woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/09 06u30  Glennis Grace zingt Snow Patrols Run in finale AGT Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run.  
19/09 06u15  Wie wint de Gouden Penseel voor best geïllustreerde kinderboek? In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/09 06u15  Voorbeschouwing: Politieke Beschouwingen in teken van dividend en senaat Nu de plannen van het kabinet voor volgend jaar officieel bekend zijn gemaakt met Prinsjesdag, grijpt de oppositie de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdag van start gaan aan om een voorschot te nemen op de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen. Wat kunnen we verwachten tijdens dit politiek hoogtepunt van het jaar?
19/09 06u15  Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vrede Noord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
19/09 06u15  Glennis Grace zingt met Run jury en publiek omver in finale AGT Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run.  
19/09 05u45  Weerbericht: Een van de laatste zomerse dagen van 2018 Woensdag is het net als de afgelopen dagen zonnig en vrijwel droog. Het zal een van de laatste zomerse dagen zijn van 2018, met temperaturen boven de 20 graden. 
19/09 05u45  Glennis Grace zingt met Run jury en publiek omver met in finale AGT Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run.  
19/09 04u30  Glennis Grace zingt jury en publiek omver in finale AGT Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run van Leona Lewis. 13 
19/09 03u30  Beschuldiger wil dat FBI kandidaat Hooggerechtshof Kavanaugh onderzoekt Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 17 
19/09 03u00  'Doorbraak in zoektocht naar wrak beroemd schip ontdekkingsreiziger Cook' Na 25 jaar onderzoek weten maritieme archeologen het zeker. Het wrak van het beroemde schip HMS Endeavour van kapitein Cook ligt op de bodem van de haven van Newport aan de oostkust van Amerika. 
19/09 02u30  Vakbond en werkgevers eens over nieuwe cao beveiligers Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
18/09 23u00  Start Algemene Beschouwingen | Grace in finale AGT Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 september 2018.
18/09 22u45  Start Algemene Beschouwingen | Glennis Grace in finale AGT Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 september 2018.
18/09 21u00  PSV begint Champions League met ruime nederlaag bij FC Barcelona PSV is dinsdag de groepsfase van de Champions League begonnen met een nederlaag. De Eindhovenaren boden op bezoek bij FC Barcelona bij vlagen prima tegenstand maar konden desondanks niet stunten: 4-0.
18/09 20u45  PSV kijkt vlak voor tijd tegen 4-0-achterstand aan in Camp Nou PSV is dinsdag om 18.55 uur aan het Champions League-avontuur begonnen met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Mis in dit liveblog niets van het duel in Camp Nou.
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/09 20u30  Advocaat Jos B.: OM heeft 'zwak bewijs' in zaak-Nicky VerstappenDe advocaat van Jos B., Gerald Roethof, heeft dinsdag in een korte verklaring aan RTL Nieuws gezegd dat het Openbaar Ministerie wat hem betreft zwak bewijs heeft tegen zijn cliënt. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen in 1998.
18/09 20u15  PSV hoopt na rust gelijkmaker te forceren tegen BarcelonaPSV is dinsdag om 18.55 uur aan het Champions League-avontuur begonnen met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Mis in dit liveblog niets van het duel in Camp Nou.
18/09 20u00  Rusland roept Nederlandse ambassadeur op matje in spionagezaakHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen.
18/09 20u00  Raad van State kritisch over onderbouwing afschaffen dividendtaksDe Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, is kritisch over de onderbouwing van de afschaffing van de dividendbelasting. Het kabinet wil die taks in 2020 schrappen, dat kost ieder jaar ongeveer 2 miljard euro.
18/09 19u45  PSV door vrije trap Messi op achterstand tegen BarcelonaPSV is dinsdag om 18.55 uur aan het Champions League-avontuur begonnen met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Mis in dit liveblog niets van het duel in Camp Nou.
18/09 19u30  Rutte: 'Logisch om de mensen nu iets terug te geven'Ondanks mogelijke economische tegenslagen als gevolg van de naderende Brexit en de handelsoorlogen die de Amerikaanse president Donald Trump voert, is het volgens premier Mark Rutte logisch om de Nederlanders 'iets terug te geven'.
18/09 19u30  PSV houdt voor rust stand tegen Barcelona in Camp NouPSV is dinsdag om 18.55 uur aan het Champions League-avontuur begonnen met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Mis in dit liveblog niets van het duel in Camp Nou.
18/09 19u30  Garage Wormerveer stortte in door bezwijken stalen balkDe parkeergarage die boven een supermarkt in Wormerveer is ingestort, viel doordat een stalen ligger onder de betonvloer is bezweken. Dat komt naar voren uit de eerste bevindingen van het onderzoek van de gemeente. 
18/09 19u15  PSV doet goed mee in beginfase van CL-duel met BarcelonaPSV is dinsdagom 18.55 uur aan het Champions League-avontuur begonnen met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Mis in dit liveblog niets van het duel in Camp Nou.
18/09 18u45  PSV warmt zich op voor Champions League-duel met BarcelonaPSV begint om 18.55 uur aan de groepsfase van de Champions League met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Later op de avond staan ook nog de duels Liverpool-Paris Saint-Germain en AS Monaco-Átletico Madrid op het programma. Alle wedstrijden zijn hier op de voet te volgen.
18/09 18u45  Nieuwe verdachte aangehouden voor steekpartij bij speeltuin ZwolleEen 24-jarige man uit Dalfsen is dinsdagmiddag aangehouden voor een steekpartij bij een speeltuin in Zwolle. De jongen (17) die eerder werd opgepakt, blijkt onschuldig te zijn.
18/09 18u45  Goede cijfers op Prinsjesdag, maar ook waarschuwingen​In deze speciale uitzending bespreken we met politiek verslaggevers Avinash Bhikhie en Edo van der Goot vanuit Den Haag wat er bekend is gemaakt, wat de plannen voor jou betekenen en wat worden de belangrijkste onderwerpen het komende politieke jaar?
18/09 18u15  PSV bereidt zich voor op Champions League-duel met BarcelonaPSV begint om 18.55 uur aan de groepsfase van de Champions League met de zware uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Later op de avond staan ook nog de duels Liverpool-Paris Saint-Germain en AS Monaco-Átletico Madrid op het programma. Alle wedstrijden zijn hier op de voet te volgen.
18/09 18u00  Koning zegt in troonrede dat meer mensen moeten delen in de welvaartHet gaat goed met Nederland en daar moet iedereen van gaan profiteren. Dat stelde koning Willem-Alexander dinsdag in de troonrede. Maar tegelijkertijd zijn er ook een aantal urgente problemen die alleen kunnen worden opgelost als er wordt samengewerkt, zoals het klimaat en de energietransitie.
18/09 17u45  Zo verliep Prinsjesdag: van hoedenparade tot Glazen KoetsKoning Willem-Alexander sprak op de derde dinsdag van september traditiegetrouw de troonrede uit. Oranjefans keken reikhalzend uit naar de tocht van de Glazen Koets en de hoedenparade stal even de show op het Binnenhof.
18/09 17u30  Dit betekent Prinsjesdag 2018 voor je portemonneeHet regent altijd cijfers op Prinsjesdag, daarom zet NU.nl op een rij wat jij volgend jaar gaat merken van de kabinetsplannen.
18/09 17u30  Check hier wat Prinsjesdag doet met jouw koopkrachtDe meeste inkomensgroepen gaan er volgend jaar op vooruit, is de verwachting. Maar wat betekent Prinsjesdag voor jouw eigen koopkracht? Dat kun je bekijken met deze tool.
18/09 17u00  Staatsbosbeheer brengt aantal dieren Oostvaardersplassen terug naar 1.100De provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer verzocht om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te brengen naar 1.100. De Provinciale Staten (PS) had in juli al hiertoe besloten.
18/09 16u45  Reacties: 'Senaatsverkiezing wordt referendum over dividendmaatregel'GroenLinks-leider Jesse Klaver waarschuwt het kabinet en de coalitiepartijen ervoor dat de naderende Eerste Kamerverkiezing een referendum over de dividendtaks zal worden als de afschaffing van de dividendbelasting door wordt gezet.
18/09 16u45  Boer zoekt Vrouw onderzocht vanwege nevenfunctie Yvon JaspersHet Commissariaat van de Media (CVDM) gaat de programma's Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw onderzoeken naar aanleiding van recente berichten over een nevenfunctie van presentatrice Yvon Jaspers.
18/09 16u30  Reacties op troonrede: 'Senaatsverkiezing wordt referendum over dividendmaatregel'GroenLinks-leider Jesse Klaver waarschuwt het kabinet en de coalitiepartijen ervoor dat als de afschaffing van de dividendbelasting door wordt gezet, de naderende Eerste Kamerverkiezing een referendum over de dividendtaks zal worden.
18/09 16u30  Check hier wat Prinsjesdag betekent voor jouw koopkrachtDe meeste inkomensgroepen gaan er volgend jaar op vooruit, is de verwachting. Maar wat betekent Prinsjesdag voor jouw eigen koopkracht? Dat kun je bekijken met deze tool.
18/09 16u30  Boer zoekt Vrouw onderzocht door nevenfunctie Yvon JaspersHet Commissariaat van de Media (CVDM) gaat de programma's Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw onderzoeken naar aanleiding van recente berichten over een nevenfunctie van presentatrice Yvon Jaspers.
18/09 16u00  Kamerleden reageren op plannen kabinetIn Den Haag heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uitgesproken. Ook heeft minister Wopke Hoekstra van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen op Prinsjesdag in dit liveblog.
18/09 15u30  Minister Hoekstra waarschuwt voor naïviteit rondom dividendmaatregelMinister van Financiën Wopke Hoekstra waarschuwt voor de mogelijke gevolgen voor de werkgelegenheid van het in stand houden van de dividendbelasting, zoals voorgesteld door de oppositie. ​'Laten we wat dat betreft niet naïef zijn', aldus de minister in een uitgebreid interview met NU.nl.
18/09 15u30  Minister Hoekstra biedt Miljoenennota aan in Tweede KamerIn Den Haag heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uitgesproken. Ook heeft minister Wopke Hoekstra van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen op Prinsjesdag in dit liveblog.
18/09 15u30  Laagste inkomensgroepen zien koopkracht het minste stijgenAlle inkomensgroepen gaan er volgend jaar meer op vooruit dan verwacht, maar de laagste inkomens blijven het minste profiteren. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het ministerie van Sociale Zaken.
18/09 15u30  Iraakse verdachte van fatale steekpartij Chemnitz vrijgelatenEen 22-jarige Iraakse man die in het Oost-Duitse Chemnitz is opgepakt wegens een steekpartij waarbij afgelopen maand een 35-jarige Duitser werd gedood, wordt vrijgelaten.
18/09 15u15  Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort, geen slachtoffersEen vloer van een parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer is deels ingestort, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 14u45  Wat staat er op het spel tijdens de derde Korea-top in Pyongyang?De Zuid-Koreaanse president Moon Jae is dinsdag aangekomen in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang voor een driedaagse top tussen de twee landen. De rol van Moon zal die van bemiddelaar zijn om de ontstane impasse tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten te doorbreken.
18/09 14u30  Tweede Kamer in afwachting van MiljoenennotaIn Den Haag heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uitgesproken. Daarna wordt het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 14u15  Koning terug naar paleis Noordeinde voor balkonscèneIn Den Haag heeft koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uitgesproken. Daarna wordt het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 14u00  Troonrede: meer mensen moeten delen in de welvaartHet gaat goed met Nederland en daar moet iedereen van gaan profiteren. Maar tegelijkertijd zijn er ook een aantal urgente problemen die alleen kunnen worden opgelost als er wordt samengewerkt, zoals het klimaat of de energietransitie.
18/09 13u45  Adviescommissie: Mogelijk grote fouten gemaakt in zaak moord ArnhemIn de rechtszaak tegen negen mannen die zijn veroordeeld voor de moord op een 63-jarige vrouw in Arnhem in 1998,  zijn mogelijk fouten gemaakt. De veroordelingen tot celstraffen van vijf tot twaalf jaar zijn mogelijk gebaseerd op valse verklaringen, stelt de Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS).
18/09 13u30  Koning spreekt troonrede uit in RidderzaalIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uit. Daarna wordt het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 13u30  Hoge Raad: Mogelijk grote fouten gemaakt in zaak moord ArnhemIn de rechtszaak tegen negen mannen die zijn veroordeeld voor de moord op een 63-jarige vrouw in Arnhem in 1998,  zijn mogelijk fouten gemaakt. De veroordelingen tot celstraffen van vijf tot twaalf jaar zijn mogelijk gebaseerd op valse verklaringen, stelt de Hoge Raad.  
18/09 13u15  Glazen Koets met koning vertrokken vanaf Paleis NoordeindeDe Glazen Koets is dinsdagmiddag om 13.00 uur vertrokken vanaf Paleis Noordeinde. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima rijden naar de Ridderzaal waar hij de troonrede zal voorlezen.
18/09 13u15  Koning en koningin op weg naar RidderzaalIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uit en wordt het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 13u00  Koning klaar voor tocht naar RidderzaalIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uit en wordt het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 12u45  Ridderzaal loopt vol voor aanvang troonredeIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uit en wordt het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 12u30  Prinsjesdag trekt meer bezoekers dan vorig jaar naar Haagse binnenstadPrinsjesdag trekt dit jaar meer mensen naar de Haagse binnenstad dan vorig jaar. Rond 12.00 uur waren stonden er al rond de 90.000 mensen te wachten op de koning en de Glazen Koets. De sfeer is vooral gezellig, aldus de politie.
18/09 12u30  Vloer parkeergarage bij DekaMarkt Wormerveer deels ingestortEen vloer van een parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer is deels ingestort, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 12u15  Vloer parkeergarage bij DekaMarkt Wormerveer ingestortEen vloer van een parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer is ingestort, meldt een woordvoerder van veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.
18/09 12u00  Gezellige sfeer terwijl Oranjefans wachten op Glazen KoetsDe sfeer in het centrum van Den Haag in afwachting van de rijtoer met de Glazen Koets is goed en gezellig, meldt de politie. Het Binnenhof loopt langzaam vol met belangstellenden.
18/09 12u00  Minister Hoekstra ondertekent MiljoenennotaIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de troonrede uit en wordt het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 11u30  Tornado rukt dak van gebouw in VirginiaMeerdere tornado’s raasden maandag over Virginia. Het extreme weer is een gevolg van de orkaan Florence.
18/09 11u30  VN wil vervolging leger Myanmar voor wreedheden tegen Rohingya'sMilitairen in Myanmar hebben zich schuldig gemaakt aan gruwelijke misdaden tegen leden van de islamitische Rohingya-minderheid. De legerleider van het land en anderen die voor de wreedheden verantwoordelijk zijn, moeten internationaal worden vervolgd.
18/09 10u45  Duits ziekenhuis: Woordvoerder Pussy Riot zeer waarschijnlijk vergiftigdHet ziekenhuis in Berlijn dat Pussy Riot-activist Pyotr Verzilov behandelt, zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat de man is vergiftigd. Verzilov is buiten levensgevaar, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag. 
18/09 10u30  Rusland verwijt Israël neerschieten van Russisch vliegtuig boven SyriëRusland zegt dat in het Syrische luchtruim een Russisch gevechtstoestel is neergehaald tijdens een Israëlische luchtaanval op Syrische doelen. Israël zou het toestel in Syrisch afweervuur hebben gedwongen, aldus Moskou.
18/09 10u15  Rusland verwijt Israël neerstorten van Russische vliegtuig boven SyriëRusland zegt dat in het Syrische luchtruim een Russisch gevechtstoestel is neergehaald tijdens een Israëlische luchtaanval op Syrische doelen.
18/09 09u45  Den Haag maakt zich op voor PrinsjesdagIn Den Haag spreekt koning Willem-Alexander dinsdagmiddag de Troonrede uit en wordt het koffertje met daarin de Miljoenennota en de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
18/09 09u45  Ex-president Argentinië en veertig medestanders vervolgd om corruptieJustitie in Argentinië gaat oud-president Cristina Kirchner en ruim veertig betrokkenen vervolgen voor corruptie.
18/09 09u45  Penoza krijgt definitief vervolg in bioscoopfilmHet langverwachte bioscoopvervolg van hitserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de film gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland.
18/09 08u15  Eerste Oranjefans staan klaar langs route Glazen KoetsDe eerste fanatieke Oranjefans staan dinsdagochtend al voor Paleis Noordeinde in Den Haag. Rond 05.30 uur verzamelde een handjevol belangstellenden zich om de beste plekjes te bemachtigen om de rijtour en de balkonscène te zien.
18/09 07u45  Drone filmt strand vol zeehonden daags na dodelijke haaienaanval VSEen strand op Cape Cod in Massachusetts is bezaaid met zeehonden. De beelden zijn gemaakt daags na een dodelijke haaienaanval in de regio. Lokale autoriteiten wijten het groeiend aantal haaien in de omgeving aan de grote zeehondenpopulatie. 
18/09 07u15  Game of Thrones wint Emmy Award voor beste dramaserieGame of Thrones heeft maandagavond (plaatselijke tijd) de prijs voor beste dramaserie gewonnen bij de uitreiking van de Emmy Awards, in Amerika de grootste prijzen die er op televisiegebied worden uitgereikt. 
18/09 07u00  Sesamstraat-schrijver zegt dat Bert en Ernie een koppel zijnVolgens Mark Saltzman, die sinds 1984 verbonden is aan het kinderprogramma Sesamstraat als schrijver, vormen de populaire personages Bert en Ernie een stel.
18/09 06u15  PSV tegen FC Barcelona | Emmy Awards uitgereikt in de VSIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
18/09 06u00  Weerbericht: Zonnig, droog en hoge temperaturenDe nazomer houdt ook deze dinsdag aan en de thermometer komt akelig dicht bij de 30 graden in de buurt. 
18/09 06u00  Russisch militair vliegtuig van radar verdwenen tijdens raketaanval in SyriëEen Russisch militair vliegtuig is in Syrië van de radar verdwenen op het moment dat een raketaanval plaatshad op de Syrische kuststad Latakia. Aan boord van de IL-20 zaten veertien militairen.
18/09 04u30  SpaceX stuurt Japanse miljardair Maezawa als eerste toerist naar de maanSpaceX gaat de Japanse miljardair Yusaku Maezawa meenemen op een toeristische vlucht naar de maan. Topman Elon Musk maakte dat op een speciale persconferentie bekend. 
18/09 01u30  Senaat wil kandidaat Hooggerechtshof horen om klacht seksueel misbruikDe Amerikaanse senaatscommissie zal volgende week maandag een openbare hoorzitting houden vanwege de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh. 
18/09 01u15  Senaat wil Kavanaugh horen om beschuldigingen seksueel misbruikDe Amerikaanse senaatscommissie zal volgende week maandag een openbare hoorzitting houden vanwege de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh. 
18/09 01u15  VS voert importheffingen in op 200 miljard dollar aan Chinese goederenDe Verenigde Staten voeren nieuwe importtarieven in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. De importheffingen worden volgende week maandag van kracht. President Donald Trump maakte de maatregel in het kader van de handelsoorlog met China maandag officieel bekend.
18/09 00u15  Regering-Trump laat volgend jaar maximaal 30.000 migranten toeDe regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft het quotum migranten dat in 2019 het land wordt toegelaten vastgesteld op 30.000 migranten. Dat is vijftienduizend minder dan de huidig vastgestelde cap van 45.000. 
17/09 23u45  Persoon omgekomen bij aanrijding tussen trein en auto in WaarlandDoor een aanrijding tussen een trein en een auto bij het Noord-Hollandse Waarland is maandagavond een persoon om het leven gekomen. 
17/09 23u30  Kat neemt plastic tas vol drugs mee naar baasje in BristolEen kat in de Engelse plaats Bristol heeft in de nacht van zondag op maandag een plastic tas vol drugs meegenomen naar zijn baasje.
17/09 22u45  Vooruitblik Prinsjesdag: 'Oppositie drukt op wond van coalitie'Het is de derde week van september en dat betekent dat Prinsjesdag weer voor de deur staat. De meeste zaken uit de miljoenennota zijn al gelekt, maar toch zal er na de troonrede weer veel gediscussieerd gaan worden.
17/09 22u15  Prinsjesdag | PSV tegen FC BarcelonaWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 september 2018.
17/09 20u30  Polen verliest stemrecht in Europees netwerk voor rechtspraakHet Europese Netwerk van Raden voor de Rechtspraak (ENCJ) heeft maandag Polen geschorst. Het netwerk maakt zich grote zorgen over de onafhankelijkheid van de rechtspraak in het Europese land.
17/09 20u30  Dodental door orkaan Florence stijgt naar 23Het dodental als gevolg van de orkaan Florence aan de Amerikaanse oostkust is opgelopen naar zeker 23. De meeste slachtoffers vielen in de staat North Carolina.
17/09 20u15  De vele tradities van PrinsjesdagPrinsjesdag staat bol van tradities waardoor een aantal zaken al ruim van tevoren vaststaat. Welke route legt de koning af, wanneer spreekt hij de Troonrede uit? En wat doet de minister van Financiën precies? NU.nl maakt een overzicht.
17/09 19u30  Rusland en Turkije bereiken akkoord over gedemilitariseerde zone in IdlibEr komt een gedemilitariseerde zone in de Syrische provincie Idlib. De leiders van Rusland en Turkije hebben dat maandag tijdens een overleg besloten.
17/09 19u15  Rusland en Turkije sluiten overeenkomst over gedemilitariseerde zone in IdlibEr komt een gedemilitariseerde zone in de Syrische provincie Idlib. De leiders van Rusland en Turkije hebben dat maandag na overleg besloten.
17/09 19u00  Cel geëist voor drugshandel in woonwagenkamp Den HaagHet Openbaar Ministerie (OM) wil dat twee mannen 6,5 en 8,5 jaar de gevangenis ingaan vanwege grootschalige cocaïnehandel en witwassen. Dat gebeurde vanuit een woonwagen op een kamp in Den Haag waar een van de twee woonde.
17/09 18u45  Man die agent neerstak in Brussel is vermoedelijk dakloosDe man die maandagochtend in Brussel werd neergeschoten nadat hij een agent had neergestoken, heeft de Belgische nationaliteit. De man is volgens het Openbaar Ministerie hoogstwaarschijnlijk dakloos.
17/09 18u00  Vooruitblik Prinsjesdag: 'Dividendbelasting is wapen oppositie'Het is de derde week van september en dat betekent dat Prinsjesdag weer voor de deur staat. De meeste zaken uit de miljoenennota zijn al gelekt, maar toch zal er na de troonrede weer veel gediscussieerd gaan worden.
17/09 17u45  Zeeuwse zorginstelling moet gedwongen opgenomen cliënten overplaatsenDe locatie van zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke moet per direct zeven van de dertien cliënten overplaatsen naar een andere zorginstelling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg meldt dat deze gedwongen opgenomen cliënten niet de juiste zorg krijgen.
17/09 16u15  Dronebeelden van oefening ruiters op strand voor PrinsjesdagLeden van het Cavalerie Ere-Escorte oefenen maandag op het strand voor Prinsjesdag. De betrokken paarden en ruiters worden aan een laatste zware test onderworpen door ze bloot te stellen aan geweervuur, kanonslagen, muziek, rook en mogelijke publieksreacties.
17/09 16u00  Zestienjarige schoolschutter Roermond verdacht van poging tot doodslagDe zestienjarige jongen die op een school voor bijzonder onderwijs in Roermond schoten loste, wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel.
17/09 16u00  Vermeend slachtoffer wil getuigen tegen kandidaat Hooggerechtshof VSEen Amerikaanse vrouw die zegt dat ze seksueel is misbruikt door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil daarover een verklaring afleggen in de senaatscommissie voor juridische zaken.
17/09 15u45  Kabinet wil eigen 'noodminister' voor tijdens crisissituatiesBij bijvoorbeeld Prinsjesdag of een kroning is in de toekomst mogelijk een minister afwezig. Deze bewindspersoon moet het land kunnen besturen als er plotseling een extreme noodsituatie ontstaat.
17/09 15u45  Vakbond FNV gaat voor hoogste loonstijging in dertig jaarVakbond FNV gaat voor 5 procent hogere lonen bij de cao-onderhandelingen voor volgend jaar. Het is de hoogste looneis in de laatste dertig jaar. Voor elke werknemer vraagt de bond minimaal 100 euro bruto meer per maand.
17/09 15u30  Kabinet benoemt eigen 'noodminister' voor tijdens crisissituatiesBij bijvoorbeeld Prinsjesdag of een kroning is in de toekomst mogelijk een minister afwezig. Deze bewindspersoon moet het land kunnen besturen als er plotseling een extreme noodsituatie ontstaat.
17/09 15u15  Vakbond FNV wil 5 procent hogere lonen in 2019Vakbond FNV gaat voor 5 procent hogere lonen bij de cao-onderhandelingen voor volgend jaar. Het is de hoogste looneis in de laatste dertig jaar. Voor elke werknemer vraagt de bond minimaal 100 euro bruto meer per maand. Voor sommige groepen is dat een loonstijging van 6,5 procent. 
17/09 15u00  Vakbond FNV doet hoogste looneis in dertig jaarVakbond FNV gaat voor 5 procent hogere lonen bij de cao-onderhandelingen voor volgend jaar. Het is de hoogste looneis in de laatste dertig jaar. Voor elke werknemer vraagt de bond minimaal 100 euro bruto meer per maand. Voor sommige groepen is dat een loonstijging van 6,5 procent. 
17/09 14u30  Zeventienjarige Zwollenaar aangehouden na steekpartij in speeltuinDe politie heeft een 17-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden voor een steekincident bij een speeltuintje aan de Van Galenstraat in de stad.
17/09 14u30  NVJ: 'Nevenfunctie Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op spel'Journalistenvakbond NVJ vindt dat KRO-NCRV de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel zet door de nevenfunctie van Yvon Jaspers bij de grootste veevoederfabrikant van Europa toe te staan.
17/09 14u00  Ruiters oefenen met kanonslagen en publiek voor PrinsjesdagLeden van het Cavalerie Ere-Escorte oefenen maandag op het strand voor Prinsjesdag. De betrokken paarden en ruiters worden aan een laatste zware test onderworpen door ze bloot te stellen aan geweervuur, kanonslagen, muziek, rook en mogelijke publieksreacties.
17/09 13u45  Cavalerie Ere-Escorte oefent met kanonslagen en publiek voor PrinsjesdagLeden van het Cavalerie Ere-Escorte oefenen maandag op het strand voor Prinsjesdag. De betrokken paarden en ruiters worden aan een laatste zware test onderworpen door ze bloot te stellen aan geweervuur, kanonslagen, muziek, rook en mogelijke publieksreacties.
17/09 13u45  NVJ: Nevenfunctie Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op spelJournalistenvakbond NVJ vindt dat de KRO-NCRV de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel zet door de nevenfunctie van Yvon Jaspers bij de grootste veevoederfabrikant van Europa toe te staan.
17/09 13u15  Meisje (6) overleden aan verwondingen na ongeluk met grasmaaierHet zesjarige meisje dat vorige week woensdag in Kampen zwaargewond raakte door een ongeval met een grote zitgrasmaaier is overleden aan haar verwondingen.
17/09 13u00  België sluit zone in Waals bos af vanwege varkenspestEen ruime zone rondom de plek in België waar vorige week de Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen werd ontdekt, wordt afgesloten voor het publiek.
17/09 12u45  Meisje (6) overleden aan verwondingen na ongeluk met grasmaaier in KampenHet zesjarige meisje dat vorige week woensdag in Kampen zwaargewond raakte door een ongeval met een grote zitgrasmaaier is overleden.
17/09 12u15  Zeeuwse zorginstelling moet van inspectie per direct sluitenDe locatie van zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke moet per direct dicht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg meldt dat de veertien bewoners met een verstandelijke beperking binnen zeven dagen moeten worden overgedragen aan een andere zorginstelling.
17/09 12u15  Zeven festivalgangers mogelijk overleden door overdosis drugs in Vietnam​Zeven mensen zijn vermoedelijk door een overdosis drugs overleden na een muziekfestival in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Vijf mensen liggen in coma.
17/09 11u45  Agent neergestoken in Brussel, politie schiet aanvaller neerEen politieman is maandagochtend in de Belgische hoofdstad Brussel neergestoken met een mes. Hij raakte lichtgewond. De aanvaller is door agenten neergeschoten.
17/09 11u00  Zeven festivalgangers overleden door overdosis drugs in Vietnam​Zeven mensen zijn vermoedelijk door een overdosis drugs overleden na een muziekfestival in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Vijf mensen liggen in coma.
17/09 10u45  Badgasten tillen gewonde man van strand na haaienaanval in VSEen 26-jarige man is zaterdag omgekomen na een aanval door een haai in Massachusetts. Omstanders haalden het slachtoffer uit het water en brachten hem naar een ambulance. De man overleed later alsnog in het ziekenhuis. 
17/09 10u00  Premier May waarschuwt dissidenten in eigen partij voor 'no deal-Brexit'De Britse premier Theresa May heeft haar partijgenoten gewaarschuwd dat het alternatief voor haar Brexit-plannen een Britse uittreding zonder afspraken is. 
17/09 09u45  Premier May waarschuwt rebellen in eigen partij voor 'no deal Brexit'De Britse premier Theresa May heeft Conservatieve partijgenoten gewaarschuwd dat het alternatief voor haar Brexit-plannen een Britse uittreding zonder afspraken is. 
17/09 09u45  Albert Verlinde bevestigt entertainmentrubriek bij SBS6Albert Verlinde gaat inderdaad weer aan de slag gaat als entertainmentdeskundige. Onlangs tekende hij een tweejarig contract bij John de Mols Talpa, om daar bij SBS6 een dagelijks programma te maken.
17/09 09u15  Zeker 65 mensen omgekomen op Filipijnen door tyfoon MangkhutDoor de orkaan Mangkhut zijn op de Filipijnen zeker 65 doden gevallen. Daarnaast worden nog ongeveer 45 mensen vermist.
17/09 09u15  Dodental orkaan Florence stijgt naar zeventienHet aantal mensen dat is overleden door de orkaan Florence is gestegen tot zeventien. Alle slachtoffers zijn omgekomen in de Amerikaanse staten North- en South Carolina. 
17/09 09u15  Albert Verlinde krijgt inderdaad entertainmentrubriek bij SBS6Albert Verlinde heeft, na vele geruchten, bevestigd dat hij weer aan de slag gaat als entertainmentdeskundige. Onlangs tekende hij een tweejarig contract bij John de Mols Talpa, om daar bij SBS6 een dagelijks programma te maken.
17/09 08u30  'Mensenrechten komen niet ter sprake tijdens derde Korea-top'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/09 08u15  Farmaceuten werken aan gedragscode die als 'moreel kompas' moet dienenFarmaceutische bedrijven werken aan een gedragscode die de sector transparanter moet maken, zegt topman Aarnoud Overkamp van farmaceut Takeda Nederland in een interview met de Volkskrant. 
17/09 08u00  Minder kinderen gepest op middelbare scholenHet aantal kinderen dat wordt gepest op middelbare scholen is afgenomen ten opzichte van twee jaar geleden. Op basisscholen is het aantal gepeste kinderen gelijk gebleven.
17/09 08u00  Kustwacht Spanje redt migranten uit Middellandse ZeeDe Spaanse kustwacht heeft zaterdag zestig migranten gered uit de Middellandse Zee. Deze beelden zijn recent vrijgegeven. Het bootje van de migranten was aan het zinken, waarna de opvarenden in paniek raakten. 
17/09 07u45  Spaanse kustwacht redt migranten van zinkende boot op Middellandse ZeeDe Spaanse kustwacht heeft zaterdag zestig migranten gered uit de Middellandse Zee. Deze beelden zijn recent vrijgegeven. Het bootje van de migranten was aan het zinken, waarna de opvarenden in paniek raakten. 
17/09 07u30  Pesten op middelbare scholen afgenomenKinderen op middelbare scholen worden minder vaak gepest dan twee jaar geleden. Op basisscholen is het aantal gelijk gebleven. 
17/09 07u15  Ollongren wilde kritisch rapport over 'aftapwet' pas na referendum delenMinister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wilde een kritisch rapport over de zogenoemde 'aftapwet' pas publiceren nadat het referendum op 21 maart hierover was afgerond.
17/09 07u00  Minister Ollongren wilde onderzoek over 'aftapwet' pas na referendum delenMinister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wilde een kritisch rapport over de zogenoemde 'aftapwet' pas publiceren nadat het referendum hierover was afgerond.
17/09 06u00  Derde top Noord- en Zuid-Korea | Wat is het orkaanseizoen?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
17/09 05u30  Weerbericht: Wolken en opklaringen, lokaal 25 gradenMaandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Na een koele nacht lopen de temperaturen overdag op tot zomerse waarden, met lokaal 25 graden. 
17/09 04u30  Gewonden bij nieuwe arrestaties actievoerders in 'bruinkoolbos' HambachDe Duitse politie heeft veertien mensen aangehouden die zich verzetten tegen de ontruiming van het 'bruinkoolbos' bij Hambach, tussen Aken en Keulen. Bij de protesten raakten acht mensen gewond, onder wie drie agenten, meldde de politie.
17/09 03u30  Farmaceuten werken aan gedragscode die dient als 'moreel kompas'Farmaceutische bedrijven werken aan een gedragscode die de sector transparanter moet maken. Dat zegt Aarnoud Overkamp, topman van farmaceut Takeda Nederland in een interview in de Volkskrant. 
17/09 01u30  Grote brand in bandencentrum in Gelderse plaats HeterenIn een autobandencentrum in het Gelderse Heteren heeft zondagavond een grote brand gewoed. De brandweer had het vuur sinds 20.45 uur onder controle.
16/09 23u15  Eritrea en Ethiopië zetten handtekening onder vriendschapsverdragEthiopië en Eritrea hebben zondag een vriendschapsverdrag getekend. Dit gebeurde, zo'n twee maanden na het sluiten van de vrede, in de Saoedische stad Djedda.
16/09 22u45  Top Noord- en Zuid-Korea | Cao-acties Erasmus MCWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 september 2018.
16/09 22u30  Derde top Noord- en Zuid-Korea | Cao-acties Erasmus MCWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 september 2018.
16/09 22u30  Boer Zoekt Vrouw stopt met volgen boer Remco na oneerlijke deelnameBoer Zoekt Vrouw stopt met het volgen van boer Remco. Hij had al vóór de voorstelaflevering contact met meerdere vrouwen. Deze vrouwen hebben op verzoek van de boer meegedaan aan het programma.
16/09 21u45  Amerikaanse kandidaat Hooggerechtshof beschuldigd van seksueel misbruikDe Amerikaanse hoogleraar Christine Blasey Ford beschuldigt Brett Kavanaugh van seksueel misbruik. De conservatieve rechter werd in juli door de Amerikaanse president Donald Trump voorgedragen als nieuw lid van het Hooggerechtshof.
16/09 21u15  Politie verricht zes aanhoudingen na vondst lichaam in woning Den HaagDe politie heeft zondag zes aanhoudingen verricht na de vondst van een overleden man (46) in een Haagse woning. Van de verdachten zitten er nog twee vast.
16/09 20u30  Simon Yates pakt eerste eindzege in Vuelta, Viviani sprint naar winstSimon Yates heeft zondagavond de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Brit kwam zoals verwacht niet in de problemen in de afsluitende etappe, die gewonnen werd door de Italiaan Elia Viviani.
16/09 20u30  Grote brand woedt in bandencentrum in de Gelderse plaats HeterenIn een autobandencentrum in het Gelderse Heteren is zondagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen.
16/09 20u15  Grote brand woedt in bandencentrum HeterenIn een autobandencentrum in het Gelderse Heteren is zondagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen.
16/09 18u45  Man raakt gewond bij steekpartij in ZwolleEen man is zondagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in Zwolle. Het incident vond plaats aan de Van Galenstraat, aan de rand van het park Weezenlanden.
16/09 18u15  Bijna 2,5 miljoen mensen in China geëvacueerd vanwege tyfoon MangkhutBijna 2,5 miljoen mensen in het zuiden van China zijn zondag geëvacueerd vanwege de tyfoon Mangkhut. De zware storm heeft op de Filipijnen al aan bijna vijftig mensen het leven gekost.
16/09 18u00  Bijna 2,5 miljoen Chinezen geëvacueerd vanwege tyfoon MangkhutBijna 2,5 miljoen mensen in het zuiden van China zijn zondag geëvacueerd vanwege de tyfoon Mangkhut. De zware storm heeft op de Filipijnen al aan bijna vijftig mensen het leven gekost.
16/09 16u45  Weer schietpartij bij coffeeshop in centrum Delft, zaak tijdelijk geslotenEen coffeeshop in de Breestraat in Delft is zondagochtend beschoten. De politie sloot de straat af voor onderzoek. Het gaat om dezelfde coffeeshop waar enkele maanden geleden een handgranaat voor de deur ontplofte. 
16/09 16u30  Verstappen knap tweede in GP Singapore, onbedreigde zege HamiltonMax Verstappen is zondag als tweede gefinisht in de Grand Prix van Singapore. Lewis Hamilton won de race op het Marina Bay Street Circuit en zette daarmee een nieuwe stap richting zijn vijfde wereldtitel. 
16/09 16u15  Verstappen tweede in GP Singapore, winst HamiltonMax Verstappen is zondag als tweede gefinisht in de Grand Prix van Singapore. Lewis Hamilton won de race op het Marina Bay Street Circuit en zet daarmee een nieuwe stap richting zijn vijfde wereldtitel. 
16/09 16u00  Belgische politie treft niets verdachts aan bij zoekactie in BobbejaanlandEen zoektocht naar verdachte voorwerpen in het Belgische pretpark Bobbejaanland heeft niets opgeleverd. Het pretpark in Lichtaart is zondag 'omwille van veiligheidsredenen' gesloten.
16/09 15u45  Verstappen in slotfase GP Singapore op podiumkoersMax Verstappen gaat zondag vanaf 14.10 uur vanaf de tweede startplek op zoek naar een topklassering in de Grand Prix van Singapore. Mis niets van de stratenrace in dit liveblog.
16/09 15u00  Motorcrosser Herlings eerste Nederlandse wereldkampioen in MXGP-klasseJeffrey Herlings heeft zondag als eerste Nederlander ooit de wereldtitel veroverd in de MXGP, de koningsklasse van de motorcross. De KTM-coureur uit Oploo won zondag de eerste manche van de Grand Prix van Assen met overmacht, waardoor hij niet meer in is te halen in de WK-stand.
16/09 15u00  Dodental Florence loopt op, autoriteiten waarschuwen voor overstromingenHet dodental als gevolg van de storm Florence, die de afgelopen dagen langs de oostkust van de VS raast, loopt op. Hoewel Florence afzwakt, waarschuwen de autoriteiten dat de ergste overstromingen nog moeten komen.
16/09 15u00  Verstappen vooralsnog op koers voor podium in GP SingaporeMax Verstappen gaat zondag vanaf 14.10 uur vanaf de tweede startplek op zoek naar een topklassering in de Grand Prix van Singapore. Mis niets van de stratenrace in dit liveblog.
16/09 14u45  Verstappen rijdt op derde plek in beginfase GP SingaporeMax Verstappen gaat zondag vanaf 14.10 uur vanaf de tweede startplek op zoek naar een topklassering in de Grand Prix van Singapore. Mis niets van de avondrace in dit liveblog.
16/09 14u30  Verstappen zakt naar plek drie bij start Grand Prix SingaporeMax Verstappen gaat zondag vanaf 14.10 uur vanaf de tweede startplek op zoek naar een topklassering in de Grand Prix van Singapore. Mis niets van de avondrace in dit liveblog.
16/09 14u15  Feyenoord blijft steken op gelijkspel in vermakelijk duel met AZFeyenoord heeft zondag voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Eredivisie. De Rotterdammers moesten op bezoek bij AZ na een boeiend gevecht genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel.
16/09 14u15  Weer schietpartij bij coffeeshop in centrum DelftEen coffeeshop in de Breestraat in Delft is zondagochtend beschoten. De politie sloot de straat af voor onderzoek. Het gaat om dezelfde coffeeshop waar enkele maanden geleden een handgranaat voor de deur ontplofte. 
16/09 14u15  Anneke Grönloh overleden: Haar grootste hits op een rijDe Nederlandse zangeres Anneke Grönloh is vrijdagochtend in haar woonplaats in Frankrijk overleden op 76-jarige leeftijd. De artiest, die aanvankelijk gold als tieneridool, bleef tot late leeftijd optreden.
16/09 14u00  Verstappen maakt zich klaar voor Grand Prix SingaporeMax Verstappen gaat zondag vanaf 14.10 uur vanaf de tweede startplek op zoek naar een topklassering in de Grand Prix van Singapore. Mis niets van de avondrace in dit liveblog.
16/09 14u00  AZ en Feyenoord in slotfase op gelijke hoogte in AlkmaarAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 13u30  AZ en Feyenoord jagen na rust op tweede treffer in AlkmaarAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 13u15  AZ en Feyenoord bij rust op gelijke hoogte in vermakelijk duelAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 13u00  Amstelveen stelt onderzoek in naar bestrijden brand historische kerkEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de bestrijding van de brand zaterdagavond in Amstelveen. Dat zei locoburgemeester Herbert Raat. 
16/09 13u00  Feyenoord komt dankzij Berghuis op gelijke hoogte met AZAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 12u45  GroenLinks werkt aan voorstel om dividendmaatregel terug te draaienZodra op Prinsjesdag officieel bekend wordt gemaakt dat de dividendbelasting wordt afgeschaft, dient GroenLinks een intrekkingswet in om de maatregel weer van tafel te krijgen. Die wet gaat de partij vervolgens bij eventuele onderhandelingen na de Eerste Kamerverkiezingen gebruiken als inzet.
16/09 12u45  Belgisch pretpark Bobbejaanland blijft om veiligheidsredenen dichtHet Belgische pretpark Bobbejaanland blijft zondag dicht 'omwille van veiligheidsredenen'. Dat meldt het park via Twitter.
16/09 12u30  Feyenoord binnen vijf minuten op achterstand bij AZAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 12u15  AZ en Feyenoord warmen zich op voor 'lunchduel' in AlkmaarAZ-Feyenoord is vanaf 12.15 uur de eerste van vijf zondagwedstrijden in de Eredivisie. Later op de dag volgen sc Heerenveen-Heracles Almelo, FC Utrecht-FC Emmen, NAC Breda-Fortuna Sittard en PEC Zwolle-Vitesse. Volg alles hier live.
16/09 12u00  Belgische pretpark Bobbejaanland blijft om veiligheidsredenen dichtHet Belgische pretpark Bobbejaanland blijft zondag dicht 'omwille van veiligheidsredenen'. Dat meldt het park via Twitter.
16/09 12u00  Politie Dallas beschuldigd van laster in zaak door agent gedode manDe nabestaanden van de donkere man die vorige week in Dallas in zijn eigen appartement werd doodgeschoten door een agent, beschuldigen de politie van Dallas van een lastercampagne.
16/09 11u45  Keniaan Kipchoge verbetert in Berlijn wereldrecord op marathonEliud Kipchoge heeft zondag in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbeterd. De Keniaan liep een tijd van 2.01,40 en was daarmee ruim een minuut sneller dan het oude wereldrecord van zijn landgenoot Dennis Kimetto (2.02,57).
16/09 10u30  Zangeres Anneke Grönloh op 76-jarige leeftijd overledenZangeres Anneke Grönloh is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar management zondag laten weten.
16/09 10u15  Zangeres Anneke Grönloh (76) overledenZangeres Anneke Grönloh is op 76-jarige leeftijd overleden.
16/09 10u00  Vliegverkeer in delen van Azië ontregeld door tyfoon MangkhutHet vliegverkeer in delen van Azië is volledig ontregeld door tyfoon Mangkhut die onder meer huishoudt in Hongkong en de Chinese provincie Guangdong. Volgens de luchtvaartautoriteiten zijn alleen al in Hongkong negenhonderd vluchten geannuleerd. 
16/09 09u45  Recordaantal warme dagen gemeten in 2018Dit jaar kent een recordaantal warme dagen. Op 45 procent van de dagen in 2018 kwam de temperatuur boven de 20 graden. Dat lukte voor het eerst op 7 april.
16/09 09u45  Familie slachtoffer 'vergismoord' beschuldigt politie Dallas van lasterDe nabestaanden van de donkere man die vorige week in Dallas in zijn eigen appartement werd doodgeschoten door een agent, beschuldigen de politie van Dallas van een lastercampagne.
16/09 09u30  Twee doden op festival Sydney door vermoedelijke overdosis drugsBij een dancefestival in Sydney zijn twee mensen om het leven gekomen. De politie vermoedt dat dit komt door een overdosis drugs. Dertien feestgangers zijn opgenomen in het ziekenhuis en honderden bezoekers hebben medische hulp gezocht.
16/09 09u00  Nu al recordaantal warme dagen in 2018Dit jaar kent al een recordaantal warme dagen. Op 45 procent van de dagen in 2018 kwam de temperatuur boven de 20 graden. Dat lukte voor het eerst op 7 april.
16/09 09u00  Vliegverkeer in delen van Azië ontregeld door orkaan MangkhutHet vliegverkeer in delen van Azië is volledig ontregeld door orkaan Mangkhut die onder meer huishoudt in Hongkong en de Chinese provincie Guangdong. Volgens de luchtvaartautoriteiten zijn alleen al in Hongkong negenhonderd vluchten geannuleerd. 
16/09 08u45  Florence zwakt verder af, gevaar overstromingen aan oostkust VS blijft grootDe orkaan Florence is zondag verder afgezwakt tot een tropische depressie. Het gevaar is echter niet geweken. Door de enorme regen blijft het risico op overstromingen zeer reëel.
16/09 08u30  Nederlandse studenten winnen WK snelfietsen in VSLieke de Cock heeft het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door met 120 kilometer per uur door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team. Deze aerodynamische hightechligfiets is ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.
16/09 08u15  Recordaantal dagen in 2018 had zomerse temperatuurDit jaar kent al een recordaantal warme dagen. Op 45 procent van de dagen in 2018 kwam de temperatuur boven de 20 graden. Dat lukte voor het eerst op 7 april.
16/09 08u00  Burgemeester van Londen pleit voor nieuw Brexit-referendumDe Londense burgemeester Sadiq Khan heeft opgeroepen om een nieuw referendum te organiseren over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie.
16/09 06u00  Twee doden op festival Sydney door vermoedelijk overdosis drugsBij een dancefestival in Sydney zijn twee mensen om het leven gekomen. De politie vermoedt door een overdosis drugs. Dertien feestgangers zijn opgenomen in het ziekenhuis en honderden bezoekers hebben medische hulp gezocht.
16/09 05u45  Weerbericht: Zonnig en warm voor de tijd van het jaarZondag doet zijn naam eer aan deze dag. De zon schijnt volop en het blijft vrijwel overal droog. Met 20 tot 23 graden is het vrij warm voor de tijd van het jaar. 
16/09 04u45  Tyfoon Mangkhut eist al zeker 25 levens op FilipijnenDe tyfoon Mangkhut heeft op de Filipijnen al aan zeker 25 mensen het leven gekost. Dat meldt de nationale rampencoördinator zondag. De vrees is dat het dodental snel verder op gaat lopen. 
16/09 03u45  Grote brand in kerk Amstelveen onder controleIn de St. Urbanuskerk in Amstelveen is zaterdag aan het begin van de avond een grote uitslaande brand uitgebroken. Een groot deel van de kerk en het dak zijn vernield. De toren stond niet in brand. 
16/09 02u45  Burgemeester van Londen wil nieuw Brexit-referendumDe Londense burgemeester Sadiq Khan heeft opgeroepen om een nieuw referendum te organiseren over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie.
16/09 01u30  'Zieke woordvoerder Pussy Riot in Berlijn voor behandeling'Pussy Riot-activist Pyotr Verzilov, die afgelopen week met vergiftigingsverschijnselen op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is volgens de Duitse krant Bild geland in Berlijn. 
16/09 01u00  Motorrijder omgekomen na aanrijding met auto in AmsterdamEen motorrijder is zaterdagavond in Amsterdam overleden na een aanrijding met een personenauto. De aanrijding vond plaats rond 21.30 uur op de Verlengde Stellingweg aan de westkant van Amsterdam.
15/09 22u30  Tadic zet Ajax in eigen huis op 3-0 voorsprong tegen GroningenIn de Eredivisie staan zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (0-7), De Graafschap-VVV-Venlo (1-2), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 22u30  Laatste etappe Vuelta | Lokale verkiezingen SyriëWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 september 2018.
15/09 22u30  Onbekenden leggen metalen balk op spoor tussen Winterswijk en AaltenOnbekenden hebben zaterdag aan het begin van de avond een metalen balk op het spoor tussen Winterswijk en Aalten gelegd. Even voordat een trein zou passeren kon het gevaarte worden weggehaald, meldt de politie.
15/09 22u15  Huntelaar verdubbelt na rust voorsprong Ajax tegen FC GroningenIn de Eredivisie staan zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (0-7), De Graafschap-VVV-Venlo (1-2), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 21u45  Schade orkaan Florence in VS 'loopt in miljarden'Door de orkaan Florence zijn grote delen van de zuidoostkust van de VS onder water komen te staan. Chuck Watson, een rampendeskundige van een onderzoeksinstituut in Georgia, zei dat de schade zou kunnen oplopen tot ongeveer 20 miljard dollar (ruim 17 miljard euro).
15/09 21u15  Huntelaar zet Ajax met 250e treffer op 1-0 tegen FC GroningenIn de Eredivisie staan zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (0-7), De Graafschap-VVV-Venlo (1-2), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 21u00  Treffer Ajax tegen Groningen op aanraden van VAR afgekeurdIn de Eredivisie staan zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (0-7), De Graafschap-VVV-Venlo (1-2), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 20u30  Rampendeskundige: 'Schade orkaan Florence in VS loopt in miljarden'Door de orkaan Florence zijn grote delen van de zuidoostkust van de VS onder water komen te staan. Chuck Watson, een rampendeskundige van een onderzoeksinstituut in Georgia, zei dat de schade zou kunnen oplopen tot ongeveer 20 miljard dollar (ruim 17 miljard euro).
15/09 20u30  Ajax bereidt zich voor op thuisduel met FC GroningenIn de Eredivisie staan zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (0-7), De Graafschap-VVV-Venlo (1-2), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 20u30  PSV blijft zonder puntenverlies na zevenklapper bij ADO Den HaagPSV is ook na vijf speelrondes nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen zaterdag op bezoek bij een onthutsend zwak ADO Den Haag kinderlijk eenvoudig met liefst 0-7.
15/09 20u15  Debutant Gutiérrez helpt PSV aan ruime voorsprong op ADOIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 20u00  Omwonenden geëvacueerd wegens uitslaande brand in kerk AmstelveenDe brandweer heeft omwonenden van de St. Urbanuskerk in Amstelveen geëvacueerd omdat er brand is uitgebroken. De brandweer spreekt van een grote uitslaande brand.
15/09 20u00  Pereiro schiet PSV op 0-3-voorsprong tegen ADO Den HaagIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 19u45  PSV na rust op 0-2-voorsprong tegen ADO Den HaagIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 19u30  PSV halverwege op 0-2-voorsprong tegen ADO Den HaagIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 19u15  Leden extreemrechtse 'burgerwacht' Duitse Chemnitz vast voor geweldNa een betoging die op initiatief van rechtse populisten is gehouden, zijn in de Duitse stad Chemnitz vijftien leden van een zelfverklaarde burgerwacht opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel.
15/09 19u00  PSV dankzij fout Immers op voorsprong in uitduel met ADOIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 19u00  Vijtien leden extreemrechtse 'burgerwacht' Duitse Chemnitz vast voor geweldNa een betoging die op initiatief van rechtse populisten is gehouden, zijn in de Duitse stad Chemnitz vijftien leden van een zelfverklaarde burgerwacht opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van het toebrengen van lichamelijk letsel.
15/09 18u45  PSV begonnen aan uitduel met ADO Den HaagIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 18u30  PSV warmt zich op voor uitwedstrijd tegen ADO Den HaagIn de Eredivisie staan er zaterdag vier wedstrijden op het programma, te weten ADO Den Haag-PSV (18.30 uur), De Graafschap-VVV-Venlo (18.30 uur), Ajax-FC Groningen (20.45 uur) en Willem II-Excelsior (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
15/09 18u00  Kruijswijk verliest podiumplaats in laatste bergrit Vuelta, Yates houdt roodSteven Kruijswijk eindigt in de Vuelta a España zo goed als zeker als vierde. De kopman van Lotto-Jumbo verspeelde zaterdag in de laatste bergetappe zijn plaats op het podium. Simon Yates behield de rode trui.
15/09 17u45  Twee doden door ongeval bij Halfweg, A200 richting Amsterdam dichtBij een ongeval op de N200 bij Halfweg (Noord-Holland) met vier auto's zijn zaterdag twee mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten zwaargewond en een vierde persoon liep lichte verwondingen op, meldt de veiligheidsregio.
15/09 17u45  Kruijswijk kan niet mee met concurrenten in bergrit VueltaVoor nummer drie Steven Kruijswijk en zijn concurrenten is de twintigste Vuelta-etappe van zaterdag de laatste kans om voor serieuze verschuivingen in het algemeen klassement te zorgen. Mis hier niets van de koers in Spanje.
15/09 17u30  Vijf gewonden door ongeval bij Halfweg, A200 richting Amsterdam dichtVijf mensen zijn gewond geraakt door een ongeval op de N200 bij Halfweg (Noord-Holland). De politie spreekt van een ernstig verkeersongeval, waarbij vier auto's waren betrokken. Enkele slachtoffers zijn zwaargewond, zei een woordvoerder.
15/09 17u15  Dodental in Filipijnen door tyfoon stijgtHet dodental in de Filipijnen door de tyfoon Mangkhut is tot dertien opgelopen. De autoriteiten meldden dat door een aardverschuiving in de noordelijke stad Baguio vijf mensen omkwamen. In dat gebied worden ook vijf mensen vermist. Eerder repten de autoriteiten van twee doden.  
15/09 17u00  Aanval López op podiumplek Kruijswijk in bergrit VueltaVoor nummer drie Steven Kruijswijk en zijn concurrenten is de twintigste Vuelta-etappe van zaterdag de laatste kans om voor serieuze verschuivingen in het algemeen klassement te zorgen. Mis hier niets van de koers in Spanje.
15/09 16u30  Verstappen evenaart in Singapore beste startpositie ooit, pole HamiltonMax Verstappen begint zondag bij de Grand Prix van Singapore vanaf de tweede plaats. Lewis Hamilton pakte zaterdag op het stratencircuit van Marina Bay poleposition.
15/09 16u15  Verstappen klokt tweede tijd in kwalificatie GP Singapore, pole HamiltonMax Verstappen begint zondag bij de Grand Prix van Singapore vanaf de tweede plaats. Lewis Hamilton pakte zaterdag op het stratencircuit van Marina Bay poleposition.
15/09 16u00  Verstappen begonnen aan beslissende kwalificatiesessie SingaporeMax Verstappen probeert zaterdag in de kwalificatie een zo goed mogelijke startpositie voor de Grand Prix van Singapore te bemachtigen. Mis hier niets van wat er op het Marina Bay Street Circuit gebeurt.
15/09 15u45  Verstappen als tweede door naar laatste kwalificatiesessie SingaporeMax Verstappen probeert zaterdag in de kwalificatie een zo goed mogelijke startpositie voor de Grand Prix van Singapore te bemachtigen. Mis hier niets van wat er op het Marina Bay Street Circuit gebeurt.
15/09 15u30  Verstappen onderweg in tweede kwalificatiesessie SingaporeMax Verstappen probeert zaterdag in de kwalificatie een zo goed mogelijke startpositie voor de Grand Prix van Singapore te bemachtigen. Mis hier niets van wat er op het Marina Bay Street Circuit gebeurt.
15/09 15u15  Verstappen begonnen aan eerste kwalificatiesessie SingaporeMax Verstappen probeert zaterdag in de kwalificatie een zo goed mogelijke startpositie voor de Grand Prix van Singapore te bemachtigen. Mis hier niets van wat er op het Marina Bay Street Circuit gebeurt.
15/09 15u00  Jongen die schoot in school Roermond mag daar niet terugkerenDe zestienjarige jongen die vrijdag zwaarbewapend naar zijn school in Roermond kwam en meerdere schoten heeft gelost, mag niet terugkeren naar deze school. Dit heeft de burgemeester van de stad, Rianne Donders-de Leest, zaterdag bekendgemaakt. 
15/09 15u00  Verstappen telt af naar startsein kwalificatie GP SingaporeMax Verstappen probeert zaterdag in de kwalificatie een zo goed mogelijke startpositie voor de Grand Prix van Singapore te bemachtigen. Mis hier niets van wat er op het Marina Bay Street Circuit gebeurt.
15/09 14u45  Jongen die schoot in school Roermond mag niet terugkerenDe zestienjarige jongen die vrijdag zwaarbewapend naar zijn school in Roermond kwam en meerdere schoten heeft gelost, mag niet terugkeren naar school. Dit heeft de burgemeester van de stad, Rianne Donders- de Leest zaterdag bekendgemaakt. 
15/09 14u30  Tropische storm Florence verliest aan kracht, blijft wel gevaarlijkDe tropische storm Florence neemt boven South Carolina langzaam in kracht af, maar veroorzaakt in die staat en in North Carolina, waar hij aan land kwam, wel ernstige overstromingen. Dat heeft het Nationale Orkanencentrum (NHC) gemeld.
15/09 14u30  Ernstig gewonde na brand op spoedeisende hulp ziekenhuis RoermondOp de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft zaterdagochtend een jonge vrouw zichzelf in brand gestoken. Ze is hierbij ernstig gewond geraakt.  
15/09 14u30  Aantal honderdjarigen in Japan bereikt recordhoogteHet aantal honderdjarigen in Japan heeft het recordaantal van 69.785 bereikt. Van die hoogbejaarden is 88,1 procent vrouw, meldde het Japanse ministerie van Volksgezondheid.
15/09 14u00  Ernstig gewonde na brand op SEH ziekenhuis RoermondOp de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft zaterdagochtend een jonge vrouw zichzelf in brand gestoken. Ze is hierbij ernstig gewond geraakt.  
15/09 13u00  Lombok roept noodtoestand uit vanwege uitbraak malaria na aardbevingenHet Indonesische eiland Lombok heeft de medische noodtoestand uitgeroepen omdat het kampt met een uitbraak van malaria. De ziekte kan zich snel verspreiden omdat veel mensen dakloos zijn na de aardbevingen in juli en augustus. 
15/09 13u00  Een persoon ernstig gewond na brand op SEH ziekenhuis RoermondOp de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft zaterdagochtend korte tijd een brand gewoed. Een persoon is ernstig gewond geraakt. 
15/09 12u45  Vier gewonden na brand op spoedeisende hulp ziekenhuis RoermondOp de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft zaterdagochtend korte tijd een brand gewoed. Vier personen zijn gewond geraakt, waarvan één persoon ernstig. 
15/09 12u00  Brand op SEH in ziekenhuis Roermond onder controle, één persoon gewondOp de afdeling spoedeisende hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is zaterdagochtend brand uitgebroken. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Eén persoon is gewond geraakt. 
15/09 11u45  Brand uitgebroken op afdeling spoedeisende hulp in ziekenhuis RoermondOp de afdeling spoedeisende hulp van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is zaterdag brand uitgebroken. De brandweer is uitgerukt. 
15/09 11u15  Meerdere mensen omgekomen op Filipijnen door tyfoonZeker drie mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen als gevolg van de tyfoon Mangkhut. Twee reddingswerkers stierven terwijl ze probeerden mensen uit een modderstroom te halen. Een derde lichaam werd in een rivier in de hoofdstad Manila gevonden.
15/09 10u45  Twee verdachten opgepakt voor inbraak advocatenkantoor in CuijkDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen opgepakt op verdenking van inbraak bij een advocatenkantoor ​aan de Beerseweg in Cuijk (Noord-Brabant). Het gaat om een 17-jarige jongen en en 28-jarige man. 
15/09 10u45  Meerdere mensen omgekomen op Filipijnen omgekomen door tyfoonZeker drie mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen als gevolg van de tyfoon Mangkhut. Twee reddingswerkers stierven terwijl ze probeerden mensen uit een modderstroom te halen. Een derde lichaam werd in een rivier in de hoofdstad Manila gevonden.
15/09 10u30  Aantal honderdjarigen bereikt recordhoogte in JapanHet aantal honderdjarigen in Japan heeft het recordaantal van 69.785 bereikt. Van die hoogbejaarden is 88,1 procent vrouw, meldde het Japanse ministerie van Volksgezondheid.
15/09 10u15  Zeker twee mensen omgekomen op de Filipijnen door tyfoonZeker twee mensen zijn op de Filipijnen om het leven gekomen als gevolg van de tyfoon Mangkhut. De slachtoffers, twee vrouwen, kwamen in modderstromen terecht. 
15/09 10u15  Nederlandse bisschoppen zwegen massaal over seksueel misbruikDe helft van alle Nederlandse bisschoppen en kardinalen wist de afgelopen halve eeuw van het misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk maar zweeg hierover. Vier (hulp-)bisschoppen hebben zelf kinderen misbruikt.
15/09 10u00  Aantal honderdjarigen bereikt record in JapanHet aantal honderdjarigen in Japan heeft het recordaantal van 69.785 bereikt. Van die hoogbejaarden is 88,1 procent vrouw, meldde het Japanse ministerie van Volksgezondheid.
15/09 09u45  Aftrappen: Frenkie de Jong nog geen Sneijder, Feyenoord in topvormDeze week in Aftrappen: Frenkie de Jong is nog lang geen Wesley Sneijder en Feyenoord verkeert wel degelijk in bloedvorm.
15/09 09u45  Storm Florence eist meer dodelijke slachtoffers in VSDe storm Florence heeft in de Verenigde Staten de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Honderdduizenden woningen zitten zonder elektriciteit en laaggelegen gebieden lopen onder door de hevige regenval.
15/09 09u15  Raad voor de rechtspraak tegen verplichte aanwezigheid verdachtenDe Raad voor de rechtspraak vindt het onverstandig om verdachten tijdens zittingen in hun strafzaak verplicht aanwezig te laten zijn. Dit meldt het zaterdag in zijn wetgevingsadvies. 
15/09 07u00  'Nederlandse bisschoppen zwegen massaal over seksueel misbruik'De helft van alle Nederlandse bisschoppen en kardinalen wist de afgelopen halve eeuw van het misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk maar zweeg hierover. Vier (hulp-)bisschoppen hebben zelf kinderen misbruikt.
15/09 05u00  Californië gaat zelf met satelliet luchtmetingen verrichtenGouverneur Jerry Brown van Californië heeft in een persconferentie aan het einde van een klimaattop laten weten zelf een weersatelliet op te willen laten om erachter te kunnen komen wat bronnen zijn van luchtvervuiling.
15/09 05u00  Storm Florence eist meer dodelijke slachtoffers in de VSDe storm Florence heeft in de Verenigde Staten de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Honderdduizenden woningen zitten zonder elektriciteit en laaggelegen gebieden lopen onder door de hevige regenval.
15/09 04u15  'Ook Nederlandse bisschoppen zwegen massaal over seksueel misbruik'De helft van alle Nederlandse bisschoppen en kardinalen wist de afgelopen halve eeuw van het misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk maar zweeg hierover. Vier (hulp-)bisschoppen hebben zelf kinderen misbruikt.
15/09 04u00  'Onrust bij IND na plotselinge draai Harbers over Lili en Howick'Er is veel onrust onder medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zij vinden dat staatssecretaris Mark Harbers van Asielbeleid de dienst met een geloofwaardigheidsprobleem heeft opgezadeld door zijn plotselinge draai in het dossier Lili en Howick.
15/09 02u45  DNB-president: Nederlandse banken nemen nog steeds risico'sEen aantal Nederlandse banken neemt nog steeds aanzienlijke risico’s zodat zij beleggers grote rendementen kunnen beloven. DNB-baas Klaas Knot pleit er daarom voor de rendementseisen van beleggers te begrenzen.
15/09 02u45  Barry Atsma wint grote acteerprijs voor Duitse serieBarry Atsma heeft vrijdagavond de Deutscher Schauspielpreis gewonnen, een grote Duitse acteerprijs. De Nederlandse acteur won het beeldje voor zijn rol in de Duitse tv-serie Bad Banks.
15/09 02u15  Halsema wil in uiterste geval haatprekende gebedshuizen sluitenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil in het uiterste geval gebedshuizen sluiten als daar haatdragende boodschappen worden verkondigd. Het gaat bijvoorbeeld om moskeeën of kerken waar wordt gezegd dat vrouwen onderdanig moeten zijn of homoseksualiteit misdadig is.
15/09 01u45  Verkoop Nike met derde gestegen sinds omstreden campagne KaepernickDe campagne met voormalig NFL-speler Colin Kaepernick legt sportmerk Nike geen windeieren. De online verkoop is deze maand met maar liefst 31 procent gestegen en de koers van de aandelen bereikte vrijdag een recordhoogte.
15/09 00u45  Gevaarlijke tyfoon Mangkhut bereikt FilipijnenDe zware tyfoon Mangkhut heeft de Filipijnen bereikt. De storm kwam aan het land bij de plaats Baggao in Luzon, het grootste Filipijnse eiland.
15/09 00u30  Bijeenkomst na schietpartij Roermond | F1 SingaporeWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 september 2018.
14/09 23u00  Storm Florence eist eerste dodelijke slachtoffers in de VSDe storm Florence heeft in de Verenigde Staten de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Honderdduizenden woningen zitten zonder elektriciteit en laaggelegen gebieden lopen onder door de hevige regenval.
14/09 22u45  Bijeenkomst na schietpartij Roermond | Kwalificatie F1 SingaporeWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 september 2018.
14/09 22u45  Drie Palestijnen gedood bij massaal protest GazastrookDrie Palestijnen zijn vrijdag omgekomen tijdens protesten bij de Gazastrook. Israëlische militairen verwondden  ook nog 248 andere demonstranten. Onder de dekking van dikke zwarte rook gooiden de betogers stenen, granaten en vuurbommen naar de soldaten. Volgens Israël was het nodig geweld te gebruiken om de duizenden demonstranten terug te drijven.
14/09 21u15  Orkaan Florence eist eerste dodelijke slachtoffers in de VSDe orkaan Florence heeft in de Verenigde Staten de eerste dodelijke slachtoffers geëist. Een moeder en haar baby kwamen in de staat North Carolina om het leven toen een boom op hun huis viel.
14/09 21u15  Welke Syrische rebellen Nederland steunde blijft staatsgeheimWelke Syrische rebellen Nederlandse hulp hebben ontvangen, blijft staatsgeheim. Maar het kabinet neemt de Tweede Kamer, die wil weten of Nederland inderdaad jihadisten en andere bedenkelijke groepen heeft gesteund, wel in vertrouwen.
14/09 21u00  Orkaan Florence laat overstromingen en ravage achter in VSDe orkaan Florence laat in de Verenigde Staten een spoor van vernielingen achter. Door de storm worden bomen omvergeblazen en lopen straten onder water. Ruim 634.000 huishoudens en bedrijven in de staten North en South Carolina zitten zonder elektriciteit.
14/09 21u00  Kabinet vertelt Tweede Kamer welke Syrische rebellen Nederland steundeWelke Syrische rebellen Nederlandse hulp hebben ontvangen, blijft staatsgeheim. Maar het kabinet neemt de Tweede Kamer, die wil weten of Nederland inderdaad jihadisten en andere bedenkelijke groepen heeft gesteund, wel in vertrouwen.
14/09 20u00  Onderzoek Bellingcat: 'Verdachten Skripal-zaak wel geheim agenten'Het journalistiek onderzoeksnetwerk Bellingcat heeft in samenwerking met The Insider Russia aanwijzingen gevonden dat de verdachten in de Skripal-zaak wel degelijk banden hebben met de Russische geheime dienst.
14/09 19u00  Kabinet waarschuwt in gelekte stukken voor economische tegenwindHet kabinet waarschuwt dat we te maken kunnen krijgen met tijden dat het economisch minder goed gaat. Brexit en de kans op handelsconflicten kunnen de economische groei remmen.
14/09 19u00  Minister begaat misser met verkeerde versie MiljoenennotaHet ministerie van Financiën is de mist in gegaan met het versturen van de vertrouwelijke stukken van Prinsjesdag. Op de USB-sticks die naar de fracties moesten gaan stond niet de juiste versie, liet minister Wopke Hoekstra (Financiën) vrijdag weten aan de Tweede Kamer. Inmiddels is de juiste versie overhandigd aan de Kamerleden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Beschuldiger wil dat FBI kandidaat Hooggerechtshof Kavanaugh onderzoekt19/09 03u30 - Nu.nl: Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 
13x Glennis Grace zingt jury en publiek omver in finale AGT19/09 04u30 - Nu.nl: Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run van Leona Lewis. 
8x Vakbond en werkgevers eens over nieuwe cao beveiligers19/09 02u30 - Nu.nl: Beveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
8x Weerbericht: Een van de laatste zomerse dagen van 201819/09 05u45 - Nu.nl: Woensdag is het net als de afgelopen dagen zonnig en vrijwel droog. Het zal een van de laatste zomerse dagen zijn van 2018, met temperaturen boven de 20 graden. 
7x Glennis Grace zingt met Run jury en publiek omver met in finale AGT19/09 05u45 - Nu.nl: Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run.  
7x Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vrede19/09 06u15 - Nu.nl: Noord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
7x Voorbeschouwing: Politieke Beschouwingen in teken van dividend en senaat19/09 06u15 - Nu.nl: Nu de plannen van het kabinet voor volgend jaar officieel bekend zijn gemaakt met Prinsjesdag, grijpt de oppositie de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdag van start gaan aan om een voorschot te nemen op de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen. Wat kunnen we verwachten tijdens dit politiek hoogtepunt van het jaar?
7x Wie wint de Gouden Penseel voor best geïllustreerde kinderboek?19/09 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
6x Glennis Grace zingt met Run jury en publiek omver in finale AGT19/09 06u15 - Nu.nl: Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run.  
5x 'Doorbraak in zoektocht naar wrak beroemd schip ontdekkingsreiziger Cook'19/09 03u00 - Nu.nl: Na 25 jaar onderzoek weten maritieme archeologen het zeker. Het wrak van het beroemde schip HMS Endeavour van kapitein Cook ligt op de bodem van de haven van Newport aan de oostkust van Amerika. 

Statistieken

Artikels:
32502
Gelezen:
8895
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven