dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/07 17u15  Roompot stopt sponsoring wielerteam MOORDRECHT (ANP) - Roompot stopt na dit seizoen met de sponsoring van de wielerploeg Roompot-Charles. Dat laat het management van het procontinentale team weten. Het bericht Roompot stopt sponsoring wielerteam verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 17u15  Verzorgster verdacht van stelen 56.000 euro ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam heeft de politie een 35-jarige vrouw aangehouden die ruim 56.000 euro gestolen zou hebben van kwetsbare ouderen. Ze werkte als ouderenbegeleider in een zorginstelling en had de beschikking over hun bankpassen. Het bericht Verzorgster verdacht van stelen 56.000 euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 17u00  Ehrens laat springruiter Schuttert debuteren ERMELO (ANP) - Bondscoach Rob Ehrens laat springruiter Frank Schuttert debuteren op het Europees kampioenschap, dat volgende maand in Rotterdam wordt gehouden. De tweevoudig nationaal kampioen verschijnt aan de start met Lyonel. Hij kwam vorig jaar (met Chinati's Champion) al wel op de wereldtitelstrijd uit. Het bericht Ehrens laat springruiter Schuttert debuteren verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 17u00  Dinsdag alleen nog 10 km Rolstoel4daagse ENSCHEDE (ANP) - De Twentse Rolstoel4daagse wordt woensdag ingekort vanwege de hitte. Dinsdag werden de 70 kilometer en 50 kilometer al geschrapt, woensdag vervalt ook de 22 kilometer. Alleen de 10 kilometer blijft nog over. Ook is de traditionele intocht in het centrum van Delden afgelast vanwege de warmte. Het bericht Dinsdag alleen nog 10 km Rolstoel4daagse verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 16u45  Schap besproeit dijken tegen scheuren HOUTEN (ANP) - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is woensdag begonnen met het besproeien van de veendijken in het westelijk deel van Utrecht. Dat is nodig omdat de dijken door droogte en zeer hoge temperaturen makkelijk kunnen uitdrogen. Dan gaan ze scheuren en kunnen ze gaan schuiven. Het bericht Schap besproeit dijken tegen scheuren verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 16u45  Elzerman uitgeschakeld op 50 meter school GWANGJU (ANP) - Ties Elzerman is bij de WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju uitgeschakeld op de 50 meter schoolslag. De Nederlands recordhouder drong wel door tot de halve finales, maar daarin kon hij niet boven zichzelf uitstijgen. Elzerman eindigde in zijn heat als achtste en laatste en noteerde een tegenvallende 27,61 seconden. Die tijd bleek overall na de halve finales de zestiende, waarmee hij ook geen ticket voor de Olympische Spelen in Tokio veiligstelde. Het bericht Elzerman uitgeschakeld op 50 meter school verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 16u15  Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen NOORDENVELD (ANP) - Noordenveld in Drenthe, Beek (Limburg) en Arnhem sturen de komende dagen strooiwagens de weg op. Strooizout zorgt ervoor dat het asfalt wat afkoelt. Dat voorkomt dat het asfalt gaat plakken en beschadigt. Het bericht Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 16u15  Hof geeft ook hoge straffen liquidatie Leiden DEN HAAG (ANP) - Twee mannen uit Noord-Holland hebben in hoger beroep voor een liquidatie in Leiden dezelfde hoge straffen gekregen als de rechtbank vorig jaar al had opgelegd. De hoogste straf van 25 jaar is voor een 26-jarige man uit Westzaan; zijn 37-jarige kompaan uit Heerhugowaard kreeg 22 jaar cel. De straf is ook conform de eis die het Openbaar Ministerie voor het gerechtshof Den Haag tegen de ontkennende verdachten had geëist. Het bericht Hof geeft ook hoge straffen liquidatie Leiden verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 16u00  Wall Street opent hoger na cijferstroom NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson. Het bericht Wall Street opent hoger na cijferstroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 15u45  RDW doet aangifte handel kentekengegevens VEENDAM (ANP) - Op internet wordt mogelijk gehandeld in de privégegevens van Nederlandse automobilisten. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft daarom maandag aangifte gedaan bij de politie. Dat liet de organisatie dinsdag weten na een bericht van RTL Nieuws. Het bericht RDW doet aangifte handel kentekengegevens verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 15u30  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF. Het bericht IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomie verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 15u30  Waarschuwing voor gasgeisers in caravans DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de butaan/propaan gasgeisers MoveFlame 2 en MoveFlame 3, die sinds 2018 worden verkocht. Vermoedelijk zijn ze ook in caravans, campers en vakantiehuisjes geïnstalleerd. Ze kunnen ook gewoon in huizen zijn aangebracht. Het bericht Waarschuwing voor gasgeisers in caravans verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presteren BELLEVUE (ANP) - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte. Het bericht DAF-moeder Paccar blijft goed presteren verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 14u30  Tweede titel omstreden Chinese zwemmer Sun GWANGJU (ANP) - De Chinese zwemmer Sun Yang heeft zijn tweede gouden medaille behaald op de WK in Gwangju (Zuid-Korea). Hij verdiende de titel op de 200 meter vrije slag niet op eigen kracht. De Litouwer Danas Rapsys tikte namelijk in de finale als eerste aan, maar hij werd direct na de finish gediskwalificeerd wegens een valse start. Het bericht Tweede titel omstreden Chinese zwemmer Sun verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/07 14u15  Gal voert dressuurploeg aan bij EK Rotterdam ERMELO (ANP) - Edward Gal voert de Nederlandse dressuurploeg aan bij de Europese kampioenschappen in Rotterdam, die van 19 tot en met 25 augustus worden gehouden. De voormalig wereldkampioen komt in het Kralingse Bos in actie met Glock's Zonik, waarmee hij onlangs in Ermelo nationaal kampioen werd. Het bericht Gal voert dressuurploeg aan bij EK Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/07 08u00  ‘EU moet voortouw nemen bij klimaattop’DEN HAAG (ANP) - Nederland moet samen met andere lidstaten van de Europese Unie op internationaal niveau de leiding nemen als het om klimaatmaatregelen gaat. Dat zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Het bericht ‘EU moet voortouw nemen bij klimaattop’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 07u30  Canadees Woods rijdt door met gebroken ribbenPAU (ANP) - Ondanks twee gebroken ribben denkt wielrenner Michael Woods (32) niet aan opgeven in de Tour de France. De Canadese klimmer van Education-First kwam woensdag in de elfde rit naar Toulouse ten val, samen met onder anderen Niki Terpstra, die met een schouderbladbreuk opgaf. Pas een dag later, na afloop van de twaalfde rit in Bagnères-de-Bigorre, liet Woods zich controleren. Scans wezen op twee gebroken ribben. Het bericht Canadees Woods rijdt door met gebroken ribben verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 06u30  Hoge Raad over aansprakelijkheid SrebrenicaDEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak over de aansprakelijkheid van de Nederlandse staat voor de dood van moslims na de val van de moslim-enclave Srebrenica in juli 1995. De rechtbank in 2014 en later ook het gerechtshof in 2017 oordeelden dat de Staat deels aansprakelijk is. De advocaat-generaal adviseerde in februari aan de hoogste rechter dat Dutchbat - en daarmee de Staat - ten onrechte aansprakelijk was gesteld voor de dood van ongeveer 350 moslimmannen. De Hoge Raad hoeft dat advies niet te volgen. Het bericht Hoge Raad over aansprakelijkheid Srebrenica verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 06u15  Eigen huis vaker uit zicht middeninkomensAMSTERDAM (ANP) - Het kopen van een eigen huis blijft voor steeds meer middeninkomens een droom. Omdat de lonen amper stijgen, lasten toenemen en de woningprijzen naar recordhoogtes stijgen, is een eigen huis voor mensen met een normaal inkomen vaker onbereikbaar. Het bericht Eigen huis vaker uit zicht middeninkomens verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 05u45  ‘Dierenpartij maakt zich niet druk om mensen’DEN HAAG (ANP) - Femke Merel van Kooten, het Tweede Kamerlid dat eerder deze week opstapte bij de Partij voor de Dieren, stelt in het AD dat de partij zich in meerdere opzichten niet druk maakt over futiele mensendingen. Volgens haar is de sfeer in de partij goed verziekt. 'De partij maakt zich niet druk om mensen.' Het bericht ‘Dierenpartij maakt zich niet druk om mensen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 04u30  Nijmegen klaar voor intocht VierdaagseNIJMEGEN (ANP) - Nijmegen is klaar voor de feestelijke intocht van de 41.580 deelnemers aan de 103e Vierdaagse. Langs de Sint Annastraat, die op de vrijdag van de Vierdaagse Via Gladiola wordt genoemd, staan tribunes en talloze stoelen en banken van particulieren. In en rond de stad gelden tal van afzettingen en omleidingen. 'Wie niet in Nijmegen hoeft te zijn, kan de stad vrijdag beter mijden', waarschuwt Rijkswaterstaat. Het bericht Nijmegen klaar voor intocht Vierdaagse verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 04u30  Zomervakantie begint ook in laatste regioDEN HAAG (ANP) - Met de regio Midden breekt vrijdag ook in het laatste deel van Nederland de schoolvakantie aan. De ANWB waarschuwt daarom voor topdrukte dit weekeinde op de weg. Vooral in het buitenland moeten vakantiegangers rekening houden met files. Het bericht Zomervakantie begint ook in laatste regio verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 04u30  Tilburgse Kermis trapt weer afTILBURG (ANP) - De Tilburgse Kermis gaat vrijdag weer van start, met ruim tweehonderd attracties en naar verwachting meer dan een miljoen bezoekers. Ook zijn er weer de evenementen als Blauwe Zondag, Roze Maandag, het Tirolerdorp, de braderie en badeendenrace, en het zomercarnaval. Op 28 juli is het feest weer voorbij. Het bericht Tilburgse Kermis trapt weer af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 04u15  Toenemend geweld bij huisartsenpostenAMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van huisartsenposten krijgen steeds vaker te maken met bedreigingen en geweld. Een onderzoek van Trouw toont aan dat op een derde van de huisartsenposten fysiek geweld tegen een arts of assistent eens of vaker is voorgekomen. Het bericht Toenemend geweld bij huisartsenposten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 03u45  Vrouwenkoers gaat tijdrit Tour voorafPAU (ANP) - De enige individuele tijdrit in de 106e editie van de Tour de France gaat vrijdag om 14.00 uur van start zonder uitgesproken favoriet. De wereldkampioen tijdrijden, de Australiër Rohan Dennis, verliet donderdag zonder opgaaf van reden de Tour. In Pau ligt voor de renners een lastig parcours klaar; geen moment vlak met ook nog een pittige klim aan het eind. De Fransman Julian Alaphilippe gaat als geletruidrager als laatste van start. Rond half zes zal ook hij binnen zijn en is het klassement vermoedelijk aardig opgeschud. Het bericht Vrouwenkoers gaat tijdrit Tour vooraf verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 03u45  Wereldreis met elektrische auto nu echt klaarBLUFF (ANP) - In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is vrijdag een einde gekomen aan de wereldreis van de Nederlander Wiebe Wakker. Met een elektrische auto reed hij de halve wereld rond. De wagen, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009, heeft in 1222 dagen iets meer dan 100.000 kilometer afgelegd. Wakker wil laten zien waar elektrische auto's toe in staat zijn. Het bericht Wereldreis met elektrische auto nu echt klaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 01u30  Welzijnsgevoel Nederlanders bereikt ‘plafond’DEN HAAG (ANP) - Negen van de tien volwassen Nederlanders (86 procent) zeggen tevreden te zijn met hun leven. Vooral ouderen zijn vaker gelukkig en tevreden dan ruim twintig jaar geleden, jongeren juist iets minder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat nieuwe cijfers (uit 2018) vergeleek met die uit 1997. Volgens het statistiekbureau is verdere stijging van welzijn in Nederland nog maar nauwelijks mogelijk. Het bericht Welzijnsgevoel Nederlanders bereikt ‘plafond’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 01u30  Cultuur en media bijna zo belangrijk als bouwDEN HAAG (ANP) - De bijdrage van cultuur en media aan de Nederlandse economie is iets kleiner dan die van de bouwnijverheid, maar ruim tweemaal zo groot als die van landbouw, bosbouw en visserij. Dat zegt het CBS op basis van cijfers van 2015. Het bericht Cultuur en media bijna zo belangrijk als bouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/07 00u00  Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAXSEATTLE (ANP/RTR) - Vliegtuigbouwer Boeing neemt een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat geld denkt het Amerikaanse concern nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren omdat er al maanden niet met de vliegtuigen mag worden gevlogen. Het bericht Boeing neemt miljardenlast vanwege 737 MAX verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 23u30  Honkballers houden zicht op finaleROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse honkballers hebben zich bij het World Port Tournament in Rotterdam gerevancheerd tegen de Verenigde Staten. Het team van bondscoach Evert-Jan 't Hoen won in Rotterdam met 13-3. Eerder in het toernooi ging Oranje tegen de Amerikanen nog met 5-0 onderuit. Het bericht Honkballers houden zicht op finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 23u15  Clouddiensten zijn stuwende kracht MicrosoftREDMOND (ANP/RTR) - Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan met zijn clouddiensten. Het techconcern spreekt zelf van recordresultaten voor het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Het bericht Clouddiensten zijn stuwende kracht Microsoft verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u45  Springruiters laten het afweten in AkenAKEN (ANP) - De Nederlandse springruiters zijn in de landenwedstrijd van Aken niet verder gekomen dan de zesde plek. De formatie van bondscoach Rob Ehrens viel na een goede eerste manche in de tweede rondgang ver terug en werd slechts zesde. 'Ik kan hier maar één ding over zeggen en dat is dat we het hebben laten afweten', aldus Ehrens. Het bericht Springruiters laten het afweten in Aken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u45  Netflix uit de gratie op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten, na lang in het rood te hebben gestaan. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Het bericht Netflix uit de gratie op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u45  ‘AB InBev bekijkt plan B na mislukte notering’BRUSSEL (ANP) - Brouwersconcern AB InBev overweegt naar verluidt onderdelen in Australië, Midden-Amerika en Zuid-Korea te verkopen na de mislukte notering van zijn activiteiten in Azië. Volgens bronnen van The Wall Street Journal zou de biergigant streven naar een opbrengst van ten minste 10 miljard dollar. Het bericht ‘AB InBev bekijkt plan B na mislukte notering’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u30  US Open verhoogt prijzengeld naar recordhoogteNEW YORK (ANP) - Bij de komende US Open wordt meer dan 57 miljoen dollar, omgerekend ruim 50 miljoen euro, aan prijzengeld uitbetaald. Nog nooit lag het prijzengeld zo hoog bij een van de grandslamtoernooien. Het bericht US Open verhoogt prijzengeld naar recordhoogte verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u15  Nieuwe topman BMW komt uit eigen gelederenMÜNCHEN (ANP) - Autoconcern BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt volgende maand Harald Krüger op die onlangs zijn vertrek aankondigde. In mei doken al geruchten op over interne twijfels bij het Duitse bedrijf of Krüger wel de juiste man op de juiste plaats was. Het bericht Nieuwe topman BMW komt uit eigen gelederen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 22u00  Kreuk overhandigt D-day-vlag aan TrumpWASHINGTON (ANP) - De Rotterdamse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft donderdag tijdens een speciale ceremonie zijn Amerikaanse D-day-vlag overhandigd aan de Amerikaanse president Donald Trump. Kreuk reisde met de delegatie van premier Mark Rutte, die een ontmoeting had met Trump, mee naar Washington. Het gaat om het dundoek dat bij de invasie op D-day in 1944 als eerste op Utah Beach (Normandië) aan land werd gedragen. Het bericht Kreuk overhandigt D-day-vlag aan Trump verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 21u45  AkzoNobel: nu niet bezig met AxaltaAMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel is 'op dit moment' niet bezig met het inlijven van zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta. Het Nederlandse verfconcern voelt naar eigen zeggen ook geen druk om overhaast stappen te zetten, nu Axalta bezig is met het verkennen van zijn strategische opties. Het bericht AkzoNobel: nu niet bezig met Axalta verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 21u45  Zeventiende hole nekt Luiten op eerste dagANTRIM (ANP) - Joost Luiten heeft een redelijke openingsronde op de British Open niet kunnen verzilveren met een mooie score. De Rotterdamse golfer was op weg naar een uitslag van -1 toen hij op de zeventiende hole een zogeheten triple bogey maakte. Daardoor eindigde hij op 2 slagen boven het baangemiddelde van 71 en was hij na de eerste dag terug te vinden op een gedeelde 74e plaats. Het bericht Zeventiende hole nekt Luiten op eerste dag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 21u30  Duitse Klein wint tijdrit in BeNe Ladies TourUTRECHT (ANP) - Lisa Klein gaat na de eerste etappe in de BeNe Ladies Tour aan de leiding. De Duitse wielrenster was de snelste in de 3,9 kilometer lange proloog in Utrecht. Klein had 4 minuten en 55 seconden nodig. Het bericht Duitse Klein wint tijdrit in BeNe Ladies Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 21u15  Trump: relatie met Nederland nog nooit zo goedWASHINGTON (ANP) - De relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland was nog nooit zo goed. Dat stelde de Amerikaanse president Donald Trump bij de ontvangst van premier Mark Rutte in het Witte Huis in Washington. Volgens Trump zijn hij en Rutte de afgelopen jaren vrienden geworden. Het bericht Trump: relatie met Nederland nog nooit zo goed verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 21u00  ‘Pharma Bro’ komt niet onder celstraf uitNEW YORK (ANP) - De omstreden Amerikaanse zakenman en farmaciemagnaat Martin Shkreli (36) komt niet onder zijn celstraf uit. Een rechter in New York heeft het beroep van Shkreli, bijgenaamd 'Pharma Bro', afgewezen. Het bericht ‘Pharma Bro’ komt niet onder celstraf uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 20u30  Zorgen om afval door problemen bij AEBAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse afvalmarkt zal stagneren als de problemen bij het het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam niet snel worden verholpen. Op veel plekken in Nederland zal het afval niet meer ingezameld kunnen worden. Dat schrijft de Vereniging Afvalbedrijven donderdag in een brandbrief aan het Amsterdams stadsbestuur. Het bericht Zorgen om afval door problemen bij AEB verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 20u15  Melbourne zeker tot 2025 op kalender Formule 1MELBOURNE (ANP) - De Grand Prix van Melbourne staat nog tot zeker 2025 op de kalender van de Formule 1. De overeenkomst tussen de Australische Grand Prix Corporatie en de Formule 1 is verlengd en onlangs ondertekend in Londen, meldt de Formule 1. Het bericht Melbourne zeker tot 2025 op kalender Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 20u00  Wall Street in mineurNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Het bericht Wall Street in mineur verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 19u00  Trotse Alaphilippe gaat zich extra pijn doenBAGNÈRES-DE-BIGORRE (ANP) - Vol trots vertrekt Julian Alaphilippe vrijdag als laatste van het startpodium in Pau voor de individuele tijdrit in de Tour de France. Hij is de leider in het algemeen klassement, ook na de eerste Pyreneeënrit in deze Tour. 'Het leek misschien een rustige rit, maar dat was het niet. De dag is gelukkig goed verlopen', vertelde de Fransman van Deceuninck - Quick-Step na de door de Brit Simon Yates gewonnen twaalfde etappe. Het bericht Trotse Alaphilippe gaat zich extra pijn doen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 19u00  ‘AkzoNobel is geïnteresseerd in Axalta’PHILADELPHIA (ANP) - Meerdere partijen, waaronder het Nederlandse AkzoNobel, hebben naar verluidt interesse in een overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Ook het Japanse Kasai Kogyo en het Amerikaanse PPG zouden overwegen om een bod uit te brengen. Bij de genoemde bedrijven wilde niemand reageren. Het bericht ‘AkzoNobel is geïnteresseerd in Axalta’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 18u45  Ruim duizend Vierdaagselopers haken afNIJMEGEN (ANP) - De 103e Vierdaagse is 1111 wandelaars op de derde dag te veel geworden. Zij zijn donderdag niet meer gestart of onderweg uitgevallen. Aan de feestelijke intocht over de Via Gladiola in Nijmegen doen vrijdag 41.580 lopers mee. De Vierdaagse startte dinsdag met 44.702 deelnemers, aldus de organisatie. Het bericht Ruim duizend Vierdaagselopers haken af verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 18u30  Italiaanse schrijver De Crescenzo overledenROME (ANP) - De Italiaanse schrijver, regisseur en acteur Luciano De Crescenzo is op 90-jarige leeftijd in een Romeins ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij was al enige tijd ziek, meldden de media donderdag. Ze roemden de 'filosoof-ingenieur' voor zijn veelzijdigheid en omvangrijke oeuvre. Het bericht Italiaanse schrijver De Crescenzo overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 18u15  Raadsels rond vertrek Dennis uit TourBAGNÈRES-DE-BIGORRE (ANP) - Rohan Dennis heeft donderdag de ploegleiding van wielerploeg Bahrain behoorlijk in verlegenheid gebracht. De Australiër, favoriet voor de individuele tijdrit in Pau van vrijdag, verliet de Tour de France zonder enige toelichting. 'Het heeft in ieder geval niets met zijn fysieke conditie te maken', zei teambaas Gorazd Stangelj na afloop van de twaalfde etappe, belaagd door journalisten. Het bericht Raadsels rond vertrek Dennis uit Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u45  GrandVision opnieuw in trek op rode beursdagAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws. Het bericht GrandVision opnieuw in trek op rode beursdag verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u45  Yates: energie gespaard voor deze ritBAGNÈRES-DE-BIGORRE (ANP) - Simon Yates was na zijn mislukte optreden in de Giro niet naar de Tour gekomen voor het klassement. Maar na een onopvallend optreden in de eerste elf etappes, liet de Brit van Mitchelton-Scott op weg naar Bagnères-de-Bigorre zich weer eens gelden. 'Ik heb mijn energie gespaard voor het moment dat we in de bergen waren. Vandaag ging ik voor mijn eigen kans', vertelde Yates, ritwinnaar in de twaalfde etappe. Het bericht Yates: energie gespaard voor deze rit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u15  Polderen over het songfestival kan beginnenROTTERDAM (ANP) - Nu de bidbooks zijn bestudeerd en de twee overgebleven locaties in Maastricht en Rotterdam voor het Eurovisiesongfestival zijn bezocht, kan het polderen over het muziekfestijn beginnen. Volgens Sietse Bakker, hoofd producer Events van NPO, is het kiezen van een gaststad voor het songfestival 2020 meer dan 'de meeste stemmen gelden'. Het bericht Polderen over het songfestival kan beginnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u15  ‘Air France gaat voor tientallen Airbussen’PARIJS (ANP) - Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe toestellen betreft. Het bericht ‘Air France gaat voor tientallen Airbussen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u15  Yates wint eerste PyreneeënritBAGNÈRES-DE-BIGORRE (ANP) - Simon Yates heeft de twaalfde etappe van de Tour de France gewonnen. Het was de eerste Pyreneeënrit maar de top van de laatste col lag op 30 kilometer voor de finish. De Brit van Mitchelton-Scott was in de sprint te sterk voor zijn twee medevluchters. De Spanjaard Pello Bilbao werd tweede, de Oostenrijker Gregor Mühlberger derde. Het bericht Yates wint eerste Pyreneeënrit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u00  FNV: nu korten op pensioenen niet verstandigUTRECHT (ANP) - Vakbond FNV zou het 'heel onverstandig' vinden als pensioenfondsen volgend jaar moeten gaan korten. 'We zijn bezig met de uitwerking van een nieuw pensioencontract. Een van de doelen is om het vertrouwen te herstellen. Nu korten zou een heel slecht begin zijn', zegt FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga. Het bericht FNV: nu korten op pensioenen niet verstandig verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u00  Verdachte terrorisme opgepakt in MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Een 27-jarige man is woensdag in Maastricht aangehouden op verdenking van terroristische misdrijven, meldde het Openbaar Ministerie donderdag. De man zou zich in Nederland schuldig hebben gemaakt aan opruiing tot een terroristisch misdrijf en tot het meedoen aan een terreurtraining. Het bericht Verdachte terrorisme opgepakt in Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 17u00  Rups laat Vierdaagseloper met rustNIJMEGEN (ANP) - De eikenprocessierups laat de Vierdaagseloper met rust. De wandelmars gaat deels door gebieden waar extreem veel rupsen zaten, maar het Rode Kruis zag tot donderdagmiddag geen enkele loper met klachten. Het bericht Rups laat Vierdaagseloper met rust verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u45  Louvre breekt met omstreden mecenassenPARIJS (ANP) - Het Louvre in Parijs heeft de namen van de Sacklers, de familie achter het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Sackler, uit de museumzalen verwijderd. Tegen Sackler loopt onder meer een zaak over de verslavende pijnstiller oxycontin, die in het verleden meerdere mensen het leven zou hebben gekost. Het bericht Louvre breekt met omstreden mecenassen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u45  Vierspanners op kop in AkenAKEN (ANP) - Na het onderdeel dressuur hebben de Nederlandse vierspanners de leiding bij het CHIO van Aken. De formatie bestaat uit vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde. Het bericht Vierspanners op kop in Aken verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u30  Songfestival ‘summum’ voor AhoyROTTERDAM (ANP) - Ahoy is positief gestemd na het bezoek van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS donderdag. 'We zijn er klaar voor', concludeert directrice Jolanda Jansen. Het bericht Songfestival ‘summum’ voor Ahoy verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u30  Koning en koningin in oktober naar IndiaDEN HAAG - Het volgende staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat naar India. Het koningspaar gaat van 14 tot 18 oktober onder meer naar New Delhi, Mumbai en de staat Kerala, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt. Het bericht Koning en koningin in oktober naar India verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u15  Vlak beeld op beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond donderdag vlak, terwijl elders in Europa rode cijfers waren te zien. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws. Het bericht Vlak beeld op beurs Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u00  Jazzbassist Ruud Jacobs overledenNIEUWKOOP (ANP) - In Nieuwkoop is donderdag jazzbassist en producent Ruud Jacobs overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. Jacobs is 81 jaar geworden. Zijn loopbaan duurde zestig jaar, waarin hij veelvuldig te zien was met zijn broer Pim, als lid van het Trio Pim Jacobs. Het bericht Jazzbassist Ruud Jacobs overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 16u00  Dreun voor Netflix op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan de handel begonnen. Onlinevideodienst Netflix kreeg een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Daarnaast verwerkten beleggers op Wall Street resultaten van onder meer technologieconcern IBM, internethandelaar eBay, zorgverzekeraar UnitedHealth, zakenbank Morgan Stanley en industrieel conglomeraat Honeywell. Het bericht Dreun voor Netflix op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 15u30  Man overlijdt bij politiebureau in SpijkenisseSPIJKENISSE (ANP) - Bij het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Waar hij precies aan is overleden, kon de politie mede in verband met het nog lopende onderzoek niet meedelen. Het bericht Man overlijdt bij politiebureau in Spijkenisse verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 15u15  Hogere straf voor aanval op dominee RhenoyARNHEM (ANP) - De 51-jarige Wijnand B. uit Tricht heeft in hoger beroep een hogere straf gekregen voor de aanval op een dominee in een kerk in Rhenoy in 2017. Het gerechtshof in Arnhem legde hem 2,5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging op. De straf is lager dan de vijf jaar en tbs die het Openbaar Ministerie had geëist, maar hoger dan de één jaar cel en tbs die in eerste aanleg was opgelegd. Het bericht Hogere straf voor aanval op dominee Rhenoy verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 15u15  Acht jaar schorsing marathonloopster BiwottNAIROBI (ANP) - De Keniaanse marathonloopster Salome Jerono Biwott is voor acht jaar geschorst wegens een tweede dopingvergrijp. De 36-jarige atlete werd in april van dit jaar na de marathon van São Paulo positief bevonden op het verboden middel norandrosteron. Ze was in 2012 al eens voor twee jaar geschorst voor het gebruik van doping. Het bericht Acht jaar schorsing marathonloopster Biwott verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 15u15  ‘Netflix afgestraft op Wall Street na cijfers’NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag vlak tot iets lager te openen, na de minnen een dag eerder. Onlinevideodienst Netflix dreigt een stevige tik te krijgen na teleurstellende cijfers over de klantengroei. Daarnaast verwerken beleggers op Wall Street resultaten van onder meer technologieconcern IBM, internethandelaar eBay, zorgverzekeraar UnitedHealth, zakenbank Morgan Stanley en industrieel conglomeraat Honeywell, plus wat macro-economische gegevens. Het bericht ‘Netflix afgestraft op Wall Street na cijfers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 15u15  Opgave Rohan Dennis in TourBAGNÈRES-DE-BIGORRE (ANP) - Een dag voor de individuele tijdrit waarin hij als favoriet zou starten heeft Rohan Dennis de Tour de France verlaten. De Australische wielrenner van Bahrain gaf in de twaalfde etappe op. Dennis is de regerend wereldkampioen tijdrijden. Het bericht Opgave Rohan Dennis in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 14u00  Macabere vondst in Arnhem: man lag al half jaar dood in huisEen macabere vondst in de Arnhemse wijk Presikhaaf: een 80-jarige man is dood in zijn Het bericht Macabere vondst in Arnhem: man lag al half jaar dood in huis verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Luiten: Olympisch golf wordt belangrijkerROTTERDAM (ANP) - Het Olympische golftoernooi in Tokio wordt een belangrijke krachtmeting tussen de beste golfers van de wereld. Dat zegt Joost Luiten die donderdagmiddag meespeelt in het belangrijkste major van het jaar, de British Open op Royal Portrush in Noord-Ierland. Het bericht Luiten: Olympisch golf wordt belangrijker verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u45  Liquidatieverdachten blijven in de celSCHIPHOL (ANP) - De drie nieuwe verdachten in een groot onderzoek naar verschillende liquidaties en pogingen daartoe, blijven in de cel zitten. De rechtbank Utrecht, voor de gelegenheid uitgeweken naar de extra beveiligde locatie op Schiphol, besloot donderdag dat de verdenkingen tegen de drie zwaar genoeg zijn om ze de komende tijd nog in de cel te houden. Het bericht Liquidatieverdachten blijven in de cel verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u30  Run op remake Lion KingAMSTERDAM (ANP) - De nieuwe versie van The Lion King is woensdag, op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend. Het bericht Run op remake Lion King verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  Van Rouwendaal slaat 25 kilometer overYEOSU (ANP) - Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft zich afgemeld voor de 25 kilometer bij de wereldkampioenschappen in het open water in Zuid-Korea. De 25-jarige Baarnse wil geen risico's nemen met haar fysieke gesteldheid. Van Rouwendaal kreeg dit jaar weer veel last van haar schouders, maar bleek dankzij intensieve behandelingen toch fit genoeg om in actie te komen op de WK voor de kust van Yeosu. Het bericht Van Rouwendaal slaat 25 kilometer over verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u15  FNV is ‘onduidelijkheid’ over jeugdzorg zatDEN HAAG (ANP) - FNV Zorg & Welzijn verdwaalt in de brij van losse gegevens over de jeugdzorg. De bond eist van gezondheidsminister Hugo de Jonge een helder beeld van de wachtlijsten, geldstromen, tarieven en de effecten van actieplannen, onderzoeken en (wervings)campagnes in de jeugdzorg. Ook wil de bond meer informatie van de gemeenten over de situatie van de jeugdzorg in hun gebied. Het bericht FNV is ‘onduidelijkheid’ over jeugdzorg zat verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 13u00  Helft ouders volgt kind via de smartphoneMeer dan de helft van de ouders heeft software geïnstalleerd op de mobiele telefoon van Het bericht Helft ouders volgt kind via de smartphone verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u45  Drie hoogbejaarde Vierdaagselopers vallen uitNIJMEGEN (ANP) - Drie van de zeven oudste deelnemers aan de 103e Vierdaagse hebben hun tocht deze week moeten opgeven. De alleroudste man Lex de Jong (92) uit Deventer ging donderdag niet meer van start na een eerdere valpartij. Ook twee vrouwen van achterin de tachtig zijn gestopt. Het bericht Drie hoogbejaarde Vierdaagselopers vallen uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u30  Kruijswijk: Ineos gaat controlerenTOULOUSE (ANP) - Steven Kruijswijk denkt niet dat de klassementsmannen in de eerste Pyreneeënrit van deze Tour de France al voor tijdwinst gaan. Daarvoor acht de kopman van Jumbo-Visma de ritten van komende weekeinde - met zaterdag de aankomst op de flanken van de Tourmalet - meer geschikt. Het bericht Kruijswijk: Ineos gaat controleren verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u30  Zorgen om groeiend tekort doktersassistentenDEN HAAG (ANP) - De dokterspraktijken in ons land gaan meer en meer te maken krijgen met tekorten aan assistenten en ondersteuners. Dat meldt de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Terwijl veel medewerkers met pensioen gaan en opvolgers lastig te vinden zijn, groeit de zorgvraag door onder meer de vergrijzing. Het bericht Zorgen om groeiend tekort doktersassistenten verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Waterpolosters met ruime zege door op WKGWANGJU (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben hun laatste groepswedstrijd op het WK met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was in Gwangju (Zuid-Korea) veel te sterk voor Nieuw-Zeeland: 15-6 (2-0 4-3 4-1 5-2). Oranje eindigde in groep A als tweede, achter de Verenigde Staten en speelt in de kruisfinales tegen de nummer drie uit poule B, naar alle waarschijnlijkheid Canada. Het bericht Waterpolosters met ruime zege door op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Chinezen investeren fors minder in NederlandAMSTERDAM (ANP) - Chinese bedrijven hebben in de eerste helft van dit jaar hun investeringen in de Nederlandse economie fors verminderd vergeleken met een jaar eerder. Dat meldden advocatenkantoor Baker McKenzie en onderzoeksinstituut Rhodium Group. Onderzoekers wijten de daling aan de onvoorspelbaarheid van de ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het bericht Chinezen investeren fors minder in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Peloton op weg naar eerste PyreneeëncolsTOULOUSE (ANP) - De Tourkaravaan is kort voor 12 uur vertrokken voor de eerste Pyreneeënrit in deze Tour de France. De twaalfde etappe voert van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre over een afstand van ruim 209 kilometer. Het bericht Peloton op weg naar eerste Pyreneeëncols verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u15  Rode beurzen na cijferstroomAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden donderdag overwegend in het rood. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak bleef GrandVision profiteren van overnamenieuws. Het bericht Rode beurzen na cijferstroom verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u00  Persoonlijke lening onverminderd populairHet nieuw verstrekt krediet in de vorm van persoonlijke leningen is in 2018 verder gestegen Het bericht Persoonlijke lening onverminderd populair verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 12u00  Volkszanger Roelvink houdt column NPO Radio 1HILVERSUM (ANP) - Zanger/entertainer Dries Roelvink geeft op NPO Radio 1 ook volgend jaar dagelijks zijn mening over allerlei nieuwsfeiten. Na de zomerstop keert zijn column terug in het programma van Sven Kockelmann. Roelvink geeft sinds begin 2018 elke werkdag, tegen 12.00 uur, zijn visie op actuele zaken. Het bericht Volkszanger Roelvink houdt column NPO Radio 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u45  Levenslang voor liquidatie Iraniër in AlmereAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse crimineel Naoufal F. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank Amsterdam legde hem donderdag de hoogste celstraf op vanwege het voorbereiden en aansturen van de moord op Iraniër Ali Motamed, eind 2015 in Almere. De straf is gelijk aan wat het Openbaar Ministerie op 16 mei eiste. Het bericht Levenslang voor liquidatie Iraniër in Almere verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u45  Wereld kijkt mee op Processierups.nuWAGENINGEN (ANP) - De website Processierups.nu trekt belangstelling uit de hele wereld. Sinds de site begin juli in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de lucht inging, is er vanuit 109 landen op geklikt. Meest bezochte onderwerp is de vraag of het veilig is om onder besmette bomen te fietsen of te picknicken, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups donderdag. Het bericht Wereld kijkt mee op Processierups.nu verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u45  Mollema: alleen champagne bij zege in TourTOULOUSE (ANP) - Van hogerhand heeft hij nog niets gehoord, maar wielrenner Bauke Mollema las donderdagochtend op internet dat hij in het eindklassement van de Vuelta van 2011 is 'gepromoveerd' naar de derde plaats. 'Ik zag het op een website staan. Van de UCI heb ik nog geen bevestiging gehad, maar het schijnt officieel te zijn', zei Mollema kort voor het begin van de twaalfde etappe in de Tour de France. 'Of we hier vanavond champagne op gaan drinken? Nou, dan moeten we toch eerst wel winnen vandaag.' Het bericht Mollema: alleen champagne bij zege in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u45  Radio Tour de France live in Beeld en GeluidHILVERSUM (ANP) - Liefhebbers van wielrennen kunnen een uitzending bijwonen van NOS Radio Tour de France. Zaterdag opent het NPO Radio 1 Tourcafé voor het eerst de deuren in Beeld en Geluid in Hilversum. Wie langskomt ziet de werkwijze van NOS-presentatoren Robbert Meeder en Gert van 't Hof, die de koers samen met oud-wielrenners op de voet volgen. Ook wordt geschakeld met verslaggevers Sebastiaan Timmermans en Gio Lippens die vanuit Frankrijk verslag doen. Het bericht Radio Tour de France live in Beeld en Geluid verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u30  Haagse zorgen om invloed IS op jeugdwerkDEN HAAG (ANP) - De gemeente Den Haag heeft grote zorgen over welzijnsorganisatie Xtra. Jongerenwerkers zouden in de achterstandswijken Transvaal en Schilderswijk IS-propaganda tonen en kinderen leren hoe ze kunnen verbergen dat ze radicaal gedachtegoed aanhangen. Ze doen dat op basis van kennis die ze hebben opgedaan in een cursus van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, meldt het AD donderdag. Het bericht Haagse zorgen om invloed IS op jeugdwerk verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 11u15  Contant geld verliest weer terrein op pinpasAMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar opnieuw minder met contant geld afgerekend dan het jaar ervoor. De rol van cash wordt steeds meer overgenomen door het contactloos pinnen van kleine bedragen. Het bericht Contant geld verliest weer terrein op pinpas verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 10u00  GrandVision uitblinker op rood DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed donderdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak zette GrandVision de opmars voort. Het bericht GrandVision uitblinker op rood Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u45  UCI schenkt Froome eindzege Vuelta 2011AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI heeft Chris Froome uitgeroepen tot winnaar van de Ronde van Spanje van 2011. De Brit neemt de eindzege over van Juan José Cobo, wiens resultaten uit de Vuelta van 2009 en 2011 zijn geschrapt omdat destijds afwijkingen in zijn bloedpaspoort zijn vastgesteld. De UCI maakte vorige maand al bekend dat de Spanjaard voor drie jaar is geschorst. Ook zijn resultaten op de WK van 2009 in Zwitserland zijn uit de boeken gehaald. Het bericht UCI schenkt Froome eindzege Vuelta 2011 verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u30  Burn-out: volksziekte nummer één in NederlandTwintig jaar geleden had niemand het over een burn-out, inmiddels is het volksziekte nummer één. Het bericht Burn-out: volksziekte nummer één in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 09u30  Damrak opent in het roodAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag in het rood geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Daarnaast kregen beleggers opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Het bericht Damrak opent in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u30  Nikkei sluit flink lagerTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag flink lager gesloten. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export en tegenvallende bedrijfsresultaten zorgden voor een negatieve stemming. Ook bleven de zorgen over het Chinees-Amerikaanse handelsconflict boven de markt hangen. Het bericht Nikkei sluit flink lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u30  Moeilijke markt zit Sligro flink dwarsVEGHEL (ANP) - Sligro heeft in het eerste halfjaar aanzienlijk minder winst behaald. Het groothandelsbedrijf had last van een moeizame markt, omdat de economische groei in Nederland en België afkoelde. Ook stegen de kosten. Het bericht Moeilijke markt zit Sligro flink dwars verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u30  Volgende week kans op regionale hittegolfDEN HAAG (ANP) - Het zuidoosten van het land maakt volgende week kans op een regionale hittegolf. Dat meldt Weeronline. Het zou voor de tweede keer dit jaar zijn dat er zo’n hittegolf is. Het bericht Volgende week kans op regionale hittegolf verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 08u00  Openwaterzwemmers zevende in teamwedstrijd WKYEOSU (ANP) - De Nederlandse openwaterzwemmers hebben bij de WK in Zuid-Korea ook in de landenwedstrijd voor gemengde teams niet kunnen meedoen om de medailles. Esmee Vermeulen, Sharon van Rouwendaal, Pepijn Smits en Ferry Weertman eindigden na 5 kilometer voor de kust van Yeosu op de zevende plaats. In dezelfde samenstelling en in dezelfde volgorde pakte Oranje vorig jaar in Glasgow de Europese titel. Het bericht Openwaterzwemmers zevende in teamwedstrijd WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u30  Aantal werkenden neemt toeDEN HAAG (ANP) - Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand toegenomen. In juni waren er in totaal 9 miljoen werkenden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal werkenden neemt toe verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u30  Schoonspringster Jansen naar halve finale WKGWANGJU (ANP) - Schoonspringster Inge Jansen heeft bij de WK in Gwangju de halve finale gehaald op de 3-meterplank. Jansen kwam in de kwalificatie tot een score van 288,15 punten, waarmee ze zich als tiende plaatste voor de halve finale. Daar mogen achttien schoonspringsters aan meedoen. De Nederlandse moet later op donderdag bij de eerste twaalf eindigen om vrijdag de finale te mogen springen. Het bericht Schoonspringster Jansen naar halve finale WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 07u15  Nederland schaft extra F-35-straaljagers aanDEN HAAG (ANP) - Nederland schaft acht of negen F35-straaljagers extra aan. 'Die komen bovenop de 37 waartoe het vorige kabinet al had besloten. En bij het volgende kabinet zal de defensiebegroting opnieuw omhoog moeten. Daartoe zijn we binnen de Navo ook verplicht.' Dat zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een interview met Trouw. Het bericht Nederland schaft extra F-35-straaljagers aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 06u00  Uitspraak in zaak neergeslagen dominee RhenoyARNHEM (ANP) - Het hof in Arnhem doet donderdag uitspraak in de zaak tegen pianostemmer Wijnand B. uit Tricht. Hij zou in 2017 dominee Ebi Wassenaar in haar kerk in Rhenoy hebben neergeslagen. Tegen de man is een celstraf van vijf jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Het bericht Uitspraak in zaak neergeslagen dominee Rhenoy verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 06u00  Zwarte Cross begint met mooi weerLICHTENVOORDE (ANP) - De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, opent donderdag zijn poorten voor 220.000 belangstellenden. De bezoekers krijgen bij de muziekoptredens, theatervoorstellingen en motorcross-shows te maken met prima festivalweer. Het bericht Zwarte Cross begint met mooi weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 05u45  Vierdaagse trekt over Groesbeekse heuvelsNIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagse gaat donderdag met 2011 lopers minder op weg naar de heuvels rondom Groesbeek. Woensdag hebben 42.691 wandelaars de tweede dag van het wandelevenement gehaald. Dat zijn er iets meer dan in 2018, toen het de eerste twee dagen erg warm was. Het bericht Vierdaagse trekt over Groesbeekse heuvels verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 04u15  Rutte moet Trump weer nee verkopenDEN HAAG (ANP) - Bij zijn eerste bezoek aan de Amerikaanse president Donald Trump liet premier Mark Rutte een opvallend 'nee' horen. Donderdag, bij zijn tweede ontvangst op het Witte Huis, zal hij mogelijk weer nee moeten zeggen tegen Trump. Het bericht Rutte moet Trump weer nee verkopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 03u30  Alaphilippe vreest eerste PyreneeënritTOULOUSE (ANP) - Julian Alaphilippe ziet met enige vrees de twaalfde etappe in de Tour de France tegemoet. De Fransman verwacht een aanval op zijn gele trui in de rit over 209,5 kilometer van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre, met in de finale twee zware cols in de Pyreneeën. 'Ik bereid me mentaal vast voor op de aanvallen die gaan komen', zei de renner van Deceuninck - Quick-Step, die al dagen in het geel rijdt. Het bericht Alaphilippe vreest eerste Pyreneeënrit verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 03u30  Nederland 7e bij teamwedstrijd WK zwemmenGWANGJU (ANP) - Het Nederlands team is bij de WK openwaterzwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju op de zevende plaats geëindigd bij de landenwedstrijd voor gemengde teams. De Duitse selectie was over 5 kilometer de snelste en finishte voor Italië (zilver) en Amerika (brons). Het bericht Nederland 7e bij teamwedstrijd WK zwemmen verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 02u15  Grote brand bij papierrecycling StaphorstSTAPHORST (ANP) - Bij een papierrecyclingbedrijf in Staphorst woedt een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden. Het bericht Grote brand bij papierrecycling Staphorst verscheen eerst op Nieuws.nl.
18/07 01u15  Pensioenfondsen moeten mogelijk toch kortenAMSTERDAM (ANP) - De grote pensioenfondsen in Nederland dreigen volgend jaar toch te moeten korten op de pensioenen, ondanks het recente pensioenakkoord. Bij metaalfondsen PME en PMT speelt dat de financiële positie afgelopen kwartaal hard is weggezakt, zo blijkt uit nieuwe gegevens. Zorgfonds PFZW en ambtenarenfonds ABP vrezen in de knel te komen door het recente advies van de commissie-Dijsselbloem. Het bericht Pensioenfondsen moeten mogelijk toch korten verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u45  Netflix keldert op beurs na slechte cijfersLOS GATOS (ANP) - Onlinevideodienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal veel minder nieuwe klanten binnengehaald dan verwacht. Op Wall Street ging de koers van het aandeel Netflix in de handel nabeurs met meer dan 10 procent omlaag na publicatie van het cijferbericht. Het bericht Netflix keldert op beurs na slechte cijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u45  150 euro boete bij overtreden boerkaverbodDEN HAAG (ANP) - De boete voor het dragen van een boerka of integraalhelm wordt 150 euro. Dat blijkt uit de beleidsregel van het Openbaar Ministerie (OM) die is gepubliceerd in de Staatscourant. Het bericht 150 euro boete bij overtreden boerkaverbod verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u45  Ook Koppelaar springt WK-limiet met polsstokLUIK (ANP) - In navolging van polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft ook Rutger Koppelaar voldaan aan de WK-limiet. In Luik bedwong hij een hoogte van 5,71 meter. Dat was precies de norm voor deelname aan de wereldtitelstrijd in Qatar (27 september - 6 oktober). Koppelaar won de wedstrijd in België, gevolgd door Vloon die met 5,61 meter als tweede eindigde. Het bericht Ook Koppelaar springt WK-limiet met polsstok verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u30  Politie zoekt verdachte brand kippenschuurKIEL-WINDEWEER (ANP) - De brand in de kippenschuur in het Groningse Kiel-Windeweer die 100.000 kuikens het leven kostte, lijkt te zijn aangestoken. Op camerabeelden die rond het tijdstip van de brand zijn gemaakt, is een man te zien, meldt de politie op Facebook. De politie roept die persoon dringend op zich snel te melden, omdat de beelden anders openbaar worden gemaakt. Het bericht Politie zoekt verdachte brand kippenschuur verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 22u30  Handelsvrees drukt Wall Street omlaagNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood gesloten. De handelsvrees laaide op bij beleggers op Wall Street na nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Bank of America, dat resultaten publiceerde. Verder kwam de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie. Het bericht Handelsvrees drukt Wall Street omlaag verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 21u15  Magneetvissers vinden pistool in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Twee magneetvissers van 12 jaar oud hebben woensdagmiddag een pistool uit het water gehaald aan de Amstelkade in Amsterdam. Na de vondst van het wapen belden de vissers direct 112. Het bericht Magneetvissers vinden pistool in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 21u00  Tour bereikt eerste ‘reuzen’ in PyreneeënTOULOUSE (ANP) - De eerste twee reuzen uit de Pyreneeën doemen donderdag op aan het einde van de twaalfde etappe. De Col de Peyresourde en de Hourquette d'Ancizan zijn van de eerste categorie en zullen de finale bepalen van de twaalfde etappe, die begint in Toulouse en na 209,5 kilometer eindigt in Bagnère-de-Bigorre. Het bericht Tour bereikt eerste ‘reuzen’ in Pyreneeën verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 20u00  Sprint zonder glans voor kopman BolTOULOUSE (ANP) - Cees Bol heeft aan zijn debuut als kopman in een sprintetappe van de Tour de France geen glans kunnen geven. De 23-jarige Zaandammer eindigde in de elfde etappe van Albi naar Toulouse als achtste. 'Voor een goede sprint zat ik niet in de juiste positie', oordeelde hij aan de finish. Het bericht Sprint zonder glans voor kopman Bol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u15  Scheurtje in schouderblad TerpstraTOULOUSE (ANP) - Niki Terpstra heeft een scheurtje in zijn rechterschouderblad opgelopen door zijn val in de elfde etappe van de Tour de France. De Noord-Hollander moest opgeven. 'Het was een massale valpartij, waarbij ik op tijd kon remmen, maar achter me was dat niet het geval, waardoor ik werd opgeduwd en ten val kwam. Ik kwam vol op mijn hoofd en schouder terecht', vertelde hij in aankomstplaats Toulouse. Het bericht Scheurtje in schouderblad Terpstra verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u00  Ewan: kwestie van vertrouwen houdenTOULOUSE (ANP) - Dylan Groenewegen noemde Caleb Ewan voor de start van de elfde etappe al een van zijn geduchtste concurrenten voor de ritwinst en de vrees van de Amsterdammer van Jumbo-Visma werd bewaarheid. De kleine Australische 'spurtbom' versloeg de Nederlandse rassprinter op de finishlijn in Toulouse met een banddikte. 'Ik kan het nog amper geloven; als kind droomde ik al van het winnen in de Tour de France en nu is het gelukt', jubelde de renner van Lotto-Soudal. Het bericht Ewan: kwestie van vertrouwen houden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 19u00  Groenewegen baalt: hou niet van verliezenTOULOUSE (ANP) - Dylan Groenewegen greep in de elfde etappe net naast zijn tweede ritzege in de Tour de France. De Amsterdamse renner van Team Jumbo-Visma leek op winst af te stevenen in de rit van Albi naar Toulouse, maar vlak voor de finish kwam de Australiër Caleb Ewan hem nog voorbij in de sprint. Het bericht Groenewegen baalt: hou niet van verliezen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u30  Vierdaagse gaat verder met 42.691 lopersNIJMEGEN (ANP) - De 103e Vierdaagse gaat donderdag verder met 42.691 wandelaars. Woensdag zijn 1350 lopers niet gestart of onderweg uitgevallen, aldus de organisatie van het wandelevenement. Het bericht Vierdaagse gaat verder met 42.691 lopers verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u30  OM: geen commentaar op bericht MH17-getuigeKIEV (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de Oekraïense claim dat het een rebel in handen heeft, die de trailer heeft geregeld waarmee de raket die de MH17 neerhaalde is vervoerd. Het bericht OM: geen commentaar op bericht MH17-getuige verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u15  ASML en GrandVision uitschieters op DamrakAMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML en optiekbedrijf GrandVision waren woensdag smaakmakers op de beurs in Amsterdam. ASML profiteerde van goede kwartaalcijfers, terwijl GrandVision omhoog sprong door overnamegeruchten. Wel hingen de handelsspanningen boven op de Europese aandelenmarkten door het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen. Het bericht ASML en GrandVision uitschieters op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u15  OM: geen commentaar op bericht Buk-chauffeurKIEV (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de Oekraïense claim dat het de chauffeur van de Buk-installatie die vlucht MH17 neerhaalde, in handen heeft. 'Geen commentaar, helemaal niet', aldus een woordvoerster van het Landelijk Parket. De Oekraïense geheime dienst SBU zei woensdag dat het twee jaar geleden de man heeft gearresteerd die de vrachtauto met Buk-raketten naar het oosten van Oekraïne zou hebben gereden. Het bericht OM: geen commentaar op bericht Buk-chauffeur verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u00  Oekraïne heeft cruciale MH17 getuigeKIEV (ANP/RTR) - Een lid van de Oekraïense geheime dienst SBU heeft geopenbaard dat Oekraïne al lang een rebel in handen heeft, die de trailer heeft geregeld waarmee de raket die de MH17 neerhaalde, is vervoerd. SBU-officier Vitali Majakov zei dit woensdag op de vijfde verjaardag van het drama waardoor 298 mensen het leven verloren, onder wie 196 Nederlanders. Het bericht Oekraïne heeft cruciale MH17 getuige verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u00  Opgave Terpstra na harde val in TourTOULOUSE (ANP) - Niki Terpstra heeft opgegeven in de Tour de France na een harde val in de elfde etappe. De Nederlandse renner van het Franse team Direct Energie was het grootste slachtoffer van een valpartij in het peloton op 30 kilometer van de finish, die in Toulouse ligt. Hij bleef op het asfalt zitten en greep naar zijn schouder. Het bericht Opgave Terpstra na harde val in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 18u00  Ewan verslaat Groenewegen met banddikteTOULOUSE (ANP) - Caleb Ewan heeft de elfde etappe van Tour de France gewonnen. De Australische renner van Lotto-Soudal won de massaspurt na een relatief vlakke rit over 167 kilometer die begon in Albi en eindigde in Toulouse. Hij duelleerde tot op de meet met Dylan Groenewegen. De renner van Jumbo-Visma verloor met een banddikte verschil. De Italiaan Elia Viviani spurtte op een fietslengte achterstand naar de derde plaats. Het bericht Ewan verslaat Groenewegen met banddikte verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 17u30  Buma op 26 augustus officieel burgemeesterLEEUWARDEN (ANP) - Sybrand van Haersma Buma wordt op maandag 26 augustus officieel beëdigd als burgemeester van Leeuwarden. Dat laat het bestuur van de Friese hoofdstad woensdag weten. Hij zal die dag een speciale eed afleggen tijdens de raadsvergadering tegenover de commissaris van de Koning in de provincie Friesland. Het bericht Buma op 26 augustus officieel burgemeester verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Politie onderzoekt besmeuren moskee VeenendaalVEENENDAAL (ANP) - De politie doet in Veenendaal onderzoek naar het besmeuren van de Nassermoskee. Een woordvoerder van de politie bevestigt berichtgeving hierover door de Gelderlander. De moskee werd in de nacht van zondag op maandag besmeurd met maandverband en een substantie die lijkt op poep. Het bericht Politie onderzoekt besmeuren moskee Veenendaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Technische baas Resta weg bij Alfa RomeoHINWIL (ANP) - Technisch directeur Simone Resta vertrekt nog deze maand bij Formule 1-renstal Alfa Romeo. Hij keert vermoedelijk terug naar Ferrari, waar de Italiaan tot juni vorig jaar hoofd was van de afdeling die de raceauto's ontwerpt. Het bericht Technische baas Resta weg bij Alfa Romeo verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Hof; geen celstraf voor gijzeling ArnhemARNHEM (ANP) - Een man die door de rechtbank veroordeeld was tot onder meer twee jaar gevangenisstraf wegens een gijzeling in Arnhem, hoeft toch de cel niet in. Dat bepaalde het gerechtshof woensdag. Volgens het hof is duidelijk geworden dat de man een psychische stoornis heeft en dat hem het vergrijp om die reden niet kan worden aangerekend. Het bericht Hof; geen celstraf voor gijzeling Arnhem verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u45  Slachtoffers MH17 herdacht bij monumentVIJFHUIZEN (ANP) - Met het voorlezen van de namen van de 298 slachtoffers is in Vijfhuizen de vliegramp met de MH17 herdacht. Nabestaanden lazen veelal zelf de namen van hun familieleden voor, waarbij veel emoties loskwamen. Onder de slachtoffers waren 196 Nederlanders. In veel gevallen kwamen meerdere familieleden om het leven. Het bericht Slachtoffers MH17 herdacht bij monument verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u30  Economie Curaçao blijft krimpenWILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft in 2018 voor het derde achtereenvolgende jaar te maken gehad met een krimp van de economie, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek op het eiland. Het bericht Economie Curaçao blijft krimpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  MECC houdt goed gevoel over aan bezoek NPOMAASTRICHT (ANP) - 'Het MECC is een goeie, fantastische locatie met veel mogelijkheden. Je zou hier een mooi festival kunnen neerzetten.' Dat zei Sietse Bakker, hoofd producer Events van NPO woensdag na afloop van een bezoek van de songfestivalcommissie van NPO, AVROTROS en NOS aan het congrescentrum in de Limburgse hoofdstad. Het bericht MECC houdt goed gevoel over aan bezoek NPO verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u15  IMF pleit voor extra investeringen in NederlandWASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleit er opnieuw voor dat landen als Nederland en Duitsland extra geld moeten steken in onder meer onderzoek en infrastructuur om de economie aan te jagen. Dat zegt Gita Gopinath, de hoofdeconoom van het fonds, in een rapport over de grote verschillen tussen landen in saldo op de lopende rekening. Het bericht IMF pleit voor extra investeringen in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 16u00  Kleine koersuitslagen op Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met zeer kleine uitslagen geopend. De Amerikaanse president Donald Trump liet van zich horen op het handelsvlak en dreigde met nieuwe importheffingen tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book. Het bericht Kleine koersuitslagen op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u45  Sunweb zet in op debutant BolALBI (ANP) - Cees Bol is in de elfde etappe van de Tour de France van Albi naar Toulouse gebombardeerd tot kopman van Team Sunweb. De jonge Zaandammer, debutant in de ronde, krijgt de voorkeur boven Michael Matthews. 'We verwachten een chaotische sprint voor de snelle mannen en dan is het goed om alles op Cees te zetten. Hij heeft meer snelheid en is een grote jongen die zich wat beter kan positioneren', legde ploegleider Aike Visbeek uit bij de start in Albi aan de NOS. Het bericht Sunweb zet in op debutant Bol verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 15u15  Arends (28) stopt met badmintonNIEUWEGEIN (ANP) - Jacco Arends beëindigt zijn topsportloopbaan. De 28-jarige badmintonner heeft niet het idee dat hij zich nog veel verder kan verbeteren en is toe aan nieuwe uitdagingen, meldt hij op sociale media. Het bericht Arends (28) stopt met badminton verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u45  Nationale herdenking MH17-ramp begonnenVIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen is de herdenking van de ramp met het toestel van Malaysia Airlines begonnen. Het is de vijfde keer dat wordt herdacht dat het toestel boven het oosten van Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. Het bericht Nationale herdenking MH17-ramp begonnen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u30  Groenewegen staat op scherpALBI (ANP) - Dylan Groenewegen rekent zichzelf zeker tot de kanshebbers voor de zege in de elfde Touretappe van Albi naar Toulouse. 'Zeker op vlakke aankomsten en als de etappe iets makkelijker is, kan ik mijn snelheid goed kwijt', meldde de Amsterdammer van Jumbo-Visma vlak voor de start. Het bericht Groenewegen staat op scherp verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u30  Vier verdachten dood moeder wijzen naar elkaarUTRECHT (ANP) - Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven dat laatste woensdag ontkennen voor de rechtbank Utrecht. Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd eind oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door 'samendrukkend geweld' op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast. Het bericht Vier verdachten dood moeder wijzen naar elkaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u15  Rechtszaak tegen Air France na dodelijke crashPARIJS (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Tien jaar na het neerstorten van een vliegtuig van Air France waardoor 228 mensen om het leven kwamen, wil de Franse justitie de luchtvaartmaatschappij voor de rechtbank dagen wegens dood door schuld. Franse aanklagers beschuldigen Air France er onder meer van de piloten niet voldoende te hebben opgeleid. Air France spreekt de beschuldigingen in een reactie tegen. Het bericht Rechtszaak tegen Air France na dodelijke crash verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 14u15  Omvangrijk peloton richting ToulouseALBI (ANP) - Het nog altijd omvangrijke peloton is even na 13.45 uur vertrokken voor de elfde etappe van de Tour de France, een 167 kilometer lange rit van Albi naar Toulouse. De verwachting is dat het aan de finish een massasprint wordt, hetgeen een nieuwe kans betekent voor Dylan Groenewegen. De Fransman Julian Alaphilippe rijdt in het geel. Het bericht Omvangrijk peloton richting Toulouse verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u15  FNV: Picnic ontslaat actieve vakbondsledenDUIVENDRECHT (ANP) - Internetsupermarkt Picnic heeft meerdere medewerkers ontslagen die actief waren voor de FNV. Dat stelt de vakbond. De kwestie is voor FNV aanleiding om woensdag acties te organiseren bij de boodschappenbezorger. Medewerkers presenteren dan hun eis dat de werkgever ophoudt met de in hun ogen onterechte ontslagen. Het bericht FNV: Picnic ontslaat actieve vakbondsleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 13u15  ABP stopt terugvorderen te veel pensioengeldHEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP stopt met het terugvorderen van ten onrechte te veel uitgekeerd pensioengeld. Dat is de uitkomst van een kwestie die aanhangig was gemaakt door Omroep MAX. Het bericht ABP stopt terugvorderen te veel pensioengeld verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u30  Gemeente Utrecht: verbreding A27 niet nodigUTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht heeft geen moeite met de beslissing van de Raad van State dat de A12 en de A27 voorlopig niet verbreed mogen worden uit milieuoverwegingen. 'Stikstof heeft grote impact op de bodem en natuur. Het is goed dat de rechter vanuit deze invalshoek naar geplande projecten kijkt', aldus wethouder Lot van Hooijdonk (Mobiliteit) in een reactie. Het bericht Gemeente Utrecht: verbreding A27 niet nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u30  Familiegeheimen Holleeder blijft bestsellerAMSTERDAM (ANP) - Het boek Familiegeheimen van Astrid Holleeder staat ook in de tweede week na uitgave weer op nummer 1 in de Bestseller 60 van stichting CPNB. In het boek vertelt de zus van crimineel Willem Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Het bericht Familiegeheimen Holleeder blijft bestseller verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u15  Songfestivalcommissie meldt zich in MaastrichtMAASTRICHT (ANP) - Maastricht mag zich woensdag bewijzen als ideale songfestivalstad. De stad krijgt bezoek van de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS. Het bericht Songfestivalcommissie meldt zich in Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u00  ASML helpt AEX vooruitAMSTERDAM (ANP) - De meeste Europese beurzen deden woensdag een stapje terug. Het dreigement van president Donald Trump om meer importtarieven op Chinese goederen te heffen zorgde voor enige terughoudendheid. De beurshandel stond verder in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak vielen de kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML in goede aarde. Het bericht ASML helpt AEX vooruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 12u00  ‘Besluit Ringweg zware tegenvaller’DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat reageert teleurgesteld op de uitspraak van de Raad van State (RvS). Minister Cora van Nieuwenhuizen noemt het besluit in een reactie een 'zware tegenvaller'. Het bericht ‘Besluit Ringweg zware tegenvaller’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u45  Vierdaagsefeesten drukker dan ooitNIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagsefeesten in Nijmegen zijn dinsdagavond door meer mensen dan ooit bezocht. Volgens politie en organisatie waren 215.000 feestvierders in de stad en dat is nooit eerder op de vierde dag van de feesten vertoond. In totaal hebben de feesten sinds zaterdag 835.000 bezoekers getrokken. Het bericht Vierdaagsefeesten drukker dan ooit verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u45  Afvalbedrijven gaan toch rups verbrandenDEN BOSCH (ANP) - Afvalverwerkingsbedrijven gaan toch de eikenprocessierups verbranden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Vereniging Afvalbedrijven na berichtgeving van de Stentor. Vuilverbranders weigerden de rups eerst te verbranden, omdat zij bij de verwerking van het ongedierte veel last kregen van jeuk door de vuurhaartjes die op de rups zitten. De insecten zullen vanaf nu in verstevigde zakken aangeleverd worden die niet kunnen scheuren, ook wel 'big bags' genoemd. Het bericht Afvalbedrijven gaan toch rups verbranden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u30  Hof: OM moet arrestatie Michael P. onderzoekenAMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P., die is veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald na een klacht van P. Het bericht Hof: OM moet arrestatie Michael P. onderzoeken verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u30  Ring Utrecht mag niet worden verbreedDEN HAAG (ANP) - De ring rond Utrecht mag voorlopig niet worden verbreed. Het ministerie van Infrastructuur had daar toestemming voor gegeven, maar de Raad van State heeft dat besluit woensdag teruggedraaid. De minister moet opnieuw naar de plannen voor de A27 en de A12 kijken. Het bericht Ring Utrecht mag niet worden verbreed verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u00  Besluit moslimschool automatisch in werkingDEN HAAG (ANP) - Het besluit van minister Arie Slob (Basisonderwijs) om groen licht te geven voor de komst van een islamitische basisschool naar Westland is woensdag 'automatisch in werking getreden', aldus een woordvoerder van het ministerie. De bewindsman moest ingrijpen omdat de gemeenteraad weigerde akkoord te gaan, terwijl de Raad van State had besloten dat de school er gewoon moest komen. Het bericht Besluit moslimschool automatisch in werking verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 11u00  Bedrijf Musk gaat ‘draden’ plaatsen in hersensSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse start-up Neuralink wil volgend jaar proefpersonen verbinden met computers door elektroden in hun hersenen te implanteren. Dat maakte het bedrijf, met Tesla-baas Elon Musk als grootste geldschieter, bekend. Neuralink heeft al dergelijke elektroden geïmplanteerd bij ratten waardoor hun hersenactiviteit is te meten. Het bericht Bedrijf Musk gaat ‘draden’ plaatsen in hersens verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u45  Trump: ik kan nog meer heffingen opleggenWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt dat hij nog meer importheffingen kan opleggen aan China als hij dat wil. Eerder beloofde hij dat niet te doen na het bereiken van een wapenstilstand in de handelsoorlog met het Aziatische land. Het bericht Trump: ik kan nog meer heffingen opleggen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u30  Zieke Zabel verlaat Tour de FranceALBI (ANP/DPA) - De Tour de France telt woensdag bij de start van de elfde etappe nog 170 renners. Rick Zabel is de zesde uitvaller. De Duitse wielrenner van Katoesja werd dinsdag tijdens de rustdag ziek en is daarvan woensdag nog niet hersteld. Het bericht Zieke Zabel verlaat Tour de France verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u00  Italiaanse bestsellerauteur Camilleri doodROME (ANP/DPA) - De Italiaanse bestsellerauteur Andrea Camilleri is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij stierf woensdag in een ziekenhuis in Rome. Camilleri is vooral bekend om de thrillers met inspecteur Salvo Montalbano. De Siciliaan was medio juni in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen na problemen met de bloedsomloop en een ademstilstand. Het bericht Italiaanse bestsellerauteur Camilleri dood verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 10u00  ASML koploper in AEXAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs bleef woensdag dicht bij huis. De andere Europese beurzen deden een stapje terug. De beurshandel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak vielen de kwartaalcijfers van chipmachinefabrikant ASML in goede aarde. Navigatiebedrijf TomTom, dat ook met resultaten kwam, zag zijn openingswinst geheel verdampen. Het bericht ASML koploper in AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u30  TomTom en ASML in trek op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag vrijwel vlak aan de handelsdag begonnen. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. De beurshandel stond vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Op het Damrak waren navigatiebedrijf TomTom en chipmachinefabrikant ASML in trek na publicatie van kwartaalcijfers. Het bericht TomTom en ASML in trek op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u00  Recordhouder Vierdaagse niet meer gestartNIJMEGEN (ANP) - De 87-jarige Bert van der Lans uit Nijmegen, recordhouder van de Vierdaagse, is woensdag niet meer begonnen aan zijn tweede wandeldag. Van der Lans brak dinsdag een sleutelbeen bij een valpartij en had woensdagmorgen nog te veel pijn om 30 kilometer te gaan lopen. Hij deed voor de 72e keer mee aan de wandelmars. Het bericht Recordhouder Vierdaagse niet meer gestart verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u00  Zomervakantie begint met prima zomerweerDEN HAAG (ANP) - Volgende week wordt het uitstekend zomerweer. Dat meldt Weeronline. Vanaf maandag hebben alle scholieren in ons land vakantie. In het midden van het land begint vrijdag de schoolvakantie. Het bericht Zomervakantie begint met prima zomerweer verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 09u00  ‘Hoge bloeddruk bij dementie wél behandelbaar’NIJMEGEN (ANP) - Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat hoge bloeddruk bij oudere mensen met dementie toch wel te behandelen is. In de medische wereld wordt aangenomen dat dat beter niet kan omdat het de bloedtoevoer naar de hersenen verder zou kunnen verminderen. De wetenschappers hebben erover gepubliceerd in het vakblad Hypertension. Het bericht ‘Hoge bloeddruk bij dementie wél behandelbaar’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u30  Nikkei lager door handelszorgenTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. De handelszorgen staken de kop weer op. De Amerikaanse president Donald Trump stelde dat er nog een lange weg is te gaan tot een handelsdeal met China en dreigde met extra importtarieven op 325 miljard dollar aan Chinese goederen. Het bericht Nikkei lager door handelszorgen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u15  Europese autoverkopen stevig lager in juniBRUSSEL (ANP) - Het aantal nieuwe personenauto's dat vorige maand in de Europese Unie op kenteken is gezet, is fors lager dan in juni 2018. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ACEA. Het bericht Europese autoverkopen stevig lager in juni verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u15  Russische boksers negeren dopingschorsingMOSKOU (ANP/RTR) - Twee Russische boksers hebben ondanks een schorsing vanwege overtreding van de dopingregels toch aan toernooien meegedaan. Dat heeft persbureau Reuters ontdekt. Islam Dasjajev en Alena Tokartsjoek kwamen in officiële toernooien uit, terwijl ze door het Russische antidopingbureau Rusada waren uitgesloten van wedstrijden. Die instantie zegt niet te weten dat beide boksers zijn uitgekomen op toernooien die vallen onder de verantwoordelijkheid van de Russische boksbond. Het bericht Russische boksers negeren dopingschorsing verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 08u00  Zanger/activist Johnny Clegg (66) overledenJOHANNESBURG (ANP) - De Zuid-Afrikaanse zanger en activist Johnny Clegg is op 66-jarige leeftijd overleden. Hij werd als blanke artiest in Zuid-Afrika bekend vanwege zijn strijd tegen de apartheid. Het bericht Zanger/activist Johnny Clegg (66) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 07u45  Swedbank verlaagt dividend na schandaalSTOCKHOLM (ANP) - Swedbank gaat fors minder dividend uitkeren. De Zweedse bank betaalde tot nu toe driekwart van de jaarlijkse winst uit aan aandeelhouders, maar verlaagt dat tot de helft van de winst. De bank wil daarmee de kapitaalpositie versterken. Het bericht Swedbank verlaagt dividend na schandaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 07u30  Ramp met MH17 voor vijfde keer herdachtVIJFHUIZEN (ANP) - De ramp met de MH17 wordt woensdag voor de vijfde keer herdacht. Dat gebeurt bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. Het is woensdag vijf jaar geleden dat het toestel van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders. Het bericht Ramp met MH17 voor vijfde keer herdacht verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 07u15  Kleinste huurprijsstijging sinds 2015AMSTERDAM (ANP) - De huurprijzen in de vrije sector zijn in het afgelopen kwartaal met slechts 3,1 procent toegenomen. Dat is de laagste gemiddelde prijsstijging sinds het tweede kwartaal van 2015, meldt woningplatform Pararius. Het bericht Kleinste huurprijsstijging sinds 2015 verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 06u15  ‘Kwetsbaren in de wijk beter helpen bij hitte’DEN HAAG (ANP) - Gemeenten moeten zich beter voorbereiden op een hittegolf. Zo moeten er afspraken worden gemaakt met andere lokale partijen over wie wat doet bij perioden van hitte. En stedenbouwkundigen moeten in hun plannen meer rekening houden met snikhete dagen. Daarvoor pleit het Rode Kruis dat woensdag met een Hittegolfgids voor steden op de proppen komt. Het bericht ‘Kwetsbaren in de wijk beter helpen bij hitte’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 06u15  Golfer Luiten klaar voor British OpenCOUNTY ANTRIM (ANP) - Golfer Joost Luiten maakt zich deze week op voor zijn zesde British Open. In Noord-Ierland op de baan van Royal Portrush gaat de Rotterdammer vanaf donderdag proberen vier dagen op rij een goede score neer te zetten. Slecht speelt Luiten dit seizoen allerminst, het ontbreekt hem vooral aan constantheid bij een toernooi, zegt hij. Het bericht Golfer Luiten klaar voor British Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 06u15  Groenewegen aast op primeur in ToulouseALBI (ANP) - Toulouse fungeerde in de Tour de France al een keer of 25 als finishplaats, maar nog nooit kwam een Nederlander als eerste over de finish. De Brit Mark Cavendish, die dit jaar ontbreekt in de Ronde van Frankrijk, was in 2008 de laatste winnaar. Het bericht Groenewegen aast op primeur in Toulouse verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u45  Roze Woensdag wacht op VierdaagselegioenNIJMEGEN (ANP) - De 44.041 lopers die woensdag beginnen aan de tweede dag van de Vierdaagse, komen aan het eind van hun tocht in een geheel in het roze gestoken centrum van Nijmegen terecht. De tweede dag van de Vierdaagse heet ook wel Roze Woensdag, de dag waarop er al 25 jaar veel festiviteiten voor mensen van alle seksuele geaardheden zijn. Ervaren Vierdaagselopers trekken daarvoor ook roze kleding aan. Het bericht Roze Woensdag wacht op Vierdaagselegioen verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 05u45  Rutte op economische missie in VSDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte en minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) gaan op economische missie in de Verenigde Staten. De missie naar de stad Boston is bedoeld voor bedrijven uit de sectoren gezondheid, robotics, kunstmatige intelligentie en klimaatbestendigheid. Het bericht Rutte op economische missie in VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 03u15  Van Rouwendaal 11e op 5 kilometer open waterYEOSU (ANP) - Zwemster Sharon van Rouwendaal is bij de WK in Zuid-Korea als elfde geëindigd op de 5 kilometer in het open water. De 25-jarige Nederlandse kon in de eindsprint geen beslag leggen op een medaille. Het bericht Van Rouwendaal 11e op 5 kilometer open water verscheen eerst op Nieuws.nl.
17/07 01u30  Een op twaalf mensen slachtoffer cybercrimeDEN HAAG (ANP) - Een op de twaalf Nederlanders is vorig jaar slachtoffer geworden van digitale criminaliteit. Dat zijn ruim 1,2 miljoen mensen. Vooral tieners en jongvolwassenen werden de dupe van cybercrime. Volgens het onderzoek waren mannen net zo vaak slachtoffer als vrouwen. Het bericht Een op twaalf mensen slachtoffer cybercrime verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 23u00  Bitcoin zakt onder 10.000 dollarAMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is dinsdagavond onder de 10.000 dollar gezakt. Dat gebeurde toen Amerikaanse politici zich kritisch uitlieten over Libra, de geplande cryptomunt van Facebook. Volgens de website Coinmarketcap.com, die de waarde van honderden cryptomunten bijhoudt, was één bitcoin rond 22.00 uur ruim 9700 dollar waard. Het bericht Bitcoin zakt onder 10.000 dollar verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 22u45  Wall Street sluit lagerNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Ook reageerden ze op een speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, waarin ze nieuwe aanwijzingen zagen voor een aanstaande renteverlaging. Het bericht Wall Street sluit lager verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 21u45  Mogelijk aantekening en boete voor VVD’erDEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Wybren van Haga moet rekening houden met een aantekening op zijn strafblad en een boete van zeker ruim 300 euro omdat hij met te veel alcohol achter het stuur heeft gezeten. De VVD zelf heeft hem al een straf opgelegd. Het bericht Mogelijk aantekening en boete voor VVD’er verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 21u15  ‘Celstraf voor gewiekste hacker uit Boxtel’DEN BOSCH (ANP) - Tegen een 49-jarige man uit Boxtel is vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het oplichten van twee bedrijven. Door e-mailaccounts te hacken, maakte hij tonnen buit bij een internationale deal in 2015. Het bericht ‘Celstraf voor gewiekste hacker uit Boxtel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 21u00  Vroege aftocht De Bakker op Dutch OpenAMERSFOORT (ANP) - Het Dutch Open, teruggekeerd op de tenniskalender, is voor Thiemo de Bakker beperkt gebleven tot één wedstrijd. De als 14e geplaatste De Bakker, die in de eerste ronde een bye had, moest in de tweede ronde buigen voor de Duitser Jan Choinski. Het werd 6-2 5-7 6-2. Het bericht Vroege aftocht De Bakker op Dutch Open verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 20u45  Haase kansloos onderuit in UmagUMAG (ANP) - Robin Haase is op het ATP-toernooi van Umag in de openingsronde uitgeschakeld. Haase moest op het graveltoernooi in Kroatië met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in de Rus Andrei Roeblev, de nummer 76 van de wereld: 6-3 6-2. Het bericht Haase kansloos onderuit in Umag verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 20u00  Sprinters hopen op nieuwe kans in ToulouseALBI (ANP) - Na de welverdiende rustdag begint het peloton, dat nog uit 171 wielrenners bestaat, woensdag aan de elfde etappe in de Tour de France. Het gaat om een rit over 167 kilometer tussen Albi en Toulouse. Het parcours kent niet al te veel obstakels. Na 32 kilometer wacht de Côte de Tonnac (derde categorie) en na 77 kilometer dient de Côte de Castelnau-de-Montmiral (vierde categorie) zich aan. Ongeveer halverwege de etappe volgt een tussensprint. Het bericht Sprinters hopen op nieuwe kans in Toulouse verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u30  Carice van Houten genomineerd voor EmmyLOS ANGELES (ANP) - Actrice Carice van Houten maakt kans op een Emmy voor beste gastrol in een dramaserie. Dat heeft organisator de Television Academy dinsdag bekendgemaakt. Het bericht Carice van Houten genomineerd voor Emmy verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u30  The Voice weer genomineerd voor een EmmyLOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd voor een Emmy in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol. Het bericht The Voice weer genomineerd voor een Emmy verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 19u15  Eerste dag Vierdaagse voor 661 mensen te veelNIJMEGEN (ANP) - De eerste wandeldag van de Vierdaagse was voor 661 mensen te zwaar. Ze zijn niet eens begonnen aan de wandeltocht of hebben de eerste dag door de Betuwe niet kunnen voltooien, aldus de organisatie dinsdagavond. Het bericht Eerste dag Vierdaagse voor 661 mensen te veel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u45  Game Of Thrones breekt Emmy-recordLOS ANGELES (ANP) - Het laatste seizoen van Game Of Thrones heeft de serie 32 nominaties opgeleverd voor een Emmy, de prestigieuze Amerikaanse televisieprijs. Daarmee verbreekt de show het record voor meeste nominaties in een jaar, dat al een kwart eeuw op naam stond van NYPD Blue. De politieserie sleepte in 1994 27 nominaties in de wacht. Het bericht Game Of Thrones breekt Emmy-record verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u30  VVD’er met te veel alcohol op achter stuurDEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Wybren van Haga is met te veel alcohol op in de auto gestapt. De VVD bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Het bericht VVD’er met te veel alcohol op achter stuur verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 18u00  Europese beurzen met winst dag uitAMSTERDAM (ANP) - De Europese effectenbeurzen zijn dinsdag met winst gesloten. Aandeelhouders deden het lang rustig aan, maar aan het einde van de dag kropen de koersen toch wat verder omhoog. Beleggers verwerkten onder meer enkele Amerikaanse macro-economische cijfers. Het bericht Europese beurzen met winst dag uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u45  Lagarde neemt ontslag als IMF-directeurWASHINGTON (ANP) - Christine Lagarde heeft haar ontslag ingediend als directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze vertrekt daar per 12 september, maakte de Française dinsdag bekend. Lagarde wordt naar verwachting eind oktober benoemd tot voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Het bericht Lagarde neemt ontslag als IMF-directeur verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u45  Westland blijft tegen islamitische schoolDEN HAAG (ANP) - De gemeenteraad van Westland in Zuid-Holland blijft zich verzetten tegen de komst van een islamitische basisschool. Als onderwijsminister Arie Slob woensdag toestemming geeft voor de school, wil de raad daar meteen tegen in beroep gaan. Het bericht Westland blijft tegen islamitische school verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u30  Eerste dag Vierdaagse: veel blarenNIJMEGEN (ANP) - De eerste wandeldag van de Vierdaagse heeft volgens het Rode Kruis voor opvallend veel blaren gezorgd. Zowel onderweg als bij het eindpunt in Nijmegen zijn vele tientallen blaren meer doorgeprikt dan andere jaren. Het bericht Eerste dag Vierdaagse: veel blaren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u15  Songfestival in Rotterdam of MaastrichtHILVERSUM (ANP) - Alleen Rotterdam en Maastricht zijn nog over in de race om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren. Dat laat de NPO weten. Vorige week boden ook Utrecht, Arnhem en Den Bosch een bidboek aan, maar die voorstellen zijn het niet geworden. Het bericht Songfestival in Rotterdam of Maastricht verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u15  Kruijswijk heel open over ‘geheime’ ketonenALBI (ANP) - Geheel in de stijl van een onverstoorbare podiumkandidaat keek Steven Kruijswijk dinsdagmiddag op de eerste rustdag van de Tour de France vooruit naar de beslissende fase van de ronde. Hij bezet momenteel de vierde plaats in het algemeen klassement, 1.27 achter geletruidrager Julian Alaphilippe. Het duo Geraint Thomas/Egan Bernal van Team Ineos heeft respectievelijk 15 en 11 seconden voorsprong op de Nederlander. Het bericht Kruijswijk heel open over ‘geheime’ ketonen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u00  Wielrenner Minnaard bezig aan laatste seizoenMIDDELBURG (ANP) - Wielrenner Marco Minnaard is bezig aan zijn laatste maanden in het profpeloton. De 30-jarige Zeeuw stopt na dit seizoen. 'Na zes prachtige jaren als profwielrenner bij Wanty - Groupe Gobert is het voor mij tijd geworden om mijn andere ambities waar te gaan maken', zegt Minnaard, die twee keer de Tour de France reed. 'Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen.' Het bericht Wielrenner Minnaard bezig aan laatste seizoen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 17u00  Maansverduistering op veel plekken te zienDEN HAAG (ANP/WEERONLINE) - De gedeeltelijke maansverduistering is dinsdagavond in veel regio's in Nederland te zien. In het westen en zuiden klaart het op steeds meer plaatsen op. Ook in het midden van het land breekt de zon geleidelijk door. De kans dat de maansverduistering ook in het noorden en oosten te zien is, is wat kleiner door hardnekkige bewolking, meldt Weeronline. Het bericht Maansverduistering op veel plekken te zien verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Dodelijke brand Duitse sauna aangestokenHAMMINKELN (ANP/DPA) - De brand in een Duitse sauna waarbij zondag een 64-jarige Nederlander omkwam, is aangestoken. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van de politie. In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een sauna in Hamminkeln, vlakbij de Nederlandse grens. Het bericht Dodelijke brand Duitse sauna aangestoken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Opnieuw dreigbrieven om windmolenparkenGRONINGEN (ANP) - Er zijn nieuwe dreigbrieven verstuurd naar verschillende ontvangers die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken in het noorden van het land. De politie wil geen informatie geven over het aantal brieven, inhoud en ontvangers. De brieven maken deel uit van het onderzoek, aldus de politie. Het bericht Opnieuw dreigbrieven om windmolenparken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Turners als laatste in actie op WKSTUTTGART (ANP) - De Nederlandse turners weten bij de WK in Stuttgart na hun optreden in de kwalificatie direct waar ze aan toe zijn. De ploeg van bondscoach Bram van Bokhoven komt op maandag 7 oktober pas in de achtste en laatste subdivisie in actie, te beginnen op het onderdeel vloer, zo bleek uit de loting die dinsdag werd verricht. De turners weten dan dus meteen of hun scores genoeg zijn voor finaleplaatsen. Het bericht Turners als laatste in actie op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 16u15  Wall Street lager na cijfers grote bankenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen geopend, nadat maandag op de valreep nieuwe records waren behaald op Wall Street. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo. Het bericht Wall Street lager na cijfers grote banken verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u45  OM: Ongelooflijk boos op premier MaleisiëNIEUWEGEIN (ANP) - De hoofdofficier van het landelijk parket Fred Westerbeke heeft zich 'ongelooflijk boos' gemaakt over de uitspraken van de premier van Maleisië. Premier Mahathir Mohamad zei vorige maand dat de bevindingen van het onderzoeksteam JIT over de vier verdachten rond het neerhalen van vlucht MH17 'niets anders dan van horen zeggen' zijn. Het bericht OM: Ongelooflijk boos op premier Maleisië verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 15u30  Thomas: ervaring doorslaggevendALBI (ANP) - Geraint Thomas gokt erop dat de ervaring van zijn ploeg hem door de Tour de France sleept. 'Andere ploegen gaan voor etappezeges, maar wij hebben maar één doel en dat is de Tour winnen', zei de 33-jarige titelverdediger op de rustdag in Albi. Het bericht Thomas: ervaring doorslaggevend verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u30  ‘Brussel opent formeel onderzoek naar Amazon’BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat formeel onderzoek doen naar webwinkelgigant Amazon, vanwege mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘Brussel opent formeel onderzoek naar Amazon’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u30  Trump: onderzoek naar band Google en ChinaWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse overheid stelt een onderzoek in naar mogelijke banden van Google met de Chinese overheid. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan. Het bericht Trump: onderzoek naar band Google en China verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u30  Agent schoot uit noodweer op aanslagplegerAMSTERDAM (ANP) - De agent die Jawed S. (20) neerschoot nadat die vorig jaar twee Amerikaanse toeristen had neergestoken op Amsterdam Centraal Station wordt hiervoor niet vervolgd. De reden hem niet te vervolgen, is dat hij zich met succes zal kunnen beroepen op noodweer. Dat bleek tijdens een niet-inhoudelijke zitting op de rechtbank Schiphol. Het bericht Agent schoot uit noodweer op aanslagpleger verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u15  Koning naar tbs-kliniek en Pieter Baan CentrumALMERE (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft dinsdag in Almere een bezoek gebracht aan medewerkers en begeleiders van de tbs-instelling de Oostvaarderskliniek en het Pieter Baan Centrum. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vergezelde de koning tijdens zijn werkbezoek. Het bericht Koning naar tbs-kliniek en Pieter Baan Centrum verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u00  Meerderheid bedrijven leeft arboregels niet naDEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Nederlandse bedrijven voldoet niet aan belangrijke regels uit de Arbowet. Dat schrijft de Inspectie SZW in een rapport, na bezoeken aan 1300 ondernemingen. Het bericht Meerderheid bedrijven leeft arboregels niet na verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u00  Mollema baalt stevig van onnodig verliesCASTRES (ANP) - Een goede nachtrust na een 'waardeloze’ tiende etappe in de Tour de France maakte Bauke Mollema in elk geval weer een stuk spraakzamer. Maandag lieten hij en de volledige ploeg van Trek-Segafredo zich in de luren leggen tijdens de slotfase van rit naar Albi. Door een aanval van Team Ineos en Deceuninck-Quick-Step werd het hele peloton uit elkaar geslagen en veel klassementsrenners op stevig tijdverlies getrakteerd. Het bericht Mollema baalt stevig van onnodig verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 14u00  Cel en tbs voor poging moord op agentASSEN (ANP) - Voor poging tot moord op een agent is de 40-jarige Bert B. uit Assen veroordeeld tot dertig maanden cel en tbs met dwangverpleging. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. B. was suïcidaal toen hij op 10 oktober in een instelling voor begeleid wonen in Emmen met twee messen een agent aanviel. Hij hoopte dat de agent hem zou doodschieten. De politiekogels verbrijzelden zijn been. Het bericht Cel en tbs voor poging moord op agent verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u45  Taakstraf voor schietende leerling RoermondROERMOND (ANP) - De rechtbank in Roermond heeft dinsdag een 17-jarige jongen uit Koningsbosch, die in september 2018 heeft geschoten in en rond een school in Roermond, veroordeeld tot 200 uur taakstraf en twee jaar voorwaardelijke jeugddetentie. Het Openbaar Ministerie had 200 uur taakstraf en een jaar voorwaardelijke jeugddetentie geëist. Het bericht Taakstraf voor schietende leerling Roermond verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u45  Kamerlid verlaat PvdD uit onvrede over koersDEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten verlaat de Partij voor de Dieren uit onvrede met de koers van haar partij. Ze geeft haar zetel niet terug en gaat 'als onafhankelijk Kamerlid' door. Het bericht Kamerlid verlaat PvdD uit onvrede over koers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u45  Tot zeven jaar cel voor drugshandel darkwebROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft vier verdachten veroordeeld tot celstraffen van veertien maanden tot zeven jaar voor grootschalige drugshandel via het darkweb. Vanuit de illegale webwinkel is in drie jaar tijd naar schatting 500 kilo drugs verstuurd naar afnemers in ruim veertig landen. Het bericht Tot zeven jaar cel voor drugshandel darkweb verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u30  Waterpolosters verliezen ook op WK van VSGWANGJU (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben het weer moeten afleggen tegen de Verenigde Staten. Op het WK in Gwangju verloor Oranje de tweede groepswedstrijd met 12-9 (3-2 1-2 4-3 4-2) van de regerend olympisch en wereldkampioen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was de mondiale eindronde in de Zuid-Koreaanse stad begonnen met een enorme zege op het zwakke Zuid-Afrika (33-0). De waterpolosters sluiten de groepsfase donderdag af tegen Nieuw-Zeeland. Het bericht Waterpolosters verliezen ook op WK van VS verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u30  Alaphilippe: geel in Parijs onmogelijkALBI (ANP/Belga) - Julian Alaphilippe verwacht niet dat hij de gele trui tot aan Parijs zal dragen, al ziet het Franse publiek in hem al de winnaar op de Champs-Élysées. 'Dat acht ik niet mogelijk. Het zwaarste deel van de Tour moet nog komen met de Pyreneeën en de Alpen. Er moet nog veel geklommen worden en ik ben me ervan bewust dat ik die trui opnieuw zal moeten afstaan', zei de Franse smaakmaker van de eerste Tourweek op de rustdag in Albi. Het bericht Alaphilippe: geel in Parijs onmogelijk verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 13u15  Tennisster Rus snel klaar in BoekarestBOEKAREST (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Boekarest niet voor een verrassing kunnen zorgen. De nummer 128 van de wereld moest op het Roemeense gravel buigen voor de als derde geplaatste Veronika Koedermetova: 2-6 4-6. De 22-jarige Russin staat op de wereldranglijst op de 56e plaats. Het bericht Tennisster Rus snel klaar in Boekarest verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u30  Gedeeltelijke maansverduisering vanavond goed te zien in NederlandEr is vanavond een gedeeltelijke maansverduistering te zien boven Nederland. Volgens Weeronline.nl zijn tijdens de Het bericht Gedeeltelijke maansverduisering vanavond goed te zien in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u15  Hof doet nog geen uitspraak over KrimgoudAMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam doet nog geen uitspraak over de bestemming van de geleende collectie Krimgoud. Het hof heeft meer informatie nodig om tot een definitief oordeel te kunnen komen. Tot die tijd mogen de schatten onder de hoede blijven van het Allard Pierson Museum, dat de collectie leende voor een tentoonstelling in 2014. Het bericht Hof doet nog geen uitspraak over Krimgoud verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 12u00  Beurzen wachten op kwartaalcijfersAMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Het bericht Beurzen wachten op kwartaalcijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Toeristen vluchten voor bosbrand KroatiëNOVALJA (ANP/AFP) - Ongeveer 10.000 toeristen zijn geëvacueerd van een populair feeststrand op een Kroatisch eiland nadat daar een bosbrand was uitgebroken, zei de politie. Het bericht Toeristen vluchten voor bosbrand Kroatië verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Wat zijn volgens de Consumentenbond onze favoriete webwinkels?Webwinkelen: we doen het massaal, aldus de Consumentenbond. Tijd voor een onderzoek, om erachter te Het bericht Wat zijn volgens de Consumentenbond onze favoriete webwinkels? verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Van Duijn met finaleplaats WK naar TokioGWANGJU (ANP) - Schoonspringster Celine van Duijn heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De 26-jarige Amersfoortse haalde bij de WK in Gwangju (Zuid-Korea) de finale op de 10-metertoren, waarmee ze een ticket naar Tokio verdiende. Het bericht Van Duijn met finaleplaats WK naar Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Zomer tot nu toe warm en zonnigDEN HAAG (ANP) - De zomer verloopt tot nu toe warm en zonnig. Volgens Weeronline komt dat voornamelijk door de recordmaand juni. Juli is daarentegen iets kouder dan gebruikelijk. Het bericht Zomer tot nu toe warm en zonnig verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u45  Beveiliging HagaZiekenhuis nog niet op ordeDEN HAAG (ANP) - et HagaZiekenhuis in Den Haag moet de beveiliging van patiëntendossiers verder aanscherpen. Aanleiding is een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die legt het ziekenhuis per direct 460.000 euro boete op omdat op twee van de zes onderzochte onderdelen de interne beveiliging niet deugt. Als er voor 2 oktober geen verbetering komt, wordt een dwangsom opgelegd, aldus een woordvoerster van de autoriteit. Het bericht Beveiliging HagaZiekenhuis nog niet op orde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u30  AG2R verlengt zes contracten op rustdag TourALBI (ANP) - De Franse wielerploeg AG2R La Mondiale heeft de eerste rustdag in de Tour de France aangegrepen om de contracten van zes renners te verlengen. De Franse coureurs Tony Gallopin, Julien Duval, Alexis Gougeard, Clément Venturini en François Bidard liggen nu tot eind 2021 vast, het contract van de Belgische veteraan Stijn Vandenbergh (35) is met een jaar verlengd tot eind 2020. Het bericht AG2R verlengt zes contracten op rustdag Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u30  Verhuizing paarden Oostvaardersplassen laterLELYSTAD (ANP) - De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland loopt vertraging op. Voor de verhuizing zijn allerlei papieren nodig en dat duurt in Wit-Rusland langer dan voorzien, aldus Staatsbosbeheer dinsdag. Het is onduidelijk wanneer de paarden alsnog vertrekken uit het Flevolandse natuurgebied. Het bericht Verhuizing paarden Oostvaardersplassen later verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  ‘Leerlingen op Roermondse school niet veilig’ROERMOND (ANP) - De Roermondse school voor bijzonder onderwijs waar in september 2018 een leerling schietend binnenkwam, is sindsdien alleen maar onveiliger geworden. Dat blijkt uit een rapport over de instelling, opgesteld door Marjolijn Keesmaat, die kort na het schietincident als interim-bestuurder werd aangetrokken. Burgemeester Rianne Donders van Roermond wil op korte termijn met alle betrokkenen om de tafel om de problemen te bespreken. Het bericht ‘Leerlingen op Roermondse school niet veilig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  Meer mensen met een betalingsachterstandTIEL (ANP) - Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening is in de eerste helft van dit jaar licht opgelopen, na een lange periode van daling. Vooral twintigers en dertigers lopen achter met hun betalingen, meldt het Bureau Kredietregistratie (BKR). Het bericht Meer mensen met een betalingsachterstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 11u15  Beveiliging HagaZiekenhuis nog niet ordeDEN HAAG (ANP) - Het HagaZiekenhuis in Den Haag moet de beveiliging van patiëntendossiers verder aanscherpen. Aanleiding is een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die legt het ziekenhuis per direct 460.000 euro boete op omdat twee van in totaal zes onderzochte onderdelen de interne beveiliging niet deugen. Als er voor 2 oktober geen verbetering komt, wordt een dwangsom opgelegd, aldus een woordvoerster van de autoriteit. Het bericht Beveiliging HagaZiekenhuis nog niet orde verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u30  Eerste Vierdaagsedeelnemers zijn al terugNIJMEGEN (ANP) - Enkele deelnemers aan de 103e Vierdaagse in Nijmegen hebben hun eerste loopdag er alweer op zitten. Zij hebben het parcours van 50 kilometer zo snel afgelegd dat er in Nijmegen nog geen mensen klaarzitten om hun startbewijs voor de tweede wandeldag uit te reiken. Het bericht Eerste Vierdaagsedeelnemers zijn al terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u30  Tweeling De Brouwer mist weer nipt finaleGWANGJU (ANP) - Het zit de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer niet mee op de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De tweeling greep dinsdag net naast een finaleplaats in de vrije uitvoering bij de duetten. De 20-jarige zusjes eindigden in de voorronde als dertiende en die klassering behaalden ze ook al eerder deze WK in de technische uitvoering. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale. Het bericht Tweeling De Brouwer mist weer nipt finale verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u15  Nieuwe auto’s steeds populairder bij dievenDEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar zijn in Nederland 3606 personenauto's gestolen. Het zijn er in totaal iets minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Toen het nog ging om een aantal van 3642, blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Vooral nieuwe auto's zijn in trek. Het bericht Nieuwe auto’s steeds populairder bij dieven verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 10u00  AEX doet stapje terugAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Het bericht AEX doet stapje terug verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u45  Britse frisdranktaks geeft fabrikant optaterLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse frisdrankfabrikant A.G. Barr voorziet een flinke winstdaling door de invoering van de frisdranktaks in het Verenigd Koninkrijk. Het effect van de heffing op suikerhoudende drankjes op de verkopen van het bedrijf was een stuk groter dan voorzien. Het bericht Britse frisdranktaks geeft fabrikant optater verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u30  AEX opent met klein verliesAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen. Het bericht AEX opent met klein verlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u30  Bouwvakkers vinden handgranaat in AmsterdamAMSTERDAM (ANP) - Aan de Rozengracht in Amsterdam is dinsdagmorgen een handgranaat gevonden. Dat meldt de politie. Bouwvakkers troffen het explosief aan bij een pand waarin een ontharingskliniek is gevestigd. De granaat hing aan de deurknop. Het bericht Bouwvakkers vinden handgranaat in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u30  Handelsspanning Japan en Zuid-Korea loopt opTOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het handelsconflict tussen Japan en Zuid-Korea dreigt te verergeren. De landen zijn al langer verwikkeld in een diplomatieke ruzie, die de handel steeds meer raakt vanwege Japanse exportbeperkingen tegen Zuid-Korea. Het bericht Handelsspanning Japan en Zuid-Korea loopt op verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u30  Oproep aan publiek om waterkwaliteit te metenUTRECHT (ANP) - Iedereen in Nederland kan vanaf dinsdag de waterkwaliteit van slootjes, grachten, beekjes en kleine plassen meten met een meetsetje van Natuur & Milieu. De organisatie roept samen met ASN Bank op tot dit onderzoek, omdat de kwaliteit van honderden wateren nog niet is opgemeten. Het meetsetje waarmee in de buurt monsters kunnen worden genomen, is gratis. Het bericht Oproep aan publiek om waterkwaliteit te meten verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u15  Flinke omzetgroei voor supermarktketen JumboVEGHEL (ANP) - Supermarktketen Jumbo maakt stevige groei door. Door een uitbreiding van het aantal filialen en flink meer omzet in de bestaande winkels, gingen de verkopen in het eerste halfjaar fors omhoog. Ook bij restaurantketen La Place gingen de zaken goed. Het bericht Flinke omzetgroei voor supermarktketen Jumbo verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 09u00  Drie Nederlandse winnaars in La CoursePAU (ANP) - De zesde editie van La Course, de vrouwenwedstrijd in de Tour de France, belooft spektakel met de drie beste wielrensters van Nederland aan de start. Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Marianne Vos staan op de startlijst van de wedstrijd over 121 kilometer komende vrijdag in Pau. Het bericht Drie Nederlandse winnaars in La Course verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u30  ‘Draagvlak voor stoppen met aardgas neemt af’DEN HAAG (ANP) - Steeds minder Nederlanders willen van het gas af. Dat blijkt uit een landelijke peiling die is uitgevoerd door klimaatstichting HIER. Waren een jaar geleden nog zes op de tien Nederlanders (57 procent) positief over aardgasvrij wonen, nu kan minder dan de helft (48 procent) zich vinden in het doel van het kabinet om de cv-ketel uit elke woning te verbannen. Het bericht ‘Draagvlak voor stoppen met aardgas neemt af’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u15  ‘Leegstand in de winkelstraat neemt weer toe’WOERDEN (ANP) - De leegstand in de winkelstraten stijgt plotseling weer sterk, na vier jaar van afname. Begin dit jaar stond nog 6,7 procent van het aantal panden leeg en dat is opgelopen naar 7 procent, oftewel meer dan 15.000 leegstaande panden. Dat meldt Locatus, een onderzoeksbureau dat gegevens verzamelt over de detailhandel. Het bericht ‘Leegstand in de winkelstraat neemt weer toe’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u15  Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaandenDEN HAAG (ANP) - Nabestaanden van MH17-slachtoffers die zich actief bezighouden met de juridische en politieke nasleep van de ramp, hebben meer moeite met het rouwproces dan anderen die daar minder mee bezig zijn. Dat zegt klinisch psycholoog Jos de Keijser in een interview met de Volkskrant. Hij onderzocht met universiteiten en Fonds Slachtofferhulp het rouwproces van 173 mensen die een geliefde verloren bij de vliegramp in 2014. Het bericht Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaanden verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u15  Vrouw overleden door steekpartij VlaardingenVLAARDINGEN (ANP) - Een nog onbekende vrouw is in Vlaardingen om het leven gekomen door een steekpartij. De politie heeft een verdachte opgepakt. De steekpartij vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats in een woning aan de Van 't Hoffstraat in Vlaardingen-West. Wat de aanleiding was voor de steekpartij, is niet bekend. Het bericht Vrouw overleden door steekpartij Vlaardingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 08u15  ‘WTO geeft groen licht handelssancties Europa’BRUSSEL (ANP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) geeft de Amerikanen waarschijnlijk groen licht om importheffingen op 5 tot 7 miljard dollar aan Europese goederen op te leggen. Dat hebben ingewijden tegen persbureau Bloomberg gezegd. Ze verwachten dat de handelsorganisatie uiterlijk deze zomer uitsluitsel geeft. Het bericht ‘WTO geeft groen licht handelssancties Europa’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 06u45  Van Duijn naar halve finales op 10-metertorenGWANGJU (ANP) - De Nederlandse schoonspringster Celine van Duijn heeft bij de WK zwemmen in Gwangju de halve finales gehaald op de 10-metertoren. De Europees kampioene van Edinburgh 2018 kwam in haar vijf sprongen tot een score van 301,50. Daarmee nam ze de dertiende plaats in. Voor een plek in de halve finales was een top 18-notering noodzakelijk. Het bericht Van Duijn naar halve finales op 10-metertoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 05u15  Maan is verduisterd op verjaardag maanreisDEN HAAG (ANP) - Als de bewolking dinsdagavond meewerkt, is boven Nederland een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Het lijkt dan of er een flinke hap uit de maan is genomen. Het bericht Maan is verduisterd op verjaardag maanreis verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 04u45  Weertman naast podium, maar wel ticket voor TokioYEOSU (ANP) - Zwemmer Ferry Weertman is er niet in geslaagd zijn wereldtitel op de 10 kilometer in het open water te prolongeren. De 27-jarige olympisch- en wereldkampioen finishte op de WK in Zuid-Korea als zevende. De titel ging naar de Duitser Florian Wellbrock die Marc-Antoine Olivier klopte. Het brons was voor de Duitser Rob Muffels. Het bericht Weertman naast podium, maar wel ticket voor Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 04u45  Eerste rustdag voor renners in TourALBI (ANP) - Na tien etappes krijgen de renners in de Tour de France dinsdag voor het eerst een dag rust. Van de 176 vorige week zaterdag gestarte renners zijn er nog 171 in koers. Zij vervolgen de Ronde van Frankrijk woensdag met een 167 kilometer lange etappe van Albi naar Toulouse. Dat is voorlopig de laatste kans voor de sprinters. Het peloton trekt donderdag de Pyreneeën in. Het bericht Eerste rustdag voor renners in Tour verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 04u30  Vierdaagse van start met 44.702 wandelaarsVIERDAAGSE Het bericht Vierdaagse van start met 44.702 wandelaars verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 01u45  Grote brand Waalwijk onder controleN i e u w bericht, vervangt: Metingen in Waalwijk na grote brand Het bericht Grote brand Waalwijk onder controle verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 01u30  Drie personen opgepakt na woningbrand LimburgPANNINGEN (ANP) - De politie in Limburg heeft drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van de woningbrand in Panningen maandagavond. Bij de brand raakte een persoon gewond. Die is met eerste- en tweedegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Drie personen opgepakt na woningbrand Limburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 01u15  Lichte krimp Nederlandse rundveestapelDEN HAAG (ANP) - De rundveestapel in Nederland is licht gekrompen. Ons land telde op 1 april van dit jaar bijna 3,8 miljoen runderen. Dit zijn er 121.000, ofwel 3 procent, minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Lichte krimp Nederlandse rundveestapel verscheen eerst op Nieuws.nl.
16/07 01u15  Goederenvervoer Nederland in de liftDEN HAAG (ANP) - Het totale goederenvervoer is vorig jaar in Nederland licht gestegen tot 1,71 miljard ton. De toename van 1,2 procent kwam volledig op het conto van vrachtwagens en zeevaart. Vliegtuigen, binnenvaartschepen en goederentreinen vervoerden minder vanuit, naar en binnen Nederland, blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Goederenvervoer Nederland in de lift verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Tropische dag in grote delen van het land23/07 04u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Nederland maakt zich op voor een tropische dag. Er worden temperaturen verwacht boven de 30 graden. Alleen aan de kust wordt het iets minder warm. Het wordt zonnig en de zonkracht kan op sommige plaatsen uitkomen op 7. Het bericht Tropische dag in grote delen van het land verscheen eerst op Nieuws.nl.
8x Voor de Alpen zijn eerst de sprinters aan zet23/07 04u30 - Nieuws.nl: NÎMES (ANP) - Voordat het peloton koers zet richting de Alpen, hebben de renners in de zestiende etappe met start en finish in Nîmes een relatief makkelijke dag op het programma staan. Dat is vooral fijn voor de renners die na een rustdag altijd moeite hebben om weer het juiste ritme te vinden. Het bericht Voor de Alpen zijn eerst de sprinters aan zet verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x ACM: geen boetes bij tariefafspraken zzp’ers23/07 07u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Om zich te verzekeren van een minimuminkomen kunnen zzp'ers, zelfstandigen zonder personeel, voortaan gezamenlijk afspraken maken. Markten werken niet goed als zij door lage uurtarieven onder het bestaansminimum komen, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die komt met een leidraad, een richtlijn voor tariefafspraken. Het bericht ACM: geen boetes bij tariefafspraken zzp’ers verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Randstad daalt op groen Damrak23/07 09u30 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht. Het bericht Randstad daalt op groen Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
7x Materiaalpech treft zeilster Bouwmeester23/07 11u00 - Nieuws.nl: SAKAIMINATO (ANP) - Zeilster Marit Bouwmeester is op de voorlaatste dag van het WK Laser Radial voor de kust van het Japanse Sakaiminato van de derde naar de vierde plaats gezakt. De olympische kampioene in deze boot eindigde in de twee races van dinsdag als twaalfde en negende. De Friezin kwam netto op 68 punten te staan. De Deense Anne-Marie Rindon nam de leiding over en heeft 57 punten. Het bericht Materiaalpech treft zeilster Bouwmeester verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x ‘5 procent kinderen krijgt slaapmiddel’23/07 09u00 - Nieuws.nl: ROTTERDAM (ANP) - Een op de 20 kinderen (5 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is 11 jaar. Het bericht ‘5 procent kinderen krijgt slaapmiddel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Damrak wint terrein23/07 10u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak ging fitnessketen Basic-Fit hard omlaag na resultaten. Uitzender Randstad maakte zijn openingsverlies binnen drie kwartier goed. Het bericht Damrak wint terrein verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Studenten klaar voor record met ligfiets23/07 11u45 - Nieuws.nl: DELFT (ANP) - Studenten van de TU Delft onthullen zaterdag een nieuwe hightech ligfiets, waarmee het wereldrecord van 121,8 kilometer per uur in het klassement voor vrouwen verbroken moet gaan worden. Het studententeam doet in september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in Nevada (Verenigde Staten), een internationale competitie waarin snelle aerodynamische fietsen en topsporters strijden om de hoogste snelheid. Het bericht Studenten klaar voor record met ligfiets verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x RIVM waarschuwt voor zomersmog23/07 12u15 - Nieuws.nl: BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM waarschuwt dat de kwaliteit van de lucht woensdag slecht zal zijn als gevolg van smog. Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen maar beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanningen beperken. Het bericht RIVM waarschuwt voor zomersmog verscheen eerst op Nieuws.nl.
6x Dinsdag alleen nog 10 km Rolstoel4daagse23/07 17u00 - Nieuws.nl: ENSCHEDE (ANP) - De Twentse Rolstoel4daagse wordt woensdag ingekort vanwege de hitte. Dinsdag werden de 70 kilometer en 50 kilometer al geschrapt, woensdag vervalt ook de 22 kilometer. Alleen de 10 kilometer blijft nog over. Ook is de traditionele intocht in het centrum van Delden afgelast vanwege de warmte. Het bericht Dinsdag alleen nog 10 km Rolstoel4daagse verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
30584
Gelezen:
27686
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven