zondag 23 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/09 12u30  Porsche zegt diesel definitief vaarwel De sportwagenfabrikant stopt als eerste Duitse bedrijf met de productie van dieselmotoren. Dat heeft het bedrijf zondag bekendgemaakt.
23/09 12u30  Wasbeer springt ter hoogte van negende verdieping van flatgebouw, maar dat loopt beter af dan je denkt Dat wasberen niet kunnen vliegen, is algemeen geweten. Maar dat ze het niettemin aandurven om grote hoogtes te verkennen, blijkt wel uit bovenstaande video. Enkele omstanders in de Amerikaanse staat New Jersey keken vrijdag met verbazing toen ze een wasbeer tot de negende verdieping van een appartement zagen klimmen. Al was het vooral de sprong naar beneden die de mensen nog meer verraste.
23/09 12u00  Evi Hanssen wil serieus programma: “Spijtig dat vrouwen boven veertig in tv-land nog steeds richting uitgang worden geloodst” Afgelopen dinsdag ook gezien hoe zes BV-kinderen onder leiding van Evi Hanssen (39) een zware tocht maakten met jongeren met een fysieke beperking? Voor de presentatrice betekent het VTM-programma Jong Geweld een kleine comeback na een rustig tv-jaar. “Op termijn wil ik een praatprogramma maken. Het wordt hoog tijd dat een iets oudere vrouw nog eens zoiets mag doen op het scherm.”
23/09 11u30  “Dit is een kaakslag, het is 5 voor 12”: politievakbond dreigt met acties na vrijlating moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen De politievakbonden reageren kwaad op de voorwaardelijke vrijlating van een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen. Noureddine Cheikhni komt vrij met elektronische enkelband, nadat hij een derde van de dertig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten waartoe de gangster veroordeeld was voor de moord in 2007 in Lot. “Dit is een kaakslag.”
23/09 11u15  Professor gaf studenten tips om job bij Kavanaugh te krijgen: “Geen toeval dat er alleen modellen voor hem werken” “Het is geen toeval dat alle werknemers van Brett Kavanaugh eruitzien als modellen”: dat is volgens The Guardian wat professor rechten Amy Chua haar studenten aan de hoog aangeschreven universiteit van Yale vertelt. De Amerikaanse zou hen ook tips geven om er goed uit te zien, maar ontkent dat.11 
23/09 11u15  ‘Familie’-actrice Caroline Maes legt de focus voortaan bij haar gezin Voor Caroline Maes (42), die al zestien seizoenen gestalte geeft aan Mieke Van den Bossche in ‘Familie’, komt het gezin voortaan op de eerste plaats. Dat vertelt ze deze week in het weekblad Story. “Ik krijg almaar meer respect voor vrouwen die bewust niet werken”, zegt ze.
23/09 11u15  Rohani na aanslag op militair defilé: “VS zullen spijt hebben van hun agressiviteit” De Iraanse president Hassan Rohani heeft de Verenigde Staten er zondag van beschuldigd onrust te willen zaaien in zijn land, nadat zaterdag een aanslag werd gepleegd tijdens een militair defilé in de stad Ahvaz. Hij stelde dat Amerika spijt zal krijgen van zijn agressiviteit.
23/09 10u15  “Ik kan niet opstaan, eten of drinken”: reddingsactie op weg naar zeiler die in de problemen raakt op oceaan Een 39-jarige Indiër heeft zich zwaar verwond tijdens de Golden Globe Race, een zeilwedstrijd op de Indische Oceaan. Een reddingsactie is onderweg naar de man, die de wedstrijdleiding liet weten dat hij niet meer kan rechtstaan, eten of drinken.15 
23/09 10u15  Waals minister-president vraagt tijd: “Wallonië loopt 14 jaar achter op Vlaanderen” Waals minister-president Willy Borsus (MR) zegt dat hij vijf jaar de tijd nodig heeft om de kloof met Vlaanderen kleiner te maken. “Ik wil deze regio weer in de Europese middenmoot krijgen”, zegt hij in een interview met De Zondag.
23/09 09u15  Geobsedeerd door tweeling, kritisch voor overheid: het vreemde gedrag van de MH370-piloot voor de verdwijning Hij was geobsedeerd door een Maleisische tweeling en was kritisch over de overheid. Een inkijk in zijn berichten op sociale media schetst een zorgwekkend beeld van Zaharie Ahmad Shah. En toch mocht de man nog aan het stuur plaatsnemen op de verdwenen vlucht MH370.21 
23/09 09u15  De verrassing van Meghan voor Harry op hun trouw: “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord” In de trouwjurk van Meghan Markle zat een subtiele verwijzing naar haar eerste afspraakje met prins Harry. Dat geeft ze toe in de documentaire Queen of the World, die dinsdag uitgezonden wordt. “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord”, klinkt het in Buckingham Palace.19 
23/09 08u15  “Slag in gezicht van familie en collega’s”: politievakbonden verbolgen over vrijlating moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen De politievakbonden reageren kwaad op de voorwaardelijke vrijlating van een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen. Noureddine Cheikhni komt vrij met elektronische enkelband, nadat hij een derde van de dertig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten waartoe de gangster veroordeeld was voor de moord in 2007 in Lot. “Dit is een kaakslag.”11 
23/09 08u00  “Slag in gezicht van familie en collega’s”: politie verbolgen over vrijlating moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen Vakbond ACV Politie is “verbolgen” dat een van de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen vervroegd wordt vrijgelaten. Noureddine Cheikhni komt vrij met elektronische enkelband, nadat hij een derde van de dertig jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten waartoe de gangster veroordeeld was voor de moord in 2007 in Lot.
23/09 07u45  “We voelen ons vernederd tegenover justitie.” Ouders Kitty Van Nieuwenhuysen boos om enkelband voor moordenaar agente Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen, zal een elektronische enkelband krijgen. De familie van de gedode agente reageert verontwaardigd. “Wij voelen ons vernederd tegenover justitie.”
23/09 06u45  Zakenpartner Tanja Dexters gelooft nog altijd dat Flamingo Bar succes kan worden: “Misschien iets te snel van start gegaan” Flamingo Bar, de veelbesproken horecazaak van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, heeft zaterdag dan toch de deuren geopend. Sterkedrank kun je er niet krijgen, maar dat is volgens bedenker Atila Usul een kwestie van tijd: “We zijn met alles in orde.”20 
Laatste update: vandaag om 12u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 07u30  In deze 41 Vlaamse steden en gemeenten mag je vandaag niet met de auto rijdenIn 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
16/09 07u30  Gluren bij BV's: Kat Kerkhofs vierde haar verjaardag, maar het ging een paar keer misDe afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
16/09 07u00  In deze Vlaamse steden mag je vandaag niet met de wagen rijdenIn 41 Vlaamse steden en gemeenten en in het Brussels gewest worden op zondag alle auto’s verbannen voor Autoloze Zondag. Er vinden verschillende activiteiten plaats, maar organisator Netwerk Duurzame Mobiliteit wil ook sensibiliseren. “Door autoloze straten worden steden en gemeenten niet alleen leefbaarder, maar duurzaam verplaatsen is ook goed voor het milieu en de gezondheid”, klinkt het.
16/09 07u00  Vernietigende tyfoon Mangkhut raast over Filipijnen: minstens 25 dodenHet aantal dodelijke slachtoffers van tyfoon Mangkhut, die over de Filipijnen trok, is gestegen tot 25. Dat zei Francis Tolentino, die binnen de regering vernatwoordelijk is voor de aanpak van natuurrampen, zondag. De meeste slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van de tyfoon.
16/09 07u00  Burgemeester van London pleit vurig voor nieuw Brexit-referendum: “Geen ander alternatief”De Londense burgemeester Sadiq Khan houdt zondag in een gastbijdrage in de krant The Observer een vurig pleidooi voor een nieuw referendum over de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Hij schrijft dat de Britten de kans moeten krijgen om een Brexit-deal af te wijzen als die voor de economie, voor jobs en voor het gezondheidssysteem slecht is.
16/09 06u45  Doorbraak in onderzoek naar moord op Belgische toeriste Amélie (28) in CanadaIn Boston Bar, een klein Canadees dorpje, is een man in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Amélie Sakkalis (28), dat meldt het Canadese CBC. De Belgische toeriste uit Doornik werd ten noorden van het dorpje op 22 augustus dood aangetroffen.
16/09 06u45  Grootscheepse zoektocht naar vermiste roeier in kanaal Brussel-Willebroek levert voorlopig niets opDe grootscheepse zoektocht naar de roeier die sinds zaterdagavond omstreeks 20 uur vermist is in het kanaal Brussel-Willebroek ter hoogte van de Oostvaartdijk in Grimbergen heeft niets opgeleverd. Aan deze zoektocht, die omstreeks 22.30 uur afgeblazen werd, werkten diverse brandweerkorpsen mee van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, Brussel en Mechelen, evenals de Civiele Bescherming.
16/09 06u30  Onze punten na Genk-Anderlecht: drie gebuisden bij paars-wit, één uitblinker bij de thuisploegRacing Genk is momenteel de dichtste achtervolger van leider Club Brugge. De Limburgers wonnen zaterdag met 1-0 van Anderlecht, dat amper één punt pakte uit zijn laatste drie wedstrijden. Dit zijn onze punten van de topper van het weekend.
16/09 06u30  Is de moordenaar van Belgische toeriste Amélie (28) opgepakt? Canadese man in staat van beschuldiging gesteldIn Boston Bar, een klein Canadees dorpje, is een man in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Amélie Sakkalis (28), dat meldt het Canadese CBC. De Belgische toeriste uit Doornik werd ten noorden van het dorpje op 22 augustus dood aangetroffen.
16/09 06u30  Advocaten Servisch gezin: “Wij gaan niet mee in controverse die Francken ten koste van de kinderen voert”“Ongeacht eventuele druk en intimidatiepogingen zullen wij de belangen van de kinderen van het Servische gezin blijven verdedigen, zodat hun detentie eindigt en zij niet worden onderworpen aan onaanvaardbare levensomstandigheden in Servië.” Dat zeggen de advocaten van Progress Lawyers Network in verband met het Servische gezin dat asiel wil aanvragen in ons land.
16/09 06u30  Hoe ga je om met iemand met borstkanker? 12 tips van een ervaringsdeskundigeDat het niet simpel is om op een correcte wijze om te gaan met iemand die ernstig ziek is, heeft Martine (58) meer dan eens aan “den kankerlijve” ondervonden. Haar tips om makkelijker met mensen met kanker om te gaan.
16/09 03u15  Belg zal zelf mogen beslissen over afschaffing zomertijd/wintertijdEr komt wellicht een online bevraging bij de Belgische bevolking over de nieuwe regeling voor het zomeruur. Premier Charles Michel (MR) wil een voorstel van de Europese Commissie niet afwachten en tracht ook deze week al tot een overeenkomst te komen met Nederland en Luxemburg om geen aparte tijdzones in het leven te roepen.
16/09 00u00  Pokémon-spelers doen mee aan verkiezingen met eigen lijst: "Gewoon, omdat het kan"Oost-Vlamingen zullen op 14 oktober een opvallende keuze kunnen maken voor de provincieraadsverkiezingen: op de stembrief zal Pokémon-Lijst staan. Een grap van een groep Pokémon-spelers uit het Gentse. Ze hebben geen programma en geen ambities. 'Maar we kunnen nu wel op onszelf stemmen.'
16/09 00u00  Kom maar hier met die Puskas Award: Union-speler maakt werkelijk briljant doelpuntUnion won zaterdag met 2-0 van Roeselare en springt zo naar de vierde plek in de Proximus League. Youssouf Niakaté scoorde beide doelpunten voor de thuisploeg en vooral zijn eerste was er eentje om van te smullen. De Fransman van Malinese afkomst pakte uit met een subliem hakje en versloeg zo doelman Wouter Biebauw.
16/09 00u00  ‘The X-Files’-acteur Peter Donat overleden op 90-jarige leeftijdDe Canadees-Amerikaanse acteur Peter Donat is maandag overleden in zijn woning in Point Reyes Station (Californië) aan complicaties als gevolg van diabetes. Dat heeft zijn vrouw zaterdag bekendgemaakt. Hij werd 90 jaar.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

26x Van Aert toont nieuwe regenboogtrui en praat over contractbreuk: “Nooit eerder voelde steun van fans zo welkom”23/09 00u30 - Het Nieuwsblad: Wout van Aert zal zondag met een blanco regenboogtrui met enkel zijn eigen initialen op de borst de wereldbekermanche in Waterloo rijden. De wereldkampioen veldrijden verkende zaterdag het parcours in zijn ‘nieuwe’ regenboogtrui én op zijn vertrouwde Stevens-fiets. Achteraf kwam hij in een Instagram-post nog eens terug op een hectische week. “Nooit eerder voelde de steun van mijn fans zo warm en welkom”, verwees hij naar zijn felbesproken contractbreuk.
25x Voormalige Ketnet-presentatrice Sofie Van Moll vierde keer zwanger23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: “Er mag gerust nog een vierde komen”, zei Sofie Van Moll (34) in november nog over haar kinderen Joske, Charel en Rikkie. Bij deze: de voormalige tv- en radiopresentatrice is zwanger van haar vierde. Ze meldde dat op Instagram met een foto van haar dochter Joske en de mededeling “Helemaal klaar om grote zus te worden” en de woorden “Maart” en “Nog een meisje”. De vader is Jelle Van Riet (40), de broer van Bartel Van Riet, met wie ze in 2015 trouwde.
23x Gluren bij BV's: Danira steekt haar liefde voor vrouwen niet weg, Erik Van Looy heeft een nieuwe coupe23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
23x Plastic ook schadelijk voor de mens: “Steeds meer jongetjes geboren met afwijkingen aan de penis”23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Plastic is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de mens. Onze hormonen raken erdoor in de war. “Steeds meer jongetjes worden geboren met afwijkingen aan de penis.” De politiek broedt op extra verbodsbepalingen.
22x Vrouw met de dood bedreigd via boodschap op veldweg: “Ik heb er het raden naar wie dit gedaan heeft”23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Een vrouw uit Moorsel kreeg vrijdag via Facebook te lezen dat ze met de dood bedreigd wordt. Iemand had die boodschap met verf op een populaire veldweg gespoten. Ze heeft bij de politie klacht ingediend tegen onbekenden.
21x Geobsedeerd door tweeling, kritisch voor overheid: het vreemde gedrag van de MH370-piloot voor de verdwijning23/09 09u15 - Het Nieuwsblad: Hij was geobsedeerd door een Maleisische tweeling en was kritisch over de overheid. Een inkijk in zijn berichten op sociale media schetst een zorgwekkend beeld van Zaharie Ahmad Shah. En toch mocht de man nog aan het stuur plaatsnemen op de verdwenen vlucht MH370.
20x Zakenpartner Tanja Dexters gelooft nog altijd dat Flamingo Bar succes kan worden: “Misschien iets te snel van start gegaan”23/09 06u45 - Het Nieuwsblad: Flamingo Bar, de veelbesproken horecazaak van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, heeft zaterdag dan toch de deuren geopend. Sterkedrank kun je er niet krijgen, maar dat is volgens bedenker Atila Usul een kwestie van tijd: “We zijn met alles in orde.”
20x Per ongeluk vrijgelaten en uit land gezet door Dienst Vreemdelingenzaken, maar nu weer achter tralies dankzij nieuw onderzoek tegen misdaadclan23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Safet Rustemi (34), een Albanees die op de Most Wanted-lijst van ons land staat, is in Tirana gearresteerd in het kader van een nieuw onderzoek tegen een Albanese misdaadclan. Rustemi riskeert opnieuw een zware veroordeling in zijn land. Justitieminister Koen Geens (CD&V) maakt zich sterk dat de gangster ook zijn Belgische straf in Albanië zal uitzitten.
20x Extra controles, meer inspecteurs, betere samenwerking: fraudebestrijding stevent af op recordopbrengst23/09 03u15 - Het Nieuwsblad: De versterkte samenwerking tussen de inspectiediensten lijkt haar vruchten af te werpen: 2018 is op weg om een recordjaar te worden voor de inkomsten uit fraudebestrijding. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) verwacht 275 miljoen euro. “En ook volgend jaar willen we de stijgende lijn doorzetten.”
19x De verrassing van Meghan voor Harry op hun trouw: “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord”23/09 09u15 - Het Nieuwsblad: In de trouwjurk van Meghan Markle zat een subtiele verwijzing naar haar eerste afspraakje met prins Harry. Dat geeft ze toe in de documentaire Queen of the World, die dinsdag uitgezonden wordt. “Zoiets romantisch heb ik nog nooit gehoord”, klinkt het in Buckingham Palace.

Statistieken

Artikels:
32831
Gelezen:
14151
Aantal lezers nu:
75


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven