woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
29/03 20u15  Turkse rechter stopt activiteiten boekingswebsite Booking.com Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de hotelboekingswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
29/03 17u30  Turkse rechter stopt activiteiten Nederlandse site Booking.com Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse reiswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
29/03 16u45  Turkse rechtbank stopt activiteiten Nederlandse reiswebsite Booking.com Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse reiswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
29/03 16u00  Volgende grote Windows 10-update komt op 11 april Microsoft brengt de volgende grote update voor Windows 10 op dinsdag 11 april uit. De zogenoemde Creators Update bevat onder meer Paint 3D
29/03 16u00  'Apple-afperser gearresteerd in Londen' Een 20-jarige man die mogelijk betrokken was bij een groep cybercriminelen die Apple probeerde af te persen, is opgepakt in Londen.
29/03 14u45  Duitse politici wederom doelwit van hackaanval De Duitse Bundestag zou wederom het doelwit zijn geweest van een hackaanval. Daarbij zouden in elk geval tien parlementsleden doelwitten van de hackers.
29/03 09u15  Laatste Nederlandse eDonkey-site offline gehaald om auteursrechtenschending Stichting Brein heeft de laatste Nederlandse eDonkey-site offline gehaald, omdat daar auteursrechten mee werden geschonden.12 
29/03 08u00  Amerikaans Congres stemt voor verkoop surfgedrag door providers Een meerderheid van het Amerikaans Congres heeft gestemd voor nieuwe privacyregels, waardoor providers de surfgedrag van klanten mogen doorverkopen. Hiervoor zou geen toestemming nodig zijn.
29/03 07u30  Amerikaans Congres stemt voor verkoop browsegeschiedenis door providers Een meerderheid van het Amerikaans Congres heeft gestemd voor nieuwe privacyregels, waardoor providers de browsegeschiedenis van klanten mogen doorverkopen. Hiervoor zou geen toestemming nodig zijn.13 
28/03 15u30  Tinder test versie voor in desktopbrowser Tinder is begonnen met het testen van een functie waarbij gebruikers in hun desktop- of mobiele browser kunnen swipen en chatten met matches.
28/03 15u15  Chinese techreus Tencent investeert ruim 1,6 miljard euro in Tesla De Chinese techgigant Tencent heeft voor 1,78 miljard dollar (zo’n 1,63 miljard euro) aan aandelen van Tesla gekocht.
28/03 13u30  Systemen Tweede Kamer getroffen door ransomware De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door zogenoemde ransomware. 
28/03 12u30  Tweede Kamer getroffen door ransomware De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door zogenoemde ransomware. 
28/03 11u30  Taxidienst Uber stopt in Denemarken De taxidienst Uber gaat zijn diensten staken in Denemarken. 
28/03 11u30  Amazon neemt Arabische online marktplaats SOUQ.com over De Amerikaanse internethandelaar Amazon neemt zijn Arabische branchegenoot SOUQ.com over. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend, zonder dat een overnamesom wordt gemeld.
Laatste update: vandaag om 20u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
28/03 11u15  Gooise gemeenten uit voorzorg offline na cyberaanvalDe computers van de Gooise gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn uit voorzorg offline gehaald, nadat de systemen werden getroffen door een cyberaanval.
28/03 11u15  Picnic heeft 100 miljoen voor uitbreiding naar landelijke bezorgserviceOnline supermarkt Picnic rolt zijn bezorgservice uit over heel Nederland. Het bedrijf heeft de komende jaren 100 miljoen euro beschikbaar om distributiecentra op te tuigen en logistiek stappen te zetten.
28/03 00u15  'Elon Musk richt bedrijf op voor integreren technologie in hersenen'Tesla- en SpaceX-oprichter Elon Musk is een bedrijf gestart dat zich richt op technologie die elektrodes in het brein plaatst om menselijke hersencapaciteit met kunstmatige intelligentie te verbinden.
27/03 22u30  ‘Elon Musk richt bedrijf op voor integreren technologie in hersenen’Tesla- en SpaceX-oprichter Elon Musk is een bedrijf gestart dat zich richt op technologie die elektrodes in het brein plaatst om menselijke hersencapaciteit met kunstmatige intelligentie te verbinden.
27/03 15u30  Amsterdamse vacaturestartup krijgt investering van twee miljoen euroDe Amsterdamse startup Recruitz.io heeft een investering van twee miljoen euro gekregen. Het bedrijf belooft via zelflerende software automatisch vacatures aan de juiste doelgroep te tonen via advertenties op onder meer Google en Facebook.
27/03 10u15  Gevoelige gegevens vindbaar via zoekfunctie op Microsoft-documentensiteVia de zoekfunctie van een Microsoft-documentensite blijken gevoelige gegevens van verschillende gebruikers vindbaar te zijn. Het gaat onder meer om creditcardnummers, wachtwoorden en burgerservicenummers.
27/03 07u45  Gemeenten willen 'zo snel mogelijk' terug naar stemcomputersEen groot deel van de Nederlandse gemeenten wil zo snel mogelijk weer gebruikmaken van stemcomputers, mits dit op een veilige manier kan.
25/03 14u45  Vergelijking: welke abonnementsdienst voor e-books is het best?Er zijn steeds meer manieren om voor een vast maandelijks bedrag e-books te lezen. Is er in Nederland al een echte 'Spotify voor e-books' beschikbaar?
25/03 11u30  Facebook gaat reacties met bewegende gif-afbeeldingen testenFacebook gaat gebruikers toestaan om met bewegende gif-afbeeldingen op berichten te reageren.
25/03 07u45  Podcast: De AR-bril en 'gedachtenlezer' van FacebookIn de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de mysterieuze hardwaredivisie van Facebook, die werkt aan augmented reality en een 'gedachtenlezer'
25/03 05u00  'Nederlandse cybermilitairen straks deel van elke buitenlandse missie'Het Defensie Cyber Commando (DCC) van het Nederlandse leger gaan ons land niet alleen beschermen tegen cyberaanvallen, maar zal ook worden ingezet bij militaire missies in het buitenland.
24/03 20u00  UvA-studenten ontdekken lekken in mogelijk DigiD-alternatiefStudenten van de Universiteit van Amsterdam hebben lekken gevonden in één van de mogelijke alternatieven voor DigiD.
24/03 12u45  'Gemeente Rotterdam heeft beveiliging persoonsgegevens niet op orde'De gemeente Rotterdam heeft de beveiliging van persoonsgegevens niet goed op orde. Er wordt gewerkt met verouderde software en wachtwoorden zijn makkelijk te achterhalen.
24/03 12u00  'Aziatische Uber-rivaal Grab wil 1,5 miljard dollar ophalen'Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. 
24/03 09u15  'Aziatische Uber-rivaal Grab wil 1,5 miljard ophalen'Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. 
24/03 08u30  Amerikaanse Senaat stemt in met verkoop browsegeschiedenis door providersDe Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met nieuwe privacyregels die internetproviders de mogelijkheid geven de internetgeschiedenis van gebruikers te delen met derden, zonder expliciete toestemming.
24/03 07u30  Recente Macs volgens Apple niet vatbaar voor onthulde CIA-hackVolgens Apple zijn recente Macs niet meer vatbaar voor een specifiek soort hackaanval van de CIA. De hackmethode wordt beschreven in documenten gelekt door de CIA. 
24/03 07u15  Twitter overweegt abonnementsdienst voor geavanceerde functiesSociaal netwerk Twitter overweegt om geld te vragen voor geavanceerde functies, om bijvoorbeeld het bereik van berichten mee te analyseren.
23/03 22u48  Amerikaans Senaat stemt in met nieuwe privacyregelsDe Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met nieuwe privacyregels die internetproviders de mogelijkheid geeft de internetgeschiedenis van haar gebruikers te delen met derden, zonder expliciete toestemming.
23/03 20u32  Amerikaans Senaat stemt in met de nieuwe privacyregelsDe Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met nieuwe privacyregels die internetproviders de mogelijkheid geeft de internetgeschiedenis van haar gebruikers te delen met derden, zonder expliciete toestemming.
23/03 18u37  'Cybercriminelen verspreiden malware via nepzendmasten in China'Cybercriminelen in China verspreiden malware via nepzendmasten. Daarmee worden sms'jes verstuurd die van de providers China Mobile en China Unicom afkomstig lijken te zijn.
23/03 18u37  Schadelijke Minecraft-mods bijna een miljoen keer gedownload uit Google PlayOnderzoekers van antivirusbedrijf ESET waarschuwen voor meer dan tachtig schadelijke en neppe mods voor de game Minecraft. Het gaat hier alleen om de Android-versie.
23/03 18u37  'CIA kon Macs hacken met speciale ethernet-adapter'De CIA heeft software ontwikkeld om de firmware van een Mac te hacken. Daarvoor gebruikte de Amerikaanse inlichtingendienst een ethernet-adapter met aangepaste software.
23/03 18u37  Dijkhoff bevestigt moeilijkheden bij innen boetes buitenlandse gokbedrijvenDe Kansspelautoriteit probeert boetes te vorderen bij buitenlandse gokbedrijven via dwangbevelen, maar dit duurt lang en kost ook veel geld.
23/03 18u37  Facebook laat gebruikers livestreamen via pc en streamingsoftwareFacebook heeft zijn livestreamfunctionaliteiten uitgebreid met de mogelijkheid om ook via een computer een livestream te starten.
23/03 18u37  Litouwse oplichter stal 100 miljoen dollar van techbedrijvenEen oplichter uit Litouwen wist twee grote Amerikaanse techbedrijven op te lichten, die hierdoor 100 miljoen dollar naar hem overmaakten. 
23/03 18u37  Facebook en Nokia maken onderzeese internetkabels efficiënterFacebook en Nokia hebben tijdens een gezamenlijke test aangetoond dat onderzeese internetkabels een stuk efficiënter kunnen worden ingezet.
23/03 18u37  Knipperafbeelding in Amerikaanse strafzaak gezien als 'dodelijk wapen'Een Amerikaanse jury die onderzoek doet in een strafzaak heeft besloten dat een knipperende afbeelding in gif-formaat kan worden gezien als een 'dodelijk wapen'.
23/03 18u37  Malware misbruikt antivirussoftware om computer aan te vallenBeveiligingsonderzoekers hebben een nieuwe vorm van malware ontdekt, die antivirussoftware inzet om een computer aan te vallen. Daarmee misbruikt de malware software die juist is bedoeld om gebruikers te beschermen. 
23/03 18u37  Uber verhuist Amsterdams hoofdkantoor voor personeelsuitbreidingUber verhuist zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam naar een nieuwe, ruimere locatie in de hoofdstad. De nieuwe locatie moet plek bieden voor meer personeel.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Amerikaans Congres stemt voor verkoop browsegeschiedenis door providers29/03 07u30 - Nu.nl: Een meerderheid van het Amerikaans Congres heeft gestemd voor nieuwe privacyregels, waardoor providers de browsegeschiedenis van klanten mogen doorverkopen. Hiervoor zou geen toestemming nodig zijn.
12x Laatste Nederlandse eDonkey-site offline gehaald om auteursrechtenschending29/03 09u15 - Nu.nl: Stichting Brein heeft de laatste Nederlandse eDonkey-site offline gehaald, omdat daar auteursrechten mee werden geschonden.
7x Amerikaans Congres stemt voor verkoop surfgedrag door providers29/03 08u00 - Nu.nl: Een meerderheid van het Amerikaans Congres heeft gestemd voor nieuwe privacyregels, waardoor providers de surfgedrag van klanten mogen doorverkopen. Hiervoor zou geen toestemming nodig zijn.
7x 'Apple-afperser gearresteerd in Londen'29/03 16u00 - Nu.nl: Een 20-jarige man die mogelijk betrokken was bij een groep cybercriminelen die Apple probeerde af te persen, is opgepakt in Londen.
7x Volgende grote Windows 10-update komt op 11 april29/03 16u00 - Nu.nl: Microsoft brengt de volgende grote update voor Windows 10 op dinsdag 11 april uit. De zogenoemde Creators Update bevat onder meer Paint 3D
7x Turkse rechter stopt activiteiten Nederlandse site Booking.com29/03 17u30 - Nu.nl: Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de Nederlandse reiswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
6x Duitse politici wederom doelwit van hackaanval29/03 14u45 - Nu.nl: De Duitse Bundestag zou wederom het doelwit zijn geweest van een hackaanval. Daarbij zouden in elk geval tien parlementsleden doelwitten van de hackers.
5x Turkse rechter stopt activiteiten boekingswebsite Booking.com29/03 20u15 - Nu.nl: Een Turkse rechtbank heeft bedrijfsactiviteiten van de hotelboekingswebsite Booking.com gestopt. Het bedrijf zou de Turkse mededingingsregels hebben overtreden.
2x Tweede Kamer getroffen door ransomware28/03 12u30 - Nu.nl: De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door zogenoemde ransomware. 
1x 'Cybercriminelen verspreiden malware via nepzendmasten in China'23/03 18u37 - Nu.nl: Cybercriminelen in China verspreiden malware via nepzendmasten. Daarmee worden sms'jes verstuurd die van de providers China Mobile en China Unicom afkomstig lijken te zijn.

Statistieken

Artikels:
29112
Gelezen:
43667
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven