vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/03 04u45  Auto knalt tegen paal en komt op dak terecht Bij een verkeersongeval in Vlamertinge is een wagen op zijn dak terechtgekomen. De bestuurder moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
23/03 04u15  Diepe sporen in de weg en versleten asfalt: één op vijf gewestwegen is onvoldoende veilig Als u in West-Vlaanderen tien kilometer rijdt over een gewestweg, dan zijn er op twee kilometer problemen met de veiligheid. Omdat er minder grip is op het versleten asfalt of omdat er diepe sporen in zitten. Ook de andere provincies – behalve Limburg – doen het niet veel beter. Het gevolg van een gebrekkig onderhoud de voorbije jaren, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) belooft beterschap.12 
23/03 04u15  Peumans schrijft vlammende brief naar partijgenoot Weyts: “Een minister onwaardig” Minister Ben Weyts (N-VA) foefelt met parlementaire vragen. Dat is toch wat de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans zegt. In een vlammende brief verwijt hij zijn partijgenoot zich te gedragen als “een minister onwaardig”.12 
23/03 04u15  Waarom Julie Van den Steen vandaag wakker wordt naast wielrenner Tiesj Benoot Als Julie Van den Steen (25) vanochtend wakker werd naast Tiesj Benoot, dan was dat voor de goede zaak: radiozender MNM palmt de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke in. Waarom? Om de band aan te halen met de luisteraars. Want die willen niet alleen luisteren, maar ook beleven.12 
23/03 04u15  Rouwende familie doet vreselijke ontdekking: “Mooi afscheid, dachten we. Maar de kist was leeg” Na een lange, frustrerende procedureslag vroeg de familie Fermont gisteren een morele schadevergoeding van 15.000 euro van een begrafenisondernemer. Die liet in 2012 de moeder van het gezin achter hun rug cremeren, en plaatste een lege kist vooraan in de kerk. “Mama was diepgelovig, hij lichtte ons niet alleen op maar benam ook haar waardigheid.”13 
23/03 04u15  Eén op vier werknemers heeft vijanden op de werkvloer Hoewel Belgische werknemers over het algemeen best tevreden zijn over hun collega’s, blijkt het er op de werkvloer toch niet altijd even gezellig aan toe te gaan.12 
23/03 04u15  Dominique Deruddere trekt naar India met ‘Iedereen Beroemd’ Acht jaar geleden was er al sprake van, nu is het eindelijk een feit: de Indiase remake van Iedereen ­Beroemd komt op 15 juni in India in de zalen, zo bevestigt Dominique Deruddere (60) aan onze redactie.13 
23/03 04u15  Ze is 66, maar als MC Lily waagt ze haar kans in ‘Belgium’s Got Talent’. “Staat er een leeftijd op rappen, misschien?” Misschien zag u haar al opduiken als vragensteller in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of in ‘Iedereen Beroemd’. Vanavond waagt Liliane Simons (66) haar kans als MC Lily in ‘Bel­gium’s Got Talent’. “Stress? Nee, dat is nergens voor nodig.”12 
23/03 00u45  27 Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.15 
22/03 23u15  Tiener (19) plast op gedenkteken in voormalig concentratiekamp Auschwitz Een 19-jarige Israëli heeft woensdag in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II geürineerd op de trappen van een gedenkteken voor slachtoffers van het kamp. Na een urenlang verhoor kreeg de jongeman een boete van 1.200 euro.
22/03 23u15  Kattenbeul slaat weer toe: poezen vastgebonden en doodgemarteld Een voorbijganger heeft woensdag in de buurt van het Nederlands-Limburgse Moorveld twee dode katten gevonden die waren vastgebonden aan een paal in het veld. De diertjes waren volgens de politie zichtbaar mishandeld.
22/03 23u00  Tim en Cherish hebben dan wel geen seks, ze hebben ook weinig tact op ‘Temptation Island’ Verliefde mensen durven zichzelf al eens belachelijk maken. Sommigen doen een huwelijksaanzoek op de top van een hoge berg, anderen tatoeëren de naam van hun lief op hun billen. Maar sinds ‘Temptation Island’ heeft de definitie van een verliefde dwaas een nieuw gezicht en een nieuwe naam. Timmeke timmeke, wat doe je nu?
22/03 23u00  Tiener (19) plast op gedenkteken in concentratiekamp Auschwitz Een 19-jarige Israëli heeft woensdag in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II geürineerd op de trappen van een gedenkteken voor slachtoffers van het kamp. Na een urenlang verhoor kreeg de jongeman een boete van 1.200 euro.
22/03 23u00  De Block wil debat over RSZ-korting profsporters: “Afschaffen of regeling aanpassen” Afgelopen weekend kaartte Het Nieuwsblad in zijn weekendmagazine Nu de lage socialezekerheidsbijdragen aan in de sportsector. Het thema beroert de gemoederen en kwam donderdag ook aan bod in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) liet daar meteen verstaan dat er iets moet veranderen: “Ofwel kan het forfaitaire bedrag verhoogd worden of de regeling kan tout court afgeschaft worden.”
22/03 22u45  Liverpool-ster zit eindelijk op Twitter en gaat meteen viraal met hilarische eerste tweet James Milner is ondertussen al 32 jaar oud, maar de voormalige Engelse international zit pas sinds vandaag op Twitter. Maar de middenvelder van Liverpool maakte zijn entree op het sociale medium wel in stijl, met een hilarische tweet die meteen viraal ging. “Throwback naar gisteren, toen ik niet op Twitter zat”, zette hij bij een foto van zichzelf terwijl hij de strijk doet.
Laatste update: vandaag om 4u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 03u15  Wij gingen op audiëntie bij Bernie Ecclestone, de man die altijd de F1-paus zal blijven: “De wereld heeft vier of vijf Poetins nodig”Bernie Ecclestone mag door nieuwe eigenaars Liberty Media dan wel zijn weggepromoveerd tot het nutteloze statuut van erevoorzitter, de 87-jarige ex-CEO van de F1 heeft nog altijd een uitgesproken mening over de sport die hij heeft groot gemaakt. Na heel wat mailverkeer en veel geduld mochten we op audiëntie bij de man die eigenlijk nog altijd een beetje de F1-paus is: “Voor het geld heb ik het nooit moeten doen.”
21/03 03u15  Preud’homme moet wachten tot na WKDe voetbalbond is niet van plan zich ­onder druk te laten zetten nu Michel Preud’homme, de ­beoogde nieuwe bondscoach na het WK, schermt met aanbiedingen van andere clubs en mogelijk zelfs nationale teams.
21/03 00u00  RECONSTRUCTIE. Minister Vandeput in het defensief, maar buigen doet hij niet. “Dit zal hij politiek cash betalen”De uitgelekte studie brengt defensieminister Steven Vandeput (N-VA) in nauwe schoentjes. Alles wijst erop dat ‘zijn’ leger hem bewust niet informeerde over een studie over de levensduurte van de F-16’s. Hoewel niemand uitdrukkelijk zijn ontslag vraagt, komt Vandeput verre van ongeschonden uit de situatie.
21/03 00u00  Een chilipeper als pijnstiller: “Ik schrijf zelfs een mondspoeling met tabasco voor”“We gaan eerst verdoven en dan de chilipeper erop.” De uitspraak van pijnarts Bart Morlion tegen een patiënt, gisteravond in Topdokters, deed even de wenkbrauwen fronsen. Vurige rode pepers als middel tegen de pijn? “Patiënten schrikken soms als ik het voorstel. Maar net door de pijn zo uit te lokken, kan ze verminderen. Ik schrijf zelfs een mondspoeling met tabasco voor.”
20/03 23u45  Prinses vermist: deze onrustwekkende woorden waren het laatste wat men van haar hoordeIn de Verenigde Arabische Emiraten zijn talloze mensen koortsachtig op zoek naar één van hun prinsessen. De 32-jarige Latifa Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoem, de dochter van de huidige Emir, is al sinds 4 maart vermist. Nu verspreidt haar advocate de inhoud van een verontrustende video waarin de prinses vertelt hoe ze zich angstvallig verstopt en schoten hoort.
20/03 22u15  Journalisten die vleesschandaal naar buiten brachten met de dood bedreigd: “Ga jullie in stukken hakken”De directeur van de Kosovaarse groothandel Euro-IDA heeft journalisten, die onthulden dat zijn bedrijf vervallen vlees van Veviba geïmporteerd had, met de dood bedreigd. Dat meldt RTBF dinsdag.
20/03 22u15  Decathlon roept onveilige elektrische fietsen terugSportketen Decathlon roept verschillende types elektrische fietsen terug. De fietsen zijn zowel op vlak van veiligheid als op reglementair vlak niet conform, zegt de keten op haar website.
20/03 22u00  Deze boodschap wil Stephen Hawking bij zijn urne zien (en de betekenis ervan is van belang voor het hele universum)Gerenommeerd astrofysicus Stephen Hawking heeft tijdens zijn leven een speciale wens uitgesproken: hij wil één specifieke formule op een gedenkplaat naast zijn urne zien. Dat liet hij enkele jaren gelden al weten, volgens The New York Times. De 76-jarige man overleed op 14 maart en zal over twee weken gecremeerd worden.
20/03 22u00  Raad van State vernietigt uitbreidingsplan transportbedrijf H.Essers: bos mag niet gekapt wordenDe Raad van State heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de uitbreiding van het Limburgse transportbedrijf H. Essers vernietigd. Dat meldt de VRT dinsdag. De Vlaamse overheid heeft bij de opmaak van het plan onvoldoende rekening gehouden met de Europese natuurwetgeving.
20/03 22u00  Kathleen Van Brempt wordt geen fractieleider van Europese socialistenKathleen Van Brempt (sp.a) is er niet in geslaagd fractieleider van de socialistische fractie in het Europees Parlement te worden. Van Brempt nam het op tegen de Duitser Udo Bullmann, en het was de Duitser die aan het langste eind trok. De Duitser was de favoriet, omdat hij al de steun had van de 26 Duitse socialisten in het Europees Parlement. Volgens El Pais hadden ook de 13 Spaanse sociaaldemocraten zich voor Bullmann uitgesproken.
20/03 21u45  Voormalig Playboy-model dient klacht in om te kunnen praten over haar affaire met Donald TrumpNaast pornoactrice Stormy Daniels probeert nu ook Playboy-model Karen McDougal onder een zwijgcontract uit te komen, dat ervoor zorgt dat ze niet over haar vermeende affaire met Donald Trump mag praten.
20/03 21u45  Heldhaftige omstanders kantelen brandende auto om bestuurder te reddenAfgelopen woensdag moest een bestuurder uit zijn brandend voertuig worden gered nadat hij tegen enkele geparkeerde auto’s was ‘gevlogen’. De auto van de bestuurder was door de klap op zijn zijkant beland en vloog voor het oog van getuigen in brand. Omstanders en de opgetrommelde agenten slaagden erin het voertuig weer op zijn vier wielen te zetten en konden de man uit het wrak trekken. Hij raakte slechts lichtgewond, maar werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.
20/03 21u15  Relatie-experts geven opmerkelijk advies over WhatsApp en Facebook MessengerDe blauwe vinkjes op WhatsApp of Facebook Messenger die aantonen wanneer je voor het laatst online bent geweest, kunnen nefast zijn voor je relatie. Daar waarschuwen relatie-experts voor in de Britse krant The Independent. Zij raden aan om de “vinkjes” af te zetten.
20/03 21u15  Marc Coucke gaat dialoog aan met fans van AnderlechtMarc Coucke nodigde in het Constant Vanden Stockstadion twee afgevaardigden per supportersclub om hun visies te delen. De nieuwe voorzitter wil zijn ideeën toelichten maar ook luisteren naar de bezorgdheden van de fans.
20/03 20u45  Minister stuurde adjunct de laan uit na contacten met Lockheed Martin over jobaanbiedingMinister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft vorig jaar zijn adjunct-kabinetschef de laan uitgestuurd nadat bleek dat hij contacten had met Lockheed Martin. Dat bevestigt de woordvoerster van de minister. De gesprekken zouden betrekking hebben gehad op een jobaanbieding die de adjunct had gekregen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevoelige informatie werd gelekt.
20/03 20u30  Zijn lichaam had veel make-up nodig om verre staat van ontbinding te maskeren, maar berucht sekteleider Charles Manson werd nu eindelijk gecremeerdHet stoffelijk overschot van beruchte sekteleider en vermeende seriemoordenaar Charles Manson is gecremeerd en uitgestrooid, vier maanden na zijn overlijden in de San Quinten gevangenis in Californië.
20/03 20u30  Vliegtuig nemen maakt minder ziek dan eerst gedachtVirussen in de lucht van passagiersvliegtuigen besmetten minder reizigers dan algemeen aangenomen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
20/03 20u30  Man in levensgevaar na aanval met baseballknuppel in metrostation KruidtuinIn het metrostation Kruidtuin is dinsdagnamiddag een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een geval van agressie. De man kreeg slagen met een baseballknuppel en mogelijks ook messteken toegediend, zegt Ine Wymersch van het parket.
20/03 20u30  Zouden jouw kinderen op dit speeltoestel mogen klimmen?Het speelplein van een Mexicaanse basisschool ging afgelopen week de wereld rond nadat er een video op sociale media verscheen van een wel erg extreme wip waar kinderen zich kunnen mee amuseren. Vier kinderen kunnen op het ding klauteren en 360 graden in het rond draaien, terwijl ze zich wanhopig vastklampen aan de wip. “In mijn land zou er al lang iemand zijn aangeklaagd mochten ze dit neerpoten op een speelplein”, aldus de meeste commentaren op de video.
20/03 20u30  ’t Is beslist: Prins Harry en Meghan Markle verklappen wie hun bruidstaart zal makenDe Britse prins Harry en Meghan Markle hebben gekozen wie hun bruidstaart zal maken. Dat heeft Kensington Palace dinsdag bevestigd via de sociale media. De gelukkige is Claire Ptak van de Londense bakkerij Violet Cakes.
20/03 20u00  Hoop van familie stuikt in elkaar: 39 bouwvakkers na 4 jaar teruggevonden in massagrafDe lichamen van 39 bouwvakkers die ontvoerd waren door ISIS zijn vier jaar later teruggevonden in een massagraf in Irak.
20/03 20u00  Familie Ivana Smit: "Haar gsm is gewist"Het onderzoek naar de dood van het Peerse topmodel Ivana Smit krijgt een nieuwe wending. Uit het rapport van de Britse privédetective blijkt dat de advocaat van het Amerikaanse koppel met wie Ivana haar laatste uren doorbracht, toegang kreeg tot de gsm-toestellen van het model. 'Onaanvaardbaar', zegt de oom van Ivana. Volgens hem heeft de advocaat mogelijks belangrijke gegevens gewist.
20/03 20u00  Lidl gaat geen plastic zakken meer verkopen aan de kassaDe Duitse supermarktketen Lidl, die ruim 300 filialen telt in België, stopt na de zomer met de verkoop van niet-duurzame plastic draagtassen in zijn Belgische vestigingen. Dat heeft Lidl dinsdagavond bekendgemaakt.
20/03 20u00  Zeker 35 doden door raketaanval op buitenwijk van DamascusBij een zware raketaanval op een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus zijn dinsdag op een drukke markt zeker 35 mensen gedood. Dat deelde het officiële persagentschap Sana mee. Er zouden ook minstens 40 gewonden zijn gevallen.
20/03 19u45  Antwerp: “Wij gaan door met Bölöni”Laszlo Bölöni blijft trainer van Antwerp. Dat wil de club absoluut benadrukken. Na de berichtgeving rond de toekomst van Michel Preud’homme en de mogelijke interesse van Antwerp reageert de club met een duidelijk signaal.
20/03 19u15  De nieuwe safety car in de Formule 1 is hot bij autoliefhebbers: de snelste ooit!Mercedes heeft de nieuwe safety car voor het F1-seizoen 2018 voorgesteld. De Mercedes-AMG GT R beschikt over 577 pk sterke vierliter biturbo V8-motor en is daarmee ook de snelste F1-safety car ooit.
20/03 18u30  Hawking wordt over 2 weken begraven, en zijn assen zullen vlakbij 2 andere wereldberoemde wetenschappers gezet wordenDe wereldberoemde fysicus Stephen Hawking die vorige week overleed zal begraven worden in Cambrigde. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door zijn familie.
20/03 18u30  Nieuwe ontmoeting tussen Trump en Poetin op tilDe Amerikaanse president Donald Trump en zijn zondag herkozen Russische ambtgenoot Vladimir Poetin gaan elkaar “waarschijnlijk in de niet zo verre toekomst” zien. Dat zei Trump dinsdag vanuit het Oval Office, tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met de Saoedische prins Mohammad bin Salman.
20/03 18u00  Vrachtwagen rijdt in op file en schiet in brand: motorrijder (26) sterft, trucker opgepaktIn het Oost-Vlaamse Oosterzele is een 26-jarige motorrijder om het leven gekomen toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, die achteraan op een file inreed. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de hulpdiensten. De vrachtwagenchauffeur werd opgepakt en zijn rijbewijs werd ingetrokken.
20/03 18u00  Spits miste match tegen PSV om het leven van kankerpatiënt te redden: “Voor mij was het iets vanzelfsprekends”Afgelopen zaterdag verloor VVV-Venlo tegen leider PSV met 3-0. Venlo moest het stellen zonder spits Lennart Thy, die liet de topper aan zich voorbijgaan om mogelijk het leven te redden van een leukemie-patiënt. De Duitse spits reageert voor het eerst op de gemiste wedstrijd: “Voor mij was deze beslissing niet moeilijk.”
20/03 18u00  Haar droom was slangenmens worden en daar had ze alles voor over: “Coach stond op me terwijl ik een spagaat deed”Een 19-jarige vrouw uit New York had maar één droom: slangenmens worden. En hoewel ze naar eigen zeggen “erg stijf” was tijdens haar jeugd, deed ze er alles aan om haar doel te bereiken. Nu kan ze bijna alles doen met haar lichaam en ledematen, en dat heeft ze te danken aan talloze uren oefenen en de “redelijk krankzinnige” methodes van haar coach: “Hij kwam op mij staan terwijl ik een spagaat of een split deed.”
20/03 17u45  Minister Vandeput (N-VA) over F-16-nota: “Er is zware inschattingsfout gemaakt”In de commissie Legeraankopen heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) een externe audit van Defensie aangekondigd nadat rapporten over de levensduur van de F-16”s niet aan hem werden doorgespeeld. Vandeput gaf toe dat daar “een zware inschattingsfout” was gemaakt. De oppositie verweet Vandeput “grove nalatigheid”.
20/03 17u45  Het gaat niet goed met Michel van den Brande: ‘The Sky is the Limit’-ster in allerijl opgenomen in ziekenhuisMichel van den Brande heeft zware problemen met zijn gezondheid, zo laat hij zelf op zijn Facebookpagina weten. De man is met helse pijnen en bloed in zijn longen naar het ziekenhuis gebracht.
20/03 17u45  Alweer een bompakket ontploft in dezelfde regio: is er een ‘serial bomber’ aan het werk?Texas is alweer opgeschrikt door een pakketbom. In een sorteercentrum van pakjesdienst FedEx in San Antonio (in de Amerikaanse staat Texas) is dinsdagnacht een pakketje ontploft. In het pakket zaten spijkers. Een vrouw is bij de explosie gewond geraakt. De FBI onderzoekt de zaak.
20/03 17u30  Slachtoffer gaat pedofiel die hem jarenlang misbruikte te lijf in rechtbankDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 45-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot veertien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling voor het seksueel misbruik van vier tienerjongens. Bij de slachtoffers liepen de emoties hoog op. Eén van hen ging de beklaagde zelfs te lijf in de rechtszaal en werd even in de boeien geslagen.
20/03 17u30  Het leven leek haar weer toe te lachen na adoptie door “perfect gezin”, maar toen verdween Tiahleigh (12) plotsWat de start van een nieuw leven had moeten zijn voor Tiahleigh Palmer, kreeg een dramatische afloop. Toen het Australische meisje op elfjarige leeftijd mee naar huis mocht met haar adoptiegezin, leek het ze deel uit te maken van een perfecte familie. Tien maanden later was Tiahleigh echter spoorloos verdwenen. Totdat een lokale visser een verschrikkelijke ontdekking deed.
20/03 17u15  “Belgische banken betrokken in controversiële mijnbouwprojecten”“Verdedigers van milieu en mensenrechten worden in ons land bestempeld als criminelen”, zo getuigde advocaat en mensenrechtenactivist Francisco Hurtad uit Ecuador in interviews in de marge van het panelgesprek dat Broederlijk Delen dinsdag in het Europees Parlement in Brussel organiseerde.
20/03 17u15  Twintig jaar geleden won Frank Vandenbroucke Gent-Wevelgem: herbeleef hier die iconische zegeHet is dit jaar twintig jaar geleden dat Frank Vandenbroucke Gent-Wevelgem won. VDB, toen aan de slag bij Mapei, was na ruim vijf uur koers sneller dan Lars Michaelsen, Nico Mattan, Andrei Tchmil en Laurent Desbiens. De triomftocht van Vandenbroucke, van wie deze week een nieuwe biografie uitkwam, werd prachtig samengevat in deze reportage. Kijken en genieten!
20/03 17u00  Levenloos lichaam aangetroffen in Leie in KortrijkIn de Leie is dinsdagnamiddag ter hoogte van de Abdijkaai in Kortrijk een levenloos lichaam gevonden. Wat er net gebeurd is, is nog niet duidelijk.
20/03 16u45  Leuvense onderzoekers ontdekken hoe samenspel van twee genen leukemie versneltEen team onderzoekers aan het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie onder leiding van Jan Cools, heeft aangetoond dat een samenspel van mutaties in twee genen de ontwikkeling van acute lymfatische leukemie, een agressieve vorm van bloedkanker, versnelt.
20/03 16u30  1.500 biggen levend verbrand in boerderijloodsEen uitslaande brand heeft in het West-Vlaamse Deerlijk een volledige boerderijloods in de as gelegd. Zo’n 1.500 biggen kwamen om het leven.
20/03 16u30  Vier jaar cel voor mishandeling van stiefzoontjesEen 42-jarige man uit Antwerpen heeft vier jaar cel gekregen, omdat hij twee zoontjes van zijn vriendin mishandeld had. Hij werd samen met de 33-jarige moeder ook veroordeeld voor schuldig verzuim. De vrouw kreeg daarvoor twintig maanden cel.
20/03 16u15  Reisblogster trekt naar Disneyland voor haar verjaardag, maar wat klopt er niet?De Britse Carolyn Stritch is een reisblogster met zo'n 190.000 volgers en ze heeft hen allemaal bij de neus genomen. Op Instagram deelde ze een foto van zichzelf voor het kasteel van Disneyland waar ze haar verjaardag zou vieren, maar dat bleek volledig gelogen te zijn. Op die manier wou ze aantonen hoe gemakkelijk mensen zich door perfecte plaatjes op sociale media om de tuin laten leiden.
20/03 16u15  Deze hippe kamerplanten zijn giftig voor je huisdierDe lente in huis brengen; het is simpel met een kamerplant. Maar loopt er thuis een speelse kat of hond rond, die weleens aan de bladeren zou durven bijten? Dan let je er bij de keuze best op dat een hippe plant ook veilig is voor je huisdier. De Amerikaanse woonblog Apartment Therapy toont met welke soorten het opletten geblazen is.
20/03 16u00  Wanhopige vader van autistisch meisje dreigt te gaan kamperen voor kantoor minister: “Nergens plaats voor Shauni”Het verhaal van Shauni, dochter van Dirk Vervoort uit Mortsel, stond in december 2014 in alle kranten. Dirk was radeloos omdat hij nergens opvang vond voor zijn mentaal en fysiek gehandicapte dochter. Er is toen een tijdelijke oplossing gevonden, maar vandaag staat Shauni opnieuw op een wachtlijst, met alle onzekerheid van dien.
20/03 16u00  Haalt Oranje na 25 jaar dan toch zijn gram? Vies geurtje aan fatale monsterzege Spanje blijkt geen fantasie35 jaar geleden had de wedstrijd tussen Spanje en Malta dramatische gevolgen voor Oranje. Spanje won met 12-1 en mocht dankzij een beter doelsaldo naar het EK in 1984, ten koste van Nederland. De wedstrijd raakte nooit helemaal af van verdachtmakingen. Vanuit Malta worden nu nieuwe beschuldigingen geuit over doping en drugs.
20/03 16u00  Het einde van de kersenbomen? Kevers teisteren Japanse toeristenlokkersHet is eind maart en dat is dé bloeiperiode voor de Japanse kersenbomen. Elk jaar lokt dit mooie natuurfenomeen heel wat toeristen naar het Aziatische land. Tot nu? Want kevers hebben zich massaal genesteld in de bomen, waarvoor Japanners vrezen dat het het einde betekent van de kersenbomen.
20/03 15u45  Vermiste Rika (15) uit Arendonk gezond en wel teruggevondenDe 15-jarige Rika H., die sinds maandag 19 maart vermist was, is gevonden. Dat bevestigt Dirk Depover van Child Focus aan Het Nieuwsblad. De verdwijning werd als zeer onrustwekkend beschouwd.
20/03 15u45  Model breekt rug bij sprong van zesde verdieping om te ontsnappen aan “zakenman die haar wou verkrachten”, maar wordt zelf opgepaktEen Russisch model heeft haar rug gebroken nadat ze van de zesde verdieping van een hotel sprong, naar verluidt “om te ontsnappen aan een Amerikaanse zakenman die haar wilde verkrachten en vermoorden”. Alleen is het model nu zélf aangehouden, in haar ziekenhuisbed, omdat de “aanvaller” een heel ander verhaal vertelt.
20/03 15u30  Minister Vandeput (N-VA) over F-16-nota: “Zware inschattingsfout gemaakt”In de commissie Legeraankopen heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) een externe audit van Defensie aangekondigd nadat rapporten over de levensduur van de F-16”s niet aan hem werden doorgespeeld. Vandeput gaf toe dat daar “een zware inschattingsfout” was gemaakt. De oppositie verweet Vandeput “grove nalatigheid”.
20/03 15u30  Wel plaats, maar geen geld om mentaal beperkte Tania op te vangen: “Ik kan haar écht niet blijven verzorgen”“Maak alstublieft geld vrij voor mensen zoals mijn zus.” Nico Eeckhaut voelt zich in de steek gelaten door de Vlaamse regering. Hij moet zijn zus met een mentale beperking blijven opvangen, ook al gaat het echt niet meer. “Ze besparen op de kap van de mensen die de meeste zorg nodig hebben.”
20/03 15u15  Onderzoek bij Defensie na "zware inschattingsfout"Het was 'een zware inschattingsfout' dat de rapporten over de levensduur van de F-16's niet zijn doorgestroomd naar minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) of naar Chef Defensie Marc Compernol. Dat heeft minister Vandeput dinsdag in de Kamer verklaard. De minister heeft nooit bewust of onbewust informatie achtergehouden voor de regering of het parlement.
20/03 15u00  TREND. Versier je haar eens met speldjes uit de jaren 90Een froufrou aan het laten meegroeien en geen zin om een lokje haar constant achter je oor te schuiven? Zet het vast met een klikspeldje, populair in de nineties en klaar voor een comeback anno 2018. Praktisch, goedkoop én in de mode, want beroemdheden zoals topmodel Elsa Hosk lopen er al mee te pronken.
20/03 14u45  Overvaller gevat dankzij domme foutEen man die in januari een gewapende overval pleegde op een vrouw aan de parking van warenhuis Delhaize in de Bouchtstraat in Denderleeuw, riskeert 37 maanden cel. De dader dwong zijn slachtoffer daarna domweg om hem naar huis te brengen.
20/03 14u45  Ashley Graham stopt haar cellulitis niet weg in badpakkenshootAshley Graham is niet alleen een van de bekendste plus-sizemodellen van het moment, ze breekt nu ook een lans voor cellulitis. Op Instagram deelde ze enkele foto's van zichzelf in badpak waarop de putjes en bultjes op haar billen goed te zien zijn. En of dat op veel applaus kon rekenen van heel wat van haar volgers.
20/03 14u30  Aljosja uit ‘Blind Getrouwd’ springt in de bres voor Marjolein na negatieve reacties: “Die kunnen verdomd veel pijn doen”Aljosja zag met lede ogen aan hoe Marjolein op sociale media door de mangel gehaald werd na de aflevering van maandagavond. De aanhoudende stroom van kritiek op zijn ‘Blind Getrouwd’-collega raakte ook bij hem een gevoelige snaar. Daarom schreef hij deze brief.
20/03 14u30  LIVE. Minister Vandeput geeft uitleg over gelekte F-16-notaMinister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) geeft tekst en uitleg over de studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin. Die zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister Vandeput dat zo’n studie niet bestond. Volg hier live mee.
20/03 14u30  Bondscoach Roberto Martinez reageert stoïcijns koud op aanzwellende geruchten over Michel Preud'hommeRoberto Martinez heeft vanmiddag de pers toegesproken in de aanloop naar de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. De aanzwellende geruchten rond de ambities van Michel Preud’homme laten hem stoïcijns koud.
20/03 14u30  Geen vervoer? Dan spring je toch gewoon achterop een busjeDeze Britse man vond duidelijk geen gepast vervoer om zich te verplaatsen en koos er dan maar voor om achterop een busje te springen. Hij hield zich goed vast terwijl het voertuig zo’n 50 kilometer per uur reed. “Ik wist niet wat ik zag”, zegt Jodie Brown die alles filmde met zijn dashcam.
20/03 14u30  Dieven aan de haal met 100.000 euro aan modeltreinenIn de Duitse stad Essen hebben dieven in de nacht van maandag op dinsdag een winkel van modeltreinjes beroofd, zo staat dinsdag bij een Facebookgroep van modelspoorliefhebbers te lezen.
20/03 14u15  Haar moeder moest nog even iets halen. Toen ze terugkwam waren de auto en Kiara (2) wegToen mama Kim maandagmiddag in paniek naar de politie belde, werd meteen een grootschalige zoekactie opgezet. Een dief was ervandoor gegaan met de auto van Kim, waar haar tweejarige dochter Kiara nog in zat. Na enkele uren werden meisje en auto teruggevonden, maar alle hulp kwam te laat.
20/03 14u15  Opnieuw schietpartij in Amerikaanse school: gebouw in ‘lockdown’In het Amerikaanse Maryland is in een middelbare school een schietpartij aan de gang, dat bevestigt de lokale sheriff op Twitter. Er is sprake van verschillende gewonden.
20/03 14u00  Lichaam van Australische vrouw (25) na vier maanden teruggevonden in Canadees bevroren meerHet lichaam van een Australische vrouw is vier maanden na haar verdwijning gevonden in een bevrozen meer nabij een skioord in Canada. Ze verdween op 23 November.
20/03 14u00  En opnieuw wordt kindje Jezus onthoofd: “We kunnen er toch geen stolp over zetten?Vandalen hebben het beeld voor de Magdalenakerk in Brugge voor de vijfde keer vernield. Deze keer werd - al voor de tweede maal - het hoofd van kindje Jezus kapotgeslagen. “We kunnen er moeilijk een stolp over plaatsen”, klinkt het.
20/03 13u45  LIVE. Bondscoach Roberto Martinez spreekt de pers toe in TubekeRoberto Martinez houdt vandaag opnieuw een persconferentie voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. Ook Anderlecht-speler Leander Dendoncker komt aan het woord.U kan de persconferentie hieronder live volgen.
20/03 13u45  Vechten, roepen en tien keer sterven: deze onmenselijke badmintonrally gaat de wereld rondAfgelopen week vond in het Engelse Birmingham de 2018 All England Open plaats. Dat is een prestigieus toernooi in het badminton met een prijzenpot van 1 miljoen dollar. De finale in het vrouwendubbel werd gewonnen door het Deense duo Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl. Zij waren in de finale beter dan de Japanse uki Fukushima en Sayaka Hirota. Hoogtepunt van de partij was een rally in de tweede set met liefst 102 (!) slagen. Uiteindelijk trokken de Deense vrouwen ook hier aan het langste eind met een rake klap van Juhl.
20/03 13u30  Waarom de uitgelekte F-16-nota altijd een probleem is voor minister VandeputDe nota van Lockheed Martin die stelt dat de F-16’s helemaal niet zo dringend aan vervanging toe zijn, is in elk van de drie scenario’s slecht nieuws voor minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Of het nu een gebrek aan gezag, competentie of oprechtheid is. Een analyse van hoofdredacteur Liesbeth Van Impe.
20/03 13u30  Sterrenchef stapt in de politiek: “Een schepenambt kan ik er wel nog bijnemen’Chef-kok Stéphane Buyens, uitbater van het sterrenrestaurant Le Fox, is de meest opvallende naam op de nieuwe liberale lijst Actie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
20/03 13u15  Slachtoffer seksueel misbruik vliegt veroordeelde aan in rechtbankDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 45-jarige man uit Antwerpen veroordeeld tot veertien jaar cel voor het seksueel misbruik van vier tienerjongens. Bij de slachtoffers liepen de emoties hoog op. Eén van hen ging de beklaagde zelfs te lijf in de rechtszaal en werd even in de boeien geslagen.
20/03 13u15  Deze gletsjer kan het zeeniveau met drie meter doen stijgenEen gletsjer op de Zuidpool blijkt voor een groter stuk op de oceaan te drijven dan aanvankelijk gedacht. En dat betekent ook dat hij het zeeniveau veel sneller kan doen stijgen dan verwacht. Zo heeft een team Australische wetenschappers vastgesteld.
20/03 13u15  Make-upartiest van Beyoncé en Kim Kardashian geeft drie gouden tipsDe Amerikaanse make-upartiest Sir John Barnett is graag gezien door Beyoncé en Kim Kardashian, maar ook topmodellen Naomi Campbell en Adriana Lima zijn vaste klanten. Onlangs gaf de man een gastcollege aan de Dutch Beauty Academy bij onze noorderburen. De Nederlandse Vogue ontfutselde drie gouden tips voor een frisse look die je zelf meteen kunt proberen.
20/03 13u15  40 nieuwe restaurants: McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons landMcDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in België. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald’s in België.
20/03 13u00  Rijst gooien, tak op ons dak en de kerk binnen en buiten lopen: ken jij deze tien tradities nog?Oude Vlaamse tradities verdwijnen. Hoeveel ouders geven hun kinderen nog een kruisje voor het slapen gaan? Bijna geen meer, stelt theoloog Jürgen Mettdepenningen vast. Waarom ouders een kruisje geven, weten we nog. Maar waarom gooien we rijst of geven we doopsuiker? En wie weet nog wat personkelen is? Tien tradities toegelicht.
20/03 12u45  Overbevolkte gevangenissen: alleen Macedonië, Hongarije en Cyprus doen nog slechter dan BelgiëOns land neemt de vierde positie in op de lijst van lidstaten van de Raad van Europa (RvE) die het meest kampen met overbevolkte gevangenissen. Per 100 beschikbare plaatsen telt België 119 gevangenen. Zo blijkt uit het RvE-rapport over de strafinrichtingen voor de periode 2015-2016, dat vandaag bekend gemaakt werd.
20/03 12u30  Hoe moet het nu verder met Mike en Marjolein? Wij vroegen het aan VTMGisteren zagen een miljoen Vlamingen hoe Mike (39) en Marjolein (36) er in de achtste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ de brui aan gaven. Maar hoe moet het verder met het programma, nu de twee uit het experiment lijken te stappen?
20/03 12u30  LIVE. Rode Duivel Leander Dendoncker spreekt de pers toe in TubekeRoberto Martinez houdt vandaag opnieuw een persconferentie voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. Ook debutant Anderlecht-speler Leander Dendoncker komt aan het woord.U kan de persconferentie hieronder live volgen.
20/03 12u15  Advocaat Laurent klaagt al op voorhand over hoorzitting in de KamerDe advocaat van prins Laurent heeft ernstige vragen bij de manier waarop de Kamer de hoorzitting met de prins over een mogelijke inhouding van een deel van zijn dotatie organiseert. De speciale commissie zal morgen op één dag de uitleg van de prins horen, diens 50 pagina’s tellende schriftelijke toelichting lezen, vragen stellen, beraadslagen, stemmen en een rapport opstellen.
20/03 12u15  Meisje sterft nadat dief auto met haar erin steelt en in rivier dumptToen mama Kim maandagmiddag in paniek naar de politie belde, werd meteen een grootschalige zoekactie opgezet. Een dief was ervandoor gegaan met de auto van Kim, waar haar tweejarige dochter Kiara nog in zat. Na enkele uren werden meisje en auto teruggevonden, maar alle hulp kwam te laat.
20/03 12u15  Duur plannetje van Ronaldo faalt jammerlijk, rijkste sporter ter wereld heeft ‘wilde plannen’ met PortugeesCristiano Ronaldo’s voorstel tot een minnelijke schikking van 3,8 miljoen euro voor zijn belastingontduiking werd geweigerd. De voetballer van Real Madrid werd in juni 2017 door Spaanse aanklagers ervan beschuldigd dat hij 14,8 miljoen euro aan belastingen had ontdoken bij inkomsten van portretrechten. De Portugees ontkende en stelde, zonder succes, een minnelijke schikking voor.
20/03 12u00  Vrachtwagen rijdt in op file na ochtendspits vol ongevallen: E40 tijdlang volledig versperdOp de E40 heeft de laaghangende zon in combinatie met een nat wegdek verschillende ongevallen veroorzaakt. Ter hoogte van Beernem is de snelweg een tijdlang volledig versperd nadat een vrachtwagen op de staart van de file inreed. De chauffeur is zwaargewond per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de linkerrijstrook terug vrijgemaakt, aldus het Vlaamse Verkeerscentrum.
20/03 12u00  Premier Michel beveelt onderzoek naar verzwegen F-16-rapportPremier Charles Michel heeft aan minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gevraagd om binnen Defensie een onderzoek in te stellen naar het rapport over de mogelijk langere levensduur van de Belgische F-16’s dat vanmorgen plots uitlekte. Het onderzoek moet achterhalen wie het rapport heeft besteld en wie ervan op de hoogte was. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft in het verleden altijd verkondigd dat een dergelijke studie niet bestonden.
20/03 12u00  Verbaasde klanten door reclame voor ‘topless bediening’ in groente- en fruitwinkelBij groenten- en fruithandel Elisa in Pollinkhove zijn ze het intussen gewoon, de klanten die binnenkomen en polsen naar die topless bediening door bazin Elisa. “Maar dan zeg ik toch snel dat het nog even te koud is”, zegt ze lachend.
20/03 12u00  Incontinente ex-kankerpatiënt moet een jaar wachten op noodzakelijke operatie: “Dit is mensonterend”Hij is al een half jaar incontinent, maar toch verplicht de Belgische sociale zekerheid ex-kankerpatiënt Peter* (63) om nog eens zes maanden met luiers rond te lopen. “Sinds de operatie waarbij mijn prostaat werd verwijderd, kan ik mijn urine niet meer ophouden”, getuigt de Limburger. Volgens zijn uroloog is er maar één remedie: opereren. “Maar van het Riziv moet ik eerst twaalf volle maanden met dit gezeik rondlopen.”
20/03 12u00  Zaakvoerster renovatiebedrijf meet schade op na verwoestende brand: “Jaren werk in enkele uren opgebrand”De toonzaal van een renovatiebedrijf in de Kasteellaan in Rummen is zondagnacht volledig uitgebrand. De schade is omvangrijk. Enkele geiten in een aanpalende stal konden niet aan de vuurzee ontsnappen.
20/03 12u00  Populaire feestzaal staat te verkommeren nadat nieuwe eigenaars spoorloos verdwijnenDe toekomst van de bekende feestzaal La Palma is opnieuw onduidelijk. De Nederlandse uitbaters, die nog maar enkele maanden geleden in Gits neerstreken, zijn failliet. Van de grote plannen die toen aangekondigd werden, is nu geen sprake meer.
20/03 11u45  Vlaamse vrouw geeft haar uiterlijk amper zes op tien (en dat is vooral de schuld van buik en billen)Het Vlaamse maandblad Goed Gevoel peilde met een enquête naar het zelfbeeld van vrouwen. De cijfers in het aprilnummer tonen aan dat het beter kan. Veel dames zijn immers erg kritisch voor zichzelf en geven hun uiterlijk maar een 6,1 op 10. Het gewicht is de grootste stoorzender.
20/03 11u45  Alweer een stap dichter bij de pil voor mannenDe pil voor mannen, komt het er dan toch van? Een nieuw anticonceptiemiddel dat in Chicago werd voorgesteld lijkt alvast veelbelovende resultaten voor te kunnen leggen.
20/03 11u45  Statiegeld op blikjes en plastic flessen: opnieuw ruzie tussen CD&V en N-VADe mogelijke invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen leidt opnieuw tot wrevel tussen regeringspartijen N-VA en CD&V. Volgens N-VA dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook mensen te treffen die al netjes sorteren. De partij stelt daarom haar veto. “Dit is niet volgens de afspraken die we gemaakt hebben binnen de regering”, reageert CD&V-minister Joke Schauvliege.
20/03 11u45  Moeder radeloos nadat pestfilmpje van meisje (12) wordt verspreid: “Mijn twee dochters durven niet meer naar school”Op sociale media circuleert een pestfilmpje waarin te zien is hoe een 12-jarig meisje van een middelbare school in Neerpelt door een andere leerlinge tegen de grond wordt gewerkt. “Mijn dochter wordt al weken zwaar gepest op school”, vertelt de moeder van het meisje, dat na het incident naar het ziekenhuis werd gebracht.
20/03 11u45  Bekijk hier de eerste beelden van ‘Boer zkt Vrouw’In ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’ gaan 5 boeren op VTM op zoek naar de vrouw van hun leven. In de generiek, die dinsdag werd vrijgegeven, zien we de boeren voor het eerst in beeld.
20/03 11u45  Chauffeur van gekantelde tram ontslagen: “Onaangepaste snelheid”De chauffeur van De Lijn die een maand geleden de gekantelde tram in Wommelgem bestuurde, is ontslagen. De chauffeur reed volgens de vervoersmaatschappij te snel in de keerlus.
20/03 11u30  Oppositie verbijsterd over F-16-studie: “Minister heeft dingen gezegd die zwart op wit onwaar zijn”Een studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. “Ik weet er echt niets van”, zegt de minister dinsdagochtend op Radio 1. Oppositiepartijen SP.A en Groen reageren fel.
20/03 11u30  Beveiligingsdirecteur Facebook stapt op na conflict over openheid met ZuckerbergDe Facebook-directeur verantwoordelijk voor informatiebeveiliging vertrekt bij het bedrijf na ruzie over de te volgen koers, schrijft The New York Times. Alex Stamos zou veel meer openheid willen geven over de manier waarop Facebook wordt gebruikt voor de verspreiding van nepnieuws en de beïnvloeding van gebruikers. Onder meer topman Mark Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg wilden dat niet.
20/03 11u30  Bambi in het echt: reekalfje gered nadat het niet kan staan op ijsDe Finse Border Guards hebben een video gepost op het internet waarop te zien is hoe ze een kalfje redden. De mannen zagen hoe een weerloos reekalf zich probeerde te verplaatsen op het ijs zonder succes en besloten het dier een handje te helpen.
20/03 11u15  Veto van N-VA voor statiegeld op blikjes en plastic flessenRegeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en PET-flessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een “slimmer en ambitieuzer” zwerfvuilbeleid.
20/03 11u15  N.E.R.D en Arcade Fire op PukkelpopDe affiche van Pukkelpop krijgt langzaam vorm. Na Kendrick Lamar, The War on Drugs en Dua Lipa voegt de organisatie nog twee grote namen toe: het N.E.R.D van Pharrell Williams en Arcade Fire.
20/03 11u00  POLL. Rode Duivels spelen uitwedstrijden in gloednieuwe kleur: ben jij fan?De Rode Duivels spelen op het WK 2018 in gele truitjes tijdens uitwedstrijden. Volgende week tijdens de oefenwedstrijd tegen Saoudi-Arabië spelen ze voor het eerst in het geel. Het keepersoutfit uit 1984 was de inspiratiebron en de kleur is een primeur, nooit eerder speelde de ploeg wedstrijden in het geel. Met de keuze voor dit gele uitshirt is de Belgische driekleur compleet: eerder werden al het rode thuisshirt en de trainingscollectie met zwarte basiskleur gelanceerd.
20/03 10u45  Bella Hadid: “Ook ik voelde me onzeker over mijn gewicht toen ik opgroeide”Bella Hadid (21) mag dan wel een van de meest gevraagde modellen van het moment zijn, dat wil niet zeggen dat zij niet met onzekerheden af te rekenen krijgt. Zeker in haar puberteit had ze het soms lastig. In een interview met Cosmopolitan vertelt ze dat ze best wel mollig was als kind en zich altijd schaamde voor haar dunne wenkbrauwen.
20/03 10u45  Onwaarschijnlijke dunks in de NBA: "He dunked THIS" en "BAM JAM!"In de NBA stonden maandagnacht acht wedstrijden op het programma, waaronder Milwaukee tegen Cleveland. De Bucks gingen met 124-117 onderuit door een sublieme LeBron James maar dé actie van de wedstrijd was die van Giannis Antetokounmpo. De 'Greek Freak' lukte een onwaarschijnlijke dunk in het parket van de Cavs. Op Twitter kon niemand geloven hoe hij die pass nog succesvol kon dunken...
20/03 10u30  Schoolbus brandt volledig uit, passagiers kunnen ontkomenIn de Stationsstraat in Hever (Boortmeerbeek) is vanmorgen een schoolbus volledig uitgebrand. Op het moment van de feiten bevonden zich één leerling, een begeleider en de chauffeur aan boord. Zij konden ontsnappen aan de vlammen.
20/03 10u15  Man ontdekt mysterieus zeewezen op het strand: “Onze versie van monster van Loch Ness”Is het monster van Loch Ness, of toch zijn verre neefje aangespoeld op het strand van Wolf Island, in het Amerikaanse Georgia? Volgens sommigen wel, al zijn er ook nog enkele meer geloofwaardige alternatieven.
20/03 10u15  Vrachtwagen rijdt in op file na ochtendspits vol ongevallen: E40 volledig versperdOp de E40 heeft de laaghangende zon in combinatie met een nat wegdek verschillende ongevallen veroorzaakt. Ter hoogte van Beernem is de snelweg volledig versperd nadat een vrachtwagen op de staart van de file inreed.
20/03 10u15  Voormalig Franse president Nicolas Sarkozy in hechtenis genomenDe Franse oud-president Nicolas Sarkozy is door de gerechtelijke politie van Nanterre in hechtenis genomen en wordt momenteel verhoord, dat meldt Le Monde. De inzet van het onderzoek is mogelijk frauduleuze financiering van zijn presidentiële campagne uit 2007.
20/03 10u00  Verschillende ongevallen door laaghangende zon: E40 volledig versperd in BeernemOp de E40 heeft de laaghangende zon in combinatie met een nat wegdek verschillende ongevallen veroorzaakt. “De file is in stukken en brokken, maar in totaal sta je zeker 50 minuten aan te schuiven”, aldus een woordvoerder van het verkeerscentrum. Ter hoogte van Beernem is de snelweg volledig versperd.
20/03 10u00  Trump gedraagt zich als echte gentleman wanneer Melania struikeltDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zich van zijn beste kant laten zien en ook dat mag eens gezegd worden. De 71-jarige man was maandag met zijn vrouw, Melania Trump, op weg naar het vliegtuig wanneer zij plots haar voet omsloeg. Maar haar man was er als de pinken bij om haar vast te houden.
20/03 10u00  Dat witte laagje op chocolade, vies of veilig? En wat kan je er tegen doen?Zin in een stukje chocolade, maar vergaat de zin erin je toch een beetje als je ziet dat er een laagje wit op is komen te liggen? Om je gerust te stellen, het gaat helemaal niet om schimmel of iets dergelijk en het wijst niet op bederf. Maar wat is het dan wel en wat kan je ertegen doen?
20/03 10u00  Studentenhuis onbewoonbaar na uitslaande brandIn de Rozenstraat, vlak bij de Ossenmarkt in de Antwerpse studentenbuurt, is dinsdagnacht een hevige brand uitgebroken in een studentenhuis.
20/03 09u30  Verschillende ongevallen op E40 door laaghangende zon: tiental voertuigen en bus betrokkenOp de E40 heeft de laaghangende zon in combinatie met een nat wegdek verschillende ongevallen veroorzaakt. “De file is stukken en brokken, maar in totaal sta je zeker 50 minuten aan te schuiven”, aldus een woordvoerder van het verkeerscentrum.
20/03 09u30  Er bestaat toch rapport over levensduur van Belgische F-16’s, maar minister Vandeput “weet van niets”Een studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard. “Ik weet er echt niets van”, bevestigde de minister dinsdagochtend op Radio 1.
20/03 09u30  PSG op zoek naar defensieve versterking: ruilt Rode Duivel Londen in voor Parijs?De contractbesprekingen tussen Tottenham Hotspur en Rode Duivel Toby Alderweireld zitten muurvast. De Antwerpenaar vraagt opslag, Tottenham houdt de knip op de beurs. Een verkoop deze zomer dient zich bijgevolg aan. Volgens de Britse pers zou PSG interesse hebben in de linksvoetige verdediger.
20/03 09u15  In dat ene moment wist prins Harry het hart van Meghan helemaal te veroverenNee, niet de romantische uitjes en de leuke cadeautjes overtuigden Meghan Markle van het feit dat prins Harry wel eens de ware zou kunnen zijn, wel hoe hij omging met haar beste vrienden. Dat blijkt uit een getuigenis uit het boek 'Harry: Life, Loss, and Love' dat binnenkort verschijnt.
20/03 09u15  Marollenmoord: Leopold Storme dronken gefilmd in Brussels caféLeopold Storme, die veroordeeld werd voor de moord op zijn ouders en zus, is dronken gefilmd in een Brussels café. “Hij was incoherente praat aan het verkopen”, vertelt een ooggetuige aan de kranten van Sudpresse, “volgens mij had hij alcohol gedronken, misschien zelfs iets anders”.
20/03 09u15  PSG op zoek naar defensieve versterking: ruilt Rode Duivel London in voor Parijs?De contractbesprekingen tussen Tottenham Hotspur en Rode Duivel Toby Alderweireld zitten muurvast. De Antwerpenaar vraagt opslag, Tottenham houdt de knip op de beurs. Een verkoop deze zomer dient zich bijgevolg aan. Volgens de Britse pers zou PSG interesse hebben in de linksvoetige verdediger.
20/03 09u15  “Voor de liefde mag je al eens afgaan.” En dat deed JaniHij leerde hem kennen in tijden waar van Tinder, Grindr, Hornet, Scruff of andere datingapps geen sprake was, maar dat hield Jani Kazaltzis niet tegen om zijn huidige vriend aan te spreken. Al ging hij daarna mogelijk iets te ver… “Later ben ik mij daarvoor gaan verontschuldigen.”
20/03 08u45  Rika (15) voor het laatst gezien in Arendonk: “Zeer onrustwekkende verdwijning”De 15-jarige Rika Hollants is vermist sinds maandag 19 maart en voor het laatst opgemerkt in Arendonk, meldt Child Focus. De stichting beschouwt de verdwijning als zeer onrustwekkend en roept op tot getuigen.
20/03 08u45  Weet iemand hoe snel je hier mag rijden?In verschillende straten op de grens van Wommelgem en Ranst moeten chauffeurs zich even in de ogen wrijven. Mogen ze nu sneller dan 50 km per uur rijden? Of toch gewoon 50?
20/03 08u45  ‘Piet Piraat’ doet zijn intrede in ‘Thuis’Bij Thuis laten ze ­vanavond een nieuw ­gezicht te water: Peter Van De Velde (51) doet zijn intrede als zwemcoach Jacques.
20/03 08u30  “Laat mij met rust, freak”, of hoe Jani zijn vriend versierdeHij leerde hem kennen in tijden waar van Tinder, Grindr, Hornet, Scruff of andere datingapps geen sprake was, maar dat hield Jani Kazaltzis niet tegen om zijn huidige vriend aan te spreken. Al ging hij daarna mogelijk iets te ver… “Later ben ik mij daarvoor gaan verontschuldigen.”
20/03 08u30  Vliegtuigbouwer spreekt minister tegen: levensduur F-16 kan volgens studie makkelijk worden verlengdEen studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de F-16’s langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo’n studie niet bestond. Dat meldt onze zusterkrant De Standaard.
20/03 08u00  Straat al meer dan 40 jaar geterroriseerd door koppel zeventigers: "We willen met rust gelaten worden"“Het enige wat we willen, is dat ze ons met rust laten. Ze verwijten iedereen in de straat voor het lelijkste van het lelijkste.” Aan het woord is Johan Deseure (72). Samen met zijn vrouw Anita Vanneste (73) woont hij in de rustige Boerderijstraat in Sint-Eloois-Winkel. Althans, zo lijkt het.
20/03 08u00  Laatste witte mannetjesneushoorn op aarde overledenSudan, het laatste mannetje van de Noordelijke witte neushoorn, is overleden. De laatste twee overlevers van die ondersoort van de witte neushoorn zijn twee vrouwtjes over. De laatste waarneming van een witte noordelijke neushoorn in het wild, dateert uit 2006 in de Democratische Republiek Congo.
20/03 08u00  Proffen UGent dagen studenten uit in bijzonder experiment: durven ze te reageren?Zou jij reageren wanneer een prof de grootste nonsens verkondigt tijdens de les? Zou jij je hand opsteken voor een volle aula als de kans bestaat dat je wordt uitgelachen? Dat wil de UGent uittesten met een onderzoek waarbij ze studenten uitdaagt om hun mond open te doen. #durfdenken klinkt het experiment, net als het credo van de universiteit.
20/03 07u30  Chinese president spreekt duidelijke taal: “Vastbesloten om bloedige strijd met onze vijanden aan te gaan”Met scherpe toon heeft China’s staatshoofd en partijleider Xi Jinping opgeroepen tot de opbouw van een “sterke natie”. Bij het slot van de jaarlijkse zitting van het Volkscongres legde Xi in een toespraak voor bijna 3.000 parlementsleden in Peking de nadruk op de realisatie van de “Chinese droom” van de wederopstanding van China. “We zijn vastbesloten om de bloedige strijd met onze vijanden aan te gaan”, zei Xi Jinping. “We hebben de sterke capaciteit om onze rechtmatige rol in de wereld op te nemen.”
20/03 07u00  Burenruzie duurt nu al meer dan 40 jaar: “Ze dagen iedereen in de straat uit. We willen gewoon met rust gelaten worden”Een 79-jarige man uit Sint-Eloois-Winkel riskeert een boete en celstraf voor een burenruzie die al meer dan veertig jaar duurt. Vorig jaar escaleerde de vete. Hij sloeg een borstelstok kapot op zijn overbuur, die ook drie emmers water op zich kreeg.
20/03 06u45  Verdachte van groepsverkrachting barst in tranen uit: “Wat die jonge vrouwen drie uur lang hebben moeten ondergaan, is afgrijselijk”Vier twintigers zitten in de cel op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes in Antwerpen vrijdagnacht. Drie van hen ontkennen. Een vierde legde bekentenissen af maar minimaliseert de feiten, bericht Het Laatste “Ze zeiden wel stop, maar echt fel pruttelden ze ook niet tegen.”
20/03 06u45  Ze betaalt 33.000 euro, en moet nog 250 uur vrijwilligerswerk doen ookKroonprinses Elisabeth (16) trekt naar Wales om haar middelbaar af te werken. Ze slaagde voor loodzware proeven om komend schooljaar te starten aan het prestigieuze UWC Atlantic College. Eén jaar studeren kost er 33.000 euro, al is de school minder elitair dan ze lijkt. De helft van de leerlingen heeft een studiebeurs op zak.
20/03 06u45  Ex-directeur en spil in Samusocial-schandaal eist 280.000 euro ontslagvergoedingDe gewezen directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial Pascale Peraïta stapt naar de arbeidsrechter om haar ontslag aan te vechten. Ze eist 280.000 euro ontslagvergoeding voor de duur van haar contract tussen 2001 en 2017, zo schrijven L’Echo en De Tijd dinsdag.
20/03 06u45  Telenet geeft gratis wifibooster aan klanten met slecht bereikTelenet gaat klanten voortaan een gratis “wifibooster” uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo’n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand betalen.
20/03 06u30  Verdachte groepsverkrachting: “Ze pruttelden niet zo fel tegen. Terwijl we bezig waren, vielen ze in slaap”Vier twintigers zitten in de cel op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes in Antwerpen vrijdagnacht. Drie van hen ontkennen. Een vierde legde bekentenissen af maar minimaliseert de feiten, bericht Het Laatste “Ze zeiden wel stop, maar echt fel pruttelden ze ook niet tegen.”
20/03 06u00  Laatste keer kans op sneeuw op laatste dag van de winter: “Let op voor gladde wegen”Het is vandaag 20 maart, de laatste dag van de winter, en dat zullen we nog geweten hebben. Een zwakke neerslagzone trekt de eerste uren van de dag over Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er dinsdagochtend kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid. Hoewel het de komende dagen warmer wordt, zit echte lente er nog niet in.
20/03 05u45  Mama VDB doet voor het eerst haar verhaal in biografie: “Toen Frank naar Cofidis ging, was ik hem kwijt”In Hostellerie de la Place in Ploegsteert stelde uitgeverij Kannibaal gisteren ‘VDB - De Biografie’ voor, een nieuw boek over Frank Vandenbroucke. Een leven op te groot verzet, neergeschreven in 297 pagina’s. Mama Chantal Vanruymbeke doet voor het eerst uitgebreid haar verhaal. “We hadden ons werk met Frank, maar nooit was hij gemeen. Jamais, jamais, jamais.”
20/03 04u30  Politiek wil strengere straf voor gebruik verkrachtingsdrug: “Slachtoffer kan zich op geen enkele manier verdedigen”Open VLD wil strengere straffen voor verkrachters die hun slachtoffers eerst verdoven. “Ons wetsvoorstel moet daar een verzwarende omstandigheid van maken”, zegt Kamerlid Carina Van Cauter. De Afrikaanse mannen die vastzitten op verdenking van de verkrachting van twee Nederlandse toeristes, riskeren dan plots tot 15 jaar cel.
20/03 04u30  Machtsmisbruik en onmenselijke behandeling: asielzoekers dienen klacht in tegen Dienst VreemdelingenzakenMachtsmisbruik, onmenselijke behandeling, onwettige vrijheidsberoving. De klacht van enkele asielzoekers tegen de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is niet min. Een ­onderzoeksrechter zal nu nagaan wie eventueel zijn boekje te buiten is gegaan om de asielzoekers, zelfs tegen gerechtelijke beslissingen in, in centra vast te houden.
20/03 04u30  Nog een christelijk ritueel dat verdwijnt: geeft u uw kind nog een kruisje voor het slapengaan?Om hun kind te beschermen tegen het ontij van de nacht, om duidelijk hun geloof uit te drukken, of omdat het nu eenmaal de traditie was. Daarom gaven ouders hun kinderen een kruisje bij het slapengaan. Of grootouders hun kleinkinderen. Maar over dat ritueel kunnen we stilaan een kruis maken. “De mensen die er groot mee werden, verdwijnen stilaan. En dan vervagen ook de rituelen.”
20/03 04u30  Deze vijf mannen zoeken de liefde in gloednieuw seizoen ‘Boer zkt Vrouw – de Wereld Rond’De ecologische voetafdruk van ‘Boer zkt Vrouw’ is dit jaar net iets groter geworden: Dina Tersago en An Lemmens zochten hun Vlaamse boeren niet onder de kerktoren, maar over de hele wereld. Duitsland en Noorwegen zijn nog dicht bij huis, maar ook in Canada, Australië en Zuid-Afrika probeert VTM een boer aan een partner te helpen. Op 25 maart en 2 april presenteren de boeren zichzelf in een dubbele startaflevering van ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’. Wij stellen de vijf nu al aan u voor.
20/03 04u30  Belgische topclubs azen op drie mogelijk overbodige Olympiakos-BelgenIn Griekenland stevent Olympiakos voor het eerst in jaren niet autoritair af op de titel. De Atheense club wil het volgend seizoen anders aanpakken en dus zullen er veel spelers op de markt komen, ook een aantal Belgen.
20/03 04u30  Sennek bij topfavorieten om songfestival te winnenDe Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon doet het almaar beter bij de bookmakers. Uit de recentste stand van zaken blijkt dat Laura Groeseneken (27), alias Sennek, met A Matter of Time op de vierde plaats prijkt.
20/03 04u30  ‘Piet Piraat’ maakt zijn intrede in ‘Thuis’Bij Thuis laten ze ­vanavond een nieuw ­gezicht te water: Peter Van De Velde (51) doet zijn intrede als zwemcoach Jacques.
20/03 04u30  De jacht op Preud’homme is geopend: na sabbatjaar heeft 59-jarige trainer straks de werkgevers voor het uitkiezenMichel Preud’homme (59) heeft er weer zin in. En de clubs en de nationale bonden weten het. Als hij in België bij een club aan de slag gaat, moet er aan Club Brugge nog een bedrag van één miljoen euro worden betaald. Maar ook de Belgische nationale ploeg ligt nog op de loer. Preud’homme wordt grof wild in trainersland. Ludo Vandewalle
20/03 04u30  De vrouw om wie zelfs de Braziliaanse sloppenwijken al dagenlang rouwenDuizenden Brazilianen komen al dagenlang op straat om de moord op Marielle Franco te veroordelen. De beloftevolle politica deinsde er niet voor terug om kritiek te uiten op het politiegeweld, vooral in sloppenwijken. En dat is net haar dood geworden, zeggen de demonstranten.
20/03 04u30  CLUBNIEUWS. Buitenlandse interesse voor Anderlecht-huurling, Club Brugge wil derde contractverlenging uitdelenHet is rusten geblazen voor de Belgische eersteklassers aangezien het clubvoetbal even tijd maakt voor interlandvoetbal. Toch werken ze in alle stilte voort aan hun voorbereiding op de play-offs. Al wordt er ook al eens gesproken over transfers en nieuwe contracten. Uw dagelijkse dosis clubnieuws!
20/03 00u45  Speelkameraadje voor Naya? “Tweede wolf gespot in ons land”Wolvin Naya heeft er een vriend(in) bij in ons land, zo lijkt het. Alleen is het voorlopig onduidelijk waar haar speelkameraadje momenteel uithangt. “Wel is het zeker dat de wolf twee weken geleden aanwezig was in een Ardens dorpje”, zegt Jan Loos van Landschap VZW.
19/03 23u15  Ex-collega’s halen uit naar Roger De Vlaeminck: “Hij kwam nooit afspraken na” en “Hij was altijd zo argwanend”De naam van Roger De Vlaeminck valt en het gesprek valt stil. Zie daar, het opvallendste moment uit de aflevering van ‘De Kleedkamer’ met Ruben Van Gucht op Canvas over de laatste Belgische zege in Milaan-Sanremo: in 1981 dankzij Fons De Wolf.
19/03 23u15  ‘Star Wars’ kijken en ravotten met hondje: Turpin-kinderen krijgen na horrorhuis eindelijk echte thuisZeven kinderen van de Turpin-familie hebben het medisch centrum mogen verlaten en zijn nu ondergebracht in een nieuwe thuis. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media. De gefolterde en uitgehongerde kinderen kunnen nu aan een tweede leven beginnen.
19/03 23u00  Konijntje gedumpt in kledingcontainer: brandweer van Gent kan hem redden van de vrieskouDe brandweer van Gent heeft maandag een gedumpt konijntje gered uit een kledingcontainer. “Het dier was in een doos gestopt en gedumpt tussen alle spullen”, vertelt Dirk De Sutter, perswoordvoerder van de politie van Gent.
19/03 23u00  Vijftien kinderen gedood bij luchtaanval in Oost-GhoutaTijdens nieuwe luchtaanvallen in het Syrische rebellengebied Oost-Ghouta zijn er vijftien kinderen om het leven gekomen. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich ook twee vrouwen. De slachtoffers schuilden allemaal in een school in Arbin. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.
19/03 23u00  Ex-CIA-agent legt uit waarom je best nooit een kamer op gelijkvloers boektWil je tijdens een terreuraanval op een hotel optimaal beschermd zijn? Kies dan zeker niet voor een kamer op het gelijkvloers of het bovenste verdiep. Dat is de opvallende raad van Drew Dwyer, een voormalige CIA-inspecteur.
19/03 23u00  Marjolein krijgt wind van voren na koele en afstandelijke breuk in 'Blind Getrouwd': "Ik zou ook liever bij mijn kat zitten"'Salut, hé. Dada!' Glimlachend en grappend trok Marjolein de deur achter zich dicht in 'Blind Getrouwd', nadat ze besloten had dat het welletjes was geweest voor haar met het wetenschappelijk experiment. De deelneemster liet haar kersverse echtgenoot alleen terug naar zijn appartement en zijn kat gaan, terwijl er nog enkele weken te gaan zijn. Omdat ze daar amper een greintje van emotie rond liet zien, krijgt ze nu een stortvloed van negatieve reacties over zich heen op sociale media.
19/03 22u15  Nooit eerder gebeurd: koppel gaat weer apart wonen in ‘Blind Getrouwd’De wittebroodsweken zouden gevuld moeten zijn met liefde en genegenheid. Maar in ‘Blind Getrouwd’ lijken die dagen net een ongezien dieptepunt te veroorzaken bij enkele koppels, met voor één duo dramatische gevolgen.
19/03 22u15  Brandweer redt konijntje dat in barre temperaturen in Gentse kledingcontainer werd gedumptDe brandweer van Gent heeft maandag een gedumpt konijntje gered uit een kledingcontainer. “Het dier was in een doos gestopt en gedumpt tussen alle spullen”, vertelt Dirk De Sutter, perswoordvoerder van de politie van Gent.
19/03 22u15  Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen tijdens ochtendspits: “Pas je rijstijl aan”Tegen het einde van de nacht bereikt een zwakke neerslagzone vanaf de kust Vlaanderen. De neerslag bestaat uit een mix van lichte regen en sneeuw. Met temperaturen rond het vriespunt is er dinsdagochtend kans op ijzelvorming op de wegen en dus gladheid.
19/03 21u45  Prins Laurent gaat zich woensdag in parlement niet zelf verdedigenPrins Laurent zal zich woensdag niet zelf verdedigen in de Kamer. Dat meldde VTM NIEUWS maandagavond en zijn advocaat Meester Laurent Arnauts bevestigt het nieuws.
19/03 21u30  België gaat kinderen niet actief terughalen uit ISIS-gebied: “Hun lot is verantwoordelijkheid van de ouders”Ons land gaat de Belgische vrouwen in ISIS-gebied en hun kinderen niet actief repatriëren. Dat heeft Kamerlid Peter De Roover (N-VA) maandagavond gezegd in Terzake. Het lot van die kinderen “is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de mensen die bewust naar daar zijn gegaan”.
19/03 21u15  Actrice uit “Sex and the City” wil gouverneur van New York wordenActrice Cynthia Nixon van de Amerikaanse televisieserie “Sex and the City” wil gouverneur van de staat New York worden. “Ik hou van New York en kondig vandaag mijn kandidatuur als gouverneur aan”, schreef Nixon maandag op Twitter. “New York is mijn thuis. Ik heb nergens anders gewoond”, zei de actrice in een begeleidende korte video online. “Maar hoeveel ik ook van New York hou, er moet wat veranderen.”
19/03 21u15  Onbekende vrouw dood aangetroffen in werftoilet op BrouckèrepleinOp het Brouckèreplein is maandagmiddag het levenloze lichaam aangetroffen van een onbekende vrouw. Dat meldt het Brusselse parket.
19/03 21u00  Twintig verwaarloosde honden in beslag genomen in één woning: liepen rond in eigen uitwerpselenDe lokale politie van de zone Zennevallei heeft 20 verwaarloosde honden in beslag genomen in een huis in Sint-Pieters-Leeuw. De dieren zaten in verschillende kooien of liepen in hun eigen uitwerpselen rond in afgemaakte ruimten in de desbetreffende woning. Zo laat de politie weten.
19/03 20u45  Wat bezielde deze dwaas? Toeschouwer steekt over vlak voor aanstormende spurttrein van Quick-Step FloorsDe Colombiaan José Alvaro Hodeg won maandag de eerste rit in de 98e Ronde van Catalonië. De spurter van Quick-Step Floors was in Calella veel sneller dan Sam Bennett. Het scheelde echter niet veel of de trein van Hodeg had zich te pletter gereden op een toeschouwer. Een dwaas stak namelijk op zijn dooie gemak de laatste rechte lijn over vlak voor het aanstormende peloton.
19/03 20u45  Levensechte ‘Popeye’ vreest dat hij zal sterven: “Nu kan ik enkel nog bidden”Een Russische bodybuilder spuit zichzelf al een tijdje in met een chemisch goedje om gigantische armspieren te krijgen. De jongeman (21) werd even populair op sociale media door zijn drang om “records te breken”, maar onlangs liet hij zijn fans weten dat hij “ernstig ziek” is en vreest dat hij zal sterven.
19/03 20u30  Weg geblokkeerd door trouwstoet of betoging: rijbewijs van deelnemers kan voortaan onmiddellijk ingetrokken wordenWie moedwillig de weg blokkeert, kan voortaan onmiddellijk én levenslang zijn rijbewijs verliezen. Dat staat in een nieuwe wet waarmee de regering het verkeer veiliger wil maken. De wet is bij uitstek geschikt om de vele trouwstoeten aan te pakken, die levensgevaarlijke toestanden veroorzaken op onze wegen, zoals twee weken geleden nog op de A12.
19/03 20u30  VIDEO. Dashcam filmt hoe vandaal kras in peperdure BMW maakt: "Wat wilde hij daar nu mee bereiken?"Een onbekende man trok zondagavond een kras in het koetswerk van een BMW in de ondergrondse parking in Brugge. Het slachtoffer merkte de kras op toen hij terug bij zijn wagen kwam. “Ik weet niet wat die man daarmee wou bereiken”, zegt hij.
19/03 20u15  “Ik voelde me net een prooi”: vrouwen getuigen over sfeer in Antwerpse dancing waar twee vrouwen gedrogeerd werdenHet verhaal van de twee vrouwen die afgelopen weekend wellicht gedrogeerd werden in dancing Roxy, roept nare herinneringen op bij de Nederlandse Kelly*. Ook zij belandde tijdens een nachtje stappen met enkele collega’s in de discotheek, maar hield daar een heel slechte ervaring aan over. Een andere bezoeker vertelt dan weer hoe ze zich als een prooi voelde tussen de fuifgangers.
19/03 20u15  Vijf doden bij frontale aanrijding tussen minibus en vrachtwagen in NederlandDoor een aanrijding tussen een minibus en een vrachtwagen op de N270 in Helmond, in de aan België grenzende Nederlandse provincie Noord-Brabant, zijn vijf doden gevallen. Vier mensen raakten gewond.
19/03 20u00  Amerikaans leger onder vuur door bizarre video: “Is dit echt?”Afgelopen zaterdag kleurde een groot deel van de Verenigde Staten groen ter ere van St. Patrick’s Day, de patroonheilige van Ierland. Het Amerikaanse leger wilde ook zijn duit in het zakje doen en publiceerde een video op Twitter om de feestdag te vieren. Er kwamen echter gemengde reacties op de bizarre beelden, waarvan de meeste zeiden dat de video erg ongepast was: “Is dit echt een officiële video?”
19/03 19u30  Bondscoach Martinez over blessures Rode Duivels, Hazard als valse 9 en WK-selectie: “De 23 zullen grotendeels uit deze groep komen”Bondscoach Roberto Martinez heeft vandaag een persconferentie gehouden voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. De Spanjaard raakte verschillende onderwerpen aan. Van de blessures die Courtois en Vermaelen opliepen bij hun clubs tot Eden Hazard als valse negen en de WK-selectie.
19/03 19u15  Nederlandse vrouw getuigt over nacht in Antwerpse discotheek waar twee vrouwen gedrogeerd werden: “Ik voelde me net een prooi”Naomi, een Nederlandse vrouw die zaterdag aanwezig was op het feest waar twee twintigers vermoedelijk gedrogeerd zijn, getuigt aan de Nederlandse krant AD hoe ze zich die avond constant bekeken voelde. “Ik voelde me net een prooi”, vertelt ze.
19/03 19u00  Zelfrijdende auto rijdt vrouw dood: taxibedrijf Uber stopt meteen alle experimentenBij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen. Het gaat om het eerste dodelijke ongeval met een robotwagen en een voetganger. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.
19/03 18u30  Alweer prijs voor Quick-Step: Hodeg sprint outstanding naar zege in eerste rit Ronde van CataloniëMilaan-Sanremo zit nog vers in het geheugen maar het peloton dendert intussen voort. Maandag werd het startschot gegeven van de 98e editie van de Ronde van Catalonië met een vlakke etappe rond Calella. Die was een prooi voor José Álvaro Hodeg, de Colombiaan van Quick-Step Floors.
19/03 18u00  NTGent: Syriëstrijders niet geïnteresseerd om deel te nemen aan toneelstukNTGent, dat zich afgelopen week in het midden van een mediastorm bevond na een zoekertje waarin het aangaf te overwegen om een IS-strijder te laten deelnemen aan een voorstelling, laat nu weten dat geen enkele ex-Syriëstrijder zich gemeld heeft om mee te doen.
19/03 17u30  Facebook krijgt zwaarste klap ooit op beurs na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevensHet aandeel van Facebook is met 7,5 procent gedaald op de Nasdaq-beurs nadat dit weekend uitlekte dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het gaat om de grootste beursdaling in de geschiedenis van het bedrijf.
19/03 17u15  Zo exclusief (en duur) is de Britse school waar kroonprinses Elisabeth binnenkort twee jaar les zal volgenOver twee jaar kan Prinses Elisabeth (16) drenkelingen redden. Dat zal ze leren aan het United World College of the Atlantic, waar ze na de zomer naartoe trekt. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd en is aangenomen in de school in Wales. Al zal dat aan het koningspaar een stevige duit kosten. Want de school is heel exclusief.
19/03 17u15  Facebook-aandeel krijgt zware klappen na schandaal rond misbruik van persoonlijke gegevensHet aandeel van Facebook heeft een stevige klap gekregen op de beurs, nadat was uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring. Het aandeel verloor tot 5,2 procent, de grootste daling in ruim twee maanden.
19/03 17u15  144 psychiatrische patiënten sterven door verwaarlozing: Zuid-Afrikaanse staat veroordeeld tot zware schadevergoedingenDe Zuid-Afrikaanse regering moet na de dood door verwaarlozing van 144 psychiatrische patiënten in 2016 een hoge schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. De families van de overleden geesteszieken krijgen elk 1,2 miljoen rand (ongeveer 80.700 euro). Zo liet Dikgang Moseneke, voormalig rechter van het hooggerechtshof, vandaag weten.
19/03 17u15  Moord op Sofie Muylle: Roemeen officieel verdacht van foltering en verkrachtingIn de zaak rond de dood van Sofie Muylle wordt Alexandru C. niet langer enkel van moord verdacht. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft ondertussen bijkomend gevorderd voor onder andere foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met de dood tot gevolg. Voor die feiten zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren.
19/03 17u15  Pep Guardiola komt in juni naar België en dat is geen toevalOp zaterdag 2 juni zal Manchester City-coach Pep Guardiola aanwezig zijn tijdens de KDB-cup die gedurende dat weekend doorgaat op de terreinen van KVE Drongen. Geen toeval uiteraard want dit jaar zal ook de U15 van Manchester City deelnemen aan dit prestigieuze jeugdtoernooi van zijn spelmaker Kevin De Bruyne dat vorig jaar nog werd gewonnen door Barcelona.
19/03 17u00  Toxicoloog waarschuwt na aanranding in Antwerpen: “Neem nooit een drankje aan van een onbekende die avances maakt”Je ruikt ze niet, je ziet ze niet en vooral je proeft ze niet. Dat maakt ze net zo gevaarlijk. Een pilletje Rohypnol of een paar milliliter GHB in je drankje volstaan om urenlang van de wereld te zijn. “Neem daarom nooit een drankje aan van een onbekende als je uit gaat”, waarschuwt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven na de aanranding van twee Nederlandse meisje dit weekend in Antwerpen.
19/03 17u00  Zo exclusief (en duur) is de Britse school waar kroonprinses Elisabeth binnenkort les zal volgenOver twee jaar kan Prinses Elisabeth (16) drenkelingen redden. Dat zal ze leren aan het United World College of the Atlantic, waar ze na de zomer naartoe trekt. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd en is aangenomen in de school in Wales. En dat zal het koningspaar een stevige duit kosten.
19/03 17u00  Pikante foto’s opgedoken van Meghan MarkleEr zijn topless vakantiefoto’s opgedoken van de Amerikaanse ex-actrice Meghan Markle. Of de beelden echt zijn wordt momenteel volop onderzocht. Dat schrijft de Britse pers.
19/03 17u00  Voetbalster staat doodsangsten uit op achtbaan: “Op dat moment verliet mijn ziel mijn lichaam”Een vrouw die bij het Ierse nationale elftal speelt, stond vorige week doodsangsten uit en bewees dat ze over een flink stel longen beschikt toen ze in een achtbaan zat. De jonge vrouw had haar eigenlijk al lang bedacht en wilde niet gelanceerd worden, maar bleef na aanmoedigingen van haar vriendin toch zitten. “Ik was doodsbang. Mocht het ritje nog langer hebben geduurd, ging ik een hartaanval krijgen.”
19/03 16u45  ‘De Mol’ is nog niet begonnen, maar deze wilde theorieën doen al de ronde10.131 mensen schreven zich in voor ‘De Mol’, 9 kandidaten haalden de selectie, 1 deelnemer is de saboteur. Televisiekijkend Vlaanderen is er klaar voor om op zondag 25 maart weer volop meegesleept te worden in de spannende strijd om de Mol te ontmaskeren. Maar enkele mollenvangers kunnen niet wachten om nog voor de eerste aflevering al toe te slaan. Hier zijn alvast enkele wilde theorieën over de mogelijke identiteit van de saboteur.
19/03 16u45  Milaan-San Remo en Tom Boonen lokken 741.000 kijkers naar VTMDe 109de editie van de wielerklassieker Milaan-San Remo werd zaterdagnamiddag door gemiddeld 741.000 tv-kijkers gevolgd op VTM. Rond 17.25 uur waren zelfs 1.152.000 kijkers getuige van de triomf van Vincenzo Nibali op de Via Roma. Zo meldt VTM.
19/03 16u30  Man berooft “kwetsbare” vrouw met Alzheimer (90) en geeft haar nog een schouderklopjeDe politie van Londen is op zoek naar een brutale dief die een 90-jarige vrouw met dementie beroofde toen ze in de vroege avond in bed lag. De bejaarde dame stond doodsangsten uit toen de man haar spullen doorzocht terwijl ze met open ogen in bed lag. Nadat hij alle waardevolle juwelen had gestolen, gaf hij de demente vrouw een schouderklopje voor hij ervandoor ging.
19/03 16u30  Debutant Limbombe niet onder de indruk bij Rode Duivels: “Ik denk wel dat ik het niveau aankan”Bondscoach Roberto Martinez riep 28 Rode Duivels op voor de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe was de opvallendste nieuwkomer. Het is voor de 23-jarige winger van Club Brugge zijn eerste selectie. “Misschien is het een troef dat ik een uniek profiel heb in deze kern, misschien ook niet.”
19/03 16u30  Belg gaat luchthaven van Keulen/Bonn leidenDe Belgische luchtvaartingenieur Johan Vanneste, nu nog topman bij de luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, neemt ten laatste op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat meldt de Duitse luchthaven maandag.
19/03 16u15  LIVE. Anthony Limbombe praat voor het eerst als Rode Duivel, straks ook bondscoach MartinezRoberto Martinez houdt vandaag een persconferentie voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. De belangrijkste thema’s: de blessures die Courtois en Vermaelen opliepen bij hun clubs. Ook debutant Anthony Limbombe komt aan het woord.U kan de persconferentie hieronder live volgen.
19/03 16u15  Cijfers bewijzen: Belg eet (al jaren) te weinig groenten en fruitNaar aanleiding van de Week van de Diëtist - van 19 tot 25 maart - heeft de Nationale Voedselconsumptiepeiling cijfers opgerakeld die aantonen hoeveel fruit de Belgen eten. En dat is veel te weinig, zo blijkt. Minder dan tien procent consumeert voldoende fruit.
19/03 16u15  Parlement krijgt langverwacht FAVV-rapport in handenHet parlement heeft het rapport van het FAVV over de fraude bij slachthuis Veviba in Bastenaken ontvangen. Dat meldt het kabinet van minister van Landbouw Denis Ducarme (MR). “De informatie in het rapport versterkt de minister in zijn voornemen om de controleprocedures bij het FAVV te hervormen”, klinkt het.
19/03 16u00  LIVE. Rode Duivels komen aan voor eerste training, wachten op MartinezRoberto Martinez houdt vandaag een persconferentie voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. De belangrijkste thema’s: de blessures die Courtois en Vermaelen opliepen bij hun clubs. U kan de persconferentie hieronder live volgen.
19/03 16u00  Ruim 14.000 Nederlandse mannen stonden DNA af in moordonderzoekIn het grootste DNA-verwantschapsonderzoek van Nederland ooit hebben de afgelopen drie weken 14.049 mannen vrijwillig hun DNA afgestaan. Het onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
19/03 15u45  Volg hier om 15u45 LIVE de persconferentie van Roberto MartinezRoberto Martinez houdt om 15u45 een persconferentie voor de interland van de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië volgende dinsdag. De belangrijkste thema’s: de blessures die Courtois en Vermaelen opliepen bij hun clubs. U kan de persconferentie hieronder live volgen.
19/03 15u30  Vier verdachten opgepakt die vloeibare xtc over gevangenismuur gooiden: vier gevangenen werden onwelDe onderzoeksrechter in Leuven heeft op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart vier personen aangehouden die er van verdacht worden drugs in de gevangenis te hebben binnengebracht waardoor minstens vier personen onwel werden.
19/03 15u15  Prinses Elisabeth (16) verlaat BelgiëPrinses Elisabeth (16) vertrekt na de zomer naar Wales. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde heeft toelatingsproeven afgelegd voor en is aangenomen in het United World College of the Atlantic. Ze zal er twee jaar studeren.
19/03 15u15  Lierke Plezierke, teloorgang van een provincieclub die te dicht bij de zon wilde vliegenIs het einde nabij voor Koninklijke Lierse Sportkring? Opgericht op zes maart 1906, net de 112de verjaardag gevierd maar het water van de Nete staat de traditieclub tot hoog boven de lippen. Als Lierse er de komende dagen niet in slaagt een overnemer te vinden, dan dreigt het einde voor de club uit de Antwerpse provinciestad. Hoe is het zo ver kunnen komen met Lierke Plezierke?
19/03 15u15  'Temptation' Megan heeft geen relatie met Joshua... wel met zijn beste vriendJoshua heeft op Instagram Stories laten weten dat zijn beste vriend Jochen een relatie heeft met Megan, met wie hij zelf het bed deelde op 'Temptation Island'. 'Ik wens jullie al de liefde en het geluk in deze wereld', klinkt het. Kan iemand nog volgen?
19/03 15u00  KAART. Zo tevreden zijn je buren en jij over jouw gemeenteVlamingen zijn doorgaans tevreden over de buurt (79 procent) en gemeente (76 procent) waar ze wonen. Dat blijkt uit de laatste gemeente- en stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen. Als inwoners klagen is dat voornamelijk over de staat van fiets- en voetpaden (zowat 50 procent ziet dit als een knelpunt). De Vlaamse gemeente met de grootste groep tevreden inwoners is het Oost-Vlaamse De Pinte (90 procent), gevolgd door het Antwerpse Vorselaar (89 procent). De slechtste leerlingen van de klas zijn de gemeente Zelzate (44 procent) en Willebroek (49 procent).
19/03 15u00  Marc Van Peel (CD&V) staat niet op kieslijst en gaat eind dit jaar op pensioenMarc Van Peel (CD&V) zal niet opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit najaar. De 68-jarige havenschepen zal na deze legislatuur dan ook zijn politieke carrière uitwuiven. Dat maakte hij maandag bekend.
19/03 14u45  Vlaamse ISIS-vrouwen die met Vranckx spraken veroordeeld tot vijf jaarDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bouchra A., Tatiana W. en Kaoutar B. veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding.
19/03 14u45  Stunt met vuurwerk loopt fout tijdens optreden Gers Pardoel in Lotto Arena: “De vlam ging door m’n shirt”Tijdens het optreden van de Nederlandse zanger Gers Pardoel in de Lotto Arena liep het zondagavond even grondig mis. Tijdens één van de nummers spoot er vuurwerk uit het podium, net op het moment dat de zanger iets te dichtbij stond.
19/03 14u45  "Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?" Jenna (29) heeft perfecte antwoord op kwetsende berichtenDe Amerikaanse huwelijksfotografe Jenna Kutcher deelt op Instagram regelmatig foto's zichzelf en haar man Drew. Foto's waar heel wat mensen over blijken te vallen, enkel en alleen omdat zij volslank is en hij een flinke sixpack heeft. 'Hoe kan jij in godsnaam zo'n knappe man krijgen?', krijgt ze maar al te vaak te horen. Wel, ze had een perfect antwoord op die vraag voor hen in petto.
19/03 14u45  Nog meer dan met zijn goals charmeert Romelu Lukaku de fans van Manchester United met gebaar na de matchManchester United heeft zich zaterdag met een 2-0 zege tegen Brighton & Hove Albion geplaatst voor de halve finales van de Engelse FA Cup. Romelu Lukaku maakte het eerste doelpunt, zijn 25e al voor Manchester dit seizoen. Maar nog meer dan met zijn goals charmeerde hij de fans van ManU met zijn gebaar na de match.
19/03 14u45  Het dorpje dat vluchtelingen met open armen ontving: “Ze zijn onze redding”Een Siciliaans dorpje herleeft, best wel letterlijk, sinds de komst van bootmigranten. Sutera kampte met een ernstige leegloop en een dalende populatie. Dankzij een nieuwe influx van jonge bootmigranten is het geboortecijfer voor het eerst in jaren positief en gaat het beter met de lokale economie. Een symbool van integratie, “ze zijn onze redding geweest”, aldus de burgemeester van het dorpje.
19/03 14u45  VIDEO. Brandweer verhindert dat olie lekt uit gekantelde kraanwagenIn het West-Vlaamse Houthulst is maandagmiddag een kraanwagen gekanteld in een kleine gracht. De brandweer moest verhinderen dat er te veel olie uit het voertuig lekte.
19/03 14u45  De mooiste make-uptrends voor het voorjaarHet is moeilijk te geloven: op 21 maart is de winter officieel voorbij. Gezien het huidige weer blijven luchtige kleren beter nog even in de kleerkast, maar met lentefrisse make-up kun je wel al experimenteren. Vijf trends, gespot op de catwalk.
19/03 14u30  Antwerpse vrouwen veroordeeld tot vijf jaar cel voor deelname aan terreuractiviteitenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bouchra A., Tatiana W. en Kaoutar B. veroordeeld tot vijf jaar cel en 6.000 euro boete voor hun deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De rechtbank beval ook hun onmiddellijke aanhouding.
19/03 14u30  Topmodel Bella Hadid toont topless foto met vriendinnen aan de wereldHet leven van een topmodel is een en al luxe, zo lijkt het toch op Instagram. De Amerikaanse Bella Hadid en Kendall Jenner vieren dat met een topless foto op Instagram.
19/03 14u30  Moslimexecutieve wijst imam terecht die zegt dat man vrouw mag slaanHet Executief van de Moslims van België (EMB) heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans laten weten dat de uitlatingen van de imam van een moskee in Wilsele, die eind vorig jaar in een preek had gezegd dat mannelijke moslims hun echtgenote een ‘lichte tik’ mogen geven “onaanvaardbaar” zijn en de man onmiddellijk geschorst werd in afwachting van de resultaten van een eigen onderzoek. Dat blijkt uit het antwoord van de N-VA-minister op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang).
19/03 14u30  Voortvluchtige Fadil B. krijgt 30 jaar cel voor een dodelijke schietpartij in caféRechtbank Antwerpen - De rechtbank veroordeelt de voortvluchtige Fadil B. tot 30 jaar cel en 10 jaar TBS voor een dodelijke schietpartij in een café in Merksem.
19/03 14u15  De ultieme ode aan Frank Vandenbroucke: Wannes Capelle zingt Ploegsteert in het FransIn Ploegsteert, in Café De La Grand Place, werd vanmiddag in het bijzijn van vrienden en familie de ultieme biografie van godenkind Frank Vandenbroucke voorgesteld: “VDB - De biografie”. Wannes Cappelle zorgde voor de muzikale omlijsting van de boekvoorstelling en bracht zijn hit “Ploegsteert” in het Frans. “Voor het eerst en wellicht voor het laatst.”
19/03 14u00  Amper 14 jaar maar Nederlands wonderkind leidt nu al heus sterrenleven bij FC BarcelonaTerwijl zijn leeftijdgenootjes zich amuseren met Playstation of in het beste geval gaan voetballen met vriendjes, beleeft de 14-jarige Xavi Simons een totaal ander leven. Het Nederlands toptalent speelt bij de jeugd van FC Barcelona en leidt in Spanje een waar luxeleven.
19/03 13u45  Ryan (13) getuigt hoe pesters hem van trap duwen: “Mijn hoofd raakte een steen, daarna herinnerde ik me niets meer”De 13-jarige Ryan Cockx uit Oudenburg heeft het weekend doorgebracht in het ziekenhuis. Pesters pakten hem vrijdagavond na school hardhandig aan en duwden hem van een trap. Zijn mama is in alle staten, want de jongen werd al opgevolgd op school. “Maar nu stappen we naar de politie”, klinkt het. “De pesters worden niet aangepakt.”
19/03 13u45  Politie valt binnen bij MSK in Gent na mogelijk vervalste kunstHet parket heeft een huiszoeking uitgevoerd bij het MSK in Gent. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket aan Vtm Nieuws. Speurders vermoeden dat de directrice documenten achtergehouden heeft die de echtheid van de omstreden collectie Russische kunst van het echtpaar Toporovski.
19/03 13u30  Man filmde stiefkinderen stiekem met camera in zijn horlogeEen 56-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor bezit en verspreiding van kinderporno en voor voyeurisme. Philippe C. maakte stiekem beelden van zijn schaarsgeklede stiefkinderen. Het OM vorderde een straf met voorwaarden.
19/03 13u30  Code Rood: (Belgische) topteams zakken met gehavende kern af naar voorjaarsklassiekersFernando Gaviria ging tijdens Tirreno-Adriatico tegen het asfalt, Mark Cavendish en Andre Greipel overkwam iets gelijkaardigs in de finale van Milaan-Sanremo. Met alle gevolgen vandien. Wij lijsten voor u even de belangrijkste blessures op en de bijhorende consequenties.
19/03 13u30  Nog een Belg verlaat toppositie bij Dior, opvolger al bekendKris Van Assche neemt afscheid van Dior. De Belgische ontwerper was de voorbije elf jaar creatief directeur van hun mannenlijn, maar geeft de fakkel nu door aan de Britse ontwerper Kim Jones. Eerder verliet ook al Raf Simons het Franse modehuis.
19/03 13u15  De makers van deze radiospot wensten telkens dat ze hem nooit hadden moeten uitzendenEen radiospot voor elk dodelijk verkeersslachtoffer. Als je weet dat er vorig jaar 640 Belgen het leven lieten in het verkeer, weet je dat het een hele opgave is. Voor vzw Ouders van Verongelukte Kinderen is het echter een broodnodig signaal, want elke dode is er één te veel.
19/03 13u15  Jongetje (9) doodt zijn zus (13) tijdens ruzie over videospelletjeEen tiener uit de Amerikaanse staat Mississippi zou zaterdagnamiddag door haar broer doodgeschoten zijn na een ruzie over een videospelletje.
19/03 13u15  Martina Navratilova klaagt aan dat BBC John McEnroe “10 keer meer betaalt”Martina Navratilova is boos op de Britse openbare omroep BBC. De tennislegende begrijpt niet dat ze voor haar werk tijdens Wimbledon veel minder wordt betaald dat John McEnroe. “Hij krijgt minstens tien keer meer. Het is schokkend”, zegt de 61-jarige Navratilova.
19/03 13u00  Inwoners De Pinte meest tevreden over hun gemeenteVlamingen zijn doorgaans tevreden over de buurt (79 pct.) en gemeente (76 pct) waar ze wonen. Dat blijkt uit de laatste gemeente- en stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen. Als inwoners klagen is dat voornamelijk over de staat van fiets- en voetpaden (zowat 50 pct ziet dit als een knelpunt). De Vlaamse gemeente met de grootste groep tevreden inwoners is het Oost-Vlaamse De Pinte (90 pct), gevolgd door het Antwerpse Vorselaar (89 pct).
19/03 13u00  Daarom weigert Prins Harry te trouwen met huwelijkse voorwaardenPrins Harry en Meghan Markle zullen gewoon trouwen met gemeenschap van goederen. Volgens bepaalde bronnen zou hij daarmee afzien van huwelijkse voorwaarden en zo willen aantonen dat hij het echt meent.
19/03 13u00  Minister Ducarme weigert vragen over Veviba-dossier te beantwoordenMinister Denis Ducarme heeft maandag in de verenigde kamercommissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven aangekondigd dat hij geen vragen over het dossier-Veviba zal beantwoorden. “Ik wil niet de politieke verantwoordelijkheid te nemen om de fraudeurs wapens in handen te geven om vervolging te ontlopen”, zei hij, verwijzend naar de weigering van het Luikse parket-generaal om het verslag van het voedselagentschap aan het parlement over te maken.
19/03 12u15  Vrouw reed ‘116 km/u’ waar 120 toegelaten is en krijgt toch een boete en een rijverbod: hoe kan dat?Een bestuurder (44) uit het Waalse Braine-le-Comte is door de rechter veroordeeld voor overdreven snelheid. Ze reed, op papier althans, 116 km/u op een snelweg waar je 120 mag. Toch achtte de rechter de overtreding ‘bewezen’ en ‘ernstig’. “Du jamais vu”, vertelt haar advocaat aan La Dernière Heure.
19/03 11u45  Het verhaal van de beste vrouwelijke scherpschutter ooit. Ze legde 309 Duitsers om, met roodgelakte nagelsZe was mooi, hip gekleed, modern gekapt. Maar als je in haar vizier kwam, dan was je dood. De Oekraïense scherpschutster Lyudmila Pavlichenko geldt nog steeds als de beste vrouwelijke scherpschutter ooit. Ze legde in haar eentje 309 van Hitlers beste snipers neer. Met de glimlach en met rood gelakte nagels.
19/03 11u45  Gert Verhulst gegeneerd wanneer hij wachtwoord van Studio 100-medewerker te weten komt‘Control’ Pedro snuisterde rond op het dark web en kon in een mum van tijd de wachtwoorden van Bent van Looy, Jens Dendoncker en een handvol Studio 100-medewerkers opvissen. Hij raadt Gert meteen ook aan al zijn medewerkers - en één collega in het bijzonder - een waarschuwend mailtje te sturen.
19/03 11u45  Netflix onthult: deze 10 films zijn zo eng dat mensen ze niet durven uitkijkenHou je van horrorfilms, maar durf je ze niet altijd tot het einde uitkijken? Dan ben je niet alleen. Netflix heeft de tien films onthuld die zo eng zijn, dat veel mensen het einde simpelweg niet durven te bekijken.
19/03 11u45  Pukkelpop heeft een tweede headlinerPukkelpop heeft een tweede headliner beet: The War on Drugs. De Amerikaanse rockband treedt er op op donderdag 16 augustus. Ook Dua Lipa speelt die dag in Kiewit.
19/03 11u45  Annette werd maandenlang gestalkt door haar buurman: “Mijn ziel versplinterde, mijn geest brak. En jij had er plezier in”De 52-jarige Annette Hall was net verhuisd toen haar nieuwe buurvrouw ziek werd. Terwijl de buurvrouw in het ziekenhuis verbleef, zou Annette wel op de honden letten zodat de buurman zich daar alvast geen zorgen over moest maken. Wat volgde, maakte Annette zowel bang om haar huis te verlaten, als om binnen in huis te blijven. Na een maandenlange kwelling werd de man opgepakt, maar Annette worstelt nog steeds met de (psychische) gevolgen. Om het te kunnen verwerken, schreef ze een aangrijpende brief aan haar stalker.
19/03 11u45  Ongezien in rugbywereld: tegenstander van Belgische Zwarte Duivels valt referee aanHoe hard het er op een rugbyveld ook aan toe kan gaan: normaal heerst er een onaantastbaar respect voor de scheidsrechter. Normaal, want in de WK-kwalificatiewedstrijd van de Belgische Zwarte Duivels liep het uit de hand. Tegenstander Spanje kon de beslissingen van de Roemeense referee niet smaken en bij de tiende penalty tegen de Spanjaarden, vielen die de man in het zwart aan. Ongezien.
19/03 11u30  Kristof werd samen met vriendin aangevallen tijdens carnaval: “Twintigtal mensen takelde me minutenlang toe”De 36-jarige Kristof V. werd tijdens het carnaval in Halle samen met zijn vriendin het slachtoffer van blind geweld. De man werd minutenlang gemept en geslagen en is nu op zoek naar getuigen, om de daders te kunnen vatten.
19/03 11u30  Kompany en co tonen hoe je moet reanimeren in EHBO-filmpje: “Stap 1: Simon, zijde wakker?!”Een hartmassage geven, kan jij dat? EHBO is erg belangrijk volgens de Rode Duivels, niet alleen op het voetbalveld maar ook in het dagelijkse leven. Onder andere Vincent Kompany en Thibaut Courtois tonen je hoe je iemand moet reanimeren.
19/03 11u15  Met dit trucje zorgen de makers van ‘De Mol’ dat ze niet betrapt worden in het buitenlandIn ‘Café De Mol’, dat dit jaar dieper ingaat op ‘De Mol’ en vanaf zondag elke week na het programma te zien is op Vier, heeft presentator Gilles De Coster enkele opmerkelijke onthullingen gedaan. Want hoe kiezen de makers van ‘De Mol’ eigenlijk de bestemming? En wat als ze daar plotseling Vlamingen tegen het lijf lopen?
19/03 11u15  Philipp ziet eindelijk de man terug die hem redde uit allesverwoestende brand: “Zo blij dat ik hier ben”Hij was er helemaal vanuit het Duitse Lüdenscheid voor naar Antwerpen gekomen en wist niet goed wat te verwachten. Maar toen Philipp De Bie brandweerman Walter Engels zag, viel hij hem onmiddellijk in de armen. “Ik heb hier echt naar uitgekeken en ben zó blij dat ik hem eindelijk kan bedanken.” Amper twee jaar was Philipp toen Walter hem op oudejaarsavond 1994 uit de allesverwoestende Switelbrand redde. De foto van de twee - kleine Philipp met roetvegen op zijn gezichtje, Walter beschermend over hem gebogen - prijkte destijds op de cover van alle kranten.
19/03 11u15  Man verrast vriendin terwijl ze uit vliegtuig springen: “Wil je met mij trouwen?”‘Wie origineel wil zijn, moet risico’s durven nemen’ moet deze onbekende man gedacht hebben. Deze kerel vroeg zijn vriendin ten huwelijk in de lucht terwijl ze aan het skydiven waren.
19/03 11u15  Onbekenden gooien brandbommen naar Turkse ambassade in KopenhagenDe Turkse ambassade in Kopenhagen is in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer geworden van een aanval met vier brandbommen. De Deense politie onderzoekt de zaak, maar maandag is nog niemand gearresteerd.
19/03 11u00  Zijn dagen van de populaire Sa Pinto bij Standard toch geteld? Naam van Preud’homme klinkt steeds luiderKwalificatie voor play-off 1 en bekerwinst: Ricardo Sa Pinto heeft met zijn Standard een fantastische week achter de rug. Toch is het lot van de Portugese oefenmeester aan de boorden van de Maas onzeker. Volgens de kranten van Sudpresse klinkt de naam van niemand minder dan Michel Preud’homme immers steeds luider op Sclessin. De Luikenaar was zaterdagavond op de Heizel ook aandachtig toeschouwer tijdens de bekerfinale van Standard tegen KRC Genk.
19/03 10u45  Minister De Block woest om oproep kinesitherapeuten om uit tariefafspraken te stappenMinister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) is woedend om de oproep van de beroepsvereniging van kinesitherapeuten naar haar leden om zich massaal te deconventioneren. De minister vindt het niet kunnen dat Axxon met die oproep komt nadat de vereniging eerst een akkoord met het Riziv heeft ondertekend. “Desnoods schrijf ik zelf alle 22.000 kinesisten aan om tekst en uitleg te geven”, aldus De Block.
19/03 10u45  Overvallers houden personeel onder schot met kalasjnikov en maken grote buit: wie herkent deze mannen?Het parket van Luik en de politie zijn op zoek naar een aantal overvallers die op 27 oktober in Luik een grote buit maakten. De mannen gingen driest te werk, één van hen hield het personeel van het bedrijf onder schot met een kalasjnikov terwijl zijn kompanen de buit inlaadden.
19/03 10u45  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainen en vereffening dreigtDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten opnieuw te horen dat er dit weekend nog geen doorbraak kwam wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 10u45  Raad jij deze 3 raadsels in een halve minuut?Elke week maakt tekenaar AAaRGh… drie nieuwe cartoonraadsels voor de lezers van Het Nieuwsblad. Elke prent beeldt één begrip uit. Slaag jij erin ze deze week alle drie te raden binnen de dertig seconden? De tijd start NU.
19/03 10u45  Acteur verbaasd wanneer hij kijkt naar tube waarmee hij net zijn tanden poetste (en het is geen tandpasta)De hoofdrolspeler van de hitserie Breaking Bad, Bryan Cranston, heeft een hilarische video gedeeld op zijn Instagrampagina. De man is op reis op IJsland en wilde zijn tanden poetsen, maar dat leek niet zo aangenaam te smaken.
19/03 10u45  Ze bracht al een virtueel eerbetoon aan haar 'Vlaamse helden', nu kon Nandy hulpverleners ook in het echt bedankenDe Nederlandse Nandy Broekhoven en haar gezin, vorige maand slachtoffer van een ongeval op de E17, ontmoetten in de brandweerpost in Kruishoutem de hulpverleners die hen uit het wrak redden. Ze plaatste eerder op Facebook een ode aan haar helden.
19/03 10u30  Broodfokker krijgt effectieve celstraf, zware boete en levenslang verbod op houden van dierenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft broodfokker Gerd W. bij verstek veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf en 12.000 euro boete. Hij kreeg ook een levenslang verbod op het houden van dieren opgelegd. Als hij dat verbod naast zich neerlegt, moet hij een dwangsom van 250 euro per vastgestelde overtreding betalen.
19/03 10u00  Staking bij Lierse: overname geraakt niet rond, spelers weigeren te trainenDe spelers van Lierse kregen ondanks veelbelovende berichten voor het weekend opnieuw te horen dat er nog geen doorbraak is wat betreft een overname. Een deel van de spelers besliste daarom vanochtend om te staken en vandaag niet te trainen.
19/03 09u45  Explosief dossier toont gelijk van voedselagentschap FAVV, maar justitie weigert rapport vrij te gevenHet voedselagentschap FAVV heeft het gerecht meteen ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat blijkt uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inzien. Het gerecht weigert het FAVV-rapport vrij te geven aan het parlement, dat zich maandag opnieuw over de vleesfraude buigt.
19/03 09u45  Moeder neemt smartphones van haar kinderen in beslag, maar die nemen op een duivelse manier wraakMichelle heeft vier kinderen tussen de acht en dertien jaar oud. Zoals menig jonge tiener zijn ze dol op hun tablets en smartphones en zouden ze er de hele nacht mee bezig blijven. Daarom neemt Michelle de toestellen elke avond in beslag. Maar op een zeker moment hadden de kinderen daar genoeg van en besloten ze hun moeder een loer te draaien.
19/03 09u45  Dieven denken grote buit in te slaan maar vergeten één dingEen paar dieven zijn woensdag in de val gelopen terwijl ze een groot warenhuis aan het bestelen waren. De criminelen waren rustig laptops en stofzuigers aan het pakken maar vergaten één cruciaal ding waardoor ze opgepakt konden worden.
19/03 09u45  Airbags Hyundai en Kia werken soms niet: Amerikaanse autoriteiten starten onderzoekAutoriteiten in de Verenigde Staten zijn een onderzoek begonnen naar airbags in modellen van Hyundai en Kia. Het veiligheidssysteem laat het soms afweten na een botsing, wat mogelijk heeft meegespeeld bij de dood van vier mensen.
19/03 09u45  Leuk nieuws voor ex-tennisvedette: eerste zoontje samen met topvoetballerBastian Schweinsteiger en Ana Ivanovic mogen zich de trotse ouders noemen van een zoontje. De voormalige Servische tennisvedette kondigde het nieuws zondagavond aan op Twitter.
19/03 09u00  Deze beelden roepen ernstige vragen op bij overwinning van PoetinOp sociale media circuleren video’s waarop te zien hoe in verschillende Russische stembureaus mogelijk gefraudeerd wordt. Op de video’s is te zien hoe extra stembiljetten in de urne gestoken worden. Volgens een Russische NGO, gespecialiseerd in verkiezingsfraude, werden meer dan 1.800 onregelmatigheden genoteerd.
19/03 09u00  Three billboards outside Evergem voor Joke SchauvliegeLangs de Papdijk in Wachtebeke staat sinds zondag een boodschap voor Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V), die in het nabijgelegen Evergem woont.
19/03 09u00  Robin zag zijn boezemvriend voor zijn ogen sterven: “Ik kan het niet vatten. Gianny zat boordevol plannen”Metaalarbeider Gianny Bernard (22) uit Kemzeke is vrijdagnacht om het leven gekomen toen hij op het kruispunt van de spoorzate met de Holleweg in Sint-Gillis-Waas met zijn brommer op een auto reed. Zijn bijzitter en boezemvriend raakte lichtgewond.
19/03 08u30  Eén bericht naar een verkeerd nummer en het leven van Michael en Lina zou nooit meer hetzelfde zijnMichael (44) dacht dat hij zichzelf een bericht gestuurd had met de titel van de film ‘Girls Trip’, zodat hij niet zou vergeten die te gaan bekijken in de bioscoop. Zijn bericht kwam bij de 37-jarige Lina terecht en amper zeven maanden later traden ze in het huwelijksbootje. “Ik kan nog altijd niet geloven dat ik de liefde van mijn leven ontmoet heb dankzij een fout berichtje.”
19/03 07u45  Lente nog lang niet in zicht: het blijft bar koud, lichte sneeuw niet uitgeslotenHet blijft ongewoon koud de komende dagen en er is zelfs kans op lichte sneeuw. Naar het einde van de week wordt wel wat zachter, maar een strakke wind en buien maken dat de lente nog lang niet in zicht is.
19/03 06u45  De situatie wordt onhoudbaar: komt het nog wel goed tussen Mike en Marjolein in ‘Blind Getrouwd’?Komt het nog goed tussen Mike en Marjolein in Blind Getrouwd? Zelfs de spelers van Eupen zouden er hun geld niet op durven in te zetten. Vanavond zou weleens beslissend kunnen zijn.
19/03 06u45  Belgen dealen zonder het te beseffenEr is in ons land al maanden een piramideverkoop aan de gang met illegale cannabisolie. Een Amerikaans bedrijf prijst zijn producten aan als dé oplossing voor patiënten die zwaar ziek zijn en lijden aan onder meer migraine of ALS. Vertegenwoordigers rekruteren verkopers met beloftes over waanzinnige winsten. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
19/03 06u45  Ex-spion en dochter mogelijk vergiftigd via ventilatie van BMWMogelijk werden de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter vergiftigd via het ventilatiesysteem van hun auto. Dat zeggen Amerikaanse media. Russisch president Vladimir Poetin verklaart intussen dat het “nonsens” is dat zijn land achter de moordpoging zou zitten. “Wij zijn niet eens in het bezit van zo’n gif.”
19/03 06u15  Ex-voetballer gedegouteerd door fiscaal gunstsysteem: “Leg dit maar eens uit aan arbeiders”Het dossier in onze weekendkrant over de fiscale begunstiging voor de sowieso al dik betaalde voetballers slaat ook ex-speler Luc Millecamps (66) met verstomming. “Ik zal er ook wel voordeel van hebben gehad. Maar zoals ze nu betaald worden: dan is het wraakroepend.”
19/03 05u45  Aantal bijberoepers stijgt, maar wellicht voor het laatstVorig jaar steeg het aantal zelfstandigen in bij­beroep met 6 procent. Dat is de sterkste stijging in jaren, maar wellicht ook de laatste. Als het nieuwe statuut ‘onbelast bijverdienen’ er doorkomt, dreigt het aantal bijberoepers in sneltempo te zakken. “En dat is twee keer slecht nieuws voor de zelfstandigen”, zegt het NSZ.
19/03 02u15  Nederlandse vrouwen slachtoffer van groepsverkrachting in Antwerps hotelTwee jonge Nederlandse toeristes die Antwerpen wilden ontdekken, werden afgelopen weekend in een discotheek bedwelmd en daarna in hun hotelkamer door vijf mannen verkracht. De politie kon ondertussen al verschillende verdachten oppakken, dankzij een alerte hoteluitbater.
19/03 02u15  Thuisverplegers hebben jaar na jaar minder tijd voor hun patiëntenThuisverplegers hebben jaar na jaar minder tijd voor hun patiënten. In vijf jaar tijd komt het verlies neer op een halfuur per patiënt per week. Vlaams minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) erkent het probleem en zegt meer te investeren, zodat het aantal zorguren ­opnieuw stijgt. Volgens oppositiepartij Groen moet de thuiszorg ook gewoon beter georganiseerd worden.
19/03 02u15  Hoe roddelen over je collega’s je gelukkiger kan maken op je werk“Anja van de boekhouding? Dat is nogal een ­enthousiaste hoor. En Joël van de dispatching? ­Timide, maar zijn rust is om jaloers op te zijn.” Van de voorgaande zinnen kun je gelukkig worden op de werkvloer. Geluksexpert Leo Bormans ­lanceert namelijk een gezelschapsspel voor collega’s met als belangrijkste opdracht: roddelen. “Maar wel positieve dingen zeggen. Van achterklap wordt niemand beter.”
19/03 02u15  Drastische hervorming bij elite in jeugdvoetbal: profclubs sturen 250 jeugdspelers wegAlle profclubs moeten jeugdspelers tussen 16 en 20 jaar wegsturen. Bij Standard en Charleroi 30 à 40 man, bij Anderlecht en AA Gent zo’n 20 spelers. Minstens 250 in totaal bij alle 24 profclubs. Het gevolg van een hervorming bij het elitejeugdvoetbal. De U17 en U19 worden ­afgeschaft en samengesmolten tot de U18 om zo sneller kwalitatief sterkere kernen te hebben en onze jeugdwerking te professionaliseren. Al wekt de maatregel ook wrevel op.
19/03 02u15  Gehandicapten moeten vier maanden wachten op parkeerkaart: “Schrijnend”Wie een aanvraag doet voor een parkeerkaart voor personen met een handicap, en nog geen bestaand dossier heeft, moet ­gemiddeld vier en een halve maand wachten. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel opvroeg bij Zuhal Demir (N-VA), staats­secretaris voor Personen met een beperking.
19/03 02u15  Aantal bijberoepers stijgt(maar wellicht voor het laatst)Vorig jaar steeg het aantal zelfstandigen in bij­beroep met 6 procent. Dat is de sterkste stijging in jaren, maar wellicht ook de laatste. Als het nieuwe statuut ‘onbelast bijverdienen’ er doorkomt, dreigt het aantal bijberoepers in sneltempo te zakken. “En dat is twee keer slecht nieuws voor de zelfstandigen”, zegt het NSZ.
19/03 02u15  De opvallendste deelnemer aan ‘De Mol’ is priester Pieter. Maar mag “meneer pastoor” wel liegen en bedriegen?Het stond in koeien van letters op de stenen tafelen: Gij zult niet liegen en bedriegen. Maar zie, aan het nieuwe seizoen van De Mol neemt vanaf zondag 25 maart zowaar een priester deel. Hét spel waar je enkel wint door leugens en bedrog. Maar priester Pieter Delanoy is dan ook geen gewone. Op Twitter dropt hij al eens een ‘churchie’. En over het celibaat durft hij ook al eens zijn mening te geven.
19/03 02u15  Wij zetten alle hellingen die het wielervoorjaar kleuren op een rij -en beklommen de mooisteDe Kemmelberg, de Oude Kwaremont, de Muur: het zijn maar enkele van de tientallen hellingen die het Vlaamse wielervoorjaar kleuren. Het Nieuwsblad zette de bekendste hellingen op een rij en voorzag ze van alle mogelijk info: wanneer doken ze voor het eerst op in de koers? Welke straffe stoten gebeurden er? En er is nog meer, want onze columniste en ex-wielrenster Ine Beyen reed zes van die hellingen op en voorzag ze van commentaar.
19/03 02u15  Opvallend: het zijn de speelsters die Monami opzij zetten als Fed Cup-kapiteinDominique Monami is Fed Cup-kapitein af. Zaterdag schoof de bond haar opzij. Of beter: de speelsters. “Met sommigen was er een vertrouwensbreuk, waardoor wij moesten ingrijpen”, verklaart bondsvoorzitter André Stein. Ivo Van Aken, technisch directeur bij Tennis Vlaanderen, springt voor één duel in.
19/03 02u15  Het verdict is zwaar: voorjaar van Cavendish en Greipel is nu al voorbijEen tuimeling, een salto mortale. Op 10 kilometer van de streep zweefde Mark Cavendish even door de lucht om enkele tellen later tegen het Italiaanse asfalt te storten. Hij liep een nieuwe ribbreuk en gescheurde enkelligamenten op en mag een kruis maken over zijn voorjaar. Ook het voorjaar van André Greipel zit erop.
19/03 02u15  Zoek je een hyperexclusieve (en dure) sportwagen? Dan moet je voortaan bij Tom Boonen zijnEr is leven na de koers. Kijk maar naar Tom Boonen. Die heeft er sinds kort een visitekaartje bij: ‘zaakvoerder’ en medeaandeelhouder bij IconicCars. Een bedrijf uit Tienen dat de meest exclusieve bolides in- en uitvoert, met prijskaartjes van 200.000 tot 3,5 miljoen euro.
19/03 02u15  POLL. De 10 meest memorabele edities van Gent-Wevelgem: welke is jouw favoriet?Gent-Wevelgem is zondag 25 maart aan zijn 80ste editie toe. En daar zaten heel wat memorabele, heröïsche wedstrijden tussen. 80 koersen, reden om de meest onvergetelijke wedstrijd te kiezen. En wie anders dan de lezer van Het Nieuwsblad mag daarover als wielerkenner beslissen. Samen met de organisatoren van ‘Gent-Wevelgem In Flanders Fields’ selecteerde Het Nieuwsblad daarom tien wedstrijden. Was het de sprint tussen Eddy Merckx en Frans Verbeeck in 1973? Was het Eddy Planckaert die in 1984 dreigde de winnaar Guido Bontempi te zullen molesteren? Was het de overwinning van Nico Mattan die al dan niet stayerend achter een auto alsnog Flecha aftroefde in 2005? Of was het die echt onwaarschijnlijke editie van 2015 waar de renners letterlijk in de grachten waaiden? U beslist welke Gent-Wevelgem de meest memorabele was.
18/03 23u30  ISIS-vrouwen die willen terugkeren naar België reisden zelf twéémaal naar oorlogsgebiedBouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met ISIS-vrouwen kon praten.
18/03 23u15  Dries Mertens mag blijven hopen op titel: Napoli doet gouden zaak dankzij moeizame zegeNapoli deed een gouden zaak in de titelstrijd, dankzij de overwinning tegen Genoa naderen Dries Mertens en co tot op twee punten van leider Juventus. Onze landgenoot startte in de spits, maar het was Raúl Albiol die scoorde. Hij verlengde een voorzet van José Callejón met het hoofd in doel. Napoli won dus moeizaam met het kleinste verschil.
18/03 23u15  Verdachte van vluchtmisdrijf na ongeval met Genk-supporter opgepaktDe lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.
18/03 23u15  “De mooiste actie van het weekend”: niets dan lof voor voetballer die afwezig is om leven van kankerpatiënt te reddenVVV-Venlo verloor zaterdag kansloos de topper tegen leider PSV met 3-0. Maar toch komt de allermooiste actie van het voorbije weekend van een spits van VVV, die bizar genoeg niet eens in actie kwam. Lennart Thy liet de topper immers aan zich voorbijgaan om mogelijk het leven te redden van een leukemie-patiënt. Het zorgde voor een ongeziene samenhorigheid in het Nederlands voetbal. “Het was de allermooiste actie van het weekend”, verwoordde analist en ex-voetballer Ronald de Boer het. “Het geeft aan dat voetbal af en toe bijzaak is. Opvallend ook voor een spits, waarvan je zou verwachten dat hij egoïstisch is. Maar dit is mooier dan welke overwinning ook.”
18/03 23u00  Poetin herverkozen als Russisch president “met dank aan het Westen”Vladimir Poetin krijgt zoals verwacht een vierde ambtstermijn als Russisch president. Volgens de laatste cijfers haalt Poetin maar liefst 75 procent van de stemmen binnen, het beste resultaat in zijn vier presidentscampagnes. De Russen daagden trouwens in groten getale op voor deze verkiezingen, een teleurstelling voor de pro-westerse kandidaat Navalny die opriep tot een boycot.
18/03 22u30  “Praktische problemen”, maar datum voor proces over aanslagen op 22/3 ligt vastHet assisenproces over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek, komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Fédéric Van Leeuw aan VTM Nieuws. Naar schatting 1.000 mensen zullen zich burgerlijke partij stellen, daarmee wordt het het grootste assisenproces dat ons land ooit gezien heeft.
18/03 22u15  Dit zijn de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’Binnen exact een week is het weer zover. Dan gaat televisiekijkend Vlaanderen opnieuw op zoek naar ‘De Mol’. Wie is deze keer de saboteur? De enige zekerheid die de kijker nu al heeft, is dat het een van deze tien onbekende Vlamingen is.
18/03 22u00  Topvoetballer openhartig over mentale problemen: “De druk is ondraaglijk, ik was opgelucht bij uitschakeling op WK"Per Mertesacker zegt in mei de voetbalwereld vaarwel. In een openhartig gesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel toonde de 33-jarige Duitse topverdediger de mens achter het voetbaltruitje. En dat blijkt een mens met mentale problemen te zijn. “Het is tijd dat mensen begrijpen wat mijn carrière van mij vraagt als mens. De misselijkheid door de stress komt vier à vijf seconden voor de aftrap. Altijd. Ik was zelfs opgelucht dat we in de halve finale van het WK uitgeschakeld werden.”
18/03 22u00  Acrobaat van Cirque du Soleil maakt dodelijke val tijdens voorstellingEen acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel ‘Volta’ in Tampa (Florida) een zware val had gemaakt. Dat meldt het in Montreal gevestigde bedrijf zondag.
18/03 22u00  Assisenproces rond aanslagen 22/3 is voor volgend jaarHet assisenproces over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek, komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Fédéric Van Leeuw aan VTM Nieuws. Naar schatting 1.000 mensen zullen zich burgerlijke partij stellen, daarmee wordt het het grootste assisenproces dat ons land ooit gezien heeft.
18/03 22u00  Verkrachter na dertig jaar gevat nadat hij plaste in plantenbak van burenEen Britse verkrachter die meer dan dertig jaar uit de handen van de politie wist te blijven, is eindelijk gearresteerd. De man had in een plantenbak van zijn buren geplast, en dat leidde direct tot een DNA-match.
18/03 22u00  Op Facebook mag de Vrijheid het volk wel leiden, maar niet zonder behaEen afbeelding van het beroemde schilderij ‘La Liberté guidant le peuple’ (‘De Vrijheid leidt het volk’) van de 19de eeuwse schilder Eugène Delacroix is tijdelijk gecensureerd door Facebook, totdat het sociale medium toegaf “een fout” te hebben gemaakt.
18/03 19u45  Exitpolls: Poetin herverkozen als Russisch presidentVladimir Poetin krijgt zoals verwacht een vierde ambtstermijn als Russisch president. Volgens eerste exitpolls behaalt hij 73,9 procent van de stemmen. De Russen daagden trouwens in groten getale op voor deze verkiezingen, een teleurstelling voor de pro-westerse kandidaat Navalny die opriep tot een boycot.
18/03 19u30  Exitpolls: Poetin herverkozen voor vierde termijn als Russisch presidentDe Russische president Vladimir Poetin is herverkozen voor een vierde ambtstermijn. Volgens eerste exitpolls behaalde hij 73,9 procent van de stemmen.
18/03 19u30  Nic (14) raakt gewond bij ongeval, autobestuurder pleegt vluchtmisdrijfDe 14-jarige Nic Wouters uit Balen is lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Turnhoutsebaan. De autobestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar getuigen, weet RTV zondag.
18/03 19u00  Gorilla in dierentuin houdt er niet van om handen vuil te maken, dus loopt hij zo rondLouis, een achttienjarige gorilla die al sinds 2004 in Philadelphia Zoo verblijft, houdt er een zeer vreemde gewoonte op na. Het dier houdt er namelijk van om regelmatig op zijn benen te lopen, zoals een mens dus. De reden is zowel grappig als fascinerend tegelijkertijd: de gorilla is zodanig gesteld op zijn hygiëne dat hij contact tussen zijn handen en de modder zo veel mogelijk wil vermijden.
18/03 19u00  Dierenkliniek waarschuwt voor hondenspeelgoed: “We moesten al dieren bevrijden met een zaag”Dierenkliniek Het Binnenhof uit Beerse waarschuwt hondeneigenaars voor de gevaren van zogenaamde voederballen. De kliniek moest deze maand al twee honden bevrijden die klem zaten in zo’n bal.
18/03 18u45  Thibaut Courtois staat niet in doel bij Chelsea en zit zelfs niet op de bankThibaut Courtois beleeft niet zijn meest gelukkige week bij Chelsea: eerst werd hij in de Champions League twee keer gepoort door een uitmuntende Lionel Messi, vervolgens raakte bekend dat hij de onderhandelingen over een nieuw contract in Londen opschort tot na dit seizoen en zondag stond hij in de kwartfinale van de FA Cup niet onder de lat tegen Leicester. De doelman zat zelfs niet in de selectie en kampt met een blessure.
18/03 18u45  Vrouw bevangen door de rook en afgevoerd naar ziekenhuis na appartementsbrandBij een appartementsbrand in de Rijkwachtersstraat in Zoutleeuw raakte zondag omstreeks 13.30 uur een 50-jarige vrouw gewond. In haar appartement had een zetel vuur gevat. Het slachtoffer had de woning nog op eigen kracht kunnen verlaten en werd later voor zuurstofbeademing afgevoerd naar het ziekenhuis.
18/03 18u30  Deze ISIS-vrouwen willen terugkeren naar België: “Al geven ze ons twintig jaar. We accepteren onze straf”Bouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met ISIS-vrouwen kon praten.
18/03 18u15  Welles-nietesspelletje tussen gerecht en FAVV: liet voedselagentschap ook tweede klacht over vervallen vlees maandenlang liggen?Het FAVV heeft het dossier over de levering van vervallen vlees naar Kosovo “volgens de gebruikelijke procedure” in november 2017 aan het gerecht doorgespeeld. Nochtans meldde het Antwerpse parket vanochtend aan Het Nieuwsblad dat het die klacht pas in januari 2018 ontving.
18/03 18u15  “Te dik en toch kerngezond zijn, het kan niet”“Er bestaan ook dikke mensen die fit zijn”, het klinkt als een mooi excuus om nog een stuk pizza te nemen. Maar een nieuwe studie bij 300.000 Europeanen toont aan dat deze ‘obesitasparadox’ niet klopt: er is altijd een verband tussen een hoge BMI en het risico op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk.
18/03 18u15  Hopen op zon en volk: Hoe doden foorkramers de tijd tijdens “kalmste Halfvastenfoor ooit”?Het gaat niet goed met de Halfvastenfoor. “Meer dan de helft minder volk dan vorig jaar”, klinkt het overal, en dat was ook al geen topper. Lege kramen en attracties, dus houden de forains zich bezig. Met de smartphone of met de rottweiler. Marijke van de ballenschiettent bracht haar strijkplank mee. En toch blijven ze lachen, want er volgt nog een halve kermis. “En als de zon schijnt, gaan de portemonnees open.”
18/03 18u15  Ontwerpster Vivienne Westwood razend over documentaire: “Een schande!”De roodharige Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal voor altijd herinnerd worden als de koningin van de punk. Regisseur Lorna Tucker mocht haar twee jaar volgen voor haar documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’. Maar nu de film klaar is, roept Westwood haar fans op om niet naar de ‘middelmatige’ documentaire te gaan kijken.
18/03 17u45  Kenny Dehaes wint ingekorte GP Denain, teleurgestelde Van Aert toont zich: “Hopelijk levert dit betere benen op”Kenny Dehaes heeft de 60e editie van GP Denain gewonnen: hij was een fel uitgedund peloton net te snel af. De eendagskoers over de kasseien van Noord-Frankrijk werd door de winterprik fors ingekort en ook heel wat kasseistroken sneuvelden wegens te gevaarlijk. Vooral Wout van Aert vond die beslissing jammer want hij wilde zijn Roubaix-fiets testen, maar de veldrijder liet het niet aan zijn hart komen en reed (opnieuw) een opvallende wedstrijd.
18/03 17u30  Mannen stonden op de trap aan te schuiven om haar te verkrachten, de volgende dag ging 14-jarig meisje naar school “alsof er niets gebeurd was”Uit het politieonderzoek naar een groep kindermisbruikers in het Engelse Telford, blijkt dat de spin in het web jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan. Britse media citeren vandaag de getuigenis van een slachtoffer van de groep, waaruit blijkt hoe onmenselijk jonge meisjes behandeld werden.
18/03 17u30  Vlaming grijpt naast titel “beste leerkracht ter wereld” en één miljoen dollarOnze landgenoot Koen Timmers heeft in Dubai naast de titel “beste leerkracht ter wereld” gegrepen. Aan die bekroning hangt een beloning van 1 miljoen dollar vast.
18/03 17u30  Grootverdiener Neymar is blijkbaar nog niet tevreden en vraagt duizelingwekkende opslagMet een loonstrookje van om en bij de 750.000 euro per week verdient Neymar (PSG) al heel goed zijn boterham. Het kan echter nog indrukwekkender, zo moet de Braziliaan gedacht hebben. Volgens The Times zou PSG zijn loon naar maar liefst 1,13 miljoen euro per week moeten verhogen om Neymar een tweede seizoen in Frankrijk te houden.
18/03 17u30  De “domste interieurfoutjes van het internet”, verzameld op InstagramIn ons land hadden we al ‘Ugly Belgian Houses’, maar nu is er ook ‘Please Hate These Things’, een Instagramaccount gewijd aan de lelijkste interieurs op het internet.
18/03 17u30  Kenny Dehaes wint ingekorte GP Denain, teleurgestelde Van Aert toont zich op overgebleven kasseistrokenKenny Dehaes heeft de 60e editie van GP Denain gewonnen: hij was een fel uitgedund peloton net te snel af. De eendagskoers over de kasseien van Noord-Frankrijk werd door de winterprik fors ingekort en ook heel wat kasseistroken sneuvelden wegens te gevaarlijk. Vooral Wout van Aert vond die beslissing jammer want hij wilde zijn Roubaix-fiets testen, maar de veldrijder liet het niet aan zijn hart komen en reed (opnieuw) een opvallende wedstrijd.
18/03 17u00  Deze man verloor zijn job na een klein meningsverschil. Nu heeft hij een fortuin van 2 miljoen dollarNa een succesvolle carrière van vijf jaar zorgde een kleine discussie met een ander personeelslid ervoor dat Calvin Leung (36) uit het Australische Canberra zijn job kwijtraakte. Een enorme teleurstelling voor de man. Maar al snel zou hij beseffen dat het de beste verandering van zijn leven was.
18/03 17u00  “Voor de boerderij op het einde van een lange oprit” was alles wat er op het pakje stond. Toch kwam het terecht“Een boerderij met koeien op het einde van een lange oprit, tegenover het café van Cust of in de buurt ervan.” Die zin stond genoteerd als adres op een postpakketje dat terechtkwam in het postkantoor van het Nieuw-Zeelandse dorpje Cust. Aanvankelijk had de postbediende geen flauw idee wie de bestemmeling kon zijn. Daarom besliste ze hulp in te roepen.
18/03 17u00  Daar is Batsman weer: Rode Duivel bezorgt Dortmund winst met fraai doelpuntMichy Batshuayi heeft het opnieuw geflikt voor Borussia Dortmund. Onze landgenoot opende na 24 minuten de score tegen Hannover 96 met een fraai doelpunt en zorgde zo voor de eindstand: het werd 1-0. Voor Batsman is het alweer zijn zesde doelpunt in zeven wedstrijden, een fraai rapport voor de Rode Duivel.
18/03 16u00  Vandenhaute verdedigt bezoek Armstrong aan Ronde: “Wielrennen is zuiverste sport ter wereld”Wouter Vandenhaute heeft nogmaals zijn beslissing om Lance Armstrong uit te nodigen voor de Ronde van Vlaanderen verdedigd. Dat deed de Ronde-baas toen hij zondag te gast was in het VRT-programma De zevende dag. “Door Armstrong uit te nodigen, neem ik geen stelling in voor of tegen doping. Ik geef hem gewoon de kans om jaren later zijn verhaal te vertellen.”
18/03 15u30  Verkoopt seks in reclame? Deze professor legt het uitMannen in pak met een schaarsgeklede vrouw. Of een vrouw in lingerie op een autoband. Helpen dit soort geseksualiseerde afbeeldingen nu echt om producten te verkopen? Wetenschapsfilosoof Gustaaf Cornelis legt het uit in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.
18/03 15u30  Ingenieur gelooft wrak van verdwenen MH370 gevonden te hebben: “Er zitten kogelgaten in het vliegtuig”Wat is er gebeurd met vlucht MH370 van Malaysia Airlines? Het is een vraag die de hele wereld vier jaar na de verdwijning nog steeds in de ban houdt. Een Australische ingenieur zegt nu dat hij het vliegtuig gevonden heeft nabij Mauritius, een eiland in de Indische Oceaan.
18/03 15u30  Puigdemont heeft er spijt van dat hij onafhankelijkheid Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepenDe Catalaanse ex-president Carles Puigdemont betreurt dat hij de onafhankelijkheid van Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepen en zegt in een “val” van te zijn gelopen die de Spaanse regering had opgesteld. De in ballingschap in België levende politicus zei een en ander in een interview zondag met de krant Tribune de Genève. Puigdemont was in de Zwitserse stad om er het plaatselijke filmfestival bij te wonen en aan een internationaal forum over mensenrechten deel te nemen.
18/03 15u00  Ontwerpster Vivienne Westwood razend over documentaire : “Een schande!”De roodharige Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal voor altijd herinnerd worden als de koningin van de punk. Regisseur Lorna Tucker mocht haar twee jaar volgen voor haar documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’. Maar nu de film klaar is, roept Westwood haar fans op om niet naar de ‘middelmatige’ documentaire te gaan kijken.
18/03 15u00  Luipaard en hond zijn vreemd genoeg beste vrienden, maar de reden voor hun sterke band is hartverwarmendEen herdershond en een luipaardenwelpje in een Russische zoo die beste vrienden zijn: je komt het maar zelden tegen. Toch is hun connectie niet zo vreemd als je zou denken. De luipaard genaamd Milasha werd al van bij haar geboorte weggenomen bij haar moeder, waardoor het roofdier meteen in contact kwam met honden.
18/03 15u00  GP Denain ingekort na winterprik, Van Aert teleurgesteld: “Wou aangepaste fiets testen op kasseien”De GP Denain geldt door de aanwezige kasseien als een goede voorbereiding op Parijs-Roubaix, maar renners die zich vandaag wilden voorbereiden op de Helleklassieker kropen teleurgesteld op de fiets. Door de winterprik lagen verschillende kasseistroken er te gevaarlijk bij, waardoor de renners nu 170 kilometer rijden met amper drie kasseistroken. Dat zorgde onder andere voor teleurstelling bij Wout van Aert, die met een aangepaste fiets reed en die in Denain wou testen.
18/03 15u00  ADVIES. Sinds mijn vrouw geld erfde, is elk evenwicht zoekIk, een man van 44, ben 16 jaar gehuwd en heb twee tiener-dochters. We hebben de dingen altijd eerder klassiek geregeld: mijn vrouw werkte deeltijds – van mij hoefde ze zelfs niet te werken – en zorgde voor de kinderen, terwijl ik een mooi gezinsinkomen binnenbracht. Dat heeft altijd gewerkt, tot mijn vrouw een grote erfenis te beurt viel. Sindsdien is elk evenwicht zoek en hebben we de hele tijd conflicten. Ik heb het gevoel dat ze me niet meer respecteert. Hoe kunnen we dit keren en opnieuw het evenwicht van voorheen kennen?
18/03 14u30  Jongeman aangereden voor ogen van vader, bestuurder pleegt vluchtmisdrijfEen jonge voetganger is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. De 24-jarige jongeman was samen met zijn vader op weg naar huis na de bekerwedstrijd van KRC Genk. De aanrijder vluchtte weg.
18/03 14u30  Verkiezingen in Rusland verlopen niet vlekkeloos: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie en “al meer dan 1.000 onregelmatigheden”De Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen. En er werd ook al melding gemaakt van meer dan duizend onregelmatigheden om de opkomst te verhogen.
18/03 14u15  FAVV liet ook tweede dossier over vervallen vlees maandenlang liggenHet FAVV heeft het dossier over de levering van vervallen vlees naar Kosovo, pas in januari aan het gerecht doorgespeeld. Dat bevestigt het Antwerpse parket aan Het Nieuwsblad. Nochtans had het FAVV die klacht al sinds augustus in haar bezit. Waarom bleef het dossier vier maanden bij het FAVV liggen?
18/03 14u00  Moeder doet oproep aan pesters nadat zoon in ziekenhuis belandt: “Willen jullie de dood op jullie geweten?”Een 14-jarige tiener uit het West-Vlaamse Oudenburg is vrijdag met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij hard aangepakt werd door twee pesters. Zijn moeder legt maandag klacht neer: “Pesters, hou ermee op! Of willen jullie de dood van iemand op jullie geweten?”
18/03 13u30  Eerst knallen, daarna zijn ramen van tram gebarsten: politie onderzoekt wat er gebeurde met Antwerpse tramIn Antwerpen is een tram zaterdagavond beschadigd geraakt, toen hij van het Sportpaleis richting Melkmarkt reed. Passagiers hoorden knallen en zagen vervolgens dat drie grote ramen en een deur aan de rechterzijde van de tram gebarsten waren. Er vielen geen gewonden. De politie onderzoekt wat er gebeurd is.
18/03 13u30  “Prins Harry ontsnapte nipt aan de dood in Afghanistan”Het had niet zoveel gescheeld of Meghan Markle had nooit met prins Harry kunnen trouwen. Volgens de Britse krant Daily Mail ontsnapte de jonge prins in 2007 nipt aan de dood in Afghanistan. Hij en zijn team reden met hun auto op amper zestien centimeter van een landmijn.
18/03 12u30  Twee weken voor zijn dood schreef Hawking nog paper waarin hij onthulde hoe onze Aarde zou ophouden te bestaanZijn dood beroerde de hele wereld: Stephen Hawking stierf begin deze week. Amper twee weken voor zijn dood diende de wetenschapper nog een laatste baanbrekende onderzoekspaper in, waarin hij uitlegt hoe we bewijzen van een ‘multiversum’ kunnen vinden en waarin hij het einde van ons bestaan voorspelt.
18/03 12u15  Walter (79) werd voor duizenden euro’s opgelicht: “Geen toeval dat ze net mij belden”Oplichters hebben anderhalve week geleden de rekening van een bejaarde man geplunderd. Walter Lootens (79) is ongeveer 4.000 euro kwijt nadat fraudeurs hem opbelden en hem met een smoesje zijn bankgegevens ontfutselden. De man was op dat moment zwaar ziek en handelde te goeder trouw. “Ik ben in fout, maar volgens mij zit er ook een mol in het hoofdkantoor van ING.”
18/03 12u00  Vlaams bedrijf dat ook vervallen vlees leverde, reageert: “Dit gaat om een menselijke fout, we nemen volledige verantwoordelijkheid”Na het schandaal rond vleesfraude bij vleesverwerkingsbedrijf Veviba, waren er zaterdag ook meldingen van het leveren van vervallen vlees door een bedrijf uit Olen. De directeur van het bedrijf verdedigde zich zondagochtend in De Zevende Dag.
18/03 12u00  Geen voorzitter, maar Vandenhaute blijft Anderlechtfan: “Hopelijk onder Coucke weer aanknopen met succes van weleer”Het moet toch even pijn gedaan hebben bij Wouter Vandenhaute toen hij eind vorig jaar het voorzitterschap van RSC Anderlecht aan zijn neus voorbij zag gaan. De oprichter van productiehuis Woestijnvis is al jaren fan van paars-wit en was ook in de race om de club te gaan leiden, maar werd uiteindelijk afgetroefd door Marc Coucke. Al zijn er geen negatieve gevoelens daarover. “Ik blijf fan”, vertelde Vandenhaute in ‘De Rotonde’ op Radio 2.
18/03 12u00  Vrouw had zestien miskramen en moet nu haar vierde kind begraven: “De dokters? Brute pech, zeggen ze”Net zoals veel vrouwen koestert Kerry Hutchinson (35) een kinderwens. Maar al jaren stapelen de grote tegenslagen zich op. De Britse vrouw verloor deze maand haar 22ste kindje. Toch beweren de dokters nog steeds dat er geen probleem is. “Ze zeggen gewoon dat ik brute pech heb.”
18/03 11u15  VAB activeert winterplan: maandag piek in aantal oproepen verwacht na ijskoud weekendVAB verwacht maandagochtend opnieuw een winterpiek op de alarmcentrale. Door de koude temperaturen van de komende dagen, en zeker na het weekend waarin sommige auto’s hebben stilgestaan, verwacht VAB opnieuw een piek in het aantal oproepen.
18/03 11u00  Eenvoudig maar geniaal trucje van hotelgast gaat viraalSteeds vaker werken hotels en andere verblijven met sleutels in de vorm van een kaartje. Maar wie er af en toe eens op uitrekt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er ook nadelen zijn aan dat systeem. Het simpele maar geniale trucje dat de Londense Katyagar Moonagon onlangs op sociale media postte, lost die allemaal op.
18/03 11u00  Verkiezingen Rusland: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie, Poetin zegezekerDe Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen.
18/03 10u45  Helemaal omsingeld, honderden doden, duizenden mensen gevlucht: deze stad is gevallen na wekenlang offensiefSyrische strijders die worden gesteund door Ankara hebben de “totale controle” veroverd over het centrum van de stad Afrin, een Koerdisch bastion in het noordwesten van Syrië. Dat bevestigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, nadat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten eerder al verklaarde dat een deel van de stad onder controle is van het Turkse leger en zijn Syrische bondgenoten.
18/03 10u45  Verkiezingen Rusland: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie , Poetin zegezekerDe Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen.
18/03 10u45  Drie ruggenwervels gebroken in Milaan-Sanremo, maar toch blij… met een pizza in de ambulanceSimon Clarke heeft bij zijn crash in Milaan-Sanremo drie gebroken ruggenwervels opgelopen. Toch verloor de 31-jarige Australiër van Education First-Drapac er zijn goed humeur niet bij. Vanuit de ziekenwagen zette hij een blije foto op Twitter. Italiaanse pizza, je zou voor minder...
18/03 10u15  Poetin zegezeker voor Russische verkiezingen: “Tevreden met elk resultaat dat me vierde ambtstermijn oplevert”De Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook.
18/03 09u45  Alsof de hemel wist dat de Ieren feest vierden: lucht kleurt groen op Ierse feestdag (maar het is vooral gezichtsbedrog)In Ierland werd zaterdag St. Patrick’s Day gevierd. Zowat alles en iedereen kleurt dan groen in het land. En ook de hemel boven Ierland leek voor de gelegenheid groen te kleuren. Al is dat eerder gezichtsbedrog...
18/03 09u45  Gegevens van 50 miljoen Amerikaanse kiezers via Facebook achterhaald om hun stemgedrag te beïnvloedenFacebook heeft naar eigen zeggen Cambridge Analytica “geschorst”, een bedrijf dat gegevens analyseert en dat in 2016 voor de presidentscampagne van Donald Trump werkte. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers van het sociale netwerk te hebben verzameld zonder dat ze daarmee instemden.
18/03 08u15  Deze zeven kandidaten nemen het (tevergeefs) op tegen Poetin in de Russische verkiezingenDe huidige Russische president Vladimir Poetin neemt het vandaag/zondag op tegen zeven kandidaten die een gooi doen naar het presidentschap. Een gooi die bij voorbaat vruchteloos lijkt, want met ongeveer 70 procent in de peilingen ziet het ernaar uit dat Poetin gewonnen spel heeft.
18/03 08u15  Drie ribben gebroken in Milaan-Sanremo, maar toch blij… met een pizza in de ambulanceSimon Clarke heeft bij zijn crash in Milaan-Sanremo drie gebroken ribben opgelopen. Toch verloor de 31-jarige Australiër van Educatioin Firts-Drapac er zijn geod humeur niet bij. Vanuit de ziekenwagen zette hij een blij foto op Twitter. Italiaanse pizza, je zou voor minder...
18/03 08u15  Door dit bos zie je de bomen (nog) niet: aanplanting nieuw bos valt letterlijk in het waterNaast het ziekenhuis in Waregem zou vrijdag normaal een nieuw bos worden geplant. Maar omdat de grond te nat is, is het nog even wachten op de bomen, die geschonken worden door… een houtfirma.
18/03 07u15  Brandweer bevrijdt man uit brandende woningDe brandweer van Oostende werd omstreeks 04.45 uur 's nachts opgeroepen voor een zware brand in een woning in de Kaïrostraat te Oostende. Alerte buren hadden de hulpdiensten verwittigd omdat zij nog iemand in het gebouw hoorden roepen.
18/03 06u45  Bart De Wever: “Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims”In een interview met De Zondag ontkent N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat zijn standpunten over migratie de laatste jaren harder zijn geworden. “Analyseer mijn discours van de voorbije dertig jaar. Je zal vooral continuïteit zien. Maar door de valse menslievendheid van links lijkt elk ander discours keihard”, klinkt het.
18/03 06u45  Triatleet botst op vreemd probleem: “En alleen een BV kan deze logica doorbreken”Chris Seynaeve zit met de handen in het haar. Na zijn metamorfose vorig jaar van Bourgondiër tot triatleet wil hij de sport verder beoefenen. Liefst voor een goed doel, maar hij vindt er geen: zonder sponsor geen goed doel en omgekeerd.
18/03 06u45  Circus Sa Pinto haalt de beker binnen: Standard-coach was al crazy, nu is hij nog zotterRicardo Sa Pinto was al crazy, nu is hij nog zotter. Zijn Standard won de Belgische beker na verlengingen in een compleet dichtgevroren finale - letterlijk en figuurlijk - tegen RC Genk. Een flater van doelman Vukovic deed de Limburgers de das om, Renaud Emond was de Luikse held en zijn juichende coach Sa Pinto was achteraf even ontoerekeningsvatbaar.
18/03 06u45  Migrant doodgestoken in CalaisIn de Noord-Franse havenstad Calais is zaterdag een migrant doodgestoken, zo is bij de prefectuur vernomen. Wellicht had hij de Afghaanse nationaliteit. In Calais trachten migranten clandestien de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.
18/03 04u30  CD&V haalt zwaar uit naar fiscale privileges van voetballers: “Dit is wraakroepend”Het exclusieve onderzoek van onze krant naar de fiscale voorkeursbehandeling die profvoetballers in ons land te beurt valt, is regeringspartij CD&V in het verkeerde keelgat geschoten. “Zoiets is totaal onverdedigbaar. Als christendemocraten vinden wij dit wraakroepend”, zegt Kamerlid Roel Deseyn. “Dit moet dan ook veranderen.”
18/03 04u15  Sa Pinto ondergaat knotsgekke persconferentie na bekerwinst: champagnedouche en hilarische imitatie door spelerEn of de bekerwinst deugd deed bij Standard: de spelers trokken zich van het opgediste spektakel (of het uitblijven daarvan) weinig aan en gingen na de bekerfinale tegen KRC Genk helemaal uit de bol. Het feestje ging na de bekeruitreiking op het veld nog door in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. Zo vielen de spelers de persconferentie van hun coach Sa Pinto binnen en spoten hem onder met champagne. Het begin van ongetwijfeld nog een lange en zware nacht in Luik...
18/03 02u30  CD&V haalt zwaar uit naar fiscale priveleges van voetballers: “Dit is wraakroepend”Het exclusieve onderzoek van onze krant naar de fiscale voorkeursbehandeling die profvoetballers in ons land te beurt valt, is regeringspartij CD&V in het verkeerde keelgat geschoten. “Zoiets is totaal onverdedigbaar. Als christendemocraten vinden wij dit wraakroepend”, zegt Kamerlid Roel Deseyn. “Dit moet dan ook veranderen.”
18/03 02u30  Luchtvaartmaatschappij onder vuur: man en dochtertje van vlucht gegooid omdat ze bang was om te vliegenLuchtvaartmaatschappij Southwest Airlines ligt in de Verenigde Staten onder vuur, nadat beelden opdoken waarop te zien is hoe vliegtuigpersooneel een man en zijn jonge dochtertje van een vlucht zetten. Een passagier filmde het tafereel, de luchtvaartmaatschappij excuseerde zich intussen.
18/03 02u30  Standard wint historisch tegenvallende bekerfinale na treffer in verlengingen tegen GenkStandard mag zichzelf de winnaar van de Croky Cup noemen. De Rouches wonnen na verlengingen met 1-0 de finale tegen Racing Genk in het Koning Boudewijnstadion. En daarmee is ook vrijwel alles gezegd, want beide teams zorgden voor een triest unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis: nooit eerder was er zo weinig doelgevaar in een bekerfinale. Voor Standard is het de achtste bekerwinst uit de geschiedenis, Genk verliest voor het eerst in haar bestaan een bekerfinale.
18/03 02u30  Veel betaald, toch geen kind. Ouders blijven achter met emotionele en financiële kater als de adoptie misluktAls een adoptieprocedure nergens toe leidt, blijven kandidaat-ouders met een emotionele én financiële kater achter. De Vlaamse ombudsman pleit voor een solidariteitsfonds.
18/03 02u30  Inwoners klagen over verkeersbeleid: “Fout parkeren aan voetbalveld mag maar aan schoolpoort worden we meteen beboet”Zo’n dertig inwoners van Bever toonden zich op de dialoogavond van oppositiepartij Open voor de Mens vooral bezorgd over de verkeersveiligheid in de gemeente. Ze klaagden ook over “de willekeur in de toepassing van het verkeersreglement”.
18/03 02u30  Spelers Standard vallen persconferentie binnen en spuiten coach Sa Pinto onder met champagneEn of de bekerwinst deugd deed bij Standard: de spelers trokken zich van het opgediste spektakel (of het uitblijven daarvan) weinig aan en gingen na de bekerfinale tegen KRC Genk helemaal uit de bol. Het feestje ging na de bekeruitreiking op het veld nog door in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. Zo vielen de spelers de persconferentie van hun coach Sa Pinto binnen en spoten hem onder met champagne. Het begin van ongetwijfeld nog een lange en zware nacht in Luik...
18/03 02u30  Gluren bij BV's: Ella Leyers geeft haar beste imitatie van de 'Temptation'-deelnemersDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/03 02u30  Véronique De Kock toont liefdesgeluk met boodschap op InstagramJe ziet het niet vaak. Véronique De Kock die haar liefdesgeluk toont. Op Instagram postte ze een vakantiefoto van haar en haar geliefde Manuel Goossens met als boodschap: “You don’t have to look for love, love will find you.” De liefde moet je niet zoeken, de liefde vindt jou.
18/03 02u30  Tomorrowland van 4.500 jaar geleden. Stonehenge was een fuifplaatsStonehenge was helemaal geen sterrenkundig observatorium, begraafplaats of cultusplaats. Het was een fuifplaats. Zeg dat Britse historici het gezegd hebben.
18/03 02u30  Genk gefrustreerd na verloren bekerfinale: “Standard is zo’n ploeg die altijd tijd rekt”Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar op de Heizel na affluiten. Terwijl de Standardspelers uitzinnig het veld bestormden, stonden hun Genkse collega’s er maar beteuterd bij. De frustratie om de verloren bekerfinale én het spel van Standard bleek niet snel verteerd. “Ik irriteerde me aan het tekort aan speeltijd tijdens de match”, verwoordde Genk-coach Clement het nog diplomatisch. Invaller Leandro Trossard wikte zijn woorden iets minder.
18/03 02u30  Iedereen was klaar voor bekerfinale… maar dan moest de ref als klusjesman nog aan de slag met kleefbandJonathan Lardot was aangesteld als scheidsrechter voor de finale van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker, zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tussen KRC Genk en Standard. Voor Lardot was het zijn eerste bekerfinale en zijn debuut kende een valse start. Want terwijl iedereen klaar was voor de aftrap, moest hij als een echte klusjesman nog aan de slag met kleefband om een gat in het doel te maken. Niet echt professioneel...
17/03 23u00  Belgische fietser overleden na ongeval op TenerifeEen Belgische man is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op het Spaanse eiland Tenerife. De 45-jarige Belg kwam met zijn fiets in aanrijding met een motorrijder, die met een zwaar hersenletsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
17/03 23u00  Minder dodelijke verkeersslachtoffers in Antwerpen in 2017, maar meer snelheidsovertredingenIn de provincie Antwerpen zijn vorig jaar tijdens de weekendnachten 429 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 42 minder (-9 procent) dan in 2016. De politie betrapte in de WODCA-nachten minder bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (-0,5 procent), maar er was wel een stijging van het aantal snelheidsovertreders (+3,4 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2017, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
17/03 22u00  Ook bedrijf uit Olen leverde vervallen vlees: “Niet alleen het vlees, maar de hele sector is rot”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 22u00  Romelu Lukaku doet het opnieuw voor United: nummer 25 van het seizoen is een staalharde kopbalRomelu Lukaku brak alweer de ban voor Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup: tegen Brighton & Hove Albion buffelde hij vlak voor de rust de 1-0 tegen de netten op aangeven van Nemanja Matic. Zijn 25ste goal van het seizoen.
17/03 21u45  Ook bedrijf uit Olen leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd was: “Niet alleen het vlees, maar de hele sector is rot”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 21u45  Cavendish breekt tweede rib na hallucinante botsing met verkeersobstakel in SanremoMark Cavendish, in 2009 nog winnaar van Milaan-Sanremo, leek negen jaar na zijn eerste overwinning op weg om mee te strijden voor een tweede zege. Cav ging diep in de finale echter hard tegen de vlakte na een botsing met een verkeersobstakel. Hallucinant, en dus alweer pech voor Cavendish, die al met een gebroken rib aan de start verscheen.
17/03 21u00  Ook bedrijf uit Olen leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd wasEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 20u15  Ook bedrijf uit Herentals leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd wasEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 20u15  Belg ontkent betrokkenheid bij nieuw Oxfam-seksschandaal: “Manifeste leugen”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. De Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, zou de man de hand boven het hoofd gehouden hebben, al ontkent hij dat zelf ten stelligste.
17/03 20u15  Trump eist 20 miljoen dollar van pornoster waar hij ‘geen affaire mee had’, maar geeft zo net affaire toeDe Amerikaanse pornoster Stephanie Clifford dreigt wegens het schenden van een vertrouwelijkheidsovereenkomst mogelijk tot 20 miljoen dollar te moeten ophoesten. Vrijdag hebben de advocaten van VS-president Donald Trump klacht tegen de actrice met als vaknaam Stormy Daniels ingediend. Zij zou, aldus de klacht, het akkoord met Trump “minstens twintig maal” hebben overtreden.
17/03 20u15  Dominique Monami niet langer kapitein van Belgische Fed Cup-ploeg: contract wordt beëindigdDominique Monami is niet langer kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, dat meldt de Belgische tennisfederatie, die haar contract beëindigde. “De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal”, klinkt het.
17/03 20u15  Deze diplomaat gooit het over andere boeg: “VS en VK hoogstwaarschijnlijk achter vergiftiging ex-spion”Een Russische diplomaat zegt dat het zenuwgas dat is gebruikt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal “hoogstwaarschijnlijk” in een westers laboratorium is ontwikkeld. In een gesprek met het agentschap Interfax gaat Aleksandr Sjoelgin, afgevaardigde van Rusland bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), dan ook uit van een westerse hand -Brits of Amerikaans- achter de zenuwgasaanval.
17/03 20u15  Heb jij deze dromen en nachtmerries ook soms? Dit kunnen ze betekenenDromen en nachtmerries lijken vaak compleet absurd. Toch hebben ze soms een duidelijke link met gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Het kan dan ook handig zijn om te weten welke onderliggen emoties aan de basis liggen. Psychologe Clare Johnson nam enkele vaak voorkomende dromen onder de loep en gaf ze betekenis.
17/03 20u15  Sagan bekent: “Een vrouw vroeg me om haar string te signeren, dus deed ik dat”De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport slaagde er recent in om Peter Sagan te interviewen. Het stuk verscheen vandaag in de krant, en Peter Sagan zou Peter Sagan niet zijn als er niet enkele sappige quotes uit zijn mond vloeiden. Geniet vooral mee van enkele prachtige quotes en opvallende onthullingen van de Slowaakse wereldkampioen. “In Tirreno-Adriatico heb ik hazelnoottaart gegeten tijdens de wedstrijd.”
17/03 20u15  Kim Kardashian toont baby Chicago West voor het eerstWe kregen haar al eens te zien met een Instagramfiltertje over, maar dit keer toont Kim Kardashian haar dochtertje voor het het eerst helemaal.
17/03 19u30  Nieuw vleesschandaal: Belgisch bedrijf leverde bedorven vlees in KosovoEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 19u30  De verzwegen zelfmoordpoging van Frank Vandenbroucke: twee vrienden zien hem liggen, naast hem een injectiespuitGeen wielerleven dat meer besproken werd dan dat van Frank Vandenbroucke: de hoogten, de diepe dalen en zijn dood in Senegal, op 12 oktober 2009. VDB was amper 34. Maandag wordt in Ploegsteert de ultieme biografie van het godenkind voorgesteld. VDB - De biografie is geschreven door Stijn Vanderhaeghe, telt 304 bladzijden, kost 29,95 euro en is uitgegeven bij Uitgeverij Kannibaal. Vandaag brengen we exclusief een voorpublicatie.
17/03 18u45  Wat een pech voor Lotto-Soudal: beresterke Greipel breekt sleutelbeen in volle finaleHet zat Lotto-Soudal en kopman André Greipel niet mee in de finale van Milaan-Sanremo. De Duitse krachtpatser reed de hele dag goed mee en leek klaar om een stevige gooi naar winst te doen, maar in de afdaling van de Poggio liep het mis. Greipel kwam samen met teamgenoot De Buyst ten val en heeft waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken.
17/03 18u30  Belgische favorieten reageren ontgoocheld na Milaan-Sanremo: “Niemand wilde rijden”De 109de editie van Milaan-Sanremo werd een prooi voor Vincenzo Nibali. Een straf nummer, zeker gezien de tegenwind aan de Italiaanse Riviera, en dat ontging ook onze landgenoten niet. “De winnaar heeft hier altijd gelijk”, oordeelde Greg Van Avermaet.
17/03 18u15  Flat van alleenstaande moeder uitgebrand door kookpot op vuur. “Maar ik neem mijn zonen niets kwalijk”Een appartement op de Burg van Torhout is onbewoonbaar na een brand. Die ontstond toen de kinderen een pot en een pan op het fornuis lieten staan. “Eerst was ik kwaad op hen, maar ze hebben dat uiteraard niet met opzet gedaan”, zegt de mama.
17/03 18u15  Torhoutenaar (53) sterft na ongelukkige val met fietsEen 53-jarige man uit Torhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen nadat hij met zijn fiets een kwalijke val maakte ter hoogte van het speelplein De Warande langs de Aartrijkestraat in Torhout. Het waren voorbijgangers die zijn levenloze lichaam omstreeks 3.40 uur ‘s ochtends aantroffen. Ze verwittigden de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.
17/03 18u15  De Sleutel start lessen om verslaving aan smartphones tegen te gaan: “Gamen is het nieuwe roken”Ouders en kinderen trekken aan de alarmbel: steeds meer kinderen zijn verslaafd aan games en schermen. Daarom lanceert De Sleutel, een centrum dat hulp verleent aan verslaafden, samen met de Gentse universiteit een nieuwe lessenreeks. “Maar uiteindelijk zijn het de ouders en leerkrachten die het goede voorbeeld moeten geven.”
17/03 17u45  Italianen worden gek: Vincenzo Nibali wint Milaan-Sanremo na straf nummerVincenzo Nibali heeft de 109e editie van Milaan-Sanremo (World Tour) gewonnen. De regen maakte de aanloop zwaar, gelukkig scheen de zon in de verraderlijke finale. Daarin bepaalden Team Sky en vooral FDJ echter het tempo, tot Nibali aanviel op de Poggio. De Italiaan hield nipt stand tegen de jagende sprintersploegen na een straf nummer! Het is de eerste Italiaanse winnaar van La Primavera sinds 2006, wat aan de streep voor de nodige gekte zorgde. Caleb Ewan won de sprint voor de tweede plek, met Roelandts en Stuyven finishten twee Belgen in de top-10.
17/03 17u45  Lente is nog niet in zicht: koudste 17 maart in meer dan honderd jaar, en nog enkele zeer koude dagen op komstHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. Vandaag kregen we al de koudste 17 maart in meer dan honderd jaar te verwerken, en er zit niet veel beterschap in: het kan ook volgende week nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En dat koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 17u30  Opnieuw pech voor Cavendish: hallucinante valpartij na botsing met verkeersobstakelMark Cavendish, in 2009 nog winnaar van Milaan-Sanremo, leek negen jaar na zijn eerste overwinning op weg om mee te strijden voor een tweede zege. Cav ging diep in de finale hard tegen de vlakte. Hallucinant, en dus alweer pech voor Cavendish, die al met een gebroken rib aan de start verscheen.
17/03 17u30  Angelina Jolie over ouder worden: “Ik zie mijn leeftijd in de spiegel en ik vind het geweldig”Angelina Jolie is 42. In Hollywood is dat een leeftijd waarop actrices al eens bij de plastisch chirurg aankloppen, maar daar zal je Jolie niet zo snel tegenkomen. “Ik hou ervan om ouder te worden, het herinnert me eraan dat ik leef”, zegt ze aan het magazine InStyle.
17/03 17u15  Toen haar ouders haar zagen poseren voor deze foto, wisten ze dat er iets ernstig mis was met hun dochterZeer alerte ouders hebben onlangs het leven van hun dochtertje gered. Toen het meisje poseerde voor een foto in haar kostuum voor Halloween, zagen ze dat er iets niet klopte. Haar glimlach was plots helemaal anders...
17/03 17u15  De minister wil het niet zeggen, VTM toont het niet. Dus zoeken we het zelf maar uit: zijn er nucleaire wapens in ons land?Vanaf dinsdag is er de docureeks ‘F-16’. Volgens VTM kreeg u “nooit eerder de kans om het werk en het leven van Belgische F-16-piloten van zo dichtbij te volgen”. U zal zwaar getrainde mannen zien op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, in zware gevechtsvliegtuigen met zware munitie. Zal u niet zien: de kernwapens die er in bunkers onder de grond liggen. En die straks, met een nieuwe staartvin en wellicht nieuwe dragers, de nucleaire wereld­orde mee onder hoogspanning plaatsen.
17/03 17u00  Kristof Calvo: “Kortingen voor voetballende grootverdieners zijn niet fair”Een profvoetballer in eerste klasse verdient gemiddeld 337.000 euro per jaar, en toch krijgen ze van de overheid een fikse korting op de sociale zekerheid. Dat blijkt uit een exclusieve studie van Het Nieuwsblad. Tot onbegrip van Kristof Calvo, federaal fractieleider van Groen: “Dit is niet fair.”
17/03 16u30  Tom Boonen geeft tips en krijgt lof als co-commentator: “Meer plassen in slecht weer, het strippen kan beginnen”Tom Boonen is vandaag naast Merijn Casteleyn co-commentator bij Milaan-Sanremo voor VTM. De 37-jarige renner-op-rust is een schat aan ervaring en dat levert dan ook leuke weetjes op, die hij spontaan (én met sappig Kempisch accent) vertelt. En zijn deskundige commentaar wordt geapprecieerd.
17/03 16u30  Collega-muzikant bevestigt: Stromae wordt vaderJulian Perretta, de Britse singer-songwriter die met Stromae aan zijn nieuwe album werkt, heeft zijn collega op Instagram gefeliciteerd met zijn nakende vaderschap.
17/03 16u15  Opnieuw seksschandaal bij Oxfam: “Van Hauwermeiren stak wangedrag van collega jaar lang in de doofpot”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. Het was de Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, die de man de hand boven het hoofd hield.
17/03 16u15  Lente is nog niet in zicht: nog enkele zeer koude dagen op komstHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. De komende week kan het nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En het koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 16u15  Jeugdbeweging werft met eentalig Turkse, Engelse en Franse folders: “Dat neemt veel wantrouwen van ouders weg”Allochtone jongeren aantrekken door eentalig Turkse, Engelse en Franse folders te verspreiden. Ziedaar het proefproject van de Gentse KSA. “Anders bereiken we sommige ouders gewoonweg niet”, zegt woordvoerder Brecht Goerlandt. Vlaams Belang spreekt van ‘om­gekeerde integratie’, maar minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) geeft de jeugdbeweging groen licht.
17/03 16u15  Tom Boonen geeft tips en krijgt lof als commentator: “Meer plassen in slecht weer, het strippen kan beginnen”Tom Boonen is vandaag naast Merijn Casteleyn co-commentator bij Milaan-Sanremo voor VTM. De 37-jarige renner-op-rust is een schat aan ervaring en dat levert dan ook leuke weetjes op, die hij spontaan (én met sappig Kempisch accent) vertelt. En zijn deskundige commentaar wordt geapprecieerd.
17/03 16u15  Liever samenhokken dan een rusthuis. Wanneer senioren aan cohousing gaan doenDenk nu al na over je oude dag, zeggen experts na de zelfdoding van een bejaard koppel vorig weekend in De Panne. Het is precies wat vijftien senioren volgend jaar doen in Leuven. Ze gaan wonen in het eerste Vlaamse ‘Abbeyfieldhuis’. Een soort cohousing voor oude mensen. Of beter gezegd: apart samenwonen voor senioren. Én zorgen voor elkaar.
17/03 15u30  Cavendish rijdt Sanremo met gebroken rib, De Gendt is niet onder de indruk: “Alles gaat, als je wil afzien”Mark Cavendish verscheen vanmorgen aan de start van Milaan-Sanremo, ondanks een gebroken rib. Straf, maar Thomas De Gendt nuanceert: “Alles gaat, als je mentaal en fysiek wil afzien”, reageerde de Belg, die sprak uit eigen ervaring...
17/03 15u30  H&M bezwijkt onder protest: geen rechtszaak tegen graffitikunstenaarModeketen H&M heeft zonder toestemming een ontwerp van graffitikunstenaar Revok gebruikt. De discussie daarover liep zodanig uit de hand dat de Zweedse multinational zelf met een proces dreigde. Na druk van de graffitigemeenschap ziet het daar nu toch van af.
17/03 15u30  Dieven vangen was nog nooit zo makkelijk: gewoon wachten aan de achterdeurEerder deze week kreeg de politie van Seattle een tip van een winkeldetective. In hun electrowinkel Costco gedroegen enkele bezoekers zich verdacht. Ze verzamelden allerlei dure goederen en leken een vlucht voor te bereiden langs een branduitgang. De politie schoot meteen in actie, vond een vluchtauto en arresteerde meteen de bestuurder. En zijn kompanen? Daarop was het gewoon wachten tot ze effectief langs de branduitgang naar buiten zouden komen. Zo liepen ze letterlijk recht in de handen van de politie, die rustig lachend de boeven opwachtte.
17/03 15u00  Dat belooft voor de bekerfinale: Standard-fans zetten stations in vuur en vlam en veroorzaken heibel op de treinVanavond spelen Genk en Standard de finale van de Croky Cup, oftewel de Belgische beker. De fans van Standard verzamelde vroeg op de middag al in het station Luik-Guillemins. De sfeer zat er meteen goed in. Met grote spandoeken en Bengaals vuurwerk begonnen de Luikse supporters aan de hun reis richting het Koning Boudewijnstadion. Richting Brussel ging het er minder fraai aan toe op de trein. Er werd vuurwerk afgestoken en aan de noodrem getrokken, brandweer en politie rukten uit.
17/03 14u30  Verloofd zijn met een prins is duur: wie betaalt de designeroutfits van Meghan Markle?Sinds ze verloofd is met prins Harry, zou Meghan Marke al 22.000 euro aan nieuwe kleren hebben uitgegeven. Want telkens ze in het openbaar verschijnt naast prins Harry, moet ze een nieuwe outfit aan.
17/03 14u30  Onderwijstopman in de week, slakkenjager in het weekend: “Mijn grote droom is om zélf nog een nieuwe soort te ontdekken”Tijdens de week is hij een van de sterke mannen van het Katholiek Onderwijs. In het weekend of op reis gaat hij op zoek naar slakken, meer bepaald naar de schelpen die ze op hun rug dragen. Al 40 jaar voert Marc Keppens (51) onderzoek naar de weekdieren, en dat werk is nu bekroond door zijn collega’s die drie nieuwontdekte slakken naar hem hebben vernoemd. “Prachtexemplaren zijn het. Ik voel me vereerd.”
17/03 14u00  Buren kalkoenkweker luiden alarmbel: “De stank is hier soms niet te harden”Een kalkoenkwekerij langs de ring veroorzaakt geurhinder in de buurt. Een aantal buren diende klacht in bij de gemeente. Binnenkort gaat de milieu-inspectie op zoek naar de oorzaak.
17/03 14u00  Ruzie over zoemende mug loopt volledig uit de handEen vijftiger uit het West-Vlaamse Meulebeke kreeg een effectieve celstraf van achttien maanden omdat hij zijn vriendin zwaar toetakelde. De aanleiding bleek bijzonder banaal.
17/03 13u15  Na dagen kamperen aan schoolpoort: tientallen kinderen eindelijk ingeschreven in middelbare schoolHet zijn taferelen die je normaal bij de uittocht van een festival ziet, maar zaterdagochtend werd in de sporthal van de Sint-Maarten Middenschool gezeuld met kampeerstoeltjes, tenten en zakken proviand. Ouders kampeerden er sinds woensdag voor de schoolpoort en konden vandaag eindelijk hun kinderen inschrijven.
17/03 13u00  De dokter Frankenstein van de dieren: hoe deze wetenschapper honden met twee hoofden creëerdeHij wordt beschouwd als een van de wereldwijde pioniers van transplantaties. Maar zijn creaties werden vorige eeuw vooral ook als ‘monsters’ beschouwd: Vladimir Demikhov creëerde honden met twee hoofden.
17/03 13u00  Vrieskou of niet, deze jonge vrouw gaat iedere zondag naakt zwemmen: “Het houdt me jong en gezond”Het mag sneeuwen, vriezen of regenen. Niets houdt deze Oekraïense vrouw tegen om elke week naakt in een van de koudste rivieren van Europa te duiken. Waarom ze nooit afwijkt van haar ongewone routine? “Het houdt me jong en gezond.”
17/03 12u45  Wat je niet zag in 'Temptation Island': Tim bedacht zich wel heel snel over zijn trouwplannenHoe Tim zich zo snel heeft kunnen laten vangen door verleidster Cherish, het is nog steed een raadsel. Dat alleen maar groter wordt na het bekijken van deze beelden, die de aflvering van 'Temptation Island' niet haalden.
17/03 12u30  Zoveel verdient een profvoetballer in BelgiëDe fiscale voordelen voor sportbeoefenaars hebben hun effect niet gemist. Voetballers in de Belgische eerste klasse zagen hun loon de afgelopen tien jaar stijgen van 158.000 euro naar 337.000 euro.
17/03 12u30  Ongezien: ploegmaats van Franse tweedeklasser gaan met elkaar op de vuist tijdens de wedstrijdHet gaat Auxerre niet voor de wind. De voormalige eersteklasser en ex-ploeg van Luigi Pieroni is tegenwoordig een grijze middenmotor in de Franse Ligue 2. Vrijdagavond ging Auxerre op bezoek bij de voorlaatste in de stand, Quevilly Rouen. De bezoekers kenden een offday en zouden verliezen met 4-1. Maar dat was nog lang niet het ergste.
17/03 12u00  Sirano (18) ligt in coma na aanrijding voor ouderlijk huis: “Hij had net zijn leven opnieuw opgepikt”De 18-jarige Sirano Lucas ligt in een coma nadat hij donderdagavond vlak voor de woning van zijn ouders in de Ieperstraat werd aangereden door de wagen van een vrouw uit Wijtschate. Voor de familie is het bang afwachten.
17/03 12u00  De hartverscheurende reden waarom vrouw (70) jarenlang in verloederd appartement woonde zonder water of elektriciteitGeen stromend water, geen verwarming en geen elektriciteit. Geen eetbaar voedsel, geen drinken en geen bed om in te slapen. Sandra Burton (70) leefde in erbarmelijke omstandigheden in haar appartementje in het Engelse plaatsje Royston. Jarenlang sneed ze zich volledig af van de buitenwereld. De dood loerde om de hoek.
17/03 12u00  Op zoek naar het dorp achter de hit. Wij wilden wel eens weten of het echt zo leuk is in Zoutelande“Sinds ‘Zoutelande’ overal te horen is, krijgen we soms telefoon van Vlamingen die vragen of het hier echt zo leuk is.” Om een antwoord op die vraag te krijgen, trok uw krant zelf naar Zeeland, naar het dorp achter het mooiste koude liefdesliedje van het jaar, dat vandaag naar de eerste plaats in de Ultratop stijgt. Verslag met drie strofes, een paar honderd strandhuisjes en duizenden Duitsers.
17/03 11u45  Dit vindt de internationale pers van de Vlaamse topreeks ‘Tabula Rasa’Sinds donderdag is de Vlaamse psychologische thrillerserie ‘Tabula Rasa’ wereldwijd te zien via Netflix. Bij ons was de reeks een enorm kijkcijferkanon. Maar wat vinden de buitenlandse media er eigenlijk van?
17/03 11u45  Beruchte hacker die vijf jaar lang kon toeslaan gevat in Polen dankzij Belgische politieDe Poolse politie heeft deze week in samenwerking met de Belgische politie en Europol een beruchte Poolse hacker kunnen vatten. Dat meldt Europol.
17/03 11u00  Man troggelt basisscholen centen af met simpele listEen man van middelbare leeftijd heeft twee scholen, in Tremelo en Keerbergen, opgelicht. Met een list slaagde hij erin kleine sommen geld afhandig te maken. In een basisschool in Kampenhout mislukte het opzet. De politie onderzoekt de zaak.
17/03 10u30  Dit vond het publiek van het grote soloconcert van Karen DamenDe grote droom van Karen Damen is vrijdagavond in vervulling gegaan. In een volgelopen Lotto Arena in Antwerpen bracht ze haar eerste grote soloconcert. Wij vroegen aan het publiek wat zij vonden van haar langverwachte optreden.
17/03 10u15  Rusland slaat terug: 23 Britse diplomaten worden het land uitgezetRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uitzetten. Daarmee reageert het land op de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.
17/03 10u00  Rusland gaat 23 Britse diplomaten land uitzetten, Britse consulaat sluitRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uitzetten. Daarmee reageert het land op de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.
17/03 08u45  VIDEO. Scholieren maken filmpje voor hun kleinkinderen, en dat laat ook Frank Deboosere niet onberoerdEnkele eerstejaars van Sancta Maria in Leuven hebben samen met VRT-weerman Frank Deboosere een video opgenomen om de klimaatverandering aan te kaarten. In een professioneel gemonteerd filmpje excuseren ze zich voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De boodschap is gericht aan hun kleinkinderen, de generatie die in 2068 op de schoolbanken zal zitten.
17/03 08u45  De onaantastbare leider: waarom de Russische verkiezingen geen echte verkiezingen zijnDe Russen kiezen zondag een nieuwe president. Of beter gezegd: de Russen zullen zondag hoogstwaarschijnlijk dezélfde president verkiezen. Vladimir Poetin heeft dan wel 7 tegenkandidaten, de kans dat zij aan het langste eind zullen trekken, is vrijwel onbestaande. Poetin mag zich opmaken voor een nieuwe ambtstermijn. En ook zelf twijfelt hij er niet aan dat enkel en alleen hij de leider van Rusland is en zal blijven. Hoogleraar Russische politiek aan de KU Leuven, Katlijn Malfliet, geeft duiding bij wat wellicht de meest voorspelbare verkiezingen van het jaar zijn.
17/03 08u30  ‘Spooktrein’ komt aan in station: “In 12 jaar nog nooit zoiets gezien”Een medewerker van een station in China beweert dat hij iets “bovennatuurlijks” heeft gezien toen hij aan het werk was. Het bizarre fenomeen werd zelfs vastgelegd door een bewakingscamera, waardoor er nu op sociale media druk gespeculeerd wordt over het bestaan van spoken. De man die in het station werkt hoopt echter dat hij “nooit nog zoiets zal moeten zien”.
17/03 08u15  Waardevol bos moet wijken voor bungalowpark in Limburg: “Ecologische ravage”In het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een “ecologische ravage” en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek, zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing en beschuldigt Groen van “pure stemmingmakerij”.
17/03 08u15  Jonge bromfietser sterft na botsing op kruispuntEen 22-jarige bromfietser is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een ongeval in de Holstraat in Sint-Gillis-Waas.
17/03 08u15  Adjunct-directeur van FBI vlak voor pensioen ontslagen, waardoor hij deel van uitkering mistDe Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft de adjunct-directeur van de FBI Andrew McCabe vrijdag de laan uitgestuurd. Zijn ontslag komt er twee dagen voor zijn 50ste verjaardag, de dag waarop hij pensioengerechtigd wordt. McCabe had eerder al te kennen gegeven op pensioen te willen gaan.
17/03 08u15  Bankkosten 80 procent gestegen in 20 jaarDe kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen. Tussen 1998 en 2017 namen de kosten met 80 procent toe, terwijl de inflatie in diezelfde periode met 46 procent klom. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie, waarover De Tijd zaterdag bericht.
17/03 07u15  Rond één centimeter sneeuw door late winterprik: opgepast voor gladde wegenDe voorspelde winterse neerslag van afgelopen nacht bleek minder intens te zijn en is blijven sluimeren net ten noorden van Vlaanderen. Toch kan het nog steeds glad zijn op de wegen. Bovendien wordt er zaterdag nog steeds sneeuw verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt dus aan om waakzaam te blijven.
17/03 07u00  Ooievaars brengen altijd goed nieuws... behalve in deze stadDamme verkeert in de ban van de ooievaars. Na het koppel op het stadhuis vestigden zich nu ook twee dieren op de schoorsteen van het oude rusthuis in de Kerkstraat. Het gevolg: de plannen om het pand af te breken, worden resoluut uitgesteld. “We kunnen ze toch niet wegjagen van een zorgsite?”
17/03 07u00  Beruchte kotbazen moeten forse boete betalen en vooral winst teruggeven: “Ze hadden moeten weten dat de kamers niet voldeden”Drie beruchte kotbazen uit Sint-Truiden zijn in de strafrechtbank veroordeeld tot 18.000 euro boete wegens inbreuken bij de verhuur van een studentenkot in Leuven. Vader Arnold en zoon Manu Appeltans moeten ook ruim 60.000 euro winsten terugbetalen.
17/03 02u15  Vuilnisman betaalt meer sociale bijdrage dan profvoetballer: “Een regelrechte schande”LEES OOK. (N+) Waarom voetballers nooit mogen klagen over overbelasting
17/03 02u15  KV Mechelen hoopt via rechter in eerste klasse te blijven, maar niet ten koste van EupenEen week na de ­degradatie naar 1B onderzoekt KV Mechelen de juridische opties om in 1A te blijven. Het richt daarbij zijn pijlen op Moeskroen, de club die door een 4-0-nederlaag in Eupen mee het lot van Malinwa bezegelde. Eerste optie: het aanvechten van de licentie. Bart Lagae
17/03 02u15  SP.A-voorzitter John Crombez wil kinderen verplicht naar kinderopvangDe SP.A-leden ­buigen zich vandaag, zaterdag, op hun congres over elf resoluties die de nieuwe leidraad moeten vormen voor hun partijprogramma. Blikvanger is het voorstel om kinderen al naargelang hun leeftijd een of meerdere dagen verplicht in de kinderopvang te laten doorbrengen.
17/03 02u15  Villa van de Pfaffs na negen jaar eindelijk verkocht (voor slechts de helft van de prijs)Het heeft negen jaar geduurd, maar ­eindelijk is de villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff (foto) verkocht. Hun woning in Brasschaat was het ­decor voor de realityserie van de familie, maar dat was voor kandidaat-kopers weinig doorslag­gevend om er veel geld voor te betalen. Uiteindelijk daalde de vraagprijs tot minder dan de helft van het oorspronkelijke bedrag.
17/03 02u15  FAVV-topman geeft zelf toe: “Het voedselagentschap is niet in staat om ernstige vleesfraude op te sporen”“We weten dat communicatie een werkpunt is. Zowel voor de organisatie als voor mij persoonlijk. En onze routinecontroles volstaan niet om ernstige vleesfraude op te sporen.” Herman Diricks, topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), geeft na het tweede grote voedselschandaal in nog geen jaar tijd toe dat zijn organisatie met een aantal ­gebreken kampt.
17/03 02u15  Kind en Gezin komt nu al voor geboorte op bezoekDe verplegers van Kind en Gezin mijden voortaan de kraamkliniek, en komen al op het einde van de zwangerschap op bezoek bij de toekomstige ouders. Thuis. “Moeders verblijven minder lang dan vroeger op de materniteit”, zegt Kind en Gezin. “Het is te hectisch geworden om daar het kennismakingsgesprek te voeren.”
17/03 02u15  Kevin Janssens strikt rol naast Bond-girlKevin Janssens (38) rijgt de buitenlandse filmrollen aaneen. Nog tot eind maart staat hij op de set met Jean-Claude Van Damme voor de actieprent The Bouncer, eerder speelde hij ook aan de zijde van Gérard Depardieu in Les Confins du Monde en momenteel loopt zijn horrorfilm Revenge in de Amerikaanse zalen. Janssens’ nieuwe project is The Room, een thriller waarin hij de hoofdrol speelt naast de Frans­Oekraïense Olga Kurylenko (38). Zij is vooral bekend van haar rol als Bond-girl in Quantum of Solace, en was ook te zien met Tom Cruise in Oblivion.
17/03 02u15  ‘Patser’ krijgt een vervolgEr werd al even op gehint, onder meer door het open einde van de eerste film, maar nu is het officieel: Patser krijgt een sequel. Die knoop werd deze week doorgehakt, bevestigt filmverdeler KFD. Uiteraard zal het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Falah opnieuw achter de ­camera plaatsnemen, maar door hun drukke agenda moet u nog even geduld uitoefenen: de opnames starten volgend jaar, de release is gepland voor 2020. Adil en Bilall zijn intussen ook aan boord voor enkele Amerikaanse projecten – de nieuwe Bad Boys-film, Bad Boys for Life, en Beverly Hills Cop 4 – en hebben met de fictiereeks Grond hun tv-debuut op stapel.
17/03 02u15  Het wordt -1, maar het zal voelen als -10 graden: alles over de late winterprikVreselijk. Net nu we sjaal en muts hadden opgeborgen, moeten ze opnieuw uit de kast. Het gaat vriezen dit weekend, en erger: het zal nog veel kouder aanvoelen dan het is. “Gevoels­temperaturen tot -11 graden Celsius”, klinkt het bij het KMI. Maar wie bepaalt dat eigenlijk, die gevoelstemperatuur? En voelt het voor iedereen dan even koud aan?
17/03 02u15  Vijf vragen aan de allereerste videoref in de koers: “Ik heb dat busje zelfs nog niet eens gezien”Zaterdag kijkt de videoref voor het eerst mee naar de koers tijdens Milaan-Sanremo. Bij een rondvraag bleek dat nieuws nog maar amper te zijn doorgesijpeld tot in het peloton, maar ook voor de 48-jarige Gianluca Crocetti wordt het aftasten. Vijf vragen aan de allereerste videoref in het wielrennen.
17/03 02u15  Lotto-Soudal heeft opmerkelijke tactiek voor Milaan-Sanremo: met een heuse sprinttrein naar de Via RomaGeen Wellens of Benoot, maar een heuse sprinttrein bij Lotto-Soudal. Met Jens Keukeleire, Jasper De Buyst, Jens Debusschere en absolute kopman André Greipel trekken Marc Sergeant en Herman Frison met vier sprinters naar Milaan.
17/03 02u15  Bij ons een nummer één hit, maar eigenlijk is ‘Zoutelande’ een kopie van een identiek Duits liedGeike Arnaert, de voormalige zangeres van Hooverphonic, heeft in ons land een nummer één hit te pakken. Samen met het Nederlandse fenomeen BLØF zingt ze over Zoutelande, een deelgemeente van het Nederlandse Veere. Toch hebben ze hun succes eigenlijk aan de Duitsers te danken.
17/03 02u15  Alweer een aanslag, alweer een havenarbeider. Maar handgranaten, daar schrikt zelfs de politie vanAntwerpen raakt meer en meer in de ban van crimineel drugsgeweld. Gisterennacht wierpen onbekenden twee handgranaten naar een huis in de Van Heystveltstraat in Deurne. De loeiharde knallen zorgden voor enorme schade aan 15 auto’s en 7 gevels. In het geviseerde huis woont een havenarbeider. “Maar met drugstrafiek heb ik niks te maken. Niks”, zweert de man.
17/03 02u15  Cercle Brugge voor even koning in het prinsdom van Youri Tielemans en AS MonacoEen delegatie van ruim honderd Cercle-sympathisanten werd gisteravond ontvangen door AS Monaco, sinds vorig jaar meerderheidsaandeelhouder. Voorzitter Frans Schotte poseerde voor match tegen Lille met de promotiebeker aan de zijde van Vadim Vasilyev, vicevoorzitter van Monaco en gedelegeerd bestuurder van Cercle.
16/03 23u15  Plotse winterprik zorgt voor gevaarlijk gladde wegen: bekijk hier waar en wanneer het gaat sneeuwenEen nieuwe winterprik komt in de nacht van vrijdag op zaterdag ons land binnen. Door de vriestemperaturen kan de winterse neerslag aanvriezen, waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg.
16/03 23u15  Tiener (13) klem in wasmachine nadat bizarre uitdaging helemaal verkeerd looptEen Colombiaanse tiener zat enkele uren in een netelige situatie nadat hij was vastgeraakt in een wasmachine, waardoor hij enkel nog zijn hoofd kon bewegen. De jongen had zich aan een uitdaging gewaagd, die wordt verspreid via sociale media, waarbij mensen even in een wasmachine kruipen. De jongeman werd uiteindelijk bevrijd door de brandweer en hield er alleen maar wat blauwe plekken aan over. En hoewel de uitdaging verkeerd afliep, heeft hij zijn virale video wel te pakken.
16/03 23u15  Barcelona heeft toptalent beet dat de “nieuwe Xavi” moet worden, maar wie is dat Braziliaans wonderkind?Wanneer FC Barcelona een transfer doet, blijft die meestal niet lang onder de radar. Maar tradities zijn er om gebroken te worden. De Blaugrana kondigden namelijk in alle stilte de komst van Arthur Melo aan. Wie? Wel, lees verder!
16/03 23u15  Franse werknemers vinden meer dan 600 kilo cocaïne die ingevoerd werd vanuit AntwerpenIn een onderneming in de Franse gemeente Val-d’Oise, in de buurt van Parijs, hebben werknemers vrijdag 600 kilogram cocaïne aangetroffen. De drugs werden ingevoerd via Antwerpen, zo heeft het Franse persbureau AFP vernomen.
16/03 23u15  Karen verrast de Lotto Arena en brengt een prachtige cover van Harry StylesDe grote droom van Karen Damen is vrijdagavond in vervulling gegaan. Ze bracht haar eerste grote soloconcert in een volgelopen Lotto Arena in Antwerpen. Tijdens haar optreden verraste ze het publiek ook met een prachtige cover van ‘Sign of the Times’ van Harry Styles, die op dezelfde avond optrad in het Sportpaleis.
16/03 23u15  Nederlands voedselagentschap waarschuwt voor Belgische ossenstaartenDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft slagers en supermarkten in Nederland opgedragen hun klanten ervoor te waarschuwen ossenstaarten afkomstig van het vleesbedrijf Veviba niet te consumeren.
16/03 20u45  De schandalen stapelen zich op, maar vleeskoning Verbist houdt onschuld staande: “Wie verzint die dikke zever?”Het zijn geen fijne tijden voor slachthuisgroep Verbist: schandaal na schandaal besmeurt de reputatie van het bedrijf uit het West-Vlaamse Izegem. Maar zaakvoerderLouis Verbist reageert nu emotioneel op de heisa rond zijn bedrijven.
16/03 20u45  Vrouw (40) belandt in het ziekenhuis na pedicure: “Ik was bang dat ze mijn voet moesten amputeren”Hoewel een pedicure meestal een moment is van pure ontspanning, liep dat voor een vrouw uit de Amerikaanse staat Indiana vorige week helemaal anders af. Zij belandde in het ziekenhuis met een zware infectie door een fout in het schoonheidssalon.
16/03 20u45  Greg Van Avermaet weet hoe hij Milaan-Sanremo kan winnen en hoopt dat zijn rugnummer geluk brengtNog één keer slapen en dan barst het Italiaanse wielergeweld los tijdens Milaan-Sanremo. Philippe Gilbert gaat voor zijn vierde klassieker, maar ook Greg Van Avermaet heeft zijn zinnen gezet op La Primavera. Dat zei hij op de persconferentie van BMC.
16/03 20u45  En dan zit Harry Styles plots naast jou in de fitness in AntwerpenTijdens zijn internationale tournee houdt Harry Styles vrijdagavond halt in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Enkele uren voor zijn langverwachte optreden waagde de Britse zanger zich echter nog aan een bezoekje aan de fitness. De andere sportievelingen in The Brick Antwerp konden hun ogen amper geloven toen het voormalige ‘One Direction’-lid plots naast hen zat.
16/03 20u45  Pijnlijke blunder van James Cooke aan Lotto Arena: “Mensen zitten al dagen te wachten voor het concert van Karen Damen”Vrijdag treedt Karen Damen op voor een uitverkochte Lotte Arena. Haar beste vriend James Cooke werd er voor de gelegenheid op uit gestuurd om enkele fans te interviewen, maar hij is in shock als hij ziet dat er talloze mensen op straat kamperen voor het concert. Tot hij doorheeft dat hij een foutje heeft gemaakt: “We zitten verkeerd, hier speelt Harry Styles.”
16/03 20u45  Je geeft maar één keer het feest van je leven: zo vind je een goede dj voor je huwelijkAls er één ding is - naast het eten en de jurk - wat genodigden het langst bijblijft van je huwelijk, dan is het wel het feestje na het dessert. Dat staat of valt met de dj achter de draaitafel. Maar hoe vind je de man of vrouw die bij jullie past en erin slaagt om de dansvloer vol te houden tot het weer licht wordt? In ‘The Smart Guide for the Happy Bride’, het nieuwe boek van huwelijksplatform House of Weddings, krijgen koppels tips om de zoektocht te vergemakkelijken.
16/03 20u45  Zuid-Amerika: Belgen brengen hun frieten aan dumpingprijzen op onze marktDe aardappelverwerkende nijverheid in België is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel Brazilië als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
16/03 18u45  Spelers van Genk keuren de grasmat in het Koning Boudewijnstadion… en trekken een bedenkelijk gezichtRacing Genk en Standard nemen het zaterdagavond (om 20u45) tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Trainen in het Koning Boudewijnstadion zat er vandaag echter niet in. “Om de grasmat te sparen”, aldus de KBVB. De spelers van Genk zakten toch even af naar Brussel om het gras te inspecteren.
16/03 18u45  Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in GenkFederaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) trekt bij de verkiezingen van oktober de N-VA-lijst in Genk. Dat melden VTMNIEUWS en Het Belang van Limburg vrijdagavond. Ze is kandidaat-burgemeester. Als ze een mandaat van de kiezer krijgt om burgemeester te worden, stopt Demir als staatssecretaris.
16/03 18u15  Zo groot is de schade na dubbele explosie door handgranaten in DeurneStilaan wordt duidelijk hoe groot de schade is die twee explosies vannacht aanrichtten in Deurne. Het parket bevestigde intussen dat niet spijkerbommen, maar wel handgranaten van Oost-Europese makelij de ravage aanrichtten.
16/03 18u00  Comedian Kamal Kharmach open over gewichtstoename: “Het gaat niet goed met mij”Vlaanderen leerde hem kennen als de comedian die 120 kilogram afgevallen was, maar nu zijn carrière een hoge vlucht neemt, eist dat zijn tol van Kamal Kharmach. De comedian sprak op Radio 1 dan ook openlijk over zijn gewichtstoename: “Ik ben heel fier op het feit dat ik durf te zeggen dat het niet goed gaat me me.”
16/03 18u00  Skilift slaat plots op hol: “Mensen zaten vast onder die ‘vleesmolen’”Minstens acht mensen raakten vrijdag gewond toen een skilift van een populaire skioord in Georgië ruw heen en weer begon te schommelen door een defect. De skiërs die op dat moment de lift gebruikten, werden op de grond gegooid omdat de skilift plots aan twee keer de normale snelheid begon te bewegen. Een zwangere Zweedse vrouw raakte ernstig gewond en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.
16/03 18u00  Stewardess sterft na val uit vliegtuigEen stewardess van de luchtvaartmaatschappij Emirates is woensdag om het leven gekomen na een val uit de nooduitgang van een stilstaand vliegtuig. Het ongeval gebeurde op de internationale luchthaven van Entebbe, Oeganda. Dat meldt BBC.
16/03 18u00  Pornoster “fysiek bedreigd” om niet tegen Trump te getuigenDe Amerikaanse pornoster Stephanie Clifford werd onder bedreiging van fysiek geweld ervan overtuigd, haar zwijgplicht over een avontuurtje met VS-president Donald Trump te bewaren. Dat zegt haar advocaat Michael Avenatti in interviews met de zenders CNN en MSNBC. Of de dreigementen van Trump zelf dan wel van iemand anders kwamen, liet de jurist in het midden.
16/03 17u45  Skiërs worden ruw uit defecte skilift gegooid: “Mensen zaten vast onder die ‘vleesmolen’”Minstens acht mensen raakten vrijdag gewond toen een skilift van een populaire skioord in Georgië ruw heen en weer begon te schommelen door een defect. De skiërs die op dat moment de lift gebruikten, werden op de grond gegooid omdat de skilift plots aan twee keer de normale snelheid begon te bewegen. Een zwangere Zweedse vrouw raakte ernstig gewond en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.
16/03 17u30  Graven verzakken op kerkhof, maar grafmaker weet waaraan dat ligt: “Dat heb je met die goedkopere kisten”Op het kerkhof van Melle zijn verschillende graven verzakt. De concessiehouders moeten de graven binnen het jaar herstellen of ze worden verwijderd. “Goedkopere kisten bezwijken sneller bij zware regenval”, klinkt het bij de grafmaker.
16/03 17u15  Fotograaf laat 14 vrouwen naakt poseren terwijl ze borstvoeding gevenVeertien vrouwen lieten zich samen fotograferen op het strand terwijl ze hun baby of peuter borstvoeding geven. 'Ik ben zo gelukkig met deze reeks', post de 25-jarige fotografe Trina Cary op haar blog en Instagram. 'Ik hoop vooral dat vrouwen zich minder gaan aantrekken van wat anderen denken.'
16/03 17u15  Uitgemergelde leeuwen en tijger moeten leven in hun eigen uitwerpselen in Spaans circusSchokkende beelden gaan viraal van twee uitgemergelde leeuwen en een tijger in een Spaans circus. Volgens verschillende bronnen zouden de dieren geregeld gefolterd zijn, om ze zo goed mogelijk te laten gehoorzamen in het circus Francia in de Spaanse stad Murcia. Nu heeft dierenrechtenorganisatie AAP de beelden vrijgegeven om hun verschrikkelijke levensomstandigheden aan te kaarten.
16/03 17u15  Carrasco verliest opnieuw met zware cijfers, maar schiet flauwgevallen ploegmaat snel te hulpNa drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 17u15  Kijk binnen in het nieuwste zwembad aan de kustOostende heeft binnenkort een nieuw zwembad. De bouw van het nieuwe complex op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Northlaan is gestart. Er komt een wedstrijdbassin, een multifunctioneel bad en een recreatiezone. In 2020 gaat het open.
16/03 16u45  Man verliest eigen rechtszaak: rechter weigert te erkennen dat hij niet dood isEen opmerkelijke rechtszaak in Vaslui, Roemenië. Een zestiger stapte er naar de rechter omdat hij op papier ten onrechte werd doodverklaard. Omdat hij in werkelijkheid nog springlevend is, wou hij dat ongedaan laten maken. Maar de rechter wees zijn verzoek af.
16/03 16u45  Auto ontploft en brandt uit vlak voor basisschoolOp de hoek van de Goethestraat en de Thonetlaan op Linkeroever, vlak voor de vrije basisschool Sint-Anna Goethe, is vrijdagmiddag een gestationeerde personenwagen plotseling ontploft en grotendeels uitgebrand.
16/03 16u45  Carrasco verliest ook derde match in China met zware cijfers: negatief doelsaldo van -13Na drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 16u45  Stewardess betrapt koppeltje op toilet van vliegtuig: “Zet je daarvoor je vakantie op het spel?”Een man en vrouw die elkaar nooit eerder hadden gezien, werden afgelopen dinsdag met de broek op de enkels betrapt op het toilet van een vliegtuig. De twee hadden elkaar pas ontmoet, maar dat hield hen niet tegen om meteen te beginnen kussen om daarna naar de kleinere ruimte te trekken. De bemanningsleden op het vliegtuig kon echter minder lachen met de vrijpartij in de lucht en betrapten het koppeltje op heterdaad. De vrouw zal zich het hitsig momentje ook nog lang beklagen: ze mag nooit meer met de luchtvaartmaatschappij op reis gaan nadat ze na de vrijpartij ook nog gewelddadig werd.
16/03 16u30  VIDEO. Bijna een half miljoen beeldjes in een provinciedomein: zo ziet dat eruitDuizenden vrijwilligers plaatsten de afgelopen weken al een 450.000-tal kleibeeldjes van de 600.000 op provinciedomein De Palingbeek voor ComingWorldRememberMe, de expo van kunstenaar Koen Vanmechelen. “We zitten mooi op schema”, vertelt intendant Jan Moeyaert.
16/03 16u15  “Het kost veel tijd en je eet altijd havermout als ontbijt”: clichés over gezond eten onder de loepJe kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten.
16/03 16u15  Megabordeel op komst in Oostende naar voorbeeld van ‘Villa Tinto’Er komt zo goed als zeker een megabordeel in de haven van Oostende. Een kandidaat-koper voor de loods Hangaar 1 wil het pand renoveren naar het voorbeeld van de Antwerpse ‘Villa Tinto’. Het stadsbestuur heeft geen bezwaar tegen een megabordeel, maar lanceert wel nog een oproep naar mogelijke andere kandidaten.
16/03 16u15  Daarom verdwijnen er massaal veel bomen langs onze snelwegenWie vaak de snelweg neemt, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. Op tal van plaatsen wordt er weer massaal gesnoeid. Of beter gezegd: massaal gekapt. Want meestal worden de bomen gewoon tot net boven de grond afgezaagd. Op de Facebookpagina ‘Stop met het kappen van bomen langs de snel-wegen’ is de kritiek dan ook niet mals. Maar waarom is die kaalkap eigenlijk nodig?
16/03 16u15  “Staat Benteke op de lijst?” De vreemde reactie van Martinez op het ontbreken van de spitsDe Rode Duivels doen het tegen Saoedi-Arabië opmerkelijk genoeg zonder Christian Benteke. “Staat Benteke op de lijst?”, wilde RTBF-journalist Rodrigo Beenkens nog even dubbelchecken. Op die vraag had bondscoach Roberto Martinez niet meteen een antwoord: hij overliep toch eerst eens de volledige lijst voor hij een antwoord kon geven: “neen, hij staat er niet op”. Verraste de bondscoach ook zichzelf, of wilde hij zeker zijn dat er geen foutje in de selectie was geslopen?
16/03 16u00  Vader schudt baby door elkaar met fatale gevolgen: "Weerzinwekkende feiten"Een 37-jarige vader uit Gent riskeert vijf jaar cel voor de dood van zijn eigen baby. Het meisje, dat op het moment van de feiten nog geen vijf maanden oud was, werd herhaaldelijk door elkaar geschud, de arm gebroken en geknepen.
16/03 15u45  Een van de grootste milieurampen ooit: de dag dat het leven in zee en op de stranden stierfJohnny Cash maakte er reclamespots voor, president Richard Nixon doopte hun schepen: midden jaren zeventig was het Amerikaanse oliebedrijf Amoco Oil hét symbool voor de opmars van petrochemie. Maar op 16 maart 1978 liep het helemaal fout. Voor de Bretoense kust brak de tanker Amoco Cadiz in twee. 250.000 ton olie stroomde in zee. De eerste grote milieuramp overspoelde de Franse kusten.
16/03 15u45  Kanye West aangeklaagd voor een gekopieerde printYeezy, de kledinglijn van Kanye West, zou een print gekopieerd hebben van een Amerikaans camouflagemerk en de rapper moet dus opnieuw voor de rechter verschijnen.
16/03 15u30  Klein en groot beschrijf afgeschaft vanaf 1 juni: bereken hier of jij voordeel doetDe verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 15u15  Vader schudt baby door elkaar met fatale volgen: "Weerzinwekkende feiten"Een 37-jarige vader uit Gent riskeert vijf jaar cel voor de dood van zijn eigen baby. Het meisje, dat op het moment van de feiten nog geen vijf maanden oud was, werd herhaaldelijk door elkaar geschud, de arm gebroken en geknepen.
16/03 15u00  Burgemeester woest om monsterfiles: “Waarom liet niemand ons iets weten?”Een bijsturing van de verkeerslichtenregeling veroorzaakte de voorbije dagen monsterfiles ter hoogte van de oprit van de autosnelweg in Beernem. “We hebben de regeling opnieuw aangepast naar de vroegere situatie”, klinkt het bij AWV.
16/03 15u00  Kersvers minister: “Moslims zijn deel van Duitsland, maar de islam niet”Moslims zijn een deel van Duitsland, de islam niet: met die controversiële uitspraak in een interview vrijdag met de krant Bild heeft Horst Seehofer, de topman van de Beierse CSU en in de nieuwe regering Merkel IV minister van Binnenlandse Zaken, zijn entree niet gemist. Zijn uitspraak gaat lijnrecht in tegen wat bondskanselier Angela Merkel zegt. De CSU is een zusterpartij van Merkels CDU, maar kleeft een veel conservatiever wereldbeeld aan.
16/03 15u00  Rihanna is woedend op Snapchat: “Je liet ons in de steek. Schaam jullie”Popster Rihanna wist donderdag niet wat ze zag op Snapchat: de app pakte uit met een advertentie waarbij gebruikers moesten aanduiden of ze liever Rihanna of Chris Brown een klap zouden geven. De ‘Work’-zangeres, die zelf het slachtoffer werd van huiselijk geweld, vond dat het bedrijf daarmee te ver ging en riep haar fans op om de app te verwijderen.
16/03 14u45  In Engeland is ‘Blind Getrouwd’ een waar fiasco: alle koppels zijn nu al gescheidenWaar wij nog de hoop kunnen koesteren dat onze ‘Blind Getrouwd’-koppels de eeuwige liefde gevonden hebben dankzij het programma, is het Britse seizoen afgelopen met een sisser. In de laatste aflevering gaf een koppel nog wel aan samen te willen blijven, maar enkele weken later blijft er van die voornemens niets meer over.
16/03 14u45  Man omgekomen bij steekpartij aan Brusselse NoordstationEen steekpartij die woensdagavond plaatsvond aan het Brusselse Noordstation, heeft het leven gekost aan één man. Een tweede persoon raakte gewond. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.
16/03 14u30  Parket gaat in beroep en houdt vrijlating van Gentse voyeur (41) tegenMike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is dan toch niet onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket ging in beroep.
16/03 14u30  Omstreden rapper Damso wint Ultratop Streaming AwardDe muziek van Damso werd vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award. Dat heeft Sam Jaspers, directeur van Ultratop, vrijdag bekendgemaakt.
16/03 14u30  Bewoners zijn sluipverkeer zat: “Geen oplossing voor onze wijk? Dan betalen wij geen belastingen meer”De bewoners van de wijk Ingendael in Alsemberg stelt de gemeente in gebreke omwille van het aanhoudende sluipverkeer. Ze eisen binnen de twee weken een oplossing, zo niet volgen er gerechtelijke stappen of betalen ze hun belastingen niet.
16/03 14u15  Britse buitenlandminister: bevel voor gifaanval kwam “met overweldigende waarschijnlijkheid” rechtstreeks van PoetinDe Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft verklaard dat de gifaanval op de ex-spion Skripal met “overweldigende waarschijnlijkheid” door Poetin zelf bevolen werd. Hij voegde er nog aan toe “niets tegen het Russische volk” te hebben. “We hebben wel een probleem met het Kremlin”.
16/03 14u15  Vanaf 1 juni minder betalen voor aankoop woningDe verlaging van de koopbelasting, waarbij het klein en groot beschrijf wordt afgeschaft, gaat op 1 juni in. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 14u15  Opdringerige man valt vrouwelijke personeelsleden lastig: Antwerps ziekenhuis zet extra bewaking inDe directie van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) heeft in een interne mededeling zijn personeel gewaarschuwd voor een “opdringerige man” die al enkele maanden in de omgeving van de ziekenhuissite rondhangt en vrouwen lastigvalt. Er zijn vier concrete feiten bekend, waarvan er twee door de slachtoffers in kwestie ook meteen aan de politie zijn gemeld.
16/03 14u00  ‘Belgium’s Got Talent’ gaat 18+: bikini carwash en paaldanseresEen paaldanseres in een tijgerpakje en danseressen die een bikini carwash doen: benieuwd of zij het niveau van Belgium’s Got Talent vanavond omlaag halen, of omhoog.
16/03 14u00  Nieuwe ‘Temptation Island’ krijgt u niet te zienEr komt een nieuw seizoen van 'Temptation ­Island', maar de Vlaamse kijker zal het hormonale kijkcijferkanon niet te zien krijgen. Het nieuwe seizoen zal enkel in Nederland te bekijken zijn, tegen betaling dan nog: de ultieme ­relatietest belandt er op Videoland, een soort Netflix die eigendom is van RTL. Mediagroep RTL wil het succes van 'Temptation Island' zo snel mogelijk verzilveren door meteen in april een nieuw seizoen op te nemen.
16/03 14u00  Onze Chef Voetbal analyseert selectie Rode Duivels: “Verbaasd dat Mechele er niet bij is, zorgen voor Benteke”Bondscoach Roberto Martinez heeft 28 Rode Duivels in zijn selectie opgenomen voor de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe is de opvallendste nieuwkomer, Christian Benteke, de belangrijkste afwezige. “Deze selectie zegt veel over de sterkte van de kern”, is de analyse van onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle.
16/03 13u45  Hij hield er een dubbelleven op na en vermoordde zijn minnares: “Ik wilde het op een ongeluk doen lijken”Gladde praatjes en loze beloftes, dat is de rode draad in het bestaan van Jan R. (54). Naar de buitenwereld leek hij een brave doordeweekse huisvader, maar in realiteit hield hij er een dubbelleven op na vol bedrog en minnaressen. De openbare aanklager noemde hem “koelbloedige pathologische leugenaar”. Met zijn leugens hield hij ze allemaal aan het lijntje tot één van zijn minnaressen, Mia Verschueren, er genoeg van kreeg en hem confronteerde. Ze moest het met haar leven bekopen.
16/03 13u45  Van piekeren tot een snurkend lief: dit kun je doen tegen veelvoorkomende slaapproblemenOp vrijdag 16 maart is het internationale Dag van de Slaap, alleen worstelen heel wat Belgen tegenwoordig met slaapproblemen. Slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan de UZ Antwerpen, bekijkt zes oorzaken en biedt een mogelijke oplossing.
16/03 13u30  Vrouw (86) overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politieEen 86-jarige vrouw is om het leven gekomen na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
16/03 13u30  Mogen zwangere vrouwen dan toch in de sauna?Zwanger? Dan werd een sauna of zelfs warm bad vroeger vaak afgeraden. 'En dat is voor niets nodig', stellen onderzoekers in een publicatie in Sports Medicine vast. 'De kans dat de lichaamstemperatuur zo hoog oploopt dat ze gevaar vormt voor de baby, is klein.'
16/03 13u15  Gentse voyeur (41) vrijgelaten onder voorwaarden: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met zijn slachtoffers en mag niet op het internet surfen. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de vrijlating door de raadkamer.
16/03 13u15  Thibaut Courtois: “Ik wacht met bijtekenen tot einde seizoen”Thibaut Courtois stelt een contractverlenging bij Chelsea uit tot de zomer. Dat zegt hij vandaag in de Londense krant The Evening Standard. “Volgend jaar ben ik gewoon bij Chelsea”, zei Thibaut Courtois. “Ik heb nog geen contractverlenging getekend maar nu is niet het moment dat te doen. Ik denk dat het beter is te wachten tot het einde van het seizoen.”
16/03 13u00  Voyeur van Gent onder voorwaarden vrijgelaten: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met vrouwen en mag voorlopig geen computer gebruiken.
16/03 13u00  Emily ontdekt dat vriendje haar bedriegt en bedenkt een gruwelijke wraakactieEen man uit de Amerikaanse staat Washington werd gruwelijk toegetakeld toen zijn vriendin de populaire dating-app Tinder op zijn smartphone zag staan. De vrouw dacht dat hij haar bedroog en wat volgde, was pure waanzin.
16/03 13u00  Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer”Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.”
16/03 13u00  20 jaar geleden won hij 15,4 miljoen euro met de lotto. Nu gaat hij de dood achter de tralies tegemoetVan de ene dag op de andere ging James Hayes van een arme veiligheidsmedewerker op het kerkhof naar miljonair, dankzij één winnend ticketje van de lotto. Nu is de man echter op het verkeerde pad terechtgekomen. De rechter heeft hem veroordeeld tot een levenslange celstraf, waardoor hij van zijn miljoenenwinst geen cent meer kan uitgeven.
16/03 13u00  Een 'lichte daling van de parkeertarieven' en 12 andere aanpassingen aan het Gentse circulatieplanHet Gentse stadsbestuur heeft vrijdag dertien aanpassingen bekendgemaakt aan het veelbesproken circulatieplan. De circulatie in enkele wijken wordt bijgestuurd, de parkeergarages worden een beetje goedkoper en er komen extra maatregelen tegen de files aan Dok Zuid en in de Papegaaistraat-Rozemarijnstraat.
16/03 13u00  Gouden Schoen Ruud Vormer grijpt toch naast eerste selectie bij OranjeRuud Vormer moet nog even langer wachten op een kans bij de Nederlandse nationale ploeg. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge zat dan wel in de ruime voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk uit de boot toen nieuwe bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendmaakte. Marco Bizot, ex-Racing Genk, is er bijvoorbeeld wel bij, net als Justin Kluivert (18), zoon van.
16/03 12u30  Nainggolan en debutant Limbombe opgeroepen voor Rode Duivels, Benteke ontbreektBondscoach Roberto Martinez heeft Anthony Limbombe geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dinsdag 27 maart om 20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Radja Nainggolan (AS Roma), met wie Martinez een moeilijke relatie heeft, werd eveneens geselecteerd. Christian Benteke (Crystal Palace) is opvallend genoeg niet bij.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x 27 Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval23/03 00u45 - Het Nieuwsblad: De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
13x Rouwende familie doet vreselijke ontdekking: “Mooi afscheid, dachten we. Maar de kist was leeg”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Na een lange, frustrerende procedureslag vroeg de familie Fermont gisteren een morele schadevergoeding van 15.000 euro van een begrafenisondernemer. Die liet in 2012 de moeder van het gezin achter hun rug cremeren, en plaatste een lege kist vooraan in de kerk. “Mama was diepgelovig, hij lichtte ons niet alleen op maar benam ook haar waardigheid.”
13x Dominique Deruddere trekt naar India met ‘Iedereen Beroemd’23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Acht jaar geleden was er al sprake van, nu is het eindelijk een feit: de Indiase remake van Iedereen ­Beroemd komt op 15 juni in India in de zalen, zo bevestigt Dominique Deruddere (60) aan onze redactie.
12x Diepe sporen in de weg en versleten asfalt: één op vijf gewestwegen is onvoldoende veilig23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Als u in West-Vlaanderen tien kilometer rijdt over een gewestweg, dan zijn er op twee kilometer problemen met de veiligheid. Omdat er minder grip is op het versleten asfalt of omdat er diepe sporen in zitten. Ook de andere provincies – behalve Limburg – doen het niet veel beter. Het gevolg van een gebrekkig onderhoud de voorbije jaren, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) belooft beterschap.
12x Peumans schrijft vlammende brief naar partijgenoot Weyts: “Een minister onwaardig”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Minister Ben Weyts (N-VA) foefelt met parlementaire vragen. Dat is toch wat de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans zegt. In een vlammende brief verwijt hij zijn partijgenoot zich te gedragen als “een minister onwaardig”.
12x Waarom Julie Van den Steen vandaag wakker wordt naast wielrenner Tiesj Benoot23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Als Julie Van den Steen (25) vanochtend wakker werd naast Tiesj Benoot, dan was dat voor de goede zaak: radiozender MNM palmt de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke in. Waarom? Om de band aan te halen met de luisteraars. Want die willen niet alleen luisteren, maar ook beleven.
12x Eén op vier werknemers heeft vijanden op de werkvloer23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Hoewel Belgische werknemers over het algemeen best tevreden zijn over hun collega’s, blijkt het er op de werkvloer toch niet altijd even gezellig aan toe te gaan.
12x Ze is 66, maar als MC Lily waagt ze haar kans in ‘Belgium’s Got Talent’. “Staat er een leeftijd op rappen, misschien?”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Misschien zag u haar al opduiken als vragensteller in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of in ‘Iedereen Beroemd’. Vanavond waagt Liliane Simons (66) haar kans als MC Lily in ‘Bel­gium’s Got Talent’. “Stress? Nee, dat is nergens voor nodig.”
9x Auto knalt tegen paal en komt op dak terecht23/03 04u45 - Het Nieuwsblad: Bij een verkeersongeval in Vlamertinge is een wagen op zijn dak terechtgekomen. De bestuurder moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
8x Heb jij al de Shazam voor natuurfanaten? Deze app herkent bloemen, planten en insecten22/03 22u45 - Het Nieuwsblad: Stel: je bent op wandel en komt een wondermooie bloem tegen, waarvan je helaas de naam niet kent. Voortaan neem je dan je smartphone, je maakt een foto van de bloem en deelt hem via de app iNaturalist. Daar helpen heel wat natuurliefhebbers je aan meer informatie.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven