woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
19/09 11u30  Vlaams onderzoek: “Leerkrachten werken gemiddeld 46 uur per lesweek” Leerkrachten werken gemiddeld 46 uur per lesweek, of iets meer dan negen uur per dag. Dat blijkt uit het langverwachte tijdsbestedingsonderzoek in opdracht van Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).
19/09 11u30  ‘Charmant koppel’ maakte mogelijk honderden slachtoffers: “Ze verleidden vrouwen, voerden hen dronken en verkrachtten hen” Een chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht minstens twee vrouwen te hebben verkracht. Onderzoekers gaan er echter vanuit dat ze nog “honderden” andere slachtoffers maakten.
19/09 11u30  Originele PlayStation maakt comeback: Sony brengt PlayStation Classic op de markt Geweldig nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die het levenslicht zag. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.
19/09 11u15  Het perfecte eindejaarsgeschenk voor gamers: Sony kondigt ‘PlayStation Classic’ aan Geweldig nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die het levenslicht zag. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.
19/09 11u00  40.000 consumenten getroffen: zes energieleveranciers voor rechtbank gesleept omdat ze te veel aanrekenen De federale Ombudsdienst voor Energie sleept zes energieleveranciers voor de rechtbank. Hij wil dat ze stoppen met het aanrekenen van een jaarlijkse forfaitaire vergoeding indien ze van energieleverancier veranderen. De ombudsman start een collectieve rechtsvordering, zo maakte hij woensdag bekend in De Inspecteur op Radio 2.
19/09 11u00  Ruud Gullit stelt zich grote vragen over Neymar én Mbappé: "Dit kan gewoon niet in de Champions League" PSG heeft de ambitie om eindelijk eens de Champions League te winnen, maar verloor op de eerste speeldag met 3-2 bij Liverpool. Na afloop kregen vooral Neymar en Kylian Mbappé veel kritiek van Ruud Gullit en tv-collega John Barnes: 'Ze hebben hun team in de steek gelaten.'
19/09 11u00  Niet bang zijn van robots, ze nemen jobs maar er komen er genoeg nieuwe bij Het is overduidelijk: technologie neemt een steeds grotere plaats in op de arbeidsmarkt. Of populair gesteld: de robots komen, met steeds meer. Maar nemen ze menselijke arbeidsplaatsen af? “Neen”, zegt een studie van technologiefederatie Agoria. “voor elke job die verdwijnt komen er 3,7 nieuwe in de plaats.”
19/09 10u45  Advocaat van terreurverdachte (geweest)? Problemen om Amerika binnen te geraken Verschillende Belgische advocaten die terrorismedossiers hebben behandeld, hebben geen toelating gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen. Dat heeft volgens hen te maken met het feit dat ze in al dan niet nabij verleden terreurverdachten hebben verdedigd. “Zorgwekkend dat we worden gelijkgesteld met de cliënt”, zegt advocaat Dimitri de Béco aan VRT.
19/09 10u30  N-VA verdedigt 'tramspoorvrij' Gent: "Trams zijn niet heiligmakend. Het kan goedkoper en veiliger" 'Trams zijn niet heiligmakend. In een stad als Gent moeten we durven nadenken over de alternatieven, als die veiliger, goedkoper en flexibeler zijn, zoals een trambus.' N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt verdedigt haar voorstel om de Gentse binnenstad 'op lange termijn tramspoorvrij te maken.' 'Er zijn veel onveilige situaties. Dat kan niemand ontkennen. Maar men maakt er een karikatuur van.'
19/09 10u30  Jongeman die naalden in aardbeien verstopte deed het “voor de grap”, premier spreekt van terrorisme De Australische politie heeft een jongeman opgepakt die de voorbije dagen naalden in aardbeien verstopte. Premier Scott Morrison heeft die aardbeisabotage intussen vergeleken met terrorisme.
19/09 10u15  Kazerne hele dag zonder brandweermannen omdat één collega ziek is Door een last minute afzegging van een zieke sergeant zat de brandweerpost van Haacht dinsdag een dag lang zonder spuitgasten. Het voorval krijgt allicht woensdag een staartje tijdens de eerder geplande brandweerzoneraad.
19/09 10u15  Justin Bieber en Hailey Baldwin zijn dan toch getrouwd volgens Alec Baldwin Justin Bieber (24) en Hailey Baldwin (21) zouden vorige week donderdag getrouwd zijn, maar enkele dagen later tweette zij dat er niets van aan was. Nu heeft haar oom Alec Baldwin in een interview echter gezegd dat ze toch getrouwd zijn. Kan iemand nog volgen? Een klein overzicht.
19/09 10u15  Ex-leerkracht had relatie met 15-jarige leerlinge: slachtoffer moest abortus laten uitvoeren B.V. (40) uit Beerse, een voormalige leerkracht aan de Talentenschool in Turnhout, moest zich voor de rechter verantwoorden voor een relatie met een leerlinge. Het leidde zelfs tot een zwangerschap van het meisje. 'Ze zal die pijnlijke periode nooit kunnen vergeten.'
19/09 10u15  Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence De tropische storm Florence werd dit gezin uit Kelly, in de Amerikaanse staat North Carolina, net niet fataal. Vier uur lang moesten de familieleden, onder wie ook een hoogzwangere vrouw, zich vastklampen aan de bomen. Gelukkig kwamen enkele redders nog op tijd om een drama te voorkomen.
19/09 10u15  Ex-Optima-topman Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld tot vier maanden cel en monsterboete Het Hof van beroep in Gent heeft de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur veroordeeld tot 4 maanden cel, 1,5 miljoen euro boete en 2,3 miljoen euro verbeurdverklaring. Hij stond terecht voor grootschalige fiscale fraude.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 08u00  Ondanks eerdere ontkenning Theo Francken: ook illegalen met strafblad vrijgelatenOm plaats te maken in de gesloten centra zijn vorige week ook sans-papiers vrijgelaten met criminele ­feiten op hun kerfstok. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had dat eind vorige week nochtans ontkend. Nu zegt hij dat hij geen zicht heeft op de individuele dossiers. Hij heeft bij zijn administratie alle details opgevraagd. Van de meer dan honderd opgepakte transmigranten die plots moesten worden opgesloten, is overigens een groot deel alweer op vrije voeten.
17/09 08u00  Frontale botsing tussen vrachtwagen Bpost en personenwagen in LummenEen automobilist raakte maandagochtend zwaargewond bij een botsing met een vrachtwagen van Bpost op de 6 Septemberlaan in Lummen.
17/09 08u00  Steeds meer werknemers krijgen fietsvergoedingSteeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
17/09 07u45  Fans stellen zich vragen bij Anderlecht, Marc Coucke vraagt geduld maar legt ook druk op de Europese matchIn één maand tijd sloeg de balans om. Steeds meer fans vinden de kern van Anderlecht niet sterk genoeg en stellen zich na de 1-0-nederlaag in Genk vragen bij sommige transfers. Voorzitter Marc Coucke en sportdirecteur Luc Devroe bewaren de kalmte. In Genk was hun teneur: “We zullen zien wie sterker is in Play-off 1.”
17/09 07u45  Michel Preud’homme is ontstemd: “Ik bekritiseer nooit collega’s, maar hier stel ik me toch vragen bij”Michel Preud’homme was zaterdag achteraf benieuwd wat de journalisten vonden van de match. Standard had niet kunnen scoren en dat was volgens zijn coach vooral omdat er constant Zebra’s op het veld lagen en zijn spelers niet voldoende werden beschermd. Het was vooral omdat Charleroi uitstekend georganiseerd was en Standard te weinig échte kansen kon creëren. Net als tegen Cercle, thuis werd het toen ook 0-0.
17/09 07u45  Florence isoleert North Carolina, teller op 15 dodenDe tropische storm Florence trekt een spoor van vernieling door de VS. Al minstens 15 mensen lieten het leven, zo'n 1 miljoen anderen kwamen zonder stroom te zitten. In North Caroline werden bijna 1.000 mensen geëvacueerd.
17/09 07u00  Complete chaos bij indienen kandidatenlijsten: burgemeester bijna onder andere partijnaam naar verkiezingenHet indienen van de kandidatenlijsten is in Brugge niet verlopen zoals gepland. Door technische problemen werden alle gegevens handmatig ingevoerd en moest SP.A ei zo na onder een andere naam naar de verkiezingen.
17/09 07u00  Ondanks eerdere ontkenning Theo Frankcen: ook illegalen met strafblad vrijgelatenOm plaats te maken in de gesloten centra zijn vorige week ook sans-papiers vrijgelaten met criminele ­feiten op hun kerfstok. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had dat eind vorige week nochtans ontkend. Nu zegt hij dat hij geen zicht heeft op de individuele dossiers. Hij heeft bij zijn administratie alle details opgevraagd. Van de meer dan honderd opgepakte transmigranten die plots moesten worden opgesloten, is overigens een groot deel alweer op vrije voeten.
17/09 07u00  Molenbeekse PS-kandidate loopt over naar… N-VANaoual Hamdani, een Molenbeekse socialiste, heeft het geweer radicaal van schouder veranderd. In extremis heeft ze haar partijkaart van de PS ingeruild voor één van de N-VA.
17/09 06u45  De Wever over Arco: “CD&V en christelijke beweging moet toegeven dat het geld weg is”De groep van 800.000 Arco-coöperanten moet zich volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever niet te veel illusies meer maken. Nu de beursgang van Belfius, waaraan de vergoeding gekoppeld was, er niet komt, is de kans klein dat de gedupeerden een compensatie zien. “Laten we eerlijk zijn: de christelijke beweging heeft het geld in rook doen opgaan”, vertelde De Wever tijdens de N-VA-familiedag in Plopsaland.
17/09 06u15  Vrouw beschuldigt kandidaat Trump voor Hooggerechtshof publiek van seksuele agressieEen vrouw die de kandidaat van president Donald Trump voor het Hooggerechtshof eerst nog anoniem beschuldigd had van seksuele aanranding in de jaren tachtig, is zondag met haar verhaal publiek naar buiten getreden in de Washington Post. De Democraten eisen nu dat de stemming in de Senaat over zijn benoeming wordt uitgesteld.
17/09 06u15  Bruno Vanden Broecke wint prestigieuze Nederlandse toneelprijs Louis d’OrDe Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke heeft de Louis d’Or, de prijs voor de beste toneelhoofdrol door een acteur, gewonnen met zijn rol in ‘Para’. De winnaar werd zondag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.
17/09 05u45  Ook illegalen met strafblad vrijgelatenOm plaats te maken in de gesloten centra zijn vorige week ook sans-papiers vrijgelaten met criminele ­feiten op hun kerfstok. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had dat eind vorige week nochtans ontkend. Nu zegt hij dat hij geen zicht heeft op de individuele dossiers. Hij heeft bij zijn administratie alle details opgevraagd. Van de meer dan honderd opgepakte transmigranten die plots moesten worden opgesloten, is overigens een groot deel alweer op vrije voeten.
17/09 05u30  Bruno Vanden Broecke wint prestigieuze Nederlandse toneelprijsDe Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke heeft de Louis d’Or, de prijs voor de beste toneelhoofdrol door een acteur, gewonnen met zijn rol in ‘Para’. De winnaar werd zondag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.
17/09 03u15  ‘Voortvluchtige’ verdachte van taxioorlog in Brugge doet zijn verhaal: “Geloof me, ver zit ik niet”De ex-taxichauffeur die in Brugge een concurrent neerschoot, heeft zichzelf aangegeven. Hij werd gisteren aangehouden voor poging tot moord, net als zijn jongste broer. Hun derde ‘voortvluchtige’ broer beweert dat het slachtoffer de situatie zelf heeft uitgelokt. “Alle taxichauffeurs lopen zenuwachtig rond, gewoon omdat ze met te veel zijn.”
17/09 03u15  Overlast van de buurman? Het wordt veel moeilijker om er iets tegen te doenHet wordt voor de burger veel moeilijker een ­milieuovertreding die hem last bezorgt te laten stoppen. Het nieuwe decreet Lokaal Bestuur schrapt namelijk de “milieustakingsvordering”, een soort snelrecht tegen milieu-inbreuken. Chris Dusauchoit gebruikte die nog met succes tegen de stankoverlast van zijn buurman.
17/09 03u15  ‘Druk druk druk’, maar we slapen wel een pak meer dan 40 jaar geledenSlapeloosheid. Slaaptekort. Slaapstoornissen. Het actuele leven met stress en smartphones zou danig op onze nachtrust inhakken. Klopt niet, leert een studie van de universiteit van Oxford. In vergelijking met de jaren 70, slapen we vandaag zelfs 43 minuten langer per nacht. Slaapexperts zijn verrast.
17/09 03u15  Wereldberoemde actrice lijkt plots van de aardbodem verdwenenFan Bingbing is weg. Opgegaan in rook. De beroemdste Chinese superster en een van de best betaalde actrices ter wereld speelde mee in X-Men en Iron Man. En nu heeft al bijna drie maanden lang niemand meer iets van haar vernomen. Onlangs nog raakte bekend dat de Chinese schone, en met haar de hele filmindustrie, op grote schaal belastingen ontdook. Iets waar het communistische regime niet mee kon lachen. Dus moest Fan Bingbing verdwijnen.
17/09 03u15  Club Brugge-fan die onwel werd tijdens match is overledenEen supporter van Club Brugge is gisteren overleden nadat hij vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen Lokeren op de tribune onwel was geworden.
17/09 03u15  Viktor Verhulst treedt in de voetsporen van zijn vader met ‘Slimste Mens’Na Studio 100-baas Gert Verhulst doet ook zijn 24-jarige zoon Viktor mee aan De Slimste Mens ter Wereld. Beter doen dan zijn vader wordt bijzonder moeilijk: Gert Verhulst is de enige in de geschiedenis die de magische elfde aflevering overleefde.
17/09 03u15  Guy verloor zijn dochter bij gasexplosie in Luik: “Proces is belangrijk om alles af te sluiten”Acht jaar na de gasexplosie in Luik, waarbij veertien doden vielen, wil het gerecht deze week twee mensen voor de rechter slepen. Het gaat om de eigenaar van de betrokken woning en een ­ambtenaar. Voor de nabestaanden van het Vlaamse slachtoffer ­Vicky Storms (24, foto) worden er niet genoeg verantwoordelijken vervolgd. “We hebben nog maar weinig vertrouwen in dat proces.”
17/09 03u15  Minder Belgen aan de antidepressiva, maar ze nemen wel méér pillenHet aantal Belgen dat antidepressiva neemt is voor het eerst in jaren gedaald, tot net onder de 1,2 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het gaat om een hele kleine daling, maar die is wél belangrijk. Al jaren wordt in ons land immers te snel en te vaak naar medicatie gegrepen bij psychologische problemen. “Maar nu is de kentering hopelijk in­gezet”, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Opvallend: er zijn dan wel minder patiënten, maar het aantal dosissen blijft stijgen.
17/09 03u15  Will Ferdy is gelukkiger dan ooit tevorenOp z’n 91ste mag Will ­Ferdy niet klagen over een gebrek aan media-aandacht. Pas kreeg hij nog journalist Xavier Taveirne op visite in zijn docureeks Voor de Mannen, vanavond komt Cath Luyten over de vloer. Dat bezoek kadert in het nieuwe seizoen van Buurman, Wat Doet U Nu? waarin Luyten zes iconen opzoekt die elk op hun ­manier de muziek­geschiedenis van de lage landen hebben gekleurd. Het zal vanavond dan ook niet alleen over Ferdy’s ­homoseksualiteit gaan en zijn gedurfde outing. ­Hoewel.
16/09 23u30  Jongeman levensgevaarlijk gewond na val door dak van loods tijdens freerunningEen Nederlandse twintiger trok zaterdagmiddag met twee vrienden naar Hal 9 in Kessel-Lo om er op het dak halsbrekende stunts uit te halen, beter gekend als freerunning. “De freerunners liepen over het dak tot er één iemand door is gezakt”, zegt commissaris Marc Vranckx. “Hij viel vijftien meter naar beneden en raakte levensgevaarlijk gewond.”
16/09 23u30  Hoe vier je het einde van de Vuelta? Met burgers en een beetje bierOok voor Thomas De Gendt en co zit de Ronde van Spanje erop! Met een ritzege voor Jelle Wallays en de trui van bergkoning voor Thomas De Gendt zelf was er voor Lotto-Soudal voldoende reden voor een klein feestje in de Madrileense binnenstad.
16/09 22u15  Briljante dribbel van Japanse invaller bezorgt KAA Gent een ijskoude doucheBegrafenisstemming in de Ghelamco Arena: KAA Gent liep in de slotfase op een heerlijke dribbel van de Japanner Daichi Kamada. Drie punten voor de bezoekers en een flinke kater voor de Buffalo’s die kostbare punten laten liggen.
16/09 22u15  Twee personen onwel in restaurant in Britse plaats waar dubbelspion werd vergiftigd: politie zet gebied afIn het Britse Salisbury heeft de politie een perimeter ingesteld rond een lokaal restaurant, nadat twee gasten er onwel werden. In maart werden in dezelfde plaats de Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd.
16/09 21u30  Jongeman ontsnapt aan politie maar laat telefoon vallen: agenten doen oproep via zijn eigen InstagramprofielAgenten Hendrik en Max konden donderdag niet voorkomen dat een jongeman voor hen wegvluchtte. De verdachte liet echter zijn telefoon vallen en die bleek niet vergrendeld. Dus besloot het Rotterdamse politieduo een originele oproep te doen aan de jongen: met een selfie op zijn eigen Instagramprofiel.
16/09 21u15  Voetganger klaagt gedrag van fietsers aan: “Autoloze Zondag = dag waarop er geen regels gelden”Zondag werden in tientallen steden in ons land auto’s voor een dag verbannen. Zo ook in Brussel. Wie dacht daardoor rustig door de stad te kunnen wandelen, heeft het mis. Een voetganger heeft een video gedeeld waarop te zien is hoe fietsers de verkeersregels aan hun laars lappen.
16/09 21u15  Een strafschop van Eden Hazard is onhoudbaar: ex-ploegmaat onthult het geheim van de Rode DuivelEden Hazard nam al 15 strafschoppen in zijn Premier League-carrière bij Chelsea. Hij miste er slechts twee. Asmir Begovic, de Bosnische doelman van Bournemouth en ex-ploegmaat van Hazard bij Chelsea, denkt te weten waarom: “Hij verandert zijn techniek iedere week.”
16/09 21u15  Joggers aangevallen door wespen: 20 mensen moeten verzorgd wordenTijdens de jaarlijkse Holle Wegen Jogging werden enkele joggers zaterdag bestookt door wespen. Een twintigtal lopers werd verzorgd door het Rode Kruis. Eén iemand vertoonde allergische reacties. Diegene werd verzorgd door een dokter.
16/09 20u30  Viviani wint slotrit Vuelta, eindzege Simon Yates komt niet meer in het gedrangMet een criterium van honderd kilometer doorheen de straten van Madrid is een punt gezet achter de Ronde van Spanje. Wie anders dan Elia Viviani won met overmacht de slotspurt, de eindzege van Simon Yates kwam uiteraard niet meer in het gedrang.
16/09 20u15  Antwerp springt over Anderlecht na glansprestatie tegen Zulte WaregemAntwerp heeft op de zevende speeldag een uitstekende zaak gedaan. De Great Old won voor eigen publiek vlot met 5-1 van Zulte Waregem en springt over Anderlecht naar een voorlopige derde plaats.
16/09 20u15  Opmerkelijke modeshow: BV’s lopen verticale catwalk opBezoekers van het Wijnegem Shopping Center waren zaterdag getuige van een primeur voor ons land: een verticale catwalk. Enkele BV’s, waaronder Véronique De Kock en Astrid Coppens, ‘liepen’ over een catwalk van vijftien meter hoog waarbij ze de nieuwe collecties showden. Met het opmerkelijke spektakel - vergezeld door dans en muziek - zette Wijnegem haar 25ste verjaardag en het einde van de opknapwerken extra in de verf.
16/09 20u00  Prins Laurent bezoekt Holocaustmuseum na controversiële uitspraken: “Als men mij aanvalt, denk ik aan de Joden die zijn doodgeschoten”Prins Laurent en zijn gezin hebben zondag een bezoek gebracht aan het Holocaustmuseum in de Dossinkazerne in Mechelen. De prins ging in op een uitnodiging van Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, na enkele controversiële uitspraken in juni.
16/09 20u00  Gigantische evacuatie in China voor vernietigende tyfoon Mangkhut: 2,5 miljoen personen moeten huis en haard achterlatenIn het zuiden van China zijn bijna 2,5 miljoen personen geëvacueerd, nadat tyfoon Mangkhut zondag het Aziatische land bereikte. Het natuurgeweld liet ondertussen een enorme ravage achter in onder meer Hongkong en maakte tientallen dodelijke slachtoffers in de Filipijnen.
16/09 19u45  De Wever breekt opnieuw lans voor kwaliteit van onderwijs en reageert op aanvallen op N-VA: “Open partij, waar iedereen zichzelf is”“N-VA is een open partij, waar iedereen zichzelf is. Een partij met mededogen en onderlinge solidariteit”. Dat antwoordde N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever zondagnamiddag in Plopsaland tijdens de familiedag van de partij op de “bashing, gekoppeld aan intellectuele oneerlijkheid en bedrog van de voorbije weken”. In zijn toespraak benadrukte De Wever nogmaals het belang van de kwaliteit van het onderwijs en van het Nederlands.
16/09 19u15  Vrachtwagen rijdt in op file op E40 in Nevele: één dode, en kind (9) in levensgevaarBij een zwaar ongeval op de E40 in Nevele is zondagmiddag één dode gevallen en een kind levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat melden de federale politie en de brandweer. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten in de richting van Oostende. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte is ingetrokken en de man is opgepakt voor verhoor.
16/09 18u15  Parkeerwachter (21) uit het niets zwaar mishandeld door groep jongeren: “Ik mag van geluk spreken dat ik nog leef”In het Engelse Birmingham is een parkeerwachter vrijdag tijdens zijn werk uit het niets hardhandig toegetakeld door een groepje jongeren. De jongeman werd van zijn scooter getrokken en meermaals hard op het hoofd en lichaam geschopt. Vervolgens gingen de belagers ervandoor met zijn voertuig. “Ik dacht niet dat ik ooit nog zou rechtstaan.”
16/09 18u15  Bagagemedewerker Ryanair op heterdaad betrapt als hij luidspreker uit koffer steeltEen personeelslid van lagekostenmaatschappij Ryanair zou zijn ontslagen nadat hij op Ibiza werd gefilmd toen hij een koffer opende en er een luidspreker uit stal. De diefstal werd op camera vastgelegd door een passagier die al was ingescheept en onmiddellijk een steward verwittigde. De tiener die werd bestolen, kreeg zijn luidspreker terug van de politie en kon zijn reis naar Madrid samen met zijn moeder verderzetten.
16/09 18u15  Goals Ronaldo overschaduwd door brutale acties van Costa: Braziliaan gaat door het lint met elleboog, kopstoot en spuwenJuventus won op de vierde speeldag in de Serie A met 2-1 van Sassuolo. Cristiano Ronaldo scoorde eindelijk voor de Oude Dame en deed zelfs twee keer de netten trillen. Maar de triomf van de Portugees werd overschaduwd door een incident met Douglas Costa.
16/09 17u30  Joris mag 90 seconden gratis shoppen en stelt dan prachtig gebaar90 seconden lang mocht Joris gratis winkelen in de Action, de prijs voor een wedstrijd op de Nederlandse radiozender 538, maar in plaats van spullen voor zichzelf bij elkaar te graaien, liep hij rechtstreeks af naar de speelgoedrekken. “Ik wil het allemaal doneren aan het kinderziekenhuis.”
16/09 17u30  Vlaamse Simon en vriendin eten al jaren niets dan fruit: “Ik moet mijn tanden nooit meer poetsen”Al twee jaar lang woont de Vlaamse Simon Beun (26) in Zuidoost Azië, waar hij leeft op een dieet van uitsluitend fruit. Hij was er in België al mee begonnen, maar leerde toen op Instagram zijn verloofde Tina kennen dankzij hun gezamenlijke voorliefde voor fruit. Voor haar verhuisde hij naar de andere kant van de wereld, waar ze nu op twee dagen per jaar na niets anders meer eten dan fruit. En dat heeft volgens hen verrassende voordelen.
16/09 16u45  Lewis Hamilton wint GP van Singapore, Vandoorne rijdt sterke raceLewis Hamilton heeft de GP van Singapore gewonnen. Max Verstappen en Sebastian Vettel mochten mee op het podium. Stoffel Vandoorne reed een goede race en werd twaalfde.
16/09 16u45  Cristiano Ronaldo is los: Portugees scoort ineens twee keer voor JuventusEen diepe zucht ging er door het Juventus Stadium. Cristiano Ronaldo deed eindelijk de netten trillen voor de Oude Dame en zette zijn club zo op een 1-0-voorsprong tegen Sassuolo. Opmerkelijk is dat Ronaldo ook voor zijn eerste goal bij Real Madrid 28 doelpogingen nodig had. Ronaldo was meteen los want enkele minuten later scoorde al zijn tweede voor Juve.
16/09 16u45  Vrouw krijgt ballonvlucht cadeau, maar dat pakt anders uit dan gedacht: “Dit valt onder het gijzelen van mensen”Voor haar vijftigste verjaardag kreeg Rianda Sprangers een avontuurlijk cadeau: haar zus en nichtje trakteerden het feestvarken op een luchtballonvaart. Avontuurlijk werd het zeker, maar niet op de manier waarop de drie Nederlandse dames hadden gehoopt.
16/09 16u15  Seizoenstart Geraardsbergen: schuiver kost Van Aert eerste zege, Van der Haar profiteertEerste cross van het jaar en dus eerste zege van het jaar: Wout van Aert domineerde de eerste Brico Cross van het seizoen op overtuigende wijze en leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Maar Van Aert viel en die kans liet Lars van der Haar niet liggen.
16/09 16u00  Minder dan maand tot verkiezingen: ontdek hier welke partij het best bij jou pastOp 14 oktober gaan we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om een goed beeld te krijgen van welke partij het dichtst aanleunt bij je persoonlijke mening, kunt u op de website van Het Nieuwsblad en De Standaard de Stemcheck invullen. Al 640.000 personen gingen je voor.
16/09 16u00  Vrachtwagen rijdt in op file op E40 in Nevele: één dode, en kind in levensgevaarBij een zwaar ongeval op de E40 in Nevele is zondagmiddag één dode gevallen en een kind levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat melden de federale politie en de brandweer. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten in de richting van Oostende. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte is ingetrokken en de man is opgepakt voor verhoor.
16/09 16u00  Nooit eerder vertoond: witte dolfijnen ‘adopteren’ zeldzame walvisWetenschappers waren een groep witte dolfijnen of beloega’s aan het volgen als ze plots een vreemde eend in de bijt ontdekten toen de zeezoogdieren even naar lucht hapten: een narwal. De opmerkelijke walvis - vooral bekend van de lange ivoren slagtand op zijn kop - leek zich erg op zijn gemak te voelen tussen een tiental adolescente, mannelijke witte dolfijnen.
16/09 16u00  Wildste theorieën gaan rond omdat FBI zonneobservatorium binnenvalt, ontruimt en sluit maar weigert te zeggen waaromBuitenaardse activiteit, spionage of een dodelijke asteroïde die op de aarde afstormt. Het zijn allemaal theorieën die geopperd worden om te verklaren waarom de FBI het zonneobservatorium in New Mexico heeft geëvacueerd. En omdat meer dan een week later nog steeds niets bekend is en de FBI zelfs weigert te vertellen of ze ooit aanwezig zijn geweest in het observatorium, worden die theorieën alsmaar wilder.
16/09 15u15  Video van hartstochtelijk kussende Jan Fabre weggehaald uit tentoonstellingEen video van een van de performances van Jan Fabre is op het laatste moment uit een tentoonstelling gehaald in Oudenaarde. De tentoonstelling van moderne kunst wordt gecureerd door Jan Hoet jr, die laat weten “geen controverse te willen die de aandacht van de tentoonstelling afleidt.” Dat meldt Het Laatste Nieuws.
16/09 15u00  Advocaat Jan Fabre: “Het is een georkestreerde campagne waarbij alle tafelspringers zich hebben aangesloten”Hans Rieder, de raadsman van de in opspraak gekomen kunstenaar en regisseur Jan Farbre, heeft in ‘De Zevende Dag’ fors uitgehaald. “Het onderzoek zal uitmaken wat van de beschuldigingen aan is. Fabre is bijzonder aangeslagen over de manier waarop hij koud gepakt is geworden.”
16/09 14u45  Geen zege om het cross-seizoen mee te beginnen voor Thibau Nys (en ook geen podium)Zondag wordt de officiële start van het nieuw veldritseizoen gegeven in met de Brico Cross in Geraardsbergen. In elke categorie wordt er gereden, zo ook bij de junioren. Daarbij ging de zege naar Pim Ronhaar.
16/09 14u30  Vrouw (87) overleden in brand in OverijseIn de nacht van zaterdag op zondag is een vrouw overleden in een woningbrand in de Koninginnenlaan in Overijse. Dat is vernomen bij de brandweer van Overijse, die zondagochtend om 04.44 uur gealarmeerd werd over de brand. Het slachtoffer is een alleenstaande vrouw van 87 jaar die reeds overleden was bij aankomst van de brandweer.
16/09 14u30  Bestuurder zwaargewond bij botsing met elektriciteitscabine op E19Een chauffeur die vanochtend op de E19 richting Nederland reed, is zwaargewond geraakt bij een ongeval.
16/09 14u00  Zware klap voor eigenaars en huurders: stad verklaart voormalig hotel onbewoonbaar en heft meteen leegstandstaksEigenaars en huurders zitten met de handen in het haar nadat hun Residentie Margate in de Langestraat in Oostende onbewoonbaar werd verklaard. De stad stuurde hen meteen een leegstandstaks van 3.000 euro per eigenaar. “We betaalden jaren belastingen en krijgen nu dit als cadeau.”
16/09 13u15  Vrees voor 100 doden na tyfoon Mangkhut, 40 mijnwerkers vast na aardverschuiving, Hongkong krijgt volle laagHet aantal dodelijke slachtoffers na de doortocht van supertyfoon Mangkhut is fors opgelopen. De autoriteiten op de Filipijnen vrezen dat er zeker honderd doden zijn gevallen. In het noorden van de Filipijnen wordt gevreesd voor het leven van 40 kompels. Zij kwamen in een goudmijn vast te zitten na een aardverschuiving. De politie haalde al 7 overleden kompels uit de mijn. Intussen is Mangkhut neergestreken in China. Hongkong en Zuid-China zetten zich schrap, daar worden uiterst felle rukwinden verwacht. In Macau, zo’n 70 kilometer van Hong Kong zijn al verschillende gebouwen ingestort.
16/09 13u15  Tyfoon slaat hevig toe terwijl kersvers bruidspaar aan huwelijksfeest wil beginnenEen Filipijns koppel maakte vrijdag net hun blijde intrede in de feestzaal nadat ze elkaar hun jawoord hadden gegeven, toen de aankomende tyfoon Mangkhut de stad begon te teisteren. Tientallen gasten schreeuwden en maakten zich uit de voeten toen de elektriciteit uitviel en ramen sneuvelden. De gasten en het kersverse bruidspaar konden zich ongedeerd in veiligheid brengen, maar wat een vrolijk huwelijksfeest moest worden, draaide op een grote sisser uit.
16/09 13u00  Meteen al chaos bij eerste veldrit: ‘gevaarlijke’ afdaling uit parcours gehaald na klacht van vrouwenIn Geraardsbergen vindt vandaag de eerste veldrit van het nieuwe seizoen plaats, maar die verloopt alvast niet rimpelloos. Na de Junioren en Nieuwelingen hadden de beloften om 11u45 van start moeten gaan. Maar die start werd een half uur uitgesteld. Enkele vrouwen hadden tijdens de verkenning geklaagd over een afdaling in het parcours, die te gevaarlijk zou zijn. De organisatie besliste daarop om de afdaling te schrappen. De vrouwen rijden daardoor hetzelfde rondje als de jeugdcategorieën, die sowieso niet langs die afdaling moesten. Voor de beloften en profs wordt een alternatieve, minder gevaarlijke helling voorzien.
16/09 13u00  Lichaam vermiste roeier in kanaal Brussel-Willebroek gevondenDuikers van de civiele bescherming van Crisnée hebben zondagmiddag het lichaam geborgen van de 59-jarige man die sinds zaterdagavond omstreeks 20 uur vermist was in het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen. Dat meldt Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde.
16/09 13u00  Het veldritseizoen begint, onze man blikt vooruit: toppers hebben kopzorgen (dus kansen voor de rest)Geen Mathieu van der Poel zondag op de flanken van de Muur in Geraardsbergen. De Nederlandse kampioen heeft rust nodig na een zware zomer, waarin hij het mountainbiken met de weg combineerde. Hij past ook voor de Wereldbekers in de VS, waardoor hij pas op 6 november in Meulebeke voor het eerst op de crossfiets te zien is.
16/09 12u30  “Stop met ons backstage naakt te laten omkleden”, pleit topmodel Edie CampbellEdie Campbell heeft in een interview met BBC Radio 4 aangegeven dat ze het maar niets vindt dat ze zich als model vaak backstage moet staan omkleden voor het oog van honderden anderen. Ze pleit dan ook voor aparte kleedkamers voor de modellen, iets waar alvast tijdens de modeweek in Londen gehoor aan wordt gegeven.
16/09 12u30  Zangeres Anneke Grönloh overledenDe Nederlandse zangeres Anneke Grönloh is in haar woonplaats in Frankrijk op 76-jarige leeftijd overleden. Volgens haar management was ze de bestverkopende zangeres in Nederland. Haar grootste hits waren “Brandend Zand”, “Soerabaja” en “Paradiso”. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen platen.
16/09 12u15  Bobbejaanland onverwachts hele dag gesloten "na beelden van gemaskerde man"Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Dat meldt de directie via de sociale media. De beslissing werd genomen met de betrokken veiligheidsdiensten. Volgens bronnen is op camerabeelden te zien hoe afgelopen nacht een gemaskerde man door het park liep en verschillende zaken achterlaat.
16/09 12u15  Davy zit al 11 jaar in cel voor stalking. 107 advocaten kregen hem niet vrijDavy Van Lommel ontvangt ons in zijn cel. Hij is een niet alledaagse verschijning. Zijn vele piercings – inclusief twee duivelse hoorns op zijn hoofd – heeft hij in de gevangenis verwijderd. Maar met zijn lange haren, rossige baard en de vele tatoeages op zijn beide armen – “portretten van bekende vrouwen”– blijft hij een opvallende persoonlijkheid. Meer dan elf jaar zit de man uit Mol al in de cel, voor stalking. Intussen is Davy al aan zijn 108ste advocaat toe.
16/09 12u15  Keniaan Eliud Kipchoge verpulvert in Berlijn het wereldrecord op de marathon met duizelingwekkende 2u01’40”De Keniaan Eliud Kipchoge heet het weredlrecord op de marathon verpulverd. In Berlijn liep Kipchoge een tijd van 2u01’40”. Daarmee doet hij een 1’17” beter dan het vorige wereldrecord van zijn landgenoot Dennis Kimetto, dat dateerde van 2014.
16/09 12u15  Vrouw ontdekt hoe echtgenoot haar noemt bij zijn vrienden en vraagt prompt de scheiding aanNa de geboorte van hun eerste kindje ging de relatie tussen de vrouw en haar echtgenoot alleen maar bergaf. Of beter, niets veranderde, zo schrijft ze: “Hij vond het vreselijk mij te vertellen wat zijn plannen waren.” Maar het was pas toen ze de bijnaam ontdekte die haar man voor haar gebruikte bij zijn vrienden, dat ze wist dat hun relatie voorbij was.
16/09 11u45  Bobbejaanland onverwachts hele dag gesloten wegens veiligheidsredenen, bezoekers druipen ontgoocheld afHet pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Dat meldt de directie via de sociale media. De beslissing werd genomen met de betrokken veiligheidsdiensten.
16/09 11u45  Arthur (26) negeerde alle waarschuwingen en ging in zee: “Het leek wel de film ‘Jaws’”Een haai heeft een zwemmer voor de kust in de buurt van het dorpje Wellfleet in het Amerikaanse Cape Cod gebeten. Arthur Medici of Revere, het 26-jarige slachtoffer, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Het strand waar hij ging zwemmen is een notoir jachtgebied voor witte haaien.
16/09 11u45  Rani De Coninck brengt emotioneel eerbetoon aan haar overleden zus: “Een gat in ons hart dat nooit meer gevuld kan worden”32 jaar geleden verloor Rani De Coninck haar zus bij een ongeval en ook al zijn er al jaren overheen gegaan, het blijft een moeilijke dag, zo schrijft ze op Instagram. “Liefste zus, ik ben vandaag in Londen. Op stap met mijn toffe collega’s. Ik heb getwijfeld of ik dit op deze dag wel wou doen. Want de pijn blijft. Zelfs na 32 jaar.”
16/09 10u30  BBC weigert huwelijk van prinses Eugenie uit te zendenGeen groot mediacircus voor prinses Eugenie (28), zoals dat bij het huwelijk van haar neef prins Harry het geval was. De BBC is zelfs niet bereid om de plechtigheid live uit te zenden wegens te duur en omdat ze verwachten dat de kijkcijfers een flop zullen worden. Nochtans had haar vader prins Andrew daarvoor geijverd bij de nationale omroep.
16/09 10u15  Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv SüdHet zat er al even aan te komen en nu is het zover. Op een persconferentie werd zondagochtend aangekondigd dat veldritploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een tweede team opstart: financieringsinstelling Creafin wordt hoofdsponsor, dienstverleningsconcern Tüv Süd co-sponsor. De renners van de nieuwe ploeg zullen rijden met fietsen van Zannata. Grote baas bij de nieuwe ploeg - waar de Tsjech Michel Boros start als kopman - is niemand minder dan Club Brugge-icoon Timmy Simons.
16/09 10u00  Zware brand in Aalst: café brandt volledig uit, ander café en chocolaterie beschadigdIn de nacht van zaterdag op zondag was er in het centrum van Aalst rond 2.30 uur een hele zware brand. “Een fietspatrouille van de politie merkte die op”, zegt burgemeester Christophe D’Haese (N-VA). “Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak van Café de Paris. Ook de aanpalende panden bleven niet gespaard.”
16/09 09u30  BUITENSPEL: Kwam Aagje Vanwalleghem te laat op eigen trouw? Ex-turnster zegt wat er écht gebeurdeElke week vuurt Dave Peters ongewone vragen af op een topsporter. Deze keer is het de beurt aan ex-turnvedette Aagje Vanwalleghem om vragen te beantwoorden die haar doorgaans niet werden gesteld.
16/09 09u15  BUITENSPEL: alles wat u wilde weten maar nooit durfde vragen aan ex-turnvedette Aagje VanwalleghemElke week vuurt Dave Peters ongewone vragen af op een topsporter. Deze keer is het de beurt aan ex-turnvedette Aagje Vanwalleghem om vragen te beantwoorden die haar doorgaans niet werden gesteld.
16/09 09u00  Voorzitter Boerenbond trekt aan de alarmbel: “Ons voedsel is te goedkoop”De voorzitter van de boerenbond, Sonja De Becker, is bezorgd om de toekomst van haar sector. Zo blijkt de vrije markt niet in staat om een faire prijs te zetten op ons eten, “Europa zou corrigerend moeten optreden”, klink het in een interview met De Zondag. Ook het nieuwe Europese landbouwbeleid neemt ze op de korrel.
16/09 08u45  “Ze hebben al onze ­dieren gedood. Dat heeft ons bijna kapot gekregen. Bijna.”Het begon met één geitje als ­trouwcadeau, en de overtuiging dat geitenkaas weleens populair zou kunnen worden. Dertig jaar ­later hebben Renaat Devreese (55) en ­Katrien Decraecke (55) gelijk ­gekregen. Hun biogeitenboerderij ’t Reigershof in De Haan doet het goed. “Maar daartussen zitten jaren van zwarte sneeuw.” En van helemaal opnieuw van nul moeten ­beginnen. “Ze hebben al onze ­dieren gedood. Dat heeft ons bijna kapot gekregen. Bijna.”
16/09 08u45  DIJKSHOORN. “De Boom van Anderlecht? Het kan toch niet dat nieuwe spelers zelf hun bijnaam bepalen”Bubacarr Sanneh, de Anderlecht-verdediger van 8 miljoen, heeft meteen praatjes. In een interview met de deze krant komt hij met de volgende mededeling: “Noem mij maar De Rots of De Boom.” Dat bepalen wij zelf wel, Bubacarr. Dat is juist het grote voorrecht, het ultieme privilege van iedere supporter: een bijnaam verzinnen.
16/09 08u30  Zuienkerke, de enige gemeente zonder verkiezingOveral in Vlaanderen wordt er op 14 oktober een nieuwe gemeenteraad gekozen. Overal, behalve in één dorpje. En wie denkt dat de huidige burgemeester een gat in de lucht springt bij dat schrijnende gebrek aan oppositie, komt bedrogen uit. “Ik vind het een vervelende situatie.”
16/09 07u45  Waarom rokers sneller verkouden zijnDe lijst met negatieve effecten van luchtvervuiling wordt steeds langer: lager geboortegewicht, sneller verouderen, kortere levensduur, verminderde hersenfunctie, meer dementie, long-, hart- en vaatziekten, meer kankers… Het effect zit zelfs in ‘alledaagse’ dingen, zoals verkoudheden, bewijst een nieuwe studie die deze week in het vakblad Cell Reports staat.
16/09 07u30  In deze 41 Vlaamse steden en gemeenten mag je vandaag niet met de auto rijdenIn 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
16/09 07u30  Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs vierde haar verjaardag, maar het ging een paar keer misDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
16/09 07u00  In deze Vlaamse steden mag je vandaag niet met de wagen rijdenIn 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
16/09 07u00  Vernietigende tyfoon Mangkhut raast over Filipijnen: minstens 25 dodenHet aantal dodelijke slachtoffers van tyfoon Mangkhut, die over de Filipijnen trok, is gestegen tot 25. Dat zei Francis Tolentino, die binnen de regering vernatwoordelijk is voor de aanpak van natuurrampen, zondag. De meeste slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van de tyfoon.
16/09 07u00  Burgemeester van London pleit vurig voor nieuw Brexit-referendum: “Geen ander alternatief”De Londense burgemeester Sadiq Khan houdt zondag in een gastbijdrage in de krant The Observer een vurig pleidooi voor een nieuw referendum over de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Hij schrijft dat de Britten de kans moeten krijgen om een Brexit-deal af te wijzen als die voor de economie, voor jobs en voor het gezondheidssysteem slecht is.
16/09 06u45  Doorbraak in onderzoek naar moord op Belgische toeriste Amélie (28) in CanadaIn Boston Bar, een klein Canadees dorpje, is een man in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Amélie Sakkalis (28), dat meldt het Canadese CBC. De Belgische toeriste uit Doornik werd ten noorden van het dorpje op 22 augustus dood aangetroffen.
16/09 06u45  Grootscheepse zoektocht naar vermiste roeier in kanaal Brussel-Willebroek levert voorlopig niets opDe grootscheepse zoektocht naar de roeier die sinds zaterdagavond omstreeks 20 uur vermist is in het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen heeft niets opgeleverd. Aan deze zoektocht, die omstreeks 22.30 uur afgeblazen werd, werkten diverse brandweerkorpsen mee van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brussel en Mechelen, evenals de Civiele Bescherming.
16/09 06u30  Onze punten na Genk-Anderlecht: drie gebuisden bij paars-wit, één uitblinker bij de thuisploegRacing Genk is momenteel de dichtste achtervolger van leider Club Brugge. De Limburgers wonnen zaterdag met 1-0 van Anderlecht, dat amper één punt pakte uit zijn laatste drie wedstrijden. Dit zijn onze punten van de topper van het weekend.
16/09 06u30  Is de moordenaar van Belgische toeriste Amélie (28) opgepakt? Canadese man in staat van beschuldiging gesteldIn Boston Bar, een klein Canadees dorpje, is een man in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Amélie Sakkalis (28), dat meldt het Canadese CBC. De Belgische toeriste uit Doornik werd ten noorden van het dorpje op 22 augustus dood aangetroffen.
16/09 06u30  Advocaten Servisch gezin: “Wij gaan niet mee in controverse die Francken ten koste van de kinderen voert”“Ongeacht eventuele druk en intimidatiepogingen zullen wij de belangen van de kinderen van het Servische gezin blijven verdedigen, zodat hun detentie eindigt en zij niet worden onderworpen aan onaanvaardbare levensomstandigheden in Servië.” Dat zeggen de advocaten van Progress Lawyers Network in verband met het Servische gezin dat asiel wil aanvragen in ons land.
16/09 06u30  Hoe ga je om met iemand met borstkanker? 12 tips van een ervaringsdeskundigeDat het niet simpel is om op een correcte wijze om te gaan met iemand die ernstig ziek is, heeft Martine (58) meer dan eens aan “den kankerlijve” ondervonden. Haar tips om makkelijker met mensen met kanker om te gaan.
16/09 03u15  Belg zal zelf mogen beslissen over afschaffing zomertijd/wintertijdEr komt wellicht een online bevraging bij de Belgische bevolking over de nieuwe regeling voor het zomeruur. Premier Charles Michel (MR) wil een voorstel van de Europese Commissie niet afwachten en tracht ook deze week al tot een overeenkomst te komen met Nederland en Luxemburg om geen aparte tijdzones in het leven te roepen.
16/09 00u00  Pokémon-spelers doen mee aan verkiezingen met eigen lijst: "Gewoon, omdat het kan"Oost-Vlamingen zullen op 14 oktober een opvallende keuze kunnen maken voor de provincieraadsverkiezingen: op de stembrief zal Pokémon-Lijst staan. Een grap van een groep Pokémon-spelers uit het Gentse. Ze hebben geen programma en geen ambities. 'Maar we kunnen nu wel op onszelf stemmen.'
16/09 00u00  Kom maar hier met die Puskas Award: Union-speler maakt werkelijk briljant doelpuntUnion won zaterdag met 2-0 van Roeselare en springt zo naar de vierde plek in de Proximus League. Youssouf Niakaté scoorde beide doelpunten voor de thuisploeg en vooral zijn eerste was er eentje om van te smullen. De Fransman van Malinese afkomst pakte uit met een subliem hakje en versloeg zo doelman Wouter Biebauw.
16/09 00u00  ‘The X-Files’-acteur Peter Donat overleden op 90-jarige leeftijdDe Canadees-Amerikaanse acteur Peter Donat is maandag overleden in zijn woning in Point Reyes Station (Californië) aan complicaties als gevolg van diabetes. Dat heeft zijn vrouw zaterdag bekendgemaakt. Hij werd 90 jaar.
15/09 23u30  Vrouwen absoluut niet blij met nieuwste iPhone: “Wat is er mis met jullie bij Apple?”Boze vrouwen hebben hun pijlen gericht op Apple. Deze week kondigde de technologiegigant vol trots de grootste (en duurste) iPhone ooit aan, maar niet iedereen is daar zo blij mee. Volgens de woedende dames is het gevaarte door zijn grootte namelijk vrouwonvriendelijk. “We worden opgescheept met iets wat we niet kunnen vasthouden.”
15/09 23u30  Thibaut Courtois en Real Madrid lijden eerste puntenverlies: Rode Duivel geklopt tegen BilbaoReal Madrid heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen niet gewonnen, op de vierde speeldag van de Spaanse Primera Division. Thibaut Courtois en ploegmaats speelden 1-1 gelijk op bezoek bij Athletic Bilbao.
15/09 23u30  Ensor voor beste acteur gaat naar Matthias Schoenaerts, Natali Broods wint beste actriceMatthias Schoenaerts heeft de Ensor gekregen voor beste acteur voor zijn rol in “Le Fidèle”. Dat gebeurde tijdens het Gala van de Ensors in het Kursaal van Oostende. De Ensor voor beste actrice ging naar Natali Broods voor haar bijdrage in “Façades”.
15/09 22u30  Dekkingsfout breekt Anderlecht zuur op, Racing Genk blijft in het spoor van leider Club BruggeEen dekkingsfout van Ivan Santini kostte Anderlecht op het veld van Racing Genk minstens een punt. Dewaest scoorde, Anderlecht scoorde niet. Genk blijft in het spoor van leider Club Brugge, Anderlecht haakt voorlopig af.
15/09 22u15  Thomas De Gendt is heel trots op zijn bollentrui in de Vuelta: “Ik mik hier al een paar jaar op”Zonder ongelukken keert Thomas De Gendt huiswaarts met de bollentrui in de Vuelta. Hij telt 95 punten, 12 meer dan Bauke Mollema en 31 meer dan Luis Angel Mate, die de trui ook een tijdlang droeg in deze Vuelta en vrede moet nemen met de derde stek in het bergklassement.
15/09 22u15  Grootscheepse zoektocht naar vermiste roeier in kanaal Brussel-WillebroekIn het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen is zaterdagavond een roeier vermist, nadat hij omstreeks 20 uur in het water was terechtgekomen.
15/09 22u15  Burenduel zonder winnaar: Oostende sleept in slotfase puntje uit de brand tegen verrassend Cercle BruggeDe Vereniging zit op schema. Het satelliet-team van AS Monaco versierde op het veld van de buren van KV Oostende een verdiend puntje. Kapitein Lambot opende de score voor de bezoekers, Kevin Vandendriessche bracht laat in de wedstrijd de thuisploeg langszij.
15/09 21u15  Carcela hekelt ref en Charleroi maar verdiende misschien zelf wel roodBij Standard draait veel zo niet alles rond Mehdi Carcela. De vaardige middenvelder kon evenmin het verschil maken en hekelde achteraf zowel ref Visser als tegenstander Charleroi. Dat hij zelf rood verdiende, was hem ontgaan.
15/09 21u15  Maak kennis met de eerste Nederlandstalige seksrobot: ze vraagt hoe je dag was, maar ook pikantere dingenZe is 1.63 meter, heeft lang bruin haar en een forse boezem. In veel opzichten lijkt Robin op andere seksrobots, maar toch is er iets bijzonders aan haar: voor zover bekend is ze de eerste van haar soort die Nederlands praat. En haar naam, dat is een verwijzing naar Bassie en Adriaan.
15/09 20u45  Francken wil plaatsgebrek voor transmigranten snel aanpakken en vraagt extra tijdelijk opvangcentrumStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil tijdelijk een bijkomend gesloten centrum voor de opvang van transmigranten. Dat zegt hij zaterdag in het Journaal van de VRT. Hij gaat dat vrijdag concreet voorstellen aan de regering.
15/09 20u45  Orkaan Florence laat geen spaan heel van tankstationDe krachtige orkaan Florence is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm, maar eiste inmiddels al minstens vijf slachtoffers in de Amerikaanse staat North Carolina. Toen de orkaan door de stad Wilmington raasde, vond Florence een tankstation op haar pad. Na de doortocht van de tropische cycloon bleef er van het van het pompstation echter niet veel over, zoals bovenstaande beelden bewijzen.
15/09 20u45  Paus vraagt Siciliaanse maffiosi om leven te beteren en zich te bekerenPaus Franciscus richtte zich zaterdag tijdens zijn preek in Palermo tot de “mannen en vrouwen” van de maffia en vroeg om hun gewelddadig en crimineel leven achter zich te laten. Hij voegde eraan toe dat een leven in de maffia niet kan worden gecombineerd met het Christendom, hoewel veel maffiosi eucharistievieringen bijwonen.
15/09 20u15  Chelsea-coach is na sterke start lyrisch over “unieke” Hazard, die verrast met opmerkelijke uitspraak over ploegmaatChelsea won op de vijfde speeldag in de Premier League met 4-1 van Cardiff City. Na een valse start zette Eden Hazard orde op zaken met een hattrick. Na afloop was coach Maurizio Sarri dan ook lyrisch over zijn sterspeler.
15/09 20u15  Standard en Charleroi houden elkaar in evenwicht in Waalse derby die enkel in slotfase kan bekorenGeen winnaar in het Waals onderonsje tussen Standard en Charleroi. Veel fysiek spel en weinig doelkansen ondanks een boeiend slot, tot zover de negentig minuten tussen de twee tenoren ten zuiden van de taalgrens.
15/09 20u00  Straffe statistieken voor Romelu Lukaku en Eden Hazard, maar ook Liverpool is indrukwekkend bezigEden Hazard scoorde vandaag een hattrick voor Chelsea, dat met 4-1 won van Cardiff. Romelu Lukaku speelt momenteel met Manchester United op het veld van Watford en opende de score voor de Red Devils. En Liverpool won met 1-2 van Tottenham. Hier komen enkele straffe cijfers.
15/09 19u45  Het enige dorp in Vlaanderen waar de inwoners niet moeten gaan stemmenOveral in Vlaanderen wordt er op 14 oktober een nieuwe gemeenteraad gekozen. Overal, behalve in één dorpje. En wie denkt dat de huidige burgemeester een gat in de lucht springt bij dat schrijnende gebrek aan oppositie, komt bedrogen uit. “Ik vind het een vervelende situatie.”
15/09 19u15  Schutter (16) op Nederlandse school net over de grens was “bezeten” door wapens: “Dat gaat je niet in de koude kleren zitten”De 16-jarige jongen die vrijdag schoten loste in een school in Roermond, was al jarenlang zeer geïnteresseerd in wapens. Al vanaf groep vier van de basisschool maakte hij tekeningen van wapens. Toch was het incident voor de school “een donderslag bij heldere hemel”. De jongen mag niet meer terug naar de school.
15/09 19u00  Crombez (SP.A): “Op meerdere plaatsen uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten, onder wie criminelen”Niet alleen in het gesloten centrum van Merksplas zijn asielzoekers zonder papieren vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten, ook in Brugge en Vottem (Luik) is dat gebeurd. Dat stelt John Crombez. Volgens de SP.A-voorzitter zitten er bovendien criminelen in die groep.
15/09 18u45  Vernietigende tyfoon Mangkhut raast over Filipijnen: zeker 13 dodenMinstens dertien mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van tyfoon Mangkhut, zo hebben functionarissen gemeld.
15/09 18u45  “Een raadsel uit de diepte”: aangespoelde walvis is niet wat hij lijktDe inwoners van de Spaanse hoofdstad Madrid waren verbijsterd toen ze een vijftien meter lange aangespoelde potvis ontdekten toen ze vrijdagochtend wakker werden. Het dier leek erin geslaagd te zijn in de rivier te verzeilen en te strandden bij de oudste brug van de stad, maar al snel bleek dat er iets anders aan de hand was. Een Belgisch kunstcollectief had de hyperrealistische replica in het water neergepoot om aandacht te eisen voor het milieu.
15/09 18u45  Café-uitbater steekt klant in het hart en slaat op de vlucht: slachtoffer overledenDe politie en het parket zijn op zoek naar de uitbater van het café Les Dsiettes in Vitrival, een deelgemeente van Fosses-la-Ville (provincie Namen). De persoon wordt ervan verdacht een dodelijke messteek te hebben toegebracht aan een man in zijn café, zo meldt het parket van Namen zaterdag.
15/09 18u15  Eden Hazard is niet te stoppen: Rode Duivel trapt Chelsea naar de zege met hattrickEr is op dit moment niets te doen aan Eden Hazard. De Rode Duivel is in bloedvorm en dat bewees hij met een hattrick tegen Cardiff. Zo leidde hij Chelsea naar een 4-1-zege tegen Cardiff City.
15/09 18u15  Vuelta: De Gendt stelt bergtrui veilig, Yates wint zijn eerste grote ronde, dagzege alweer voor Quick StepThomas De Gendt is de eerste Belg na Lucien Van Impe die de bergtrui wint in een grote ronde. De renner van Lotto-Soudal sprokkelde in de korte maar nijdige bergetappe doorheen Andorra voldoende punten om zijn overgebleven belagers - Mollema en Ben King - af te houden. De eindzege is voor Simon Yates, Mas en Lopez Rodriguez mogen na een laatste offensief morgen in Madrid mee op het podium. Mas won ook de etappe.
15/09 18u00  Man probeert meisje aan te randen tijdens turnles in LierIn Lier heeft een man vrijdag geprobeerd een minderjarige leerlinge van het Sint-Ursula proberen aan te randen tijdens een turnles aan het stadspark. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.
15/09 17u30  Zeven jaar na verdwijning van Belgische vrouw lijkt waarheid eindelijk aan het licht te komenZeven jaar nadat de Belgisch-Amerikaanse Sylviane Finck Lozada verdween in het Amerikaanse Baton Rouge lijkt de waarheid boven te komen drijven. Gewapend met een verpletterende bewijslast heeft de lokale politie een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Oscar Lozada, haar echtgenoot.
15/09 17u30  Ze hebben zes kinderen én toch zetten Olivier en Natacha hun enige auto te koop: “Acht maanden over nagedacht”Tijdens autoloze zondag is een groot deel van de Kortrijkse binnenstad autovrij. Voor het gezin van Natacha en Olivier is dat geen ramp. Zij besloten onlangs om hun wagen van de hand te doen. “De beslissing is doordacht genomen”, zegt Natacha Jaumain.
15/09 17u15  Paniek in Australië: in het hele land naalden gevonden in aardbeienIn Australië is er een klopjacht geopend op de persoon of personen die naalden verstopt/verstoppen in aardbeien uit de supermarkt. Inmiddels werden aardbeien van zekers zes merken op deze levensgevaarlijke wijze gesaboteerd. Er is een beloning van 100.000 Australische dollar (ruim 60.000 euro) uitgeloofd voor de gouden tip.
15/09 17u00  Steven redde 2 kindjes van verdrinking in zwembad van hotel, nu wil hij schadevergoeding: “Mijn vakantie is verpest”De 32-jarige Steven Tartt aarzelde geen moment om het zwembad in te duiken toen hij zag dat twee kinderen in de problemen gekomen waren. Hij uitte naderhand meteen kritiek op de redder die volgens hem zijn job niet deed en wil nu een schadevergoeding krijgen omdat het hele incident zijn hele vakantie verpest zou hebben.
15/09 16u45  Lily Allen schuwt niets in nieuw boek: “Ik kon voelen hoe hij zijn naakte lichaam tegen mij aan drukte”Het nieuwe boek van zangeres Lily Allen laat niets onbesproken. De popster schrijft hoe Coldplay-frontman Chris Martin haar probeerde te redden van haar drugsverslaving, hoe moeilijk ze het had om haar moederschap te aanvaarden en over die ene platenbons die zich aan haar wilde vergrijpen.
15/09 16u45  Jongen ontdekt nét iets te laat dat hij allergisch is voor haarverfJe haar verven, er zijn steevast verschillende manieren waarop dat fout kan aflopen. Deze jongen heeft wellicht toch de hoofdvogel afgeschoten: hij bleek allergisch te zijn voor de verf waardoor zijn hoofd opzwol en zijn hoofdhuid vuurrood werd. Gelukkig kon hij er nog mee lachen.
15/09 16u30  Thomas Cook stelt zich vragen bij officiële doodsoorzaak van Brits koppel dat stierf in Egyptisch hotelEen acute voedselvergiftiging door een ‘poepinfectie’. Dat is de officiële doodsoorzaak van het Britse koppel dat enkele weken geleden dood werd aangetroffen in een hotel in het Egyptische Hurghada. Reisorganisator Thomas Cook zet daar zijn vraagtekens bij. “We willen een second opinion.”
15/09 16u30  Waarom staat er een 'Nonkel Obama' op de lijst van SP.A in Kortrijk?Niet alle verkiezingskandidaten kiezen voor een doorsnee affiche om stemmen te ronselen. Enkele creatieve politieke geesten willen hun verkiezingsborden opvrolijken door eens gek te doen en op de foto te gaan met een schaap of Baloe de Beer. Andere kandidaten kiezen dan weer voor een opvallende slogan of springen in het oog door een opmerkelijke naam. In Kortrijk kan er op ‘Nonkel Obama’ worden gestemd.
15/09 15u45  Kris Peeters heeft zijn buik vol van “belachelijke” aanvallen Bart De Wever: “Waarschijnlijk sterker dan hemzelf”Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) heeft meer dan genoeg van de persoonlijke aanvallen aan zijn adres van Bart De Wever (N-VA). De Antwerpse burgemeester haalde vrijdag opnieuw uit naar zijn CD&V-uitdager. “Ik hoop dat hij daar nu eindelijk eens mee ophoudt en over inhoud wil spreken”, reageerde Peeters tegen VTM Nieuws.
15/09 15u45  Bart Kaëll en Luc Appermont voor het eerst samen op de planken: “Zonder hem had ik nooit over mijn geaardheid gepraat”Ze zijn al veertig jaar een koppel, maar pas nu staan ze voor het eerst samen op de planken met een eigen show: Bart Kaëll en Luc Appermont Intiem. Het meest tot de verbeelding sprekende BV-koppel, dat ruim dertig jaar zijn relatie geheim wist te houden, geeft een zeldzame inkijk in zijn privéleven. Straks in Vlaamse culturele centra, nu al in onze krant. “Er is zo veel fake news over ons verspreid.”
15/09 15u45  Kate Moss heeft spijt van haar bekendste controversiële uitspraak'Nothing tastes as good as skinny feels' of 'Niets smaakt zo lekker als mager zijn voelt'. Het moet zowat de bekendste uitspraak van Kate Moss zijn. Ze liet die in 2009 optekenen in een interview met modevaklad WWD. Vandaag heeft ze echter spijt van die woorden.
15/09 15u30  Bart Kaëll en Luc Appermont voor het eerst samen op de planken: “Zonder Bart had ik nooit over mijn geaardheid gepraat”Ze zijn al veertig jaar een koppel, maar pas nu staan ze voor het eerst samen op de planken met een eigen show: Bart Kaëll en Luc Appermont Intiem. Het meest tot de verbeelding sprekende BV-koppel, dat ruim dertig jaar zijn relatie geheim wist te houden, geeft een zeldzame inkijk in zijn privéleven. Straks in Vlaamse culturele centra, nu al in onze krant. “Er is zo veel fake news over ons verspreid.”
15/09 14u45  99 piloten bij Air France verdienen meer dan onze premierDe Franse luchtvaartmaatschappij Air France betaalt 99 van haar piloten meer dan 300.000 euro per jaar. Dat blijkt uit een gelekt document dat de krant La Liberation kon inkijken. Een klein deel van die piloten verdient zelfs even veel als sommige directieleden.
15/09 14u45  Vrouw bevalt in rijdende wagen terwijl kinderen verbluft toekijkenEen moeder uit de Amerikaanse staat Texas beviel onlangs van haar vijfde kind op de passagiersstoel van een rijdende auto. Op de achterbank zaten haar kinderen, die in shock toekeken terwijl de moeder de baby met haar blote handen vastpakte terwijl ze schreeuwde van de pijn.
15/09 14u30  10 jaar na de bankencrisis: zijn onze centen nu wel veilig? Dit zeggen de expertsDe bankencrisis van 2008 ligt tien jaar achter ons, maar heeft de economie en de financiële wereld zo door elkaar geschud dat de gevolgen nog altijd voelbaar zijn. Onze banken zien er wel anders uit, maar werken ze ook anders? En hebben de bankiers en politici lessen geleerd? Experts geven toe dat er beterschap is. “Maar een nieuwe crash is vroeg of laat onvermijdelijk”.
15/09 14u30  Vrouw bevalt in rijdende wagen, terwijl kinderen verbluft toekijkenEen moeder uit de Amerikaanse staat Texas beviel onlangs van haar vijfde kind op de passagiersstoel van een rijdende auto. Op de achterbank zaten haar kinderen, die in shock toekeken terwijl de moeder de baby met haar blote handen vastpakte terwijl ze schreeuwde van de pijn.
15/09 14u30  Fietser (63) levensgevaarlijk gewond na aanrijding in Wommelgem: automobilist verblind door de zonOp het kruispunt van de Ternesselei en de Uilenbaan in Wommelgem is vanmiddag een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding met een auto.
15/09 14u00  Jonge vrouw springt uit raam op derde verdieping om te ontsnappen aan haar belagerEen jonge vrouw is afgelopen vrijdag in het Waalse Seraing van de derde verdieping gesprongen. Ze voelde zich in het nauw gedreven door een agressieve man en zag geen andere uitweg.
15/09 13u30  Bus maakt noodstop na aanrijding met auto in Antwerpen: meerdere passagiers gewondEen aantal passagiers van een bus die rond 12 uur over de Gemeentestraat richting stadscentrum reed, is lichtgewond geraakt bij een noodstop. De chauffeur moest zwaar in de remmen gaan, maar kon toch een aanrijding met een auto op de vrije bus- en trambaan niet vermijden.
15/09 13u15  Premier Michel wil overleg met Benelux en de bevolking over afschaffing van zomer- en winteruurCharles Michel (MR) wil samenzitten met Nederland en Luxemburg over de keuze tussen de zomer- en wintertijd. “Het zou absurd zijn als we allemaal een andere keuze maken”, zegt de premier zaterdag aan VRT NWS. Daarnaast zou Michel ook graag de bevolking raadplegen. De woordvoerder van de eerste minister bevestigt het nieuws.
15/09 13u00  Amerikaanse weerman worstelt met wind, maar twee voetgangers wandelen rustig voorbijTerwijl orkaan Florence door North Carolina in de VS raast, proberen weermannen en stormjagers zo dicht mogelijk bij het oog van de storm te komen, zonder zichzelf in gevaar te brengen. Een van die weermannen kon amper op zijn benen blijven staan door de storm, maar twee voetgangers hebben helemaal geen last van de wind.
15/09 12u00  Enkele seconden na het nemen van deze foto sloeg het noodlot toe voor Rachael (21)Samen met drie vriendinnen was Rachael Louise De Jong (21) aan het genieten van een frisse duik in de rivier Waikato in Nieuw-Zeeland. Om hun avonturen te delen op sociale media, wilden ze een “ultieme selfie” nemen. Maar enkele seconden later liep het gruwelijk mis.
15/09 12u00  Mysterieus bakje noedels is internethitDit is het bizarre moment waarop een potje noedels van een winkelier willekeurig de lucht in schoot. De beelden, die al miljoenen keren beken zijn, tonen de winkelier die de noedels op een glazen blad zet voordat hij zich omdraait om zijn computer te gebruiken. Plots wordt het bakje in de lucht gelanceerd, waardoor de winkelier verrast wordt.Online zijn de menigen over de oorzaak van de lancering verdeeld. Sommigen geloven dat het ‘paranormale activiteit’ was. Anderen suggereren dat de sprong veroorzaakt is doordat de man de hete kom op een sigarettenaansteker heeft geplaatst, die als gevolg van de hitte explodeerde.
15/09 11u30  Dader dreigde vrijuit te gaan voor verkrachting meisje (2), tot iemand zijn handen beter bekeekDe politie kende de identiteit van de man die ze op videobeelden een meisje van twee hadden zien verkrachten, maar omdat de man zelf nauwelijks in beeld kwam, wisten ze dat ze een jury niet 100 procent zouden kunnen overtuigen. Omdat ze bang waren dat de man vrijuit zou kunnen gaan, werd een expert in handen ingeschakeld, een van de enige lichaamsdelen van de man die wel te zien waren op de schokkende video.
15/09 11u15  Taxichauffeur schiet collega in de nek in hartje Brugge terwijl toeristen op achterbank zittenNabij de Markt in Brugge heeft vrijdagavond een schietincident plaatsgevonden. Dat bevestigt de Brugse politie. Het slachtoffer werd geraakt in de nek, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Er is sprake van drie verdachten, één van hen werd al opgepakt. Twee zijn nog steeds op de vlucht.
15/09 11u00  Schietincident tussen taxichauffeurs op Brugse markt: slachtoffer geraakt in de nekOp de Markt in Brugge heeft vrijdagavond een schietincident plaatsgevonden. Dat melden verschillende media en korpschef Dirk Van Nuffel bevestigt het zaterdagochtend. Het slachtoffer werd geraakt in de nek.
15/09 11u00  Gent is de meest leefbare stad van Vlaanderen en nummer één qua duurzame mobiliteitVan alle Belgische grootsteden scoort Gent het beste op het vlak van duurzame mobiliteit. Brussel en Antwerpen zitten de Arteveldestad op de hielen terwijl Luik en Charleroi ver achterop hinken. Dat blijkt uit een studie in opdracht van Greenpeace.
15/09 11u00  OPROEP. Hebt u ‘Mijn Strijd’ van Adolf Hitler gekocht?De Nederlandse vertaling van “Mein Kampf” blijkt een beststeller. Een week na heruitgave van Hilters propagandawerk werden al ruim 14.000 stuks verkocht. De uitgeverij werkt aan een vierde druk. Het Nieuwsblad is op zoek naar mensen die het boek kochten.
15/09 10u00  Model op catwalk bij Rihanna was niet alleen zwanger, ze was ook aan het bevallenTijdens de modeshow van Fenty in New York liepen twee zwangere modellen mee, al bleek achteraf dat Slick Woods weeën was beginnen te krijgen tijdens het evenement. Zonder het te willen, had Rihanna dus een primeur te pakken: de eerste catwalk ooit waarop een model effectief aan het bevallen was.
15/09 09u45  CLUBNIEUWS. Defensieve zorgen bij Anderlecht, Kumordzi vijf weken extra geschorstHein Vanhaezebrouck moet puzzelen tegen Genk. Zeker in de defensie van Anderlecht zijn er heel wat afwezigen. Het is afwachten wie de geschorste Ruslan Malinovskyi vervangt bij Genk. Bennard Kumordzi, middenvelder van KV Kortrijk, wordt dan weer vijf weken extra geschorst. Uw clubnieuws van de dag.
15/09 09u15  Vader van vier sterft na routineoperatie, kinderen moeten nu verder zonder oudersAlain Blaes (56) uit Mechelen, vader van vier, is vorige week overleden na een routineoperatie. Twee van zijn kinderen zitten met heel wat vragen en willen een klacht indienen tegen het ziekenhuis in Bonheiden. Twee jaar geleden verloren ze al hun moeder.
15/09 09u00  Florence afgezwakt tot tropische storm, maar eiste al vijf doden: moeder en baby overleden na vallende boomOrkaan Florence heeft in de Amerikaanse stad Wilmington, in de deelstaat North Carolina, al minstens vijf dodelijke slachtoffers geëist. Een vrouw en haar kind kwamen vrijdag om toen een vallende boom op hun woning terechtkwam. De vader van het kind werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm.
15/09 09u00  Mislukte beursgang van Belfius heeft stevig prijskaartje: tien miljoen euroDe voorbereidingen voor de beursgang van Belfius, die voorlopig niet doorgaat, hebben de belastingbetaler al zo’n 10 miljoen euro gekost. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
15/09 08u00  Patrick (51) kon zich Maserati en luxefeestjes permitteren door miljoenen aan parkeergeld te stelenHoewel Patrick R. (51) slechts een 'goed bediendeloon had', reed hij met een Maserati, gaf hij luxefeesten en maakte hij luxueuze vakanties naar Ibiza. “Hij vertelde dat hij met een rijke vrouw getrouwd was', klonk het. Maar dat bleek een grote leugen.
15/09 07u45  Patrick (51) had “goed bediendeloon”, maar kon zich Maserati en luxefeestjes permitteren door parkeergeld te stelenEen voormalige directeur van een parkeerbedrijf heeft jarenlang zo veel parkeergeld gestolen dat het bedrijf nu in de rode cijfers zit. Terwijl de buit aanvankelijk op 2,5 miljoen euro werd geraamd, zou Patrick R. in werkelijkheid 4,6 miljoen euro hebben gestolen.
15/09 07u45  Onduidelijkheid over huwelijk Justin Bieber en Hailey BaldwinJustin Bieber zou donderdag getrouwd zijn met zijn verloofde Hailey Baldwin, aldus People Magazine. Bij showbizzsite TMZ ontkent Baldwin de geruchten. Op recente foto's van het koppel zijn overigens geen trouwringen te zien.
15/09 07u30  Belgische toerist dood teruggevonden in VS, onderzoek gestartEen Belgische toerist is afgelopen woensdag dood aangetroffen in het domein van het Amerikaanse White Sands National Monument, New Mexico. De lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart. De woordvoerder van het park noemt het “een prachtige, maar dodelijke plek”.
15/09 07u00  Schietincident tussen taxichauffeurs op Brugse marktOp de Markt in Brugge heeft zaterdag kort voor middernacht een schietincident plaatsgevonden. Omstreeks 23.30 kregen twee rivaliserende taxichauffeurs het aan de stok met elkaar. Daar zou ook een schot gelost zijn. Dat melden VRT en Het Laatste Nieuws.
15/09 06u45  Bpost komt meer dan driehonderd postbodes tekort: bedeling loopt mankBpost komt ruim 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio’s al maanden spaak loopt, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
15/09 06u45  Adolf Hitlers ‘Mijn Strijd’ is een bestseller: “We promoten het nochtans niet”Na een week staat ‘Mijn Strijd’, de ­Nederlandse vertaling van ‘Mein Kampf’, op de tweede plaats in de non-fictie bestsellerlijst. De uitgever verkocht al 14.000 exemplaren en werkt aan een vierde druk. Hitlers propagandawerk – kostprijs: 50 euro – doet het zo beter dan een internationale bestseller over katten. “We promoten het nochtans niet”, zeggen boekenverkopers.
15/09 03u15  Zestig uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten: “Zo draaien we toch gewoon in rondjes?”Dinsdag heeft het Centrum voor Illegalen in Merksplas 60 uitgeprocedeerde asielzoekers zomaar vrijgelaten. “De illegalen werden opgehaald door familie of namen de trein naar de kust”, zegt de burgemeester van Merksplas. De vrijgekomen plaatsen zouden meteen ingenomen zijn door opgepakte transmigranten. “Je kan je afvragen wat daarvan het nut is. We draaien in rondjes, lijkt me.”
15/09 03u15  Twee uur slaap per dag, drie pakjes sigaretten en een onstilbare seksdrift: de maniak in Jan FabreHij is nog even rusteloos en slapeloos als toen hij een kind was. Hij choqueert nog even graag als toen hij op de academie zat. Jan Fabre: van ­hyperkinetisch joch over meester-provocateur tot lieveling van het ­paleis. Door koningin Paola zelf op het voetstuk gezet waar hij deze week is afgedonderd. “Ik wil dat al mijn ­acteurs verliefd zijn op mij.”
15/09 03u15  Kevin De Bruyne staat eindelijk weer op het veld: “Hij gaat goed vooruit”Goed nieuws over Kevin De Bruyne. De Rode Duivel die midden augustus een knieblessure opliep, is alweer op het trainingsveld verschenen, weliswaar voor de eerste voorzichtige individuele oefeningen. “Hij gaat goed vooruit”, bevestigde Manchester City-trainer Pep Guardiola tevreden. De Belgische fans mogen er vanuit gaan dat ze hun held dit kalenderjaar nog aan het werk zien bij de Rode Duivels. Michael Van Damme
15/09 03u15  Adolf Hitler verkoopt beter dan Lieve BlancquaertNa een week staat ‘Mijn Strijd’, de ­Nederlandse vertaling van ‘Mein Kampf’, op de tweede plaats in de non-fictie bestsellerlijst. De uitgever verkocht al 14.000 exemplaren en werkt aan een vierde druk. Hitlers propagandawerk – kostprijs: 50 euro – doet het zo beter dan een internationale bestseller over katten. “We promoten het nochtans niet”, zeggen boekenverkopers.
15/09 03u15  Binnenkort plakken we een pleister tegen de griepBinnenkort wordt het griepvaccin wellicht niet langer toegediend met een spuit. Amerikaanse wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld dat je zelf in pleistervorm aanbrengt op de huid.
15/09 03u15  Gentse proffen kiezen voor omgekeerde aanpak: meteen allerzwaarste medicatie bij reumaDrie Gentse profs zijn erin geslaagd om een groep reumapatiënten in zes maanden tijd te verlossen van alle miserie. “Een leven van pijn en pillen is me godzijdank bespaard gebleven”, zegt ingenieur Maarten (32). Het geheim van de profs: ze dienen meteen de allersterkste en duurste medicatie toe.
15/09 03u15  Illegaal de haven binnengedrongen? Geen probleem ... als je de juiste rechter treftDe Brugse onderzoeksrechters zitten in de aanpak van trans­migranten die de haven binnendringen niet op dezelfde lijn. Slechts één van de vier vindt dat hardleerse havenindringers in de gevangenis horen. De andere drie weigeren princi­pieel om ze naar de cel te sturen en laten ze telkens weer gaan.
15/09 03u15  Orange moet reclame aanpassen: “Te gezinsonvriendelijk”U hebt de tv-spot van telecombedrijf Orange misschien wel gezien. Vader en moeder zitten gezellig op de bank, tot zoonlief om zijn ­ouders roept. In plaats van zich om hun kind te bekommeren, doen de ouders alsof ze druk aan het bellen zijn (foto onder).
15/09 03u15  Op setbezoek op de duikboot van Torpedo: “Je kunt het niet permitteren een hele dag kotsend over de reling te hangen”Een échte duikboot, in een échte zee. Alleen dat ontbrak er nog aan om het huzarenstuk van de nieuwe Vlaamse film Torpedo rond te maken. En die kers is afgelopen week op de taart gezet in Malta. Vandaag draaien Koen De Bouw & co. de laatste scènes op een duikboot in een baai van het Middellandse Zee-eilandje. “Het was slopend”, zeggen de acteurs in koor. “Maar het ziet er schitterend uit.”
15/09 03u15  Waarom Obama plots breekt met een aloude traditie en niet iedereen daar even blij mee isIn de coulissen is Barack Obama sinds zijn vertrek uit het Witte Huis altijd bezig gebleven met politiek. Maar op een kleine twee maanden van de tussentijdse Congresverkiezingen heeft hij zijn plaats in de schijnwerpers weer ingenomen om de Democratische kandidaten te steunen. Daarbij schuwt hij de aanvallen op de huidige president niet. Een breuk met de ongeschreven regel dat presidenten en ex-presidenten zich onthouden van kritiek op hun voorgangers of opvolgers.
15/09 03u15  Romelu Lukaku over zijn afscheid bij de Rode Duivels: “Veel waar ik niet van heb genoten”Romelu Lukaku is topschutter aller tijden bij de Rode Duivels, maar zijn relatie met de fans is niet altijd even positief geweest. Zo liet hij onlangs weten dat hij binnen twee jaar zou stoppen bij de nationale ploeg, ook al is hij er nog altijd maar 25. Bij Play Sports legde hij de situatie nog eens uit.
15/09 03u15  Wordt KV Kortrijk de eerste West-Vlaamse club met een nieuw stadion?De stad Kortrijk en de intercommunale Leiedal hebben vrijdag een masterplan voor een nieuw stadion voorgesteld. Voorzitter Allijns liet in zijn enthousiasme noteren dat het een droom zou zijn om als eerste West-Vlaamse club in een nieuw stadion te spelen, al zwakte hij die uitspraak later af.
14/09 23u45  Nationale ploeg Argentinië verdacht van smokkelArgentinië speelde afgelopen week twee vriendschappelijke wedstrijden op Amerikaanse bodem. Blijkbaar zagen een paar leden van de delegatie dat als een mooie kans om te gaan shoppen, want sommige dingen zijn nu eenmaal goedkoper in de States. Dat was buiten de waard gerekend: de Argentijnse douane nam alles in beslag.
14/09 23u15  Onze man ziet ondanks vlotte zege van Borussia Dortmund toch kansen voor Club in Champions LeagueHet zal beter moeten dan tegen Lokeren, maar Club Brugge is dinsdag niet kansloos. De ploeg van Axel Witsel – liefst 69 minuten op de bank – is verre van klaar. Uiteraard is het een Duitse topclub, maar er liggen in het eigen Jan Breydelstadion mogelijkheden voor de landskampioen. Ook al werd Frankfurt uiteindelijk vlot met 3-1 opzij gezet.
14/09 23u00  Bart De Wever haalt zwaar uit naar Kris Peeters in interview: “Ik vertrouw hem voor geen haar”In een uitgebreid interview in de Gazet van Antwerpen heeft N-VA kopstuk Bart De Wever het over de kiesstrijd in zijn stad, coalitievorming en het burgemeesterschap. Al haalt de Antwerpse burgemeester en partijvoorzitter ook fel uit naar Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
14/09 22u45  Club Brugge komt tegen Lokeren vrij met de schrik: strafschop in extra tijd beslist turbulente wedstrijdDinsdag mag Club Brugge aantreden in de Champions League maar het moest tegen Lokeren al erg diep gaan. De Waaslanders kwamen op de zevende speeldag al na enkele minuten op voorsprong in het Jan Breydelstadion en troffen voor rust ook nog twee keer de paal. De thuisploeg was in de tweede helft wel duidelijk de betere. Een doelpunt van Wesley werd door de VAR nog afgekeurd na een contact met Deschacht maar Poulain maakte op het uur dan toch gelijk: 1-1. De turbulente wedstrijd vol discussies werd uiteindelijk beslecht met een strafschop in de extra tijd: 2-1!
14/09 22u45  Dierenopvang razend op eigenaar die schaap wast met puur azijn: “Sorry voor de gruwelijke foto”Een schapenhouder uit Ninove is zwaar in de fout gegaan met de behandeling van een van zijn schapen voor de zogenaamde wolvlieg. Hij had het schaap gewassen met onverdunde azijn, waardoor het dier chemisch verbrand raakte. “We houden er ook rekening mee dat het nog kan sterven.”
14/09 22u00  250 betogers in Leuven tegen discriminatie, racisme en seksisme Schild & VriendenNaar aanleiding van de “Pano”-reportage over Schild & Vrienden hebben vrijdagavond in Leuven circa 250 personen betoogd tegen discriminatie, racisme en seksisme. De manifestanten trokken achter een grote spandoek met daarop de tekst “discriminatie” met een rode streep erdoor van het Martelarenplein naar de Grote Markt waar er toespraken werden gehouden en een minuut lang veel lawaai gemaakt om “discriminatie, racisme en seksisme” uit Leuven te schreeuwen.
14/09 22u00  Björn Soenens in zwaar getroffen gebied na orkaan Florence: “Nog nooit meegemaakt”Vrijdag is orkaan Florence langs de oostkust van de Verenigde Staten gepasseerd. New Bern, een stadje in North Carolina is erg zwaar getroffen. VRT-reporter Björn Soenens ging ter plaatse en was naar eigen zeggen erg onder de indruk. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, klonk het.
14/09 22u00  Coaches trappen ‘The Voice Kids’ op gang met spetterend optredenHet nieuwe seizoen van ‘The Voice Kids’ is begonnen en zoals de traditie het vraagt, bewijzen de coaches dan eerst hun eigen kunnen. En wie nog twijfelde aan het zangtalent van de meisjes van K3 of het rockgehalte van Laura Tesoro weet na dit spetterende optreden dat die twijfels volkomen onterecht waren.
14/09 21u45  VIDEO. Vandalen viseren opnieuw wijnranken Urbain Vandeurzen in LubbeekIn Linden bij Lubbeek hebben vandalen afgelopen nacht opnieuw toegeslagen op het wijndomein van ondernemer Urbain Vandeurzen. Ze vernielden er enkele rijen van een erg uitzonderlijke druifsoort. Ook vorig jaar kreeg de wijnbouwer al vandalen over de vloer.
14/09 21u30  Moeder en baby overleden door gevolgen orkaan FlorenceOrkaan Florence heeft in de Amerikaanse stad Wilmington, in de deelstaat North Carolina, eerste slachtoffers geëist. Een vrouw en haar kind kwamen vrijdag om toen een vallende boom op hun woning terechtkwam. Dat meldt de plaatselijke politie. De vader van het kind werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
14/09 21u30  “Justin Bieber is in het geheim getrouwd met Hailey Baldwin”Justin Bieber zou donderdag getrouwd zijn met zijn verloofde Hailey Baldwin. Dat meldt People Magazine. Het huwelijk zou hebben plaatsgevonden zonder andere aanwezigen dan Bieber en Baldwin, maar een groot feest voor vrienden en familie zou nog op til zijn.
14/09 21u30  Fans van Club Brugge klagen over stank in eigen stadion en viseren Paul Gheysen van GhelamcoVoor de wedstrijd tegen Lokeren werden enkele spandoeken ontrold door supporters van Club Brugge die het getalm rond het nieuwe stadion niet langer kunnen aanzien. Onder de leuzen ‘stop de Gheyseling’ (een verwijzing naar Paul Gheysen van Ghelamco) en ‘stank Breydel’ wilde de protestgroep de lamentabele staat van het Jan Breydelstadion aanklagen.
14/09 21u00  Jongen (11) loopt zware verwondingen op bij ‘Roundabout Challenge’: “Schade die we enkel bij piloten en astronauten zien”De Britse Tyler Broome (11) heeft zware verwondingen opgelopen nadat enkele oudere jongeren hem gedwongen hadden om de ‘roundabout challenge’ te ondergaan. Daarbij wordt een draaimolen voor kinderen met het wiel van een motor aangedreven zodat veel hogere snelheden gehaald kunnen worden. De dokters hadden dit soort schade enkel gezien bij piloten en astronauten.
14/09 20u30  Tram ontspoord na aanrijding met bestelwagen in KoekelbergIn Koekelberg is vrijdagavond een tram van lijn 19 ontspoord na een aanrijding met een bestelwagen. Dat meldt de MIVB.
14/09 20u30  Axel Witsel start verrassend op de bank bij Borussia DortmundAxel Witsel startte verrassend op de bank bij Borussia Dortmund op de derde speeldag in De Bundesliga. De Borussen hebben vier punten en ontvangen Eintracht Frankfurt, dat al één keer kon winnen.
14/09 20u30  Philippe De Backer (Open Vld) haalt uit naar N-VA: “Geen nood aan burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek”De Antwerpse Open Vld heeft vrijdagavond de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgetrapt op het Eilandje. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Philippe De Backer haalde, zonder hem bij naam te noemen, opnieuw uit naar huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We hebben geen nood aan een burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek”, zei hij. “Maar wel aan een burgemeester die ervoor zorgt dat iederéén zich thuis kan voelen in de stad.”
14/09 20u15  Wouter Beke blikt terug op desastreuze campagneweek:“Ik heb soms te doen met Kris Peeters”De drive van CD&V richting 14 oktober kreeg afgelopen week een serieuze knauw. Op het federale niveau werd de voorgestelde vergoeding voor de Arco-coöperanten nog maar eens op de lange baan geschoven omdat Belfius voorlopig niet naar de beurs gaat. En in Antwerpen bracht een heroïnesmokkelende kandidaat de geplaagde lijsttrekker Kris Peeters opnieuw in moeilijke papieren. Voorzitter Wouter Beke meet vanop het partijhoofdkwartier de schade op en zucht: “Dit had elke partij kunnen overkomen.”
14/09 20u15  Briefschrijvers hoopten “constructief gesprek” op te starten over problematiek bij Jan FabreDe ondertekenaars van de open brief over Jan Fabre reageren vrijdagavond kort op de “commotie” die ontstaan is. Ze hoopten met de brief “een constructief en open gesprek op te starten omtrent de problematiek in de cultuur- en mediasector en daarbuiten”, zo zeggen ze in een mededeling na de reactie van Jan Fabre en het gezelschap Troubleyn.
14/09 19u45  TUI-vlucht moet na birdstrike noodlanding maken op ZaventemTijdens de TUI-vlucht Oostende-Palma-Ibiza vanavond is een vogel in een vliegtuigmotor gevlogen. Daardoor moest het toestel een noodlanding maken op Zaventem. De passagiers kunnen daar overstappen op een kleiner vliegtuig.
14/09 19u15  Tweede flitsmarathon tegen zwerfvuil en sluikstorten gaat maandag van startVan maandag 17 tot en met zondag 23 september vindt voor het tweede jaar op rij de Vlaamse Handhavingsweek plaats. Politieagenten, GAS-ambtenaren, stads- en gemeenschapswachten, wegenwachters en bos- en veldwachters trekken een week lang de straat op om extra controles uit te voeren op sluikstort en zwerfvuil.
14/09 19u15  Trouwtrend: zeg eens “ja” in een jasjeAls je in het najaar trouwt, zijn de temperaturen lager dan in het hoogseizoen. Maar vergeet bolero’s en co. De nieuwste trend op Instagram? Een gepersonaliseerd jasje in jeans of leer om geen kou te lijden en je grote dag tegelijk een vleugje rock-’n-roll mee te geven.
14/09 18u15  Zwaar verstoord treinverkeer rond Brussel door jonge spoorlopersDe avondspits van de treinen loopt helemaal in het honderd. Dat komt door een drietal jongeren die tussen Brussel-Noord en Schaarbeek op de sporen liepen. “De slechtste plaats op het slechtste moment”, zegt Frédéric Petit van Infrabel.
14/09 18u15  ‘Racistische’ folkloristische stoet afgelast na bedreigingenDe inwoners van Deux-Acren, een dorp vlak bij de taalgrens nabij Geraardsbergen, zijn gechoqueerd. De traditionele folkloristische stoet ‘La Grande Sortie des Nègres’ (de uittocht van de negers, nvdr.) is afgelast na bedreigingen. De stoet, die al meer dan dertig jaar bestaat, is plots “te racistisch” verklaard.
14/09 18u15  Zes mythes over seks die experts de wereld uit willen helpenPijn bij het vrijen is normaal, het is maar seks als er penetratie aan te pas komt en vooral de man moét klaarkomen. Het zijn maar enkele van de mythes rond seks die Sensoa, het expertisecentrum voor seksuele gezondheid, met een nieuwe campagne de wereld wil uithelpen. Want ja, dat is nog altijd nodig, aldus experts.
14/09 18u00  Zware treinhinder in volle avondspits door spoorlopersHet treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek is sinds 17.00 uur onderbroken door personen op de sporen.
14/09 18u00  3D-simulatie toont hoe erg orkaan Florence zal toeslaan: “Dit is gewoon eng”Orkaan Florence heeft vrijdag haar intrede gedaan aan de oostkust van de Verenigde Staten. Dat de orkaan aan wal zou komen, wisten we al langer te vertellen, maar dit weerbericht speelde er donderdag erg handig op in. Aan de hand van een 3D simulatie werd er getoond hoe erg de overstromingen zouden zijn.
14/09 18u00  Liggen Nederland en België vanaf volgend jaar in een andere tijdzone?De Europese Commissie hoopt dat de lidstaten en het Europees Parlement voor het einde van het jaar een akkoord kunnen bereiken over de afschaffing van de halfjaarlijkse switch tussen zomer- en wintertijd. Dat heeft eurocommissaris voor Transport Violeta Bulc vrijdag gezegd.
14/09 18u00  Paniek in Europa over de varkenspest. Dit moet u erover wetenEen groot deel van Europa vecht al maanden tegen de varkenspest. En nu duikt de enorm besmettelijke ziekte ook bij ons op. In Etalle (Luxemburg) zijn drie everzwijnen eraan bezweken. Ook in 1985 waarde al eens een varkenspestepidemie door Vlaanderen. Toen zijn 30.000 varkens geslacht. Dat gebeurt nu niet. Waarom niet? Dit moet uw weten over de varkenspest.
14/09 18u00  Mee in één minuut: misplaatste speeltuin, schietpartij en stress voor TrumpHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
14/09 17u45  Simon Yates kan eindzege in Vuelta al ruiken na demonstratie, Thibaut Pinot mag etappe winnenThibaut Pinot heeft de negentiende etappe in de Vuelta gewonnen, of beter gezegd mogen winnen. Na 154,4 dolle kilometers van Lerida naar Andorra kwam hij als eerste boven op de Coll de la Rabassa maar vooral Simon Yates maakte indruk bergop en werd tweede, waardoor hij nog wat steviger aan de leiding komt en de eindzege al kan ruiken. Thomas De Gendt moest vandaag bergop al snel de rol lossen maar behoudt zijn bergtrui. De Vuelta eindigt zondag, morgen wacht echter nog een loodzware etappe met zes cols waarin pas de definitieve beslissing voor de eindzege en het bergklassement zal vallen.
14/09 17u45  Vlaams Belanger vervolgd voor smaad aan politie en racisme na ongeval onder invloed van alcohol en drugsKortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste is vrijdag opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeersongeval was de man bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs. De lokale afdeling van Vlaams Belang weert de man van de lijst voor de verkiezingen. Het parket van Ieper zal hem dagvaarden in snelrecht.
14/09 17u15  Dubbel zo groot als Florence en veel krachtiger: de ergste storm van het jaar stevent af op de FilipijnenWaar orkaan Florence, die op dit moment net aan land gekomen is in de Verenigde Staten, een orkaan van categorie 2 is, raast er eentje af op de Filipijnen die nauwelijks moet onderdoen voor een van categorie 5. Supertyfoon Mangkhut dreigt enorm veel schade aan te richten in een land dat door de moesson en eerdere stormen al op zijn tandvlees zit.
14/09 17u15  Oostkust VS maakt zich op voor naderende ramp door orkaan Florence: “Het ergste moet nog komen”Orkaan Florence is vrijdag aan land gekomen aan de oostkust van de Verenigde Staten. De voorbije uren hadden North- en South Carolina al te maken met uitlopers van de orkaan. Op sommige plaatsen staan al gebieden onder water en ook de stroom is er al uitgevallen.
14/09 17u00  Paul Manafort, gewezen campagnemanager van Trump, pleit schuldig aan samenzwering tegen de Verenigde StatenPaul Manafort, de gewezen campagnemanager van de Amerikaanse president Donald Trump, zal schuldig pleiten aan twee aanklachten, dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vandaag in de openbaarheid kwamen. Dat is mogelijk slecht nieuws voor Trump in het kader van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
14/09 17u00  Organisatie met de handen in het haar: zeventig (70!) kandidaten sturen hun kat naar preselectie modellenwedstrijdDe jaarlijkse verkiezing van een mannequin en fotomodel tijdens de Jaarbeurs heeft haar dieptepunt bereikt. Dat vinden ook de organisatoren, nadat van de ruim negentig ingeschreven kandidaten maar 21 zijn komen opdagen voor de preselectie.
14/09 16u45  Het wordt Trump heet onder de voeten: ex-campagnemanager Manafort pleit schuldig aan samenzwering tegen de Verenigde StatenPaul Manafort, de voormalige campagnemanager van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft schuldig gepleit aan twee aanklachten, en sluit zo een deal met speciaal aanklager Robert Mueller. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vandaag bekendraakten. Dat is slecht nieuws voor Trump, die na zijn voormalige advocaat Michael Cohen nu een tweede ex-werknemer ziet meewerken met het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
14/09 16u45  Mysterie rond vermiste computerexpert die gelinkt wordt aan WikiLeaks: wat is er gebeurd met Arjen?Wat is er gebeurd met Arjen Kamphuis? De Nederlander is al enkele weken vermist. Dat hij gelinkt wordt aan WikiLeaks doet het mysterie rond zijn verdwijning groeien: werd hij ontvoerd of vermoord omdat hij te veel wist?
14/09 16u15  De kinderen keken maandenlang uit naar hun speelpleintje, tot het plots 20 kilometer verderop werd gebouwdDe hele vakantie lang keken de kinderen van een nieuwe wijk in het West-Vlaamse Anzegem uit naar hun nieuwe speelpleintje. Het kwam maar niet. Nu blijk dat de speeltuigen in Deinze zijn geplaatst. 20 kilometer verderop. Foutje van promotor Hyboma, die op de twee plaatsen bouwt.
14/09 16u15  Al vierde Lottomiljonair in zelfde tankstationEen Lottospeler heeft in het Oost-Vlaamse dorpje Massemen meer twee miljoen euro gewonnen bij de trekking van 22 augustus. Daarmee is de man de vijfde Lottomiljonair dit jaar in Oost-Vlaanderen. “Het is bovendien al de vierde keer dat in het tankstation Wynants Shop aan de Massemsesteenweg de jackpot gewonnen werd,” vertelt Caroline Vangoidsenhoven van de Nationale Loterij. “In de 18 jaar dat Marc Pauwels het benzinestation uitbaat, werd daar al vier keer de Lottojackpot gewonnen. Nooit eerder was het bedrag zo hoog. De winnaar is deze keer een gepensioneerde man uit Oost-Vlaanderen. Na het bijtanken van zijn wagen besloot hij nog vlug een formuliertje te kopen bij benzinestation. Hij speelde met zijn eigen cijfers en het geluk lachte hem toe.”
14/09 16u00  Dokwerker komt om het leven bij arbeidsongeval in Antwerpse havenBij Zuidnatie in de Antwerpse haven aan het Churchilldok is vrijdag een havenarbeider om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Hij werd bedolven door enkele zware buizen.
14/09 16u00  Orkaan Florence bereikt oostkust VS: half miljoen mensen zonder stroom, tankstation weggewaaidOrkaan Florence is vrijdag aan land gekomen aan de oostkust van de Verenigde Staten. De voorbije uren hadden North- en South Carolina al te maken met uitlopers van de orkaan. Op sommige plaatsen staan al gebieden onder water en ook de stroom is er al uitgevallen.
14/09 16u00  Ondanks blessure wel goed nieuws voor Steven Defour bij BurnleyHij mag dan al meer dan een half jaar aan de kant staan met een zware knieblessure, vrijdag volgde er wel goed nieuws voor Steven Defour. Zijn club Burnley licht de optie in het contract van de Belgische middenvelder met een jaar, waardoor Defour vastligt tot 2020.
14/09 15u45  Snel sterker worden? “Dertien minuten trainen is voldoende”Je hoeft maar dertien minuten te trainen om je lichaam sterker te maken, schrijven wetenschappers in een nieuwe studie. Goed nieuws voor wie een kantoorjob en weinig tijd heeft, dus. Al is er wel een ‘maar’ aan het verhaal.
14/09 15u45  Motorrijder negeert stoplicht en wordt aangereden door treinHet treinverkeer tussen Brussel en Denderleeuw is vrijdagnamiddag onderbroken na een zwaar ongeval met een motorrijder op een overweg in Sint-Agatha-Berchem. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.
14/09 15u45  Jolien Verschueren heeft nog lange chemobehandeling voor de boeg: “Starten in een B-cross, dat zou al een grote overwinning zijn”Zondag start het veldritseizoen in Geraardsbergen ook voor de vrouwelijke toppers. Zonder Jolien Verschueren die nog altijd herstellende is van een hersentumor. “Maar ik durf positief vooruit te kijken” klinkt het strijdvaardig.
14/09 15u30  Guardiola ontkent verhaal over opstapclausule De BruyneDe knieblessure van Kevin De Bruyne evolueert gunstig. Dat zegt Pep Guardiola, zijn coach bij Manchester City.
14/09 15u30  Dorpscentrum opgeschrikt door opmerkelijk tafereel: transmigranten springen uit venstertje van politiebusIn het centrum van Rijkevorsel zijn woensdag twee transmigranten ontsnapt uit een bus van de federale politie. Een bewakingscamera legde het opmerkelijke tafereel vast. De mannen sprongen uit een venstertje achteraan de bus en gingen vliegensvlug op de loop, achternagezeten door de agenten. Eén van de twee mannen is vrijwel meteen opnieuw ingerekend door de politie. De tweede is nog altijd voortvluchtig.
14/09 15u30  Schietpartij in Nederlandse school net over grens: 16-jarige leerling opgepakt met bijl, twee messen en drie vuurwapensEen zestienjarige jongen heeft vrijdagochtend een aantal schoten gelost bij en in een school in Roermond, in het zuidoosten van Nederland. De politie kon de jongeman snel overmeesteren, hij bleek maar liefst vijf wapens bij zich te hebben.
14/09 15u15  Schietpartij in Nederlandse school net over grens: 16-jarige leerling opgepakt met drie vuurwapens, bijl en twee messenEen zestienjarige jongen heeft vrijdagochtend een aantal schoten gelost bij en in een school in Roermond, in het zuidoosten van Nederland. De politie kon de jongeman snel overmeesteren, hij bleek maar liefst zes wapens bij zich te hebben.
14/09 15u00  Oeps, speelplein voor Anzegem staat 20 kilometer verder ... in DeinzeDe hele vakantie lang keken de kinderen van een nieuwe wijk in het West-Vlaamse Anzegem uit naar hun nieuwe speelpleintje. Het kwam maar niet. Nu blijk dat de speeltuigen in Deinze zijn geplaatst. 20 kilometer verderop. Foutje van promotor Hyboma, die op de twee plaatsen bouwt.
14/09 15u00  Kortrijkse politicus opnieuw over de schreef tegen politie na ongeval onder invloed van alcohol en drugsKortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste is vrijdag opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeersongeval was de man bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs. De lokale afdeling van Vlaams Belang weert de man van de lijst voor de verkiezingen.
14/09 15u00  Noorse burgemeester overvallen in BrusselEen burgemeester van een Noorse gemeente is woensdagnacht het slachtoffer geworden van een overval in het centrum van Brussel. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De overvallers probeerden hem te dwingen geld af te halen maar de man kon ontsnappen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.
14/09 14u45  Knokke-Heist blijft strijden tegen proefeiland: animatiefilmpje waarschuwt voor “binnenvaart vlak voor de kust, stranden besmeurd met slib en afval, en kanaal zonder golven”Na een grootschalige petitie en een actiegroep is er nu ook een animatiefilmpje dat de komst van een proefeiland voor de kust van Knokke-Heist moet bestrijden. Het filmpje waarschuwt voor de gevolgen van een eiland 1 kilometer ver in zee.
14/09 14u45  Coaching voor Serena? De Ideale Wereld laat de coach aan het woordSerena Williams greep afgelopen weekend naast haar zevende US Open-overwinning, nadat ze strafpunten had gekregen toen haar coach haar tegen de regels in aanwijzingen gaf. Seksisme, riep ze zelf. De Ideale Wereld gaf haar een “recht van antwoord”.
14/09 14u30  Hein Vanhaezebrouck moet puzzelen tegen “grote titelfavoriet” Genk: “Het is een match van extremen”Na de 1 op 6 tegen Club Brugge en Antwerp trekt Anderlecht morgen naar RC Genk voor de topper. Paars-wit is gehavend, zeker op defensief vlak. Vranjes is geschorst, Bornauw (enkel) is out en ook James Lawrence viel na een botsing uit op training. “We hebben een brede uitgebalanceerde kern en zullen die moeten oplossen”, aldus Vanhaezebrouck.
14/09 14u15  Maakt dertien minuten sporten je echt fit? En is het voldoende om te vermageren?Uitstekend nieuws voor wie liever geen uren zwoegt in de fitness: ook als je een paar keer per week slechts dertien minuten traint, heeft je lichaam er al voordeel van. Dat blijkt uit een nieuw maar kleinschalig onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Medicine & Science in Sports & Exercise. 'Dat klopt', klinkt het bij Energy Lab.
14/09 14u15  De vredespijp is gerookt: Smashing Pumpkins neemt plaat op in bijna volledige originele bezettingSmashing Pumpkins, de rockband die wereldberoemd werd in de jaren ‘90, heeft een nieuwe plaat opgenomen in de (bijna volledige) originele bezetting. Dat heeft de groep vrijdag bekendgemaakt, bijna 20 jaar nadat ze met een felle ruzie gesplit waren.
14/09 14u15  Dit vinden douaniers in reiskoffers: van ingewanden van een krokodil tot apenhoofdjesDouaniers haalden deze week op een luchthaven in Moskou twintig levende slangen uit de handbagage van een passagier die naar Düsseldorf wilde reizen. Maar hoe zit dat bij ons? Wat nam de douane op Brussels Airport dit jaar al in beslag? “Van ingewanden en poten van krokodillen tot apenhoofdjes, wij kijken nergens meer van op”, klikt het.
14/09 13u30  Door racisme in opspraak gekomen Kortrijkse politicus gaat opnieuw over de schreef tegen politieKortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste is vrijdag opgepakt door de politie van Ieper. Na een verkeersongeval was de man bijzonder agressief en maakte hij racistische opmerkingen tegenover een agent. Hij testte positief voor alcohol en drugs.
14/09 13u00  Guardiola onthult afkoopclausule van De Bruyne (en waar hij wil stoppen als coach): “Hij kan en doet alles”Pep Guardiola was deze week te gast bij Jorge Valdano op de Spaanse televisie. Hij sprak er over de club waar hij zijn trainerscarrière wil afsluiten en over… de afkoopclausule van Kevin De Bruyne.
14/09 12u45  Orkaan Florence bereikt oostkust VS: tienduizenden mensen zonder stroom, tankstation weggewaaidOrkaan Florence komt vandaag aan land aan de oostkust van de Verenigde Staten. Maar nu al hebben North- en South Carolina te maken met uitlopers van de orkaan. Op sommige plaatsen staan al gebieden onder water en ook de stroom is er al uitgevallen.
14/09 12u45  U mag voortaan maandelijks 1.000 euro onbelast bijverdienen met sportactiviteitenVanaf 1 januari wordt het maximumbedrag dat per maand onbelast bijverdiend kan worden opgetrokken tot 1.000 euro voor specifieke sportactiviteiten. Het jaarlijks bedrag blijft wel op maximaal 6.000 euro. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Sociale Zaken Maggie De Block.
14/09 12u45  Meer dan 700 klachten over Belpower: “Kans lijkt klein dat mensen hun geld nog zullen terugzien”De Ombudsdienst voor Energie heeft dit jaar al meer dan 700 klachten gekregen van klanten van energieleverancier Belpower. Het grootste deel daarvan zijn klachten van mensen die nog geld tegoed hebben van het bedrijf, dat in vereffening is gegaan. “De kans dat ze het verschuldigde bedrag volledig terugzien, is klein”, zegt ombudsman Eric Houtman.
14/09 12u30  Tine Embrechts: “Ik ben destijds gevraagd voor de rol van kabouter Kwebbel”Een opvallende onthulling donderdagavond op de boot van ‘Gert Late Night’. Gert Verhulst heeft destijds aan Tine Embrechts gevraagd of ze de rol van kabouter Kwebbel op zich wilde nemen. Embrechts zag dat niet zitten, dus verkleedde iedereen zich bij het ontbijt in een kabouter. Minister Sven Gatz incluis; hij trok het pak van Kabouter Lui aan.
14/09 12u15  Waar is de duurste Colruyt? Hoe meer concurrentie in de buurt, hoe goedkoperNaar de Colruyt voor een pot mayonaise? Dat kost je in de ene vestiging 1,45 euro, en elders maar 72 cent. Winkels en afhaalpunten stemmen hun prijzen af op de lokale concurrentie, om vast te houden aan de laagsteprijsgarantie. Dat blijkt uit een onderzoek van RetailDetail. Hoe meer andere warenhuizen zoals Lidl en Aldi in de buurt, hoe goedkoper.
14/09 12u15  Bieke (30) tot tranen toe bewogen bij reconstructie van drievoudige moord: “De confrontatie kwam heel hard aan”De jonge moeder die haar drie kinderen vermoordde, moest gistermiddag haarfijn tonen hoe ze dat precies deed. Ze was emotioneel, maar werkte volgens haar advocaat goed mee. “Ze heeft duidelijk getoond hoe alles gebeurd is”, zegt hij.
14/09 12u15  Zomerse week in aantocht: dinsdag tot 30 gradenVrijdagnamiddag ontstaan er enkele stapelwolken waaruit links en rechts een bui kan vallen. De maxima gaan van 16 à 17 graden in de Ardennen tot 18 à 20 graden elders. In het weekend krijgen we maxima rond 20 graden, gevolgd door nazomerweer vanaf maandag. Dat meldt het KMI.
14/09 12u00  Weggelopen Servisch gezin teruggevonden, advocaten hekelen “schandalige klopjacht”Het Servische gezin dat weggevlucht was uit een open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas, is teruggevonden door de lokale politie van Kruibeke. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ze worden nu opnieuw opgesloten in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel. Naast Francken pleit nu ook minister van Binnenlandse Zaken en partijgenoot Jan Jambon voor de zogenaamde ‘pauzeknop’ voor de wettelijke termijn voor opsluiting van gezinnen met kinderen.
14/09 11u45  Varkenspest vastgesteld in ons land: “Meteen everzwijnen in heel België afschieten om tikkende tijdbom te ontmantelen”Om snel het hoofd te kunnen bieden aan de uitbraak van Afrikaanse varkenspest onder everzwijnen vraagt het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) om zonder uitstel over te gaan tot een algemene afschot van everzwijnen op Belgisch grondgebied. “Alleen zo kan de uitbraak geïsoleerd en beperkt worden tot de zone waar de vaststelling van het virus gebeurde. Alleen zo kan de tikkende tijdbom ontmanteld worden. Er is geen andere optie mogelijk”, stelt het ABS vrijdag. Intussen stelt minister van Volksgezondheid Maggie De Block gerust: er is tot nu toe geen gevaar voor de volksgezondheid.
14/09 11u30  Man wordt aan schandpaal genageld na diefstal van scootmobiel, maar de waarheid blijkt helemaal andersDe Nederlander die woensdag publiekelijk aan de schandpaal genageld werd omdat hij in een door de politie gedeelde video een scootmobiel stal, is kwaad. “De grond zakte onder mijn voeten weg toen ik de beelden zag”, zegt René Sieben aan De Telegraaf. “Ik deed gewoon mijn werk.” Het blijkt allemaal een pijnlijk misverstand.
14/09 11u30  Model Chrissy Teigen at placenta op na bevalling: “Hier is dat heel normaal, we grillen het zelfs op de barbecue”Het Amerikaanse model Chrissy Teigen leed na de geboorte van haar eerste kindje aan een postnatale depressie. Om dat te voorkomen bij een tweede, at ze naar eigen zeggen meteen na de bevalling de placenta op.
14/09 11u15  Weggelopen Servisch gezin teruggevonden: opnieuw opgesloten in gesloten centrum van SteenokkerzeelHet Servische gezin dat weggevlucht was uit een open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas, is teruggevonden door de lokale politie van Kruibeke. Dat zegt de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze worden nu opnieuw opgesloten in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel.
14/09 11u15  Tientallen varkens overleden na stalbrandDe brandweer van zone Westhoek is vrijdag rond 8 uur uitgerukt voor een brand in een varkensstal aan de Oude Kortrijkstraat in Zonnebeke. Toen ze arriveerden, sloegen de vlammen al door het dak.
14/09 11u00  Weggelopen Servisch gezin teruggevonden: opnieuw opgesloten in gesloten centrum SteenokkerzeelHet Servische gezin dat vertrokken was uit een open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas, is teruggevonden door de lokale politie van Kruibeke. Dat zegt de Dienst Vreemdelingenzaken. Ze worden nu opnieuw opgesloten in het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel.
14/09 10u45  Kevin Pauwels verrast met stevige uitspraak: “Als ik weer geen rol van betekenis speel, dan hoeft het niet meer”Jurgen Mettepenningen wil dit veldritseizoen beter doen met Marlux-Bingoal. “Ik wil meer podiumplaatsen en meer overwinningen”, zei de manager maandag bij de voorstelling van het team voor de winter van 2018-2019. En daar hoort een topseizoen van Kevin Pauwels bij. Maar die zit met grote twijfels.
14/09 10u45  Man probeert in te rijden op menigte in Franse stad Nîmes, twee mensen gewondIn de zuidelijke Franse stad Nîmes zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen lichtgewond geraakt toen een automobilist op een menigte probeerde in te rijden, zo is uit gelijkluidende bronnen vernomen.
14/09 10u30  School zegt sorry voor ‘inkleuren’ blanke studentenIn het Franse Lyon heeft een kunstschool haar excuses aangeboden voor de manipulatie van een klassenfoto waarmee Amerikaanse studenten gelokt moesten worden. Op de foto werden blanke studenten zwart ingekleurd.
14/09 10u30  Rotsblokken storten naar beneden op druk strandDoor een aardverschuiving op het Navagio-strand op het Griekse eiland Zakynthos zijn minstens negen mensen gewond geraakt. Stukken rotsen braken af en stortte naar beneden in de zee of op het strand. Door de gevallen rotsen ontstonden hoge golven waardoor verschillende boten zijn omgeslagen. De meeste slachtoffers zouden alleen lichte verwondingen hebben opgelopen.
14/09 10u15  Scholier opgepakt na “mogelijke schietpartij” in NederlandDe politie onderzoekt een mogelijke schietpartij bij een school in Roermond in het zuidoosten van Nederland. Er is een scholier aangehouden. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er is niemand gewond geraakt.
14/09 10u15  Ritchie De Laet gaat voor oude bekende voetballen, lokale pers is positief: “Verdediging gevoelig versterkt”Ritchie De Laet trekt naar Australië. De 29-jarige verdediger wordt door Aston Villa voor één seizoen uitgeleend aan Melbourne City, de Australische zusterclub van Manchester City. Zijn coach is oude bekende Warren Joyce.
14/09 10u00  Ondergelopen spooksteden aan Amerikaanse kust: inwoners zetten zich schrap voor orkaan FlorenceOrkaan Florence komt vandaag aan land aan de oostkust van de Verenigde Staten. Maar nu al hebben North- en South Carolina te maken met uitlopers van de orkaan. Op sommige plaatsen staan al gebieden onder water en ook de stroom is er al uitgevallen.
14/09 09u45  Eén dode en 25 gewonden door gasexplosies in VS, tientallen huizen in brand: “Leek wel Armageddon”Door gasexplosies zijn tientallen uitgebroken in een groot aantal dorpen ten noorden van de Amerikaanse stad Boston. Daarbij kwam een 18-jarige jongen om het leven en raakten minstens 25 mensen gewond. Honderden bewoners moesten hun huizen verlaten. “Het leek wel Armageddon”, zei een brandweerman aan CNN.
14/09 09u45  Ritchie De Laet gaat voor oude bekende voetballen en die is zeer blij met zijn aanwinst: “Hij heeft veel ervaring”Ritchie De Laet trekt naar Australië. De 29-jarige verdediger wordt door Aston Villa voor één seizoen uitgeleend aan Melbourne City, de Australische zusterclub van Manchester City. Zijn coach is oude bekende Warren Joyce.
14/09 09u30  Doodrijder spelende peuter Laura (1,5) riskeert drie jaar cel terwijl burenruzie blijft aanhoudenDe twintiger die op 2 september 2017 in de Taeymanslaan in Turnhout de peuter en zijn buurmeisje Laura (1,5) doodreed, riskeert een effectieve celstraf van drie jaar en een rijverbod van vijf tot tien jaar. Beklaagde Jonathan M. stuurde zijn kat naar de rechtbank.
14/09 09u15  Duizenden Vlamingen sterven te vroeg door vuile luchtDe Vlaamse Milieumaatschappij zegt dat elk jaar duizenden Vlamingen vroegtijdig overlijden door fijnstof en andere schadelijke deeltjes. Dat staat in een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij, dat De Morgen kon inkijken. Maar er is ook positief nieuws: de luchtkwaliteit gaat er in ons land wel op vooruit.
14/09 09u00  Campagne maakt komaf met “Het belangrijkste bij seks is dat de man klaarkomt” en 11 andere seksmythes“Iedereen heeft het voor zijn twintigste al eens gedaan”, “Enkel seks met penetratie is echte seks”, “Met hiv kan je geen seks meer hebben”. Volgens het expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa kampen heel wat Vlamingen met misvattingen over seksualiteit. Die staan een positieve beleving van seksualiteit in de weg, meent Sensoa. Met een nieuwe campagne wil het centrum die mythes nu ontkrachten.
14/09 08u45  “Fenomeen” Dybala zit (door Ronaldo) aan de bank gekluisterd bij Juventus, transfer op komst? “Het is om van te huilen”Juventus gaat alweer fier aan kop in de Serie A. De Oude Dame won als enige zijn eerste drie wedstrijden, ondanks nul doelpunten van Cristiano Ronaldo. En met slechts één basisplaats voor Paulo Dybala. Wat niet naar de zin is van Maurizio Zamparini, de voorzitter van Dybala’s ex-club Palermo.
14/09 08u30  Campagne wil komaf maken met 11 seksmythes, zoals “Het belangrijkste bij seks is dat de man klaarkomt”“Iedereen heeft het voor zijn twintigste al eens gedaan”, “Enkel seks met penetratie is echte seks”, “Met hiv kan je geen seks meer hebben”. Volgens het expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa kampen heel wat Vlamingen met misvattingen over seksualiteit. Die staan een positieve beleving van seksualiteit in de weg, meent Sensoa. Met een nieuwe campagne wil het centrum die mythes nu ontkrachten.
14/09 08u30  Plots niet langer 200 miljoen te kort: “De Block schuift factuur gewoon door”Door een herraming heeft minister Maggie De Block (Open VLD) plots geen geld meer te kort om kankertherapieën terug te betalen. De Socialistische Mutualiteiten geloven er niets van.
14/09 08u30  België betaalt nu tol van asbest: “Publieke gezondheid is opgeofferd voor economisch en politiek gewin”Door de hoge import van asbest in het verleden – meer zelfs dan aanvankelijk gedacht – maakt ons land zich nu op voor een piek in de sterftecijfers. “De publieke gezondheid is opgeofferd ten voordele van industriële ontwikkeling, economisch voordeel en politiek gewin”, zegt VUB-onderzoekster Laura Van den Borre.
14/09 08u15  Bestuurder vlucht te voet na ongeval op E40Een Franse wagen is vrijdagochtend, net voor 7 uur, gebotst met een andere auto op de E40 richting kust. De bestuurder van de eerste wagen vluchtte te voet, meldt Het Laatste Nieuws.
14/09 08u15  Romelu Lukaku lyrisch over de “echte” Mourinho en zijn drie voorbeelden: “Soms zijn voetballers te lichtgeraakt”Hij scoort aan de lopende band voor de Rode Duivels en bij Manchester United wordt hij steeds belangrijker. Het gaat goed met Romelu Lukaku, die deze week een interview gaf aan de BBC.
14/09 07u30  Auto volledig uitgebrand, niet duidelijk of het kwaad opzet isIn de Gallo-Romeinenlaan in Kontich is er in de nacht van donderdag op vrijdag een wagen uitgebrand. Het vuur sloeg over naar een andere geparkeerde wagen. Het is nog niet duidelijk of er kwaad opzet in het spel is.
14/09 07u00  Politie doet huiszoekingen bij verkeerde “zwarte” verdachteZe hebben ongeveer hetzelfde petje, maar meer gelijkenissen met de gezochte overvaller waren er niet. Toch viel de politie binnen bij Ahmed uit Tielt-Winge, zowel bij hem thuis als in zijn chocoladewinkel. “We lijken helemaal niet op elkaar. Hij is zwart, en ik ben getaand.”
14/09 06u45  Leider dood aangetroffen in Chirolokaal na privéfeest: “Ze gingen nog kijken hoe het met hem ging”In de lokalen van Chiro Gecko in Baarle (Drongen), bij Gent, is afgelopen weekend een leider dood aangetroffen door enkele medeleiders. De jongeman, begin de twintig, zou na een feest zijn overleden in zijn slaap.
14/09 06u45  Ex-admiraal die Trump bekritiseerde, neemt ontslag bij PentagonAdmiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij president Donald Trump had bekritiseerd. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag.
14/09 06u45  Ivan Leko pakt Champions League bij Club Brugge helemaal anders aan dan voorganger Preud’hommeMatej Mitrovic en Dion Cools vallen af na hun interlands, maar voor het overige speelt Club Brugge met zijn sterkst mogelijke ploeg tegen Sporting Lokeren (20.30 uur). Trainer Ivan Leko wil niet weten van roteren in een intensieve periode van zeven wedstrijden in 24 dagen. Daarmee pakt hij de Champions League-campagne radicaal anders aan dan Michel Preud’homme twee jaar geleden.
14/09 06u30  Tientallen huizen in brand na gasexplosies in Massachusetts, hele buurten geëvacueerdIn verschillende dorpen ten noorden van de Amerikaanse stad Boston zijn donderdag tientallen branden uitgebroken. Daarbij viel minstens één dode en raakten twaalf mensen gewond. Honderden bewoners moesten hun huizen verlaten.
14/09 03u15  Drie danseressen getuigen over hun ervaringen met Jan Fabre: “Hij trok mijn T-shirt uit, ik vroeg hem te stoppen”“Jan Fabre is dan misschien geridderd, zijn gedrag heeft niets ridderlijks. Hij kwetst en beschadigt mensen: dit moet stoppen.” Drie danseressen die jaren hebben ­gewerkt bij Troubleyn, het gezelschap van Jan Fabre, getuigen hoe ze door de theatermaker werden gemanipuleerd en seksueel geïntimideerd.
14/09 03u15  Al 22 keer failliet en verdacht van witwassen: Tanja Dexters opent nieuwe bar met omstreden zakenpartnerMeer dan vijftig rijverboden. Gelinkt aan 22 faillissementen. Verdacht in een zaak van grootschalige witwaspraktijken. Met Atila Usul heeft Tanja Dexters een om­streden zakenpartner aan boord voor haar nieuwe ‘Flamingo Bar’ in Antwerpen.
14/09 03u15  Als Martin Heylen 20 jaar later weer aanbelt, is niets meer hetzelfde: vader overleden, moeder lesbischMartin Heylen viel van de ene verbazing in de andere toen hij voor zijn programma ‘Zelfde Deur, 20 Jaar Later’ opnieuw langsging bij twee kleine jongens die voor hem de deur openden in Watou.
14/09 03u15  Mosselen, asperges of vol-au-vent? Zo eet de Vlaming, en het is niet zo klassiekTwee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV).
14/09 03u15  Hete zomer maakt ons brood en bier duurder: “Geleden van 2012”De kans is groot dat u in plaats van 2,20 euro straks 2,30 euro betaalt voor een groot gesneden brood. En ook uw pintje dreigt duurder te worden. Door de droogte afgelopen zomer vallen de graanoogsten overal in Europa tegen en dat heeft zijn gevolgen voor uw portefeuille.
14/09 03u15  Lisa Del Bo ziet ook geld in de Heer, en ze is niet alleen‘Lisa Gelooft’, zo heet het nieuwe project van Lisa Del Bo. Met kerkconcerten en een album met religieuze liederen wil ze tonen “hoe gelukkig haar geloof haar maakt”. Ze staat daarmee niet alleen in Vlaanderen.
14/09 03u15  CLUBNIEUWS. Leko voert toch twee wissels door bij Club Brugge, lastige keuze bij AnderlechtNa de uitgebreide interlandbreak waarin er liefst 112 spelers uit de Jupiler Pro League werden opgeroepen om hun land te vertegenwoordigen, wordt vanavond de zevende speeldag in de Belgische hoogste klasse afgetrapt. Club Brugge ontvangt dan het krasselende Lokeren, Ivan Leko voert twee wissels door bij de leider. Voor de topper tegen Genk staat coach Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht voor een lastige keuze: Kums of toch Trebel? Uw clubnieuws van de dag.
14/09 03u15  Fans van Club Brugge voegen de daad bij het woord: eerste acties tegen rompslomp nieuw stadionNet voor de aftrap tegen Lokeren voert een protestgroep vanavond actie in de Noordtribune om de rompslomp rond het nieuwe stadion van Club Brugge aan te klagen. De groep fans wil een duidelijk signaal stellen naar alle betrokken partijen in het stadiondossier dat het Jan Breydelstadion volledig uitgeleefd is en niet meer conform het moderne topvoetbal is.
14/09 03u15  Topscout is het niet eens met de makers van de populaire voetbalgame FIFA19: “Hazard is gewoon beter dan Neymar”De top 100 van het populaire voetbalspel ‘FIFA 19’ is bekend. Voor zo’n 30 miljoen gamers, verspreid over de hele wereld, is die ranking de enige van belang, níét het Elftal van het Jaar dat de FIFA volgende week bekendmaakt. Voor 11 miljoen Belgen belangrijk: 8 Rode Duivels in de top 110, 2 in de top 10. Maar volgens topscout Piet de Visser horen De Bruyne en Hazard gewoon in de top 4.
14/09 03u15  Blessure van Musonda Jr. minder erg dan gevreesdHet officiële debuut van Charly Musonda Jr. (21) bij Vitesse zal nog even op zich laten wachten. In principe had de Belgische Chelsea-huurling dit weekend tegen PEC Zwolle voor het eerst moeten aantreden in de Eredivisie, maar Musonda is out met een scheenbeenblessure.
14/09 01u45  Volkswagen stopt in 2019 met productie van BeetleVolkswagen stopt in 2019 definitief met het maken van de VW Beetle, de nieuwe versie van de legendarische Kever. Om het rijke erfgoed van de legendarische wagen te vieren, komen er nog twee “ultieme modellen”. Dat heeft de Duitse autoconstructeur donderdag bekendgemaakt.
14/09 01u30  ‘Sorry Voor Alles’ en ‘Down The Road’ winnen Gouden RoosDe Eén-programma’s ‘Down The Road’ en ‘Sorry Voor Alles’ hebben donderdagavond een Gouden Roos gewonnen. De Goude Roos bekroont “originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s in tv en nieuwe media”. De 57ste editie van deze prestigieuze prijzen vond dit jaar in Berlijn plaats.
14/09 00u30  Vlaamse schrijver getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van de Vlaamse schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
14/09 00u15  Schrijver Geert getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
13/09 23u45  Geert getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
13/09 23u00  Hoe Fabre zichzelf in de voet schoot en hoe de open brief tegen hem tot stand kwamJan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten, toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat er in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het issue was al intern aangekaart. Maar op dat moment – eind juni – beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen.
13/09 23u00  ‘Gert Late Night’ maakt nieuwe ‘De Pfaffs’ mét de originele Kelly en een smakelijke blunder van Tine EmbrechtsAls Kelly Pfaff op je boot zit, dan rest er geen andere optie dan een remake van Vlaanderens eerste realityreeks ‘De Pfaffs’ op te nemen natuurlijk. In hun gloriedagen waren ze zowat de Kardashians van de Lage Landen, en Gert en James konden het niet laten om daar toch een beetje de draak mee te steken. Toch is het beste moment nog steeds de prachtige blooper van Tine Embrechts op het einde.
13/09 23u00  Na de open brief: “Gedrag van mijnheer Fabre moet stoppen, wij willen geen slachtoffers meer”De dansers en danseressen die een open brief geschreven hebben om het grensoverschrijdend gedrag van Jan Fabre aan de kaak te stellen, vinden dat het gedaan moet zijn met het gedrag van de man bij danscompagnie Troubleyn. “We willen geen slachtoffers meer”, zegt een van hen aan onze redactie. Het parket van de arbeidsauditeur Antwerpen is intussen een onderzoek gestart naar Fabre en zijn gezelschap.
13/09 22u30  Is dit de irritantste job ter wereld? “Persoonlijk assistent voor meisje van 9”Een steenrijke Australische vrouw heeft een opmerkelijke vacature de wereld ingestuurd. Ze zoekt namelijk een ‘personal assistant’ voor haar negenjarige dochter.
13/09 22u30  Met heuse wereldgoal geeft deze Jenny het vrouwenvoetbal een serieuze boost: “Geef haar de Puskas-award”Onwetenden durven nog altijd wel eens neer te kijken op vrouwenvoetbal. Maar wie de wereldgoal van de Portugese zaalvoetbalster Jenny Santos ziet, kan niet ander dan onder de indruk zijn. “Geef haar de Puskas-award”, klinkt het zelfs al op sociale media.
13/09 21u30  Vlaams gezin krijgt huurwoning terug in erbarmelijke staat: “Ik ben kokhalzend buiten gelopen”Kim Van der Goten wist niet wat ze zag toen de politie haar en haar vriend weer toegang gaf tot de woning die ze verhuurden. Het huis was volledig overhoop gehaald, de rommel op het koertje volgens de deurwaarder zelfs een gevaar voor de volksgezondheid: “Alles moet chemisch gereinigd worden. Vanbinnen en vanbuiten.”
13/09 21u15  Jelle Wallays haalt na zege in alle euforie opvallend uit: “Losers! Waar zijn die mannen van Quick Step?”Jelle Wallays zorgde donderdag voor de eerste Belgische ritzege in deze Ronde van Spanje. De West-Vlaming van Lotto-Soudal bleef in de straten van Lleida een sprintend peloton voor. In alle euforie haalde hij meteen na de finish echter opvallend fors uit naar die andere Belgische ploeg, Quick Step Floors...
13/09 21u15  Negende N-VA’er stapt op: “Hij kreeg doodsbedreigingen”Opnieuw verdwijnt een N-VA-politicus van de kieslijst na de onthullingen in de Pano-reportage over de organisatie Schild en Vrienden. Thomas Decat (21) trekt zich terug van de kieslijst in Bornem. Woensdag werd Decat nog ontslagen uit de Vlaamse Jeugdraad. “Hij kreeg doodsbedreigingen”, zegt zijn voorzitter.
13/09 20u45  Proficiat! Rosa en Steven uit ‘Thuis’ gaan trouwenHet is gebeurd: na heel wat problemen, zelfs een korte breuk en overspel, kiezen Rosa Verbeeck en Steven Lambrechts nu resoluut voor een toekomst met elkaar. Donderdag vroeg Steven zijn Rosa namelijk ten huwelijk. En zij zei ja.
13/09 20u45  Kate Moss over topless poseren: "Maakt deel uit van de job"Het voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 20u30  N-VA-Kamerlid schiet op “journalistenratten” maar excuseert zich nadienJournalisten krijgen wel vaker verwensingen naar het hoofd geslingerd. Kamerlid Rob Van de Velde is donderdag nog een stap verder gegaan en haalde op zijn Facebookpagina uit naar “journalistenratten”.
13/09 20u30  Spits van 42 miljoen keert met hangende pootjes terug uit ChinaKent u Jackson Martínez nog? De Colombiaanse spits maakt furore bij Porto, alvorens in 2016 na een korte passage bij Atlético Madrid te kiezen voor een lucratieve transfer in China. Guangzhou Evergrande betaalde maar liefst 42 miljoen euro voor de aanvaller. Nu keert hij echter weer met hangende pootjes terug naar Portugal, waar hij bij het bescheiden Portimonense hoopt zijn voetbalgeluk terug te vinden...
13/09 20u15  Lijk gevonden in clubhuis Blue AngelsGentse speurders zijn al enkele uren in de weer in het clubhuis van de Gentse afdeling van motorclub Blue Angels. Volgens goede bron is daar vandaag het lichaam aangetroffen van een clublid. Het is nog niet duidelijk of het om een wanhoopsdaad gaat dan wel of hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.
13/09 20u00  Politie krijgt GAS-boete van stad Leuven na hulp aan collega’sAgenten van zone Herko (Herent en Kortenberg) die tijdens een vechtpartij bijstand boden aan hun Leuvense collega’s, kregen nadien een GAS-boete in de bus. Ze reden namelijk over een plein waar geen auto’s mogen rijden. “Maar wij waren daar op vraag van de Leuvense politie!” Ze slepen de stad Leuven voor de politierechter.
13/09 20u00  General Motors roept een miljoen wagens terugDe Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) roept meer dan een miljoen wagens terug voor een mogelijk probleem met de elektrische stuurbekrachtiging. Of er ook bij ons wagens terug naar de garage moeten is nog niet duidelijk.
13/09 20u00  Twintig jaar geleden liep Vlaanderen onder water en dat bleef niet zonder gevolgenWe hadden al wat lessen gekregen in het verleden. En er lagen plannen op tafel om zware pompen te plaatsen en bufferbekkens aan te leggen voor in het geval waterlopen nog eens zouden overlopen. Maar ze kwamen te laat. Op 13 september 1998 liepen grote delen van Vlaanderen onder. Nadien werden er wel lessen getrokken uit de ramp en werden overal in ons land waterbekkens aangelegd.
13/09 20u00  Afzuiginstallatie ontploft bij recyclagebedrijf: brandweer heeft uren werkDe brandweer was donderdagmorgen een zestal uur in de weer bij recyclagebedrijf Geldof in de Vlamingstraat in Wevelgem. In de stofafzuiginstallatie buiten het gebouw was er een ontploffing.
13/09 20u00  Coach RB Leipzig is creatief in het bestraffen van spelersBij Red Bull Leipzig wil je niet te laat komen of op je smartphone bezig zijn tijdens een tactische bespreking, of coach Ralf Rangnick laat je aan zijn rad draaien. De uitkomst daarvan, bepaalt je straf.
13/09 19u45  Minister neemt elke dag antidepressiva: kan dat een probleem zijn voor zijn functioneren?Sinds gisteren weten we dat Vlaams minister Sven Gatz (51) al zeven jaar aan een stuk antidepressiva neemt. Opmerkelijk, want rond het ambt van beleidsmaker hangt onlosmakelijk een aura van mentale stabiliteit. Wat doen antidepressiva met de menselijke geest? Leiden ze niet tot concentratiestoornissen? En zal zijn outing Vlaams minister Sven Gatz in de machowereld van de Wetstraat minder of net meer aanzien bezorgen?
13/09 19u15  De nieuwe iPhones zijn er, maar wat betekent dat voor je oude toestel? En vallen er nu koopjes te doen?Drie nieuwe iPhones om uit te kiezen, maar vooral drie nieuwe toestellen die Apple vanaf nu voorrang zal geven op de oudere exemplaren. Wat doe je daar nu best mee? Zo snel mogelijk verkopen voor een nieuw toestel, en voor hoeveel dan? Of net bijhouden en de volgende generatie afwachten?
13/09 19u15  Metroverkeer Brussel stilgelegd nadat man tunnels inloopt: “We willen ongelukken voorkomen”Een deel van het Brusselse metroverkeer is stilgelegd. In metrostation Graaf van Vlaanderen is een man van het perron gesprongen, en de metrotunnels in gevlucht. “Uit veiligheidsoverwegingen is het metroverkeer stilgelegd”, zegt vervoersmaatschappij MIVB.
13/09 19u15  Kan Thomas De Gendt wat zelfs Eddy Merckx nooit kon? Eindelijk een opvolger voor Lucien Van Impe?Thomas De Gendt start ook morgen/vrijdag als leider van het bergklassement aan de op twee na laatste rit van de Vuelta. De Belg van Lotto-Soudal glipte woensdag mee in de goede ontsnapping en verzamelde voldoende punten om de vorige leider, de zieke Spanjaard Maté, uit de blauwe bollentrui te fietsen. Vandaag was een vlakke etappe en kwam zijn bolletjestrui niet in gevaar. Meteen mag De Gendt er voorzichtig van beginnen dromen om heuse Belgische wielergeschiedenis te schrijven.
13/09 19u00  Servisch gezin is gaan lopen uit terugkeerwoning in Sint-Gillis-WaasHet Servisch gezin dat een tijdlang in het gesloten centrum van Steenokkerzeel verbleef, is gaan lopen uit de open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
13/09 19u00  Verdachte van zuuraanval Sint-Jansplein blijft in de celDe raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding verlengd van Jean-Pierre W. (57), die eind juli zijn 40-jarige ex-vriendin had aangevallen met een zuur op het Antwerpse Sint-Jansplein. De feiten werden gekwalificeerd als moordpoging, meldt het parket van Antwerpen.
13/09 19u00  Axel Witsel heeft meteen zijn eerste prijs in Bundesliga beetAxel Witsel heeft zijn start bij Borussia Dortmund niet gemist. De 29-jarige Rode Duivel eiste meteen zijn plaats in het team op en trof al tweemaal raak. Een van die doelpunten, tegen RB Leipzig op de eerste speeldag, is donderdag verkozen tot Bundesliga-goal van de maand augustus. Dat meldt het Twitter-account van de Duitse eerste klasse.
13/09 19u00  Man aarzelt geen moment om in actie te schieten nadat zijn dashcam zwaar ongeval van vrachtwagen filmtOp het internet zijn dashcambeelden opgedoken van een zwaar ongeval in het Australische Northam. Een vrachtwagenchauffeur zag voor zijn neus hoe een truck uit de tegenovergestelde richting omkantelde in een bocht. Zijn snelle reactie kon intussen al op veel lof rekenen bij de kijkers.
13/09 19u00  Man blijft doodsbange vrouw belagen ondanks contactverbodVoor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die een vrouw uit Lier maar niet met rust kan laten. Nadat hij eerder door de rechtbank was veroordeeld en een contactverbod had gekregen, ging hij de vrouw alweer opzoeken en randde hij haar aan.
13/09 18u15  Politierechter waarschuwt iedereen die meer dan 1,8 promille blaast: “Volgende keer is het een alcoholslot op en dat kost tot 3.000 euro”Politierechter Dina Van Laethem waarschuwt alle bestuurders die nog zwaar onder invloed achter het stuur kruipen. “Ik zal verplicht een alcoholslot moeten opleggen”, zegt ze. “En de kostprijs daarvan loopt op tot 3.000 euro.”
13/09 18u00  Kate Moss voelde zich onder druk gezet om topless te poserenHet voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 17u30  Radio 2-presentator Sven Pichal heeft handen vol met onverwachte bezoeker: “Al blij dat ze mijn wagen niet heeft ondergekotst”Sven Pichal, presentator van het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’, heeft een ochtend meegemaakt die hij nog lang zal kunnen navertellen. Tot zijn grote verrassing zat er een onbekende vrouw in zijn wagen, die er klaarblijkelijk haar roes had uitgeslapen. “Ik was eerst bang, maar al snel wist ik hoe laat het was.”
13/09 17u30  Dan toch nog Belgische zege in Vuelta: Jelle Wallays verrast het peloton en klopt medevluchter in de sprint!De eerste Belgsiche ritzege is binnen in deze Vuelta: Jelle Wallays zorgde daarvoor in de 18e etappe. Na 186 zo goed als vlakke kilometers van Ejea de los Caballeros naar Lleida was onze 29-jarige landgenoot van Lotto-Soudal na een lange vlucht in de sprint net iets sneller dan de Noor Sven Erik Bystrøm. De sprintersploegen hadden zich deze keer misrekend en kwamen nét tekort... Na enkele helse dagen en nog een stevig slot in het verschiet hielden de klassementsmannen een snipperdag: Simon Yates behoudt zijn rode leiderstrui, Thomas De Gendt mag ook morgen starten in de bolletjestrui.
13/09 17u30  Dit maken ze transmigranten allemaal wijs over België: “Pas bij vierde arrestatie naar gevangenis, toch?”“Waarom zou ik naar de gevangenis moeten?”, vroeg een transmigrant zich in ‘De Rechtbank’ verbaasd af toen de Brugse onderzoeksrechter hem zei dat de procureur zijn aanhouding vroeg. Wat blijkt? Onder illegalen gaat het verhaal dat je in België pas bij je vierde arrestatie naar de gevangenis moet. En dat is niet het enige fabeltje dat mensenhandelaars hun ‘klanten’ wijsmaken.
13/09 17u30  Mee in één minuut: #metoo bij Jan Fabre, dodelijke explosie en huisartsentekortHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
13/09 17u00  Twintiger riskeert tot tien jaar rijverbod voor doodrijden spelend buurmeisjeHet Openbaar Ministerie in Turnhout heeft een rijverbod tussen 5 en 10 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Turnhout die in september vorig jaar zijn buurmeisje van 18 maanden heeft doodgereden. De man riskeert ook een gevangenisstraf van drie jaar.
13/09 17u00  Politie rolt bende gewelddadige homejackers opDe sectie zwaar banditisme van de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft donderdagmorgen een twaalftal huiszoekingen uitgevoerd in het Brusselse en rolde een bende gewelddadige overvallers op die onder meer in Grimbergen een vrouw zwaar hebben toegetakeld.
13/09 16u45  Bedrijf in Heverlee ontruimd na ontploffing bus etherEen Seveso-bedrijf aan de Geldenaaksebaan in Leuven is donderdagnamiddag kort voor 16.00 uur ontruimd nadat in het bedrijf een bus ether was ontploft. Dat meldt de Leuvense politie. Bij die explosie vielen geen gewonden en het automatische blussysteem trad meteen in werking. De interne bedrijfsbrandweer had de situatie ook snel onder controle zodat alle gevaar geweken was voor de Leuvense brandweer ter plaatse kwam. Die voerde uit voorzorg wel nog de nodige metingen uit.
13/09 16u30  Kandidaten ‘Expeditie Robinson’ eten boomschors uit pure hongerOp kamp Noord hebben de leden van ‘Expeditie Robinson’ geen vuur en dus ook bijna geen eten. Daar hebben de kandidaten het uiteraard moeilijk mee. Uit pure honger beginnen ze zelfs boomschors te eten.
13/09 16u15  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: één dode en vier gewondenIn het Antwerpse havengebied heeft zich donderdagmiddag een zware explosie voorgedaan bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen, vier anderen raakten gewond.
13/09 16u15  Mama combineert opvoeden met drank: “Een shotje tequila past perfect na een driftbui van de peuter”Geconfronteerd met een pamperexplosie? Drink dan wat champagne. De bedtijd van je kinderen combineer je het best met een glaasje rode wijn. En een peuter met een driftbui? Daar past een shotje tequila perfect bij. In haar boek ‘Van Gin tot Pap’ geeft auteur Isabel Boons (37), zelf moeder van twee, ouders een resem erg opmerkelijke tips voor soms wel heel erg herkenbare situaties.
13/09 16u15  Twintiger riskeert tot tien jaar rijverbod voor dood rijden spelend buurmeisjeHet openbaar ministerie in Turnhout heeft een rijverbod tussen 5 en 10 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Turnhout die in september vorig jaar zijn buurmeisje van 18 maanden heeft doodgereden. De man riskeert ook een gevangenisstraf van drie jaar.
13/09 16u15  Ex-gerante Knokse juwelierszaak met 700.000 euro aan juwelen aan de haalDe voormalige gerante van de juwelierszaak Orologio in Knokke-Heist staat in de Brugse strafrechtbank terecht omdat ze jarenlang juwelen stal van haar werkgever. Volgens de zaakvoerder hadden de gestolen sieraden een totale waarde van liefst 700.000 euro. Sandrina B. (52) verkocht ze zelf voor een habbekrats. Het openbaar ministerie eist tien maanden cel.
13/09 16u00  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: vier gewonden, minstens één ernstigIn het Antwerpse havengebied heeft zich donderdagmiddag een zware explosie voorgedaan bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen. Er is sprake van vier gewonden, waarvan zeker één ernstig.
13/09 16u00  Hongerige Philippe Gilbert maakt sneller dan verwacht zijn comeback na val in Tour: “Back with the pack!”Philippe Gilbert viert volgende week zondag (23 september) zijn comeback in het peloton tijdens de Grand Prix d’Isbergues (Fra/1.1). De routinier van Quick-Step Floors keert daarmee sneller terug dan verwacht na zijn zware valpartij in de Tour. Op 24 juli ging het tijdens een afdaling in de zestiende rit fout. Hij tuimelde over een muurtje het ravijn in en brak daarbij zijn knieschijf.
13/09 15u45  Politici vallen meisje (9) aan omdat ze niet wil rechtstaan tijdens volkslied: “Ik zou haar een trap in de rug geven”Een negenjarig meisje heeft geweigerd om recht te staan tijdens het Australische volkslied omdat het, zo zegt Harper Nielsen, “de blanke mensen voortrekt”. De vader van het meisje is fier, maar politici maken hun ongenoegen duidelijk in Australische media. “Ze verdient een trap in de rug”, klinkt het onder meer.
13/09 15u30  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: sprake van slachtoffersIn het afvalverwerkend bedrijf Indaver, langs de A12 in Stabroek, heeft zich donderdag een explosie voorgedaan. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer. Er is sprake van slachtoffers.
13/09 15u30  Nederlandse verdachten van schietpartij in Spa aangehouden voor doodslag op agentDe twee Nederlanders die aan ons land werden uitgeleverd na de schietpartij in Spa, zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. Ze worden beschouwd als dader of mededader voor vrijwillige doodslag op de politieagent Amaury Delrez.
13/09 15u15  Langer dan dertien minuten trainen? “Dat is puur tijdverlies”Uitstekend nieuws voor wie liever geen uren zwoegt in de fitness: ook als je een paar keer per week slechts dertien minuten traint, heeft je lichaam er al voordeel van. Dat blijkt uit een nieuw maar kleinschalig onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Medicine & Science in Sports & Exercise.
13/09 15u15  Wat kan je doen tegen een verkoudheid eens je begint te niezen en hoesten?Half september en daar is de piekperiode voor verkoudheden. Niet toevallig twee weken na het begin van het schooljaar. Kunnen sprays, vitaminen en honing nog helpen als je de eerste keelpijn of de eerste kriebels in je neus voelt?
13/09 15u00  Burgemeesters schuiven ongewenste zigeuners door en zetten zelfs origineel ‘strijdwapen’ inDe site aan het sportcomplex Dooren werd woensdag met een vrachtwagen volledig afgesloten op bevel van burgemeester Eddie De Block (Open VLD). Reden: de komst van Roma-zigeuners die dreigden het gebied in te palmen.
13/09 15u00  Twee overledenen pas na dagen gevonden in hun appartementen, maar niemand is echt verbaasdIn de Jozef Smeetslaan in Maasmechelen zijn op een week tijd twee lichamen gevonden van alleenstaande mannen die al zeker enkele dagen of zelfs langer dood waren. Eén man van 59 jaar die zichzelf het leven ontnam, lag mogelijk al drie weken dood in zijn appartement. De andere man van 61 jaar zou enkele dagen voor zijn vondst in zijn huis een natuurlijke dood gestorven zijn.
13/09 15u00  Buurtbewoners bezorgd over nieuwe locatie bushalte: “Moeten hier eerst doden vallen?”Nadat een 6-jarig jongetje vorige week zwaargewond is geraakt toen hij aan het asielcentrum in Arendonk uit de bus stapte en bij het oversteken gegrepen werd door een auto, trekken buurtbewoners aan de alarmbel.
13/09 14u45  Gewapende man die met ‘La Casa de Papel’-masker school binnendrong deed het voor de likes op FacebookDe politie heeft de verdachte kunnen identificeren die gewapend en met een masker in de stijl van ‘Casa de Papel’ is binnengedrongen in een schoolgebouw. De actie zou op poten gezet zijn door een minderjarige leerling van de school. Beiden wilden er ophef mee veroorzaken op sociale media.
13/09 14u30  Nieuw hotel opent pas eind 2019, maar heeft nu al 10.000 aanvragen voor overnachtingenEind 2019 moet het nieuwe viersterrenhotel van Van der Valk in ‘den Ouwen Dok’ in Mechelen de deuren open. Nu al lopen de aanvragen voor overnachtingen vlot binnen. “Zo’n 10.000. Dat hebben we nooit eerder meegemaakt”, zegt projectleider Ben Wohrmann.
13/09 14u15  Hacker legt netwerk van zes scholen plat en eist duizenden euro’s losgeld: “Dit is niet het werk van een leerling”Scholengroep KSO Tielt-Ruiselede zit al de hele week met de handen in het haar. Een hacker brak zondagavond binnen in het netwerk van de zes scholen en blokkeerde een heleboel gegevens. “Hij vroeg losgeld, maar dat we betaalden we niet.”
13/09 14u00  Twee verdachten van gifaanval op dubbelspion Skripal: “We gingen naar Salisbury om de beroemde kathedraal te zien”De twee Russische verdachten van de gifaanval op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia, ontkennen dat ze ook maar iets met de feiten te maken hebben. “We gingen naar Salisbury om de beroemde kathedraal te zien”, verklaarden ze voor de Russische zender RT.
13/09 14u00  Vrouw meldt politie in paniek dat ze wordt overreden, maar video van bestuurder doet iets anders vermoedenHet was een erg ongewone situatie waarin de Amerikaan Chris Hampshire was verzeild geraakt. Op een filmpje dat de man dinsdag op YouTube plaatste, was te zien hoe een vrouw de politie meldde dat ze werd overreden. Vreemd, aangezien Hampshire op geen enkel moment het gaspedaal indrukte.
13/09 13u45  Veiligheidslek bij aanvragen ‘Antwerpen Autovrij’? “Iemand met slechte bedoelingen kan zondag zomaar de stad binnenrijden”Zondag is het opnieuw ‘Antwerpen Autovrij’. Alleen voertuigen met een speciale accreditatie, die je moet aanvragen via een webformulier, mogen ’t Stad binnen. Enig probleem: wie dat webformulier invult, gooit al zijn gegevens (naam, gsm-nummer, nummerplaat) zomaar te grabbel. En ook een accreditatie vervalsen blijkt kinderspel, zo merkte een groep ethische hackers “per toeval” op.
13/09 13u45  Walter (61) krijgt boete omdat iemand anders rondrijdt met zijn nummerplaat: “Wat als hij binnenkort een vluchtmisdrijf pleegt?”Genkenaar Walter Vanhoudt (61) kreeg onlangs een verkeersboete in zijn bus terwijl zijn wagen nochtans voor onderhoud in de garage stond. Wat bleek: een ex-huurder van hem rijdt al ruim twee maanden rond met zijn nummerplaat. Vanhoudt meldde de gestolen nummerplaat al meermaals bij de politie, maar kreeg tot vandaag geen gehoor.
13/09 13u30  195 Vlaamse gemeenten kampen met huisartsentekort: bekijk hier of uw gemeente er genoeg heeftIn Vlaanderen zijn er 195 gemeentes waar er een krapte is aan huisartsen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid donderdag. Vorig jaar waren er nog 199 huisartsarme gemeenten, die prioritaire gemeentes genoemd worden. Voor het eerst stijgt dat aantal niet.
13/09 13u30  Burger kan zelf locaties voorstellen voor volgende flitsmarathonDe volgende flitsmarathon staat op 17 en 18 oktober op de agenda. Via een website kan iedereen locaties doorgeven waar er te snel gereden wordt. Op basis daarvan zal de politie de flitslocaties bepalen. Dat deelden de federale politie en verkeersinstituut Vias donderdag mee.
13/09 13u00  Twee dagen nadat hij zijn kleindochter vol trots naar het altaar bracht, is held uit WO II overledenHet internet rouwt om een held van de Tweede Wereldoorlog: Bronislaw Karwowski was nog maar net een virale sensatie geworden omdat hij zijn kleindochter - enigzins wankel - in zijn legeruniform naar het altaar had gebracht, toen het bericht kwam dat hij amper twee dagen later overleden was.
13/09 13u00  Auteur van “hoe je best je echtgenoot kan vermoorden” gearresteerd op verdenking van moord op haar manEen vrouw die probeert te vluchten van haar gewelddadige echtgenoot door haar eigen dood te veinzen. Een vrouw die iedere dag nadenkt over hoe ze haar echtgenoot kan vermoorden. Of de verschillende manieren waarop je een echtgenoot om het leven kunt brengen zonder gevolgen. De onderwerpen waarover een vrouw uit het Amerikaanse Portland vaak schreef, laten weinig aan de verbeelding over. Nu is ze zelf gearresteerd op verdenking van de moord op haar man.
13/09 13u00  Umpire reageert op conflict met Serena, intussen tekent US Open-winnares Osaka historisch contract: “Ze is miljoenen waard”De tirade van Serena Williams zindert nog steeds na in de tenniswereld. Umpire Carlos Ramos vond het dan ook tijd om (kort) te reageren. De Portugees kreeg daarnaast steun van een ex-collega. Intussen plukt US Open-winnares Naomi Osaka de vruchten van haar zege met een historisch contract bij Adidas.
13/09 13u00  Op 28 september “grootste staking ooit” bij Ryanair: “En we blijven elke maand staken tot de directie buigt”De “grootste staking ooit uit de geschiedenis van Ryanair” zal wel degelijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat hebben de vakbonden van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij donderdag bevestigd in Brussel. “De impact zal groot zijn, aangezien vijf landen in Europa deelnemen”, klinkt het.
13/09 12u45  Jonge mama Isabel (37) schrijft ‘ultieme overlevingsgids voor ouders’. “Een shotje tequila past perfect na een driftbui van de peuter”Auteur Isabel Boons (37) uit Vladslo schrijft in haar boek Van gin tot pap haar verhalen neer over het opvoeden van kinderen. Het is een ultieme overlevingsgids geworden voor ouders met kleine kinderen, boordevol anekdotes en tips voor zowel de mama's als de papa's.
13/09 12u45  Kate Moss voelde zich onder druk gezet om topless te fotograferenHet voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 12u45  Bar Stout van Jaro uit ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ faillietDe bvba Streetfood, de zaak van ­Jaro Steens, in 2014 de winnaar van VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant!, is failliet. Jaro had een tapasbar, Bar Stout, in de Verschansingstraat op het Antwerpse Zuid. “Kandidaat-overnemers kunnen zich aandienen, maar moeten snel zijn”, zegt curator Marc Kips.
13/09 12u45  Blind paard zoekt nieuwe thuis met haar geleidepony… of ze krijgt een spuitjeHet dierenopvangcentrum in Heusden-Zolder is op zoek naar een nieuwe thuis voor een niet-alledaags koppel: een blind paard en haar geleidepony. “Enkel samen met de pony maakt het paard een kans”, zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum.
13/09 12u15  Vergunning aangevraagd voor ‘Antwerpen Autovrij’? Dan staan uw gegevens zomaar te grabbel onlineZondag is het opnieuw ‘Antwerpen Autovrij’. Alleen voertuigen met een speciale accreditatie, die je moet aanvragen via een webformulier, mogen ’t Stad binnen. Enig probleem: wie dat webformulier invult, gooit al zijn gegevens (naam, gsm-nummer, nummerplaat) zomaar te grabbel. En ook een accreditatie vervalsen blijkt kinderspel, zo merkte een groep ethische hackers “per toeval” op.
13/09 12u00  Orkaan Florence “afgezwakt”, maar dat maakt haar net nog gevaarlijker: “Situatie is levensbedreigend”De aanstormende orkaan Florence is in de nacht van woensdag op donderdag “afgezwakt”. Nu het natuurgeweld verder koers zet richting het vasteland aan de oostkust van de Verenigde Staten, is er sprake van een categorie 2. “Maar staar je niet blind op die categorie”, zegt weervrouw Jill Peeters. “De situatie is sowieso levensbedreigend.”
13/09 12u00  Video toont ongepast gedrag Harvey Weinstein voor vermeende verkrachting: “Mag ik met je flirten?”Voor het eerst sinds filmproducent Harvey Weinstein in opspraak gekomen is wegens verkrachting en seksuele intimidatie, zijn er videobeelden opgedoken waarop te zien is hoe hij zich opdringt aan een zakenvrouw, met haar flirt en haar onder tafel lijkt aan te raken tijdens een suggestief gesprek. Sky News pakte woensdagavond uit met de beelden. Melissa Thompson filmde de zakenmeeting uit september 2011 in de lokalen van de Weinstein Company met de webcam van haar laptop.
13/09 12u00  Vakbonden bevestigen “grootste staking ooit” bij RyanairDe “grootste staking ooit uit de geschiedenis van Ryanair” zal wel degelijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat hebben de vakbonden van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij donderdag bevestigd in Brussel.
13/09 11u45  Fraude met internetbankieren fors gestegen: “Een plaag die alleen maar toeneemt”In de eerste helft van het jaar is het aantal gevallen van fraude met internetbankieren - phishing - fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin. “We mogen spreken van een echte plaag”, zo klinkt het.
13/09 11u45  Meteen serieuze domper voor Charly Musonda bij nieuwe club? “Vitesse vreest een zware blessure”Slecht nieuws voor Charly Musonda. De Belgische diamant maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Vitesse in een 0-0-gelijkspel tegen Antwerp. De Nederlandse club vreest nu echter dat Musonda lang buiten strijd is.
13/09 11u30  Nieuwe studie: zo beïnvloedt de kleur op je muren echt je emotiesEen kleurtje op je muren heeft een grotere impact op je emoties dan je mogelijk verwacht. Dat heeft een onderzoek van een Australisch geneeskundig instituut uitgewezen. Zo ontdekten de onderzoekers dat pastelkleuren je kalm maken, terwijl felle kleuren je optimistisch stemmen. Donkere kleuren kunnen dan weer neerslachtigheid opwekken.
13/09 11u30  Bolle buiken, plus size en een vleugje SM: dit was de exotische lingerieshow van RihannaPopster Rihanna mocht woensdag de New Yorkse modeshow afsluiten met het allereerste defilé van haar lingeriemerk Savage x Fenty. De zangeres beloofde eerder dat de show een erg meeslepende ervaring zou worden en ze had gelijk: de internationale pers is lovend over de presentatie. Riri schakelde de zusjes Hadid in om met haar meest recente ontwerpen op een exotisch aangeklede catwalk - zwembad incluis - te flaneren. Maar ze wilde ook benadrukken dat ze ondergoed maakt voor iedereen. Daarom nodigde ze ook twee zwangere modellen en dames met een maatje meer uit voor het debuut. Ook het kinky kantje van de ster is nooit veraf: beha’s en slips met ‘Fifty Shades’-lintjes, tepelstickers, gaasjes, zweepjes en luipaardprint komen vaak terug.
13/09 11u30  Het wonderjaar van The Wolfpack: herbeleef de 62 zeges van Quick Step FloorsWat een jaar voor Quick Step Floors. De overwinning van Bob Jungels in de Ronde van Slovakije betekende voor het team van Patrick Lefevere de 62ste zege van het seizoen. Daarmee evenaren de blauwhemden het fantastische seizoen 2014. Met deze bemerking dat het seizoen nog niet is afgelopen. Herbeleef hier de 62 zeges!
13/09 11u15  Politievakbond roept leden op: “Schrijf tussen 15 en 30 september geen boetes uit”Politievakbond NSPV roept haar leden op om tussen 15 en 30 september geen boetes uit te schrijven voor kleinere verkeersovertredingen. “Laat dit een duidelijk signaal zijn naar de politieke wereld”, zegt nationaal voorzitter Carlo Medo aan onze redactie. “We hebben het echt gehad.”
13/09 11u15  Tot vrijdagochtend geen trams naar Linkeroever door beschadigde bovenleidingDe herstellingen aan het Antwerpse premetronet tussen de stations Meir en Groenplaats zullen nog zeker de hele dag duren, waardoor er ten vroegste vrijdagochtend opnieuw trams zullen rijden van en naar Linkeroever. Dat zegt De Lijn. Een aannemer beschadigde er bij nachtelijke werken de stroomvoorziening van de bovenleiding.
13/09 10u45  Steenrijke Nederbelg (72) koopt fraudeproces in ons land af voor 50 miljoen euroHet parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De Nederlandse belegger en schilderijenverzamelaar werd verdacht van jarenlange belastingontduiking.
13/09 10u30  Nederlandse zakenman (72) koopt fraudeproces in ons land af voor 50 miljoen euroHet parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De Nederlandse belegger en schilderijenverzamelaar werd verdacht van jarenlange belastingontduiking.
13/09 10u30  Wie kan ze echt vertrouwen? Meghan Markle ziet haar vriendenkring slinkenHoewel haar leven als lid van de koninklijke familie al heel wat veranderingen met zich meebracht, is het op dit ogenblik vooral haar sociale leven dat haar parten speelt. Omdat Meghan Markle niet meer weet wie ze precies kan vertrouwen, heeft ze noodgedwongen haar vriendenkring uitgedund.
13/09 10u30  Zo oud waren zij toen ze hun 43ste interlandgoal maakten: slechts drie wereldtoppers waren jonger dan LukakuAan 43 goals zit hij en hij is amper 25 jaar. Daarmee behoort Romelu Lukaku tot een klasje van 93 spelers. We selecteerden de twintig bekendste en meest relevante onder hen en stelden de leeftijd van ‘Big Rom’ als ijkpunt. Met andere woorden, hoe oud waren zij toen ze hun 43ste doelpunt voor hun land maakten? Wat blijkt? Alleen Neymar, Pelé en Puskas deden het sneller… Kleppers als Ronaldo (de Braziliaan én de Portugees), Messi, Gerd Müller en co. hadden meer tijd nodig. Kortom: een zeer mooi lijstje.
13/09 10u15  Beste basketbalster ter wereld speelt alles kapot, maar achter het succes gaat zwaar trauma schuil: “Het is oké, zei hij”De Seattle Storm hebben de titel in de WNBA veroverd, de vrouwelijke tegenhanger van de NBA. In de finale werd met 3-0 gewonnen van de Washington Mystics. MVP van de finale was Breanna Stewart, de beste basketbalster ter wereld met een pijnlijk verleden maar een straffe boodschap.
13/09 10u00  Blankenberge zit met ‘wildkakker’: “We kunnen hem toch niet eeuwig opsluiten?”Mensen met een gevoelige maag lezen het best even niet verder, want het centrum van Blankenberge werd de voorbije dagen geteisterd door een wildkakker.
13/09 10u00  Een week nadat de bom barstte, de analyse: “Te veel sensatie bij VTM”, klopt dat?Precies één week geleden barstte de bom bij ‘VTM Nieuws’: dertien journalisten hadden in een mail aan de directie hun bezorgdheid geuit over de evolutie van de nieuws­uitzendingen die ze maakten. ‘VTM Nieuws’ was te veel gericht op sensatie en te weinig op het buitenland, bracht het nieuws niet in volgorde van belangrijkheid, had meer aandacht voor de vorm. Tijd om die bedenkingen te toetsen aan de realiteit, dus keken we zeven avonden op rij naar ‘VTM Nieuws’ én concurrent ‘Het Journaal’.
13/09 08u30  Bedgeheimen met Kelly Pfaff: “Niet te geloven dat ik over mijn eerste keer heb gepraat”Tijdens bedgeheimen stelt James Cooke de meest intieme vragen aan een bootgast. Deze keer was het de beurt aan Kelly Pfaff. Ze vertelde over haar eerste keer en hoe het voelt om door het leven te gaan als ‘dochter van’.
13/09 08u00  West-Vlaming haalt finale van ‘America’s Got Talent’ net niet, Nederlandse gaat wel doorSpijtig nieuws voor Aaron Crow, de goochelaar uit Doomkerke (Ruiselede). De West-Vlaming schopte het met gemak tot in de halve finales van de talentenshow ‘America’s Got Talent’, maar werd woensdagnacht alsnog geëlimineerd. De Nederlandse zangeres Glennis Grace (40) mag wel door naar de laatste tien acts.
13/09 08u00  Gewapende man doodt vijf mensen in Californië en pleegt zelfmoordEen gewapende man heeft woensdag in Bakersfield (Californië) vijf mensen gedood, onder wie zijn echtgenote, en zich nadien van het leven beroofd. Dat hebben lokale autoriteiten bevestigd.
13/09 07u30  Koele moordenaar of onschuldige arts? Na negen jaar plots verdacht van de moord op zijn vrouwNegen jaar na het overlijden van zijn echtgenote stond de Brakelse spoedarts Kris P. (49) gisteren terecht voor moord. Het gerecht beschuldigt de dokter ervan zijn vrouw opzettelijk te hebben vergiftigd en eist twintig jaar cel omdat hij alles “zeer bewust heeft gepland”. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit en barstte meermaals in tranen uit. Straks naar de cel of alsnog eerherstel? Het proces van álles of niéts.
13/09 06u45  Zorgwekkend weinig fans in het bestuur van Belgische clubs: “Buitenlanders kopen zich zonder probleem in bij jullie”“Het bestuur bestuurt, de supporters supporteren.” Zo denken veel club­leiders in België erover. De fan als waakhond, die de boeken controleert? Liever niet. Alleen bij Standard mag iemand van de eigen aanhang mee aan tafel. En dat is zorgwekkend volgens kenners.
13/09 06u45  OVERZICHT. Slechts bij één eersteklasser zitten fans mee aan tafel, de rest lijkt geen plannen te koesterenDe fan als waakhond, die de boeken controleert? Liever niet. Alleen bij Standard mag iemand van de eigen aanhang mee aan tafel. En dat is zorgwekkend. Zo is de situatie bij de zestien Belgische eersteklassers.
13/09 06u45  Neymar is het beu na gele kaart voor schwalbe: "Het moet gedaan zijn, dat gebrek aan respect!"Brazilië had dinsdagnacht geen enkel probleem om El Salvador opzij te zetten in een oefeninterland. De Goddelijke Kanaries wonnen met 5-0, maar Neymar was de schlemiel nadat hij een gele kaart kreeg voor een schwalbe. Maar daar was de ster van PSG niet mee akkoord.
13/09 06u30  Geen tramverkeer tussen centrum Antwerpen en Linkeroever door beschadigde bovenleidingDoor een beschadigde bovenleiding is er donderdagochtend geen tramverkeer mogelijk tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever, en dat in beide richtingen. Dat meldt De Lijn.
13/09 06u30  Campagne waarschuwt voor Spaanse buitenverblijven zonder bouwvergunningTijdens de eerste zes maanden van 2018 kochten 2.196 Belgen een tweede verblijf in Spanje. Dat is zo’n 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend: het merendeel van de nieuwe woningen en appartementen die gekocht werden, beschikte nog niet over de nodige bouwvergunning. In sommige gevallen was de bouw al gestart zonder die vergunning. Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed, start een preventiecampagne die kooplustigen wil wijzen op mogelijke addertjes onder het gras.
13/09 05u45  Belgische studente in Nicaragua beschuldigd van “terrorisme”Amaya Eva Coppens (23), de Belgisch-Nicaraguaanse studentenleidster die protesteerde tegen de regering van Daniel Ortega, de Nicaraguaanse president met dictatoriale allures, is woensdag door de politie beschuldigd van “terreurdaden”. Ze gaat daarmee verschillende andere activistische studenten achterna die onlangs werden opgepakt.
13/09 05u45  Lid van Pussy Riot in kritieke toestand in ziekenhuis: “Vrees voor vergiftiging”Pyotr Verzilov, een activist van de Russische punkrockband Pussy Riot, is dinsdag in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis in Moskou. Familieleden en vrienden vrezen dat hij vergiftigd werd.
13/09 03u30  “Net weg uit ‘Thuis’ en ik moet al op de operatietafel”: Bart Van Avermaet reageert op vertrek WaldekHet was een pijnlijk afscheid voor velen, dat van Waldek uit ‘Thuis’. Acteur Bart Van Avermaet is zelf ook geschrokken van de reacties van de kijkers. In ‘Van Gils en Gasten’ reageert hij op zijn vertrek.
13/09 03u30  Koele moordenaar of onschuldige arts?Na negen jaar plots verdacht van de moord op zijn vrouwNegen jaar na het overlijden van zijn echtgenote stond de Brakelse spoedarts Kris P. (49) gisteren terecht voor moord. Het gerecht beschuldigt de dokter ervan zijn vrouw opzettelijk te hebben vergiftigd en eist twintig jaar cel omdat hij alles “zeer bewust heeft gepland”. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit en barstte meermaals in tranen uit. Straks naar de cel of alsnog eerherstel? Het proces van álles of niéts.
13/09 03u30  Wat brengt de toekomst van Jan Bakelants? Nog geen nieuwe ploeg, en geen kans meer om zich te tonenVijf jaar geleden was hij nog winnaar van de GP de Wallonie, maar gisteren moest Jan Bakelants (32) passen toen Jasper Stuyven op de Citadel van Namen zijn duivels ontbond. De renner moet weg bij AG2R en heeft daardoor amper 30 koersdagen op de teller. Niet ideaal om zich in de gunst van een nieuwe ploeg te fietsen.
13/09 03u30  Inzamelactie voor onthaalmoeder wier ex-man huis in brand stak: “Iemand bood zelfs zijn huis aan als crèche”“Een onophoudelijke stroom warmhartigheid.” Zo omschrijven de initiatiefnemers hun inzamelactie voor onthaalmoeder Kirsten Geeraerts. De vrouw, mama van twee dochtertjes van 4 en 7, verloor alles nadat haar ex haar crèche in brand stak en zelf in de vlammen stierf. “Iemand gaf al een tv. En iemand anders wil het huis helpen her op te bouwen. Een man uit de buurt bood zelfs zijn grote huis aan om er tijdelijk de crèche in onder te brengen.”
13/09 03u30  Ianthe Tavernier lanceert solosingleVuur. Zo heet de nieuwe solosingle die Ianthe Tavernier ­gisteren op iTunes heeft gelanceerd. Het nummer is bijzonder omdat het tot stand kwam in het kader van de musical Iedereen Beroemd, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere.
13/09 03u30  Expliciete site bezorgt Lars rode oortjes in ‘Koppels’In Koppels op vtm moeten de vier koppels op www.omgyes.com bijleren over het vrouwelijk orgasme. Een behoorlijk expliciete site waar deelnemer Lars even aan moest wennen: “Ik dacht dat het vooral informatief ging zijn. Maar de eerste keer dat ik doorklikte, lag iemand letterlijk met haar benen open.”
13/09 03u30  Vlaamse professor kan miljonair worden: “Mijn wereldbol werd door Da Vinci gemaakt”Dat het de oudste wereldbol is ter wereld waar de Nieuwe Wereld op staat, dat stond al vast. Nu verzamelde de Vlaamse verzamelaar Stefaan Missinne bewijzen dat zijn globe het werk is van Leonardo da Vinci himself. Als zijn theorie klopt, heeft de verzamelaar een object in handen dat hem multimiljonair kan maken. “Maar het is mij niet om het geld te doen. Mijn ontdekking mag gerust naast de Venus van Milo staan.”
13/09 03u30  Waarom Apple nieuwe iPhone gewoon nog wat duurder maakt (en daar probleemloos mee wegkomt)Duur, duurder, duurst: de drie nieuwe iPhones, gisteravond voorgesteld, zijn niet voor mensen met een bescheiden budget. Vorig jaar ging Apple al een eerste keer voorbij de psychologische grens van 1.000 euro, nu doen ze er nog een schepje ­bovenop. En toch zullen ook deze toestellen weer vlot over de toonbank gaan. “Een iPhone is nog ­altijd een statussymbool. Daarbij hoort voor veel mensen ook een hoge prijs.”
13/09 01u30  Jongeren die “Congo is van ons” zongen op Pukkelpop moeten als straf naar DossinkazerneHet parket heeft de twee jongeren die zich op Pukkelpop schuldig maakten aan racistische gezangen een alternatieve straf opgelegd. De negentienjarigen moeten de Dossinkazerne, die in de Holocaust werd gebruikt, bezoeken en daarna een verslag opstellen, inclusief zelfreflectie. Dat maakte minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bekend in het parlement, zo bericht de VRT.
13/09 00u45  Jan Fabre door 20 (ex-)werknemers beschuldigd van grensoverschrijdend gedragTwintig (ex-)werknemers beschuldigen ­choreograaf en theatermaker Jan Fabre van seksisme, machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Hun MeToo-verhalen gaan van denigrerende opmerkingen tot ­dubieuze fotoshoots.
12/09 23u00  Sven Gatz voor het eerst over depressie: “Ik bleef er maar taken bij nemen”“We kennen allemaal wel iemand die een depressie gehad heeft, of nog zal krijgen. Maar als je het niet gehad hebt, kan je het je niet inbeelden.” Het zijn grote woorden van Sven Gatz in Gert Late Night, maar daarom niet minder waar. Gatz kampt namelijk zelf met een chronische depressie en vertelde daar woensdagavond voor het eerst over. “Ik was net begonnen in de politiek en wilde er echt invliegen. Ik bleef er maar taken bijnemen en plots, ja, bereik je je plafond.”
12/09 23u00  Michel van den Brande bestolen door eigen werknemers: “Weer niet kunnen slapen”Kontrimo-baas Michel van den Brande is bestolen door twee werknemers. Die hadden 300 stukken stelling mee naar huis genomen, goed voor 15.000 euro. De diefstal kwam aan het licht toen een schilder het materiaal zag liggen in hun tuin.
12/09 22u15  Natuurpunt klaagt omstreden jachttechniek aan na dood vossen: “Dit is gevaarlijk”Aan de Beverlaak in Werchter zijn gisteren een zestal vossen doodgeschoten. De dieren werden opgejaagd met een landbouwwerktuig en vervolgens verdreven naar een plek waar jagers hen opwachtten. Natuurpunt is niet te spreken over die manier van jagen: “Het is gevaarlijk voor de mens.”
12/09 22u15  De domste ploegfoto ooit: zeven spelers brengen Hitlergroet nadat nieuwe sponsor vraagt om “ludieke” actieHeisa in het Duitse voetbal. Amateurclub SC 1920 Myhl heeft liefst zeven spelers op straat gezet na een wel heel dom incident met een ploegfoto. Het zevental bracht namelijk een Hitlergroet uit op vraag van de nieuwe sponsor.
12/09 21u30  Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier “infiltranten” van Schild & Vrienden: “Er is sprake van een ernstige vertrouwensbreuk”De Vlaamse Jeugdraad, adviesorgaan van de Vlaamse regering, heeft woensdagavond vier jongerenadviseurs ontslagen. “Ze hebben onze organisatie ernstige schade toegebracht.”
12/09 21u30  Paus roept iedereen naar het Vaticaan: misbruikellende moet stoppenPaus Franciscus roept de nationale kerkleiders in februari naar het Vaticaan om zich te beraden over de bescherming van kinderen tegen priesters die slechte bedoelingen hebben. Dat heeft het Vaticaan woensdag meegedeeld.
12/09 21u30  Tom Dumoulin doet zijn beruchte 'poepincident' nog eens over (gelukkig niet letterlijk)Tom Dumoulin staat bekend als een van de beste ronderenners van het moment, maar ook als de man van het beruchte 'poepincident'. De Nederlander moest vorig jaar tijdens de koninginnenrit van de Giro van de fiets om een dringende boodschap te doen in het gras. Toen Dumoulin samen met Laurens ten Dam tijdens een trainingstocht passeerde aan de bewuste plek, kon hij niet anders dan het incident nog eens over te doen. Ten Dam speelde uiteraard graag mee: 'Wat gebeurt hier, de roze trui!”
12/09 21u00  Apple Watch wil je leven redden, de duurste iPhone ooit én eentje die goedkoper is dan voorganger: deze toestellen lanceerde Apple vandaagOp de tonen van ‘Mission Impossible’ begon het Apple Event vanavond met een promovideo waarin een medewerkster van Apple in ware spionnenfilmstijl CEO Tim Cook de afstandsbediening van zijn keynote presentatie blijkt te brengen. De ultieme anticlimax, om van daar uit de spanning weer op te bouwen. “We gaan ons 2 miljardste iOs-toestel voorstellen.”
12/09 20u45  Vrouw is verrast wanneer slangenvanger deze pythons ziet vechten in haar zolderHet is weer zover: het paarseizoen voor de ruitpythons is weer van start gegaan. En net als elk jaar levert dat ook nu een heleboel opvallende beelden op van slangen die volop met elkaar in duel gaan. In het Australische Mount Coolum kozen twee exemplaren wel voor een heel eigenaardige plaats om te vechten: in een zolder.
12/09 20u30  IN BEELD: Ritwinnaar Woods in tranen voor overleden zoontjeDe Michael Woods won woensdag een rit in de Vuelta. De Canadees werd na zijn zege overmand door emotie: amper twee maand geleden werd zijn zoontje doodgeboren en een maand eerder verloor de renner ook zijn vader.
12/09 19u45  Weer twee N-VA-kandidaten trekken zich terug, wegens Schild & Vrienden-bandNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken. In Dendermonde trekt Jan Vanhove zich terug.
12/09 19u45  Lefevere in zijn nopjes: Quick Step rijdt de tegenstand kapot en pakt recordzege, Keisse deelt grappige tweetAlweer raak voor Quick Step Floors. Bob Jungels snelde in de Ronde van Slovakije naar de zege in de proloog. De Luxemburger was over 1,6 kilometer sneller dan zijn ploeggenoot Yves Lampaert en Cofidis-renner Christophe Laporte. Meteen goed voor de 62ste zege van het seizoen. Een absoluut record.
12/09 19u45  Mission Impossible: iPhone. Deze nieuwe toestellen wil Apple u verkopenOp de tonen van ‘Mission Impossible’ begon het Apple Event vanavond met een promovideo waarin een medewerkster van Apple in ware spionnenfilmstijl CEO Tim Cook de afstandsbediening van zijn keynote presentatie blijkt te brengen. De ultieme anticlimax, om van daar uit de spanning weer op te bouwen. “We gaan ons 2 miljardste iOs-toestel voorstellen.”
12/09 19u30  Politievakbonden boycotten flitsmarathon op 17 en 18 oktoberDe flitsmarathon die de federale en lokale politie op 17 en 18 oktober willen doorvoeren, zal door drie van de vier politievakbonden geboycot worden. Dat meldt VTM Nieuws. De geplande acties waarbij de politie doorgaans alles uit de kast haalt om snelheidscontroles uit te voeren, komen zo in het gedrang.
12/09 19u15  Weer twee N-VA-kandidaten trekken zich terug, wegens Schild&Vrienden-bandNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken. In Dendermonde trekt Jan Vanhove zich terug.
12/09 19u15  Model beweert dat borsten twee maten groeiden dankzij superfoodBrigette Cooper heeft meer dan 30.000 volgers op Instagram, en die zagen haar borsten plots merkbaar toenemen in volume. Volgens Brigette is dat allemaal te danken aan één bepaald soort superfood. Maar dokters stellen zich daar toch vragen bij.
12/09 19u00  Hoe echtscheidingen kunnen ontsporen: “Hij had een klauwhamer vast. Of je geeft me nog een kans, of ik sla”Het drama in Keerbergen, waar een jonge vader omkwam in de vlammen die hij zelf aanstak in het huis van zijn ex, is een zoveelste tragedie in de categorie ‘vechtscheidingen’. Die komen vaker voor dan we denken, zeggen experts. Voornaamste inzet: geld en de kinderen. Meestal blijft het bij pesterijen en verbaal geweld, maar af en toe escaleert het zoals bij Diana (37). “Hij had een klauwhamer vast en had gedronken. Of je geeft me nog een kans, brieste hij, of ik sla.”
12/09 19u00  Nick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terugNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken.
12/09 18u30  Niet meer 'Thuis': meer dan 200 acteurs verlieten de soap. Ken jij ze nog?Met het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen. Hij is zeker niet de eerste: er zijn al meer dan 200 acteurs die in de populaire serie speelden, maar ze ook weer moesten verlaten. Daar zitten heel wat bekende namen tussen - weet jij nog wie?
12/09 18u15  Man in levensgevaar na brand in rusthuisBij een brand in een rusthuis woensdagvoormiddag in Trooz, nabij Luik, is een bewoner zwaar bevangen geraakt door de rook. De man van 51 jaar verkeert in levensgevaar, meldt het parket van Luik.
12/09 18u15  Cheerleader laat zich niet intimideren door pesterEen cheerleader in uniform pakt een pester aan nadat ze herhaaldelijk had gezegd dat ze niet wilde vechten. ‘Niemand wil vechten, niemand wil met jullie vechten,’ zegt de tiener voordat ze een slag in het gezicht krijgt van de vrouwelijke pestkop in Californië. De cheerleader liet zich niet doen en reageerde met enkele rake klappen. De beelden werden door de zus van de cheerleader gedeeld. Zij was trots op haar zus.
12/09 18u15  Elke Rode Duivel laten spelen om iedereen scherp te houden, kan dat wel? Onze Chef Voetbal wikt en weegt de concurrentiestrijdRoberto Martinez wil het gebruiken als een van zijn wapens om de Rode Duivels naar nog hogere hoogten te stuwen: concurrentiestrijd. Maar kan dat wel? Alle Duivels lijken boven alle concurrentie verheven. Alleen op de linkerflank kan er strijd worden geleverd. En dan nog.
12/09 17u45  Nog iemand thuis in ‘Thuis’? Ook deze beroemde acteurs hebben de reeks verlatenMet het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen. Hij is zeker niet de eerste: er zijn al meer dan 200 acteurs die in de populaire serie speelden, maar ze ook weer moesten verlaten. Daar zitten zelfs bekende namen tussen - weet jij nog wie?
12/09 17u45  Mee in één minuut: zware bedrijfsbrand, dodelijke vechtpartij en Poetin weet het beterHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
12/09 17u15  Salah Abdeslam bedreigt bewaker in gevangenis: “Kom eens naar mijn cel en ik zal het je uitleggen”“Salah Abdeslam is een opstandige en agressieve gedetineerde.” Dat meldt de Franse kwaliteitskrant Le Figaro op basis van een incidentenrapport dat ze konden inkijken.
12/09 17u00  Nog iemand thuis in ‘Thuis’? Ook deze beroemde acteurs moesten de reeks verlatenMet het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen, maar velen zijn hem in de bijna 23 jaar dat de soap op Eén loopt, al voorgegaan. Al ruim 200 kwamen… en gingen. En niet van de minsten. Weet u nog wie?
12/09 17u00  Dreigingsniveau 2 voor maker Pano-reportage over Schild & VriendenHet Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) heeft het dreigingsniveau voor VRT-journalist Tim Verheyden ingeschaald op 2. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) woensdag in de Kamer, waar werd gedebatteerd over de Pano-reportage rond de extreemrechtse groepering Schild & Vrienden.
12/09 17u00  Brand bij Umicore in Hoboken opnieuw opgeflakkerdDe brand in een van de productie-afdelingen bij het materiaaltechnologiebedrijf Umicore is omstreeks 16 uur opnieuw opgeflakkerd. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, die aan omwonenden vraagt om ramen en deuren gesloten te houden.
12/09 17u00  Bizar incident: auto vliegt in brand, maar bestuurder is spoorloosOp de Ring rond Ardooie is woensdagmiddag een bizar incident gebeurd met een Franse wagen. Die vloog plots in brand, maar de bestuurder was nergens te bespeuren.
12/09 16u45  Louis De Stoop van Schild & Vrienden volgt Dries Van Langenhove niet op in raad van bestuur UGentLouis De Stoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de raad van bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u45  Reumapil maakt Belgisch-Nederlands farmabedrijf 700 miljoen meer waardWie onlangs aandelen kocht van het Belgisch-Nederlands farmaceutisch researchbedrijf Galapagos mag een fles, neen een krat champagne opentrekken. Het aandeel stijgt vandaag 16 procent op de beurs van Brussel. Dat dank zij een … reumapil. Reumapatiënten mogen ook een fles opentrekken.
12/09 16u45  De Nations League is één speelronde ver: tien zaken om te onthoudenVier nieuwe divisies, zestien nieuwe groepen, dozijnen nieuwe spelers en een nieuwe bondscoach of zes. Landen die een nieuwe start wouden nemen, ploegen die de goede lijn wouden voortzetten, anderen die nog in een roes leefden. Een kluwen was het, het eerste interlandweekend na het wereldkampioenschap. Daarom: tien zaken die u moet onthouden. En mee in de gaten moet blijven houden.
12/09 16u45  Weyts vreest dierenbeulen: “Wie tot zulke gruwel in staat is, is ook gevaar voor mensen”Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil dat er een nationale aanpak komt van het fenomeen dierenmishandeling. Er zijn zoveel gevallen op uiteenlopende locaties dat een nationale coördinatie zich opdringt, zo zegt de N-VA-minister aan Belga. “Vooral omdat ik vrees dat wie die tot zulke gruwel in staat is en dan nog eens heel goed voorbereid te werk gaan, niet alleen een gevaar is voor dieren maar ook voor mensen”, klinkt het.
12/09 16u30  Apple stelt straks grootste (en duurste) smartphone ooit voor: hier kan je het live volgen en dit kan je verwachtenHet gonst van de geruchten over de nieuwe toestellen die Apple vanavond zal voorstellen. Een nieuwe Apple Watch, een goedkopere Macbook en drie nieuwe iPhones zouden de voornaamste nieuwigheden worden, maar met Apple weet je natuurlijk nooit.
12/09 16u15  Louis Destoop van Schild & Vrienden volgt Dries Van Langenhove niet op in raad van bestuur UGentLouis Destoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de raad van bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u00  Auto in etalage van kapsalon gekatapulteerd terwijl kapster aan het werk isTerwijl kapster Fabienne Langlet dinsdagavond bezig was met een klant, zag ze plots een wagen in haar etalage vliegen. Het ongeval in de Ledegemstraat gebeurde toen een bestelwagen op een geparkeerde auto reed.
12/09 16u00  Brad Pitt liet tientallen woningen bouwen na orkaan Katrina. Nu staan ze op instorten en groeien er paddenstoelen aan de murenNadat ze haar huis verloren was aan orkaan Katrina, was Kamaria Allen niet van plan om ooit nog terug te keren naar “haar” buurt in New Orleans. Toen ze echter de huizen zag die Make It Right - een goed doel opgericht door steracteur Brad Pitt - er had neergezet, veranderde ze van mening. Mooi, modern, veilig én nog goedkoop ook. Het was te mooi om waar te zijn. Letterlijk.
12/09 15u45  “Sonja was toch zo’n goede vrouw.” Moordverdachte heeft spijt, maar is niet aan zijn proefstuk toeDanny S., de Herentalsenaar die wegens de moord op zijn vriendin Sonja Mertens in de cel zit, zegt dat hij niet meer weet wat er in de badkamer van hun huis met Sonja is gebeurd. En dat hij spijt heeft: “Het was zo’n goede vrouw.” Nochtans heeft hij haar volgens vriendinnen van Sonja wekenlang verrot geslagen en opgesloten in de kelder wanneer hij op stap was. Hij sleept een lange geschiedenis van extreem geweld tegen vrouwen achter zich aan.
12/09 15u45  "Volle melk is toch nog zo slecht niet", klinkt het in nieuwe studieWetenschappers hebben jarenlang aangeraden om vooral magere zuivelproducten te gebruiken in plaats van de volle die meer calorieën en verzadigde vetten bevatten. Maar nieuw onderzoek wijst nu uit dat die laatste categorie toch niet tot meer gevallen van hartziekten en diabetes zou leiden en dat je er zelfs van kunt vermageren.
12/09 15u45  Trend in New York: opvallende modellen op de catwalkVan een topmodel met een bolle buik tot een catwalk vol transgender modellen en meisje met het syndroom van Down: sommige defilés tijdens de New Yorkse modeweek kregen meer media-aandacht dan andere omdat er opvallende dames over de catwalk flaneerden. Maar dat is volgens experts niet louter een manier om in het oog te springen in de hoop om meer te verkopen...
12/09 15u30  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan nog groter dan verwacht: “We houden van jullie, ga uit de weg van de storm en speel er geen spelletjes mee”Orkaan Florence zet verder koers richting het Amerikaanse vasteland. Mogelijk wordt het de zwaarste orkaan die de oostkust van de VS ooit trof. Amerikaans president Donald Trump heeft de bevolking van die regio intussen een hart onder de riem gestoken via een videoboodschap die hij op Twitter zette.
12/09 15u15  Vlaams Belang behoudt vertrouwen in gewapend lid Schild & VriendenDe man die in de Pano-reportage over Schild & Vrienden te zien was met wapens en een Vlaamse Leeuwenvlag, is Koen Staes (28), verkiezingskandidaat voor Vlaams Belang in Temse. Dat bevestigt de lokale lijsttrekker, Sylvia Rombaut.
12/09 15u15  Sinds Martinez bondscoach is, zit Lukaku aan fenomenaal gemiddelde bij Rode DuivelsWas de aanstelling van Roberto Martinez als trainer van de Rode Duivels het beste wat Romelu Lukaku kon overkomen? Onder de Spanjaard, die Big Rom ook al onder zijn hoede had bij Everton, vindt Lukaku de weg naar doel met de ogen dicht. Het resultaat: 26 goals in 26 wedstrijden, een gemiddelde van precies één goal per match.
12/09 15u15  Politie organiseert nieuwe flitsmarathon op 17 en 18 oktoberDe federale en de lokale politie organiseren op woensdag 17 en donderdag 18 oktober een flitsmarathon in het hele land. Het wordt de tiende editie van de flitsmarathon, die in samenwerking met Vias georganiseerd wordt.
12/09 15u15  Rode Duivels blijven records aanscherpen: nog nooit zoveel gewonnen als in 2018Nooit wonnen onze Rode Duivels zoveel op één jaar, en het was al 68 jaar geleden dat ze nog een spits hadden die even vlot de weg naar het doel vond als Romelu Lukaku nu. De Belgische nationale ploeg zet zijn status als nieuwe nummer één van de wereld kracht bij met een paar uitschieters in 2018. En er volgen nog vier matchen waarin de records kunnen worden aangescherpt.
12/09 15u15  Verdediger kleineert letterlijk tegenstander en houdt het niet bij één belediging: wie zet hem op zijn plaats?De Amerikaanse verdediger Matt Miazga heeft zich niet populair gemaakt. In de interland tegen Mexico lachte hij zijn tegenstander Diego Lainez flagrant uit met die zijn lengte. En Miazga hield het niet bij één kleinerend gebaar...
12/09 15u15  Bekende zanger haalt uit naar collega’s: “Stop met al die meningen en doe waar je voor betaald wordt”Richard Ashcroft, de gewezen frontman van The Verve, heeft in een interview hard uitgehaald naar collega’s in de entertainmentsector. “Ze proberen weg te steken dat ze niet kunnen door altijd maar meningen te geven”, zegt de Brit, die afgelopen zomer nog op TW Classic optrad. “Stop daarmee.”
12/09 14u45  Greenpeace eist voor rechter luchtsaneringsplan voor VlaanderenDe Brusselse Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg zal zich op 10 oktober uitspreken over de milieustakingsvordering die Greenpeace heeft ingediend tegen het Vlaams Gewest. Volgens Greenpeace doet het Vlaams Gewest te weinig om de luchtkwaliteit in Vlaanderen te controleren, geeft het daarover niet de correcte en volledige informatie door aan de Europese Unie en is er dan ook nood aan een luchtsaneringsplan. Het Vlaams Gewest spreekt dat tegen.
12/09 14u30  De hit tijdens de modeweek in Amsterdam? Sokken van LidlHeidi Klum is al aan haar vijfde collectie toe voor Lidl en presenteerde die tijdens de Amsterdam Fashion Week, maar het waren niet haar creaties die het meeste opvielen. Die eer viel de sokken met daarop het logo van de Duitse warenhuisketen te beurt. Ze werden als cadeautje aan de gasten uitgedeeld en zijn in Nederland ondertussen een hit van jewelste.
12/09 14u30  Al elfde keer dit jaar: zee kleurt opnieuw bloedrood na massale slachting van grienden op Faeröer-eilandenDierenrechtenorganisatie Sea Shepherd heeft duizenden kijkers nog maar eens geschokt op haar Facebook-pagina. Daar toonden ze dinsdag live de slachting maar liefst 210 grienden in Hvalvik, een dorp op de Faeröer-eilanden. Het is al de elfde keer dat de gruwelijke traditie werd uitgevoerd op de eilandengroep.
12/09 14u15  Rechter spreekt 100-jarige vrouw vrij in zaak over familieruzieEen 100-jarige vrouw uit Oostende is woensdagochtend door de strafrechter in Brugge vrijgesproken voor meineed. G.D. was naar alle waarschijnlijkheid de oudste beklaagde ooit in ons land.
12/09 14u15  “Waarom lieg jij over alles?”: president Trump veroorzaakt ophef met foto 9/11Amerikaans president Donald Trump heeft opnieuw ophef veroorzaakt. Deze keer met een foto van een herdenkingsmoment voor 9/11 in het Witte Huis. Enkele aandachtige twittergebruikers merkten immers op dat het helemaal niet om een recente foto ging.
12/09 14u15  Beruchte ‘Highway serial killer’ opgepakt: 48-jarige kleermaker bekent 33 moordenDe politie in centraal India heeft een 48-jarige man gearresteerd die heeft toegegeven 33 vrachtwagenchauffeurs en hun helpers te hebben gedood om de goederen te plunderen en de voertuigen te verkopen.
12/09 14u15  Marc Coucke neemt twee golfclubs in Durbuy overMarc Coucke heeft definitief de hand gelegd op twee golfclubs in de Ardennen. Dat heeft hij woensdag laten weten. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.
12/09 13u30  Europees Parlement start procedure tegen Hongarije voor schending rechten en vrijhedenHet Europees Parlement vindt dat de alarmbelprocedure moeten worden opgestart tegen het Hongarije van premier Viktor Orban. De parlementsleden keurden woensdag het bijzonder kritische rapport van de Nederlandse Judith Sargentini goed met een ruime meerderheid. 448 parlementsleden stemden voor, 197 tegen en 48 onthielden zich.
12/09 13u00  De laatste, maar bloedigste slag in Syrische oorlog: “Dit kan de ergste humanitaire catastrofe van 21e eeuw worden”Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, vreest voor een “bloedbad” in Idlib. Die provincie is het laatste grote bolwerk van de Syrische rebellen en wordt bestookt door het Syrische leger, met de hulp van Iran en Rusland.
12/09 13u00  Parket onderzoekt verdacht overlijden in bordeel in Sint-Denijs-WestremIn een bordeel aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem is een lichaam gevonden. Het parket is een onderzoek begonnen.
12/09 13u00  Zweedse media: “Yves Leterme krijgt geen nieuw mandaat bij internationale organisatie IDEA”Ex-premier Yves Leterme moet opstappen als topman van de internationale organisatie IDEA. Dat meldt de Zweedse krant OmVärlden. De stoel van Leterme was al een tijdje aan het wankelen. De Zweden, de hoofdgeldschieters van het platform, vinden het maar niets dat zijn belastingen worden bijgepast en wijzen naar een audit die hem “autoritaire trekjes” toedicht. Leterme ontkent dat die beslissing al genomen is.
12/09 13u00  Wat er in uw salami zit, is het grootste geheim van de beenhouwerSalami is meer dan alleen maar beleg tussen de boterham. De worst is de inzet van een zware concurrentiestrijd, inclusief bedrijfsspionage. Een producent uit het Kortrijkse daagde deze week nog een ex-werknemer voor de rechter omdat die zijn recept aan de concurrentie zou hebben doorgespeeld. “Zoiets is dan ook een ramp”, klinkt het bij slagers. “Salami is iets speciaals, niet te vergelijken met pakweg kookham.”
12/09 13u00  KV Mechelen en Union aanvaarden schorsingen na knokpartij: “Maar een ontslag is niet aan de orde”KV Mechelen en Union gaan niet in beroep tegen de schorsingen die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan hun assistent-coaches Fred Vanderbiest Abder Ramdane die zondag met elkaar slaags geraakten.
12/09 12u45  Grote brand bij Umicore in Hoboken onder controleDe brandweer heeft de brand bij het bedrijf Umicore onder controle, dat meldt de stad Antwerpen. De brand was deze morgen om 7.30u ontstaan en zorgde voor grote rookontwikkeling. Preventief werd een deel van de woonwijk Moretusburg ontruimd.
12/09 12u30  Gewapende man met ‘La Casa de Papel’-masker dringt school binnen en bedreigt leerlingenEen gemaskerde man is een Brusselse middelbare school binnengedrongen en heeft daar leerlingen bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat heeft een onderzoek geopend. Voorlopig kon de man, die een Salvador Dali-masker droeg zoals in de populaire Netflix-serie ‘La Casa de Papel’, nog niet worden geïdentificeerd.
12/09 12u30  Brits koppel stierf mysterieuze dood in Egyptisch hotel: is dit de verklaring?Het blijft nog steeds een mysterie hoe het Britse koppel John en Susan Cooper in augustus om het leven kwam in een Egyptisch vakantieresort. Volgens de Britse krant The Times zou het tweetal mogelijk bedwelmd zijn door de dampen van een straf insecticide. Een geloofwaardige piste? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geeft uitleg.
12/09 12u30  Jean Lambrecks wil een klacht indienen tegen advocaat van Marc DutrouxJean Lambrecks, vader van Eefje, wil bij de stafhouder een klacht indienen tegen Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux. Die wil zijn cliënt laten onderzoeken door deskundigen om het recidiverisico in te schatten, zo schrijft Het Belang van Limburg . Na navraag blijft Paul Marchal bij zijn standpunt na de verspreiding van de brief van de advocaat. “Na 23 jaar wordt het tijd dat het circus stopt. Wij doen hier niet meer aan mee”, klonk het toen en dat zegt Marchal ook woensdag.
12/09 12u15  Al zeker twee Rode Duivels in top-10 van spelersratings in FIFA19, Thibaut Courtois is daar niet bijDe makers van EA Sports hebben al 90 namen van de 100 beste voetballers in het immens populaire videospelletje FIFA19 gelost. Het kan niet anders dat al zeker twee Rode Duivels in de top-10 van spelersratings staan, maar Thibaut Courtois is daar al zeker niet bij. Meer zelfs, de beste doelman van het WK is zelfs niet de beste doelman in het spelletje.
12/09 12u15  Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor “lachend kakske”Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor het “lachend kakske” dat ze als reactie gaf op een foto waarop in de achtergrond een zwarte man te zien is. Dat heeft de rechtbank van Brugge woensdag beslist. De man in kwestie, een Nederlander die in Anderlecht woont, had via de burgerlijke rechtbank een schadevergoeding gevraagd van 20.000 euro, maar volgens de rechter is die eis ongegrond omdat het niet bewezen is dat hij de man op de gewraakte foto is.
12/09 12u00  Ook hof van beroep oordeelt dat Belgische Staat kinderen van Syriëstrijders niet moet repatriërenNa de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische Staat niet verplicht is om zes kinderen van twee Belgische Syriëstrijders te repatriëren.
12/09 12u00  Chileen krijgt met ultieme vernedering op het veld rekening gepresenteerd voor “spleetoog-incident”De Chileense middenvelder Diego Valdes zal de volgende keer wel twee keer nadenken vooraleer hij een tegenstander belachelijk maakt voor een wedstrijd. Valdes kreeg voor de oefeninterland tegen Zuid-Korea bakken kritiek over zich heen nadat een foto op sociale media circuleerde waarin hij een Aziatische fan met een “spleetoog-gebaar” belachelijk maakte. Hij kon niet anders dan zich voor die racistische foto publiekelijk te verontschuldigen, maar op het veld kreeg hij pas écht de rekening gepresenteerd.
12/09 11u45  Zomer is nog niet voorbij: temperaturen stijgen opnieuw richting 27 gradenHet mag dan al midden september zijn, de zomer is nog niet voorbij. Begin volgende week gaan de temperaturen zelfs opnieuw richting de 27 graden, wat boven de normale waarden voor de tijd van het jaar is.
12/09 11u30  Verkeersboete betaald, maar toch nog aanmaningen in de bus: “Let op met QR-codes”Tientallen mensen bellen elke dag naar het callcenter van de FOD Justitie omdat de betaling van hun verkeersboete niet gelukt is. Sinds maart staan er QR-codes op de brieven, maar die blijken niet altijd te werken. “Het geld is van mijn rekening gegaan, maar toch krijg ik aanmaningen om de boete alsnog te betalen”, vertelde Pieter woensdag in De Inspecteur op Radio 2.
12/09 11u30  Lieven Verstraete haalt scherp uit naar Kris Peeters: “Geef dit nu gewoon toe. Het zal je deugd doen”‘De Zevende Dag’-presentator Lieven Verstraete (55) heeft zich in een persoonlijke tweet gericht tot vicepremier Kris Peeters (CD&V). Verstraete legt uit hoe hij enkele duizenden euro’s aan Arco-aandelen van zijn vader erfde en roept Peeters op tot duidelijkheid.
12/09 11u15  Bommelding in winkelcomplex Dok Noord in Gent: hulpdiensten massaal ter plaatse, honderden personen geëvacueerdDe hulpdiensten zijn woensdagochtend massaal uitgerukt naar winkel- en wooncomplex Dok Noord in Gent vanwege een bommelding. De politie heeft een perimeter ingesteld en voert een sweeping met een explosievenhond uit. Honderden personen zijn geëvacueerd.
12/09 11u15  Zware aanrijding op kruispunt: wagen in de maïs geslingerdHet is woensdag rond 9.45 uur op het kruispunt van de Pottestraat en de Nieuwstraat in Vleteren tot een aanrijding gekomen tussen twee wagens. Beide bestuurders werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.
12/09 10u45  Dode bij vechtpartij tussen transmigranten op snelwegparking E40 in WetterenBij een vechtpartij tussen transmigranten is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen, bevestigt het parket van Dendermonde. Het slachtoffer, een man uit Eritrea, werd neergestoken.
12/09 10u30  Liefde op het eerste gezicht zoals in ‘Boer zkt. Vrouw’, bestaat dat eigenlijk wel echt?Boer Jeroen uit Duitsland heeft na twee afleveringen in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt. Vrouw’ een serieuze boon voor kandidate Severien. Vanaf het eerste moment dat hij de vrouw zag, is hij helemaal ondersteboven van haar. Tijdens de speeddate was hij zelfs even sprakeloos. En hij is niet alleen: ook zij glundert in zijn gezelschap. Maar bestaat liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel? En hoe ga je om met die befaamde coup de foudre?
12/09 10u30  Mama vertelt trots hoe achtjarig zoontje al vier dieren doodgeschoten heeft: “Tenminste geen iPhone nodig om zich te amuseren”Ze vuurde haar eerste schot nog maar een maand geleden af, maar intussen is de Amerikaanse tandartsassistente Ashley zo verslaafd aan de jacht dat ze ook haar achtjarig zoontje meeneemt. “Hij heeft al vier kills op zijn naam staan”, verklaart de moeder trots.
12/09 10u15  Grote brand bij Umicore in Hoboken: bedrijf ontruimd, gemeentelijk rampenplan van krachtDe brandweer is nog altijd ter plaatse in Hoboken voor een grote brand bij metaalverwerkingsbedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien. De gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd.
12/09 10u15  Zoon (17) van Brusselse agent riskeert straf voor deelname aan rellen in hoofdstadDe minderjarige zoon van een politieagent in Brussel staat terecht voor de jeugdrechter voor de rol die hij speelde bij twee uit de hand gelopen manifestaties in de hoofdstad. De jongen zou onder meer een vuilnisbak naar het hoofd van een agent gegooid hebben en een Italiaans koppel aangevallen hebben. Volgens zijn advocaat klopt er niets van.
12/09 10u00  Juncker pleit voor sterkere buitengrenzen van de EU en sneert ook naar Trump in laatste State of the UnionCommissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union staan de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal.
12/09 10u00  Buitenlandse pers niet verbaasd na nieuwe zege van “briljante” Rode Duivels, IJslandse kranten opvallend mildNee, voorpaginanieuws is een zoveelste, duidelijke zege van de Rode Duivels tegen een land als IJsland in het buitenland al lang niet meer. Zeker niet wanneer op dezelfde dag vice-wereldkampioen Kroatië door Spanje vernederd wordt met 6-0. Toch maakte België opnieuw indruk. De IJslandse kranten reageerden dan weer opvallend mild op de 0-3-nederlaag: zij waren vooral opgelucht dat ze aan een nieuwe blamage waren ontsnapt tegen de nieuwe nummer één van de wereld. Een overzicht.
12/09 10u00  Rode Duivels worden opnieuw nummer 1 op FIFA-ranking (als de cijfers na de komma meetellen)Door de zege op IJsland stijgen de ­Rode Duivels naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. Ze hebben nu evenveel punten als wereldkampioen Frankrijk, maar als de cijfers na de komma meetellen, staan de Belgen op nummer 1.
12/09 09u45  Juncker geeft laatste keer State of the Union: “We zullen onze buitengrenzen beschermen met 10.000 grenswachten”Commissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union zullen de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal staan.
12/09 09u45  Poetin weet wie achter gifaanval Skripal zit: “Het waren gewone burgers, natuurlijk”De Russische president Vladimir Poetin weet wie er achter de gifaanval van Sergej Skripal en diens dochter zit. Volgens hem gaat het niet om Russische spionnen, zoals Groot-Brittannië beweert, maar om gewone burgers.
12/09 09u30  IJslandse kranten zijn opvallend mild, buitenland niet verbaasd over nieuwe zege van “briljante” Rode DuivelsNee, voorpaginanieuws is een zoveelste, duidelijke zege van de Rode Duivels tegen een land als IJsland in het buitenland al lang niet meer. Zeker niet wanneer op dezelfde dag vice-wereldkampioen Kroatië door Spanje vernederd wordt met 6-0. Toch maakte België opnieuw indruk. De IJslandse kranten reageerden dan weer opvallend mild op de 0-3-nederlaag: zij waren vooral opgelucht dat ze aan een nieuwe blamage waren ontsnapt tegen de nieuwe nummer één van de wereld. Een overzicht.
12/09 09u30  Eigenaar woedend nadat paardenbeul jonge merrie heeft gedood: “Als ik de dader tegenkom, doe ik graag hetzelfde met hem”Een paardenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen in een afgelegen weide. De dader sneed de halsslagader over van een eenjarige merrie, die doodbloedde. “Als ik degene tegenkom die dit gedaan heeft, doe ik graag hetzelfde met hem. Hiervoor wil ik met plezier twee jaar in de gevangenis zitten”, zegt de eigenaar die anoniem wenst te blijven.
12/09 09u30  Man die geboren werd zonder penis heeft na 45 jaar eindelijk voor het eerst seksEen 45-jarige man heeft voor het eerst in zijn leven seks gehad. Hij lijdt aan aandoening die slechts 1 op de 20 miljoen mannen treft en werd geboren zonder penis. Tijdens een tien uur durende operatie hebben artsen hem nu voorzien van een trots geslachtsdeel.
12/09 09u15  Juncker geeft laatste keer State of the Union en pleit voor Europese kustwacht van 10.000 manCommissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union zullen de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal staan.
12/09 09u00  Brand bij Umicore in Hoboken: “Hou ramen en deuren gesloten”De brandweer is ter plaatse in Hoboken voor een dakbrand bij het bedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien.
12/09 09u00  Groep boven kledingketen Zara heeft last van de warmteInditex, het moederbedrijf van kledingketen Zara, heeft in de eerste jaarhelft de vergelijkbare omzet zien stijgen met vier procent. Dat is het zwakste groeicijfer in vier jaar tijd.
12/09 09u00  Aantal gevallen van agressie tegen personeel NMBS stijgtIn 2017 waren er 455 gevallen van agressie tegen de fysieke integriteit van personeel van de NMBS. Dat is een stijging met 11 procent tegenover 2016. Dat blijkt uit een antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag, schrijft La Dernière Heure woensdag.
12/09 08u45  Sergio Herman rouwt om sommelier (32) die zes jaar bij hem werkte: “Je was bijzonder”De 32-jarige sommelier Lotte Wolf is onverwacht overleden. Dat meldt het Amsterdamse restaurant Bridges, waar ze werkte. Voordien werkt ze zes jaar als hoofdsommelier in Oud Sluis, het inmiddels gesloten restaurant van chef Sergio Herman. “Je was super bijzonder”, schrijft hij op Instagram.
12/09 08u30  Dakbrand bij Umicore in Hoboken: “Hou ramen en deuren gesloten”De brandweer is ter plaatse in Hoboken voor een dakbrand bij het bedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.
12/09 08u15  Twee uur aanschuiven op E40 door zwaar ongevalEr staat woensdagochtend een aanzienlijke file op de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. Door een zwaar verkeersongeval moet je er twee uur aanschuiven, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
12/09 07u45  Vader ontroostbaar nadat dieven fietsje van overleden Yasmina (11) hebben gestolen: “Ik kon er geen afstand van doen”Pascal Verbrugghe uit de Hinnebilkstraat in Ingelmunster is op zoek naar tips over een diefstal in zijn garage afgelopen weekend.
12/09 07u45  Stopt Lukaku nu echt na het EK? Kompany: “Dan ga ik hem thuis zelf halen”Half augustus kwam Romelu Lukaku met het verrassende nieuws: op de (geloofwaardige) Amerikaanse website Business Insider liet de spits zich ontvallen dat het volgende grote toernooi wel eens zijn laatste optreden in het truitje van de Rode Duivels kan zijn. “ Ik denk dat ik er na Euro 2020 mee stop als Rode Duivel”, werd de 25-jarige Lukaku geciteerd in het bewuste artikel. Vincent Kompany heeft echter zo zijn mening over die uitspraak.
12/09 06u30  Weer twee N-VA’ers in opspraak door racismeOpnieuw zijn twee N-VA’ers aan de kant geschoven voor racistische en antisemitische uitspraken online.
12/09 06u30  SPELERSBEOORDELINGEN. Alle uitblinkers lopen voorin bij de Rode Duivels, maar één speler stelde teleurDe Rode Duivels hebben IJsland simpel ingeblikt met 0-3. Dit zijn onze spelersbeoordelingen, met goede punten voor het aanvalstrio van de Belgen en één speler die teleurstelde.
12/09 06u00  Prins Laurent: “Geen andere keuze dan naar rechter te stappen”“Ik doe het voor mezelf en voor mijn familie.” Daarom vecht prins Laurent (54) de verlaging van zijn dotatie aan. Hij zegt dat hij, in tegenstelling tot zijn broer koning Filip, niet mag werken en dus ook geen normale carrière kan uitbouwen. “Ik ontvang mijn dotatie om dat te compenseren”, beweert hij in een interview met het Franstalige weekblad Le Soir Mag, dat vandaag verschijnt.
12/09 05u45  Gerecht houdt klopjacht op tienduizenden spookbedrijvenHet Brusselse gerecht begint een ongeziene klopjacht op slapende vennootschappen, schrijft De Tijd. Dat zijn spookbedrijven die alleen op papier bestaan en handig zijn als dekmantel voor criminelen, onder andere voor belastingfraude, oplichting, drugstrafiek en de financiering van het terrorisme.
12/09 05u30  Vrouw zwaargewond na aanrijding door tram in DeurneIn het Antwerpse district Deurne is dinsdagavond een 60-jarige vrouw zwaargewond geraakt toen ze tijdens het oversteken met de fiets werd gegrepen door een tram. Dat zegt de lokale politie.
12/09 03u15  Drama in Keerbergen: man dreigde jaar eerder al om tegen huis van ex te crashenOmdat de scheiding niet liep zoals hij had verhoopt, zijn bij de 36-jarige Kevin L. gisterochtend de stoppen doorgeslagen. Hij laadde zijn bestelwagen vol benzine en reed het huis van zijn ex in Keerbergen – waar ze een crèche uitbaat – binnen. Hij besprenkelde de muren en stak alles in brand. De woning werd helemaal verteerd door het vuur; Kevin L. bleef in de vlammen.
12/09 03u15  Al 35 vrouwen slachtoffer van mooiprater die zelfs chihuahua folterde voor geldAl 35 West-Vlaamse ­vrouwen heeft hij rond zijn vinger gedraaid, en vervolgens genadeloos kaalgeplukt. Zelfs een celstraf kon de ­notoire oplichter Irfan O. (36) niet op andere gedachten brengen. “Hij leek de ridder op het witte paard”, zegt een slachtoffer. “Maar hij folterde zelfs mijn chihuahua om geld te krijgen.” De man moest gisteren wéér voor de rechter verschijnen, maar hij is spoorloos.
12/09 03u15  Gert Verhulst en James krijgen een baby (of toch voor even)Gert Verhulst liet onlangs weten dat hij een eventuele kinderwens van zijn vriendin Ellen niet onbeantwoord zou laten, maar gisteravond werd hij sneller dan verwacht op zijn wenken bediend: Verhulst moet net als James Cooke 24 uur lang voor een peuter van acht maanden zorgen. Hoeveel nachtrust die uitdaging de heren heeft gekost, ziet u vanavond in Gert Late Night.
12/09 03u15  Waarom een Chinese miljonair ons duivenerfgoed komt opkopen: “Nog nooit zoiets meegemaakt”De steenrijke Chinees Xing Wei, die al miljoenen uitgaf aan zijn ­duivencollectie, wil nu een duivenmuseum bouwen in de Chinese stad Tangshan. Hij roept Vlaamse duivenmelkers op om hem stukken op te sturen op zijn ­kosten. “Nog nooit meegemaakt”, zegt Nikolaas Gyselbrecht van de duivenveilingsite Pipa.
12/09 03u15  Rijverbod voor chauffeur van Hilde Crevits (CD&V)Een van de chauffeurs van minister van Onderwijs Hilde Crevits (foto) moest zich gisteren voor de Brugse ­politierechtbank verantwoorden. De man – die voornamelijk als chauffeur van de kabinetschef van de minister werkt – werd op 22 september langs de Torhoutsesteenweg in Oostende geflitst.
12/09 03u15  Hanne Troonbeeckx is weer verliefdDat hij Stef heet, en dat ze weer verliefd is. Veel meer wil Hanne Troonbeeckx in Dag Allemaal niet kwijt over haar nieuwe relatie. De twee kwamen wel al samen naar de jongste modeshow van kledingwinkel Bobo in Tremelo.
12/09 03u15  Bondscoach Martinez over glansrol Lukaku in IJsland: “Batshuayi jaagt hem wat op”Roberto Martinez heeft in 27 wedstrijden als Belgisch bondscoach nog maar twee keer verloren. Zijn eerste tegen Spanje en de halve finale op het WK tegen Frankrijk. Dan is het toch logisch dat je in IJsland wint? Niet zo volgens de bondscoach.
12/09 03u15  Twitteroorlog tussen Theo Francken en Marc Van Ranst escaleert: “Hij vervalst Facebook-posts” versus “Hij trekt mijn integriteit in twijfel”De beledigingen vlogen al langer over en weer, maar nu is de Twitteroorlog tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) helemaal geëscaleerd. Francken noemt Van Ranst “Dokter Haat”. Die eist formele excuses. “Hij trekt mijn integriteit in twijfel. Dat kan niet”, zegt Van Ranst. “We excuseren ons als hij zelf sorry zegt voor zijn haattweets”, reageert N-VA.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Elektriciteit is 100 euro duurder dan vorig jaar geworden19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à 100 euro duurder dan een jaar geleden.
23x Gert en James bleven 24 uur wakker: BV’s uit bed gebeld en door bed gezakt19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: Gert Verhulst en James Cooke kregen voor ‘Gert Late Night’ de opdracht om 24 uur lang wakker te blijven. Hun nachtelijke escapades waren live te volgen op Vier en via YouTube.
21x Boer Jitse over zijn zoektocht naar de liefde: “Een stadsmeisje op hoge hakken, dat is niets voor mij”19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Al meer dan de helft van zijn leven woont Jitse (22) in een dorpje in Noorwegen, in the middle of nowhere. Zijn grote liefde heeft hij daar nog niet ontmoet, dus zet hij zijn zoektocht voort via ‘Boer Zkt. Vrouw’. En daarin is het duidelijk: de boer heeft een welbepaald type voor ogen.
21x “Final Countdown”: palmolieproducenten vernietigen Indonesisch regenwoud19/09 07u15 - Het Nieuwsblad: Palmolieproducenten van ‘s werelds grootste merken hebben sinds 2015 nog eens 130.000 hectaren Indonesisch regenwoud verwoest, en dat ondanks een overeenkomst om de banden met bosvernietigers te verbreken en in 2020 alleen nog zogenaamd duurzame palmolie in te kopen. Dat blijkt uit het rapport “Final Countdown” van Greenpeace.
20x Tottenham-coach verliest zijn kalmte na vraag over Toby Alderweireld: “Jullie doen alsof alle andere spelers shit zijn”19/09 08u30 - Het Nieuwsblad: Feestje bij Liverpool, begrafenisstemming bij Tottenham. Dat is de Engelse avond in de Champions League in een notendop. Beide coaches, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino, waren na afloop dan ook in een totaal verschillende stemming.
20x Duitse pers looft Brugse “Wucht und Dynamik” in Champions League en is hard voor geluk van Borussia Dortmund19/09 07u30 - Het Nieuwsblad: Club Brugge speelde dinsdag een sterke wedstrijd op de openingsspeeldag van de Champions League. Dat was echter onvoldoende voor punten, want Borussia Dortmund won dankzij een gelukkig doelpunt van Christian Pulisic. In de Duitse pers klonk dan ook veel lof voor blauw-zwart.
19x Nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Het plan is dat die schattingen ingaan vanaf 2019 voor de nieuwe contracten en vanaf 2020 voor de bestaande, schrijft Het Belang van Limburg woensdag.
19x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond Brussel19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: Kinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, schrijft De Tijd woensdag. Op dit moment geldt die voorrangsregel enkel in Brussel.
18x Zeven gedetineerden sterven bij ontsnappingspoging in Braziliaanse gevangenis19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Zeven gedetineerden zijn dinsdag om het leven gekomen bij een opstand na een mislukte ontsnappingspoging in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Pará. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.
18x Kim Jong-un belooft kerncentrale te sluiten en zal voor het eerst in de geschiedenis “snel” Zuid-Korea bezoeken, Trump verheugd19/09 08u00 - Het Nieuwsblad: Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. Onduidelijk is wel wanneer de ontmanteling zal plaatsvinden en hoe die precies zal gebeuren. Evenmin duidelijk is wat de Noord-Koreaanse leider in ruil verwacht, wel zou hij Zuid-Korea snel een bezoekje brengen.

Statistieken

Artikels:
33925
Gelezen:
19711
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven