dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld' Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden.12 
10/12 23u00  Man slaat zwangere vriendin dood en kruipt vervolgens weer in bed: “Ik had echt niet door dat haar situatie zo ernstig was” Een dertiger uit Zeebrugge riskeert tien jaar cel omdat hij zijn zwangere vriendin met vuistslagen tekeerging. Hoewel ze blauwe plekken vertoonde en het appartement vol bloedspatten hing, wachtte hij vervolgens nog zes uur om alarm te slaan.
10/12 23u00  ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.
10/12 23u00  Groentje in de NBA is nu al een ster met onstopbare ‘signature move’: “Luka Doncic wordt de beste Europeaan ooit” Er zijn zo van die mensen die geboren zijn voor een bepaalde sport. Zo iemand is Luka Doncic, die de NBA in een sneltempo aan het veroveren is.
10/12 22u30  Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: "Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken" De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
10/12 22u15  Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld” Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
10/12 22u00  Mama doet wanhopige oproep: “Als we dit bedje terugvinden, kunnen we ons zoontje toch iets geven van zijn opa” Op Facebook heeft een jonge mama een bijzondere oproep gedeeld. De vrouw is op zoek naar het kinderbedje dat haar vader destijds zelf schilderde. De man is vorig jaar plots overleden, drie dagen na de geboorte van haar tweede zoontje. Het bedje zou een tastbaar aandenken zijn aan de opa die hij nooit heeft gekend.
10/12 22u00  Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: “Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken" De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
10/12 21u30  Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’ De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de ‘gele hesjes’. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
10/12 21u30  Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk” Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was.
10/12 21u15  Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit Belgische regering: “Geluk bij een ongeluk” Spaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering “goed nieuws” genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië. Zo raakte de Vlaamse vertegenwoordiger in Spanje zijn diplomatieke status kwijt naar aanleiding van uitspraken van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, die erg kritisch is over het opsluiten van Catalaanse politici die naar onafhankelijkheid streven.
10/12 20u45  Een blik op de groepsfoto: Michel I is helft van ministers kwijtgespeeld Na vier jaar is de groepsfoto van de regering Michel aan een grondige update toe. Als er van Michel II een nieuw portret zou worden gemaakt, dan zullen daar maar 9 van de 17 leden van de oorspronkelijke regering op te zien zijn.
10/12 20u30  Dode en zwaargewonde nadat auto op vrachtwagen botst Langs de Ringlaan in Tielt gebeurde maandagnamiddag een dodelijk ongeval. Een bestelwagen knalde er op een geparkeerde vrachtwagen. Eén inzittende van de auto overleefde de klap niet, de andere raakte zwaargewond.
10/12 20u15  Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM Nieuws Tijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
10/12 20u15  Dode bij aanrijding tussen auto en trein in Tielt In Tielt is een dodelijk slachtoffer gevallen bij een aanrijding tussen een trein en een wagen. Ooggetuigen zagen hoe een wagen die stond aan te schuiven aan de overweg, meegesleurd werd door een passerende trein. De inzittende van de wagen kwam bij het ongeval om het leven.
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/12 11u15  Moeder al drie weken op de vlucht met 4-jarig dochtertje omdat ze niet wil dat kind wordt geplaatstDe politie is op zoek naar Isabelle, een 45-jarige moeder, en haar 4-jarig dochtertje. De jeugdbeschermingsdienst vond het beter om het kind tijdelijk te plaatsen maar daar wilde de mama niet van weten. Drie weken geleden vertrok ze met haar dochertje. Ze wordt nu gezocht voor kinderontvoering.
05/12 10u45  Verdachte toont op strand van Knokke hoe hij lichaam van Sofie Muylle versleepteIn Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie gehouden van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopte met deze wedersamenstelling een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?
05/12 10u45  Goed nieuws voor zangeres Xandee: opnieuw liefde in haar levenGezondheidsproblemen, het verlies van haar moeder en dit jaar nog een relatiebreuk. Xandee heeft al heel wat waters doorzwommen. Maar nu is er goed nieuws, want er is een nieuwe liefde in het leven van de voormalige ‘Touch of Joy’-zangeres.
05/12 10u15  Iemand dorst? E40 ligt vol met flessen waterOp de E40 richting Gent is dinsdagnamiddag heel wat hinder ontstaan nadat een vrachtwagen rond 17 uur zijn lading waterflessen verloor. Vermoedelijk nam de chauffeur zijn bocht richting de R4 te snel, waardoor alles begon te schuiven. De afrit werd bijna twee uur afgesloten ter hoogte van Merelbeke. Om 18.30 uur kon iedereen opnieuw passeren.
05/12 10u15  Deelneemster van America’s Next Top Model verliest strijd tegen borstkankerJael Strauss, bekend van haar deelname aan America’s Next Top Model in 2007, is op 34-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Pas twee maanden geleden had ze meegedeeld dat ze gediagnosticeerd was met de ziekte.
05/12 10u15  Grootschalige actie in ons land tegen Italiaanse maffiaclan ‘NdranghetaPolitie en justitie in ons land maar ook in Nederland, Italië, Duitsland en in Zuid-Amerika hebben woensdag een grootschalige actie gehouden tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, de machtigste maffiaclan uit Calabrië. Daarbij zijn minstens 90 arrestaties gebeurd.
05/12 10u00  Nieuwe teammanager is wild van “absoluut fenomeen” Jasper Philipsen: “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”Volgend wielerseizoen zien we Jasper Philipsen aan het werk bij UAE Team Emirates. Het 20-jarige Belgische talent krijgt daar alle steun die hij nodig heeft. “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”, zegt teammanager Joxean Fernandez Matxin aan Marca.
05/12 09u45  President Trump legt 230 meter af om rouwende George Bush te bezoeken en gebruikt daarvoor acht voertuigenDe Amerikaanse president Donald Trump verwelkomde dinsdag zijn rivaal George W. Bush, na het overlijden van diens vader, in Washington. Een mooi gebaar, dat uitdraaide op een vreemd geval van decadentie: Trump moest namelijk amper 230 meter afleggen, maar gebruikte daarvoor een colonne van acht voertuigen.
05/12 09u30  Fotograaf spot zeldzaam wit rendier in de sneeuw: “Magisch moment”Een Noorse fotograaf heeft op Instagram enkele opvallende foto’s gedeeld van een wit rendier. De man was aan het hiken met enkele vrienden toen hij plots het zeldzame dier tegenkwam. “Hij verdween haast in de sneeuw”, klinkt het verbaasd.
05/12 09u30  Avondje uit van Kim Kardashian en Kanye West loopt helemaal in het honderdKim Kardashian en Kanye West waren twee van de hoge gasten die verwacht werden op de première van The Cher Show, een musical die vertelt over het leven van de bekende popster. Maar niet alles verliep vlot die avond. Kim haar jurk liet het afweten en Kanye werd op zijn plaats gezet nadat hij meer met zijn gsm bezig was dan met de show.
05/12 09u30  Reconstructie van dood Sofie Muylle op strand van Knokke van start gegaanIn Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie begonnen van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopt met deze reconstructie een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?
05/12 09u00  Luc Haekens op onderzoek: is het echt zo erg gesteld met de kennis van onze jeugd?8 op de 10 Vlaamse leerkrachten is er stellig van overtuigd: het niveau van ons onderwijs tuimelt naar beneden. Dat blijkt uit de Grote Lerarenenquête van Het Nieuwsblad, uitgevoerd door iVOX bij 2.920 leerkrachten. In ‘De Ideale Wereld’ vroeg reporter Luc Haekens de man in de straat of het écht zo erg gesteld is met de kennis van onze jeugd.
05/12 08u30  NASA-wetenschapper: “Perfect mogelijk dat aliens onze aarde al bezochten”Volgens een professor en NASA-wetenschapper kan het best zijn dat onze aarde al bezocht is door buitenaards leven. Volgens de man hebben we de aankomst van deze ‘aliens’ op aarde mogelijk niet eens opgemerkt, omdat ze voor ons mogelijk onherkenbaar zijn.
05/12 08u30  Yannick Carrasco betaalt fikse boete aan ploegmaat na gebroken neus én heeft goed nieuws voor zijn clubYannick Carrasco keert terug naar België nu het Chinese voetbalseizoen erop zit. Maar de Rode Duivel had eerst nog twee zaken te regelen: zijn toekomst en het incident waarbij hij een ploegmaat een gebroken neus sloeg.
05/12 08u30  Grootschalige actie bezig in ons land tegen Italiaanse maffiaclan ‘NdranghetaPolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en ook België zijn woensdagochtend bezig met een grootschalige actie tegen de Italiaanse ‘Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. Het gaat om een gecoördineerde actie tegen het criminele samenwerkingsverband dat in heel Europa actief is.
05/12 08u30  Ziekte dwingt Vlaams parlementslid Rob Beenders (SP.A) om te stoppen met politiekVlaams parlementslid Rob Beenders stopt na de verkiezingen van 26 mei met de actieve politiek. Dat maakt hij woensdag bekend in Het Belang van Limburg en De Standaard. Beenders (39) heeft een ernstige vorm van de ziekte van Ménière.
05/12 08u30  Tobias Harris weigerde afgelopen zomer 80 miljoen, wat momenteel de beste keuze uit zijn NBA-carrière blijkt te zijnIn de NBA staan niet de Golden State Warriors op kop in de Western Conference. Ook niet de Houston Rockets of de LA Lakers. Nee, het zijn momenteel de LA Clippers die op nummer één staan te pronken. Met Tobias Harris als ster van het moment.
05/12 06u45  Tsunami-alarm na aardbeving voor kust Nieuw-CaledoniëVoor de kust van Nieuw-Caledonië heeft zich woensdag een ondiepe aardbeving met een magnitude van 7,5 voorgedaan. Een tsunami-alarm is afgekondigd. Dat maakten seismologen bekend.
05/12 06u30  Vlaamse vrijwilliger geeft niet om vergoedingVlaamse vrijwilligers geven niet om een vergoeding voor het werk dat ze doen of kosten die ze maken. Amper 15 procent geeft aan dat ze dat nodig vinden bij hun keuze om de handen uit de mouwen te steken. Dat blijkt uit een grootschalige enquête door de UGent. Ook opvallend: vrouwelijke vrijwilligers geven minder altruïstische redenen op voor vrijwilligerswerk dan mannelijke.
05/12 03u45  Trump retweet vals bericht over pro-Trump-slogans in ParijsIn de straten van Parijs scanderen betogers “Wij willen Trump”. Dat is tenminste een theorie die een conservatieve commentator de wereld in stuurde via Twitter, en die geretweet werd door Donald Trump. Het bericht is compleet vals.
05/12 02u15  Zo jaagt het ziekenhuis u (stiekem) op kosten. “Wat ze doen, is op rand van het fatsoenlijke”Vier op de tien Belgische ziekenhuizen zijn verlies­latend. En dus doen ze er alles aan om hun inkomsten te verhogen. “Dat geldt ook voor de kosten die ze aanrekenen aan de ­patiënt”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
05/12 02u15  Reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengen: assisen of niet?Bijna twee jaar nadat het levenloze ­lichaam van Sofie Muylle (27) aan de dijk in Knokke werd teruggevonden, vindt vandaag de langverwachte reconstructie plaats op het strand. Het parket hoopt een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou? ­Alleen in het eerste geval zal de verdachte voor assisen berecht worden.
05/12 02u15  Het foutje van de meesterstrateeg: N-VA schiet zichzelf in de voet met “degoutante” campagne“Een kapitale fout.” “Schandalig.” “Puur Vlaams Belang.” De campagne die N-VA gisteren op sociale media lanceerde en na enkele uren prompt weer introk, deed de Wetstraat gisteren op zijn grondvesten daveren. Voor de premier, Open VLD en CD&V was het de spreekwoordelijke druppel om N-VA buitenspel te zetten. Was het een fout van een partij die anders zo meesterlijk de media bespeelt of eerder een bewuste strategie, zoals binnen de meerderheid wordt beweerd?
05/12 02u15  14 eersteklassers én Pro League krijgen geld uit gokindustrie maar: gokreclame in voetbal op het kapblokMoeten onze voetbalclubs weldra elders op zoek naar centen? In het Vlaams Parlement wordt morgen de verdere beperking van gokreclame besproken, terwijl niet minder dan veertien eersteklassers én de overkoepelende Pro League erdoor gesponsord worden.
05/12 02u15  Politierechter deelt maar liefst 21 alcoholsloten in één dag uitLiefst 21 bestuurders kregen gisteren een alcoholslot opgelegd door de Brugse politierechter Peter Vandamme wegens dronken rijden. De politierechter is stilaan radeloos, zegt hij: “We pompen miljoenen euro’s in campagnes om al­cohol in het verkeer tegen te houden, maar toch betrapt de politie nog 135 mensen per dag.”
05/12 02u15  Theaterversie van ‘Blind Getrouwd’ in de maakToneelgezelschap het Prethuis pakt in ­februari uit met een nieuwe komedie: Blind Getrouwd. In het stuk van Jeroen Maes spelen Peter Bulckaen, Greet Rouffaer, Tine Priem en Guillaume Devos mee.
05/12 02u15  Kompany kan naar New York CityMarc Coucke droomt ervan om Vincent Kompany (32) na zijn carrière binnen te halen als ambassadeur van Anderlecht, maar Man City koestert dezelfde plannen. Volgens Sport/Voetbalmagazine ligt er ondertussen een dubbel toekomstplan op tafel. Kompany mag een schaduwrol spelen als adviseur van Anderlecht, maar hij blijft ook werkzaam bij The City-groep. Een optie is dat hij na zijn periode als voetballer bij Manchester City eerst aan de slag gaat speler-bestuurder bij zusterclub New York City in de Amerikaanse MLS. Kompany is in juni einde contract bij Manchester City.
05/12 02u15  Tony’s Chocolonely ziet imago wegsmelten: zwicht “ethische” chocolade voor het grote geld?Zwicht Tony’s Chocolonely binnenkort voor het grote geld? Het chocolademerk dat van een eerlijk product zijn handelsmerk maakte, wil ­namelijk samenwerken met multinationals. En dat stuit de fans tegen de borst. “Als onderdeel van een chocoladereus als Mars of Nestlé zullen we slavernij en kinderarbeid niet de wereld uithelpen”, zegt ook de oprichter van het bedrijf.
05/12 02u15  CLUBNIEUWS. Concrete interesse voor Standard-spits, basisplaats voor Ngonge bij Club?De vrees van Leko dat hij voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren niemand van zijn geblesseerden zou recupereren, wordt blijkbaar werkelijkheid. Racing Genk heeft een akkoord bereikt met een 15-jarig Fins talent. En Galatasaray-scout Johan Elmander, een Zweedse ex-international, is Standard-spits Emond al drie keer komen bekijken. Hieronder kan u al het belangrijkste clubnieuws van onze eersteklassers lezen.
05/12 02u15  In Lebbeke willen ze hem niet, Beveren en Brasschaat vechten om hem: waar wordt Jean-Marie Pfaff ereburger?Jean-Marie Pfaff blies ­gisteren 65 kaarsjes uit. En El Sympatico is zo sympatico dat niet één, niet twee, maar drie gemeenten hem ereburger willen maken. Alhoewel: Lebbeke haakte intussen alweer af. Beveren en Brasschaat blijven nu bikkelen. “Ik kan niet kiezen”, zegt Pfaff zelf.
05/12 02u15  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachte hulp van... een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventud Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het had eigenlijk 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
05/12 00u15  Nog meer goed nieuws voor de Rode Duivels: Vermaelen is weer fitVincent Kompany en Christian Kabasele stonden voor het eerst in lange tijd aan de aftrap en Roberto Martinez kreeg dinsdagavond nog meer goed nieuws. Niemand minder dan Thomas Vermaelen is opnieuw fit. Barcelona kondigde aan dat de linksvoetige verdediger in de selctie zit voor het bekerduel tegen Cultural y Deportiva Leonesa.
04/12 23u45  Doelman begaat gigantische blunder, maar krijgt onverwachts hulp van.. een hondIn de Argentijnse derde klasse stond afgelopen weekend het duel tussen Juventud Unida en Defensores de Belgrano op het programma. De thuisploeg won makkelijk met 3-0, maar het altijd 4-0 moeten zijn. De doelman van de bezoekers wilde uittrappen, maar trapte het leer pardoes tegen een spits aan. Die leek te profiteren en te scoren, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Een loslopende hond spurtte net op dat moment voorbij het doel en redde het schot voor de doellijn. Geen goal, wel een save die viraal gaat.
04/12 23u15  Het beste van ‘De Slimste Mens’ zag je voor één keer niet op tv (maar wel bij ons)‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd vanavond nog een pak beter toen we een fragment in onze mailbox vonden dat niet was uitgezonden. Erik Van Looy die er - mede dankzij plaagstoten van Peter Van de Veire - maar niet in slaagt zijn programma af te sluiten, is alvast een fragment dat we niet meteen meer vergeten. Bekijk de video onderaan dit artikel.
04/12 23u00  AA Gent heeft geen kind aan Beerschot Wilrijk in Croky CupAA Gent heeft zich dinsdagavond makkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Crocky Cup. De Buffalo’s haalden het in eigen huis met 3-0 van de gehavende tweedeklasser Beerschot Wilrijk.
04/12 22u45  Piet Huysentruyt in ‘Die Huis’: “Niemand heeft het geweten, maar ik heb een depressie gehad”Piet Huysentruyt vertelt in ‘Die Huis’ hoe hij niemand op de hoogte gebracht had van zijn depressie. “Niemand heeft het geweten, maar ik heb het wel gehad”, vertelt hij. Ook het moment waarop zowel hij als Jeroen Meus genomineerd waren voor een TV-ster zal hij nooit vergeten: “Je moest eens weten hoe ik in mijn eenzaam hoekje alleen geblèt heb daarvoor.” Piet ging namelijk niet met de trofee naar huis…
04/12 22u45  KV Kortrijk bekert verder na slappe derbyKV Kortrijk mag blijven dromen van een bekerfinale op de Heizel. Het plaatste zich met 1-0 voor de kwartfinale na een non-match tegen Zulte Waregem. Essevee creëerde amper kansen, KVK liet na de score hoger te laten oplopen. Voor Zulte Waregem zit begin december het seizoen zo goed als erop. Een verlengd verblijf in eerste klasse A afdwingen, is het enige wat nog van tel is.
04/12 22u30  Brief van Einstein over religie voor bijna 3 miljoen dollar onder de hamerEen handgeschreven brief van de Duits-Amerikaanse natuurkundige Albert Einstein (1879-1955) is dinsdag in New York voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro) geveild. Dat is meegedeeld door het veilinghuis Christie’s. In de brief schrijft Einstein zijn visie op het geloof neer.
04/12 22u30  Rapper Boef in vrijgevige bui: “Ik geef 3 keer 1.000 euro weg aan fans met goede punten”Boef mag dan wel geregeld negatief in het nieuws komen omwille van zijn gedrag tegenover vrouwen of organisatoren, maar met zijn jonge fans heeft hij het wel goed voor. Deze kerst wil hij drie van hen zelfs 1.000 euro schenken als ze een 9+ halen op hun toetsen.
04/12 22u15  Vlaams Belang kopieert verwijderde N-VA-campagneDe extreemrechtse partij Vlaams Belang speelt handig in op de omstreden N-VA-campagne over het Migratiepact. Enkele uren nadat N-VA de affichebeelden offline haalde, neemt Vlaams Belang de stopgezette campagne over.
04/12 22u15  N-VA-voorzitter Bart De Wever kan er nog mee lachen: “Ze hebben mij de Zwarte Piet gegeven”N-VA-voorzitter Bart De Wever kan nog lachen met de regeringscrisis. Op Instagram postte hij een foto vanop de crisisvergadering bij de N-VA met een chocoladen Zwarte Piet. “Op de vergadering in Brussel hebben ze mij de Zwarte Piet gegeven… dat kan maar smaken”, zette hij bij de foto.
04/12 22u00  Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het JaarNafissatou Thiam is er niet in geslaagd om zich voor het tweede jaar op een rij te kronen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Caterine Ibarguen. De 34-jarige Colombiaanse , tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene, kreeg op het gala in Monaco meer punten dan onze landgenote. Ibarguen was dit jaar de Diamond League-winnares in zowel het verspringen als het hoogspringen.
04/12 21u45  Ze was nog in volle rouw, maar kreeg toen plots vriendschapsverzoek op Facebook… van overleden tweelingzusHaar zus overleed nadat ze aangereden werd door de dronken bestuurder van een vrachtwagen. Maar alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg ze niet veel later een vriendschapsverzoek van iemand die zich op Facebook voordeed als haar overleden zus.
04/12 21u15  CIA overtuigt senatoren ervan dat Saudische kroonprins Mohammed bin Salman opdrachtgever voor moord op Khashoggi wasAmerikaanse senatoren zijn er na een briefing door de CIA van overtuigd geraakt dat het de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) was die de opdracht gaf om journalist Jamal Khashoggi te vermoorden. “Ik twijfel er geen moment aan dat het de kroonprins was die het bevel gaf tot de moord, erop toezag, exact wist wat er gebeurd is en de moord op voorhand gepland heeft”, zei de republikein Bob Corker, voorzitter van de senaatscommissie Buitenlandse Zaken. “Als dit voor een jury moest gebeuren, dan werd hij binnen het half uur schuldig geacht.”
04/12 20u45  Dit idyllische eiland zoekt een nieuwe bewoner en je moet er niets voor betalenEen piepklein eilandje voor de kust van het Britse eiland Guernsey heeft een nieuwe - bij gebrek aan een beter woord - conciërge nodig. Wie de job krijgt, krijgt meteen ook het hele eiland voor zichzelf.
04/12 20u30  Blunder of strategische zet van de partijtop? De N-VA-campagne “die Filip Dewinter geschreven zou kunnen hebben”Terwijl experten in het parlement hun visie gaven op het migratiepact, ontketende N-VA een golf van verontwaardiging met een omstreden campagne rond dat migratiepact. Nauwelijks twee uur na de lancering haalde de partij de campagne dan ook offline. Wat rest zijn vragen: was het puur een blunder van de communicatiedienst of een strategische zet van de partijtop? Is dit nog centrumrechts, of gaat het veel verder? Hoe verdeeld is de N-VA hier zelf over? En wat zijn de gevolgen voor de regeringscrisis?
04/12 20u30  Als vrienden uit elkaar zoals Cath Luyten en Frank Raes: een nobel idee, maar...Na een relatie van ruim vijftien jaar, waarvan veertien als getrouwd koppel, hebben presentatrice Cath Luyten (41) en sportjournalist Frank Raes (64) een punt gezet achter hun relatie. Maar, zoals ze beiden schrijven op sociale media, blijven ze “de beste vrienden voor altijd”. Een nobel idee, maar is het ook echt zo eenvoudig? Wij vroegen het aan relatiedeskundige Sybille Vanweehaeghe.
04/12 20u30  Daar is Kompany weer: Rode Duivel krijgt eerste speelminuten in een maand bij Manchester CityNiet alleen in de Croky Cup wordt er deze midweek gevoetbald, ook in de Premier League rolt de bal. Leider Manchester City gaat vanavond op bezoek bij Watford. Niemand minder dan Vincent Kompany staat nog eens in de basis.
04/12 20u30  Nigel Farage verlaat eurosceptische partij wegens te extreme koersNigel Farage stapt op bij de Britse eurosceptische partij UKIP. In een brief op de website van de krant The Telegraph zegt Farage dat hij het niet eens is met de “fixatie” op de islam en de invloed van de veroordeelde anti-islamactivist Tommy Robinson in de partij.
04/12 20u30  Pleziervlucht loopt dramatisch mis: vier doden bij crash in huisIn de Mexicaanse stad Culiacán heeft een dodelijk ongeluk met een klein vliegtuig het leven gekost aan de vier inzittenden. Het sportvliegtuigje vloog aan hoge snelheid tegen de gevel van een gebouw, waarbij twee bewoners zware verwondingen opliepen. Het is momenteel nog onduidelijk waarom het Cessna 206-vliegtuigje hoogte verloor en crashte.
04/12 20u30  “Generische geneesmiddelen kunnen ziekteverzekering 54 miljoen extra opleveren”“De twaalf nieuwe generische molecules die in de loop van 2018 op de markt zijn gebracht, kunnen de Belgische ziekteverzekering jaarlijks een extra besparing opleveren van 54 miljoen euro.” Dat zegt Medaxes, de koepel voor generische geneesmiddelen.
04/12 19u30  Een sigaret roken kwam bijzitter Siene (27) duur te staan: ze kwam drie minuten te laat en kreeg torenhoge boete: “Dit is geldklopperij”Het werd op 14 oktober een dure sigaret voor Siene Roels (27): door een rookpauze kwam de Erps-Kwerpse dame te laat als bijzitter op de gemeenteraadsverkiezingen. “Slechts drie minuten”, vertelt ze. Toch heeft ze een boete van 250 euro aan haar been.
04/12 19u30  Hond van overleden president Bush neemt voor de laatste keer afscheid van zijn baasjeNadat Sully, de hond van de overleden president George H.W. Bush, voor de laatste keer de wacht hield bij de kist van zijn baasje, kreeg de labrador de kans om afscheid te nemen. Onder het spectaculaire dak van de het Capitool in Washington D.C. rouwde Sully - die eerder dit jaar de assistentiehond van Bush werd - zichtbaar voor de 41ste president van de Verenigde Staten die op 94-jarige leeftijd overleed.
04/12 18u15  Lichaam gevonden aan Gents kanaal: politie ter plaatseAan de Groendreef in Gent is dinsdagmiddag een levenloos lichaam uit het water gehaald. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden de persoon om het leven kwam.
04/12 18u15  Strand van Oostende bij de mooiste van EuropaWie zoekt naar een mooi strand, hoeft helemaal niet ver te reizen. Volgens een peiling van het online reismagazine Flightnetwork.com ligt een van de mooiste Europese stranden gewoon in ons Belgenlandje. Het strand van Oostende sluit de top vijftig af.
04/12 17u30  Is turbulentie gevaarlijk? Waarom lijkt het vliegtuig soms stil te vallen? Piloot geeft tips om vliegangst te overwinnenEen snelle hartslag, zweten en knikkende knieën op de luchthaven? Als je last hebt van vliegangst begint elke vlucht of vakantie met een flinke dosis stress. Volgens de Nederlandse piloot Kelly Otte kan het ook zonder - en heb je daarvoor zelfs geen kalmeerpillen nodig. In zijn boek ‘Overwin je vliegangst’ deelt hij vanuit zijn ervaring technieken en kennis om zo comfortabel mogelijk te reizen met het vliegtuig.
04/12 17u15  Politie valt binnen bij nazi-sympathisant met drugsverleden, buurt afgezet uit vrees voor explosievenDe politie is maandagavond binnengevallen in een huis in Mechelen-Bovelingen. Eerder op de dag hadden agenten in de Bovenlingenstraat in Heers een zware jongen klemgereden en in de boeien geslagen. De man heeft al een drugsverleden, maar gisteren was de politie op zoek naar explosieven.
04/12 17u15  Transmigranten vallen veiligheidsagenten aan bij Brusselse NoordstationDrie agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, zijn maandagnacht vlakbij het Brusselse Noordstation aangevallen door een groep vluchtelingen of transmigranten. Kort voordien was een transmigrant gebeten door een hond van een bewakingsfirma.
04/12 17u00  Pikante promotie voor boek: vrouw stript en wordt naakt ‘geofferd’Dossier van de duivel. Zo heet het eerste stripalbum dat onze huiscartoonist Marec samen met Vlaanderens populairste misdaadauteur Pieter Aspe het afgelopen weekend voorstelde in Brugge.
04/12 17u00  VAR en scheidsrechter scoorden dramatische 0 op 4 tijdens afgelopen weekendDe videorefs en de scheidsrechters kenden op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League geen al te best weekend. Van de vier VAR-situaties resulteerde geen enkele in een correcte beslissing, zo bleek uit de evaluatie die scheidsrechtersbaas Johan Verbist maandagavond maakte.
04/12 17u00  Inbrekers gooien glazen deur aan diggelen met steen en gaan recht op de (lege) kassa afOp het verzoek van het parket van Namen verspreidt de federale politie beelden van een inbraak in een nachtwinkel in het Waalse Jemeppe-sur-Sambre. Omstreeks vijf uur in de ochtend gooiden twee individuen de glazen deur van een nachtwinkel aan diggelen met een steen en gingen recht op de kassa af. De daders hadden zich echter misrekend, de kassa was zo goed als leeg toen ze ermee vandoor gingen.
04/12 16u45  Vader vertederd door dochtertje dat slaapt op de schommel, maar hij herkende het niet als voorbode van ernstige ziekteZijn dochtertje was bijna twee jaar oud toen de Britse Dave Fletcher een schattige foto van haar maakte. De kleine Izzy was in slaap gevallen op de schommel en dat beeld was te schattig om niet vast te leggen. Alleen wist Dave toen nog niet dat hij een eerste symptoom van de ziekte vastlegde die het leven van zijn dochtertje in gevaar zou brengen.
04/12 16u45  Franse ‘Gele hesjes’ halen slag thuis, maar “we zijn niet blij met een kruimel, we willen een hele baguette”De Franse regering schort de belastingverhogingen op brandstoffen met zes maanden op. Dat meldt de Franse premier Edouard Philippe dinsdag. De tarieven voor gas en elektriciteit zullen tijdens de winter ook niet verhoogd worden. Met de maatregel hoopt de premier een uitweg te vinden voor de ontevredenheid van de ‘gele hesjes’, die op straat kwamen uit protest tegen de hoge brandstofprijzen.
04/12 16u15  Pech op de snelweg: waarom mag je niet eender welke takeldienst bellen?De FAST-takeldiensten kosten Touring en VAB elk jaar een pak geld. Omdat ze zelf geen voertuigen meer mogen takelen op snelwegen, betalen ze hun leden de factuur van de door de overheid aangestelde takelbedrijven volledig of gedeeltelijk terug. “En die facturen kunnen erg hoog oplopen”, zegt Joni Junes van VAB.
04/12 16u15  Met aanhouding scheidsrechter Bart Vertenten was niks misHet Hof van Cassatie ziet geen argumenten om de aanhouding van Bart Vertenten in “operatie-Propere Handen” begin oktober nietig te verklaren. Dat bevestigt advocaat-generaal Henri Vanderlinden aan onze redactie. Het cassatieberoep dat Hans Rieder, de advocaat van de scheidsrechter, had aangespannen, is daarmee verworpen.
04/12 16u00  EuroMillions-winnaar gaat zijn 50 miljoen euro ophalenEen man uit Luik heeft zich gemeld bij het hoofdkantoor van de Nationale Loterij als winnaar van de EuroMillions-Jackpot van 50.340.151 euro. Hij zegt in eerste instantie zijn kinderen te willen laten meegenieten en zou ook een deel wegschenken aan een goed doel
04/12 16u00  Pikante beelden tijdens boekvoorstelling: onze cartoonist tekent naakte vrouw voor publiekDossier van de duivel. Zo heet het eerste stripalbum dat onze huiscartoonist Marec samen met Vlaanderens populairste misdaadauteur Pieter Aspe het afgelopen weekend voorstelde in Brugge.
04/12 16u00  Trump eist niet enkel meer dan 750.000 dollar van porno-actrice Stormy DanielsDe Amerikaanse president eist voor een rechtbank 778.000 dollar van Stormy Daniels in de nasleep van het proces wegens laster dat de porno-actrice heeft verloren.
04/12 15u30  Ondeugend leeuwtje verzot op billen van presentatriceDe Russische presentatrice en actrice Anfisa Chekhova heeft tijdens een fotoshoot in zoo van Moskou ontdekt dat je voor mooie kiekjes soms pijn moet leiden. Het leeuwenwelpje dat in de foto’s figureerde, wilde niet altijd even goed meewerken en knabbelde even aan het achterwerk van het model. Even later voelde het welpje zich meer op zijn gemak, en dat levert mooie beelden op van de 40-jarige Chekhova.
04/12 15u15  Belgische clubs ontvangen bijna 4 miljoen euro van FIFA na WK, hoogste bedrag voor AnderlechtHet WK voetbal in Rusland heeft de Belgische clubs 3.859.463 euro opgeleverd. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA dinsdag bekend. Anderlecht ontvangt met 1.191.491 euro het hoogste bedrag.
04/12 14u45  Ze raakte levend uit zware kettingbotsing, maar vijf jaar later lijdt Maxime (30) nog steeds: “De pijn blijft”De kettingbotsing in Zonnebeke vond plaats vijf jaar geleden. Voor de Brugse Maxime Haemers (30) was dat het begin van een lijdensweg. “Uiterlijk zie je niets meer, maar de pijn en de stress blijven”, zegt ze.
04/12 14u45  Trump groet kist van Bush, maar laat lofredes aan zich voorbijgaanIn de Amerikaanse hoofdstad is de officiële afscheidsplechtigheid van voormalig president George H.W. Bush van start gegaan. Ook de huidige president Donald Trump is van de partij om de overleden Republikeinse politicus de laatste eer te bewijzen. De lofredes die eerder die dag de overleden president herdachten, sloeg Trump over.
04/12 14u45  Nederlandse presentator voor tweede keer verrast door ontslag live in uitzendingDe Nederlandse presentator Philip Freriks zal wel eens betere weken hebben meegemaakt. Zondag kreeg de nietsvermoedende Freriks live op de radio te horen dat hij ontslagen was. Omroep VPRO noemde het incident later een misverstand. Maar een dag later kreeg de zeventiger in een talkshow opnieuw een onverwachte mededeling over zijn ontslag. “Er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was.”
04/12 14u15  Lipfillers zijn steeds populairder, maar niet zonder gevaarSteeds meer twintigers laten fillers zetten, om vollere lippen of een strakkere huid te krijgen. ‘En ze schamen zich daar absoluut niet voor’, zegt Guido Heijsters, mond- en kaakchirurg bij het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Dat beaamt Yasmine Pierards, de 21-jarige ex-verleidster van ‘Temptation Island’. “Sommigen vinden dat ik eruitzie als een mislukte barbiepop, maar dat interesseert me niet.”
04/12 14u15  Jonge olifanten slapen ‘lepeltje lepeltje’Goed nieuws voor de zoo van Denver in de Verenigde Staten. Twee jonge olifanten Jake (9) en Chuck (10) werden al knuffelend gefilmd voor het slapen gaan. Het lijkt onbenullig, maar het is een goed teken. Dat wil zeggen dat de olifanten zich goed aanpassen aan hun nieuwe omgeving, want eerder werden de beesten naar een andere plaats in de zoo verplaatst.
04/12 14u00  Voorjaarsstormen veroorzaakten voor zeven miljoen euro schade in Vlaanderen. Deze gemeenten dienden dossier in bij RampenfondsTussen 21 mei en 10 juni werd ons land bijna dagelijks getroffen door zware onweders. De schade is nu begroot op net geen zeven miljoen euro. De zware regenval komt in aanmerking voor een erkenning als ramp, de storm en hagelbuien voorlopig niet.
04/12 13u45  Wordt Manchester City uitgesloten van de Champions League?Manchester City kan uitgesloten worden van deelname aan de Champions League volgend seizoen indien de UEFA kan aantonen dat de Engelse landskampioen de regels van de Financial Fair Play niet al te nauw genomen heeft. Dat schrijft The Guardian. De Citizens kwamen in opspraak na onthullingen uit Football Leaks en de Europese voetbalbond heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld.
04/12 13u45  Bruid schrijft emotionele brief naar eigen zus: “Ik hoop dat niemand jou aandoet wat je mij hebt aangedaan”Het Ierse radioprogramma The Ryan Tubridy Show organiseerde onlangs enkele weken geleden een wedstrijd met de titel ‘The Letter You Never Wrote’. De presentator moedigde luisteraars aan om die ene brief in te sturen die ze stiekem altijd al hadden willen sturen. Het verhaal van een één vrouw ging alvast viraal. Tien jaar en drie kinderen later, lag de brief nog altijd onaangeroerd in haar nachtkastje.
04/12 13u45  Op 1 januari stijgt uw loon dankzij de taxshift: bekijk hier hoeveelGoed nieuws: op 1 januari 2019 zien werknemers hun loon met ruim 30 euro netto stijgen door de taxshift, dat is buiten de indexering om. De lage(re) lonen gaan er procentueel het meest op vooruit. Nog volgens SD Worx heeft de taxshift ervoor gezorgd dat op 4 jaar tijd voor de werknemer maandelijks 125 euro op vooruit gegaan.
04/12 13u45  Opgepast met kiekjes van kerstfeestje op kantoorWerkgevers die een kerstfeestje of nieuwjaarsreceptie hebben gepland, moeten goed nadenken als ze foto’s van de feestvierende werknemers willen maken en verspreiden. “Je mag foto’s van werknemers niet zonder toestemming in het bedrijfskrantje of op de website publiceren.”
04/12 13u30  Grafdelvers stelen ringen en gouden tanden van overledenen. “Geen sprake van diefstal. Die waren van niemand”Vier mannen staan in de correctionele rechtbank in Brugge terecht voor grafschennis. Drie van hen moeten zich ook verantwoorden voor loondiefstal en heling. Als grafdelvers bij stad Brugge namen ze foto’s van skeletten en verkochten de gouden tanden en ringen die ze aantroffen in de graven. Ze riskeren alle vier een celstraf. “Wat ze deden, was moreel verwerpelijk maar niet strafbaar”, klonk het bij de verdediging.
04/12 13u30  Roger van Damme neemt iconische Antwerpse zaak overGroot nieuws in de Antwerpse horeacawereld: Roger van Damme neemt Désiré de Lille over. De iconische zaak bestaat al sinds 1903 en is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam.
04/12 12u30  Bpost haalt bijna 1 op 4 rode brievenbussen wegBijna een op de vier rode brievenbussen verdwijnt de komende maanden uit het straatbeeld in België. Bpost brengt het netwerk terug van 13.000 tot 10.000 bussen, zo heeft het bedrijf dinsdag bevestigd. “Het netwerk van rode brievenbussen is sinds 2004 nooit aangepast aan de evolutie van het klantengedrag”, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck.
04/12 12u15  Vluchtelingenwerk Vlaanderen trekt naar de Raad van State tegen limiet van 50 asielaanvragen per dagVluchtelingenwerk Vlaanderen en zes andere ngo’s stappen naar de Raad Van State tegen de maatregel van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), om het aantal asielaanvragen te beperken tot 50 per dag. De maatregel werd een tweetal weken geleden ingevoerd.
04/12 12u15  “Islamieten, parasieten”: Supporters voetbalclub komen opnieuw racistisch uit de hoek, maar “wij zijn géén racistische club”Twee maanden nadat voetbalclub Sporting Hasselt werd veroordeeld voor racistisch gedrag van de supporters in het eigen stadion, hebben enkele fans zich zaterdag opnieuw van hun slechtste kant laten zien. Tijdens de optocht naar het veld van stadsgenoot Hades scandeerde een tiental supporters “islamieten, parasieten”. “Onaanvaardbaar”, klinkt het bij het clubbestuur en Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili (SP.A). Politie en parket zijn op de hoogte van het incident en er loopt een opsporingsonderzoek.
04/12 12u00  Is dit de meest galante motorrijder ooit? Man pakt uit met prachtige daadEen oudere vrouw heeft een heel eind staan wachten om de straat over te steken in Schotland. Alhoewel ze aan een zebrapad stond, raasden de auto’s haar gewoon voorbij. Maar toen kreeg de vrouw hulp uit onverwachte hoek.
04/12 11u45  Van Rossem: “Mark Eyskens vroeg als minister van Financiën of het in het zwart kon”Televisiezender VIER zendt dinsdagavond het eerste deel uit van Van Rossem en daarin schuwt hij de straffe uitspraken niet. Zo organiseerde hij ooit een debatavond met toenmalig minister van Financiën Mark Eyskens als gast. En die vroeg prompt of alles in het zwart kon geregeld worden. Van Rossem gaf bovendien niet enkel les, maar trok ook met de studenten naar Parijs. En daar werden de bloemetjes buiten gezet.
04/12 11u30  België gaf voor Gouden Bal geen enkele stem aan Rode Duivel, in drie landen staan ze wel op éénDat Luka Modric de Gouden Bal 2018 won, werd bepaald door 180 voetbaljournalisten uit 180 verschillende landen. In totaal waren er dertig genomineerden. Voor België werd gestemd door Frédéric Larsimont, Chef Voetbal van de Franstalige krant Le Soir, maar die gaf geen enkele Rode Duivel een stem. In drie andere landen kreeg een Belg nochtans de meeste stemmen.
04/12 11u15  Ziekenwagen van de Brusselse brandweer die uitrukte voor stomdronken vrouw beschotenIn het centrum van Brussel is afgelopen nacht een ziekenwagen van de Brusselse brandweer beschoten. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse brandweer.
04/12 11u00  Kersthaters aan het werk: “173 euro boete voor vroege kerstversieringen”In zeker twee plaatsen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant zijn de afgelopen dagen brieven bezorgd die bewoners waarschuwen dat ze een boete riskeren als ze kerstversiering ophangen voor 6 december. Beide gemeenten waarschuwen dat het gaat om een nepbrief. Wie er achter de brief zit, is nog niet duidelijk.
04/12 10u30  Aandeel van Bpost tuimelt 20 procent naar beneden: een diepterecordHet aandeel Bpost verliest dinsdagochtend zowat 20 procent na “trading update” van maandag. Rond 9.30 uur noteert het rond 9 euro, een laagterecord. De prognoses die Bpost voorop stelt zijn volgens analisten niet realistisch, ook plaatsen ze grote vraagtekens bij het royale dividend. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro.
04/12 10u00  Sterrenchef Heston Blumenthal doet stenen in de soepDe Britse chef-kok Heston Blumenthal (52), goed voor zes Michelinsterren, heeft een nieuw ingrediënt ­gevonden om soep te maken: stenen. Dat vertelde hij in zijn podcast.
04/12 10u00  Relletje rond Victoria’s Secret nog niet afgelopen, model gooit olie op het vuurEd Razek, de marketingbaas van Victoria's Secret, vindt niet dat plus-sizemodellen en transgenders thuishoren in de shows van het lingeriemerk. Die uitspraak mondde uit in een relletje en hij moest zich uiteindelijk excuseren. Maar 'Angel' Behati Prinsloo wil iedereen er nog eens op wijzen dat het 'enkel een show is'.
04/12 09u45  James Cooke had ooit navelpiercing: “Dat was zo gay”Tijdens de repetities van ‘Dancing with the stars’ wordt er al eens een geheim uitgewisseld. Deze week verklapt James Cooke aan danspartner Björk dat hij ooit een navelpiercing heeft gehad. “Echt mijn grootste fout ooit”, klinkt het.
04/12 09u30  Halen de ‘gele hesjes’ hun slag thuis? Franse premier zal belasting op brandstof tijdelijk bevriezenDe Franse premier, Edouard Philippe, gaat dinsdag een moratorium aankondigen op de belastingen op brandstof. Concreet zullen de belastingen tijdelijk bevroren worden en dus niet meer stijgen. Dat melden regeringsbronnen aan AFP.
04/12 09u15  Nieuwe manier van hacking: “Mijn VISA-kaart werd gehackt terwijl ik stond te tanken”Hackers blijven steeds nieuwe manieren vinden om de bankgegevens van mensen te ontfutselen en geld te kunnen afhalen. Na het manipuleren van geldautomaten en het versturen van valse mails in naam van een bank, stelde een vrouw uit Mortsel vast dat haar VISA-kaart werd gehackt toen ze aan het tanken was. Kaartbeheerder Worldline ontkent niet dat dat kan gebeuren.
04/12 09u15  Noorse wint eerste Gouden Bal voor vrouwen, maar Martin Solveig verpest feestje met ongepaste opmerking (en excuseert zich)Voor het eerst in de geschiedenis werd er maandag een Gouden Bal voor vrouwen toegekend. De 23-jarige Noorse Ada Hegerberg, aanvalster bij Lyon, werd de eerste laureate. Maar haar gloriemoment werd verpest door Martin Solveig.
04/12 09u15  Tom Waes over de voordelen van BV zijn: plots wél nog plaats op restaurant of in volgeboekte cinemazaalOp 16 december begint op Eén het nieuwe seizoen van ‘Reizen Waes’. In een gesprek met het weekblad Dag Allemaal heeft de presentator en tv-maker het over zijn leven als BV en haalt hij ook even de voordelen van het BV-schap aan.
04/12 09u00  Vlaamse regering verstrengt regels om voetbalmakelaar te kunnen worden: dit zijn de vier (strenge) maatregelenVoetballers jonger dan 15 jaar mogen niet meer met een makelaar werken. Dat is één van de vier maatregelen waarmee Vlaams minister van Werk en Sport Philippe Muyters (N-VA, foto) het beroep van de sportmakelaars aan banden legt. “We willen vooral jongeren beschermen”, zegt Muyters. De maatregelen werden vorige vrijdag door de ministerraad goedgekeurd.
04/12 09u00  Hij is er: dit is de trailer van ‘Urbanus: de Vuilnisheld’De animatiefilm ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is pas vanaf 27 februari in de zalen te zien, maar nu is de volledige trailer al gelost. De stemmen worden verzorgd door onder andere Urbanus zelf, Sven De ridder en Sien Eggers.
04/12 08u15  Nicolas van ‘Blind Getrouwd’ worstelde met vadergevoel: “Ik voelde me hetzelfde als ervoor”In een interview met het weekblad Story spreken Evelien en Nicolas uit ‘Blind Getrouwd’ over hun prille ouderschap. Op 9 november werd hun zoontje Xander geboren. De bevalling moest ingeleid worden omdat Xander niet wilde komen, maar uiteindelijk verliep alles goed.
04/12 08u15  Zussen van Ronaldo reageren giftig op Gouden Bal van Modric: “Rotte wereld, met maffia en vuil geld”Geen zesde Gouden Bal voor Cristiano Ronaldo: de Portugees werd deze keer “slechts” tweede, achter zijn voormalige ploegmaat Luka Modric. De titelverdediger blonk in Parijs uit met zijn afwezigheid en ook op sociale media bleef het oorverdovend stil: geen felicitaties dus voor zijn opvolger. Zijn twee zussen reageerden wél op Instagram en waren het duidelijk niet eens met de uitslag.
04/12 08u15  Politie vaker doelwit van geweld, maar schiet minderDe Belgische politieagenten hebben vorig jaar 126 keer geschoten, tegenover 147 keer in 2016. Bij de federale politie is het aantal geloste schoten lichtjes gestegen van 21 in 2016 naar 37 in 2017.
04/12 07u45  Na regen komt zonneschijn... voor heel even danDinsdag wordt het weer rustiger met in de ochtend nog een paar lokale buitjes. Daarna is er enkel in de Ardennen en in het noorden nog kans op een bui. We krijgen een afwisseling van wolken en soms brede opklaringen. Het wordt wat minder zacht met maxima die schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen, meldt het KMI.
04/12 06u45  Cath Luyten en Frank Raes zetten na 15 jaar een punt achter hun relatie: “In volle vriendschap uit elkaar”Na een relatie van ruim 15 jaar, waarvan 14 jaar als getrouwd koppel, zijn presentatrice Cath Luyten (41) en sportjournalist Frank Raes (64) uit elkaar. Dat gebeurde in onderling overleg, bevestigt de VRT.
04/12 02u45  Zestien directeurs dienen klacht in: “Zorgkinderen lijden onder lerarentekort”Het lerarentekort neemt alarmerende proporties aan. Zestien directeurs dienden een klacht in bij de Kinderrechten­commissaris om aan te klagen dat ze niet alle kinderen de zorg en het onderwijs kunnen geven waar ze recht op hebben. “Scholen vinden geen vervangers voor zieke leerkrachten en de griep is nog niet eens in het land”, zegt Marie-Jeanne Baelmans van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO), die 1.200 schooldirecteurs ver­tegenwoordigt.
04/12 02u45  NMBS moet nog twee maanden langer wachten op nieuwe treinen, maar elke spooroverweg krijgt een adresInfrabel gaat alle 1.500 spooroverwegen in ons land uitrusten met een noodbord met daarop straatnaam en gemeente, het nummer van de overweg en de belangrijkste noodnummers. “Bij incidenten gaat er nu soms veel kostbare tijd verloren, omdat mensen niet weten waar ze zich eigenlijk bevinden.”
04/12 02u45  Gezocht: een oma of opa voor Aiden (7) en Fay (5). “Ze missen iets belangrijks”Hun eigen grootouders hebben Aiden, Fay en de jonge Amy nooit gekend, maar in het rusthuis zitten er bingotafels vol. Te wachten op een bezoekje, in plaats van altijd die bingo. Dus plaatste Dorien De Cock (35) uit Lokeren een oproep op Facebook: in welk rusthuis mogen haar twee oudste kindjes met kerstkaartjes rondgaan? Oma’s en opa’s adopteren, en zelf geadopteerd worden? “Ik vind dat ze iets belangrijks missen.”
04/12 02u45  Wout van Aert nog deze maand van Team Jumbo? Ideaal scenario is debuut in Omloop Het Nieuwsblad“De gesprekken lopen. Het gaat de goede kant uit.” Meer wil het management van Wout van Aert niet kwijt over de onderhandelingen met Team Jumbo om Van Aert voor het einde van dit jaar ook al voor 2019 vast te leggen. Verwacht wordt dat het contract – met ingang op 1 maart 2019 – binnen twee weken ondertekend wordt zodat de wereldkampioen veldrijden op 2 maart in de Omloop Het Nieuwsblad kan debuteren voor de Nederlandse ploeg.
04/12 02u45  Ex en haar vriend staken Andy samen doodAndy Vandereyt (30) uit Glabbeek werd vermoord door zijn ex en haar vriend. Dat zegt het parket van Leuven. Getuigen meldden dat zowel Kristel A. (25) als Bjorn D.C. (28) het slachtoffer messteken toegediend hebben.
04/12 02u45  Hoe Jeroen Meus Piet Huysentruyt aan het huilen kreeg“Mo how.” De verbijstering van Piet Huysentruyt liegt er niet om, vanavond in Die Huis, wanneer Jeroen Meus plots voor zijn neus staat. Voor Huysentruyt is Meus zijn enige, echte opvolger. “Hij is een vakman. Zijn komst heeft me heel gelukkig gemaakt”, zegt de sterrenchef.
04/12 02u45  Sarah Bettens start met nieuwe groepSarah Bettens (46) heeft voor 2019 een muzikale verrassing in petto. Dan lanceert de zangeres Rex Rebel, een nieuwe groep waarmee ze “dansbare pop” wil maken. “Iets helemaal anders dan K’s Choice”, aldus Bettens. “Een manager wil volgend jaar zelfs al showcases in Los Angeles en New York voor ons opzetten.”
04/12 02u45  CLUBNIEUWS. Anderlecht moet pak geld investeren in nieuw veld, slecht nieuws voor AntwerpTijdens de midweek is er tijd voor bekervoetbal, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuw te rapen valt in de Jupiler Pro League. Integendeel: uw dagelijkse dosis clubnieuws!
04/12 02u45  “Het mag geen radio om te bleiten worden. Dat is niet mooi om naar te luisteren”Eva De Roo, Michèle ­Cuvelier en Otto-Jan Ham presenteren dit jaar Music for Life tijdens De Warmste Week. Zij maken straks zeven dagen lang non-stop radio in de koude buitenlucht voor liefst 1.986 goede doelen – een record voor de solidariteitscampagne van Studio Brussel. “Maar het draait niet om ons. De mensen helpen en dan de polonaise starten, dát is onze taak.”
04/12 02u45  Selah Sue verwacht tweede kindjeSelah Sue(29) wordt voor de tweede keer mama. De Leuvense zangeres deelde dat nieuws met de wereld via een Instagram-filmpje waarin ze op het ­podium te zien is met een bol buikje. In maart 2017 kreeg Selah Sue al een zoon, Seth.
04/12 02u45  En plots duikt Merlina weer op … in ‘The Voice Senior’: “Geen seconde spijt gehad”“Je schrijft je niet meer in om een carrière uit te bouwen”, zegt coach Walter Grootaers fijntjes over ‘The Voice Senior’, de versie voor zestigplussers die vrijdag start. Maar sommige kandidaten hebben die rijkgevulde carrière al. Zoals Lea Couzin (84), onsterfelijk dankzij de jeugdserie ‘Merlina’. “Met de voetjes omhoog liggen? Enkel ’s avonds, na een drukke werkdag.”
04/12 00u30  Regering (nog) niet gevallen, maar ook nog geen oplossing voor crisis. Jambon: “We werken voort”Het kernkabinet over de impasse rond het VN-migratiepact is maandag in de vooravond afgelopen zonder dat de regering viel maar ook zonder oplossing. “We werken verder”, verklaarde N-VA-vicepremier Jan Jambon na afloop aan de Lambermont. De federale regering is dus niet gevallen, dinsdag wordt voort vergaderd. Intussen praat premier Charles Michel met de fractieleiders van de meerderheidspartijen en met de ministers-presidenten.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld'11/12 00u45 - Het Nieuwsblad: Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden.
6x Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk”10/12 21u30 - Het Nieuwsblad: Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was.
6x Groentje in de NBA is nu al een ster met onstopbare ‘signature move’: “Luka Doncic wordt de beste Europeaan ooit”10/12 23u00 - Het Nieuwsblad: Er zijn zo van die mensen die geboren zijn voor een bepaalde sport. Zo iemand is Luka Doncic, die de NBA in een sneltempo aan het veroveren is.
6x Man slaat zwangere vriendin dood en kruipt vervolgens weer in bed: “Ik had echt niet door dat haar situatie zo ernstig was”10/12 23u00 - Het Nieuwsblad: Een dertiger uit Zeebrugge riskeert tien jaar cel omdat hij zijn zwangere vriendin met vuistslagen tekeerging. Hoewel ze blauwe plekken vertoonde en het appartement vol bloedspatten hing, wachtte hij vervolgens nog zes uur om alarm te slaan.
5x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’10/12 21u30 - Het Nieuwsblad: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de ‘gele hesjes’. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen.
5x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: “Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"10/12 22u00 - Het Nieuwsblad: De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
5x Mama doet wanhopige oproep: “Als we dit bedje terugvinden, kunnen we ons zoontje toch iets geven van zijn opa”10/12 22u00 - Het Nieuwsblad: Op Facebook heeft een jonge mama een bijzondere oproep gedeeld. De vrouw is op zoek naar het kinderbedje dat haar vader destijds zelf schilderde. De man is vorig jaar plots overleden, drie dagen na de geboorte van haar tweede zoontje. Het bedje zou een tastbaar aandenken zijn aan de opa die hij nooit heeft gekend.
5x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”10/12 22u15 - Het Nieuwsblad: Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel.
5x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: "Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"10/12 22u30 - Het Nieuwsblad: De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen.
5x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan Vlaanderen10/12 23u00 - Het Nieuwsblad: Heb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken.

Statistieken

Artikels:
31791
Gelezen:
2440
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven