maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
14/10 20u15  Vrouw knalt op geparkeerde auto’s: drie verpleegsters delen in de brokken Een jonge vrouw belandde maandagmorgen met haar Volkswagen Beetle op haar zij na een botsing in de Mellestraat. Drie geparkeerde wagens deelden de brokken.
14/10 20u15  PSG moet Neymar missen tegen Club Brugge Paris Saint-Germain zal Neymar ongeveer een maand moeten missen. Dat deelde de Franse kampioen maandag mee. De Braziliaanse superster mist zo de verplaatsing naar Club Brugge op de derde speeldag in groep A van de Champions League (22 oktober).
14/10 20u15  Boze Catalanen blokkeren wegen en luchthaven van Barcelona, politie gebruikt traangas en rubberkogels Na de veroordeling van negen separatisten tot lange gevangenisstraffen, zijn veel Catalanen maandag op straat gekomen om te protesteren. Kruispunten zijn versperd en manifestanten probeerden ook de luchthaven van Barcelona lam te leggen. Het kwam daarbij al tot opstootjes met de Spaanse oproerpolitie. Tientallen mensen zijn opgepakt. Wie in de komende dagen naar Catalonië reist, houdt best rekening met nog meer manifestaties.
14/10 20u15  Driehonderdzestig miljard euro aan eten gaat verloren voor het in supermarkt belandt Wereldwijd gaat elk jaar zowat 400 miljard dollar (363 miljard euro) aan eten verloren nog voor het in de supermarkt belandt. Dat blijkt uit een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De organisatie vraagt maatregelen om dat cijfer naar beneden te halen en de landbouw- en voedselindustrie duurzamer te maken.
14/10 20u15  Wie gooide acht verse volkorenbroden in grasberm? “Wie gooit nu acht verse broden in grasberm langs brugoprit?” Dat vroegen zich heel wat fietsers en voetgangers af toen ze langs de brugoprit op de Westoever in de grasberm, netjes gestapeld, deze mooie ongesneden en verse volkorenbroden zagen liggen.
14/10 20u15  Eerste week van de Belgische mode van start Van 14 tot en met 20 oktober vindt voor het eerst De Week van de Belgische mode plaats. Het initiatief, in het leven geroepen door de Belgische Modefederatie Creamoda en de federatie voor zelfstandige modedetailhandel Mode Unie, moet mode van eigen bodem meer gaan promoten.
14/10 19u30  Man die ex-buurvrouw (88) de keel oversneed, stond bekend bij gerecht en psychiatrie: “In zijn ogen was hij moeten verhuizen door Maria” Het had een gewone avondwandeling moeten zijn voor Maria Struyf (88) en haar hondje. Helaas kwam ze toevallig haar ex-buurman Nebojsa T. (57) tegen. Zonder te verpinken sneed hij Maria’s keel over. De man - gekend om psychiatrische problemen - nam vermoedelijk wraak omdat hij uit het appartementsgebouw was gezet.
14/10 19u30  Klein landje, grote belangen: waarom het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan hun Luxemburgse buren en familie wél nuttig is Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken dinsdag op staatsbezoek naar het Groothertogdom Luxemburg. Voor Filip wordt het een weerzien met zijn neef, groothertog Henri. Maar wat gaan onze royals, buiten familie terugzien, doen in ons klein buurlandje? Wat is het nut van zo’n groots opgezet staatsbezoek aan buren en familie? Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter, die in het spoor van het koningspaar zal meereizen, geeft de antwoorden.
14/10 19u30  Man schiet en raakt moeder van vriendin: “‘Ze heeft me bedrogen’, zei hij vlak daarvoor” Bij een schietpartij in het centrum van Lovendegem is zondagavond een vrouw van 74 gewond geraakt. Een kogel boorde zich in haar arm. Er vielen twee schoten, zowel in de Centrumstraat als in Vellare. De politie kon de schutter oppakken. Vermoedelijk zijn relatieproblemen de oorzaak.
14/10 18u15  In deze gemeente gaat politie onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden Het stadsbestuur van Sint-Truiden hanteert een nultolerantie tegenover drugs en gaat voortaan onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden. Dat meldt regionale televisiezender TV Limburg. De controles maken deel uit van het actieplan dat de Limburgse gemeente klaar heeft om drugsgebruik te bestrijden. Dat plan focust naast preventie ook op repressie, en moet vermijden dat experimenteren met drugs op jonge leeftijd niet tot drama’s leiden.12 
14/10 18u15  Leerkracht geeft vier leerlingen van 15 en 16 jaar een opmerking over hun gedrag, even later wachten ze hem op Het ging er heftig aan toe in het Aventurijncollege in Bergen-op-Zoom, vlak over de Belgisch-Nederlandse grens. Vier leerlingen van 15 en 16 jaar hadden tijdens de pauze een opmerking gekregen en dat zinde hen duidelijk niet. Ze wachtten de leerkracht op en sloegen en schopten hem in mekaar.18 
14/10 18u15  Special Forces woedend over verplicht vertrek uit Syrische grensstreek: “Wij schamen ons” Amerikaanse commando’s die vorig jaar nog zij aan zij met de Koerdische troepen tegen ISIS vochten, moet nu Noord-Syrië verlaten. Orders van de president. De Special Forces reageren woedend. “We moeten onze bondgenoten in de steek laten, net nu zo ons nodig hebben. We schamen ons diep”, klinkt het. De Koerden spreken van “verraad”.13 
14/10 17u45  Onverbeterlijk fietsendief tegen rechter: “Ik werk gewoon graag aan fietsen” Een man uit Roeselare is voor de tweede keer in een jaar tijd veroordeeld voor tal van fietsendiefstallen. Hij steelt de fietsen naar eigen zeggen “omdat hij zo graag aan fietsen werkt”.12 
14/10 17u30  Ook Roger De Vlaeminck opgenomen in het ziekenhuis: “Ze hebben gezegd dat ik veertien dagen moet blijven” Naast Eddy Merckx werd ook Roger De Vlaeminck dit weekend opgenomen in het ziekenhuis. De Vlaeminck is sinds zaterdag in het ziekenhuis van Eeklo.22 
14/10 17u30  Pommeline sneert naar ex Fabrizio met boodschap op T-shirt ‘Temptation Island’-verleidster Pommeline Tillière heeft een weinig subtiele boodschap voor haar ex-verloofde Fabrizio Tzinaridis, ook bekend als verleider uit het Vijf-programma. De man is gewaarschuwd dat “het beste niet meer op zijn pad zal komen.”17 
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/10 09u00  Opnieuw plofkraak in Limburg: geldautomaat uit muur geslingerdIn Limburg is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een plofkraak gepleegd op een bankautomaat, zo bevestigt men bij de getroffen bank BNP Paribas Fortis. Er vielen geen gewonden en er werd ook geen buit gemaakt.
09/10 08u45  Nog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim Mestdagh: Washington Mystics gaan onderuit onder de stressNog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim Mestdagh met Washington Mystics. De club uit de Amerikaanse hoofdstad verloor de vierde wedstrijd van de finale van de play-offs en na een thriller met 90-86 van Connecticut Sun. De vijfde en beslissende wedstrijd wordt donderdag in Washington DC betwist. De Mystics en Meesseman/Mestdagh kunnen het dus in eigen midden afmaken.
09/10 08u30  Hein Vanhaezebrouck: “Bij Anderlecht vielen ze achterover toen Simon Mignolet voor Club Brugge tekende”Topcoach Hein Vanhaezebrouck fileert elke woensdag het (Belgische) topvoetbal. Ook hij kan niet om de dominantie van Club brugge heen. “Ruud Vormer zei me zondag dat hij nooit eerder beter materiaal zag bij Club, en daar ga ik mee akkoord. Preud’homme en Leko wonnen al de titel, maar deze kern is nog beter.”
09/10 07u45  E19 volledig afgesloten door gekantelde vrachtwagen met ontvlambare vloeistof, ook hinder richting AntwerpenNa een moeizame ochtendspits dinsdag verloopt ook de verkeerssituatie woensdagochtend met de nodige problemen. Door een gekantelde vrachtwagen met ontvlambare vloeistof is de E19 Brussel-Bergen volledig afgesloten in Maisières, en door ongevallen in Kruibeke en op de Antwerpse ring ondervindt ook het verkeer richting Antwerpen hinder.
09/10 07u45  Dejan Veljkovic wil opnieuw aan de slag als voetbalmakelaar: “Er zijn al een aantal goede contacten geweest”Dejan Veljkovic, spilfiguur in de zaak rond sportieve en financiële fraude in het voetbal, wil weer aan de slag als spelersmakelaar. Exact één jaar na het losbreken van het grootste voetbalschandaal in België. Dat verklaarde zijn advocaat Kris Luyckx aan de VRT.
09/10 07u15  Evi Hanssen doet zich voor nieuw programma voor als 14-jarige: “Ongevraagd zie ik daar een man masturberen”Evi Hanssen stelde dinsdagavond in ‘Gert Late Night’ haar nieuwe programma voor. In ‘Help, mijn borsten gaan online’ onderzoekt ze de negatieve gevolgen van sociale media en het internet. “Want de jeugd loopt rond met al die gevaren in hun zak, maar hun ouders zijn zich daar niet altijd van bewust. En ik kan het zelf weten, want ik ben een mama en ik onderschat het gevaar ook.”
09/10 06u15  Michèle De Bruyne opgetogen met cadeautje van KevinTerwijl manlief zich afbeult in Manchester om na de interlandbreak weer op het veld te staan, was Michèle Lacroix – mevrouw Kevin De Bruyne – gisteren even in Kevins geboortestreek. In kunstgalerie The Boutique in Sint-Martens-Latem werd het kunstwerk onthuld dat KDB zijn vrouw voor hun tweede huwelijksverjaardag heeft geschonken.
09/10 06u15  Hein op woensdag. “Bij Anderlecht vielen ze achterover toen Simon Mignolet voor Club Brugge tekende”Topcoach Hein Vanhaezebrouck () fileert elke woensdag het (Belgische) topvoetbal
09/10 06u00  Witte Huis zal niet meewerken aan onderzoek naar eventuele afzetting Trump: “Onwettig”Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van president Donald Trump.
09/10 05u15  Nog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim MestdaghNog geen WNBA-titel voor Emma Meesseman en Kim Mestdagh met Washington Mystics. De club uit de Amerikaanse hoofdstad verloor de vierde wedstrijd van de finale van de play-offs en na een thriller met 90-86 van Connecticut Sun. De vijfde en beslissende wedstrijd wordt donderdag in Washington DC betwist. De Mystics en Meesseman/Mestdagh kunnen het dus in eigen midden afmaken.
09/10 03u15  Johan Vande Lanotte over zijn 130 dagen durende campagne voor een federale regering: “Tijd dat het gedaan was”Johan Vande Lanotte, informateur op rust, betreurt dat de federale regeringsvorming zo lang op zich laat wachten. “Ik stel voor dat we drie maanden na de verkiezingen opnieuw verkiezingen houden als er geen regering is.” Want hoe groot ook de verschillen, samenwerken zullen N-VA en PS volgens hem toch moeten doen. “Als ze tot een akkoord komen, zullen ze ook niet ver eindigen van de compromissen die wij als informateurs hebben voorgesteld.”
09/10 03u15  Netwerk tegen Armoede haalt uit naar plannen Jambon I: “Besparingen kinderbijslag nefast voor grote gezinnen”De besparingen in de kinderbijslag, die voor een gezin met 3 kinderen (8, 10 en 12 jaar) jaarlijks zo’n 280 euro bedragen, blijven reacties uitlokken. De Gezinsbond reageerde al verbijsterd. Maar ook David de Vaal, coördinator van het Netwerk tegen Armoede, is bitter gestemd over de hervormingen en vreest dat het risico op kinderarmoede zo nog toeneemt.
09/10 03u15  “Een verloren ziel”: Anthony kreeg tweede kans nadat hij Priscilla dood folterde, nu stapelt hij de rechtszaken opOp zijn 16de was Anthony B. de initiatiefnemer van het trio dat Priscilla Sergeant (14) op een wijkfeest dood folterde. De rechter gaf hem toen door zijn jeugdige leeftijd een tweede kans. Maar die heeft hij intussen allang verspeeld. Op zijn 24ste blijft B. de krantenkoppen sieren. Nu riskeert hij een celstraf voor diefstal. Een crimineel straatje zonder einde? “Hij is helaas zo een van die verloren zielen, met een laag IQ én EQ, op wie we als maatschappij maar geen vat krijgen.”
09/10 03u15  Vervalsen of doktersboekje stelen: zo ver gaan mensen om aan medicatie te komen met een nep voorschriftIn één jaar tijd zijn 107 vervalste voorschriften voor medicijnen opgedoken. En dat zijn dan alleen nog maar diegene die gemeld worden, in praktijk ligt het getal wellicht nog veel hoger. “De voorschriften zijn meestal vervalst met behulp van een gestolen voorschriftboekje van een arts, of nadat het briefje zelf met de hand of de computer aangepast is”, luidt het bij het FAGG.
09/10 03u15  Hij zal het zelf nooit toegeven, maar Frank Vercauteren is bij Anderlecht uit op revancheFrank Vercauteren (62) maakte gisteren officieel zijn comeback bij Anderlecht. De ‘Kleine Prins’ is terug in het Astridpark, gedreven door revanchegevoelens. Zelf zal Vercauteren het nooit toegeven, maar hij wil zich nog eens bewijzen als Anderlecht-coach nadat het oude bestuur hem in 2007 op een weinig propere manier ­ontsloeg. “Ik keer ook terug om ­persoonlijke redenen.”
09/10 03u15  Bijna alle fruit en groenten bevatten pesticiden: “Gewerkt met normen voor landbouw, níét voor de volksgezondheid”Twee derde van het fruit, de groenten en de granen dat in onze winkels ligt, bevat resten van pesticiden. Bij citrusfruit, pit- en steenvruchten is dat zelfs zo goed als altijd het geval. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Voornamelijk gojibessen uit China moesten uiteindelijk ook effectief uit de winkel gehaald worden, omdat de normen overschreden werden.
09/10 03u15  Witte Huis zal niet meewerken aan onderzoek naar eventuele afzetting TrumpHet Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van president Donald Trump.
09/10 03u15  Patje Krimson: “Een minnares hebben vond ik spannend”In Gert Late Night is Patje Krimson erg openhartig tegen James. Zo vertelt hij dat hij één keer in zijn leven getrouwd is geweest. “Maar dat heeft maar zeven à acht maanden geduurd”, klinkt het. “Trouwen met Loredana (zijn huidige vriendin nvdr.) vind ik niet nodig. Ik voel me getrouwd.”
09/10 03u15  Sergio Herman en Axel Daeseleire gaan ‘van de kaart’: “Vrouw met maffe skibril was enige met Michelinster”Sergio Herman (49) en Axel Daeseleire (50) laten zich voor het gloednieuwe ‘Van de kaart’ in zes landen onderdompelen in de culinaire ‘couleur locale’. Ze starten vanavond hun wereldreis in Thailand.
09/10 03u15  Meer vragen over vermiste loodgieter: “Hij was jaloers op partner van prostituee, een gevaarlijk persoon”Er blijven heel wat vragen in de zaak van de vermiste loodgieter Johan Van Der Heyden (56) uit Lint. Volgens de ex van prostituee Wanda, een van de verdachten, had Johan een buitenechtelijke relatie met de vrouw. “Maar Wanda had een andere vriend. Vermoedelijk kon Johan dat niet hebben.”
09/10 03u15  Roekeloze toerist stapt uit wagen tijdens safari om “beter kiekje te maken van de leeuwen”Een toerist in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park heeft met zijn eigen leven en dat van anderen gespeeld. De man stapte op 1 oktober uit zijn wagen toen hij een “betere foto wou maken van de leeuwen”. Maar dat is niet alleen erg gevaarlijk, het is ook gewoon verboden.
09/10 03u15  Prijzengeld in de cross wordt vanaf dit seizoen gelijkgesteld: mannen moeten inleveren voor de vrouwenHet vrouwenveldrijden blijft boomen. In die mate dat de Belgische organisatoren het prijzengeld voor mannen en vrouwen vanaf dit seizoen gelijkstellen. De vrouwen zien hun pot meer dan verdubbelen, en dit ten koste van de mannen. “Dit is gewoon logisch”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “Hun populariteit stijgt enorm, dus moeten ze daar ook naar worden betaald.”
09/10 03u15  Peter neemt maatregel om hoofd koel te houden in ‘Bake off’: “Nu ben ik weer op temperatuur”Terwijl het grauwe herfstweer het buiten stilaan overneemt, schijnt bij de tent van Bake off Vlaanderen nog de zon. Als je dan nog eens de hele dag tussen de hete ovens staat, ga je al eens op zoek naar verkoeling. In de vorm van een ijsemmer, bijvoorbeeld.
09/10 03u15  Wat als je stookolieketel het straks begeeft? Oplappen, overschakelen op aardgas of toch een warmtepomp?Wie zijn woning op stookolie verwarmt, mag vanaf 2021 onder bepaalde voorwaarden geen nieuwe stookolieketel meer plaatsen. Wat moet je doen als je oude ketel het straks begeeft? Hem oplappen, overschakelen op aardgas of toch maar investeren in de allernieuwste groene technologie: de warmtepomp?
09/10 03u15  Geel hesje Bettina over haar stormloop op paleis: “Ik wilde de koning vragen of hij dit normaal vindt”De gele hesjes leken helemaal weggedeemsterd, maar met één welgemikte stunt heeft Bettina (31) uit Sint-Truiden daar verandering in gebracht. Op haar hakken rende ze naar het koninklijk paleis om koning Filip een geel hesje af te geven. Zo ver geraakte ze niet. “Ik wilde aan de koning vragen of hij het normaal vindt dat politici spelletjes spelen op hun telefoon.”
09/10 03u15  De vele minnaressen en het te perfect alibi in gruwelijke moordzaak: “Ze willen mij dit in de schoenen schuiven”Over zijn vele minnaressen, zijn – misschien wel té – perfecte alibi en zijn bizarre gedrag in de uren na de moord. Voorzitter Antoon Boyen heeft Daniel Deriemacker (38) dinsdag drie uur lang stevig op de rooster gelegd over de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35). Maar de beschuldigde zelf bijt van zich af en blijft alles ontkennen. “Blijkbaar weten andere mensen veel meer over mij dan ikzelf.”
08/10 23u00  Anthony Vanden Borre trainde op eerste werkdag van Frank Vercauteren meteen weer mee met de A-kern van AnderlechtEen opvallende aanwezige op de training van de A-kern van Anderlecht: Anthony Vanden Borre (31) trainde mee met de groep op de eerste werkdag van de nieuwe hoofdtrainer Frank Vercauteren.
08/10 22u30  Jackpot! Brit wint 190 miljoen euro met EuroMillions, ook Belgen bij de winnaarsDe goudkoorts bereikte de voorbije dagen een hoogtepunt in ons land, maar het heeft niet mogen zijn. Een inwoner van het Verenigd Koninkrijk won dinsdagavond de jackpot van EuroMillions en mag zich in één klap 190 miljoen euro rijker noemen. Er waren ook drie Belgische winnaars, maar slechts in rang 3 (5 cijfers en 0 sterren juist), goed voor een bedrag van elk 24.862 euro.
08/10 22u00  Bekijk hier of jij de jackpot van 190 miljoen euro gewonnen hebt met EuroMillionsWie vijf cijfers en twee sterren juist heeft, wint dinsdagavond het maximumbedrag van 190 miljoen euro met EuroMillions. De winnende cijfers zijn alvast bekend.
08/10 22u00  Baby slikt xtc-pil: 18 maanden cel voor vaderEen 28-jarige man uit Nieuwpoort heeft 18 maanden cel gekregen wegens onverantwoord druggebruik in zijn eigen woning. De feiten dateren van september 2017. “Die man staat terecht voor druggebruik, maar met de verzwarende omstandigheid dat hij dat deed in aanwezig van minderjarigen”, sprak de procureur. “En dat zelfs op een totaal onverantwoorde manier. Zijn eigen dochtertje, toen 1 jaar oud, moest met verschijnselen van druggebruik opgenomen worden in het ziekenhuis. Wellicht slikte het kind een verloren xtc-pil die op het tapijt lag. In het ziekenhuis werden sporen gevonden van XTC waarna de dokter de politie verwittigde. Die man heeft kansen genoeg gehad.”
08/10 21u00  Ondervoorzitters Cindy Franssen en Griet Smaers nemen tijdelijk over van Wouter Beke bij CD&VCD&V-ondervoorzitters Cindy Franssen en Griet Smaers nemen de fakkel over van Wouter Beke, minister van Welzijn in de nieuwe Vlaamse regering, tot er een nieuwe voorzitter verkozen wordt. Dat meldt de partij dinsdagavond.
08/10 20u15  Wielerlegende en opa van Mathieu van der Poel Raymond Poulidor (83) opgenomen in ziekenhuisDe Franse wielerlegende Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overgebracht naar het ziekenhuis van het Franse Saint-Léonard-de-Noblat, omwille van “grote vermoeidheid”. Dat heeft zijn vrouw dinsdag laten weten.
08/10 20u15  Arbeider maakt dodelijke val van ladder in Brico in FleurusEen 57-jarige arbeider is dinsdagnamiddag overleden na een val van een ladder in een Brico-winkel in Fleurus, in de provincie Henegouwen. Hij was de verlichting aan het vervangen, toen hij een trede miste en naar beneden viel, aldus arbeidsauditeur van Henegouwen Charles-Eric Clesse.
08/10 20u15  Ouders willen geslacht van toekomstige baby bekendmaken met ballon, maar dat loopt niet zoals geplandEen Amerikaans koppel verwacht binnenkort hun allereerste kindje. Om het geslacht van de toekomstige baby bekend te maken, wilden ze iets origineel doen. Ze lieten een ballon vullen met roze of blauwe blaadjes en probeerden die kapot te slaan. Maar dat eindigde heel anders dan ze verwacht hadden.
08/10 20u00  Acht passanten lieten een man sterven: “Ze zagen hem liggen, hadden contact, en liepen weer weg”Acht mensen riskeren vervolgd te worden omdat ze een man zagen sterven en gewoon wegwandelden. Wat ging er door de hoofden van die mensen toen ze die man in nood zagen? “Achteraf, als je weet wat er gebeurd is, is het makkelijk om te zeggen wat ze hadden moeten doen.”
08/10 20u00  Red Flames winnen ook tweede kwalificatiematch voor EK 2021De Red Flames hebben ook hun tweede kwalificatiematch voor het EK 2021 gewonnen. De Belgische voetbalvrouwen pakten de volle buit op het veld van Roemenië dankzij een afgeweken vrije trap van Laura De Neve. Op de eerste speeldag werd Kroatië al met duidelijke 6-1-cijfers ingeblikt.
08/10 19u00  Geen toeval: het stappenplan van Boris om het VK naar een No Deal te leidenDe Brexit lijkt uit te draaien op een open oorlog tussen de regering Johnson en de EU. Met scherp en op de man werd dinsdagochtend over en weer geschoten, na een gesprek tussen Boris Johnson en Angela Merkel. De onderhandelingen zouden zo goed als dood en begraven zijn. Een nieuwe stap die wonderwel lijkt te passen in het strategisch plan van Boris Johnson dat dinsdagochtend aan het licht kwam, om de EU te verlaten zonder akkoord.
08/10 19u00  Koffieprijzen naar laagste niveau in jarenDe prijs voor koffie is in Londen naar het laagste niveau sinds 2010 gezakt. Robusta-koffiebonen, die veel worden gebruikt voor instantkoffie, werden dit jaar al 17 procent minder waard. Dat komt doordat er een goede koffieoogst was, maar ook omdat de Braziliaanse real minder waard is geworden.
08/10 19u00  De boer is moe: “Ik begon voor het minste te huilen. Wat de mensen tegen me zeiden, deed er eigenlijk niet toe”“Ik was kortaf. Gespannen. Ik begon voor het minste te huilen. En toen de melkprijs ook nog eens de dieperik in ging, wist ik: dit is de druppel. Dit gaat niet meer.” Melkveehoudster Katrien Goemaere getuigt over problemen waar veel boeren mee te kampen hebben: mentale uitputting, stress, burn-outs en zelfs paniekaanvallen.
08/10 19u00  F-16-piloot verblind door laserstraal, zo gevaarlijk is dat: “Piloot kan controle over vliegtuig verliezen”Een piloot van een F-16 uit Kleine-Brogel is maandagavond boven het Nederlandse Weert verblind doordat een onbekende met een laser op het toestel scheen. Levensgevaarlijk, getuigt een collega: “Met een laser op een vliegtuig mikken, dat is gewoon bijzonder onverantwoord.”
08/10 17u30  Amokmakers riskeren toegangsverbod voor Oude Markt: “Je mag er zeker van zijn dat onze agenten ze zullen herkennen”Amokmakers die regelmatig in aanraking komen met de politie op de Oude Markt in Leuven, riskeren vanaf nu een toegangsverbod voor het uitgaanscentrum. Dat is een van de vele maatregelen die het stadsbestuur, politie en vzw Oude Markt invoeren om overlast te beperken.
08/10 17u30  Vrouw uit Ichtegem krijgt zes jaar cel voor brutale moordpoging met nekschot op ex: “Jij maakte mijn leven kapot, nu ik het jouwe”De 67-jarige Rita D. uit Ichtegem heeft zes jaar cel gekregen voor de moordpoging op haar ex-man L. L. Er was 12 jaar gevraagd. “Ik vind de straf correct, meer hoefde niet. Al ervaar ik wel nog dagelijks pijn”, reageert L. L.
08/10 17u30  Amerikaans gevechtsvliegtuig neergestort nabij Duitse stad TrierBij Zemmer, nabij de Duitse stad Trier, is dinsdag een gevechtsvliegtuig neergestort. Dat bevestigt de politie van Trier. Een woordvoerder van de Amerikaanse basis Spangdahlem in de Duitse Eifel bevestigt dat het om een Amerikaanse F-16 gaat, die neerstortte tijdens een routinetrainingsvlucht.
08/10 17u30  Bicky Burger krijgt kritiek door “degoutante” en “vrouwonvriendelijke” reclamecampagne: “Dit was niet onze bedoeling”Het populaire hamburgermerk Bicky Burger krijgt forse kritiek op sociale media nadat het een reclamebeeld waarop een man een vrouw slaat gedeeld had. “Degoutant”, schrijven meerdere mensen. Het bedrijf zelf zegt het niet vrouwonvriendelijk bedoeld te hebben.
08/10 17u30  Dakloze die behoefte doet en masturbeert in drukke winkelstraat riskeert celstrafEen dakloze man heeft zich voor de strafrechter in Brugge moeten verantwoorden voor openbare zedenschennis in Blankenberge. Hij riskeert zes maanden cel.
08/10 17u15  Nog eens proberen na een breuk, zoals Elke Clijsters en Jelle Van Damme, heeft dat zin?Ze gaven hun huwelijk een herkansing, maar nu gaan Elke Clijsters en Jelle Van Damme toch hun eigen weg. Had het BV-koppel gewoon pech, of is zo’n tweede keer proberen eigenlijk vaak gedoemd om te mislukken? Relatiedeskundige Sybille Vanweehaeghe legt het uit. “Ook na ontrouw kan het nog, ook al heeft je partner je voor schut gezet.”
08/10 17u15  Vlaams Parlement ontruimd na bommelding: begrotingsdebat stopgezet, niets verdachts aangetroffenHet Vlaams Parlement is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding tijdens het debat over de begroting van de nieuwe Vlaamse regering. Dat debat werd stopgezet, waarna de politie het gebouw doorzocht met explosievenhonden. Er werd niets verdachts aangetroffen.
08/10 17u15  De man die een seriemoordenaar zijn 93 slachtoffers laat tekenen: “Pizza en een schetsboek zijn de beste middelen”Samuel Little (79) zegt dat hij 93 vrouwen heeft vermoord. Vrouwen die hij kort ontmoette en meteen doodde. Hun namen kent hij niet. De FBI gelooft hem en zet alle middelen in om namen te kunnen plakken op de 93 slachtoffers van Little. “Pizza en een schetsboek zijn de beste hulpmiddelen”, zegt James Holland, die Little al meer dan 700 uren ondervroeg.
08/10 17u15  Federale politie op zoek naar verdachte van aanranding in Brusselse parkeergarageDe Federale Politie verspreidt dinsdag een opsporingsbericht op het verzoek van het Parket van Brussel om de dader van een aanranding in Brussel op te sporen.
08/10 17u00  Leuven neemt drastische maatregel: amokmakers riskeren toegangsverbod voor Oude Markt. “Je mag er zeker van zijn dat onze agenten ze zullen herkennen”Amokmakers die regelmatig in aanraking komen met de politie op de Oude Markt in Leuven, riskeren vanaf nu een toegangsverbod voor het uitgaanscentrum. Dat is een van de vele maatregelen die het stadsbestuur, politie en vzw Oude Markt invoeren om overlast te beperken.
08/10 17u00  Amerikaans gevechtsvliegtuig neergestort in zuiden van DuitslandBij Zemmer, nabij de Duitse stad Trier, is dinsdag een gevechtsvliegtuig neergestort. Dat bevestigt de politie van Trier. Volgens de eerste elementen zou het gaan om een Amerikaans gevechtsvliegtuig.
08/10 16u45  Vuilste pand van Sint-Amandsberg wordt opgekuist: “Dit loopt de spuigaten uit, de drek komt vanonder de deur”Een vensterbank gevuld met vuilnis en schimmel, de gordijnen weggevreten door ongedierte. Al jaren klagen de buren over het vuilste pand in Sint-Amandsberg. Maandag kregen de stadsdiensten eindelijk toegang tot het huis, die besloten dat het een gevaar was voor de openbare gezondheid. De man heeft nu zeven dagen om proper te maken.
08/10 16u30  Vrouw uit Houthulst krijgt zes jaar cel voor brutale moordpoging met nekschot op ex: “Jij maakte mijn leven kapot, nu ik het jouwe”De 67-jarige Rita D. heeft zes jaar cel gekregen voor de moordpoging op haar ex-man L. L. Er was 12 jaar gevraagd. “Ik vind de straf correct, meer hoefde niet. Al ervaar ik wel nog dagelijks pijn”, reageert L. L.
08/10 16u30  Heeft een herkansing van een huwelijk zin? Of valt er na een breuk eigenlijk niets meer te redden?Ze gaven hun huwelijk een herkansing, maar nu gaan Elke Clijsters en Jelle Van Damme toch hun eigen weg. Had het BV-koppel gewoon pech, of is zo’n tweede keer proberen eigenlijk vaak gedoemd om te mislukken? Relatiedeskundige Sybille Vanweehaeghe legt het uit. “Ook na ontrouw kan het nog, ook al heeft je partner je voor schut gezet.”
08/10 16u30  Bodybuilder Alexander Dean blijft in de cel voor vier moordenDe Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander Dean met twee maanden verlengd op verdenking van de drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. De 26-jarige verdachte werd recent gelinkt aan een plan om uit de gevangenis van Brugge te ontsnappen.
08/10 16u30  Ex-man van Barbara Sarafian buiten vervolging gesteld voor slagen en verwondingenSlagen en verwondingen, diefstal, belaging, laster, eerroof, mondelinge bedreigingen, beschadiging van roerende eigendommen en hacking. Actrice Barbara Sarafian diende na de verbreking van haar kortstondig huwelijk liefst acht klachten in tegen haar ex-echtgenoot, horeca-uitbater Yves De Moor. De Gentse raadkamer heeft nu al die klachten, op een na, van tafel geveegd. Ofwel zijn ze vals of zijn er geen bewijzen voor.
08/10 16u30  Zware verkeershinder op Antwerpse ring op til door werken tijdens herfstvakantie: vier rijstroken moeten hersteld wordenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor vermoedelijk zware verkeershinder tijdens de herfstvakantie op de Antwerpse ring en omgeving, vanwege werkzaamheden die zes dagen en zeven nachten lang zullen worden uitgevoerd op de R1 ter hoogte van Deurne. Richting Nederland worden er maar liefst vier rijstroken ingenomen. Het verkeer richting Nederland zal tijdens de werken via tijdelijke doorsteken in de middenberm gedeeltelijk aan de kant van de rijrichting Antwerpen rijden.
08/10 16u15  Beerschot geeft niet op, KV Mechelen noemt klacht om licentie in te trekken “onontvankelijk en ongegrond”De licentiecommissie van de KBVB heeft zich deze middag gebogen over de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De uitspraak volgt op 15 oktober en op vraag van de advocaten van KV Mechelen vond de zitting achter gesloten deuren plaats. De advocaten van beide partijen gaven na de zitting - die ruim een halfuur duurde - echter wel tekst en uitleg.
08/10 16u15  630 leerlingen geëvacueerd na brand in Kortrijkse schoolIn Kortrijk zijn dinsdagmiddag 630 leerlingen van het RHIZO OLV Vlaanderen Lyceum geëvacueerd na een brand in de keuken van de school. Een leerling werd overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden.
08/10 16u00  Het winnende onderzoek over ‘dé homostad van Vlaanderen’: hoe slechter het ging, hoe meer homo’s dood moestenGaat het slecht met onze samenleving? Dan worden de homoseksuelen op het schavot geplaatst. Dat blijkt uit onderzoek van Jonas Roelens (UGent), die onderzocht waarom er in Brugge zoveel meer homoseksuelen vervolgd werden dan elders. “Dat had trouwens een averechts effect: op den duur stond Brugge zelfs bekend als dé homostad.”
08/10 15u30  Vlaams Parlement ontruimd na bommelding: begrotingsdebat stopgezet, gebouw blijft rest van de dag geslotenHet Vlaams Parlement is tijdens het debat over de begroting van de nieuwe Vlaamse regering ontruimd na een bommelding. Het debat werd daarop stopgezet en wordt pas woensdag voortgezet. De activiteiten zijn afgelast zodat de politie het gebouw kan doorzoeken. Mogelijk is er een link met een viering van het Koerdisch Instituut die om 16 uur zou doorgaan.
08/10 15u30  Frank Vercauteren zet meteen de toon als hoofdcoach bij Anderlecht: "De filosofie gaan we niet veranderen"Frank Vercauteren (62) werd vandaag voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Vorige week donderdag raakte al bekend dat hij OHL verliet en Simon Davies zou vervangen. Op zijn eerste persconferentie zette hij meteen de toon tegenover de aimabele Welshman: de ervaren rot liet zich niet gek maken door de vragen en stuurde zelfbewust de inhoud van de babbel. 'Dat ik bekend sta voor realistisch voetbal? Ik sta toch voor het Anderlecht-DNA. Mooi voetbal brengen is altijd mijn opdracht geweest. Maar er is een verschil tussen mooi voetbal en dingen weggeven. Onze taak is ook niet om alles af te kijken van City. We zijn Anderlecht, niet Manchester City.'
08/10 15u30  Turkije stuurt bijkomende troepen en gepantserde voertuigen naar grens, maar Syrië waarschuwtDe Turkse regering heeft in de aanloop naar haar geplande offensief tegen de Koerdische milities in het noorden van Syrië bijkomende troepen en gepantserde voertuigen gemobiliseerd. Dat berichtte het staatspersagentschap Anadolu dinsdag. De bijkomende troepen en pantserwagens werden naar de grenssteden Sanliurfa en Kilis gestuurd. Syrië waarschuwt het buurland om niet binnen te vallen.
08/10 15u30  Bijen in Rusland sterven massaalRussische overheidswetenschappers trekken aan de alarmbel over de massale sterfte van bijenkolonies in het land. De oorzaak zou bij het ongecontroleerd gebruik van pesticiden liggen.
08/10 15u30  Deutsche Bank schrapt 18.000 jobs: “Helft van banenverlies is voor Duitsland”Ongeveer de helft van de 18.000 banen die Deutsche Bank wil gaan schrappen, zal de Duitse thuismarkt treffen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
08/10 15u30  Nobelprijs voor Natuurkunde gaat naar Amerikaan en twee ZwitsersDe Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar de Canadese Amerikaan James Peebles (84) enerzijds en de Zwitsers Michel Mayor (77) en Didier Queloz (53) anderzijds “voor hun bijdrage aan ons begrip van de evolutie van het universum”. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen dinsdag in Stockholm bekendgemaakt.
08/10 15u30  Nederlands driesterrenrestaurant gaat nog dit jaar onherroepelijk dichtHet Nederlandse driesterrenrestaurant De Leest is bezig aan zijn laatste services. Nog dit jaar zal de bekende zaak de deuren sluiten.
08/10 15u30  Onbekende schijnt met laser naar Belgische F-16 boven het Nederlandse WeertIn het luchtruim boven het Nederlands-Limburgse Weert heeft een onbekende persoon de piloot van een Belgische F-16 met een laser beschenen. Het incident deed zich maandagavond rond 22.30 uur voor. Dat maakte het Operationeel Centrum Politie Limburg in Nederland dinsdag bekend.
08/10 15u30  ‘Dawson’s creek’-ster wordt al voor de zesde keer vaderActeur James Van Der Beek (42), vooral bekend van zijn hoofdrol in ‘Dawson’s creek’, heeft aangekondigd dat hij opnieuw vader zal worden. Voor de zesde keer al.
08/10 15u15  Frank Vercauteren voorgesteld als hoofdcoach bij Anderlecht: "De filosofie gaan we niet veranderen"Frank Vercauteren (62) werd vandaag voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Vorige week donderdag raakte al bekend dat hij OHL verliet en Simon Davies zou vervangen, en op zijn eerste persconferentie zette hij meteen de toon tegenover de aimabele Welshman. De ervaren rot liet zich niet gek maken door de vragen en stuurde zelfbewust de inhoud van de babbel. 'Waarom ik de keuze voor Anderlecht heb gemaakt? Verschillende zaken. Ten eerste is het mijn club. Ten tweede heerst er hier toch een andere ambitie en zijn er hier toch andere mogelijkheden. Voor mij is dit een stap hogerop.'
08/10 14u45  Vlaams Parlement ontruimd na bommeldingHet Vlaams Parlement is tijdens het debat over de begroting van de kersverse Vlaamse regering van minister-president Jan Jambon ontruimd na een bommelding. Die wordt ernstig genomen door voorzitter Liesbeth Homans.
08/10 14u45  LIVE. Frank Vercauteren voorgesteld als hoofdcoach bij Anderlecht: "De filosofie gaan we niet veranderen"Frank Vercauteren werd vandaag voorgesteld als de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Vorige week donderdag raakte al bekend dat hij OHL verliet en Simon Davies zou vervangen, de Welshman blijft wel in de technische staf als veldtrainer. 'Waarom ik de keuze voor Anderlecht heb gemaakt? Verschillende zaken. Ten eerste is het mijn club. Ten tweede heerst er hier toch een andere ambitie en zijn er hier toch andere mogelijkheden. Voor mij is dit een stap hogerop.'
08/10 13u45  De Gordiaanse Knoop is compleet: “Brexit-akkoord is eigenlijk onmogelijk”, concluderen Johnson en Merkel na telefoontjeEen akkoord over het Britse vertrek uit de Europese Unie is “eigenlijk onmogelijk” geworden na een telefoongesprek van de Britse premier Boris Johnson en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat concludeert een bron uit de omgeving van Johnson na het onderhoud. In Berlijn laat men zich niet uit over de inhoud van het gesprek. Europees president Donald Tusk laakt in een tweet het “spelletje zwartepieten” van Johnson.
08/10 13u45  Pokerwereld staat op zijn kop: is dit een geniale speler of een doortrapte bedrieger?Is hij echt de Lionel Messi van het poker, zoals hij wel eens genoemd wordt? Of is Mike Postle gewoon een bedrieger? Die vraag houdt de pokerwereld momenteel in bedwang. Want hoe is het mogelijk dat hij zowat alle potten wint en in geen tijd een kwart miljoen dollar bij elkaar kaartte?
08/10 13u45  Weduwe van boer Charel krijgt werkstraf voor rol in drugslabs van kinderenDe weduwe van de bekende boer Charel heeft een werkstraf gekregen voor haar aandeel in de grootschalige speedproductie door haar zonen en hun vader. Een van de plaatsen waar de drugs werd opgeslagen was de hoeve van de overleden boer in Aalter.
08/10 13u45  Zweedse koning Carl Gustaf neemt prinsentitel af van kleinkinderenDe Zweedse koning Carl Gustaf (73) heeft enkele van zijn kleinkinderen de prinsentitel ontnomen. Alleen de kinderen van kroonprinses Victoria, prinses Estelle en prins Oscar, mogen zich nog laten aanspreken met de titel “koninklijke hoogheid”. “Door het aantal leden van het koningshuis te beperken wordt de rolverdeling duidelijker”, aldus de koning.
08/10 13u45  Hot Marijke eist 15.000 euro van ‘klant’ die video betaalde maar gratis verspreiddeVlaanderens bekendste pornoactrice Hot Marijke (33) eist 15.000 euro van een man die tegen betaling een filmpje van haar downloadde, maar die vervolgens gratis verspreidde op xHamster. “Daar werd het meer dan 70.000 keer bekeken. Het inkomstenverlies is duidelijk”, zegt Hot Marijke.
08/10 13u45  Amerikaanse piloten dagen Boeing voor de rechter: “Bedrijf heeft cruciale informatie achtergehouden”De pilotenvakbond bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is een rechtszaak gestart tegen Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft de vakbond en zijn piloten “doelbewust misleid” over de 737 MAX, klinkt het. Het vliegtuigmodel staat al maandenlang wereldwijd aan de grond na twee dodelijke crashes. De vakbond eist minstens 115 miljoen dollar (105 miljoen euro) schadevergoeding.
08/10 13u00  Advocaten voluit voor vrijspraak na gruwelijke moord: “Onmogelijk dat hij de dader kan zijn”Op de eerste dag van het assisenproces in Brugge tegen Daniel Deriemacker (38), die wordt beschuldigd van de gruwelijke moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35), gaan zijn advocaten voluit voor de vrijspraak. Omdat de moord volgens hen op een ander tijdstip plaatsvond, én omdat het verhaal een kroongetuige niet zou kloppen.
08/10 13u00  Anderlecht verdedigt rol van Vincent Kompany als speler-manager: "Davies was geen shadow trainer"RSC Anderlecht verscheen vandaag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om uitleg te verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. De rol van speler-manager Vincent Kompany, die niet over de juiste trainersdiploma’s beschikt, moest uitgeklaard worden. 'Davies was geen shadow trainer', benadrukt paars-wit. 'Voor veel van onze spelers is Kompany een echte coach. Is hij daarom ook een echte trainer? Nee, hij is coach in de zin van inspirator en begeleider. Maar als we ons project 'Het Project Davies' hadden genoemd dan had het wellicht iets minder impact gehad.' De uitspraak volgt op 15 oktober.
08/10 12u45  Vermeende “beul van Raqqa” wil graag “normaal leven” in België: “Ik heb nooit iemand gedood voor ISIS”De Belg Anouar Haddouchi, de man die de “beul van Raqqa” zou zijn en die verdacht wordt van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent elke terroristische activiteit. Dat zegt hij in een interview met de Italiaanse krant ‘Fatto Quotidiano’. De man, die ook bekend is onder zijn alias Aboe Suleiman al Belgiki, zegt dat in België berecht wil worden.
08/10 12u30  Anderlecht verdedigt rol van Vincent Kompany als speler-manager voor licentiecommissie: "Davies was geen shadow trainer"RSC Anderlecht verscheen vandaag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om uitleg te verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. De rol van speler-manager Vincent Kompany, die niet over de juiste trainersdiploma’s beschikt, moest uitgeklaard worden. 'Davies was geen shadow trainer', benadrukt paars-wit. 'Voor veel van onze spelers is Kompany een echte coach. Is hij daarom ook een echte trainer? Nee, hij is coach in de zin van inspirator en begeleider. Maar als we ons project 'Het Project Davies' hadden genoemd dan had het wellicht iets minder impact gehad.' De uitspraak volgt op 15 oktober.
08/10 12u15  Nu is het aan Geert Bourgeois en Rudi Demotte om schot in de federale regering te krijgen. Of toch maar wachten op Magnette?Geert Bourgeois en Rudy Demotte. In de zoektocht naar een federale regering heeft koning Filip dinsdag een nieuw duo het pad opgestuurd. Hoewel het deze keer twee preformateurs van de hoofdrolspelers N-VA en PS zijn, zijn het ook nu maar twee tussenpausen. De twee moeten nagaan of het water tussen de Vlaams-nationalisten en de Franstalige socialisten te diep is of niet. Maar wat met Magnette?
08/10 12u15  “De beul van Raqqa” wil graag “normaal leven” in België: “Ik heb nooit iemand gedood voor ISIS”De Belg Anouar Haddouchi, beter bekend als de “beul van Raqqa” en ook verdacht van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent in een interview met de Italiaanse krant Fatto Quotidiano elke terroristische activiteit die hem ten laste gelegd wordt. Haddouchi, die in Syrië vastzit, wil in België berecht worden.
08/10 12u15  Zo veel kost de hervorming van de kinderbijslag een gemiddeld gezin: van “woordbreuk” tot “verdedigbaar compromis”De hervorming van de kinderbijslag zal gezinnen geld kosten. Volgens de regering Jambon – die pas maandag details hierover vrijgaf – is de hervorming nodig om het ganse plaatje van de kinderbijslag evenwichtiger te maken. Maar de Gezinsbond spreekt van woordbreuk. Dit wordt de impact op een gemiddeld gezin.
08/10 12u15  De echte ‘Emmanuelle’ verslond mannen, maar hield eigenlijk niet van seksVraag aan tien mannen die vandaag zestig jaar zijn, welke vrouw ze als eerste naakt zagen. Bijna allemaal zullen ze Sylvia Kristel antwoorden. Want bijna allemaal gingen ze heimelijk naar de Emmanuelle-films kijken. Vandaag, zeven jaar na haar dood, verschijnt Begeerd en Verguisd. Biografe Suzanne Rethans beschrijft hoe de vriendin van Hugo Claus mannen verslond, maar eigenlijk weinig om seks gaf.
08/10 12u15  Anderlecht over rol van Kompany als speler-manager: "Davies was geen shadow trainer"RSC Anderlecht verscheen vandaag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om uitleg te verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. De rol van speler-manager Vincent Kompany, die niet over de juiste trainersdiploma’s beschikt, moest uitgeklaard worden. 'Davies was geen shadow trainer', benadrukt paars-wit. 'Voor veel van onze spelers is Kompany een echte coach. Is hij daarom ook een echte trainer? Nee, hij is coach in de zin van inspirator en begeleider. Maar als we ons project 'Het Project Davies' hadden genoemd dan had het wellicht iets minder impact gehad.' De uitspraak volgt op 15 oktober.
08/10 12u15  Drie jaar cel voor ‘tienerterrorist’ die zwangere vrouw in buik trapteDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ‘tienerterrorist’ Siraj E.M. (19) en zijn echtgenote Iza D.H. (23) veroordeeld voor het toebrengen van slagen aan een zwangere vrouw in Deurne. Ze kregen respectievelijk drie jaar en achttien maanden cel.
08/10 11u15  Ze verloren Charlotte (18) nadat man haar dronken aanreed, nu doen ze emotionele oproep: “Alcohol en autorijden gaan niet samen”Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke kwam op 27 september tragisch om het leven bij een verkeersongeval. De Oekraïense bestuurder had op het moment van het ongeval 2,39 promille alcohol in het bloed. De ouders van Charlotte waren maandag te gast in ‘Vandaag’, waar ze het beklijvende relaas doen van de dag waarop ze hun dochter veel te vroeg verloren.
08/10 11u15  Politie doekt grootschalige handel in illegale wapens in West-Vlaanderen op: 11 huiszoekingen, 7 arrestaties, 480 verboden vuurwapens in beslag genomenDe gerechtelijke politie en het parket van West-Vlaanderen hebben een grootschalige handel in illegale wapens opgedoekt. Bij 11 huiszoekingen de afgelopen maanden werden 480 verboden of vergunningsplichtige vuurwapens in beslag genomen, 7 personen werden gearresteerd.
08/10 11u00  “De beul van Raqqa”wil graag “normaal leven” in België: “Ik heb nooit iemand gedood voor ISIS”De Belg Anouar Haddouchi, beter bekend als de “beul van Raqqa” en ook verdacht van betrokkenheid bij de financiering van de aanslagen in Brussel en Parijs, ontkent in een interview met de Italiaanse krant Fatto Quotidiano elke terroristische activiteit die hem ten laste gelegd wordt. Haddouchi, die in Syrië vastzit, wil in België berecht worden.
08/10 11u00  Ouders van verkeersslachtoffer Charlotte Gysel doen emotionele oproep: “Alcohol en autorijden gaan niet samen”Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke kwam op 27 september tragisch om het leven bij een verkeersongeval. De Oekraïense bestuurder had op het moment van het ongeval 2,39 promille alcohol in het bloed. De ouders van Charlotte waren maandag te gast in ‘Vandaag’, waar ze het beklijvende relaas doen van de dag waarop hun dochter van hen werd ontrukt.
08/10 10u45  Vrachtwagen rijdt in op file op E17: 500 kilometer aanschuiven in zware ochtendspitsDe ochtendspits verloopt dinsdagochtend bijzonder moeizaam, met op het hoogtepunt 500 kilometer file. Op de meeste plaatsen als gevolg van de regen, maar op de E17 in Marke ook als gevolg van een zwaar ongeval. Tegen 10 uur waren de meeste files opgelost.
08/10 10u30  Koning Filip stelt Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aan als preformateursKoning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) dinsdagochtend aangeduid als preformateurs. “Zij zullen de concrete basis nagaan voor de vorming van een federale regering rond hun respectievelijke partijen, en dit samen met de vier andere partijen die bij de gesprekken betrokken zijn”, klinkt het in een mededeling van het koninklijk paleis. Bourgeois en Demotte moeten op 4 november verslag uitbrengen aan de koning.
08/10 10u30  Man kritiek nadat hij onder aarde terechtkwam in putDe hulpdiensten moesten dinsdagochtend even na zeven uur uitrukken voor een ernstig ongeval op een landbouwbedrijf aan de Houthulstseweg in Langemark-Poelkapelle. “Volgens de melding was een persoon vermist in een bouwput”, zegt Dominique Parmentier, brandweerofficier bij Brandweer Westhoek. “Bij aankomst bleek dat de bouwput was ingevallen.”
08/10 10u30  Christoff ging door grote dip na harde kritiek in ‘Dancing with the stars’ en operatie van moeder: “Mijn lichaam wou niet meer mee”Zanger Christoff (43) gaat door een dipje, meldt Dag Allemaal. Een gevolg van de “te harde” kritiek van de jury in het VTM-programma ‘Dancing with the stars’, en het feit dat ook zijn moeder - zijn steun en toeverlaat - onverwacht een zware operatie moest ondergaan.
08/10 10u15  Gisèle (77) verplicht om opnieuw te bouwen na explosie: “Dat ik dit moet doen, is schandalig”Ieperlinge Gisèle Seynaeve is 77, leeft van een pensioen van 1.300 euro en heeft net bouwgrond gekocht in de duurzame wijk De Vloei in Ieper. Ze ziet zich genoodzaakt om opnieuw te bouwen nadat een gasontploffing haar huis verwoestte.
08/10 10u15  Koning Filip stelt Bourgeois (N-VA) en Demotte (PS) aan als preformateursKoning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) dinsdagochtend aangeduid als preformateurs. “Zij zullen de concrete basis nagaan voor de vorming van een federale regering rond hun respectievelijke partijen, en dit samen met de vier andere partijen die bij de gesprekken betrokken zijn”, klinkt het in een mededeling van het koninklijk paleis. Bourgeois en Demotte moeten op 4 november verslag uitbrengen aan de koning.
08/10 10u15  Mitchell (31) werd aangevallen na avondje op café: “Dacht dat het gedaan was met mij”Mitchell Lespoix (31) is zaterdagavond in Beringen in elkaar geslagen door een groepje onbekenden. Zijn neus is op twee plaatsen gebroken en hij heeft een hersenschudding. “Maar de mentale klap is nog het zwaarst.”
08/10 10u00  Moeder verbolgen omdat niemand haar stervende zoon (45) hielp: “Schandalig, zoiets doe je zelfs een hond niet aan”Acht voorbijgangers passeerden Bart Rigole (45) vorige woensdagnacht op de Grote Markt van Kortrijk nadat hij in elkaar was gestort. Omdat niemand de stervende man hielp, start het parket nu onderzoek. “Schandalig, zoiets doe je zelfs een hond niet aan”, zegt zijn familie.
08/10 10u00  Koning Filip ontvangt Bourgeois en Demotte op koninklijk paleisGeert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) zijn dinsdagochtend omstreeks 9.30 uur voor een consultatie aangekomen op het koninklijk paleis in Brussel. Verwacht wordt dat de koning Bourgeois en Demotte het veld zal insturen om na te gaan of een regering met PS en N-VA kans op slagen heeft.
08/10 09u45  Ziekte die boomsterfte veroorzaakt rukt op: “Schadelijk voor boom én mens”De roetschorsziekte is voor het eerst vastgesteld in het centrum van Kortrijk. De ziekte verspreidt zich over de provincie. Boomconsulent Dirk Berteyn is ongerust.
08/10 09u30  Vrachtwagen rijdt in op file op E17: 460 kilometer aanschuiven in zware ochtendspitsDe ochtendspits verloopt dinsdagochtend bijzonder moeizaam, met op het hoogtepunt 460 kilometer file. Op de meeste plaatsen als gevolg van de regen, maar op de E17 in Marke ook als gevolg van een zwaar ongeval.
08/10 09u00  Andy Peelman van ‘De buurtpolitie’ uit zijn frustraties: “Als ik naar ‘De Rechtbank’ kijk, snap ik dat Vlaanderen steeds rechtser stemt”Andy Peelman mag als acteur in het VTM-programma ‘De Buurtpolitie’ dan wel een agent vertolken, in het echte leven is hij het niet eens met de koers die de Belgische justitie neemt. Dat zegt hij in ‘Dag Allemaal’.
08/10 08u45  Nieuwe tragedie in de koers: Italiaanse belofte overlijdt aan verwondingen na zware valDe 22-jarige Italiaanse belofte Giovanni Iannelli is overleden aan zijn verwondingen nadat hij zwaar ten val kwam in de Trofeo Bassa Valle Scrivia in Molino dei Torti. In de sprint voor de overwinning op het Circuit van Molinese raakte hij aan 60 km/u een pilaar met zijn hoofd, waardoor zijn helm verbrijzeld werd.
08/10 08u45  Remco Evenepoel bij Gert Late Night: over het moment dat hij wielrenner werd, jeugdbeelden bij PSV en een massage van JamesDat Remco Evenepoel een verleden heeft als voetballer bij Anderlecht en PSV is al wel geweten. Bij Gert Late Night vertelde hij echter over het moment dat hij besloot te kiezen voor het wielrennen.
08/10 08u45  Jani en Goedele koppelen gewone Vlamingen aan BV’s (en Pommeline is hun eerste slachtoffer)Jani Kazaltzis en Goedele Liekens presenteren binnenkort een nieuw datingprogramma op Vier. In ‘Celebs Gaan Daten’ worden Bekende Vlamingen gekoppeld aan niet-BV’s. Want “voor een celebrity is het ook soms moeilijk om een lief te raken, om gewone mensen aan te spreken zonder dat die vooroordelen heeft”, aldus Jani.
08/10 08u45  Voetbalbond buigt zich over licentie KV Mechelen na klacht van BeerschotDe Licentiecommissie van de voetbalbond behandelt dinsdag de klacht van Beerschot tegen de licentie van KV Mechelen. De kans dat Malinwa de competitie moet staken in het huidige seizoen lijkt uiterst klein. Maar volgend jaar loopt het wel een risico. Om problemen te vermijden, past KV Mechelen vermoedelijk zijn eigendomsstructuur aan.
08/10 08u45  Zware start, schitterende apotheose: alle geruchten over Tourparcours 2020 op een rijHoe ziet de Tour de France er volgend jaar uit? Volgende week dinsdag openbaart organisator ASO officieel het parcours, maar de gespecialiseerde website Velowire.com brengt – op basis van anonieme bronnen, analyse van hotelreservaties en allerkleinste berichten in de allerlokaalste krantjes – nu al alle uitgelekte informatie in kaart. Apotheose moet een klimtijdrit worden naar La Planche des Belles Filles, één dag voor Parijs. Dit weten zij nu al.
08/10 08u45  In mei stelde Anderlecht Vincent Kompany nog voor als speler-manager, vandaag moet het bewijzen dat hij de trainer niét is. Kan dat?Anderlecht staat alweer voor een loodzware opdracht. In mei presenteerde RSCA Vincent Kompany (33) nog trots als speler-manager, vandaag moet paars-wit voor de Licentiecommissie opeens bewijzen dat Vince The Prince niet de hoofdcoach is. Euh, valt het licht van de zon te ontkennen? Toch wordt best een sterke strategie voorbereid, want voor een trainer zonder Pro Licence-diploma riskeert de club een boete en degradatie. Hiertegen moet Anderlecht zich wapenen.
08/10 08u45  Bjorg Lambrecht krijgt eigen MemorialDe fanclub van Bjorg Lambrecht gaat volgend jaar een herdenkingswedstrijd organiseren ter ere van de 22-jarige renner die op 5 augustus 2019 overleed aan zijn verwondingen na een val in de Ronde van ­Polen. De Memorial Bjorg Lambrecht wordt een wedstrijd voor beloften, de datum en locatie zijn nog niet bekend. Knesselare, het dorp waar Lambrecht opgroeide en woonde, is een mogelijkheid. Ook het nabijgelegen Ursel kan, Lambrecht won er in 2017 een beloftenkoers. Om de kosten van deze Memorial te dragen, heeft de fanclub merchandising laten maken. De petjes, armbanden en icepacks zijn bij de lokale handelaren en online via Facebook te koop.
08/10 08u30  Man steelt vrachtwagen en rijdt in op file: negen gewondenIn de Duitse gemeente Limburg, in de westelijke deelstaat Hessen, is een vrachtwagen maandagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s. Daarbij raakten negen mensen gewond. Het is nog niet duidelijk of de dader terroristische motieven had.
08/10 08u15  Man steelt vrachtwagen en rijdt in op file: zeventien gewonden, één persoon in kritieke toestandIn de Duitse gemeente Limburg, in de westelijke deelstaat Hessen, is een vrachtwagen dinsdagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s. Daarbij raakten zeventien mensen gewond, één persoon verkeert in kritieke toestand. Het is nog niet duidelijk of de dader terroristische motieven had.
08/10 08u15  Onderneemster countert goednieuwsshow van burgemeester: “Het is knokken en niemand die iets doet”De Ronde van Koksijde. Er zijn er zelfs twee, maar geen van beide is een wielerwedstrijd. De ene is een tournee van de burgemeester, die trots zijn meerjarenplan voorstelt en die opfleurt met foto’s en filmpjes op Facebook. De andere is een reeks foto’s van de hoge leegstand, gemaakt door een winkeluitbaatster. “Het is knokken in Koksijde, en niemand die reageert.”
08/10 07u15  Radeloze papa vindt geen opvang voor dochter: “Vang haar alstublieft op of ze doet zichzelf iets aan”“Ze had vroeger het idee dat niemand haar kon helpen. Nu is ze daar zeker van.” Leo is radeloos. Waar hij ook aanklopt, nergens is plaats voor zijn suïcidale dochter. Overal zijn er wachtlijsten en opnamestops. “Iedereen zegt dat het zes maanden tot een jaar kan duren. Maar ik weet niet eens of we volgende week halen.”
08/10 07u15  Rotweer op komst: zwaarbewolkt met onweer en zelfs hagelHet miezerige regenweer vertoont de komende dagen her en der weliswaar opklaringen, maar woensdag wordt het wel onweerachtig, en is zelfs wat korrelhagel is mogelijk. Dat meldt het KMI.
08/10 06u30  Elke Clijsters en Jelle Van Damme weer uit elkaarElke Clijsters en Jelle Van Damme vormen niet langer een koppel. De twee probeerden acht maanden lang hun op de klippen gelopen huwelijk weer vlot te trekken, maar zonder succes. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
08/10 06u00  Federale wegpolitie houdt vandaag nieuwe flitsmarathonDe federale wegpolitie organiseert vandaag, dinsdag, een nieuwe flitsmarathon: samen met de politiezones voert ze gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles uit.
08/10 06u00  Vlaams Parlementslid Vande Reyde (Open VLD) betreurt beperkte middelen voor sociale wachtlijstenVlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) heeft maandagavond tijdens een politiek debat in Leuven kritiek geuit op het feit dat er slechts 270 miljoen euro voorzien is voor de wegwerking van wachtlijsten in de sociale sector. In het panel voor het debat zetelde ook de omstreden Dries Van Langenhove, die als onafhankelijke op een Vlaams Belang-lijst verkozen werd voor de Kamer.
08/10 03u45  Leugentjes van ouders maken liegebeesten van hun kroost: “Ze liegen om verschillende redenen, maar geen goede”Kindjes eten hun bord misschien wel leeg als “ze anders altijd klein zullen blijven”, maar tegelijk groeien ze op tot minder eerlijke en soms zelfs agressievere volwassenen. Liegen tegen je kroost: geen goed idee, blijkt uit onderzoek van een Singaporese universiteit. Want je traint leugenaars.
08/10 03u15  Kindergeld, subsidies en zelfs op rolstoelen gaat de nieuwe Vlaamse regering besparen: “Dit gaat volledig in tegen de gemaakte afspraken”“Dit wordt een investeringsregering.” Dat was ongeveer het eerste wat Jan Jambon (N-VA) zei toen hij vorige week met zijn regeringsploeg uit de catacomben kwam. “Kan wel zijn, maar dan willen we eerst de begroting zien”, reageerde de oppositie. Sinds gisteren liggen de eerste, globale begrotingstabellen voor de komende vijf jaar eindelijk op tafel. Daaruit blijkt dat er veel extra uitgaven zijn: 2,5 miljard euro. Maar daar staan bijna evenveel besparingen tegenover: net geen 2,3 miljard euro. En dat leidt tot veel kritiek.
08/10 03u15  Groen en SP.A willen duidelijkheid over dodelijke listeriabesmetting: “Wordt er voldoende gecontroleerd?”In het federale parlement wordt morgen besproken of ons land voldoende kordaat op de listeria-besmetting bij het Nederlandse Offerman heeft gereageerd.
08/10 03u15  Radeloze papa vindt geen opvang voor zijn dochter: “Vang haar alstublieft op of ze pleegt zelfmoord”“Ze had vroeger het idee dat niemand haar kon helpen. Nu is ze daar zeker van.” Leo is radeloos. Waar hij ook aanklopt, nergens is plaats voor zijn suïcidale dochter. Overal zijn er wachtlijsten en opnamestops. “Iedereen zegt dat het zes maanden tot een jaar kan duren. Maar ik weet niet eens of we volgende week halen.”
08/10 03u15  Blinde rush op vastgoed nu woonbonus wordt afgeschaft: “Bezoeken zijn de laatste dagen verdubbeld”De rush op de woonbonus is ingezet. Immokantoren melden dat ze tot dubbel zoveel bezoekers op hun website krijgen, dat er meer afspraken worden gemaakt én dat er sneller geboden wordt. En dat terwijl er nog altijd onduidelijkheid heerst. Want volgens de banken is het nu al zo goed als te laat, terwijl sommige immokantoren zich sterk maken dat ze zelfs eind november nog dossiers zullen rond krijgen.
08/10 03u15  Onderzoek naar opgeknoopte Greta Thunberg-pop aan brug: “Schandelijke actie”Wie maandag passeerde aan de brug op de Via Isacco Newton in Rome, kreeg een opmerkelijk tafereel te zien: aan de rand van de brug hing een pop te bengelen die de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg voorstelde. “Een schandelijke actie”, reageerde burgemeester Viginia Raggi (Vijfsterrenbeweging), die de pop meteen liet verwijderen door de brandweer.
08/10 03u15  Birger over rechtszaak tegen boezemvriend met wie hij ‘Mijn pop-uprestaurant’ won: “Doet me verdriet”In 2017 wonnen ze als boezemvrienden Mijn pop-uprestaurant op VTM met hun barbecuezaak Tjops, nu staan Birger Allary en Karel Knockaert tegenover elkaar in de rechtbank. In de Kamer van Koophandel vechten ze een zaak uit over de merknaam en het logo van hun barbecueconcept.
08/10 03u15  Tourist LeMC krijgt stoel van Alex Callier in ‘The voice’Tourist LeMC (35) duikt de televisiewereld in. De Antwerpse troubadour wordt coach in The voice van Vlaanderen en neemt de plaats in van Alex Callier, die volgend jaar zijn tijd pompt in de Songfestival-deelname van Hooverphonic.
08/10 03u15  Ondanks (of juist dóór) alle ophef: ‘Joker’ breekt alle recordsZowel in Vlaanderen als in de Verenigde Staten gaat Joker, de nieuwe film met Joaquin Phoenix (44), aardig over de tongen. In negatieve zin, omdat de donkere prent enkele expliciete en gewelddadige scènes bevat en zou aanzetten tot agressie. Maar ook in positieve zin. De bejubelde acteerprestatie van Phoenix zorgt voor de beste start van een film ooit in de maand oktober. De film haalde afgelopen weekend 85 miljoen euro op, en doet in één klap 20 miljoen euro beter dan vorige recordhouder Venom.
08/10 03u15  Leugentjes van ouders maken liegenbeesten van hun kroost: “Ze liegen om verschillende redenen, maar geen goede”Kindjes eten hun bord misschien wel leeg als “ze anders altijd klein zullen blijven”, maar tegelijk groeien ze op tot minder eerlijke en soms zelfs agressievere volwassenen. Liegen tegen je kroost: geen goed idee, blijkt uit onderzoek van een Singaporese universiteit. Want je traint leugenaars.
08/10 03u15  Niemand is er dol op, maar het loont om er beter in te worden: zo blijf je niet hangen in clichés bij smalltalkSmalltalk kunnen we omschrijven als “tussendoorgesprekjes met mensen die je niet altijd goed kent”. Niemand lijkt er dol op, en toch loont het de moeite om er beter in te worden. “Een leuk gesprekje maakt dat anderen je aardig vinden, en dat levert betere relaties en leukere opdrachten op”, zegt Iris Posthouwer. Ze geeft al jaren training aan bedrijven en schreef samen met onderneemster Liz Luyben Smalltalk survival, dat vandaag in België verschijnt. Enkele van haar tips.
08/10 03u15  Zestig jaar na eerste schets wordt Suske en Wiske-strip eindelijk afgewerkt: “Een prestigeproject was het”In de jaren 80 werd Dirk Stallaert (63) nog afgewezen door Willy Vandersteen himself toen hij hengelde naar een job. Vandaag mag Stallaert een nooit afgewerkte Suske en Wiske van de grootmeester nieuw leven geven. Het gaat om de laatste strip uit de ‘blauwe reeks’, waarvan slechts acht afleveringen verschenen. “Een prestigeproject was het”, zegt Stallaert. “Het is een hele eer dat ik die nu mag tekenen.”
08/10 03u15  Papa vertelt dochter dat hij kankervrij is, haar reactie is prachtigChris (43) kreeg zes jaar geleden te horen dat hij blaaskanker had. Hij onderging verschillende chemotherapieën, maar de tumoren bleven terugkomen. Zijn laatste kans was een operatie waarbij de dokters zijn blaas zouden verwijderen. Chris zou hiervoor twee weken in het ziekenhuis moeten blijven. Maar na negen dagen was hij onaangekondigd terug thuis, en dat deed zijn 8-jarige dochter Maicy heel wat.
08/10 03u15  Vrachtwagen rijdt in op auto’s, zestien gewondenIn de Duitse gemeente Limburg, in de deelstaat Hessen, is een vrachtwagen maandagavond aan een verkeerslicht ingereden op meerdere auto’s. Daarbij zijn zestien mensen gewond geraakt.
08/10 03u15  Nickelback scoort met oude hit dankzij misser van TrumpPresident Donald Trump heeft er onbedoeld voor gezorgd dat Nickelback opnieuw scoort met een oude hit. Hun nummer Photograph werd de voorbije dagen flink meer gestreamd nadat de groep een tweet van Trump liet verwijderen waarin het nummer gebruikt werd.
08/10 02u30  Na kritiek op verklaringen van Trump: “VS gaan zich niet volledig terugtrekken uit Syrië”De Verenigde Staten gaan zich niet volledig terugtrekken uit Syrië. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris aan de pers gezegd. Er worden momenteel zo’n 50 soldaten intern overgeplaatst naar een ander, veiliger gebied in Syrië om onheil te voorkomen. “Dit betekent geen terugtrekking uit Syrië”, luidt het. Nochtans had Trump op Twitter gezegd dat het tijd was om “onze soldaten naar huis te brengen”.
07/10 22u45  “Bourgeois en Demotte zetten opdracht van Reynders en Vande Lanotte verder”Nu Didier Reynders en Johan Vande Lanotte verlost zijn van hun opdracht als informateurs, zijn het Geert Bourgeois en Rudy Demotte die als preformateurs de temperatuur verder mogen opnemen bij de politieke partijen. Dat meldt VRT Nieuws. Met als einddoel: een federale regering.
07/10 22u30  Toekomst basketbalclub Okapi Aalstar onzeker door problemen met overdracht stamnummerDe toekomst van Okapi Aalstar hangt blijkbaar aan een zijden draadje. De overdracht van het stamnummer van de club van de oude vzw naar de nieuwe CVBA Tragel Invest zou onreglementair gebeurd zijn. Basketbal Vlaanderen schrapte alvast alle wedstrijden van Okapi Aalstar, uitgezonderd die van de eersteklasser die vallen onder de bevoegdheid van de Pro Basketball League. De Oost-Vlaamse basketbalclub heeft dus een probleem.
07/10 22u00  Drugssmokkelaars redden leven van drie agenten ... en worden vervolgens gearresteerdEen wilde achtervolging tussen de politie en een bende drugstrafikanten heeft een wel heel onverwachte wending gekregen. De motorboot van de smokkelaars en de politie botsten, waardoor drie agenten overboord vielen. Op aandringen van een patrouille die intussen per helikopter was uitgerukt, snelden de smokkelaars de agenten te hulp. De drie mannen konden gered worden, maar de smokkelaars werden alsnog opgepakt met een gigantische lading drugs. Agenten konden maar liefst 80 balen hasj uit de zee vissen, wat overeenkomt met drie ton.
07/10 21u30  Kritiek op gevangenisregime Sint-Gillis: “Situatie is ondraaglijk geworden en kan alleen maar verergeren”De Belgische afdeling van het Internationaal Observatorium voor Gevangenissen (OIP) veroordeelt de aanscherping van het gevangenisregime in de gevangenis van Sint-Gillis. Om het gebrek aan gevangenispersoneel en de overbevolking van de gevangenissen aan te pakken, werden er maatregelen ingevoerd, maar deze “kunnen een situatie die al ondraaglijk is geworden door het dicht op elkaar zitten en internering alleen maar verergeren”, waarschuwt het OIP.
07/10 21u30  Trump onder vuur: voorzitters van Kamers in Congres bekritiseren beslissing om troepen terug te trekken uit SyriëDe voorzitters van beide Kamers in het Amerikaanse Congres hebben kritiek geleverd op de door president Donald Trump aangekondigde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het Syrische grensgebied met Turkije.
07/10 21u30  Radiopresentator Sam De Bruyn heeft drie nieuwe kippen: Hilde, Zuhal en LydiaRadiopresentator Sam De Bruyn heeft zijn drie nieuwe kippen opmerkelijke namen meegegeven. Hilde, Zuhal en Lydia, zoals de drie kersverse Vlaamse ministers.
07/10 20u30  CD&V heeft ten laatste op 6 december nieuwe voorzitterDinsdag roept CD&V haar algemene vergadering samen. Op die vergadering wordt de procedure vastgelegd voor de opvolging van partijvoorzitter Wouter Beke. Er wordt aan de vergadering voorgesteld dat kandidaten zich tot 21 oktober kunnen aanmelden en dat de nieuwe voorzitter uiterlijk - in het scenario dat er twee stemrondes nodig zijn - op 6 december bekend zal zijn.
07/10 20u15  Van een “domme beslissing” tot “twee keer bingo”: begrotingsexpert fileert de plannen van Jambon I2,2 miljard euro. Zoveel gaat de regering-Jambon I straks besparen. Maar, zo vult minister-president Jan Jambon (N-VA) aan, daartegenover staan ook veel investeringen. Hoe zit dat dan? Krijgen we nu een besparingsregering of een investeringsregering?
07/10 20u15  Arbitragecommissie geeft toe dat één videoref dit weekend twee keer de mist inging: zowel in Brugge als in Charleroi in de foutDe videoref is twee keer de mist ingegaan afgelopen weekend. Vrijdag in de wedstrijd tussen Charleroi en Anderlecht had het doelpunt van Anderlecht niet afgekeurd mogen worden. En zondag in de topper tussen Club Brugge en AA Gent had opgetreden moeten worden bij de penaltyfase met Roman Yaremchuk. Dat zegt de arbitragecommissie van de Belgische voetbalbond. Pikant detail: in beide wedstrijden was de videoref… dezelfde man: scheidsrechter Nicolas Laforge.
07/10 20u15  Trump trekt troepen terug uit Syrië, Erdogan staat klaar om binnen te vallen: “Deze oorlog wordt een hel”Nu Donald Trump zijn troepen terugtrekt uit Syrië, staat Turkije klaar om binnen te vallen in het noorden van het land. “Om de veiligheid van de eigen natie te verzekeren”, zegt de Turkse president Erdogan. Maar nieuw wapengeweld tussen de Turken en de Koerden ontketent zonder twijfel een oorlog in de regio. Een met grote gevolgen, ook voor Europa.
07/10 19u15  Vermiste Belgische loodgieter mogelijk in stukken gesneden in NederlandDe 56-jarige Belgische loodgieter Johan Van Der Heyden, die al ruim vier maanden vermist is, is mogelijk slachtoffer geworden van een gruwelijke (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in het Nederlandse Steenbergen (Noord-Brabant) in stukken is gesneden in een loods. De recherche heeft daar zaterdag naar bloedsporen gezocht. Dat meldt het regionale nieuwsmedium BN DeStem op basis van eigen onderzoek en na gesprekken met bronnen uit onder meer de omgeving van verdachten.
07/10 19u15  Het 130 dagen durende afleidingsmanoeuvre van ‘Quick en Flupke’ zit erop: hoe moet het nu verder?De federale informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) zijn maandagnamiddag voor de allerlaatste keer naar de koning getrokken. Maandenlang waren ze een afleidingsmanoeuvre voor wanneer de échte politieke tenoren zouden samenzitten. Maar nu alle regionale regeringen gevormd zijn, komen die laatsten vermoedelijk nog altijd niet van stal. Hoe moet het nu verder?
07/10 19u15  Eindelijk duidelijkheid over woonbonus: dit betekent de afschaffing voor jouDe nieuwe Vlaamse regering heeft beslist om de woonbonus af te schaffen. Maar wat als je net nu een huis aan het zoeken bent? Wat als het compromis al getekend is? En hoe zit het met het herfinancieren van een lening? Na enkele dagen van verwarring, is er nu wél meer duidelijkheid over de nieuwe maatregel.
07/10 19u15  Overvallers zijn eerst nog galant, maar zetten dan 72-jarige Lucette het mes op de keel: “Door mijn kalmte is dit nog goed afgelopen”Twee gemaskerde en gewapende jongemannen hebben zondagmiddag de 72-jarige Lucette Racquet bestolen in haar eigen woning. De vrouw werd gekneveld en moest haar juwelen en wagen afstaan. “Eerst kwamen ze eigenlijk vriendelijk over”, aldus Lucette.
07/10 19u15  Te schattig: prins George gaat uit zijn dak wanneer zijn favoriete voetbalploeg scoortEr zijn geweldige beelden opgedoken van de anders zo rustige Britse prins George. De 6-jarige jongen ging met zijn ouders kijken naar een voetbalwedstrijd tussen Aston Villa en Norwich City. Toen zijn favoriete ploeg Aston Villa scoorde, was hij dan ook door het dolle heen. Prins William, die ook fan is van de club, bleef opvallend veel kalmer bij de 5-1 overwinning.
07/10 19u15  Domino-effect van faillissement Thomas Cook nekt ook grote Bulgaarse touroperatorAstral Holidays, een van de grootste touroperators van Bulgarije, heeft naar aanleiding van “het domino-effect van het faillissement van Thomas Cook in Duitsland en België” de boeken moeten neerleggen. Het bedrijf is maandag een faillissementsprocedure gestart, zo heeft uitvoerend directeur Hristo Galbachev bekendgemaakt.
07/10 18u15  Gynaecologe schaamde zich voor schrapping en dus werkte ze door, totdat er iemand stierf: “Een intriest verhaal”Ze durfde tegen niemand te zeggen dat ze na enkele verkeersinbreuken geschrapt was door de Orde van Artsen. En dus deed gynaecologe Ingrid V.M. (59) stiekem door, acht jaar lang. Tot een van haar patiënten, Norbertine Piot (71), overleed aan baarmoederhalskanker. Vanochtend kreeg V.M. twee jaar cel met uitstel wegens schuldig verzuim. “Dit is een intriest verhaal”, zegt haar advocaat Tim Op de Beeck.
07/10 18u00  Opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte zit erop na 130 dagen, ‘geel hesje’ glipt mee binnenDe opdracht van informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) zit er na 130 dagen op. Ze gingen maandag hun preformatienota voorleggen aan koning Filip. Die moet nu een nieuwe informateur of verkenner het veld insturen. Wellicht doet hij dat dinsdag.
07/10 17u45  SJOTCAST. Is Club op weg om het Belgische Bayern München te worden? Aflevering 10 staat online!De competitie is volop bezig dus blijft ook Sjotcast niet achter. In deze Podcast van Het Nieuwsblad nemen chef Gert Gysen, voetbalredacteur Guillaume Maebe en eindredacteur Lars Godeau u mee doorheen de wondere wereld van het voetbal: op, maar vooral ook naast het veld. In aflevering 10 kan Guillaume de rol van de videoref niet negeren, combineert Lars bier met dobbelstenen en heeft Gert het over de laatkomer in Laszlo Bölöni en -jawel, die bestaat - de volwassen man in Didier Lamkel Zé.
07/10 17u45  Oppositie schiet met scherp op cijfers van Vlaamse regering: “Nu weten we waarom we ze nog niet mochten zien”Vanuit de oppositie wordt met scherp geschoten op de nieuwe Vlaamse regering van Jan Jambon, die de begrotingscijfers maandag heeft vrijgegeven. “Nu weten we waarom we ze nog niet mochten zien”, klinkt het bij SP.A en Groen.
07/10 17u45  Duitse vijftiger dood aangetroffen in Koninklijk Park in BrusselIn het Koninklijk Park in het centrum van Brussel is maandagnamiddag een lichaam aangetroffen. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
07/10 17u30  Opdracht van informateurs Reynders en Vande Lanotte zit erop na 130 dagen, ‘geel hesje’ glipt mee binnen maar wordt gestoptDe opdracht van informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) zit er na 130 dagen op. Ze gingen maandag hun preformatienota voorleggen aan koning Filip. Die moet nu een nieuwe informateur of verkenner het veld insturen. Wellicht doet hij dat dinsdag.
07/10 17u30  Regering-Jambon geeft begrotingstabellen vrij, oppositie schiet meteen met scherpDe Vlaamse regering heeft de tabellen met de begrotingscijfers vrijgegeven. Tegen 2024 neemt de regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) 2,2 miljard euro aan besparingsmaatregelen: op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. Toch zal er in 2020 nog altijd een tekort van 436 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 17u15  Vlaamse regering wil het met 1.440 ambtenaren minder doen en zo 75 miljoen besparenDe Vlaamse regering wil het tegen het einde van de legislatuur met 1.440 ambtenaren minder doen. De verdere afbouw van het ambtenarenbestand moet tegen 2024 een besparing van 75 miljoen euro opleveren. Dat is één van de vele cijfers die maandag zijn bekendgemaakt door de Vlaamse regering.
07/10 16u45  Gynaecologe schaamde zich voor schorsing en dus werkte ze door, totdat er iemand stierf: “Een intriest verhaal”Ze durfde tegen niemand te zeggen dat ze na enkele verkeersinbreuken geschrapt was door de Orde van Artsen. En dus deed gynaecologe Ingrid V.M. (59) stiekem door, acht jaar lang. Tot een van haar patiënten, Norbertine Piot (71), overleed aan baarmoederhalskanker. Vanochtend kreeg V.M. twee jaar cel met uitstel wegens schuldig verzuim. “Dit is een intriest verhaal”, zegt haar advocaat Tim Op de Beeck.
07/10 16u45  Lading slachtafval verspert A12 in Wilrijk richting Brussel: ernstige verkeershinderDoor ladingverlies van een vrachtwagen zijn twee rijstroken op de A12 in Wilrijk, ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan, in de richting van Brussel versperd. Er staat twee kilometer stilstaand verkeer. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. De brandweer is ter plaatse om het slachtafval op te ruimen.
07/10 16u45  EuroMillions-jackpot van 190 miljoen euro moet nu vallenZelfs al kruist niemand de vijf juiste cijfers en twee sterren aan, dan nog moet dinsdag de jackpot van EuroMillions vallen. Al vier trekkingen lang won niemand het maximumbedrag van 190 miljoen euro en dan is het reglement duidelijk: “Is er geen winnaar in rang één, dan zakken we naar rang twee en desnoods nog verder.”
07/10 16u30  Gentse voyeur riskeert celstraf van 30 maanden nadat hij tal van vrouwen filmde in kleedkamers van sporthalMike D.B. (42) riskeert 30 maanden cel met probatie-uitstel nadat hij jarenlang hij tal van vrouwen - zelfs minderjarigen - filmde in de kleedruimtes van een sporthal. D.B. is aanwezig bij het proces, alsook drie van zijn slachtoffers. In totaal maakte de man twintig slachtoffers, waarvan vijftien geïdentificeerd zijn. Daarvan stelde dertien slachtoffers zich burgerlijke partij.
07/10 16u15  Cercle Brugge zet trainer Mercadal op straat na dramatische start én nederlaag op Zulte WaregemDe Fransman Fabien Mercadal is niet langer trainer van Cercle Brugge. Met drie punten uit tien wedstrijden staat Cercle momenteel op de laatste plaats, afgelopen zaterdag gingen de Bruggelingen nog zwaar onderuit op het veld van Zulte Waregem: 6-0
07/10 16u15  Trump trekt troepen terug uit Syrië: “Tijd dat wij ons onttrekken aan belachelijke eindeloze oorlogen”De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag in vijf tweets de beslissing verdedigd om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit het noorden van Syrië, waar Turkije op het punt staat binnen te vallen. “Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak, Rusland en de Koerden zullen de situatie nu moeten uitklaren, en beslissen wat ze willen doen met de gevangengenomen ISIS-vechters in hun buurt.”
07/10 16u15  Club Brugge: ook in de cijfers is blauw-zwart gewoon de beste van het land“Wij zijn een ploeg die top wil worden, Club Brugge is eentje dat TopTop is.” Het ware rake woorden die Gents trainer Jess Thorup na de 4-0-nederlaag in het Jan Breydelstadion uitsprak. Blauw-zwart, die zijn tegenwoordig in eigen land TopTop. En dat blijkt uit alle cijfers. Tien statistieken die dat bewijzen.
07/10 16u15  Zin in een drankje? Deze bar werd uitgeroepen tot beste ter wereldAls je op reis zin hebt in een cocktail, dan is het interessant om eens een kijkje te nemen in de ranglijst van de World’s 50 Best Bars. Helemaal bovenaan prijkt dit jaar Dante uit New York.
07/10 15u45  Regering-Jambon geeft begrotingstabellen vrij: bekijk alle cijfers hierDe Vlaamse regering heeft de tabellen met de begrotingscijfers vrijgegeven. Tegen 2024 neemt de regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) 2,2 miljard euro aan besparingsmaatregelen: op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. Toch zal er in 2020 nog altijd een tekort van 436 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 15u15  Tocht met zeilboot van Anuna De Wever kent eerste probleem: boot meert aan in Brest door defectDe zeilboot waarmee Anuna De Wever en een dertigtal andere jonge klimaatactivisten onderweg zijn naar Zuid-Amerika is wegens problemen aangemeerd in de haven van de Franse stad Brest. Dat meldt de mama van De Wever op Facebook.
07/10 15u00  Marc (56) kreeg álle vlekken weg, maar doet nu toch befaamde drogisterij dicht: “Het is voor ons ook heel pijnlijk”Een van de meest speciale winkels van Gent sluit de deuren: Franco-Belge, op de hoek van de Kammerstraat en de Belfortstraat. “Onze verkoop is dramatisch gedaald”, zegt Marc Ogiers. “Wij zijn de laatste echte drogisterij van Gent, wellicht van Oost-Vlaanderen.”
07/10 15u00  Waarom Ketnet het eerste seizoen van ‘W817’ nooit meer uitzendt‘W817’ was in de vroege jaren 2000 een populaire jeugdreeks op Ketnet. Vandaag wordt toch heel anders gekeken naar de toen baanbrekende reeks. Ketnet wil het eerste seizoen – in tegenstelling tot de latere jaargangen – niet heruitzenden. “Het was gewoon te expliciet”, zegt de maker aan de website Vice.
07/10 15u00  Man, vrouw en kind doodgeschoten in dorp in Zuid-FrankrijkDe lichamen van een man, een vrouw en een kind zijn levenloos aangetroffen in het dorp Eygalières (Bouches-du-Rhône) in het zuiden van Frankrijk. Volgens de onderzoekers zou het kunnen gaan om een familiedrama.
07/10 14u45  Waarom Ketnet het eerste seizoen van W817 nooit meer uitzendt‘W817’ was in de vroege jaren 2000 een populaire jeugdreeks op Ketnet, maar toch heeft bijna niemand ooit de allereerste aflevering gezien. Ketnet heeft het eerste seizoen - in tegenstelling tot de latere jaargangen - nooit heruitgezonden. “Het was gewoon te expliciet”, zegt de maker op de website Vice.
07/10 14u00  Ex-minister Ludo Sannen verliest na vrouw nu ook schoonzoon bij ongeval met step: “Dit is dramatisch”Alle hulp kwam te laat voor Siegfried Smeyers (38). Zondagochtend kwam de naar Antwerpen uitgeweken Kempenaar tragisch ten val met zijn step. Smeyers is de schoonzoon van ex-politicus Ludo Sannen, die net geen jaar geleden ook al zijn vrouw verloor.
07/10 14u00  Mama Anuna De Wever: “De dreigementen blijven maar duren. We zijn soms bang voor de brievenbus”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 14u00  Dakloze operazangeres krijgt kans op nieuw leven: platencontract aangeboden na indrukwekkend openluchtconcertDe dakloze vrouw die haar operatalent toonde in de metro in Los Angeles, Californië, heeft een kans op een nieuw leven gekregen. Haar video raakte zoveel mensen dat ze een openluchtconcert mocht geven. En dat leverde haar een platencontract op van producer en Grammy-winnaar Joel Diamond.
07/10 14u00  Nobelprijs voor Geneeskunde gaat naar twee Amerikanen en een BritDe Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar de Amerikaanse wetenschappers William Kaelin en Gregg Semenza en de Brit Peter Ratcliffe voor hun ontdekking van mechanismen waarmee cellen het zuurstofgehalte waarnemen en zich daaraan aanpassen. Dat heeft het Karolinska-insituut in Stockholm maandag bekendgemaakt. De Nobelprijs voor de Geneeskunde is 830.000 euro waard.
07/10 14u00  Congolees met 4,8 kilo heroïne in teenslippers vrijgesproken op basis van twijfelEen 61-jarige Congolees die betrapt was met 4,8 kilogram heroïne in zijn bagage, is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank vrijgesproken. De man beweerde dat hij niets van de drugs wist en volgens de rechtbank was er inderdaad onvoldoende bewijs dat hij bewust de drugs had gesmokkeld.
07/10 14u00  Appartement onbewoonbaar na brand in Brugge, nieuwe eigenares verweesd: “Ik had echt letterlijk alles net vernieuwd”Een stapel papier die vuur vatte, maakte een appartement in de Brugse binnenstad maandagochtend onbewoonbaar. De eigenares zou woensdag - na maanden renoveren - kunnen verhuizen. “Ik weet niet wat er nu zal gebeuren. Want ik moet mijn huurhuis ook verlaten”, zegt ze.
07/10 14u00  Gert Verheyen over de Luis Suarez in Nacer Chadli en de twee uitblinkers bij Club BruggeOnze analist Gert Verheyen overschouwt de winnaars en verliezers van de speeldag in de Jupiler Pro League.
07/10 13u45  Regering-Jambon geeft begrotingstabellen vrij: bekijk alle gegevens hierDe Vlaamse regering heeft de tabellen met de begrotingscijfers vrijgegeven. Tegen 2024 neemt de regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) 2,2 miljard aan besparingsmaatregelen: op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. Toch zal er in 2020 nog altijd een tekort van 436 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 13u30  Regering-Jambon geeft begrotingstabellen nu toch vrijMinister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) heeft nu toch de tabellen vrijgegeven met het budgettaire pad dat de Vlaamse regering wil volgen. De Vlaamse regering neemt 2,2 miljard aan besparingsmaatregelen tegen 2024. De belangrijkste zijn bekend, met besparingen op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid. In 2020 zal er nog altijd een tekort van 437 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 is er een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 12u15  Bang om bestookt te worden door N-VA: waarom Open VLD zo optimistisch is over een paars-gele regeringOpen VLD-kopstuk Alexander De Croo acht een paars-gele regering tegen december mogelijk. Maar dat lijkt vooral strategisch optimisme te zijn, waarbij de liberalen moeten uitkijken voor de boemerang die recht in hun gezicht dreigt terug te keren.
07/10 12u15  Albert Heijn erkent dat het “slordig” is omgesprongen met listeriabesmettingSupermarktketen Albert Heijn krijgt in Nederland forse kritiek omdat het pas zondag publiekelijk zijn klanten opriep om vleeswaren, die mogelijk met listeria zijn besmet, niet meer te consumeren. Het bedrijf erkent dat het “slordig” was.
07/10 12u15  Meghan Markle kan vader voor het eerst in vijf jaar terugzien… als getuige in de rechtbankMoet Meghan Markle binnenkort opdraven als getuige in de rechtszaak die ze zelf aanspande tegen de tabloit die een brief aan haar vader openbaar maakte? Het zou zomaar kunnen, en meteen ook de eerste ontmoeting in levenden lijve tussen vader en dochter in vijf jaar kunnen betekenen.
07/10 12u15  Orthodoxe jood of fuifbeest? Huisbaas sleept man voor de rechter omdat hij “wilde seksfeestjes” organiseertEen Amerikaanse man die een dubbelleven als orthodoxe jood met vrouw en drie kinderen én jetsetter met verschillende vriendinnetjes leidde, is door de huisbaas van zijn flat in een hippe buurt van New York voor de rechter gesleept omdat hij er “wilde seksfeestjes” hield.
07/10 11u45  Italiaanse politie ontdekt gigantische wietplantage achter klein deurtje in doucheDe Italiaanse politie deed een verrassende ontdekking toen ze deze badkamer binnenwandelde. In de douche bevond zich een klein deurtje waarachter een gigantische wietplantage verscholen zat. De ruimte telde meer dan 500 planten en verschillende wapens. De huiseigenaar werd opgepakt voor het bezit en produceren van drugs.
07/10 11u45  Rechtbank van Luik doet dinsdag uitspraak in zaak van ex-renners Vinokourov en KolobnevDe correctionele rechtbank van Luik doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de ex-renners Alexandr Vinokourov en Alexandr Kolobnev, beiden beschuldigd van private corruptie bij het afspreken over de overwinning van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2010, die op naam kwam van Vinokourov. Het openbaar ministerie vorderde zes maanden gevangenisstraf, de advocaten vroegen de vrijspraak.
07/10 11u30  Mama Anuna De Wever: “Al die haat heeft een impact op haar en op ons hele gezin”Vorige woensdag heeft Katrien Van der Heyden voor vijf weken afscheid genomen van haar dochters Anuna De Wever en Josefien Hoerée. “Het was heel heftig, een moederhart is hier niet voor gemaakt”, zegt ze. “Maar ik weet hoe belangrijk hun inzet is en later zal dat voor iedereen klaar en duidelijk zijn.”
07/10 11u30  Anderlecht moet zich dinsdag verantwoorden voor de rol van Vincent Kompany: welke straf kan paars-wit krijgen?De licentiecommissie komt morgen samen om zich te buigen over de rol die Vincent Kompany bekleedt bij Anderlecht. Volgens de licentievoorwaarden is het verboden dat een niet-gediplomeerde trainer de touwtjes in handen houdt, een maatregel die wordt opgelegd om de eigen trainersopleiding te beschermen. Er is een dossier opgemaakt waaruit blijkt dat Kompany meer is dan louter een speler, al zal paars-wit dat uiteraard tegenspreken.
07/10 11u30  Vrouw van 72 thuis overvallenAan de Wolvertemsesteenweg is zondagmiddag een 72-jarige vrouw thuis overvallen. De daders gingen met geld, juwelen en haar wagen aan de haal. Ze raakte lichtgewond.
07/10 10u45  Eén verdachte opgepakt van schietpartij in bar in Kansas waarbij vier doden en vijf gewonden vielenDe politie heeft twee verdachten van de schietpartij in een bar in Kansas City geïdentificeerd en één ervan opgepakt, zo werd maandagmorgen bekendgemaakt.
07/10 10u30  Twee jaar cel met uitstel voor geschrapte gynaecologe die in het geheim patiënten bleef ontvangenEen gynaecologe die na haar schrapping door de Orde der Artsen nog acht jaar lang in het geheim patiënten bleef ontvangen, is veroordeeld tot twee jaar gevangenis met uitstel. Pas toen een van haar patiënten overleed, kwam het bedrog aan het licht.
07/10 10u30  Dit bedrag levert zilveren WK-medaille op voor Nafi Thiam, die met haar beste atletiekvriendinnen op reis vertrektNafi Thiam heeft na haar vicewereldtitel op de zevenkamp 30.300 euro verdiend. Van de internationale atletiekfederatie krijgt ze voor haar zilveren medaille 27.300 euro (30.000 dollar). Van de sponsor Tempo-Team mag ze op een zilveren premie van 3.000 euro rekenen.
07/10 10u30  Nog meer huwelijksklokken: broer van Kate Middleton verloofdJames Middleton (32), de jongere broer van Kate en Pippa, heeft aangekondigd dat hij verloofd is met Alizee Thevenet. De twee leerden elkaar in de zomer van 2018 kennen. Het Britse koningshuis mag zich zo nog maar eens opmaken voor een huwelijk.
07/10 10u30  Twaalf KAA Gent-supporters veroordeeld voor bestorming kraakpand: "Racisme en hooligantactieken"Twaalf voetbalsupporters hebben in de Gentse correctionele rechtbank werk- en celstraffen gekregen van voor de bestorming van een kraakpand op het Stapelplein in 2017. De eerste beklaagde kreeg een werkstraf van 100 uur, de elf anderen kregen een celstraf met probatie-uitstel. Twee beklaagden werden vrijgesproken. “Dit was geen vreedzaam protest”, aldus de rechtbank. “Dit was latent racisme.”
07/10 10u00  Al jaren wateroverlast en nu is eindelijk de oorzaak gevonden: “Vraag mij nog altijd af hoe het daar is geraakt”Al jarenlang kampen de bewoners van de Meerstraat in Paal bij hevige regenval met wateroverlast. Eind vorige week kwam een onverwachte schuldige uit de bus. Een plastic ton die de riolering verstopte. “Ik vraag mij nog altijd af hoe die ton daar is geraakt”, zegt schepen Jean Vanhees.
07/10 09u45  Snel nog een huis kopen? “Reken niet meer op woonbonus”, waarschuwt bankenfederatieNu de Vlaamse regering de woonbonus afschaft, zou u in de verleiding kunnen komen om een versnelling hoger te schakelen en snel nog een huis te kopen. Maar volgens Febelfin-topman Karel Van Eetvelt is dat “niet verstandig”, en rekenen huizenjagers best niet meer op de woonbonus.
07/10 09u00  Unicum in ‘Boer zkt Vrouw’: boer Stephan mag iemand extra meenemen naar CanadaEen unicum in ‘Boer zkt Vrouw - de wereld rond’: de groep van één van de boeren verkleint niet, maar vergroot net. Dat Stephan de grootste twijfelaar is in het populaire programma konden we al zien, maar nu bereikt zijn onzekerheid een hoogtepunt. Hij wil zo graag nog één van de dames die hij moest wegstemmen toch meenemen naar de volgende fase dat VTM een uitzondering maakt. Dat is nog nooit gebeurd in de twaalf seizoenen van het programma.
07/10 09u00  Club Brugge is nu al zestien wedstrijden ongenaakbaar: waarom de enige vijand van Club blauw-zwart zelf isWie doet Club Brugge wat? AA Gent alleszins niet. Efficiëntie, metier en pure kwaliteit: op alle vlakken kregen de Buffalo’s de rekening gepresenteerd. Slechts vier puntjes verloren, amper drie ­tegengoals én een elftal waar na een derde van de competitie geen zwakke plekken in te ontwaren zijn: dit Club Brugge is ongenaakbaar.
07/10 09u00  Bruno (23) wil zijn vriendin bewijzen hoeveel hij van haar houdt, maar dat loopt fataal afEen 23-jarige jongeman is vrijdagnacht dramatisch om het leven gekomen in Luik: Bruno Beyer viel er van het balkon van het appartement van zijn vriendin Sylvie, toen hij haar op zijn verjaardag zijn liefde wilde verklaren.
07/10 09u00  Het was eindelijk nog eens een rustig weekend bij Anderlecht, vanaf vandaag is het tijd voor Frank VercauterenNa de verdiende zege op Charleroi, kregen de Anderlecht-spelers een weekendje vrij. Het was meteen genieten geblazen.
07/10 08u30  Federaal Voedselagentschap: “Listeriabesmetting in vlees kan zich nog verder uitbreiden”Er zal wellicht nog meer vlees dat mogelijk besmet is met listeriabacterie uit de winkelrekken gehaald moeten worden. Dat zegt het Federaal Voedselagentschap bij VRT NWS. Na eerder Aldi, besliste zondag ook Albert Heijn om bepaalde vleesproducten terug te roepen, mogelijk volgen later nog andere winkelketens.
07/10 08u15  Bestuurder spoorloos na zware crash in DuffelAan de Waarloossteenweg in Duffel is maandagochtend een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder is spoorloos.
07/10 08u15  De cijfers bewijzen het: Nacer Chadli is dé Mister Onmisbaar van AnderlechtWaar zou Anderlecht nu staan zonder Nacer Chadli (30)? Op Charleroi zorgde de Rode Duivel voor de 1-2-zege met een goal en een assist. Ondertussen scoorde RSCA sinds zijn komst zeven keer in de competitie en in zes treffers had Chadli een voet. Hij is beslissend om de 112,2 minuten en dus onmisbaar bij de Brusselaars.
07/10 08u00  Nog meer regen op komstMaandag is het eerst grijs met nevel, mist en lage wolken met plaatselijk ook kans op wat motregen. Later op de dag komen er enkele opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. We halen maxima van 10 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het centrum. Dat voorspelt het KMI.
07/10 07u00  Verkiezingsbelofte ingeslikt: extra kosten worden niet uit elektriciteitsfactuur gehaaldHet gemiddelde Vlaamse gezin betaalt jaarlijks maar liefst 300 euro aan verkapte belastingen via zijn elektriciteitsfactuur. Extra kosten die volgens verschillende politieke partijen (voor de verkiezingen) best anders verrekend kunnen worden, zodat de factuur daalt. Alleen staat daarover niets meer in het Vlaamse regeerakkoord, merkt VRT NWS op.
07/10 06u00  Nederlandse longartsen willen totaalverbod op e-sigaretNederlandse longartsen willen een totaalverbod op e-sigaretten in Nederland. Het is voor het eerst dat de voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) zulke verregaande maatregelen bepleit.
07/10 04u45  Boris Johnson waarschuwt Macron: Brexit komt er zonder uitstel, wet zal ‘no deal’ niet voorkomenIn de aanloop naar gesprekken tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk liet Boris Johnson aan de Franse president Emmanuel Macron weten dat er geen uitstel komt voor de Brexit. Die staat op 31 oktober gepland.
07/10 03u00  Thomas Cook-reizigers zien toch niet al hun geld terugHet Garantiefonds Reizen wil over drie weken beginnen met de verwerking van naar schatting 20.000 claims tegen van Thomas Cook-reizigers . Maar nu al vrezen mensen dat ze niet al hun geld zullen terugzien. Kosten voor extra verzekeringen of luchthavenvervoer bijvoorbeeld, vallen niet binnen de voorwaarden. “We verwachten dat één op de vijf claims complex zal zijn”, klinkt het bij het fonds. Test-Aankoop ijvert voor een ruime interpretatie van de wet.
07/10 03u00  Gevangenen mogen niet douchen of hun cel verlaten, hoewel dat moet van parlementEen halfjaar nadat het parlement besliste dat cipiers bij stakingen een minimale bezetting moeten garanderen, is daar in de Antwerpse gevangenis nog niets van te merken. De staking gaat daar al de twaalfde dag in, zonder dat de gevangenen kunnen douchen of hun cel verlaten. De vakbonden liggen dwars om dit uit te voeren, zegt een gevangenisdirecteur.
07/10 03u00  Terugkeer Luc Verschueren ontketent stormloop op tickets Jacques Vermeire: “Zo blij dat ik mijn copain terug heb”Voor het eerst in 24 jaar speelden ze weer samen: komiek Jacques Vermeire (68) en radioman Luc Verschueren (65). Een geluk bij een ongeluk, aldus Vermeire, die duidelijk opgelucht was dat de vervanging van Ruben Van Gucht zo’n schot in de roos is. De ticketverkoop kreeg een boost, extra shows worden ingelast. “Ik heb weinig vrienden en mijn beste vriend staat weer naast mij.”
07/10 03u00  Veel aanwijzingen, maar geen staalhard bewijs: volksjury moet oordelen of Daniel zijn vrouw Carmen op beestachtige manier om het leven brachtNa een lange relatie en een opeenstapeling van affaires – vooral langs de kant van Daniel Deriemacker (38) – werd zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35) na de Spaanse les in 2017 vermoord aangetroffen naast haar wagen. Het gerecht is overtuigd dat haar man de schuldige is, maar Deriemacker zelf gaat vol voor de vrijspraak. Een dossier met véél aanwijzingen, maar weinig staalhard bewijs. Aan de volksjury in Brugge om vanaf dinsdag de knoop door te hakken.
07/10 03u00  Waarom de cursussen van Natuurpunt nooit eerder zo populair warenWe hebben weer meer oog voor de natuur, maar trekken minder onvoorbereid het bos in. Dat zegt Natuurpunt op basis van de inschrijvingen voor activiteiten die ze organiseren. Vooral de cursus vogelspotten is erg in trek, net als de opleiding waarbij cursisten leren vogels te herkennen aan hun gezang. “Voor sommige activiteiten zijn er zelfs wachtlijsten.”
07/10 03u00  Dubbel zoveel islam op schoolKatholieke godsdienstles, islamitische, of dan toch gewoon zedenleer? Waar die laatste met zo'n 13 procent van de leerlingen vrij stabiel blijft, zit vooral islam op school in de lift. Het aandeel leerlingen dat over Mohammed wil leren, is in tien jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Experts wijzen daarbij naar het stijgend aantal moslims. “Een belangrijk aspect daarbij is de vluchtelingenproblematiek.”
07/10 03u00  Belgian Tornados pakken prachtig brons op 4 x400m, goud is voor superieure Verenigde Staten: “Dit is de mooiste, dit is de medaille van de volharding”De Belgian Tornados hebben schitterend brons gepakt op de 4x400m, het slotnummer van het WK atletiek in de Qatarese hoofdstad Doha. Kevin Borlée loodste de Tornados naar de medaille na sterk werk van zijn ploegmaats Sacoor, Van den Bemden en broer Dylan. Goud was voor de VS, het zilver ging naar Jamaica. Het Belgische viertal finishte in 2’58”78. Ze bleven zo amper 20 honderdsten boven het Belgisch record, een heuse krachttoer rekening houdend met de afwezigheid van Jonathan Borlée.
07/10 03u00  Vrouw zit rustig in kapsalon, tot er plots een hert door het raam springtKlanten en werknemers van een kapperszaak in Lake Ronkonkoma in de Amerikaanse staat New York schrokken zich afgelopen week een hoedje toen een verdwaald hert plots door het raam sprong. Het doodsbange dier ramde een vrouw en zette het salon op stelten terwijl het een uitweg zocht. De klant werd naar het ziekenhuis gebracht omdat ze pijn aan haar hoofd en been had. Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt, maar Lake Ronkonkoma is erg bosrijk, vooral rond het meer waarnaar de New Yorkse regio is vernoemd.
07/10 03u00  Eindelijk een WK-medaille: vijf redenen waarom het brons van de Belgian Tornados geen toeval isHet is gebeurd: ein-de-lijk hebben ze de Belgian Tornados hun medaille op een WK atletiek te pakken. En dat is geen toeval, zegt onze man in Doha, Hans Jacobs.
07/10 03u00  Vrouw is zo boos om wat kapper met haar kapsel doet, dat ze flauwvaltIn het Turkse programma ‘Jij bent mijn kapper’ nemen kappers en make-upartiesten het tegen elkaar op om de mooiste creaties te verwezenlijken. Deelnemende vrouwen zijn de proefkonijnen van de kappers en nemen - soms met een bang hartje - plaats in de kappersstoel. De emoties laaien wel vaker hoog op in het televisieprogramma, maar één vrouw was zo boos om de snit de ze had gekregen dat ze weg stormde. Van de opwinding viel ze flauw, tot ontsteltenis van de deelnemers en het publiek.
07/10 03u00  Waarop heb je recht als je een baby verwacht? Werk je best zo lang mogelijk door? En wat met borstvoeding?Vijftien weken moederschapsverlof: daarop heeft een loontrekkende vrouw recht in ons land. Maar wie ziek wordt voor de bevalling, verliest een deel van dat verlof. In totaal gaat het om 10 procent van de vrouwen. Daar willen enkele organisaties nu een mouw aan passen. Maar waar heb je nu eigenlijk recht op als je kind verwacht? Werk je het best zolang mogelijk door, of stop je het best een paar weken vroeger? En wat met het borstvoedingsverlof?
07/10 03u00  Huskygids Marianne krijgt gezelschap van drie mannen in ‘Boer zkt vrouw’: “Rond de feestdagen mis ik iemand”Ze woont alleen, in een huisje in een klein dorp in het noorden van Lapland. Huskygids Marianne (41) uit Nijlen. Daar waar er meer rendieren dan mensen zijn. Daar waar in de winter de zon niet eens opkomt en het vaak donkert. Haar kleine droom? Om de liefde en het leven te beleven met een man. Vanavond komen er drie kandidaten bij haar op bezoek. “Het is niet evident voor een man om hier te komen wonen.”
07/10 03u00  Oppositie wint verkiezingen in KosovoIn Kosovo heeft de oppositie de vervroegde parlementsverkiezingen van zondag gewonnen. Dat blijkt zondagavond uit de cijfers van de centrale kiescommissie van het land. De kiezers duwen daarmee de voormalige guerrillaleiders na een decennium aan de macht naar de uitgang.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x Toeriste gearresteerd en beboet omdat ze “te kleine bikini” droeg14/10 11u15 - Het Nieuwsblad: Een toeriste is opgepakt en beboet omdat ze een “ongepaste” bikini droeg op een pas heropend strand op Boracay, een van de bekendste eilanden van de Filipijnen. Het hotelpersoneel had haar nog gewaarschuwd, maar de Taiwanese droeg het niemendalletje toch.
26x Plotse komst van zoon Guy Verhofstadt verdeelt Open VLD: “Een fiere liberaal”14/10 11u15 - Het Nieuwsblad: De bestuursverkiezingen bij Open VLD-Gent rijten oude wonden open: zowel Geert Versnick als ex-voorzitter Mick Daman zijn opnieuw kandidaat. Bovendien wekt de plotse komst van Louis Verhofstadt (25), zoon van de ex-premier, wrevel. De schrik bestaat dat hij een aanloop neemt om over trouwe militanten te springen naar een topplaats op de lijsten.
25x Al minstens 35 doden door tyfoon in Japan14/10 01u30 - Het Nieuwsblad: Het aantal dodelijke slachtoffers van de tyfoon in Japan is opgelopen tot 35. Nog eens elf anderen zijn vermist, melden lokale media. Zondagavond zijn 110.000 reddingswerkers ingezet om mensen te redden die vastzaten door de vele overstromingen.
25x Rik Torfs krijgt half Vlaanderen over zich heen na tweet: “Verdriet in stilte dragen? Dat deed ik, en ik was er bijna niet meer”14/10 17u15 - Het Nieuwsblad: “Ik heb de grootste bewondering voor mensen die hun verdriet in stilte dragen.” De tweet die professor Rik Torfs (KUL) dit weekend zo de wereld instuurde, leidde vooral tot heel luid protest. Zowel bij hulpverleners als patiënten, en al de rest die ooit al verdriet had of zag. ‘Ongezonde boodschap, en dat in Mental Health Awareness Week’, klonk het. “Niet iedereen die ergens wat verdriet voelt moet onmiddellijk naar een therapeut gestuurd worden”, reageert Torfs op de Twitterstorm. Maar erover praten is wél cruciaal, zeggen experts.
24x Eva Pauwels ziet dochter Julie Vermeire zware jeugdjaren van zich af dansen14/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Julie Vermeire (21) heeft gisteravond met een emotionele dans het op één na hoogste puntenaantal gescoord in Dancing with the stars op Vier. Ze danste de rumba als eerbetoon aan haar grootouders Rudi en Gil, omdat “zij er altijd waren voor mij”. Haar moeder Eva Pauwels, ex-vrouw van Jacques Vermeire, zat naast hen in de zaal. “Ik ben supertrots op haar. Het betekent heel veel dat ze hier is.”
24x Identiteit dodelijk slachtoffer na vreselijke crash nog niet gekend14/10 07u45 - Het Nieuwsblad: Lang de Damse Vaart-Oost in Hoeke is zondagochtend een bestuurder met zijn personenwagen tegen een boom gereden. De klap was zo hevig dat het voertuig in brand vloog. De bestuurder is overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.
24x Aanwezigen barsten in lachen uit op begrafenis wanneer ze overledene opeens horen praten: “Hallo, laat mij eruit”14/10 13u15 - Het Nieuwsblad: De Ierse Shay Bradley is dinsdag overleden nadat hij jarenlang had gevochten tegen een slepende ziekte. Zaterdag werd de man begraven en daar had hij nog één verrassing in petto voor alle aanwezigen. Shay had toen hij nog leefde een audiofragment opgenomen en het was zijn laatste wens om dat te laten horen op de begrafenis. En dat bericht was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.
22x Jonge landbouwer (26) overleden na val in bouwput14/10 09u15 - Het Nieuwsblad: De 26-jarige landbouwer die dinsdagochtend bedolven raakte in een bezinkput, is overleden aan zijn verwondingen. Het ongeval gebeurde op een landbouwbedrijf langs de Houthulstseweg in Langemark-Poelkapelle.
22x Ook Roger De Vlaeminck opgenomen in het ziekenhuis: “Ze hebben gezegd dat ik veertien dagen moet blijven”14/10 17u30 - Het Nieuwsblad: Naast Eddy Merckx werd ook Roger De Vlaeminck dit weekend opgenomen in het ziekenhuis. De Vlaeminck is sinds zaterdag in het ziekenhuis van Eeklo.
21x Jeaninne en Frederic hadden elkaar amper het jawoord gegeven of het noodlot sloeg al toe14/10 08u00 - Het Nieuwsblad: Alles was koek en ei, alles verliep zoals gepland. Donderdag 19-9-‘19 prikten Jeaninne Helsen en Frederic Dedeyne als ideale datum om in het huwelijksbootje te stappen. En toch liep het mis.

Statistieken

Artikels:
30474
Gelezen:
34397
Aantal lezers nu:
85


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven