dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
23/01 14u15  JPMorgan trekt 20 miljard dollar uit voor hogere salarissen en extra banen De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren.
23/01 14u00  Amerikaanse bank JPMorgan trekt miljarden uit voor hogere salarissen en extra banen De grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase trekt de komende vijf jaar 20 miljard dollar (16,3 miljard euro) uit om onder meer salarissen te verhogen en duizenden extra arbeidsplaatsen te creëren.
23/01 13u45  'Logistieke bedrijven steeds minder te spreken over dienstverlening douane' Logistieke bedrijven zijn steeds minder te spreken over de dienstverlening van de douane. Uit onderzoek onder vierhonderd bedrijven door evofenedex blijkt dat de waardering voor de dienstverlening de afgelopen jaren tanende is. 
23/01 13u30  Medisch bedrijf Johnson & Johnson boekt stevige omzetgroei Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. 
23/01 12u45  Begin van 2018 beste sinds 2000 op gebied van overnames en fusies Het nieuwe jaar wordt in de financiële wereld vooral gekenmerkt door een groot aantal fusies en overnames. Na drie weken stokt de teller wereldwijd op dik 152 miljard dollar aan totale transactiewaarde. 
23/01 12u30  Gemeente Amsterdam mag kaaswinkel voor toeristen sluiten De gemeente Amsterdam heeft het recht om de deuren te sluiten van een kaaswinkel voor toeristen aan het Damrak. 
23/01 11u45  Medewerkers NPO krijgen loonsverhoging van 2,9 procent Werknemers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en regionale omroepen krijgen er meer loon bij. Dat is een van de afspraken in het principeakkoord over een nieuwe cao voor omroepmedewerkers.
23/01 11u15  Elon Musk blijft voor lange termijn betrokken bij Tesla Elon Musk blijft voor de lange termijn betrokken bij Tesla. De ondernemer kwam een nieuwe beloningsregeling overeen met de maker van elektrische auto's, batterijen en zonnepanelen.
23/01 10u45  Uitzendkrachten draaien 6 procent meer uren in 2017 De Nederlandse uitzendbranche is in 2017 gegroeid met meer gewerkte uren door tijdelijke krachten en een hogere omzet voor uitzendbedrijven. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ABU dinsdag heeft gepubliceerd.
23/01 10u30  Europese Unie schrapt acht belastingparadijzen van zwarte lijst De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen. 
23/01 10u30  Verbranding fipronilmest kippenboeren loopt vertraging op Kippenboeren blijven voorlopig nog zitten met fipronilmest. BMC Moerdijk, de enige gespecialiseerde verbrandingscentrale voor de vervuilde kippenmest, gaat vanaf half mei zes weken dicht voor groot onderhoud.
23/01 09u30  Supermarktconcern Carrefour schrapt 2.400 banen op hoofdkantoor Het Franse supermarktconcern Carrefour gaat 2.400 banen schrappen op zijn hoofdkantoor om kosten te besparen. Het banenverlies moet plaatsvinden door middel van vrijwillig vertrek.
23/01 09u15  ABN Amro stopt met ontwikkeling betaaldienst Payconiq ABN Amro ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigt aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
23/01 09u00  Britse toezichthouder twijfelt over goedkeuring fusie Sky en Fox De Britse marktwaakhond Competition and Markets Authority (CMA) heeft twijfels over de fusie tussen televisiezenders Fox en Sky.
23/01 08u45  Melkveehouders sjoemelen met registratie runderen Melkveehouders hebben gesjoemeld met de registratie van runderen. Bij zeker 45 bedrijven is gefraudeerd met de administratie.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/01 08u45  EasyJet profiteert van afname concurrentie in vierde kwartaalLuchtvaartmaatschappij easyJet heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie.
23/01 08u30  Oprichter Niki Lauda koopt luchtvaartmaatschappij NIKI terugVoormalig Formule 1- wereldkampioen Niki Lauda heeft de failliete Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij NIKI teruggekocht. Eerder leek de oorspronkelijke oprichter van NIKI het in de overnamestrijd af te leggen tegen de Britse luchtvaartgroep IAG.
23/01 08u15  LG en Samsung worden geraakt door importheffingen VSDe Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen aangekondigd op onder meer wasmachines. De maatregel treft onder meer grote Koreaanse producenten zoals Samsung en LG.
23/01 08u15  Minister Hoekstra keert zich tegen dominantie Frankrijk en DuitslandFrankrijk en Duitsland kunnen niet samen de toekomst van de eurozone bepalen, vindt minister Wopke Hoekstra van Financiën. Ook Nederland moet een bijdrage leveren aan de discussie over hervormingen.
23/01 08u00  Fosfaatgehalte mest voor het eerst in drie jaar weer onder EU-normDe fosfaatproductie in dierlijke mest door de Nederlandse landbouw is vorig jaar voor het eerst in drie jaar weer uitgekomen onder het door de EU vastgestelde plafond.
23/01 07u45  Drankproducent Bacardi koopt tequilamerk Patrón SpiritsDrankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
23/01 07u30  Investeringen bijna 9 procent hoger in novemberHet volume van investeringen in materiële vaste activa was afgelopen november 8,8 procent hoger dan een jaar eerder. Er werd vooral geïnvesteerd in woningen, auto’s en machines.
23/01 02u15  Fosfaatgehalte Nederlandse mest ligt weer onder de Europese normDe fosfaatproductie in dierlijke mest door de Nederlandse landbouw is vorig jaar voor het eerst in drie jaar weer uitgekomen onder het door de EU vastgestelde plafond.17 
22/01 21u45  Griekenland krijgt laatste miljarden uit Europees noodfondsGriekenland krijgt in februari 5,7 miljard euro uit het Europese noodfonds ESM. Daarvoor moet het land wel ''dringend' wat laatste puntjes op de i zetten. In het voorjaar kan dan nog een laatste miljard volgen.
22/01 19u45  Minister Hoekstra keert zich tegen dominantie Frankrijk en Duitsland eurozoneHet kan niet zo zijn dat Parijs en Berlijn samen de toekomst van de eurozone bepalen. Ook Nederland kan en moet een bijdrage leveren aan de discussies over hervormingen die de eurozone sterker en stabieler moeten maken. 
22/01 19u15  Eigenaar sluit alle winkels KijkshopDe eigenaar van Kijkshop heeft alle filialen gesloten. Zo'n vierhonderd mensen verliezen daarmee hun baan.
22/01 17u30  Bitcoin en andere cryptomunten krijgen weer harde klappenDe bitcoin en vrijwel alle andere cryptomunten zijn maandag opnieuw flink gedaald. De digitale valuta verloren in doorsnee tussen de 8 en 15 procent aan waarde na geruchten dat Zuid-Korea een hoge belastingaanslag voor cryptobeurzen voorbereidt.
22/01 17u00  Minister Schouten belooft zich in te spannen voor pulsvissersOm de Nederlandse pulsvisserij te redden, voert minister Carola Schouten (Landbouw) overleg met de grootste tegenstanders op Europees niveau, de Fransen.
22/01 17u00  Hoekstra keert zich tegen onderonsjes Frankrijk en DuitslandHet kan niet zo zijn dat Parijs en Berlijn samen de toekomst van de eurozone bepalen. Ook Nederland kan en moet een bijdrage leveren aan de discussies over hervormingen die de eurozone sterker en stabieler moeten maken. 
22/01 16u45  Roland Kahn draagt CoolCat in stappen over aan zoonsCoolCat-eigenaar Roland Kahn doet de komende jaren stapsgewijs zijn bedrijf Cool Investments over aan zijn zoons.
22/01 15u15  'Recessie kan voor de deur staan en munitie is beperkt'Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt beleidsmakers wereldwijd dat ze niet achterover moeten leunen, nu het in veel landen economisch steeds beter gaat. ''De volgende recessie kan dichterbij zijn dan we denken, en de munitie waarmee we deze kunnen bestrijden is veel beperkter dan een decennium geleden'', aldus IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld.
22/01 14u45  Vraag naar tweedehands plezierjachten trekt verder aanDe vraag naar tweedehands plezierjachten neemt toe. Zowel zeil- als motorjachten wisselden vorig jaar sneller van eigenaar. 
22/01 14u00  AFM waarschuwt voor Nederlands InnovatiefondsToezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor het Nederlands Innovatiefonds. De AFM vermoedt dat het bedrijf verkeerde informatie verstrekt over aangeboden investeringen.
22/01 12u45  Meer zelfstandige ondernemers vragen bijstand aanHet aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers is in het vorige kwartaal toegenomen. Het gaat in vergelijking met het kwartaal ervoor om een stijging van 15 procent.
22/01 12u30  Qredits verstrekt lening aan kwart meer ondernemersKredietorganisatie Qredits heeft vorig jaar aan 2.300 ondernemers een lening verstrekt. Dit is een stijging van 28 procent ten opzichte van 2016.
22/01 10u30  Stemming onder consumenten blijft positief in januariDe stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. 
22/01 10u30  Saoedi-Arabië wil akkoord over productiebeperking olie verder verlengenSaoedi-Arabië pleit voor het langer beperken van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC. Volgens de Saoedische olieminister Khalid Al-Falih moet ook na 2018 een rem op de productie worden gezet.
22/01 10u00  Financieel directeur weg bij bouwbedrijf BAMFinancieel directeur Thessa Menssen vertrekt per 1 juli bij BAM. Dat besluit is volgens de bouwonderneming ''met wederzijdse instemming'' genomen, omdat de toekomstplannen van het bedrijf vragen om ''een andere invulling'' van de functie.
22/01 09u45  Nibud waarschuwt opnieuw voor te veel optimisme over koopkrachtHet Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) waarschuwt opnieuw voor een te positieve kijk op de koopkracht in 2018. Volgens de instantie gaan huishoudens er nauwelijks op vooruit.
22/01 09u00  'Air France-KLM sprak afgelopen week met bewindvoerders Alitalia'Bestuurders van Air France-KLM hebben afgelopen week in Parijs gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor Alitalia. 
22/01 08u45  Consumentenvertrouwen blijft positief in januariDe stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. 
22/01 08u15  Nog nooit zoveel woningen in één kwartaal verkochtIn het vierde kwartaal van 2017 zijn ruim 66.000 bestaande woningen verkocht. Dit is het hoogste aantal in een kwartaal ooit. Er ging op de Nederlandse woningmarkt 18 miljard euro om in de laatste drie maanden van vorig jaar.
22/01 08u00  Financieel directeur weg bij bouwer BAMFinancieel directeur Thessa Menssen vertrekt per 1 juli bij BAM. Dat besluit is volgens de bouwonderneming ''met wederzijdse instemming'' genomen, omdat de toekomstplannen van het bedrijf vragen om ''een andere invulling'' van de functie.
22/01 08u00  UBS neemt last van 2,5 miljard euro om belastinghervorming VSUBS heeft in het vierde kwartaal van 2017 een nettoverlies geleden onder druk van een buitengewone last van 2,9 miljard frank (2,5 miljard euro) die de Zwitserse bank in de boeken moest zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. Daardoor verscheen een min onder de streep van 2,2 miljard frank.
22/01 07u15  Consumentenvertrouwen blijft positiefDe stemming onder consumenten is in januari nauwelijks veranderd. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, tegen 25 in december. Het oordeel over het economisch klimaat verandert niet, terwijl de koopbereidheid volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een fractie daalt.
22/01 02u15  Aantal bedrijven groeit, maar het zijn bijna altijd eenmanszakenHet aantal bedrijven in Nederland is het afgelopen jaar met 5 procent toegenomen. De nieuwe bedrijven zijn meestal eenmanszaken.
22/01 00u30  'Mondiale welvaartsgroei vooral goed voor allerrijksten'De wereldwijde rijkdom blijft groeien, maar miljarden arme mensen zien daar niets van terug. De groei van de rijkdom gaat vooral naar de allerrijksten op aarde. Dat schrijft ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib in een rapport over de kloof tussen rijk en arm in de wereld.
21/01 16u15  Britse premier May wil strengere regels tegen falende bestuurdersDe Britse premier Theresa May wil harder optreden tegen falende bestuurders van bedrijven. Volgens haar moeten strengere regels ervoor zorgen dat de vrije markt in het Verenigd Koninkrijk wordt beschermd tegen roekeloosheid. De politica deed haar uitspraken in de Britse krant Observer.
21/01 15u45  Waar praten wereldleiders over op het World Economic Forum?Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
21/01 14u30  Britse ondernemersvereniging pleit voor behoud toegang douane-unie EUBritse ondernemers zijn bezorgd over een scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie verlaat zonder dat er een handelsakkoord is afgesloten. De Britse ondernemersvereniging Confederation of British Industry heeft daarom gepleit voor een allesomvattende douane-overeenkomst die voorziet in een tariefvrije handel in goederen na de Brexit. 
21/01 14u00  Waarover praten de wereldleiders op het World Economic Forum?Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
21/01 13u30  Saudi-Arabië wil akkoord over productiebeperking olie verder verlengenSaudi-Arabië pleit voor het langer beperken van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC. Volgens de Saudische olieminister Khalid Al-Falih moet ook na 2018 een rem op de productie. Hij kreeg in zijn pleidooi steun van zijn collega uit Oman.
21/01 13u15  Waarover praten de wereldleiders tijdens het World Economic Forum?Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
21/01 12u15  Coca-Cola wil voor elke verpakking een colafles recyclen in 2030Coca-Cola wil in 2030 voor elke frisdrankverpakking die het bedrijf produceert en inzamelt, een gerecyclede fles in de markt zetten.
21/01 11u30  Waarover praten de wereldleiders tijdens het komende World Economic Forum?Staatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
21/01 08u45  Wereldleiders bespreken wereldproblemen tijdens World Economic ForumStaatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
20/01 12u00  Wereldleiders bespreken 'toekomst in versplinterde wereld' tijdens WEFStaatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
20/01 11u15  Wereldleiders bespreken 'gedeelde toekomst in versplinterde wereld' tijdens WEFStaatshoofden, zakenmensen en wetenschappers verzamelen zich vanaf dinsdag in het Zwitserse plaatsje Davos om tijdens de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum (WEF) de problemen van de wereld te bespreken.
20/01 10u45  'Deel chauffeurs vrachtwagens moest verplicht de weg op tijdens storm'Een deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, werd daartoe gedwongen. Dat meldt CNV Vakmensen zaterdag.
20/01 10u00  Deel vrachtwagenchauffeurs moest volgens CNV verplicht de weg op tijdens stormVolgens CNV Vakmensen werd een groot deel van de vrachtwagenchauffeurs die donderdag ondanks code rood toch de weg opgingen, daartoe gedwongen. Slechts 30 procent van de chauffeurs kreeg expliciet de opdracht de vrachtwagen aan de kant te zetten, blijkt uit een inventarisatie van de vakbond.
20/01 08u15  'British Airways in gesprek met Airbus over aanschaf nieuwe A380's'British Airways (BA) praat met vliegtuigbouwer Airbus over de koop van nieuwe A380's. Dat meldden bronnen rond de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg. 
19/01 23u15  Fitch verhoogt kredietoordeel SpanjeKredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land.
19/01 23u00  Shell wil taxidienst in Londen beginnenOlie- en gasconcern Shell heeft een aanvraag ingediend om een taxidienst te mogen beginnen in Londen. De aanvraag bij de Londense vervoersautoriteit komt van de app FarePilot, die grotendeels in handen is van Shell.
19/01 18u45  'Betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen beursgang'Het Nederlandse betalingsbedrijf Adyen treft voorbereidingen voor een beursgang. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg wil Adyen de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs inhuren om de beursgang te begeleiden.
19/01 17u45  Dit levert circulair ondernemen concreet opWaarom is circulair ondernemen interessant en wat levert het op? NUzakelijk vroeg het tijdens de week van de circulaire economie aan twee ondernemers en de duurzaamheidscoördinator van Ahrend kantoorinrichting.
19/01 16u45  Elliott Advisors zet Qualcomm onder druk om hoger bod NXPElliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent. Daarmee zet de activistische investeerder de Amerikaanse chipproducent Qualcomm verder onder druk om met een hoger bod op NXP te komen.
19/01 16u30  D66 en VVD willen al in 2018 alle nieuwe woningen zonder gasaansluitingNieuwe huizen moeten volgens regeringspartijen VVD en D66 al dit jaar niet meer worden aangesloten op het gasnet. De verplichting om nieuwbouwwoningen van een gasaansluiting te voorzien moet sneller worden geschrapt.
19/01 15u45  Aantal ontslaggeschillen daalt, behalve bij langdurige ziekteStichting Achmea Rechtsbijstand heeft het afgelopen jaar veel minder vragen gekregen over ontslagzaken dan het jaar ervoor. Het aantal specifieke vragen over ontslag na meer dan twee jaar ziekte nam juist toe.
19/01 15u00  Elliott zet Qualcomm onder druk om hoger bod in NXP-dealElliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker NXP vergroot tot 6,5 procent.
19/01 15u00  Nederlandse pop heeft exportwaarde van 196 miljoen euroDe exportwaarde van de Nederlandse popmuziek is in 2016 gegroeid naar een recordbedrag van ruim 196 miljoen euro. Daarmee is de lichte daling die in 2015 was te zien, weer volledig ingehaald.
19/01 13u30  Geplaagd meubelconcern Steinhoff verkoopt privéjetDe in opspraak geraakte meubelgigant Steinhoff heeft zijn luxe Gulfstream 550 privéjet verkocht aan een Amerikaanse vliegtuigmakelaar.
19/01 13u15  Westerstorm kost landbouwsector tientallen miljoenenDe storm die donderdag heeft huisgehouden in Nederland heeft ook de landbouwsector opgezadeld met aanzienlijke schade. Verzekeraar Interpolis raamt de schade voor zijn klanten vooralsnog op 20 miljoen euro.
19/01 13u00  Regio Eindhoven wil 170 miljoen van Rijk voor opknapbeurtDe regio Eindhoven heeft 370 miljoen euro nodig om de voorzieningen in de zogeheten Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat blijkt uit een plan dat vrijdag is aangeboden aan het kabinet.
19/01 12u45  'Japanse bank wil uraniumverrijker Urenco inlijven'De Japanse regering aast via de Japan Bank for International Cooperation (JIBC) op uraniumverrijker Urenco, waar Nederland voor een derde eigenaar van is.
19/01 12u15  Akkoord over loonsverhoging in nieuwe cao slagerijenFNV Voedingsindustrie en werkgevers zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor medewerkers van slagerijen. Er is onder meer een loonsverhoging afgesproken.
19/01 11u45  'Japan wil uraniumverrijker Urenco inlijven'De Japanse regering aast via de Japan Bank for International Cooperation (JIBC) op uraniumverrijker Urenco, waar Nederland voor een derde eigenaar van is. Dat schrijft zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden. 
19/01 11u15  Amsterdam gaat jonge docenten voorrang geven op woningenDe gemeente Amsterdam gaat huizen reserveren voor docenten om het oplopende lerarentekort terug te dringen.
19/01 11u00  IEA verwacht dit jaar forse stijging olieproductie VSDe olieproductie in de Verenigde Staten neemt dit jaar naar verwachting sterk toe, gestimuleerd door de stijgende prijzen.
19/01 11u00  Transportsector wil snel overleg over stormprotocol voor truckersDe transportsector gaat snel met Rijkswaterstaat en andere instanties overleggen over maatregelen bij extreem weer zoals tijdens de storm van donderdag.
19/01 11u00  Gemeente gaat jonge docenten voorrang geven op woningenDe gemeente Amsterdam gaat huizen reserveren voor docenten om het oplopende lerarentekort terug te dringen.
19/01 10u45  Black Friday drukt winst van moederbedrijf MediaMarktBlack Friday heeft een flinke hap genomen uit de winst van Ceconomy. De kortingen die het moederbedrijf van MediaMarkt toen gaf, drukten de winst. En een significante omzetstijging bleef uit.
19/01 10u30  Transportsector praat snel met Rijkswaterstaat over maatregelen bij stormDe transportsector gaat snel met Rijkswaterstaat overleggen over maatregelen bij extreem weer zoals tijdens de storm van donderdag.
19/01 10u15  De Unie vreest meer baanverlies bij verzekeraar VGZBij zorgverzekeraar VGZ staan mogelijk veel meer banen op de tocht dan eerder gemeld. Volgens vakbond De Unie kan het banenverlies door de beoogde bezuinigingen bij het bedrijf oplopen tot zevenhonderd arbeidsplaatsen.
19/01 09u45  Carpetright geeft flinke winstwaarschuwing afDe Britse vloerspecialist Carpetright heeft een stevige winstwaarschuwing afgegeven. Volgens het bedrijf vallen de verkopen vooral sinds Kerstmis tegen als gevolg van het gebrekkige consumentenvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk.
19/01 09u45  'Drempel bij gemeente voor schuldhulpverlening ligt te hoog'Gemeenten werpen te hoge drempels op bij schuldhulpverlening. Mensen moeten allerlei papieren op orde hebben voordat ze überhaupt op gesprek mogen komen en dat is juist voor deze doelgroep vaak te veel gevraagd.
19/01 09u30  Deutsche Bank denkt voorzichtig weer aan groeiHet herstructureringsplan van Deutsche Bank is volgens de leiding in een fase beland waarbij de bank weer voorzichtig aan groei kan gaan denken.
19/01 08u45  Beter Bed krijgt harde klappen in DuitslandBeter Bed heeft afgelopen kwartaal een flinke omzetdaling moeten incasseren in Duitsland, de grootste markt voor de Brabantse beddenverkoper. Het bedrijf kampt daar met de naweeën van een gifschandaal, dat twijfel heeft gezaaid over de veiligheid van schuimmatrassen.
19/01 08u45  Verzekeraars schatten schade westerstorm op 90 miljoen euroDe verzekeraars ramen de stormschade voorlopig op 90 miljoen euro.
19/01 08u30  HSBC komt er met schikking vanaf in zaak over valutamanipulatieDe Britse bank HSBC heeft in de Verenigde Staten een boete van 100 miljoen dollar gekregen voor  het manipuleren van valutakoersen. In het onderzoek werden eerder al voormalig-medewerkers veroordeeld en anderen aangeklaagd.
19/01 08u15  'Grote groei in iDeal en contactloos pinnen'Het aantal online betalingen met iDEAL en creditcards is vorig jaar met ruim 30 procent gestegen, naar 455 miljoen transacties. In totaal werd voor 150 miljard euro aan online betalingen uitgevoerd, waarvan tweederde via pinnen.
19/01 07u45  'Investeringen in Nederlands vastgoed op nieuwe recordhoogte'Vorig jaar is in Nederland voor 19,5 miljard euro geïnvesteerd in vastgoed. Dat is een nieuw record, blijkt uit cijfers van de internationale vastgoedadviseur CBRE.
19/01 05u15  Helft Belgische 55-plussers werkt na sterke stijging arbeidsparticipatieHet aandeel werkende 55-plussers in België is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat blijkt uit de arbeidscijfers van de economische denktank OESO, waarover de krant De Tijd vrijdag bericht.
18/01 22u30  Export Nederlandse landbouwsector bereikt recordhoogteDe export van Nederlandse landbouwgoederen is afgelopen jaar uitgekomen op een recordbedrag van 91,7 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record.
18/01 22u00  Export landbouw stijgt opnieuw naar recordhoogteDe export van Nederlandse landbouwgoederen is afgelopen jaar uitgekomen op een recordbedrag van 91,7 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record.
18/01 19u30  Stormschade loopt op tot meer dan 50 miljoen euroDe zeer zware storm die donderdag huishield in Nederland, heeft voor minstens 50 miljoen euro schade aangericht. Dat zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.
18/01 19u00  Mediabedrijf TMG wil af van beursnoteringDe Telegraaf Media Groep (TMG) wil zijn notering aan de beurs in Amsterdam beëindigen. Daartoe heeft de huidige meerderheidsaandeelhouder, de Vlaamse branchegenoot Mediahuis, een verzoek ingediend bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.
18/01 18u30  Duitsland en Frankrijk komen met voorstellen regels voor BitcoinFrankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen doen voor regelgeving voor cryptovaluta, zoals de Bitcoin.
18/01 18u15  Duitsland en Frankrijk komen met voorstellen vregels voor BitcoinFrankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen doen voor regelgeving voor cryptovaluta, zoals de Bitcoin.
18/01 18u00  'Duitsland en Frankrijk komen met regels voor Bitcoin'Frankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen doen voor regelgeving voor cryptovaluta, zoals de Bitcoin.
18/01 16u45  Zeeuwse havens beleven in 2017 hun beste jaar ooitDe Zeeuwse havens van Vlissingen, Terneuzen en Borsele hebben hun beste jaar ooit achter de rug. De goederenoverslag kwam uit op een record van bijna 68 miljoen ton, waarvan de zeevaart dik 34 miljoen ton voor zijn rekening nam.
18/01 16u30  Bonden en Unilever spreken loonsverhoging af in nieuwe caoCNV, FNV en Unilever zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het personeel van Unilever. De ruim tweeduizend werknemers krijgen een hoger loon.
18/01 15u45  CNV en Unilever spreken loonsverhoging af in nieuwe caoCNV Vakmensen en Unilever zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor het personeel van Unilever. De ruim tweeduizend werknemers krijgen een hoger loon.
18/01 15u45  Europese Commissie sluit korting op Nederlandse EU-bijdrage niet uitDe Europese Commissie is er niet happig op Nederland opnieuw korting te geven op zijn jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie. Maar de commissie zegt ook niet hardop nee.
18/01 15u30  Britse piloten Ryanair krijgen forse loonsverhogingDe Britse piloten van Ryanair hebben ingestemd met loonsverhogingen tot wel 20 procent. Dat is via geheime stemmingen gebeurd en vliegeniers van de prijsvechter kunnen op de loonstrook van deze maand al een hoger bedrag tegemoetzien.
18/01 15u30  Europese Commissie sluit korting EU-bijdrage voor Nederland niet uitDe Europese Commissie is er niet happig op Nederland opnieuw korting te geven op zijn jaarlijkse bijdrage aan de Europese Unie. Maar de commissie zegt ook niet hardop nee.
18/01 15u15  Europese Commissie keurt overname NXP door Qualcomm goedDe Amerikaanse chipgigant Qualcomm heeft groen licht gekregen van Brussel voor de overname van de Nederlandse branchegenoot NXP Semiconductors.
18/01 14u45  Dit is wat je moet weten over de verzekering bij stormschadeEr is voor al miljoenen euro's aan schade ontstaan door de storm en veel mensen zullen contact op moeten nemen met de verzekeraar om de schade te laten herstellen. In het overgrote deel van de gevallen valt deze schade onder de opstalverzekering.
18/01 14u15  Beste jaar ooit voor Zeeuwse havensDe Zeeuwse havens van Vlissingen, Terneuzen en Borsele hebben hun beste jaar ooit achter de rug. De goederenoverslag kwam uit op een record van bijna 68 miljoen ton, waarvan de zeevaart dik 34 miljoen ton voor zijn rekening nam.
18/01 14u15  Frankrijk mocht kraamverlof lesbische vrouw weigerenEen Franse lesbische vrouw heeft geen recht op kraamverlof, heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens donderdag bepaald.
18/01 14u00  Belastingplan Trump kost Morgan Stanley 1 miljard dollarDe Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft een voorziening van bijna 1 miljard dollar (817 miljoen euro) genomen om de gevolgen van de belastingwijziging van de Trump-regering het hoofd te bieden. 
18/01 14u00  Exportkansen voor bedrijven in Noord-Nederland lager dan in zuidenBedrijven die zich in Noord-Nederland vestigen, hebben minder kans om te exporteren. Zuid-Nederlandse ondernemingen hebben juist een grotere kans, terwijl een vestiging in de Randstad export buiten de EU ten goede komt.
18/01 13u15  'Stormschade valt fors boven 10 miljoen euro uit'De grote storm die Nederland donderdag treft, leidt naar verwachting tot een schade van fors boven de 10 miljoen euro, stelt het Verbond van Verzekeraars.
18/01 13u00  News Corp schikt op laatste moment in zaak afluisterschandaalHet Britse mediabedrijf News Corp van miljardair Rupert Murdoch heeft op het laatste moment een rechtszaak in Londen over het hacken van telefoons beëindigd met een schikking.
18/01 13u00  Essent koopt energieadviesbedrijf KlimaatrouteEnergiebedrijf Essent heeft energieadviesbedrijf Klimaatroute overgenomen. Dit bedrijf adviseert ondernemers over het besparen van energie.
18/01 12u45  'Stormschade valt naar verwachting fors boven 10 miljoen euro uit'De grote storm die Nederland donderdag treft, leidt naar verwachting tot een schade van fors boven de 10 miljoen euro, stelt het Verbond van Verzekeraars.
18/01 12u30  Bedrijven krijgen meer keuze bij laten afhandelen van elektronische betalingenWinkeliers, webshops en restaurants krijgen meer keuzemogelijkheden voor de afhandeling van elektronische betalingen.
18/01 12u15  Aandeel oninbare uitstaande leningen van Europese banken daaltHet aandeel oninbare leningen op Europese bankbalansen daalt. Het percentage slechte leningen is van gemiddeld 6,7 eind 2014 afgenomen naar 4,6 in 2017.
18/01 12u00  Daling aantal oninbare leningen in EUHet aandeel oninbare leningen op Europese bankbalansen daalt. Het percentage slechte leningen is van gemiddeld 6,7 eind 2014 afgenomen naar 4,6 in 2017. Griekenland (46,9 procent) en Cyprus (33,4 procent) steken echter ver boven het EU-gemiddelde uit. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.
18/01 12u00  EU-parlement start onderzoek naar onkruidverdelger glyfosaatHet Europees Parlement richt een speciale commissie op die gaat analyseren hoe pesticiden precies toegelaten worden op de Europese markt. 
18/01 11u45  Emirates bestelt voor 16 miljard dollar aan A380'sVliegmaatschappij Emirates bestelt nog eens twintig A380's bij Airbus met een optie op zestien extra vliegtuigen van het model. De order heeft een waarde van 16 miljard dollar.
18/01 11u30  'Bestellingen tijdens kerstperiode vaker te laat bezorgd'Bestellingen in webwinkels in aanloop naar kerst zijn vorige maand vaker te laat bezorgd dan een jaar eerder. 
18/01 11u30  Europese Commissie wil meer vrijheid voor lage btw-tarievenDe Europese Commissie wil de lidstaten meer vrijheid geven om meer lage btw-tarieven voor goederen en diensten in te voeren. Brussel wil af van de 'complexe lijst’ producten die nu worden uitgezonderd van het algemene tarief (in Nederland 21 procent). 
18/01 11u15  Aantal werklozen daalde met 101.000 mensen in 2017Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 101.000 werklozen minder dan een jaar eerder. 
18/01 10u45  Ruim 650 pompstations Texaco en Firezone worden Esso-pompenRuim 650 Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux worden omgevormd tot Esso-pompen. Daarover heeft EG Group, het bedrijf achter de tankstations, afspraken gemaakt met de Amerikaanse oliereus ExxonMobil die de rechten van Esso bezit.
18/01 10u30  650 pompstations Texaco en Firezone worden ESSO-pompenRuim 650 Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux worden omgevormd tot ESSO-pompen. Daarover heeft EG Group, het bedrijf achter de tankstations, afspraken gemaakt met de Amerikaanse oliereus ExxonMobil die de rechten van ESSO bezit.
18/01 09u30  Primark verkoopt minder dan verwachtDe Britse winkelketen Primark heeft de laatste weken van 2017 meer omzet geboekt. Toch was de plus van 7 procent zonder wisselkoerseffecten minder dan de dubbele cijfers waar kenners op rekenden. 
18/01 09u00  ING ziet aantal vaste contracten weer toenemenVoor het eerst sinds het economisch herstel van de crisis zitten de vaste contracten weer echt in de lift. Dat constateert het ING Economisch Bureau donderdag.
18/01 09u00  Topambtenaar wil betere bescherming tegen overnames voor bedrijvenNederlandse ondernemingen moeten beter worden beschermd tegen buitenlandse overnames. 
18/01 09u00  Goederenexport groeit fors in novemberDe Nederlandse goederenexport is in november flink verder gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, met 9,4 procent. 
18/01 08u45  ING ziet vaste contracten weer toenemenVoor het eerst sinds het economisch herstel van de crisis zitten de vaste contracten weer echt in de lift. Dat constateert het ING Economisch Bureau donderdag.
18/01 08u45  Export groeit fors in novemberDe Nederlandse goederenexport is in november flink verder gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, met 9,4 procent. 
18/01 08u30  Topambtenaar wil beter bescherming tegen overnames voor bedrijvenNederlandse ondernemingen moeten beter worden beschermd tegen buitenlandse overnames. 
18/01 08u30  Chinese economie groeit opnieuw stevigDe economie van China is in het vierde kwartaal van 2017 met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. 
18/01 08u30  'Zware klap bedrijfsleven bij harde brexit'Nederlandse bedrijven krijgen een zware klap als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat zonder handelsafspraken met de EU te hebben gemaakt. 
18/01 08u30  Werkloosheid daalde met 100.000 mensen in 2017Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 101.000 werklozen minder dan een jaar eerder. 
18/01 08u15  Ruim 100.000 werklozen minder in 2017Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 101.000 werklozen minder dan een jaar eerder. 
18/01 06u15  Voor het eerst 100 miljard euro aan pinbetalingen gedaanVoor het eerst is in Nederland voor meer dan 100 miljard euro aan pinbetalingen gedaan. Betaalvereniging Nederland registreerde vorig jaar voor 100,6 miljard euro aan betalingen met pinpassen. 
18/01 02u15  Melk, eieren en vers fruit flink duurder geworden in tien jaar tijdGezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden. Vooral voor melk, eieren en vers fruit moest flink meer betaald worden. Ongezondere producten stegen in dezelfde periode daarentegen gemiddeld 13 procent in prijs. 
17/01 23u00  Producent Alcoa verwacht wereldwijd aluminiumtekort in 2018Aluminiumproducent Alcoa verwacht dat er dit jaar een tekort ontstaat op de wereldwijde aluminiummarkt. Eerder zei de onderneming dat de markt in 2017 min of meer in balans was.
17/01 21u45  Belastinghervormingen VS leveren bijdrage aan economieDe belastinghervormingen die vorige maand in de Verenigde Staten zijn aangenomen hebben de Amerikaanse economie een impuls gegeven. Dat bleek woensdag bij de presentatie van het Beige Book van de Federal Reserve, een overzicht van de staat van de economie.
17/01 19u15  Aantal executieveilingen afgelopen jaar met veertig procent gedaaldVorig jaar werden 1.318 woningen verkocht per executieveiling, bijna veertig procent minder dan in 2016. Daarmee was het aantal gedwongen verkopen op het laagste niveau sinds 2004. 
17/01 19u00  Personeel ambulances gaat alsnog actievoerenDe in november opgeschorte acties van ambulancepersoneel gaan binnenkort alsnog door. Het overleg met de werkgevers over de besteding van 13,5 miljoen euro is stukgelopen.
17/01 18u45  Ambulancepersoneel gaat alsnog actie voeren door stukgelopen overlegDe in november opgeschorte acties van ambulancepersoneel gaan binnenkort alsnog door. Het overleg met de werkgevers over de besteding van 13,5 miljoen euro is namelijk stukgelopen.
17/01 18u00  Executieveilingen zijn met veertig procent gedaald sinds 2004Vorig jaar werden 1.318 woningen verkocht per executieveiling, bijna veertig procent minder dan in 2016. Daarmee was het aantal gedwongen verkopen op het laagste niveau sinds 2004. 
17/01 17u15  Banken VS geplaagd door boekhoudschandaal SteinhoffHet boekhoudschandaal bij woonwinkelgigant Steinhoff heeft banken in de VS flink geraakt.
17/01 15u45  Waarde bitcoin duikt onder de 10.000 dollarBeleggers in bitcoin zullen ook woensdag met weinig plezier kijken naar de waardeontwikkeling van de cryptomunt. 
17/01 15u45  EU-parlement scherpt energiedoelen aan om klimaatafspraken te halenIn 2030 moet het energieverbruik in de Europese Unie met 35 procent zijn gedaald. Ook moet in dat jaar ten minste 35 procent van de energie duurzaam zijn opgewekt.
17/01 15u15  Rolls-Royce denkt aan afstoten scheepvaarttak door recordverliesHet Britse industrieconcern Rolls-Royce overweegt zijn activiteiten op het gebied van commerciële scheepvaart van de hand te doen.
17/01 14u45  Verlies voor Goldman Sachs door belastingplanDe Amerikaanse bank Goldman Sachs is in het vierde kwartaal van 2017 in de rode cijfers gedoken in verband met een flinke last vanwege de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.
17/01 14u45  Meer loon op termijn voor medewerkers in cateringDe circa 11.500 medewerkers in de catering krijgen er op termijn 2,5 procent loon bij. Ook wordt de reiskostenvergoeding opgehoogd.
17/01 14u30  Verlies voor Goldman Sachs door belastinghervormingenDe Amerikaanse bank Goldman Sachs is in het vierde kwartaal van 2017 in de rode cijfers gedoken in verband met een flinke last vanwege de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.
17/01 14u00  Meer loon op termijn voor medewerkers cateringDe circa 11.500 medewerkers in de catering krijgen er op termijn 2,5 procent loon bij. Ook wordt de reiskostenvergoeding opgehoogd.
17/01 13u45  Bank of America boekt lagere winst door belastinghervormingDe winst van Bank of America is in het vierde kwartaal van 2017 bijna gehalveerd, door een buitengewone last van 2,9 miljard dollar als gevolg van de Amerikaanse belastinghervormingen.
17/01 13u15  Waarde bitcoin schommelt rond de 10.000 dollarBeleggers in bitcoin zullen ook woensdag met weinig plezier kijken naar de waardeontwikkeling van de cryptomunt. 
17/01 13u15  Kabinet wil Holland Casino over ruim twee jaar verkopenHet kabinet streeft ernaar de Holland Casino's over ruim twee jaar te verkopen. Pakweg medio 2020 zou een mooi moment zijn om dat te doen.
17/01 12u15  'Hyundai belooft 45.000 nieuwe banen'Hyundai Motor Group wil tot aan 2022 ongeveer 45.000 mensen aannemen. Daarnaast is het bedrijf van plan om de komende vijf jaar zo'n 22 miljard dollar te investeren.
17/01 12u00  Medewerkers sociale werkplaats Alescon alsnog in vaste dienstHonderden werknemers van de Drentse sociale werkplaats Alescon, die volgens vakbond FNV via een schijnconstructie aan de slag waren, komen met terugwerkende kracht alsnog in vaste dienst van het bedrijf.
17/01 12u00  Vijfde recordjaar op rij met groei van 223 miljoen ton voor Antwerpse havenVoor het vijfde jaar op rij heeft de haven van Antwerpen een stijging  in de boeken gezet van de aan- en afvoer van goederen. De haven noteerde afgelopen jaar 223 miljoen ton, wat neerkomt op een groei van 4,4 procent.
17/01 11u45  Vijfde recordjaar op rij voor Antwerpse havenVoor het vijfde jaar op rij heeft de haven van Antwerpen een stijging  in de boeken gezet van de aan- en afvoer van goederen. De haven noteerde afgelopen jaar 223 miljoen ton, wat neerkomt op een groei van 4,4 procent.
17/01 11u15  Europese ombudsman wil dat president ECB bankiersclub verlaatEuropees Ombudsman Emily O'Reilly wil dat president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) uit een internationale praatclub van bankiers en economen vertrekt. 
17/01 10u45  Gazelle levert na 125 jaar vijftien miljoenste fiets afKoninklijke Gazelle heeft zijn vijftien miljoenste fiets gemaakt. Om die mijlpaal te bereiken had de Nederlandse fietsenfabrikant ongeveer 125 jaar nodig. Momenteel komen er jaarlijks zo'n 250.000 fietsen bij, waaronder steeds meer e-bikes.
17/01 10u15  ACM beboet huisverhuurder Belvilla voor misleidende prijzenVakantiehuisverhuurder Belvilla is door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op de vingers getikt wegens het misleidend vermelden van prijzen bij het boeken van vakantiehuizen. 
17/01 10u00  Britse investeerder doet vijandig bod op moederbedrijf FokkerDe Britse investeerder Melrose Industries legt zijn overnamebod op industrieconcern GKN, het moederbedrijf van Fokker, rechtstreeks voor aan de aandeelhouders. 
17/01 09u45  Opnieuw meer huishoudens in langdurige armoedeDe groep huishoudens die minstens vier jaar van een laag inkomen moet rondkomen, is verder gegroeid. In 2016 leefden 224.000 huishoudens langdurig in armoede.
17/01 09u45  Volkswagen boekt verkooprecord in 2017 met stijging van 4,3 procentHet Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017 een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,7 miljoen voertuigen, een stijging van 4,3 procent. 
17/01 09u30  Volkswagen boekt verkooprecord in 2017Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017 een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,7 miljoen voertuigen, een stijging van 4,3 procent. 
17/01 09u15  Volkswagen opnieuw meeste verkochte automerk in EUVolkswagen was ook in 2017 het meest verkochte merk personenauto binnen de Europese Unie. 
17/01 09u00  Lagere winst, hogere verkopen bij ZalandoOnlinekleding- en schoenenwinkel Zalando heeft zijn verkopen vorig jaar met meer dan 23 procent opgevoerd. Door de forse investeringen in verdere groei moest het bedrijf wel iets interen op zijn winstgevendheid.
17/01 08u45  Kadaster ziet woningverkoop 4,4 procent stijgen in decemberHet aantal verkochte woningen in december is uitgekomen op 26.398, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat is 4,4 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder, en maar liefst 34,4 procent meer dan in november. Toen wisselden 19.647 woningen van eigenaar.
17/01 08u30  Kadaster meldt 4,4 procent gestegen woningverkoop in decemberHet aantal verkochte woningen in december is uitgekomen op 26.398, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat is 4,4 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder, en maar liefst 34,4 procent meer dan in november. Toen wisselden 19.647 woningen van eigenaar.
17/01 08u30  Opnieuw Volkswagen meeste verkochte automerk in EUVolkswagen was ook in 2017 het meest verkochte merk personenauto binnen de Europese Unie. 
17/01 08u00  President Duitse centrale bank wil dit jaar einde opkoopprogramma ECBDe president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, wil dat de Europese Centrale Bank (ECB) dit jaar stopt met het programma om voor tientallen miljarden aan schulden op te kopen.
17/01 07u45  Nederland telt steeds meer fintechsNederland telt steeds meer zogeheten fintechs, nieuwkomers in de financiële sector. Volgens belangenorganisatie Holland FinTech zijn er momenteel 430 partijen actief in de markt. 
17/01 07u30  ASML boekt hogere omzet dan verwacht in vierde kwartaalChipmachinefabrikant ASML heeft in het vierde kwartaal van 2017 tegen de verwachtingen in meer omzet behaald dan in de voorgaande periode. 
17/01 07u30  Prijs bitcoin enigszins stabiel na flinke tikDe koers van de bitcoin stabiliseerde woensdagochtend enigszins, na een flinke tik een dag eerder. 
16/01 20u15  Ook hof in Amsterdam laat spaartaks ongemoeidOok het gerechtshof in Amsterdam komt niet aan de zogeheten spaartaks. Dinsdag werd in een beroepszaak een eerdere uitspraak van de rechter bevestigd. Volgens het hof is het aan de overheid en niet aan de rechter om te morrelen aan de hoogte van de belasting op vermogen.
16/01 19u00  Nestlé verkoopt Amerikaanse snoeptak aan Nutella-maker FerreroVoedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan Nutella-maker Ferrero. Met de deal is een bedrag van zo'n 2,8 miljard dollar gemoeid.
16/01 16u45  SER constateert hoogste aantal fusies en overnames in tien jaar tijdHet aantal fusies en overnames dat bij de Sociaal-Economische Raad (SER) is gemeld, nam het afgelopen jaar met 12,5 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.
16/01 16u15  Europese stemming tegen pulsvisserij 'dramatische uitkomst'Voor vissers die gebruikmaken van pulsvisserij dreigt een grote malaise. De ondernemers zouden wanhopig zijn en niet begrijpen waarom het Europees Parlement voor een totaalverbod op pulsvissen stemde.
16/01 15u45  Omzet softwarebedrijf AFAS groeit naar 121 miljoen euroDe omzet van softwareleverancier AFAS is in 2017 uitgekomen op ruim 121 miljoen euro. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van een jaar eerder.
16/01 14u30  Amerikaanse bank Citigroup lijdt megaverlies van 18,3 miljard dollarDe Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) in de boeken gezet. Dat komt door eenmalige afboekingen van bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 13u45  Eneco schakelt bemiddelaar in om conflict aandeelhouders en commissarissenBij Eneco moet overleg onder leiding van een 'onafhankelijke derde' voor een oplossing gaan zorgen in het conflict tussen de aandeelhouders en commissarissen van het energiebedrijf.
16/01 13u45  Chinese kredietbeoordelaar Dagong verlaagt kredietstatus VSDe Chinese kredietbeoordelaar Dagong heeft de kredietstatus van de Verenigde Staten met een stapje verlaagd. Het gaat om een daling van A- naar BBB+.
16/01 13u30  Tegenvaller van 6,2 miljard dollar bij financiële tak GEGeneral Electric (GE) moet een tegenvaller van 6,2 miljard dollar (5,1 miljard euro) incasseren bij zijn resterende verzekeringsactiviteiten, een erfenis uit het verleden toen de Amerikaanse industriereus er nog een grote financiële tak op na hield. 
16/01 13u15  Europees Parlement stemt in met totaalverbod op pulsvisserijHet Europees Parlement heeft dinsdag ingestemd met een totaalverbod op pulsvisserij. Dit treft onder anderen Nederlandse vissers die veel in deze vangstmethode hebben geïnvesteerd.
16/01 11u45  Europese Rekenkamer EU constateert tekortkomingen bij ECBDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft weliswaar robuuste instrumenten om een nieuwe bankencrisis te voorkomen, maar er zijn nog wel enkele tekortkomingen.
16/01 11u45  'Woningbouwers kunnen vraag naar nieuwe huizen niet bijbenen'Woningbouwers en projectontwikkelaars hebben vorig jaar ongeveer een tiende meer nieuwe koopwoningen verkocht dan een jaar eerder. Toch kunnen ze de vraag naar nieuwe woningen niet bijbenen.
16/01 11u30  Kifid valt niet over rentewijzigingen doorlopend krediet InterbankMeerdere rentewijzigingen die Interbank bij een doorlopend krediet heeft doorgevoerd, zijn aanvaardbaar.
16/01 11u15  Helft Adam Brandstores uit failliete boedel McGregor maakt doorstartDe helft van de Adam Brandstores maakt een doorstart onder de vleugels van familiebedrijf Duetz Kleding uit Zeist. Het gaat om zeventien kledingwinkels waar bij elkaar veertig mensen werken. 
16/01 11u15  Koersen tien grootste cryptomunten dalen flinkDe koersen van de tien grootste cryptomunten zijn dinsdagochtend flink gedaald. De meeste van deze virtuele munten noteerden een verlies van boven de 10 procent.
16/01 11u00  Wat is een circulaire economie?Het is de week van de circulaire economie, maar wat betekent het eigenlijk?
16/01 10u45  FlixBus boekt voor het eerst sinds oprichting winstFlixBus heeft in 2017 voor het eerst zwarte cijfers geschreven. Zowel het moederbedrijf als de Nederlandse tak waren winstgevend.
16/01 10u45  'Koersen tien grootste cryptomunten dalen flink'De koersen van de tien grootste cryptomunten zijn dinsdagochtend flink gedaald. De meeste van deze virtuele munten noteerden een verlies van boven de 10 procent.
16/01 10u45  Video: Wat is een circulaire economie?Het is de week van de circulaire economie, maar wat betekent het eigenlijk?
16/01 09u30  Sanoma wil Belgische vrouwenbladen verkopenMediaconcern Sanoma wil de Belgische vrouwenbladen verkopen aan de Belgische branchegenoot Roularta Media Group (RMG).
16/01 09u30  Moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport verhoogt winstverwachtingHet Britse winkelbedrijf JD Sports heeft in de afgelopen maanden, inclusief de belangrijke periode rond de kerstdagen, goede zaken gedaan. Het verhoogt daarom de winstverwachting voor het nog lopende boekjaar.
16/01 09u30  Verkoop PSA Peugeot Citroën met ruim 15 procent omhoog in 2017Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën heeft in 2017 wereldwijd de verkoop met meer dan 15 procent verhoogd, tot ruim 3,6 miljoen voertuigen. Volgens het bedrijf werd daarmee voor het vierde jaar op rij de verkoop opgevoerd.
16/01 09u00  BP zet nog eens 1,7 miljard opzij voor olieramp Deepwater HorizonOlieconcern BP zet nog eens een bedrag opzij van 1,7 miljard dollar om alle nog lopende zaken rond de olieramp in de Golf van Mexico in 2010 af te ronden.
16/01 09u00  Sterk kwartaal voor modehuis Hugo Boss in feestdagenperiodeHet Duitse modehuis Hugo Boss heeft een sterk vierde kwartaal achter de rug. In de laatste maanden van het jaar, inclusief de belangrijke feestdagenperiode, ging de omzet afgezien van wisselkoerseffecten met 5 procent omhoog.
16/01 08u45  Woonlasten voor burgers in grote gemeenten stijgen nauwelijksDe gemeentelijke lasten, zoals de rioolheffing, gemeentelijke onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing, stijgen sinds 2010 gemiddeld nauwelijks. Ook in 2018 is de stijging 'zeer beperkt'.
16/01 08u45  Aantal betalingen via iDEAL stijgt met een derde in 2017Het totaal aantal online betalingen met iDEAL is vorig jaar met circa een derde gestegen tot ruim 378 miljoen transacties. Gemiddeld werd een bedrag van ruim 86 euro afgerekend.
16/01 08u30  ABN Amro meldt eenmalige baten en lastenIn de winstcijfers die ABN AMRO volgende maand presenteert over het vierde kwartaal, zal een aantal eenmalige baten en lasten zijn verwerkt. Per saldo zullen die een verwaarloosbaar effect hebben op het resultaat, liet de bank dinsdag weten.
16/01 08u30  'Gemeentelijke belastingen voor burgers stijgen nauwelijks'De gemeentelijke lasten, zoals de rioolheffing, gemeentelijke onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing, stijgen sinds 2010 gemiddeld nauwelijks. Ook in 2018 is de stijging 'zeer beperkt'.
16/01 08u00  'Gemeentelijke belastingen stijgen sinds 2010 nauwelijks’De gemeentelijke lasten, zoals de rioolheffing, gemeentelijke onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing, stijgen sinds 2010 gemiddeld nauwelijks. Ook in 2018 is de stijging 'zeer beperkt'.
16/01 08u00  Toezichthouder ESMA waarschuwt voor kans op verliezen met bitcoinBeleggers in bitcoin moeten er rekening mee houden dat zij al hun geld kunnen verliezen met investeringen in de digitale munt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Steven Maijoor van de ESMA, voluit European Securities and Markets Authority, in een interview met persbureau Bloomberg.
16/01 07u45  Europese toezichthouder ESMA waarschuwt voor kans op verliezen met bitcoinBeleggers in bitcoin moeten er rekening mee houden dat zij al hun geld kunnen verliezen met investeringen in de digitale munt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Steven Maijoor van de ESMA, voluit European Securities and Markets Authority, in een interview met persbureau Bloomberg.
16/01 07u15  Nederlandse economie laat stabiel beeld zienDe Nederlandse economie laat in januari een stabiel beeld zien ten opzichte van een maand eerder.  Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
16/01 02u15  Relatief meer 25- tot 45-jarige mannen werkloos dan voor de crisisHet aandeel werkloze mannen van tussen 25 en 45 jaar is nog altijd flink hoger dan voor de crisis.
16/01 02u15  Binnenvaartvervoer in tien jaar tijd bijna 5 procent gegroeidBinnenvaartschepen vervoerden in 2017 ruim 368 miljoen ton goederen over de Nederlandse wateren, 4,8 procent meer dan tien jaar eerder. Drie kwart van die goederen werd vervoerd door Nederlandse schepen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Fosfaatgehalte Nederlandse mest ligt weer onder de Europese norm23/01 02u15 - Nu.nl Economie: De fosfaatproductie in dierlijke mest door de Nederlandse landbouw is vorig jaar voor het eerst in drie jaar weer uitgekomen onder het door de EU vastgestelde plafond.
9x Investeringen bijna 9 procent hoger in november23/01 07u30 - Nu.nl Economie: Het volume van investeringen in materiële vaste activa was afgelopen november 8,8 procent hoger dan een jaar eerder. Er werd vooral geïnvesteerd in woningen, auto’s en machines.
9x ABN Amro stopt met ontwikkeling betaaldienst Payconiq23/01 09u15 - Nu.nl Economie: ABN Amro ziet toch geen heil in de mobiele betaaldienst Payconiq, die betalen met de mobiele telefoon in winkels mogelijk maakt. De bank kondigt aan uit de samenwerking met andere banken te stappen.
9x Verbranding fipronilmest kippenboeren loopt vertraging op23/01 10u30 - Nu.nl Economie: Kippenboeren blijven voorlopig nog zitten met fipronilmest. BMC Moerdijk, de enige gespecialiseerde verbrandingscentrale voor de vervuilde kippenmest, gaat vanaf half mei zes weken dicht voor groot onderhoud.
9x Medisch bedrijf Johnson & Johnson boekt stevige omzetgroei23/01 13u30 - Nu.nl Economie: Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) heeft in het vierde kwartaal een beduidend hogere omzet behaald dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van medicatie tegen onder meer kanker. 
8x Drankproducent Bacardi koopt tequilamerk Patrón Spirits23/01 07u45 - Nu.nl Economie: Drankenproducent Bacardi neemt voor 5,1 miljard dollar het tequilamerk Patrón Spirits International over. Patrón is maker van luxe tequila, waarvan de verkoop de laatste jaren zeer sterk is gegroeid.
8x Minister Hoekstra keert zich tegen dominantie Frankrijk en Duitsland23/01 08u15 - Nu.nl Economie: Frankrijk en Duitsland kunnen niet samen de toekomst van de eurozone bepalen, vindt minister Wopke Hoekstra van Financiën. Ook Nederland moet een bijdrage leveren aan de discussie over hervormingen.
8x LG en Samsung worden geraakt door importheffingen VS23/01 08u15 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse president Donald Trump heeft importheffingen aangekondigd op onder meer wasmachines. De maatregel treft onder meer grote Koreaanse producenten zoals Samsung en LG.
8x Oprichter Niki Lauda koopt luchtvaartmaatschappij NIKI terug23/01 08u30 - Nu.nl Economie: Voormalig Formule 1- wereldkampioen Niki Lauda heeft de failliete Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij NIKI teruggekocht. Eerder leek de oorspronkelijke oprichter van NIKI het in de overnamestrijd af te leggen tegen de Britse luchtvaartgroep IAG.
8x EasyJet profiteert van afname concurrentie in vierde kwartaal23/01 08u45 - Nu.nl Economie: Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een stijgende vraag naar vliegreizen en afgenomen concurrentie.

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven