vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/03 06u00  Zeker dertien doden bij brand in flat Vietnam Bij een brand in een flatgebouw in de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minhstad zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Daarnaast raakten 27 mensen gewond.
23/03 05u45  Max Verstappen voor het eerst in actie in nieuw Formule 1-seizoen In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
23/03 04u45  'Kwart van huizen moet in 2030 van aardgas af zijn' Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met Trouw.
23/03 04u00  Volgens voormalig playmate wilde Trump betalen voor seks met haar Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft in een interview met CNN verteld dat Donald Trump haar de eerste keer geld bood voor de seks die ze met hem had gehad.
23/03 03u45  Mercedes geeft eerste signaal af in Australië, Verstappen derde Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen in Australië de derde tijd geklokt. De Nederland ging rond het Albert Park in  1:24.771 en moest alleen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes voor zich laten.11 
23/03 03u00  China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.14 
23/03 02u45  Trump vervangt veiligheidsadviseur door voormalig adviseur Bush John Bolton, voormalig adviseur voor president George Bush, volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.15 
23/03 02u00  EU roept ambassadeur terug uit Moskou vanwege vergiftiging ex-spion De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergei Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
23/03 01u00  Trump vervangt veiligheidsadviseur voor voormalig adviseur Bush John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.11 
23/03 00u15  Trump vervangt veiligheidsadviseur Herbert McMaster voor John Bolton John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.12 
22/03 23u30  EU beschuldigt Rusland van zenuwgas-aanslag spion in Groot-Brittannië De regeringsleiders van de landen in de Europese Unie zijn het erover eens dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de zenuwgasaanval in Salisbury op een oud-dubbelspion zit. Volgens hen is er geen andere plausibele verklaring voor, liet EU-president Donald Tusk weten op een top in Brussel.
22/03 22u45  Coöperatie Laatste Wil noemt strafrechtelijk onderzoek OM 'bizar' De Coöperatie Laatste Wil (CLW) heeft laten weten het bizar te vinden dat het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek start.
22/03 22u00  Huldiging medaillewinnaars, opnamen Astrid besproken Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 maart 2018.
22/03 21u00  Britse agent die vergiftigde spion Skripal vond uit ziekenhuis Een Britse politieagent, die als een van de eerste hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelspion, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.
22/03 19u45  'Zenuwachtige' Willem krijgt vrijdag kans zus Astrid te confronteren NU.nl-redacteur Joris Peters blikt vooruit op de zaak Holleeder.
Laatste update: vandaag om 6u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/03 19u30  OM besteedt vrijdag aandacht aan nieuwe 'belastende' tapes HolleederNU.nl-redacteur Joris Peters blikt vooruit op de zaak Holleeder.
22/03 19u00  Jos van Rey ziet af van wethouderschap Roermond om coalitie te vormenDe Roermondse politicus Jos van Rey wil geen wethouder worden. Dat heeft hij donderdagavond bekendgemaakt. Op die manier hoopt zijn partij, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), een belangrijke belemmering voor coalitiebesprekingen met andere partijen weg te halen.
22/03 18u30  Wat hebben gemeenteraadsverkiezingen de partijen gebracht?Een dag na de gemeenteraadsverkiezingen maken de partijen de balans op. Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? NU.nl maakt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.
22/03 18u00  Vier keer meer plastic in Stille Oceaan dan eerder werd gedachtUit nieuw onderzoek blijkt dat er vier keer meer plastic in de Stille Oceaan drijft dan eerder werd gedacht.
22/03 18u00  Wat hebben de gemeenteraadsverkiezingen de partijen gebracht?Een dag na de gemeenteraadsverkiezingen maken de partijen de balans op. Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? NU.nl maakt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.
22/03 17u45  Brandbrief NTR na uitblijven aanmeldingen gemeenten voor intocht SinterklaasDe NTR, jaarlijks verantwoordelijk voor de intocht van Sinterklaas, heeft een brandbrief naar het Nederlands Genootschap van Burgemeesters moeten sturen na het uitblijven van aanmeldingen om het feest te organiseren.
22/03 17u00  OM wil vrijdag nieuwe 'belastende' tapes Holleeder laten horenNU.nl-redacteur Joris Peters blikt vooruit op de zaak Holleeder.
22/03 16u45  Virgil van Dijk nieuwe aanvoerder Nederlands elftalVirgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal, zo heeft bondscoach Ronald Koeman donderdag bekendgemaakt op zijn persconferentie in de Arena.
22/03 16u45  Persconferentie Koeman in aanloop naar Nederland-EngelandRonald Koeman blikt vooruit op zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal.
22/03 16u45  VS geeft EU vrijstelling van importheffingen op staal en aluminiumDe importheffingen die de VS op buitenlands staal en aluminium invoert, zullen niet voor de Europese Unie gelden.
22/03 16u30  Koeman geeft persconferentie in aanloop naar Nederland-EngelandRonald Koeman blikt vooruit op zijn eerste wedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal.
22/03 16u30  Man overleden nadat hij is beschoten in SchaijkDe politie heeft donderdag een man zwaargewond aangetroffen in een auto in Schaijk. Kort nadat de hulpverlening arriveerde, overleed hij aan zijn verwondingen. Hij is vermoedelijk beschoten.
22/03 16u30  Europese Unie uitgezonderd van importheffingen VSDe importheffingen die de VS op staal en aluminium invoert, zullen niet voor de Europese Unie gelden.
22/03 15u00  Cannabisactivist doet zelfmoordpoging in Tweede KamerEen 65-jarige man uit Groenlo heeft donderdag een zelfmoordpoging gedaan in de Tweede Kamer. Hij sprong van de publieke tribune met een voorwerp om zijn nek dat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 14u45  Softdrugsactivist doet zelfmoordpoging in Tweede KamerEen 65-jarige man uit Groenlo heeft donderdag een zelfmoordpoging gedaan in de Tweede Kamer. Hij sprong van de publieke tribune met een voorwerp om zijn nek dat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 14u15  Verdachte van doodschieten Djordy Latumahina vrijgelatenTony D., een man die door het Openbaar Ministerie (OM) werd gezien als een van de schutters in de zogeheten vergismoord is donderdag vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat laat de rechtbank van Amsterdam weten.
22/03 14u00  Man die verdacht werd van doodschieten Djordy Latumahina op vrije voetenTony D., een man die door het Openbaar Ministerie (OM) werd gezien als een van de schutters in de zaak Djordy Latumahina is donderdag vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat laat de rechtbank van Amsterdam weten.
22/03 13u45  Man die verdacht werd van doden Djordy Latumahina op vrije voetenTony D., een man die door het Openbaar Ministerie (OM) werd gezien als een van de schutters in de vergismoord op Djordy Latumahina is donderdag vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat laat de rechtbank van Amsterdam weten.
22/03 13u30  Incident in Tweede Kamer: zelfmoordpoging op publieke tribuneEen 65-jarige man uit Groenlo heeft donderdag zelfmoord proberen te plegen in de Tweede Kamer. Hij sprong van de publieke tribune met een voorwerp om zijn nek dat was vastgebonden aan de tribune.
22/03 13u30  Kabinet gaat 'aftapwet' heroverwegen, tegenstanders hameren op herzieningSteeds meer politieke partijen bereiden zich voor om de 'aftapwet' te heroverwegen, nadat bij een referendum een kleine meerderheid tegen de wet stemde.
22/03 12u45  Incident in Tweede Kamer: mogelijke zelfmoordpoging op publieke tribuneEen bezoeker van de Tweede Kamer is donderdag van de publieke tribune gesprongen. Volgens ooggetuigen betrof het een poging tot ophanging, maar dat is nog niet bevestigd.
22/03 12u30  Incident in Tweede Kamer, mogelijke zelfmoordpoging op publieke tribuneEen bezoeker van de Tweede Kamer is donderdag van de publieke tribune gesprongen of gevallen. Volgens ooggetuigen betrof het een zelfmoordpoging, maar dat is nog niet bevestigd.
22/03 12u30  Regering bereidt zich voor op discussie over 'aftapwet'Steeds meer politieke partijen bereiden zich voor om de 'aftapwet' te heroverwegen, nadat bij een referendum een kleine meerderheid tegen de wet stemde.
22/03 12u15  'Man doet zelfmoordpoging op publieke tribune Tweede Kamer'Een man heeft donderdag geprobeerd om zichzelf om het leven te brengen door verhanging op de publieke tribune van de Tweede Kamer.
22/03 12u15  Pretparkbezoekers Australië zitten verticaal vast in achtbaanBezoekers van het Australische pretpark Dreamworld kregen de schrik van hun leven. Achtbaan Buzzsaw stopte plots tijdens de rit.
22/03 12u00  CDA grootste landelijke partij, lokalen halen met afstand meeste zetelsLokale partijen behalen net als vier jaar geleden de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, blijkt nadat 99,7 procent van de stemmen is geteld. Het CDA blijft de grootste landelijke partij.
22/03 12u00  Zes doden door ontploffing chemische fabriek in TsjechiëDoor een ontploffing bij een chemische fabriek in Tsjechië zijn zes mensen omgekomen en meerdere ernstige gewonden gevallen. 
22/03 11u00  CDA lijkt grootste landelijke partij, lokalen halen met afstand meeste zetelsLokale partijen behalen net als vier jaar geleden de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, blijkt nadat 98,6 procent van de stemmen is geteld. VVD en CDA gaan aan kop als grootste landelijke partijen, maar de christendemocraten liggen nipt voor.
22/03 11u00  Vuurwapengevaarlijke man na urenlange politieactie opgepakt in TilburgDonderdagochtend 2.00 uur heeft de politie na een lange zoekactie een man aangehouden in Tilburg voor betrokkenheid bij een steekinicident dat woensdagmiddag plaatsvond in Alphen. 
22/03 10u00  Politie handelde correct bij tegenhouden ambulances fatale steekpartij MaastrichtDe politie heeft op 14 december vorig jaar correct gehandeld door de hulpdiensten die op weg waren naar een dodelijke steekpartij in Maastricht, tien minuten lang tegen te houden. Het slachtoffer zou ook zijn overleden als de ambulances op tijd waren gekomen.
22/03 09u45  Meeste zetels voor lokalen, CDA nipt voor op VVDLokale partijen behalen net als vier jaar geleden de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, blijkt nadat 98,6 procent van de stemmen is geteld. VVD en CDA gaan aan kop als grootste landelijke partijen, maar de christendemocraten liggen nipt voor.
22/03 09u15  Regen en ongevallen leiden tot topdrukte in ochtendspitsDe regen en diverse ongevallen leiden donderdag tot de drukste donderdagochtendspits van 2018. Om 8.30 uur stond er op de snelwegen 310 kilometer file. Het was de op twee na drukste spits van dit jaar tot nu toe.
22/03 09u00  May roept andere EU-landen op ook Russische diplomaten uit te zettenDe Britse premier Theresa May vraagt Europese leiders om ook Russische diplomaten uit te zetten 'om zo het netwerk van het Kremlin in Europa te ontmantelen'.
22/03 08u45  Winnaars vieren feest, verliezers likken hun wondenWoensdag mochten stemgerechtigden naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum voor de Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Na afloop werd er door partijen feest gevierd, maar uiteraard waren er ook verliezers. Bekijk de mooiste beelden.
22/03 08u15  Regen en ongevallen leiden tot drukke ochtendspitsDe regen en diverse ongevallen leiden donderdag voor een drukke ochtendspits. Om 8.00 uur telde de ANWB al 600 kilometer file, aanzienlijk meer dan op een gemiddelde donderdag.
22/03 08u00  ANWB waarschuwt voor natte en drukke ochtendspitsDe regen zorgt donderdag voor een drukke ochtendspits. Daarvoor waarschuwen de verkeersdiensten. Diverse ongelukken leiden tot veel overlast.
22/03 08u00  Hoe lokale partijen de macht in de gemeenten overnemenVVD-leider Mark Rutte mag dan wel voorzichtig claimen dat zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen heeft gewonnen, maar de lokale partijen zijn gezamenlijk opnieuw de grootste geworden.
22/03 07u45  Hoe de lokale partijen de macht in de gemeenten overnemenVVD-leider Mark Rutte mag dan wel voorzichtig claimen dat zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen heeft gewonnen, maar de lokale partijen zijn gezamenlijk opnieuw de grootste geworden.
22/03 06u00  Zeker achttien doden bij zwaar busongeval ThailandIn Thailand zijn zeker achttien mensen om het leven gekomen bij een zwaar busongeval. De buschauffeur verloor de macht over het stuur en reed tegen een boom, laat de politie weten. 
22/03 06u00  Uitslag verkiezingen en Britten krijgen Nederlands paspoort na BrexitIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
22/03 06u00  De opvallendste cijfers van de gemeenteraadsverkiezingenBijna alle uitslagen zijn binnen. Dit zijn de opvallendste cijfers van de gemeenteraadsverkiezingen.
22/03 04u00  Nederlanders naar stembus voor raadsverkiezingen en referendumWoensdag mochten stemgerechtigden naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum voor de Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bekijk de mooiste beelden.
22/03 03u30  Politieke partijen maken balans op, uitslag referendumWat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 maart 2018.
22/03 03u00  Meeste zetels voor lokalen, nek-aan-nekrace tussen VVD en CDALokale partijen behalen net als vier jaar geleden de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, blijkt nadat 96 procent van de stemmen zijn geteld. VVD en CDA gaan aan kop als grootste landelijke partijen, maar de liberalen claimen voorzichtig de winst. 
22/03 03u00  Politie VS toont beelden van dodelijke botsing met zelfrijdende autoDe politie van Arizona gaf woensdag beelden vrij van een ongeluk waarbij een zelfrijzende auto van Uber een overstekende fietser doodreed. Uber test momenteel zelfrijzende auto’s. In de auto’s is een persoon aanwezig die kan ingrijpen als een ongeluk dreigt te gebeuren.
22/03 02u45  Tegenstem 'aftapwet' wint waarschijnlijk niptDe tegenstanders van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) hebben het referendum naar alle waarschijnlijkheid nipt gewonnen. Op basis van 75 procent van de stemmen stemde 49 procent tegen en 47 procent voor. De kans dat de voor- en tegenstanders nog van stuivertje wisselen, is klein.
22/03 02u30  75 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 47 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 75 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 47 procent voor.
22/03 02u15  Bijna alle stemmen geteld, GroenLinks grootste in UtrechtDe stemlokalen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zijn gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
22/03 02u15  Lokale partijen opnieuw grote winnaar raadsverkiezingenVVD-leider Mark Rutte mag dan wel voorzichtig claimen dat zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen heeft gewonnen, maar de lokale partijen zijn gezamenlijk opnieuw de grootste geworden.
22/03 02u15  70 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 47 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 70 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 47 procent voor.
22/03 02u00  Lokale partijen opnieuw grote winnaar gemeenteraadsverkiezingVVD-leider Mark Rutte mag dan wel voorzichtig claimen dat zijn partij de gemeenteraadsverkiezingen heeft gewonnen, maar op basis van de eerste uitslagen die binnen zijn lijkt het erop dat de lokale partijen gezamenlijk opnieuw de grootste zijn geworden.
22/03 02u00  65 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 47 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 65 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 47 procent voor.
22/03 01u45  55 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 47 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 55 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 47 procent voor.
22/03 01u30  38 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 48 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 38 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 48 procent voor.
22/03 01u15  33 procent stemmen geteld: 49 procent tegen, 48 procent voor 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 33 procent van de stemmen zijn geteld, is 49 procent tegen de wet en 48 procent voor.
22/03 01u15  Verdachte pakketbommen Texas handelde vanwege privéproblemenDe man die ervan wordt verdacht in het Texaanse Austin verantwoordelijk te zijn voor de pakketbommen, heeft dat gedaan vanwege problemen in zijn privéleven. 
22/03 01u00  Uitslagen gemeenten stromen binnen, GroenLinks grootste in UtrechtDe stemlokalen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zijn gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
22/03 00u45  Meeste zetels voor lokalen, VVD claimt winst als landelijke partijLokale partijen behalen net als vier jaar geleden de meeste zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, blijkt nadat een kwart van de stemmen zijn geteld. VVD en CDA gaan aan kop als grootste landelijke partijen, maar de liberalen claimen voorzichtig de winst. 
22/03 00u45  20 procent stemmen geteld: 45,7 procent voor, 51 procent tegen 'aftapwet'De voorlopige uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. Nu 20 procent van de stemmen zijn geteld, is 50,4 procent tegen de wet en 46,2 procent voor.
22/03 00u30  Uitslagen gemeenten stromen binnenDe stemlokalen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zijn gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
22/03 00u00  GL volgens exitpolls grootste in Amsterdam en Utrecht, VVD claimt totale winstGroenLinks is de grootste partij in Amsterdam en Utrecht geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij stoot daarmee in beide steden D66 van de troon. VVD-leider Mark Rutte claimt voorzichtig de volledige winst. 
21/03 22u15  Exitpoll: 'GroenLinks in Amsterdam en Utrecht de grootste ten koste van D66'GroenLinks is de grootste partij in Amsterdam en Utrecht geworden. De partij stoot daarmee in beide steden D66 van de troon.
21/03 22u15  Eerste uitslagen gemeenten stromen binnenDe stemlokalen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zijn gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 22u15  Franse oud-president Sarkozy aangeklaagd voor illegale financiering campagneDe vroegere president van Frankrijk Nicolas Sarkozy is door de Franse justitie aangeklaagd voor het illegaal financieren van zijn verkiezingscampagne in 2007. 
21/03 22u00  Volg de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingenVolg de verkiezingsuitslag per gemeente in deze livestream. Onze parlementair verslaggever Avinash Bhikhie praat je bij met het laatste nieuws.
21/03 22u00  Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeenteBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen woensdagavond in Nederland. U kunt per gemeente de volledige uitslag bekijken.
21/03 21u45  Facebook-directeur Mark Zuckerberg belooft stappen tegen misbruik dataFacebook zet stappen om data op zijn platform beter te beschermen tegen misbruik. 
21/03 21u30  Exitpoll referendum: 49 procent voor, 48 procent tegen 'aftapwet'De uitslag van het referendum op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) ligt dicht bij elkaar. In de voorlopige uitslag heeft 49 procent voor, 48 procent tegen en 3 procent blanco gestemd.
21/03 21u30  Exitpoll: 'Leefbaar weer grootste in Rotterdam, GroenLinks wint in Utrecht'Leefbaar Rotterdam wordt in Rotterdam opnieuw de grootste partij (11 van de 45 zetels) bij de gemeenteraadsverkiezingen. Nieuwkomers Denk en PVV behalen respectievelijk 4 en 2 zetels. De PvdA verliest wederom in de Maasstad en valt terug van 8 naar 5 zetels.
21/03 21u30  Eerste stembiljetten geteld, volg de uitslagVolg de verkiezingsuitslag per gemeente in deze livestream. Onze parlementair verslaggever Avinash Bhikhie praat je bij met het laatste nieuws.
21/03 21u30  Bekijk hier de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingenBekijk hier het overzicht van hoe er is gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen woensdagavond in Nederland. U kunt per gemeente de volledige uitslag bekijken.
21/03 21u30  'Franse oud-president Sarkozy aangeklaagd voor illegale financiering campagne'De vroegere president van Frankrijk Nicolas Sarkozy is door de Franse justitie aangeklaagd voor het illegaal financieren van zijn verkiezingscampagne in 2007. 
21/03 21u15  Exitpoll: 'Leefbaar opnieuw grootste partij in Rotterdam, Denk en PVV halen zetels'Leefbaar Rotterdam wordt in Rotterdam opnieuw de grootste partij (11 van de 45 zetels) bij de gemeenteraadsverkiezingen. Nieuwkomers Denk en PVV behalen respectievelijk 4 en 2 zetels. De PvdA verliest wederom in de Maasstad. 
21/03 21u15  Stemlokalen zijn gesloten, tellen van stemmen is begonnenDe stemlokalen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zijn gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 21u15  Facebook-directeur Mark Zuckerberg belooft stappen tegen misbruikFacebook zet stappen om data op zijn platform beter te beschermen tegen misbruik. Dat meldde het bedrijf in een verklaring.
21/03 20u00  Meerdere gewonden door verdrukking bij feest SchagenTien tot vijftien personen zijn gewond geraakt door verdrukking in discotheek Alpha in Schagen. Eén slachtoffer is met de ambulance afgevoerd laat Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten.
21/03 19u45  Tot vijftien gewonden door verdrukking bij feest SchagenTien tot vijftien personen zijn gewond geraakt door verdrukking in een discotheek in Schagen. De slachtoffers zijn afgevoerd met een ambulance laat Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten.
21/03 19u15  Rotterdamse student opgepakt voor beïnvloeden verkiezingenEen 24-jarige Rotterdamse student is aangehouden voor het beïnvloeden van de gemeenteraadsverkiezingen. De hbo-student is woensdag opgepakt voor het verspreiden van een misleidende brief met een nagemaakt logo van de gemeente Rotterdam. 
21/03 19u00  Drie handgranaten in Utrecht gevonden, politiebureau korte tijd ontruimdEen politiebureau in de wijk Kanaleneiland in Utrecht is woensdag enkele uren ontruimd geweest nadat twee mannen hier een handgranaat afleverden. In de nabijgelegen buurt Hoograven zijn twee handgranaten gevonden in een afvalcontainer.
21/03 18u30  Opkomst Rotterdam hoger, opkomst Den Haag lagerDe stemlokalen zijn geopend voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tot 21.00 uur kunnen mensen stemmen en daarna volgen de uitslagen. Lees alle ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 18u30  Mogelijk meerdere handgranaten in Utrecht, politiebureau korte tijd ontruimdEen politiebureau in de wijk Kanaleneiland in Utrecht is woensdag enkele uren ontruimd geweest nadat twee mannen hier een handgranaat afleverden. In de nabijgelegen buurt Hoograven wordt gezocht naar een mogelijk tweede explosief.
21/03 18u15  Dronebeelden tonen verwoeste woonwijk Georgia na drie tornado'sDrie tornado's raasden over het noorden van de staat Georgia deze week. Een woonwijk in Fairburn liep daardoor aanzienlijke schade op.
21/03 18u00  Gemeenten verwachten meeste uitslagen raadsverkiezingen rond middernachtDe meeste gemeenten denken dat ze woensdag ongeveer tot middernacht nodig hebben om de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen te tellen. Tegen die tijd is vermoedelijk 56 procent van alle stemmen geteld en 59 procent van alle beschikbare zetels verdeeld.
21/03 18u00  Nog onzeker of importheffingen VS ook voor Europa gaan geldenHet is nog geenszins zeker dat de importheffingen die de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde ook voor Europa gaan gelden.
21/03 17u00  Britse minister van Buitenlandse Zaken vergelijkt Poetin met HitlerDe Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft de relatie tussen Verenigd Koninkrijk en Rusland woensdag verder op scherp gezet door te zeggen dat Rusland het komende WK voetbal misbruikt zoals Adolf Hitler dat deed met de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. 
21/03 16u30  Meerdere handgranaten in Utrecht, politiebureau korte tijd ontruimdHet politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland is woensdag tijdelijk ontruimd geweest wegens een handgranaat. De handgranaat is inmiddels veilig meegenomen door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). 
21/03 16u30  ING heeft oorzaak storing gevonden en bedragen teruggeboektING heeft de oorzaak gevonden van de storing waardoor drie miljoen transacties dubbel afgeschreven werden. De bank bank heeft inmiddels de ten onrechte afgeboekte bedragen teruggeboekt.
21/03 16u00  ING heeft oorzaak storing gevonden en boekt bedragen terugING heeft de oorzaak van de storing gevonden, waardoor drie miljoen transacties dubbel afgeschreven werden. De bank is begonnen met het terugboeken van de bedragen en hoopt hiermee voor het einde van de middag klaar te zijn. 
21/03 16u00  Meerdere handgranaten in Utrecht, politiebureau ontruimdHet politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland en een deel van de IJsselsteinlaan in Hoograven zijn woensdag ontruimd. Dit in verband met de vondst van twee handgranaten.   
21/03 15u30  Drive-in stembureau Zuidplas, klachten over stemlokalenDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tot 21.00 kunnen mensen stemmen en daarna volgen de uitslagen. Lees alle ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 15u15  Wisselende opkomst voor raadsverkiezingen in grote stedenDe opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen en het Wiv-referendum in de grote steden liet rond 14.00 uur een wisselend beeld zien ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2014. In grofweg de helft van de steden is de opkomst significant hoger en in de andere helft significant lager.
21/03 15u15  Coöperatie Laatste Wil moet activiteiten staken wegens onderzoek OMHet Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland start een strafrechtelijk onderzoek naar Coöperatie Laatste Wil (CLW), die leden bijstaat bij het regisseren van hun eigen euthanasie. De coöperatie moet haar activiteiten onmiddellijk staken.
21/03 15u15  Mogelijk meerdere explosieven in Utrecht, politiebureau ontruimdHet politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland en een deel van de IJsselsteinlaan in Hoograven zijn woensdag ontruimd. Dit in verband met de vondst van mogelijke explosieven.   
21/03 15u00  Opkomstbeeld: In Amsterdam hoger, in Den Haag en Rotterdam lagerDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tot 21.00 kunnen mensen stemmen en daarna volgen de uitslagen. Lees alle ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 15u00  Mogelijk explosieven bij politiebureau Kanaleneiland en IJsselsteinlaan in UtrechtHet politiebureau aan de Marco Pololaan in Kanaleneiland en een deel van de IJsselsteinlaan in Hoograven zijn woensdag ontruimd. Dit in verband met de vondst van mogelijke explosieven.   
21/03 14u45  Meeste meisjes laatste ontvoering Boko Haram Nigeria weer thuisDe meeste van de 110 meisjes die uit een school in het Nigeriaanse Dapchi werden ontvoerd, zijn terug in hun woonplaats.
21/03 14u30  Wisselende opkomstcijfers raadsverkiezingen in grote stedenDe opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen en het Wiv-referendum in de grote steden liet rond 14.00 uur een wisselend beeld zien ten opzichte van de verkiezingen in 2014. In grofweg de helft van de steden is de opkomst significant hoger en in de andere helft significant lager.
21/03 14u30  Oppositie gooit traangas tijdens stemming in parlement KosovoTijdens een belangrijke stemming over een grensdeal met Montenegro gooit de oppositie traangasbussen in het parlement van Kosovo. 
21/03 14u30  EU-voorstel moet miljarden extra belasting ophalen bij techgigantenGrote internetbedrijven en digitale platforms moeten winstbelasting betalen in de landen waar hun gebruikers zitten, al zijn die bedrijven daar zelf niet gevestigd. 
21/03 14u15  EU stelt voor dat techgiganten miljarden extra aan belasting betalenGrote internetbedrijven en digitale platforms moeten winstbelasting betalen in de landen waar hun gebruikers zitten, al zijn die bedrijven daar zelf niet gevestigd. 
21/03 14u00  'Terroristen' vallen station Frankfurt aan tijdens grote terreuroefeningTijdens een grote terreuroefening op het station van Frankfurt vallen 'terroristen' zogenaamde reizigers aan. 
21/03 13u30  Rechtbank wil dat Van Laarhoven bij eigen rechtszaak aanwezig kan zijnDe strafzaak tegen voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven die vastzit in Thailand, kan nog steeds niet beginnen. De rechtbank in Breda heeft besloten dat Van Laarhoven bij de behandeling van zijn eigen zaak aanwezig moet kunnen zijn.
21/03 13u15  Brussel stelt belastingregels techgiganten voorGrote internetbedrijven en digitale platforms moeten winstbelasting betalen in de landen waar hun gebruikers zitten, al zijn die bedrijven daar zelf niet gevestigd. 
21/03 13u00  Zuiderzeewet 100 jaar oud: Zo werd Nederland een stuk groterOp 21 maart 1918, vandaag precies honderd jaar geleden, werd de Zuiderzeewet aangenomen. Met de wet werd de Zuiderzee deels drooggelegd om polders aan te kunnen leggen. Zo kreeg Nederland er een twaalfde provincie bij.
21/03 13u00  'Slachtoffer Alphense schooldirecteur Khalid T. vaker misbruikt'Het dertienjarige meisje met wie de ex-directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn, Khalid T., afgelopen zomer ontucht zou hebben gepleegd, is mogelijk slachtoffer van nog een man. 
21/03 12u00  Landelijke politici stemmen bij gemeenteraadsverkiezingenWoensdag gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de landelijke politici stemden woensdag in hun woonplaats.
21/03 11u45  Nederland naar de stembus voor verkiezingen en referendumIn heel Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen. Meerdere landelijke politieke kopstukken, zoals Mark Rutte, Alexander Pechtold en Geert Wilders, brachten vroeg hun stem uit.
21/03 11u30  Vermoedelijke dader van sturen bompakketjes in Texas blaast zichzelf opEen man die ervan wordt verdacht de afgelopen dagen bompakketten te hebben verstuurd, in Texas, zou zijn overleden. De politie was de man op het spoor. Bij de aanhouding blies de man zichzelf in zijn auto op.
21/03 11u30  Partijleiders langs stemlokaal, opkomst Den Haag en Rotterdam lagerDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tot 21.00 kunnen mensen stemmen en daarna volgen de uitslagen. Lees alle ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 11u30  Meeste meisjes laatste ontvoering Boko Haram Nigeria weer terugDe meeste van de 110 meisjes die uit een school in het Nigeriaanse Dapchi werden ontvoerd, zijn terug in hun woonplaats, zeggen getuigen. 
21/03 11u30  Brandweer Amsterdam deelt ten onrechte vier miljoen uit aan personeelHet personeel van de Amsterdamse brandweer heeft tien jaar lang ten onrechte extra loon uitgekeerd gekregen. Het gaat om zo’n vier miljoen euro.
21/03 10u30  Vliegtuig vliegt om onweersbui heen boven AlabamaEen vliegtuig met bestemming Birmingham kwam in de nacht van maandag op dinsdag in een onweersbui terecht boven Alabama. 
21/03 10u15  Verdachte van sturen bompakketjes in Texas blaast zichzelf opEen man die ervan wordt verdacht de afgelopen dagen bompakketten te hebben verstuurd, in Texas, zou zijn overleden. De politie was de man op het spoor. Bij de aanhouding blies de man zichzelf in zijn auto op.
21/03 09u45  'Verdachte van sturen bompakketjes in Texas overleden'Een man die ervan wordt verdacht de afgelopen dagen bompakketten te hebben verstuurd, in Texas, zou zijn overleden. De politie was de man op het spoor. Bij de aanhouding zouden schoten zijn gelost.
21/03 09u30  Burgemeester Terneuzen niet blij met komst WildersDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Tot 21.00 kunnen mensen stemmen en daarna volgen de uitslagen. Lees alle ontwikkelingen in ons liveblog.
21/03 08u45  Eerste landelijke politieke kopstukken brengen stem uitDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Utrecht gingen dinsdagavond de partijleiders voor een laatste keer in debat. Lees de laatste ontwikkelingen in ons blog.
21/03 08u45  ING boekt drie miljoen transacties dubbel af door storingKlanten van ING hebben last van een technische storing bij de bank waardoor drie miljoen transacties dubbel zijn afgeboekt.
21/03 08u45  Politie onderzoekt vissersbootje in zaak overleden tiener OrlandoDe politie Rotterdam heeft in het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam een vissersboot in beslag genomen.
21/03 08u30  Stembureau Tietjerksteradeel verplaatst om norovirusDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Utrecht gingen dinsdagavond de partijleiders voor een laatste keer in debat. Lees de laatste ontwikkelingen in ons blog.
21/03 08u30  'Nabestaanden omgekomen militairen Mali doen aangifte tegen Defensie'Ouders van de twee Nederlandse militairen die in 2016 omkwamen bij een mortierongeval in Mali willen aangifte doen tegen Defensie. Dat schrijft de Volkskrant woensdag.
21/03 08u15  'Politie onderzoekt vissersbootje in zaak overleden tiener Orlando'De politie Rotterdam heeft in het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam een vissersboot in beslag genomen.
21/03 08u00  Alle stembureaus geopend voor verkiezingen gemeenteraadIn heel Nederland zijn woensdagochtend om 7.30 uur de stembureaus geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen. 
21/03 08u00  FedEx gaat na explosies alle pakketjes in depot Texas screenenDe Amerikaanse pakketdienst FedEx zal alle pakketjes die via het distributiecentrum in Texas worden verstuurd screenen voor zij verder worden verstuurd. 
21/03 08u00  Eerste rijen voor de stemlokalenDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Utrecht gingen dinsdagavond de partijleiders voor een laatste keer in debat. Lees de laatste ontwikkelingen in ons blog.
21/03 07u45  Stembureaus voor verkiezingen geopendDe stemlokalen zijn geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Utrecht gingen dinsdagavond de partijleiders voor een laatste keer in debat. Lees de laatste ontwikkelingen in ons blog.
21/03 07u45  Vliegtuig komt in onweersbui terecht boven AlabamaEen vliegtuig met bestemming Birmingham kwam in de nacht van maandag op dinsdag in een onweersbui terecht boven Alabama. 
21/03 07u45  Cambridge Analytica had volgens CEO belangrijke rol bij verkiezingen VSDatabedrijf Cambridge Analytica had volgens de voormalig CEO een belangrijke rol in de gewonnen verkiezingscampagne van Donald Trump.
21/03 07u45  Partijleiders debatteren tijdens slotdebat veel over landelijke onderwerpenDe partijleiders van alle landelijke partijen die vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer hebben dinsdag tijdens het slotdebat van de NOS een laatste poging gedaan de kiezer ervan te overtuigen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen op hun partij te stemmen. Er werd onder andere gedebatteerd over dividendbelasting en asielzoekers.
21/03 07u30  Partijleiders debatteren tijdens laatste debat vooral over landelijke onderwerpenDe partijleiders van alle landelijke partijen die vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer hebben dinsdag tijdens het slotdebat van de NOS een laatste poging gedaan de kiezer ervan te overtuigen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen op hun partij te stemmen. Er werd onder andere gedebatteerd over dividendbelasting en asielzoekers.
21/03 07u15  Eerste kiezers brengen stem uit voor gemeenteraadIn Castricum, Den Haag en Zwolle kon vanaf middernacht worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Om 5.15 uur openden ook de eerste stembureaus op stations, maar op de meeste stations kan pas vanaf 6.00 of 7.00 uur worden gestemd.
21/03 07u00  Politie Peru onderschept 1,5 ton cocaïne bestemd voor EuropaDe Peruaanse politie heeft dinsdag anderhalve ton cocaïne onderschept. De drugs waren bestemd voor Europa. Het werd gevonden in een vrachtwagen in de havenstad Callao.
21/03 06u30  Eerste kiezers brengen stem uit voor gemeenteraadsverkiezingenIn Castricum, Den Haag en Zwolle kon vanaf middernacht worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Om 5.15 uur openden ook de eerste stembureaus op stations, maar op de meeste stations kan pas vanaf 6.00 of 7.00 uur worden gestemd.  
21/03 06u30  President Myanmar legt functie neer om 'tot rust te komen'De president van Myanmar, Htin Kyaw, heeft zijn functie neergelegd. Hij is tot dat besluit gekomen, omdat hij 'tot rust wil komen', melden verschillende media uit Myanmar.
21/03 06u15  Willen mensen wel stemmen en wat is die 'aftapwet'?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
21/03 05u45  Eerste kiezers brengen stem uitIn Castricum, Den Haag en Zwolle kon vanaf middernacht worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Om 5.15 uur openden ook de eerste stembureaus op stations, maar op de meeste stations kan pas vanaf 6.00 of 7.00 uur worden gestemd.  
21/03 05u45  Wat staat er eigenlijk in de omstreden 'aftapwet'?Wij krijgen er waarschijnlijk een referendum over, de omstreden 'aftapwet', ook wel de 'sleepwet' genoemd. Maar wat staat er eigenlijk in?
21/03 03u45  Politie Texas ontdekt nog niet ontploft bompakketDe Texaanse politie heeft een bompakket ontdekt, voordat dit kon afgaan. Daarmee komt het aantal bompakketten in Texas op zes deze maand. Daarvan ontploften er vijf.
21/03 03u30  Zeker negentien doden bij busongeluk FilipijnenEen ernstig busongeluk in de Filipijnen heeft aan zeker negentien mensen het leven gekost. Meer dan tien mensen raakten gewond, meldt de politie.
21/03 02u45  'Trump feliciteerde Poetin met herverkiezing tegen adviezen in'De Amerikaanse president Donald Trump heeft dringend advies van zijn veiligheidsadviseurs in de wind geslagen door zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin tijdens een telefoongesprek te feliciteren met zijn herverkiezing. 
21/03 02u15  Opnieuw gewonde door ontploffing in TexasIn de Amerikaanse stad Austin, in Texas, is opnieuw een gewonde gevallen door een explosie. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
21/03 02u00  'Opnieuw gewonde door explosie in Texas'In de Amerikaanse stad Austin, in Texas, is opnieuw een gewonde gevallen door een explosie. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
21/03 01u45  Drie doden door explosie in huis in Italiaanse stad CataniaDoor een explosie in een huis in Catania op Sicilië zijn drie mensen om het leven gekomen. 
21/03 01u30  Opruimwerkzaamheden asbest na ongeluk op A4 afgerondEen vrachtwagen die een lading puin met asbest heeft verloren leidde ook dinsdagavond op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tot veel problemen. Twee rijstroken waren sinds 15.30 uur afgesloten en dit zorgde eerder op de avond voor files. Om 0.45 uur meldde Rijkswaterstaat dat de problemen waren opgelost.
21/03 01u00  Kennis dader dodelijke schietpartij Parkland Florida alarmeerde politieEen kennis van Nikolas Cruz, de ex-student die is aangeklaagd voor de schietpartij op een school in Parkland, zegt dat ze meerdere keren bij de autoriteiten aan de bel heeft getrokken. 
21/03 00u15  Eerste stemlokalen in Castricum, Den Haag en Zwolle geopendIn onder meer Castricum, Den Haag en Zwolle kan vanaf middernacht worden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.  
20/03 23u15  Partijleiders debatteren over dividendbelasting en wonen in verkiezingsdebatDe partijleiders van alle landelijke partijen die vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer hebben dinsdag tijdens het slotdebat van de NOS een laatste poging gedaan de kiezer ervan te overtuigen woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen op hun partij te stemmen. Er werd onder andere gedebatteerd over dividendbelasting en asielzoekers.
20/03 23u15  Voormalig playmate klaagt mediabedrijf aan om zwijgcontract affaire TrumpVoormalig playmate Karen McDougal heeft dinsdag een aanklacht ingediend tegen mediabedrijf American Media Inc. (AMI) vanwege een contract dat ze met het bedrijf heeft getekend in 2016 over haar verhaal van haar affaire met de Amerikaanse president Donald Trump.
20/03 23u00  Grote brand bij chemiebedrijf in Moerdijk onder controleDe grote brand bij het bedrijf Drecht Coating Services in Moerdijk is onder controle. Het advies voor omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden geldt nog steeds vanwege de rook. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
20/03 23u00  'U zit te lang in torentje en weet niet wat er in samenleving gebeurt'Om 0.00 uur woensdagochtend gaat het eerste stemlokaal open voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. In Utrecht gingen dinsdagavond de partijleiders voor een laatste keer in debat. Lees de laatste ontwikkelingen in ons blog.
20/03 22u15  Opruimen asbest na ongeluk op A4 gaat tot diep in de nacht durenEen vrachtwagen die een lading puin met asbest heeft verloren leidt ook dinsdagavond op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tot veel problemen. Twee rijstroken zijn al sinds 15.30 uur afgesloten, dit zorgde eerder op de avond voor files. De problemen duren zeker tot 3.00 uur.
20/03 22u15  Gemeenteraadsverkiezingen, zaak ex-lid No SurrenderWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 maart 2018.
20/03 21u45  Leerlingen van school VS verstoppen zich onder stoelen voor schutterEen leerling van een middelbare school in de Amerikaanse staat Maryland schoot dinsdag twee medescholieren neer. Beelden tonen hoe de overige leerlingen zich verstopten tot de politie ze kwam bevrijden.
20/03 21u30  Nog steeds veel hinder op A4 richting Amsterdam na ongeluk met asbestEen vrachtwagen die een lading puin met asbest heeft verloren leidt ook dinsdagavond op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tot veel problemen. Twee rijstroken zijn al sinds 15.30 uur afgesloten; dit zorgde eerder op de avond voor files. De problemen duren zeker tot 21.30 uur.
20/03 21u15  Politieke leiders in actie tijdens laatste verkiezingsdebatNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 21u15  Grote brand bij chemiedrijf in Moerdijk onder controleDe grote brand bij het bedrijf Drecht Coating Services in Moerdijk is onder controle. Het advies voor Omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden geldt nog steeds vanwege de rook. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
20/03 21u00  Lijsttrekkers in actie tijdens laatste verkiezingsdebatNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 20u45  Verkiezingsblog: Lijsttrekkers beginnen aan laatste verkiezingsdebatNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 20u00  Grote brand met rookontwikkeling bij chemiedrijf in MoerdijkBij het bedrijf Drecht Coating Services in Moerdijk woedt een zeer grote brand. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
20/03 19u45  Zeer grote brand met rookontwikkeling bij chemiedrijf in MoerdijkBij het bedrijf Drecht Coating Services in Moerdijk woedt een zeer grote brand. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden.
20/03 18u15  As Stephen Hawking wordt bijgezet in Westminster AbbeyDe as van de wereldberoemde Britse wetenschapper Stephen Hawking wordt bijgezet in de Westminster Abbey in het centrum van Londen. Zijn resten komen zo vlak bij die van Isaac Newton (1643-1727) en Charles Darwin (1809-1882) te liggen.
20/03 18u15  Verkiezingsblog: Gemeenten rekenen verkiezingsuitslagen naNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 18u00  Trump en Poetin willen praten over nauwere samenwerking Rusland en VSPresident Trump heeft naar eigen zeggen zijn Russische ambtgenoot Poetin gefeliciteerd met diens herverkiezing. De twee leiders willen over niet al te lange tijd topoverleg. Poetin werd zondag met een grote meerderheid herkozen als president van Rusland.
20/03 17u30  Astronomische lente koud begonnenDe astronomische lente is dinsdag om 17.15 uur kouder dan gemiddeld begonnen. De komende weken zal de temperatuur ook nog relatief koud zijn.
20/03 17u15  Pegida niet gestraft voor plaatsen kruizen bij moskee EnschedeAnti-islambeweging Pegida Nederland krijgt geen straf voor het plaatsen van een reeks witte kruizen op de bouwgrond voor een moskee in Enschede. Hoewel het aanzicht van de kruizen volgens het Openbaar Ministerie (OM) als schokkend kan worden ervaren, is er geen sprake van belediging of discriminatie. 
20/03 17u15  Provincie Zeeland niet blij met leegloop Korps MariniersDe provincie Zeeland is niet blij met de leegloop van het Korps Mariniers als gevolg van de aanstaande verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat wilde beeldvorming van Zeeland onder mariniers bijstellen.
20/03 17u15  Verkiezingsblog: Valse brief over 'stemdrempel' in RotterdamNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 17u00  Laatste voetbalschoenen die Johan Cruijff droeg worden geveildDe laatste voetbalschoenen die Johan Cruijff in zijn leven droeg worden zaterdag verkocht. De opbrengst is voor de Sunday Foundation, die zich inzet voor de meest kansarme kinderen in Sierra Leone. 
20/03 16u45  Ongeluk met asbest veroorzaakt grote file op A4 richting AmsterdamEen vrachtwagen die een lading asbest heeft verloren leidt op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tot veel problemen. Twee rijstroken zijn afgesloten; naar verwachting duurt dit de hele avondspits.
20/03 16u45  Man krijgt boete voor aanbieden stempas op MarktplaatsEen man uit Sprang-Capelle heeft een boete van 250 euro gekregen omdat hij zijn stempassen voor de gemeenteraadsverkiezing en het referendum te koop had aangeboden op Marktplaats. 
20/03 15u45  Vierduizend jaar oude Soemerische haven opgegraven in IrakArcheologen hebben in het zuiden van Irak de resten van een zeker vierduizend jaar oude Soemerische haven blootgelegd. ''Dit is de oudste haven die ooit in Irak is opgegraven'', zeiden de wetenschappers van een universiteit in Rome. Alleen een haven van rond het begin van onze jaartelling werd eerder gevonden.
20/03 15u45  Verslaggever komt in tornado terecht in AlabamaEen nieuwsverslaggever van het Amerikaanse News 4 kwam maandag in een tornado terecht in Alabama. Zijn werkgever deelde dinsdag deze beelden.
20/03 14u30  Taakstraf voor man uit Veenendaal die twee jaar lang stiekem buurvrouw filmdeEen 33-jarige man die in Veenendaal bijna twee jaar lang stiekem zijn jonge achterbuurvrouw filmde, heeft een taakstraf opgelegd gekregen van tachtig uur en één maand voorwaardelijke celstraf. 
20/03 14u00  Gevangenisstraffen tot tien jaar in drugszaak TrefpuntDe vier hoofdverdachten in de grote operatie Trefpunt tegen drugscriminaliteit in Brabant zijn dinsdag veroordeeld tot celstraffen van tien, negen, acht en 3,5 jaar. De vier mannen zijn volgens de rechtbank in Den Bosch onder andere schuldig aan deelname aan een criminele organisatie die synthetische drugs produceerde en verkocht.
20/03 13u45  Man gewond door vijfde pakketbom in korte tijd in TexasEen pakketje met bestemming Austin is ontploft in een postsorteerbedrijf in Schertz, in de Amerikaanse staat Texas. Een postmedewerker is gewond geraakt. 
20/03 13u30  Verkiezingsblog: D66 en VVD krijgen meeste media-aandachtNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 13u00  Vijfde pakketbom in korte tijd eist slachtoffer in TexasEen pakketje met bestemming Austin is ontploft in een postsorteerbedrijf in Schertz, in de Amerikaanse staat Texas. Een postmedewerker is gewond geraakt. 
20/03 13u00  VN roept Turkije op einde te maken aan noodtoestandDe Verenigde Naties hebben Turkije opgeroepen de noodtoestand te beëindigen. Die heeft volgens de VN geleid tot talrijke mensenrechtenschendingen, waaronder de arrestatie van honderdzestigduizend mensen en het ontslag van een vergelijkbaar aantal ambtenaren, vaak op arbitraire gronden.
20/03 12u45  Vijfde pakketbom in korte tijd eist slachtoffer in AustinEen pakketje met bestemming Austin is ontploft in een postsorteerbedrijf in Schertz, in de Amerikaanse staat Texas. Een postmedewerker is gewond geraakt. 
20/03 12u15  Medewerker Waternet Amsterdam verdacht van verduisteren 1,5 miljoen euroEen medewerker van Waternet, het drinkwaterbedrijf van Amsterdam, wordt ervan verdacht 1,5 miljoen euro te hebben verduisterd. Hij zou dat geld binnen enkele maanden hebben vergokt bij online casino's.
20/03 11u45  Automobilisten op de rem om kruipende baby op snelweg VietnamAutomobilisten moesten afgelopen weekend op de rem vanwege een kruipende baby op de snelweg in Vietnam. Deze dashcamvideo werd maandag online gezet. 
20/03 11u30  Pakketje met bestemming Austin explodeert in postbedrijfEen pakketje met bestemming Austin is ontploft in een postsorteerbedrijf in Schertz, in de Amerikaanse staat Texas. Een postmedewerker is gewond geraakt. 
20/03 11u30  Grote brand in schildersbedrijf in Oosterhout onder controleBij schildersbedrijf De Koning aan de Technologieweg in Oosterhout is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken. Na ongeveer een uur blussen kreeg de brandweer het vuur onder controle. 
20/03 11u00  Grote brand uitgebroken bij schildersbedrijf in OosterhoutBij schildersbedrijf De Koning aan de Technologieweg in Oosterhout is dinsdagochtend een grote brand uitgebroken. Vanwege de hevige rookontwikkeling is een NL Alert verstuurd. 
20/03 10u00  Overvallers rijden supermarkt Wormerveer inTwee personen hebben dinsdagochtend kort voor opening een supermarkt in Wormerveer overvallen. Dat deden ze door met een auto dwars door de voorpui heen te rijden.
20/03 10u00  Verkiezingsblog: Eén op de zeven raadsleden stapt vroegtijdig opNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
20/03 09u45  Slachtoffers dodelijk verkeersongeval Helmond werkten voor bedrijf in VelpDe vijf personen die maandagmiddag om het leven kwamen bij een ongeluk op de N270 tussen Helmond en Deurne zijn vier mannen variërend in leeftijd van 27 tot 37 jaar en een vrouw van 24 jaar die werkten voor een bedrijf in het Gelderse Velp.
20/03 09u30  Sneeuw en ijzel zorgen voor gladde wegenWegtrekkende sneeuwbuien en ijzel hebben dinsdagochtend voor gladde wegen gezorgd. Vooral in het oosten, zuidoosten en in Limburg was het erg glad. 
20/03 09u00  'Franse oud-president Sarkozy gearresteerd om financiering campagne'De vroegere president van Frankrijk Nicolas Sarkozy is aangehouden door de politie in een onderzoek naar financiering van een vroegere verkiezingscampagne. 
20/03 08u30  Brandweer nog hele dag bezig met brand in WinschotenBij een recyclingbedrijf in het Groningse Winschoten woedt een grote brand. Op het terrein van het bedrijf staat een grote berg schroot in brand. 
20/03 08u00  Omstanders bevrijden man uit brandende auto in PennsylvaniaIn Westtown, Pennsylvania hebben omstanders een man uit zijn brandende auto gered. Het voertuig sloeg over de kop toen het een stoeprand raakte. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf.
20/03 08u00  Laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn overledenDe laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn is maandag overleden. De natuurorganisatie Ol Pejeta Conservancy in Kenia heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
20/03 08u00  Sneeuw en ijzel zorgen voor gladde wegen tijdens ochtendspitsWegtrekkende sneeuwbuien en ijzel zorgen voor gladde wegen tijdens de ochtendspits. Vooral in het oosten, zuidoosten en in Limburg kan het erg glad worden.   
20/03 07u45  Sneeuw en ijzel zorgen voor gladde ochtendspitsWegtrekkende sneeuwbuien en ijzel zorgen voor een gladde ochtendspits. Vooral in het oosten, zuidoosten en in Limburg kan het erg glad worden.   
20/03 07u30  ANWB kampt met storing tijdens gladde ochtendspitsDe ANWB kampt met een technische storing, de website van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond is sinds 6.00 uur niet bereikbaar. Door lichte sneeuwval en ijzel kan het glad worden tijdens de ochtendspits. 
20/03 07u15  Paralympische sporters keren terug naar NederlandDe Nederlandse paralympiërs zijn dinsdagochtend geland op Schiphol. Iets over 4.00 uur kwam de equipe aan op de luchthaven.
20/03 06u15  Is er wel animo voor de gemeenteraadsverkiezingen?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
20/03 06u00  Paralympische sporters geland op SchipholDe Nederlandse paralympiërs zijn dinsdagochtend geland op Schiphol. Iets over 4.00 uur kwamen ze aan op de luchthaven.
20/03 04u45  Grote brand bij recyclingbedrijf WinschotenBij een recyclingbedrijf in het Groningse Winschoten woedt een grote brand. Volgens de brandweer staat op het terrein van het bedrijf een grote berg afval in brand.
20/03 03u45  'Mariniers verlaten korps uit onvrede over verhuizing kazerne naar Vlissingen'Mariniers verlaten in groten getale het korps uit onvrede over de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen in 2022. 
20/03 03u45  Militaire oefening VS en Zuid-Korea in aanloop naar top met Noord-KoreaDe Verenigde Staten en Zuid-Korea beginnen op 1 april hun jaarlijkse militaire oefeningen in Zuid-Korea. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.
20/03 01u15  Bijna 90 procent van bevolking voelt zich gelukkigDe overgrote meerderheid (bijna 90 procent) van de volwassen Nederlanders zegt gelukkig te zijn. Bijna negen op de tien volwassenen waardeert het eigen geluk met een rapportcijfer 7 of hoger. 
19/03 22u45  Straffen drugszaak Trefpunt, debat verkiezingenWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 maart 2018.
19/03 22u30  21 containers vallen in zee bij botsing schepen in PakistanIn de haven van de Pakistaanse stad Karachi zijn maandag twee containerschepen op elkaar gebotst. Daarbij vielen 21 containers in het water. In de containers zaten auto's. De schade loopt in de tientallen duizenden euro's.
19/03 22u30  Rusland vindt dat EU wordt gedreven door anti-Russische reflexenHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dat opmerkingen die maandag zijn gemaakt op een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zijn gedreven door anti-Russische reflexen.
19/03 22u15  Straffen drugszaak Trefpunt, debat gemeenteraadsverkiezingenWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 maart 2018.
19/03 22u00  Rusland vindt dat Europese Unie wordt gedreven door anti-Russische reflexenHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dat opmerkingen die maandag zijn gemaakt op een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zijn gedreven door anti-Russische reflexen.
19/03 21u45  Trump: Hardere aanpak drugsdealers hoort doodstraf bijPresident Donald Trump wil drugsdealers in Amerika harder aanpakken, desnoods met de doodstraf. Maandag presenteerde hij het plan voor het aanpakken van de drugsproblematiek. 'Of je nou een dokter, smokkelaar of fabrikant bent. Als je de wet overtreedt, zullen we je vinden, arresteren en verantwoordelijk houden', aldus Trump bij de presentatie.
19/03 21u00  'Europese Unie wordt gedreven door anti-Russische reflexen'Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dat opmerkingen die maandag zijn gemaakt op een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zijn gedreven door anti-Russische reflexen.
19/03 19u00  KNVB voert videoscheidsrechter in bij alle duels in EredivisieAlle wedstrijden in de Eredivisie krijgen vanaf volgend seizoen de beschikking over de videoscheidsrechter. Alle clubs hebben maandag ingestemd met de invoering van het technische hulpmiddel.
19/03 19u00  Uber stopt tests met zelfrijdende auto na dodelijk ongevalUber stopt in alle steden met zijn testen met zelfrijdende auto's na een dodelijk ongeval.
19/03 18u30  Vijf doden en vier zwaargewonden na zwaar verkeersongeval bij HelmondOp de N270 in Helmond zijn maandag vijf doden gevallen bij een verkeersongeval met een personenbus en een vrachtwagen.
19/03 18u00  Turkije gaat na inname Afrin door met operaties tegen Koerden in SyriëTurkije gaat door met militaire operaties in Syrië. Dat zei de Turkse president Erdogan, die stelde de ''terroristen'' te willen verdrijven uit de gebieden rond Manbij, Kamishli, Kobani en Ras al-Ayn. De Turkse leider sloot niet uit ook te zullen optreden tegen Koerdische strijders in Noord-Irak.
19/03 17u45  Op campagne met Rutte (VVD): 'Dit blijft hartstikke leuk om te doen'In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart gaat NU.nl met een aantal partijen mee op campagne. Wat kan er vanuit Den Haag worden geregeld en wat moet vooral lokaal worden opgelost? Deze keer: met VVD-leider Mark Rutte mee naar de Amsterdamse Albert Cuypmarkt.
19/03 17u30  Vier doden en meerdere zwaargewonden na zwaar verkeersongeval bij HelmondOp de N270 in Helmond zijn maandag vier doden gevallen bij een verkeersongeval met een bestelbus en een vrachtwagen.
19/03 15u45  Turkije gaat na verovering Afrin door met operaties tegen Koerden in SyriëTurkije gaat door met militaire operaties in Syrië. Dat zei de Turkse president Erdogan, die stelde de ''terroristen'' te willen verdrijven uit de gebieden rond Manbij, Kamishli, Kobani en Ras al-Ayn. De Turkse leider sloot niet uit ook te zullen optreden tegen Koerdische strijders in Noord-Irak.
19/03 15u30  'Verzwakte dieren Oostvaardersplassen niet tijdig uit lijden verlost'Verzwakte dieren in het natuurgebied de Oostvaardersplassen worden niet tijdig uit hun lijden verlost. Tot die conclusie komt de Dierenbescherming na een bezoek met deskundigen aan het gebied na de vorstperiode van eind februari.
19/03 15u15  IJzel en sneeuw zorgen voor gladheid in de nachtKomende nacht trekt een gebied met lichte winterse neerslag van noord naar zuid over het land. Hierbij is er kans op ijzel en lichte sneeuw. Dit leidt ertoe dat het in het hele land plaatselijk verraderlijke gladheid kan voorkomen, waarschuwt het KNMI.
19/03 15u00  Motorbendes gelinkt aan smokkel huiden beschermde diersoortenEen partij met honderden huiden van slangen, varanen en leguanen afkomstig uit Indonesië is vorige week in Eindhoven in beslag genomen door het Team Milieu van de eenheid Rotterdam. Volgens de politie waren de huiden bestemd voor hesjes die worden gebruikt door leden van bekende en beruchte motorbendes.
19/03 14u45  Motorbendes gelinkt aan grootschalige smokkel huiden beschermde diersoortenEen partij met honderden huiden van slangen, varanen en leguanen afkomstig uit Indonesië is vorige week in Eindhoven in beslag genomen door het Team Milieu van de eenheid Rotterdam. Volgens de politie waren de huiden bestemd voor hesjes die worden gebruikt door leden van bekende en beruchte motorclubs.
19/03 13u45  Automobilist zorgt onder invloed van GHB voor gevaar op A4Een 28-jarige man heeft onder invloed van GHB voor levensgevaarlijke situaties gezorgd op de A4. De politie kon de man in de nacht van zaterdag op zondag uiteindelijk aanhouden bij Burgerveen. 
19/03 13u45  Twee derde opgeroepen mannen staat DNA af in zaak Nicky VerstappenIn het grootste DNA-verwantschapsonderzoek van Nederland ooit hebben de afgelopen drie weken 14.049 mannen vrijwillig hun DNA afgestaan. Het onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
19/03 13u30  EU en VK bereiken akkoord over 'groot deel' Brexit-voorwaardenDe Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben met een nieuw ontwerpverdrag akkoorden bereikt over een groot deel van de voorwaarden rond de Brexit. Dat heeft EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier maandag bekendgemaakt.
19/03 12u45  Geen vervolging agenten voor doodschieten man in PurmerendDrie politieagenten van de eenheid Noord-Holland worden niet vervolgd voor het doodschieten van een man die zij op 1 september wilden aanhouden in Purmerend. Het Openbaar Ministerie (OM) concludeert na onderzoek door de Rijksrecherche dat het gebruik van vuurwapens gerechtvaardigd was. 
19/03 12u45  Nieuw opgedoken dashcambeeld toont instorten brug FloridaIn nieuw opgedoken beelden is te zien hoe de voetgangersbrug in Florida instort. Zes mensen kwamen om. 
19/03 12u45  Twee derde opgeroepen mannen staat DNA af voor zaak Nicky VerstappenIn het grootste DNA-verwantschapsonderzoek van Nederland ooit hebben de afgelopen drie weken 14.049 mannen vrijwillig hun DNA afgestaan. Het onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998.
19/03 12u30  Europese Unie veroordeelt aanslag op oud-dubbelspion in SalisburyDe Europese Unie heeft maandag de aanslag met zenuwgas op een voormalige dubbelspion en zijn dochter in Salisbury in sterke bewoordingen veroordeeld. 
19/03 12u15  Treinverkeer rond Rotterdam Centraal komt weer op gang na seinstoringHet treinverkeer van en naar station Rotterdam Centraal is maandagochtend rond 11.00 uur weer op gang gekomen na een grote seinstoring. Vanaf 8.30 uur was er door een kapot onderdeel geen verkeer meer mogelijk van en naar het station.
19/03 12u00  Dashcam filmt worsteling tussen agent en verdachte in VSOp dashcambeelden van de Amerikaanse politie is te zien hoe een agent met een verdachte worstelt bij een aanhouding. De verdachte zou te snel hebben gereden, maar was niet van plan om mee te werken.
19/03 12u00  Vierde aanhouding voor verkrachting Nederlandse vrouwen in AntwerpenDe Belgische politie heeft een vierde man aangehouden die wordt verdacht van deelname aan de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen. Het tweetal van 21 en 22 jaar werd vrijdag gedrogeerd tijdens een concert van onder meer Ronnie Flex.
19/03 11u30  Treinverkeer rond Rotterdam Centraal komt weer op gang na stroomstoringHet treinverkeer van en naar station Rotterdam Centraal is maandagochtend rond 11.00 uur weer op gang gekomen na een grote seinstoring. Vanaf 8.30 uur was er door een kapot onderdeel geen verkeer meer mogelijk van en naar het station.
19/03 11u15  Verkiezingsblog: Verkiezing beste raadslid van Nederland stilgelegdNederland kiest op 21 maart een nieuwe gemeenteraad. Volg hier de laatste ontwikkelingen in aanloop naar de stembus.
19/03 11u00  Nederlandse vrouwen verkracht na concert in AntwerpenTwee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar zijn vrijdagavond in Antwerpen door vijf mannen verkracht. Zij werden gedrogeerd tijdens een evenement waar onder meer Ronnie Flex optrad.
19/03 11u00  Syrische rebellen plunderen Afrin na veroveringSyrische rebellen plunderen winkels en woningen in Afrin, nadat ze samen met het Turkse leger de stad hebben veroverd op Koerdische militanten. 
19/03 10u45  Treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal plat door grote seinstoringHet treinverkeer van en naar station Rotterdam Centraal ligt plat. Op alle trajecten van en naar het station rijden voor onbepaalde tijd geen treinen. De storing treft het station en het hele traject van Rotterdam naar Gouda.
19/03 10u30  Treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal plat door seinstoringHet treinverkeer van en naar station Rotterdam Centraal ligt plat. Vanaf 8.30 uur rijden er geen treinen meer.
19/03 10u30  Politie pakt schreeuwende man op bij Joods restaurant in AmsterdamDe politie heeft maandagochtend een man aangehouden die zich verdacht gedroeg bij een Israëlische koosjer restaurant in Amsterdam. Volgens een woordvoerder was op camerabeelden te zien dat hij voor het pand stond te schreeuwen.
19/03 10u15  Grote natuurbrand in Australië verwoest tientallen huizenEen grote natuurbrand heeft zeker 69 huizen verwoest in de Australische kustplaats Tathra. Tientallen andere woningen liepen schade op, berichten Australische media. Honderden inwoners sloegen op de vlucht voor de naderende vlammenzee.
19/03 10u00  Syrische rebellen plunderen Afrin na heroveringSyrische rebellen plunderen winkels en woningen in Afrin nadat ze samen met het Turkse leger de stad hebben heroverd over Koerdische militanten. 
19/03 10u00  Kabinet wil integriteitstoets voor nieuwe bestuurdersKandidaat-wethouders moeten in de toekomst verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Ook moeten zij een integriteitstoets afnemen. Dat staat in een brief die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maandag naar de Kamer stuurt.
19/03 09u30  Schadeloket Groningen start met afhandelen aardbevingsschadeHet schadeloket dat alle schadegevallen als gevolg van de gaswinning in Groningen in behandeling gaat nemen, gaat maandag open. De ongeveer twaalfduizend schadegevallen die al lange tijd op de plank liggen, worden vanaf nu verwerkt.
19/03 09u15  Gewonden bij nieuwe ontploffing in AustinBij een explosie in de Amerikaanse stad Austin zijn twee jonge mannen ernstig gewond geraakt. Het was deze maand de vierde raadselachtige ontploffing in de hoofdstad van Texas. 
19/03 09u15  Nieuwe wethouders moeten voortaan integriteitstoets doenKandidaat-wethouders moeten in de toekomst verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Ook moeten zij een integriteitstoets afnemen. Dat staat in een brief die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maandag naar de Kamer stuurt.
19/03 09u00  Nieuwe wethouders moeten voortaan Verklaring Omtrent Gedrag overleggenKandidaat-wethouders moeten in de toekomst verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Ook moeten zij een integriteitstoets afnemen. Dat staat in een brief die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) maandag naar de Kamer stuurt.
19/03 08u45  'Nederlandse vrouwen verkracht na concert in Antwerpen'Twee Nederlandse vrouwen van 21 en 22 jaar zijn vrijdagavond in Antwerpen door vijf mannen verkracht. Zij werden gedrogeerd tijdens een evenement waar onder meer Ronnie Flex optrad.
19/03 08u45  Zo maakt Poetin al achttien jaar de dienst uit in RuslandVladimir Poetin won zondag de Russische verkiezingen. Als sinds 2000 is Poetin de machtigste man in Rusland. Bekijk drie redenen waarom hij er al achttien jaar de dienst uitmaakt.
19/03 08u30  Hierom maakt Poetin al achttien jaar de dienst uit in RuslandVladimir Poetin won zondag de Russische verkiezingen. Als sinds 2000 is Poetin de machtigste man in Rusland. Bekijk drie redenen waarom hij er al achttien jaar de dienst uitmaakt.
19/03 08u30  Verkeer A1 richting Amsterdam vast bij Barneveld door ongelukDiverse files hebben maandagochtend voor een rommelige ochtendspits op de Nederlandse wegen geleid. Onder meer op de A1, de A7 en de A4 stond het verkeer op verschillende plekken vast.
19/03 08u15  'Medische gegevens vanaf volgend jaar op eigen computer beheren'Het wordt voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijke medische gegevens in eigen beheer te krijgen. Mensen kunnen vervolgens zelf kiezen om die informatie te delen met zorgverleners.
19/03 08u00  Op campagne met Buma (CDA): 'Wat is er in mijn gemeente gebeurd'In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart gaat NU.nl met een aantal partijen mee op campagne. Wat kan er vanuit Den Haag worden geregeld en wat moet vooral lokaal worden opgelost? Deze keer: met CDA-leider Sybrand Buma mee naar het Limburgse Horst aan de Maas.
19/03 07u45  'Medische gegevens in eigen beheer vanaf volgend jaar'Het wordt voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijke medische gegevens in eigen beheer te krijgen. Mensen kunnen vervolgens zelf kiezen om die informatie te delen met zorgverleners, dat stelt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in een interview met de Volkskrant.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Trump vervangt veiligheidsadviseur door voormalig adviseur Bush23/03 02u45 - Nu.nl: John Bolton, voormalig adviseur voor president George Bush, volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
14x China overweegt importheffingen op producten uit Verenigde Staten23/03 03u00 - Nu.nl: China overweegt om eigen maatregelen te nemen tegen het Amerikaanse voornemen om de importheffingen voor Chinees staal en aluminium te verhogen.
12x Trump vervangt veiligheidsadviseur Herbert McMaster voor John Bolton23/03 00u15 - Nu.nl: John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
11x Trump vervangt veiligheidsadviseur voor voormalig adviseur Bush23/03 01u00 - Nu.nl: John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
11x Mercedes geeft eerste signaal af in Australië, Verstappen derde23/03 03u45 - Nu.nl: Max Verstappen heeft tijdens de eerste vrije training van het Formule 1-seizoen in Australië de derde tijd geklokt. De Nederland ging rond het Albert Park in  1:24.771 en moest alleen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes voor zich laten.
9x Volgens voormalig playmate wilde Trump betalen voor seks met haar23/03 04u00 - Nu.nl: Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat al eerder beweerde een affaire van 10 maanden te hebben gehad met Donald Trump, heeft in een interview met CNN verteld dat Donald Trump haar de eerste keer geld bood voor de seks die ze met hem had gehad.
9x 'Kwart van huizen moet in 2030 van aardgas af zijn'23/03 04u45 - Nu.nl: Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met Trouw.
8x EU roept ambassadeur terug uit Moskou vanwege vergiftiging ex-spion23/03 02u00 - Nu.nl: De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders donderdagavond dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergei Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.
6x EU beschuldigt Rusland van zenuwgas-aanslag spion in Groot-Brittannië22/03 23u30 - Nu.nl: De regeringsleiders van de landen in de Europese Unie zijn het erover eens dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de zenuwgasaanval in Salisbury op een oud-dubbelspion zit. Volgens hen is er geen andere plausibele verklaring voor, liet EU-president Donald Tusk weten op een top in Brussel.
4x OM besteedt vrijdag aandacht aan nieuwe 'belastende' tapes Holleeder22/03 19u30 - Nu.nl: NU.nl-redacteur Joris Peters blikt vooruit op de zaak Holleeder.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven