woensdag 26 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
26/09 03u30  Ivanka Trump: veel geleerd van Máxima NEW YORK (ANP) - Ivanka Trump hoopt nog veel te kunnen leren van koningin Máxima. Dat zei de dochter en adviseur van de Amerikaanse president dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met Máxima in New York. ,,Ik heb zoveel van Hare Majesteit geleerd en ik hoop nog veel meer te leren', aldus Ivanka, die de koningin voor de derde keer ontmoette. Het bericht Ivanka Trump: veel geleerd van Máxima verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
26/09 02u30  Telen van zaad beslaat meer grond DEN HAAG (ANP) - Het telen van zaden en opkweekmateriaal, zoals jonge plantjes, neemt steeds meer landbouwgrond in beslag. Het oppervlak voor de zogenoemde opengrondsgroenten steeg tussen 2002 en 2018 naar een recordhoogte van 2240 hectare. Ook de oppervlakte voor de productie van zaden voor de teelt van glasgroenten steeg sterk en nam met twee derde toe tot 490 hectare. Het bericht Telen van zaad beslaat meer grond verscheen eerst op Nieuws.nl.
26/09 00u45  Mensen zonder partner vaakst eenzaam gevoel DEN HAAG (ANP) - Alleenstaande ouders en mensen die zijn gescheiden ervaren het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het onderzoek laat zien dat 65 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder niet eenzaam is. Bijna 30 procent is enigszins eenzaam en 7 procent voelt zich in sterke mate eenzaam. Het bericht Mensen zonder partner vaakst eenzaam gevoel verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 23u00  Overleg Blok met Australië over MH17 NEW YORK (ANP) - Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en zijn Australische collega Marise Payne hebben in New York overlegd over het gezamenlijke besluit van hun landen om Rusland aansprakelijk te stellen voor zijn aandeel in het neerhalen van vlucht MH17. Zij deden dat in de wandelgangen van de Algemene Vergadering van de VN. Het bericht Overleg Blok met Australië over MH17 verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 23u00  Wall Street wacht op rentebesluit Fed NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Beleggers op Wall Street keken verder vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag wordt bekendgemaakt. Het bericht Wall Street wacht op rentebesluit Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u45  Nike voert omzet en winst op BEAVERTON (ANP) - Nike heeft in het afgelopen kwartaal zijn omzet met 10 procent verhoogd tot 9,9 miljard dollar, vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte 's werelds grootste producent van sportartikelen na het slot van de handel op Wall Street bekend. Het bericht Nike voert omzet en winst op verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u45  UCI akkoord over hervormingen PARIJS (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft een akkoord bereikt met de ploegen, renners en organisatoren over hervormingen in de wielersport. Er worden veranderingen doorgevoerd op het gebied van de kalender, verdeling van de ploegen en startrecht in grote rondes en klassiekers. Het bericht UCI akkoord over hervormingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u45  Onrust bij KLM over gerucht rond Smith AMSTELVEEN (ANP) - Het gerucht dat topman Ben Smith van Air France-KLM commissaris kan worden bij KLM zorgt voor de nodige commotie bij de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens voorzitter Jan Willem van Dijk van de ondernemingsraad van KLM is er weinig behoefte aan een toezichthoudende functie van Smith bij het bedrijf. Het bericht Onrust bij KLM over gerucht rond Smith verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u30  Gedeputeerde: geld voor Q-koorts te weinig DEN BOSCH (ANP) - Het bedrag dat het kabinet uittrekt om Q-koorts-patiënten tegemoet te komen is ,,teleurstellend laag'. Dat zegt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels. ,,We hopen dat de overheid ruimhartig omgaat met het toekennen, en geen leed toevoegt door strenge voorwaarden en bureaucratische afhandeling te koppelen aan deze geste.' Het bericht Gedeputeerde: geld voor Q-koorts te weinig verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u30  Inktspotprijs voor Tjeerd Royaards DEN HAAG (ANP) - Een cartoon van de illegaal die in Parijs na een klimpartij een kind van een balkon redt, heeft maker Tjeerd Royaards dinsdag de Inktspotprijs 2018 opgeleverd. Titel van de cartoon is Good migrant, bad migrant? Het bericht Inktspotprijs voor Tjeerd Royaards verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 22u15  Minister: over jaar registratie woningen Airbnb DEN HAAG (ANP) - De strijd tegen de illegale verhuur van woningen op online platforms als Airbnb wordt opgevoerd. Over ruim een jaar moet het mogelijk zijn woningen te registreren die op die manier worden verhuurd. Met het systeem kunnen gemeenten kijken welke huizen worden verhuurd aan toeristen en wordt het makkelijker op te treden bij overtredingen van plaatselijke regels. Het bericht Minister: over jaar registratie woningen Airbnb verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 21u15  Schaatsers balen van ijs in Thialf HEERENVEEN (ANP) - Schaatsers baalden dinsdag flink van de kwaliteit van het ijs in Thialf. Op Twitter plaatste olympisch kampioen Kjeld Nuis na zijn trainingssessie in Heerenveen een foto van de vlekken op de buizen van zijn schaatsen. Het bericht Schaatsers balen van ijs in Thialf verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 21u15  Dunkin’ Donuts wordt Dunkin’ CANTON (ANP) - De Amerikaanse donut- en koffieketen Dunkin' Donuts gaat Dunkin' heten. De naamsverandering vindt officieel plaats in januari volgend jaar. Het bericht Dunkin’ Donuts wordt Dunkin’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 21u00  Trump: afzetterij door oliekartel OPEC NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw hard uitgehaald naar oliekartel OPEC. Trump beschuldigde de OPEC in zijn speech bij de Verenigde Naties van ,,afzetterij als gewoonlijk'' door de olieprijzen te laten stijgen. Ook vindt hij dat sommige OPEC-landen flink moeten gaan betalen voor militaire bescherming door de Verenigde Staten. Het bericht Trump: afzetterij door oliekartel OPEC verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/09 21u00  Bill Cosby minimaal drie jaar de cel in PHILADELPHIA (ANP) - Bill Cosby is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van minimaal drie jaar en mogelijk tien jaar. Een jury had de 81-jarige komiek eerder schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van een vrouw in zijn huis in 2004. Het bericht Bill Cosby minimaal drie jaar de cel in verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 13u00  Landelijke staking bij PostNLUTRECHT (ANP) - Het personeel van PostNL legt donderdag het werk voor 24 uur stil. In grote delen van het land wordt post een dag later bezorgd, meldt vakbond FNV. Het bericht Landelijke staking bij PostNL verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 13u00  US Open-winnares Osaka maakt indruk in TokioTOKIO (ANP) - Tennisster Naomi Osaka heeft indruk gemaakt bij haar eerste optreden na het behalen van haar eerste grandslamtitel op de US Open. De in Japan geboren maar in New York opgegroeide Osaka kwam op het Toray Pan Pacific Open van Tokio na een bye in de eerste ronde de baan op voor een duel met Dominika Cibulkova. In een uitverkocht Ariake Colosseum had ze net geen uur nodig om de Slowaakse uit te schakelen: 6-2 6-1. Het bericht US Open-winnares Osaka maakt indruk in Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 13u00  Mensensmokkelaar na achtervolging opgepaktEINDHOVEN (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft met hulp van de politie na een achtervolging een verdachte van mensensmokkel kunnen aanhouden. De 24-jarige Irakees was er in de nacht van dinsdag op woensdag op de A67 vandoor gegaan toen de marechaussee zijn auto aan de kant wilde zetten voor een controle. Het bericht Mensensmokkelaar na achtervolging opgepakt verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u45  ‘Gevolgen fipronil-crisis nog niet voorbij’BARNEVELD (ANP) - Eierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Pluimveehouders lijden daardoor veel schade, aldus het Meldpunt Fipronil in een brief aan de Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het meldpunt dringt opnieuw aan op een goede schaderegeling voor de boeren. Het bericht ‘Gevolgen fipronil-crisis nog niet voorbij’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u45  Korevaar vervangt Stultiens op WK wielrennenARNHEM (ANP) - Jeanne Korevaar is door bondscoach Thorwald Veneberg aangewezen om de wegwedstrijd te rijden bij de WK wielrennen in Innsbruck. De renster van WaowDeals vervangt de geblesseerde Sabrina Stultiens. De wegwedstrijd voor de vrouwen is op 29 september. Het bericht Korevaar vervangt Stultiens op WK wielrennen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u45  1,8 miljoen aan schade vergoed in GroningenGRONINGEN (ANP) - De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft in het eerste half jaar een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro uitgekeerd aan schadevergoeding aan mensen die gedupeerd zijn door de aardbevingen. Het bericht 1,8 miljoen aan schade vergoed in Groningen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u30  ‘Strafzaak gitaarvirtuoos niet naar België’DEN HAAG (ANP) - Een slachtoffer van seksueel misbruik wil niet dat een deel van het onderzoek naar de vermeende dader, gitaarvirtuoos Lars de R., aan België wordt overgedragen. Het slachtoffer heeft een kort geding aangespannen om dat te voorkomen, dat woensdagmiddag dient in de rechtbank in Den Haag. Het bericht ‘Strafzaak gitaarvirtuoos niet naar België’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u15  ‘Den Haag moet stemmen anders tellen’DEN HAAG (ANP) - Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet ook Den Haag de stemmen anders gaan tellen. Op de verkiezingsavond zelf zouden alleen de stemmen per partij moeten worden bijgehouden. Pas de volgende dag, in alle rust en met een frisse blik, worden dan de stemmen per kandidaat geteld. Dat kan fouten voorkomen, adviseert de gemeentelijke ombudsman in Den Haag. Het bericht ‘Den Haag moet stemmen anders tellen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u15  Politiekogels opnieuw aanbesteed om foutenDEN HAAG (ANP) - De politie heeft fouten gemaakt in de aanbesteding voor kogels. De procedure, die sinds eind juni liep, moet daarom opnieuw worden opgestart. In de ingetrokken aanbesteding bleken de eisen die aan de munitie voor dienstwapens worden gesteld niet te kloppen. Ze kwamen niet overeen met de criteria die het ministerie van Justitie en Veiligheid aan politiekogels stelt. Het bericht Politiekogels opnieuw aanbesteed om fouten verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u15  TomTom verder omlaag op gemengde beurzenAMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak ging het aandeel TomTom woensdag verder omlaag na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest. De Europese beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien na de verdere escalatie van het handelsconflict tussen de VS en China. Het bericht TomTom verder omlaag op gemengde beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u00  PVV onder vuur om voorstel islamverbodDEN HAAG (ANP) - Links en rechts in de Tweede Kamer nemen de PVV op de korrel omdat die partij de islam wil verbieden. Dat maakt van Nederland ,,een onvrij land'', stelt PvdA-voorman Lodewijk Asscher. ,,Schrap het woord vrijheid dan maar uit uw naam.'' Het bericht PVV onder vuur om voorstel islamverbod verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u00  Belgische bonden wijzen aanbod Ryanair afBRUSSEL (ANP/RTR) - Belgische vakbonden hebben een toenadering van Ryanair afgewezen. Ze noemen het aanbod van de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij ,,bedrieglijk''. Ryanair had aangeboden vanaf 2020 de Belgische wetgeving te volgen voor personeel in vaste dienst. Dan moesten de bonden wel afzien van een staking van het cabinepersoneel eind volgende week. Het bericht Belgische bonden wijzen aanbod Ryanair af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 12u00  Eindbod van dik 8 procent medewerkers umc’sDEN HAAG (ANP) - De werkgevers van universitaire ziekenhuizen hebben een eindbod uitgebracht aan vakbonden van een structurele loonsverhoging van 8,25 procent voor zorgmedewerkers. Het gaat om een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra, maakte werkgeverskoepel, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), bekend. Het bericht Eindbod van dik 8 procent medewerkers umc’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 11u45  TomTom: we lopen niet direct omzet misAMSTERDAM (ANP) - De deal die klanten van TomTom hebben gesloten met concurrent Google kost het Amsterdamse navigatiebedrijf niet direct omzet. Wel heeft de samenwerking gevolgen voor de orderinstroom. Dat zegt financieel topman Taco Titulaer in een reactie tegen het ANP. Het bericht TomTom: we lopen niet direct omzet mis verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 11u45  Onthoofd hondje blijkt konijnBRUNSSUM (ANP) - Het onthoofde hondje zonder voorpoten dat dinsdag gevonden werd in een park in Treebeek, gemeente Brunssum, blijkt een uit de kluiten gewassen konijn te zijn. Het dier is volgens de politie mogelijk gegrepen door een vos of een marter en vervolgens aangevreten. Het bericht Onthoofd hondje blijkt konijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 11u30  Ottolenghi nieuwe nummer 1 in boeken top 10AMSTERDAM (ANP) - Het kookboek Simpel van auteur Yotam Ottolenghi is de nieuwe nummer 1 in de boeken top 10. Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB) woensdag bekend. Dat betekent dat De zeven zussen van Lucinda Riley na een maand van de troon is gestoten. Het bericht Ottolenghi nieuwe nummer 1 in boeken top 10 verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u45  ‘Brussel staakt onderzoek naar McDonald’s’BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘Brussel staakt onderzoek naar McDonald’s’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarageWORMERVEER (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd. Het bericht Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  Terreurverdachten keken ook naar ErasmusbrugROTTERDAM (ANP) - De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto's en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. Een van de twee verdachten maakt een film van de brug, de andere zingt liederen en spreekt over het martelaarschap. Het bericht Terreurverdachten keken ook naar Erasmusbrug verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  ChristenUnie wil omroepbestel op de schopDEN HAAG (ANP) - Hilversum moet snel op de schop, als het aan de ChristenUnie ligt. Alles is voor de kleinste regeringspartij bespreekbaar. Dat kan ook betekenen dat er een paar omroepen sneuvelen of dat zij het met een net minder moeten doen, of minder moeten leunen op reclame-inkomsten. Het bericht ChristenUnie wil omroepbestel op de schop verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  TomTom en Pharming duikelen op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest. Het bericht TomTom en Pharming duikelen op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrieDEN HAAG (ANP) - De ongeveer 10.000 werknemers in de zuivelindustrie krijgen 5 procent meer salaris. De werkgevers uit de sector en de vakbonden hebben daarover een principe-akkoord bereikt. Ook krijgen werknemers jaarlijks budget om zelf te besteden aan bijvoorbeeld opleiding en verlof. Het bericht Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  Amsterdam investeert maar ook lasten omhoogAMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse stadsbestuur wil de komende jaren flink investeren in onderwijs, reiniging, handhaving, duurzaamheid en stadsontwikkeling. Tegelijkertijd krijgt de hoofdstad ook een flinke financiële tegenvaller te verwerken, want er komen de komende jaren tientallen miljoenen euro's minder binnen van het Rijk. Het bericht Amsterdam investeert maar ook lasten omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  TomTom verder omlaag op DamrakAMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Het bericht TomTom verder omlaag op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u15  Topman Danske Bank weg na ophef over fraudeKOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind. Het bericht Topman Danske Bank weg na ophef over fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u15  Bertens naar tweede ronde in SeoulSEOUL (ANP) - Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt op het tennistoernooi van Seoul. De nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Thaise Luksika Kumkhum. Ze hield het na een moeizame eerste set kort in de tweede: 7-6 (7) 6-2. Het bericht Bertens naar tweede ronde in Seoul verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  PSV en troonrede trekken veel kijkersAMSTERDAM (ANP) - De eerste wedstrijd van PSV in de Champions League tegen Barcelona is met bijna 1,5 miljoen Nederlandse tv-kijkers de best bekeken tv-uitzending van de dinsdagavond. Volgens Stichting KijkOnderzoek stemden 1.493.000 kijkers af op Veronica om PSV met 4-0 te zien verliezen van de Spaanse topclub. Het bericht PSV en troonrede trekken veel kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelenDEN HAAG (ANP) - Wie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is ,,mislukt''. Het bericht VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Japanse beurs zet stijging voortTOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aan de kant. Ook handhaafde de Japanse centrale bank het zeer ruime monetaire beleid en de verwachting dat de Japanse economie gematigd zal blijven groeien. Het bericht Japanse beurs zet stijging voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Meer broedende kraanvogels in NederlandDEN HAAG (ANP) - In Nederland is dit jaar een recordaantal broedpaartjes van kraanvogels geteld. Volgens de Vogelbescherming waren er 32 broedpaartjes, tien meer dan in 2017. In 2014 werden er acht geteld. Het bericht Meer broedende kraanvogels in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Handelsreuzen tuigen blockchainplatform opAMSTERDAM (ANP) - Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgetuigd, Komgo, die voor het jaar voorbij is online moet gaan. Het bericht Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u15  Adyen bevestigt deal met H&MAMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse betaalplatform Adyen heeft H&M binnengehaald als klant. Dat bevestigt topman Pieter van der Does in een interview met de Zweedse techsite Break It. Het bericht Adyen bevestigt deal met H&M verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u15  Brand verwoest restaurant en woning PoortugaalPOORTUGAAL (ANP) - Een restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. ,,Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen'', zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht. Het bericht Brand verwoest restaurant en woning Poortugaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u45  ‘Slimme tv raakt te snel uit de tijd’DEN HAAG (ANP) - Fabrikanten van smart-tv's moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over 'slimme' televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund. Het bericht ‘Slimme tv raakt te snel uit de tijd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u30  ‘Toilet op alle stations en in alle treinen’AMERSFOORT (ANP) - In alle treinen en op alle stations moet een toilet komen. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes. Dat zegt de ombudsman voor het openbaar vervoer Annemarie den Toom woensdag in De Telegraaf. Het bericht ‘Toilet op alle stations en in alle treinen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u15  Alvin Ailey naar NederlandROTTERDAM/DEN HAAG (ANP) - Het Alvin Ailey American Dance Theater komt voor het eerst in een kwart eeuw weer naar Nederland. Het zal in september 2019 vier dagen lang in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam te zien zijn. Het bericht Alvin Ailey naar Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 07u00  Felle brand legt restaurant Poortugaal in asPOORTUGAAL (ANP) - Een restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer is nog volop aan het blussen, maar beschouwt het pand als verloren. ,,Het is een houten pand, er was helaas niets aan te doen'', zegt een woordvoerder. Het bericht Felle brand legt restaurant Poortugaal in as verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u45  Linkse partijen: mensen boven multinationalsDEN HAAG (ANP) - GroenLinks, SP en PvdA presenteren woensdag gezamenlijk een tegenbegroting die ,,mensen boven multinationals'' stelt. Zij pleiten voor meer investeringen in de samenleving en in ,,de bestaanszekerheid van alle Nederlanders.'' Het bericht Linkse partijen: mensen boven multinationals verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  Aanslagdreigers politiebureau voor rechterROTTERDAM (ANP) - De twee mannen die mogelijk een aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Het bericht Aanslagdreigers politiebureau voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  FNV trapt actie om dividendbelasting afDEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV trapt woensdag zijn handtekeningenactie tegen het afschaffen van de dividendbelasting af. Een groep van ruim twintig FNV'ers gaat vanaf 11.30 uur dan handtekeningen verzamelen op Het Plein in Den Haag. Het bericht FNV trapt actie om dividendbelasting af verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 06u00  Ajax keert terug in Champions LeagueAMSTERDAM (ANP) - Ajax is weer terug op het podium waarop de club zo graag wil acteren. In een tot aan de nok toe gevulde Johan Cruijff ArenA begint het elftal van trainer Erik ten Hag om 18.55 uur aan een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. Het bericht Ajax keert terug in Champions League verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 04u15  Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGTLOS ANGELES (ANP) - Glennis Grace heeft de eerste finaleshow van America's Got Talent met vlag en wimpel doorstaan. De Amsterdamse zong het nummer Run van Snow Patrol en kreeg daarmee niet alleen het publiek, maar ook de jury overeind. Een staande ovatie van de juryleden viel haar ten deel nadat ze een loepzuivere uitvoering van het lied ten gehore had gebracht. Het bericht Glennis Grace loepzuiver tijdens finale AGT verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 03u45  Wilders begint debat over miljoenennotaDEN HAAG (ANP) - Geert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd. Het bericht Wilders begint debat over miljoenennota verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 02u45  Kortere werkweek voor beveiligersDEN HAAG (ANP) - Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. Het bericht Kortere werkweek voor beveiligers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 02u45  Nederland in kopgroep van online kopenDEN HAAG (ANP) - Vier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spulletjes gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair. Het bericht Nederland in kopgroep van online kopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Ivanka Trump: veel geleerd van Máxima26/09 03u30 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - Ivanka Trump hoopt nog veel te kunnen leren van koningin Máxima. Dat zei de dochter en adviseur van de Amerikaanse president dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met Máxima in New York. ,,Ik heb zoveel van Hare Majesteit geleerd en ik hoop nog veel meer te leren', aldus Ivanka, die de koningin voor de derde keer ontmoette. Het bericht Ivanka Trump: veel geleerd van Máxima verscheen eerst op Nieuws.nl.
9x Mensen zonder partner vaakst eenzaam gevoel26/09 00u45 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Alleenstaande ouders en mensen die zijn gescheiden ervaren het vaakst sterke gevoelens van eenzaamheid. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het onderzoek laat zien dat 65 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder niet eenzaam is. Bijna 30 procent is enigszins eenzaam en 7 procent voelt zich in sterke mate eenzaam. Het bericht Mensen zonder partner vaakst eenzaam gevoel verscheen eerst op Nieuws.nl.
5x Telen van zaad beslaat meer grond26/09 02u30 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het telen van zaden en opkweekmateriaal, zoals jonge plantjes, neemt steeds meer landbouwgrond in beslag. Het oppervlak voor de zogenoemde opengrondsgroenten steeg tussen 2002 en 2018 naar een recordhoogte van 2240 hectare. Ook de oppervlakte voor de productie van zaden voor de teelt van glasgroenten steeg sterk en nam met twee derde toe tot 490 hectare. Het bericht Telen van zaad beslaat meer grond verscheen eerst op Nieuws.nl.
3x Wall Street wacht op rentebesluit Fed25/09 23u00 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag aan het slot een wisselend beeld zien, met beperkte koersuitslagen. De zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China bleven boven de markt hangen. Beleggers op Wall Street keken verder vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdag wordt bekendgemaakt. Het bericht Wall Street wacht op rentebesluit Fed verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Bertens verliest na zes zeges op rij25/09 11u45 - Nieuws.nl: WUHAN (ANP) - Aan een sterke serie van tennisster Kiki Bertens is in het Chinese Wuhan een einde gekomen. De Nederlandse tennisster verloor in de tweede ronde van Anastasia Pavlioetsjenkova. De Russische nummer 39 van de wereld was in twee sets klaar met de vermoeid ogende Bertens: 6-4 6-2. Het bericht Bertens verliest na zes zeges op rij verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x ‘Winkel goedkoper uit bij contactloos pinnen’25/09 11u45 - Nieuws.nl: LEIDSCHENDAM (ANP) - Winkeliers zijn steeds minder geld kwijt aan het verwerken van pinbetalingen aan de kassa, omdat er steeds meer contactloos met een pasje wordt afgerekend. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen. Het bericht ‘Winkel goedkoper uit bij contactloos pinnen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Schaatsers balen van ijs in Thialf25/09 21u15 - Nieuws.nl: HEERENVEEN (ANP) - Schaatsers baalden dinsdag flink van de kwaliteit van het ijs in Thialf. Op Twitter plaatste olympisch kampioen Kjeld Nuis na zijn trainingssessie in Heerenveen een foto van de vlekken op de buizen van zijn schaatsen. Het bericht Schaatsers balen van ijs in Thialf verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Minister: over jaar registratie woningen Airbnb25/09 22u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - De strijd tegen de illegale verhuur van woningen op online platforms als Airbnb wordt opgevoerd. Over ruim een jaar moet het mogelijk zijn woningen te registreren die op die manier worden verhuurd. Met het systeem kunnen gemeenten kijken welke huizen worden verhuurd aan toeristen en wordt het makkelijker op te treden bij overtredingen van plaatselijke regels. Het bericht Minister: over jaar registratie woningen Airbnb verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Gedeputeerde: geld voor Q-koorts te weinig25/09 22u30 - Nieuws.nl: DEN BOSCH (ANP) - Het bedrag dat het kabinet uittrekt om Q-koorts-patiënten tegemoet te komen is ,,teleurstellend laag'. Dat zegt de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels. ,,We hopen dat de overheid ruimhartig omgaat met het toekennen, en geen leed toevoegt door strenge voorwaarden en bureaucratische afhandeling te koppelen aan deze geste.' Het bericht Gedeputeerde: geld voor Q-koorts te weinig verscheen eerst op Nieuws.nl.
1x ‘Verdubbeling klachten pakketten PostNL’22/09 19u00 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Bij de Consumentenbond komen steeds meer klachten binnen over de pakketbezorging van PostNL. De consumentenorganisatie verwacht dit jaar een verdubbeling van het aantal meldingen. Vorig jaar ontving de bond 1374 klachten op het Klachtenkompas, nu staat de teller op 2031, met nog ruim drie maanden te gaan. Het bericht ‘Verdubbeling klachten pakketten PostNL’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
31697
Gelezen:
6885
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven