donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
19/10 06u30  Spaanse droomvilla wordt nachtmerrie: vrouw verkocht Vlamingen buitenverblijven terwijl eigenaars van niets weten Verschillende Gentenaars zijn opgelicht door een vrouw die beweerde villa’s te verkopen in Spanje. In werkelijkheid waren de villa’s niet van haar. Marinka L. werd gisteren veroordeeld tot vier jaar opsluiting. “Ze verkocht een valse droom. We zijn er met open ogen ingelopen.”21 
19/10 06u30  De wedstrijd na de wedstrijd: blauwe plekken voor Neymar Neymar en de Belgen, het was een verhaal in drie hoofdstukken. Eerst was er de match met die van Anderlecht op het veld. Nadien had je de strijd tussen de spelers van paars-wit om zijn truitje en een uur na de match kwam er voor de journalisten ellebogenwerk aan te pas om enkele schamele quotes van de Braziliaan te bemachtigen.21 
19/10 06u30  Meer dan 800 agenten voor confrontatie tussen Club Brugge en Antwerp, vrees voor Nederlandse hooligans Club Brugge-Antwerp wordt naast het veld de meest beladen wedstrijd in jaren. Er wordt zondag een indrukwekkende politiemacht opgetrommeld, terwijl ook Club zelf al de nodige maatregelen trof om confrontaties tussen supporters te vermijden.20 
19/10 06u15  Zoveelste aflevering Neuzekesoorlog: “Iemand keilde mijn karren vol snoep in het water” We hebben het al (te) vaak geschreven: het komt niet meer goed tussen de cuberdonverkopers op de Groentenmarkt. Woensdag werden de neuzekeskarren van Carl Demeestere in de Lieve gekeild, snoep inbegrepen. “Ik kan het niet bewijzen, maar het moét mijn buurman geweest zijn.”18 
19/10 06u15  Landbouwer laat je zo veel boontjes plukken als je kan dragen, maar dat doet hij helaas niet zomaar Luc Caenepeel (60) stelt zijn bonenveld de komende twee zaterdagen open voor iedereen die er wil komen trekken. Voor vijf euro trek je zoveel boontjes als je dragen kunt. Door een tegenvallende opbrengst en prijs, is dit de enige manier die voor de landbouwer nog wat kan opbrengen.19 
19/10 05u45  Destiny’s Child-ster kampte met depressie: “Beyoncés vader zei: Hoe kan je nu depressief zijn? Je gaat op tour” Terwijl de muziekgroep de ene hit na de andere scoorde, vocht een van de leden van Destiny’s Child achter de schermen met een depressie.29 
19/10 04u15  Schietpartij op twee plaatsen in VS: drie doden, schutter pas na urenlange vlucht gevat In een bedrijvenpark in het Amerikaanse Edgewood (Maryland) heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden. De schutter sloeg op de vlucht en schoot daarna in zijn thuisstad Wilmington (Delaware) een kennis in het hoofd. Pas enkele uren later kan hij opgepakt worden.53 
19/10 03u15  Moeder en dochter uit Sint-Niklaas gevangen in Syrië: gerecht twijfelt aan hun verhaal Een 25-jarige vrouw uit Sint-Niklaas die zich in 2014 aansloot bij ISIS, is in het noorden van Syrië samen met haar twee kleine kinderen gevangen ­genomen. Maar opmerkelijk: ook haar 41-jarige moeder zit bij haar in het kamp. De moeder beweert dat ze haar dochter twee jaar geleden wilde redden, net zoals Dimitri Bontinck, maar door ISIS gevangen werd gezet.
19/10 03u15  Zelfs dure operatie in Amerika kon kleine Sacha (10) niet redden Zijn moeder had een klein fortuin ingezameld – 200.000 euro –zodat een team van Amerikaanse topdokters hem weer helemaal beter kon maken. Maar de kleine Sacha (10) uit Molenbeek is in Philadelphia dan toch overleden.
19/10 03u15  Zorgwekkend: tekort aan studenten verpleegkunde, net op moment dat ze broodnodig zijn Voor het eerst in tien jaar tijd hebben zich minder studenten ingeschreven voor een opleiding in de gezondheidszorg aan de hogeschool. In ver­gelijking met vorig jaar gaat het om een daling van 2,3 procent. ­Ver­pleegkunde krijgt met 7,8 procent de grootste klappen. “Zorgwekkend”, zegt de sector.
19/10 03u15  Jits Van Belle wordt ‘love interest’ van Benny in ‘Familie’ en krijgt twee acteurs voor prijs van één Er wacht Roel Vanderstukken (40) een mooi geschenk op de set van de serie Familie wanneer hij hersteld is van zijn hartoperatie: een nieuwe love interest voor zijn personage Benny. Het gaat om Robyn, een veiligheidsagente gespeeld door Jits Van Belle (41). Zij mag eerst een paar weken “proefdraaien” met Govert Deploige (44), die Vanderstukken tijdelijk vervangt.
19/10 03u15  6.000 mensen krijgen voorrang op gsm-netwerk Vanaf 1 november krijgen 6.000 mensen met een belangrijke rol in de veiligheidsketen via nieuwe simkaarten permanent voorrang op het gsm-netwerk. “Wie de aanslagen van 22 maart heeft meegemaakt, weet dat de communicatie een van de pijnpunten was”, zegt minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
19/10 03u15  Veerle Baetens op krukken op de rode loper Breek een been, zeggen ze in het theater vlak voor een première. Actrice Veerle Baetens (39) nam dat iets te letterlijk: zij verscheen gisteravond met een gebroken voet op de rode loper van Film Fest Gent, voor de première van de spannende Eén-reeks Tabula Rasa waarin ze de hoofdrol speelt en waaraan ze ook zelf meeschreef.
19/10 03u15  Gokkers vragen het zelf: verbied gokreclame Minister Geens heeft de regels rond gokreclame verstrengd, maar de maatregelen zijn maar een druppel op een hete plaat, vrezen de Gezinsbond en Test-Aankoop. Zij ondervroegen 2.000 Vlamingen, gokkers en niet-gokkers. Een meerderheid van hen pleit voor een totaal reclameverbod. “Opdringerige mails en bonussen zijn de grootste verleiders, maar ze worden niet aangepakt”, zegt Manu Keirse van de Gezinsbond. “Er komen wel degelijk maatregelen”, reageert Geens.
19/10 03u15  Inge was amper twee toen ze haar rug brak bij een ongeval, 27 jaar later krijgt ze eindelijk een schadevergoeding Inge (29) , bekend van VTM-programma “Over Winnaars”, zit al sinds tweejarige leeftijd in een rolstoel nadat ze haar rug brak tijdens een dramatisch ongeval. Pas woensdag - maar liefst 27 jaar later - heeft de rechtbank in Leuven haar daarvoor een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, reageert haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom dat zo lang heeft moeten duren. “Je zou voor minder doodziek worden.”
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 03u15  Vlaanderen krijgt vier nieuwe spitsstroken, ook al noemen experts ze weggegooid geldOm de ellenlange files tijdens de spitsuren aan te pakken, komen er vier nieuwe spitsstroken op de Vlaamse snelwegen. Goed voor een investering van zeker 64 miljoen euro. Slechts een halfslachtige oplossing, vindt verkeersprof Willy Miermans. “Het effect zal maar tijdelijk zijn.”
17/10 03u15  Beste mannen, onze hoofdredacteur heeft een boodschap voor uHet stormt weer eens tussen mannen en vrouwen. De zaak rond Harvey Weinstein is een zoveelste dijkbreuk (hoeveel hebben we er daarvan trouwens nog nodig?). Wereldwijd getuigen duizenden vrouwen op sociale media onder de verzamelnaam #metoo (ik ook) over hun eigen ervaringen met de mini-Weinsteins van deze wereld. En ja, er is een neiging om alles op één grote hoop te gooien, van quasi-onschuldige opmerkingen tot regelrechte verkrachting. Maar hoe dan ook kan je er niet onderuit dat veel meer vrouwen dan iemand ooit comfortabel mag vinden bijzonder verregaande handtastelijkheden en erger hebben moeten ondergaan. En dat velen van hen pas nu de moed vinden om daarover te spreken, nadat ze jaren het signaal kregen dat je daar als vrouw maar moest leren mee omgaan.
17/10 03u15  Vader voor rechter na slagen aan baby omdat hij hem stoorde bij gamenBram L. (21, foto) uit Westende, die zijn baby van twee maanden oud een twaalfvoudige schedelbreuk sloeg omdat het jongetje hem stoorde tijdens een videospel, verscheen gistermorgen voor de rechtbank. De zaak werd achter gesloten deuren gepleit.
17/10 03u15  Maarkedal zoekt sluikstortende traiteur. “De hoeveelheid eten is zo groot dat het nooit van een particulier kan komen”In het Oost-Vlaamse Maarkedal zoekt men koortsachtig naar een sluikstorter. Geen gewone sluikstorter, maar ­iemand die grote hoeveelheden voedsel in de lokale grachten smijt. Een kruiwagen spaghetti, tachtig ribbetjes en een hoop worsten, tientallen liters spaghettisaus. De hoeveelheden zijn zo groot dat de technische dienst een kraan nodig heeft om alles op te ruimen. De politie is ingeschakeld om de ­dader(s) te vinden en de gemeente deed een oproep op de sociale media.
17/10 03u15  Svilar wordt jongste doelman ooit in de Champions League (maar is niet meer welkom bij Belgische U19)Mile Svilar (18 jaar en 57 dagen) staat op het punt de jongste doelman ooit te worden in de Champions League. De gewezen Anderlecht-doelman speelt morgen hoogstwaarschijnlijk met Benfica tegen Manchester United. Hij is jonger dan Iker Casillas (toen 18 jaar en 117 dagen) in 1999.
17/10 03u15  Op de laptop van een jihadbruid: Koranverzen en Hollywoodfilms‘Pirates of the Carribean’, vrome verzen en porno. Daaruit bestond het online leven van een Vlaamse jihadbruid in Raqqa. De vrouw werd opgepakt en haar laptop in beslag genomen. De harde schijf toont hoe ze blijft vasthouden aan ISIS.
17/10 03u15  Jelle De Beule maakt Hollywooddebuut dankzij Ronn MossJelle De Beule heeft zijn Hollywooddebuut gemaakt … in Gent. Op vraag van Ronn Moss, bekend van The Bold and the Beautiful. “Het ging snel”, zegt De Beule. “Enkele weken geleden werd me gevraagd om Ronn Moss en zijn vrouw Devin, die in ons land vertoeven, rond te leiden in Gent (beelden daarvan zijn te zien op www.primo.eu, ndvr.). Mijn vrouw Sylvia (Van Driessche, nvdr.) kijkt al jaren naar de serie en ze wilde Ronn ontmoeten. Het klikte meteen tussen ons, en Ronn en Devin waren ook vreselijk gecharmeerd door de stad.”
17/10 03u15  Tour de France 2018: via Roubaix en Alpe d’Huez naar finale in de PyreneeënSpannende uren voor Chris Froome, want vandaag weet hij op welke wegen hij volgend jaar zijn vijfde Tourzege kan boeken. In Parijs wordt vanochtend het definitieve parcours van de Tour 2018 voorgesteld. Dit zijn de krachtlijnen.
17/10 03u15  Wera had net kanker overwonnen toen ze het slachtoffer werd van een ongelofelijk stomme samenloop van omstandighedenWera (65, foto) had net kanker overwonnen, toen ze in de in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer werd van een ongelofelijk stomme samenloop van omstandigheden. Een bestuurder die de winkel onder haar appartement binnenreed, raakte een gasleiding en zette het hele gebouw in lichterlaaie. De vrouw overleefde de brand niet.
17/10 03u15  PSG komt naar Anderlecht: lijfwachten voor Neymar, politie-escorte en 200 journalistenParis Saint-Germain komt vandaag naar Brussel voor de Champions League-match tegen Anderlecht. ­Alleen al Neymar (220 miljoen) en Mbappé (180 miljoen) kosten 400 miljoen. Hoe ontvang je de zowat duurste ploeg ter wereld? PSG brengt een eigen securityteam mee en logeert in The Hotel, waar eerder ook Obama verbleef.
17/10 03u15  CLUBNIEUWS. Vanhaezebrouck geeft Vanderhaeghe gelijk, dikke winstpremies bij StandardHein Vanhaezebrouck zit zelf in volle voorbereiding op zijn eerste wedstrijd met Anderlecht in de Champions League maar volg ook nog steeds zijn ex-club AA Gent van nabij. En de kritiek van zijn opvolger Vanderhaeghe over zijn ex-spelers, moet hij beamen. Yannis Anastasiou is ondanks een slecht rapport zaterdag nog steeds de coach van KV Kortrijk, bij Standard liggen drie keer dubbele winstpremies klaar voor de spelers en Foket speelde negentig minuten mee bij de Gentse beloften. Uw clubnieuws van de dag.
17/10 03u00  Slapend kind zwaar verbrand nadat kaars omvaltIn Menen is maandagnacht een kind zwaargewond geraakt bij een brand in zijn slaapkamer. Het slapende kind liep brandwonden op toen een kaars omviel op zijn matras.
17/10 02u30  VS doodt tientallen ISIS-strijders bij bombardementen op trainingskampenDe Verenigde Staten hebben maandag bombardementen uitgevoerd op twee trainingskampen van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) in Jemen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarbij zouden tientallen strijders zijn gedood.
17/10 02u00  Politie houdt grootschalige terreuroefening in AntwerpenIn het centrum van Antwerpen was er maandagavond heel wat politiebeweging. Het ging om de terreuroefening ‘Puma’ waaraan verschillende hulpdiensten deelnamen. Volgens het scenario pleegden terroristen een aanslag in een theaterzaal, waarbij doden en gewonden vielen.
17/10 00u30  Jonge bestuurder rijdt verboden richting in en richt ravage aanEen jonge bestuurder heeft zaterdagavond een ravage aangericht op het kruispunt van de Pierre Corneliskaai met de Zegepraalstraat in Aalst.
16/10 23u15  De kop is eraf: ‘De Slimste Mens’ begint met knaagdieren, propere tanden en een genadeloze finaleVandaag werd de vijftiende jaargang van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ officieel in gang getrapt. Journaalanker Goedele Wachters nam het op tegen groene jongen Bartel Van Riet en presentator Rob Vanoudenhoven. Lees hier alles wat je moet onthouden uit de eerste aflevering.
16/10 23u15  Deze scène werd geschrapt uit ‘It’ omdat ze te eng wasHeel wat horrorfans hebben intussen ‘It’ gezien, maar bij deze ene scène heeft nog niemand kunnen griezelen. De filmmakers lieten ze weg uit de film omdat het simpelweg te eng zou worden, al zijn de meningen daarover verdeeld. De tekst zou gelekt zijn uit het originele script van de film.
16/10 22u45  Dit vliegtuig kan met moeite landen tijdens orkaan OpheliaEen passagiersvliegtuig heeft het erg moeilijk gehad om te landen maandagnamiddag. Het vliegtuig dat in Dublin Airport aankwam, werd namelijk geteisterd door orkaan Ophelia.
16/10 22u45  Lierse verliest opnieuw, deze keer van UnionUnion heeft maandag de afsluiter van de elfde speeldag in de Proximus League naar zijn hand gezet. De Brusselaars wonnen in het Koning Boudewijnstadion met 3-2 van Lierse en behouden zo de aansluiting met de (sub)top.
16/10 21u45  Politie schorst agent die niets deed met klacht van vermoorde studente (24)De politie van zone Luik heeft een inspecteur geschorst, omdat hij in 2015 niets deed met de klacht van de recent vermoordde studente Louise Lavergne. De Française stapte naar de politie om te melden dat ze werd lastiggevallen door Patrick Vanderlinden, die haar ruim twee jaar later doodde.
16/10 21u45  Lof voor De Bruyne stopt niet: van “op één na beste speler in Europa” tot “het superrelaxte speeksel”Kevin De Bruyne speelt dit seizoen de pannen van het dak bij Manchester City. Zaterdag was hij andermaal de dirigent in het elftal van Pep Guardiola dat met 7-2 won van Stoke. De blonde middenvelder gaf twee assists en strooide met knappe passes. “Hij is momenteel de op een na beste speler in Europa”, vertelde Guardiola maandag. En ook in Nederland kijken ze vol bewondering naar de Rode Duivel: “Afgelopen zaterdag deed hij dingen die ik nog maar zelden op een voetbalveld heb gezien. Hij loste situaties op die nog niet ontstaan waren en verstuurde passes in niemandslanden die precies op tijd bemand werden.'
16/10 21u45  Dit is hij dan: de nieuwe mascotte van de Rode DuivelsDe nieuwe mascotte van de Rode Duivels is gekend. Na een wedstrijd van de voetbalbond (KBVB) werd het ontwerp van Arnaud Hermant met een ruime meerderheid (46% van de stemmen als overwinnaar uitgeroepen en wordt de officiële mascotte van de Rode Duivels.
16/10 21u30  Daarom gaat Tom De Cock nu knaloranje door het levenWanneer Tom De Cock iets wil aankaarten, dan doet hij het meteen met volle overtuiging. Nu hij in zijn programma Planeet De Cock gaat ijveren voor meer zichtbaarheid in het verkeer, zat er niets anders op dan zijn haar fluo-oranje te kleuren, vond hij. “Want fluohesjes zijn lelijk, maar is het dan beter dat iedereen zijn haar fluo kleurt? Niet dus hé, want dat is pas echt lelijk.”
16/10 21u15  Vooraanstaande Maltese blogster omgekomen bij aanslagEen vooraanstaande Maltese blogster heeft maandag de dood gevonden in wat wellicht de ontploffing van een bomauto is. Dit heeft premier Joseph Muscat bevestigd.
16/10 20u45  Twee lijnbussen botsen op elkaar in Hasselt na plotse manoeuvre van auto: 11 gewondenIn Hasselt zijn maandagavond elf personen gewond geraakt, nadat twee lijnbussen op elkaar botsten. Eén van de slachtoffers is zwaargewond.
16/10 20u45  Exact 13 jaar na het debuut van een 17-jarige Lionel Messi toont Barcelona unieke jeugdbeeldenVandaag dag op dag 13 jaar geleden debuteerde een zekere Lionel Messi op zijn zeventiende in de A-ploeg van FC Barcelona. Een dag die later niets minder dan een keerpunt zou blijken te zijn in de voetbalgeschiedenis. Barcelona vierde deze dag met enkele unieke jeugdbeelden van de jonge Argentijn bij de jeugdploegen van Barça: “Wat hij sinds zijn debuut heeft gedaan, weet iedereen. Maar niet iedereen weet hoe zijn verhaal begon.”
16/10 20u45  Jonge bestuurder rijdt verboden richting in richt ravage aanEen jonge bestuurder heeft zaterdagavond een ravage aangericht op het kruispunt van de Pierre Corneliskaai met de Zegepraalstraat in Aalst.
16/10 20u30  Dit is waarom je de wet breekt als je ’s nachts een foto van de Eiffeltoren neemtElke dag opnieuw worden er honderden, zoniet duizenden foto’s van de Eiffeltoren genomen. Allemaal geen probleem zolang de zon aan de hemel staat, want eenmaal de maan haar opwachting maakt, zijn ook foto’s van de Eiffeltoren strikt genomen tegen de wet. Maar waarom alleen ’s nachts?
16/10 20u30  Tijgers uit door oorlog vernielde Syrische stad Aleppo krijgen nieuw leven in NederlandTwee tijgers uit Syrië zijn maandagmiddag aangekomen op Schiphol. De roofdieren zijn gered uit de dierentuin Magic World in het door oorlogsgeweld geteisterde gebied rond de stad Aleppo. Hun eindbestemming is het Felida Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop, in het noorden van Nederland.
16/10 20u15  Twee lijnbussen botsen op elkaar in Hasselt: 11 gewondenIn Hasselt zijn maandagavond elf personen gewond geraakt, nadat twee lijnbussen op elkaar botsten. Eén van de slachtoffers is zwaargewond.
16/10 20u15  Engeland gehuld in een mysterieuze gloed. “Is dit het einde van de wereld?”In Groot-Brittannië en Ierland is de zware storm Ophelia maandag aan land gegaan. Het natuurgeweld veroorzaakte hevige rukwinden en hoge golven, maar zorgde ook voor een bijzonder fenomeen aan de hemel: een bloedrode zon, waardoor gebieden in een oranje gloed werden gehuld. (Lees verder onder de fotoreeks)
16/10 20u00  Ex-manager van Michael Schumacher begrijpt het niet: "Waarom vertelt men de waarheid niet?"Willi Weber, ex-manager van Michael Schumacher, heeft het bijzonder moeilijk met het feit dat hij Schumacher niet mag bezoeken. Jarenlang stond hij aan de zijde van de zevenvoudig wereldkampioen en hij stelt zich dan ook vragen over het feit waarom hij Schumacher niet mag bezoeken en waarom er niet 'open' wordt gecommuniceerd naar de fans van Schumacher.
16/10 19u45  VIDEO. Kinderverzorgsters plakken handen kinderen vast: opschorting van strafTwee kinderverzorgsters uit Antwerpen krijgen elk 3 jaar met opschorting van straf. De 2 vrouwen werkten in de naschoolse kinderopvang De Nerviër in Antwerpen.
16/10 19u45  FAVV blokkeert leghennenbedrijf, eieren uit de handel genomenBij een controle in een nieuw gestart bio-leghennenbedrijf is gebleken dat de pcb-norm overschreden is. “De resultaten wijzen op een mogelijk risico voor de gezondheid van de consument”, aldus het Voedselagentschap (FAVV) maandag in een mededeling.
16/10 19u45  Deze oma is stoerder dan jij en ik, en niet alleen voor haar plezierZe is 85 jaar oud, maar haken of pottenbakken is niet aan haar besteed. Trish Wagstaff is al gaan skydiven en rapellen en haalde zodoende al meer dan 170.000 euro op voor het goede doel. “Veel van mijn vrienden denken dat ik volslagen krankjorum ben.”
16/10 19u30  Geen keizer dit jaar in het Kuipke: Iljo Keisse moet forfait geven voor Zesdaagse van GentIljo Keisse rijdt dit jaar geen Zesdaagse van Gent, dat meldt zijn ploeg Quick-Step Floors. De “keizer van het Kuipke” onderging vorige week vrijdag in Herentals een operatie aan zijn hand om een pees van zijn rechter pink te herstellen. De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gaat dit jaar door van 14 tot 19 november.
16/10 19u30  VIDEO. Brandweer haalt lichaam vermiste man (91) uit gracht in SchellebelleIn Schellebelle is een man van 91 zondagavond dood teruggevonden in een gracht naast zijn woning. Een buurman merkte het lichaam rond half acht op en verwittigde de hulpdiensten.
16/10 19u15  FOD Financiën heeft geen vergunning om in beslag genomen alcoholische dranken te verkopenDe FOD Financiën heeft bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een toelating gevraagd om in beslag genomen alcoholische dranken te mogen verkopen. Dat betekent dat ze die niet hadden toen ze vorige maand wijn verkochten waarin drugs gemengd was. Een man lag een tijdje in coma.
16/10 19u15  Simon Mignolet verhuist bij Liverpool (opnieuw) naar de bankSimon Mignolet zal dinsdag niet het doel van Liverpool verdedigen tijdens de Champions League-ontmoeting met het Sloveense Maribor. Liverpool-coach Jürgen Klopp kiest voor de derde groepswedstrijd op rij voor zijn Duitse landgenoot Loris Karius onder de lat.
16/10 19u15  Geen keizer dit jaar in het Kuipke: Iljo Keisse rijdt geen Zesdaagse van GentIljo Keisse rijdt dit jaar geen Zesdaagse van Gent, dat meldt zijn ploeg Quick-Step Floors. De “keizer van het Kuipke” onderging vorige week vrijdag in Herentals een operatie aan zijn hand om een pees van zijn rechter pink te herstellen. De Zesdaagse van Gent gaat dit jaar door van 14 tot 19 november.
16/10 19u15  “Haarverf verhoogt het risico op borstkanker”De Britse Kefah Mokbel, hoofdchirurg van het London Breast Institute, roept dames in The Telegraph op om voorzichtig om te springen met haarverf. De producten zouden volgens hem het risico op borstkanker kunnen vergroten.
16/10 18u30  E313 weer vrijgegeven in de richting van Hasselt. Richting Antwerpen één rijstrook weer openDeze morgen botsten twee vrachtwagens op elkaar, op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven. De drie rijstroken werden afgesloten, wat tot immense files vanuit de Kempen leidde. Rond 14u.15 zijn de takelwerken begonnen. Daarbij moet ook de gastank van een van de trucks worden verwijderd. Een delicaat werk waarvoor de E313 - tijdelijk - in beide richtingen afgesloten’, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. Inmiddels is de snelweg in de richting van Hasselt vrijgegeven. Richting Antwerpen is nog slechts één rijstrook open.
16/10 18u30  GET THE LOOK. Pittig zoals de ‘zwangere’ Khloe KardashianHoewel de Amerikaanse realityster Khloe Kardashian haar zwangerschap nog niet zelf heeft bevestigd, meende de gespecialiseerde roddelpers een beginnend buikje te zien terwijl de blondine afgelopen weekend door de straten van San Francisco wandelde. Of ze nu een baby verwacht of niet: haar look zat alvast helemaal goed en kan toekomstige mama’s inspireren. Hier shop je hem bij elkaar.
16/10 18u15  Zwangere Kate Middleton danst met Beertje PaddingtonDe Britse prins William moest zijn vrouw even afstaan aan de wereldberoemde tekenfiguur Beertje Paddington. Kate, die ondertussen zwanger is van haar derde kind, nam maar al te graag Beertjes hand vast om samen te dansen.
16/10 18u00  Jan Bakelants reageert voor het eerst na zware operatie en mag binnenkort naar huis: “Carrière is niet in gevaar"Jan Bakelants (AG2R) mag de afdeling Intensieve Zorgen verlaten, dat maakte zijn manager Dries Smets maandagnamiddag bekend. De rugoperatie van vorige week vrijdag is goed verlopen, een tweede operatie is wellicht niet nodig. Bakelants stelt het na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije relatief goed. Dat liet de onfortuinlijke renner maandag zelf verstaan in een tweet, zijn eerste reactie na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije.
16/10 17u45  Frank Vercauteren gaat opnieuw aan de slag in België, bij Cercle Brugge: “Ik heb veel geweigerd”Frank Vercauteren (60) gaat opnieuw aan de slag in België. Echter niet in de Jupiler Pro League maar in de Proximus League: bij Cercle Brugge werd hij om 17u voorgesteld als nieuwe (verrassende) coach. Vercauteren tekende een contract tot 30 juni en volgt in het Jan Breydelstadion José Riga op, die eerder vanmiddag werd ontslagen “naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten”. Vincent Euvrard wordt de assistent van Vercauteren: opvallend, want exact één jaar geleden werd hij nog ontslagen als hoofdcoach...
16/10 17u00  Voor de eerste keer in de geschiedenis zagen wetenschappers twee sterren botsen en het ruimteweefsel rimpelenAstronomen hebben voor het eerst in de geschiedenis gezien en gehoord hoe twee dode sterren gebotst zijn. Ze spreken van een eerste blik op de “kosmische smidse” waaruit biljoenen jaren geleden onder meer goud en platina ontstonden. De wetenschappers namen een hoge piep waar en zagen voor het eerst rimpelingen in zwaartekrachtgolven.
16/10 17u00  Jan Bakelants reageert voor het eerst na zware operatie en is hoopvol: “Het ziet er goed uit"Jan Bakelants stelt het na zijn operatie aan de rug relatief goed. Dat laat de onfortuinlijke renner maandag verstaan in een tweet, zijn eerste reactie na zijn doodsmak in de Ronde van Lombardije.
16/10 16u45  Frank Vercauteren gaat opnieuw aan de slag in België: hij volgt de pas ontslagen Riga op bij Cercle BruggeCercle Brugge stelt straks om 17u Frank Vercauteren voor als nieuwe coach. Vercauteren volgt in het Jan Breydelstadion José Riga op, die vanmiddag werd ontslagen “naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten.”
16/10 16u45  Vrouwen getuigen ook bij ons massaal over seksueel misbruik via #MeTooDe recente onthullingen rond het seksueel misbruik door Harvey Weinstein, één van de machtigste filmbonzen in Hollywood, brengen wereldwijd heel wat reacties teweeg. Heel wat vrouwen getuigen nu met de hashtag #MeToo over hoe ook zij slachtoffer werden van seksuele intimidatie.
16/10 16u30  7.000 illegale voederdieren op weg naar ons land onderschept in Duitsland: “Grootste illegale dierentransport ooit”Een enorme lading illegale voederdieren is in Duitsland, op weg naar ons land, onderschept. Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur werd in het Duitse Opper-Palts betrapt met ruim 7.000 kleine knaag dieren - muizen, ratten, cavia’s en konijnen - en enkele exotischere dieren - kameleons en axolotls. De dieren waren afkomstig uit Tsjechië en zaten in erbarmelijk omstandigheden in een bestelwagen bij elkaar gepropt, zonder water of eten. Volgens de Duitse dierenbescherming is dit het grootst illegale dierentransport ooit.
16/10 16u15  Hij woonde zijn hele proces bij, nu hij veroordeeld werd tot 17 jaar cel wegens doodslag, is hij plots spoorloosDe 31-jarige man die in 2014 de vader van zijn vriendin op straat neerschoot aan de Henleykaai in Gent, is veroordeeld tot 17 jaar cel voor doodslag. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist. De man was altijd aanwezig bij de behandeling van de zaak maar hij daagde maandagmorgen niet op voor het vonnis. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding en de politie is op zoek naar de beklaagde.
16/10 16u15  Deze sporten zijn volgens gerenommeerde artsen het best voor je lichaamEllenlange tochtjes lopen of jezelf afmatten met intensieve oefeningen op de yogamat? Volgens wetenschappers van Harvard Medical School zijn er sporten of oefeningen die veel beter zijn voor je lichaam. Zo zijn er meer bepaald vijf bewegingsvormen die het beste effect hebben als het gaat over spieropbouw, gewichtsverlies, de bescherming van het hart en die je bovendien wapenen tegen de ouderdom.
16/10 16u15  Franky Vercauteren gaat aan de slag bij Cercle BruggeCercle Brugge stelt straks om 17u Franky Vercauteren voor als nieuwe coach, aldus Het Laatste Nieuws. Vercauteren volgt in het Jan Breydelstadion José Riga op, die vanmiddag werd ontslagen “naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten.”
16/10 16u15  Engelse journalisten in koor: “Hoe noemen jullie die match in België? ‘Hate Game’? Dat heb ik nog nooit gehoord”Vorig weekend werd de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United gespeeld in de Premier League. Een historisch geladen derby door de rijke geschiedenis van beide clubs, doorheen de jaren vond de term ‘The Hate Game’ dan ook zijn ingang in de Vlaamse pers… maar eigenlijk wordt dat over het Kanaal he-le-maal niet gebruikt. Wij belden met Engelse journalisten die sinds jaar en dag Manchester United en Liverpool volgden, die vielen één voor één uit de lucht: “Hoé noemen jullie die wedstrijd?”
16/10 16u00  Actrice uit Big Bang Theory veroorzaakt polemiek met uitspraken over schandaal rond Weinstein“Ik bewaar mijn sexy persoonlijkheid voor in mijn privé. Ik kleed mij bescheiden. Ik flirt niet met mannen.” Met die woorden prijst Mayim Bialik zich gelukkig dat ze zelf geen spil is geworden in het schandaal rond de Amerikaanse filmproducent, die verschillende modellen en actrices seksueel intimideerden. Dat schreef ze in een essay ‘Feminist Zijn in Harvey Weinsteins Wereld’ voor de New York Times. Haar uitspraken zorgen voor heel wat polemiek, terwijl tegenstanders haar beschuldigen van de schuld bij de slachtoffers te leggen.
16/10 15u45  Als parkeren duurder wordt dan vliegenEen weekje parkeren op de luchthaven is stilaan duurder dan een vliegtuigticket naar de zon. De voorbije vijf jaar zijn de parkeertarieven van de Belgische luchthavens liefst 20 procent duurder geworden. En die waren sowieso al hoger dan de Duitse en de Nederlandse.
16/10 15u45  Operatie Jan Bakelants goed verlopen: “Lange weg terug, maar blij dat ik eraan kan beginnen”Jan Bakelants stelt het na zijn operatie aan de rug relatief goed. Dat laat de onfortuinlijke renner maandag verstaan in een tweet.
16/10 15u45  Monsterboete en negen maand naar cel voor dood honderden illegaal ingevoerde schildpaddenDe Kortrijkse strafrechter heeft een dertiger met Marokkaanse roots veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden. Hij voerde 332 schildpadden in uit zijn thuisland, die later allemaal overleden. Hij moet ook 100.000 euro schadevergoeding betalen.
16/10 15u30  E313 weer vrijgegeven in de richting van Hasselt. Richting Antwerpen blijft dichtDeze morgen botsten twee vrachtwagens op elkaar, op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven. De drie rijstroken werden afgesloten, wat tot immense files vanuit de Kempen leidde. Rond 14u.15 zijn de takelwerken begonnen. Daarbij moet ook de gastank van een van de trucks worden verwijderd. Een delicaat werk waarvoor de E313 - tijdelijk - in beide richtingen afgesloten’, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Maar de richting Kempen is zopas weer vrijgegeven. Er staat wel een file vanaf Wommelgem.
16/10 15u30  Pep Guardiola haalt opniéuw loftrompet boven voor De BruyneKevin De Bruyne speelt dit seizoen de pannen van het dak bij Manchester City. Zaterdag was hij andermaal de dirigent in het elftal van Pep Guardiola dat met 7-2 won van Stoke. De blonde middenvelder gaf twee assists en strooide met knappe passes. “Hij is momenteel de op een na beste speler in Europa”, vertelde Guardiola maandag.
16/10 15u30  Orkaan Ophelia eist eerste dodelijke slachtoffer in IerlandOphelia, nu een post-tropische storm, heeft chaos veroorzaakt aan de Ierse westkust. Er viel een dodelijk slachtoffer, door een boom die in Waterford in het zuiden van Ierland op een auto terechtkwam, aldus de Ierse openbare omroep RTE.
16/10 15u00  “Te veel blauw licht in de slaapkamer maakt je dik”Wie zich in de slaapkamer lang blootstelt aan blauw licht, zou dat wel eens kunnen merken op de weegschaal. Want te veel licht tijdens nachtelijke uren, leidt tot gewichtstoename. Dat stelt de Nederlandse onderzoekster Rosa van den Berg, verbonden aan het Leids Universiteit Medisch Centrum.
16/10 14u45  Man die ex-vriendin de keel oversneed voor ogen van de politie en haar daarna van balkon gooide krijgt maximumstrafDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Roemeen Ludovic Z. (41) veroordeeld tot dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij had de Roemeense twee jaar geleden de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat op het Antwerpse Zuid. Daarna had hij haar vanop het balkon van drie hoog naar beneden geduwd. De politie en tal van omstaanders waren getuigen van de gruwelijke feiten.
16/10 14u30  E313 wordt nu in beide richtingen afgeslotenDeze morgen botsten twee vrachtwagens op elkaar, op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van Massenhoven. De drie rijstroken werden afgesloten, wat tot immense files vanuit de Kempen leidde. Rond 14u.15 zijn de takelwerken begonnen. Daarbij moet ook de gastank van een van de trucks worden verwijderd. “Een delicaat werk waarvoor een veiligheidsperimeter wordt ingesteld. Daarvoor is de E313 - tijdelijk - in beide richtingen afgesloten’, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse
16/10 14u30  De wereld rondreizen met slechts 8 kilo bagage, deze vrouw deed hetDe meeste mensen stouwen hun koffer vol voor ze op reis vertrekken, maar de Australische schrijfster Sarah Wilson (42) slaagde er in om vier maanden rond te trekken met amper 8 kilo op haar rug. Toch lukte het haar naar eigen zeggen perfect in om zich voor elke gelegenheid gepast te kleden. Hoe ze dat deed, verklapt ze met een aantal tips.
16/10 14u15  Cercle Brugge zet Riga op straatCercle Brugge heeft coach José Riga ontslagen. “Deze beslissing komt er naar aanleiding van de uitblijvende sportieve resultaten”, aldus de Vereniging.
16/10 14u15  Acteur Gerard Butler komt ten val met motor, nadat wagen hem de pas afsnijdtDe Schotse acteur Gerard Butler ligt in het ziekenhuis na een ernstig motorongeluk in de de Amerikaanse stad Los Angeles. Dat schrijft entertainmentsite TMZ. De ster uit ‘The Phantom of The Opera’ en ‘P.S. I love you’ zou niets gebroken hebben en het ondertussen goed stellen.
16/10 14u00  Jonge vrouw in levensgevaar na verkeersongeval in AsBij een zwaar verkeersongeval op de Europalaan (N75) in As is maandagmorgen een jonge vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat is vernomen van de lokale politie. De klap gebeurde rond 8.15 uur, terwijl de vrouw met haar auto in de richting van Genk reed. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam ze links van de rijbaan in de middenberm terecht, waar ze tegen een verlichtingspaal botste.
16/10 13u45  Terminaal zieke mama (29) moet afscheid nemen van zoontje met syndroom van DownZiek en verzwakt houdt de 29-jarige Sammi Fox haar zoontje Bobby (5) in haar armen. Ze moet afscheid nemen van haar jongste kind met het syndroom van Down, die vrolijk op haar bed zit en niet begrijpt wat er te gebeuren staat. Een hartverscheurende video toont hoe zij op een serene manier voor een laatste keer haar jongen bij zich kan nemen.
16/10 13u45  Kim Kardashian lijdt aan opvallende fobieKim Kardashian gaf in de laatste aflevering van 'Keeping Up With The Kardashians' toe dat ze tegenwoordig minder zin heeft om het huis uit te komen. Niet dat ze aan pleinvrees lijdt, maar ze voelt zich steeds minder goed in haar vel door de constante kritiek op haar lichaam en ze probeert de paparazzi dan ook te vermijden.
16/10 13u45  Ed Sheeran raakt gewond tijdens fietsongeluk en vreest voor nakende optredensDe Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft een ongeluk gehad met zijn fiets in. Dat meldt de wereldster op zijn Instagrampagina. De muzikant was aan het rondrijden in Londen, toen hij door een auto geraakt werd.
16/10 13u30  Roep om doellijntechnologie in Proximus League, bekijk ook hoe Beerschot-Wilrijk punten liet liggenElke maandag brengt Sportwereld.be in samenwerking met Proximus11 het beste uit de Proximus League. OHL won dit weekend op bezoek bij Tubeke, maar de thuisploeg voelde zich na afloop tekortgedaan. Een bal van Schuster leek in de slotfase over de lijn te gaan, maar Tubeke kreeg geen doelpunt. OHL gaat door de 1-2 zege aan de leiding, want Beerschot-Wilrijk kon niet winnen bij Westerlo. Bekijk hier alle matchverslagen!
16/10 13u30  Telecomregulator waarschuwt: wie draadloze telefoon uit VS gebruikt, riskeert boeteHet BIPT, de federale telecomwaakhond in België, waarschuwt consumenten om geen draadloze telefoons voor de vaste lijn aan te kopen in de Verenigde Staten of Canada voor gebruik in ons land. De technologie waarmee die toestellen werken, DECT 6.0, verstoort in onze contreien immers het gsm-signaal.
16/10 13u15  Ook Björk komt met pakkende getuigenis: "Ongewenste intimiteiten waren de norm"Aan de stroom aan getuigenissen over ongewenste intimiteiten in de filmwereld lijkt voorlopig geen einde te gaan komen en ook Björk heeft zich nu bij dat rijtje aangesloten. In een bericht op Facebook deelde ze een anekdote mee over een Deense regisseur. 'Ik werd me er bewust van dat het een universeel gegeven is dat regisseurs hun actrices mogen aanraken en lastigvallen', klinkt het.
16/10 13u15  Filmpje toont jonge Channing Tatum tijdens stripactDe Amerikaanse Hollywoodacteur Channing Tatum (37) staat bekend om zijn uitmuntende danskunsten, te zien in de ‘Step up’-films. Maar ook de zinderende ‘Magic Mike’-scènes waarin hij stript, staan bij veel dames in het geheugen gegrift. De ster begon zijn carrière ooit echt als stripper en er bestaan beelden uit die periode.
16/10 13u15  Christoff eerlijk op de radio: “Ik heb al een jaar geen seks”Schlagerzanger Christoff kwam maandagochtend zijn nieuwe cd voorstellen in de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx op Joe Fm, maar het ging over meer dan muziek. Hij vertelde ook openlijk over zijn vrijgezellenbestaan.
16/10 13u15  Vier jaar cel voor kinderverzorgster die dood baby veroorzaakteDe correctionele rechtbank van Brussel heeft Sylvie W. maandag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan drie jaar met uitstel. De 58-jarige voormalige kinderverzorgster van kinderdagverblijf “Bébé câlins” in Sint-Agatha-Berchem werd schuldig bevonden aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg van de tien maanden oude Malaika in 2015.
16/10 12u15  Ook de wifiverbinding bij u thuis is helemaal niet zo veilig als tot nu toe gedacht werdDe wifiverbinding in uw woning is niet zo veilig als tot nu gedacht werd. Door een beveiligingslek in WPA2, wereldwijd het meest gebruikte systeem om “veilig” draadloze netwerken op te zetten, kunnen hackers zich een toegang verschaffen tot al uw gegevens, zo blijkt uit onderzoek van twee Belgen. Dat gaat van wachtwoorden, over chatberichten en e-mails tot kredietkaartgegevens.
16/10 12u15  Moe op maandag? Dat is je eigen schuldVind je het ook meestal erg zwaar om op maandag uit je bed te komen en aan een nieuwe werkweek te beginnen? Dan heb je wellicht last van een sociale jetlag. Die heb je volledig aan jezelf te danken, zo zeggen experts.
16/10 12u00  Romelu Lukaku bijt van zich af nadat Engelse pers hem ‘a flat track bully’ noemtRomelu Lukaku kon zaterdag niet overtuigen in de topper tegen Liverpool. De spits van Manchester United schoot slechts één keer tussen de palen — meteen ook de enige kans van ManUtd in de hele wedstrijd — en moest het nadien in de Britse pers ontgelden. De spits bijt vandaag van zich af: “Telkens als ik een kans mis, gaat het daarover. Terwijl veel spitsen in de Premier League veel grotere kansen de nek omwringen.”
16/10 12u00  Ben jij al het slachtoffer geworden van de nieuwe datingtrend 'tindstagramming'?Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is niet onwaarschijnlijk dat jij in je zoektocht naar de liefde al het slachtoffer bent geworden van 'tindstagramming'. Het is een trend die is opgedoken sinds je je Instagramaccount kunt koppelen aan je Tinderprofiel. Misnoegden die geen match met je hebben op Tinder beginnen je vervolgens privéberichtjes te sturen via Instagram.
16/10 12u00  Catalonië krijgt nieuwe deadline: Spanje eist uiterlijk donderdag antwoordDe Catalaanse minster-president Carles Puigdemont heeft in een brief aan de regering in Madrid niet duidelijk geantwoord op de vraag of Catalonië nu de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen of niet. Puigdemont vroeg twee maanden uitstel, de Spaanse regering heeft hem tot donderdag de tijd gegeven.
16/10 11u45  Wordt een potje mosterd binnenkort flink duurder?Betalen we ons potje mosterd binnenkort duurder dan vandaag? De kans stijgt nu de oogst in Canada - 's werelds grootste exporteur van mosterdzaadjes - flink tegenvalt.
16/10 11u45  Woning beschadigd na bizar ongeval met maïswagen: "Normaal zit dochtertje altijd op die plaats te spelen"Een woning in de Wingenestraat raakte zaterdagavond rond 18 uur beschadigd toen de as van een maïswagen brak.
16/10 11u30  Danny (9) overleed bijna een halve eeuw geleden na een verkeersongeval, maar zijn klasgenoten van toen zijn hem nog lang niet vergetenOp weg van school naar huis werd de 9-jarige Danny Ryckaert 45 jaar geleden aangereden door een automobilist die van zijn erf reed. De gevolgen waren catastrofaal. Danny werd met een ambulance overgebracht naar een Gents ziekenhuis, maar overleed onderweg. Zijn klasgenoten en ouders zijn dat na 45 jaar lang niet vergeten en herdachten hem op de begraafplaats van Ertvelde.
16/10 11u30  Woning zwaar beschadigd na bizar ongeval met maïswagen: "Normaal zit dochtertje altijd op die plaats te spelen"Een woning in de Wingenestraat raakte zaterdagavond rond 18 uur zwaar beschadigd toen de as van een maïswagen brak.
16/10 11u15  Vlaamse ISIS-bruid die naar Syrië wou vertrekken “voor de liefde”, schuldig aan terroristische activiteitenEen jonge vrouw die op 18 jaar naar Syrië wou afreizen om bij haar vriend te zijn die voor Islamitische Staat (ISIS) vocht, maar volgens haar verdediging alleen “voor de liefde” ging, is schuldig aan hulp aan een terroristische groep. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank maandag beslist.
16/10 11u15  E313 volledig versperd richting Antwerpen door brandende vrachtwagenOp de E313 richting Antwerpen zijn maandagochtend omstreeks 10.20 uur ter hoogte van Massenhoven twee vrachtwagens op elkaar ingereden, waarna één van de betrokken voertuigen vuur heeft gevat. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
16/10 10u45  COLUMN. Ik hou toch ook mijn kleren aan als ik een topstuk schrijf?Elke maandag maakt Sportwereld.be in een eigenzinnige terugblik de balans op van het voorbije voetbalweekend. Onze columnisten Wim Conings en Jef Van Hoofstat vertellen elkaar wat hen is bijgebleven, het staat u volkomen vrij het met hen (on)eens te zijn...
16/10 10u45  Dodental bomaanslag Mogadishu loopt al op tot 276De zware bomaanslag die zaterdag plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu, heeft intussen al aan 276 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een mededeling die het Somalische ministerie van Informatie in de nacht van zondag op maandag heeft verspreid.
16/10 10u30  Belgische rugzaktoerist (22) krijgt lift aangeboden in Nieuw-Zeeland, maar dat loopt slecht afEen Belgische rugzaktoerist van 22 is afgelopen zondag het slachtoffer geworden van een overval in Nieuw-Zeeland. De jonge Belg kreeg eerst nog een lift aangeboden in Matamata, maar na vijf minuten stopte de chauffeur en haalde een van de inzittenden een mes boven. De Belg werd gedwongen honderden Nieuw-Zeelandse dollars af te geven. Desondanks is hij toch van plan zijn tocht door het land voort te zetten.
16/10 10u30  Waarom willen voetballers absoluut hun sixpack aan de wereld tonen als ze gescoord hebben?Elke maandag maakt Sportwereld.be in een eigenzinnige terugblik de balans op van het voorbije voetbalweekend. Onze columnisten Wim Conings en Jef Van Hoofstat vertellen elkaar wat hen is bijgebleven, het staat u volkomen vrij het met hen (on)eens te zijn...
16/10 10u30  Charly Musonda gooit het over een andere boeg: na de kritiek volgt nu de lof voor ChelseaEen nieuwe week, een nieuwe mening. Nadat Charly Musonda Jr. vorige week zijn gal spuwde over het gebrek aan speelminuten bij Chelsea, klonk het zondagavond plots helemaal anders op Instagram. “Ik voel me gezegend bij één van de grootste clubs ter wereld te spelen op zo’n jonge leeftijd!”, zo postte de jonge Musonda.
16/10 10u00  Voormalig lid van Pussycat Dolls haalt uit: “Ik zat niet in een meidengroep, maar in een prostitutiebende”Zangeres Kaya Jones (33) was er van het prille begin bij, toen de Pussycat Dolls furore maakten in de internationale muziekindustrie. In 2005 stapte ze echter op, net op het moment dat de groep van een vrouwelijke burleske dansrevue-groep uit Los Angeles overstapte naar een meer populair repertoire. Ze houdt er echter weinig mooie herinneringen. “Ik zat niet in een meidengroep, maar in een prositutiebende”, klinkt het.
16/10 09u15  Onwaarschijnlijk: gezin laat jongetje (3) enorme python ‘berijden’ in achtertuinAmper drie jaar is deze speelse jongen, maar schrik van een grote python heeft hij blijkbaar allerminst. Op amateurbeelden uit de Vietnamese provincie Thanh Hoa valt te zien hoe hij zonder enige vorm van angst een zes meter lange python ‘berijdt’. Ondertussen houdt het dier zich opvallend kalm.
16/10 09u00  Catalaanse premier vraagt uitstel voor onderhandelingen Catalaanse onafhankelijkheidDe Catalaanse minster-president Carles Puigdemont heeft in een brief aan de regering in Madrid niet duidelijk geantwoord op de vraag of Catalonië nu de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen of niet.
16/10 09u00  Wout van Aert verzucht na weer een tweede plaats: “Ik ben niet goed genoeg om te winnen”Acht crossen gereden en nog steeds staat de teller van Wout van Aert op nul. Zowel zaterdag in Kruibeke als zondag in Zonhoven moest hij vrede nemen met de tweede plek. Wéér tweede en wéér achter Van der Poel. Sinds hij prof was, moest Van Aert nog nooit zo lang wachten op winst. Vervelend? Hij zucht: “Het gaat niet helpen om mij daar druk in te maken. Dan komt die zege zeker niet.”
16/10 08u45  Club Brugge-coach Leko noemt rode kaart Limbombe “top” (maar die mist daardoor wel de broederstrijd)Late man van de match gisteravond in het spektakelstuk tussen KV Oostende en Club Brugge: Anthony Limbombe (23). De linksbuiten van Club knalde via een Oostends been de 2-3 binnen, trok uitzinnig van vreugde zijn trui uit en kreeg daarvoor zijn tweede geel. Winning goal, rood en naar binnen dus.
16/10 08u45  VS en Zuid-Korea rollen met spierballen (en zwaar geschut) naar Noord-KoreaDe Amerikaanse en Zuid-Koreaanse zeemacht zijn maandag gestart met grootschalige zeemanoeuvres voor de Koreaanse kust. Intussen tonen satellietbeelden dat het regime in Pyongyang mogelijk een nieuwe rakettest zou voorbereiden.
16/10 08u45  Waarom Beyoncé een rol in ‘Beauty and the Beast’ afweesAls het aan regisseur Bill Condon had gelegen had naast Emma Watson, Dan Stevens, Ewan McGregor en Emma Thompson nog een grote naam geschitterd in de nieuwe film van ‘Beauty and The Beast’. Niemand minder dan Beyoncé zou een aanbod van de crew hebben afgeslagen.
16/10 08u15  Alarmfase rood, scholen dicht, stroomuitval… Ierland bereidt zich voor op komst van orkaan OpheliaDe Ierse overheid heeft maandag gevraagd alle scholen dicht te houden, uit voorzorg voor de komst van orkaan Ophelia. Het Amerikaanse orkaancentrum NHC verwacht wel dat Ophelia de komende uren zal afzwakken tot een post-tropische storm.
16/10 08u00  HEY! Kies zelf met welk nieuws je wakker wil worden op de app van het NieuwsbladZin om zelf te kiezen met welk nieuws je wakker wil worden? Het Nieuwsblad brengt de feitjes rechtstreeks naar je toe met Hey! Elke morgen vanaf 7u staat er een mix van belangrijk nieuws en leuke verhalen voor je klaar.
16/10 08u00  Wout van Aert verzucht na weer een tweede plaats “Ik ben niet goed genoeg om te winnen”Acht crossen gereden en nog steeds staat de teller van Wout van Aert op nul. Zowel zaterdag in Kruibeke als zondag in Zonhoven moest hij vrede nemen met de tweede plek. Wéér tweede en wéér achter Van der Poel. Sinds hij prof was, moest Van Aert nog nooit zo lang wachten op winst. Vervelend? Hij zucht: “Het gaat niet helpen om mij daar druk in te maken. Dan komt die zege zeker niet.”
16/10 08u00  CLUBNIEUWS. Vanderhaeghe heeft vragen bij conditie Gent-spelers, heeft Oostende keuze over coach gemaakt?Vorige week stelde nieuwe Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck zich openlijk vragen over de fysieke paraatheid van zijn spelers, maar ook bij zijn ex-club AA Gent zijn er vragen. Daar vindt Yves Vanderhaeghe het vreemd dat zijn spelers met krampen sukkelden. KV Oostende maakt in de komende dagen een beslissing over zijn nieuwe coach, maar Coucke lijkt uitermate tevreden over Custovic. Uw dagelijkse portie clubnieuws!
16/10 08u00  COLUMN. Hawaï is een brutale bitch, getrouwd met een DuitserHet WK Ironman Hawaï 2017 was allesbehalve een Grand cru voor de Belgen. Vooraf was de ambitie een podiumplaats (Van Lierde), een plek dicht bij de top-vijf (Aernouts) en een eerste Belgische vrouw in de top-tien (Tondeur). Het werd een opgave, een twaalfde en een zeventwintigste plaats. Het tropisch paradijs in de Stille Oceaan toonde zich dit jaar andermaal van zijn meest brutale kant.
16/10 07u15  Deze vakantiefoto’s ergeren ons het meest op sociale mediaJongeren die op vakantie gaan, willen anderen wel degelijk jaloers maken met hun foto’s op sociale media. Maar die mooie vakantiefoto’s roepen soms ook irritatie op, zo blijkt uit een rondvraag van online reisbureau Expedia.
16/10 06u45  Zus van bruid verontschuldigt zich omdat ze bijna stierf tijdens huwelijkHet huwelijk van je zus: dan wil je ervoor zorgen dat de dag rimpelloos verloopt en vooral zo weinig mogelijk aandacht naar jezelf toetrekken. Dat lukte Carly Williams (34) niet helemaal: ze zakte ineen tijdens de ceremonie en moest gereanimeerd worden. De vrouw verontschuldigt zich nu bij haar zus, de bruid.
16/10 06u30  13-jarige Justin uit Wuustwezel sinds zondagochtend vermistHet parket van Antwerpen heeft een opsporingsbericht verspreid van de 13-jarige Justin Wijkhuijs uit Wuustwezel.
16/10 06u00  Nergens ter wereld hebben mensen zo’n lage dunk van religie als in BelgiëDe Belgen zijn helemaal van God los. Twee Belgen op de drie menen dat godsdienst meer kwaad dan goed doet. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het vermaarde onderzoeksbureau Ipsos. In geen enkel ander westers land ligt dat cijfer zo hoog. “Godsdienst maakt de jongste decennia absoluut een slechte beurt”, zegt Rik Torfs. “En dat is voor een groot deel hun eigen schuld.”
16/10 05u15  Vijf doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden op het Iberisch schiereiland zijn minstens vijf mensen opgekomen. In de Spaanse gemeente Nigrán werden zondagavond de verkoolde lichamen van twee mannen gevonden in een auto, zo meldden de autoriteiten. In het centrum van Portugal kwamen in de gemeenten Penacova en Sertã volgens de civiele bescherming drie mensen om.
16/10 04u00  Miriam probeerde haar vriend verschillende keren op straat te zetten. Tot hij haar doodstak in haar buitenverblijfEen vrouw uit Haaltert is ­afgelopen weekend in haar ­buitenverblijf in Middelkerke om het leven ­gebracht door haar vriend. Hij doodde haar met verschillende messteken. “Hij maakte altijd openlijk ruzie.”
16/10 04u00  Eén op drie gemeenten overweegt om verkiezingsborden te werenSteeds meer gemeenten denken eraan om bij de volgende campagne geen verkiezingsborden meer toe te laten. Dat blijkt uit een rondvraag van onze krant bij 87 Vlaamse burgemeesters. In tien van de ondervraagde gemeenten ­bestaat vandaag al een verbod, in nog eens 25 gemeenten zijn er ­gesprekken bezig. “Het is vaak niet om aan te zien.”
16/10 04u00  Rob Vanoudenhoven over eerdere deelname aan ‘De Slimste Mens’: “Ik heb met opzet verloren”Goedele Wachters neemt het vanavond op tegen Bartel Van Riet en Rob Vanoudenhoven. Die ­laatste nam al ­eerder deel en zegt nu dat hij zich destijds met opzet liet uitschakelen.
16/10 04u00  Nergens ter wereld hebben mensen zo’n lage dunk van religie dan in BelgiëDe Belgen zijn helemaal van God los. Twee Belgen op de drie menen dat godsdienst meer kwaad dan goed doet. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het vermaarde onderzoeksbureau Ipsos. In geen enkel ander westers land ligt dat cijfer zo hoog. “Godsdienst maakt de jongste decennia absoluut een slechte beurt”, zegt Rik Torfs. “En dat is voor een groot deel hun eigen schuld.”
16/10 04u00  Imke Courtois ontgoocheld over voetbalafscheidImke Courtois(29, foto) vond haar voetbalafscheid eentje in mineur. “Ik heb het er heel moeilijk mee gehad, dat moet ik eerlijk toegeven”, aldus Courtois in het Radio 2-programma De Rotonde.
16/10 04u00  Jack (10) belandt na leukemie in ‘Star Wars’-filmHou een zakdoek klaar voor de tweede aflevering van Hoe zal ik het zeggen?: de ouders van de 10-jarige Jack vertellen hun zoon hoe moedig hij tegen leukemie heeft gevochten door hem te trakteren op een dosis Star Wars.
16/10 04u00  Burgemeester Hans Bonte bezocht vier Vilvoordse syriëstrijders in de gevangenis. Sindsdien maakt hij zich ernstige zorgen: “Ik hou mijn hart vast als ze vrij komen”“Ik hou mijn hart vast als ze weer ­vrijkomen.” Hans Bonte, ­burgemeester van Vilvoorde, maakt zich zorgen over de 112 Syriëstrijders in onze ­gevangenissen. In principe moeten de burgemeesters hen opvolgen, maar ­volgens hem heerst daar complete ­onduidelijkheid over. Hij bezocht vier ­Vilvoordse Syriëstrijders in de cel.
16/10 04u00  Hoe een klein eerbetoon aan overleden vrienden uitgroeide tot een evenement met meer artiesten dan Rock WerchterWat begon als een klein eerbetoon aan overleden vrienden, is drie jaar later een evenement met 92 artiesten, meer dan op Rock Werchter. Op 1 november vindt al in bijna één op de vier Vlaamse gemeenten een optreden plaats op een gemeentelijke begraafplaats. Met grote namen als Ozark Henry. “Allerheiligen hoeft geen kille bedoening te zijn”, zegt organisator Pieter Deknudt (34).
16/10 03u00  Bewoonster sterft in brand nadat auto in winkel onder haar rijdtEen bestuurder is vannacht met zijn auto in een leegstaand winkelpand op de Markt van Lokeren gereden. Het gebouw vatte vuur. Een bewoonster van de bovenverdieping kwam daarbij om het leven.
16/10 01u30  50 arrestaties in Maximiliaanpark, politie dwingt vrijwilligers beelden ervan te wissenDe politie heeft zondagavond opnieuw migranten opgepakt in het Maximiliaanpark in Brussel. Dat zeggen vrijwilligers die getuige waren. Volgens hen waren op dat moment zowat 200 migranten aanwezig in het stadspark, van wie er een vijftigtal werden ingerekend.
16/10 01u00  De Lijn controleert recordaantal reizigersDe Lijn heeft in de eerste acht maanden van het jaar de vervoerbewijzen van 1,8 miljoen reizigers gecontroleerd, een record. Iets meer dan 46.000 mensen – of 2,6 procent van de gecontroleerde reizigers – kregen een pv voor zwartrijden, meldt de openbaarvervoermaatschappij.
15/10 23u30  Videoref flatert: geen strafschop voor Standard wel rood voor schwalbeSebastien Pocognoli zal zich zijn eerste kennismaking met de videoref nog lang heugen. De kapitein van Standard hoorde scheidsrechter Luc Wouters een penalty fluiten nadat Pocognoli in het strafschopgebied eerder ongelukkig ten val was gebracht door Kortrijk-speler Attal. Blije Pocognoli tot de scheids door zijn collega-videoref werd gevraagd de beelden te bekijken. Wouters keerde op zijn stappen terug, annuleerde zijn beslissing en trok geel voor Pocognoli voor een schwalbe. Zijn tweede van de dag en dus mocht de Standard-verdediger prompt gaan douchen. Onbegrijpelijk!
15/10 23u30  Niemand weet precies wat Club-doelman Horvath hier probeerdeClub Brugge won op de 10e speeldag met 2-3 van KV Oostende maar kreeg na rust een vrije trap tegen binnen de zestien na een vreemde uitworp van doelman Ethan Horvath. Geen idee wat de Amerikaanse goalie van plan was...
15/10 23u00  Vrouw krijgt hartstilstand tijdens vlucht naar België, tussenkomst Antwerpse districtsschepen kan haar leven reddenEen vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft tijdens zijn vlucht naar Brussel een noodlanding moeten maken omdat een passagier onwel was geworden aan boord.
15/10 23u00  Dit is het unieke zicht waarvan de luchtverkeersleiders op London Heathrow elke dag kunnen genietenDe controletoren van een luchthaven is doorgaans een streng beveiligde burcht, waar bezoek amper is toegelaten. Toch kregen enkele medewerkers van de luchtvaartblog MT Aviation een tijdje geleden de kans om de controletoren van London Heathrow te bezoeken. Ze maakten er enkele unieke beelden van de drukke luchthaven.
15/10 22u15  Werp eens een blik in een mobilhome van … 760.000 euroKomende dagen vindt in Brussels Expo Mobicar plaats, een beurs voor caravans en mobilhomes. Je kan er een kijkje nemen tussen allerlei kampeerwagens in verschillende prijscategorieën. Maar wie van echte luxe houdt, kan misschien wel de aankoop van de Centurion Concorde overwegen, de luxueuze Mercedes mobilhome die vanbinnen op een jacht lijkt. Je kan er achteraan zelfs nog een kleine wagen in plaatsen. Wie interesse heeft, zal wel diep in zijn geldbuidel moeten tasten. Je betaalt maar liefst 760.000 euro voor de kampeerwagen.
15/10 22u00  Antwerp klopt Zulte-Waregem: tien op twaalf tegen teams die vorig seizoen Play-off 1 speeldenZo, dat kunstje hebben ze bij Antwerp ook weer geflikt. Na eerder dit seizoen een gelijkspel tegen Anderlecht en winst in Oostende en Gent, ging nu ook Zulte-Waregem over de knie (3-0). En zo zit The Great Old aan tien op twaalf tegen de toppers van vorig seizoen. Volgende week trekken Bölöni en co naar Club Brugge. De huidige competitieleider is gewaarschuwd.
15/10 22u00  Britse Superbike-piloot overleeft als bij wonder doodsmak die hem titel kostte: "Moest van motor springen aan 277 km/u"Leon Haslam kon zondag op het circuit van Brands Hatch de titel veroveren in de Britse Superbike. De Brit van BeWiser Ducati ging in de tweede race echter heel zwaar onderuit en zag zo Shane Byrne over hem springen in de eindstand. Haslam was blij dat hij nog leefde na zijn doodsmak. De remmen van zijn motor begaven het en hij moest aan 277km/u van zijn bolide springen. Haslam hield er uiteindelijk een gebroken enkel, pols en duim aan over.
15/10 22u00  KV Oostende lyrisch over Club Brugge ondanks late tegengoal: "Een echte machine"Niet dat Club Brugge op een diefje won maar een doelpunt in blessuretijd, het overkomt je niet elke week. Dat beseften ook de spelers van Club Brugge na afloop van de winst op het veld van Oostende.
15/10 21u45  Agressieve jongeren veroorzaken amok op trein, bestuurder legt voertuig stilEen treinbestuurder heeft zondagavond in de omgeving van Landegem zijn trein tot stilstand moeten brengen. In één van de treinstellen waren er problemen ontstaan met acht jongeren die zich moesten aanmelden in de jeugdinstelling van Ruiselede.
15/10 21u15  Vrouw krijgt hartstilstand tijdens vlucht naar België, enkel tussenkomst van Antwerpenaar kan haar leven reddenEen vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft tijdens zijn vlucht naar Brussel een noodlanding moeten maken omdat een passagier onwel was geworden aan boord.
15/10 20u45  Jef Vermassen: "Ik weet wie er achter de Bende van Nijvel zit"'Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane. Het is een vervlechting van criminele milieus en van administraties van toen.' Dat heeft advocaat Jef Vermassen zondagavond verklaard aan TV Oost naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek. De advocaat pleit voor een nieuwe verlenging van de verjaringstermijn van het onderzoek.
15/10 20u15  VIDEO. Burenruzie loopt volledig uit de hand: man in levensgevaar en combi gekanteldEen burenruzie is zaterdagavond zwaar uit de hand gelopen in het Vennepark in Berlare. Een man heeft daar zijn buurman neergestoken met een bierflesjes. Het flesje stak in de hals, en de slagader werd geraakt. De man werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de hulpdiensten konden hem gelukkig redden.
15/10 20u15  Drama voor Oostende: Club Brugge pakt in extremis zege in vermakelijke derbyLeider Club Brugge heeft op het veld van hekkensluiter KV Oostende op de valreep de drie punten meegegrist na een spektakelrijke wedstrijd waarin twee bommen van Oostendse makelij telkens een Brugse voorsprong ongedaan maakten. Tot Limbombe in de slotminuut met een afgeweken schot alsnog de leider de volle pot bezorgde. Oostende blijft alleen achter op de laatste plaats, ondanks meer dan moedig verweer.
15/10 20u15  Beyoncé heeft een piepkleine tattoo met een bijzondere betekenisDe trend van minitatoeages is nog lang niet voorbij. Nadat sterren zoals Katy Perry en Emma Stone voor een miniatuurkunstwerkje op hun lichaam kozen, is ook Beyoncé opnieuw overstag gegaan. Enkele piepkleine tattoo’s met een grote betekenis op een rij.
15/10 20u15  OVERZICHT. Alle uitslagen uit alle voetbalreeksenSportwereld.be houdt dit seizoen de vinger aan de pols van het nationale voetbal: elke zondag kan u hier alle uitslagen uit alle reeksen van het Belgische voetbal vinden! Profvoetbal of provinciaal voetbal, mannen en vrouwen, jeugd of veteranen: dit is uw adres!
15/10 19u15  Ook Groen-leden zeggen ja: Groen en SP.A gaan in 2018 als ‘Samen’ naar de kiezer in AntwerpenGroen, SP.A en een verzameling van progressieve Antwerpenaren van buiten de politiek trekken in één lijst ‘Samen’ naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben de leden van Groen en SP.A zondag met een ruime meerderheid beslist op hun ledencongressen.
15/10 18u45  Man overleeft zware crash en bestelt doodleuk taxi, terwijl zijn date levend verbrandtEen jonge vrouw uit Astoria, een wijk in het New Yorkse district Queens, is vrijdagmorgen op gruwelijke wijze om het leven gekomen tijdens een verkeersongeval. De bestuurder van het voertuig is intussen aangehouden en wordt beschuldigd van doodslag.
15/10 18u45  Populaire Chinese alcohol komt naar BelgiëHeeft u al eens van Baijiu gehoord? De kans is klein, want het alcoholische drankje werd tot nu toe enkel in China gedronken. Maar producent Redstar wil het drankje ook in de rest van de wereld op de markt brengen en begint daarmee op de Belgische wijnbeurs Megavino.
15/10 18u45  Fietser en bestuurder zwaargewond in TessenderloOp de Sparrenweg in Tessenderlo zijn zondagnamiddag een fietser en een automobiliste zwaargewond geraakt bij een ongeval. De autobestuurster week uit voor de fietser de rijbaan overstak.
15/10 18u15  Man bestelt taxi terwijl zijn vriendin levend verbrandt in wagen waarmee ze even voordien gecrasht warenEen jonge vrouw uit Astoria, een wijk in het New Yorkse district Queens, is vrijdagmorgen op gruwelijke wijze om het leven gekomen tijdens een verkeersongeval. De bestuurder van het voertuig is intussen aangehouden en wordt beschuldigd van doodslag.
15/10 18u15  Zware truck ontploft op druk kruispunt bij zelfmoordaanslag in Mogadishu: meer dan 230 dodenDe zware bomaanslag die zaterdag plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft nu al minstens 230 mensenlevens geëist. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP), op basis van bronnen bij de Somalische politie en de hulpdiensten.
15/10 18u00  Vijf simpele tips die je relatie beter makenWaarom zoveel relaties op de klippen lopen? We verwachten er te veel van, zegt de Amerikaanse professor psychologie Eli Finkel. In zijn nieuwe boek The All-or-Nothing Marriage (het alles-of-niets huwelijk) geeft hij tips om meer redelijkheid in een relatie te krijgen.
15/10 17u45  Sporten met een maatje meer, het ligt nog gevoelig op sociale media“Zou iemand met jouw gewicht niet beter cardio doen dan krachttraining” en “Pas op, je zou wel eens slank kunnen worden. Het zijn maar enkele van de reacties die plus size modellen Tess Holiday en Ashley Graham kregen op foto’s waarop ze al sportend te zien waren. Allebei bijten ze nu van zich af: “Sporten heeft voor mij niets te maken met afvallen”.
15/10 17u30  Koen verloor zijn jongste zoon Victor (8) op reis, nu deelt hij tips in emotionele brief: “Ga gewoon aan de deur staan met die pot soep”Tijdens een reis in de zomervakantie verloor Koen Torrekens zijn jongste zoon Victor (8). In het programma Touché: De Grote Levensvragen op Radio 1 getuigde hij zondag over hoe hij daarmee omgaat. Maar hij gaf ook tips over hoe je mensen die iemand verloren hebben kunt steunen. “Er zijn geen positieve zaken aan een kind verliezen van acht jaar. Het is wel een les in nederigheid, in bescheidenheid, in sterfelijkheid”, zei hij.
15/10 17u30  REACTIES. Kritische Van der Poel gaat ‘zondigen’, Van Aert verklaart snelle start en Albert doet opmerkelijk voorstelHet zelfvertrouwen spatte er na afloop vanaf bij Mathieu van der Poel in tegenstelling tot Wout van Aert die meer had verwacht van zijn tweestrijd met zijn eeuwige rivaal.
15/10 17u00  Ruimtestation stort binnenkort neer: “Brokstukken van 100 kilo zullen op Aarde vallen”Een Chinees ruimtestation van maar liefst 8,5 ton zwaar zal binnenkort neerstorten op Aarde. Het station is al meer dan een jaar op drift en beweegt steeds sneller richting onze planeet. Dat hebben experts gezegd in The Guardian.
15/10 16u30  Antwerpse SP.A keurt project ‘Samen’ goed, Groen stemt later vandaagDe leden van de Antwerpse SP.A hebben het project ‘Samen’ goedgekeurd tijdens een bijeenkomst in Antwerpen. Dat gebeurde met slechts één tegenstem en één onthouding, zo meldt de partij. Het is nu nog afwachten hoe de achterban van Groen zal stemmen.
15/10 16u30  Zware truck ontploft op druk kruispunt bij zelfmoordaanslag in Mogadishu: meer dan 180 dodenDe dodentol van de zware bomaanslag die zaterdag plaatsvond in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft minstens 189 mensenlevens geëist. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP), op basis van bronnen bij de Somalische politie en de hulpdiensten.
15/10 16u30  Zonhovense Kuil is de zandbak van Mathieu Van der Poel, Van Aert opnieuw tweedeWat een demonstratie van Mathieu van der Poel in de zandbak van Zonhoven! Een mindere start werd al snel rechtgezet en mondde uit in een onemanshow van de Nederlandse kampioen die nu aan acht zeges op negen wedstrijden zit. Wout van Aert? Die moest in de tweede wedstrijdhelft zelfs knokken om de tweede plaats met Lars van der Haar . Een strijd die Van Aert wél won!
15/10 16u00  Temperatuur loopt op tot 24 graden: warmste 15 oktober ooitMet temperaturen die schommelen rond de 24 graden Celsius is zondag een record bereikt. Het was nog nooit zo warm op een 15de oktober als vandaag. Het vorige dagrecord van 22 graden dateert van 1990.
15/10 16u00  Vijf ‘liefdeshacks’ die je relatie beter makenWaarom zoveel relaties op de klippen lopen? We verwachten er te veel van, zegt de Amerikaanse professor psychologie Eli Finkel. In zijn nieuwe boek The All-or-Nothing Marriage (het alles-of-niets huwelijk) geeft hij tips om meer redelijkheid in een relatie te krijgen.
15/10 16u00  P!nk mailde in een dronken bui naar Eminem voor een samenwerking, zijn reactie was kurkdroogEminem is een man van weinig woorden. Dat heeft zangeres P!nk onthuld in een interview met Entertainment Weekly. Voor haar nummer ‘Revenge’ zette ze eindelijk stappen voor een langverwachte samenwerking.
15/10 16u00  Baasje in extase wanneer hij hond terug ziet na brand in CaliforniëDe familie Weaver uit Santa Rosa (Californië) moest enkele dagen geleden hun huis in het midden van de nacht verlaten door de oprukkende branden in de buurt. In alle paniek werd de trouwe viervoeter van het gezin, de Bernard Sennen Izzy, uit het oog verloren.
15/10 15u00  Bij de schietpartij in Las Vegas kreeg Tina (27) een kogel door haar oog, nu heeft ze haar eerste stappen gezetTwee weken na de vreselijke schietpartij in Las Vegas is een van de ernstig gewonden ontwaakt. Tina Frost was samen met haar vriend Austin Hughes aanwezig op het muziekfestival in Las Vegas toen schutter Stephen Paddock plots het vuur opende. De jongeman wist te ontkomen, maar zij kreeg een kogel door haar rechteroog.
15/10 15u00  Ze waren gruwel net ontvlucht, maar dan sloeg het noodlot toe: moeder en drie kinderen vertrappeld in vluchtelingenkamp door wilde olifantenZe dachten dat ze de gruwel hadden kunnen ontvluchten, maar een moeder en drie kinderen bleken ook niet veilig in een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Het kamp werd aangevallen door wilde olifanten, waarna de vier om het leven kwamen.
15/10 14u45  Vrouw in verdachte omstandigheden overleden in Middelkerke, verdachte opgepaktVrijdagavond is in Middelkerke een vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Dat meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.
15/10 14u45  Jani en zijn vriend hebben een nieuwe liefde in hun levenJani en zijn vriend hebben een nieuwe huisgenoot: de Franse bulldog Qozmo. “Ik ben zo verliefd”, schrijft de bekende stylist bij een foto op Instagram.
15/10 14u45  De vrouw die ze bij hun pietje heeft. Na Trump en Cosby, gaat advocate Gloria Allred nu achter Harvey WeinsteinMachtige mannen met een ontembaar libido? Gloria Allred eet ze als ontbijt.Na Donald Trump en Bill Cosby pakt de advocate Harvey Weinstein aan. “Het tijdperk van castings-op-de-sofa loopt op zijn einde. Het zal niet meer getolereerd worden.”
15/10 14u15  Man rijdt met dood meisje in auto naar politiekantoorDe politie van Assen (Nederland) heeft een man aangehouden die met een overleden kind in zijn auto naar het politiebureau was gereden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind.
15/10 14u00  Hilde Van Mieghem na Weinstein: “Ook bij ons is er een soort actie bezig om iets te doen”In nasleep van de onthullingen over Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die verschillende actrices verkracht en seksueel benaderd zou hebben, broeit het ook bij ons om iets naar buiten te brengen. Dat zei actrice en regisseur Hilde van Mieghem zaterdagavond in het VRT-programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. “Maar is heel delicaat”, zegt ze.
15/10 14u00  Drama op cruiseschip: meisje (8) maakt fatale valEen meisje (8) heeft zondag een fatale val gemaakt van een balkon op het cruiseschip Carnival Glory. Het jonge kind raakte zwaargewond en overleed even later in het ziekenhuis. De feiten gebeurden voor de ogen van tientallen passagiers.
15/10 14u00  Speciale eenheden vallen woning in Heist-op-den-Berg binnen na huiselijk geweldDe speciale eenheden zijn zaterdagnacht rond 01.40u binnengevallen in een woning in de Kwadenplasstraat in Heist-op-den-Berg. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Een van de bewoners, een man van 38 jaar, bevond zich in psychotische toestand en pleegde uiteindelijk een wanhoopsdaad.
15/10 13u15  Vrouw sterft in armen van echtgenoot terwijl ze, ingesloten door vlammenzee, schuilen in zwembadEen koppel dat een vakantiehuis huurde in het noorden van Californië raakte zaterdag ingesloten door de bosbranden die er al meer dan een week woedden. Na een mislukte evacuatiepoging en urenlang schuilen in het zwembad, stierf de vrouw.
15/10 12u15  Levenloos lichaam van man aangetroffen op rommelmarkt in BorgloonTijdens de openlucht rommelmarkt van Bommershoven (Borgloon) ontdekten voorbijgangers zondagochtend het levenloze lichaam van een oudere man. Dat meldt Het Belang van Limburg.
15/10 12u15  Open VLD’ster Van Volcem opnieuw snoeihard voor N-VA: “Homans polariseert, Francken gaat over de schreef”Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) maakt er een halszaak van om haar mening nooit onder stoelen of banken te steken. Tijdens een interview met De Zondag schiet ze snoeihard op de N-VA. “Ik heb geen sympathie voor die partij.”
15/10 12u00  Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op wekelijkse markt en richt ravage aanEen bestuurder is zondagochtend rond 8 uur met een hoge snelheid op de wekelijkse markt op het Van Beverenplein Gent ingereden. Dat bevestigt de politie van Gent. Er vielen geen gewonden.
15/10 12u00  Nieuwe beelden tonen waarom er zoveel verkeerschaos was bij roekeloze trouwstoet in BorgerhoutNieuwe beelden van de toeterende trouwcolonne zaterdag in Antwerpen tonen hoe roekeloos het er bij momenten aan toeging. De deelnemers aan de trouwstoet namen het niet zo nauw met de verkeersregels. De politie reed de wagens van de stoet uiteindelijk klem.
15/10 11u45  Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op populaire wekelijkse markt en richt ravage aanEen bestuurder is zondagochtend rond 8 uur met een hoge snelheid op de wekelijkse markt op het Van Beverenplein Gent ingereden. Dat bevestigt de politie van Gent.
15/10 11u45  Onze man sprak in Hawaï met ontgoochelde Van Lierde na zijn opgave door flater organisatieDe Ironman van Hawaï werd een flinke domper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 11u45  Sidder en beef: vandaag is het gedaan met onze planeetSidder en beef. En zondig nog een keer. ’t Zal de laatste keer zijn. Althans als we doemdenker David Meade mogen geloven. Volgens hem hebben we nog tijd tot 15 oktober - zondag dus - om er het beste van te maken op deze aardkloot.
15/10 11u15  Oud-generaal en minister waarschuwen: we stevenen af op een kernoorlog dankzij TrumpEen oorlog met Noord-Korea, een oorlog met Iran, een kernwapenwedloop,...? Volgens experts zit dat er dik in. En dat hebben we te ‘danken’ aan het beleid van Amerikaans president Donald Trump.
15/10 11u15  Ze verpestten het voor iedereen die op idyllisch eiland wil trouwen, maar nu krijgt verhaal nog een staartjeEen prachtig eiland met azuurblauwe baaien en unieke stranden. De perfecte plek om in het huwelijksbootje te stappen, zo denken veel binnenlandse en buitenlandse koppels over Rhodos. Maar door een Brits koppel zien honderden tortelduifjes hun droomhuwelijk nu in het water vallen. En daar laten ze het niet bij.
15/10 11u15  Van Lierde reageert enorm ontgoocheld nadat hij opgaf in Ironman Hawaï na fout organisatieDe Ironman van Hawaï werd een flinke domper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
15/10 11u15  Analist bijzonder kritisch voor Michy Batshuayi: “Hij bewoog bijna niet”Chelsea verloor zaterdag verrassend met 2-1 van rode lantaarn Crystal Palace in de Premier League. Een pijnlijke nederlaag, vooral als je weet dat Palace dit seizoen nog geen enkele keer kon scoren en dus ook nog geen enkele zege wist te pakken. Zaterdagavond kreeg Michy Batshuayi ervan langs op ‘Match of The Day’ na zijn flauwe wedstrijd: “Hij bewoog bijna niet”, klonk het bij Arsenal-legende Ian Wright.
15/10 10u45  Twintiger ongehavend na spectaculaire crash in HaaltertUit de bocht, hard tegen een geparkeerde wagen, dwars door een boom en over de kop. Dat een twintiger uit Denderleeuw zondagochtend zo goed als zonder kleerscheuren uit zijn flink gehavende en op het dak liggende BMW 3-reeks stapte, mag absoluut een klein wonder heten.
15/10 10u15  Wij genieten van 25 graden, het noordwesten van Europa krijgt orkaan van categorie 3 over zich heenHet Verenigd Koninkrijk en Ierland maken zich klaar voor orkaan Ophelia. Die orkaan is zonet aangesterkt tot categorie drie op een schaal van vijf. “Rukwinden tot 185 kilometer per uur. Dat is ongezien in dat deel van de Atlantische Oceaan”, zegt weervrouw Jill Peeters op Twitter.
15/10 09u00  Vijfde actrice getuigt over brutale verkrachting door Weinstein: “Het was weerzinwekkend”Sinds het seksschandaal rond Hollywoodproducent Harvey Weinstein begin oktober losbarstte, komen er bijna dagelijks nieuwe getuigenissen van vrouwen die belaagd werden door de man. Meestal gaat het om seksuele intimidatie. Actrice Lysette Anthony heeft het nu ook over een brutale verkrachting door de producer.
15/10 07u45  Gestrand gezin gered door Zweinsteinexpres uit Harry PotterIn de Schotse Hooglanden is een gestrand gezin op een wel heel opmerkelijke manier gered. De stoomtrein die, althans in de films, kinderen in de magische wereld van Harry Potter vervoert naar de toverschool Zweinstein, spoorde te hulp. Dat schrijft de BBC zaterdag.
15/10 07u15  Wat begon als een trucje om de politie te snel af te zijn, bleek een goudmijn voor dit Belgisch koppelZe leenden hun idee bij de illegale straatverkopers in Spanje. Alain Puystiens (41) en Céline Vanden Broecke (37) uit Koksijde ontwierpen een speelmat die je zo als speelgoedzak bijeen pakt. Drie jaar geleden begonnen ze met de verkoop, vandaag is hun Play & Go-mat in 35 landen te koop. En zopas sloten ze ook een ­wereldwijde deal met Disney. “Na twee maanden hadden we 30 klanten, na nog eens twee maanden 400.”
15/10 07u00  Pornobaas heeft miljoenen veil voor informatie die leidt tot afzetting van TrumpDe Amerikaanse multimiljonair Larry Flynt, vooral bekend als de uitgever van het pornografische magazine Hustler, biedt een beloning van 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) aan voor informatie die leidt tot de afzetting van president Donald Trump. Dat kondigt hij zondag aan in een paginagrote advertentie van The Washington Post, zo meldt de krant.
15/10 05u00  Ironman Hawaï wordt afknapper voor Belgen, Duitser Lange wint in nieuw recordHet WK Ironman triatlon is een afknapper geworden voor de Belgen. Frederik Van Lierde werd genekt door een fout van de organisatie en gaf op in het begin van de marathon. Bart Aernouts had geen topdag, maar knokte zich na een moedige inhaalrace toch nog naar een twaalfde plaats. De overwinning ging naar de Duitse outsider Patrick Lange, die een nieuw parcoursrecord neerzette. Zijn landgenoot en topfavoriet Jan Frodeno kreeg tijdens de marathon af te rekenen met een blessure. Bij de vrouwen maakte de ongenaakbare Zwitserse Daniela Ryf haar favorietenrol helemaal waar. Ze won voor de derde keer op een rij.
15/10 03u45  Armoede-onderzoekers gechoqueerd door persoonlijke aanval van Zuhal Demir: “Trump is overgewaaid naar Vlaanderen”De auteurs van het jaarboek ‘Armoede in België’ pikken het niet dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) hen persoonlijk aanvalt. Zij hadden deze week scherpe kritiek op het armoedebeleid van de regering, en dat moeten ze nu bekopen met een giftige en opvallend persoonlijke repliek van Demir. “Een Trumpiaanse manier van reageren”, vinden de onderzoekers. “We willen een inhoudelijk debat, geen scheldpartij.”
15/10 03u45  Politie waarschuwt voor nieuwe trend onder fietsdieven (en wat u er aan kan doen)De klassieke fietsendief – m/v prutst aan fietsslot en rijdt ermee weg – maakt plaats voor de Grote Georganiseerde Bende. Professionele krakers, voornamelijk uit Moldavië, Litouwen en Roemenië, specialiseren zich in het leeghalen van fietswinkels en hebben daarbij vooral oog voor het duurdere werk. Buit in twee jaar tijd in ons land: 12 miljoen euro.
15/10 03u45  Bart De Pauw lyrisch over ingrijpen Tom Waes na ongevalBart De Pauw is nog onder de indruk van Tom Waes. Dit keer niet van zijn tv-programma’s, maar van zijn koelbloedig handelen vlak na een ongeval.
15/10 03u45  Na meer dan 40 jaar trekt Volkswagen de stekker uit de SciroccoVolkswagen heeft aangekondigd dat het stopt met de productie van de Scirocco, het sportieve model dat al sinds 1974 in het gamma van de autobouwer zit. Het laatste model is officieel van de band gerold.
15/10 03u45  Aan deze recepten dankt Nathalie Meskens haar killer lijf. Onze redactrice test of ze ook lekker zijnRegelmatig legt Check! voor u een kookboek op de rooster. We serveren u een aantal smakelijke recepten, en onze redacteur probeert er zelf eentje uit. Deze week bekijken we met welke gerechten Nathalie Meskens aan haarkiller lijf is geraakt.
15/10 03u45  Ophef in Ikea Anderlecht: actievoerders toveren toonzaal om tot ziekenhuisGisterochtend heeft het burgercollectief ‘Flashmob Fiscal Justice’ het Ikea-woonwarenhuis van Anderlecht op stelten gezet. “De belastingen die de winkelketen jaarlijks ontwijkt, volstaan om een ziekenhuis met 350 bedden een jaar lang draaiende te houden.” En dus toverde een vijftigtal actievoerders, verkleed als dokter of verpleegster, de Ikea-showroom heel even om tot ziekenzaal.
15/10 01u30  Van Lierde geeft op tijdens Ironman Hawaï na zoveelste pech: “Ze stonden met alles klaar, behalve zijn tas”De Ironman van Hawaï werd een flinke afknapper voor ex-winnaar Frederik Van Lierde. De voormalige wereldkampioen gaf op tijdens de marathon, ondanks uitzicht op een plaats in de top tien. Niet wegens een blessure, wel door tegenslag. Hij verloor in de bevoorradingszone vijf minuten toen zijn zak niet klaar stond.
14/10 23u45  STVV voelt zich bekocht, maar had toch beter gekeken naar de match van Anderlecht vrijdag...STVV raakte bij Lokeren niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de Truienaars mogelijk wegzakken in de stand. Toch hadden de Limburgers reden tot klagen, want de 1-2 van Jordan Botaka in het slot van de match werd onterecht afgevlagd voor offside. Elton Acolatse behield dan wel het overzicht, hij had best gekeken naar de wedstrijd van Anderlecht op vrijdag. Toen bevond Henry Onyekuru zich in exact dezelfde situatie, hij scoorde wél zelf...
14/10 23u30  Nu echt over en uit voor Harvey Weinstein: organisatie Oscars zet omstreden filmproducent op straatDe onthullingen rond Harvey Weinstein hebben hem nu ook zijn plaats gekost in de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. De filmproducent werd volgens met een overgrote meerderheid weggestemd. Het zet daarmee één van zijn belangrijkste leden aan de deur.
14/10 23u00  Hollywood zet Harvey Weinstein uit organisatie Oscars na beschuldigingen van aanrandingenDe onthullingen rond Harvey Weinstein hebben hem nu ook zijn plaats gekost in de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars. De filmproducent werd volgens The New York Times met een overweldigende meerderheid weggestemd. Het zet daarmee één van zijn belangrijkste leden aan de deur.
14/10 23u00  Yves leert Buffalo’s weer wat winnen is: AA Gent boekt verdiende zege bij debuut VanderhaegheVuist in de lucht voor de dug out. Yves Vanderhaeghe is een winnaar en heeft de Buffalo’s weer geleerd wat winnen is. AA Gent won in de Ghelamco Arena zijn eerste wedstrijd sinds 18 mei dankzij twee treffers van invaller Kalu (2-0). Bijzonder knap tegen een defensief goed georganiseerd Waasland-Beveren. Yves is perfect uit de startblokken. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 22u45  Bij AA Gent zijn ze duidelijk helemaal over ex-coach Hein heenAA Gent begon zaterdagavond aan een nieuw hoofdstuk. Niet langer met Hein Vanhaezebrouck aan het roer, wel met Yves Vanderhaeghe als nieuwe trainer van de Buffalo’s. En de fans van Gent wilden die nieuwe periode met een schone lei inzetten. De supermarkt Albert Heijn in de Ghelamco Arena werd zo herdoopt tot de Albert ‘Yves’.
14/10 22u30  AA Gent boekt meteen verdiende zege in eerste wedstrijd onder VanderhaegheAA Gent heeft zijn eerste wedstrijd sinds het vertrek van Hein Vanhaezebrouck winnend afgesloten. Tegen Waasland-Beveren zorgde Samuel Kalu met twee goals voor de drie punten: 2-0. Na het ingrijpen van de videoref eindigde Waasland-Beveren de wedstrijd nog met tien na een rode kaart voor Camacho. Door deze zege springt AA Gent naar een elfde plaats in de stand, op drie punten van Waasland-Beveren. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 22u15  Dieven stelen peperdure auto’s in nog geen minuut door hoogtechnologische snufjes van het dark web te gebruikenDe Londense politie waarschuwt voor criminelen die hoogtechnologische snufjes inzetten om peperdure wagens in een mum van tijd te stelen, nadat enkele auto’s op die manier werden ontvreemd. Bovenstaande beelden werden door een bewakingscamera gefilmd tijdens de meest recente diefstal van een gloednieuwe BMW. Door middel van technologie die de dieven via het dark web in handen krijgen, kunnen ze de auto’s in minder dan een minuut aan de praat krijgen en zijn ze razendsnel vertrokken met hun buit.
14/10 22u15  Genkse malaise houdt aan: supporters fluiten coach uit, Genk speelt gelijk tegen MoeskroenGenk blijft in het sukkelstraatje. De Limburgers voetbalden bijwijlen aardig, maar geraakten tegen een efficiënt Moeskroen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het vierde al, te weinig om de positie van trainer Albert Stuivenberg comfortabeler te maken. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
14/10 21u45  Motorrijder (57) komt om het leven bij aanrijding met wagenIn Geel is zaterdagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen op de Rauwelkoven. Het slachtoffer had met zijn motor net de spoorweg overgestoken, toen hij werd aangereden door een auto, die van links kwam.
14/10 21u45  HERBEKIJK. Duizenden mensen herdenken slachtoffers Hel van PassendaleIn het West-Vlaamse Zonnebeke heeft zaterdagavond de herdenking plaatsgevonden van de Slag bij Passendale, exact honderd jaar geleden. De 12.000 graven van het bekende Tyne Cot Memorial kerkhof werden op een bijzondere manier verlicht.
14/10 21u30  Bij AA Gent zijn ze duidelijk helemaal over ex-coach Hein heen...AA Gent begon zaterdagavond aan een nieuw hoofdstuk. Niet langer met Hein Vanhaezebrouck aan het roer, wel met Yves Vanderhaeghe als nieuwe trainer van de Buffalo’s. En de fans van Gent wilden die nieuwe periode met een schone lei inzetten. Zo werd de supermarkt Albert Hein in de Ghelamco Arena ook herdoopt tot de Albert ‘Yves’...
14/10 21u15  Clash tussen Bart De Wever en Kris Peeters: "Hij houdt beter op met persoonlijke uithalen"Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft in een interview met de krant Het Laatste Nieuws zijn uitdager Kris Peeters een stevige veeg uit de pan gegeven. “Wie in Antwerpen stemt op Kris Peeters, weet niet waarop hij stemt”, klinkt het. Peeters zelf laat zich niet van zijn voetstuk brengen: “Wij zullen een duidelijk programma hebben', zegt hij aan VTM nieuws.
14/10 20u45  Onbekende spant staaldraad op keelhoogte aan toegangsweg voetbalterrein: “Laf en dom. Wie doet nu zoiets?”Een of meerdere daders hebben vrijdagavond in de gemeente Hoeilaart een staaldraad over een weg gespannen. Dat meldt VTM nieuws. De kabel kon voorbijgangers ernstig verwonden, want ze was op keelhoogte gespannen.
14/10 20u45  Nieuwe wedstrijd moet jongeren warm maken voor deze vergeten sportFolklore komend weekend op 't Gaverke. Na zeven jaar wordt nog eens een hanenkraaiwedstrijd georganiseerd. “We willen mensen opnieuw warm maken voor de sport.”
14/10 20u45  Operatie aan de rug goed verlopen voor Jan Bakelants“De operatie van Jan Bakelants is goed verlopen”, meldt zijn team AG2R La Mondiale. Bakelants werd gisteren geopereerd in het Universitair Ziekenhuis van Leuven aan een gebroken lendenwervel (L3).
14/10 20u45  Meunier kroont zich tot verrassende matchwinnaar bij PSG met twee goalsPSG ging op de negende speeldag winnen bij Dijon met 1-2. Rode Duivel Thomas Meunier was de verrassende matchwinnaar bij het Parijse sterrenelftal met twee doelpunten. Door deze zege bouwt leider PSG zijn voorsprong op eerste achtervolger Monaco uit tot zes punten.
14/10 19u45  Kan een gebakje in de ruimte worden gelanceerd ? Deze wetenschappers deden de testWetenschappers van Glasgow zijn niet echt bijgelovig en vonden vrijdag de dertiende de perfecte dag om een eeuwenoude vraag te beantwoorden: kunnen cakejes in de ruimte worden gelanceerd en overleven ze dat avontuur? De lancering van het traditionele Schotse gebakje kon live worden gevolgd op YouTube en duizenden kijkers zaten vol spanning te kijken naar het historische evenement.
14/10 19u45  “Liefste lijf, je verdroeg mijn felle verwijten en boze beledigingen”Elke week noteert schrijfster-blogster Yasmine Schillebeeckx de brief van een vrouw aan haar lijf. Deze week is het aan verpleegkundige Kristel (30).
14/10 19u00  Tiener heeft mooie boodschap voor de wereld en maakt wonderlijk filmpjeCaleb Jack, een tiener uit Nieuw-Zeeland, heeft als boodschap voor de wereld dat we elkaar allemaal een beetje liever moeten zien. Dit verpakte hij erg mooi door de glazen van een speciaal brilletje voor de lens van zijn camera te plakken. Het gevolg is dat elk lichtje dat hij filmt door een soort kaleidoscopisch effect een hartje van regenbooglicht wordt. Prachtig en knap gedaan van de jongeman!
14/10 18u45  Maestro De Bruyne strooit alweer met heerlijke assists en dirigeert Manchester City naar ruime zegeBij de Rode Duivels is zijn rol de laatste tijd minder opvallend, maar bij Manchester City is Kevin De Bruyne de grote man. Tegen Stoke City was onze landgenoot alweerde grote man. Hij scoorde niet, maar deelde wél twee héérlijke assists uit. Daarnaast leidde hij nog twee goals in met splijtende passes. De Bruyne dirigeerde zijn ploeg zo naar een spectaculaire 6-2 voorsprong tegen Stoke City, na een dik uur spelen. Pep Guardiola gunde hem dan wat rust, onder een luid applaus verliet De Bruyne het veld. Bernardo Silva dikte nadien nog aan tot 7-2.
14/10 18u45  Naakte rug ‘te sexy’ voor affiches in metroKousenmerk Heist heeft een affiche voor panty’s, met daarop de naakte rug van een danseres, moeten aanpassen. De affiche was volgens vervoersmaatschappij Transport for London te sexy voor de reclameborden in de Londense metro.
14/10 18u45  Fenomeen uit jaren 90 zet kwaad bloed met remix van Belgische danceklassieker: “Niet echt een eer”Op het nieuwe album van Scooter, vooral bij ons gekend van de nineteeshit ‘How Much is the Fish’, staat ook een remix van ‘Universal Nation’, de Belgische danceklassieker van Push. Een hele eer, zou u denken. Al is de maker van het nummer er niet echt mee opgezet.
14/10 18u45  Jongeman raakt met voertuig van de weg en knalt tegen omheiningOm nog onduidelijke reden is zaterdagmiddag omstreeks 14 uur een jonge bestuurder met zijn wagen afgeweken van het rijvak op de Oostendestraat in Beerst. Hij knalde vervolgens tegen een boom langs de overkant van de weg.
14/10 18u30  Antwerpse politie rijdt colonne auto’s klem in Borgerhout: één persoon opgepaktDe Antwerpse politie heeft zaterdag een colonne auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout.
14/10 18u00  Na de actrices getuigen ook modellen over seksueel misbruik: "Toen vroeg hij of ik alles wilde uitdoen"In nasleep van het schandaal rond Hollywoodproducer Harvey Weinstein getuigden verschillende actrices over ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen in de sector. Maar ook uit de modewereld duiken nu zulke verhalen op. Model Cameron Russell riep gisteren via Instagram op om ze te delen onder de hashtag #myjobshouldnotincludeabuse (misbruik is geen deel van mijn werk).
14/10 18u00  Gebruiken we slinky’s al ons hele leven verkeerd?Ooit waren ze in alle kinderkamers te vinden, de slinky’s. Kinderen - en volwassenen - amuseerden zich te pletter met het eenvoudige stukje speelgoed gemaakt van ijzerdraad. Nu is er op internet een filmpje opgedoken van een jongeman die wel heel goed overweg kan met zijn kleurige verzameling slinky’s. Gebruiken we ze al ons hele leven verkeerd door ze ‘simpelweg’ van de trappen te laten aflopen?
14/10 17u45  Daarom word je dikker tijdens het werk (zonder dat je het weet)Door een hele dag aan je bureau te zitten, verbrandt je nog geen 100 ckal per uur. Dus dat snackje hier en die traktatie hebben vaak een grote invloed dan je denkt, zegt de Australische voedingsdeskundige Susie Burrell, die onderzocht waar de grote boosdoeners zitten.
14/10 17u45  Bondscoach Martinez: “Hazard vertegenwoordigt de Waalse mentaliteit, De Bruyne de Vlaamse”De prestaties van de Rode Duivels in de WK-kwalificatiecampagne zijn ook in Spanje niet onopgemerkt voorbij gegaan. In de Spaanse sportkrant AS staat er dit weekend dan ook een groot interview met de Spaanse bondscoach van de Rode Duivels, Roberto Martinez. Hij stelt dat de Rode Duivels het WK kunnen winnen, maar dat vooral het mentale aspect de Duivels parten kunnen spelen.
14/10 17u15  Vechtersbazen kloppen Yordi (13) hersenschudding na schooltijd: “Mijn zoon is volledig van streek”De 13-jarige Yordi Decoudu is vrijdagavond in Roeselare aangevallen door enkele mannen. De jongen liep daarbij een hersenschudding en verwondingen aan de mond op. Zijn moeder heeft nu een oproep op Facebook geplaatst waarin ze op zoek is naar getuigen en meer info.
14/10 17u00  Ondeugende moeder heeft een ‘schattig’ cadeautje voor haar zoontje. Zijn reactie op het speeltje is goud waardDeze Amerikaanse moeder had een nieuw speeltje voor haar kinderen gekocht en besloot een grapje uit te halen met een van haar zoontjes. Het pluizige eenhoorntje dat ze had meegebracht kijkt niet altijd even schattig, en kan met een druk op de knop nogal kwaadaardig grommen. De reactie van haar zoontje op het boosaardige pluchen beest gaat momenteel de wereld rond en werd al miljoenen keren bekeken.
14/10 16u45  Pommeline laat binnenkort haar billen vergroten, en dat zullen we geweten hebbenNa een borstvergroting - die haar 400 cc aan borsten opleverde - is Pommeline van ‘Temptation Island’ opnieuw van plan om plastische chirurgie te ondergaan. Als eerste op de agenda staat een bilvergroting. En dat zullen we allemaal geweten hebben.
14/10 16u45  Dit is de echte reden waarom mannen liever geen condoom gebruikenHoewel het gebruik van een condoom een van de beste manieren is om soa’s te voorkomen, blijkt uit statistieken dat een alarmerend aantal mannen de rubbertjes weigert aan te doen. Het meest voorkomende excuus is dat het ongemak zou veroorzaken en het seksuele genot zou verminderen. Maar een recente studie heeft aangetoond dat er meer aan de hand is.
14/10 16u45  Man sterft nadat hij mes in de hals krijgt bij ruzieIn Charleroi is zaterdagochtend een man om het leven gekomen bij een steekpartij. Het kwam tot een aanvaring tussen twee mannen, waarop een van hen een mes trok en het slachtoffer in de hals stak. De man overleed ter plaatse.
14/10 16u30  Bricocross Kruibeke: Van der Poel opnieuw een maat(je) te groot voor Van AertHeeft Mathieu van der Poel de orde hersteld? Na zijn ‘mindere’ tweede plaats vorige zondag in Ronse, knoopte de Nederlands kampioen in Kruibeke opnieuw aan met de zege. Heel groot was de kloof niet maar wereldkampioen van Aert blijft voorlopig op zijn honger. Lees: zonder zeges!
14/10 16u30  Zo wil Brussels Airport zich voorbereiden op komst grootste passagiersvliegtuig ter wereldBrussels Airport investeert meer dan 52 miljoen euro om pier B uit te rusten met nieuwe instapbruggen zodat 's wereld grootste vliegtuig, de Airbus A380, ook op Zaventem kan vliegen. De actiegroepen reageren verdeeld.
14/10 16u15  Jongen (7) moet verplicht toekijken hoe bovenburen zijn mama aftuigenEen man en zijn twee zonen verschenen voor de rechter omdat ze een bewoonster uit hun appartementsgebouw een lesje wilden leren.
14/10 15u45  Niet iedereen tevreden met investeringen van luchthaven: “Liever nieuwe Airbus, dan oud cargotoestel”Brussels Airport investeert meer dan 52 miljoen euro om pier B uit te rusten met nieuwe instapbruggen zodat 's wereld grootste vliegtuig, de Airbus A380, ook op Zaventem kan vliegen. De actiegroepen reageren verdeeld.
14/10 15u45  Dit kan je met een Fidget Spinner als je gewichtloos bentIn de ruimte tollen tegenwoordig niet alleen de planeten. Enkele astronauten van NASA maakten een in het ruimtestation ISS een filmpje van hun kleine experimentjes met een fidget spinner, het gadget dat dit jaar alomtegenwoordig was. Niets bijzonders zegt u, maar in de ruimte is er natuurlijk gewichtloosheid, wat meteen een boel fijne mogelijkheden oplevert om uit te testen...
14/10 15u30  Foto van 20 dagen oude baby gaat door merg en been: hij overleefde helse tocht, honderden anderen werden doodgestoken of levend verbrandDe crisis in Myanmar rond de Rohingya-bevolking blijft duren. Steeds meer Rohingya-moslims moeten op de vlucht voor het Birmese leger. Veel van die vluchtelingen hebben er een helse tocht opzitten vooraleer ze in buurland Bangladesh toekomen. Een hulpverlener uit het Verenigd Koninkrijk in een van de vluchtelingenkampen verzamelt op Twitter een aantal schrijnende getuigenissen. De foto van een pasgeboren baby gaat door merg en been.
14/10 15u30  Zo word je dikker tijdens het werk (zonder dat je het weet)Door een hele dag aan je bureau te zitten, verbrandt je nog geen 100 ckal per uur. Dus dat snackje hier en die traktatie hebben vaak een grote invloed dan je denkt, zegt de Australische voedingsdeskundige Susie Burrell, die onderzocht waar de grote boosdoeners zitten.
14/10 15u30  Tomaat-garnaal opnieuw betaalbaarDe prijzen voor de grijze garnaal zijn in vijf weken tijd met 40 procent gezakt. Op dit moment betaal je nog ongeveer een tiende meer dan normaal in deze periode. “We zijn blij dat de grijze garnaal weer betaalbaar wordt voor iedereen”, zegt Charles Devinck, voorzitter van de Vlaamse Federatie van Vishandelaars.
14/10 15u00  Ze wonen in het huis van een populaire serie en dat zijn ze kotsbeu. Vooral de pizza’sDe eigenaars van een woning in Albuquerque (in het Amerikaanse New Mexico) hebben een hek van bijna 2 meter rond hun huis gezet. De reden? Er werden steeds pizza’s op het dak van hun woning gegooid. En dat heeft alles te maken met de populaire serie Breaking Bad.
14/10 15u00  Onyekuru verrast: “Hoop vanaf januari voor Everton te spelen”Henry Onyekuru is op toerental aan het geraken bij Anderlecht. De Nigeriaan loodste paars-wit met twee goals voorbij KV Mechelen en zit al aan zes stuks in de competitie. Zijn goede vorm geeft hem vertrouwen en doet hem dromen. “Ik hoop in januari naar Everton te trekken”, verklapte hij aan La Dernière Heure. Maar kan dat wel?
14/10 14u15  Chauffeur en zes verpleegsters sterven na zwaar ongeval met minibusIn Slovakije zijn zaterdagochtend zeven inzittenden van een minibus om het leven gekomen nadat ze tegen een vrachtwagen waren gebotst. Het ongeval gebeurde in de omgeving van het stadje Prievidza.
14/10 14u00  Mee komen fuiven in fuifzaal? Eerst identiteitskaart tonenSteeds vaker wordt in het uitgaansleven gewerkt met zogenaamde ‘rode lijsten’: lijsten waarop de namen staan van mensen die tijdelijk niét meer een bepaalde fuifzaal binnen mogen. Dat is onder andere het geval in Mechelen, Lier en Kortrijk.
14/10 13u45  Verjaardagsfeestje? Alleen als álle klasgenootjes welkom zijnDe kindjes van basisschool Molenveld in Denderhoutem mogen enkel nog uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje uitdelen als álle klasgenootjes welkom zijn. De directrice nam de opvallende maatregel om de gevoelens te sparen van kinderen die geen uitnodiging krijgen. “Dat leidde vroeger tot traantjes en conflicten”, zegt ze. “Er zijn nog altijd kindjes die zelden naar een verjaardagsfeestje mogen, maar ze weten het nu niet.”
14/10 13u45  Stan Van Samang deelt schattige foto met zoontjeStan Van Samang heeft zaterdag een schattige foto met zijn zoontje gedeeld op Instagram. “Met jou op m’n schouder kan ik de hele wereld aan!”, schreef hij erboven. Dat hartverwarmende zinnetje komt uit z’n nieuwe single: Hemel voor ons twee.
14/10 13u45  Voor het eerst sinds het overlijden van zijn vrouw staat Stefaan Degand weer op het podium: “Mijn dochter verdient een gelukkige vader. Al speelt hij het dan”Hij rookt weer meer. Hij kan genieten van toten trekken met zijn dochter, en van biefstukken eten. De rest is kut. Spelen helpt. Het is het enige wat helpt. Sinds deze week is Stefaan Degand (39) Hamlet. Het is zijn eerste toneelstuk sinds zij er niet meer is. Julie, zijn vrouw, die plots ging. “Vroeger was ik de laatste om te blijven plakken na een opvoering. Nu loop ik als eerste weg. Ik kan de blikken van de mensen niet aan.”
14/10 13u45  Een kartonnen reclamebord redde deze pinguïn van de eenzaamheid. Nu is hij gestorven aan de zijde van zijn ‘vriendin’Grape-kun, de beroemdste pinguïn uit de Tobu zoo in Japan is niet meer. Het dier werd bekend door zijn ‘liefdesaffaire’ met een levensgrote kartonnen versie van het anime-tekenfilmfiguurtje Hululu. (Ja dat leest u goed.) Grape-Kun overleed op 20-jarige leeftijd, maar zijn 2D vriendinnetje steunde hem tot het bittere eind.
14/10 13u00  Bart De Wever enige kandidaat om zichzelf op te volgen als N-VA-voorzitterBart De Wever is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van de N-VA. Dat meldt de partij zaterdagmiddag. Of de Antwerpse burgemeester ook effectief aan zijn vijfde termijn als N-VA-kopman mag beginnen, wordt op de partijraad van 18 november bekendgemaakt.
14/10 13u00  Trailer nieuwe film Adil El Arbi breekt records, maar is “te naakt” voor FacebookNog voor de film in de zalen te zien is, verpulvert PATSER, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah al een record. In nog geen 24 uur tijd haalde de pas vrijgegeven teaser meer dan 1.000.000 views via de verschillende sociale media, mede dankzij de push van DJ en gastacteur Dimitri Vegas.
14/10 13u00  Nainggolan en vrouwlief doen hun trouw over, maar de heisa rond Rode Duivels is nooit verafRadja Nainggolan moet zowat de meest besproken Rode Duivel zijn van de afgelopen weken. De middenvelder werd alweer niet opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. ‘Il Ninja’ liet het echter niet aan zijn hart komen. Hij hernieuwde zijn trouwgeloften met vrouwlief Claudia, maar ook daar was de nationale ploeg niet veraf.
14/10 12u30  “Zet je huilende baby in de garage" en andere tips om je kind op te voedenEen dikke zestig jaar geleden was het niet zo raar om een kind in het kolenhok te steken als het stout was geweest. Vandaag zouden je buren er de politie voor bellen. Een kind moet immers blij en gelukkig zijn, en dat is de verantwoordelijkheid van de ouders. “Maar ouders trekken het niet meer, ze zijn zo dodelijk serieus en onzeker geworden als het over opvoeden gaat”, zegt schrijfster en journaliste Dorine Hermans. Samen met Els Rozenbroek schreef ze daarom het boek ‘Geef dat kind een slok jenever’, vol opvoedingsadvies uit de oude doos en met een flinke dosis humor.
14/10 12u00  Ennio trekt een jaar lang op reis en daar heeft hij een goede reden voorEnnio Mingolla (31) uit Zelzate trekt samen met Stefanie Casteleyn (35) uit Oudenaarde een jaar lang enkel met een rugzak en een muskietennet door Zuid-Oost-Azië.
14/10 11u30  “Ik heb mijn vriendin gedumpt, zij heeft mijn peperdure wagen gedumpt”Dat niet alle koppels als goede vrienden uit elkaar gaan, is geen geheim. Maar voor de Amerikaanse bankier Guy Gentile (41) eindigde de relatie helemaal in mineur. Toen zijn vriendin Kristina Kuchma (24) hem om geld begon te vragen, besliste hij haar aan de deur te zetten. Dus besliste zij wraak te nemen.
14/10 11u30  “Hoofdstad van Islamitische Staat staat op het punt te vallen”: ISIS-strijders geven zich massaal overDe Syrische stad Raqqa, die lange tijd in handen was van Islamitische Staat, staat op het punt te vallen. Dat zeggen meerder bronnen, waaronder de Syrisch-Koeridsche militie YPG, een van de belangrijkste Koerdische strijdkrachten tegen ISIS.
14/10 11u30  “Geef je kind een slok jenever” en andere opmerkelijke opvoedtipsEen dikke zestig jaar geleden was het niet zo raar om een kind in het kolenhok te steken als het stout was geweest. Vandaag zouden je buren er de politie voor bellen. Een kind moet immers blij en gelukkig zijn, en dat is de verantwoordelijkheid van de ouders. “Maar ouders trekken het niet meer, ze zijn zo dodelijk serieus en onzeker geworden als het over opvoeden gaat”, zegt schrijfster en journaliste Dorine Hermans. Samen met Els Rozenbroek schreef ze daarom het boek ‘Geef dat kind een slok jenever’, vol opvoedingsadvies uit de oude doos en met een flinke dosis humor.
14/10 11u30  Bent u klaar voor de Ironman van HawaÏ vanavond? Na het bekijken van deze video wel!Om 18u35 Belgische tijd wordt het startschot gegeven voor het WK Ironman van Hawaï. Het Nieuwsblad is de enige Belgische krant met een journalist op “The Big Island” en brengt van start ruim voor de start tot lang na de finish live-verslag vanuit Kona. Na afloop van de wedstrijd krijgt u op onze website een uitgebreid wedstrijdverslag, reacties van Belgen en favorieten en ruime analyse.
14/10 10u45  Een van zijn kinderen werd vermoord, zijn vrouw werd verkracht. Man vertelt over de gruwel van vijf jaar gevangenschap bij de TalibanHet gezin dat na een ontvoering bevrijd werd in Pakistan, is terug in Canada. De vader gaf een verklaring over de gruwel. Hij deed daarbij ook een schokkende onthulling: een van zijn kinderen werd vermoord tijdens het gevangenschap van het gezin.
14/10 10u30  Vlaamse stewardess in levensgevaar na malariabesmettingEen Vlaamse stewardess, Ellen Vermeulen (29), ligt momenteel in een ziekenhuis in New York. Ze vecht er voor haar leven. De vrouw raakte besmet met malaria tijdens een tussenstop in Afrika. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
14/10 10u15  In dit circus zijn geredde pitbulls de sterren in plaats van leeuwen en olifantenIn de shows van het populaire Midnight Circus in de Amerikaanse stad Chicago zijn er geen leeuwen en olifanten te zien. Die hebben plaatsgemaakt voor twee pitbulls: Junebug en Rosie Rae. Dankzij de eigenaars van het circus kregen zij een beter leven.
14/10 10u15  Eden Hazard over “droomweek” bij de Rode Duivels en Belgen in Engeland: “Mensen beoordelen Lukaku verkeerd”Het was een week om nooit meer te vergeten voor Eden Hazard. Hij scoorde voor de Rode Duivels twee keer tegen Cyprus en zag ook zijn broer Thorgan de netten doen trillen. “Hopelijk komt er ooit een derde broer bij”, aldus Hazard in een interview met Sports Late Night. Daarnaast gaf hij ook zijn visie over enkele Belgen in de Premier League, zoals Romelu Lukaku en Michy Batshuayi.
14/10 10u15  Wie betaalt schoonmaak van witte smurrie op Antwerpse Ring?Wie betaalt de schoonmaak van het ladingverlies op de Antwerpse Ring na het incident van donderdag in Deurne? Voorlopig wijst iedereen naar de truckchauffeur. Die legt de schuld dan weer bij een automobilist. “Hij moet bewijzen voorleggen”, luidt het.
14/10 10u15  Onschuldige man onterecht beschuldigd van dubbele moord: na 23 jaar vrijgelatenIn de Amerikaanse staat Kansas is vrijdag een man die onterecht was veroordeeld, na 23 jaar gevangenschap vrijgelaten. De nu 41-jarige Lamonte McIntyre werd toen hij 18 was schuldig bevonden aan een dubbele moord, terwijl er geen fysieke bewijzen waren en hij een alibi had.
14/10 09u45  Topserie van Schoenaerts met Robert De Niro definitief geschrapt door seksschandaal van Harvey WeinsteinDe Amerikaanse topserie die in de maak was met onze landgenoot Matthias Schoenaerts wordt definitief geannuleerd. Dat gebeurt na het seksschandaal rond Harvey Weinstein. Zijn bedrijf had namelijk een groot deel van de reeks moeten financieren.
14/10 09u45  Zo werd de moordenaar van de verdwenen Anne Faber ontmaskerdNa een intensieve zoektocht werd woensdag het lichaam van de Nederlandse Anne Faber gevonden. De jonge vrouw was sinds eind september vermist. Het was de teruggevonden jas van Anne die alles in een stroomversnelling deed komen en de vermoedelijke moordverdachte ontmaskerde.
14/10 08u30  Drie dagen lang volop zon: nazomer met temperaturen boven 20 gradenOp de meeste plaatsen wordt het zaterdag een zonnige dag. Alleen over het noorden kunnen soms nog enkele wolkenvelden voorbijglijden. Het nazomerweer gaat gepaard met zeer hoge temperaturen voor oktober, met maxima tot 17 graden in de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en tot 21 of 22 graden elders. Dat meldt het KMI.
14/10 08u30  Renners laten deze stad links liggen en daar kan de burgemeester niet mee lachen“We investeren graag in wielrennen maar niet tegen elke prijs.” De Driedaagse De Panne-Koksijde, een bekende wielerwedstrijd in Vlaanderen, zal volgend jaar niet langer Zottegem aandoen. Burgemeester Jenne De Potter is zwaar ontgoocheld.
14/10 08u00  Na ‘Temptation Island’ wou ze 15 jaar niet op tv komen, maar daar komt nu verandering inEén belofte deed Katrien Schotte (39) zichzelf na haar deelname aan Temptation Island: ze zou ver uit de buurt blijven van alles wat met televisie te maken heeft. Vijftien jaar later is ze te zien in Het Gezin, een Eén-programma dat acht Vlaamse ­families dag en nacht volgt.
14/10 07u00  Hier kan je vanaf december op de snelste gratis wifi van het land surfenVan aan de Grote Markt tot op het Statieplein in Dendermonde kan iedereen vanaf december gebruikmaken van gratis internet via wifi. Bovendien zullen de inwoners van het centrum ook kunnen aansluiten op het razendsnelle glasvezelnetwerk.
14/10 06u30  Afvalbaron veroordeeld tot twee jaar cel voor luxebordeelVoormalig afvalbaron Marc V. (67) is ook in beroep veroordeeld voor het houden van een huis van ontucht en het aanzetten tot prostitutie, ook van minderjarigen.
14/10 03u15  Hollywood en Vlaanderen zijn zo verschillend niet: Vlaamse actrices getuigenDecennialang kon Harvey Weinstein, gevierd producent, argeloos en ongestoord zijn gang gaan. Intussen hebben al 31 vrouwen getuigd over het roofdierengedrag van Weinstein. Ook bij ons is de filmwereld verre van Koosjer. Eerder deze week getuigden Actrices Anemone Valcke (27) en Marijke Pinoy (59) over de toxische cultuur op de Vlaamse sets en podia. En ook zij zijn niet alleen want ook actrices ­Ella-June Henrard (24) en Charlotte De Bruyne (27) kregen al af te rekenen met héél foute opmerkingen of ongewenste avances van ‘machtige’ mannen in de Vlaamse business. Regisseurs die sms’en dat ze seks met hen willen, bijvoorbeeld.
14/10 03u15  Industrieel reinigingsproduct met asbest was vrij te koop: werknemers mogelijk blootgesteldEen Nederlands bedrijf heeft in België een industrieel reinigingsmiddel geleverd dat vervuild is geraakt met het kankerverwekkende asbest. Het Vlaamse departement Omgeving en de arbeidsinspectie zijn een onderzoek gestart.
14/10 03u15  Anderlecht met twee gezichten, Hein met twee gezichten: "Altijd laten zien waarom je voor Anderlecht verdient te spelen, anders hoor je hier niet thuis"Hein Vanhaezebrouck was al bij al een tevreden man na de eerste zege van Anderlecht onder zijn hoede. “Het belangrijkste vandaag waren de drie punten”, trapte de coach een open deur in. “Er zijn uiteraard ook werkpunten, maar dat is logisch als je met een groep werkt die je nog maar twee of drie dagen volledig samen hebt gehad.”
14/10 03u15  Kustreddingsdienst verbolgen dat aan de kust nog gezwommen mag wordenDe kustreddingsdienst is absoluut niet gelukkig dat Oostende en Blankenberge dit weekend opnieuw redders aan zee voorzien. “Het seizoen was afgesloten. De twee badsteden creëren nu een vals gevoel van veiligheid voor de rest van de kust.”
14/10 03u15  Josje Huisman vindt de hitparades nog niet: na twee weken geen spoor van ‘Gasolina’ in de UltratopGasolina, de eerste solosingle van Josje Huisman, breekt niet de verhoopte potten. Het nummer is intussen twee weken uit, maar nog steeds is er geen spoor van terug te vinden in de Ultratop. En ook in de Top 30 van Radio 2, waarin andere Ultratop-afwezigen als pakweg Wim Soutaer wel een plek hebben, komt Josje niet voor. In de iTunes-hitlijst haalde
14/10 03u15  Omstreden coach weg bij judobondDe topcoach die in opspraak kwam wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover judoka’s, werkt niet meer bij de Vlaamse Judofederatie.
14/10 03u15  Vlaamse runt ‘beste nachtclub ter wereld’ op IbizaOns land staat meer dan ooit aan de top van de dancewereld. Na het immense succes van Tomorrowland en de verkiezing van ­Dimitri Vegas en Like Mike tot beste dj’s op deze aardkloot, is nu ook beachclub Ushuaia op Ibiza, dat gerund wordt door de Vlaamse Katrien Van Rillaer (35, foto), uitgeroepen tot beste nachtclub ter wereld.
14/10 03u15  Inzamelaars roepen op: stop met afval te dumpen in kledingcontainers“Het zijn klédingcontainers. Stop er dus alstublieft mee ze als vuilnisbak te gebruiken.” De inzamelaars van textiel in Vlaanderen vinden dat het welletjes is geweest. Zó vaak zitten tegenwoordig zaken in hun containers die er niet thuishoren, dat ze nu een oproep doen om te stoppen met het dumpen van afval. “Zodra we iets vinden wat er niet in thuishoort, riskeren we de hele inhoud te moeten vernietigen. Dat is erg spijtig voor al die mensen die de kleren zo goed kunnen gebruiken.”
14/10 03u15  Daarom kijkt heel Engeland vandaag uit naar de absolute topper Liverpool-Manchester UnitedEngeland zit vandaag aan het scherm gekluisterd voor de ‘Hate Game’. De wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United geldt als de grootste kraker in de Premier League, ook al dateert de laatste titel van Liverpool van 1990 en finishte United sinds 2013 niet meer in de top drie. Vandaag wil Liverpool de zegereeks van United breken. Of vertaald naar het Nederlands: stopt Simon Mignolet de doelpuntenmachine van Romelu Lukaku?
14/10 03u15  Tweevoudig winnaar Luc Van Lierde schat de kansen van de Belgen op Hawaï in: “Podium kan. En misschien zelfs meer”Drie Belgische profs komen zaterdag aan de start van het WK Ironman in Hawaï. Frederik Van Lierde en Bart Aernouts bij de mannen, Alexandra Tondeur bij de vrouwen. Tweevoudig winnaar Luc Van Lierde (1996 en 1999) schat vanop The Big Island hun kansen in.
14/10 03u15  Invaller Tielemans verliest sleutelmatch met AS MonacoYouri Tielemans verloor vrijdag met Monaco op bezoek bij Lyon. De middenvelder begon bij Monaco op de bank, terwijl Soualiho Meïté (ex-Zulte Waregem) zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg bij de Monegasken. In een onderhouden wedstrijd werd het uiteindelijk 3-2.
14/10 00u00  Verwarde man laat jaar lang alle kranen lopen: factuur loopt op tot 10.800 euroEen man uit de Duitse stad Salzgitter heeft een jaar lang alle kranen in zijn appartement laten lopen. In totaal had hij al zeven miljoen liter water verbruikt toen de verhuurder alarm sloeg. De factuur was intussen al torenhoog opgelopen.
14/10 00u00  RECENSIE. Nick Cave & The Bad Seeds in het Sportpaleis? “Concert van het jaar, punt.”Zelden was intens verdriet van zo’n schoonheid. Nick Cave (60) zuiverde zichzelf, gisteravond in het Sportpaleis, en met hem het hele publiek. Met de intimiteit van een man die zijn hart uitstort bij een goede vriend. Concert van het jaar, punt.
14/10 00u00  Riep doelpuntenmaker Schoofs hier iets naar ex-coach Vanhaezebrouck?KV Mechelen knokte zich tot driemaal toe terug in de wedstrijd tegen Anderlecht. In de eerste helft knalde Rob Schoofs de 1-2 op het bord met een gelukje, tot opluchting van de KVM en de middenvelder zelf. Die had na zijn doelpunt een boodschap voor de bank, op Proximus werd zelfs geopperd dat Schoofs “voor Hein” riep naar de nieuwe coach van Anderlecht. “Wat ik riep? Dat weet ik niet meer”, vertelde Schoofs na afloop.
14/10 00u00  Voor deze heerlijke assist zouden we de wedstrijd ‘Assist van de Week’ in het leven willen roepenAnderlecht won bij KV Mechelen met 3-4 na vier goals in de eerste helft. Het eerste doelpunt van de avond was om in te kaderen, vooral door de prachtige assist van Sofiane Hanni. De Algerijn verlengde een uittrap van Frank Boeckx enig mooi in de loop van Gerkens: dit verdient de prijs voor Assist van de Week!
13/10 23u30  Anderlecht wint spektakelmatch, maar toont twee gezichten bij debuut VanhaezebrouckDe eerste wedstrijd van Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck was meteen om van te smullen: Anderlecht won bij KV Mechelen met 3-4 na een doelpuntenkermis… en flauw verdedigen bij de thuisploeg. Rob Schoofs en Niklas Pedesen, nota bene ex-spelers van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent, scoorden voor KV Mechelen. Door deze overwinning springt Anderlecht naar de derde plaats in de stand. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
13/10 23u30  Voetganger (69) in levensgevaar na aanrijding in AntwerpenIn Antwerpen-Noord is vrijdagavond een 69-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij werd aangereden door een wagen in de Van Stralenstraat, vlakbij de Rooseveltplaats. Dat zegt de lokale politie.
13/10 23u30  Koppel filmt hun levensgevaarlijke ontsnapping tijdens bosbranden Californië: “Vreesde dat onze wagen zou ontploffen”Een koppel uit Redwood Valley, Californië is maar op het nippertje ontsnapt uit de enorme bosbranden die sinds zondagavond in de staat woeden. Andre Epstein en Neda Monshat moesten in allerijl hun huis verlaten door met hun wagen door de vuurzee te rijden. De beelden die ze tijdens hun ontsnapping konden maken, tonen des te meer aan hoeveel geluk ze hebben gehad.
13/10 22u45  Anderlecht overtuigt enkel voor rust in eerste match onder Vanhaezebrouck, maar wint wel bij KV MechelenDe eerste wedstrijd van Anderlecht onder Hein Vanhaezebrouck was meteen om van te smullen: Anderlecht won bij KV Mechelen met 3-4 na een doelpuntenkermis… en flauw verdedigen bij de thuisploeg. Rob Schoofs en Niklas Pedesen, nota bene ex-spelers van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent, scoorden voor KV Mechelen. Door deze overwinning springt Anderlecht naar de derde plaats in de stand. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!
13/10 22u45  Deze 48 talenten stomen zich klaar voor The Voice-battlesDe teams van coaches Natalia, Alex Callier, Koen Wauters en Bart Peeters zijn volzet. Vanaf volgende vrijdag maken hun draaistoelen plaats voor een spectaculaire Battle-arena. De 48 talenten die de Blind Auditions overleefden, zijn nu klaar om het rechtstreeks tegen hun teamgenoten op te nemen.
13/10 22u45  Bagagemedewerker gearresteerd nadat security hem betrapt op diefstal tijdens undercoveroperatieOp de luchthaven van het Thaise eiland Phuket is donderdag een bagagemedewerker opgepakt nadat hij werd betrapt op diefstal. De 27-jarige man had een Bluetooth speaker kunnen bemachtigen uit de valies van een vliegtuigpassagier. Een undercoveroperatie van de lokale security deed hem de das om.
13/10 22u45  De vreemdste diefstal ooit? Negen maanden cel voor het stelen van veertien botsauto’sDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 44-jarige man uit Sint-Truiden bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en een boete van 600 euro voor een inbraak in een loods in Tongeren. De man ging er met een ongewone buit vandoor, namelijk veertien botsauto’s van een kermisattractie.
13/10 22u15  Reynders gaat gezinnen van Belgische ISIS-strijders in Irak identificeren: “Bekijken of ze kunnen terugkeren”Minister Reynders gaat uitzoeken hoeveel gezinsleden van Belgische ISIS-strijders momenteel vast zitten in een kamp vlakbij Mosoel. Enkel na identificatie “kunnen we bekijken of ze naar ons land kunnen terugkeren”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken aan de VRT.
13/10 22u00  Koppel veroordeeld tot vijftien maanden cel na diarree-oplichterij op MallorcaOp hun foto’s van hun reis naar Mallorca zagen ze er dolgelukkig uit. Vooral veel zon, zee en plezier. Maar bij thuiskomst beweerden Deborah Briton (53) en haar partner Paul Roberts (43) dat ze samen met hun kinderen ernstige diarree hadden gekregen. Door het voedsel van de hotelkeuken, zeiden ze. Hun eis: 59.000 euro schadevergoeding.
13/10 22u00  Bondscoach Martinez: “Ik ga Radja Nainggolan niet selecteren onder druk van de fans”Maakt Radja Nainggolan deze zomer deel uit van de 23-koppige kern van de Rode Duivels? De middenvelder van AS Roma werd alweer niet opgeroepen voor de laatste twee WK-kwalificatiematchen, tot ongenoegen van enkele fans. Tijdens de wedstrijd tegen Cyprus verschenen zo spandoeken pro-Nainggolan, maar dat zal de mening van bondscoach Roberto Martinez niet beïnvloeden. “Ik ga hem niet selecteren onder druk van buitenaf”, zo klonk het in een interview bij VTM.
13/10 22u00  Naakte coach geeft Noorse voetbalploeg vleugelsVålerenga is de laatste weken in de Noorse hoogste klasse aan een opmerkelijke opmars bezig. Na twee zeges in drie wedstrijden is het team uit Oslo uit de gevarenzone geklommen. Vålerenga heeft nochtans geen talentrijke nieuwe spelers aangetrokken of van trainer gewisseld. Dat coach Ronny Deila zijn tactische matchbespreking naakt heeft gegeven, blijkt het succesrecept.
13/10 21u30  Baasje houdt nog één keer pootje van blinde hond vast voor ze hem laat inslapen na strijd tegen kankerMeer dan 200.000 volgers heeft hij op Instagram. Noem golden retriever Smiley dus gerust een wereldberoemde hond. Maar vrijdag kwam er verschrikkelijk nieuws. Kankercellen hebben zich over zijn lichaam verspreid en voor zijn baasje zit er niets anders op dan hem te laten inslapen. Daarom deelde zij nog een laatste hartverscheurende foto.
13/10 21u00  Kinepolis maakt ongelukkige zaalkeuze Antwerp-docu goed: van zaal 13 naar … 1Kinepolis Antwerpen kreeg vrijdag de wind van voren omdat het de Antwerp-docu ‘Take us home’ in zaal 13 vertoont...het oude stamnummer van aartsrivaal Beerschot Wilrijk. Om het goed te maken verhuizen ze de film vanaf volgende week woensdag naar … zaal 1.
13/10 20u30  Gezin van zeven dakloos na brand, buren springen meteen in de bresEen gezin met vijf kinderen uit de Lembergesraat in Landskouter zit na een felle brand zonder huis. De buurt startte meteen met een inzamelingsactie van kleren.
13/10 20u30  Er is net een enorm gat opengegaan op Antarctica, en niemand weet hoe dat komtWetenschappers zijn met verstomming geslagen: in het ijs van Antarctica is plots een enorm gat ontstaan. De opening is ongeveer zo groot als Nederland en ligt honderden kilometers van de ijsrand vandaan. “We proberen nu uit te vissen wat er aan de hand is”, zegt expert Kent Moore.
13/10 20u30  Reinigingsmiddel met asbest gebruikt in Belgische bedrijvenHet Nederlands bedrijf Eurogrit heeft in België een reinigingsmiddel geleverd dat besmet is geraakt met asbestvezels. Dat bevestigt het Vlaamse Departement Omgeving, dat een onderzoek is gestart. Ook de arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Vier Vlaamse reinigingsbedrijven kochten het product in Nederland en leverden het aan tien klanten.
13/10 20u30  “Samen” in Antwerpen? “Duidelijke keuze voor de kiezer”, vindt de N-VADe Antwerpse kiezer krijgt dankzij het ontstaan van het project “Samen” van Groen, sp.a en onafhankelijken een “duidelijke keuze”. Dat vindt Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau.
13/10 20u00  Gent trekt streep door nieuw mega-winkelcentrum aan Flanders ExpoHet stadsbestuur van Gent trekt een streep door de plannen voor een groot winkelcomplex met een 100-tal outletzaken tussen de Ikea en Flanders Expo, aan The Loop. Dat blijkt vrijdag uit een persbericht. Het politieke draagvlak is helemaal weg. Dat blijkt uit een rondvraag van De Gentenaar die zaterdag in de gedrukte krant verschijnt.
13/10 20u00  “Samen” in Antwerpen? “Duidelijke keuze de kiezer”, vindt de N-VADe Antwerpse kiezer krijgt dankzij het ontstaan van het project “Samen” van Groen, sp.a en onafhankelijken een “duidelijke keuze”. Dat vindt Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau.
13/10 19u45  Trump blaast nucleair akkoord met Iran opAmerikaans president Trump heeft aangekondigd uit het nucleair akkoord met Iran te stappen, dat heeft hij gezegd tijdens een persconferentie in Washington. Hij noemde Iran een fanatiek regime en een dreiging voor de wereldvrede.
13/10 19u45  Deze oranje Lamborghini is afgeklopt op 101.000 euroDeze morgen heeft een bieder een oranje Lamborghini Gallard gekocht voor 101.000 euro. Dat was het hoogste bod op de veiling in Gembloux waar de FOD Financiën een keur van 20 in beslag genomen voertuigen openbaar verkocht.
13/10 19u15  12.000 dollar voor half gerookte sigaar van Winston ChurchillEen half gerookte sigaar van Winston Churchill is voor meer dan 12.000 dollar (10.000 euro) van eigenaar veranderd. Dat meldt het veilinghuis RR Auction op vrijdag.
13/10 19u15  Ikea schort verkoop van matrassen op door verontreinigd schuimDe Zweedse meubelgigant Ikea schort de verkoop van bepaalde matrassen op vanwege een verhoogde hoeveelheid dichlorobenzeen, een irriterende stof. “BASF, de toeleverancier van het matrassenschuim, heeft ons laten weten dat de gevonden waardes niet schadelijk zijn voor de gezondheid, maar de veiligheid van onze klanten is onze eerste prioriteit”, aldus Annelies Nauwelaerts, woordvoerder van Ikea België.
13/10 18u15  Lukaku kan zaterdag knap record vestigen tegen Liverpool, maar moet dan einde maken aan pijnlijke reeksZaterdag staat de topper tussen Liverpool en Manchester United op het programma. In de wedstrijd tussen de twee meest succesvolle teams in de geschiedenis van de Premier League kijkt iedereen naar Romelu Lukaku. Hij moet United aan de leidersplaats helpen, en scoorde al zeven goals in zeven matchen. Als hij ook tegen Liverpool — en dus tegen Simon Mignolet — scoort, breekt hij een indrukwekkend record… maar Lukaku heeft de geschiedenis tegen. Maakt ‘Big Rom’ een einde aan de pijnlijke reeks tegen de Reds?
13/10 18u15  Vrouw sterft terwijl ze topless uit het raam hangt op vakantieEen Russische toeriste uit Cannes is overleden, nadat ze topless uit de raam van haar auto ging hangen. Het ongeval gebeurde in de Dominicaanse Republiek waar Natalia Borodina, moeder van een jongetje van elf, op vakantie was met een vriendin. Dat melden verschillende lokale media.
13/10 18u15  Waarom volgens GAIA alleen de Zoo van Antwerpen, Bellewaerde en Planckendael open mogen blijvenDe Zoo van Antwerpen, Bellewaerde en Planckendael. Als het van Gaia afhangt, zijn dat binnenkort de enige drie zoos in Vlaanderen. De organisatie vraagt bevoegd minister Ben Weyts om alle Vlaamse dierentuinen dringend door te lichten. “Het zijn amateurs die de dieren geen aanvaardbare levensomstandigheden bieden.”
13/10 18u15  Spanningen in de Premier League: Tottenham-coach dient “respectloze” Guardiola van antwoordMauricio Pochettino, coach van Tottenham Hotspur, vindt het niet kunnen dat Manchester City-trainer Pep Guardiola de Spurs “het Harry Kane-team” genoemd heeft. “Respectloos”, reageert Pochettino.
13/10 18u00  Hier komt de grootste moskee van Vlaanderen: "Zonder buurtprotest”“Ik ben vandaag een heel gelukkig man”, zegt de Gentse advocaat Erkan Tok. “Elf jaar heb ik gestreden voor een nieuwe moskee in Gent. Nu zijn alle vergunningen eindelijk rond.” De Fatih Moskee in Gent, krijgt een gebedsruimte van 500 m² in een complex dat alles samen 2.500 m² groot wordt. “We zijn daarmee de grootste van Vlaanderen.”
13/10 17u30  Adil El Arbi en Bilall Fallah delen eerste beelden van ‘Patser’Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben de eerste beelden gelost van hun nieuwste langspeelfilm ‘Patser’. “Min of meer gebaseerd op waargebeurde shit”, valt alvast te lezen op het einde van de teaser.
13/10 17u00  Gent krijgt grootste moskee van Vlaanderen, “zonder buurtprotest”“Ik ben vandaag een heel gelukkig man”, zegt de Gentse advocaat Erkan Tok. “Elf jaar heb ik gestreden voor een nieuwe moskee in Gent. Nu zijn alle vergunningen eindelijk rond.” De Fatih Moskee in Gent, krijgt een gebedsruimte van 500 m² in een complex dat alles samen 2.500 m² groot wordt. “We zijn daarmee de grootste van Vlaanderen.”
13/10 17u00  Experts hebben verklaring voor mysterieuze aanvallen op Amerikaanse ambassade in CubaTwintig Amerikaanse diplomaten die in Havana gestationeerd waren, zijn alweer thuis. Met klachten over stress en hoofdpijn. “Komt doordat de Cubanen onze ambassade in Havana bestoken met hoge, schriele geluidjes”, beweren ze. De Cubanen lachen dat weg.
13/10 17u00  Nederland lanceert website die modellen gezond moet houdenOok Nederland is de te magere modellen op de catwalk of de schrijnende werkomstandigheden in de modebranche beu. Het nieuwe online platform 'The Models Health Pledge' wil de goede gezondheid van (beginnende) modellen bewaken en vooral pleiten voor goede werkomstandigheden voor professionals in de mode-branche.
13/10 16u30  De meest huiveringwekkende vliegramp aller tijden: 72 dagen overleven door overleden vrienden op te etenHet was een van de meest huiveringwekkende vliegrampen aller tijden. De vreselijke gebeurtenis werd een inspiratiebron voor tal van boeken en films. Intussen is de Andesvliegramp al exact 45 jaar geleden. Maar de lijdensweg die de overlevenden 72 dagen moesten doorstaan, blijft tot de verbeelding spreken.
13/10 16u30  Bijna alle huizen zijn verwoest, en toch blijft deze postbode zijn werk doenGrote delen van Californië zijn al verwoest door de ergste bosbranden in recente geschiedenis. Er zijn minstens 31 mensen omgekomen door de vlammen, honderden anderen zijn nog vermist en duizenden huizen en andere gebouwen liggen in de as. Beelden die met een drone werden gemaakt, tonen de hallucinante ravage die door de brandhaarden werd veroorzaakt. Te midden van alle vernieling werd ook een postbode gefilmd, die plichtsgetrouw zijn brieven aflevert in wat overblijft van de woonwijken.
13/10 16u30  Jongeman in kritieke toestand nadat hij onder betonplaat terechtkomt bij arbeidsongevalBij een zwaar arbeidsongeval in Blankenberge is vrijdagochtend een 27-jarige man uit Knokke levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat bevestigt het arbeidsauditoraat. Het slachtoffer kwam op een bouwwerf onder een zware betonplaat terecht.
13/10 16u30  Willy Naessens betaalde boete niet omdat brief in de verkeerde bus stakWilly Naessens uit Wortegem-Petegem kwam vrijdagmorgen persoonlijk naar de rechtbank van Brugge Hij had namelijk beroep aangetekend tegen een veroordeling voor een snelheidsovertreding. “De brief ging verloren en dat wou ik komen rechtzetten”, zegt hij.
13/10 16u30  Fans niet te spreken over zaalkeuze Antwerp-docu: “Nummer 13...serieus?!”Kinepolis Antwerpen krijgt de wind van voren omdat het de Antwerp-docu ‘Take us home’ in zaal 13 vertoont...het oude stamnummer van aartsrivaal Beerschot Wilrijk.
13/10 16u00  QUIZ. ’t Is bijna zover, maar wat weet jij over De Slimste Mens Ter Wereld?Nog maar drie nachtjes slapen en De Slimste Mens gaat weer van start. Vanaf maandagavond kunnen fans zich opnieuw op het puntje van hun stoel laten meeslepen met de populaire tv-quiz op VIER. Ze hebben opnieuw moeilijke vragen voor de deelnemers klaar staan, maar wat weet jij zelf eigenlijk over De Slimste Mens? Doe hier de test!
13/10 16u00  Italiaanse pers looft Dries Mertens voor topper tegen Nainggolan: “De Messi van Italië”Dries Mertens neemt het zaterdag met zijn Napoli op tegen het AS Roma van Radja Nainggolan. In Italië kijkt men al uit naar die klepper, in het weekend waarin ook de topper tussen Juventus en Lazio op het programma staat. In de kranten vergelijkt men Mertens zelfs met Messi, terwijl onze landgenoot in respons ook zijn liefde voor Napels en de Napolitanen uitschreeuwt...
13/10 15u30  Na reuzenpenis en masturberende vrouw nu ook nieuwe provocerende tekening in Brusselse straatbeeldOngeveer een jaar nadat er een gigantische muurschildering van een penis opdook in het Brusselse Sint-Gillis, hangt er nu ook een fresco van een grote vagina in het straatbeeld.
13/10 15u30  Hoopvol nieuws voor Batshuayi bij Chelsea, Musonda krijgt duidelijke hint en Kompany... is nog steeds outChelsea kan zaterdag op bezoek bij rode lantaarn Crystal Palace geen beroep doen op Alvaro Morata en N’Golo Kante. Dat bevestigde de manager van de Blues, Antonio Conte, vrijdag op een persconferentie. Bij de nog puntenloze thuisploeg is Rode Duivel Christian Benteke nog steeds out met een knieblessure.
13/10 15u30  Dit is het Beste Café van LimburgDe grote cafétest loopt op zijn einde en vanavond maken we de winnaar van het Beste Café van Vlaanderen 2017 bekend. In aanloop naar die bekendmaking maakten we ook elke dag één van de provinciewinnaars bekend met een video van het jurybezoek. In Limburg was het café Sportwereld uit Alken dat het meeste stemmen haalde van de provincie.
13/10 15u30  Ben Segers vertelt hoe het is om een bipolaire stoornis te hebben: “Vijf, zes, zeven dagen lang kon ik niet slapen”“Dat is net zoals de film, dan kom je binnen en dan zeggen ze tegen u: ‘We gaan u een spuitje geven!” vertelt acteur Ben Segers, als hij terugdenkt aan de tijd waarin hij het enorm moeilijk had met zijn bipolaire stoornis, vijf dagen lang amper kon slapen en paranoia werd. Tijdens zijn allerlaatste ‘Bedgeheimen’ van het seizoen van Gert Late Night spreekt hij er openhartig over met James Cooke. Segers vertelt hoe het is om te leven met een bipolaire stoornis en enkel heel sterkte hoogtes en laagtes te ervaren.
13/10 15u30  Dit effect heeft een orgasme op de hersenen van vrouwenEen nieuwe studie zorgt voor een doorbraak in het onderzoek naar het vrouwelijk orgasme. Waar vroeger altijd werd gedacht dat vrouwen hun hersenen moeten uitschakelen om tot een orgasme te kunnen komen, bewijst een recente studie nu het tegendeel: onze hersenactiviteit bereikt net een gigantische piek.
13/10 15u30  De heisa rond het Hollywood-schandaal met Weinstein gemist? Met dit stuk bent u helemaal meeTientallen jaren kon Harvey Weinstein, één van de machtigste figuren binnen Hollywood, ongestoord zijn gang gaan bij vrouwen. Maar begin oktober was zijn rijk dankzij een artikel in The New York Times eindelijk uit. Tientallen actrices getuigden intussen over ongewenste fysieke aanrakingen of seksuele aanrandingen, waardoor de man zijn carrière definitief voorbij lijkt. Een overzicht van een turbulente week.
13/10 15u30  Deborah ligt hier nog rustig te zonnen, weet zij veel dat ze minuten later zal huilen van gelukVlamingen Hannes Coudenys en zijn vrouw Deborah zijn al zeven jaar gelukkig getrouwd en adopteerden een wolk van een kindje, Rae-Morris. Afgelopen zomer raakte Hannes zijn trouwring echter kwijt in zee tijdens een vakantie op het Griekse eiland Kos. Hij vond er niets beter op dan nu terug te keren, en zijn vrouw te verrassen met een nieuw huwelijk, inclusief nieuwe ringen.
13/10 15u30  Dijlaarzen zijn een trend, maar wanneer zijn ze te sexy?Van Fendi tot Balmain en de extreme versie van Vetements: de modehuizen schuiven dijlaarzen naar voor als dé trend van het najaar. Altijd sexy, maar de grens met fout is dun. BV-stylist Jody Van Geert wijst je de gulden middenweg.
13/10 15u00  Koppel overleeft zes uur in ijskoud zwembad terwijl hun omgeving in de vlammen opgaatHet zijn de zwaarste die de staat ooit gekend heeft, de natuurbranden in Californië (Amerika). Dat konden ook Jan en John Pascoe ondervinden toen ze werden ingesloten door het vuur. Maar in tegenstelling tot tientallen anderen, konden ze ontsnappen aan de vuurzee. En dat dankzij het zwembad van de buren.
13/10 14u45  Supervulkaan onder nationaal park Yellowstone kan sneller uitbarsten dan gedacht, vrezen wetenschappersEen enorme vulkaan onder het Amerikaanse Yellowstone National Park zou wel eens sneller kunnen uitbarsten dan aanvankelijk gedacht. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers die het gebied hebben onderzocht.
13/10 14u45  Studente (23) wil leuke foto aan klif maken, maar glijdt uit. De gevolgen zijn dramatischDe 23-jarige studente Hyewon Kim wilde de perfecte foto maken voor het thuisfront in Zuid-Korea, toen ze een toerist vroeg om haar camera te hanteren op de ‘Seven Sisters’ kliffen in het Britse East Sussex. Wat een leuk kiekje had moeten worden, draaide uit in een nachtmerrie, toen ze haar schoeisel verloor en 60 meter naar beneden viel. Dat melden verschillende Britse media.
13/10 14u45  Dit weekend :extra treinen naar kust en redders in Oostende en BlankenbergeSpoorwegmaatschappij NMBS legt dit weekend enkele extra treinen in naar de kust, wegens de voorspelde nazomer. In Oostende en Blankenberge zal telkens één reddingspost bemand zijn.
13/10 14u45  Mysterieuze zwarte ringen duiken overal op en verbijsteren wetenschappers. Maar is er een logische verklaring voor?Na talloze andere waarnemingen over heel de wereld, doken onlangs nieuwe beelden op van een mysterieuze zwarte ring die boven een snelweg in Rusland zweefde. Hoewel wetenschappers tot nog toe geen idee hebben hoe de kringen in de lucht ontstaat, zijn ufologen erg enthousiast over het raadselachtige fenomeen. Eén Britse ufo-expert denkt echter dat hij een logische, aardse verklaring heeft voor het mysterie: “Rook uit een schoorsteen.”
13/10 14u15  Frauderende OCMW-medewerkster moet niet naar de cel: “Schande dat ze in luxe mag blijven leven”Een voormalige medewerkster van het OCMW van Linkebeek die tien jaar lang geld van klanten verduisterde, moet niet naar de cel. Etienne Raemdonck, de man die de fraude ontdekte, vindt de straf veel te licht.
13/10 14u15  Yves Vanderhaeghe laat in eerste week frisse wind waaien bij AA Gent: “Het was leuk”Zaterdagavond (20u30) mag Yves Vanderhaeghe voor de eerste keer de trainersband aantrekken als coach van AA Gent, Waasland-Beveren komt dan over de vloer in de Ghelamco Arena. “Ik heb een hongerige groep gezien, één die goed luistert ook. Ik denk dat ze heel scherp aan de aftrap zullen verschijnen”, aldus de nieuwe coach.
13/10 14u15  Nibali heeft oplossing voor dominantie van Sky en haalt uit: “Froome is als een sprinter”Vincenzo Nibali gelooft niet dat Chris Froome al viermaal de Ronde van Frankrijk had gewonnen zonder de hulp van zijn ploeg, het financieel dominante Team Sky. Maar de Italiaan heeft wel een oplossing voor de overmacht van het Britse team in gedachten...
13/10 14u15  Het staat er amper één dag en er is al hommeles over nieuw standbeeldEr is ophef ontstaan rond de komst van het standbeeld van Jacques Brel op het Oud Korenhuisplein. De familie zou het werk immers afkeuren.
13/10 14u15  Dit schokkend ongepaste interview met Spice Girl doet opnieuw de ronde: “Draag je geen onderbroek? Dat windt me op”Nu het schandaal rond Hollywoodbons Harvey Weinstein zich alsmaar uitbreidt, duikt ook dit ongepaste interview van Howard Stern met Spice Girl Emma Bunton opnieuw op. Het interview dateert uit 2005, maar is actueler dan ooit. “De entertainmentindustrie staat mannen met macht toe vrouwen te behandelen als vlees.”
13/10 14u15  Luiks plein afgezet voor verdacht voertuig: ontmijningsdienst ter plaatseIn het centrum van Luik is de ontmijningsdienst ter plaatste gekomen om een verdacht voertuig te onderzoeken. Het voertuig werd opgemerkt rond 11 uur in de rue Joffre, een belangrijke verkeersader van de stad, en nadien stelde de politie een veiligheidszone in.
13/10 14u15  Dijlaarzen zijn een trend, maar hoe draag je zonder op Pretty Woman te lijken?Van Fendi tot Balmain en de extreme versie van Vetements: de modehuizen schuiven dijlaarzen naar voor als dé trend van het najaar. Altijd sexy, maar de grens met fout is dun. BV-stylist Jody Van Geert wijst je de gulden middenweg.
13/10 13u45  Vrouw die per ongeluk dodelijk ongeval veroorzaakte, over hele lijn vrijgesproken door rechterTwee jaar nadat ze per ongeluk een dodelijk ongeval had veroorzaakt op de Brugsesteenweg in Kuurne, kan Cynthia B. (33) uit Heule eindelijk weer opgelucht ademhalen. De politierechter sprak haar over de hele lijn vrij.
13/10 13u45  Niet De Bruyne of Lukaku maar deze spectaculaire spits werd “Speler van de Maand” in de Premier LeagueHarry Kane is vrijdag uitgeroepen tot beste speler van de maand september in de Premier League. De aanvaller van Tottenham haalde het van vijf andere genomineerden, onder wie Rode Duivels Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.
13/10 13u15  Vakbonden blokkeren poorten van brouwerijen AB InBevSinds vrijdagochtend blokkeren de vakbonden de poorten van de brouwerijen van biergigant AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille.
13/10 13u15  Vrouwen schakelen hun hersenen niet uit tijdens een orgasme, integendeelEen nieuwe studie zorgt voor een doorbraak in het onderzoek naar het vrouwelijk orgasme. Waar vroeger altijd werd gedacht dat vrouwen hun hersenen moeten uitschakelen om tot een orgasme te kunnen komen, bewijst een recente studie nu het tegendeel: onze hersenactiviteit bereikt net een gigantische piek.
13/10 13u15  Uitbaatster crèche Cococinelle doorverwezen naar correctionele rechtbank voor slagen en verwondingenDe 39-jarige uitbaatster van kinderdagverblijf Cococinelle is door de raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Daar zal ze zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de mishandeling van een twintigtal kindjes.
13/10 12u30  Dit koppel heeft het verpest voor iedereen die op befaamd idyllisch eiland wil trouwenEen prachtig eiland met azuurblauwe baaien, unieke stranden en parelwitte huisjes. De perfecte plek om in het huwelijksbootje te stappen, zo denken veel binnenlandse en buitenlandse koppels over Rhodos. Aartsbisschop Kyrillos heeft echter besloten om alle aanvragen voor een trouwpartij van buitenaf vanaf nu af te ketsen, nadat een Brits koppel een opmerkelijke foto maakte op het eiland.
13/10 12u30  Passagiers in paniek als vliegtuig zich plots vult met rook, maar dan krijgen ze te horen dat het “niet meer dan normaal” isEr brak woensdag even paniek uit op een vlucht die net ging vertrekken van een Russische luchthaven toen de passagierscabine zich plots vulde met rook. Enkele passagiers schreeuwden “We staan in brand”, terwijl anderen filmden hoe de rook het toestel vulde. De crew van het vliegtuig bleef er echter heel kalm bij en verzekerde de passagiers dat het niet meer dan normaal was bij het opstijgen: “Maakt u zich geen zorgen, binnen enkele ogenblikken is het voorbij. Dit zijn gewoon de motoren die starten.”
13/10 12u30  Politierechter verklaart Porsche van El Ghanassy verbeurdProfvoetballer Yassine El Ghanassy is zijn Porsche kwijt. De Brugse politierechter verklaarde die vanmorgen verbeurd na de veertiende veroordeling van de Marokkaanse Belg.
13/10 12u15  Wouter Van Besien kandidaat-burgemeester van Antwerpen op nieuwe kartellijst 'Samen'Groen en SP.A trekken in oktober 2018 samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ze zullen dat doen onder de naam 'Samen'. De gezamenlijke lijst zal getrokken worden door Wouter van Besien (Groen), die het volgend jaar zal opnemen tegen huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA). De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels staat verrassend op de tweede plaats, als onafhankelijk kandidaat. De Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws staat op de derde plaats.
13/10 12u15  Gluren bij BV's: Niels Destadsbader laat zich omringen door meisjesDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
13/10 11u45  LIVE. Groen en SP.A geven meer details over nieuwe kartellijstGroen en SP.A trekken in oktober 2018 samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ze zullen dat doen onder de naam 'Samen'. De gezamenlijke lijst zal getrokken worden door Wouter van Besien (Groen). De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels staat verrassend op de tweede plaats, als onafhankelijk kandidaat. De Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws staat op de derde plaats.Beide partijen geven vrijdagmiddag meer uitleg en details in een persconferentie.
13/10 11u45  Buschauffeur neemt zoete wraak op kinderen die ‘belletjetrek’ spelen: pas 12 haltes later afgezetEen kwade buschauffeur heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald. De chauffeur weigerde namelijk om een tiental jongeren van zijn bus te laten stappen. De reden? Een van de jongeren had ‘belletjetrek’ gedaan.
13/10 11u30  Jonge moeder (26) thuis doodgestoken, politie op zoek naar ex-vriendIn Dison in de provincie Luik is donderdagnamiddag het levenloze lichaam van Laetitia, een 26-jarige moeder, gevonden. Dat schrijft La Dernière Heure vrijdag. Volgens de krant werd de vrouw doodgestoken. Haar lichaam werd in haar woning aangetroffen. De politie is nu op zoek naar haar ex-vriend.
13/10 11u30  15 jaar geleden trokken ze nog volle zalen, hun laatste concert lokte amper 21 toeschouwersZe kenden in 2000 een groot succes met hun single ‘Whole Again’, om enkele jaren later hun internationale doorbraak te hebben. Atomic Kitten was een succesverhaal van de vroege nillies, maar voor een reünieconcert was het duidelijk nog te vroeg.
13/10 11u30  Catastrofe: slechts twee kuikentjes van grote kolonie van 40.000 pinguïns overleven, de rest verhongerdeEr waren duizenden kleine pinguïns. Er blijven er nu nog maar twee over. De catastrofe die een pinguïn-kolonie op Antarctica heeft getroffen, toont opnieuw de dramatische gevolgen van de klimaatverandering.
13/10 11u30  Piepklein zeehondje laat handdoek niet meer los nadat het zijn mama verloorDit piepklein zeehondje lag drie dagen helemaal alleen op een strand in het noorden van Wales toen het zijn moeder niet meer terugkwam, en werd volledig verzwakt gevonden door de Britse dierenwelzijnsorganisatie RSPCA. De schattige pup was pas tien dagen oud toen het een weesje werd en knuffelt nu voortdurend een handdoek als het in zijn hokje ligt. De RSPCA doopte het zeehondje Jon Snow en hoopt dat het snel wat aansterkt.
13/10 11u30  Stijn Vreven openhartig: “Sterven op het veld, dat lijkt me wel wat. Met een laatste schreeuw”Dat Stijn Vreven alles aan tweehonderd procent doet, dat wisten wij Belgen al langer. Maar nu onze landgenoot coach is van Eredivisie-club NAC Breda, ontdekken ook de Nederlanders (weer) hoe bodemloos het vat vol energie van Vreven is. In een interview met De Volkskrant doet hij daar zelf enkele opvallende uitspraken over: “Sterven op het veld, dat lijkt me wel wat. Met een laatste schreeuw.”
13/10 11u15  Residentiële wijk komt in opstand tegen museum: “In het weekend willen we stilte”Het botert niet meer tussen het museum Dhondt-Dhaenens en de buurtbewoners. Die klagen dat het bekende museum in Deurle (Sint-Martens-Latem) steeds meer een feestzaal is die parkeer- en geluidsoverlast met zich meebrengt.
13/10 11u15  Johnny (43) woont op de Caraïben met het geld van zijn Belgische werkloosheidsuitkeringJohnny (43), een man uit de regio Luik, is verhuisd naar de Caraïben. Opvallend: zijn verblijf wordt er gefinancierd met een Belgische werkloosheidsuitkering. En daar kan de rechtbank niet mee lachen. De man is intussen bij verstek veroordeeld tot zes maand cel.
13/10 11u15  Goedele Liekens wil af van het woord 'schaamlippen' en stelt deze alternatieven voorFunflaps, lovelips, trotslippen,... het zijn maar enkele nieuwe voorstellen voor het woord 'schaamlippen'. Goedele Liekens lanceert een 'trotslippen.be-challenge'. Op de Nederlandse televisie riep ze alle kijkers op om een sexy, krachtig, warm en vooral meer respectvol woord te bedenken voor de negatief geladen term 'schaamlippen'.
13/10 11u15  Achter de schermen van het WK Ironman: Aloha-kes! Iedereen in ondergoed tijdens “Underpants run” in HawaïZaterdagavond om 18u35 wordt in Kona, Hawaï, de 41e editie van het wereldkampioenschap op de Ironman triatlon gehouden. Sportwereld is als enige Belgische krant aanwezig op het “Big Island” en brengt de hele week verslag uit van voor en achter de schermen van de zwaarste sportwedstrijd ter wereld.
13/10 10u30  Er worden paarden gefokt die op tekenfilmfiguurtjes lijken. En dat is een erg kwalijke zaakDierenartsen in de VS trekken aan de alarmbel. Er wordt steeds vaker speciale kweekprogramma’s opgezet om paarden te kweken die lijken op tekenfilmpaarden. En dat is een kwalijke evolutie. “Gruwelijk” wordt de trend zelfs genoemd. De dieren krijgen namelijk heel wat gezondheidsproblemen. Door ze zo extreem te fokken dat ze cartoonachtige paarden worden, zijn de dieren eigenlijk misvormd en ontwikkelen ze ademhalingsproblemen.
13/10 10u15  Zika muteert gevaarlijk snel: vrees dat virus niet alleen via muggen maar ook via seks wordt overgedragenZuid-Amerika werd van 2010 tot 2015 getroffen door een zware uitbraak van het zikavirus. In 2016 kwamen er ook steeds meer meldingen in Azië. Daarna doken er af en toe nog grote uitbraken op, maar de zikakoorts kon uiteindelijk grotendeels worden ingedijkt. Onderzoekers vrezen nu echter dat er ook varianten van de ziekte zullen opduiken. Het virus muteert namelijk bijzonder snel in Braziliaanse patiënten, zo ondervonden de onderzoekers.
13/10 10u15  Hier is hij dan: zo verliep de eerste draaidag van de nieuwe Cédric in ‘Familie’Exit: Bas Van Weert. In: Yanni Bourguignon. Dat de jonge acteur de rol van Cédric Van De Caveye op zich zal nemen, is al langer geweten. Nu heeft de 19-jarige er zijn eerste draaidag op de set van de dagelijkse fictiereeks opzitten. Hier kan je de beelden kijken van hoe dat precies in zijn werk ging achter de schermen.
13/10 10u15  Actrice post intieme foto na chemo: "Plots besefte ik dat ik mijn haar zou verliezen"Actrice Shannen Doherty is ondertussen in remissie, maar is op Instagram nog steeds heel open over de borstkanker waar ze twee jaar lang tegen vocht. Haar laatste post is er een voor Breastcancer Awareness Month. Ze staat voor de spiegel na haar eerste chemokuur en merkt dat haar haar begint uit te vallen. Het is een heel persoonlijke post geworden.
13/10 09u45  Gewezen tv-presentator veroordeeld tot 8 jaar wegens invoer cocaïneDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de gewezen Nederlandse televisiepresentator Frank Masmeijer (56) veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf, voor zijn aandeel in de invoer van een lading van 457 kg cocaïne in 2014. Masmeijer was niet op zijn proces, maar het openbaar ministerie vraagt wel zijn onmiddellijke aanhouding.
13/10 09u30  Vanhaezebrouck kiest bij Anderlecht voor basiself met Gerkens als verrassingHein Vanhaezebrouck gaf gisteren op de persconferentie voor zijn eerste wedstrijd met Anderlecht al een paar belangrijke indicaties over enkele knopen die hij moest doorhakken. En sinds gisteravond werd steeds meer duidelijk over hoe HVH vanavond in Mechelen zal spelen. Hij maakt daarbij enkele opvallende keuzes.
13/10 09u30  Vlaanderen gaat flagrant de mist in met klimaatbeleidVlaanderen moet tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 15,7 procent reduceren ten opzichte van 2005. Het ziet ernaar uit dat we stranden op amper 2 procent.
13/10 09u30  Vermiste Australische vrouw wellicht gedood door krokodilEen 79-jarige Australische vrouw die als vermist was opgegeven, is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een krokodil. Dat heeft de politie vrijdag meegedeeld.
13/10 08u45  Dit weekend heerlijk nazomeren met temperaturen tot 23 graden (met dank aan een orkaan)Wie zijn zomerkleren al had opgeborgen, mag ze komend weekend opnieuw uit de kast halen. Want zowel zaterdag als zondag wordt het aangenaam nazomerweer met een stevige portie zon. Tot 23 graden wordt het, allemaal dankzij orkaan Ophelia. Die stevent af op West-Europa en duwt warme lucht voor zicht uit.
13/10 08u30  Amazon-topman geschorst na beschuldigingen over aanranding: “'You will love my d***' zei hij”Amazon heeft zijn ‘top entertainment executive’ Roy Price geschorst. Er doen al langer geruchten de ronde over de man, en nu heeft een werkneemster haar verhaal over seksuele intimidatie door Price naar buiten gebracht.
13/10 08u30  Dit weekend heerlijk nazomeren met temperaturen tot 23 gradenWie zijn zomerkleren al had opgeborgen, mag ze komend weekend opnieuw uit de kast halen. Want zowel zaterdag als zondag wordt het aangenaam nazomerweer met een stevige portie zon.
13/10 07u30  Vlaamse regisseur Tim Van Aelst getuigt over acteur die handen niet kon thuishoudenNiet alleen in Hollywood is seksuele intimidatie en misbruik een probleem. Ook bij ons gaat het wel eens mis. Dat kregen we al te horen van actrices Marijke Pinoy en Anemone Valck in Van Gils en Gasten, maar nu doet ook regisseur Tim Van Aelst zijn boekje open. “Ik moest een acteur op de set van een vorige reeks tot de orde roepen omdat hij twee vrouwen betast had”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.
13/10 06u45  Moordenaar Louise verkrachtte eerder eigen dochter en stiefdochter: “Papa is een seksuele pervert”Patrick Vanderlinden, de man die dinsdag in Luik de 23-jarige studente Louise Lavergne vermoordde, had al eerder in de cel gezeten voor verkrachting. En toch deed de politie niks toen Lavergne klacht indiende omdat Vanderlinden haar had lastiggevallen.
13/10 06u45  N-VA wil IQ-test bij alle leerlingen, experts zijn verdeeldKoen Daniëls, onderwijsspecialist van N-VA, vindt dat we in de toekomst ook het IQ van leerlingen moeten ­meten in onderzoek naar de doeltreffendheid van ons ­onderwijs. Kans­arme kinderen presteren minder goed en volgens Daniëls heeft dat niet uitsluitend met hun thuis­situatie of de lessen te maken. “Onderzoek toont aan dat er een verband is met het IQ”, zegt hij.
13/10 06u30  NMBS investeerde al 30 miljoen euro in nieuw ticketsysteem, maar zet project nu stopDe spoorwegen zetten de ontwikkeling stop van een ticketsysteem waarin sinds 2012 al 30 miljoen euro is gestoken. “We hebben voor een ander systeem gekozen.”
13/10 06u30  In deze tunnel zet je best je airco af: "Een rottende lijkgeur"Tot aan de Liefkenshoektunnel hangt een vieze geur van enkele bedrijven in de Waaslandhaven. Mestverwerker Fertikal is de mogelijke dader, maar die ontkent noch bevestigt.
13/10 06u00  CLUBNIEUWS. Club maakt 200 tickets van ‘gelegenheidsfans’ ongeldig, uitstekend nieuws voor AntwerpNa de internationale break trekt de Jupiler Pro League zich dit weekend opnieuw op gang. Er zijn heel wat onzekerheden maar bij Antwerp kunnen ze weer rekenen op Obbi Oulare. Uw dagelijkse dosis clubnieuws!
13/10 04u45  Schutter opent het vuur op drukke markt in ZwedenBij een schietpartij in het zuiden van Zweden zijn donderdagavond vier mensen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De terreurpiste wordt uitgesloten, zegt de lokale politie.
13/10 03u45  ACV wil job voor elke werkloze die twee jaar tevergeefs heeft gezochtDe christelijke vakbond ACV heeft een verregaand voorstel om werklozen sneller aan het werk te krijgen. Mensen die twee jaar hard hebben gezocht en nog steeds geen job hebben, zouden van de overheid een “basisbaan” moeten krijgen. “Om hun zelfvertrouwen aan te wakkeren, als opstap naar een betere baan”, zegt nationaal secretaris Ann Vermorgen (foto).
13/10 03u45  Ex-advocate laat huis verbouwen met geld van demente cliente : “Ze maakte grote sier met het beetje geld dat mijn mama nog had”Het was de taak van advocate Ann C. om haar hulpbehoevende bejaarde cliënte te helpen met haar geldzaken. In plaats daarvan versluisde ze 112.500 euro naar haar eigen rekening en betaalde daarmee haar eigen verbouwingen, dure jurkjes en de studies van haar kinderen. Ze kreeg daarvoor gisteren drie maanden cel. “Er is te weinig controle op dit soort zaken”, vindt SP.A-voorzitter John Crombez.
13/10 03u45  44 vluchtelingen verblijfsvergunning kwijt omdat ze op vakantie gingen naar het land waaruit ze waren gevluchtHet voorbije anderhalf jaar zijn al 44 vluchtelingen hun verblijfsvergunning kwijtgespeeld omdat ze met vakantie vertrokken naar hun thuisland. De meerderheid van hen zijn Irakezen en Afghanen. Niet zelden vertrekken de vakantiegangers vanop een luchthaven in onze buurlanden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) roept zijn Europese collega’s daarom vandaag op om nog meer informatie uit te wisselen.
13/10 03u45  Carrière Jan Bakelants in gevaar? "Voor een gewone persoon heeft dit al een heel zware impact, laat staan voor een topsporter"Zes dagen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije wordt Jan Bakelants vandaag met spoed geopereerd in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Intussen is ook de definitieve en zware balans van zijn val duidelijk: Bakelants heeft breuken aan zeven ribben en vier ruggenwervels (D8 en D10 en L1 en L3). Er wacht hem een lange en loodzware revalidatie.
13/10 03u45  Laatste keer amnestie voor 100.000 illegale wapensWie een wapen bezit en daarvoor geen vergunning heeft, kan dat straks regulariseren. De ministerraad beslist vandaag om een nieuwe en laatste amnestieperiode in te voeren om illegale wapens wit te wassen. Daarvan zouden er nog minstens 100.000 in omloop zijn. De nieuwe wapenwet heeft overigens nog iets in petto: voortaan zal niemand nog zonder een vergunning laders kunnen kopen. Een maatregel van ­justitieminister Koen Geens (CD&V) in de strijd tegen terrorisme.
13/10 03u45  Deze twee opvallende jurken moeten van Romanie Schotte Miss World makenEx-Miss België Lenty Frans (23) haalde vorig jaar tijdens de verkiezing van Miss World de zesde plaats én de titel van Miss Europe. Huidig Miss België Romanie Schotte (19) vertrekt op 19 oktober naar het Chinese Guangzhou om te proberen nóg beter te doen. Daarvoor gooit ze ­onder meer twee opvallende jurken van het Gentse Atelier ExC in de strijd. Er is een avondjurk versierd met twee kilogram blauwe kristallen en een rok vervaardigd uit achttien meter ­tule. De Miss World-verkiezing vindt plaats op 18 november.
13/10 03u45  Marc Van Eeghem zet chemotherapie stop“Ik zou mijn gezondheid graag weer op orde hebben. Want het is spannend, op dit moment. Ik ben gestopt met chemo, omdat die niet meer aansloeg. Nu probeer ik mijn lichaam zo weerbaar mogelijk te maken om de kanker te overwinnen.” Dat vertelde Marc Van Eeghem (57) aan Anja Daems in het Radio 2-programma De Madammen. De acteur, die ­momenteel te zien is in Tytgat Chocolade, vecht al zeven jaar ­tegen prostaatkanker.
13/10 03u45  Brugge wil weer wielerstad worden en wordt tweemaal startplaats in nieuwe Driedaagse (waar het fors voor betaalt)Brugge wil zich opnieuw op de kaart zetten als wielerstad. Een jaar nadat de stad de start van de Ronde van Vlaanderen is verloren aan Antwerpen, wordt Brugge straks de dubbele startplaats van een totaal vernieuwde Driedaagse De Panne-Koksijde. De wedstrijd krijgt ook een nieuwe naam: Driedaagse Brugge-De Panne-Koksijde.
13/10 03u45  Daarom heeft Hein Vanhaezebrouck zenuwen voor zijn vuurdoop met Anderlecht in MechelenOnder René Weiler verloor Anderlecht vorig jaar op Mechelen (3-2), maar ook voor Hein Vanhaezebrouck is de verplaatsing naar Malinwa de laatste jaren geen succes. Met Gent kon hij Mechelen thuis wel kloppen, maar Achter de ­Kazerne kon hij nooit winnen. Ook dit seizoen kwamen de Buffalo’s er niet verder dan 1-1.
13/10 03u45  We dachten toch allemaal dat België goed scoorde op gelijkheid tussen jongens en meisjes? We hadden het verkeerd, kijk maar eens goed rond op het volgende familiefeestGelijke kansen voor jongens en meisjes, in ­België valt dat wel mee ­zeker? Dat denken we toch. Een nieuwe enquête van Plan International België laat echter weinig twijfel bestaan dat we in ons land veel slechter scoren dan we aannamen. “Discriminatie van meisjes is in België nog steeds een realiteit.” En het zit in kleine, dagelijkse dingen.
13/10 01u15  Vlaamse vrouw (23) opgepakt met bestelwagen vol grondstoffen voor drugsEen 23-jarige vrouw uit Hasselt is woensdag opgepakt bij een antidrugsactie van de Nederlandse politie. De twintiger zat achter het stuur van een bestelwagen waarin grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zaten.
13/10 00u45  Brandweerman moet zijn eigen huis gaan blussen en kinderen reddenEen korte maar felle brand heeft donderdagavond voor heel wat schade gezorgd in een rijwoning aan de Gullegemsesteenweg. Een van de brandweermannen die ter plaatse kwamen, zag zijn eigen huis in vlammen opgaan. Zijn kinderen, die al lagen te slapen, konden op tijd in veiligheid worden gebracht.
13/10 00u45  Boonen staat dicht bij functie binnen Quick Step Floors: "Maar ploegleider of manager zal ik niet worden"Tom Boonen staat dicht bij een functie bij Quick-Step Floors. Dat maakte hij donderdag bekend in de marge van de voorstelling van het boek 'Jaren van Bewondering'. 'Niet als ploegleider of manager', gaf hij mee, 'eerder in een andere rol.'
13/10 00u15  Over en uit voor tweede seizoen van Gert Late Night: wie stak de boot van Gert in brand?Vlaamse soaps zoals ‘Thuis’ en ‘Familie’ sluiten hun seizoenen al jaren af met gigantische cliffhangers en spannende plottwists. Ook Gert Verhulst en James Cooke vonden dat ze hun tweede reeks moesten afsluiten met een knaller. Letterlijk. Op het einde van de laatste aflevering is alles in scène gezet, zoals het een pittige dagelijkse fictiereeks betaamt: Ben Segers lijkt dood, Stan Van Samang en Kat Kerkhofs werden samen in bed aangetroffen en de Evanna “ontploft” nog voor we zeker zijn dat Gert en James zich hebben kunnen redden. Een explosief einde. Eén vraagt blijft: wie stak de boot in brand?
12/10 23u45  Familie kan tranen niet bedwingen eens ze zien wie de mascotte achter hen isEen soldaat die na een maandenlange buitenlandse missie terug thuiskomt: het gaat steeds vaker gepaard met opmerkelijke verrassingen. Ook Pablo Ureste uit Belton, Texas had zo’n plan in gedachten. Nadat hij zijn familie vrijdag met een list op het American football-veld lokte van het Belton Independent School District, kon hij als mascotte zijn kinderen de verrassing van hun leven bezorgen.
12/10 23u30  Groen en SP.A bereiken samenwerkingsakkoord in Antwerpen en openen de aanval op Bart De WeverDe onderhandelingsteams van Groen en SP.A bereikten vandaag een akkoord over de Bondgenootschapslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen in oktober 2018. Het voorstel wordt nu zondag voorgelegd aan de ledencongressen.
12/10 23u30  Onuitgezonden Carpool Karaoke laat zien hoe Chester Bennington van Linkin Park geniet van onbezorgd zingenEnkele dagen voor de wanhoopsdaad van Chester Bennington, kroop de zanger nog samen met zijn band Linkin Park in een auto om een Carpool Karaoke uit te zingen. De beelden van die opmerkelijke en frivole tijd zijn nu online geplaatst door de overige bandleden als eerbetoon.
12/10 23u30  Voormalige Blink 182-gitarist richt onderzoekscentrum voor buitenaards leven opDe Amerikaanse muzikant en voormalig gitarist van de poppunkband Blink 182 Tom DeLonge heeft een onderzoekscentrum voor buitenaards leven opgericht, “To the Stars Academy of Arts & Science”. Daarin komen wetenschappers, luchtvaartingenieurs en mensen uit andere creatieve sectoren samen om de “grenzen van de wetenschap” af te tasten, schrijft DeLonge in een persbericht, meldt de website van muziekblad Rolling Stone donderdag.
12/10 23u30  Hoe slechte timing deze Duitse topclub 175 miljoen euro kostteHet kan verkeren in de voetbalwereld. Tot de winter van 2016 hadden niet zo heel veel mensen gehoord van Kylian Mbappé. Een jaar later vormt hij een koningskoppel met Neymar en wordt hij binnenkort de op één na duurste speler ooit. En te zeggen dat hij op het punt stond Monaco al veel eerder te verlaten...
12/10 23u00  Groen en SP.A bereiken akkoord over samenwerking in AntwerpenDe onderhandelingsteams van Groen en SP.A bereikten vandaag een akkoord over de Bondgenootschapslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen in oktober 2018. Het voorstel wordt nu zondag voorgelegd aan de ledencongressen.
12/10 23u00  Deze Vlaming pompte duizenden euro’s in campagne om burgemeester van New Orleans te worden, maar ziet het als een kansloze missieVrijdag is het D-day voor Patrick Van Hoorebeek: dan trekt New Orleans naar de stembus om een nieuwe burgemeester aan te duiden. De uitgeweken Brusselaar investeerde liefst 13.000 dollar in zijn campagne, maar weet dat zijn winstkans onbestaande is.
12/10 23u00  Man United-legende legt voor topper tegen Liverpool zware druk op schouders van Romelu LukakuZaterdag trekt Manchester United naar Anfield voor de onvervalste Engelse klassieker tegen Liverpool. Bij de co-leider in de Premier League kijkt iedereen naar topscorer Romelu Lukaku. “Hij zal gedefinieerd worden door zijn prestaties in dit soort topwedstrijden”, waarschuwt clublegende Gary Neville.
12/10 22u30  2,5 jaar lang lag slachtoffer van moord dood in haar bed. Nu is ze pas gevondenEen rottende geur kwam uit de slaapkamer van de 68-jarige Marie Conlon in Belfast, toen de politie vrijdag bij haar deur arriveerde. Binnen vonden ze de bewoonster dood op haar bed. Forensische experts zeggen dat ze daar wellicht al van januari 2015 ligt. Al meer dan 2,5 jaar dus.
12/10 21u45  Hollywood davert op zijn grondvesten door seksschandaal, maar Weinsteins reputatie was gekend… en er werd nog mee gelachen ookIn Hollywood en ver daarbuiten is geschokt gereageerd op het seksschandaal rond de invloedrijke producent Harvey Weinstein. Tientallen actrices, zangeressen en modellen hebben bekend dat zij seksueel geïntimideerd werden door de topproducer. Maar kwamen die onthullingen wel als een verrassing? Uit verschillende grappen en opmerkingen van beroemdheden uit het verleden blijkt namelijk dat het grensoverschrijdend gedrag van Weinstein een publiek geheim was in het wereldje. En er werd nog mee gelachen ook.
12/10 21u45  Beelden vrijgegeven van moment dat politie moeders na overdosis heroïne aantreft met baby’s op achterbankDe politie van het Amerikaanse Boynton Beach heeft bodycambeelden vrijgegeven van het moment dat agenten twee vrouwen aantroffen nadat ze een overdosis heroïne hadden genomen. Op de achterkant zaten ondertussen twee baby’s te huilen. “Het gaat om een zeer tragische situatie”, klonk het achteraf bij de politie.
12/10 21u45  Margaux is niet zo gelukkig met Jani's restylingMet Margaux en Bram kwam Jani terecht bij een koppel waar zij de broek droeg en hij de legging. Bram werd in een kostuum gaan kopen en is er erg enthousiast over, maar Margaux is minder gelukkig. “Ik blijf het raar vinden”, is het enige wat ze kan zeggen over haar nieuwe look. “Ik heb mijn best gedaan en ik vind dat ze er prachtig uitziet”, zegt Jani. Gelukkig vindt Bram dat ook.
12/10 21u45  Valt ‘Fifty Shades’-actrice voor deze achttien jaar oudere acteur?Als we de geruchten mogen geloven, dan bloeit er iets moois tussen ‘Fifty Shades’-actrice Dakota Johnson (28) en Jon Hamm (46). De acteur raakte bij het grote publiek bekend als Don Draper, zijn getroebleerde personage in ‘Mad Men’.
12/10 21u45  Lange celstraf geëist voor vrouw die na 27 pogingen haar kinderen dooddeEen 38-jarige vrouw uit Molenbeek riskeert een celstraf van 25 jaar voor het meermaals proberen haar kinderen te verstikken. Twee van de vier kinderen overleefden dat niet.
12/10 21u45  Bij dit dieet zweert topmodel Elle MacphersonHet Australische model Elle Macpherson (53) heeft haar fantastische figuur en gezonde levensstijl naar eigen zeggen volledig te danken aan het alkalinedieet dat ze op aanraden van haar voedingsdeskundige volgt. Vier jaar geleden voelde het model zich voortdurend vermoeid en verlangde ze constant naar suikerrijke voeding, maar dat is nu helemaal anders.
12/10 20u45  Boonen staat dicht bij functie binnen Quick Step Floors en stelt boek voor: “Die mannen hebben geen enkele reden om goed te praten over mij”Tom Boonen stelde donderdag in de gebouwen van VTM het nieuwe boek “Jaren van Bewondering” voor. Samen met VTM-journalist Merijn Casteleyn werden een aantal ex-collega’s van de wielrennen geïnterviewd, met commentaar van Boonen zelf. In de marge liet Tornado Tom weten dat hij dicht bij een overeenkomst met Quick Step Floors staat voor een functie binnen het team.
12/10 20u45  Nieuwe wespensoort krijgt naam van slechterik uit Harry PotterOok twintig jaar na het uitkomen van het eerste boek van Harry Potter zijn er duidelijk nog heel wat fans van de tovenaarsleerling. Ook onder wetenschappers, zo blijkt. De Nieuw-Zeelandse bioloog Tom Saunders koos zo om een nieuwe wespensoort te vernoemen naar één van de aartsvijanden van de magische held.
12/10 20u45  GERUCHTEN. Messi krijgt gigantische bonus, Real is eisen Ronaldo beu en Carrasco wordt dure vogelHet voetbalseizoen mag dan in volle gang zijn, de geruchtenmolen neemt nooit een te lange pauze. Zo wil Barcelona Lionel Messi overtuigen om een nieuw contract te tekenen door hem een serieuze bonus aan te bieden, wil Real Madrid Cristiano Ronaldo van de hand doen en staat Yannick Carrasco dicht bij een nieuw contract bij Atlético.
12/10 20u45  Nog altijd files rond Antwerpen na verlies van witte smurrieNa het ladingverlies op de Antwerpse ring ter hoogte van Deurne was er vanaf de namiddag file in en om Antwerpen. Nu (om 20 uur) is het nog aanschuiven richting Antwerpen. Vanuit Gent sta je in de file vanaf Sint-Niklaas. Wie vanuit Knokke komt, staat in de file van Beveren en van Melsele tot Linkeroever. Het gaat ook nog traag van Sint-Annalinkeroever tot de Kennedytunnel.
12/10 20u45  In Schotland schrokken ze zich even een hoedje: “Tweedeklasser overweegt contract voor Kompany”Het was even schrikken voor de lezers van The Scottish Sun toen ze lazen dat de Schotse tweedeklasser Dundee United interesse heeft in “Kompany”. Het gaat echter niet om Vincent Kompany maar om diens broer François Kompany.
12/10 20u15  Tom Boonen staat dicht bij functie binnen Quick Step FloorsTom Boonen stelde donderdag in de gebouwen van VTM het nieuwe boek “Jaren van Bewondering” voor. Samen met VTM-journalist Merijn Casteleyn werden een aantal ex-collega’s van de wielrennen geïnterviewd, met commentaar van Boonen zelf. In de marge liet Tornado Tom weten dat hij dicht bij een overeenkomst met Quick Step Floors staat voor een functie binnen het team.
12/10 19u45  Directeur Olmense Zoo in tranen tijdens speech: “Het is alsof ik naar mijn eigen begrafenis moet”Aan de Olmense Zoo laaien de gemoederen, één dag nadat het bevel tot sluiting van minister Ben Weyts werd afgeleverd, nog steeds hoog op. Donderdagnamiddag was er een moment waarop 200 bezoekers, personeel en vrienden van de Zoo bijeen kwamen aan de ingang. Ze brachten ook een petitie en spandoeken mee, en de hele straat hangt vol zwarte vlaggen. Directeur Charel Verheyen, die in het park woont, gaf een zeer emotionele speech waarin hij zich strijdvaardig toont. Hij hoopt de beslissing van de minister alsnog terug te draaien.
12/10 19u45  Hollywood brengt populair bordspel ‘Kolonisten van Catan’ naar het witte doekWie zich uren boven Kolonisten van Catan kan buigen, kan nu de wereld van het populaire bordspel nog verder zien uitbreiden. Filmproducent Gail Katz is er klaar voor om het gezelschapsspel om te zetten in een film. Dat meldt Studio Sony aan Variety.
12/10 18u30  Lichaam vermiste Anne Faber (25) gevondenHet lichaam van de vermiste Nederlandse Anne Faber is donderdag gevonden in Zeewolde (Flevoland). Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt bij een persconferentie. De 25-jarige Utrechtse was sinds 29 september vermist.
12/10 18u30  GETEST. De makkelijkste manier om een butternut te snijdenMiddenin het pompoenseizoen komt een hack om een butternut - lees: de flesvormige pompoen - snel te snijden als geroepen, maar werkt het stappenplan dat op de Amerikaanse site The Huffington Post wordt voorgesteld ook echt? Wij deden de test.
12/10 18u30  Moedige slachtoffers van zuuraanvallen lopen op de catwalkAction Aid, een non-profitorganisatie die mensen in ontwikkelingslanden steunt om op te komen voor hun rechten, heeft dinsdagavond een bijzondere modeshow georganiseerd in Londen. Acht modellen die op de catwalk verschenen, hebben een zuuraanval overleefd. De dames en heren waren nog nooit buiten hun thuisland Bangladesh gereisd, maar daar kwam verandering in dankzij het defilé van ontwerper Bibi Russell. Tijdens de grote finale dansten en applaudisseerden alle aanwezigen. “Nadat ik dit heb gezien, denk ik dat veel mensen de behandelingen van slachtoffers financieel zullen willen ondersteunen”, zei het jongste model Sonali (15) aan modesite Refinery 29.
12/10 18u00  Politie ontgoocheld over flitsmarathon: 36.561 reden te snelDe Federale politie zegt onomwonden dat zij ontgoocheld is in de flitsmarathon van deze week. Ondanks de voorafgaande campagne met de Ouder van Verongelukte Kinderen, reden donderdag toch weer 36.561 van de 1,2 miljoen gecontroleerde chauffeurs te snel.
12/10 18u00  “Vermijd Antwerpen”: gitzwarte avondspits na ladingverlies witte smurrieNa het ladingverlies op de Antwerpse ring ter hoogte van Deurne neemt de verkeershinder rond Antwerpen alleen nog maar toe nu de avondspits op gang komt. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staan lange files op de E19 en A12, maar ook op alle andere snelwegen richting Antwerpen, door de kijkfile die in de andere richting ontstaan is. De verloren lading is calciumcarbonaat, een product om papier wit te kleuren. “Een heel uitzonderlijke situatie”, klinkt het. Inmiddels is één rijstrook vrijgemaakt. Ook wordt het verkeer op de E19 vanuit Breda niet langer verplicht omgeleid.
12/10 17u30  Heerlijk nazomerweer duurt ook volgende week nog verderHoewel de bladeren al beginnen te verkleuren en de natuur zich al voorbereid voor de herfst: het weer is nog klaar voor een mooie nazomer. De temperaturen blijven heel dit weekend en ook in de loop van volgende week stralen rond de 20 graden. Dat meldt het KMI. Een perfect weertje voor een mooie herfstwandeling dus.
12/10 17u15  Ellen vroeg enkele meisjes om wat stiller te zijn tijdens de voorstelling. Hun antwoord was niet wat ze had gehooptZe had haar zoon mee naar het theater genomen voor een voorstelling van ‘Dirty Dancing’. Enkele jongen meisjes wilden maar niet zwijgen tijdens de show en verstoorden de hele beleving voor de andere bezoekers. Ellen zou het zich echter berouwen dat ze hen aangemaand had stil te zijn.
12/10 17u00  Hoe deze foto het leven van klein jongetje kon reddenEen klein kindje kijkt blij naar de camera. Op de foto staat hij met een grote glimlach, maar het beeld legt een gevaarlijk geheim bloot. In de ogen van de jongen is er een witte glans te zien door de flits van het toestel, in de werkelijkheid is er niets te merken. Toch zou het exact dat vlekje op die foto zijn, dat het leven van de kleine Aayaan zou redden.
12/10 17u00  Bewoners verontwaardigd: "We wisten pas 's ochtends dat ze onze straat gingen afsluiten"Bewoners van de Putsebaan in Keerbergen werden woensdagochtend zonder voorafgaand bericht geconfronteerd met de mededeling dat hun straat even later zou worden afgesloten.
12/10 17u00  Het moest er eens van komen: er bestaat nu ook een light avocadoAvocado’s zijn wereldwijd erg gegeerd en nu is er sinds kort ook een light versie beschikbaar, bedacht door het Spaanse merk Isla Bonita van voedselproducent Eurobanan. De vruchten zouden 30 procent minder vet bevatten dan de gewone soorten.
12/10 17u00  Veel verontwaardiging over 'Vlaanderen zit vol'-affiche, tot blijkt van wie ze komtHet was vreemd naar het werk rijden, vanmorgen. Op verschillende plaatsen hingen affiches van een man die boos in de lens kijkt. Daarnaast de woorden: “Vlaanderen zit vol”. Nu weten we wat de bedoeling ervan: 11.11.11 trapt haar campagne op gang.
12/10 16u30  Door 30 actrices beschuldigd, maar Weinstein lijkt zich van geen kwaad bewust: “Ik ben de good guy, maar heb wat hulp nodig”Harvey Weinstein, de gevallen Hollywood-topproducer, is zich van weinig kwaad bewust. Meer dan dertig gerenommeerde actrices beschuldigen hem van seksueel misbruik, maar de man minimaliseert: “Iedereen maakt fouten en verdient een tweede kans.”
12/10 16u00  “Vermijd Antwerpen”: gitzwarte avondspits omdat witte smurrie wegdek Ring verspertNa het ladingverlies op de Antwerpse ring ter hoogte van Deurne neemt de verkeershinder rond Antwerpen alleen nog maar toe nu de avondspits op gang komt. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staan lange files op de E19 en A12, maar ook op alle andere snelwegen richting Antwerpen, door de kijkfile die in de andere richting ontstaan is. Intussen blijkt de verloren lading calciumcarbonaat te zijn, een product om papier wit te kleuren. “Een heel uitzonderlijke situatie. Er is momenteel geen enkele doorgang mogelijk”, klinkt het.
12/10 16u00  VS trekt zich terug uit UNESCO door “anti-Israëlische houding” van organisatieDe Verenigde Staten trekken zich terug uit UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Dat doet het land omdat het vindt dat veel van de maatregelen die de werelderfgoedorganisatie neemt anti-Israël zijn.
12/10 16u00  Drama in Kona: Britse favoriet voor Ironman Hawaï omvergereden tijdens trainingTim Don zal zaterdag niet van start kunnen gaan in de Ironman van Hawaï. De 39-jarige Brit liep tijdens een fietstraining een halswervelbreuk op toen een auto hem aanreed.
12/10 16u00  Dit is het Beste Café van Vlaams-BrabantDe grote cafétest loopt op zijn einde en vrijdag maken we de winnaar van het Beste Café van Vlaanderen 2017 bekend. In aanloop naar die bekendmaking zullen we ook elke dag één van de provinciewinnaars delen met een video van het jurybezoek. In de provincie Vlaams-Brabant viel Café QV uit Wezemaal in de prijzen als provinciewinnaar.
12/10 16u00  “Zwarte dood” heeft eiland dan toch verlaten: man brengt ziekte binnen op populaire toeristische archipelSinds eind augustus is er een epidemie van de pest aan de gang in het Afrikaanse land Madagascar. Intussen werden al meer dan 45 doden geteld. Omdat de uitbraak op een eiland plaatsheeft, wordt het risico op een internationale uitbraak door de Wereldgezondheidsorganisatie klein ingeschat. Toch heeft de ziekte het eiland intussen kunnen verlaten. Een vakantieganger die naar Madagascar gereisd was en van daaruit naar de noordelijker gelegen Seychellen trok, is de voorbije dagen ziek geworden. Dokters hebben intussen vastgesteld dat de man besmet is met de longpest. Dat meldt Jude Gideon, een topambtenaar van het ministerie van Gezondheid.
12/10 16u00  Vreselijk geval van dierenmishandeling: puppy geslagen, gestoken, in koffer gepropt en achtergelaten in niemandslandPolitieagenten hoorden dinsdagavond een hond huilen achterin een verlaten gebouw in Hollywood, Florida. De agenten gingen op zoek, maar zagen aanvankelijk enkel een valies. Tot ze opmerkten dat er een hondenpoot uit de koffer stak. De staat waarin ze de arme hond aantroffen was verschrikkelijk. “Elke degelijke mens zou geschokt zijn tot in het diepst van zijn ziel.”
12/10 15u30  Hilarische momenten tijdens ‘De Slimste Mens’: “Godverdomme ik ken er geen kloten van”Het vijftiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ staat voor de deur en zorgt ook dit jaar voor heel wat hilariteit. Als u dacht dat alles na al die jaren als een geoliede machine loopt, bent u echter mis. Ook nu gaat er af en toe eens iets fout.
12/10 15u30  VS trekt zich terug uit UNESCO omwille van “anti-Israëlische vooroordelen” van organisatieDe Verenigde Staten trekken zich terug uit UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Dat doet het land omdat het vindt dat veel van de maatregelen die de werelderfgoedorganisatie neemt anti-Israël zijn.
12/10 15u30  Opvallende verkoop in kasteel: wollige alpaca’s in de aanbiedingKasteel Nieuwenhoven, in Sint-Truiden, houdt komend weekend een opvallende verkoop. Eigenares Jeanne Hogeboom verkoopt namelijk een aantal alpaca’s. En die blijken bijzonder gegeerd.
12/10 15u00  Antwerpse ring volledig dicht richting Gent na ongeval: “Witte lading over de hele weg”De Antwerpse Ring richting Gent is ter hoogte van Deurne volledig dicht. Een vrachtwagen is er tijdens een ongeval een lading calciumcarbonaat verloren. Het goedje heeft zich razendsnel over de volledige breedte van de weg verspreid. Ook de oprit richting Deurne is daardoor afgesloten. “Een heel uitzonderlijke situatie. Er is momenteel geen enkele doorgang mogelijk”, meldt het Vlaams Verkeerscentrum aan Nieuwsblad.be.
12/10 15u00  Het debuut van Vanhaezebrouck bij Anderlecht: “Goed voetbal? Eerst drie punten meepakken uit Mechelen”Hein Vanhaezebrouck wil vrijdagavond op het veld van KV Mechelen zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Anderlecht winnen. “Als dat gepaard gaat met goed voetbal, des te beter. Maar we willen vooral de drie punten meepakken uit Mechelen”, zei hij donderdagmiddag tijdens zijn persbabbel in het oefencomplex van Neerpede.
12/10 15u00  Opnieuw Belgische duiker omgekomen in Noorse waterenVoor de tweede keer op één maand tijd is een Belgische duiker om het leven gekomen in Noorwegen. Volgens de plaatselijke politiechef waren drie Belgen aan het duiken in de Krakhellesundet, een fjord in de gemeente Solund. Een van hen, een 54-jarige man, raakte in de problemen en zou aan land gestorven zijn.
12/10 15u00  Vrouw rijdt al 23 jaar rond zonder rijbewijs en wordt nu betrapt: “Je bent een heel goeie agent”Met de auto rijden zonder rijbewijs is een ernstige overtreding. Maar deze Australische deed het zo’n 23 jaar en was nooit bang dat ze betrapt zou worden. Toch werd ze nu aangehouden, al kon ze daar nog om lachen.
12/10 15u00  Zaag in baai van Koge gevonden: werd journaliste Kim Wall hiermee in stukken gesneden?Duikers hebben in de baai van Koge, waar ook lichaamsdelen van de Zweedse journaliste Kim Wall werden geborgen, een zaag ontdekt.
12/10 15u00  Orka’s laten niks van walvis over na spectaculaire achtervolgingZes orka’s namen het op tegen een walvis in de Grote Oceaan. Natuurfotograaf Mike Korostelev kon de beelden vastleggen en is erg onder de indruk.
12/10 14u30  Antwerpse ring volledig dicht richting Gent na ongeval: “Lijm over de hele weg”De Antwerpse Ring is richting Gent volledig dicht in Deurne. Een vrachtwagen is er tijdens ongeval zijn lading lijm verloren. Het goedje heeft zich intussen over de volledige breedte van de weg verspreid. Ook de oprit richting Deurne is afgesloten. “Een heel uitzonderlijke situatie”, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
12/10 14u30  Dé sensatie in Duitsland: beloftevolle spits is amper 12 maar heeft het lichaam van een volwasseneZeventien doelpunten in acht wedstrijden. En drie goals in vier interlands met de nationale U16. En dat terwijl hij amper twaalf jaar oud is. Duitsland heeft een nieuw fenomeen. Youssoufa Moukoko heet het wonderkind dat de Duitse harten verovert. Of liegt de jongen over zijn leeftijd? Koen Van Uytvange
12/10 14u15  Kostuummerk draait de rollen om: nu moeten de mannen naaktHet Nederlandse kostuummerk Suitsupply, dat in het verleden al meermaals provoceerde met vrouwonvriendelijke reclamecampagnes, draait voor een keertje de rollen om. In de reclamecampagne van de maatpakkencollectie voor vrouwen worden ditmaal de mannen naakt geportretteerd en zijn het de vrouwen die de regie in handen hebben.
12/10 13u45  Meisje (9) nam één hap van haar pannenkoek. Vijf dagen later was ze doodZe was net terug van haar paardrijles en vroeg haar vader om pannenkoeken te bakken. Omdat al gebleken was dat ze lactose-intolerant was, zorgde haar vader er zoals steeds voor geen melkproducten te gebruiken. Ze had echter wel gevraagd om blauwe bessen in de pannenkoeken te doen, iets wat ze nog nooit geprobeerd had. Het zou haar dood worden.
12/10 13u45  Militair vliegtuig stort na militaire parade in Spanje, piloot komt omIn het zuidoosten van Spanje is een militair vliegtuig gecrasht. Het toestel stortte neer in nabij de luchtmachtbasis van Llanos, in Albacete. Dat meldt het Spaanse ministerie van Defensie.
12/10 13u45  TripAdvisor publiceert lijst met tien beste restaurants ter wereldBeoordelingswebsite Tripadvisor heeft zijn jaarlijkse lijst met beste internationale restaurants gepubliceerd. Hiervoor baseert het bedrijf zich op miljoenen recensies van consumenten die gedurende het afgelopen jaar op de website hun ervaringen deelden. Voor de allereerste keer prijkt een Brits restaurant bovenaan het lijstje.
12/10 13u15  Slaag jij voor de snelste IQ-test ter wereld? Het zijn maar drie vragenHeb jij je wel eens afgevraagd of je nu al dan niet slimmer bent dan de gemiddelde mens maar heb je nooit de moeite genomen een lange IQ-test af te leggen? Met deze drie ogenschijnlijk moeilijke, maar in essentie heel logische vragen weet je binnen de minuut of je slimmer bent dan de gemiddelde mens.
12/10 13u15  Tien kilo speed, 100 XTC-pillen en zes aanhoudingen na huiszoekingen bij drugsbendeBij vijf huiszoekingen in het Oost-Vlaamse Brakel, Ronse, Gavere en het West-Vlaamse Waregem is dinsdag tien kilo speed aangetroffen. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Er werden zes verdachten aangehouden.
12/10 13u15  Dewinter stelt programma voor de-islamisering samenleving voor: “Halalbelasting en minarettenverbod”Vlaam Belang-kamerlid Filip Dewinter heeft donderdag zijn nieuw boek “Verzet! Verzetgids tegen de islam” voorgesteld. Hij had daarvoor de hoofdingang van de Grote Moskee in Brussel uitgekozen. Maar dat werd hem vriendelijk door de politie verboden. Daarom verhuisde hij naar de achterkant van de moskee in het Jubelpark, waar hij zijn verhaal bracht.
12/10 12u45  Verdwaalde trucker richt ravage aan in pas aangelegde straatEen verdwaalde trucker veroorzaakte dinsdagavond een reeks vernielingen in de pas aangelegde Basiliekstraat. Hoe de chauffeur daar verzeild is geraakt, is nog niet duidelijk. Op zijn tocht ramde hij een geparkeerde wagen, een grote bloembak, een fietsenrek met fiets en enkele paaltjes. Ooggetuigen verwittigden meteen de politie die de nodige vaststellingen kwam doen.
12/10 12u45  Deze koppels nemen het tegen elkaar op in nieuw seizoen ‘Ons Eerste Huis’Bartel Van Riet springt in een nieuw seizoen van ‘Ons Eerste Huis’ opnieuw in een verbouwavontuur met drie jonge koppels en hun (schoon)ouders. Nieuw element dit jaar: de aanwezigheid van gast-bv’s, onder wie Roel Vanderstukken en Marcel Vanthilt.
12/10 12u15  Jan Bakelants moet “een dringende operatie” ondergaan in België na zware val in Ronde van LombardijeNa zijn zware val in de Ronde van Lombardije afgelopen zaterdag, blijft Jan Bakelants op de sukkel. De renner van AG2R werd meteen overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis in Como, waar de artsen zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels vaststelden. Daardoor moest hij op intensieve zorgen blijven en moet hij nu “een dringende operatie moeten ondergaan in België”. Dat meldt het management van Bakelants. De renner wordt vandaag nog gerepatrieerd en zal morgen/vrijdag in Leuven worden geopereerd.
12/10 12u15  Tien weetjes over je vagina, uit het nieuwe boek van Goedele LiekensDe vagina is het lichaamsdeel waar vrouwen het minst over praten en over weten, terwijl het volgens seksuologe Goedele Liekens net onze intiemste vriendin moeten zijn. Daarom brengt ze haar bestseller uit 2005, het Vaginaboek, opnieuw uit, herwerkt met nieuwe inzichten en onderzoek. Wij verzamelden tien weetjes uit het boek.
12/10 12u15  Guillaume Van der Stighelen schrijft pakkende boodschap aan verongelukte fietser (28)In een ontroerende tekst op zijn Facebookpost neemt reclamemaker Guillaume Van der Stighelen afscheid van Boris Lauwers, de 28-jarige jongeman die dinsdag verongelukte met zijn fiets.
12/10 12u00  8 redenen waarom het uitvallen van Fellaini plots een zware klap is voor Manchester UnitedMarouane Fellaini zit al sinds 2013 bij Manchester United maar wordt daar nu pas naar waarde geschat: coach José Mourinho spaarde de voorbije weken en maanden de lof niet en ook de fans lijken stilaan overtuigd. De Rode Duivel is echter geblesseerd voor de historische kraker tegen Liverpool en Squawka Analysis lijstte op basis van statistieken acht redenen op waarom het uitvallen van de vroeger zo vaak verguisde “Big Fella” plots een zware klap is voor ManU.
12/10 12u00  Twintiger wijkt met wagen plots van rijbaan af en komt om bij klap tegen boomIn Beerse in de Antwerpse Kempen is woensdagavond een 20-jarige man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat zegt de lokale politie van de regio Turnhout.
12/10 12u00  Ook mannelijke acteurs getuigen nu over seksuele intimidatie in Hollywood: “Hij greep me bij mijn kruis”Nu steeds meer actrices naar buiten komen met verhalen over ongepast gedrag en aanrandingen door topproducent Harvey Weinstein, hebben ook twee acteurs getuigd over seksuele aanranding.
12/10 11u45  Greenpeace-activisten dringen Franse kerncentrale binnen en steken er vuurwerk afActivisten van milieuorganisatie Greenpeace zijn donderdagochtend de kerncentrale van Cattenom in het oosten van Frankrijk binnengedrongen. Op Twitter zeggen ze vuurwerk te hebben afgestoken aan het bad met gebruikte brandstof, een installatie die volgens Greenpeace niet voldoende is beschermd in de Franse kerncentrales. De militanten zijn opgepakt door de politie.
12/10 11u45  Ook mannelijke acteur getuigt nu over seksuele intimidatie in HollywoodNu steeds meer actrices naar buiten komen met verhalen over ongepast gedrag en aanrandingen door topproducent Harvey Weinstein, hebben ook twee acteurs getuigd over seksuele aanranding.
12/10 11u30  Ben Affleck verontschuldigt zich voor ongepast gedragNu het seksschandaal rond Harvey Weinstein volop woedt, is ook een andere bekende acteur ongewild in het oog van de storm terechtgekomen. Nadat Ben Affleck zijn verontwaardiging uitsprak over de aanrandingen haalde een actrice een incident aan waarbij de acteur zelf ongepast gedrag had vertoond. De bekende acteur bood ondertussen via Twitter wel al zijn verontschuldigingen aan, maar al snel volgde een tweede beschuldiging, waarop nog geen reactie kwam van Ben Affleck.
12/10 11u15  “De grootste branden ooit in Californië”: al 23 doden, honderden vermisten, meer dan 3.000 huizen verwoestHet aantal dodelijke slachtoffers bij de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot minstens 23, terwijl naar schatting 3.500 huizen zijn verwoest. Dat heeft gouverneur Jerry Brown gezegd. Volgens hem gaat het om de grootste branden ooit in de staat en zullen die de staat miljarden dollars kosten.
12/10 11u15  Blokker verkoopt Hollandse keten aan buitenlandse investeerderWinkelconcern Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Voor hoeveel geld het onderdeel wordt verkocht, is niet bekend. Intertoys baat ook de Bart Smit-winkels uit.
12/10 11u15  Deze man vrolijkt wachttijd in luchthaven op met hilarisch optredenEr is niks zo erg als een vliegtuig dat vertraging heeft. Het overkwam heel wat passagiers op de luchthaven van New Orleans International Airport op dinsdag. Maar ze hadden wel geluk: een van de wachtenden besloot een showtje te geven, en dat werd door iedereen gesmaakt.
12/10 11u00  Politie houdt zoekactie op plaats waar lichaam Anne Faber vermoedelijk is verborgenDe Nederlandse politie is op een specifieke plek op zoek naar het lichaam van de vermiste Anne Faber. De zoekactie speelt zich af op een klein afgezet gebied langs het Nulderpad in Zeewolde, in de omgeving van de woonplaats van de verdachte die maandag aangehouden werd.
12/10 11u00  Zo bracht Zita, dochter van Koen Wauters, het er van af als presentatriceVoor wereldmeisjesdag presenteerden Zita Wauters en Niesje Vanduffel voor de verandering ‘Gert Late Night’. Zita liet er geen gras over groeien en legde haar gasten meteen op de rooster. “Wat is het stoutste dat je als kind hebt uitgespookt?”, klonk de vraag. En de antwoorden waren verrassend.
12/10 11u00  Deze bekende acteur verontschuldigt zich voor ongepast gedragNu het seksschandaal rond Harvey Weinstein volop woedt, is ook een andere bekende acteur ongewild in het oog van de storm terechtgekomen. Nadat Ben Affleck zijn verontwaardiging uitsprak over de aanrandingen haalde een actrice een incident aan waarbij de acteur zelf ongepast gedrag had vertoond. De bekende acteur bood ondertussen via Twitter wel al zijn verontschuldigingen aan, maar al snel volgde een tweede beschuldiging, waarop nog geen reactie kwam van Ben Affleck.
12/10 11u00  Entourage van Trump is vernietigend voor de president: “Hij krijgt de ene woede-aanval na de andere”“Een snelkoker die elk moment kan ontploffen”, zo wordt de Amerikaanse president Donald Trump de laatste dagen omschreven door zijn entourage. De miljardair zou de kritiek die hij langs alle kanten krijgt niet langer meer pikken.
12/10 10u45  Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Anne FaberDe Nederlandse politie heeft bij een zoekactie naar de vermiste Anne Faber een lichaam aangetroffen. De zoekactie speelde zich af in de buurt van Zeewolde, de omgeving waar Anne Faber verdween tijdens een fietstocht.
12/10 10u30  Stervende kankerpatiënt twee keer opgelicht: eerst door gewetenloze "vriend", dan door politiemanEen politieman uit Oosteeklo die een onderzoek voerde naar de oplichting van een terminale kankerpatiënt, is woensdag veroordeeld voor de oplichting van datzelfde slachtoffer. De rechercheur beloofde de zieke man een goede afloop van de zaak in ruil voor 30.000 euro.
12/10 10u30  “Huisdieren zijn familieleden” en daarom kreeg deze vrouw betaald verlof om voor haar zieke hond te zorgenEen Italiaanse vrouw is er in de rechtbank in geslaagd betaald verlof te krijgen om voor haar zieke hond te zorgen. De vrouw was enkele dagen afwezig geweest toen het dier ziek was en vond dat ze volgens de wet recht moest hebben op betaald verlof. De rechter gaf de vrouw gelijk.
12/10 10u30  Burger King maakt reclame in België met vooral slecht nieuws voor heel wat stedenHamburgerketen Burger King is al op enkele plaatsen in ons land aanwezig en zal eind deze maand ook een nieuwe vestiging openen in Brugge. In heel wat andere steden zijn er echter geen plannen voor uitbreiding en dat laat de keten dan ook vrolijk weten op Instagram.
12/10 10u00  Lage inkomens nergens meer belast dan in BelgiëBelgen met een bescheiden inkomen moeten veel extra belastingen betalen als hun inkomen stijgt: een belastingplichtige die behoort tot de groep van 25 procent laagste inkomens moet zowat 50 procent belastingen betalen op elke euro die hij meer verdient. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van de halfjaarlijkse Fiscal Monitor van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
12/10 10u00  Moeizame ochtendspits door drie incidenten op Brusselse binnenringDe ochtendspits in Brussel loopt donderdagochtend moeizaam door meerdere incidenten. Op een bepaald moment was er zelfs een verliestijd van bijna twee uur.
12/10 09u30  Kat Kerkhofs openhartig over dood van haar vader, plastische chirurgie en haar relatie met Dries MertensKat Kerkhofs deelde gisteravond haar bedgeheimen met James in Gert Late Night, zelfs tamelijk letterlijk. De twee hadden het over het seksleven van Kerkhofs, maar ook over het moment waarop haar vader overleed en, “zou ik het nu zeggen”, de plastische chirurgie die ze onderging.
12/10 09u00  ‘Witte Weduwe van ISIS’ en 12-jarige zoon gedood na Amerikaanse drone-aanvalDe Britse jihadiste Sally Jones (50), die in 2013 met haar zoon naar Syrië reisde, is om het leven gekomen tijdens een drone-aanval van het Amerikaanse leger. Ook haar twaalfjarige zoon is naar verluidt overleden tijdens de aanval, al spreken verschillende bronnen elkaar daarover tegen.
12/10 09u00  Topserie van Schoenaerts in het gedrang door seksschandaal Harvey WeinsteinWordt de televisieserie van David O. Russell met Robert De Niro en onze landgenoot Matthias Schoenaerts geschrapt? Coproducent The Weinstein Company voelt de gevolgen van het aanrandingsschandaal rond oprichter Harvey Weinstein en dus is er onzekerheid ontstaan of de financiering wel rond geraakt.
12/10 07u45  Familie vond een vervanger voor Roel Vanderstukken en het is niet eens een vreemde in de soapVorige week raakte het nieuws bekend dat Roel Vanderstukken tijdelijk vervangen zou moeten worden omdat hij een hartoperatie moest ondergaan. Die operatie is goed geslaagd, maar voor Vanderstukken begint nu een lange revalidatieperiode. Zijn rol in Familie zal tijdelijk overgenomen door Govert Deploige, die al enkele keren eerder zijn opwachting maakte in de soap.
12/10 07u30  Familie vond een vervanger voor Benny en het is niet eens een vreemde in de soapIn het begin van de week raakte het nieuws bekend dat Roel Vanderstukken tijdelijk vervangen zou moeten worden omdat hij een hartoperatie moest ondergaan. Die operatie is goed geslaagd, maar voor Vanderstukken begint nu een lange revalidatieperiode. Zijn rol in Familie zal tijdelijk overgenomen door Govert Deploige, die al enkele keren eerder zijn opwachting maakte in de soap.
12/10 07u15  Te koop: de bekendste hoeve van VlaanderenVera Schoupe, de weduwe van Boer Charel, verkoopt de boerderij van haar voormalige echtgenoot. Waarom en de prijs wil ze niet zeggen.
12/10 07u15  Raad van State heeft twijfels bij effectentaks: “Spaart gegoede burgers”De taks op effectenrekeningen die onderdeel uitmaakt van het Zomerakkoord van de regering-Michel, bevat te veel gaten om “de vermogende burgers te doen bijdragen aan het staatsbudget”. Dat staat te lezen in een advies van de Raad van State dat De Standaard kon inkijken.
12/10 06u45  Ook deze mama’s tonen hun lichaam net na de bevallingAfgelopen weekend deelde de Australische Elise Raqueleen een foto van haar lichaam op Instagram, die slechts enkele uren na haar bevalling was gemaakt. En ze is niet de enige die via sociale media bewijst dat mama worden niet meteen gepaard gaat met strakke post-babybuik, iets wat modellen vaal wel doen uitschijnen. Een overzicht van de moedige en eerlijke dames op Instagram.
12/10 06u30  Waarom de woordvoerder van de politie (soms) een rok draagtDe meest opvallende verschijning op de rode loper van het Film Fest dinsdag was geen filmster, maar de nieuwe woordvoerder van de Gentse politie. Gehuld in een zwarte rok zoog hij alle aandacht naar zich. “Ja, ik loop er graag extravagant bij. Dit is wie ik ben.”
12/10 06u15  Trump duidt nieuwe minister van Binnenlandse Veiligheid aanAmerikaans president Donald Trump heeft woensdag Kirstjen Nielsen (45) benoemd als nieuwe minister van Binnenlandse Veiligheid. Zij volgt de gepensioneerde generaal John Kelly op, die in juli zijn ministerpost inruilde voor die van stafchef van het Witte Huis na het ontslag van Reince Priebus.
12/10 05u45  Stinkende koten, kapotte ramen, muizenplagen en nu ook illegaal aftappen van elektriciteit. De beruchtste kotbaas van het land doet zijn reputatie nog maar eens alle eer aanHoeveel koten in Leuven Arnold Appeltans daadwerkelijk bezit? Zelfs Leuvens burgervader Louis Tobback (SP.A) weet niet of het er 500 dan wel 2.000 zijn. Zijn barslechte reputatie van “malafide kotbaas” kreeg gisteren nog een nieuwe knauw, nu blijkt dat hij al twee jaar illegaal elektriciteit aftapt.
12/10 05u45  “Robbert Pattinson en zangeres FKA Twigs uit elkaar”Robert Pattinson en zangeres FKA Twigs zouden niet langer een koppel zijn. De twee waren nochtans al ruim twee jaar verloofd, maar ze zouden de laatste tijd uit elkaar gegroeid zijn.
12/10 05u15  Ikea verkoopt vanaf vandaag zonnepanelen in ons land (en je hoeft die niet zelf in elkaar te puzzelen)Meubelreus Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online en vanaf eind januari ook in de acht Belgische warenhuizen van de Zweedse keten.
12/10 05u15  Orkaan Ophelia is op weg naar Europese kustenTropische storm Ophelia is door het Amerikaanse nationaal orkaancentrum (NHC) opgewaardeerd tot een orkaan van categorie 1. Het NHC waarschuwt dat de orkaan, die de komende dagen nog zou kunnen aansterken, komend weekend langs en zelfs over de Europese kusten kan razen.
12/10 03u30  “Dringend gezocht: 100 nerds tegen cyberterrorisme”“De grootste bedreiging voor onze binnenlandse veiligheid? Claude Van de Voorde, de nieuwe baas van de militaire inlichtingendienst, moet er niet lang over nadenken. “We moeten ons meer dan ooit wapenen tegen virtuele terroristen”, stelt hij. Cyberdefense dus, en daarom is de luitenant-generaal dringend op zoek naar honderd computernerds.
12/10 03u30  Buurman bekent moord op 23-jarige studenteHij stond nog onder elektronisch toezicht na twee veroordelingen voor verkrachting, maar toch kon Patrick Vanderlinden (54) maandag opnieuw toeslaan. De buurman van de 23-jarige Louise Lavergne ontkende eerst dat hij de studente in Luik wurgde en neerstak op haar kot, tot hij geconfronteerd werd met de bewijzen. Een bebloede sok in een vuilniszak deed hem de das om.
12/10 03u30  Vanhaezebrouck schrikt van fysieke tests bij Anderlecht: vetpercentages verbazen nieuwe coachHein Vanhaezebrouck debuteert morgen als Anderlecht-coach tegen Mechelen. De trainer probeert nu al zijn stempel op RSCA te drukken, maar moet zijn ploeg eerst conditioneel sterker maken. Hein schrok hard van de resultaten van de fysieke tests.
12/10 03u30  OCMW gaat in 2019 op in gemeenten: 925 mandaten minderOp 1 januari 2019 gaan de OCMW’s op in de gemeentebesturen. De OCMW-raden en 925 betaalde mandaten verdwijnen. Daarvoor heeft de Raad van State Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans groen licht gegeven.
12/10 03u30  Christoff bezingt zwangerschap van LindsayMorgen verschijnt Christoff De Hits, een verzamelaar met hits en drie nieuwe nummers. Op Door Jou (Nieuw Geluk) steekt hij zijn zus Lindsay (kleine foto), die na jaren proberen eindelijk zwanger werd, een hart onder de riem. “En niet alleen Lindsay en haar man Kris, maar alle mensen die met een onvervulde kinderwens moeten leven”, zegt Christoff De Bolle (41). “Ik besef nu meer dan ooit dat het een domper op je relatie zet als je heel graag kinderen wil, maar dat niet meteen lukt. En dat terwijl er mensen zijn die hun kinderen verwaarlozen of mishandelen, dat is niet te vatten.”
12/10 03u30  Sanchez van ‘The Block’ is terugJarenlang loerde hij vanonder zijn helm over de schouders van knoeiende klussers in het VT4-programma The Block. Vandaag is Francisco Sanchez (54) – kortweg Sanchez – nog altijd werfleider, maar ook schepen van Openbare Werken. Binnenkort keert hij terug op tv, als adviseur in Ons Eerste Huis.
12/10 03u30  Waarom het best wel eens zou kunnen dat Nederland nooit meer een grootmacht wordt in het voetbalTwee jaar na het gemiste EK werd ook de WK-kwalificatiecampagne een teleurstelling voor Oranje. De voetbalgrootmacht van weleer ontbreekt zo al voor de tweede keer op rij op een groot landentoernooi. Hoe komt het dat Nederland geen wereldmacht in het voetbal meer is? Nederlands voetbaljournalist Michiel de Hoog legt ons de twee voornaamste problemen van Oranje uit.
12/10 03u30  Voormalig F1-piloot stort zich op het boksen (met bevallige en bekende sparring partner)Stel het je maar eens voor, zo op je 37ste al met pensioen zijn. Geen enkel probleem voor Jenson Button, die in zijn Formule 1-­carrière een aardig spaarcentje kon opstrijken. Maar rust roest en dus stort de Brit zich op een nieuwe passie: het boksen. En die microbe blijkt best besmettelijk te zijn, want zijn sparring partner is Brittny Ward, niet toevallig de eega van Button. Als daar maar geen slaande ruzie van komt.
12/10 03u30  De wachtzaal van de dokter zat vol buschauffeurs en dus ging deze huisarts undercover bij De Lijn om uit te zoeken hoe dat kwamRugklachten, depressies, slapeloosheid... Omdat hij in zijn dokterskabinet zo vaak buschauffeurs zag passeren, besloot huisarts Egmont Ruelens (31) dan maar zélf een jaar bij De Lijn te gaan werken. Hij goot het relaas van zijn undercoveroperatie in een boek, een striemende aanklacht tegen de werkomstandigheden bij de vervoersmaatschappij. “Het is een mirakel dat er niet meer zware ongevallen gebeuren.”
12/10 01u45  Zo ging het: Gentse Overpoort 'op slot' en iedereen langs één ingangZoals aangekondigd heeft de Gentse politie woensdagavond de Overpoort, een populaire uitgaansbuurt voor studenten in Gent, afgesloten en beperkt tot één ingang. Tijdens de ongeziene controleactie konden studenten en feestvierders maar langs één kant de straat in.
12/10 01u45  Californische bosbranden razen maar door: meer dan 3.500 huizen verwoest, 21 dodenDoor de bosbranden in Californië zijn al zeker 3.500 huizen verwoest. Dat hebben de brandweerdiensten van de Amerikaanse deelstaat meegedeeld. Het dodental is intussen opgelopen tot 21.
12/10 00u00  Vlaamse actrices getuigen over aanrandingen: “Hij wou een ‘goei’ verkrachtingsscène oefenen”In de nasleep van het Weinstein-schandaal getuigen ook Vlaamse actrices over seksuele intimidatie en aanrandingen in eigen land. Actrices Anemone Valck en Marijke Pinoy getuigen in het Eén-programma Van Gils & Gasten over de toxische cultuur die er heerst op en rond de Vlaamse conservatoria, podia en filmsets.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

53x Schietpartij op twee plaatsen in VS: drie doden, schutter pas na urenlange vlucht gevat19/10 04u15 - Het Nieuwsblad: In een bedrijvenpark in het Amerikaanse Edgewood (Maryland) heeft een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij vielen drie doden en twee zwaargewonden. De schutter sloeg op de vlucht en schoot daarna in zijn thuisstad Wilmington (Delaware) een kennis in het hoofd. Pas enkele uren later kan hij opgepakt worden.
29x Destiny’s Child-ster kampte met depressie: “Beyoncés vader zei: Hoe kan je nu depressief zijn? Je gaat op tour”19/10 05u45 - Het Nieuwsblad: Terwijl de muziekgroep de ene hit na de andere scoorde, vocht een van de leden van Destiny’s Child achter de schermen met een depressie.
21x Spaanse droomvilla wordt nachtmerrie: vrouw verkocht Vlamingen buitenverblijven terwijl eigenaars van niets weten19/10 06u30 - Het Nieuwsblad: Verschillende Gentenaars zijn opgelicht door een vrouw die beweerde villa’s te verkopen in Spanje. In werkelijkheid waren de villa’s niet van haar. Marinka L. werd gisteren veroordeeld tot vier jaar opsluiting. “Ze verkocht een valse droom. We zijn er met open ogen ingelopen.”
21x De wedstrijd na de wedstrijd: blauwe plekken voor Neymar19/10 06u30 - Het Nieuwsblad: Neymar en de Belgen, het was een verhaal in drie hoofdstukken. Eerst was er de match met die van Anderlecht op het veld. Nadien had je de strijd tussen de spelers van paars-wit om zijn truitje en een uur na de match kwam er voor de journalisten ellebogenwerk aan te pas om enkele schamele quotes van de Braziliaan te bemachtigen.
20x Meer dan 800 agenten voor confrontatie tussen Club Brugge en Antwerp, vrees voor Nederlandse hooligans19/10 06u30 - Het Nieuwsblad: Club Brugge-Antwerp wordt naast het veld de meest beladen wedstrijd in jaren. Er wordt zondag een indrukwekkende politiemacht opgetrommeld, terwijl ook Club zelf al de nodige maatregelen trof om confrontaties tussen supporters te vermijden.
19x Landbouwer laat je zo veel boontjes plukken als je kan dragen, maar dat doet hij helaas niet zomaar19/10 06u15 - Het Nieuwsblad: Luc Caenepeel (60) stelt zijn bonenveld de komende twee zaterdagen open voor iedereen die er wil komen trekken. Voor vijf euro trek je zoveel boontjes als je dragen kunt. Door een tegenvallende opbrengst en prijs, is dit de enige manier die voor de landbouwer nog wat kan opbrengen.
18x Zoveelste aflevering Neuzekesoorlog: “Iemand keilde mijn karren vol snoep in het water”19/10 06u15 - Het Nieuwsblad: We hebben het al (te) vaak geschreven: het komt niet meer goed tussen de cuberdonverkopers op de Groentenmarkt. Woensdag werden de neuzekeskarren van Carl Demeestere in de Lieve gekeild, snoep inbegrepen. “Ik kan het niet bewijzen, maar het moét mijn buurman geweest zijn.”
11x Toen deze moeder in een pittazaak een aparte portie vroeg voor haar peuter, had ze nooit verwacht dit te krijgen18/10 23u30 - Het Nieuwsblad: De vrouw van de Britse presentator Ortis Deley was pitta gaan afhalen voor hen. Voor hun kindje van 18 maanden vroeg ze enkel wat pittabrood en groentjes, maar de staat waarin dat brood zich bevond, was op z’n zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. Deley trok meteen naar Twitter om er zijn beklag te doen.
10x Deze verrassende naam ging lopen met het truitje van Neymar, ook Deschacht haalt mooi aandenken binnen18/10 23u45 - Het Nieuwsblad: Anderlecht speelde met veel moed tegen de sterren van Paris Saint-Germain maar ging uiteindelijk toch met zware 0-4 cijfers onderuit. Na afloop aasden alle thuisspelers op het truitje van Neymar of een van de andere sterren van de Franse topclub.
8x Inge was amper twee toen ze haar rug brak bij een ongeval, 27 jaar later krijgt ze eindelijk een schadevergoeding19/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Inge (29) , bekend van VTM-programma “Over Winnaars”, zit al sinds tweejarige leeftijd in een rolstoel nadat ze haar rug brak tijdens een dramatisch ongeval. Pas woensdag - maar liefst 27 jaar later - heeft de rechtbank in Leuven haar daarvoor een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, reageert haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom dat zo lang heeft moeten duren. “Je zou voor minder doodziek worden.”

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven