donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
13/12 14u30  Grote steden stoppen met wifitracking wegens privacybezwaren In verschillende grote steden stoppen bedrijven per direct met het volgen van bezoekers via wifi-tracking. De Autoriteit Persoonsgegevens zei eerder dat dat illegaal was.
13/12 14u15  Kabinet begint bewustwordingscampagne rondom nepnieuws Het kabinet begint in februari een campagne om nepnieuws tegen te gaan. Het gaat om een bewustwordingscampagne waardoor burgers bewust ingestoken desinformatie moeten herkennen.
13/12 10u45  Jaaroverzicht YouTube slechtst beoordeelde video ooit De video met het jaaroverzicht van YouTube, is de slechts gewaardeerde video aller tijden op het platform. Vorige week werd YouTube Rewind 2018 al de slechts bekeken video van het jaar.
13/12 10u30  'Duitsland mag wet die nieuwssites in Google verbiedt niet toepassen' Een Duitse wet die zoekmachines zoals Google verbiedt om nieuwssites zonder toestemming in de zoekresultaten op te nemen, zou niet mogen worden toegepast.
13/12 10u00  Nederlandse privacywaakhond ontving 10.000 klachten sinds AVG Bijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder donderdag in een rapportage.
13/12 09u30  Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt bijna 10.000 privacyklachten sinds AVG Bijna 10.000 mensen hebben het afgelopen halfjaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder in een rapportage.
13/12 08u00  Telecomgigant SoftBank neemt afstand van Huawei Het Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur volgend jaar door apparatuur van onder andere Ericsson en Nokia.
13/12 07u30  Razer laat gebruikers cryptomunten delven in ruil voor korting Razer wil gebruikers cryptomunten laten delven in ruil voor korting bij het bedrijf. De gebruikers kunnen hun computers inzetten om digitale munten te creeëren, al mogen ze die niet zelf houden.
12/12 22u15  Oracle klaagt overheid VS aan om aanbesteding miljardencontract Pentagon Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle klaagt de overheid van de Verenigde Staten aan om een aanbestedingsproces voor clouddiensten voor het Pentagon. 
12/12 17u15  Google draagt domein Duck.com over aan concurrent DuckDuckGo Google heeft de domeinnaam Duck.com overgedragen aan concurrent DuckDuckGo. Internetgebruikers die Duck.com intypen in hun adresbalk, komen voortaan bij de zoekmachine van DuckDuckGo terecht.
12/12 15u15  Amsterdam lekt namen en adressen van klagers verhuurtermijn Airbnb De gemeente Amsterdam heeft de namen en adressen van inwoners die klaagden over verhuurdienst Airbnb gelekt via zijn website. In een enkel geval werd ook een telefoonnummer gelekt.
12/12 15u00  'Robot' op staatstelevisie Rusland blijkt man in pak Een 'robot' die door de Russische staatszender Russia-24 werd geprezen om zijn dansvaardigheid, blijkt een man in een pak te zijn.
12/12 11u45  Deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig persoonsgegevens naar China De deelfietsdienst Mobike stuurt onwettig locatiegegevens en telefoonnummers van Nederlandse en andere Europese gebruikers naar China en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl.
12/12 11u00  'Aantal tv-aansluitingen daalt wederom' Het aantal tv-aansluitingen in Nederland is in het derde kwartaal met 0,1 procent gedaald.
12/12 10u30  Avicii was dit jaar populairste Google-zoekopdracht in Nederland Nederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
Laatste update: vandaag om 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 10u15  Avicii was populairste Google-zoekopdracht in NederlandNederlanders zochten dit jaar op Google het meeste naar de overleden muzikant Avicii.
12/12 08u00  'Verenigde Staten overwegen maatregelen tegen Chinese hackaanvallen'De regering van Trump overweegt maatregelen te nemen tegen de cyberaanvallen van de Chinese overheid op Amerikaanse technologiebedrijven.
12/12 07u45  'Chinese hackers zaten achter gigantische datadiefstel bij Marriott-hotels'Een team Chinese overheidshackers zou verantwoordelijk zijn voor een cyberaanval op de hotelketen Marriott, waarbij gegevens van een half miljard klanten werden gestolen.
12/12 07u15  'BKR schendt Europese privacywet'Het Bureau Krediet Registratie (BKR) zou de privacywet schenden door geld te vragen om persoonsgegevens te mogen inzien.
11/12 20u15  Google-directeur: 'Op dit moment geen plannen voor Chinese zoekmachine'Google heeft 'op dit moment' geen plannen om in China een zoekmachine uit te brengen, verklaarde directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 20u00  Google-directeur: 'Op dit moment geen plannen voor zoekmachine China'Google heeft 'op dit moment' geen plannen om in China een zoekmachine uit te brengen, verklaarde directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 19u15  Google-directeur erkent verschil in behandeling, maar ontkent politieke voorkeurDemocratische en Republikeinse politici kunnen verschillend behandeld worden door Google, maar het bedrijf heeft geen politieke voorkeur voor een van de partijen. Dat verklaarde Google-directeur Sundar Pichai dinsdag in Washington. Hij wordt daar verhoord door een comité van het Huis van Afgevaardigden.
11/12 15u30  Gelre ziekenhuizen getroffen door datalek patiëntgegevensEen hacker heeft mogelijk gegevens van patiënten van de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ingezien door een datalek. Het e-mailaccount van een medewerker van het ziekenhuis werd onlangs gehackt nadat een phishingmail werd geopend.
11/12 15u15  Geen bewijs voor 'spionagechips' gevonden bij SupermicroIn apparatuur van het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro zijn geen spionagechips gevonden, heeft het bedrijf dinsdag aan klanten laten weten. 
11/12 13u30  Gelre-ziekenhuizen getroffen door datalek patiëntgegevensEen hacker heeft mogelijk gegevens van patiënten van de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ingezien door een datalek. Het e-mailaccount van een medewerker van het ziekenhuis werd onlangs gehackt nadat een phishingmail werd geopend.
11/12 13u00  Geen bewijs van 'spionagechips' gevonden bij SupermicroEen extern onderzoek heeft aangetoond dat er geen 'spionagechips' zijn gevonden in apparatuur van het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro.
11/12 11u45  Streamingdienst voor realityshows hayu in Nederland beschikbaarDe streamingdienst hayu is vanaf dinsdagochtend ook in Nederland te gebruiken. Met de dienst kunnen kijkers meer dan tweehonderd realityseries kijken.
11/12 09u30  Betalingsverkeer na landelijke pinstoring weer op gang gekomenDe pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.
11/12 09u15  Betalingsverkeer na landelijke pinstoring weer op gangDe pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.
11/12 09u00  Pinbetalingen mislukken door storing van onbekende omvangNederlandse consumenten hebben sinds dinsdagochtend last van een pinstoring, maar het is niet bekend hoe groot de storing is. Onder anderen klanten van tankstations klagen over mislukte betalingen, zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.
11/12 08u45  Pinbetalingen landelijk getroffen door storing van onbekende omvangEr is in Nederland sinds dinsdagochtend sprake van een pinstoring, maar het is niet bekend hoe groot die is. Onder meer klanten van tankstations klagen over mislukte betalingen.
11/12 08u30  Streamingdienst voor reality-shows hayu in Nederland beschikbaarDe streamingdienst hayu is vanaf dinsdagochtend ook in Nederland te gebruiken. Met de dienst kunnen kijkers meer dan 200 reality-series kijken.
11/12 07u45  Nieuw Google Plus-lek treft 52,5 miljoen gebruikersGoogle heeft opnieuw een lek gevonden in sociaal netwerk Google+. Daardoor zijn mogelijk 52,5 miljoen gebruikers getroffen, en stopt het sociale netwerk nog eerder dan gepland.
10/12 21u45  Curaçao op Google Street View te bekijkenCuraçao is vanaf maandag op Google Street View te bekijken. Gebruikers kunnen zo ook navigeren naar locaties als de Pontjesbrug en Kleine Knip.
10/12 20u45  Windows 10 blijft activiteitsgeschiedenis ook na afmelding verzamelenWindows 10 verzamelt de activiteitsgeschiedenis van gebruikers en stuurt die gegevens door naar Microsoft, zelfs als de gebruiker dat handmatig heeft uitgeschakeld.
10/12 19u15  Google stopt eerder met Plus na nieuw lekGoogle heeft opnieuw een lek gevonden in sociaal netwerk Google+. Daardoor zijn mogelijk 52,5 miljoen gebruikers getroffen.
10/12 16u45  Microsoft Edge krijgt ondersteuning voor Chrome-extensiesMicrosoft Edge krijgt in de toekomst ondersteuning voor Google Chrome-extensies. Dat zegt een van de ontwikkelaars van de browser.
10/12 15u30  Privacywaakhond onderzoekt beleid bloedbanken en politieke partijenDe Autoriteit Persoonsgegevens gaat controleren of bloedbanken, IVF-klinieken en politieke partijen goed omgaan met privégegevens van mensen over hun gezondheid en politieke voorkeur.
10/12 13u00  Rechtbank VS: 'Facebook treft geen blaam voor volgen op medische sites'Facebook treft in de Verenigde Staten geen blaam voor het aanbieden van een mogelijkheid waarmee het bedrijf mogelijk gevoelige medische informatie in handen krijgt.
10/12 12u45  Rechtbank VS: 'Facebook treft geen blaam voor volgen mensen op medische sites'Facebook treft in de Verenigde Staten geen blaam voor het aanbieden van een mogelijkheid waarmee het bedrijf mogelijk gevoelige medische informatie in handen krijgt.
10/12 08u45  Japan weigert Huawei in 5G-netwerk uit angst voor Chinese spionageJapan gaat apparatuur van de Chinese telecomfabrikanten Huawei en ZTE uitsluiten van zijn toekomstige 5G-netwerken.
10/12 08u30  Japan weigert Huawei in 5G-netwerk uit angst voor spionage ChinaJapan gaat apparatuur van de Chinese telecomfabrikanten Huawei en ZTE uitsluiten van zijn toekomstige 5G-netwerken.
10/12 08u15  Japan weigert apparatuur Huawei in 5G-netwerk uit angst voor Chinese spionageJapan gaat apparatuur van de Chinese telecomfabrikanten Huawei en ZTE uitsluiten van zijn toekomstige 5G-netwerken.
10/12 07u45  Britse inlichtingendienst gaat vaker 'sleepnetmethode' toepassenDe Britse inlichtingendienst GCHQ gaat in het buitenland vaker op grote schaal gegevens aftappen, een methode die door critici ook wel het 'sleepnet' wordt genoemd.
09/12 12u15  Jaaroverzicht YouTube slechtst gewaardeerde video van 2018Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen.
09/12 11u30  'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren'De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er grote aantallen nepaccounts zijn die op sociale media de woede van de 'Gele Hesjes' aanwakkeren. Die groep ontevreden burgers protesteert in Frankrijk al dagen tegen de regering.
08/12 14u30  'Honderden Nederlanders slachtoffer van diefstal van 06-nummers'In 2018 zijn er in Nederland honderden mensen slachtoffer geworden van 'simswapping', een truc waarbij criminelen proberen het 06-nummer van een slachtoffer in handen te krijgen.
08/12 11u30  Dit moet je weten over de argwaan tegen HuaweiDe financieel directeur van Huawei is gearresteerd en het bedrijf wordt gelinkt aan de Chinese overheid. Dit speelt er op dit moment rond Huawei.
07/12 19u00  'Huawei investeert miljarden om Britse angst voor spionage weg te nemen'Huawei gaat naar verluidt minstens 2 miljard dollar (omgerekend 1,75 miljard euro) investeren om zijn apparatuur beter te beveiligen.
07/12 17u15  Italië legt Facebook boete van 10 miljoen euro op voor datamisbruikFacebook heeft in Italië twee boetes gekregen van opgeteld 10 miljoen euro. Het bedrijf zou gebruikers misleiden over de verwerking van hun data.
07/12 14u30  Politie in EU mag digitaal bewijs opvragen bij andere lidstatenOpsporingsautoriteiten in landen uit de Europese Unie mogen digitaal bewijsmateriaal in strafmateriaal rechtstreeks opvragen bij politiediensten in andere landen.
07/12 10u45  'Amazon wil kassaloze winkels ook op luchthavens openen'Amazon zou zijn concept van kassaloze supermarkten, Amazon Go, willen inzetten op luchthavens.
07/12 10u45  Wat gebeurt er met ouderen als het luchtalarm verdwijnt?In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op actuele en relevante onderwerpen. Deze week kijken we naar het NL-Alert. Want wordt iedereen nog wel gewaarschuwd als dit telefoonsysteem het luchtalarm vervangt?
07/12 10u30  Modems van VodafoneZiggo-klanten herstarten spontaanEen aantal klanten van VodafoneZiggo heeft last van een softwareprobleem, waardoor hun modems meerdere malen per dag herstarten.
07/12 09u30  'T-Mobile nog niet bezorgd over spionage met Huawei-telecommasten'De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 09u00  'T-Mobile breekt niet met Huawei, geen duidelijkheid van KPN en VodafoneZiggo'De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 07u45  'Amazon wil kassaloze supermarkt openen op luchthavens'Amazon zou zijn concept van kassaloze supermarkten, Amazon Go, willen inzetten op luchthavens.
07/12 07u30  'T-Mobile breekt niet met Huawei, KPN en VodafoneZiggo onduidelijk'De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 07u15  'T-Mobile neemt geen afscheid van Huawei, KPN en VodafoneZiggo onduidelijk'De Nederlandse provider T-Mobile neemt voorlopig geen afscheid van apparatuur van Huawei in zijn telecomnetwerken. KPN en VodafoneZiggo laten hun antwoord in het midden.
07/12 06u15  Ben je nog veilig als NL-Alert het luchtalarm vervangt?In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op actuele en relevante onderwerpen. Deze week kijken we naar het NL-Alert. Want wordt iedereen nog wel gewaarschuwd als dit telefoonsysteem het luchtalarm vervangt?
06/12 22u45  Microsoft bouwt Edge-browser opnieuw met Google Chrome-technologieMicrosoft werkt aan een nieuwe versie van zijn browser Edge, die is gebaseerd op Chromium, de technologie achter Google-browser Chrome. Het nieuwe Edge komt naast Windows opvallend genoeg ook naar Mac.
06/12 22u15  Premier Canada: 'Geen politieke inmenging bij arrestatie Huawei-CFO'De Canadese premier Justin Trudeau zegt dat zijn regering geen rol speelde bij de aanhouding van de financieel directeur van het Chinese telefoonbedrijf Huawei. De topvrouw is onlangs in de Canadese stad Vancouver opgepakt.
06/12 21u45  Premier Canada: 'Geen politieke inmenging bij Huawei-arrestatie'De Canadese premier Justin Trudeau zegt dat zijn overheid geen rol heeft gespeeld in de aanhouding van de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei, die in de Canadese stad Vancouver is opgepakt.
06/12 19u30  Fortnite-parodie dit jaar populairste YouTube-video in NederlandEen video met een parodie op de populaire online game Fortnite is dit jaar de meest bekeken video op YouTube.
06/12 19u15  Fortnite-parodie populairste YouTube-video in Nederland dit jaarEen parodievideo over de populaire online game Fortnite is dit jaar de meest bekeken video op YouTube.
06/12 17u15  EU: Terroristische propaganda moet binnen een uur offlineTerroristische propaganda en ander aan terrorisme gerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen, kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.
06/12 17u00  EU-landen: terreurboodschap binnen uur offlineTerroristische propaganda en ander terreurgerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.
06/12 15u30  Vier webshops met illegaal vuurwerk offline gehaald, 2.000 kopers in beeldDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben vier Poolse webshops uit de lucht laten halen die jarenlang vele duizenden pakketten met illegaal vuurwerk naar Nederland hebben verstuurd. Er zijn tweeduizend Nederlandse kopers 'in beeld', meldt de politie woensdag. 
06/12 14u00  Europese Unie wil strenger optreden tegen techgigantenEen comité van het Europees Parlement heeft ingestemd met een plan om voortaan strenger op te treden tegen grote techbedrijven zoals Apple, Google en Amazon.
06/12 12u15  Australië dwingt bedrijven om versleutelde gegevens af te staanHet parlement van Australië heeft donderdag een wet aangenomen die bedrijven als Apple, Facebook en Google dwingt om versleutelde gegevens af te staan aan de autoriteiten.
06/12 12u00  Australië neemt wet aan die bedrijven dwingt versleutelde gegevens af te staanHet parlement van Australië heeft donderdag een wet aangenomen die bedrijven als Apple, Facebook en Google dwingt om versleutelde gegevens af te staan aan de autoriteiten.
06/12 11u30  Facebook, Belastingdienst en KVK genomineerd voor Big Brother AwardFacebook, de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel (KVK) zijn dit jaar genomineerd voor de publieksprijs van de Big Brother Awards.
06/12 08u00  'Aanwijzingen duiden op China als dader van hack op hotelketen Marriott'Onderzoekers naar het datalek op hotelketen Marriott, waarbij gegevens van 500 miljoen klanten zijn gestolen, hebben aanwijzingen gevonden dat Chinese spionnen achter de hack zitten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Telecomgigant SoftBank neemt afstand van Huawei13/12 08u00 - Nu.nl: Het Japanse telecom- en technologieconcern SoftBank neemt afstand van het Chinese techbedrijf Huawei. De onderneming vervangt zijn 4G-infrastructuur volgend jaar door apparatuur van onder andere Ericsson en Nokia.
7x Razer laat gebruikers cryptomunten delven in ruil voor korting13/12 07u30 - Nu.nl: Razer wil gebruikers cryptomunten laten delven in ruil voor korting bij het bedrijf. De gebruikers kunnen hun computers inzetten om digitale munten te creeëren, al mogen ze die niet zelf houden.
7x Jaaroverzicht YouTube slechtst beoordeelde video ooit13/12 10u45 - Nu.nl: De video met het jaaroverzicht van YouTube, is de slechts gewaardeerde video aller tijden op het platform. Vorige week werd YouTube Rewind 2018 al de slechts bekeken video van het jaar.
6x Nederlandse privacywaakhond ontving 10.000 klachten sinds AVG13/12 10u00 - Nu.nl: Bijna tienduizend mensen hebben in het afgelopen half jaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder donderdag in een rapportage.
5x 'Duitsland mag wet die nieuwssites in Google verbiedt niet toepassen'13/12 10u30 - Nu.nl: Een Duitse wet die zoekmachines zoals Google verbiedt om nieuwssites zonder toestemming in de zoekresultaten op te nemen, zou niet mogen worden toegepast.
4x Oracle klaagt overheid VS aan om aanbesteding miljardencontract Pentagon12/12 22u15 - Nu.nl: Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle klaagt de overheid van de Verenigde Staten aan om een aanbestedingsproces voor clouddiensten voor het Pentagon. 
3x Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt bijna 10.000 privacyklachten sinds AVG13/12 09u30 - Nu.nl: Bijna 10.000 mensen hebben het afgelopen halfjaar een privacyklacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo meldt de toezichthouder in een rapportage.
3x Kabinet begint bewustwordingscampagne rondom nepnieuws13/12 14u15 - Nu.nl: Het kabinet begint in februari een campagne om nepnieuws tegen te gaan. Het gaat om een bewustwordingscampagne waardoor burgers bewust ingestoken desinformatie moeten herkennen.
2x Grote steden stoppen met wifitracking wegens privacybezwaren13/12 14u30 - Nu.nl: In verschillende grote steden stoppen bedrijven per direct met het volgen van bezoekers via wifi-tracking. De Autoriteit Persoonsgegevens zei eerder dat dat illegaal was.
1x EU: Terroristische propaganda moet binnen een uur offline06/12 17u15 - Nu.nl: Terroristische propaganda en ander aan terrorisme gerelateerd materiaal moeten in de EU binnen een uur offline zijn gehaald. Internetproviders die dat niet doen, kunnen een boete van 4 procent van de jaaromzet opgelegd krijgen.

Statistieken

Artikels:
35669
Gelezen:
26895
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven