woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

De Morgen

Verbergen Tonen
21/08 21u15  Servisch gezin in Steenokkerzeel wordt gerepatrieerd nadat beroep is afgewezen Het beroep van het Servische gezin dat in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel opgesloten zit, is afgewezen. Het gezin kan en zal worden gerepatrieerd, meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.
21/08 21u15  Danny Boyle zal volgende James Bond-film toch niet regisseren De Britse Oscarwinnaar Danny Boyle zal dan toch niet de volgende James Bond-film regisseren. Dat maakten de filmproducent en hoofdrolspeler Daniel Craig bekend. Boyle nam afstand van het project wegens 'creatieve meningsverschillen'. Over een opvolger is nog niets bekend.
21/08 20u45  "Fikry", zei de koning van Marokko, "het wordt tijd dat je iets doet voor je land" Fikry El Azzouzi is schrijver van Drarrie in de nacht, Malcolm X en Ayoub.
21/08 20u45  Ex-advocaat Trump bereid schuld te bekennen Lees meer >
21/08 20u45  #MeToo-activiste ontkent misbruik tienerjongen: "Ik ben geschokt en gekwetst" De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft 'elke seksuele betrekking' met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. 'The New York Times' schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) heeft gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.
21/08 20u30  Theo Francken moet Doorbraak geld opleveren De Vlaamse opiniewebsite Doorbraak organiseert een sponsordiner met een lezing van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Geïnteresseerden moeten 200 euro neertellen. Opvallend, voor een website die zich onafhankelijk noemt.
21/08 19u45  "Chronische verwaarlozing" in Antwerps Stadspark: van droge vijver tot gedumpte konijnen Komt het ooit weer goed met het Antwerpse Stadspark? De gortdroge vijver, zieke bomen of gedumpte konijnen, het zijn symptomen die jaarlijks opduiken. 'Onze tuin wordt chronisch verwaarloosd', zegt het buurtcomité, dat met juridische stappen druk op de ketel wil zetten.
21/08 19u30  Gatz gaat door het vuur voor Belgische games Keulen is deze week het mekka van de gamewereld. Op Gamescom, de grootste gamingbeurs van Europa, wordt met veel toeters en bellen duidelijk gemaakt dat videogames allang geen kinderspel meer zijn. Een nieuw actieplan moet het genre ook in België een groeispurt bezorgen. 
21/08 19u15  Duivenmelkers laten verloren gevlogen vogels in de steek: "Eet ze op met worteltjes en erwtjes" Lees meer >
21/08 19u15  Handelsoorlog met VS legt druk op Chinese sojateelt Door de extra importheffingen op soja uit de VS komt China straks tientallen miljoenen tonnen sojabonen tekort. Dus moet de productie in eigen land worden opgevoerd. Maar in sojabonenhoofdstad Jiusan zouden ze niet weten hoe.
21/08 18u00  Twee restaurants van keten Amadeus gesloten wegens hygiëneproblemen De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem zijn gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat werd vandaag door het agentschap bevestigd.
21/08 18u00  Opgedreven elektrische fiets maakt opmars De Nederlandse organisatie Veilig Verkeer Nederland (VVN) waarschuwt voor opgedreven elektrische fietsen. Op internet zijn opvoersets te koop waarmee de maximumsnelheid van de fietsen kan worden verhoogd van 25 naar 45 kilometer per uur. 
21/08 18u00  Krapte op arbeidsmarkt wordt groter: per vacature slechts vier kandidaten Per vacature zijn er slecht vier werkzoekenden beschikbaar, blijkt uit een rapport van het Leuvense Steunpunt Werk. Door de goede economische conjunctuur en de dalende werkloosheid was de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt de voorbije tien jaar nooit groter dan nu.
21/08 17u45  'V for Vendetta'-auteur keert terug uit pensioen om Boris Johnson te bekritiseren voor Grenfell-brand De legendarische stripauteur Alan Moore kondigde twee jaar geleden zijn afscheid aan van de stripwereld, maar komt nu terug om met de vinger naar Boris Johnson te wijzen.
21/08 17u15  Pakistan verzet zich tegen Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders Pakistan heeft de afgezant van Nederland op het matje geroepen. Het land is boos over een Mohammed-cartoonwedstrijd van PVV-leider Geert Wilders. 'Diepe zorg is overgebracht over deze moedwillige en kwaadaardige poging om de islam in een kwaad daglicht te stellen'', aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Islamabad. Op vrijdag kwamen betogers al op straat in de stad Peshawar. 
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Servisch gezin in Steenokkerzeel wordt gerepatrieerd nadat beroep is afgewezen21/08 21u15 - De Morgen: Het beroep van het Servische gezin dat in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel opgesloten zit, is afgewezen. Het gezin kan en zal worden gerepatrieerd, meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.
0x Danny Boyle zal volgende James Bond-film toch niet regisseren21/08 21u15 - De Morgen: De Britse Oscarwinnaar Danny Boyle zal dan toch niet de volgende James Bond-film regisseren. Dat maakten de filmproducent en hoofdrolspeler Daniel Craig bekend. Boyle nam afstand van het project wegens 'creatieve meningsverschillen'. Over een opvolger is nog niets bekend.
0x "Fikry", zei de koning van Marokko, "het wordt tijd dat je iets doet voor je land"21/08 20u45 - De Morgen: Fikry El Azzouzi is schrijver van Drarrie in de nacht, Malcolm X en Ayoub.
0x Ex-advocaat Trump bereid schuld te bekennen21/08 20u45 - De Morgen: Lees meer >
0x #MeToo-activiste ontkent misbruik tienerjongen: "Ik ben geschokt en gekwetst"21/08 20u45 - De Morgen: De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft 'elke seksuele betrekking' met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. 'The New York Times' schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) heeft gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.
0x Theo Francken moet Doorbraak geld opleveren21/08 20u30 - De Morgen: De Vlaamse opiniewebsite Doorbraak organiseert een sponsordiner met een lezing van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Geïnteresseerden moeten 200 euro neertellen. Opvallend, voor een website die zich onafhankelijk noemt.
0x "Chronische verwaarlozing" in Antwerps Stadspark: van droge vijver tot gedumpte konijnen21/08 19u45 - De Morgen: Komt het ooit weer goed met het Antwerpse Stadspark? De gortdroge vijver, zieke bomen of gedumpte konijnen, het zijn symptomen die jaarlijks opduiken. 'Onze tuin wordt chronisch verwaarloosd', zegt het buurtcomité, dat met juridische stappen druk op de ketel wil zetten.
0x Gatz gaat door het vuur voor Belgische games21/08 19u30 - De Morgen: Keulen is deze week het mekka van de gamewereld. Op Gamescom, de grootste gamingbeurs van Europa, wordt met veel toeters en bellen duidelijk gemaakt dat videogames allang geen kinderspel meer zijn. Een nieuw actieplan moet het genre ook in België een groeispurt bezorgen. 
0x Duivenmelkers laten verloren gevlogen vogels in de steek: "Eet ze op met worteltjes en erwtjes"21/08 19u15 - De Morgen: Lees meer >
0x Handelsoorlog met VS legt druk op Chinese sojateelt21/08 19u15 - De Morgen: Door de extra importheffingen op soja uit de VS komt China straks tientallen miljoenen tonnen sojabonen tekort. Dus moet de productie in eigen land worden opgevoerd. Maar in sojabonenhoofdstad Jiusan zouden ze niet weten hoe.

Statistieken

Artikels:
29473
Gelezen:
26
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven