vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Morgen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

De Morgen

Verbergen Tonen
15/12 00u45  Meer dan miljoen kinderen levensbedreigend ondervoed in Zuid-Soedan Bijna drie miljoen kinderen in Zuid-Soedan hebben ernstige voesdelonzekerheid en meer dan een miljoen kinderen zijn levensbedreigend ondervoed. Meer dan de helft van de kinderen in Zuid-Soedan lijdt onder het conflict in het land. Dat meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in het rapport 'Childhood under Attack'. 17 
14/12 23u30  Europees standpunt over statuut Jeruzalem "onveranderd" De lidstaten van de Europese Unie blijven gehecht aan een tweestatenoplossing en hun positie over het statuut van Jeruzalem blijft 'ongewijzigd'. Dat heeft Europees president Donald Tusk laten verstaan na een debat onder de staatshoofden en regeringsleiders over de Amerikaanse beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
14/12 22u45  Disney koopt om te streamen Walt Disney heeft een van de grootste mediaovernames van de laatste tien jaar bekendgemaakt: het neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Dat heeft mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films.
14/12 22u15  Hoe in Kruibeke jagers-verzamelaars en ingeweken landbouwers elkaar voor het eerst vonden Jagers-verzamelaars uit de midden steentijd kwamen in Bazel-Sluis, een deelgemeente van Kruibeke, al omstreeks 4850 tot 4500 vóór Christus in contact met geteeld graan via immigranten. Daarmee is de site de allereerste in West-Europa waar materieel bewijs is gevonden voor dergelijke contacten.
14/12 22u00  Ook Kamer vraagt gratie voor ter dood veroordeelde VUB-professor De Kamer heeft vandaag unaniem een resolutie goedgekeurd waarin Iran wordt gevraagd gratie te verlenen aan Ahmadreza Djalali, de VUB-docent die vorige maand in Iran werd veroordeeld tot de doodstraf omdat hij zou gespioneerd hebben voor Israël.
14/12 22u00  Syrische regering blijft rechtstreekse vredesgesprekken met oppositie afwijzen Er komt maar geen schot in de vredesgesprekken over Syrië in Genève. De regering wees donderdag opnieuw rechtstreekse gesprekken met de oppositie van de hand. 
14/12 21u45  Kamer keurt maatregelen tegen malafide vastgoedmakelaars goed De plenaire Kamer heeft vandaag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd met maatregelen tegen oneerlijke vastgoedmakelaars. Zo wordt het binnenkort mogelijk voor gedupeerden om een gerechtelijke spoedprocedure te staren voor bewarende maatregelen tegen malafide makelaars. Vastgoedmakelaars worden ook verplicht een afgescheiden derdenrekening te gebruiken.
14/12 21u45  "Zorgwekkende paradox": liever geen vlees dan geen vliegtuig Even naar Rome voor 30 euro? We staan niet stil bij de klimaatgevolgen van al dat goedkope vliegen, vinden experts. En zij hebben nog iets ontdekt: het zijn net de vegetariërs, die hun vlees laten uit milieuoverwegingen, die er het vaakst op uit trekken.
14/12 21u15  Hoe Bracke naar een exit begeleid lijkt te worden Wordt Siegfried Bracke richting uitgang geduwd bij de Gentse N-VA? Daar lijkt het steeds meer op, nu lijsttrekker Elke Sleurs hem de lijstduwersplaats ontzegt. Een beslissing die ze in haar eentje lijkt genomen te hebben. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. 
14/12 21u00  België stuurt eerste vrouwelijke ambassadeur naar Saudi-Arabië: "Nuttig experiment" België stuurt voor het eerst vrouwelijke ambassadeurs naar Saudi-Arabië en Iran, waar conservatieve geestelijken streng toezien op allerlei vrouwonvriendelijke regels. 'Een mooi signaal maar ook een gewaagd experiment', zeggen experts. 'Zeker als de nieuwe ambassadeurs met de oudere generaties in contact treden.'
14/12 20u15  Computergigant IBM stelt als eerste quantumcomputers beschikbaar voor bedrijven Computergigant IBM zet als eerste de poorten open voor grootschalig rekenwerk met geavanceerde quantumcomputers. Het bedrijf heeft donderdag een commercieel contract gesloten met twaalf bedrijven en instellingen die ingewikkelde problemen met de nieuwe generatie supercomputer te lijf willen gaan.
14/12 20u15  "Internet in gevaar": hoe groot is de kans dat ook Europa netneutraliteit afschaft? De Amerikaanse telecomwaakhond FCC heeft een einde gemaakt aan een neutraal internet. Internetproviders kunnen vanaf nu bepalen welk verkeer ze voorrang geven. 'Mocht dat hier gebeuren, kan Telenet Netflix op een traag internetspoor zetten.'
14/12 20u00  Belgisch leger breidt aanwezigheid in Mali, Irak en Afghanistan uit Het Belgische leger breidt volgend jaar zijn aanwezigheid in Mali, Irak en Afghanistan uit. De strijd tegen terrorisme blijft de focus van de buitenlandse operaties.
14/12 20u00  Cultureel-erfgoedsector: "Te lang gewacht om onze stem te laten horen" De Vlaamse musea, archieven en erfgoedorganisaties voelen zich gepasseerd op het vlak van subsidies. Een actie voor de deur van het kabinet van Sven Gatz (Open Vld) moet de cultuurminister aanzetten om eindelijk met de nodige centen over de brug te komen. 
14/12 20u00  De kloof tussen arm en rijk krimpt. Dat wil niet zeggen dat er niets mag of moet veranderen Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur. 
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Meer dan miljoen kinderen levensbedreigend ondervoed in Zuid-Soedan15/12 00u45 - De Morgen: Bijna drie miljoen kinderen in Zuid-Soedan hebben ernstige voesdelonzekerheid en meer dan een miljoen kinderen zijn levensbedreigend ondervoed. Meer dan de helft van de kinderen in Zuid-Soedan lijdt onder het conflict in het land. Dat meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, in het rapport 'Childhood under Attack'. 
2x Europees standpunt over statuut Jeruzalem "onveranderd"14/12 23u30 - De Morgen: De lidstaten van de Europese Unie blijven gehecht aan een tweestatenoplossing en hun positie over het statuut van Jeruzalem blijft 'ongewijzigd'. Dat heeft Europees president Donald Tusk laten verstaan na een debat onder de staatshoofden en regeringsleiders over de Amerikaanse beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.
2x Hoe Bracke naar een exit begeleid lijkt te worden14/12 21u15 - De Morgen: Wordt Siegfried Bracke richting uitgang geduwd bij de Gentse N-VA? Daar lijkt het steeds meer op, nu lijsttrekker Elke Sleurs hem de lijstduwersplaats ontzegt. Een beslissing die ze in haar eentje lijkt genomen te hebben. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde. 
2x Op zoek naar baby's in kraakpanden: "Wat wij hier doen zijn geen thuisbezoeken, maar ontwikkelingswerk"14/12 20u00 - De Morgen: Zwangere vrouwen die in de Brusselse tunnels slapen, baby's die in kille kraakpanden hun eerste maanden doorbrengen: in Brussel is het voor Kind en Gezin steeds vaker behelpen. 'Wat wij hier doen zijn geen thuisbezoeken, maar ontwikkelingswerk.'
1x Disney koopt om te streamen14/12 22u45 - De Morgen: Walt Disney heeft een van de grootste mediaovernames van de laatste tien jaar bekendgemaakt: het neemt een groot deel van het media- en filmbedrijf 21st Century Fox over, voor 44 miljard euro. Dat heeft mogelijk ingrijpende gevolgen voor tv-kijkers en liefhebbers van series en films.
1x Hoe in Kruibeke jagers-verzamelaars en ingeweken landbouwers elkaar voor het eerst vonden14/12 22u15 - De Morgen: Jagers-verzamelaars uit de midden steentijd kwamen in Bazel-Sluis, een deelgemeente van Kruibeke, al omstreeks 4850 tot 4500 vóór Christus in contact met geteeld graan via immigranten. Daarmee is de site de allereerste in West-Europa waar materieel bewijs is gevonden voor dergelijke contacten.
1x Ook Kamer vraagt gratie voor ter dood veroordeelde VUB-professor14/12 22u00 - De Morgen: De Kamer heeft vandaag unaniem een resolutie goedgekeurd waarin Iran wordt gevraagd gratie te verlenen aan Ahmadreza Djalali, de VUB-docent die vorige maand in Iran werd veroordeeld tot de doodstraf omdat hij zou gespioneerd hebben voor Israël.
1x Syrische regering blijft rechtstreekse vredesgesprekken met oppositie afwijzen14/12 22u00 - De Morgen: Er komt maar geen schot in de vredesgesprekken over Syrië in Genève. De regering wees donderdag opnieuw rechtstreekse gesprekken met de oppositie van de hand. 
1x Kamer keurt maatregelen tegen malafide vastgoedmakelaars goed14/12 21u45 - De Morgen: De plenaire Kamer heeft vandaag unaniem een wetsontwerp goedgekeurd met maatregelen tegen oneerlijke vastgoedmakelaars. Zo wordt het binnenkort mogelijk voor gedupeerden om een gerechtelijke spoedprocedure te staren voor bewarende maatregelen tegen malafide makelaars. Vastgoedmakelaars worden ook verplicht een afgescheiden derdenrekening te gebruiken.
1x "Zorgwekkende paradox": liever geen vlees dan geen vliegtuig14/12 21u45 - De Morgen: Even naar Rome voor 30 euro? We staan niet stil bij de klimaatgevolgen van al dat goedkope vliegen, vinden experts. En zij hebben nog iets ontdekt: het zijn net de vegetariërs, die hun vlees laten uit milieuoverwegingen, die er het vaakst op uit trekken.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven