donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
13/12 15u45  Fairphone haalt 7 miljoen euro binnen Fairphone heeft 7 miljoen euro opgehaald bij investeerders. De Nederlandse maker van zo eerlijk mogelijk geproduceerde smartphones wil het geld vooral gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling.
13/12 15u30  Essent wil asbestdaken vervangen door tienduizenden zonnepanelen Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 14u30  Europese 'digitaks' voor grote techbedrijven is een stap dichterbij Het Europese Parlement heeft donderdag ingestemd met een voorstel om belasting te heffen over digitale diensten. Lidstaten zouden hierdoor belasting kunnen heffen op de diensten van techbedrijven zoals Google en Facebook, ook al zijn de kantoren van deze bedrijven elders gevestigd.
13/12 14u30  Europese Centrale Bank stopt definitief met opkoopbeleid De Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil. Dit betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 14u15  ECB stopt met opkoopbeleid, centrale bank blijft 2,6 biljoen herinvesteren De Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 14u00  ECB stopt definitief met opkoopprogramma De Europese Centrale Bank (ECB) stopt zoals verwacht definitief met het opkoopprogramma dat de centrale bank begin 2016 startte. De bank houdt de huidige balans wel op peil wat betekent dat leningen die worden afgelost opnieuw worden geïnvesteerd in financiële markten.
13/12 13u30  'Qualcomm wil ook Chinees verkoopverbod nieuwste iPhones' De Amerikaanse chipreus Qualcomm wil dat het verkoopverbod op smartphones van Apple in China wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de techreus. 
13/12 13u15  EU-hof: Stikstofnorm diesels moet opnieuw worden vastgesteld De Europese Commissie moet binnen een jaar opnieuw vaststellen hoeveel stikstof nieuwe dieselauto’s mogen uitstoten. Brussel was niet bevoegd toen het de normen voor praktijktesten in 2016 versoepelde. Dat is het oordeel van het Gerecht van de Europese Unie in zaken die de steden Brussel, Parijs en Madrid hadden aangespannen.
13/12 11u15  Groeiverwachting Duitse economie flink verlaagd Het Duitse Ifo-instituut heeft de groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Voor dit jaar gaat het instituut uit van een economische groei van 1,5 procent. Volgend jaar groeit de grootste economie van Europa met 1,1 procent, denkt Ifo. 
13/12 11u00  Essent wil asbestdaken vervangen met tienduizenden zonnepanelen Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u30  Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met tienduizenden zonnepanelen Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u15  Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met miljoenen zonnepanelen Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
13/12 10u00  CBS: Via brievenbusfirma's 3,7 biljoen euro weggesluisd naar buitenland Het grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. 
13/12 09u30  'Artsen hebben honderden contracten met makers medische hulpmiddelen' Nederlandse topartsen hebben honderden consultancycontracten met producenten van medische hulpmiddelen.
13/12 09u15  CBS: Via brievenbusfirma's 3.665 miljard euro weggesluisd naar buitenland Het grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. 
Laatste update: vandaag om 15u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/12 09u15  China houdt twee Canadezen vast voor 'bedreigen staatsveiligheid'China zegt twee Canadezen vast te houden omdat ze verdacht worden van activiteiten die een gevaar vormen voor de staatsveiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag verklaard.
13/12 09u00  'Banken doen te weinig tegen belastingontwijking'De zeven grootste Nederlandse banken met betaal- en spaarrekeningen zetten hun invloed steeds vaker in voor maatschappelijke thema’s. Maar op het gebied van belastingontwijking, vrouwenrechten en klimaatverandering doen ze het slecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.
13/12 09u00  China houdt twee Canadezen vast voor bedreigen staatsveiligheidChina zegt twee Canadezen vast te houden omdat ze verdacht worden van activiteiten die een gevaar vormen voor de staatsveiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag verklaard.
13/12 06u30  NS rijdt dit jaar vaker op tijdTreinreizigers kwamen in 2018 vaker op tijd aan dan vorig jaar, zo blijkt uit prestatiecijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Met nog een paar weken te gaan, komt het percentage treinreizigers dat - inclusief overstap - op tijd komt uit op 92,6.
13/12 06u00  Canadese zakenman Michael Spavor vermist in ChinaChina heeft mogelijk opnieuw een Canadees vastgezet. Zakenman Michael Spavor nam contact op met het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken nadat hij door de Chinese politie was ondervraagd. Sindsdien is niets meer van hem vernomen en is niet bekend waar hij is.10 
13/12 00u15  ‘Banken doen te weinig tegen belastingontwijking’De zeven grootste Nederlandse banken met betaal- en spaarrekeningen zetten hun invloed steeds vaker in voor maatschappelijke thema’s. Maar op het gebied van belastingontwijking, vrouwenrechten en klimaatverandering doen ze het slecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.
12/12 23u00  Italië verlaagt begrotingstekort naar 2 procent na druk Europese CommissieDe Italiaanse regering wil het beoogde begrotingstekort voor volgend jaar verlagen naar 2,04 procent van het bruto binnenlands product (bbp). De Italiaanse partijen hebben hier woensdag onderling een akkoord over bereikt.
12/12 23u00  May: Nu weer door met regelen van BrexitDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u45  May: Blij met steun, luisteren naar collega's die tegen hebben gestemdDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u30  Premier May geeft statement na winnen vertrouwensstemmingDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 22u15  Premier May overleeft vertrouwensstemmingDe Conservatieven in het Britse Lagerhuis hebben woensdagavond in stemming besloten genoeg vertrouwen te hebben in premier Theresa May om haar te laten aanblijven als partijleider. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u30  Conservatieve parlementariërs stemmen over lot premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u15  Conservatieve parlementariërs over politieke lot Britse premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 21u00  Conservatieve parlementariërs stemmen over politieke lot Britse premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 16u30  'Peking wil Chinese markt voor buitenland openbreken'China zou de deur naar zijn economie voor buitenlandse bedrijven nog verder willen opengooien. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal, die inzage had in de plannen van de Chinese regering.
12/12 15u15  Britse bookmakers geven Theresa May grote overlevingskansDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 14u15  Nederlander Bram Schot blijft topman van AudiDe raad van toezicht van autofabrikant Audi heeft Bram Schot benoemd tot nieuwe topman. De Nederlander stond sinds juni als interim-CEO aan het roer bij het Duitse merk.
12/12 14u15  Albert Heijn gooit winkels om: minder dierenvoer, meer vers etenAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 13u30  Anne Rigail nieuwe topvrouw Air FranceAnne Rigail wordt de nieuwe baas van luchtvaartmaatschappij Air France. Dat bevestigde moederbedrijf Air France-KLM woensdag. Berichten dat zij zou worden benoemd, deden al eerder de ronde. De Française volgt AF-KLM-baas Ben Smith op, die op tijdelijke basis ook de leiding had over Air France.
12/12 12u45  'Luchtvaart profiteert van olieprijzen en wordt winstgevender in 2019'De luchtvaartsector zal volgend jaar een stuk winstgevender zijn. Volgens de internationale branchevereniging IATA zullen maatschappijen wereldwijd profiteren van lagere olieprijzen en groeiende economieën. Al met al rekent IATA op een winstgroei met 10 procent tot 35,5 miljard dollar (31,3 miljard euro).
12/12 11u45  Nederlandse CEO van AEX-bedrijf verdient 3,6 miljoen euroDe directeuren van de grootste Nederlandse ondernemingen ontvingen vorig jaar een gemiddelde beloning van 3,6 miljoen euro, hoewel de verschillen groot zijn. De minstverdienende CEO kreeg 700.000 euro terwijl de meestverdienende 8,3 miljoen euro ontving.
12/12 10u15  Onrust onder Britse Conservatieven om Brexit-beleid premier MayDe Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Dat vertrouwen is flink gedaald sinds May maandag de stemming over de Brexit-deal uitstelde. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
12/12 10u00  Aandeel kledingmerk Superdry in vrije val na waarschuwing om warm weerHet aandeel van het Britse kledingmerk Superdry daalde woensdag bijna 30 procent nadat het concern opnieuw waarschuwde last te hebben gehad van het warme weer. Consumenten kochten geen extra kleding voor de winter, aldus het concern.
12/12 10u00  ASN verlaagt spaarrente verder naar 0,08 procentASN verlaagt de rente op de spaarrekeningen verder. Op de belangrijkste spaarproducten daalt vanaf komende donderdag de rente van 0,10 procent naar 0,08 procent. Voor zakelijke rekeningen daalt de rente van 0,05 procent naar 0,03 procent.
12/12 09u15  ASN verlaagt spaarrente verderASN verlaagt de rente op de spaarrekeningen verder. Op de belangrijkste spaarproducten daalt vanaf komende donderdag de rente van 0,10 procent naar 0,08 procent. Voor zakelijke rekeningen daalt de rente van 0,05 procent naar 0,03 procent.
12/12 09u15  Trump: 'Renteverhoging zou dom zijn'De Amerikaanse president Donald Trump dringt er bij de Federal Reserve op aan om de rente deze maand niet verder te verhogen. 'Ik denk dat het dom zou zijn, maar kan ik er van zeggen?', zei Trump in een interview met persbureau Reuters.  
12/12 09u00  Albert Heijn gooit winkels om: minder dierenvoer, meer eethoekenAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 09u00  Chinese concurrent Spotify wil 1,1 miljard dollar ophalen met beursgangDe beursgang van muziekdienst Tencent Music in New York levert het moederbedrijf en investeerders 1,1 miljard dollar op. 
12/12 08u45  Tencent Music haalt 1,1 miljard op met beursgangDe beursgang van muziekdienst Tencent Music in New York levert het moederbedrijf en investeerders 1,1 miljard dollar op. 
12/12 08u15  Moederbedrijf modeketen Zara behaalt hogere winstHet Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull & Bear, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn winst opgevoerd. Het bedrijf hield de winstmarges op peil, door niet mee te gaan in een prijsoorlog van concurrenten.
12/12 08u15  Aantal mensen met hoog salaris flink toegenomen sinds 2013Ruim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen.
12/12 08u00  'Interesse van Nederlanders in elektrische auto stijgt niet'Nederlanders lopen nog niet warm voor een elektrische auto. Met zo'n auto kan weliswaar steeds verder worden gereden en er zijn meer laadpunten, maar de interesse in volledig elektrische auto’s is het afgelopen jaar gelijk gebleven, meldt de ANWB.
12/12 07u30  Meer verse producten en maaltijden in vernieuwde Albert Heijn-winkelsAlbert Heijn gaat meer verse producten verkopen en zal een plek worden om iets te eten. Dat zegt Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). Het ombouwen van de winkels zal ten koste gaan van klassieke kruidenierswaren, waar minder ruimte voor zal zijn.
12/12 01u00  Aantal hoge salarissen toegenomenRuim een half miljoen huishoudens hadden volgens tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar een besteedbaar inkomen na belastingen van meer dan 50.000 euro. In 2013 hadden nog 400.000 huishoudens een dergelijk inkomen.
11/12 23u45  Sanoma neemt educatieve dienstverlener Iddink Group overUitgeverij Sanoma heeft dinsdag bekendgemaakt dat het de educatieve dienstverlener Iddink Group heeft overgenomen. Met de overname van Iddink is een bedrag van 277 miljoen euro gemoeid. 
11/12 16u30  Drie kwart van bestuursfuncties wereldwijd gaat naar een manDrie kwart van de nieuwe bestuursbenoemingen van grote bedrijven wereldwijd gaat naar een man. In dit tempo zal gendergelijkheid in de boardroom er niet komen, stelt het internationale adviesbureau EgonZehnder.
11/12 16u30  Cruciale Brexit-stemming vindt nog voor 21 januari plaatsDe stemming over de Brexit-deal door het Britse parlement zal nog voor 21 januari plaatsvinden, meldt de woordvoerder van de Britse premier Theresa May dinsdag.
11/12 16u30  Politieke chaos in het VK: Hoe nu verder met de Brexit?De stemming over het conceptakkoord over Brexit-deal is voorlopig van de baan. Wat er nu precies gaat gebeuren, is onduidelijk. De kans op een chaotische, harde Brexit wordt steeds groter.
11/12 16u15  Drie kwart van bestuursfuncties naar een manDrie kwart van de nieuwe bestuursbenoemingen van grote bedrijven zijn man. Op dit tempo zal gendergelijkheid in de board room er niet komen, stelt het internationale adviesbureau EgonZehnder.
11/12 15u45  Driekwart van bestuursfuncties naar een manDriekwart van de nieuwe bestuursbenoemingen van grote bedrijven zijn man. Op dit tempo zal gendergelijkheid in de board room er niet komen, stelt het internationale adviesbureau EgonZehnder.
11/12 15u30  Noord-Holland voert geitenstop in vanwege gezondheid omwonendenDe provincie Noord-Holland voert een tijdelijke geitenstop in wegens de gezondheid van omwonenden. De komende zes maanden mogen er geen nieuwe geitenboerderijen openen en mogen bestaande boerderijen hun geitenkudde niet uitbreiden.
11/12 14u45  1.000 euro extra voor Franse Altice-medewerkers dankzij 'Gele Hesjes'Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1.000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'Gele Hesjes'.
11/12 14u30  1000 euro extra voor Franse Altice-medewerkers dankzij 'Gele Hesjes'Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'Gele Hesjes'.
11/12 13u45  Geitenstop in Noord-Holland voor gezondheidDe provincie Noord-Holland voert een tijdelijke geitenstop in wegens de gezondheid van omwonenden. De komende zes maanden mogen er geen nieuwe geitenboerderijen openen en mogen bestaande boerderijen hun geitenkudde niet uitbreiden.
11/12 12u15  DNB: Hypotheek vrijwillig aflossen bespaart gezinnen tot 350 euro per jaarGezinnen met een hypotheek doen er goed aan hun schuld vrijwillig af te lossen. Door de lage rentestand is een vervroegde terugbetaling voordelig, wat later honderden euro's per jaar kan schelen. Daarnaast zijn gezinnen beter beschermd tegen de risico's van rentestijgingen, meldt De Nederlandsche Bank (DNB).
11/12 11u45  Meer bestelauto's verkocht dankzij klusbedrijven en pakketbezorgersDe verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Voornamelijk bouw- en klusbedrijven en pakketbezorgers hebben behoefte aan vervanging of uitbreiding van het wagenpark.
11/12 11u30  Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maaktOndernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt.
11/12 11u15  Hof: ECB niet buiten boekje gegaan met opkoopprogrammaHet omvangrijke opkoopprogramma van obligaties van de Europese Centrale Bank (ECB) was geoorloofd, zo oordeelt het Hof van Justitie van de Europese Unie. Critici van die stimuleringsmaatregel stelden dat de ECB buiten zijn mandaat trad met het beleid, maar daar gaat het Hof niet in mee.
11/12 11u15  Verzekerden dienen minder verkeersclaims in, maar schadelast is hogerHet aantal schadeclaims vanwege een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe.
11/12 11u00  Werkgeversvoorman wil pauze in onderhandelingen KlimaatakkoordDe onderhandelaars die in gesprek zijn over het Klimaatakkoord doen er verstandig aan een pauze in te lassen, vindt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Er is afgesproken dat er op 21 december een akkoord zou liggen, maar men moet zich volgens hem niet blind staren op de datum. 
11/12 11u00  Verzekerden dienen minder verkeersclaims in, maar schadebedrag is hogerHet aantal schadeclaims vanwege een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe.
11/12 10u45  Japanse rechter verlengt voorarrest gevallen topman NissanDe gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. De in Brazilië geboren Frans-Libanese zakenman is het niet eens met de beslissing van een Japanse rechter om hem nog eens tien dagen in de cel te houden, meldt persbureau Kyodo dinsdag. 
11/12 10u30  'Brussel staat open voor Italiaans tekort van 1,95 procent'De Europese Commissie is naar verluidt bereid om een Italiaanse begrotingstekort te accepteren van 1,95 procent, schrijft La Repubblica dinsdag. Het Italiaanse ministerie van Financiën zou voor een tekort van 2 procent gaan.
11/12 10u15  'Europese Commissie is bereid Italiaans tekort van 1,95 procent te accepteren'De Europese Commissie is naar verluidt bereid om een Italiaanse begrotingstekort te accepteren van 1,95 procent, schrijft La Repubblica dinsdag. Het Italiaanse ministerie van Financiën zou voor een tekort van 2 procent gaan.
11/12 09u00  Gevallen topman Nissan tekent bezwaar aan tegen langer voorarrestDe gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. De in Brazilië geboren Frans-Libanese zakenman is het niet eens met de beslissing van een Japanse rechter om hem nog eens tien dagen in de cel te houden, meldt persbureau Kyodo dinsdag. 
11/12 09u00  Forse groei banen in energiesector dankzij gebruik hernieuwbare energieHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
11/12 08u15  Groei bestelautoverkoop dankzij klusbedrijven en pakketbezorgersDe verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Voornamelijk bouw- en klusbedrijven en pakketbezorgers hebben behoefte aan vervanging of uitbreiding van het wagenpark.
11/12 08u00  Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloonDe Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand.
11/12 07u45  Ondernemers in actie tegen duurder tijdelijk werkOndernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten.
11/12 07u45  Minder verkeersclaims, maar meer schadelastHet aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald, tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. 
11/12 07u45  Forse toename banen in energie dankzij gebruik hernieuwbare energieHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
11/12 07u30  Minder verkeersclaims, maar meer schadeHet aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald, tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. 
11/12 04u15  Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uitDe stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
11/12 01u00  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstandBinnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.
11/12 00u45  Aantal banen in energie fors toegenomen dankzij gebruik hernieuwbare energieHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10/12 19u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening afPortugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
10/12 17u30  Koers Britse munt omlaag na uitstel Brexit-stemmingHet Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u45  Chinese autoriteiten verbieden verkoop sommige iPhone-modellenDe Chinese autoriteiten hebben de verkoop van een aantal iPhone-modellen verboden. Dit komt nadat chipfabrikant Qualcomm een rechtbank ervan wist te overtuigen dat Apple enkele patenten van het concern schendt.
10/12 15u30  'Gele Hesjes' halveren verwachte economische groei FrankrijkDe economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 15u30  Koers Britse munt omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemmingHet Britse pond daalde maandag naar een van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May de Brexit-stemming in het Lagerhuis mogelijk uitstelt.
10/12 15u15  Tesla-topman Musk: 'Ik heb geen respect voor beurswaakhond SEC'Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw uitspraken gedaan over zijn gespannen verhouding met de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. De Amerikaanse zakenman zegt 'geen respect voor de SEC te hebben', maar zich wel aan de schikking met de toezichthouder te zullen houden, 'omdat hij het rechtssysteem respecteert'.
10/12 14u30  Britse pond omlaag na mogelijk uitstel Brexit-stemmingHet Britse pond daalde maandag naar één van de laagste niveaus in maanden na het nieuws dat premier Theresa May mogelijk de Brexit-stemming in het Lagerhuis uitstelt.
10/12 13u30  Brits kabinet houdt spoedoverleg, stelt Brexit-stemming mogelijk uitDe Britse premier Theresa May houdt momenteel een telefonisch spoedoverleg met haar kabinet. Diverse Britse media melden dat de stemming over het terugtredingsakkoord morgen wordt uitgesteld.
10/12 13u15  Duitse export groeit in oktober na eerdere afnameDe export van Duitsland is in oktober gegroeid, na een afname in september, blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 13u00  'Gele Hesjes' halveren groeiverwachting FrankrijkDe economische groei in Frankrijk zal naar verwachting de helft lager uitvallen door de felle protesten van de zogeheten 'Gele Hesjes'.
10/12 12u15  Polikliniek IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord per direct geslotenDe polikliniek van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord is per direct dicht.
10/12 12u00  Musk: 'Ik heb geen respect voor SEC'Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw van zich laten horen over zijn gespannen verhouding met de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. De Amerikaanse zakenman zegt ''geen respect voor de SEC te hebben'', maar zich wel aan de schikking met de SEC te gaan houden ''omdat hij het rechtssysteem respecteert''.
10/12 11u45  Nibud: Mensen met geldproblemen vragen nauwelijks om hulpVeel Nederlanders met betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben, zegt het Nibud. De helft van de mensen met ernstige betalingsproblemen weet niet waar ze terecht moeten. 
10/12 11u30  Nibud: Minder Nederlanders met financiële problemenZo'n 38 procent van de Nederlandse huishoudens kan moeilijk rondkomen, en dat zijn er minder vergeleken met 2012 en 2015. Toen had 45 procent moeite om de eindjes moeilijk aan elkaar te knopen, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
10/12 11u00  Nibud: Nederlanders kunnen beter rondkomenZo'n 38 procent van de Nederlandse huishoudens kan moeilijk rondkomen, en dat zijn er minder vergeleken met 2012 en 2015. Toen had 45 procent moeite om de eindjes moeilijk aan elkaar te knopen, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
10/12 10u15  Nibud: Minder Nederlanders met geldproblemenZo'n 38 procent van de Nederlandse huishoudens kan moeilijk rondkomen, en dat zijn er minder vergeleken met 2012 en 2015. Toen had 45 procent moeite om de eindjes moeilijk aan elkaar te knopen, blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).
10/12 10u00  Grootste schoonmaakbedrijf ter wereld schrapt 100.000 banenHet Deense ISS, het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld, is van plan om 100.000 banen te schrappen. Het concern wil zich gaan concentreren op de meest winstgevende markten en trekt zich daarom terug uit dertien landen
10/12 10u00  AEX begint opnieuw in de min na forse verliezen vorige weekDe Amsterdamse AEX-index is opnieuw lager gestart nadat vorige week forse verliezen werden geleden op beurzen wereldwijd.
10/12 09u45  Groei Turkse economie sterk afgezwaktDe groei van de Turkse economie is in het derde kwartaal scherp afgezwakt, vooral door de sterke waardedaling van de Turkse lira. Dat blijkt uit cijfers van het Turkse statistiekbureau.
10/12 09u15  Carlos Ghoshn, voorzitter Nissan, officieel aangeklaagd in JapanCarlos Ghosn, de opgepakte voorzitter van Nissan, is in Japan aangeklaagd vanwege valse verklaringen in een veiligheidsrapport van het bedrijf. Zijn assistent Greg Kelly is hetzelfde misdrijf ten laste gelegd. 
10/12 09u15  Duitse export stijgt in oktober na eerdere dalingDe export van Duitsland is in oktober gestegen, na de daling een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 09u15  Grootste producent rubber handschoenen onder vuur wegens uitbuitingGastarbeiders werkzaam bij Top Glove in Maleisië verrichten tegen het minimumloon lange dagen zware arbeid en moeten vaak illegaal overwerken om de hoge schulden aan hun recruiters af te betalen. Dat meldt Reuters.
10/12 09u00  Klimaatactivistische aandeelhouder meldt zich bij BPNa Shell krijgt ook het Britse BP een klimaatresolutie van vereniging Follow This aan zijn broek. Het is voor het eerst dat de klimaatactivistische aandeelhouder zich op een andere oliemaatschappij richt. 
10/12 09u00  Algemene Rekenkamer: Brexit zonder akkoord kost Nederland 2,3 miljardAls het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zonder akkoord verlaat, dan kost dat Nederland tot en met 2023 naar verwachting zo'n 2,3 miljard euro, blijkt maandag uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. 
10/12 08u30  Duitse export stijgt na eerdere dalingDe export van Duitsland is in oktober gestegen, na de daling een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.
10/12 06u30  Carlos Ghoshn, voorzitter Nissan, aangeklaagd in JapanCarlos Ghosn, de opgepakte voorzitter van Nissan, is in Japan aangeklaagd vanwege valse verklaringen in een veiligheidsrapport van het bedrijf. Zijn assistent Greg Kelly is hetzelfde misdrijf ten laste gelegd. 
10/12 06u30  Nissan wil ex-topman niet in appartement uit angst voor vernietiging bewijsNissan heeft gezegd dat het nieuwe pogingen doet om de oud-topman van het bedrijf de toegang tot zijn appartement te ontzeggen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het bedrijf is bang dat de ex-bestuurder bewijs zal vernietigen. Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude. 
10/12 01u45  Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaakDe Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappij KLM. De organisatie wil dat KLM onmiddellijk stopt met haar no-show beleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten zou jagen. Als KLM de clausule niet uit haar voorwaarden schrapt, stapt de Consumentenbond naar de rechter.
09/12 14u45  'Duitse regering staat open voor fusie Deutsche Bank en Commerzbank'De Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland, meldt het Duitse blad Focus.
09/12 14u00  Klimaattop Katowice: Boosheid over Poolse kolenmuurDe klimaattop in Polen is deze week begonnen. Maar wat zijn ze daar in Polen nou aan het doen? En vooral, wat doen ze niet?
09/12 11u15  Nissan wil ex-topman niet in appartement laten uit angst voor vernietiging bewijsNissan heeft gezegd dat het nieuwe pogingen doet om de oud-topman van het bedrijf de toegang tot zijn appartement te ontzeggen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Het bedrijf is bang dat de ex-bestuurder bewijs zal vernietigen. Carlos Ghosn wordt verdacht van belastingfraude. 
08/12 15u45  Grootste producent plastic handschoenen onder vuur wegens uitbuitingGastarbeiders werkzaam bij Top Glove in Maleisië verrichten tegen het minimumloon lange dagen zware arbeid en moeten vaak illegaal overwerken om de hoge schulden aan hun recruiters af te betalen. Dat meldt Reuters.
08/12 13u30  Piloten Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic staken vlak voor kerstPiloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u30  Staking vlak voor Kerstmis door piloten Virgin AtlanticPiloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 12u15  Staking vlak voor Kerst door piloten Virgin AtlanticPiloten van Virgin Atlantic staken van 22 december tot Eerste Kerstdag. Dat kondigt de vakbond Professional Pilots Union (PPU) aan, dat een derde van piloten van de Britse maatschappij vertegenwoordigd. 
08/12 09u45  Dit moet je weten voordat je je zorgverzekering inruiltBesluiten om je huidige zorgverzekering in te wisselen voor een andere kan nog tot en met 31 december. Waar moet je vooral op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe polis? En waar valt het meeste voordeel te behalen?
08/12 09u30  'Uber verwikkeld in race naar de beurs'De beursintroductie van Uber Technologies Inc. is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang. Dat zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.
08/12 09u30  'Activistische investeerder wil splitsing Bayer en Monsanto'De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij chemieconcern Bayer en stuurt aan op opsplitsing van het bedrijf. Ingewijden hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd.
07/12 22u45  Musk: 'Tesla overweegt overname General Motors-fabrieken'Tesla heeft eventueel interesse om een of meerdere fabrieken die General Motors (GM) wil sluiten, over te nemen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's gezegd in het televisieprogramma 60 Minutes.
07/12 19u30  Licht herstel Europese beurzen, Amerikaanse beurzen weer onderuitDe Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag ten dele herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. Bij het sluiten van de beurzen steeg de AEX met 1 procent naar een kleine 504 punten.
07/12 17u30  'ING negeerde waarschuwingen over megaboete witwasaffaire'ING negeerde meerdere waarschuwingen over een megaboete voor de witwasaffaire binnen de bank. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad (FD, die zaterdag verschijnt.
07/12 15u45  OPEC bereikt akkoord met bondgenoten over verlaging olieproductieOliekartel OPEC is in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie, melden bronnen rond de olievergaderingen van vrijdag in Wenen.
07/12 15u15  'OPEC sluit akkoord over verlaging olieproductie'Oliekartel OPEC zijn in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. De productie van OPEC-landen wordt ingeperkt met 1,2 miljoen vaten per dag. 
07/12 15u00  'Woningbezitters lopen financieel voordeel mis door onkunde banken'Banken werpen onnodig drempels op voor huiseigenaren die hun hypotheek willen omzetten naar een voordeligere vorm met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor lopen veel woningbezitters een mogelijke verlaging van de maandelijkse woonlasten mis. Dat meldt de Consumentenbond.
07/12 15u00  'OPEC sluit akkoord over productieverlaging olie'De vergadering van oliekartel OPEC in Wenen is vrijdag afgesloten met een akkoord over een productieverlaging. 
07/12 14u45  Consumentenbond: woningbezitters lopen financieel voordeel mis door onkunde bankenBanken werpen onnodig drempels op voor huiseigenaren die hun hypotheek willen omzetten naar een voordeligere vorm met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hierdoor lopen veel woningbezitters een mogelijke verlaging van de maandelijkse woonlasten mis. Dat meldt de Consumentenbond.
07/12 14u15  Sigarettenfabrikant van Marlboro steekt miljard in cannabisbedrijfAltria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.
07/12 14u00  Sigarettenfabrikant stapt in de cannabisAltria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, investeert flink in cannabis. Het Amerikaanse bedrijf steekt 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisonderneming Cronos.
07/12 14u00  'DNB neemt ING-top ondanks jarenlang witwassen niet onder de loep'De Nederlandsche Bank gaat niet toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden, blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
07/12 12u45  Europese beurzen herstellen na slechte beursweekDe Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag over een breed front herstel na de recente zware verliezen. Op het Damrak keerde de AEX-index terug tot boven de 500 punten. Om 12.30 uur steeg de hoofdindex in Amsterdam met 1,4 procent naar 505,9 punten.
07/12 10u30  Rechter blokkeert samenwerking Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
07/12 10u15  CPB: Innovatiebeleid van overheid helpt vooral grote bedrijvenVolgens een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) geven innovatiesubsidies vooral grote techbedrijven als Booking.com een financieel voordeel en zouden kleinere ondernemingen en start-ups er niet van profiteren.
07/12 10u00  CPB: Innovatiebeleid van de overheid helpt vooral grote bedrijvenInnovatiesubsisidies geven vooral grote techbedrijven zoals Booking.com een financieel voordeel. Kleinere ondernemingen en startups profiteren er niet van. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
07/12 09u15  Bitcoin 80 procent minder waard dan jaar geledenCryptomunt bitcoin verloor vrijdag weer stevig aan waarde. Met een koers rond de 3400 dollar per stuk is nu sprake van het laagste prijsniveau sinds september vorig jaar.
07/12 09u15  Voormalige scheidingsadvocaat van Elon Musk vertrekt bij TeslaTodd Maron, topjurist en vertrouweling van topman Elon Musk, verlaat Tesla. Hij was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
07/12 09u00  DNB neemt ING-top ondanks jarenlang witwassen niet onder de loepDe Nederlandsche Bank gaat niet toetsen of het bestuur van ING nog wel geschikt is om de bank te leiden, blijkt uit een reconstructie van Het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
07/12 08u30  'Duurzame plannen klimaatakkoord gaan uit van niet-bestaande biomassa'Om de CO2-uitstoot te verlagen, gaan de onderhandelaars in het klimaatakkoord uit van biomassa die helemaal niet beschikbaar is. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu.
07/12 08u15  Kabinet wil vliegtaks van 7 euro per ticket ongeacht reisbestemmingDe vliegtaks wordt ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de reisbestemming. Het gaat om één vast bedrag om het de Belastingdienst niet te moeilijk te maken.
07/12 08u00  Voormalig scheidingsadvocaat Elon Musk vertrekt bij TeslaTopjurist en vertrouweling van topman Elon Musk verlaat Tesla. Todd Maron was vijf jaar in dienst van de maker van elektrische auto's en is niet de eerste hooggeplaatste persoon die de deur bij Tesla achter zich dichttrekt.
07/12 07u45  Ondanks jarenlang witwassen ING-top niet onder de loepDe Nederlandsche Bank gaat het bestuur van ING niet toetsen of zij nog wel geschikt zijn om de bank te leiden. Dit blijkt uit een reconstructie van het Financieele Dagblad. ING overtrad jarenlang de regels omtrent het witwassen van geld.
06/12 22u45  Rechter Brazilië blokkeert samenwerken vliegtuigbouwers Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
06/12 22u30  Rechter Brazilië zet streep door samenwerking vliegtuigbouwers Boeing en EmbraerEen Braziliaanse federale rechter heeft donderdag gezegd dat de voorgenomen samenwerking tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Braziliaanse Embraer geen doorgang kan vinden. 
06/12 19u15  'OPEC-landen willen productie verlagen, Rusland moet nog instemmen'De OPEC-landen zijn donderdag tot een voorlopig akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. Het oliekartel wacht nu op goedkeuring van Rusland om de exacte productieverlaging te bepalen, melden bronnen rondom de vergadering van de OPEC in Wenen.
06/12 18u45  'OPEC akkoord over verlaging olieproductie, wacht op goedkeuring Rusland'De OPEC-landen zijn donderdag tot een voorlopig akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie. Het oliekartel wacht nu op goedkeuring van oliebondgenoot Rusland, om de exacte productieverlaging te bepalen. Dat melden bronnen rondom de vergadering van OPEC in Wenen.
06/12 17u15  Overdracht patiëntendossiers MC Slotervaart gaat nog weken durenHet overdragen van de tienduizenden patiëntendossiers van het MC Slotervaart naar andere ziekenhuizen duurt vermoedelijk nog tot eind januari. In totaal zou het om ongeveer tachtigduizend dossiers gaan, dat bevestigt de woordvoerder van de curatoren aan AT5.
06/12 17u00  'Aandeel Deutsche Bank in witwaszaak Danske Bank groter dan verwacht'Deutsche Bank is nog dieper betrokken bij het grote witwasschandaal bij Danske Bank dan eerder werd aangenomen. Volgens zakenkrant Financial Times verwerkte de Duitse bank nog eens 31 miljard euro aan dubieuze geldstromen, bovenop de 132 miljard euro die eerder werd gemeld.
06/12 16u00  AEX zakt onder 500-puntengrens op bloedrode beursdagDe Amsterdamse beurs stond donderdagmiddag fors in het rood. De AEX-hoofdgraadmeter kreeg daarbij de 500-puntengrens in zicht, om 15.55 uur daalde deze naar 499,70 punten. Ook de andere Europese indices toonden scherpe verliezen.
06/12 15u00  Taxidienst Lyft werkt aan beursgang in VSDe Amerikaanse taxidienst Lyft wil naar de beurs. De Uber-concurrent, bekend van de roze snorren op de auto's, diende donderdag een verzoek in bij de toezichthouder op de financiële markt SEC.
06/12 15u00  Stork ontslaat een tiende van Nederlandse werknemersDienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector Stork zet het mes in zijn personeelsbestand. Tien procent van de Nederlandse werknemers verliest daarbij haar of zijn baan.
06/12 14u45  Recordaantal vliegtuigpassagiers in 2017: 71 miljoen meer dan in 2016Een recordaantal van ruim een miljard passagiers heeft zich in 2017 per vliegtuig laten vervoeren in de Europese Unie. Dat waren er ongeveer 71 miljoen meer dan een jaar eerder, meldt het statistiekbureau van de EU.
06/12 14u30  'Stork ontslaat een tiende van werknemers'Dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector Stork zet het mes in zijn personeelsbestand. Tien procent van de werknemers verliest daarbij volgens vakbond CNV zijn baan. Stork was niet direct bereikbaar voor commentaar.
06/12 14u00  'Italiaanse coalitie staat open voor kleine aanpassing begrotingstekort'De Italiaanse regeringspartij Lega zal alleen een kleine verandering in de begroting van 2019 toestaan, stellen bronnen rond de partij donderdag. Het begrotingstekort zou met de eerdere plannen 2,4 procent oplopen.
06/12 12u45  IMF roept op tot gelijkere beloning zzp'ers en werknemersDe verschillen tussen werknemers met een vast of tijdelijk contract en zzp'ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag in een rapport over Nederland.
06/12 12u30  Mogelijk terugdringen olieproductie OPEC doet prijzen kelderenDe olieprijzen gaan na berichten over de mogelijke ingreep door oliekartel OPEC hard omlaag. Leden van het kartel besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen, werd donderdag bekend.
06/12 11u45  EU-landen geven groen licht voor Europees ArbeidsagentschapDe EU-ministers van Sociale Zaken hebben donderdag groen licht gegeven voor de oprichting van een Europees Arbeidsagentschap (ELA). Die naam vinden zij in meerderheid beter dan de eerder voorgestelde Europese Arbeidsautoriteit, omdat de rol van de dienst beperkt is tot het ondersteunen van de lidstaten.
06/12 10u45  'Horeca groeit ook in 2019, maar wel minder hard'Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport.
06/12 10u15  OPEC besluit pas over verlaging olieproductie na deelname RuslandLeden van oliekartel OPEC besluiten pas over het al dan niet verlagen van de olieproductie, als bekend is in hoeverre partner Rusland bereid is mee te doen. De olieproducerende landen zijn deze dagen in Wenen bijeen om over ingrepen in de olieproductie te beslissen.
06/12 10u00  Biedingsprocedure voor bouw Gigafactory Tesla in China gestartTesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen, blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien.
06/12 09u30  Biedingsprocedure Gigafactory Tesla in China gestartTesla is begonnen met de selectieprocedure voor een bouwer van zijn Chinese Gigafactory. Al minimaal één bouwbedrijf is begonnen met het inkopen van bouwmaterialen.
06/12 09u15  Italië rondt donderdag beoordeling nieuwe begroting afDe Italiaanse regering rondt op donderdag de laatste beoordelingen van haar begrotingsmaatregelen voor 2019 af. Vooral de kosten worden onder de loep genomen, meldt vicepremier Matteo Salvini.
06/12 09u15  Lion Air dreigt Boeing-order van 22 miljard dollar af te zeggenDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air dreigt een order bij Boeing af te zeggen na een vliegtuigcrash eind oktober. Oprichter Rusdi Kirana geeft aan zich bedrogen te voelen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
06/12 09u00  Italië rondt vandaag beoordeling nieuwe begroting afDe Italiaanse regering rondt op donderdag de laatste beoordelingen af van haar begrotingsmaatregelen voor 2019. Vooral de kosten worden onder de loep genomen, meldt vicepremier Matteo Salvini.
06/12 09u00  Lion Air dreigt Boeing-order van 19 miljard af te zeggen om crashbeschuldigingDe Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air dreigt een order bij Boeing af te zeggen na een vliegtuigcrash eind oktober. Oprichter Rusdi Kirana geeft aan zich bedrogen te voelen door de Amerikaanse vliegtuigbouwer.
06/12 09u00  'Onroerendezaakbelasting gaat in 2019 met 2,2 procent omhoog'De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent omhoog. De verschillen tussen gemeenten zijn echter groot, concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een steekproef onder 111 gemeenten.
06/12 08u15  'Onroerendezaakbelasting in 2019 met 2,2 procent omhoog'De onroerende zakenbelasting (ozb) gaat volgend jaar gemiddeld met 2,2 procent omhoog. De verschillen tussen gemeenten zijn echter groot. Dat concludeert de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een steekproef onder 111 gemeenten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Canadese zakenman Michael Spavor vermist in China13/12 06u00 - Nu.nl Economie: China heeft mogelijk opnieuw een Canadees vastgezet. Zakenman Michael Spavor nam contact op met het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken nadat hij door de Chinese politie was ondervraagd. Sindsdien is niets meer van hem vernomen en is niet bekend waar hij is.
9x ‘Banken doen te weinig tegen belastingontwijking’13/12 00u15 - Nu.nl Economie: De zeven grootste Nederlandse banken met betaal- en spaarrekeningen zetten hun invloed steeds vaker in voor maatschappelijke thema’s. Maar op het gebied van belastingontwijking, vrouwenrechten en klimaatverandering doen ze het slecht. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.
9x Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met miljoenen zonnepanelen13/12 10u15 - Nu.nl Economie: Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
7x Essent wil asbestdaken vervangen met tienduizenden zonnepanelen13/12 11u00 - Nu.nl Economie: Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
6x NS rijdt dit jaar vaker op tijd13/12 06u30 - Nu.nl Economie: Treinreizigers kwamen in 2018 vaker op tijd aan dan vorig jaar, zo blijkt uit prestatiecijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Met nog een paar weken te gaan, komt het percentage treinreizigers dat - inclusief overstap - op tijd komt uit op 92,6.
6x Essent wil asbestdaken boerderijen vervangen met tienduizenden zonnepanelen13/12 10u30 - Nu.nl Economie: Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen.
6x 'Qualcomm wil ook Chinees verkoopverbod nieuwste iPhones'13/12 13u30 - Nu.nl Economie: De Amerikaanse chipreus Qualcomm wil dat het verkoopverbod op smartphones van Apple in China wordt uitgebreid met de nieuwste modellen van de techreus. 
5x 'Artsen hebben honderden contracten met makers medische hulpmiddelen'13/12 09u30 - Nu.nl Economie: Nederlandse topartsen hebben honderden consultancycontracten met producenten van medische hulpmiddelen.
5x CBS: Via brievenbusfirma's 3,7 biljoen euro weggesluisd naar buitenland13/12 10u00 - Nu.nl Economie: Het grootste deel van de buitenlandse investeringen in Nederland stroomt via brievenbusfirma's het land weer uit. 
5x Groeiverwachting Duitse economie flink verlaagd13/12 11u15 - Nu.nl Economie: Het Duitse Ifo-instituut heeft de groeiverwachting voor de Duitse economie flink verlaagd. Voor dit jaar gaat het instituut uit van een economische groei van 1,5 procent. Volgend jaar groeit de grootste economie van Europa met 1,1 procent, denkt Ifo. 

Statistieken

Artikels:
35669
Gelezen:
26895
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven