vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van 9lives

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

9lives

Verbergen Tonen
22/03 17u00  A Way Out "A Way Out heeft een verhaal waar menig Hollywood-prent wat van kan leren."Waarom wel? Een fantastisch uitgewerkt verhaal Ik wil je niets concreet over het verhaal verklappen, maar het moet gezegd: A Way Out heeft een verhaal waar menig Hollywood-prent heel wat van kan leren. In A Way Out kruip je in de huid van ofwel de wijze, raadzame Vincent, of die van de mondige, doet-voor-hij-denkt Leo. Beide personages staan op hun eigen manier in het gevangenisleven, en hebben hun eigen unieke manier van specifieke situaties aan te pakken. Samen proberen ze uit dezelfde gevangenis te breken, ieder met hun eigen motief. [img:7] Beide personages leer je tijdens je playthrough op een meer persoonlijk niveau kennen, zelfs wanneer je niet zelf ermee speelt. Je denkt ze allebei te kennen naar het einde van de game toe, en je voelt met beiden hun verhaal mee. Toch schept A Way Out een zeer persoonlijke band met het personage dat je speelt, terwijl je eerder een camaraderie ontwikkelt met je co-op partner zijn personage. En laat me je verzekeren dat iedere gebeurtenis in het verhaal juist getimed is en de juiste emotie op het juiste moment opwekt.
22/03 16u00  World of Tanks 1.0 betreedt een nieuw tijdperk "We dagen Hollywood uit"'We dagen Hollywood uit', roept Victor Kislyi trots wanneer hij World of Tanks 1.0 voorstelt. Nu gooit de malle Wit-Rus wel vaker met hyperbolen wanneer hij over zijn projecten praat, en dat is niet altijd terecht: World of Warplanes en World of Warships, bijvoorbeeld, werden niet dezelfde overdonderende successen als World of Tanks. Dat geeft hij, verderop in een kort gesprek dat ik met hem had, ook toe. 'Vanzelfsprekend is Tanks ons belangrijkste product', zegt hij. 'Het bestaat ondertussen al zo'n tien jaar, en het zal er binnen vijftien jaar nog zijn. Maar daarvoor moeten we het natuurlijk opheffen naar wat spelers vandaag verwachten. Een Battlefield-style entertainmentgame met tanks, met alles wat de speler vandaag verwacht op gebied van audio, beeld en gameplay.'
22/03 15u45  Liefde, romantiek en actie in Deadpool 2-trailer Na het overleven van een bijna fatale runderaanval, worstelt een misvormde cafetaria-kok (Wade Wilson) om zijn droom te verwezenlijken om een succesvolle barman te worden - terwijl hij daarnaast ook nog moet leren omgaan met smaakverlies. Op zoek naar zijn levenslust én een fluxcondensator, gaat Wade de strijd aan met ninja’s, de yakuza en een groep seksueel agressieve honden. Terwijl hij ondertussen de wereld rondreist om het belang van familie, vriendschap en smaak te ontdekken - op zoek naar avontuur en de felbegeerde koffiemok-titel ‘World’s Best Lover’.
22/03 15u30  Wederom hilarische (en 't is ne nieuwe) Deadpool 2-trailer Lees meer >
22/03 14u15  Bye bye Pepe Een woordvoerder van één van de teams bevestigde dat de Overwatch League-organisatie gevraagd heeft om minder Pepe-memes te gebruiken. De Overwatch League wil niet geassocieerd worden met beelden of symbolen van haatgroepen, waaronder dus Pepe. Vele professionele spelers zoals Jay “sinatraa” Won en Kim “Pine” Do-hyeon hebben hun Pepe-memes verwijderd van hun Twitter-kanaal. De Overwatch League kijkt enorm toe op het gebruik van social media van hun spelers. Meerdere spelers hebben al boetes gekregen voor hun gedrag online. [img:1 url: title:Pepe the Frog]
22/03 12u45  Geld moet rollen in dolle Paasverkoop bij PlayStation Store Keuzes, keuzes, keuzes...[img:1 left url:https://store.playstation.com/nl-be/grid/STORE-MSF75508-EASTER18/1?emcid=em-st-130531&et_cid=em_331832&et_rid=1287136]Net zoals bij de Steam-sales is de keuze groot, heel groot, dus wat gaat het worden? Zelf heb ik wel zin in Far Cry Primal, Assassin's Creed Rogue Remastered of The Vanishing of Ethan Carter. Maar wat dan met al die andere games die staan te blinken in de vitrine, en die me zachtjes roepen en trachten te verleiden tot een aanschaf... Dus haal die kaart boven, open de Paasverkoop-pagina's en doe eens lekker gek!
22/03 12u30  Zo komen de indrukwekkende cinematics van God of War tot stand Het zijn met andere woorden hele straffe kerels die alles uit de kast halen om ons een spelervaring van de bovenste kwaliteit, en waarom niet een Hollywoodfilm waardig, op onze schermen te toveren. In bovenstaand videodagboek krijgen we daar meer over te horen, en vooral te zien.
22/03 12u15  Ren voor je leven in A Way Out launch trailer De game is dus enkel speelbaar in co-op, wat op zich al apart is, maar je kan hem zowel met een vriend in de zetel naast jou, als online spelen. En wat nog cooler is? Als een iemand het spel koopt, dan kan de andere gratis meespelen. Je hoeft dus niet alletwee in het bezit te zijn van de game. En wij maar denken dat ze bij EA enkel aan geld denken... Dankzij de unieke en gevarieerde gameplay zal A Way Out verschillende soorten spelers aanspreken vermoeden wij. Actie, puzzels, minigames en avontuur zijn verweven in een overtuigend plot dat spelers continu alert zal houden, zonder ook maar één keer in herhaling te vallen. Je doet dan ook alles samen in deze game! Samen ontsnappen, samen overleven, samenwerken en vooral samen het avontuur van je leven beleven.
22/03 12u15  Heeft Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered geen multiplayer? [img:1 left]Call of Duty-fansite charlieINTEL zou namelijk van iemand, een betrouwbare bron, informatie vergaard hebben over Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered. En die informatie is wel heel verrassend... De informatie die afkomstig is van een Raven Software-medewerker luidt als volgt: 'Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered does not have a multiplayer mode; it is a campaign only remaster'. Als deze informatie correct is, dan lijkt ons dat wel heel verrassend.
22/03 11u00  Bethesda kondigt The Elder Scrolls Online: Summerset aan Door de verordening van Koningin Ayrenn is het eiland Summerset nu open voor buitenstaanders, maar een Daedrische bedreiging hangt boven het adembenemende thuisland van de High Elves. Spelers gaan naar het eiland Summerset, verzamelen bondgenoten en leggen een duistere samenzwering bloot die heel Tamriel bedreigt. ESO: Summerset zit boordevol spannende nieuwe features en uitdagingen. Wij gaan vandaag al met deze uitbreiding aan de slag en vertellen er jullie heel snel alles over, en met alles bedoelen we ook alles wat deze nieuwe expansion bevat heel wat nieuwe en coole features. The Elder Scrolls Online: Summerset is vanaf 5 juni verkijgbaar voor PlayStation 4, PC/Mac en Xbox One.  
21/03 19u30  Sea of Thieves 5 dingen die me opvielen na de eerste uren in-game1. Wat een prachtige waterwereld Laat ik op een positieve noot starten. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn. De heldere kleuren en adembenemende watereffecten zetten meteen de juiste toon voor dit tongue in cheek zeemannenspel. Bij nadere inspectie valt al snel op dat niet alle textures –zoals die van het hout waarmee je schip vervaardigd werd – niet bijzonder gedetailleerd zijn, maar it does the trick. Voeg daaraan de jolige piratensfeer met de nodige opzweepende accordeondeuntjes, en de toon is meteen gezet. [img:2] 2. Varen is verdomd moeilijk Hoewel mijn trouwe 9lives-crewies, waarmee ik de bèta van de game onveilig maakte, dolenthousiast zijn om samen met mij deze full release van de game te trotseren, lieten ze me deze eerste dagen jammer genoeg in de steek. Resultaat: ik moet mijn kleine schipje dan maar alleen besturen. En verdomme, da’s moeilijk zeg. Niet alleen moet je rekening houden met de windrichting en de zeilen steeds juist zetten om een goede snelheid te halen, je moet ook nog eens de draaicirkel van het hele gevaarte leren kennen. En dan ook nog eens binnenstromend water uit het onderdek wegscheppen wanneer je ergens tegen knalde. Niet simpel. Echt niet simpel. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn.
21/03 16u45  Je bent niet zo goed in PUBG als je denkt! Fout gedacht![img:1 left]En hiermee willen we je niet van je voetstuk stoten of kleineren, helemaal niet. De reden waarom je zo goed bent, en er sneller dan normaal in slaagt een Chicken Dinner te behalen of meer dan vijf kills te scoren is... omdat je tegen bots speelt! En dat hebben we niet verzonnen... Wanneer je in de Twitter-zoekfunctie “PUBG mobile win” typt, dan krijg je heel wat foto's en filmpjes te zien van spelers die uitpakkebn met hun wins en kills in de mobiele versie van PUBG. Gamers die het spel spelen op pc of Xbox One, net als wij, die weten dat zes, zeven of zelfs acht kills behalen in een pot PUBG een huzarenstuk is. En dan speel je op pc nog met muis en keyboard of op console met controller, terwijl je de mobiele versie speelt met je vingers op een touchscreen. Op mobiel lijkt het echter alsof het behalen van een Chicken Dinner kinderspel is. De reden? Je speelt tegen bots... Aangezien er zowel op de pc als de consoleversie geen bots zijn, denken de meeste spelers dat ze in het vroege stadium van de mobiele versie tegen menselijke tegenstanders spelen, maar dat is dus verkeerd gedacht. The Verge heeft immers ontdekt dat PUBG mobile bots gebruikt om spelers in het spel te zuigen. Wanneer je vaker wint, en de wins aan mekaar rijgt, dan zal het aantal bots afnemen en zal je meer te maken krijgen met menselijke spelers. En dat is nog niet alles! Het feit dat spelers goed presteren in het begin, en denken dat ze super zijn, geeft hen een goed en euforisch gevoel waardoor ze ook meer geld gaan spenderen aan microtransacties.
21/03 14u45  Opwindende Sicario 2-trailer En er is een link met de Call of Duty-filmSoldado speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Sicario' en volgt infiltrant Alejandro Gillick en CIA-agent Matt Graver. De Mexicaanse drugsoorlog heeft zich verder verspreid waarbij terroristen over de Amerikaans-Mexicaanse grens verplaatst worden. Matt krijgt van hogerop de taak om in te grijpen. Leuk weetje: Iemand bij Activision Blizzard Studios is zodanig onder de indruk van deze prent dat regisseur Stefano Sollima gevraagd werd om mee te werken aan de eerste Call of Duty-film. En eerlijk gezegd, ook wij begrijpen die keuze na het zien van deze straffe trailer.
21/03 13u30  Problemen met Sea of Thieves? Je bent niet de enige... De grote schuldige is het serverpark dat het de laatste dagen zwaar te verduren heeft gekregen. Heel wat spelers hadden de grootste moeite om hun connectie niet te verliezen tijdens hun online sessies, terwijl anderen er helemaal niet in slaagden het anker te lossen en de zeilen te hijsen omdat ze helemaal niet konden inloggen. Ontwikkelaar Rare deelt mee dat fans zich geen zorgen hoeven te maken en dat het in de studio alle hens aan denk is om een fix klaar te kirjgen. Jammer gaat dit allemaal ook ten koste van nieuwe spelers die voor een eerste keer willen inloggen, zij blijven voorlopig voor een gesloten serverdeur staan... Rare heeft bovendien nog geen idee wanneer de patch/fix er zal komen en wanneer de problemen met Sea of Thieves volledig zullen opgelost zijn. Heeft Rare de populariteit van Sea of Thieves onderschat, kunnen de servers het niet aan of zijn er andere problemen? Laat ons hopen dat de problemen snel van de baan zullen zijn want anders zou het succes van Sea of Thieves snel de dieperik kunnen ingaan...   For those playing and those joining we are continuing to work on improvements to the game in order to ensure the playing experience will be optimal. Please be patient as we are working on updates. pic.twitter.com/wUc8xw8Wmk — Sea of Thieves (@SeaOfThieves) March 21, 2018
21/03 13u15  Microsoft zet zwaar in op ID @ Xbox op GDC [img:1 left]De focus voor Microsoft ligt dit jaar op meer dan 50 titels op Xbox One en Windows 10, inclusief de 18 nieuwe titels die het bedrijf vorige week aankondigde. Het spreekt bovendien ook voor zich dat een heel deel van die games naar Xbox One komen als (al dan niet tijdelijke) exclusives. Denk dan bijvoorbeeld aan Black Desert, Below, Strange Brigade of Trailmakers. Microsoft mag dan wel de strafste console in huis hebben, dat belet niet dat zowel PlayStation als Nintendo hen voorlopig nog steeds het nakijken geven. En er zal meer dan een klepper à la Sea of Thieves nodig zijn om de console een boost te geven. Het komt er dus op aan die ene diamant te vinden die hen de boost geeft die ze nodig hebben, en wie weet misschien vinden ze die wel op GDC dit jaar…
Laatste update: donderdag 22 maart 2018, 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 10u45  Titan Quest heeft launch op consoles te pakken en viert dat met trailerSoms stel je jezelf natuurlijk de vraag of je sommige games niet gewoon met rust moet laten, maar daar vegen ze bij THQ Nordic lekker hun voeten aan. Getuige daarvan de verrassende nieuwe expansion voor de pc-klassieker, genaamd Titan Quest Ragnarök, die we recent voor de kiezen kregen. Vanaf dit jaar, wat zeg ik vanaf deze week uiteraard, kunnen ook consolegamers aan de slag met deze unieke ARPG. Dit op PlayStation 4 en Xbox One (X) vanaf vandaag, en later ook op Nintendo Switch. Al heeft deze laatste nog geen releasedatum te pakken.
21/03 10u30  Futuristische combat racer GRIP pakt uit met heftige gameplay trailerDit jaar op een console bij jou in de buurtGRIP is immers een intens waanzinnige combat racer die ons meeneemt voor razendsnelle, brutale races en dat in tot de tanden gewapende voertuigen die je op het puntje van je stoel houden. De game is volledig geoptimaliseerd voor PlayStation 4 Pro en Xbox One X en gebruikt de kracht van de Unreal Engine 4 om de zwaartekracht te tarten en een groot arsenaal aan absurde wapens af te leveren. Het team achter deze bliksemsnelle racer belooft ons de snelste, meest competitieve race-ervaring ooit, zowel offline als online. GRIP is momenteel beschikbaar via Steam Early Access en een volledige release voor de PlayStation 4, Xbox One X, Nintendo Switch en pc volgt later dit jaar.
21/03 10u30  GripBody: Mogen wij u voorstellen aan GRIP, een game die door de makers wordt omschreven als de spirituele opvolger van Rollcage. GRIP draait op de Unreal Engine 4 en zou eveneens vernietigbare omgevingen in huis hebben.
20/03 16u00  De GTA Online: Southern San Andreas Super Sport Series-updateDe eerste update, die van vandaag bevat vijf nieuwe voertuigen, Racing en Adversary Modi, en nog een heleboel extra content voor de fans. Beginnen doen we met de eerste van twee nieuwe Racing Modes genaamd The Hotring Circuit, speciaal ontwikkeld voor een van de nieuwste voertuigen van Legendary Motorsport, de Hotring Sabre. Dit is, zeker voor de kenners, een hommage aan Vice City’s klassieke Hotring gemixed met de Cunning Stunts van GTA Online. The Hotring Circuit is speelbaar tot en met 30 spelers en gaat gepaard met Dubbele GTA$ & RP vanaf vandaag tot 26 maart.Naast de Sabre komen er ook twee nieuwe Supercars, de Overflod Entity XXR en de Cheval Taipan. Bijkomende nieuwe voertuigen voor Legendary Motorsport zijn The Vulcar Fagaloa station wagon en de door de rallysport geïnspireerde Vapid GB200.Daarnaast vallen er nog een pak extra kortingen te scoren op vehicle storage en customization, perfect voor de Series van deze week, en zijn er nog de Premium Race en Time Trial Schedule. Premium race: Doe mee in de premium race van deze week, Threading the needle. De top drie finishers verdienen extra GTA$ en alle deelnemers ontvangen drievoudige RP’s ongeacht het resultaat van de race. Premium races lanceren doe je via de Quick Job App in je in-game telefoon of via de gele corona op Legion Square.Time trial: Ook deze week beschikbaar is de time trial-race, Down Chiliad. Plan je route op je in-game kaart en doe mee via de paarse corona. Slaag je er in een betere tijd neer te zetten, dan verdien je extra GTA$ & RP.
20/03 15u15  Een man en zijn hond in Far Cry 5-trailerAlleen vinden echte honden het niet fijn dat je hen in de steek laat voor Boomer, de virtuele hond uit Far Cry 5. Ben jij zo iemand die een hond heeft, en zich uren gaat verdiepen in Far Cry 5 waardoor jouw viervoeter zich verwaarloosd gaat voelen, check dan zeker bovenstaande video. Die toont je immers hoe je jouw 'echte' hond alsnog kan betrekken bij een potje Far Cry 5.
20/03 13u00  Fortnite streamen, wat schuift dat?Een pak geld zo blijkt...In een recent interview met nieuwszender CNBC, heeft professionele streamer Ninja verteld dat hij een omzet draait van maar liefst 500,000 per maand door zijn streams en partnerships. Ninja vertelt er bij dat een deel van zijn inkomen afkomstig is door  Amazon- en Twitch Prime-subscribers, en dat zijn andere inkomsten voortvloeien uit advertentie-inkomsten gegeneerd door zijn 5 miljoen ubscribers op YouTube. Heb je zelf leuke video's of streams die je wil insturen, dan plaatsen we die graag in onze rubriek Webster! Je gaat er misschien niet meteen een miljoen subscribers mee halen, maar geef toe, iedereen moet ergens beginnen. Insturen kan je doen door je video(link) te mailen naar redactie@9lives.be Ook Ninja is ooit vanaf 0 moeten beginnen, zoals hij hieronder zelf aangeeft. Best een interessant interview als je droomt van een carrière als succesvolle streamer.   Tyler '@Ninja' Blevins says he makes $500,000 a month playing video games. pic.twitter.com/jk9fvOiNZV — CNBC (@CNBC) March 19, 2018
20/03 11u15  Assassin's Creed Rogue Remastered is er!De game dateert reeds van 2014, het jaar waarin zowel de PlayStation 4 als Xbox One lanceerden. Zij kregen Assassin's Creed IV: Black Flag, terwijl pc-, PS3- en Xbox 360-gamers het moesten doen met Assassin's Creed Rogue. Nu, meer dan drie jaar na datum, kunnen ook PS4- en Xbox One-gamers aan de slag met iteratie Rogue. Net zoals in Black Flag staan zeegevechten ietwat centraal, waardoor je heel wat uurtjes zult vertoeven op woelig water. Als thema staat de zevenjarige oorlog uit de achttiende eeuw centraal. 
20/03 11u00  OnrushExclusieve hands-on in LondenPaul Rustchynsky doet bij tal van gamers vermoedelijk een belletje rinkelen. Hij is dan ook de gemeenschappelijke deler als we games als WRC Rally Evolved, de vier MotorStorm-games, Driveclub en nevenproduct Driveclub Bikes noemen. Werkte hij bij het inmiddels opgedoekte Evolution Studios niet mee als Game Designer, dan wel als Lead Designer of zelfs Game Director. Ook aan Onrush werkt hij als Game Director en hij presenteerde in Londen dan ook zijn nieuwste game aan de aanwezige pers. Dit keer als ontwikkelaar bij Codemasters, waar ook andere Evolution-veteranen als Jamie Brayshaw hun nieuwe thuis vonden.[img:1] Mening herzien Na de korte presentatie die maar enkele minuutjes duurde, werden de plaatsen om aan de slag te gaan met Onrush erg snel ingepikt. Daardoor had ik de eer om, samen met een andere journalist, als eerste een babbeltje te slaan met zowel Paul Rustchynsky als Jamie Brayshaw. Daarin werd hun liefde voor racegames al snel duidelijk en het enthousiasme over 'hun' nieuwe racegame droop dan ook van hun gezicht. Maar ... hoewel ik het hier over een racegame heb, is er geen sprake van een finish en dus is het onmogelijk om als eerste over die magische lijn te rijden. Wat Onrush dan wel is? Een over-the-top racegame waarin stunts, opponenten uitschakelen en erg gevaarlijk rijgedrag elke seconde van je beeldscherm inpalmen. Rij je als laatste of als eerste? Dan word je terug in de actie geplaatst. Een crash? Ook dat is geen probleem. Ook hier word je na enkele seconden terug in de actie geplaatst. Met meer dan honderd events in de single player, komen ook de alleenspelers zeker aan hun trekken.
20/03 10u45  Google lanceert World of Tanks Augmented Reality-appNaar aanleiding van de GDC in San Francisco landeren Wargaming en Google, wereldwijd, ee super coole World of Tanks AR Experience-app worldwide. Het resultaat dus van een nauwe samenwerking tussen Google's nieuwe AR-technologie ARCore. Het goede nieuws voor Android-gebruikers is dat deze app nu reeds beschikbaar is voor hun platform.
20/03 10u45  Close combat-gevechten in Call of Duty: WWII Shipment 1944-trailerShipment 1944 werd gratis toegevoegd als speelbare map voor Call of Duty: WWII op PlayStation 4, Xbox One en pc. Deze nieuwe map neemt ons mee naar een scheepswerf, en focust zich dus op close-quarters combat. De map maakt deel uit van het St. Patrick's Day-themed event, Shamrock & Awe, dat live staat tot 3 april.
20/03 09u15  Belgisch team strijdt om de cup in het Splatoon European Championship[img:1 small-left title:Gaat België met de trofee naar huis?]Het toernooi begint met kwalificatierondes op 30 maart en de ochtend van 31 maart, waarbij de 16 aanwezige teams zullen strijden om de vier felbegeerde finaleplekken. Op 31 maart om 13:00 uur worden de halve finale en finale live uitgezonden op Nintendo’s YouTube-kanaal en op Twitch. Daarna gaat het winnende team naar huis met een speciale trofee, een speciaal shirt, en de titel van Europees Splatoon-kampioen. Voor België gaat team Overtime (winnaar van het Belgische kampioenschap) naar het kampioenschap. Team Overtime is opgericht voor de European Cup Splatoon. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een hecht en competitief Splatoon-team. Overtime is een mooi voorbeeld van een echt Belgisch Team omdat het een mix is van Franstalige en Nederlandstalige spelers. Robbe, Dell, Loulo en Nevi, die helaas niet kan deelnemen en vervangen wordt door Mr. Good, kenden elkaar reeds twee jaar online. Ze hebben elkaar voor het eerst live ontmoet tijdens de kwartfinales van het Official Belgian Splatoon 2 - Championship op GameForce.
19/03 20u45  Offline modus en microtransacties bevestigd voor Far Cry 5[img:1 small-left]Zo vertelde Executive Producer Dan Hay dat de volledige single player-modus offline te spelen zal zijn. Wil je er uiteraard met een kompaan op uit trekken of het multiplayergenot opzoeken, dan is een internetverbinding een vereiste. Daarnaast vertelde Hay dat er ook microtransacties in de game zullen verwerkt zitten. Hij benadrukt daarbij dat Far Cry 5 al bij al een behoorlijk vrijgevige game is en dat de microtransacties enkele cosmetische items zullen opleveren. Far Cry 5 verschijnt op 27 maart op pc, Xbox One en PlayStation 4.
19/03 16u15  7 zaken die me opvielen in God of War"Net enkele uren God of War gespeeld!"Niet lang meer, en de nieuwe God of War is er: kun je weer vreselijke gedrochten fileren met slagwapens, met je blote handen schedels van grotere beesten openbreken, en andere onwijze, coole, brute dingen doen. De ondertitelloze nieuweling is een soortement van reboot voor de ondertussen al dertien jaar lopende serie, maar ook weer niet helemaal: hij zet het verhaal van voormalige oorlogsgod Kratos verder na de climactische gebeurtenissen in God of War III, en liet natuurlijk de kernelementen van de serie intact. 'Verhaal, exploratie, en combat: aan die drieëenheid wilden we niets veranderen', zegt Derek Daniels, design director van de game bij Sony PlayStation Santa Monica Studio, waar de game momenteel wordt afgewerkt. 'Alleen presenteren we die drie dingen deze keer op een lichtjes andere manier.'[img:2 title:Geen quick time events meer. Ik herhaal: géén quick time events!] 1. Géén quick time events! De eerste nieuwigheid die me opviel in God of War was de volledige afwezigheid van die verdomde quick time events waarvan de zes eerste games uit de serie zo vergeven waren: wanneer een grotere vijand uiteindelijk op hondsbrute wijze wordt afgewerkt, moet je daar niet langer een opeenvolging van de juiste kleurenknoppen op je contoller voor indrukken. We herhalen even: géén quick time events meer! 'Het paste bij de vorige games, maar spelers zijn QTE's doorheen de jaren als een blok aan hun been gaan zien', zegt Daniels. 'We erkennen dat: in deze game krijg je dezelfde speciale momenten geserveerd, en ze zijn geïntegreerd in de gameplay, maar progressie erin is niet meer afhankelijk van het indrukken van een knoppensequentie.'[img:5 title:De nieuwe God of War zal heel wat vijanden introduceren waarvan je wellicht nog nooit gehoord hebt.]
19/03 15u15  Kleurrijke Ni no Kuni II: Revenant Kingdom launch trailerLees meer >
19/03 13u15  Deze piratencrew willen we graag ontmoeten in Sea of ThievesThe Longest Johns is zelf een shanty singer group die zwaar uitkijken naar de release van Sea of Thieves. In bovenstaande video tonen ze al een voorproefje van wat je zou kunnen zien (en vooral horen!) wanneer je het gezelschap in-game tegenkomt. Good shit!
19/03 13u15  Hoe insane is deze Rodeo Rocket Ride Snipe?(Video)Heb je zelf coole filmpjes van je kills of prestaties in titels als Fortnite, PUBG of whatever, stuur ze dan naar redactie@9lives.be!
19/03 11u30  Briljante God of War cinematic trailerStraks krijgen jullie van ons een uitgebreid verslag van onze hands-on met de game in Amsterdam vorige week. Voor het echter zover is, serveren we jullie een cinematic trailer die nog maar eens laat zien hoe fenomenaal deze game er gaat uitzien op jullie PlayStation 4-console. Grafisch spat deze trailer van je scherm, dus een zonnebril opzetten is hier alvast een goed idee.
19/03 11u30  London Spitfire walst over concurrent Seoul DynastyWat op papier een spannende wedstrijd moest worden draaide in realiteit volledig anders uit. London Spitfire maakte brandhout van Seoul Dynasty met duidelijke 4-0 eindcijfers. Door deze winst staan London Spitfire en Seoul Dynasty op gelijke hoogte in de tussenstand. De beste DPS-speler over de hele match heen was overduidelijk Kim 'Birdring' Ji Hyuk. Op de mappen Hanamura en Lijiang Tower wist hij met verschillende heroes de tegenstand volledig te verpulveren. No better time to Deadeye than in the midst of chaos. @Birdring #OWL2018LIVE: https://t.co/U6dIipgQGs pic.twitter.com/QNtyKjEZ1t — Overwatch League (@overwatchleague) 17 maart 2018 Op King's Row had Seoul Dynasty bijna de overwinning te pakken. Ze wisten de payload bijna tot het laatste punt te pushen. London Spitfire deed het enorm goed in de slotseconden waardoor de payload niet tot het einde geraakte. Seoul Dynasty had geen antwoord op de dominante push van London Spitfire toen zij op hun beurt de payload moesten voortduwen. De laatste matchen van Stage Two staan deze week voor de deur. Dit is de tussenstand:
19/03 09u45  Makers van Half-Life 2, Dishonored en Thief bundelen krachten voor nieuwe MMO[img:3 left]Want bovenstaand raadseltje is niet zomaar een flauwe hersenspinsel. Nee, de twee knappe koppen Randy Smith (Thief) en Viktor Antonov (Half-Life 2 en Dishonored) bundelen hun krachten bij de jonge ontwikkelstudio Darewise Entertainment om een nieuwe MMO te lanceren. Veel weten we nog niet over de aankomende game, behalve dat hij momenteel Project-C heet (needless to say is dat een projectnaam en niet het finale product), en dat er een hoop AAA-talent aan de titel sleutelt. Darewise is trouwens niet aan haar eerste game toe met Project C. De studio ontwikkelde (en werkt intussen lustig verder aan) ROKH: een space game waarin je moet overleven op Mars. Jammer genoeg heeft die titel nogal verdeelde reviews op Steam. Neem die meningen gerust met een stevige snuif zout, want de titel staat momenteel nog in Early Access.  
18/03 08u00  Alle hoofden richting FIFA18 eWorld Cup.[img:3 left title:LaLiga eSports.]Onlangs hebben we jullie verteld dat zowel de Amerikaanse eMLS als de Australische e-League gestart zijn. Deze week hebben we vernomen dat ook de organisatie rond de Spaanse LaLiga op zoek gaat naar de beste Spaanse FIFA-speler. Op 19 maart vindt het eerste van vier kwalificatietoernooien van start. Deze staan open voor iedereen, woonachtig in Spanje. De winnaars van deze vier toernooien zullen het uiteindelijk tegen elkaar opnemen om uit te maken wie de eerste Virtual LaLiga eSports-titel op zijn naam mag zetten. De uiteindelijke winnaar mag de Spaanse kleuren gaan verdedigen op de FIFA eWorld Cup. [img:1 left title:Virtuele Bundesliga 2017/2018.]Ook in Duitsland draait de eSportscompetitie op volle toeren. Afgelopen weekend trokken 128 Duitse FIFA-spelers ten strijde, met als inzet een plek in de finale. Bekende en onbekende gezichten werden door hun club voorbereid voor dit toernooi. Hier werken ze niet met een reguliere competitie, maar met kwalificatietoernooien.
18/03 08u00  E-divisie speeldag 9 Xbox: Toppers blijven punten pakken, maar AZ verliest punten...[img:1 small-left title:De stand na speeldag 9 op de Xbox.]Dani Hagebeuk van Ajax scoort opnieuw aan de lopende band en Niels Krist van SC Heerenveen kan niet anders dan dit lijdzaam ondergaan. Dani wint met zware 5-0 cijfers. Mitchel Denkers van ADO Den Haag heeft het moeilijk tegen Menno Bouhuijzen van NAC. Na 90 minuten spelen is de stand gelijk, namelijk 3 -3. VVV- Venlo’s Nick Cooiman heeft moeite met Levy Frederique van Excelsior. Levy heeft vorige speeldag vertrouwen getankt en weet nu de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Hij pakt de winst voor Excelsior dankzij zijn 0 - 2 overwinning. Ook Ali Riza van PSV blijft sterk presteren. Deze week was hekkensluiter Daniel Kuipers van Willem II het slachtoffer van dienst. Ali won makkelijk met 0-5. De wedstrijd tussen Tom Heijnen van Roda JC en Sparta Rotterdam’s eigen Frank van der Slot resulteerde in een waar doelpuntenfestijn. Maar liefst 10 doelpunten werden door de teams gemaakt, 6 in het voordeel van Roda JC. Deze winst geeft Tom opnieuw het vertrouwen dat hij vorige week kwijt was. (Nvdr. 1-2  nederlaag ondanks de betere partij te zijn) Nick den Hamer kruipt geniepig omhoog in het klassement. Door zijn sterke 5 -1 overwinning tegen Stefan Vellinga van PEC Zwolle klimt hij naar de zesde plaats in het klassement. Bryan Hesssing van Heracles verliest nipt van nieuwkomer Emre Benli van FC Twente. Emre heeft geleerd uit de fouten die hij in het begin van deze competitiehelft maakte en kon deze wedstrijd op zijn naam schrijven. Een spannende 1-2 winstpartij voor FC Twente.
17/03 16u00  The Elder Scrolls: Legends - Houses of Morrowind aangekondigdReis door de onbekende en bizarre landen van Vvardenfell en verzamel meer dan 140 nieuwe kaarten die de essentie van The Elder Scrolls III: Morrowind en diens prequel Elder Scrolls Online volledig vastleggen. Zweer je trouw aan de vijf Great Houses of Morrowind en hun intriges; ontmoet buitenwereldse wezens; en kom oog-in-oog te staan met de levende goden en hun aartsvijand, de machtige Dagoth Ur. Introductie van Three-Attribute Decks Pak je wapens ga de strijd aan onder de vlag van de vijf Houses of Morrowind om krachtige, nieuwe three-attribute decks vrij te spelen. Om een three-attribute deck te maken, moet je simpelweg een van de vele nieuwe three-attribute kaarten aan een nieuw of bestaand deck toevoegen. Ooit een Tazkad van een Sentinel Battlemace willen voorzien? Of wat dacht je ervan om Laaneth te gebruiken om op het juiste moment Allena Benoch op te roepen? Met een three-attribute deck is dat mogelijk. In ruil moeten alle three-attribute decks op zijn minst 75 kaarten bevatten en spelers mogen niet met kaarten spelen van andere attributen. Om de groei in grootte van de three-attribute decks te verantwoorden, heeft Houses of Morrowind de maximumcapaciteit van alle decks naar 100 kaarten opgekrikt – niet enkel voor three-attribute decks. Daarnaast is er ook een nieuwe set aan sleutelwoorden, een voor elk Huis, dat krachtige nieuwe vaardigheden bevat die staan voor de attributen en eigenschappen van elk Huis.===GALimg:1]===GALimg:2]===GALimg:3]===GALimg:4]===GALimg:5]===GALimg:6]===GALimg:7]
17/03 14u00  Vikings aan zet in Total War Saga: Thrones of Britannia-trailerGuthfrid, die zijn plunderaarscarrière begon als slaaf, wist zich op te werken als een van de meest gevreesde koningen van Northumbrië. Uiteraard willen zijn tegenstanders hem graag een kopje, letterlijk dan, kleiner maken. Maar of Guthfrid dat zomaar laat gebeuren is een andere zaak...
17/03 14u00  Schrijf je nu in voor het ESL Benelux ChampionshipPersbericht [img:1 left]ESL Benelux, onderdeel van ’s werelds esportsmarktleider ESL, heeft vandaag aangekondigd dat de zomereditie van het ESL Benelux Championship vanaf dinsdag 3 april van start gaat. Na de succesvolle wintereditie waar duizenden esportfans zowel live tijdens Bright Day als online via de livestreams de finales hebben bekeken, zullen de finales van de zomereditie van het ESL Benelux Championship eind juni plaatsvinden. Tijdens het ESL esportsseizoen staat maar liefst €20.500 aan prijzengeld op het spel. Elke gamer kan gaan strijden om de titel Vanaf dinsdag 3 april tot en met donderdag 12 april vinden de kwalificaties plaats voor deelname aan het ESL Benelux Championship. Iedereen is welkom om een gooi te doen naar het kampioenschap. “We willen benadrukken dat iedereen esporter kan worden en zich kan aanmelden voor het grootste esportstoernooi van de Benelux', zegt Jaap Visser van ESL Benelux. “Deze editie hebben we weer geweldige games op het programma staan, namelijk: Counter Strike: Global Offensive en natuurlijk League of Legends. Dus denk je dat je de skills hebt om de strijd aan te gaan met de beste esporters uit de Benelux, meld je dan aan!” Iedere gamer kan zich vanaf nu via de website aanmelden. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
17/03 14u00  Final Fantasy XV Windows Edition"Final Fantasy XV op pc is dé manier om deze game het best te beleven!"Het narratieve aspect van Final Fantasy XV is oerdegelijk, al is het zeker niet de sterkste kant van de game. Je speelt met prins Noctis en samen met je buddies Ignis, Prompto en Gladiolus verken je een diverse open wereld tijdens je queeste om je koninkrijk te heroveren. Het verhaal in zichzelf is best entertainend, al kan het bij vlagen enorm verwarrend zijn en is het niet enorm diepgaand. Er heerst wel een boeiend thema van vriendschap en je schept uiteindelijk een hechte band met je crew, waar de personagespecfieke uitbreidingen ook zeker bij helpen.[img:2] Visuele pracht Voornamelijk op visueel vlak zet de Windows-editie van Final Fantasy XV een heleboel stappen vooruit. Eerder op de PlayStation 4 en Xbox One zag de game er niet altijd even mooi uit. Textures zouden in de verte vervagen in de gigantische open wereld en de framerate zou regelmatig dipjes nemen tijdens intense combatsequenties. Deze problemen vaagt de pc-versie volledig weg dankzij een uitstekende optimalisatie die je ongetwijfeld de meest soepele ervaring van deze game zal bieden. Op visueel vlak zet de Windows-editie van Final Fantasy XV een heleboel stappen vooruit.
17/03 12u00  Pre-order-bonussen en Legends-editie van Tennis World Tour onthuldBigben en Breakpoint onthullen vandaag de pre-order-bonussen en Legends-editie van Tennis World Tour.   De Legends-editie bevat de volgende bonussen: André Agassi is een speelbaar personage, samen met zijn 1995-outfit John McEnroe is een speelbaar personage, samen met zijn 1990-outfit Roger Federers Wilson Pro Staff 97RF-racket is verkrijgbaar in de Career-stand De Wilson Pro Staff 97-racket is verkrijgbaar in de Career-stand Een exclusieve trainer die een ervaringsbonus oplevert De 'legend'-titel in de multiplayerstand 5 vaardigheidskaarten Roger Federers Nike 'Lente 2018'-outfit is verkrijgbaar in de Career-stand[img:1] Vanaf vandaag kunnen spelers de standaard-editie van de game pre-orderen in winkels. Dat levert de volgende bonussen op: André Agassi is een speelbaar personage, samen met zijn 1995-outfit Roger Federers Wilson Pro Staff 97RF-racket is verkrijgbaar in de Career-stand[img:2] Tennis World Tour is vanaf 22 mei verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.
17/03 12u00  Klaar voor de finale van Batman: The Enemy Within?Lees meer >
17/03 10u00  The Witcher Geralt of Rivia doet het in SoulCalibur VIGeralt werd getraind in de School of the Wolf en wordt aanzien als een van de beste monsterjagers. Hij beschikt over bovennatuurlijke reflexen en krachten, alsook superieure zwaardkunsten. Spelers die kiezen om als Geralt te vechten, kunnen zijn unieke vechtstijl gebruiken; een combinatie van zwaardvechten, krachtversterkende potions en magie. Doug Cockle — de Engelse stem van Geralt of Rivia — keert ook terug in SOULCALIBUR VI. Gamers kunnen ook het gevecht aangaan in Kaer Morhen — thuisbasis van de School of the Wolf. De soundtrack “Hunt or be Hunted” uit The Witcher 3: Wild Hunt zal ook in de game terug te vinden zijn.
17/03 10u00  Nostalgie troef in SEGA Mega Drive Classics op PS4 en XOneDe verzameling bevat een dikke 50 retro-klassiekers in alle genres: arcade-actie, schietspellen, vechtspellen, puzzels, oude favorieten en verborgen pareltjes. Daarbovenop kreeg een pak van deze oude titels een modern jasje aangemeten. Denk dan aan online-multiplayer, achievements, mirror modes, een rewind-optie en save-functies. Zo kunnen zowel oude als nieuwe spelers volop plezier beleven aan deze klassiekers. Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws was voor retrofans, krijgen spelers van SEGA Mega Drive Classics op Steam tegelijk met de release voor consoles gratis een grote update met nieuwe functies, zodat deze overeenkomen met die van de console-versie.
17/03 08u00  El Presidente is terug in Tropico 6 gameplay trailerOp zijn minst tot wanneer je vrouw of vriendin je drie maal roept om te zeggen dat je moet stofzuigen, de afwas moet doen of de vuilzakken moet buiten zetten... Dan is het rap gedaan met dictator spelen, en luisteren we braafjes naar 'onze' chef. Tropico 6 bevat trouwens een aantal nieuwigheden. Zo kan je nu regeren over diverse eilanden en deze door bruggen te bouwen met elkaar in verbinding brengen wat je economie weer ten goede zal komen. Of, als je zelf je handen niet graag vuil maakt; kan je spionnen er op uitsturen om wereldwonderen te stelen waaronder het Vrijheidsbeeld en de Eiffeltoren. Pas je paleis naar wens aan en geef verkiezingsredes op je balkon om de gunst van je onderdanen te winnen. En zij die niet willen luisteren? Daar doe je lekker je eigen goesting mee! Bovenstaande, nieuwe gameplay trailer geeft ons nogmaals een zicht op alles wat je kan doen in deze toch wel aparte simulatiegame.
17/03 08u00  Geanimeerde verhaaltrailer voor ExtinctionOm ons wat meer duiding te geven bij het verhaal, en waarom we nu eigenlijk die monsters en ogres op diverse manieren een kop(je) kleiner moeten maken, serveren Iron Galaxy en Modus Games ons een gloednieuwe trailer waarin het verhaal centraal staat.
16/03 18u00  E-divisie speeldag 8 Xbox: Ajax pakt de leiding!De wedstrijd tussen Levy Frederique van Excelsior en Aristote Ndunu van AZ wordt een thriller van formaat. Excelsior lijkt de wedstrijd op zak te hebben maar AZ wil kost wat kost zijn positie in de top van het klassement behouden, en haalt alles uit de kast. In de laatste 8 minuten van de wedstrijd weet AZ zijn 4-2 om te buigen naar een 4-4 gelijkspel. Zo sleept AZ in extremis toch nog een puntje in de wacht. Al zal dit puntenverlies hem de leidersplaats kosten... Paskie Rokus van Vitesse begint wervelend aan de eerste helft en zet Dani Hagebeuk van Ajax meteen op achtervolgen. Lang blijft dit sprookje niet duren voor Paskie. Dani is de man in vorm op dit moment en het duurt dus niet lang of hij haalt ijzersterk uit. Het lijkt of Dani zijn oude vorm heeft teruggevonden en zo naar de eerste plaats dendert in de rangschikking. Menno Bouhuisen van NAC neemt het op tegen Jaey Daalhuisen van Feyenoord. Ondanks de controle van Jaey, slaagt Menno er in om de nul op het bord te houden. Het geluk zat Jaey niet mee want hij had verschillende kansen die hij voor de zoveelste keer ziet naastgaan. Menno pakt opnieuw een punt! Ali Riza Aygün van PSV, momenteel derde in het klassement, neemt het op tegen Danny Hazebroek van FC Utrecht. Ali had weinig moete om FC Utrecht opzij te schuiven en dus wint PSV met 3 – 1. De hekkensluiter van het klassement, Daniel Kuipers van Willem II, trok naar Heerenveen. Niels Krist van Heerenveen liet zijn goede vorm zien vorige speeldag en hoopte deze door te trekken tegen Willem II. Toch bleek de man in vorm niemand minder dan Daniel Kuipers te zijn. Hij speelt een zeer verdienstelijke wedstrijd, wint met 1 -3, en pakt zo zijn eerste punten dit seizoen.
16/03 16u30  Internet in rep en roer omtrent lengte van Luigi's piemel![img:1 left title:Hoe lang is de piemel van Luigi?]Nintendo heeft namelijk nieuw artwork vrijgegeven van Mario Tennis Aces, waarin Luigi centraal staat. En wat zien we allemaal in Luigi's strakke tennisbroekje? Inderdaad, een flinke bobbel. Aangezien we er van uitgaan dat het hier niet gaat om een zakdoek of een tennisbal, kunnen we dus aannemen dat het hier effectief om een piemel gaat. En dan volgt meteen de vraag van 1 miljoen: Hoe groot/lang/dik is de piemel van Luigi? Volgens een gebruiker op Tumbler, die er een stevige brok algebra bijhaalde zou de piemel zo'n 3.7 inches lang zijn, net iets meer dan 9 centimeter dus. Wat denken jullie?
16/03 16u00  Mobiele versie van Fortnite is straf, heel straf!De eerste invites werden ondertussen verstuurd, en wij zitten nog steeds te wachten op de onze. Maar bon, ons geduld wordt hier ernstig op de proef gesteld want de eerste gameplay video's duiken op en het moet gezegd: het ziet er fantastisch uit en het speelt als een tiet. Velen hadden verwacht dat de beperkingen van de hardware van de smartphones roet in het eten zouden gegooid hebben maar niets is minder waar. Fortnite mobile blijft trouw en heeft alles aan boord wat de 'grote' versie heeft. Epic heeft het dus maar weer mooi voor mekaar gekregen!  
16/03 15u30  Ready Player One-trailer neemt je mee naar The OasisLees meer >
16/03 15u00  Gloednieuwe Marvel Studios' Avengers: Infinity War-trailerZo kunnen we rekenen op de aanwezigheid van Robert Downey Jr. (als Tony Stark/Iron Man), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Bruce Banner/The Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Hawkeye), Chris Pratt (Peter Quill/Starlord), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Paul Bettany (Vision), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Zoe Saldana (Gamora), Karen Gillan (Nebula), Paul Rudd (Ant Man), Dave Bautista (Drax), Pom Klementieff (Mantis), Scarlett Johansson (Black Widow), Benicio del Toro (The Collector), Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man), Anthony Mackie (Falcon), Chadwick Boseman (Black Panther) en de stem van Vin Diesel (Groot). Deze keer moeten de Avengers afrekenen met een nieuwe dreiging uit de ruimte, namelijk Thanos, de intergalactische heerser. De film draait vanaf 27-04 in de Belgische bioscopen.
16/03 14u15  EA komt met speciale site voor gamers met een handicap[img:1 left url:https://www.ea.com/able]Op deze portaalsite kunnen gamers terecht voor alle mogelijke informatie rond hoe zij het beste kunnen genieten van de games die EA te bieden heeft. Een drietal games, waaronder Madden NFL 18, NHL 18 en EA Sports UFC reeds een aantal aanpassingen. Zo kunnen gamers die NHL 18 willen spelen kiezen voor een two-button gameplay modus. Maar ook mensen die bijvoorbeeld last hebben van kleurenblindheid of flikkerend licht kunnen rekenen op aanpassingen. 'For those with medical differences, game accessibility means pulling down barriers that are preventing play,' zegt EA sports accessibility lead Karen Stevens. 'The Accessibility Portal site has been created to better serve these diverse needs. The portal is intended to act as a compliment to official game pages, making it easier to find what accessibility-specific features and resources are available across games.' Daarnaast bevat deze website ook een forum waar mensen door gebruik te maken van een voice feature changes kunnen aangeven welke aanpassingen zij wensen in games om ze meer toegankelijk te maken voor hen. Al de informatie of nieuws in verband met die topics zal ook te lezen zijn op de speciale EA Accessible Twitter account. Voorwaar een mooi gebaar van EA waar heel wat studio's/uitgevers een voorbeeld aan mogen nemen. Laat ons hopen dat dit een eerste aanzet is, dat vele studio's zullen volgen en dat iedereen kan genieten van dit wonderbaarlijke medium genaamd videogames.
16/03 12u30  PUBG's achievements zijn een stap in de goede richtingEen pan op uw oog ja![img:1 left]Zeker wanneer je vergelijkt met een game als Fortnite waar je naast het hele Battle Royale-gebeuren toch op extra's en meer afwisseling kan rekenen. Denk bijvoorbeeld aan speciale events zoals Blitz, de Sniper Challenge of recent nog het event waarin vijf teams van twintig het tegen mekaar moesten opnemen. Daarnaast kan je, zelfs al ben je niet echt goed, extra's verdienen door challenges te volbrengen, in level en tier te stijgen, en zo toch weer leuke cosmetische extra's vrij te spelen. En wat is er leuker of motiverender dan je scores te vergelijken met je vrienden via de vele leaderboards die alles netjes bijhouden. Ik was in den beginne helemaal verknocht aan PUBG maar toch wist Fortnite me te verleiden... Beetje bij beetje echter doet PUBG Corp. zijn best om PUBG wat uit het slop te halen, en een van die extra troeven is, naast de pas toegevoegde emotes en de vriendenlijst, het achievementsysteem van Steam. Door plezante achievements te introduceren zoals iemand neerslaan met een pan (Don't Pan Me Bro! ), First Blood, een gedode speler uitkleden en zijn uitrusting aantrekken (You Complete Me), 101 keer uit een vliegtuig springen (Airborne), de top 10 halen zonder ook maar één speler te doden (Pacifist) of in een voertuig stappen bij een tegenstander brengen de makers wat meer humor, motivatie en uitdaging in de game. Je kan de volledige lijst alvast even onder de loep nemen, en je voorbereiden voor je volgende potjes PUBG. Het is alvast een eerste stap, maar er is duidelijk nog werk aan de winkel.
16/03 12u15  Botsen en bidden in Far Cry 5 live action-trailerMet deze nieuwe live action-trailer, ook nu weer een toppertje, wil Ubisoft niet alleen de zieltjes winnen van gamers die uitkijken naar de release van Far Cry 5, maar vooral de zieltjes veroveren van zij die zich nog niet aangesloten hebben bij de Far Cry 5-parochie. Want als er een ding duidelijk af te leiden is uit deze trailer dan is dat het feit dat wanneer het draait om het redden of veroveren van zieltjes, het doel de middelen rechtvaardigt. Hallelujah!
16/03 11u00  Gewelddadige videogames niet welkom op Olympische Spelen[img:1 left]Toen het IOC vorig jaar liet verstaan interesse te hebben om esports als een olympische discipline op te nemen, gingen de harten van heel wat esporters, hun aanhang en hun fans een pak sneller slaan. In oktober verklaarde het International Olympic Committee (IOC) immers dat 'competitive 'esports' could be considered as a sporting activity' voor deelname aan de Olympische Spelen. Maar dezer dagen klinkt de verklaring al iets genuanceerder want games met geweld, gewelddadige games dus à la Counter-Strike, Call of Duty, Overwatch, Dota 2, League of Legends en een pak anderen zijn niet welkom. Dat ondervond AliSports, een afdeling van de Chinese e-commerce giant AliBaba, toen het een commerciële deal wilde sluiten om een sponsorship aan te gaan voor de esports competities op de komende Olympische Spelen. 'In our communication with the Olympics committee, we’ve come to have a better understanding of their values, which is to promote peace,” vertelde AliSports CEO Zhang Dazhong aan Bloomberg in een recent interview. 'That’s why for the future development of eSports, we will focus more on titles that are actually related to sports, instead of games that focus on violence and slaughter.' IOC President Thomas Bach vertelde dan weer aan de krant South China Morning Post dat geen discriminatie en geweld willen promoten, maar kiezen voor games met een vredelievende boodschap. En dat ze ergens een lijn moeten trekken. 'we want to promote nondiscrimination, nonviolence, and peace among people. This doesn’t match with video games, which are about violence, explosions, and killing. And there we have to draw a clear line.'
16/03 10u30  ARK: Survival Evolved komt deze lente ook naar mobile"We houden ons hart al vast"De console- en pc-versie van het spel zijn nu niet bepaald het schoolvoorbeeld van een geoptimaliseerde game. Framerates onder de 20 frames per seconde waren meer regel dan uitzondering, de animaties van de dino's wilden maar al te graag eens buggen en vreemd doen en de vreselijke motion blur en bloom deden ook meer kwaad dan goed aan de visuals. Nu, het is wat het is, een mobiele versie dus. Free-to-play aangevuld met microtransacties. Lichtpuntje: Studio Wildcard besteedt de ontwikkeling uit aan het team van War Drum Studios, die eerder al Bully, GTA: Chinatown Wars en GTA: San Andreas naar mobile brachten. Je zal in de mobiele versie de map delen met 49 andere spelers. Een eerste trailer kan je hierboven bekijken.  
16/03 10u15  Dit is de man die meer dan 70.000 dollar spendeerde......aan een mobile gameOnderstaande video van nieuwsplatform WSJ schetst een portret van de 31-jarige Daigo, die nog steeds bij z'n ouders woont. 'Toen ik het eerste hoofdstuk van het spel speelde, was ik echt ontroerd. Ik leefde mee met de personages. En je wil gewoon wat je graag hebt, he?', zo introduceert Daigo ons tot de game en zijn passie. 'Ik wil gewoon mijn personages sterker maken. Ik betaalde eerder al 500 dollar voor een character, maar nadien wilde ik hem tot level 5 brengen... en dus kwam ik in totaal uit op 2.500 dollar.' Het spel is free-to-play, maar om je kansen te verhogen op betere kaarten die je personages sterker maken, kan je geld neertellen. Critici zeggen dat Fate/Grand Order obsessieve fans transformeert in gokverslaafden. De uitgever van het spel, Aniplex, zou geen commentaar hebben willen geven op die stelling. 
16/03 10u15  Nieuwe releasedatum bevestigd voor The Crew 2[img:1 left]The Crew 2 neemt ons ook nu weer mee naar het vrolijke land van Donald J. Trump om er deel te nemen aan diverse motorsportcompetities te land, ter zee en in de lucht. Dit niet met zelf gebouwde en in mekaar geknutselde vehikels maar wel met razendsnelle bolides, sportvliegtuigen, boten en motoren. Dit dan weer in disciplines als street racing, off-road, pro racing en freestyle. Meer informatie over The Crew 2 kan je vinden in onze gamescom hands-on waar onze eigen brokkenpiloot Joeri met de game aan de slag ging. Daarnaast introduceert Ubisoft ook The Crew 2 Motor Edition, die spelers de kans geeft om de game drie dagen eerder te spelen. Deze editie is vanaf vandaag exclusief beschikbaar op de Ubisoft Store en zou volgens de uitgever spelers de meest uitgebreide motorsportervaring bieden. Daarbovenop bevat deze ook enkele extra's waaronder: - The Crew 2 Gold Edition en season pass laat spelers genieten van nieuwe voertuigen, outfits, extra content en veel meer.- Het Motorsports Deluxe Pack bevat unieke outfits en voertuigen, waaronder de FORD F-150 RAPTOR RACE TRUCK 2017, PILATUS PC-21 AIR RACE EDITION 2002 Plane en de ABARTH 500 MONSTER TRUCK EDITION 2008.  - Een gepersonaliseerde Amerikaanse The Crew 2 nummerplaat die je ontvangt in een collector box, een exclusief Steelbook®, de officiële roadmap van de game en vier originele stickers.Spelers die pre-orderen ontvangen het ‘The Crew 2 Legendary Motors Pack’, dat exclusieve voertuigen bevat zoals de Mercedes-AMG C 63 Touring Car 2016 en de Harley Davidson Iron 883TM  2017.
16/03 08u00  World War Z wil profteren van uitstel Days GoneHet World War Z-team pakt trouwens graag uit met de vergelijkingen die er gemaakt worden tussen hun en Sony's single-player game, maar heeft iets wat die niet heeft, namelijk de mogelijkheid om het met zijn vieren op te nemen tegen een niet aflatende stroom aan intelligente AI-zombies. “WWZ is the only game to offer an online experience with such massive quantities of fast- moving enemies.”, zegt Saber Interactive CEO Matthew Karch, in een exclusief interview met Official PlayStation Magazine. Het bewijs daarvan hieronder.   De zombies gaan niet scripted te werk, en zullen reageren op jouw acties. Je kan dan wel de omgeving vernietigen, hun gedrag zal zich altijd aanpassen zodat je nergens veilig zal zijn. Je kan het vergelijken met een zwerm mieren zegt de ontwikkelaar. Eens er eentje een weg gevonden heeft, zullen de anderen in grote aantallen volgen. Het spel zelf neemt ons mee naar een aantal locaties uit de gelijknamige film, waarin je niet alleen zombies moet afhouden maar ook bepaalde objectieven, zoals het redden van ingesloten burgers, tot een goed einde moet zien te brengen. Dit alles vanuit een derde persoonsstandpunt voegen ze er nog aan toe.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Opwindende Sicario 2-trailer21/03 14u45 - 9lives: En er is een link met de Call of Duty-filmSoldado speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Sicario' en volgt infiltrant Alejandro Gillick en CIA-agent Matt Graver. De Mexicaanse drugsoorlog heeft zich verder verspreid waarbij terroristen over de Amerikaans-Mexicaanse grens verplaatst worden. Matt krijgt van hogerop de taak om in te grijpen. Leuk weetje: Iemand bij Activision Blizzard Studios is zodanig onder de indruk van deze prent dat regisseur Stefano Sollima gevraagd werd om mee te werken aan de eerste Call of Duty-film. En eerlijk gezegd, ook wij begrijpen die keuze na het zien van deze straffe trailer.
2x Je bent niet zo goed in PUBG als je denkt!21/03 16u45 - 9lives: Fout gedacht![img:1 left]En hiermee willen we je niet van je voetstuk stoten of kleineren, helemaal niet. De reden waarom je zo goed bent, en er sneller dan normaal in slaagt een Chicken Dinner te behalen of meer dan vijf kills te scoren is... omdat je tegen bots speelt! En dat hebben we niet verzonnen... Wanneer je in de Twitter-zoekfunctie “PUBG mobile win” typt, dan krijg je heel wat foto's en filmpjes te zien van spelers die uitpakkebn met hun wins en kills in de mobiele versie van PUBG. Gamers die het spel spelen op pc of Xbox One, net als wij, die weten dat zes, zeven of zelfs acht kills behalen in een pot PUBG een huzarenstuk is. En dan speel je op pc nog met muis en keyboard of op console met controller, terwijl je de mobiele versie speelt met je vingers op een touchscreen. Op mobiel lijkt het echter alsof het behalen van een Chicken Dinner kinderspel is. De reden? Je speelt tegen bots... Aangezien er zowel op de pc als de consoleversie geen bots zijn, denken de meeste spelers dat ze in het vroege stadium van de mobiele versie tegen menselijke tegenstanders spelen, maar dat is dus verkeerd gedacht. The Verge heeft immers ontdekt dat PUBG mobile bots gebruikt om spelers in het spel te zuigen. Wanneer je vaker wint, en de wins aan mekaar rijgt, dan zal het aantal bots afnemen en zal je meer te maken krijgen met menselijke spelers. En dat is nog niet alles! Het feit dat spelers goed presteren in het begin, en denken dat ze super zijn, geeft hen een goed en euforisch gevoel waardoor ze ook meer geld gaan spenderen aan microtransacties.
2x Sea of Thieves21/03 19u30 - 9lives: 5 dingen die me opvielen na de eerste uren in-game1. Wat een prachtige waterwereld Laat ik op een positieve noot starten. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn. De heldere kleuren en adembenemende watereffecten zetten meteen de juiste toon voor dit tongue in cheek zeemannenspel. Bij nadere inspectie valt al snel op dat niet alle textures –zoals die van het hout waarmee je schip vervaardigd werd – niet bijzonder gedetailleerd zijn, maar it does the trick. Voeg daaraan de jolige piratensfeer met de nodige opzweepende accordeondeuntjes, en de toon is meteen gezet. [img:2] 2. Varen is verdomd moeilijk Hoewel mijn trouwe 9lives-crewies, waarmee ik de bèta van de game onveilig maakte, dolenthousiast zijn om samen met mij deze full release van de game te trotseren, lieten ze me deze eerste dagen jammer genoeg in de steek. Resultaat: ik moet mijn kleine schipje dan maar alleen besturen. En verdomme, da’s moeilijk zeg. Niet alleen moet je rekening houden met de windrichting en de zeilen steeds juist zetten om een goede snelheid te halen, je moet ook nog eens de draaicirkel van het hele gevaarte leren kennen. En dan ook nog eens binnenstromend water uit het onderdek wegscheppen wanneer je ergens tegen knalde. Niet simpel. Echt niet simpel. De cartooneske piratenwereld van Rare mag er zeker zijn.
2x Bethesda kondigt The Elder Scrolls Online: Summerset aan22/03 11u00 - 9lives: Door de verordening van Koningin Ayrenn is het eiland Summerset nu open voor buitenstaanders, maar een Daedrische bedreiging hangt boven het adembenemende thuisland van de High Elves. Spelers gaan naar het eiland Summerset, verzamelen bondgenoten en leggen een duistere samenzwering bloot die heel Tamriel bedreigt. ESO: Summerset zit boordevol spannende nieuwe features en uitdagingen. Wij gaan vandaag al met deze uitbreiding aan de slag en vertellen er jullie heel snel alles over, en met alles bedoelen we ook alles wat deze nieuwe expansion bevat heel wat nieuwe en coole features. The Elder Scrolls Online: Summerset is vanaf 5 juni verkijgbaar voor PlayStation 4, PC/Mac en Xbox One.  
2x Heeft Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered geen multiplayer?22/03 12u15 - 9lives: [img:1 left]Call of Duty-fansite charlieINTEL zou namelijk van iemand, een betrouwbare bron, informatie vergaard hebben over Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered. En die informatie is wel heel verrassend... De informatie die afkomstig is van een Raven Software-medewerker luidt als volgt: 'Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered does not have a multiplayer mode; it is a campaign only remaster'. Als deze informatie correct is, dan lijkt ons dat wel heel verrassend.
2x Ren voor je leven in A Way Out launch trailer22/03 12u15 - 9lives: De game is dus enkel speelbaar in co-op, wat op zich al apart is, maar je kan hem zowel met een vriend in de zetel naast jou, als online spelen. En wat nog cooler is? Als een iemand het spel koopt, dan kan de andere gratis meespelen. Je hoeft dus niet alletwee in het bezit te zijn van de game. En wij maar denken dat ze bij EA enkel aan geld denken... Dankzij de unieke en gevarieerde gameplay zal A Way Out verschillende soorten spelers aanspreken vermoeden wij. Actie, puzzels, minigames en avontuur zijn verweven in een overtuigend plot dat spelers continu alert zal houden, zonder ook maar één keer in herhaling te vallen. Je doet dan ook alles samen in deze game! Samen ontsnappen, samen overleven, samenwerken en vooral samen het avontuur van je leven beleven.
2x Zo komen de indrukwekkende cinematics van God of War tot stand22/03 12u30 - 9lives: Het zijn met andere woorden hele straffe kerels die alles uit de kast halen om ons een spelervaring van de bovenste kwaliteit, en waarom niet een Hollywoodfilm waardig, op onze schermen te toveren. In bovenstaand videodagboek krijgen we daar meer over te horen, en vooral te zien.
2x Geld moet rollen in dolle Paasverkoop bij PlayStation Store22/03 12u45 - 9lives: Keuzes, keuzes, keuzes...[img:1 left url:https://store.playstation.com/nl-be/grid/STORE-MSF75508-EASTER18/1?emcid=em-st-130531&et_cid=em_331832&et_rid=1287136]Net zoals bij de Steam-sales is de keuze groot, heel groot, dus wat gaat het worden? Zelf heb ik wel zin in Far Cry Primal, Assassin's Creed Rogue Remastered of The Vanishing of Ethan Carter. Maar wat dan met al die andere games die staan te blinken in de vitrine, en die me zachtjes roepen en trachten te verleiden tot een aanschaf... Dus haal die kaart boven, open de Paasverkoop-pagina's en doe eens lekker gek!
2x Bye bye Pepe22/03 14u15 - 9lives: Een woordvoerder van één van de teams bevestigde dat de Overwatch League-organisatie gevraagd heeft om minder Pepe-memes te gebruiken. De Overwatch League wil niet geassocieerd worden met beelden of symbolen van haatgroepen, waaronder dus Pepe. Vele professionele spelers zoals Jay “sinatraa” Won en Kim “Pine” Do-hyeon hebben hun Pepe-memes verwijderd van hun Twitter-kanaal. De Overwatch League kijkt enorm toe op het gebruik van social media van hun spelers. Meerdere spelers hebben al boetes gekregen voor hun gedrag online. [img:1 url: title:Pepe the Frog]
2x Wederom hilarische (en 't is ne nieuwe) Deadpool 2-trailer22/03 15u30 - 9lives: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven