donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/10 06u45  Podcast: Michael P. voorgeleid en hoe help je schuilende egels In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering bespreken het voorarrest van Michael P en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem. 14 
19/10 06u30  Braziliaanse president Temer overleeft eerste stemming over corruptie De Braziliaanse president Michel Temer heeft een eerste stemming in het hogerhuis van zijn land over een aanklacht wegens corruptie overleefd. 16 
19/10 06u15  Podcast: Biografie van Jan Wolkers en hoe help je schuilende egels In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Schrijver Onno Blom over de vandaag uitgekomen biografie van Jan Wolkers en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem. 23 
19/10 03u30  Amerikaanse congresleden willen inreisverbod voor Myanmarese militairen Ruim veertig leden van het Amerikaanse Congres hebben de regering gevraagd om een inreisverbod voor hooggeplaatste militairen uit Myanmar.50 
19/10 02u45  Meer asielzoekers dan nareizigers naar Nederland Asielzoekers met een verblijfsvergunning hebben de laatste maanden een stuk minder gezinsleden naar Nederland gehaald. Het aantal zogeheten nareizigers daalde in het derde kwartaal van dit jaar met 45 procent ten opzichte van het tweede kwartaal: van 4095 tot 2260.17 
19/10 02u45  Wereldwijde kindersterfte sinds eeuwwisseling bijna gehalveerd De kindersterfte in de wereld blijft dalen. Desondanks stierven in 2016 ruim 5,6 miljoen kinderen voor hun vijfde verjaardag, meer dan vijftienduizend per dag.  20 
19/10 01u30  Braziliaanse president Temer overleeft eerste stemming over vervolging De Braziliaanse president Michel Temer heeft een eerste stemming in het hogerhuis van zijn land over een aanklacht wegens corruptie overleefd. 45 
18/10 23u15  Dit wordt het nieuws: Michael P. voorgeleid, deadline Catalaanse premier verloopt Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 oktober 2017.
18/10 23u15  Video: Duikers begeleiden verdwaalde walvis haven van Marseille uit Een gedesoriënteerde baleinwalvis zat woensdag vast in de haven van Marseille. Het dier kon na een uur gered worden.
18/10 23u00  Strootman en AS Roma pakken punt tegen Chelsea in spektakelstuk Chelsea en AS Roma hebben woensdagavond hun onderlinge confrontatie in de Champions League beslecht in een gelijkspel. Het spektakelstuk op Stamford Bridge eindigde in 3-3. Eerder op de avond in groep C liet Atletico Madrid dure punten liggen op bezoek bij FK Qarabag. 
18/10 23u00  Livestream Champions League: Nabeschouwing FC Barcelona-Olympiakos Kijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen FC Barcelona en Olympiakos Piraeus in de derde speelronde van de Champions League.
18/10 22u45  Strootman en AS Roma spelen gelijk tegen Chelsea in spektakelstuk CL Chelsea en AS Roma hebben woensdagavond hun onderlinge confrontatie in de Champions League beslecht in een gelijkspel. Het spektakelstuk op Stamford Bridge eindigde in 3-3. Eerder op de avond in groep C liet Atletico Madrid dure punten liggen op bezoek bij FK Qarabag. 
18/10 22u15  'Catalonië dreigt met afsplitsing van Spanje bij intrekken regionale autonomie' De Catalaanse premier Carles Puigdemont zal mogelijk formeel de onafhankelijkheid van Catalonië uitroepen, als Spanje de regionale autonomie van het gebied intrekt.
18/10 22u00  Aantal vliegende insecten in Duitse natuurgebieden flink afgenomen In 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland is sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten verdwenen. In Nederland en elders in Europa is de teruggang vermoedelijk net zo groot.
18/10 21u15  Voor 200 miljoen euro aan coke gevonden tussen bananen in haven Antwerpen De Nederlandse en Belgische politie hebben in de haven van Antwerpen een lading cocaïne ontdekt met een straatwaarde van naar schatting ruim 200 miljoen euro. De drugs, verstopt tussen bananen, was onderweg naar Nederland.   
Laatste update: vandaag om 6u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 20u15  Medewerkster politie naar College Rechten van de Mens om dragen hoofddoekEen medewerkster van de politie in Rotterdam is naar het College voor de Rechten van de Mens gestapt, omdat de politie het niet toestaat dat medewerkers een hoofddoek dragen in combinatie met het politie-uniform. De vrouw is van mening dat hiermee onderscheidt gemaakt wordt op basis van godsdienst. 
18/10 20u15  Livestream Champions League: FC Barcelona-Olympiakos PiraeusKijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen FC Barcelona en Olympiakos Piraeus in de derde speelronde van de Champions League.
18/10 19u30  Poetin krijgt vrouwelijke concurrent bij presidentsverkiezingenDe in Rusland bekende tv-persoonlijkheid Ksenia Sobtsjak wil een gooi doen naar het presidentschap. De presidentsverkiezingen worden volgend jaar maart gehouden.
18/10 19u00  Woede over prijzig cadeau van Zimbabwaanse presidentsvrouw Grace MugabeZimbabwanen zijn boos op Grace, de vrouw van president Robert Mugabe. Ze heeft bij de rechtbank een klacht ingediend tegen een Belg die verzuimd heeft haar een ring ter waarde van 1,35 miljoen dollar (1,14 miljoen euro) te leveren.
18/10 18u45  Voor 200 miljoen aan cocaïne gevonden tussen bananen in haven AntwerpenDe Nederlandse en Belgische politie hebben in de haven van Antwerpen een lading cocaïne ontdekt met een straatwaarde van naar schatting ruim 200 miljoen euro. De drugs, verstopt tussen bananen, was onderweg naar Nederland.   
18/10 17u00  Journalist Parool ondergebracht op geheime locatie om bedreigingenPaul Vugts, misdaadjournalist bij Het Parool, is sinds vorige week op last van de autoriteiten ondergedoken op een geheime locatie. Hij zou bedreigingen hebben ontvangen na publicaties over de Amsterdamse onderwereld.
18/10 15u15  Misdaadjournalist Het Parool ondergebracht op geheime locatie om bedreigingenPaul Vugts, misdaadjournalist bij Het Parool, is op last van de autoriteiten ondergedoken op een geheime locatie. Hij zou dreigingen hebben ontvangen na publicaties over de Amsterdamse onderwereld.
18/10 15u15  Staatscommissie oppert snellere en transparantere formatieKabinetsformaties in Nederland duren te lang en het proces hoe een regeerakkoord tot stand komt en hoe de ministersposten verdeeld worden is niet transparant. 
18/10 15u00  Staatscommissie vindt formatie te lang durenKabinetsformaties in Nederland duren te lang en het proces hoe een regeerakkoord tot stand komt en hoe de ministersposten verdeeld worden is niet transparant. 
18/10 14u00  Video: Piloot Air Berlin geschorst na 'ererondje' bij landing in DüsseldorfLuchtvaartautoriteiten onderzoeken een opvallende landing van een toestel van Air Berlin. Het toestel leek te landen, maar maakte vervolgens een extra ronde bij Düsseldorf Airport. Volgens Duitse media maakte de piloot een 'afscheidsrondje' omdat Air Berlin failliet is. Hij is inmiddels geschorst.
18/10 13u45  Leider Iran zegt dat land nucleair akkoord zal 'verscheuren' als VS uitstaptAyatollah Khamenei, de hoogste geestelijke en leider van Iran, heeft woensdag in een toespraak hard uitgehaald naar de Verenigde Staten. Hij zei dat Iran het nucleaire akkoord zal 'verscheuren' als de VS zich definitief terugtrekt uit het akkoord. 
18/10 13u45  Man met overleden kind in auto Assen verdacht van moord of doodslagDe man bij wie zaterdag een dood kind in de auto werd aangetroffen in Assen, wordt verdacht van moord dan wel doodslag op het 12-jarige meisje uit Hoogeveen.
18/10 13u15  Video: Opvallende manoeuvre vliegtuig Air Berlin bij landing in DüsseldorfLuchtvaartautoriteiten onderzoeken een opvallende landing van een toestel van Air Berlin. Het toestel leek te landen, maar maakte vervolgens een extra ronde bij Düsseldorf Airport. Volgens Duitse media maakte de piloot een 'afscheidsrondje' omdat Air Berlin failliet is.
18/10 13u00  Groningse partijen bereiken akkoord over nieuw schadeprotocolVerschillende partijen in Groningen zijn het eens over wat er in een nieuw schadeprotocol voor de gaswinningsschade moet komen te staan. Het concept is voorgelegd aan de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders en het ministerie van Economische Zaken.
18/10 13u00  A4 bij Delft weer open na urenlange afsluiting door ongevalDe A4 van Den Haag naar Rotterdam is weer open voor het verkeer. De snelweg werd woensdagmorgen afgesloten omdat de aanhanger van een vrachtwagen vlam had gevat. 
18/10 12u00  Steeds meer bewindspersonen bekend van kabinet-Rutte IIISteeds meer namen lekken uit van het nieuwe kabinet van premier Mark Rutte. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) wordt de nieuwe VVD-minister van Veiligheid, is woensdag bevestigd.
18/10 12u00  Spanje dreigt met opschorten autonomie CataloniëSpanje dreigt met het opschorten van de Catalaanse autonomie als het regiobestuur doorgaat met het uitroepen van de onafhankelijkheid.
18/10 11u45  A4 bij Delft tot avondspits dicht door brandende vrachtwagenDe A4 van Den Haag naar Rotterdam is bij Delft de komende uren nog dicht vanwege een brandende vrachtwagen. Het blussen van de brand verloopt volgens Rijkswaterstaat moeizaam.
18/10 10u45  Petitie rechtssysteem na dood Anne (25) al 400.000 keer getekendDe petitie die is gestart na de dood van Anne (25) uit Utrecht is in een week tijd ruim 400.000 keer getekend. In de petitie wordt een onderzoek naar het ''falend rechtssysteem in de zaak van verdachte Michael P.'' geëist.
18/10 10u30  Hake weg als hoofdtrainer van FC Twente na slechte seizoensstartRené Hake is niet langer de hoofdtrainer van FC Twente. Na de teleurstellende seizoensstart gaat hij in een andere rol verder bij de club.
18/10 10u15  Grote politieactie in Duitse steden tegen Hells Angels om verbodDe Duitse politie is sinds woensdagmorgen bezig met grootschalige acties in zestien steden tegen leden van de Hells Angels in de regio Erkrath. Het politieoptreden heeft te maken met de handhaving van het verbod dat door de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is uitgevaardigd.
18/10 10u00  Grote politie-actie in Duitse steden tegen Hells Angels om verbodDe Duitse politie is sinds woensdagmorgen bezig met grootschalige acties in zestien steden tegen leden van de Hells Angels in de regio Erkrath. 
18/10 09u45  Aantal slachtoffers van mensenhandel in Nederland veel hoger dan gedachtHet aantal slachtoffers van mensenhandel in Nederland is veel hoger dan tot nu toe bekend is. Elk jaar gaat het om naar schatting 6.250 mensen, vijf keer meer dan het aantal 'gemelde' slachtoffers. In twee derde van de gevallen gaat het om seksuele uitbuiting, zoals gedwongen prostitutie. 
18/10 09u30  Video: Samenvatting Feyenoord-Shakhtar Donetsk (1-2)Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk. 
18/10 07u45  Podcast: Donald Duck viert 65 jaar vrolijk weekblad en tips voor ADEIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.
18/10 07u45  NS ervaart weinig problemen bij proef 'tienminutentrein'De tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven rijdt veelal op tijd en ook valt deze trein nauwelijks uit. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de proef die de NS met deze treindienst op woensdagen houdt.
18/10 07u45  Oud-woordvoerder Witte Huis Spicer verhoord in RuslandonderzoekSean Spicer, de voormalig woordvoerder van Donald Trump, is maandag verhoord door het onderzoeksteam van speciaal aanklager Robert Mueller.
18/10 07u30  Tienminutentrein NS rijdt vaak goed op tijdDe tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven rijdt veelal op tijd en ook valt deze trein nauwelijks uit. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de proef die de NS met deze treindienst op woensdagen houdt.
18/10 07u15  Video: Amerikaans vliegdekschip houdt militaire oefeningen met Zuid-KoreaDe USS Ronald Reagan, een Amerikaans vliegdekschip, houdt marine-oefeningen met Zuid-Korea. Dat doen ze rondom het Koreaanse schiereiland. 
18/10 07u15  Podcast: Donald Duck viert 65 jaar vrolijk weekblad en tips ADEIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.
18/10 07u00  Beluister de podcast: Jubileum Donald Duck weekblad en tips ADEIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.
18/10 06u45  Studiobaas Amazon neemt ontslag na beschuldiging van seksuele intimidatieStudiobaas van Amazon Studio Roy Price heeft zijn ontslag ingediend. Price werd vorige week door een vrouwelijke producent beschuldigd van seksuele intimidatie.   
18/10 06u00  Beluister de podcast: Jubileum Donald Duck weekblad en gratis naar ADEIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de het jubileum van het Donald Duck weekblad en hebben we uitgaanstips voor tijdens het Amsterdam Dance Event.
18/10 06u00  Chinese president Xi Jinping opent vijfjaarlijkse partijcongres in PekingDe Chinese president Xi Jinping heeft woensdag met een toespraak het negentiende congres van de Communistische Partij in Peking geopend. Xi voorziet een mooie toekomst voor zijn land, maar ook zware uitdagingen.
18/10 05u00  Voormalig Witte Huis-woordvoerder Spicer verhoord in RuslandonderzoekSean Spicer, de voormalig woordvoerder van Donald Trump, is maandag verhoord door het onderzoeksteam van speciaal aanklager Robert Mueller.
18/10 04u45  Voormalig Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer verhoord in RuslandonderzoekSean Spicer, de voormalig woordvoerder van Donald Trump, is maandag verhoord door het onderzoeksteam van speciaal aanklager Robert Mueller.
18/10 04u30  Kinderombudsman wil meer aandacht voor kinderen in aardbevingsgebiedEr is op alle fronten te weinig aandacht voor kinderen en jongeren in het aardbevingsgebied in Groningen. Dat concludeert Kinderombudsman Margrite Kalverboer op basis van een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd. 
18/10 03u15  VN vraagt Bangladesh doorstroom van Rohingya-vluchtelingen te versnellenDe vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) spoort Bangladesh aan de doorstroom van Rohingya-moslims aan de grens met Myanmar te versnellen. Op dit momenten zouden zo'n vijftienduizend vluchtelingen staan te wachten tot ze de grens over kunnen.   
17/10 23u30  Dit wordt het nieuws: Start ADE, coalitiegesprekken DuitslandWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2017.
17/10 23u15  Dit wordt het nieuws: Start Amsterdam Dance Event, coalitiegesprekken DuitslandWat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2017.
17/10 23u00  Livestream Champions League: Nabeschouwing Feyenoord-ShakhtarKijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen Feyenoord en Shakthar Donetsk in de derde speelronde van de Champions League.
17/10 22u45  Feyenoord verliest ook van Shakhtar en blijft puntloos in Champions LeagueFeyenoord is er dinsdag opnieuw niet in geslaagd om een positief resultaat neer te zetten in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Shakhtar Donetsk.
17/10 22u15  Opnieuw blokkeert Amerikaanse rechter inreisverbod van TrumpEen federale rechter in de Verenigde Staten heeft opnieuw een voornemen van de Amerikaanse president Donald Trump voor een inreisverbod tegengehouden. Rechter Derrick Watson in Honolulu, de hoofdstad van Hawaï, haalde een streep door de inreisbeperkingen.
17/10 22u15  Liveblog CL: Feyenoord vlak na rust op 1-2 achterstand tegen ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 22u00  Liveblog CL: Feyenoord jaagt op voorsprong tegen Shakhtar bij 1-1 standFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 21u45  Liveblog CL: Feyenoord bij rust op 1-1 tegen ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 21u45  Korte evacuatie in Alkmaar vanwege groot gaslekIn Alkmaar is dinsdagavond besloten tot evacuatie nadat een grote transportleiding van gas was gesprongen. Daardoor kwam er aan de Helderseweg in korte tijd veel gas vrij. Inmiddels is het lek gedicht. 
17/10 21u15  Liveblog CL: Feyenoord incasseert gelijkmaker tegen ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 21u00  Premier Irak roept op tot dialoog met Koerdische leidersDe Iraakse premier Haider al-Abadi heeft dinsdag opgeroepen tot overleg met de Koerdische leiders. Wel herhaalde hij dat de Koerdische wens zich af te scheiden van de rest van Irak, voor de Iraakse regering nog steeds onbespreekbaar is.
17/10 21u00  Liveblog CL: Berghuis zet Feyenoord razendsnel op 1-0 tegen ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 20u30  Dodental bosbranden Portugal stijgt naar 41, vuur dooft door regenHet dodental van de bosbranden in Portugal is gestegen tot 41. Wegens de regen zijn de meeste brandhaarden inmiddels gedoofd.
17/10 20u15  Livestream Champions League: Feyenoord-Shakhtar DonetskKijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen Feyenoord en Shakthar Donetsk in de derde speelronde van de Champions League.
17/10 20u15  Liveblog CL: Feyenoord warmt zich op voor thuisduel met ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond thuis tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League en de Rotterdammers moeten winnen om een reële kans op overwintering te houden. Volg alles hier live.
17/10 19u45  Onderhandelingen over nieuwe relaties VK en EU mogelijk eind dit jaarDe onderhandelingen over de handelsrelaties tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) na de Brexit, kunnen op zijn vroegst eind dit jaar beginnen. Momenteel voeren de Britten nog gesprekken met de EU over de voorwaarden van uittreding uit de EU. 
17/10 19u30  Onderhandelingen over nieuwe relaties VK en EU beginnen mogelijk eind dit jaarDe onderhandelingen over de handelsrelaties tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) na de Brexit, kunnen op zijn vroegst eind dit jaar beginnen. Momenteel voeren de Britten nog gesprekken met de EU over de voorwaarden van uittreding uit de EU. 
17/10 18u45  Onderhandelingen Brexit beginnen mogelijk eind dit jaarDe onderhandelingen over de handelsrelaties tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk na de brexit kunnen op zijn vroegst eind dit jaar beginnen.
17/10 17u45  Video: Zo wordt het effect van orkanen getestEen Amerikaans testcentrum toont in een video hoe de kracht van orkanen getest wordt. Op deze manier kan vooraf een inschatting gemaakt worden van de mogelijke schade. 
17/10 15u45  Levenslang geëist voor doden vriendin en moord op stiefdochter LelystadHet Openbaar Ministerie eist in hoger beroep een levenslange celstraf tegen Alex L. voor het doden van zijn vriendin Manon Pieters (41) en het vermoorden en verkrachten van zijn stiefdochter Fleur (15). Dinsdag boog het gerechtshof in Leeuwarden zich over de zaak.
17/10 15u15  Koerdische strijders trekken zich terug door snelle opmars Iraaks legerHet Iraakse leger verovert snel terrein op de Koerdische strijders. Dinsdagochtend werden alle olievelden rond Kirkuk veroverd, de steden Sinjar en Khanaqin volgden dinsdagmiddag. De Koerdische strijders hebben zich volgens Iraakse en Koerdische functionarissen teruggetrokken.
17/10 14u45  Koerdische strijdkrachten trekken zich terug door snelle opmars Iraaks legerHet Iraakse leger verovert snel veel terrein op de Koerdische strijdkrachten. Dinsdagochtend werden alle olievelden rond Kirkuk veroverd, de steden Sinjar en Khanaqin volgden dinsdagmiddag. De Koerdische strijders hebben zich volgens Iraakse en Koerdische functionarissen teruggetrokken.
17/10 14u15  Syrische milities verdrijven IS uit RaqqaSyrische milities (SDF) gesteund door de Verenigde Staten hebben IS uit Raqqa verdreven. Dat meldt een woordvoerder van SDF. Raqqa is de voormalige hoofdstad van het IS-kalifaat.
17/10 13u45  Rode zon aan de hemel door stofdeeltjes uit SaharaBoven Nederland is een rode zon te zien. De zon verkleurt door stofdeeltjes uit de Sahara die zijn meegenomen door de storm Ophelia.
17/10 13u45  Man die benzinestation in Gouda binnenreed krijgt zes jaar celDe rechtbank in Den Haag heeft de man die in september vorig jaar een benzinestation in Gouda binnenreed een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes jaar opgelegd. 
17/10 12u45  Opnieuw piloot omgekomen in Spanje na neerstorten straaljagerIn Spanje is een piloot van een straaljager omgekomen nadat het toestel waarin hij zat neerstortte, meldt het Spaanse ministerie van Defensie. Het toestel was net opgestegen vanaf de luchtmachtbasis van Torrejon de Ardoz, net buiten Madrid.
17/10 12u30  Tour de France krijgt in 2018 aankomst op Alpe d'Huez en tijdrit in PyreneeënDe Tour de France keert volgend jaar terug op de Alpe d'Huez en heeft in het laatste weekend een individuele tijdrit in de Pyreneeën. Dat bleek dinsdag tijdens de presentatie van het rittenschema in Parijs.
17/10 12u15  Man krijgt zes jaar cel en tbs om misbruiken meisje tijdens proefverlofEen 48-jarige man uit Tilburg is dinsdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging nadat hij in hoger beroep schuldig werd bevonden aan het seksueel misbruik van een destijds 10-jarig meisje tijdens zijn proefverlof.
17/10 12u00  Directeur Stedelijk Museum stapt op na onrust over nevenfunctieBeatrix Ruf stapt op als directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. De 57-jarige Duitse veroorzaakte onrust nadat bekend werd dat ze een belangrijke nevenfunctie niet had opgevoerd in het jaarverslag. 
17/10 11u45  'Syrische milities nemen laatste IS-bolwerk in Raqqa in'Syrische milities hebben het laatste bolwerk van IS in Raqqa ingenomen. Dat meldt een getuige aan Reuters.
17/10 11u30  'Directeur Stedelijk Museum stapt op na onrust over nevenfunctie'Beatrix Ruf stapt op als directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. De 57-jarige Duitse veroorzaakte onrust nadat bekend werd dat ze een belangrijke nevenfunctie niet had opgevoerd in het jaarverslag. 
17/10 10u45  'Iraaks leger neemt alle olievelden rond Kirkuk in'Het Iraakse leger meldt de controle te hebben over alle olievelden in Noord-Irak. De Koerdische strijders hebben zich volgens Iraakse en Koerdische functionarissen teruggetrokken.
17/10 10u16  Video: Dronebeelden tonen omvang Rohingya-vluchtelingenstroomOp dronebeelden is te zien hoe groot de vluchtelingenstroom is van Rohingya's die Myanmar ontvluchten. Ze zoeken een toevluchtsoord in Bangladesh.
17/10 10u16  Zilveren Kruis onderzoekt mogelijke fraude in wijkverplegingZorgverzekeraar Zilveren Kruis doet onderzoek naar 86 gevallen van mogelijke fraude in de wijkverpleging. Daarmee is zo'n 50 miljoen euro gemoeid. Een woordvoerder van de zorgverzekeraar bevestigde dinsdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.
17/10 10u00  Portugal kondigt drie dagen rouw af voor slachtoffers bosbrandenPortugal heeft dinsdag drie dagen van rouw afgekondigd voor de slachtoffers van de natuurbranden de afgelopen dagen. Daardoor verloren zeker 36 mensen het leven en raakten zeker 56 mensen gewond.
17/10 10u00  Moeder alsnog aangehouden voor dood dochter (8) na val flat HoogeveenDe moeder van het meisje dat op 8 juni 2015 overleed na een val van een flat in Hoogeveen is alsnog aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekend gemaakt. 
17/10 08u45  Zilveren Kruis doet onderzoek naar mogelijke fraude in wijkverplegingZorgverzekeraar Zilveren Kruis doet onderzoek naar 86 gevallen van mogelijke fraude in de wijkverpleging. Daarmee is zo'n 50 miljoen euro gemoeid. Een woordvoerder van de zorgverzekeraar bevestigde dinsdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.
17/10 08u30  Opnieuw woningen in Friesland ontruimd na plofkraak in BakkeveenIn het Friese Bakkeveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag tien woningen ontruimd na een plofkraak. In de nacht. Het is de tweede nacht op rij dat mensen in Friesland hun huis uit moeten om explosiegevaar.
17/10 08u15  Video: Demonstranten in Kenia stichten brand en gooien met stenenProtesten in Kenia laaiden weer op na het terugtrekken van oppositiekandidaat Odinga. Hij trok zich terug van hernieuwde verkiezingen die op 26 oktober plaatsvinden. De demonstranten gooiden met stenen en stichtten brand in de stad Kisumu.
17/10 07u30  'Tekort aan mankracht en financiële middelen bij Landelijke Eenheid'De Landelijke Eenheid van de politie heeft een tekort aan financiële middelen en mankracht, en daardoor kan de opvolger van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn werk maar onvoldoende uitvoeren. 
17/10 07u30  Onvolkomenheden bij berekening geluidshinder luchthaven LelystadVoor de geluidsberekening in het milieueffectrapport (MER) voor luchthaven Lelystad is gebruikgemaakt van enkele verkeerde aannames. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer.
17/10 07u00  Achtergrond: Deze vijf dingen moet je weten over Feyenoord-ShakhtarFeyenoord speelt dinsdagavond tegen Shakhtar Donetsk zijn derde groepsduel in de Champions League. Deze vijf dingen moet je weten over de wedstrijd in De Kuip
17/10 06u15  Beluister de podcast: Nieuw soort speculaas en een 3D-geprinte fietsersbrugIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we over de eerste 3D-geprinte fietsersbrug ter wereld en bellen we met Henk Schiffmacher over een nieuw soort speculaas.
17/10 06u00  Opnieuw woningen in Friesland ontruimd na plofkraakIn het Friese Bakkeveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag woningen ontruimd na een plofkraak. 
17/10 04u30  Onvolkomenheden bij berekening geluid LelystadVoor de geluidsberekening in het milieueffectrapport (MER) voor luchthaven Lelystad is gebruikgemaakt van enkele verkeerde aannames.
17/10 04u15  Twee Catalaanse separatistenleiders op last van rechter gearresteerdHet Spaanse hooggerechtshof heeft de detentie gelast van de leiders van twee Catalaanse afscheidingsbewegingen. Hun is opruiing ten laste gelegd en ze blijven gedurende het onderzoek in hechtenis.
17/10 01u45  Tientallen doden door raketaanvallen op kampen Islamitische Staat in JemenBij Amerikaanse raketaanvallen in Jemen zijn maandag tientallen strijders van Islamitische Staat (IS) om het leven gekomen. 
16/10 23u30  Dit wordt het nieuws: Feyenoord tegen Shakhtar, Uitreiking Sonja Barend AwardWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 oktober 2017.
16/10 23u15  Dit wordt het nieuws: Feyenoord in CL tegen Shakhtar, Uitreiking Sonja Barend AwardWat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 oktober 2017.
16/10 22u45  Rechter gelast detentie twee Catalaanse separatistenleidersHet Spaanse hooggerechtshof heeft de detentie gelast van de leiders van twee Catalaanse afscheidingsbewegingen. Hun is opruiing ten laste gelegd en ze blijven gedurende het onderzoek in hechtenis.
16/10 20u30  Dodental door branden in Portugal stijgtZeker 36 mensen zijn de afgelopen dagen in Portugal om het leven gekomen door natuurbranden in het midden en noorden van het land.
16/10 20u15  Video: Lucht boven Londen kleurt geel door tropische storm OpheliaDe tropische storm Ophelia brengt meer mee dan alleen metershoge golven en harde wind. Boven Londen kleurt de geel doordat de storm stofdeeltjes uit de Sahara met zich mee brengt, alsook rook van de bosbranden die in Zuid-Europa woeden. 
16/10 20u15  Tijgers uit Aleppo aangekomen in FrieslandTwee jonge tijgers uit Syrië zijn maandagavond aangekomen in het opvangcentrum Felida Big Cat Centre in het Friese Nijeberkoop. Ze hebben een binnenverblijf, maar ze zijn ook al buiten geweest, zei een woordvoerster van het opvangcentrum.
16/10 20u00  Rechtbank acht verminderd bewustzijn niet bewezen in ontuchtzaak militairEen dertigjarige militair is vrijgesproken van ontuchtige handelingen, omdat de militaire rechtbank in Arnhem niet bewezen vindt dat de betrokken vrouw sliep of een verminderd bewustzijn had toen het gebeurde. 
16/10 19u15  Drie doden door tropische storm Ophelia in IerlandDe tropische storm Ophelia heeft maandag in Ierland het leven gekost aan drie mensen. De zeldzaam sterke storm gaat gepaard met metershoge golven en windsnelheden tot 130 kilometer per uur.
16/10 18u15  Verdachte bomaanslagen New York en New Jersey schuldig bevondenEen federale jury in New York oordeelde maandag dat de man die in september vorig jaar twee bommen in New York en New Jersey neerlegde schuldig is bevonden.
16/10 17u15  Nederlands echtpaar kwam niet om door misdrijf in Dominicaanse RepubliekHet pasgetrouwde stel uit Voorburg dat in juni tijdens een huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek plotsklaps overleed, is niet vermoord. De precieze doodsoorzaak blijft onduidelijk.
16/10 17u00  Leger Irak verovert Kirkuk op KoerdenHet leger van Irak heeft de stad Kirkuk zonder weerstand ingenomen. Daarnaast zijn ook veel olievelden en een vliegveld al in handen van het Iraakse leger. De Koerden bieden geen verzet tegen het Iraakse leger.  
16/10 17u00  Video: Californiërs staan doodsangsten uit bij ontsnapping aan vuurzeeTwee huisgenoten hebben hun ontsnapping aan de bosbranden in Californië vastgelegd. De twee mannen moesten halsoverkop met hun honden het huis verlaten om aan de vuurzee te ontkomen.
16/10 16u15  Kliniek waar verdachte in zaak Anne vastzat doet aangifte na bedreigingenMedewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. Michael P., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige Anne, verbleef in de kliniek.
16/10 16u00  Kliniek Den Dolder doet aangifte na bedreigingenMedewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. 
16/10 15u45  Kliniek Den Dolder doet aangifte van bedreigingenMedewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. 
16/10 15u45  Leger Irak verovert regeringsgebouw in Kirkuk op KoerdenHet leger van Irak heeft een regeringsgebouw in Kirkuk zonder weerstand ingenomen. Daarnaast zijn ook veel olievelden en een vliegveld al in handen van het Iraakse leger. De Koerden willen niet vechten met het Iraakse leger.  
16/10 14u15  Tropische storm Ophelia raast over IerlandDe tropische storm Ophelia heeft maandagmiddag de kust van Ierland bereikt. De zeldzaam sterke storm gaat gepaard met metershoge golven en windsnelheden tot 130 kilometer per uur.
16/10 13u30  OM looft beloning uit voor tip in zaak fatale brand DiemenHet Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 10.000 euro uit in de zaak van de fatale brand in Diemen afgelopen zomer. 
16/10 13u15  Warmste 16 oktober ooit in Nederland met 21,5 graden in De BiltHet is maandag officieel de warmste 16 oktober ooit in Nederland. In De Bilt bereikte het kwik om 12.40 uur 21,5 graden.
16/10 12u30  Zeker dertig doden bij bosbranden in Portugal en SpanjeBij bosbranden in Portugal zijn 27 mensen om het leven gekomen. In Spanje zijn tot nu toe drie doden gevallen.
16/10 11u45  Catalaanse premier krijgt tot donderdag uitstel van SpanjeDe Spaanse vicepremier Soraya Saenz de Santamaria heeft de Catalaanse premier Carles Puigdemont tot donderdag gegeven om duidelijkheid te verschaffen over het uitroepen van de onafhankelijkheid.   
16/10 11u30  Ernstig beveiligingslek in veelgebruikte wifi-beveiliging gevondenBelgische beveiligingsonderzoekers hebben een ernstig lek gevonden in de beveiligingsstandaard WPA2. Die standaard wordt ingezet om de meeste wifi-netwerken van burgers en bedrijven te beveiligen.
16/10 11u15  Leger Irak verovert posities op Koerden rond KirkukHet leger van Irak heeft meerdere punten rond Kirkuk ingenomen, waaronder een vliegveld. De strijdkrachten willen de controle krijgen over de olierijke stad in het noorden, dat momenteel wordt bestuurd door de Iraakse Koerden.
16/10 10u45  Dodental door bomaanslagen Somalië loopt op naar driehonderdHet dodental door twee bomaanslagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen naar driehonderd. Dat aantal loopt waarschijnlijk nog op. Dat meldt het hoofd van de ambulancedienst van Mogadishu maandag.
16/10 10u30  'Leger Irak verovert posities op Koerden rond Kirkuk'Het leger van Irak heeft meerdere punten rond Kirkuk ingenomen, waaronder een vliegveld. De strijdkrachten willen de controle krijgen over de olierijke stad in het noorden, dat momenteel wordt bestuurd door de Iraakse Koerden.
16/10 10u30  Dodental door bomaanslagen Somalië loopt op tot 300Het dodental door twee bomaanslagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen tot 300. Dat aantal loopt waarschijnlijk nog op. Dat meldt de regering van Somalië maandag.
16/10 09u30  Video: Huisgenoten filmen ontsnapping met honden aan vuurzee in CaliforniëTwee huisgenoten hebben hun ontsnapping aan de bosbranden in Californië vastgelegd. De twee mannen moesten halsoverkop met hun honden het huis verlaten om aan de vuurzee te ontkomen.
16/10 09u00  Instelling Den Dolder scherpt beveiliging aan na incident​De beveiliging van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder heeft de beveiliging aangescherpt na de melding van een incident op het terrein van de zorgaanbieder vorige week.
16/10 08u45  Catalaanse leider wil om tafel met Spaanse premierDe Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft nog altijd niet duidelijk gemaakt of hij de onafhankelijkheid van Catalonië heeft uitgeroepen.
16/10 08u15  Leiders islamitische extremisten Filipijnen gedood door legerHet Filipijnse leger heeft twee leiders van een aan IS gelieerde rebellengroep gedood. De minister van Defensie verklaarde maandag dat Omar Maute en Isnilon Hapilon omkwamen bij gevechten in de stad Marawi in het zuiden van de Filipijnen.
16/10 07u45  Leider islamitische extremisten Filipijnen gedood door legerHet Filipijnse leger heeft twee leiders van een aan IS gelieerde rebellengroep gedood. De minister van Defensie verklaarde maandag dat Omar Maute en Isnilon Hapilon omkwamen bij gevechten in de stad Marawi in het zuiden van de Filipijnen.
16/10 07u30  Ruim vijftigduizend kinderen meer naar opvang in NederlandSteeds meer kinderen gaan naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Het aantal werkende vrouwen is inmiddels gestegen tot het hoogste niveau sinds 2011. 
16/10 07u15  Iraakse troepen naderen Koerden in oliestad KirkukHet Iraakse leger rukt op richting de stad Kirkuk in Noord-Irak, die wordt bestuurd door de Iraakse Koerden. Grote delen van het district Kirkuk waarin de gelijknamige stad ligt, zouden inmiddels onder controle van het leger zijn. 
16/10 07u00  VVV doet aangifte tegen eigen fans na racistisch bejegenen spelers PSVVVV-Venlo gaat aangifte doen nadat fans van de club zondag spelers van PSV na de 2-5 zege in De Koel racistisch hebben bejegend. Bovendien is de politie een onderzoek gestart.
16/10 06u15  Beluister de podcast: 10 jaar de Kardashians en uitleg over de aftapwetIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering hoor je entertainment redacteur Lara Zevenberg over het jubileum van de Kardashians en Jeroen Kraan van de tech redactie over de aftapwet.
16/10 05u45  Omstreden winst voor Venezolaanse president Maduro bij regioverkiezingenDe socialistische partij van president Nicolás Maduro heeft de regioverkiezingen in Venezuela gewonnen. Volgens de regeringsgezinde kiesraad was de regeringspartij in 17 van de 23 deelstaten de sterkste. De Venezolaanse oppositie betwist de uitslag.
16/10 05u00  Oud-mariniers: 'Gerichte schietactie bij beëindiging treinkaping De Punt'Tijdens het beëindigen van de treinkaping bij De Punt in 1977 werd gericht geschoten op de gijzelnemers, en wist de regering dat daarbij doden zouden vallen. Dat stellen twee oud-mariniers maandag in de Volkskrant.
16/10 03u00  Zeven doden door bosbranden in Spanje en PortugalIn Spanje en Portugal zijn zondag zeker zeven mensen omgekomen door bosbranden.   
16/10 00u45  Iraakse troepen naderen oliestad KirkukHet Iraakse leger rukt op richting de stad Kirkuk in Noord-Irak, die wordt bestuurd door de Iraakse Koerden. Het doel is volgens het Iraakse leger om de militaire basis K1 ten westen van Kirkuk en de nabijgelegen olievelden in te nemen.
15/10 23u45  Dit wordt het nieuws: Bijzonder warm voor half oktober, deadline CataloniëWat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 oktober 2017.
15/10 22u15  Ierland maakt zich op voor orkaan OpheliaIerland zet zich schrap voor de orkaan Ophelia, mogelijk de zwaarste storm sinds meer dan vijftig jaar die het land treft. 
15/10 21u45  Video: Honderden inwoners Mogadishu demonstreren na bomaanslagenHonderden inwoners van de Somalische hoofdstad Mogadishu gingen de straat op. Ze veroordeelden de twee bomaanslagen op zaterdag waarbij meer dan 230 doden vielen. Het gaat om de bloedigste aanval sinds islamitische militanten van al-Shabaab in 2007 de heilige oorlog uitriepen.
15/10 21u45  A4 naar Den Haag eerder dan verwacht opengegaanDe A4, de drukste snelweg van Nederland, is zondagavond eerder dan verwacht weer opengesteld voor het verkeer. 
15/10 21u15  Leider conservatieve partij ÖVP eist verkiezingswinst Oostenrijk opÖVP-partijleider Sebastian Kurz heeft zondagavond de verkiezingswinst in Oostenrijk opgeëist, nadat 90 procent van de stemmen waren geteld.
15/10 20u30  VVV gaat maatregelen nemen na racistisch bejegenen spelers PSVVVV-Venlo gaat maatregelen nemen nadat spelers van PSV zondag na de 2-5 zege in De Koel racistisch zijn bejegend door supporters van de Limburgse club.
15/10 20u00  'Diplomatie tussen VS en Noord-Korea gaat door tot eerste bom valt'De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson heeft gezegd dat hij van president Donald Trump vooral door moet gaan met zijn diplomatieke inspanningen om de crisis rond Noord-Korea te bezweren. 
15/10 19u30  Koerden weigeren nietig verklaren referendumuitslag voor dialoog met IrakDe Koerdische Autonome Regio (KRG) in Noord-Irak weigert de uitslag van het onafhankelijksreferendum van vorige maand ongeldig te verklaren in ruil voor dialoog met Irak. De centrale overheid in Bagdad had hier eerder om gevraagd.
15/10 18u45  Drukte op wegen door terugreis strandgangersHet verkeer moet zondagavond vanwege de nazomerse temperaturen rekening houden met drukte op de wegen. Veel mensen gingen eerder op de dag met de auto naar het strand.
15/10 18u15  Verzoek om referendum 'aftapwet' ruim 400.000 keer ondertekendHet verzoek voor een referendum over de 'aftapwet' is 407.582 keer ondertekend. De initiatiefnemers van het referendum leveren maandagochtend om 09.30 uur de laatste handtekeningen in bij de Kiesraad in Heerlen.
15/10 18u00  Conservatieve partij ÖVP aan kop in verkiezingen OostenrijkDe Oostenrijkse ÖVP-partij leidt in de voorlopige uitslagen van de verkiezingen in het land met 30,5 procent van de stemmen. De conservatieven worden op de voet gevolgd door de rechts-populisten (26,8 procent) en de sociaal-democraten (26,2 procent).
15/10 17u30  Amerikaanse minister zinspeelt op 'aanvullend' atoomakkoord met IranDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson heeft zondag gezinspeeld op een mogelijk ''aanvullend'' atoomakkoord met Iran, dat al lange tijd wordt bekritiseerd door president Donald Trump.
15/10 17u30  Liveblog Eredivisie: ADO met tien man weer naast ExcelsiorVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 17u00  Liveblog Eredivisie: Excelsior vroeg op voorsprong tegen ADO Den HaagVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 16u45  Meer dan 230 doden door bomaanslagen in SomaliëHet dodental door twee bomaanslagen op drukke kruispunten in de Somalische stad Mogadishu is zondag opgelopen tot 231. Het betreft de bloedigste aanvallen sinds islamitische militanten van al-Shabaab in 2007 de heilige oorlog uitriepen.
15/10 16u30  Koploper PSV rekent in tweede helft af met tien man VVVPSV heeft zondag een ruime ruime zege geboekt bij VVV-Venlo. De koploper van de Eredivisie kende in Venlo een moeizaam eerste uur, maar won alsnog met 2-5.
15/10 16u30  Liveblog Eredivisie: ADO en Excelsior sluiten achtste speelronde afVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 16u15  Liveblog Eredivisie: Debutant Mauro Junior maakte vierde treffer PSV tegen VVVVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 16u00  Liveblog Eredivisie: Schwaab zet PSV op voorsprong tegen tien VVV'ersVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 15u45  Liveblog Eredivisie: PSV op achterstand tegen VVV-VenloVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 15u30  Liveblog Eredivisie: PSV halverwege op 1-1 tegen VVV-VenloVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 15u15  Liveblog Eredivisie: VVV-Venlo maakt gelijk tegen PSVVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 15u00  Liveblog Eredivisie: Locadia schiet PSV op voorsprong in VenloVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 14u45  Drukte op wegen door vele strandgangersDoor het nazomerse weer zijn veel mensen zondag onderweg naar het strand, maar door drukte op de wegen komen velen van hen terecht in files.
15/10 14u30  Liveblog Eredivisie: Koploper PSV op bezoek bij VVV-VenloVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 14u15  Liveblog Eredivisie: Invaller Peterson brengt Heracles op voorsprongVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 14u15  Gevonden lichamen in woning Haren zijn van bewoonster en dochter (6)De vrouw en het kind die zaterdag dood werden gevonden in een woning in het Groningse Haren waren de 23-jarige bewoonster en haar 6-jarige dochter. De twee zijn door een misdrijf omgekomen. 
15/10 13u45  Liveblog Eredivisie: Heracles en Vitesse na rust op zoek naar openingstrefferVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 13u30  Liveblog Eredivisie: Heracles en Vitesse bij rust nog op 0-0Vitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 13u00  Liveblog Eredivisie: Heracles laat grote kansen onbenut tegen VitesseVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 12u45  Liveblog Eredivisie: Vitesse jaagt in Almelo op tweede plaatsVitesse kan vandaag bij winst op Heracles Almelo de tweede plaats in de Eredivisie veroveren. PSV hoopt de koppositie te verstevigen door te winnen van VVV-Venlo. Daarnaast staan Ook Willem II-FC Twente, FC Groningen-AZ en ADO Den Haag-Excelsior op het programma. Mis niets van deze wedstrijden via dit liveblog.
15/10 12u45  Politie gaat uit van misdrijf na aantreffen overleden kind (12) in auto AssenDe politie gaat uit van een misdrijf na aantreffen van het lichaam van een meisje in een auto in Assen. De vondst werd zaterdagavond gedaan.
15/10 12u45  Nageeye verbetert Nederlands record op Amsterdam MarathonAbdi Nageeye heeft zondag het Nederlands record op de marathon verbeterd in de Amsterdam Marathon. De geboren Somaliër liep de tien jaar oude toptijd van Kamiel Maase uit de boeken. De 42e editie werd gewonnen door de Keniaan Lawrence Cherono.
15/10 12u30  Syrische milities starten met laatste slag om RaqqaSyrische milities die worden gesteund door de VS zijn de laatste slag om Raqqa begonnen. Het doel is de paar overgebleven verzetshaarden van Islamitische Staat (IS) in de voormalige hoofdstad van het kalifaat zo snel mogelijk op te ruimen.
15/10 12u15  Autodief Sint Willebrord rijdt tegen muur aan en valt in slaapDe politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige man in Sint Willebrord aangehouden nadat hij een gestolen auto tegen een muur reed en daarna in slaap viel. De man was onder invloed van GHB.
15/10 12u00  Video: Natuurbranden Californië na week nog niet onder controleHevige natuurbranden die op 8 oktober zijn ontstaan, teisteren Californië nog steeds. Er zijn al tientallen doden gevallen en zo’n 5.700 huizen en bedrijfspanden gingen in vlammen op.
15/10 12u00  Nageeye verbetert Nederlands record in Marathon van AmsterdamAbdi Nageeye heeft zondag het Nederlands record op de marathon verbeterd in de Marathon van Amsterdam. De geboren Somaliër liep de tien jaar oude toptijd van Kamiel Maase uit de boeken. De 42e editie werd gewonnen door de Keniaan Lawrence Cherono.
15/10 11u45  Dodental aanslagen Somalië stijgt naar 85Het dodental door twee bomaanslagen op een drukke kruispunten in Mogadishu is opgelopen tot 85. Daarmee is het een van de bloedigste aanvallen in Somalië sinds islamitische militanten van al-Shabaab in 2007 de heilige oorlog uitriepen.
15/10 11u30  Oudere man gijzelt en bedreigt medewerker keukenbedrijf in AlbergenEen 72-jarige man uit het Overijsselse Albergen is zaterdagavond opgepakt voor het gijzelen, bedreigen en mishandelen van een 66-jarige man. Het slachtoffer was naar de woning van de verdachte gekomen om namens een keukenbedrijf een klacht op te lossen.
15/10 10u45  Video: Executie van naaktdanseres en spion Mata Hari honderd jaar geledenMata Hari, de vrouw met de verleidelijke heupen, is zondag precies honderd jaar dood. Margaretha Geertruida Zelle. zoals ze eingelijk heette, werd geboren in Leeuwarden. Naast naaktdanseres was zo ook spion voor zowel Frankrijk als Duitsland. Die dubbelrol werd haar fataal.
15/10 09u00  Video: Mata Hari honderd jaar geleden geëxecuteerdMata Hari, de vrouw met de verleidelijke heupen, is zondag precies honderd jaar dood. Margaretha Geertruida Zelle. zoals ze eingelijk heette, werd geboren in Leeuwarden. Naast naaktdanseres was zo ook spion voor zowel Frankrijk als Duitsland. Die dubbelrol werd haar fataal.
15/10 08u45  Filmproducent Harvey Weinstein uit comité Oscars gezetDe raad van bestuur van de Academy of Motion Pictures and Sciences heeft Hollywood-producer Harvey Weinstein per direct uit de organisatie achter de Oscars gezet.
15/10 07u45  Stembussen open voor vervroegde verkiezingen OostenrijkDe 6,4 miljoen stemgerechtigde Oostenrijkse kiezers maken zondag vanaf 6.00 uur de gang naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De conservatieve ÖVP, onder leiding van Sebastian Kurz, wordt waarschijnlijk de grootste partij. De sociaal-democraten en de rechts-populististen strijden om plaats twee.
15/10 06u30  Stembussen open voor vervroegde parlementsverkiezingen OostenrijkDe 6,4 miljoen stemgerechtigde Oostenrijkse kiezers maken zondag vanaf 6.00 uur de gang naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De conservatieve ÖVP, onder leiding van Sebastian Kurz, wordt waarschijnlijk de grootste partij. De sociaal-democraten en de rechts-populististen strijden om plaats twee.
15/10 06u15  Stembussen in Oostenrijk open voor vervroegde parlementsverkiezingenDe 6,4 miljoen stemgerechtigde Oostenrijkse kiezers maken zondag vanaf 6.00 uur de gang naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De conservatieve ÖVP, onder leiding van Sebastian Kurz, wordt waarschijnlijk de grootste partij. De sociaal-democraten en de rechts-populististen strijden om plaats twee.
15/10 05u45  KNMI waarschuwt met code geel voor dichte mist op wegenAutomobilisten moeten zondagochtend rekening houden met dichte mist. Op sommige plaatsen is het zicht volgens het KNMI minder dan 200 meter. Het instituut waarschuwt voor gevaarlijke rijomstandigheden en heeft code geel afgegeven.
15/10 04u30  VN stoppen na dertien jaar met vredesmissie HaïtiNa dertien jaar komt er zondag een eind aan de VN-vredesmissie in Haïti. De missie, met de naam Minustah, wordt vervangen door een kleinere politieoperatie. De vredesmissie in Haïti is een van de langste van de VN.
15/10 00u00  Dodental bomaanslag Somalië loopt op tot meer dan vijftigDoor een aanslag met een bom in een vrachtwagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag meer dan vijftig mensen om het leven gekomen en rond de tachtig gewond geraakt, aldus de politie.
15/10 00u00  Man opgepakt na vondst overleden kind in AssenAgenten hebben zaterdagavond in Assen een overleden kind in een auto aangetroffen. Een man die de politie naar de auto leidde, is opgepakt.
14/10 23u45  Dodental bomaanslag Somalië loopt op tot boven vijftigDoor een aanslag met een bom in een vrachtwagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag meer dan vijftig mensen om het leven gekomen en rond de tachtig gewond geraakt, aldus de politie.
14/10 23u45  Dit wordt het nieuws: PSV in actie, parlementsverkiezingen OostenrijkWat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2017.
14/10 23u30  Orkaan Ophelia zwelt aan en zet koers richting Ierland​De orkaan Ophelia is zaterdag in kracht toegenomen tot de derde categorie en trekt vanaf morgen langs Europa richting Ierland.
14/10 22u45  Feyenoord speelt gelijk tegen PEC en verliest tweede plek aan AjaxFeyenoord heeft zaterdag verrassend puntenverlies geleden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kwam in De Kuip niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen PEC Zwolle.
14/10 22u30  IS-strijders verlaten bolwerk Raqqa met ruim vierhonderd burgersAlle strijders van Islamitische Staat die in Raqqa zijn achtergebleven moeten die Syrische stad zaterdagavond nog verlaten. Mogelijk wordt de terreurbeweging nog dit weekend verdreven uit het IS-bolwerk.
14/10 22u15  Video: Ontvoerde Canadese familie na vijf jaar weer vrijCanadees Joshua Boyle werd in 2012 samen met zijn toen zwangere vrouw in Afghanistan ontvoerd. Het gezin werd donderdag door het Pakistaanse leger bevrijd en kwam zaterdag weer terug in Canada aan. 
14/10 22u00  Liveblog Eredivisie: Feyenoord jaagt na rust op treffer tegen PECAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 21u30  Liveblog Eredivisie: Feyenoord en PEC scoren nog niet in eerste helftAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 21u00  Liveblog Eredivisie: Feyenoord jaagt in De Kuip op winst tegen PECAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 20u45  Liveblog Eredivisie: Feyenoord bereidt zich voor op duel met PEC ZwolleAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 20u30  Liveblog Eredivisie: Ajax koestert royale voorsprong tegen SpartaAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 20u30  Ajax rekent mede dankzij twee eigen goals af met Sparta in ArenaAjax heeft zaterdag geen averij opgelopen in de strijd om de titel in de Eredivisie. De Amsterdammers boekten in eigen huis een relatief eenvoudige 4-0 zege op Sparta Rotterdam.
14/10 20u15  Zeker dertig doden door aanslag MogadishuDoor een aanslag met een autobom in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag zeker dertig mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt. De politie vreest dat nog meer doden onder het puin liggen van enkele gebouwen die door de klap zijn ingestort.
14/10 20u00  Liveblog Eredivisie: Ajax leidt tegen Sparta dankzij twee eigen goalsAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 19u30  Liveblog Eredivisie: Ajax leidt dankzij eigen doelpunt tegen SpartaAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 18u45  Liveblog Eredivisie: Nog geen goals bij Ajax-Sparta in ArenaAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 18u30  Liveblog Eredivisie: Ajax maakt zich op voor thuisduel met SpartaAjax hoopt zaterdag tegen Sparta de vijfde zege van het seizoen te boeken. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 18.30 uur. Nummer twee Feyenoord ontvangt om 20.45 uur in eigen huis PEC Zwolle. Volg alle Eredivisie-duels hier op de voet.
14/10 18u30  Video: Duizenden mensen bij Pokemon Go-event in AmstelveenPokémon Go Safari Zone is dit weekend naar Amstelveen, een event waarbij trainers zeldzame Pokémon kunnen vangen. In augustus werd het event afgelast. Eerder flopte het in Chicago vanwege overhitte servers.
14/10 17u15  Hennis geen minister in kabinet Rutte IIIVoormalig minister van Defensie Jeanine Hennis van de VVD keert terug in de Tweede Kamer en neemt geen positie in het nieuwe kabinet Rutte III.
14/10 17u15  Van der Laan in besloten kring herdacht in Koninklijk ConcertgebouwDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt zaterdag begraven. Voorafgaand aan de begrafenis is Van der Laan in besloten kring herdacht in het Koninklijk Concertgebouw.
14/10 17u00  Hennis geen minister in Rutte IIIVoormalig minister van Defensie Jeanine Hennis keert terug in de Tweede Kamer en neemt geen positie in het nieuwe kabinet Rutte III.
14/10 17u00  Meer dan twintig doden door aanslag MogadishuDoor een aanslag met een autobom in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdag zeker 22 mensen om het leven gekomen en rond de veertig gewond geraakt. De politie vreest dat nog meer doden onder het puin liggen van enkele gebouwen die door de klap zijn ingestort.
14/10 16u45  Jongen (13) overleden in zwembad GoesIn een zwembad in Goes is zaterdagmiddag een 13-jarige jongen overleden. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd te jongen te reanimeren, maar zonder resultaat.
14/10 14u15  A44 weer vrijgegeven na ongeluk richting Den HaagDe problemen op de A44 na een ongeval zaterdagmiddag zijn inmiddels grotendeels verholpen. De rijbanen in de richting van Amsterdam naar Den Haag zijn weer vrijgegeven voor het verkeer. Wel moet er nog rekening gehouden worden met enige vertraging.
14/10 13u45  Afscheidsdienst Van der Laan in Koninklijk Concertgebouw begonnenDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt zaterdag begraven. De afscheidsdienst voor genodigden voorafgaand aan de besloten uitvaart is om 13.00 begonnen in het Koninklijk Concertgebouw.
14/10 13u15  Vier doden bij crash vrachtvliegtuig IvoorkustEen vrachtvliegtuig is zaterdag vlak na vertrek vanaf het vliegveld van Abidjan in Ivoorkust in zee gestort. Dat heeft een ooggetuige gemeld. Er zijn waarschijnlijk ten minste vier doden te betreuren. Het propellertoestel crashte tijdens een zwaar onweer met hevige regen en stormachtige wind.
14/10 12u30  Ongeval A44 veroorzaakt problemen voor verkeer naar Den HaagEen groot ongeluk op de A44 veroorzaakt zaterdagmiddag grote problemen voor automobilisten van Amsterdam naar Den Haag. De rijbaan is voor onbepaalde tijd afgesloten. De A4, het enige redelijke alternatief, is het hele weekend ook dicht wegens werkzaamheden.
14/10 11u45  Zestig arrestaties bij grote politieactie tegen mobiele roofbendesTijdens een grootscheepse actie tegen mobiele dievenbendes zijn bijna zestig mensen opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van de Landelijke Eenheid gemeld. 
14/10 11u30  'IS-bolwerk Raqqa gaat op korte termijn vallen'Raqqa, door Islamitische Staat in 2014 uitgeroepen als hoofdstad van het kalifaat, staat op het punt van vallen. Dat heeft een woordvoerder van de Syrisch-Koerdische militie YPG zaterdag gezegd. 
14/10 10u45  'Hogere btw op groente en fruit bevordert ongezonde leefstijl'Prijsverhogingen op groente en fruit, zoals de verhoging van het lage btw-tarief, bevorderen een ongezonde leefstijl en hinderen duurzame ontwikkelingen in de voedselsector. Daarvoor waarschuwt een groot aantal maatschappelijke organisaties, gezondheidsdeskundigen en supermarkten in een brief aan de coalitiepartijen. 
14/10 10u45  Dode vrouw en kind gevonden in woning Haren, man opgepaktIn een woning aan het Jufferpad in Haren (Groningen) zijn zaterdagochtend een overleden vrouw en kind gevonden. Een man die ook in de woning was, is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de twee. 
14/10 10u30  Brandweer vreest oplopende temperatuur in CaliforniëDe brandweer in Californië maakt zich zorgen over de stijgende temperaturen in de Amerikaanse staat. De luchtvochtigheid vermindert de komende dagen en de wind gaat naar verwachting aanwakkeren.
14/10 10u15  Dode vrouw en kind gevonden in woning Haren, bewoner opgepaktIn een woning aan het Jufferpad in Haren (Groningen) zijn een dode vrouw en een dood kind aangetroffen. De bewoner van het huis is opgepakt, zo maakte de politie bekend.
14/10 09u45  Gezin na jarenlange Taliban-ontvoering terug in CanadaHet Amerikaans-Canadese gezin dat in 2012 in Afghanistan werd ontvoerd, is weer thuis. Joshua Boyle, Caitlan Coleman en hun drie kinderen zijn veilig in Canada aangekomen, meldt de Canadese regering. 
14/10 09u30  'NFI stuurt lichamen voor sectie naar België vanwege personeelstekort'Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verwijst sinds deze week secties door naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Er zullen maandelijks tussen de vijf en tien lijken naar België worden gebracht voor onderzoek vanwege logistieke problemen bij het NFI.
14/10 09u15  'NFI stuurt lichamen naar België vanwege personeelstekort'Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verwijst sinds deze week secties door naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Er zullen maandelijks tussen de vijf en tien lijken naar België worden gebracht voor onderzoek vanwege logistieke problemen bij het NFI.
14/10 08u45  Amsterdam maakt zich op voor uitvaart Van der LaanDe Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan wordt zaterdag begraven. Voorafgaand aan de besloten uitvaart vindt om 13.00 uur in het Koninklijk Concertgebouw een herdenkingsdienst plaats voor genodigden.
14/10 08u00  Aftrappen: Neres dodelijk bij Ajax, taart voor VilhenaIn Aftrappen blikken NUsport-redacteuren Rypke Bakker en Mark Leene vooruit op het Eredivisie-weekend. Met in deze aflevering: het rendement van Neres en Jörgensen extreem belangrijk voor Feyenoord.
14/10 06u45  'Hoger btw op groente en fruit bevordert ongezonde leefstijl'Prijsverhogingen op groente en fruit, zoals de verhoging van het lage btw-tarief, bevorderen een ongezonde leefstijl en hinderen duurzame ontwikkelingen in de voedselsector. Daarvoor waarschuwt een groot aantal maatschappelijke organisaties, gezondheidsdeskundigen en supermarkten in een brief aan de coalitiepartijen. 
14/10 06u15  Laatste Nederlandse snelwegrotonde in Joure verdwijntWandelen, fietsen of skeeleren over het voorheen zeer drukke verkeersplein bij het Friese Joure. Ook vliegen boven het voormalige knooppunt in een helikopter behoort zaterdag tot de mogelijkheden en daarna is het gedaan met de laatste snelwegrotonde die Nederland rijk was.
14/10 03u30  Arrestaties na vernielingen rond 'Project X'-feest in EnschedeBij een tankstation in Enschede hebben jongeren vrijdagavond laat ruiten vernield en vuurwerk afgestoken. Een politiewoordvoerster ontkent dat daarbij de Mobiele Eenheid werd ingezet, zoals lokale media meldden. Wel werden meerdere jongeren gearresteerd.
14/10 02u00  Meer politie-inzet rond kliniek in Den DolderDe politie gaat meer surveilleren rond de forensisch psychiatrische kliniek waar de verdachte van de dood van Anne Faber verbleef. Ook is het wijkteam de komende drie weken beter zichtbaar en beschikbaar, meldt de gemeente Zeist op haar website. 
13/10 23u15  Nog 45 slachtoffers van schietpartij Las Vegas in ziekenhuisEr liggen nog 45 slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas in het ziekenhuis. Een aantal van hen zijn er ernstig aan toe.
13/10 23u15  Dit wordt het nieuws: Begrafenis Van der Laan, Ajax-Sparta in EredivisielWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 oktober 2017.
13/10 22u15  Dit wordt het nieuws: Begrafenis Van der Laan, Ajax-Sparta in EredivisieWat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 oktober 2017.
13/10 21u45  Hulp Nederlandse agenten op Sint Maarten nog 'paar maanden' nodigDe aanwezigheid van een Nederlandse politiemacht op het eiland Sint Maarten blijft nog zeker enkele maanden gehandhaafd. De agenten zijn voorlopig nog nodig om Sint Maarten te helpen om de boel weer op de rit te krijgen na orkaan Irma.
13/10 20u45  Trump overweegt hardere koers tegen Iran wegens 'niet naleven nucleair akkoord'De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens een toespraak over het nucleaire akkoord met Iran hard uitgehaald naar het land. Hij stelde daarbij zoals verwacht dat hij het akkoord niet opnieuw zal certificeren, en het op ieder mogelijk moment kan beëindigen. 
13/10 20u15  Meerdere staten VS klagen regering aan om afzwakken ObamacareNew York, Kentucky, Massachusetts en Connecticut hebben zich bij de Amerikaanse staat Californië gevoegd in de aanklacht tegen het stopzetten van van Obamacare-subsidies aan zorgverzekeraars tegen de regering Trump. 
13/10 20u00  Amerikaanse staten klagen regering aan wegens afzwakken ObamacareNiet alleen de Amerikaanse staat Californië klaagt de regering van president Donald Trump aan voor het stopzetten van Obamacare-subsidies aan zorgverzekeraars. Onder meer Kentucky, Massachusetts en Connecticut voegen zich in de rechtszaak.
13/10 19u45  Amerikaanse staten klagen regering aan wegens stoppen Obamacare-subsidiesNiet alleen de Amerikaanse staat Californië klaagt de regering van president Donald Trump aan voor het stopzetten van Obamacare-subsidies aan zorgverzekeraars. Onder meer Kentucky, Massachusetts en Connecticut voegen zich in de rechtszaak.
13/10 19u45  Trump overweegt hardere koers tegen Iran wegens niet naleven nucleair akkoordDe Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag tijdens een toespraak over het nucleaire akkoord met Iran hard uitgehaald naar het Arabische land. Hij stelde daarbij zoals verwacht dat hij het akkoord niet opnieuw zal certificeren.
13/10 18u30  'Elf scholen in Nederland ontvingen dezelfde valse bommelding'De elf scholen die dinsdag wegens bommeldingen werden ontruimd, hebben allemaal dezelfde boodschap ontvangen. Dit zegt directeur Roy White van de Internationale School in Eindhoven vrijdag nadat er contact is geweest tussen de betrokken onderwijsinstellingen.
13/10 18u30  Zes EU-landen willen paspoortcontroles met half jaar verlengensZes Europese landen willen nog een half jaar paspoort- en andere controles houden aan hun binnengrenzen. Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen en Frankrijk hebben dat aan de Europese Commissie laten weten.
13/10 18u00  Tientallen meldingen van misbruik bij Defensie in afgelopen jarenSinds 2013 zijn er enkele tientallen meldingen gedaan bij Defensie van medewerkers die seksueel misbruik zouden hebben gepleegd. 
13/10 17u30  Zes EU-landen willen paspoortcontroles met half jaar verlengenZes Europese landen willen nog een half jaar paspoort- en andere controles houden aan hun binnengrenzen. Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen en Frankrijk hebben dat aan de Europese Commissie laten weten.
13/10 17u30  Tientallen meldingen van misbruik bij DefensieDe afgelopen jaren zijn er enkele tientallen meldingen gedaan van seksueel misbruik tussen medewerkers van Defensie. 
13/10 17u00  Oud-staatssecretaris Linschoten in beroep tegen celstrafVoormalig VVD-politicus Robin Linschoten gaat in hoger beroep tegen de celstraf die hij eind september kreeg opgelegd wegens belastingraude.  
13/10 15u30  Leger Myanmar doet onderzoek naar eigen optreden tegen RohingyaDe Myanmarese strijdkrachten zijn een eigen onderzoek begonnen naar gedrag van militairen in deelstaat Rakhine. Daar sloegen meer dan een half miljoen Rohingya op de vlucht naar Bangladesh voor een geweldsuitbraak.
13/10 14u45  OM gebruikt statistisch onderzoek toch in zaak-Nicole van den HurkHet Openbaar Ministerie heeft in het hoger beroep vrijdag over verkrachting en doodslag van Nicole van den Hurk in 1995 toch het omstreden Bayesiaanse onderzoek in het belastende rapport toegevoegd.
13/10 14u30  Voormalig PVV'er Michael Heemels in beroep tegen celstrafVoormalig PVV'er Michael Heemels gaat in hoger beroep tegen de veroordeling voor het oplichten van de PVV. De rechtbank in Maastricht veroordeelde de voormalige fractievoorzitter van de PVV-Limburg twee weken geleden tot anderhalf jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.
13/10 14u15  Advocaat pleit voor vrijspraak Laura HansenAdvocaat Michiel Pestman van jihadverdachte Laura Hansen wil dat het Openbaar Ministerie (OM) in het proces niet-ontvankelijk wordt verklaard. Het OM heeft de bewijsvoering tegen Hansen in zijn ogen onrechtmatig verkregen. Als de rechtbank dat te ver vindt gaan, dan wil hij vrijspraak dan wel ontslag van rechtsvervolging.
13/10 14u15  Video: Bouwbedrijven testen grensmuren in San Diego voor regering TrumpIn San Diego worden acht prototypen van grensmuren getest. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de regering van Donald Trump er één kiest die langs de grens met Mexico moet verrijzen.
13/10 13u30  Condoleanceregister geopend voor Anne (25)De gemeente Utrecht heeft een condoleanceregister aangemaakt voor de 25-jarige Anne. Het lichaam van de vrouw werd donderdagavond gevonden in Zeewolde, na dertien dagen vermist te zijn geweest.
13/10 12u45  Condoleanceregister geopend voor Utrechtse Anne (25)De gemeente Utrecht heeft een condoleanceregister aangemaakt voor de 25-jarige Anne. Het lichaam van de vrouw werd donderdagavond gevonden in Zeewolde, na dertien dagen vermist te zijn geweest.
13/10 11u45  Condoleanceregister geopend voor lang vermiste Anne (25)De gemeente Utrecht heeft een condoleanceregister aangemaakt voor de 25-jarige Anne. Het lichaam van de vrouw werd donderdagavond gevonden in Zeewolde, na dertien dagen vermist te zijn geweest.
13/10 11u45  'Trump laat nucleair akkoord met Iran vooralsnog intact'De Amerikaanse president Donald Trump verandert vooralsnog niets aan de Irandeal. Dat meldt The ​New York Times.
13/10 11u30  Lange rij voor Concertgebouw voor afscheid Van der LaanVoor het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam stond vrijdagochtend rond 10.00 uur al een lange rij met mensen die afscheid willen nemen van burgemeester Eberhard van der Laan.
13/10 11u00  Sint Maarten krijgt toch financiële steun van EU na orkaan IrmaHet door orkaan Irma getroffen Sint Maarten kan rekenen op financiële steun van de Europese Commissie. Brussel 'staat klaar om beschikbare Europese fondsen naar Sint-Maarten en Saint-Martin te sturen'.
13/10 10u45  Sint-Maarten krijgt toch financiële steun van EU na orkaan IrmaHet door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten kan rekenen op financiële steun van de Europese Commissie. Brussel 'staat klaar om beschikbare Europese fondsen naar Sint-Maarten en Saint-Martin te sturen'.
13/10 10u30  Lange rij voor Concertgebouw voor publiek afscheid Van der LaanVoor het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam stond vrijdagochtend rond 10.00 uur al een lange rij met mensen die afscheid willen nemen van burgemeester Eberhard van der Laan.
13/10 10u15  Amsterdammers al in de rij om afscheid te nemen van Van der LaanVoor het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam staan vrijdagochtend al enkele tientallen mensen in de rij om afscheid te nemen van burgemeester Eberhard van der Laan.
13/10 10u00  'Venezolaanse president Maduro kreeg 35 miljoen dollar smeergeld'De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft in 2013 35 miljoen dollar steekpenningen gekregen van de Braziliaanse bouwgigant Odebrecht. 
13/10 09u30  Oud-presentator Frank Masmeijer krijgt acht jaar cel voor drugssmokkelFrank Masmeijer is vrijdag door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. De oud-presentator is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij drugssmokkel.
13/10 09u15  Video: De zoektocht naar de lang vermiste Anne (25) van dag tot dagHet lichaam van de 25-jarige Anne uit Utrecht is donderdag 12 oktober aangetroffen in Zeewolde. Dit gebeurde er allemaal sinds haar vermissing op 29 september.
13/10 09u00  Vrouw omgekomen bij ongeval op A15Door een ongeluk op de A15 bij Sliedrecht is vrijdagochtend een 28-jarige vrouw uit Rotterdam overleden.
13/10 08u30  Witte Huis stopt Obamacare-subsidies voor minimaPresident Donald Trump stopt met het betalen van subsidies aan zorgverzekeraars zodat die de kosten van Obamacare kunnen drukken. De vrijdag aangekondigde maatregel van het Witte Huis leidt tot felle kritiek van de Democraten.
13/10 07u45  Witte Huis stopt subsidies voor ObamacarePresident Donald Trump stopt met het betalen van subsidies aan zorgverzekeraars zodat die de kosten van Obamacare kunnen drukken. De vrijdag aangekondigde maatregel van het Witte Huis leidt tot felle kritiek van de Democraten.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

50x Amerikaanse congresleden willen inreisverbod voor Myanmarese militairen19/10 03u30 - Nu.nl: Ruim veertig leden van het Amerikaanse Congres hebben de regering gevraagd om een inreisverbod voor hooggeplaatste militairen uit Myanmar.
45x Braziliaanse president Temer overleeft eerste stemming over vervolging19/10 01u30 - Nu.nl: De Braziliaanse president Michel Temer heeft een eerste stemming in het hogerhuis van zijn land over een aanklacht wegens corruptie overleefd. 
23x Podcast: Biografie van Jan Wolkers en hoe help je schuilende egels19/10 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Schrijver Onno Blom over de vandaag uitgekomen biografie van Jan Wolkers en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem. 
20x Wereldwijde kindersterfte sinds eeuwwisseling bijna gehalveerd19/10 02u45 - Nu.nl: De kindersterfte in de wereld blijft dalen. Desondanks stierven in 2016 ruim 5,6 miljoen kinderen voor hun vijfde verjaardag, meer dan vijftienduizend per dag.  
17x Meer asielzoekers dan nareizigers naar Nederland19/10 02u45 - Nu.nl: Asielzoekers met een verblijfsvergunning hebben de laatste maanden een stuk minder gezinsleden naar Nederland gehaald. Het aantal zogeheten nareizigers daalde in het derde kwartaal van dit jaar met 45 procent ten opzichte van het tweede kwartaal: van 4095 tot 2260.
16x Braziliaanse president Temer overleeft eerste stemming over corruptie19/10 06u30 - Nu.nl: De Braziliaanse president Michel Temer heeft een eerste stemming in het hogerhuis van zijn land over een aanklacht wegens corruptie overleefd. 
14x Podcast: Michael P. voorgeleid en hoe help je schuilende egels19/10 06u45 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering bespreken het voorarrest van Michael P en hebben we het over schuilende egels met Dickie van Riemsdijk van egelopvang te Haarlem. 
2x Video: Duikers begeleiden verdwaalde walvis haven van Marseille uit18/10 23u15 - Nu.nl: Een gedesoriënteerde baleinwalvis zat woensdag vast in de haven van Marseille. Het dier kon na een uur gered worden.
2x Dit wordt het nieuws: Michael P. voorgeleid, deadline Catalaanse premier verloopt18/10 23u15 - Nu.nl: Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 oktober 2017.
1x Voor 200 miljoen aan cocaïne gevonden tussen bananen in haven Antwerpen18/10 18u45 - Nu.nl: De Nederlandse en Belgische politie hebben in de haven van Antwerpen een lading cocaïne ontdekt met een straatwaarde van naar schatting ruim 200 miljoen euro. De drugs, verstopt tussen bananen, was onderweg naar Nederland.   

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven