vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

De Morgen

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Waalse vleesverwerker verkocht Frans rundsvlees als Belgisch witblauw De Moeskroense vleesverwerker Debaenst verkocht in 2012 Frans rundsvlees als vlees van Belgische witblauw-runderen. De warenhuisketen Lidl verbrak daarom zijn contract met het bedrijf. Dat bericht L'Echo vandaag.
23/03 05u15  Ex-Playmate over maandenlange affaire met Trump: "Hij wilde me betalen voor seks" Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van tien maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president. 
23/03 04u45  School van 150 walvissen strandt in Australische baai Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust. 
23/03 04u45  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
23/03 04u45  Acerta: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning" De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil in zes jaar tijd. De war for talent zorgt ervoor dat vooral de beste verdieners meer gaan verdienen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Acerta.
23/03 03u15  China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen invoer Amerikaanse producten De Chinese regering heeft vandaag een lijst van 128 Amerikaanse producten opgesteld die mogelijk zullen worden geviseerd. Het gaat onder meer om stalen pijpen en varkensvlees. De verhoogde importtarieven kunnen de VS tot 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) kosten. 17 
23/03 02u45  China denkt aan heffingen tegen Amerikaanse producten China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.17 
23/03 02u45  EU roept ambassadeur terug uit Moskou en houdt Rusland verantwoordelijk voor gifaanval op ex-spion De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.17 
23/03 02u15  Voormalig Braziliaans president Lula moet voorlopig niet in de cel In Brazilië heeft het hooggerechtshof vandaag nipt beslist om de vroegere Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva op vrije voeten te laten tot de rechters opnieuw samenkomen om zich over de zaak te buigen. De zitting is op 4 april gepland.
23/03 01u30  AI: "Amerikaanse en Britse wapenleveringen aan Saoedische coalitie eisen burgerslachtoffers" Mensenrechtenorganisatie Amnesty International hekelt dat wapenleveringen door onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aan Saoedi-Arabië, burgerslachtoffers in Jemen eisen. Saoedi-Arabië grijpt in dat land immers in tegen sjiitische rebellen, aan het hoofd van een Arabische coalitie.15 
23/03 00u45  Verkrachtingsslachtoffer (14) sterft tijdens bevalling in Paraguay Een veertienjarig meisje is in Paraguay gestorven tijdens de geboorte van haar kind. Het meisje was verkracht en zwanger gemaakt door een 37-jarige man, die inmiddels gearresteerd is. Het meisje lag al twintig dagen in het ziekenhuis wegen complicaties bij de zwangerschap. Haar baby is stabiel, maar ligt wel aan de beademing.16 
23/03 00u00  Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt deze avond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.15 
22/03 22u30  Paul Marchal reageert op tijdelijke vrijlating Lelièvre: "Het voelt wrang" Michel Lelièvre, de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft begin deze maand voor het eerst in vijf jaar de gevangenis voor 36 uur mogen verlaten. Dat bevestigt zijn advocate Benjamine Bovy. Lelièvre kreeg een dag en nacht verlof om zich voor te bereiden op zijn definitieve vrijlating. Dat bevestigt zijn advocate aan VTM NIEUWS. 
22/03 22u00  Waarom krijgt prins Laurent en prinses Astrid eigenlijk zoveel geld? Prins Laurent ziet dit jaar wellicht 47.100 euro door zijn neus geboord, omdat hij zijn boekje te vaak te buiten gegaan is. Maar waarom krijgen hij en de rest van de koninklijke familie eigenlijk zoveel geld? En kunnen we eventueel zonder?
22/03 21u45  Amerikaanse politieagenten houden iPhone voor wapen en schieten ongewapende zwarte jongeman neer In de Amerikaanse staat Californië hebben twee politieagenten een ongewapende Afro-Amerikaan in de tuin van zijn grootmoeder doodgeschoten. Ze gingen er naar eigen zeggen van uit dat de 22-jarige gewapend was. Maar in werkelijkheid is naast zijn lijk enkel een iPhone gevonden. In totaal schoten de wetsdienaars twintig keer op de man die ter plaatse overleed.
Laatste update: vandaag om 6u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen invoer Amerikaanse producten23/03 03u15 - De Morgen: De Chinese regering heeft vandaag een lijst van 128 Amerikaanse producten opgesteld die mogelijk zullen worden geviseerd. Het gaat onder meer om stalen pijpen en varkensvlees. De verhoogde importtarieven kunnen de VS tot 3 miljard dollar (2,4 miljard euro) kosten. 
17x China denkt aan heffingen tegen Amerikaanse producten23/03 02u45 - De Morgen: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
17x EU roept ambassadeur terug uit Moskou en houdt Rusland verantwoordelijk voor gifaanval op ex-spion23/03 02u45 - De Morgen: De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
16x Verkrachtingsslachtoffer (14) sterft tijdens bevalling in Paraguay23/03 00u45 - De Morgen: Een veertienjarig meisje is in Paraguay gestorven tijdens de geboorte van haar kind. Het meisje was verkracht en zwanger gemaakt door een 37-jarige man, die inmiddels gearresteerd is. Het meisje lag al twintig dagen in het ziekenhuis wegen complicaties bij de zwangerschap. Haar baby is stabiel, maar ligt wel aan de beademing.
15x AI: "Amerikaanse en Britse wapenleveringen aan Saoedische coalitie eisen burgerslachtoffers"23/03 01u30 - De Morgen: Mensenrechtenorganisatie Amnesty International hekelt dat wapenleveringen door onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aan Saoedi-Arabië, burgerslachtoffers in Jemen eisen. Saoedi-Arabië grijpt in dat land immers in tegen sjiitische rebellen, aan het hoofd van een Arabische coalitie.
15x Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury23/03 00u00 - De Morgen: De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt deze avond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
9x Waarom krijgt prins Laurent en prinses Astrid eigenlijk zoveel geld?22/03 22u00 - De Morgen: Prins Laurent ziet dit jaar wellicht 47.100 euro door zijn neus geboord, omdat hij zijn boekje te vaak te buiten gegaan is. Maar waarom krijgen hij en de rest van de koninklijke familie eigenlijk zoveel geld? En kunnen we eventueel zonder?
8x Ex-Playmate over maandenlange affaire met Trump: "Hij wilde me betalen voor seks"23/03 05u15 - De Morgen: Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van tien maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft zich in een exclusief interview met CNN uitgelaten over haar vermeende relatie met de president. 
8x School van 150 walvissen strandt in Australische baai23/03 04u45 - De Morgen: Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust. 
8x Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar23/03 04u45 - De Morgen: De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven