woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
12/12 06u30  Gebouwen van Facebook in Californië korte tijd ontruimd na bommelding De politie heeft geen bom kunnen vinden in de gebouwen van Facebook in Menlo Park, Californië na een bommelding. De gebouwen zijn weer vrijgegeven en de werknemers kunnen weer terug naar binnen.
12/12 06u15  Schietpartij kerstmarkt Straatsburg | Jos B. voor de rechter In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
12/12 06u15  Stormy Daniels moet Trump vergoeding van 260.000 euro betalen Porno-actrice Stormy Daniels moet 260.000 euro aan de Amerikaanse president Donald Trump betalen vanwege een zaak die ze tegen hem had aangespannen voor laster. Daarvoor stelde de rechter haar afgelopen oktober in het ongelijk en nu is er beslist dat ze een schadevergoeding moet betalen.
12/12 06u00  Weerbericht: Droog met af en toe zon Woensdag begint mistig met hier en daar vorst. Daarna maken de mistbanken plaats voor af en toe een zonnetje. Het wordt 3 tot 5 graden.
12/12 05u30  Dit is wat we weten over de schietpartij in Straatsburg Om 20.00 uur dinsdagavond opende een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De klopjacht op de dader is nog gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.
12/12 05u15  Dit is wat we weten over de schietpartij in Straatsbu Om 20.00 uur dinsdagavond opende een schutter het vuur tijdens een kerstmarkt in Staatsburg. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De klopjacht op de dader is nog gaande. De grenzen worden extra bewaakt en in Straatsburg zijn honderden agenten en militairen actief.
12/12 04u15  Gebouwen van Facebook in Californië ontruimd na bommelding Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.
12/12 03u30  Straatsburg opgeschrikt door dodelijke aanslag nabij kerstmarkt Een vermoedelijk 29-jarige man heeft dinsdag midden op de avond verschillende personen neergeschoten in Straatsburg. Het schietincident dat plaatsvond in de nabijheid van een kerstmarkt in het centrum, leidt tot meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. Een impressie van de chaos en ontreddering in de Franse stad. 12 
12/12 03u30  Een op de vijf hoogleraren nu vrouw dankzij subsidie Het percentage vrouwelijke hoogleraren is in 2017 gegroeid van 19,3 naar 20,9 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), meldt NRC. Het is de sterkste stijging sinds 1998.
12/12 03u00  Politie zoekt nog naar dader aanslag Straatsburg, extra bewaking van grenzen en kerstmarkten De dader van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk zullen extra beveiligd worden. 
12/12 02u30  Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed bin Salman steunen De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. 'Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'10 
12/12 01u15  Dodental schietpartij Straatsburg op vier, zoektocht naar dader nog gaande Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat heeft de burgemeester van Straatsburg bevestigd. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.11 
12/12 01u15  Burgemeester Straatsburg: Vier doden, kerstmarkt voorlopig dicht In het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.10 
12/12 00u15  Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen tot vier, zoektocht naar dader nog gaande Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.14 
12/12 00u15  SCP: Nationale trots over sportprestaties Nederland neemt af Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. 12 
Laatste update: vandaag om 6u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 13u00  Einde noodverordering Cuijk, burgemeester blij dat 'Project X-feest' uitbleefDe noodverordering die vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag gold in twee dorpen in de gemeente Cuijk is ingetrokken. De burgemeester laat in een verklaring weten 'opgelucht' te zijn dat het Project-X-feest is uitgebleven.
08/12 12u30  Protesten 'Gele Hesjes' in Nederlandse steden verlopen rustigOp verschillende plaatsen in Nederland zijn 'Gele Hesjes' om zaterdag om 11.30 uur begonnen aan een demonstratie tegen het regeringsbeleid. 
08/12 11u15  Confrontatie politie en 'Gele Hesjes' in Parijs, eerder al 250 preventieve arrestatiesIn het centrum van Parijs zijn zaterdagochtend demonstranten gebotst met de oproerpolitie. Ook is er traangas afgevuurd. De Franse politie heeft eerder in de ochtend al meer dan 250 mensen gearresteerd. De arrestanten zijn vrijwel allemaal mensen van buiten Parijs die in of bij de hoofdstad zijn aangehouden. 
08/12 11u15  Maki springt uit auto na arrestatie dronken bestuurder FloridaEen politieagent in Florida keek zaterdag vreemd op toen bij een arrestatie van een automobilist een ringstaartmaki uit de auto sprong. De dronken bestuurder bleek exotische dieren te vervoeren.
08/12 11u15  'Gele Hesjes' opnieuw de straat op uit onvrede tegen regeringIn heel Frankrijk zijn zaterdag 89.000 handhavers op de been om te voorkomen dat protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes' zullen uitmonden in geweld. Ook in buurland België en Nederland zijn demonstraties uit onvrede tegen de regering gepland.
08/12 11u00  Eerste confrontaties politie en 'Gele Hesjes' in Parijs, eerder al 250 preventieve arrestatiesIn het centrum van Parijs zijn zaterdagochtend demonstranten gebotst met de oproerpolitie. Ook is er traangas afgevuurd. De Franse politie heeft eerder in de ochtend al meer dan 250 mensen gearresteerd. De arrestanten zijn vrijwel allemaal mensen van buiten Parijs die in of bij de hoofdstad zijn aangehouden. 
08/12 11u00  Veertien gewonden na ontsporing hogesnelheidstrein in Zuid-KoreaEen hogesnelheidstrein is zaterdag op weg naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul ontspoord. Alle tien de treinstellen ontspoorden, maar van de circa tweehonderd inzittenden raakten er slechts veertien gewond, meldt persbureau Yonhap. 
08/12 09u15  Al meer dan 250 preventieve arrestaties in Frankrijk vanwege protestenDe Franse politie heeft meer dan 250 mensen gearresteerd kort voor de protesten die zaterdag in het land worden gehouden. De arrestanten zijn vrijwel allemaal mensen van buiten de hoofdstad die in of bij Parijs zijn aangehouden. 
08/12 09u00  Al ruim dertig preventieve arrestaties in Frankrijk vanwege protestenDe Franse politie heeft meer dan dertig mensen gearresteerd kort voor de protesten die zaterdag in het land worden gehouden. De arrestanten zijn vrijwel allemaal mensen van buiten de hoofdstad die in of bij Parijs zijn aangehouden. 
08/12 08u00  Zes doden en zeker honderd gewonden door gedrang in club ItaliëZeker zes mensen zijn omgekomen doordat de mensen in de club Laterna Azzura in de Italiaanse plaats Corinaldo naar buiten vluchten, mogelijk vanwege pepperspray. De mensen zijn in het gedrang overleden.
08/12 06u00  Dode door geweld in café in Nuenen, verdachte aangehoudenEen 60-jarige man is vrijdagavond door geweld om het leven gekomen in een café in de Noord-Brabantse plaats Nuenen. De politie heeft één persoon van 34 jaar aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood.
08/12 05u45  Weerbericht: Regen trekt vanuit westen over het landZaterdag trekken er veel regenbuien vanuit het westen over het hele land. Dat gaat gepaard met harde windvlagen.
08/12 04u30  Wet om illegalen te weren uit VS tegengehouden door Hof van beroepHet Amerikaanse Hof van beroep heeft de wet die het illegalen onmogelijk maakt om een verblijfsvergunning aan te vragen afgewezen.
08/12 04u15  Zes doden en tientallen gewonden door gedrang in club ItaliëZes mensen zijn omgekomen doordat de mensen in een club in de Italiaanse plaats Corinaldo naar buiten vluchten, mogelijk vanwege pepperspray. De mensen zijn in het gedrang overleden.
08/12 04u00  Wet waardoor illegalen geen asiel aan kunnen vragen afgewezen door Hof VSHet Amerikaanse Hof van Beroep heeft de wet die het illegalen onmogelijk maakt om een verblijfsvergunning aan te vragen afgewezen.
08/12 01u45  Man (60) door geweld omgekomen in café in NuenenEen 60-jarige man is vrijdagavond door geweld om het leven gekomen in een café in de Noord-Brabantse plaats Nuenen. De politie heeft één persoon van 34 jaar aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood.
08/12 01u00  Man door geweld omgekomen in café in NuenenEen man is vrijdagavond door geweld om het leven gekomen in een café in de Noord-Brabantse plaats Nuenen. De politie heeft één persoon aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood.
08/12 01u00  Rusland zocht al in 2015 contact met campagneteam van president TrumpMedewerkers van de Russische overheid zochten al in 2015 toenadering tot het campagneteam van toenmalig presidentskandidaat Donald Trump. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat speciaal aanklager Robert Mueller heeft ingediend bij de rechtbank.  
08/12 00u15  Man die inreed op demonstranten Charlottesville veroordeeld voor moordDe extreem-rechtse man die inreed op demonstranten in Charlottesville op 12 augustus vorig jaar is veroordeeld voor moord. Een 32-jarige vrouw kwam om het leven nadat de man haar aanreed.
07/12 23u30  Twee mannen opgepakt voor opruiing Project X-feest, vier arrestaties KatwijkZes personen zijn vrijdagavond opgepakt vanwege het Project X-feest in Katwijk. Twee die worden verdacht van opruiing, waren niet in Katwijk. De vier anderen wel.
07/12 23u30  Ruim honderd vluchten van en naar Schiphol geschrapt om slecht weerVanwege het slechte weer dat wordt verwacht, zijn voor zaterdag uit voorzorg vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Het gaat om 120 vluchten naar Europese bestemmingen, meldt KLM.
07/12 23u15  Aanklagers vragen 'substantiële celstraf' voor Trumps oud-advocaat CohenOpenbaar aanklagers in New York willen dat een jury Michael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, veroordelen tot een 'substantiële gevangenisstraf', blijkt uit stukken die bij de rechtbank zijn ingediend.
07/12 22u45  PSV herstelt zich tegen zwak Excelsior van nederlaag in De KuipPSV heeft vijf dagen na de eerste competitienederlaag van het seizoen de draad weer opgepakt. De koploper was vrijdag in een eenzijdig duel met 6-0 veel te sterk voor Excelsior, dat zelf voor twee van die treffers zorgde.
07/12 22u15  Regering Jemen en rebellen botsen tijdens vredesoverleg in ZwedenDe Jemenitische regering en de Houthi-rebellen hebben vrijdag nog geen voortgang geboekt tijdens het vredesoverleg in Zweden. De regering sluit een nieuw offensief in de havenstad Hodeidah niet uit, terwijl de Houthi's weigeren de luchthaven van Sanaa te heropenen.
07/12 22u00  Twee mannen opgepakt voor opruiing rond Project X-feest in KatwijkTwee mannen zijn vrijdagavond opgepakt vanwege het Project X-feest in Katwijk. Ze worden verdacht van opruiing. In de Noord-Brabantse plaats is momenteel een noodverordening van kracht om onveilige situaties te voorkomen.
07/12 22u00  PSV na rust op comfortabele voorsprong tegen ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 21u45  PSV halverwege op comfortabele voorsprong tegen ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 21u30  PSV al voor rust op comfortabele voorsprong tegen ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 21u15  PSV al vroeg op voorsprong in thuiswedstrijd tegen ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 21u00  PSV op zoek naar openingstreffer in thuisduel met ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 20u30  Koploper PSV warmt zich op voor thuiswedstrijd tegen ExcelsiorIn de Eredivisie staat vanaf vrijdag de vijftiende speelronde op het programma. Er worden dit keer niet één, maar twee wedstrijden gespeeld. Al om 18.30 uur trappen Fortuna Sittard en AZ af. Om 20.45 uur spelen koploper PSV en Excelsior tegen elkaar. Volg alles in ons liveblog.
07/12 20u00  Noodverordening van kracht in Katwijk vanwege Project X-feestDe gemeente Cuijk heeft vrijdagavond een noodverordening afgekondigd vanwege Project X Katwijk. Duizenden mensen hebben in de afgelopen dagen laten weten naar het feest in het Brabants dorpje te gaan.
07/12 19u30  Belgische student overleden bij ontgroening vereniging in LeuvenEen Belgische student die tijdens een ontgroening bij een studentenvereniging in Leuven in coma raakte, is vrijdag overleden. De man dronk bij de vereniging Reuzegom tijdens een ontgroening een enorme hoeveelheid vissaus, melden Belgische media.
07/12 18u30  Boer in Werkhoven vrijgelaten na aanhouding voor brandstichtingDe 35-jarige boer uit Werkhoven (Utrecht) die vorig weekend is opgepakt na verscheidene branden in en rond zijn boerderij, is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest.
07/12 18u15  Bewoner boerderij in Werkhoven vrijgaten na aanhouding voor brandstichtingDe 35-jarige boer uit Werkhoven (Utrecht) die vorig weekend is opgepakt na verscheidene branden in en rond zijn boerderij, is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest.
07/12 18u00  Rutte: 'We hebben allemaal een geel hesje aan'Premier Mark Rutte heeft begrip voor de sympathie die Nederlanders voelen voor de actievoerders in Frankrijk, die hun onvrede over onder meer de belastingdruk kenbaar maken door een geel hesje te dragen.
07/12 17u30  Moeder ijsbeer werpt twee jongen tijdens winterslaap in Dierenrijk NuenenEen ijsbeer heeft in Dierenrijk Nuenen twee jongen geworpen tijdens haar winterslaap. Moeder en jongen maken het goed. 
07/12 17u30  'ING negeerde waarschuwingen over megaboete witwasaffaire'ING negeerde meerdere waarschuwingen over een megaboete voor de witwasaffaire binnen de bank. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad (FD, die zaterdag verschijnt.
07/12 17u30  Annegret Kramp-Karrenbauer volgt Merkel op als voorzitter CDU DuitslandAnnegret Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als de nieuwe partijleider van CDU Duitsland. Zij is vrijdag verkozen tijdens een partijbijeenkomst van de christendemocraten in Hamburg.
07/12 17u15  Annegret Kramp-Karrenbauer verkozen tot nieuwe leider CDU DuitslandAnnegret Kramp-Karrenbauer volgt Angela Merkel op als de nieuwe partijleider van CDU Duitsland. Zij is vrijdag verkozen tijdens een partijbijeenkomst van de christendemocraten in Hamburg.
07/12 17u15  Vertraging op Schiphol door wind, zaterdag tientallen vluchten geschraptDe harde wind zorgt vrijdagavond voor vertragingen op Schiphol. Ook zaterdag waait het hard en daarom zijn tientallen vluchten geannuleerd.
07/12 17u00  Trump draagt William Barr voor als nieuwe minister van JustitieDe Amerikaanse president Donald Trump gaat William Barr voordragen als de nieuwe minister van Justitie. Barr vervulde die functie eerder in de regering van de pas overleden oud-president George H.W. Bush.
07/12 16u30  OM eist tbs met dwangverpleging tegen gijzelnemer NPOHet Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist tegen een 34-jarige man die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum.
07/12 16u15  Aftrappen: 'Feyenoord eindelijk los, De Jong verbreekt alle records'Daan Smink en Rypke Bakker blikken vooruit op de Eredivisie.
07/12 15u30  Beelden van mishandeling varkens bij twee houderijen naar buiten gebrachtDierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in het Gelderse Lunteren en het Noord-Brabantse Nuenen.
07/12 14u45  Franse minister stelt dat demonstranten 'een monster hebben gecreëerd'De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, waarschuwt dat kwaadwillenden zaterdag bij de geplande 'Gele Hesjes'-protesten zullen infiltreren in de groep demonstranten. Volgens de bewindsman hebben de afgelopen protesten 'een monster gecreëerd dat ontsnapt is aan zijn scheppers'.
07/12 14u30  Gelderlander krijgt 36 maanden cel voor voorbereiden aanslag op moslimsEen 46-jarige man heeft vrijdag van de rechtbank in Zutphen 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag op moslims.
07/12 14u15  Ebola-uitbraak bereikt Oost-Congolese stad met miljoen inwonersDe op een na grootste ebola-uitbraak ooit heeft zich verspreid naar Butembo, een grote stad in het oosten van Congo met meer dan een miljoen inwoners. Gezondheidsexperts zijn bezorgd of er voldoende medicijnen zijn om de epidemie te bestrijden.
07/12 13u45  Man krijgt 36 maanden cel voor voorbereiding aanslag moslimsEen 46-jarige man heeft vrijdag van de rechtbank in Zutphen 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag op moslims.
07/12 13u45  Woningstichting De Voorzorg doet aangifte tegen directeur om discriminatieDe Heerlense woningstichting De Voorzorg doet alsnog aangifte tegen een voormalig directeur en de voormalige manager wonen. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie bij het toewijzen van huurwoningen.
07/12 13u30  Woningstichting De Voorzorg doet aangifte tegen directeur wegens discriminatieDe Heerlense woningstichting De Voorzorg doet alsnog aangifte tegen een voormalig directeur en de voormalige manager wonen. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie bij het toewijzen van huurwoningen.
07/12 13u15  Ebola bereikt oostelijke stad met miljoen inwoners in CongoDe op een na grootste ebola-uitbraak ooit heeft zich verspreid naar Butembo, een grote stad in het oosten van Congo met meer dan een miljoen inwoners. Gezondheidsexperts zijn bezorgd of er voldoende medicijnen zijn om de epidemie te bestrijden.
07/12 12u30  Paramotor vliegt over door aardbeving verwoeste weg in AlaskaDe Amerikaanse staat Alaska werd vorige week getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7.0. Er raakten vooral veel wegen beschadigd door het natuurgeweld. Een man met een paramotor kon het getroffen gebied goed vastleggen.
07/12 12u30  Harbers: 'Situatie Armeens gezin in Haagse kerk is uitzichtloos'De permanente kerkdienst die al weken voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin wordt gehouden, verandert volgens staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) niets aan hun zaak. De toekomst van Hayarpi Tamrazyan, haar ouders en haar broer en zus ligt in Armenië, benadrukt de bewindsman.
07/12 12u15  Wie wordt de nieuwe Merkel?Wie gaat Angela Merkel na achttien jaar opvolgen als CDU-voorzitter? Daarover stemmen 1.001 gedelegeerden van de Duitse christendemocraten vrijdag in Hamburg.
07/12 12u15  Paramotor vliegt over door aardbeving verwoeste weg AlaskaDe Amerikaanse staat Alaska werd vorige week getroffen door een aardbeving met magnitude 7.0. Er raakten vooral veel wegen beschadigd door het natuurgeweld. Een man met een paramotor kon het getroffen gebied goed vastleggen.
07/12 12u00  Man vliegt met paramotor over door aardbeving verwoeste weg AlaskaDe Amerikaanse staat Alaska werd vorige week getroffen door een aardbeving met magnitude 7.0. Er raakten vooral veel wegen beschadigd door het natuurgeweld. Een man met een paramotor kon het getroffen gebied goed vastleggen.
07/12 12u00  Modems van VodafoneZiggo-klanten herstarten spontaanEen aantal klanten van VodafoneZiggo hebben last van een softwareprobleem dat ervoor zorgt dat hun modems meerdere malen per dag herstarten.
07/12 11u45  Harbers: 'Situatie Armeens gezin in kerk Den Haag uitzichtloos'De permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukt staatssecretaris Mark Harbers.
07/12 11u30  Animals Rights toont beelden mishandeling varkens bij twee houderijenDierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in het Gelderse Lunteren en het Noord-Brabantse Nuenen.
07/12 11u00  Animals Rights brengt beelden mishandeling varkens bij twee houderijenDierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in het Gelderse Lunteren en Nuenen in Noord-Brabant. 
07/12 10u45  Celstraffen tot ruim dertien jaar voor invoer cocaïne met viskottersDe rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag celstraffen tot ruim dertien jaar opgelegd aan drie mannen voor het invoeren van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa met behulp van viskotters.
07/12 09u15  Vergrijsd Japan wil 345.000 nieuwe arbeidsmigranten binnenhalenDe Japanse regering wil de komende jaren honderdduizenden nieuwe arbeidsmigranten aantrekken. Dat moet de groeiende personeelstekorten in het vergrijsde land afremmen, berichten Japanse media.
07/12 08u30  Vergrijsd Japan wil honderdduizenden nieuwe arbeidsmigranten binnenhalenDe Japanse regering wil de komende jaren honderdduizenden nieuwe arbeidsmigranten aantrekken. Dat moet de groeiende personeelstekorten in het vergrijsde land afremmen, berichten Japanse media.
07/12 08u15  Twee boswachters Oostvaardersplassen willen geen gezonde dieren dodenTwee boswachters van de Oostvaardersplassen hebben om overplaatsing gevraagd, omdat ze niet bereid zijn om gezonde dieren dood te schieten.
07/12 08u15  Kabinet wil vliegtaks van 7 euro per ticket ongeacht reisbestemmingDe vliegtaks wordt ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken.
07/12 08u00  Demonstranten gooien benzinebommen naar politie in AtheneGriekse agenten zijn donderdag bij een demonstratie bekogeld met benzinebommen. Het uit de hand gelopen protest stond in het teken van de dood van Alexandros. De toen 15-jarige jongen werd in 2008 op straat doodgeschoten door een agent.
07/12 07u30  'Paris Saint-Germain heeft 75 miljoen euro over voor Frenkie de Jong'Ajax raakt Frenkie de Jong na dit seizoen mogelijk kwijt aan Paris Saint-Germain. De Franse topclub is bereid om te voldoen aan de vraagprijs van 75 miljoen euro voor de 21-jarige middenvelder.
07/12 07u15  Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars om 'homofobe' tweetsKomiek Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de Oscars 2019 nadat er ophef ontstond rond tweets en opmerkingen van een aantal jaar geleden.
07/12 07u00  Redactie CNN in New York tijdelijk ontruimd geweest vanwege bommeldingDe redactie van CNN in New York is ruim anderhalf uur volledig ontruimd geweest vanwege een bommelding bij het gebouw. De bomdreiging werd telefonisch doorgegeven aan de nieuwszender.
07/12 06u45  Opvolger Angela Merkel wordt gekozen | Waar zijn de stadsvogels?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
07/12 06u15  Stemming opvolger Angela Merkel | Waar zijn de stadsvogels?In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
07/12 05u45  Redactie CNN in New York ontruimd vanwege bommeldingDe redactie van CNN in New York is volledig ontruimd vanwege een bommelding bij het gebouw.
07/12 05u45  Weerbericht: Dag vol regen eindigt zonnigVrijdag verloopt qua weer ongeveer hetzelfde als de voorgaande dagen. De temperatuur loopt maximaal op tot 12 graden.
07/12 04u00  President Bush bijgezet in familiegraf in Houston bij vrouw Barbara BushDe vorige week overleden ex-president van de Verenigde Staten George H.W. Bush is bijgezet in het familiegraf bij zijn presidentiële bibliotheek van de A&M Universiteit in College Station in Texas. 
07/12 03u30  'Twee boswachters Oostvaardersplassen willen geen gezonde dieren doden'Twee boswachters van de Oostvaardersplassen hebben om overplaatsing gevraagd, omdat ze niet bereid zijn om gezonde dieren dood te schieten.
07/12 03u15  'Woordvoerder ministerie Buitenlandse Zaken nieuwe VN-ambassadeur VS'De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, de nieuwe ambassadeur voor de Verenigde Naties wordt.
07/12 02u30  'Woordvoerder ministerie van Buitenlandse Zaken nieuwe VN-ambassadeur VS'De Amerikaanse president Donald Trump wil dat de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Heather Nauert, de nieuwe ambassadeur voor de Verenigde Naties wordt.
07/12 02u00  Portretten van Frans Hals geveild voor 11,2 miljoen euroTwee portretten van de hand van Frans Hals uit 1637 hebben op een veiling bij Christie's in Londen samen 11,2 miljoen euro opgebracht. Ze vormden de topstukken op de veiling, waar een deel van de privécollectie van zakenman Eric Albada Jelgersma onder de hamer ging.
07/12 01u30  Portretten door Frans Hals geveild voor 11,2 miljoen euroTwee portretten van de hand van Frans Hals uit 1637 hebben op een veiling bij Christie's in Londen samen 11,2 miljoen euro opgebracht. Ze vormden de topstukken op de veiling, waar een deel van de privécollectie van zakenman Eric Albada Jelgersma onder de hamer ging.
07/12 00u15  Aantal merels, huismussen en andere soorten in stad sinds 1990 gedaaldDe populaties van dertien vogelsoorten die in de stad leven, zijn sinds 1990 sterk gekrompen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de stichting Sovon Vogelonderzoek Nederland vrijdag. 
07/12 00u00  Tweede Kamer akkoord met verlagen duur partneralimentatie tot vijf jaarEen meerderheid in de Tweede Kamer is akkoord gegaan met het terugbrengen van de partneralimentatie na een echtscheiding van twaalf naar vijf jaar. VVD, D66 en de PvdA dienden dat voorstel in. 
06/12 23u30  Schip Aquarius stopt met reddingsacties op Middellandse ZeeHet reddingsschip Aquarius stopt met het zoeken en redden van migranten op de Middellandse Zee. Het schip heeft de afgelopen jaren tienduizenden migranten gered.
06/12 22u15  Voormalig president Bush met trein naar laatste rustplaats gebrachtVoormalig Amerikaans president George H.W. is donderdag begraven in de staat Texas. Voorafgaand aan de begrafenis werd er een herdenkingsdienst gehouden in Houston. Na de dienst werd zijn lichaam met de trein overgebracht naar de presidentiële bibliotheek in College Station. Daar zijn ook zijn vrouw Barbara Bush en hun dochter Robin begraven. 
06/12 22u00  Feyenoord wint inhaalduel met VVV en verkleint gat met PSV en AjaxFeyenoord heeft donderdag het gat met PSV en Ajax verkleind. De Rotterdammers wonnen in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo vrij eenvoudig met 4-1.
06/12 22u00  Parlement België na regeringscrisis ook akkoord met VN-migratiepactHet Belgische parlement stemt in met het internationale migratiepact, ondanks het felle bezwaar van regeringspartij Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA).
06/12 22u00  Drugslab aangetroffen midden in woonwijk HengeloAgenten en brandweerlieden hebben woensdagavond midden in een Hengelose woonwijk een drugslab aangetroffen.
06/12 21u15  Feyenoord na rust op comfortabele voorsprong tegen VVVFeyenoord speelt donderdag vanaf 20.00 uur de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers verkleinen bij een zege het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten. Volg alles in dit liveblog.
06/12 21u00  Feyenoord halverwege op comfortabele voorsprong tegen VVVFeyenoord speelt donderdag vanaf 20.00 uur de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers verkleinen bij een zege het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten. Volg alles in dit liveblog.
06/12 20u45  Feyenoord al voor rust op comfortabele voorsprong tegen VVVFeyenoord speelt donderdag vanaf 20.00 uur de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers verkleinen bij een zege het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten. Volg alles in dit liveblog.
06/12 20u45  Burgemeester: Strikte handhaving om Project X in Katwijk te voorkomenDe burgemeester van Cuijk Wim Hillenaar waarschuwt dat er vrijdag voorzorgsmaatregelen worden genomen en strikt wordt gehandhaafd om onveilige situaties in Katwijk te voorkomen. Duizenden mensen hebben aangekondigd een zogenoemd Project X-feest in het Brabantse dorp te bezoeken.
06/12 20u30  Burgemeester Katwijk: Strikte handhaving om Project X te voorkomenDe burgemeester van Katwijk Wim Hillenaar waarschuwt dat er vrijdag voorzorgsmaatregelen en strikte handhaving in werking worden gesteld om onveilige situaties te voorkomen. Duizenden mensen hebben aangekondigd naar een zogenoemd Project X-feest te komen in het Brabantse dorp. 
06/12 20u15  Feyenoord op zoek naar openingstreffer in inhaalduel met VVVFeyenoord speelt donderdag vanaf 20.00 uur de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers verkleinen bij een zege het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten. Volg alles in dit liveblog.
06/12 19u45  Eiffeltoren zaterdag gesloten wegens aangekondigd protest 'Gele Hesjes'​De Eiffeltoren blijft zaterdag gesloten met het oog op een aangekondigd protest van de 'Gele Hesjes'. Dat heeft de beheerder van de toren in de Franse hoofdstad Parijs donderdag bekendgemaakt.
06/12 19u30  Feyenoord warmt zich op voor inhaalduel met VVV-VenloFeyenoord speelt donderdag vanaf 20.00 uur de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers verkleinen bij een zege het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten. Volg alles in dit liveblog.
06/12 19u15  Net vrijgelaten gevangene steelt auto op parkeerplaats gevangenis VSEen net vrijgelaten gevangene heeft enkele minuten na zijn vrijlating op de parkeerplaats bij de gevangenis een vrouw geslagen en vervolgens haar auto gestolen. De eenjarige kleinzoon van zijn slachtoffer zat nog op de achterbank. 
06/12 17u45  Overdracht patiëntendossiers MC Slotervaart gaat nog weken durenHet overdragen van de tienduizenden patiëntendossiers van het MC Slotervaart naar andere ziekenhuizen duurt vermoedelijk nog tot eind januari. In totaal zou het om ongeveer 80.000 dossiers gaan, bevestigt de woordvoerder van de curatoren in gesprek met AT5.
06/12 16u30  Invallen bij drie panden Jehova's Getuigen in onderzoek naar misbruikDe politie heeft vorige maand invallen gedaan bij drie gebouwen van Jehova's Getuigen vanwege een onderzoek naar seksueel misbruik binnen de geloofsgemeenschap.
06/12 16u30  Rijksrecherche onderzoekt informatielek viervoudige moord EnschedeDe rijksrecherche doet in opdracht van justitie onderzoek naar hoe details uit het ondezoek naar de viervoudige moord in Enschede in de media zijn verschenen. 
06/12 15u45  Vier webshops met illegaal vuurwerk offline gehaald, 2.000 kopers in beeldDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben vier Poolse webshops uit de lucht laten halen die jarenlang vele duizenden pakketten met illegaal vuurwerk naar Nederland hebben verstuurd. Er zijn tweeduizend Nederlandse kopers 'in beeld', meldt de politie woensdag.
06/12 15u45  OM eist boete van 10.000 euro voor dodelijk ongeval dug-out TwijzelHet Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 10.000 euro tegen voetbalclub SC Twijzel voor een dodelijk ongeval met een dug-out in 2014. Een tienjarig meisje kwam om het leven en meerdere kinderen raakten gewond toen de dug-out instortte. 
06/12 15u30  Onderzoek naar illegale adoptie buitenlandse kinderen door NederlandersMinister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft een commissie ingesteld die onderzoek gaat doen naar illegale adopties van buitenlandse kinderen door mensen uit Nederland. Ook wordt de mogelijke betrokkenheid van Nederlandse overheidsfunctionarissen bij deze zaken onderzocht.
06/12 15u15  Klimaatwet krijgt brede steun van Tweede KamerDe Klimaatwet kan op steun van bijna alle partijen in de Tweede Kamer rekenen. Daarmee zijn de kaders om de broeikasgassen terug te dringen een stap dichterbij, bleek donderdag tijdens de wetsbehandeling in het parlement.
06/12 14u15  Onderzoek naar illegale adopties uit buitenland door NederlandersEen onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag bekendgemaakt.
06/12 14u15  Scholieren steken uit protest auto's in brand in Parijs en NantesScholieren in Frankrijk zijn donderdag slaags geraakt met de politie. In de steden Parijs, Bordeaux en Nantes was er een confrontatie tussen agenten en scholieren. De scholieren zeggen met hun acties de zogenaamde 'Gele Hesjes' te steunen.
06/12 14u15  Onderzoek: PVV en FVD verspreiden extreemrechtse samenzweringstheorieUit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting, blijkt dat extreemrechtse organisatie en extreemrechtse denkbeelden steeds meer ruimte in het maatschappelijk en politiek debat krijgen. 
06/12 13u30  Heeft het vredesoverleg over Jemen kans van slagen?Deze week nemen delegaties van de Jemenitische regering en Houthi-rebellen tijdens het geplande vredesoverleg in Zweden plaats aan tafel. Het is voor het eerst sinds 2016 dat de twee partijen met elkaar in gesprek gaan. Volgens Jemen-deskundige Marina de Regt is het een goede eerste stap, maar is er nog een lange weg te gaan.
06/12 13u15  Heeft het vredesoverleg in Jemen kans van slagen?Deze week nemen delegaties van de Jemenitische regering en Houthi-rebellen tijdens het geplande vredesoverleg in Zweden plaats aan tafel. Het is voor het eerst sinds 2016 dat de twee partijen met elkaar in gesprek gaan. Volgens Jemen-deskundige Marina de Regt is het een goede eerste stap, maar is er nog een lange weg te gaan.
06/12 13u15  Onderzoek: Minder racisme en antisemitisme, maar ernstigere incidentenDe politie heeft vorig jaar minder racistische en antisemitische incidenten geregistreerd, maar de ernst van die incidenten nam wel toe. Zo werd relatief vaker geweld gepleegd en waren er meer bedreigingen door daders met racistische motieven.
06/12 12u45  Afschieten 1.830 edelherten Oostvaardersplassen mag van rechter doorgaanDe provincie Flevoland heeft de vergunning om edelherten in de Oostvaardersplassen af te schieten rechtmatig afgegeven, zo luidt het oordeel van de rechter, die de uitspraak schriftelijk bekendmaakte. Daardoor mag Staatsbosbeheer beginnen met het afschieten van 1.830 herten.
06/12 12u30  Hof bepaalt dat OM tabaksindustrie niet hoeft te vervolgenHet gerechtshof in Den Haag heeft donderdag besloten dat het Openbaar Ministerie (OM) de tabaksindustrie niet strafrechtelijk hoeft te vervolgen. Advocaat Bénédicte Ficq deed in 2016 namens longkankerpatiënt Annemarie van Veen en een aantal maatschappelijke organisaties aangifte tegen de vier grootste tabaksproducenten in Nederland. 
06/12 12u15  Afschieten 1.800 edelherten Oostvaardersplassen mag van rechter doorgaanDe provincie Flevoland heeft de vergunning om ruim 1.800 edelherten in de Oostvaardersplassen af te schieten rechtmatig afgegeven. Dat is het oordeel van de rechter, die de uitspraak schriftelijk bekend maakte. Daardoor mag Staatsbosbeheer beginnen met het afschieten van 1.830 herten.
06/12 11u45  'Ridouan Taghi en 'Rico de Chileen' bespraken moord op officier Koos Plooij'Ridouan Taghi en 'Rico de Chileen' hebben de optie overwogen om officier van justitie Koos Plooij te vermoorden. Dat blijkt uit PGP-berichten die justitie heeft ingezien, schrijft het NRC donderdag.
06/12 11u45  Onderzoek: 'Racisme minder, maar incidenten ernstiger'De politie heeft vorig jaar minder racistische incidenten geregistreerd, maar de ernst van die incidenten nam wel toe. Zo werd relatief vaker geweld gepleegd en waren er meer bedreigingen door daders met racistische motieven. 
06/12 11u30  Voetbalclub Twijzel: 'Kinderen vóór ongeval gezegd van dug-out te komen'Tegen de kinderen die gewond raakten bij het instorten van een dug-out in het Friese Twijzel in 2014, was gezegd dat ze van het coachhokje af moesten komen. Een bestuurslid van voetbalclub SC Twijzel heeft dit donderdag verklaard in de rechtbank in Leeuwarden.
06/12 11u30  Actievoerder 'Gele Hesjes' Maastricht opnieuw opgepaktDe politie heeft donderdagochtend een actievoerder van de 'Gele Hesjes' in Maastricht wegens opruiing opgepakt. Het gaat om dezelfde man die ook afgelopen zaterdag werd gearresteerd tijdens een demonstratie van 'Gele Hesjes' in Maastricht.
06/12 11u00  Onderzoekers: Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijkHet uitzetten van kinderen na een jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen voor hun hersenontwikkeling hebben.
06/12 11u00  Bioscopen en fitnesscentra beschermen bezoekers tegen gehoorschadeBioscopen, fitnesscentra, studentenverenigingen en organisatoren van schoolfeesten nemen stappen om gehoorschade bij bezoekers te voorkomen. Ze sluiten daarover donderdag een akkoord met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).
06/12 10u00  Onderzoekers: 'Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijk'Het uitzetten van kinderen na jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling.
06/12 10u00  Kabinet stopt 10 miljoen in fonds voor mbo'ers met studievertragingHet kabinet trekt 10 miljoen euro uit voor studenten op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) die buiten hun schuld studievertraging oplopen. Jongeren die tijdens hun opleiding ziek of zwanger worden en studenten met een beperking kunnen hier aanspraak op maken.
06/12 09u45  10 miljoen voor fonds mboers met studievertragingHet kabinet trekt 10 miljoen euro uit voor studenten op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) die buiten hun schuld studievertraging oplopen. Jongeren die tijdens hun opleiding ziek of zwanger worden en studenten met een beperking kunnen hier aanspraak op maken.
06/12 09u45  Financieel directeur Huawei opgepakt 'om schenden Iran-sancties'De financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei, Meng Wanzhou, is in de Canadese stad Vancouver opgepakt. Het voorval zou te maken hebben met overtreding van Amerikaanse sancties.
06/12 09u30  Australische oud-aartsbisschop vrijgesproken van verzwijgen misbruikDe oud-aartsbisschop Philip Wilson is donderdag in hoger beroep vrijgesproken. De Australiër werd eerder dit jaar veroordeeld tot een jaar celstraf voor het verzwijgen van kindermisbruik.
06/12 09u15  Raket SpaceX mist landingsplaats en komt neer in Atlantische OceaanHet is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het eerst niet gelukt om de eerste trap van een Falcon 9-raket na lancering terug op land te zetten. Bij de terugkeer naar Cape Canaveral begon de eerste trap van de raket te spinnen, waarna hij in de Atlantische Oceaan eindigde.
06/12 08u00  Kabinet stelt fonds beschikbaar voor mbo'ers met studievertragingHet kabinet trekt 10 miljoen euro uit voor studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die buiten hun schuld studievertraging oplopen. Jongeren die tijdens hun opleiding ziek of zwanger worden of studenten met een beperking kunnen hier aanspraak op maken.
06/12 08u00  'Farmaceutische wereld moet waken voor monopoliepraktijken'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
06/12 07u45  Financieel directeur Huawei opgepakt in Canada om schenden Iran-sanctiesDe financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei, Meng Wanzhou, is in de Canadese stad Vancouver opgepakt omdat ze Amerikaanse sancties tegen Iran zou hebben geschonden.
06/12 07u30  Minder animo onder jongeren om zelf vuurwerk af te stekenDe animo om zelf vuurwerk af te steken neemt onder jongeren af. Van de 18 tot 24-jarigen zegt 32 procent komende jaarwisseling waarschijnlijk vuurwerk te gaan afsteken. Vorig jaar was dat nog 45 procent.
06/12 07u30  Frankrijk verhoogt benzineprijs na 'Gele Hesjes'-protesten pas in 2020De Franse regering heeft de gewraakte verhoging van de belasting op benzine en diesel tot na volgend jaar uitgesteld. Eerder verdedigde premier Edouard Philippe in het parlement een uitstel van een half jaar.
06/12 06u30  Farmaceutische wereld moet waken voor 'Monopoly-praktijken'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
06/12 06u30  Nog vijf militairen vermist na botsing Amerikaanse vliegtuigen in JapanNog vijf militairen zijn vermist na een botsing tussen twee Amerikaanse militaire vliegtuigen nabij het Japanse militaire vliegveld van Iwakuni. Twee inzittenden zijn levend teruggevonden door Japanse reddingwerkers.
06/12 06u15  Farmaceutische wereld moet waken voor 'Monopoly praktijken'In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
06/12 05u45  Weerbericht: Veel regen op wisselvallige dagDonderdag begint erg wisselvallig in het hele land. Droge periodes wisselen de vele buien af.
06/12 05u30  Zes militairen vermist na botsing Amerikaanse vliegtuigen in JapanZes militairen zijn vermist na een botsing tussen twee Amerikaanse militaire vliegtuigen nabij het Japanse militaire vliegveld van Iwakuni. Een inzittende is levend teruggevonden door Japanse reddingwerkers.
06/12 05u15  Kabinet wil verkeersovertreders harder aanpakken met nieuw planHet kabinet wil mensen die verkeersregels overtreden harder gaan aanpakken. Het gaat dan vooral om mensen die bijvoorbeeld met drank of drugs op rijden en mensen die veel te hard rijden.
06/12 03u15  'Patiënten krijgen weinig informatie over effecten kankerbehandeling'Patiënten die behandelingen ondergaan tegen kanker, krijgen weinig informatie over de gevolgen die de behandeling kan hebben. Ook vragen artsen niet vaak hoe het leven van patiënten eruit ziet, zodat daar geen rekening mee wordt gehouden.
06/12 02u45  Patiënten krijgen weinig informatie over effecten kankerbehandelingPatiënten die behandelingen ondergaan tegen kanker, krijgen weinig informatie over de gevolgen die de behandeling kan hebben. Ook vragen artsen niet vaak hoe het leven van patiënten eruit ziet, zodat daar geen rekening mee wordt gehouden.
06/12 01u15  Financieel directeur Huawei opgepakt in CanadaFinancieel directeur van telefoonbedrijf Huawei Meng Wanzhou is opgepakt in de Canadese stad Vancouver, omdat ze Amerikaanse sancties tegen Iran zou hebben geschonden.
06/12 01u00  Zeven militairen vermist na botsing Amerikaanse vliegtuigen in JapanZeven militairen zijn vermist na een botsing tussen twee Amerikaanse militaire vliegtuigen nabij het Japanse militaire vliegveld van Iwakuni. Dat laat het Amerikaanse leger weten in een verklaring.
05/12 22u15  Frankrijk verhoogt prijs benzine na protesten pas in 2020De Franse regering heeft de gewraakte verhoging van de belasting op benzine en diesel tot na volgend jaar uitgesteld.
05/12 21u30  Gemeente zal Project X-feest in Katwijk niet toestaanDe gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Burgemeester Wim Hillenaar heeft dat woensdagavond laten weten in een verklaring naar aanleiding van een oproep op Facebook.
05/12 21u00  Wetenschappers: Globale uitstoot CO2 stijgt voor tweede jaar op rijDe globale uitstoot van CO2 zal dit jaar waarschijnlijk met 2,7 procent toenemen ten opzichte van vorig jaar. Het is het tweede jaar op rij dat de uitstoot stijgt.
05/12 20u00  Geen parkeerboetes in drie grote steden na fout in app ParkmobileAutomobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, krijgen geen boete.
05/12 19u45  Geen parkeerboetes na fout Parkmobile in drie stedenAutomobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, krijgen geen boete.
05/12 19u45  Prominenten nemen in Washington afscheid van oud-president BushKopstukken uit de Amerikaanse politiek zijn woensdag in Washington bijeen voor de staatsbegrafenis van George H.W. Bush, voormalig president van de Verenigde Staten.
05/12 19u15  George W. Bush haalt herinneringen op aan overleden vader tijdens dienstKopstukken uit de Amerikaanse politiek zijn woensdag in Washington bijeen voor de staatsbegrafenis van George H.W. Bush, voormalig president van de Verenigde Staten. De dienst vindt plaats in de Washington National Cathedral, waar onder meer zijn zoon George W. Bush heeft gesproken.
05/12 19u00  Verkeersdrukte op pakjesavond afgenomenDe avondspits is woensdagavond relatief druk. Op het hoogtepunt stond er 387 kilometer file, aldus Rijkswaterstaat. Het aantal kilometers is inmiddels afgenomen tot enkele tientallen.
05/12 18u15  Facebook gaf bedrijven volgens interne mails toegang tot gebruikersdataHet Britse parlement heeft interne documenten van Facebook openbaar gemaakt. Daarin is onder meer te lezen hoe Facebook-medewerkers zakelijke afspraken maken met bedrijven en hoe wordt omgegaan met gebruikersdata.
05/12 18u15  Regering Jemen en rebellen starten donderdag met vredesoverlegHet vredesoverleg tussen de Jemenitische regering en de Houthi-rebellen gaat donderdag van start, melden de Verenigde Naties. De gesprekken vinden plaats in Zweden.
05/12 18u00  Vredesoverleg Jemen start donderdag in ZwedenHet vredesoverleg tussen de Jemenitische regering en de Houthi-rebellen gaat donderdag van start, melden de Verenigde Naties. De gesprekken vinden plaats in Zweden.
05/12 17u45  Herdenkingsdienst oud-president Bush in WashingtonDe Amerikaanse oud-president George Herbert Walker Bush is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was de 41e president van de Verenigde Staten en de vader van George W. Bush, die ook president is geweest. Woensdag is de staatsbegrafenis.
05/12 17u30  Oud-president Bush wordt begraven in WashingtonDe Amerikaanse oud-president George Herbert Walker Bush is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was de 41e president van de Verenigde Staten en de vader van George W. Bush, die ook president is geweest. Woensdag is de staatsbegrafenis.
05/12 17u00  Relatief drukke spits op pakjesavondDe avondspits is woensdagavond relatief druk. Iets voor 17.00 uur meldde Rijkswaterstaat dat er in totaal bijna 350 kilometer aan file stond.
05/12 17u00  Originele aankomsten van de Sint op 5 decemberOp verschillende plekken vinden woensdag sinterklaasvieringen plaats. Per golfkarretje, quad, winkelwagentje, helikopter of zelfs per vliegtuig kwam de goedheiligman aan bij meerdere scholen. Bekijk een overzicht in Twitterfoto's van enkele originele, bijzondere of fraaie aankomsten van de Sint.
05/12 16u45  Staatsbegrafenis George H.W. Bush begonnen in WashingtonKopstukken uit de Amerikaanse politiek zijn woensdag in Washington bijeen voor de staatsbegrafenis van George H.W. Bush, voormalig president van de Verenigde Staten.
05/12 16u45  Live: Oud-president Bush begraven in WashingtonDe Amerikaanse oud-president George Herbert Walker Bush is vrijdag op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was de 41e president van de Verenigde Staten en de vader van George W. Bush, die ook president is geweest.
05/12 16u45  Schip moet uren in Rijn bij Arnhem blijven liggen door te zware beladingIn de Rijn bij Arnhem is zaterdag een schip dat kolen vervoert vastgelopen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het schip te zwaar beladen, waardoor het te diep in het water ligt.
05/12 16u30  Te zwaar beladen schip loopt door lage waterstand vast op Rijn bij ArnhemOp de Rijn bij Arnhem is zaterdag een schip dat kolen vervoert vastgelopen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het schip te zwaar beladen, waardoor het te diep in het water ligt.
05/12 16u15  Kopstukken motorbende Caloh Wagoh zitten komende maanden nog vastTwee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh, onder wie crimineel Greg R. (70), blijven nog zeker negentig dagen in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald. 
05/12 16u15  Noord-Brabantse provincie en gemeenten in beroep tegen extra gaswinningDe provincie Noord-Brabant en vijf gemeenten gaan bij de Raad van State in beroep tegen het besluit om de komende jaren extra gas te gaan winnen uit drie gasvelden in Waalwijk en Loon op Zand.
05/12 15u45  Coalitie houdt vast aan verhoging rente op studieschuldCoalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie blijven bij hun standpunt dat de rente op de studieschuld voor oud-studenten verhoogd kan worden, blijkt woensdag in de Tweede Kamer tijdens het debat over de in het regeerakkoord opgenomen maatregel.
05/12 15u45  'Humor vervangt gekibbel naarmate getrouwde stellen ouder worden'Meningsverschillen en conflicten tussen partners binnen een huwelijk nemen af naarmate zij ouder worden. Humor en acceptatie nemen deze plekken in, stellen Amerikaanse wetenschappers.
05/12 15u30  Humor vervangt gekibbel als getrouwde stellen ouder wordenMeningsverschillen en conflicten tussen partners binnen een huwelijk nemen af naarmate zij ouder worden. Humor en acceptatie nemen deze plekken in, stellen Amerikaanse wetenschappers.
05/12 14u45  Inspectie keurt drie lanceerstandaards voor vuurpijlen goedDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft drie lanceerstandaards voor vuurpijlen goedgekeurd. Eind vorige maand waren nog alle door de vuurwerkbranche aangeleverde lanceerstandaards afgekeurd.
05/12 14u30  Justitie zoekt reisgenoot van Pakistaanse bedreiger Geert WildersHet Openbaar Ministerie (OM) is naarstig op zoek naar de identiteit van de man die samen met de Pakistaan Juniad I., verdacht van het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders, op 27 augustus met de trein van Den Haag naar Amsterdam-Sloterdijk reisde. 
05/12 13u45  Zo kwam de FIOD maffialeden in Nederland op het spoorAgenten in Nederland, Italië, Duitsland en België hebben woensdag in totaal negentig personen opgepakt tijdens een grote actie gericht op de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Er zijn vijf arrestaties in Nederland verricht. Ook hebben er honderden invallen plaatsgevonden, waarvan acht in Nederland.
05/12 13u30  Internationale operatie legt groot netwerk maffia bloot (gesloten)Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdag bezig geweest met een actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Volg alles omtrent deze grote, internationale operatie in dit liveblog.
05/12 13u15  Internationale operatie legt groot netwerk Italiaanse maffia bloot (gesloten)Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdag bezig geweest met een actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Volg alles omtrent deze grote, internationale operatie in dit liveblog.
05/12 12u45  Tientallen aanhoudingen in actie tegen Italiaanse maffiaclanAgenten in Nederland, Italië, Duitsland en België hebben woensdag negentig personen opgepakt tijdens een grote actie gericht op de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta, waarvan vijf arrestaties in Nederland zijn verricht. Ook hebben er honderden invallen plaatsgevonden, waarvan acht in Nederland.
05/12 12u45  Man die met mes zwaaide in Naaldwijk niet langer verdacht van terrorismeHet Openbaar Ministerie (OM) ziet de 28-jarige Syriër die op 27 augustus in Naaldwijk politieagenten met een mes zou hebben belaagd, niet langer als een terrorist.
05/12 12u30  Internationale operatie legt groot netwerk Italiaanse maffia blootNederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdag bezig geweest met een actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Volg alles omtrent deze grote, internationale operatie in dit liveblog.
05/12 12u15  90 aanhoudingen in internationale operatie maffiaclan 'Ndrangheta, 5 in NederlandNederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdag bezig geweest met een actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Volg alles omtrent deze grote, internationale operatie in dit liveblog.
05/12 12u15  Tientallen aanhoudingen in actie tegen maffiaclan 'NdranghetaAgenten in Nederland, Italië, Duitsland en België hebben woensdag negentig personen opgepakt tijdens een grote actie gericht op de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta, waarvan vijf in Nederland. Ook hebben er honderden invallen plaatsgevonden, waarvan acht in Nederland.
05/12 12u00  Eurojust bespreekt internationale operatie tegen maffiaclan 'NdranghetaNederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdag bezig geweest met een actie tegen de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta. Volg alles omtrent deze grote, internationale operatie in dit liveblog.
05/12 12u00  Rusland: VS heeft geen bewijs voor schenden nucleair verdragDe Verenigde Staten hebben nog geen enkel bewijs geleverd dat Moskou een belangrijk wapenbeheersingsverdrag schendt, zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijk zegt Rusland bereid te zijn met Washington over de kwestie te blijven praten.
05/12 12u00  ANWB: Natte 'sinterklaasspits' verwacht, veel mensen eerder naar huisRijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen voor vroege drukte op de weg woensdagmiddag. Veel mensen vertrekken eerder van hun werk om Sinterklaasavond te vieren.
05/12 11u00  Politie zoekt zwaargewonde na explosie in snackbar SchiedamDe politie is op zoek naar een man die zwaargewond moet zijn geraakt bij een explosie in een snackbar in Schiedam in de nacht van dinsdag op woensdag. 
05/12 11u00  Nabestaanden Henriquez mogen hof om uitbreiding dossier verzoekenDe nabestaanden van Mitch Henriquez mogen in het hoger beroep zelfstandig verzoeken doen aan het gerechtshof verzoeken om bewijsstukken toe te voegen aan het dossier. Dat heeft het gerechtshof van Den Haag woensdag besloten.  
05/12 10u30  Volgens Rusland heeft VS geen bewijs voor schenden nucleair verdragDe Verenigde Staten hebben nog geen enkel bewijs geleverd dat Moskou een belangrijk wapenbeheersingsverdrag schendt, zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Tegelijk zegt Rusland dat het bereid is over de kwestie met Washington te blijven praten.
05/12 09u30  Tientallen invallen in Nederland wegens op maffiaclan gerichte Europese actiePolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië.
05/12 09u30  Wie zijn de 'Ndrangheta, de machtigste Italiaanse maffiaclan?De 'Ndrangheta is een Italiaanse maffiaclan die zich onder meer bezighoudt met drugshandel, fraude, witwassen van geld en illegaal online gokken. De maffiaorganisatie komt oorspronkelijk uit de zuid-Italiaanse regio Calabrië.
05/12 09u15  Tientallen invallen in Nederland vanwege Europese actie tegen maffiaorganisatiePolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië.
05/12 09u00  Rijkswaterstaat en ANWB waarschuwen voor vroege 'Sinterklaasspits'Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen voor vroege drukte op de weg woensdagmiddag. Veel mensen vertrekken traditioneel eerder van hun werk om Sinterklaasavond te vieren.
05/12 08u45  Eerste baby geboren na transplantatie baarmoeder van overleden donorVoor het eerst is er een baby geboren nadat een moeder een baarmoeder heeft gekregen van een overleden donor. Dat gebeurde op 15 december 2017 in de Braziliaanse stad São Paulo, blijkt woensdag uit een onderzoek in het medische tijdschrift The Lancet.
05/12 08u30  Invallen in Nederland vanwege Europese actie tegen maffiaorganisatiePolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië.
05/12 08u30  'Nederlandse banken mogelijk betrokken bij witwasschandaal Danske Bank'Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de betrokkenheid van Nederlandse banken en bedrijven bij het witwassen van ruim 8 miljoen euro, gelieerd aan de beruchte ‘Magnitsky-zaak'. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla en NRC.
05/12 08u30  'Steeds meer klachten over geluidsoverlast van de buren'Het aantal meldingen over geluidsoverlast van buren is in de afgelopen drie jaar met 10 procent gestegen. Geluidsoverlast door horeca of evenementen is juist afgenomen.
05/12 08u15  Invallen in Nederland wegens Europese actie tegen maffiaorganisatiePolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. 
05/12 08u15  Groep migranten kruipt onder grensmuur met VS doorEen groep migranten, onder wie een vrouw en haar dochter, kroop dinsdag bij de Mexicaanse stad Tijuana onder de grensmuur met de VS door. Ze werden direct vastgezet door de Amerikaanse grenspolitie, maar hopen via een juridische procedure in de VS te mogen blijven.
05/12 08u15  'Steeds meer klachten over geluidsoverlast door de buren'Het aantal meldingen van geluidsoverlast door buren is de afgelopen drie jaar met 10 procent gestegen. Geluidsoverlast door horeca of evenementen is juist afgenomen.
05/12 08u00  Helft van Nederlanders koopt sinterklaascadeaus in fysieke winkelVan de mensen die Sinterklaas vieren, kocht 51 procent dit jaar de cadeaus vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online, blijkt uit een enquête van NUpanel onder 4.817 lezers.
05/12 07u45  Tientallen invallen in Nederland wegens Europese actie tegen maffiaorganisatiePolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. 
05/12 07u45  Flatgebouw enige tijd ontruimd na rookoverlast brand in snackbar SchiedamEen volledig flatgebouw is in de nacht van dinsdag op woensdag een aantal uren ontruimd vanwege rookoverlast door een brand in een snackbar in Schiedam. Het gaat om 24 appartementen met in totaal ongeveer vijftig bewoners. 
05/12 07u30  Ruime Kamermeerderheid is voor instemmen met VN-migratiepactEen ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voornemen van het kabinet om volgende week in te stemmen met het migratiepact van de Verenigde Naties, bleek dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
05/12 06u45  'Hulp ex-veiligheidsadviseur Trump belangrijk voor onderzoek Mueller'Michael Flynn hielp speciaal aanklager Robert Mueller enorm door zijn bekentenissen in het Ruslandonderzoek. Daarom heeft Mueller de rechter verzocht de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump geen celstraf te geven.
05/12 06u30  Keurmerk voor Sinterklaas | Documentaire over proces MandelaIn de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
05/12 06u30  'Hulp voormalig veiligheidsadviseur Trump belangrijk voor Ruslandonderzoek'Michael Flynn hielp speciaal aanklager Robert Mueller enorm door zijn bekentenissen in het Ruslandonderzoek. Daarom heeft Mueller de rechter verzocht de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump geen celstraf te geven.
05/12 06u15  Helft van de Nederlanders koopt Sint-cadeaus nog in fysieke winkelVan de Sinterklaas-vierders kocht 51 procent dit jaar de cadeautjes vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online.
05/12 06u15  Hulp voormalig veiligheidsadviseur Trump belangrijk voor RuslandonderzoekMichael Flynn hielp speciaal aanklager Robert Mueller enorm door zijn bekentenissen in het Ruslandonderzoek. Daarom heeft Mueller de rechter verzocht de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump geen celstraf te geven.
05/12 06u00  Flatgebouw ontruimd na rookoverlast door brand in snackbar SchiedamEen volledig flatgebouw is ontruimd vanwege rookoverlast door een brand in een snackbar in Schiedam. Het gaat om 24 appartementen met in totaal ongeveer vijftig bewoners.
05/12 05u45  Weerbericht: Bewolkte pakjesavond met hier en daar regenWoensdag is grotendeels bewolkt met kans op regen. Alleen in het noordoosten van het land begint de dag zonnig. 
05/12 04u45  Flatgebouw ontruimd vanwege rookoverlast door brand in snackbar SchiedamEen volledig flatgebouw is ontruimd vanwege rookoverlast door een brand in een snackbar in Schiedam. Het gaat om 24 appartementen met in totaal ongeveer vijftig bewoners.
05/12 04u00  'Aantal meldingen van geluidsoverlast door buren stijgt met 10 procent'Het aantal meldingen van geluidsoverlast door buren is de afgelopen drie jaar met 10 procent gestegen. Geluidsoverlast door horeca of evenementen is juist afgenomen.
05/12 03u30  Voormalig veiligheidsadviseur Trump hielp Mueller bij RuslandonderzoekMichael Flynn hielp speciaal aanklager Robert Mueller enorm door zijn bekentenissen in het Ruslandonderzoek. Daarom heeft Mueller de rechter verzocht de voormalig veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump geen celstraf te geven.
05/12 01u45  Eerste baby geboren na transplantatie baarmoeder van dode donorDe eerste baby is geboren nadat de moeder een baarmoeder kreeg van een dode donor. Dat gebeurde op 15 december 2017 in de Braziliaanse stad Sao Paulo.
05/12 00u45  Minder administratie voor wijkverpleegkundigen vanaf 2020Het papierwerk voor wijkverpleegkundigen en verzorgenden die mensen aan huis helpen, wordt vanaf 2020 verminderd. Ze zijn dan af van de zogeheten vijf minuten-registratie. 
05/12 00u15  Ruime meerderheid Tweede Kamer voor instemming met VN-migratiepactEen ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voornemen van kabinet om volgende week in te stemmen met het migratiepact van de Verenigde Naties. Dat bleek dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Dodental schietpartij Straatsburg opgelopen tot vier, zoektocht naar dader nog gaande12/12 00u15 - Nu.nl: Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.
12x Straatsburg opgeschrikt door dodelijke aanslag nabij kerstmarkt12/12 03u30 - Nu.nl: Een vermoedelijk 29-jarige man heeft dinsdag midden op de avond verschillende personen neergeschoten in Straatsburg. Het schietincident dat plaatsvond in de nabijheid van een kerstmarkt in het centrum, leidt tot meerdere dodelijke slachtoffers en gewonden. Een impressie van de chaos en ontreddering in de Franse stad. 
12x SCP: Nationale trots over sportprestaties Nederland neemt af12/12 00u15 - Nu.nl: Hoewel Nederland op de negende plaats van de internationale medaillespiegel staat en er meer rijksgeld gaat naar topsport, neemt de nationale trots over geleverde sportprestaties af. 
12x Advocaat: Jos B. moet proces in vrijheid kunnen afwachten12/12 00u15 - Nu.nl: Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal woensdag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.
11x Dodental schietpartij Straatsburg op vier, zoektocht naar dader nog gaande12/12 01u15 - Nu.nl: Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond vier doden gevallen. Dat heeft de burgemeester van Straatsburg bevestigd. Elf personen zijn gewond geraakt; acht van hen verkeren in kritieke toestand. De politie jaagt op de dader.
10x Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed bin Salman steunen12/12 02u30 - Nu.nl: De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met persbureau Reuters. 'Hij is de leider van Saudi-Arabië en dat is een waardevolle bondgenoot van ons.'
10x Burgemeester Straatsburg: Vier doden, kerstmarkt voorlopig dicht12/12 01u15 - Nu.nl: In het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn ook meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
8x Een op de vijf hoogleraren nu vrouw dankzij subsidie12/12 03u30 - Nu.nl: Het percentage vrouwelijke hoogleraren is in 2017 gegroeid van 19,3 naar 20,9 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), meldt NRC. Het is de sterkste stijging sinds 1998.
7x Gebouwen van Facebook in Californië ontruimd na bommelding12/12 04u15 - Nu.nl: Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden.
7x Politie zoekt nog naar dader aanslag Straatsburg, extra bewaking van grenzen en kerstmarkten12/12 03u00 - Nu.nl: De dader van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en twaalf mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk zullen extra beveiligd worden. 

Statistieken

Artikels:
32489
Gelezen:
8705
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven