maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u45
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
17/02 23u00  40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer verlies voor May Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
17/02 22u15  Geruchten over aanblijven Elbers bij KLM, deal lijkt in de maak KLM-baas Pieter Elbers kan mogelijk aanblijven als president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Volgens de Franse krant La Tribune is sprake van een soort compromis hierover. Dat voorstel zou nog wel moeten worden goedgekeurd in de bestuursvergadering van moederbedrijf Air France-KLM.
17/02 11u45  'Waardeloze wijnmaker als je nu geen goede wijn maakt' Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
17/02 11u00  'Maak je nu geen goede wijn, dan ben je waardeloze wijnmaker' Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
17/02 10u00  40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer een verlies voor Theresa May Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
16/02 17u00  Restaurantketen Vapiano verlaagt groeitempo na tegenvallende resultaten De Duitse restaurantketen Vapiano heeft na 'zeer teleurstellende resultaten' in het fiscale jaar 2018 besloten het tempo waarmee de onderneming nieuwe vestigingen opent, flink te verlagen. Ook wil Vapiano het bedrijfsmodel minder complex maken.
16/02 12u30  Meubelgigant IKEA schrapt 1 euro-ontbijt van menu Het 1 euro-ontbijt van woonwarenhuis IKEA bestaat niet meer. Klanten kunnen in plaats daarvan nu kiezen uit twee varianten, namelijk het ontbijtje en het ontbijt.
16/02 10u30  Porsche: Britse klanten moeten rekenen op forse prijsstijging na harde Brexit De Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer moeten gaan betalen voor hun auto als die geleverd wordt na 29 maart, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.
16/02 09u45  'Als je nu geen goede wijn kunt maken, ben je een waardeloze wijnmaker' Wijnmakers uit heel Europa zijn het erover eens: 2018 was een geweldig jaar. Flessen uit Spanje en Italië liggen hierdoor straks voor minder in de winkel, maar wat betekent het voor de wijnen uit eigen land?
16/02 08u30  Zo beschermde een Nederlands bedrijf Trump tegen vijandige drones Het Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems is gespecialiseerd in vogel- en dronedetectie. Met een radar en slimme software wordt het bedrijf ingezet om staatshoofden, onder wie Donald Trump, en vliegvelden te beschermen. In een reeks op zoek naar unieke Nederlandse bedrijven gaat NU.nl langs bij Robin Radar om te zien wat het bedrijf succesvol heeft gemaakt.
16/02 00u15  Prijs van energie afgelopen tien jaar met 14 procent gestegen De prijs van energie is de afgelopen tien jaar met 14 procent gestegen, iets minder dan de inflatie die in dezelfde tijd met 16 procent steeg. Elektriciteit steeg sinds januari 2009 met 17 procent en gas steeg in tien jaar tijd met 13 procent in prijs, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zaterdag.
15/02 18u00  Topman Intertoys: 'Kerstacties Aldi, Lidl en Kruidvat funest geweest' Acties tijdens de feestdagen bij ketens zoals Aldi, Lidl en Kruidvat zijn funest geweest voor de problemen waar Intertoys nu mee te maken heeft, zegt Intertoys-topman Roland Armbruster in gesprek met NU.nl. 'Zij verkopen even speelgoed zonder marge om mensen binnen te krijgen, maar wij moeten ervan leven.'
15/02 17u00  Ryanair sluit eerste cao onder Belgische wetgeving af De Belgische piloten van Ryanair hebben een collectieve arbeidsovereenkomst met de Ierse luchtvaartmaatschappij gesloten. Het is voor het eerst dat de Ierse budgetvlieger een overeenkomst volgens de Belgische wetgeving afsluit.
15/02 16u00  AFM heeft 10 procent meer budget nodig vanwege Brexit Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 10 procent extra budget nodig vanwege de financiële instellingen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland verhuizen.
15/02 16u00  Rijk trekt 15 miljoen euro uit voor hulp aan gedupeerde pulsvissers De Nederlandse pulsvissers die moeten stoppen, kunnen rekenen op 15 miljoen euro van het Rijk om op zoek te gaan naar nieuwe manieren van vissen.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 23u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/02 11u00  Fiod valt binnen bij bouwbedrijf StruktonDe Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) is vrijdag binnengevallen bij bouwbedrijf Strukton. De FIOD deed dit als onderdeel van een onderzoek naar een metroproject in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, waar Strukton bij betrokken is.
15/02 11u00  Supermarkten streven naar een vijfde minder verpakkingen in 2025Nederlandse supermarkten hebben afgesproken dat er in 2025 een vijfde minder verpakkingsmateriaal in de supermarkten moet liggen, meldt de brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven CBL vrijdag.
15/02 10u45  Moederbedrijf Douwe Egberts, 7Up en Dr. Pepper wil naar de beursDouwe Egberts maakt mogelijk een terugkeer op de beurs, weliswaar als onderdeel van de beursgang van Acorn Holdings. Onder meer 7UP en Dr. Pepper vallen daar ook onder.
15/02 10u30  Zoons Donald Trump schrappen plannen voor nieuwe hotelketensDe twee oudste zoons van de Amerikaanse president Donald Trump hebben hun plannen om twee nieuwe hotelketens op te zetten op de lange baan geschoven, meldt CNN vrijdag.
15/02 10u15  Koper van Blokker krijgt geld toeDe koper van Blokker krijgt geld toe van de familie Blokker. Het bedrag is bedoeld om de huidige koers van de winkelketen voort te zetten. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf vrijdag.
15/02 09u15  ACM: 'Prijsafspraken voor kwetsbare zzp'ers tegen race naar de bodem'De Autoriteit Consument en Markt gaat onderzoeken of voor kwetsbare zzp'ers een uitzondering kan worden gemaakt op het verbod op collectieve tariefafspraken. Het zou om onder meer pakjesbezorgers, schoonmakers en taxichauffeurs gaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep vrijdag in Het Financieele Dagblad (FD).
15/02 09u15  Populariteit leaseauto onder particulieren groeit forsParticulieren kiezen er steeds vaker voor om een auto te leasen. Eind vorig jaar reden er meer dan 150.000 auto's op de weg via private lease, een stijging van ruim 45 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt leasebranchevereniging VNA. Van de hele leasevloot is 15 procent in 'bezit' van particulieren.
15/02 09u00  ACM: 'Regels oprekken voor kwetsbare zzp'ers tegen race naar de bodem'De Autoriteit Consument en Markt gaat onderzoeken of voor kwetsbare zzp'ers een uitzondering kan worden gemaakt op het verbod op collectieve tariefafspraken. Het zou om onder meer pakjesbezorgers, schoonmakers en taxichauffeurs gaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep vrijdag in Het Financieele Dagblad (FD).
15/02 09u00  Moederbedrijf SNS boekt bijna een vijfde minder winstDe Volksbank heeft vorig jaar bijna een vijfde minder winst behaald. Het financiële concern achter SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank behaalde lagere resultaten met beleggingen en had te maken met een lagere vrijval van kredietvoorzieningen.
15/02 08u15  Bijna een vijfde minder winst voor de VolksbankDe Volksbank heeft vorig jaar bijna een vijfde minder winst behaald. Het financiële concern achter SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank behaalde lagere resultaten met beleggingen en had te maken met een lagere vrijval van kredietvoorzieningen.
15/02 08u00  Nederland onder fosfaatplafond dankzij krimp melkveestapelDe productie van fosfaat in dierlijke mest bedroeg vorig jaar 160,7 miljoen kilo. Dat is 12 miljoen kilo minder dan het door de EU ingestelde fosfaatplafond en 8,3 miljoen kilo minder dan het jaar ervoor.
15/02 07u45  ACM: 'Regels oprekken voor kwetsbare zzp'ers tegen sociale dumping'De Autoriteit Consument en Markt gaat onderzoeken of voor kwetsbare zzp'ers een uitzondering kan worden gemaakt op het verbod op collectieve tariefafspraken. Het zou om onder meer pakjesbezorgers, schoonmakers en taxichauffeurs gaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep vrijdag in Het Financieele Dagblad (FD).
15/02 07u30  Recordomzet voor online verkoopDe detailhandel heeft vorig jaar online bijna 18 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CSB).
15/02 00u45  Productie fosfaat van Nederlandse veehouders blijft weer onder EU-normDe productie van fosfaat in dierlijke mest door Nederlandse veehouders is ook afgelopen jaar onder de afgesproken norm gebleven, net als een jaar eerder.
14/02 19u00  Theresa May verliest stemming over eigen Brexit-strategieDe Britse regering heeft donderdagavond opnieuw een nederlaag geleden in de aanpak van de Brexit-onderhandelingen door Theresa May.
14/02 18u15  Grootste daling van Amerikaanse winkelverkopen in negen jaarDe uitgaven in de detailhandel in de Verenigde Staten zijn in de afgelopen negen jaar niet zo hard gedaald als in december. De daling van de uitgaven lijkt te duiden op een afremming van de Amerikaanse economie aan het einde van 2018.
14/02 18u00  Amazon ziet toch af van nieuw kantoor in New YorkWebwinkelgigant Amazon gaat toch geen nieuw kantoor in New York openen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf donderdag. Aanleiding hiervoor is de aanzwellende kritiek op de komst van Amazon naar New York.
14/02 17u45  Winkelverkopen in Verenigde Staten op laagste punt in negen jaarDe uitgaven in de detailhandel in de Verenigde Staten zijn in december naar het laagste punt in negen jaar gegaan. De daling van de uitgaven lijkt te duiden op een afremming van de Amerikaanse economie aan het einde van 2018.
14/02 17u15  Winkelverkopen in de VS stellen teleur, op laagste punt in negen jaarDe uitgaven in de detailhandel in de Verenigde Staten zijn in december naar het laagste punt in negen jaar gegaan. De daling van de uitgaven lijkt te duiden op een afremming van de Amerikaanse economie aan het einde van 2018.
14/02 15u00  Coca-Cola behaalt flinke winst met groeiende verkoop Zero-drankenCoca-Cola heeft de winst in 2018 aanzienlijk opgevoerd. Het bedrijf slaagde erin om dranken voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.
14/02 14u45  Coca-Cola behaalt flinke winst met behoorlijke groei verkoop Zero-drankenCoca-Cola heeft de winst in 2018 aanzienlijk opgevoerd. Het bedrijf slaagde erin om dranken voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.
14/02 14u15  'Trump overweegt uitstel deadline handelsdeal, tarieven raken bedrijven VS'De Amerikaanse president Donald Trump overweegt de deadline van de handelsdeal met China zestig dagen uit te stellen, stelt persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen. China en de Verenigde Staten zijn sinds afgelopen zomer verwikkeld in een handelsconflict, maar zijn tot op heden niet tot een akkoord gekomen.
14/02 13u30  'Trump overweegt deadline handelsdeal met zestig dagen te verschuiven'De Amerikaanse president Donald Trump overweegt de deadline van de handelsdeal met China zestig dagen te verschuiven, stelt persbureau Bloomberg donderdag. China en de Verenigde Staten zijn sinds afgelopen zomer verwikkeld in een handelsconflict, maar zijn tot op heden niet tot een akkoord gekomen.
14/02 13u00  'Trump overweegt deadline handelsdeal met zestig dagen uit te stellen'De Amerikaanse president Donald Trump overweegt de deadline van de handelsdeal met China zestig dagen uit te stellen, stelt persbureau Bloomberg donderdag. China en de Verenigde Staten zijn sinds afgelopen zomer verwikkeld in een handelsconflict, maar zijn tot op heden niet tot een akkoord gekomen.
14/02 12u45  Tijdschriften LINDA. naar Talpa, Linda de Mol wordt creatief directeur Net5Het tijdschrift LINDA. gaat voor 40 miljoen euro van Sanoma naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Vanaf 1 maart worden de tijdschriften LINDA., LINDA.Meiden, LINDA.Man, LINDA.Wonen en L'HOMO niet langer door Sanoma uitgegeven.
14/02 12u30  Ajax en Borussia Dortmund verliezen ook op beursDe aandelen van voetbalclubs Ajax en Borussia Dortmund zijn donderdag omlaag gegaan op de beurzen. Beide voetbalclubs verloren woensdagavond in de Champions League.
14/02 12u15  Apple hervat verkoop iPhone 7 en 8 in Duitsland na aanpassingDe iPhone 7 en de iPhone 8 worden vanaf donderdag weer verkocht in Duitsland, maar nu exclusief voorzien van chips van Qualcomm. Dat meldt The Wall Street Journal.
14/02 12u00  'Handelsbeleid Trump kost Amerikaanse bedrijfsleven miljarden'Amerikaanse bedrijven hebben in november ongeveer 2,7 miljard dollar (zo'n 2,4 miljard euro) aan handelstarieven betaald, stelt een coalitie van Amerikaanse bedrijven woensdag.
14/02 11u45  'Handelsbeleid Trump kostte Amerikaanse bedrijfsleven miljarden in november'Amerikaanse bedrijven hebben in november ongeveer 2,7 miljard dollar (zo'n 2,4 miljard euro) aan handelstarieven betaald, stelt een coalitie van Amerikaanse bedrijven woensdag.
14/02 11u45  Belgische belastingvoordelen voor multinationals zijn toch legaalDe fiscale vrijstellingen die België verleende aan multinationals zijn toch legaal, oordeelt het Gerecht van de Europese Unie donderdag. Eerder besloot de Europese Commissie dat de voordelen een vorm van staatssteun waren, maar dat besluit wordt nu door het Gerecht vernietigd.
14/02 11u00  Tijdschriften LINDA naar Talpa, Linda de Mol wordt creatief directeur Net5Het tijdschrift LINDA. gaat voor 40 miljoen euro van Sanoma naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Vanaf 1 maart worden de tijdschriften LINDA., LINDA.Meiden, LINDA.Man, LINDA.Wonen en L'HOMO niet langer door Sanoma uitgegeven.
14/02 10u45  Rabobank: Banken moeten samenwerken om witwassen te voorkomenDe top van Rabobank wil dat banken onderling meer informatie kunnen uitwisselen om witwassen te voorkomen. Volgens financieel directeur Bas Brouwers en topman Wiebe Draijer zou het de pakkans van criminelen vergroten als banken in hun strijd samen mogen optrekken.
14/02 10u15  Ook tijdschriften Linda de Mol gaan naar TalpaHet tijdschrift LINDA. gaat voor 40 miljoen euro van Sanoma naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Vanaf 1 maart worden de tijdschriften LINDA., LINDA.Meiden, LINDA.Man, LINDA.Wonen en L'HOMO niet langer door Sanoma uitgegeven.
14/02 10u00  Duitsland ontsnapt net aan een recessie in vierde kwartaalDe Duitse economie is in het vierde kwartaal van 2018 met 0 procent groei gelijk gebleven. Daarmee ontsprong Duitsland net een recessie, waarbij er sprake is van krimp. De verwachting was een groei van 0,1 procent.
14/02 10u00  Nederlandse economie met 2,5 procent gegroeid in 2018De Nederlandse economie is vorig jaar met 2,5 procent gegroeid, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. In 2017 groeide de economie nog met 2,9 procent. Vorig jaar droeg het handelssaldo, het verschil tussen de export en import, minder bij aan de groei.
14/02 09u45  Nederlandse economie 2,5 procent gegroeid in 2018De Nederlandse economie is vorig jaar met 2,5 procent gegroeid. In 2017 groeide de economie nog met 2,9 procent. Vorig jaar droeg het handelssaldo, het verschil tussen export en import, minder bij aan de groei.
14/02 08u45  Renault keert vertrekregeling gevallen topman Ghosn niet uitAutomaker Renault keert een ruime vertrekregeling voor de gevallen topman Carlos Ghosn niet uit. De automaker denkt dat het uitbetalen van de bonus van circa 11 miljoen euro voor de nodige spanningen zal zorgen.
14/02 08u00  Woningcorporaties: 'Doelstelling bouw sociale huur komt in gevaar'Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen. Dat meldt branchevereniging Aedes na een enquête onder 171 woningcorporaties.
14/02 07u45  HEMA verkoopt vanaf 2020 geen plastic rietjes en wattenstaafjes meerWarenhuis HEMA verkoopt uiterlijk vanaf 2020 geen plastic rietjes en wattenstaafjes meer. Het bedrijf begint dit najaar al met papieren en metalen alternatieven voor rietjes. Ook plastic wegwerpborden, roerstaafjes en confetti verdwijnen uit het assortiment.
14/02 06u45  Airbus kondigt laatste levering superjumbo A380 aanDe laatste levering van de superjumbo A380 staat voor 2021 op de rol. Dat maakte vliegtuigbouwer Airbus donderdag bekend. Volgens de onderneming heeft luchtvaartmaatschappij Emirates zijn bestelling verkleind. Daardoor is er geen substantieel orderboek meer voor het toestel en dus geen basis om de productie op gang te houden.
14/02 00u15  Spanning op de arbeidsmarkt naar hoogste punt sinds economische crisisDe spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2018 verder toegenomen naar het hoogste punt sinds de economische crisis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In het kwartaal waren er gemiddeld tachtig vacatures per honderd werklozen.
13/02 22u30  Pulsvisserijverbod geldt tot juli 2021 niet voor helft Nederlandse kottersEr komt in de Europese Unie een verbod op pulsvisserij, maar de helft van de Nederlandse kotters krijgt tot 1 juli 2021 uitstel. Dat is de uitkomst van overleg tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten van de EU.
13/02 22u15  42 Nederlandse kotters krijgen tot juli 2021 uitstel op verbod pulsvisserijEr komt in de Europese Unie een verbod op pulsvisserij, maar 42 Nederlandse kotters krijgen tot 1 juli 2021 uitstel. Dat is de uitkomst van overleg tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten van de EU.
13/02 20u15  Beurswaakhond onderzoekt oud-advocaat Apple om handel met voorkennisDe Amerikaanse beurswaakhond SEC doet onderzoek naar Gene Levoff, een voormalige advocaat van techgigant Apple, vanwege handel met voorkennis.
13/02 19u30  Beurswaakhond onderzoekt oud-advocaat Apple vanwege handel met voorkennisDe Amerikaanse beurswaakhond SEC doet onderzoek naar een voormalig advocaat Gene Levoff van techgigant Apple voor handelen met voorkennis, meldt de beurswaakhond dinsdag.
13/02 19u00  Tesla verscheept Model 3-auto's naar China voor deadline handelsoorlogTesla probeert op korte termijn zo veel mogelijk Model 3-auto's naar China te verschepen in verband met een naderende deadline in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, meldt persbureau Bloomberg woensdag.
13/02 17u30  Tesla spoedt Model 3-auto's naar China voor deadline handelsoorlogTesla probeert in korte termijn zoveel mogelijk Model 3-auto's naar China te verschepen in verband met een naderende deadline in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag.
13/02 17u15  Spijkerbroekenmaker Levi Strauss meldt zich voor beursgangLevi Strauss & Co, van de bekende spijkerbroeken, heeft woensdag een aanvraag voor een beursgang ingediend bij de New York Stock Exchange. De aandelen zullen verhandeld worden als LEVI.
13/02 16u45  'Bloemenverkoop voorafgaand aan Valentijnsdag loopt goed'De Nederlandse bloemen- en plantengroothandel heeft de indruk dat de verkopen voorafgaand aan Valentijnsdag 'vlot' zijn verlopen. Volgens brancheorganisatie Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) kwam de verkoop dit jaar wel tamelijk langzaam op gang. Mogelijk speelt mee dat 14 februari dit keer op een donderdag valt.
13/02 15u30  Ikea onderzoekt mogelijkheid tot 'Zalando voor meubels'De Zweedse meubelgigant Ikea doet onderzoek naar een verkoopplatform waarbij ook concurrenten meubels kunnen aanbieden. Dat zegt Inter Ikea-topman Torbjorn Loof in een interview met Financial Times.
13/02 15u15  Ford: 'No deal-Brexit' is catastrofe voor onze productie in het VKAutomaker Ford heeft woensdag tegen de Britse BBC gezegd dat een Brexit zonder deal rampzalig is voor de productie die het merk in het Verenigd Koninkrijk heeft.
13/02 14u30  Ford: No deal-Brexit is catastrofe voor onze productie in het VKAutomaker Ford heeft woensdag gezegd dat een Brexit zonder deal rampzalig is voor de productie die het merk in het Verenigd Koninkrijk heeft. Het automerk doet 'wat noodzakelijk is' om het 'concurrentievermogen van het bedrijf' te beschermen.
13/02 13u45  'Ford zoekt andere productielocaties vanwege risico op 'harde' Brexit'Automaker Ford gaat meer voorbereidingen treffen om het Verenigd Koninkrijk te verlaten bij een 'harde' Brexit, meldt The Times woensdag.
13/02 13u15  Jongere kinderen kunnen reclame door influencers niet goed herkennenJongere en lager opgeleide kinderen hebben minder snel door dat influencers op YouTube reclame maken, concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit. De kinderen hebben veelal moeite om een commerciële van een niet-commerciële boodschap te onderscheiden.
13/02 12u30  Prins Constantijn weigert ooit nog deel te nemen aan panel zonder vrouwenPrins Constantijn gaat nooit meer in een panel zitten zonder dat er minstens één vrouw in zit. Volgens hem is dat een goede manier om vooroordelen over vrouwelijke ondernemers weg te nemen, zegt hij woensdag in een interview met het Financieele Dagblad (FD).
13/02 11u15  'Ford zoekt naar andere productielocaties vanwege risico harde Brexit'Automaker Ford gaat meer voorbereidingen treffen om het Verenigd Koninkrijk te verlaten bij een harde Brexit, meldt The Times woensdag.
13/02 11u00  'Het is Mays deal of lang uitstel', zegt Brexit-onderhandelaar in een barDe Britse hoofdonderhandelaar Olly Robbins lijkt een stukje van Theresa Mays Brexit-tactiek te hebben verklapt in een bar in Brussel. Britse politici zullen volgens hem voor 29 maart moeten kiezen voor de deal van Theresa May, anders wordt het Britse vertrek uit de EU voor lange tijd uitgesteld.
13/02 10u45  Jongere kinderen herkennen influencer-reclame slechtJongere en lager opgeleide kinderen herkennen reclame van influencers op YouTube minder snel. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit. De kinderen hebben veelal moeite om een commerciële van een niet-commerciële boodschap te onderscheiden.
13/02 10u30  'Frankrijk goed gepositioneerd om nieuwe ECB-president te leveren'Frankrijk is 'goed gepositioneerd' om kans te maken de opvolger voor ECB-president Mario Draghi te mogen leveren, zegt een anonieme Europese beleidsmaker tegen tv-zender CNBC.
13/02 09u45  Shell investeert in energieopwekkende vlieger van GoogleOlie- en gasconcern Shell steekt een onbekend bedrag in Makani, een concern dat een energieopwekkende vlieger ontwikkelt. Makani was lange tijd onderdeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google, maar wordt nu een samenwerking tussen beide multinationals.
13/02 08u45  ABN AMRO zet fors in op voorkomen witwassen na schandaal INGABN AMRO gaat flink uitbreiden op zijn onderdeel dat op witwassen controleert. De bank heeft er veel geld voor opzijgezet. Maar dat ging wel ten koste van het resultaat over het afgelopen jaar.
13/02 08u30  Woningcorporaties Amsterdam op grote schaal last van woonfraudeAmsterdamse woningcorporaties hebben last van woonfraude in de vorm van illegale onderverhuur. Naar schatting tussen de 10 en 20 procent van de in totaal 186.000 woningen worden door huurders aan anderen onderverhuurd.
13/02 08u00  Verlies moederbedrijf Thuisbezorgd is gedaaldTakeaway.com heeft in het afgelopen jaar zijn verlies een stuk verkleind. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbezorger Thuisbezorgd zag verder de omzet wederom flink stijgen.
13/02 08u00  President Surinaamse centrale bank stapt op zonder opgave van redenDe president van de Surinaamse centrale bank, Glenn Gersie, heeft zijn functie neergelegd. Dat gebeurde nadat hij een gesprek had met president Desi Bouterse en minister van Financiën Gillmore Hoefdraad.
13/02 08u00  Heineken groeit met 8 procent, mede door alcoholvrij bierBierbrouwer Heineken heeft het afgelopen jaar met name met bier van zijn eigen merk goed gedaan. Volgens topman Jean-François van Boxmeer betekende de groei met bijna 8 procent de beste prestatie van het merk Heineken in ruim tien jaar tijd, geholpen ook door de 0.0-variant die inmiddels in 38 landen beschikbaar is.
13/02 07u45  Heineken groeit mede door alcoholvrij bier met 8 procentBierbrouwer Heineken heeft het afgelopen jaar met name met bier van zijn eigen merk goed gedaan. Volgens topman Jean-François van Boxmeer betekende de groei met bijna 8 procent de beste prestatie van het merk Heineken in ruim tien jaar tijd, geholpen ook door de 0.0-variant die inmiddels in 38 landen beschikbaar is.
13/02 07u45  ABN AMRO behaalt minder winst door bezuinigingsinspanningenABN AMRO heeft vorig jaar minder winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Toch ziet het financiële concern kans om extra dividend aan de aandeelhouders uit te keren. De Nederlandse staat, die nog altijd voor meer dan de helft eigenaar is van de bank, profiteert hiervan.
13/02 07u30  Grootste stijging consumentenprijzen sinds 2013 door btw-verhogingNederlandse consumenten betaalden in januari 2,2 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De verhoging van het lage btw-tarief aan het begin van de maand had een opwaartse druk op de prijzen van onder meer voeding, boeken en openbaar vervoer.
13/02 07u30  AkzoNobel behaalt lagere jaaromzet door dalende verkopen ChinaAkzoNobel heeft vorig jaar minder verf verkocht. Dat is onder meer te wijten aan afnemende verkopen in China, na een bijzonder sterk 2017. Met prijsstijgingen wist het verfconcern stijgende materiaalkosten grotendeels te compenseren. Daarentegen zaten wisselkoerseffecten Akzo dwars.
13/02 07u30  ABN AMRO behaalt minder winst door bezuinigingen en kredietvoorzieningenABN AMRO heeft vorig jaar minder winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Toch ziet het financiële concern kans om extra dividend aan de aandeelhouders uit te keren. De Nederlandse staat, die nog altijd voor meer dan de helft eigenaar is van de bank, profiteert hiervan.
13/02 00u15  Mantelzorgers besteden gemiddeld twee uur per week minder aan werkWerkenden die mantelzorg geven werken gemiddeld 33 uur per week, terwijl mensen die geen mantelzorgtaak hebben gemiddeld 35 uur per week aan hun baan besteden, zo blijkt woensdag uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).
12/02 21u00  IMF: Snelle economische groei Nederland remt af door onder meer BrexitDe hoogtijdagen van de Nederlandse economie lijken voorbij. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de Nederlandse economie de komende jaren nog wel groeien, maar raakt de vaart er een beetje uit.
12/02 19u45  Privatisering Holland Casino voorlopig van de baanHet plan om Holland Casino binnen twee jaar te privatiseren, lijkt voorlopig van de baan. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) bracht dinsdagmiddag het wetsvoorstel niet in stemming omdat er veel bezwaren zouden leven in de Eerste Kamer.
12/02 19u30  IMF: Snelle economische groei Nederland remt onder meer door Brexit afDe hoogtijdagen van de Nederlandse economie lijken voorbij. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de Nederlandse economie de komende jaren nog wel groeien, maar de vaart raakt er een beetje uit.
12/02 19u00  Trump: Deadline handelsdeal met China wordt mogelijk uitgesteldDe deadline van de handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten wordt mogelijk verplaatst, zei Amerikaanse president Donald Trump dinsdag. De deadline staat nu op 1 maart, maar als het nodig is kan die volgens Trump worden opgeschoven.
12/02 18u45  Trump: Deadline handelsdeal met China wordt mogelijk verplaatstDe deadline van de handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten wordt mogelijk verplaatst, zei Amerikaanse president Donald Trump dinsdag. De deadline staat nu op 1 maart, maar als het nodig is kan die volgens Trump worden opgeschoven.
12/02 17u30  Minister ontkent dat Financiën DNB beschermde bij witwasaffaire INGMinister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het 'verdedigbaar' en 'valide' dat zijn ambtenaren zich bemoeiden met de antwoorden van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op vragen die zij zelf over de witwasaffaire van ING stelden.
12/02 17u15  Minister Hoekstra ontkent dat Financiën DNB beschermde bij witwasaffaire INGMinister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het 'verdedigbaar' en 'valide' dat zijn ambtenaren zich bemoeiden met de antwoorden van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op vragen die zij zelf over de witwasaffaire van ING stelden.
12/02 16u45  Minister: Vissers krijgen geld voor vernieuwing bij pulsvisserijverbodAls de Europese Unie pulsvisserij inderdaad verbiedt, kunnen Nederlandse pulsvissers rekenen op geld van het kabinet om op nieuwe technieken over te stappen. Minister Carola Schouten (Visserij) zegt dat Nederland 'om de vissers heen' zal blijven staan.
12/02 16u00  DNB-president Knot: ECB moet nog niet aan renteverhoging denkenDNB-president Klaas Knot vindt dat de Europese Centrale Bank (ECB) nog niet aan renteverhogingen moet denken en even pas op de plaats maken.
12/02 16u00  Speelgoedketen Intertoys vraagt uitstel van betaling aanSpeelgoedketen Intertoys vraagt uitstel van betaling aan voor de Nederlandse activiteiten. Voorlopig blijven de ongeveer 400 winkels open. Er werken zo'n drieduizend mensen bij Intertoys.
12/02 15u45  Minister: Bij pulsvisserijverbod krijgen vissers geld voor vernieuwingAls de Europese Unie pulsvisserij inderdaad verbiedt, kunnen Nederlandse pulsvissers rekenen op geld van het kabinet om op nieuwe technieken over te stappen. 'We zullen om de vissers heen blijven staan', zegt minister Carola Schouten (Visserij).
12/02 15u45  Intertoys vraagt uitstel van betaling aanSpeelgoedketen Intertoys vraagt uitstel van betaling aan. Voorlopig blijven de winkels open. Er werken zo'n drieduizend mensen bij Intertoys.
12/02 15u30  DNB-president Knot: ECB moet nog niet denken aan renteverhogingDNB-president Klaas Knot vindt dat de Europese Centrale Bank (ECB) nog niet aan renteverhogingen moet denken en even pas op de plaats maken.
12/02 14u45  DNB-president Knot: ECB moet afbouw opkoopprogramma pauzerenDe Europese Centrale Bank (ECB) moet de afbouw van zijn obligatie-opkoopprogramma niet verder doorzetten en even pas op de plaats maken. Dan kan de ECB kijken hoe het nu echt met de economie staat, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) in een interview met de Britse krant Financial Times (FT).
12/02 14u15  Staatssecretaris Snel: Brede Europese belangstelling voor invoering vliegtaksStaatssecretaris Menno Snel (Belastingen) is 'blij met de interesse voor een Europese vliegtaks' van zijn EU-collega’s in Brussel. Hij zei dat na afloop van een vergadering van de ministers van Financiën waar hij zijn voorstel presenteerde om een Europese vliegbelasting in te voeren. Volgens Snel is er brede belangstelling voor.
12/02 14u15  UWV: Lerarentekort nijpendst in basisonderwijs, talen en wiskundeHet aantal vacatures in het onderwijs groeit sterk. In het basisonderwijs zijn de problemen het grootst in de Randstad, maar deze breiden zich de komende jaren uit over de rest van Nederland, maakt uitkeringsinstantie UWV dinsdag bekend.
12/02 13u45  Nederland het verst verwijderd van doelstelling groene energie in EUVan alle EU-landen is Nederland het verst verwijderd van de doelstelling op het vlak van hernieuwbare energie. In 2017 kwam 6,6 procent uit duurzame bronnen, zoals windmolens en zonnepanelen, aardwarmte of biomassa. Dat moet volgend jaar 14 procent zijn.
12/02 13u00  ACM waarschuwt voor agressieve incassobureausDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de agressieve werkwijze van incassobureaus AMK Company, Be Clean, Debt Pay, Activa Finance/Activa Collectum, Co Jansen en Unic Parts.
12/02 12u45  Nederland scoort na Luxemburg het slechtst op groene energie in EUNederland loopt achter als het gaat om gebruik van hernieuwbare energie. Het aandeel groene energie ligt in ons land aanzienlijk lager dan in de Europese Unie als geheel. Dat komt naar voren uit de meest recente gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.
12/02 12u30  Nederland scoort na Luxemburg het slechts op groene energie in EUNederland loopt achter als het gaat om gebruik van hernieuwbare energie. Het aandeel groene energie ligt in ons land aanzienlijk lager dan in de Europese Unie als geheel. Dat komt naar voren uit de meest recente gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.
12/02 11u45  UWV: Lerarentekort meest nijpend in basisonderwijs, talen en wiskundeHet aantal vacatures in het onderwijs groeit sterk. In het basisonderwijs zijn de problemen het grootst in de Randstad, maar deze breiden zich de komende jaren uit over de rest van Nederland, maakt uitkeringsinstantie UWV dinsdag bekend.
12/02 10u45  'Staat wil zwarte lijst van bedrijven die met justitie geschikt hebben'De Nederlandse Staat wil een zwarte lijst opstellen van bedrijven die vanwege een wetsovertreding met justitie hebben geschikt. Deze ondernemingen kunnen dan worden uitgesloten bij aanbestedingen door de overheid, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van ingewijden.
12/02 10u30  Hof van Justitie: Erotisch webcambedrijf moet in Nederland btw betalenDe modellen van het erotische webcambedrijf Geelen werken vanuit de Filipijnen. Omdat ze in dienst zijn bij de Nederlandse onderneming moet het bedrijf echter wel in Nederland omzetbelasting betalen en niet in de Filipijnen, concludeert advocaat-generaal Maciej Szpunar van het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag.
12/02 09u46  Nissan neemt miljoenenlast voor vermeende fraude topmanHet Japanse autoconcern Nissan Motor waarschuwt dat de winst en omzet in het lopende gebroken boekjaar zwakker zullen uitvallen dan gedacht, vanwege tegenvallende verkopen in China, de Verenigde Staten en Europa.
12/02 08u45  Ook Rabobank beboet vanwege slecht toezicht op witwassenRabobank heeft een boete van ruim 1 miljoen euro gehad van De Nederlandsche Bank (DNB) vanwege gebrekkige controles op criminele geldstromen. Die boete kreeg de bank na de recordschikking van 775 miljoen euro van justitie met ING, bevestigt de bank aan de Volkskrant.
12/02 08u00  Uitzendconcern Randstad voelt afkoeling Europese economieUitzendconcern Randstad heeft last van de vertraging van de economische groei in Europa. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er slechts een beperkte groei van de omzet en een daling van de winst. Over heel 2018 boekte de onderneming wel betere resultaten.
12/02 08u00  'Staat wil zwarte lijst van bedrijven die geschikt hebben met justitie'De Nederlandse Staat wil een zwarte lijst opstellen van bedrijven die hebben geschikt met justitie vanwege een wetsovertreding. Deze ondernemingen kunnen dan worden uitgesloten bij aanbestedingen door de overheid, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van ingewijden.
12/02 06u15  'Medisch-specialistische bedrijven falen als onderneming'Medisch-specialistische bedrijven (Msb's) schieten tekort in hun ondernemerschap, concludeert BDO Accountants & Adviseurs dinsdag. Zo deponeert de helft van de bedrijven geen jaarrekening. Een deel van de bedrijven loopt fiscaal gezien zelfs het risico om de status van ondernemer te verliezen.
11/02 18u30  NVWA roept bedrijven op om lange wachtrij 'no deal-Brexit' voor te zijnDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept ondernemers op zich tijdig aan te melden bij haar administratieve systemen vanwege de Brexit. De voedselwaakhond vreest een lange wachtrij als veel bedrijven zich vanwege een 'no deal-Brexit' pas op het laatste moment aanmelden.
11/02 18u00  Failliete SecurCash stapelde verlies op verlies na overname Brink'sWaardetransporteur SecurCash Nederland heeft nooit winst gemaakt na de overname van Brink's Nederland in 2015. Dat leidde vorig jaar tot een verlies dat bijna even groot was als de boekwaarde van het inmiddels failliete bedrijf.
11/02 17u45  SecurCash stapelde verlies op verlies na overname Brink'sWaardetransporteur SecurCash Nederland heeft nooit winst gemaakt na de overname van Brink's Nederland in 2015. Dat leidde vorig jaar tot een verlies dat bijna even groot was als de boekwaarde van het bedrijf.
11/02 17u30  DNB-president Klaas Knot: 'Vrijesectorhuur verdient meer aandacht'De vrije huursector is de afgelopen decennia te veel een 'ondergeschoven kindje' geweest in het Nederlandse woningmarktbeleid. Dat stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). In een speech hamerde het centralebankhoofd er maandag op dat er meer aandacht nodig is voor vrije huurwoningen.
11/02 16u45  Eurogroep draagt Ierse bankgouverneur voor als directielid ECBDe Eurogroep draagt de Ier Philip Lane voor als directielid van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Dat zijn de ministers van Financiën van de eurozone over de 'hoogopgeleide, ervaren' 49-jarige gouverneur van de Ierse centrale bank overeengekomen.
11/02 15u15  Turkse regering gaat groenten verkopen om prijsstijging te remmenDe Turkse regering gaat groenten verkopen. In een poging de stijging van de prijzen van levensmiddelen af te remmen, levert de staat op talrijke verkooppunten goedkope groenten aan de burgers.
11/02 14u45  Brits bedrijf achter Nederlands ruimtevaartproject Mars One faillietMars One Ventures, het bedrijf achter de Nederlandse stichting Mars One, is failliet verklaard. Dat meldt discussiesite Reddit op basis van een uitspraak van de rechtbank van Basel.
11/02 13u45  Nobelprijswinnaar: Goede kans dat wereldeconomie in recessie belandtEconoom Paul Krugman, winnaar van de Nobelprijs voor de Economie in 2008, denkt dat er een goede kans is dat de wereldeconomie eind dit jaar of volgend jaar in een recessie belandt. Een reeks aan problemen speelt economieën wereldwijd parten.
11/02 13u30  Nobelprijswinnaar: grote kans dat wereldeconomie in recessie belandEconoom Paul Krugman, winnaar van de Nobelprijs voor de Economie in 2008, denkt dat er een goede kans is dat de wereldeconomie eind dit jaar of volgend jaar in een recessie beland. Een reeks aan problemen speelt economieën wereldwijd tegen.
11/02 12u15  Britse economische groei naar laagste niveau sinds 2012De Britse economie is in het laatste kwartaal van 2018 flink afgekoeld. Op kwartaalbasis groeide de economie 0,2 procent in de laatste drie maanden voorafgaand op het verwachte Britse vertrek uit de Europese Unie in maart.
11/02 12u00  Verenigd Koninkrijk wil na Brexit handelsdeal met GolfstatenHet Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Verenigde Arabische Emiraten en andere Golfstaten benaderd om na de Brexit tot een handelsovereenkomst te komen. Dat heeft de minister van Economische Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Sultan bin Saeed al-Mansouri, maandag gezegd tijdens een top in Dubai.
11/02 11u45  ACM verscherpt toezicht op energiecontracten voor zzp'ersDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat scherper toezien op energiecontracten voor kleine zelfstandigen. De toezichthouder krijgt sinds een jaar steeds meer signalen dat zzp'ers worden benaderd door energiebedrijven met zakelijke contracten, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD.
11/02 11u30  Onderzoek: Woningtekort blijft nog tot 2030 grootHet woningtekort in Nederland loopt de komende jaren op tot een tekort aan 263.000 huizen. Ook moet nog tot 2030 rekening gehouden worden met een groot woningtekort, zo melden Capital Value en ABF Research maandag in een rapport.
11/02 11u00  Britse economie koelt flink af voorafgaand aan vertrek uit EUDe Britse economie is in het laatste kwartaal van 2018 flink afgekoeld. Op kwartaalbasis groeide de economie 0,2 procent in de laatste drie maanden voorafgaand op het verwachte Britse vertrek uit de Europese Unie in maart.
11/02 10u45  Britse economische groei valt flink lager uit dan verwachtDe Britse economie is in het laatste kwartaal van 2018 flink afgekoeld. Op kwartaalbasis groeide de economie 0,2 procent in de laatste drie maanden. In december kromp de economie zelfs met 0,4 procent.
11/02 09u45  KLM-topmanagers hebben grote zorgen over koers moederbedrijfLeidinggevenden van luchtvaartmaatschappij KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commissarissen van Air France-KLM spreken ze hun zorgen uit over recente ontwikkelingen. Een belangrijk punt is de gewenste herbenoeming van KLM-baas Pieter Elbers wiens termijn bijna afloopt.
11/02 09u30  Rabobank gaat winkelnaam noemen bij klein deel online aankopenRabobank heeft een 'kleine eerste' stap gemaakt in het inzichtelijker maken van de bankafschriften. De bank gaat meteen de winkelnaam tonen bij online aankopen wanneer de verkoper gebruik maakt van de betaalservice van de bank.
11/02 09u15  Onderzoek: Woningtekort blijft nog tot 2030 hoogHet woningtekort in Nederland loopt de komende jaren op tot 263.000 woningen. Ook moet nog tot 2030 rekening gehouden worden met een hoog woningtekort, zo melden Capital Value en ABF Research maandag in een rapport.
11/02 08u00  RAI Vereniging: 'Aanschafbelasting auto's tegen afspraak in flink gestegen'De gemiddeld betaalde bpm-belasting op nieuwe benzineauto's is sinds 2012 met meer dan de helft gestegen. Bij dieselauto's steeg de afgedragen aanschafbelasting zelfs met meer dan 80 procent. Dat stelt RAI Vereniging na een analyse van de verkoopcijfers van nieuwe personenauto's tussen 2012 en 2018.
11/02 08u00  Bouwer deuren voor zeesluis IJmuiden dreigt met beslagleggingGeosung Tech, het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden bouwt, dreigt beslag te leggen op de net aangekomen deuren. Dat laat het bedrijf weten aan Het Financieele Dagblad (FD).
11/02 05u45  Werkonderbrekingen luchthavenbegeleiders van Axxicom op SchipholUit onvrede over het uitblijven van cao-onderhandelingen houden de werknemers van Axxicom op Schiphol vanaf zondagochtend werkonderbrekingen. Die zijn een vervolg op stiptheidsacties van vorige week, die volgens FNV Luchtvaart niet het gewenste resultaat hebben gehad.
11/02 04u00  Recordaantal nieuwe eenmanszaken in 2018Er zijn in 2018 ruim 191.000 bedrijven opgericht, waarvan 94 procent eenmansbedrijven zijn. Er werden in dat jaar ook 107.000 bedrijven opgeheven, maar het saldo van oprichtingen en opheffingen is met 85.000 op het hoogste niveau sinds 2007. Dat meldt het CBS.
11/02 04u00  'Meer Nederlanders dan ooit gewisseld van energieleverancier'Nederlanders kiezen vanwege fors stijgende energiekosten massaal voor een goedkopere energieleverancier. Online prijsvergelijkers zien sinds Prinsjesdag recordaantallen overstappers.
11/02 00u15  Recordaantal Nederlandse bedrijven opgericht in 2018Vorig jaar is in Nederland een recordaantal bedrijven opgericht. Voor het overgrote deel waren dat eenmanszaken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x 40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer verlies voor May17/02 23u00 - Nu.nl Economie: Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?
3x Porsche: Britse klanten moeten rekenen op forse prijsstijging na harde Brexit16/02 10u30 - Nu.nl Economie: De Britse klanten van Porsche moeten er rekening mee houden dat ze na een harde Brexit mogelijk tot 10 procent meer moeten gaan betalen voor hun auto als die geleverd wordt na 29 maart, waarschuwt het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg.
1x 'Ford zoekt naar andere productielocaties vanwege risico harde Brexit'13/02 11u15 - Nu.nl Economie: Automaker Ford gaat meer voorbereidingen treffen om het Verenigd Koninkrijk te verlaten bij een harde Brexit, meldt The Times woensdag.
1x Beurswaakhond onderzoekt oud-advocaat Apple vanwege handel met voorkennis13/02 19u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse beurswaakhond SEC doet onderzoek naar een voormalig advocaat Gene Levoff van techgigant Apple voor handelen met voorkennis, meldt de beurswaakhond dinsdag.
1x Spanning op de arbeidsmarkt naar hoogste punt sinds economische crisis14/02 00u15 - Nu.nl Economie: De spanning op de arbeidsmarkt is in het vierde kwartaal van 2018 verder toegenomen naar het hoogste punt sinds de economische crisis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In het kwartaal waren er gemiddeld tachtig vacatures per honderd werklozen.
1x Duitsland ontsnapt net aan een recessie in vierde kwartaal14/02 10u00 - Nu.nl Economie: De Duitse economie is in het vierde kwartaal van 2018 met 0 procent groei gelijk gebleven. Daarmee ontsprong Duitsland net een recessie, waarbij er sprake is van krimp. De verwachting was een groei van 0,1 procent.
1x Coca-Cola behaalt flinke winst met behoorlijke groei verkoop Zero-dranken14/02 14u45 - Nu.nl Economie: Coca-Cola heeft de winst in 2018 aanzienlijk opgevoerd. Het bedrijf slaagde erin om dranken voor hogere prijzen te slijten en profiteerde van de populariteit van suikervrije frisdrank. Tegelijkertijd stootte het concern meer bottelactiviteiten af, waarop de winstmarges laag zijn.
1x ACM: 'Regels oprekken voor kwetsbare zzp'ers tegen sociale dumping'15/02 07u45 - Nu.nl Economie: De Autoriteit Consument en Markt gaat onderzoeken of voor kwetsbare zzp'ers een uitzondering kan worden gemaakt op het verbod op collectieve tariefafspraken. Het zou om onder meer pakjesbezorgers, schoonmakers en taxichauffeurs gaan. Dat zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep vrijdag in Het Financieele Dagblad (FD).
1x Ryanair sluit eerste cao onder Belgische wetgeving af15/02 17u00 - Nu.nl Economie: De Belgische piloten van Ryanair hebben een collectieve arbeidsovereenkomst met de Ierse luchtvaartmaatschappij gesloten. Het is voor het eerst dat de Ierse budgetvlieger een overeenkomst volgens de Belgische wetgeving afsluit.
1x Topman Intertoys: 'Kerstacties Aldi, Lidl en Kruidvat funest geweest'15/02 18u00 - Nu.nl Economie: Acties tijdens de feestdagen bij ketens zoals Aldi, Lidl en Kruidvat zijn funest geweest voor de problemen waar Intertoys nu mee te maken heeft, zegt Intertoys-topman Roland Armbruster in gesprek met NU.nl. 'Zij verkopen even speelgoed zonder marge om mensen binnen te krijgen, maar wij moeten ervan leven.'

Statistieken

Artikels:
31417
Gelezen:
10187
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven