shabaab zijn in Somalië legitieme optie als overheidDe islamitische terreurorganisatie Al Shabaab heeft de ogen van de wereld weer op zich weten te vestigen met de zwaarste aanslag ooit op het Afrikaanse continent. Bij een bomexplosie in het zakencentrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu vielen zaterdag meer dan 300 doden en evenzoveel gewonden. Is Al Shabaab terug van weggeweest?
16/10 21u00  Irak pakt Kirkuk af van KoerdenHet Iraakse leger heeft maandag onverwacht snel het centrum van de overwegend Koerdische stad Kirkuk veroverd. Koerdische strijders zouden nauwelijks weerstand hebben geboden. Ooggetuigen meldden ’s middags dat de Koerdische vlag op het hoofdkwartier van het regionale bestuur werd gestreken en vervangen door de Iraakse.
16/10 21u00  Weyts en Bourgeois openen expo over Rubens in WenenVlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Vlaams minister-president Geert Bourgeois openen maandagavond de Rubens-tentoonstelling 'Kraft der Verwandlung' (Kracht van de Verandering) in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Tot 21 januari 2018 zijn in het Kunsthistorisches Museum (KHM) tal van werken van de Vlaamse grootmeester van de barok te bekijken. De tentoonstelling moet voor Vlaanderen ook een hefboom zijn om buitenlandse kunstliefhebbers naar Vlaanderen te lokken.
16/10 20u45  Meerderheid van Belgen wil militairen op straat houdenEen grote meerderheid van de Vlamingen (64%), Walen (69%) en Brusselaars (67%) wil de militairen op straat houden om in te staan voor de veiligheid van de burgers. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre Belgique.
16/10 20u45  Hoezo, een clash? In de Antwerpse districten besturen N-VA en Groen vrolijk samenEen jaar voor de verkiezingen stevent Antwerpen af op een clash tussen Wouter Van Besien (Groen) en Bart De Wever (N-VA). In de districten werken hun partijen echter vlot samen. 'Wij sluiten N-VA in 2018 niet uit', zegt districtsschepen van Deurne Karen Maes (Groen).
16/10 20u45  Steeds meer tropische ziektes in EuropaIn Europa raken steeds meer mensen besmet met ziektes zoals malaria, zonder dat ze in het buitenland zijn geweest. De globalisering en de klimaatopwarming zorgen er namelijk voor dat die ziektes ook tot hier geraken. 
16/10 20u45  De Britten hebben een nieuw pond dat verdacht veel lijkt op de euroHet Verenigd Koninkrijk is weer een klein beetje Europeser geworden. Nee, de eilandbewoners blijven links rijden, in mijlen rekenen en geloven in de brexit. De verandering zit hem in de nieuwe één pondmunt die de oude nu officieel heeft vervangen en verdacht veel op de euro lijkt.
16/10 20u30  Noodtoestand opnieuw verlengd na mislukte staatsgreep in TurkijeDe Turkse regering heeft vandaag ingestemd met een nieuwe verlenging van de noodtoestand, ingesteld na de mislukte coup van juli 2015. Dat heeft regeringswoordvoerder Bekir Bozdag bekendgemaakt.
16/10 20u30  Zitje met airbag beschermt kind bij ongevalLees meer >
16/10 20u30  Belg ontdekt wereldwijd wifilekLees meer >
16/10 20u30  FAVV blokkeert leghennenbedrijf, eieren met pcb uit handel genomenBij een controle in een nieuw gestart bio-leghennenbedrijf is gebleken dat de pcb-norm overschreden is. 'De resultaten wijzen op een mogelijk risico voor de gezondheid van de consument', aldus het Voedselagentschap (FAVV) in een mededeling.
16/10 20u30  Jessie Ware treedt exclusief op voor De MorgenEind deze week komt Jessie Ware met haar nieuwe plaat Glasshouse. De Britse zangeres, bekend van hits als ‘Wildest Moments’ en ’Say You Love Me’, stelt die plaat op maandag 23 oktober voor tijdens een exclusieve De Morgen Sessie in De Beursschouwburg in Brussel.
16/10 20u30  23% meer dranken verkocht door weerLees meer >
16/10 20u30  Botsing Lijnbussen Hasselt: 11 gewondenLees meer >
16/10 20u30  Jill Peeters: "Orkanen kunnen niet tot bij ons komen"Lees meer >
16/10 20u30  Dublin is spookstad door storm OpheliaLees meer >
16/10 20u15  Noord-Koreaanse flyers gedropt boven Seoel: 'Dood aan oude gek Trump'In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zijn flyers opgedoken die oproepen om 'mad dog' Trump te onthoofden. 
16/10 20u15  Autobom doodt kritische journalist op MaltaDe bekendste onderzoeksjournalist van Malta is omgekomen toen een krachtige bom haar auto opblies. Daphne Caruana Galizia (53) was razend populair onder de bewoners van de eilandenstaat.
16/10 20u00  Lijnbussen botsen in Hasselt: 12 gewondenTwaalf mensen zijn deze avond gewond geraakt bij een botsing tussen twee lijnbussen in Kuringen (Hasselt). Dat bevestigt De Lijn.
16/10 20u00  Renaissance op Film Fest Gent: “Italië staat eindelijk weer op de filmkaart”Met een volledig parcours gewijd aan nieuwe Italiaanse films, wil Film Fest Gent tonen dat Italië, ondanks de nodige obstakels, weer terug is. Drie regisseurs uit het land van La dolce vita en La notte beamen dat. “Filmmakers willen weer het onderste uit de kan halen.”
16/10 19u45  Rajoy: "Deze brand is aangestoken"Lees meer >
16/10 19u30  Maltese topjournaliste vermoord met autobomDe vooraanstaande Maltese politieke journaliste Daphne Caruana Galizia is omgekomen nadat een zware bom haar auto deed ontploffen. Dat heeft premier Joseph Muscat bevestigd.
16/10 19u15  Stroom duurder of goedkoper ? Volgt u nog ?Lees meer >
16/10 19u00  Laptop van Vlaams-Marokkaanse IS-bruid uitgevlooid: porno, recepten, gebeden en HollywoodfilmsEen verzetsgroep die actief is in door IS bezette gebieden nam eind augustus de laptop in beslag van een Vlaamse vrouw van Marokkaanse afkomst die als bruid van een IS-jihadist in de Syrische stad Raqqa verbleef. Enkele dagen later werd de vrouw opgepakt, ze wordt gevangen gehouden door de Syrische Democratische Strijders (SDF) en wacht haar lot af in de stad Kobane. The Daily Beast kon de harde schijf van de laptop uitlezen en stootte daar naast zoekopdrachten voor recepten voor gebak en downloads van Hollywoodfilms en porno ook op zoekopdrachten voor gebeden, de aanslag in Barcelona en de evolutie van de strijd in Afghanistan.
16/10 19u00  Britse eurosceptici waarschuwen voor "Zwitserse val" na brexitTerwijl de onderhandelingen over de brexit muurvast zitten en veel parlementsleden vrezen voor een vertrek zonder deal, waarschuwen Britse eurosceptici voor een ander scenario. Hun nieuwe leuze luidt: 'Let op voor de Zwitserse val.'
16/10 18u30  1 euro-woningen moeten verloedering stad tegengaan: "Er is meer nodig om middenklasse aan te trekken"De Franse stad Roubaix wil wijken opwaarderen door verloederde huizen voor 1 euro te verkopen en die te laten opknappen. Ze haalden de mosterd in Liverpool en Detroit, waar een gelijkaardig recept met succes werd toegepast. Experts betwijfelen of dat ook in Belgische gemeenten als Charleroi kan werken.
16/10 18u15  Jonge politici schieten sneller omhoog. Maar ze doven ook sneller uitBart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
16/10 18u15  Frank Vercauteren tot juni bij Cercle Brugge: "Veel aanbiedingen geweigerd"Na een onderbreking van één jaar is Frankie Vercauteren opnieuw trainer. De 60-jarige coach koos na het weigeren van meerdere aanbiedingen voor het ambitieuze project van het door AS Monaco geleide Cercle Brugge: 'Ik ga nog geen boek schrijven en ben nog niet aan stoppen toe.'
16/10 18u15  Door taliban gegijzelde militair pleit schuldig voor desertieDe Amerikaanse militair Bowe Bergdahl (31), die in 2009 in handen viel van de taliban, heeft vandaag schuldig gepleit voor desertie en wangedrag voor de vijand. Bergdahl werd ervan beschuldigd dat hij zijn medesoldaten onnodig in gevaar bracht toen hij zijn post in Afghanistan verliet, waarna die hem gingen zoeken.
16/10 18u00  Zes maanden cel voor vijftiger die dreigde moskee in Halle op te blazenEen 56-jarige man uit Halle is vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een boete van 600 euro omdat hij er tot tweemaal toe mee gedreigd had de moskee in Halle op te blazen. De man deed dat in de nasleep van de aanslag in het Britse Manchester. Omdat hij niet kwam opdagen voor zijn proces, werd hij bij verstek veroordeeld.
16/10 18u00  Russische kunstenaar gearresteerd nadat hij gebouw Banque de France in brand probeerde te stekenDe Russische performancekunstenaar Pjotr Pavlenski is vandaag in Parijs gearresteerd nadat hij had geprobeerd een gebouw van de Banque de France (BF), de Franse centrale bank, in brand te steken. Pavlenski had in mei politiek asiel gekregen in Frankrijk omdat hij in Rusland zou worden vervolgd voor zijn opruiende politieke acties.
16/10 17u45  Waar u moet op letten bij prijsoffertes voor zonnepanelenU heeft beslist om zonnepanelen te installeren en u wil de prijzen van verschillende leveranciers vergelijken. Hier moet u op letten.  
16/10 17u45  Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 60.000 euro opEen veiling bij veilinghuis Catawiki met originele tekeningen van Suske en Wiske heeft zondagavond 60.000 euro opgebracht.
16/10 17u45  Zo werkt de marketingmachine achter 'De Slimste Mens'Vanavond start het vijftiende seizoen van De slimste ter wereld met Goedele Wachters, Rob Vanoudenhoven en Bartel Van Riet. Maar aan de quiz gaat een maandenlange voorbereiding vooraf om toch maar zoveel mogelijk gratis publiciteit te krijgen. 
16/10 17u30  Russische kunstenaar Pavlenski gearresteerd in Frankrijk voor brandstichtingDe Russische performancekunstenaar Pjotr Pavlenski is vandaag in Parijs gearresteerd nadat hij had geprobeerd een gebouw van de Banque de France (BF), de Franse centrale bank, in brand te steken. Pavlenski had in mei politiek asiel gekregen in Frankrijk omdat hij in Rusland zou worden vervolgd voor zijn opruiende politieke acties.
16/10 17u30  Dieven op slinkse wijze aan de haal met 50.000 euro aan fietsen in DiestDieven hebben afgelopen nacht ingebroken bij fietsenwinkel Ride, aan de Nijverheidslaan in Diest, en zijn er vandoor gegaan met 10 dure racefietsen. Dat meldt de lokale politie. De totale waarde van de buit bedraagt ongeveer 50.000 euro.
16/10 17u30  Energiefactuur straks misschien nog hogerOnze energiefactuur dreigt nog maar eens duurder te worden, omdat de energieprijzen vanaf volgend jaar maandelijks mogen worden geïndexeerd op basis van de beursprijs en andere parameters. Daarmee schrapt de federale regering een omstreden maatregel van de regering-Di Rupo.
16/10 17u15  Geen olie meer, geen geldoverdracht, geen investeringen: EU treft Noord-Korea met nieuwe sanctiesDe Europese Unie heeft nieuwe sancties getroffen tegen Noord-Korea, als een aanvulling op en een versterking van de sancties van de VN-Veiligheidsraad. Het gaat onder meer om een volledig verbod op investeringen in het land.
16/10 17u15  Energiefactuur straks misschien nog duurderOnze energiefactuur dreigt nog maar eens duurder te worden, omdat de energieprijzen vanaf volgend jaar maandelijks mogen worden geïndexeerd op basis van de beursprijs en andere parameters. Daarmee schrapt de federale regering een omstreden maatregel van de regering-Di Rupo.
16/10 17u15  Opschorting voor verzorgsters die kleuters vastplakten met tapeDe correctionele rechtbank heeft twee kinderverzorgsters van 25 jaar uit Antwerpen een opschorting van straf gegeven, nadat ze twee kleuters op ontoelaatbare wijze gestraft hadden. Bij het ene kind werden de handen bij elkaar getapet, omdat hij lastig deed en bij het andere werd de vinger aan zijn neus geplakt om het neuspeuteren af te leren.
16/10 17u00  De hoogmis van de quiz is ook de hoogmis van de PRVanavond start het vijftiende seizoen van De slimste ter wereld met Goedele Wachters, Rob Vanoudenhoven en Bartel Van Riet. Maar aan de quiz gaat een maandenlange voorbereiding vooraf om toch maar zoveel mogelijk gratis publiciteit te krijgen. 
16/10 17u00  De zee rond Groenland wordt minder zout en dat heeft grote gevolgen voor ons weerDe smeltende Groenlandse ijskap maakt de zee rond Groenland minder zout, hebben wetenschappers vastgesteld. En dat kan ook het weer in Europa fors beïnvloeden.
16/10 17u00  Sterrenkundigen lyrisch: zwaartekrachtsgolfdetector ontdekt kosmische goudmijnDe Nobelprijs was al binnen, maar de écht spectaculaire ontdekking op het gebied van zwaartekrachtgolven is nu pas gedaan.
16/10 17u00  Politie op zoek naar deze inbrekers die zich voordeden als agentenDe federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid met de robotfoto's van twee van de drie daders van een diefstal met geweld in Schaarbeek, op dinsdag 19 september. De daders deden zich voor als agenten om de woning van de slachtoffers binnen te komen.
16/10 17u00  Iran bedreigt VS: "Zeg atoomverdrag op en we zullen iets doen wat jullie zal berouwen"Iran heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd het atoomverdrag van 2015 niet op te zeggen. 'We zullen dan iets doen waardoor de Amerikanen hun besluit zullen berouwen', zei de Iraanse parlementsvoorzitter Ali Laridschani in Sint-Petersburg. Hij lichtte zijn dreigement niet toe.
16/10 17u00  Deze docu ‘Spielberg’ toont sterregisseur op zijn persoonlijkstGeen enkele regisseur is vandaag zó bekend als Steven Spielberg. Tegelijk weet de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig over de man zelf. Of niet? In de HBO-documentaire Spielberg wordt duidelijk dat zelfs de grootste blockbusters héél persoonlijke films zijn voor de bebaarde cineast.
16/10 17u00  Man rijdt recht door vlammenzee in PortugalLees meer >
16/10 17u00  Wat zou jij doen als je even terug kon gaan in de tijd? Deze intense podcast is een absolute aanraderIn de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Heavyweight, een podcast over wroeging.
16/10 16u45  Docu ‘Spielberg’ toont sterregisseur op zijn persoonlijkstGeen enkele regisseur is vandaag zó bekend als Steven Spielberg. Tegelijk weet de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig over de man zelf. Of niet? In de HBO-documentaire Spielberg wordt duidelijk dat zelfs de grootste blockbusters héél persoonlijke films zijn voor de bebaarde cineast.
16/10 16u45  Dit jaar al meer klachten over online aankopen dan in heel 2016De Economische Inspectie heeft tot eind augustus al 6.203 klachten gekregen over online transacties. Dat zijn er al meer dan in heel 2016. Eén dossier - de luierbox - alleen al zorgde voor 2.000 klachten, zo blijkt uit cijfers van de Economische Inspectie vrijgegeven door minister van Economie Kris Peeters.
16/10 16u45  Jongen (18) gaat onder het mes om milt te verwijderen. Maar chirurg neemt verkeerde orgaan wegHet lijkt wel het scenario van een horrorfilm. Maar een 18-jarige patiënt maakte wel degelijk het ondenkbare mee. Toen hij vorige week wakker werd na zijn operatie in een ziekenhuis in Bremen, bleek dat het verkeerde orgaan was weggenomen.
16/10 16u45  Wat zou jij doen als je terug kon gaan in de tijd?In de rubriek PODGROND gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: Heavyweight, een podcast over wroeging.
16/10 16u45  Israël bombardeert Syrisch luchtafweergeschut na beschieten verkenningsvliegtuigenDe Israëlische luchtmacht heeft een aanval uitgevoerd op Syrisch luchtafweergeschut. Dat gebeurde volgens de Israëlische strijdkrachten nadat militaire vliegtuigen waren beschoten terwijl ze boven Libanon bezig waren met een verkenningsvlucht.
16/10 16u45  Spaans parket vraagt aanhouding Catalaanse politiechefHet Spaanse parket heeft vandaag de aanhouding gevraagd van het hoofd van de Catalaanse politie, Josep Lluis Trapero. Dat kadert in het onderzoek naar gezagsondermijning in Madrid, zo is vernomen uit een gerechtelijke bron.
16/10 16u45  Disney genoeg voor u? Experts trekken aan alarmbel rond "afschuwelijke" fokpraktijken bij paardenMaak kennis met 'El Rey Magnum', een jong Arabisch showpaard, ettelijke miljoenen waard en ook wel 'koning van de paarden' genoemd. 'Dicht bij de perfectie', volgens zijn Amerikaanse kwekers. Beter: een kapotgefokte gruwel. Dierenartsen en experts waarschuwen voor de vreselijke trend van extreme kweekprogramma's bij paarden. 'Afschuwelijk' noemt paardenkenner Jaak Pijpen het: zowel het paard in kwestie als de praktijk die tot creaties als El Rey Magnum leidt.
16/10 16u30  Dit at de neolithische mens na een werkdag in StonehengeOnze voorvaderen uit het Stenen Tijdperk waren niet enkel bedreven in de bouwkunst, hebben wetenschappers ontdekt. Naast het optrekken van grote monolieten, zoals in Stonehenge, was ook het organiseren van feestmalen een belangrijke bezigheid.
16/10 16u15  Verregaand wifi-probleem kan al uw internetverkeer en e-mails op straat gooien: dit moet u wetenDe standaardbeveiliging van wifi-verbindingen is gekraakt. Een Belgische beveiligingsexpert van de KU Leuven ontdekte een ernstige kwetsbaarheid die verregaande gevolgen kan hebben. Miljoenen wifi-apparaten wereldwijd zijn nu kwetsbaar.
16/10 16u00  Ierse komiek Sean Hughes (51) overledenDe Ierse komiek Sean Hughes is aan een hartaanval overleden. Hughes, die kapitein was in het BBC-comedyprogramma 'Never Mind the Buzzcocks', werd slechts 51 jaar.
16/10 16u00  Franky Vercauteren maakt opmerkelijke keuze: hij wordt nieuwe trainer Cercle BruggeLees meer >
16/10 16u00  Nieuw Amenra-album al gratis te streamenNa vijf jaar verschijnt vrijdag het nieuwe album van Amenra. Fans die niet kunnen wachten, kunnen MASS VI nu al streamen op de site van de Britse krant The Independent.
16/10 16u00  De 10 beste sportfilms aller tijden (waarvan u er 3 kan zien op Film Fest Gent)Er draaien deze week maar liefst drie straffe, sportieve films op Film Fest Gent. Tijd om onze lijst van beste sportfilms aller tijden samen te stellen!
16/10 16u00  Incidentrijk, plezant en tragisch: zo kwam Studio Skoop tot standToen een ambitieuze Nederlander in 1970 Studio Skoop uit de grond stampte, was dat in turbulente omstandigheden. Maar de ontstaansgeschiedenis van de iconische Gentse bioscoop spreekt wel tot de verbeelding, zo blijkt uit de expo en het boek Skopiumschuivers.
16/10 15u45  Ex-Pussycat Doll getuigt: "Ik zat niet in een popgroep, maar in een prostitutienetwerk"“We werden allemaal misbruikt. Ik zat niet in een popgroep, maar in een prostitutienetwerk.” Die forse beschuldigingen uit Kaya Jones, ex-lid van popgroep Pussycat Dolls.
16/10 15u45  Nog eens 11 lichamen aangetroffen na botsing twee schepen voor kust TunesiëDe Tunesische marine heeft nog eens elf lichamen gevonden na de botsing tussen een vluchtelingenboot en een militair vaartuig vorige week. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend. De voorlopige balans van het ongeval staat zo op 19 doden. Volgens getuigen zijn er ook tientallen vermisten.
16/10 15u30  Ex-manager Schumacher haalt uit naar familie: "Dat ze nu eindelijk eens de waarheid vertellen"Jarenlang stond hij aan de zijde van Michael Schumacher. Als zijn manager, als zijn vriend. Maar ook Willi Weber mag 'Schumi' niet bezoeken en daar heeft hij het heel moeilijk mee.
16/10 15u30  Nieuw warmterecord: het was nog nooit zo laat op het jaar zó warm'25 graden in Ukkel deze namiddag. Nooit zo laat in het jaar was het daar zo warm.' Dat heeft weerman David Dehenauw via Twitter laten weten.
16/10 15u30  Bakelants: "De weg naar herstel zal lang zijn" - Sluitingsprijs Putte-Kapellen laatste wedstrijd voor Jurgen Van den BroeckLees meer >
16/10 15u15  De Slimste Mens is terug (en 4 andere tv-tips)Lees meer >
16/10 15u15  Libanon wil anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen terugsturenLibanon weet geen raad meer met de talloze Syrische vluchtelingen die het land bevolken. President Michel Aoun doet een beroep op internationale organisaties voor bijstand.
16/10 15u15  Beste Kris Peeters, u rijdt voor de creatievelingen, zegt u? Dan toch eerder achteruitTom Kestens is voorzitter van GALM (Genootschap Artiesten Lichte Muziek).
16/10 15u00  Inzicht in uw energieverbruik helpt u besparenIs uw jaarlijkse afrekening ook altijd een verrassing? En vraagt u zich ook af waarom u opnieuw meer (of minder) verbruikt heeft? Vier getuigen gingen op zoek naar een verklaring, met de hulp van een klein toestel…
16/10 15u00  Courtney Love waarschuwde actrices in 2005 al: "Blijf weg bij Harvey Weinstein"Zangeres Courtney Love waarschuwde in 2005 al voor Harvey Weinstein, de filmproducent die ervan beschuldigd wordt meer dan twintig jaar lang vrouwen te hebben misbruikt. Dat is te zien in een video van een rodeloperevenement die de celebritynieuwssite TMZ opdiepte.
16/10 15u00  Aartsconservatieve Sessions zet ervaren strafpleiter op moordzaak transgender. Maar op lof hoeft hij niet te rekenenWashington stuurt een federale aanklager naar Iowa voor een lokale moordzaak op een transgender. Dat is zeer uitzonderlijk, maar nog opmerkelijker is de opdrachtgever: Jeff Sessions. De aartsconservatieve justitieminister ontnam de lgbt-gemeenschap zelf een deel van haar wettelijke bescherming.
16/10 14u45  Nieuw-Zeeland vreest ‘patatocalyps’Lees meer >
16/10 14u45  Laagje zand op je auto? Daar zit Ophelia voor iets tussenTerwijl Ophelia momenteel Ierland teistert, ervaren wij hier heerlijk nazomerweer, mede dankzij de storm. En ook het laagje zand dat vanmorgen misschien ook op uw auto lag, heeft met Ophelia te maken.
16/10 14u30  Cercle Brugge zet coach José Riga aan de deurJosé Riga is niet langer de coach van Cercle Brugge. Dat heeft de West-Vlaamse club vandaag bekendgemaakt. 'De uitslagen sinds de start van de competitie stemmen niet overeen met onze verwachtingen', staat er op de clubwebsite te lezen.
16/10 14u30  Legertop Myanmar niet welkom in EuropaDe opperbevelhebber en andere hooggeplaatste militairen van het leger van Myanmar zijn voorlopig niet welkom in de Europese Unie. De praktische samenwerking op defensiegebied wordt opnieuw bekeken.
16/10 14u15  Amerikaanse minister die lgbt-rechten inperkte zet federale aanklager op moordzaak transgenderWashington stuurt een federale aanklager naar Iowa voor een lokale moordzaak op een transgender. Dat is zeer uitzonderlijk, maar nog opmerkelijker is de opdrachtgever: Jeff Sessions. De aartsconservatieve justitieminister ontnam de lgbt-gemeenschap zelf een deel van haar wettelijke bescherming.
16/10 14u15  Golden State Warriors opnieuw favoriet voor NBA-titelVannacht gaat het nieuwe NBA-seizoen van start met de krakers Boston-Cleveland en Houston-Golden State. Cleveland, Houston, Oklahoma City en Boston hebben zich in het tussenseizoen geroerd op de transfermarkt in de hoop uittredend kampioen Golden State van de troon te stoten.
16/10 14u15  Tropische storm Ophelia eist mensenleven in IerlandDe orkaan Ophelia is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm en teistert de zuidkust van Ierland. In Waterford zou een vrouw zijn omgekomen nadat ze onder een omgewaaide boom was terechtgekomen.
16/10 14u00  VIDEO: Topfavoriet Goffin vol hoop voor European Open: "België verwacht veel van mij"Lees meer >
16/10 14u00  China bespaart: geen scampi op het partijcongresHet is crisis voor iedereen, denkt de Chinese president Xi Jinping, dus moet ook zijn partij besparen. Op het grote partijcongres staan dit jaar geen scampi of zeekomkommer op het menu. Ook het gratis kapsalon is er niet bij.
16/10 14u00  Oostenrijk: Wie is Sebastian Kurz?Lees meer >
16/10 14u00  Puigdemont vraagt uitstel, Madrid wil donderdag duidelijkheidLees meer >
16/10 14u00  Vooral klachten buitenlandse webshopLees meer >
16/10 14u00  "Elke leerling moet kunnen reanimeren"Lees meer >
16/10 13u30  Wie draadloze telefoon uit VS gebruikt, riskeert boete tot 16.000 euroHet BIPT, de federale telecomwaakhond in België, waarschuwt consumenten om geen draadloze telefoons voor de vaste lijn aan te kopen in de Verenigde Staten of Canada voor gebruik in ons land. De technologie waarmee die toestellen werken, DECT 6.0, verstoort in onze contreien immers het gsm-signaal.
16/10 13u30  Wickmayer én Van Uytvanck op hoofdtabel in LuxemburgLees meer >
16/10 13u15  Noodcentrales moeilijk bereikbaar door problemen bij ProximusSommige noodcentrales 112 en 101 zijn vanmiddag niet of moeilijk bereikbaar door een technisch probleem bij Proximus. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken.
16/10 13u15  Ophelia doet Belgische ambassade in Dublin sluitenDe Belgische ambassade in Dublin blijft vandaag gesloten wegens Ophelia, nu een post-tropische storm. Dit heeft de Belgische ambassadeur in Ierland, Piere-Emmanuel De Bauw, getwitterd.
16/10 13u15  Zowat 130 vluchten geschrapt op luchthaven Dublin door OpheliaZowat 130 geplande vluchten van en naar Dublin zijn geschrapt door orkaan Ophelia. Dat meldt Dublin Airport op zijn website. Op Brussels Airport werd tot nog toe één vlucht naar de Ierse hoofdstad geannuleerd.
16/10 13u15  Minstens dertig doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn minstens dertig mensen opgekomen. In Portugal zijn volgens de civiele bescherming minstens 27 mensen om het leven gekomen. Daarmee dreigt een herhaling van de catastrofe in juni, toen minstens 63 mensen omkwamen in de vlammen. In de Spaanse gemeente Nigrán, in de provincie Pontevedra (Galicië), werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto.
16/10 12u45  Duikt hij woensdag in het Astridpark ook met stijl? Neymar op grappige wijze te kijk gezet in reclame voor luxehorlogemerkHet Italiaanse horlogemerk Gaga Milano heeft Neymar als uithangbord gestrikt. De Braziliaan, die woensdag met PSG Champions League in Anderlecht speelt, pakt uit met een opvallende reclame.
16/10 12u45  Israëlische legervliegtuigen bestoken Syrische luchtafweerDe Israëlische luchtmacht heeft luchtafweerraketten in Syrië beschoten en 'buiten gevecht gesteld', zo deelt het leger mee. De actie kwam er nadat Syrische luchtafweerraketten Israëlische gevechtsvliegtuigen hadden aangevallen.
16/10 12u30  Belgische rugzaktoerist (22) krijgt lift in Nieuw-Zeeland. Maar dan haalt inzittende mes bovenEen 22-jarige Belgische rugzaktoerist was een droomreis aan het maken in Nieuw-Zeeland toen hij een ware nachtmerrie beleefde. Toen hij een lift kreeg aangeboden nabij Matamata, bleken de inzittenden geen goede bedoelingen te hebben. Plots werd hij bedreigd met een mes.
16/10 12u30  Sluitingsprijs Putte-Kapellen laatste wedstrijd voor Jurgen Van den Broeck: "Het was me te veel geworden"Morgen omstreeks 17u15 trekt Jurgen Van den Broeck een streep onder zijn carrière als renner. De 34-jarige Morkhovenaar besliste in mei om op het eind van dit seizoen ermee te kappen. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen maalt hij zijn laatste wedstrijdkilometers af. Daarna wordt hij in de bloemetjes gezet.
16/10 12u30  E313 versperd door brandende truckLees meer >
16/10 12u15  Eerste American football-speler die knielde uit protest tegen geweld tegen zwarte Amerikanen vindt geen club en klaagt NFL aanQuarterback Colin Kaepernick heeft de clubs uit de American Football League NFL aangeklaagd voor samenzwering. De 32 teams spannen volgens hem samen om hem geen contract aan te bieden. En dat allemaal omdat hij in 2016 de eerste speler in de NFL was die uit protest tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen knielde tijden het spelen van het volkslied.
16/10 12u15  Rode Duivels blijven vijfde op FIFA-ranking en zijn reekshoofd bij WK-lotingDe Rode Duivels behouden vandaag op de nieuwe FIFA-ranking de vijfde plaats. Daarmee zijn ze nu ook officieel reekshoofd bij de loting voor de groepsfase op het WK in Rusland.
16/10 12u15  Een op de vijf Belgen loopt risico op armoedeIn België lopen 2,33 miljoen mensen het risico op armoede of sociale uitsluiting, of 20,7 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat voor 2016. In 2008 ging het om 2,19 miljoen Belgen, of toen 20,8 procent van de bevolking. België scoort iets beter dan het Europees gemiddelde, dat op 23,4 procent van de bevolking ligt.
16/10 12u15  Clinton: ‘Koude Cyberoorlog pas begonnen’“Vladimir Poetin voert een Koude Cyberoorlog tegen het westen en die is nog maar net begonnen.”, waarschuwt Hillary Clinton. Rusland hackt volgens haar niet alleen computers, maar ook de eenheid van het westen.
16/10 12u15  Wickmayer bereikt hoofdtabel - Maria Sharapova stijgt naar 57e plaats op WTA-rankingLees meer >
16/10 12u15  Je kids zullen smullen van deze one-pan-wonder met chipolata, aardappelen en spiegeleiOuder zijn is niet simpel: je moet die kleintjes tevreden houden én ondertussen ook het huishouden in goede banen leiden. Gelukkig maakt dit gerecht je leven op die beide vlakken gemakkelijker. De kids zullen de heilige drievuldigheid van chipolata, gebakken aardappelen en ei met veel plezier verorberen, en omdat je alles in nagenoeg één pan kan klaarmaken, bespaar je jezelf een hele berg afwas. Win-win!
16/10 12u15  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagensOp de E313 richting Antwerpen zijn omstreeks 10.20 uur ter hoogte van Massenhoven twee vrachtwagens op elkaar ingereden. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen vatte vuur. Ook de lading van de aangereden vrachtwagen - bestaande uit Haribo snoepjes - vloog in brand. Er vielen geen gewonden. De rijbaan is er volledig versperd. Alle verkeer richting Antwerpen moet de afrit Massenhoven nemen om via Zandhoven en Zoersel naar de E34 Turnhout-Antwerpen te rijden.
16/10 12u00  StuBru oogst kritiek met Chinese K3Studio Brussel ligt onder vuur nadat het dit weekend een bewerkte foto de wereld in stuurde die de Chinese versie van K3 moet voorstellen. 'Onversneden racisme', klinkt de kritiek. 
16/10 12u00  Leko nadat Limbombe tweede gele kaart kreeg bij het vieren: "Dat vind ik top. Voor mij het moment van de dag"De ene trainer zou eens flink vloeken, de andere genieten van het moment. Ivan Leko behoort vast en zeker bij die laatste categorie. Nadat Anthony Limbombe de beslissende 2-3 tegen de touwen joeg in Oostende trok de flankspeler zijn truitje uit. Het leverde hem een tweede gele kaart en een bijhorende schorsing op.
16/10 11u45  Leko nadat Limbombe tweede gele kaart kreeg bij het vieren: "Dat is voor mij het moment van de dag"De ene trainer zou eens flink vloeken, de andere genieten van het moment. Ivan Leko behoort vast en zeker bij die laatste categorie. Nadat Anthony Limbombe de beslissende 2-3 tegen de touwen joeg in Oostende trok de flankspeler zijn truitje uit. Het leverde hem een tweede gele kaart en een bijhorende schorsing op.
16/10 11u45  Deze iconische torens in Gent gaan tegen de vlakte: "Dit is echt niet meer leefbaar"In Gent worden de iconische sociale woontorens van het Rabot afgebroken. Filmmaker Christina Vandekerckhove maakte een aangrijpende documentaire over de bewoners van de torens in de armste wijk van Gent. 'Die gebouwen worden afgebroken, nog voor ze afbetaald zijn. Dat heeft een reden, hè.'
16/10 11u30  Vrouw van ex-Cityster: "Als De Bruyne geen Speler van het Jaar wordt, dan dans ik samen met mijn man naakt de conga"Lees meer >
16/10 11u30  "We gaan sterven, dude": Beangstigende video toont hoe twee Amerikanen door vuurzee rijden en nipt aan de dood ontsnappenEen half uur voor Michael (Mike) Vien en Layton Smith deze video maakten in Loma Rica, Californië hadden ze naar de lokale sheriff gebeld. 'Moeten we evacueren?' Ze kregen te horen dat ze in hun huis konden blijven. Maar niemand had kunnen verwachten dat de bosbrand zo snel hun richting zou uitkomen. Wat volgde, waren de spannendste minuten van hun leven. Ze graaiden mee wat ze konden, laadden hun vier honden in de koffer en begonnen te vluchten.
16/10 11u30  Spaanse regering: 'Antwoord Puigdemont onduidelijk'De Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft met zijn antwoord op de vraag van de Spaanse regering niet de gewenste duidelijkheid gebracht. Dat zegt de Spaanse minister van Justitie Rafael Catala.
16/10 11u30  Dodental van overstromingen in Vietnam opgelopen tot 72De overstromingen en aardverschuivingen in het noorden en het centrum van Vietnam hebben al zeker aan 72 mensen het leven gekost. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe balans. Er zijn nog altijd 33 mensen vermist.
16/10 11u30  Vrouw krijgt hartstilstand tijdens vlucht naar Brussel. Antwerps districtsschepen kan haar reanimerenEen vliegtuig van luchtvaartmaatschappij El AL met bestemming Brussel heeft gisteren in allerijl rechtsomkeer moeten maken nadat een vrouw onwel was geworden. Antwerps districtsschepen Shmulie Markowitz was ook aan boord en begon meteen te reanimeren. Dankzij zijn tussenkomst kreeg de passagier opnieuw hartslag.
16/10 11u15  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagenOp de E313 richting Antwerpen zijn maandagochtend omstreeks 10.20 uur ter hoogte van Massenhoven twee vrachtwagens op elkaar ingereden, waarna één van de betrokken voertuigen vuur heeft gevat. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De rijbaan is er volledig versperd, alle verkeer richting Antwerpen moet de afrit Massenhoven nemen om vervolgens via Zandhoven en Zoersel naar de E34 Turnhout-Antwerpen te rijden.
16/10 11u00  Dit moet u weten voor u gaat etenCatalonië probeert tijd te kopen bij Madrid, de hervorming van het secundair onderwijs lijkt zijn start te zullen missen, en in Oostenrijk heeft radicaal rechts de sleutel in handen. Dit moet u weten voor u de voeten onder tafel schuift.
16/10 11u00  Iraaks leger verwerft controle over legerbasis en verkeersassen in KirkoekHet Iraakse leger heeft in Kirkoek, een provincie die door zowel de Iraakse autonome regio Koerdistan als door Bagdad wordt opgeëist, enkele strategische belangrijke wegen en een legerbasis onder controle gekregen. Dat heeft Defensie vanuit Bagdad meegedeeld.
16/10 10u15  "De wil om te vechten is weg bij IS"De snelle herovering van de laatste IS-bolwerken in Irak laat zien dat de terreurgroep militair zo goed als uitgespeeld is. Haar ideologie is echter springlevend.
16/10 10u15  Films van een kwaadaardige schoonheid: hoe de Duitse filmindustrie boomde tijdens de oorlogsjarenWe kennen allemaal de nazi-documentaire Triumph des Willens, maar de Duitse cinema van de jaren 30 en 40 was meer dan dat. In de documentaire Hitler’s Hollywood, nu te zien op Film Fest Gent, toont regisseur Rüdiger Suchsland hoe musicals hoogdagen beleefden. En hoe topcineasten zich uit opportunisme voor de nazi-kar lieten spannen.
16/10 10u00  Bruggeling gaat vrijuit voor aanranding stiefdochtertjeEen 34-jarige Bruggeling is door de correctionele rechtbank van Brugge vrijgesproken voor de aanranding van de eerbaarheid van zijn stiefdochtertje. J.D. ontkende altijd met klem dat hij het toen 3-jarig meisje onder de douche zou betast hebben. Het Openbaar Ministerie had een effectieve gevangenisstraf gevorderd.
16/10 10u00  Tiental migranten gisterenavond opgepakt bij actie in MaximiliaanparkEen tiental migranten werd gisterenavond in het Maximiliaanpark opgepakt en meegenomen in het kader van de identiteitscontroles die er plaatsvinden, dat bevestigt de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene.
16/10 09u45  De marathonloper móét erover nadenken: wanneer gaat hij naar de wc?De marathonloper móét erover nadenken, of hij nu topatleet is of recreant: wanneer ontlast hij zichzelf? Juist hardlopen stimuleert de darmen enorm. De keuze is dus: zorgen dat je leeg begint of even uitstappen? Want láten lopen is een nachtmerrie.
16/10 09u45  Bokser zwaar onder vuur nadat hij tegenstander op ongeziene manier vloert en dan ook nog het publiek gaat jennenLees meer >
16/10 09u45  David Goffin behoudt tiende plaats op wereldranglijstDavid Goffin blijft ondanks zijn snelle uitschakeling op het Masters 1.000 toernooi van Shanghai nummer 10 van de wereld in het mannentennis.
16/10 09u30  Stropers roven nu ook nijlpaardtandenDe tanden van nijlpaarden zijn een gewilde bron van ivoor. Nu de olifant in Afrika strenger wordt beschermd, lijkt de handel in nijlpaardentanden een ongecontroleerde vlucht te nemen. Een onlangs gehouden onderzoek wijst uit dat er in importplaats Hongkong meer nijlpaardentanden binnenkomen dan exportlanden Oeganda en Tanzania zeggen te verhandelen.
16/10 09u30  Teleurstelling troef bij Frederik Van LierdeMeer dan twee minuten moest Frederik Van Lierde zaterdag tijdens de Ironman van Hawaï wachten voor hij eindelijk zijn tas met bevoorrading kreeg. Het gaf de 38-jarige Belg een mentale dreun waar hij niet van herstelde. 'Ik ben niet het type dat snel opgeeft, maar het was de spreekwoordelijke druppel.' Dat vraagt om wat uitleg.
16/10 09u15  Waarom Wout van Aert dit seizoen nog niet kon winnenDe parcours zijn dezelfde, de spelregels zijn dezelfde en de tenoren zijn dezelfde, maar de verhoudingen liggen helemaal overhoop. Vorig jaar was de cross één lange tweestrijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, dit jaar staat er geen maat op de Nederlander. Wat is er veranderd?
16/10 09u15  'Verlink je varken': Tienduizenden Fransen getuigen over seksuele intimidatieDe affaire-Harvey Weinstein leidt ook in Frankrijk tot zelfonderzoek. De journaliste Sandra Muller riep vrouwen op mannen door wie ze seksueel waren lastig gevallen - of erger - via Twitter aan te geven.
16/10 09u00  AA Gent: nieuwe coach, nieuw elanDe voorzitter glunderde, zijn spelers straalden en de fans riepen zijn naam. Yves Vanderhaeghe bezorgde Gent niet alleen meteen een eerste thuiszege, er gaat sinds kort ook een zucht van verlichting door de club.
16/10 09u00  Blauw-zwart neemt voorsprong van zes punten op eerste achtervolger CharleroiAls er één club verdiende te winnen, dan wel Club Brugge. Limbombe was de killer met dienst. Club lacht zijn eigen traditie uit: het zegevierde in Waregem, Kortrijk en Oostende, waar het vorig jaar in vijf duels niet één keer kon winnen.
16/10 08u45  10 miljoen voor belastende informatie over TrumpHeeft u beschikking over belastende informatie over de Amerikaanse president Donald Trump? Dan is pornokoning Larry Flynt bereid daar 10 miljoen dollar voor neer te tellen, als dat leidt tot impeachment. Dat kondigde de uitgever van het blootblad Hustler aan in een paginagrote advertentie in The Washington Post.
16/10 08u45  Bonte over deradicalisering Syriëstijders in gevangenis: "Pure chaos"De deradicalisering van Syriëstrijders in de gevangenissen is een complete chaos. Dat zegt Kamerlid Hans Bonte (sp.a) vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard, na een bezoek aan vier van de zeven Syriëstrijders uit Vilvoorde, waar Bonte burgemeester is, die in een Belgische gevangenis zitten.
16/10 08u45  Puigdemont vraagt Spaanse premier om uitstelDe Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont vraagt de Spaanse premier Mariano Rajoy twee maanden uitstel om te onderhandelen. Dat meldt de Catalaanse regering.
16/10 08u30  Hoe machtig wordt het Europees Monetair Fonds?Tijdens de financiële crisis werd al beslist dat Europa voor zichzelf moet kunnen zorgen. Een Europees Monetair Fonds komt er, de vraag is alleen hoe machtig het wordt.
16/10 08u30  PEP wil jongeren onderwijskansen gevenPuur toeval, noemt Rihab Hajjaji, een 26-jarige vrouw van Marokkaanse origine, het feit dat ze als eerste in haar familie een diploma hoger onderwijs haalde. Vandaag lanceert ze PEP, een organisatie die kansarme jongeren op de juiste plaats in het onderwijs wil krijgen.
16/10 08u30  Dodental aanslag Mogadishu loopt op tot 276De zware bomaanslag van zaterdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu, heeft intussen al aan 276 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een mededeling die het Somalische ministerie van Informatie vannacht heeft verspreid.
16/10 08u15  Alles of niets voor IS: ook vrouwen aan het frontNu Raqqa op het punt staat te vallen, nemen ook de vrouwen in de stad de wapens op. Veel van hen vechten nu mee aan het front.
16/10 08u15  Bewoonster sterft in brand nadat auto in winkel onder haar rijdtDe bewoonster van een appartement boven een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren is in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een brand. Die brak uit nadat een auto met hoge snelheid op het gebouw inreed, melden verschillende media.
16/10 08u15  Zelfstandigen liggen niet wakker van cyberaanvalOndernemers verzekeren zich goed tegen inbraak en diefstal, maar hacking en phishing zien ze als minder bedreigend. De meesten zijn beperkt beschermd tegen cybercriminaliteit en vier op de tien willen zich niet beter beschermen omdat ze het risico om gehackt te worden, te klein vinden.
16/10 08u00  Kris Peeters: 'Antwerpen heeft invloed op verkiezingen 2019''Natuurlijk zal het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen zes maanden later doorwerken.' Waarmee Kris Peeters (CD&V), minister en kandidaat-burgemeester, ook doelt op het federale niveau, waar het in 2019 verkiezingen zijn.
16/10 08u00  Politie krijgt nog geen 'gevaarlijke' tasersDe tasers die onze politie wil inzetten zijn mogelijk veel gevaarlijker dan gedacht. Volgens een onderzoek zijn er in Amerika meer dan 150 arrestanten mede door de elektrische schok gestorven. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon: 'In afwachting mag de politie de taser hier op straat nog niet gebruiken.'
16/10 07u45  Radicaal rechts heeft sleutel in handen in OostenrijkDe Oostenrijkse christendemocraten hebben met een rechts programma de verkiezingen in Oostenrijk gewonnen. Maar het is het radicaal rechtse FPÖ dat de sleutel voor de coalitievorming in handen heeft.
16/10 07u15  Verschuiving in medialand: kruipt Mediahuis helemaal uit De Vijver?De eigenaars van VIER, VIJF en Woestijnvis werken plannen uit om de aandeelhoudersstructuur opnieuw te hertekenen. Telenet en Mediahuis praten over een nieuwe structuur met Wouter Vandenhaute, de gedelegeerd bestuurder van De Vijver, die in het midden van het bed ligt.
16/10 07u15  VS en Zuid-Korea houden vijfdaagse zeemanoeuvresDe Amerikaanse en Zuid-Koreaanse zeemacht zijn vandaag gestart met grootschalige zeemanoeuvres voor de Koreaanse kust. Aan de vijfdaagse oefening nemen in totaal ongeveer veertig schepen deel, waaronder het vliegdekschip USS Ronald Reagan en twee torpedobootjagers.
16/10 07u00  Engelsman Cross houdt Kim Huybrechts uit finale European Darts TrophyKim Huybrechts (PDC 15) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het European Darts Trophy toernooi. In het Duitse Göttingen moest hij in de halve finales met 6-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Rob Cross (PDC 32).
16/10 06u15  Hervorming secundair onderwijs lijkt start te missenOok Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt om de modernisering van het secundair onderwijs uit te stellen. Eerder gingen het Gemeenschaps­onderwijs (GO!) en de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten al in tegen de Vlaamse regering, die vasthoudt aan 1 september 2018.
16/10 06u15  Het nationale belang van de slag om AntwerpenDe politieke actualiteit volgens Carl Devos.
16/10 06u00  Recordaantal Belgen op sociale bijstandEen op de twintig Belgen (ruim 576.000) krijgt een bijstandsuitkering, zoals een leefloon, een bijpassing bij een klein pensioen of een tegemoetkoming voor hun handicap. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard bij de betrokken overheidsdiensten. Het gaat om een drievoudiging sinds het ontstaan van de sociale bijstand midden jaren 70.
16/10 05u30  Stookoliefonds moet monsterfacturen voorkomenBelgen die kampen met een lekkende mazouttank, hoeven straks niet meer zelf op te draaien voor alle kosten van de peperdure sanering. Na bijna 20 jaar gelobby wordt een solidariteitsfonds opgericht waardoor slachtoffers nog hooguit 500 euro moeten betalen om hun grond te laten reinigen. Dat schrijft deze krant vandaag.
16/10 04u30  Björk: "Ook ik werd seksueel geïntimideerd"Ook Björk heeft ervaringen met seksuele intimidatie in de filmwereld. De beschuldigingen die de zangeres zondag uitte op Facebook, lijken te gaan over regisseur Lars von Trier.
16/10 04u30  Iraakse troepen betreden KirkoekIraakse troepen zijn volgens de staatstelevisie de door Koerdische peshmerga's gecontroleerde provincie Kirkoek binnengedrongen en naderen de gelijknamige regionale hoofdstad. Doel van het offensief is een militaire basis, de luchthaven van Kirkoek en de door Koerden gecontroleerde olievelden. Dat meldt de Koerdische nieuwssite Rudaw op gezag van de veiligheidsraad van de Koerdische Autonome Regio.
16/10 03u30  Vijf doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn minstens vijf mensen opgekomen. In de Spaanse gemeente Nigrán, in de provincie Pontevedra (Galicië), werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto. Dat melden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming in totaal drie mensen om.
16/10 03u15  Van der Poel ook de beste in KruibekeLees meer >
16/10 02u45  Macron belooft in eerste tv-interview illegalen harder aan te pakkenDe Franse president Emmanuel Macron wil zich sterker opstellen op vlak van immigratie. Alle 'illegalen' die een misdaad begaan 'zullen worden uitgezet', zei het staatshoofd tijdens zijn eerste grote televisieinterview op TF1. Zonder de wet te veranderen, 'zullen we strengere maatregelen nemen. We gaan doen wat we moeten doen.'
16/10 02u30  May reist vandaag af naar Brussel voor brexitonderhandelingenDe Britse premier Theresa May zal vandaag afzakken naar Brussel voor gesprekken met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker en de hoofdonderhandelaar van de EU voor de brexit Michel Barnier. Dat heeft de Britse regering gisterenavond bekendgemaakt. De gesprekken zullen in de namiddag plaatshebben. May zal daarbij worden vergezeld van brexit-minister David Davis.
16/10 01u45  IS-vrouwen ook aan het frontNu Raqqa op het punt staat te vallen, nemen ook de vrouwen in de stad de wapens op. Veel van hen vechten nu mee aan het front.
16/10 01u45  Teleurstelling troef bij Van LierdeMeer dan twee minuten moest Frederik Van Lierde tijdens de Ironman van Hawaï wachten voor hij zijn tas met bevoorrading kreeg. Het gaf de 38-jarige Belg een mentale dreun waar hij niet van herstelde.
16/10 01u45  Britten bevreesd voor 'no deal'-scenario brexitIn het Britse Lagerhuis bundelen parlementsleden van meerderheid en oppositie de krachten om een harde brexit te voorkomen.
16/10 01u45  Napoli blijft foutloos, Juve lijdt nederlaagLees meer >
16/10 01u45  '8,5 miljoen voor info die leidt tot afzetting Trump'Lees meer >
16/10 01u45  Kaarten worden herschud bij VIER en WoestijnvisLees meer >
16/10 01u45  Kruipt Mediahuis helemaal uit De Vijver?De eigenaars van VIER, VIJF en Woestijnvis werken plannen uit om de aandeelhoudersstructuur opnieuw te hertekenen. Telenet en Mediahuis praten over een nieuwe structuur met Wouter Vandenhaute, de gedelegeerd bestuurder van De Vijver, die in het midden van het bed ligt.
16/10 01u45  Oulare leidt sterk Antwerp naar derde plaatsRevancheren door te imponeren. Obbi Oulare haalde met anderhalve goal meer dan zijn gram. Hij trakteerde de Bosuil op een feestje.
16/10 01u45  Zwaarste aanslag ooit in Somalië doodt 231 mensenDe dodentol van de zware bomaanslag die zaterdag plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen tot minstens 231. Daarnaast vielen er meer dan 200 gewonden, onder wie een aantal zwaargewonden.
16/10 01u45  Britse politie breidt onderzoek naar Harvey Weinstein uitDe Londense politie breidt het onderzoek naar de aantijgingen tegen de filmproducent Harvey Weinstein nog uit.
16/10 01u45  Eerste in La Liga voor Ronaldo, Barça struikeltLees meer >
16/10 01u45  Wie is Andreas Tirez?Lees meer >
16/10 01u45  Mooi weer lokt 200.000 man naar de kustLees meer >
16/10 01u45  Beter dan hij zelf wil toegevenHarmony Korine, het vroegere enfant terrible van de Amerikaanse indiecinema, toont in Parijs zijn beeldend werk. De fantast overtuigt vooral als schilder.
16/10 01u45  Over zoenen en plassersDe redactie van De Morgen zet de blik op oneindig. Vandaag: Pieter Dumon kijkt toe hoe dokter Bea een poging doet zijn dochters seksueel voor te lichten.
16/10 01u30  "Opnieuw arrestaties in Maximiliaanpark"De politie heeft zondagavond opnieuw migranten opgepakt in het Maximiliaanpark in Brussel. Dat zeggen vrijwilligers die getuige waren. Volgens hen waren op dat moment zowat 200 migranten aanwezig in het stadspark, van wie er een vijftigtal werden ingerekend.
16/10 01u00  De Lijn controleert recordaantal reizigersDe Lijn heeft in de eerste 8 maanden van het jaar de vervoerbewijzen van 1,8 miljoen reizigers gecontroleerd, een record. Iets meer dan 46.000 mensen - of 2,6 procent van de gecontroleerde reizigers - kregen een pv voor zwartrijden. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij.
16/10 00u15  Macron wil Weinstein onderscheiding afnemenDe Franse president Emmanuel Macron heeft stappen gezet om de wegens seksueel wangedrag in opspraak geraakte Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein zijn Légion d'Honneur af te nemen. ''Omdat zijn daden eer ontberen'', zei Macron vandaag tegen de zender TF1.
16/10 00u00  "Sinds ik moeder ben geworden, schrik ik iedere dag van mezelf"De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Dertig directe vragen, evenzoveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv- en radiopresentatrice Karolien Debecker (38). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
16/10 00u00  Ierse scholen sluiten voor orkaan OpheliaIerland zet zich schrap voor de orkaan Ophelia, mogelijk de zwaarste storm sinds meer dan vijftig jaar die het land treft. In grote delen van het land blijven scholen morgen gesloten. Dat meldt de Irish Times. Het hoogtepunt van de storm wordt verwacht tussen maandag 09.00 uur (10.00 uur Belgische tijd) en dinsdag 03.00 uur.
16/10 00u00  Israëlisch leger beschuldigt Egyptische regio van raketaanvalEr zijn deze avond twee raketten afgevuurd vanuit Egypte op Israëlisch grondgebied. Dat zegt het Israëlische leger in een communiqué. De wapens landden in Eshkol, een regio langs de grens met Egypte, maar veroorzaakten geen grote schade. Er vielen ook geen gewonden.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

50x Zwitser (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"23/10 02u00 - De Morgen: Een zeventienjarige heeft zondagavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS.
33x 'Geen effect van bodycams'23/10 01u45 - De Morgen: Lees meer >
33x Club heeft kwade klant aan Antwerp23/10 01u45 - De Morgen: Met 30 op 33 heeft Club Brugge zijn beste competitiestart sinds 2002-2003 beet. Niet verwonderlijk in de wetenschap dat Club gisteren nog maar eens voor rust op voorsprong kwam. Voor de achtste keer al in elf competitiematchen.
32x In Nederland veroordeelde maar ontsnapte vrouwenhandelaar runt callcenters in Turkije23/10 03u30 - De Morgen: De in Nederland veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. runt vanuit Turkije een netwerk van callcenters dat energiecontracten verkoopt aan Duitse klanten. Het Duitse weekblad Der Spiegel kwam B. op het spoor na maandenlang onderzoek.
32x Airbnb vult nu ook dorpjes23/10 01u45 - De Morgen: Airbnb heeft iets nieuws: verlaten dorpen in Italië en Japan klaarstomen voor de Airbnb-toerist. Voor de dorpsbewoners kan dat het begin zijn van een opleving waarop niet meer was gerekend.
32x Regering stuurt effectentaks bij23/10 01u45 - De Morgen: Na lang onderhandelen heeft de federale regering een nieuw akkoord over de effectentaks: niet-beursgenoteerde aandelen worden voortaan ook belast. Het is afwachten of de tweede versie de juridisch toets wel doorstaat. Anders zit CD&V en bijgevolg de hele coalitie straks weer met een probleem.
32x Politiemensen zijn gedrild om de rangen te sluiten. Ook in Vlaanderen23/10 01u45 - De Morgen: Douglas De Coninck is journalist bij De Morgen.
32x Japanners stemmen voor harde aanpak Noord-Korea23/10 01u45 - De Morgen: De Japanse premier Shinzo Abe heeft gisteren met overmacht de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van Abes Liberaal Democratische Partij (LDP) betekent steun voor een streng Noord-Korea-beleid en maakt de weg vrij voor de eerste grondwetswijziging in Japan sinds 1947.
32x 17 jaar lang ongemoeid gelaten23/10 01u45 - De Morgen: C.B., de man die op zijn sterfbed bekende de Reus van de Bende van Nijvel te zijn, werd al eind 1998 verklikt door zijn jeugdvriend Marc Van Damme. Die had hem 'direct herkend' op de in oktober 1998 verspreide robotfoto nummer 19. C.B. werd bijna 17 jaar lang met rust gelaten.
31x Zelfs blessure remt Van der Poel niet af23/10 01u45 - De Morgen: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
42445
Gelezen:
66231
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven