vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
26/04 10u00  KPN werkt toch met Huawei samen bij aanleg van 5G-netwerk Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking met het omstreden Chinese bedrijf Huawei aan voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
26/04 09u30  KPN werkt toch samen met Huawei bij aanleg 5G-netwerk Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking aan met het omstreden Chinese bedrijf Huawei voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
26/04 09u15  VS start onderzoek naar e-mailverzameling door Facebook De procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York is een onderzoek gestart naar Facebook, dat ongevraagd de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers verzamelde, meldt The New York Times.
26/04 08u15  VS start onderzoek naar e-mailverzameling Facebook De procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York is een onderzoek gestart naar Facebook, dat ongevraagd de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers verzamelde, meldt The New York Times.
26/04 06u15  Hoeveel zijn je oude gadgets en games waard op de vrijmarkt? Het voorjaar is een ideaal moment om je huis op te ruimen. Gooi niet alles direct in de vuilnisbak, want op de vrijmarkt tijdens Koningsdag kunnen oude gadgets en games nog best iets opleveren.
25/04 21u45  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde dataopslag De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 21u30  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 16u45  Ierse privacywaakhond onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 11u15  Toezichthouder AIVD: Ministers gaven onterecht akkoord voor 'sleepnet' Ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie) hebben in 2018 gezamenlijk meer dan een keer onterecht hun akkoord gegeven voor het gebruik van de zogenoemde 'sleepnetmethode' door de AIVD en MIVD om internetverkeer af te tappen. Dat meldt de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) donderdag in zijn eerste jaarverslag.
25/04 09u15  Facebook verwacht tot 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van maximaal 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt. Dat blijkt woensdag uit de presentatie van Facebooks kwartaalcijfers.
25/04 08u15  Microsoft ziet kwartaalomzet stijgen naar ruim 30 miljard dollar Microsoft heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 30,5 miljard dollar (27,4 miljard euro) geboekt. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf openbaar heeft gemaakt.
25/04 07u15  Microsoft wil af van verplicht wijzigen Windows-wachtwoord na zestig dagen Microsoft wil af van de verloopdatum van zestig dagen op wachtwoorden voor Windows bij bedrijven. Dat meldt het bedrijf in een blogpost. De eis stelt dat zakelijke gebruikers elke zestig dagen hun wachtwoord moeten veranderen.
24/04 23u15  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt, blijkt woensdag uit de presentatie van de kwartaalcijfers.
24/04 23u00  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete na privacy-schandaal Uit de presentatie van de kwartaalcijfers blijkt dat Facebook een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) verwacht van de Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten.
24/04 21u30  'Amazon-medewerkers hadden ook toegang tot locatie Alexa-gebruikers' Het team dat naar opnames van Alexa-gebruikers moet luisteren, blijkt ook toegang te hebben tot de locatie van deze personen, meldt persbureau Bloomberg woensdag op basis van gesprekken met medewerkers van Amazon.
Laatste update: vandaag om 10u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/04 18u45  Facebook-CEO Mark Zuckerberg start eigen podcastFacebook-CEO Mark Zuckerberg is een eigen podcast gestart, waarin hij met gasten praat over de toekomst van technologie.
24/04 13u15  VK: Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico HuaweiDe landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het over het spionagerisico omtrent Huawei gaat. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 12u15  VK: 'Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei'De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het gaat om het spionagerisico omtrent Huawei. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
24/04 10u45  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern 5G-netwerk'Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 10u30  'Verenigd Koninkrijk staat geen Huawei-apparatuur toe in kern van 5G-netwerk'Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd, zo meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 09u00  'Verenigd Koninkrijk blokkeert Huawei uit kern van 5G-netwerk'Het Verenigd Koninkrijk gaat niet toestaan dat apparatuur van de Chinese telecomfabrikant Huawei in de kern van het aankomende 5G-netwerk wordt gebouwd. Dat meldt een bron aan persbureau Reuters.
24/04 08u15  'Helft van online beelden seksueel kindermisbruik gehost in Nederland'Bijna de helft van alle afbeeldingen en video's van seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Nederland, aldus de Internet Watch Foundation (IWF), een Britse organisatie die kindermisbruik in kaart brengt en aanpakt, in haar woensdag gepubliceerde jaaroverzicht.
24/04 08u00  'Helft beelden van online seksueel kindermisbruik wordt gehost in Nederland'Bijna de helft van alle afbeeldingen en video's van seksueel misbruik van kinderen wordt gehost in Nederland, aldus de Internet Watch Foundation (IWF), een Britse organisatie die kindermisbruik in kaart brengt en aanpakt, in zijn woensdag gepubliceerde jaaroverzicht.
24/04 07u15  Aantal gebruikers Snapchat krabbelt omhoog naar 190 miljoenHet aantal gebruikers van Snapchat stijgt: in het eerste kwartaal van 2019 maakten 190 miljoen mensen gebruik van de dienst. Eind 2018 waren dat er nog 186 miljoen, een stijging van 2,2 procent.
23/04 20u00  SNS Bank had dinsdag last van storing in mobiele appDe SNS Bank kampte dinsdag met een storing in de mobiele app, waardoor klanten niet konden inloggen, bevestigde een woordvoerder van de bank.
23/04 19u30  Twitter wist vijfduizend bots die Ruslandonderzoek een hoax noemdenTwitter heeft een netwerk van vijfduizend bots verwijderd, schrijft NBC News dinsdag. De bots noemden het Ruslandonderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller een hoax.
23/04 19u15  Twitter wist vijfduizend bots die Ruslandonderzoek 'hoax' noemdenTwitter heeft een netwerk van vijfduizend bots verwijderd, schrijft NBC News. De bots noemden het Ruslandonderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller een 'hoax'.
23/04 18u30  SNS Bank heeft last van storing in mobiele appDe SNS Bank kampt dinsdag met een storing in de mobiele app, waardoor klanten niet kunnen inloggen, bevestigt een woordvoerder van de bank.
23/04 16u15  Plex-server met duizenden illegaal gedeelde films offline na schikking BreinEen beheerder van een Plex-server met daarop 5.700 films en 10.000 tv-afleveringen heeft zijn diensten offline gehaald na een schikking met Stichting Brein. Dat vertellen de Plex-beheerder en Stichting Brein aan Tweakers.
23/04 14u45  Aantal gebruikers Twitter stijgt voor het eerst sinds begin 2018Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter is voor het eerst sinds begin vorig jaar gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van het socialemediaplatform.
23/04 14u30  Aantal gebruikers Twitter stijgt voor het eerst sinds 2018Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter is voor het eerst sinds begin vorig jaar gestegen, blijkt uit de kwartaalcijfers van het socialemediaplatform.
23/04 12u00  Student klaagt Apple aan voor 1 miljard dollar om gezichtsherkenningEen New Yorkse student klaagt Apple aan voor 1 miljard dollar (888 miljoen euro). Gezichtsherkenningssoftware zou hem ten onrechte hebben aangeduid als de dader van een reeks diefstallen in Apple Stores.
23/04 11u45  Jongen klaagt Apple aan voor 1 miljard om gezichtsherkenningEen New Yorkse student klaagt Apple aan voor 1 miljard dollar (888 miljoen euro). Gezichtsherkenningssoftware zou hem ten onrechte hebben aangeduid als de dader van een reeks diefstallen in Apple Stores.
23/04 09u15  'Russische hackers vielen meerdere Europese ambassades aan'Een groep Russische hackers zou meerdere Europese ambassades hebben aangevallen met behulp van trojanvirussen. Dat ontdekten beveiligingsonderzoekers van Check Point Research.
23/04 08u00  'Google hinderde werknemers die protest organiseerden in loopbaan'Twee Google-werknemers die meehielpen bij het organiseren van een protest tegen het bedrijf in november vorig jaar zeggen dat zij naderhand gehinderd zijn in hun loopbaan, schrijft WIRED.
23/04 07u45  'Google hinderden werknemers die protest organiseerden in loopbaan'Twee Google-werknemers die meehielpen bij het organiseren van een protest tegen het bedrijf in november vorig jaar zeggen dat zij naderhand gehinderd zijn in hun loopbaan, schrijft WIRED.
22/04 13u30  'Facebook gaat advertentieregels voor Europese partijen versoepelen 'Facebook zou de regels voor politieke advertenties gaan versoepelen voor Europese partijen, dat blijkt uit een brief die in handen is van de Financial Times. Een topman bij Facebook, Nick Clegg, zou hierin hebben geschreven dat Facebook samen met het Europees Parlement wil kijken naar de regels.
22/04 09u45  WannaCry-onderzoeker bekent malware te hebben ontwikkeldDe onderzoeker die in 2017 de grote ransomwareaanval WannaCry stopte, bekent malware te hebben ontwikkeld om banken mee aan te vallen, meldt ZDNet.
21/04 13u15  'CIA waarschuwt Britten dat Huawei geld van Chinese overheid aanneemt'De Amerikaanse CIA zou tegen de Britse geheime dienst hebben gezegd dat telecomgigant Huawei geld heeft aangenomen van Chinese veiligheidsdiensten. Dat schrijft The Sunday Times op basis van anonieme bronnen.
21/04 10u30  Zo laat je accounts op sociale media achter na je overlijdenWie in de 21e eeuw overlijdt, laat een schatkist aan online informatie achter op grote websites. In dit artikel leggen we uit hoe je je hierop voorbereidt, zodat je weet wie in de toekomst al dan niet bij je informatie kan.
20/04 12u30  'Nog steeds video's van aanslag Christchurch op Facebook en Instagram'Video's van de aanslag in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch staan na 36 dagen nog altijd op Facebook. Dat schrijft Motherboard.
20/04 12u00  'Philips gaf NSA in jaren tachtig toegang tot versleutelde zaktelex'Philips heeft de Amerikaanse inlichtingendienst (NSA) in de jaren tachtig geholpen om gemakkelijker toegang te krijgen tot de zaktelexen van een Amsterdams bedrijf. Dat schrijft NRC op basis van een reconstructie van onderzoeksprogramma Argos.
20/04 10u15  WannaCry-onderzoeker pleit schuldig voor ontwikkelen van malwareDe onderzoeker die in 2017 de grote ransomwareaanval WannaCry stopte, pleit schuldig voor schrijven van malware om banken mee aan te vallen. Dat schrijft ZDNet.
19/04 16u15  Google blokkeert browserlogins in apps om phishingaanvallen te werenGoogle staat het vanaf juni niet meer toe om je bij diensten aan te melden via een browser in apps, meldt het bedrijf op zijn website.
19/04 15u30  Microsoft stopt jaren eerder met appupdates voor Windows 8 dan geplandMicrosoft stopt vanaf 1 juli 2019 met het ondersteunen van Windows 8. Apps ontvangen na die datum geen updates meer, meldt Neowin vrijdag op basis van een gewijzigd blogbericht van Microsoft.
19/04 14u52  Google blokkeert browser-logins in apps om phishingaanvallen te werenGoogle staat het vanaf juni niet meer toe om bij diensten aan te melden via een browser in apps, meldt het bedrijf op zijn website.
19/04 12u00  Microsoft stopt jaren eerder met app-updates voor Windows 8 dan geplandMicrosoft stopt vanaf 1 juli 2019 met het ondersteunen van Windows 8. Apps ontvangen na die datum geen updates meer, meldt Neowin op basis van een gewijzigd blogbericht van Microsoft.
19/04 07u15  Amazon brengt gratis muziekstreamingdienst voor Alexa uitAmazon heeft een gratis versie van zijn muziekstreamingdienst Amazon Music Unlimited uitgebracht, maakt het bedrijf bekend in een blogbericht.
19/04 06u00  Wat gebeurt er met je socialemedia-accounts als je dood bent?Wat kunnen familie en vrienden doen met sociale media van geliefden die zijn overleden? Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot die gegevens? En wat kun je zelf alvast regelen om het voor anderen makkelijker te maken om bijvoorbeeld accounts te deactiveren of juist online te houden?
19/04 00u15  85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internetVan de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

7x Hoeveel zijn je oude gadgets en games waard op de vrijmarkt?26/04 06u15 - Nu.nl: Het voorjaar is een ideaal moment om je huis op te ruimen. Gooi niet alles direct in de vuilnisbak, want op de vrijmarkt tijdens Koningsdag kunnen oude gadgets en games nog best iets opleveren.
5x VS start onderzoek naar e-mailverzameling Facebook26/04 08u15 - Nu.nl: De procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York is een onderzoek gestart naar Facebook, dat ongevraagd de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers verzamelde, meldt The New York Times.
4x KPN werkt toch met Huawei samen bij aanleg van 5G-netwerk26/04 10u00 - Nu.nl: Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking met het omstreden Chinese bedrijf Huawei aan voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
3x KPN werkt toch samen met Huawei bij aanleg 5G-netwerk26/04 09u30 - Nu.nl: Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking aan met het omstreden Chinese bedrijf Huawei voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
2x VK: 'Spionagelanden Five Eyes niet altijd op één lijn over risico Huawei'24/04 12u15 - Nu.nl: De landen die behoren tot de zogenoemde Five Eyes-inlichtingengemeenschap hebben niet altijd op één lijn gezeten als het gaat om het spionagerisico omtrent Huawei. Dat zegt Ciaran Martin, het hoofd van het Britse nationale cybersecuritycentrum, dat onderdeel is van de Britse geheime dienst GCHQ.
1x Wat gebeurt er met je socialemedia-accounts als je dood bent?19/04 06u00 - Nu.nl: Wat kunnen familie en vrienden doen met sociale media van geliefden die zijn overleden? Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot die gegevens? En wat kun je zelf alvast regelen om het voor anderen makkelijker te maken om bijvoorbeeld accounts te deactiveren of juist online te houden?
1x 'Google hinderde werknemers die protest organiseerden in loopbaan'23/04 08u00 - Nu.nl: Twee Google-werknemers die meehielpen bij het organiseren van een protest tegen het bedrijf in november vorig jaar zeggen dat zij naderhand gehinderd zijn in hun loopbaan, schrijft WIRED.
1x 'Russische hackers vielen meerdere Europese ambassades aan'23/04 09u15 - Nu.nl: Een groep Russische hackers zou meerdere Europese ambassades hebben aangevallen met behulp van trojanvirussen. Dat ontdekten beveiligingsonderzoekers van Check Point Research.
1x Ierse privacywaakhond onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden25/04 16u45 - Nu.nl: De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
1x Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden25/04 21u30 - Nu.nl: De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.

Statistieken

Artikels:
29845
Gelezen:
14932
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven