woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
19/09 07u45  ‘Slimme tv raakt te snel uit de tijd’ DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten van smart-tv's moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over 'slimme' televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund. Het bericht ‘Slimme tv raakt te snel uit de tijd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u30  ‘Toilet op alle stations en in alle treinen’ AMERSFOORT (ANP) - In alle treinen en op alle stations moet een toilet komen. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes. Dat zegt de ombudsman voor het openbaar vervoer Annemarie den Toom woensdag in De Telegraaf. Het bericht ‘Toilet op alle stations en in alle treinen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u15  Alvin Ailey naar Nederland ROTTERDAM/DEN HAAG (ANP) - Het Alvin Ailey American Dance Theater komt voor het eerst in een kwart eeuw weer naar Nederland. Het zal in september 2019 vier dagen lang in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam te zien zijn. Het bericht Alvin Ailey naar Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u00  Felle brand legt restaurant Poortugaal in as POORTUGAAL (ANP) - Een restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer is nog volop aan het blussen, maar beschouwt het pand als verloren. ,,Het is een houten pand, er was helaas niets aan te doen'', zegt een woordvoerder. Het bericht Felle brand legt restaurant Poortugaal in as verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u45  Linkse partijen: mensen boven multinationals DEN HAAG (ANP) - GroenLinks, SP en PvdA presenteren woensdag gezamenlijk een tegenbegroting die ,,mensen boven multinationals'' stelt. Zij pleiten voor meer investeringen in de samenleving en in ,,de bestaanszekerheid van alle Nederlanders.'' Het bericht Linkse partijen: mensen boven multinationals verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  Aanslagdreigers politiebureau voor rechter ROTTERDAM (ANP) - De twee mannen die mogelijk een aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Het bericht Aanslagdreigers politiebureau voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  FNV trapt actie om dividendbelasting af DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV trapt woensdag zijn handtekeningenactie tegen het afschaffen van de dividendbelasting af. Een groep van ruim twintig FNV'ers gaat vanaf 11.30 uur dan handtekeningen verzamelen op Het Plein in Den Haag. Het bericht FNV trapt actie om dividendbelasting af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  Ajax keert terug in Champions League AMSTERDAM (ANP) - Ajax is weer terug op het podium waarop de club zo graag wil acteren. In een tot aan de nok toe gevulde Johan Cruijff ArenA begint het elftal van trainer Erik ten Hag om 18.55 uur aan een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. Het bericht Ajax keert terug in Champions League verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 04u15  Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGT LOS ANGELES (ANP) - Glennis Grace heeft de eerste finaleshow van America's Got Talent met vlag en wimpel doorstaan. De Amsterdamse zong het nummer Run van Snow Patrol en kreeg daarmee niet alleen het publiek, maar ook de jury overeind. Een staande ovatie van de juryleden viel haar ten deel nadat ze een loepzuivere uitvoering van het lied ten gehore had gebracht. Het bericht Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGT verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 03u45  Wilders begint debat over miljoenennota DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd. Het bericht Wilders begint debat over miljoenennota verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
19/09 02u45  Kortere werkweek voor beveiligers DEN HAAG (ANP) - Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. Het bericht Kortere werkweek voor beveiligers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 02u45  Nederland in kopgroep van online kopen DEN HAAG (ANP) - Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spulletjes gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair. Het bericht Nederland in kopgroep van online kopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 22u45  Volleyballers verhuizen naar Milaan RUSE (ANP) - De Nederlandse volleyballers zetten het WK voort in Italië. Oranje eindigde na een ijzersterke groepsfase in het Bulgaarse Ruse als tweede in de poule, achter olympisch kampioen Brazilië. Daardoor komen de manschappen van bondscoach Gido Vermeulen komend weekeinde in Milaan in actie. Nederland moet het in de tweede WK-ronde opnemen tegen Italië, Servië of Rusland, en Finland. Het bericht Volleyballers verhuizen naar Milaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 22u45  Wall Street sluit met winst NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen. Het bericht Wall Street sluit met winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 22u15  Umpire geschorst na ‘peptalk’ tegen Kyrgios NEW YORK (ANP) - De Zweedse tennisumpire Mohamed Lahyani die tijdens de US Open de Australiër Nick Kyrgios een soort 'peptalk' leek te geven, is door de ATP Tour voor twee weken geschorst. Hij zal in die periode geen salaris ontvangen. Het bericht Umpire geschorst na ‘peptalk’ tegen Kyrgios verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 7u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 22u15  ‘Vluchten Nederlandse toeristen gaan door’HOOFDDORP (ANP) - Nederlandse vakantievierders hebben geen last van het uitstel van betaling van een Duitse luchtvaartmaatschappij. Thomas Cook laat weten dat klanten van dat bedrijf en dochter Neckermann Reizen die met Small Planet Airlines vliegen, gewoon naar hun vakantiebestemming worden vervoerd ondanks financiële problemen bij die luchtvaartmaatschappij. Het bericht ‘Vluchten Nederlandse toeristen gaan door’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 21u45  Sesamstraat ontkent homorelatie Bert en ErnieLOS ANGELES (ANP) - Sesame Workshop, het bedrijf dat al tientallen jaren Sesamstraat produceert en exploiteert, ontkent dat Bert en Ernie meer dan alleen vrienden zijn. Het bericht Sesamstraat ontkent homorelatie Bert en Ernie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 21u15  LTO blij met waardering voor boer en tuinderDEN HAAG (ANP) - Landbouwbranchevereniging LTO Nederland is blij met de waardering voor boeren en tuinders die in de Troonrede en de Miljoenennota naar voren kwam. Tegelijkertijd had LTO wel wat ,,scherpere en concretere'' maatregelen willen zien in de kabinetsplannen. Het bericht LTO blij met waardering voor boer en tuinder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 21u15  ‘Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla’PALO ALTO (ANP) - De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had. Het bericht ‘Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u15  Juridisch advies over hulp Syrië naar KamerDEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer krijgt de volkenrechtelijke adviezen te lezen die het kabinet heeft ingewonnen voor het besloot Syrische rebellen te steunen. Het CDA had daarom gevraagd, zodat de Kamer kan beoordelen of die in de wind zijn geslagen. Het bericht Juridisch advies over hulp Syrië naar Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u15  VEH mist maatregelen tegen woningtekortAMERSFOORT (ANP) - Vereniging Eigen Huis (VEH) mist in de kabinetsplannen maatregelen om het woningtekort aan te pakken. Ook hekelt de vereniging van huizenbezitters dat de energierekening omhoog gaat door extra belasting, maar dat er nog geen afspraken zijn gemaakt over een overgang naar energieneutraal wonen waarbij de woonlasten gelijk blijven. Daarmee ondermijnt het kabinet volgens VEH het draagvlak voor de verduurzaming. Het bericht VEH mist maatregelen tegen woningtekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u15  Advocaat Jos B.: OM heeft geen zaakMAASTRICHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen zaak tegen Jos B., de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Dat zei zijn advocaat Gerald Roethof dinsdagavond tegen RTL Nieuws. Volgens hem heeft het OM een ,,zwakke bewijspositie''. Inhoudelijk wil hij daar niet verder op ingaan. De raadsman zegt wel dat het Openbaar Ministerie voorzichtig moet zijn met ,,DNA en de conclusies die daaraan verbonden worden''. Hij wil donderdag in de rechtbank zijn argumenten naar voren brengen. Het bericht Advocaat Jos B.: OM heeft geen zaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u00  Nederlandse ambassadeur ontboden in RuslandMOSKOU (ANP) - Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft diplomatieke vertegenwoordigers van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, bericht persbureau Sputnik. Het bericht Nederlandse ambassadeur ontboden in Rusland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u00  Omstreden directeur van Buma/Stemra vertrektDEN HAAG - Wim van Limpt stapt op als directeur van Buma/Stemra, de organisatie die opkomt voor de bezitters van auteursrechten. Hij lag al tijden onder vuur. Uit intern onderzoek is geen gesjoemel naar voren gekomen, maar de organisatie moet anders ingericht worden. Volgens Buma/Stemra heeft Van Limpt geconcludeerd dat daar een andere leider voor nodig is. Het bericht Omstreden directeur van Buma/Stemra vertrekt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 20u00  Frans Timmermans wil graag op post blijvenBRUSSEL (ANP) - Frans Timmermans zou graag lid blijven van de Europese Commissie. Het mandaat van de Nederlandse vicevoorzitter loopt volgend jaar af, maar zijn werk is naar eigen zeggen nog niet klaar. Het bericht Frans Timmermans wil graag op post blijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u45  ‘Garage stortte in door bezwijken stalen balk’WORMERVEER (ANP) - De parkeergarage in Wormerveer is ingestort omdat een stalen ligger onder de betonvloer is bezweken. Dat komt naar voren uit de eerste bevindingen, stelt de gemeente. Zo'n ligger is een soort van stalen steunbalk. In de parkeergarage is niet hetzelfde type betonvloer toegepast dat was gebruikt in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte. Het bericht ‘Garage stortte in door bezwijken stalen balk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u45  Sensoren op treinen meten staat van het spoorUTRECHT (ANP) - ProRail heeft samen met NS in twee reizigerstreinen sensoren ingebouwd om zo de baanligging, wissels en spoorstaven te meten. Daardoor worden er meer actuele gegevens verzameld over de staat van het spoor, meldt ProRail. Het bericht Sensoren op treinen meten staat van het spoor verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u45  Transportbranche boos over hogere tarievenDEN HAAG (ANP) - Transport en Logistiek Nederland (TLN) is niet te spreken over de verhoging van de tarieven van het Eurovignet voor zware vrachtauto’s. Een verlaging van de prijzen zou eerder voor de hand liggen gezien het ingeperkte wegennet, stelt de brancheorganisatie in een reactie op de nieuwe overheidsbegroting. Het bericht Transportbranche boos over hogere tarieven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u30  Italiaanse regering ziet OS 2026 niet zittenMILAAN (ANP) - Na Japan (Sapporo), Zwitserland (Sion) en Oostenrijk (Graz) zal ook Italië zich terugtrekken uit de race om de Olympische Winterspelen van 2026 te organiseren. De Italiaanse regering heeft de steun aan de bidprocedure van Milaan, Turijn en Cortina d'Ampezzo ingetrokken vanwege een gebrek aan eenheid in het gezamenlijke project. ,,Het olympische plan bestaat wat ons betreft vanaf nu niet meer'', liet sportminister Giancarlo Giorgetti weten. Het bericht Italiaanse regering ziet OS 2026 niet zitten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u15  Fontijn met Betrian naar WK boksenDEN HAAG (ANP) - Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian doen namens Nederland over twee maanden mee aan de WK boksen voor vrouwen in New Delhi (15 - 24 november). Fontijn (30) mikt in India op haar eerste wereldtitel in de klasse tot 75 kilogram. De Schiedamse fysiotherapeute behaalde in 2016 WK-zilver en in 2014 WK-brons. Bij de Olympische Spelen van Rio 2016 eindigde Fontijn als tweede. Het bericht Fontijn met Betrian naar WK boksen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u15  ‘Rechter moet verblijfsstatus wel meewegen’DEN HAAG (ANP) - Het is juist wenselijk dat rechters rekening houden met alle omstandigheden van een verdachte bij het opleggen van een straf, dus ook met de omstandigheid dat diens verblijfsrecht mogelijk in gevaar komt. ,,Een rechter levert maatwerk en moet alles per geval goed bekijken en een afweging maken, in alle onafhankelijkheid. Dat benadrukt advocaat Ferdinand Verweij, die is gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingenrecht. Het bericht ‘Rechter moet verblijfsstatus wel meewegen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u15  AOb: onderwijs profiteert niet (2)DEN HAAG (ANP) - ,,In de troonrede vraagt onze koning zich af of 'wij en onze kinderen kunnen blijven rekenen op goed onderwijs’. Het antwoord op die vraag staat in de Miljoenennota en is 'nee’, stelt Liesbeth Verheggen, voorzitter van Algemene Onderwijsbond (AOb) in reactie op de begroting 2019. Het bericht AOb: onderwijs profiteert niet (2) verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 19u00  NVVK blij met extra geld voor schuldhulpDEN HAAG (ANP) - De NVVK, branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, is blij dat het kabinet besluit extra middelen vrij te maken voor schuldhulpverlening. Dat budget gaat vooral naar gemeenten. Het bericht NVVK blij met extra geld voor schuldhulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u45  Winkeliers niet enthousiast op PrinsjesdagDEN HAAG (ANP) - Winkeliers zien weinig goede punten in de miljoenennota voor 2019. Dat zegt brancheorganisatie INretail, die zo'n 15.000 woon-, mode-, schoenen- en sportwinkels vertegenwoordigt. Het bericht Winkeliers niet enthousiast op Prinsjesdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u30  Koning, koningin en prinses gaan erop vooruitDEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit. Ook koningin Máxima en prinses Beatrix verdienen meer, zo blijkt uit de begroting van het Koninklijk Huis. Het bericht Koning, koningin en prinses gaan erop vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u30  10 miljoen voor talent en vernieuwing cultuurDEN HAAG (ANP) - Het kabinet stopt volgend jaar 10 miljoen euro extra in de ontwikkeling van artistiek talent en in vernieuwing aan het kunst- en cultuurfront. Dat doet het via de daarvoor bestemde fondsen. Dat er volgend jaar 50 miljoen extra voor kunst, cultuur en erfgoed zou zijn, was al bekend uit het Regeerakkoord, maar de helft daarvan moest nog worden bestemd. Het bericht 10 miljoen voor talent en vernieuwing cultuur verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u15  ‘Meer nodig tegen stijgende zorgkosten’DEN HAAG (ANP) - Om de zorg voor iedereen betaalbaar te houden de komende jaren moet er volgens Zorgverzekeraars Nederland meer gedaan worden om de stijgende kosten te beperken. Dat stelt ZN-voorzitter André Rouvoet in reactie op de gepresenteerde begroting voor 2019. Het bericht ‘Meer nodig tegen stijgende zorgkosten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u15  ‘Meer geld nodig voor openbaar vervoer’DEN HAAG (ANP) - Reizigersorganisatie Rover is teleurgesteld in de plannen van het kabinet. Er komen geen nieuwe investeringen in het openbaar vervoer, terwijl die wel nodig zijn om de groei van het aantal reizigers op te vangen, zegt de organisatie. Het bericht ‘Meer geld nodig voor openbaar vervoer’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u15  Koersdreun voor TomTom op licht hoger DamrakAMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft dinsdag een dreun gekregen op de Amsterdamse beurs. Het nieuws dat een belangrijke klant met Google in zee gaat, viel niet in goede aarde bij beleggers. Over het algemeen was het beurssentiment juist gematigd positief. Een nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en de aangekondigde tegenmaatregel van Peking brachten beleggers niet van de wijs. Het bericht Koersdreun voor TomTom op licht hoger Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u15  Forse tegenvaller bij erf- en schenkbelastingDEN HAAG (ANP) - Bij de inning van de erf- en schenkbelasting is dit jaar een forse tegenvaller te verwachten. Uit de Prinsjesdagstukken blijkt dat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) er rekening mee houdt dat de inkomsten 352 miljoen euro lager zullen uitvallen. Het bericht Forse tegenvaller bij erf- en schenkbelasting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u15  GL geeft op: rechter toetst niet aan grondwetDEN HAAG (ANP) - De rechter krijgt voorlopig niet de mogelijkheid om te beoordelen of wetten wel stroken met de grondwet. GroenLinks laat dat plan, dat al eens door Eerste en Tweede Kamer was aangenomen, varen. Het voorstel moet nog een tweede keer door beide Kamers en maakt dan geen kans, denkt de partij. Het bericht GL geeft op: rechter toetst niet aan grondwet verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 18u00  Trek haalt wielertalent CicconeMILAAN (ANP) - Giulio Ciccone rijdt de komende twee jaar voor wielerploeg Trek-Segafredo, waar hij ploeggenoot wordt van onder anderen Bauke Mollema. De 23-jarige renner komt over van het Italiaanse Bardiani CSF. Twee jaar geleden won hij als neoprof al een rit in de Ronde van Italië. Het bericht Trek haalt wielertalent Ciccone verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  ‘Groen kabinet schuift keuzes voor zich uit’DEN HAAG (ANP) - ,,Mooi dat het goed gaat met de economie. Maar intussen is de uitstoot van CO2 sinds 1990 niet gedaald. Het zelfverklaarde groenste kabinet ooit blijft de belangrijke keuzes voor zich uitschuiven'. Het bericht ‘Groen kabinet schuift keuzes voor zich uit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  ‘Belastingplannen zetten rem op nieuwbouw’DEN HAAG (ANP) - De belastingplannen van het kabinet zijn funest voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen. De zegt voorzitter Marnix Norder van Aedes. De vereniging van woningcorporaties noemt de verlaging van de verhuurdersheffing voor woningcorporaties met 100 miljoen euro een ,,goede eerste stap''. ,,Maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk als alle belastingen samen veel meer oplopen'', zegt Norder, die verwacht dat alle corporaties volgend jaar in totaal 500 miljoen euro meer afdragen. Het bericht ‘Belastingplannen zetten rem op nieuwbouw’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  ‘Investering stap naar klimaatakkoord’DEN HAAG (ANP) - De investering van 300 miljoen euro in innovaties die bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot, is een stap op weg naar een nieuw klimaatakkoord. Die investering kan volgens voorzitter Bernard Wientjens van brancheorganisatie van de chemische industrie VNCI ,,een belangrijke bijdrage leveren aan het laten groeien en bloeien van de vele innovaties die nu al worden ontwikkeld in de chemische industrie in ons land.'' Het bericht ‘Investering stap naar klimaatakkoord’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  Miljoenentegenvaller hoger onderwijs in 2019DEN HAAG (ANP) - Het hoger onderwijs in Nederland moet het volgend jaar met minder geld stellen dan verwacht. Om een tegenvaller elders op de begroting van het ministerie van Onderwijs op te vangen wordt de bijdrage van het Rijk, de zogenoemde 'lumpsum', met 19,5 miljoen euro verlaagd. Het bericht Miljoenentegenvaller hoger onderwijs in 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  Valverde kopman Spaanse WK-selectieMADRID (ANP) - Alejandro Valverde is de kopman in de Spaanse ploeg voor de wegrace bij de WK wielrennen in Innsbruck. De Spaanse bondscoach Javier Mínguez heeft zeven namen doorgegeven, alleen Mikel Landa is nog een vraagteken. De renner van Movistar moet deze week in enkele Italiaanse koersen zijn fitheid tonen. Mocht Landa dat niet doen dan completeert Omar Fraile de selectie. Het bericht Valverde kopman Spaanse WK-selectie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  Verzekeraars zien ‘povere’ pensioenparagraafDEN HAAG (ANP) - De paragraaf over pensioenen in de Miljoenennota dit jaar is pover. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars in reactie op de Miljoenennota. Het bericht Verzekeraars zien ‘povere’ pensioenparagraaf verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u45  Boodschappen van 100 euro 2,83 euro duurderDEN HAAG (ANP) - Door de btw-verhoging wordt een kar boodschappen van 100 euro, volgend jaar 2,83 euro duurder. Maar ook dan gaan de meeste mensen er in koopkracht op vooruit. Verder gaan huishoudens meer belasting betalen op aardgas, maar juist minder op elektriciteit. Het bericht Boodschappen van 100 euro 2,83 euro duurder verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u30  Buitenlandse Zaken bereidt zich voor op brexitDEN HAAG (ANP) - Buitenlandse Zaken bereidt zich voor op de belangrijkste gebeurtenis voor volgend jaar, de brexit. Ook maakt het zich op voor een nieuwe relatie met Groot-Brittannië, een belangrijke partner in de EU. Nederland gaat op zoek naar versterking van de relatie met Duitsland, Frankrijk en Benelux. Het bericht Buitenlandse Zaken bereidt zich voor op brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u30  Militaire vakbond teleurgesteld in begrotingDEN HAAG (ANP) - Militaire vakbond AFMP heeft teleurgesteld gereageerd op de defensiebegroting. ,,Als er niet snel flink wordt geïnvesteerd in het defensiepersoneel hebben we op termijn wel het noodzakelijke materieel, maar geen mensen meer om dat materieel te bedienen', vindt de bond. ,,Het personeel is het belangrijkste kapitaal van de defensieorganisatie, zij waarborgen onze veiligheid.' Het bericht Militaire vakbond teleurgesteld in begroting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u30  Steuntje in de rug voor eilanden CaribenDEN HAAG (ANP) - De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba krijgen een steuntje in de rug van het kabinet Rutte III. De lasten voor werkgevers daar worden verlaagd, waardoor het minimumloon en de uitkeringen met 5 procent omhoog kunnen. Het bericht Steuntje in de rug voor eilanden Cariben verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  FME: te weinig aandacht voor onderwijsZOETERMEER (ANP) - Werkgeversvereniging FME vindt dat er in de Miljoenennota te weinig aandacht is voor onderwijs. De technologische sector schreeuwt om gekwalificeerd personeel, maar het onderwijs sluit onvoldoende aan op de vraag van bedrijven. Er gaapt nu een enorme kloof tussen de behoeften van het bedrijfsleven en de vaardigheden van de mensen, aldus FME. Het bericht FME: te weinig aandacht voor onderwijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  Infrastructuur probeert groei op te vangenDEN HAAG (ANP) - Door de economische groei neemt de drukte op wegen en spoor toe. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat probeert deze groei volgend jaar op te vangen. Ook neemt het departement dan belangrijke beslissingen over de luchtvaart. Het bericht Infrastructuur probeert groei op te vangen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  Meer geld naar noodhulpDEN HAAG (ANP) - Met het oog op het groeiend aantal vluchtelingen en ontheemden stijgt bij het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking het budget voor noodhulp volgend jaar naar 370 miljoen euro, een stijging van 165 miljoen. Ook de geestelijke nood van vluchtelingen krijgt aandacht. ,,Een onderschat probleem', aldus minister Sigrid Kaag. Het bericht Meer geld naar noodhulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  Edelherten Oostvaardersplassen afgeschotenLELYSTAD (ANP) - Gedeputeerde Staten (GS) van Flevoland hebben Staatsbosbeheer dinsdag opdracht gegeven om zeker duizend edelherten in de Oostvaardersplassen af te schieten. Er mogen 490 herten in leven blijven. Het afschot begint eind oktober, als de bronstperiode van de edelherten voorbij is. Het bericht Edelherten Oostvaardersplassen afgeschoten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  Ook vluchteling moet merken dat het goed gaatDEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft gezegd dat meer mensen moeten gaan merken dat het goed gaat in Nederland. VluchtelingenWerk is daar blij mee, maar dan moet dat ook gelden voor mensen die oorlog en geweld moesten ontvluchten, laat de organisatie weten. Het bericht Ook vluchteling moet merken dat het goed gaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u15  Miljarden extra naar de zorgDEN HAAG (ANP) - Nederland geeft volgend jaar opnieuw meer geld uit aan de zorg. De totale zorgrekening stijgt met 5 miljard euro, naar 71 miljard euro, maakt het ministerie van Volksgezondheid op Prinsjesdag bekend. Het bericht Miljarden extra naar de zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Rechters blij met tijdelijke opvulling tekortDEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat het tekort van de rechtbanken van 40 miljoen euro dit jaar aanvullen, blijkt uit de begroting. De Raad voor de Rechtspraak is daar blij mee, omdat hiermee de acute geldzorgen zijn opgelost. Maar het is geen structurele oplossing, benadrukt voorzitter Frits Bakker van de raad. Volgend jaar hoopt hij afspraken te hebben gemaakt die leiden tot een blijvende oplossing. Er loopt nu een onderzoek naar de knelpunten in de financiering. Het bericht Rechters blij met tijdelijke opvulling tekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Harbers belooft asielprocedure te bekortenDEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat de asielprocedure op de schop nemen, zodat die korter wordt. Het moet voor een asielzoeker sneller duidelijk zijn of hij kans maakt om in Nederland te mogen blijven, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid op Prinsjesdag. Het bericht Harbers belooft asielprocedure te bekorten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  ‘Studenten dubbel geraakt’DEN HAAG (ANP) - Studenten worden ,,opnieuw in de kou gezet'' door het kabinet. De bezuinigingen op het hoger onderwijs worden nog verder opgeschroefd, stellen de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in reactie op de troonrede en de Miljoenennota. Het bericht ‘Studenten dubbel geraakt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Nibud: kijk goed naar eigen koopkrachtUTRECHT (ANP) - De koopkrachtveranderingen lopen komend jaar lopen flink uiteen. De meeste mensen krijgen meer te besteden, maar dat geldt niet voor alle werkenden met lagere inkomens, zo berekende het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De organisatie heeft een rekentool online gezet waarmeer mensen hun eigen koopkracht kunnen berekenen. Het bericht Nibud: kijk goed naar eigen koopkracht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Harde kritiek van Oxfam NovibDEN HAAG (ANP) - Oxfam Novib heeft geen goed woord over voor het kabinetsbeleid ten aanzien van ontwikkelingssamenwerking. ,,Er komt de komende jaren onder de streep nauwelijks budget bij om de grote ambities voor de meest kwetsbare landen waar te maken', zegt directeur Farah Karimi van Oxfam Novib. Het bericht Harde kritiek van Oxfam Novib verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Werkgevers tevreden met MiljoenennotaDEN HAAG (ANP) - Nederland staat er goed voor en er ligt ,,een dijk van een bodem onder het Rijk'. Dat zei voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in reactie op de troonrede en de Miljoenennota. Het bericht Werkgevers tevreden met Miljoenennota verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 17u00  Extra geld voor cyberveiligheidDEN HAAG (ANP) - Nederland trekt extra geld uit voor cyberveiligheid. Dat heeft de regering dinsdag bekendgemaakt op Prinsjesdag. Digitale veiligheid is nodig om ,,de digitale infrastructuur van ons land te beveiligen'', aldus koning Willem-Alexander in de Troonrede. Het bericht Extra geld voor cyberveiligheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u45  Auto’s vast in parkeergarage WormerveerWORMERVEER (ANP) - Auto's die in de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage in Wormerveer staan, kunnen er dinsdag nog niet uit. De Veiligheidsregio laat weten dat de parkeergarage en de supermarkt eronder de rest van de dag gesloten blijven. Eigenaren van auto's in de parkeergarage kunnen woensdagochtend contact opnemen met de gemeente Zaanstad. Het bericht Auto’s vast in parkeergarage Wormerveer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u45  Commissariaat onderzoekt bijbaan JaspersHILVERSUM (ANP) - Het Commissariaat voor de Media gaat onderzoek doen naar de nevenfuncties van presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw. Aanleiding voor het onderzoek zijn recente berichten in de media dat Jaspers al drie jaar in dienst is van For Farmers, het grootste veevoederbedrijf van Europa. Het bericht Commissariaat onderzoekt bijbaan Jaspers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u30  Defensie krijgt eerste JSF’sDEN HAAG (ANP) - Defensie werkt het komende jaar verder aan herstel. Bij de luchtmacht worden volgend jaar de eerste acht nieuwe gevechtsvliegtuigen van het type F-35 (JSF, Joint Strike Fighter) afgeleverd. Ze gaan de F-16's vervangen die sinds eind jaren zeventig dienst doen. Het bericht Defensie krijgt eerste JSF’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u15  CPB iets positiever over economische groeiDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie groeit volgend jaar iets harder dan eerder aangenomen. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft zijn raming voor 2019 opgeschroefd naar een plus van 2,6 procent, van 2,5 procent. Het bericht CPB iets positiever over economische groei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u15  Economie: innovatie en verduurzaming centraalDEN HAAG (ANP) - Nederland zal zich op economisch vlak moeten wapenen tegen bedreigingen als de brexit en toenemend protectionisme. Daarnaast krijgen ondernemers te maken met toenemende digitalisering en krapte op de arbeidsmarkt. Versterking van de innovatieve kracht van met name het midden- en kleinbedrijf (mkb) is dan ook een speerpunt voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het bericht Economie: innovatie en verduurzaming centraal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u00  Wall Street opent in het groenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street lijken goedgemutst, maar ze blijven de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China wel op de voet volgen. Het bericht Wall Street opent in het groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u00  Beperkingen voorarrest Jos B. opgehevenMAASTRICHT (ANP) - De beperkingen in het voorarrest van de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, Jos B., zijn opgeheven. Tot dusver mocht hij uitsluitend contact hebben met zijn advocaat en mocht niemand informatie over het onderzoek naar buiten brengen. Het bericht Beperkingen voorarrest Jos B. opgeheven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u00  Rutte: mensen gaan merken dat het beter gaatDEN HAAG (ANP) - Nederlanders gaan de komende tijd merken dat het beter gaat. Daar is premier Mark Rutte van overtuigd, op de dag dat zijn derde kabinet voor het eerst een begroting presenteert. Het bericht Rutte: mensen gaan merken dat het beter gaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u00  Groningen: daden moeten volgen na TroonredeGRONINGEN (ANP) - De regering is van plan aardbevingsschade in Groningen te vergoeden en de economie in de regio te versterken, zei koning Willem-Alexander dinsdag in de Troonrede. Voor de provincie Groningen is het nu belangrijk dat de daden snel volgen. ,,Voor wat betreft het schadeherstel, de veiligheid en het perspectief voor Groningen'', aldus commissaris van de Koning René Paas. Het bericht Groningen: daden moeten volgen na Troonrede verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 16u00  Rijke gepensioneerden gaan het meest vooruitDEN HAAG (ANP) - Rijke gepensioneerden gaan het meest profiteren van de belastingmaatregelen die het kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd. Hun koopkracht stijgt met 2,7 procent, is de verwachting. Het bericht Rijke gepensioneerden gaan het meest vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u45  ‘Nederland sterker, veiliger en welvarender’DEN HAAG (ANP) - Het kabinet presenteert op Prinsjesdag ,,een begroting die Nederland sterker, veiliger en welvarender maakt'' en die het land ,,voorbereidt op de toekomst''. Dat heeft minister Wopke Hoekstra (Financiën) gezegd bij het aanbieden van de Miljoenennota in de Tweede Kamer. Het bericht ‘Nederland sterker, veiliger en welvarender’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u45  Landbouw: positie van boeren wordt versterktDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zet komend jaar in op een betere positie van veehouders, akkerbouwers, tuinders en vissers. Om specifiek jonge boeren te helpen investeren in innovatie, trekt het kabinet 75 miljoen euro uit. Het bericht Landbouw: positie van boeren wordt versterkt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u45  ‘Jongeren de dupe van flexibilisering’DEN HAAG (ANP) - Jongeren betalen de prijs van de toenemende flexibilisering. Het kabinet zou de flextrend moeten keren en meer investeren in zekerheid voor jongeren, zo concludeert CNV Jongeren in reactie op de Miljoenennota, waarin onder meer een verhoging van de rente voor studieleningen werd aangekondigd. Het bericht ‘Jongeren de dupe van flexibilisering’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u45  Metropole Orkest krijgt miljoen subsidie erbijHILVERSUM (ANP) - Het is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de gemeente Hilversum gelukt het budget van het Metropole Orkest te verruimen. De twee hebben voor volgend jaar een aanvullende subsidie van 1 miljoen euro gereserveerd voor het befaamde orkest. Het ministerie neemt 750.000 euro voor zijn rekening, de gemeente de rest. Het bericht Metropole Orkest krijgt miljoen subsidie erbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u30  ‘Mooie woorden in troonrede, maar geen actie’DEN HAAG (ANP) - De oppositie is negatief over de troonrede. Volgens de linkse partijen GroenLinks, PvdA en SP staan de DEN HAAG (ANP) - De oppositie is negatief over de troonrede. Volgens de linkse partijen GroenLinks, PvdA en SP staan de mooie woorden in schril contrast met het gebrek aan actie van het kabinet om de crisis in de publieke sector aan te pakken, zoals GroenLinks-leider Jesse Klaver het formuleert. Ook SP-leider Lilian Marijnissen en haar PvdA-collega Lodewijk Asscher hekelen de ,,mooie beloftes' in de troonrede. PVV, 50PLUS en FVD uiten eveneens scherpe kritiek. Het bericht ‘Mooie woorden in troonrede, maar geen actie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u15  Geen gewonden bij ingestorte parkeergarageWORMERVEER (ANP) - Er zijn geen slachtoffers gevallen door het instorten van een deel van een parkeergarage in Wormerveer. Een zoektocht met speurhonden in het ingestorte deel heeft uitgewezen dat zich geen personen onder het puin bevinden. Het is volgens de Veiligheidsregio ook niet de verwachting dat er nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten. Het bericht Geen gewonden bij ingestorte parkeergarage verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u15  Maastricht heeft late tropische dagAMSTERDAM (ANP) - In Maastricht is om 14.10 uur een temperatuur gemeten van 30,0 graden. Daarmee heeft de Zuid-Limburgse stad laat in september alsnog een tropische dag gekregen, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen werd slechts zes keer eerder zo laat in het najaar een tropische dag gemeten.Inbox (89) Het bericht Maastricht heeft late tropische dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u15  Duits campermerk Hymer in Amerikaanse handenBAD WALDSEE (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse camper- en caravanmerk Hymer komt in handen van Thor Industries, de Amerikaanse eigenaar van camper- en caravanfabrikanten als Airstream en Dutchmen. Bij de deal is Hymer gewaardeerd op zo'n 2,1 miljard euro. Het bericht Duits campermerk Hymer in Amerikaanse handen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u15  McQueen fotografeert duizenden scholierenLONDEN (ANP) - Kunstenaar en regisseur Steve McQueen wil tienduizenden Londense scholiertjes van zeven en acht jaar afbeelden in een fotoproject van museum Tate Britain in de Britse hoofdstad. Met het fotowerk moet volgens Britse media de diversiteit van de stad worden belicht en tegelijk de toekomst. Het bericht McQueen fotografeert duizenden scholieren verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u00  Coalitie hangt nog niet de vlag uitDEN HAAG (ANP) - De fractieleiders van de coalitie tonen zich tevreden met hun eerste troonrede en begroting, maar van een grootse jubelstemming was geen sprake. ,,Veel mensen zullen denken 'eerst zien, dan geloven', en dat is terecht'', zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in een eerste reactie. Het bericht Coalitie hangt nog niet de vlag uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 15u00  Evofenedex: meer doen tegen werknemerstekortZOETERMEER (ANP) - Het kabinet moet meer doen om het werknemerstekort in het bedrijfsleven aan te pakken. Dat zegt evofenedex, de belangenbehartiger van handels- en logistieke bedrijven, in een reactie op de troonrede. Het bericht Evofenedex: meer doen tegen werknemerstekort verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u45  Kipchoge: marathon onder 2 uur gaat lukkenDEN HAAG (ANP) - Eliud Kipchoge weet het zeker. Het gaat een keer lukken om de marathon onder de twee uur te lopen. ,,Ik heb op dit moment geen plannen om dat weer te gaan proberen. Maar ik weet zeker dat het kan en dat iemand het gaat doen'', zei de nieuwe wereldrecordhouder op het hoofdkantoor van Nationale Nederlanden in Den Haag. Het bericht Kipchoge: marathon onder 2 uur gaat lukken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u45  Websuper Picnic in zee met SanddAMSTERDAM (ANP) - Internetsupermarkt Picnic gaat samenwerken met bezorgbedrijf Sandd. De elektrische boodschappenbezorgwagentjes van Picnic nemen vanaf deze week voor klanten kosteloos hun retourzendingen van webwinkels mee. Het bericht Websuper Picnic in zee met Sandd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u45  Brussel stelt nieuwe handelsregels voorBRUSSEL (ANP) - De internationale handelsregels en het toezicht daarop zijn dringend aan modernisering toe. De EU, die zelf last heeft van landen die bepaalde regels aan hun laars lappen zoals China en de Verenigde Staten, moet hierin de leiding nemen. Dat zei EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) bij de presentatie in Brussel van een nota voor de hervorming van Wereldhandelsorganisatie WTO. Het bericht Brussel stelt nieuwe handelsregels voor verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u30  Pilotenbond Air France optimistischPARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De pilotenvakbond SNPL bij Air France is ,,optimistisch'' gestemd over de komst van de nieuwe topman Ben Smith naar moederconcern Air France-KLM. Dat liet SNPL-voorzitter Philippe Evain weten na een eerste ontmoeting met Smith die maandag in dienst trad. Het bericht Pilotenbond Air France optimistisch verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u30  Miljardenschikking Visa en MastercardWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote creditcardbedrijven Visa en Mastercard en een aantal andere financiële dienstverleners treffen een enorme schikking met winkeliers. Ze betalen een bedrag tot zo'n 6,2 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) om een slepende kwestie over prijsafspraken achter zich te kunnen laten. Het bericht Miljardenschikking Visa en Mastercard verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u30  Ferrari zet flink in op hybride-motorenMARANELLO (ANP) - Ferrari wil dat in 2022 60 procent van de modellen is voorzien van hybride-motoren. Ook is het Italiaanse bedrijf van plan in dat jaar met zijn eerste SUV te komen. Dat meldde de nieuwe topman van het iconische sportwagenmerk, Louis Camilleri, op een investeerdersbijeenkomst op het hoofdkantoor in Maranello. Het bericht Ferrari zet flink in op hybride-motoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u30  ‘Vermoedelijk geen slachtoffers parkeergarage’WORMERVEER (ANP) - De hulpdiensten hebben geen indicatie dat er slachtoffers onder het puin liggen bij het ingestorte deel van de parkeergarage in Wormerveer. Ze verwachten binnen anderhalf uur meer te weten. Zodra het sein veilig is gegeven, gaan de hulpdiensten naar binnen, meldt de Veiligheidsregio. Ook zijn er speurhonden aanwezig. Het bericht ‘Vermoedelijk geen slachtoffers parkeergarage’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u15  Máxima’s moeder aanwezig bij PrinsjesdagDEN HAAG (ANP) - De moeder van koningin Máxima woont dit jaar de viering van Prinsjesdag bij. Maria del Carmen is samen met haar zoon Juan naar Den Haag afgereisd om de dag van dichtbij mee te maken. De twee werden gezien bij Paleis Noordeinde, waar ze zaten te wachten tot koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de Glazen Koets stapten. Het bericht Máxima’s moeder aanwezig bij Prinsjesdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 14u15  ‘Meer mensen moeten merken dat het goed gaat’DEN HAAG (ANP) - Meer mensen in Nederland moeten concreet gaan merken dat het economisch goed gaat, ,,thuis, op het werk en in de wijk''. Tegelijkertijd moet Nederland de gunstige conjunctuur aangrijpen om zich voor te bereiden op toekomstige economische schokken. Dat heeft koning Willem-Alexander gezegd in de troonrede. Het bericht ‘Meer mensen moeten merken dat het goed gaat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 13u30  Onduidelijkheid over slachtoffers WormerveerWORMERVEER (ANP) - Het is een uur na de instorting van een deel van de parkeergarage in Wormerveer nog steeds onduidelijk of erslachtoffers zijn gevallen. Voor zover de Veiligheidsregio kan overzien is de supermarkt onder de parkeergarage niet getroffen en zijn alle mensen ongedeerd uit de supermarkt. Het bericht Onduidelijkheid over slachtoffers Wormerveer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 13u30  Pechtold: Buma moet niet somberen over klimaatDEN HAAG (ANP) - D66-leider Alexander Pechtold vindt dat Sybrand Buma van coalitiepartner CDA veel te somber is over de aanpak van de klimaatproblemen. Al langer waarschuwt de christendemocraat dat het land uit elkaar dreigt te groeien door het klimaatbeleid. Het bericht Pechtold: Buma moet niet somberen over klimaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 13u30  Prinses Beatrix groet koningDEN HAAG (ANP) - Prinses Beatrix wachtte op Prinsjesdag de Glazen Koets op bij het Kabinet van de Koning, met uitzicht op de Hofvijver in Den Haag. Van achter het raam zwaaide ze breed lachend naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Prinses Beatrix zag ook de gala-glasberline voorbijkomen met daarin prins Constantijn en prinses Laurentien. Het bericht Prinses Beatrix groet koning verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 12u30  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestortWORMERVEER (ANP) - Bij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. Het is nog niet bekend of hierdoor gewonden zijn gevallen, heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laten weten. Het bericht Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 12u30  Ophef over straf verkrachtende asielzoekerDEN HAAG (ANP) - In politiek Den Haag is ophef ontstaan over de strafmaat voor een asielzoeker in een verkrachtingszaak. De rechter week in het vonnis af van de norm, omdat de Afghaan anders zijn verblijfsvergunning zou zijn kwijtgeraakt. Regeringspartij VVD wil opheldering van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het bericht Ophef over straf verkrachtende asielzoeker verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 12u15  TomTom zwaar onder vuur op DamrakAMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom lag dinsdag zwaar onder vuur op het Damrak. Het aandeel werd massaal gedumpt na berichten dat het bedrijf mogelijk een belangrijke klant dreigt te verliezen. Het algehele beurssentiment was daarentegen gematigd positief. Beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Het bericht TomTom zwaar onder vuur op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 11u45  Binnenhof stroomt langzaam volDEN HAAG (ANP) - Het Binnenhof in Den Haag loopt dinsdag langzaam vol met belangstellenden. De publieke tribune begint goed gevuld te raken. Het bericht Binnenhof stroomt langzaam vol verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 11u15  Hunkemöller breidt weer uit in buitenlandHILVERSUM (ANP) - Hunkemöller blijft aan de weg timmeren in het buitenland. In augustus opende de Nederlandse lingerieketen zijn eerste vier vestigingen in Moskou. Dit jaar worden nog drie winkels geopend in de Russische hoofdstad. Het bericht Hunkemöller breidt weer uit in buitenland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 11u15  Contactloos pinnen is pasje insteken voorbijAMSTERDAM (ANP) - Contactloos met een pasje afrekenen aan de kassa is het ouderwetse pasje in het apparaat steken voorbijgestreefd. Volgens betalings- en technologiebedrijf Mastercard gaat sinds juni dit jaar meer dan de helft (51 procent) van alle bankpasbetalingen in Nederland contactloos. Het bericht Contactloos pinnen is pasje insteken voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 10u45  TomTom krijgt zware klap op beursAMSTERDAM (ANP) - Het aandeel TomTom stond dinsdagochtend zwaar onder druk op Beursplein 5. Het aandeel verloor in de ochtendhandel bijna een vijfde van zijn beurswaarde. Analisten wezen naar een samenwerking van Renault, Nissan en Mitsubishi met Google-moederbedrijf Alphabet. Ze gaan het Android-systeem van de Amerikaanse techgigant inbouwen in de dashboards. Dat is volgens kenners een zware klap voor de Nederlandse navigatiedienstverlener. Het bericht TomTom krijgt zware klap op beurs verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 10u45  Nederlandse EU-gezant voor Midden-OostenBRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft een Nederlandse diplomaat benoemd tot speciale vertegenwoordiger voor het vredesproces in het Midden-Oosten. Susanna Terstal gaat per direct aan de slag. Haar benoeming geldt in eerste instantie tot en met 29 februari 2020. Het bericht Nederlandse EU-gezant voor Midden-Oosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 10u45  Europees kartelonderzoek Duitse autobouwersBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is een diepgaand kartelonderzoek begonnen naar de Duitse autofabrikanten BMW, Daimler en Volkswagen. Zij worden door Brussel ervan verdacht onderling afspraken gemaakt te hebben rond uitstoottechnologie. Het bericht Europees kartelonderzoek Duitse autobouwers verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 10u00  Het is weer Prinsjesdag: dit is het programmaDen haag maakt zich op voor Prinsjesdag. Met 24 graden in de middag wordt het Het bericht Het is weer Prinsjesdag: dit is het programma verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 10u00  Beurzen schuiven handelszorgen aan de kantAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere beurzen in Europa stonden in het groen. Beleggers waren niet onder de indruk van de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen en schoven de zorgen over het handelsconflict aan de kant. Het bericht Beurzen schuiven handelszorgen aan de kant verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 09u45  AEX nipt lager na nieuwe importtarievenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag licht lager begonnen. Ook de andere beurzen in Europa openden zonder grote koersuitslagen. Beleggers verwerkten de nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Het bericht AEX nipt lager na nieuwe importtarieven verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 09u30  China slaat terug met heffingen tegen VSPEKING (ANP/BLOOMBERG) - China slaat terug met importheffingen op Amerikaanse producten, na de nieuwe tarieven die de Verenigde Staten gaan invoeren op Chinese goederen. Volgens Peking wordt China gedwongen terug te slaan in de handelsvete met Washington. Het bericht China slaat terug met heffingen tegen VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 09u15  Wielrenner Hayman (40) vindt het mooi geweestSYDNEY (ANP) - De Australische wielrenner Mathew Hayman heeft zijn carrière lang gerekt, maar op veertigjarige leeftijd vindt hij het mooi geweest. Hayman, twee jaar geleden winnaar van Parijs-Roubaix, stopt na de Tour Down Under in januari. In de etappekoers uit de UCI WorldTour door eigen land neemt de Australiër afscheid. Het bericht Wielrenner Hayman (40) vindt het mooi geweest verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 09u15  Heet zomerweer zit Zalando dwarsBERLIJN (ANP/RTR) - De van oorsprong Duitse online modewinkel Zalando heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in heel 2018 neerwaarts bijgesteld als gevolg van het ongebruikelijk hete zomerweer en de vertraagde overgang naar het herfst- en winterseizoen. Het bericht Heet zomerweer zit Zalando dwars verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 08u45  Opslagverhuurder Shurgard naar beurs BrusselMUNSBACH (ANP) - De Luxemburgse internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage Europe wil naar de beurs in Brussel. Dat werd dinsdag formeel aangekondigd. Het beursdebuut zal waarschijnlijk ,,in de nabije toekomst'' plaatsvinden en is onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden. Het bericht Opslagverhuurder Shurgard naar beurs Brussel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 08u30  Sjarapova zet al een punt achter het seizoenNEW YORK (ANP) - Tennisster Maria Sjarapova heeft al een punt gezet achter haar seizoen. De 31-jarige Russin komt dit jaar vanwege fysieke problemen niet meer in actie en slaat de komende toernooien van Peking, Tianjin en Moskou over. Sjarapova gaat toewerken naar het WTA-evenement in Shenzhen, in de eerste week van 2019. Het bericht Sjarapova zet al een punt achter het seizoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 08u30  Nikkei stevig hoger in gemengde regioTOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag stevig hoger geëindigd. De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien na de heffing van nieuwe importtarieven op Chinese goederen door de Verenigde Staten. Het bericht Nikkei stevig hoger in gemengde regio verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 08u15  Segers wil 25 miljoen voor kwetsbare jongerenDEN HAAG (ANP) - De ChristenUnie wil dat er 25 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor kwetsbare jongeren en kinderen. Fractieleider Gert-Jan Segers gaat ervan uit dit te kunnen regelen bij de algemene politieke beschouwingen deze week. Dan worden de plannen van het kabinet voor volgend jaar besproken. Het bericht Segers wil 25 miljoen voor kwetsbare jongeren verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 08u15  Eerste Oranjefans staan al klaarDEN HAAG (ANP) - De eerste fanatieke Oranjefans staan dinsdagochtend al voor Paleis Noordeinde. Rond 05.30 uur verzamelde een handjevol belangstellenden zich om de beste plekjes te bemachtigen om de rijtour en de balkonscène te zien. Het bericht Eerste Oranjefans staan al klaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 07u45  Wielrenner Van Aert verscheurt contractBRUSSEL (ANP) - De Belgische wielrenner Wout van Aert heeft zijn contract bij Sniper Cycling verscheurd. De drievoudig wereldkampioen veldrijden is ontevreden over de gang van zaken bij de overkoepelende organisatie waar zijn wielerploeg Veranda's Willems-Crelan onder valt. Die formatie gaat na dit seizoen fuseren met het Nederlandse team Roompot, maar kopman Van Aert heeft daar helemaal geen zin in. Het bericht Wielrenner Van Aert verscheurt contract verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 07u45  Garnalenprijs keldert door grote aanvoerDE HAAG (ANP) - Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol. ,,Twee maanden geleden gingen garnalen nog voor een tientje per kilo weg, nu is dat nog geen drie euro, dat gaat de consument merken', zegt voorzitter Matthijs van der Ploeg van de garnalenvissersbond in De Telegraaf. Hij is tevens directeur van de garnalenafslag in het Groningse Zoutkamp. Het bericht Garnalenprijs keldert door grote aanvoer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 07u45  Bedrijven willen meer samen bouwen met RijkDEN HAAG (ANP) - Het bedrijfsleven pleit op Prinsjesdag voor meer samenwerking tussen de overheid en bedrijven om grote infrastructurele projecten te realiseren. Werkgeversvereniging VNO-NCW stelt dat zulke projecten, bijvoorbeeld nieuwe spoorverbindingen en uitbreiding van Schiphol in zee, grotendeels met privaat kapitaal gefinancierd kunnen worden. Het bericht Bedrijven willen meer samen bouwen met Rijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 07u30  Driekwart denkt er niet op vooruit te gaanHILVERSUM (ANP) - Ruim driekwart van de Nederlanders denkt dat hij er niet op vooruit gaat in het komende jaar, hoewel in de uitgelekte Miljoenennota staat dat 96 procent van de huishoudens meer te besteden krijgt. Ongeveer 17 procent gelooft wel in de optimistische begroting van het kabinet. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag. Het bericht Driekwart denkt er niet op vooruit te gaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 06u00  Mrs. Maisel en Game Of Thrones winnen Emmy’sLOS ANGELES (ANP) - De series The Marvelous Mrs. Maisel en Game Of Thrones zijn er maandagavond vandoor gegaan met de belangrijkste Emmy Awards. Ze werden door de Television Academy uitverkoren als beste comedy en beste dramaserie. Het bericht Mrs. Maisel en Game Of Thrones winnen Emmy’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 06u00  Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finaleLOS ANGELES (ANP) - Glennis Grace staat dinsdagavond in de finale van America’s Got Talent. De Amerikaanse tv-kijkers beloonden haar vorige week met een plekje in de eindronde van de Amerikaanse talentenjacht. Het bericht Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 05u45  Is DNA-spoor in oude moordzaak voldoende?ROTTERDAM (ANP) - De 59-jarige Albert B. wordt verdacht van de moord op twee vrouwen in Rotterdam, meer dan een kwart eeuw geleden. Hij werd opgepakt omdat zijn DNA overeenkwam met dat in het sperma dat bij de vrouwen was gevonden. Maar, zoals de advocaat van B. eerder al opmerkte: ,,met spermasporen bewijs je geen moord'. B. weerspreekt de aantijgingen. De rechtbank in Rotterdam behandelt de zaak dinsdag en het Openbaar Ministerie formuleert de strafeis. Het bericht Is DNA-spoor in oude moordzaak voldoende? verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 05u45  Rechter beslist over fataal gevecht WallenAMSTERDAM (ANP) - De verdachten in de zaak van een fatale vechtpartij twee jaar geleden op de Amsterdamse Wallen horen dinsdag van de rechtbank hun vonnis. Bij de volgens het Openbaar Ministerie (OM) ,,zeer heftige knokpartij'' op 3 september 2016 kwam Robert Gerritsen (32) uit Voorthuizen om het leven. Het bericht Rechter beslist over fataal gevecht Wallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 05u45  Mbo’ers stylen Kamerleden voor PrinsjesdagDEN HAAG (ANP) - Vijftien Tweede Kamerleden laten hun haar en make-up dinsdag doen door jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. Ook onder anderen landbouwminister Carola Schouten en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) laten zich door de scholieren optutten voor Prinsjesdag. Het bericht Mbo’ers stylen Kamerleden voor Prinsjesdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 04u15  Rutte III presenteert eerste begrotingDEN HAAG (ANP) - De koetsrit met de koning, de troonrede in de statige Ridderzaal, het koffertje van de minister van Financiën, bewindspersonen in jacquet of met fleurige hoedjes: de rituele dans die Prinsjesdag heet staat weer voor de deur. Het bericht Rutte III presenteert eerste begroting verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 03u30  Elf arrestaties bij feestelijkheden VeenendaalVEENENDAAL (ANP) - In Veenendaal zijn elf mensen aangehouden voor onder andere het verstoren van de openbare orde. In het centrum van de stad was het onrustig. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een groep jonge mensen. Het bericht Elf arrestaties bij feestelijkheden Veenendaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/09 02u45  Nieuwe importheffingen VS tegen ChinaWASHINGTON (AFN) - De Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend. Hij dreigt met meer sancties als China tegenmaatregelen neemt. Het bericht Nieuwe importheffingen VS tegen China verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 22u45  Goedkeuring voor mega-overname in zorgsectorNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De mega-overname door de Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna van zorgdienstverlener Express Scripts mag doorgaan. Mededingingsautoriteiten gaven maandag groen licht voor de overname ter waarde van 54 miljard dollar. Het bericht Goedkeuring voor mega-overname in zorgsector verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 22u30  Vooruitzicht heffingen drukt Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen de dag uitgegaan. De stemming op de financiële markten werd gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Vooral technologiebedrijven hadden het daardoor moeilijk. Het bericht Vooruitzicht heffingen drukt Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 22u15  VVD’er Dijkhoff haalt uit naar kardinaal EijkDEN HAAG (ANP) - VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Klaas Dijkhoff heeft in een open brief hard uitgehaald naar kardinaal Wim Eijk. Die had hem vorige week in een interview ,,kleinzielig'' genoemd en ,,een hyperindividualist''. Voor Dijkhoff reden om zich definitief uit te schrijven uit de Rooms-Katholieke Kerk. Het bericht VVD’er Dijkhoff haalt uit naar kardinaal Eijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 21u15  Basketballers nipt onderuit in LitouwenVILNIUS (ANP) - De Nederlandse basketballers hebben de uitwedstrijd tegen Litouwen in de WK-kwalificatie na een thriller nipt verloren. De ploeg van bondscoach Toon van Helfteren dwong tegen de sterkste ploeg uit de groep twee verlengingen af, maar moest daarin toch buigen: 95-93. Het bericht Basketballers nipt onderuit in Litouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 20u45  Joost Deurloo kampioen oesterstekenBRUINISSE (ANP) - Joost Deurloo van restaurant BRU17 uit Bruinisse heeft maandag het Nederlands kampioenschap oestersteken gewonnen. Het kampioenschap werd voor de zesde maal gehouden in Bruinisse. Deurloo mag nu op 29 september meedoen aan het wereldkampioenschap tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival. Het bericht Joost Deurloo kampioen oestersteken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 20u15  Amazone Blom sluit eventing af als zestiendeTRYON (ANP) - De Nederlandse eventingamazone Merel Blom is op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon als zestiende geëindigd. Blom maakte één fout op het laatste onderdeel, het springen, en eindigde met haar paard Rumour Has It N.O.P. op 35,6 punten. Het bericht Amazone Blom sluit eventing af als zestiende verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 20u00  Onthulling Audi’s in achtertuin TeslaLOS ANGELES (ANP) - Het luxe automerk Audi wil tussen nu en 2025 met twaalf nieuwe elektrische modellen de aanval openen op Tesla. De onthulling van de E-Tron crossover staat voor maandag gepland op een autoshow in San Francisco, praktisch de achtertuin van Tesla. Het bericht Onthulling Audi’s in achtertuin Tesla verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 19u15  Ontslagvergoeding na minder werken door ziekteDEN HAAG (ANP) - Werknemers die om gezondheidsredenen minder uren moeten gaan werken, hebben recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de Algemene Onderwijsbond (AOb) had aangespannen voor een docente. De uitspraak leverde het AOb-lid zo’n 34.000 euro op en heeft volgens de bond grote gevolgen voor werknemers binnen én buiten het onderwijs. Het bericht Ontslagvergoeding na minder werken door ziekte verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 19u00  Cel geëist voor drugshandel in woonwagenkampAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat twee mannen 6,5 en 8,5 jaar de gevangenis ingaan vanwege grootschalige cocaïnehandel en witwassen. Dat gebeurde vanuit een woonwagen op een kamp in Den Haag waar een van de twee woonde. Volgens de aanklagers kwamen dealers uit de hele wereld langs. Het bericht Cel geëist voor drugshandel in woonwagenkamp verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 18u45  Volleyballers verslaan Egypte in groepsfaseRUSE (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben op het WK in Italië en Bulgarije ook het laatste duel in de eerste ronde gewonnen. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen versloeg Egypte met 3-1: 25-18 25-21 23-25 25-16. Het bericht Volleyballers verslaan Egypte in groepsfase verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 18u15  Coca-Cola kijkt ook naar wietdrankjesATLANTA (ANP) - Coca-Cola kijkt nu ook naar de markt voor cannabisdrankjes. De frisdrankgigant is naar verluidt zelfs in gesprek hierover met wietproducent Aurora Cannabis, waardoor de beurskoers van dat Canadese bedrijf maandag flink omhoogschoot. Het bericht Coca-Cola kijkt ook naar wietdrankjes verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 18u15  Novartis verhuist van Arnhem naar AmsterdamARNHEM (ANP) - Farmaciegigant Novartis verhuist zijn Nederlandse kantoor van Arnhem naar Amsterdam. De bijna vierhonderd medewerkers van het Zwitserse bedrijf krijgen de mogelijkheid mee te verhuizen, zo meldt het bedrijf. Het bericht Novartis verhuist van Arnhem naar Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 18u15  Nieuwe directeur voor FotomuseumROTTERDAM (ANP) - Birgit Donker, nu nog directeur van het Mondriaan Fonds, wordt directeur van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Zij volgt er Ruud Visschedijk op. Het bericht Nieuwe directeur voor Fotomuseum verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 18u00  Twee panden nog niet vrij na brand kerkAMSTELVEEN (ANP) - Een woning en een kantoorruimte zijn nog altijd niet toegankelijk na de brand die zaterdag woedde in de St. Urbanuskerk in Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat momenteel hard wordt gewerkt aan de veiligheid rondom het door brand verwoeste rijksmonument. Het bericht Twee panden nog niet vrij na brand kerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 17u30  Ex-No Surrender-voorman Kuipers blijft vastGRONINGEN (ANP) - Voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Groningen maandag beslist tijdens een niet-inhoudelijke zitting. Het bericht Ex-No Surrender-voorman Kuipers blijft vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 17u15  Verstappen moet mogelijk achteraan startenSOTSJI (ANP) - Max Verstappen moet over twee weken wellicht achteraan starten voor de Grote Prijs van Sotsji. Volgens teambaas Christian Horner van Red Bull schakelt de Nederlander waarschijnlijk over naar een andere motor. In dat geval krijgt hij een gridstraf. Het bericht Verstappen moet mogelijk achteraan starten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 17u00  Henk Kuipers: overplaatsing totaal overbodigGRONINGEN (ANP) - Voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) is zwaar verbolgen over zijn kortstondige overplaatsing naar een zwaarder beveiligde gevangenis begin deze maand. Hij noemde het maandag in de rechtbank in Groningen ironisch een ,,tussentijdse vakantie'. ,,Ik ben daar geplaatst om niks. Het was volslagen overbodig, wat een stunt.' Het bericht Henk Kuipers: overplaatsing totaal overbodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 17u00  Kabinet handhaaft beginnersrijbewijsDEN HAAG (ANP) - Het beginnersrijbewijs blijft bestaan, hoewel het niet erg effectief is. Dat hebben ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer geschreven. Het bericht Kabinet handhaaft beginnersrijbewijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 17u00  ‘Verdachten omkoping Google zelf opgelicht’ZWOLLE (ANP) - De twee verdachten van omkoping van een onderhandelaar van Google voor de huur van een datacentrum in de Eemshaven beweren zelf te zijn opgelicht. Dat zei hun raadsman maandag op de eerste van vier zittingsdagen in deze strafzaak. Het bericht ‘Verdachten omkoping Google zelf opgelicht’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u45  ‘Flexibel pensioen goed voor welvaart’TILBURG (ANP) - De welvaart in Nederland kan worden vergroot door werkenden de mogelijkheid te geven om geld uit hun pensioenpot te halen voor bijvoorbeeld het aflossen van hun hypotheek. Dat stellen onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB) en Tilburg University. Het bericht ‘Flexibel pensioen goed voor welvaart’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u30  FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobelWAPENVELD (ANP) - Werknemers van AkzoNobel gaan staken. Medewerkers op vier locaties van het verfbedrijf leggen vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten. Het bericht FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u15  Schoolschutter verdacht van poging doodslagROERMOND (ANP) - De zestienjarige jongen die schoten zou hebben gelost op een school in Roermond vrijdag, wordt verdacht van poging doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen uit Koningsbosch verder van het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit, zei een woordvoerder. Het bericht Schoolschutter verdacht van poging doodslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u00  Zelfrijdende auto zal examen moeten doenDRUNEN (ANP) - Als de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software. Het bericht Zelfrijdende auto zal examen moeten doen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u00  Wall Street opent met kleine minnenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming op de financiële markten wordt gedrukt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Wall Street opent met kleine minnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u00  Saudi’s steken miljard in concurrent TeslaRIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudisch staatsinvesteringsfonds PIF steekt een miljard dollar in autofabrikant Lucid Motors. De investering is opvallend omdat de Saudi's ook geldschieter zijn van Tesla, een mogelijke concurrent van Lucid. Het bericht Saudi’s steken miljard in concurrent Tesla verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 16u00  ECB onthult nieuwe biljetten 100 en 200 euroFRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de nieuwe, in omvang kleinere, biljetten van 100 en 200 euro gepresenteerd. De vernieuwde groene en goudgele briefjes zijn voorzien van een speciaal smaragdgroen cijfer en een hologram met kleine €-tekens en het portret van de mythologische figuur Europa. Eerder kregen andere eurobiljetten al vergelijkbare nieuwe echtheidskenmerken. Het bericht ECB onthult nieuwe biljetten 100 en 200 euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u30  Tot 14 jaar cel voor fatale ripdeal in 2001DEN BOSCH (ANP) - Drie Belgen zijn maandag veroordeeld tot celstraffen van veertien, veertien en dertien jaar voor hun rol bij een fatale ripdeal in 2001 in Bladel (Noord-Brabant). Volgens de rechtbank in Den Bosch zijn ze alle drie schuldig aan de dood van wiethandelaar Jan van Mosselveld, ook al is niet duidelijk geworden wie hem heeft doodgeschoten. De aanklager eiste tegen de drie elk zestien jaar. Het bericht Tot 14 jaar cel voor fatale ripdeal in 2001 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u30  Looneis FNV voor 2019 op 5 procentUTRECHT (ANP) - FNV zet volgend jaar bij cao-onderhandelingen in op een loonsverhoging van 5 procent met een bodembedrag van 100 euro bruto per maand. Dat heeft de vakbond bekendgemaakt. Het is de hoogste looneis in ruim dertig jaar zei Zakaria Boufangacha tegen Radio EenVandaag. Dit jaar was de looneis nog 3,5 procent. Het bericht Looneis FNV voor 2019 op 5 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u30  Wielrenners in verweer tegen ‘eigen’ vakbondINNSBRUCK (ANP) - Binnen het peloton heerst onvrede over de gang van zaken bij de internationale wielervakbond CPA. Tijdens de komende WK in Innsbruck wordt een voorzittersverkiezing gehouden, waarbij de keuze is tussen de huidige preses Gianni Bugno en David Millar. De manier van stemmen wekt irritatie bij toprenners als Geraint Thomas, Chris Froome en ook Wout Poels, die een petitie steunen voor een andere opzet. Het bericht Wielrenners in verweer tegen ‘eigen’ vakbond verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u15  Rutte: minister ‘reserve’ voor noodsituatiesDEN HAAG (ANP) - Bij bijvoorbeeld Prinsjesdag of een kroning ontbreekt in de toekomst mogelijk een minister. Hij of zij moet het land kunnen besturen als er plotseling een extreme noodsituatie ontstaat. Het bericht Rutte: minister ‘reserve’ voor noodsituaties verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u15  Gokmiljonair: ik dacht dat het mochtDEN BOSCH (ANP) - Meer dan 105 miljoen euro zouden ze hebben omgezet. Stijn F. en Michel G. waren zich van geen kwaad bewust toen ze zeven online-gok- en pokersites bestuurden, onder meer vanuit Costa Rica. Ze zeiden maandag tegen de rechtbank in Den Bosch dat ze afgingen op adviseurs en juristen. Het bericht Gokmiljonair: ik dacht dat het mocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u00  Voorzitter zorgfonds PFZW stapt opZEIST (ANP) - Bestuursvoorzitter Carla Moonen van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) treedt per 1 november af. Volgens PFZW is haar vertrek ,,in goed overleg en met wederzijds respect'' besloten. Het bericht Voorzitter zorgfonds PFZW stapt op verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 15u00  Turnster Van Gerner mist WK door operatieBEEKBERGEN (ANP) - Turnster Céline van Gerner slaat de komende WK in Doha over. De 23-jarige turnster laat zich binnenkort in Amsterdam opereren aan haar achillespees, waar ze al sinds de Olympische Spelen van Rio 2016 last van heeft. De WK in Qatar zijn van 25 oktober tot en met 3 november. Het bericht Turnster Van Gerner mist WK door operatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 14u45  Aanhouding na steekincident bij speeltuinZWOLLE (ANP) - De politie heeft een verdachte aangehouden voor een steekincident bij een speeltuintje aan de Van Galenstraat in Zwolle. Het gaat om een zeventienjarige inwoner van de stad. Het bericht Aanhouding na steekincident bij speeltuin verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 14u30  Kinderen willen meeste geld naar leger en zorgDEN HAAG (ANP) - Investeer in het leger. Dat zullen in ieder geval kinderen doen als ze het in Nederland voor het zeggen hebben. Maar liefst 27 miljard krijgt Defensie dan. Dat staat in schril contrast met de 8 miljard die het kabinet dit jaar heeft voorzien. Het bericht Kinderen willen meeste geld naar leger en zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 14u30  ‘Smith investeert helft salaris in AF-KLM’PARIJS (ANP) - De nieuwe topman van Air France-KLM investeert de helft van zijn vaste jaarsalaris in de luchtvaartcombinatie. Dat heeft Benjamin Smith op zijn eerste dag bekendgemaakt in een videoboodschap aan het personeel, melden Franse media. Die investeringen zijn volgens hem een blijk van het vertrouwen dat hij heeft in het toekomstige succes van Air France-KLM. Het bericht ‘Smith investeert helft salaris in AF-KLM’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 14u15  Cel voor ‘ontmaskeraar’ Van der SlootZUTPHEN (ANP) - Patrick van der E. uit Deventer heeft maandag 33 maanden cel gekregen voor zijn aandeel in een ramkraak in Apeldoorn. De man kreeg bekendheid toen hij in 2008 met een verborgen camera Joran van der Sloot 'bekennende' verklaringen wist te ontlokken over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. Het bericht Cel voor ‘ontmaskeraar’ Van der Sloot verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 14u15  Aanleg A24 met Blankenburgtunnel begonnenVLAARDINGEN (ANP) - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft het startschot gegeven voor de aanleg van de 1,2 miljard euro kostende A24, die het verkeer in Rotterdam moet ontlasten. Onderdeel van de nieuwe Rijksweg is de 945 meter lange Blankenburgtunnel onder de Nieuwe Waterweg. Het bericht Aanleg A24 met Blankenburgtunnel begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 13u15  ‘Helft Nederlandse jongeren soms eenzaam’HILVERSUM (ANP) - Hoewel ze voortdurend omringd zijn door leeftijdsgenoten, behoren jongeren tot de eenzaamste groepen in de samenleving, blijkt uit een peiling van onderzoeksprogramma Brandpunt+ (KRO-NCRV). Het bericht ‘Helft Nederlandse jongeren soms eenzaam’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 12u45  Meisje overleden na ongeluk met grasmaaierKAMPEN (ANP) - Het zesjarige meisje dat vorige week woensdag in Kampen zwaargewond raakte door een ongeval met een grote zitgrasmaaier is overleden. Dat heeft burgemeester Bort Koelewijn bevestigd. Hij spreekt van een ,,heel erg triest ongeluk, dat een grote impact heeft op heel Kampen'. Het bericht Meisje overleden na ongeluk met grasmaaier verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 12u45  2018 telt recordaantal warme dagenAMSTERDAM (ANP) - 2018 gaat de boeken in als het jaar met de meeste warme dagen. In De Bilt werd het om 12.00 uur 20,3 graden waarmee de 117e warme dag van het jaar een feit werd. Tot nu toe was 2003 recordhouder met 116 warme dagen. Het aantal warme dagen zal naar verwachting deze week oplopen tot 120, want volgens Weeronline liggen de maxima tot en met donderdag rond de 25 graden. Het bericht 2018 telt recordaantal warme dagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 12u30  ‘MH17 neer door aan Kiev geleverde raket’MOSKOU (ANP) - De MH17 is in 2014 in Oekraïne neergehaald door een raket die volgens het Russische ministerie van Defensie aan Oekraïne was geleverd. Moskou meldde maandag dat de raket na de levering nooit meer in Rusland is geweest. Het bericht ‘MH17 neer door aan Kiev geleverde raket’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 12u15  Sunweb gaat met Dumoulin voor WK-medailleINNSBRUCK (ANP) - Team Sunweb gaat zondag in de laatste tijdrit voor merkenteams op een WK voor een medaille. Met Tom Dumoulin als kopman beschikt Sunweb over de regerend wereldkampioen tijdrijden. Wilco Kelderman en Sam Oomen behoren ook tot het geselecteerde zestal, met verder de Deen Søren Kragh Andersen, Michael Matthews uit Australië en de Amerikaan Chad Haga. Het bericht Sunweb gaat met Dumoulin voor WK-medaille verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 12u15  Kleine verliezen op afwachtende beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine verliezen zien. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van een mogelijke nieuwe ronde van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen. Pharming moest opnieuw terrein prijsgeven op het Damrak. Het bericht Kleine verliezen op afwachtende beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 11u45  Dokters veel vaker geïntimideerdUTRECHT (ANP) - Artsen hebben veel vaker te maken met intimidatie door patiënten of derden. Van de dokters in loondienst heeft 60 procent er al minstens één keer mee te maken gehad. Dat meldt Medisch Contact, dat de ervaringen van artsen liet uitlichten uit de resultaten de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. De enquête betreft louter mensen in loondienst. Het bericht Dokters veel vaker geïntimideerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 11u30  Shell stelt grens aan uitstoot methaanDEN HAAG (ANP) - Shell zet een maximum op zijn uitstoot van methaan. Naar eigen zeggen zet de olie- en gasreus zo opnieuw een belangrijke stap in het terugdringen van de emissie van broeikasgassen. Het bericht Shell stelt grens aan uitstoot methaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 11u15  Eickhout (GroenLinks) wil Juncker opvolgenBRUSSEL (ANP) - Bas Eickhout, de delegatieleider van GroenLinks in het Europees Parlement, doet een gooi naar het voorzitterschap van de Europese Commissie. Hij stelt zich kandidaat om de huidige baas Jean-Claude Juncker namens de Europese Groene Partijen (EGP) op te volgen. Het bericht Eickhout (GroenLinks) wil Juncker opvolgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 11u00  Vos voor het eerst in Amerikaanse veldrittenPAPENDAL (ANP) - Marianne Vos doet eind deze maand voor het eerst mee aan de veldritten voor de wereldbeker in de Verenigde Staten. De Brabantse alleskunner op de fiets staat op 23 september aan de start in Waterloo en zes dagen later in Iowa. ,,Marianne zal dit seizoen meer veldritten rijden dan voorgaande jaren'', zegt bondscoach Gerben de Knegt, die met een selectie van elf mannen en vrouwen naar de VS gaat. Het bericht Vos voor het eerst in Amerikaanse veldritten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u45  België levert rapper niet uit aan SpanjeGENT (ANP) - België hoeft de rapper die wordt gezocht door de Spaanse autoriteiten vanwege opruiende teksten niet uit te leveren. De raadkamer van de rechtbank in Gent heeft dat bepaald. Het OM kan nog beroep aantekenen. Het bericht België levert rapper niet uit aan Spanje verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u30  ‘Grootste uitbraak West-Nijlkoorts ooit’WAGENINGEN (ANP) - In Zuid-Europa hebben tot nu toe dit jaar 948 mensen West-Nijlkoorts gekregen, het hoogste aantal ooit. Daarvan zijn er negentig overleden, meldt Nature Today. Het bericht ‘Grootste uitbraak West-Nijlkoorts ooit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u15  Nieuwe financieel directeur voor ActionZWAAGDIJK-OOST (ANP) - Budgetwinkelketen Action stelt Joost Sliepenbeek aan als financieel directeur. Hij volgt Frederik Lotz op die deze maand vertrekt. Het bericht Nieuwe financieel directeur voor Action verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u15  Invoering nieuw C2000 uitgesteld tot 2019DEN HAAG (ANP) - De vernieuwing van C2000, het communicatiesysteem voor hulpverlening, loopt opnieuw vertraging op. Hulpverleners zullen er op zijn vroegst volgend jaar mee aan de slag kunnen, laat minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weten aan de Tweede Kamer. Het bericht Invoering nieuw C2000 uitgesteld tot 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u15  Van Zweden begint bij New York PhilharmonicNEW YORK (ANP) - Jaap van Zweden treedt donderdag aan als chef-dirigent van het New York Philharmonic. Een droombaan, beaamt de Nederlander (57): ,,Als je vraagt: wat is het beste orkest, dan noemen mensen Berlijn, Wenen, Amsterdam. Als je vraagt: wat is het beroemdste, dan zeggen ze vaak het New York Philharmonic. Het heeft een magische uitstraling.' Het bericht Van Zweden begint bij New York Philharmonic verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u15  Zaanse scholen overwegen vierdaagse schoolweekZAANDAM (ANP) - Basisscholen in de gemeente Zaanstad overwegen een vierdaagse schoolweek in te voeren als gevolg van het schrijnende tekort aan onderwijzers. Dat heeft Rien Spies van de Zaanse scholenkoepel Agora bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving van NH Nieuws. Het bericht Zaanse scholen overwegen vierdaagse schoolweek verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u15  Verkoop Frans belang AF-KLM ‘geen taboe’PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De verkoop van het belang van de Franse staat in luchtvaartcombinatie Air France-KLM is geen taboe meer. Dat heeft de Franse minister van Transport Elisabeth Borne maandag gezegd tegen het Franse radiostation RMC. Ze voegde daar wel aan toe dat de optie op dit moment niet op tafel ligt nu net een nieuwe topman is aangetreden. Het bericht Verkoop Frans belang AF-KLM ‘geen taboe’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u00  VAE komen met visa voor gepensioneerde expatsDUBAI (AFN) - De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) willen het mogelijk maken voor gepensioneerde buitenlanders om een langjarig visum te krijgen. Met die stap wil het Arabische land de economie aanjagen. De nieuwe wet zou volgend jaar van kracht moeten worden. Het bericht VAE komen met visa voor gepensioneerde expats verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u00  Invoering C2000 uitgesteld tot 2019DEN HAAG (ANP) - De invoering van C2000, een nieuw communicatiesysteem voor hulpverlening, loopt opnieuw vertraging op. Hulpverleners zullen er op zijn vroegst volgend jaar mee aan de slag kunnen, laat minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weten aan de Tweede Kamer. Het bericht Invoering C2000 uitgesteld tot 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u00  Pharming opnieuw omlaag op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef maandag dicht bij huis. De andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. De stemming werd gedrukt door de vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was het aandeel van biotechnologiebedrijf Pharming opnieuw een daler. Het bericht Pharming opnieuw omlaag op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 10u00  A59 weer open na ongeval met paardentrailerDEN HAAG (ANP) - De A59 is maandagochtend in de richting van Oss korte tijd helemaal afgesloten geweest door een ongeluk bij knooppunt Paalgraven. Een busje met een paardentrailer was betrokken bij het ongeluk. Een paard ontsnapte, maar is inmiddels gevangen. Het bericht A59 weer open na ongeval met paardentrailer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u30  AEX lager door handelsvreesAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het rood. De stemming werd gedrukt door de vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht AEX lager door handelsvrees verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u30  A59 na ongeval nog lang dichtDEN HAAG (ANP) - De A59 is in de richting van Oss dicht door een ongeluk bij knooppunt Paalgraven. Dat gaat volgens Rijkswaterstaat nog een paar uur duren. Een busje met een paardentrailer raakte betrokken bij een ongeluk. Een paard ontsnapte, maar is inmiddels gevangen. Het bericht A59 na ongeval nog lang dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u15  A59 dicht bij Oss door paarden op de wegDEN HAAG (ANP) - De A59 is in de richting van Oss dicht door een ongeluk bij knooppunt Paalgraven. Volgens Rijkswaterstaat lopen er door dat ongeval paarden los over de snelweg. Het bericht A59 dicht bij Oss door paarden op de weg verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u15  Credit Suisse ontloopt boete om witwassenZÜRICH (ANP) - Credit Suisse ontloopt een boete om gebreken bij de controle op witwaspraktijken, nadat de Zwitserse bank aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd bij de naleving van anti-witwasregels. Dat maakte het bedrijf en de Zwitserse financieel toezichthouder Finma bekend. Het bericht Credit Suisse ontloopt boete om witwassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u15  Albert Verlinde naar Talpa NetworkHILVERSUM (ANP) - Albert Verlinde heeft een contract voor twee jaar getekend bij Talpa Network. Wanneer de 57-jarige Verlinde weer op televisie te zien zal zijn, en wat hij precies gaat doen, wordt later bekendgemaakt. Wel zal hij ,,zijn grote expertise op het gebied van media en entertainment' gebruiken om ,,de actuele gebeurtenissen te duiken en van commentaar te voorzien', zo is maandag meegedeeld. Het bericht Albert Verlinde naar Talpa Network verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 09u15  Beurzen Azië lager door handelszorgenTOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag overwegend omlaag. De vrees voor een escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor terughoudendheid onder beleggers. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zal president Donald Trump mogelijk maandag al nieuwe importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen invoeren. Het bericht Beurzen Azië lager door handelszorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u45  Logistieke problemen zitten H&M dwarsSTOCKHOLM (ANP) - H&M heeft de afgelopen periode problemen gehad met een nieuw logistiek systeem, die in de lente al de kop opstaken. Onder meer in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië en België werden de omzet en de kosten van de Zweedse kledingverkoper er negatief door beïnvloed. Het bericht Logistieke problemen zitten H&M dwars verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u45  ‘Binnen een jaar bloedtest alzheimer’AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam UMC verwacht binnen een jaar een bloedtest op de markt te kunnen brengen waarmee alzheimer kan worden vastgesteld. Die test kan de belastende ruggenprik gedeeltelijk vervangen, stelt Charlotte Teunissen die komende vrijdag als eerste vrouw in Europa de leerstoel neurochemie zal bezetten. Het bericht ‘Binnen een jaar bloedtest alzheimer’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u30  Arjen Lubach start met een miljoen kijkersHILVERSUM (ANP) - Zondag met Lubach (NPO 3) is z'n negende seizoen zondagavond begonnen met iets meer dan een miljoen kijkers. Boer Zoekt Vrouw trapte op NPO 1 het tiende seizoen af met ruim drie miljoen belangstellenden. De datingshow eindigde bovenaan de kijkcijferlijst van de Stichting KijkOnderzoek en Arjen Lubach op plek zes. Het bericht Arjen Lubach start met een miljoen kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u30  Grote aandeelhouder tegen verhuizing UnileverLONDEN (ANP) - Een grote Britse aandeelhouder van Unilever is van plan tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Nederland stemmen. Volgens de vermogensbeheertak van verzekeraar Aviva kan die stap ertoe leiden dat er geforceerd aandelen verkocht moeten worden. Dat zei hoofd aandeleninvesteringen David Cumming van Aviva Investors tegen zakenkrant Financial Times. Het bericht Grote aandeelhouder tegen verhuizing Unilever verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u15  Basketballer Wade gaat nog één jaar doorMIAMI (ANP) - De Amerikaanse basketballer Dwyane Wade gaat nog één jaar door in de NBA. De 36-jarige doet dat bij zijn grote liefde Miami Heat, waarbij hij begin dit jaar terugkeerde na uitstapjes naar Chicago Bulls en Cleveland Cavaliers. ,,Nog één seizoen, nog één laatste dans'', zegt Wade in een videoboodschap van bijna 10 minuten, waarin hij zijn beslissing om door te gaan toelicht. Het bericht Basketballer Wade gaat nog één jaar door verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u15  Spaarders dreigen Airmiles kwijt te rakenHOOFDDORP (ANP) - Honderdduizenden spaarders dreigen op 1 november een deel van hun Airmiles kwijt te raken. Dan vervallen alle spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 verzamelden. Sinds 2013 hebben Airmiles een maximale geldigheid van vijf jaar. Het bericht Spaarders dreigen Airmiles kwijt te raken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u00  Vijfde titel Dixon in IndyCar SeriesSONOMA (ANP) - De Nieuw-Zeelandse coureur Scott Dixon heeft voor de vijfde keer de titel gepakt in de IndyCar Series. Een tweede plek in de slotrace in Sonoma volstond voor Dixon om de eindzege veilig te stellen. De winst ging naar de Amerikaan Ryan Hunter-Reay. Het bericht Vijfde titel Dixon in IndyCar Series verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 08u00  Grol wil na het WK ook nog naar de SpelenARNHEM (ANP) - ,,Schrijf maar op', dicteerde Henk Grol na een pijnlijke nederlaag in de derde ronde van de Spelen in Rio. ,,Ik heb gefaald, einde tijdperk. De olympische droom is voorbij.' Maar na een jaartje rust is de 33-jarige judoka weer helemaal terug, bijna vijftien kilo zwaarder en nu in de hoogste gewichtsklasse. Hij gaat volgende week woensdag op de WK in Bakoe voor een medaille en wil ook nog naar de Spelen in Tokio. ,,Wat dacht jij dan? Anton Geesink werd daar in 1964 olympisch kampioen. Een beetje historisch besef heb ik wel hoor.' Het bericht Grol wil na het WK ook nog naar de Spelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 07u45  Tennisster Parmentier wint in QuebecQUEBEC (ANP) - Tennisster Pauline Parmentier heeft haar tweede WTA-titel van dit seizoen veroverd. De 32-jarige Française schreef het toernooi van Quebec op haar naam, door de Amerikaanse qualifier Jessica Pegula in de finale te verslaan: 7-5 6-2. Het bericht Tennisster Parmentier wint in Quebec verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 07u45  Minister Slob: weer minder gepeste kinderenDEN HAAG (ANP) - Het aantal kinderen dat wordt gepest, is opnieuw afgenomen. Dat schrijft minister Arie Slob (Onderwijs) maandag aan de Tweede Kamer. Volgens de bewindsman is het goed nieuws ,,voor de tienduizenden kinderen die nu niet meer met een steen in hun maag naar school gaan'. Maar aandacht voor pesten blijft nog wel hard nodig. Het bericht Minister Slob: weer minder gepeste kinderen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 07u30  Jongerenclubs boos over hogere rente schuldDEN HAAG (ANP) - Studenten bouwen enorme schulden op door het leenstelsel, ,,maar dat is voor kabinet Rutte-III nog niet genoeg'. Om dat stelsel 'betaalbaar te houden’ wordt de rente op studieschuld voor studenten die vanaf 2020 gaan studeren verhoogd. Studenten- en jongerenorganisaties uit vakbeweging en politiek roepen de Tweede Kamer teleurgesteld op om het wetsvoorstel van tafel te halen. Het bericht Jongerenclubs boos over hogere rente schuld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 06u30  Imagine-film opnieuw te zienUTRECHT (ANP) - De film Imagine van John Lennon en Yoko Ono komt maandag in de bios, ook een aantal filmhuizen in Nederland. De film werd in 1971-1972 gemaakt bij de gelijknamige plaat met daarop het wereldberoemde gelijknamige nummer. De productie is technisch helemaal opgeknapt, beeldje voor beeldje. Ook het geluid is opgefrist. En dan zit er ook nog bijna een kwartier aan bonusmateriaal bij. Het bericht Imagine-film opnieuw te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 04u30  NAVO-topman bezoekt Market Garden-terreinGROESBEEK (ANP) - NAVO-opperbevelhebber Curtis Michael Scaparrotti bezoekt maandag in en rond het Gelderse Groesbeek de landingsterreinen van de operatie Market Garden. Market Garden was het offensief waarmee de geallieerden in september 1944 een snel einde wilden maken aan de Tweede Wereldoorlog. Het bericht NAVO-topman bezoekt Market Garden-terrein verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 04u30  Farmaceuten werken aan gedragscode voor sectorAMSTERDAM (ANP) - Farmaceutische bedrijven werken aan een gedragscode die de sector transparanter moet maken. Dat zegt Aarnoud Overkamp, topman van farmaceut Takeda Nederland in een interview in de Volkskrant. Hij is tevens vice-voorzitter van de Vereniging voor Innovatieve Geneesmiddelen die de code opstelt. Het bericht Farmaceuten werken aan gedragscode voor sector verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 02u00  Nieuwe eigenaar voor Time MagazineDES MOINES (ANP) - Het Amerikaanse blad Time Magazine krijgt een nieuwe eigenaar. Marc Benioff, oprichter van technologiebedrijf Salesforce, neemt samen met zijn vrouw Lynne het tijdschrift over van mediabedrijf Meredith. Daarvoor betaalt de zakenman 190 miljoen dollar, meldt The Wall Street Journal. Het bericht Nieuwe eigenaar voor Time Magazine verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 01u15  ‘Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaam’AMSTERDAM (ANP) - Het beleggingsbeleid van grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ is verre van duurzaam. De genoemde bedrijven zouden volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer geen beleid hebben op ,,belangrijke thema’s' als klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn. Ook voor risicobranches zoals de olie- en gassector is volgens de onderzoekers geen gerichte aanpak aanwezig. Het bericht ‘Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaam’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/09 00u00  Yates nieuwe nummer 1 in WorldTourMADRID (ANP) - Vuelta-winnaar Simon Yates is de nieuwe leider in het klassement van de WorldTour. De Britse wielrenner van Mitchelton-Scott steeg negen plaatsen en neemt de koppositie over van wereldkampioen Peter Sagan uit Slowakije. Het bericht Yates nieuwe nummer 1 in WorldTour verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 23u15  Tesla wil auto’s zelf reparerenPALO ALTO (ANP) - Tesla is van plan om zijn auto's voortaan zelf te gaan repareren als er een aanrijding is geweest. Schadeherstellers doen soms weken tot maanden over een klus, zegt topman Elon Musk, ,,en daar worden Tesla-eigenaren (en wij) gek van''. Het bericht Tesla wil auto’s zelf repareren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 23u15  Toneelprijzen voor Vanden Broecke en HollaAMSTERDAM (ANP) - Bruno Vanden Broecke heeft de Louis d’Or, de prijs voor de beste toneelhoofdrol door een acteur, gewonnen met zijn rol in PARA. Karina Holla won de Theo d’Or, de prijs voor de beste actrice in een dragende rol, met haar rol ROMP. Dat bleek zondag in Amsterdam tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Het bericht Toneelprijzen voor Vanden Broecke en Holla verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 23u00  Diskwalificatie deelnemer Boer zoekt VrouwHILVERSUM (ANP) - In de eerste aflevering van de tiende reeks van Boer zoekt Vrouw is een van de deelnemende boeren wegens 'vals spel' gediskwalificeerd. Het bericht Diskwalificatie deelnemer Boer zoekt Vrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 21u15  Mollema strijdlustigste renner in VueltaMADRID (ANP) - Bauke Mollema is toch nog in de prijzen gevallen in de Ronde van Spanje. De Nederlander werd verkozen tot meest strijdlustigste renner van de Vuelta. Het bericht Mollema strijdlustigste renner in Vuelta verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 21u15  Herlings: heb als een monnik geleefdASSEN (ANP) - Met het veroveren van de wereldtitel in de MXGP zag motorcoureur Jeffrey Herlings het doen van opofferingen beloond worden. ,,Ik heb wel een beetje als een monnik geleefd', bekende Herlings, die zondag in Assen beide manches won. Het bericht Herlings: heb als een monnik geleefd verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 20u30  Yates winnaar Vuelta, slotrit voor VivianiMADRID (ANP) - Simon Yates heeft voor het eerst in zijn loopbaan een van de drie grote wielerrondes gewonnen. De Brit van Mitchelton-Scott had zich zaterdag in de laatste bergetappe in feite al verzekerd van de eindzege in de Ronde van Spanje en bereikte zonder problemen de eindstreep in Madrid. De slotetappe, van Alorcón naar Madrid over 100 kilometer, eindigde zoals verwacht in een massasprint, die werd gewonnen door de Italiaan Elia Viviani. Het was de derde ritzege voor de sprinter van Quick-Step. Wereldkampioen Peter Sagan werd tweede, Danny van Poppel finishte als vierde. Het bericht Yates winnaar Vuelta, slotrit voor Viviani verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Kroaten naar finale Davis Cup na zege CoricZADAR (ANP) - Kroatië heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de Davis Cup. De finalist van 2016 versloeg op een gravelbaan in Zadar de Verenigde Staten met 3-2. In de vijfde en beslissende partij was Borna Coric in vijf sets de meerdere van Frances Tiafoe: 6-7 (0) 6-1 6-7 (11) 6-1 6-3. Het bericht Kroaten naar finale Davis Cup na zege Coric verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Haase vervangen door Griekspoor in Davis CupTORONTO (ANP) - Robin Haase komt niet in actie tijdens de derde en laatste dag van het Davis Cup-duel met Canada. De kopman van Nederland, die het zou opnemen tegen Milos Raonic, heeft last van een knieblessure. Het bericht Haase vervangen door Griekspoor in Davis Cup verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Van der Mark tweede in PortimãoPORTIMÃO (ANP) - Wegracer Michael van der Mark is voor de negende keer op het podium beland van een race in het WK Superbike. De Nederlander eindigde zondag op zijn Yamaha als tweede op het circuit van Portimão. Hij moest alleen Jonathan Rea (Kawasaki) uit Noord-Ierland voor laten gaan. Het bericht Van der Mark tweede in Portimão verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Amazon onderzoekt verkoop bedrijfsinfoSEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon doet onderzoek naar mogelijke verkoop van bedrijfsgeheimen door medewerkers. Zij zouden tegen betaling vertrouwelijke gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten en aankopen hebben doorgespeeld aan onafhankelijke verkopers op de webwinkel. Ook zouden de verkopers slechte recensies kunnen laten verwijderen. Het bericht Amazon onderzoekt verkoop bedrijfsinfo verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Herlings wint ondanks val ook tweede mancheASSEN (ANP) - Jeffrey Herlings, de nieuwe wereldkampioen in de MXGP, heeft bij de GP van Assen ook de tweede manche gewonnen. De motorcrosser kwam onderweg ten val omdat hij de controle over de motor verloor, maar herstelde zich op bewonderenswaardige wijze. Het bericht Herlings wint ondanks val ook tweede manche verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 19u45  Mayer verbetert wereldrecord op tienkampTALENCE (ANP) - Kévin Mayer heeft het wereldrecord op de tienkamp aangescherpt. De 26-jarige atleet kwam tijdens wedstrijden in het Franse Talence tot een totaal van 9126 punten. Het oude record was in het bezit van Ashton Eaton. De Amerikaan verbaasde drie jaar geleden tijdens het WK in Peking met 9045 punten. Het bericht Mayer verbetert wereldrecord op tienkamp verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u45  Chinees Wu wint KLM OpenSPIJK (ANP) - De Chinees Ashun Wu heeft het KLM Open op golfbaan The Dutch in Spijk op zijn naam geschreven. De nummer 344 van de wereldranglijst bleek op de slotdag de betere speler van de belangrijkste titelkandidaten. Met een rondje van 67 slagen (-4) stelde hij zijn derde titel op de Europese Tour veilig. Wu eindigde op een totaal van 268 slagen (-16). Het bericht Chinees Wu wint KLM Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u45  Wielrenster Van Dijk wint Madrid ChallengeMADRID (ANP) - Wielrenster Ellen van Dijk heeft de eindzege gepakt van de Madrid Challenge, de vrouwenwedstrijd die onderdeel is van de Vuelta. Ze sprintte zondag naar de zesde plaats in een rit over 100 kilometer met start en aankomst in Madrid. Dat was voldoende omdat haar ploeg Sunweb zaterdag de ploegentijdrit wist te winnen. Het bericht Wielrenster Van Dijk wint Madrid Challenge verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u45  Colbrelli opnieuw snelste in Coppa BernocchiLEGNANO (ANP) - De Italiaanse wielrenner Sonny Colbrelli heeft de honderdste editie van de Coppa Bernocchi gewonnen. De renner van Bahrain won na 194 kilometer met start en finish in Legnano de sprint van een eerste groep. Colbrelli, vorig jaar ook al winnaar van de koers in Noord-Italië, hield zijn landgenoten Manuel Belletti en Paolo Simion achter zich. Het bericht Colbrelli opnieuw snelste in Coppa Bernocchi verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u45  46.500 bezoekers voor Film by the SeaVLISSINGEN (ANP) - Het festival Film by the Sea in Vlissingen heeft dit jaar 46.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er 500 meer dan vorig jaar, meldt de organisatie van het internationale film- en literatuurfestival. De twintigste editie van Film by the Sea begon op 7 september en eindigde zondag. Het bericht 46.500 bezoekers voor Film by the Sea verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u30  Verstappen: tweede plek maximaal haalbareSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen keek met een tevreden gevoel terug op de Grote Prijs van Singapore, waar hij voor de zesde keer dit seizoen op het podium eindigde bij een Formule 1-wedstrijd. De Nederlandse coureur van Red Bull moest alleen de Brit Lewis Hamilton voor zich dulden. Het bericht Verstappen: tweede plek maximaal haalbare verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u30  Verdachte schieten Roermond maandag voorgeleidROERMOND (ANP) - De 16-jarige scholier die vrijdag schoten loste op een school voor bijzonder onderwijs in Roermond en daarna werd gearresteerd, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat gebeurt in de loop van de dag, heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) zondag gezegd. Het bericht Verdachte schieten Roermond maandag voorgeleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u30  Verpleegkundige Tommie Niessen op de bres voor meer liefde voor de zorgEr zijn problemen in de zorg die opgelost mogen worden. Heldere woorden van Tommie Niessen, Het bericht Verpleegkundige Tommie Niessen op de bres voor meer liefde voor de zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u15  Verpleegkundige Tommie Niesen op de bres voor meer liefde voor de zorgEr zijn problemen in de zorg die opgelost mogen worden. Heldere woorden van Tommie Niessen, Het bericht Verpleegkundige Tommie Niesen op de bres voor meer liefde voor de zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u00  Van der Haar wint bij start veldritseizoenGERAARDSBERGEN (ANP) - Lars van der Haar heeft de eerste veldrit van het seizoen gewonnen. De Nederlander van Telenet-Fidea Lions was de beste in de Brico Cross van Geraardsbergen. Van der Haar was in de slotfase wereldkampioen Wout van Aert voorbijgereden. De Belg kampte na een val met materiaalpech, wisselde van fiets maar kon na nog een val niet meer terugkeren aan kop van de wedstrijd. De Belg Daan Soete werd derde. Het bericht Van der Haar wint bij start veldritseizoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 17u00  Verstappen tweede in Grote Prijs SingaporeSINGAPORE (ANP) - Max Verstappen is voor de zesde keer dit seizoen op het podium geëindigd in een Formule 1-wedstrijd. De Nederlandse coureur van Red Bull moest in de Grote Prijs van Singapore alleen de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) voor zich dulden. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde als derde. In die volgorde waren de coureurs op het stratencircuit van Marina Bay ook aan de wedstrijd begonnen. Het bericht Verstappen tweede in Grote Prijs Singapore verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 16u45  Weertman en Van Rouwendaal vierde in ChinaCHUN'AN (ANP) - Langeafstandszwemmers Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal zijn beiden op de vierde plaats geëindigd bij de zevende wedstrijd om de wereldbeker openwater in het Chinese Chun'An. Het bericht Weertman en Van Rouwendaal vierde in China verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 16u45  Handelsspanningen drukken stempel op marktenAMSTERDAM (ANP) - De aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China zullen ook de komende week hun stempel drukken op de financiële markten. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde voor het weekend aan zijn plan voor nog eens 200 miljard dollar aan heffingen op te voeren door te zetten. China zal naar verwachting met heffingen terugslaan. Het bericht Handelsspanningen drukken stempel op markten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 15u15  Herlings met overmacht naar wereldtitel MXGPASSEN (ANP) - Jeffrey Herlings heeft op indrukwekkende wijze de wereldtitel veroverd in de MXGP, de koningsklasse van de motorcross. De 24-jarige Brabander won met groot vertoon van macht de eerste manche van de GP van Assen. Het bericht Herlings met overmacht naar wereldtitel MXGP verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 15u15  35.000 stuks zwerfafval opgeruimdDEN HAAG (ANP) - Deelnemers aan de World Cleanup Day hebben zaterdag in heel Nederland zeker 35.000 stuks zwerfafval opgeruimd. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend. Het bericht 35.000 stuks zwerfafval opgeruimd verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 14u45  VW schakelt tandje bij met elektrisch rijdenWOLFSBURG (ANP) - Volkswagen wil de overstap naar elektrisch rijden versnellen. Het bedrijf scherpt daarvoor zijn productiedoelstellingen aan. Tegen 2022 moeten 27 nieuwe elektrische modellen van vier van de merken van de Duitse automaker in productie zijn. Het bericht VW schakelt tandje bij met elektrisch rijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 14u15  Derde wereldtitel op rij voor triatleet MolaGOLD COAST (ANP) - Triatleet Mario Mola heeft voor de derde keer op rij de wereldtitel behaald op de standaard afstand, voorheen olympische afstand. De Spanjaard eindigde in de laatste wedstrijd van de WK-series in Gold Coast in Australië na 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen als tweede achter de Fransman Vincent Luis. Richard Murray uit Zuid-Afrika eindigde als derde. Het bericht Derde wereldtitel op rij voor triatleet Mola verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u45  Boekenweek voor Jongeren beleeft 4e editieAMSTERDAM (ANP) - De Boekenweek voor Jongeren beleeft vanaf vrijdag 21 september de vierde editie. De initiatiefnemers willen leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs plezier in lezen laten ontdekken. Dat is wel nodig, want jongeren lezen steeds minder. Het bericht Boekenweek voor Jongeren beleeft 4e editie verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u45  6000 soldaten Margraten hebben een gezichtMARGRATEN (ANP) - Zesduizend van de in Margraten begraven Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog hebben een gezicht. Dit weekeinde werd namelijk via zijn familie de foto gevonden van Philip A. Pensabene, die op negentienjarige leeftijd sneuvelde. De op 16 december 1944 in Duitsland overleden soldaat is daarmee de zesduizendste aan wie een gezicht kon worden gegeven op de Amerikaanse militaire begraafplaats, maakte de stichting De Gezichten van Margraten zondag bekend. Het bericht 6000 soldaten Margraten hebben een gezicht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u45  Baas Aston Martin noemt harde brexit rampLONDEN (ANP) - Als de Britten uit de Europese Unie stappen zonder een onderhandelde exit is dat een ramp voor de auto-industrie aan beide zijden van het Kanaal. Dat zei Andy Palmer, baas van de Britse maker van luxe auto's Aston Martin, in een interview met krant Mail on Sunday. Het bericht Baas Aston Martin noemt harde brexit ramp verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u00  Harde kritiek Wiegel op partijtop VVDDEN HAAG (ANP) - Voormalig politiek leider en erelid Hans Wiegel heeft zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag hard uitgehaald naar de top van de VVD. Hij vindt dat die ,,onverstandig en onbehoorlijk'' handelt door Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer, geen nieuwe termijn als senator te gunnen. Het bericht Harde kritiek Wiegel op partijtop VVD verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u00  ‘Brits ITV aast op Endemol Shine’NEW YORK (ANP) - Het Britse televisiebedrijf ITV heeft naar verluidt 3 miljard pond (3,3 miljard euro) over voor productiemaatschappij Endemol Shine Group, het fusiebedrijf met daarin het Nederlandse Endemol. Dat meldde de Britse krant Sunday Times. Het bericht ‘Brits ITV aast op Endemol Shine’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 13u00  Europees record Hassan op halve marathonKOPENHAGEN (ANP) - Sifan Hassan heeft indruk gemaakt bij haar debuut op de halve marathon. De Nederlandse topatlete zette zondag in Kopenhagen een tijd neer van 1.05.15. Dat betekende een Europees en Nederlands record. Het bericht Europees record Hassan op halve marathon verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 12u45  Pussy Riot-activist aan beterende handBERLIJN (ANP) - Pussy Riot-activist Pjotr Verzilov, die afgelopen week met vergiftigingsverschijnselen op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is opgenomen in een ziekenhuis in Berlijn. Het gaat volgens een ander lid van Pussy Riot beter met Verzilov. Het bericht Pussy Riot-activist aan beterende hand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 12u45  Klaver werkt al aan ‘herstelwet’ dividendtaksDEN HAAG (ANP) - GroenLinks geeft de strijd tegen afschaffing van de dividendbelasting niet op, ook niet als het parlement instemt met de omstreden maatregel. Fractievoorzitter Jesse Klaver werkt al aan een ,,herstelwet''. Dat heeft hij zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Het bericht Klaver werkt al aan ‘herstelwet’ dividendtaks verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 12u30  Voorman VNO-NCW trots op dividendlobbyAMSTERDAM (ANP) - Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, is er trots op dat hij ,,aan de goede kant van de streep' strijdt vóór het afschaffen van de dividendbelasting. Hij zei in WNL op Zondag op NPO 1 dat hij vierkant achter zijn lobby blijft staan. Het bericht Voorman VNO-NCW trots op dividendlobby verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 12u30  Achtervolging Eindhoven eindigt in crashEINDHOVEN (ANP) - Een achtervolging van een half uur eindigde zondagochtend in Eindhoven in een crash en een arrestatie. De politie had er de handen vol aan omdat de automobilist, een 21-jarige man uit Eersel, in zijn pick-uptruck gevaarlijke capriolen uithaalde. In de auto lag een flinke hoeveelheid drugs en de politie vermoedt dat de bestuurder zelf ook had gebruikt. Het bericht Achtervolging Eindhoven eindigt in crash verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 11u45  Wereldrecord Kipchoge bij marathon BerlijnBERLIJN (ANP) - Eliud Kipchoge heeft bij de marathon van Berlijn het wereldrecord verbeterd. De Keniaan had voor de 42,195 kilometer in de Duitse hoofdstad 2.01.40 nodig. Daarmee bleef Kipchoge ruim onder de recordtijd van zijn landgenoot Dennis Kimetto, die in 2014 in Berlijn 2.02.57 klokte. Het bericht Wereldrecord Kipchoge bij marathon Berlijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 11u45  Dutchbatters op het toneelAMSTERDAM (ANP) - Zeven Dutchbat-veteranen spelen vanaf woensdag een voorstelling over hun eigen militaire verleden in Bosnië. DARK NUMBERS heet de productie van de in 1984 in Sarajevo geboren theatermaakster Tea Tupajić. Het stuk, Engels boventiteld, is te zien in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. Het bericht Dutchbatters op het toneel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 11u30  Opnieuw melding schietpartij coffeeshop DelftDELFT (ANP) - De politie onderzoekt zondagochtend een mogelijke schietpartij in de Breestraat in Delft nadat iemand daar een melding over had gedaan. In de straat in het centrum is een coffeeshop gevestigd waar enkele maanden geleden nog een handgranaat voor de deur ontplofte. Het bericht Opnieuw melding schietpartij coffeeshop Delft verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 11u15  Toneelstuk Judas eigenlijk Griekse tragedieAMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam gaat donderdag Judas - De Holleeders dichtbij in première. Dat is het het toneelstuk van Sophie Kassies naar het boek Judas van Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem. Renée Fokker speelt Astrid in de productie onder regie van Johan Doesburg. Het bericht Toneelstuk Judas eigenlijk Griekse tragedie verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u30  Zangeres Anneke Grönloh overledenDEN HAAG (ANP) - In haar woonplaats in Frankrijk is zangeres Anneke Grönloh overleden. Ze was 76 jaar. Volgens haar management was ze de bestverkopende zangeres in Nederland. Haar grootste hits waren Brandend Zand en Paradiso. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen platen. Het bericht Zangeres Anneke Grönloh overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  Britse acteur Dudley Sutton overledenLONDEN (ANP) - De Britse acteur en toneelspeler Dudley Sutton is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden. De acteur was vooral bekend om zijn rol als Tinker Dill in de tv-serie Lovejoy. Daarin stond hij tegenover Ian McShane die de rol van de antiekhandelaar en parttime detective Lovejoy vertolkte. Het bericht Britse acteur Dudley Sutton overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  Bouwmeester wint medalrace en pakt goudENOSHIMA (ANP) - Marit Bouwmeester heeft de wereldbekerwedstrijd in Enoshima op haar naam geschreven. De Nederlandse zeilster won zondag in de Laser Radial de medalrace op het water waar over twee jaar de Olympische Spelen zijn. Het bericht Bouwmeester wint medalrace en pakt goud verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  Weer wint de kruisspin bij de tuintellingWAGENINGEN (ANP) - Ook dit jaar is de kruisspin het meest geteld in onze huizen en tuinen. Daarmee wint de kruisspin de nationale spinnentelling voor de zesde keer op rij. De grote trilspin en de gewone huisspin eindigden op plek twee en drie, meldt NatureToday. Het bericht Weer wint de kruisspin bij de tuintelling verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  ‘Meeste kiezers tegen ruimer kinderpardon’DEN HAAG (ANP) - Meer dan de helft van de Nederlandse kiezers (53 procent) is tegen een verruiming van het kinderpardon. Bijna 40 procent is daar wel voorstander van. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Het bericht ‘Meeste kiezers tegen ruimer kinderpardon’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  Dode na steekpartij in Den HaagDEN HAAG (ANP) - Na een melding over een steekpartij in Den Haag hebben agenten in een huis een overleden persoon gevonden. Het bericht Dode na steekpartij in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  ‘Trump komt maandag al met nieuwe heffingen’NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zal mogelijk maandag al voor 200 miljard dollar aan nieuwe importheffingen op Chinese producten aankondigen. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bericht ‘Trump komt maandag al met nieuwe heffingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u15  Brandweer blust nog na in kerk AmstelveenAMSTELVEEN (ANP) - De brandweer is zondagochtend nog steeds bezig met nablussen in de St. Urbanuskerk in Amstelveen. Volgens een woordvoerster is er enorm veel schade, maar moet later op de dag bekeken worden of en wat er gesloopt moet worden. De bewoners van enkele woningen dichtbij de kerk zullen volgens haar ook zondag nog niet naar huis kunnen. Het bericht Brandweer blust nog na in kerk Amstelveen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 10u00  Nog 5 boeken in de race voor Jan Wolkers PrijsHILVERSUM (ANP) - Nog vijf Nederlandse natuurboeken zijn in de race voor de Jan Wolkers Prijs, de prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. In het radioprogramma Vroege Vogels is de shortlist bekendgemaakt. Er zijn meer dan honderd veldgidsen, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans ingezonden, allemaal verschenen tussen 1 juni 2017 en 1 juni 2018. Het bericht Nog 5 boeken in de race voor Jan Wolkers Prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 09u30  Goud voor zeilsters Zegers en Van VeenENOSHIMA (ANP) - Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben bij de wereldbekerwedstrijd in Enoshima goud behaald. Het Nederlandse zeilduo deed dat zondag in de 470-klasse zonder te varen. De organisatie kon de medalrace vanwege een gebrek aan wind niet door laten gaan. Het bericht Goud voor zeilsters Zegers en Van Veen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/09 09u15  Tennistitel in Hiroshima voor Hsieh Su-weiHIROSHIMA (ANP) - Hsieh Su-wei heeft het tennistoernooi van Hiroshima op haar naam geschreven. De 32-jarige Taiwanese was in de finale in twee sets te sterk voor de zeventienjarige Amerikaanse Amanda Anisimova: 6-2 6-2. Het bericht Tennistitel in Hiroshima voor Hsieh Su-wei verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Wilders begint debat over miljoenennota19/09 03u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd. Het bericht Wilders begint debat over miljoenennota verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGT19/09 04u15 - Nieuws.nl: LOS ANGELES (ANP) - Glennis Grace heeft de eerste finaleshow van America's Got Talent met vlag en wimpel doorstaan. De Amsterdamse zong het nummer Run van Snow Patrol en kreeg daarmee niet alleen het publiek, maar ook de jury overeind. Een staande ovatie van de juryleden viel haar ten deel nadat ze een loepzuivere uitvoering van het lied ten gehore had gebracht. Het bericht Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGT verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Aanslagdreigers politiebureau voor rechter19/09 06u00 - Nieuws.nl: ROTTERDAM (ANP) - De twee mannen die mogelijk een aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Het bericht Aanslagdreigers politiebureau voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x FNV trapt actie om dividendbelasting af19/09 06u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV trapt woensdag zijn handtekeningenactie tegen het afschaffen van de dividendbelasting af. Een groep van ruim twintig FNV'ers gaat vanaf 11.30 uur dan handtekeningen verzamelen op Het Plein in Den Haag. Het bericht FNV trapt actie om dividendbelasting af verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Ajax keert terug in Champions League19/09 06u00 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Ajax is weer terug op het podium waarop de club zo graag wil acteren. In een tot aan de nok toe gevulde Johan Cruijff ArenA begint het elftal van trainer Erik ten Hag om 18.55 uur aan een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. Het bericht Ajax keert terug in Champions League verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Kortere werkweek voor beveiligers19/09 02u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. Het bericht Kortere werkweek voor beveiligers verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Nederland in kopgroep van online kopen19/09 02u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spulletjes gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair. Het bericht Nederland in kopgroep van online kopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Umpire geschorst na ‘peptalk’ tegen Kyrgios18/09 22u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De Zweedse tennisumpire Mohamed Lahyani die tijdens de US Open de Australiër Nick Kyrgios een soort 'peptalk' leek te geven, is door de ATP Tour voor twee weken geschorst. Hij zal in die periode geen salaris ontvangen. Het bericht Umpire geschorst na ‘peptalk’ tegen Kyrgios verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x ‘Vluchten Nederlandse toeristen gaan door’18/09 22u15 - Nieuws.nl: HOOFDDORP (ANP) - Nederlandse vakantievierders hebben geen last van het uitstel van betaling van een Duitse luchtvaartmaatschappij. Thomas Cook laat weten dat klanten van dat bedrijf en dochter Neckermann Reizen die met Small Planet Airlines vliegen, gewoon naar hun vakantiebestemming worden vervoerd ondanks financiële problemen bij die luchtvaartmaatschappij. Het bericht ‘Vluchten Nederlandse toeristen gaan door’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
4x Wall Street sluit met winst18/09 22u45 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street hielden de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen Verenigde Staten en China nauwlettend in de gaten, maar de gevolgen van nieuwe heffingen lijken mee te vallen. Het bericht Wall Street sluit met winst verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
32755
Gelezen:
10418
Aantal lezers nu:
52


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven