donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

9lives

Verbergen Tonen
18/10 23u30  PlayStation Store strooit met fikse kortingen [img:1 left] De The Witcher-reeks blaast binnenkort zijn tiende kaarsje uit. Om dit te vieren kun je via de deal van deze week, The Witcher 3 en alle extra’s - waaronder de season pass van het spel - voor tot en met zestig procent korting aankopen via de PS Store. De tweede actie staat volledig in het teken van Halloween en zal tot en met 1 november lopen. Dankzij deze deal zal je tot en met zestig procent kunnen besparen op spellen als: Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles, Outlast 2, Resident Evil 7 Biohazard, Mortal Kombat X, Fallout 4 en meer. De volledige lijst van spellen vind je op de officiële pagina van deze actie. We hebben het beste natuurlijk voor het laatst gehouden, want tot en met 25 oktober zullen Star Wars-fans de season pass van Star Wars Battlefront voor maar slechts € 4,99 kunnen aankopen.
18/10 17u16  Warhammer-dev sneert: "Wij gaan GEEN loot boxes verkopen" [img:1 small-left]Dat werd duidelijk uit een bericht dat Fatshark-medewerker Hedge op Reddit plaatste, in een topic over hun aankomende game Warhammer: Vermintide 2. 'Wij gaan GEEN loot boxes in onze game stoppen. We gaan ook geen sleutels verkopen waarmee je loot boxes kan openen. Loot krijg je door middel van gameplay, niet door middel van je portemonnee,' aldus Hedge.Loot boxes zijn de laatste tijd regelmatig reden tot ophef. Veel ontwikkelaars of uitgevers proberen hiermee een extra slaatje uit hun recente games te slaan. Dit zal in ieder geval geen probleem worden in Warhammer: Vermintide 2. Fatshark hoopt de titel in het eerste kwartaal van 2018 op de markt te kunnen brengen. Hieronder kun je alvast wat gameplay bekijken.  
18/10 17u00  Trailer Civilization VI introduceert nieuwe factie [img:1 small-left]Ontwikkelaar Firaxis Games heeft namelijk onthuld dat hun volgende dlc Indonesië als nieuwe factie zal toevoegen. De trailer introduceert Dyah Gitarja als het hoofd van de Indonesische staat. Zij heeft de macht in handen gekregen nadat de originele koning, haar halfbroer Jayanagara, om het leven werd gebracht.Meer informatie over de dlc en het verhaal van Dyah wordt gegeven in de introductietrailer die je hieronder kunt bekijken. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.  
18/10 16u30  Wie is Kazunori Yamauchi, de man achter Gran Turismo Sport? Welke Gran Turismo is nu de beste Kaz?Welke Gran Turismo volgens hem zelf de beste was? De allereerste, uit 1997, zegt Kazunori Yamauchi, die al sinds dat prille begin - en nog enkele jaren daarvòòr, toen er in alle stilte werd gewerkt aan die pivotale PlayStation-titel - de drijvende kracht achter de reeks racegames is. 'Die eerste titel begon met een droom die geen duidelijke landingsplaats had toen we ermee begonnen', zegt Yamauchi tijdens een lanceringsspeech voor Gran Turismo Sport, de nieuwe game uit de reeks die deze week verschijnt. 'We hebben er vijf jaar aan gewerkt. En dat was een onvergetelijke ervaring.' (Gran Turismo 5, was zijn derde grootste favoriet, vervolgt hij. Gran Turismo 3 de tweede. Maar nu, voegt hij daar snel aan toe, is Gran Turismo Sport zijn nieuwe favoriet, en schuift zijn huidige rangschikking wat op. Het moet ook weer verkopen natuurlijk.) I. Modena Als er dan toch een plaats op de wereld moest worden gekozen voor dat zonet genoemde Gran Turismo Sport-lanceringsevenement, heeft de Noord-Italiaanse stad Modena ongetwijfeld altijd al hoog op de shortlist van Polyphony Digital gestaan, de Japanse studio die de game maakt en al twee decennia lang door Yamauchi wordt geleid. Hier bevindt zich een fabriek van Italiaanse automobielconstructeurs Maserati en Ferrari, én het is ook de geboorteplaats van Enzo Ferrari, de stichter van het Italiaanse sportwagenmerk. Omdat Polyphony Digital erg innige relaties onderhoudt met automobielfabrikanten, is de studio per definitie wereldwijd georganiseerd: vanuit de hoofdzetel in Tokio worden studiereizen en bezoeken ondernomen naar Japanse automobielfabrikanten, vanuit een Amsterdams kantoor de Europese, vanuit een filiaal in Los Angeles de Amerikaanse.
18/10 16u30  Activision bemachtigt luguber patent voor microtransacties Het patent draait met name om microtransacties en de matchmaking van online games. Normaal wordt een speler verbonden met mensen van een gelijkwaardig niveau, maar het patent beschrijft een methode waarmee een nieuwe speler juist verbonden wordt met spelers die al veel ervarener zijn. Hiermee hoopt Activision de nieuwe speler lastige tijden te bezorgen, waardoor deze zich eerder geneigd moet voelen om door middel van microtransacties bijvoorbeeld betere wapens te kopen.[img:1 small-left]Na aanschaf van wapens met echt geld, zal het systeem ervoor zorgen dat de speler juist tijdelijk met veel 'zwakkere' spelers verbonden wordt. Hierdoor zal de speler nog beter presteren en moet deze het gevoel krijgen dat de wapens het geld ook echt waard zijn. Daarmee hoopt de uitgever ervoor te zorgen dat spelers ook vaker met echt geld items zullen kopen.Het patent heeft voor de nodige ophef gezorgd, waarop Activision inmiddels heeft gereageerd. Het bedrijf gaf aan dat het dit patent in oktober 2015 heeft aangevraagd, maar dat het nog nooit van het matchmakingsysteem gebruik heeft gemaakt in een game. 
18/10 16u15  World of Tanks Kennedy’s War-hoofdstuk nu live Deze campagne neemt de spelers mee naar een alternatieve versie van de geschiedenis van de Cubaanse wapenwedloop. De Verenigde Staten en de Sovjet Unie  stonden op het punt om oorlog te voeren nadat de Sovjets nucleaire raketten in Cuba installeerden. Dit met als doel de Verenigde Staten van weerwoord te kunnen dien in de Koude Oorlog. Kennedy’s War is de vierde “War Story”, en samen met de voorgaande campagnes Brothers in Armor, Flashpoint Berlin en Operation Sealion zijn deze allemaal zowel solo als in co-op te spelen, en bevatten ze meer dan 10 uur gameplay.
18/10 15u00  Fire Emblem Warriors Succesvolle fusie?Net zoals Hyrule Warriors de franchises van Dynasty Warriors en The Legend of Zelda samenbracht, is Fire Emblem Warriors een crossover tussen Dynasty Warriors en – you guessed it - Fire Emblem. Op het eerste zicht een twijfelachtige beslissing, want wat hebben deze twee franchises gemeen? Hun combat systemen zijn totaal anders en ogenschijnlijk onverzoenbaar. Toch lukt het Fire Emblem Warriors bijzonder aardig om er een samenhangend geheel van te maken. Vlammend schild De story mode volgt het verhaal van Lianna en haar broer Rowan, de prins en prinses van Aytolis. Wanneer de portaal naar de andere wereld zich opent, wordt het kasteel belaagd door monsters. Hoewel onze twee protagonisten hun moeder noodgedwongen moeten achterlaten, geeft ze hen nog het Schild der Vlammen mee. Gooi nog een sinister plan om de Chaos Dragon te herrijzen - wat enkel verijdeld kan worden met behulp van het Schild der Vlammen, natuurlijk – in de mix en we hebben een doorsnee plot. Dit is natuurlijk gewoon een excuus om tal van personages uit verschillende delen in de reeks te laten terugkeren, zoals Chrom, Lucina, Cordelia, Xander en Sakura. Van de populairste games tot de recenste: oude bekenden uit Fire Emblem Shadow Dragon, Fire Emblem Awakening en Fire Emblem Fates zijn van de partij, naast een aantal nieuwe gezichten die hun opwachting maken.[img:1] Epische veldslagen In typische Dynasty Warriors-stijl moet je ook hier weer generaals verslaan, forten innemen en meutes vijanden achter elkaar afslachten in hoog tempo. Forten met activeerbare Dragon Veins kunnen het veld behoorlijk sterk beïnvloeden, zoals een brug maken waar eerst niets was.
18/10 14u00  Wereldkampioenschap Hearthstone komt naar Amsterdam De winnaar van het evenement gaat naar huis met 250 000 dollar en de tweede en de derde plaats krijgen respectievelijk 150 000 en 100 000 dollar. De ticketverkoop is nog niet van start gegaan en het is tot op heden nog onbekend wanneer deze van start zal gaan. Tickethouders krijgen in ieder geval al na afloop van het evenement een Thrill of Victory kaart. Acht van de zestien spelers zijn al gekwalificeerd, vier moeten zich nog kwalificeren door de halve finales van het HCT Summer Championship te halen en de resterende vier spelers kunnen zich kwalificeren op basis van punten, Hearthstone Competitive Points, die te verdienen zijn in Ranked Play en officiële toernooien.
18/10 14u00  Hoe zot is deze PS4 Gran Turismo Sport-bundel? [img:1 left]Zij pakken namelijk uit met een bundel die, echt waar, een heuse limited-edition 2018 Mazda MX-5 bevat, gepimpt met Gran Turismo en PlayStation logo's, een PlayStation 4 Pro, een PSVR headset met Move controllers, een Thrustmaster T-GT stuurwiel, een Apiga AP1 racing seat, een Bravia 4K HDR TV, 12 maanden PS Plus en uiteraard de game. Er werd slechts één bundel te koop aangeboden, en dit voor het bedrag van $46,600. Deze vond trouwens meteen een koper in de vorm van een autoverzamelaar.
18/10 13u15  Wat brengt Battlefield 1-update Turning Tides? In december mogen we twee nieuwe mappen verwelkomen, namelijk Cape Helles en Achi Baba, een nieuwe operation in Gallipoli (Turkije), voertuigen en meer. In januari verschijnen dan de andere twee mappen op het slagveld, namelijk Heligoland Bight en Zeebrugge, en tevens een nieuwe factie: de British Royal Marines. Wie een beetje vertrouwd is met WOI, en de slag om Gallipoli in Turkije, weet al een beetje wat hem te wachten staat. Zet je schrap voor een landing met amfibievoertuigen op de mappen Cape Helles en Achi Baba. Turning Tides bevat eveneens de Conquest Assault mode, nieuwe service assignments, nieuwe unlocks, specialisaties, zes nieuwe wapens, een vierpersoons destroyer en een C-Class luchtschip. Deze verschijnen allemaal in januari, net als de Infiltrator elite klasse.===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]===GALimg:5]
18/10 13u00  Megavette Mario and Rabbids: Kingdom Battle's season pass-update Deze eerste season pass-update, die door het leven gaat als de Ultra Challenge Pack, werd beloofd voor de release van Mario and Rabbids: Kingdom Battle's, tezamen met twee kleinere wapenpacks, genaamd Pixel Pack en Steampunk Pack. Deze packs zijn trouwens reeds beschikbaar en bevatten acht thema-wapens. Info over de tweede update voor de season pass, die eveneens beloofd werd, en die onder andere nieuwe solo challenges, een nieuwe co-op campagne en ook nieuwe verhalende content zou bevatten, is er vandaag nog niet.
18/10 09u15  Plankgas in nieuwe Gran Turismo Sport-trailer De ontwikkeling heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want de game werd talloze keren uitgesteld. Vandaag is het echter dé dag, want Gran Turismo Sport ligt sinds vandaag in de winkelrekken. De lancering mag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan, dus publiceerde Sony een trailer die je klaar moet maken voor de echte strijd.
18/10 09u00  EA sluit deuren van Visceral Games EA maakte bekend dat het Visceral Games gaat sluiten. Die studio kennen we voornamelijk van de Dead Space-franchise en ook Battlefield Hardline en Dante's Inferno waren van hun hand. De sluiting van de studio heeft ook invloed op de lopende projecten. Zo was Visceral Games bezig met een verhalende Star Wars-game waaraan ook voormalig Naughty Dog-medewerkster Amy Hennig meewerkte. Die game wordt overgenomen door EA Vancouver en het personeel van Visceral Games zou zoveel als mogelijk ondergebracht worden bij de verschillende studio's van EA. Een van de redenen van de sluiting van de ontwikkelstudio is dat de verhalende Star Wars-game niet aan de verwachtingen voldoet. Door het veranderende gaminglandschap moet het concept van de game herzien worden, wat zoveel betekent dat er vanaf nul gestart zal worden. Dat vertaalt zich naar een latere releasedatum. In plaats van een geplande release in het fiscale jaar van 2019, zal de game op een later tijdstip verschijnen.
17/10 16u30  The Evil Within 2 Survival-horror-klassiekerIn The Evil Within 2 kruip je wederom in de huid van de aan lager wal geraakte Sebastian Castellanos, en ga je op zoek naar je verdwenen dochter Lily. Al jaren was Sebastian er immers van overtuigd dat zijn dochter Lily was overleden, maar blijkbaar is er dus meer aan de hand. Een corporatie genaamd Mobius vertelt hem namelijk dat haar dood in scene werd gezet en dat ze zijn hulp nodig heeft om te ontsnappen uit een of ander mislukt experiment. Sebastian moet vervolgens een machine in die hem naar Union loodst, een door de machine gecreëerd bewustzijn dat voor enkele trippy toestanden zorgt. [img:4] Union, de ideale vakantiebestemming Oorspronkelijk is Union ontworpen als een doodnormaal stadje in Amerika, maar bepaalde inconsistenties zorgen ervoor dat straten uit elkaar breken en ondersteboven gaan hangen en dat er een heleboel monsters de omgeving terroriseren. Alsof dit niet genoeg drama is voor Sebastian, loopt er nog een krankzinnige seriemoordenaar rond die van z'n moorden kunstwerken maakt. Zo zien we hem bijvoorbeeld op een bepaald moment een foto nemen in een bioscoopzaal op het moment dat hij het hoofd van iedere persoon in de zaal laat exploderen. Compleet geschift dus. Het plot in The Evil Within 2 is nogal recht voor de raap, maar de uitleg is geloofwaardig en draagt bij aan een meeslepende ervaring. De personages die je tegenkomt zijn niet bepaald memorabel, maar de dialogen zorgen voor een vermakelijk B-film-sfeertje dat net als in Resident Evil voor enkele luchtigere momenten kan zorgen in een anders angstaanjagende game. Het verhaal gaat ook in tweede versnelling in de tweede helft en biedt dan enkele interessante twists en een ongelooflijk voldoenende conclusie. [img:3]
17/10 16u30  Star Wars: Rogue Squadron RetromaniaNu we in een klimaat van bijna constante Star Wars-hype leven (kijk, een trailer voor de nieuwe film! Maar eerst Star Wars: Battlefront II! En dan die Han Solo-film!) is het moeilijk om je nog een tijd in te beelden waarin er géén nieuwe verwachtingen waren voor een nieuw bezoek van George Lucas' sterrensaga in de bioscoop. Nochtans is het precies dat wat anderhalf decennium gebeurde in de jaren 80 en 90, toen het tussen Return of the Jedi (1983) en The Phantom Menace (1999) behoorlijk stil bleef rond de filmreeks. Het was in die tijd dat ook andere Star Wars-producten gingen schitteren. Het Expanded Universe, met romans en Marvel- en Dark Horse-strips, vierde zijn hoogtepunt. En de videogame-afdeling van Lucasfilm, het latere LucasArts dus, kwam met een aantal memorabele videogameproducten op de proppen.[img:1] Heroïsche vlieglol De betere daarvan haakten in op dezelfde sentimenten als degene die de films bij fans opriepen. Atari's lunaparkgames naar de drie films (tussen 1983 en 1984), de Super Star Wars-trilogie voor de SNES (1992-1994) en de X-Wing/Tie Fighter-serie voor de pc (1993-1999) behoorden bij het kruim der Star Wars-games uit die tijd (en tout court!) omdat ze terugkoppelden naar de films. Net als Rogue Squadron, een nieuwe gamereeks die LucasArts in 1998, aan het absolute einde van die Star Wars-luwe periode, opstartte voor de Nintendo 64-console en de pc.
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 23u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 16u30  GTA Online: Transform Races-update nu liveIs dat niet het geval, dan brengt bovenstaande trailer daar snel verandering in. Of met andere woorden, stunt races met een twist... Lanceer je bolide de lucht in via een van de vele Stunt Ramps, skydive over de Alamo Sea en maak een barrel roll doorheen diverse Air Gates op je weg naar de finish. Dit alles op dezelfde track met Transform Races, de nieuwste toevoeging aan GTA Online. Een systeem dat de fans van racegames zeker ook zullen herkennen uit Ubisofts The Crew 2 dat pas volgend jaar in de rekken ligt.
17/10 16u30  Wolfenstein II: The New Colossus launch trailerIn Wolfenstein II: The New Colossus kruip je in de ijzervretende huid van de legendarische BJ “Terror-Billy” Blazkowicz, en bereid je jezelf samen met een groep verzetsstrijders voor op maar één doel: de Nazi’s uit Amerika schoppen. Schiet tientallen, honderden of waarom niet duizenden geavanceerde Nazi- en übersoldaten aan flarden, en dit met een indrukwekkend arsenaal aan volledige upgradebare retro sci-fi wapens in een adembenemende first-person shooter. Het enige wat je zelf moet doen is je adrenalinepeil in de gaten houden want dat zal ongetwijfeld ongekende hoogtes aannemen eens je deze game in je console of pc propt.
17/10 16u15  De sportieve toer op in Lonely Mountains: Downhill - Kickstarter Reveal TrailerDit om de start van de Kickstarter-campagne in het zonnetje te zetten. De game verschijnt op Steam (PC/Mac/Linux) in 2018, op voorwaarde dat er voldoende centen verzameld worden natuurlijk.
17/10 15u30  Microsoft kondigt Windows 10-update, Mixed Reality-brillen en nieuwe Surface Book 2 aanIn deze Fall Creators Update wordt de populaire Foto’s-app in een volledig nieuw jasje gestoken. Gebruikers zetten hun foto’s nu in een handomdraai om tot verhalen en herinneringen met gepersonaliseerde 3D-effecten, Ink, collages, overgangen en video, waarvoor je geen montagekennis nodig hebt. De Foto- en Video-apps zijn zeer populair in Windows 10. Foto’s heeft meer dan 250 miljoen actieve gebruikers. Verder versterkte Microsoft ook de veiligheid en privacy van gebruikers en verbeterde het bedrijf de toegankelijkheid met onder meer Eye Control. Ten slotte is ook de functie van de digitale pen sterk uitgebreid: er is nu een ‘Vind-mijn-pen’-functie en gebruikers zullen met de pen aantekeningen kunnen maken op PDF’s. Mixed reality voor iedereen Tot nu had je voor mixed reality een headset en extra camera’s nodig in je huis. Een volledige mixed reality-ervaring kon je dus niet simuleren bij vrienden of op het werk. Dat verandert met de beschikbaarheid van de Windows Mixed reality brillen, die over geavanceerde motion controllers beschikken. Voor de meest immersieve mixed reality ervaring lanceren onze partners Acer, Dell, HP en Lenovo de eerste Windows Mixed Reality headsets. De innovatieve mixed reality-bril van Samsung, de HMD Odyssey, is beschikbaar vanaf november. Gebruikers kunnen hun Windows-headsets overal mee naartoe nemen en van mixed reality gebruikmaken. Microsoft lanceert ook de Mixed Reality Viewer, die mixed reality naar jouw pc brengt. Door simpelweg de camera op het toestel te gebruiken, zie je 3D-objecten in je eigen omgeving.[img:1] Creatief met 3D
17/10 15u15  Hebben we een opvolger voor Tony Hawk en Skate?In augustus wist indie skateboarding simulatiegame Session reeds de aandacht te trekken van de fans van EA’s Skate-series. Zeker toen duidelijk werd dat de geruchten omtrent een heropleving van de Skate-serie geruchten zouden blijven. Independent developer creā-ture studio's heeft uiteraard niet dezelfde middelen als een EA of Activision maar is duidelijk wel fan van het skateboard-genre. Daarom start de studio op 14 november met een crowdfunding campagne op Kickstarter. De nieuwe video moet mogelijke backers alvast zin doen krijgen om het project te steunen.
17/10 14u45  Team Fortress 2 krijgt flinke update deze weekJungle Inferno brengt een mix van mappen en cosmetische aanpassingen, ontwikkeld deels door Valve zelf en deels door de community achter deze toch wel legendarische titel. Vandaag komt Valve ook naar buiten met Mercenary Park, een nieuwe map, inhuis gemaakt, die een mix lijkt van Australische thema's en Jurassic Park. Daarnaast creëerde Valve ook twee nieuwe taunts, namelijk Yeti Punch en Yeti Smash. Dit alles nog eens in het gezelschap van een aantal door de community ontwikkelde mappen en taunts. De volledige lijst vinden we op de officiële Team Fortress 2-website.
17/10 14u15  Resident Evil 7: Not a Hero & End of Zoe gameplay trailer[img:1 left]Beide, dus zowel Not a hero als End of Zoe, vinden plaats na de gebeurtenissen uit de hoofdverhaallijn. In Not a Hero ga je als speler op zoek naar Lucas Baker, verwacht je dus aan een heleboel dodelijke valstrikken, en krijg je nog eens te maken met de Molded. End of Zoe introduceert een nieuw personage, genaamd Joe, die door Capcom wordt omschreven als een 'mysterious outdoorsman.' Al is dat, op de trailer afgaand, niet helemaal het geval... (Als je de game nog niet helemaal hebt uitgespeeld, dan raden we je aan de video niet te bekijken.)
17/10 14u00  Drie spelers op één dag gebanned tijdens de CS:GO minorEen schande voor esports!Eén cheater die gebanned word tijdens een bekende match? Dat is al wel eens gebeurd. Maar drie op één dag? Dat lijkt te gek, maar toch is het vandaag gebeurd. KerZe van Team Optimistic, Ciocardau van Invictus Aquilas en SodaH van PlanetenOG werden betrapt op het gebruik van cheats en kregen een ban van CEVO, het online esports-platform waarop de Europe Minor Open Qualifier van de volgende major plaatsvond. De ban van Ciocardau werd opgelegd door de anti-cheat van CEVO, terwijl hoe de andere twee bans opgelegd zijn onbekend is. Volgens professionele Counter-Strike: Global Offensive speler bij G2 Esports Nathan 'NBK' Schmitt werd KerZe zijn ban manueel opgelegd door CEVO. De drie teams zijn bijgevolg gediskwalificeerd van de qualifier en alle matches die gespeeld zijn worden verticaal geklasseerd. Er is echter heel wat ophef over de ban van Ciocardau van Invictus Aquilas, aangezien er heel wat mensen zijn die de ban onrechtvaardig vinden omdat er onvoldoende bewijsmateriaal wordt geleverd. Zo liet ook het team zelf, Invictus Aquilas, weten dat ze niet akkoord zijn met de ban. Official Statement on ELEAGUE European Open Qualifier by CEVORead: https://t.co/VDvQqxMR81 — Invictus Aquilas (@InvictusAquilas) 15 oktober 2017
17/10 12u00  Actievolle Rogue Trooper Redux launch trailerDe vraag is echter of de remake het origineel eer aandoet. Dat lees je in onze review.
17/10 10u01  Zieke graphics in eerste footage Monster Energy SupercrossMonster Energy Supercross - The Official Videogame geeft spelers de kans om deel te nemen aan het spannendste en spectaculairste off-road motorracekampioenschap ter wereld. De game zou 'de meest realistische en meeslepende Supercross-fan-ervaring met innovatieve baanontwerpen in herkenbare, prestigieuze stadions' moeten bieden. Spelers racen met hun favoriete Supercross-coureurs op tracks van de 2017 Monster Energy AMA Supercross, een FIM World Championship-seizoen, met de officiële coureurs uit zowel de 250SX- als de 450SX-klasse, inclusief iconische coureurs als Chad Reed, Ken Roczen en de vertrekkende kampioen Ryan Dungey. De game komt op 13 februari 2018 beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Steam, kort daarna verschijnt een versie voor de Nintendo Switch. Als de gameplay half zo goed is als de graphics, dan is dit eentje om in't oog te houden. De officiële aankondigingstrailer kan je hieronder terugvinden.  
17/10 09u15  Trekt Vlaming Jonas topclubs over de esports-streep?[img:1 left]In de FIFA-scene is Jonas zeker geen onbekende, hij heeft zowel voor enkele Nederlandse als Amerikaanse clubs gespeeld. Op zijn palmares staan reeds de 2e  plek op de FIFA Masters Cup in Kortrijk, top 62 in het Benelux kampioenschap en een 6e plaats op het Belgisch kampioenschap. Vorige week behaalde hij de 52e plek in de wekelijks wijzigende wereldranking. Jonas heeft Torhout 1992 KM zelf benaderd en zich geprofileerd als esporter. Hij was dan ook verheugd dat zij mee op de kar sprongen om samen dit virtuele avontuur aan te gaan. Hij is de vierde FIFA esporter in ons land, na Zakaria Bentato van RSC Anderlecht, Julian Albiar Fernandez van Standard Luik en Quintin Vande Wattyne van Royal Excelsior Moeskroen.Hij is dus meteen ook de eerste Vlaming  die onder contract van een voetbalclub komt te liggen. Op de vraag wat hij moet doen om zijn vorm te behouden antwoord hij met klare taal. “Ik speel zoveel mogelijk, gemiddeld 25u per week, soms kan dat meer zijn, soms wat minder. Ik speel voornamelijk weekend leaque en squad battles in FIFA's FUT-modus.Ook speel ik de gewone online 1 vs 1 modus, waar ik momenteel top 50 wereldwijd speel. Mijn doel is om hier top 10 te halen”. Jonas zal zijn eerste wedstrijd spelen in de kleuren van KMT op het Champions League-toernooi in het Torhoutse jeugdhuis Troubadour op 18 november om 20.00. Zou dit onze Jupiler Pro League teams ervan kunnen overtuigen om ook de stap richting esports te zetten? Wij volgen het alvast op de voet. Ingestuurd door Jelle Vastavel.
17/10 09u15  Nostalgisch tripje naar bekende locatie in Super Mario OdysseySpoiler alert!Op de Super Mario Odyssey-website is nu een kaart te bekijken waarop de verschillende locaties staan die je zal bezoeken tijdens het nieuwe Mario-avontuur. Met namen als Steam Gardens in Wooded Kingdom en Tostarena in Sand Kingdom merk je al dat er weer wordt ingezet op alle mogelijke natuurelementen die er maar zijn. De volledige lijst bevestigt dit alleen maar: Cascade Kingdom - Fossil Falls Sand Kingdom - Tostarena Wooded Kingdom - Steam Gardens Lake Kingdom - Lake Lamode Metro Kingdom - New Donk City Seaside Kingdom - Bubblaine Luncheon Kingdom - Mount Volbono Snow Kingdom - Shiveria Cap Kingdom - Bonneton Maar het belangrijkste nieuwtje is ongetwijfeld de terugkeer naar Peach's Castle in Mushroom Kingdom. Of een exacte kopie wordt van het iconische level uit Super Mario 64 valt nog af te wachten, maar zoals vele fans al reageerden op het nieuws: it hits us right in the feels. En dan zouden er nog secrets en onbekende locaties genoeg zijn om te ontdekken in de game. Om maar te zeggen dat we hier keihard naar uitkijken.[img:1]
17/10 09u00  Destiny 2's pc-versie krijgt eigen launch trailerSpelers kunnen meteen aan de slag met een breed aanbod aan activiteiten, van verhalende content met geweldige filmpjes tot het verkennen van nieuwe werelden, competitieve PvP-multiplayer en nieuwe manieren om met andere Guardians te spelen in Guided Games en Clans. Destiny 2 op pc ondersteunt geavanceerde technologie en functies, inclusief: 4k Resolution Support (3840x2160), onbeperkt hoge framerate, volledige ondersteuning van muis en toetsenbord met aanpasbare besturingsfuncties, text-chat, aanpasbaar Field of View, gedetailleerd pc-instellingenscherm, ondersteuning voor 21:9 en triple-monitor, en HDR. Om dit alles in beeld te brengen, krijgt de pc-versie een eigen launch trailer, volledig opgenomen met in-game beelden uit de pc-versie.
17/10 09u00  Vette hip-hop-beats en een sappig Afrikaans accent in de nieuwe Black Panther-trailerIn de film zien we naast hoofdrolspeler Chadwick Boseman onder andere ook Martin Freeman en Andy Serkis de revue passeren. Black Panther verschijnt volgend jaar, op 9 februari.
16/10 17u15  The Banner Saga 3 Art RevealLees meer >
16/10 17u15  Assassin’s Creed Origins: I AM live action trailerOp de muziek van Nicholas Britells 'The Middle of the World', vertelt I AM de geboorte van een mythe, van een ideaal dat mens, legers en landen overstijgt. Dit project is helemaal gerealisereerd met authentieke filmrol en er zijn 200 figuranten, kostuums en verscheidene diersoorten ingezet om het verhaal van 'The Creed' in beeld te brengen.
16/10 17u15  Britse politie gaat uit de bol met Gran Turismo SportZoals we in bovenstaande video kunnen zien amuseert de Britse politie zich te pletter met Sony's exclusive, maar niet zomaar voor de lol. De wegpolitie en interventieteams spenderen heel wat uren op het circuit van Silverstone om hun rijkunsten bij te schaven zodat ze in geval van nood snel en efficiënt kunnen reageren op diverse situaties. Daarnaast blijkt dat ze ook heel wat uren spenderen met Gran Turismo Sport en ook dat blijkt heel interessante resultaten op te leveren. De welke? Dat ontdek je in deze video.
16/10 17u00  De aap komt uit de mouw in Planet of the Apes: Last Frontier-trailersNa het succes van de Planet of the Apes-trilogie, de 'moderne' versie zeg maar, zijn we razend benieuwd naar deze Planet of the Apes: The Last Frontier. Vandaag kunnen we jullie drie nieuwe trailers serveren, eentje waarin we kennismaken met de apen Khan en Clarence, en eentje (die al iets ouder is) waar we gameplay te zien krijgen. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar de game zou nog dit najaar verschijnen op pc en PlayStation 4.  
16/10 16u45  Sony komt met lekkere Star Wars Battlefront II PS4 Pro en PS4 Slim bundelsBinnenkort ligt Star Wars Battlefront II in de rekken, en dus komen Sony en EA met twee unieke en zelfs strikt gelimiteerde bundels op de proppen. Namelijk Star Wars Battlefront II in het gezelschap van ofwel een PS 4 Pro ofwel een PS4 Slim. Maar dat is nog niet alles... Beide consoleversies, én hun bijhorende controllers, werden in een al even uniek Star Wars-jasje gestoken, namelijk de PS4 Slim in een grijze basiskleur en de PS4 Pro met een zwarte basiskleur. En om de kers helemaal op de slagroomtaart te plaatsen, kan je ook rekenen op het gezelschap van de Star Wars Battlefront II Elite Trooper Deluxe Edition. Beide consoles hebben ook nog eens een 1TB HDD onder het koetswerk liggen, zo is meteen ook het probleem van je (te) kleine 500GB HDD opgelost. Vanaf 14 november ligt dit lekkers in de winkel, dus als je een echte Star Wars-freak bent, dan weet je wat je te doen staat. Nog niet overtuigd? Check dan zeker onderstaande screens... [img:1] [img:2] [img:3] [img:4]
16/10 16u30  Rogue Trooper Redux"Rogue Trooper Redux voelt aan als een bejaarde in een binnenspeeltuin."Voor alle duidelijkheid, Rogue Trooper Redux is niet meer of niet minder dan een pure remastered edition van de versie uit 2006. De voornaamste feature van de game zijn de gemoderniseerde graphics. Toegegeven, er zijn enkele miniscule wijzigingen doorgevoerd naast het visuele (zoals bijvoorbeeld de aangepaste controls die nu iets responsiever aanvoelen), maar het leeuwendeel van het Redux-gedeelte voltrekt zich op grafisch vlak. “Moderne” graphics...? Het hoeft natuurlijk geen uitleg dat Redux er een pák beter uitziet dan zijn voorganger. Waar je vroeger nog de staalharde sixpack van Rogue (het hoofdpersonage) zag door vierkante blokken in zijn buikstreek te tellen, is nu alles veel smoother en realistischer – of toch inzoverre dat een blauwe bio-engineered supersoldaat realistisch genoemd kan worden. Jammer genoeg vond ik dat Redux qua visuele kwaliteit veel te wensen overliet. De graphics mogen dan wel gemoderniseerd zijn, toch kunnen ze in de verste verte niet opboksen tegen moderne games. Om nog maar te zwijgen over de artstyle: deze is in zijn oorspronkelijke staat behouden, met een kale, dorre wereld als gevolg.[img:1]
16/10 16u30  South Park: The Fractured But Whole launch trailerDeze keer geen ridders, elfen of orcs en trollen maar heuse superhelden! We hebben er even moeten op wachten, en de game werd verscheidene keren uitgesteld, maar het resultaat mag er zijn. De makers blijven ook nu trouw aan de serie en wat je op televisie ziet en hoort, dat zie en hoor je ook in de videogame. Maar deze keer staat niet Cartman aan het hoofd van de bende, maar jijzelf! Kan jij dit stelletje ongeregeld de baas, of laat ook jij je principes varen en geniet je luid gierend van je eigen protten (tot grote ergernis van je familie en vrienden...)
16/10 16u15  Post-apocalyptische launch trailer voor ELEXMagalan, een planeet waar technologie erg ver staat en die een gigantische populatie heeft, wordt geraakt door een meteoor. Zij die de klap overleefden, bevinden zich nu in een gevecht om te overleven, een strijd om het lot van de planeet te bezegelen. Centraal in het conflict staat ‘Elex’, een kostbare, gelimiteerde grondstof die met de meteoor is meegereisd en die in staat is om machines aan te drijven, magie op te wekken of levende materie kan omvormen. Maar welke van deze keuzes is de juiste voor de toekomst van Magalan? Kan technologie of magie deze wereld redden? Of betekent de komst van deze nieuwe kracht het einde van een tijdperk en alles wat op de planeet rondloopt?
16/10 15u45  DOOM doet het in november op SwitchIn een nieuwe developer video vrijgegeven door Nintendo, bespreken creative director Hugo Martin en executive producer Marty Stratton de vele features die spelers kunnen verwachten in DOOM op Nintendo Switch, inclusief de volledige single-player campagne (en alle moeilijkheidsgraden), Arcade Mode en alle Multiplayer maps en modi, inclusief alle reeds verschenen DLC. Ze gaan ook dieper in op de samenwerking met ontwikkelaar Panic Button om ervoor te zorgen dat DOOM op de Nintendo Switch even snel en brutaal aanvoelt zoals op de overige platformen.
16/10 15u00  RuneScape opent deuren naar de Dimension of the DamnedIn dit parallelle RuneScape universum komen zombies van all kanten tevoorschijn. Spelers moeten, zo goed en zo kwaad als mogelijk, hulpmiddelen zien te bemachtigen tussen de bloeddorstige hordes. Spelers moeten in een uur tijd een zo hoog mogelijke score behalen. Ze kunnen meedoen aan meerdere sessies, maar enkel met de hoogste score kan een ticket voor de finale bemachtigd worden. Op 28 oktober vindt deze plaats, en zullen de 1000 spelers met de highscore een maximaal 90 minuten durende ‘last-one-standing’-strijd voeren, waarna de winnaar gekroond zal worden tot ‘King/Queen of the Damned’. De Dimension of the Damned is open voor zowel nieuwe RuneScape-spelers als fans van het eerste uur. Iedereen kan deze gamemodus ontdekken op een gelijke manier, aangezien er met een alternatief character wordt gespeeld.  Deze slayer-characters zullen gedurende hun dappere strijd tegen de ondoden beloond worden met maximale skills. Met de gratis setting van Gielinor, en zonder PvP, biedt de Dimension of the Damned verschillende prijzen om te bemachtigen. Elke deelnemer ontvangt een survivors outfit en de RIP axe; de 1000 finalisten verdienen tevens de titel ‘The Damned’; de laatste 10 zullen hun naam terugvinden op het standbeeld in Falador en krijgen een Dimension of the Damned dier; en de beste 5 finalisten winnen een volledig betaalde Jagex reis en een jaar lang gratis Premier Club lidmaatschap. De winnaar ontvangt al het voorgaande, en verzekert zich daarnaast van 200 miljoen GP, levenslang RuneScape lidmaatschap, een echte zombie award en de titel ‘King/Queen of the Damned’.
16/10 12u15  Te geeft: World of Warplanes bonus-codes(Zo lang de voorraad strekt)[img:1 left]World of Warplanes version 2.0 brengt dus een massieve extreme make-over met zich mee waaronder aanpassingen aan de core gameplay, op verzoek van de fans een Bomber-klasse én een gloednieuwe spelmodus, nieuwe vliegtuigtypes en parameters, enzovoort. Gloednieuw is de Conquest mode, een mix tussen team deathmatch en het behalen van een overmacht in bepaalde sectoren van de kaart. Het komt er dan ook op aan om met je team het juiste eskader samen te stellen wil je domineren in de lucht, en bijgevolg ook op het land. Last but not least, introduceert World of Warplanes version 2.0 ook de manuele controle over je rear gunner, een nieuwe bombsight view,... De game is nog steeds gratis te downloaden, en om hem nog leuker te maken serveren wij jullie gratis World of Warplanes bonus-codes ter waarde van 9 euro waarmee je twee nieuwe vliegtuigen (Amerikaans en Duits) en 2 garage/hangar slots kan toevoegen aan je luchtmacht. Dit zijn de Focke-Wulf Fw 56 Stosser (Duits) en de Brewster F2A-1 Buffalo (Amerikaans). Er is geen wedstrijdvraag, je kan de code claimen via onderstaande pagina. En nogmaals, zowel de game als deze bonus-codes zijn gratis! Link om een account aan te maken of de game te downloaden. Hoe je een code kunt redeemen. Claim hier je gratis World of Warplanes bonus-code!
16/10 10u15  Veelbelovende Hunt: Showdown krijgt nieuwe trailer op SteamHunt: Showdown verschijnt heel spoedig op Steam Early Access en om dat nog eens extra in de verf te zetten, werd een nieuwe trailer online geplaatsts. Vier teams van twee personen moeten in een open spelwereld op een boss monster jagen om zo geld op te strijken. Een match duurt tussen de 20 en 40 minuten. Naast de andere spelers, moet je als team ook opletten voor andere kleinere monsters die je het leven trachten zuur te maken.
16/10 10u00  Age of Empires: Definitive Edition naar volgend jaar[img:1 left]Fans zullen nu begin 2018 in het vet moeten aanduiden in hun agenda. Je kan je wel opgeven voor de bèta, want de ontwikkelaar is van plan om vanaf nu tot aan de launch duizenden gamers de kans te geven om de game te spelen. Inschrijven kan je doen via deze link. Ondertussen is Relic Entertainment ook naarstig aan het werk om een volwaardige Age of Empires 4 af te leveren, maar van die titel moeten we de eerste gameplay footage nog zien.
16/10 09u45  Drie nieuwe live-action trailers voor Call of Duty: WWIIDe drie video's focussen elk op een specifieke markt. Hierboven kan je de versie voor onze Britse medemens bekijken. De filmpjes hieronder zijn de Franse en Amerikaanse versies. Met de nieuwe campagne lijkt Activision zich te willen richten naar de vroegere Call of Duty-spelers die hun oude speelkameraden moeten oproepen om zich terug in het multiplayer-geweld te gooien.
16/10 09u30  Drie spelers op één dag gebanned in de qualifier voor de volgende CS:GO majorEen schande voor esports!Eén cheater die gebanned word tijdens een match? Dat is al wel eens gebeurd. Maar drie? Dat lijkt te gek, maar toch is het vandaag gebeurd. Maar liefst drie professionele Counter-Strike: Global Offensive spelers hebben op zaterdagavond een ban gekregen van CEVO, het online esports-platform waarop de Europe Minor Open Qualifier van de volgende major plaatsvond.
16/10 09u15  Voormalig Naughty Dog-medewerker beweert seksueel misbruikt te zijn in de studioIn een reeks tweets verkondigde Ballard dat hij in 2015 misbruikt werd door een 'lead'. Na dat voorval werd zijn werkomgeving naar eigen zeggen toxisch. In een daaropvolgende tweet zegt de man, die aan environmental design deed binnen de studio, dat hij in februari van 2016 een mentale inzinking kreeg. Toen werd Sony PlayStation HR bij de zaak betrokken. Die zetten hem niet veel later aan de deur met een voorstel om 20 000 dollar aan zwijggeld aan te nemen. Ballard werd naar eigen zeggen gesterkd door de recente bekentenissen rond seksueel misbruik in de filmwereld, waardoor hij nu eindelijk met zijn verhaal naar buiten durft komen. Sony en Naughty Dog reageerden alvast op de aantijgingen en geven aan dit soort zaken serieus te nemen. Zij hebben geen weet over de feiten en ontkennen bijgevolg het verhaal van de ex-medewerker. Ballard zijn discours op Twitter lees je hieronder. In February 2016 I had a mental breakdown at work & Sony Playstation HR became involved. When I told them about the harassment they... 2/ — David Ballard (@DBal) 14 oktober 2017
15/10 16u30  Vier vanaf morgen Halloween met Rocket LeagueTijdens dit Halloween-evenement voegen de makers enkele leuke dingen aan het spel toe. Zo kun je vanaf maandag, na elke voltooide Online-wedstrijd, Candy Corn verdienen. Met dit snoep, kan je naast leuke Halloween-voorwerpen, ook Haunted Hallows-kisten - die je tot volgend jaar kan openen - en een speciale Decryptor-sleutel kopen. Wie kisten met zo’n speciale sleutel opent, zal de inhoud ervan niet kunnen ruilen met andere spelers en zal voor altijd opgescheept zitten met eventueel dubbele voorwerpen. Gelukkig is dit niet het geval met een gewone sleutel en zal je op deze manier wel alle voorwerpen uit een speciale kist kunnen omruilen. Als je niet houdt van al dat gedoe dan kan je alle speciale voorwerpen en kisten ook nog krijgen als beloning na elke wedstrijd. Sleutels zal je helaas alleen maar kunnen kopen via bovenstaande manieren. Meer informatie over dit speciale evenement vind je op de officiële nieuwspagina van Rocket League. ===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]
15/10 14u00  H1Z1 kondigt H1Z1 Pro League aan15 teams van 5 spelers zullen 20 weken lang strijden in wedstrijden van 75 spelers voor de finaleplaats. Van de gegarandeerde 50 000 dollar per speler zijn ze al zeker, maar ook een deel van de omzet van het evenement zal verdeeld worden onder de teams. Er zijn geen bijkomende kosten verbonden aan het deelnemen aan het toernooi en de deelnemende teams zullen gekozen worden aan de hand van een soort van aanmeldingsprocedure die later dit najaar van start gaat. De 15 deelnemende teams zullen begin 2018 aangekondigd worden, net voor de start van het eerste seizoen. De finale zal eind 2018 plaatsvinden.
15/10 04u15  Details Season Pass nieuwe South Park bekend[img:1 left]De game ging enkele weken geleden goud en dus mogen we dinsdag sowieso met de zotte bende aan de slag. En indien je niet genoeg hebt aan de game op zich, dan kan je de Season Pass voor een kleine dertig euro aanschaffen. Ubisoft maakte enkele dagen voor de release bekend wat de Season Pass inhoudt. Zo mag je je verwachten aan drie pakketten downloadbare content, waarvan er twee nieuwe verhaallijnen zullen toevoegen. Voorts bevatten de drie stuks DLC, Danger Deck, From Dusk till Casa Bonita en Bring the Crunch, nieuwe kledingstukken en nieuwe voorwerpen. Dat is niet alles, want verder krijg je ook alle day one-content, een nieuwe combat challenge en een nieuwe superheldenklasse.  Danger Deck mogen we nog dit najaar verwachten, terwijl het op de overige downloadbare content wachten is tot volgend jaar.
14/10 11u00  Super Mario's stem was in een vorig leven een vampier...Zoals je in onderstaande Dracula Rap, met Charles 'Dracula' Martinet, kan zien was er toen (in 1986) nog geen sprake van Super Mario, al kan je wel met een beetje verbeelding Mario's stem er uithalen.  
14/10 08u00  Dragon’s Dogma: Dark ArisenAanschaffen die handel!Dragon’s Dogma: Dark Arisen is een HD-remake van de game die in 2012, en later met de expansion Dark Arisen (2013), furore maakte bij de liefhebbers van het genre. Dragon’s Dogma brengt een mix van Westerse RPG’s à la Skyrim, The Witcher en Risen, en voegt er een snuifje Monster Hunter, een lepeltje Shadow of the Colossus en wat JRPG-elementen aan toe. Dit alles levert een meer dan smakelijk geheel op dat, we moeten eerlijk zijn, toch wat langer in de wokpan had mogen liggen.[img:34 title:De hartendief, oorzaak van alle miserie die je te wachten staat in deze game...] Hartendief Na een korte introductie-scène, en het aanmaken van mijn personage, kom ik terecht in een eenvoudig vissersdorpje, genaamd Cassardis in het hertogdom Gransys. Nog voor ik de slaap uit mijn ogen gewreven heb valt een gigantische draak, die het op mij gemunt heeft, het dorpje aan. Nadat hij mijn hart, letterlijk, gestolen heeft deelt hij me mee dat ik de uitverkorene ben. Gelukkig overleef ik de aanval, en keer ik terug tot leven als de 'Arisen.' WTF? Hoog tijd om op zoek te gaan naar de gevleugelde en vuurspuwende snoodaard, de nodige antwoorden en mijn hart.[img:2] Pawn Power De sterren van deze game zijn de Pawns, AI-gestuurde handlangers, die me helpen in de aangename real time third person combat. Deze doet me bij momenten denken aan die uit de Souls-reeks. Uiteraard zijn er de traditionele skeletten, harpijen, rogues, goblins en ander divers kanonnenvlees om mijn wapens en spreuken op bot te vieren, maar al snel loop ik chimaera’s, trollen, ogres, Saurians, uiteraard draken en ander onguur (monsterlijk) tuig tegen het lijf.
13/10 17u15  Nieuwe GTA Online-update in beeld gebrachtIs dat niet het geval, dan brengt onderstaande trailer alvast wat opheldering. Of met andere woorden, stunt races met een twist...
13/10 16u00  PlayStation VR viert zijn eerste verjaardag!En deze games moét je gespeeld hebben!PlayStation VR Worlds Laten we starten met PlayStation VR Worlds; een game die maar liefst vijf minigames en VR-ervaringen bundelt in één geheel. Tussen dat selecte groepje vind je zo'n drie titels die de moeite waard zijn. In The London Heist ben je medeplichtige bij een overval en kan je zowat aan alles prutsen in een vluchtauto terwijl je ook met pistolen en Uzi's aan de slag kan in een narratief sterk stuk. Ook Ocean Descent is aan te raden, al gaat het hier meer om een onderzeese ervaring. Je daalt tientallen meters af onder het wateroppervlak, en dat in een metalen kooi om van de onderzeese flora en fauna te genieten... Danger Ball is voor het competitiebeest. In een soort pingpong in 3D moet je tegenstanders verslaan terwijl je met je hoofd een bal bestuurt en terugkaatst naar de tegenstander. Scavengers Odyssey en VR Luge zijn de moeite niet om woorden aan vuil te maken. Wil je meer info, dan kan je achter deze link de review van PlayStation VR Worlds lezen.  
13/10 14u45  Chaos;Child launch trailerLees meer >
13/10 14u45  Lekkere lijven in WWE 2K18 launch trailerOok ondergetekende keek met jaloerse blik naar de biceps en triceps, strakke buiken en andere vormen waar ik jaloers op ben dat ik ze niet aan mijn (ook wel lekkere) lijf heb zitten. Maar bon, daarom zijn er dus videogames. Want eens ik aan de slag ga met een van de heren of diva's uit WWE 2K18, ben ik ook een beetje een stoere spierbundel of lekkere diva. Toch? WWE 2K18 biedt ongekend authentieke en realistische gameplay, boordevol actie in een WWE-simulatiegame, waaronder de breedste line-up WWE en NXT Superstars in de geschiedenis van de serie, uitgebreide nieuwe opties in Creation Suite en Universe Mode, de keuze om een Company Man of Fan Favorite te zijn in MyCAREER Mode, het debuut van de Road to Glory-modus, en een pak nieuwe gameplayelementen en -verbeteringen, waaronder een volledig nieuwe grafische engine die de uitgebreide WWE-ervaring meer dan ooit tot leven brengt. Zoals we in deze trailer dus 'aan den lijve' kunnen ondervinden...
13/10 14u15  Crazy skills en tricks in Steep Road to the Olympics-videoRoad to the Olympics, dat op 5 december beschikbaar is, introduceert een nieuwe verhaalmodus die ons meeneemt op een wereldreis naar allerlei freestyle-competies. Ondertussen moeten we er in slagen een ticket te verzilveren voor de Olympische disciplines, en een (gouden) medaille zien te scoren in Big Air, Half Pipe en Slopestyle. Dit alles onder het toeziend oog van onder andere Lindsey Vonn, Bode Miller, Sage Kotsenburg en andere bekende sporters. Naast de verhaalmodus kunnen we het nog opnemen, ook online, in diverse competities, waaronder Giant Slalom, Slalom, Super-G, Downhill, Parallel Giant Slalom, Halfpipe, Snowboard Cross, Slopestyle, Big Air, Ski Halfpipe, Ski Cross, en Ski Slopestyle. Allemaal op de Zuid Koreaanse pistes. Road to the Olympics brengt ons ook een uitgebreid nieuw Japans bergmassief met diverse pieken die smeken om beklommen te worden, bergflanken boordevol sneeuw die schreeuwen om onder jouw latten te mogen smelten, enzovoort.
13/10 13u45  Nieuwe The New Mutants-trailer verrast X-Men fansOf The New Mutants de die hard X-Men fans zal kunnen bekoren, dat weten we in april 2018. In afwachting serveert de filmstudio ons een nagelnieuwe trailer van The New Mutants. Fox' nieuwste in het X-Men universum, New Mutants dus, is reeds de elfde film in de populaire X-Men franchise. De focus ligt deze keer op vijf jonge mutanten die hun krachten moeten bundelen om te kunnen ontsnappen uit een ultra-geheime overheidsinstelling. De film is geïnspireerd op de personages die ontworpen werden door Chris Claremont en artiest Bob McLeod in 1982. Het vijftal maakte zijn eerste opwachting trouwens in Marvel Graphic Novel #4. Met succes zo bleek! Ze kregen immers hun eigen serie, die liep van 1983 tot 1991. In 2003 werd besloten om een tweede Mutants-reeks uit de grond te stampen. En volgend jaar dus de film.
13/10 12u30  Fortnite-ontwikkelaar sleept cheaters voor de rechterAls blijkt dat cheaters hardnekkig je spel blijven verkloten, en zo de eerlijke spelers benadelen, dan moet je tot het uiterste gaan. En dus besloot Epic Games om twee hardleerse valsspelers voor de rechter te slepen... Nadat Fortnite's Battle Royale-mode bekend werd, kende het spel werkelijk een invasie van cheaters. Sindsdien doet Epic er alles aan om hun game te vrijwaren van cheaters, en wie niet luisteren wil, die zal dat duidelijk voelen zegt Epic community coordinator Nathan Mooney in een verklaring. Duizenden accounts kregen een ban aan hun broek en deze twee notoire cheaters, wel die krijgen een rechtszaak aan hun broek. 'To start, addressing cheaters in Fortnite is the highest priority across Epic Games,' said Epic community coordinator Nathan Mooney in a statement on Oct. 4. 'We are constantly working against both the cheaters themselves and the cheat providers. And it's ongoing, we're exploring every measure to ensure these cheaters are removed and stay removed from Fortnite Battle Royale and the Epic ecosystem. We don't want to give too many clues about what we're doing, but we are rolling out tools and will continue to do so.' Cheaters horen duidelijk niet thuis in de online spelwereld.
13/10 11u45  Destiny 2 krijgt finale pc-specsDe game zal digitaal trouwens enkel verkrijgbaar zijn via Blizzards Battle.net, je hoeft Steam dus niet uit te pluizen aangezien de game daar niet te verkrijgen zal zijn. Hieronder de specs:[img:1]  
13/10 11u45  Football Manager 2018 - Nieuwe tacticsLees meer >
13/10 11u30  Pokkén Tournament DX krijgt nieuwe online contentNieuwe functies zijn onder andere: - Online Team Battles – Er komen Team Battles om online met vrienden te spelen. Ieder kiest drie Pokémon en begeeft zich in de strijd om verhitte gevechten te leveren met andere spelers. - Officiële Groepen in Group Matches – Er worden officiële groepen gevormd vanuit Pokkén Tournament DX in de online 'Group Match'-vechtmodus. Al gauw na de update zullen er officiële Group Matches worden gehouden waarin spelers kunnen strijden om nieuwe speciale titels winnen. - Opnemen van bewegingen van Pokémon – In de vrije training van de oefenmodus is een nieuwe functie toegevoegd voor het opnemen van vechtbewegingen van Pokémon. Je kunt de vijandige Pokémon besturen en de bewegingen ervan opnemen zodat je deze kunt afspelen tijdens je training om je vaardigheden te helpen verbeteren. - Verbeterde spelbeleving – Er zijn verschillende andere aanpassingen in ontwikkeling die het spelverloop helpen verbeteren.[img:1]
13/10 11u30  Datum voor tweede episode Life is Strange: Before the StormLife is Strange kende een ongelofelijk succes, dus dat er een tweede en zelfs derde seizoen zou aankomen, was te verwachten. In Life is Strange: Before the Storm maakten we eind augustus nogmaals kennis met Chloe en in de tweede episode die vanaf 19 oktober digitaal beschikbaar is, gaat het verhaal verder.  In de nieuwe episode, met de naam Brave New World, zullen we kennismaken met nieuwe personages en uiteraard staan ook nieuwe omgevingen op het menu. 
13/10 10u45  South Park-ontwikkelaars denken aan FPSNa twee RPG's heeft het team wel zin om eens iets anders te proberen, en, waarom niet, een first person shooter... In een interview vertelt co-creator Matt Stone dat het RPG-genre uitstekend werk voor South Park, omdat het schrijven en verwerken van de verhaallijn en de personages zeer vlot gaat. Dit wil echter niet zeggen dat de studio zich gaat vastpinnen op het genre. We willen best eens wat anders proberen zegt hij. 'I would love to make a first-person shooter. I’m not even kidding. Some sort of first-person [game], going through a 3D thing where you’re seeing the characters. Some part of me would just love to run around in South Park. I’m like a first-person video gamer. I just like that.' Zoals gezegd verscheen er al eens een South Park-FPS, zoals je hieronder met je eigen ogen kan aanschouwen was dat, om het zacht uit te drukken, niet echt een succes...  
13/10 10u15  Cities Skylines-DLC komt eindelijk naar consolesUitgever Paradox Interactive maakte bekend dat Cities Skylines-spelers vanaf 14 november aan de slag kunnen gaan met de Snowfall-uitbreiding. In dit stuk downloadbare content mag je enkele winterse maps verkennen die elk hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. Daarnaast voegt Snowfall ook trams aan de game toe.  Snowfall is de eerste uitbreiding voor consoles en de uitgever maakte bekend dat we in de nabije toekomst nog downloadbare content mogen verwachten.
13/10 10u15  DICE reageert op controverse rond 'pay-to-win' loot boxes in Star Wars Battlefront II"Star Wars Battlefront II loot gaat verder dan je denkt"[img:1 left]Niet zo volgens ontwikkelaar DICE, die in een bedankingsstatement naar de deelnemers van de bèta de controverse aanhaalde. We know you have a lot of questions about Crates and progression, so we want to clarify a few things, as the complete system was not in the Beta and will continue to be tuned over time:
13/10 10u00  DICE reageert op controverse rond 'pay to win' loot boxes in Star Wars Battlefront II"Star Wars Battlefront II loot gaat verder dan je denkt"[img:1 left]Niet zo volgens ontwikkelaar DICE, die in een bedankingsstatement naar de deelnemers van de bèta de controverse aanhaalde. We know you have a lot of questions about Crates and progression, so we want to clarify a few things, as the complete system was not in the Beta and will continue to be tuned over time:
13/10 10u00  Dit is Sony's nieuwste PlayStation VR Model CUH-ZVR2 mét gamesQua games kunnen we onder andere rekenen op The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Bravo Team, Gran Turismo Sport, Summer Lesson: Chisato Shinjo Seven Days Etude, Monster of the Deep: Final Fantasy XV, No Heroes Allowed! VR, Resident Evil VII Biohazard‘s Not a Hero DLC, Zone of the Enders: The 2nd Runner M∀RS, Ace Combat 7: Skies Unknown, Dark Eclipse, The Inpatient, Gungrave VR, Doom VFR en een pak anderen.    
13/10 09u45  Schrijf je nu in voor de Space Junkies closed bètaOm dit te vieren, is de allereerste gameplaytrailer zojuist onthuld. Daarnaast is het nu voor fans mogelijk om zich alvast aan te melden voor de besloten bèta die begin 2018 van start gaat.
13/10 08u45  Warframe Plains of Eidolon nu beschikbaar op pcEindelijk kan je het ruimteschip verlaten en de wereld intrekken op zoek naar avontuur, rijkdom, glorie, grondstoffen en andere items die het leven mooier maken in Warframe. Key Features: - Landscapes: Plains of Eidolon is the first continual Warframe environment offering players an Open Zone in which to explore, fight, discover, spearfish, mine, collect and play- Cetus: Mingle, browse, buy, craft, and take on challenges in the marketplace of Cetus- Epic Eidolon Fights: Against these demanding towers of death, Tenno will need all of their skill, wit, and even the Luck of the Lotus if they expect to survive!- New Warframe: The 34th Warframe, Gara, manipulates glass to fracture the resolve of her enemies with four Abilities and a variety of new weapons, items, and Customizations- New Weapons and Reinforcements: With weapons like the Astilla, which shoots slugs that explode on impact, to the Volnus, a lightweight glass hammer that deals a large amount of damage, and Reinforcements like Argonak, the hooked blade Krohkur, and its twin, the Dual Krohkur, everyone's Arsenal will be primed for battle- Focus Rework: The Operator-Warrior Focus 2.0 changes the Skill Tree to be more combat-focused, enabling players to equip their Operator with distinct Weapons and Armor- Mag Pneuma Collection: Tenno can harness the magnetic force around them with the new Mag Pneuma Collection, including the lavish Mag Pneuma Skin, Maruta Tonfa Skin, and the Vasa Syandana- Comic Book Companion: Working with Top Cow Productions, Digital Extremes' first Warframe comic tells a dire tale of war tied into Plains of Eidolon.
12/10 16u30  Actievolle verhaaltrailer voor Need for Speed PaybackOm het wachten wat te verzachten, publiceerde Electronic Arts vandaag een verhaaltrailer waarin een stukje van het narratief uit de doeken wordt gedaan. Jij neemt het samen met je team op tegen The House, al moet je rekenen op heel wat tegenwerking.
12/10 16u30  Divinity: Original Sin IIAls een echte tabletop RPGHij had natuurlijk niet kunnen verwachten dat je dit gigantische monster dat voor je neus staat zou willen teleporteren naar dat andere lugubere wezen waar je zonet nog ternauwernood aan wist te ontglippen. En dan is het afwachten hoe flexibel jouw Dungeon Master de regels wil opstellen om jouw absurde gedachtenspinsels een werkelijkheid te maken. Wel: de onzichtbare handen die de touwtjes boven Divinity: Original Sin II bespelen, zijn op dat vlak uiterst flexibel. [img:5] Alles kan, niets moet Bovenstaande voorbeeld, trouwens, is niet uit mijn duim gezogen. Je kan in deze game effectief een eindbaas gewoon teleporteren naar een andere eindbaas, om die twee hun agressie op elkaar los te laten. OF je kan gewoon een reusachtig monster transformeren tot een kip en die met de vingers in de neus een kopje (of moet ik zeggen: ‘een kipje’?) kleiner maken. Divinity: Original Sin II wil je niet vastketenen aan regeltjes die de makers voor je uitlegden. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is een manier om het te doen. En wonderwel werkt dat gewoon. Iedere actie die je uitsteekt in de spelwereld heeft een ander gevolg, waardoor specifieke interacties met bepaalde NPC’s later in de game bijvoorbeeld weer anders zullen worden. Al snel beland je in een tailor made spelwereld die gevormd werd naar jouw beslissingen en acties.
12/10 16u30  Is je harde schijf klaar voor Assassin’s Creed: Origins?Volgens de Xbox Store zou Assassin's Creed Origins een flinke hap, namelijk 42,3GB, uit je schijfruimte vreten, er van uitgaand dat er niet meteen flinke day one-patch bijkomt. We veronderstellen dat dit voor de PS4 ongeveer hetzelfde zal zijn. Beschik je over te weinig schijfruimte, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je tegen 27-10, de release van Ubisofts nieuwste, de game die je nu aan het spelen bent snel uitspeelt, of wikt en weegt wat er wel of niet van je harde schijf moet.
12/10 16u15  LEGO Marvel Super Heroes 2 NYCC-verhaaltrailerDe video, die onlangs voor het eerst werd vertoond tijdens de New York Comic Con, toont het schattige hondje Cosmo the Spacedog – een telepathische Sovjet-kosmonaut, de veiligheidsbaas van Knowhere en bondgenoot van de Guardians of the Galaxy – die een elite-team van superhelden moet waarschuwen en verenigen om de tijdreizigende superschurk Kang de Veroveraar uit te schakelen. Kang heeft talloze tijdloze Marvel-steden en -locaties wereldwijd gestolen om de uitgebreide open wereld van Chronopolis te creëren, en hoopt het universum te kunnen overheersen. Cosmo’s oproep tot actie brengt een gevarieerde groep Marvel-superhelden bijeen uit verschillende perioden en werelden, waaronder Star-Lord, Thor, Spider-Man, Spider-Gwen, Hulk, She-Hulk, Ms. Marvel, Rocket Raccoon, Iron Man, Cowboy Captain America, Doctor Strange, Captain Marvel, Black Panther, Groot en nog veel meer. Samen moeten ze Kangs duivelse plannen zien te verijdelen.
12/10 15u45  Assassin's Creed Origins-fans kunnen hun geld nu al bovenhalenDe Ubicollectibles collectie van Assassin’s Creed Origins bestaat uit: · Bayek – De figurine toont Bayek en zijn adelaar Senu op jacht naar hun volgende prooi. De Bayek figurine komt met een schild en wapens, inclusief pijl en boog, een zwaard en de Hidden Blade. Bayek is een beschermer van Egypte wiens verhaal leidt tot de oprichting van de broederschap van Assassins. · Aya – De figurine toont Aya uitgerust met twee zwaarden in een vechthouding. Aya is een oorspronkelijke bewoner van Alexandria en heeft zowel Egyptische als Griekse voorouders. Tijdens haar jeugd is ze naar Siwa verhuisd, waar ze Bayek heeft ontmoet. Aya heeft Bayeks idealen omarmd toen ze met hem trouwde ondanks het feit dat ze zelf geen Medjay is. De figurine kan gecombineerd worden met die van Bayek om zo een uniek Assassin’s Creed Origins diorama te vormen. · De Apple of Eden – De officiële replica van dit relikwie uit Assassin’s Creed Origins is uitgerust met LED-verlichting zodat deze licht geeft van binnenuit. Apples of Eden zijn krachtige kunstvoorwerpen ontworpen door een aloude beschaving om de onderdanigheid van de mensheid te behouden, met potentieel de controle over de gedachten, emoties en gedrag van een onderdaan. · Het Eerste Verborgen Mes – Dit geheime wapen kan gedragen worden als Bayek of tentoongesteld worden als een collector’s item. Het Eerste Verborgen Mes is een gelimiteerde en genummerde figurine met een certificaat van echtheid: slechts 9.999 exemplaren waren beschikbaar en zijn inmiddels volledig uitverkocht.
12/10 15u30  Indietopper The Flame in the Flood nu op Nintendo SwitchLees meer >
12/10 15u30  Nieuwe Z-Moves in Pokémon Ultra Sun/ Pokémon Ultra MoonLees meer >
12/10 15u15  PlayStation 3-emulator tovert 4K-beelden op je schermIn de video zien we side-by-side vergelijkingen van de originele PlayStation 3-games, traditioneel draaiend in 720p, en daarnaast de versie in 4K rendering met 16x anisotropic filtering.
12/10 14u30  Drie nieuwe gelicenseerde PS4-controllers duiken opMet de Nacon Wired Compact Controller, @PLAY Wired Compact Controller en HORI Wired Mini Gamepad beschik je dus binnenkort over drie nieuwe, en toch wel aparte, controllers om je favoriete games te spelen op je PS4. Beginnen doen we met de Nacon Wired Compact Controller, die nog het meest lijkt op de originele DualShock 4, maar wel grotere afbeeldingstoetsen en een eenvoudiger design heeft. Hij komt in oranje, zwart, grijs, blauw, groen en rood, en zal in november beschikbaar zijn. De Wired Compact Controller van NACON bevat een touchpad, stereo-headsetaansluiting en trilmotoren. Door zijn kleinere formaat biedt hij optimaal gebruiksgemak aan jongere spelers en spelers met een voorkeur voor kleinere controllers. De unieke, ergonomische vormgeving garandeert een comfortabele ligging in de hand, zelf tijdens de langste gamesessies. De compact-controller heeft een ‘soft touch’-afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, grijs, rood, blauwe en oranje. [img:3] Vanaf november zijn ook blauwe, groene en rode Illuminated Wired Compact Controllers verkrijgbaar. Deze stijlvolle, transparante versies hebben alle functies van de compact-controller, plus extra kleuren-LEDs* voor diverse, flitsende lichteffecten. NACONs nieuwe Wired Compact Controller- en Illuminated Wired Compact Controller-series zijn vanaf november verkrijgbaar in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Rusland, Indië en Oceanië voor een adviesprijs van 39,99 euro inclusief BTW. [img:5] De @PLAY Wired Compact Controller, die beschikt over zowel een d-pad als joystics, doet ons wat denken aan de Xbox 360-controller. De beschikbare kleuren hier zijn blauw, wit, rood en donkergrijs. Hij verschijnt in december in de rekken.. [img:1]
12/10 14u15  Gran Turismo Sport in Dynamic 4K HDR? Dat kan!Lees meer >
12/10 14u00  ESRB zegt dat loot boxes niet gelijk staan met gokken[img:1 left]In een interview met Kotaku vertelt een afgevaardigde van ESRB aan journalist Jason Schreier het volgende: 'While there's an element of chance in these mechanics, the player is always guaranteed to receive in-game content (even if the player unfortunately receives something they don't want). We think of it as a similar principle to collectible card games: Sometimes you'll open a pack and get a brand new holographic card you've had your eye on for a while. But other times you'll end up with a pack of cards you already have.' Met andere woorden erkent ESBR wel dat er een zeker kansspel-element met de loot boxes gemoeid is, maar gokken kan je het niet echt noemen. Interessant is dat de organisatie de loot boxes vergelijkt met ruilkaarten zoals die van Pokémon of Yu Gi Oh, waarin je ook pakjes kaarten koopt zonder zeker te zijn of er een goede kaart bij zal zitten. De jammere waarheid is dat loot boxes in ruil voor (al dan niet echt) geld de speler een willekeurig voorwerp geven. Recente voorbeelden van titels die met loot boxes werken zijn Destiny 2, Overwatch en Middle-earth: Shadow of War. Hoewel ze vaak op een hoop controverse stoten, lijken ze veel geld in het laatje te brengen voor uitgevers, die steeds vaker aansturen op het implementeren van het willekeurige systeem. Hoe sta jij tegenover loot boxes? Staan ze in jouw ogen gelijk met gokken? En geef jij er af en toe geld aan uit?
12/10 14u00  Past Cure verschijnt in 2018Lees meer >
12/10 14u00  World of Warplanes versie 2.0 nu beschikbaarNu World of Tanks nog steeds op wieltjes en rupsbanden draait, is het hoog tijd voor Wargaming om World of Warplanes opnieuw van de grond te krijgen. Dat doet het met versie 2.0, een update die heel wat verbeteringen en aanpassingen met zich meebracht. World of Warplanes version 2.0 brengt dus een massieve extreme make-over met zich mee waaronder aanpassingen aan de core gameplay, op verzoek van de fans een Bomber-klasse én een gloednieuwe spelmodus, nieuwe vliegtuigtypes en parameters, enzovoort. Gloednieuw is de Conquest mode, een mix tussen team deathmatch en het behalen van een overmacht in bepaalde sectoren van de kaart. Het komt er dan ook op aan om met je team het juiste eskader samen te stellen wil je domineren in de lucht, en bijgevolg ook op het land. Last but not least, introduceert World of Warplanes version 2.0 ook de manuele controle over je rear gunner, een nieuwe bombsight view,...
12/10 13u45  Before the Storm Episode 2-teaserLees meer >
12/10 13u45  Agents of Mayhem - Agent Lazarus DLC trailerLees meer >
12/10 13u45  IJskoude toestanden in Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds Landscapes-trailerLees meer >
12/10 13u30  Hobbels en bobbels in Spintires: MudRunner-trailerDe makers beloven ons (bijna) photorealistische graphics, een straffe physics simulatie, krachtige off-road voertuigen en extreme uitdagingen in diverse sandbox omgevingen. Het enige waarover je beschikt om te navigeren door deze omgevingen zijn uiteraard je voertuig, een map, een kompas en, laat ons hopen, je chauffeurskunsten. Bestuur 19 krachtige terreinvoertuigen, elk met hun eigen kenmerken en aanhangwagens. Bereik je doel en lever je vracht op tijd af door de extreme omstandigheden in onherbergzame landschappen te overwinnen. Verken een uitgebreide sandbox omgeving, compleet met een dynamische dag-nacht cyclus, modderig terrein, razende rivieren en andere obstakels die allemaal op een realistische manier reageren op het gewicht en de bewegingen van je voertuig, dankzij de geavanceerde physics simulatie. Spintires: MudRunner verschijnt 31 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One.
12/10 10u00  Eerste review van Super Mario Odyssey is een 10[img:1 left]Hoewel, 'naar buiten komt'... Het blad hoort deze week te verschijnen, maar is eigenlijk juist uitgesteld. De reden hierachter is dat de uitgevers het embargo willen respecteren. 'Je vraagt je misschien af waar je nieuwe uitgave blijft: we hebben de drukkers moeten vragen om er nog even mee te wachten. Het is een zeldzame, maar onvermijdbare consequentie van het brengen van een echte wereld exclusieve review. Het blad ligt op je deurmat over enkele dagen,' zo maakte de redactie bekend. Ondanks dat heeft een lezer zijn handen al aan het blad gekregen en zodoende is de 10 voor Super Mario Odyssey toch al wereldkundig geworden. Opvallend genoeg werd het embargo ten tijde van Breath of the Wild niet gerespecteerd, maar gezien de perfecte score die ook toen werd uitgedeeld, leek Nintendo daar geen problemen mee te hebben.
12/10 09u15  Halloween keert terug naar OverwatchNaast speciale events, en moddervette skins kunnen we ook rekenen op de terugkeer van de megacoole PvE brawl: Junkenstein's Revenge.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Actievolle verhaaltrailer voor Need for Speed Payback12/10 16u30 - 9lives: Om het wachten wat te verzachten, publiceerde Electronic Arts vandaag een verhaaltrailer waarin een stukje van het narratief uit de doeken wordt gedaan. Jij neemt het samen met je team op tegen The House, al moet je rekenen op heel wat tegenwerking.
4x PlayStation Store strooit met fikse kortingen18/10 23u30 - 9lives: [img:1 left] De The Witcher-reeks blaast binnenkort zijn tiende kaarsje uit. Om dit te vieren kun je via de deal van deze week, The Witcher 3 en alle extra’s - waaronder de season pass van het spel - voor tot en met zestig procent korting aankopen via de PS Store. De tweede actie staat volledig in het teken van Halloween en zal tot en met 1 november lopen. Dankzij deze deal zal je tot en met zestig procent kunnen besparen op spellen als: Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles, Outlast 2, Resident Evil 7 Biohazard, Mortal Kombat X, Fallout 4 en meer. De volledige lijst van spellen vind je op de officiële pagina van deze actie. We hebben het beste natuurlijk voor het laatst gehouden, want tot en met 25 oktober zullen Star Wars-fans de season pass van Star Wars Battlefront voor maar slechts € 4,99 kunnen aankopen.
2x Activision bemachtigt luguber patent voor microtransacties18/10 16u30 - 9lives: Het patent draait met name om microtransacties en de matchmaking van online games. Normaal wordt een speler verbonden met mensen van een gelijkwaardig niveau, maar het patent beschrijft een methode waarmee een nieuwe speler juist verbonden wordt met spelers die al veel ervarener zijn. Hiermee hoopt Activision de nieuwe speler lastige tijden te bezorgen, waardoor deze zich eerder geneigd moet voelen om door middel van microtransacties bijvoorbeeld betere wapens te kopen.[img:1 small-left]Na aanschaf van wapens met echt geld, zal het systeem ervoor zorgen dat de speler juist tijdelijk met veel 'zwakkere' spelers verbonden wordt. Hierdoor zal de speler nog beter presteren en moet deze het gevoel krijgen dat de wapens het geld ook echt waard zijn. Daarmee hoopt de uitgever ervoor te zorgen dat spelers ook vaker met echt geld items zullen kopen.Het patent heeft voor de nodige ophef gezorgd, waarop Activision inmiddels heeft gereageerd. Het bedrijf gaf aan dat het dit patent in oktober 2015 heeft aangevraagd, maar dat het nog nooit van het matchmakingsysteem gebruik heeft gemaakt in een game. 
1x Drie spelers op één dag gebanned in de qualifier voor de volgende CS:GO major16/10 09u30 - 9lives: Een schande voor esports!Eén cheater die gebanned word tijdens een match? Dat is al wel eens gebeurd. Maar drie? Dat lijkt te gek, maar toch is het vandaag gebeurd. Maar liefst drie professionele Counter-Strike: Global Offensive spelers hebben op zaterdagavond een ban gekregen van CEVO, het online esports-platform waarop de Europe Minor Open Qualifier van de volgende major plaatsvond.
1x Sony komt met lekkere Star Wars Battlefront II PS4 Pro en PS4 Slim bundels16/10 16u45 - 9lives: Binnenkort ligt Star Wars Battlefront II in de rekken, en dus komen Sony en EA met twee unieke en zelfs strikt gelimiteerde bundels op de proppen. Namelijk Star Wars Battlefront II in het gezelschap van ofwel een PS 4 Pro ofwel een PS4 Slim. Maar dat is nog niet alles... Beide consoleversies, én hun bijhorende controllers, werden in een al even uniek Star Wars-jasje gestoken, namelijk de PS4 Slim in een grijze basiskleur en de PS4 Pro met een zwarte basiskleur. En om de kers helemaal op de slagroomtaart te plaatsen, kan je ook rekenen op het gezelschap van de Star Wars Battlefront II Elite Trooper Deluxe Edition. Beide consoles hebben ook nog eens een 1TB HDD onder het koetswerk liggen, zo is meteen ook het probleem van je (te) kleine 500GB HDD opgelost. Vanaf 14 november ligt dit lekkers in de winkel, dus als je een echte Star Wars-freak bent, dan weet je wat je te doen staat. Nog niet overtuigd? Check dan zeker onderstaande screens... [img:1] [img:2] [img:3] [img:4]
1x Assassin’s Creed Origins: I AM live action trailer16/10 17u15 - 9lives: Op de muziek van Nicholas Britells 'The Middle of the World', vertelt I AM de geboorte van een mythe, van een ideaal dat mens, legers en landen overstijgt. Dit project is helemaal gerealisereerd met authentieke filmrol en er zijn 200 figuranten, kostuums en verscheidene diersoorten ingezet om het verhaal van 'The Creed' in beeld te brengen.
1x Star Wars: Rogue Squadron17/10 16u30 - 9lives: RetromaniaNu we in een klimaat van bijna constante Star Wars-hype leven (kijk, een trailer voor de nieuwe film! Maar eerst Star Wars: Battlefront II! En dan die Han Solo-film!) is het moeilijk om je nog een tijd in te beelden waarin er géén nieuwe verwachtingen waren voor een nieuw bezoek van George Lucas' sterrensaga in de bioscoop. Nochtans is het precies dat wat anderhalf decennium gebeurde in de jaren 80 en 90, toen het tussen Return of the Jedi (1983) en The Phantom Menace (1999) behoorlijk stil bleef rond de filmreeks. Het was in die tijd dat ook andere Star Wars-producten gingen schitteren. Het Expanded Universe, met romans en Marvel- en Dark Horse-strips, vierde zijn hoogtepunt. En de videogame-afdeling van Lucasfilm, het latere LucasArts dus, kwam met een aantal memorabele videogameproducten op de proppen.[img:1] Heroïsche vlieglol De betere daarvan haakten in op dezelfde sentimenten als degene die de films bij fans opriepen. Atari's lunaparkgames naar de drie films (tussen 1983 en 1984), de Super Star Wars-trilogie voor de SNES (1992-1994) en de X-Wing/Tie Fighter-serie voor de pc (1993-1999) behoorden bij het kruim der Star Wars-games uit die tijd (en tout court!) omdat ze terugkoppelden naar de films. Net als Rogue Squadron, een nieuwe gamereeks die LucasArts in 1998, aan het absolute einde van die Star Wars-luwe periode, opstartte voor de Nintendo 64-console en de pc.
1x The Evil Within 217/10 16u30 - 9lives: Survival-horror-klassiekerIn The Evil Within 2 kruip je wederom in de huid van de aan lager wal geraakte Sebastian Castellanos, en ga je op zoek naar je verdwenen dochter Lily. Al jaren was Sebastian er immers van overtuigd dat zijn dochter Lily was overleden, maar blijkbaar is er dus meer aan de hand. Een corporatie genaamd Mobius vertelt hem namelijk dat haar dood in scene werd gezet en dat ze zijn hulp nodig heeft om te ontsnappen uit een of ander mislukt experiment. Sebastian moet vervolgens een machine in die hem naar Union loodst, een door de machine gecreëerd bewustzijn dat voor enkele trippy toestanden zorgt. [img:4] Union, de ideale vakantiebestemming Oorspronkelijk is Union ontworpen als een doodnormaal stadje in Amerika, maar bepaalde inconsistenties zorgen ervoor dat straten uit elkaar breken en ondersteboven gaan hangen en dat er een heleboel monsters de omgeving terroriseren. Alsof dit niet genoeg drama is voor Sebastian, loopt er nog een krankzinnige seriemoordenaar rond die van z'n moorden kunstwerken maakt. Zo zien we hem bijvoorbeeld op een bepaald moment een foto nemen in een bioscoopzaal op het moment dat hij het hoofd van iedere persoon in de zaal laat exploderen. Compleet geschift dus. Het plot in The Evil Within 2 is nogal recht voor de raap, maar de uitleg is geloofwaardig en draagt bij aan een meeslepende ervaring. De personages die je tegenkomt zijn niet bepaald memorabel, maar de dialogen zorgen voor een vermakelijk B-film-sfeertje dat net als in Resident Evil voor enkele luchtigere momenten kan zorgen in een anders angstaanjagende game. Het verhaal gaat ook in tweede versnelling in de tweede helft en biedt dan enkele interessante twists en een ongelooflijk voldoenende conclusie. [img:3]
1x EA sluit deuren van Visceral Games18/10 09u00 - 9lives: EA maakte bekend dat het Visceral Games gaat sluiten. Die studio kennen we voornamelijk van de Dead Space-franchise en ook Battlefield Hardline en Dante's Inferno waren van hun hand. De sluiting van de studio heeft ook invloed op de lopende projecten. Zo was Visceral Games bezig met een verhalende Star Wars-game waaraan ook voormalig Naughty Dog-medewerkster Amy Hennig meewerkte. Die game wordt overgenomen door EA Vancouver en het personeel van Visceral Games zou zoveel als mogelijk ondergebracht worden bij de verschillende studio's van EA. Een van de redenen van de sluiting van de ontwikkelstudio is dat de verhalende Star Wars-game niet aan de verwachtingen voldoet. Door het veranderende gaminglandschap moet het concept van de game herzien worden, wat zoveel betekent dat er vanaf nul gestart zal worden. Dat vertaalt zich naar een latere releasedatum. In plaats van een geplande release in het fiscale jaar van 2019, zal de game op een later tijdstip verschijnen.
1x Plankgas in nieuwe Gran Turismo Sport-trailer18/10 09u15 - 9lives: De ontwikkeling heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want de game werd talloze keren uitgesteld. Vandaag is het echter dé dag, want Gran Turismo Sport ligt sinds vandaag in de winkelrekken. De lancering mag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan, dus publiceerde Sony een trailer die je klaar moet maken voor de echte strijd.

Statistieken

Artikels:
37180
Gelezen:
22448
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven