woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
12/12 07u00  Aantal faillissementen neemt opnieuw toe DEN HAAG (ANP) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw toegenomen, voor de tweede maand op rij. In november zijn er dertien bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Het bericht Aantal faillissementen neemt opnieuw toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 07u00  AH bouwt supermarkten om tot ‘eetcentrum’ ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn (AH) gaat zijn supermarkten rigoureus aanpakken. Traditionele kruideniersproducten zoals schoonmaakmiddelen en dierenvoeding zullen deels plaatsmaken voor eethoeken, veel meer vers en servicepunten voor snelle thuisbezorging. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, in Het Financieele Dagblad (FD). Het bericht AH bouwt supermarkten om tot ‘eetcentrum’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 06u00  Jos B. voor het eerst voor de rechter MAASTRICHT (ANP) - De strafzaak van Jos B. (56), de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, komt woensdag voor het eerst voor de rechter. Zijn advocaat Gerald Roethof heeft laten weten dat B. van plan is zelf te verschijnen in de rechtbank in Maastricht. Volgens Roethof ontkent B. iets met de dood van de jongen te maken te hebben. Het bericht Jos B. voor het eerst voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 01u15  Nationale trots over sportprestaties neemt af DEN HAAG (ANP) - Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. Op de vraag of een Olympische medaille net zo waardevol is als een schooldiploma reageerde 29 procent van de bevolking in 2007 instemmend, in 2015 was nog slechts 12 procent het daarmee eens. Ook de kijkcijfers voor sportevenementen als het EK en WK voetbal, nemen af, zeker als er geen Nederlandse toppers meedoen. Het bericht Nationale trots over sportprestaties neemt af verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
12/12 01u15  Aantal hoge salarissen toegenomen DEN HAAG (ANP) - Ruim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen. Het bericht Aantal hoge salarissen toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
12/12 01u15  ‘Anne Rigail nieuwe baas Air France’ PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Anne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat meldde Europe1. Volgens de Franse nieuwszender zal haar benoeming woensdagochtend worden aangekondigd. Het bericht ‘Anne Rigail nieuwe baas Air France’ verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
12/12 00u15  Blokhuis en Kamer vinden elkaar over keuzehulp DEN HAAG (ANP) - Organisaties die keuzehulp aan ongewenst zwangere vrouwen bieden mogen daarbij niet aansturen op een bepaalde oplossing. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij gaat met de clubs die deze hulp bieden een ,,indringend’’ gesprek voeren om hier voor te zorgen. Het bericht Blokhuis en Kamer vinden elkaar over keuzehulp verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
12/12 00u00  Thomsen spaarde met opzet speelsters NANCY (ANP) - Als keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’’, zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’’ Het bericht Thomsen spaarde met opzet speelsters verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 00u00  Handbalster Visser: niet onze dag NANCY (ANP) - Maura Visser had zich meer voorgesteld van de kraker tegen Noorwegen op het EK handbal in Frankrijk, maar dat Oranje zo hard onderuit ging kwam hard aan. ,,Het was niet onze dag. Onze aanval liep totaal niet en zij waren heel goed in de snelle tegenaanval. We gaven de doelpunten wel heel makkelijk weg’’, erkende de routinier van Oranje, die het in de defensie ook niet lukte de ontketende Noorse ploeg af te stoppen. Het bericht Handbalster Visser: niet onze dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
12/12 00u00  ‘Geen Nederlanders onder slachtoffers’ DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Straatsburg. Het ministerie laat weten dat het de situatie in de Franse stad op de voet volgt en contact heeft met de lokale autoriteiten. Het bericht ‘Geen Nederlanders onder slachtoffers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 23u45  Advocaat wil dat Jos B. vrijkomt MAASTRICHT (ANP) - Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Het bericht Advocaat wil dat Jos B. vrijkomt verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 23u45  Abbingh: wedstrijd tegen Noren snel vergeten NANCY (ANP) - De Nederlandse handbalsters begonnen op het EK met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Noorwegen, maar werden in Nancy toch weer afgetroefd. Het bericht Abbingh: wedstrijd tegen Noren snel vergeten verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 22u45  Handbalsters weer afgetroefd door Noorwegen NANCY (ANP) - Noorwegen lijkt een onneembare vesting voor de Nederlandse handbalsters. De ijzersterke Scandinavische ploeg won op het EK in Frankrijk afgetekend met 29-16 en was daarmee voor de vijfde keer op rij te sterk voor Oranje op een groot toernooi. Het bericht Handbalsters weer afgetroefd door Noorwegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 22u30  Grillige handelsdag op Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De handelsdag op Wall Street verliep grillig, na schrik op de markt door het dreigement van president Donald Trump over een stop op de regeringsuitgaven (shutdown) als hij geen overeenstemming bereikt met de Democraten over financiering van de muur met Mexico. Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond het Chinees-Amerikaanse handelsconflict in de gaten. Het bericht Grillige handelsdag op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 21u45  Waterpoloërs onderuit tegen Spanje ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - De Nederlandse waterpoloërs hebben hun derde wedstrijd in de groepsfase van de World League tegen Spanje verloren. Voor eigen publiek in het zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn ging Oranje met 7-13 (1-2 2-2 2-5 2-4) onderuit tegen de winnaar van het zilver bij het EK eerder dit jaar. Het bericht Waterpoloërs onderuit tegen Spanje verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 7u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/12 21u45  Den Bosch verbiedt ballonnen na VVD-actieDEN BOSCH (ANP) - Den Bosch gaat het oplaten van ballonnen verbieden. De gemeenteraad heeft dat dinsdagavond besloten. Directe aanleiding voor het verbod is de veelbekritiseerde actie van de VVD tijdens een landelijke partijbijeenkomst in Den Bosch waarbij vijfhonderd ballonnen werden opgelaten. Het bericht Den Bosch verbiedt ballonnen na VVD-actie verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 21u45  Kramer maakt rentree in HeerenveenHEERENVEEN (ANP) - Sven Kramer maakt deel uit van de Nederlandse selectie die komend weekeinde meedoet aan de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen. De 32-jarige Fries staat op de lijst voor de 5000 meter. Kramer zei zondag in Collalbo nog te twijfelen of hij al snel zijn rentree zou maken, omdat hij nog niet hersteld was van een hardnekkige rugblessure. Het bericht Kramer maakt rentree in Heerenveen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 21u45  ‘Morgan Stanley mag beursgang Uber begeleiden’NEW YORK (ANP) - Zakenbank Morgan Stanley mag de beursgang begeleiden van Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg heeft Uber Morgan Stanley aangewezen als de bank die leiding mag geven aan de sprong naar de aandelenmarkt. Het bericht ‘Morgan Stanley mag beursgang Uber begeleiden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 21u15  Renner Grondahl Jansen breekt polsGIRONA (ANP) - De Noorse wielrenner Amund Grondahl Jansen heeft onlangs zijn pols gebroken. De coureur van Lotto-Jumbo werd tijdens de training in het Spaanse Girona aangereden. Het bericht Renner Grondahl Jansen breekt pols verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 20u45  Handbalster Groot terug bij OranjeNANCY (ANP) - Of handbalster Nycke Groot ook daadwerkelijk in actie komt tegen Noorwegen, is nog even afwachten. Feit is dat ze op de startlijst staat en zich met het Nederlands team in de warming-up voorbereidt op de topper in de hoofdronde van het EK in Frankrijk. Het bericht Handbalster Groot terug bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 20u45  Dj Edwin Evers krijgt comedy-prijsAMSTERDAM (ANP) - Dj Edwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award 2018 gewonnen. Hij kreeg de prijs dinsdag van naamgever André van Duin in de uitzending van De Wereld Draait Door. De prijs bestaat uit een beeldje en 12.500 euro. Het is de tweede keer dat de Comedy Award wordt uitgereikt. De eerste ging naar cabaretier Jochem Myjer. Het bericht Dj Edwin Evers krijgt comedy-prijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 20u15  ‘Wielerbond voerde extreme controle uit’MANCHESTER (ANP) - De Britse wielerbond heeft extreme controle uitgevoerd op het leven van de sporters. Dat zei de voormalige Europese sprintkampioen Jess Varnish dinsdag voor een rechtbank in Manchester. Het bericht ‘Wielerbond voerde extreme controle uit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 20u00  PVV’er Gerbrands weg uit de Tweede KamerDEN HAAG (ANP) - PVV'er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer. Ze wordt woensdag opgevolgd door Emiel van Dijk die eerder dit jaar tijdelijk al in de Tweede Kamer zat. Hij verving toen Gabriëlle Popken die met zwangerschapsverlof was. Het bericht PVV’er Gerbrands weg uit de Tweede Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u45  ‘Vrouwen achter antitabakszaak invloedrijkst’AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter zijn door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. De bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in ons land vond plaats in het Amsterdam Museum. Het bericht ‘Vrouwen achter antitabakszaak invloedrijkst’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u45  Trage ‘plasticvanger’ houdt plastic niet vastROTTERDAM (ANP) - De 'plasticvanger' van het project The Ocean Cleanup heeft te maken met een tegenvaller. Het door de Nederlander Boyan Slat bedachte schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat in de Grote Oceaan wordt verzameld niet vast, waardoor het niet kan worden opgevist. Het bericht Trage ‘plasticvanger’ houdt plastic niet vast verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u45  Kamer wil helmplicht voor snorfietsenDEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een helmplicht voor snorfietsers. 130 artsen boden dinsdag een brandbrief aan de Kamerleden aan waarin wordt gepleit voor de helmplicht. Het bericht Kamer wil helmplicht voor snorfietsen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u15  Blok ziet weinig ruimte voor MayBRUSSEL (ANP) - Het zal voor de Britse premier Theresa May ,,bijzonder lastig’’ zijn om nog iets toe te voegen aan de afspraken die het Verenigd Koninkrijk en de EU hebben gemaakt over de brexit. Minister Stef Blok zei dat dinsdag in Brussel kort nadat May daar een onderhoud had gehad met EU-president Donald Tusk. Het bericht Blok ziet weinig ruimte voor May verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u15  Munt verhuist van Utrecht naar HoutenUTRECHT (ANP) - Het bedrijf dat alle Nederlandse euro's slaat, de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM), gaat verhuizen. De organisatie verruilt zijn huidige pand in het centrum van Utrecht voor een nieuwbouwloods in Houten. Dat heeft bestuursvoorzitter Vincent Van Hecke bevestigd na een bericht van RTV Utrecht. Het bericht Munt verhuist van Utrecht naar Houten verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 19u00  Net geboren welpjes overleden na geboorteROTTERDAM (ANP) - Drie leeuwenwelpjes zijn dinsdag vlak na hun geboorte in Diergaarde Blijdorp overleden. Volgens de Rotterdamse dierentuin is hun moeder Bente, ,,niet zo’n goede moeder''. De leeuwin wist niet goed wat ze met haar jongen aan moest. ,,Eerdere nestjes heeft ze ook niet succesvol grootgebracht''. Wat er precies is misgegaan, is niet duidelijk. Het bericht Net geboren welpjes overleden na geboorte verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 18u30  Caldas kijkt uit naar duel met IndiaBHUBANESWAR (ANP) - Bondscoach Max Caldas kijkt uit naar de ontmoeting met gastland India in de kwartfinales van het WK. Oranje plaatste zich met een 5-0 zege op Canada voor de laatste acht in Bhubaneswar. Het bericht Caldas kijkt uit naar duel met India verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 18u15  Hersteldag op Europese aandelenbeurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag flink in de plus gesloten, waarmee herstel werd getoond van de stevige koersverliezen op maandag. Berichten dat de Verenigde Staten en China nog altijd op zeer hoog niveau gesprekken voeren over het handelsconflict zorgden voor optimisme. Eerder werd gevreesd dat de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei tot een verharding van het conflict zou leiden. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden. Het bericht Hersteldag op Europese aandelenbeurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 18u00  Amsterdam begint campagne tegen overlastAMSTERDAM (ANP) - Een reeks nieuwe maatregelen moet de overlast in de Amsterdamse binnenstad verder terugdringen. Burgemeester Femke Halsema maakte bekend dat op de Wallen een campagne begint die bezoekers moet wijzen op het alcoholverbod. Via posters, spandoeken en berichten op social media zal erop worden gewezen dat het in de roemruchte hoerenbuurt niet is toegestaan op straat alcohol te drinken. Het bericht Amsterdam begint campagne tegen overlast verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u45  Veroordeling buitenland in Europees registerSTRAATSBURG (ANP) - EU-landen kunnen informatie over strafbare feiten die door burgers van buiten de Europese Unie zijn gepleegd in de toekomst opvragen via een centrale databank. Daarin worden persoonsgegevens, vingerafdrukken en foto opgenomen. Het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar een politiek akkoord over bereikt. Het bericht Veroordeling buitenland in Europees register verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u45  Vergunningsplicht voor aanbieder cryptomuntenDEN HAAG (ANP) - Aanbieders van zogenoemde cryptovaluta's, waarvan de bitcoin de bekendste is, hebben binnenkort een vergunning nodig. De maatregel moet helpen voorkomen dat zulke virtuele munten gebruikt worden om crimineel geld wit te wassen of terrorisme te financieren. Het bericht Vergunningsplicht voor aanbieder cryptomunten verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u30  Zelfde achttien wielerteams in WorldTourAIGLE (ANP) - Dezelfde achttien WorldTour-teams komen volgend seizoen uit in de hoogste categorie van het wielrennen. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI dinsdag bevestigd. Het bericht Zelfde achttien wielerteams in WorldTour verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u30  Atletenduel tussen VS en Europa is terugMINSK (ANP/RTR) - Voor het eerst sinds 1960 nemen atleten uit de Verenigde Staten en Europa het tijdens een evenement tegen elkaar op, te vergelijken met de Ryder Cup bij het golf. Op 9 en 10 september treffen sporters van beide continenten elkaar bij atletiekwedstrijden in Minsk. Het evenement in Wit-Rusland geldt als voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Doha, die 28 september beginnen. Het bericht Atletenduel tussen VS en Europa is terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u15  Brussel onderzoekt telecomovernames 4 landenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stelt een diepgravend onderzoek in naar de beoogde overname in vier Europese landen van activiteiten van kabelbedrijf Liberty Global door telecomgigant Vodafone. Het gaat om Duitsland, Tsjechië, Hongarije en Roemenië. Met name in die eerste twee landen vreest Brussel dat de overname de concurrentie vermindert. Het bericht Brussel onderzoekt telecomovernames 4 landen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 17u15  Voor alle thuiswerkers: zo maak je thuis een fijne werkplekWerken vanuit huis komt steeds vaker voor. In geen enkel ander Europees land werken zo Het bericht Voor alle thuiswerkers: zo maak je thuis een fijne werkplek verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 16u30  ‘Volgende stap naar klimaatakkoord voor kerst’DEN HAAG (ANP) - De regeringspartijen gaan er nog altijd van uit dat volgende week de contouren van een definitief klimaatakkoord zichtbaar worden. Maar het kan nog wel een paar maanden duren voordat duidelijk is welke maatregelen om de CO2-uitstoot terug te dringen daadwerkelijk worden doorgevoerd en welke niet. Het bericht ‘Volgende stap naar klimaatakkoord voor kerst’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 16u30  Hockeyers op WK moeiteloos langs CanadaBHUBANESWAR (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben zich bij het WK in India geplaatst voor de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg Canada met 5-0 en kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen gastland India donderdag. Het bericht Hockeyers op WK moeiteloos langs Canada verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 16u00  Wall Street opent in het groenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, na bemoedigende geluiden van het handelsfront. China is naar verluidt bereid importheffingen op auto's uit de Verenigde Staten te verlagen. Eerder werd al duidelijk dat de twee economische grootmachten op hoog niveau overleg blijven voeren over hun handelsconflict. Het bericht Wall Street opent in het groen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 15u30  ‘Na dag werk recht op WW in ander EU-land’STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement wil werknemers uit andere EU-lidstaten die na één dag werken hun baan verliezen het recht geven op een werkloosheidsuitkering in hun 'gastland’, vindt een ruime meerderheid (345 tegen 287). De aanspraak op de uitkering moet worden beoordeeld op basis van hun elders opgebouwde arbeidsverleden. Het bericht ‘Na dag werk recht op WW in ander EU-land’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 15u15  Eis: lange celstraffen Satudarah GeleenROERMOND (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Roermond celstraffen van drie tot elf jaar geëist tegen zeven leden van Satudarah uit Geleen. Ze zijn volgens het OM lid van een criminele organisatie en maakten zich daarbij schuldig aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten. De verdenkingen verschillen per verdachte. Het bericht Eis: lange celstraffen Satudarah Geleen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 15u15  Tweede naamsponsor voor Team JumboZOETERMEER (ANP) - De schaats- en wielerploeg van Team Jumbo, verenigd in het overkoepelende Team Oranje, gaan met ingang van 1 januari onder de naam Team Jumbo-Visma verder. Het Noorse softwarebedrijf Visma heeft zich voor onbepaalde tijd aan de succesvolle Nederlandse sportonderneming verbonden. De betrokken partijen zijn overeengekomen dat het contract minimaal vijf jaar zal duren. Het bericht Tweede naamsponsor voor Team Jumbo verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 15u00  Time: journalisten ‘persoon’ van het jaarWASHINGTON (ANP/RTR) - Time Magazine heeft een groep journalisten tot meest invloedrijke 'persoon' van het jaar 2018 uitgeroepen. Zij krijgen de titel voor het nemen van grote risico's in hun zoektocht naar de waarheid. Het bericht Time: journalisten ‘persoon’ van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 14u45  Michelle Obama in april in NederlandAMSTERDAM (ANP) - Michelle Obama is woensdag 17 april in Nederland. De voormalige 'First Lady' van de Verenigde Staten is op tournee om haar autobiografie Becoming te promoten. Ze treedt op in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte organisator Mojo bekend. Het bericht Michelle Obama in april in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 14u30  Zwemsters buigen voor VS op 4×100 meter vrijHANGZHOU (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de WK zwemmen kortebaan in Hangzhou genoegen moeten nemen met zilver op de 4x100 meter vrije slag. Het viertal Kim Busch, Femke Heemskerk. Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo kwam tot een tijd van 3.28,02. Daarmee waren ze net iets langzamer dan de vier zwemsters uit de Verenigde Staten, die wonnen in 3.27,78. Het bericht Zwemsters buigen voor VS op 4×100 meter vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 14u00  1000 euro extra voor Frans Altice-personeelPARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'gele hesjes'. Het bericht 1000 euro extra voor Frans Altice-personeel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 14u00  5000 Groningers claimen emotieschade bij NAMGRONINGEN (ANP) - Ruim 5000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de emotionele schade die zij zeggen te ondervinden van de gaswinning en de daaruit voortvloeiende aardbevingen. ,,Dat gaat van mensen die angsten hebben tot en met mensen die niet meer thuis durven te slapen en bij de psychiater lopen'', licht advocaat Pieter Huitema toe. Het bericht 5000 Groningers claimen emotieschade bij NAM verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 14u00  Kamminga naar finale 100 meter schoolslagHANGZHOU (ANP) - Arno Kamminga heeft zich bij de WK zwemmen kortebaan in China geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag. De 23-jarige zwemmer tikte aan in een tijd van 57,09 en dat was goed voor de vierde plaats in zijn serie en de achtste plaats in totaal. Het bericht Kamminga naar finale 100 meter schoolslag verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u30  20 jaar celstraf in zaak-Milica van DoornALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft de 48-jarige Hüseyin A. veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het verkrachten en doden van Milica van Doorn. Het 19-jarige slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 juni 1992 in Zaandam met veel geweld om het leven gebracht. Haar half ontklede lichaam werd gevonden in een vijver bij een kerk in de wijk Kogerveld. Het Openbaar Ministerie had ook twintig jaar geëist. Het bericht 20 jaar celstraf in zaak-Milica van Doorn verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u30  ‘China werkt aan lagere tarieven auto-import’PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China maakt naar verluidt werk van de verlaging van de importtarieven op auto's uit de Verenigde Staten. Bronnen rond de regering in Peking meldden dat er een voorstel in de maak is waarbij het tarief wordt verlaagd van de huidige 40 naar 15 procent. De stap is volgens de ingewijden nog niet definitief. Het bericht ‘China werkt aan lagere tarieven auto-import’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u30  Terreurverdachte CS toont geen berouwAMSTERDAM (ANP) - De 19-jarige Jawed S. die wordt beschuldigd van het neersteken van twee Amerikaanse toeristen eind augustus op Amsterdam CS, toonde dinsdag bij de rechtbank geen berouw. Tegen de rechter zei hij dat hij naar Nederland was gekomen om de profeet Mohammed te verdedigen. Hij zou het opnieuw doen als politicus Geert Wilders dit ook opnieuw zou doen, doelde hij op de cartoonwedstrijd die de PVV-leider had uitgeschreven voor spotprenten van de profeet. Het bericht Terreurverdachte CS toont geen berouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u15  Poederbrief Telegraaf-redactie ongevaarlijkDEN HAAG (ANP) - Het gebouw voor de media op het Binnenhof, de zogenoemde Perstoren, is dinsdag aan het begin van de middag even van de buitenwereld afgesloten geweest nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een anonieme brief was bezorgd met wit poeder. Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat het poeder niet schadelijk is. De afzetting werd vervolgens opgeheven. Het bericht Poederbrief Telegraaf-redactie ongevaarlijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u15  Adil A.: ‘Ik moest schutters wegrijden’SCHIPHOL (ANP) - In het hoger beroep over de liquidatiezaak in de Staatsliedenbuurt eind 2012 heeft verdachte Adil A. dinsdagochtend gezegd dat hij niet tot de schutters behoorde. Hij was ingeschakeld om de daders achteraf weg te rijden. Hij moest de avond van 29 december vanaf tien uur met een gestolen auto, een zwarte VW Golf, klaarstaan bij het Nigel de Jongplein in Amsterdam-West. Het bericht Adil A.: ‘Ik moest schutters wegrijden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 13u00  Poederbrief bij Telegraaf-redactie Tweede KamerDEN HAAG (ANP) - Het gebouw voor de media op het Binnenhof, de zogenoemde Perstoren, is een tijd hermetisch afgesloten geweest nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief was bezorgd met wit poeder. Na een eerste onderzoek door de politie werd het complex vrijgegeven, behalve de verdieping waar De Telegraaf zit. Het bericht Poederbrief bij Telegraaf-redactie Tweede Kamer verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u45  Brons voor Heemskerk op 200 meter vrije slagHANGZHOU (ANP) - Femke Heemskerk heeft bij de WK zwemmen kortebaan in het Chinese Hangzhou brons veroverd op de 200 meter vrije slag. De 31-jarige zwemster moest in de finale de Australische Ariarne Titmus en de Amerikaanse Mallory Comerford voor laten gaan. Het bericht Brons voor Heemskerk op 200 meter vrije slag verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u15  Slachtoffer terreurverdachte CS werd invalideAMSTERDAM (ANP) - Een van de twee Amerikaanse toeristen die in augustus door terreurverdachte Jawed S. werden neergestoken op Amsterdam CS, is waarschijnlijk blijvend invalide. Hij heeft door een steekwond in zijn rug een dwarslaesie opgelopen en zit in een rolstoel. Het gaat heel slecht met hem, zowel fysiek als geestelijk. Het bericht Slachtoffer terreurverdachte CS werd invalide verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u15  DNB: vrijwillig aflossen scheelt tot 350 euroAMSTERDAM (ANP) - Huizenbezitters met een hypotheek doen er goed aan hun schuld vrijwillig af te lossen. Door de lage rentestand is een vervroegde terugbetaling voordelig, wat later honderden euro's per jaar kan schelen. Daarnaast zijn gezinnen beter beschermd tegen de risico's van rentestijgingen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Het bericht DNB: vrijwillig aflossen scheelt tot 350 euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u00  Handelshoop helpt beurzen vooruitAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen toonden dinsdag herstel. Berichten dat de Verenigde Staten en China nog altijd op zeer hoog niveau gesprekken voeren over het handelsconflict zorgden voor optimisme. Eerder werd gevreesd dat de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei tot een verharding van het conflict zou leiden. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden. Het bericht Handelshoop helpt beurzen vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u00  Medio 2019 herinneringscentrum in ‘Oranjehotel’DEN HAAG/UTRECHT (ANP) - Het 'Oranjehotel', het cellenblok in Scheveningen waar veel verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog werden opgesloten, gaat medio 2019 open als herinneringscentrum. De opening zou eerder zijn, maar de vondst van asbest heeft voor vertraging gezorgd, aldus Jilt Sietsma, bestuurslid van de stichting Oranjehotel. Het bericht Medio 2019 herinneringscentrum in ‘Oranjehotel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u00  Meespelen Groot tegen Noorwegen onzekerNANCY (ANP) - Het is nog altijd onzeker of handbalster Nycke Groot dinsdagavond kan meespelen tegen Noorwegen op het EK in Frankrijk. De aanvoerster van Oranje viel zondag in het duel met Roemenië uit na een harde botsing met ploeggenote Debbie Bont. De teamleiding wil niet veel kwijt over de gezondheidstoestand van de international, door menigeen beschouwd als een van de beste handbalsters van de wereld. Het bericht Meespelen Groot tegen Noorwegen onzeker verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 12u00  Rutte: nuttig gesprek met MayDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en zijn Britse collega Theresa May hebben een ,,nuttig gesprek'' achter de rug over Mays inspanningen om haar brexitdeal te redden. May doet meerdere Europese hoofdsteden aan en begon dinsdag met de Nederlandse minister-president. Nederland en Groot-Brittannië hebben binnen de EU altijd nauw samen opgetrokken. Het bericht Rutte: nuttig gesprek met May verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 11u45  VNO-NCW: geen CO2-heffing, wel steun aanpakDEN HAAG (ANP) - De overheid moet bedrijven helpen om hun CO2-uitstoot aan te pakken in plaats van een algemene heffing op de uitstoot van het broeikasgas op te leggen. Zo'n heffing is namelijk slecht voor het investeringsklimaat en kan bedrijven wegjagen uit Nederland. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW gezegd in de podcast Studio Energie. Het bericht VNO-NCW: geen CO2-heffing, wel steun aanpak verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 11u15  OM moderniseert aanpak discriminatieDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de eigen beleidsregels voor de aanpak van discriminatie per 1 januari vernieuwd en gemoderniseerd. In de nieuwe regels is onder meer discriminatie van transseksuelen of transgenders expliciet opgenomen. Het bericht OM moderniseert aanpak discriminatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 11u00  Hof: opkoopprogramma ECB kan door de beugelLUXEMBURG (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) is zijn boekje niet te buiten gegaan met het omvangrijke opkoopprogramma van obligaties, oordeelt het Hof van Justitie van de Europese Unie. Critici van die stimuleringsmaatregel stelden dat de ECB buiten zijn mandaat trad met het beleid, maar daar gaat het Hof niet in mee. Het bericht Hof: opkoopprogramma ECB kan door de beugel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 10u45  ‘Misstanden varkensstallen standaardpraktijk’DEN HAAG (ANP) - De schokkende beelden die Animal Rights onlangs naar buiten bracht bij twee Nederlandse varkensfokkerijen tonen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets. Het bericht ‘Misstanden varkensstallen standaardpraktijk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 10u45  May begonnen aan EU-tour voor brexitdealDEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - De Britse premier Theresa May is dinsdagochtend begonnen aan een ronde langs Europese hoofdsteden om haar brexitdeal te redden. Zij begon met een werkontbijt met premier Mark Rutte op het Catshuis in Den Haag. May wil vooral concessies op het gebied van de Noord-Ierse grens. Ze vliegt later door naar Berlijn en Brussel. Het bericht May begonnen aan EU-tour voor brexitdeal verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 10u30  Marga Minco (98) krijgt P.C. Hooftprijs 2019DEN HAAG (ANP) - De P.C. Hooftprijs 2019 gaat naar Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. De schrijfster (98) kreeg eerder al de Annie Romeinprijs (1999) en de Constantijn Huygensprijs (2005). Het bedrag dat aan de prijs verbonden is, bedraagt 60.000 euro. Het bericht Marga Minco (98) krijgt P.C. Hooftprijs 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 10u00  VS en China overleggen op hoog niveauPEKING (ANP/BLOOMBERG) - De handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China vinden nog altijd op zeer hoog niveau plaats, ondanks de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend. Het bericht VS en China overleggen op hoog niveau verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 10u00  Daimler trekt portemonnee voor accu’sSTUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Daimler steekt fors geld in elektrisch rijden. Zo wordt de komende jaren zeker 20 miljard euro uitgegeven aan de aanschaf van accu's. Daarnaast wordt de vloot elektrisch aangedreven voertuigen fors uitgebreid. Het bericht Daimler trekt portemonnee voor accu’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u45  Mannen vast voor organiseren hanengevechtenBODEGRAVEN (ANP) - De politie heeft dinsdagochtend een 31-jarige man uit Zwammerdam en een 38-jarige inwoner van Bodegraven aangehouden die worden verdacht van het organiseren van hanengevechten. Dat is in Nederland verboden. Ongeveer veertig hanen zijn in beslag genomen. Het bericht Mannen vast voor organiseren hanengevechten verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u45  May aangekomen bij RutteDEN HAAG (ANP) - De Britse premier Theresa May is dinsdagochtend aangekomen bij het Catshuis in Den Haag voor een werkontbijt met premier Mark Rutte over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens. Het bericht May aangekomen bij Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u45  Honkballer Van Mil aan beterende handCANBERRA (ANP) - Honkballer Loek van Mil is in het ziekenhuis van Canberra aan de beterende hand. Artsen hebben hem stabiel verklaard. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een incident dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft. Het bericht Honkballer Van Mil aan beterende hand verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u30  Damrak toont herstelAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de zware verliezen een dag eerder. Beleggers verwerkten het late herstel op Wall Street, waar vooral de technologiebedrijven een opleving lieten zien. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden. Het bericht Damrak toont herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u15  WPP trekt miljoenen uit voor reorganisatieLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Reclamebedrijf WPP trekt miljoenen uit voor een eerder aangekondigde reorganisatie. De onderneming kampt met de nodige concurrentie van techreuzen als Facebook en Google en wil de kosten terugdringen. De onderneming gaat onder meer kantoren sluiten en samen voegen. Daarbij gaan 3500 banen verloren. Het bericht WPP trekt miljoenen uit voor reorganisatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u15  Pinstoring voorbijLEIDSCHENDAM (ANP) - Een pinstoring in Nederland, die dinsdagochtend rond 06.00 uur ontstond, is opgelost. Dat zei een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. De storing heeft met name tankstations geraakt, aldus de zegsman. Het bericht Pinstoring voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u00  Personeel Bijenkorf voert actie voor caoAMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van de Bijenkorf voeren actie voor een betere cao. Door een speld met een bijtje te dragen, laten ze weten dat ze betere arbeidsvoorwaarden willen. Het personeel van de warenhuisketen wil een loonsverhoging van 3,5 procent voor alle werknemers. Het bericht Personeel Bijenkorf voert actie voor cao verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 09u00  ING: economie groeit met 2 procent in 2019AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie zal volgend jaar met 2 procent groeien. Dat is de prognose van het Economisch Bureau van ING. Nagenoeg alle sectoren blijven volgens ING in de lift zitten, maar veelal in een lagere versnelling dan dit jaar. In 2018 komt de groei naar verwachting uit op 2,6 procent. Het bericht ING: economie groeit met 2 procent in 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 08u45  KNWU strikt hoofdsponsorARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU heeft in Nederlandse Loterij een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Beide partijen gaan per 1 januari een verbintenis aan voor twee jaar. De nieuwe geldschieter zal op het wielershirt staan van alle disciplines en naamgevend partner zijn van de Nederlandse baanselectie. Het bericht KNWU strikt hoofdsponsor verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 08u30  Pinstoring gaande van onbekende omvangLEIDSCHENDAM (ANP) - Er is in Nederland sprake van een pinstoring, maar het is niet bekend hoe groot die is. Dat zei een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland dinsdag. ,,Aan de patronen van het transactieverkeer zien we dat er een pinstoring is, maar we onderzoeken nog hoe, wat en waar', aldus de zegsman. Het bericht Pinstoring gaande van onbekende omvang verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 08u30  Phoenix Suns volledig van slag in NBANEW YORK (ANP) - Phoenix Suns is in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA volledig van slag. De ploeg uit Arizona verloor voor eigen publiek ook van Los Angeles Clippers: 119-123 na verlenging. Voor de thuisclub was het de negende nederlaag op rij. Danilo Gallinari was met 25 punten de beste schutter bij de bezoekers. Het bericht Phoenix Suns volledig van slag in NBA verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 08u15  Ghosn verzet zich tegen langer voorarrestTOKIO (ANP/RTR) - De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. De in Brazilië geboren Frans-Libanese zakenman is het niet eens met de beslissing van een Japanse rechter om hem nog eens tien dagen in de cel te houden, meldt persbureau Kyodo. Het bericht Ghosn verzet zich tegen langer voorarrest verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 08u15  ‘Bestelautoverkoop crisis nog niet te boven’BUNNIK (ANP) - De verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Volgens branchevereniging Bovag zijn in de maanden januari tot en met november al meer bestelauto's verkocht in vergelijking met heel vorig jaar. De aanhangerverkoop ligt 7 procent hoger op jaarbasis. Het bericht ‘Bestelautoverkoop crisis nog niet te boven’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 07u45  Heemskerk met vierde tijd naar WK-finaleHANGZHOU (ANP) - Op de eerste dag van de WK zwemmen kortebaan in China heeft Femke Heemskerk zich als vierde geplaatst voor de finale van de 200 meter vrije slag. Ze tikte in haar serie aan in 1.54,16. De Amerikaanse Mallory Comerford was in de kwalificatie de snelste met een tijd van 1.52,52. De finale in Hangzhou is later op dinsdag. Het bericht Heemskerk met vierde tijd naar WK-finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 07u30  Banken en automakers drukken NikkeiTOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd onder aanvoering van de Japanse banken en autofabrikanten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen overwegend omhoog na het late herstel op Wall Street. De winsten bleven wel beperkt door de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid over het brexit-akkoord in Europa. Het bericht Banken en automakers drukken Nikkei verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 07u00  Minder verkeersclaims, schadelast groeit welDEN HAAG (ANP) - Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars dinsdag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto's. Het bericht Minder verkeersclaims, schadelast groeit wel verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 05u45  Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnisALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen Hüseyin A., die wordt verdacht van het verkrachten en doden van de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn in 1992. A. kwam vorig jaar als mogelijke dader in beeld na een DNA-verwantschapsonderzoek, waaraan zijn broer heeft meegewerkt. A. ontkent. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twintig jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Het bericht Verdachte zaak-Milica van Doorn hoort vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 04u45  Hofman biedt kinderpardonpetitie aanDEN HAAG (ANP) - Bijna een kwart miljoen mensen tekenden zijn petitie voor een ruimer kinderpardon en dinsdag biedt programmamaker en actievoerder Tim Hofman deze aan in de Tweede Kamer. Hij en zijn medestanders willen dat migrantenkinderen die hier zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen een verblijfsvergunning krijgen. Het bericht Hofman biedt kinderpardonpetitie aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 04u45  Rutte en May overleggen over brexitDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en de Britse premier Theresa May overleggen dinsdag tijdens een werkontbijt over de brexit. May wil vooral concessies op het het gebied van de Noord-Ierse grens. Het bericht Rutte en May overleggen over brexit verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 04u00  PSV besluit Europese campagne in MilaanMILAAN (ANP) - Het Europese avontuur van PSV zit er na dinsdag op. De Nederlandse landskampioen speelt in Milaan tegen Internazionale de laatste groepswedstrijd in de Champions League. PSV is na vijf speelronden in poule B al zeker van uitschakeling. Het elftal van trainer Mark van Bommel, dat zich in augustus via het Wit-Russische BATE Borisov voor het hoofdtoernooi plaatste, pakte tot dusverre alleen een punt in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-2). Het bericht PSV besluit Europese campagne in Milaan verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Aantal banen in energie fors toegenomenDEN HAAG (ANP) - Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal banen in energie fors toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstandDEN HAAG (ANP) - Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. Doordat schepen minder vracht konden vervoeren, hadden schippers een goede onderhandelingspositie om betere tarieven te vragen. Het bericht Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoetsDEN HAAG (ANP) - Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bericht Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u45  Banken bij verliezers op groen Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk. Het bericht Banken bij verliezers op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  De Bakker meldt zich af voor NK in AlphenALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Thiemo de Bakker heeft zich afgemeld voor de NK tennis in Alphen aan den Rijn. De nummer 3 van Nederland ondervindt hinder van een knieblessure. De Bakker haalde in 2014 de finale van de NK, waarin hij verloor van Robin Haase. Het bericht De Bakker meldt zich af voor NK in Alphen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  Venus Williams na elf jaar weg bij coachNEW YORK (ANP) - Venus Williams beëindigt de samenwerking met David Witt. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. Het bericht Venus Williams na elf jaar weg bij coach verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 21u00  Britse premier dinsdag voor overleg naar RutteDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt dinsdag 11 december zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May had al aangekondigd met EU-lidstaten te willen overleggen over haar brexit-perikelen. Het bericht Britse premier dinsdag voor overleg naar Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afsprakenPEKING (ANP/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend. Het bericht China verwijt Canada schenden van afspraken verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u30  Automakers VS eisen barrière voor JapannersWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automarkt moet niet verder opengesteld worden voor voertuigen van Japanse makelij. Een Amerikaanse brancheorganisatie, die onder meer Ford, General Motors en Fiat Chrysler vertegenwoordigt, dringt er bij de regering-Trump op aan de regelingen niet te verruimen totdat Tokio laat zien dat het zich ook inzet voor een open markt. Het bericht Automakers VS eisen barrière voor Japanners verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u30  College Tour: nog geen deal NTR en Twan HuysHILVERSUM (ANP) - De NTR en Twan Huys hebben nog geen akkoord bereikt over de toekomst van het format College Tour. Dat meldt de NTR maandagavond in een reactie op zijn eigen berichtgeving eerder op de dag. Beide partijen zijn eigenaar van het format. Het bericht College Tour: nog geen deal NTR en Twan Huys verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 19u30  Portugal lost IMF-lening afLISSABON (ANP/RTR) - Portugal heeft de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Het land maakte maandag de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Het land leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten. Het bericht Portugal lost IMF-lening af verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 19u15  Politie: geen wapens voor boa’sDEN HAAG (ANP) - De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar ,,het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'. Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar’. Het bericht Politie: geen wapens voor boa’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u45  Zaak preses Nissan ontaardt in vechtscheidingRIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De breuk tussen automaker Nissan en voormalig voorzitter Carlos Ghosn ontaardt in een heuse vechtscheiding. Beide kampen menen recht te hebben op 'privébezittingen' van de eerder gewipte preses. In eerste instantie gaat het om de boedel van een appartement van Ghosn aan het strand van Rio de Janeiro, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Het bericht Zaak preses Nissan ontaardt in vechtscheiding verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u30  Blok onderzoekt politieke steun interventiesDEN HAAG (ANP) - Wanneer kan Nederland een militaire interventie in een land politiek steunen? Die vraag laat het kabinet onderzoeken. Op dit moment kan Nederland zo'n aanval alleen steunen als er een volkenrechtelijk mandaat is, dat wil zeggen dat de VN-Veiligheidsraad het heeft goedgekeurd of dat het gaat om zelfverdediging. Het bericht Blok onderzoekt politieke steun interventies verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u00  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrensAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed. Het bericht AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 17u45  ‘Poging omkoping in liquidatiezaak’SCHIPHOL (ANP) - Een vroegere Kroatische medegedetineerde van crimineel Benaouf A. zegt in de gevangenis grote geldbedragen aangeboden te hebben gekregen om valse verklaringen over hem af te leggen. Dit bleek maandag in het hoger beroep van de zaak rond de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012. Het bericht ‘Poging omkoping in liquidatiezaak’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 17u15  VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagenDEN HAAG (ANP) - Ondernemersorganisatie VNO-NCW steunt het voorstel van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren voor bestuurders van beursgenoteerde bedrijven. De regeling geeft de leiding van de bedrijven langer de tijd om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven. Het bericht VNO-NCW omarmt bedenktijd van 250 dagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 17u00  GoPro haalt deel productie weg uit ChinaSAN MATEO (ANP) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd. Het bericht GoPro haalt deel productie weg uit China verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 16u30  Printerfabrikant Océ haalt de broekriem aanVENLO (ANP) - De Limburgse printerfabrikant Océ gaat de broekriem stevig aanhalen. Het bedrijf wil wereldwijd 10 procent zuiniger gaan werken wat neerkomt op een structurele besparing van 35 miljoen euro. De ingrepen zullen gepaard gaan met banenverlies. Aantallen wilde een woordvoerder niet noemen. In verschillende media wordt gerept over driehonderd arbeidsplaatsen die verloren gaan. Het bericht Printerfabrikant Océ haalt de broekriem aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 16u30  ‘Satudarah Geleen dreigde met slachting’ROERMOND (ANP) - Satudarah in Geleen heeft gedreigd met een slachting in de stad als de politie zou binnenvallen in het clubhuis van de motorclub. Uit door de politie afgeluisterde berichten zou blijken dat gedreigd werd handgranaten in een café met honderd of meer mensen te gooien. Dat bleek maandag tijdens de eerste zittingsdag van de rechtbank in Roermond tegen zeven leden van Satudarah in Geleen. Het bericht ‘Satudarah Geleen dreigde met slachting’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 16u00  ‘Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones’PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten. Het bericht ‘Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 15u45  Energierekening valt fors hoger uitAMSTERDAM (ANP) - Nederlandse huishoudens zijn volgend jaar flink meer kwijt voor gas en elektra. De variabele tarieven stijgen met 17 procent ten opzichte van het afgelopen halfjaar, berekende vergelijkingssite Pricewise. Het gemiddelde huishouden met zo'n energiecontract betaalt daardoor 327 euro meer per jaar. Het bericht Energierekening valt fors hoger uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 15u30  Nog niet alles oké bij kliniek van Michael P.DEN HAAG (ANP) - Nog niet alles is in orde in de speciale kliniek waar patiënt Michael P. verbleef, die is veroordeeld voor de spraakmakende moord op Anne Faber. De inspecteurs zijn voorzichtig optimistisch, maar het werk is nog niet gedaan. Het bericht Nog niet alles oké bij kliniek van Michael P. verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 15u30  Privacycontrole bij bloedbanken en politiekDEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens gaat controleren of bloedbanken, IVF-klinieken en politieke partijen goed omgaan met privégegevens van mensen over hun gezondheid en politieke voorkeur. Het gaat om een steekproef waarbij 53 organisaties onder de loep worden genomen, waaronder politieke partijen uit drie 'gemiddelde gemeenten' met meer dan 100.000 mensen. Het bericht Privacycontrole bij bloedbanken en politiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 15u15  Eerste herten Oostvaardersplassen afgeschotenLELYSTAD (ANP) - Staatsbosbeheer is maandagmiddag begonnen met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Eerder op de dag werden daartoe voorbereidingen getroffen in het gebied. De rechter bepaalde vorige week dat de herten gedood mogen worden om de populatie van dieren in het gebied terug te brengen. Het bericht Eerste herten Oostvaardersplassen afgeschoten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 15u00  Energierekening falt fors hoger uitAMSTERDAM (ANP) - Nederlandse huishoudens zijn volgend jaar flink meer kwijt voor gas en elektra. De variabele tarieven stijgen met 17 procent ten opzichte van het afgelopen halfjaar, berekende vergelijkingssite Pricewise. Het gemiddelde huishouden met zo'n energiecontract betaalt daardoor 327 euro meer per jaar. Het bericht Energierekening falt fors hoger uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 14u00  BNNVARA komt met multimediaal platformHILVERSUM (ANP) - BNNVARA komt volgend jaar met een journalistiek multimediaal platform, waar internationale ontwikkelingen ,,op een vernieuwende manier'' aan bod komen. Presentator Sinan Can is het gezicht hiervan, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend. Het bericht BNNVARA komt met multimediaal platform verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 14u00  Moordenaar café ’t Koetsiertje eist gratieDEN HAAG (ANP) - Zesvoudig moordenaar Cevdet Y. moet gratie krijgen. Dat is de inzet van een kort geding dat zijn advocaat Romke Wybenga heeft aangespannen. Cevdet Y. is de tot levenslang veroordeelde moordenaar die in 1983 in het Delftse café 't Koetsiertje zes mensen doodschoot, onder wie een meisje van 12 jaar. De zaak dient woensdag in Den Haag. Het bericht Moordenaar café ’t Koetsiertje eist gratie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 14u00  Indiase magnaat Mallya mag uitgeleverd wordenLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Indiase zakenmagnaat Vijay Mallya mag aan India uitgeleverd worden. Dat besloot een rechter in Groot-Brittannië waar Mallya in april 2017 werd gearresteerd. India beschuldigt de tycoon van fraude en witwassen. De Britse overheid moet nu over de uitlevering beslissen. Het bericht Indiase magnaat Mallya mag uitgeleverd worden verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 13u30  ABN: economische groei zwakt sterker afAMSTERDAM (ANP) - De groei van de Nederlandse economie zwakt sterker af, mede door de minder gunstige vooruitzichten voor de wereldeconomie. Dat schrijft ABN AMRO in een rapport. Het bericht ABN: economische groei zwakt sterker af verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 13u00  Relletje bij Europese D66-fractieBRUSSEL (ANP) - Bij de delegatie van D66 in het Europees Parlement is een relletje uitgebroken. D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg heeft forse kritiek op lijsttrekker Sophie in ’t Veld omdat zij uit ,,rancune’’ niet verder met hem zou willen. Het bericht Relletje bij Europese D66-fractie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 13u00  OM: 20 jaar en tbs voor chaletmoordARNHEM (ANP) - Tegen de 33-jarige Janet S. is maandag in het gerechtshof in Arnhem twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het ombrengen van zakenman Ton Kuijf. Ze is twee jaar terug tot twintig jaar cel veroordeeld voor de zaak die bekendstaat als de chaletmoord. Het bericht OM: 20 jaar en tbs voor chaletmoord verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 12u45  Rechercheur lekte uit tientallen zakenDEN HAAG (ANP) - Ex-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer heeft informatie uit tientallen politiezaken doorgespeeld. Het gaat ook om informatie uit grote zaken, zoals over motorclubs. Dat bleek maandag tijdens de strafzaak tegen V. en twee medeverdachten in de rechtbank in Den Haag. Het bericht Rechercheur lekte uit tientallen zaken verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 12u30  Straffen tot 25 jaar voor dubbele liquidatieROTTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Rotterdam is veroordeeld tot 25 jaar celstraf wegens een dubbele moord in een woonwijk in Rotterdam, op 20 december 2017. De rechtbank in Rotterdam vond bewezen dat hij op de Rhijnauwensingel een automatisch geweer leegschoot op de stilstaande auto waarin het beoogde slachtoffer zat. De man ernaast kwam daarbij onbedoeld ook om het leven. De rechtbank legde een andere, destijds 17-jarige medeverdachte 20 jaar celstraf op. Het bericht Straffen tot 25 jaar voor dubbele liquidatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 12u15  Utrecht krijgt gebouw hoger dan DomtorenUTRECHT (ANP) - Utrecht heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie woontorens, waarvan de hoogste 140 meter wordt. Dat betekent dat er voor het eerst in Utrecht een gebouw hoger wordt dan de 112-meter hoge Domtoren. Het bericht Utrecht krijgt gebouw hoger dan Domtoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 12u15  Opnieuw Hollandse Meesters terug uit RuslandAMSTERDAM/SINT PETERSBURG (ANP) - De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage - Oogappels van de Tsaren, die de Hermitage in Amsterdam recent het recordaantal van 340.000 bezoekers bezorgde, krijgt een opvolgster. In 2023-2024 komt Hollandse Meesters II, ook met nooit eerder teruggekeerde werken uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg. Die is zeer rijk aan Hollandse meesters, die met name door de tsaren verwoed werden verzameld. Het bericht Opnieuw Hollandse Meesters terug uit Rusland verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 12u00  Brexit en handelszorgen drukken beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen deden maandag een stap terug. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de vrees de kop weer opstak voor het oplaaien van de handelsspanningen tussen de VS en China. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag. Het bericht Brexit en handelszorgen drukken beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 11u45  NPO gaat door met College TourHILVERSUM (ANP) - De overstap van Twan Huys naar RTL betekent niet het einde van College Tour. De NPO gaat door met het programma, dat van NPO 3 naar NPO 1 verhuist. Dat maakte Frans Klein, directeur video van NPO, maandag bekend. Het bericht NPO gaat door met College Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 11u30  Büchli en Van Riessen met Oranje naar LondenARNHEM (ANP) - Matthijs Büchli en Laurine van Riessen maken bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Londen deel uit van de nationale selectie. Het duo kwam in de afgelopen wereldbekers nog uit voor het team Beat Cycling. Ook Roy van den Berg hult zich ditmaal in het shirt van de Oranje-ploeg. Hij komt uit op de teamsprint. Het bericht Büchli en Van Riessen met Oranje naar Londen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 11u30  ‘Nederlanders komen makkelijker rond’DEN HAAG (ANP) - Zo'n 38 procent van de Nederlandse huishoudens kan moeilijk rondkomen. Dat zijn er minder vergeleken met 2012 en 2015, toen 45 procent de eindjes moeilijk aan elkaar kon knopen, blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het bericht ‘Nederlanders komen makkelijker rond’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 11u15  Afschieten van herten begonnenLELYSTAD (ANP) - Staatsbosbeheer is maandagochtend begonnen met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. De rechter bepaalde vorige week dat de herten gedood mogen worden om de populatie van dieren in het gebied terug te brengen. Het bericht Afschieten van herten begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 10u45  In de spotlight: strategisch markateer Marlies Groot van Holland boven AmsterdamDe liefde voor Noord Holland is voelbaar bij Marlies Groot, strategisch marketeer van Holland boven Het bericht In de spotlight: strategisch markateer Marlies Groot van Holland boven Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 10u15  Krachtenbundeling voor ziekenhuis LelystadLELYSTAD (ANP) - Maatschappelijke organisaties in Lelystad gaan een stichting oprichten, met als doel ,,alle middelen aan te wenden om een volwaardig ziekenhuis in Lelystad te behouden''. Dat maakten de organisaties, verenigd in de Stichting Behoud Zuiderzee Ziekenhuis, maandag bekend. Het bericht Krachtenbundeling voor ziekenhuis Lelystad verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 10u00  Artsen: voer helmplicht in voor snorfietsersGRONINGEN (ANP) - Ook mensen op een snorfiets zouden verplicht een helm moeten dragen. Daarvoor pleiten 130 artsen uit diverse Nederlandse ziekenhuizen. De artsen bieden dinsdag een brandbrief aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat aan. De Tweede Kamer debatteert woensdag over maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Het bericht Artsen: voer helmplicht in voor snorfietsers verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 10u00  Damrak doet stap terugAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen gingen omlaag. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag. Het bericht Damrak doet stap terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u45  FNV staat alleen met ultimatum aan PostNLUTRECHT (ANP) - Het ultimatum dat FNV aan PostNL heeft gesteld, kan niet op bijval van andere vakbonden rekenen. FNV dreigt met acties als het post- en pakketbedrijf niet voor 12.00 uur aan haar eisen voor een nieuwe cao tegemoetkomt. De andere drie bonden die over een nieuwe arbeidsovereenkomst onderhandelen, CNV, BVPP en VHP2, vinden het nog veel te vroeg voor acties. Het bericht FNV staat alleen met ultimatum aan PostNL verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u45  Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banenKOPENHAGEN (ANP) - Schoonmaakbedrijf ISS schrapt de komende twee jaar wereldwijd 100.000 banen. In totaal werken er momenteel ongeveer 490.000 mensen bij de facilitair dienstverlener. Ook vertrekt de onderneming de komende jaren uit dertien landen. Doel van de operatie is om de bedrijfsvoering te versimpelen. Het bericht Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u45  OM vervolgt 10 zaken insulinemoordenROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in zeker tien zaken vervolging instellen tegen de medewerker van verzorgingshuizen die wordt verdacht van zogeheten insulinemoorden. Twee zaken zijn nog in onderzoek en kunnen daar nog bijkomen. Drie zaken laat het OM vallen, zo heeft de aanklager maandag tijdens een vijfde inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam gezegd. Het bericht OM vervolgt 10 zaken insulinemoorden verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u30  AEX begint met verliesAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden lager. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag. Het bericht AEX begint met verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u15  Sterke afzwakking groei Turkse economieANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De groei van de Turkse economie is in het derde kwartaal scherp afgezwakt, vooral door de sterke waardedaling van de Turkse lira. Dat komt naar voren uit cijfers van het Turkse statistiekbureau. Het bericht Sterke afzwakking groei Turkse economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 09u15  Musk: niemand controleert mijn tweetsPALO ALTO (ANP) - De tweets van Tesla-topman Elon Musk worden niet gecontroleerd voordat hij ze uitstuurt. Dat zei hij zondag in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Volgens Musk hoeven alleen zijn tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden, te worden gecontroleerd en geldt anders de vrijheid van meningsuiting. Het bericht Musk: niemand controleert mijn tweets verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 08u30  Nederland blijft smullen van Heel Holland baktAMSTERDAM (ANP) - De thuisbakkers van Nederland zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd voor Heel Holland bakt. De start van het zesde seizoen trok 3,3 miljoen kijkers en was het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het bericht Nederland blijft smullen van Heel Holland bakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 08u30  Ook BP krijgt klimaatresolutie aan broekLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Na Shell krijgt ook het Britse BP een klimaatresolutie van vereniging Follow This aan zijn broek. Het is voor het eerst dat de klimaatactivistische aandeelhouder zich op een andere oliemaatschappij richt. Follow This koopt aandelen in de gas- en oliemaatschappijen zodat het die resoluties kan indienen. De milieugroepering denkt er ook over om ExxonMobil en Chevron aan te pakken, maar doet dit alleen als het geen andere groeperingen in de weg zit. Het bericht Ook BP krijgt klimaatresolutie aan broek verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 08u30  Duitse export toont herstelWIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in oktober gestegen, na de daling een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. Het bericht Duitse export toont herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 08u15  No-dealbrexit kost Nederland 2,3 miljardDEN HAAG (ANP) - Als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder akkoord, kost dat Nederland tot en met 2023 zo'n 2,3 miljard euro. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Daarbovenop komen nog eens extra bijdragen aan de EU in de de begroting van 2021 tot 2027. Het bericht No-dealbrexit kost Nederland 2,3 miljard verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 08u15  Honkballer Van Mil in kritieke toestandCANBERRA (ANP) - Honkballer Loek van Mil ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Canberra. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een incident dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft. Van Mil was in Canberra om met Brisbane Bandits tegen Canberra Cavalry te spelen. Het bericht Honkballer Van Mil in kritieke toestand verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 07u45  Koploper Toronto Raptors verliest weerTORONTO (ANP) - De basketballers van Toronto Raptors hebben hun derde nederlaag in vier wedstrijden moeten incasseren. De ploeg die dit seizoen vooralsnog het beste presteert in de NBA ging zondagavond onderuit tegen Milwaukee Bucks: 99-104. De Raptors verloren twee dagen eerder ook al bij Brooklyn Nets (105-106) en aan het begin van de week van Denver Nuggets (103-106). Het bericht Koploper Toronto Raptors verliest weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 07u45  Wakker Dier wil staleend uit de schappenAMSTERDAM (ANP) - De leefomstandigheden van de staleenden die supermarktketens Albert Heijn, Aldi en Lidl verkopen tijdens de kerstdagen lijden een erbarmelijk leven, stelt Wakker Dier. De organisatie roept deze winkelketens op het gevogelte uit de schappen te halen. Het bericht Wakker Dier wil staleend uit de schappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 07u30  Nikkei begint week fors lagerTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een fors verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Een dieper dan verwachte krimp van de Japanse economie en tegenvallende Chinese handelscijfers zorgden voor een negatieve stemming. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters omlaag. Het bericht Nikkei begint week fors lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 07u30  Vrouw (21) laat werk Rubens op rug tatoeërenROTTERDAM (ANP) - Een 21-jarige vrouw laat deze week een heel werk van Rubens op haar rug tatoeëren: Drie nimfen met de hoorn des overvloeds, dat de de Vlaamse meester-schilder in 1617 maakte (met assistentie van Frans Snijders). Jaimy van der Deijl heeft het zelf uitgekozen. Het bericht Vrouw (21) laat werk Rubens op rug tatoeëren verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 06u30  ‘1.300 Nederlandse cfo’s op lijst hackers’AMSTERDAM (ANP) De gegevens van zeker 1.300 Nederlandse financiële bestuurders staan op een lijst van de hackersgroep London Blue. Dat zegt de hoofdanalist van cybersecuritybedrijf Agari, Crane Hassold, tegen het FD. De mensen op deze lijst worden benaderd in een ceo-fraude. Het bericht ‘1.300 Nederlandse cfo’s op lijst hackers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 06u30  Voorzitter Nissan aangeklaagd in JapanTOKYO (ANP) - Carlos Ghosn, de opgepakte voorzitter van Nissan, is in Japan aangeklaagd vanwege valse verklaringen in een veiligheidsrapport van het bedrijf. Zijn assistent Greg Kelly is hetzelfde misdrijf ten laste gelegd. Nissan is ook aangeklaagd voor het overtreden van de financiële wet in Japan. Het bericht Voorzitter Nissan aangeklaagd in Japan verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 04u45  Vredespaleis in het blauw voor mensenrechtenDEN HAAG (ANP) - Het Vredespaleis in Den Haag baadt maandag vanaf eind van de middag in blauw licht. Met de actie wil het paleis aandacht vragen voor de Wereld Mensenrechten Dag. Het bericht Vredespaleis in het blauw voor mensenrechten verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 03u15  ‘Politie registreert afkomst om diversiteit’DEN HAAG (ANP) - De politie registreert de afkomst van alle werknemers om ervoor te zorgen dat er meer diversiteit komt binnen het politiekorps. Dat zegt Lute Nieuwerth, de man die over diversiteit gaat bij de politie, in een interview met de Volkskrant. Officieel is het niet toegestaan om de afkomst van werknemers te noteren. Het bericht ‘Politie registreert afkomst om diversiteit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 03u00  Militair op Curaçao aangehouden met drugsWILLEMSTAD - Een 24-jarige Nederlandse militair is zaterdagavond op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid door bewakingspersoneel aangehouden terwijl hij cocaïne bij zich had. Daarna is hij overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair wordt teruggestuurd naar Nederland. Het bericht Militair op Curaçao aangehouden met drugs verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 01u30  Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaakAMSTERDAM (ANP) - De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij KLM. De organisatie wil dat KLM onmiddellijk stopt met haar no-show beleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten zou jagen. Als KLM de clausule niet uit haar voorwaarden schrapt, stapt de Consumentenbond naar de rechter. Het bericht Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 23u30  Ruim 800 huishoudens Stompwijk zonder stroomSTOMPWIJK (ANP) - Ruim achthonderd huishoudens in Stompwijk (Zuid-Holland) zitten zondagavond zonder elektriciteit. Dat laat netwerkbeheerder Stedin weten. Het bericht Ruim 800 huishoudens Stompwijk zonder stroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 22u00  Brandweer haalt jochie met hoogwerker omlaagTILBURG (ANP) - De brandweer heeft zondagavond in Tilburg in de wijk Hasselt een 7-jarig jochie met een hoogwerker naar beneden moeten halen, nadat hij uit het slaapkamerraam op de eerste verdieping was geklommen. Hij was op de kast van een rolluik geklauterd. Het bericht Brandweer haalt jochie met hoogwerker omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 20u30  Wester: dekking stond als een huisNANCY (ANP) - Keepster Tess Wester van het Nederlands vrouwenhandbalteam had op het EK in Frankrijk nog geen glansrol gespeeld. De eerste drie groepswedstrijden liet ze voor haar doen nog veel ballen door, maar tegen Roemenië richtte ze zich op. Met vijftien sterke reddingen werd ze na de verdiende zege van 29-24 uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd. ,,Zo zie ik mezelf ook graag'', zei ze voor de camera van Ziggo Sport ,,Maar ik kan alleen maar zo goed keepen als het goed staat in de dekking. Het is een wisselwerking en de dekking stond als een huis.'' Het bericht Wester: dekking stond als een huis verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 19u45  Handbalsters winnen zonder Groot van RoemeniëNANCY (ANP) - De Nederlands handbalsters zijn vooralsnog onstuitbaar op het EK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen rekende ook af met het sterke Roemenië en won met 29-24. Het bericht Handbalsters winnen zonder Groot van Roemenië verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 19u45  Hersenschudding handbalster Groot op EKNANCY (ANP) - Aanvoerster Nycke Groot van het Nederlands vrouwenhandbalteam heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Roemenië op het EK in Frankrijk. De spelmaker van Oranje viel na 7 minuten uit in het duel in Nancy. Ze kreeg bij een aanval van haar eigen ploeg de knie van Debbie Bont tegen haar achterhoofd. Het bericht Hersenschudding handbalster Groot op EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 19u15  “Ik wil niet langer een slaaf van alcohol zijn”December staat in het teken van de feestdagen en dat betekent voor de meeste van Het bericht “Ik wil niet langer een slaaf van alcohol zijn” verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 19u00  Man raakt te water en overlijdtOOST-SOUBURG (ANP) - Een man is zondag overleden bij het Zeeuwse Oost-Souburg doordat hij door onbekende reden te water was geraakt. Dat maakte de politie bekend. Het bericht Man raakt te water en overlijdt verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 18u30  Rotterdam wil Tourstart opnieuw organiserenROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wil de Tour de France opnieuw naar de stad halen. De gemeente heeft zich bij organisator ASO gemeld voor de proloog in 2023, 2024 of 2025. Rotterdam was in 2010 de startplaats van de Tour. Bijna een miljoen mensen bezochten de stad toen. Het bericht Rotterdam wil Tourstart opnieuw organiseren verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 18u30  ‘Vrouw die in zinkgat viel is in shock’TEN BOER (ANP) - De vrouw die zondag in het Groningse Ten Boer in een zinkgat viel van zo'n vier meter diep is een 70-jarige vrouw uit Californië die op bezoek was bij haar vriendin. Ze is in shock en heeft waarschijnlijk een lichte hersenschudding. Dat vertelde de vriendin, Elisabeth Posthumus-Meyjes, tegen actualiteitenrubriek Hart van Nederland. Het bericht ‘Vrouw die in zinkgat viel is in shock’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 18u00  A8 dicht bij Zaandam door ongelukZAANDAM (ANP) - De snelweg A8 tussen Zaandam en Amsterdam is zondag aan het eind van de middag dicht bij knooppunt Zaandam door een ongeluk. Hierbij zijn zes auto's betrokken. Meer informatie heeft de ANWB nog niet. Het bericht A8 dicht bij Zaandam door ongeluk verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 17u45  Beeldend kunstenaar Aat Veldhoen overledenAMSTERDAM (ANP) - Beeldend kunstenaar Aat Veldhoen is zondag overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Hij overleed op 84-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen in zijn woonplaats Amsterdam. Het bericht Beeldend kunstenaar Aat Veldhoen overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 17u15  Bosker verrast met goud op 10.000 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Marcel Bosker heeft bij de derde wereldbeker schaatsen in Polen verrassend goud veroverd op de 10.000 meter. De 21-jarige allrounder van TalentNED zegevierde tijdens zijn wereldbekerdebuut op deze afstand in een tijd van 13.25,27. De Rus Alexander Roemjantsev moest genoegen nemen met zilver (13.26,76). Het brons was voor zijn landgenoot Danila Semerikov (13.28,71). Het bericht Bosker verrast met goud op 10.000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 16u30  Hockeyers met royale zege naar tussenrondeBHUBANESWAR (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben zich bij het WK in India goed hersteld van de ontnuchterende nederlaag tegen Duitsland (1-4). De laatste groepswedstrijd tegen Pakistan in Bhubaneswar leverde een ruime overwinning op: 5-1. Voor Oranje kwamen Thierry Brinkman, Valentin Verga, Bob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden tot scoren. Het bericht Hockeyers met royale zege naar tussenronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 16u30  President van Kaapverdië komt op staatsbezoekAMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen maandagmorgen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam president Jorge Carlos Fonseca van Kaapverdië en zijn echtgenote. Het is het begin van een tweedaags staatsbezoek aan Nederland van de president en zijn vrouw. De visite moet de historische banden met de West-Afrikaanse eilandengroep versterken en biedt een kans de economische relaties uit te breiden. Het bericht President van Kaapverdië komt op staatsbezoek verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 16u15  Man overvallen door stijgende waterKERKDRIEL (ANP) - Een man die al enige tijd bivakkeerde in een tentje in een natuurgebied vlakbij Kerkdriel (Gelderland), is zondag in kritieke toestand in het ziekenhuis beland na te zijn overvallen door het snel stijgende water van de Maas. Een woordvoerder van de brandweer bevestigde berichtgeving hierover door het Brabant Dagblad. De man raakte onderkoeld. Het bericht Man overvallen door stijgende water verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 16u15  Badmintonners plaatsen zich voor finalerondeCALDAS DA RAINHA (ANP) - De Nederlandse badmintonners hebben tijdens de kwalificatie voor het EK gemengde team hun ongeslagen status behouden. Nadat eerder IJsland en Portugal met 5-0 werden verslagen, stond Oranje ook tegen Zwitserland geen punt af. Het bericht Badmintonners plaatsen zich voor finaleronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 16u15  Krumins: teamgoud mooie troostprijsHILVARENBEEK (ANP) - Atlete Susan Krumins ging bij de EK veldlopen in Safaripark Beekse Bergen zoals altijd voor goud, maar zelfs het brons was haar niet gegund. ,,Ik ben toch te hard gestart. In die laatste ronde ging het niet meer, ik had mezelf kapot gelopen’’, vertelde de 32-jarige Nijmeegse aan de finish. Het bericht Krumins: teamgoud mooie troostprijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 15u45  Europese crosstitel Filip IngebrigtsenHILVARENBEEK (ANP) - Na vier jaar is de Europese titel veldlopen bij de mannen eens niet naar een Turk gegaan. De Noor Filip Ingebrigtsen won de cross over 10.300 meter in Safaripark Beekse Bergen. Het bericht Europese crosstitel Filip Ingebrigtsen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 15u45  Shiffrin ook de beste op parallelslalomSANKT MORITZ (ANP) - De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin heeft in Sankt Moritz de parallelslalom om de wereldbeker gewonnen. Een dag eerder was ze ook al de beste geweest op de super-G. In de finale versloeg Shiffrin de Tsjechische Petra Vlhova. De derde plaats was voor de Zwitserse Wendy Holdener. Het bericht Shiffrin ook de beste op parallelslalom verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 15u45  ‘Handelsspanningen domineren beurzen’AMSTERDAM (ANP) - De wereldwijde aandelenbeurzen blijven komende week in de ban van de internationale handelsspanningen. De vrees voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog zorgde vorige week voor grote onrust bij beleggers, waarbij de Amsterdamse AEX-index donderdag zelfs voor het eerst in bijna twee jaar onder de 500 punten dook. Het bericht ‘Handelsspanningen domineren beurzen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 15u30  Visser pakt in Polen goud op 5000 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Esmee Visser heeft bij de wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki haar status als olympisch kampioene op de 5000 meter waargemaakt. De 22-jarige schaatsster zegevierde op het Poolse werkijs in een tijd van 7.05,18. De Canadese Isabelle Weidemann eindigde als tweede in 7.06,19. Het brons was voor Natalia Voronina uit Rusland (7.08,68). Het bericht Visser pakt in Polen goud op 5000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u30  Duitsland groepswinnaar, Oranje doorBHUBANESWAR (ANP) - De Nederlandse hockeyers maken bij het WK in India geen kans meer op de eindzege in groep D. Duitsland won in Bhubaneswar ook het derde en laatste pouleduel. In een enerverende wedstrijd werd Maleisië, de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans, met 5-3 verslagen. Daardoor plaatste Duitsland zich direct voor de kwartfinales. Het bericht Duitsland groepswinnaar, Oranje door verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u30  Krumins vierde op EK cross in Beekse BergenHILVARENBEEK (ANP) - Susan Krumins heeft bij de EK veldlopen in Safaripark Beekse Bergen net naast de bronzen medaille gegrepen. De Nederlandse atlete lag op het drassige parcours lang op koers voor de derde plaats, maar moest in de slotfase de Noorse Karoline Bjerkeli Grövdahl laten gaan en passeerde de meet als vierde. Het bericht Krumins vierde op EK cross in Beekse Bergen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u30  Buma: onzeker of akkoord klimaattafels komtAMSTERDAM (ANP) - Het is onzeker of het lukt aan de klimaattafels tot een akkoord te komen. Dat zei Sybrand Buma van regeringspartij CDA zondag in het programma Buitenhof. Het bericht Buma: onzeker of akkoord klimaattafels komt verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u15  Mannenploeg wint wereldbeker op teamsprintTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - De Nederlandse mannenploeg heeft in Polen de wereldbeker op de teamsprint veroverd. De drie schaatsers van Oranje (Michel Mulder, Dai Dai Ntab en Kai Verbij) hadden in de derde en laatste manche van het seizoen voldoende aan de tweede plek voor de eindzege in het klassement. Het bericht Mannenploeg wint wereldbeker op teamsprint verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u15  Boom verovert Europese titel strandracenSCHEVENINGEN (ANP) - Lars Boom is in Scheveningen Europees kampioen strandracen geworden. De 32-jarige Boom kwam alleen aan op de boulevard. Mike Teunissen en Bram Imming zorgden voor een volledig Nederlands podium. Het bericht Boom verovert Europese titel strandracen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 14u00  ‘Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank’BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus. Het bericht ‘Fusieplannen Deutsche Bank en Commerzbank’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 13u15  Kramer nog onzeker over deelname in ThialfCOLLALBO (ANP) - De deelname van schaatser Sven Kramer aan de vierde wereldbeker komend weekeinde in Heerenveen is onzeker. De 32-jarige Fries is nog niet hersteld van een hardnekkige rugblessure, die hem vooral dit seizoen dwarszit. Hij keerde vorige maand vervroegd terug uit Japan na een teleurstellend optreden tijdens de eerste wereldbeker. Sindsdien werkt hij aan zijn rentree, al stond hij de afgelopen periode nog niet veel op het ijs. Het bericht Kramer nog onzeker over deelname in Thialf verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 13u00  ‘Ghosn wilde topman Nissan vervangen’TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Carlos Ghosn, de gearresteerde voorzitter van Nissan, werkte aan een plan om de topman van het Japanse autobedrijf te vervangen. Ghosn was ontevreden over de prestaties van Hiroto Saikawa. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden bij Nissan. Het bericht ‘Ghosn wilde topman Nissan vervangen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u45  Eerste WB-punten Bergsma en KleibeukerTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Jorrit Bergsma en Carien Kleibeuker hebben hun eerste punten in dit schaatsseizoen voor het wereldbekerklassement op de lange afstand veroverd. De twee stayers van Team easyJet behaalden op de laatste dag van het derde toernooi in Polen een overwinning in de B-divisie. Het bericht Eerste WB-punten Bergsma en Kleibeuker verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u15  Vliegverbod boven OostvaardersplassenLELYSTAD (ANP) - Boven de Oostvaardersplassen geldt vanaf maandagochtend een tijdelijk vliegverbod. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving hierover van Omroep Flevoland. Het bericht Vliegverbod boven Oostvaardersplassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u15  Skeletonster Bos opent met negende plaatsSIGULDA (ANP) - Skeletonster Kimberley Bos is bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als negende geëindigd. Dat gebeurde in het Letse Sigulda waar de zege ging naar de Russin Elena Nikitina. Die was met 52,51 seconden goed voor een baanrecord. De tweede plaats was voor de Canadese Elisabeth Maier, het brons ging naar de Duitse Tina Hermann. Het bericht Skeletonster Bos opent met negende plaats verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u00  Schulting grijpt naast tweede goudALMATY (ANP) - Suzanne Schulting is er net niet in geslaagd een tweede gouden medaille te veroveren bij wereldbekerwedstrijden shorttrack in Almaty. De olympisch kampioene op de 1000 meter eindigde op de 1500 meter als tweede achter de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong. Het verschil tussen beiden was minder dan een tiende van een seconde. De Canadese Kim Boutin zat in de buurt maar moest genoegen nemen met brons. Rianne de Vries eindigde in de B-finale als derde. Het bericht Schulting grijpt naast tweede goud verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u00  Fenomeen Ingebrigtsen pakt crosstitel juniorenBEEKSE BERGEN (ANP) - De Noorse hardloper Jakob Ingebrigtsen heeft in Safaripark Beekse Bergen voor de derde keer op rij de Europese titel in het veldlopen veroverd. De pas 18-jarige atleet won het goud niet bij de senioren, maar in de juniorenwedstrijd over 6300 meter. Het bericht Fenomeen Ingebrigtsen pakt crosstitel junioren verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 12u00  Wintervuurwerk in Scheveningen weer afgelastDEN HAAG (ANP) - Het wintervuurwerk in Scheveningen gaat ook deze zondag niet door. Volgens de Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen gaat het deze zondag vanuit zee wederom te hard waaien. Het bericht Wintervuurwerk in Scheveningen weer afgelast verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 11u45  Zilver shorttrackster Van Ruijven op 500 meterALMATY (ANP) - Shorttrackster Lara van Ruijven heeft bij wereldbekerwedstrijden in Almaty het zilver gepakt op de 500 meter. De Nederlandse passeerde na een tumultueuze finale als tweede de finish achter de Hongaarse Petra Jaszapati. Het brons was voor de Poolse Natalia Maliszewska. Het bericht Zilver shorttrackster Van Ruijven op 500 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 11u45  Topzwemmers klagen zwembond FINA aanNEW YORK (ANP) - Drie topzwemmers onder wie de Hongaarse Katinka Hosszu zijn een rechtszaak begonnen tegen wereldzwembond FINA. Het drietal, verder bestaande uit de Amerikanen Tom Shields en Michael Andrew, bestrijdt het monopolie dat de FINA heeft wat betreft het organiseren van internationale wedstrijden. De gang naar de rechter is het gevolg van het verbod dat de internationale zwemfederatie uitvaardigde over een zwemevenement op 20 en 21 december in Turijn. Het bericht Topzwemmers klagen zwembond FINA aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 11u45  Jan Jansen toont zijn schoenen in ApeldoornAPELDOORN (ANP) - Meester-schoenontwerper Jan Jansen (1941) heeft, samen met zijn vrouw Tonny, 75 keuzes gemaakt uit zijn 4000 ontwerpen om vanaf donderdag aan het publiek te laten zien in CODA Museum in Apeldoorn. 'Een greep uit '50 jaar meesterlijk schoenontwerp. Jan Jansen - 50 years of shoe design' is de titel van de tentoonstelling. Het bericht Jan Jansen toont zijn schoenen in Apeldoorn verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 10u30  Lichaam vermiste kitesurfer gevondenSCHEVENINGEN (ANP) - De vermiste kitesurfer waar zaterdag met man en man naar werd gezocht, is gevonden. Zijn levenloze lichaam is aangetroffen tussen betonnen blokken die dienen als golfbrekers bij het Zuiderstrand in Scheveningen. Het bericht Lichaam vermiste kitesurfer gevonden verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 10u30  Twee vijfde wil niet betalen voor klimaatAMSTERDAM (ANP) - Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Het bericht Twee vijfde wil niet betalen voor klimaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 09u45  Vallende sterren en komeet te zienNIJMEGEN (ANP) - Als het niet te bewolkt is, zijn er in de nacht van donderdag op vrijdag veel vallende sterren te zien. Het gaat om de zogeheten Geminidenzwerm. Die verschijnt elk jaar half december aan de sterrenhemel. Bovendien is een komeet te zien, die de komende weken langzaam langs de hemel schuift. Met het blote oog is het een vaag stipje. Het bericht Vallende sterren en komeet te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 09u45  Zwaarste nederlaag ooit voor Chicago BullsCHICAGO (ANP) - De basketballers van het ooit toonaangevende Chicago Bulls hebben in het eigen United Center een pijnlijke avond beleefd. Het team, toch al niet op dreef dit seizoen, leed tegen Boston Celtics de grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis in de profcompetitie NBA. De Celtics wonnen met 133-77, een marge die de ploeg ook nooit eerder bereikte. Het bericht Zwaarste nederlaag ooit voor Chicago Bulls verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 08u00  Agent gewond bij schietpartij in WinterswijkWINTERSWIJK (ANP) - In Winterswijk is een agent bij een schietpartij gewond geraakt. Dat gebeurde toen de politie poolshoogte kwam nemen bij een vernieling aan een woning aan de Keizersdwarsweg. Vijf verdachten zijn aangehouden. Twee van hen waren gewond. Het bericht Agent gewond bij schietpartij in Winterswijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 07u30  Heel Holland weer aan de bakHILVERSUM (ANP) - Bakfanaten kunnen vanaf zondag weer volop inspiratie opdoen. Het zesde seizoen van Heel Holland bakt, ook dit jaar gepresenteerd door André van Duin, gaat van start. Het bericht Heel Holland weer aan de bak verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 05u45  Weinig verandering in nieuwe dienstregeling NSUTRECHT (ANP) - De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen gaat zondag in. Veel verandert er niet. Op hoofdlijnen is de dienstregeling 2019 dezelfde als die van 2018. Wel kunnen reizigers voortaan in een sprinter naar het toilet. Wie dat wil ervaren moet om 7.25 uur in Haarlem zijn, want daar vertrekt op dat tijdstip de eerste sprinter met wc naar Leiden. Het bericht Weinig verandering in nieuwe dienstregeling NS verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 04u15  Vier gewonden bij schietpartij WinterswijkWINTERSWIJK (ANP) - Bij een schietpartij in Winterswijk zijn vier mensen gewond geraakt. Een van de gewonden is een agent. De politie heeft vijf mensen aangehouden. Het bericht Vier gewonden bij schietpartij Winterswijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
09/12 00u15  Kickbokser Saddik wint in AhoyROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Jamal Ben Saddik heeft het sterk bezette toernooi van Glory in het Rotterdamse Ahoy gewonnen. De Belg sloeg in de finale de Roemeen Benjamin Adegbuyi knock-out. Het bericht Kickbokser Saddik wint in Ahoy verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 23u45  Dronken man knalt op politieautoDORDRECHT (ANP) - Een dronken man is zaterdagavond met zijn auto op een stilstaande politieauto gebotst. Dat gebeurde op de Talmaweg in Dordrecht, zo meldt de politie op Twitter. Het bericht Dronken man knalt op politieauto verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 22u30  Den Hertog en Schouten snelste in AlkmaarALKMAAR (ANP) - Sjoerd den Hertog heeft in Alkmaar de zesde marathon in de KPN Marathon Cup gewonnen. De marathonschaatser achterhaalde in de slotfase Mats Stoltenborg en reed in de slotronde van hem weg. Stoltenborg finishte als tweede voor Robert Port. Het bericht Den Hertog en Schouten snelste in Alkmaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 22u00  Badmintonploeg wint ook tweede duelCALDAS DA RAINHA (ANP) - De Nederlandse badmintonners hebben tijdens de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voor gemengde teams ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. In het Portugese Caldas da Rainha zegevierde Oranje met 5-0 over het gastland. Vrijdag werd IJsland verslagen, eveneens met 5-0. Het bericht Badmintonploeg wint ook tweede duel verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 21u15  ‘1 uur en 18 minuten in de wacht bij CBR’HILVERSUM (ANP) - Mensen die met de klantenservice van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bellen voor een gezondheidsverklaring, staan gemiddeld 1 uur en 18 minuten in de wacht voor ze iemand aan de telefoon krijgen. Dat blijkt uit een steekproef van het consumententelevisieprogramma Kassa. Het bericht ‘1 uur en 18 minuten in de wacht bij CBR’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 21u15  AMC stopt met inkopen Amerikaanse hoofdenAMSTERDAM (ANP/RTR) - Het Amsterdams ziekenhuis AMC stopt met de inkoop van hoofden uit de Verenigde Staten die bestemd zijn voor onderwijs. Hoewel die activiteit legaal is, heeft het ziekenhuis moeite met de ,,agressieve manier' waarop de Amerikaanse verkoper, het bedrijf Science Care, nieuwe klanten werft. Het bericht AMC stopt met inkopen Amerikaanse hoofden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 19u30  Klaver: industrie niet meer aan klimaattafelHILVERSUM (ANP) - De industrie moet niet langer meedoen aan de onderhandelingen over een Klimaatakkoord. Dat vindt GroenLinks. ,,Er dreigt geen akkoord te komen en dat heeft alles te maken de rol die de grote industrie op dit moment aan tafel speelt', zei partijleider Jesse Klaver in het tv-programma EenVandaag. Het bericht Klaver: industrie niet meer aan klimaattafel verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 19u15  Gearresteerde ‘Project X’-mannen weer vrijKATWIJK (ANP) - De zes mannen die vrijdag zijn aangehouden in Katwijk zijn zaterdag weer naar huis gestuurd. Justitie gaat hun zaken beoordelen, liet de politie weten. Het bericht Gearresteerde ‘Project X’-mannen weer vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 19u00  Overlast en afgelastingen door slecht weerDEN HAAG (ANP) - De harde wind heeft zaterdag op verschillende plekken in Nederland geleid tot overlast. Het KNMI waarschuwde voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur, vooral tijdens buien. Voor het hele land met uitzondering van het noordoosten werd daarom code geel afgegeven. Het bericht Overlast en afgelastingen door slecht weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 18u00  KLM schrapt 144 vluchten wegens slecht weerSCHIPHOL (ANP) - Wegens het slechte weer heeft KLM zaterdag in totaal 144 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dat maakte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bekend. Het bericht KLM schrapt 144 vluchten wegens slecht weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 17u30  Milik scoort tweemaal voor NapoliNAPELS (ANP) - Napoli heeft de achterstand op koploper Juventus niet verder laten oplopen. De nummer twee van de Serie A kende voor eigen publiek weinig problemen met Frosinone: 4-0. Het bericht Milik scoort tweemaal voor Napoli verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 17u15  Enexis vervangt slimme meters wegens defectDEN HAAG (ANP) - Netbeheerder Enexis vervangt 159 zogenoemde slimme gasmeters van het merk Itron, omdat er een mankement is geconstateerd bij enkele van de apparaten. Een woordvoerster van Netbeheer Nederland bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door het consumentenprogramma Kassa. Het bericht Enexis vervangt slimme meters wegens defect verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 17u15  Koelizjnikov voltooit hattrick in PolenTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Pavel Koelizjnikov heeft bij de wereldbeker schaatsen in Polen een zeldzame hattrick behaald. De Russische topsprinter, die na een paar mindere jaren weer helemaal terug lijkt, schreef ook de tweede 500 meter op zijn naam. Hij zegevierde in een baanrecord: 34,67 seconden. De Japanner Tatsuya Shinhama eindigde als tweede (34,87) en zijn landgenoot Yuma Murakami pakte brons in 34,95. Het bericht Koelizjnikov voltooit hattrick in Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 17u15  Timmermans officieel topkandidaat voor EULISSABON (ANP/DPA) - De Europese sociaaldemocraten hebben Frans Timmermans zaterdag officieel gekozen als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De ruim duizend gedelegeerden bevestigden de kandidatuur van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken tijdens een partijdag van de Europese sociaaldemocraten in Lissabon. Het bericht Timmermans officieel topkandidaat voor EU verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u45  Rustig protest ‘gele hesjes’ in NederlandAMSTERDAM (ANP) - Enkele honderden mensen hebben zaterdag in diverse steden in ons land deelgenomen aan het protest van de beweging van 'gele hesjes'. De demonstraties van maatschappelijke onvrede verliepen over het algemeen rustig en vreedzaam. Alleen rond het protest in Amsterdam zijn drie aanhoudingen verricht wegens onder meer belediging, het dragen van een fakkel en het meevoeren van vuurwerk en twee messen. Het bericht Rustig protest ‘gele hesjes’ in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u45  Zilver voor Wüst op 1500 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Ireen Wüst heeft bij de derde wereldbeker in Tomaszów Mazowiecki zilver behaald op de 1500 meter. De olympisch kampioene op deze afstand moest op het Poolse werkijs haar meerdere erkennen in haar Japanse tegenstandster Miho Takagi. De nummer twee van de Winterspelen zegevierde in een tijd van 1.57,32. Wüst finishte in 1.58,21. Het brons ging naar de Amerikaanse Brittany Bowe (1.58,25). Het bericht Zilver voor Wüst op 1500 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u30  Pieter-Christiaan ambassadeur Rode KruisDEN HAAG (ANP) - Prins Pieter-Christiaan is benoemd tot ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, zo maakte het Rode Kruis bekend. Zaterdag nam de prins afscheid als vicevoorzitter van het bestuur van de hulporganisatie, omdat zijn benoemingstermijn is afgelopen. Het bericht Pieter-Christiaan ambassadeur Rode Kruis verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u30  Joeskov schaatst naar goud op 1500 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Denis Joeskov heeft bij de wereldbeker in Polen de 1500 meter op zijn naam geschreven. De Russische schaatser, drievoudig wereldkampioen op deze afstand, zegevierde in een tijd van 1.46,78. De Japanner Seitaro Ichinohe pakte met zilver (1.47,38) zijn eerste individuele wereldbekermedaille. De Zuid-Koreaan Kim Min-seok eindigde als derde met 1.47,85. Het bericht Joeskov schaatst naar goud op 1500 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u15  China waarschuwt Canada na aanhouding topvrouwPEKING (ANP/RTR) - China eist dat Canada financieel directeur Meng Wanzhou van het techbedrijf Huawei onmiddellijk vrijlaat. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken meldde zaterdag dat Canada de gevolgen zal moeten dragen als het geen gehoor geeft aan de eis van Peking. Het bericht China waarschuwt Canada na aanhouding topvrouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 16u00  Politie houdt ‘gele hesjes’ weg bij BinnenhofDEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdag demonstranten met gele hesjes de toegang geblokkeerd naar het Binnenhof. Ongeveer honderd mensen hadden daar een poging toe gedaan, maar werden tegengehouden door flink wat politiemensen. Het bericht Politie houdt ‘gele hesjes’ weg bij Binnenhof verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 15u30  Veldrijdster Kaptheijns boekt winst in EssenESSEN (ANP) - De Nederlandse veldrijdster Maud Kaptheijns heeft de Brico-cross in het Belgische Essen gewonnen. Het was voor Kaptheijns de eerste keer dit seizoen dat ze op het podium belandde. Dat gebeurde na een wedstrijd waarin ze vrijwel van start tot finish aan de leiding reed. Het bericht Veldrijdster Kaptheijns boekt winst in Essen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 15u30  Herzog wint ook tweede 500 meter in PolenTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Vanessa Herzog heeft bij de wereldbeker in Polen ook de tweede manche op de 500 meter gewonnen. De Oostenrijkse schaatsster zegevierde met een baanrecord van 37,94 seconden. Daarmee was ze een fractie sneller dan op vrijdag toen ze een winnende tijd reed van 37,97. Het bericht Herzog wint ook tweede 500 meter in Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 15u30  Zege nummer 60 Hirscher in wereldbekerVAL D'ISÈRE (ANP) - Marcel Hirscher heeft in Val d'Isère voor de zestigste keer een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Dat deed de Oostenrijker in het Franse Val d'Isère, waar een reuzenslalom werd gehouden. Hirscher was overduidelijk de beste met, na twee manches, een voorsprong van 1,18 seconde op de Noor Henrik Kristoffersen. De derde plaats was voor de Zweed Matts Olsson. Het bericht Zege nummer 60 Hirscher in wereldbeker verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 15u15  Weinig animo voor ‘gele hesjes’ in Den HaagDEN HAAG (ANP) - Voor de middagdemonstraties van de 'gele hesjes' in Den Haag, Leeuwarden, Nijmegen en Eindhoven bestaat vooralsnog weinig belangstelling. Het bericht Weinig animo voor ‘gele hesjes’ in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 14u15  Amsterdamse ‘gele hesjes’ wijken af van routeAMSTERDAM (ANP) - Na een demonstratie van 'gele hesjes' bij het Amsterdamse stadhuis, waar ongeveer tweehonderd mensen aan meededen, is ongeveer de helft van de betogers doorgelopen naar de Dam, dwars door de drukke Kalverstraat. Ze riepen leuzen tegen de regering. Het bericht Amsterdamse ‘gele hesjes’ wijken af van route verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 13u45  Skiester Shiffrin al weer de besteSANKT MORITZ (ANP) - De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin is het seizoen ijzersterk begonnen. Shiffrin won in Sankt Moritz een super-G uit de wereldbekerreeks. Een week geleden was ze op hetzelfde onderdeel in Lake Louise ook al de beste geweest. Daarvoor had Shiffrin al de eerste twee slaloms van dit seizoen uit de wereldbeker op haar naam geschreven. Het bericht Skiester Shiffrin al weer de beste verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 13u45  Hazelnoot verwerkt in AH Chocopasta melkZAANDAM (ANP) - Albert Heijn roept de AH Chocopasta melk terug. In de pasta is per ongeluk een hoeveelheid hazelnootpasta verwerkt, wat problemen kan opleveren voor mensen met een hazelnootallergie. Het gaat om potten van 400 gram met houdbaarheidsdatum januari 2020. Het bericht Hazelnoot verwerkt in AH Chocopasta melk verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 12u45  Opnieuw goud shorttrackster SchultingALMATY (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Almaty de 1000 meter gewonnen. Voor de olympisch kampioene was het al haar derde wereldbekerzege op die afstand in dit seizoen. Schulting troefde in de finale de Canadese Kim Boutin en de Zuid-Koreaanse Noh Ah-rum af. Rianne de Vries finishte als vierde. Het bericht Opnieuw goud shorttrackster Schulting verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 12u30  Harrie Smeets gewijd tot bisschop van RoermondROERMOND (ANP) - Onder grote belangstelling is zaterdag de 58-jarige Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond. De wijding gebeurde tijdens een mis in de Sint-Christoffelkathedraal door bisschop Hans van den Hende van Rotterdam. Hij werd geassisteerd door hulpbisschop Everard de Jong van Roermond en oud-bisschop Frans Wiertz. Het bericht Harrie Smeets gewijd tot bisschop van Roermond verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 11u30  Afghaanse ex-spion eist paspoortDEN HAAG (ANP) - Een voormalige Afghaanse informant van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) geeft de overheid tot januari om hem een Nederlands paspoort en een schadevergoeding te verstrekken. Het bericht Afghaanse ex-spion eist paspoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 10u15  ‘ING verhoogde salaris Hamers ondanks boete’AMSTERDAM (ANP) - ING is in 2017 verschillende keren gewaarschuwd dat de bank een megaboete wachtte vanwege de witwasaffaire, maar de top besloot desondanks begin dit jaar het salaris van CEO Ralph Hamers met 50 procent te verhogen naar 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. De krant spreekt van een 'dubbele inschattingsfout'. Het bericht ‘ING verhoogde salaris Hamers ondanks boete’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 09u15  Brooklyn Nets verrast koploper TorontoNEW YORK (ANP) - De basketballers van Brooklyn Nets hebben voor een verrassing gezorgd in de NBA. Na een serie van acht nederlagen op rij versloegen de Nets uitgerekend Toronto Raptors, tot dusverre het best presterende team in de Amerikaanse profcompetitie. Na verlenging eindigde het duel in 106-105. Jarrett Allen bezorgde de thuisploeg ruim een minuut voor tijd de voorsprong, waarna zowel Kyle Lowry als Fred VanVleet namens Toronto achter de driepuntslijn miste. Het bericht Brooklyn Nets verrast koploper Toronto verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 08u45  NS herenigt kinderen en knuffelsUTRECHT (ANP) - De NS probeert komende week via Twitter en Instagram kinderen met hun in de trein achtergelaten knuffels samen te brengen. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 december worden foto's van verloren beren, hondjes en andere speelgoedvriendjes op sociale media gedeeld in de hoop op een spoedige hereniging. Dat doet de NS in het kader van de 'week van de verloren knuffel'. Het bericht NS herenigt kinderen en knuffels verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 05u30  ‘Grande finale’ voor grootste kerststal EuropaHEILIG LANDSTICHTING (ANP) - De grootste kerststal van Europa gaat zaterdag voor de laatste keer open voor publiek. Ditmaal staat het diorama van ruim 100 vierkante meter opgesteld in Museumpark Oriëntalis in Helig Landstichting. ,,Het is mooier dan ooit in een schitterende omgeving. Het is echt een 'grande finale''', zegt Roel den Dulk uit het Friese Ferwerd. Hij heeft de enorme kerstvoorstelling samen met zijn man Fred van der Zwet twintig keer opgebouwd. Het bericht ‘Grande finale’ voor grootste kerststal Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 04u45  Amsterdam herdenkt DecembermoordenAMSTERDAM (ANP) - Amsterdam herdenkt zaterdag de Decembermoorden in Suriname van 1982. In de nacht van 7 op 8 december van dat jaar werden vijftien tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse van hun bed gelicht. Ze werden overgebracht naar Fort Zeelandia waar ze werden gemarteld en vermoord. Het bericht Amsterdam herdenkt Decembermoorden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 04u45  Beursgang Uber stap dichterbijWASHINGTON (ANP) - De beursintroductie van Uber Technologies is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal. Het bericht Beursgang Uber stap dichterbij verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 04u45  Wijding 24e bisschop van RoermondROERMOND (ANP) - Harrie Smeets wordt zaterdag gewijd tot nieuwe bisschop van Roermond. Daarmee wordt de 58-jarige Limburger de 24e bisschop van het bisdom, dat naar eigen zeggen zo’n 700.000 katholieken in 294 parochies telt. In die parochies zijn zo’n 26.000 vrijwilligers actief die 176 priesters ondersteunen. Het bericht Wijding 24e bisschop van Roermond verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 04u45  Gele hesjes opnieuw de straat opDEN HAAG (ANP) - In verschillende steden demonstreren zaterdag de 'gele hesjes’, de Nederlandse versie van de Franse protestbeweging Les Gilets Jaunes. Bezorgde burgers hebben aangekondigd de straat op te gaan in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Groningen en Den Haag. Het bericht Gele hesjes opnieuw de straat op verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 03u30  Tabaksfabrikant: sjoemelsigaret bestaat nietAMSTELVEEN (ANP) - Tabaksfabrikant JTI wil dat er een einde komt aan beschuldigingen rondom haar producten, zoals de Camel-sigaretten. Sigaretten worden volgens strikte Europese en nationale wetten geproduceerd. De sjoemelsigaret bestaat niet, stelt JTI zaterdag in een paginagrote advertentie in De Telegraaf. Het bericht Tabaksfabrikant: sjoemelsigaret bestaat niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 02u45  Zitting Huawei-directeur verdaagd tot maandagVANCOUVER (ANP) - Financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei blijft het weekend vastzitten in Canada. De zitting waarbij de rechter zou bepalen of ze al dan niet op borgtocht vrij mag, is verdaagd tot maandag. Meng werd woensdag in Canada opgepakt op verzoek van de Verenigde Staten. Het bericht Zitting Huawei-directeur verdaagd tot maandag verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 01u30  Man door geweld om het leven in café NuenenNUENEN (ANP) - In een café in Nuenen is een man door geweld om het leven gekomen. Een inwoner van de Brabantse gemeente is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood. Het bericht Man door geweld om het leven in café Nuenen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/12 00u00  Schaatsster Vormeer mag niet starten in PolenTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Schaatsster Imke Vormeer kan zondag niet debuteren in de wereldbeker. Ze mag niet meedoen aan de 5000 meter in Polen vanwege, zoals haar formatie Team Palet het noemt, 'een procedurefout tussen de ISU en de KNSB.' Het bericht Schaatsster Vormeer mag niet starten in Polen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 23u45  Korpschef in geel hesje na bezoek aan ParijsDEN HAAG (ANP) - Korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom heeft na een bezoek aan Parijs vrijdagavond een geel hesje aangetrokken. Niet om te demonstreren of deel te nemen aan rellen, maar om het verkeer te regelen, nadat voor hem op de A13 een aanrijding was gebeurd. Akerboom zette foto's van zichzelf en de auto's die bij het ongeluk betrokken waren op Twitter. Het bericht Korpschef in geel hesje na bezoek aan Parijs verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 23u45  Badmintonners winnen van IJslandCALDAS DA RAINHA (ANP) - De Nederlandse badmintonners zijn de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voor gemengde teams goed begonnen. In het Portugese Caldas da Rainha werd IJsland verslagen, 5-0. Het bericht Badmintonners winnen van IJsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 23u45  Vluchten naar Schiphol uit voorzorg geschraptSCHIPHOL (ANP) - Vanwege het slechte weer dat wordt verwacht, zijn voor zaterdag uit voorzorg vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Het gaat om 120 vluchten naar Europese bestemmingen, meldt KLM. Het bericht Vluchten naar Schiphol uit voorzorg geschrapt verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 23u45  Enkele aanhoudingen rond ‘Project X’ KatwijkKATWIJK (ANP) - De politie heeft in het Brabantse Katwijk, waar vrijdagavond een noodverordening geldt, vier mensen aangehouden: een voor belediging van een agent, twee omdat ze aanwijzingen van de politie negeerden en een omdat hij zich niet kon legitimeren. Eerder op de avond hield de politie al twee jongemannen aan voor opruiing, omdat ze mensen opriepen naar het Brabantse plaatsje Katwijk te komen voor een zogeheten 'Project X'-feest. Het bericht Enkele aanhoudingen rond ‘Project X’ Katwijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 22u45  Tesla wil misschien GM-fabrieken overnemenPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla heeft eventueel interesse om een of meerder fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes. Dat wordt zondag pas uitgezonden, maar zender CBS zette vrijdag al enkele fragmenten online. Het bericht Tesla wil misschien GM-fabrieken overnemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 22u30  Handelsangst drukt Wall Street in minNEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. De angst voor een opleving van de handelsoorlog met China laaide weer op. Beleggers letten op Canada waar financieel directeur Meng Wanzhou van het Chinese techbedrijf Huawei werd voorgeleid. Daarbij werd duidelijk dat de VS haar willen berechten wegens fraude met betrekking tot het schenden van een embargo tegen Iran. Het bericht Handelsangst drukt Wall Street in min verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 22u15  Twee aanhoudingen voor opruiing ‘Project X’KATWIJK (ANP) - De politie heeft twee jongemannen opgepakt voor opruiing, omdat ze mensen opriepen naar het Brabantse plaatsje Katwijk te komen voor een zogeheten 'Project X'-feest. Met nog eens twintig jongeren die bezig waren het feest te promoten, maar een kleinere rol leken te spelen, heeft de politie gesprekken gevoerd. ,,Daarin werd duidelijk gemaakt dat als ze niet stoppen met deze activiteiten, ze alsnog aangehouden worden.'' Het bericht Twee aanhoudingen voor opruiing ‘Project X’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 22u15  Wilder en Fury gaan op herhalingLOS ANGELES (ANP) - Deontay Wilder en Tyson Fury gaan weer de ring in om te boksen voor de wereldtitel in het zwaargewicht. De bond WBC heeft een 'rematch' aangekondigd voor een nieuwe titelstrijd. De partij tussen de Amerikaan en de Britse uitdager Fury eindigde vorige week onbeslist. Het bericht Wilder en Fury gaan op herhaling verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 21u45  Investeerder Elliott meldt zich bij BayerLEVERKUSEN (ANP/RTR) - De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Het bericht Investeerder Elliott meldt zich bij Bayer verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 20u00  Biljarter Jaspers bij laatste vierHURGHADA (ANP) - Biljarter Dick Jaspers heeft bij wereldbekerwedstrijden driebanden in Hurghada de halve finale bereikt. De Brabander won in de kwartfinale van de Deen Dion Nelin. Het bericht Biljarter Jaspers bij laatste vier verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 19u45  Queen voor zestiende keer nummer 1 Top 2000HILVERSUM (ANP) - Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de zestiende keer in op de eerste plaats in de Top 2000. De nummer 2 is ook dit keer Hotel California van The Eagles. Piano Man van Billy Joel is opgestoomd naar de derde plaats ten koste van Stairway to Heaven van Led Zeppelin, dat naar plaats 4 zakt. Het bericht Queen voor zestiende keer nummer 1 Top 2000 verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 19u15  Boer uit Werkhoven op vrije voetenUTRECHT (ANP) - De 35-jarige boer uit Werkhoven (Utrecht) die vorig weekend is opgepakt na verscheidene branden in en rond zijn boerderij, is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest. Gert S. werd vrijdag voorgeleid, de rechter-commissaris zag onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. De officier van justitie had daar wel om gevraagd. Het bericht Boer uit Werkhoven op vrije voeten verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 18u15  Twee verdachten anti-maffia-actie weer vrijDEN HAAG (ANP) - Twee van de vijf verdachten die woensdag in Nederland tijdens een grootschalige Europese operatie zijn aangehouden, zijn weer op vrije voeten. De man en vrouw blijven volgens het Openbaar Ministerie wel verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Het bericht Twee verdachten anti-maffia-actie weer vrij verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 18u15  Vluchten Schiphol mogelijk vertraagd door windSCHIPHOL (ANP) - Luchtreizigers kunnen vrijdag en zaterdag te maken krijgen met annuleringen of vertragingen door de harde wind. Luchthaven Schiphol meldt vrijdagmiddag op haar site sterke wind te verwachten die zorgt voor mogelijke vertragingen. ,,Ook zaterdag kunnen vertragingen en annuleringen ontstaan door de sterke wind.'' Het bericht Vluchten Schiphol mogelijk vertraagd door wind verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 18u00  Plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met flinke plussen gesloten. Daarmee werden de forse verliezen van een dag eerder weer enigszins goedgemaakt. Het bericht Plussen op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 18u00  Zilver voor Verbij op 1000 meterTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - Kai Verbij heeft bij de wereldbeker in Polen de eerste medaille namens Nederland veroverd. De sprinter van team Reggeborgh pakte zilver op de 1000 meter, het laatste onderdeel van de eerste schaatsdag in Tomaszów Mazowiecki. Het bericht Zilver voor Verbij op 1000 meter verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 17u15  Mariniers opgepakt om geweld in RotterdamROTTERDAM (ANP) - Meerdere mariniers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in het centrum van Rotterdam vanwege betrokkenheid bij een geweldsincident. Dat meldt het Korps Mariniers op Twitter. Het bericht Mariniers opgepakt om geweld in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 17u00  Ook vrouwenteam buiten podium op achtervolgingTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - In navolging van het mannenteam heeft ook de Nederlandse vrouwenploeg bij de wereldbeker schaatsen in Polen de podiumplaats in het klassement van de achtervolging verspeeld. Het trio van Oranje moest tijdens de derde en laatste wereldbekerrace van het seizoen op dit onderdeel genoegen nemen met de vierde tijd (3.07,02). Daarmee zakte Nederland van de tweede naar de vierde plek in de eindrangschikking. Het bericht Ook vrouwenteam buiten podium op achtervolging verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 17u00  Rutte: we dragen allemaal een geel hesjeDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte kan zich wel verplaatsen in de demonstranten die in gele hesjes hun beklag doen. Iedereen heeft immers zo zijn eigen zorgen over de samenleving, de minister-president zelf ook. ,,We hebben allemaal een geel hesje aan.'' Het bericht Rutte: we dragen allemaal een geel hesje verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/12 16u45  Mannenploeg stelt teleur op achtervolgingTOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) - De Nederlandse mannenploeg heeft bij de wereldbeker schaatsen in Polen een teleurstellende prestatie geleverd op de achtervolging. Het trio van Oranje kwam tijdens de derde en laatste wereldbekerrace dit seizoen op dit onderdeel niet verder dan de achtste tijd (3.53.67). Daarmee zakte Nederland in het eindklassement van de eerste naar de vierde plaats. Het bericht Mannenploeg stelt teleur op achtervolging verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Nationale trots over sportprestaties neemt af12/12 01u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. Op de vraag of een Olympische medaille net zo waardevol is als een schooldiploma reageerde 29 procent van de bevolking in 2007 instemmend, in 2015 was nog slechts 12 procent het daarmee eens. Ook de kijkcijfers voor sportevenementen als het EK en WK voetbal, nemen af, zeker als er geen Nederlandse toppers meedoen. Het bericht Nationale trots over sportprestaties neemt af verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x Aantal hoge salarissen toegenomen12/12 01u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Ruim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen. Het bericht Aantal hoge salarissen toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11x ‘Anne Rigail nieuwe baas Air France’12/12 01u15 - Nieuws.nl: PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Anne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat meldde Europe1. Volgens de Franse nieuwszender zal haar benoeming woensdagochtend worden aangekondigd. Het bericht ‘Anne Rigail nieuwe baas Air France’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Blokhuis en Kamer vinden elkaar over keuzehulp12/12 00u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Organisaties die keuzehulp aan ongewenst zwangere vrouwen bieden mogen daarbij niet aansturen op een bepaalde oplossing. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij gaat met de clubs die deze hulp bieden een ,,indringend’’ gesprek voeren om hier voor te zorgen. Het bericht Blokhuis en Kamer vinden elkaar over keuzehulp verscheen eerst op Nieuws.nl.
4x Advocaat wil dat Jos B. vrijkomt11/12 23u45 - Nieuws.nl: MAASTRICHT (ANP) - Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Het bericht Advocaat wil dat Jos B. vrijkomt verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Jos B. voor het eerst voor de rechter12/12 06u00 - Nieuws.nl: MAASTRICHT (ANP) - De strafzaak van Jos B. (56), de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, komt woensdag voor het eerst voor de rechter. Zijn advocaat Gerald Roethof heeft laten weten dat B. van plan is zelf te verschijnen in de rechtbank in Maastricht. Volgens Roethof ontkent B. iets met de dood van de jongen te maken te hebben. Het bericht Jos B. voor het eerst voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Thomsen spaarde met opzet speelsters12/12 00u00 - Nieuws.nl: NANCY (ANP) - Als keepster Katrine Lunde in vorm is en bijna alle ballen tegenhoudt, dan kan geen ploeg winnen van Noorwegen. ,,Dan is het de beste handbalploeg van de wereld met hun snelle uitbraken’’, zei bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters gelaten na de afstraffing van 29-16 op het EK in Frankrijk. ,,Noorwegen had volledige controle en wij misten te veel kansen.’’ Het bericht Thomsen spaarde met opzet speelsters verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Handbalster Visser: niet onze dag12/12 00u00 - Nieuws.nl: NANCY (ANP) - Maura Visser had zich meer voorgesteld van de kraker tegen Noorwegen op het EK handbal in Frankrijk, maar dat Oranje zo hard onderuit ging kwam hard aan. ,,Het was niet onze dag. Onze aanval liep totaal niet en zij waren heel goed in de snelle tegenaanval. We gaven de doelpunten wel heel makkelijk weg’’, erkende de routinier van Oranje, die het in de defensie ook niet lukte de ontketende Noorse ploeg af te stoppen. Het bericht Handbalster Visser: niet onze dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x ‘Geen Nederlanders onder slachtoffers’12/12 00u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Straatsburg. Het ministerie laat weten dat het de situatie in de Franse stad op de voet volgt en contact heeft met de lokale autoriteiten. Het bericht ‘Geen Nederlanders onder slachtoffers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Handbalster Groot terug bij Oranje11/12 20u45 - Nieuws.nl: NANCY (ANP) - Of handbalster Nycke Groot ook daadwerkelijk in actie komt tegen Noorwegen, is nog even afwachten. Feit is dat ze op de startlijst staat en zich met het Nederlands team in de warming-up voorbereidt op de topper in de hoofdronde van het EK in Frankrijk. Het bericht Handbalster Groot terug bij Oranje verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
32560
Gelezen:
9314
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven