vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
15/12 00u30  Twee doden en drie gewonden door steekincidenten Maastricht Door twee steekincidenten in Maastricht zijn donderdagavond twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Een verdachte is aangehouden. 15 
15/12 00u00  Dit wordt het nieuws: Zitting Holleeder, Oranje in halve finale WK handbal Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 december 2017.14 
14/12 23u15  Tweede persoon omgekomen door grote natuurbrand in Californië De uitgestrekte natuurbrand in Californië heeft een tweede leven geëist. Brandweercommandant Ken Pimlott maakte donderdag bekend dat een van zijn personeelsleden tijdens het werk om het leven is gekomen. Over de toedracht deed hij geen mededelingen.
14/12 23u00  Dit wordt het nieuws: Zitting Holleeder, Oranje in halve finale EK Handbal Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 december 2017.
14/12 23u00  Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Frankrijk Vier kinderen zijn om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk. 
14/12 22u45  Twee doden en meerdere gewonden door steekincidenten Maastricht Door twee steekincidenten in Maastricht zijn donderdagavond twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn meerdere mensen gewond geraakt. 
14/12 22u30  Wiebes ziet terugschroeven verbruik en export van gas als belangrijkste taak Om de gaswinning in Groningen te verlagen, ziet minister Eric Wiebes (Economische Zaken) geen andere taak voor zichzelf dan het binnenlands verbruik en de export van gas naar beneden te krijgen.
14/12 22u00  Dode en gewonden door steekpartij in Maastricht Door een of meerdere steekpartijen in Maastricht is donderdagavond een persoon overleden en zijn meerdere mensen gewond geraakt. 
14/12 21u45  Mollema: 'Froome en Sky hebben iets uit te leggen na positieve dopingtest' Bauke Mollema kan er met zijn hoofd niet bij dat Chris Froome positief is getest op het dopingmiddel salbutamol na afloop van de achttiende etappe van de Vuelta a España.
14/12 21u30  Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden De Europese Unie (EU) verlengt de economische sancties tegen Rusland met zes maanden. De regeringsleiders zijn daar eensgezind over, liet EU-president Donald Tusk weten na beraad op een top in Brussel. 
14/12 21u30  Twee jongens opgepakt voor betrokkenheid bij dood man uit Sneek De politie in Friesland heeft twee verdachten van 16 en 17 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij fataal geweld in Sneek eerder op donderdag. Een 39-jarige man uit die plaats kwam om het leven.
14/12 21u30  OM Zuid-Afrika tegen vrijlating op borgtocht van Guus Kouwenhoven Het Openbaar Ministerie (OM) in Zuid-Afrika is tegen het op borgtocht vrijlaten van Guus Kouwenhoven. De man werd eerder dit jaar veroordeeld tot negentien jaar cel voor wapensmokkel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. 
14/12 21u00  Verenigde Staten trekken regels voor netneutraliteit terug De Verenigde Staten trekken zijn regels voor netneutraliteit terug. Dat heeft de Amerikaanse telecomwaakhond FCC donderdag besloten.
14/12 19u30  VS trekt regels voor netneutraliteit terug De VS trekt zijn regels voor netneutraliteit terug. Dat heeft de Amerikaanse telecomwaakhond FCC donderdag besloten.
14/12 19u15  Primeur voor Kromowidjojo met goud op 50 meter vlinder bij EK kortebaan Ranomi Kromowidjojo heeft donderdag bij de EK kortebaan in Kopenhagen goud gepakt op de 50 meter vlinderslag. Maaike de Waard maakte het Nederlandse succes compleet door derde te worden. Kira Toussaint pakte zilver op de 100 meter rugslag.
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/12 19u15  Oppositie vraagt Shell en Unilever tevergeefs naar invloed dividendmaatregelNa een hoorzitting in de Tweede Kamer met onder andere Shell, Unilever en AkzoNobel over het afschaffen van de dividendbelasting, kregen PvdA, GroenLinks en SP niet waar ze op hadden gehoopt: Volledige inzage in eventueel contact tussen het bedrijfsleven en de coalitiepartijen tijdens de formatie.
14/12 19u00  Shell en Unilever geven geen openheid regeringscontacten over dividendmaatregelNa een hoorzitting in de Tweede Kamer met onder andere Shell, Unilever en AkzoNobel over het afschaffen van de dividendbelasting, kregen PvdA, GroenLinks en SP niet waar ze op hadden gehoopt: Volledige inzage in eventueel contact tussen het bedrijfsleven en de coalitiepartijen tijdens de formatie.
14/12 19u00  Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Zuid-FrankrikjVier kinderen zijn om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk. 
14/12 18u45  Oppositie vraagt Shell en Unilever tevergeefs naar contacten met regeringNa een hoorzitting in de Tweede Kamer met onder andere Shell, Unilever en AkzoNobel over het afschaffen van de dividendbelasting, kregen PvdA, GroenLinks en SP niet waar ze op hadden gehoopt: Volledige inzage in eventueel contact tussen het bedrijfsleven en de coalitiepartijen tijdens de formatie.
14/12 18u30  Vier kinderen omgekomen bij botsing tussen trein en schoolbus Zuid-FrankrijkVier kinderen zijn om het leven gekomen bij een botsing tussen een trein en een schoolbus in het zuiden van Frankrijk. 
14/12 18u15  DNA gedode vrouw gevonden in auto vermoedelijk van slachtoffer Sjonny W.Bloedsporen van de in 2003 om het leven gebrachte Monique Roossien zijn aangetroffen in de auto van de eveneens gedode Mirela Mos. Sjonny W. zou de enige link zijn tussen de twee vrouwen en wordt verdacht van betrokkenheid bij hun dood.
14/12 18u15  Trein botst op schoolbus in Zuid-FrankrijkDoor een botsing tussen een trein en een schoolbus is in Zuid-Frankrijk een onbekend aantal slachtoffers gevallen. 
14/12 17u45  Video: Dit zijn de nominaties voor mooiste Champions League-goal tot nu toeDe UEFA heeft zes doelpunten genomineerd voor mooiste doelpunt in de Champions League tot nu toe. Bekijk hier om welke doelpunten het gaat.
14/12 16u15  OM eist 3,5 jaar cel tegen ex-baas Bredase woningbouwvereniging LaurentiusVoor oplichting van de Bredase woningbouwvereniging Laurentius is tegen voormalig directeur Walter V. donderdag 3,5 jaar celstraf geëist.
14/12 16u15  Tweede lichaam opgegraven in onderzoek insulinemoorden verpleeghuizenDe politie heeft een lichaam opgegraven voor het onderzoek naar de insulinemoorden in verschillende verpleeghuizen in Zuid-Holland.
14/12 15u45  DNA gedode vrouw gevonden in auto vermoedelijk slachtoffer van Sjonny W.Bloedsporen van de in 2003 om het leven gebrachte Monique Roossien zijn aangetroffen in de auto van de eveneens gedode Mirela Mos. Sjonny W. zou de enige link zijn tussen de twee vrouwen en wordt verdacht van betrokkenheid bij hun dood.
14/12 15u30  Rutte haalt uit naar 'schaamteloze' Hongaarse premier OrbanPremier Mark Rutte heeft woensdag hard uitgehaald naar zijn Hongaarse collega Viktor Orban. Die hoopt het verplicht opnemen van asielzoekers af te kunnen kopen.
14/12 15u15  Rutte haalt uit naar 'schaamteloze' OrbanPremier Mark Rutte heeft woensdag hard uitgehaald naar zijn Hongaarse collega Viktor Orban. Die hoopt het verplicht opnemen van asielzoekers af te kunnen kopen. 'En dan niet meer bijdragen aan de solidariteit? Een schaamteloos verhaal', zei Rutte. 'Come on, dan zou Nederland ook kunnen zeggen: we doen niets meer.'
14/12 15u00  Dader verliest beroep tegen tbs-verlenging in zaak 'meisje van Nulde'Mike J., de veroordeelde stiefvader van het ‘meisje van Nulde’, blijft voorlopig nog in de tbs-kliniek. Zijn beroep tegen de verlenging van zijn tbs-behandeling met twee jaar werd donderdag afgewezen.
14/12 14u30  Politie graaft tweede lichaam op in onderzoek insulinemoorden verpleeghuizenDe politie heeft een lichaam opgegraven voor het onderzoek naar de insulinemoorden in verschillende verpleeghuizen in Zuid-Holland.
14/12 14u15  Video: Drie ruimtevaarders na maanden in de ruimte veilig terug op aardeTwee astronauten en een kosmonaut die enkele maanden in het internationale ruimtestation ISS verbleven, zijn donderdagochtend iets na 9.30 uur veilig teruggekeerd op aarde. De Amerikaan Randy Bresnik, de Rus Sergej Rjazanski en de Italiaan Paolo Nespoli verbleven sinds 28 juli 139 dagen in de ruimte.
14/12 14u15  Hoge justitieambtenaar VS berispt Republikeinen na kritiek op MuellerDe Amerikaanse vice-procureur-generaal Rod Rosenstein, de hoogste justitieambtenaar van de VS na minister Jeff Sessions, heeft de Republikeinen terechtgewezen voor hun kritiek op openbaar aanklager Robert Mueller.
14/12 13u30  Poetin waarschuwt VS geen raketaanval op Noord-Korea uit te voerenDe Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag de Verenigde Staten gewaarschuwd geen raketaanval op Noord-Korea uit te voeren. Dat zou rampzalige gevolgen hebben, aldus de Russische leider. 
14/12 13u15  Zestien jaar geëist voor doden zwangere vriendin en ongeboren kind in LopikTegen de 41-jarige Teunis Z. uit Lopik is donderdag zestien jaar cel geëist voor het doden van zijn zwangere vriendin Charlotte en hun ongeboren kind. De vrouw werd afgelopen zomer doodgestoken en gewurgd in de woning in Lopik waar zij met Z. woonde. 
14/12 13u15  Poetin stelt dat klokkenluider Rodchenkov onder controle geheime dienst VS isVolgens Vladimir Poetin wordt Grigory Rodchenkov gecontroleerd door de geheime dienst van de Verenigde Staten. Na onthullingen van het voormalig hoofd van het dopinglab in Moskou werd een staatsgestuurd dopingnetwerk in Rusland blootgelegd.
14/12 13u15  Kamer verontwaardigd over nieuwe blunder BelastingdienstDe problemen met de systemen van de schenk en –erfbelasting bij de Belastingdienst heeft tot veel ergenis geleid bij meerdere partijen in de Tweede Kamer. De ambtelijke top wachtte lang met het delen van belangrijke informatie aan hun politieke bazen. De Kamer wil nu minutieus geïnformeerd worden.
14/12 13u00  Herdenkingsdienst voor slachtoffers brand woontoren LondenIn Londen wordt donderdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers van de brand in de Londense Grenfell Tower. Een half jaar geleden kwamen 71 mensen om toen de woontoren in het westen van de stad vlam vatte. 
14/12 12u30  Ouders doodgestoken zwangere vrouw Lopik woest op dader in rechtbankDe ouders van de zwangere vrouw die deze zomer werd doodgestoken in Lopik door haar partner, hebben donderdag een emotionele verklaring afgelegd voor de rechtbank in Utrecht. Ze zeggen woest te zijn op de dader Teunis Z.
14/12 11u45  België stuurt als eerste land een ambassadrice naar Saudi-ArabiëBelgië stuurt als eerste land ter wereld een ambassadrice naar Saudi-Arabië. Dominique Mineur, die nu België nog vertegenwoordigt in de Verenigde Arabische Emiraten, verhuist in 2018 naar het islamitische koninkrijk.
14/12 11u30  Video: Jaarlijkse meteorenzwerm goed te zien door heldere nacht in ChinaDe meteorenzwerm Geminiden was woensdagnacht goed te zien vanuit China. Er waren tot donderdagochtend zestig meteorieten per uur te zien. 
14/12 10u15  Procureur-generaal VS berispt Republikeinen na kritiek op MuellerDe Amerikaanse procureur-generaal Rod Rosenstein, een van de hoogste justitieambtenaren van de VS, heeft de Republikeinen terechtgewezen voor hun kritiek op openbaar aanklager Robert Mueller.
14/12 10u00  Agent niet vervolgd voor overlijden arrestant in Amersfoort na duwHet Openbaar Ministerie heeft besloten dat een agent niet zal worden vervolgd voor het overlijden van een 68-jarige arrestant in Amersfoort. De man overleed aan hersenletsel nadat de agent hem had geduwd en hij op zijn hoofd viel.
14/12 09u15  'In augustus en september 6.700 Rohingya gedood in Myanmar'Vlak nadat de geweldsgolf tegen de Rohingya-moslims in Myanmar eind augustus uitbrak, zijn in een maand tijd zeker 6.700 Rohingya gedood in de deelstaat Rakhine. Dat schrijft Artsen zonder Grenzen (AzG) in een donderdag gepubliceerd onderzoek.  
14/12 09u15  Docenten bang dat prestaties leerlingen lijden onder gebruik sociale mediaRuim negen op de tien leraren in het voortgezet onderwijs maken zich zorgen over het gebruik van sociale media door leerlingen. Iets meer dan de helft van de leraren denkt dat de schoolprestaties hier onder lijden.
14/12 08u45  Omstreden senaatskandidaat Moore weigert nederlaag te erkennenRoy Moore, de omstreden Republikeinse kandidaat voor de senaatszetel van Alabama, weigert zijn nederlaag toe te geven. De oud-rechter, die door meerdere vrouwen wordt beticht van seksueel misbruik, stelt dat de officiële telling nog niet is afgerond.
14/12 08u30  'In augustus en september 6700 Rohingya gedood in Myanmar'Vlak nadat de geweldsgolf tegen de Rohingya-moslims in Myanmar eind augustus uitbrak, zijn in een maand tijd zeker 6700 Rohingya gedood in de deelstaat Rakhine. Dat schrijft Artsen zonder Grenzen in een donderdag gepubliceerd onderzoek.  
14/12 07u45  Docenten bang dat prestaties leerlingen lijden onder socialmediagebruikRuim negen op de tien leraren in het voortgezet onderwijs maken zich zorgen over het gebruik van sociale media door leerlingen. Iets meer dan de helft van de leraren denkt dat de schoolprestaties hier onder lijden.
14/12 07u30  Video: Clowns lopen bedevaartstocht in Mexico CityIn Mexico zijn woensdag honderden clowns de straat opgegaan, ze lopen hun jaarlijse pelgrimstocht naar de Basiliek van Guadalupe.
14/12 07u00  Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid in midden en noorden van landRijkswaterstaat waarschuwt in het midden en het noorden voor gladheid. In die delen trekken winterse buien over het land. Dit heeft geleid tot een aantal witte wegen.
14/12 06u15  Podcast: Is van Gerwen klaar voor het WK darts? En een gezinsdrama in LopikIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
14/12 03u00  Vicepresident Ecuador krijgt zes jaar cel vanwege corruptieJorge Glas, de vicepresident van Ecuador, is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Hij stond terecht voor het aannemen van steekpenningen van het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht.
14/12 02u15  Samenwonenden meest welvarend, tevreden en gezondSamenwonende mensen, vooral degenen zonder kinderen, zijn in Nederland het meest welvarend en het vaakst tevreden en gezond.
14/12 00u15  Parlement Sint Maarten neemt wet tegen corruptie aanHet parlement van Sint Maarten heeft woensdag een wet aangenomen over het installeren van een zogeheten Integriteitskamer. De oprichting van die instantie is de laatste voorwaarde die Nederland heeft gesteld aan het verstrekken van hulpgeld voor de wederopbouw na de verwoestende orkaan Irma.
13/12 23u00  Dit wordt het nieuws: EU-top in Brussel, Ajax tegen ExcelsiorWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 december 2017.
13/12 21u00  Britse chirurg brandde initialen in levers twee patiëntenEen Britse chirurg heeft toegegeven dat hij bij twee patiënten zijn initialen in hun getransplanteerde lever heeft gebrand.
13/12 21u00  Parlement Verenigd Koninkrijk zit May dwars in BrexitDe regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een stemming over de Brexit-deal nipt verloren. Over elk akkoord met de Europese Unie moet nu eerst worden gestemd in het parlement. Het is een nieuwe klap voor premier Theresa May.   
13/12 21u00  Koploper PSV geeft diep in blessuretijd zege uit handen bij FC GroningenKoploper PSV heeft woensdagavond in blessuretijd drie punten uit handen gegeven tegen FC Groningen. De wedstrijd in het Noordlease Stadion eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel.
13/12 20u45  Grote stroomstoring Rotterdam verholpenRotterdam werd woensdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Een groot deel van het noorden van de stad zat vanaf 18.55 uur ruim anderhalf uur zonder verlichting.
13/12 20u30  Koploper PSV geeft in blessuretijd zege uit handen bij FC GroningenKoploper PSV heeft woensdagavond tegen FC Groningen in de laatste minuut drie punten uit handen gegeven. De Eindhovenaren speelden met 3-3 gelijk in het Noordlease Stadion.
13/12 19u45  Flinke stroomstoring treft 29.000 adressen in RotterdamRotterdam is woensdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Een groot deel van het noorden van de stad zit sinds 18.55 uur zonder verlichting.
13/12 19u30  Rotterdam getroffen door flinke stroomstoringRotterdam is woensdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Het noorden van de stad zit sinds 18.55 uur zonder verlichting.
13/12 19u30  Liveblog Eredivisie: PSV met 1-3 rust in, Vitesse en Willem II in evenwichtDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat woensdag verder met de wedstrijden FC Groningen-PSV, Vitesse-Willem II, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Roda JC. Mis niets in dit liveblog.
13/12 19u15  Handbalsters bereiken halve finales WK na moeizame zege op TsjechiëDe Nederlandse handbalsters hebben woensdag de halve finales bereikt op het WK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen was in Maagdenburg met moeite te sterk voor Tsjechië: 30-26.
13/12 19u15  Liveblog Eredivisie: PSV weer op ruime voorsprong, Willem II leidt bij VitesseDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat woensdag verder met de wedstrijden FC Groningen-PSV, Vitesse-Willem II, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Roda JC. Mis niets in dit liveblog.
13/12 19u00  Liveblog Eredivisie: PSV al snel op comfortabele voorsprong tegen GroningenDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat woensdag verder met de wedstrijden FC Groningen-PSV, Vitesse-Willem II, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Roda JC. Mis niets in dit liveblog.
13/12 18u45  Liveblog: Van Ginkel zet PSV al vroeg op voorsprong bij FC GroningenDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat woensdag verder met de wedstrijden FC Groningen-PSV, Vitesse-Willem II, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Roda JC. Mis niets in dit liveblog.
13/12 18u30  Liveblog: PSV maakt zich op voor uitduel met FC GroningenDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat woensdag verder met de wedstrijden FC Groningen-PSV, Vitesse-Willem II, VVV-Venlo-FC Utrecht, Feyenoord-sc Heerenveen en ADO Den Haag-Roda JC. Mis niets in dit liveblog.
13/12 18u30  Video: Helikopterbeelden tonen ondergelopen stad in Noord-ItaliëDe afgelopen dagen heeft het extreem hard geregend in het noorden van Italië, waardoor rivieren overstroomden. Vooral de regio Emilia-Romagna, te zien op deze helikopterbeelden, is zwaar getroffen. 
13/12 18u30  Woensdagavond grote kans op zien van vallende sterrenWoensdagavond vanaf 22.00 uur is er enkele uren een grote kans om vanuit Nederland veel vallende sterren te zien.
13/12 17u45  Branchevereniging LTO klaagt NVWA aan om rol in fipronilschandaalLand- en tuinbouworganisatie LTO daagt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor de rechter wegens nalatigheid in de crisis rond de met fipronil besmette eieren eerder dit jaar.
13/12 17u30  NAC-doelman Bertrams zes duels geschorst voor charge op SlagveerNAC Breda-doelman Nigel Bertrams is woensdag door de KNVB liefst zes wedstrijden geschorst voor zijn harde overtreding op FC Twente-aanvaller Luciano Slagveer, die daarbij een schouderblessure opliep en maanden aan de kant staat.
13/12 17u00  Rechtszaak tegen terrorismeverdachte Abdeslam in België mogelijk uitgesteldDe Belgische rechtszaak tegen terrorismeverdachte Salah Abdeslam wordt waarschijnlijk uitgesteld. Het proces zou maandag van start gaan, maar zijn advocaat Sven Mary heeft om uitstel gevraagd.
13/12 16u45  Rechtszaak tegen terreurverdachte Abdeslam in België mogelijk uitgesteldDe Belgische rechtszaak tegen terreurverdachte Salah Abdeslam wordt waarschijnlijk uitgesteld. Het proces zou maandag van start gaan, maar zijn advocaat Sven Mary heeft om uitstel gevraagd.
13/12 16u30  Jaloerse Rus hakt handen echtgenote afEen jaloerse man heeft in Rusland met een bijl de handen afgehakt van zijn echtgenote. 
13/12 16u30  SP-leider Lilian Marijnissen: 'Zin om tussen stropdassen te debatteren'Voor Lilian Marijnissen is het snel gegaan. Na krap tien maanden in de Kamer mag ze leiding geven aan de veertienkoppige SP-fractie nadat Emile Roemer opstapte. 'Ik had dit niet zo verwacht toen ik dit jaar voor het eerst op de kandidatenlijst stond.'
13/12 15u45  Islamitische landen: 'VS weg uit vredesproces met besluit Jeruzalem'Meer dan vijftig islamitische landen beschouwen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen als een teken dat de Verenigde Staten zich heeft teruggetrokken uit het vredesproces in het Midden-Oosten.
13/12 15u30  Islamitische landen: 'VS trekt zich terug uit vredesproces met besluit Jeruzalem'Meer dan vijftig islamitische landen beschouwen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen als een teken dat de Verenigde Staten zich heeft teruggetrokken uit het vredesproces in het Midden-Oosten.
13/12 15u00  Derde aanhouding in onderzoek naar aanranding en mishandeling op kazerneDe Koninklijke Marechaussee heeft woensdag een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar onder meer mishandeling, aanranding en bedreiging van drie Nederlandse militairen. De vermeende misstanden vonden plaats in 2013 in de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
13/12 14u00  Interview Roemer: 'Waren er maar wat meer aardige mensen in de politiek'Emile Roemer wilde per se wachten totdat het nieuwe kabinet er was en ieder fractielid zijn plek in de Tweede Kamer had gevonden voordat hij het parlement zou verlaten, maar nu zit zijn werk erop. 'Hier is het stokje, maak het maar waar', aldus Roemer in een interview met NU.nl.
13/12 13u15  Emotionele Mark de J. houdt vol onschuldig te zijn in zaak EverinkEen emotionele Mark de J. heeft woensdag tijdens zijn laatste woord nogmaals laten weten Koen Everink (42) niet te hebben vermoord. ''Ik heb het echt niet gedaan. Koen en ik waren vrienden', aldus De J.huilend en met een rood aangelopen gezicht.
13/12 13u00  Video: Noord-Koreaans 'spookschip' met lichaam aangespoeld in JapanIn Japan is een Noord-Koreaans 'spookschip' aangespoeld met daarin het lichaam van een man. Verderop werd er nog een stoffelijk overschot aangetroffen. De laatste tijd spoelen er vaker lichamen aan in Japan. Eerder werd ook een bootje aangetroffen met daarin acht skeletten.
13/12 12u45  Video: Weer Noord-Koreaans 'spookschip' met lichaam aangespoeld in JapanIn Japan is een Noord-Koreaans 'spookschip' aangespoeld met daarin het lichaam van een man. Verderop werd er nog een stoffelijk overschot aangetroffen. De laatste tijd spoelen er regelmatig lichamen aan in Japan. Eerder werd ook een bootje aangetroffen met daarin acht skeletten.
13/12 12u15  Emile Roemer treedt af als leider SP, Lilian Marijnissen neemt stokje overSP-leider en fractievoorzitter Emile Roemer treedt af als partijleider en vertrekt uit de politiek. Dat heeft hij woensdagochtend bekendgemaakt in café Dudok in Den Haag. 
13/12 11u45  Emile Roemer treedt af als leider SPSP-leider en fractievoorzitter Emile Roemer treedt af als partijleider. Dat heeft hij woensdagochtend bekendgemaakt in café Dudok in Den Haag.
13/12 11u45  Jongen (15) doodgestoken in Almere, twee leeftijdsgenoten opgepaktIn Almere is dinsdagavond een 15-jarige jongen doodgestoken door eveneens twee jongens van vijftien. De aanleiding voor het steekincident wordt onderzocht.
13/12 11u30  Minister Wiebes wil laatste kolencentrales sluiten door verbodEric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, heeft aan de Tweede Kamer verteld dat een verbod op het gebruik van kolen voor productie van elektriciteit het beste middel is om de laatste kolencentrales te sluiten.
13/12 11u15  Erdogan: Jeruzalem-besluit VS beloning voor terreurdaden IsraëlDe Turkse president Recep Erdogan heeft aan het begin van de top over Jeruzalem, Israël een terreurstaat genoemd en het Amerikaanse besluit Jeruzalem tot hoofdstad van het land te erkennen een beloning voor zijn terreurdaden.   
13/12 11u00  Turkse president Erdogan noemt Jeruzalem-besluit VS beloning voor terreurdadenDe Turkse president Recep Erdogan heeft aan het begin van de top over Jeruzalem, Israël een terreurstaat genoemd en het Amerikaanse besluit Jeruzalem tot hoofdstad van het land te erkennen een beloning voor zijn terreurdaden.   
13/12 11u00  Reisbeperking opgelegd aan veroordeelde Australische pedoseksuelenIn Australië is woensdag een wet ingegaan die bepaalt dat veroordeelde pedoseksuelen niet zomaar het land mogen verlaten, maar een reisvergunning nodig hebben. Een veroordeelde pedoseksueel die woensdag op Sydney Airport het vliegtuig wilde nemen, werd als eerste tegengehouden.
13/12 10u30  Veroordeelde Australische pedoseksueel heeft reisvergunning nodigIn Australië is woensdag een wet ingegaan die bepaalt dat veroordeelde pedoseksuelen niet zomaar het land mogen verlaten, maar een reisvergunning nodig hebben. Een veroordeelde pedoseksueel die woensdag op Sydney Airport het vliegtuig wilde nemen, werd als eerste tegengehouden.
13/12 10u15  Veteranen Dutchbat stappen naar ombudsman om claim SrebrenicaVeteranen van Dutchbat III stappen naar de Veteranenombudsman omdat ze het overleg met het ministerie van Defensie over excuses, eerherstel en een financiële vergoeding te lang vinden duren.
13/12 10u00  Veteranen Dutchbat stappen naar ombudsman uit onvrede om overleg DefensieVeteranen van Dutchbat III stappen naar de Veteranenombudsman omdat ze het overleg met het ministerie van Defensie over excuses, eerherstel en een financiële vergoeding te lang vinden duren.
13/12 10u00  Video: Politie oefent oudjaarsnacht met honden, vuurwerk en 'relschoppers'In Alphen aan de Rijn oefenden de politie en brandweer op calamiteiten tijdens Oud en nieuw. Met honden, vuurwerk en veel 'relschoppers' werd aankomende nieuwjaarsnacht gesimuleerd.
13/12 09u45  Video: Politie oefent met honden, vuurwerk en 'relschoppers' voor oudjaarsnachtIn Alphen aan de Rijn oefenden de politie en brandweer op calamiteiten tijdens Oud en nieuw. Met honden, vuurwerk en veel 'relschoppers' werd aankomende nieuwjaarsnacht gesimuleerd.
13/12 09u30  Dader aanslag New York had geen banden met extremistenDe politie in Bangladesh heeft geen aanwijzingen gevonden dat de dader van de aanslag in New York maandag banden had met milities in dat land. 
13/12 08u45  UCI onderzoekt verdachte salbutamolwaarde Froome bij zege in VueltaDe UCI heeft Chris Froome en Team Sky om uitleg gevraagd over een dopingtest in de Vuelta a España. Tijdens de door de Brit gewonnen ronde werd er in september een opvallende hoeveelheid van het middel salbutamol in zijn urine gevonden.
13/12 08u45  Kabinet wil Nederlanderschap genocideverdachte Rwanda intrekkenDe Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) denkt alsnog te kunnen aantonen dat een Rwandese vluchteling die in 2006 de Nederlandse nationaliteit kreeg, betrokken is geweest bij de genocide in zijn thuisland in 1994.
13/12 08u00  Nederland stapt naar Europees Hof om tol personenauto's DuitslandNederland sluit zich aan bij Oostenrijk en daagt Duitsland voor het Europese Hof van Justitie vanwege de plannen om tol in te voeren voor personenauto's. 
13/12 08u00  Gezant VN zegt dat deur met Noord-Korea op een kier staatVN-gezant Jeffrey Feltman heeft dinsdag gezegd dat uit gesprekken met Noord-Koreaanse hoge functionarissen blijkt dat ze in geen enkele vorm beloftes doen, maar wel denkt hij dat hij 'de deur op een kier heeft gelaten'.
13/12 07u00  Video: Politie bereidt zich voor op relschoppers tijdens oud en nieuwIn Alphen aan de Rijn oefenden de politie en brandweer op calamiteiten tijdens oud en nieuw. Met honden, vuurwerk en veel 'relschoppers' werd aankomende nieuwjaarsnacht gesimuleerd.
13/12 06u15  Podcast: Nieuwe Star Wars in de bioscoop en Democraat wint in AlabamaIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
13/12 05u00  Omstreden Roy Moore verliest strijd om Senaatszetel in AlabamaDe strijd om de Senaatszetel in Alabama is gewonnen door Democraat Doug Jones. Hij won de verkiezingsstrijd van de Republikein Roy Moore, die onder vuur lag vanwege mogelijk seksueel wangedrag, maar gesteund werd door de Amerikaanse president Donald Trump.
13/12 03u00  Gezant van VN denkt dat deur met Noord-Korea op een kier staatVN-gezant Jeffrey Feltman heeft dinsdag gezegd dat uit gesprekken met Noord-Koreaanse hoge functionarissen blijkt dat ze in geen enkele vorm beloftes doen, maar wel denkt hij dat hij 'de deur op een kier heeft gelaten'.
12/12 23u30  Vermeende Syrische IS-strijder Amsterdam ontkent betrokkenheidEen 31-jarige Syriër die na een debat in Amsterdam door activistische landgenoten werd aangewezen als IS-strijder, ontkent alle betrokkenheid bij de terreurorganisatie. 
12/12 23u30  Dit wordt het nieuws: Coalitiegesprekken Duitsland, FC Groningen-PSVWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 december 2017.
12/12 23u00  Dit wordt het nieuws: Coalitiegesprekken Duitsland, PSV-FC GroningenWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 december 2017.
12/12 22u45  Dit wordt het nieuws: Coalitiegesprekken Duitsland, PSV-FC Groningen in EredivisieWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 december 2017.
12/12 22u15  Omvang grote natuurbrand in Californië neemt verder toeEen van de grootste natuurbranden in de geschiedenis van Californië is dinsdag verder in omvang toegenomen door de aanhoudend harde wind en het kurkdroge weer. De duizenden brandweerlieden die vechten tegen de vlammen konden de uitbreiding niet verhinderen.
12/12 21u30  Facebook gaat belasting betalenFacebook gaat voortaan lokaal belasting betalen in landen waar inkomsten worden behaald, in plaats van het doorsluizen van geld naar het internationale hoofdkantoor in Ierland. 
12/12 21u15  KNMI geeft opnieuw waarschuwing uit voor gladheid door opvriezingHet KNMI heeft dinsdagavond opnieuw een waarschuwing afgegeven vanwege verwachte gladheid. Door bevriezing van sneeuwresten en natte weggedeelten kan het dinsdagavond en vroeg op woensdag nog verraderlijk glad zijn. 
12/12 21u00  KNMI geeft code geel af wegens kans op gladheid door opvriezingHet KNMI heeft dinsdagavond code geel afgegeven wegens kans op gladheid. Door bevriezing van sneeuwresten kan het vannacht en woensdag in de vroege ochtend nog verraderlijk glad zijn. 
12/12 21u00  Facebook gaat lokaal belasting betalenFacebook gaat voortaan lokaal belasting betalen in landen waar inkomsten worden behaald, in plaats van het doorsluizen van geld naar zijn Ierse internationale hoofdkantoor
12/12 20u45  Twee jonge kinderen overleden na zwaar verkeersongeval in Zeeuwse RitthemAls gevolg van een verkeersongeval dat eerder op dinsdagochtend plaatsvond in het Zeeuwe Ritthem, zijn twee kinderen jonge kinderen van 3 en 5 jaar oud, overleden. Het 3-jarige jongetje overleed direct na het ongeval op de Sloeweg, zijn 5-jarige zusje overleed later op dinsdag in het ziekenhuis. 
12/12 20u15  Tientallen 'bedrijven' aangetroffen in garageboxen parkeergarage UtrechtDe gemeente Utrecht heeft in 77 garageboxen in een parkeergarage in Utrecht Overvecht diverse bedrijven aangetroffen, waaronder een kapperszaak.
12/12 20u00  Diverse 'bedrijven' aangetroffen in garageboxen parkeergarage UtrechtDe gemeente Utrecht heeft in 77 garageboxen in een parkeergarage in Utrecht Overvecht diverse bedrijven aangetroffen, waaronder een kapperszaak.
12/12 19u00  Kamer stemt in met verlenging missies Mali en AfghanistanEen meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag groen licht gegeven voor de voortzetting van Nederlandse bijdrage voor de militaire VN-missie in Mali. Ook de Nederlandse bijdrage in Afghanistan wordt verlengd.
12/12 18u30  Kamer stemt in met verlenging missie Mali en AfghanistanEen meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag groen licht gegeven voor de voortzetting van Nederlandse bijdrage voor de militaire VN-missie in Mali. Ook de Nederlandse bijdrage in Afghanistan wordt verlengd.
12/12 18u15  Tweede Kamer tegen plan VVD voor controle op NPO-programma'sDe Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hoeft niet tot op programmaniveau openbaar te maken waar de organisatie belastinggeld aan besteedt. De Tweede Kamer stemde dinsdag tegen een VVD-voorstel hierover.
12/12 17u45  Data 174.000 Nederlanders gelekt bij Uber-hackInformatie van zo'n 174.000 Nederlandse passagiers en chauffeurs van Uber is door hackers buitgemaakt bij het datalek die het taxibedrijf eind 2016 verzweeg.
12/12 17u30  Kamer stemt in met verlenging missie MaliEen meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag groen licht gegeven voor de voortzetting van Nederlandse bijdrage voor de militaire VN-missie in Mali.
12/12 17u15  Kamer stemt in met verlengen missie MaliEen meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag groen licht gegeven voor de voortzetting van de Nederlandse bijdrage aan de militaire VN-missie in Mali.
12/12 17u00  Leeuw bijt andere leeuw dood voor ogen van publiek in Burgers' ZooEen mannetjesleeuw heeft in dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem een vrouwtjesleeuw doodgebeten. Het incident vond plaats voor het oog van bezoekers.
12/12 17u00  Advocaat: Ondenkbaar dat Mark de J. zijn vriend Everink voor geld heeft gedoodDe advocaat van Mark de J. heeft het dinsdag 'ondenkbaar' genoemd dat Mark de J. zijn vriend Koen Everink (42) heeft omgebracht voor geld. Volgens justitie was een grote schuld van De J. bij de zakenman reden voor zijn moord.
12/12 16u30  Aftrappen: Keizer heeft ideale Ajax-basis, doelpuntenmachine PSV hapertIn een nieuwe aflevering van Aftrappen blikken we vooruit naar speelronde 16, een doordeweekse speelronde in de Eredivisie. Gaat PSV zich herstellen van de nederlaag tegen Ajax? En hoe zal het de Amsterdammers vergaan tegen Excelsior? 
12/12 16u15  Politie houdt drie mannen in Roermond aan om prostitutie meisje (13)De politie heeft vrijdag drie mannen in een pand in Roermond aangehouden omdat zij een dertienjarig meisje uit Hongarije dwongen te werken in de prostitutie. 
12/12 16u00  Twee aanhoudingen om aanranding en mishandeling in kazerne DefensieDe Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van onder meer mishandeling, aanranding en bedreiging van drie Nederlandse militairen. De vermeende misstanden vonden plaats in 2013 in de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
12/12 15u45  Twee aanhoudingen om misstanden in kazerne van DefensieDe Koninklijke Marechaussee heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van onder meer mishandeling, aanranding en bedreiging van drie Nederlandse militairen. De vermeende misstanden vonden plaats in 2013 in de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
12/12 15u30  Video: Zuid-Korea oefent aanslag ter voorbereiding op WinterspelenIn Zuid-Korea is dinsdag een grote terreuroefening gehouden. Er deden 420 mensen mee aan de verschillende scenario's die werden geoefend in aanloop naar de Winterspelen in februari.
12/12 15u15  Verdachte 25 jaar oude moordzaak Milica van Doorn blijft langer vastzittenDe 47-jarige verdachte die zaterdag is opgepakt in de 25 jaar oude moordzaak van Milica van Doorn blijft langer vastzitten.
12/12 15u15  Politie Bangladesh overhoort vrouw dader aanslag New YorkDe politie in Bangladesh heeft de vrouw van de dader van de aanslag in New York gevonden. Akayed Ullah, die maandag probeerde in het centrum van New York een terroristische aanslag te plegen, is oorspronkelijk afkomstig uit Bangladesh.
12/12 14u45  Broer politicus Jos van Rey betuigt spijt in strafzaak witwassenDe broer van de omstreden Limburgse politicus Jos van Rey heeft dinsdag in de rechtbank in Zwolle spijt betuigd voor zijn rol in het witwassen van miljoenen euro's.
12/12 14u30  Video: Grote terreuroefening in Zuid-Korea ter voorbereiding op WinterspelenIn Zuid-Korea is dinsdag een grote terreuroefening gehouden. Er deden 420 mensen mee aan de verschillende scenario's die werden geoefend in aanloop naar de Winterspelen in februari.
12/12 13u15  Drukte op Schiphol door nasleep winterweer, zware avondspits verwachtOp Schiphol is het dinsdag bijzonder druk omdat veel reizigers die maandag niet konden reizen ook naar Schiphol komen. De nasleep van het winterweer zorgt nog voor lange rijen op de luchthaven.
12/12 13u15  Politie Bangladesh vindt vrouw dader aanslag New YorkDe politie in Bangladesh heeft de vrouw van de dader van de aanslag in New York gevonden. Akayed Ullah, die maandag probeerde in het centrum van New York een terroristische aanslag te plegen, is oorspronkelijk afkomstig uit Bangladesh.
12/12 11u45  Video: Dief steelt met speels gemak 25 handwapens in Oklahoma CityEen dief in Oklahoma City heeft met speels gemak 25 handwapens uit een jachtwinkel gestolen. De man stond alweer buiten, voordat de politie kon reageren op het winkelalarm.
12/12 11u45  Advocaat Mark de J. verwijt OM 'selectief blind te zijn' in onderzoek dood EverinkHet Openbaar Ministerie (OM) is selectief blind geweest in het onderzoek naar de dood van Koen Everink (42) op 3 maart 2016. Dat heeft de advocaat van de verdachte Mark de J., Bob Kaarls, dinsdag betoogd.
12/12 11u00  KNVB en Oranjevrouwen akkoord over hogere vergoedingDe KNVB heeft een akkoord bereikt met de Oranjevrouwen over verbeterde financiële vergoedingen. De overeenkomst loopt tot en met het WK van 2019 in Frankrijk, meldt de bond dinsdag.
12/12 10u45  Gladheid verdwijnt in loop van de ochtend, wel zware avondspits verwachtIn de loop van dinsdagochtend verdwijnt de gladheid van de wegen en lopen de temperaturen op tot iets boven nul. Dinsdagavond kan het smeltwater echter weer opvriezen, wat kan zorgen voor gladheid op de wegen.
12/12 10u45  Dode en gewonden door ontploffing gasoverslagstation OostenrijkDoor een explosie op een gasoverslagstation in Oostenrijk is dinsdag één iemand om het leven gekomen en zijn dinsdag zeker achttien mensen gewond geraakt. 
12/12 10u45  'OM was selectief blind in onderzoek naar dood Koen Everink'Het Openbaar Ministerie (OM) is selectief blind geweest in het onderzoek naar de dood van Koen Everink (42) op 3 maart 2016. Dat heeft de advocaat van de verdachte Mark de J., Bob Kaarls, dinsdag betoogd.
12/12 10u45  Dit is waarom basisschoolleraren dinsdag opnieuw stakenTienduizenden leraren in het basisonderwijs leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De stakende leerkrachten protesteren tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Het gaat om de tweede landelijke staking van dit jaar.
12/12 10u45  Busplatform station Breda tijdelijk ontruimd vanwege mogelijke verzakkingHet busplatform bij het station in Breda is dinsdag tijdelijk ontruimd wegens een mogelijke verzakking. Na onderzoek bleek niets mis te zijn met de constructie. 
12/12 10u30  Dichter Nachoem Wijnberg wint P.C. Hooft-prijs 2018Dichter Nachoem Wijnberg (56) heeft de P.C. Hooft-prijs 2018 gewonnen. Dat is dinsdag bekendgemaakt door de organisatie.
12/12 10u15  Gladheid verdwijnt in loop van dinsdagochtend, zware avondspits verwachtIn de loop van dinsdagochtend verdwijnt de gladheid van de wegen en lopen de temperaturen op tot iets boven nul. Op dinsdagavond kan het smeltwater echter weer opvriezen, wat kan zorgen voor gladheid op de wegen.
12/12 10u15  Commissie: Veel seksuele intimidatie en misbruik in sportSeksuele intimidatie en misbruik in de sport komen vaak voor. Dat concludeert de commissie onder leiding van oud-minister Klaas de Vries die hier onderzoek naar deed.
12/12 09u30  Busplatform bij station Breda ontruimd vanwege mogelijke verzakkingHet busplatform bij het station in Breda is dinsdag ontruimd wegens een mogelijke verzakking. Hulpdiensten zijn ter plaatse om reizigers weg te halen uit het gebied.
12/12 08u30  Sneeuw zorgt nog voor vertraging op de weg en het spoorSneeuwen doet het niet meer, maar ook dinsdag zorgt de sneeuw die maandag is gevallen voor overlast. Weggebruikers wordt geadviseerd voorzichtig te doen vanwege gladheid. De NS rijdt volgens de normale dienstregeling, maar er vallen nog veel treinen uit.
12/12 08u00  Leider No Surrender Henk Kuipers opgepakt om afpersing en mishandelingDe leider van motorbende No Surrender, Henk Kuipers, is dinsdagochtend in Emmen opgepakt door de politie. In hetzelfde onderzoek is een 59-jarige man uit Sneek ook aangehouden.
12/12 07u45  Leider motorclub No Surrender opgepakt wegens diefstal en mishandelingDe leider van motorclub No Surrender Henk Kuipers is dinsdagochtend in Emmen opgepakt door de politie. In hetzelfde onderzoek is een 59-jarige man uit Sneek ook aangehouden.
12/12 07u45  'Kwaliteit van leven Nederlander in 25 jaar verbeterd'De kwaliteit van het leven van Nederlanders is in de afgelopen 25 jaar beter geworden. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) concludeert dat na een analyse van cijfers die zijn verzameld sinds 1990.
12/12 07u15  Sekteleider Charles Manson stierf aan hartstilstand en darmkankerIn de overlijdensakte van Charles Manson staat dat de sekteleider overleden is aan een acute hartstilstand, ademhalingsproblemen en darmkanker. Dit meldt TMZ. Manson overleed op 19 november op 83-jarige leeftijd. 
12/12 07u00  Video: Schiphol plaatst 1.300 veldbedden voor gestrande reizigersSchiphol heeft in de vertrekhal 1.300 bedden geplaatst voor gestrande reizigers. Honderden vluchten werden maandag geannuleerd vanwege het winterweer. 
12/12 06u30  Veldbedden op Schiphol, wegen weer sneeuwvrijSneeuwen doet het niet meer, maar ook dinsdag zorgt de sneeuw die maandag is gevallen voor overlast. Weggebruikers wordt geadviseerd voorzichtig te doen vanwege gladheid. De NS rijdt volgens de normale dienstregeling en Schiphol zette 1.300 veldbedden neer, waarop gestrande reizigers konden overnachten.
12/12 06u15  Video: Schiphol plaatst 1300 veldbedden voor gestrande reizigersSchiphol heeft in de vertrekhal 1300 bedden geplaatst voor gestrande reizigers. Honderden vluchten werden maandag geannuleerd vanwege het winterweer. 
12/12 06u15  Podcast: Leraren staken opnieuw en mogelijk nog glad op de wegIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12/12 05u00  Minister Koolmees vindt dat 'inburgering op de schop moet worden genomen'De inburgering moet nodig ''op de schop'' worden genomen, vindt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). In een interview met De Telegraaf vertelt hij dat er sprake is van een groot probleem.
12/12 03u30  'Medewerker Haagse ambassade Bosnië opgepakt bij grensovergang'Een Bosnische militair, die werkzaam is op de ambassade in Den Haag, is maandag opgepakt op verdenking van het plegen van oorlogsmisdaden. Lokale media melden dat Enes Jahić is gearresteerd bij de grensovergang toen hij Bosnië en Herzegovina in wilde.
12/12 01u00  Provincie Gelderland wil nieuwe procedure uitbreiding vliegveld LelystadGelderland wil dat het ministerie van Infrastructuur de procedure rondom de uitbreiding van Lelystad Airport opnieuw start. Volgens het provinciebestuur hebben gesprekken met het ministerie tot nu toe te weinig opgeleverd en is er geen zicht op verbeteringen. 
12/12 00u45  SCP ziet 'groeiende scheidslijnen in de samenleving'De afgelopen twee jaar zijn hoger opgeleiden en gezonde mensen er meer op vooruitgegaan dan laagopgeleiden en mensen met een ziekte of handicap. Ook de verschillen in leefsituatie van werkenden ten opzichte van niet werkenden en hoge ten opzichte van lage inkomens, werd groter. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), dat dinsdag is gepubliceerd.
12/12 00u30  Forse hinder door hevige sneeuwval, wel einde aan code roodIn bijna heel Nederland hebben automobilisten en reizigers last gehad van de hevige sneeuwval. De om 13.00 uur afgegeven code rood is door het KNMI inmiddels teruggeschakeld naar code geel, maar het verkeer kan dinsdag tijdens de ochtendspits mogelijk nog hinder ondervinden van sneeuwresten. Op Schiphol zijn 1.300 veldbedden neergezet voor gestrande reizigers.
11/12 23u45  Liveblog: Problemen op spoor nemen af, code rood tot middernacht (gesloten)Het KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 23u15  Liveblog: Problemen op het spoor nemen iets af, code rood tot middernachtHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u45  Dinsdag hinder in ochtendspits, veldbedden voor reizigers op SchipholHet verkeer kan dinsdag tijdens de ochtendspits mogelijk nog hinder ondervinden van sneeuwresten. De sneeuw verlaat maandagnacht het land, maar sneeuwresten en bevriezing kunnen nog een gevaarlijke situatie voor weggebruikers opleveren. Op Schiphol zijn 1.300 veldbedden neergezet voor gestrande reizigers.
11/12 22u45  Dit wordt het nieuws: Opnieuw oppassen in ochtendspits, Leraren staken weerWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 december 2017.
11/12 22u30  Liveblog: Problemen op het spoor en de weg houden aan, nog altijd code roodHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 22u30  Trump wil weer Amerikanen naar maan sturenPresident Donald Trump gaat een opdracht ondertekenen om opnieuw Amerikanen naar de maan te brengen, vooruitlopend op een bemande missie naar Mars.
11/12 22u30  Handbalsters naar kwartfinales WK na thriller tegen JapanDe Nederlandse handbalsters hebben met pijn en moeite de kwartfinales bereikt op het WK in Duitsland. Het felle Japan werd in Maagdenburg pas na verlenging aan de kant geschoven: 26-24.
11/12 21u45  Oud-president Saakasjvili weer vrijgelaten uit cel OekraïneDe voormalig president van Geogië Michail Saakasjvili is voorlopig weer vrij. Een rechter in Kiev wees het verzoek van de openbaar aanklager om de voormalig president van Georgië onder huisarrest te plaatsen gedurende het onderzoek af.  
11/12 21u00  Sneeuw zorgt voor grote storingen op het spoor bij Utrecht en AmsterdamDe zware sneeuwval zorgt ook maandagavond voor grote problemen. Zo staat het verkeer in de Randstad muurvast en kampt ook het spoor met grote problemen. 
11/12 20u30  Liveblog: Sneeuw legt land plat, vrijwel overal code roodHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 20u00  Verkeer muurvast in Randstad, code rood in bijna hele landHet KNMI heeft maandagmiddag om 13.00 uur een weeralarm (code rood) afgegeven vanwege de sneeuwval, die in grote delen van het land op maandagavond nog steeds voor 'grootschalige gladheid' en problemen op wegen zorgt.
11/12 20u00  Liveblog: Sneeuw legt land plat, nauwelijks verkeer mogelijk via spoor en wegHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 18u45  OM eist achttien jaar cel tegen Mark de J. voor moord op Koen EverinkHet Openbaar Minsterie heeft maandag achttien jaar cel geëist tegen Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink (42). Ook wordt hij schuldig geacht aan het stelen van het horloge van Everink.
11/12 18u30  Code rood door zware sneeuwval, grote problemen op de wegHet KNMI heeft maandagmiddag om 13.00 uur een weeralarm (code rood) afgegeven vanwege de sneeuwval, die in grote delen van het land op maandagavond nog steeds voor 'grootschalige gladheid' en problemen op wegen zorgt.
11/12 18u30  Liveblog: Ook code rood in het noorden, normale dienstregeling dinsdagHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. Op veel plekken zijn problemen voor het wegverkeer. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 18u15  Video: Rel in Catalonië na terughalen Spaanse kunstIn de Catalaanse stad Lleida braken er maandagochtend gevechten uit tussen demonstranten en de Spaanse politie. De politie had de opdracht 44 kunstwerken uit het Lleida-museum mee te nemen.
11/12 17u45  Code rood zorgt in hele land voor problemen op wegenHet KNMI heeft maandagmiddag om 13.00 uur een weeralarm (code rood) afgegeven vanwege de sneeuwval, die in grote delen van het land op maandagavond nog steeds voor 'grootschalige gladheid' en problemen op wegen zorgt.
11/12 17u30  In beeld: Flinke sneeuwval in grote delen van NederlandDoor hevige sneeuwval zag een groot deel van Nederland er maandag uit als een winters landschap. Vanwege de ''grootschalige gladheid'' gaf het KNMI maandagmiddag een weeralarm (code rood) af. 
11/12 17u00  Dinsdag mogelijk nog hinder in ochtendspits door sneeuwrestenHet verkeer kan dinsdagochtend tijdens de ochtendspits mogelijk nog hinder ondervinden van sneeuwresten. De sneeuw verlaat waarschijnlijk maandagnacht het land, maar sneeuwresten en bevriezing kunnen nog een gevaarlijke situatie voor weggebruikers opleveren.
11/12 16u30  Irritatie bij VVD over sneeuwbestendigheid NSDe NS moet als het aan de VVD ligt minder snel overschakelen op een alternatieve dienstregeling zodra er sneeuw op komst is. 
11/12 16u00  Aanhouding na incident met 'explosief' bij busstation New YorkBij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City heeft maandag een explosie plaatsgevonden. Eén persoon is aangehouden. Bill de Blasio, de burgemeester van New York, noemt het een terroristische daad.
11/12 15u30  Video: Flinke sneeuwval maakt van Nederland winterlandschapFlinke sneeuwval maakte maandag van Nederland een winterlandschap.
11/12 15u00  Aanhouding na incident met 'pijpbom' bij busstation New YorkBij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City heeft maandag een explosie plaatsgevonden. Eén persoon is aangehouden, meldt de politie in New York. Volgens verschillende media zit er echter ook een twee persoon vast.
11/12 14u45  Livestream: Flinke sneeuwval zorgt voor problemen in NederlandFlinke sneeuwval trekt maandag Nederland binnen. Er is volgens het KNMI grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.
11/12 14u45  Eén persoon aangehouden na incident met 'pijpbom' bij busstation New YorkBij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City heeft maandag een explosie plaatsgevonden. Eén persoon is opgepakt, meldt de politie in New York.
11/12 14u30  Vijf jaar cel voor dodelijk ongeluk speedboot Vinkeveense PlassenDe 52-jarige schipper Arnoud H. is maandag in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een aanvaring op de Vinkeveense plassen waardoor twee mensen overleden. 
11/12 14u30  ‘Explosie bij busstation New York City, één persoon aangehouden’Bij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City zou mogelijk een explosie hebben plaatsgevonden. Eén persoon is opgepakt, meldt de politie in New York.
11/12 14u30  Californië zet bijna zesduizend brandweerlieden in tegen bosbrandenbDe Amerikaanse staat Californië haalt alles uit de kast om de niet aflatende branden in de staat te bestrijden. Inmiddels zijn er ruim 5.800 brandweerlieden uit meerdere staten actief. Ze hebben veel last van de harde wind.
11/12 14u15  ‘Explosie bij busstation New York City, metrostations geëvacueerd’Bij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City zou mogelijk een explosie hebben plaatsgevonden. Eén persoon zou zijn opgepakt, melden anonieme bronnen binnen de politie aan Amerikaanse media. 
11/12 14u00  Californië zet bijna zesduizend brandweerlieden in tegen bosbrandenDe Amerikaanse staat Californië haalt alles uit de kast om de niet aflatende branden in de staat te bestrijden. Inmiddels zijn er ruim 5.800 brandweerlieden uit meerdere staten actief. Ze hebben veel last van de harde wind.
11/12 13u30  Liveblog: Code rood voor groot deel van het land, oproep niet de weg op te gaanHet KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood ingesteld voor het grootste deel van het land. De waarschuwing vanwege extreem en gevaarlijk weer geldt nog niet in Limburg, Groningen, Friesland en Drenthe. Daar blijft tot nader order code oranje van kracht. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 13u15  KNMI geeft code rood af voor grootschalige gladheid door sneeuwvalHet KNMI heeft maandagmiddag om 13.00 uur een weeralarm (code rood) afgegeven vanwege de verwachte sneeuwval, die in grote delen van het land voor 'grootschalige gladheid' gaat zorgen. 
11/12 13u15  Liveblog: KNMI geeft code rood af, Rijkswaterstaat roept op niet weg op te gaanNederland heeft maandag te maken met flinke sneeuwbuien, waarvoor het KNMI code rood heeft afgegeven. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 13u00  Deskundigen oneens over toegebracht letsel bij Koen EverinkDeskundigen van het IFS en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verschillen van mening over het letsel dat is toegebracht aan Koen Everink, die hebben geleid tot zijn dood. Volgens het IFS valt er uit zijn verwoindingen af te leiden dat er meerdere daders betrokken waren bij dood van de zakenman vorig jaar maart.  
11/12 12u45  Nederland krijgt derde driesterrenrestaurant met winst Inter ScaldesInter Scaldes in Kruiningen is het derde restaurant in Nederland met drie Michelinsterren. De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen waren lange tijd de enige restaurants in Nederland met drie sterren, zij hebben hun sterren weten te behouden.
11/12 12u15  NS en Rijkswaterstaat waarschuwen reizigers voor winterse weerDe NS vraagt reizigers om zo vroeg mogelijk de trein te nemen om zo het winterse weer voor te zijn. Ook Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om niet te rijden tijdens de sneeuwval als het niet per se nodig is. Het KNMI heeft code oranje afgegeven.
11/12 12u15  Livestream: Flinke sneeuwval trekt het land binnenFlinke sneeuwval trekt maandag Nederland binnen. Er is volgens het KNMI grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.
11/12 12u00  NS verwacht veel problemen op spoor door hevige sneeuwvalDe NS vraagt reizigers om zo vroeg mogelijk de trein te nemen om zo het winterse weer voor te zijn. De vervoerder verwacht veel vertragingen vanwege de hevige sneeuwval die vandaag valt in een groot gedeelte van Nederland. Het KNMI heeft code oranje afgegeven.
11/12 12u00  Liveblog: Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten niet de weg op te gaanNederland heeft maandag te maken met flinke sneeuwbuien, waarvoor het KNMI code oranje heeft gegeven. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 11u45  NS vraagt reizigers zo vroeg mogelijk naar huis te reizenDe NS vraagt reizigers om zo vroeg mogelijk de trein te nemen om zo het winterse weer voor te zijn. De vervoerder verwacht veel vertragingen vanwege de hevige sneeuwval die vandaag valt in een groot gedeelte van Nederland. Het KNMI heeft code oranje afgegeven.
11/12 11u45  Liveblog: Ontwikkelingen van het winterweer in NederlandNederland heeft maandag te maken met flinke sneeuwbuien, waarvoor het KNMI code oranje heeft gegeven. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
11/12 11u45  Deskundigen oneens over gebruik messen bij doodsteken Koen EverinkDeskundigen van het IFS en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verschillen van mening over het type mes waarmee Koen Everink zou zijn omgebracht. Het IFS zegt dat er waarschijnlijk meerdere messen zijn gebruikt. Het NFI deelt deze conclusie niet.  
11/12 10u15  Ex-partner en klusjesman in België vast voor moord op Nederlandse zakenmanIn de zaak van de moord op de Nederlandse zakenman Marcel van Hout in België zijn twee verdachten aangehouden. Het betreft zijn ex-vrouw en zijn klusjesman, meldt het Nieuwblad. Beiden ontkennen betrokkenheid.
11/12 09u45  Vrije dag voor veel scholieren vanwege winters weerVerscheidene scholen in het land hebben besloten leerlingen maandag ijsvrij te geven vanwege de winterse weersomstandigheden. 
11/12 09u45  Venezolaanse president Maduro ontzegt oppositie deelname verkiezingenDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zondag aangekondigd dat de drie grootste oppositiepartijen in het land worden uitgesloten van de presidentsverkiezingen van volgend jaar, omdat de partijen de burgemeestersverkiezingen dit weekend hebben geboycot.  
11/12 08u30  9292-routeplanner onbereikbaar door storingDe online routeplanner 9292 is tijdelijk niet te gebruiken door een storing.
11/12 08u30  Verdachte opgepakt in 25 jaar oude moordzaak Milica van DoornDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de moord op Milica van Doorn in 1992. De 19-jarige vrouw werd in juni van dat jaar dood aangetroffen in een vijver in de wijk Kogerveld in Zaandam.
11/12 08u15  Verdachte opgepakt in moordzaak Milica van DoornDe politie heeft een verdachte opgepakt voor de moord op Milica van Doorn in 1992. 
11/12 06u45  Video: Irak viert overwinning op IS met militaire paradeIrak heeft zondag de overwinning op IS met een militaire parade gevierd. Premier al-Abadi nam het defilé in Bagdad af, en riep 10 december uit tot nationale feestdag. 
11/12 06u45  Podcast: Houd rekening met sneeuw op de weg en de zaak van EverinkIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
11/12 06u15  KNMI geeft opnieuw code oranje af wegens verwachte sneeuwvalNederland krijgt vanaf maandag 12.00 uur opnieuw te maken met code oranje, een waarschuwing voor gevaarlijk weer. Er is volgens het KNMI grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.   
11/12 06u15  Podcast: Sneeuw op de weg, houd hier rekening mee en de zaak Koen EverinkIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
11/12 04u45  Maandag opnieuw overlast verwacht door sneeuwvalOok maandag krijgt Nederland naar verwachting weer te maken met overlast door sneeuw en gladheid. Weggebruikers moeten de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden, meldt Rijkswaterstaat. 
11/12 03u30  Venezolaanse president Maduro ontzegt oppositie deelname aan verkiezingenDe Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zondag aangekondigd dat de drie grootste oppositiepartijen in het land worden uitgesloten van de presidentsverkiezingen van volgend jaar, omdat de partijen de burgemeestersverkiezingen dit weekend hebben geboycot.  
11/12 01u30  Opnieuw evacuaties om hevige natuurbranden in CaliforniëDe grote natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië zijn na bijna een week nog alles behalve onder controle, melden de plaatselijke autoriteiten. Ook zondag zijn bewoners van verschillende dorpen en steden in het gebied geëvacueerd omdat hun woningen worden bedreigd door de brandhaarden.    
11/12 00u30  Bloemen verbetert tien jaar oud wereldrecord Kramer op 5000 meterTed-Jan Bloemen heeft zondagavond bij de World Cup in Salt Lake City het tien jaar oude wereldrecord van Sven Kramer op de 5000 meter verbeterd. Bij de vrouwen scherpte Nao Kodaira het wereldrecord op de 1000 meter aan.
11/12 00u15  Bloemen verbetert in Salt Lake City wereldrecord Kramer op 5000 meterTed-Jan Bloemen heeft zondagavond bij de World Cup in Salt Lake City het wereldrecord van Sven Kramer op de 5000 meter verbeterd. Bij de vrouwen scherpte Nao Kodaira het wereldrecord op de 1000 meter aan.
10/12 23u15  Dit wordt het nieuws: Weer overlast door sneeuw, zaak-Everink vervolgdWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 december 2017.
10/12 22u45  Hertelling omstreden verkiezingen Honduras 'maakt geen verschil'De autoriteiten in Honduras hebben na een omstreden presidentverkiezing een deel van de stemmen laten hertellen. Dat leidde volgens het hoogste kiestribunaal niet tot noemenswaardige verschuivingen in de verkiezingsuitslag. Dat is goed nieuws voor zittend president Juan Orlando Hernández, die nipt aan kop gaat.
10/12 22u45  Nederlandse ambassade tipt dood model (18) in Maleisië bij InterpolDe Nederlandse ambassade in Maleisië gaat de dood van het 18-jarige Nederlandse fotomodel Ivana Smit tippen bij Interpol. Smit stierf na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, afgelopen donderdag. Haar nabestaanden vertrouwen het Maleisische politieonderzoek niet.
10/12 22u15  Interpol onderzoekt dood Nederlands model (18) in MaleisiëInterpol onderzoekt de dood van het 18-jarige Nederlandse fotomodel Ivana Smit na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, afgelopen donderdag. De internationale politiedienst doet dat op verzoek van de Nederlandse ambassade in Maleisië.
10/12 21u15  VS 'betreurt' weigering Palestijnen om vicepresident Pence te ontmoetenHet Witte Huis noemt het ''betreurenswaardig'' dat de Palestijnen niet meer om de tafel willen met vicepresident Mike Pence. Hij zou binnenkomt om de tafel zitten met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, maar die zegde af tijdens de rel over de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
10/12 21u15  Kodaira verbetert in Salt Lake City wereldrecord op 1000 meterNao Kodaira heeft zondagavond bij de World Cup in Salt Lake City het wereldrecord op de 1000 meter verbeterd. De 31-jarige Japanse zette een tijd van 1.12,09 neer.
10/12 20u30  Video: Gigantische rookwolken bij natuurbranden CaliforniëIn het zuiden van Californië woeden al dagen natuurbranden. Zo'n 200.000 zijn geëvacueerd. Bijna 800 gebouwen, waaronder veel woningen, zijn verwoest.
10/12 20u00  Oppositie Kenia stelt beëdiging 'schaduwpresident' uit De Keniaanse oppositie heeft plannen uitgesteld om de eigen leider, Raila Odinga, te laten uitroepen tot alternatieve president. Hij boycotte in oktober de presidentsverkiezing, die vervolgens werd gewonnen door zittend president Uhuru Kenyatta.
10/12 19u30  Grote verkeershinder door winterweer, maandag meer overlast verwachtHet verkeer ondervindt zondagavond in het midden en noorden van het land grote hinder van de winterse weersomstandigheden. Vooral in de Randstad is het treinverkeer ontregeld en is de situatie op de weg gevaarlijk door sneeuw en gladheid. Maandag wordt meer sneeuw en overlast verwacht.
10/12 19u00  Ajax verslaat koploper PSV en brengt spanning terug in EredivisieAjax heeft zondag de topper tegen PSV met overtuigende cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Marcel Keizer was in de Johan Cruijff Arena met 3-0 de sterkste en bracht daarmee de spanning terug in de Eredivisie.
10/12 18u45  Liveblog Eredivisie: Ajax op comfortabele 3-0 voorsprong tegen PSVIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV is om 17.00 uur wel gewoon begonnen. Volg alles over de topper in dit liveblog. 
10/12 18u30  Liveblog Eredivisie: Ajax na rust snel op 2-0 voorsprong tegen PSVIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV is om 17.00 uur wel gewoon begonnen. Volg alles over de topper in dit liveblog. 
10/12 18u15  Liveblog Eredivisie: Nog geen treffers bij Ajax-PSVIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV is om 17.00 uur wel gewoon begonnen. Volg alles over de topper in dit liveblog. 
10/12 18u15  Bewaker busstation Jeruzalem neergestoken door PalestijnBij het centrale busstation in Jeruzalem is zondag een Israëliër zwaargewond geraakt toen hij werd aangevallen met een mes. Volgens Israëlische media gaat het om een bewaker.
10/12 18u00  Liveblog Eredivisie: Halverwege nog geen treffers bij Ajax-PSVIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV is om 17.00 uur wel gewoon begonnen. Volg alles over de topper in dit liveblog. 
10/12 17u15  Liveblog Eredivisie: Nog geen treffers in eerste helft Ajax-PSVIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV (aftrap 16.45 uur) gaat wel door. Volg alles over de winterse omstandigheden in de Eredivisie en de topper in dit liveblog. 
10/12 16u15  Liveblog Eredivisie: Topper Ajax-PSV met kwartier uitgesteldIn de Eredivisie zijn zondag Sparta-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord afgelast, maar de topper tussen Ajax en PSV (aftrap 16.45 uur) gaat wel door. Volg alles over de winterse omstandigheden in de Eredivisie en de topper in dit liveblog. 
10/12 16u15  Video: Veel treinen uitgevallen bij start nieuwe dienstregeling NSDe nieuwe dienstregeling van de NS is zondagochtend ingegaan. Door het verwachte winterweer vallen er direct veel treinen uit.
10/12 15u15  Liveblog Eredivisie: Topper Ajax-PSV gaat vooralsnog doorIn de Eredivisie staan zondag vier wedstrijden op het programma, met onder meer FC Utrecht-Feyenoord en om 16.45 uur Ajax-PSV als blikvanger. Volg alles van die topper en de andere drie wedstrijden in dit liveblog. 
10/12 14u30  Sneeuw zorgt voor winterpret, ANWB waarschuwt voor gladheidIn grote delen van Nederland zorgen sneeuwbuien zondag voor de eerste winterpret. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De ANWB roept op alleen de weg op te gaan als dit strikt noodzakelijk is. 
10/12 14u30  Liveblog Eredivisie: FC Utrecht-Feyenoord uitgesteld door sneeuwvalIn de Eredivisie staan zondag vier wedstrijden op het programma, met onder meer FC Utrecht-Feyenoord en om 16.45 uur Ajax-PSV als blikvanger. Volg alles van die topper en de andere drie wedstrijden in dit liveblog. 
10/12 14u15  Nederland kleurt wit, ANWB waarschuwt voor gladheidIn grote delen van Nederland zorgen sneeuwbuien zondag voor de eerste winterpret. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De ANWB roept op alleen de weg op te gaan als dit strikt noodzakelijk is. 
10/12 14u00  Videocompilatie: Nederland kleurt wit door stevige sneeuwvalVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. Zo ziet Nederland er uit, bedenkt door een laag sneeuw.
10/12 12u30  Sneeuwbui verspreidt zich over Nederland, ANWB waarschuwt voor gladheidVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De ANWB roept op alleen de weg op te gaan als dit strikt noodzakelijk is. 
10/12 12u15  Peter Bosz na halfjaar ontslagen als trainer Borussia DortmundPeter Bosz is zondag na een halfjaar ontslagen als trainer van Borussia Dortmund. De Nederlandse trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten van de nummer zeven van de Bundesliga. Peter Stöger maakt het seizoen af bij de Duitse grootmacht.
10/12 12u00  Sneeuwbui verspreidt zich over midden- en zuid-NederlandVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De winterse buien komen zeker een uur later dan eerder voorspeld.
10/12 12u00  Toestand zanger Chris Rea 'stabiel' na instorten op podiumChris Rea ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Hoe het verder met de 66-jarige Britse zanger gaat, is niet bekend.
10/12 10u30  Eerste sneeuw in Zeeland later gevallen dan verwachtVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De winterse buien komen een uur later dan eerder voorspeld.
10/12 10u15  Sneeuw bereikt Nederland later dan verwachtVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De winterse buien komen een uur later dan eerder voorspeld.
10/12 09u45  Code oranje voor heel Nederland vanwege sneeuwvalVanwege het verwachte winterweer heeft het KNMI code oranje afgegeven voor zondag. Lokaal kan er tot vijftien centimeter sneeuw vallen. De winterse buien komen een uur later dan eerder voorspeld.
10/12 08u45  Nieuwe dienstregeling NS van start met winterweerDe nieuwe dienstregeling van de NS is zondagochtend ingegaan. Door het verwachte winterweer vallen er direct veel treinen uit.   
10/12 00u15  Kickbokser Verhoeven verslaat Ben Saddik en behoudt Glory-wereldtitelKickbockser Rico Verhoeven heeft zaterdag zijn wereldtitel in het zwaargewicht bij profbond Glory met succes verdedigd. De 28-jarige Nederlander versloeg uitdager Jamal Ben Saddik in een uitverkocht Ahoy.
10/12 00u00  Kickbokser Verhoeven verslaat Ben Saddik en behoudt wereldtitelKickbockser Rico Verhoeven heeft zaterdag zijn wereldtitel in het zwaargewicht bij profbond Glory met succes verdedigd. De 28-jarige Nederlander versloeg uitdager Jamal Ben Saddik in Ahoy met een knock-out.
09/12 23u30  Arabische landen overwegen sancties tegen VS om Jeruzalem-besluitDe Arabische Liga is in Caïro bijeen gekomen vanwege het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. De Liga besprak onder meer de mogelijkheid om de VS met sancties onder druk te zetten.
09/12 23u15  Yuskov rijdt wereldrecord op 1500 meter, Nederlands record VerweijDenis Yuskov heeft zaterdagavond bij de World Cup in Salt Lake City met 1.41,02 een nieuw wereldrecord op de 1500 meter gereden. Koen Verweij verbeterde zijn eigen Nederlands record naar 1.41,63.
09/12 22u30  Johnson wil na onhandige uitspraken Britse vrouw in Iran vrij krijgenDe Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is zaterdag begonnen aan een bezoek aan Iran. Hij hoopt onder meer de vrijlating te bwerkstelligen die dankzij onhandige uitspraken van Johnson vermoedelijk langer in de cel moet zitten in Iran.
09/12 21u30  Dit wordt het nieuws: Pak sneeuw in Nederland, nieuwe dienstregeling NSWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdag 10 december 2017.
09/12 21u15  Code oranje voor heel Nederland vanwege flinke sneeuwvalNederland krijgt zondag opnieuw te maken met flinke sneeuwval. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Lokaal kan er vijftien centimeter sneeuw vallen.
09/12 21u15  Badr Hari maakt in maart rentree als kickbokser bij GloryBadr Hari maakt op 3 maart volgend jaar zijn rentree als kickbokser. De Nederlandse Marokkaan doet mee aan het 51e evenement van profbond Glory. 
09/12 19u30  Code oranje voor zondag wegens flinke sneeuwbuien boven NederlandkNederland krijgt zondag opnieuw te maken met flinke sneeuwval. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Lokaal kan er vijftien centimeter sneeuw vallen.
09/12 19u30  Archeologen vinden 3.500 jaar oude mummie in graftombe EgypteArcheologen hebben in Egypte een meer dan 3.500 jaar oude mummie gevonden in een van de twee graftombes, die worden onderzocht.
09/12 18u45  Italië en Libië gaan intensiever samenwerken tegen mensensmokkelaarsItalië en Libië gaan de aanpak van mensensmokkelaars beter afstemmen. De landen roepen volgens de door de VN gesteunde regering van het Noord-Afrikaanse land een gezamenlijk coördinatiecentrum in het leven.
09/12 18u15  Code oranje voor zondag wegens flinke sneeuwbuien boven NederlandNederland krijgt zondag opnieuw te maken met flinke sneeuwval. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Lokaal kan er vijftien centimeter sneeuw vallen.
09/12 18u00  Zondag opnieuw flinke sneeuwbuien boven NederlandNederland krijgt zondag opnieuw te maken met flinke sneeuwval. Lokaal kan er tien centimeter sneeuw vallen. Het KNMI heeft code geel afgegeven, mogelijk wordt dit later aangescherpt naar oranje.
09/12 16u15  Besmettelijk vogelgriepvirus Biddinghuizen niet gevaarlijk voor mensenHet vogelgriepvirus dat vrijdag is ontdekt op een eendenfokbedrijf in Biddinghuizen is de (hoogpathogene) H5N6-variant. De variant is zeer besmettelijk maar ongevaarlijk voor mensen.
09/12 15u30  Balkenende had toch liever parlementaire enquête gehad over inval IrakOud-premier Jan Peter Balkenende vindt het bij nader inzien jammer dat de Tweede Kamer zelf de Nederlandse steun aan de Amerikaanse inval in Irak in 2003 niet heeft onderzocht. De CDA'er verzette zich lang tegen zo'n parlementaire enquête.
09/12 14u45  File op A50 bij Renkum na scharen vrachtwagens door gladheidDe A50 tussen Renkum en Heteren was zaterdagochtend in de richting van Arnhem een tijdlang helemaal afgesloten, omdat door de gladheid twee vrachtwagens zijn geschaard. De weg is weer open, maar er staat een flinke file.
09/12 14u30  Aanhang oud-president Georgië Saakasjvili demonstreert tegen arrestatieAanhangers van de voormalige Georgische president Michail Saakasjvili zijn zaterdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev de straat opgegaan om zijn vrijlating te eisen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Twee doden en drie gewonden door steekincidenten Maastricht15/12 00u30 - Nu.nl: Door twee steekincidenten in Maastricht zijn donderdagavond twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Een verdachte is aangehouden. 
14x Dit wordt het nieuws: Zitting Holleeder, Oranje in halve finale WK handbal15/12 00u00 - Nu.nl: Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 december 2017.
0x Agent VS krijgt twintig jaar jaar cel voor doodschieten donkere man08/12 00u00 - Nu.nl: De blanke politieman die in april 2015 in South Carolina een ongewapende zwarte automobilist in de rug schoot nadat hij die had aangehouden wegens een verkeersovertreding is donderdag veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Een omstander filmde het optreden van de agent en zette dat op internet.
0x KNMI waarschuwt vrijdag voor gladheid door winterse buien08/12 00u15 - Nu.nl: Wie vrijdag de weg op gaat, moet oppassen voor winterse buien. Het KNMI voorziet dat er van tijd tot tijd pittige buien kunnen vallen waarbij het kan onweren, hagelen en er natte sneeuw kan vallen. Daardoor kan het de hele dag lokaal glad zijn. 
0x Weer vertrek Congreslid VS na klachten over ongepast gedrag08/12 02u15 - Nu.nl: Het Amerikaanse congreslid Trent Franks heeft aangekondigd dat hij zal terugtreden. De Republikeinse afgevaardigde uit de staat Arizona stapt op na klachten van twee medewerkers over grensoverschrijdend gedrag.
0x 'Pence niet welkom in Palestijns gebied na besluit VS over Jeruzalem'08/12 06u15 - Nu.nl: De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is voorlopig niet welkom in Palestijns grondgebied. Dat heeft een hoge functionaris uit de regeringspartij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas donderdag verklaard. Pence zou later deze maand een bezoek brengen aan het gebied.
0x Podcast: Draag vandaag paars en premier Al-Hariri bespreekt onrust in Libanon08/12 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
0x Podcast: Paarse Vrijdag en grootmachten bespreken onrust Libanon08/12 06u30 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
0x Podcast: Draag vandaag iets paars en grootmachten bespreken onrust Libanon08/12 06u45 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
0x Minister De Jonge wil 'pact voor ouderenzorg' met zorgsector08/12 07u00 - Nu.nl: Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil een de komende maanden een 'pact voor de ouderenzorg' sluiten met alle organisaties die met deze zorg te maken hebben. Dit moet er voor zorgen dat senioren de komend jaar al ervaren dat er 435 miljoen euro extra wordt geïnvesteerd in de ouderenzorg.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven