woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
24/04 15u00  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft toe: VAR had moeten ingrijpen bij penaltyfase met Jelle Van Damme tegen Club Brugge Een match in een match was het, de voortdurende duels die Antwerp-verdediger Jelle Van Damme en Club Brugge-aanvaller Loïs Openda uitvochten. Maar had blauw-zwart al vroeg in de match geen strafschop moeten krijgen? Scheidsrechtersbaas Johan Verbist zegt nu van wel.
24/04 14u30  Waarom reclame voor pintjes slecht is voor uw gezondheid Er moet een totaalverbod komen op reclame voor alcoholische dranken. Dat zeggen onderzoekers van de UGent. “Hoe langer en hoe vaker je blootgesteld wordt aan die reclame, hoe meer kans op problematisch drinkgedrag”, zegt onderzoeker Ruben Kramer. “Een volledig verbod is de beste oplossing voor uw gezondheid.”10 
24/04 14u00  Bidprentjes Paul Severs te koop aangeboden op tweedehandssites Een dag na de begrafenis van Paul Severs staan er op tweedehandssites bidprentjes van de Vlaamse zanger te koop. Op zijn begrafenis in het Vlaams-Brabantse Halle werden er meer dan drieduizend uitgedeeld.12 
24/04 14u00  Paashaas deelt rake klappen uit om vrouw te redden van belager Deze vrouw dreigde in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, te worden neergeslagen op straat, maar dat was buiten de paashaas gerekend. Het gevecht zou ontstaan zijn nadat de man op de vrouw had gespuugd. De politie was snel ter plaatse en onder een luid applaus verdween de paashaas weer net zo snel als hij gekomen was.11 
24/04 14u00  Prins Harry en Meghan Markle sturen lief bericht naar jarige prins Louis Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van prins Louis werden drie nieuwe foto’s van het jongetje vrijgegeven op Instagram. Tussen de commentaren op die beelden prijkte er wel één heel opvallende, namelijk eentje van oom prins Harry en tante Meghan Markle.11 
24/04 13u15  Speurders vallen binnen bij Anderlecht en voetbalbond: onderzoek naar transfer Mitrovic Het gerecht is vanochtend rond 9 uur binnengevallen in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede in een onderzoek naar verdachte transacties met spelersmakelaars. Er waren ook huiszoekingen in Schaarbeek bij het bureau One Goal Management en bij Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Laken. Het onderzoek zou draaien rond de uitgaande transfer van Alexandar Mitrovic van Anderlecht naar Newcastle in 2015.
24/04 13u00  Donald Trump ontvangt Twitter-CEO in Witte Huis voor officieel gesprek, maar heeft het vooral over zijn dalende aantal volgers Donald Trump heeft Jack Dorsey ontvangen in het Witte Huis. Het gesprek tussen de CEO van Twitter en de aan Twitter verknochte Amerikaanse president ging over de toekomst van de socialenetwerksite. Volgens Amerikaanse media maakte Trump van de gelegenheid gebruik om te vragen waarom hij de jongste tijd zoveel volgers verloren is.10 
24/04 12u45  Manneken Pis geneest Italianen met prostaatproblemen Een Italiaans producent van een geneesmiddel tegen prostaatproblemen gebruikt de foto van Manneken Pis. Hij vroeg daarvoor geen toestemming aan het gemeentebestuur van Brussel.11 
24/04 12u30  “Mijn schoonouders boden me 9.000 euro om mijn verloofde te dumpen. En ik ging akkoord” “Ik heb mijn verloofde gedumpt omdat mijn schoonouders me 10.000 dollar (ongeveer 9.000 euro) gaven als ik ervandoor zou gaan.” Dat bekende een vrouw anoniem op sociaalnetwerksite Reddit. “Maar ik had er nog een goede reden voor.”16 
24/04 12u15  Voormalig UFC-vechter vermoord door Uber-chauffeur Voormalig UFC-kooivechter Rodrigo de Lima is zondag vermoord na een conflict met zijn Uber-chauffuer. De Braziliaan werd in zijn thuisland, in de stad Belém, na een discussie opzettelijk overreden door de chauffeur.
24/04 12u15  Koppel krijgt koude douche bij huisbezoek in ‘Blind gekocht’: “Dat is lastig” Reality-check voor Blind gekocht’s nieuwste koppel Klaas & Heleen. Ze krijgen het huis van hun dromen voorgeschoteld, een instapklaar herenhuis, maar niks is wat het lijkt. Dina Tersago is duidelijk: “We wilden jullie heel graag laten zien hoe het huis van jullie dromen er zou uitzien, maar dat daar ook en prijskaartje aan vast hangt natuurlijk.”13 
24/04 12u00  Kinderzenders gaan vandaag op zwart: “Maar televisie is echt niet het enige probleem waardoor kinderen niet meer buiten spelen” Het is woensdag Buitenspeeldag, en dus is er op de Vlaamse kinderzenders helemaal niets te zien. Het beeld blijft de hele namiddag zwart. Maar wat dan met hun smartphones en tablets? Wij laten enkele experts aan het woord, die de bal in het kamp van de ouders leggen.
24/04 12u00  Franse rocker Dick Rivers overleden De Franse rocker Dick Rivers, echte naam Hervé Forneri, is op zijn 74ste verjaardag overleden. Dat heeft zijn manager Denis Sabouret woensdag aangekondigd op Twitter.
24/04 12u00  Heroïnedealer strijkt vijf jaar lang ziekte-uitkering op: CM eist 73.000 euro terug Een 56-jarige Oostendenaar moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden omdat hij vijf jaar lang een ziekte-uitkering genoot terwijl hij op grote schaal heroïne dealde. De man riskeert een geldboete van 8.000 euro en de mutualiteit eist liefst 73.000 euro onterecht ontvangen uitkeringen terug.
24/04 12u00  “Mijn schoonouders boden me 10.000 dollar om mijn verloofde te dumpen. En ik ging akkoord” “Ik heb mijn verloofde gedumpt omdat mijn schoonouders me 10.000 dollar (ongeveer 9.000 euro) gaven als ik ervandoor zou gaan.” Dat bekende een vrouw anoniem op sociaalnetwerksite Reddit. “Maar ik had er nog een goede reden voor.”12 
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/04 09u30  Dit zijn de 100 invloedrijkste mensen ter wereld volgens Time MagazineHet Amerikaanse magazine Time heeft voor de zestiende keer op rij de 100 meest invloedrijke mensen geselecteerd. Van popster Taylor Swift tot de Amerikaanse president Trump en de Engelse voetballer Mohamed Salah, allemaal hebben ze dit jaar iets verwezenlijkt om een plaatsje op de lijst te bemachtigen.
18/04 09u30  Gents bedrijf wil Notre-Dame heropbouwenHet Gentse bouwbedrijf Denys hoopt te kunnen helpen bij de renovatie van de deels afgebrande Notre-Dame-kathedraal in Parijs. CEO Johan Van Wassenhove laat zijn medewerkers een dossier voorbereiden, bericht De Tijd donderdag.
18/04 09u30  Imposante entree, goede soundtrack en peperdure kaartjes: hoe Michelle Obama een rockster werd“Hey Amsterdam.” Staande ovatie. Luid gejoel. Ja, zelfs hier en daar gekrijs. Michelle Obama deed gisteravond Amsterdam aan en ze had bij die passage meer weg van een rockster dan van een voormalige first lady. Inclusief imposante entree, goedgekozen soundtrack vooraf en peperdure kaartjes voor wie met haar op de foto wilde. “Even in haar aura staan. Ja, daar heb ik veel geld voor over. Dat is het summum.”
18/04 09u15  Gezinsdrama in Wijnegem: caféuitbater brengt kinderen en vrouw om, minstens drie dodenBij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht minstens drie doden gevallen. Een café-uitbater bracht eerst thuis zijn twee kinderen om het leven en vermoordde daarna zijn vrouw in zijn café. Hij probeerde ook zelf uit het leven te stappen. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is.
18/04 07u45  Gezinsdrama in Wijnegem: caféuitbater schiet kinderen en vrouw dood, minstens drie dodenBij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht minstens drie doden gevallen. Een café-uitbater schoot eerst thuis zijn kinderen dood en vermoordde daarna zijn vrouw in zijn café. Hij probeerde uit het leven te stappen, maar overleefde. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is.
18/04 07u45  Ooit een half miljard waard, maar nu leeft Jo Lernout in armoede: "Ik kan nooit nog gelukkig zijn"Hij had net zo goed in The sky is the limit kunnen zitten, maar voor Jo Lernout werd het Don’t worry, be happy, het programma waarin Peter Boeckx mensen op de rand van de armoede opzoekt. “Ik heb lang getwijfeld of ik mijn povere leven in de Filipijnen wel zou laten filmen, zeker voor een programma met die titel”, zegt de gevallen wonderboy van Lernout & Hauspie. “Voor alle duidelijkheid: ik ben níét gelukkig. Ik leef elke dag met een schuldgevoel.”
18/04 07u45  Wordt Ruth Beeckmans het nieuwe baasje van Samson?Gert Verhulst kondigde enkele weken geleden aan dat hij stopt met Samson en Gert. Er komt nog een reeks afscheidsconcerten en dan is het gedaan. Maar wie het nieuws baasje wordt van Samson wou hij niet prijsgeven. Al zou dat volgens TV Familie ook wel eens een bazinnetje kunnen zijn.
18/04 07u45  Politie zoekt man die aanval op agenten en militairen wil plegenDe politie en het parket van Bergen zijn al sinds vrijdag op zoek naar een gevaarlijke man die een aanval op agenten of militairen zou plannen. De man wordt als vuurwapengevaarlijk beschouwd.
18/04 07u45  Neerslachtige Heikki stort hart uit in ‘Temptation Island’: “Ben je me echt vergeten, Milou?”In ‘Temptation Island’ gaat het niet goed met Heikki. De vriend van de twerkende Milou zit in de put en vreest dat zijn relatie de uitdaging in Thailand niet zal overleven. Vrijdag stort hij dan ook zijn hart uit in ‘de Hut’ en heeft hij een aangrijpende boodschap voor ons Milou.
18/04 07u45  Slachtoffer zuurgooier onderging 111 operaties: “De Block is mijn strijd voor terugbetaling vergeten”Maggie De Block (Open VLD) heeft haar diep teleurgesteld. Tien jaar en 111 operaties geleden werd Patricia Lefranc door een jaloerse vriend overgoten met bijtend zuur. De vrouw raakte zwaar verminkt en gaf al een fortuin uit aan operaties en andere medische kosten. Ze riep de hulp in van de minister van Volksgezondheid. “Vier jaar later wacht ik nog altijd op een antwoord.”
18/04 06u45  Wat weet de gemiddelde Vlaming nog over de paasperiode? Wij zochten het uitDeze week is het voor christenen de Goede Week en op zondag vieren we het Hoogfeest van Pasen. Die weekenddag staat synoniem voor jagen op chocolade in de tuin en achteraf krijgen we een vrije dag op maandag. Maar wat betekent Pasen eigenlijk? En wat wordt er herdacht op Witte Donderdag en Goede Vrijdag? Het Nieuwsblad ging op pad in Antwerpen en zocht uit wat de gemiddelde Vlaming zich nog herinnert uit de lessen godsdienst.
18/04 06u45  “Ik kan nooit nog gelukkig zijn”Hij had net zo goed in The sky is the limit kunnen zitten, maar voor Jo Lernout werd het Don’t worry, be happy, het programma waarin Peter Boeckx mensen op de rand van de armoede opzoekt. “Ik heb lang getwijfeld of ik mijn povere leven in de Filipijnen wel zou laten filmen, zeker voor een programma met die titel”, zegt de gevallen wonderboy van Lernout & Hauspie. “Voor alle duidelijkheid: ik ben níét gelukkig. Ik leef elke dag met een schuldgevoel.”
18/04 06u30  Bus vol toeristen crasht op Madeira en belandt meters lager: “zeker 29 doden”In Portugal is woensdagavond een bus gecrasht. De exacte omvang van het ongeluk is nog niet duidelijk maar de burgemeester spreekt van 29 doden en 22 gewonden. “Slachtoffers komen uit Duitsland”, voegt hij nog toe.
18/04 03u15  Vier keer voor rechter, nul dagen cel: seriestalker weet van geen ophoudenHij maakte de voorbije tien jaar tientallen slachtoffers en werd al vier keer veroordeeld. Toch kon seriestalker Kim D.P. (32) uit Maldegem nieuwe slachtoffers maken. Voor al zijn veroordelingen zat hij nog geen dag in de cel. Een slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Gisteren verscheen hij nog maar eens voor de rechter. “Dit heb ik nog nooit gezien”, zei die.
18/04 03u15  Bondsparket heeft strafvordering klaar: Anderlecht één match achter gesloten deuren na ongeregeldheden op StandardAnderlecht kent – officieus – de strafvordering voor het wangedrag van zijn fans op Standard vorige vrijdag. Het Bondsparket vordert één wedstrijd achter gesloten deuren wegens het boycotten van de match met vuurpijlen en rookbommen uit het RSCA-vak. De zaak komt dinsdag voor de Geschillencommissie.
18/04 03u15  "Wie ben jij?": dronken man valt in slaap op sofa na wild feestje en wordt wakker bij onbekend koppelDeze Schotse man was stevig in de alcohol gevlogen op een feestje en wilde een taxi naar huis nemen. Maar toen de taxichauffeur plots verdwenen was, sloop hij terug naar binnen om iets te eten klaar te maken en vervolgens op de sofa in slaap te vallen. Wat hij niet wist, was dat hij niet terug op het feestje was terechtgekomen, maar bij de buren. En dat leidde tot een hilarische situatie toen de bewoners van dat huis hem wakker maakten met één prangende vraag op de lippen: “Wie ben jij?”
18/04 03u15  Liverpool probleemloos voorbij Porto naar halve finale Champions League tegen BarcelonaGeen mirakel voor Sergio Conceicao. De ex-vedette van Standard geraakte als coach van Porto niet voorbij Liverpool in de kwartfinale van de Champions League. Na een nederlaag in de heenmatch (2-0) gingen de Portugezen nu ook voor eigen volk onderuit (1-4) tegen Liverpool, met Divock Origi in de basis. De Engelsen mogen zich opmaken voor een halve finale tegen Barcelona. Wat een affiche!
18/04 03u15  Apotheken doen de boeken dicht … en supermarktapotheken doen de deuren openEr zijn in 2018 voor het eerst meer apotheken gestopt dan er zijn bijgekomen. In het eerste kwartaal van 2019 waren er zelfs dubbel zo veel stopzetters als starters. Een gevolg van online concurrentie en van de overnamejacht door supermarkt-apotheken.
18/04 03u15  VBO wil snoeien in ambtenarenpensioen: “Iedereen gelijk, ook singles en gehuwden”“Om ons sociaal zekerheidsstelsel te behouden zal het eenvoudiger moeten”, zegt werkgeversorganisatie VBO. Daarom wil ze nog maar één statuut voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen. Voor de ambtenaren zou dat een fikse verlaging van hun pensioen betekenen. Uitkeringen zouden ook niet langer op basis van de gezinssituatie worden toegekend, maar wel per individu.
18/04 03u15  Zalando sleutelt aan nieuw systeem: gratis verzending enkel nog voor goede klantenBetalen we binnenkort verzendingskosten voor de boodschappen die we doen bij webshops? Die kans neemt zienderogen toe, nu Zalando na de Italianen ook de Spanjaarden, Britten en Ieren kosten aanrekent. De webwinkel stapt zo af van haar ‘gratis levering, gratis retour’-belofte waarmee ze de Europese modemarkt veroverde. “En het zal niet bij die vier blijven”, voorspellen retailspecialisten.
18/04 03u15  Autoverkoop met 6% gedaald: consumenten weten niet wat kopenMag ik over enkele jaren nog wel het stadscentrum binnenrijden als ik nu een nieuwe diesel koop? En als ik geen diesel meer koop, wat dan wél? Veel Belgen zitten met die vragen en stellen om die reden hun aankoop uit. Het gevolg: Belgische particulieren kochten in de eerste drie maanden van dit jaar tien procent minder auto’s dan in dezelfde periode vorig jaar.
18/04 03u15  ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’: ook suikerrietboer Etienne hoopt op ware liefdeElke dag, tussen ‘VTM nieuws’ en ‘Familie’, kan je kennismaken met een nieuwe kandidaat van ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’. Zo leerde televisiekijkend Vlaanderen ook Etienne (55) kennen, een suikerrietboer uit Kaapverdië die iemand zoekt om zijn plantage – en binnenkort ook hotel – mee te delen.
18/04 03u15  Naar de dokter? Vergeet je vragenlijstje niet: één op vijf klachten gaat over slechte communicatieWat is de slaagkans? Zijn er andere mogelijkheden? En, hoeveel gaat deze behandeling mij kosten? Het zijn vragen die patiënten vaak niet durven, maar volgens het Vlaams Patiëntenplatform wel moeten stellen. De koepelvereniging bundelde 13 vragen die tijdens consultaties overlopen kunnen worden. “Het is heel belangrijk dat patiënten expliciet durven te informeren”, zegt beleidsmedewerker Laura Jame, ze verwijst daarbij naar cijfers van de federale ombudsdienst waaruit blijkt dat patiënten nog steeds onvoldoende informatie ontvangen.
18/04 03u15  Wetenschappers wekken varkenshersens weer tot leven uren nadat ze geslacht werdenHersenen van dode varkens weer actief maken. Wetenschappers van de Yale Universiteit zijn daarin geslaagd. In hun laboratorium. Maar ze moesten er wel eerst voor naar het slachthuis.
18/04 03u15  Onderzoek: “Oudere werknemers zijn helemaal niet te duur”“Een mythe.” Zo noemt onderzoeker Sem Vandekerckhove van de KU Leuven de stelling dat oudere werknemers in ons land zo duur zijn dat ze zichzelf uit de markt duwen. Dat staat ook in een Europees rapport.
18/04 03u15  Nieuwe site moet Palestijnen en Marokkanen afraden naar België te komenLees meer >
18/04 03u15  Belgen boven in nieuwe Britse crimireeks ‘Baptiste’Fans van ‘The missing’kunnen vanaf dinsdag 30 april hun hart ophalen aan ‘Baptiste’. In die spin-off van de Britse misdaadreeks staat speurder Julien Baptiste centraal. Opnieuw moet hij op zoek naar een vermist meisje, maar dit keer liggen de zaken iets persoonlijker. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door een aantal bekende Belgische koppen, voor én achter de camera.
18/04 03u15  Roundup en klassieke verdelgers mogen niet meer: hoe krijg je dat onkruid in je tuin nu weg?De tuinliefhebber zit met de handen in het haar. Hoe kan je de strijd om je gazon winnen nu de klassieke onkruidverdelgers uit de rekken zijn gehaald? “Er zijn ecologische alternatieven”, klinkt het in tuincentra. Maar werken die ook echt? En wat met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes?
18/04 03u15  “Maggie De Block is mijn strijd voor terugbetaling dure zorgen vergeten”Maggie De Block (Open VLD) heeft haar diep teleurgesteld. Tien jaar en 111 operaties geleden werd Patricia Lefranc door een jaloerse vriend overgoten met bijtend zuur. De vrouw raakte zwaar verminkt en gaf al een fortuin uit aan operaties en andere medische kosten. Ze riep de hulp in van de minister van Volksgezondheid. “Vier jaar later wacht ik nog altijd op een antwoord.”
18/04 03u15  Oersaai en toch straffe kijkcijfers voor werelduurrecord van Victor CampenaertsOngetwijfeld een enorme adrenalinestoot voor Victor Campenaerts, het doorbreken van dat werelduurrecord. Op televisie oogt zoiets altijd iets minder spectaculair, maar toch keek er een goeie 413.376 man tussen 18 en 19 uur naar de prestatie van de wielrenner. Op het moment dat Campenaerts de grens van 55 kilometer doorbrak zaten maar liefst 647.935 fans te supporteren. Straffe cijfers voor wat eigenlijk een saai uurtje televisie was.
18/04 03u15  Trump betuigt medeleven aan pausPresident Trump heeft met paus Franciscus gesproken over de brand in de Notre-Dame. Hij bood daarbij zijn medeleven aan.
18/04 00u00  IN BEELD. Busongeval op MadeiraLiefst 28 doden zijn te betreuren na een zwaar busongeval op het Portugese eiland Madeira. Een autocar vol Duitse toeristen vloog uit de bocht en belandde meters lager op een huis.
17/04 23u15  Spektakel in Champions League: Tottenham na sensationeel scoreverloop voorbij Manchester City naar halve finale tegen AjaxTottenham Hotspur heeft zich na een heus spektakelstuk geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Kevin De Bruyne, goed voor drie assists, en Vincent Kompany - beiden in de basis - loodsten Manchester City aanvankelijk vanuit een verloren positie voorbij het Tottenham maar een frommelgoals van Llorente volstond voor de kwalificatie van de club uit London. Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen mogen het in de halve finale opnemen tegen het hun ex-club Ajax.
17/04 22u15  Bus vol toeristen crasht op Madeira en belandt meters lager: “zeker 28 doden”In Portugal is woensdagavond een bus gecrasht. De exacte omvang van het ongeluk is nog niet duidelijk maar de burgemeester spreekt van 28 doden en meerdere gewonden. “Alle slachtoffers komen uit Duitsland”, voegt hij nog toe.
17/04 21u45  Buscrash in Madeira: mogelijk 28 toeristen komen omIn Portugal is woensdag rond 18.30 uur een bus gecrasht. De exacte omvang van het ongeluk is nog niet duidelijk maar sommige media spreken al van 28 doden. Of er Belgen betrokken zijn bij het ongeluk is nog niet duidelijk.
17/04 21u30  Buscrash in Madeira: mogelijk meer dan 25 dodenIn Portugal is woensdagmiddag een bus gecrasht. Vermoedelijk zat de bus vol toeristen. Enkele mensen stierven, andere geraakten zwaargewond. De exacte omvang van het ongeluk is nog niet duidelijk maar sommige spreken al van 28 doden.
17/04 20u30  De kust rekent op 375.000 dagjestoeristen met paasweekendDoor de zonnige weersvoorspellingen belooft het een druk paasweekend te worden aan de kust. Het toeristisch provinciebedrijf Westtoer verwacht 375.000 dagtoeristen.
17/04 20u30  Landbouwer overleden bij tractor-ongevalEen landbouwer (74) is woensdagmiddag omgekomen bij een ongeval met zijn tractor. Wat de omstandigheden precies zijn is nog onduidelijk.
17/04 20u30  Doortastende moeder redt het leven van haar dochtertje (5), maar het kost het meisje wel haar oogHaar oogje gloeide. Dat was wat Elly Smith (38) uit Oregon zag toen ze een foto nam van haar dochtertje Gracie (toen 2, nu 5). Onderzoek wees uit dat ze tien tumoren in haar oog had. Elly kon zo het leven van haar dochter redden, maar die is haar oog wel voorgoed kwijt.
17/04 20u30  Te koop: afgebrand huisIets voor de kijkers van Dobbit-tv: een huis waar een felle brand woedde. Veel is vernield, alles is zwartgeblakerd, niets is hersteld. Maar het huis is wel te koop.
17/04 20u30  Vier gewonden door blikseminslag op AkropolisBij een blikseminslag op de Akropolis in Athene zijn vier mensen gewond geraakt. Het gaat om twee toeristen en twee medewerkers van de archeologische site. Dat heeft het ministerie van Cultuur woensdag gemeld.
17/04 19u30  Vlaams meisje (17) gewond na val van 15 meter in kloofEen 17-jarig meisje uit Brugge is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze naar beneden stortte in een kloof in een Waals natuurpark. De tiener zou niet in levensgevaar verkeren.
17/04 19u15  Artsen pleiten voor wet om leven van pasgeborenen te kunnen beëindigen: “Nu word ik vervolgd voor kindermoord”“Soms kan je het lijden enkel stoppen door het leven niet nodeloos te proberen redden.” Zes op tien Vlaamse neonatologen ijveren voor een wet die het mogelijk maakt actief het leven van pasgeboren baby’s te beëindigen, als er sprake is van ondraaglijk lijden. Nu kunnen ze daarvoor nog vervolgd worden voor kindermoord, wat zorgt voor een angstcultuur onder artsen en een nodeloze lijdensweg voor ouders.
17/04 19u00  Anderlecht-spits Landry Dimata over zijn transfer: “Ik ben erin geluisd”Voor één man is operatie Propere Handen kennelijk niet als een verrassing gekomen. Landry Dimata (21), dit seizoen goed voor 13 goals voor Anderlecht, heeft al langer zijn buik vol van alle aasgieren in het voetbal. In een monoloog in Sport/Voetbalmagazine doet de jonge spits zijn boekje open. “Mensen hebben misbruikt van mij gemaakt omdat ik nog jong was.”
17/04 18u45  Mathieu van der Poel na winst in Brabantse Pijl: “Ik moest niemand vrezen in de sprint”Mathieu van der Poel zette in Overijse de Brabantse Pijl naar zijn hand. In de sprint was de Nederlander sneller dan Julian Alaphilippe en Tim Wellens, de winnaar van vorig jaar. “Ik bewijs dat deze koers mij het beste ligt”, zei de winnaar van de editie 2019.
17/04 18u30  Voor- en tegenstanders over de lage-emissiezone in Gent: "Zelfstandigen en ouderen zijn grootste slachtoffer"Drie jaar na Antwerpen zijn vanaf 1 januari 2020 oude auto’s ook niet langer welkom in de Gentse binnenstad. Diesels tussen 9 en 12 jaar oud worden alleen toegelaten in de lage-emissiezone (LEZ), mits betaling. Voor nog oudere wagens wordt Gent al helemaal verboden terrein. Wat is de impact van deze maatregel, op het verkeer, het milieu en de inwoners?
17/04 18u30  Mechelse rapper in cel: “Een kalasjnikov in de auto? Ja, die hadden we nodig voor onze clip”De Mechelse rapper Cedje bracht afgelopen zaterdagnacht in een Nederlandse politiecel door. Dat gebeurde toen de politie de rapper en enkele fans aan een controle onderwierp. Er werd onder meer een kalasjnikov aangetroffen. “Een onklaar gemaakt exemplaar. Het diende voor de opnames van onze videoclip.”
17/04 18u15  Hij was ooit een half miljard dollar waard, nu leeft Jo Lernout van 2,5 euro per dagDe opvallendste figuur in het nieuwe VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’ moet Jo Lernout zijn. De West-Vlaming was in een ver verleden de helft van spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (L&H) en was op zijn hoogtepunt 500 miljoen dollar waard. Na het veelbesproken faillissement van zijn bedrijf moet hij het echter met heel wat minder stellen, maar hij heeft geleerd met weinig gelukkig te zijn. Lernout woont nu in de Filipijnen met zijn vrouw en zoon en leeft van 2,5 euro per dag. Maar het verlies van zijn fortuin maakt hem allesbehalve ongelukkig: “Ik vind het vooral erg voor andere mensen die geld verloren.”
17/04 18u15  Peruaanse ex-president Alan Garcia overleden nadat hij zichzelf neerschoot bij arrestatieDe vroegere Peruaanse president Alan García heeft net voor zijn arrestatie op beschuldiging van corruptie een kogel door zijn hoofd geschoten. De man werd in allerijl en met veel politiemacht naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet meer baten. Hij stierf kort nadien aan zijn verwondingen.
17/04 17u45  Hij was ooit miljoenen waard, nu heeft Jo Lernout geleerd om met weinig gelukkig te zijnDe opvallendste figuur in het nieuwe VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’ moet Jo Lernout zijn. De West-Vlaming was in een ver verleden de helft van spraaktechnologiebedrijf L&H en was op zijn hoogtepunt 500 miljoen dollar waard. Na het faillissement van zijn bedrijf moet hij het echter met heel wat minder stellen, maar hij heeft geleerd met weinig gelukkig te zijn. Lernout woont nu in de Filipijnen met zijn vrouw en zoon en leeft van 2,5 euro per dag. Maar het verlies van zijn fortuin maakt hem allesbehalve ongelukkig: “Ik vind het vooral erg voor andere mensen die geld verloren.”
17/04 17u30  Mathieu van der Poel wint nu ook Brabantse Pijl door van kop af Alaphilippe en co uit het wiel te spurtenDe favorieten hebben de Brabantse Pijl kleur gegeven. Een illuster viertal - Wellens, Alaphilippe, Matthews en Van der Poel - reed in de slotronde weg uit het peloton. Het viertal spurtte om de zege en daarin stond geen maat op Mathieu van der Poel. Hij haalde het voor Alaphilippe en Matthews.
17/04 17u30  ‘Game of thrones’-actrice Sophie Turner (23) over de ongewenste gevolgen van haar succes: “Ik dacht heel vaak aan zelfmoord”Sophie Turner is momenteel één van de meeste bekeken actrices. De 23-jarige speelt al 8 seizoenen één van de hoofdrollen in Game of thrones. Toch blijken internettrollen een hele impact te hebben op haar leven en dacht ze al aan zelfmoord.
17/04 17u15  Nooit verkeersboetes betalen en goedkope sigaretten: de privileges van diplomatenEen groot deel van de buitenlandse diplomaten en hun familie zal voortaan btw moeten betalen op professionele of persoonlijke uitgaven. Dat zou onze schatkist een kleine 600 miljoen euro kunnen opleveren. Maar de rest van hun privileges behouden ze wel. En daar zitten enkele opvallende voorrechten tussen.
17/04 17u00  Koppel werd slachtoffer van nieuwe truc van internetoplichters: “Wij moesten plots betalen voor de spullen”Een gehackt webshopaccount, het is de nachtmerrie van al wie weleens online bij Bol.com of Zalando koopt. Criminelen bestellen dan dure spullen, waarna de rekening bij het slachtoffer op de deurmat valt. Het overkwam Karen Nieuwlandt uit het Vlaams-Brabantse Roosdaal en ze is niet alleen. De politie waarschuwt voor webshopoplichters. “Het is een opkomend fenomeen”, zegt Walter Coenraets, diensthoofd van de federale Computer Crime Unit.
17/04 17u00  Jacht gezonken in Antwerps StraatsburgdokIn het Straatsburgdok is woensdag een jacht gezonken. De brandweer is ter plaatse en pompt het vaartuig leeg in een poging om het terug boven water te krijgen.
17/04 16u30  Arbeider ontsnapt op het nippertje wanneer hoogspanningskabel in brand vliegtEen Amerikaanse arbeider is maandagochtend op het nippertje ontsnapt toen een hoogspanningskabel vuur vatte in een wijk in New Jersey. Hij dacht dat er geen stroom meer stond op de kabel, maar liet het ding vallen toen dat niet het geval bleek. Door de natte grond vloog de hoogspanningskabel met veel vonken in brand. De man overleefde het levensgevaarlijke incident door de veiligheidskleding die hij droeg. De Amerikaanse staat wordt geteisterd door hevige regen, rukwinden en onweer, waardoor er veel stroompannes zijn en de hulpdiensten regelmatig moeten uitrukken.
17/04 16u30  Mogelijke ontvoeringspoging in Groot-Bijgaarden, politie op zoek naar man zonder wenkbrauwenDe lokale politie van Dilbeek onderzoekt een mogelijke poging tot ontvoering van een kind in de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden.
17/04 16u30  Opvallend campagnefilmpje Zuhal Demir maakt de tongen los: “Ik zou dit snel verwijderen”De parodie op Game of Thrones die Zuhal Demir (N-VA) dinsdag online zette, blijft wellicht zonder gevolgen. Op Twitter werd Demir gewaarschuwd dat ze de rechten van de Amerikaanse zender HBO overtrad, maar de kans dat die klacht indient, is uitermate klein.
17/04 16u15  KAART. Bekijk hier hoeveel je in jouw gemeente betaalt voor een uurtje zonOp zoek naar een huis, heb je een beperkt budget en ben je verslaafd aan de zon? Dan verhuis je beter niet naar Brussel. Waar je dan wel heen moet onderzocht Hillewaere Vastgoed, dat een zonnekaart maakte en berekende hoeveel een uur zon je in elke gemeente of stad kost.
17/04 16u15  Vlaams meisje (17) gewond na val van 15 meter in gletsjerspleetEen 17-jarig meisje uit Brugge is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze naar beneden stortte in een kloof in een Waals natuurpark. De tiener zou niet in levensgevaar verkeren.
17/04 16u15  Alle vluchten Jet Airways geannuleerdDe Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways annuleert alle vluchten wegens financiële problemen. Eerder werden de vluchten al tot 19 april aan de grond gehouden maar een oplossing blijkt er dus niet gevonden.
17/04 15u45  Brugse (17) valt in gletsjerspleetEen meisje van 17 jaar is woensdagmiddag in een kloof gevallen, dat meldt de Waalse groep Sudpresse. Het zou gaan om een Brugse die in Fondry des Chiens, een natuurpark in Nismes, ten val kwam.
17/04 15u45  Eerste dronebeelden tonen de ernst van de ravage aan het dak van de Notre-Dame na hevige brandVan het dak van de Notre-Dame in Parijs blijft na de verwoestende brand van maandagavond nog maar weinig over. Dat blijkt uit de eerste dronebeelden van de kathedraal. Waar vroeger het majestueuze dak zat, zijn nu enkel zwarte gaten en puin te zien.
17/04 15u45  Sam Bennett wint voor de tweede keer in Turkije, Evenepoel toont zich opnieuw: “Mijn aanval was gepland”De Ier Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft woensdag zijn tweede opeenvolgende ritzege geboekt in de wielerronde van Turkije (WorldTour).
17/04 15u00  Meghan Markle wil graag een Amerikaanse nanny voor haar babyHet heeft er alles van weg dat Meghan Markle en prins Harry nog maar eens een Britse koninklijke traditie achterwege willen laten. Normaal zou hun baby een Britse nanny krijgen, maar Meghan wil naar verluidt een Amerikaanse. Er zou al een vacature lopende zijn en ook een man zou een optie zijn.
17/04 15u00  Manager Verschueren belooft Anderlecht-fans meer jeugd in de ploeg: “Tegen AA Gent al veranderingen in het elftal”Het overkoepelende supportersorgaan RSCA Fan Board en leden van Mauves Army, de ultra’s van Anderlecht, hebben dinsdagavond een “constructief onderhoud” gehad met onder meer manager Michael Verschueren en aanvoerder Sven Kums over de malaise bij paars-wit. “We zijn gerustgesteld, maar blijven waakzaam”, reageerde Frank Eeckhout van het Fan Board bij Belga. De fans van Anderlecht willen meer jeugd in het elftal. Manager Verschueren beloofde dat dit weekend tegen AA Gent al veranderingen in het elftal.
17/04 14u30  Emotionele Jessica Biel heeft stiekeme boodschap voor man Justin TimberlakeDe Amerikaanse actrice Jessica Biel heeft haar man stiekem verrast met een videoboodschap op Instagram. Terwijl ze met een fluisterstem aan haar miljoenen volgers zegt hoe fantastisch hij is, zit hij nietsvermoedend in een andere kamer.
17/04 14u15  Hulpdiensten moeten uitrukken voor hobbyfotograaf die weigert te zwemmen: “Mijn materiaal kost meer dan 2.000 euro”Hulpdiensten aan de kust moesten woensdagvoormiddag massaal uitrukken voor een man die verrast werd door het opkomende zeewater. Toen de hobbyfotograaf uit het water werd gevist door de reddingsdiensten, stond het water al tot aan de borst. Hij weigerde te zwemmen omdat zijn materiaal dan nat zou worden. “Mijn toestel en statief kosten meer dan 2.000 euro. Voor mijn leven ging ik dat niet lossen.”
17/04 14u15  ‘50 shades’ na #MeToo: de zweepjes blijven in de kastNa 150 miljoen Fifty shades-boeken en twee jaar stilte lanceert E.L. James nu haar nieuwe roman: The mister. Geen zweepjes en blinddoeken dit keer, maar wel genoeg stomende seks om de hype opnieuw aan te zwengelen. Al geeft de schrijfster toe: “Ik heb rekening gehouden met #MeToo.”
17/04 14u15  Twitter zoekt naar spelende vader en dochter voor de Notre-DameEen hartverwarmende foto van een vader en zijn dochter voor de Notre-Dame doet de ronde op sociale media. De foto werd genomen door een toeriste en zij probeert nu in contact te komen met de vader op de foto.
17/04 14u15  Spektakelmusical ‘40-45’ nog maar eens verlengd, cast weer uitgebreidDe interesse in ‘40-45’ blijft gigantisch: de spektakelmusical van Studio 100 verkocht al meer dan 600.000 tickets en wordt nog maar eens verlengd, tot 17 mei 2020. En dus doet er opnieuw een extra acteur zijn intrede in de cast.
17/04 14u15  Hoofdprogramma van kamp Delfine Persoon in gevaar: uitdager van Joshua legt positieve dopingtest afDe Amerikaanse bokser Jarrell Miller is bij een dopingcontrole betrapt op het gebruik van het verboden GW1516, een product dat wordt gebruikt om sneller vet te verbranden. Het is nu afwachten of hij op 1 juni in New York kan aantreden tegen de Engelsman Anthony Joshua. Die zet dan zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel.
17/04 14u15  ‘Blind Gekocht’-koppel bij onthulling huis: “WC is te klein om mijn gat af te kuisen”Nisse en Mathilde maken woensdagavond kennis met hun nieuwe huis, maar dat lijkt al snel niet zo praktisch te zijn. “Ik geraak wel op de wc, maar ik heb te weinig plaats om mijn gat af te kuisen”, klinkt het lacherig bij Nisse. “Laat ons zeggen dat dit huis niet zo praktisch is voor ons, nogal grote mensen”, vult Mathilde verder aan.
17/04 14u15  Documentaire over Maddie McCann doet oude piste weer bovenkomen: “Geen enkele manier waarop dat in die auto beland kan zijn”De Netflix-documentaire over Maddie McCann doet een oude piste in de zaak opnieuw flink wat aandacht krijgen. Een ex-speurder vraagt om het DNA-materiaal dat destijds in het appartement gevonden werd met de nieuwste technieken te onderzoeken. Vooral het feit dat haar DNA-materiaal opdook in een auto die haar ouders drie weken na haar verdwijning pas huurden, doet hem denken dat er iets niet juist zit.
17/04 12u30  Nieuwe klacht tegen ‘#LikeMe’-bedenker uit Boechout: “Door hem heb ik een afkeer van mannen”In het onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik door choreograaf B.V.O. uit Boechout, medeoprichter van productiehuis Fabric Magic, is maandag een nieuwe klacht ingediend. “Door hem heb ik een afkeer van mannen”, zegt het slachtoffer. De advocaat van B.V.O. liet eerder al verstaan dat zijn cliënt de feiten betwist. “Dat geldt zeker ook voor deze feiten.”
17/04 12u30  Machinebouwer vrijuit voor ongeval waarbij hoofd werkneemster bijna doorboord werdEen machinebouwer uit Marke is door de Brugse strafrechter vrijgesproken voor een ernstig arbeidsongeval, waarbij een 51-jarige werkneemster met haar hoofd gekneld raakte in een machine. Het arbeidsauditoraat had voor Michel Van De Wiele NV een geldboete van 21.600 euro gevorderd.
17/04 12u30  De stunt van Ajax in de Champions League: hoe kan dat zo ineens? En mogen Belgische clubs hier nu ook van dromen?De voetbalwereld keek dinsdagavond raar op toen Ajax zich plaatste voor de halve finales van de Champions League ten koste van Juventus. Het was al 14 jaar geleden dat een club uit een kleinere competitie nog eens zo ver had kunnen raken. Maar hoe kan dat zo ineens? Wil dat zeggen dat Belgische clubs hier ook van mogen dromen? En moeten de Rode Duivels schrik krijgen?
17/04 12u15  Verontwaardiging over de enorme donaties van de superrijken voor de Notre-Dame: waarom wel voor de heropbouw van een kathedraal en niet voor de samenleving?De topman achter merken als Gucci en Balenciaga schenkt 100 miljoen euro. De man achter Louis Vuitton en Givenchy 200 miljoen, net zoals de familie die deels L’Oréal bezit. En ondertussen is er verontwaardiging: waarom zoveel geld voor de heropbouw van de Notre-Dame, een kathedraal, en niet voor de heropbouw van de samenleving?
17/04 12u15  Selfie loopt dramatisch af: studente stort te pletterEen twintigjarige studente uit South Dakota in de Verenigde Staten is tijdens een schooluitstap tragisch om het leven gekomen. Ze wilde een selfie nemen op de Hawksbill Crag-rots, maar misstapte zich en viel in de afgrond naar beneden.
17/04 11u45  Familie treft maatregelen zodat iedereen de begrafenis van Paul Severs kan bijwonen: “We willen fans niet teleurstellen”De uitvaart van Paul Severs vindt op dinsdag 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Omdat de familie een erg grote opkomst verwacht en de Sint-Martinusbasiliek daarom wellicht te klein zal zijn, wordt een groot scherm gezet op het Possozplein. Dat meldt Christophe, de zoon van de overleden zanger, die iedereen afraadt om met de wagen te komen.
17/04 11u45  Haal de zonnecrème maar boven want het wordt een warm en zonnig paasweekend: “Insmeren is de boodschap”Het wordt een warm en zonnig paasweekend. Vanaf donderdag straalt de zon volop en klimt de thermometer al hoger dan 20 graden. “En in het weekend doen we er nog een schepje bovenop met 22 en mogelijk zelfs 23 graden”, zegt weerman Frank Deboosere. Aan de kust wrijven ze alvast in de handen, 85 procent van de hotelkamers is nu al volzet.
17/04 11u15  U bent barman of kok? Sorry, dan krijgt u geen autoverzekeringWie in de horeca werkt, krijgt moeilijker een autoverzekering dan veel andere beroepsgroepen. “Want ze veroorzaken meer ongevallen”, zeggen verzekeraars. Horeca Vlaanderen noemt dat stigmatiserend en vraagt actie van de politiek.
17/04 11u15  Zelfs één sneetje spek per dag verhoogt het risico op darmkanker alJe hoeft geen grote hoeveelheden rood of verwerkt vlees te eten om het risico op darmkanker aanzienlijk te verhogen. Zelfs een sneetje spek kan al genoeg zijn, blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Oxford bij een half miljoen Britten. De onderzoekers raden aan om de hoeveelheid vlees die we per dag eten te beperken.
17/04 11u15  Juventus keldert op de beurs na kwartfinale Champions League, Ajax-aandeel stijgt forsHet aandeel Ajax is woensdag in trek op de beurs van Amsterdam. Beleggers reageren verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië met een verlies van bijna een kwart van de waarde.
17/04 11u15  Kim Kardashian brengt alles in gereedheid voor komst van vierde kindjeBinnenkort is het zover, dan verwelkomen ze ten huize Kim Kardashian en Kanye West hun vierde kindje. Ondertussen is ook het geslacht al bekendgeraakt.
17/04 11u15  Konijnenkeutels goed voor biodiversiteit van plantenKonijnenmest is gunstiger voor plantenbiodiversiteit dan mest van grote grazers vanwege een betere balans van stikstof en fosfor. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in samenwerking met de Universiteit Utrecht en Vlaamse en Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties, dat onlangs werd gepubliceerd in Scientific Reports.
17/04 10u45  Beyoncé lanceert onverwacht nieuw albumBeyoncé heeft voor veel fans even de wereld op zijn kop gezet. Naast haar langverwachte documentaire heeft ze onverwacht ook een nieuw album losgelaten op de wereld.
17/04 10u15  Jennifer Lopez mag belangrijke modeprijs in ontvangst nemenDe Council of Fashion Designers of America (CFDA) heeft bekendgemaakt dat het op 3 juni de Fashion Icon Award zal overhandigen aan Jennifer Lopez. Die krijgt ze voor haar wereldwijde impact op de modewereld.
17/04 10u15  Lichaam gevonden langs de sporen: treinverkeer onderbroken tussen Halle en DoornikHet treinverkeer is woensdagochtend een tijdlang onderbroken geweest op lijn 94 tussen Halle en Doornik, nadat een lichaam werd aangetroffen langs de sporen in Opzullik, in de provincie Henegouwen. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De persoon zou niet overleden zijn door een treinongeval.
17/04 10u00  Greta Thunberg in tranen: ‘Red de wereld, zoals de Notre-Dame’De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vroeg het Europees Parlement in Straatsburg andermaal om snel te handelen zodat de wereld kan worden gered. Ze verwees in haar speech ook naar de brand in de Notre-Dame.
17/04 09u30  Stalkster Theo Francken richt pijlen op Lorin Parys: "Ze belt me soms tot 10 keer per dag"Linda S., de vrouw die in januari 2017 geïnterneerd werd voor het jarenlang stalken van ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA), zou haar pijlen nu richten op partijgenoot Lorin Parys.
17/04 09u30  Vader Gino Campenaerts tot tranen toe bewogen: “Hiervoor ben ik in leven gebleven”Een geëmotioneerde Gino ­Campenaerts was tot tranen toe bewogen toen hij zijn zoon het werelduurrecord zag breken.
17/04 09u30  Piet Huysentruyt geeft restaurant door aan zoon CyrielPiet Huysentruyt (56) zet een stap opzij in zijn restaurant Likoké. De zaak in het Zuid-Franse Les Vans wordt voortaan geleid door zijn zoon Cyriel (28).
17/04 08u45  Josje toont zoontje Kamari aan andere K3’sDe oude K3 was dinsdag weer even bij mekaar, allemaal om de jongste aanwinst eens te tonen. Josje showde met veel plezier haar kerstekind, Kamari.
17/04 08u30  Greenpeace veroordeeld voor Maya De BijGreenpeace moet stoppen om de beelden van Maya de Bij te gebruiken zonder toelating van Studio 100, op straffe van dwangsommen tot een miljoen euro. Dat bericht L’Echo woensdag.
17/04 08u15  Josje showt Kamari aan andere K3’sDe oude K3 was dinsdag weer even bij mekaar, allemaal om de jongste aanwinst eens te tonen. Josje showde met veel plezier haar kerstekind, Kamari.
17/04 08u15  Populaire sitcom ‘Friends’ wordt nu ook musicalEen vervolg op de populaire sitcom Friends zullen we wellicht nooit krijgen, maar troost komt in de vorm van een musical. Miranda Larsson, die eerder al Spongebob en Sleepy hollow tot musicals omvormde, presenteert deze zomer Friendsical. De productie wordt een parodie op de originele serie en gaat op 15 juli in première in Cheltenham. In het najaar toert de voorstelling door verschillende Engelse theaters.
17/04 08u15  Eerste reactie Victor Campenaerts na breken werelduurrecord: “Stig, we gaan een pannenkoek eten!”Victor Campenaerts heeft zichzelf dinsdagavond in de geschiedenisboeken gezet door het werelduurrecord te breken. In Mexico reed hij als eerste ooit meer dan 55 kilometer. Achteraf was Stig Broeckx de eerste aan wie hij dacht: “We gaan een pannenkoek eten in de pannenkoekenboot van Dessel.”
17/04 07u15  De lage-emissiezone in Gent: wie mag binnen en wat kost dat?De toelatingsvoorwaarden en tarieven voor de lage-emissiezone (LEZ) zijn dinsdagavond bekendgemaakt. Vanaf 1 januari wil de Stad zo de vervuilendste wagens uit het centrum houden. Wat mag en niet mag en hoeveel alles kost, leest u hieronder.
17/04 07u15  Meer dan 240 volwassenen worden met Pasen gedooptDit jaar zullen 244 volwassenen zich met Pasen laten dopen binnen de Katholieke Kerk. Dat blijkt uit een navraag van het christelijke weekblad Tertio bij de acht Belgische bisdommen. Het grootste deel van hen wordt in het aartsbisdom Mechelen-Brussel (89) gedoopt, gevolgd door de bisdommen Doornik (78) en Luik (29).
17/04 06u15  Hjulmand nog geen zekerheid als nieuwe trainer voor AnderlechtAnderlecht neemt voor de tweede keer dit seizoen afscheid van zijn hoofdcoach. Fred Rutten (56) zag het niet meer zitten na de 0 op 12 in Play-off 1 en liet zijn contract gisteren ontbinden. Assistent Karim Belhocine neemt over tot eind dit seizoen, maar wat dan? Kasper Hjulmand is dé topkandidaat, maar Verschueren twijfelt.
17/04 06u15  ‘Radio Gaga’-maker brengt fictiereeks over obesitas: “Mensen zeggen vaak: hoe kom jij aan zo’n mooi lief? Maar ik snap het wel...”“Jij hebt zo’n schoon lief. Straf, hoe heb je dat gedaan?” Dat kreeg Dominique Van Malder (43) vaak te horen. Of hij zag mensen staren terwijl hij zich in een krap busstoeltje wrong. Daarom maakt de gezette Radio Gaga-presentator nu een fictiereeks voor Canvas over obese mensen. “Op een bepaald moment heb je de keuze: gepest worden of verbaal sterk staan.”
17/04 06u15  In Nederland dromen ze van Champions League-winst Ajax na nieuwe stunt, Italiaanse media zijn keihard voor JuventusAjax heeft opnieuw gestunt in de Champions League. Na Real Madrid verrasten de Amsterdammers nu ook Juventus. Een resultaat dat de hele wereld rondgaat. In Nederland komen ze - vanzelfsprekend - superlatieven tekort en zien ze “stuntploeg Ajax” als kandidaat voor de eindzege. Juventus krijgt er dan weer stevig van langs in eigen land.
17/04 06u15  CLUBNIEUWS. Fred Rutten al gelinkt aan nieuwe club, Waasland-Beveren test vervanger voor Davy RoefANDERLECHT. Fred Rutten al meteen gelinkt aan Twente
17/04 03u15  “Eerst palmde hij mijn huis in, nu wil hij mijn loon “Al meer dan 20 mensen hebben aangegeven dat ook zij hun woning voor amper een paar duizend euro zijn kwijtgespeeld aan de omstreden kredietverstrekker Kris B. (55) uit Rotselaar, tegen wie een onderzoek loopt. Een man uit Balegem die zijn huis voor amper 35.000 euro aan hem verloor, moet nu met lede ogen toekijken hoe Kris B. beslag laat leggen op zijn loon. “Ik dacht dat hij me zou helpen. Maar ik ben alles kwijt.”
17/04 03u15  Extra agenten gaan stewards helpen fouilleren tijdens Anderlecht-GentLokale en federale politie slaan aanstaande zondag de handen in elkaar om te voorkomen dat de play-off 1-wedstrijd Anderlecht - Gent uit de hand zou lopen, zoals vorige week gebeurde tijdens de confrontatie van Standard met paars-wit. Hoeveel manschappen en middelen zullen worden ingezet, wil de politie niet kwijt. Maar dat er extra aandacht zal gaan naar de fouillering van de supporters, staat sowieso vast.
17/04 03u15  Belgische nonnen moeten verhuizen van paus, dit is hun antwoord: “Wij zijn geen onnozele trutten, hé”Oh my God. Een klein kloostertje uit Halle verzet zich tegen het grote Rome. “Omdat we te weinig vers bloed aantrekken, wil Rome dat we sluiten. Maar wij zijn geen onnozele trutten. We blijven in ons klooster en vormen ons om tot begijnen.”
17/04 03u15  Grote bereidheid bij verplegers en artsen om zieke baby’s uit hun lijden te verlossenDe abortuswet laat toe dat zwangerschappen worden afgebroken als het kind een ernstige beperking heeft, zelfs tot net voor de bevalling. Na de geboorte is ­levensbeëindiging van de baby in ons land wettelijk niet toegestaan. Maar meer dan zestig procent van de Vlaamse neonatologen en verpleegkundigen is pro actieve levensbeëindiging bij pasgeborenen met een ernstige aandoening. Dat blijkt uit een bevraging van UGent/VUB in alle acht neonatologe ­intensive care-units van Vlaanderen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Acta ­Paediatrica van deze maand.
17/04 03u15  Zwanger playboymodel opgepakt voor brutale moord op 71-jarige psychiaterKelsey Turner, een voormalig playboymodel zit momenteel in de cel op verdenking van de brutale moord op een 71-jarige psychiater die “een intieme relatie” met haar had. Het lichaam van de man werd in maart in de koffer van de auto van de vriend van de 25-jarige Turner gevonden, in de woestijn van Las Vegas. Het lijk was in verre staat van ontbinding. Intussen hadden Turner, haar vriend en huisgenote de benen genomen. Turner werd in maart opgepakt, haar huisgenote werd deze week gearresteerd. De vriend van het model is nog voortvluchtig.
17/04 03u15  Nieuwe studie bewijst: kraken wérkt voor lage rugpijn … dus waar blijft de terugbetaling?Voor eens en voor altijd: kraken werkt. Toch als het gaat om chronische lage rugpijn, meldt een nieuwe studie. Reden voor de Belgische Vereniging van Chiropractors om officieel erkenning te vragen en – op termijn – te ijveren voor terugbetaling van de behandeling.
17/04 03u15  Waarom je zeker moet gaan sporten als het regent en televisie moet kijken in de fitnessJe had het je begin dit jaar nog zo voorgenomen eindelijk de Ten Miles te lopen, maar het zit er dan toch niet in? Je zal niet de enige zijn: zeven op de acht beginnende sporters haken snel weer af. Daarom: een mental coach, een marathonloper en een personal trainer zeggen hoe je het vanaf nu wél volhoudt.
17/04 03u15  Homans verhoogt tarieven: 50.000 sociale huurders moeten tot een maand extra betalen17,13 euro per maand. Zo veel moeten mensen die een sociale woning huren vanaf 1 januari 2020 gemiddeld extra betalen. Dat is het gevolg van een energiecorrectie die Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) heeft ingevoerd. “Een Homans-heffing die voor heel wat sociale huurders neerkomt op een extra maand huur”, zegt SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke.
17/04 03u15  Imker stopt met zijn hobby na aanval door zwerm agressieve honingbijen: "Doodsangsten uitgestaan"Een imker (71) uit Lanaken is vorige week opgenomen op intensieve zorgen nadat hij aangevallen werd door een zwerm agressieve bijen. De man is ondertussen volledig hersteld, maar hij zal zijn hobby niet verderzetten.
17/04 03u15  Ruim 400 bakken met lege flessen gestolen in Ciney, trio opgepaktDrie personen zijn maandag rond 22 uur op heterdaad betrapt toen ze bakken met lege flessen stalen in een opslagplaats van een brouwer in Ciney. In totaal werden op verschillende dagen meer dan 400 bakken gestolen.
17/04 03u15  RVA vordert 274 miljoen euro terug aan onrechtmatige uitkeringenIets meer dan 274 miljoen euro moest RVA vorig jaar terugvorderen van mensen die geen recht hadden op een uitkering. Dat blijkt uit het jaarverslag van de overheidsdienst. Weer wat minder dan het jaar voordien, toen was dat nog 290 miljoen euro.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

31x Ze was er het uithangbord van, maar Tanja Dexters in alle stilte (al twee maanden) vertrokken bij Flamingo Bar24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Omdat ze het “in alle commotie rond haar ongeval op de E313 niet de juiste timing vond”, hield ze het nog even stil. Maar intussen is Tanja Dexters al twee maanden niet meer betrokken bij ‘haar’ Flamingo Bar in Antwerpen.
24x Verdachte komt niet opdagen op proces voor moord op ex-vrouw. Onze reporter ging langs op zijn ‘laatst gekende adres’, maar: “Hij is al jaren weg. Niemand weet waar hij is”24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Niemand weet waar Lei B. (71) naartoe is en waar hij ondergedoken leeft. De Nederlander daagde dinsdag niet op voor zijn assisenproces in Tongeren, waar hij wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw. Volgens zijn laatste officiële gegevens woont hij in Zeeland. Maar ook daar hebben ze hem al een tijd niet meer gezien. “Ik had hier drie jaar een relatie met hem”, vertelt zijn gewezen partner. “Ik geloof in zijn onschuld. Hij is altijd eerlijk tegenover mij geweest.”
24x Kunstenaar zet vagina’s centraal: “Via Tinder vond ik modellen van alle leeftijden en maten”24/04 07u15 - Het Nieuwsblad: Davide Di Votti is aan een speciaal kunstwerkje bezig. Hij wil shockeren maar eveneens een positieve boodschap verspreiden door middel van vagina-prints.
22x Jeroen Meus deelt verdriet om zieke broer met Wim Lybaert en kijkers van ‘De Columbus’: “Ik ben bang. Ik ben ontzettend bang”24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: “Ik zeg het gewoon in drie woorden: ik ben bang. Ik ben ontzettend, ontzettend bang.” Tv-kok Jeroen Meus (41) luchtte gisteravond zijn hart bij Wim Lybaert (50) in een adembenemende aflevering van De Columbus. Meus had pas vernomen dat zijn broer Wim kanker had toen hij met Lybaert op vierdaagse vertrok. “Ik weet niet of ik dit gekund zou hebben”, zegt Wim Lybaert.
22x Waarom je konijntjes nooit mag oppakken & andere do’s en don’ts bij huisdieren24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Heeft je kind konijntjes gekregen voor Pasen? Weet dan dat ze niet graag opgetild worden en dat ze gelukkiger zijn met twee. Een hamster is wel gelukkig op z’n eentje, net als een kat. Maar die kat wil dan weer niet op haar buik geaaid worden, en een hond niet op zijn kop. Alle eigenaardigheidjes van je huisdieren, uitgelegd door experts.
21x KV Mechelen overweegt bond voor rechtbank te dagen nadat die degradatie voor matchfixing vorderde24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: KV Mechelen en Waasland-Beveren maken zich sterk dat ze niet zullen degraderen voor matchfixing in de zaak-Propere Handen. De bond vorderde gisteren degradatie naar 1B en een puntenaftrek van respectievelijk twaalf en zes punten. Maar beide clubs zullen alle juridische middelen uitputten om zo’n scenario te vermijden. Een van de manieren is een kortgedingprocedure tegen de bond.
21x Experts waarschuwen nu al voor historisch watertekort: “Het is hopen op een kletsnatte zomer”24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: “Je gazon besproeien is nu geen goed idee. Verspil daar geen kostbaar water aan. Er dreigt een historisch tekort.” Experts waarschuwen nu al om water te besparen, want de watervoorraden zijn de gigantische klap van de droogte van vorig jaar nog altijd niet te boven. “Als het mooi weer blijft tot in augustus, komen we echt op ongezien terrein”, zegt Patrick Willems (KU Leuven).
20x Hoe betrouwbaar is TripAdvisor? Thomas test het met… een neprestaurant24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Hoe betrouwbaar is TripAdvisor, een website met recensies van restaurants en hotels? Thomas Vanderveken neemt de proef op de som en stampt een vals restaurant uit de grond.
18x Voormalig Ecolo-gemeenteraadslid Sint-Joost gehoord in zaak rond overval24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Een voormalig Ecolo-gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node zou door de onderzoeksrechter zijn gehoord in een dossier dat draait rond de overval op een sportwedkantoor in Schaarbeek. Kenan Aydogan nam eind maart ontslag als gemeenteraadslid, officieel om “persoonlijke redenen”, maar volgens sudinfo.be en La DH zou hij betrokken zijn geweest bij een overval, zo melden beide media dinsdagavond.
18x Zweedse coalitie moeilijk voor herhaling vatbaar24/04 03u45 - Het Nieuwsblad: De voortzetting van centrumrechts na de verkiezingen van 26 mei is verre van zeker. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van De Standaard en VRT. Die zet de partijen van Michel I allemaal op verlies.

Statistieken

Artikels:
30659
Gelezen:
22849
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven