maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
17/02 13u45  Mueller verhoort directeur Cambridge Analytica met banden Brexit De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft Brittany Kaiser, een prominente directeur van het databedrijf Cambridge Analytica, gedagvaard in zijn onderzoek naar de banden tussen de Trump-campagne en Rusland.
17/02 11u45  Facebook verwijdert opnieuw misleidende kanalen van staatszender Rusland Facebook heeft drie populaire videokanalen die op Amerikaanse millennials gericht waren opgeschort. De pagina's bleken gefinancierd te worden door de Russische staatszender RT, meldt CNN.
17/02 11u00  'Hacker vult grootschalige database aan tot 841 miljoen gelekte accounts' Een onbekende hacker of groep hackers heeft een grootschalige database met gelekte accounts aangevuld tot 841 miljoen accounts. In totaal biedt de hacker gelekte account van websites van dertig bedrijven te koop aan, meldt TechCrunch.
16/02 13u15  Apple neemt maker kunstmatige spraakassistenten over Apple heeft de startup Pullstring overgenomen, meldt Axios. Het bedrijf van voormalig Pixar-medewerkers is gespecialiseerd in spraakassistenten met kunstmatige intelligentie.
16/02 12u45  Facebook maakt op vaccinatieweigeraars gerichte advertenties mogelijk Facebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Het sociale medium overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
16/02 12u30  Facebook maakt advertenties gericht op vaccinatieweigeraars mogelijk Facebook laat adverteerders hun reclames richten op vaccinatieweigeraars, meldt The Guardian. Facebook overweegt stappen tegen zogenoemde 'antivax'-berichten.
16/02 10u45  Facebook verwijdert opnieuw misleidende pagina's van Russische staatszender Facebook heeft drie populaire videokanalen opgeschort die waren gericht op Amerikaanse millennials. De pagina's bleken gefinancierd te worden door Russische staatszender RT, meldt CNN.
16/02 09u30  'Twitter bewaart verwijderde privéberichten van gebruikers jarenlang' Twitter zou door gebruikers verwijderde privéberichten jarenlang op zijn servers bewaren. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch.
15/02 22u00  'Twitter bewaart jarenlang verwijderde privéberichten' Twitter zou jarenlang privéberichten die door gebruikers zijn verwijderd bewaren op zijn servers. Dat ontdekte onderzoeker Karan Saini, meldt TechCrunch.
15/02 15u15  Dutch FilmWorks in beroep in rechtszaak over 'downloadboetes' Dutch FilmWorks gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak om namen, adressen en woonplaatsen (NAW-gegevens) van vermeende illegale downloaders te achterhalen.
15/02 15u00  Dutch FilmWorks in beroep om namen illegale downloaders te achterhalen Dutch FilmWorks gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak om namen, adressen en woonplaatsen (NAW-gegevens) van vermeende illegale downloaders te achterhalen.
15/02 14u45  Dutch FilmWorks in beroep om gegevens illegale downloaders te achterhalen Dutch FilmWorks gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak om namen, adressen en woonplaatsen (NAW-gegevens) van vermeende illegale downloaders te achterhalen.
15/02 11u15  Privacywaakhond onderzoekt gebruik privédata verkiezingscampagnes De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt hoe de persoonsgegevens in handen van politieke partijen worden gebruikt tijdens verkiezingscampagnes.
15/02 08u45  Deadmau5 biedt excuses aan voor homofobe opmerkingen op Twitch De opmerkingen die Deadmau5 maakte tijdens een livestream van Twitch waren 'stom en gevoelloos'. Dat heeft de dj zelf laten weten in een verontschuldiging.
15/02 08u15  Studenten met bijbaan konden jarenlang patiëntendossiers OLVG inzien Jarenlang hebben studenten met een bijbaan in het OLVG toegang gehad tot vertrouwelijke en zeer persoonlijke informatie van nagenoeg alle patiënten die het ziekenhuis de laatste vijftien jaar hebben bezocht.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 13u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/02 07u30  'Facebook riskeert in VS miljardenboete om privacyschendingen'Marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC) wil Facebook mogelijk een boete van meerdere miljarden dollars opleggen, wegens privacyschendingen die het bedrijf heeft begaan.
15/02 07u30  Man die dreigde met schietpartij op Netflix-kantoor gearresteerdEen man die dreigde met een schietpartij bij het Hollywood-kantoor van streamingdienst Netflix is gearresteerd. Dat vertelt de politie aan KTLA.
15/02 07u15  Man die met schietpartij op Netfix-kantoor dreigde gearresteerdEen man die dreigde met een schietpartij bij het Hollywood-kantoor van streamingdienst Netflix is gearresteerd. Dat vertelt de politie aan KTLA.
15/02 06u15  Kost illegaal een film downloaden jou straks 150 euro?In De Week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl elke week een actueel techonderwerp. Deze week duikt de redactie in het plan van Dutch FilmWorks om een brief te sturen naar mensen die vermoedelijk illegaal een film hebben gedownload.
15/02 01u15  'Amerikaanse boete voor Facebook om privacyschending loopt in miljarden'De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en Facebook zijn aan het onderhandelen over de hoogte van de boete vanwege het schenden van privacy van gebruikers. Facebook zou miljarden dollars moeten betalen als het aan de Amerikaanse toezichthouder ligt.
15/02 01u00  'Amerikaanse boete voor Facebook om privacyschending loopt in de miljarden'De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en Facebook zijn aan het onderhandelen over de hoogte van de boete vanwege het schenden van privacy van gebruikers. Facebook zou miljarden dollars moeten betalen als het aan de Amerikaanse toezichthouder ligt.
14/02 22u45  'Facebook houdt mensen die bedreiging vormen in de gaten'Facebook houdt een lijst bij met mensen waarop extra gelet moet worden, schrijft CNBC op basis van meerdere voormalige medewerkers van het bedrijf. Op de lijst staan gebruikers en oud-werknemers.
14/02 22u15  'Facebook houdt mensen in de gaten die bedreiging vormen'Facebook houdt een lijst bij met mensen waarop extra gelet moet worden, schrijft CNBC op basis van meerdere voormalig medewerkers van het bedrijf. Op de lijst staan gebruikers en oud-werknemers.
14/02 21u15  EU wil online handelsplatforms transparanter maken met nieuwe regelsTechbedrijven zoals Google en Amazon moeten bedrijven volgens nieuwe EU-regels inlichten hoe producten op hun platforms worden gerangschikt. Zo moeten oneerlijke handelspraktijken van online bedrijven en appwinkels worden tegengegaan.
14/02 19u15  OpenAI maakt 'te goede' tekstgenerator niet openbaar om misbruikrisicoNon-profitorganisatie OpenAI wil onderzoeksuitslagen van een nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) niet openbaar maken, uit angst voor potentieel misbruik.
14/02 16u15  Facebook verwijdert zo'n tweehonderd mogelijke nepaccounts uit MoldaviëFacebook heeft deze week 168 accounts uit Moldavië verwijderd die vermoedelijk nep zijn en de aanstaande verkiezingen in het land zouden willen beïnvloeden. Ook verwijderde het bedrijf 28 Moldavische Facebook-pagina's en acht Instagram-accounts, schrijft het woensdag in een blogpost.
14/02 14u15  Facebook verwijdert zo'n 200 mogelijke nepaccounts uit MoldaviëFacebook heeft deze week 168 accounts uit Moldavië verwijderd die vermoedelijk nep zijn en de aanstaande verkiezingen in het land zouden willen beïnvloeden.Ook verwijderde het bedrijf 28 Moldaavse Facebookpagina's en acht Instagramaccounts.
14/02 10u45  Deze 'cybertruck' helpt bedrijven met het bestrijden van hacksEen 'cybertruck' waarin bedrijven leren hoe ze zich moeten wapenen tegen hackers is woensdag in Amsterdam gepresenteerd. In de truck kan direct gereageerd worden op cyberaanvallen.
14/02 09u45  Duizenden Nederlandse jongeren door politie verleid tot cybercrimeDe politie heeft in de afgelopen dagen bijna tienduizend jongeren tot op het randje van een cybermisdaad gekregen. Met het experiment wilde de politie laten zien hoe verleidelijk en gemakkelijk het kan zijn om de grens over te gaan en daadwerkelijk zo'n misdaad te plegen.
13/02 22u30  EU bereikt akkoord over omstreden 'uploadfilter' en 'linktaks'Europese onderhandelaars zijn het eens geworden over de linktaks en het zogeheten uploadfilter, waarbij techbedrijven als Google en Facebook aansprakelijk worden voor materiaal dat gebruikers delen.
13/02 20u45  'Apple wil eigen videodienst in april uitbrengen, Netflix ontbreekt'Apple is van plan om zijn nieuwe videostreamingdienst in april uit te brengen. Netflix zal daar geen onderdeel van uitmaken, schrijft CNBC woensdag op basis van ingewijden.
13/02 19u15  VS: overgelopen luchtmachtofficier hielp bij Iraanse cyberspionageDe Verenigde Staten vervolgen de voormalig luchtmachtofficier Monica Witt. Zij zou Iran hebben geholpen bij het uitvoeren van cyberspionage gericht op ex-collega's, meldt Reuters woensdag.
13/02 14u45  Criminelen verkopen 617 miljoen bij hack gestolen accounts op darkwebCybercriminelen bieden 617 miljoen accounts aan op het darkweb. Ze zijn afkomstig van zestien gehackte websites, meldt The Register dinsdag. De accounts van gebruikers worden aangeboden op marktplaats Dream Market op het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.
13/02 14u30  Criminelen verkopen 617 miljoen bij hack buitgemaakte accounts op darkwebCybercriminelen bieden 617 miljoen accounts aan op het darkweb. Ze zijn afkomstig van zestien gehackte websites, meldt The Register dinsdag. De accounts van gebruikers worden aangeboden op marktplaats Dream Market op het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.
13/02 07u15  Twitter-CEO: We doen onvoldoende om pestgedrag te bestrijdenTwitter-CEO Jack Dorsey denkt dat hij onvoldoende heeft gedaan om pestgedrag op het sociale netwerk te bestrijden.
12/02 22u30  'Apple eist helft inkomsten uit betaalde abonnementsdienst voor nieuws'Apple spreekt met uitgevers over een nieuwe abonnementsdienst voor artikelen. Daarbij zou het bedrijf de helft van de inkomsten zelf willen houden, schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
12/02 19u45  Criminelen verkopen 617 miljoen gehackte accounts op darkwebCybercriminelen bieden 617 miljoen accounts aan op het darkweb. Ze zijn afkomstig van zestien gehackte websites.
12/02 19u30  Criminelen verkopen 617 miljoen gehackte accounts op dark webCybercriminelen bieden 617 miljoen accounts aan op het dark web. Ze zijn afkomstig van zestien gehackte websites.
12/02 12u00  'Toezichthouder India onderzoekt of Google macht misbruikt met Android'De Competition Commission of India (CCI) onderzoekt of techgigant Google zijn macht misbruikt met besturingssysteem Android. Door eigen apps vooraf te installeren, zouden concurrerende apps het moeilijk hebben.
12/02 10u01  'Toezichthouder moet nieuws op Facebook en Google reguleren'Een toezichthouder moet ervoor zorgen dat nieuws dat wordt verspreid via bedrijven als Facebook en Google betrouwbaar is. Dat stelt een onafhankelijk onderzoek dat de Britse overheid liet uitvoeren.
12/02 07u15  Facebook mag gevoelige documenten over Messenger-beveiliging niet delenFacebook mag documenten over het versleutelen van audiogesprekken in de Messenger-app niet openbaar te maken. Dat heeft de Amerikaanse rechter op dinsdag bepaald, aldus Reuters.
11/02 21u00  Gmail krijgt uitgebreider snelmenu met rechtermuisknopGmail krijgt een nieuw menu voor wanneer gebruikers met hun rechtermuisknop klikken.
11/02 11u15  Rusland test internet dat niet met buitenland verbindtRussische autoriteiten en internetaanbieders gaan Rusland afsluiten van de rest van het internet. Het gaat om een geplande test.
11/02 10u15  Inloggen met DigiD was niet mogelijk door storingVeel bezoekers van overheidswebsites konden op maandagochtend niet inloggen door een storing met inlogdienst DigiD.
11/02 09u45  Inloggen met DigiD niet mogelijk door storingVeel bezoekers van overheidswebsites kunnen niet inloggen door een storing met inlogdienst DigiD.
11/02 07u15  Amerikaanse overheid gaat investeren in kunstmatige intelligentieDe Amerikaanse overheid is van plan meer te investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft een overheidsmedewerker aangekondigd tegenover Reuters.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Kost illegaal een film downloaden jou straks 150 euro?15/02 06u15 - Nu.nl: In De Week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl elke week een actueel techonderwerp. Deze week duikt de redactie in het plan van Dutch FilmWorks om een brief te sturen naar mensen die vermoedelijk illegaal een film hebben gedownload.
1x Deadmau5 biedt excuses aan voor homofobe opmerkingen op Twitch15/02 08u45 - Nu.nl: De opmerkingen die Deadmau5 maakte tijdens een livestream van Twitch waren 'stom en gevoelloos'. Dat heeft de dj zelf laten weten in een verontschuldiging.
1x Facebook verwijdert opnieuw misleidende pagina's van Russische staatszender16/02 10u45 - Nu.nl: Facebook heeft drie populaire videokanalen opgeschort die waren gericht op Amerikaanse millennials. De pagina's bleken gefinancierd te worden door Russische staatszender RT, meldt CNN.
0x Amerikaanse overheid gaat investeren in kunstmatige intelligentie11/02 07u15 - Nu.nl: De Amerikaanse overheid is van plan meer te investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft een overheidsmedewerker aangekondigd tegenover Reuters.
0x Inloggen met DigiD niet mogelijk door storing11/02 09u45 - Nu.nl: Veel bezoekers van overheidswebsites kunnen niet inloggen door een storing met inlogdienst DigiD.
0x Inloggen met DigiD was niet mogelijk door storing11/02 10u15 - Nu.nl: Veel bezoekers van overheidswebsites konden op maandagochtend niet inloggen door een storing met inlogdienst DigiD.
0x Rusland test internet dat niet met buitenland verbindt11/02 11u15 - Nu.nl: Russische autoriteiten en internetaanbieders gaan Rusland afsluiten van de rest van het internet. Het gaat om een geplande test.
0x Gmail krijgt uitgebreider snelmenu met rechtermuisknop11/02 21u00 - Nu.nl: Gmail krijgt een nieuw menu voor wanneer gebruikers met hun rechtermuisknop klikken.
0x Facebook mag gevoelige documenten over Messenger-beveiliging niet delen12/02 07u15 - Nu.nl: Facebook mag documenten over het versleutelen van audiogesprekken in de Messenger-app niet openbaar te maken. Dat heeft de Amerikaanse rechter op dinsdag bepaald, aldus Reuters.
0x 'Toezichthouder moet nieuws op Facebook en Google reguleren'12/02 10u01 - Nu.nl: Een toezichthouder moet ervoor zorgen dat nieuws dat wordt verspreid via bedrijven als Facebook en Google betrouwbaar is. Dat stelt een onafhankelijk onderzoek dat de Britse overheid liet uitvoeren.

Statistieken

Artikels:
31424
Gelezen:
10623
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven