dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/07 17u15  Kopgroep krijgt weinig ruimte van peloton in vlakke Tour-etappe Na de laatste rustdag is het Tour-peloton dinsdag om 13.35 uur begonnen aan de zestiende etappe, waarin waarschijnlijk de sprinters aan het woord zijn. Volg alles in dit liveblog.
23/07 17u15  Portugese brandweer heeft grote bosbranden onder controle De Portugese autoriteiten zeggen dat de enorme natuurbranden in het midden van het land onder controle zijn. Het vuur woedde dagenlang in de bosrijke regio Castelo Branco, op zo'n 200 kilometer van hoofdstad Lissabon.
23/07 16u15  Kans op 41 graden in Gelderland, crèches weigeren baby's Nederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 15u45  Dit moet je weten over de nieuwe Britse premier Boris Johnson In de Dit wordt het nieuws praten we je de komende weken 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.11 
23/07 15u30  Kans op 41 graden in Gelderland, crèches weigeren baby's door hitte Nederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 15u15  'Privédata uit kentekenregister RDW worden illegaal verhandeld' Persoonlijke gegevens van autobezitters die geregistreerd staan in het kentekenregister worden online illegaal verhandeld, blijkt dinsdag uit onderzoek van RTL Nieuws.
23/07 15u00  Oostenrijkse uroloog beschuldigd van misbruiken 95 minderjarige jongens Een Oostenrijkse uroloog wordt verdacht van het misbruiken van zeker 95 minderjarige jongens, meldt het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag.
23/07 14u30  Oostenrijkse arts beschuldigd van misbruiken 95 minderjarige jongens Een Oostenrijkse uroloog wordt verdacht van het misbruiken van zeker 95 minderjarige jongens, meldt het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag.
23/07 14u15  Nederlandse jihadist krijgt ruim zeven jaar cel voor oorlogsmisdaad Syrië De rechtbank in Den Haag heeft Oussama A. (24) dinsdag 7,5 jaar cel opgelegd voor het plegen van een oorlogsmisdaad en deelname aan de strijd in Syrië en Irak tussen 2014 en 2016. Niet eerder werd een jihadist hiervoor veroordeeld in Nederland.
23/07 14u15  Iran komende zondag aanwezig bij top over nucleair akkoord Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China hebben op zondag 28 juli in Wenen een ontmoeting met Iran. De landen willen bespreken hoe de nucleaire deal kan worden gered, meldt de EU-buitenlanddienst dinsdag.
23/07 14u00  Nederlandse jihadist krijgt ruim 7 jaar cel voor oorlogsmisdaad Syrië De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 7,5 jaar cel opgelegd aan Oussama A. (24) voor het plegen van een oorlogsmisdaad en deelname aan de strijd in Syrië en Irak tussen 2014 en 2016. Niet eerder werd een jihadist hiervoor veroordeeld in Nederland.
23/07 13u45  Ruim zeven jaar cel voor plegen oorlogsmisdaad in Syrië door jihadist De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 7,5 jaar cel opgelegd aan Oussama A. (24) voor het plegen van een oorlogsmisdaad en deelname aan de strijd in Syrië en Irak tussen 2014 en 2016. Niet eerder werd een jihadist hiervoor veroordeeld in Nederland.
23/07 13u45  Meteorologen: 'Kans dat hitterecord sneuvelt stijgt boven 70 procent' De kans dat donderdag het hitterecord van 38,6 graden wordt gebroken, is gestegen naar 70 procent. Dat stelt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza dinsdagmiddag op basis van de laatste cijfers. De hoogste temperaturen worden vermoedelijk in Zeeuws-Vlaanderen en het westen van Brabant gemeten.
23/07 13u45  Iran op 28 juli aanwezig bij top over nucleair akkoord Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China hebben op 28 juli in Wenen een ontmoeting met Iran. De landen willen bespreken hoe de nucleaire deal kan worden gered, meldt de EU-buitenlanddienst dinsdag.
23/07 13u45  Politie toont bewakingsbeelden van gedood stel in Canada De Canadese politie heeft maandag beelden vrijgegeven van een jong stel dat om het leven is gebracht tijdens een roadtrip richting Alaska. De politie is nog op zoek naar de persoon die de Australiër Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese om het leven bracht.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/07 13u30  Iran 28 juli aanwezig bij top met landen uit nucleair akkoordHet Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China hebben op 28 juli in Wenen een ontmoeting met Iran. De landen willen bespreken hoe de nucleaire deal kan worden gered, meldt de buitenlanddienst van de Europese Unie dinsdag.
23/07 13u30  Politie toont bewakingsbeelden van vermoord stel in CanadaDe Canadese politie heeft maandag beelden vrijgegeven van een jong stel dat om het leven is gebracht tijdens een roadtrip richting Alaska. De politie is nog op zoek naar de persoon die de Australiër Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese om het leven bracht.
23/07 13u30  Brandt Corstius toch vervolgd voor smaad na beschuldiging misbruikJelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden voor de strafrechter voor het uiten van beschuldigingen van verkrachting in een persbericht en in de landelijke media. Gijs van Dam spande met succes een artikel 12-procedure aan om vervolging af te dwingen.
23/07 13u15  Eurosceptische Boris Johnson gekozen als nieuwe Britse premierVoormalig buitenlandminister Boris Johnson is dinsdag door de Conservatieve Partij naar voren geschoven als nieuwe Britse premier. Hij neemt het stokje over van de opgestapte Theresa May en heeft als belangrijkste taak het land los te weken van de EU.
23/07 13u15  Profiel Boris Johnson: Charmant gek en genadeloos ambitieusHet is een van de de grootste politieke operaties uit de menselijke geschiedenis: een land van 64 miljoen inwoners losmaken uit de EU na een halve eeuw lidmaatschap. In de afgelopen drie jaar liep bijna alles wat fout kon gaan in de voorbereidingen op de Brexit fout. De nieuwe Britse premier, Boris Johnson, moet daar verandering in brengen.
23/07 13u15  Brandt Corstius toch vervolgd voor smaad na beschuldiging misbruik Van DamJelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden voor de strafrechter voor het uiten van beschuldigingen van verkrachting in een persbericht en in de landelijke media. Gijs van Dam spande met succes een artikel 12-procedure aan om vervolging af te dwingen.
23/07 13u15  Nieuwe premier van VK Boris Johnson houdt toespraakHet Verenigd Koninkrijk maakt dinsdag bekend wie de nieuwe premier van het land wordt. Theresa May zwaait woensdag officieel af.
23/07 13u15  Drinken mag in GVB-tram tijdens hitte, Efteling zet waterpistolen inNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 13u00  Verenigd Koninkrijk maakt nieuwe premier bekendHet Verenigd Koninkrijk maakt dinsdag bekend wie de nieuwe premier van het land wordt. Theresa May zwaait woensdag officieel af.
23/07 13u00  Hittegolf in Nederland: waterpistolen in Efteling, drinken mag in GVB-tramNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 12u45  Vakbonden controleren werkplaatsen om hitte, GVB heft drinkverbod opNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 12u15  Waarschuwingen voor smog en kurkdroge bermen vanwege hitteNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 12u15  Justitie: Voorbereiding op rol geen reden voor strafvermindering GrivesHet Belgische openbaar ministerie ziet in de verklaring van Imanuelle Grives geen reden voor strafvermindering. De actrice werd zondag op het festival Tomorrowland aangehouden op verdenking van het bezit en verhandelen van drugs, maar zei zich voor te bereiden op een rol.
23/07 12u00  RIVM en Rijkswaterstaat nemen maatregelen vanwege zomerhitteNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celsius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 12u00  KNMI geeft code oranje af voor vrijwel heel NederlandHet KNMI heeft per direct een code oranje afgegeven voor vrijwel het hele land. Alleen op de Wadden geldt geen waarschuwing. Daarnaast heeft het gezondheidsinstituut RIVM het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Dit plan treedt standaard in werking als het vier dagen achtereen 27 graden wordt.
23/07 12u00  'Messenger-app voor kinderen niet goed beveiligd door Facebook'Door een fout in de software van de kinderversie van Facebook Messenger konden kinderen met vreemden praten. Facebook heeft gebruikers van de app een waarschuwing gestuurd, meldt The Verge dinsdag.
23/07 11u45  Van Gerwen: 'Van Barneveld moet zijn klep eens houden over zijn twijfels'Michael van Gerwen is er klaar mee dat Raymond van Barneveld openlijk blijft twijfelen over zijn toekomst. De nummer één van de wereld vindt het voor iedereen het beste als de Hagenaar eens duidelijkheid schept.
23/07 11u45  Documentaire over vermeende fraude bij Sumo mogelijk nooit uitgezondenDe KRO-NCRV-documentaire Nederland Fraudeland over het strafrechtelijk onderzoek naar sushiketen Sumo mag volgens de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) pas worden uitgezonden als zij hier toestemming voor geven, meldt NRC dinsdag.
23/07 11u30  Brandt Corstius alsnog vervolgd voor smaad na beschuldiging misbruik Van DamJelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden voor de strafrechter voor het uiten van beschuldigingen van verkrachting aan het adres van Gijs van Dam. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder besloten niet tot vervolging over te gaan, maar Van Dam heeft een klacht ingediend.11 
23/07 11u30  Canadese politie onderzoekt doden en verdwijningen op dezelfde snelwegDe Canadese politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dood van twee twintigers en een nog onbekende man langs een afgelegen snelweg richting Alaska in het westen van het land.12 
23/07 11u15  KNMI geeft code oranje af voor vrijwel hele landHet KNMI heeft per direct een code oranje afgegeven voor vrijwel het hele land. Alleen op de Wadden geldt geen waarschuwing. Daarnaast heeft het gezondheidsinstituut RIVM het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Dit plan treedt standaard in werking als het vier dagen achtereen 27 graden wordt.
23/07 11u15  Jelle Brandt Corstius alsnog vervolgd voor zaak Gijs van DamJelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden voor de strafrechter voor het uiten van beschuldigingen van verkrachting aan het adres van Gijs van Dam. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder besloten niet tot vervolging over te gaan, maar Van Dam heeft een klacht ingediend.
23/07 11u15  RIVM en Rijkswaterstaat nemen maatregelen om zomerhitteNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celcius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 11u00  Nieuwe Britse premier wordt bekendgemaakt, wie volgt May op?De Britse premier Theresa May biedt woensdag officieel haar ontslag aan bij de koningin, maar dinsdag krijgt het volk al te horen wie haar opvolger zal zijn: Boris Johnson is de favoriet.10 
23/07 11u00  Volg hier de laatste ontwikkelingen van het zomerweerNederland gaat tropische dagen tegemoet. Mogelijk gaat zelfs het algemene hitterecord van 38,6 graden Celcius eraan. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.
23/07 11u00  Documentaire over vermeende Sumo-fraude mogelijk nooit uitgezondenDe KRO-NCRV-documentaire Nederland Fraudeland, over het strafrechtelijk onderzoek naar sushiketen Sumo, mag volgens de FIOD en het Openbaar Ministerie pas worden uitgezonden als zij hier toestemming voor geven.
23/07 09u45  Code oranje vanwege hittegolf, RIVM kondigt Nationaal Hitteplan afHet KNMI heeft per direct een code oranje afgegeven voor vrijwel het hele land. Alleen op de Wadden geldt geen waarschuwing. Daarnaast heeft het gezondheidsinstituut RIVM het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Dit plan treedt standaard in werking als het vier dagen achtereen 27 graden wordt.10 
23/07 09u45  Canadese politie onderzoekt drie doden en twee verdwijningen op snelwegDe Canadese politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dood van twee twintigers en een nog onbekende man langs een afgelegen snelweg richting Alaska in het oosten van het land.
23/07 09u45  Erasmus MC: 6 procent kinderen gebruikt wekelijks melatonine om te slapenEen op de zeventien kinderen (6 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen, concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is elf jaar.
23/07 09u45  Rusland ontkent schending Zuid-Koreaans luchtruimRusland ontkent dat een Russische bommenwerper het Zuid-Koreaanse luchtruim heeft geschonden. Dinsdagochtend loste Zuid-Korea honderden waarschuwingsschoten nadat een Russisch militair vliegtuig boven Zuid-Koreaanse territoriale wateren vloog, aldus het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Rusland beschuldigt Zuid-Korea van 'gevaarlijk gedrag'.
23/07 09u30  RIVM kondigt Nationaal Hitteplan af voor heel NederlandHet gezondheidsinstituut RIVM heeft het 'hitteplan' afgekondigd voor heel Nederland. Dit plan treedt standaard in werking als het vier dagen achter elkaar 27 graden wordt. Het hitteplan is een protocol om mogelijke gezondheidsproblemen door de hitte te voorkomen.10 
23/07 09u30  Erasmus MC: 6 procent kinderen gebruikt wekelijks slaaphormoon melatonineEen op de zeventien kinderen (6 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen, concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is elf jaar.
23/07 09u15  ‘6 procent tieners gebruikt wekelijks slaaphormoon melatonine’Een op de zeventien kinderen (6 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is 11 jaar.
23/07 09u00  ‘Zes procent tieners gebruikt wekelijks slaaphormoon melatonine’Een op de zeventien kinderen (7 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is 11 jaar.
23/07 09u00  Politie roept via Facebook op om FaceApp te verwijderenDe Politie heeft op verschillende lokale Facebookaccounts een oproep geplaatst waarin wordt geadviseerd de ouderdomsapp FaceApp te verwijderen. De politie vindt de app niet veilig, omdat deze niet aan de Europese privacywetgeving hoeft te voldoen.
23/07 08u45  Singapore onderschept ivoor van honderden olifantenSingapore heeft zondag een lading ivoor onderschept die afkomstig was van zo'n driehonderd olifanten. In totaal gaat het om een waarde van zo'n 60 miljoen euro.
23/07 08u30  Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten om Russisch toestel in luchtruimZuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten gelost, nadat een Russisch militair vliegtuig het Zuid-Koreaanse luchtruim was binnengedrongen, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.
23/07 08u15  Singapore neemt ivoor van driehonderd olifanten in beslagSingapore heeft dinsdag voor 8,8 ton aan olifantenivoor in beslag genomen, een record voor de stadstaat. Volgens natuurbeschermingsorganisaties is het land een belangrijk doorvoerpunt voor de illegale handel in wilde dieren en planten.
23/07 08u15  Trump gaat immigranten deporteren zonder tussenkomst van rechterDe regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast track’-regels aangekondigd voor het uitzetten van immigranten. Dit kan voortaan sneller worden gedaan; veel van hen kunnen worden gedeporteerd zonder dat de rechter zich over hun zaak heeft gebogen.
23/07 08u00  Reddingsbrigade Hoek van Holland: 'Duitsers denken bij een meer te zijn'De reddingsbrigade van Hoek van Holland maakt zich op voor de drukke dagen die deze week komen gaan vanwege de hitte. Ook toeristen komen massaal naar het strand. 'Mensen van buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld Duitsers, denken dat ze aan een meer zitten. En dat is een verkeerde denkwijze', aldus reddingsbrigadecoördinator Dirk van Oosten.
23/07 07u45  'Google schikt voor 11 miljoen dollar in discriminatiezaak'Google gaat 11 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) betalen aan 227 programmeurs die de techgigant hebben aangeklaagd voor leeftijdsdiscriminatie. Dat meldt The Register.
23/07 07u45  20 jaar na eerste 'Tour-zege' Armstrong: VS worstelt nog steeds met affaireTwintig jaar na de eerste Tour de France-zege van Lance Armstrong - die hij jaren later kwijtraakte vanwege dopinggebruik - begonnen twee weken geleden slechts vier vrijwel anonieme Amerikanen aan de Ronde van Frankrijk. Wordt het Amerikaanse wielrennen nog steeds gehinderd door de geruchtmakende affaire-Armstrong of is er meer aan de hand?
23/07 07u45  Zeker veertien staten in Venezuela getroffen door stroomstoringVenezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt dinsdag uit berichten op sociale media. Ook de Venezolaanse hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.
23/07 07u30  Reddingsbrigade Hoek van Holland: 'Duitsers denken aan een meer te zitten'De reddingsbrigade van Hoek van Holland maakt zich op voor de drukke dagen die deze week komen gaan vanwege de hitte. Ook toeristen komen massaal naar het strand. 'Mensen van buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld Duitsers, denken dat ze aan een meer zitten. En dat is een verkeerde denkwijze', aldus reddingsbrigadecoördinator Dirk van Oosten.
23/07 07u30  Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten om Russische toestellen in luchtruimZuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten gelost, nadat meerdere Russische militaire vliegtuigen het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen, meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.
23/07 07u30  Weerbericht: Zonnig met tropische temperaturen, hitteprotocol van krachtHet wordt dinsdag een zonnige dag met tropische temperaturen. De maximumtemperatuur ligt rond de 33 graden.
23/07 07u30  20 jaar na eerste 'Tour-zege' Armstrong: 'Moeten ons nog altijd verdedigen'Twintig jaar na de eerste Tour de France-zege van Lance Armstrong - die hij jaren later kwijtraakte vanwege dopinggebruik - begonnen twee weken geleden slechts vier vrijwel anonieme Amerikanen aan de Ronde van Frankrijk. Wordt het Amerikaanse wielrennen nog steeds gehinderd door de geruchtmakende affaire-Armstrong of is er meer aan de hand?
23/07 06u30  Reddingsbrigade Hoek van Holland: 'Duitsers denken dat ze aan een meer zitten'De reddingsbrigade van Hoek van Holland maakt zich op voor de drukke dagen die deze week komen gaan vanwege de hitte. Ook toeristen komen massaal naar het strand. 'Mensen van buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld Duitsers, denken dat ze aan een meer zitten. En dat is een verkeerde denkwijze', aldus reddingsbrigadecoördinator Dirk van Oosten.
23/07 06u00  Trump en leiders van het Congres bereiken akkoord over begrotingDe Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.
23/07 05u45  Zuid-Korea: Waarschuwingsschoten afgevuurd nadat Russisch toestel luchtruim binnendrongZuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten afgevuurd, nadat meerdere Russische militaire vliegtuigen het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.10 
23/07 05u45  Weerbericht: Zonnige dag met tropische temperaturen, hitteprotocol geldtHet wordt dinsdag een zonnige dag met temperaturen die stijgen tot tropische hoogte. De maximumtemperatuur ligt rond de 33 graden.
23/07 05u30  Zuid-Korea: Waarschuwingsschoten gelost nadat Russisch toestel luchtruim binnendrongZuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten afgevuurd, nadat meerdere Russische militaire vliegtuigen het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.14 
23/07 04u30  Doden door geweld tussen sjiitische opstandelingen en politie in NigeriaIn de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn zeker acht mensen om het leven gekomen door geweld tussen sjiitische opstandelingen en de politie.11 
23/07 03u30  Trump en Congres bereiken akkoord over begrotingDe Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.14 
23/07 02u45  Trump en Congres bereiken akkoord over begroting en verhoging schuldenplafondDe Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.15 
23/07 02u30  Vrouw en hond overleden na aanrijding in RotterdamEen vrouw en haar hond zijn maandagavond in Rotterdam overleden nadat ze werden geschept door een auto op de Gordelweg.12 
23/07 02u15  Zeker veertien staten in Venezuela getroffen door grote stroomstoringVenezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt uit berichten op sociale media. Ook hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.13 
22/07 23u45  Vrouw die uit bootje viel in Dordrechtse haven overledenEen van de twee personen die maandag uit een bootje vielen in de 3e Merwedehaven in Dordrecht en door de hulpdiensten uit het water werden gehaald, heeft het niet overleefd. Dat meldt de politie maandagavond.
22/07 23u30  Vrouw overleden na bootongeval in DordrechtTwee personen vielen maandag uit een bootje in de 3e Merwedehaven in Dordrecht, waarna ze door de hulpdiensten uit het water werden gehaald. Een van de slachtoffers heeft het niet overleefd, meldt de politie.
22/07 23u15  Verenigd Koninkrijk vraagt Nederland missie in Perzische Golf te steunenHet Verenigd Koninkrijk stuurt aan op een marinemissie onder Europese leiding in de Perzische Golf, nadat daar een Britse tanker in beslag is genomen. Nederland is benaderd om aan die missie deel te nemen, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
22/07 22u45  Harnas glijdt van man af tijdens bungeejump van 100 meter hoogteEen waaghals in Polen wilde maandag vanaf een 100 meter hoog platform bungeejumpen. Toen hij op volle snelheid naar beneden viel, raakte zijn harnas echter los. Hulpverleners waren snel bij hem en hebben hem naar het ziekenhuis gebracht.
22/07 22u30  Harnas glijdt van man af tijdens 100 meter bungeejumpEen waaghals in Polen wilde op maandag vanaf een 100 meter hoge platform bungeejumpen. Maar wanneer hij op volle snelheid naar beneden viel, raakte zijn harnas los. Hulpverleners waren snel bij hem en hebben hem naar het ziekenhuis gebracht.
22/07 22u30  Massaprotest tegen omstreden gouverneur van Puerto RicoBetogers zijn massaal de straat opgegaan in Puerto Rico om het vertrek te eisen van gouverneur Ricardo Rosselló. Het gaat naar schatting om honderdduizenden mensen.
22/07 22u00  Cristiano Ronaldo niet vervolgd in Amerikaanse verkrachtingszaakCristiano Ronaldo wordt in de Verenigde Staten niet aangeklaagd wegens vermeende verkrachting. Een vrouw beweerde vorig jaar dat ze in 2009 was misbruikt door de Portugese stervoetballer.
22/07 21u45  Cristiano Ronaldo niet aangeklaagd in Amerikaanse verkrachtingszaakCristiano Ronaldo wordt in de Verenigde Staten niet aangeklaagd wegens vermeende verkrachting. Een vrouw beweerde vorig jaar dat ze in 2009 was misbruikt door de Portugese stervoetballer.
22/07 21u15  Tour dag 16: 'Renners hopen door hitte op rustige etappe'Het wordt warm, héél warm in etappe 16 van de Tour de France. Met temperaturen tot boven de 40 graden is de kans groot dat het peloton er een rustige dag van gaat maken. De etappe is redelijk vlak, dus Dylan Groenewegen kan zich voorbereiden op een massasprint. Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter blikken vooruit op de koers van en naar Nîmes.
22/07 20u45  Melkweg smolt tien miljard jaar geleden samen met ander sterrenstelselDe Melkweg, het sterrenstelsel waarin ons zonnestelsel zich bevindt, smolt ongeveer tien miljard jaar geleden samen met een ander, kleiner sterrenstelsel.
22/07 20u30  Portugal opnieuw geteisterd door bosbrandenMeer dan duizend brandweerlieden streden maandag tegen bosbranden in het centrum van Portugal. Harde wind en hoge temperaturen maken het moeilijk om de vlammen te doven, waardoor een aantal bosbranden nog steeds niet onder controle zijn.
22/07 20u15  Tientallen doden bij luchtaanvallen in Syrische provincie IdlibZeker 38 personen zijn maandag omgekomen door luchtaanvallen op een markt en woonwijken in de Syrische provincie Idlib. Zeker honderd anderen raakten gewond, van wie een aantal zeer ernstig.
22/07 19u00  Gevaar dat zwemwater onderschat wordt ligt altijd op de loerIn de Dit wordt het nieuws praten we je de komende weken 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/07 17u45  Gevaar zwemwater te onderschatten ligt altijd op de loerIn de Dit wordt het nieuws praten we je de komende weken 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/07 17u45  Actrice Imanuelle Grives opgepakt met grote hoeveelheid drugsDe Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) is zondag opgepakt op festival Tomorrowland omdat zij een grote hoeveelheid drugs, waaronder zo'n honderd XTC-pillen en twintig gram cocaïne, bij zich had.
22/07 17u45  Tweetal in zorgwekkende toestand na val uit bootje in DordrechtTwee mensen zijn maandag uit een bootje gevallen in de 3e Merwedehaven in Dordrecht. Ze zijn in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt omdat er in totaal vier opvarenden zouden zijn, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.
22/07 17u30  Gevaar om zwemwater te onderschatten ligt altijd op de loerIn de Dit wordt het nieuws praten we je de komende weken 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/07 17u30  Imanuelle Grives opgepakt met grote hoeveelheid drugsDe Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34) is zondag opgepakt op festival Tomorrowland omdat zij een grote hoeveelheid drugs, waaronder zo'n honderd XTC-pillen en twintig gram cocaïne, bij zich had.
22/07 17u15  Twee personen naar ziekenhuis na val uit bootje in DordrechtTwee mensen zijn maandag uit een bootje gevallen in de 3e Merwedehaven in Dordrecht. Ze zijn voor zorg naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt omdat er in totaal vier opvarenden zouden zijn, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.
22/07 16u45  Meteorologen: 'Ruim 50 procent kans dat hitterecord donderdag sneuvelt'De kans dat het Nederlandse hitterecord van 38,6 graden donderdag sneuvelt, is meer dan 50 procent, zegt RTL-weerman Reinier van den Berg. Weerplaza schat de kans op het breken van het warmterecord op 60 procent.
22/07 16u30  Vier personen gevallen uit bootje in Dordrecht, nog twee vermistenTwee mensen worden vermist sinds ze uit een bootje in de 3e Merwedehaven in Dordrecht zijn gevallen. Twee andere opvarenden, die ook in het water belandden, zijn door de hulpdiensten gered.
22/07 15u15  Kruijswijk denkt dat hij in staat is om Tour de France te winnenSteven Kruijswijk wil nog niet dromen van de gele trui in Parijs, maar de nummer drie van het klassement denkt wel dat hij in staat in om de Tour de France te winnen.
22/07 15u00  Sporten tijdens de naderende hittegolf: slim of niet?Nederland krijgt deze week te maken met een hittegolf, die het openbare leven flink gaat beïnvloeden; het kwik tikt naar verwachting de 40 graden aan. Is het bij die temperaturen eigenlijk nog wel verantwoord om te sporten? En welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen?
22/07 14u45  Tiener steelt watervliegtuigen en raakt vangrail in ChinaEen 13-jarige jongen stal vorige week maandag twee watervliegtuigen in het oosten van China. Op recent verschenen bewakingsbeelden is te zien hoe de tiener een van de vliegtuigen probeert te besturen en daarbij een vangrail raakt.
22/07 14u45  'Huawei was verantwoordelijk voor 3G-netwerk in Noord-Korea'Huawei heeft van 2008 tot de eerste helft van 2016 in het geheim gewerkt aan het commerciële 3G-netwerk van Noord-Korea, schrijft The Washington Post op basis van gelekte documenten en anonieme klokkenluiders.
22/07 14u30  Militairen vrijgesproken van seksueel geweld op kazerne in SchaarsbergenVijf militairen en ex-militairen zijn maandag door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken in de zaak rond de vermeende misstanden die hebben plaatsgevonden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Er is niet genoeg bewijs tegen de verdachten.
22/07 14u15  Militairen vrijgesproken van seksueel geweld in kazerne SchaarsbergenVijf (voormalige) militairen zijn maandag door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken in de zaak rond de vermeende misstanden die hebben plaatsgevonden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Er is niet genoeg bewijs tegen de verdachten.
22/07 14u00  Militairen vrijgesproken van seksueel geweld kazerne SchaarsbergenVijf (voormalige) militairen zijn maandag door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken in de zaak die draait om de vermeende misstanden die hebben plaatsgevonden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Er is niet genoeg bewijs tegen de verdachten.
22/07 14u00  Equifax schikt voor 575 miljoen dollar na lekken data 147 miljoen klantenHet Amerikaanse kredietbureau Equifax moet 575 miljoen dollar (ruim 512 miljoen euro) aan verschillende Amerikaanse autoriteiten betalen voor een omvangrijk datalek in 2017. Mogelijk kan het bedrag uit het schikkingsvoorstel nog oplopen naar 700 miljoen dollar, maakt de Amerikaanse handelswaakhond FTC maandag bekend op zijn website.
22/07 14u00  Zeer grote brand verwoest meubelfabriek in CulemborgBij een een meubelfabriek op een industrieterrein in de Gelderse plaats Culemborg heeft maandagmiddag een zeer grote brand gewoed. Van het gebouw is niet veel meer over, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aan NU.nl weten.
22/07 14u00  Israël begonnen met sloop huizen in Palestijnse wijk Oost-JeruzalemHet Israëlische leger is maandagochtend begonnen met de sloop van een groep Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem. De huizen waren volgens Israël te dicht gebouwd bij de militaire grensbarrière.
22/07 13u45  Tbs voor volledig ontoerekeningsvatbare dader van steekpartij Den HaagDe man die op 5 mei 2018 drie mensen heeft neergestoken in Den Haag is volgens de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar. Er was geen sprake van een terroristische daad. Malek F. krijgt tbs met dwangverpleging opgelegd.
22/07 13u30  ProRail: Donderdag 'code rood' voor hitte, 'neem water mee in trein'ProRail heeft voor donderdag een 'code rood' afgegeven voor verkeersleiders. De spoorbeheerder gaat honderden extra medewerkers en storingsploegen inzetten om verstoringen als gevolg van de hitte zo snel mogelijk te verhelpen. De kans op verstoringen is op donderdag 'aanzienlijk groter dan op een normale dag', aldus een woordvoerder.
22/07 13u30  Kredietbureau Equifax schikt voor 575 miljoen dollar na enorm datalekHet Amerikaanse kredietbureau Equifax moet 575 miljoen dollar (ruim 512 miljoen euro) aan meerdere Amerikaanse autoriteiten betalen voor een enorm datalek in 2017. Mogelijk kan het bedrag uit het schikkingsvoorstel nog oplopen naar 700 miljoen dollar, maakt de Amerikaanse handelswaakhond FTC maandag bekend op zijn website.
22/07 13u15  ProRail: Donderdag ‘code rood’ voor hitte, 'neem water mee in trein'ProRail heeft voor donderdag een ‘code rood’ afgegeven voor verkeersleiders. De spoorbeheerder gaat honderden extra medewerkers en storingsploegen inzetten om verstoringen als gevolg van de hitte zo snel mogelijk te verhelpen. De kans op verstoringen donderdag is “aanzienlijk groter dan op een normale dag”, aldus een woordvoerder.
22/07 13u15  Last van 575 miljoen dollar voor kredietbureau Equifax na enorm datalekHet Amerikaanse kredietbureau Equifax moet 575 miljoen dollar (ruim 512 miljoen euro) aan meerdere Amerikaanse autoriteiten betalen voor een enorm datalek in 2017. Mogelijk loopt het bedrag nog op naar 700 miljoen dollar, maakt de Amerikaanse handelswaakhond FTC maandag bekend op zijn website.
22/07 13u15  Zeer grote brand op industrieterrein in CulemborgBij een bedrijfsverzamelgebouw op een industrieterrein in Culemborg (Gelderland) woedt maandagmiddag een zeer grote brand, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid tegenover NU.nl.
22/07 13u00  Zeer grote brand bij bedrijfsverzamelgebouw in CulemborgBij een bedrijfsverzamelgebouw op een industrieterrein in Culemborg (Gelderland) woedt maandagmiddag een zeer grote brand, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid tegenover NU.nl.
22/07 12u30  Ajax treft PAOK in derde voorronde CL, PSV mogelijk tegen LinzAjax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. Als PSV de tweede voorronde overleeft, stuiten de Eindhovenaren op het Oostenrijkse LASK Linz.
22/07 12u30  Feyenoord, Utrecht en AZ in afwachting van derde voorronde ELIn het Zwitserse Nyon wordt vanaf 12.30 uur met onder meer Feyenoord, FC Utrecht en AZ in de koker geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Volg alles in dit liveblog.
22/07 12u15  Ajax stuit op PAOK in derde voorronde Champions LeagueAjax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Griekse PAOK Saloniki, zo heeft de loting in Nyon maandag uitgewezen.
22/07 12u15  PSV in afwachting van loting derde voorronde CLIn het Zwitserse Nyon wordt vanaf 12.00 uur met onder meer Ajax en PSV in de koker geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Volg alles in dit liveblog.
22/07 11u45  Ajax en PSV in afwachting van loting derde voorronde CLIn het Zwitserse Nyon wordt vanaf 12.00 uur met onder meer Ajax en PSV in de koker geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Volg alles in dit liveblog.
22/07 11u30  India lanceert eerste maanlander en begint succesvol aan missieIndia heeft maandag succesvol de onbemande maanlander Chandrayaan-2 gelanceerd. Het land begint hiermee officieel aan de eerste Indiase ruimtemissie.
22/07 11u15  Prijsstijging woningen vlakt af, laagste toename in Amsterdam in vijf jaarNederlandse koopwoningen waren in juni gemiddeld bijna 7 procent duurder dan dezelfde maand vorig jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De stijging is daarmee lager dan de afgelopen twee jaar.
22/07 11u15  Voetbalbond UEFA vaart mee met boot tijdens Pride AmsterdamEuropese voetbalbond UEFA vaart dit jaar voor het eerst mee met een boot in de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride.
22/07 11u00  Prijzen koopwoningen stegen sinds juni vorig jaar met kleine 7 procentNederlandse koopwoningen waren in juni gemiddeld bijna 7 procent duurder dan dezelfde maand vorig jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
22/07 11u00  Politie onderzoekt mogelijk misbruik bij zorginstelling GennepDe politie doet onderzoek naar mogelijk misbruik van kinderen en jongvolwassenen bij zorginstelling Dichterbij in het Limburgse Gennep, bevestigt een woordvoerder van de politie maandagochtend na berichtgeving in De Telegraaf.
22/07 10u30  Prijzen koopwoningen stegen in juni met kleine 7 procentNederlandse koopwoningen waren in juni gemiddeld bijna 7 procent duurder dan dezelfde maand vorig jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
22/07 10u00  Politie doet onderzoek naar mogelijk misbruik bij zorginstelling GennepDe politie is gestart met een onderzoek naar mogelijk misbruik van kinderen en jongvolwassenen bij zorginstelling Dichterbij in het Limburgse Gennep, bevestigt een woordvoerder van de politie maandagochtend na berichtbeving in De Telegraaf.
22/07 09u45  Politie doet onderzoek naar mogelijk misbruik zorginstelling GennepDe politie is een onderzoek begonnen naar mogelijk misbruik bij zorginstelling Dichterbij in het Limburgse Gennep. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtbeving in de Telegraaf maandagochtend.
22/07 09u45  Prijzen koopwoningen stijgen minst hard in bijna vijf jaarNederlandse koopwoningen waren in juni gemiddeld bijna 7 procent duurder dan dezelfde maand vorig jaar, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
22/07 09u45  Iran pakt zeventien 'CIA-spionnen' op, enkelen ter dood veroordeeldIran zou zeventien door de Amerikaanse CIA getrainde spionnen hebben opgepakt, melden Iraanse media maandagochtend. Enkelen van hen zouden ter dood zijn veroordeeld.
22/07 09u30  Voetbalbond UEFA vaart mee met boot tijdens Gay Pride AmsterdamEuropese voetbalbond UEFA vaart dit jaar voor het eerst mee met een boot in de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride op 3 augustus.
22/07 09u15  'Iran pakt zeventien CIA-spionnen op, enkelen ter dood veroordeeld'Iran heeft zeventien spionnen opgepakt die getraind zijn door de de Amerikaanse CIA, enkelen daarvan zouden ter dood zijn veroordeeld. Dat melden Iraanse media maandagochtend.
22/07 09u00  In Noordzee verdronken mannen kwamen uit Duitsland en PolenDe mannen die zondag aan het begin van de avond in de Noordzee zijn verdronken, kwamen volgens de politie uit Duitsland en Polen. Het gaat om een 40-jarige Duitser en twee Polen van 23 en 31, zo is maandag bekendgemaakt.
22/07 08u45  Hitte en wind wakkeren hevige bosbranden in Portugal aanHarde wind en temperaturen rond de 35 graden maken het voor naar schatting 1700 brandweerlieden moeilijk bosbranden te bedwingen in het midden van Portugal, circa 140 kilometer ten noordoosten van Lissabon.
22/07 08u45  Avengers: Endgame officieel film met hoogste opbrengst aller tijdenDe film Avengers: Endgame is sinds zondag de bioscoopfilm met de hoogste opbrengst aller tijden. De laatste Avengers-film heeft na dit weekend wereldwijd in totaal ruim 2,79 miljard dollar (bijna 2,5 miljard euro) in het laatje gebracht, maakt database Box Office Mojo zondag bekend.
22/07 08u15  Rustdag Tour: 'Het belooft de mooiste slotweek in jaren te worden'We zijn aangekomen bij rustdag twee in de Tour de France. Deze editie blijkt zeer onvoorspelbaar en is daardoor aantrekkelijk om naar te kijken. Maar krijgt dat een vervolg in de slotweek? Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter kijken vooruit en bespreken de kansen van Steven Kruijswijk.
22/07 08u00  Geen hyperlooprecord voor Delftse studenten door fout bij noodremmenHet snelheidsrecord voor een hyperloop gaat niet naar Nederland. Een groep Delftse studenten dacht het wereldrecord van 467 kilometer per uur te kunnen breken omdat hun capsule, de Atlas 02, in tests boven de 600 kilometer per uur uitkwam. Tijdens de recordpoging sloegen de noodremmen echter veel te vroeg aan.
22/07 08u00  Groep mannen slaat in op mensen tijdens protesten in HongkongTientallen mensen raakten tijdens nieuwe massaprotesten in Hongkong gewond doordat mannen met wapenstokken insloegen op passagiers bij een treinstation in Yuen Long.
22/07 07u30  'Zeldzame dier- en plantensoorten dreigen uit te sterven door droogte'Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten luiden de noodklok omdat de aanhoudende droogte de natuur 'onherstelbare schade toebrengt', schrijft NRC maandag. Volgens de organisaties hebben diverse zeldzame dieren- en plantensoorten het moeilijk.
22/07 07u30  Kensington Palace deelt nieuwe foto's voor zesde verjaardag prins GeorgePrins George viert maandag zijn zesde verjaardag en ter gelegenheid daarvan heeft Kensington Palace een paar nieuwe foto's van de Britse prins gedeeld.
22/07 07u30  Groep mannen slaat in op mensen tijdens protesten HongkongTijdens nieuwe massaprotesten in Hongkong zijn tientallen gewonden gevallen toen mannen met wapenstokken insloegen op passagiers bij een treinstation in Yuen Long.
22/07 07u15  Drie zwemmers verdronken in zee bij Den Haag en WassenaarDrie zwemmers zijn zondagavond overleden aan de kust bij Den Haag en Wassenaar. De drie mannen hebben volgens de politie alle drie niet de Nederlandse nationaliteit.
22/07 05u45  Weerbericht: Volop zon maar net geen 30 gradenDe dag begint bewolkt maar al vroeg in de middag zijn er opklaringen vanuit het westen van het land. Het wordt zo'n 23 tot 28 graden.
22/07 05u15  'Door langdurige droogte sterven zeldzame dieren- en plantensoorten uit'Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten luiden de noodklok omdat de aanhoudende droogte de natuur 'onherstelbare schade toebrengt', schrijft het NRC. Diverse zeldzame dieren- en plantensoorten hebben het moeilijk.
22/07 05u00  'Door aanhoudende droogte sterven zeldzame dieren- en plantensoorten uit'Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten luiden de noodklok omdat de aanhoudende droogte de natuur 'onherstelbare schade toebrengt', schrijft het NRC. Diverse zeldzame dieren- en plantensoorten hebben het moeilijk.
22/07 03u15  Groep gemaskerde mannen slaat in op mensen tijdens protesten HongkongTijdens nieuwe massaprotesten in Hongkong zijn tientallen gewonden gevallen nadat gemaskerde mannen met wapenstokken insloegen op passagiers bij een treinstation in Yuen Long.
22/07 03u00  Groep gemaskerde mannen slaat in op mensen tijdens massaprotesten HongkongTijdens nieuwe massaprotesten in Hongkong zijn tientallen gewonden gevallen nadat gemaskerde mannen met wapenstokken insloegen op passagiers bij een treinstation in Yuen Long.
22/07 01u00  Avengers: Endgame officieel meest verdienende bioscoopfilm aller tijdenDe film Avengers: Endgame is sinds zondag de meest verdienende bioscoopfilm aller tijden. De laatste Avengers-film heeft na dit weekend wereldwijd in totaal ruim 2,790 miljard dollar, omgerekend bijna 2,5 miljard euro, in het laatje gebracht, maakte database Box Office Mojo bekend.
22/07 00u15  Aantal verdronken Nederlanders vorig jaar flink gestegenHet aantal Nederlanders dat vorig jaar door verdrinking om het leven kwam, is flink gestegen. In 2017 verdronken 85 Nederlanders en vorig jaar waren dat er 112, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandagochtend.
22/07 00u15  Avengers: Endgame officieel meest succesvolle bioscoopfilm aller tijdenDe film Avengers: Endgame is sinds zondag de meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden. De laatste Avengers-film heeft na dit weekend wereldwijd in totaal ruim 2,790 miljard dollar, omgerekend bijna 2,5 miljard euro, in het laatje gebracht, maakte database Box Office Mojo bekend.
21/07 22u30  Rustdag Tour: 'Het belooft mooiste slotweek in jaren te worden'We zijn aangekomen bij rustdag twee in de Tour de France. Deze editie blijkt zeer onvoorspelbaar en is daardoor aantrekkelijk om naar te kijken. Maar krijgt dat een vervolg in de slotweek? Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter kijken vooruit en bespreken de kansen van Steven Kruijswijk.
21/07 22u15  Drie zwemmers verdronken in zee bij Den HaagDrie zwemmers zijn zondagavond overleden aan de kust bij Den Haag. De hulpdiensten kregen zondagavond rond 18.30 uur de melding dat er iemand in de zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag.
21/07 22u00  Drie zwemmers verdronken in zee ter hoogte van Zuiderstrand Den HaagDrie zwemmers zijn zondagavond overleden aan de kust bij Den Haag. De hulpdiensten kregen zondagavond rond 18.30 uur de melding dat er iemand in de zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag.
21/07 20u30  Exitpoll: President Zelensky wint parlementsverkiezingen in OekraïnePresident Volodimir Zelensky en zijn partij Sluha Narodu (Dienaar van het Volk) hebben de parlementsverkiezingen in Oekraïne gewonnen. Volgens de eerste peilingen kort na sluiting van de stemlokalen heeft de nieuwe partij 44 procent van de stemmen gekregen.
21/07 20u15  AzG stuurt schip naar Middellandse Zee voor redden van migrantenArtsen zonder Grenzen (AzG) zal eind juli opnieuw een schip sturen naar de Middellandse Zee om migranten van zee te halen, meldde de hulporganisatie zondag in een persbericht.
21/07 19u45  Verkiezingen in Oekraïne | Demonstratie in HongkongElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 21 juli: Oekraïense parlementsverkiezingen, Open Dag van Feyenoord en politie vuurt traangas af op demonstranten in Hongkong.
21/07 19u00  Blusvliegtuigen bestrijden natuurbranden in PortugalBij natuurbranden in het midden van Portugal raakten zondag twintig mensen gewond. Een dorp werd gedeeltelijk geëvacueerd. Meer dan achthonderd brandweerlieden bestreden het vuur.
21/07 19u00  800 brandweerlieden uitgerukt voor bosbrand in Portugal, 20 gewondenRuim 800 brandweerlieden zijn zondag uitgerukt voor een grote bosbrand in centraal Portugal, in Castelo Branco. Twintig personen raakten gewond als gevolg van het vuur, waarvan een iemand zwaargewond. De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting.
21/07 18u45  Kruijswijk blijft derde na aanval Pinot, Alaphilippe verliest tijd in TourSteven Kruijswijk heeft zondag zijn derde plaats in het klassement van de Tour de France nipt behouden. Julian Alaphilippe blijft in het geel, maar verloor wel tijd in de door Simon Yates gewonnen vijftiende etappe.
21/07 18u45  Twintig gewonden door bosbrand in PortugeesRuim 800 brandweerlieden zijn zondag uitgerukt voor een grote bosbrand in centraal Portugal, in Castelo Branco. Twintig personen raakten gewond als gevolg van het vuur, waarvan een iemand zwaargewond. De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting.
21/07 17u30  Kruijswijk blijft derde na aanval Pinot, Alaphilippe verliest tijd in bergritSteven Kruijswijk heeft zondag zijn derde plaats in het klassement van de Tour de France nipt behouden. Julian Alaphilippe blijft in het geel, maar verloor wel tijd in de door Simon Yates gewonnen vijftiende etappe.
21/07 17u15  Kruijswijk blijft nipt derde in klassement, Alaphilippe verliest tijdSteven Kruijswijk heeft zondag zijn derde plaats in het klassement van de Tour de France nipt behouden. Julian Alaphilippe blijft in het geel, maar verloor wel tijd in de door Simon Yates gewonnen vijftiende etappe.
21/07 17u00  Pinot slaat flink gat met favorieten op slotklim Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 16u45  Favorieten beginnen aan slotklim in laatste Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 16u45  'Vermoorde man in Nijmegen is Albanese politicus Festim Lato'De man die zaterdag dood werd aangetroffen in een berm in Nijmegen is de Albanese politicus Festim Lato, meldt de Albanese krant Gazeta Telegraf. Het zou gaan om een politieke moord.
21/07 16u00  Landa valt vroeg aan uit groep favorieten in Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 15u45  Mogelijk hittegolf met temperaturen ruim boven 30 graden op komstAankomende week is een nieuwe hittegolf op komst, waarbij de temperaturen mogelijk oplopen tot ruim boven de 30 graden. Dat meldt Weeronline zondag. De maximale temperatuur zou 37 graden op donderdag zijn, verwacht het KNMI.
21/07 15u30  Mollema weer ingerekend door peloton in Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 15u00  Mollema gelost uit grote kopgroep laatste Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 13u45  'Bezoeker Tomorrowland overleed waarschijnlijk door drugsoverdosis'De man die vrijdagavond overleed op het festival Tomorrowland in het Belgische Boom, kreeg waarschijnlijk een drugsoverdosis. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
21/07 13u45  Motorrijder verongelukt na politieachtervolging in RotterdamEen 25-jarige motorrijder uit Ridderkerk is zondagochtend verongelukt na een politieachtervolging op de Laan op Zuid in Rotterdam, meldt de politie.
21/07 13u30  Mollema, Quintana en Nibali in kopgroep laatste Pyreneeënrit TourMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 13u00  Renners onderweg in laatste Pyreneeënrit Tour de FranceMet Julian Alaphilippe nog altijd in de gele trui is het Tour-peloton om 12.10 uur begonnen aan de vijftiende etappe. De rit tussen Limoux en Prat d'Albis is 185 kilometer lang en gaat over vier Pyreneeëncols en de finish is bergop. In dit liveblog hoef je niets te missen.
21/07 12u15  Politie achtervolgt gemaskerde man in Los AngelesDe politie heeft zaterdag een auto in het Amerikaanse Los Angeles achtervolgd. Er kwam een melding binnen dat een persoon uit het schuifdak van een voertuig hing. De verdachte met een felgroene pruik en masker op, was gekleed als het filmpersonage The Joker uit Batman.
21/07 11u45  VK onderzoekt mogelijke sancties tegen Iran na inbeslagname tankerHet Verenigd Koninkrijk onderzoekt mogelijke sancties tegen Iran, in reactie op de inbeslagname van de Britse olietanker Stena Impero. Wat deze sancties zijn, is nog onbekend. Iran vraagt het VK om zich in te houden omdat sancties de spanningen tussen beide landen kunnen verergeren.
21/07 11u00  Amsterdamse crimineel doodgeschoten in de BijlmerEen man is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een schietpartij vlak bij metrostation Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer. Het slachtoffer was een bekende van de politie, bevestigt een woordvoerder. De schietpartij was volgens hem een gerichte actie.
21/07 09u45  Dode man aangetroffen 'die al tijdje in Limburgs natuurgebied lag'In een natuurgebied nabij het Limburgse Beesel is zaterdagavond het lichaam van een man aangetroffen, waarvan agenten verwachten dat 'het er al een tijdje lag'. De identiteit van de man en de manier waarop hij om het leven is gekomen, zijn nog onduidelijk.
21/07 09u15  Marvel brengt in komende twee jaar zes films en vier series uitMarvel-baas Kevin Feige heeft in de nacht naar zondag zes films en vier series onthuld die de komende jaren Phase 4, oftewel 'fase 4' van het Marvel Cinematic Universe (MCU) inluiden, schrijft het Amerikaanse mediabedrijf IGN. Alle producties moeten binnen twee jaar te zien zijn, de eerste film verschijnt op 1 mei 2020. Marvel Studios brengt ook haar eerste animatieserie uit en komt met drie televisieseries, allen te zien op streamingskanaal Disney+.
21/07 07u45  Voorganger Chriet Titulaer: 'NASA vreesde voor wegzakken op maan'De Nederlandse sterrenkundige Rudolf le Poole was niet alleen de voorganger van de markante wetenschapper Chriet Titulaer, maar hij speelde als maanonderzoeker ook een rol in aanloop naar de eerste maanlanding op 21 juli 1969, zondag precies vijftig jaar geleden.
21/07 06u45  'Amsterdamse crimineel doodgeschoten in de Bijlmer'Een schietpartij vlakbij metrostation Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer heeft in de nacht naar zondag het leven gekost van een man. Volgens Het Parool gaat het om Inchomar Balentien, een Amsterdamse crimineel die in 2013 een eerdere aanslag op zijn leven ternauwernood overleefde.
21/07 05u45  Weerbericht: Lange periodes zon, soms lichte bewolkingGeen onweersbuien en code geel, wél lichte bewolking en lange periodes zon. Deze zondag wordt het zo'n 21 tot 26 graden.
21/07 05u30  Deze zes films en vier series brengt Marvel in de komende twee jaarMarvel-baas Kevin Feige heeft in de nacht naar zondag zes films en vier series onthuld die de komende jaren Phase 4, oftewel 'fase 4' van het Marvel Cinematic Universe (MCU) inluiden, schrijft het Amerikaanse mediabedrijf IGN. Alle producties moeten binnen twee jaar te zien zijn, de eerste film verschijnt op 1 mei 2020. Marvel Studios brengt ook haar eerste animatieserie uit en komt met drie televisieseries, allen te zien op streamingskanaal Disney+.
21/07 04u30  Deze zeven films en drie series brengt Marvel in de komende twee jaarMarvel-baas Kevin Feige heeft in de nacht naar zondag acht films en twee series aangekondigd die de komende jaren Phase 4, oftewel 'fase 4' van het Marvel Cinematic Universe (MCU) inluiden, schrijft het Amerikaanse mediabedrijf IGN. Alle producties moeten binnen twee jaar te zien zijn, de eerste film verschijnt op 1 mei 2020. Marvel Studios brengt ook haar eerste animatieserie uit en komt met twee televisieseries op streamingskanaal Disney+.
21/07 03u15  VK stapt naar Veiligheidsraad VN: 'Iran enterde schip in Omaanse wateren'Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een 'illegale interventie' door Iran.
21/07 02u30  Man overleden na schietpartij in de Amsterdamse BijlmerEen schietpartij vlakbij metrostation Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer heeft in de nacht naar zondag het leven gekost van een man.
21/07 01u15  Volvo roept 37.000 auto's in Nederland terug, motoronderdeel kan vlam vattenDe Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 auto's terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen.
21/07 01u15  Lichaam aangetroffen 'dat al tijdje in Limburgs natuurgebied lag'In een natuurgebied nabij het Limburgse Beesel is zaterdagavond een lichaam aangetroffen, waarvan agenten verwachten dat 'het er al een tijdje lag'. De identiteit van de persoon en de manier waarop hij om het leven is gekomen zijn nog onduidelijk.
21/07 01u15  Tour dag 15: Wie gaat het initiatief nemen?Na de spectaculaire etappe met aankomst bovenop de Tourmalet, krijgt het peloton in etappe 15 te maken met een nóg zwaardere etappe. De vraag is wie er nu het initiatief gaat nemen. Wordt het Jumbo-Visma? Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter bekijken vanaf de top van de Tourmalet de opties.
21/07 01u00  Volvo roept 37.000 auto's in Nederland terug, motoronderdeel kan smeltenDe Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 auto's terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen.
21/07 00u45  British Airways en Lufthansa schorten vluchten naar Caïro opBritish Airways en Lufthansa hebben vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro voorlopig opgeschort, meldden de luchtvaartmaatschappijen zaterdag.
20/07 23u30  British Airways schort vluchten naar Caïro opBritish Airways heeft vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro voor zeven dagen opgeschort, zo meldt de luchtvaartmaatschappij zaterdag.
20/07 22u30  Overleden persoon gevonden in Nijmegen, politie gaat uit van misdrijfEen overleden persoon die zaterdag is aangetroffen in Nijmegen, is volgens de politie omgekomen door een misdrijf. Over het overlijden is verder niets bekend.
20/07 22u30  Grote hagelstenen in Zuid-Holland, code geel en oranje beëindigdIn Zuid-Holland, waar zaterdagmiddag code oranje van kracht was, zijn hagelstenen gevallen met een doorsnede van ruim 4 centimeter. Voor de rest van het land was code geel afgegeven. Ook die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.
20/07 21u45  Grote hagelstenen in Zuid-Holland, alleen nog code geel in Noord-LimburgIn Zuid-Holland, waar zaterdagmiddag code oranje was afgegeven, zijn hagelstenen gevallen met een doorsnede van ruim 4 centimeter. Op dit moment geldt alleen nog code geel voor Noord-Limburg. KNMI heeft de waarschuwing voor de andere provincies ingetrokken.
20/07 20u45  Code geel in oosten Nederland, grote hagelstenen in Zuid-HollandCode geel geldt momenteel alleen nog voor het oosten van Nederland. De waarschuwing voor de rest van het land is ingetrokken. Het KNMI had eerder ook code oranje afgegeven voor Zuid-Holland, maar die is inmiddels niet meer van kracht. In deze provincie vielen hagelstenen met een doorsnede van ruim 4 centimeter.
20/07 19u30  Code geel in noordoosten Nederland, grote hagelstenen in Zuid-HollandCode geel geldt momenteel alleen nog voor het noordoosten van Nederland. De waarschuwing voor de rest van het land is ingetrokken. Het KNMI had eerder ook code oranje afgegeven voor Zuid-Holland, maar die is inmiddels beëindigd. In deze provincie vielen hagelstenen met een doorsnede van ruim 4 centimeter.
20/07 19u30  Bennett gelooft na 'geweldige' dag op Tourmalet in Tour-zege KruijswijkGeorge Bennett deed zaterdag met een grote glimlach zijn coolingdown een kilometer of vier na de top van de Tourmalet. De Nieuw-Zeelander gelooft na het sterke optreden van Jumbo-Visma en Steven Kruijswijk in de veertiende rit dat zijn kopman de Tour de France kan winnen.
20/07 19u15  Botten geborgen in zoektocht naar vermist Vaticaans meisjeForensische experts hebben zaterdag in Vaticaanstad botten geborgen in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi. De stoffelijke resten lagen in twee zogeheten knekelhuizen, waarin beenderen van overledenen worden bewaard. De gebouwen werden vorige week al gelokaliseerd.
20/07 18u30  Code geel in deel van Nederland, grote hagelstenen in Zuid-HollandCode geel geldt momenteel voor een groot deel van Nederland. Alleen voor de westelijke kustprovincies geldt de waarschuwing niet meer. Het KNMI had eerder code oranje afgegeven voor Zuid-Holland, maar die is inmiddels beëindigd. In deze provincie vielen hagelstenen met een doorsnede van ruim 4 centimeter.
20/07 18u15  VK ziet inbeslagname van Britse tanker door Iran als 'vijandige daad'Het Verenigd Koninkrijk ziet de inbeslagname van een Britse tanker in de Perzische Golf als een 'vijandige daad' van Iran. De Britten ontkennen verder dat het schip betrokken was bij een ongeluk met een Iraans vissersboot.
20/07 17u45  Mensen vluchten naar binnen voor grote hagelstenen in Zuid-HollandHagelstenen met een diameter van circa 2 centimeter teisterden zaterdag de provincie Zuid-Holland. De hagel- en onweersbuien zullen het land tegen het einde van de dag via het noordoosten weer verlaten.
20/07 17u45  Iran neemt Britse tanker in beslag | Grote hagel in Zuid-HollandElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 20 juli: Britse tanker in beslag genomen door Iran, grote hagelstenen gevallen in Zuid-Holland en Brexit-tegenstanders laten een Boris Johnson-ballon op.
20/07 17u30  Pinot wint Tour-etappe naar top Tourmalet, sterke Kruijswijk derdeThibaut Pinot heeft zaterdag in de Tour de France de zware bergetappe naar de top van de Tourmalet gewonnen. Steven Kruijswijk eindigde knap als derde.
20/07 17u30  Iran neemt Britse tanker in beslag | Grote hagelstenen Zuid-HollandElke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 20 juli: Britse tanker in beslag genomen door Iran, grote hagelstenen gevallen in Zuid-Holland en Brexit-tegenstanders laten een Boris Johnson-ballon op.
20/07 17u15  Code geel van kracht in Nederland, grote hagelstenen in Zuid-HollandHet KNMI heeft zaterdag code geel afgegeven voor Nederland. De waarschuwing geldt ook voor Zuid-Holland, waar tot circa 16.45 uur code oranje van kracht was. In deze provincie zijn hagelstenen met een doorsnede van ruim 4 centimeter gevallen.
20/07 17u15  Pinot wint Tour-etappe naar top Tourmalet, Kruijswijk derdeThibaut Pinot heeft zaterdag in de Tour de France de zware bergetappe naar de top van de Tourmalet gewonnen. Steven Kruijswijk eindigde knap als derde.
20/07 16u15  KNMI geeft code oranje af in Zuid-Holland, code geel in andere provinciesHet KNMI heeft zaterdag code oranje afgegeven voor Zuid-Holland. Voor de rest van het land geldt code geel, met uitzondering van de Waddeneilanden. De waarschuwingen gelden tot zeker 17.00 uur.
20/07 16u00  Geen eiken naar het VK door de eikenprocessierups: Wat zijn de gevolgen?De eikenprocessierupsenplaag veroorzaakt niet alleen jeuk en uitslag, maar kan ook economische gevolgen hebben. Dinsdag kondigde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland voorlopig geen Nederlandse eikenbomen meer willen vanwege de rups. Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse boomkwekerijen?
20/07 15u45  Overleden persoon op Zwarte Cross niet omgekomen door geweldsmisdrijfDe overleden persoon die vrijdag werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde, is niet om het leven gekomen door een geweldsmisdrijf, meldt de politie Oost-Gelre zaterdag.
20/07 15u45  Man steekt bekende acteur uit Hongkong neer op evenementTijdens een promo-evenement in China werd zaterdag de acteur Simon Yam neergestoken. De 64-jarige acteur werd in zijn buikgestoken en had een snee in zijn arm. Yam is naar het ziekenhuis gebracht, zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.
20/07 14u30  KNMI geeft code geel af vanwege zware onweersbuien en windstotenHet KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies behalve Noord-Holland in verband met een groot aantal onweersbuien dat vanaf de middag over het land heen trekt. Door de hoge temperaturen - het kan zo'n 28 graden worden - nemen de buien in kracht toe.
20/07 13u45  Dode op camping Zwarte Cross niet omgekomen door geweldsmisdrijfDe dode die vrijdag werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde, is niet om het leven gekomen door een geweldsmisdrijf, meldt de politie Oost-Gelre zaterdag.
20/07 13u30  NVWA: Neem geen planten mee uit Italië of Frankrijk door Xylella-bacterieDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadt Nederlanders aan die op vakantie naar Italië of Frankrijk gaan, om geen oleanders, olijfbomen of lavendelplanten mee te nemen vanwege de bacterie Xylella die in die gebieden is aangetroffen.
20/07 13u15  NVWA: Geen planten meenemen uit Italië of Frankrijk in verband met bacterie XylellaDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadt Nederlanders die op vakantie gaan naar Italië of Frankrijk om geen oleanders, olijfbomen of lavendelplanten mee te nemen vanwege de bacterie Xylella die in die gebieden is aangetroffen.
20/07 11u30  Manager van partijbureau 50Plus weggestuurd vanwege giftDe manager van het partijbureau van 50Plus is weggestuurd omdat die een gift wilde aannemen van 15.000 euro van een donateur. Dat heeft de partijvoorzitter Geert Dales bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.
20/07 11u30  Bezoeker van dancefestival Tomorrowland overledenOp het dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom is een bezoeker onwel geworden en later overleden, bevestigt de festivalorganisatie.
20/07 10u30  Opnieuw rellen in grote Franse steden na overwinning Algerijns elftalIn Frankrijk zijn wederom rellen uitgebroken na een gewonnen voetbalwedstrijd van Algerije, dat vrijdagavond in de Afrika Cup-finale in de Egyptische hoofdstad Caïro met 1-0 te sterk was voor Senegal. De problemen lijken minder serieus dan afgelopen zondag, toen in het land auto's in brand werden gestoken en bijna driehonderd mensen werden gearresteerd.
20/07 09u45  Iran: Britse tanker betrokken bij ongeluk met Iraanse vissersbootDe door Iran in beslag genomen tanker Stena Impero was betrokken bij een ongeluk met een vissersboot en negeerde hulpverzoeken, meldt het Iraanse persbureau Fars op gezag van havenautoriteiten.
20/07 09u30  Hoe de VS al decennia discussieert over grensprobleemDe spanningen over de problemen bij de opvang en bewaking van de Amerikaans-Mexicaanse grens liepen afgelopen week weer hoog op.Aanleiding was een serie tweets van president Trump, die critici als racistisch aanmerkten. De discussie ging niet meer over de grensproblematiek, maar over de toon van het debat. Bekijk hoe Amerika al sinds de jaren ’80 probeert de problemen bij de zuidelijke grens het hoofd te bieden.
20/07 06u30  Eerste Britse olietanker weer vrij, VS stuurt militairen naar Saoedi-ArabiëDe MV Mesdar, een van de twee Britse olietankers die vrijdag in beslag zou zijn genomen door Iran, heeft volgens de BBC zijn route vervolgd. De VS heeft, met toestemming van Saoedi-Arabië, militairen naar het land gestuurd 'om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren', aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.
20/07 06u00  Eerste Britse olietanker vervolgt route, VS stationeert militairen in Saoedi-ArabiëDe MV Mesdar, een van de twee Britse olietankers die vrijdag in beslag zou zijn genomen door Iran, heeft volgens de BBC zijn route vervolgd. De VS heeft, met toestemming van Saoedi-Arabië, militairen naar het land gestuurd 'om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren', aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.
20/07 06u00  KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien, code geel in alle provinciesHet KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies in verband met een groot aantal onweersbuien die vanaf de middag over het land heen trekken. Door de warme temperaturen, het kan zo'n 28 graden worden, nemen de buien in kracht toe.
20/07 05u30  Bolsonaro: Satellietbeelden die ontbossing Amazonegebied tonen 'liegen'De Braziliaanse president Jair Bolsonaro weersprak vrijdag dat er teveel gekapt wordt in het Amazoneregenwoud. De satellietbeelden die dat aantonen zijn volgens hem 'gefabriceerde leugens', schrijft The Guardian.
20/07 05u15  Bolsonaro: Satellietbeelden die ontbossing Amazoneregenwoud tonen 'liegen'De Braziliaanse president Jair Bolsonaro weersprak vrijdag dat er teveel gekapt wordt in het Amazoneregenwoud. De satellietbeelden die dat aantonen zijn volgens hem 'gefabriceerde leugens', schrijft The Guardian.
20/07 04u45  Tweede Britse olietanker vervolgt route, VS stationeert militairen in Saoedi-ArabiëDe MV Mesdar, een van de twee Britse olietankers die vrijdag in beslag zou zijn genomen door Iran, heeft volgens de BBC zijn route vervolgd. De VS heeft, met toestemming van Saoedi-Arabië, militairen naar het land gestuurd 'om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren', aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.
20/07 03u45  'Steeds meer huurhuizen in handen van particuliere vastgoedeigenaren'Het aantal huurhuizen dat in het bezit is van de grootste particuliere eigenaren is in de afgelopen tien jaar met 22,3 procent gestegen, schrijft de Volkskrant op basis van eigen onderzoek. Ook buitenlandse beleggers maken een enorme opmars op de Nederlandse markt voor huurhuizen. Woningcorporaties verkochten juist, vaak onder druk van de overheid, hun huurwoningen.
20/07 02u15  Opnieuw rellen in grote Franse steden na voetbaloverwinning AlgerijeIn Frankrijk zijn wederom rellen uitgebroken na een gewonnen voetbalwedstrijd van Algerije. Het Algerijnse nationale elftal won vrijdagavond de Afrika Cup door Senegal met 0-1 te verslaan. De problemen lijken minder serieus dan afgelopen zondag, toen in het land auto's in brand werden gestoken en bijna driehonderd mensen werden gearresteerd.
20/07 01u45  Opnieuw rellen in grote delen van Frankrijk na voetbaloverwinning AlgerijeIn Frankrijk zijn wederom rellen uitgebroken na een gewonnen voetbalwedstrijd van Algerije. Het Algerijnse nationale elftal won vrijdagavond de Afrika Cup door Senegal met 0-1 te verslaan. De problemen lijken minder serieus dan afgelopen zondag, toen in het land auto's in brand werden gestoken en bijna driehonderd mensen werden gearresteerd.
19/07 23u30  Iran legt beslag op Britse olietanker, tweede tanker 'alleen gewaarschuwd'De Iraanse Revolutionaire Garde meldt dat het een Britse olietanker in beslag heeft genomen in de Straat van Hormuz, vanwege het niet naleven van de internationale maritieme wetgeving. Ook een tweede Britse tanker die vaart onder de Liberiaanse vlag is volgens het VK in beslag genomen. Volgens Iraanse media is deze tanker weer vrijgegeven.
19/07 23u30  Tour dag 14: 'We komen aan op het terrein van Kruijswijk'Dag veertien van de Tour de France staat in het teken van de aankomst bovenop de mythische Tourmalet. De col van de hoogste categorie past volledig in het straatje van rasklimmer Steven Kruijswijk. Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter blikken vanuit Pau vooruit op de etappe.
19/07 23u15  Iran legt beslag op olietanker, VK meldt dat ook tweede tanker is geconfisqueerdDe Iraanse Revolutionaire Garde meldt dat het een Britse olietanker in beslag heeft genomen in de Straat van Hormuz, vanwege het niet naleven van de internationale maritieme wetgeving. Ook een tweede Britse tanker die vaart onder de Liberiaanse vlag is volgens het VK in beslag genomen. Volgens Iraanse media is deze tanker weer vrijgegeven.
19/07 23u15  Algerije wint voor tweede keer Afrika Cup door zege in finale op SenegalAlgerije heeft vrijdag de Afrika Cup gewonnen door in de finale Senegal met 1-0 te verslaan. Een vroeg doelpunt van Baghdad Bounedjah bleek in Caïro voldoende voor de toernooiwinst.
19/07 22u30  Iran legt beslag op 'twee' olietankers in Straat van HormuzDe Iraanse Revolutionaire Garde meldt dat het een Britse olietanker in beslag heeft genomen in de Straat van Hormuz, vanwege het niet naleven van de internationale maritieme wetgeving. Ook een tweede Britse tanker die vaart onder de Liberiaanse vlag is volgens het VK in beslag genomen en koerst af richting Iran.
19/07 22u15  Iran legt beslag op twee olietankers in Straat van HormuzDe Iraanse Revolutionaire Garde meldt dat het een Britse olietanker in beslag heeft genomen in de Straat van Hormuz, vanwege het niet naleven van de internationale maritieme wetgeving. Ook een tweede Britse tanker die vaart onder de Liberiaanse vlag is in beslag genomen en koerst af richting Iran.
19/07 20u30  Iran zegt Britse olietanker in beslag te hebben genomenDe Iraanse Revolutionaire Garde meldt dat het een Britse olietanker in beslag heeft genomen in de Straat van Hormuz.
19/07 20u30  Kruijswijk denkt na 'goede tijdrit' dat strijd om podium erg spannend wordtSteven Kruijswijk was vrijdag tevreden met zijn zesde plaats in de individuele tijdrit van de Tour de France. Hij klimt daardoor naar de derde plaats in het algemeen klassement.
19/07 18u15  Zo verliep de Nijmeegse Vierdaagse dit jaarAfgelopen vier dagen vond de 103e editie van de Vierdaagse in Nijmegen plaats. Vrijdag kwamen de eerste deelnemers al tegen het einde van de ochtend binnen. In totaal deden er ruim 40.000 lopers mee uit 77 verschillende landen.
19/07 18u00  Alaphilippe verstevigt leiding in tijdrit Tour, Kruijswijk naar plek drieDe Fransman Julian Alaphilippe heeft zijn leidende positie in de Tour de France verstevigd. De geletruidrager was vrijdag verrassend de sterkste in de tijdrit. Steven Kruijswijk klom dankzij een sterke tijdrit naar de derde plaats in het klassement.
19/07 17u45  Halverwege tijdrit zijn Alaphilippe en Thomas sneller dan KruijswijkIn de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.
19/07 17u30  Groep tuimelaardolfijnen zwemt langs Texel richting WaddenzeeVoor de kust van Noord-Holland zijn vrijdagochtend tien tot twintig tuimelaardolfijnen gezien, meldt SOS Dolfijn. De dieren zwommen van Camperduin richting de Waddenzee.
19/07 17u30  De Gendt leidt in tijdrit Tour, klassementsrenners onderwegIn de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.
19/07 17u15  Dode gevonden op camping van Zwarte CrossOp de officiële camping van de Zwarte Cross is vrijdag een dode aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.
19/07 17u00  Wat weten we over de 'superteek'?De 'superteek' is mogelijk in Nederland gespot. Wat is het verschil met een normale teek en wat voor gevaarlijke ziektes draagt dit insect met zich mee?
19/07 16u45  Waren de tweets van Donald Trump wel of niet racistisch?In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
19/07 16u30  Gezichtendatabase van politie bevat foto's van 1,3 miljoen mensenDe gezichtendatabase van de Nederlandse politie bevat foto's van 1,3 miljoen mensen. Het gaat om in totaal 2,2 miljoen afbeeldingen van verdachten en veroordeelden, bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie vrijdag aan NU.nl na berichtgeving door Motherboard.
19/07 16u30  Man opgepakt voor Duitse saunabrand waarbij Nederlander omkwamDe Duitse politie heeft woensdag een 42-jarige man uit Wesel opgepakt voor brandstichting in een sauna in het Duitse Hamminkeln. Dat meldt de lokale politie donderdag in een persbericht. Bij de brand kwam een 64-jarige Nederlander om het leven.
19/07 16u30  Hoge Raad: Nederlandse Staat verminderd aansprakelijk voor val SrebrenicaDe Hoge Raad heeft vrijdag geoordeeld dat de Nederlandse Staat aansprakelijk is voor de gebeurtenissen na de val van de Bosnische enclave Srebrenica in 1995, maar wel in mindere mate dan het hof eerder oordeelde.
19/07 16u30  Belg De Gendt leidt in tijdrit Tour de FranceIn de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.
19/07 16u15  Van Aert komt zwaar ten val in individuele tijdrit TourIn de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.
19/07 15u45  Koninklijke familie poseert voor jaarlijkse zomerfoto'sWillem-Alexander, Máxima en hun drie dochters Amalia (15), Alexia (14) en Ariane (12) hebben vrijdagmiddag voor de pers geposeerd voor hun jaarlijkse zomerfotoshoot. Zij deden dit voor het eerst bij Huis ten Bosch, waar zij in februari naartoe verhuisden.
19/07 15u15  PvdA dreigt ook tegen woonplannen van kabinet te stemmenDe coalitie en het kabinet hoeven er niet op te rekenen dat de PvdA zomaar instemt met de plannen voor de woningmarkt. Partijleider Lodewijk Asscher stelt een aantal eisen aan zijn steun, zegt hij in een interview met NU.nl. Eerder dreigde de sociaaldemocraat de onderwijsbegroting te blokkeren.
19/07 14u15  'Brandstichter Japanse animatiestudio eerder behandeld voor geestesziekte'De man die verdacht wordt van het stichten van de dodelijke brand in de Japanse animatiestudio Kyoto Animation, is in het verleden behandeld voor een niet nader genoemde geestesziekte. Ook heeft hij vastgezeten voor een beroving, laat de Japanse staatsomroep vrijdag weten.
19/07 13u00  Marianne Vos wint La Course voor tweede keer na spectaculair slotMarianne Vos heeft vrijdag voor de tweede keer in haar loopbaan de eendagswedstrijd La Course op haar naam geschreven. De Nederlandse kwam na een spectaculaire slotfase als eerste over de streep in het Franse Pau.
19/07 12u45  Amerikaan daalt veertien verdiepingen af van brandend gebouwEen man in de Amerikaanse stad Philadelphia daalde donderdag veertien verdiepingen af nadat er brand uitbrak in een gebouw. Volgens lokale autoriteiten zijn er vier inwoners en drie politieagenten gewond geraakt.
19/07 12u30  Hoge Raad houdt Nederlandse Staat verminderd aansprakelijk voor val SrebrenicaDe Nederlandse Staat is vrijdag volgens de Hoge Raad aansprakelijk voor de gebeurtenissen na de val van de Bosnische enclave Srebrenica in 1995, maar wel in mindere mate dan het hof eerder oordeelde.
19/07 12u30  Man in VS klimt veertien verdiepingen naar beneden door brandEen man klom donderdag veertien verdiepingen naar beneden nadat er brand uitbrak in een gebouw in Philadelphia. Volgens lokale autoriteiten zijn er vier inwoners en drie politieagenten gewond geraakt.
19/07 12u15  Tropische temperaturen keren terug na wisselvallig weekendVanaf komende week kunnen we zomerse dagen verwachten in Nederland. Gedurende de week kan de temperatuur lokaal oplopen tot 35 graden.
19/07 12u00  Italiaanse regeringspartijen om tafel na onenigheid in coalitieDe Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio heeft vrijdag gevraagd om een ontmoeting met regeringspartner en plaatsvervangend premier Matteo Salvini. Het rommelt in de coalitie tussen Di Maio's Vijfsterrenbeweging en de Lega van Salvini.
19/07 11u30  'Tien tot twintig' tuimelaardolfijnen gezien voor Noord-Hollandse kustVoor de kust van Noord-Holland zijn vrijdagochtend 'tien tot twintig' tuimelaardolfijnen gezien, meldt SOS Dolfijn. De waarnemingen zijn gedaan door vogelspotters langs de kust.
19/07 11u15  'Tien tot twintig' tuimelaardolfijnen gezien dicht bij kust Noord-HollandVoor de kust van Noord-Holland zijn vrijdagochtend 'tien tot twintig' tuimelaardolfijnen gezien, meldt SOS Dolfijn. De waarnemingen zijn gedaan door vogelspotters langs de kust.
19/07 10u45  Hoge Raad stelt Nederlandse Staat verminderd aansprakelijk voor val SrebrenicaDe Nederlandse Staat is vrijdag door de Hoge Raad aansprakelijk gesteld voor de gebeurtenissen na de val van de Bosnische enclave Srebrenica in 1995, maar wel in mindere mate dan het hof eerder had besloten.
19/07 10u30  Hoge Raad: Nederlandse Staat verminderd aansprakelijk gesteld voor val SrebrenicaDe Nederlandse Staat is aansprakelijk gesteld voor de gebeurtenissen na de val van Srebrenica, maar wel in mindere mate dan het hof eerder besloot. Dit heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.
19/07 09u00  VS zegt Iraanse drone uit de lucht te hebben geschoten, Iran weerspreektDe Amerikaanse marine zegt donderdag in de Straat van Hormuz een Iraanse drone uit de lucht te hebben geschoten. De Iraanse minister van Buitenlandse zaken Javad Zarif weerspreekt dat er een drone verloren is gegaan. Hij is in New York voor een ontmoeting met de secretaris-generaal van de VN, António Guterres.
19/07 08u45  Bedrijf in Dordrecht verbrandt tonnen aan eikenprocessierupsenBij een afvalverwerkingsbedrijf in Dordrecht worden containers met eikenprocessierupsen verbrand. Op veel plekken in het land zijn de rupsen een grote plaag. Er wordt dan ook maar liefst 300 ton verwerkt.
19/07 08u30  Bedrijf in Dordrecht verbrandt tonnen eikenprocessierupsenBij een afvalverwerkingsbedrijf in Dordrecht worden containers met eikenprocessierupsen verbrand. Op veel plekken in het land zijn de rupsen een grote plaag. Er wordt dan ook maar liefst 300 ton verwerkt.
19/07 08u30  Weerbericht: Zonnige start, maar bewolkt einde van de dagDe vrijdag begint zonnig met hier en daar wat sluierbewolking. In de loop van de dag komen er echter dikke wolkenvelden het land binnendrijven. Het wordt 22 tot 26 graden.
19/07 08u15  VS zegt Iraanse drone uit de lucht te hebben geschoten, Iran ontkentDe Amerikaanse marine zegt donderdag in de Straat van Hormuz een Iraanse drone uit de lucht te hebben geschoten. De Iraanse minister van Buitenlandse zaken Javad Zarif ontkent dat er een drone verloren is gegaan. Hij is in New York voor een ontmoeting met de secretaris-generaal van de VN, António Guterres.
19/07 08u00  Japanse animatiestudio ontving voor dodelijke aanslag al dreigmailsDe Japanse animatiestudio Kyoto Animation ontving voor de aanslag van donderdag, die tientallen leven eiste, al dreigmails. Inmiddels is een geldinzamelingsactie opgezet voor het bedrijf en de families van de slachtoffers. Daaraan hebben al tienduizenden Japanners gehoor geven; binnen 24 uur is meer dan 1 miljoen dollar (zo'n 890.000 euro) opgehaald.
19/07 07u45  Japanse animatiestudio ontving daags voor dodelijke aanslag dreigmailsDe Japanse animatiestudio Kyoto Animation ontving voor de aanslag van donderdag, die tientallen leven eiste, al dreigmails. Inmiddels is een geldinzamelingsactie opgezet voor het bedrijf en de families van de slachtoffers. Daaraan hebben al tienduizenden Japanners gehoor geven; binnen 24 uur is meer dan 1 miljoen dollar (zo'n 890.000 euro) opgehaald.
19/07 07u30  'Helft van alle huisartsenposten ontvangt iedere week bedreiging'Een op de drie huisartsenposten in Nederland heeft in het afgelopen jaar een patiënt gehad die fysiek geweld gebruikt heeft tegen een arts of assistent. Daarnaast wordt bij de helft van de huisartsenposten minstens eens per week met geweld gedreigd over de telefoon, schrijft Trouw op basis van eigen onderzoek.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Trump en Congres bereiken akkoord over begroting en verhoging schuldenplafond23/07 02u45 - Nu.nl: De Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.
14x Trump en Congres bereiken akkoord over begroting23/07 03u30 - Nu.nl: De Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond.
14x Zuid-Korea: Waarschuwingsschoten gelost nadat Russisch toestel luchtruim binnendrong23/07 05u30 - Nu.nl: Zuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten afgevuurd, nadat meerdere Russische militaire vliegtuigen het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.
13x Zeker veertien staten in Venezuela getroffen door grote stroomstoring23/07 02u15 - Nu.nl: Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt uit berichten op sociale media. Ook hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.
12x Vrouw en hond overleden na aanrijding in Rotterdam23/07 02u30 - Nu.nl: Een vrouw en haar hond zijn maandagavond in Rotterdam overleden nadat ze werden geschept door een auto op de Gordelweg.
12x Canadese politie onderzoekt doden en verdwijningen op dezelfde snelweg23/07 11u30 - Nu.nl: De Canadese politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dood van twee twintigers en een nog onbekende man langs een afgelegen snelweg richting Alaska in het westen van het land.
11x Doden door geweld tussen sjiitische opstandelingen en politie in Nigeria23/07 04u30 - Nu.nl: In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn zeker acht mensen om het leven gekomen door geweld tussen sjiitische opstandelingen en de politie.
11x Brandt Corstius alsnog vervolgd voor smaad na beschuldiging misbruik Van Dam23/07 11u30 - Nu.nl: Jelle Brandt Corstius moet zich alsnog verantwoorden voor de strafrechter voor het uiten van beschuldigingen van verkrachting aan het adres van Gijs van Dam. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder besloten niet tot vervolging over te gaan, maar Van Dam heeft een klacht ingediend.
11x Dit moet je weten over de nieuwe Britse premier Boris Johnson23/07 15u45 - Nu.nl: In de Dit wordt het nieuws praten we je de komende weken 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
10x Zuid-Korea: Waarschuwingsschoten afgevuurd nadat Russisch toestel luchtruim binnendrong23/07 05u45 - Nu.nl: Zuid-Korea heeft dinsdag waarschuwingsschoten afgevuurd, nadat meerdere Russische militaire vliegtuigen het Zuid-Koreaanse luchtruim zijn binnengedrongen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

Statistieken

Artikels:
30584
Gelezen:
27686
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven