dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld' Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden.13 
10/12 23u00  Man slaat zwangere vriendin dood en kruipt vervolgens weer in bed: “Ik had echt niet door dat haar situatie zo ernstig was” Een dertiger uit Zeebrugge riskeert tien jaar cel omdat hij zijn zwangere vriendin met vuistslagen tekeerging. Hoewel ze blauwe plekken vertoonde en het appartement vol bloedspatten hing, wachtte hij vervolgens nog zes uur om alarm te slaan.
10/12 23u00  ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
10/12 23u00  Groentje in de NBA is nu al een ster met onstopbare ‘signature move’: “Luka Doncic wordt de beste Europeaan ooit” Er zijn zo van die mensen die geboren zijn voor een bepaalde sport. Zo iemand is Luka Doncic, die de NBA in een sneltempo aan het veroveren is.
10/12 22u30  Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: "Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken" De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
10/12 22u15  Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld” Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
10/12 22u00  Mama doet wanhopige oproep: “Als we dit bedje terugvinden, kunnen we ons zoontje toch iets geven van zijn opa” Op Facebook heeft een jonge mama een bijzondere oproep gedeeld. De vrouw is op zoek naar het kinderbedje dat haar vader destijds zelf schilderde. De man is vorig jaar plots overleden, drie dagen na de geboorte van haar tweede zoontje. Het bedje zou een tastbaar aandenken zijn aan de opa die hij nooit heeft gekend.
10/12 22u00  Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: “Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken" De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
10/12 21u30  Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’ De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de ‘gele hesjes’. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u30  Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk” Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was.
10/12 21u15  Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit Belgische regering: “Geluk bij een ongeluk” Spaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering “goed nieuws” genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië. Zo raakte de Vlaamse vertegenwoordiger in Spanje zijn diplomatieke status kwijt naar aanleiding van uitspraken van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, die erg kritisch is over het opsluiten van Catalaanse politici die naar onafhankelijkheid streven.
10/12 20u45  Een blik op de groepsfoto: Michel I is helft van ministers kwijtgespeeld Na vier jaar is de groepsfoto van de regering Michel aan een grondige update toe. Als er van Michel II een nieuw portret zou worden gemaakt, dan zullen daar maar 9 van de 17 leden van de oorspronkelijke regering op te zien zijn.
10/12 20u30  Dode en zwaargewonde nadat auto op vrachtwagen botst Langs de Ringlaan in Tielt gebeurde maandagnamiddag een dodelijk ongeval. Een bestelwagen knalde er op een geparkeerde vrachtwagen. Eén inzittende van de auto overleefde de klap niet, de andere raakte zwaargewond.
10/12 20u15  Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
10/12 20u15  Dode bij aanrijding tussen auto en trein in Tielt In Tielt is een dodelijk slachtoffer gevallen bij een aanrijding tussen een trein en een wagen. Ooggetuigen zagen hoe een wagen die stond aan te schuiven aan de overweg, meegesleurd werd door een passerende trein. De inzittende van de wagen kwam bij het ongeval om het leven.
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 03u15  Betekent uitspraak Europa goed nieuws voor de Arco-spaarder?De Europese Commissie ging haar boekje te buiten bij Arco, ­oordeelt het Europees Gerecht. Het eerder door Europa aan ons land opgelegde verbod om de gedupeerde ­coöperanten te ­­ver­goeden werd door de rechters ongedaan gemaakt. Of die uitspraak ook goed nieuws is voor de Arco-coöperanten, is nog niet zeker.
08/12 03u15  Vlaanderen loopt storm voor Bart Peeters: nóg een extra verjaardagsconcertDe eerste twee Lotto Arena’s verkocht hij uit in een oogwenk, en ­intussen is een derde concert toegevoegd. Het staat vast: Bart Peeters viert volgend najaar zijn zestigste verjaardag in stijl. “Nochtans maken wij helemaal geen commerciële muziek.”
08/12 03u15  Het verval van de Vlaamse Televisiesterren: van galashow naar gastcollegeZe stonden jarenlang garant voor glamoureuze galashows, maar dit jaar ­worden de Vlaamse Televisie Sterren uitgereikt tijdens een gastcollege aan de UGent. Op uitnodiging van de vakgroep communicatie­wetenschappen brengt de Vlaamse Televisie Academie op maandag 10 december “opkomend en gevestigd televisie­talent” samen voor “een avond vol debat en reflectie over ­creativiteit, ­hedendaagse trends en ­toekomstige uitdagingen”.
08/12 03u15  Twee weken geleden nog verjaardag gevierd, nu ernstig ziek op intensieve, geveld tijdens race voor goede doelTienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts (46) ligt op intensieve. Een malariamug kreeg The Legend te pakken toen hij in Congo was om te ­racen voor het goede doel. Op advies van Belgen ter plekke had hij geen preventieve medicatie genomen. Everts was al twee weken terug in België toen hij met spoed naar het ziekenhuis moest.
08/12 03u15  Sinterklaas is weg, daar komt de kerstboom: dit moet je wetenNiet te groot, te klein, te dik of te dun. Vandaag wordt massaal gezocht naar de perfécte kerstboom. Of wordt de plastieken variant weer van zolder gesleurd. Dat geldt toch voor wie zich heeft gehouden aan de traditie dat de kerstsfeer pas ná het vertrek van ­Sinterklaas wordt binnengehaald in de woonkamer. En dít moet je weten voor je de boom optuigt. Dat de piek dit jaar ­beter in de doos blijft, bijvoorbeeld.
08/12 03u15  “Stop met oude koeien uit de sloot te halen”Oude koeien uit de sloot halen of twee vliegen in één klap slaan: dierenrechtenorganisatie ­PETA ziet deze zegswijzen liever verdwijnen omdat ze “dieronvriendelijk” zouden zijn. “Ze normaliseren dierenmishandeling, waarom zouden we dan niet ophouden met dergelijke uitdrukkingen te gebruiken”, klinkt het. “Taal is altijd in ontwikkeling, dus zijn we er zeker van dat dit soort gezegden zal verdwijnen. Ze zijn verouderd en horen niet thuis in onze moderne samen­leving, waarin we erkennen dat ­dieren wezens met gevoel zijn.”
08/12 03u15  Vlaming produceert minder huishoudafval, maar recycleren moet beterDe boodschap dat we minder afval moeten produ­ceren, lijkt definitief door­gedrongen. Vorig jaar daalde de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per Vlaming met 19 kg, zo blijkt uit de officiële jaarcijfers van OVAM. Ook het ­gewicht van de witte restafvalzak is opnieuw ­gedaald, al zitten er in de doorsnee zak nog te veel zaken die eigenlijk te recycleren zijn.
07/12 23u45  Onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle ziet Club Brugge zijn identiteit verliezen door Champions LeagueVoetbal is niet alleen fysiek of techniek. Het is ook een mentale kwestie. Club Brugge heeft dat gisteren nog maar eens aangetoond. In een kwartet wedstrijd Dortmund-Standard-W. Beveren-Atlético Madrid mag u zeggen welke de minst interessante is. Juist. Toch is het verrassend dat die wedstrijd weer wordt verloren. Zó afgaan, dat is Club Brugge niet. No sweat, no glory.
07/12 23u30  Club Brugge zwaar aangeslagen na nederlaag: “Niet om aan te zien, een schande”De 2-1-nederlaag in Beveren kwam hard aan bij Club Brugge. Vooral de manier waarop zat diep.
07/12 23u30  Ontroerend: ‘Merlina’ wordt in de bloemen gezet na auditie in ‘The Voice’Een mooi moment in de eerste aflevering van ‘The Voice Senior’: Lea Couzin, die in de jeugdserie ‘Merlina’ speelde, krijgt naast tonnen respect van de jury ook bloemen van An Lemmens na haar optreden. De hele studio moet zijn tranen bedwingen.
07/12 23u30  Vakbondsfront activeert stakingsaanzegging bij politie voor 13 en 14 decemberHet gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV heeft de ingediende stakingsaanzegging geactiveerd. “Elk personeelslid zal zich in staking kunnen plaatsen op 13 en 14 december volgens de gekende modaliteiten. Over de actie zal nog gecommuniceerd worden”, zo kondigen drie van de vier politievakbonden vrijdagavond aan in een gezamenlijk persbericht.
07/12 23u00  James Cooke wint ‘Dancing with the Stars’Zijn enthousiasme heeft het gedaan. Hij was misschien technisch niet de allerbeste danser, maar James Cooke gooide zich met zoveel overgave in de dansring dat hij beloond werd met de zege in ‘Dancing With the Stars’. Favoriet Kat Kerkhofs strandde op de tweede plaats, Leen Dendievel werd al halverwege weggestemd.
07/12 22u30  Zwak Club Brugge gaat na owngoal en rode kaart pijnlijk onderuit tegen rode lantaarn Waasland-BeverenClub Brugge heeft op de achttiende speeldag in de hoogste voetbalklasse een pijnlijke 2-1-nederlaag geleden op het veld van rode lantaarn Waasland-Beveren. De landskampioen speelde te traag en vond met De Carli en Ngonge op de flanken geen oplossingen. Meteen na rust leek Vormer nochtans de ban te breken maar na handspel van Poulain viel Club met tien man en mocht Forte vanop de stip de gelijkmaker binnen trappen. Een late owngoal van De Carli besliste de partij. Door deze nederlaag van Club kan leider KRC Genk zaterdag tegen Kortrijk verder uitlopen, onderin geeft Waasland-Beveren de rode lantaarn door aan de buren uit Lokeren.
07/12 22u00  Dertiger belandt met wagen in gracht: man sterft in ziekenhuisBij een zwaar verkeersongeval met twee voertuigen in Lommel is vrijdagavond een 39-jarige man uit Overpelt om het leven gekomen. Het verkeersongeval gebeurde kort voor 18 uur op de Ringlaan (N71) in Lommel, op het stuk tussen de kruispunten van de Hoeverdijk en van de Luikersteenweg en Napoleonweg.
07/12 21u45  VS-president Trump haalt zwaar uit naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken: “Hij was zo stom als een steen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag in een tweet zwaar uitgehaald naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
07/12 21u30  Hotelpersoneel brengt ‘schokkend eerbetoon’ aan overleden tiener met pop gevuld met handdoeken: “Verliet trillend en zwetend de kamer”Personeel van een Jamaicaans resort heeft de bal helemaal mis geslagen toen ze een eerbetoon wilde brengen aan een overleden twintiger. De familie van de twintiger reageert geschokt.
07/12 21u30  Dit OCMW wil anticonceptie koppelen aan leefloonKunnen mensen die bij het Aalsterse OCMW komen aankloppen verplicht worden om anti-conceptie te gebruiken? Juridisch kan het uiteraard niet, maar OCMW-voorzitter Sarah Smeyers wil het vrijwillig gebruik van anticonceptie wel in het begeleidings-traject laten zetten wanneer gezinnen om een leefloon komen vragen. Indien nodig betaalt het OCMW de kosten zelfs terug.
07/12 21u15  Wat mag wél tijdens een studentendoop? “Dierlijke uitwerpselen alleen op privéterrein, slachtafval als het dagvers is”Na het tragische ongeval met een 20-jarige student die overleed na een uit de hand gelopen studentendoop, zegt de KU Leuven zwaar geschokt te zijn. De universiteit beklemtoont dat de club weigerde het doopcharter te ondertekenen. Maar wat staat er precies in dat charter? Wat mag wél en wat mag niet?
07/12 21u15  NASA verspreidt unieke geluidsopname vanop Mars: “Luister naar de wind de planeet”Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft vrijdag met een stunt uitgepakt: een geluidsopname van vibraties tengevolge van de wind die over de op 26 november gelande InSight-sonde waait.
07/12 21u00  Duitse analisten alweer vol lof over Axel Witsel: “Cruciaal voor succes van Dortmund door vier sterke punten”In Duitsland geraken ze maar niet uitgepraat over nieuwkomer Axel Witsel als drijvende kracht van competitieleider Borussia Dortmund. Daarbij worden zijn vier sterkste punten uitgelicht in een indrukwekkende analyse.
07/12 20u15  Meer dan 2.000 reacties na oproep van terminaal zieke man: zijn hond heeft nieuwe thuis gevondenPeter Deruyter uit Berchem heeft vrijdag goed nieuws gekregen. De terminaal zieke 54-jarige man die meer dan 2.000 reacties kreeg op zijn oproep om voor zijn hond Macho te zorgen, heeft een nieuwe thuis voor zijn trouwe viervoeter gevonden. Binnenkort verhuist de hond naar een deelgemeente van Tongeren.
07/12 20u15  Hier serveren ze frieten met Nutella, durf jij proeven?In frituur Ape'Tyt in Lichtervelde kan je voortaan een ‘friet-Nutella’ bestellen, een idee uit Nederland. Wij hebben alvast geproefd.
07/12 20u00  N-VA blijft de grootste in nieuwe peilingN-VA blijft de grootste partij in een nieuwe Grote Peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, RTL en Le Soir. De peiling werd wel afgenomen voor de huidige regeringscrisis uitbrak.
07/12 19u45  Nina Derwael steekt opnieuw trofee op zak: gymnaste wint Vlaamse Reus met ruime voorsprongNina Derwael is voor het tweede jaar op rij de laureate van de Vlaamse Reus, de trofee waarmee de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) de Vlaamse sporter van het voorbije jaar bekroont.
07/12 19u30  Porsche richt ravage aan in centrum van BeverenIn het centrum van Beveren is donderdagavond een gewonde gevallen bij een zwaar verkeersongeval. De bestuurder van een Porsche verloor in een bocht de controle over het stuur en belandde tegen de gevel van twee woningen. De sportwagen kwam vervolgens tegen een ander voertuig tot stilstand.
07/12 19u15  Gele hesjes blokkeren grenspost van Hensies op de E19, richting FrankrijkFranse gele hesjes blokkeren vrijdag vanaf 17.00 uur de grenspost van Hensies op de E19 richting Frankrijk. Dat werd vernomen bij de provincie Henegouwen. Automobilisten die naar Frankrijk willen, kunnen een omleiding volgen.
07/12 18u45  Vaak op het randje, maar soms er zwaar over: als studentendopen compleet uit de hand lopenEen 20-jarige student is overleden nadat hij tijdens een studentendoop visolie moest drinken. In Luik raakte enkele jaren geleden een meisje in coma nadat ze liters water had moeten drinken en vorige maand stierf daar zelfs een student na een doop met liters alcohol. Studentendopen hebben altijd iets ranzigs. Vaak op het randje, maar soms er ook los over.
07/12 18u15  Jonge fietser sterft na ongeval met bus van De Lijn met veel schoolkinderenEen jonge fietser is vrijdagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Bij het ongeval was ook een bus van De Lijn betrokken.
07/12 18u15  Deze sterren worden (nog) rijker dankzij InstagramBeroemdheden zitten er al warm in, maar ook voor hen zijn extraatjes welkom. Die halen ze uit betaalde posts op Instagram. De Amerikaanse realityster Kylie Jenner mag zichzelf de nummer één influencer noemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Instagram Rich List van Hopper, het Britse bureau dat profielen op sociale media analyseert.
07/12 18u15  Belgische speurders hebben geen bewijzen gevonden van lek HuaweiHet Centrum voor Cybersecurity (CCB) heeft geen bewijzen gevonden van risico’s voor de cyberveiligheid bij Huawei in België. Dat heeft de Belgische tak van de Chinese leverancier van smartphones en netwerktechnologie gemeld, nadat ze contact had opgenomen met het centrum
07/12 18u00  Jonge fietser sterft na ongeval met bus De LijnEen jonge fietser is vrijdagnamiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Bij het ongeval was ook een bus van De Lijn betrokken.
07/12 18u00  Orang-oetan knijpt verzorgster in de borst, en vindt het nog grappig ookDeze ondeugende aap lacht al zijn tanden bloot nadat hij de borst van een van zijn verzorgster heeft ontdekt. De vrouw poseerde net voor enkele bezoekers in de zoo van de Thaise hoofdstad Bangkok, toen de orang-oetan zijn ‘kunstje’ toonde. Het aapje - dat Ning Ning heet - is volgens de medewerkers van zoo “erg schattig”, maar werd toch de les gespeld na het ondeugend momentje: “We hebben hem gezegd dat hij het nooit meer mag doen.”
07/12 18u00  Mee in één minuut: eerste succes voor gele hesjes, crosskampioen geveld door malaria en crisis blijft maar durenHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
07/12 17u45  Jongeman (20) die in coma raakte na studentendoop is overledenDe 20-jarige student die in kritieke toestand verkeerde nadat hij vissaus dronk op een uit de hand gelopen studentendoop, is overleden. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.
07/12 17u30  Duitse christendemocraten kiezen voor Kramp-Karrenbauer als opvolger van Merkel als partijleiderDe Duitse christendemocraten hebben Annegret Kramp-Karrenbauer verkozen tot nieuwe partijleider van CDU. Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op.
07/12 17u30  Waarom is Romelu Lukaku toch zo verontwaardigd? En is dat terecht?Een Afrikaan, zo voelt Romelu Lukaku zich nog te vaak wanneer hij in België opduikt. Wanneer het goed gaat, voelt de spits de fans rond zijn nek hangen. Wanneer hij een dip kent, leest hij plots in kranten hoe hij van nationaal symbool gedegradeerd wordt tot ‘die Congolese Belg’. Alleen: feitelijke bewijzen van dat laatste zijn er niet. En dat maakt er zijn strijd tegen kritiek, discriminatie of zelfs racisme er niet makkelijker op.
07/12 17u30  Lance Armstrong onthult hoe hij zonder het te weten met één investering faillissement vermeedVoormalig wielrenner Lance Armstrong heeft onthuld hoe hij het hoofd boven water hield bij de talloze schadeclaims tegen zijn persoon nadat bleek dat hij doping gebruikt had bij zijn zeven Tourzeges. Een investering in taxi-app Uber bleek zijn redding.
07/12 17u30  Vanhaezebrouck gaat mee in positieve vibe bij Anderlecht: “Niet onmogelijk om met jonkies kampioen te worden”Anderlecht moet de crisis vermijden. Na de 0 op 6 tegen STVV en Genk is een nieuwe nederlaag thuis tegen Charleroi komende zondag absoluut verboden. Anders komt de top zes zelfs in gevaar. “We moeten offensief sterker voor de dag komen”, aldus Hein Vanhaezebrouck.
07/12 17u00  Man geeft zich uit voor agent om jonge vrouw te ontvoeren: “Toen hij een oranje doek nam, besefte ik dat er iets niet klopte”“Als ik toen niet was kunnen ontkomen, zouden ze me misschien nooit meer gevonden hebben.” Febe D. (25) vertelt het rustig. Maar ze beseft dat ze geluk heeft gehad dat ze een jaar geleden uit de klauwen kon blijven van Stijn T. (35) uit Damme. Die gaf zich uit als politieman.
07/12 17u00  Zo beschermen agenten zichzelf tijdens veldslag met ‘gele hesjes’Duizend agenten staan klaar voor de betoging van de ‘gele hesjes’ zaterdag in Brussel. Ongeveer even veel als dat er manifestanten worden verwacht. Opdracht van de politie: een veldslag zoals vorige week verhinderen. Maar hoe zijn ze uitgerust om zich te beschermen tegen de regen van biljartballen, stenen en bengaals vuurwerk dat naar hen gemikt wordt?
07/12 17u00  Directielid transportbedrijf Van Moer zwaargewond na ongeval met treinBij een verkeersongeval in de Antwerpse haven is woensdagnacht een directielid van het bekende logistiek bedrijf Van Moer zeer ernstig gewond geraakt. Dennie Lockefeer, één van de sterkhouders van de firma, ligt in coma.
07/12 17u00  Luikenaar aangehouden voor brandende combi tijdens gele hesjesbetogingHet Brusselse gerecht heeft gisteren een 23-jarige Luikenaar aangehouden die ervan verdacht wordt een politiecombi in brand gestoken te hebben tijdens de betoging van de gele hesjes anderhalve week geleden.
07/12 16u45  Straffe beelden vanop E40: transmigranten klimmen in gloednieuwe auto’s op vrachtwagenOp sociale media doken hallucinante beelden op van enkele vluchtelingen die zich verschuilen in splinternieuwe wagens op een autotruck. De beelden werden gemaakt door de dashcam van een Nederlandse trucker die werd ingehaald door de autotruck langs de E40 in Westkerke (Oudenburg). De deuren van de nieuwe wagens stonden her en der open en de beelden tonen hoe transmigranten uit de wagens hangen. Zij kropen ongemerkt in de auto's in de hoop zo het Verenigd Koninkrijk te bereiken. En dat is op zich geen nieuw fenomeen. De politie betrapte eerder al verschillende transmigranten die op die manier in gloednieuwe wagens kropen in de Zeebrugse haven. De politie is ondertussen al in het bezit van de beelden.
07/12 16u30  Undercoverbeelden tonen gruwel in Nederlandse varkensfokkerijen: “Ik zag een ontveld, nog levend biggetje”Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in Nederland, in het Gelderse Lunteren en Nuenen in Noord-Brabant. Een verborgen camera legde vast hoe biggen in kratten worden gegooid, krijsen als hun staart onverdoofd wordt afgesneden of zwaargewond tussen hun soortgenoten liggen.
07/12 16u15  Deze leerlingen krijgen les in de openlucht, ook als het regent of sneeuwtRegen, sneeuw of vriestemperaturen: de kinderen van het vijfde leerjaar van een basisschool in Hulste krijgen nog de hele winter wekelijks een voormiddag les in De Gavers. “Zelfs wiskunde leren we in de natuur.”
07/12 16u15  Politicus maakt pikante blunder in Whatsapp-groep: “Ik klikte per ongeluk op de verkeerde foto”Een Britse politicus die een toplessfoto van een vrouw stuurde naar een groep moeders, is op non-actief gesteld. Raadslid Mohammad Maroof uit Sheffield wilde via berichtendienst WhatsApp een filmpje delen met de organisatie Mums United, maar klikte naar eigen zeggen per ongeluk de pikante afbeelding aan.
07/12 16u00  Man geeft zich uit voor politie om jonge vrouw te ontvoeren: “Toen hij een oranje doek nam, besefte ik dat er iets niet klopte”In Damme is een man naar de rechtbank doorverwezen die zich op tweede kerstdag vorig jaar als politieagent uitgaf en een jonge vrouw in haar eigen wagen ontvoerde. Hij excuseerde zich in de raadkamer bij zijn slachtoffer. “Hij keek recht in mijn ogen. Maar hij komt er te laat mee”, zegt ze.
07/12 16u00  Diesel tanken is voordeliger in Nederland. Voor wie loont het de moeite om de grens over te steken?Het is druk aan de pompen net over de Nederlandse grens. Komt door al die Belgen die daar diesel tanken. Want die is opvallend goedkoper in Nederland, en je hoeft helemaal niet dicht bij de grens te wonen om daar voordeel uit te halen.
07/12 15u45  "Mijn broer is geen drugsbaron of maffioso. Allemaal dikke zever van de politie"“Mijn broer is geen drugsbaron noch een maffioso”, fulmineert Francesca C. in een reactie op de arrestatie van haar broer Antonio gisteren, in het internationale onderzoek tegen de Italiaanse maffiaclan ‘Ndrangheta. “Allemaal dikke zever van de politie van Calabrië.”
07/12 15u30  ‘Big Belgian’ Dries Mertens kan het niet laten te lachen met zijn kleine gestalteNapoli-aanvaller Dries Mertens werd door Play Sports uitgeroepen tot ‘Big Belgian’ van de maand november, hun prijs voor de beste Belgische voetballer in het buitenland. Maar de prijs voor ‘Big Belgian’ uitreiken aan een voetballer van 1m69 ging natuurlijk niet zonder de nodige knipoog. Eentje waar Mertens kennelijk met veel plezier aan meewerkte.
07/12 15u15  Vanhaezebrouck: “Niet onmogelijk om met jonkies kampioen te worden”Anderlecht moet de crisis vermijden. Na de 0 op 6 tegen STVV en Genk is een nieuwe nederlaag thuis tegen Charleroi komende zondag absoluut verboden. Anders komt de top zes zelfs in gevaar. “We moeten offensief sterker voor de dag komen”, aldus Hein Vanhaezebrouck.
07/12 15u15  "Mijn broer is geen drugsbaron of mafioso. Allemaal dikke zever van de politie"“Mijn broer is geen drugsbaron noch een maffioso”, fulmineert Francesca C. in een reactie op de arrestatie van haar broer Antonio gisteren, in het internationale onderzoek tegen de Italiaanse maffiaclan ‘ndrangheta. “Allemaal dikke zever van de politie van Calabrië.”
07/12 15u15  Ministerraad heeft beslist: geen testeiland voor kust van KnokkeEr komt geen testeiland voor kustverdediging voor de kust van Knokke. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) heeft de zone daarvoor geschrapt uit het definitieve Marien Ruimtelijk Plan (MRP), dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) had voor zo’n eiland gepleit, maar dat komt er dus niet. Al is dat volgens Weyts geen uitgemaakte zaak.
07/12 15u00  Hoe kan je afvallen zonder honger te hebben?Afvallen, dat is minder eten. En dus: honger hebben. Of kan het ook anders? Diëtiste Sanne Mouha geeft antwoord op jouw vragen over afvallen en gezonde voeding.
07/12 14u45  “Ga niet naar Parijs.” Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Franse hoofdstad af door nieuwe betoging ‘gele hesjes’Ons ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgen aan om dit weekend niet naar Parijs te gaan. Er worden zware problemen verwacht door een nieuwe manifestatie van de ‘gele hesjes’.
07/12 14u30  Prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerdDe prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat is binnen de ministerraad overeengekomen, bevestigen regeringskringen.
07/12 14u30  Vrouw (68) al ruim een maand in coma na aanrijding, dader spoorloos. Herkent u deze wagen?De politie is op zoek naar de bestuurder van een lichtgrijze Opel Combo die eind oktober een 68-jarige vrouw aanreed in de Luikse wijk Outremeuse. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter en ligt sindsdien in coma.
07/12 14u15  Eerste trailer van het laatste seizoen ‘Game of Thrones’ gelostTelevisiezender HBO heeft donderdag de trailer van het achtste en laatste seizoen van de succesreeks ‘Game of Thrones’ gelost. Het fragment toont een kaart van de fictieve wereld Westeros waarin ijs en vuur mekaar te lijf gaan. Een kleine teaser dus, voor de release in april 2019.
07/12 14u00  Straffe beelden uit Jabbeke: transmigranten klimmen in gloednieuwe auto’s op vrachtwagenEr zijn opmerkelijke beelden opgedoken van enkele mensen, vermoedelijk transmigranten, die in gloednieuwe auto’s zijn gekropen op een vrachtwagen. De video is donderdag gemaakt met een dashcam ter hoogte van de snelwegparking in Jabbeke. Er zijn zeker drie verschillende mensen te zien in de wagens. Wellicht proberen ze op deze manier in het Verenigd Koninkrijk te geraken.
07/12 14u00  Belg opgepakt voor het inbreken in ondergrondse Zweedse marinebasisDe Zweedse politie heeft woensdag twee mannen opgepakt voor het proberen in te breken in de marinebasis Muskö nabij Stockholm. Een beveiliger vuurde waarschuwingsschoten af toen het duo ontdekt werd. Eén van de verdachten is een Belg, de ander een Brit.
07/12 14u00  ‘Mooiste agente van Duitsland’ krijgt ultimatum van haar oversten: model zijn of bij het korps blijvenAdrienne Koleszár (34), zo heet de agente die twee jaar geleden de titel van “mooiste politievrouw van Duitsland” kreeg. Maar dat is nu deels een vergiftigd geschenk gebleken. Van haar oversten heeft ze immers een ultimatum gekregen. Ze moet kiezen tussen haar carrière bij het korps of haar carrière als model op Instagram.
07/12 13u45  Ophef in Frankrijk om 'choquerende beelden' van hardhandige arrestatie van scholierenFransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-la-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.
07/12 13u30  Ophef in Frankrijk om 'shockerende beelden' van hardhandige arrestatie van scholierenFransen zijn onthutst over het politieoptreden tegen protesterende scholieren. 153 leerlingen uit een middelbare school in Mantes-La-Jolie, op een uur rijden van Parijs, moesten van de politie knielen en hun handen boven hun hoofd of achter hun rug houden.
07/12 13u30  Keeperstrainer Erwin Lemmens stapt op bij Lokeren: “Onwerkbare situatie”Erwin Lemmens, keeperstrainer bij Sporting Lokeren en de Rode Duivels, stapt op bij Sporting Lokeren. Hij kan zich niet langer vinden in de samenwerking met de nieuwe technische staf rond hoofdtrainer Trond Sollied.
07/12 13u30  Als de politie hier flitst, vliegt iedereen op de bonKortrijks beroemdste wijk Walle is heraangelegd als woonerf. Je mag er slechts 20 km/u rijden, maar veel bestuurders houden er zich niet aan. Meer nog: nagenoeg elke bestuurder rijdt er te snel.
07/12 13u30  Strijd om naam van café op Gentse Winterfeesten kan uitbaters tot 5.000 euro per dag kostenDe naam ‘Moose Bar’ moet weg van de Gentse Winterfeesten, op straffe van 5.000 euro per dag. Dat besliste de kortgedingrechter na een vraag van Moose Bar in de Overpoortstraat, dat het merk registreerde. Maar onder de stadshal zijn ze niet van plan om de naam te veranderen.
07/12 13u30  Kompany over Hazard: “Hij had een aanvallende trainer als Sarri nodig”Komende zaterdag (18u30) staat met Chelsea-Manchester City een onvervalste topper in de Engelse Premier League op het programma. Kan Eden Hazard de ongeslagen competitieleider pijn doen? City-kapitein Vincent Kompany vindt het alleszins goed dat Hazard nog bij Chelsea zit. “Hij heeft een aanvallende trainer als Sarri nodig”, zegt Kompany over de kapitein van de Rode Duivels.
07/12 13u30  Dit schattige jongetje is helemaal onder de indruk als hij de Queen ontmoetDe Britse Queen heeft woensdag een bezoek gebracht aan Coram. Dat is de oudste liefdadigheidsinstelling voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk. Eén van de kinderen die daar rondliep was Nathan Grant (9). Hij was zodanig onder de indruk van de ontmoeting met de Queen dat hij onder de benen van zijn mama kroop.
07/12 13u30  Dit is de populairste mascara volgens PinterestWie wapperende wimpers wil voor de feestdagen kan inspiratie opdoen via Pinterest. Het platform heeft onthuld naar welke mascara afgelopen jaar het vaakst werd gezocht. Goed nieuws: je vindt de absolute favoriet in bijna elke parfumerie.
07/12 12u30  Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inkijkenDe enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.
07/12 12u30  Weg met minimalisme: de kitscherige kerstboom is helemaal terugNu Sinterklaas terug naar Spanje is, zal er in de meeste huizen plaats worden gemaakt voor de kerstboom. Maar hoe versier je die nu volgens de laatste trends? Twee experts in decoratie geven hun tips.
07/12 12u30  Netflix pakt uit met ‘Fantastic Beasts’ en ‘Lord of the Rings’Netflix zette voor meer dan 11 uur aan nieuw filmmateriaal online. De streamingdienst brengt de trilogie van The Lord of the Rings en Fantastic Beasts and Where To Find Them tot in je huiskamer.
07/12 12u15  Perfect in de winkelhaak: Januzaj copypastet heerlijke goal vanop WKAdnan Januzaj heeft woensdagavond bewezen dat zijn heerlijke krul tegen Engeland op het WK van afgelopen zomer geen toeval was. De Rode Duivel trapte de bal in de bekerwedstrijd tegen Celta de Vigo precies in de winkelhaak voor zijn club Real Sociedad.
07/12 12u00  Trollenknots for life: Rik Verheye zet hilarische hit in voor ‘De Warmste Week’Een mopje tijdens ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is uitgedraaid op een echte hit. Dankzij ‘Trollenknots’ gaat acteur Rik Verheye nu zelfs geld inzamelen voor het goede doel.
07/12 12u00  Niet Bart De Wever of Theo Francken staat in de vuurlinie, maar wel Peter De Roover. Een portret van de schietschijf van N-VAPeter De Roover. Sinds enkele dagen is de groep mensen die de man niet kende een pak kleiner geworden. De N-VA-fractieleider is niet weg te denken van het scherm. Ook donderdag haalde hij de kastanjes uit het vuur tijdens een uiterst verhit debat in de Kamer. Maar wie is die man in de vuurlinie eigenlijk?
07/12 11u45  Stefan Everts op afdeling intensieve verzorging door malariaStefan Everts is met spoed opgenomen in het UZ van Leuven. Hij ligt er op de afdeling intensieve verzorging nadat malaria werd vastgesteld. De 10-voudige wereldkampioen motorcross liep de ziekte op nadat hij vorige maand deelnam aan een race voor het goede doel in Congo.
07/12 11u30  Bart De Pauw mag enveloppe met klachten tegen hem voorlopig niet inzienDe enveloppe met klachten en verklaringen van vrouwen over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat bevestigt de VRT aan onze redactie. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) wil eerst alle betrokken horen.
07/12 11u30  Lachgasschandaal in het Engels voetbal: Arsenal-sterren als Özil en Aubameyang in opspraak door wild feestjeEngeland is in de ban van een lachgasschandaal. De Engelse tabloid The Sun pakte vrijdagochtend uit met beelden waarop Arsenal-sterren als Mesut Özil, Alexandre Lacazette en topschutter Pierre-Emerick Aubameyang te zien zijn terwijl ze lachgas inhaleren. De beelden zouden gemaakt zijn op een wild feestje in augustus, net voor de start van de Engelse Premier League.
07/12 11u30  Episch straatgevecht tussen twee mannen gaat viraal: “Is dit hoe millennials vechten?”Op Twitter gaat een video viraal van twee vechtende mannen in de straten van New York. Op de beelden is alvast niét te zien hoe het duo elkaar lichamelijk aftuigt. De mannen vechten hun discussie op een wel erg opmerkelijke manier uit.
07/12 11u15  Meikever lapt winter aan zijn laarsGuy Jongeneelen uit Kalmthout spotte donderdag een meikever in zijn tuin die kwiek en monter door het zand kroop. Dat zou niet bijzonder meldenswaardig zijn, ware het niet dat het inmiddels december is, zeven maanden na het standaard vliegseizoen van het insect.
07/12 11u15  Onderzoekers treffen zeehond aan met paling in zijn neusOnderzoekers hebben in Hawaï een zeehond gevonden met een paling in zijn neusgat. Ze deden de bizarre ontdekking vorige zomer toen ze de zeehondenpopulatie aan het tellen waren. Pas nu heeft het Hawaiian Monk Seal Research Program er een foto van gedeeld.
07/12 11u15  OVERZICHT. Vlaamse kranten zien het niet meer goedkomen: “Zee van vaagheid”, “doodstrijd” en “mini-Brexit”De krantencommentaren daags na de gênante doodstrijd van de regering zijn duidelijk. Het parlementaire debat was lovenswaardig, maar de regering is geen lang leven meer beschoren. “De premier lijkt echt nog te denken dat hij in mei met die kreupele knol de eindstreep nog kan halen als triomfator.”
07/12 10u45  Pastoor A.B. met dubbelleven reageert: “Hier zal ik alleszins nooit meer priester zijn”Pastoor A.B. (53) uit Kortessem, die woensdag door het bisdom Hasselt preventief geschorst werd omdat hij een intieme relatie had met een persoon zonder hem te vertellen dat hij priester is, heeft voor het eerst zelf gereageerd op d efeiten. “Ik denk niet dat het mogelijk is dat ik in Kortessem nog ooit opnieuw priester wordt.'
07/12 10u30  Nog maar pas open, maar toch moet deze drukke steenweg alweer dichtEr zijn verzakkingen in een stuk van de nog maar pas heraangelegde Ninoofsesteenweg in Roosdaal. Twee van de vier rijstroken moeten vanaf januari allicht voor een aantal maanden dicht.
07/12 10u30  Nukkige verkeerslichten raken maar niet goed afgesteldWie van Zele naar Lokeren rijdt of de afrit van de E17 vanuit Gent richting Lokeren neemt moet vooral tijdens de spits geduld oefenen. De verkeerslichten van de N4, de Zelebaan, met het industriepark E17/3 zijn onderwerp van heel wat frustratie.
07/12 10u30  Boer compleet geruïneerd: 184 van zijn 200 koeien sterven gruwelijke dood, en hij krijgt geen schadevergoeding“De ergste catastrofe met botulisme ooit”, zo omschrijft Vanessa Saenen van Boerenbond het drama dat zich begin oktober in enkele dagen tijd voltrok bij boer Rudy Anthonissen in Wuustwezel. Van zijn circa 200 koeien en kalveren stierven er 184 een gruwelijke dood. Hij is nu geruïneerd, want de melkveehouder kan op geen enkele vergoeding aanspraak maken.
07/12 09u45  Romelu Lukaku: “In België ben ik nog steeds een Afrikaan”“Ik wil na mijn carrière de eerste succesvolle Afrikaanse trainer zijn. Want in België ben ik nog steeds een Afrikaan. Ik wil de deur openen voor ‘my people’”. Dat heeft Romelu Lukaku gezegd in een interview met OTRO, een nieuwe voetbalapp.
07/12 09u45  Vrachtwagen met varkens kantelt om in BrasschaatOp de Essensteenweg in Brasschaat is een vrachtwagen met varkens gekanteld. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de varkens over te laden in een andere vrachtwagen.
07/12 09u30  Migratiepact dreigt regering te laten vallen, maar staat vrijdag niet op agenda (in tegenstelling tot de autohuur van de politie)Na het lange Kamerdebat van donderdag over het VN-migratiedebat, is het uitkijken naar de ministerraad en de aansluitende vergadering van het kernkabinet vrijdag. De vraag rijst of het pact, dat de doodsteek van de regering lijkt te worden, überhaupt ter sprake zal komen. De splijtzwam van de regering staat namelijk niet op de agenda, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bescherming van het beroep auto-expert en de autohuur van de politie.
07/12 09u00  Nederland maakt vliegen iets duurder, ongeacht de bestemming: taks van 7 euro per ticketNederland voert in 2021 een vliegtaks in van 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken. Bronnen in Den Haag bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws hierover.
07/12 09u00  Microsoft bouwt nieuwe browser op basis van technologie concurrent ChromeMicrosoft gaat de internetbrowser Edge in de toekomst opbouwen rond technologie van zijn concurrent Google. De Amerikaanse softwaregigant heeft dagenlange geruchten daarover bevestigd. Er komt ook een versie voor Mac-computers en computers met oude versies van Windows.
07/12 08u45  Komiek Kevin Hart trekt zich terug als Oscarpresentator na homofobe tweets: “Ik zou poppenhuis op zijn hoofd stuk slaan”Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de Oscaruitreiking. De aanleiding is de ontstane ophef over oude homofobe tweets van de 39-jarige Amerikaanse komiek. “Als mijn zoon thuiskomt en probeert met het poppenhuis van mijn dochter te spelen, sla ik het stuk op zijn hoofd”, schreef hij onder meer.
07/12 07u45  Kinderboerderij euthanaseert ezel langs de kant van de weg en laat kadaver liggen tot volgende ochtendEen kinderboerderij in de Nederlandse gemeente Terneuzen heeft donderdag een van haar ezels langs de kant van de weg laten inslapen. Het dode dier werd vervolgens afgedekt met een zeiltje en bleef er tot vrijdagochtend liggen. Omwonenden reageren geschokt.
07/12 07u45  Jongeman (20) in coma na drinken van vissaus bij doop beruchte studentenclub : “We zullen organisatoren ter verantwoording roepen”De 20-jarige student S.D. (foto) uit ­Edegem verkeert in kritieke toestand na een uit de hand gelopen studentendoop. Samen met twee andere schachten moest de jongeman onder andere visolie drinken, waardoor het zoutgehalte in zijn ­lichaam totaal ontregeld raakte. Reuzegom, een beruchte Antwerpse studentenclub uit Leuven die de doop organiseerde, kwam eerder al in opspraak omdat ze in 2013 een biggetje doodschoot.
07/12 07u30  Bouwbedrijf dreigt met miljoenenclaim tegen De Lijn, stad Antwerpen en AWVTramContractors, het aannemersconsortium rond het Nederlandse bouwbedrijf BAM, wil een miljoenenclaim indienen tegen De Lijn, het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen. Het conflict draait om het vertraagde Noorderlijn-project in het Antwerpse stadscentrum, bericht De Tijd vrijdag.
07/12 07u30  CNN-redactie tijdelijk ontruimd na bommeldingDe kantoren en studio’s van CNN in New York zijn donderdagavond (lokale tijd) ruim anderhalf uur geëvacueerd vanwege een bommelding. Bij het Time Warner Center, waar CNN gevestigd is, kwam een telefonische bomdreiging binnen.
07/12 07u30  Hoofdverdachte Mehdi Nemmouche was avond voor aanslag vermomd in Joods MuseumMehdi Nemmouche, die beschuldigd wordt van de aanslag in het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014, zou in de vooravond van de aanslag in vermomming in het museum zijn geweest. Dat schrijft La Dernière Heure vrijdag.
07/12 05u00  Charles Michel steunt Belgische kandidatuur voor VN-klimaatconferentie 2020Premier Charles Michel staat achter het voorstel van de Waalse regering om de COP26, de VN-klimaatconferentie in 2020, naar ons land te halen. Hij zal de kwestie op de agenda plaatsen van het overlegcomité van de verschillende regeringen, zei hij donderdag in de Kamer.
07/12 03u15  Deze guerrillatechnieken willen de ‘gele hesjes’ zaterdag gebruiken in Brussel (maar politie heeft voor elke betoger een agent klaar)Als de ‘gele hesjes’ doen wat ze beloven, zal het zaterdag tot een regelrechte veldslag komen met de politie. Die laat maar liefst 1.000 man aanrukken om de orde te handhaven. “We willen absoluut toestanden zoals vorige week vermijden. Als ze met duizend komen, staat voor elk geel hesje een politieman klaar”, zegt een welingelichte bron.
07/12 03u15  Ouders geven hun kinderen nog te vaak vrij spel op Facebook en co: waarom dat echt geen goed idee isZes op de tien Belgische jongeren zeggen dat hun ouders niet letten op wat ze doen op Facebook en co. En dat ze bijna nooit ingrijpen in hun smartphonegebruik. Dat blijkt uit een bevraging bij zo’n duizend jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Zelfs de jongste groep kan vaak gewoon haar gang gaan. “Geen goed idee”, waarschuwen experts.
07/12 03u15  De receptionist is uw online koopjes beuSteeds meer bedrijven trekken aan de alarmbel: hun ­receptionisten moeten zich te veel bezighouden met de ­levering van privépakjes, zegt werkgeversorganisatie Voka. In sommige bedrijven nemen de pakjes zelfs tot 30 procent van de tijd van de receptie in. In een deel van de bedrijven zijn de pakjes daarom niet meer welkom, andere kiezen voor een pakjes­automaat.
07/12 03u15  Wie kan Kat Kerkhofs de zege nog afpakken in 'Dancing with the Stars’?Dat het vanavond razend spannend wordt in de finale van Dancing with the Stars is nog zacht ­uit­gedrukt. Leen Dendievel, ­James Cooke en Kat Kerkhofs zijn helemaal aan ­elkaar ­gewaagd. Maar als er dan toch eentje moet winnen, dan zetten wij onze centen op ‘mevrouw Dries Mertens’.
07/12 03u15  Wesley over interesse van Arsenal: “Normaal blijf ik tot juni bij Club Brugge, maar we moeten afwachten”Arsenal is een van de ­Engelse clubs die interesse heeft in Wesley Moraes. Het nieuws circuleerde gisteren in Britse media en werd ons bevestigd. Club Brugge gaat in januari alvast op zoek naar een nieuwe ­targetspits die de 22-jarige Braziliaan moet opvolgen.
07/12 03u15  Het kost tot 2.000 euro, maar toch laten we onze tanden vaker op latere leeftijd rechtzetten: “Onlangs zelfs blokjes geplaatst bij vrouw van 70”Van iets waar je als kind met veel tegenzin door moét tot iets waar volwassenen met plezier 2.000 euro voor ophoesten: je tanden perfect recht laten zetten. ­Orthodontisten zagen het aantal volwassen onder hun patiënten in tien jaar tijd “met minstens tien procent” toenemen. “Ik heb onlangs zelfs blokjes geplaatst bij een vrouw van 70 jaar.”
07/12 03u15  Kleuter die doodsangsten uitstaat door de paashaas gaat viraal, maar daar kan haar moeder niet mee lachenToen een kinderdagverblijf in de Amerikaanse staat Florida in maart een paashaas over de vloer kreeg, waren niet alle kinderen even vrolijk tijdens dat bezoekje. Een tweejarig meisje schreeuwde de longen uit het lijf, en de video van het kind dat doodsangsten uitstond, ging de wereld rond. Haar moeder kan daar niet mee lachen en klaagt het kinderdagverblijf nu aan omdat ze zonder toestemming de beeltenis van haar dochtertje verspreidden.
07/12 03u15  Voorbestemd om de machtigste politicus van Europa te worden. Wie wordt de nieuwe Merkel?In Hamburg wordt vandaag een historische thriller beslecht, toch volgens de Duitsers. Wie wordt verkozen tot de opvolger van Angela Merkel als CDU-partijvoorzitter? Wie zet zich aan het roer van de grootste partij van Duitsland, en wordt potentieel de machtigste m/v van Duitsland en bij uitbreiding Europa? En zo wordt de verkiezing ook ver buiten de Duitse grenzen met veel aandacht gevolgd. Want met de keuze van de persoon, wordt meteen ook een marsrichting gekozen. Kiest de CDU voor het voortzetten van het centrumbeleid, of voor een flinke stap terug naar de conservatieve roots?
07/12 03u15  Kevin De Bruyne moet zijn terugkeer met minstens een week uitstellenKevin De Bruyne is nog niet wedstrijdfit na de knieblessure die hem al sinds begin november van de velden houdt.
07/12 03u15  Anderlecht duwt omstreden Vranjes en tegenvallende Milic naar de uitgangOgnjen Vranjes traint weer na zijn ­adductorenblessure, maar of hij nog een toekomst heeft bij Anderlecht, is een andere vraag. Paars-wit zoekt deze winter zowel een rechts- als een linksvoetige verdediger en staat zeker niet afkerig tegenover een vertrek van Vranjes en Antonio Milic.
06/12 23u00  Saartje Vandendriessche laat zich vervangen in ‘De Slimste Mens’ na overlijden ex-vriendSaartje Vandendriessche (43) keert niet meer terug in De Slimste Mens ter Wereld na het onverwachte overlijden van haar ex-vriend Thomas Verschueren (31), met wie ze nog altijd een goed contact had.
06/12 23u00  Union plaatst zich als laatste voor kwartfinales in Beker van België, amateurs van Knokke strijdend ten onderNa Deinze en Mandel verdween met Knokke de derde en laatste amateurploeg uit de Beker van België. Met opgeheven hoofd want de kustploeg maakte het Union uit 1B knap lastig: 3-2. In de kwartfinales krijgen de Brusselaars KRC Genk op bezoek.
06/12 21u45  22-jarige Erasmusstudente komt om het leven na ongeval in ons landEen 22-jarige Erasmusstudente uit Mexico is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Doornik. De jonge vrouw, een studente kinesitherapie, was al sinds 2014 in ons land.
06/12 21u15  Will Tura weet gevoelige snaar Gert Verhulst te rakenGert Verhulst verrassen is niet gemakkelijk, maar Will Tura slaagde er afgelopen weekend dan toch in op de Story Showbizz Awards.
06/12 21u15  Interne N-VA-kritiek groeit na uitschuiver almachtige communicatiedienstDe agressieve N-VA-campagne tegen het ­Migratiepact zette dinsdag de regering op zijn kop en duwde de partij in het defensief. Iedereen vermoedde de hand van voorzitter Bart De Wever, maar eigenlijk was het niet meer dan een uit de hand gelopen ideetje tijdens een ochtendlijke brainstorm. Intern groeit de kritiek op de almacht van de communicatiedienst, tot dinsdag het paradepaardje van de partij.
06/12 21u15  Vrouw verliest controle over stuur en rijdt in vaart: slachtoffer overledenEen vrouw is donderdagavond om het leven gekomen nadat ze de controle over het stuur was verloren en in de Plassendalevaart in Nieuwpoort was gereden. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.
06/12 21u15  Nieuw toptalent bij FC Barcelona: 19-jarige Riqui Puig debuteert met assist en krijgt lof van “verbouwereerde” MessiFC Barcelona heeft een nieuw toptalent uit de eigen jeugd ontdekt. Gisteren debuteerde de 19-jarige Riqui Puig in Camp Nou en gaf meteen een assist. Lionel Messi was eerder al “verbouwereerd” door wat ‘de nieuwe Andres Iniesta’ op training liet zien.
06/12 20u45  Dieven trotseren 11.000 volt en stelen op hun dooie gemak zes ton koperEnkele dieven gingen er in Dendermonde met maar liefst 24.000 euro aan koper vandoor, nadat ze met een gestolen vrachtwagen een omheining ramden waarop 11.000 volt stond. Toen de boeven binnen waren bij de metaalhandelaar, namen ze hun tijd voor de kraak en kozen pas na zes uur het hazenpad. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De gestolen vrachtwagen werd wel teruggevonden in Nederland.
06/12 20u45  “Corruptie kost Belg jaarlijks meer dan 1.000 pintjes”1.110 biertjes, of 691 broden, of 486 Big Macs. Dat is wat corruptie jaarlijks aan elke Belg kost, zo stellen de Europese groenen in een rapport dat ze hebben gepubliceerd naar aanleiding van de werelddag tegen corruptie zondag.
06/12 20u30  Dieven trotseren 11.000 volt en stelen op dooie gemak zes ton koperEnkele dieven gingen er in Dendermonde met maar liefst 24.000 euro aan koper vandoor, nadat ze met een gestolen vrachtwagen een omheining ramden waarop 11.000 volt stond. Toen de boeven binnen waren bij de metaalhandelaar, namen ze hun tijd voor de kraak en kozen pas na zes uur het hazenpad. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De gestolen vrachtwagen werd wel teruggevonden in Nederland.
06/12 20u30  Code geel voor rukwinden: “Wees waakzaam”Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt vrijdagnamiddag voor een code geel voor wind. De rukwinden kunnen oplopen tot 80 kilometer per uur, wat plaatselijk voor overlast of schade kan zorgen.
06/12 20u00  Arbeiders kijken dood in de ogen als kraan plots naar beneden valtTwee arbeiders keken even de dood in de ogen toen ze bijna onder een vallende kraan belandden in een stad in China. De kraan takelde een zware vracht van houten palen, maar begon plots over te hellen. Een arbeider kon net op tijd weglopen voor het ding omviel en de bestuurder van de kraan sprong op het nippertje uit de cabine voor de machine de grond raakte. Als bij wonder raakte niemand gewond.
06/12 20u00  Klanten verrast: bakkerij wacht grote werken niet af en sluit nu al definitief de deurenVolgende maand beginnen de voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Olen-centrum. Er wordt eenrichtingsverkeer opgelegd van Herentals richting Herselt. De grote werken zouden van start gaan in maart. Bakkerij Van Heuckelom neemt de vlucht vooruit en sluit nu al de deuren.
06/12 19u30  Nog opvallender dan het puntenverlies van PSG was het nieuwe kapsel van de Franse chouchou Kylian MbappéIn Frankrijk liet PSG gisteren voor de tweede keer dit seizoen punten liggen. Tegen het Strasbourg van Matz Sels moesten de sterren van Parijs vrede nemen met een 1-1 gelijkspel. Opmerkelijk, maar achteraf was er meer te doen over het nieuwe kapsel van Mbappé dan over het puntenverlies.
06/12 19u15  Rijke familie heeft droomjob in de aanbieding: betaald worden om te reizen en foto’s van hen te nemenEen rijke familie zoekt een fotograaf die met hen de wereld wil rondreizen. Je enige taak? Zorgen dat er voldoende foto’s van hen zijn op alle droombestemmingen die ze aandoen. Veeleisend is de job wel, maar je krijgt er ook heel wat voor terug.
06/12 19u15  Spooroverwegen bleven in 2017 liefst 38.000 keer langer dan 10 minuten dicht door defectIn 2017 bleven overwegen van sporen 38.607 keer langer dan tien minuten gesloten als gevolg van een beschadiging of defect. Dat is meer dan de 32.478 gevallen uit 2016. In de eerste drie maanden van 2018 was dat al 10.385 keer het geval. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een schriftelijke vraag van Caroline Cassart-Mailleux (MR).
06/12 19u15  Sterren verzamelen voor ‘gouden’ modeshow van ChanelHet Franse modehuis Chanel reisde dinsdag naar New York om in het Metropolitan Museum of Art zijn métiers d’art-collectie voor te stellen, die de verschillende ambachtelijke technieken van hun ateliers wil belichten. Ook muzikant Pharrell liep mee in de catwalkshow, van kop tot teen gekleed in goud. Want dat was het thema van de avond, met een collectie geïnspireerd door het oude Egypte. Veel beroemdheden, onder wie actrice Penelope Cruz en Lily-Rose Depp, keken toe vanop de eerste rij.
06/12 19u00  Kortrijk-speler Bennard Kumordzi openhartig na dopingschorsing door cannabis: “Ik zat zo diep dat gevolgen me niet konden schelen”Bennard Kumordzi is terug bij KV Kortrijk nadat hij vijf maanden out was door een dopingschorsing. In oktober vorig jaar testte hij positief op Carboxy – THC, een niet-prestatiebevorderend middel dat echter wel op de dopinglijst staat. “Ik maakte een fout, dat is menselijk. Ik zat op dat moment mentaal diep, en moest met de gevolgen leven.”
06/12 19u00  Jonge serveuse valt flauw als ze wordt gewurgd door eigen chef-kok op kerstfeestjeDe meeste werknemers moeten op kerstfeestjes van het werk er enkel voor zorgen dat ze niet te dronken worden en iets gênants doen in de buurt van de baas, maar in een club in Cardiff liep zo’n feestje helemaal fout. Een 24-jarige serveuse werd even omarmd door de boomlange chef-kok en Americanfootballspeler, maar hij kneep zo hard dat ze het bewustzijn verloor. Toen haar bazen haar wimpelden als ze klaagde over het incident, trok ze naar de arbeidsrechtbank, waar ze gelijk kreeg.
06/12 18u00  20-jarige in coma na studentendoop: jongeman dronk zo veel vissaus dat hij hartaanval kreegEen twintigjarige student van de KU Leuven ligt in coma nadat hij voor een studentendoop zo veel visolie dronk dat hij een hartstilstand kreeg. Nog twee andere “schachten” van studentenvereniging Reuzegom moesten woensdagavond naar het ziekenhuis.
06/12 18u00  Pelé schoffeert Argentijnen: “Messi heeft maar één voet, doet steeds hetzelfde en kan niet koppen”Veel voetbalkenners beschouwen Lionel Messi als één van de beste voetballers uit de geschiedenis, maar niemand minder dan de Braziliaanse legende Pelé (78) - algemeen beschouwd als de beste, of op zijn minst één van de beste voetballers aller tijden - veegt de vloer aan met die gedachte.
06/12 17u30  Neonazi’s willen dat prins Harry wordt doodgeschoten voor het trouwen met Meghan Markle: “Tot ziens, rasverrader”Een groep Britse neonazi’s heeft opgeroepen prins Harry te vermoorden. De beweging eist de dood van de royal, omdat hij trouwde met Meghan Markle, iemand van “gemend ras”.
06/12 17u30  Geld afhalen bij een andere bank? Dat kan tot 50 cent kosten. “Lees de kleine lettertjes goed”Op 1 januari 2019 passen heel wat banken hun tarieven aan. Zo zullen houders van een gratis rekening bij ING voortaan 50 cent moeten betalen als ze geld afhalen bij een geldautomaat van een andere bank, meteen het hoogste tarief op de markt. “We volgen de evoluties in de sector”, klinkt het. Maar zijn er dan nog wel zichtrekeningen die echt volledig gratis zijn?
06/12 17u30  Man hoest letterlijk deel van zijn long uitDe longen uit het lijf hoesten, voor een man uit de Amerikaanse staat Californië is het bittere realiteit geworden. Hij was opgenomen in het ziekenhuis met hartkloppingen en hoestte daar vervolgens letterlijk een deel van zijn long uit.
06/12 17u30  Gwyneth Paltrow onthult waarom ze nog altijd niet met haar nieuwe man samenwoontHoewel Gwyneth Paltrow (46) en Brad Falchuk (38) drie maanden geleden al in het huwelijksbootje stapten, woont het koppel nog steeds niet samen. Dat heeft de actrice tijdens een interview bekendgemaakt.
06/12 17u00  Tom Van Dyck over incident bij ‘Van Gils & gasten’: “Ik had niet zoveel geduld gehad”Het was een onwaarschijnlijk moment in vol politiek drama: de uitval van Tom Lenaerts en de bijkomende reacties van Natalia en Tom Van Dyck woensdagavond op twee kibbelende politici in ‘Van Gils & gasten’. Acteur en televisiemaker Tom Van Dyck blikt terug.
06/12 17u00  Duitse ‘tv-non’ kleedt zich uit voor andere bestuurders, maar beseft niet met wie ze te maken heeftDe Duitse actrice en zelfverklaarde exhibitioniste Antje Mönning is veroordeeld tot het betalen van een boete voor openbare zedenschennis. De vrouw had midden juni een dansje opgevoerd - waarbij ze haar rok een beetje ophief - voor enkele onbekende mannen op een openbare parking. Wat ze echter niet wist is dat de mannen agenten in burger waren. De mannen filmden de striptease en dienden klacht in. Pittig detail: Mönning speelt in de televisiereeks ‘Um Himmels Willen’ (In Hemelsnaam, nvdr.) een vrome non.
06/12 16u45  Hoogbejaarde vrouw (88) omgekomen bij aanrijding door vrachtwagen in AalstIn Aalst is donderdagmorgen een bejaarde vrouw om het leven gekomen toen ze aangereden werd door een lichte vrachtwagen die achteruit uit een straat reed. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De 88-jarige vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
06/12 16u45  Mee in één minuut: cordon sanitaire rond N-VA, priester met dubbelleven en Belgisch filmsuccesHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
06/12 16u30  Pastoors klappen uit de biecht na onthulling dubbelleven: “Een priester met een lief? Er zijn er zoveel...”De schorsing van een Limburgse priester die een dubbelleven leidde om een relatie te hebben met een man verrast heel wat Vlaamse collega-priesters. Niet omdat priesters nooit een relatie hebben. Integendeel, omdat er net zoveel ongestoord met hun relatie wegkomen. Acht priesters klappen - mits garantie van absolute anonimiteit - uit de biecht over hun amoureuze escapades.
06/12 16u15  Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbarWarenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
06/12 15u45  Stierenvechten opnieuw uitgevonden: geen zwaarden of bloed, wel kungfu en worstelenIn China kunnen waaghalzen die zich willen meten met de kracht van een stier, in de ring stappen om een rund te lijf te gaan. Het stierenvechten gaat er wel helemaal anders aan toe dan in Spanje of Frankrijk: er komt geen bloed aan te passen en wapens zijn uit den boze. In plaats daarvan gebruiken de toreadors kungfu en grepen uit het worstelen om hun forse tegenstander tegen de grond te werken.
06/12 15u45  Pelé: “Messi heeft maar één voet, doet steeds hetzelfde en kan niet koppen”Veel voetbalkenners beschouwen Lionel Messi als één van de beste voetballers uit de geschiedenis, maar niemand minder dan de Braziliaanse legende Pelé (78) - algemeen beschouwd als de beste, of op zijn minst één van de beste voetballers aller tijden - veegt de vloer aan met die gedachte.
06/12 15u45  Ouders starten vaak te laat met ‘potjestraining’: wanneer en hoe begin je er het best aan?Kinderen zijn later zindelijk. Niet verwonderlijk: de helft van de ouders schiet pas in actie als de eerste schooldag nadert. Wat is het beste moment om eraan te beginnen? En hoe pak je dat het best aan?
06/12 15u30  Vader hoort dat dochtertje van schoolbus is gegooid voor pesten, en straft haar op deze manierVoor de tweede keer al mocht de dochter van de Amerikaanse Matt Cox niet meer meerijden met de schoolbus. Het 10-jarig meisje werd geschorst omdat ze medeleerlingen pestte. “Papa, kan je mij morgen naar school brengen?”, vroeg ze. Maar haar vader had een veel beter idee. “Pesten wordt niet getolereerd onder mijn dak”, klonk het.
06/12 15u15  Leko over geruchten: “Wesley naar Arsenal? Hij kan het niveau aan”Morgenavond opent Club Brugge speeldag 18 op Waasland-Beveren, maar vandaag ging het tijdens het wekelijkse perspraatje van Ivan Leko niet geheel onverwacht grotendeels over zijn goudhaantje Wesley. De Braziliaan al langer in de kijker bij Club Brugge. Afgelopen zomer besliste hij nog te blijven, maar na enkele goede prestaties en doelpunten in de Champions League zou nu ook Arsenal Wesley op zijn verlanglijstje gezet hebben. Engelse media melden dat de Gunners momenteel een bod van zo’n 17 miljoen euro voorbereiden.
06/12 15u15  Vader hoort dat dochtertje van schoolbus is gegooid omdat ze had gepest, en straft haar op deze manierVoor de tweede keer al mocht de dochter van de Amerikaanse Matt Cox niet meer meerijden met de schoolbus. Het 10-jarig meisje werd geschorst omdat ze medeleerlingen pestte. “Papa, kan je mij morgen naar school brengen?”, vroeg ze. Maar haar vader had een veel beter idee. “Pesten wordt niet getolereerd onder mijn dak”, klonk het.
06/12 14u30  ‘Girl’ van Lukas Dhont maakt kans op een Golden GlobeRegisseur Lukas Dhont mag zich in de handen wrijven : zijn film ‘Girl’ werd namelijk genomineerd voor een Golden Globe in de categorie ‘Niet-Engelstalige Film’. ‘Girl’ is het regiedebuut van Dhont, maar hij maakte er meteen wel wereldwijd indruk mee.
06/12 14u30  The Godfather in het Pajottenland: schepenen en toekomstig burgemeester komen verkleed als maffiabazen naar gemeenteraadSchepenen Dirk Willem, Christian Krikilion en gemeenteraadslid en toekomstig burgemeester Kristof Cattie kwamen dinsdagavond naar de gemeenteraad verkleed als maffiabazen. Een verwijzing naar de beschuldiging van oppositiepartij Open voor de Mens.
06/12 14u30  De verleider heeft zichzelf heruitgevonden: de player is passé, kijk uit voor de softboyDe softboy maakt zijn intrede in de datingwereld. Hij is zachtaardig, empathisch en zelfs een tikkeltje emotioneel, maar net als een player is hij maar uit op maar één ding: seks. Toch zijn er enkele dingen die hem door de mand doen vallen…
06/12 14u30  Volkswagen stopt in 2026 met productie van diesel- en benzineauto’sDe Duitse autobouwer Volkswagen heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: vanaf 2026 wordt de productie van verbrandingsmotoren, voor diesel- en benzineauto’s tot het absolute minimum herleid. Dat heeft chef strategie Michael Jost gezegd tijdens een conferentie in thuisstad Wolfsburg. Er wordt nog een volgende generatie verbrandingsmotoren uitgerold, maar daarna wil Volkswagen een radicale shift maken naar elektrische motoren.
06/12 13u15  Pascal (54) kreeg klappen toen hij foldertje in bus wou steken: “Zinlozer dan dit wordt het niet”Een Brugse krantenbezorger kreeg dinsdagmorgen een rake klap van een kwade man. Die pikte het niet dat Pascal (54) een folder bij hem in de bus stak. “Hij sloeg me op mijn lip nog voor ik het hem kon uitleggen”, zegt Pascal.
06/12 13u15  Meisje en beste vriend vragen samen dezelfde jongen uit en wat volgt is een onverwacht liefdesverhaal“Hey, als je niet homo bent, mijn vriendin vindt je knap. Hier is haar nummer”, en onderaan het briefje: “En als je wel homo bent, hier is het mijne.” De 23-jarige Cody had het voor het uitkiezen nadat twee beste vrienden hem allebei zagen zitten. Nu heeft hij zijn keuze bekendgemaakt en is er zelfs al een eerste date geweest.
06/12 13u15  Luie ex-international geeft toe: “Ik liet mijn vrouw in mijn plaats lopen in de voorbereiding”De Duitser Stefan Kießling (34) heeft enkele maanden na zijn afscheid van het profvoetbal een grappige onthulling gedaan: hij liet zijn vrouw in zijn plaats lopen om het seizoen voor te bereiden. “Ze deed het zo goed dat niemand het in de gaten had”, lachte hij in het Duitse Sport Bild.
06/12 12u30  Hoe (on)gezond zijn kant-en-klaarmaaltijden nu echt? “Let op met pasta of puree”Niet veel tijd om te koken, dan kies je misschien af en toe voor een snelle hap. In ‘Over Eten’ op Eén kochten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss twee winkelkarren kant-en-klaarmaaltijden, goed voor in totaal honderd gerechten. De hamvraag: zijn ze eigenlijk ongezond of vallen sommige maaltijden eigenlijk best mee?
06/12 12u30  Huiszoekingen bij politie Luik: zeker 120.000 euro ontvreemd door logistiek medewerksterDe huiszoekingen van vorige maandag bij de gerechtelijke politie van Luik draaien rond een logistiek medewerkster die minstens 120.000 euro heeft ontvreemd in de voorbije zeven jaar. Dat heeft de substituut-procureur des konings van Luik donderdag verklaard.
06/12 12u30  Vrijdag werd deze weg helemaal vernield door een aardbeving. Vier dagen later is die al hersteldAnchorage, de grootste stad van Alaska (Verenigde Staten), werd vrijdag getroffen door een zware aardbeving. De schade na die schok was groot. Meerdere wegen werden helemaal vernield. Maar amper een paar dagen later valt daar nauwelijks nog wat van te merken.
06/12 12u15  Gemaskerde mannen terroriseren café: “Wat ik de laatste maanden al zag, tart elke verbeelding”Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagnacht de deur van café Vlakveld in de Nieuwstraat met een baseballknuppel ingeslagen. Het gaat al om het zoveelste incident waarbij de uitbaters worden geterroriseerd. 'Het begon met enkele nieuwe klanten', zeggen de uitbaters.
06/12 12u00  Sintsecretariaat heeft handen vol met 300.000 brieven voor de sint: “Soms vragen ze naar overleden familielid”De medewerkers van het sintsecretariaat van bpost hebben momenteel de handen meer dan vol met het beantwoorden van de zowat 300.000 brieven die kinderen naar de sint sturen tussen half november en half december op zijn officiële adres (De Sint, Spanjestraat 1, in 0612 Hemel). “Het sintsecretariaat telt op de huidige piekperiode zo’n 30 tot 35 medewerkers”, zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. “Zij beginnen eraan rond 11 november, het feest van Sint-Maarten, en blijven in het getouw tot half december.”
06/12 12u00  Zieke Senne (7) zet juf Griet in de bloemetjes: “Zij gaf mij thuis les op haar vrije dag”Negen op tien ouders geeft de leerkracht van zijn of haar kind een positieve beoordeling in onze grote lerarenenquête, waarvan het slot morgen in de krant verschijnt. Mama Vanessa De Winne (38) reageerde op onze oproep om een leerkracht in de bloemetjes te zetten. Samen met zoon Senne (7) geeft ze een boeket af aan juf Griet, omdat zij er was voor haar zoontje toen een hersentumor zijn prille leven helemaal overhoop gooide. “Ze offerde haar vrije dag op om bij ons les te geven”, zegt Vanessa. “Ze gaf hem het gevoel dat hij er toch nog bij hoorde.”
06/12 11u30  Ouders naar cel na mishandelen van kinderen met bezemsteel, kinderen vonden het normaal: “Als we stout zijn, moeten we gestraft worden”De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een moeder en vader schuldig bevonden aan het regelmatig afranselen met een bezemsteel van hun kinderen. Ze sloten hen ook buiten in de vrieskou en overgoten hen dan met een emmer koud water. Eén van de kinderen vertelde dit aan een vriendinnetje en zo kwamen de feiten aan het licht. De ouders stonden terecht voor het breken van de arm van hun dochter, het slaan van minstens zeven kinderen en onterende behandeling van drie van hen. De rechtbank veroordeelde de ouders tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Ze moeten begeleiding volgen en daarnaast werd hen ook een contactverbod met de kinderen opgelegd.
06/12 11u30  Voor elke euro die de VRT krijgt, vloeit er 2,2 euro terug naar de samenlevingVoor elke euro die de VRT krijgt, vloeit er 2,2 euro terug naar de samenleving. Dat blijkt uit een onderzoek naar de economische meerwaarde van de openbare omroep. Dat onderzoek, uitgevoerd door imec-SMIT, VUB en Flanders Business School, is donderdag voorgesteld in het Vlaams Parlement.
06/12 11u30  Zo zien astronauten hun collega’s aankomen in de ruimteEen raketlancering bekijken van op aarde is één ding, getuige zijn van diezelfde raketlancering vanuit de ruimte een heel ander. Dat blijkt uit foto’s en een video die de Duitse astronaut Alexander Gerst kon maken vanuit het Internationaal Ruimtestation. “Ik kan nog altijd moeilijk geloven dat daar mensen in zitten.”
06/12 11u00  Britse YouTube-ster maakt onbetaalbare reclame: “I bloody love Bruges”Zoe Sugg, een bekende Britse videoblogster, heeft Brugge flink wat reclame bezorgd. Drie video's over haar bezoek aan Brugge werden op een paar dagen tijd samen liefst 1,8 miljoen keer aangeklikt.
06/12 11u00  Primeur voor Luxemburg: als eerste land ter wereld openbaar vervoer helemaal gratisLuxemburg gaat, als eerste ter wereld, het openbaar vervoer in heel het land gratis maken. De maatregel gaat vanaf komende zomer in.
06/12 11u00  Cynische Sagan lijkt wielrennen beu: “Blij dat het nog maar een paar jaar duurt”Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) lijkt de wielerwereld grondig beu. “Het is mij soms gewoon te veel. Ik ben blij dat het nog maar een paar jaar duurt”, liet een opvallend bittere Sagan zich ontvallen in een gesprek met wielermagazine Fiets.
06/12 10u30  Dieter Coppens heeft bijzondere verrassing voor Kevin uit ‘Down the road’Dieter Coppens gaat op bezoek bij zijn vriend Kevin van ‘Down the road’. Op 18 december vertrekken Dieter en Kevin op avontuur: in zeven dagen tijd liften ze 2700 km van de koudste plek naar de ‘warmste’ plek van Europa, voor twee goede doelen van ‘De Warmste Week’: Kom op tegen kanker en vzw Downsyndroom.
06/12 10u15  Marc Jacobs brengt budgetvriendelijke collectie op de marktFans van de eigenzinnige Marc Jacobs mogen zich gelukkig prijzen. Wie binnenkort graag iets van deze ontwerper in huis wil halen, zal daar minder diep voor in de buidel moeten grijpen dan voordien, want met 'The Marc Jacobs' brengt de ontwerper een budgetvriendelijke collectie op de markt.
06/12 10u00  “Mannen die blootgesteld werden aan chemische stoffen uit antikleefpannen, hebben kleinere penis”Onderzoek van de Italiaanse Universiteit van Padua heeft een verband aangetoond tussen de lengte van de penis en de blootstelling aan schadelijke PFK’s. Van die stoffen, die te vinden zijn in sommige antikleefpannen, wordt aangenomen dat ze de hormoonwerking verstoren.
06/12 10u00  Ambassade van de VS in België zoekt technische skillsAan de slag voor de Amerikaanse ambassade in Brussel? Als technieker of onderhoudsmedewerker vind je er een uitdagende werkomgeving en een stabiele, vaste job. Facilities Manager Keith Reling vertelt wat je er mag verwachten.
06/12 09u45  Bijna zat Witsel bij Bayern München: “Ancelotti informeerde naar transfer”Rode Duivel Axel Witsel draait voorlopig met zijn club Borussia Dortmund de hiërarchie in de Duitse Bundesliga om. Met Witsel in de ploeg staat Dortmund op één en moet recordkampioen Bayern achtervolgen. Al was het bijna anders geweest, gaf de Belgische middenvelder toe in een interview met Sport Bild.
06/12 09u30  Zestien bouwvakkers gekeeld en doodgeschoten in Papoea in IndonesiëHet Indonesische leger heeft donderdag bekendgemaakt dat ze zestien levenloze lichamen hebben aangetroffen in de oostelijke provincie Papoea. Dat is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een aanval van separatisten op bouwvakkers die daar aan het werk waren, aldus de Indonesische autoriteiten.
06/12 09u30  Cardi B toont voor het eerst haar dochtertjeHoewel ze al vijf maanden oud is, heeft Cardi B nu pas voor het eerst een foto van haar dochtertje Kulture met de wereld gedeeld. De rapster maakte woensdag ook nog bekend dat zij en haar echtgenoot, rapper Offset, na één jaar huwelijk uit elkaar gaan.
06/12 09u00  Tom Lenaerts legt BV’s aan de hartslagmeterTom Lenaerts zet zondag met een bijzondere aflevering een punt achter het derde seizoen van zijn spelprogramma Kalmte Kan U Redden. De quizmaster speelt met Bekende Vlamingen voor het goede doel. Eén-gezichten Tom Waes, Danira Boukhriss Terkessidis, Wim ­Lybaert, Goedele Wachters en Jeroen Meus laten zich aan de hartslagmeter leggen en hopen in het kader van Music for Life 10.000 euro in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Zo’n special met BV’s werd ook vorig seizoen gespeeld. Toen werd het geldbedrag gewonnen door Bart De Pauw.
06/12 09u00  Spot jij de pijnlijke blunder op deze trouwuitnodiging?Een huwelijk vier je - hopelijk - maar één keer. Veel aanstaanden trachten dan ook niets aan het toeval over te laten. Theresa en Jason roepen hun gasten bijvoorbeeld op om tijdens de ceremonie geen fototoestellen of smartphones te gebruiken en hun volle aandacht op het paar te richten. Genodigden die met volle aandacht de dagplanning bekeken, konden echter iets vreemds opmerken.
06/12 09u00  Van paradepaard tot zwart schaap: hoe de N-VA-communicatiedienst ook binnen de partij onder vuur wordt genomenDe communicatiedienst was het kroonjuweel van N-VA, het paradepaardje dat meer aandacht en middelen kreeg dan de studiedienst. Tot dinsdag een “idee voor een sociale mediacampagne” uitdraaide op een van de meest gecontesteerde campagnes uit de vaderlandse geschiedenis. Nooit eerder werd de dienst zo onder vuur genomen, ook binnen de partij zelf. Hier leest u waar die rancune vandaan komt.
06/12 08u15  Hazard, Naert en Swings op shortlist Sportman van het Jaar, Derwael, Meesseman en Thiam bij de vrouwenRode Duivel Eden Hazard, langeafstandsloper Koen Naert en schaatser/skeeleraar Bart Swings zijn de drie kanshebbers op de trofee van Sportman van het Jaar. Gymnaste Nina Derwael, basketster Emma Meesseman en atlete Nafissatou Thiam maken kans Sportvrouw van het Jaar te worden. Dat blijkt uit de shortlist voor de trofeeën die Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten) donderdag vrijgaf.
06/12 08u00  Engeland reageert enthousiast op langverwacht debuut Dendoncker: “Hij bestaat dus echt”Vier maanden heeft hij erop moeten wachten, maar woensdagavond was het eindelijk zover. Rode Duivel Leander Dendoncker heeft eindelijk zijn competitiedebuut mogen maken voor het Engelse Wolverhampton. Hij mocht negen minuten meespelen in de 2-1-stuntzege tegen Chelsea en maakte een behoorlijke indruk. De eerste woorden van de spelersbeoordeling van Dendoncker in de plaatselijke krant? “Hij bestaat dus echt!”
06/12 07u30  Spanje dreigt met nieuwe diplomatieke crisis met België na tweet van kersvers N-VA-ministerEen nieuw diplomatiek incident tussen Spanje en België lijkt in de maak. Madrid is ontstemd over tweets van minister van Defensie Sander Loones (N-VA) over de Catalaanse kwestie, bericht De Tijd.
06/12 07u30  Sinterklaas brengt prachtig nieuws voor Peter Van de Veire en zijn vrouwMNM-dj Peter Van de Veire (47) heeft op Instagram prachtig nieuws bekendgemaakt. Hij en zijn vrouw Ilse (33) verwachten volgend jaar hun eerste kindje samen. Van de Veire wordt zo na 19 jaar opnieuw papa, hij heeft drie dochters uit een vorige relatie.
06/12 07u30  Kleuterleider (49) verstopt kinderporno in konijnenhokEen 49-jarige kleuterleider uit Holsbeek, die lesgaf in een bassisschool in Boutersem, is in de Leuvense strafrechtbank in eerste aanleg veroordeeld tot tien maanden cel voor het bezit van kinderporno. Zelfs in zijn konijnenhok werd een externe harde schijf met illegale inhoud teruggevonden.
06/12 07u30  Studie: Groenlandse ijskap smelt met “ongeziene” snelheidOnderzoekers hebben vastgesteld dat de ijskap van Groenland, op dit moment de grootste bron van nieuw water dat de oceaan in vloeit, afsmelt met een snelheid die ongezien is in de moderne tijd. Dat blijkt uit een studie die het wetenschappelijke tijdschrift Nature publiceert.
06/12 03u00  Zelfs zijn lief dacht dat hij verpleger was, bisdom schorst priester na jarenlang dubbellevenDe pastoor van Kortessem is preventief geschorst nadat aan het licht was gekomen dat hij een ­dubbelleven leidde. A.B. (53) had al drie jaar, onder een valse naam, een relatie met een man. “Op de rouwbrief van zijn overleden moeder stond een andere naam, met de letters E.H. ervoor. Toen wist ik wat er aan de hand was.”
06/12 03u00  “Zijn jullie niet beschaamd?”: Tom Lenaerts roept kibbelende politici ter verantwoordingIn Van Gils & gasten volgende Tom Lenaerts het gesprek tussen N-VA’er Peter De Roover en Kristof Calvo (Groen), met stijgende verbazing. De beschuldigingen tussen beide politici gingen over en weer, maar op het einde kon Lenaerts zich niet meer bedwingen. Hij riep de kibbelende politici ter verantwoording en kon daarmee op heel wat bijval van het publiek rekenen.
06/12 03u00  Waarom we elkaar “fijne feestdagen” toewensen (en het is niet de schuld van moslims)“Zalig kerstfeest” heeft afgedaan. “Fijne feestdagen” is onze eindejaarswens van de eerste keus, zo blijkt uit een ­peiling van het Genootschap Onze Taal. En nee, het is niet om moslims met lange tenen te ontzien, zegt linguïst Wim Vandenbussche. “De taal volgt gewoon de maatschappelijke verandering. Kerst betekent vandaag feest, cadeaus en vakantie. En niet meer het kerstekind en bezinning. Dus ­verdwijnt de religie ook uit de taal.”
06/12 03u00  Veganisme gaat doorbreken in 20192019 wordt het jaar van de veganisten. Dat denkt althans maaltijdbezorger Uber Eats. Uit meer dan 181 miljoen zoekopdrachten van hun gebruikers concluderen ze dat veganisme – waarbij geen vlees wordt gegeten, maar ook geen dierlijke producten zoals zuivel – in 2019 een prominente rol gaat spelen in ons land. Op de menukaarten komen meer eetbare bloemen en vleesvervangers zoals seitan.
06/12 03u00  ‘Zo Man Zo Vrouw’ verhuist naar VierNa tien seizoenen van ‘Zo Man Zo Vrouw’ mag Jani Kazaltzis (39) zijn koppels voortaan op Vier restylen, in plaats van op Vijf. Zo moet het programma een nog groter publiek ­be­reiken. Het nieuwe seizoen ­begint trouwens op kerstdag. “Ik kijk nooit naar mezelf op tv, maar het zal wel moeten van mijn moeder.”
06/12 03u00  Zaalwachter Danielle (61) trots op ‘haar’ vernieuwde AfricaMuseum: “In Afrika ben ik nog nooit geweest. Wel dertig jaar lang hier in het museum”Niemand die zo blij is dat het AfricaMuseum weer opengaat als zaalwachter Danielle Moulin (61). Niemand ook die de zalen er zo door en door kent. Enfin, kende, want na dertig jaar trouw op post moet ze nu opnieuw haar weg zoeken. “Het doet raar dat alles anders is, want het is hier mijn tweede thuis. Maar ik ben content dat ik het zo vlak voor mijn pensioen nog mag mee­maken. Dat er weer ambiance is in het museum.”
06/12 03u00  U2 passeert alweer langs de kassaGeen artiest ter wereld die het voorbije jaar zo goed boerde als U2. Bono en zijn Ierse rockers zagen tussen ­juni 2017 en juni 2018 hun bank­rekening aandikken met liefst 118 miljoen dollar, omgerekend zo’n 104 miljoen euro. Dat berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes. Het monsterbedrag danken de heren van U2 vooral aan hun wereldtournee voor de dertigste verjaardag van het ­album The Joshua Tree. Met die concertreeks hielden ze vorig jaar ook halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. In totaal kwamen 2,7 miljoen fans naar de shows kijken.
06/12 03u00  Racepiloot raakt bijna verlamd tijdens horrorcrash, maar is toch “vastbesloten om weer te racen”Een Britse man raakte in oktober zwaargewond bij een horrorcrash waar zeven wagens bij waren betrokken op een circuit in Leicestershire. De 31-jarige man brak drie rugwervels en gaat sindsdien met twee stalen staven in de ruggengraat door het leven. Hij raakte bijna volledig verlamd toen zijn verwondingen infecteerden en stond even op de rand van de dood, maar toch is de man vastbesloten om in 2019 opnieuw achter het stuur te kruipen.
06/12 03u00  George W. Bush trakteert Michelle Obama (opnieuw) op snoepje tijdens begrafenis van zijn vaderGeorge W. Bush had woensdag de moeilijke taak om zijn vader te eren met een speech tijdens diens begrafenis in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten. Toen de zoon van de overleden president aankwam in de kathedraal, nam hij de tijd om enkele notabelen te begroeten. En snoepjes uit te delen aan Michelle Obama.
06/12 03u00  World Tour pakt in de koers uit met ‘Champions League’ van eendagskoersenVanaf 2020 wordt de huidige WorldTour-kalender opgedeeld in drie divisies: de drie grote ronden (Giro, Tour, Vuelta), de Classic Series, een ‘Champions League’ van 20 eendagskoersen, en de overige WorldTour-wedstrijden.
06/12 00u30  Topchocolatier organiseert ‘wedstrijd’ om dievegge te vinden: “Noem mij gerust een gefrustreerde kleine zelfstandige”De bekendste chocolatier van het land is gefrustreerd. Dominique Persoone kreeg dinsdag voor de derde keer in een week tijd dieven over de vloer. “Ik noem het veiligheidshalve een mevrouw die vergat te betalen”, blijft hij voorzichtig.
05/12 23u30  Victor Campenaerts wint Kristallen Fiets: “Totaal niet verwacht, ik heb niet eens een hemd aan”Victor Campenaerts heeft woensdagavond de 27e editie van de Kristallen Fiets gewonnen. De renner van Lotto Soudal verzamelde 480 punten, 52 punten meer dan de tweede in de stand Yves Lampaert. Greg Van Avermaet eindigde als derde met 382 punten. Wout van Aert werd vierde met 316 punten, Thomas De Gendt vervolledigde de top vijf met 270 stemmen achter zijn naam. Campenaerts ontving de trofee uit handen van sir Bradley Wiggins.
05/12 23u30  Manchester United speelt gelijk ondanks twee kolossale blunders, Origi bedankt voor vertrouwen met assist bij LiverpoolManchester United heeft opnieuw niet kunnen winnen in de Premier League. The Red Devils, met invallers Romelu Lukaku en Marouane Fellaini, speelden in eigen huis 2-2 gelijk tegen Arsenal. Bij beide tegendoelpunten ging de defensie van Man United stevig in de fout. Intussen blijft Liverpool in het zog van leider Manchester City. The Reds gingen winnen bij voorlaatste Burnley, al ging dat niet zonder moeite: het werd 1-3 op Turf Moor. Divock Origi gaf de assist voor het eerste doelpunt van Liverpool. Nog in de Premier League ging Chelsea verrassend onderuit bij Wolverhampton Wanderers.
05/12 23u15  Gênant moment in ‘De Slimste Mens’ bij vraag van Cath Luyten: “Hoe ik mijn relatie met Frank spannend houd?”Een pijnlijk moment in ‘De Slimste Mens’ woensdagavond toen een van de vooraf opgenomen vragen werd gesteld door Cath Luyten, die haar vraag inleidde met een grap over haar relatie met Frank Raes, een relatie waarvan deze week pas bekendraakte dat die afgelopen was.
05/12 23u00  Oostende na strafschoppen door in Beker van België, ook Genk, KV Mechelen, Eupen en STVV naar kwartfinalesVandaag stond de hoofdbrok van de 1/8e finales in de Beker van België op het programma met vijf wedstrijden. Genk, KV Mechelen, Eupen en Sint-Truiden plaatsten zich voor de kwartfinales. In Moeskroen-KV Oostende moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen: KVO won die epiloog met 4-5. Later vanavond wordt meteen al geloot voor de volgende ronde in deze Croky Cup .
05/12 23u00  Origi bedankt voor vertrouwen met assist bij Liverpool, Chelsea verslikt zich in WolvesLiverpool blijft in het zog van leider Manchester City. The Reds gingen winnen bij voorlaatste Burnley, al ging dat niet zonder moeite: het werd 1-3 op Turf Moor. Divock Origi gaf de assist voor het eerste doelpunt van Liverpool. Nog in de Premier League ging Chelsea verrassend onderuit bij Wolverhampton Wanderers: het werd 2-1.
05/12 22u15  Passagier met blindengeleidehond mag vliegtuig niet opEen Spaanse vrouw heeft een klacht ingediend tegen KLM nadat ze geweigerd werd op het vliegtuig. De reden? De Nederlandse luchtvaartmaatschappij was niet op tijd verwittigd over de aanwezigheid van haar geleidehond Finger.
05/12 21u45  George Bush junior kan tranen niet bedwingen tijdens grafrede: “De beste vader die een zoon kan wensen”George W. Bush, de 43ste president van de Verenigde Staten en zoon van de overleden George H.W. Bush, ontroerde tijdens een emotionele speech op de begrafenis van zijn vader. Bush junior kon zijn tranen amper bedwingen toen hij in een volgepakte kathedraal met mooie woorden afscheid nam van zijn vader. “Een groots president, een diplomaat met ongeëvenaarde vaardigheden”, klonk het in de grafrede, waarin af en toe ook plaats was voor een glimlach. Vooral toen zijn zoon zich herinnerde dat Bush senior “geen Fred Astaire was op dansvloer”.
05/12 21u45  Acteur ‘Game of Thrones’ klapt uit de biecht: “Nieuwe heerser zal een grote verrassing zijn”Het nieuwe en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ gaat in april van start, dus de fans zitten op hete kolen om te weten hoe de slag tussen de mensen van Westeros en de Night King zal verlopen. In een interview onthulde de man die de Night King vertolkt alvast dat het een historisch seizoen vol verrassingen wordt.
05/12 21u45  Steakhouse weigert doorbakken biefstuk te serveren: “Ik ga het vlees niet verknoeien door er een schoenlap van te maken”Het Maaseikse steakhouse Tarbh, dat vandaag de deuren opent, stelt op zijn website dat ‘bien cuit’ of doorbakken steak uit den boze is. “In een tekst komt een boodschap altijd wat harder aan”, sust zaakvoerder-kok Dave Maggen.
05/12 21u15  Victor Campenaerts wint Kristallen FietsVictor Campenaerts heeft woensdagavond de 27e editie van de Kristallen Fiets gewonnen. De renner van Lotto Soudal verzamelde 480 punten, 52 punten meer dan de tweede in de stand Yves Lampaert. Greg Van Avermaet eindigde als derde met 382 punten. Wout van Aert werd vierde met 316 punten, Thomas De Gendt vervolledigde de top vijf met 270 stemmen achter zijn naam. Campenaerts ontving de trofee uit handen van sir Bradley Wiggins.
05/12 21u00  Bestuurder die vriend verloor in auto-ongeval in beroep tegen celstraf: “Zwaarste straf heeft hij al gekregen”De bestuurder die veroordeeld werd tot 18 maanden cel voor het auto-ongeval dat het leven kostte aan zijn vriend Yassine Ilboujddini (19) vraagt in beroep een lichtere straf. “Geef hem nog de toekomst die zijn vriend niet meer heeft”, klonk het.
05/12 21u00  Decathlon legt zonneparken aan, klanten kunnen vanaf 500 euro aandelen kopenDe sportwinkelketen Decathlon zal op zijn vestigingen in Turnhout, Maasmechelen en Roeselare een zonnepark aanleggen met de steun van GreenPulse. Opvallend: ook klanten en burgers zullen deel kunnen nemen aan het project en kunnen delen in de winst. In Roeselare was er woensdagavond een eerste infosessie in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.
05/12 20u45  Honderden elektrische fietsen moeten door dure keuring geraken, of ze worden illegaalHonderden Vlamingen mogen vanaf volgende week niet meer met hun snelle elektrische fiets de weg op. Hun speed pedelec moet eerst door een speciale keuring geraken voor ze die kunnen inschrijven. Pas dan kunnen ze de verplichte nummerplaat aanvragen. Die keuring zal hen een aardige duit kosten.
05/12 20u30  Zuckerberg doneert 1 miljoen dollar voor Leuvens onderzoek naar ziekte van ParkinsonEen consortium van Leuvense onderzoekers krijgt de komende drie jaar 1,05 miljoen dollar van het Chan Zuckerberg Initiative (CZI). Het geld van het liefdadigheidsinitiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan gaat naar onderzoek naar de oorzaken van neurodegeneratieve aandoeningen en mogelijke behandelingen.
05/12 20u30  Man vrijgesproken: rechtbank oordeelt dat vrouw niet dronken genoeg was om verkracht te wordenDe correctionele rechtbank van Leuven heeft woensdag een man vrijgesproken die beticht werd van verkrachting met behulp van verdoving in zijn appartement boven een café in Leuven. Een discussie over al dan niet voorafgaandelijke toestemming tot seks door het vrouwelijke slachtoffer, dat achter zwanger bleek, leidde tot de vrijspraak.
05/12 20u30  Dertiger biedt zoontje ‘Simon’ aan voor seksuele diensten, maar die bestaat nietEen man uit Izegem riskeert een celstraf van twaalf maanden met probatie-uitstel en een boete van 4.000 euro voor bezit en verspreiding van kinderporno. Op bekende pedofiele chatsites deed hij zich voor als een alleenstaande vader die zijn zoontje aanbood.
05/12 20u15  Moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen moet na celstraf ons land verlatenEen van de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen moet na zijn vrijlating uit de gevangenis ons land verlaten. Het verblijfsrecht van de man is ingetrokken, meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
05/12 20u15  Krijgt Mourinho vanavond de doodsteek? Coach van Manchester United staat voor match van de waarheid, Lukaku en Fellaini op de bankAan de andere kant van de Noordzee zijn alle ogen vanavond gericht op Old Trafford. Daar staat Manchester United-coach José Mourinho om 21 uur andermaal voor een levensbelangrijke partij. Bij een verlies zou volgens Britse media de kop van The Special One wel eens kunnen rollen. Mourinho rekent in eerste instantie niet op zijn Belgen om zijn hachje te redden: Lukaku en Fellaini starten op de bank.
05/12 20u15  Knokpartij tussen missen over “plastic kont” blijft niet zonder gevolgenEen teleurgestelde kandidate van de Miss BumBum verkiezing in Brazilië vloog tijdens de uitreiking van het kroontje de winnares aan, maar dat komt haar nu duur te staan. Aline Uva beschuldigde Ellen Santana (31) - de vrouw met de mooiste kont in Brazilië - ervan dat ze had gewonnen door plastische chirurgie toe te passen op haar fraai achterwerk en riep zichzelf tot winnares uit. Uva noemt zichzelf ook op Facebook Miss BumBum, maar krijgt nu een gepeperde boete van 26.500 euro omdat ze de organisatie van de verkiezing in diskrediet bracht.
05/12 20u00  Geeft Arsenal vanavond de doodsteek aan Mourinho? Coach Manchester United staat voor match van de waarheidAan de andere kant van de Noordzee zijn alle ogen vanavond gericht op Old Trafford. Daar staat Manchester United-coach José Mourinho om 21 uur andermaal voor een levensbelangrijke partij. Bij een verlies zou volgens Britse media de kop van The Special One wel eens kunnen rollen. De trainersstoel van de Portugees wankelt immers al enkele maanden.
05/12 19u15  Onvindbare das dwarsboomt nieuwbouwprojectIn de Nederlandse gemeente Soest is een das erin geslaagd de plannen van een bouwbedrijf te dwarsbomen. Het onschuldige dier woont op een stuk bouwgrond en zolang het niet gevangen wordt, kan het nieuwbouwproject niet van start gaan.
05/12 19u15  Belgische minister van Milieu stemde als quasi-enkeling tegen Europese energiedoelstellingen: “Gebrek aan ambitie”Waarom heeft België tegen een scherpere Europese doelstelling op het vlak van energie-efficiëntie gestemd en wat was de positie van Vlaanderen? Over die vragen heeft het Vlaams Parlement woensdag urenlang gedebatteerd. Volgens oppositiepartijen Groen en SP.A getuigt het Vlaamse standpunt van een gebrek aan ambitie. Een kritiek die Vlaams minister-president Geert Bourgeois niet pikte. Zijn minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) moest wel toegeven dat hij zelf “niet zo gelukkig” was met het feit dat er tegen de scherpere ambitie op het vlak van energie-efficiëntie is gestemd.
05/12 19u15  Mee in één minuut: N-VA stapt niet uit de regering, stations geplaagd door dieven en maffia opgepaktHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
05/12 19u15  Brussel gaat overlast door deelfietsen, die auto’s uit de stad moeten houden, aanpakkenOp de stoep, in het park, in de metro, op de Grote Markt,... overal kom je ze tegen. Deelfietsen die je niet op een vaste fietsparkeerplaats moet achterlaten maar die je via een app kan terugvinden. Brussel wil nu paal en perk stellen aan de hinder die ze vaak veroorzaken en gaat uitbaters verplichten een vergunning te hebben zodat ze ook kunnen bestraft worden. In Antwerpen bestaat die vergunningplicht voor free floating deelfietsen en -scooters al langer.
05/12 19u00  20-jarige verdachte van gewapende overval opgepaktDe politie heeft maandag een 20-jarige man opgepakt in het onderzoek naar de gewapende overval op de shop van een tankstation, vorige week vrijdag. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent. De onderzoeksrechter heeft de jongeman aangehouden.
05/12 19u00  Australiër opgepakt voor moord op zijn vrouw in 1982Een Australiër uit de buurt van Sydney is meer dan 30 jaar na de verdwijning van zijn echtgenote opgepakt op verdenking van moord.
05/12 18u45  Onze man testte Polly, de app die je aan parkeerplaats helpt. Was hij echt twee keer zo snel zijn auto kwijt?Parkeerplek zoeken in een drukke stad? Dat zou binnenkort makkelijker moeten worden dankzij Polly, een app die zich laat omschrijven als “de Waze van het parkeren”. Binnenkort komt Polly naar Mechelen, Antwerpen en Gent, maar in Brussel kan je de app sinds dinsdag gebruiken. Wij lieten onze reporter een parkeerplaats zoeken: vindt hij er écht eentje binnen de tien minuten, zoals Polly belooft?
05/12 18u45  Onze man schuift mee aan tussen de asielzoekers bij het Klein Kasteeltje: “200 plaatsen, en toch is het hier een loterij”De politieke crisis over het inmiddels beruchte VN-Migratiepact kan de 150 asielzoekers aan de toegangspoort van het Klein Kasteeltje in Brussel gestolen worden. Want handtekening in Marrakech of niet, hier mogen elke dag slechts vijftig mensen binnen om zich te registreren. Een gratis banaan en een koffie maken de koude en de onzekerheid achter de dranghekken er niet minder om. Onze reporter schoof een ochtend mee aan.
05/12 18u45  Na Celine: Balmain verandert logoHet Franse modehuis Balmain heeft zijn nieuwe logo voorgesteld. Het werd ontworpen door creatief directeur Olivier Rousteing zelf. Het is daarmee het tweede Franse modehuis in korte tijd dat zijn logo aanpast, eerder deed Hedi Slimane bij Celine het hem voor.
05/12 18u15  En dan vliegt er plots een vuilnisbak tegen je voorruitEen Amerikaanse vrouw beleefde naar eigen zeggen de schrik van haar leven toen er uit het niets een vuilnisbak tegen haar auto vloog op een drukke snelweg. Ze passeerde op 1 november voorbij de Texaanse stad Dallas toen een vrachtwagen op het andere rijvak een stuk van zijn lading verloor, dat haar voorruit aan diggelen sloeg.
05/12 17u45  Wie lang wil leven, mag vooral niet te lang slapenDe aanbevolen hoeveelheid slaap voor volwassenen bedraagt tussen de zes à acht uur per nacht. Slaap je minder of meer? Dan loop je een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en bijgevolg een vroegtijdig overlijden. Dat concluderen wetenschappers op basis van een nieuwe studie, gepubliceerd in het vakblad European Heart Journal.
05/12 17u45  Voetbalbond haalt internationaal topexpert binnen om arbitrage uit het slop te halen na schandaalDe Belgische voetbalbond heeft David Elleray onder de arm genomen om de Belgische arbitrage onder de loep te nemen. De Engelsman is niet de eerste de beste: hij is voorzitter van de Engelse scheidsrechterscommissie, is lid van het UEFA Referee Committee en is ook technisch directeur van het IFAB, het hoogste arbitrage-orgaan van het internationale voetbal. De aanstelling van Elleray kadert in de plannen van de nieuwe CEO Peter Bossaert om het scheidsrechtersdepartement verder te professionaliseren.
05/12 17u30  Topchocolatier zet dievegge te kijk en organiseert ‘wedstrijd’: “Noem mij gerust een gefrustreerde kleine zelfstandige”De bekendste chocolatier van het land is gefrustreerd. Dominique Persoone kreeg dinsdag voor de derde keer in een week tijd dieven over de vloer. “Ik noem het veiligheidshalve een mevrouw die vergat te betalen”, blijft hij voorzichtig.
05/12 17u30  LIVE. Volg hier de begrafenis van George H.W. BushGeorge H.W. Bush, de 41ste president van de Verenigde Staten en vader van George Walker en Jeb Bush, overleed vorige week op 94-jarige leeftijd. De begrafenis van de republikeinse politicus vindt woensdag plaats in Washington D.C., waar zijn zoon George W. Bush zal speechen. Er worden ook heel wat hoogwaardigheidsbekleders verwacht en ook de Trumps en voormalig president Barack Obama zullen niet ontbreken. Volg de plechtigheid hier live.
05/12 16u45  Weduwe (93) overvallen en zwaar toegetakeld in eigen woning: “Waarom Simonneke?”Een 93-jarige alleenstaande weduwe is overvallen in haar woning in de Graaf de Fienneslaan in Edegem. De vrouw zou daarbij hardhandig zijn aangepakt door de daders en ook gekneveld geweest zijn. Volgens de eerste vaststelling is er slechts een beperkte buit gemaakt.
05/12 16u45  Klanten en werknemers van Ted Baker zijn het beu: “Wij willen onze baas niet meer knuffelen”Medewerkers en klanten van het modemerk Ted Baker willen niet langer gedwongen geknuffeld worden door hun 63-jarige baas en oprichter Ray Kelvin.
05/12 16u45  Danira leeft drie weken op shakes, maar krijgt commentaar van Kobe: “dramaqueen!”Drie weken lang alleen maar shakes drinken, wat doet dat met een mens? En is dat wel gezond? Danira Boukhriss testte het uit voor ‘Over Eten’ en kreeg het erg lastig. “Dit is mentaal echt zwaar”, klonk het. Maar daar wilde Kobe niks van horen: “Jij bent ook gewoon een dramaqueen hoor.”
05/12 16u30  Patiënt lijmt knoppen ziekenhuisliften vast omdat hij van de dokter naar huis moetEen 62-jarige man uit Izegem, die tegen zijn zin uit het ziekenhuis ontslagen werd, heeft uit wraak vijf liften vastgelijmd met secondelijm. Hij is nu veroordeeld tot een boete van 800 euro en moet ook 2.600 euro schadevergoeding betalen.
05/12 16u00  Rusland onthult de ‘Peresvet’: nieuw laserwapen kan doelwit in enkele seconden vernietigenHet Russische Ministerie voor Defensie heeft woensdag beelden gepubliceerd van een nieuw laserwapen dat “elke luchtaanval kan counteren en zelfs kan vechten met satellieten in de ruimte”. Het superwapen werd vorig jaar geïntroduceerd in het Russische leger, zodat de militairen de kans kregen om het bedienen ervan in de vingers te krijgen en zou sinds 1 december overal in het land in gebruik worden genomen. De laser kreeg de naam Peresvet en is vernoemd naar een veertiende-eeuwse orthodoxe monnik die naam maakte tijdens de oorlog met de Tartaren.
05/12 15u45  Plaag van diefstallen in Brusselse treinstations: zo snel ben je je bagage kwijtElke dag maken gauwdieven en zakkenrollers minstens tien slachtoffers in Brusselse stations. Vooral in het Zuidstation woedt een echte plaag. Onlangs waren er zelfs 30 feiten op één dag. Opvallend: sommige daders gaan zelfs zo koelbloedig te werk dat ze een portefeuille stelen, het geld er uit halen en hem dan terug steken. Of ze maken van een moment van onoplettendheid gebruik om er met een tas vandoor te gaan, zoals te zien is op recente bewakingsbeelden.
05/12 15u45  The Telegraph tipt België als niet te missen toeristische bestemmingThe Teplegraph wijdt een volledig artikel aan ons land. Want België heeft het volgens de Britse krant allemaal op toeristisch vlak: Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen, maar ook Bruegel, Rubens en Magritte. “Wie hier komt, wordt aangenaam verrast”, staat er. Ook de aard van de gemiddelde Belg wordt geprezen. “Ze zijn heel bescheiden en meesters in zelfspot.”
05/12 15u45  Bizar: man kan zijn eigen voorhoofd likkenVind je het al moeilijk om je eigen neus te likken? Kijk dan eens naar deze Nepalees die zonder enige moeite zijn voorhoofd likt. Yagya Bahadur, 35, beweert dat hij de langste tong ter wereld heeft en de enige persoon is die het kunstje kan.
05/12 15u00  Grote storing bij Facebook: gebruikers kunnen niet inloggenDe sociale netwerksite Facebook heeft woensdagnamiddag te kampen met een grote storing. Vanuit tientallen landen, waaronder ook ons land, komen meldingen van gebruikers die zich niet meer kunnen aanmelden.
05/12 14u45  Illegale taxichauffeur vrijgesproken voor onopzettelijke doding Didier (25): jongeman uit taxi gezet en verdronkenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de bestuurder van een illegale taxi woensdag vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. De chauffeur had hem twee jaar geleden in de Glasstraat in Merksem uit zijn wagen gezet, waarna de dronken twintiger wat verderop in een dok was gesukkeld en verdronk. De rechtbank vond het niet bewezen dat de bestuurder verantwoordelijk is voor zijn dood.
05/12 14u45  Zin in een boot? De eigenaar geeft deze ‘dierenboot’ gratis wegTwee van de drie boten die tot voor enkele jaren naar de Zoo van Planckendael voeren, staan te geef. De pendelboten, die bezoekers van het station van Mechelen tot aan het dierenpark brachten, werden enkele jaren geleden aan de ketting gelegd omdat de boottochten niet meer rendabel waren. Nu moeten ze weg, want anders laat de rederij ze tot schroot herleiden.
05/12 14u45  Professor in Frankrijk neergestoken voor universiteit door ex-leerling: slachtoffer overledenEen professor van een Franse private universiteit is woensdag door een ex-leerling neergestoken. Het incident deed zich voor in Courbevoie. De dader is aangehouden.
05/12 14u15  Groepje haalt wrede stunt uit met kip en parachute als “experiment”Er zijn opmerkelijke beelden opgedoken uit Maleisië. Op de video is te zien hoe een groepje vrienden een kip aan een parachute hangt en het dier dan naar beneden laat vallen. Het dier belandt gelukkig heelhuids weer op de grond, maar kort daarna is te zien hoe ze erg gestresseerd heen en weer loopt.
05/12 14u15  Bizar: uitbater laat winkel van Rode Duivel Marouane Fellaini beroven uit wraakDe uitbater van een winkel die eigendom is van Rode Duivel Marouane Fellaini wordt vervolgd omdat hij een gewelddadige overval in scène had gezet. De verdachte wilde zich op die manier wreken op de vader van Fellaini. Dat schrijft de Waalse krantengroep Sudpresse woensdag.
05/12 14u15  Politie valt binnen bij ‘Rambo’: “Geobsedeerd door Hitler, maar hij is geen crimineel”Hij staat in het dorp bekend als ‘Rambo’, maar volgens zijn opa en moeder doet hij geen vlieg kwaad. Nochtans viel de politie deze week binnen in het huis van de grootouders, en trof er op de zolder een grote hoeveelheid wapens en munitie aan. “Hij is geobsedeerd door Hitler en wapens, maar hij is géén crimineel.”
05/12 13u15  Veertien verdachten opgepakt in ons land bij grootschalige actie tegen Italiaanse maffiaclan ‘NdranghetaPolitie en justitie in ons land maar ook in Nederland, Italië, Duitsland en in Zuid-Amerika hebben woensdag een grootschalige actie gehouden tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaclan uit Calabrië. Daarbij zijn minstens 90 arrestaties gebeurd, 14 in ons land, en zijn grote hoeveelheden geld en cash geld in beslag genomen. Antwerpen was een van de uitvoerhavens die de maffiaclan gebruikte van cocaïne uit te voeren.
05/12 13u15  Stevige getuigenis over vrouwen die coachen in NBA: “Ik heb zelf een dochter en dit is onrustwekkend”Vijf van de zes vrouwen die actief zijn als coach in de Verenigde Staten, doen dat in het basketbal. En toch is niet alles rozengeur en maneschijn in de NBA, zo blijkt uit een getuigenis bij sportwebsite SB Nation.
05/12 13u00  Meghan Markle kan haar bolle buik niet langer verbergenIn de lente van volgend jaar verwelkomen Meghan Markle en prins Harry hun eerste kindje. Nu de hertogin van Sussex al enkele maanden zwanger is, wordt het steeds moeilijker om haar bolle buikje te verbergen.
05/12 13u00  Vrouw krijgt celstraf en boete voor verzonnen verkrachtingDe correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een vrouw uit Ledegem woensdag veroordeeld tot acht maanden celstraf met probatie-uitstel en een boete van 600 euro. Ze had twee mannen valselijk beschuldigd van verkrachting.
05/12 12u00  “De Sint maakt zijn geld zelf” en andere wijsheden van kinderen: zo beleven zij 6 decemberWist je al dat Sinterklaas zijn geld zelf maakt? En dat er bij je schoentje ook een wortel moet voor Slechtweervandaag? Norah, Aiko, Mauro en Roxanne vertellen je maar al te graag hoe zij de verjaardag van de Heilige Man beleven.
05/12 11u30  Totale paniek als vliegtuigje crasht op zorgcentrumEr zijn twee doden gevallen bij een vliegtuigcrash in het Amerikaanse Florida zaterdag. Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe een vliegtuig plots vanuit het niets over de straat schuift en zich in een zorgcentrum voor autisten boort. Luttele seconden later rennen kinderen en leerkrachten voor hun leven. De piloot en zijn passagier overleefden de klap niet. In het zorgcentrum raakte als bij wonder niemand gewond.
05/12 11u30  Zijn de dagen van Raf Simons bij Calvin Klein geteld?Toen Raf Simons in 2016 werd aangesteld als creatief directeur bij Calvin Klein heerste er heel wat enthousiasme, amper twee jaar later blijkt dat flink bekoeld te zijn. Vooral de tegenvallende verkoopcijfers zouden de Belgische ontwerper wel eens de kop kunnen kosten. Die geruchten doen in elk geval volop de ronde in de gespecialiseerde Amerikaanse pers.
05/12 11u30  Philippe Geubels is terug in ‘De Slimste Mens’ en schiet meteen raakVerrassing! Philippe Geubels keert woensdagavond met Jeroom terug op zijn bekende plaats in de jury. En het komische duo heeft niet lang nodig om op gang te komen.
05/12 11u15  Samantha de Jong uit ‘Oh Oh Cherso’: “Barbie is dood”Samantha de Jong, bekend uit het programma ‘Oh Oh Cherso’, wil nooit meer Barbie genoemd worden. Om te benadrukken dat de realityster afstand heeft genomen van haar oude imago, ruilde ze haar blonde lokken in voor een bruine coupe.
05/12 11u15  Club Brugge-fan verloor iPhone in stadion met bijna 70.000 fans. Deze week vond ze hem in de bus met vriendelijk briefje erbijGoed nieuws voor Claire Saïm, supporter van Club Brugge. Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund vorige week was ze haar smartphone kwijtgespeeld. Die is nu terecht, dankzij een oplettende fan.
05/12 11u15  Moeder al drie weken op de vlucht met 4-jarig dochtertje omdat ze niet wil dat kind wordt geplaatstDe politie is op zoek naar Isabelle, een 45-jarige moeder, en haar 4-jarig dochtertje. De jeugdbeschermingsdienst vond het beter om het kind tijdelijk te plaatsen maar daar wilde de mama niet van weten. Drie weken geleden vertrok ze met haar dochertje. Ze wordt nu gezocht voor kinderontvoering.
05/12 10u45  Verdachte toont op strand van Knokke hoe hij lichaam van Sofie Muylle versleepteIn Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie gehouden van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopte met deze wedersamenstelling een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?
05/12 10u45  Goed nieuws voor zangeres Xandee: opnieuw liefde in haar levenGezondheidsproblemen, het verlies van haar moeder en dit jaar nog een relatiebreuk. Xandee heeft al heel wat waters doorzwommen. Maar nu is er goed nieuws, want er is een nieuwe liefde in het leven van de voormalige ‘Touch of Joy’-zangeres.
05/12 10u15  Iemand dorst? E40 ligt vol met flessen waterOp de E40 richting Gent is dinsdagnamiddag heel wat hinder ontstaan nadat een vrachtwagen rond 17 uur zijn lading waterflessen verloor. Vermoedelijk nam de chauffeur zijn bocht richting de R4 te snel, waardoor alles begon te schuiven. De afrit werd bijna twee uur afgesloten ter hoogte van Merelbeke. Om 18.30 uur kon iedereen opnieuw passeren.
05/12 10u15  Deelneemster van America’s Next Top Model verliest strijd tegen borstkankerJael Strauss, bekend van haar deelname aan America’s Next Top Model in 2007, is op 34-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Pas twee maanden geleden had ze meegedeeld dat ze gediagnosticeerd was met de ziekte.
05/12 10u15  Grootschalige actie in ons land tegen Italiaanse maffiaclan ‘NdranghetaPolitie en justitie in ons land maar ook in Nederland, Italië, Duitsland en in Zuid-Amerika hebben woensdag een grootschalige actie gehouden tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaclan uit Calabrië. Daarbij zijn minstens 90 arrestaties gebeurd.
05/12 10u00  Nieuwe teammanager is wild van “absoluut fenomeen” Jasper Philipsen: “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”Volgend wielerseizoen zien we Jasper Philipsen aan het werk bij UAE Team Emirates. Het 20-jarige Belgische talent krijgt daar alle steun die hij nodig heeft. “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”, zegt teammanager Joxean Fernandez Matxin aan Marca.
05/12 09u45  President Trump legt 230 meter af om rouwende George Bush te bezoeken en gebruikt daarvoor acht voertuigenDe Amerikaanse president Donald Trump verwelkomde dinsdag zijn rivaal George W. Bush, na het overlijden van diens vader, in Washington. Een mooi gebaar, dat uitdraaide op een vreemd geval van decadentie: Trump moest namelijk amper 230 meter afleggen, maar gebruikte daarvoor een colonne van acht voertuigen.
05/12 09u30  Fotograaf spot zeldzaam wit rendier in de sneeuw: “Magisch moment”Een Noorse fotograaf heeft op Instagram enkele opvallende foto’s gedeeld van een wit rendier. De man was aan het hiken met enkele vrienden toen hij plots het zeldzame dier tegenkwam. “Hij verdween haast in de sneeuw”, klinkt het verbaasd.
05/12 09u30  Avondje uit van Kim Kardashian en Kanye West loopt helemaal in het honderdKim Kardashian en Kanye West waren twee van de hoge gasten die verwacht werden op de première van The Cher Show, een musical die vertelt over het leven van de bekende popster. Maar niet alles verliep vlot die avond. Kim haar jurk liet het afweten en Kanye werd op zijn plaats gezet nadat hij meer met zijn gsm bezig was dan met de show.
05/12 09u30  Reconstructie van dood Sofie Muylle op strand van Knokke van start gegaanIn Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie begonnen van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopt met deze reconstructie een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?
05/12 09u00  Luc Haekens op onderzoek: is het echt zo erg gesteld met de kennis van onze jeugd?8 op de 10 Vlaamse leerkrachten is er stellig van overtuigd: het niveau van ons onderwijs tuimelt naar beneden. Dat blijkt uit de Grote Lerarenenquête van Het Nieuwsblad, uitgevoerd door iVOX bij 2.920 leerkrachten. In ‘De Ideale Wereld’ vroeg reporter Luc Haekens de man in de straat of het écht zo erg gesteld is met de kennis van onze jeugd.
05/12 08u30  NASA-wetenschapper: “Perfect mogelijk dat aliens onze aarde al bezochten”Volgens een professor en NASA-wetenschapper kan het best zijn dat onze aarde al bezocht is door buitenaards leven. Volgens de man hebben we de aankomst van deze ‘aliens’ op aarde mogelijk niet eens opgemerkt, omdat ze voor ons mogelijk onherkenbaar zijn.
05/12 08u30  Yannick Carrasco betaalt fikse boete aan ploegmaat na gebroken neus én heeft goed nieuws voor zijn clubYannick Carrasco keert terug naar België nu het Chinese voetbalseizoen erop zit. Maar de Rode Duivel had eerst nog twee zaken te regelen: zijn toekomst en het incident waarbij hij een ploegmaat een gebroken neus sloeg.
05/12 08u30  Grootschalige actie bezig in ons land tegen Italiaanse maffiaclan ‘NdranghetaPolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en ook België zijn woensdagochtend bezig met een grootschalige actie tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. Het gaat om een gecoördineerde actie tegen het criminele samenwerkingsverband dat in heel Europa actief is.
05/12 08u30  Ziekte dwingt Vlaams parlementslid Rob Beenders (SP.A) om te stoppen met politiekVlaams parlementslid Rob Beenders stopt na de verkiezingen van 26 mei met de actieve politiek. Dat maakt hij woensdag bekend in Het Belang van Limburg en De Standaard. Beenders (39) heeft een ernstige vorm van de ziekte van Ménière.
05/12 08u30  Tobias Harris weigerde afgelopen zomer 80 miljoen, wat momenteel de beste keuze uit zijn NBA-carrière blijkt te zijnIn de NBA staan niet de Golden State Warriors op kop in de Western Conference. Ook niet de Houston Rockets of de LA Lakers. Nee, het zijn momenteel de LA Clippers die op nummer één staan te pronken. Met Tobias Harris als ster van het moment.
05/12 06u45  Tsunami-alarm na aardbeving voor kust Nieuw-CaledoniëVoor de kust van Nieuw-Caledonië heeft zich woensdag een ondiepe aardbeving met een magnitude van 7,5 voorgedaan. Een tsunami-alarm is afgekondigd. Dat maakten seismologen bekend.
05/12 06u30  Vlaamse vrijwilliger geeft niet om vergoedingVlaamse vrijwilligers geven niet om een vergoeding voor het werk dat ze doen of kosten die ze maken. Amper 15 procent geeft aan dat ze dat nodig vinden bij hun keuze om de handen uit de mouwen te steken. Dat blijkt uit een grootschalige enquête door de UGent. Ook opvallend: vrouwelijke vrijwilligers geven minder altruïstische redenen op voor vrijwilligerswerk dan mannelijke.
05/12 03u45  Trump retweet vals bericht over pro-Trump-slogans in ParijsIn de straten van Parijs scanderen betogers “Wij willen Trump”. Dat is tenminste een theorie die een conservatieve commentator de wereld in stuurde via Twitter, en die geretweet werd door Donald Trump. Het bericht is compleet vals.
05/12 02u15  Zo jaagt het ziekenhuis u (stiekem) op kosten. “Wat ze doen, is op rand van het fatsoenlijke”Vier op de tien Belgische ziekenhuizen zijn verlies­latend. En dus doen ze er alles aan om hun inkomsten te verhogen. “Dat geldt ook voor de kosten die ze aanrekenen aan de ­patiënt”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
05/12 02u15  Reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengen: assisen of niet?Bijna twee jaar nadat het levenloze ­lichaam van Sofie Muylle (27) aan de dijk in Knokke werd teruggevonden, vindt vandaag de langverwachte reconstructie plaats op het strand. Het parket hoopt een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou? ­Alleen in het eerste geval zal de verdachte voor assisen berecht worden.
05/12 02u15  Het foutje van de meesterstrateeg: N-VA schiet zichzelf in de voet met “degoutante” campagne“Een kapitale fout.” “Schandalig.” “Puur Vlaams Belang.” De campagne die N-VA gisteren op sociale media lanceerde en na enkele uren prompt weer introk, deed de Wetstraat gisteren op zijn grondvesten daveren. Voor de premier, Open VLD en CD&V was het de spreekwoordelijke druppel om N-VA buitenspel te zetten. Was het een fout van een partij die anders zo meesterlijk de media bespeelt of eerder een bewuste strategie, zoals binnen de meerderheid wordt beweerd?
05/12 02u15  14 eersteklassers én Pro League krijgen geld uit gokindustrie maar: gokreclame in voetbal op het kapblokMoeten onze voetbalclubs weldra elders op zoek naar centen? In het Vlaams Parlement wordt morgen de verdere beperking van gokreclame besproken, terwijl niet minder dan veertien eersteklassers én de overkoepelende Pro League erdoor gesponsord worden.
05/12 02u15  Politierechter deelt maar liefst 21 alcoholsloten in één dag uitLiefst 21 bestuurders kregen gisteren een alcoholslot opgelegd door de Brugse politierechter Peter Vandamme wegens dronken rijden. De politierechter is stilaan radeloos, zegt hij: “We pompen miljoenen euro’s in campagnes om al­cohol in het verkeer tegen te houden, maar toch betrapt de politie nog 135 mensen per dag.”
05/12 02u15  Theaterversie van ‘Blind Getrouwd’ in de maakToneelgezelschap het Prethuis pakt in ­februari uit met een nieuwe komedie: Blind Getrouwd. In het stuk van Jeroen Maes spelen Peter Bulckaen, Greet Rouffaer, Tine Priem en Guillaume Devos mee.
05/12 02u15  Kompany kan naar New York CityMarc Coucke droomt ervan om Vincent Kompany (32) na zijn carrière binnen te halen als ambassadeur van Anderlecht, maar Man City koestert dezelfde plannen. Volgens Sport/Voetbalmagazine ligt er ondertussen een dubbel toekomstplan op tafel. Kompany mag een schaduwrol spelen als adviseur van Anderlecht, maar hij blijft ook werkzaam bij The City-groep. Een optie is dat hij na zijn periode als voetballer bij Manchester City eerst aan de slag gaat speler-bestuurder bij zusterclub New York City in de Amerikaanse MLS. Kompany is in juni einde contract bij Manchester City.
05/12 02u15  Tony’s Chocolonely ziet imago wegsmelten: zwicht “ethische” chocolade voor het grote geld?Zwicht Tony’s Chocolonely binnenkort voor het grote geld? Het chocolademerk dat van een eerlijk product zijn handelsmerk maakte, wil ­namelijk samenwerken met multinationals. En dat stuit de fans tegen de borst. “Als onderdeel van een chocoladereus als Mars of Nestlé zullen we slavernij en kinderarbeid niet de wereld uithelpen”, zegt ook de oprichter van het bedrijf.
05/12 02u15  CLUBNIEUWS. Concrete interesse voor Standard-spits, basisplaats voor Ngonge bij Club?De vrees van Leko dat hij voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren niemand van zijn geblesseerden zou recupereren, wordt blijkbaar werkelijkheid. Racing Genk heeft een akkoord bereikt met een 15-jarig Fins talent. En Galatasaray-scout Johan Elmander, een Zweedse ex-international, is Standard-spits Emond al drie keer komen bekijken. Hieronder kan u al het belangrijkste clubnieuws van onze eersteklassers lezen.
05/12 02u15  In Lebbeke willen ze hem niet, Beveren en Brasschaat vechten om hem: waar wordt Jean-Marie Pfaff ereburger?Jean-Marie Pfaff blies ­gisteren 65 kaarsjes uit. En El Sympatico is zo sympatico dat niet één, niet twee, maar drie gemeenten hem ereburger willen maken. Alhoewel: Lebbeke haakte intussen alweer af. Beveren en Brasschaat blijven nu bikkelen. “Ik kan niet kiezen”, zegt Pfaff zelf.
05/12 02u15  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachte hulp van... een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventud Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het had eigenlijk 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
05/12 00u15  Nog meer goed nieuws voor de Rode Duivels: Vermaelen is weer fitVincent Kompany en Christian Kabasele stonden voor het eerst in lange tijd aan de aftrap en Roberto Martinez kreeg dinsdagavond nog meer goed nieuws. Niemand minder dan Thomas Vermaelen is opnieuw fit. Barcelona kondigde aan dat de linksvoetige verdediger in de selctie zit voor het bekerduel tegen Cultural y Deportiva Leonesa.
04/12 23u45  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachts hulp van.. een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventud Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het altijd 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
04/12 23u15  Het beste van ‘De Slimste Mens’ zag je voor één keer niet op tv (maar wel bij ons)‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd vanavond nog een pak beter toen we een fragment in onze mailbox vonden dat niet was uitgezonden. Erik Van Looy die er - mede dankzij plaagstoten van Peter Van de Veire - maar niet in slaagt zijn programma af te sluiten, is alvast een fragment dat we niet meteen meer vergeten. Bekijk de video onderaan dit artikel.
04/12 23u00  AA Gent heeft geen kind aan Beerschot Wilrijk in Croky CupAA Gent heeft zich dinsdagavond makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Crocky Cup. De Buffalo’s haalden het in eigen huis met 3-0 van de gehavende tweedeklasser Beerschot Wilrijk.
04/12 22u45  Piet Huysentruyt in ‘Die Huis’: “Niemand heeft het geweten, maar ik heb een depressie gehad”Piet Huysentruyt vertelt in ‘Die Huis’ hoe hij niemand op de hoogte gebracht had van zijn depressie. “Niemand heeft het geweten, maar ik heb het wel gehad”, vertelt hij. Ook het moment waarop zowel hij als Jeroen Meus genomineerd waren voor een TV-ster zal hij nooit vergeten: “Je moest eens weten hoe ik in mijn eenzaam hoekje alleen geblèt heb daarvoor.” Piet ging namelijk niet met de trofee naar huis…
04/12 22u45  KV Kortrijk bekert verder na slappe derbyKV Kortrijk mag blijven dromen van een bekerfinale op de Heizel. Het plaatste zich met 1-0 voor de kwartfinale na een non-match tegen Zulte Waregem. Essevee creëerde amper kansen, KVK liet na de score hoger te laten oplopen. Voor Zulte Waregem zit begin december het seizoen zo goed als erop. Een verlengd verblijf in eerste klasse A afdwingen, is het enige wat nog van tel is.
04/12 22u30  Brief van Einstein over religie voor bijna 3 miljoen dollar onder de hamerEen handgeschreven brief van de Duits-Amerikaanse natuurkundige Albert Einstein (1879-1955) is dinsdag in New York voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro) geveild. Dat is meegedeeld door het veilinghuis Christie’s. In de brief schrijft Einstein zijn visie op het geloof neer.
04/12 22u30  Rapper Boef in vrijgevige bui: “Ik geef 3 keer 1.000 euro weg aan fans met goede punten”Boef mag dan wel geregeld negatief in het nieuws komen omwille van zijn gedrag tegenover vrouwen of organisatoren, maar met zijn jonge fans heeft hij het wel goed voor. Deze kerst wil hij drie van hen zelfs 1.000 euro schenken als ze een 9+ halen op hun toetsen.
04/12 22u15  Vlaams Belang kopieert verwijderde N-VA-campagneDe extreemrechtse partij Vlaams Belang speelt handig in op de omstreden N-VA-campagne over het Migratiepact. Enkele uren nadat N-VA de affichebeelden offline haalde, neemt Vlaams Belang de stopgezette campagne over.
04/12 22u15  N-VA-voorzitter Bart De Wever kan er nog mee lachen: “Ze hebben mij de Zwarte Piet gegeven”N-VA-voorzitter Bart De Wever kan nog lachen met de regeringscrisis. Op Instagram postte hij een foto vanop de crisisvergadering bij de N-VA met een chocoladen Zwarte Piet. “Op de vergadering in Brussel hebben ze mij de Zwarte Piet gegeven… dat kan maar smaken”, zette hij bij de foto.
04/12 22u00  Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het JaarNafissatou Thiam is er niet in geslaagd om zich voor het tweede jaar op een rij te kronen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Caterine Ibarguen. De 34-jarige Colombiaanse , tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene, kreeg op het gala in Monaco meer punten dan onze landgenote. Ibarguen was dit jaar de Diamond League-winnares in zowel het verspringen als het hoogspringen.
04/12 21u45  Ze was nog in volle rouw, maar kreeg toen plots vriendschapsverzoek op Facebook… van overleden tweelingzusHaar zus overleed nadat ze aangereden werd door de dronken bestuurder van een vrachtwagen. Maar alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ze niet veel later een vriendschapsverzoek van iemand die zich op Facebook voordeed als haar overleden zus.
04/12 21u15  CIA overtuigt senatoren ervan dat Saudische kroonprins Mohammed bin Salman opdrachtgever voor moord op Khashoggi wasAmerikaanse senatoren zijn er na een briefing door de CIA van overtuigd geraakt dat het de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) was die de opdracht gaf om journalist Jamal Khashoggi te vermoorden. “Ik twijfel er geen moment aan dat het de kroonprins was die het bevel gaf tot de moord, erop toezag, exact wist wat er gebeurd is en de moord op voorhand gepland heeft”, zei de republikein Bob Corker, voorzitter van de senaatscommissie Buitenlandse Zaken. “Als dit voor een jury moest gebeuren, dan werd hij binnen het half uur schuldig geacht.”
04/12 20u45  Dit idyllische eiland zoekt een nieuwe bewoner en je moet er niets voor betalenEen piepklein eilandje voor de kust van het Britse eiland Guernsey heeft een nieuwe - bij gebrek aan een beter woord - conciërge nodig. Wie de job krijgt, krijgt meteen ook het hele eiland voor zichzelf.
04/12 20u30  Blunder of strategische zet van de partijtop? De N-VA-campagne “die Filip Dewinter geschreven zou kunnen hebben”Terwijl experten in het parlement hun visie gaven op het migratiepact, ontketende N-VA een golf van verontwaardiging met een omstreden campagne rond dat migratiepact. Nauwelijks twee uur na de lancering haalde de partij de campagne dan ook offline. Wat rest zijn vragen: was het puur een blunder van de communicatiedienst of een strategische zet van de partijtop? Is dit nog centrumrechts, of gaat het veel verder? Hoe verdeeld is de N-VA hier zelf over? En wat zijn de gevolgen voor de regeringscrisis?
04/12 20u30  Als vrienden uit elkaar zoals Cath Luyten en Frank Raes: een nobel idee, maar...Na een relatie van ruim vijftien jaar, waarvan veertien als getrouwd koppel, hebben presentatrice Cath Luyten (41) en sportjournalist Frank Raes (64) een punt gezet achter hun relatie. Maar, zoals ze beiden schrijven op sociale media, blijven ze “de beste vrienden voor altijd”. Een nobel idee, maar is het ook echt zo eenvoudig? Wij vroegen het aan relatiedeskundige Sybille Vanweehaeghe.
04/12 20u30  Daar is Kompany weer: Rode Duivel krijgt eerste speelminuten in een maand bij Manchester CityNiet alleen in de Croky Cup wordt er deze midweek gevoetbald, ook in de Premier League rolt de bal. Leider Manchester City gaat vanavond op bezoek bij Watford. Niemand minder dan Vincent Kompany staat nog eens in de basis.
04/12 20u30  Nigel Farage verlaat eurosceptische partij wegens te extreme koersNigel Farage stapt op bij de Britse eurosceptische partij UKIP. In een brief op de website van de krant The Telegraph zegt Farage dat hij het niet eens is met de “fixatie” op de islam en de invloed van de veroordeelde anti-islamactivist Tommy Robinson in de partij.
04/12 20u30  Pleziervlucht loopt dramatisch mis: vier doden bij crash in huisIn de Mexicaanse stad Culiacán heeft een dodelijk ongeluk met een klein vliegtuig het leven gekost aan de vier inzittenden. Het sportvliegtuigje vloog aan hoge snelheid tegen de gevel van een gebouw, waarbij twee bewoners zware verwondingen opliepen. Het is momenteel nog onduidelijk waarom het Cessna 206-vliegtuigje hoogte verloor en crashte.
04/12 20u30  “Generische geneesmiddelen kunnen ziekteverzekering 54 miljoen extra opleveren”“De twaalf nieuwe generische molecules die in de loop van 2018 op de markt zijn gebracht, kunnen de Belgische ziekteverzekering jaarlijks een extra besparing opleveren van 54 miljoen euro.” Dat zegt Medaxes, de koepel voor generische geneesmiddelen.
04/12 19u30  Een sigaret roken kwam bijzitter Siene (27) duur te staan: ze kwam drie minuten te laat en kreeg torenhoge boete: “Dit is geldklopperij”Het werd op 14 oktober een dure sigaret voor Siene Roels (27): door een rookpauze kwam de Erps-Kwerpse dame te laat als bijzitter op de gemeenteraadsverkiezingen. “Slechts drie minuten”, vertelt ze. Toch heeft ze een boete van 250 euro aan haar been.
04/12 19u30  Hond van overleden president Bush neemt voor de laatste keer afscheid van zijn baasjeNadat Sully, de hond van de overleden president George H.W. Bush, voor de laatste keer de wacht hield bij de kist van zijn baasje, kreeg de labrador de kans om afscheid te nemen. Onder het spectaculaire dak van de het Capitool in Washington D.C. rouwde Sully - die eerder dit jaar de assistentiehond van Bush werd - zichtbaar voor de 41ste president van de Verenigde Staten die op 94-jarige leeftijd overleed.
04/12 18u15  Lichaam gevonden aan Gents kanaal: politie ter plaatseAan de Groendreef in Gent is dinsdagmiddag een levenloos lichaam uit het water gehaald. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden de persoon om het leven kwam.
04/12 18u15  Strand van Oostende bij de mooiste van EuropaWie zoekt naar een mooi strand, hoeft helemaal niet ver te reizen. Volgens een peiling van het online reismagazine Flightnetwork.com ligt een van de mooiste Europese stranden gewoon in ons Belgenlandje. Het strand van Oostende sluit de top vijftig af.
04/12 17u30  Is turbulentie gevaarlijk? Waarom lijkt het vliegtuig soms stil te vallen? Piloot geeft tips om vliegangst te overwinnenEen snelle hartslag, zweten en knikkende knieën op de luchthaven? Als je last hebt van vliegangst begint elke vlucht of vakantie met een flinke dosis stress. Volgens de Nederlandse piloot Kelly Otte kan het ook zonder - en heb je daarvoor zelfs geen kalmeerpillen nodig. In zijn boek ‘Overwin je vliegangst’ deelt hij vanuit zijn ervaring technieken en kennis om zo comfortabel mogelijk te reizen met het vliegtuig.
04/12 17u15  Politie valt binnen bij nazi-sympathisant met drugsverleden, buurt afgezet uit vrees voor explosievenDe politie is maandagavond binnengevallen in een huis in Mechelen-Bovelingen. Eerder op de dag hadden agenten in de Bovenlingenstraat in Heers een zware jongen klemgereden en in de boeien geslagen. De man heeft al een drugsverleden, maar gisteren was de politie op zoek naar explosieven.
04/12 17u15  Transmigranten vallen veiligheidsagenten aan bij Brusselse NoordstationDrie agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, zijn maandagnacht vlakbij het Brusselse Noordstation aangevallen door een groep vluchtelingen of transmigranten. Kort voordien was een transmigrant gebeten door een hond van een bewakingsfirma.
04/12 17u00  Pikante promotie voor boek: vrouw stript en wordt naakt ‘geofferd’Dossier van de duivel. Zo heet het eerste stripalbum dat onze huiscartoonist Marec samen met Vlaanderens populairste misdaadauteur Pieter Aspe het afgelopen weekend voorstelde in Brugge.
04/12 17u00  VAR en scheidsrechter scoorden dramatische 0 op 4 tijdens afgelopen weekendDe videorefs en de scheidsrechters kenden op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League geen al te best weekend. Van de vier VAR-situaties resulteerde geen enkele in een correcte beslissing, zo bleek uit de evaluatie die scheidsrechtersbaas Johan Verbist maandagavond maakte.
04/12 17u00  Inbrekers gooien glazen deur aan diggelen met steen en gaan recht op de (lege) kassa afOp het verzoek van het parket van Namen verspreidt de federale politie beelden van een inbraak in een nachtwinkel in het Waalse Jemeppe-sur-Sambre. Omstreeks vijf uur in de ochtend gooiden twee individuen de glazen deur van een nachtwinkel aan diggelen met een steen en gingen recht op de kassa af. De daders hadden zich echter misrekend, de kassa was zo goed als leeg toen ze ermee vandoor gingen.
04/12 16u45  Vader vertederd door dochtertje dat slaapt op de schommel, maar hij herkende het niet als voorbode van ernstige ziekteZijn dochtertje was bijna twee jaar oud toen de Britse Dave Fletcher een schattige foto van haar maakte. De kleine Izzy was in slaap gevallen op de schommel en dat beeld was te schattig om niet vast te leggen. Alleen wist Dave toen nog niet dat hij een eerste symptoom van de ziekte vastlegde die het leven van zijn dochtertje in gevaar zou brengen.
04/12 16u45  Franse ‘Gele hesjes’ halen slag thuis, maar “we zijn niet blij met een kruimel, we willen een hele baguette”De Franse regering schort de belastingverhogingen op brandstoffen met zes maanden op. Dat meldt de Franse premier Edouard Philippe dinsdag. De tarieven voor gas en elektriciteit zullen tijdens de winter ook niet verhoogd worden. Met de maatregel hoopt de premier een uitweg te vinden voor de ontevredenheid van de ‘gele hesjes’, die op straat kwamen uit protest tegen de hoge brandstofprijzen.
04/12 16u15  Pech op de snelweg: waarom mag je niet eender welke takeldienst bellen?De FAST-takeldiensten kosten Touring en VAB elk jaar een pak geld. Omdat ze zelf geen voertuigen meer mogen takelen op snelwegen, betalen ze hun leden de factuur van de door de overheid aangestelde takelbedrijven volledig of gedeeltelijk terug. “En die facturen kunnen erg hoog oplopen”, zegt Joni Junes van VAB.
04/12 16u15  Met aanhouding scheidsrechter Bart Vertenten was niks misHet Hof van Cassatie ziet geen argumenten om de aanhouding van Bart Vertenten in “operatie-Propere Handen” begin oktober nietig te verklaren. Dat bevestigt advocaat-generaal Henri Vanderlinden aan onze redactie. Het cassatieberoep dat Hans Rieder, de advocaat van de scheidsrechter, had aangespannen, is daarmee verworpen.
04/12 16u00  EuroMillions-winnaar gaat zijn 50 miljoen euro ophalenEen man uit Luik heeft zich gemeld bij het hoofdkantoor van de Nationale Loterij als winnaar van de EuroMillions-Jackpot van 50.340.151 euro. Hij zegt in eerste instantie zijn kinderen te willen laten meegenieten en zou ook een deel wegschenken aan een goed doel
04/12 16u00  Pikante beelden tijdens boekvoorstelling: onze cartoonist tekent naakte vrouw voor publiekDossier van de duivel. Zo heet het eerste stripalbum dat onze huiscartoonist Marec samen met Vlaanderens populairste misdaadauteur Pieter Aspe het afgelopen weekend voorstelde in Brugge.
04/12 16u00  Trump eist niet enkel meer dan 750.000 dollar van porno-actrice Stormy DanielsDe Amerikaanse president eist voor een rechtbank 778.000 dollar van Stormy Daniels in de nasleep van het proces wegens laster dat de porno-actrice heeft verloren.
04/12 15u30  Ondeugend leeuwtje verzot op billen van presentatriceDe Russische presentatrice en actrice Anfisa Chekhova heeft tijdens een fotoshoot in zoo van Moskou ontdekt dat je voor mooie kiekjes soms pijn moet leiden. Het leeuwenwelpje dat in de foto’s figureerde, wilde niet altijd even goed meewerken en knabbelde even aan het achterwerk van het model. Even later voelde het welpje zich meer op zijn gemak, en dat levert mooie beelden op van de 40-jarige Chekhova.
04/12 15u15  Belgische clubs ontvangen bijna 4 miljoen euro van FIFA na WK, hoogste bedrag voor AnderlechtHet WK voetbal in Rusland heeft de Belgische clubs 3.859.463 euro opgeleverd. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA dinsdag bekend. Anderlecht ontvangt met 1.191.491 euro het hoogste bedrag.
04/12 14u45  Ze raakte levend uit zware kettingbotsing, maar vijf jaar later lijdt Maxime (30) nog steeds: “De pijn blijft”De kettingbotsing in Zonnebeke vond plaats vijf jaar geleden. Voor de Brugse Maxime Haemers (30) was dat het begin van een lijdensweg. “Uiterlijk zie je niets meer, maar de pijn en de stress blijven”, zegt ze.
04/12 14u45  Trump groet kist van Bush, maar laat lofredes aan zich voorbijgaanIn de Amerikaanse hoofdstad is de officiële afscheidsplechtigheid van voormalig president George H.W. Bush van start gegaan. Ook de huidige president Donald Trump is van de partij om de overleden Republikeinse politicus de laatste eer te bewijzen. De lofredes die eerder die dag de overleden president herdachten, sloeg Trump over.
04/12 14u45  Nederlandse presentator voor tweede keer verrast door ontslag live in uitzendingDe Nederlandse presentator Philip Freriks zal wel eens betere weken hebben meegemaakt. Zondag kreeg de nietsvermoedende Freriks live op de radio te horen dat hij ontslagen was. Omroep VPRO noemde het incident later een misverstand. Maar een dag later kreeg de zeventiger in een talkshow opnieuw een onverwachte mededeling over zijn ontslag. “Er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was.”
04/12 14u15  Lipfillers zijn steeds populairder, maar niet zonder gevaarSteeds meer twintigers laten fillers zetten, om vollere lippen of een strakkere huid te krijgen. ‘En ze schamen zich daar absoluut niet voor’, zegt Guido Heijsters, mond- en kaakchirurg bij het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Dat beaamt Yasmine Pierards, de 21-jarige ex-verleidster van ‘Temptation Island’. “Sommigen vinden dat ik eruitzie als een mislukte barbiepop, maar dat interesseert me niet.”
04/12 14u15  Jonge olifanten slapen ‘lepeltje lepeltje’Goed nieuws voor de zoo van Denver in de Verenigde Staten. Twee jonge olifanten Jake (9) en Chuck (10) werden al knuffelend gefilmd voor het slapen gaan. Het lijkt onbenullig, maar het is een goed teken. Dat wil zeggen dat de olifanten zich goed aanpassen aan hun nieuwe omgeving, want eerder werden de beesten naar een andere plaats in de zoo verplaatst.
04/12 14u00  Voorjaarsstormen veroorzaakten voor zeven miljoen euro schade in Vlaanderen. Deze gemeenten dienden dossier in bij RampenfondsTussen 21 mei en 10 juni werd ons land bijna dagelijks getroffen door zware onweders. De schade is nu begroot op net geen zeven miljoen euro. De zware regenval komt in aanmerking voor een erkenning als ramp, de storm en hagelbuien voorlopig niet.
04/12 13u45  Wordt Manchester City uitgesloten van de Champions League?Manchester City kan uitgesloten worden van deelname aan de Champions League volgend seizoen indien de UEFA kan aantonen dat de Engelse landskampioen de regels van de Financial Fair Play niet al te nauw genomen heeft. Dat schrijft The Guardian. De Citizens kwamen in opspraak na onthullingen uit Football Leaks en de Europese voetbalbond heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld.
04/12 13u45  Bruid schrijft emotionele brief naar eigen zus: “Ik hoop dat niemand jou aandoet wat je mij hebt aangedaan”Het Ierse radioprogramma The Ryan Tubridy Show organiseerde onlangs enkele weken geleden een wedstrijd met de titel ‘The Letter You Never Wrote’. De presentator moedigde luisteraars aan om die ene brief in te sturen die ze stiekem altijd al hadden willen sturen. Het verhaal van een één vrouw ging alvast viraal. Tien jaar en drie kinderen later, lag de brief nog altijd onaangeroerd in haar nachtkastje.
04/12 13u45  Op 1 januari stijgt uw loon dankzij de taxshift: bekijk hier hoeveelGoed nieuws: op 1 januari 2019 zien werknemers hun loon met ruim 30 euro netto stijgen door de taxshift, dat is buiten de indexering om. De lage(re) lonen gaan er procentueel het meest op vooruit. Nog volgens SD Worx heeft de taxshift ervoor gezorgd dat op 4 jaar tijd voor de werknemer maandelijks 125 euro op vooruit gegaan.
04/12 13u45  Opgepast met kiekjes van kerstfeestje op kantoorWerkgevers die een kerstfeestje of nieuwjaarsreceptie hebben gepland, moeten goed nadenken als ze foto’s van de feestvierende werknemers willen maken en verspreiden. “Je mag foto’s van werknemers niet zonder toestemming in het bedrijfskrantje of op de website publiceren.”
04/12 13u30  Grafdelvers stelen ringen en gouden tanden van overledenen. “Geen sprake van diefstal. Die waren van niemand”Vier mannen staan in de correctionele rechtbank in Brugge terecht voor grafschennis. Drie van hen moeten zich ook verantwoorden voor loondiefstal en heling. Als grafdelvers bij stad Brugge namen ze foto’s van skeletten en verkochten de gouden tanden en ringen die ze aantroffen in de graven. Ze riskeren alle vier een celstraf. “Wat ze deden, was moreel verwerpelijk maar niet strafbaar”, klonk het bij de verdediging.
04/12 13u30  Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak overGroot nieuws in de Antwerpse horeacawereld: Roger van Damme neemt Désiré de Lille over. De iconische zaak bestaat al sinds 1903 en is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam.
04/12 12u30  Bpost haalt bijna 1 op 4 rode brievenbussen wegBijna een op de vier rode brievenbussen verdwijnt de komende maanden uit het straatbeeld in België. Bpost brengt het netwerk terug van 13.000 tot 10.000 bussen, zo heeft het bedrijf dinsdag bevestigd. “Het netwerk van rode brievenbussen is sinds 2004 nooit aangepast aan de evolutie van het klantengedrag”, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck.
04/12 12u15  Vluchtelingenwerk Vlaanderen trekt naar de Raad van State tegen limiet van 50 asielaanvragen per dagVluchtelingenwerk Vlaanderen en zes andere ngo’s stappen naar de Raad Van State tegen de maatregel van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), om het aantal asielaanvragen te beperken tot 50 per dag. De maatregel werd een tweetal weken geleden ingevoerd.
04/12 12u15  “Islamieten, parasieten”: Supporters voetbalclub komen opnieuw racistisch uit de hoek, maar “wij zijn géén racistische club”Twee maanden nadat voetbalclub Sporting Hasselt werd veroordeeld voor racistisch gedrag van de supporters in het eigen stadion, hebben enkele fans zich zaterdag opnieuw van hun slechtste kant laten zien. Tijdens de optocht naar het veld van stadsgenoot Hades scandeerde een tiental supporters “islamieten, parasieten”. “Onaanvaardbaar”, klinkt het bij het clubbestuur en Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili (SP.A). Politie en parket zijn op de hoogte van het incident en er loopt een opsporingsonderzoek.
04/12 12u00  Is dit de meest galante motorrijder ooit? Man pakt uit met prachtige daadEen oudere vrouw heeft een heel eind staan wachten om de straat over te steken in Schotland. Alhoewel ze aan een zebrapad stond, raasden de auto’s haar gewoon voorbij. Maar toen kreeg de vrouw hulp uit onverwachte hoek.
04/12 11u45  Van Rossem: “Mark Eyskens vroeg als minister van Financiën of het in het zwart kon”Televisiezender VIER zendt dinsdagavond het eerste deel uit van Van Rossem en daarin schuwt hij de straffe uitspraken niet. Zo organiseerde hij ooit een debatavond met toenmalig minister van Financiën Mark Eyskens als gast. En die vroeg prompt of alles in het zwart kon geregeld worden. Van Rossem gaf bovendien niet enkel les, maar trok ook met de studenten naar Parijs. En daar werden de bloemetjes buiten gezet.
04/12 11u30  België gaf voor Gouden Bal geen enkele stem aan Rode Duivel, in drie landen staan ze wel op éénDat Luka Modric de Gouden Bal 2018 won, werd bepaald door 180 voetbaljournalisten uit 180 verschillende landen. In totaal waren er dertig genomineerden. Voor België werd gestemd door Frédéric Larsimont, Chef Voetbal van de Franstalige krant Le Soir, maar die gaf geen enkele Rode Duivel een stem. In drie andere landen kreeg een Belg nochtans de meeste stemmen.
04/12 11u15  Ziekenwagen van de Brusselse brandweer die uitrukte voor stomdronken vrouw beschotenIn het centrum van Brussel is afgelopen nacht een ziekenwagen van de Brusselse brandweer beschoten. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse brandweer.
04/12 11u00  Kersthaters aan het werk: “173 euro boete voor vroege kerstversieringen”In zeker twee plaatsen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant zijn de afgelopen dagen brieven bezorgd die bewoners waarschuwen dat ze een boete riskeren als ze kerstversiering ophangen voor 6 december. Beide gemeenten waarschuwen dat het gaat om een nepbrief. Wie er achter de brief zit, is nog niet duidelijk.
04/12 10u30  Aandeel van Bpost tuimelt 20 procent naar beneden: een diepterecordHet aandeel Bpost verliest dinsdagochtend zowat 20 procent na “trading update” van maandag. Rond 9.30 uur noteert het rond 9 euro, een laagterecord. De prognoses die Bpost voorop stelt zijn volgens analisten niet realistisch, ook plaatsen ze grote vraagtekens bij het royale dividend. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro.
04/12 10u00  Sterrenchef Heston Blumenthal doet stenen in de soepDe Britse chef-kok Heston Blumenthal (52), goed voor zes Michelinsterren, heeft een nieuw ingrediënt ­gevonden om soep te maken: stenen. Dat vertelde hij in zijn podcast.
04/12 10u00  Relletje rond Victoria’s Secret nog niet afgelopen, model gooit olie op het vuurEd Razek, de marketingbaas van Victoria's Secret, vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die uitspraak mondde uit in een relletje en hij moest zich uiteindelijk excuseren. Maar 'Angel' Behati Prinsloo wil iedereen er nog eens op wijzen dat het 'enkel een show is'.
04/12 09u45  James Cooke had ooit navelpiercing: “Dat was zo gay”Tijdens de repetities van ‘Dancing with the stars’ wordt er al eens een geheim uitgewisseld. Deze week verklapt James Cooke aan danspartner Björk dat hij ooit een navelpiercing heeft gehad. “Echt mijn grootste fout ooit”, klinkt het.
04/12 09u30  Halen de ‘gele hesjes’ hun slag thuis? Franse premier zal belasting op brandstof tijdelijk bevriezenDe Franse premier, Edouard Philippe, gaat dinsdag een moratorium aankondigen op de belastingen op brandstof. Concreet zullen de belastingen tijdelijk bevroren worden en dus niet meer stijgen. Dat melden regeringsbronnen aan AFP.
04/12 09u15  Nieuwe manier van hacking: “Mijn VISA-kaart werd gehackt terwijl ik stond te tanken”Hackers blijven steeds nieuwe manieren vinden om de bankgegevens van mensen te ontfutselen en geld te kunnen afhalen. Na het manipuleren van geldautomaten en het versturen van valse mails in naam van een bank, stelde een vrouw uit Mortsel vast dat haar VISA-kaart werd gehackt toen ze aan het tanken was. Kaartbeheerder Worldline ontkent niet dat dat kan gebeuren.
04/12 09u15  Noorse wint eerste Gouden Bal voor vrouwen, maar Martin Solveig verpest feestje met ongepaste opmerking (en excuseert zich)Voor het eerst in de geschiedenis werd er maandag een Gouden Bal voor vrouwen toegekend. De 23-jarige Noorse Ada Hegerberg, aanvalster bij Lyon, werd de eerste laureate. Maar haar gloriemoment werd verpest door Martin Solveig.
04/12 09u15  Tom Waes over de voordelen van BV zijn: plots wél nog plaats op restaurant of in volgeboekte cinemazaalOp 16 december begint op Eén het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’. In een gesprek met het weekblad Dag Allemaal heeft de presentator en tv-maker het over zijn leven als BV en haalt hij ook even de voordelen van het BV-schap aan.
04/12 09u00  Vlaamse regering verstrengt regels om voetbalmakelaar te kunnen worden: dit zijn de vier (strenge) maatregelenVoetballers jonger dan 15 jaar mogen niet meer met een makelaar werken. Dat is één van de vier maatregelen waarmee Vlaams minister van Werk en Sport Philippe Muyters (N-VA, foto) het beroep van de sportmakelaars aan banden legt. “We willen vooral jongeren beschermen”, zegt Muyters. De maatregelen werden vorige vrijdag door de ministerraad goedgekeurd.
04/12 09u00  Hij is er: dit is de trailer van ‘Urbanus: de Vuilnisheld’De animatiefilm ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is pas vanaf 27 februari in de zalen te zien, maar nu is de volledige trailer al gelost. De stemmen worden verzorgd door onder andere Urbanus zelf, Sven De ridder en Sien Eggers.
04/12 08u15  Nicolas van ‘Blind Getrouwd’ worstelde met vadergevoel: “Ik voelde me hetzelfde als ervoor”In een interview met het weekblad Story spreken Evelien en Nicolas uit ‘Blind Getrouwd’ over hun prille ouderschap. Op 9 november werd hun zoontje Xander geboren. De bevalling moest ingeleid worden omdat Xander niet wilde komen, maar uiteindelijk verliep alles goed.
04/12 08u15  Zussen van Ronaldo reageren giftig op Gouden Bal van Modric: “Rotte wereld, met maffia en vuil geld”Geen zesde Gouden Bal voor Cristiano Ronaldo: de Portugees werd deze keer “slechts” tweede, achter zijn voormalige ploegmaat Luka Modric. De titelverdediger blonk in Parijs uit met zijn afwezigheid en ook op sociale media bleef het oorverdovend stil: geen felicitaties dus voor zijn opvolger. Zijn twee zussen reageerden wél op Instagram en waren het duidelijk niet eens met de uitslag.
04/12 08u15  Politie vaker doelwit van geweld, maar schiet minderDe Belgische politieagenten hebben vorig jaar 126 keer geschoten, tegenover 147 keer in 2016. Bij de federale politie is het aantal geloste schoten lichtjes gestegen van 21 in 2016 naar 37 in 2017.
04/12 07u45  Na regen komt zonneschijn... voor heel even danDinsdag wordt het weer rustiger met in de ochtend nog een paar lokale buitjes. Daarna is er enkel in de Ardennen en in het noorden nog kans op een bui. We krijgen een afwisseling van wolken en soms brede opklaringen. Het wordt wat minder zacht met maxima die schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen, meldt het KMI.
04/12 06u45  Cath Luyten en Frank Raes zetten na 15 jaar een punt achter hun relatie: “In volle vriendschap uit elkaar”Na een relatie van ruim 15 jaar, waarvan 14 jaar als getrouwd koppel, zijn presentatrice Cath Luyten (41) en sportjournalist Frank Raes (64) uit elkaar. Dat gebeurde in onderling overleg, bevestigt de VRT.
04/12 02u45  Zestien directeurs dienen klacht in: “Zorgkinderen lijden onder lerarentekort”Het lerarentekort neemt alarmerende proporties aan. Zestien directeurs dienden een klacht in bij de Kinderrechten­commissaris om aan te klagen dat ze niet alle kinderen de zorg en het onderwijs kunnen geven waar ze recht op hebben. “Scholen vinden geen vervangers voor zieke leerkrachten en de griep is nog niet eens in het land”, zegt Marie-Jeanne Baelmans van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO), die 1.200 schooldirecteurs ver­tegenwoordigt.
04/12 02u45  NMBS moet nog twee maanden langer wachten op nieuwe treinen, maar elke spooroverweg krijgt een adresInfrabel gaat alle 1.500 spooroverwegen in ons land uitrusten met een noodbord met daarop straatnaam en gemeente, het nummer van de overweg en de belangrijkste noodnummers. “Bij incidenten gaat er nu soms veel kostbare tijd verloren, omdat mensen niet weten waar ze zich eigenlijk bevinden.”
04/12 02u45  Gezocht: een oma of opa voor Aiden (7) en Fay (5). “Ze missen iets belangrijks”Hun eigen grootouders hebben Aiden, Fay en de jonge Amy nooit gekend, maar in het rusthuis zitten er bingotafels vol. Te wachten op een bezoekje, in plaats van altijd die bingo. Dus plaatste Dorien De Cock (35) uit Lokeren een oproep op Facebook: in welk rusthuis mogen haar twee oudste kindjes met kerstkaartjes rondgaan? Oma’s en opa’s adopteren, en zelf geadopteerd worden? “Ik vind dat ze iets belangrijks missen.”
04/12 02u45  Wout van Aert nog deze maand van Team Jumbo? Ideaal scenario is debuut in Omloop Het Nieuwsblad“De gesprekken lopen. Het gaat de goede kant uit.” Meer wil het management van Wout van Aert niet kwijt over de onderhandelingen met Team Jumbo om Van Aert voor het einde van dit jaar ook al voor 2019 vast te leggen. Verwacht wordt dat het contract – met ingang op 1 maart 2019 – binnen twee weken ondertekend wordt zodat de wereldkampioen veldrijden op 2 maart in de Omloop Het Nieuwsblad kan debuteren voor de Nederlandse ploeg.
04/12 02u45  Ex en haar vriend staken Andy samen doodAndy Vandereyt (30) uit Glabbeek werd vermoord door zijn ex en haar vriend. Dat zegt het parket van Leuven. Getuigen meldden dat zowel Kristel A. (25) als Bjorn D.C. (28) het slachtoffer messteken toegediend hebben.
04/12 02u45  Hoe Jeroen Meus Piet Huysentruyt aan het huilen kreeg“Mo how.” De verbijstering van Piet Huysentruyt liegt er niet om, vanavond in Die Huis, wanneer Jeroen Meus plots voor zijn neus staat. Voor Huysentruyt is Meus zijn enige, echte opvolger. “Hij is een vakman. Zijn komst heeft me heel gelukkig gemaakt”, zegt de sterrenchef.
04/12 02u45  Sarah Bettens start met nieuwe groepSarah Bettens (46) heeft voor 2019 een muzikale verrassing in petto. Dan lanceert de zangeres Rex Rebel, een nieuwe groep waarmee ze “dansbare pop” wil maken. “Iets helemaal anders dan K’s Choice”, aldus Bettens. “Een manager wil volgend jaar zelfs al showcases in Los Angeles en New York voor ons opzetten.”
04/12 02u45  CLUBNIEUWS. Anderlecht moet pak geld investeren in nieuw veld, slecht nieuws voor AntwerpTijdens de midweek is er tijd voor bekervoetbal, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuw te rapen valt in de Jupiler Pro League. Integendeel: uw dagelijkse dosis clubnieuws!
04/12 02u45  “Het mag geen radio om te bleiten worden. Dat is niet mooi om naar te luisteren”Eva De Roo, Michèle ­Cuvelier en Otto-Jan Ham presenteren dit jaar Music for Life tijdens De Warmste Week. Zij maken straks zeven dagen lang non-stop radio in de koude buitenlucht voor liefst 1.986 goede doelen – een record voor de solidariteitscampagne van Studio Brussel. “Maar het draait niet om ons. De mensen helpen en dan de polonaise starten, dát is onze taak.”
04/12 02u45  Selah Sue verwacht tweede kindjeSelah Sue(29) wordt voor de tweede keer mama. De Leuvense zangeres deelde dat nieuws met de wereld via een Instagram-filmpje waarin ze op het ­podium te zien is met een bol buikje. In maart 2017 kreeg Selah Sue al een zoon, Seth.
04/12 02u45  En plots duikt Merlina weer op … in ‘The Voice Senior’: “Geen seconde spijt gehad”“Je schrijft je niet meer in om een carrière uit te bouwen”, zegt coach Walter Grootaers fijntjes over ‘The Voice Senior’, de versie voor zestigplussers die vrijdag start. Maar sommige kandidaten hebben die rijkgevulde carrière al. Zoals Lea Couzin (84), onsterfelijk dankzij de jeugdserie ‘Merlina’. “Met de voetjes omhoog liggen? Enkel ’s avonds, na een drukke werkdag.”
04/12 00u30  Regering (nog) niet gevallen, maar ook nog geen oplossing voor crisis. Jambon: “We werken voort”Het kernkabinet over de impasse rond het VN-migratiepact is maandag in de vooravond afgelopen zonder dat de regering viel maar ook zonder oplossing. “We werken verder”, verklaarde N-VA-vicepremier Jan Jambon na afloop aan de Lambermont. De federale regering is dus niet gevallen, dinsdag wordt voort vergaderd. Intussen praat premier Charles Michel met de fractieleiders van de meerderheidspartijen en met de ministers-presidenten.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld'11/12 00u45 - Het Nieuwsblad: Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden.
6x Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk”10/12 21u30 - Het Nieuwsblad: Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was.
6x Groentje in de NBA is nu al een ster met onstopbare ‘signature move’: “Luka Doncic wordt de beste Europeaan ooit”10/12 23u00 - Het Nieuwsblad: Er zijn zo van die mensen die geboren zijn voor een bepaalde sport. Zo iemand is Luka Doncic, die de NBA in een sneltempo aan het veroveren is.
6x Man slaat zwangere vriendin dood en kruipt vervolgens weer in bed: “Ik had echt niet door dat haar situatie zo ernstig was”10/12 23u00 - Het Nieuwsblad: Een dertiger uit Zeebrugge riskeert tien jaar cel omdat hij zijn zwangere vriendin met vuistslagen tekeerging. Hoewel ze blauwe plekken vertoonde en het appartement vol bloedspatten hing, wachtte hij vervolgens nog zes uur om alarm te slaan.
5x Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws10/12 20u15 - Het Nieuwsblad: Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
5x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’10/12 21u30 - Het Nieuwsblad: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de ‘gele hesjes’. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
5x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: “Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"10/12 22u00 - Het Nieuwsblad: De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
5x Mama doet wanhopige oproep: “Als we dit bedje terugvinden, kunnen we ons zoontje toch iets geven van zijn opa”10/12 22u00 - Het Nieuwsblad: Op Facebook heeft een jonge mama een bijzondere oproep gedeeld. De vrouw is op zoek naar het kinderbedje dat haar vader destijds zelf schilderde. De man is vorig jaar plots overleden, drie dagen na de geboorte van haar tweede zoontje. Het bedje zou een tastbaar aandenken zijn aan de opa die hij nooit heeft gekend.
5x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”10/12 22u15 - Het Nieuwsblad: Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
5x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: "Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"10/12 22u30 - Het Nieuwsblad: De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.

Statistieken

Artikels:
31791
Gelezen:
2440
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven