woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
18/07 14u00  ‘Ga alleen zwemmen op officiële locaties’ LELYSTAD (ANP) - Door het warme en droge weer van de laatste tijd neemt de waterkwaliteit af. Rijkswaterstaat en de waterschappen roepen daarom op alleen te gaan zwemmen op officiële zwemlocaties waar de waterkwaliteit goed genoeg is. Er zijn de afgelopen week steeds meer meldingen over blauwalg, botulisme, vissterfte en ongewenste bacteriën in zoet water. Het bericht ‘Ga alleen zwemmen op officiële locaties’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Google in beroep tegen boete MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google gaat in beroep tegen de boete die de Europese Commissie woensdag heeft opgelegd. Het bedrijf moet een recordbedrag van 4,34 miljard euro betalen voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android. Het bericht Google in beroep tegen boete verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde DEN HAAG (ANP) - Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben zich bij het EK beachvolleybal vroegtijdig geplaatst voor de volgende ronde. Het Nederlandse duo won in Den Haag ook de tweede poulewedstrijd. Het als negentiende geplaatste koppel verraste tegen het Zwitserse tweetal Zoé Vergé-Dépré/Anouk Vergé-Dépré, de nummers drie van de plaatsingslijst: 21-14 21-17. Sinnema en Bloem spelen later op woensdag ook nog de derde en laatste groepswedstrijd. Het bericht Sinnema/Bloem zeker van volgende ronde verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Boete voor schrijver nepnieuws Gerard Joling GRONINGEN (ANP) - De man die vorig jaar nepnieuws heeft verspreid over zanger Gerard Joling is veroordeeld tot een boete van 750 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk. Dat heeft de politierechter in Groningen bepaald. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van twintig uur geëist. Het bericht Boete voor schrijver nepnieuws Gerard Joling verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u30  Bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen DEN BOSCH (ANP) - In het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is woensdag een bosbrand uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote brand en is met vier blusvoertuigen en een watertankwagen uitgerukt. De omvang van de brand is nog niet bekend, zei een woordvoerster. Het bericht Bosbrand in De Loonse en Drunense Duinen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  Nieuwe megaboete Google breekt record BRUSSEL (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van internetreus Google, moet 4,34 miljard euro betalen vanwege oneerlijke concurrentie met het mobiele besturingssysteem Android. Ook moet het Amerikaanse bedrijf zijn contracten met telefoonfabrikanten en telecomexploitanten herzien, eist de Europese Commissie. Het bericht Nieuwe megaboete Google breekt record verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt SCHIPHOL (ANP) - Een 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat is dinsdagavond op Schiphol aangehouden. Ze arriveerde met haar enkele maanden oude baby op een vlucht vanuit Erbil, in het noorden van Irak, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend. Het bericht Syriëgangster met baby op Schiphol opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Celstraffen tot 9 jaar voor Angels-kopstukken AMSTERDAM (ANP) - Drie kopstukken van de Haarlemse Hells Angels-chapter hebben celstraffen tot negen jaar opgelegd gekregen. In de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp noemde de rechtbank hen de leiders van een organisatie ,,die het plegen van strafbare feiten faciliteerde en stimuleerde'. Het bericht Celstraffen tot 9 jaar voor Angels-kopstukken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Rechter schorst president-commissaris Eneco AMSTERDAM (ANP) - President-commissaris Edo van den Assem van energiebedrijf Eneco is door de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam geschorst. De rechter zal een vervanger aanwijzen. Ook moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken binnen de onderneming. Het bericht Rechter schorst president-commissaris Eneco verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Karin Slaughter blijft het populairst AMSTERDAM - De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter blijft onverminderd populair in Nederland. Haar bestseller Gespleten staat voor de vijfde week op rij op de eerste plaats in de Boeken Top 10. Het bericht Karin Slaughter blijft het populairst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Blok: Suriname is een ‘mislukte staat’ DEN HAAG (ANP) - Suriname is volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken een mislukte staat (,,failed state') en dat heeft ,,ernstig te maken met de etnische opdeling'. Dat zei de bewindsman vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. Het bericht Blok: Suriname is een ‘mislukte staat’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Overlastvergoeding bij schade gaswinning GRONINGEN (ANP) - Mensen met erkende schade door de gaswinning in Groningen kunnen een overlastvergoeding van 250 euro krijgen. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft dit bepaald. Het bericht Overlastvergoeding bij schade gaswinning verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u30  Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden AMSTERDAM (ANP) - ,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen woensdag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra. Het bericht Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Bedrijfsresultaten stuwen beurzen AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen wonnen woensdag terrein. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van chipmachinemaker ASML en verfconcern AkzoNobel in goede aarde. Het bericht Bedrijfsresultaten stuwen beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Cliff Richard wint privacyzaak van BBC LONDEN (ANP) - Cliff Richard heeft de rechtszaak gewonnen die hij tegen de BBC had aangespannen. De Britse publieke omroep moet de zanger 210.000 pond (ruim 235.000 euro) schadevergoeding betalen. Het bericht Cliff Richard wint privacyzaak van BBC verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 12u00  Hitte baart organisatie Spelen zorgenTOKIO (ANP) - Met nog iets langer dan twee jaar te gaan voor de olympische openingsceremonie bij Tokio 2020 baart een intense hittegolf in Japan de organisatoren de nodige zorgen. Inmiddels zijn zeker veertien mensen overleden als gevolg van de ongekende temperaturen en de hoge luchtvochtigheid. Duizenden personen zijn behandeld in ziekenhuizen nadat ze onwel waren geworden door de extreme weersomstandigheden. ,,Maatregelen en oplossingen om de hitte over twee jaar tijdens de Zomerspelen tegen te gaan, staan bij ons op de prioriteitenlijst'', verzekerde een medewerker van het Japanse sportbestuur (JSC). Het bericht Hitte baart organisatie Spelen zorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u15  Ieren stappen uit Gamma en KarweiDUBLIN (ANP) - De Ierse bouwmaterialengigant CRH stapt volledig uit klusketens Karwei en Gamma. De voormalig grootaandeelhouder heeft zijn belang verkocht in Intergamma, het moederbedrijf van de bijna vierhonderd doe-het-zelfwinkels in Nederland en België. De deelneming van bijna 50 procent komt in handen van Intergamma zelf. Het bericht Ieren stappen uit Gamma en Karwei verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u00  Blankenburgverbinding mag worden aangelegdDEN HAAG (ANP) - De veelbesproken Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam mag worden aangelegd. Bezwaren van diverse milieuorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, en omwonenden werden woensdag door de Raad van State ongegrond verklaard. Het bericht Blankenburgverbinding mag worden aangelegd verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u00  ‘Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel’BRUSSEL (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De boete die Google van de Europese Commissie krijgt, zal 4,3 miljard euro bedragen. Dat meldt persbureau Bloomberg. Eurocommissaris Margrethe Vestager zal om 13.00 uur een persconferentie geven over de strafmaatregelen. Het bericht ‘Google krijgt 4,3 miljard boete van Brussel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 10u00  Weer Russische kritiek op MH17-onderzoekMOSKOU (ANP) - Rusland heeft weer kritiek geuit op het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het ook ,,schandalig'' dat Nederland de Oekraïense autoriteiten niet verantwoordelijk houdt voor het feit dat het luchtruim boven het oosten van Oekraïne niet was gesloten, ondanks de vijandigheden op de grond. Het bericht Weer Russische kritiek op MH17-onderzoek verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 10u00  Eerste diploma-uitreiking VMBO MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - 41 leerlingen van VMBO Maastricht kunnen woensdag op school hun diploma ophalen. Ze krijgen woensdagmiddag een telefoontje wanneer ze daarvoor terechtkunnen, zei een woordvoerder van de school. Het bericht Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u45  ASML koploper in groene AEXAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen in het groen. Op het Damrak vielen de kwartaalresultaten van chipmachinemaker ASML in goede aarde. Ook verfconcern AkzoNobel, dat eveneens met cijfers kwam, werd iets hoger gezet. Het bericht ASML koploper in groene AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u30  Aantal diefstallen personenauto’s neemt afDEN HAAG (ANP) - Het aantal diefstallen van personenauto's is opnieuw fors gedaald. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er 3643 gestolen, tegen 4254 in dezelfde periode van 2017. Dat is een afname van ruim 14 procent, zo meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) woensdag. Het bericht Aantal diefstallen personenauto’s neemt af verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u15  EasyJet optimistischer ondanks verstoringenLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - EasyJet heeft zijn winstverwachting opgeschroefd na een sterk tweede kwartaal, hoewel de budgetvlieger naar eigen zeggen wel last heeft van allerlei verstoringen in Europa. Als bijvoorbeeld de luchtverkeersleiders of bagage-afhandelaars ergens staken, dan raakt dit ook de bedrijfsvoering van easyJet. Het bericht EasyJet optimistischer ondanks verstoringen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u15  Succescoach Kerr langer bij WarriorsOAKLAND (ANP) - Succescoach Steve Kerr heeft bij de Amerikaanse basketbalkampioen Golden State Warriors zijn contract verlengd. Zijn oude verbintenis liep nog door tot medio 2019. De nieuwe deal, waarvan de looptijd niet is bekendgemaakt, maakt de 52-jarige Amerikaan tot een van de bestbetaalde trainers in de NBA. Het bericht Succescoach Kerr langer bij Warriors verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u00  Extra aandacht voor airco’s in treinenUTRECHT (ANP) - De NS heeft met het oog op de hoge temperaturen extra aandacht voor de airconditioning in de treinen. Het bericht Extra aandacht voor airco’s in treinen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u30  Japanse beurs opnieuw vooruitTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers verwerkten de uitlatingen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse centrale bank op koers ligt om de rente geleidelijk op te schroeven en dat de Amerikaanse economie het de komende tijd goed zal blijven doen. Het bericht Japanse beurs opnieuw vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u15  Tele2 positiever over rest van het jaarSTOCKHOLM (ANP) - Telecomaanbieder Tele2 heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. Het Zweedse bedrijf verdiende meer aan zijn mobiele abonnementen en streek ook meer winst op. Het gaat voor de rest van het jaar uit van hogere resultaten, zo maakte Tele2 bekend in een kwartaalupdate. Het bericht Tele2 positiever over rest van het jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u00  2 miljoen extra voor 113 ZelfmoordpreventieDEN HAAG (ANP) - De Stichting 113 Zelfmoordpreventie krijgt 2 miljoen euro extra subsidie. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) laten weten. Hij trekt de financiële bijdrage structureel op naar 5,4 miljoen euro per jaar. Het bericht 2 miljoen extra voor 113 Zelfmoordpreventie verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u00  Wakker Dier: weg met plofkip bij fastfoodketenAMSTERDAM (ANP) - Wakker Dier richt zich in de strijd tegen de verkoop van plofkip op de fastfoodketens. Na het begin van de campagne in 2012 tegen plofkip is deze dieronvriendelijke kip uit het versvleesschap van de supermarkten verdwenen, maar niet uit de fastfoodrestaurants. Het bericht Wakker Dier: weg met plofkip bij fastfoodketen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u00  Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobelAMSTERDAM (ANP) - Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. Al met al viel de omzet lager uit, ook doordat wisselkoerseffecten de verfmaker in weg zaten. Verder werden grondstoffen duurder. Het bericht Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u45  ‘Verlaag gebruik CT-scan bij kinderen’AMSTERDAM (ANP) - Klinieken zouden minder vaak CT-scans moeten uitvoeren bij kinderen, omdat de straling ervan het risico op hersentumors vergroot. Dat stelt onderzoeker Michael Hauptmann van het Nederlands Kankerinstituut naar aanleiding van een groot onderzoek onder bijna 170.000 kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Het bericht ‘Verlaag gebruik CT-scan bij kinderen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/07 07u45  Koers bitcoin weer boven de 7500 dollarNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven. Het bericht Koers bitcoin weer boven de 7500 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u30  ASML doet goede zaken met EUV-machinesAMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal flink kunnen opkrikken. Nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines beter op gang komt heeft het bedrijf veel vertrouwen in de toekomst. Het bericht ASML doet goede zaken met EUV-machines verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u15  Topman Texas Instruments weg na wangedragDALLAS (ANP/DPA) - De nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend. Het bericht Topman Texas Instruments weg na wangedrag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 05u45  Commissie bijeen over verdeling zoet waterLELYSTAD (ANP) - Vanwege de aanhoudende droogte en het steeds lagere waterpeil in de grote rivieren, komt woensdag de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) bijeen. Dat overlegorgaan komt alleen in actie als langere tijd sprake is van droogte en de vraag naar water groter is dan het aanbod. De commissie bekijkt hoe de situatie ervoor staat en welke maatregelen nodig zijn om het schaarser wordende zoet water te verdelen. Het bericht Commissie bijeen over verdeling zoet water verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 05u45  Nieuwe lichting militairen naar LitouwenDEN HAAG (ANP) - Zeventig militairen vertrekken woensdag om 09.00 uur vanaf vliegveld Eindhoven naar Litouwen. Zij vormen het laatste deel van een nieuwe rotatie van in totaal 250 manschappen van de landmacht die gelegerd zijn in de Baltische staat. De uitzending duurt een half jaar. Het bericht Nieuwe lichting militairen naar Litouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/07 05u45  Kopstukken Haarlemse Hells Angels horen vonnisAMSTERDAM (ANP) - Drie kopstukken van de Haarlemse 'chapter' van de Hells Angels horen woensdag of ze de gevangenis in moeten omdat ze leiding zouden geven aan ,,een organisatie die geweld stimuleerde en faciliteerde''. Het bericht Kopstukken Haarlemse Hells Angels horen vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/07 05u45  Ondernemingskamer spreekt zich uit over EnecoAMSTERDAM (ANP) - Eneco hoort woensdag hoe de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam denkt over de onrust binnen het energiebedrijf. Rond het middaguur doet de rechter uitspraak in het geschil tussen de ondernemingsraad (or) van Eneco en de onderneming zelf. Het bericht Ondernemingskamer spreekt zich uit over Eneco verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
18/07 04u30  ‘Verhoeven blijft werken tot hij neervalt’DEN HAAG (ANP) - Zelf wenst hij er geen enkele aandacht aan te besteden maar Paul Verhoeven, een van de bekendste Nederlandse filmmakers ooit, is woensdag tachtig jaar geworden. Zijn biograaf Rob van Scheers, die de cineast bijna drie decennia volgt, voorziet dat Verhoeven blijft werken tot hij er bij neervalt. ,,Hij mag wel tachtig zijn, maar barst nog van de energie. Het bericht ‘Verhoeven blijft werken tot hij neervalt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.14 
18/07 03u45  Strijd verwacht in tweede AlpenritLE GRAND-BORNAND (ANP) - De eerste kennismaking met de Alpen verliep dinsdag nog afwachtend. Maar de rit van woensdag naar La Rosière heeft een aankomst bergop en nodigt wellicht ook klassementsrenners uit op jacht te gaan naar de ritzege of tijdwinst. De start is pas iets na 14.00 uur in Albertville. In de 108 kilometer die daarna volgen liggen twee beklimmingen van de buitencategorie, een van tweede en de klim naar de finish is uit de eerste categorie. Het bericht Strijd verwacht in tweede Alpenrit verscheen eerst op Nieuws.nl.15 
18/07 02u30  Roze Vierdaagselegioen begint aan tweede dagNIJMEGEN (ANP) - Het Vierdaagselegioen loopt op de tweede dag van de prestatiemars door het Land van Maas en Waal. De tweede dag staat bekend als Roze Woensdag. Veel wandelaars hebben roze kledij aan. Aan het eind van hun tocht lopen ze door het centrum van Nijmegen, dat geheel in het roze is gehuld. Het bericht Roze Vierdaagselegioen begint aan tweede dag verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
17/07 22u45  ‘Bedreiging burgemeester was waarschuwing’VOERENDAAL (ANP) - De bedreiging in februari van burgemeester Wil Houben van het Zuid-Limburgse Voerendaal lijkt een waarschuwing tegen de gemeente en andere diensten die betrokken zijn bij de bestrijding van criminaliteit in die plaats. Dat zei de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak. Het bericht ‘Bedreiging burgemeester was waarschuwing’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u30  Fed-president helpt Wall Street aan winstNEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson & Johnson en Goldman Sachs. Het bericht Fed-president helpt Wall Street aan winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u30  Bonden: bemiddelaar bij pensioenconflict AkzoUTRECHT (ANP) - FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. De vakbonden willen zorgvuldig alle opties doornemen om op korte termijn tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel te komen. Het bericht Bonden: bemiddelaar bij pensioenconflict Akzo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u30  Waterpolosters spelen gelijk tegen ItaliëBARCELONA (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben op het EK gelijkgespeeld tegen Italië: 6-6 (1-2 1-2 2-0 2-2). Het was het eerste puntenverlies voor Oranje in Barcelona. Het bericht Waterpolosters spelen gelijk tegen Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u15  Weer excuses voor nieuwe blunder VMBOMAASTRICHT (ANP) - Opnieuw heeft VMBO Maastricht excuses aangeboden aan ouders en leerlingen wegens fouten in de communicatie. Dit keer omdat de toets CKV (Cultuur en Kunstzinnige Vorming) door veel leerlingen toch niet overgedaan hoeft te worden terwijl dat eerder wel gezegd was. Deze leerlingen stonden daar al voldoende voor, blijkt uit een mail van de school dinsdagavond aan ouders. Het bericht Weer excuses voor nieuwe blunder VMBO verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 21u00  Overtuigende start Keizer en MeppelinkROTTERDAM (ANP) - Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn goed begonnen aan de Europese kampioenschappen beachvolleybal. Het Nederlandse duo won de eerste groepswedstrijd in Rotterdam met 21-18 21-14 van het Slowaakse koppel Andrea Strbova/Natalia Dubovcova. Het bericht Overtuigende start Keizer en Meppelink verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 20u15  De Bakker schakelt sterkte Tsjech uitSCHEVENINGEN (ANP) - Thiemo de Bakker heeft een fraaie zege geboekt bij het challengertoernooi in Scheveningen. De Westlandse tennisser, die een wildcard kreeg, won met 6-7 (6) 7-6 (3) 6-3 van de als tweede geplaatste Tsjech Adam Pavlasek. Het bericht De Bakker schakelt sterkte Tsjech uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 20u15  Eerste aankomst bergop in TourTOUR DE FRANCE Het bericht Eerste aankomst bergop in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 20u00  Haase door naar tweede ronde in UmagUMAG (ANP) - Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi in het Kroatische Umag. De als zesde geplaatste Hagenaar won met 4-6 7-5 6-3 van de Braziliaanse qualifier Rogerio Dutra Silva. Het bericht Haase door naar tweede ronde in Umag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 20u00  Dumoulin rekent op meer vuurwerkLE GRAND-BORNAND (ANP) - Er gebeurde niet zo gek veel tussen de favorieten voor het algemeen klassement, ervoer ook Tom Dumoulin in de tiende etappe. In de bergrit naar Le Grand-Bornand werd vooral veel naar elkaar gekeken en handhaafde Sky achter de vluchters die voor de ritzege streden een strak tempo. Woensdag, met een aankomst bergop, wordt het volgens de kopman van Sunweb een ander verhaal. ,,Ik verwacht grotere verschillen, met een lastige slotklim.'' Het bericht Dumoulin rekent op meer vuurwerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u45  Optreden geeft Kruijswijk vertrouwenLE GRAND-BORNAND (ANP) - Steven Kruijswijk keek met een goed gevoel terug op de eerste rit in de Alpen in de Ronde van Frankrijk. ,,Als je de eerste dag met de goede mannen meezit dan geeft dat vertrouwen'', zei de kopman van LottoNL-Jumbo, die de hele dag in de groep met klassementsfavorieten reed, bij de NOS. Het bericht Optreden geeft Kruijswijk vertrouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u45  Alaphilippe vergeet teleurstellingenLE GRAND BORNAND (ANP) - Twee jaar geleden was hij er al dichtbij, maar dinsdag in le Grand-Bornand slaagde Julian Alaphilippe in zijn opzet. ,,Dit was het plan'', vertelde de Franse renner van Quick-Step na zijn ritzege in Le Grand-Bornand, behaald na een knappe solo die hij inzette kort voor de laatste Alpencol van de dag. Het bericht Alaphilippe vergeet teleurstellingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u45  Groenewegen net op tijd binnenLE GRAND-BORNAND (ANP) - Dylan Groenewegen hoeft de Tour de France niet te verlaten. De sprinter van LottoNL-Jumbo, al goed voor twee ritzeges, kende zoals voorspeld een zware dag in de Alpen. Hij werd gehinderd door de gevolgen van een val in de kasseienrit van zondag en raakte al snel achterop. Een halve minuut voordat de tijdlimiet was verstreken, iets meer dan 34 minuten achter ritwinnaar Julian Alaphilippe, bereikte Groenewegen de finish in Le Grand-Bornand. Het bericht Groenewegen net op tijd binnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u30  NZa: wachttijden in ggz nog steeds te hoogDEN HAAG (ANP) - De wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn nog steeds te hoog. Het is niet gelukt de wachttijden per 1 juli onder de norm te brengen die brancheorganisaties van aanbieders en verzekeraars hadden afgesproken. Dat is teleurstellend, vindt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in haar eindrapportage over de landelijke afspraken. Het bericht NZa: wachttijden in ggz nog steeds te hoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u30  Gesink wil vaker in de aanvalLE GRAND-BORNAND (ANP) - Robert Gesink ging in de aanval tijdens de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De klimmer van LottoNL-Jumbo maakte een goede indruk, maar miste de explosiviteit om de Fransman Julian Alaphilippe van de ritzege af te kunnen houden. Het bericht Gesink wil vaker in de aanval verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u30  Mollema verliest tijd op concurrentenLE GRAND-BORNAND (ANP) - Bauke Mollema heeft in de tiende etappe van de Tour de France een kleine minuut verloren op zijn concurrenten voor het klassement. De renner van Trek moest op de slotklim, de Col de la Colombière, de groep met klassementsrenners laten gaan. Wellicht ondervond hij nog te veel last van zijn rug, die hij zondag bezeerde bij een val in de rit naar Roubaix. Het bericht Mollema verliest tijd op concurrenten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u00  Dumoulin: tegenwind en ploeg als Sky lastigLE GRAND-BORNAND (ANP) - Het liefst was Tom Dumoulin in de slotfase van de eerste bergetappe van de Ronde van Frankrijk nog even in de aanval gegaan. ,,Maar op de laatste klim stond er veel tegenwind', zei hij voor de camera van de NOS. ,,Een aantal renners, waaronder ik, wilde het wel proberen. Maar met zo veel wind en vijf renners van Sky achter je heeft dat niet zo veel zin. Dan kan je beter de krachten sparen voor de komende dagen.' Het bericht Dumoulin: tegenwind en ploeg als Sky lastig verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u45  Alaphilippe wint rit, Van Avermaet houdt geelLE GRAND-BORNAND (ANP) - Julian Alaphilippe heeft de tiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste bergrit met vier flinke Alpencols. De renner van Quick-Step behoorde tot een omvangrijke groep vroege vluchters. In de slotklim, van de Col de la Colombière, bleef Alaphilippe alleen voorop over waarna hij dalend naar finishplaats Le Grand-Bornand zijn feestje al kon vieren. Het bericht Alaphilippe wint rit, Van Avermaet houdt geel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u30  Eerste Vierdaagsedag al klaar voor 607 lopersNIJMEGEN (ANP) - De eerste dag van de 102e Vierdaagse is al klaar voor 607 wandelaars. De tocht gaat woensdag verder met 43.873 lopers. De tweede dag van de Vierdaagse voert door het Land van Maas en Waal. Het bericht Eerste Vierdaagsedag al klaar voor 607 lopers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u15  Afstraffing voor SBM Offshore op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger gesloten, net als de markten elders in Europa. Oliedienstverlener SBM Offshore kreeg zware klappen op het Damrak na een adviesverlaging, terwijl navigatiebedrijf TomTom werd beloond voor een verhoging van de verwachtingen. Verder verwerkten beleggers een verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Het bericht Afstraffing voor SBM Offshore op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u45  ‘Google-top belt met EU over miljardenboete’BRUSSEL (ANP) - Google-topman Sundar Pichai gaat dinsdag in telefonisch overleg met eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) over de Europese miljardenboete die het bedrijf te wachten zou staan. Dat melden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Het bericht ‘Google-top belt met EU over miljardenboete’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u45  Derivatenkwestie bij ABN en Rabo duurt voortAMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in alweer het derde voortgangsrapport over de kwestie. Het bericht Derivatenkwestie bij ABN en Rabo duurt voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u15  ‘Maak zwarte lijst sjoemelbedrijven in EU’BRUSSEL (ANP) - Bedrijven die sjoemelen met de sociale zekerheid of arbeidsvoorwaarden in de EU moeten op een zwarte lijst worden gezet. De geplande Europese Arbeidsinspectie (ELA) moet die lijst bijhouden en openbaar maken, stelt Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA). Het bericht ‘Maak zwarte lijst sjoemelbedrijven in EU’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u15  Warmteflauwtes bij binnenkomst VierdaagseNIJMEGEN (ANP) - De medische post van het Rode Kruis op het finishterrein van de Vierdaagse in Nijmegen heeft het dinsdag druk met wandelaars die een warmteflauwte krijgen. Volgens de medische dienst komt een warmteflauwte vaker voor als mensen na een grote inspanning gaan zitten. Het is goed behandelbaar, aldus het Rode Kruis. Het bericht Warmteflauwtes bij binnenkomst Vierdaagse verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u15  Sneak preview: dit zijn de interieur trends voor 2019Terwijl we nog volop genieten van de zomer zijn de interieur trends voor het komende Het bericht Sneak preview: dit zijn de interieur trends voor 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Powell: rente VS geleidelijk verder omhoogWASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres. Het bericht Powell: rente VS geleidelijk verder omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Van Avermaet en Van Aert naar EKBRUSSEL (ANP) - Greg Van Avermaet neemt deel aan het EK wielrennen op de weg, volgende maand in Glasgow. Net als Nederland heeft België ook een vermaard veldrijder in de EK-selectie. Het is wereldkampioen Wout van Aert, die in Schotland Mathieu van der Poel tegenkomt. Normaal treffen zijn elkaar als crossers. Het bericht Van Avermaet en Van Aert naar EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  Defensie tekent contract voor ReaperDEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie heeft dinsdag een overeenkomst getekend voor de aanschaf van vier onbemande vliegtuigen, de MQ-9 Reaper. Het in Amerika gebouwde toestel zal worden ingezet voor het vergaren van inlichtingen tijdens buitenlandse missies, maar kan bijvoorbeeld ook helpen bij rampen. Het bericht Defensie tekent contract voor Reaper verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  Stichting MH17: bijzondere herdenking in 2019MH17 Het bericht Stichting MH17: bijzondere herdenking in 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  Nederlands bedrijf shirtsponsor VfL BochumBOCHUM (ANP) - De naam van het Nederlandse bedrijf Tricorp prijkt de komende drie jaar op het shirt van de Duitse voetbalclub VfL Bochum uit de Tweede Bundesliga. De Brabantse leverancier van werkkleding was afgelopen jaren nog shirtsponsor van het Nederlandse Willem II. Het bericht Nederlands bedrijf shirtsponsor VfL Bochum verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  Wall Street opent in het roodNEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn dinsdag lager begonnen. Beleggers verwerkten cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson & Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Het bericht Wall Street opent in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u00  LTO: droogte jaagt boeren op kostenDEN HAAG (ANP) - De aanhoudende droogte in Nederland speelt veel boeren parten. Het uitzonderlijk zomerse weer jaagt hen op hogere kosten, vooral omdat ze meer moeten sproeien. Tegelijkertijd zullen opbrengsten naar alle waarschijnlijkheid minder zijn, laat landbouworganisatie LTO weten. Het bericht LTO: droogte jaagt boeren op kosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u45  Slachtoffers MH17-vliegramp herdachtVIJFHUIZEN (ANP) - Nabestaanden uit binnen- en buitenland hebben in Vijfhuizen de 298 slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Ze deden dat bij het Nationaal Monument MH17. Rond het moment dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines vier jaar geleden neerstortte, waren de ongeveer duizend aanwezigen een minuut stil. Het bericht Slachtoffers MH17-vliegramp herdacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u30  Michael P. overweegt hoger beroepUTRECHT (ANP) - Michael P. overweegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de rechtbank in Utrecht dinsdag. P. werd veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. Het bericht Michael P. overweegt hoger beroep verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u15  Grote drugslading op marinierskazerne DoornDOORN (ANP) - Op de marinierskazerne in Doorn (Utrecht) is een grote drugslading ontdekt, vermoedelijk cocaïne. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak. Volgens een woordvoerder gaat het om tientallen kilo's. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het bericht Grote drugslading op marinierskazerne Doorn verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u00  Wolff: Mercedes ondanks fouten de snelsteHOCKENHEIM (ANP) - Mercedes heeft te veel fouten gemaakt in het eerste deel van het Formule 1-seizoen. Dat zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland zondag. ,,We hebben minder punten gescoord dan we hoopten en dat was voor een belangrijk deel eigen schuld. Er is één troost; we hebben nog steeds de snelste auto.'' Het bericht Wolff: Mercedes ondanks fouten de snelste verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u00  Celstraf en jeugd-tbs voor doodsteken jongenLELYSTAD (ANP) - Een zestienjarige jongen uit Almere is veroordeeld tot 226 dagen jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs omdat hij zijn vijftienjarige plaatsgenoot Shaqil heeft doodgestoken. Het bericht Celstraf en jeugd-tbs voor doodsteken jongen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u45  Celstraffen tot zeven jaar voor SyriëgangersROTTERDAM (ANP) - Drie mannen zijn bij verstek veroordeeld tot celstraffen tot zeven jaar omdat ze zijn afgereisd naar gebieden van Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak en daar hebben deelgenomen aan een terroristische organisatie. Het bericht Celstraffen tot zeven jaar voor Syriëgangers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u45  Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aanNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Topman Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs draagt met ingang van oktober het stokje over aan David Solomon. Dat werd dinsdag officieel bekendgemaakt. Er gingen al heel lang geruchten over het aanstaande vertrek van Blankfein. Het bericht Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u15  VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spelBORN (ANP) - Bij autofabriek VDL Nedcar staat het partnerschap met BMW op het spel als medewerkers weer gaan staken. Dat heeft directeur Paul van Vuuren gezegd op bijeenkomsten met het personeel, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van 1Limburg. Het bericht VDL Nedcar: staking zet band met BMW op spel verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u00  Peloton op weg voor eerste bergritANNECY (ANP) - Het peloton is kort na half twee vertrokken voor de eerste bergetappe in deze Tour de France. De rit over 158 kilometer begint nog met een klimmetje van de vierde categorie, maar daarna volgt het serieuze werk: drie Alpencols van de eerste categorie en eentje van de zogenoemde buitencategorie, de Montée du plateau des Glières. Het bericht Peloton op weg voor eerste bergrit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u30  ‘Droogterecord 1976 gaat eraan’DEN BOSCH (ANP) - Als het zo droog blijft, gaat het droogterecord van 1976 er binnen nu en twee weken aan. Dat jaar zorgde voor de droogste zomer ooit in Nederland. De zomer van 2018 behoort nu al tot de droogste jaren die Nederland heeft gekend sinds dergelijke gegevens worden bijgehouden. Het neerslagtekort gaat de laatste dagen snel omhoog. Het bericht ‘Droogterecord 1976 gaat eraan’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u30  Consumentenclub België daagt Air France-KLMBRUSSEL (ANP) - De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop spant in België een rechtszaak aan tegen Air France-KLM, omdat de luchtvaartmaatschappij passagiers ,,nodeloos op kosten jaagt’’. Passagiers die een deel van hun ticket niet hebben gebruikt, mogen niet aan boord zonder extra te betalen, aldus Test-Aankoop. ,,Een onrechtvaardige praktijk die moet stoppen.’’ Het bericht Consumentenclub België daagt Air France-KLM verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u00  Van Vleuten wint opnieuw La CourseLE GRAND-BORNAND (ANP) - Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede keer op rij La Course op haar naam geschreven, de vrouwenwedstrijd in de Tour de France. De Nederlandse renster was de sterkste in een bergrit van 112,5 kilometer met twee beklimmingen van de eerste categorie. Het bericht Van Vleuten wint opnieuw La Course verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u00  Commissie waterverdeling bijeen om laagwaterLELYSTAD (ANP) - De steeds verder dalende waterstand in de grote rivieren noopt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) van Rijkswaterstaat om woensdag bijeen te komen. De commissie bekijkt welke maatregelen nodig zijn om heel Nederland van voldoende zoet water te blijven voorzien. Vanuit Rijn, Waal en IJssel krijgt een groot deel van Nederland via stuwen, sluizen en pompen water in kleinere watergangen. Het bericht Commissie waterverdeling bijeen om laagwater verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u45  Brussel teleurgesteld over VW in sjoemelzaakBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is teleurgesteld dat Volkswagen geen heldere garanties kan geven in geval van problemen met dieselauto’s die zijn teruggehaald en gerepareerd. Het Duitse bedrijf heeft inmiddels 80 procent van de met sjoemelsoftware uitgeruste diesels in de EU hersteld en zegt de rest voor 2020 te zullen aanpassen. ,,Maar daar blijft het bij’’, aldus EU-commissaris Vera Jourová (consumentenrechten). Het bericht Brussel teleurgesteld over VW in sjoemelzaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u45  Recordverkopen voor VolkswagenWOLFSBURG (ANP) - De Duitse automaker Volkswagen heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen auto's. Daarmee zette het concern, waar ook merken als Skoda, Audi en Porsche toe behoren, de beste prestatie in zijn bestaan in de boeken. Het bericht Recordverkopen voor Volkswagen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u45  Veel meldingen van ‘ontsnapte’ slangenRIJSWIJK (ANP) - Het warme weer leidt tot bovengemiddeld veel meldingen over gesignaleerde slangen en spinnen, zo stelt reptielencentrum Serpo desgevraagd. Maar volgens directeur Walter Getreuer gaat het in veel gevallen niet om ontsnapte dieren. ,,In ongeveer de helft van de gevallen heeft men gewoon inheemse slangen gespot, zoals bijvoorbeeld de ringslang.' Het bericht Veel meldingen van ‘ontsnapte’ slangen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u30  Tolhoek en Bennett langer bij Lotto-JumboANNECY (ANP) - Antwan Tolhoek fietst de komende twee jaar ook voor de Nederlandse ploeg Lotto-Jumbo. De talentvolle Zeeuw rijdt momenteel in de Tour de France. Hij reageerde verheugd op de contractverlenging. ,,Daar spreekt vertrouwen uit. Bij deze ploeg zit ik op de juiste plaats en dat laat ik op de fiets ook wel zien. Ik kan er bovendien met iedereen goed opschieten en dat is ook belangrijk'', aldus de 24-jarige Tolhoek. Het bericht Tolhoek en Bennett langer bij Lotto-Jumbo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u15  Eerste laadpaal met AED staat in DelftDELFT (ANP) - Een oplaadpaal voor elektrisch rijden die is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Delft heeft sinds dinsdagochtend de wereldprimeur van deze levensreddende uitvinding. Het bericht Eerste laadpaal met AED staat in Delft verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u15  TomTom en SBM Offshore blikvangers op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. Het bericht TomTom en SBM Offshore blikvangers op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u00  Weer miljardendeals voor vliegtuigmakersFARNBOROUGH (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigmakers als Boeing en Airbus wisten ook op de tweede dag van de luchtvaartshow van het Britse Farnborough de nodige miljardendeals binnen te slepen. Zo meldde het Amerikaanse Boeing onder meer een order van 29 vrachtvliegtuigen van het type 777 van CargoLogicHolding. Het bericht Weer miljardendeals voor vliegtuigmakers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u45  Familie Faber ‘binnen marge’ tevredenUTRECHT (ANP) - Geen enkel vonnis doet recht aan het leed van de nabestaanden van Anne Faber, zei Ruth Jager, de advocaat van de familie nadat de rechter zijn oordeel had uitgesproken. ,,Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel.' Het bericht Familie Faber ‘binnen marge’ tevreden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u30  Advocaten Michael P. zwijgen over vonnisUTRECHT (ANP) - De advocaten van Michael P. willen vooralsnog niet reageren op het vonnis van de rechtbank in Utrecht. ,,Wij willen eerst het vonnis bestuderen', aldus raadsman Niels Dorrestein, direct na afloop van de uitspraak. Mogelijk komen zij dinsdag later op de dag met een reactie. Het bericht Advocaten Michael P. zwijgen over vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u00  28 jaar cel en tbs voor doden Anne FaberUTRECHT (ANP) - Michael P. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. Deze straf was ook geëist door het Openbaar Ministerie. Het bericht 28 jaar cel en tbs voor doden Anne Faber verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u45  Verdachte lugubere moord blijft vastzittenZWOLLE (ANP) - De 39-jarige Zwollenaar die ervan verdacht wordt het lichaam van een vriend in stukken gehakt te hebben, blijft vastzitten. Aangetroffen sporen in de woning kunnen wijzen op moord, maar ook op een mogelijk ongeluk, zei de officier van justitie dinsdag. Het bericht Verdachte lugubere moord blijft vastzitten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u30  Koolen vervangt geblesseerde SandersUTRECHT (ANP) - International Pien Sanders mist het WK hockey dat komend weekeinde begint in Londen. De speelster van Den Bosch raakte vorige week geblesseerd bij het vierlandentoernooi in München en is niet op tijd hersteld. Bondscoach Alyson Annan heeft haar clubgenote Sanne Koolen opgeroepen als vervangster, meldde de hockeybond. Het bericht Koolen vervangt geblesseerde Sanders verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u30  Computerstoring zit Amazon-feestje dwarsSEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft tijdens de start van zijn eigen 'feestdag' Prime Day te maken gehad met computerstoringen. Die waren na enkele uren opgelost waardoor shoppers alsnog de onlinewinkel in konden. Prime Day, een koopjesdag voor mensen met een betaald lidmaatschap bij Amazon, zorgt naar verwachting voor een omzet van 3,4 miljard dollar. Het bericht Computerstoring zit Amazon-feestje dwars verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u30  Ecuadoriaan (24) verdronken in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Een 24-jarige man die maandagavond door duikers van de brandweer in Amsterdam-Oost uit het water is gehaald, is overleden. De uitwisselingsstudent uit Ecuador was volgens de politie met een groepje vrienden aan het zwemmen bij de Bogortuin op het Java-eiland, toen ze hem uit het oog verloren. Daarop sloegen de vrienden alarm. Het bericht Ecuadoriaan (24) verdronken in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u15  Uitspraak zaak-Anne Faber begonnen, P. aanwezigUTRECHT (ANP) - De rechter in Utrecht is dinsdagochtend kort na 10.00 uur begonnen met het voorlezen van de uitspraak in de zaak over het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. Tegen verdachte Michael P. is 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. P. was wel aanwezig bij de uitspraak. Tijdens de behandeling van de zaak was hij ook iedere dag present. Het bericht Uitspraak zaak-Anne Faber begonnen, P. aanwezig verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u15  Klaas Otto doet aangifte tegen rechercheteamBERGEN OP ZOOM (ANP) - Oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender heeft aangifte gedaan tegen het rechercheteam dat onderzoek naar hem doet. Volgens de vijftigjarige Otto maken rechercheurs zich schuldig aan smaad en laster en proberen ze getuigen te beïnvloeden. ,,Voor hem is de maat vol'', aldus advocaat Niels van Schaik naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem over de aangifte. Het bericht Klaas Otto doet aangifte tegen rechercheteam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u15  Inval politie en douane bij bedrijf MaasvlakteROTTERDAM (ANP) - De politie en douane hebben in de nacht van maandag op dinsdag een inval gedaan bij een bedrijf aan de Antarcticaweg op de Maasvlakte in Rotterdam. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt berichtgeving hierover door RTV Rijnmond. Het bericht Inval politie en douane bij bedrijf Maasvlakte verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u45  Eerste Vierdaagsedeelnemer alweer in NijmegenNIJMEGEN (ANP) - Ronald van Dort uit Ridderkerk is dinsdagmorgen als eerste Vierdaagsedeelnemer teruggekeerd in Nijmegen. Hij is geen Vierdaagseloper, want Van Dort zit in een rolstoel. In minder dan vier uur tijd heeft hij zijn eerste dag van de 102e Vierdaagse voltooid. ,,Het ging lekker'', zegt hij zelf. Ook enkele andere rolstoelers en wandelaars gingen dinsdag razendsnel over het parcours. Het bericht Eerste Vierdaagsedeelnemer alweer in Nijmegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u30  Golfer Luiten nog maanden uit roulatieROTTERDAM (ANP) - Golfer Joost Luiten moet een operatie ondergaan aan zijn linkerpols. Hij is daardoor ook de komende drie tot vier maanden uit roulatie en zal het KLM Open in september missen. ,,Het is droevig, maar ik kom sterker terug. Hoe zwaarder het gevecht, hoe zoeter straks een overwinning smaakt'', twitterde de Rotterdamse prof. Het bericht Golfer Luiten nog maanden uit roulatie verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u30  TomTom in trek op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag iets lager begonnen. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Tevens werd uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. Het bericht TomTom in trek op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u00  TomTom kijkt positiever vooruitAMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde zijn eigen omzet- en winstverwachting, na een tweede kwartaal waarin de cijfers weer hoger uitvielen dan door kenners voorzien. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld in het laatje.. Het bericht TomTom kijkt positiever vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u00  ‘Volledig zelfrijdende auto nog ver weg’AMSTERDAM (ANP) - Een volledig zelfrijdende auto kan nog tientallen jaren op zich laten wachten. Dat blijkt uit bestudering van verschillende onderzoeken door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en branche-organisatie RAI Vereniging. Vooral de stap naar volledig autonoom rijden vergt veel ontwikkeltijd vanwege de complexiteit van menselijk gedrag waar auto's mee om moeten kunnen gaan. Het bericht ‘Volledig zelfrijdende auto nog ver weg’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u45  1,1 miljoen kijkers voor De slimste mensHILVERSUM (ANP) - Een nieuwe reeks van De slimste mens is qua kijkcijfers goed begonnen. De kennisquiz moest maandagavond alleen het NOS Journaal van 20.00 uur (bijna 1,5 miljoen kijkers) voor zich dulden in de lijst van best bekeken televisieprogramma's van maandag, zo meldt de Stichting Kijkonderzoek dinsdag. Het bericht 1,1 miljoen kijkers voor De slimste mens verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u45  OM onderzoekt bedreiging brandweercommandantAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap heeft aangifte gedaan van bedreiging. Het Openbaar Ministerie in de hoofdstad bevestigt dinsdag een bericht daarover in het AD. De aangifte wordt onderzocht, maar volgens de persofficier van justitie worden over de inhoud van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan. Het bericht OM onderzoekt bedreiging brandweercommandant verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u30  Zwakkere yen helpt Nikkei vooruitTOKIO (ANP) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. De makers van industriële machines stonden daarentegen onder druk na de zwakke Chinese economische cijfers, die maandag naar buiten kwamen. Het bericht Zwakkere yen helpt Nikkei vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u15  Europese autoverkopen trekken aanBRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in juni met 5,2 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een maand eerder namen de autoverkopen nog nauwelijks toe. Dat meldt brancheorganisatie ACEA. Het bericht Europese autoverkopen trekken aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u00  Van Erp verfilmt roman I.M. van Connie PalmenAMSTERDAM (ANP) - Regisseur Michiel van Erp gaat de roman I.M. van schrijfster Connie Palmen verfilmen. Producenten De Familie Film & TV en AVROTROS werken momenteel aan de ontwikkeling van een vierdelige dramaserie gebaseerd op het boek. Het bericht Van Erp verfilmt roman I.M. van Connie Palmen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u00  Mogelijk lagere waterdruk in delen NederlandZWOLLE (ANP) - Huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en in de Noordoostpolder ervaren de komende dagen mogelijk een lagere waterdruk, meldt Vitens. Volgens een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf is het verlagen van de druk nodig omdat er momenteel in deze gebieden veel meer water wordt verbruikt dan normaal. Het bericht Mogelijk lagere waterdruk in delen Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 07u00  Vaker groen licht voor elke zondag winkelenLEIDSCHENDAM (ANP) - In bijna 70 procent van de gemeenten mogen de winkels elke zondag open. Dat is meer dan twee jaar geleden, toen de winkels in 60 procent van de gemeenten zeven dagen per week open mochten. Dat meldt Detailhandel Nederland op basis van eigen onderzoek. Volgens de brancheorganisatie willen nog eens dertig gemeenten de zondagopenstelling verruimen. Het bericht Vaker groen licht voor elke zondag winkelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 06u45  Trein stilgelegd wegens verdachte omstandigheidAMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft dinsdagochtend even na 06.00 uur op station Lelylaan een trein stilgelegd ,,in verband met een verdachte omstandigheid''. Het gaat om de trein tussen Hoorn en Schiphol. Het bericht Trein stilgelegd wegens verdachte omstandigheid verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u30  Renners wacht zware opgave in de AlpenANNECY (ANP) - In de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk maken de renners dinsdag voor de eerste keer kennis met de Alpen. Voor meerdere renners een nog zwaardere opgave dan normaal, omdat ze in de negende rit van zondag op weg naar Roubaix met valpartijen te maken kregen. Het bericht Renners wacht zware opgave in de Alpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u30  Rechtbank oordeelt over zaak-Anne FaberUTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen Michael P., de man die verdacht wordt van het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. Tegen P. is 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Het bericht Rechtbank oordeelt over zaak-Anne Faber verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u30  Rechtbank oordeelt over verdachten VestiazaakROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in het proces tegen zeven verdachten in het financiële schandaal rond woningcorporatie Vestia. Tegen twee hoofdverdachten heeft het Openbaar Ministerie (OM) celstraffen geëist van vier en bijna vijf jaar wegens omkoping, oplichting, witwassen en fraude. Tegen vijf andere verdachten zijn straffen geëist tussen de vijf maanden en twee jaar cel. Het bericht Rechtbank oordeelt over verdachten Vestiazaak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u30  Eerste Vierdaagselopers van startNIJMEGEN (ANP) - Marsleider Henny Sackers heeft dinsdagmorgen om 04.00 uur het startschot gelost voor de 102e editie van de Vierdaagse. Daarna mochten de bijna negenduizend lopers die 50 kilometer per dag af gaan leggen op pad. Traditiegetrouw stonden niet alleen wandelaars maar ook heel veel feestvierders van de Vierdaagsefeesten in het centrum van Nijmegen te wachten op de knal. Het bericht Eerste Vierdaagselopers van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u15  Nabestaanden herdenken MH17-vliegrampVIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen herdenken nabestaanden dinsdag hun dierbaren die zijn omgekomen bij de vliegramp met de MH17. Het is precies vier jaar geleden dat het toestel van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders. Het bericht Nabestaanden herdenken MH17-vliegramp verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 03u15  Vierdaagselopers wacht warme, droge wandeldagVIERDAAGSE Het bericht Vierdaagselopers wacht warme, droge wandeldag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 00u15  Blind keert terug naar Ajax (2)BURTON UPON TRENT (ANP) - Daley Blind keert terug bij Ajax. De 54-voudig international ondertekent op korte termijn een contract voor vier jaar bij zijn vroegere club. Ajax betaalt een transfersom van 16 miljoen euro aan de Engelse club. Dit bedrag kan door bonussen en andere uitkeringen nog oplopen tot maximaal 20,5 miljoen euro. Het bericht Blind keert terug naar Ajax (2) verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 23u45  Filmbedrijf Harvey Weinstein verkochtHOLLYWOOD (ANP/DPA) - Het bedrijf van filmproducent Harvey Weinstein is verkocht. Lantern Capital uit Texas heeft 289 miljoen dollar neergelegd voor The Weinstein Company. Het bericht Filmbedrijf Harvey Weinstein verkocht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 22u45  Aanwas abonnees Netflix valt tegenLOS GATOS (ANP) - Netflix heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten bereiken dan gehoopt. De streamingdienst steekt een vermogen in het binnenhengelen en -houden van abonnees en zag zijn gebruikersbestand met 5,2 miljoen namen wereldwijd groeien. Dat was echter minder dan Netflix zelf had voorspeld en waar door volgers van het bedrijf op werd gerekend. Het bericht Aanwas abonnees Netflix valt tegen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 22u30  Weinig beweging op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met een verdeeld beeld gesloten. De blikken waren onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvond. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America. Verder gingen de olieprijzen flink omlaag. Het bericht Weinig beweging op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 22u15  ‘Onderzoek naar seksediscriminatie bij Uber’SAN FRANCISCO (ANP) - Een Amerikaanse commissie doet een groot onderzoek bij Uber wegens gevallen van mogelijke discriminatie op basis van geslacht bij het technologiebedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘Onderzoek naar seksediscriminatie bij Uber’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 21u30  Olieprijzen nemen duikvluchtAMSTERDAM (ANP) - De olieprijzen zijn maandag hard omlaaggegaan. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk. Het bericht Olieprijzen nemen duikvlucht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 21u15  Varenhorst en Bouter starten goed op EKUTRECHT (ANP) - Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn sterk begonnen aan de EK beachvolleybal in eigen land. Het als negende geplaatste duo versloeg in Utrecht het Franse koppel Youssef Krou/Quincy Aye in twee sets: 21-9 21-14. Daarmee zette het Nederlandse tweetal, dat debuteert op het EK, meteen een grote stap naar de volgende ronde. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales, de nummers twee en drie gaan naar de tussenronde. Alleen de nummer vier is uitgeschakeld. Het bericht Varenhorst en Bouter starten goed op EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 20u15  Tour trekt de Alpen inANNECY (ANP) - Het Tourpeloton trekt dinsdag in de tiende etappe de Alpen in. De renners krijgen in de eerste van drie bergetappes op rij meteen zwaar klimwerk te verduren. De rit van Annecy naar Le Grand-Bornand is 158,5 kilometer lang en telt vijf beklimmingen, waarvan drie van eerste en één van buitencategorie. Het bericht Tour trekt de Alpen in verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u30  Amsterdam vraagt hulp VN om woningmarktAMSTERDAM (ANP) - Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen. Het bericht Amsterdam vraagt hulp VN om woningmarkt verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u30  Voorwaardelijke straf voor tv-piratenGRONINGEN (ANP) - Twee mannen uit Groningen zijn maandag veroordeeld tot voorwaardelijke straffen voor tv-piraterij. Ze hebben de smartcard voor Ziggo-abonnementen gekraakt. Dat signaal verkochten ze door aan bijna tweehonderd mensen, die daardoor goedkoop tv konden kijken. Het bericht Voorwaardelijke straf voor tv-piraten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u30  Blok hoopt op afbouw kernwapens na HelsinkiBRUSSEL (ANP) - Minster Stef Blok van Buitenlandse Zaken hoopt dat de top tussen de presidenten Trump en Poetin in Helsinki de opmaat is naar goede afspraken over de afbouw van kernwapens. ,,Als dat uit deze top komt, dan zou dat winst zijn’’, zei hij na overleg met zijn EU-collega’s in Brussel. Het bericht Blok hoopt op afbouw kernwapens na Helsinki verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaAMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, vertelt topman Gordon Willoughby. Het bericht WeTransfer mikt op beursgang in Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u15  Ook president-commissaris ThyssenKrupp wegESSEN (ANP/BLOOMBERG) - President-commissaris Ulrich Lehner stapt op bij ThyssenKrupp. Eerder deze maand kondigde topman Heinrich Hiesinger ook al zijn vertrek aan bij het Duitse staal- en industrieconcern. Het bericht Ook president-commissaris ThyssenKrupp weg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u00  Dumoulin: De Tour begint nu pas echtAIX-LES-BAINS (ANP) - Met veel zin en ook een hoofd vol vraagtekens over zichzelf en de concurrentie begint Tom Dumoulin dinsdag aan deel twee van de Tour de France. ,,De voorbije negen dagen waren niet de leukste. Het ging meer om wie het meeste geluk had. Vanaf nu gaat het erom wie de sterkste is, het wordt tegen elkaar strijden. Ook al zijn de bergritten erg zwaar, volgens mij wacht het hele peloton op wat nu komen gaat’’, zei de kopman van Team Sunweb maandagmiddag op de eerste rustdag van de ronde. Het bericht Dumoulin: De Tour begint nu pas echt verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u00  Keukeleire geeft op in Tour de FranceANNECY (ANP) - Jens Keukeleire gaat dinsdag niet meer van start in de Ronde van Frankrijk. De Belgische renner van Lotto Soudal blijkt zondag bij een val in de etappe naar Roubaix een breuk in een kuitbeen en een kneuzing in een dijbeen te hebben opgelopen. Hij is zeker een maand of twee uit de roulatie. Het bericht Keukeleire geeft op in Tour de France verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u45  Vierdaagse van start met 44.480 lopersNIJMEGEN (ANP) - De 102e Vierdaagse gaat dinsdag van start met 44.480 deelnemers. In totaal 2951 mensen die zich hadden ingeschreven, hebben hun startbewijs niet opgehaald in Nijmegen, aldus de organisatie maandag. Het bericht Vierdaagse van start met 44.480 lopers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u45  Mogelijk acties bij rederij Stena LineHOEK VAN HOLLAND (ANP) - Kantoorpersoneel van rederij Stena Line dreigt met acties. Veerboten van en naar Engeland kunnen daardoor te maken krijgen met forse vertragingen, waarschuwt vakbond FNV. Het bericht Mogelijk acties bij rederij Stena Line verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u00  Oliebedrijven krijgen knauw op rode beursdagAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Dalende olieprijzen sleurden oliegerelateerde bedrijven, zoals AEX-zwaargewicht Shell, mee omlaag. Beleggers bekeken verder onder meer de Russisch-Amerikaanse top en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Het bericht Oliebedrijven krijgen knauw op rode beursdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u00  Van der Poel start ook op NK mountainbikeAPELDOORN (ANP) - Mathieu van der Poel doet zondag mee aan de Nederlandse kampioenschappen mountainbike. De Nederlander heeft zich maandag ingeschreven, meldt wielerbond KNWU. Ook zijn broer David doet mee in het Orderbos in Apeldoorn. Het bericht Van der Poel start ook op NK mountainbike verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u30  IMF waarschuwt voor escalatie handelsveteWASHINGTON (ANP) - Een verdere escalatie van de handelsspanningen in de wereld heeft mogelijk verstrekkende economische gevolgen. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een update van zijn groeiramingen. Het bericht IMF waarschuwt voor escalatie handelsvete verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u30  Air France-KLM haalt Chinese banden aanAMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM voegt twee bestaande samenwerkingsverbanden met partners in China samen. De nieuwe joint venture met zowel Xiamen Airlines als China Southern Airlines moet zorgen voor nauwere banden tussen de bedrijven en reizigers een soepelere dienstverlening bieden, zo meldt Air France-KLM. Het bericht Air France-KLM haalt Chinese banden aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u15  Weer actiedreiging op SchipholSCHIPHOL (ANP) - Na de beveiligingsmedewerkers op Schiphol dreigen nu ook medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies met acties. Vakbond FNV heeft een ultimatum gesteld en eist vóór woensdagmiddag onder meer een hoger loonbod. Of en in welke mate passagiers last zullen hebben van eventuele acties kon een woordvoerster niet zeggen. Het bericht Weer actiedreiging op Schiphol verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u00  Sander Hoogendoorn krijgt ochtendshow op 3FMHILVERSUM (ANP) - Radio-dj Sander Hoogendoorn volgt Domien Verschuuren op als presentator van de ochtendshow op NPO 3FM. Hij is vanaf 3 september iedere werkdag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur, maakte hij bekend in de middagshow van zijn collega's Mark en Rámon. Het bericht Sander Hoogendoorn krijgt ochtendshow op 3FM verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u45  Maandagavond mogelijk weer water GroningenGRONINGEN (ANP) - De stad Groningen en omgeving hebben maandag rond 20.00 mogelijk weer drinkwater. Maar daar is de hulp van de mensen voor nodig, zeggen het Waterbedrijf Groningen en de gemeente: ,,Gebruik alleen water als het echt nodig is, zodat wij onze watervoorraad weer kunnen aanvullen. Dus geen was draaien, niet de tuin sproeien, zwembad vullen, uitgebreid in bad of onder de douche of de auto wassen.'' Het bericht Maandagavond mogelijk weer water Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u30  Froome: juist prettig dat Thomas zo hoog staatANNECY (ANP) - Van rivaliteit tussen Chris Froome en ploeggenoot Geraint Thomas is geen sprake. Dat zei viervoudig Tourwinnaar Froome maandag desgevraagd tijdens de eerste rustdag. Thomas staat voorlopig tweede in het algemeen klassement, op 43 seconden van geletruidrager Greg Van Avermaet. Froome neemt de achtste plek in na de eerste week, met 1.42 achterstand. Het bericht Froome: juist prettig dat Thomas zo hoog staat verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Van Avermaet tekent bij opvolger BMCPARIJS (ANP) - Greg Van Avermaet heeft een contract getekend bij de nieuwe wielerformatie CCC, dat in 2019 de licentie van zijn huidige werkgever BMC Racing overneemt. Dat heeft de drager van de gele leiderstrui in de Ronde van Frankrijk en olympisch kampioen maandag op de rustdag in de Tour laten weten. Het bericht Van Avermaet tekent bij opvolger BMC verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Tijdelijke topman NFI weg na onderzoek gedragDEN HAAG (ANP) - Het contract met interim-directeur Peter van den Elzen (66) van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is per direct beëindigd wegens ontoelaatbaar gedrag. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het bericht Tijdelijke topman NFI weg na onderzoek gedrag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u45  Wall Street begint voorzichtig aan de weekNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag zonder grote bewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. De blikken zijn onder meer gericht op Helsinki, waar een topontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin plaatsvindt. Ook verwerkten beleggers cijfers van onder meer vermogensbeheerder BlackRock en Bank of America en een publicatie over de detailhandelsverkopen. Het bericht Wall Street begint voorzichtig aan de week verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u45  VS ontzien Europa niet met Iran-sanctiesBRUSSEL (ANP) - Bij het opleggen van sancties aan bedrijven die handel drijven met Iran, maken de Verenigde Staten geen uitzondering voor Europese ondernemingen. De Amerikaanse regering heeft geen gehoor gegeven aan verzoeken hierom vanuit Europa. ,,Geen verrassing'', reageerde EU-buitenland-chef Federica Mogherini. Het bericht VS ontzien Europa niet met Iran-sancties verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u15  Groenewegen dinsdag van start in TourANNECY (ANP) - Dylan Groenewegen blijft in de Tour de France. De blessure die de sprinter van LottoNL-Jumbo zondag bij een valpartij in de etappe naar Roubaix opliep, is niet zo ernstig dat hij niet meer van start kan gaan. Dat meldt een woordvoerder van de ploeg. Het bericht Groenewegen dinsdag van start in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u15  Rus naar tweede ronde WTA-toernooi BoekarestBOEKAREST (ANP) - Arantxa Rus is goed begonnen aan het WTA-toernooi in Boekarest. De Nederlandse tennisster bereikte maandag de tweede ronde door een zege van 6-2 6-4 op de Colombiaanse Mariana Duque-Mariño. Rus sloeg op het gravel toe op haar vijfde wedstrijdpunt. Het bericht Rus naar tweede ronde WTA-toernooi Boekarest verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u45  Geen water uit de kraan in GroningenGRONINGEN (ANP) - In delen van de stad Groningen komt maandagmiddag geen water uit de kraan. Er is een storing. ,,De meldingen stromen binnen'', aldus een woordvoerster van Waterbedrijf Groningen. De organisatie kan nog niet zeggen hoe groot de storing is, wat de oorzaak is en hoe lang het duurt om de watervoorziening te herstellen. Het bericht Geen water uit de kraan in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u30  Veel arbeidsongevallen in agrarische sectorDEN HAAG (ANP) - In de agrarische sector vinden veel arbeidsongevallen plaats. Volgens de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid kregen 93 mensen in de sector vorig jaar een ernstig ongeluk. Het bericht Veel arbeidsongevallen in agrarische sector verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u30  Bekende auteurs naar nieuw literatuurfestivalUTRECHT (ANP) - Het nieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) heeft een hele reeks bekende auteurs gestrikt voor de eerste editie in september. Zo komen de Britse schrijver Julian Barnes, de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti en de Britse historicus Sir Antony Beevor naar ons land. In totaal zijn er meer dan honderd schrijvers en artiesten op ILFU te vinden, maakte de organisatie bekend. Het bericht Bekende auteurs naar nieuw literatuurfestival verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u15  Wereldhavendagen in teken van ‘energize’ROTTERDAM (ANP) - Het thema van de Wereldhavendagen in Rotterdam, begin september, is 'energize'. Veel activiteiten zijn dan ook gericht op schone energie. De 41e editie is volgens de organisatie omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers. Er worden honderdduizenden bezoekers verwacht die komen kennismaken met de Rotterdamse haven, aan de hand van activiteiten, demonstraties en excursies. Het bericht Wereldhavendagen in teken van ‘energize’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u15  Joshua bokst in Wembley tegen PovetkinLONDON (ANP) - De Brit Anthony Joshua bokst op 22 september in het Londense Wembley tegen de Rus Alexander Povetkin om de wereldtitel in het zwaargewicht. Zijn promotor Eddie Hearn kondigde het gevecht aan. Joshua verdedigt zijn kampioensgordels van de mondiale bonden WBA, IBF, WBO en IBO. Het bericht Joshua bokst in Wembley tegen Povetkin verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u15  BlackRock-interesse stuwt waarde crypto’sNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunten als bitcoin, ripple en ethereum wonnen maandag op de verschillende handelsplatformen meer dan 5 procent aan waarde. Reden voor de opleving was de vermeende interesse van 's werelds grootst vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta. Het bericht BlackRock-interesse stuwt waarde crypto’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u00  Sunweb versterkt zich met BolDEVENTER (ANP) - Cees Bol fietst vanaf komend wielerseizoen voor Sunweb. De 22-jarige renner is nu nog verbonden aan SEG Racing Academy. Bol zal zich bij Sunweb, waar hij deel gaat uitmaken van de WorldTour-formatie, focussen op de sprint en op klassiekers. Het bericht Sunweb versterkt zich met Bol verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u00  Aantal misdrijven met 11 procent gedaaldDEN HAAG (ANP) - Het aantal misdrijven in Nederland is in de eerste helft van dit jaar gedaald, van 421.000 in de eerste zes maanden van vorig jaar, tot 372.000. Dat komt neer op een afname van 11 procent, maakte de politie bekend. Het bericht Aantal misdrijven met 11 procent gedaald verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u45  Wegen afgesloten rond duinbrand HeemskerkHEEMSKERK (ANP) - In de duinen bij Heemskerk (Noord-Holland) is maandag aan het eind van de ochtend een grote brand uitgebroken. De brandweer heeft de omliggende wegen afgesloten zodat het gebied bereikbaar is voor de hulpdiensten. Aanwezige mensen moeten het duingebied verlaten om de hulpdiensten de ruimte te geven, aldus de Veiligheidsregio Kennemerland. Het bericht Wegen afgesloten rond duinbrand Heemskerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u30  Luchtmachtdagen terug op de kalenderDEN HAAG/VOLKEL (ANP) - Na twee jaar afwezigheid gaat Defensie volgend jaar weer Luchtmachtdagen houden. Vliegbasis Volkel is op 14 en 15 juni 2019 het toneel voor het traditioneel drukbezochte evenement, zei een woordvoerder van Defensie maandag naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad. Het bericht Luchtmachtdagen terug op de kalender verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u15  Vuillermoz heeft breukje in schouderbladANNECY (ANP) - Het is onzeker of de Franse renner Alexis Vuillermoz dinsdag van start kan gaan in de tiende etappe van de Tour de France. De renner uit de ploeg AG2R heeft door een val in de negende etappe van zondag over de kasseien een breukje in zijn rechter schouderblad opgelopen. Vuillermoz is een belangrijke helper voor kopman Romain Bardet in de bergritten. Het bericht Vuillermoz heeft breukje in schouderblad verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u45  Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in CarréANSTERDAM (ANP) - Met de voorstelling Annie M.G. in Carré brengt het Amsterdamse theater in november een eerbetoon aan de beroemde schrijfster. Tijdens de show komen de gedichten, liedjes, radio-, televisie- en theaterwerk van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) voorbij. Het bericht Eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in Carré verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u45  Duinbrand bij HeemskerkHEEMSKERK (ANP) - In de duinen bij Heemskerk (Noord-Holland) is maandag aan het eind van de ochtend brand uitgebroken. Hulpdiensten zijn deels ter plaatse, deels nog onderweg. Het bericht Duinbrand bij Heemskerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u30  Airbnb moet voorwaarden aan EU-wet aanpassenBRUSSEL (ANP) - Airbnb moet zijn voorwaarden voor de verhuur van tijdelijke accommodaties in de EU in lijn brengen met Europese consumentenwetgeving. Vooral de manier waarop het verhuurplatform de prijzen van kamers en woningen door privéaanbieders presenteert voldoet niet aan de EU-regels. Ook moeten klanten beter beschermd worden tegen annuleringen door een eigenaar. Het bericht Airbnb moet voorwaarden aan EU-wet aanpassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u30  Weinig beweging op afwachtende beurzenAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Het bericht Weinig beweging op afwachtende beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u30  OM sluit terreurmotief Malek F. niet uitDEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) sluit niet uit dat de man die ervan verdacht wordt dat hij op Bevrijdingsdag in Den Haag drie mensen neerstak, toch een terroristisch motief had. Uit onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachte, de 32-jarige Malek F., in een post op Facebook stelt dat ,,ongelovigen moeten lijden''. Al eerder bleek dat twee maanden voor de steekpartij een anonieme melding bij de politie binnengekomen, waarin stond dat F. terroristische plannen zou hebben. Het bericht OM sluit terreurmotief Malek F. niet uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u00  Deutsche Bank verrast met resultatenFRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft voorlopige cijfers over het afgelopen kwartaal gemeld die beter zijn dan verwacht. Op de beurs in Frankfurt zat het aandeel van de grootste bank van Duitsland duidelijk in de lift. Het bericht Deutsche Bank verrast met resultaten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  ‘Tulpenbollenwodka lijkt teveel op La Tulipe’DEN HAAG (ANP) - De flessen van Dutch Tulip Vodka lijken te veel op die van de wijnen La Tulipe van Chateau De La Garde, het bedrijf van Ilja Gort. Tenminste, dat vindt de bekende wijnmaker en tv-persoonlijkheid. Het bericht ‘Tulpenbollenwodka lijkt teveel op La Tulipe’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Varenhorst: EK moet iets extra’s oproepenDEN HAAG (ANP) - Na successen met Reinder Nummerdor en Maarten van Garderen heeft beachvolleyballer Christiaan Varenhorst in Jasper Bouter een nieuwe partner gevonden. Het koppel doet deze week voor het eerst in deze samenstelling mee aan het EK beachvolleybal, maar heeft van deze periode desondanks een piekmoment gemaakt. De enkelblessure die Varenhorst vorige week in Gstaad opliep zorgt wel voor onzekerheid. Het bericht Varenhorst: EK moet iets extra’s oproepen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  IDFA komt met nieuwe programma’sAMSTERDAM (ANP) - De 31ste editie van het Amsterdamse documentairefestival IDFA kent een aantal nieuwe programma's. Zo toont IDFA Frontlight twintig documentaires die urgente verhalen vertellen. ,,Niet vanuit de blik van de media, maar IDFA's blik op de wereld, door de ogen van de filmmakers'', zegt de organisatie. Nieuw is ook IDFA on Stage, waarbij de filmvertoning wordt gecombineerd met live-optredens van bijvoorbeeld theater, muziek, dans en nieuwe media. Het bericht IDFA komt met nieuwe programma’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  ‘Het blijft droog met kans op hittegolf’AMSTERDAM (ANP) - Kondigden weerbureaus eind vorige week nog aan dat er een eind zou komen aan de droogte in Nederland, maandag meldt Weeronline dat de extreme droogte juist zal verergeren. Er valt de komende twee weken nauwelijks neerslag, terwijl eerder ,,stereotiep Nederlands zomerweer met geregeld buien'' werd verwacht. Het bericht ‘Het blijft droog met kans op hittegolf’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  Haagse messentrekker maandag voor de rechterDEN HAAG (ANP) - De man die ervan verdacht wordt dat hij op Bevrijdingsdag in Den Haag drie mensen neerstak, komt volgende week maandag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting waarin de stand van zaken van het onderzoek naar de steekpartij wordt besproken. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 32-jarige man van poging tot moord en bedreiging. Het bericht Haagse messentrekker maandag voor de rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  Coe wil doorgaan met wereldbeker atletiekLONDEN (ANP/RTR) - Voorzitter Sebastian Coe van de internationale atletiekfederatie IAAF wil doorgaan met de wereldbeker atletiek. De Brit noemde de eerste editie van de landenwedstrijd afgelopen weekeinde in Londen een succes, ondanks dat veel wereldtoppers niet meededen en de publieke belangstelling tegenviel. ,,Ik heb al gesprekken gevoerd met andere steden die het evenement graag willen organiseren'', aldus Coe. Het bericht Coe wil doorgaan met wereldbeker atletiek verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  Verdachte in zaak dood Van Luijn voorgeleidPALMA DE MALLORCA (ANP) - Een jongeman die er op Mallorca van wordt verdacht dat hij de 34-jarige Wouter van Luijn uit Amsterdam afgelopen vrijdag zo hard heeft geslagen dat hij overleed, is maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man is volgens plaatselijke media de hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood van de Nederlandse cineast. Het bericht Verdachte in zaak dood Van Luijn voorgeleid verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u00  Nijmegen stinkt door warmteNIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagsefeesten zorgen door de warmte voor stankoverlast in de Nijmeegse binnenstad. Vooral rond de vele plaskruizen en urinoirs hangt een vieze lucht. De organisatie zet na klachten van binnenstadbewoners vanaf maandag extra mensen in om de urinoirs vaker te legen en schoon te maken, zo is maandag besloten. Het bericht Nijmegen stinkt door warmte verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u00  Zoektocht naar vermiste zwemster hervatNUENEN (ANP) - Een gespecialiseerd team van de politie hervat maandag de zoektocht naar een vrouw die zondag tijdens het snorkelen in Nuenen (Brabant) vermist is geraakt. De vrouw raakte zondagmiddag na enkele uren uit het zicht waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een duikteam van de brandweer moest de zoektocht zondagavond staken vanwege de duisternis. Het bericht Zoektocht naar vermiste zwemster hervat verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u00  Ahold Delhaize op koers voor onlinegroeiZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize is op koers om over twee jaar bijna 5 miljard euro aan onlineverkopen te halen. Dat meldt het Nederlands-Belgische bedrijf naar aanleiding van de aangekondigde uitbreiding van een distributiecentrum van Bol.com. Ahold Delhaize investeert al een tijdje in lokale onlinemerken om de verkopen te doen groeien. Het bericht Ahold Delhaize op koers voor onlinegroei verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u30  Renault boekt verkooprecordPARIJS (ANP) - Het Franse autoconcern Renault heeft in de eerste helft van dit jaar een verkooprecord behaald. Voor de gehele groep (met ook merken als Dacia en Lada) ging de verkoop met bijna 10 procent omhoog in vergelijking met vorig jaar tot iets minder dan 2,1 miljoen voertuigen. Het bericht Renault boekt verkooprecord verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u00  ‘2e aanhouding in zaak dood cineast Van Luijn’PALMA DE MALLORCA (ANP) - Een achttienjarige jongen is in het weekend op Mallorca aangehouden in verband met de dood van de Nederlandse cineast Wouter van Luijn, meldden plaatselijke media. Vrijdag werd al een man aangehouden in deze zaak. Hij zit nog steeds vast en wordt maandag voorgeleid. De achttienjarige is inmiddels weer vrijgelaten. Het bericht ‘2e aanhouding in zaak dood cineast Van Luijn’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u00  Uit water gehaalde jongen (4) overledenHOOFDDORP (ANP) - Het vierjarige jongetje dat zondag bij de Toolenburgerplas bij Hoofddorp werd gereanimeerd nadat hij enige tijd onder water was geraakt, is overleden. Dat meldt de politie. Het bericht Uit water gehaalde jongen (4) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u00  AEX boekt kleine winstAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag licht vooruit. Ook op de andere Europese beurzen werden overwegend kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten een wat afzwakkende Chinese economische groei en keken uit naar de start van het cijferseizoen op het Damrak. Tevens werd gelet op de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Het bericht AEX boekt kleine winst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u30  Meer duisternis in WaddengebiedDEN HAAG (ANP) - Om de nacht in het Waddengebied nog donkerder te maken zijn 44 partijen een pakket maatregelen overeengekomen. In het project werken Rijk, provincies, gemeenten, natuurverenigingen en bedrijfsleven samen. Het bericht Meer duisternis in Waddengebied verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u15  AFM deelt boete uit aan Baker Tilly BerkAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een boete uitgedeeld van 900.000 euro aan accountantsorganisatie Baker Tilly Berk. De reden voor de geldstraf is een ,,slechte beheersing van integriteitsrisico's', aldus de toezichthouder. Het bericht AFM deelt boete uit aan Baker Tilly Berk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u15  Bertens zeventiende op wereldranglijstLONDEN (ANP) - Tennisster Kiki Bertens is na Wimbledon drie plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Ze klom van de twintigste naar de zeventiende plek. Het is niet haar hoogste ranking ooit, want in mei stond de Wateringse heel even vijftiende. Bertens speelde afgelopen weken haar beste toernooi op het Londense gras; ze reikte tot de kwartfinales. Het bericht Bertens zeventiende op wereldranglijst verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u00  Boeing trapt luchtvaartshow af met flinke orderFARNBOROUGH (ANP) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing heeft de grote luchtvaartshow van Farnborough afgetrapt met een miljardenorder van DHL. Het logistieke concern koopt veertien vrachtvliegtuigen van het type 777 bij de Amerikanen. Daarmee is volgens de cataloguswaarde een bedrag gemoeid van omgerekend 4 miljard euro. Meestal weten bedrijven nog kortingen te bedingen. Het bericht Boeing trapt luchtvaartshow af met flinke order verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u00  Papa John’s zet boegbeeld verder op afstandLOUISVILLE (ANP/BLOOMBERG) - Papa John's heeft oprichter John Schnatter verder op afstand gezet. De gewezen topman is nu ook niet meer welkom op het hoofdkwartier van de pizzaketen. Eerder was zijn beeltenis al van alle marketinguitingen afgehaald. Reden voor de breuk zijn racistische uitlatingen. Het bericht Papa John’s zet boegbeeld verder op afstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u30  Dik 3 miljoen Nederlandse tv-kijkers WK-finaleHILVERSUM (ANP) - De finale van het WK voetbal is zondag in Nederland door ruim drie miljoen kijkers gevolgd. Ze zagen Frankrijk wereldkampioen worden en Kroatië met 4-2 strijdend ten onder gaan. Het was volgens de Stichting KijkOnderzoek (SKO) het best bekeken tv-programma van zondag. De nabeschouwing (2,9 miljoen) en de huldiging (2,5 miljoen), eveneens op NPO 1, staan in het dagrapport tweede en derde. Het bericht Dik 3 miljoen Nederlandse tv-kijkers WK-finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u30  Bogaerts weer belangrijk voor Boston Red SoxBOSTON (ANP) - Honkballer Xander Bogaerts was zaterdag de gevierde man bij Boston Red Sox in de Major League met een zogenoemde grand slam homerun in de tiende inning tegen Toronto Blue Jays, zondag leverde hij nog een toegift. De Nederlandse international zette in de tweede confrontatie met de Blue Jays meteen de toon met een homerun in de eerste inning. Het was zijn zestiende van het seizoen. Het bericht Bogaerts weer belangrijk voor Boston Red Sox verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u30  Beurzen Azië lager na Chinese cijfersTOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen maandag omlaag. Beleggers verwerkten een stroom aan Chinese macro-economische cijfers. Tevens werd uitgekeken naar de verklaringen die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dinsdag en woensdag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres. Het bericht Beurzen Azië lager na Chinese cijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u00  ‘Nobody’ Kim boekt eerste golfzege PGASILVIS (ANP/RTR) - De Amerikaanse golfer Michael Kim heeft het grootste succes uit zijn carrière geboekt. Hij won zondag als nummer 473 van de wereld de John Deere Classic in Silvis (Illinois), een toernooi uit de Amerikaanse PGA-tour. Het bericht ‘Nobody’ Kim boekt eerste golfzege PGA verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u00  ‘Wespenoverlast groter dan vorige jaren’WAGENINGEN (ANP) - Wespenbestrijders hebben het na een paar relatief rustige jaren nu erg druk. Uit een rondgang van Nature Today blijkt dat het aantal wespennesten flink hoger ligt in vergelijking met vorig jaar en 2016. De echte overlast zal volgens de natuurwebsite al vóór augustus beginnen. Het bericht ‘Wespenoverlast groter dan vorige jaren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 07u30  Iets tragere groei economie ChinaPEKING (ANP/BLOOMBERG) - De economie van China is in het tweede kwartaal iets minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016. Het bericht Iets tragere groei economie China verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 07u30  Keizer/Meppelink: ervaring en ambitie op EKDEN HAAG (ANP) - Vol ambitie keert beachvolleybalster Sanne Keizer met haar nieuwe partner Madelein Meppelink terug op het EK beachvolleybal in eigen land. Het duo begint dinsdag aan de groepsfase van het EK in Rotterdam met de wedstrijd tegen het Slowaakse koppel Andrea Strbova/Natalia Dubovcova. Het bericht Keizer/Meppelink: ervaring en ambitie op EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 07u00  Campagne tegen kindersekstoerisme gestartLEIDEN (ANP) - Voor het derde achtereenvolgende jaar is de campagne Don’t Look Away gestart. Die roept vakantiegangers op alert te zijn op 'kindersekstoeristen' en verdachte situaties. Het bericht Campagne tegen kindersekstoerisme gestart verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 06u30  Renners mogen dag bijkomen na ‘kasseienrit’ANNECY (ANP) - De 167 overgebleven renners in de Tour de France mogen maandag in Annecy een dag bijkomen van de zware en chaotische rit van zondag. De 156 kilometer lange rit van Arras naar Roubaix telde liefst vijftien kasseienstroken en heel veel renners gingen onderuit en liepen verwondingen op. Het bericht Renners mogen dag bijkomen na ‘kasseienrit’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 04u00  Deschamps blijft bondscoach FrankrijkPARIJS (ANP/DPA) - Didier Deschamps blijft aan als bondscoach van Frankrijk. Dat melden Franse media. ,,Ik doe niet alles zoals Jacquet,' zei Deschamps. De toenmalige bondscoach Aimé Jacquet stopte na het winnen van het WK in 1998. Het contract van Deschamps loopt nog tot 2020. De 49-jarige traint sinds 2012 de 'Haantjes', in 2016 haalde hij op het EK ook de finale. Het bericht Deschamps blijft bondscoach Frankrijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 01u45  Brandweer rukt uit voor brand BrunsummerheideBRUNSSUM (ANP) - De brandweer is zondagavond laat met groot materiaal uitgerukt voor een natuurbrand op de Brunsummerheide. In het Limburgse natuurgebied stond een stuk heide van 25 vierkante meter in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat er 6000 vierkante meter in vlammen opging. Door de aanhoudende droogte heeft de brandweer de handen vol aan natuurbranden. Het bericht Brandweer rukt uit voor brand Brunsummerheide verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 23u15  Groenewegen hoopt op een goede nachtrustROUBAIX (ANP) - Sprinter Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo hoopt de rustdag maandag in de Tour de France te gebruiken om zo goed mogelijk te herstellen van zijn flinke valpartij in de negende etappe. ,,Je stuur breken is echt niet cool kan ik je na vandaag vertellen'', liet de winnaar van twee ritten in deze editie via Twitter weten. ,,Gelukkig had ik een ploeg om me heen die me door de laatste pijnlijke 80 kilometer heeft geholpen. Bedankt jongens, nu een nachtje goed slapen en we zien maandag wel verder.'' Het bericht Groenewegen hoopt op een goede nachtrust verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 23u15  Sleutelbeenbreuk houdt Porte aan de kantROUBAIX (ANP) - Kopman Richie Porte staat na zijn valpartij in de negende etappe van de Tour de France zes tot acht weken aan de kant. Zijn team BMC bevestigde zondagavond dat de 33-jarige Australiër een breuk in het rechtersleutelbeen heeft opgelopen. Het bericht Sleutelbeenbreuk houdt Porte aan de kant verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 22u15  Zwemmer vermist in Amsterdamse IJmeerAMSTERDAM (ANP) - In het Amsterdamse IJmeer zoeken de politie, de kustwacht en de KNRM met reddingsboten naar een vermiste zwemmer. De 59-jarige inwoner van de hoofdstad was aan het einde van de middag gaan zwemmen, maar keerde niet terug. Het bericht Zwemmer vermist in Amsterdamse IJmeer verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 22u15  Zoektocht naar vrouw in Nuenen maandag verderNUENEN (ANP) - De brandweer en politie gaan maandag in het strandbad aan de Enodedreef in het Noord-Brabantse Nuenen verder zoeken naar een vrouw die tijdens het snorkelen vermist is geraakt. Het bericht Zoektocht naar vrouw in Nuenen maandag verder verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 21u30  Boehlé/Van de Velde opent EK met zegeAPELDOORN (ANP) - Het beachvolleybalduo Dirk Boehlé/Steven van de Velde hebben namens Nederland het EK in eigen land succesvol geopend. Het Oranje-tweetal was in Apeldoorn in drie sets te sterk voor het Italiaanse koppel Marco Caminati/Enrico Rossi: 21-18 29-31 15-9. De twee thuisspelers toonden na het verlies in de lange tweede set fysieke en mentale veerkracht. Het bericht Boehlé/Van de Velde opent EK met zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 20u30  Zoektocht naar vrouw in water in NuenenNUENEN (ANP) - De brandweer zoekt in het strandbad aan de Enodedreef in het Noord-Brabantse Nuenen naar een vrouw die vermist is geraakt nadat ze was gaan snorkelen. Het bericht Zoektocht naar vrouw in water in Nuenen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 20u15  Murray verliest finale gemengd dubbelspelLONDEN (ANP) - De Britse tennisser Jamie Murray heeft op Wimbledon zijn titel in het gemengd dubbelspel niet kunnen prolongeren. De oudere broer van Andy Murray verloor met de Wit-Russische Victoria Azarenka in de finale van de Oostenrijker Alexander Peya en de Amerikaanse Nicole Melichar in twee sets: 7-6 (1) 6-3. Jamie Murray pakte vorig jaar de titel in Londen met de Zwitserse Martina Hingis aan zijn zijde. In 2007 won hij samen met Jelena Jankovic uit Servië voor de eerste keer het gemengd dubbelspel op Wimbledon. Het bericht Murray verliest finale gemengd dubbelspel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 20u15  Man komt om na brand in woning BladelBLADEL (ANP) - Bij een brand in een huis in het Noord-Brabantse Bladel is een man om het leven gekomen. Het bericht Man komt om na brand in woning Bladel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 19u45  Groenewegen hoopt dat hij Tour kan vervolgenROUBAIX (ANP) - Dylan Groenewegen heeft goede hoop dat hij de Tour de France dinsdag kan hervatten. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo, die vrijdag en zaterdag de zevende en achtste etappe won, ging zondag hard onderuit en blesseerde zich aan zijn linkerknie. Het bericht Groenewegen hoopt dat hij Tour kan vervolgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 19u30  Eikenprocessierups komt in meer gemeenten voorWAGENINGEN (ANP) - Het aantal eikenprocessierupsen is dit jaar groter dan normaal. Ook komen ze in steeds meer plaatsen voor, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups, onderdeel van Wageningen University. Het bericht Eikenprocessierups komt in meer gemeenten voor verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 19u00  Grote heidebrand in OldebroekOLDEBROEK (ANP) - Op het terrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek is een grote heidebrand ontstaan. Het bericht Grote heidebrand in Oldebroek verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u45  ‘Legendarisch en onvergetelijke’ Zwarte CrossLICHTENVOORDE (ANP) - De Zwarte Cross beleefde dit jaar volgens de organisatie één van de mooiste edities. Het jaarlijkse evenement dat met 220.000 bezoekers opnieuw was uitverkocht, is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Ook de warmte leidde niet tot grote problemen. Het bericht ‘Legendarisch en onvergetelijke’ Zwarte Cross verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u45  Waterpolosters halen opnieuw hard uitBARCELONA (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben bij het EK in Barcelona opnieuw hard uitgehaald. Na de monsterlijke zege zaterdag in de openingswedstrijd tegen Kroatië (21-1) moest een dag later ook EK-debutant Israël diep buigen voor het trefzekere Oranje: 20-2. De periodestanden waren: 8-0 7-0 3-0 2-2. De Nederlandse treffers kwamen voor rekening van Dagmar Genee, Ilse Koolhaas, Maud Megens, Vivian Sevenich (allen drie), Sabrina van der Sloot, Rozanne Voorvelt, Bente Rogge (allen twee), Nomi Stomphorst en Iris Wolves. Het bericht Waterpolosters halen opnieuw hard uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u30  Springruiters winnen opnieuw in ZwedenFALSTERBO (ANP) - De Nederlandse springruiters hebben opnieuw de wedstrijd voor de Nations Cup in Falsterbo gewonnen. Vorig jaar zegevierde Oranje eveneens in Zweden. De debuterende combinatie Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z bezorgde Nederland de overwinning in een barrage met vier landen, nadat ze net als Jur Vrieling en VDL Glasgow beide omlopen foutloos bleven. Ierland eindigde als tweede, gevolgd door Zweden en Italië. Het bericht Springruiters winnen opnieuw in Zweden verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u15  Djokovic twijfelde over terugkeer aan topLONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft veel momenten van twijfel gekend of hij ooit weer zijn oude topniveau zou halen. De Servische tennisser zei dat met de gouden beker van Wimbledon in zijn handen nadat hij in de finale in Londen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson had verslagen. ,,Het is niet makkelijk om zo lang niet te kunnen tennissen. Ik heb veel onzekere momenten gehad waarin ik twijfelde over mijn toekomst.' Het bericht Djokovic twijfelde over terugkeer aan top verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u15  Honkballers in Haarlem onderuitHAARLEM (ANP) - Nederland is bij de Honkbalweek Haarlem niet langer ongeslagen. Oranje ging in de derde wedstrijd met 3-2 onderuit tegen Taiwan. De thuisploeg keek na twee innings al tegen een achterstand van 2-0 aan. Het team van de nieuwe bondscoach Evert-Jan 't Hoen kwam in de derde inning terug tot 2-1 dankzij een score door Dwayne Kemp. Taiwan bracht de marge in de vierde inning terug op twee punten (3-1). Via een homerun van Dudley Leonora verkleinde Nederland in de vijfde inning opnieuw de achterstand, maar daarna viel de productie bij beide teams stil. Het bericht Honkballers in Haarlem onderuit verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u15  Heidebrand door schietoefening in OldebroekOLDEBROEK (ANP) - Door een schietoefening op het terrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek is een grote heidebrand ontstaan. Het bericht Heidebrand door schietoefening in Oldebroek verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 18u00  Dumoulin had er meer van verwachtROUBAIX (ANP) - Tom Dumoulin kwam de zware kasseienrit in de Tour de France zondag overtuigend door. De Nederlandse kopman van Sunweb kwam gelijktijdig met viervoudig Tourwinnaar Chris Froome over de finish (als negentiende) en ging in tegenstelling tot veel andere renners niet onderuit. Toch was de Limburger niet echt tevreden. Het bericht Dumoulin had er meer van verwacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 17u45  Jongetje (4) onder water en gereanimeerdHOOFDDORP (ANP) - Een vierjarig jongetje is gereanimeerd nadat hij in de Toolenburgplas in Hoofddorp onder water was geraakt. Het bericht Jongetje (4) onder water en gereanimeerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 17u45  Djokovic weer terug met vierde WimbledontitelLONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft voor de vierde keer in zijn tennisloopbaan Wimbledon gewonnen. In de finale was de voormalige nummer één van de wereld veel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2 6-2 7-6 (3). Het bericht Djokovic weer terug met vierde Wimbledontitel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 17u15  Degenkolb: zware tijd achter de rugROUBAIX (ANP/DPA) - Zijn overwinning in de negende etappe van de Tour de France maakte veel los bij John Degenkolb. ,,Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Ik heb een ongelooflijk zware tijd achter de rug. Mijn familie is altijd achter me blijven staan. Ik ben blij dat ik ze nu deze overwinning terug kan geven'', aldus de 29-jarige Duitser van Trek-Segafredo. Het bericht Degenkolb: zware tijd achter de rug verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 17u15  Van der Poel derde op mountainbike in AndorraVALLNORD (ANP) - Mathieu van der Poel is als derde geëindigd bij de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Vallnord in Andorra. De 23-jarige Nederlands kampioen in het veld en op de weg moest alleen de Italiaanse kampioen Gerhard Kerschbaumer en de Zwitserse wereldkampioen Nino Schurter voor laten. Het bericht Van der Poel derde op mountainbike in Andorra verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u45  Dagzege Degenkolb, Van Avermaet ruimer aan kopROUBAIX (ANP) - John Degenkolb heeft voor het eerst in zijn wielerloopbaan een etappe in de Tour de France gewonnen. De 29-jarige Duitser van Trek-Segafredo was in Roubaix in de sprint sneller dan de Belgen Greg Van Avermaet en Yves Lampaert. Het drietal was 16,5 kilometer voor de eindstreep weggereden uit het peloton. Van Avermaet vergrootte in het algemeen klassement zijn voorsprong. Het bericht Dagzege Degenkolb, Van Avermaet ruimer aan kop verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u30  Brussel huldigt Belgische selectie na bronsBRUSSEL (ANP/BELGA) - Het Belgische nationale elftal is in Brussel gehuldigd na de derde plaats op het WK voetbal in Rusland. Achtduizend Belgen vierde op de Grote Mark feest en een groot gejuich steeg op toen de selectie op het balkon verscheen van het Brusselse stadhuis. In totaal zagen ongeveer 32.000 Belgische fans de huldiging op grote tv-schermen elders in de hoofdstad. Het bericht Brussel huldigt Belgische selectie na brons verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u30  Opnieuw brons Holland Acht bij wereldbekerLUZERN (ANP) - De Holland Acht heeft bij de wereldbekerfinale roeien in Luzern opnieuw brons veroverd. De mannenploeg van bondscoach Mark Emke moest bijna 2 seconden toegeven op winnaar Duitsland: 5.31,81 tegen 5.33,72. Ook nummer twee Australië was met een tijd van 5.31,95 sneller dan Oranje. Het bericht Opnieuw brons Holland Acht bij wereldbeker verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u30  Files door drukte bij de strandenDEN HAAG (ANP) - De zomerse temperaturen hebben zondag veel mensen naar de kust getrokken. De parkeerplaatsen rond Zandvoort en Scheveningen zijn vol. De gemeente Haarlem adviseert mensen om niet meer met de auto naar het strand van Zandvoort te komen. Het bericht Files door drukte bij de stranden verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u30  Halfjaarcijfersseizoen voorzichtig van startAMSTERDAM (ANP) - Beleggers in Amsterdam krijgen komende week de eerste halfjaarcijfers en resultaten over het tweede kwartaal voor de kiezen. Onder meer ASML, AkzoNobel en Unilever geven inzicht in hun financiële prestaties in de afgelopen maanden. Het bericht Halfjaarcijfersseizoen voorzichtig van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u15  Vierdaagselopers boos over niet-werkende appNIJMEGEN (ANP) - Veel Vierdaagselopers en hun familie zijn boos op de organisatie van het evenement, omdat de app waarmee een loper onderweg gevolgd kan worden niet blijkt te werken voor iPhone en iPad. Deze app bestaat sinds enkele jaren en is enorm populair, vooral omdat het thuisfront via de app kan zien waar ,,hun'' loper is en hoe laat deze aan de finish in Nijmegen wordt verwacht. Ander contact met wandelaars is door het overbelaste mobiele netwerk rond Nijmegen vaak niet eenvoudig. Het bericht Vierdaagselopers boos over niet-werkende app verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u15  Stiptheidsacties beveiligers VU AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Beveiligers van de Vrije Universiteit Amsterdam zetten vanaf maandag met stiptheidsacties een week lang hun roep om een betere cao kracht bij. Dit betekent dat de beveiligers zich stipt aan de werkinstructies houden, bijvoorbeeld bij de telefoonafhandeling en de sluitingstijden van gebouwen, zo meldde vakbond CNV. Het bericht Stiptheidsacties beveiligers VU Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 16u00  Advies Vierdaagse: nu al voldoende drinkenNIJMEGEN (ANP) - Lopers die dinsdag starten met de Vierdaagse in Nijmegen, moeten zondag alvast beginnen met voldoende te drinken. Tijdens de eerste wandeldag doen ze er goed aan hun waterflesjes bij elk watertappunt te vullen. Daarnaast is flink insmeren met zonnebrandcrème en een petje dragen belangrijk. Het bericht Advies Vierdaagse: nu al voldoende drinken verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u30  Van Vleuten oppermachtig in Giro RosaCIVIDALE DEL FRIULI (ANP) - Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft voor het eerst in haar carrière de Giro Rosa op haar naam geschreven. De kopvrouw van Mitchelton-Scott sloot de Ronde van Italië in stijl af door in de tiende en laatste etappe van en naar Cividale del Friuli haar derde ritzege te pakken. Het bericht Van Vleuten oppermachtig in Giro Rosa verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u30  Grote brand verwoest korenveld in EchtECHT (ANP) - Een brand heeft een groot deel van een korenveld in het Limburgse Echt verwoest. Het veld aan de Gebroekerdijk met tarwe is vier hectare groot en ligt tegen een bosrand, meldt de brandweer. Rond 15.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het bericht Grote brand verwoest korenveld in Echt verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u30  Márquez opnieuw beste op SachsenringSACHSENRING (ANP) - Marc Márquez heeft voor de negende keer op rij de Grote Prijs van Duitsland op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen uit Spanje in de MotoGP bleef op de Sachsenring de Yamaha-coureurs Valentino Rossi uit Italië en Maverick Viñales uit Spanje voor. Het bericht Márquez opnieuw beste op Sachsenring verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u30  Ook Terpstra crasht in etappe naar RoubaixROUBAIX (ANP) - Niki Terpstra is zondag ook ten val gekomen in de negende etappe van de Tour de France. De Nederlandse wielrenner van Quick-Step ging in de rit naar Roubaix op ruim 60 kilometer van de finish tegen het asfalt en liep daarna met lichte verwondingen naar de kant van de weg. Terpstra, gezien als belangrijke kanshebber in de zware rit met vijftien kasseienstroken, kon zijn weg wel vervolgen. Het bericht Ook Terpstra crasht in etappe naar Roubaix verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u15  Protesten Irak hinderen olieproductie nietBAGDAD (ANP/BLOOMBERG) - De olieproductie van Irak ligt volgens het land op een normaal niveau, ondanks dat protesten in de zuidelijke regio zich steeds verder verspreiden. Dat heeft een regeringswoordvoerder gezegd. Het bericht Protesten Irak hinderen olieproductie niet verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 15u00  Frijns valt uit bij DTM-race in ZandvoortZANDVOORT (ANP) - Autocoureur Robin Frijns heeft zondag de finish niet gehaald bij de race uit het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) op Circuit Zandvoort. Na elf ronden kwam de race van Frijns ten einde door technisch malheur. Het bericht Frijns valt uit bij DTM-race in Zandvoort verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 14u45  Groenewegen gehavend na valROUBAIX (ANP) - Dylan Groenewegen is zondag in de Tour de France onderuit gegaan. Dat gebeurde op zo'n 85 kilometer van aankomstplaats Roubaix. De Nederlandse winnaar van de zevende en achtste rit liep flinke schaafwonden op en had wat moeite met lopen. Het bericht Groenewegen gehavend na val verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 14u45  Rolls-Royce zoekt partner voor vliegende taxiFARNBOROUGH (ANP/RTR) - De Britse straalmotorfabrikant Rolls-Royce werkt aan een aandrijvingssysteem voor een vliegende taxi. Daarbij is het een zoektocht gestart naar partners om het project verder te ontwikkelen. Doel is om vliegende taxi's volgend decennium al in de lucht te hebben. Het bericht Rolls-Royce zoekt partner voor vliegende taxi verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 14u30  Drukbezochte start voor VierdaagsefeestenNIJMEGEN (ANP) - Mede dankzij het zonnige weer verwacht de organisatie van de Vierdaagsefeesten dat ,,dit wel eens een drukbezochte editie'' kan worden. Het festival in de binnenstad van Nijmegen heeft daarvoor al een goede start gemaakt. Zaterdag kwamen 215.000 bezoekers op de eerste dag van de Vierdaagsefeesten af, zo'n 10.000 meer dan vorig jaar. Het bericht Drukbezochte start voor Vierdaagsefeesten verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 14u15  ‘Airbus sleept miljardenorder Azië binnen’FARNBOROUGH (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigmaker Airbus lijkt een omvangrijke order van het Maleisische AirAsia te hebben binnengesleept. De Aziaten zouden, gelet op de cataloguswaarde, voor 23 miljard dollar aan vliegtuigen bestellen, aldus ingewijden. Het bericht ‘Airbus sleept miljardenorder Azië binnen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 13u45  Bendsneyder buiten de punten, Binder wintSACHSENRING (ANP) - Bo Bendsneyder is in de Moto2 buiten de punten geëindigd op de Sachsenring. De negentienjarige Rotterdammer bleef met zijn Tech3 steken op de twintigste positie. Bendsneyder was als 21e gestart, maar kwam tijdens de race niet verder dan de achttiende positie. Het bericht Bendsneyder buiten de punten, Binder wint verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 13u45  Banken Scandinavië werken aan betaalsnelwegSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Banken in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken werken aan een technologische toepassing om internationale overschrijvingen drastisch te versnellen. Daarmee verwachten de banken onder meer de concurrentieslag met betaaldiensten van techgiganten als Apple en Samsung in hun voordeel te beslissen. Het bericht Banken Scandinavië werken aan betaalsnelweg verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 13u15  Porte verlaat Tour na harde valARRAS (ANP) - Richie Porte heeft de Tour de France verlaten. De Australische kopman van BMC ging zondag in het begin van de negende etappe hard onderuit. Porte, die tiende stond in het klassement en een van de uitdagers was van de Brit Chris Froome, greep direct naar zijn schouder. Hij lijkt zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Het bericht Porte verlaat Tour na harde val verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 13u15  Peloton in Tour op weg naar RoubaixARRAS (ANP) - Na de twee zeges van Dylan Groenewegen in een massasprint, wacht de renners in de Tour de France zondag een pittige etappe. Het peloton is om 12.50 uur vertrokken voor een rit van ruim 156 kilometer van Arras Citadelle naar Roubaix. De Belg Greg Van Avermaet draagt nog steeds de gele leiderstrui. Het bericht Peloton in Tour op weg naar Roubaix verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 13u15  ‘JSF goedkoper door grote bestelling VS’FARNBOROUGH (ANP/RTR) - Straaljager Joint Strike Fighter (F35) wordt vermoedelijk weer iets goedkoper nu de Verenigde Staten hun handtekening hebben gezet onder een miljardenorder. De deal maakt volgens bronnen de weg vrij voor meer bestellingen die tot doel hebben de kosten per jet te verlagen. Het bericht ‘JSF goedkoper door grote bestelling VS’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 12u30  Met deze tips komen jij en je kids ontspannen op je vakantiebestemming aanHet is vakantie! Eindelijk rust, toch? Velen van ons gaan met kinderen op reis, of Het bericht Met deze tips komen jij en je kids ontspannen op je vakantiebestemming aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 12u00  Meisje (17) overleden na ongeval in HorstHORST (ANP) - Op de Venrayseweg in Horst (Limburg) is zondagmorgen rond 3.30 uur een auto tegen een boom gereden. Een 17-jarig meisje uit Venlo is om het leven gekomen. Het bericht Meisje (17) overleden na ongeval in Horst verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 11u00  Kind overleden door verkeersongeluk KerkradeKERKRADE (ANP) - Het kind dat zaterdagmiddag ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval in Kerkrade, is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden. Bij het ongeluk raakten een man en vier kinderen gewond. De toestand van een van de kinderen was ernstig. Het bericht Kind overleden door verkeersongeluk Kerkrade verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 10u30  Nieuwe marsleider Vierdaagse liep 25 keer meeNIJMEGEN (ANP) - Hoogleraar sanctierecht Henny Sackers, de nieuwe marsleider van de Vierdaagse van Nijmegen, heeft het wandelevenement in zijn bloed zitten. Hij liep zelf 25 keer mee. Als geboren en getogen Nijmegenaar stond hij als klein jongetje al langs de route om, zoals alle kinderen, militairen een handje te geven. Nu hij aan het begin staat van de eerste week waarin hij ,,de baas van de Vierdaagse'' is, kriebelt het een beetje. ,,Spanning zoals een voetballer voor de wedstrijd'', zegt hij. Het bericht Nieuwe marsleider Vierdaagse liep 25 keer mee verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 10u00  Politie breekt illegale houseparty in Dorst opDORST (ANP) - De politie in Brabant heeft afgelopen nacht in dezelfde regio als de nacht ervoor een eind gemaakt aan een illegale houseparty. Dit keer was die in een bosperceel bij de Kastanjelaan in Dorst. Omdat het om dezelfde organisatie gaat, is in Dorst beslag gelegd op een aanhanger met daarin de complete geluidsinstallatie, aggregaten en jerrycans. Het bericht Politie breekt illegale houseparty in Dorst op verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 10u00  De Noord-Zuidlijn is klaar voor de startAMSTERDAM (ANP) - Over precies een week rijdt hij: de metro die Amsterdam-Noord met Zuid verbindt. Na vijftien jaar bouwen, is de Noord-Zuidlijn eindelijk een feit. Op zaterdag, de openingsdag, kunnen zo'n 50.000 mensen gratis een ritje maken, waarop de officiële dienstregeling zondag om 07.30 uur ingaat. ,,We zijn er helemaal klaar voor'', zegt Hoite Detmar, directeur van de Noord-Zuidlijn. ,,De laatste testen zijn afgerond, alle papieren en vergunningen zijn binnen en de metrobestuurders zeggen: 'laat ze maar komen'.'' Het bericht De Noord-Zuidlijn is klaar voor de start verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 08u15  1,3 miljoen kijkers voor troostfinale WKHILVERSUM (ANP) - Bijna 1,3 miljoen mensen hebben zaterdagmiddag gekeken naar de troostfinale van het WK Voetbal 2018. Het duel tussen België en Engeland werd met 2-0 gewonnen door de Rode Duivels, die nooit eerder zo hoog eindigden op een WK. Het bericht 1,3 miljoen kijkers voor troostfinale WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 08u15  Grote protestmars tegen aids van startAMSTERDAM (ANP) - Aidsactivisten vanuit heel de wereld beginnen zondag met een protestmars van negen dagen van Brussel naar Amsterdam. Daarmee vragen ze aandacht voor zaken als barrières voor toegang tot hiv-medicijnen en discriminatie en stigmatisering van mensen die leven met hiv. Het bericht Grote protestmars tegen aids van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 07u45  Pacquiao verslaat Matthysse bij comebackKUALA LUMPUR (ANP/RTR) - Manny Pacquiao heeft met een knockout regerend wereldkampioen in het WBA, de Argentijn Lucas Matthysse, verslagen. De 39-jarige Filipijnse bokslegende deed dat in Kuala Lumpur waar hij in de zevende ronde een beslissende uppercut uitdeelde. Het bericht Pacquiao verslaat Matthysse bij comeback verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 06u15  Chaka Khan,Jack DeJohnette en N.E.R.D. op NSJROTTERDAM (ANP) - Op de podia van het North Sea Jazz Festival staan zondag veel legendes en gelegenheidsduo's. Het is ook meteen de laatste dag van deze 43e editie. Verliet zangeres Chaka Khan in 2015 nog huilend het NSJ-podium omdat haar stem het had begeven, zondag krijgt ze een nieuwe kans, en wel met het Metropole Orkest. Het bericht Chaka Khan,Jack DeJohnette en N.E.R.D. op NSJ verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 06u00  Auto tegen boom in Horst: 1 dode, 3 gewondHORST (ANP) - Op de Venrayseweg in Horst is zondagmorgen rond 3.30 uur een auto tegen een boom geknald. Daarbij is een persoon om het leven gekomen. Drie mensen raakten gewond, een van hen is er ernstig aan toe. De politie kon geen mededelingen doen over de identiteit van de slachtoffers. De traumahelikopter is geland in het Noord-Limburgse plaatsje. Het bericht Auto tegen boom in Horst: 1 dode, 3 gewond verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 04u30  Djokovic hoopt op vierde WimbledontitelLONDEN (ANP) - Novak Djokovic hoopt het tennistoernooi van Wimbledon zondag voor de vierde keer te winnen. De nu 31-jarige Serviër was in 2011, 2014 en 2015 de beste bij het Britse grandslamtoernooi. Djokovic staat vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd tegenover de 32-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Het bericht Djokovic hoopt op vierde Wimbledontitel verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 04u30  Peloton over gevreesde kasseienARRAS (ANP) - Geliefd bij de wielerfans, gevreesd door een groot deel van het peloton: de negende etappe van de Tour de France schept hoe dan ook hoge verwachtingen. Het is een soort mini-Parijs-Roubaix al zullen specialisten als Niki Terpstra en de Duitser John Degenkolb dat te veel eer vinden. De rit is kort (156 kilometer), maar telt vijftien kasseistroken met een totale lengte van 22 kilometer. Zeker in de aanloop naar de stenen zal het dringen worden in het peloton waarbij gevreesd moet worden voor valpartijen. Het bericht Peloton over gevreesde kasseien verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 02u45  Man geschept op snelweg nabij AquabestBEST (ANP) - Op de A50 bij Best in Noord-Brabant is zaterdagavond een voetganger geschept door een auto. Het bericht Man geschept op snelweg nabij Aquabest verscheen eerst op Nieuws.nl.
15/07 00u45  Man knalt tegen boom, vlucht maisveld inAMERICA (ANP) - Een man die zaterdagavond tegen een boom knalde in America, is een maisveld ingevlucht. Door het ongeluk aan de Hofweg van het Limburgse dorp raakten twee inzittenden ernstig gewond. De brandweer moest de twee uit hun benarde positie bevrijden, ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De politie kwam de bestuurder op het spoor dankzij getuigen, een politiehelikopter en een politiehond. De man is gewond en eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Man knalt tegen boom, vlucht maisveld in verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/07 23u15  Slowaak verdronken in recreatieplas HeelHEEL (ANP) - Een zwemmer die sinds zaterdagmiddag werd vermist in de Boschmolenplas in het Limburgse Heel, bij Roermond, is door de politie gevonden. De man, een 42-jarige Slowaak, is in de recreatieplas verdronken. Er was naar de man gezocht met onder meer een dregteam en duikteams van de brandweer. Het bericht Slowaak verdronken in recreatieplas Heel verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/07 23u00  Bryan wint zonder broer op WimbledonLONDEN (ANP) - Mike Bryan heeft samen met Jack Sock het mannendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Beide Amerikanen klopten in een spannende finale van bijna vier uur de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en Michael Venus uit Nieuw-Zeeland: 6-3 6-7 (7) 6-3 5-7 7-5. Het bericht Bryan wint zonder broer op Wimbledon verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/07 20u15  Kerber: droom die eindelijk uitkomtLONDEN (ANP) - Angelique Kerber was al eens de beste op de Australian Open en de US Open, maar Wimbledon ontbrak nog op de erelijst van de Duitse. Na de verloren finale van 2016, was ze zaterdag Serena Williams in de eindstrijd wel de baas. Het bericht Kerber: droom die eindelijk uitkomt verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/07 20u15  Geen records, wel geslaagde duurzame paradeLEEUWARDEN (ANP) - Het was de bedoeling met de Elfwegentocht zaterdag drie records te breken, maar dat is niet gelukt. ,,Toch hebben we wel een soort record gevestigd, want we hebben de grootste fossielvrije parade ooit gehad', zegt een woordvoerster van de organisatie. Het bericht Geen records, wel geslaagde duurzame parade verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Strijd verwacht in tweede Alpenrit18/07 03u45 - Nieuws.nl: LE GRAND-BORNAND (ANP) - De eerste kennismaking met de Alpen verliep dinsdag nog afwachtend. Maar de rit van woensdag naar La Rosière heeft een aankomst bergop en nodigt wellicht ook klassementsrenners uit op jacht te gaan naar de ritzege of tijdwinst. De start is pas iets na 14.00 uur in Albertville. In de 108 kilometer die daarna volgen liggen twee beklimmingen van de buitencategorie, een van tweede en de klim naar de finish is uit de eerste categorie. Het bericht Strijd verwacht in tweede Alpenrit verscheen eerst op Nieuws.nl.
14x ‘Verhoeven blijft werken tot hij neervalt’18/07 04u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Zelf wenst hij er geen enkele aandacht aan te besteden maar Paul Verhoeven, een van de bekendste Nederlandse filmmakers ooit, is woensdag tachtig jaar geworden. Zijn biograaf Rob van Scheers, die de cineast bijna drie decennia volgt, voorziet dat Verhoeven blijft werken tot hij er bij neervalt. ,,Hij mag wel tachtig zijn, maar barst nog van de energie. Het bericht ‘Verhoeven blijft werken tot hij neervalt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x ‘Verlaag gebruik CT-scan bij kinderen’18/07 07u45 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Klinieken zouden minder vaak CT-scans moeten uitvoeren bij kinderen, omdat de straling ervan het risico op hersentumors vergroot. Dat stelt onderzoeker Michael Hauptmann van het Nederlands Kankerinstituut naar aanleiding van een groot onderzoek onder bijna 170.000 kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Het bericht ‘Verlaag gebruik CT-scan bij kinderen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Nieuwe lichting militairen naar Litouwen18/07 05u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Zeventig militairen vertrekken woensdag om 09.00 uur vanaf vliegveld Eindhoven naar Litouwen. Zij vormen het laatste deel van een nieuwe rotatie van in totaal 250 manschappen van de landmacht die gelegerd zijn in de Baltische staat. De uitzending duurt een half jaar. Het bericht Nieuwe lichting militairen naar Litouwen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Kopstukken Haarlemse Hells Angels horen vonnis18/07 05u45 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Drie kopstukken van de Haarlemse 'chapter' van de Hells Angels horen woensdag of ze de gevangenis in moeten omdat ze leiding zouden geven aan ,,een organisatie die geweld stimuleerde en faciliteerde''. Het bericht Kopstukken Haarlemse Hells Angels horen vonnis verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Ondernemingskamer spreekt zich uit over Eneco18/07 05u45 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Eneco hoort woensdag hoe de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam denkt over de onrust binnen het energiebedrijf. Rond het middaguur doet de rechter uitspraak in het geschil tussen de ondernemingsraad (or) van Eneco en de onderneming zelf. Het bericht Ondernemingskamer spreekt zich uit over Eneco verscheen eerst op Nieuws.nl.
10x Roze Vierdaagselegioen begint aan tweede dag18/07 02u30 - Nieuws.nl: NIJMEGEN (ANP) - Het Vierdaagselegioen loopt op de tweede dag van de prestatiemars door het Land van Maas en Waal. De tweede dag staat bekend als Roze Woensdag. Veel wandelaars hebben roze kledij aan. Aan het eind van hun tocht lopen ze door het centrum van Nijmegen, dat geheel in het roze is gehuld. Het bericht Roze Vierdaagselegioen begint aan tweede dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Wakker Dier: weg met plofkip bij fastfoodketen18/07 08u00 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - Wakker Dier richt zich in de strijd tegen de verkoop van plofkip op de fastfoodketens. Na het begin van de campagne in 2012 tegen plofkip is deze dieronvriendelijke kip uit het versvleesschap van de supermarkten verdwenen, maar niet uit de fastfoodrestaurants. Het bericht Wakker Dier: weg met plofkip bij fastfoodketen verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Koers bitcoin weer boven de 7500 dollar18/07 07u45 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven. Het bericht Koers bitcoin weer boven de 7500 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Commissie bijeen over verdeling zoet water18/07 05u45 - Nieuws.nl: LELYSTAD (ANP) - Vanwege de aanhoudende droogte en het steeds lagere waterpeil in de grote rivieren, komt woensdag de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) bijeen. Dat overlegorgaan komt alleen in actie als langere tijd sprake is van droogte en de vraag naar water groter is dan het aanbod. De commissie bekijkt hoe de situatie ervoor staat en welke maatregelen nodig zijn om het schaarser wordende zoet water te verdelen. Het bericht Commissie bijeen over verdeling zoet water verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
31999
Gelezen:
23125
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven