woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/08 10u30  ACM onderzoekt oneerlijke voorwaarden videoplatforms De Autoriteit Consument & Markt doet onderzoek naar de algemene voorwaarden van verschillende videoplatforms. Volgens de waakhond blijkt uit verkennend onderzoek dat sommige voorwaarden oneerlijk zijn.
22/08 07u45  'Facebook minder populair onder Amerikaanse tieners' Facebook wordt dit jaar weer iets minder populair onder Amerikaanse tieners, terwijl Snapchat en Instagram flink blijven doorgroeien.
21/08 13u30  Microsoft vestigt nieuw record met spraakherkenning Microsoft heeft een nieuw record gevestigd met zijn spraakherkenningssoftware. Bij een test werd slechts 5,1 procent van de woorden verkeerd verstaan.
21/08 09u15  Hackersgroep neemt sociale media-accounts PlayStation over De social media-kanalen van Sony's PlayStation-merk werden zondagavond gehackt door OurMine.
21/08 07u30  Microsoft vestigt nieuw record met stemherkenning Microsoft heeft een nieuw record gevestigd met zijn stemherkenningssoftware. Bij een test werd slechts 5,1 procent van de woorden verkeerd verstaan.
20/08 12u45  'Uber wil voormalig topman General Electric als nieuwe CEO' Het bestuur van Uber zou voormalig topman van multinational General Electric (GE) het liefst als nieuwe CEO van de taxidienst zien.
20/08 12u30  'Uber wil voormalig General Electric-leider als nieuwe CEO' Het bestuur van Uber zou voormalig CEO van multinational General Electric (GE) het liefst als nieuwe CEO van de taxidienst zien.
19/08 16u30  Storing telefonie bij klanten KPN verholpen Een deel van de KPN-abonnees met een alles-in-een-abonnement heeft zaterdag enige tijd niet of moeilijk kunnen bellen. Ook konden klanten niet gebeld worden via de vaste lijn. De storing was tegen 16.00 uur verholpen. 
19/08 14u00  Deel KPN-abonnees kan niet bellen door technische storing Een deel van de KPN-abonnees met een alles-in-een-abonnement kunnen niet of moeilijk bellen of gebeld worden via de vaste lijn. Oorzaak is een technische storing bij KPN. Internet en televisie in datzelfde pakket werken wel gewoon.
19/08 12u15  Hackers lekken wachtwoorden van social media-accounts HBO De hackers die verantwoordelijk zijn voor de inbraak bij HBO hebben de inleggegevens van vrijwel ieder social media-account van HBO gelekt.
19/08 11u30  YouTube voegt 'breaking news' toe aan app en website YouTube heeft een sectie aan zijn mobiele apps en aan de website toegevoegd voor zogeheten 'breaking news'. 
19/08 11u30  Uber mag belangrijk bewijs in rechtszaak tegen Waymo niet gebruiken Uber mag een belangrijk bewijsstuk niet gebruiken in de rechtszaak tegen het Google-zusterbedrijf Waymo. Met het bewijsstuk wilde Uber aantonen dat het geen technologie heeft gestolen van Waymo, waar de taxidienst van beschuldigd wordt.
19/08 10u45  Google speelt video's in mobiele zoekresultaten automatisch af Google gaat video's in mobiele zoekresultaten voortaan automatisch afspelen. De functionaliteit is vooralsnog alleen op Android beschikbaar.
19/08 07u45  Podcast: Apple jaagt op Netflix en Facebook maakt eigen Marktplaats In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de aankomende concurrentiestrijd tussen techbedrijven. Want Facebook wil het opnemen tegen Marktplaats, terwijl Apple en Netflix met elkaar de strijd aangaan.
18/08 23u00  China opent 'cyber-rechtbank' voor online geschillen In de Chinese cyber-rechtbank worden alleen zaken behandeld die verband houden met internethandel en andere online zaken.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 10u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/08 20u15  Atari klaagt KitKat-fabrikant aan om game-kopie in reclameHet Zwitserse bedrijf Nestlé is door computerspelfabrikant Atari aangeklaagd. Atari beticht Nestlé ervan het klassieke spel Breakout te hebben gekopieerd.
18/08 18u45  Trump keurt plan voor versterking van militaire cybereenheid goedDe Amerikaanse president Trump maakt van cybereenheid Cyber Command een onafhankelijke tak binnen de krijgsmacht voor 'betere bescherming van het land'.
18/08 13u30  Centrale bank Oekraïne waarschuwt voor mogelijke cyberaanvalDe centrale bank van Oekraïne heeft financiële instellingen in het land gewaarschuwd voor een nieuwe aanval door hackers. 
18/08 10u15  Eén op de drie Nederlandse huishoudens heeft NetflixIn Nederland heeft één op de drie huishoudens een Netflix-abonnement. De Amerikaanse dienst stuwt het gebruik van videostreamingdiensten vrijwel zonder concurrentie.
18/08 10u15  'Innen van belasting mogelijk in gevaar door verouderde ICT'Het innen van belasting zou mogelijk in gevaar komen doordat de ICT-systemen bij de Belastingdienst verouderd zijn.
18/08 08u15  'Inningen Belastingdienst in gevaar door ICT-problemen'Mankementen met meerdere grote ICT-problemen kan ervoor zorgen dat inningen door de Belastingdienst gevaar lopen.
17/08 22u15  Facebook test aanbieden van gepersonaliseerd nieuws op basis van interessesFacebook is een functie genaamd Featured Topic aan het testen. Daarmee krijgen individuele gebruikers gepersonaliseerde links naar nieuws over onderwerpen op basis van hun interesses.
17/08 21u00  Gebruikers moeten conflicten met Uber voortaan buiten rechter om regelenUber heeft een rechtszaak gewonnen waardoor Amerikaanse gebruikers niet meer naar de rechtbank kunnen voor zaken tegen het bedrijf.
17/08 19u00  Discussiesite Reddit laat sommige groepen video's direct naar website uploadenDe discussiesite Reddit laat bepaalde groepen op zijn platform video's voortaan direct naar de website uploaden.
17/08 16u15  'Merendeel zorgwebsites gebruikt onveilige verbinding'Het merendeel van de websites in de zorg zou geen gebruikmaken van een beveiligde HTTPS-verbinding.
17/08 08u15  Qualcomm koopt Amsterdamse startup ScyferDe Amerikaanse chipmaker Qualcomm heeft na NXP opnieuw een Nederlands bedrijf gekocht. Het gaat om het kleine Amsterdamse Scyfer, dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie.
17/08 07u15  Techbedrijven pakken extreemrechtse gebruikers aanVerschillende techbedrijven hebben accounts verwijderd en andere acties ondernomen tegen rechtse extremisten uit Amerika, na de protesten en aanslag in de stad Charlottesville.
17/08 00u15  HBO-hackers lekken weer documentenDe hackers die claimen 1,5 terabyte aan data van HBO te hebben gestolen, hebben nieuwe documenten gelekt. 
16/08 23u00  Facebook en Spotify pakken extreemrechtse accounts aanFacebook heeft het account van een rechtse extremist gesloten die aanwezig was bij de demonstratie in Charlottesville. Spotify weerde 'haatgroepen' van zijn muziekdienst.
16/08 13u15  Koers Amazon voorbeurs omlaag na kritiek Donald TrumpBeleggers reageren geschrokken op kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op Amazon. In de handel voorbeurs ging het aandeel Amazon omlaag.  
16/08 13u15  Referendum over 'aftapwet' stap dichterbij door tienduizend handtekeningenActievoerders hebben meer dan tienduizend handtekeningen opgehaald voor een raadgevend referendum over de 'aftapwet', die inlichtingendiensten meer bevoegdheden geeft om internetverkeer te verzamelen.
16/08 13u00  Tienduizend handtekeningen voor referendum over 'aftapwet'Actievoerders hebben meer dan tienduizend handtekeningen opgehaald voor een raadgevend referendum over de 'aftapwet', die inlichtingendiensten meer bevoegdheden geeft om internetverkeer te verzamelen.
16/08 11u45  'Apple trekt 1 miljard dollar uit voor eigen tv-series'Techgigant Apple trekt voor de komende twaalf maanden een miljard dollar uit voor het aankopen en produceren van televisieseries en -shows.
16/08 07u15  Weergave reacties op Facebook en Instagram op de schopBij zowel Facebook als Instagram gaat de manier waarop reacties worden weergegeven op de schop.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x ACM onderzoekt oneerlijke voorwaarden videoplatforms22/08 10u30 - Nu.nl: De Autoriteit Consument & Markt doet onderzoek naar de algemene voorwaarden van verschillende videoplatforms. Volgens de waakhond blijkt uit verkennend onderzoek dat sommige voorwaarden oneerlijk zijn.
1x China opent 'cyber-rechtbank' voor online geschillen18/08 23u00 - Nu.nl: In de Chinese cyber-rechtbank worden alleen zaken behandeld die verband houden met internethandel en andere online zaken.
1x Google speelt video's in mobiele zoekresultaten automatisch af19/08 10u45 - Nu.nl: Google gaat video's in mobiele zoekresultaten voortaan automatisch afspelen. De functionaliteit is vooralsnog alleen op Android beschikbaar.
1x Uber mag belangrijk bewijs in rechtszaak tegen Waymo niet gebruiken19/08 11u30 - Nu.nl: Uber mag een belangrijk bewijsstuk niet gebruiken in de rechtszaak tegen het Google-zusterbedrijf Waymo. Met het bewijsstuk wilde Uber aantonen dat het geen technologie heeft gestolen van Waymo, waar de taxidienst van beschuldigd wordt.
1x YouTube voegt 'breaking news' toe aan app en website19/08 11u30 - Nu.nl: YouTube heeft een sectie aan zijn mobiele apps en aan de website toegevoegd voor zogeheten 'breaking news'. 
1x Hackers lekken wachtwoorden van social media-accounts HBO19/08 12u15 - Nu.nl: De hackers die verantwoordelijk zijn voor de inbraak bij HBO hebben de inleggegevens van vrijwel ieder social media-account van HBO gelekt.
1x Storing telefonie bij klanten KPN verholpen19/08 16u30 - Nu.nl: Een deel van de KPN-abonnees met een alles-in-een-abonnement heeft zaterdag enige tijd niet of moeilijk kunnen bellen. Ook konden klanten niet gebeld worden via de vaste lijn. De storing was tegen 16.00 uur verholpen. 
1x 'Uber wil voormalig topman General Electric als nieuwe CEO'20/08 12u45 - Nu.nl: Het bestuur van Uber zou voormalig topman van multinational General Electric (GE) het liefst als nieuwe CEO van de taxidienst zien.
1x Hackersgroep neemt sociale media-accounts PlayStation over21/08 09u15 - Nu.nl: De social media-kanalen van Sony's PlayStation-merk werden zondagavond gehackt door OurMine.
1x Microsoft vestigt nieuw record met spraakherkenning21/08 13u30 - Nu.nl: Microsoft heeft een nieuw record gevestigd met zijn spraakherkenningssoftware. Bij een test werd slechts 5,1 procent van de woorden verkeerd verstaan.

Statistieken

Artikels:
31238
Gelezen:
5033
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven