woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Het perfecte eindejaarsgeschenk voor gamers: Sony kondigt ‘PlayStation Classic’ aan Geweldig nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die het levenslicht zag. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.
19/09 11u00  40.000 consumenten getroffen: zes energieleveranciers voor rechtbank gesleept omdat ze te veel aanrekenen De federale Ombudsdienst voor Energie sleept zes energieleveranciers voor de rechtbank. Hij wil dat ze stoppen met het aanrekenen van een jaarlijkse forfaitaire vergoeding indien ze van energieleverancier veranderen. De ombudsman start een collectieve rechtsvordering, zo maakte hij woensdag bekend in De Inspecteur op Radio 2.
19/09 11u00  Ruud Gullit stelt zich grote vragen over Neymar én Mbappé: "Dit kan gewoon niet in de Champions League" PSG heeft de ambitie om eindelijk eens de Champions League te winnen, maar verloor op de eerste speeldag met 3-2 bij Liverpool. Na afloop kregen vooral Neymar en Kylian Mbappé veel kritiek van Ruud Gullit en tv-collega John Barnes: 'Ze hebben hun team in de steek gelaten.'
19/09 11u00  Niet bang zijn van robots, ze nemen jobs maar er komen er genoeg nieuwe bij Het is overduidelijk: technologie neemt een steeds grotere plaats in op de arbeidsmarkt. Of populair gesteld: de robots komen, met steeds meer. Maar nemen ze menselijke arbeidsplaatsen af? “Neen”, zegt een studie van technologiefederatie Agoria. “voor elke job die verdwijnt komen er 3,7 nieuwe in de plaats.”
19/09 10u45  Advocaat van terreurverdachte (geweest)? Problemen om Amerika binnen te geraken Verschillende Belgische advocaten die terrorismedossiers hebben behandeld, hebben geen toelating gekregen om naar de Verenigde Staten te reizen. Dat heeft volgens hen te maken met het feit dat ze in al dan niet nabij verleden terreurverdachten hebben verdedigd. “Zorgwekkend dat we worden gelijkgesteld met de cliënt”, zegt advocaat Dimitri de Béco aan VRT.
19/09 10u30  N-VA verdedigt 'tramspoorvrij' Gent: "Trams zijn niet heiligmakend. Het kan goedkoper en veiliger" 'Trams zijn niet heiligmakend. In een stad als Gent moeten we durven nadenken over de alternatieven, als die veiliger, goedkoper en flexibeler zijn, zoals een trambus.' N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt verdedigt haar voorstel om de Gentse binnenstad 'op lange termijn tramspoorvrij te maken.' 'Er zijn veel onveilige situaties. Dat kan niemand ontkennen. Maar men maakt er een karikatuur van.'
19/09 10u30  Jongeman die naalden in aardbeien verstopte deed het “voor de grap”, premier spreekt van terrorisme De Australische politie heeft een jongeman opgepakt die de voorbije dagen naalden in aardbeien verstopte. Premier Scott Morrison heeft die aardbeisabotage intussen vergeleken met terrorisme.
19/09 10u15  Kazerne hele dag zonder brandweermannen omdat één collega ziek is Door een last minute afzegging van een zieke sergeant zat de brandweerpost van Haacht dinsdag een dag lang zonder spuitgasten. Het voorval krijgt allicht woensdag een staartje tijdens de eerder geplande brandweerzoneraad.
19/09 10u15  Justin Bieber en Hailey Baldwin zijn dan toch getrouwd volgens Alec Baldwin Justin Bieber (24) en Hailey Baldwin (21) zouden vorige week donderdag getrouwd zijn, maar enkele dagen later tweette zij dat er niets van aan was. Nu heeft haar oom Alec Baldwin in een interview echter gezegd dat ze toch getrouwd zijn. Kan iemand nog volgen? Een klein overzicht.
19/09 10u15  Ex-leerkracht had relatie met 15-jarige leerlinge: slachtoffer moest abortus laten uitvoeren B.V. (40) uit Beerse, een voormalige leerkracht aan de Talentenschool in Turnhout, moest zich voor de rechter verantwoorden voor een relatie met een leerlinge. Het leidde zelfs tot een zwangerschap van het meisje. 'Ze zal die pijnlijke periode nooit kunnen vergeten.'
19/09 10u15  Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence De tropische storm Florence werd dit gezin uit Kelly, in de Amerikaanse staat North Carolina, net niet fataal. Vier uur lang moesten de familieleden, onder wie ook een hoogzwangere vrouw, zich vastklampen aan de bomen. Gelukkig kwamen enkele redders nog op tijd om een drama te voorkomen.
19/09 10u15  Ex-Optima-topman Jeroen Piqueur ook in beroep veroordeeld tot vier maanden cel en monsterboete Het Hof van beroep in Gent heeft de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur veroordeeld tot 4 maanden cel, 1,5 miljoen euro boete en 2,3 miljoen euro verbeurdverklaring. Hij stond terecht voor grootschalige fiscale fraude.
19/09 09u15  Australische premier vergelijkt sabotage van aardbeien met “terrorisme” en roept op taarten te bakken De Australische premier Scott Morrison heeft de sabotage van Australische aardbeien vergeleken met terrorisme. In het land is paniek ontstaan nadat een twintigtal aardbeien werden ontdekt waarin naalden zaten. De zaak vormt een bedreiging voor de aardbeienindustrie, en daarom roept Morrison zijn landgenoten op om massaal aardbeientaarten te bakken om de aardbeientelers te steunen.14 
19/09 08u30  Tottenham-coach verliest zijn kalmte na vraag over Toby Alderweireld: “Jullie doen alsof alle andere spelers shit zijn” Feestje bij Liverpool, begrafenisstemming bij Tottenham. Dat is de Engelse avond in de Champions League in een notendop. Beide coaches, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino, waren na afloop dan ook in een totaal verschillende stemming.20 
19/09 08u15  Nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Het plan is dat die schattingen ingaan vanaf 2019 voor de nieuwe contracten en vanaf 2020 voor de bestaande, schrijft Het Belang van Limburg woensdag.19 
Laatste update: vandaag om 11u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/09 09u45  Eén dode en 25 gewonden door gasexplosies in VS, tientallen huizen in brand: “Leek wel Armageddon”Door gasexplosies zijn tientallen uitgebroken in een groot aantal dorpen ten noorden van de Amerikaanse stad Boston. Daarbij kwam een 18-jarige jongen om het leven en raakten minstens 25 mensen gewond. Honderden bewoners moesten hun huizen verlaten. “Het leek wel Armageddon”, zei een brandweerman aan CNN.
14/09 09u45  Ritchie De Laet gaat voor oude bekende voetballen en die is zeer blij met zijn aanwinst: “Hij heeft veel ervaring”Ritchie De Laet trekt naar Australië. De 29-jarige verdediger wordt door Aston Villa voor één seizoen uitgeleend aan Melbourne City, de Australische zusterclub van Manchester City. Zijn coach is oude bekende Warren Joyce.
14/09 09u30  Doodrijder spelende peuter Laura (1,5) riskeert drie jaar cel terwijl burenruzie blijft aanhoudenDe twintiger die op 2 september 2017 in de Taeymanslaan in Turnhout de peuter en zijn buurmeisje Laura (1,5) doodreed, riskeert een effectieve celstraf van drie jaar en een rijverbod van vijf tot tien jaar. Beklaagde Jonathan M. stuurde zijn kat naar de rechtbank.
14/09 09u15  Duizenden Vlamingen sterven te vroeg door vuile luchtDe Vlaamse Milieumaatschappij zegt dat elk jaar duizenden Vlamingen vroegtijdig overlijden door fijnstof en andere schadelijke deeltjes. Dat staat in een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij, dat De Morgen kon inkijken. Maar er is ook positief nieuws: de luchtkwaliteit gaat er in ons land wel op vooruit.
14/09 09u00  Campagne maakt komaf met “Het belangrijkste bij seks is dat de man klaarkomt” en 11 andere seksmythes“Iedereen heeft het voor zijn twintigste al eens gedaan”, “Enkel seks met penetratie is echte seks”, “Met hiv kan je geen seks meer hebben”. Volgens het expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa kampen heel wat Vlamingen met misvattingen over seksualiteit. Die staan een positieve beleving van seksualiteit in de weg, meent Sensoa. Met een nieuwe campagne wil het centrum die mythes nu ontkrachten.
14/09 08u45  “Fenomeen” Dybala zit (door Ronaldo) aan de bank gekluisterd bij Juventus, transfer op komst? “Het is om van te huilen”Juventus gaat alweer fier aan kop in de Serie A. De Oude Dame won als enige zijn eerste drie wedstrijden, ondanks nul doelpunten van Cristiano Ronaldo. En met slechts één basisplaats voor Paulo Dybala. Wat niet naar de zin is van Maurizio Zamparini, de voorzitter van Dybala’s ex-club Palermo.
14/09 08u30  Campagne wil komaf maken met 11 seksmythes, zoals “Het belangrijkste bij seks is dat de man klaarkomt”“Iedereen heeft het voor zijn twintigste al eens gedaan”, “Enkel seks met penetratie is echte seks”, “Met hiv kan je geen seks meer hebben”. Volgens het expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa kampen heel wat Vlamingen met misvattingen over seksualiteit. Die staan een positieve beleving van seksualiteit in de weg, meent Sensoa. Met een nieuwe campagne wil het centrum die mythes nu ontkrachten.
14/09 08u30  Plots niet langer 200 miljoen te kort: “De Block schuift factuur gewoon door”Door een herraming heeft minister Maggie De Block (Open VLD) plots geen geld meer te kort om kankertherapieën terug te betalen. De Socialistische Mutualiteiten geloven er niets van.
14/09 08u30  België betaalt nu tol van asbest: “Publieke gezondheid is opgeofferd voor economisch en politiek gewin”Door de hoge import van asbest in het verleden – meer zelfs dan aanvankelijk gedacht – maakt ons land zich nu op voor een piek in de sterftecijfers. “De publieke gezondheid is opgeofferd ten voordele van industriële ontwikkeling, economisch voordeel en politiek gewin”, zegt VUB-onderzoekster Laura Van den Borre.
14/09 08u15  Bestuurder vlucht te voet na ongeval op E40Een Franse wagen is vrijdagochtend, net voor 7 uur, gebotst met een andere auto op de E40 richting kust. De bestuurder van de eerste wagen vluchtte te voet, meldt Het Laatste Nieuws.
14/09 08u15  Romelu Lukaku lyrisch over de “echte” Mourinho en zijn drie voorbeelden: “Soms zijn voetballers te lichtgeraakt”Hij scoort aan de lopende band voor de Rode Duivels en bij Manchester United wordt hij steeds belangrijker. Het gaat goed met Romelu Lukaku, die deze week een interview gaf aan de BBC.
14/09 07u30  Auto volledig uitgebrand, niet duidelijk of het kwaad opzet isIn de Gallo-Romeinenlaan in Kontich is er in de nacht van donderdag op vrijdag een wagen uitgebrand. Het vuur sloeg over naar een andere geparkeerde wagen. Het is nog niet duidelijk of er kwaad opzet in het spel is.
14/09 07u00  Politie doet huiszoekingen bij verkeerde “zwarte” verdachteZe hebben ongeveer hetzelfde petje, maar meer gelijkenissen met de gezochte overvaller waren er niet. Toch viel de politie binnen bij Ahmed uit Tielt-Winge, zowel bij hem thuis als in zijn chocoladewinkel. “We lijken helemaal niet op elkaar. Hij is zwart, en ik ben getaand.”
14/09 06u45  Leider dood aangetroffen in Chirolokaal na privéfeest: “Ze gingen nog kijken hoe het met hem ging”In de lokalen van Chiro Gecko in Baarle (Drongen), bij Gent, is afgelopen weekend een leider dood aangetroffen door enkele medeleiders. De jongeman, begin de twintig, zou na een feest zijn overleden in zijn slaap.
14/09 06u45  Ex-admiraal die Trump bekritiseerde, neemt ontslag bij PentagonAdmiraal op rust William McRaven, die de leiding had over de operatie tegen Osama bin Laden, heeft ontslag genomen bij het Pentagon. Hij leidde er een adviescommissie. McRaven stapte op nadat hij president Donald Trump had bekritiseerd. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag.
14/09 06u45  Ivan Leko pakt Champions League bij Club Brugge helemaal anders aan dan voorganger Preud’hommeMatej Mitrovic en Dion Cools vallen af na hun interlands, maar voor het overige speelt Club Brugge met zijn sterkst mogelijke ploeg tegen Sporting Lokeren (20.30 uur). Trainer Ivan Leko wil niet weten van roteren in een intensieve periode van zeven wedstrijden in 24 dagen. Daarmee pakt hij de Champions League-campagne radicaal anders aan dan Michel Preud’homme twee jaar geleden.
14/09 06u30  Tientallen huizen in brand na gasexplosies in Massachusetts, hele buurten geëvacueerdIn verschillende dorpen ten noorden van de Amerikaanse stad Boston zijn donderdag tientallen branden uitgebroken. Daarbij viel minstens één dode en raakten twaalf mensen gewond. Honderden bewoners moesten hun huizen verlaten.
14/09 03u15  Drie danseressen getuigen over hun ervaringen met Jan Fabre: “Hij trok mijn T-shirt uit, ik vroeg hem te stoppen”“Jan Fabre is dan misschien geridderd, zijn gedrag heeft niets ridderlijks. Hij kwetst en beschadigt mensen: dit moet stoppen.” Drie danseressen die jaren hebben ­gewerkt bij Troubleyn, het gezelschap van Jan Fabre, getuigen hoe ze door de theatermaker werden gemanipuleerd en seksueel geïntimideerd.
14/09 03u15  Al 22 keer failliet en verdacht van witwassen: Tanja Dexters opent nieuwe bar met omstreden zakenpartnerMeer dan vijftig rijverboden. Gelinkt aan 22 faillissementen. Verdacht in een zaak van grootschalige witwaspraktijken. Met Atila Usul heeft Tanja Dexters een om­streden zakenpartner aan boord voor haar nieuwe ‘Flamingo Bar’ in Antwerpen.
14/09 03u15  Als Martin Heylen 20 jaar later weer aanbelt, is niets meer hetzelfde: vader overleden, moeder lesbischMartin Heylen viel van de ene verbazing in de andere toen hij voor zijn programma ‘Zelfde Deur, 20 Jaar Later’ opnieuw langsging bij twee kleine jongens die voor hem de deur openden in Watou.
14/09 03u15  Mosselen, asperges of vol-au-vent? Zo eet de Vlaming, en het is niet zo klassiekTwee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV).
14/09 03u15  Hete zomer maakt ons brood en bier duurder: “Geleden van 2012”De kans is groot dat u in plaats van 2,20 euro straks 2,30 euro betaalt voor een groot gesneden brood. En ook uw pintje dreigt duurder te worden. Door de droogte afgelopen zomer vallen de graanoogsten overal in Europa tegen en dat heeft zijn gevolgen voor uw portefeuille.
14/09 03u15  Lisa Del Bo ziet ook geld in de Heer, en ze is niet alleen‘Lisa Gelooft’, zo heet het nieuwe project van Lisa Del Bo. Met kerkconcerten en een album met religieuze liederen wil ze tonen “hoe gelukkig haar geloof haar maakt”. Ze staat daarmee niet alleen in Vlaanderen.
14/09 03u15  CLUBNIEUWS. Leko voert toch twee wissels door bij Club Brugge, lastige keuze bij AnderlechtNa de uitgebreide interlandbreak waarin er liefst 112 spelers uit de Jupiler Pro League werden opgeroepen om hun land te vertegenwoordigen, wordt vanavond de zevende speeldag in de Belgische hoogste klasse afgetrapt. Club Brugge ontvangt dan het krasselende Lokeren, Ivan Leko voert twee wissels door bij de leider. Voor de topper tegen Genk staat coach Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht voor een lastige keuze: Kums of toch Trebel? Uw clubnieuws van de dag.
14/09 03u15  Fans van Club Brugge voegen de daad bij het woord: eerste acties tegen rompslomp nieuw stadionNet voor de aftrap tegen Lokeren voert een protestgroep vanavond actie in de Noordtribune om de rompslomp rond het nieuwe stadion van Club Brugge aan te klagen. De groep fans wil een duidelijk signaal stellen naar alle betrokken partijen in het stadiondossier dat het Jan Breydelstadion volledig uitgeleefd is en niet meer conform het moderne topvoetbal is.
14/09 03u15  Topscout is het niet eens met de makers van de populaire voetbalgame FIFA19: “Hazard is gewoon beter dan Neymar”De top 100 van het populaire voetbalspel ‘FIFA 19’ is bekend. Voor zo’n 30 miljoen gamers, verspreid over de hele wereld, is die ranking de enige van belang, níét het Elftal van het Jaar dat de FIFA volgende week bekendmaakt. Voor 11 miljoen Belgen belangrijk: 8 Rode Duivels in de top 110, 2 in de top 10. Maar volgens topscout Piet de Visser horen De Bruyne en Hazard gewoon in de top 4.
14/09 03u15  Blessure van Musonda Jr. minder erg dan gevreesdHet officiële debuut van Charly Musonda Jr. (21) bij Vitesse zal nog even op zich laten wachten. In principe had de Belgische Chelsea-huurling dit weekend tegen PEC Zwolle voor het eerst moeten aantreden in de Eredivisie, maar Musonda is out met een scheenbeenblessure.
14/09 01u45  Volkswagen stopt in 2019 met productie van BeetleVolkswagen stopt in 2019 definitief met het maken van de VW Beetle, de nieuwe versie van de legendarische Kever. Om het rijke erfgoed van de legendarische wagen te vieren, komen er nog twee “ultieme modellen”. Dat heeft de Duitse autoconstructeur donderdag bekendgemaakt.
14/09 01u30  ‘Sorry Voor Alles’ en ‘Down The Road’ winnen Gouden RoosDe Eén-programma’s ‘Down The Road’ en ‘Sorry Voor Alles’ hebben donderdagavond een Gouden Roos gewonnen. De Goude Roos bekroont “originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s in tv en nieuwe media”. De 57ste editie van deze prestigieuze prijzen vond dit jaar in Berlijn plaats.
14/09 00u30  Vlaamse schrijver getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van de Vlaamse schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
14/09 00u15  Schrijver Geert getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
13/09 23u45  Geert getuigt over acteren bij Jan Fabre, maar vraagt toch redelijkheid: “Binnen theatrale context kan hij wél eisen stellen”“Vandaag wordt Jan Fabre gekruisigd, maar niet alles is #MeToo.” Het zijn de woorden van schrijver Geert Kimpen die in het verleden als acteur óok te maken kreeg met het vurige karakter van de theatermaker, maar hem ondanks alles wel blijft waarderen. Want, zo weet hij, als danser stel je je lichaam ten dienste van het beeld dat een regisseur wil maken. “Als hij je dunner of dikker, kaler of behaarder wilt, dan is dat een redelijke eis.”
13/09 23u00  Hoe Fabre zichzelf in de voet schoot en hoe de open brief tegen hem tot stand kwamJan Fabre heeft zichzelf in de voet geschoten, toen hij begin deze zomer zelfbewust verklaarde dat er in zijn gezelschap geen seksueel grensoverschrijdend gedrag bestond. De getuigenissen tegen hem hadden zich dan al opgestapeld. Het issue was al intern aangekaart. Maar op dat moment – eind juni – beslisten twintig danseressen dat ze met hun beschuldigingen naar buiten zouden komen.
13/09 23u00  ‘Gert Late Night’ maakt nieuwe ‘De Pfaffs’ mét de originele Kelly en een smakelijke blunder van Tine EmbrechtsAls Kelly Pfaff op je boot zit, dan rest er geen andere optie dan een remake van Vlaanderens eerste realityreeks ‘De Pfaffs’ op te nemen natuurlijk. In hun gloriedagen waren ze zowat de Kardashians van de Lage Landen, en Gert en James konden het niet laten om daar toch een beetje de draak mee te steken. Toch is het beste moment nog steeds de prachtige blooper van Tine Embrechts op het einde.
13/09 23u00  Na de open brief: “Gedrag van mijnheer Fabre moet stoppen, wij willen geen slachtoffers meer”De dansers en danseressen die een open brief geschreven hebben om het grensoverschrijdend gedrag van Jan Fabre aan de kaak te stellen, vinden dat het gedaan moet zijn met het gedrag van de man bij danscompagnie Troubleyn. “We willen geen slachtoffers meer”, zegt een van hen aan onze redactie. Het parket van de arbeidsauditeur Antwerpen is intussen een onderzoek gestart naar Fabre en zijn gezelschap.
13/09 22u30  Is dit de irritantste job ter wereld? “Persoonlijk assistent voor meisje van 9”Een steenrijke Australische vrouw heeft een opmerkelijke vacature de wereld ingestuurd. Ze zoekt namelijk een ‘personal assistant’ voor haar negenjarige dochter.
13/09 22u30  Met heuse wereldgoal geeft deze Jenny het vrouwenvoetbal een serieuze boost: “Geef haar de Puskas-award”Onwetenden durven nog altijd wel eens neer te kijken op vrouwenvoetbal. Maar wie de wereldgoal van de Portugese zaalvoetbalster Jenny Santos ziet, kan niet ander dan onder de indruk zijn. “Geef haar de Puskas-award”, klinkt het zelfs al op sociale media.
13/09 21u30  Vlaams gezin krijgt huurwoning terug in erbarmelijke staat: “Ik ben kokhalzend buiten gelopen”Kim Van der Goten wist niet wat ze zag toen de politie haar en haar vriend weer toegang gaf tot de woning die ze verhuurden. Het huis was volledig overhoop gehaald, de rommel op het koertje volgens de deurwaarder zelfs een gevaar voor de volksgezondheid: “Alles moet chemisch gereinigd worden. Vanbinnen en vanbuiten.”
13/09 21u15  Jelle Wallays haalt na zege in alle euforie opvallend uit: “Losers! Waar zijn die mannen van Quick Step?”Jelle Wallays zorgde donderdag voor de eerste Belgische ritzege in deze Ronde van Spanje. De West-Vlaming van Lotto-Soudal bleef in de straten van Lleida een sprintend peloton voor. In alle euforie haalde hij meteen na de finish echter opvallend fors uit naar die andere Belgische ploeg, Quick Step Floors...
13/09 21u15  Negende N-VA’er stapt op: “Hij kreeg doodsbedreigingen”Opnieuw verdwijnt een N-VA-politicus van de kieslijst na de onthullingen in de Pano-reportage over de organisatie Schild en Vrienden. Thomas Decat (21) trekt zich terug van de kieslijst in Bornem. Woensdag werd Decat nog ontslagen uit de Vlaamse Jeugdraad. “Hij kreeg doodsbedreigingen”, zegt zijn voorzitter.
13/09 20u45  Proficiat! Rosa en Steven uit ‘Thuis’ gaan trouwenHet is gebeurd: na heel wat problemen, zelfs een korte breuk en overspel, kiezen Rosa Verbeeck en Steven Lambrechts nu resoluut voor een toekomst met elkaar. Donderdag vroeg Steven zijn Rosa namelijk ten huwelijk. En zij zei ja.
13/09 20u45  Kate Moss over topless poseren: "Maakt deel uit van de job"Het voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 20u30  N-VA-Kamerlid schiet op “journalistenratten” maar excuseert zich nadienJournalisten krijgen wel vaker verwensingen naar het hoofd geslingerd. Kamerlid Rob Van de Velde is donderdag nog een stap verder gegaan en haalde op zijn Facebookpagina uit naar “journalistenratten”.
13/09 20u30  Spits van 42 miljoen keert met hangende pootjes terug uit ChinaKent u Jackson Martínez nog? De Colombiaanse spits maakt furore bij Porto, alvorens in 2016 na een korte passage bij Atlético Madrid te kiezen voor een lucratieve transfer in China. Guangzhou Evergrande betaalde maar liefst 42 miljoen euro voor de aanvaller. Nu keert hij echter weer met hangende pootjes terug naar Portugal, waar hij bij het bescheiden Portimonense hoopt zijn voetbalgeluk terug te vinden...
13/09 20u15  Lijk gevonden in clubhuis Blue AngelsGentse speurders zijn al enkele uren in de weer in het clubhuis van de Gentse afdeling van motorclub Blue Angels. Volgens goede bron is daar vandaag het lichaam aangetroffen van een clublid. Het is nog niet duidelijk of het om een wanhoopsdaad gaat dan wel of hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.
13/09 20u00  Politie krijgt GAS-boete van stad Leuven na hulp aan collega’sAgenten van zone Herko (Herent en Kortenberg) die tijdens een vechtpartij bijstand boden aan hun Leuvense collega’s, kregen nadien een GAS-boete in de bus. Ze reden namelijk over een plein waar geen auto’s mogen rijden. “Maar wij waren daar op vraag van de Leuvense politie!” Ze slepen de stad Leuven voor de politierechter.
13/09 20u00  General Motors roept een miljoen wagens terugDe Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) roept meer dan een miljoen wagens terug voor een mogelijk probleem met de elektrische stuurbekrachtiging. Of er ook bij ons wagens terug naar de garage moeten is nog niet duidelijk.
13/09 20u00  Twintig jaar geleden liep Vlaanderen onder water en dat bleef niet zonder gevolgenWe hadden al wat lessen gekregen in het verleden. En er lagen plannen op tafel om zware pompen te plaatsen en bufferbekkens aan te leggen voor in het geval waterlopen nog eens zouden overlopen. Maar ze kwamen te laat. Op 13 september 1998 liepen grote delen van Vlaanderen onder. Nadien werden er wel lessen getrokken uit de ramp en werden overal in ons land waterbekkens aangelegd.
13/09 20u00  Afzuiginstallatie ontploft bij recyclagebedrijf: brandweer heeft uren werkDe brandweer was donderdagmorgen een zestal uur in de weer bij recyclagebedrijf Geldof in de Vlamingstraat in Wevelgem. In de stofafzuiginstallatie buiten het gebouw was er een ontploffing.
13/09 20u00  Coach RB Leipzig is creatief in het bestraffen van spelersBij Red Bull Leipzig wil je niet te laat komen of op je smartphone bezig zijn tijdens een tactische bespreking, of coach Ralf Rangnick laat je aan zijn rad draaien. De uitkomst daarvan, bepaalt je straf.
13/09 19u45  Minister neemt elke dag antidepressiva: kan dat een probleem zijn voor zijn functioneren?Sinds gisteren weten we dat Vlaams minister Sven Gatz (51) al zeven jaar aan een stuk antidepressiva neemt. Opmerkelijk, want rond het ambt van beleidsmaker hangt onlosmakelijk een aura van mentale stabiliteit. Wat doen antidepressiva met de menselijke geest? Leiden ze niet tot concentratiestoornissen? En zal zijn outing Vlaams minister Sven Gatz in de machowereld van de Wetstraat minder of net meer aanzien bezorgen?
13/09 19u15  De nieuwe iPhones zijn er, maar wat betekent dat voor je oude toestel? En vallen er nu koopjes te doen?Drie nieuwe iPhones om uit te kiezen, maar vooral drie nieuwe toestellen die Apple vanaf nu voorrang zal geven op de oudere exemplaren. Wat doe je daar nu best mee? Zo snel mogelijk verkopen voor een nieuw toestel, en voor hoeveel dan? Of net bijhouden en de volgende generatie afwachten?
13/09 19u15  Metroverkeer Brussel stilgelegd nadat man tunnels inloopt: “We willen ongelukken voorkomen”Een deel van het Brusselse metroverkeer is stilgelegd. In metrostation Graaf van Vlaanderen is een man van het perron gesprongen, en de metrotunnels in gevlucht. “Uit veiligheidsoverwegingen is het metroverkeer stilgelegd”, zegt vervoersmaatschappij MIVB.
13/09 19u15  Kan Thomas De Gendt wat zelfs Eddy Merckx nooit kon? Eindelijk een opvolger voor Lucien Van Impe?Thomas De Gendt start ook morgen/vrijdag als leider van het bergklassement aan de op twee na laatste rit van de Vuelta. De Belg van Lotto-Soudal glipte woensdag mee in de goede ontsnapping en verzamelde voldoende punten om de vorige leider, de zieke Spanjaard Maté, uit de blauwe bollentrui te fietsen. Vandaag was een vlakke etappe en kwam zijn bolletjestrui niet in gevaar. Meteen mag De Gendt er voorzichtig van beginnen dromen om heuse Belgische wielergeschiedenis te schrijven.
13/09 19u00  Servisch gezin is gaan lopen uit terugkeerwoning in Sint-Gillis-WaasHet Servisch gezin dat een tijdlang in het gesloten centrum van Steenokkerzeel verbleef, is gaan lopen uit de open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
13/09 19u00  Verdachte van zuuraanval Sint-Jansplein blijft in de celDe raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding verlengd van Jean-Pierre W. (57), die eind juli zijn 40-jarige ex-vriendin had aangevallen met een zuur op het Antwerpse Sint-Jansplein. De feiten werden gekwalificeerd als moordpoging, meldt het parket van Antwerpen.
13/09 19u00  Axel Witsel heeft meteen zijn eerste prijs in Bundesliga beetAxel Witsel heeft zijn start bij Borussia Dortmund niet gemist. De 29-jarige Rode Duivel eiste meteen zijn plaats in het team op en trof al tweemaal raak. Een van die doelpunten, tegen RB Leipzig op de eerste speeldag, is donderdag verkozen tot Bundesliga-goal van de maand augustus. Dat meldt het Twitter-account van de Duitse eerste klasse.
13/09 19u00  Man aarzelt geen moment om in actie te schieten nadat zijn dashcam zwaar ongeval van vrachtwagen filmtOp het internet zijn dashcambeelden opgedoken van een zwaar ongeval in het Australische Northam. Een vrachtwagenchauffeur zag voor zijn neus hoe een truck uit de tegenovergestelde richting omkantelde in een bocht. Zijn snelle reactie kon intussen al op veel lof rekenen bij de kijkers.
13/09 19u00  Man blijft doodsbange vrouw belagen ondanks contactverbodVoor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die een vrouw uit Lier maar niet met rust kan laten. Nadat hij eerder door de rechtbank was veroordeeld en een contactverbod had gekregen, ging hij de vrouw alweer opzoeken en randde hij haar aan.
13/09 18u15  Politierechter waarschuwt iedereen die meer dan 1,8 promille blaast: “Volgende keer is het een alcoholslot op en dat kost tot 3.000 euro”Politierechter Dina Van Laethem waarschuwt alle bestuurders die nog zwaar onder invloed achter het stuur kruipen. “Ik zal verplicht een alcoholslot moeten opleggen”, zegt ze. “En de kostprijs daarvan loopt op tot 3.000 euro.”
13/09 18u00  Kate Moss voelde zich onder druk gezet om topless te poserenHet voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 17u30  Radio 2-presentator Sven Pichal heeft handen vol met onverwachte bezoeker: “Al blij dat ze mijn wagen niet heeft ondergekotst”Sven Pichal, presentator van het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’, heeft een ochtend meegemaakt die hij nog lang zal kunnen navertellen. Tot zijn grote verrassing zat er een onbekende vrouw in zijn wagen, die er klaarblijkelijk haar roes had uitgeslapen. “Ik was eerst bang, maar al snel wist ik hoe laat het was.”
13/09 17u30  Dan toch nog Belgische zege in Vuelta: Jelle Wallays verrast het peloton en klopt medevluchter in de sprint!De eerste Belgsiche ritzege is binnen in deze Vuelta: Jelle Wallays zorgde daarvoor in de 18e etappe. Na 186 zo goed als vlakke kilometers van Ejea de los Caballeros naar Lleida was onze 29-jarige landgenoot van Lotto-Soudal na een lange vlucht in de sprint net iets sneller dan de Noor Sven Erik Bystrøm. De sprintersploegen hadden zich deze keer misrekend en kwamen nét tekort... Na enkele helse dagen en nog een stevig slot in het verschiet hielden de klassementsmannen een snipperdag: Simon Yates behoudt zijn rode leiderstrui, Thomas De Gendt mag ook morgen starten in de bolletjestrui.
13/09 17u30  Dit maken ze transmigranten allemaal wijs over België: “Pas bij vierde arrestatie naar gevangenis, toch?”“Waarom zou ik naar de gevangenis moeten?”, vroeg een transmigrant zich in ‘De Rechtbank’ verbaasd af toen de Brugse onderzoeksrechter hem zei dat de procureur zijn aanhouding vroeg. Wat blijkt? Onder illegalen gaat het verhaal dat je in België pas bij je vierde arrestatie naar de gevangenis moet. En dat is niet het enige fabeltje dat mensenhandelaars hun ‘klanten’ wijsmaken.
13/09 17u30  Mee in één minuut: #metoo bij Jan Fabre, dodelijke explosie en huisartsentekortHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
13/09 17u00  Twintiger riskeert tot tien jaar rijverbod voor doodrijden spelend buurmeisjeHet Openbaar Ministerie in Turnhout heeft een rijverbod tussen 5 en 10 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Turnhout die in september vorig jaar zijn buurmeisje van 18 maanden heeft doodgereden. De man riskeert ook een gevangenisstraf van drie jaar.
13/09 17u00  Politie rolt bende gewelddadige homejackers opDe sectie zwaar banditisme van de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft donderdagmorgen een twaalftal huiszoekingen uitgevoerd in het Brusselse en rolde een bende gewelddadige overvallers op die onder meer in Grimbergen een vrouw zwaar hebben toegetakeld.
13/09 16u45  Bedrijf in Heverlee ontruimd na ontploffing bus etherEen Seveso-bedrijf aan de Geldenaaksebaan in Leuven is donderdagnamiddag kort voor 16.00 uur ontruimd nadat in het bedrijf een bus ether was ontploft. Dat meldt de Leuvense politie. Bij die explosie vielen geen gewonden en het automatische blussysteem trad meteen in werking. De interne bedrijfsbrandweer had de situatie ook snel onder controle zodat alle gevaar geweken was voor de Leuvense brandweer ter plaatse kwam. Die voerde uit voorzorg wel nog de nodige metingen uit.
13/09 16u30  Kandidaten ‘Expeditie Robinson’ eten boomschors uit pure hongerOp kamp Noord hebben de leden van ‘Expeditie Robinson’ geen vuur en dus ook bijna geen eten. Daar hebben de kandidaten het uiteraard moeilijk mee. Uit pure honger beginnen ze zelfs boomschors te eten.
13/09 16u15  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: één dode en vier gewondenIn het Antwerpse havengebied heeft zich donderdagmiddag een zware explosie voorgedaan bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen, vier anderen raakten gewond.
13/09 16u15  Mama combineert opvoeden met drank: “Een shotje tequila past perfect na een driftbui van de peuter”Geconfronteerd met een pamperexplosie? Drink dan wat champagne. De bedtijd van je kinderen combineer je het best met een glaasje rode wijn. En een peuter met een driftbui? Daar past een shotje tequila perfect bij. In haar boek ‘Van Gin tot Pap’ geeft auteur Isabel Boons (37), zelf moeder van twee, ouders een resem erg opmerkelijke tips voor soms wel heel erg herkenbare situaties.
13/09 16u15  Twintiger riskeert tot tien jaar rijverbod voor dood rijden spelend buurmeisjeHet openbaar ministerie in Turnhout heeft een rijverbod tussen 5 en 10 jaar gevorderd tegen een twintiger uit Turnhout die in september vorig jaar zijn buurmeisje van 18 maanden heeft doodgereden. De man riskeert ook een gevangenisstraf van drie jaar.
13/09 16u15  Ex-gerante Knokse juwelierszaak met 700.000 euro aan juwelen aan de haalDe voormalige gerante van de juwelierszaak Orologio in Knokke-Heist staat in de Brugse strafrechtbank terecht omdat ze jarenlang juwelen stal van haar werkgever. Volgens de zaakvoerder hadden de gestolen sieraden een totale waarde van liefst 700.000 euro. Sandrina B. (52) verkocht ze zelf voor een habbekrats. Het openbaar ministerie eist tien maanden cel.
13/09 16u00  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: vier gewonden, minstens één ernstigIn het Antwerpse havengebied heeft zich donderdagmiddag een zware explosie voorgedaan bij het afvalverwerkend bedrijf Indaver. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen. Er is sprake van vier gewonden, waarvan zeker één ernstig.
13/09 16u00  Hongerige Philippe Gilbert maakt sneller dan verwacht zijn comeback na val in Tour: “Back with the pack!”Philippe Gilbert viert volgende week zondag (23 september) zijn comeback in het peloton tijdens de Grand Prix d’Isbergues (Fra/1.1). De routinier van Quick-Step Floors keert daarmee sneller terug dan verwacht na zijn zware valpartij in de Tour. Op 24 juli ging het tijdens een afdaling in de zestiende rit fout. Hij tuimelde over een muurtje het ravijn in en brak daarbij zijn knieschijf.
13/09 15u45  Politici vallen meisje (9) aan omdat ze niet wil rechtstaan tijdens volkslied: “Ik zou haar een trap in de rug geven”Een negenjarig meisje heeft geweigerd om recht te staan tijdens het Australische volkslied omdat het, zo zegt Harper Nielsen, “de blanke mensen voortrekt”. De vader van het meisje is fier, maar politici maken hun ongenoegen duidelijk in Australische media. “Ze verdient een trap in de rug”, klinkt het onder meer.
13/09 15u30  Explosie bij afvalverwerkend bedrijf Indaver: sprake van slachtoffersIn het afvalverwerkend bedrijf Indaver, langs de A12 in Stabroek, heeft zich donderdag een explosie voorgedaan. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer. Er is sprake van slachtoffers.
13/09 15u30  Nederlandse verdachten van schietpartij in Spa aangehouden voor doodslag op agentDe twee Nederlanders die aan ons land werden uitgeleverd na de schietpartij in Spa, zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. Ze worden beschouwd als dader of mededader voor vrijwillige doodslag op de politieagent Amaury Delrez.
13/09 15u15  Langer dan dertien minuten trainen? “Dat is puur tijdverlies”Uitstekend nieuws voor wie liever geen uren zwoegt in de fitness: ook als je een paar keer per week slechts dertien minuten traint, heeft je lichaam er al voordeel van. Dat blijkt uit een nieuw maar kleinschalig onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Medicine & Science in Sports & Exercise.
13/09 15u15  Wat kan je doen tegen een verkoudheid eens je begint te niezen en hoesten?Half september en daar is de piekperiode voor verkoudheden. Niet toevallig twee weken na het begin van het schooljaar. Kunnen sprays, vitaminen en honing nog helpen als je de eerste keelpijn of de eerste kriebels in je neus voelt?
13/09 15u00  Burgemeesters schuiven ongewenste zigeuners door en zetten zelfs origineel ‘strijdwapen’ inDe site aan het sportcomplex Dooren werd woensdag met een vrachtwagen volledig afgesloten op bevel van burgemeester Eddie De Block (Open VLD). Reden: de komst van Roma-zigeuners die dreigden het gebied in te palmen.
13/09 15u00  Twee overledenen pas na dagen gevonden in hun appartementen, maar niemand is echt verbaasdIn de Jozef Smeetslaan in Maasmechelen zijn op een week tijd twee lichamen gevonden van alleenstaande mannen die al zeker enkele dagen of zelfs langer dood waren. Eén man van 59 jaar die zichzelf het leven ontnam, lag mogelijk al drie weken dood in zijn appartement. De andere man van 61 jaar zou enkele dagen voor zijn vondst in zijn huis een natuurlijke dood gestorven zijn.
13/09 15u00  Buurtbewoners bezorgd over nieuwe locatie bushalte: “Moeten hier eerst doden vallen?”Nadat een 6-jarig jongetje vorige week zwaargewond is geraakt toen hij aan het asielcentrum in Arendonk uit de bus stapte en bij het oversteken gegrepen werd door een auto, trekken buurtbewoners aan de alarmbel.
13/09 14u45  Gewapende man die met ‘La Casa de Papel’-masker school binnendrong deed het voor de likes op FacebookDe politie heeft de verdachte kunnen identificeren die gewapend en met een masker in de stijl van ‘Casa de Papel’ is binnengedrongen in een schoolgebouw. De actie zou op poten gezet zijn door een minderjarige leerling van de school. Beiden wilden er ophef mee veroorzaken op sociale media.
13/09 14u30  Nieuw hotel opent pas eind 2019, maar heeft nu al 10.000 aanvragen voor overnachtingenEind 2019 moet het nieuwe viersterrenhotel van Van der Valk in ‘den Ouwen Dok’ in Mechelen de deuren open. Nu al lopen de aanvragen voor overnachtingen vlot binnen. “Zo’n 10.000. Dat hebben we nooit eerder meegemaakt”, zegt projectleider Ben Wohrmann.
13/09 14u15  Hacker legt netwerk van zes scholen plat en eist duizenden euro’s losgeld: “Dit is niet het werk van een leerling”Scholengroep KSO Tielt-Ruiselede zit al de hele week met de handen in het haar. Een hacker brak zondagavond binnen in het netwerk van de zes scholen en blokkeerde een heleboel gegevens. “Hij vroeg losgeld, maar dat we betaalden we niet.”
13/09 14u00  Twee verdachten van gifaanval op dubbelspion Skripal: “We gingen naar Salisbury om de beroemde kathedraal te zien”De twee Russische verdachten van de gifaanval op de voormalige dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia, ontkennen dat ze ook maar iets met de feiten te maken hebben. “We gingen naar Salisbury om de beroemde kathedraal te zien”, verklaarden ze voor de Russische zender RT.
13/09 14u00  Vrouw meldt politie in paniek dat ze wordt overreden, maar video van bestuurder doet iets anders vermoedenHet was een erg ongewone situatie waarin de Amerikaan Chris Hampshire was verzeild geraakt. Op een filmpje dat de man dinsdag op YouTube plaatste, was te zien hoe een vrouw de politie meldde dat ze werd overreden. Vreemd, aangezien Hampshire op geen enkel moment het gaspedaal indrukte.
13/09 13u45  Veiligheidslek bij aanvragen ‘Antwerpen Autovrij’? “Iemand met slechte bedoelingen kan zondag zomaar de stad binnenrijden”Zondag is het opnieuw ‘Antwerpen Autovrij’. Alleen voertuigen met een speciale accreditatie, die je moet aanvragen via een webformulier, mogen ’t Stad binnen. Enig probleem: wie dat webformulier invult, gooit al zijn gegevens (naam, gsm-nummer, nummerplaat) zomaar te grabbel. En ook een accreditatie vervalsen blijkt kinderspel, zo merkte een groep ethische hackers “per toeval” op.
13/09 13u45  Walter (61) krijgt boete omdat iemand anders rondrijdt met zijn nummerplaat: “Wat als hij binnenkort een vluchtmisdrijf pleegt?”Genkenaar Walter Vanhoudt (61) kreeg onlangs een verkeersboete in zijn bus terwijl zijn wagen nochtans voor onderhoud in de garage stond. Wat bleek: een ex-huurder van hem rijdt al ruim twee maanden rond met zijn nummerplaat. Vanhoudt meldde de gestolen nummerplaat al meermaals bij de politie, maar kreeg tot vandaag geen gehoor.
13/09 13u30  195 Vlaamse gemeenten kampen met huisartsentekort: bekijk hier of uw gemeente er genoeg heeftIn Vlaanderen zijn er 195 gemeentes waar er een krapte is aan huisartsen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid donderdag. Vorig jaar waren er nog 199 huisartsarme gemeenten, die prioritaire gemeentes genoemd worden. Voor het eerst stijgt dat aantal niet.
13/09 13u30  Burger kan zelf locaties voorstellen voor volgende flitsmarathonDe volgende flitsmarathon staat op 17 en 18 oktober op de agenda. Via een website kan iedereen locaties doorgeven waar er te snel gereden wordt. Op basis daarvan zal de politie de flitslocaties bepalen. Dat deelden de federale politie en verkeersinstituut Vias donderdag mee.
13/09 13u00  Twee dagen nadat hij zijn kleindochter vol trots naar het altaar bracht, is held uit WO II overledenHet internet rouwt om een held van de Tweede Wereldoorlog: Bronislaw Karwowski was nog maar net een virale sensatie geworden omdat hij zijn kleindochter - enigzins wankel - in zijn legeruniform naar het altaar had gebracht, toen het bericht kwam dat hij amper twee dagen later overleden was.
13/09 13u00  Auteur van “hoe je best je echtgenoot kan vermoorden” gearresteerd op verdenking van moord op haar manEen vrouw die probeert te vluchten van haar gewelddadige echtgenoot door haar eigen dood te veinzen. Een vrouw die iedere dag nadenkt over hoe ze haar echtgenoot kan vermoorden. Of de verschillende manieren waarop je een echtgenoot om het leven kunt brengen zonder gevolgen. De onderwerpen waarover een vrouw uit het Amerikaanse Portland vaak schreef, laten weinig aan de verbeelding over. Nu is ze zelf gearresteerd op verdenking van de moord op haar man.
13/09 13u00  Umpire reageert op conflict met Serena, intussen tekent US Open-winnares Osaka historisch contract: “Ze is miljoenen waard”De tirade van Serena Williams zindert nog steeds na in de tenniswereld. Umpire Carlos Ramos vond het dan ook tijd om (kort) te reageren. De Portugees kreeg daarnaast steun van een ex-collega. Intussen plukt US Open-winnares Naomi Osaka de vruchten van haar zege met een historisch contract bij Adidas.
13/09 13u00  Op 28 september “grootste staking ooit” bij Ryanair: “En we blijven elke maand staken tot de directie buigt”De “grootste staking ooit uit de geschiedenis van Ryanair” zal wel degelijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat hebben de vakbonden van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij donderdag bevestigd in Brussel. “De impact zal groot zijn, aangezien vijf landen in Europa deelnemen”, klinkt het.
13/09 12u45  Jonge mama Isabel (37) schrijft ‘ultieme overlevingsgids voor ouders’. “Een shotje tequila past perfect na een driftbui van de peuter”Auteur Isabel Boons (37) uit Vladslo schrijft in haar boek Van gin tot pap haar verhalen neer over het opvoeden van kinderen. Het is een ultieme overlevingsgids geworden voor ouders met kleine kinderen, boordevol anekdotes en tips voor zowel de mama's als de papa's.
13/09 12u45  Kate Moss voelde zich onder druk gezet om topless te fotograferenHet voormalige supermodel Kate Moss poseerde in haar gloriejaren meerdere keren met ontbloot bovenlichaam voor de camera, maar in een gesprek met de Britse presentatrice Megyn Kelly onhulde ze dat ze dit als jong meisje zeker niet altijd leuk vond. Integendeel zelfs. Ze voelde zich soms echt onder druk gezet.
13/09 12u45  Bar Stout van Jaro uit ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ faillietDe bvba Streetfood, de zaak van ­Jaro Steens, in 2014 de winnaar van VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant!, is failliet. Jaro had een tapasbar, Bar Stout, in de Verschansingstraat op het Antwerpse Zuid. “Kandidaat-overnemers kunnen zich aandienen, maar moeten snel zijn”, zegt curator Marc Kips.
13/09 12u45  Blind paard zoekt nieuwe thuis met haar geleidepony… of ze krijgt een spuitjeHet dierenopvangcentrum in Heusden-Zolder is op zoek naar een nieuwe thuis voor een niet-alledaags koppel: een blind paard en haar geleidepony. “Enkel samen met de pony maakt het paard een kans”, zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum.
13/09 12u15  Vergunning aangevraagd voor ‘Antwerpen Autovrij’? Dan staan uw gegevens zomaar te grabbel onlineZondag is het opnieuw ‘Antwerpen Autovrij’. Alleen voertuigen met een speciale accreditatie, die je moet aanvragen via een webformulier, mogen ’t Stad binnen. Enig probleem: wie dat webformulier invult, gooit al zijn gegevens (naam, gsm-nummer, nummerplaat) zomaar te grabbel. En ook een accreditatie vervalsen blijkt kinderspel, zo merkte een groep ethische hackers “per toeval” op.
13/09 12u00  Orkaan Florence “afgezwakt”, maar dat maakt haar net nog gevaarlijker: “Situatie is levensbedreigend”De aanstormende orkaan Florence is in de nacht van woensdag op donderdag “afgezwakt”. Nu het natuurgeweld verder koers zet richting het vasteland aan de oostkust van de Verenigde Staten, is er sprake van een categorie 2. “Maar staar je niet blind op die categorie”, zegt weervrouw Jill Peeters. “De situatie is sowieso levensbedreigend.”
13/09 12u00  Video toont ongepast gedrag Harvey Weinstein voor vermeende verkrachting: “Mag ik met je flirten?”Voor het eerst sinds filmproducent Harvey Weinstein in opspraak gekomen is wegens verkrachting en seksuele intimidatie, zijn er videobeelden opgedoken waarop te zien is hoe hij zich opdringt aan een zakenvrouw, met haar flirt en haar onder tafel lijkt aan te raken tijdens een suggestief gesprek. Sky News pakte woensdagavond uit met de beelden. Melissa Thompson filmde de zakenmeeting uit september 2011 in de lokalen van de Weinstein Company met de webcam van haar laptop.
13/09 12u00  Vakbonden bevestigen “grootste staking ooit” bij RyanairDe “grootste staking ooit uit de geschiedenis van Ryanair” zal wel degelijk plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat hebben de vakbonden van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij donderdag bevestigd in Brussel.
13/09 11u45  Fraude met internetbankieren fors gestegen: “Een plaag die alleen maar toeneemt”In de eerste helft van het jaar is het aantal gevallen van fraude met internetbankieren - phishing - fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van bankenfederatie Febelfin. “We mogen spreken van een echte plaag”, zo klinkt het.
13/09 11u45  Meteen serieuze domper voor Charly Musonda bij nieuwe club? “Vitesse vreest een zware blessure”Slecht nieuws voor Charly Musonda. De Belgische diamant maakte afgelopen weekend zijn debuut voor Vitesse in een 0-0-gelijkspel tegen Antwerp. De Nederlandse club vreest nu echter dat Musonda lang buiten strijd is.
13/09 11u30  Nieuwe studie: zo beïnvloedt de kleur op je muren echt je emotiesEen kleurtje op je muren heeft een grotere impact op je emoties dan je mogelijk verwacht. Dat heeft een onderzoek van een Australisch geneeskundig instituut uitgewezen. Zo ontdekten de onderzoekers dat pastelkleuren je kalm maken, terwijl felle kleuren je optimistisch stemmen. Donkere kleuren kunnen dan weer neerslachtigheid opwekken.
13/09 11u30  Bolle buiken, plus size en een vleugje SM: dit was de exotische lingerieshow van RihannaPopster Rihanna mocht woensdag de New Yorkse modeshow afsluiten met het allereerste defilé van haar lingeriemerk Savage x Fenty. De zangeres beloofde eerder dat de show een erg meeslepende ervaring zou worden en ze had gelijk: de internationale pers is lovend over de presentatie. Riri schakelde de zusjes Hadid in om met haar meest recente ontwerpen op een exotisch aangeklede catwalk - zwembad incluis - te flaneren. Maar ze wilde ook benadrukken dat ze ondergoed maakt voor iedereen. Daarom nodigde ze ook twee zwangere modellen en dames met een maatje meer uit voor het debuut. Ook het kinky kantje van de ster is nooit veraf: beha’s en slips met ‘Fifty Shades’-lintjes, tepelstickers, gaasjes, zweepjes en luipaardprint komen vaak terug.
13/09 11u30  Het wonderjaar van The Wolfpack: herbeleef de 62 zeges van Quick Step FloorsWat een jaar voor Quick Step Floors. De overwinning van Bob Jungels in de Ronde van Slovakije betekende voor het team van Patrick Lefevere de 62ste zege van het seizoen. Daarmee evenaren de blauwhemden het fantastische seizoen 2014. Met deze bemerking dat het seizoen nog niet is afgelopen. Herbeleef hier de 62 zeges!
13/09 11u15  Politievakbond roept leden op: “Schrijf tussen 15 en 30 september geen boetes uit”Politievakbond NSPV roept haar leden op om tussen 15 en 30 september geen boetes uit te schrijven voor kleinere verkeersovertredingen. “Laat dit een duidelijk signaal zijn naar de politieke wereld”, zegt nationaal voorzitter Carlo Medo aan onze redactie. “We hebben het echt gehad.”
13/09 11u15  Tot vrijdagochtend geen trams naar Linkeroever door beschadigde bovenleidingDe herstellingen aan het Antwerpse premetronet tussen de stations Meir en Groenplaats zullen nog zeker de hele dag duren, waardoor er ten vroegste vrijdagochtend opnieuw trams zullen rijden van en naar Linkeroever. Dat zegt De Lijn. Een aannemer beschadigde er bij nachtelijke werken de stroomvoorziening van de bovenleiding.
13/09 10u45  Steenrijke Nederbelg (72) koopt fraudeproces in ons land af voor 50 miljoen euroHet parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De Nederlandse belegger en schilderijenverzamelaar werd verdacht van jarenlange belastingontduiking.
13/09 10u30  Nederlandse zakenman (72) koopt fraudeproces in ons land af voor 50 miljoen euroHet parket van Antwerpen heeft een minnelijke schikking afgesloten in het fraudedossier met de Nederlandse hoofdbeklaagde Louis Reijtenbagh (72). De Nederlandse belegger en schilderijenverzamelaar werd verdacht van jarenlange belastingontduiking.
13/09 10u30  Wie kan ze echt vertrouwen? Meghan Markle ziet haar vriendenkring slinkenHoewel haar leven als lid van de koninklijke familie al heel wat veranderingen met zich meebracht, is het op dit ogenblik vooral haar sociale leven dat haar parten speelt. Omdat Meghan Markle niet meer weet wie ze precies kan vertrouwen, heeft ze noodgedwongen haar vriendenkring uitgedund.
13/09 10u30  Zo oud waren zij toen ze hun 43ste interlandgoal maakten: slechts drie wereldtoppers waren jonger dan LukakuAan 43 goals zit hij en hij is amper 25 jaar. Daarmee behoort Romelu Lukaku tot een klasje van 93 spelers. We selecteerden de twintig bekendste en meest relevante onder hen en stelden de leeftijd van ‘Big Rom’ als ijkpunt. Met andere woorden, hoe oud waren zij toen ze hun 43ste doelpunt voor hun land maakten? Wat blijkt? Alleen Neymar, Pelé en Puskas deden het sneller… Kleppers als Ronaldo (de Braziliaan én de Portugees), Messi, Gerd Müller en co. hadden meer tijd nodig. Kortom: een zeer mooi lijstje.
13/09 10u15  Beste basketbalster ter wereld speelt alles kapot, maar achter het succes gaat zwaar trauma schuil: “Het is oké, zei hij”De Seattle Storm hebben de titel in de WNBA veroverd, de vrouwelijke tegenhanger van de NBA. In de finale werd met 3-0 gewonnen van de Washington Mystics. MVP van de finale was Breanna Stewart, de beste basketbalster ter wereld met een pijnlijk verleden maar een straffe boodschap.
13/09 10u00  Blankenberge zit met ‘wildkakker’: “We kunnen hem toch niet eeuwig opsluiten?”Mensen met een gevoelige maag lezen het best even niet verder, want het centrum van Blankenberge werd de voorbije dagen geteisterd door een wildkakker.
13/09 10u00  Een week nadat de bom barstte, de analyse: “Te veel sensatie bij VTM”, klopt dat?Precies één week geleden barstte de bom bij ‘VTM Nieuws’: dertien journalisten hadden in een mail aan de directie hun bezorgdheid geuit over de evolutie van de nieuws­uitzendingen die ze maakten. ‘VTM Nieuws’ was te veel gericht op sensatie en te weinig op het buitenland, bracht het nieuws niet in volgorde van belangrijkheid, had meer aandacht voor de vorm. Tijd om die bedenkingen te toetsen aan de realiteit, dus keken we zeven avonden op rij naar ‘VTM Nieuws’ én concurrent ‘Het Journaal’.
13/09 08u30  Bedgeheimen met Kelly Pfaff: “Niet te geloven dat ik over mijn eerste keer heb gepraat”Tijdens bedgeheimen stelt James Cooke de meest intieme vragen aan een bootgast. Deze keer was het de beurt aan Kelly Pfaff. Ze vertelde over haar eerste keer en hoe het voelt om door het leven te gaan als ‘dochter van’.
13/09 08u00  West-Vlaming haalt finale van ‘America’s Got Talent’ net niet, Nederlandse gaat wel doorSpijtig nieuws voor Aaron Crow, de goochelaar uit Doomkerke (Ruiselede). De West-Vlaming schopte het met gemak tot in de halve finales van de talentenshow ‘America’s Got Talent’, maar werd woensdagnacht alsnog geëlimineerd. De Nederlandse zangeres Glennis Grace (40) mag wel door naar de laatste tien acts.
13/09 08u00  Gewapende man doodt vijf mensen in Californië en pleegt zelfmoordEen gewapende man heeft woensdag in Bakersfield (Californië) vijf mensen gedood, onder wie zijn echtgenote, en zich nadien van het leven beroofd. Dat hebben lokale autoriteiten bevestigd.
13/09 07u30  Koele moordenaar of onschuldige arts? Na negen jaar plots verdacht van de moord op zijn vrouwNegen jaar na het overlijden van zijn echtgenote stond de Brakelse spoedarts Kris P. (49) gisteren terecht voor moord. Het gerecht beschuldigt de dokter ervan zijn vrouw opzettelijk te hebben vergiftigd en eist twintig jaar cel omdat hij alles “zeer bewust heeft gepland”. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit en barstte meermaals in tranen uit. Straks naar de cel of alsnog eerherstel? Het proces van álles of niéts.
13/09 06u45  Zorgwekkend weinig fans in het bestuur van Belgische clubs: “Buitenlanders kopen zich zonder probleem in bij jullie”“Het bestuur bestuurt, de supporters supporteren.” Zo denken veel club­leiders in België erover. De fan als waakhond, die de boeken controleert? Liever niet. Alleen bij Standard mag iemand van de eigen aanhang mee aan tafel. En dat is zorgwekkend volgens kenners.
13/09 06u45  OVERZICHT. Slechts bij één eersteklasser zitten fans mee aan tafel, de rest lijkt geen plannen te koesterenDe fan als waakhond, die de boeken controleert? Liever niet. Alleen bij Standard mag iemand van de eigen aanhang mee aan tafel. En dat is zorgwekkend. Zo is de situatie bij de zestien Belgische eersteklassers.
13/09 06u45  Neymar is het beu na gele kaart voor schwalbe: "Het moet gedaan zijn, dat gebrek aan respect!"Brazilië had dinsdagnacht geen enkel probleem om El Salvador opzij te zetten in een oefeninterland. De Goddelijke Kanaries wonnen met 5-0, maar Neymar was de schlemiel nadat hij een gele kaart kreeg voor een schwalbe. Maar daar was de ster van PSG niet mee akkoord.
13/09 06u30  Geen tramverkeer tussen centrum Antwerpen en Linkeroever door beschadigde bovenleidingDoor een beschadigde bovenleiding is er donderdagochtend geen tramverkeer mogelijk tussen het centrum van Antwerpen en Linkeroever, en dat in beide richtingen. Dat meldt De Lijn.
13/09 06u30  Campagne waarschuwt voor Spaanse buitenverblijven zonder bouwvergunningTijdens de eerste zes maanden van 2018 kochten 2.196 Belgen een tweede verblijf in Spanje. Dat is zo’n 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend: het merendeel van de nieuwe woningen en appartementen die gekocht werden, beschikte nog niet over de nodige bouwvergunning. In sommige gevallen was de bouw al gestart zonder die vergunning. Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed, start een preventiecampagne die kooplustigen wil wijzen op mogelijke addertjes onder het gras.
13/09 05u45  Belgische studente in Nicaragua beschuldigd van “terrorisme”Amaya Eva Coppens (23), de Belgisch-Nicaraguaanse studentenleidster die protesteerde tegen de regering van Daniel Ortega, de Nicaraguaanse president met dictatoriale allures, is woensdag door de politie beschuldigd van “terreurdaden”. Ze gaat daarmee verschillende andere activistische studenten achterna die onlangs werden opgepakt.
13/09 05u45  Lid van Pussy Riot in kritieke toestand in ziekenhuis: “Vrees voor vergiftiging”Pyotr Verzilov, een activist van de Russische punkrockband Pussy Riot, is dinsdag in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis in Moskou. Familieleden en vrienden vrezen dat hij vergiftigd werd.
13/09 03u30  “Net weg uit ‘Thuis’ en ik moet al op de operatietafel”: Bart Van Avermaet reageert op vertrek WaldekHet was een pijnlijk afscheid voor velen, dat van Waldek uit ‘Thuis’. Acteur Bart Van Avermaet is zelf ook geschrokken van de reacties van de kijkers. In ‘Van Gils en Gasten’ reageert hij op zijn vertrek.
13/09 03u30  Koele moordenaar of onschuldige arts?Na negen jaar plots verdacht van de moord op zijn vrouwNegen jaar na het overlijden van zijn echtgenote stond de Brakelse spoedarts Kris P. (49) gisteren terecht voor moord. Het gerecht beschuldigt de dokter ervan zijn vrouw opzettelijk te hebben vergiftigd en eist twintig jaar cel omdat hij alles “zeer bewust heeft gepland”. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit en barstte meermaals in tranen uit. Straks naar de cel of alsnog eerherstel? Het proces van álles of niéts.
13/09 03u30  Wat brengt de toekomst van Jan Bakelants? Nog geen nieuwe ploeg, en geen kans meer om zich te tonenVijf jaar geleden was hij nog winnaar van de GP de Wallonie, maar gisteren moest Jan Bakelants (32) passen toen Jasper Stuyven op de Citadel van Namen zijn duivels ontbond. De renner moet weg bij AG2R en heeft daardoor amper 30 koersdagen op de teller. Niet ideaal om zich in de gunst van een nieuwe ploeg te fietsen.
13/09 03u30  Inzamelactie voor onthaalmoeder wier ex-man huis in brand stak: “Iemand bood zelfs zijn huis aan als crèche”“Een onophoudelijke stroom warmhartigheid.” Zo omschrijven de initiatiefnemers hun inzamelactie voor onthaalmoeder Kirsten Geeraerts. De vrouw, mama van twee dochtertjes van 4 en 7, verloor alles nadat haar ex haar crèche in brand stak en zelf in de vlammen stierf. “Iemand gaf al een tv. En iemand anders wil het huis helpen her op te bouwen. Een man uit de buurt bood zelfs zijn grote huis aan om er tijdelijk de crèche in onder te brengen.”
13/09 03u30  Ianthe Tavernier lanceert solosingleVuur. Zo heet de nieuwe solosingle die Ianthe Tavernier ­gisteren op iTunes heeft gelanceerd. Het nummer is bijzonder omdat het tot stand kwam in het kader van de musical Iedereen Beroemd, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere.
13/09 03u30  Expliciete site bezorgt Lars rode oortjes in ‘Koppels’In Koppels op vtm moeten de vier koppels op www.omgyes.com bijleren over het vrouwelijk orgasme. Een behoorlijk expliciete site waar deelnemer Lars even aan moest wennen: “Ik dacht dat het vooral informatief ging zijn. Maar de eerste keer dat ik doorklikte, lag iemand letterlijk met haar benen open.”
13/09 03u30  Vlaamse professor kan miljonair worden: “Mijn wereldbol werd door Da Vinci gemaakt”Dat het de oudste wereldbol is ter wereld waar de Nieuwe Wereld op staat, dat stond al vast. Nu verzamelde de Vlaamse verzamelaar Stefaan Missinne bewijzen dat zijn globe het werk is van Leonardo da Vinci himself. Als zijn theorie klopt, heeft de verzamelaar een object in handen dat hem multimiljonair kan maken. “Maar het is mij niet om het geld te doen. Mijn ontdekking mag gerust naast de Venus van Milo staan.”
13/09 03u30  Waarom Apple nieuwe iPhone gewoon nog wat duurder maakt (en daar probleemloos mee wegkomt)Duur, duurder, duurst: de drie nieuwe iPhones, gisteravond voorgesteld, zijn niet voor mensen met een bescheiden budget. Vorig jaar ging Apple al een eerste keer voorbij de psychologische grens van 1.000 euro, nu doen ze er nog een schepje ­bovenop. En toch zullen ook deze toestellen weer vlot over de toonbank gaan. “Een iPhone is nog ­altijd een statussymbool. Daarbij hoort voor veel mensen ook een hoge prijs.”
13/09 01u30  Jongeren die “Congo is van ons” zongen op Pukkelpop moeten als straf naar DossinkazerneHet parket heeft de twee jongeren die zich op Pukkelpop schuldig maakten aan racistische gezangen een alternatieve straf opgelegd. De negentienjarigen moeten de Dossinkazerne, die in de Holocaust werd gebruikt, bezoeken en daarna een verslag opstellen, inclusief zelfreflectie. Dat maakte minister van Justitie Koen Geens (CD&V) bekend in het parlement, zo bericht de VRT.
13/09 00u45  Jan Fabre door 20 (ex-)werknemers beschuldigd van grensoverschrijdend gedragTwintig (ex-)werknemers beschuldigen ­choreograaf en theatermaker Jan Fabre van seksisme, machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Hun MeToo-verhalen gaan van denigrerende opmerkingen tot ­dubieuze fotoshoots.
12/09 23u00  Sven Gatz voor het eerst over depressie: “Ik bleef er maar taken bij nemen”“We kennen allemaal wel iemand die een depressie gehad heeft, of nog zal krijgen. Maar als je het niet gehad hebt, kan je het je niet inbeelden.” Het zijn grote woorden van Sven Gatz in Gert Late Night, maar daarom niet minder waar. Gatz kampt namelijk zelf met een chronische depressie en vertelde daar woensdagavond voor het eerst over. “Ik was net begonnen in de politiek en wilde er echt invliegen. Ik bleef er maar taken bijnemen en plots, ja, bereik je je plafond.”
12/09 23u00  Michel van den Brande bestolen door eigen werknemers: “Weer niet kunnen slapen”Kontrimo-baas Michel van den Brande is bestolen door twee werknemers. Die hadden 300 stukken stelling mee naar huis genomen, goed voor 15.000 euro. De diefstal kwam aan het licht toen een schilder het materiaal zag liggen in hun tuin.
12/09 22u15  Natuurpunt klaagt omstreden jachttechniek aan na dood vossen: “Dit is gevaarlijk”Aan de Beverlaak in Werchter zijn gisteren een zestal vossen doodgeschoten. De dieren werden opgejaagd met een landbouwwerktuig en vervolgens verdreven naar een plek waar jagers hen opwachtten. Natuurpunt is niet te spreken over die manier van jagen: “Het is gevaarlijk voor de mens.”
12/09 22u15  De domste ploegfoto ooit: zeven spelers brengen Hitlergroet nadat nieuwe sponsor vraagt om “ludieke” actieHeisa in het Duitse voetbal. Amateurclub SC 1920 Myhl heeft liefst zeven spelers op straat gezet na een wel heel dom incident met een ploegfoto. Het zevental bracht namelijk een Hitlergroet uit op vraag van de nieuwe sponsor.
12/09 21u30  Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier “infiltranten” van Schild & Vrienden: “Er is sprake van een ernstige vertrouwensbreuk”De Vlaamse Jeugdraad, adviesorgaan van de Vlaamse regering, heeft woensdagavond vier jongerenadviseurs ontslagen. “Ze hebben onze organisatie ernstige schade toegebracht.”
12/09 21u30  Paus roept iedereen naar het Vaticaan: misbruikellende moet stoppenPaus Franciscus roept de nationale kerkleiders in februari naar het Vaticaan om zich te beraden over de bescherming van kinderen tegen priesters die slechte bedoelingen hebben. Dat heeft het Vaticaan woensdag meegedeeld.
12/09 21u30  Tom Dumoulin doet zijn beruchte 'poepincident' nog eens over (gelukkig niet letterlijk)Tom Dumoulin staat bekend als een van de beste ronderenners van het moment, maar ook als de man van het beruchte 'poepincident'. De Nederlander moest vorig jaar tijdens de koninginnenrit van de Giro van de fiets om een dringende boodschap te doen in het gras. Toen Dumoulin samen met Laurens ten Dam tijdens een trainingstocht passeerde aan de bewuste plek, kon hij niet anders dan het incident nog eens over te doen. Ten Dam speelde uiteraard graag mee: 'Wat gebeurt hier, de roze trui!”
12/09 21u00  Apple Watch wil je leven redden, de duurste iPhone ooit én eentje die goedkoper is dan voorganger: deze toestellen lanceerde Apple vandaagOp de tonen van ‘Mission Impossible’ begon het Apple Event vanavond met een promovideo waarin een medewerkster van Apple in ware spionnenfilmstijl CEO Tim Cook de afstandsbediening van zijn keynote presentatie blijkt te brengen. De ultieme anticlimax, om van daar uit de spanning weer op te bouwen. “We gaan ons 2 miljardste iOs-toestel voorstellen.”
12/09 20u45  Vrouw is verrast wanneer slangenvanger deze pythons ziet vechten in haar zolderHet is weer zover: het paarseizoen voor de ruitpythons is weer van start gegaan. En net als elk jaar levert dat ook nu een heleboel opvallende beelden op van slangen die volop met elkaar in duel gaan. In het Australische Mount Coolum kozen twee exemplaren wel voor een heel eigenaardige plaats om te vechten: in een zolder.
12/09 20u30  IN BEELD: Ritwinnaar Woods in tranen voor overleden zoontjeDe Michael Woods won woensdag een rit in de Vuelta. De Canadees werd na zijn zege overmand door emotie: amper twee maand geleden werd zijn zoontje doodgeboren en een maand eerder verloor de renner ook zijn vader.
12/09 19u45  Weer twee N-VA-kandidaten trekken zich terug, wegens Schild & Vrienden-bandNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken. In Dendermonde trekt Jan Vanhove zich terug.
12/09 19u45  Lefevere in zijn nopjes: Quick Step rijdt de tegenstand kapot en pakt recordzege, Keisse deelt grappige tweetAlweer raak voor Quick Step Floors. Bob Jungels snelde in de Ronde van Slovakije naar de zege in de proloog. De Luxemburger was over 1,6 kilometer sneller dan zijn ploeggenoot Yves Lampaert en Cofidis-renner Christophe Laporte. Meteen goed voor de 62ste zege van het seizoen. Een absoluut record.
12/09 19u45  Mission Impossible: iPhone. Deze nieuwe toestellen wil Apple u verkopenOp de tonen van ‘Mission Impossible’ begon het Apple Event vanavond met een promovideo waarin een medewerkster van Apple in ware spionnenfilmstijl CEO Tim Cook de afstandsbediening van zijn keynote presentatie blijkt te brengen. De ultieme anticlimax, om van daar uit de spanning weer op te bouwen. “We gaan ons 2 miljardste iOs-toestel voorstellen.”
12/09 19u30  Politievakbonden boycotten flitsmarathon op 17 en 18 oktoberDe flitsmarathon die de federale en lokale politie op 17 en 18 oktober willen doorvoeren, zal door drie van de vier politievakbonden geboycot worden. Dat meldt VTM Nieuws. De geplande acties waarbij de politie doorgaans alles uit de kast haalt om snelheidscontroles uit te voeren, komen zo in het gedrang.
12/09 19u15  Weer twee N-VA-kandidaten trekken zich terug, wegens Schild&Vrienden-bandNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken. In Dendermonde trekt Jan Vanhove zich terug.
12/09 19u15  Model beweert dat borsten twee maten groeiden dankzij superfoodBrigette Cooper heeft meer dan 30.000 volgers op Instagram, en die zagen haar borsten plots merkbaar toenemen in volume. Volgens Brigette is dat allemaal te danken aan één bepaald soort superfood. Maar dokters stellen zich daar toch vragen bij.
12/09 19u00  Hoe echtscheidingen kunnen ontsporen: “Hij had een klauwhamer vast. Of je geeft me nog een kans, of ik sla”Het drama in Keerbergen, waar een jonge vader omkwam in de vlammen die hij zelf aanstak in het huis van zijn ex, is een zoveelste tragedie in de categorie ‘vechtscheidingen’. Die komen vaker voor dan we denken, zeggen experts. Voornaamste inzet: geld en de kinderen. Meestal blijft het bij pesterijen en verbaal geweld, maar af en toe escaleert het zoals bij Diana (37). “Hij had een klauwhamer vast en had gedronken. Of je geeft me nog een kans, brieste hij, of ik sla.”
12/09 19u00  Nick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terugNick Peeters, kandidaat op de N-VA-lijst in Lubbeek, trekt zich terug. Dat meldt Theo Francken op Twitter. “De aanhoudende hetze werd hem en zijn familie te veel”, aldus Francken.
12/09 18u30  Niet meer 'Thuis': meer dan 200 acteurs verlieten de soap. Ken jij ze nog?Met het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen. Hij is zeker niet de eerste: er zijn al meer dan 200 acteurs die in de populaire serie speelden, maar ze ook weer moesten verlaten. Daar zitten heel wat bekende namen tussen - weet jij nog wie?
12/09 18u15  Man in levensgevaar na brand in rusthuisBij een brand in een rusthuis woensdagvoormiddag in Trooz, nabij Luik, is een bewoner zwaar bevangen geraakt door de rook. De man van 51 jaar verkeert in levensgevaar, meldt het parket van Luik.
12/09 18u15  Cheerleader laat zich niet intimideren door pesterEen cheerleader in uniform pakt een pester aan nadat ze herhaaldelijk had gezegd dat ze niet wilde vechten. ‘Niemand wil vechten, niemand wil met jullie vechten,’ zegt de tiener voordat ze een slag in het gezicht krijgt van de vrouwelijke pestkop in Californië. De cheerleader liet zich niet doen en reageerde met enkele rake klappen. De beelden werden door de zus van de cheerleader gedeeld. Zij was trots op haar zus.
12/09 18u15  Elke Rode Duivel laten spelen om iedereen scherp te houden, kan dat wel? Onze Chef Voetbal wikt en weegt de concurrentiestrijdRoberto Martinez wil het gebruiken als een van zijn wapens om de Rode Duivels naar nog hogere hoogten te stuwen: concurrentiestrijd. Maar kan dat wel? Alle Duivels lijken boven alle concurrentie verheven. Alleen op de linkerflank kan er strijd worden geleverd. En dan nog.
12/09 17u45  Nog iemand thuis in ‘Thuis’? Ook deze beroemde acteurs hebben de reeks verlatenMet het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen. Hij is zeker niet de eerste: er zijn al meer dan 200 acteurs die in de populaire serie speelden, maar ze ook weer moesten verlaten. Daar zitten zelfs bekende namen tussen - weet jij nog wie?
12/09 17u45  Mee in één minuut: zware bedrijfsbrand, dodelijke vechtpartij en Poetin weet het beterHebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
12/09 17u15  Salah Abdeslam bedreigt bewaker in gevangenis: “Kom eens naar mijn cel en ik zal het je uitleggen”“Salah Abdeslam is een opstandige en agressieve gedetineerde.” Dat meldt de Franse kwaliteitskrant Le Figaro op basis van een incidentenrapport dat ze konden inkijken.
12/09 17u00  Nog iemand thuis in ‘Thuis’? Ook deze beroemde acteurs moesten de reeks verlatenMet het vertrek van Waldek lijkt nu ook acteur Bart Van Avermaet uit Thuis te verdwijnen, maar velen zijn hem in de bijna 23 jaar dat de soap op Eén loopt, al voorgegaan. Al ruim 200 kwamen… en gingen. En niet van de minsten. Weet u nog wie?
12/09 17u00  Dreigingsniveau 2 voor maker Pano-reportage over Schild & VriendenHet Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) heeft het dreigingsniveau voor VRT-journalist Tim Verheyden ingeschaald op 2. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) woensdag in de Kamer, waar werd gedebatteerd over de Pano-reportage rond de extreemrechtse groepering Schild & Vrienden.
12/09 17u00  Brand bij Umicore in Hoboken opnieuw opgeflakkerdDe brand in een van de productie-afdelingen bij het materiaaltechnologiebedrijf Umicore is omstreeks 16 uur opnieuw opgeflakkerd. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, die aan omwonenden vraagt om ramen en deuren gesloten te houden.
12/09 17u00  Bizar incident: auto vliegt in brand, maar bestuurder is spoorloosOp de Ring rond Ardooie is woensdagmiddag een bizar incident gebeurd met een Franse wagen. Die vloog plots in brand, maar de bestuurder was nergens te bespeuren.
12/09 16u45  Louis De Stoop van Schild & Vrienden volgt Dries Van Langenhove niet op in raad van bestuur UGentLouis De Stoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de raad van bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u45  Reumapil maakt Belgisch-Nederlands farmabedrijf 700 miljoen meer waardWie onlangs aandelen kocht van het Belgisch-Nederlands farmaceutisch researchbedrijf Galapagos mag een fles, neen een krat champagne opentrekken. Het aandeel stijgt vandaag 16 procent op de beurs van Brussel. Dat dank zij een … reumapil. Reumapatiënten mogen ook een fles opentrekken.
12/09 16u45  De Nations League is één speelronde ver: tien zaken om te onthoudenVier nieuwe divisies, zestien nieuwe groepen, dozijnen nieuwe spelers en een nieuwe bondscoach of zes. Landen die een nieuwe start wouden nemen, ploegen die de goede lijn wouden voortzetten, anderen die nog in een roes leefden. Een kluwen was het, het eerste interlandweekend na het wereldkampioenschap. Daarom: tien zaken die u moet onthouden. En mee in de gaten moet blijven houden.
12/09 16u45  Weyts vreest dierenbeulen: “Wie tot zulke gruwel in staat is, is ook gevaar voor mensen”Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil dat er een nationale aanpak komt van het fenomeen dierenmishandeling. Er zijn zoveel gevallen op uiteenlopende locaties dat een nationale coördinatie zich opdringt, zo zegt de N-VA-minister aan Belga. “Vooral omdat ik vrees dat wie die tot zulke gruwel in staat is en dan nog eens heel goed voorbereid te werk gaan, niet alleen een gevaar is voor dieren maar ook voor mensen”, klinkt het.
12/09 16u30  Apple stelt straks grootste (en duurste) smartphone ooit voor: hier kan je het live volgen en dit kan je verwachtenHet gonst van de geruchten over de nieuwe toestellen die Apple vanavond zal voorstellen. Een nieuwe Apple Watch, een goedkopere Macbook en drie nieuwe iPhones zouden de voornaamste nieuwigheden worden, maar met Apple weet je natuurlijk nooit.
12/09 16u15  Louis Destoop van Schild & Vrienden volgt Dries Van Langenhove niet op in raad van bestuur UGentLouis Destoop, de UGent-student die lid is van Schild & Vrienden en als plaatsvervanger Dries Van Langenhove kon opvolgen in de raad van bestuur van de Gentse universiteit, zal zijn mandaat niet opnemen. Dat heeft hij laten weten aan rector Rik Van de Walle, zo werd vernomen bij de UGent.
12/09 16u00  Auto in etalage van kapsalon gekatapulteerd terwijl kapster aan het werk isTerwijl kapster Fabienne Langlet dinsdagavond bezig was met een klant, zag ze plots een wagen in haar etalage vliegen. Het ongeval in de Ledegemstraat gebeurde toen een bestelwagen op een geparkeerde auto reed.
12/09 16u00  Brad Pitt liet tientallen woningen bouwen na orkaan Katrina. Nu staan ze op instorten en groeien er paddenstoelen aan de murenNadat ze haar huis verloren was aan orkaan Katrina, was Kamaria Allen niet van plan om ooit nog terug te keren naar “haar” buurt in New Orleans. Toen ze echter de huizen zag die Make It Right - een goed doel opgericht door steracteur Brad Pitt - er had neergezet, veranderde ze van mening. Mooi, modern, veilig én nog goedkoop ook. Het was te mooi om waar te zijn. Letterlijk.
12/09 15u45  “Sonja was toch zo’n goede vrouw.” Moordverdachte heeft spijt, maar is niet aan zijn proefstuk toeDanny S., de Herentalsenaar die wegens de moord op zijn vriendin Sonja Mertens in de cel zit, zegt dat hij niet meer weet wat er in de badkamer van hun huis met Sonja is gebeurd. En dat hij spijt heeft: “Het was zo’n goede vrouw.” Nochtans heeft hij haar volgens vriendinnen van Sonja wekenlang verrot geslagen en opgesloten in de kelder wanneer hij op stap was. Hij sleept een lange geschiedenis van extreem geweld tegen vrouwen achter zich aan.
12/09 15u45  "Volle melk is toch nog zo slecht niet", klinkt het in nieuwe studieWetenschappers hebben jarenlang aangeraden om vooral magere zuivelproducten te gebruiken in plaats van de volle die meer calorieën en verzadigde vetten bevatten. Maar nieuw onderzoek wijst nu uit dat die laatste categorie toch niet tot meer gevallen van hartziekten en diabetes zou leiden en dat je er zelfs van kunt vermageren.
12/09 15u45  Trend in New York: opvallende modellen op de catwalkVan een topmodel met een bolle buik tot een catwalk vol transgender modellen en meisje met het syndroom van Down: sommige defilés tijdens de New Yorkse modeweek kregen meer media-aandacht dan andere omdat er opvallende dames over de catwalk flaneerden. Maar dat is volgens experts niet louter een manier om in het oog te springen in de hoop om meer te verkopen...
12/09 15u30  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan nog groter dan verwacht: “We houden van jullie, ga uit de weg van de storm en speel er geen spelletjes mee”Orkaan Florence zet verder koers richting het Amerikaanse vasteland. Mogelijk wordt het de zwaarste orkaan die de oostkust van de VS ooit trof. Amerikaans president Donald Trump heeft de bevolking van die regio intussen een hart onder de riem gestoken via een videoboodschap die hij op Twitter zette.
12/09 15u15  Vlaams Belang behoudt vertrouwen in gewapend lid Schild & VriendenDe man die in de Pano-reportage over Schild & Vrienden te zien was met wapens en een Vlaamse Leeuwenvlag, is Koen Staes (28), verkiezingskandidaat voor Vlaams Belang in Temse. Dat bevestigt de lokale lijsttrekker, Sylvia Rombaut.
12/09 15u15  Sinds Martinez bondscoach is, zit Lukaku aan fenomenaal gemiddelde bij Rode DuivelsWas de aanstelling van Roberto Martinez als trainer van de Rode Duivels het beste wat Romelu Lukaku kon overkomen? Onder de Spanjaard, die Big Rom ook al onder zijn hoede had bij Everton, vindt Lukaku de weg naar doel met de ogen dicht. Het resultaat: 26 goals in 26 wedstrijden, een gemiddelde van precies één goal per match.
12/09 15u15  Politie organiseert nieuwe flitsmarathon op 17 en 18 oktoberDe federale en de lokale politie organiseren op woensdag 17 en donderdag 18 oktober een flitsmarathon in het hele land. Het wordt de tiende editie van de flitsmarathon, die in samenwerking met Vias georganiseerd wordt.
12/09 15u15  Rode Duivels blijven records aanscherpen: nog nooit zoveel gewonnen als in 2018Nooit wonnen onze Rode Duivels zoveel op één jaar, en het was al 68 jaar geleden dat ze nog een spits hadden die even vlot de weg naar het doel vond als Romelu Lukaku nu. De Belgische nationale ploeg zet zijn status als nieuwe nummer één van de wereld kracht bij met een paar uitschieters in 2018. En er volgen nog vier matchen waarin de records kunnen worden aangescherpt.
12/09 15u15  Verdediger kleineert letterlijk tegenstander en houdt het niet bij één belediging: wie zet hem op zijn plaats?De Amerikaanse verdediger Matt Miazga heeft zich niet populair gemaakt. In de interland tegen Mexico lachte hij zijn tegenstander Diego Lainez flagrant uit met die zijn lengte. En Miazga hield het niet bij één kleinerend gebaar...
12/09 15u15  Bekende zanger haalt uit naar collega’s: “Stop met al die meningen en doe waar je voor betaald wordt”Richard Ashcroft, de gewezen frontman van The Verve, heeft in een interview hard uitgehaald naar collega’s in de entertainmentsector. “Ze proberen weg te steken dat ze niet kunnen door altijd maar meningen te geven”, zegt de Brit, die afgelopen zomer nog op TW Classic optrad. “Stop daarmee.”
12/09 14u45  Greenpeace eist voor rechter luchtsaneringsplan voor VlaanderenDe Brusselse Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg zal zich op 10 oktober uitspreken over de milieustakingsvordering die Greenpeace heeft ingediend tegen het Vlaams Gewest. Volgens Greenpeace doet het Vlaams Gewest te weinig om de luchtkwaliteit in Vlaanderen te controleren, geeft het daarover niet de correcte en volledige informatie door aan de Europese Unie en is er dan ook nood aan een luchtsaneringsplan. Het Vlaams Gewest spreekt dat tegen.
12/09 14u30  De hit tijdens de modeweek in Amsterdam? Sokken van LidlHeidi Klum is al aan haar vijfde collectie toe voor Lidl en presenteerde die tijdens de Amsterdam Fashion Week, maar het waren niet haar creaties die het meeste opvielen. Die eer viel de sokken met daarop het logo van de Duitse warenhuisketen te beurt. Ze werden als cadeautje aan de gasten uitgedeeld en zijn in Nederland ondertussen een hit van jewelste.
12/09 14u30  Al elfde keer dit jaar: zee kleurt opnieuw bloedrood na massale slachting van grienden op Faeröer-eilandenDierenrechtenorganisatie Sea Shepherd heeft duizenden kijkers nog maar eens geschokt op haar Facebook-pagina. Daar toonden ze dinsdag live de slachting maar liefst 210 grienden in Hvalvik, een dorp op de Faeröer-eilanden. Het is al de elfde keer dat de gruwelijke traditie werd uitgevoerd op de eilandengroep.
12/09 14u15  Rechter spreekt 100-jarige vrouw vrij in zaak over familieruzieEen 100-jarige vrouw uit Oostende is woensdagochtend door de strafrechter in Brugge vrijgesproken voor meineed. G.D. was naar alle waarschijnlijkheid de oudste beklaagde ooit in ons land.
12/09 14u15  “Waarom lieg jij over alles?”: president Trump veroorzaakt ophef met foto 9/11Amerikaans president Donald Trump heeft opnieuw ophef veroorzaakt. Deze keer met een foto van een herdenkingsmoment voor 9/11 in het Witte Huis. Enkele aandachtige twittergebruikers merkten immers op dat het helemaal niet om een recente foto ging.
12/09 14u15  Beruchte ‘Highway serial killer’ opgepakt: 48-jarige kleermaker bekent 33 moordenDe politie in centraal India heeft een 48-jarige man gearresteerd die heeft toegegeven 33 vrachtwagenchauffeurs en hun helpers te hebben gedood om de goederen te plunderen en de voertuigen te verkopen.
12/09 14u15  Marc Coucke neemt twee golfclubs in Durbuy overMarc Coucke heeft definitief de hand gelegd op twee golfclubs in de Ardennen. Dat heeft hij woensdag laten weten. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.
12/09 13u30  Europees Parlement start procedure tegen Hongarije voor schending rechten en vrijhedenHet Europees Parlement vindt dat de alarmbelprocedure moeten worden opgestart tegen het Hongarije van premier Viktor Orban. De parlementsleden keurden woensdag het bijzonder kritische rapport van de Nederlandse Judith Sargentini goed met een ruime meerderheid. 448 parlementsleden stemden voor, 197 tegen en 48 onthielden zich.
12/09 13u00  De laatste, maar bloedigste slag in Syrische oorlog: “Dit kan de ergste humanitaire catastrofe van 21e eeuw worden”Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, vreest voor een “bloedbad” in Idlib. Die provincie is het laatste grote bolwerk van de Syrische rebellen en wordt bestookt door het Syrische leger, met de hulp van Iran en Rusland.
12/09 13u00  Parket onderzoekt verdacht overlijden in bordeel in Sint-Denijs-WestremIn een bordeel aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem is een lichaam gevonden. Het parket is een onderzoek begonnen.
12/09 13u00  Zweedse media: “Yves Leterme krijgt geen nieuw mandaat bij internationale organisatie IDEA”Ex-premier Yves Leterme moet opstappen als topman van de internationale organisatie IDEA. Dat meldt de Zweedse krant OmVärlden. De stoel van Leterme was al een tijdje aan het wankelen. De Zweden, de hoofdgeldschieters van het platform, vinden het maar niets dat zijn belastingen worden bijgepast en wijzen naar een audit die hem “autoritaire trekjes” toedicht. Leterme ontkent dat die beslissing al genomen is.
12/09 13u00  Wat er in uw salami zit, is het grootste geheim van de beenhouwerSalami is meer dan alleen maar beleg tussen de boterham. De worst is de inzet van een zware concurrentiestrijd, inclusief bedrijfsspionage. Een producent uit het Kortrijkse daagde deze week nog een ex-werknemer voor de rechter omdat die zijn recept aan de concurrentie zou hebben doorgespeeld. “Zoiets is dan ook een ramp”, klinkt het bij slagers. “Salami is iets speciaals, niet te vergelijken met pakweg kookham.”
12/09 13u00  KV Mechelen en Union aanvaarden schorsingen na knokpartij: “Maar een ontslag is niet aan de orde”KV Mechelen en Union gaan niet in beroep tegen de schorsingen die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan hun assistent-coaches Fred Vanderbiest Abder Ramdane die zondag met elkaar slaags geraakten.
12/09 12u45  Grote brand bij Umicore in Hoboken onder controleDe brandweer heeft de brand bij het bedrijf Umicore onder controle, dat meldt de stad Antwerpen. De brand was deze morgen om 7.30u ontstaan en zorgde voor grote rookontwikkeling. Preventief werd een deel van de woonwijk Moretusburg ontruimd.
12/09 12u30  Gewapende man met ‘La Casa de Papel’-masker dringt school binnen en bedreigt leerlingenEen gemaskerde man is een Brusselse middelbare school binnengedrongen en heeft daar leerlingen bedreigd met een vuurwapen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat heeft een onderzoek geopend. Voorlopig kon de man, die een Salvador Dali-masker droeg zoals in de populaire Netflix-serie ‘La Casa de Papel’, nog niet worden geïdentificeerd.
12/09 12u30  Brits koppel stierf mysterieuze dood in Egyptisch hotel: is dit de verklaring?Het blijft nog steeds een mysterie hoe het Britse koppel John en Susan Cooper in augustus om het leven kwam in een Egyptisch vakantieresort. Volgens de Britse krant The Times zou het tweetal mogelijk bedwelmd zijn door de dampen van een straf insecticide. Een geloofwaardige piste? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geeft uitleg.
12/09 12u30  Jean Lambrecks wil een klacht indienen tegen advocaat van Marc DutrouxJean Lambrecks, vader van Eefje, wil bij de stafhouder een klacht indienen tegen Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux. Die wil zijn cliënt laten onderzoeken door deskundigen om het recidiverisico in te schatten, zo schrijft Het Belang van Limburg . Na navraag blijft Paul Marchal bij zijn standpunt na de verspreiding van de brief van de advocaat. “Na 23 jaar wordt het tijd dat het circus stopt. Wij doen hier niet meer aan mee”, klonk het toen en dat zegt Marchal ook woensdag.
12/09 12u15  Al zeker twee Rode Duivels in top-10 van spelersratings in FIFA19, Thibaut Courtois is daar niet bijDe makers van EA Sports hebben al 90 namen van de 100 beste voetballers in het immens populaire videospelletje FIFA19 gelost. Het kan niet anders dat al zeker twee Rode Duivels in de top-10 van spelersratings staan, maar Thibaut Courtois is daar al zeker niet bij. Meer zelfs, de beste doelman van het WK is zelfs niet de beste doelman in het spelletje.
12/09 12u15  Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor “lachend kakske”Romanie Schotte moet dan toch geen schadevergoeding betalen voor het “lachend kakske” dat ze als reactie gaf op een foto waarop in de achtergrond een zwarte man te zien is. Dat heeft de rechtbank van Brugge woensdag beslist. De man in kwestie, een Nederlander die in Anderlecht woont, had via de burgerlijke rechtbank een schadevergoeding gevraagd van 20.000 euro, maar volgens de rechter is die eis ongegrond omdat het niet bewezen is dat hij de man op de gewraakte foto is.
12/09 12u00  Ook hof van beroep oordeelt dat Belgische Staat kinderen van Syriëstrijders niet moet repatriërenNa de Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft nu ook het Brusselse hof van beroep beslist dat de Belgische Staat niet verplicht is om zes kinderen van twee Belgische Syriëstrijders te repatriëren.
12/09 12u00  Chileen krijgt met ultieme vernedering op het veld rekening gepresenteerd voor “spleetoog-incident”De Chileense middenvelder Diego Valdes zal de volgende keer wel twee keer nadenken vooraleer hij een tegenstander belachelijk maakt voor een wedstrijd. Valdes kreeg voor de oefeninterland tegen Zuid-Korea bakken kritiek over zich heen nadat een foto op sociale media circuleerde waarin hij een Aziatische fan met een “spleetoog-gebaar” belachelijk maakte. Hij kon niet anders dan zich voor die racistische foto publiekelijk te verontschuldigen, maar op het veld kreeg hij pas écht de rekening gepresenteerd.
12/09 11u45  Zomer is nog niet voorbij: temperaturen stijgen opnieuw richting 27 gradenHet mag dan al midden september zijn, de zomer is nog niet voorbij. Begin volgende week gaan de temperaturen zelfs opnieuw richting de 27 graden, wat boven de normale waarden voor de tijd van het jaar is.
12/09 11u30  Verkeersboete betaald, maar toch nog aanmaningen in de bus: “Let op met QR-codes”Tientallen mensen bellen elke dag naar het callcenter van de FOD Justitie omdat de betaling van hun verkeersboete niet gelukt is. Sinds maart staan er QR-codes op de brieven, maar die blijken niet altijd te werken. “Het geld is van mijn rekening gegaan, maar toch krijg ik aanmaningen om de boete alsnog te betalen”, vertelde Pieter woensdag in De Inspecteur op Radio 2.
12/09 11u30  Lieven Verstraete haalt scherp uit naar Kris Peeters: “Geef dit nu gewoon toe. Het zal je deugd doen”‘De Zevende Dag’-presentator Lieven Verstraete (55) heeft zich in een persoonlijke tweet gericht tot vicepremier Kris Peeters (CD&V). Verstraete legt uit hoe hij enkele duizenden euro’s aan Arco-aandelen van zijn vader erfde en roept Peeters op tot duidelijkheid.
12/09 11u15  Bommelding in winkelcomplex Dok Noord in Gent: hulpdiensten massaal ter plaatse, honderden personen geëvacueerdDe hulpdiensten zijn woensdagochtend massaal uitgerukt naar winkel- en wooncomplex Dok Noord in Gent vanwege een bommelding. De politie heeft een perimeter ingesteld en voert een sweeping met een explosievenhond uit. Honderden personen zijn geëvacueerd.
12/09 11u15  Zware aanrijding op kruispunt: wagen in de maïs geslingerdHet is woensdag rond 9.45 uur op het kruispunt van de Pottestraat en de Nieuwstraat in Vleteren tot een aanrijding gekomen tussen twee wagens. Beide bestuurders werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.
12/09 10u45  Dode bij vechtpartij tussen transmigranten op snelwegparking E40 in WetterenBij een vechtpartij tussen transmigranten is in de nacht van dinsdag op woensdag een dode gevallen, bevestigt het parket van Dendermonde. Het slachtoffer, een man uit Eritrea, werd neergestoken.
12/09 10u30  Liefde op het eerste gezicht zoals in ‘Boer zkt. Vrouw’, bestaat dat eigenlijk wel echt?Boer Jeroen uit Duitsland heeft na twee afleveringen in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt. Vrouw’ een serieuze boon voor kandidate Severien. Vanaf het eerste moment dat hij de vrouw zag, is hij helemaal ondersteboven van haar. Tijdens de speeddate was hij zelfs even sprakeloos. En hij is niet alleen: ook zij glundert in zijn gezelschap. Maar bestaat liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel? En hoe ga je om met die befaamde coup de foudre?
12/09 10u30  Mama vertelt trots hoe achtjarig zoontje al vier dieren doodgeschoten heeft: “Tenminste geen iPhone nodig om zich te amuseren”Ze vuurde haar eerste schot nog maar een maand geleden af, maar intussen is de Amerikaanse tandartsassistente Ashley zo verslaafd aan de jacht dat ze ook haar achtjarig zoontje meeneemt. “Hij heeft al vier kills op zijn naam staan”, verklaart de moeder trots.
12/09 10u15  Grote brand bij Umicore in Hoboken: bedrijf ontruimd, gemeentelijk rampenplan van krachtDe brandweer is nog altijd ter plaatse in Hoboken voor een grote brand bij metaalverwerkingsbedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien. De gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd.
12/09 10u15  Zoon (17) van Brusselse agent riskeert straf voor deelname aan rellen in hoofdstadDe minderjarige zoon van een politieagent in Brussel staat terecht voor de jeugdrechter voor de rol die hij speelde bij twee uit de hand gelopen manifestaties in de hoofdstad. De jongen zou onder meer een vuilnisbak naar het hoofd van een agent gegooid hebben en een Italiaans koppel aangevallen hebben. Volgens zijn advocaat klopt er niets van.
12/09 10u00  Juncker pleit voor sterkere buitengrenzen van de EU en sneert ook naar Trump in laatste State of the UnionCommissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union staan de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal.
12/09 10u00  Buitenlandse pers niet verbaasd na nieuwe zege van “briljante” Rode Duivels, IJslandse kranten opvallend mildNee, voorpaginanieuws is een zoveelste, duidelijke zege van de Rode Duivels tegen een land als IJsland in het buitenland al lang niet meer. Zeker niet wanneer op dezelfde dag vice-wereldkampioen Kroatië door Spanje vernederd wordt met 6-0. Toch maakte België opnieuw indruk. De IJslandse kranten reageerden dan weer opvallend mild op de 0-3-nederlaag: zij waren vooral opgelucht dat ze aan een nieuwe blamage waren ontsnapt tegen de nieuwe nummer één van de wereld. Een overzicht.
12/09 10u00  Rode Duivels worden opnieuw nummer 1 op FIFA-ranking (als de cijfers na de komma meetellen)Door de zege op IJsland stijgen de ­Rode Duivels naar de eerste plaats op de FIFA-ranking. Ze hebben nu evenveel punten als wereldkampioen Frankrijk, maar als de cijfers na de komma meetellen, staan de Belgen op nummer 1.
12/09 09u45  Juncker geeft laatste keer State of the Union: “We zullen onze buitengrenzen beschermen met 10.000 grenswachten”Commissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag in Straatsburg zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union zullen de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal staan.
12/09 09u45  Poetin weet wie achter gifaanval Skripal zit: “Het waren gewone burgers, natuurlijk”De Russische president Vladimir Poetin weet wie er achter de gifaanval van Sergej Skripal en diens dochter zit. Volgens hem gaat het niet om Russische spionnen, zoals Groot-Brittannië beweert, maar om gewone burgers.
12/09 09u30  IJslandse kranten zijn opvallend mild, buitenland niet verbaasd over nieuwe zege van “briljante” Rode DuivelsNee, voorpaginanieuws is een zoveelste, duidelijke zege van de Rode Duivels tegen een land als IJsland in het buitenland al lang niet meer. Zeker niet wanneer op dezelfde dag vice-wereldkampioen Kroatië door Spanje vernederd wordt met 6-0. Toch maakte België opnieuw indruk. De IJslandse kranten reageerden dan weer opvallend mild op de 0-3-nederlaag: zij waren vooral opgelucht dat ze aan een nieuwe blamage waren ontsnapt tegen de nieuwe nummer één van de wereld. Een overzicht.
12/09 09u30  Eigenaar woedend nadat paardenbeul jonge merrie heeft gedood: “Als ik de dader tegenkom, doe ik graag hetzelfde met hem”Een paardenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen in een afgelegen weide. De dader sneed de halsslagader over van een eenjarige merrie, die doodbloedde. “Als ik degene tegenkom die dit gedaan heeft, doe ik graag hetzelfde met hem. Hiervoor wil ik met plezier twee jaar in de gevangenis zitten”, zegt de eigenaar die anoniem wenst te blijven.
12/09 09u30  Man die geboren werd zonder penis heeft na 45 jaar eindelijk voor het eerst seksEen 45-jarige man heeft voor het eerst in zijn leven seks gehad. Hij lijdt aan aandoening die slechts 1 op de 20 miljoen mannen treft en werd geboren zonder penis. Tijdens een tien uur durende operatie hebben artsen hem nu voorzien van een trots geslachtsdeel.
12/09 09u15  Juncker geeft laatste keer State of the Union en pleit voor Europese kustwacht van 10.000 manCommissievoorzitter van de Europese Unie, Jean-Claude Juncker, geeft vandaag zijn laatste State of the Union. Na de Europese verkiezingen in mei volgend jaar komt er een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Commissie. In die State of the Union zullen de veiligheid van de buitengrenzen van de EU en migratie centraal staan.
12/09 09u00  Brand bij Umicore in Hoboken: “Hou ramen en deuren gesloten”De brandweer is ter plaatse in Hoboken voor een dakbrand bij het bedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De rookpluim is ver in de omgeving te zien.
12/09 09u00  Groep boven kledingketen Zara heeft last van de warmteInditex, het moederbedrijf van kledingketen Zara, heeft in de eerste jaarhelft de vergelijkbare omzet zien stijgen met vier procent. Dat is het zwakste groeicijfer in vier jaar tijd.
12/09 09u00  Aantal gevallen van agressie tegen personeel NMBS stijgtIn 2017 waren er 455 gevallen van agressie tegen de fysieke integriteit van personeel van de NMBS. Dat is een stijging met 11 procent tegenover 2016. Dat blijkt uit een antwoord van federaal minister van Mobiliteit François Bellot op een parlementaire vraag, schrijft La Dernière Heure woensdag.
12/09 08u45  Sergio Herman rouwt om sommelier (32) die zes jaar bij hem werkte: “Je was bijzonder”De 32-jarige sommelier Lotte Wolf is onverwacht overleden. Dat meldt het Amsterdamse restaurant Bridges, waar ze werkte. Voordien werkt ze zes jaar als hoofdsommelier in Oud Sluis, het inmiddels gesloten restaurant van chef Sergio Herman. “Je was super bijzonder”, schrijft hij op Instagram.
12/09 08u30  Dakbrand bij Umicore in Hoboken: “Hou ramen en deuren gesloten”De brandweer is ter plaatse in Hoboken voor een dakbrand bij het bedrijf Umicore. Er wordt aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen.
12/09 08u15  Twee uur aanschuiven op E40 door zwaar ongevalEr staat woensdagochtend een aanzienlijke file op de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. Door een zwaar verkeersongeval moet je er twee uur aanschuiven, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
12/09 07u45  Vader ontroostbaar nadat dieven fietsje van overleden Yasmina (11) hebben gestolen: “Ik kon er geen afstand van doen”Pascal Verbrugghe uit de Hinnebilkstraat in Ingelmunster is op zoek naar tips over een diefstal in zijn garage afgelopen weekend.
12/09 07u45  Stopt Lukaku nu echt na het EK? Kompany: “Dan ga ik hem thuis zelf halen”Half augustus kwam Romelu Lukaku met het verrassende nieuws: op de (geloofwaardige) Amerikaanse website Business Insider liet de spits zich ontvallen dat het volgende grote toernooi wel eens zijn laatste optreden in het truitje van de Rode Duivels kan zijn. “ Ik denk dat ik er na Euro 2020 mee stop als Rode Duivel”, werd de 25-jarige Lukaku geciteerd in het bewuste artikel. Vincent Kompany heeft echter zo zijn mening over die uitspraak.
12/09 06u30  Weer twee N-VA’ers in opspraak door racismeOpnieuw zijn twee N-VA’ers aan de kant geschoven voor racistische en antisemitische uitspraken online.
12/09 06u30  SPELERSBEOORDELINGEN. Alle uitblinkers lopen voorin bij de Rode Duivels, maar één speler stelde teleurDe Rode Duivels hebben IJsland simpel ingeblikt met 0-3. Dit zijn onze spelersbeoordelingen, met goede punten voor het aanvalstrio van de Belgen en één speler die teleurstelde.
12/09 06u00  Prins Laurent: “Geen andere keuze dan naar rechter te stappen”“Ik doe het voor mezelf en voor mijn familie.” Daarom vecht prins Laurent (54) de verlaging van zijn dotatie aan. Hij zegt dat hij, in tegenstelling tot zijn broer koning Filip, niet mag werken en dus ook geen normale carrière kan uitbouwen. “Ik ontvang mijn dotatie om dat te compenseren”, beweert hij in een interview met het Franstalige weekblad Le Soir Mag, dat vandaag verschijnt.
12/09 05u45  Gerecht houdt klopjacht op tienduizenden spookbedrijvenHet Brusselse gerecht begint een ongeziene klopjacht op slapende vennootschappen, schrijft De Tijd. Dat zijn spookbedrijven die alleen op papier bestaan en handig zijn als dekmantel voor criminelen, onder andere voor belastingfraude, oplichting, drugstrafiek en de financiering van het terrorisme.
12/09 05u30  Vrouw zwaargewond na aanrijding door tram in DeurneIn het Antwerpse district Deurne is dinsdagavond een 60-jarige vrouw zwaargewond geraakt toen ze tijdens het oversteken met de fiets werd gegrepen door een tram. Dat zegt de lokale politie.
12/09 03u15  Drama in Keerbergen: man dreigde jaar eerder al om tegen huis van ex te crashenOmdat de scheiding niet liep zoals hij had verhoopt, zijn bij de 36-jarige Kevin L. gisterochtend de stoppen doorgeslagen. Hij laadde zijn bestelwagen vol benzine en reed het huis van zijn ex in Keerbergen – waar ze een crèche uitbaat – binnen. Hij besprenkelde de muren en stak alles in brand. De woning werd helemaal verteerd door het vuur; Kevin L. bleef in de vlammen.
12/09 03u15  Al 35 vrouwen slachtoffer van mooiprater die zelfs chihuahua folterde voor geldAl 35 West-Vlaamse ­vrouwen heeft hij rond zijn vinger gedraaid, en vervolgens genadeloos kaalgeplukt. Zelfs een celstraf kon de ­notoire oplichter Irfan O. (36) niet op andere gedachten brengen. “Hij leek de ridder op het witte paard”, zegt een slachtoffer. “Maar hij folterde zelfs mijn chihuahua om geld te krijgen.” De man moest gisteren wéér voor de rechter verschijnen, maar hij is spoorloos.
12/09 03u15  Gert Verhulst en James krijgen een baby (of toch voor even)Gert Verhulst liet onlangs weten dat hij een eventuele kinderwens van zijn vriendin Ellen niet onbeantwoord zou laten, maar gisteravond werd hij sneller dan verwacht op zijn wenken bediend: Verhulst moet net als James Cooke 24 uur lang voor een peuter van acht maanden zorgen. Hoeveel nachtrust die uitdaging de heren heeft gekost, ziet u vanavond in Gert Late Night.
12/09 03u15  Waarom een Chinese miljonair ons duivenerfgoed komt opkopen: “Nog nooit zoiets meegemaakt”De steenrijke Chinees Xing Wei, die al miljoenen uitgaf aan zijn ­duivencollectie, wil nu een duivenmuseum bouwen in de Chinese stad Tangshan. Hij roept Vlaamse duivenmelkers op om hem stukken op te sturen op zijn ­kosten. “Nog nooit meegemaakt”, zegt Nikolaas Gyselbrecht van de duivenveilingsite Pipa.
12/09 03u15  Rijverbod voor chauffeur van Hilde Crevits (CD&V)Een van de chauffeurs van minister van Onderwijs Hilde Crevits (foto) moest zich gisteren voor de Brugse ­politierechtbank verantwoorden. De man – die voornamelijk als chauffeur van de kabinetschef van de minister werkt – werd op 22 september langs de Torhoutsesteenweg in Oostende geflitst.
12/09 03u15  Hanne Troonbeeckx is weer verliefdDat hij Stef heet, en dat ze weer verliefd is. Veel meer wil Hanne Troonbeeckx in Dag Allemaal niet kwijt over haar nieuwe relatie. De twee kwamen wel al samen naar de jongste modeshow van kledingwinkel Bobo in Tremelo.
12/09 03u15  Bondscoach Martinez over glansrol Lukaku in IJsland: “Batshuayi jaagt hem wat op”Roberto Martinez heeft in 27 wedstrijden als Belgisch bondscoach nog maar twee keer verloren. Zijn eerste tegen Spanje en de halve finale op het WK tegen Frankrijk. Dan is het toch logisch dat je in IJsland wint? Niet zo volgens de bondscoach.
12/09 03u15  Twitteroorlog tussen Theo Francken en Marc Van Ranst escaleert: “Hij vervalst Facebook-posts” versus “Hij trekt mijn integriteit in twijfel”De beledigingen vlogen al langer over en weer, maar nu is de Twitteroorlog tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) helemaal geëscaleerd. Francken noemt Van Ranst “Dokter Haat”. Die eist formele excuses. “Hij trekt mijn integriteit in twijfel. Dat kan niet”, zegt Van Ranst. “We excuseren ons als hij zelf sorry zegt voor zijn haattweets”, reageert N-VA.
12/09 03u15  Tv-rechter strijdt tegen zwerfvuil: “Niet zeuren, gewoon oprapen”De Vlaamse kijker kent Philippe Van Linthout als de man die in het tv-programma ‘De Rechtbank’ het recht wil laten zegevieren. Maar in zijn vrije tijd vecht hij ook voor een betere wereld en gaat hij ploggen. Die manier van joggen, waarbij je tijdens het lopen ook zwerfvuil opruimt, is sinds begin dit jaar in opmars in ons land.
12/09 03u15  Waarom een Belgische studente in de cel is beland in NicaraguaMet gevaar voor eigen ­leven streed de Belgische studentenleider Amaya Eva Coppens (23) tegen “het dictatoriaal bewind van president Daniel ­Ortega” in Nicaragua. Ze moest onderduiken, maar agenten konden haar maandagavond toch arresteren. Ze zit nu in de cel en wordt beschuldigd van terrorisme.
12/09 03u15  Bekende YouTuber Enzo Knol dumpt Porsche voor Jeep van 240.000 euro“Ik had niet genoeg ruimte. Ik wou vaak spulletjes meenemen, maar dat lukte niet. Dat vond ik erg irritant”, zegt hij. Dus heeft de razend populaire Nederlandse YouTuber Enzo Knol (25) zijn Porsche Panamera weer van de hand gedaan. In de plaats komt een Jeep Trackhawk met een waarde van liefst 240.000 euro, waarvan er in heel Nederland slechts zes rondrijden. Knol – met bijna twee miljoen volgers, onder wie veel Vlaamse kinderen en jongeren – deelde zijn nieuwe aankoop graag online.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Elektriciteit is 100 euro duurder dan vorig jaar geworden19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à 100 euro duurder dan een jaar geleden.
23x Gert en James bleven 24 uur wakker: BV’s uit bed gebeld en door bed gezakt19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: Gert Verhulst en James Cooke kregen voor ‘Gert Late Night’ de opdracht om 24 uur lang wakker te blijven. Hun nachtelijke escapades waren live te volgen op Vier en via YouTube.
21x Boer Jitse over zijn zoektocht naar de liefde: “Een stadsmeisje op hoge hakken, dat is niets voor mij”19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Al meer dan de helft van zijn leven woont Jitse (22) in een dorpje in Noorwegen, in the middle of nowhere. Zijn grote liefde heeft hij daar nog niet ontmoet, dus zet hij zijn zoektocht voort via ‘Boer Zkt. Vrouw’. En daarin is het duidelijk: de boer heeft een welbepaald type voor ogen.
21x “Final Countdown”: palmolieproducenten vernietigen Indonesisch regenwoud19/09 07u15 - Het Nieuwsblad: Palmolieproducenten van ‘s werelds grootste merken hebben sinds 2015 nog eens 130.000 hectaren Indonesisch regenwoud verwoest, en dat ondanks een overeenkomst om de banden met bosvernietigers te verbreken en in 2020 alleen nog zogenaamd duurzame palmolie in te kopen. Dat blijkt uit het rapport “Final Countdown” van Greenpeace.
20x Tottenham-coach verliest zijn kalmte na vraag over Toby Alderweireld: “Jullie doen alsof alle andere spelers shit zijn”19/09 08u30 - Het Nieuwsblad: Feestje bij Liverpool, begrafenisstemming bij Tottenham. Dat is de Engelse avond in de Champions League in een notendop. Beide coaches, Jürgen Klopp en Mauricio Pochettino, waren na afloop dan ook in een totaal verschillende stemming.
20x Duitse pers looft Brugse “Wucht und Dynamik” in Champions League en is hard voor geluk van Borussia Dortmund19/09 07u30 - Het Nieuwsblad: Club Brugge speelde dinsdag een sterke wedstrijd op de openingsspeeldag van de Champions League. Dat was echter onvoldoende voor punten, want Borussia Dortmund won dankzij een gelukkig doelpunt van Christian Pulisic. In de Duitse pers klonk dan ook veel lof voor blauw-zwart.
19x Nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Het plan is dat die schattingen ingaan vanaf 2019 voor de nieuwe contracten en vanaf 2020 voor de bestaande, schrijft Het Belang van Limburg woensdag.
19x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond Brussel19/09 06u30 - Het Nieuwsblad: Kinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, schrijft De Tijd woensdag. Op dit moment geldt die voorrangsregel enkel in Brussel.
18x Zeven gedetineerden sterven bij ontsnappingspoging in Braziliaanse gevangenis19/09 08u15 - Het Nieuwsblad: Zeven gedetineerden zijn dinsdag om het leven gekomen bij een opstand na een mislukte ontsnappingspoging in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Pará. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.
18x Kim Jong-un belooft kerncentrale te sluiten en zal voor het eerst in de geschiedenis “snel” Zuid-Korea bezoeken, Trump verheugd19/09 08u00 - Het Nieuwsblad: Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. Onduidelijk is wel wanneer de ontmanteling zal plaatsvinden en hoe die precies zal gebeuren. Evenmin duidelijk is wat de Noord-Koreaanse leider in ruil verwacht, wel zou hij Zuid-Korea snel een bezoekje brengen.

Statistieken

Artikels:
33837
Gelezen:
19162
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven