vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/03 04u45  Auto knalt tegen paal en komt op dak terecht Bij een verkeersongeval in Vlamertinge is een wagen op zijn dak terechtgekomen. De bestuurder moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
23/03 04u15  Diepe sporen in de weg en versleten asfalt: één op vijf gewestwegen is onvoldoende veilig Als u in West-Vlaanderen tien kilometer rijdt over een gewestweg, dan zijn er op twee kilometer problemen met de veiligheid. Omdat er minder grip is op het versleten asfalt of omdat er diepe sporen in zitten. Ook de andere provincies – behalve Limburg – doen het niet veel beter. Het gevolg van een gebrekkig onderhoud de voorbije jaren, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) belooft beterschap.11 
23/03 04u15  Peumans schrijft vlammende brief naar partijgenoot Weyts: “Een minister onwaardig” Minister Ben Weyts (N-VA) foefelt met parlementaire vragen. Dat is toch wat de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans zegt. In een vlammende brief verwijt hij zijn partijgenoot zich te gedragen als “een minister onwaardig”.12 
23/03 04u15  Waarom Julie Van den Steen vandaag wakker wordt naast wielrenner Tiesj Benoot Als Julie Van den Steen (25) vanochtend wakker werd naast Tiesj Benoot, dan was dat voor de goede zaak: radiozender MNM palmt de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke in. Waarom? Om de band aan te halen met de luisteraars. Want die willen niet alleen luisteren, maar ook beleven.12 
23/03 04u15  Rouwende familie doet vreselijke ontdekking: “Mooi afscheid, dachten we. Maar de kist was leeg” Na een lange, frustrerende procedureslag vroeg de familie Fermont gisteren een morele schadevergoeding van 15.000 euro van een begrafenisondernemer. Die liet in 2012 de moeder van het gezin achter hun rug cremeren, en plaatste een lege kist vooraan in de kerk. “Mama was diepgelovig, hij lichtte ons niet alleen op maar benam ook haar waardigheid.”13 
23/03 04u15  Eén op vier werknemers heeft vijanden op de werkvloer Hoewel Belgische werknemers over het algemeen best tevreden zijn over hun collega’s, blijkt het er op de werkvloer toch niet altijd even gezellig aan toe te gaan.12 
23/03 04u15  Dominique Deruddere trekt naar India met ‘Iedereen Beroemd’ Acht jaar geleden was er al sprake van, nu is het eindelijk een feit: de Indiase remake van Iedereen ­Beroemd komt op 15 juni in India in de zalen, zo bevestigt Dominique Deruddere (60) aan onze redactie.13 
23/03 04u15  Ze is 66, maar als MC Lily waagt ze haar kans in ‘Belgium’s Got Talent’. “Staat er een leeftijd op rappen, misschien?” Misschien zag u haar al opduiken als vragensteller in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of in ‘Iedereen Beroemd’. Vanavond waagt Liliane Simons (66) haar kans als MC Lily in ‘Bel­gium’s Got Talent’. “Stress? Nee, dat is nergens voor nodig.”12 
23/03 00u45  27 Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.15 
22/03 23u15  Tiener (19) plast op gedenkteken in voormalig concentratiekamp Auschwitz Een 19-jarige Israëli heeft woensdag in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II geürineerd op de trappen van een gedenkteken voor slachtoffers van het kamp. Na een urenlang verhoor kreeg de jongeman een boete van 1.200 euro.
22/03 23u15  Kattenbeul slaat weer toe: poezen vastgebonden en doodgemarteld Een voorbijganger heeft woensdag in de buurt van het Nederlands-Limburgse Moorveld twee dode katten gevonden die waren vastgebonden aan een paal in het veld. De diertjes waren volgens de politie zichtbaar mishandeld.
22/03 23u00  Tim en Cherish hebben dan wel geen seks, ze hebben ook weinig tact op ‘Temptation Island’ Verliefde mensen durven zichzelf al eens belachelijk maken. Sommigen doen een huwelijksaanzoek op de top van een hoge berg, anderen tatoeëren de naam van hun lief op hun billen. Maar sinds ‘Temptation Island’ heeft de definitie van een verliefde dwaas een nieuw gezicht en een nieuwe naam. Timmeke timmeke, wat doe je nu?
22/03 23u00  Tiener (19) plast op gedenkteken in concentratiekamp Auschwitz Een 19-jarige Israëli heeft woensdag in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II geürineerd op de trappen van een gedenkteken voor slachtoffers van het kamp. Na een urenlang verhoor kreeg de jongeman een boete van 1.200 euro.
22/03 23u00  De Block wil debat over RSZ-korting profsporters: “Afschaffen of regeling aanpassen” Afgelopen weekend kaartte Het Nieuwsblad in zijn weekendmagazine Nu de lage socialezekerheidsbijdragen aan in de sportsector. Het thema beroert de gemoederen en kwam donderdag ook aan bod in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) liet daar meteen verstaan dat er iets moet veranderen: “Ofwel kan het forfaitaire bedrag verhoogd worden of de regeling kan tout court afgeschaft worden.”
22/03 22u45  Liverpool-ster zit eindelijk op Twitter en gaat meteen viraal met hilarische eerste tweet James Milner is ondertussen al 32 jaar oud, maar de voormalige Engelse international zit pas sinds vandaag op Twitter. Maar de middenvelder van Liverpool maakte zijn entree op het sociale medium wel in stijl, met een hilarische tweet die meteen viraal ging. “Throwback naar gisteren, toen ik niet op Twitter zat”, zette hij bij een foto van zichzelf terwijl hij de strijk doet.
Laatste update: vandaag om 4u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/03 07u45  Lente nog lang niet in zicht: het blijft bar koud, lichte sneeuw niet uitgeslotenHet blijft ongewoon koud de komende dagen en er is zelfs kans op lichte sneeuw. Naar het einde van de week wordt wel wat zachter, maar een strakke wind en buien maken dat de lente nog lang niet in zicht is.
19/03 06u45  De situatie wordt onhoudbaar: komt het nog wel goed tussen Mike en Marjolein in ‘Blind Getrouwd’?Komt het nog goed tussen Mike en Marjolein in Blind Getrouwd? Zelfs de spelers van Eupen zouden er hun geld niet op durven in te zetten. Vanavond zou weleens beslissend kunnen zijn.
19/03 06u45  Belgen dealen zonder het te beseffenEr is in ons land al maanden een piramideverkoop aan de gang met illegale cannabisolie. Een Amerikaans bedrijf prijst zijn producten aan als dé oplossing voor patiënten die zwaar ziek zijn en lijden aan onder meer migraine of ALS. Vertegenwoordigers rekruteren verkopers met beloftes over waanzinnige winsten. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
19/03 06u45  Ex-spion en dochter mogelijk vergiftigd via ventilatie van BMWMogelijk werden de Russische ex-spion Sergei Skripal en zijn dochter vergiftigd via het ventilatiesysteem van hun auto. Dat zeggen Amerikaanse media. Russisch president Vladimir Poetin verklaart intussen dat het “nonsens” is dat zijn land achter de moordpoging zou zitten. “Wij zijn niet eens in het bezit van zo’n gif.”
19/03 06u15  Ex-voetballer gedegouteerd door fiscaal gunstsysteem: “Leg dit maar eens uit aan arbeiders”Het dossier in onze weekendkrant over de fiscale begunstiging voor de sowieso al dik betaalde voetballers slaat ook ex-speler Luc Millecamps (66) met verstomming. “Ik zal er ook wel voordeel van hebben gehad. Maar zoals ze nu betaald worden: dan is het wraakroepend.”
19/03 05u45  Aantal bijberoepers stijgt, maar wellicht voor het laatstVorig jaar steeg het aantal zelfstandigen in bij­beroep met 6 procent. Dat is de sterkste stijging in jaren, maar wellicht ook de laatste. Als het nieuwe statuut ‘onbelast bijverdienen’ er doorkomt, dreigt het aantal bijberoepers in sneltempo te zakken. “En dat is twee keer slecht nieuws voor de zelfstandigen”, zegt het NSZ.
19/03 02u15  Nederlandse vrouwen slachtoffer van groepsverkrachting in Antwerps hotelTwee jonge Nederlandse toeristes die Antwerpen wilden ontdekken, werden afgelopen weekend in een discotheek bedwelmd en daarna in hun hotelkamer door vijf mannen verkracht. De politie kon ondertussen al verschillende verdachten oppakken, dankzij een alerte hoteluitbater.
19/03 02u15  Thuisverplegers hebben jaar na jaar minder tijd voor hun patiëntenThuisverplegers hebben jaar na jaar minder tijd voor hun patiënten. In vijf jaar tijd komt het verlies neer op een halfuur per patiënt per week. Vlaams minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) erkent het probleem en zegt meer te investeren, zodat het aantal zorguren ­opnieuw stijgt. Volgens oppositiepartij Groen moet de thuiszorg ook gewoon beter georganiseerd worden.
19/03 02u15  Hoe roddelen over je collega’s je gelukkiger kan maken op je werk“Anja van de boekhouding? Dat is nogal een ­enthousiaste hoor. En Joël van de dispatching? ­Timide, maar zijn rust is om jaloers op te zijn.” Van de voorgaande zinnen kun je gelukkig worden op de werkvloer. Geluksexpert Leo Bormans ­lanceert namelijk een gezelschapsspel voor collega’s met als belangrijkste opdracht: roddelen. “Maar wel positieve dingen zeggen. Van achterklap wordt niemand beter.”
19/03 02u15  Drastische hervorming bij elite in jeugdvoetbal: profclubs sturen 250 jeugdspelers wegAlle profclubs moeten jeugdspelers tussen 16 en 20 jaar wegsturen. Bij Standard en Charleroi 30 à 40 man, bij Anderlecht en AA Gent zo’n 20 spelers. Minstens 250 in totaal bij alle 24 profclubs. Het gevolg van een hervorming bij het elitejeugdvoetbal. De U17 en U19 worden ­afgeschaft en samengesmolten tot de U18 om zo sneller kwalitatief sterkere kernen te hebben en onze jeugdwerking te professionaliseren. Al wekt de maatregel ook wrevel op.
19/03 02u15  Gehandicapten moeten vier maanden wachten op parkeerkaart: “Schrijnend”Wie een aanvraag doet voor een parkeerkaart voor personen met een handicap, en nog geen bestaand dossier heeft, moet ­gemiddeld vier en een halve maand wachten. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel opvroeg bij Zuhal Demir (N-VA), staats­secretaris voor Personen met een beperking.
19/03 02u15  Aantal bijberoepers stijgt(maar wellicht voor het laatst)Vorig jaar steeg het aantal zelfstandigen in bij­beroep met 6 procent. Dat is de sterkste stijging in jaren, maar wellicht ook de laatste. Als het nieuwe statuut ‘onbelast bijverdienen’ er doorkomt, dreigt het aantal bijberoepers in sneltempo te zakken. “En dat is twee keer slecht nieuws voor de zelfstandigen”, zegt het NSZ.
19/03 02u15  De opvallendste deelnemer aan ‘De Mol’ is priester Pieter. Maar mag “meneer pastoor” wel liegen en bedriegen?Het stond in koeien van letters op de stenen tafelen: Gij zult niet liegen en bedriegen. Maar zie, aan het nieuwe seizoen van De Mol neemt vanaf zondag 25 maart zowaar een priester deel. Hét spel waar je enkel wint door leugens en bedrog. Maar priester Pieter Delanoy is dan ook geen gewone. Op Twitter dropt hij al eens een ‘churchie’. En over het celibaat durft hij ook al eens zijn mening te geven.
19/03 02u15  Wij zetten alle hellingen die het wielervoorjaar kleuren op een rij -en beklommen de mooisteDe Kemmelberg, de Oude Kwaremont, de Muur: het zijn maar enkele van de tientallen hellingen die het Vlaamse wielervoorjaar kleuren. Het Nieuwsblad zette de bekendste hellingen op een rij en voorzag ze van alle mogelijk info: wanneer doken ze voor het eerst op in de koers? Welke straffe stoten gebeurden er? En er is nog meer, want onze columniste en ex-wielrenster Ine Beyen reed zes van die hellingen op en voorzag ze van commentaar.
19/03 02u15  Opvallend: het zijn de speelsters die Monami opzij zetten als Fed Cup-kapiteinDominique Monami is Fed Cup-kapitein af. Zaterdag schoof de bond haar opzij. Of beter: de speelsters. “Met sommigen was er een vertrouwensbreuk, waardoor wij moesten ingrijpen”, verklaart bondsvoorzitter André Stein. Ivo Van Aken, technisch directeur bij Tennis Vlaanderen, springt voor één duel in.
19/03 02u15  Het verdict is zwaar: voorjaar van Cavendish en Greipel is nu al voorbijEen tuimeling, een salto mortale. Op 10 kilometer van de streep zweefde Mark Cavendish even door de lucht om enkele tellen later tegen het Italiaanse asfalt te storten. Hij liep een nieuwe ribbreuk en gescheurde enkelligamenten op en mag een kruis maken over zijn voorjaar. Ook het voorjaar van André Greipel zit erop.
19/03 02u15  Zoek je een hyperexclusieve (en dure) sportwagen? Dan moet je voortaan bij Tom Boonen zijnEr is leven na de koers. Kijk maar naar Tom Boonen. Die heeft er sinds kort een visitekaartje bij: ‘zaakvoerder’ en medeaandeelhouder bij IconicCars. Een bedrijf uit Tienen dat de meest exclusieve bolides in- en uitvoert, met prijskaartjes van 200.000 tot 3,5 miljoen euro.
19/03 02u15  POLL. De 10 meest memorabele edities van Gent-Wevelgem: welke is jouw favoriet?Gent-Wevelgem is zondag 25 maart aan zijn 80ste editie toe. En daar zaten heel wat memorabele, heröïsche wedstrijden tussen. 80 koersen, reden om de meest onvergetelijke wedstrijd te kiezen. En wie anders dan de lezer van Het Nieuwsblad mag daarover als wielerkenner beslissen. Samen met de organisatoren van ‘Gent-Wevelgem In Flanders Fields’ selecteerde Het Nieuwsblad daarom tien wedstrijden. Was het de sprint tussen Eddy Merckx en Frans Verbeeck in 1973? Was het Eddy Planckaert die in 1984 dreigde de winnaar Guido Bontempi te zullen molesteren? Was het de overwinning van Nico Mattan die al dan niet stayerend achter een auto alsnog Flecha aftroefde in 2005? Of was het die echt onwaarschijnlijke editie van 2015 waar de renners letterlijk in de grachten waaiden? U beslist welke Gent-Wevelgem de meest memorabele was.
18/03 23u30  ISIS-vrouwen die willen terugkeren naar België reisden zelf twéémaal naar oorlogsgebiedBouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met ISIS-vrouwen kon praten.
18/03 23u15  Dries Mertens mag blijven hopen op titel: Napoli doet gouden zaak dankzij moeizame zegeNapoli deed een gouden zaak in de titelstrijd, dankzij de overwinning tegen Genoa naderen Dries Mertens en co tot op twee punten van leider Juventus. Onze landgenoot startte in de spits, maar het was Raúl Albiol die scoorde. Hij verlengde een voorzet van José Callejón met het hoofd in doel. Napoli won dus moeizaam met het kleinste verschil.
18/03 23u15  Verdachte van vluchtmisdrijf na ongeval met Genk-supporter opgepaktDe lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.
18/03 23u15  “De mooiste actie van het weekend”: niets dan lof voor voetballer die afwezig is om leven van kankerpatiënt te reddenVVV-Venlo verloor zaterdag kansloos de topper tegen leider PSV met 3-0. Maar toch komt de allermooiste actie van het voorbije weekend van een spits van VVV, die bizar genoeg niet eens in actie kwam. Lennart Thy liet de topper immers aan zich voorbijgaan om mogelijk het leven te redden van een leukemie-patiënt. Het zorgde voor een ongeziene samenhorigheid in het Nederlands voetbal. “Het was de allermooiste actie van het weekend”, verwoordde analist en ex-voetballer Ronald de Boer het. “Het geeft aan dat voetbal af en toe bijzaak is. Opvallend ook voor een spits, waarvan je zou verwachten dat hij egoïstisch is. Maar dit is mooier dan welke overwinning ook.”
18/03 23u00  Poetin herverkozen als Russisch president “met dank aan het Westen”Vladimir Poetin krijgt zoals verwacht een vierde ambtstermijn als Russisch president. Volgens de laatste cijfers haalt Poetin maar liefst 75 procent van de stemmen binnen, het beste resultaat in zijn vier presidentscampagnes. De Russen daagden trouwens in groten getale op voor deze verkiezingen, een teleurstelling voor de pro-westerse kandidaat Navalny die opriep tot een boycot.
18/03 22u30  “Praktische problemen”, maar datum voor proces over aanslagen op 22/3 ligt vastHet assisenproces over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek, komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Fédéric Van Leeuw aan VTM Nieuws. Naar schatting 1.000 mensen zullen zich burgerlijke partij stellen, daarmee wordt het het grootste assisenproces dat ons land ooit gezien heeft.
18/03 22u15  Dit zijn de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’Binnen exact een week is het weer zover. Dan gaat televisiekijkend Vlaanderen opnieuw op zoek naar ‘De Mol’. Wie is deze keer de saboteur? De enige zekerheid die de kijker nu al heeft, is dat het een van deze tien onbekende Vlamingen is.
18/03 22u00  Topvoetballer openhartig over mentale problemen: “De druk is ondraaglijk, ik was opgelucht bij uitschakeling op WK"Per Mertesacker zegt in mei de voetbalwereld vaarwel. In een openhartig gesprek met het Duitse weekblad Der Spiegel toonde de 33-jarige Duitse topverdediger de mens achter het voetbaltruitje. En dat blijkt een mens met mentale problemen te zijn. “Het is tijd dat mensen begrijpen wat mijn carrière van mij vraagt als mens. De misselijkheid door de stress komt vier à vijf seconden voor de aftrap. Altijd. Ik was zelfs opgelucht dat we in de halve finale van het WK uitgeschakeld werden.”
18/03 22u00  Acrobaat van Cirque du Soleil maakt dodelijke val tijdens voorstellingEen acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel ‘Volta’ in Tampa (Florida) een zware val had gemaakt. Dat meldt het in Montreal gevestigde bedrijf zondag.
18/03 22u00  Assisenproces rond aanslagen 22/3 is voor volgend jaarHet assisenproces over de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek, komt er volgend jaar. Dat zegt federaal procureur Fédéric Van Leeuw aan VTM Nieuws. Naar schatting 1.000 mensen zullen zich burgerlijke partij stellen, daarmee wordt het het grootste assisenproces dat ons land ooit gezien heeft.
18/03 22u00  Verkrachter na dertig jaar gevat nadat hij plaste in plantenbak van burenEen Britse verkrachter die meer dan dertig jaar uit de handen van de politie wist te blijven, is eindelijk gearresteerd. De man had in een plantenbak van zijn buren geplast, en dat leidde direct tot een DNA-match.
18/03 22u00  Op Facebook mag de Vrijheid het volk wel leiden, maar niet zonder behaEen afbeelding van het beroemde schilderij ‘La Liberté guidant le peuple’ (‘De Vrijheid leidt het volk’) van de 19de eeuwse schilder Eugène Delacroix is tijdelijk gecensureerd door Facebook, totdat het sociale medium toegaf “een fout” te hebben gemaakt.
18/03 19u45  Exitpolls: Poetin herverkozen als Russisch presidentVladimir Poetin krijgt zoals verwacht een vierde ambtstermijn als Russisch president. Volgens eerste exitpolls behaalt hij 73,9 procent van de stemmen. De Russen daagden trouwens in groten getale op voor deze verkiezingen, een teleurstelling voor de pro-westerse kandidaat Navalny die opriep tot een boycot.
18/03 19u30  Exitpolls: Poetin herverkozen voor vierde termijn als Russisch presidentDe Russische president Vladimir Poetin is herverkozen voor een vierde ambtstermijn. Volgens eerste exitpolls behaalde hij 73,9 procent van de stemmen.
18/03 19u30  Nic (14) raakt gewond bij ongeval, autobestuurder pleegt vluchtmisdrijfDe 14-jarige Nic Wouters uit Balen is lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Turnhoutsebaan. De autobestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar getuigen, weet RTV zondag.
18/03 19u00  Gorilla in dierentuin houdt er niet van om handen vuil te maken, dus loopt hij zo rondLouis, een achttienjarige gorilla die al sinds 2004 in Philadelphia Zoo verblijft, houdt er een zeer vreemde gewoonte op na. Het dier houdt er namelijk van om regelmatig op zijn benen te lopen, zoals een mens dus. De reden is zowel grappig als fascinerend tegelijkertijd: de gorilla is zodanig gesteld op zijn hygiëne dat hij contact tussen zijn handen en de modder zo veel mogelijk wil vermijden.
18/03 19u00  Dierenkliniek waarschuwt voor hondenspeelgoed: “We moesten al dieren bevrijden met een zaag”Dierenkliniek Het Binnenhof uit Beerse waarschuwt hondeneigenaars voor de gevaren van zogenaamde voederballen. De kliniek moest deze maand al twee honden bevrijden die klem zaten in zo’n bal.
18/03 18u45  Thibaut Courtois staat niet in doel bij Chelsea en zit zelfs niet op de bankThibaut Courtois beleeft niet zijn meest gelukkige week bij Chelsea: eerst werd hij in de Champions League twee keer gepoort door een uitmuntende Lionel Messi, vervolgens raakte bekend dat hij de onderhandelingen over een nieuw contract in Londen opschort tot na dit seizoen en zondag stond hij in de kwartfinale van de FA Cup niet onder de lat tegen Leicester. De doelman zat zelfs niet in de selectie en kampt met een blessure.
18/03 18u45  Vrouw bevangen door de rook en afgevoerd naar ziekenhuis na appartementsbrandBij een appartementsbrand in de Rijkwachtersstraat in Zoutleeuw raakte zondag omstreeks 13.30 uur een 50-jarige vrouw gewond. In haar appartement had een zetel vuur gevat. Het slachtoffer had de woning nog op eigen kracht kunnen verlaten en werd later voor zuurstofbeademing afgevoerd naar het ziekenhuis.
18/03 18u30  Deze ISIS-vrouwen willen terugkeren naar België: “Al geven ze ons twintig jaar. We accepteren onze straf”Bouchra en Tatiana, twee vrouwen uit Borgerhout die in 2013 naar het grondgebied van Islamitische Staat in Syrië trokken, willen terugkeren naar België. Dat blijkt uit een reportage van VRT-journalist Rudi Vranckx, die als eerste met ISIS-vrouwen kon praten.
18/03 18u15  Welles-nietesspelletje tussen gerecht en FAVV: liet voedselagentschap ook tweede klacht over vervallen vlees maandenlang liggen?Het FAVV heeft het dossier over de levering van vervallen vlees naar Kosovo “volgens de gebruikelijke procedure” in november 2017 aan het gerecht doorgespeeld. Nochtans meldde het Antwerpse parket vanochtend aan Het Nieuwsblad dat het die klacht pas in januari 2018 ontving.
18/03 18u15  “Te dik en toch kerngezond zijn, het kan niet”“Er bestaan ook dikke mensen die fit zijn”, het klinkt als een mooi excuus om nog een stuk pizza te nemen. Maar een nieuwe studie bij 300.000 Europeanen toont aan dat deze ‘obesitasparadox’ niet klopt: er is altijd een verband tussen een hoge BMI en het risico op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes en een hoge bloeddruk.
18/03 18u15  Hopen op zon en volk: Hoe doden foorkramers de tijd tijdens “kalmste Halfvastenfoor ooit”?Het gaat niet goed met de Halfvastenfoor. “Meer dan de helft minder volk dan vorig jaar”, klinkt het overal, en dat was ook al geen topper. Lege kramen en attracties, dus houden de forains zich bezig. Met de smartphone of met de rottweiler. Marijke van de ballenschiettent bracht haar strijkplank mee. En toch blijven ze lachen, want er volgt nog een halve kermis. “En als de zon schijnt, gaan de portemonnees open.”
18/03 18u15  Ontwerpster Vivienne Westwood razend over documentaire: “Een schande!”De roodharige Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal voor altijd herinnerd worden als de koningin van de punk. Regisseur Lorna Tucker mocht haar twee jaar volgen voor haar documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’. Maar nu de film klaar is, roept Westwood haar fans op om niet naar de ‘middelmatige’ documentaire te gaan kijken.
18/03 17u45  Kenny Dehaes wint ingekorte GP Denain, teleurgestelde Van Aert toont zich: “Hopelijk levert dit betere benen op”Kenny Dehaes heeft de 60e editie van GP Denain gewonnen: hij was een fel uitgedund peloton net te snel af. De eendagskoers over de kasseien van Noord-Frankrijk werd door de winterprik fors ingekort en ook heel wat kasseistroken sneuvelden wegens te gevaarlijk. Vooral Wout van Aert vond die beslissing jammer want hij wilde zijn Roubaix-fiets testen, maar de veldrijder liet het niet aan zijn hart komen en reed (opnieuw) een opvallende wedstrijd.
18/03 17u30  Mannen stonden op de trap aan te schuiven om haar te verkrachten, de volgende dag ging 14-jarig meisje naar school “alsof er niets gebeurd was”Uit het politieonderzoek naar een groep kindermisbruikers in het Engelse Telford, blijkt dat de spin in het web jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan. Britse media citeren vandaag de getuigenis van een slachtoffer van de groep, waaruit blijkt hoe onmenselijk jonge meisjes behandeld werden.
18/03 17u30  Vlaming grijpt naast titel “beste leerkracht ter wereld” en één miljoen dollarOnze landgenoot Koen Timmers heeft in Dubai naast de titel “beste leerkracht ter wereld” gegrepen. Aan die bekroning hangt een beloning van 1 miljoen dollar vast.
18/03 17u30  Grootverdiener Neymar is blijkbaar nog niet tevreden en vraagt duizelingwekkende opslagMet een loonstrookje van om en bij de 750.000 euro per week verdient Neymar (PSG) al heel goed zijn boterham. Het kan echter nog indrukwekkender, zo moet de Braziliaan gedacht hebben. Volgens The Times zou PSG zijn loon naar maar liefst 1,13 miljoen euro per week moeten verhogen om Neymar een tweede seizoen in Frankrijk te houden.
18/03 17u30  De “domste interieurfoutjes van het internet”, verzameld op InstagramIn ons land hadden we al ‘Ugly Belgian Houses’, maar nu is er ook ‘Please Hate These Things’, een Instagramaccount gewijd aan de lelijkste interieurs op het internet.
18/03 17u30  Kenny Dehaes wint ingekorte GP Denain, teleurgestelde Van Aert toont zich op overgebleven kasseistrokenKenny Dehaes heeft de 60e editie van GP Denain gewonnen: hij was een fel uitgedund peloton net te snel af. De eendagskoers over de kasseien van Noord-Frankrijk werd door de winterprik fors ingekort en ook heel wat kasseistroken sneuvelden wegens te gevaarlijk. Vooral Wout van Aert vond die beslissing jammer want hij wilde zijn Roubaix-fiets testen, maar de veldrijder liet het niet aan zijn hart komen en reed (opnieuw) een opvallende wedstrijd.
18/03 17u00  Deze man verloor zijn job na een klein meningsverschil. Nu heeft hij een fortuin van 2 miljoen dollarNa een succesvolle carrière van vijf jaar zorgde een kleine discussie met een ander personeelslid ervoor dat Calvin Leung (36) uit het Australische Canberra zijn job kwijtraakte. Een enorme teleurstelling voor de man. Maar al snel zou hij beseffen dat het de beste verandering van zijn leven was.
18/03 17u00  “Voor de boerderij op het einde van een lange oprit” was alles wat er op het pakje stond. Toch kwam het terecht“Een boerderij met koeien op het einde van een lange oprit, tegenover het café van Cust of in de buurt ervan.” Die zin stond genoteerd als adres op een postpakketje dat terechtkwam in het postkantoor van het Nieuw-Zeelandse dorpje Cust. Aanvankelijk had de postbediende geen flauw idee wie de bestemmeling kon zijn. Daarom besliste ze hulp in te roepen.
18/03 17u00  Daar is Batsman weer: Rode Duivel bezorgt Dortmund winst met fraai doelpuntMichy Batshuayi heeft het opnieuw geflikt voor Borussia Dortmund. Onze landgenoot opende na 24 minuten de score tegen Hannover 96 met een fraai doelpunt en zorgde zo voor de eindstand: het werd 1-0. Voor Batsman is het alweer zijn zesde doelpunt in zeven wedstrijden, een fraai rapport voor de Rode Duivel.
18/03 16u00  Vandenhaute verdedigt bezoek Armstrong aan Ronde: “Wielrennen is zuiverste sport ter wereld”Wouter Vandenhaute heeft nogmaals zijn beslissing om Lance Armstrong uit te nodigen voor de Ronde van Vlaanderen verdedigd. Dat deed de Ronde-baas toen hij zondag te gast was in het VRT-programma De zevende dag. “Door Armstrong uit te nodigen, neem ik geen stelling in voor of tegen doping. Ik geef hem gewoon de kans om jaren later zijn verhaal te vertellen.”
18/03 15u30  Verkoopt seks in reclame? Deze professor legt het uitMannen in pak met een schaarsgeklede vrouw. Of een vrouw in lingerie op een autoband. Helpen dit soort geseksualiseerde afbeeldingen nu echt om producten te verkopen? Wetenschapsfilosoof Gustaaf Cornelis legt het uit in een nieuwe video van de Universiteit van Vlaanderen.
18/03 15u30  Ingenieur gelooft wrak van verdwenen MH370 gevonden te hebben: “Er zitten kogelgaten in het vliegtuig”Wat is er gebeurd met vlucht MH370 van Malaysia Airlines? Het is een vraag die de hele wereld vier jaar na de verdwijning nog steeds in de ban houdt. Een Australische ingenieur zegt nu dat hij het vliegtuig gevonden heeft nabij Mauritius, een eiland in de Indische Oceaan.
18/03 15u30  Puigdemont heeft er spijt van dat hij onafhankelijkheid Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepenDe Catalaanse ex-president Carles Puigdemont betreurt dat hij de onafhankelijkheid van Catalonië niet vroeger heeft uitgeroepen en zegt in een “val” van te zijn gelopen die de Spaanse regering had opgesteld. De in ballingschap in België levende politicus zei een en ander in een interview zondag met de krant Tribune de Genève. Puigdemont was in de Zwitserse stad om er het plaatselijke filmfestival bij te wonen en aan een internationaal forum over mensenrechten deel te nemen.
18/03 15u00  Ontwerpster Vivienne Westwood razend over documentaire : “Een schande!”De roodharige Britse ontwerpster Vivienne Westwood zal voor altijd herinnerd worden als de koningin van de punk. Regisseur Lorna Tucker mocht haar twee jaar volgen voor haar documentaire ‘Westwood: Punk, Icon, Activist’. Maar nu de film klaar is, roept Westwood haar fans op om niet naar de ‘middelmatige’ documentaire te gaan kijken.
18/03 15u00  Luipaard en hond zijn vreemd genoeg beste vrienden, maar de reden voor hun sterke band is hartverwarmendEen herdershond en een luipaardenwelpje in een Russische zoo die beste vrienden zijn: je komt het maar zelden tegen. Toch is hun connectie niet zo vreemd als je zou denken. De luipaard genaamd Milasha werd al van bij haar geboorte weggenomen bij haar moeder, waardoor het roofdier meteen in contact kwam met honden.
18/03 15u00  GP Denain ingekort na winterprik, Van Aert teleurgesteld: “Wou aangepaste fiets testen op kasseien”De GP Denain geldt door de aanwezige kasseien als een goede voorbereiding op Parijs-Roubaix, maar renners die zich vandaag wilden voorbereiden op de Helleklassieker kropen teleurgesteld op de fiets. Door de winterprik lagen verschillende kasseistroken er te gevaarlijk bij, waardoor de renners nu 170 kilometer rijden met amper drie kasseistroken. Dat zorgde onder andere voor teleurstelling bij Wout van Aert, die met een aangepaste fiets reed en die in Denain wou testen.
18/03 15u00  ADVIES. Sinds mijn vrouw geld erfde, is elk evenwicht zoekIk, een man van 44, ben 16 jaar gehuwd en heb twee tiener-dochters. We hebben de dingen altijd eerder klassiek geregeld: mijn vrouw werkte deeltijds – van mij hoefde ze zelfs niet te werken – en zorgde voor de kinderen, terwijl ik een mooi gezinsinkomen binnenbracht. Dat heeft altijd gewerkt, tot mijn vrouw een grote erfenis te beurt viel. Sindsdien is elk evenwicht zoek en hebben we de hele tijd conflicten. Ik heb het gevoel dat ze me niet meer respecteert. Hoe kunnen we dit keren en opnieuw het evenwicht van voorheen kennen?
18/03 14u30  Jongeman aangereden voor ogen van vader, bestuurder pleegt vluchtmisdrijfEen jonge voetganger is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een aanrijding met vluchtmisdrijf. De 24-jarige jongeman was samen met zijn vader op weg naar huis na de bekerwedstrijd van KRC Genk. De aanrijder vluchtte weg.
18/03 14u30  Verkiezingen in Rusland verlopen niet vlekkeloos: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie en “al meer dan 1.000 onregelmatigheden”De Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen. En er werd ook al melding gemaakt van meer dan duizend onregelmatigheden om de opkomst te verhogen.
18/03 14u15  FAVV liet ook tweede dossier over vervallen vlees maandenlang liggenHet FAVV heeft het dossier over de levering van vervallen vlees naar Kosovo, pas in januari aan het gerecht doorgespeeld. Dat bevestigt het Antwerpse parket aan Het Nieuwsblad. Nochtans had het FAVV die klacht al sinds augustus in haar bezit. Waarom bleef het dossier vier maanden bij het FAVV liggen?
18/03 14u00  Moeder doet oproep aan pesters nadat zoon in ziekenhuis belandt: “Willen jullie de dood op jullie geweten?”Een 14-jarige tiener uit het West-Vlaamse Oudenburg is vrijdag met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij hard aangepakt werd door twee pesters. Zijn moeder legt maandag klacht neer: “Pesters, hou ermee op! Of willen jullie de dood van iemand op jullie geweten?”
18/03 13u30  Eerst knallen, daarna zijn ramen van tram gebarsten: politie onderzoekt wat er gebeurde met Antwerpse tramIn Antwerpen is een tram zaterdagavond beschadigd geraakt, toen hij van het Sportpaleis richting Melkmarkt reed. Passagiers hoorden knallen en zagen vervolgens dat drie grote ramen en een deur aan de rechterzijde van de tram gebarsten waren. Er vielen geen gewonden. De politie onderzoekt wat er gebeurd is.
18/03 13u30  “Prins Harry ontsnapte nipt aan de dood in Afghanistan”Het had niet zoveel gescheeld of Meghan Markle had nooit met prins Harry kunnen trouwen. Volgens de Britse krant Daily Mail ontsnapte de jonge prins in 2007 nipt aan de dood in Afghanistan. Hij en zijn team reden met hun auto op amper zestien centimeter van een landmijn.
18/03 12u30  Twee weken voor zijn dood schreef Hawking nog paper waarin hij onthulde hoe onze Aarde zou ophouden te bestaanZijn dood beroerde de hele wereld: Stephen Hawking stierf begin deze week. Amper twee weken voor zijn dood diende de wetenschapper nog een laatste baanbrekende onderzoekspaper in, waarin hij uitlegt hoe we bewijzen van een ‘multiversum’ kunnen vinden en waarin hij het einde van ons bestaan voorspelt.
18/03 12u15  Walter (79) werd voor duizenden euro’s opgelicht: “Geen toeval dat ze net mij belden”Oplichters hebben anderhalve week geleden de rekening van een bejaarde man geplunderd. Walter Lootens (79) is ongeveer 4.000 euro kwijt nadat fraudeurs hem opbelden en hem met een smoesje zijn bankgegevens ontfutselden. De man was op dat moment zwaar ziek en handelde te goeder trouw. “Ik ben in fout, maar volgens mij zit er ook een mol in het hoofdkantoor van ING.”
18/03 12u00  Vlaams bedrijf dat ook vervallen vlees leverde, reageert: “Dit gaat om een menselijke fout, we nemen volledige verantwoordelijkheid”Na het schandaal rond vleesfraude bij vleesverwerkingsbedrijf Veviba, waren er zaterdag ook meldingen van het leveren van vervallen vlees door een bedrijf uit Olen. De directeur van het bedrijf verdedigde zich zondagochtend in De Zevende Dag.
18/03 12u00  Geen voorzitter, maar Vandenhaute blijft Anderlechtfan: “Hopelijk onder Coucke weer aanknopen met succes van weleer”Het moet toch even pijn gedaan hebben bij Wouter Vandenhaute toen hij eind vorig jaar het voorzitterschap van RSC Anderlecht aan zijn neus voorbij zag gaan. De oprichter van productiehuis Woestijnvis is al jaren fan van paars-wit en was ook in de race om de club te gaan leiden, maar werd uiteindelijk afgetroefd door Marc Coucke. Al zijn er geen negatieve gevoelens daarover. “Ik blijf fan”, vertelde Vandenhaute in ‘De Rotonde’ op Radio 2.
18/03 12u00  Vrouw had zestien miskramen en moet nu haar vierde kind begraven: “De dokters? Brute pech, zeggen ze”Net zoals veel vrouwen koestert Kerry Hutchinson (35) een kinderwens. Maar al jaren stapelen de grote tegenslagen zich op. De Britse vrouw verloor deze maand haar 22ste kindje. Toch beweren de dokters nog steeds dat er geen probleem is. “Ze zeggen gewoon dat ik brute pech heb.”
18/03 11u15  VAB activeert winterplan: maandag piek in aantal oproepen verwacht na ijskoud weekendVAB verwacht maandagochtend opnieuw een winterpiek op de alarmcentrale. Door de koude temperaturen van de komende dagen, en zeker na het weekend waarin sommige auto’s hebben stilgestaan, verwacht VAB opnieuw een piek in het aantal oproepen.
18/03 11u00  Eenvoudig maar geniaal trucje van hotelgast gaat viraalSteeds vaker werken hotels en andere verblijven met sleutels in de vorm van een kaartje. Maar wie er af en toe eens op uitrekt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er ook nadelen zijn aan dat systeem. Het simpele maar geniale trucje dat de Londense Katyagar Moonagon onlangs op sociale media postte, lost die allemaal op.
18/03 11u00  Verkiezingen Rusland: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie, Poetin zegezekerDe Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen.
18/03 10u45  Helemaal omsingeld, honderden doden, duizenden mensen gevlucht: deze stad is gevallen na wekenlang offensiefSyrische strijders die worden gesteund door Ankara hebben de “totale controle” veroverd over het centrum van de stad Afrin, een Koerdisch bastion in het noordwesten van Syrië. Dat bevestigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, nadat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten eerder al verklaarde dat een deel van de stad onder controle is van het Turkse leger en zijn Syrische bondgenoten.
18/03 10u45  Verkiezingen Rusland: cyberaanval op computernetwerk kiescommissie , Poetin zegezekerDe Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook. Intussen blijkt dat er tijdens de verkiezingen ook al een cyberaanval is geweest. Het computernetwerk van de verkiezingscommissie werd aangevallen.
18/03 10u45  Drie ruggenwervels gebroken in Milaan-Sanremo, maar toch blij… met een pizza in de ambulanceSimon Clarke heeft bij zijn crash in Milaan-Sanremo drie gebroken ruggenwervels opgelopen. Toch verloor de 31-jarige Australiër van Education First-Drapac er zijn goed humeur niet bij. Vanuit de ziekenwagen zette hij een blije foto op Twitter. Italiaanse pizza, je zou voor minder...
18/03 10u15  Poetin zegezeker voor Russische verkiezingen: “Tevreden met elk resultaat dat me vierde ambtstermijn oplevert”De Russische president Vladimir Poetin zal tevreden zijn met elke resultaat dat hem een vierde mandaat oplevert. Dat heeft hij zondag gezegd nadat hij in Moskou zijn stem uitbracht voor de Russische presidentsverkiezingen. Hij is ervan overtuigd dat hij het juiste programma heeft voor Rusland, klonk het ook.
18/03 09u45  Alsof de hemel wist dat de Ieren feest vierden: lucht kleurt groen op Ierse feestdag (maar het is vooral gezichtsbedrog)In Ierland werd zaterdag St. Patrick’s Day gevierd. Zowat alles en iedereen kleurt dan groen in het land. En ook de hemel boven Ierland leek voor de gelegenheid groen te kleuren. Al is dat eerder gezichtsbedrog...
18/03 09u45  Gegevens van 50 miljoen Amerikaanse kiezers via Facebook achterhaald om hun stemgedrag te beïnvloedenFacebook heeft naar eigen zeggen Cambridge Analytica “geschorst”, een bedrijf dat gegevens analyseert en dat in 2016 voor de presidentscampagne van Donald Trump werkte. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers van het sociale netwerk te hebben verzameld zonder dat ze daarmee instemden.
18/03 08u15  Deze zeven kandidaten nemen het (tevergeefs) op tegen Poetin in de Russische verkiezingenDe huidige Russische president Vladimir Poetin neemt het vandaag/zondag op tegen zeven kandidaten die een gooi doen naar het presidentschap. Een gooi die bij voorbaat vruchteloos lijkt, want met ongeveer 70 procent in de peilingen ziet het ernaar uit dat Poetin gewonnen spel heeft.
18/03 08u15  Drie ribben gebroken in Milaan-Sanremo, maar toch blij… met een pizza in de ambulanceSimon Clarke heeft bij zijn crash in Milaan-Sanremo drie gebroken ribben opgelopen. Toch verloor de 31-jarige Australiër van Educatioin Firts-Drapac er zijn geod humeur niet bij. Vanuit de ziekenwagen zette hij een blij foto op Twitter. Italiaanse pizza, je zou voor minder...
18/03 08u15  Door dit bos zie je de bomen (nog) niet: aanplanting nieuw bos valt letterlijk in het waterNaast het ziekenhuis in Waregem zou vrijdag normaal een nieuw bos worden geplant. Maar omdat de grond te nat is, is het nog even wachten op de bomen, die geschonken worden door… een houtfirma.
18/03 07u15  Brandweer bevrijdt man uit brandende woningDe brandweer van Oostende werd omstreeks 04.45 uur 's nachts opgeroepen voor een zware brand in een woning in de Kaïrostraat te Oostende. Alerte buren hadden de hulpdiensten verwittigd omdat zij nog iemand in het gebouw hoorden roepen.
18/03 06u45  Bart De Wever: “Joden vermijden conflicten. Dat is het verschil met moslims”In een interview met De Zondag ontkent N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever dat zijn standpunten over migratie de laatste jaren harder zijn geworden. “Analyseer mijn discours van de voorbije dertig jaar. Je zal vooral continuïteit zien. Maar door de valse menslievendheid van links lijkt elk ander discours keihard”, klinkt het.
18/03 06u45  Triatleet botst op vreemd probleem: “En alleen een BV kan deze logica doorbreken”Chris Seynaeve zit met de handen in het haar. Na zijn metamorfose vorig jaar van Bourgondiër tot triatleet wil hij de sport verder beoefenen. Liefst voor een goed doel, maar hij vindt er geen: zonder sponsor geen goed doel en omgekeerd.
18/03 06u45  Circus Sa Pinto haalt de beker binnen: Standard-coach was al crazy, nu is hij nog zotterRicardo Sa Pinto was al crazy, nu is hij nog zotter. Zijn Standard won de Belgische beker na verlengingen in een compleet dichtgevroren finale - letterlijk en figuurlijk - tegen RC Genk. Een flater van doelman Vukovic deed de Limburgers de das om, Renaud Emond was de Luikse held en zijn juichende coach Sa Pinto was achteraf even ontoerekeningsvatbaar.
18/03 06u45  Migrant doodgestoken in CalaisIn de Noord-Franse havenstad Calais is zaterdag een migrant doodgestoken, zo is bij de prefectuur vernomen. Wellicht had hij de Afghaanse nationaliteit. In Calais trachten migranten clandestien de oversteek naar Groot-Brittannië te maken.
18/03 04u30  CD&V haalt zwaar uit naar fiscale privileges van voetballers: “Dit is wraakroepend”Het exclusieve onderzoek van onze krant naar de fiscale voorkeursbehandeling die profvoetballers in ons land te beurt valt, is regeringspartij CD&V in het verkeerde keelgat geschoten. “Zoiets is totaal onverdedigbaar. Als christendemocraten vinden wij dit wraakroepend”, zegt Kamerlid Roel Deseyn. “Dit moet dan ook veranderen.”
18/03 04u15  Sa Pinto ondergaat knotsgekke persconferentie na bekerwinst: champagnedouche en hilarische imitatie door spelerEn of de bekerwinst deugd deed bij Standard: de spelers trokken zich van het opgediste spektakel (of het uitblijven daarvan) weinig aan en gingen na de bekerfinale tegen KRC Genk helemaal uit de bol. Het feestje ging na de bekeruitreiking op het veld nog door in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. Zo vielen de spelers de persconferentie van hun coach Sa Pinto binnen en spoten hem onder met champagne. Het begin van ongetwijfeld nog een lange en zware nacht in Luik...
18/03 02u30  CD&V haalt zwaar uit naar fiscale priveleges van voetballers: “Dit is wraakroepend”Het exclusieve onderzoek van onze krant naar de fiscale voorkeursbehandeling die profvoetballers in ons land te beurt valt, is regeringspartij CD&V in het verkeerde keelgat geschoten. “Zoiets is totaal onverdedigbaar. Als christendemocraten vinden wij dit wraakroepend”, zegt Kamerlid Roel Deseyn. “Dit moet dan ook veranderen.”
18/03 02u30  Luchtvaartmaatschappij onder vuur: man en dochtertje van vlucht gegooid omdat ze bang was om te vliegenLuchtvaartmaatschappij Southwest Airlines ligt in de Verenigde Staten onder vuur, nadat beelden opdoken waarop te zien is hoe vliegtuigpersooneel een man en zijn jonge dochtertje van een vlucht zetten. Een passagier filmde het tafereel, de luchtvaartmaatschappij excuseerde zich intussen.
18/03 02u30  Standard wint historisch tegenvallende bekerfinale na treffer in verlengingen tegen GenkStandard mag zichzelf de winnaar van de Croky Cup noemen. De Rouches wonnen na verlengingen met 1-0 de finale tegen Racing Genk in het Koning Boudewijnstadion. En daarmee is ook vrijwel alles gezegd, want beide teams zorgden voor een triest unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis: nooit eerder was er zo weinig doelgevaar in een bekerfinale. Voor Standard is het de achtste bekerwinst uit de geschiedenis, Genk verliest voor het eerst in haar bestaan een bekerfinale.
18/03 02u30  Veel betaald, toch geen kind. Ouders blijven achter met emotionele en financiële kater als de adoptie misluktAls een adoptieprocedure nergens toe leidt, blijven kandidaat-ouders met een emotionele én financiële kater achter. De Vlaamse ombudsman pleit voor een solidariteitsfonds.
18/03 02u30  Inwoners klagen over verkeersbeleid: “Fout parkeren aan voetbalveld mag maar aan schoolpoort worden we meteen beboet”Zo’n dertig inwoners van Bever toonden zich op de dialoogavond van oppositiepartij Open voor de Mens vooral bezorgd over de verkeersveiligheid in de gemeente. Ze klaagden ook over “de willekeur in de toepassing van het verkeersreglement”.
18/03 02u30  Spelers Standard vallen persconferentie binnen en spuiten coach Sa Pinto onder met champagneEn of de bekerwinst deugd deed bij Standard: de spelers trokken zich van het opgediste spektakel (of het uitblijven daarvan) weinig aan en gingen na de bekerfinale tegen KRC Genk helemaal uit de bol. Het feestje ging na de bekeruitreiking op het veld nog door in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. Zo vielen de spelers de persconferentie van hun coach Sa Pinto binnen en spoten hem onder met champagne. Het begin van ongetwijfeld nog een lange en zware nacht in Luik...
18/03 02u30  Gluren bij BV's: Ella Leyers geeft haar beste imitatie van de 'Temptation'-deelnemersDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
18/03 02u30  Véronique De Kock toont liefdesgeluk met boodschap op InstagramJe ziet het niet vaak. Véronique De Kock die haar liefdesgeluk toont. Op Instagram postte ze een vakantiefoto van haar en haar geliefde Manuel Goossens met als boodschap: “You don’t have to look for love, love will find you.” De liefde moet je niet zoeken, de liefde vindt jou.
18/03 02u30  Tomorrowland van 4.500 jaar geleden. Stonehenge was een fuifplaatsStonehenge was helemaal geen sterrenkundig observatorium, begraafplaats of cultusplaats. Het was een fuifplaats. Zeg dat Britse historici het gezegd hebben.
18/03 02u30  Genk gefrustreerd na verloren bekerfinale: “Standard is zo’n ploeg die altijd tijd rekt”Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar op de Heizel na affluiten. Terwijl de Standardspelers uitzinnig het veld bestormden, stonden hun Genkse collega’s er maar beteuterd bij. De frustratie om de verloren bekerfinale én het spel van Standard bleek niet snel verteerd. “Ik irriteerde me aan het tekort aan speeltijd tijdens de match”, verwoordde Genk-coach Clement het nog diplomatisch. Invaller Leandro Trossard wikte zijn woorden iets minder.
18/03 02u30  Iedereen was klaar voor bekerfinale… maar dan moest de ref als klusjesman nog aan de slag met kleefbandJonathan Lardot was aangesteld als scheidsrechter voor de finale van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker, zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tussen KRC Genk en Standard. Voor Lardot was het zijn eerste bekerfinale en zijn debuut kende een valse start. Want terwijl iedereen klaar was voor de aftrap, moest hij als een echte klusjesman nog aan de slag met kleefband om een gat in het doel te maken. Niet echt professioneel...
17/03 23u00  Belgische fietser overleden na ongeval op TenerifeEen Belgische man is zaterdag om het leven gekomen na een ongeval op het Spaanse eiland Tenerife. De 45-jarige Belg kwam met zijn fiets in aanrijding met een motorrijder, die met een zwaar hersenletsel in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.
17/03 23u00  Minder dodelijke verkeersslachtoffers in Antwerpen in 2017, maar meer snelheidsovertredingenIn de provincie Antwerpen zijn vorig jaar tijdens de weekendnachten 429 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 42 minder (-9 procent) dan in 2016. De politie betrapte in de WODCA-nachten minder bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (-0,5 procent), maar er was wel een stijging van het aantal snelheidsovertreders (+3,4 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2017, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld.
17/03 22u00  Ook bedrijf uit Olen leverde vervallen vlees: “Niet alleen het vlees, maar de hele sector is rot”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 22u00  Romelu Lukaku doet het opnieuw voor United: nummer 25 van het seizoen is een staalharde kopbalRomelu Lukaku brak alweer de ban voor Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup: tegen Brighton & Hove Albion buffelde hij vlak voor de rust de 1-0 tegen de netten op aangeven van Nemanja Matic. Zijn 25ste goal van het seizoen.
17/03 21u45  Ook bedrijf uit Olen leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd was: “Niet alleen het vlees, maar de hele sector is rot”Een Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”. De politieke partijen Ecolo en Groen vragen als reactie om een doorlichting van de hele sector.
17/03 21u45  Cavendish breekt tweede rib na hallucinante botsing met verkeersobstakel in SanremoMark Cavendish, in 2009 nog winnaar van Milaan-Sanremo, leek negen jaar na zijn eerste overwinning op weg om mee te strijden voor een tweede zege. Cav ging diep in de finale echter hard tegen de vlakte na een botsing met een verkeersobstakel. Hallucinant, en dus alweer pech voor Cavendish, die al met een gebroken rib aan de start verscheen.
17/03 21u00  Ook bedrijf uit Olen leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd wasEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 vervallen vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Olen werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 20u15  Ook bedrijf uit Herentals leverde vlees waarvan houdbaarheidsdatum gepasseerd wasEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 20u15  Belg ontkent betrokkenheid bij nieuw Oxfam-seksschandaal: “Manifeste leugen”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. De Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, zou de man de hand boven het hoofd gehouden hebben, al ontkent hij dat zelf ten stelligste.
17/03 20u15  Trump eist 20 miljoen dollar van pornoster waar hij ‘geen affaire mee had’, maar geeft zo net affaire toeDe Amerikaanse pornoster Stephanie Clifford dreigt wegens het schenden van een vertrouwelijkheidsovereenkomst mogelijk tot 20 miljoen dollar te moeten ophoesten. Vrijdag hebben de advocaten van VS-president Donald Trump klacht tegen de actrice met als vaknaam Stormy Daniels ingediend. Zij zou, aldus de klacht, het akkoord met Trump “minstens twintig maal” hebben overtreden.
17/03 20u15  Dominique Monami niet langer kapitein van Belgische Fed Cup-ploeg: contract wordt beëindigdDominique Monami is niet langer kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg, dat meldt de Belgische tennisfederatie, die haar contract beëindigde. “De wisselwerking tussen Dominique en de ploeg bleek niet meer optimaal”, klinkt het.
17/03 20u15  Deze diplomaat gooit het over andere boeg: “VS en VK hoogstwaarschijnlijk achter vergiftiging ex-spion”Een Russische diplomaat zegt dat het zenuwgas dat is gebruikt voor het vergiftigen van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal “hoogstwaarschijnlijk” in een westers laboratorium is ontwikkeld. In een gesprek met het agentschap Interfax gaat Aleksandr Sjoelgin, afgevaardigde van Rusland bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), dan ook uit van een westerse hand -Brits of Amerikaans- achter de zenuwgasaanval.
17/03 20u15  Heb jij deze dromen en nachtmerries ook soms? Dit kunnen ze betekenenDromen en nachtmerries lijken vaak compleet absurd. Toch hebben ze soms een duidelijke link met gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Het kan dan ook handig zijn om te weten welke onderliggen emoties aan de basis liggen. Psychologe Clare Johnson nam enkele vaak voorkomende dromen onder de loep en gaf ze betekenis.
17/03 20u15  Sagan bekent: “Een vrouw vroeg me om haar string te signeren, dus deed ik dat”De Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport slaagde er recent in om Peter Sagan te interviewen. Het stuk verscheen vandaag in de krant, en Peter Sagan zou Peter Sagan niet zijn als er niet enkele sappige quotes uit zijn mond vloeiden. Geniet vooral mee van enkele prachtige quotes en opvallende onthullingen van de Slowaakse wereldkampioen. “In Tirreno-Adriatico heb ik hazelnoottaart gegeten tijdens de wedstrijd.”
17/03 20u15  Kim Kardashian toont baby Chicago West voor het eerstWe kregen haar al eens te zien met een Instagramfiltertje over, maar dit keer toont Kim Kardashian haar dochtertje voor het het eerst helemaal.
17/03 19u30  Nieuw vleesschandaal: Belgisch bedrijf leverde bedorven vlees in KosovoEen Belgisch vleesverwerkingsbedrijf heeft in augustus 2017 bedorven vlees geleverd aan een klant in Kosovo. Het vlees van slachthuis Vanlommel uit Herentals werd aan de Kosovaarse grens tegengehouden en in beslag genomen, dat meldt de RTBF. Volgens het bedrijf gaat het om “een menselijke fout”.
17/03 19u30  De verzwegen zelfmoordpoging van Frank Vandenbroucke: twee vrienden zien hem liggen, naast hem een injectiespuitGeen wielerleven dat meer besproken werd dan dat van Frank Vandenbroucke: de hoogten, de diepe dalen en zijn dood in Senegal, op 12 oktober 2009. VDB was amper 34. Maandag wordt in Ploegsteert de ultieme biografie van het godenkind voorgesteld. VDB - De biografie is geschreven door Stijn Vanderhaeghe, telt 304 bladzijden, kost 29,95 euro en is uitgegeven bij Uitgeverij Kannibaal. Vandaag brengen we exclusief een voorpublicatie.
17/03 18u45  Wat een pech voor Lotto-Soudal: beresterke Greipel breekt sleutelbeen in volle finaleHet zat Lotto-Soudal en kopman André Greipel niet mee in de finale van Milaan-Sanremo. De Duitse krachtpatser reed de hele dag goed mee en leek klaar om een stevige gooi naar winst te doen, maar in de afdaling van de Poggio liep het mis. Greipel kwam samen met teamgenoot De Buyst ten val en heeft waarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken.
17/03 18u30  Belgische favorieten reageren ontgoocheld na Milaan-Sanremo: “Niemand wilde rijden”De 109de editie van Milaan-Sanremo werd een prooi voor Vincenzo Nibali. Een straf nummer, zeker gezien de tegenwind aan de Italiaanse Riviera, en dat ontging ook onze landgenoten niet. “De winnaar heeft hier altijd gelijk”, oordeelde Greg Van Avermaet.
17/03 18u15  Flat van alleenstaande moeder uitgebrand door kookpot op vuur. “Maar ik neem mijn zonen niets kwalijk”Een appartement op de Burg van Torhout is onbewoonbaar na een brand. Die ontstond toen de kinderen een pot en een pan op het fornuis lieten staan. “Eerst was ik kwaad op hen, maar ze hebben dat uiteraard niet met opzet gedaan”, zegt de mama.
17/03 18u15  Torhoutenaar (53) sterft na ongelukkige val met fietsEen 53-jarige man uit Torhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen nadat hij met zijn fiets een kwalijke val maakte ter hoogte van het speelplein De Warande langs de Aartrijkestraat in Torhout. Het waren voorbijgangers die zijn levenloze lichaam omstreeks 3.40 uur ‘s ochtends aantroffen. Ze verwittigden de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.
17/03 18u15  De Sleutel start lessen om verslaving aan smartphones tegen te gaan: “Gamen is het nieuwe roken”Ouders en kinderen trekken aan de alarmbel: steeds meer kinderen zijn verslaafd aan games en schermen. Daarom lanceert De Sleutel, een centrum dat hulp verleent aan verslaafden, samen met de Gentse universiteit een nieuwe lessenreeks. “Maar uiteindelijk zijn het de ouders en leerkrachten die het goede voorbeeld moeten geven.”
17/03 17u45  Italianen worden gek: Vincenzo Nibali wint Milaan-Sanremo na straf nummerVincenzo Nibali heeft de 109e editie van Milaan-Sanremo (World Tour) gewonnen. De regen maakte de aanloop zwaar, gelukkig scheen de zon in de verraderlijke finale. Daarin bepaalden Team Sky en vooral FDJ echter het tempo, tot Nibali aanviel op de Poggio. De Italiaan hield nipt stand tegen de jagende sprintersploegen na een straf nummer! Het is de eerste Italiaanse winnaar van La Primavera sinds 2006, wat aan de streep voor de nodige gekte zorgde. Caleb Ewan won de sprint voor de tweede plek, met Roelandts en Stuyven finishten twee Belgen in de top-10.
17/03 17u45  Lente is nog niet in zicht: koudste 17 maart in meer dan honderd jaar, en nog enkele zeer koude dagen op komstHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. Vandaag kregen we al de koudste 17 maart in meer dan honderd jaar te verwerken, en er zit niet veel beterschap in: het kan ook volgende week nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En dat koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 17u30  Opnieuw pech voor Cavendish: hallucinante valpartij na botsing met verkeersobstakelMark Cavendish, in 2009 nog winnaar van Milaan-Sanremo, leek negen jaar na zijn eerste overwinning op weg om mee te strijden voor een tweede zege. Cav ging diep in de finale hard tegen de vlakte. Hallucinant, en dus alweer pech voor Cavendish, die al met een gebroken rib aan de start verscheen.
17/03 17u30  Angelina Jolie over ouder worden: “Ik zie mijn leeftijd in de spiegel en ik vind het geweldig”Angelina Jolie is 42. In Hollywood is dat een leeftijd waarop actrices al eens bij de plastisch chirurg aankloppen, maar daar zal je Jolie niet zo snel tegenkomen. “Ik hou ervan om ouder te worden, het herinnert me eraan dat ik leef”, zegt ze aan het magazine InStyle.
17/03 17u15  Toen haar ouders haar zagen poseren voor deze foto, wisten ze dat er iets ernstig mis was met hun dochterZeer alerte ouders hebben onlangs het leven van hun dochtertje gered. Toen het meisje poseerde voor een foto in haar kostuum voor Halloween, zagen ze dat er iets niet klopte. Haar glimlach was plots helemaal anders...
17/03 17u15  De minister wil het niet zeggen, VTM toont het niet. Dus zoeken we het zelf maar uit: zijn er nucleaire wapens in ons land?Vanaf dinsdag is er de docureeks ‘F-16’. Volgens VTM kreeg u “nooit eerder de kans om het werk en het leven van Belgische F-16-piloten van zo dichtbij te volgen”. U zal zwaar getrainde mannen zien op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, in zware gevechtsvliegtuigen met zware munitie. Zal u niet zien: de kernwapens die er in bunkers onder de grond liggen. En die straks, met een nieuwe staartvin en wellicht nieuwe dragers, de nucleaire wereld­orde mee onder hoogspanning plaatsen.
17/03 17u00  Kristof Calvo: “Kortingen voor voetballende grootverdieners zijn niet fair”Een profvoetballer in eerste klasse verdient gemiddeld 337.000 euro per jaar, en toch krijgen ze van de overheid een fikse korting op de sociale zekerheid. Dat blijkt uit een exclusieve studie van Het Nieuwsblad. Tot onbegrip van Kristof Calvo, federaal fractieleider van Groen: “Dit is niet fair.”
17/03 16u30  Tom Boonen geeft tips en krijgt lof als co-commentator: “Meer plassen in slecht weer, het strippen kan beginnen”Tom Boonen is vandaag naast Merijn Casteleyn co-commentator bij Milaan-Sanremo voor VTM. De 37-jarige renner-op-rust is een schat aan ervaring en dat levert dan ook leuke weetjes op, die hij spontaan (én met sappig Kempisch accent) vertelt. En zijn deskundige commentaar wordt geapprecieerd.
17/03 16u30  Collega-muzikant bevestigt: Stromae wordt vaderJulian Perretta, de Britse singer-songwriter die met Stromae aan zijn nieuwe album werkt, heeft zijn collega op Instagram gefeliciteerd met zijn nakende vaderschap.
17/03 16u15  Opnieuw seksschandaal bij Oxfam: “Van Hauwermeiren stak wangedrag van collega jaar lang in de doofpot”Opnieuw wordt een medewerker van Oxfam beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de Britse krant The Times kon de man een jaar lang blijven werken voor de hulporganisatie in het door een aardbeving getroffen Haïti, ondanks herhaaldelijke klachten over seksuele intimidatie. Het was de Belg Roland van Hauwermeiren, die recent zelf onder vuur lag voor seksueel misbruik, die de man de hand boven het hoofd hield.
17/03 16u15  Lente is nog niet in zicht: nog enkele zeer koude dagen op komstHet mag dan al bijna officieel lente zijn, een echt lentegevoel zit er voorlopig niet in. De komende week kan het nog licht sneeuwen, vriezen en regenen. En het koudegevoel wordt er alleen maar groter op door een sterke noordoostenwind.
17/03 16u15  Jeugdbeweging werft met eentalig Turkse, Engelse en Franse folders: “Dat neemt veel wantrouwen van ouders weg”Allochtone jongeren aantrekken door eentalig Turkse, Engelse en Franse folders te verspreiden. Ziedaar het proefproject van de Gentse KSA. “Anders bereiken we sommige ouders gewoonweg niet”, zegt woordvoerder Brecht Goerlandt. Vlaams Belang spreekt van ‘om­gekeerde integratie’, maar minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) geeft de jeugdbeweging groen licht.
17/03 16u15  Tom Boonen geeft tips en krijgt lof als commentator: “Meer plassen in slecht weer, het strippen kan beginnen”Tom Boonen is vandaag naast Merijn Casteleyn co-commentator bij Milaan-Sanremo voor VTM. De 37-jarige renner-op-rust is een schat aan ervaring en dat levert dan ook leuke weetjes op, die hij spontaan (én met sappig Kempisch accent) vertelt. En zijn deskundige commentaar wordt geapprecieerd.
17/03 16u15  Liever samenhokken dan een rusthuis. Wanneer senioren aan cohousing gaan doenDenk nu al na over je oude dag, zeggen experts na de zelfdoding van een bejaard koppel vorig weekend in De Panne. Het is precies wat vijftien senioren volgend jaar doen in Leuven. Ze gaan wonen in het eerste Vlaamse ‘Abbeyfieldhuis’. Een soort cohousing voor oude mensen. Of beter gezegd: apart samenwonen voor senioren. Én zorgen voor elkaar.
17/03 15u30  Cavendish rijdt Sanremo met gebroken rib, De Gendt is niet onder de indruk: “Alles gaat, als je wil afzien”Mark Cavendish verscheen vanmorgen aan de start van Milaan-Sanremo, ondanks een gebroken rib. Straf, maar Thomas De Gendt nuanceert: “Alles gaat, als je mentaal en fysiek wil afzien”, reageerde de Belg, die sprak uit eigen ervaring...
17/03 15u30  H&M bezwijkt onder protest: geen rechtszaak tegen graffitikunstenaarModeketen H&M heeft zonder toestemming een ontwerp van graffitikunstenaar Revok gebruikt. De discussie daarover liep zodanig uit de hand dat de Zweedse multinational zelf met een proces dreigde. Na druk van de graffitigemeenschap ziet het daar nu toch van af.
17/03 15u30  Dieven vangen was nog nooit zo makkelijk: gewoon wachten aan de achterdeurEerder deze week kreeg de politie van Seattle een tip van een winkeldetective. In hun electrowinkel Costco gedroegen enkele bezoekers zich verdacht. Ze verzamelden allerlei dure goederen en leken een vlucht voor te bereiden langs een branduitgang. De politie schoot meteen in actie, vond een vluchtauto en arresteerde meteen de bestuurder. En zijn kompanen? Daarop was het gewoon wachten tot ze effectief langs de branduitgang naar buiten zouden komen. Zo liepen ze letterlijk recht in de handen van de politie, die rustig lachend de boeven opwachtte.
17/03 15u00  Dat belooft voor de bekerfinale: Standard-fans zetten stations in vuur en vlam en veroorzaken heibel op de treinVanavond spelen Genk en Standard de finale van de Croky Cup, oftewel de Belgische beker. De fans van Standard verzamelde vroeg op de middag al in het station Luik-Guillemins. De sfeer zat er meteen goed in. Met grote spandoeken en Bengaals vuurwerk begonnen de Luikse supporters aan de hun reis richting het Koning Boudewijnstadion. Richting Brussel ging het er minder fraai aan toe op de trein. Er werd vuurwerk afgestoken en aan de noodrem getrokken, brandweer en politie rukten uit.
17/03 14u30  Verloofd zijn met een prins is duur: wie betaalt de designeroutfits van Meghan Markle?Sinds ze verloofd is met prins Harry, zou Meghan Marke al 22.000 euro aan nieuwe kleren hebben uitgegeven. Want telkens ze in het openbaar verschijnt naast prins Harry, moet ze een nieuwe outfit aan.
17/03 14u30  Onderwijstopman in de week, slakkenjager in het weekend: “Mijn grote droom is om zélf nog een nieuwe soort te ontdekken”Tijdens de week is hij een van de sterke mannen van het Katholiek Onderwijs. In het weekend of op reis gaat hij op zoek naar slakken, meer bepaald naar de schelpen die ze op hun rug dragen. Al 40 jaar voert Marc Keppens (51) onderzoek naar de weekdieren, en dat werk is nu bekroond door zijn collega’s die drie nieuwontdekte slakken naar hem hebben vernoemd. “Prachtexemplaren zijn het. Ik voel me vereerd.”
17/03 14u00  Buren kalkoenkweker luiden alarmbel: “De stank is hier soms niet te harden”Een kalkoenkwekerij langs de ring veroorzaakt geurhinder in de buurt. Een aantal buren diende klacht in bij de gemeente. Binnenkort gaat de milieu-inspectie op zoek naar de oorzaak.
17/03 14u00  Ruzie over zoemende mug loopt volledig uit de handEen vijftiger uit het West-Vlaamse Meulebeke kreeg een effectieve celstraf van achttien maanden omdat hij zijn vriendin zwaar toetakelde. De aanleiding bleek bijzonder banaal.
17/03 13u15  Na dagen kamperen aan schoolpoort: tientallen kinderen eindelijk ingeschreven in middelbare schoolHet zijn taferelen die je normaal bij de uittocht van een festival ziet, maar zaterdagochtend werd in de sporthal van de Sint-Maarten Middenschool gezeuld met kampeerstoeltjes, tenten en zakken proviand. Ouders kampeerden er sinds woensdag voor de schoolpoort en konden vandaag eindelijk hun kinderen inschrijven.
17/03 13u00  De dokter Frankenstein van de dieren: hoe deze wetenschapper honden met twee hoofden creëerdeHij wordt beschouwd als een van de wereldwijde pioniers van transplantaties. Maar zijn creaties werden vorige eeuw vooral ook als ‘monsters’ beschouwd: Vladimir Demikhov creëerde honden met twee hoofden.
17/03 13u00  Vrieskou of niet, deze jonge vrouw gaat iedere zondag naakt zwemmen: “Het houdt me jong en gezond”Het mag sneeuwen, vriezen of regenen. Niets houdt deze Oekraïense vrouw tegen om elke week naakt in een van de koudste rivieren van Europa te duiken. Waarom ze nooit afwijkt van haar ongewone routine? “Het houdt me jong en gezond.”
17/03 12u45  Wat je niet zag in 'Temptation Island': Tim bedacht zich wel heel snel over zijn trouwplannenHoe Tim zich zo snel heeft kunnen laten vangen door verleidster Cherish, het is nog steed een raadsel. Dat alleen maar groter wordt na het bekijken van deze beelden, die de aflvering van 'Temptation Island' niet haalden.
17/03 12u30  Zoveel verdient een profvoetballer in BelgiëDe fiscale voordelen voor sportbeoefenaars hebben hun effect niet gemist. Voetballers in de Belgische eerste klasse zagen hun loon de afgelopen tien jaar stijgen van 158.000 euro naar 337.000 euro.
17/03 12u30  Ongezien: ploegmaats van Franse tweedeklasser gaan met elkaar op de vuist tijdens de wedstrijdHet gaat Auxerre niet voor de wind. De voormalige eersteklasser en ex-ploeg van Luigi Pieroni is tegenwoordig een grijze middenmotor in de Franse Ligue 2. Vrijdagavond ging Auxerre op bezoek bij de voorlaatste in de stand, Quevilly Rouen. De bezoekers kenden een offday en zouden verliezen met 4-1. Maar dat was nog lang niet het ergste.
17/03 12u00  Sirano (18) ligt in coma na aanrijding voor ouderlijk huis: “Hij had net zijn leven opnieuw opgepikt”De 18-jarige Sirano Lucas ligt in een coma nadat hij donderdagavond vlak voor de woning van zijn ouders in de Ieperstraat werd aangereden door de wagen van een vrouw uit Wijtschate. Voor de familie is het bang afwachten.
17/03 12u00  De hartverscheurende reden waarom vrouw (70) jarenlang in verloederd appartement woonde zonder water of elektriciteitGeen stromend water, geen verwarming en geen elektriciteit. Geen eetbaar voedsel, geen drinken en geen bed om in te slapen. Sandra Burton (70) leefde in erbarmelijke omstandigheden in haar appartementje in het Engelse plaatsje Royston. Jarenlang sneed ze zich volledig af van de buitenwereld. De dood loerde om de hoek.
17/03 12u00  Op zoek naar het dorp achter de hit. Wij wilden wel eens weten of het echt zo leuk is in Zoutelande“Sinds ‘Zoutelande’ overal te horen is, krijgen we soms telefoon van Vlamingen die vragen of het hier echt zo leuk is.” Om een antwoord op die vraag te krijgen, trok uw krant zelf naar Zeeland, naar het dorp achter het mooiste koude liefdesliedje van het jaar, dat vandaag naar de eerste plaats in de Ultratop stijgt. Verslag met drie strofes, een paar honderd strandhuisjes en duizenden Duitsers.
17/03 11u45  Dit vindt de internationale pers van de Vlaamse topreeks ‘Tabula Rasa’Sinds donderdag is de Vlaamse psychologische thrillerserie ‘Tabula Rasa’ wereldwijd te zien via Netflix. Bij ons was de reeks een enorm kijkcijferkanon. Maar wat vinden de buitenlandse media er eigenlijk van?
17/03 11u45  Beruchte hacker die vijf jaar lang kon toeslaan gevat in Polen dankzij Belgische politieDe Poolse politie heeft deze week in samenwerking met de Belgische politie en Europol een beruchte Poolse hacker kunnen vatten. Dat meldt Europol.
17/03 11u00  Man troggelt basisscholen centen af met simpele listEen man van middelbare leeftijd heeft twee scholen, in Tremelo en Keerbergen, opgelicht. Met een list slaagde hij erin kleine sommen geld afhandig te maken. In een basisschool in Kampenhout mislukte het opzet. De politie onderzoekt de zaak.
17/03 10u30  Dit vond het publiek van het grote soloconcert van Karen DamenDe grote droom van Karen Damen is vrijdagavond in vervulling gegaan. In een volgelopen Lotto Arena in Antwerpen bracht ze haar eerste grote soloconcert. Wij vroegen aan het publiek wat zij vonden van haar langverwachte optreden.
17/03 10u15  Rusland slaat terug: 23 Britse diplomaten worden het land uitgezetRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uitzetten. Daarmee reageert het land op de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.
17/03 10u00  Rusland gaat 23 Britse diplomaten land uitzetten, Britse consulaat sluitRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uitzetten. Daarmee reageert het land op de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk.
17/03 08u45  VIDEO. Scholieren maken filmpje voor hun kleinkinderen, en dat laat ook Frank Deboosere niet onberoerdEnkele eerstejaars van Sancta Maria in Leuven hebben samen met VRT-weerman Frank Deboosere een video opgenomen om de klimaatverandering aan te kaarten. In een professioneel gemonteerd filmpje excuseren ze zich voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De boodschap is gericht aan hun kleinkinderen, de generatie die in 2068 op de schoolbanken zal zitten.
17/03 08u45  De onaantastbare leider: waarom de Russische verkiezingen geen echte verkiezingen zijnDe Russen kiezen zondag een nieuwe president. Of beter gezegd: de Russen zullen zondag hoogstwaarschijnlijk dezélfde president verkiezen. Vladimir Poetin heeft dan wel 7 tegenkandidaten, de kans dat zij aan het langste eind zullen trekken, is vrijwel onbestaande. Poetin mag zich opmaken voor een nieuwe ambtstermijn. En ook zelf twijfelt hij er niet aan dat enkel en alleen hij de leider van Rusland is en zal blijven. Hoogleraar Russische politiek aan de KU Leuven, Katlijn Malfliet, geeft duiding bij wat wellicht de meest voorspelbare verkiezingen van het jaar zijn.
17/03 08u30  ‘Spooktrein’ komt aan in station: “In 12 jaar nog nooit zoiets gezien”Een medewerker van een station in China beweert dat hij iets “bovennatuurlijks” heeft gezien toen hij aan het werk was. Het bizarre fenomeen werd zelfs vastgelegd door een bewakingscamera, waardoor er nu op sociale media druk gespeculeerd wordt over het bestaan van spoken. De man die in het station werkt hoopt echter dat hij “nooit nog zoiets zal moeten zien”.
17/03 08u15  Waardevol bos moet wijken voor bungalowpark in Limburg: “Ecologische ravage”In het Limburgse Dilsen-Stokkem dreigt een waardevol bos plaats te moeten maken voor een vakantiepark. Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vreest een “ecologische ravage” en haalt fors uit naar Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). Die is niet opgezet met de kritiek, zegt dat ze totaal niet betrokken is bij de beslissing en beschuldigt Groen van “pure stemmingmakerij”.
17/03 08u15  Jonge bromfietser sterft na botsing op kruispuntEen 22-jarige bromfietser is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een ongeval in de Holstraat in Sint-Gillis-Waas.
17/03 08u15  Adjunct-directeur van FBI vlak voor pensioen ontslagen, waardoor hij deel van uitkering mistDe Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft de adjunct-directeur van de FBI Andrew McCabe vrijdag de laan uitgestuurd. Zijn ontslag komt er twee dagen voor zijn 50ste verjaardag, de dag waarop hij pensioengerechtigd wordt. McCabe had eerder al te kennen gegeven op pensioen te willen gaan.
17/03 08u15  Bankkosten 80 procent gestegen in 20 jaarDe kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen. Tussen 1998 en 2017 namen de kosten met 80 procent toe, terwijl de inflatie in diezelfde periode met 46 procent klom. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie, waarover De Tijd zaterdag bericht.
17/03 07u15  Rond één centimeter sneeuw door late winterprik: opgepast voor gladde wegenDe voorspelde winterse neerslag van afgelopen nacht bleek minder intens te zijn en is blijven sluimeren net ten noorden van Vlaanderen. Toch kan het nog steeds glad zijn op de wegen. Bovendien wordt er zaterdag nog steeds sneeuw verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt dus aan om waakzaam te blijven.
17/03 07u00  Ooievaars brengen altijd goed nieuws... behalve in deze stadDamme verkeert in de ban van de ooievaars. Na het koppel op het stadhuis vestigden zich nu ook twee dieren op de schoorsteen van het oude rusthuis in de Kerkstraat. Het gevolg: de plannen om het pand af te breken, worden resoluut uitgesteld. “We kunnen ze toch niet wegjagen van een zorgsite?”
17/03 07u00  Beruchte kotbazen moeten forse boete betalen en vooral winst teruggeven: “Ze hadden moeten weten dat de kamers niet voldeden”Drie beruchte kotbazen uit Sint-Truiden zijn in de strafrechtbank veroordeeld tot 18.000 euro boete wegens inbreuken bij de verhuur van een studentenkot in Leuven. Vader Arnold en zoon Manu Appeltans moeten ook ruim 60.000 euro winsten terugbetalen.
17/03 02u15  Vuilnisman betaalt meer sociale bijdrage dan profvoetballer: “Een regelrechte schande”LEES OOK. (N+) Waarom voetballers nooit mogen klagen over overbelasting
17/03 02u15  KV Mechelen hoopt via rechter in eerste klasse te blijven, maar niet ten koste van EupenEen week na de ­degradatie naar 1B onderzoekt KV Mechelen de juridische opties om in 1A te blijven. Het richt daarbij zijn pijlen op Moeskroen, de club die door een 4-0-nederlaag in Eupen mee het lot van Malinwa bezegelde. Eerste optie: het aanvechten van de licentie. Bart Lagae
17/03 02u15  SP.A-voorzitter John Crombez wil kinderen verplicht naar kinderopvangDe SP.A-leden ­buigen zich vandaag, zaterdag, op hun congres over elf resoluties die de nieuwe leidraad moeten vormen voor hun partijprogramma. Blikvanger is het voorstel om kinderen al naargelang hun leeftijd een of meerdere dagen verplicht in de kinderopvang te laten doorbrengen.
17/03 02u15  Villa van de Pfaffs na negen jaar eindelijk verkocht (voor slechts de helft van de prijs)Het heeft negen jaar geduurd, maar ­eindelijk is de villa van Jean-Marie en Carmen Pfaff (foto) verkocht. Hun woning in Brasschaat was het ­decor voor de realityserie van de familie, maar dat was voor kandidaat-kopers weinig doorslag­gevend om er veel geld voor te betalen. Uiteindelijk daalde de vraagprijs tot minder dan de helft van het oorspronkelijke bedrag.
17/03 02u15  FAVV-topman geeft zelf toe: “Het voedselagentschap is niet in staat om ernstige vleesfraude op te sporen”“We weten dat communicatie een werkpunt is. Zowel voor de organisatie als voor mij persoonlijk. En onze routinecontroles volstaan niet om ernstige vleesfraude op te sporen.” Herman Diricks, topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), geeft na het tweede grote voedselschandaal in nog geen jaar tijd toe dat zijn organisatie met een aantal ­gebreken kampt.
17/03 02u15  Kind en Gezin komt nu al voor geboorte op bezoekDe verplegers van Kind en Gezin mijden voortaan de kraamkliniek, en komen al op het einde van de zwangerschap op bezoek bij de toekomstige ouders. Thuis. “Moeders verblijven minder lang dan vroeger op de materniteit”, zegt Kind en Gezin. “Het is te hectisch geworden om daar het kennismakingsgesprek te voeren.”
17/03 02u15  Kevin Janssens strikt rol naast Bond-girlKevin Janssens (38) rijgt de buitenlandse filmrollen aaneen. Nog tot eind maart staat hij op de set met Jean-Claude Van Damme voor de actieprent The Bouncer, eerder speelde hij ook aan de zijde van Gérard Depardieu in Les Confins du Monde en momenteel loopt zijn horrorfilm Revenge in de Amerikaanse zalen. Janssens’ nieuwe project is The Room, een thriller waarin hij de hoofdrol speelt naast de Frans­Oekraïense Olga Kurylenko (38). Zij is vooral bekend van haar rol als Bond-girl in Quantum of Solace, en was ook te zien met Tom Cruise in Oblivion.
17/03 02u15  ‘Patser’ krijgt een vervolgEr werd al even op gehint, onder meer door het open einde van de eerste film, maar nu is het officieel: Patser krijgt een sequel. Die knoop werd deze week doorgehakt, bevestigt filmverdeler KFD. Uiteraard zal het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Falah opnieuw achter de ­camera plaatsnemen, maar door hun drukke agenda moet u nog even geduld uitoefenen: de opnames starten volgend jaar, de release is gepland voor 2020. Adil en Bilall zijn intussen ook aan boord voor enkele Amerikaanse projecten – de nieuwe Bad Boys-film, Bad Boys for Life, en Beverly Hills Cop 4 – en hebben met de fictiereeks Grond hun tv-debuut op stapel.
17/03 02u15  Het wordt -1, maar het zal voelen als -10 graden: alles over de late winterprikVreselijk. Net nu we sjaal en muts hadden opgeborgen, moeten ze opnieuw uit de kast. Het gaat vriezen dit weekend, en erger: het zal nog veel kouder aanvoelen dan het is. “Gevoels­temperaturen tot -11 graden Celsius”, klinkt het bij het KMI. Maar wie bepaalt dat eigenlijk, die gevoelstemperatuur? En voelt het voor iedereen dan even koud aan?
17/03 02u15  Vijf vragen aan de allereerste videoref in de koers: “Ik heb dat busje zelfs nog niet eens gezien”Zaterdag kijkt de videoref voor het eerst mee naar de koers tijdens Milaan-Sanremo. Bij een rondvraag bleek dat nieuws nog maar amper te zijn doorgesijpeld tot in het peloton, maar ook voor de 48-jarige Gianluca Crocetti wordt het aftasten. Vijf vragen aan de allereerste videoref in het wielrennen.
17/03 02u15  Lotto-Soudal heeft opmerkelijke tactiek voor Milaan-Sanremo: met een heuse sprinttrein naar de Via RomaGeen Wellens of Benoot, maar een heuse sprinttrein bij Lotto-Soudal. Met Jens Keukeleire, Jasper De Buyst, Jens Debusschere en absolute kopman André Greipel trekken Marc Sergeant en Herman Frison met vier sprinters naar Milaan.
17/03 02u15  Bij ons een nummer één hit, maar eigenlijk is ‘Zoutelande’ een kopie van een identiek Duits liedGeike Arnaert, de voormalige zangeres van Hooverphonic, heeft in ons land een nummer één hit te pakken. Samen met het Nederlandse fenomeen BLØF zingt ze over Zoutelande, een deelgemeente van het Nederlandse Veere. Toch hebben ze hun succes eigenlijk aan de Duitsers te danken.
17/03 02u15  Alweer een aanslag, alweer een havenarbeider. Maar handgranaten, daar schrikt zelfs de politie vanAntwerpen raakt meer en meer in de ban van crimineel drugsgeweld. Gisterennacht wierpen onbekenden twee handgranaten naar een huis in de Van Heystveltstraat in Deurne. De loeiharde knallen zorgden voor enorme schade aan 15 auto’s en 7 gevels. In het geviseerde huis woont een havenarbeider. “Maar met drugstrafiek heb ik niks te maken. Niks”, zweert de man.
17/03 02u15  Cercle Brugge voor even koning in het prinsdom van Youri Tielemans en AS MonacoEen delegatie van ruim honderd Cercle-sympathisanten werd gisteravond ontvangen door AS Monaco, sinds vorig jaar meerderheidsaandeelhouder. Voorzitter Frans Schotte poseerde voor match tegen Lille met de promotiebeker aan de zijde van Vadim Vasilyev, vicevoorzitter van Monaco en gedelegeerd bestuurder van Cercle.
16/03 23u15  Plotse winterprik zorgt voor gevaarlijk gladde wegen: bekijk hier waar en wanneer het gaat sneeuwenEen nieuwe winterprik komt in de nacht van vrijdag op zaterdag ons land binnen. Door de vriestemperaturen kan de winterse neerslag aanvriezen, waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg.
16/03 23u15  Tiener (13) klem in wasmachine nadat bizarre uitdaging helemaal verkeerd looptEen Colombiaanse tiener zat enkele uren in een netelige situatie nadat hij was vastgeraakt in een wasmachine, waardoor hij enkel nog zijn hoofd kon bewegen. De jongen had zich aan een uitdaging gewaagd, die wordt verspreid via sociale media, waarbij mensen even in een wasmachine kruipen. De jongeman werd uiteindelijk bevrijd door de brandweer en hield er alleen maar wat blauwe plekken aan over. En hoewel de uitdaging verkeerd afliep, heeft hij zijn virale video wel te pakken.
16/03 23u15  Barcelona heeft toptalent beet dat de “nieuwe Xavi” moet worden, maar wie is dat Braziliaans wonderkind?Wanneer FC Barcelona een transfer doet, blijft die meestal niet lang onder de radar. Maar tradities zijn er om gebroken te worden. De Blaugrana kondigden namelijk in alle stilte de komst van Arthur Melo aan. Wie? Wel, lees verder!
16/03 23u15  Franse werknemers vinden meer dan 600 kilo cocaïne die ingevoerd werd vanuit AntwerpenIn een onderneming in de Franse gemeente Val-d’Oise, in de buurt van Parijs, hebben werknemers vrijdag 600 kilogram cocaïne aangetroffen. De drugs werden ingevoerd via Antwerpen, zo heeft het Franse persbureau AFP vernomen.
16/03 23u15  Karen verrast de Lotto Arena en brengt een prachtige cover van Harry StylesDe grote droom van Karen Damen is vrijdagavond in vervulling gegaan. Ze bracht haar eerste grote soloconcert in een volgelopen Lotto Arena in Antwerpen. Tijdens haar optreden verraste ze het publiek ook met een prachtige cover van ‘Sign of the Times’ van Harry Styles, die op dezelfde avond optrad in het Sportpaleis.
16/03 23u15  Nederlands voedselagentschap waarschuwt voor Belgische ossenstaartenDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft slagers en supermarkten in Nederland opgedragen hun klanten ervoor te waarschuwen ossenstaarten afkomstig van het vleesbedrijf Veviba niet te consumeren.
16/03 20u45  De schandalen stapelen zich op, maar vleeskoning Verbist houdt onschuld staande: “Wie verzint die dikke zever?”Het zijn geen fijne tijden voor slachthuisgroep Verbist: schandaal na schandaal besmeurt de reputatie van het bedrijf uit het West-Vlaamse Izegem. Maar zaakvoerderLouis Verbist reageert nu emotioneel op de heisa rond zijn bedrijven.
16/03 20u45  Vrouw (40) belandt in het ziekenhuis na pedicure: “Ik was bang dat ze mijn voet moesten amputeren”Hoewel een pedicure meestal een moment is van pure ontspanning, liep dat voor een vrouw uit de Amerikaanse staat Indiana vorige week helemaal anders af. Zij belandde in het ziekenhuis met een zware infectie door een fout in het schoonheidssalon.
16/03 20u45  Greg Van Avermaet weet hoe hij Milaan-Sanremo kan winnen en hoopt dat zijn rugnummer geluk brengtNog één keer slapen en dan barst het Italiaanse wielergeweld los tijdens Milaan-Sanremo. Philippe Gilbert gaat voor zijn vierde klassieker, maar ook Greg Van Avermaet heeft zijn zinnen gezet op La Primavera. Dat zei hij op de persconferentie van BMC.
16/03 20u45  En dan zit Harry Styles plots naast jou in de fitness in AntwerpenTijdens zijn internationale tournee houdt Harry Styles vrijdagavond halt in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Enkele uren voor zijn langverwachte optreden waagde de Britse zanger zich echter nog aan een bezoekje aan de fitness. De andere sportievelingen in The Brick Antwerp konden hun ogen amper geloven toen het voormalige ‘One Direction’-lid plots naast hen zat.
16/03 20u45  Pijnlijke blunder van James Cooke aan Lotto Arena: “Mensen zitten al dagen te wachten voor het concert van Karen Damen”Vrijdag treedt Karen Damen op voor een uitverkochte Lotte Arena. Haar beste vriend James Cooke werd er voor de gelegenheid op uit gestuurd om enkele fans te interviewen, maar hij is in shock als hij ziet dat er talloze mensen op straat kamperen voor het concert. Tot hij doorheeft dat hij een foutje heeft gemaakt: “We zitten verkeerd, hier speelt Harry Styles.”
16/03 20u45  Je geeft maar één keer het feest van je leven: zo vind je een goede dj voor je huwelijkAls er één ding is - naast het eten en de jurk - wat genodigden het langst bijblijft van je huwelijk, dan is het wel het feestje na het dessert. Dat staat of valt met de dj achter de draaitafel. Maar hoe vind je de man of vrouw die bij jullie past en erin slaagt om de dansvloer vol te houden tot het weer licht wordt? In ‘The Smart Guide for the Happy Bride’, het nieuwe boek van huwelijksplatform House of Weddings, krijgen koppels tips om de zoektocht te vergemakkelijken.
16/03 20u45  Zuid-Amerika: Belgen brengen hun frieten aan dumpingprijzen op onze marktDe aardappelverwerkende nijverheid in België is bezorgd over de mogelijke gevolgen van een handelsconflict met enkele Zuid-Amerikaanse landen. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van Belgapom, de beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. Zowel Brazilië als Colombia zeggen dat Belgische bedrijven hun frieten uitvoeren tegen dumpingprijzen.
16/03 18u45  Spelers van Genk keuren de grasmat in het Koning Boudewijnstadion… en trekken een bedenkelijk gezichtRacing Genk en Standard nemen het zaterdagavond (om 20u45) tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Trainen in het Koning Boudewijnstadion zat er vandaag echter niet in. “Om de grasmat te sparen”, aldus de KBVB. De spelers van Genk zakten toch even af naar Brussel om het gras te inspecteren.
16/03 18u45  Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in GenkFederaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) trekt bij de verkiezingen van oktober de N-VA-lijst in Genk. Dat melden VTMNIEUWS en Het Belang van Limburg vrijdagavond. Ze is kandidaat-burgemeester. Als ze een mandaat van de kiezer krijgt om burgemeester te worden, stopt Demir als staatssecretaris.
16/03 18u15  Zo groot is de schade na dubbele explosie door handgranaten in DeurneStilaan wordt duidelijk hoe groot de schade is die twee explosies vannacht aanrichtten in Deurne. Het parket bevestigde intussen dat niet spijkerbommen, maar wel handgranaten van Oost-Europese makelij de ravage aanrichtten.
16/03 18u00  Comedian Kamal Kharmach open over gewichtstoename: “Het gaat niet goed met mij”Vlaanderen leerde hem kennen als de comedian die 120 kilogram afgevallen was, maar nu zijn carrière een hoge vlucht neemt, eist dat zijn tol van Kamal Kharmach. De comedian sprak op Radio 1 dan ook openlijk over zijn gewichtstoename: “Ik ben heel fier op het feit dat ik durf te zeggen dat het niet goed gaat me me.”
16/03 18u00  Skilift slaat plots op hol: “Mensen zaten vast onder die ‘vleesmolen’”Minstens acht mensen raakten vrijdag gewond toen een skilift van een populaire skioord in Georgië ruw heen en weer begon te schommelen door een defect. De skiërs die op dat moment de lift gebruikten, werden op de grond gegooid omdat de skilift plots aan twee keer de normale snelheid begon te bewegen. Een zwangere Zweedse vrouw raakte ernstig gewond en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.
16/03 18u00  Stewardess sterft na val uit vliegtuigEen stewardess van de luchtvaartmaatschappij Emirates is woensdag om het leven gekomen na een val uit de nooduitgang van een stilstaand vliegtuig. Het ongeval gebeurde op de internationale luchthaven van Entebbe, Oeganda. Dat meldt BBC.
16/03 18u00  Pornoster “fysiek bedreigd” om niet tegen Trump te getuigenDe Amerikaanse pornoster Stephanie Clifford werd onder bedreiging van fysiek geweld ervan overtuigd, haar zwijgplicht over een avontuurtje met VS-president Donald Trump te bewaren. Dat zegt haar advocaat Michael Avenatti in interviews met de zenders CNN en MSNBC. Of de dreigementen van Trump zelf dan wel van iemand anders kwamen, liet de jurist in het midden.
16/03 17u45  Skiërs worden ruw uit defecte skilift gegooid: “Mensen zaten vast onder die ‘vleesmolen’”Minstens acht mensen raakten vrijdag gewond toen een skilift van een populaire skioord in Georgië ruw heen en weer begon te schommelen door een defect. De skiërs die op dat moment de lift gebruikten, werden op de grond gegooid omdat de skilift plots aan twee keer de normale snelheid begon te bewegen. Een zwangere Zweedse vrouw raakte ernstig gewond en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.
16/03 17u30  Graven verzakken op kerkhof, maar grafmaker weet waaraan dat ligt: “Dat heb je met die goedkopere kisten”Op het kerkhof van Melle zijn verschillende graven verzakt. De concessiehouders moeten de graven binnen het jaar herstellen of ze worden verwijderd. “Goedkopere kisten bezwijken sneller bij zware regenval”, klinkt het bij de grafmaker.
16/03 17u15  Fotograaf laat 14 vrouwen naakt poseren terwijl ze borstvoeding gevenVeertien vrouwen lieten zich samen fotograferen op het strand terwijl ze hun baby of peuter borstvoeding geven. 'Ik ben zo gelukkig met deze reeks', post de 25-jarige fotografe Trina Cary op haar blog en Instagram. 'Ik hoop vooral dat vrouwen zich minder gaan aantrekken van wat anderen denken.'
16/03 17u15  Uitgemergelde leeuwen en tijger moeten leven in hun eigen uitwerpselen in Spaans circusSchokkende beelden gaan viraal van twee uitgemergelde leeuwen en een tijger in een Spaans circus. Volgens verschillende bronnen zouden de dieren geregeld gefolterd zijn, om ze zo goed mogelijk te laten gehoorzamen in het circus Francia in de Spaanse stad Murcia. Nu heeft dierenrechtenorganisatie AAP de beelden vrijgegeven om hun verschrikkelijke levensomstandigheden aan te kaarten.
16/03 17u15  Carrasco verliest opnieuw met zware cijfers, maar schiet flauwgevallen ploegmaat snel te hulpNa drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 17u15  Kijk binnen in het nieuwste zwembad aan de kustOostende heeft binnenkort een nieuw zwembad. De bouw van het nieuwe complex op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Northlaan is gestart. Er komt een wedstrijdbassin, een multifunctioneel bad en een recreatiezone. In 2020 gaat het open.
16/03 16u45  Man verliest eigen rechtszaak: rechter weigert te erkennen dat hij niet dood isEen opmerkelijke rechtszaak in Vaslui, Roemenië. Een zestiger stapte er naar de rechter omdat hij op papier ten onrechte werd doodverklaard. Omdat hij in werkelijkheid nog springlevend is, wou hij dat ongedaan laten maken. Maar de rechter wees zijn verzoek af.
16/03 16u45  Auto ontploft en brandt uit vlak voor basisschoolOp de hoek van de Goethestraat en de Thonetlaan op Linkeroever, vlak voor de vrije basisschool Sint-Anna Goethe, is vrijdagmiddag een gestationeerde personenwagen plotseling ontploft en grotendeels uitgebrand.
16/03 16u45  Carrasco verliest ook derde match in China met zware cijfers: negatief doelsaldo van -13Na drie wedstrijden in de Chinese Super League wachten Yannick Carrasco en zijn club Dalian Yifang nog steeds op een eerste zege. Meer zelfs: het ging vrijdag voor de derde week op rij onderuit, ditmaal met 0-3 tegen Beijing Guoan. Jonathan Soriano (ex-Barcelona) scoorde twee goals. Dalian Yifang staat laatste, met 0 punten en een negatief doelsaldo van -13. Het scoorde tot dusver nog geen enkel doelpunt.
16/03 16u45  Stewardess betrapt koppeltje op toilet van vliegtuig: “Zet je daarvoor je vakantie op het spel?”Een man en vrouw die elkaar nooit eerder hadden gezien, werden afgelopen dinsdag met de broek op de enkels betrapt op het toilet van een vliegtuig. De twee hadden elkaar pas ontmoet, maar dat hield hen niet tegen om meteen te beginnen kussen om daarna naar de kleinere ruimte te trekken. De bemanningsleden op het vliegtuig kon echter minder lachen met de vrijpartij in de lucht en betrapten het koppeltje op heterdaad. De vrouw zal zich het hitsig momentje ook nog lang beklagen: ze mag nooit meer met de luchtvaartmaatschappij op reis gaan nadat ze na de vrijpartij ook nog gewelddadig werd.
16/03 16u30  VIDEO. Bijna een half miljoen beeldjes in een provinciedomein: zo ziet dat eruitDuizenden vrijwilligers plaatsten de afgelopen weken al een 450.000-tal kleibeeldjes van de 600.000 op provinciedomein De Palingbeek voor ComingWorldRememberMe, de expo van kunstenaar Koen Vanmechelen. “We zitten mooi op schema”, vertelt intendant Jan Moeyaert.
16/03 16u15  “Het kost veel tijd en je eet altijd havermout als ontbijt”: clichés over gezond eten onder de loepJe kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten.
16/03 16u15  Megabordeel op komst in Oostende naar voorbeeld van ‘Villa Tinto’Er komt zo goed als zeker een megabordeel in de haven van Oostende. Een kandidaat-koper voor de loods Hangaar 1 wil het pand renoveren naar het voorbeeld van de Antwerpse ‘Villa Tinto’. Het stadsbestuur heeft geen bezwaar tegen een megabordeel, maar lanceert wel nog een oproep naar mogelijke andere kandidaten.
16/03 16u15  Daarom verdwijnen er massaal veel bomen langs onze snelwegenWie vaak de snelweg neemt, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. Op tal van plaatsen wordt er weer massaal gesnoeid. Of beter gezegd: massaal gekapt. Want meestal worden de bomen gewoon tot net boven de grond afgezaagd. Op de Facebookpagina ‘Stop met het kappen van bomen langs de snel-wegen’ is de kritiek dan ook niet mals. Maar waarom is die kaalkap eigenlijk nodig?
16/03 16u15  “Staat Benteke op de lijst?” De vreemde reactie van Martinez op het ontbreken van de spitsDe Rode Duivels doen het tegen Saoedi-Arabië opmerkelijk genoeg zonder Christian Benteke. “Staat Benteke op de lijst?”, wilde RTBF-journalist Rodrigo Beenkens nog even dubbelchecken. Op die vraag had bondscoach Roberto Martinez niet meteen een antwoord: hij overliep toch eerst eens de volledige lijst voor hij een antwoord kon geven: “neen, hij staat er niet op”. Verraste de bondscoach ook zichzelf, of wilde hij zeker zijn dat er geen foutje in de selectie was geslopen?
16/03 16u00  Vader schudt baby door elkaar met fatale gevolgen: "Weerzinwekkende feiten"Een 37-jarige vader uit Gent riskeert vijf jaar cel voor de dood van zijn eigen baby. Het meisje, dat op het moment van de feiten nog geen vijf maanden oud was, werd herhaaldelijk door elkaar geschud, de arm gebroken en geknepen.
16/03 15u45  Een van de grootste milieurampen ooit: de dag dat het leven in zee en op de stranden stierfJohnny Cash maakte er reclamespots voor, president Richard Nixon doopte hun schepen: midden jaren zeventig was het Amerikaanse oliebedrijf Amoco Oil hét symbool voor de opmars van petrochemie. Maar op 16 maart 1978 liep het helemaal fout. Voor de Bretoense kust brak de tanker Amoco Cadiz in twee. 250.000 ton olie stroomde in zee. De eerste grote milieuramp overspoelde de Franse kusten.
16/03 15u45  Kanye West aangeklaagd voor een gekopieerde printYeezy, de kledinglijn van Kanye West, zou een print gekopieerd hebben van een Amerikaans camouflagemerk en de rapper moet dus opnieuw voor de rechter verschijnen.
16/03 15u30  Klein en groot beschrijf afgeschaft vanaf 1 juni: bereken hier of jij voordeel doetDe verlaging van de koopbelasting in Vlaanderen gaat in op 1 juni. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 15u15  Vader schudt baby door elkaar met fatale volgen: "Weerzinwekkende feiten"Een 37-jarige vader uit Gent riskeert vijf jaar cel voor de dood van zijn eigen baby. Het meisje, dat op het moment van de feiten nog geen vijf maanden oud was, werd herhaaldelijk door elkaar geschud, de arm gebroken en geknepen.
16/03 15u00  Burgemeester woest om monsterfiles: “Waarom liet niemand ons iets weten?”Een bijsturing van de verkeerslichtenregeling veroorzaakte de voorbije dagen monsterfiles ter hoogte van de oprit van de autosnelweg in Beernem. “We hebben de regeling opnieuw aangepast naar de vroegere situatie”, klinkt het bij AWV.
16/03 15u00  Kersvers minister: “Moslims zijn deel van Duitsland, maar de islam niet”Moslims zijn een deel van Duitsland, de islam niet: met die controversiële uitspraak in een interview vrijdag met de krant Bild heeft Horst Seehofer, de topman van de Beierse CSU en in de nieuwe regering Merkel IV minister van Binnenlandse Zaken, zijn entree niet gemist. Zijn uitspraak gaat lijnrecht in tegen wat bondskanselier Angela Merkel zegt. De CSU is een zusterpartij van Merkels CDU, maar kleeft een veel conservatiever wereldbeeld aan.
16/03 15u00  Rihanna is woedend op Snapchat: “Je liet ons in de steek. Schaam jullie”Popster Rihanna wist donderdag niet wat ze zag op Snapchat: de app pakte uit met een advertentie waarbij gebruikers moesten aanduiden of ze liever Rihanna of Chris Brown een klap zouden geven. De ‘Work’-zangeres, die zelf het slachtoffer werd van huiselijk geweld, vond dat het bedrijf daarmee te ver ging en riep haar fans op om de app te verwijderen.
16/03 14u45  In Engeland is ‘Blind Getrouwd’ een waar fiasco: alle koppels zijn nu al gescheidenWaar wij nog de hoop kunnen koesteren dat onze ‘Blind Getrouwd’-koppels de eeuwige liefde gevonden hebben dankzij het programma, is het Britse seizoen afgelopen met een sisser. In de laatste aflevering gaf een koppel nog wel aan samen te willen blijven, maar enkele weken later blijft er van die voornemens niets meer over.
16/03 14u45  Man omgekomen bij steekpartij aan Brusselse NoordstationEen steekpartij die woensdagavond plaatsvond aan het Brusselse Noordstation, heeft het leven gekost aan één man. Een tweede persoon raakte gewond. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.
16/03 14u30  Parket gaat in beroep en houdt vrijlating van Gentse voyeur (41) tegenMike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is dan toch niet onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket ging in beroep.
16/03 14u30  Omstreden rapper Damso wint Ultratop Streaming AwardDe muziek van Damso werd vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award. Dat heeft Sam Jaspers, directeur van Ultratop, vrijdag bekendgemaakt.
16/03 14u30  Bewoners zijn sluipverkeer zat: “Geen oplossing voor onze wijk? Dan betalen wij geen belastingen meer”De bewoners van de wijk Ingendael in Alsemberg stelt de gemeente in gebreke omwille van het aanhoudende sluipverkeer. Ze eisen binnen de twee weken een oplossing, zo niet volgen er gerechtelijke stappen of betalen ze hun belastingen niet.
16/03 14u15  Britse buitenlandminister: bevel voor gifaanval kwam “met overweldigende waarschijnlijkheid” rechtstreeks van PoetinDe Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft verklaard dat de gifaanval op de ex-spion Skripal met “overweldigende waarschijnlijkheid” door Poetin zelf bevolen werd. Hij voegde er nog aan toe “niets tegen het Russische volk” te hebben. “We hebben wel een probleem met het Kremlin”.
16/03 14u15  Vanaf 1 juni minder betalen voor aankoop woningDe verlaging van de koopbelasting, waarbij het klein en groot beschrijf wordt afgeschaft, gaat op 1 juni in. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. “We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning zal ingaan op 1 juni”, aldus Tommelein.
16/03 14u15  Opdringerige man valt vrouwelijke personeelsleden lastig: Antwerps ziekenhuis zet extra bewaking inDe directie van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) heeft in een interne mededeling zijn personeel gewaarschuwd voor een “opdringerige man” die al enkele maanden in de omgeving van de ziekenhuissite rondhangt en vrouwen lastigvalt. Er zijn vier concrete feiten bekend, waarvan er twee door de slachtoffers in kwestie ook meteen aan de politie zijn gemeld.
16/03 14u00  ‘Belgium’s Got Talent’ gaat 18+: bikini carwash en paaldanseresEen paaldanseres in een tijgerpakje en danseressen die een bikini carwash doen: benieuwd of zij het niveau van Belgium’s Got Talent vanavond omlaag halen, of omhoog.
16/03 14u00  Nieuwe ‘Temptation Island’ krijgt u niet te zienEr komt een nieuw seizoen van 'Temptation ­Island', maar de Vlaamse kijker zal het hormonale kijkcijferkanon niet te zien krijgen. Het nieuwe seizoen zal enkel in Nederland te bekijken zijn, tegen betaling dan nog: de ultieme ­relatietest belandt er op Videoland, een soort Netflix die eigendom is van RTL. Mediagroep RTL wil het succes van 'Temptation Island' zo snel mogelijk verzilveren door meteen in april een nieuw seizoen op te nemen.
16/03 14u00  Onze Chef Voetbal analyseert selectie Rode Duivels: “Verbaasd dat Mechele er niet bij is, zorgen voor Benteke”Bondscoach Roberto Martinez heeft 28 Rode Duivels in zijn selectie opgenomen voor de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion tegen Saoedi-Arabië. Anthony Limbombe is de opvallendste nieuwkomer, Christian Benteke, de belangrijkste afwezige. “Deze selectie zegt veel over de sterkte van de kern”, is de analyse van onze Chef Voetbal Ludo Vandewalle.
16/03 13u45  Hij hield er een dubbelleven op na en vermoordde zijn minnares: “Ik wilde het op een ongeluk doen lijken”Gladde praatjes en loze beloftes, dat is de rode draad in het bestaan van Jan R. (54). Naar de buitenwereld leek hij een brave doordeweekse huisvader, maar in realiteit hield hij er een dubbelleven op na vol bedrog en minnaressen. De openbare aanklager noemde hem “koelbloedige pathologische leugenaar”. Met zijn leugens hield hij ze allemaal aan het lijntje tot één van zijn minnaressen, Mia Verschueren, er genoeg van kreeg en hem confronteerde. Ze moest het met haar leven bekopen.
16/03 13u45  Van piekeren tot een snurkend lief: dit kun je doen tegen veelvoorkomende slaapproblemenOp vrijdag 16 maart is het internationale Dag van de Slaap, alleen worstelen heel wat Belgen tegenwoordig met slaapproblemen. Slaapexpert Johan Verbraecken, verbonden aan de UZ Antwerpen, bekijkt zes oorzaken en biedt een mogelijke oplossing.
16/03 13u30  Vrouw (86) overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politieEen 86-jarige vrouw is om het leven gekomen na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
16/03 13u30  Mogen zwangere vrouwen dan toch in de sauna?Zwanger? Dan werd een sauna of zelfs warm bad vroeger vaak afgeraden. 'En dat is voor niets nodig', stellen onderzoekers in een publicatie in Sports Medicine vast. 'De kans dat de lichaamstemperatuur zo hoog oploopt dat ze gevaar vormt voor de baby, is klein.'
16/03 13u15  Gentse voyeur (41) vrijgelaten onder voorwaarden: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met zijn slachtoffers en mag niet op het internet surfen. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de vrijlating door de raadkamer.
16/03 13u15  Thibaut Courtois: “Ik wacht met bijtekenen tot einde seizoen”Thibaut Courtois stelt een contractverlenging bij Chelsea uit tot de zomer. Dat zegt hij vandaag in de Londense krant The Evening Standard. “Volgend jaar ben ik gewoon bij Chelsea”, zei Thibaut Courtois. “Ik heb nog geen contractverlenging getekend maar nu is niet het moment dat te doen. Ik denk dat het beter is te wachten tot het einde van het seizoen.”
16/03 13u00  Voyeur van Gent onder voorwaarden vrijgelaten: “Hij heeft spijt en walgt van zichzelf”Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met vrouwen en mag voorlopig geen computer gebruiken.
16/03 13u00  Emily ontdekt dat vriendje haar bedriegt en bedenkt een gruwelijke wraakactieEen man uit de Amerikaanse staat Washington werd gruwelijk toegetakeld toen zijn vriendin de populaire dating-app Tinder op zijn smartphone zag staan. De vrouw dacht dat hij haar bedroog en wat volgde, was pure waanzin.
16/03 13u00  Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer”Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.”
16/03 13u00  20 jaar geleden won hij 15,4 miljoen euro met de lotto. Nu gaat hij de dood achter de tralies tegemoetVan de ene dag op de andere ging James Hayes van een arme veiligheidsmedewerker op het kerkhof naar miljonair, dankzij één winnend ticketje van de lotto. Nu is de man echter op het verkeerde pad terechtgekomen. De rechter heeft hem veroordeeld tot een levenslange celstraf, waardoor hij van zijn miljoenenwinst geen cent meer kan uitgeven.
16/03 13u00  Een 'lichte daling van de parkeertarieven' en 12 andere aanpassingen aan het Gentse circulatieplanHet Gentse stadsbestuur heeft vrijdag dertien aanpassingen bekendgemaakt aan het veelbesproken circulatieplan. De circulatie in enkele wijken wordt bijgestuurd, de parkeergarages worden een beetje goedkoper en er komen extra maatregelen tegen de files aan Dok Zuid en in de Papegaaistraat-Rozemarijnstraat.
16/03 13u00  Gouden Schoen Ruud Vormer grijpt toch naast eerste selectie bij OranjeRuud Vormer moet nog even langer wachten op een kans bij de Nederlandse nationale ploeg. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge zat dan wel in de ruime voorselectie van Oranje, maar viel uiteindelijk uit de boot toen nieuwe bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekendmaakte. Marco Bizot, ex-Racing Genk, is er bijvoorbeeld wel bij, net als Justin Kluivert (18), zoon van.
16/03 12u30  Nainggolan en debutant Limbombe opgeroepen voor Rode Duivels, Benteke ontbreektBondscoach Roberto Martinez heeft Anthony Limbombe geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, dinsdag 27 maart om 20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Radja Nainggolan (AS Roma), met wie Martinez een moeilijke relatie heeft, werd eveneens geselecteerd. Christian Benteke (Crystal Palace) is opvallend genoeg niet bij.
16/03 12u30  Wie belt er in hemelsnaam nog naar 1207? En kom je daar écht meer te weten dan online?Dringend een telefoonnummer nodig en geen telefoongids bij de hand? Dan belde je vroeger naar 1207, de betalende inlichtingendienst van Belgacom. Tegenwoordig zoek je het gewoon zelf online op, gratis en eenvoudig. Toch bellen dagelijks nog altijd tienduizenden klanten naar 1207. Vinden ze daar dan meer? Toch wel, zo blijkt.
16/03 12u30  Nainggolan tegen Barcelona in kwartfinales Champions League, City-Belgen in Engels duelVrijdagmiddag werd in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Radja Nainggolan speelt met AS Roma tegen Fc Barcelona, City-Belgen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany kregen een engelse tegenstander voorgeschoteld en Juventus-Real Madrid is de topper van deze ronde.
16/03 12u15  Limbombe voor het eerst opgeroepen voor Rode Duivels, ook Nainggolan is er weer bij maar Benteke nietDe Rode Duivels spelen op 27 maart thuis tegen Saudi-Arabië. Het is de laatste interland waarin bondscoach Roberto Martinez kan experimenteren met zijn kern, want daarna volgt de rechte lijn richting WK. Volg zijn selectie hier live om 12u.
16/03 12u00  LIVE. Volg hier om 12u de selectie van de Rode Duivels: welke knopen hakt Martinez door?De Rode Duivels spelen op 27 maart thuis tegen Saudi-Arabië. Het is de laatste interland waarin bondscoach Roberto Martinez kan experimenteren met zijn kern, want daarna volgt de rechte lijn richting WK. Volg zijn selectie hier live om 12u.
16/03 12u00  13 jaar wordt minimumleeftijd voor sociale media in ons landDe minimumleeftijd voor sociale media in ons land wordt 13 jaar. De regering volgt daarmee voorstel van staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld). Tot nu toe was er geen officiële leeftijdsgrens voor sociale media. Vooral op Instagram, Facebook en Snapchat doken dan ook geregeld jongere kinderen op.
16/03 12u00  ‘Temptation’-verleidster Cherise doet opmerkelijke bekentenis over orale seks: “Dat heb ik nog nooit gedaan”Wanneer Goedele Liekens orale seks als gespreksonderwerp aansnijdt bij verleidster Cherise uit ‘Temptation Island’, ontstaat er even verwarring. Volgens de seksuologe is dat de allerbeste manier om een vrouw een orgasme te bezorgen, in tegenstelling tot penetratie. Maar daar is Cherise het duidelijk niet mee eens, want ze gilt het uit: “Nee! Dat heb ik nog nooit gedaan.” Al heeft ze wel al een keertje iets anders uitgeprobeerd onder het motto “met de pinky van de kinky, stinky”.
16/03 12u00  Batshuayi opnieuw slachtoffer van racisme: “Hey aap, kijk maar met een banaan naar de Europa League op tv”Michy Batshuayi kon zich donderdagavond niet plaatsen met Dortmund voor de kwartfinale van de Europa League. In Salzburg bleef het 0-0, nadat het de heenmatch met 1-2 had verloren. Na de wedstrijd was Michy Batshuayi opnieuw het slachtoffer van racisme, opvallend genoeg door heel wat Italiaanse fans van Atalanta. Die scholden de spits ook al uit nadat Dortmund hun club had uitgeschakeld in de vorige ronde. Batshuayi postte een deel van de berichten op zijn Twitterpagina.
16/03 12u00  LIVE. Volg hier om 12u de loting van de Champions LeagueVrijdagmiddag om 12u vindt in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon de loting plaats voor de kwartfinales van de Champions League. Acht ploegen maken nog kans op de beker met de grote oren. Wie is uw favoriet?
16/03 11u45  Deze cruise vaart de hele wereld rond en kost meer dan een jaar werkenVoor het eerst kan je een cruise boeken die alle zeven continenten bezoekt. 'Silversea's Luxury Legends of Cruising experience' is er speciaal voor mensen die de hele wereld willen zien. Een vakantie duurt 140 dagen en kost al snel € 50.000.
16/03 11u30  Vrouw overleden na ongeval met vrachtwagen: bestuurder geeft zich aan bij politieEen vrouw is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie. Na het ongeval was er enige verwarring, de bestuurder heeft zich aangegeven bij de politie.
16/03 11u30  Ikea experimenteert met meelwormballetjesSpace10, het innovatielab van Ikea denkt na over 'het fastfood van de toekomst'. Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zou IKEA vijf van haar populairste gerechten moeten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 11u30  Mama gaat kapot van spijt nadat baby sterft: “Waarom koos ik toch voor thuisbevalling?”Een Britse moeder heeft getuigd over een thuisbevalling die helemaal fout liep. De mama had er zelf voor gekozen om thuis te bevallen, maar wordt nu overmand door een enorm schuldgevoel.
16/03 11u15  Vrachtwagenchauffeur pleegt vluchtmisdrijf na dodelijk ongeval in Schaarbeek: politie zoekt bestuurderEen persoon is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie . De chauffeur van de vrachtwagen sloeg op de vlucht en wordt momenteel gezocht door de politie.
16/03 11u15  Bewakingsbeelden opgedoken van moment dat voetgangersbrug in Miami instortOp de sociaalnetwerksite Twitter zijn bewakingsbeelden opgedoken van het moment dat de voetgangersbrug in Miami instortte. De betonnen constructie kwam donderdag naar beneden en belandde op meerdere wagens. Er vielen al zeker vier doden en tien gewonden.
16/03 11u00  Vrachtwagenchauffeur rijdt persoon aan in Schaarbeek en vlucht: slachtoffer overledenEen persoon is overleden na een aanrijding door een vrachtwagen in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan onze redactie . De chauffeur van de vrachtwagen pleegde vluchtmisdrijf en wordt momenteel gezocht.
16/03 10u45  Hij wordt beschuldigd van 12 moorden en 45 verkrachtingen, maar niemand weet wie hij isMinstens 12 moorden en 45 verkrachtingen tussen de jaren 1976 en 1986. Tientallen misdaden in de Amerikaanse staat Californië die aan dezelfde man worden toegeschreven. Wie die man is, weet tot op heden niemand. Toch hoopt de politie nog steeds de Golden State Killer ooit te kunnen vatten.
16/03 10u45  Donald Trump jr. en zijn vrouw gaan scheidenHet huwelijk van Donald Trump jr. en zijn vrouw Vanessa lijkt voorbij. Na twaalf jaar gaan ze in goede verstandhouding scheiden, dat meldt Vanessa in een verklaring.
16/03 10u45  POLL. Deze Belgen hopen op een selectie: wie moet Martinez bij de Rode Duivels nemen?De selectie die Roberto Martinez vandaag bekendmaakt is de laatste waarin hij een beetje kan experimenteren. De bondscoach zal naar verwachting een vrij uitgebreide selectie samenbrengen. Naast Thomas ­Foket zijn er nog enkele spelers die hopen op een selectie.
16/03 10u45  Girl power: in het bedrijf van Victoria Beckham werken vooral vrouwenHet modelabel van Victoria Beckham bestaat voor 75% uit vrouwen. 'Ik neem ze niet in dienst omdat het vrouwen zijn, maar omdat ze keihard werken en de beste zijn in hun vak', vertelt de ex-Spice Girl in een Facebook-interview met Nicola Mendelsohn.
16/03 10u45  Toch breuk en operatie voor Loïc Vliegen nadat hij omvergereden werd door auto: geen Waalse klassiekersLoïc Vliegen beleefde na Nokere Koerse een nare ervaring. Onderweg naar de autocars van de ploegen die in Kruishoutem stonden opgesteld, werd de Waal van Team BMC omver gereden door een auto. Aanvankelijk was hij zelf nog positief maar onderzoek achteraf wees uit dat hij toch een handwortelbeentje heeft gebroken… Een drama voor Vliegen, die zo de Ronde van Catalonië mist.
16/03 10u30  Stevige en plotse winterprik op komst: tot 3 centimeter sneeuw en gevoelstemperatuur tot -14 gradenIn Vlaanderen mogen we ons klaarmaken voor een plotse verandering van het weer: na maximum 9 graden op vrijdag, dalen de temperaturen opeens tot onder het vriespunt. Als je dan in de wind gaat staan, kan de gevoelstemperatuur dalen tot -14 graden. Bovendien waarschuwt het KMI voor een lichte sneeuwval en gladheid op de weg.
16/03 10u30  Gaat Rusland ook diplomaten het land uitwijzen? “Natuulijk doen we dat”Rusland zal volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov op de uitwijzing van diplomaten uit Groot-Brittannië met gelijkaardige stappen reageren. “Natuurlijk doen we dat”, zei hij vrijdag volgens het persagentschap TASS op de vraag of Rusland ook Britse diplomaten het land zal uitwijzen. Wanneer Rusland die stap zal zetten en over hoeveel diplomaten het zal gaan, zei Lavrov niet.
16/03 10u00  De juiste richting of niet? Waarom het spannend uitkijken is naar Harry Styles in het SportpaleisVeel mensen kijken verbaasd op wanneer fans van de betere rock toegeven fan te zijn van Harry Styles. Niet verwonderlijk: voor het grote publiek is de 24-jarige Brit nog altijd een van de vijf posterboys van One Direction. Wie hem volgt, weet beter: tegenwoordig zweert hij bij sixtiesrock en ruige gitaren. Vrijdag heeft hij in het Sportpaleis één doel voor ogen: iedereen ervan overtuigen dat hij ook in zijn nieuwe gedaante bestaansrecht heeft.
16/03 09u45  Straks kan u bedrijfswagen inruilen op twee manieren: zo werkt hetBinnenkort krijgen de gebruikers van een bedrijfswagen niet één maar twee alternatieven voorgeschoteld die hen moeten verleiden om minder de auto te gebruiken. De cash-for-car-regeling is gisteren al goedgekeurd in de kamer, vandaag is het de beurt aan het mobiliteitsbudget. Maar hoe werken deze regelingen? En wat krijgt u straks in ruil voor uw bedrijfswagen?
16/03 09u45  Eten we binnenkort meelwormballetjes in IKEA?Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zal IKEA vijf van haar populairste gerechten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.
16/03 09u45  Thibaut Courtois reageert op de kritiek (en de grapjes): “Ik luister niet naar wie mij wil afmaken”Een dag na de uitschakeling van Chelsea in de Champions League komt Thibaut Courtois terug op zijn drie tegengoals in Nou Camp en de harde kritiek aan zijn adres van tv-analisten, fans en betweters op de sociale media. “Er is niets dat mij kapot kan krijgen.”
16/03 09u45  Dankzij een fout verstuurd berichtje krijgt deze 4-jarige een behandeling tegen leukemie: “Ongelofelijk!”Een fout verstuurd berichtje heeft ervoor gezorgd dat een vierjarig jongetje uit de Verenigde Staten nu een behandeling kan krijgen tegen leukemie. “Dit hadden we nooit kunnen voorspellen”, vertelt papa Tony Wood dolgelukkig.
16/03 09u45  Twaalf procent Vlaamse werknemers loopt risico op burn-outGoed 12 procent van de Vlaamse werknemers, of 280.000 mensen, en 11 procent van de zelfstandigen (40.000 mensen), hebben last van acute psychische vermoeidheidsproblemen. Zulke klachten, die zich uiten in regelmatiger ziek zijn, sneller overwegen van werk te veranderen en vrezen niet tot het pensioen te kunnen doorwerken, kunnen uiteindelijk een burn-out veroorzaken. Dat blijkt uit een enquête bij 12.000 werknemers en 2.700 zelfstandigen.
16/03 09u30  Timelapse toont hoe ingestorte voetgangersbrug Miami vorige week op haar plaats werd gezetEen timelapse van Florida International University laat zien hoe zaterdag de voetgangersbrug in Miami op haar plaats werd gezet. De betonnen constructie stortte donderdag in en belandde op meerdere wagens. Er vielen al zeker vier doden en tien gewonden.
16/03 08u15  Philippe Gilbert: “Er moeten al wedstrijden met motortjes zijn gewonnen”Philippe Gilbert verschijnt zaterdag niet anoniem aan de start van Milaan-Sanremo: de 35-jarige Ardennees wil er immers geschiedenis schrijven en heeft er zelfs een hashtag voor: #StriveForFive. Op de Italiaanse bodem zal hij wel moeten afrekenen met de wereldtop, maar dat stoort hem niet. Het enige wat de Ardennees hoopt, is dat de strijd fair zal verlopen. Dus zonder valsspelers, zoals renners die met motortjes in het frame rondrijden. Want zo zijn er in het verleden al wedstrijden gewonnen, weet Gilbert: “Het moét al gebeurd zijn”, zegt hij in het weekblad Humo.
16/03 07u45  Wisselvallige, maar zachte vrijdag met kans op donderslagVrijdag is het wisselvallig met buien en kans op een donderslag. Later wordt het droger vanaf de Franse grens. Het blijft nog zacht met maxima van 6 tot 12 graden, meldt het KMI.
16/03 07u45  Het peloton is gewaarschuwd: videoref gaat ook beelden van sociale media gebruiken om renners te bestraffenZaterdag is het de grote vuurdoop van de videoref in de koers tijdens Milaan-Sanremo. Opvallend: anders dan in het voetbal zal de videoassistent naast televisiebeelden ook video’s vanop ­sociale media gebruiken om renners te bestraffen.
16/03 07u45  Verraad en overspel in ‘Temptation Island’ gemist? Met deze fragmenten bent u helemaal meeNog voor er iets gebeurd was, viel het vertrouwen tussen het trouwste koppel in ‘Temptation Island’ in duigen. Ze zagen elkaar wat flirten, maar raakten meteen in paniek. Deborah zakte wenend in elkaar, maar haar Tim maakte er gebruik van om als lafaard eindelijk toe te geven aan zijn verleidster Cherish. Met een explosieve achtste aflevering tot gevolg. Met deze video’s ben je weer helemaal mee.
16/03 06u45  Aanslag met spijkerbommen in Deurne: veel schade aan huizen en 15 auto’sDe Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door een soort spijkerbommen die heel wat materiële schade veroorzaakten.
16/03 06u45  NASA werkt aan raketten met kernkoppen om Aarde te beschermen tegen asteroïde van 79 miljard kiloAmerikaans ruimtevaartagentschap NASA heeft plannen voor raketten die asteroïden op weg naar de aarde kunnen wegduwen of – in een scenario dat gepikt lijkt van ‘Armageddon’ – opblazen met kernwapens. Al zijn aan die laatste optie serieuze risico’s verbonden.
16/03 06u45  Jongeman (18) in levensgevaar na aanrijding vlak voor zijn huisIn het West-Vlaamse Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland, is donderdagavond een voetganger van 18 jaar aangereden. De jongeman is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
16/03 06u30  Nieuwe brug stort in en belandt op auto’s in Miami: “Minstens vier doden”Een nieuwe voetgangersbrug in het Amerikaanse Miami is ingestort en op een lager gelegen autoweg terechtgekomen. Auto’s werden bedolven door het puin, verschillende bestuurders zitten geklemd. Er zijn minstens vier doden gevallen, twee gewonden verkeren nog in kritieke toestand.
16/03 06u15  NASA werkt aan raketten met kernkoppen die aarde kunnen redden van asteroïdenAmerikaans ruimtevaartagentschap NASA heeft plannen voor raketten die asteroïden op weg naar de aarde kunnen wegduwen of – in een scenario dat gepikt lijkt van ‘Armageddon’ – opblazen met kernwapens. Al zijn aan die laatste optie serieuze risico’s verbonden.
16/03 06u15  Op hol geslagen Tesla richt ravage aan bij schoolEen op hol geslagen Tesla heeft donderdagmiddag een ravage veroorzaakt in Wormerveer, Nederland. Een onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.
16/03 02u45  Anderlecht wil wel, maar Newcastle plakt stevig prijskaartje op Matz SelsNewcastle wil Matz Sels deze zomer verkopen. De keeper speelt momenteel op huurbasis – zonder aankoopoptie – bij Anderlecht en doet het daar niet slecht. Dat hebben ze in Engeland ook gezien en Newcastle wil de goede vorm van Sels aanwenden om deze zomer zo veel mogelijk te recupereren van de 6,6 miljoen euro die het aan Gent betaalde.
16/03 02u45  Bondscoach Martinez heeft een plan om Belgische toppers fit op het WK in Rusland te krijgenAls de Rode Duivels volgende week samenkomen om de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (27 maart) voor te bereiden, zal alles in het teken staan van extra rust. Om te vermijden dat we straks met een oververmoeide selectie richting Rusland trekken, gaat Roberto Martinez elke speler individueel benaderen. De internationals die alles speelden bij hun club zullen vooral mogen rusten.
16/03 02u45  Kim Clijsters heeft een nieuwe roeping gevonden (voor even toch)Van een carrière­switch gesproken: Kim Clijsters wordt basketbalcoach. Of toch voor heel even. Vanavond organiseert Charleroi een All Star Game. Onder meer ­Jacques Stas en Eric Struelens doen mee, maar ook (ex-)voetballers Fréderic Herpoel en Mbaye Leye zullen een balletje gooien.
16/03 02u45  Deze zes Belgen hopen op een selectie voor de Rode DuivelsDe selectie die Roberto Martinez vandaag bekendmaakt is de laatste waarin hij een beetje kan experimenteren. De bondscoach zal naar verwachting een vrij uitgebreide selectie samenbrengen. Naast Thomas ­Foket zijn er nog enkele spelers die hopen op een selectie.
16/03 02u30  Francken mag veroordeelde Syriëstrijder niet uitwijzen: “Wat moet ik dan wel doen?”Een rechter heeft de uitwijzing van een veroordeelde Syriëstrijder naar Marokko tegengehouden, omdat hij het risico loopt te worden gefolterd. Bevoegd staatssecretaris Theo Francken (N-VA) reageert verbolgen. “Wat moet ik dan wel met Syriëstrijders doen?”
16/03 02u30  Hoe een dokter met gewetenswroeging het verschil tussen levenslang en vrijspraak bepaaldeZonder een spoedarts met gewetenswroeging en wetsdokters die elkaar tackelden, had advocaat-generaal Stéphane Lempereur beklaagde Bouchra Farih (20) tientallen jaren achter tralies proberen te krijgen. “Vrijspraak of gerechtelijke dwaling, het is soms een dubbeltje op zijn kant”, zeggen professoren strafrecht. In een assisenzaal kent het verhaal van Bouchra slechts één precedent.
16/03 02u30  Karl Vannieuwkerke en vrouw Ellen uit elkaarVRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke (47) en zijn vrouw Ellen Daems (49) hebben een paar maanden geleden een einde gemaakt aan hun huwelijk. Dat heeft Vannieuwkerke aan onze redactie bevestigd.
16/03 02u30  “Nieuw systeem van zware beroepen is opnieuw besparing op de kap van de gepensioneerden”Het systeem van de zware beroepen dat de ­regering voor ambtenaren wil invoeren, is een besparingsoperatie. Het budget dat ze ervoor uittrekt, ligt immers een stuk lager dan de 330 miljoen euro die de afschaffing oplevert van het vervroegd pensioen voor sommige ­ambtenaren, de zogenaamde tantièmes. Dat schrijft de Inspectie van Financiën in een ­advies aan de regering.
16/03 02u30  1.419 scholieren weigeren godsdienst of zedenleer te volgenHet aantal middelbare scholieren dat een vrijstelling vraagt voor de godsdienstlessen of ­zedenleer zit in de lift. Dit schooljaar zijn dat er 1.419 of vijftien procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Kathleen Krekels (N-VA) verkreeg van onderwijsminister Hilde Crevits(CD&V). In katholieke scholen kunnen scholieren geen vrijstelling krijgen, maar wel in scholen van het Gemeenschaps­onderwijs of die van steden en gemeenten. De stijging is volgens Crevits te verklaren door de vereenvoudigde aanvraag. Nu kunnen leerlingen dat meteen aanduiden bij de inschrijving, terwijl dat vroeger met een apart document moest.
16/03 02u30  Meerderheid houdt grote baas De Lijn in de gatenDe Vlaamse meerderheidspartijen gaan De Lijn-topman Roger Kesteloot nauwlettend in de gaten houden. Ze geven hem een laatste kans om zich aan zijn beloftes te houden in het Retibo-dossier. Dat “zorgenkind” van De Lijn zal na ­ontelbare gemiste deadlines uiteindelijk 150 miljoen euro kosten, de helft meer dan voorzien. “Uw geloofwaardigheid staat op het spel”, aldus parlementslid Marino Keulen.
16/03 02u30  Controverse tijdens Arsenal - Milan: Gunners krijgen onterechte penalty na schwalbe, “nieuwe Buffon” blundertAC Milan was naar Arsenal afgezakt met een missie. Het slikte in eigen huis twee goals en had dus minstens twee doelpunten nodig om verlengingen of meer af te dwingen en door te stoten in de Europa League. Maar dat verliep niet zoals gepland...
16/03 02u30  Wilt u zeker biovlees? Let dan vooral op deze twee labelsHoe bio is een biobiefstuk? Na het gesjoemel in het slachthuis van Bastenaken, blijkt het label plots niet zo betrouwbaar. “Fraude valt nooit volledig uit te sluiten”, klinkt het bij het BioForum. “Maar bij een bioslager is het risico kleiner dan in de supermarkt.”
16/03 02u30  Waarom ziekenhuizen patiënten stimuleren om geen pyjama te dragen in bedDoor in pyjama te blijven voel je je langer ziek. Daarom stimuleren de universitaire zieken­huizen van Leuven en Brussel patiënten om hun eigen T-shirt of broek te dragen. “Patiënten vergeten daardoor dat ze ziek zijn en komen sneller uit hun bed.”
16/03 02u30  Waarom u zich niet hoeft te schamen als u naar ‘Temptation Island’ kijkt. U verkeert in goed gezelschapOf u nu dokter, fysicus of advocaat bent, de kans is groot dat ook u naar Temptation Island kijkt. Liefst 62 procent van de Vlaamse fans van de overspeelse relatietest op Vijf is hogeropgeleid. Een verrassend percentage, maar volgens experts niet onlogisch.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x 27 Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval23/03 00u45 - Het Nieuwsblad: De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
13x Rouwende familie doet vreselijke ontdekking: “Mooi afscheid, dachten we. Maar de kist was leeg”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Na een lange, frustrerende procedureslag vroeg de familie Fermont gisteren een morele schadevergoeding van 15.000 euro van een begrafenisondernemer. Die liet in 2012 de moeder van het gezin achter hun rug cremeren, en plaatste een lege kist vooraan in de kerk. “Mama was diepgelovig, hij lichtte ons niet alleen op maar benam ook haar waardigheid.”
13x Dominique Deruddere trekt naar India met ‘Iedereen Beroemd’23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Acht jaar geleden was er al sprake van, nu is het eindelijk een feit: de Indiase remake van Iedereen ­Beroemd komt op 15 juni in India in de zalen, zo bevestigt Dominique Deruddere (60) aan onze redactie.
12x Peumans schrijft vlammende brief naar partijgenoot Weyts: “Een minister onwaardig”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Minister Ben Weyts (N-VA) foefelt met parlementaire vragen. Dat is toch wat de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans zegt. In een vlammende brief verwijt hij zijn partijgenoot zich te gedragen als “een minister onwaardig”.
12x Waarom Julie Van den Steen vandaag wakker wordt naast wielrenner Tiesj Benoot23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Als Julie Van den Steen (25) vanochtend wakker werd naast Tiesj Benoot, dan was dat voor de goede zaak: radiozender MNM palmt de wielerwedstrijd Record Bank E3 Harelbeke in. Waarom? Om de band aan te halen met de luisteraars. Want die willen niet alleen luisteren, maar ook beleven.
12x Eén op vier werknemers heeft vijanden op de werkvloer23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Hoewel Belgische werknemers over het algemeen best tevreden zijn over hun collega’s, blijkt het er op de werkvloer toch niet altijd even gezellig aan toe te gaan.
12x Ze is 66, maar als MC Lily waagt ze haar kans in ‘Belgium’s Got Talent’. “Staat er een leeftijd op rappen, misschien?”23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Misschien zag u haar al opduiken als vragensteller in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of in ‘Iedereen Beroemd’. Vanavond waagt Liliane Simons (66) haar kans als MC Lily in ‘Bel­gium’s Got Talent’. “Stress? Nee, dat is nergens voor nodig.”
11x Diepe sporen in de weg en versleten asfalt: één op vijf gewestwegen is onvoldoende veilig23/03 04u15 - Het Nieuwsblad: Als u in West-Vlaanderen tien kilometer rijdt over een gewestweg, dan zijn er op twee kilometer problemen met de veiligheid. Omdat er minder grip is op het versleten asfalt of omdat er diepe sporen in zitten. Ook de andere provincies – behalve Limburg – doen het niet veel beter. Het gevolg van een gebrekkig onderhoud de voorbije jaren, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) belooft beterschap.
9x Auto knalt tegen paal en komt op dak terecht23/03 04u45 - Het Nieuwsblad: Bij een verkeersongeval in Vlamertinge is een wagen op zijn dak terechtgekomen. De bestuurder moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
8x Heb jij al de Shazam voor natuurfanaten? Deze app herkent bloemen, planten en insecten22/03 22u45 - Het Nieuwsblad: Stel: je bent op wandel en komt een wondermooie bloem tegen, waarvan je helaas de naam niet kent. Voortaan neem je dan je smartphone, je maakt een foto van de bloem en deelt hem via de app iNaturalist. Daar helpen heel wat natuurliefhebbers je aan meer informatie.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven