zaterdag 17 augustus 2019, week 33


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl pagina 1

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
17/08 20u45  Toeristen op Gran Canaria geëvacueerd vanwege nieuwe bosbranden De Spaanse autoriteiten hebben zaterdag toeristen geëvacueerd op het vakantie-eiland Gran Canaria. Net als zondag woedt een bosbrand in het toeristische gebied.
17/08 20u30  Ajax na rust met ruime cijfers langs VVV in Venlo Ajax heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen VVV met ruime cijfers gewonnen. In Venlo zegevierde de regerend kampioen, voornamelijk dankzij een sterke tweede helft, met 1-4.
17/08 20u00  Ajax na rust op ruime voorsprong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 19u45  Ajax dankzij strafschop op 0-2-voorspong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 19u30  Ajax halverwege op 0-1-voorspong bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u45  Ajax op zoek naar openingstreffer bij VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u15  Ajax warmt zich op voor uitwedstrijd tegen VVV-Venlo De derde speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden VVV-Venlo-Ajax (aftrap 18.30 uur), ADO Den Haag-Sparta Rotterdam (18.30 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
17/08 18u00  'Menselijke en technische oorzaken' leidden tot lek bij Chemelot Een combinatie van menselijke en technische oorzaken leidde 3 augustus tot het lek bij salpeterzuurfabriek OCI Nitrogen op industrieterrein Chemelot in Geleen. Dat laat het chemiecomplex zaterdag in een verklaring weten. Vanwege de ontstane overlast heeft het concern zijn excuses aangeboden.
17/08 15u00  Soedanese oppositie en leger tekenen akkoord over overgangsregering De Soedanese oppositie en de militaire raad hebben zaterdag in de hoofdstad Khartoem een akkoord gesloten voor een overgangsregering. Met het nieuwe akkoord stemmen burgers en militairen in voor een overgangsregering die uit zowel burgers als generaals bestaat, meldt de BBC.
17/08 14u45  Vuurwerk komt in publiek terecht bij Franse vuurwerkshow Bij een vuurwerkshow in de Zuid-Franse kustplaats Collioure zijn vrijdagavond zeker negen mensen gewond geraakt. Aan het einde van de show schoot vuurwerk richting het publiek en richting een toren.
17/08 14u30  Drukte op Europese wegen door terugkerende vakantiegangers Op diverse wegen in Europa is het zaterdag weer druk met, vooral terugkerende, vakantiegangers. Volgens de ANWB zijn veel Nederlanders onderweg naar huis.
17/08 14u15  Beste NUjij-reacties: Steun voor Halsema | Verbod op lachgas? Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties op een rij.
17/08 13u45  Beste NUjij-reacties: Zoon Halsema opgepakt en lachgas in verkeer Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties op een rij.
17/08 13u15  Verdachte van aanslag op Noorse moskee bekent deels schuld De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft deels schuld bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld. De verdachte heeft formeel echter geen schuld aan moord en het plegen van een terroristische daad bekend, aldus de aanklager.12 
17/08 13u00  Verdachte van aanslag op Noorse moskee bekent deels De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft deels zijn schuld bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld. Hij heeft echter formeel geen schuld bekend aan moord en het plegen van een terroristische daad, aldus de aanklager.10 
Laatste update: vandaag om 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/08 13u00  Bewakingscamera filmt bombardement op Syrische stad ArihaBij een bombardement vlak bij het Syrische Idlib zijn vrijdag zeker zeventien mensen omgekomen. Volgens het Syrische observatorium voor mensenrechten gaat het om luchtaanvallen van het Syrische regime en Rusland.10 
17/08 12u45  Amerikaans arrestatiebevel uitgevaardigd voor Iraanse tanker bij GibraltarHet Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de Iraanse olietanker die bij Gibraltar in beslag werd genomen door het Verenigd Koninkrijk. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat de Verenigde Staten het schip in beslag willen nemen.
17/08 12u45  Bewakingscamera filmt bombardement op Syrische stad ArihahBij een bombardement vlak bij het Syrische Idlib zijn vrijdag zeker 17 mensen omgekomen. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten gaat het om luchtaanvallen van het Syrische regime en Rusland.
17/08 11u45  'Amsterdams coldcaseteam bekijkt DNA-onderzoek in Deventer moordzaak'Een coldcaseteam van de Amsterdamse politie is op de Deventer moordzaak gezet, schrijft De Stentor zaterdag. Het specialistische rechercheteam heeft van de Hoge Raad in Den Haag opdracht gekregen om het DNA-onderzoek, dat tot de veroordeling van Ernest Louwes leidde, nog een keer te bekijken.
17/08 11u30  Drie aanhoudingen na wilde achtervolging van Limburg tot in WalloniëDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld (Limburg) een stopteken van de politie had genegeerd. Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Wallonië.10 
17/08 11u30  'Coldcaseteam Amsterdam herziet DNA-onderzoek Deventer moordzaak'Een coldcaseteam van de Amsterdamse politie is op de Deventer moordzaak gezet, schrijft De Stentor. Het specialistische rechercheteam heeft van de Hoge Raad in Den Haag opdracht gekregen om het DNA-onderzoek, dat tot de veroordeling van Ernest Louwes leidde, nog een keer te bekijken.10 
17/08 11u15  Vrouwen vernielen metrostation bij protest in Mexico-StadEen demonstratie tegen meerdere vermeende verkrachtingen door politieagenten in Mexico-Stad is vrijdag flink uit de hand gelopen. Een groep vrouwen stak een politiebureau in brand en een metro- en busstation werden vernield.10 
17/08 10u45  Rechter VS vaardigt arrestatiebevel uit voor Iraanse tanker bij GibraltarEen federaal gerechtshof in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de Iraanse olietanker die bij Gibraltar in beslag werd genomen door het Verenigd Koninkrijk.
17/08 09u45  Ouders met drugs gepakte atleet Roelf B. verbaasd over aanhouding zoonDe ouders van atleet Roelf B. begrijpen er niets van dat hun zoon in Hongarije is opgepakt voor drugshandel. Ze omschrijven hem in een interview met de Volkskrant als een zeer gedisciplineerde sporter.
17/08 09u30  'Ouders met drugs gepakte atleet Roelf B. verbaasd over aanhouding zoon'De ouders van atleet Roelf B. begrijpen er niets van dat hun zoon in Hongarije is opgepakt voor drugshandel. Ze omschrijven hem in een interview met de Volkskrant als een zeer gedisciplineerd sporter.
17/08 08u30  Forse hotelbrand in Oekraïense havenstad Odessa eist acht levensBij een forse brand in de Oekraïense havenstad Odessa zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Nog eens tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, schrijven Oekraïense media.
17/08 08u30  Urenlange computerstoring die alle Amerikaanse luchthavens trof verholpenDuizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hadden vrijdagavond te maken met flinke vertragingen als gevolg van een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy International Airport trof de storing vliegvelden in heel de VS.
17/08 08u00  Weerbericht: Grijs en regenachtig einde van de weekMet opnieuw veel bewolking en hier en daar een bui wordt het een grijs en regenachtig einde van deze week. Het wordt maximaal 22 graden.
17/08 05u45  IGJ: Zorginspecteurs worden steeds vaker bedreigd en geïntimideerdInspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben steeds vaker te maken met intimidatie en bedreigingen als zij een thuiszorgbedrijf bezoeken, zegt hoofdinspecteur Korrie Louwes in gesprek met Trouw.11 
17/08 05u45  Weerbericht: Grijs, regenachtig einde van de weekMet opnieuw veel bewolking en hier en daar een bui wordt het een grijs, regenachtig einde van deze week. Het wordt maximaal 22 graden.12 
17/08 05u45  'Vaste telefoonlijnen en scholen in Kasjmir worden heropend'In de staat Kasjmir zijn autoriteiten langzaamaan begonnen met het heropenen van vaste telefoonlijnen. Ook zouden scholen binnenkort weer open gaan. Het land verkeert al bijna twee weken in een lockdown - waarin mensen niet de straat op mogen en inwoners zijn tevens volledig afgesloten van internet- en telefoonverkeer.12 
17/08 05u15  Forse brand binnen hotel in Oekraïense havenstad Odessa eist acht levensBij een forse brand in de Oekraïense havenstad Odessa zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Nog eens tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, schrijven Oekraïense media.14 
17/08 04u15  IGJ: Steeds meer zorginspecteurs worden bedreigd en geïntimideerdInspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben steeds vaker te maken met intimidatie en bedreigingen als zij een thuiszorgbedrijf bezoeken, zegt hoofdinspecteur Korrie Louwes in gesprek met Trouw.10 
17/08 03u30  Urenlange computerstoring die alle luchthavens in VS trof verholpenDuizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hadden vrijdagavond te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK trof de storing vliegvelden in heel de VS.13 
17/08 01u15  Urenlange computerstoring die alle luchthaven in VS trof verholpenDuizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.15 
17/08 00u30  Reizigers op alle luchthavens in VS vertraagd door storing bij douanedienstDuizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.17 
17/08 00u15  Vliegreizigers vertraagd in VS door landelijke computerstoringDuizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het systeem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.18 
16/08 22u45  Autopsierapport bevestigt dat Jeffrey Epstein zichzelf verhingJeffrey Epstein is overleden doordat hij zichzelf had opgehangen in zijn cel, blijkt uit een autopsierapport. De 66-jarige Amerikaan zat vast in afwachting van zijn proces. Hij werd ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt.
16/08 22u45  AZ wijkt voor Europees duel met Royal Antwerp uit naar EnschedeAZ speelt de thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp in de play-offs van de Europa League op donderdag in het stadion van FC Twente in Enschede.
16/08 21u45  Oud-minister Curaçao krijgt 28 jaar cel voor moord op politicus Helmin WielsDe Curaçaose oud-minister George Jamaloodin van Financiën is vrijdag schuldig bevonden aan het opdracht geven tot de politieke moord op de 54-jarige politicus Helmin Wiels. De rechtbank heeft hem een celstraf van 28 jaar opgelegd.
16/08 21u45  Persoon overleden na aanvaring tussen vaartuigen op Nieuwe MaasEen persoon is vrijdagmiddag overleden na een aanvaring tussen een sloep en een motorboot op de Nieuwe Maas in Rotterdam.
16/08 21u00  Gewilde Bergwijn verlengt contract bij PSV met een jaarSteven Bergwijn heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2023. De Oranje-international maakt daarmee een eind aan de geruchten dat hij deze transferperiode uit Eindhoven zou vertrekken.
16/08 18u45  Persoon overleden na aanvaring tussen sloep en motorboot op Nieuwe MaasEen persoon is vrijdagmiddag overleden na een aanvaring tussen een sloep en een motorboot op de Nieuwe Maas in Rotterdam.
16/08 18u15  Persoon overleden na aanvaring twee schepen op Nieuwe MaasEen persoon is vrijdagmiddag overleden na een aanvaring tussen twee schepen op de Nieuwe Maas in Rotterdam.
16/08 18u00  Persoon overleden na aanvaring twee schepen op Nieuwe Maas in RotterdamEen persoon is vrijdagmiddag overleden na een aanvaring tussen twee schepen op de Nieuwe Maas ter hoogte van de Koopvaardijhof in Rotterdam. Door de aanvaring raakten meerdere mensen te water.
16/08 17u00  Wat doet een arrestatie met je carrière als artiest?In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-redactiechef Lindsay Mossink met de redactie terug op de week.
16/08 15u15  Jager vindt in Amerikaans bos verborgen bunker van voortvluchtigeEen jager trof vorige week in de Amerikaanse staat Wisconsin een voortvluchtige aan in een verborgen bunker. Beelden van het onderkomen zijn nu vrijgegeven. De verdachte vluchtte bijna vier jaar geleden de bossen in, vlak voor het begin van zijn proces. Hij is inmiddels opgepakt en zal in september alsnog voor de rechter verschijnen.
16/08 15u00  Jager vindt in bos VS verborgen bunker van voortvluchtigeEen jager trof vorige week in Wisconsin een voortvluchtige aan in een verborgen bunker. Beelden van het onderkomen zijn nu vrijgegeven. De verdachte vluchtte bijna vier jaar geleden de bossen in, vlak voor het begin van zijn proces. Hij is inmiddels opgepakt en zal in september alsnog voor de rechter verschijnen.
16/08 14u45  'Acuut' risico AZ-stadion, ingestort door falende lasverbindingenHet dak van het AZ-stadion is ingestort door falende lasverbindingen, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vrijdagochtend. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken, is nog niet bekend. De raad heeft nog twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat niet is ingestort. Die plekken vormen een 'acuut risico'.
16/08 14u45  Groenland tegen Trump: 'We zijn niet te koop, maar willen best zakendoen'Groenland is niet te koop, zo laat de minister van Buitenlandse Zaken weten na berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump overweegt het eiland te kopen. Wel staat Groenland ervoor open zaken te doen met de Amerikanen.
16/08 14u30  Door snellere groei aantal treinreizen is spoor al over acht jaar volSteeds meer mensen reizen steeds vaker per trein. Daardoor verwacht de NS dat de maximale capaciteit van het spoor al in 2027 in zicht komt, jaren eerder dan verwacht. Dat meldt het spoorbedrijf vrijdag tijdens de presentaties van de halfjaarcijfers.
16/08 14u15  Door snellere groei aantal treinreizen is spoor over acht jaar volSteeds meer mensen reizen steeds vaker per trein. Daardoor verwacht de NS dat de maximale capaciteit van het spoor in 2027 in zicht komt, jaren eerder dan verwacht. Dat meldt het spoorbedrijf vrijdag tijdens de presentaties van de halfjaarcijfers.
16/08 14u15  Dit weten we over de vermissing van oud-Philips-topman Tob Cohen in KeniaTob Cohen, oud-topman van Philips in Oost-Afrika, is sinds juli vermist in Kenia, waar hij al tientallen jaren woont. Vooralsnog ontbreekt elk spoor van hem. Dit is wat we weten over zijn verdwijning.
16/08 14u00  Twee ebolabesmettingen op 700 kilometer van eerdere uitbraak in CongoIn de Democratische Republiek Congo zijn twee nieuwe gevallen van ebola bevestigd, waarvan één is overleden. Deze werden volgens lokale autoriteiten vastgesteld in de provincie Zuid-Kivu, op 700 kilometer afstand van de eerdere uitbraak in Goma in de oostelijke provincie Noord-Kivu.
16/08 13u30  Man ontsnapte hangend onder vrachtwagen uit detentiecentrum RotterdamEen afgewezen vluchteling die wachtte op uitzetting is op 24 juli ontsnapt uit het detentiecentrum bij Rotterdam The Hague Airport door onder een vrachtwagen te hangen. Dat blijkt vrijdag uit het maandoverzicht van 'voorvallen' bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).
16/08 13u15  Twee ebolabesmettingen op 700 kilometer van eerste uitbraak in CongoIn de provincie Zuid-Kivu in de Democratische Republiek Congo zijn twee nieuwe gevallen van ebola bevestigd. Deze zijn volgens lokale autoriteiten op 700 kilometer afstand van de eerdere uitbraak in de stad Goma, in de oostelijke provincie Noord-Kivu.
16/08 12u45  Dak AZ-stadion ingestort door falende lasverbindingen, nog steeds 'acuut risico'Het dak van het AZ-stadion is ingestort door falende lasverbindingen, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vrijdagochtend. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken, is nog niet bekend. De raad heeft nog twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat niet is ingestort. Die plekken vormen een 'acuut risico'.
16/08 12u30  Virgin Galactic toont eerste ruimtehaven ter wereld in VSVirgin Galactic presenteerde donderdag de eerste commerciële ruimtehaven ter wereld. Vanaf deze plek in het Amerikaanse New Mexico zullen toeristen de atmosfeer verlaten voor een echte ruimtereis.
16/08 12u15  Dak AZ-stadion ingestort door falende lasverbindingen, nog steeds acuut risicoHet dak van het AZ-stadion is ingestort door falende lasverbindingen, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vrijdagochtend. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken, is nog niet bekend. De raad heeft nog twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat niet is ingestort. Die delen vormen een 'acuut risico'.
16/08 11u45  Onderzoek naar ongeval in Zeeuws Wilhelminadorp kan nog weken durenHet politieonderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval van donderdag op de N256 in het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes) kan nog weken duren, laat de politie vrijdag weten. Bij het ongeluk raakten zestien mensen gewond.
16/08 11u30  Prinses Christina door de jaren heenPrinses Christina is vrijdagochtend aan de gevolgen van botkanker overleden in Den Haag. Een overzicht van momenten uit haar leven.
16/08 11u15  Onderzoeksraad: Dak AZ-stadion ingestort door falende lasverbindingenHet dak van het AZ-stadion is ingestort door falende lasverbindingen, meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vrijdagochtend. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog niet bekend.
16/08 11u15  Overlijden prinses Christina: 'Markante persoonlijkheid met warm hart''Wij zijn verdrietig door het overlijden van onze lieve zus en tante. Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart', zo reageren koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix vrijdag op het overlijden van prinses Christina (72).
16/08 11u15  Profiel prinses Christina: Eigenzinnig en het liefst anoniemDe vrijdag overleden prinses Christina (72) leek altijd te vechten tegen de koninklijke verplichtingen. Ze was prinses, werd altijd zo genoemd, maar als ze de keuze had gehad was ze het liefst anoniem geboren. Een profiel over de overleden jongste zus van prinses Beatrix.
16/08 11u15  Thijs H. bekent doden wandelaars, justitie betwist psychoseDe zitting tegen de 27-jarige Thijs H., die verdacht wordt van het in mei van dit jaar doden van drie mensen in Scheveningen en Heerlen, is vrijdag van start gegaan in de rechtbank in Maastricht. Zowel zijn advocaat Serge Weening als justitie komt tijdens de niet-inhoudelijke zitting aan het woord.
16/08 11u00  Profiel prinses Christina: Eigenzinnig en bij voorkeur anoniemDe vrijdag overleden prinses Christina (72) leek altijd te vechten tegen de koninklijke verplichtingen. Ze was prinses, werd altijd zo genoemd, maar als ze de keuze had gehad was ze het liefst anoniem geboren. Een profiel over de overleden jongste zus van prinses Beatrix.
16/08 11u00  Thijs H. bekent doden wandelaars, justitie betwist psychose verdachteDe zitting tegen de 27-jarige Thijs H., die verdacht wordt van het in mei van dit jaar doden van drie mensen in Scheveningen en Heerlen, is vrijdag van start gegaan in de rechtbank in Maastricht. Zowel zijn advocaat Serge Weening als justitie komt tijdens de niet-inhoudelijke zitting aan het woord.
16/08 10u30  Thijs H. gaat in op bekentenis doden wandelaarsDe zitting tegen de 27-jarige Thijs H., die verdacht wordt van het in mei van dit jaar doden van drie mensen in Scheveningen en Heerlen, is vrijdag van start gegaan in de rechtbank in Maastricht. Zowel zijn advocaat Serge Weening als justitie komt tijdens de niet-inhoudelijke zitting aan het woord.
16/08 10u30  Thijs H. bekent doden van drie wandelaars in Scheveningen en HeerlenThijs H. heeft het doden van drie wandelaars bekend. Dat blijkt uit de eerste zitting tegen de 27-jarige man, die terechtstaat voor het doodsteken van drie personen in Scheveningen en Heerlen. Hij heeft zijn betrokkenheid eerder ontkend.
16/08 10u00  Prinses Christina (72) overleden aan de gevolgen van botkankerPrinses Christina is vrijdagochtend op 72-jarige leeftijd overleden op Paleis Noordeinde in Den Haag, meldt de RVD vrijdagochtend. Bij de jongste zus van prinses Beatrix werd in het najaar van 2017 botkanker geconstateerd.
16/08 10u00  Zitting tegen Thijs H., verdachte van doden drie mensen, van startDe zitting tegen de 27-jarige Thijs H., die verdacht wordt van het in mei van dit jaar doden van drie mensen in Scheveningen en Heerlen, is vrijdag van start gegaan in de rechtbank in Maastricht. Zowel zijn advocaat Serge Weening als justitie komt tijdens de niet-inhoudelijke zitting aan het woord.
16/08 09u45  Hogeropgeleide 65-jarige leeft nu vijf jaar langer dan lageropgeleideDe levensverwachting van hogeropgeleide 65-jarigen is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl die van lageropgeleide leeftijdgenoten gelijk bleef, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.
16/08 09u45  James Bond-auto Aston Martin DB5 voor bijna 6 miljoen euro geveildEen zeer bijzondere Aston Martin DB5 in zeer goede staat, die is gebruikt voor de promotie van de James Bond-film Thunderball, heeft op een veiling 6,4 miljoen dollar (bijna 5,8 miljoen euro) opgeleverd. Dat is een record voor een James Bond-auto.
16/08 09u30  Prinses Christina op 72-jarige leeftijd overledenPrinses Christina is op 72-jarige leeftijd overleden, meldt de RVD vrijdagochtend. Bij de jongste zus van prinses Beatrix werd in het najaar van 2017 botkanker geconstateerd.
16/08 09u30  James Bond-auto Aston Martin DB5 geveild voor ruim 6 miljoen dollarEen zeer bijzondere Aston Martin DB5 in zeer goede staat, die is gebruikt voor de promotie van de James Bond-film Thunderball, heeft op een velling 6,4 miljoen dollar opgeleverd. Dat is een record voor een Bond-auto.
16/08 09u00  Weerbericht: Zonnige vrijdag, maar zaterdag opnieuw kans op regenNa de buien van de afgelopen dagen wordt het vrijdag overwegend zonnig. Pas in de loop van de avond kan er her en der een kleine bui ontstaan. Het wordt zo'n 22 graden.
16/08 09u00  Vrouw (87) komt om bij auto-ongeluk in DrontenIn Dronten is donderdagavond een 87-jarige vrouw om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Op de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg botsten twee auto's op elkaar. Onduidelijk is of de vrouw een bijrijder of een van de bestuurders was.
16/08 08u45  Zuid-Korea wil één Korea in 2045, Noord-Korea breekt vredesgesprekken afNoord-Korea heeft de vredesonderhandelingen met Zuid-Korea abrupt beëindigd vanwege de gezamenlijke militaire oefeningen met de VS en wil 'nooit meer' met de zuiderburen om de tafel, schrijft persbureau Reuters. President Moon Jae-in zei één dag eerder nog dat hij in 2045 een verenigd Koreaans schiereiland wil.
16/08 08u30  Hogeropgeleide 65-jarige leeft tegenwoordig vijf jaar langer dan lageropgeleideDe levensverwachting van hogeropgeleide 65-jarigen is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl die van lageropgeleide leeftijdgenoten gelijk bleef, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.
16/08 08u15  Kajakkers in Alaska verrast door vloedgolf na instorten ijsschotsTwee kajakkers werden vorige week in Alaska verrast door een krakend geluid. Het bleek een ijsschots te zijn die op het punt stond af te breken. De twee kajakkers bleven ongedeerd door de vloedgolf die het veroorzaakte. De beelden zijn nu vrijgegeven.
16/08 07u45  Kajakkers in Alaska verrast door vloedgold na instorten ijsschotsTwee kajakkers werden vorige week in Alaska verrast door een krakend geluid. De beelden zijn nu vrijgegeven. Het bleek een ijsschots te zijn die op het punt stond om af te breken. De twee kajakkers bleven ongedeerd door de vloedgolf die het veroorzaakte.
16/08 07u30  CBS: Levensverwachting hoogopgeleide senioren toegenomenDe levensverwachting van hoogopgeleide 65-jarigen is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl die van laagopgeleide leeftijdgenoten gelijk bleef, maakte statistiekbureau CBS bekend.
16/08 07u30  Noorwegen stopt steun bescherming Amazone, Bolsonaro reageert felNoorwegen stopt zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied. Daarmee verliest Brazilië zijn grootste geldschieter; in elf jaar tijd gaven de Noren ruim 830 miljoen euro aan het fonds, dit jaar zou het om ruim 30 miljoen euro gaan. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde fel toen hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws.
16/08 06u00  Weerbericht: Zonnige vrijdag maar zaterdag opnieuw kans op regenNa de buien van de afgelopen dagen volgt vandaag een overwegend zonnige dag. Pas in de loop van de avond kan er her en der een kleine bui ontstaan. Het wordt zo'n 22 graden.
16/08 05u00  Zuid-Korea wil één Korea in 2045, Noord-Korea breekt vredesonderhandelingen afDe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wil in 2045 één verenigd Koreaans schiereiland, 'maar Noord-Korea heeft vredesonderhandelingen stopgezet'. Volgens Moon is zijn de Noord-Koreanen boos over de militaire oefeningen die wij (Zuid-Korea, red.) uitvoeren met de VS. Persbureau Reuters schrijft op basis van een Noord-Koreaanse woordvoerder dat het land 'nooit meer' om de tafel wil met de zuiderburen.
16/08 04u00  Bolsonaro woest; Noorwegen stopt steun aan bescherming AmazonegebiedNoorwegen stopt zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied. Daarmee verliest Brazilië zijn grootste geldschieter; in elf jaar tijd gaven de Noren ruim 830 miljoen euro aan het fonds, dit jaar zou het om ruim 30 miljoen euro gaan. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ontstak in woede toen hij op de hoogte kwam van het nieuws.
16/08 03u45  Bolsonaro woedend; Noorwegen stopt steun aan bescherming AmazonegebiedNoorwegen stopt zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied. Daarmee verliest Brazilië zijn grootste geldschieter; in elf jaar tijd gaven de Noren ruim 830 miljoen euro aan het fonds, dit jaar zou het om ruim 30 miljoen euro gaan. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ontstak in woede toen hij op de hoogte kwam van het nieuws.
16/08 03u30  Noord-Korea stopt vredesonderhandelingen na militaire oefeningen VS en Zuid-KoreaNoord-Korea heeft de vredesonderhandelingen met Zuid-Korea voorlopig stilgezet vanwege de militaire oefeningen die wij (Zuid-Korea, red.) uitvoeren met de VS, vertelde de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in donderdag tijdens een toespraak. Persbureau Reuters schrijft op basis van een Noord-Koreaanse woordvoerder dat het land 'nooit meer' om de tafel wil met de zuiderburen.
16/08 03u15  Bolsonaro woedend; Noorwegen stopt met steun aan bescherming AmazonegebiedNoorwegen stopt zijn bijdrage aan het fonds ter bescherming van het Amazonegebied. Daarmee verliest Brazilië zijn grootste geldschieter; in elf jaar tijd gaven de Noren ruim 830 miljoen euro aan het fonds, dit jaar zou het om ruim 30 miljoen euro gaan. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ontstak in woede toen hij op de hoogte kwam van het nieuws.
16/08 03u00  Onderzoek: Nieuwe pijnstillers mogelijk na ontdekking nieuw soort gliacelWetenschappers hebben een nieuw soort gliacel in het menselijk lichaam ontdekt. Verder onderzoek kan leiden tot een nieuwe pijnstillers, schrijft The Guardian vrijdag.
16/08 02u45  Onderzoek: Nieuwe pijnstillers mogelijk na ontdekking nieuw soort zenuwcelWetenschappers hebben een nieuw soort zenuwcel in het menselijk lichaam ontdekt. Verder onderzoek kan leiden tot een nieuwe pijnstillers, schrijft The Guardian vrijdag.
16/08 01u00  Man die negen mensen doodschoot in Ohio was onder invloed van drugsDe 24-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van negen mensen in het Amerikaanse Dayton (Ohio), was op dat moment onder invloed van verdovende middelen. Lokale autoriteiten zeggen dat Connor Betts cocaïne en alcohol in zijn lichaam had, bericht CNN.
16/08 00u45  Man die 9 mensen doodschoot in Ohio was onder invloed van drugs en alcoholDe 24-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van negen mensen in het Amerikaanse Dayton (Ohio), was op dat moment onder invloed van verdovende middelen. Lokale autoriteiten zeggen dat Connor Betts cocaïne en alcohol in zijn lichaam had, bericht CNN.
16/08 00u45  Vrouw (87) komt om bij ongeluk in DrontenIn Dronten is donderdagavond een 87-jarige vrouw om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Op de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg botsten twee auto's op elkaar. Onduidelijk is of de vrouw een bijrijder of een van de bestuurders was.
16/08 00u30  Vrouw (87) komt om bij ongeluk bij DrontenIn Dronten is donderdagavond een 87-jarige vrouw om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Op de kruising van de Elburgerweg met de Biddingringweg botsten twee auto's op elkaar. Onduidelijk is of de vrouw een bijrijder of een van de bestuurders was.
15/08 23u00  'Naar Spanje overgeplaatste konikpaarden hebben ziekte opgelopen'De konikpaarden die in maart vanuit de Oostvaardersplassen in Flevoland zijn overgeplaatst naar Spanje, hebben waarschijnlijk een ziekte opgelopen, stelt Annemieke van Straaten van stichting Cynthia & Annemieke donderdag na berichtgeving van De Stentor.
15/08 22u45  Zwak PSV plaatst zich met doelpuntloos gelijkspel voor play-offs ELEen zwak PSV heeft zich donderdag ten koste van FK Haugesund voor de play-offs van de Europa League geplaatst. De Eindhovenaren hadden na de 0-1-zege in de heenwedstrijd voldoende aan een teleurstellend 0-0-gelijkspel in het Philips Stadion.
15/08 22u30  Matig PSV plaatst zich dankzij doelpuntloos gelijkspel voor play-offs ELPSV heeft donderdag ondanks een teleurstellend optreden tegen FK Haugesund de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Europa League bereikt. Het werd thuis 0-0, nadat in Noorwegen met 0-1 werd gewonnen.
15/08 21u45  PSV aast op treffer tegen Haugesund, AZ op koers in Den HaagFeyenoord bereikte donderdag de play-offs van de Europa League en PSV (tegen Haugesund) en AZ (tegen FC Mariupol) hopen vanaf 20.30 uur hetzelfde te doen. Volg alles in dit liveblog.
15/08 21u30  PSV-Haugesund bij rust nog 0-0, AZ op koers in Den HaagFeyenoord bereikte donderdag de play-offs van de Europa League en PSV (tegen Haugesund) en AZ (tegen FC Mariupol) hopen vanaf 20.30 uur hetzelfde te doen. Volg alles in dit liveblog.
15/08 21u00  PSV aast op treffer tegen Haugesund, AZ leidt in Den HaagFeyenoord bereikte donderdag de play-offs van de Europa League en PSV (tegen Haugesund) en AZ (tegen FC Mariupol) hopen vanaf 20.30 uur hetzelfde te doen. Volg alles in dit liveblog.
15/08 20u45  PSV en AZ begonnen aan jacht op play-offticket Europa LeagueFeyenoord bereikte donderdag de play-offs van de Europa League en PSV (tegen Haugesund) en AZ (tegen FC Mariupol) hopen vanaf 20.30 uur hetzelfde te doen. Volg alles in dit liveblog.
15/08 20u30  PSV-Haugesund en AZ-Mariupol op punt van beginnenFeyenoord bereikte donderdag de play-offs van de Europa League en PSV (tegen Haugesund) en AZ (tegen FC Mariupol) hopen vanaf 20.30 uur hetzelfde te doen. Volg alles in dit liveblog.
15/08 20u30  Feyenoord dankzij gelijkspel bij Dinamo Tbilisi simpel naar play-offs ELFeyenoord heeft donderdag zonder al te veel inspanning de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League bereikt. In Georgië werd het in een matig duel 1-1 tegen Dinamo Tbilisi, nadat vorige week thuis al met 4-0 was gewonnen.
15/08 20u00  Zestien gewonden bij ernstig ongeval in Zeeuws WilhelminadorpZestien mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval met meerdere auto's op de N256 bij het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes). Onder hen zijn enkele zwaargewonden, onder wie zeker één kind.
15/08 20u00  Feyenoord herstelt achterstand snel tegen Dinamo in voorronde ELDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord is om 18.30 uur begonnen en om 20.30 uur is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 19u45  Feyenoord na rust achter tegen Dinamo in voorronde ELDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord is om 18.30 uur begonnen en om 20.30 uur is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 19u30  Feyenoord en Dinamo bij rust in evenwicht in voorronde ELDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord is om 18.30 uur begonnen en om 20.30 uur is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 19u00  Feyenoord en Dinamo nog in evenwicht in voorronde Europa LeagueDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord is om 18.30 uur begonnen en om 20.30 uur is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 18u45  Feyenoord in leeg stadion begonnen aan Europa League-avondDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord is om 18.30 uur begonnen en om 20.30 uur is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 18u15  Feyenoord gaat PSV en AZ voor op Europa League-avondDrie Nederlandse clubs strijden donderdag om een plek in de play-offs van de Europa League. Dinamo Tbilisi-Feyenoord begint om 18.30 uur en om 20.30 is de aftrap bij PSV-Haugesund en AZ-FC Mariupol. Volg alles in dit liveblog.
15/08 18u00  Zestien gewonden bij ernstig verkeersongeval in Zeeuws WilhelminadorpZestien mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval met meerdere auto's op de N256 bij het Zeeuwse Wilhelminadorp.
15/08 17u30  De (on)zin van het koopkrachtcijfer: Wat zegt het eigenlijk?De raming van het Centraal Planbureau (CPB) over de Nederlandse economie vormt ieder jaar in augustus de aftrap van het nieuwe politieke seizoen. Vooral de koopkrachtcijfers krijgen veel aandacht. Wie gaan erop vooruit? Welke groep blijft achter? Bij veel plussen klopt het kabinet zichzelf graag op de borst. Maar hoeveel waarde moeten we aan deze cijfers hechten?
15/08 17u15  Kenniscentrum: 'Verbod op muizengif leidt tot plagen'Het verbod op muizen- en rattengiffen dat in 2023 in gaat, zal leiden tot problemen door ongedierte. Dat vertelt Bastiaan Meerburg van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) aan NU.nl, na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens Meerburg moeten particulieren op tijd worden ingelicht over hoe ongedierte te bestrijden, omdat er anders plagen kunnen ontstaan.
15/08 17u00  Gibraltar haalt in beslag genomen Iraanse supertanker van de kettingDe regering van Gibraltar heeft donderdag de Iraanse supertanker Grace 1 van de ketting gehaald. Het schip werd in juli in beslag genomen, wat leidde tot een diplomatiek conflict tussen Iran en het Verenigd Koninkrijk.
15/08 17u00  Wat we weten over Thijs H. en de drie mensen die hij gedood zou hebbenIn een paar dagen tijd zijn begin mei in Heerlen en Scheveningen drie mensen om het leven gebracht. Zij waren allemaal hun hond aan het uitlaten. De 27-jarige Thijs H. is opgepakt als verdachte en moet vrijdag voor de rechter verschijnen. Dit is wat we weten over de zaak.
15/08 16u45  Friese gemeente verzet zich (waarschijnlijk tevergeefs) tegen gaswinningDe Friese gemeente Smallingerland heeft zich donderdag voor de Raad van State moeten verantwoorden omdat het koste wat het kost de gaswinning wil tegenhouden. De gemeente heeft bestemmingsplan aangepast om het boren naar gas onmogelijk te maken, maar het Rijk heeft alle middelen om hier een stokje voor te steken.
15/08 16u15  Pakistan: 'Indiase en Pakistaanse doden bij confrontatie in Kasjmir'Pakistan heeft donderdag gezegd dat drie Pakistaanse en vijf Indiase soldaten om het leven zijn gekomen bij een confrontatie op de zwaarbewaakte grens in de betwiste regio Kasjmir.
15/08 16u00  Kortingen bij twee grootste pensioenfondsen steeds waarschijnlijkerDe dekkingsgraden van de grootste pensioenfondsen van Nederland, ABP en PFZW, zijn in juli verder gedaald. Beide fondsen hadden op 31 juli een dekkingsgraad onder de kritische grens van 95 procent.
15/08 16u00  'Indiase en Pakistaanse doden bij grensschermutselingen Kasjmir'Pakistan heeft donderdag gezegd dat drie Pakistaanse en vijf Indiase soldaten om het leven zijn gekomen bij schermutselingen op de zwaarbewaakte grens in de betwiste regio Kasjmir.
15/08 16u00  Dit zijn de belangrijkste Democratische tegenstanders van TrumpIn de podcast Dit wordt het nieuws praten we je deze zomer 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/08 16u00  UEFA nomineert Van Dijk, Messi en Ronaldo voor prijs Speler van het JaarVirgil van Dijk zit bij de laatste drie kanshebbers voor de prijs van Speler van het Jaar van de Europese voetbalbond UEFA. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft concurrentie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.
15/08 15u45  Dit zijn de belangrijkste tegenstanders van TrumpIn de podcast Dit wordt het nieuws praten we je deze zomer 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
15/08 15u45  Duizenden Chinese militairen verzamelen zich bij grens HongkongDuizenden Chinese militairen hebben zich vlak bij de grens met Hongkong verzameld. Al dagenlang duiken er video's op dat de troepen naar een stadion in Shenzhen rijden. Er wordt gevreesd voor een militaire interventie in het onrustige Hongkong.
15/08 15u45  Sneeuw op Noordpool bevat kleine plastic deeltjes uit de luchtVia de lucht zijn microplastics, kleine plastic deeltjes, terechtgekomen in de sneeuw op de Noordpool. Dat ontdekten Duitse en Zwitserse wetenschappers, die hun bevindingen beschrijven in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances.
15/08 15u15  Lowlands-gangers bereiden zich voor op regen: 'Aantal blaren wordt enorm'De 27e editie van Lowlands belooft vooral een natte te worden. Het hele weekend wordt regen voorspeld in Biddinghuizen. Hoe bereiden bezoekers zich voor op de weersverwachting?
15/08 14u15  Slachtoffers van Japanse bezetting Nederlands-Indië herdacht in Den HaagOp 15 augustus 1945 capituleerde Japan in Nederlands-Indië en kwam er officieel een eind aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Bij het Indisch Monument in Den Haag zijn donderdagmiddag de slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting.
15/08 14u15  Russisch passagiersvliegtuig maakt noodlanding in veldEen Russisch passagiersvliegtuig heeft donderdag vlak bij Moskou een noodlanding moeten maken. Direct na het opstijgen vlogen er vogels in de motoren van het Ural Airlines-toestel. Volgens de Russische autoriteiten zijn 23 mensen naar het ziekenhuis gebracht.
15/08 13u45  Russisch passagiersvliegtuig maakt noodlanding in weilandEen Russisch passagiersvliegtuig heeft donderdag vlak bij Moskou een noodlanding moeten maken. Direct na het opstijgen vlogen er vogels in de motoren van het Ural Airlines-toestel. Volgens de Russische autoriteiten zijn 23 mensen naar het ziekenhuis gebracht.
15/08 13u30  Onderzoeksraad rondt verkennend onderzoek in AZ-stadion afDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft het verkennend onderzoek in het stadion van AZ woensdag aan het einde van de middag afgerond, zo meldt de onderzoeksraad donderdag aan NU.nl.
15/08 12u45  Verdubbeling van aantal Nederlandse reizigers met knokkelkoortsHet Rode Kruis en alarmcentrale Eurocross zien een stijging van het aantal mensen die dengue (knokkelkoorts) oplopen in Aziatische landen. Dit jaar zijn 56 Nederlanders opgenomen vanwege de ziekte, vorig jaar waren dit er nog 25 in dezelfde periode.
15/08 12u00  Gibraltar: VS houdt vrijgave van Iraanse olietanker tegenDe Verenigde Staten houden de vrijgave tegen van een Iraanse olietanker die aan de ketting ligt in Gibraltar. Dat zegt een rechter van het hof in Gibraltar donderdag.
15/08 12u00  CPB verwacht lagere economische groei door 'gure wind uit het buitenland'De economische groei zal in 2020 teruglopen naar 1,4 procent groei. Dat stelt de Augustusraming van het Centraal Planbureau (CPB), die voor het kabinet als uitgangspunt dient voor besluiten over de begroting en de koopkracht voor volgend jaar.
15/08 11u45  Sneeuw op Noordpool bevat kleine plasticdeeltjes uit de luchtVia de lucht zijn microplastics, kleine plasticdeeltjes, terechtgekomen in de sneeuw op de Noordpool. Dat ontdekten Duitse en Zwitserse wetenschappers, die hun bevindingen beschrijven in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances.
15/08 11u30  Sneeuw op Noordpool bevat plastic uit de luchtKleine plasticdeeltjes zijn terechtgekomen in de sneeuw op de Noordpool. Via de lucht zijn deze microplastics daar terechtgekomen. Dat ontdekten Duitse en Zwitserse wetenschappers, die hun bevindingen beschrijven in het wetenschappelijk tijdschrift Science Advances.
15/08 11u15  India stelt nieuwe hoge legerchef aan in tijden van politieke spanningenIndia creëert binnen het defensieapparaat een nieuwe functie die de coördinatie moet verbeteren tussen de landmacht, de marine en de luchtmacht. Dat zei de Indiase minister-president Narendra Modi donderdag tijdens zijn toespraak op de Indiase Onafhankelijkheidsdag. Pakistan beschuldigde India er woensdag van een militaire operatie in Pakistaans-Kasjmir voor te bereiden.
15/08 11u15  Russisch vliegtuig moet vlak na opstijgen noodlanding makenEen Russisch passagiersvliegtuig heeft donderdag vlak bij Moskou een noodlanding moeten maken. Direct na het opstijgen vlogen er vogels in de motoren van het Ural Airlines-toestel. Volgens de Russische autoriteiten zijn 23 mensen naar het ziekenhuis gebracht.
15/08 11u15  'Epstein had botbreuken in nek en hals, geen uitsluitsel over doodsoorzaak'Uit de autopsie van Jeffrey Epstein blijkt dat de multimiljonair een aantal gebroken botten in zijn nek en hals heeft. Die verwondingen kunnen op zowel ophanging als verwurging wijzen, schrijft The Washington Post donderdag op basis van bronnen.
15/08 10u30  Voorwaardelijke celstraf voor fataal ongeluk na epileptische aanvalDe 54-jarige Julia H. heeft van het gerechtshof in Den Haag een half jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen voor het doodrijden van twee voetgangers in Hellevoetsluis in 2014. Vastgesteld is dat de vrouw een epileptische aanval heeft gekregen voorafgaand aan het ongeluk.
15/08 10u00  'Epstein had botbreuken in nek, nog geen uitsluitsel over doodsoorzaak'Uit de autopsie van Jeffrey Epstein blijkt dat de multimiljonair een aantal gebroken botten in zijn nek heeft. Die verwondingen kunnen op zowel ophanging als verwurging wijzen, schrijft The Washington Post donderdag op basis van bronnen.
15/08 09u45  'Epstein had gebroken botten in zijn nek, geen uitsluitsel oorzaak'Uit de autopsie van Jeffrey Epstein blijkt dat de multimiljonair een aantal gebroken botten in zijn nek heeft. Die verwondingen kunnen zowel wijzen op ophanging als verwurging. Dat schrijft The Washington Post donderdag op basis van bronnen.
15/08 09u00  CPB: Economische groei neemt in 2020 af door vooral buitenlandse ontwikkelingenDe economische groei zal in 2020 teruglopen naar 1,4 procent groei. Dat stelt de Augustusraming van het Centraal Planbureau (CPB), die voor het kabinet als uitgangspunt dient voor besluiten over de begroting en de koopkracht voor volgend jaar.
15/08 08u15  Nepalese overheid bekijkt strengere regels voor beklimmen Mount EverestEen speciaal adviescomité heeft de Nepalese overheid geadviseerd strengere regels te implementeren voor het beklimmen van de Mount Everest. Afgelopen klimseizoen vielen er veel doden op de hoogste berg ter wereld (8848 meter).
15/08 08u00  CPB: Economische groei 2020 valt vooral door buitenlandrisico's terugDe economische groei zal in 2020 teruglopen naar 1,4 procent groei. Dat stelt de Augustusraming van het Centraal Planbureau (CPB), die het startpunt vormt voor besluiten over de begroting en de koopkracht van volgend jaar.
15/08 08u00  6 agenten neergeschoten in Philadelphia, verdachte na 7 uur opgepaktIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn woensdag zeker zes agenten neergeschoten door één man. Zij werden met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke schutter is ruim zeven uur na het begin van de schietpartij overmeesterd.
15/08 07u45  CPB: Economische groei 2020 valt terug naar 1,4 procentDe economische groei zal in 2020 teruglopen naar 1,4 procent groei. Dat stelt de Augustusraming van het Centraal Planbureau (CPB), die het startpunt vormt voor besluiten over de begroting en de koopkracht van volgend jaar.
15/08 07u00  Zes agenten neergeschoten in Philadelphia, verdachte na ruim zeven uur ingerekendIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door één man. Zij werden met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar zijn inmiddels alweer de straat op. De vermoedelijke schutter is ruim zeven uur na de start van de schietpartij overmeesterd.
15/08 06u30  Zes agenten neergeschoten in Philadelphia, verdachte na bijna acht uur ingerekendIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door één man. Zij werden met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar zijn inmiddels alweer de straat op. De vermoedelijke schutter is bijna acht uur na de start van de schietpartij overmeesterd.
15/08 06u00  Weerbericht: Natte, grijze dag met onweer in het noordoostenHet wordt wederom een natte, grijze dag. Met name in het noordoosten van het land kunnen er flinke plensbuien ontstaan. Het wordt zo'n 21 graden.
15/08 04u30  Trump: 'Humane oplossing' Hongkong voorwaarde voor handelsdeal ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump schrijft woensdagavond (lokale tijd) op Twitter dat China de problemen in Hongkong op een 'menselijke manier' moet en kan oplossen, voordat een handelsakkoord tussen de VS en China mogelijk is.
15/08 04u15  Zes agenten neergeschoten in Philadelphia, gegijzelde agenten na uren bevrijdIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door een of meerdere schutters. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter of schutters zijn bijna zes uur na de start van de schietpartij nog altijd niet overmeesterd.
15/08 04u15  Trump: Eerst 'humane oplossing' voor Hongkong, dan handelsdeal met ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump schrijft woensdagavond (lokale tijd) op Twitter dat China de problemen in Hongkong op een 'menselijke manier' moet en kan oplossen, voordat een handelsakkoord tussen de VS en China mogelijk is.
15/08 04u00  Trump: Eerst 'humane oplossing' voor Hongkong, dan handelsakkoord ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump schrijft woensdagavond (lokale tijd) op Twitter dat China de problemen in Hongkong op een 'menselijke manier' moet en kan oplossen, voordat een handelsakkoord tussen de VS en China mogelijk is.
15/08 03u45  Trump: Problemen in Hongkong 'menselijk oplossen' voor een handelsakkoordDe Amerikaanse president Donald Trump schrijft woensdagavond (lokale tijd) op Twitter dat China de problemen in Hongkong op een 'menselijke manier' moet en kan oplossen, voordat een handelsakkoord tussen de VS en China mogelijk is.
15/08 03u15  Meerdere agenten neergeschoten in Philadelphia, schietpartij al vijf uur bezigIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door een of meerdere schutters. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter of schutters zijn vooralsnog niet overmeesterd.
15/08 01u30  Meerdere agenten neergeschoten in Philadelphia, schietpartij al drie uur bezigIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door een of meerdere schutters. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter of schutters zijn vooralsnog niet overmeesterd.
15/08 01u15  Meerdere agenten neergeschoten in Philadelphia, schietpartij al ruim twee uur bezigIn de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten neergeschoten door een of meerdere schutters. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter of schutters zijn vooralsnog niet overmeesterd.
15/08 00u15  Meerdere agenten neergeschoten in Philadelphia, schietpartij nog bezigBij een schietpartij in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn zeker zes agenten gewond geraakt. Zij zijn met één of meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar. De schutter is vooralsnog niet overmeesterd.
15/08 00u00  Liverpool klopt Chelsea na penalty's en wint Europese Super CupLiverpool heeft woensdag de Europese Super Cup gewonnen. De houder van de Champions League rekende na penalty's af met Chelsea, dat afgelopen seizoen de Europa League veroverde.
14/08 22u00  Schip met 150 geredde migranten mag Italiaanse wateren binnenvarenEen schip met circa 150 geredde migranten aan boord heeft koers gezet naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat gebeurde nadat een rechtbank in Rome had besloten dat het vaartuig moet worden toegelaten tot Italiaanse territoriale wateren.
14/08 21u45  België begonnen met bouw van grootste sculptuur in EuropaIn België is dinsdag begonnen met de bouw van de grootste sculptuur van Europa. De zestig meter hoge Arc Majeur zal langs een snelweg in Lavaux-Sainte-Anne verrijzen. De boog is twee keer zo hoog als het Jezusbeeld in Rio de Janeiro en groter dan het Vrijheidsbeeld, zonder sokkel.
14/08 20u30  Nederlandse drugsverdachten in Sziget blijven zeker maand langer vastDe voor drugshandel opgepakte atleet Roelf B. en zijn medeverdachte blijven zeker een maand langer vastzitten in een Hongaarse cel. B. heeft moeite met de omstandigheden in de Hongaarse detentie, zegt zijn Hongaarse advocaat Gergo Simon, die inhoudelijk niet op zaak kan ingaan vanwege het lopende onderzoek.
14/08 19u00  'Geen eenduidige controle van veiligheid voetbalstadions'Alle stadions in Nederland worden eens per jaar gecontroleerd op veiligheid. Echter zien deze controles er vaak anders uit, zo blijkt uit een rondgang van de NOS.
14/08 18u15  Astronaut scoort primeur als eerste ruimte-djDe Italiaanse astronaut Luca Parmitano heeft vanuit het internationale ruimtestation ISS opgetreden als dj. Zijn werk was te horen aan boord van een cruiseschip bij het Spaanse eiland Ibiza, meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.
14/08 18u00  Boswachters bekeuren steeds meer 'wolftoeristen' op de VeluweBoswachters van verschillende natuurorganisaties hebben de afgelopen vakantieweken toeristen bekeurd die regels overtraden in de hoop een wolf te zien. 'Geen honderden, maar wel tientallen', aldus boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer woensdag. De natuurorganisaties letten juist vanwege de rust voor de wolven extra scherp op.
14/08 17u45  Noodweer teistert Italië: waterhoos, hagel en vliegende stoelenHet noorden van Italië wordt al dagenlang geteisterd door de ene storm na de andere. Harde windstoten brachten dinsdag maar ook woensdag flinke schade toe. In Camisano Vicentino stormde het niet alleen, maar daar hagelde het ook. Iets zuidelijker, voor de kust van Pesaro, raasde een waterhoos over de Adriatische zee.
14/08 17u45  Thijs H., verdacht van doden drie mensen, moet verplicht bij zitting zijnThijs H. moet vrijdag verplicht bij de zitting in de zaak die tegen hem is aangespannen aanwezig zijn, zo meldt de rechtbank in Limburg woensdag. De 27-jarige man wordt verdacht van het doden van drie wandelaars in Scheveningen en op de Brunssummerheide.
14/08 17u15  Waarom verkeert Italië in een politieke crisis - en hoe nu verder?Lega-leider Matteo Salvini veroorzaakte vorige week een politieke crisis in Italië met zijn aankondiging dat hij de stekker uit de regeringscoalitie wil trekken. Een week later zit die coalitie nog in het zadel en is niet duidelijk wat er nu zal gebeuren. Vijf vragen over de Italiaanse regeringscrisis.
14/08 16u45  Thijs H. moet vrijdag verplicht bij zitting aanwezig zijnThijs H. moet vrijdag verplicht bij de zitting in de zaak die tegen hem is aangespannen aanwezig zijn, zo meldt de rechtbank in Limburg woensdag. De 27-jarige man wordt verdacht van het doden van drie wandelaars in Scheveningen en op de Brunssummerheide.
14/08 16u45  Verdachte van doorrijden na fatale aanrijding Rotterdam had geen rijbewijsDe 38-jarige verdachte van het doorrijden na het veroorzaken van een dodelijk ongeval met een fietser dinsdagavond in Rotterdam-West, reed zonder geldig rijbewijs. Dat zegt de politie in gesprek met NU.nl.
14/08 16u15  Verdachte van livestreamen mishandeling neefje in Leiden nader onderzochtBilal B., de man die terechtstaat voor het mishandelen van zijn achtjarige neefje en het livestreamen van beelden hiervan op Facebook, wordt onderzocht door een psychiater en psycholoog. Woensdag is tijdens een zitting bij de politierechter gebleken dat de man een uitgebreid strafblad met geweldsdelicten heeft.
14/08 16u15  Sala en piloot in verongelukt vliegtuig blootgesteld aan koolmonoxideVoetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson, die op 21 januari verongelukten toen ze met een privévliegtuig op weg waren van Nantes naar Cardiff, zijn volgens onderzoekers in de cockpit blootgesteld aan giftige waarden van het gas koolmonoxide.
14/08 16u00  Werkdruk in de thuiszorg: 'Steeds weer iemand anders op bezoek'In de podcast Dit wordt het nieuws praten we je deze zomer 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
14/08 15u45  Delen van ingestorte brug Genua waren al 25 jaar niet onderhoudenSommige delen van de brug in het Italiaanse Genua waren al 25 jaar niet onderhouden, zo meldt de openbaar aanklager van het land woensdag. Een jaar geleden stortte de brug in, met 43 doden als gevolg.
14/08 15u45  Sala en piloot in verongelukt vliegtuig blootgesteld aan koolstofmonoxideVoetballer Emilio Sala en piloot David Ibbotson, die op 21 januari verongelukten toen ze met een privévliegtuig op weg waren van Nantes naar Cardiff, zijn volgens onderzoekers in de cockpit blootgesteld aan schadelijke waarden van het giftige gas koolstofmonoxide.
14/08 15u30  Blusvliegtuigen bestrijden grote natuurbrand op Grieks eiland EviaMet behulp van vliegtuigen zijn de Griekse autoriteiten druk bezig de natuurbranden op het eiland Evia te blussen. De brand werd dinsdag door stevige wind verder aangewakkerd. De rook is 110 kilometer verderop in Athene te zien. De brand is ontstaan door extreme droogte.
14/08 15u30  Eigenaar van auto die kinderwagen aanreed in Amsterdam is aangehoudenDe eigenaar van de auto die maandagmiddag een kinderwagen aanreed in de Amsterdamse wijk Slotervaart en er daarna vandoor ging, is aangehouden. De baby die in de kinderwagen lag, raakte gewond en moest in het ziekenhuis behandeld worden.
14/08 15u00  Politie arresteert eigenaar van auto waarmee baby in Amsterdam is aangeredenDe eigenaar van de auto die maandagmiddag een kinderwagen aanreed in de Amsterdamse wijk Slotervaart en er daarna vandoor ging, is aangehouden. De baby die in de kinderwagen lag, raakte gewond en moest in het ziekenhuis behandeld worden.
14/08 15u00  A$AP Rocky schuldig aan mishandeling en krijgt voorwaardelijke celstrafDe Amerikaanse rapper A$AP Rocky is door de Zweedse rechter schuldig bevonden aan het mishandelen van een negentienjarige man. Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een geldboete. De aanklager had zes maanden celstraf geëist.
14/08 14u30  A$AP Rocky schuldig aan mishandeling, krijgt voorwaardelijke celstrafDe Amerikaanse rapper A$AP Rocky is door de Zweedse rechter schuldig bevonden aan het mishandelen van een negentienjarige man. Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een geldboete. Er was zes maanden celstraf geëist door de aanklager.
14/08 14u30  Bouw nieuwe wijk Roermond stopgezet vanwege stikstofuitspraakDe Raad van State heeft woensdag de bouw van een nieuwe wijk in Roermond voorlopig stopgezet, vanwege een eerdere uitspraak van de rechter over stikstofregels.
14/08 14u15  Handelsvete VS-China: Nederlander gaat het merken aan prijzen apparatuurDe Nederlandse consument gaat waarschijnlijk binnenkort aan verhoogde prijzen voor onder meer computers en smartphones merken dat er een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China woedt, voorspelt het economisch bureau van Rabobank woensdag.
14/08 14u15  A$AP Rocky schuldig bevonden aan mishandelingDe Amerikaanse rapper A$AP Rocky is door de Zweedse rechter schuldig bevonden aan het mishandelen van een negentienjarige man. Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een geldboete. Er was zes maanden celstraf geëist door de aanklager.
14/08 14u15  Premier Pakistan beschuldigt India van plannen militaire operatieDe Pakistaanse minister-president Imran Khan heeft India er woensdag van beschuldigd een militaire operatie in Pakistaans-Kasjmir voor te bereiden.
14/08 13u45  Eén jaar na de brugramp in het Italiaanse GenuaItalië herdenkt woensdag de ramp met de ingestorte hangbrug in de havenstad Genua. Het is precies één jaar geleden dat een deel van de Morandi-brug bezweek, waardoor 43 personen om het leven kwamen.
14/08 13u15  Vijf vragen over wissel bij Red Bull: 'Gasly heeft Verstappen veel gekost'Max Verstappen heeft na de zomerstop met de komst van Alexander Albon een nieuwe teamgenoot, doordat Pierre Gasly is teruggezet naar Toro Rosso. Voormalig Formule 1-coureur en Ziggo Sport-analyticus Robert Doornbos beantwoordt vijf vragen over de situatie bij Red Bull Racing.
14/08 13u00  Handelsvete VS-China: Nederlander gaat het merken aan smartphoneprijzenDe Nederlandse consument gaat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China waarschijnlijk binnenkort merken aan verhoogde prijzen voor onder meer computers en elektronische apparaten zoals smartphones. Dat voorspelt het economisch bureau van Rabobank.
14/08 12u45  Justitie en politie weerspreken 'doofpot' rond aanhouding zoon HalsemaDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) weerspreken woensdag dat er sprake is van een doofpot rond de aanhouding van de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Anonieme agenten suggereren in De Telegraaf dat deze aanhouding, die vorige maand plaatsvond, onder de pet is gehouden.
14/08 12u45  Brief van verdachte van aanslag Christchurch gepubliceerd op internetDe man die vervolgd wordt voor de aanslag op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch, heeft vanuit een zwaarbeveiligde gevangenis een brief gestuurd. De ontvanger heeft het document vervolgens gepubliceerd op het omstreden internetforum 4chan. Volgens de Nieuw-Zeelandse autoriteiten had dit nooit mogen gebeuren.
14/08 12u30  Justitie en politie ontkennen 'doofpot' rond aanhouding zoon HalsemaDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) weerspreken woensdag dat er sprake is van een doofpot rond de aanhouding van de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Anonieme agenten suggereren in De Telegraaf dat deze aanhouding, die vorige maand plaatsvond, onder de pet is gehouden.
14/08 12u15  Justitie en politie weerspreken 'doofpotaffaire' in aanhouding zoon HalsemaDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) weerspreken woensdag dat er sprake is van een doofpotaffaire in de aanhouding van de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Anonieme agenten suggereren in De Telegraaf dat deze aanhouding, die vorige maand plaatsvond, onder de pet is gehouden.
14/08 12u15  Brief van verdachte aanslag Christchurch gepubliceerd op internetDe man die vervolgd wordt voor de aanslag op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, heeft vanuit een zwaarbeveiligde gevangenis een brief gestuurd. De ontvanger heeft het document vervolgens gepubliceerd op het omstreden internetforum 4chan. Volgens de Nieuw-Zeelandse autoriteiten had dit nooit mogen gebeuren.
14/08 11u00  Nederlandse media zien 'koorddansend' Ajax, Grieken woest op arbitrageDe Nederlandse kranten zijn het er een dag na de 3-2-overwinning van Ajax op PAOK over eens dat de Amsterdammers nog veel werk te verrichten hebben. In de Griekse pers wordt vooral schande gesproken van de arbitrage.
14/08 10u45  Amerikaanse luchtvaartbedrijven moeten brandgevaarlijke MacBooks werenAmerikaanse luchtvaartmaatschappijen mogen niet langer teruggeroepen modellen van de MacBook Pro vervoeren, meldt persbureau Bloomberg woensdag. De laptops zijn vanwege problemen met de accu's brandgevaarlijk.
14/08 10u30  Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weren brandgevaarlijke MacBooksAmerikaanse luchtvaartmaatschappijen nemen niet langer teruggeroepen modellen van de MacBook Pro mee. De laptops zijn door batterijproblemen brandgevaarlijk.
14/08 10u30  Fossielen van grote pinguïnsoort uit Nieuw-Zeeland ontdektWetenschappers hebben aan de hand van in Nieuw-Zeeland gevonden fossielen een nieuwe pinguïnsoort ontdekt. De Crossvallia waiparensis leefde tientallen miljoen jaren geleden en kon 1,60 meter lang worden.
14/08 10u15  Fossielen ontdekt van gigantische pinguïnsoort uit Nieuw-ZeelandWetenschappers hebben aan de hand van in Nieuw-Zeeland gevonden fossielen een nieuwe pinguïnsoort ontdekt. De Crossvallia waiparensis leefde tientallen miljoen jaren geleden en was 1,6 meter lang.
14/08 10u00  Ruim veertigduizend kippen omgekomen bij stalbrand in Fries dorp NiawierDrie stallen met kippen in het Friese dorp Niawier zijn woensdagochtend in brand gevlogen. Volgens de brandweer zijn er 42.000 kippen omgekomen in twee stallen, het derde gebouw kon gered worden.
14/08 09u45  Nederlandse economie groeit onverwacht met 0,5 procentDe Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hiermee blijft de economische groei tegen de verwachtingen in gelijk aan de groei in het eerste kwartaal.
14/08 09u30  Verkoop vleesvervangers is sinds 2017 met 51 procent gegroeidHet aantal vleesvervangers dat door supermarkten wordt verkocht, is sinds 2017 gestegen met 51 procent. Dat schrijft de NOS naar aanleiding van nieuwe cijfers van marktonderzoeksbureau IRI Nederland.
14/08 09u15  Stallen met duizenden kippen in brand gevlogen in Fries dorp NiawierDrie stallen met kippen in het Friese dorp Niawier zijn woensdagochtend in brand gevlogen. Volgens de brandweer zitten er duizenden dieren in de gebouwen. Het is niet bekend hoeveel er zijn omgekomen.
14/08 09u00  Stallen met duizenden kippen in brand in Fries dorp NiawierIn het Friese dorp Niawier staan drie stallen met kippen in de brand. Volgens de brandweer zitten er duizenden dieren in de gebouwen, het is niet bekend hoeveel er zijn omgekomen.
14/08 09u00  Enorme vuurwerkshow verlicht Spaanse stad Elx tijdens feestdagEen enorme vuurwerkshow werd dinsdagavond georganiseerd in de Spaanse stad Elx. Boven de hele stad was vuurwerk te zien en professionals staken ook allerlei soorten spectaculair grondvuurwerk af.
14/08 08u45  Nederlandse media zien 'koorddansend' Ajax, Griekse pers laakt arbitrageDe Nederlandse kranten zijn het er een dag na de 3-2-overwinning van Ajax op PAOK Saloniki over eens dat de Amsterdammers nog veel werk te verrichten hebben. In de Griekse pers wordt vooral schande gesproken van de arbitrage.
14/08 08u45  Spaanse stad Elx verlicht door enorme vuurwerkshow tijdens feestdagEen enorme vuurwerkshow werd dinsdagavond georganiseerd in de Spaanse stad Elx. Boven de hele stad was vuurwerk te zien en professionals staken ook allerlei spectaculair grondvuurwerk af.
14/08 08u30  Protesten op Hongkongs vliegveld verboden, vluchten vertrekken weerDe Hongkongse autoriteiten hebben woensdag demonstraties op de internationale luchthaven verboden. Het besluit volgt na twee dagen van beperkt uitgaand vliegverkeer vanwege de demonstraties op het vliegveld. Inmiddels vertrekken er weer vluchten vanaf Hongkong.
14/08 07u45  Verbod op protesten vliegveld Hongkong, vluchten vertrekken weerDe Hongkongse autoriteiten hebben woensdag demonstraties op de internationale luchthaven verboden. Het besluit volgt na twee dagen met beperkt uitgaand vliegverkeer vanwege demonstraties op het vliegveld. Inmiddels vertrekken er weer vluchten vanaf Hongkong.
14/08 07u45  Ajax bereikt play-offs Champions League ten koste van PAOKAjax heeft zich dinsdag ten koste van PAOK en met behoorlijk veel moeite voor de play-offs van de Champions League geplaatst. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 3-2, nadat het heenduel in Griekenland vorige week in 2-2 was geëindigd.
14/08 07u30  Doorgereden automobilist opgepakt na fatale aanrijding in RotterdamDe fietser die dinsdagavond in Rotterdam werd aangereden door een auto, is aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van het voertuig was na de aanrijding doorgereden, maar is inmiddels opgepakt.
14/08 07u30  Demonstratieverbod voor luchthaven Hongkong, vluchten volgens schemaHet vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van Hongkong lijkt woensdag weer op schema te liggen, schrijft CNN. Er is een demonstratieverbod afgegeven om 'te voorkomen dat het correcte gebruik van de luchthaven opnieuw wordt belemmerd'.
14/08 07u30  Omwonenden kernexplosie verlaten gebied, Moskou ontkent evacuatieRussische autoriteiten hebben inwoners van Njonoksa gevraagd om woensdagochtend tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun huis te verlaten. Het gebied ligt vlakbij het onderzoeksplatform in de Witte Zee waar donderdag een mysterieuze kernexplosie was. Woordvoerders van de Russische overheid ontkennen dat er sprake is van een evacuatie.
14/08 07u15  Zoon Halsema in juli opgepakt voor inbraak, burgemeester reageert in briefDe vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is op 14 juli opgepakt door politieagenten. De aanhouding wordt in De Telegraaf bevestigd door de woordvoerder van Halsema en advocaat Peter Plasman. Halsema haalt woensdagochtend in een open brief fors uit naar de krant.
14/08 07u15  'Facebook huurde medewerkers in om audio van gebruikers uit te schrijven'Facebook heeft medewerkers van buitenaf ingehuurd om audiofragmenten van gebruikers uit te schrijven, meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
14/08 06u30  Australische politie vindt in één week voor 55 miljoen euro aan drugsIn Australië is een van de grootste drugsvondsten van het land gedaan. In totaal werd voor 90 miljoen Australische dollar - omgerekend zo'n 55 miljoen euro - aan MDMA-poeder in beslag genomen. Zes personen zijn aangehouden.
14/08 06u15  Wie is wie in het misbruikschandaal rond multimiljonair Epstein?Nu de dood van Jeffrey Epstein (66) een einde heeft gemaakt aan de misbruikzaak tegen hem, zijn de pijlen gericht op zijn entourage. Eventuele handlangers van de multimiljonair zullen de dans niet ontspringen, beloven de autoriteiten.
14/08 06u00  Weerbericht: Bewolkte dag met regen vanaf de namiddagDe woensdag wordt bewolkt, maar droger dan voorgaande dagen. Pas vanaf later vanmiddag verschijnen er opnieuw buien. Het wordt zo'n 19 tot 22 graden.
14/08 05u00  Burgemeester Halsema: Telegraaf veroordeelt mijn zoon voor delict dat hij niet pleegdeDe vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is op 14 juli opgepakt door politieagenten. De aanhouding wordt in De Telegraaf bevestigd door de woordvoerder van Halsema en advocaat Peter Plasman. Halsema haalt woensdagochtend in een open brief, die NU.nl heeft ingezien, fors uit naar de krant. Volgens haar heeft de Telegraaf onjuiste informatie gepubliceerd en de zaak uit zijn verband getrokken. 'Mijn zoon is op de voorpagina van De Telegraaf veroordeeld voor een delict dat hij niet gepleegd heeft.'
14/08 05u00  Omwonenden kernexplosie verlaten gebied, Moskou weerspreekt evacuatieRussische autoriteiten hebben inwoners van Njonoksa gevraagd om woensdagochtend tussen 05.00 uur en 07.00 uur hun huis te verlaten. Het gebied ligt vlakbij het onderzoeksplatform in de Witte Zee waar donderdag een mysterieuze kernexplosie was. Woordvoerders van de Russische overheid ontkennen dat er sprake is van een evacuatie.
14/08 04u15  Demonstratieverbod voor luchthaven Hongkong, vluchten liggen op schemaHet vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van Hongkong lijkt woensdag weer op schema te liggen, schrijft CNN. Er is een demonstratieverbod afgegeven om 'te voorkomen dat het correcte gebruik van de luchthaven opnieuw wordt belemmerd'.
14/08 04u00  'Vliegverkeer Hongkong ligt weer op schema'Het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van Hongkong lijkt woensdag weer op schema te liggen, schrijft CNN. Over alle graffiti in de vertrek- en aankomsthallen zijn grote witte papieren geplaatst en er zijn geen sporen van ander vandalisme meer zichtbaar.
14/08 02u30  Omwonenden kernexplosie moeten gebied verlaten, Moskou weerspreekt evacuatieRussische autoriteiten hebben inwoners van Njonoksa gevraagd om woensdagochtend tussen 05.00 uur en 07.00 uur hun huis te verlaten. Het gebied ligt vlakbij het onderzoeksplatform in de Witte Zee waar donderdag een mysterieuze kernexplosie was. Woordvoerders van de Russische overheid ontkennen dat er sprake is van een evacuatie.
14/08 00u15  CBS: Spanning op arbeidsmarkt loopt op naar nieuw hoogtepuntDe spanning op de arbeidsmarkt blijft verder stijgen. Het aantal openstaande vacatures was eind juni bijna gelijk aan het aantal werklozen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
13/08 22u45  Ajax bereikt ten koste van PAOK play-offs Champions LeagueAjax heeft zich dinsdag ten koste van PAOK met behoorlijk veel moeite geplaatst voor de play-offs van de Champions League. De Amsterdammers wonnen na de 2-2 van vorige week in Griekenland met 3-2 in de return in de Johan Cruijff ArenA.
13/08 22u45  Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser in RotterdamEen automobilist is dinsdagavond doorgereden na een aanrijding met een fietser in Rotterdam. Het slachtoffer is er slecht aan toe, meldt de Rotterdamse politie.
13/08 22u45  LA Opera gaat aantijgingen tegen zanger Plácido Domingo onderzoekenLos Angeles Opera heeft besloten de aantijgingen aan het adres van zanger Plácido Domingo te gaan onderzoeken. Hij wordt door verschillende vrouwen in de operawereld beschuldigd van seksuele intimidatie. Een woordvoerder van het operagezelschap noemt de aantijgingen 'zorgelijk', meldt CBS.
13/08 22u30  Automobilist rijdt door na aanrijding met voetganger in RotterdamEen automobilist is dinsdagavond doorgereden na een aanrijding met een voetganger in Rotterdam. Het slachtoffer is er slecht aan toe, meldt de Rotterdamse politie.
13/08 22u30  Tadic benut opnieuw penalty en zet Ajax op 3-1 tegen PAOKAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 22u15  LA Opera gaat aantijgingen tegen Plácido Domingo onderzoekenOperagezelschap Los Angeles Opera heeft besloten om de aantijgingen aan het adres van zanger Plácido Domingo te onderzoeken. Hij wordt door verschillende vrouwen in de operawereld beschuldigd van seksuele intimidatie. Een woordvoerder van LA Opera noemt de aantijgingen 'zorgelijk', meldt CBS.
13/08 22u00  Ajax in tweede helft op 1-1 tegen PAOK in voorronde CLAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 21u30  Ajax halverwege op 1-1 tegen PAOK in voorronde CLAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 21u15  Tadic mist penalty, Ajax op achterstand tegen PAOKAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 21u00  Biseswar knalt PAOK op voorsprong tegen Ajax in voorronde CLAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 20u45  Ajax en PAOK begonnen aan voorrondeduel CLAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return in de Johan Cruijff ArenA is om 20.30 uur begonnen. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 19u30  Demonstranten en autoriteiten botsen op luchthaven van HongkongDemonstranten en politie zijn dinsdagavond op de internationale luchthaven van Hongkong met elkaar in botsing gekomen nadat vertrekkende vluchten voor de tweede dag op rij waren verstoord.
13/08 19u30  Ajax werkt toe naar return tegen PAOK in voorronde CLAjax hoopt dinsdagavond ten koste van PAOK de play-offs van de Champions League te bereiken. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 2-2-gelijkspel en de return begint om 20.30 uur in de Johan Cruijff ArenA. Volg de wedstrijd in ons liveblog.
13/08 19u00  FBI doorzoekt Epsteins Caribische privé-eilandDe FBI heeft maandag het privé-eiland van wijlen multimiljonair en misbruikverdachte Jeffrey Epstein in de Amerikaanse Maagdeneilanden doorzocht. Het is een teken dat het onderzoek naar Epsteins vermeende seksmisdrijven doorgaat, ondanks zijn zelfmoord.
13/08 17u45  BuZa waarschuwt Sziget-gangers al jaren voor drugsbeleid HongarijeHet Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt bezoekers van Sziget Festival al jaren voor de consequenties van het meenemen van drugs naar Hongarije. Er staan hoge straffen op, zo verwijst een van de woordvoerders naar het reisadvies. Vorige week werden ondanks dit indringende advies twee Nederlanders opgepakt op verdenking van het dealen van drugs op het populaire festival.
13/08 17u30  Producent gaf justitie inzage in filmrol van aangehouden Imanuelle GrivesRodney Leysner, de producent van de film Suriname, heeft inzage gegeven in de rol waarop Imanuelle Grives zich waarschijnlijk voorbereidde. Dat zegt hij tegen AD.
13/08 17u30  Overleden vrouw in Westdorpe lang niet de enige anonieme dodeEen vrouw heeft dinsdag in Terneuzen een sobere, anonieme begrafenis gekregen omdat haar identiteit nog niet achterhaald is, intensief politieonderzoek ten spijt. In Nederland worden vaker lichamen van slachtoffers die geen naam krijgen gevonden. Een aantal van deze zaken op een rij.
13/08 17u15  Politie houdt hoop op achterhalen identiteit van dode vrouw in WestdorpeDe politie heeft nog altijd hoop dat achterhaald kan worden wie de dode vrouw is die eind juni werd gevonden in een weiland in het Zeeuwse Westdorpe. Dat zei Martine Jacobs, teamleider van het onderzoek, dinsdag na de anonieme begrafenis van de vrouw in Terneuzen tegen NU.nl.
13/08 17u15  Hoe groot is de kans dat het Chinese leger ingrijpt in Hongkong?De spanningen in Hongkong lopen steeds verder op. China heeft zich in de eerste maanden afzijdig gehouden van de massaprotesten, maar laat zich inmiddels steeds vaker negatief uit over de situatie in Hongkong. Ook lijkt Peking te dreigen met militair ingrijpen. Hoe groot is de kans dat het leger daadwerkelijk actie onderneemt?
13/08 17u00  Politie houdt hoop op achterhalen identiteit van dode vrouw WestdorpeDe politie heeft nog altijd hoop dat het kan achterhalen wie de dode vrouw is die eind juni werd gevonden in een weiland in het Zeeuwse Westdorpe. Dat zei Martine Jacobs, teamleider van het onderzoek, dinsdag tegen NU.nl, na de begrafenis van de vrouw in Terneuzen.
13/08 17u00  Overleden vrouw Westdorpe lang niet de enige anonieme dodeEen vrouw heeft dinsdag in Terneuzen een sobere, anonieme begrafenis gekregen omdat, ondanks intensief politieonderzoek, haar identiteit nog niet achterhaald is. In Nederland worden vaker lichamen gevonden van slachtoffers die geen naam krijgen. Een aantal van deze zaken op een rij.
13/08 16u30  Russische straaljager jaagt NAVO-vliegtuig weg boven Baltische zeeEen Russische straaljager joeg dinsdag een vliegtuig van de NAVO weg boven de Baltische zee. De Su-27 zou te dicht bij het regeringstoestel, waar de Russische minister van defensie Sergej Sjojgoe in zat, zijn gekomen.
13/08 16u15  VS stelt nieuwe importtarieven op sommige Chinese producten uitDe Verenigde Staten stelt de aangekondigde importtarieven op sommige Chinese producten uit van 1 september naar 1 december. Verder worden sommige producten ook van de lijst gehaald die eerder werd aangekondigd.
13/08 16u15  Plácido Domingo beschuldigd van seksueel wangedrag: Wie is hij precies?Plácido Domingo zou volgens onderzoek van persbureau AP meerdere vrouwen jarenlang seksueel onder druk hebben gezet. De operazanger is al ruim zestig jaar actief in de operawereld, maar hoe ziet de carrière van de 78-jarige artiest er tot dusver uit?
13/08 16u15  Diemense oud-wethouder Nuijens was nuchter bij aanhouding bij stadhuisDe Diemens oud-wethouder Jorrit Nuijens was niet onder invloed van verdovende middelen toen hij op 20 juni werd aangehouden bij het stadhuis van Amsterdam. Dat blijkt uit een bloedonderzoek van de politie.
13/08 16u00  Indiaas echtpaar gooit meubels naar overvallers met kapmessenEen ouder echtpaar heeft maandag overvallers met kapmessen van zich afgeslagen met meubels. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee zich in het zuiden van India verdedigden. Ze gooiden onder meer stoelen naar de overvallers die er uiteindelijk vandoor gingen.
13/08 15u45  Ouder echtpaar gooit meubels naar overvallers met kapmessen in IndiaEen ouder echtpaar heeft maandag overvallers met kapmessen van zich afgeslagen met meubels. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee zich in het zuiden van India verdedigden. Ze gooiden onder meer stoelen naar de overvallers die er uiteindelijk vandoor gingen.
13/08 15u30  Oud paar gooit meubels naar overvallers met kapmessen in IndiaEen ouder echtpaar heeft maandag overvallers met kapmessen van zich afgeslagen met meubels. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee zich in het zuiden van India verdedigden. Ze gooiden alles naar de overvallers wat maar voor handen was.
13/08 15u15  'Hongkong wil autonomie behouden, maar niet ten koste van alles'In de podcast Dit wordt het nieuws praten we je deze zomer 's middags bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
13/08 15u00  Amsterdamse driehoek komt met maatregelen tegen vuurwapengeweldDe Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) deelt de zorgen van de gemeenteraad over het toenemende vuurwapengeweld in de stad en komt binnenkort met aanvullende maatregelen. Wat deze maatregelen precies inhouden, is nog niet bekend. De gemeenteraad zal hier nog voor het aangevraagde debat van op de hoogte worden gesteld.
13/08 14u45  'VN doet onderzoek naar cyberaanvallen door Noord-Korea'Ingewijden bij de Verenigde Naties (VN) zeggen dat er een onderzoek is gestart naar meerdere cyberaanvallen die Noord-Korea zou hebben uitgevoerd. Bij de aanvallen zou Noord-Korea 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) hebben buitgemaakt. Dat blijkt uit een rapport in handen van AP.
13/08 14u45  Amsterdamse driehoek komt met extra maatregelen tegen vuurwapengeweldDe Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) delen de zorgen van de gemeenteraad over het toenemende vuurwapengeweld in de stad en komen binnenkort met aanvullende maatregelen. Wat deze precies inhouden is nog niet bekend. De gemeenteraad zal hiervan nog voor het aangevraagde debat op de hoogte worden gesteld.
13/08 14u45  Van mishandeling verdachte A$AP Rocky treedt toch op bij LowlandsA$AP Rocky zal zondag gewoon optreden tijdens Lowlands, heeft zijn management dinsdag aan de festivalorganisatie laten weten. De rapper is nog steeds verdachte in een Zweedse mishandelingszaak.
13/08 14u30  Ruimtefans blijven dinsdagavond weer op voor glimp van vallende sterrenVeel Nederlandse sterrenkundigen hoopten in de nacht van maandag op dinsdag te kunnen kijken naar vallende sterren als gevolg van de Perseïdenzwerm waar de aarde doorheen beweegt. Stortregen en bewolking gooiden roet in het eten. Er doet zich woensdagnacht echter een tweede kans voor.
13/08 14u15  Opnieuw grote chaos op Hongkongse luchthaven door demonstratieDe nog niet vanaf de Hongkongse luchthaven vertrokken vluchten worden dinsdag niet meer uitgevoerd. De luchtvaartautoriteiten hebben dit besloten, omdat op het vliegveld voor de vijfde dag op rij wordt gedemonstreerd. De betogers hebben in delen van het pand barricades geplaatst.
13/08 14u00  Opruimwerkzaamheden van looddeeltjes bij Notre-Dame van startDe Franse autoriteiten zijn dinsdag, ongeveer vier maanden na de verwoestende brand in de Notre-Dame, begonnen met een grootschalige actie om vrijgekomen looddeeltjes op te ruimen. Straten, pleinen en straatmeubilair worden grondig gereinigd.
13/08 13u30  Deel bagage reizigers achtergebleven op Eindhoven Airport na storingHet bagagesysteem van Eindhoven Airport is dinsdagochtend getroffen door een storing. Tien vliegtuigen vertrokken deels zonder bagage. Rond 12.10 uur was de storing verholpen.
13/08 13u15  Ruimtefans blijven dinsdagavond wéér op voor glimp van vallende sterrenVeel Nederlandse sterrenkundigen hoopten in de nacht van maandag op dinsdag te kunnen kijken naar vallende sterren als gevolg van de Perseïden-zwerm waar de aarde doorheen beweegt. Stortregen en bewolking gooiden roet in het eten. Er doet zich woensdagnacht echter een tweede kans voor.
13/08 13u00  Betogers Hongkong plaatsen barricades op luchthaven, opnieuw geen vluchtenDe nog niet vanaf de Hongkongse luchthaven vertrokken vluchten worden niet meer uitgevoerd. De luchtvaartautoriteiten hebben dit dinsdag besloten, omdat op het vliegveld voor de vijfde dag op rij wordt gedemonstreerd. De betogers hebben in delen van het pand barricades geplaatst.
13/08 13u00  Sterrenfans blijven dinsdagavond wéér op voor glimp van meteorenzwermVeel Nederlandse sterrenkundigen hoopten in de nacht van maandag op dinsdag te kunnen kijken naar vallende sterren als gevolg van de Perseïden-zwerm waar de aarde doorheen beweegt. Stortregen en bewolking gooiden roet in het eten. Er doet zich woensdagnacht echter een tweede kans voor.
13/08 12u30  Politie vindt nog bijna 17 kilo drugs in auto Nederlandse dealers SzigetDe Hongaarse politie heeft ook drugs aangetroffen in de auto van de twee Nederlanders die opgepakt zijn op het festival Sziget op verdenking van het handelen in drugs. In hun voertuig is bijna 17 kilo aan verdovende middelen gevonden.
13/08 12u30  Honderden mensen nemen afscheid van wielrenner LambrechtBjorg Lambrecht, de Belgische wielrenner die vorige week maandag op 22-jarige leeftijd overleed na een valpartij in de Ronde van Polen, wordt dinsdag onder grote belangstelling begraven in zijn thuisdorp Knesselare.
13/08 12u30  Van mishandeling verdachte A$AP Rocky toch op LowlandsA$AP Rocky zal zondag gewoon optreden tijdens Lowlands. Dat heeft zijn management aan de festivalorganisatie bevestigd. De rapper is nog steeds verdachte in een Zweedse mishandelingszaak.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Vliegreizigers vertraagd in VS door landelijke computerstoring17/08 00u15 - Nu.nl: Duizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het systeem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.
17x Reizigers op alle luchthavens in VS vertraagd door storing bij douanedienst17/08 00u30 - Nu.nl: Duizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.
15x Urenlange computerstoring die alle luchthaven in VS trof verholpen17/08 01u15 - Nu.nl: Duizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hebben te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK treft de storing vliegvelden in heel de VS.
14x Forse brand binnen hotel in Oekraïense havenstad Odessa eist acht levens17/08 05u15 - Nu.nl: Bij een forse brand in de Oekraïense havenstad Odessa zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Nog eens tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, schrijven Oekraïense media.
13x Urenlange computerstoring die alle luchthavens in VS trof verholpen17/08 03u30 - Nu.nl: Duizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hadden vrijdagavond te maken met flinke vertragingen vanwege een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven JFK trof de storing vliegvelden in heel de VS.
12x Verdachte van aanslag op Noorse moskee bekent deels schuld17/08 13u15 - Nu.nl: De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft deels schuld bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld. De verdachte heeft formeel echter geen schuld aan moord en het plegen van een terroristische daad bekend, aldus de aanklager.
12x Weerbericht: Grijs, regenachtig einde van de week17/08 05u45 - Nu.nl: Met opnieuw veel bewolking en hier en daar een bui wordt het een grijs, regenachtig einde van deze week. Het wordt maximaal 22 graden.
12x 'Vaste telefoonlijnen en scholen in Kasjmir worden heropend'17/08 05u45 - Nu.nl: In de staat Kasjmir zijn autoriteiten langzaamaan begonnen met het heropenen van vaste telefoonlijnen. Ook zouden scholen binnenkort weer open gaan. Het land verkeert al bijna twee weken in een lockdown - waarin mensen niet de straat op mogen en inwoners zijn tevens volledig afgesloten van internet- en telefoonverkeer.
11x IGJ: Zorginspecteurs worden steeds vaker bedreigd en geïntimideerd17/08 05u45 - Nu.nl: Inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben steeds vaker te maken met intimidatie en bedreigingen als zij een thuiszorgbedrijf bezoeken, zegt hoofdinspecteur Korrie Louwes in gesprek met Trouw.
10x Verdachte van aanslag op Noorse moskee bekent deels17/08 13u00 - Nu.nl: De 21-jarige man die vorige week zaterdag zwaarbewapend een Noorse moskee binnendrong, heeft deels zijn schuld bekend. Dat heeft officier van justitie Pal-Fredrik Hjort Kraby vrijdagavond laat meegedeeld. Hij heeft echter formeel geen schuld bekend aan moord en het plegen van een terroristische daad, aldus de aanklager.

Statistieken

Artikels:
28665
Gelezen:
43221
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven