woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl pagina 1

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
11/12 16u45  Russische omroepbaas erkent dat satellietfoto van neerhalen MH17 nep was De baas van de Russische staatsomroep Channel One heeft in een interview met The New Yorker toegegeven dat de satellietfoto die door het land werd verspreid na het neerhalen van MH17 nep was. Op het beeld was te zien dat een gevechtstoestel van Oekraïne de vlucht zou hebben doen crashen.
11/12 16u30  Koffer met geld barst open op Schiphol, Albanees aangehouden Een dertigjarige Albanees is zondag 8 december op Schiphol aangehouden voor witwassen. Zijn koffer barstte open tijdens de bagage-afhandeling en er bleek 50.000 euro aan cash in zijn bagage te zitten, meldt de Koninklijke Marechaussee woensdag.
11/12 16u15  Man met 50.000 euro betrapt op Schiphol doordat koffer openbarstte Een dertigjarige Albanees is zondag 8 december op Schiphol aangehouden voor witwassen. Zijn koffer barstte open op de bagageband en er bleek 50.000 euro aan cash in zijn bagage te zitten, meldt de Koninklijke Marechaussee woensdag.
11/12 16u00  Snel: Zwartgelakte documenten opvangtoeslag geven vertekend beeld De zwartgelakte stukken in de dossiers die gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire hebben ontvangen geven volgens staatssecretaris Menno Snel (Belastingdienst) 'een vertekend beeld'. Een deel van de ouders ontving maandagavond de dossiers om inzicht te krijgen in waarom zij jarenlang door de Belastingdienst zijn aangemerkt als fraudeurs, maar meerdere pagina's zijn onleesbaar gemaakt.
11/12 15u45  'Verdwenen schilderij Klimt teruggevonden tussen muren Italiaans museum' Een schilderij van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt, waarvan werd gedacht dat het was gestolen, is na 22 jaar teruggevonden tussen de muren van een Italiaans museum. Een tuinman vond het werk terug in een vuilniszak.
11/12 15u45  Snel: zwartgelakte documenten opvangtoeslag geven 'vertekend beeld' De zwartgelakte stukken in de dossiers die gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire hebben ontvangen geven volgens staatssecretaris Menno Snel (Belastingdienst) 'een vertekend beeld'. Een deel van de ouders ontving maandagavond de dossiers om inzicht te krijgen in waarom zij jarenlang door de Belastingdienst zijn aangemerkt als fraudeurs, maar meerdere pagina's zijn onleesbaar gemaakt.
11/12 15u30  Nederlanders die op Sziget met drugs werden gepakt langer in voorarrest De voor drugshandel opgepakte Roelf B. en medeverdachte Gert-Jan N. blijven langer in Hongarije vastzitten in afwachting van hun proces. De Nederlanders zijn in augustus op het populaire Sziget-festival opgepakt met een grote hoeveelheid xtc-pillen en marihuana.
11/12 15u30  Russische omroepbaas geeft toe dat satellietfoto neerhalen MH17 nep was De baas van de Russische staatsomroep Channel One heeft in een interview met The New Yorker toegegeven dat de satellietfoto die door het land werd verspreid na het neerhalen van MH17 nep was. Op het beeld was te zien dat een gevechtstoestel van Oekraïne de vlucht zou hebben doen crashen.
11/12 14u45  Suu Kyi sluit niet uit dat oorlogsmisdaden tegen Rohingya's zijn gepleegd De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi zei woensdag dat niet kan worden uitgesloten dat het leger in 2017 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt in de strijd tegen Rohingya-rebellen. Deze mogelijke oorlogsmisdaden waren volgens haar echter geen genocide, zoals Gambia stelt.
11/12 14u30  Handbalsters naar halve finales WK door zege van Noorwegen op Duitsland De Nederlandse handbalsters hebben woensdag de halve finales van het WK in Japan bereikt. Oranje won zelf overtuigend van Zuid-Korea (40-33) en voegde zich definitief bij de laatste vier landen door een zege van Noorwegen op Duitsland.
11/12 14u30  Leider Myanmar sluit niet uit dat oorlogsmisdaden tegen Rohingya zijn gepleegd De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft woensdag laten weten dat niet kan worden uitgesloten dat het leger 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt in de strijd tegen Rohingya-rebellen in 2017. Deze mogelijke oorlogsmisdaden zijn echter geen genocide, zoals de beschuldiging door Gambia luidt.
11/12 14u15  Time roept klimaatactiviste Greta Thunberg uit tot Persoon van het Jaar Klimaatactiviste Greta Thunberg is door Time uitgeroepen tot Time Person of the Year van 2019. Ze is de jongste persoon ooit die de titel heeft gekregen, heeft het Amerikaanse opinieblad woensdag bekendgemaakt.10 
11/12 14u15  Frankrijk voert ondanks protesten toch universeel pensioensysteem in De Franse premier Édouard Philippe heeft woensdag bekendgemaakt hoe de pensioenen in het land precies hervormd zullen worden. Het al eerder aangekondigde universele pensioensysteem komt er, ondanks vele protesten van de Franse bevolking.
11/12 14u15  Handbalsters naar halve finales WK door zege Noorwegen op Duitsland De Nederlandse handbalsters hebben woensdag de halve finales van het WK in Japan bereikt. Oranje won zelf overtuigend van Zuid-Korea (40-33) en voegde zich definitief bij de laatste vier landen door een zege van Noorwegen op Duitsland.10 
11/12 14u15  Aung San Suu Kyi: 'Sluit niet uit dat er oorlogsmisdaden zijn gepleegd' De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft woensdag laten weten dat niet kan worden uitgesloten dat het leger 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt in de strijd tegen Rohingya-rebellen in 2017. Deze mogelijke oorlogsmisdaden zijn echter geen genocide, zoals de beschuldiging door Gambia luidt.10 
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/12 14u00  Klimaatactiviste Greta Thunberg Persoon van het Jaar volgens TimeKlimaatactiviste Greta Thunberg is door Time uitgeroepen tot Time Person of the Year van 2019. Dit heeft het Amerikaanse opinieblad woensdag bekendgemaakt.
11/12 14u00  Moordverdachte wil via plafond uit Russische rechtbank ontsnappenLeonid Gracer heeft dinsdag tijdens zijn rechtszaak in Moskou geprobeerd uit een kooi te klimmen en via het plafond te ontsnappen. De Rus wordt ervan verdacht zijn oudere zus te hebben doodgestoken tijdens een luguber ritueel.
11/12 13u45  Zes jaar cel en tbs voor doodsteken Amerikaanse studente in RotterdamDe 24-jarige Joël S. is woensdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim vorig jaar december.
11/12 12u30  Dit moet je weten over de Britse verkiezingen van donderdagHet Verenigd Koninkrijk kiest donderdag een nieuwe regering. De vervroegde parlementsverkiezingen werden uitgeschreven vanwege de patstelling in het Lagerhuis over de Brexit. Dit moet je weten over wat de meest impactvolle Britse verkiezingen ooit kunnen worden.10 
11/12 11u45  Aung San Suu Kyi sluit oorlogsmisdaden tegen Rohingya in Myanmar niet uitDe Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft woensdag laten weten dat niet kan worden uitgesloten dat het leger 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt in de strijd tegen Rohingya-rebellen in 2017. Deze mogelijke oorlogsmisdaden zijn echter geen genocide, zoals de beschuldiging door Gambia luidt.
11/12 11u30  Aung San Suu Kyi sluit oorlogsmisdaden tegen Rohingya's in Myanmar niet uitDe Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft woensdag laten weten dat niet kan worden uitgesloten dat het leger 'disproportioneel geweld' heeft gebruikt in de strijd tegen Rohingya-rebellen in 2017. Deze mogelijke oorlogsmisdaden zijn echter geen genocide, zoals de beschuldiging door Gambia luidt.
11/12 11u15  Rechtspraak wil niet dat op geweld tegen hulpverleners altijd celstraf staatDe Raad voor de rechtspraak vraagt justitieminister Ferd Grapperhaus met klem om af te zien van een zogeheten taakstrafverbod na geweld tegen hulpverleners. De wet zou ervoor moeten zorgen dat er altijd een celstraf wordt opgelegd aan mensen die bijvoorbeeld agenten aanvallen. 'Er is nu ook al voldoende aandacht van rechters voor de ernst van dit soort misdrijven', wordt woensdag gesteld.10 
11/12 11u00  Rechtspraak keurt wet tegen taakstrafverbod na geweld tegen hulpverleners afDe Raad voor de rechtspraak vraagt justitieminister Ferd Grapperhaus met klem om af te zien van het wetsvoorstel dat ervoor zorgt dat er geen taakstraffen meer kunnen worden gegeven na geweld tegen hulpverleners. 'Er is nu ook al voldoende aandacht van rechters voor de ernst van dit soort misdrijven', wordt woensdag gesteld.
11/12 10u45  'Aantal leerlingen islamitische basisscholen in 10 jaar 60 procent gestegen'Het aantal kinderen dat islamitisch basisonderwijs volgt is in tien jaar met zo'n 60 procent gestegen. Dat meldt de Volkskrant woensdag op basis van cijfers die zijn opgevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
11/12 10u30  Honderden schoten gelost bij dodelijk vuurgevecht in Jersey CityBij een schietpartij in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen gedood. Drie burgers, een politieagent en de twee schutters kwamen om het leven. Een burger en twee agenten raakten gewond.11 
11/12 10u00  'Bloedchagrijnige' Ajax-spelers hopen in EL tot grote hoogte te stijgenDe teleurstelling is uiteraard enorm bij de spelers van Ajax na de uitschakeling in de Champions League, maar het besef is er ook dat het Europese avontuur nog niet voorbij is. Door de derde plaats in groep H rest de Amsterdammers na de winterstop de knock-outfase van de Europa League en Donny van de Beek en Daley Blind denken dat daarin veel mogelijk is.
11/12 10u00  Nederlanders googelden in 2019 vooral naar Ajax en betekenis van 'wollah'Nederlanders zochten in 2019 het meest naar voetbalclub Ajax en het WK vrouwenvoetbal. Verder werd veel gezocht naar de betekenis van de woorden 'huts' en 'wollah', maakt Google woensdag bekend in een jaaroverzicht van de populairste zoekopdrachten van 2019.
11/12 09u30  Opnieuw explosie in woonwijk Noordwijk aan ZeeIn Noordwijk aan Zee is in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een explosie geweest in een woonwijk, waarbij zeker één woning beschadigd is geraakt. Het gaat om dezelfde straat als waar in augustus van dit jaar een handgranaat tot ontploffing is gebracht. Ook is er op een andere locatie van Noordwijk aan Zee een mogelijk explosief gevonden.11 
11/12 09u00  NS: Eerste experiment met zelfrijdende trein is geslaagdDe NS heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst een proef uitgevoerd met een zelfrijdende trein. Het spoorwegbedrijf spreekt woensdagochtend van een succesvol experiment.12 
11/12 07u45  IJskappen Groenland smelten zeven keer sneller dan dertig jaar terugHet ijs op Groenland, het grootste eiland ter wereld, smelt veel sneller dan verwacht. Dat melden 89 gezaghebbende poolwetenschappers in het vakblad Nature. De cijfers komen overeen met de somberste voorspellingen van het VN-klimaatpanel.
11/12 07u15  Inwoners Bougainville kiezen voor afscheiding Papoea-Nieuw-GuineaDe inwoners van het eiland Bougainville in de Grote Oceaan, een autonome regio van Papoea-Nieuw-Guinea, hebben in een referendum massaal gekozen voor onafhankelijkheid.12 
11/12 06u45  Inwoners Bougainville kiezen massaal voor afscheiding Papoea-Nieuw-GuineaDe inwoners van het eiland Bougainville in de Grote Oceaan, een autonome regio van Papoea-Nieuw-Guinea, hebben in een referendum massaal gekozen voor onafhankelijkheid.11 
11/12 06u15  'Miljarden euro's nodig voor EU-klimaatplan Timmermans'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.12 
11/12 06u15  Eerste elektrische vliegtuig maakt geslaagde testvlucht in CanadaIn de Canadese plaats Richmond heeft vliegtuigmaatschappij Harbour Air dinsdag een eerste vlucht gemaakt met een compleet elektrisch aangedreven vliegtuig, zo meldt het bedrijf.14 
11/12 05u45  Weerbericht: Dag begint met regen, later droog en soms zonIn de ochtend regent het, maar die trekt langzaam via het oosten weg. In de middag overheerst de bewolking.14 
11/12 05u30  Italiaanse burgemeesters steunen bedreigde HolocaustoverlevendeRuim zeshonderd Italiaanse burgemeesters hebben dinsdagavond in het Milaan gedemonstreerd on de 89-jarige senator Liliana Segre te steunen. Deze Holocaustoverlevende heeft sinds vorige maand politiebewaking na een reeks antisemitische bedreigingen.17 
11/12 04u45  Italiaanse burgemeesters steunen bedreigde HolocaustoeverlevendeRuim zeshonderd Italiaanse burgemeesters hebben dinsdagavond in het Milaan gedemonstreerd on de 89-jarige senator Liliana Segre te steunen. Deze Holocaustoeverlevende heeft sinds vorige maand politiebewaking na een reeks antisemitische bedreigingen.11 
11/12 04u45  Nabeschouwing: 'Ajax mag in Europa League meer dromen hebben'Ajax heeft dinsdag naast een ticket voor de knock-outfase van de Champions League gegrepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag had tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om de groepsfase te overleven, maar verloor met 0-1. NUsport-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter bespreken de wedstrijd na.
11/12 04u30  Italiaanse burgemeesters steunen massaal bedreigde HolocaustoeverlevendeRuim zeshonderd Italiaanse burgemeesters hebben dinsdagavond in het Milaan gedemonstreerd on de 89-jarige senator Liliana Segre te steunen. Deze Holocaustoeverlevende heeft sinds vorige maand politiebewaking na een reeks antisemitische bedreigingen.11 
11/12 02u45  Nabeschouwing CL: 'Ajax mag in Europa League meer dromen hebben'Ajax heeft dinsdag naast een ticket voor de knock-outfase van de Champions League gegrepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag had tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om de groepsfase te overleven, maar verloor met 0-1. NUsport-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter bespreken de wedstrijd na.16 
11/12 01u15  Zes doden bij urenlange schietpartij in Amerikaanse stad Jersey CityBij een schietpartij van vier uur in een supermarkt in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen om het leven gekomen, Dat bevestigt de politie tijdens een persconferentie.29 
11/12 00u45  Britse verkiezingen: Hebben de kleine partijen wel een kans?Nog een paar dagen voor de belangrijke verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Londen houdt NU.nl je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het gaat vooral om Labour en de Conservative Party, maar wat is de rol van kleinere partijen?26 
10/12 23u45  Zes doden bij schietpartij in Amerikaanse stad Jersey CityBij een schietpartij in een winkel in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen om het leven gekomen, onder wie drie burgers, een politieagent en twee schutters, bevestigt de politie tijdens een persconferentie.
10/12 23u45  VS, Mexico en Canada bereiken akkoord over nieuw handelsverdragDe Verenigde Staten, Mexico en Canada hebben dinsdag na twee jaar van moeizame onderhandelingen een overeenkomst bereikt, die de weg vrij maakt voor een nieuw handelsverdrag tussen de drie Noord-Amerikaanse landen.10 
10/12 23u00  Ajax uitgeschakeld in Champions League na thuisnederlaag tegen ValenciaAjax heeft dinsdag naast een ticket voor de knock-outfase van de Champions League gegrepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag had tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om de groepsfase te overleven, maar verloor met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA.
10/12 23u00  Opleiding 300 Saoedische luchtvaartstudenten in VS tijdelijk stilgelegdDe Amerikaanse marine heeft de opleiding van meer dan driehonderd Saoedische luchtvaartstudenten dinsdag tijdelijk stilgelegd. Dat besluit volgt op de schietpartij vrijdag op een vliegbasis in Florida waarbij een Saoedische luitenant drie militairen in opleiding doodschoot.
10/12 23u00  Kleine partijen proberen uit schaduw Conservatieven en Labour te komenDe strijd rond de naderende verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk lijkt vooral tussen de Conservatieven en Labour te gaan. Maar er zijn ook twee kleinere partijen, die wellicht weinig kans maken op de winst, maar toch een rol van betekenis kunnen spelen.
10/12 22u45  Ajax zet in slotfase aan voor cruciale gelijkmaker tegen ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 22u15  Ajax na rust op zoek naar cruciale gelijkmaker tegen ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 22u00  Ajax bij rust op achterstand in cruciaal CL-duel met ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 22u00  Kleine partijen strijden naast de Conservatieven en Labour om relevantieDe strijd rond de naderende verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk lijkt vooral tussen de Conservatieven en Labour te gaan. Maar er zijn ook twee kleinere partijen, die wellicht weinig kans maken op de winst, maar toch een rol van betekenis kunnen spelen.
10/12 22u00  Huis van Afgevaardigden VS presenteert aanklachten tegen TrumpHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd, voor machtsmisbruik en het belemmeren van het Congres.
10/12 21u45  Huis van Afgevaardigden VS komt presenteert aanklachten tegen TrumpHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd, voor machtsmisbruik en het belemmeren van het Congres.
10/12 21u30  Ajax voor rust op achterstand in cruciaal CL-duel met ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 21u16  Aantrekkelijk begin van cruciaal CL-duel tussen Ajax en ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 21u16  Zangeres Roxette overleden: van Zweeds talent tot wereldsterMarie Fredriksson, de zangeres van het Zweedse duo Roxette, is op 61-jarige leeftijd overleden. Roxette scoorde hits met onder meer Listen To Your Heart en It Must Have Been Love.
10/12 21u00  Cruciaal CL-duel tussen Ajax en Valencia op punt van beginnenAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 20u45  Johan Cruijff ArenA maakt zich klaar voor Ajax-ValenciaAjax gaat dinsdag tegen Valencia vanaf 21.00 uur op jacht naar een plek in de knock-outfase van de Champions League. Een gelijkspel volstaat voor de Amsterdammers. Volg alles hier live.
10/12 17u30  Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar Brabants crimineel netwerkDe politie heeft dinsdag vijf mensen aangehouden tijdens een nieuwe actie in het kader van Operatie Alfa. De arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij een crimineel netwerk uit Noord-Brabant.
10/12 17u15  Vooruitblik CL: 'Ajax minder dodelijk zonder Promes'Ajax treedt dinsdagavond zonder Quincy Promes aan in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Valencia. De afwezigheid van Promes zal ervoor zorgen dat Ajax-trainer Erik ten Hag flink zal moeten schuiven in zijn opstelling. Wat er allemaal gaat veranderen vertellen NUsport-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter in deze vooruitblik.
10/12 17u15  Rekenkamer: NPO heeft weinig inzicht in bestedingen van omroepenDe NPO heeft weinig inzicht in de doelmatigheid van de bestedingen van de verschillende omroepen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat de NPO zijn wettelijke taak om te zorgen voor doelmatige uitgaven niet kan waarmaken.
10/12 16u45  Amerikaans Huis van Afgevaardigden presenteert twee aanklachten tegen TrumpHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd, voor machtsmisbruik en het belemmeren van het Congres.
10/12 15u45  Amerikaans Huis presenteert twee aanklachten tegen TrumpHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd tijdens een persconferentie in Washington DC. De zogeheten 'articles of impeachment' zijn het resultaat van onderzoek naar de mogelijke afzetting van Trump.
10/12 15u15  Kamer hekelt 'puinhoop' van 'falend' Marokkobeleid Broekers-KnolDe Tweede Kamer heeft dinsdag tijdens het Vragenuur hard uitgehaald naar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel). De Kamerleden hebben geen goed woord over voor haar inspanningen om ervoor te zorgen dat Marokko uitgeprocedeerde Marokkanen terugneemt.
10/12 14u00  Banden van vliegtuigje klappen bij noodlanding in Costa RicaEen klein toeristenvliegtuig heeft dinsdag een noodlanding in Costa Rica gemaakt. Door de harde klap bij het neerkomen, klapten de banden van het landingsgestel. De vleugels en onderkant van het vliegtuig raakten flink beschadigd.
10/12 13u45  Roxette-zangeres Marie Fredriksson op 61-jarige leeftijd overledenMarie Fredriksson, zangeres van het Zweedse duo Roxette, is op 61-jarige leeftijd overleden. De manager van de zangeres bevestigt dit nieuws aan de Zweedse krant Expressen.
10/12 13u30  Gambia vraagt hof Myanmar te dwingen acties tegen Rohingya's te stoppenGambia heeft dinsdag het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verzocht Myanmar op te dragen direct te stoppen met wat in hun ogen de genocide is op de islamitische Rohingya-minderheid in Myanmar.
10/12 13u15  Banden van vliegtuigje blazen op bij noodlanding in Costa RicaEen klein toeristenvliegtuig heeft dinsdag een noodlanding in Costa Rica gemaakt. Door de harde klap bij het neerkomen klapten de banden van het landingsgestel. De vleugels en onderkant van het vliegtuig raakten flink beschadigd.
10/12 13u00  Boeren protesteren op 18 december, locaties nog onduidelijkIn het hele land gaan boeren op woensdag 18 december opnieuw protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Waar de acties van de boeren plaatsvinden, wil organisator Farmers Defence Force (FDF) dinsdag nog niet bekendmaken.
10/12 13u00  Gambia eist dat hof Myanmar genocide op Rohingya's verbiedtGambia heeft dinsdag het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verzocht Myanmar op te dragen direct te stoppen met wat in hun ogen de genocide is op de islamitische Rohingya-minderheid in Myanmar.
10/12 13u00  Klein toeristenvliegtuig maakt heftige noodlanding in Costa RicaEen klein toeristenvliegtuig heeft dinsdag een noodlanding in Costa Rica gemaakt. Door de harde klap bij het neerkomen brak het landingsgestel van het vliegtuig af. De vleugels en onderkant van het vliegtuig raakten flink beschadigd. De vier passagiers en twee piloten hielden geen ernstige verwondingen over aan de onstuimige landing. Brandweerlieden en een medisch team stonden klaar om hulp te verlenen aan de passagiers.
10/12 12u45  Boeren protesteren opnieuw op 18 december, locaties nog onduidelijkIn het hele land gaan boeren op woensdag 18 december opnieuw protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Waar de acties van de boeren plaatsvinden, wil organisator Farmers Defence Force (FDF) dinsdag nog niet bekendmaken.
10/12 12u45  Chileens vliegtuig met 38 inzittenden onderweg naar Antarctica neergestortEen Chileens militair transportvliegtuig met 38 inzittenden is onderweg naar Antarctica neergestort, meldt de Chileense luchtmacht. Het toestel was al ruim twaalf uur vermist.
10/12 12u30  Chileens vliegtuig met 38 inzittenden verdwijnt onderweg naar AntarticaEen Chileens militair transportvliegtuig met 38 inzittenden is onderweg naar Antartica verdwenen, meldt de Chileense luchtmacht aan BBC News.
10/12 12u30  Sydney gehuld in dikke laag rook door voortwoekerende bosbrandenHet openbare leven in Sydney, de grootste stad van Australië, wordt sterk gedomineerd door de bosbranden die in de omgeving woeden. Dikke lagen rook boven de stad belemmeren het zicht in de stad en veroorzaken problemen voor patiënten met longproblemen.
10/12 12u30  GroenLinks-Kamerlid Diks weer in opspraak wegens vergoedingTweede Kamerlid Isabelle Diks is opnieuw in opspraak gekomen. Uit berichtgeving van HP/De Tijd blijkt dinsdag dat de GroenLinkser vanaf januari 2018 een verblijfskostenvergoeding van 2.000 euro netto per maand heeft ontvangen. Diks stond ingeschreven in de gemeente Leeuwarden, terwijl zij woonde in Den Haag.
10/12 12u15  GroenLinks-Kamerlid Diks weer in opspraak door vergoeding Tweede KamerTweede Kamerlid Isabelle Diks is opnieuw in opspraak gekomen. Uit berichtgeving van HP/De Tijd blijkt dinsdag dat de GroenLinkser vanaf januari 2018 een verblijfskostenvergoeding van 2.000 euro netto per maand heeft ontvangen. Diks stond ingeschreven in de gemeente Leeuwarden, terwijl zij woonde in Den Haag.
10/12 12u15  'Lastig voor politie en OM om informatie over aanslag Utrecht snel te delen'Het was een 'terugkerende uitdaging' om gezamenlijk een eenduidig beeld van de aanslag in Utrecht te krijgen toen deze plaatsvond, zo blijkt dinsdag uit een onderzoek dat is uitgevoerd naar het crisisoptreden rond de dodelijke schietpartij. Zo wordt gesteld dat het 'lastig bleek' voor gemeente, politie en het Openbaar Ministerie (OM) om informatie op een juiste manier snel met elkaar te delen.
10/12 11u45  Sanoma verkoopt onder meer NU.nl, Libelle en Margriet aan DPG MediaHet Finse mediabedrijf Sanoma verkoopt zijn Nederlands-Belgische mediatak, waaronder NU.nl, aan DPG Media voor een bedrag van 460 miljoen euro.
10/12 11u00  Man schiet zes mensen dood in Tsjechisch ziekenhuisBij een schietpartij in een ziekenhuis in het Oost-Tsjechische Ostrava zijn dinsdagochtend zes mensen gedood en drie mensen gewond geraakt. Dat meldt Seznam Zprávy.
10/12 10u45  AZ-Ajax definitief met publiek in Alkmaar na goedkeuring gemeenteHet duel tussen AZ en Ajax kan komende zondag definitief met publiek in Alkmaar worden gespeeld. De gemeente heeft het AFAS Stadion dinsdag goedgekeurd waardoor de wedstrijd gewoon door kan gaan.
10/12 10u00  'Kankerpatiënt kiest niet bewust ziekenhuis en vindt lastig informatie'Meer dan de helft van de kankerpatiënten in Nederland heeft niet nagedacht over welk ziekenhuis het geschiktst is voor de behandeling van hun vorm van kanker. Eén op de vijf zou achteraf iets anders hebben gedaan als het gaat om de keuze voor een ziekenhuis.
10/12 09u45  Zes doden bij schietpartij in Tsjechisch ziekenhuis, verdachte gevluchtBij een schietpartij in een ziekenhuis in het Oost-Tsjechische Ostrava zijn dinsdagochtend zes mensen gedood en ten minste twee mensen zwaargewond geraakt. Dat meldt Seznam Zprávy.
10/12 09u45  Onderzoek: Kankerpatiënt kiest niet bewust ziekenhuis en vindt lastig informatieMeer dan de helft van de kankerpatiënten in Nederland heeft niet nagedacht over welk ziekenhuis het meest geschikt is voor de behandeling van hun vorm van kanker. Eén op de vijf zou achteraf iets anders hebben gedaan als het gaat om de keuze voor een ziekenhuis.
10/12 09u30  Zes doden bij schietpartij in Tsjechisch ziekenhuisBij een schietpartij in een ziekenhuis in het Oost-Tsjechische Ostrava zijn dinsdagochtend zes mensen gedood en ten minste twee mensen zwaargewond geraakt. Dat meldt Seznam Zprávy.
10/12 08u45  Auto's en vrachtwagens crashen op besneeuwde snelweg in VSMeerdere auto's en vrachtwagens zijn maandag in de Amerikaanse staat Iowa op elkaar gebotst. Daarbij raakte zeker één persoon ernstig gewond. De snelweg was zag wit na een sneeuwstorm.
10/12 08u45  'Restanten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit van buiten EU'Op groenten en fruit dat in de Nederlandse winkels wordt verkocht, zitten restanten van bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de hormoonhuishouding. Dat schrijft Trouw dinsdag.
10/12 08u30  Sanoma verkoopt NU.nl, Libelle en Margriet aan DPG MediaHet Finse mediabedrijf Sanoma verkoopt zijn Nederlands-Belgische mediatak, waaronder NU.nl, aan DPG Media voor een bedrag van 460 miljoen euro.
10/12 08u15  'Restanten van hormoongif op groenten en fruit in Nederlandse winkels'Op groenten en fruit dat in de Nederlandse winkels wordt verkocht, zitten geregeld restanten van bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de hormoonhuishouding. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat in opdracht van Trouw is gedaan en dinsdag is gepubliceerd.
10/12 07u45  Onderzoek: Kinderen van arme ouders presteren slechter op schoolBijna twee op de drie basisschoolleraren heeft leerlingen in de klas die in armoede leven. De kinderen dragen veel dezelfde kleren, kunnen niet mee met schoolreisjes, hebben geen eten bij zich of wassen zich niet elke dag. Deze groep leerlingen presteert aantoonbaar slechter dan klasgenoten.
10/12 07u45  Sanoma verkoopt Nederlandse mediatak aan DPG MediaHet Finse mediabedrijf Sanoma verkoopt zijn Nederlands-Belgische mediatak, waaronder NU.nl, aan DPG Media voor een bedrag van 460 miljoen euro.
10/12 06u30  Politie Nieuw-Zeeland begint strafrechtelijk onderzoek na vulkaanuitbarstingDe politie van Nieuw-Zeeland gaat een onderzoek beginnen naar de omstandigheden rond de uitbarsting van de vulkaan White Island. Daarbij zijn minstens vijf mensen omgekomen, acht mensen worden nog vermist.
10/12 06u15  'Leger Myanmar jaagde al plunderend Rohingya de grens over'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
10/12 05u45  Weerbericht: In de ochtend zon, later bewolkt en stevige windIn de ochtend is van tijd tot tijd de zon te zien, maar van het westen uit neemt de bewolking geleidelijk toe.
10/12 05u00  Poetin: 'In Berlijn doodgeschoten Georgiër was zelf moordenaar'De Georgische man die in augustus in Berlijn is doodgeschoten, is volgens de Russische president Vladimir Poetin zelf een moordenaar. Dat zei hij maandagavond tijdens een persconferentie.
10/12 04u00  'Vaak schadelijk hormoongif op groenten en fruit in Nederlandse winkels'Op veel groenten en fruit dat in de Nederlandse winkels wordt verkocht, zit restanten van bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de hormoonhuishouding. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit NVWA dat in opdracht van Trouw is gedaan en dinsdag is gepubliceerd.
10/12 03u30  'Timmermans komt met ingrijpende plannen voor klimaatneutraal Europa'Europa moet in 2050 het eerste continent van de wereld zijn dat klimaatneutraal is. Daarvoor presenteert Eurocommissaris Frans Timmermans (milieu) woensdag samen met Commissievoorzitter Ursula von der Leyen een pakket vergaande maatregelen die de gehele Europese wetgeving omgooit. Dat schrijft De Volkskrant dinsdag.
10/12 00u45  Voor eind van het jaar volledige wapenstilstand in Oost-OekraïneDe Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky hebben een wapenstilstand afgesloten. Voor het eind van het jaar moeten de gewelddadigheden in Oost-Oekraïne ten einde zijn. Dat hebben ze afgesproken tijdens een topontmoeting in Frankrijk.
09/12 22u45  Regering VS gaf jarenlang onrealistisch beeld van oorlog AfghanistanDe Amerikaanse regering heeft jarenlang de Amerikaanse bevolking voorgelogen over hoe het ervoor stond tijdens de oorlog in Afghanistan, meldt The Washington Post maandag op basis van opgevraagde overheidsdocumenten.
09/12 20u45  Bedenker (34) van Ice Bucket Challenge overleden aan ALSDe bedenker van de zogeheten Ice Bucket Challenge is op 34-jarige leeftijd overleden aan ALS. Met de actie, die in veel landen een hype werd, wist hij wereldwijd aandacht te genereren voor de ongeneeslijke spierziekte waar hij zelf aan leed.
09/12 20u45  Vijf vragen over de Rohingya-genocidezaak tegen Myanmar in Den HaagBij het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis in Den Haag vindt de komende drie dagen de rechtszaak plaats tegen Myanmar, die is aangespannen door Gambia vanwege het geweld tegen Rohingya's. De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi zal haar land verdedigen. Vijf vragen over waar de zaak precies om draait.
09/12 20u30  Schip botst tegen kraan in haven van AntwerpenIn de haven van Antwerpen is maandag een losgeslagen schip tegen een kraan gebotst. De kraan stortte vervolgens in en is deels in het water beland. Het 328 meter lange schip was niet operationeel tijdens het ongeluk. Er zijn geen gewonden gevallen.
09/12 20u30  Nog acht vermisten na uitbarsting vulkaan in Nieuw-ZeelandAcht mensen worden nog vermist na de uitbarsting van de vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland maandag. 31 gewonden liggen nog in het ziekenhuis, van wie enkelen in kritieke toestand. Dat zei de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern dinsdagochtend (lokale tijd) tijdens een persconferentie.
09/12 20u30  Eva Jinek vanaf 3 januari met nieuw programma op RTL te zienEva Jinek zal op 3 januari haar eerste programma op RTL presenteren. Dit maakte de commerciële zender maandag bekend in RTL Boulevard.
09/12 20u15  Inspecteur-generaal: FBI-onderzoek naar Rusland en Trump was legitiemUit een rapport van Michael Horowitz, de inspecteur-generaal van het Amerikaanse Ministerie van Justitie, blijkt maandag dat het FBI-onderzoek naar Russische inmenging tijdens de campagne van de Amerikaanse president Trump in 2016 legitiem was.
09/12 19u00  Meeste ziekenhuizen gestopt met verkoop van energiedrankenDe meeste ziekenhuizen in Nederland zijn gestopt of gaan stoppen met de verkoop van energiedranken. Het gaat inmiddels om 90 procent van alle ziekenhuizen, meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maandag na een eigen inventarisatie.
09/12 17u45  Alle verdachten van groepsverkrachtingen Den Bosch vrijgelatenZes van de acht verdachten die vorig week zijn opgepakt op verdenking van groepsverkrachtingen in Den Bosch zijn maandag in vrijheid gesteld. Vorige week werden twee verdachten al in vrijheid gesteld en maandag oordeelde de rechter-commissaris dat ook voor de overige verdachten niet genoeg bewijs is om hen vast te houden. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de beslissing.
09/12 17u45  Wiegman blijft tot en met EK 2021 bondscoach van OranjevrouwenSarina Wiegman heeft haar contract als bondscoach van de Oranjevrouwen maandag verlengd tot en met het EK van 2021. De vijftigjarige Haagse lag bij de KNVB vast tot en met de Olympische Spelen van volgend jaar.
09/12 17u00  Jeroen Pauw stopt met talkshow: Veelbesproken momentenPauw, de talkshow die Jeroen Pauw sinds 2014 maakt, komt in 2020 ten einde. De presentator maakt op sociale media bekend dat hij volgend jaar andere dingen gaat doen. Bekijk een aantal veelbesproken momenten uit het programma van de afgelopen vijf jaar.
09/12 16u00  Ajax zonder Promes tegen Valencia, Onana wel fit voor CL-wedstrijdQuincy Promes kan dinsdagavond niet meedoen in het cruciale Champions League-duel van Ajax met Valencia. Keeper André Onana lijkt wel fit genoeg voor de wedstrijd in Amsterdam.
09/12 16u00  Top over Oost-Oekraïne: bereidheid tot compromis, maar er zijn 'hobbels'Presidenten Volodymyr Zelensky van Oekraïne en Vladimir Poetin van Rusland zijn maandag naar Parijs gekomen om samen met de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel te praten over het conflict in Oost-Oekraïne. Of de leiders met een oplossing voor de jarenlang durende oorlog komen, is nog maar de vraag, stelt Rusland- en Oekraïnekenner Nicolaas Kraft van Ermel.
09/12 15u45  Ajax moet topscorer Promes missen in Champions League-duel met ValenciaQuincy Promes kan dinsdagavond niet meedoen in het cruciale Champions League-duel van Ajax met Valencia. Keeper André Onana lijkt wel fit genoeg voor de wedstrijd in Amsterdam.
09/12 15u30  EU-landen eens over gerichte sancties voor mensenrechtenschendersDe EU-lidstaten zijn het maandag eens geworden over een nieuwe manier om mensenrechtenschendingen wereldwijd aan te pakken. Het zogenoemde EU-mensenrechtensanctieregime biedt de Europese Unie de mogelijkheid om individuen of organisaties die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen gerichte sancties op te leggen, zoals het bevriezen van banktegoeden en het opleggen van visumverboden.
09/12 15u30  Jongen (15) opgepakt voor zware mishandeling van agent in LarenDe politie heeft maandag een vijftienjarige jongen opgepakt voor de zware mishandeling van een agent in het Noord-Hollandse Laren. Het slachtoffer werd aangevallen toen hij zondagavond met een collega een grote vechtpartij bij een café probeerde te beëindigden. Eerder werden al twee arrestaties verricht.
09/12 14u45  OM onderzoekt of verboden pedovereniging Martijn toch is voortgezetHet Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn, bevestigt een woordvoerder maandag aan NU.nl na berichtgeving van RTL Nieuws. Tegen twee prominente oud-leden van de organisatie is aangifte gedaan.
09/12 14u15  NCTV: Kans op aanslag in Nederland is kleiner gewordenDe kans op een aanslag in Nederland is kleiner geworden, zo meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) maandag. Het dreigingsniveau is daarom bijgesteld naar 3 van de 5 in totaal.
09/12 14u00  OM onderzoekt mogelijke voortzetting van verboden pedovereniging MartijnHet Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn, bevestigt een woordvoerder maandag aan NU.nl na berichtgeving van RTL Nieuws. Tegen twee prominente oud-leden van de organisatie is aangifte gedaan.
09/12 14u00  Talkshow van Jeroen Pauw stopt in het nieuwe jaarPauw, de talkshow die Jeroen Pauw sinds 2014 maakt, komt in 2020 ten einde. De presentator maakt op sociale media bekend dat hij volgend jaar andere dingen gaat doen. De talkshow zal nog twee weken te zien zijn, laat hij maandag weten.
09/12 14u00  Marco Kroon krijgt taakstraf van 100 uur na uitdelen kopstoot aan agentMarco Kroon heeft maandag een taakstraf van honderd uur opgelegd gekregen van de militaire kamer in Arnhem na het uitdelen van een kopstoot aan een politieagent in Den Bosch tijdens carnaval. Ook is de militair veroordeeld voor schennispleging.
09/12 13u45  Marco Kroon krijgt taakstraf van 100 uur na kopstoot agent tijdens carnavalMarco Kroon heeft maandag een taakstraf van 100 uur opgelegd gekregen van de militaire kamer in Arnhem na het uitdelen van een kopstoot aan een politieagent in Den Bosch tijdens carnaval. Ook is de militair veroordeeld voor schennispleging.
09/12 13u15  Drie natte, onderkoelde 'treinmannen' verdacht van winkelinbraak EindhovenDe drie mannen die maandagochtend nat en onderkoeld uit een trein in Venlo werden gehaald, zijn aangehouden op verdenking van een mogelijke inbraak in Eindhoven. Een van de mannen moet nog in het ziekenhuis blijven vanwege zijn verwondingen.
09/12 12u30  Verbod op recreatief gebruik lachgas: dit doet de partydrug met jeHet kabinet komt met een algeheel verbod voor het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken dat er een toename is van het aantal ernstige gezondheidsincidenten en dat mensen 'veel overlast door zwerfvuil' ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen. Wat doet lachgas precies met je?
09/12 12u30  Drie natte, onderkoelde mannen uit trein verdacht van inbraak EindhovenDe drie mannen maandagochtend nat en onderkoeld uit een trein in Venlo werden gehaald, zijn aangehouden op verdenking van een mogelijke inbraak in Eindhoven. Een van de mannen moet nog in het ziekenhuis blijven vanwege zijn verwondingen.
09/12 12u15  Kabinet komt met verbod op recreatief gebruik van lachgasHet kabinet komt met een verbod op het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten toeneemt en dat mensen 'veel overlast door zwerfvuil' ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen.
09/12 12u15  Verbod op recreatief gebruik lachgas, dit doet de partydrug met jeHet kabinet komt met een algeheel verbod voor het recreatief gebruik van lachgas, zo is maandag gemeld aan NU.nl. Uit onderzoek is gebleken dat er een toename is van het aantal ernstige gezondheidsincidenten en dat mensen 'veel overlast door zwerfvuil' ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen. Wat doet lachgas precies met je?
09/12 12u15  Vijf doden na uitbarsting vulkaan Nieuw-Zeeland, reddingsoperatie lastigBij de uitbarsting van de vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland zijn maandag minstens vijf doden gevallen, onder wie 'Nieuw-Zeelanders en toeristen', bevestigt de politie maandag tijdens een persconferentie. Een aantal mensen wordt nog vermist.
09/12 12u00  WADA verbant Rusland voor vier jaar van Olympische Spelen en WK'sHet mondiale antidopingbureau WADA heeft Rusland maandag voor vier jaar verbannen van alle mondiale sportwedstrijden. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Russische sporters niet mee mogen doen aan de Olympische Spelen van 2020 (Tokio) en 2022 (Peking) en het WK van 2022 in Qatar.
09/12 11u45  Drie onderkoelde mannen in Venlo uit trein gehaald, politie heeft veel vragenDe hulpdiensten hebben maandagochtend drie natte, onderkoelde mannen uit een trein in Venlo gehaald. Omdat een van de mannen was flauwgevallen van de kou, werd gevreesd voor gevaarlijke stoffen. Deze vrees bleek na metingen door de brandweer echter ongegrond.
09/12 11u30  WADA verbant Rusland voor vier jaar van alle grote sportevenementenHet mondiale antidopingbureau WADA heeft Rusland maandag voor vier jaar verbannen van alle internationale sportwedstrijden. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat Russische sporters niet mee mogen doen aan de Olympische Spelen van 2020 (Tokio) en 2022 (Peking).
09/12 11u15  Drie onderkoelde mannen in Venlo uit trein gehaaldDe hulpdiensten hebben maandagochtend drie natte, onderkoelde mannen uit een trein in Venlo gehaald. Omdat één van de mannen was flauwgevallen van de kou, werd gevreesd voor gevaarlijke stoffen. Deze vrees bleek na metingen door de brandweer echter ongegrond.
09/12 10u15  OM: Intern onderzoek levert geen bewijs beïnvloeden vervolging WildersHet Openbaar Ministerie (OM) zegt maandag dat intern onderzoek binnen justitie geen relevante stukken heeft opgeleverd die wijzen op politieke beïnvloeding van de vervolgbeslissing van Geert Wilders in 2014.
09/12 10u00  Vijf doden en vermisten na uitbarsting vulkaan Nieuw-Zeeland, reddingsoperatie lastigBij de uitbarsting van de White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland zijn minstens vijf doden gevallen, waaronder 'Nieuw-Zeelanders en toeristen', bevestigt de politie van Nieuw-Zeeland maandag tijdens een persconferentie. Een 'aantal' mensen wordt nog vermist.
09/12 10u00  Ravage op A50 na ongeval met vrachtwagen vol stoeptegelsOp de A50 bij Epe is maandag rond 5.30 uur een vrachtwagen met stoeptegels gekanteld. De weg ligt bezaaid met tegels.
09/12 09u45  Mijlpaal na crisis: aantal huishoudens in langdurige armoede stijgt nietHet percentage huishoudens in Nederland dat langdurig onder de armoedegrens leeft is voor het eerst sinds 2013 niet gestegen. Ook bleef het aandeel huishoudens dat in 2018 onder de inkomensgrens leefde gelijk en waren er ook niet meer kinderen die in armoede leven. Dat blijkt uit cijfers over armoede en uitsluiting waar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag mee komt.
09/12 09u30  Vulkaan in Nieuw-Zeeland uitgebarsten, minstens vijf dodenDe vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland is maandag uitgebarsten en vertoonde kortstondig verhoogde activiteit. Daarbij zijn minstens vijf doden gevallen. De politie gaat ervan uit dat er meer slachtoffers zijn. Er zouden zich zo'n vijftig mensen in de regio bevinden, van wie nog enkelen worden vermist.
09/12 09u00  Verkeersinfarct rond Arnhem door ongeluk met truck vol stoeptegelsTwee grote ongelukken op de A12 richting Utrecht en de A50 bij Epe hebben maandagochtend voor veel problemen op de weg gezorgd. Rond Arnhem is zelfs sprake van een verkeersinfarct. Dat meldt de ANWB.
09/12 08u45  Vulkaan in Nieuw-Zeeland uitgebarsten, minstens één dodeDe vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland is maandag uitgebarsten en vertoonde kortstondig verhoogde activiteit. Daarbij is minstens één dode gevallen. De politie gaat ervan uit dat er meer slachtoffers zijn. Er zouden zich zo'n vijftig mensen in de regio bevinden, van wie nog enkelen worden vermist.
09/12 08u45  Weerbericht: Mogelijk buien met onweer, later wordt het droogMaandag vallen er in de ochtend veel buien, soms met onweer.
09/12 08u15  Wereldwijde wapenhandel gegroeid, alleen Amerikaanse bedrijven in top vijfDe wereldwijde wapenhandel van de honderd grootste bedrijven is in 2018 met 4,6 procent toegenomen naar 420 miljard dollar (ruim 379 miljard euro), meldt het Zweedse onderzoeksbureau SIPRI maandag. Bedrijven uit de Verenigde Staten domineren de top honderd met een totaalbedrag van 246 miljard dollar.
09/12 08u00  Wereldwijde wapenhandel toegenomen: top 5 bedrijven uit de VSDe wereldwijde wapenhandel van de honderd grootste bedrijven is in 2018 met 4,6 procent gestegen naar 420 miljard dollar (ruim 379 miljard euro). Dat meldt het Zweedse onderzoeksbureau SIPRI maandag. Bedrijven uit de Verenigde Staten domineren de top 100, met een totaalbedrag van 246 miljard dollar.
09/12 07u45  Plofkraken bij Rabobank-geldautomaten in Tubbergen en BaarloBij geldautomaten van de Rabobank in het Overijsselse Tubbergen en het Limburgse Baarlo zijn in de nacht van zondag op maandag plofkraken gepleegd. De politie gaf eerder al aan dat andere banken het slachtoffer zouden kunnen worden, nadat ABN AMRO begin december 470 geldautomaten sloot.
09/12 07u45  UNICEF: Bijna 50 miljoen kinderen op de vluchtBijna 50 miljoen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld, armoede of natuurrampen. Nog nooit eerder waren zo veel kinderen op de vlucht, zo zegt kinderrechtenorganisatie UNICEF maandagochtend.
09/12 07u30  Finland krijgt jongste premier ooit na aftreden RinneDe 34-jarige Sanna Marin wordt vrijwel zeker de nieuwe premier van Finland. De huidige minister van transport is door de coalitie aangewezen als kandidaat. Het parlement moet de voordracht van de sociaaldemocraat nog goedkeuren.
09/12 07u15  Vulkaan Nieuw-Zeeland kortstondig uitgebarsten, minstens één dodeDe White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland is maandag kortstondig uitgebarsten. Daarbij is minstens één dode gevallen. De politie gaat ervan uit dat er meer slachtoffers zijn. Er zouden zich zo'n vijftig mensen in de regio bevinden, van wie nog enkelen worden vermist.
09/12 07u00  Vulkaan Nieuw-Zeeland kortstondig uitgebarsten, minstens een dodeDe White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland is maandag kortstondig uitgebarsten. Daarbij is minstens een dode gevallen. De politie gaat ervan uit dat er meer slachtoffers zullen zijn. Er zouden zich zo'n vijftig mensen in de regio bevinden, van wie nog enkelen worden vermist.
09/12 07u00  UNICEF: Recordaantal van bijna 50 miljoen kinderen op de vluchtBijna 50 miljoen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld, armoede of natuurrampen. Nog nooit eerder waren zo veel kinderen op de vlucht, zo zegt kinderrechtenorganisatie UNICEF maandagochtend.
09/12 06u30  UNICEF: Recordaantal van bijna vijftig miljoen kinderen op de vluchtBijna vijftig miljoen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld, armoede of natuurrampen. Nog nooit eerder waren zoveel kinderen op de vlucht, zo zegt kinderrechtenorganisatie UNICEF maandagochtend.
09/12 06u15  'Leerkrachten worden totaal uitgewoond door lerarentekort'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
09/12 06u15  Miss Zuid-Afrika wint Miss Universe 2019-verkiezingZozibini Tunzi heeft de Miss Universe verkiezing gewonnen. De 26-jarige Zuid-Afrikaanse verwees in de finale Miss Puerto-Rico en Miss Mexico naar plek twee en drie, maakt de Miss Universe organisatie maandag bekend.
09/12 05u45  Vulkaan Nieuw-Zeeland kortstondig uitgebarsten, meerdere gewondenDe White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland is maandag kortstondig uitgebarsten.Daarbij zijn meerdere gewonden gevallen. Volgens premier Jacinda Ardern zouden zo'n honderd mensen zich in de regio bevinden. Inmiddels is de vulkaan weer rustig.
09/12 05u45  Weerbericht: Buien met mogelijk onweer, later droogMaandag vallen er in de ochtend veel buien, soms met onweer.
09/12 04u45  Vulkaan Nieuw-Zeeland uitgebarsten, meerdere gewondenDe White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland is maandag uitgebarsten. Een groep toeristen heeft dringend medische hulp nodig. Lokale media melden dat vlak voor de eruptie nog mensen aanwezig waren op het eiland.
09/12 04u15  Vulkaan Nieuw-Zeeland uitgebarsten, mogelijk slachtoffersDe White Island-vulkaan in Nieuw-Zeeland is maandag uitgebarsten. Lokale media melden dat vlak voor de eruptie nog mensen aanwezig waren op het eiland.
09/12 00u30  Belaagde politie schiet belager neer bij grote vechtpartij in LarenDe politie heeft zondagavond een schot gelost bij een grote vechtpartij in de Noord-Hollandse plaats Laren. Hierbij is één persoon gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de twee aanwezige agenten waren belaagd en een van hen gewond raakte.
08/12 22u30  Politie onderzoekt plaats delict na flinke vechtpartij in LarenDe politie heeft zondagavond één verdachte neergeschoten in Laren nadat twee agenten werden belaagd tijdens een hevige vechtpartij. Twee mensen raakten gewond, onder wie één agent.
08/12 22u00  Belaagde politie schiet verdachte neer bij grote vechtpartij in LarenDe politie heeft zondagavond een schot gelost bij een grote vechtpartij in de Noord-Hollandse plaats Laren. Hierbij is één verdachte gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de twee aanwezige agenten waren belaagd en een van hen gewond raakte.
08/12 19u30  Saoedische schutter op Amerikaanse marinebasis handelde alleenDe Saoedische luitenant die vrijdag drie militairen in opleiding doodschoot op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida, handelde alleen. Dat blijkt zondag uit onderzoek van de recherchedienst FBI.
08/12 18u30  Slachtoffer (5) ingestorte grillroom Coevorden mag binnenkort naar huisDe toestand van de vijfjarige jongen die zaterdag door hulpdiensten onder het puin vandaan is gehaald van een ingestorte grillroom in Coevorden, is stabiel. Het slachtoffer mag waarschijnlijk over paar dagen al naar huis, meldt de gemeente zondag.
08/12 18u30  Amerikaanse rapper Juice Wrld (21) overledenDe Amerikaanse rapper Juice Wrld is zondag op 21-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd onwel op de luchthaven Chicago Midway en overleed later in het ziekenhuis, meldt TMZ.
08/12 18u15  Toestand vijfjarig slachtoffer ingestorte grillroom Coevorden is stabielDe toestand van de vijfjarige jongen die zaterdag door hulpdiensten onder het puin vandaan is gehaald van een ingestorte grillroom in Coevorden, is stabiel. Het slachtoffer mag waarschijnlijk over paar dagen al naar huis, meldt de gemeente zondag.
08/12 17u45  Rusland leent Iran 5 miljard dollar om nieuwe sancties VS tegen te gaanDe Iraanse president Hassan Rouhani heeft zondag bekendgemaakt dat zijn land 5 miljard dollar (ruim 4,5 miljard euro) leent van Rusland om zich te wapenen tegen de laatste sancties van de Verenigde Staten.
08/12 17u00  Code geel afgegeven voor pittige buien met zware windstotenHet KNMI heeft zondag code geel afgegeven voor enkele pittige buien met plaatselijk zware windstoten. De waarschuwing, die voor heel het land geldt, is van 17.00 tot 20.00 uur van kracht.
08/12 16u00  Honderdduizenden Hongkongers aanwezig bij jubileumprotestIn Hongkong zijn zondag honderdduizenden mensen de straat op te gaan om te protesteren voor meer democratie en tegen het regeringsbeleid en de hoogste bestuurder Carrie Lam. Een half jaar geleden gingen werd een dergelijk massaprotest tegen de regering voor het eerst georganiseerd, in de maanden daarvoor was het onrustig in de stad vanwege een - inmiddels ingetrokken - omstreden uitleveringswet.
08/12 15u30  Man meldt zich voor vernielen van 64 auto's in Berkel en RodenrijsEen man uit Berkel heeft zich zondagochtend bij de politie Rotterdam gemeld voor het vernielen van 64 auto's in Berkel en Rodenrijs. De man zou in de nacht van vrijdag op zaterdag in zeker zes straten hebben toegeslagen. Zijn motief is nog onduidelijk.
08/12 14u45  RTL verklapt per ongeluk finalisten Expeditie Robinson in reclameRTL heeft door de verkeerde reclame uit te zenden de finalisten van Expeditie Robinson vroegtijdig onthuld. Zondagavond wordt de halve finale van het programma met de vijf overgebleven kandidaten uitgezonden, maar in de reclame die zondag overdag te zien was, werd de finale met drie kandidaten aangekondigd.
08/12 14u30  Feyenoord speelt gelijk in Arnhem bij debuut Vitesse-trainer OostingFeyenoord heeft zondag een punt overgehouden aan het uitduel met Vitesse, waar Joseph Oosting debuteerde als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Het matige duel in de GelreDome eindigde in 0-0.
08/12 14u15  Feyenoord speelt gelijk tegen Vitesse bij debuut OostingFeyenoord heeft zondag een punt overgehouden aan het uitduel met Vitesse, waar Joseph Oosting debuteerde als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Het matige duel in de GelreDome eindigde in 0-0.
08/12 14u00  Goal Feyenoord afgekeurd in tweede helft tegen VitesseIn de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 13u30  Toestand vijfjarig slachtoffer instorten grillroom Coevorden is stabielDe toestand van de vijfjarige jongen die door hulpdiensten onder het puin is gehaald van een ingestorte grillroom in Coevorden, is stabiel. Dat zegt de burgemeester van de stad in Drenthe, Bert Bouwmeester, zondag op Twitter.
08/12 13u30  Vitesse en Feyenoord ondanks flinke kansen nog op 0-0In de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 13u15  Vijfjarig slachtoffer instorten grillroom Coevorden is stabielDe toestand van de vijfjarige jongen die door hulpdiensten onder het puin is gehaald van een ingestorte grillroom in Coevorden, is stabiel. Dat zegt de burgemeester van de stad in Drenthe, Bert Bouwmeester, zondag op Twitter.
08/12 13u15  Negentien arrestaties in Den Haag tijdens nieuwe onrustige nachtBij de aanhoudende onrust in Den Haag heeft de politie zaterdag negentien nieuwe aanhoudingen verricht. De jongste arrestant is elf jaar oud. Hij werd samen met een twaalf- en dertienjarige opgepakt voor het vermoedelijk maken van een molotovcocktail met spiritus en vuurwerk.
08/12 13u15  Vitesse en Feyenoord ondanks flinke kansen met 0-0 de rust inIn de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 13u00  Politie van Manchester arresteert man voor racisme tijdens City-UnitedDe politie van Manchester heeft zondag een 41-jarige man gearresteerd voor mogelijk racisme tijdens de derby van zaterdag tussen Manchester City en Manchester United (1-2-zege United). Het incident zorgde voor veel ophef in Engeland.
08/12 12u45  Negentien arrestaties in Den Haag bij aanhoudende onrustBij de aanhoudende onrust in Den Haag heeft de politie zaterdag negentien nieuwe aanhoudingen verricht. De jongste arrestant is elf jaar oud. Hij werd samen met een twaalf- en dertienjarige opgepakt voor het vermoedelijk maken van een molotovcocktail met spiritus en vuurwerk.
08/12 12u30  Feyenoord-keeper Marsman stopt penalty tegen VitessseIn de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 12u30  Honderdduizenden Hongkongers bij anti-regering jubileumprotestIn Hongkong zijn zondag honderdduizenden mensen de straat op te gaan om te protesteren voor meer democratie en tegen het regeringsbeleid en de hoogste bestuurder Carrie Lam. Een half jaar geleden gingen werd een dergelijk massaprotest tegen de regering voor het eerst georganiseerd, in de maanden daarvoor was het onrustig in de stad vanwege een - inmiddels ingetrokken - omstreden uitleveringswet.
08/12 12u15  Vitesse en Feyenoord spelen 'lunchduel' in EredivisieIn de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 12u15  Honderdduizenden Hongkongers bij jubileumprotest tegen regeringIn Hongkong zijn zondag honderdduizenden mensen de straat op te gaan om te protesteren voor meer democratie en tegen het regeringsbeleid en de hoogste bestuurder Carrie Lam. Een half jaar geleden gingen werd een dergelijk massaprotest tegen de regering voor het eerst georganiseerd, in de maanden daarvoor was het onrustig in de stad vanwege een - inmiddels ingetrokken - omstreden uitleveringswet.
08/12 12u00  Vitesse en Feyenoord bereiden zich voor op 'lunchduel' in EredivisieIn de Eredivisie staan er zondag vier duels op het programma: Vitesse-Feyenoord (aftrap 12.15 uur), FC Groningen-FC Utrecht, RKC Waalwijk-sc Heerenveen (beide 14.30 uur) en Sparta Rotterdam-Heracles Almelo (16.45 uur). In dit liveblog hoef je niets te missen.
08/12 12u00  Handbalsters verliezen van Duitsland in tweede ronde WKDe Nederlandse handbalsters zijn zondag niet goed begonnen aan de tweede ronde van het WK in Japan. In Kumamoto was Duitsland met 23-25 te sterk.
08/12 11u45  Handbalsters beginnen met nederlaag tegen Duitsland aan tweede ronde WKDe Nederlandse handbalsters zijn zondag niet goed begonnen aan de tweede ronde van het WK in Japan. In Kumamoto was Duitsland met 23-25 te sterk.
08/12 11u30  Handbalsters beginnen aan tweede ronde WK met nederlaag tegen DuitslandDe Nederlandse handbalsters zijn zondag niet goed begonnen aan de tweede ronde van het WK in Japan. In Kumamoto was Duitsland met 23-25 te sterk.
08/12 11u00  Twee inheemse mannen gedood bij drive-by in Braziliaanse AmazoneTwee inheemse mannen zijn zondag vanuit een auto doodgeschoten in het Amazonewoud in het noordoosten van Brazilië, melden lokale autoriteiten. De slachtoffers zijn onderdeel van de Guajajara-stam, die erom bekendstaat het regenwoud te beschermen tegen illegale ontbossing.
08/12 10u45  FBI breidt onderzoek uit naar Saoedische schutter, aanslag mogelijk gefilmdDe Amerikaanse FBI heeft zaterdag het onderzoek naar de Saoediër die vrijdag drie militairen in opleiding doodschoot en acht anderen verwondde op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida uitgebreid. Andere Saoediërs die op de basis aanwezig waren hebben de aanslag mogelijk gefilmd, schrijft onder andere The Washington Post.
08/12 10u45  Twee inheemse mannen doodgeschoten bij drive-by in Braziliaanse AmazoneTwee inheemse mannen zijn zondag vanuit een auto doodgeschoten in het Amazonewoud in het noordoosten van Brazilië, melden lokale autoriteiten. De slachtoffers zijn onderdeel van de Guajajara-stam, die erom bekendstaat het regenwoud te beschermen tegen illegale ontbossing.
08/12 10u30  FBI breidt onderzoek uit naar Saoedische schutter, 'Saoediërs filmden aanslag'De Amerikaanse FBI heeft zaterdag het onderzoek naar de Saoediër, die vrijdag drie militairen in opleiding doodschoot en acht anderen verwondde op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida, uitgebreid. Andere Saoediërs die op de basis aanwezig waren hebben de aanslag mogelijk gefilmd, schrijft onder andere The Washington Post.
08/12 10u00  Man steekt zichzelf in brand tijdens demonstratie in BeiroetEen man heeft zichzelf in brand gestoken tijdens een demonstratie in Beiroet. Kort daarna werd hij afgevoerd door een ambulance. Het is niet duidelijk waarom de man zichzelf in brand stak. In de Libanese hoofdstad voerden vrouwen actie tegen seksuele intimidatie en voor vrouwenrechten.
08/12 07u15  Noord-Korea voerde 'zeer belangrijke' test uit op raketbasisNoord-Korea heeft zondag naar eigen zeggen een succesvolle test uitgevoerd op een raketlanceerbasis voor satellieten. De test is door het staatspersbureau als 'zeer belangrijk' gekwalificeerd.
08/12 07u00  Minstens 43 doden bij nachtelijke fabrieksbrand in New DelhiEen fabriekspand in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi is zondagnacht in brand gevlogen. Daarbij zijn minstens 43 mensen om het leven gekomen. Ruim vijftig mensen zijn gewond geraakt.
08/12 06u45  Bananenkunstwerk van 120.000 dollar opgegeten door bezoekerEen banaan die met ducttape was bevestigd aan de muur van een kunstbeurs in Miami, is zaterdag opgegeten door een bezoeker. Het kunstwerk Comedian van Maurizio Cattelan was donderdag nog verkocht voor 120.000 dollar (ongeveer 108.000 euro).
08/12 06u30  Minstens 34 doden bij nachtelijke fabrieksbrand in New DelhiEen fabriekspand in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi is zondagnacht in brand gevlogen. Daarbij zijn minstens 34 mensen om het leven gekomen. Ruim vijftig mensen zijn gewond geraakt.
08/12 05u45  Weerbericht: Regen en stormachtige wind, vanmiddag wat zonIn de ochtenduren trekt vanuit het westen regen over het land, met aan zee een stormachtige wind.
08/12 04u00  The Favourite met acht prijzen grote winnaar European Film AwardsThe Favourite is de grote winnaar geworden van de European Film Awards. Zaterdagavond kreeg de film in Berlijn acht prijzen, waaronder die van beste Europese film en beste Europese komedie.
08/12 03u30  Noord-Korea voert 'zeer belangrijke' test uit op raketbasisNoord-Korea heeft zondag naar eigen zeggen een succesvolle test uitgevoerd op een raketlanceerbasis voor satellieten. De test is door het staatspersbureau als 'zeer belangrijk' gekwalificeerd.
08/12 03u00  Waardevol bananenkunstwerk opgegeten door bezoekerEen banaan die met ducttape was bevestigd aan de muur van een kunstbeurs in Miami, is zaterdag opgegeten door een bezoeker. Het kunstwerk Comedian van Maurizio Cattelan was donderdag nog verkocht voor 120.000 dollar (ongeveer 108.000 euro).
07/12 23u30  Joshua neemt revanche op Ruiz en heeft wereldtitels zwaargewicht terugAnthony Joshua heeft zijn wereldtitels van de boksbonden WBA, IBF, WBO en IBO terug. De Britse zwaargewicht nam zaterdag in Saoedi-Arabië revanche op de Amerikaan Andy Ruiz, die hem eerder dit jaar voor het eerst in zijn loopbaan versloeg.
07/12 22u45  AZ verkleint achterstand op Ajax tot drie punten dankzij zege in ZwolleAZ heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van de misstap van koploper Ajax in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen met 0-3 op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl de Amsterdammers vrijdag voor eigen publiek verrassend met 0-2 verloren van Willem II.
07/12 22u30  AZ in tweede helft op comfortabele voorsprong in ZwolleDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard (5-0), VVV-Venlo-FC Emmen (2-0) en PEC Zwolle-AZ (begonnen om 20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 22u15  Idrissi breidt voorsprong AZ tegen PEC verder uitDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard (5-0), VVV-Venlo-FC Emmen (2-0) en PEC Zwolle-AZ (begonnen om 20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 22u00  AZ halverwege op comfortabele voorsprong tegen PECDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard (5-0), VVV-Venlo-FC Emmen (2-0) en PEC Zwolle-AZ (begonnen om 20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 21u45  PSV boekt broodnodige zege op Fortuna Sittard bij rentree AfellayPSV heeft zaterdag een broodnodige zege geboekt in de Eredivisie. De kwakkelende Eindhovenaren wonnen in eigen huis kinderlijk eenvoudig met 5-0 van laagvlieger Fortuna Sittard. Ibrahim Afellay maakte in de slotfase zijn langverwachte rentree.
07/12 21u15  PSV leidt ruim tegen Fortuna, AZ op voorsprong in ZwolleDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard, VVV-Venlo-FC Emmen (beide begonnen om 19.45 uur) en PEC Zwolle-AZ (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 21u00  PSV op ruime voorsprong tegen Fortuna, nog geen goals bij PEC-AZDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard, VVV-Venlo-FC Emmen (beide begonnen om 19.45 uur) en PEC Zwolle-AZ (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 20u45  Jongen (5) onder puin vandaan gehaald na instorten grillroom in CoevordenEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing vrijwel volledig ingestort. Een jongen van vijf jaar oud is zaterdagavond levend onder het puin vandaan gehaald, laat de Veiligheidsregio Drenthe weten. Er liggen verder geen mensen meer onder het puin.
07/12 20u45  PSV bij rust op comfortabele voorsprong in thuisduel met FortunaDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (0-0), PSV-Fortuna Sittard, VVV-Venlo-FC Emmen (beide begonnen om 19.45 uur) en PEC Zwolle-AZ (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 20u30  Grillroom in Coevorden ingestort na explosie, geen mensen meer onder puinEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing gedeeltelijk of volledig ingestort. Een jongen van vijf jaar oud is zaterdagavond levend vanonder het puin gehaald, laat de Veiligheidsregio Drenthe weten.
07/12 20u30  Malen verdubbelt voorsprong PSV in thuisduel met FortunaDe zestiende speelronde van de Eredivisie gaat zaterdag verder met de wedstrijden ADO Den Haag-FC Twente (begonnen om 18.30 uur), PSV-Fortuna Sittard, VVV-Venlo-FC Emmen (beide begonnen om 19.45 uur) en PEC Zwolle-AZ (20.45 uur). Volg alles in dit liveblog.
07/12 20u00  PSV al vroeg op voorsprong in thuisduel met FortunaIn de Eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. Nummer twee AZ hoopt om 20.45 uur bij PEC Zwolle te profiteren van de misstap van Ajax. Een uur eerder speelt PSV thuis tegen Fortuna Sittard, terwijl ook VVV-Venlo en FC Emmen om 19.45 uur spelen. ADO Den Haag en FC Twente zijn om 18.30 uur begonnen aan het eerste duel van de avond. Volg alles in ons liveblog.
07/12 20u00  Ambassadeur Noord-Korea: geen gesprek meer met VS over denuclearisatieDe ambassadeur van Noord-Korea bij de Verenigde Naties heeft zaterdag gezegd dat het onderwerp denuclearisatie niet meer op de onderhandelingstafel ligt bij de gesprekken met de Verenigde Staten.
07/12 19u45  Grillroom in Coevorden ingestort door explosie, jongen van vijf ligt nog onder puinEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing gedeeltelijk of volledig ingestort. Een jongen van vijf jaar oud ligt nog onder het puin, laat de burgemeester van Coevorden weten aan RTL Nieuws. De jongen is aanspreekbaar.
07/12 18u45  Danny Vera is hoogste binnenkomer ooit in de Top 2000Danny Vera is de hoogste binnenkomer ooit in de NPO Radio Top 2000. De Nederlandse zanger behaalde met zijn nummer Roller Coaster de vierde plek.
07/12 18u30  Danny Vera is hoogste binnenkomer ooit in de NPO Radio 2 Top 2000Danny Vera is de hoogste binnenkomer ooit in de NPO Radio Top 2000. De Nederlandse zanger behaalde met zijn nummer Roller Coaster de vierde plek.
07/12 17u15  Buurtbewoner filmt ravage na ontploffing in CoevordenEen grillroom in Coevorden is zaterdagmiddag volledig ingestort. Eén persoon is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Een andere persoon zou nog onder het puin liggen.
07/12 16u45  Grillroom in Coevorden ingestort door explosie, nog één persoon onder het puinEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing gedeeltelijk of volledig ingestort. Een persoon is onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, een tweede persoon moet nog worden gezocht en bevrijd, bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe.
07/12 16u30  Grillroom in Coevorden ingestort door explosie, nog een persoon ligt onder het puinEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing gedeeltelijk of volledig ingestort. Een persoon is onder het puin vandaan gehaald en naar het ziekenhuis gebracht, een tweede persoon moet nog worden gezocht en bevrijd, bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe.
07/12 15u45  Grillroom in Coevorden door ontploffing vrijwel volledig ingestortEen grillroom aan de Sallandsestraat in Coevorden is zaterdagmiddag door een ontploffing gedeeltelijk of volledig ingestort. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe houdt er rekening mee dat er nog slachtoffers onder het puin liggen.
07/12 15u15  Huis in Utah veel te duur ingeschat door vallende telefoon op toetsenbordEen mobiele telefoon die in mei per ongeluk op een toetsenbord van een lokale ambtenaar in de Amerikaanse staat Utah viel, heeft de county met een enorm administratief probleem opgezadeld.
07/12 15u15  Deel van rotswand stort in Nieuw-Zeelandse rivier na noodweerEen gedeelte van een rotswand in de Nieuw-Zeelandse regio Canterbury is zaterdag ingestort. Dat gebeurde na overstromingen, ontstaan door hevige regenval.
07/12 15u00  Tweedaagse vaccinatieactie Samoa effectief, zo'n 70.000 inwoners ingeëntDe tweedaagse grootschalige vaccinatieactie op Samoa tegen een mazelenuitbraak die het eiland plaagt is bijzonder effectief gebleken. Autoriteiten op het Polynesische eiland melden zaterdag dat 89 procent van de bevolking nu is ingeënt tegen de ziekte, woensdag ging het nog om 55 procent van alle inwoners.
07/12 13u15  Dertien arrestaties na wederom onrustige nacht in Den HaagAgenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag dertien personen aangehouden voor brandstichting, pogingen daartoe of het gooien met zwaar vuurwerk.
07/12 12u30  'Docent aan Universiteit Leiden schond wetenschappelijke integriteit'Een voormalig universitair docent Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden wordt ervan verdacht de wetenschappelijke integriteit te hebben geschonden. Zo zou zij bloedmonsters hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder toestemming van de Medisch Ethische Toetsingscommissie (MET), meldt het NRC Handelsblad zaterdag.
07/12 12u15  Dodental aanslag op demonstranten Irak loopt op tot vijftigHet dodental van de aanslag op demonstranten in de Iraakse hoofdstad Bagdad is gestegen tot vijftig, schrijven Arabische media. Volgens Irakese autoriteiten liggen er bovendien nog 130 personen in het ziekenhuis.
07/12 12u15  Zorgen in Sydney | Gratis anticonceptie?Elke dag wordt volop gereageerd op NUjij, ons reactieplatform waarop lezers inhoudelijk over het nieuws kunnen discussiëren. In deze wekelijkse rubriek zetten we een selectie van de beste reacties en discussies op een rij.
07/12 11u45  13 arrestaties na nacht met autobranden en zwaar vuurwerk in Den HaagAgenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag dertien personen aangehouden voor brandstichting, pogingen daartoe of het gooien met zwaar vuurwerk.
07/12 11u30  13 aanhoudingen na nacht met autobranden en zwaar vuurwerk in Den HaagAgenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag dertien personen aangehouden voor brandstichting, pogingen daartoe of het gooien met zwaar vuurwerk.
07/12 11u15  Dertien aanhoudingen na nacht met autobranden en zwaar vuurwerk in Den HaagAgenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag dertien personen aangehouden voor brandstichting, pogingen daartoe of het gooien met zwaar vuurwerk.
07/12 11u00  Natuurbrand vormt 'vuurtornado' op veld in AustraliëEen natuurbrand vormde zaterdag een 'vuurtornado' in het oosten van Australië, zo meldt persbureau Reuters. De brandweer bestrijdt in verschillende plaatsen in de regio meer dan honderd natuurbranden.
07/12 11u00  Dertien aanhoudingen na nieuwe nacht met brandstichtingen in Den HaagAgenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Den Haag dertien personen aangehouden voor brandstichting, pogingen daartoe of het gooien met zwaar vuurwerk.
07/12 10u45  Baudet verwijt NOS 'framing' over in Amsterdam geboren AmsterdammerDe NOS mag van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de negentienjarige in Amsterdam geboren Daniel Buter geen Amsterdammer noemen. Baudet haalt op Twitter hard uit naar de NOS en verwijt de omroep 'propaganda'.
07/12 10u45  Auschwitz overweegt stappen na Nederlandse documentaire over abortusHet Poolse herdenkingsmuseum Auschwitz overweegt juridische stappen tegen Bert Dorenbos, de maker van de documentaire Evolutie, Auschwitz en abortus. Daarin vergelijkt Dorenbos abortus met de Holocaust. Dat meldt Omroep HUMAN zaterdag in een persbericht. Het televisieprogramma Medialogica besteedt zondag op NPO2 aandacht aan de kwestie.
07/12 10u30  Mogelijk juridische stappen Auschwitz tegen Nederlandse documentaire over abortusHerdenkingsmuseum Auschwitz overweegt juridische stappen tegen Bert Dorenbos, de maker van de documentaire Evolutie, Auschwitz en abortus. Daarin vergelijkt Dorenbos abortus met de Holocaust. Dat meldt Omroep HUMAN zaterdag in een persbericht. Het televisieprogramma Medialogica besteedt zondag op NPO 2 aandacht aan de kwestie.
07/12 10u30  Op weg naar verkrachtingszaak in brand gestoken Indiase vrouw overledenDe Indiase vrouw die donderdag op weg naar de rechtszaak over haar eigen verkrachting in brand werd gestoken, is zaterdag aan haar verwondingen overleden.
07/12 10u15  Verenigde Staten en Taliban hervatten vredesbesprekingenDe Verenigde Staten en de Taliban hebben in Qatar de vredesbesprekingen over de toekomst van Afghanistan hervat, schrijft AFP vrijdag. In september verklaarde de Amerikaanse president Donald Trump de gesprekken 'dood', nadat de Taliban meerdere aanslagen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel had gepleegd. Daarbij kwam een Amerikaanse soldaat om het leven.
07/12 10u15  Baudet beticht NOS van 'framing' over in Amsterdam geboren AmsterdammerDe NOS mag van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de negentienjarige in Amsterdam geboren Daniel Buter geen Amsterdammer noemen. Baudet haalt op Twitter hard uit naar de NOS en verwijt de omroep 'propaganda'.
07/12 10u00  Baudet beticht NOS van 'framen' over in Amsterdam geboren AmsterdammerDe NOS mag van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet de negentienjarige in Amsterdam geboren Daniel Buter geen Amsterdammer noemen. Baudet haalt op Twitter hard uit naar de NOS en verwijt de omroep 'propaganda'.
07/12 10u00  Schipholbaas: Luchtvaart moet gewoon meedoen aan klimaatregelsSchiphol-topman Dick Benschop wil dat de luchtvaart voortaan als een normale sector wordt behandeld als het gaat om klimaatafspraken. De luchtvaartsector moet dus per 2050 helemaal klimaatneutraal vliegen.
07/12 09u45  Ten Hag vindt dat alles misging bij 'onsamenhangend' Ajax tegen Willem IIAjax-trainer Erik ten Hag is niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Amsterdammers gingen vrijdagavond met 0-2 onderuit tegen de Tilburgers en leden hun eerste competitienederlaag van het seizoen.
07/12 09u15  Indiase vrouw die na verkrachting in brand werd gestoken overledenDe Indiase vrouw die donderdag op weg naar de rechtszaak over haar eigen verkrachting in brand werd gestoken, is aan haar verwondingen overleden.
07/12 08u45  Koningshuis deelt door Willem-Alexander gemaakte foto van jarige AmaliaDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft een nieuwe foto van prinses Amalia gedeeld, die zaterdag zestien jaar is geworden. De bronvermelding van de foto luidt 'RVD - Z.M. De Koning', hetgeen aangeeft dat koning Willem-Alexander de foto zelf heeft gemaakt.
07/12 08u45  Meerdere auto's in brand gestoken in Haagse wijk Laak, veel politie op straatIn de Haagse wijk Laak zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere auto's in brand gestoken, meldt de politie op Twitter.
07/12 08u30  Koningshuis deelt door Willem-Alexander gemaakte nieuwe foto van jarige AmaliaDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft een nieuwe foto van prinses Amalia gedeeld, die zaterdag zestien jaar is geworden. De bronvermelding van de foto luidt 'RVD - Z.M. De Koning' hetgeen aangeeft dat koning Willem-Alexander de foto zelf heeft gemaakt.
07/12 08u15  Brandweer vreest dat natuurbrand bij Sydney nog weken kan aanhoudenDe Australische brandweer vreest dat het nog weken bezig is met het blussen van de grote natuurbrand die woedt bij Sydney, de grootste stad van het land. De staat New South Wales, waar Sydney ligt, kampt met honderd grote branden en naar verwachting gaat de situatie nog verergeren.
07/12 08u00  Musk vrijgesproken van laster in rechtszaak 'pedo guy'-uitlatingTesla-CEO Elon Musk is vrijdag door een jury onschuldig bevonden aan laster, in een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door een Britse duiker. De duiker klaagde de topman aan nadat Musk hem op twitter een 'pedo guy' noemde.
07/12 06u30  Koningshuis deelt nieuwe foto van jarige prinses AmaliaDe Rijksvoorlichtingsdienst heeft een nieuwe foto van prinses Amalia gedeeld, die zaterdag zestien jaar is geworden.
07/12 05u45  Weerbericht: Bewolkte dag met later opklaringen en zonZaterdag begint met tamelijk wat bewolking en af en toe een bui. Door de loop van de dag is het vaker droog en breekt er af en toe een zonnestraal door.
07/12 04u00  'Rijkswaterstaat liet Tata Steel meer gif in water lozen dan toegestaan'Rijkswaterstaat heeft staalfabrikant Tata Steel meer giftige stoffen in oppervlaktewater laten lozen dan is toegestaan door Europese richtlijnen, schrijft de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Donderdag bleek al dat het bedrijf in IJmuiden tot twee keer meer stof uitstoot dan toegestaan.
07/12 03u00  Brandweer Australië vreest dat natuurbrand bij Sydney nog weken kan durenDe Australische brandweer vreest dat de grote natuurbrand die woedt bij Sydney, de grootste stad van het land, nog weken kan duren om te blussen. De staat New South Wales, waar Sydney ligt, kampt met honderd grote branden en naar verwachting gaat de situatie nog verergeren.
07/12 02u45  Verstappen wint prijs voor inhaalactie van het jaar op jaarlijks FIA-galaDe 21-jarige Formule 1-coureur Max Verstappen nam vrijdagavond de prijs voor beste inhaalactie van het jaar in ontvangst, tijdens het jaarlijkse gala van de internationale autosportfederatie FIA in Parijs.
07/12 02u30  Jury verklaart Musk onschuldig aan laster in rechtszaak 'pedo guy'-uitlatingTesla-CEO Elon Musk is vrijdag door een jury onschuldig bevonden aan laster, in een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door een Britse duiker. De duiker klaagde de topman aan nadat Musk hem op twitter een 'pedo guy' noemde.
07/12 01u15  Jury verklaart Musk onschuldig van laster in rechtszaak 'pedo guy'-uitlatingTesla-CEO Elon Musk is vrijdag door een jury onschuldig bevonden van lastiger, in een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door een Britse duiker. De duiker klaagde de topman aan nadat Musk hem op twitter een 'pedo guy' noemde. De duiker wilde dat Musk voor 190 miljoen dollar (omgerekend 171 miljoen euro) gestraft zou worden om de uitlating. Het leeuwendeel, ruim 150 miljoen dollar, had de Tesla-topman moeten betalen als civielrechtelijke boete, de overige 40 miljoen dollar moet voldoen als schadevergoeding.
07/12 00u30  Musk wint rechtszaak van Britse duiker over 'pedo guy'-uitlatingTesla-CEO Elon Musk heeft vrijdag de rechtszaak gewonnen van de Britse duiker , die de topman aanklaagde nadat Musk hem op twitter een 'pedo guy' noemde. De duiker wilde dat Musk voor 190 miljoen dollar (omgerekend 171 miljoen euro) gestraft zou worden om de uitlating. Het leeuwendeel, ruim 150 miljoen dollar, had de Tesla-topman moeten betalen als civielrechtelijke boete, de overige 40 miljoen dollar moet voldoen als schadevergoeding.
07/12 00u00  Duiker eist geldstraf van 190 miljoen dollar voor Musk na 'pedo guy' uitlatingEen Britse duiker die door Tesla-CEO Elon Musk een 'pedo guy' is genoemd wil dat Musk voor 190 miljoen dollar (omgerekend 171 miljoen euro) gestraft wordt om de uitlating. Het leeuwendeel, ruim 150 miljoen dollar, zou de Tesla-topman moeten betalen als civielrechtelijke boete, de overige 40 miljoen dollar moet voldoen als schadevergoeding.
06/12 22u45  Gewapende aanval op Iraakse demonstranten in Bagdad, zeker 14 dodenOp het Tahrirplein in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vrijdag zeker veertien demonstranten gedood. Onbekende schutters in burgerkleding openden het vuur vanuit pick-uptrucks. Ruim veertig mensen raakten gewond.
06/12 22u30  Reacties na thuisnederlaag Ajax tegen Willem IIAjax heeft vrijdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de Johan Cruijff ArenA was Willem II met 0-2 te sterk. Lees hieronder alle reacties.
06/12 22u15  Ajax lijdt thuis tegen Willem II eerste competitienederlaag van seizoenAjax is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het Eredivisie-seizoen aangelopen. De ploeg van coach Erik ten Hag liet zich in de Johan Cruijff ArenA met 0-2 verrassen door Willem II.
06/12 22u15  Saoediër schiet drie mensen dood op Amerikaanse legerbasisEen Saoedische student van de Koninklijke Saoedische luchtmacht heeft vrijdagavond (Nederlandse tijd) drie mensen doodgeschoten op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida, waar de Saoediër militaire trainingen volgde. Een agent schoot de student uiteindelijk dood.
06/12 22u00  Ajax in slotfase op 0-2-achterstand in thuisduel met Willem IIIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers zijn om 20.15 uur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
06/12 21u30  Ajax na rust op achterstand in thuisduel met Willem IIIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers zijn om 20.15 uur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
06/12 21u30  Saoedische student schiet drie mensen dood op Amerikaanse legerbasisEen Saoedische student van de Koninklijke Saoedische luchtmacht heeft vrijdagavond (Nederlandse tijd) drie mensen doodgeschoten op een vliegbasis van de Amerikaanse marine in Florida, waar de Saoediër militaire trainingen volgde. Een agent schoot de student uiteindelijk dood.
06/12 21u30  Schaakgrootmeester voor zes jaar geschorst wegens spieken op toiletSchaker Igors Rausis is vrijdag door de internationale schaakbond FIDE voor zes jaar geschorst omdat hij tijdens een toernooi zijn telefoon op het toilet gebruikte om te spieken. De Lets-Tsjechische speler raakte tevens zijn titel als grootmeester kwijt.
06/12 21u15  Ajax bij rust op achterstand in thuisduel met Willem IIIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers zijn om 20.15 uur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
06/12 20u45  Ajax zoekt naar openingsgoal in thuiswedstrijd tegen Willem IIIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers zijn om 20.15 uur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
06/12 20u30  Ajax begonnen aan thuiswedstrijd tegen Willem IIIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers zijn om 20.15 uur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
06/12 20u00  Ajax gaat tegen Willem II voor tiende competitiezege op rijIn de Eredivisie komt Ajax vanwege het Champions League-duel met Valencia al op vrijdagavond in actie. De Amsterdammers nemen het vanaf 20.15 uur voor eigen publiek op tegen Willem II. Volg alles in dit liveblog.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

29x Zes doden bij urenlange schietpartij in Amerikaanse stad Jersey City11/12 01u15 - Nu.nl: Bij een schietpartij van vier uur in een supermarkt in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen om het leven gekomen, Dat bevestigt de politie tijdens een persconferentie.
26x Britse verkiezingen: Hebben de kleine partijen wel een kans?11/12 00u45 - Nu.nl: Nog een paar dagen voor de belangrijke verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Londen houdt NU.nl je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het gaat vooral om Labour en de Conservative Party, maar wat is de rol van kleinere partijen?
17x Italiaanse burgemeesters steunen bedreigde Holocaustoverlevende11/12 05u30 - Nu.nl: Ruim zeshonderd Italiaanse burgemeesters hebben dinsdagavond in het Milaan gedemonstreerd on de 89-jarige senator Liliana Segre te steunen. Deze Holocaustoverlevende heeft sinds vorige maand politiebewaking na een reeks antisemitische bedreigingen.
16x Nabeschouwing CL: 'Ajax mag in Europa League meer dromen hebben'11/12 02u45 - Nu.nl: Ajax heeft dinsdag naast een ticket voor de knock-outfase van de Champions League gegrepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag had tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om de groepsfase te overleven, maar verloor met 0-1. NUsport-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter bespreken de wedstrijd na.
14x Eerste elektrische vliegtuig maakt geslaagde testvlucht in Canada11/12 06u15 - Nu.nl: In de Canadese plaats Richmond heeft vliegtuigmaatschappij Harbour Air dinsdag een eerste vlucht gemaakt met een compleet elektrisch aangedreven vliegtuig, zo meldt het bedrijf.
14x Weerbericht: Dag begint met regen, later droog en soms zon11/12 05u45 - Nu.nl: In de ochtend regent het, maar die trekt langzaam via het oosten weg. In de middag overheerst de bewolking.
12x NS: Eerste experiment met zelfrijdende trein is geslaagd11/12 09u00 - Nu.nl: De NS heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst een proef uitgevoerd met een zelfrijdende trein. Het spoorwegbedrijf spreekt woensdagochtend van een succesvol experiment.
12x Inwoners Bougainville kiezen voor afscheiding Papoea-Nieuw-Guinea11/12 07u15 - Nu.nl: De inwoners van het eiland Bougainville in de Grote Oceaan, een autonome regio van Papoea-Nieuw-Guinea, hebben in een referendum massaal gekozen voor onafhankelijkheid.
12x 'Miljarden euro's nodig voor EU-klimaatplan Timmermans'11/12 06u15 - Nu.nl: In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
11x Honderden schoten gelost bij dodelijk vuurgevecht in Jersey City11/12 10u30 - Nu.nl: Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen gedood. Drie burgers, een politieagent en de twee schutters kwamen om het leven. Een burger en twee agenten raakten gewond.

Statistieken

Artikels:
31185
Gelezen:
39984
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven