dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/07 14u30  Europese Unie: 'Chinese inlichtingenwet meewegen bij 5G in Europa' De Europese Unie moet de nationale inlichtingenwet van China meewegen in zijn beslissing omtrent de aanleg van 5G-netwerken in Europa, stelt EU-commissaris Julian King (Veiligheid) vrijdag.
19/07 09u30  Gerichte reclame: Luistert Facebook je af? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
19/07 09u15  Luistert Facebook je af via je telefoon? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
19/07 08u45  'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen' Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn om data uit onder meer iCloud en Google Drive en andere clouddiensten te kunnen halen, schrijft The Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen bekend met de verkooppitch van het bedrijf.
19/07 08u15  YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.
19/07 07u30  Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of zij in de privémodus de pagina bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.
18/07 17u45  Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraude Een voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse openbaar ministerie (OM).
18/07 16u15  Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
18/07 14u45  Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds eind vorige week vrijdag voor problemen.
18/07 12u00  'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie' De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf- of Parkmobile-app niet door de gebruiker is geopend.
18/07 08u15  Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchers Een voormalig programmeur bij Microsoft is aangeklaagd voor het frauderen van zijn ex-werkgever voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) door het stelen van vouchers voor online Microsoft-winkels. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
18/07 08u00  Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan waardebonnen Een voormalig programmeur bij Microsoft is aangeklaagd voor het frauderen van zijn ex-werkgever voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro). De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
18/07 06u45  Luistert Facebook je af? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
17/07 22u30  Netflix ziet veel kleinere groei in abonnees dan verwacht Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal een stuk minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. Dat maakt Netflix woensdag in zijn cijfers voor het tweede kwartaal bekend (pdf).
17/07 21u30  'Torrentsite week lang onterecht niet bereikbaar voor Ziggo-klanten' Ziggo heeft een week lang torrentwebsite EZTV voor zijn klanten geblokkeerd, nadat de website op een lijst van Stichting BREIN terecht kwam van ip-adressen die gefilterd moeten worden. Dat schrijft Tweakers woensdag.
Laatste update: vrijdag 19 juli 2019, 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/07 21u15  'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen'Een lek in de bluetooth-technologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de Universiteit van Boston, schrijft ZDNet.
17/07 12u15  Utrecht lekte foto's van kentekens via tablet in parkeergarageDe gemeente Utrecht heeft een foto's van auto's, inzittenden en kentekens gelekt via een tablet in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. De afbeeldingen waren voor iedereen met fysieke toegang tot de slecht beveiligde tablet in te zien, meldt RTV Utrecht.
17/07 11u30  Bulgarije arresteert verdachte van grote hack bij belastingdienstDe politie van Bulgarije heeft een twintigjarige verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst, waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
17/07 10u45  Google ontkent banden met Chinees leger na aantijgingen van miljardairEen topman van techgigant Google ontkent dat het bedrijf nauwe banden met het Chinese leger onderhoudt.
17/07 09u45  Bulgarije arresteert verdachte (20) van miljoenenhack op belastingdienstDe politie van Bulgarije heeft een 20-jarige verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst, waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
17/07 09u15  Bulgarije arresteert verdachte van miljoenenhack op belastingdienstDe politie van Bulgarije heeft een verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst, waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
17/07 08u45  'Kabinet wil duizenden 5G-antennes op bushokjes en lantaarnpalen'Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes voor 5G-internet te plaatsen op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. Dat staat in een wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.
17/07 08u00  Google ontkent banden met Chinese leger na aantijgingen miljardairEen topman van techgigant Google ontkent dat het bedrijf nauwe banden onderhoudt met het Chinese leger.
17/07 07u30  CBS: Ruim miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrimeIn 2018 waren 1,2 miljoen Nederlanders het slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat concludeert een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
17/07 06u45  Politie arresteert Nederlandse malwarehandelaarDe politie heeft een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het maken en verhandelen van malware.
16/07 22u00  Vier jaar cel geëist tegen Brabantse hacker in grote fraudezaakHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vier jaar cel geëist tegen een 49-jarige hacker uit Boxtel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een omvangrijke fraudezaak.
16/07 21u45  'Apple investeert in exclusieve podcasts voor eigen diensten'Apple steekt geld in de ontwikkeling van podcasts die exclusief te beluisteren zijn via muziekdiensten van het bedrijf. Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.
16/07 20u30  Reiziger in nood kan whatsappen met ministerie van Buitenlandse ZakenNederlandse reizigers die in de problemen komen, kunnen vanaf dinsdag een WhatsAppbericht sturen naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt het ministerie in een persbericht.
16/07 19u00  Nederlandse overheid handhaaft verbod op software van KasperskyMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het verbod op software van het Russische bedrijf Kaspersky Labs bij de Rijksoverheid gehandhaafd blijft.
16/07 18u45  Nederlandse overheid handhaaft het verbod op software van KasperskyMinister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het verbod op software van het Russische bedrijf Kaspersky Labs bij de Rijksoverheid gehandhaafd blijft.
16/07 17u45  Celstraffen voor verdachten van grootschalige drugshandel op darkwebDe rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag vier verdachten veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen voor grootschalige drugshandel via het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.
16/07 15u00  Internetbankieren ING en ING-app dinsdagmiddag getroffen door storingEen 'technisch probleem' veroorzaakte op dinsdagmiddag enkele uren een storing in de ING-app en de internetbankieren-site van ING. Het probleem was omstreeks 14.45 verholpen, aldus een woordvoerder.
16/07 14u30  Grote storing internetbankieren ING en ING-appRuim duizend mensen hebben melding gemaakt van een storing bij het internetbankieren met ING op AlleStoringen.nl. De oorzaak is volgens ING nog niet bekend.
16/07 14u15  Wat kunnen bedrijven en criminelen met je data uit FaceApp?Met het populaire FaceApp kun je er ouder op foto's uitzien, maar geef je ook je foto's en persoonsgegevens weg aan een bedrijf dat ze mag verkopen. Wat kunnen de kopers van deze informatie er precies mee?
16/07 14u00  ING-klanten melden storing bij inloggen en in ING-appRuim duizend mensen hebben melding gemaakt van een storing bij het internetbankieren met ING op AlleStoringen.nl.
16/07 14u00  Financiële data van miljoenen Bulgaren na hack aan media verstuurdHackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen, schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.
16/07 13u15  Bug in iOS 13-bèta laat zonder authenticatie wachtwoordinstellingen inzienEen bug in de bètaversie van iOS 13 maakt het mogelijk om de wachtwoordinstellingen in te zien zonder het menu eerst via een vingerafdruk of een gezichtssensor te ontgrendelen, schrijft 9to5Mac.
16/07 12u45  Financiële data miljoenen Bulgaren aan media verstuurd na hackHackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.
16/07 11u45  Organisator werknemersprotest Google verlaat het bedrijfEén van de organisatoren van de werknemersprotesten bij Google begin dit jaar, Meredith Whittaker, vertrekt bij het bedrijf. Dat tweette programmeur Chris Lu op maandagavond.
16/07 11u15  Chinese Nederlanders melden toename Kantonese phishingtelefoontjesTientallen Nederlanders van overwegend Chinese achtergrond deden de afgelopen weken melding bij de Fraudehelpdesk over phishingtelefoontjes waarin met Kantonees accent wordt gevraagd om ID-kaarten of geld.
16/07 11u00  HagaZiekenhuis krijgt eerste Nederlandse boete onder Europese privacywetHet HagaZiekenhuis in Den Haag krijgt een boete van 460.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het is de eerste geldboete die in Nederland wordt uitgereikt voor een schending van de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
16/07 08u30  Democraten werken aan wet om Facebooks cryptomunt Libra te verbiedenDemocraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werken aan een wetsvoorstel om Facebooks cryptomunt Libra en andere stappen van grote techbedrijven op de financiële markt te verbieden.
16/07 07u30  Bug in iOS 13-bèta laat wachtwoorden zien zonder authenticatieEen bug in de bètaversie van iOS 13 maakt het mogelijk om de wachtwoordinstellingen in te zien zonder het menu eerst via een vingerafdruk of een gezichtssensor te ontgrendelen, schrijft 9to5Mac.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Gerichte reclame: Luistert Facebook je af?19/07 09u30 - Nu.nl: Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
0x Bug in iOS 13-bèta laat wachtwoorden zien zonder authenticatie16/07 07u30 - Nu.nl: Een bug in de bètaversie van iOS 13 maakt het mogelijk om de wachtwoordinstellingen in te zien zonder het menu eerst via een vingerafdruk of een gezichtssensor te ontgrendelen, schrijft 9to5Mac.
0x Democraten werken aan wet om Facebooks cryptomunt Libra te verbieden16/07 08u30 - Nu.nl: Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werken aan een wetsvoorstel om Facebooks cryptomunt Libra en andere stappen van grote techbedrijven op de financiële markt te verbieden.
0x HagaZiekenhuis krijgt eerste Nederlandse boete onder Europese privacywet16/07 11u00 - Nu.nl: Het HagaZiekenhuis in Den Haag krijgt een boete van 460.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het is de eerste geldboete die in Nederland wordt uitgereikt voor een schending van de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
0x Chinese Nederlanders melden toename Kantonese phishingtelefoontjes16/07 11u15 - Nu.nl: Tientallen Nederlanders van overwegend Chinese achtergrond deden de afgelopen weken melding bij de Fraudehelpdesk over phishingtelefoontjes waarin met Kantonees accent wordt gevraagd om ID-kaarten of geld.
0x Organisator werknemersprotest Google verlaat het bedrijf16/07 11u45 - Nu.nl: Eén van de organisatoren van de werknemersprotesten bij Google begin dit jaar, Meredith Whittaker, vertrekt bij het bedrijf. Dat tweette programmeur Chris Lu op maandagavond.
0x Financiële data miljoenen Bulgaren aan media verstuurd na hack16/07 12u45 - Nu.nl: Hackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.
0x Bug in iOS 13-bèta laat zonder authenticatie wachtwoordinstellingen inzien16/07 13u15 - Nu.nl: Een bug in de bètaversie van iOS 13 maakt het mogelijk om de wachtwoordinstellingen in te zien zonder het menu eerst via een vingerafdruk of een gezichtssensor te ontgrendelen, schrijft 9to5Mac.
0x Financiële data van miljoenen Bulgaren na hack aan media verstuurd16/07 14u00 - Nu.nl: Hackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen, schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.
0x ING-klanten melden storing bij inloggen en in ING-app16/07 14u00 - Nu.nl: Ruim duizend mensen hebben melding gemaakt van een storing bij het internetbankieren met ING op AlleStoringen.nl.

Statistieken

Artikels:
31160
Gelezen:
32602
Aantal lezers nu:
61


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven