zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
30/03 09u15  Karel Baert volgt Karel Van Eetvelt op als CEO van Febelfin Karel Baert worden de nieuwe CEO van Febelfin. Hij volgt Karel Van Eetvelt op vanaf 15 april. Baert is 60 jaar en heeft een diploma in de rechten.
30/03 09u15  “Alsof Billie Eilish rond je stapt”: zo werkt de ‘nieuwe’ 8D-muziek die het internet verovert Alsof Billie Eilish zélf al zingend rond je oren stapt. Een YouTube-filmpje met dat speciale geluidseffect werd de voorbije dagen massaal via sociale media gedeeld. Nu ja – speciaal? “Wat je daar hoort, is maar een fractie van wat mogelijk is.”
30/03 08u15  MOL POLL. Wie is volgens jou de saboteur na de vierde aflevering van ‘De mol’? De mollenvangers zijn het noorden kwijt. Al voor de derde Mol Poll op rij zien ze hun hoofdverdachte naar huis gaan met een rood scherm. Laure is het niet, maar hoe zit het nu eigenlijk? Richt je blik maar op iemand anders. Maar wie van de overblijvende deelnemers is de mol? Wie is jouw hoofdverdachte na aflevering 4? Laat hier jouw stem achter.
30/03 08u15  Valse agenten geven tandarts ‘boete’ van 165 euro voor onnodige verplaatsing: “Achteraf gezien ben ik naïef geweest” Tandarts Elke Hanssens (45) uit Huldenberg is zaterdag het slachtoffer geworden van valse agenten. Toen ze onderweg was naar een collega voor chirurgische mondmaskers werd ze aan de kant gezet door twee ‘agenten’. De daders maakten haar 165 euro afhandig. De politie is een onderzoek gestart.
30/03 07u15  Vriend van Isaura (30), die stierf aan corona: “Al dagen zit ik te piekeren over hoe we dat virus in godsnaam in huis hebben gehaald” Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.”
30/03 07u15  Peuter ontsnapt thuis en loopt blootsvoets rond door de straten van Beringen: “Buren wilden haar niet aanraken uit angst voor het coronavirus” De 2,5 jaar oude Luana Parrinello vertrok zaterdagnamiddag blootsvoets van bij haar thuis. Bewoners van de Geiteling merkten de peuter op en verwittigden de politie. Via de sociale media konden de ouders worden gevonden.
30/03 06u15  Eerste ruzie bij Nick en Christophe, Sonny reageert verkeerd en ongemakkelijk koffiekransje: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher op Onze ‘Blind getrouwd’-watcher schoof nerveus heen en weer in zijn zetel toen Nick en Christophe, intussen toch ieders favoriet koppel, er voor het eerst niet in slaagden een naderende ruzie op te lossen met een grapje en een lach. Verder koestert hij alsmaar minder hoop voor Lothar en Tatiana, aangezien die laatste voor zichzelf al heeft uitgemaakt dat de gehoopte gevoelens niet meer gaan komen.
30/03 04u15  Meerdere CO-intoxicaties in Brussel De Brusselse brandweer heeft zondagmiddag drie interventies uitgevoerd voor CO-vergiftiging in het Brussels Gewest, zei woordvoerder Walter Derieuw aan het einde van de dag. In totaal werden negen mensen, onder wie zes kinderen, in min of meer zorgwekkende staat opgenomen.
30/03 03u15  Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimeren: “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen” Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.”
30/03 03u15  Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheid Hebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen.
30/03 03u15  Trump wil in geen geval opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en Megan Donald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten.
30/03 03u15  N-VA kan niet winnen met corona: “Zelfs mensen die de partij kunnen pruimen, vinden niet dat je regering nu te hard moet aanpakken” Het blijft zoeken voor N-VA. De partij greep naast een plaats in de regering en moet toezien hoe anderen met de pluimen voor het beheer van de crisis gaan lopen. En echt voluit oppositie voeren lukt ook niet, want de bevolking verwacht een eendrachtige oplossing voor de coronacrisis. “Zelfs mensen die N-VA wel kunnen pruimen, vinden niet dat je de regering nu al te hard moet aanpakken”, zegt professor Politieke Communicatie Peter Van Aelst (UA).
30/03 03u15  Mag dit of mag dit nu niet? Het crisiscentrum oordeelt of volgende tien situaties kunnen in tijden van coronavirus “Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt.
30/03 03u15  Club Brugge doorbreekt als eerste Belgische club ooit een magische grens: kern is meer dan 150 miljoen euro waard Al weken geen voetbal en toch worden de spelers duurder. De gezaghebbende website transfermarkt voert vandaag een geplande update door van de marktwaarde van alle voetballers in de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge maakt een sprong van bijna 20 miljoen euro en heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen euro waard is. “Dat weerspiegelt de verhoudingen in onze competitie”, zegt coördinator Bart Tamsyn.Jürgen Geril en Sven Claes
30/03 03u15  Vlaming (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na de boodschappen springt mijn vrouw in de douche” Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij.
Laatste update: maandag 30 maart 2020, 9u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Mag dit of mag dit nu niet? Het crisiscentrum oordeelt of volgende tien situaties kunnen in tijden van coronavirus30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: “Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt.
6x Vriend van Isaura (30), die stierf aan corona: “Al dagen zit ik te piekeren over hoe we dat virus in godsnaam in huis hebben gehaald”30/03 07u15 - Het Nieuwsblad: Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.”
5x Trump wil in geen geval opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en Megan30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Donald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten.
5x Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimeren: “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen”30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.”
4x Eerste ruzie bij Nick en Christophe, Sonny reageert verkeerd en ongemakkelijk koffiekransje: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher op30/03 06u15 - Het Nieuwsblad: Onze ‘Blind getrouwd’-watcher schoof nerveus heen en weer in zijn zetel toen Nick en Christophe, intussen toch ieders favoriet koppel, er voor het eerst niet in slaagden een naderende ruzie op te lossen met een grapje en een lach. Verder koestert hij alsmaar minder hoop voor Lothar en Tatiana, aangezien die laatste voor zichzelf al heeft uitgemaakt dat de gehoopte gevoelens niet meer gaan komen.
4x “Alsof Billie Eilish rond je stapt”: zo werkt de ‘nieuwe’ 8D-muziek die het internet verovert30/03 09u15 - Het Nieuwsblad: Alsof Billie Eilish zélf al zingend rond je oren stapt. Een YouTube-filmpje met dat speciale geluidseffect werd de voorbije dagen massaal via sociale media gedeeld. Nu ja – speciaal? “Wat je daar hoort, is maar een fractie van wat mogelijk is.”
3x Vlaming (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na de boodschappen springt mijn vrouw in de douche”30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij.
3x Club Brugge doorbreekt als eerste Belgische club ooit een magische grens: kern is meer dan 150 miljoen euro waard30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Al weken geen voetbal en toch worden de spelers duurder. De gezaghebbende website transfermarkt voert vandaag een geplande update door van de marktwaarde van alle voetballers in de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge maakt een sprong van bijna 20 miljoen euro en heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen euro waard is. “Dat weerspiegelt de verhoudingen in onze competitie”, zegt coördinator Bart Tamsyn.Jürgen Geril en Sven Claes
3x Kaap van 10.000 besmettingen is bereikt in ons land, nu komt de week van de waarheid30/03 03u15 - Het Nieuwsblad: Hebben we genoeg bedden voor alle ernstig zieke coronapatiënten? Dat is de vraag die de zorgverleners in ons land deze week bezighoudt. Want de piek nadert. Dit weekend is de kaap van 10.000 geregistreerde besmettingen bereikt. Sciensano telde weer 177 patiënten extra op intensieve zorgen en 142 sterfgevallen.
3x MOL POLL. Wie is volgens jou de saboteur na de vierde aflevering van ‘De mol’?30/03 08u15 - Het Nieuwsblad: De mollenvangers zijn het noorden kwijt. Al voor de derde Mol Poll op rij zien ze hun hoofdverdachte naar huis gaan met een rood scherm. Laure is het niet, maar hoe zit het nu eigenlijk? Richt je blik maar op iemand anders. Maar wie van de overblijvende deelnemers is de mol? Wie is jouw hoofdverdachte na aflevering 4? Laat hier jouw stem achter.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven