maandag 22 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u30
 

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen
22/10 11u30  'Nederlands pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste' Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat na zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
22/10 10u45  ING negeerde waarschuwingen van ministers over forse loonsverhogingen Drie ministers van Financiën hebben ING gewaarschuwd dat voorgenomen salarisverhogingen tot sociale onrust zouden leiden. De bank negeerde deze waarschuwingen, blijkt uit interne documenten van het ministerie.
22/10 10u00  'Italië verwacht dat Europese Commissie begroting afwijst' De Italiaanse overheid verwacht dat de Europese Commissie op dinsdag voor het eerst een lidstaat zal vragen om de begroting aan te passen.
22/10 10u00  Saoedi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruiken Saoedi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
22/10 09u45  'Lufthansa en Delta Air Lines hebben vliegmaatschappij Alitalia op het oog' Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero.
22/10 09u15  Saudi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruiken Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
22/10 08u45  Opnieuw forse prijsstijging koopwoningen De huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.10 
22/10 08u15  Philips overweegt lokale productie vanwege wereldwijde handelsspanningen Philips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven.
22/10 08u00  NS lijdt flinke verliezen in Verenigd Koninkrijk De Nederlandse Spoorwegen (NS) lijden onder forse verliezen in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit recent gepubliceerde jaarverslagen over 2017, meldt het Financieele Dagblad (FD) maandag.
22/10 07u45  Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winst Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak.
22/10 07u30  'Nederlandse pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste' Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
21/10 15u30  Siemens sluit toch overeenkomst voor grote energieopdracht Irak Het Duitse industrieconcern Siemens lijkt toch de gunning van een groot energieproject in Irak te krijgen. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. Eerder was er vanuit de Duitse industriefederatie BDI juist nog veel kritiek op de gunning. 
21/10 14u00  Franse minister positief over nieuwe topman Air France-KLM De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.
21/10 13u45  Duitse industriefederatie vindt dat VS te grote rol speelt bij opdrachten Irak De belangrijkste industriële branchefederatie van Duitsland (BDI) is boos op de Verenigde Staten. Het land zou volgens de federatie druk uitoefenen op de Iraakse autoriteiten om het Amerikaanse General Electric een miljardencontract te gunnen voor de ontwikkeling van energiecentralen, ten koste van het Duitse Siemens. 
21/10 08u00  Ook Nieuw-Zeeland niet naar investeerdersconferentie Saoedi-Arabië Nieuw-Zeeland trekt zich terug van de investeerdersconferentie die volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad zal plaatsvinden. Het land veroordeelt de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/10 06u15  Ook Nieuw-Zeeland trekt zich terug van investeerdersconferentie Saoedi-ArabiëOok Nieuw-Zeeland trekt zich terug van de investeerdersconferentie die volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad zal plaatsvinden. Het land veroordeelt de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
20/10 16u00  Nederlandse wegen staan in mondiale top drieNa Singapore en Zwitserland, zou Nederland de beste wegen hebben. Toch scoort ons land vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, omdat het relatief lang duurt om van A naar B te komen, blijkt uit een index van het World Economic Forum (WEF).
20/10 15u00  Nederlandse wegen staan in de top drie wereldwijdNa Singapore en Zwitserland zijn de Nederlandse wegen de beste ter wereld. Toch scoort Nederland vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, want het duurt gemiddeld lang om van A naar B te komen.
20/10 12u15  Verkeersorganisatie: 'Werkgevers moeten meer doen tegen rijdend bellen'Meer dan een kwart van alle bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid en bovendien verwacht een deel van de werkgevers dat personeel reageert op mails en app'jes tijdens het rijden.
20/10 11u45  'Werkgevers moeten meer doen tegen bellen in het verkeer'Meer dan een kwart van alle bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid en bovendien verwacht een deel van de werkgevers dat personeel reageert op mails en app'jes tijdens het rijden.
20/10 11u15  België ontvangt kritische brief van Europa over de begrotingsplannenDe Belgische regering doet te weinig om de staatsschuld te verminderen, vindt de Europese Commissie. De commissie wijst erop dat de Belgische begroting voor 2019 niet voldoet aan de Europese regels en vraagt extra uitleg.
20/10 09u45  Nieuwe schuldencrisis op de loer met Italiaanse problemenDe Italiaanse regering lijkt op weg te zijn naar een confrontatie met de Europese Commissie over hoeveel de overheid mag uitgeven. Ondertussen maken ook financiële markten zich zorgen om een aanvaring. Waarom maakt iedereen zich zo druk over de Italiaanse overheidsfinanciën?
20/10 09u45  Vegetarische slager: 'Uiteindelijk eet iedereen plantaardig vlees'In de vleesfabriek van de Vegetarische Slager is geen spatje bloed te vinden. Het Nederlandse bedrijf produceert tientallen soorten plantaardig vlees waar geen enkel dier voor geslacht is.
19/10 20u00  EU gaat met VS onderhandelen over invoer hormoonvrij rundvleesDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
19/10 19u45  EU gaan met VS onderhandelen over invoer hormoonvrij rundvleesDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
19/10 16u00  Nieuwe topman Air France boekt eerste succes met salarisakkoordAir France en de verschilende vakbonden die het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen hebben na acht maanden onderhandelen een salarisakkoord gesloten. Het is het eerste succes van de onlangs aangetreden topman Ben Smith.
19/10 15u45  'Xi en Trump ontmoeten elkaar bij G20-top in november'De Chinese president Xi Jingping en de Amerikaanse president Donald Trump zijn overeengekomen om elkaar te ontmoeten bij de G20-top in Buenos Aires in november. Dat schrijft de Southern China Morning Post vrijdag op basis van een ingewijde.
19/10 15u00  Oud-vicepremier Verenigd Koninkrijk wordt communicatiebaas bij FacebookVoormalig vicepremier van het Verenigd Koninkrijk Nick Clegg gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens Financial Times (FT) gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook.
19/10 14u30  Staat New York gaat megazorgdeal in VS mogelijk blokkerenDe beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
19/10 12u30  Op de krappe arbeidsmarkt zijn mbo'ers meer dan welkomDe baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding zijn gunstiger dan ooit, bleek afgelopen maandag uit de Basiscijfers Jeugd van het UWV. Bedrijven willen stagiairs zo snel mogelijk inlijven, want de duizenden vacatures worden nauwelijks vervuld.
19/10 12u15  Op de krappe arbeidsmarkt zijn mbo'ers zijn meer dan welkomDe baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding zijn gunstiger dan ooit, bleek afgelopen maandag uit de Basiscijfers Jeugd van het UWV. Bedrijven willen stagiairs zo snel mogelijk inlijven, want de duizenden vacatures worden nauwelijks vervuld.
19/10 11u45  Italiaanse rente naar hoogste niveau in vijf jaarDe rente op Italiaanse staatsobligaties is vrijdag naar het hoogste niveau in vijf jaar gestegen. De rente op een tienjarige staatslening stond op het hoogtepunt rond 10.00 uur op 3,8 procent.
19/10 11u45  Dit is Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van HEMAHEMA wordt overgenomen door Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn - een van de meest bekende en opvallendste ondernemers van Nederland.
19/10 11u15  'Uber gaat in aanloop naar geplande beursgang ook uitzendmarkt op'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel, schrijft de Britse krant Financial Times vrijdag.
19/10 10u45  Ryanair sluit deal met Portugese pilotenvakbondRyanair heeft een 'tussenakkoord' bereikt met de Portugese pilotenvakbond SPAC. In dat akkoord zijn zaken als promotieregels en verhuizing van bases vastgelegd, meldt de Ierse budgetluchtvaartmaatschappij. 
19/10 10u30  'Uber gaat ook de uitzendmarkt op'Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Dat schrijft de Britse krant Financial Times (FT).
19/10 09u45  Dijsselbloem: Crisis in Italië slaat niet over naar rest van EuropaAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt oud-Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
19/10 09u45  Tesla maakt goedkopere variant Model 3 met kleinere batterijTesla maakt een goedkopere variant van zijn goedkoopste auto, de Model 3. De fabrikant van elektrische auto's kondigde onverwacht de mogelijkheid aan om de wagen met een minder zware batterij te kopen.
19/10 09u00  Dijsselbloem: Crisis in Italië zou niet overslaan naar de rest van EuropaAls de spanningen rond de Italiaanse overheidsbegroting uitmonden in een financiële crisis, zal die wezenlijk anders zijn dan de Griekse schuldencrisis van een aantal jaren terug. Dat zegt voormalig Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met de Amerikaanse zender CNBC.
19/10 08u30  Tegenvallende cijfers voor voedingsmiddelenbedrijf WessanenDe groei van voedingsmiddelenbedrijf Wessanen is in het derde kwartaal teruggelopen. De omzet daalde met 2 procent naar €144,2 mln. Dat maakt het bedrijf van onder meer Zonnatura en Clipper vrijdag voorbeurs bekend in een kwartaalupdate.
19/10 08u30  Resultaten betalingsverwerker PayPal overtreffen verwachtingenPayPal is positiever gestemd over de resultaten van dit jaar. De betalingsverwerker verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
19/10 07u45  Consumentenvertrouwen daalt voor derde maand op rijDe stemming onder consumenten is in oktober voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15.
19/10 07u30  Groei Chinese economie op laagste punt sinds 2009De Chinese economie is in het derde kwartaal minder sterk gegroeid dan verwacht. Dat komt volgens de Chinese overheid onder meer door een zwakke industriële productie en 'een ernstige internationale situatie'.
19/10 05u30  China en VS willen geschillencommissie van WTO vanwege handelsoorlogDe Verenigde Staten, China, Canada en Mexico willen dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een aparte geschillencommissie in het leven roept. Deze commissie moet dan gaan kijken of alle maatregelen die zijn genomen in de handelsoorlog rechtmatig zijn.
18/10 23u45  Resultaten PayPal overtreffen verwachtingenBetalingsverwerker PayPal is positiever gestemd over de resultaten dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers zijn verwachtingen voor de winst en de omzet. Daarmee overtrof het bedrijf ook de gemiddelde verwachtingen van de kenners.
18/10 21u45  Italië krijgt van EU vier dagen om begroting uit te leggenDe regering van Italië krijgt tot maandag 12 uur de tijd om haar ontwerpbegroting van 2019 toe te lichten. EU-commissarissen Pierre Moscovici (financiële zaken) en Valdis Dombrovskis (euro) schrijven dit in een brief aan minister van Financiën Giovanni Tria. 
18/10 17u30  'Datareus Palantir overweegt beursgang met waardering van 41 miljard'Het Amerikaanse bigdatabedrijf Palantir Technologies overweegt een beursgang, waarbij het gewaardeerd zou worden op 41 miljard dollar.
18/10 16u15  Nieuwe eigenaar HEMA wil schuldenlast winkelketen drastisch verlagenOndernemer Marcel Boekhoorn gaat op korte termijn de schuldenlast van winkelketen HEMA verlagen. 'Deze loden last zit groei in de weg en belemmert optimaal gebruik van de kracht van het oersterke HEMA', aldus de ondernemer tijdens de persconferentie over zijn overname van de winkelketen. 
18/10 15u15  Starbucks sluit regiokantoor in Amsterdam en verhuist naar LondenKoffiegigant Starbucks sluit zijn supportcenter in Amsterdam. De medewerkers van het regiokantoor verliezen bijna allemaal hun baan en de functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.
18/10 14u30  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om Apple-geld vallenDe Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland de volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard euro geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u15  Europa laat rechtszaak tegen Ierland om betalingsachterstand Apple vallenDe Europese Commissie heeft de geplande rechtszaak tegen Ierland over belasting die niet werd geïnd bij Apple laten vallen. Inmiddels heeft Ierland volledige betalingsachterstand van ruim 14,3 miljard geïnd bij het bedrijf.
18/10 14u00  EU eist opheldering over begrotingplannen van ItaliëDe Europese Commissie wil een uitgebreidere verklaring van de Italiaanse regering over de omstreden begrotingsplannen, meldt persbureau AFP. De Italiaanse raming wijkt namelijk behoorlijk af van afspraken met de Europese Unie (EU).
18/10 13u30  Kansloos op de woningmarkt? Huren is soms zo gek nog nietNog nooit werden huizen zo snel verkocht, werd er zoveel boven de vraagprijs geboden, was er zo weinig aanbod en zo weinig hoop voor starters. Noodgedwongen in je huurwoning blijven heeft zo z'n voordelen.
18/10 13u00  Accountantskantoor Ernst & Young krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernst & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 12u30  Kadaster waarschuwt dat eerste woning kopen steeds lastiger wordtHet aantal starters op de koopwoningmarkt daalt in verhouding. Woningmarktexperts van het Kadaster waarschuwen donderdag dat het steeds moeilijker wordt om een eerste woning te kopen.
18/10 12u30  Ook cabinepersoneel start kort geding tegen RyanairOok het cabinepersoneel van Ryanair spant een kort geding aan tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij vanwege de sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Projectleider Leen van der List van vakbond FNV Luchtvaart heeft dat donderdag aangekondigd.
18/10 12u00  Accountantskantoor Ernest & Young krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernest & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 11u45  Rutte uit zijn zorgen over de Italiaanse begroting aan premier ContePremier Mark Rutte heeft de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de Italiaanse premier. Dat deed hij tijdens de EU-top in Brussel.
18/10 11u30  Eerste woning kopen is steeds lastigerIn verhouding daalt het aantal starters op de koopwoningmarkt. 'Wie er niet op tijd bij is, mist zijn kans', waarschuwen woningmarktexperts van het Kadaster donderdag.
18/10 11u15  Rutte uit zijn zorgen over de Italiaanse begroting over aan premier ContePremier Mark Rutte heeft de zorgen van Nederland over de Italiaanse begrotingsplannen overgebracht aan de Italiaanse premier. Dat deed hij tijdens de EU-top in Brussel.
18/10 11u15  Fondsen eisen snel pensioenakkoord vanwege goede economieDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 11u00  Accountantskantoor EY krijgt boete van AFMAccountantskantoor Ernest & Young (EY) heeft een boete van 165.000 euro gekregen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de firma de onafhankelijkheidsregels overtreden.
18/10 10u15  Verenigde Staten vinden geen bewijs voor koersmanipulatie door ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde China van koersmanipulatie van de yuan, maar heeft daar geen bewijs voor gevonden.
18/10 10u00  Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt HEMA overDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos HEMA overnemen.
18/10 10u00  Unilever behaalt minder omzet in onrustig derde kwartaalUnilever heeft met een mislukte poging de bedrijfsstructuur te versimpelen een van de onrustigste kwartalen in lange tijd achter de rug, maar in de resultaten was daar weinig van te merken.
18/10 10u00  Bonden eisen snel pensioenakkoord vanwege goede economieDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 09u45  Ondernemer Marcel Boekhoorn wil HEMA overnemenDe Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil met zijn investeringsmaatschappij HEMA overnemen.
18/10 09u30  Jongerius en Van der List: 'Kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'Agnes Jongerius en Leen van der List pleiten donderdag in het AD voor een keiharde aanpak van Ryanair. Volgens de Europarlementariër van de PvdA en de projectleider bij FNV Luchtvaart schoffeert de vliegmaatschappij haar personeel en gedupeerde passagiers en moet het kabinet daar iets aan doen.
18/10 09u15  VS vindt geen bewijs voor koersmanipulatie door ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump beschuldigde China van koersmanipulatie van yuan, maar heeft daar geen bewijs voor gevonden.
18/10 09u15  Werkloosheid in september gedaald naar 3,7 procentDe werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking.
18/10 09u00  Unilever behaalt minder omzet in derde kwartaalUnilever heeft in het derde kwartaal minder omzet behaald dan een jaar eerder, maakte het concern bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Over de geschrapte verhuizing naar Rotterdam of een vervolgplan werd niets gezegd. 
18/10 09u00  Elsevier neemt tweehonderd technische medewerkers aan in AmsterdamUitgeverij Elsevier breidt in Amsterdam het aantal medewerkers met een technologische achtergrond snel uit. De komende twee tot drie jaar wil het bedrijf zo’n tweehonderd data- en machine learning-specialisten aannemen.
18/10 08u45  Woningen worden steeds vaker boven vraagprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen, blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
18/10 08u30  Bonden eisen snel pensioenakkoord, want pensioenen moeten omhoogDe twee grootste Nederlandse pensioenfondsen willen dat er zo snel mogelijk een pensioenakkoord komt. Op dit moment zitten zij in een slechte financiële positie en daarom kunnen ze de pensioenen niet verhogen of kortingen geven.
18/10 08u15  'Het kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'Ryanair schoffeert zijn personeel en gedupeerde passagiers en daar moet het kabinet iets aan doen. In het Algemeen Dagblad (AD) pleiten Agnes Jongerius en Leen van der List donderdag voor een keiharde aanpak.
18/10 07u45  Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelastingGroepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen. Ook bij de Nederlandse Belastingdienst werd jarenlang gefraudeerd met de dividendbelasting.
18/10 07u30  Werkloosheid gedaald naar 3,7 procentDe werkloosheid is in september afgenomen. In de negende maand van het jaar waren er 343.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking.
18/10 06u15  Woningen worden steeds vaker boven de vraagprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
18/10 00u15  Woningen worden steeds vaker boven de verkoopprijs verkochtDe verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.
17/10 21u15  ING-topman gaat in Kamer door het stof vanwege witwaszaakING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 19u15  Nederlandse claimzaak rond woonwinkelketen Steinhoff stilgelegdDe Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.
17/10 18u00  ING-topman in Kamer door het stof over witwaszaakING-bestuurslid Steven van Rijswijk is woensdag in de Tweede Kamer diep door het stof gegaan tijdens een hoorzitting over de witwaspraktijken van de bank tussen 2010 en 2016. 'Ik voel me verschrikkelijk', zei Van Rijswijk over de situatie.
17/10 17u15  Belastingdienst kampt nog steeds met tekort van duizenden medewerkersDe Belastingdienst kampt nog altijd met een grote onderbezetting. Dat blijkt woensdag uit een brief van staatssecretaris Menno Snel van Financiën aan de Tweede Kamer. Tot en met eind 2019 moet de belastingdienst zo'n 4.200 fte's (fulltime-equivalent) vervullen, circa 15 procent van het totale personeelsbestand.
17/10 16u45  'Trump wil post uit China duurder maken'Donald Trump heeft naar verluidt weer iets nieuws bedacht om China te raken in zijn handelsconflict met het Aziatische land. 
17/10 16u00  De Brexit-onderhandelingen zitten vast. Hoe komt dat?De Europese regeringsleiders komen op woensdag en donderdag bij elkaar om te praten over Brexit. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn, maar de onderhandelingen lijken weer muurvast te zitten. Hieronder een paar dingen die je moet weten.
17/10 15u15  Bill Gates en Europa investeren samen in duurzame energieDe Europese Commissie gaat in zee met Bill Gates. De Microsoft-oprichter en de Commissie steken 100 miljoen euro in een investeringsfonds om schone energie te ontwikkelen.
17/10 14u30  FNV klaagt schoonmaakapp Helpling aan om schijnzelfstandigheidVakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Volgens de vakbond is Helpling een verkapte werkgever en moet het bedrijf de schoonmakers in loondienst nemen.
17/10 14u30  Fortuinlijke rommel: Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u15  Welke financiële banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië?Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u15  Europese Commissie keurt vrijhandelsverdrag met Vietnam goedRuim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vrijhandelsakkoord is nu klaar voor ondertekening.
17/10 14u15  Je rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 14u00  Wat voor economische banden heeft Nederland met Saoedi-Arabië?Verschillende zakenmensen en politici breken op korte termijn de banden met Saoedi-Arabië na de verdwijning van journalist en criticus Jamal Khashoggi. NU.nl zocht uit wat voor relatie het Nederlandse bedrijfsleven met het Arabische koninkrijk heeft.
17/10 14u00  Je oude rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitsch al 35 jaar een tv-hitEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 13u45  FNV klaagt schoonmaakapp Helpling aanVakbond FNV spant een rechtszaak aan tegen schoonmaakapp Helpling. Volgens de vakbond is Helpling een verkapte werkgever en moet het bedrijf de schoonmakers in loondienst nemen.
17/10 13u45  Tesla bereikt akkoord over locatie 'gigafabriek' in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten 'Gigafactory' buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt, meldt de autofabrikant woensdag.
17/10 13u30  Tesla bereikt akkoord over locatie gigafabriek in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 13u30  Je oude rommel een fortuin waard? Tussen Kunst en Kitch is al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt, of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 13u15  Vrijhandelsverdrag EU-Vietnam is goedgekeurdRuim drie jaar na een politiek akkoord over een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam is de overeenkomst goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vrijhandelsakkoord is nu klaar voor ondertekening.
17/10 13u15  Tesla bereikt akkoord over locatie Gigafactory in ChinaTesla heeft een akkoord bereikt over de huur van een stuk grond in China waar de eerste zogeheten Gigafactory buiten de Verenigde Staten moet verrijzen. In de gigantische fabriek moeten uiteindelijk auto's en accu's worden gemaakt.
17/10 12u15  Toezichthouder keurt beoogde topman Danske Bank afJacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe bestuursvoorzitter van Danske Bank. De Deense toezichthouder vindt dat hij te weinig ervaring heeft.
17/10 12u00  Toezichthouder keurt beoogd topman Danske Bank afJacob Aarup-Andersen wordt toch niet de nieuwe bestuursvoorzitter van Danske Bank. De Deense toezichthouder vindt dat hij te weinig ervaring heeft.
17/10 11u30  'Saoedi-Arabië ziet af van deal met Virgin Hyperloop'Saoedi-Arabië ziet af van een deal met Virgin Hyperloop One, omdat de Britse oprichter Richard Branson heeft gezegd dat hij tijdelijk geen zaken meer doet met het koninkrijk.
17/10 11u00  Geld verdienen met oude rommel is al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt, of een waardevolle ketting van mensenhaar; Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers.
17/10 10u30  In september 20 procent minder huizen verkocht dan jaar eerderIn september zijn 16.449 woningen verkocht, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral jongeren kopen minder vaak een huis, blijkt uit cijfers van het Kadaster.
17/10 10u15  Wereldbank: Armoede ook in rijke landen nog altijd wijdverspreidRuim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 3,20 dollar (2,76 euro) om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport.
17/10 10u00  Geld verdienen met oude rommel, al 35 jaar succes-tvEen oud gebedenboekje met een waarde van 75.000 euro, een peperdure échte Brueghel die als onderzetter werd gebruikt of een waardevolle ketting van mensenhaar: Tussen Kunst en Kitsch trekt al 35 jaar ruim een miljoen kijkers. 
17/10 09u30  Veel Nederlandse bedrijven nog helemaal niet voorbereid op BrexitNederlandse bedrijven zijn nog onvoldoende voorbereid op Brexit, blijkt woensdag uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK). Bijna 40 procent is helemaal niet voorbereid.
17/10 09u30  20 procent minder huizen verkocht dan vorig jaarIn september zijn 16.449 woningen verkocht, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral jongeren kopen minder vaak een huis, blijkt uit cijfers van het Kadaster.
17/10 09u30  AkzoNobel gaat banen schrappen en wil 200 miljoen euro besparenMultinational AkzoNobel gaat stevig in de kosten snijden en daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 09u30  Nederland valt buiten top vijf meest concurrerende economieënNederland staat niet meer in het rijtje van de vijf meest concurrerende economieën van de wereld. Op de zogenoemde Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland een zesde plaats in, waar dat vorig jaar nog plek vier was.
17/10 09u15  Wereldbank: ook in rijke landen armoede nog altijd wijdverspreidRuim een kwart van de mensheid heeft dagelijks niet meer dan 3,20 dollar (2,76 euro) om uit te geven, stelt de Wereldbank in een nieuw rapport. 
17/10 09u15  Beter Bed sluit 176 winkels in Duitsland, Oostenrijk en ZwitserlandBeddenverkoper Beter Bed grijpt in bij zijn slecht presterende Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse activiteiten. Het bedrijf kondigde aan nog dit jaar 176 van de circa duizend winkels te sluiten van dochter Matratzen Concord. 
17/10 08u45  Slechts 15 procent Nederlandse bedrijven is goed voorbereid op BrexitNederlandse bedrijven zijn nog onvoldoende voorbereid op Brexit, blijkt woensdag uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK). Bijna 40 procent is helemaal niet voorbereid.
17/10 08u45  Nederland valt buiten top vijf concurrentielijst WEFNederland staat niet meer in het rijtje van de vijf meest concurrerende economieën van de wereld. Op de zogenoemde Global Competitiveness Index van het World Economic Forum (WEF) neemt Nederland een zesde plaats in, waar dat vorig jaar nog plek vier was.
17/10 08u30  AkzoNobel gaat banen schrappen, bedrijf wil 200 miljoen besparenMultinational AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten en dat daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 08u30  Verkoop EUV-machines bij ASML komt op stoomChipmachinefabrikant ASML heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De verkoop van de belangrijke EUV-chipmachines gaat steeds beter.
17/10 08u15  AkzoNobel gaat banen schrappenMultinational AkzoNobel gaat stevig snijden in de kosten en dat daarbij verdwijnen ook banen. De van oorsprong Nederlandse verfgigant maakt later dit jaar meer details bekend.
17/10 08u00  AkzoNobel haalt meer winst in lastige marktomstandighedenHet Nederlandse concern AkzoNobel heeft het derde kwartaal meer geld verdiend met de verkoop van zijn verven, ondanks een gedaalde omzet.
17/10 07u45  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie aan om tot Brexit-deal te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de Brexit.
17/10 04u15  'EU biedt Verenigd Koninkrijk langer verblijf in douane-unie aan om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
17/10 00u00  'EU biedt VK langer verblijf in douane-unie om tot afspraken te komen'De Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk aangeboden om langer in de douane-unie te blijven zodat er goede afspraken over de grenzen gemaakt kunnen worden voor na de brexit.
16/10 22u00  Scandinavische bank Nordea in verband gebracht met witwaspraktijkenHet lijkt erop dat de Scandinavische bank Nordea verantwoordelijkheden uit antiwitwaswetten heeft geschonden, stelt de Zweedse Economische Misdaadsautoriteit (SECA) dinsdag.
16/10 20u15  Juncker voorziet 'scheldtirades' van EU-landen vanwege Italiaans tekortDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als de commissie het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren, meent voorzitter Jean-Claude Juncker.
16/10 19u30  Noorse bank Nordea in verband gebracht met witwaspraktijkenHet lijkt erop dat de Noorse bank Nordea verantwoordelijkheden uit anti-witwaswetten heeft geschonden. Dat stelt de Zweedse Economische Misdaadsautoriteit (SECA).
16/10 18u45  Juncker voorziet 'scheldtirades' van EU-landen om Italiaans tekortDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als ze het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren.
16/10 18u30  Juncker belooft 'scheldtirades' aan EU-landen die Italiaans tekort goedkeurenDe Europese Commissie zal van 'bepaalde EU-lidstaten' de wind van voren krijgen als ze het Italiaanse begrotingstekort van 2,4 procent voor 2019 zou goedkeuren.
16/10 17u30  Unilever wil na aanvaringen meer in gesprek met aandeelhoudersNa twee aanvaringen met beleggers in een jaar, wil Unilever het contact met haar aandeelhouders verbeteren. Dat zegt onderdirecteur Peter Newhouse dinsdag tegen een Brits parlementair comité.
16/10 16u15  Bedrijven waarschuwen voor lage waterstand RijnDe Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen (NVLB) waarschuwt voor de lage waterstand op de rivier de Rijn. 
16/10 16u00  Meer Nederlanders lopen risico op armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 15u45  Amerikaanse banken verrassen met nieuw topkwartaalDe Amerikaanse grootbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs zijn met meevallende kwartaalcijfers gekomen. Ze deden het beide goed met hun zakenbankactiviteiten en hadden meer renteinkomsten.
16/10 15u00  EU-onderhandelaar: 'We nemen nog enkele weken de tijd voor Brexit-deal'Michel Barnier, de onderhandelaar namens de Europese Unie in de Brexit-onderhandelingen, zegt dat de EU en het Verenigd Koninkrijk de komende weken 'rustig en serieus' zullen werken aan een terugtredingsakkoord.
16/10 14u45  'Uber bij beursgang gewaardeerd op 120 miljard dollar'Uber kan bij beursgang gewaardeerd worden op 120 miljard dollar (ruim 103 miljard euro). Dat blijkt volgens ingewijden uit waarderingsvoorstellen die het bedrijf heeft ontvangen.
16/10 14u15  C&A schrapt vier directeuren om concurrenten aan te kunnenKledingketen C&A snijdt in zijn topmanagement in Europa. In een poging van de keten om beter te concurreren, treden vier van de zeven directeuren terug, waaronder lid van de oprichtersfamilie Bart Brenninkmeijer.
16/10 13u15  Nederlandse batterijenmaker investeert 1,6 miljard in Chinese fabriekHet Nederlandse bedrijf Lithium Werks investeert de komende jaren de 1,6 miljard euro in de realisatie van een batterijenfabriek in China. Dat maakte topman Kees Koolen van het begin dit jaar gestichte bedrijf bekend.
16/10 13u00  Kredietbureau waarschuwt voor 'reusachtige' Chinese schuldenbergKredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor een enorme schuldenberg van 40 biljoen yuan (5 biljoen euro)  die lokale overheden in China in de loop van jaren hebben opgebouwd en niet op hun balansen staat.
16/10 12u45  Kredietbeoordelaar waarschuwt voor 'reusachtige' Chinese schuldenbergKredietbeoordelaar S&P waarschuwt voor een enorme schuldenberg van 40 biljoen yuan (5 biljoen euro)  die lokale overheden in China in de loop van jaren hebben opgebouwd en niet op hun balansen staat.
16/10 12u45  Meer Nederlanders riskeren armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 12u30  Meer Nederlanders leven in armoede dan tien jaar terugHet risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent, blijkt uit cijfers van Eurostat.
16/10 12u30  Hoe zit het nu precies met de dividendbelasting?Het is een merkwaardige rit geweest het afgelopen jaar: de totstandkoming én de afschaffing van het schrappen van de dividendbelasting. Wat is er nou precies gebeurd?
16/10 12u30  Meer afzeggers Saoedische conferentie vanwege verdwijning journalistTopman John Flint van de Britse bank HSBC reist later deze maand niet af naar een investeerdersconferentie in Saudi-Arabië. Ook zijn collega Tidjane Thiam van de Zwitserse bank Credit Suisse speelt met die gedachte. Daarmee groeit de lijst met afzeggers voor het Future Investment Initiative.
16/10 12u30  Italianen kopen door politieke onzekerheid minder bloemen uit NederlandNederlandse bloemenhandelaren hebben in de eerste negen maanden van dit jaar minder bloemen en planten geëxporteerd. Vooral in Italië liep de afzet terug, als gevolg van de politieke onzekerheid.
16/10 12u30  Volkswagen: '50 procent kans dat Duitse autosector achteropraakt'De Duitse auto-industrie zal op achterstand gezet worden als het niet kan aanhaken bij ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en elektrisch rijden, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess dinsdag.
16/10 12u00  Tobbende Italianen hebben minder zin in een bloemetje uit NederlandNederlandse bloemenhandelaren hebben in de eerste negen maanden van dit jaar minder bloemen en planten geëxporteerd. Vooral in Italië liep de afzet terug, als gevolg van de politieke onzekerheid.
16/10 12u00  Volkswagen: '50 procent kans dat Duitse auto-sector achterop raakt'De Duitse auto-industrie zal op achterstand gezet worden als het niet kan aanhaken bij ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en elektrisch rijden, zegt Volkswagen-topman Herbert Diess dinsdag.
16/10 12u00  'Buma/Stemra stelt interim-directeur aan na intern tumult'De ervaren interim-directeur Cees van Steijn komt tijdelijk aan het roer te staan bij Buma/Stemra. Volgens het VPRO-forum 3voor12 maakt de auteursrechtenorganisatie dat dinsdag bekend.
16/10 12u00  Audi krijgt boete van 800 miljoen euro voor rol in dieselschandaalDuitse autoriteiten hebben automaker Audi, dochtermerk van Volkswagen, een boete van 800 miljoen euro opgelegd voor zijn betrokkenheid bij het dieselschandaal.
16/10 11u30  Iraanse minister: Trump kan de olieprijs niet omlaag intimiderenHet zal de Amerikaanse president Trump niet lukken om de olieprijzen naar beneden te krijgen door andere landen te intimideren, zegt de Iraanse minister van Olie, Bijan Zanganeh.
16/10 11u00  Boete van 800 miljoen euro voor Audi om dieselschandaalDuitse autoriteiten hebben automaker Audi, dochtermerk van Volkswagen, een boete van 800 miljoen euro opgelegd voor betrokkenheid bij het dieselschandaal.
16/10 11u00  Begrotingstekort VS groeit naar 3,9 procent na belastingverlagingenHet begrotingstekort van de Amerikaanse regering is gegroeid 779 miljard dollar, of omgerekend 3,9 procent van de Amerikaanse economie.
16/10 10u45  Beleggersorganisatie wil meer vrouwen in top bij grote bedrijvenBeursgenoteerde bedrijven moeten er meer aan doen om vrouwen in het bestuur en de toezichthoudende raden te krijgen. Die oproep doet Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers. 
16/10 10u30  Beleggers hechten weinig waarde aan optimisme TomTomNavigatiedienstverlener TomTom heeft bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting verhoogd. Toch deden beleggers het aandeel massaal van de hand.
16/10 09u15  Volvo heeft door slijtage filters ook te maken met uitstootprobleemVolvo is de volgende op de lijst met voertuigmakers die een probleem heeft met uitstootwaarden. De Zweden zeiden dinsdag dat bepaalde filters in bussen en vrachtwagens sneller slijten dan aanvankelijk gedacht. 
16/10 08u45  Ook Volvo heeft een uitstootprobleem, door slijtage filtersVolvo is de volgende op de lijst met automakers die een probleem heeft met uitstootwaarden van voertuigen. De Zweden zeiden dinsdag dat bepaalde filters sneller slijten dan aanvankelijk werd gedacht. 
16/10 08u30  TomTom ziet de toekomst weer wat positiever inNavigatiedienstverlener TomTom is positiever gestemd over de financiële prestaties dit jaar. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. 
16/10 08u15  'Transportsector gaat ruim miljard verhalen op Europees vrachtwagenkartel'Nederlandse transporteurs gaan een massaclaim indienen tegen de producenten van vrachtwagens vanwege kartelvorming, meldt het FD. Volgens de Europese Commissie zijn tussen 1997 en 2011 prijsafspraken gemaakt.
16/10 07u30  Toezichthouders vinden dat controles in de bouw tekortschietenToezichthouders in de bouw vinden in grote meerderheid dat de controles tekortschieten. Ze zeggen te weinig tijd te hebben en de gevolgen van bezuinigingen te voelen. 
16/10 06u15  Aantal bedrijven met 34.000 gegroeid in derde kwartaalHet aantal bedrijven in Nederland is in het derde kwartaal met 34.000 gegroeid. Er werden 53.000 ondernemingen gestart, terwijl het aantal opheffingen en faillissementen blijft dalen.
16/10 01u30  Aantal wanbetalers zorgverzekering daalt lichtBijna 230.000 mensen vanaf achttien jaar hadden eind vorig jaar al een half jaar of langer geen zorgverzekeringspremie betaald. Dit is 1,7 procent van de betaalplichtigen. Er is een dalende lijn sinds de 2,2 procent niet-betalenden van 2014.
15/10 21u45  Groothandelsbedrijf Sligro schrapt tweehonderd banen in VeghelGroothandelsbedrijf Sligro schrapt ongeveer tweehonderd van de negenhonderd banen op zijn hoofdkantoor in Veghel. Dat er banen zouden verdwijnen was met de verkoop van de supermarkten van EMTÉ wel duidelijk, maar het precieze aantal was nog niet bekend.
15/10 21u00  Kabinet verlaagt winstbelasting nu dividendbelasting niet wordt afgeschaftDe 1,9 miljard euro die vrijkomt nu het kabinet de dividendbelasting toch niet afschaft, gaat onder meer naar de verlaging van de winstbelasting.
15/10 20u30  Kabinet gaat winstbelasting verlagen in plaats van dividendbelasting afschaffenDe 1,9 miljard euro die vrijkomt nu het kabinet de dividendbelasting toch niet afschaft, gaat onder meer naar de verlaging van de winstbelasting.
15/10 19u15  Kabinet verlaagt winstbelasting in plaats van afschaffing dividendbelastingVoor alle bedrijven, van klein tot groot, gaat de winstbelasting de komende jaren verder omlaag dan het kabinet eerder al had aangekondigd.
15/10 16u00  Duitse autoriteiten doen inval bij Opel 'om sjoemeldiesels'De Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij vestigingen van automaker Opel in Rüsselsheim en Kaiserslautern. 
15/10 15u45  18.000 zzp'ers vragen UWV om compensatie bevallingsuitkeringHet UWV heeft meer dan achttienduizend aanvragen voor compensatie ontvangen van vrouwelijke ondernemers. De vrouwen hebben als zelfstandige geen bevallingsuitkering gekregen, zo laat de uitkeringsinstantie weten.
15/10 15u15  Turkse lira naar hoogste punt in een maandDe waarde van de Turkse lira is naar het hoogste punt in een maand gestegen nadat Turkije eind vorige week de Amerikaanse pastoor Andrew Brunson vrijliet.
15/10 12u30  Pinnen minder milieubelastend dan contant betalenBetalen door te pinnen is iets minder belastend voor het milieu dan betalen met contant geld. Een betaling met een pinpas kost net zoveel stroom als het verbruik van een spaarlamp van 8 watt die anderhalf uur brandt.
15/10 12u00  ACM start onderzoek naar mogelijke prijsafspraken dakdekkersDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar mogelijke prijsafspraken bij dakbedekkingsbedrijven.
15/10 11u45  Heineken wil millennials bereiken met Formule E-sponsordealBierbrouwer Heineken gaat de elektrische raceklasse Formule E sponsoren. De komende vijf jaar hangt de naam van het biermerk langs de circuits.
15/10 11u45  Handelsverdrag EU-Singapore maakt einde aan bijna alle handelstarievenDe EU en Singapore tekenen vrijdag in Brussel een vrijhandelsverdrag en een overeenkomst om wederzijdse investeringen te beschermen. 
15/10 11u15  Ook JPMorgan en Ford zeggen af voor Saoedisch investeerdersevenementMeerdere bedrijven breken de banden met een Saoedisch investeerdersevenement na de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
15/10 11u15  Kledingmerk Superdry lijdt onder warme weerKledingmerk Superdry waarschuwt een flink lagere winst te boeken door het opvallende warme weer van deze zomer. De vraag naar sweaters en jassen van het merk viel fors lager uit.
15/10 09u00  Hoe duurzaam is onze kleding? (Nog niet heel erg)Afgelopen week was alweer de vijfde editie van de Dutch Sustainable Fashion Week. Duurzaamheid is hip, ook in de modewereld. Merken schreeuwen van de daken dat ze er 'iets' mee doen, maar in hoeverre klopt dat eigenlijk? Weten we dat eigenlijk wel?
15/10 09u00  Ministers willen dat scholen uitgaven beter verantwoordenScholen moeten beter gaan verantwoorden hoe zij hun geld uitgeven en waarom. Ministers Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs willen dat schoolbesturen gaan vastleggen hoeveel geld hun scholen krijgen, hoeveel reserves er zijn en hoeveel geld gebruikt wordt voor het bestuur. 
15/10 08u00  Amerikaanse winkelketen Sears vraagt faillissementsbescherming aanDe Amerikaanse winkelketen Sears heeft bij een rechtbank in de staat New York een regeling voor faillissementsbescherming aangevraagd. 
15/10 07u30  Topman ProRail: Bescherm huizen langs spoor beter tegen treintrillingNieuwe huizen langs het spoor moeten beter worden beschermd tegen trillingen van het treinverkeer dat steeds verder toeneemt. Dat zegt topman Pier Eringa van ProRail in een interview met de Volkskrant.
15/10 06u45  'Bescherm huizen langs spoor beter tegen treintrilling'Nieuwe huizen langs het spoor moeten beter worden beschermd tegen trillingen van het treinverkeer dat steeds verder toeneemt. Dat zegt topman Pier Eringa van ProRail in een interview met de Volkskrant.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Opnieuw forse prijsstijging koopwoningen22/10 08u45 - Nu.nl Economie: De huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
9x Saoedi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruiken22/10 10u00 - Nu.nl Economie: Saoedi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
9x 'Italië verwacht dat Europese Commissie begroting afwijst'22/10 10u00 - Nu.nl Economie: De Italiaanse overheid verwacht dat de Europese Commissie op dinsdag voor het eerst een lidstaat zal vragen om de begroting aan te passen.
7x Philips overweegt lokale productie vanwege wereldwijde handelsspanningen22/10 08u15 - Nu.nl Economie: Philips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven.
7x Saudi-Arabië heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruiken22/10 09u15 - Nu.nl Economie: Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.
7x ING negeerde waarschuwingen van ministers over forse loonsverhogingen22/10 10u45 - Nu.nl Economie: Drie ministers van Financiën hebben ING gewaarschuwd dat voorgenomen salarisverhogingen tot sociale onrust zouden leiden. De bank negeerde deze waarschuwingen, blijkt uit interne documenten van het ministerie.
6x 'Nederlandse pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste'22/10 07u30 - Nu.nl Economie: Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.
6x NS lijdt flinke verliezen in Verenigd Koninkrijk22/10 08u00 - Nu.nl Economie: De Nederlandse Spoorwegen (NS) lijden onder forse verliezen in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit recent gepubliceerde jaarverslagen over 2017, meldt het Financieele Dagblad (FD) maandag.
6x 'Lufthansa en Delta Air Lines hebben vliegmaatschappij Alitalia op het oog'22/10 09u45 - Nu.nl Economie: Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero.
5x Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winst22/10 07u45 - Nu.nl Economie: Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak.

Statistieken

Artikels:
34418
Gelezen:
21985
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven