woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/08 20u15  Spanningen VS en Rusland lopen op na beschuldiging Microsoft over hackers De Verenigde Staten dreigen Rusland met 'veel meer economische pijn' als het land zijn gedrag niet aanpast. De waarschuwing volgt na de beschuldiging van Microsoft dat Russische hackers het hebben gemunt op Amerikaanse doelwitten.
21/08 20u00  Spanningen tussen VS en Rusland lopen op na beschuldiging Microsoft over hackers De Verenigde Staten dreigen Rusland met 'veel meer economische pijn' als het land zijn gedrag niet aanpast. De waarschuwing volgt na de beschuldiging van Microsoft dat Russische hackers het hebben gemunt op Amerikaanse doelwitten.
21/08 19u30  Facebook schrapt vijfduizend 'discriminerende' kenmerken voor adverteerders Facebook verwijdert vijfduizend advertentieopties waarmee adverteerders hun doelgroep op discriminerende wijze konden specificeren.
21/08 18u00  Kremlin zegt beschuldiging van Microsoft over Russische hackers niet te snappen Het Kremlin zegt de beschuldiging van Microsoft dat Russische hackers twee Republikeinse denktanks hebben aangevallen niet te begrijpen.
21/08 17u30  T-Mobile Thuis kampte korte tijd met landelijke storing T-Mobile Thuis kampte dinsdag aan het eind van de middag korte tijd met een landelijke storing. Klanten van de provider konden daardoor problemen hebben met het internet.
21/08 17u00  T-Mobile Thuis kampt met landelijke storing T-Mobile Thuis kampt met een landelijke storing. Klanten van de provider kunnen daardoor problemen hebben met het internet.
21/08 17u00  Facebook beoordeelt gebruikers met score op betrouwbaarheid Facebook beoordeelt de gebruikers van zijn sociale netwerk met een score op hun betrouwbaarheid. Daarmee wil het bedrijf mensen die nepnieuws rapporteren toetsen.
21/08 16u45  Facebook beoordeelt gebruikers met score op geloofwaardigheid Facebook beoordeelt de gebruikers van zijn sociale netwerk met een score op hun betrouwbaarheid. Daarmee wil het bedrijf mensen die nepnieuws rapporteren toetsen.
21/08 15u45  Elon Musk verwijdert zijn Instagram-account na rel over beursexit Elon Musk heeft zijn Instagram-account verwijderd of op non-actief gezet. De actie volgt op een week waarin de Tesla-oprichter het op het sociale netwerk aan de stok had met rapper Azealia Banks. Dit gebeurde in de nasleep van zijn tweets over de beursexit van Tesla.
21/08 14u00  Elon Musk verwijdert zijn Instagramaccount na beursexit-rel Elon Musk heeft zijn Instagram-account verwijderd of op non-actief gezet. De actie volgt op een week waarin de Tesla-oprichter het op het sociale netwerk aan de stok had met rapper Azealia Banks, in de nasleep van zijn tweets over de beursexit van zijn bedrijf.
21/08 13u15  'Russische hackers vallen Republikeinse denktanks in VS aan' Russische hackers hebben geprobeerd een aantal Republikeinse denktanks aan te vallen.
21/08 11u00  'Aftapwet' volgens toezichthouder te vaag over tapbevoegdheden De toezichthouder voor de geheime diensten, de CTIVD, heeft kritiek op bepaalde onderdelen uit de Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), in de volksmond ook wel de 'aftapwet' genoemd. Bevoegdheden in de wet zouden te ruim zijn omschreven.
21/08 11u00  Trump ziet gevaar in bannen gebruikers Facebook en Twitter De Amerikaanse president Donald Trump noemt het 'gevaarlijk' dat Facebook en Twitter gebruikers van hun netwerken bannen.
21/08 10u45  'Aftapwet' volgens toezichthouder te vaag over bevoegdheden inlichtingendiensten' De toezichthouder voor de geheime diensten, de CTIVD, heeft kritiek op bepaalde onderdelen uit de Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), in de volksmond ook wel de 'aftapwet' genoemd. Bevoegdheden in de wet zouden te ruim zijn omschreven.
21/08 10u45  Hacker opgepakt voor aanvallen op duizenden Nederlanders De politie heeft een hacker aangehouden die wordt verdacht van het hacken van accounts van webshops, digitale afpersing en grootschalige phishing.
Laatste update: dinsdag 21 augustus 2018, 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 10u45  Trump ziet gevaar in bannen van gebruikers sociale mediaDe Amerikaanse president Donald Trump noemt het 'gevaarlijk' dat Facebook en Twitter gebruikers van hun netwerken bannen.
21/08 10u30  Trump vindt verbannen van accounts op sociale media 'gevaarlijk'De Amerikaanse president Donald Trump noemt het 'gevaarlijk' dat Facebook en Twitter accounts van hun netwerken verbannen.
21/08 10u00  Trump vindt verbannen van accounts op sociale media "gevaarlijk"De Amerikaanse president Donald Trump noemt het 'gevaarlijk' dat Facebook en Twitter accounts van hun netwerken verbannen.
21/08 09u30  Facebook wil kunstmatige intelligentie gebruiken om MRI-scans te versnellenFacebook wil kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om MRI-scans sneller te maken. Het sociale netwerk gaat daar onderzoek naar doen, in samenwerking met de Universiteit van New York.
21/08 07u45  'Russische hackers vallen Republikeinse denktanks VS aan'Russische overheidshackers hebben geprobeerd om een aantal Republikeinse denktanks aan te vallen.
21/08 07u15  Google aangeklaagd voor volgen gebruikers ondanks privacyinstellingenGoogle is aangeklaagd voor het volgen van gebruikers, zelfs als een privacyinstelling is ingeschakeld om dit te voorkomen.
20/08 22u00  Google rolt Chrome-browser met nieuw ontwerp in september uitGoogle rolt in september versie 69 van zijn browser Chrome uit, onder meer met een vernieuwd Material Design met ronde hoeken.
20/08 16u15  Scholen mogen namen geslaagde leerlingen niet zonder toestemming publicerenScholen in Nederland mogen de namen van geslaagde leerlingen alleen met hun toestemming publiceren, om zo te voldoen aan Europese privacywet AVG.
20/08 16u00  Schiermonnikoog heeft weer internettoegangSchiermonnikoog is weer online. Volgens provider Kabelnoord werkt een tijdelijke oplossing, namelijk een omleiding vanaf het vasteland. 
20/08 12u00  Overheid VS tikt Facebook op de vingers voor discrimineren huizenzoekersHet Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting heeft Facebook op de vingers getikt voor advertentiepraktijken die discriminerend zijn voor huizenzoekers.
20/08 11u15  Overheid VS tikt Facebook op de vingers voor discriminatie huizenzoekersHet Amerikaanse ministerie van Volkshuisvesting heeft Facebook op de vingers getikt voor advertentiepraktijken die discriminerend zijn voor huizenzoekers.
20/08 11u00  Uitvinder van BitTorrent weg bij bedrijfBram Cohen, de bedenker van het BitTorrent-protocol, is weg bij zijn bedrijf. Dat vertelt Cohen aan TorrentFreak. BitTorrent Inc. werd in juni overgenomen door een blockchainstart-up.
20/08 08u15  EU wil websites beboeten die terreurberichten niet snel genoeg verwijderenDe Europese Commissie is van plan om sociale media door middel van een verordening te verplichten om terreurpropaganda en andere haatberichten binnen een uur van hun platform te verwijderen.
20/08 07u45  EU wil websites die terreurberichten niet binnen een uur verwijderen beboetenDe Europese Commissie wil sociale media door middel van een verordening verplichten om terreurpropaganda en andere haatberichten binnen één uur van hun platform te verwijderen.
20/08 07u30  Europa wil boetes voor websites die terreurberichten niet snel genoeg verwijderenDe Europese Commissie wil sociale media door middel van een verordening verplichten om terreurpropaganda en andere haatberichten binnen één uur van hun platform te verwijderen.
20/08 07u15  Europa wil boetes voor websites die terreurpropaganda niet snel genoeg verwijderenDe Europese Commissie wil sociale media door middel van een verordening verplichten om terreurpropaganda en andere haatberichten binnen één uur van hun platform te verwijderen.
19/08 22u00  Communicatie Schiermonnikoog ligt deels plat door defecte glasvezelkabelDe communicatie op Schiermonnikoog ligt deels plat. Door een defecte glasvezelkabel is het sinds zaterdagmiddag niet mogelijk om op internet te gaan via de kabel, televisie te kijken en te bellen met de vaste telefoon.
19/08 12u30  Twitter-CEO: 'We discrimineren niet op politieke voorkeur'Na kritiek van onder meer de Amerikaanse president Trump stelt Twitter-CEO Jack Dorsey dat zijn bedrijf zonder vooroordelen handelt, en daar zo transparant mogelijk in wil zijn.
18/08 15u00  'VS wil dat Facebook versleuteling van Messenger uitschakelt'Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil Facebook dwingen de versleuteling van zijn chatdienst Messenger uit te schakelen. Op die manier kan de overheid de inhoud van berichten inzien ten behoeve van strafrechtelijk onderzoek.
18/08 13u45  Netflix test advertenties tussen afleveringen van seriesNetflix test het effect van het vertonen van advertenties tussen twee afleveringen van een serie.
18/08 13u30  'Verenigde Staten willen dat Facebook versleuteling van Messenger uitschakelt'Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil Facebook dwingen om de versleuteling van zijn chatdienst Messenger uit te schakelen. Op die manier wil de overheid de inhoud van berichten inzien ten behoeve van strafrechtelijk onderzoek.
18/08 12u30  Moeten techbedrijven Alex Jones de mond snoeren?In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week de Twitter-ban van Alex Jones en geruchten over nieuwe iPhones.
18/08 11u00  Gemeente Amsterdam nam Facebook-profielen van hangjongeren doorDe gemeente Amsterdam heeft de Facebook-profielen van tientallen hangjongeren inhoudelijk laten onderzoeken door hun reacties en interesses te analyseren.
18/08 09u45  'Uitbrengen zoekmachine in China kan volgens Google-directeur nog lang duren'Google-directeur Sundar Pichai heeft medewerkers van het internetbedrijf verteld dat het uitbrengen van een zoekmachine in China nog lang kan duren.
17/08 21u45  Google laat koeling datacenters volledig over aan kunstmatige intelligentieGoogle laat de kunstmatige intelligentie van zusterbedrijf DeepMind de koeling van zijn datacenters regelen, en zag het energieverbruik met gemiddeld 30 procent dalen.
17/08 17u15  'Oplichting met cryptomunten in opmars ondanks eerdere waarschuwingen'De Britse financiële waakhond FCA heeft opnieuw gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken rond cryptovaluta's. Het aantal gevallen neemt toe, zegt de Financial Conduct Authority.
17/08 16u15  Tienerhacker Apple heeft geen gebruikersdata buitgemaaktApple stelt dat de Australische tienerhacker die 90 GB aan bestanden bij het bedrijf heeft gestolen, geen data van gebruikers heeft buitgemaakt.
17/08 09u45  'Google-directeur zegt dat uitbrengen zoekmachine in China nog ver weg is'Google-directeur Sundar Pichai heeft medewerkers van het internetbedrijf verteld dat het uitbrengen van een zoekmachine in China ver weg is.
17/08 08u30  Facebook geeft analysebedrijf opnieuw toegang na tijdelijke schorsingFacebook heeft het Amerikaanse analysebedrijf Crimson Hexagon opnieuw toegang verleend tot zijn platform, nadat het sociale medium het bedrijf een maand geleden schorste vanwege mogelijk datamisbruik.
17/08 08u15  'Honderden medewerkers Google eisen openheid over Chinese zoekmachine'Honderden medewerkers van Google willen dat het bedrijf transparanter is over vermeende plannen om uit te breiden naar de Chinese markt.
16/08 21u45  'Honderden medewerkers Google eisen transparantie over Chinese zoekmachine'Honderden medewerkers bij Google willen dat het bedrijf transparanter is over vermeende plannen om uit te breiden naar de Chinese markt.
16/08 21u15  'Honderden Google-medewerkers eisen transparantie over Chinese zoekmachine'Honderden medewerkers bij Google willen dat het bedrijf transparanter is over vermeende plannen om uit te breiden naar de Chinese markt.
16/08 21u15  Klanten ING zagen verkeerd saldo in appsKlanten van ING zagen in hun betaalomgeving mogelijk een verkeerd saldo doordat sommige betalingen niet verrekend worden. Inmiddels zijn de problemen opgelost.
16/08 20u00  Klanten ING zagen verkeerde saldo in appsKlanten van ING zagen in hun betaalomgeving mogelijk een verkeerd saldo doordat sommige betalingen niet verrekend worden. Inmiddels zijn de problemen opgelost.
16/08 19u45  Klanten ING zagen verkeerde saldo door problemen met betaalverwerkingKlanten van ING zagen in hun betaalomgeving mogelijk een verkeerd saldo doordat sommige betalingen niet verrekend worden. Inmiddels zijn de problemen opgelost.
16/08 18u45  Zakelijke chatdienst Slack getroffen door storingDe zakelijke chatdienst Slack is getroffen door een storing.
16/08 18u00  Tienerhacker stal 90 GB aan bestanden van AppleEen tiener uit het Australische Melbourne pleit schuldig te zijn aan een hackaanval op Apple. Hierbij zou hij 90 GB aan bestanden hebben gestolen.
16/08 15u45  Tienerhacker stal 90GB aan bestanden van AppleEen tiener uit het Australische Melbourne pleit schuldig te zijn van een hackaanval op Apple. Hierbij zou hij 90GB aan bestanden hebben gestolen.
16/08 13u45  Klanten ING zien mogelijk verkeerd saldo door problemen met betaalverwerkingKlanten van ING zien in hun betaalomgeving mogelijk een verkeerd saldo doordat sommige betalingen niet verrekend worden.
16/08 12u30  'Trump versoepelt voorwaarden voor digitale aanval door Verenigde Staten'De Amerikaanse president Donald Trump heeft de voorwaarden voor het uitvoeren van een digitale aanval op vijanden van de Verenigde Staten versoepeld.
16/08 10u45  Twitter ontzegt ook complotwebsite InfoWars mogelijkheid tot tweetenTwitter heeft het account van de rechtse complotwebsite InfoWars tijdelijk geschorst, waardoor het profiel een week lang geen berichten kan plaatsen.
16/08 10u15  Twitter ontzegt ook complotwebsite InfoWars mogelijkheid tot twitterenTwitter heeft het account van de rechtse complotwebsite InfoWars tijdelijk geschorst, waardoor het profiel een week lang geen berichten kan plaatsen.
16/08 09u15  Japan onderzoekt mogelijk machtsmisbruik Apple tegen concurrent YahooDe mededingingsautoriteit in Japan onderzoekt of Apple druk heeft uitgeoefend op internetbedrijf Yahoo om de groei van zijn gamesplatform te matigen.
16/08 08u30  Twitter ontzegt ook complotwebsite InfoWars mogelijkheid om te tweetenTwitter heeft het account van de rechtse complotwebsite InfoWars tijdelijk geschorst, waardoor het profiel een week lang geen berichten kan plaatsen.
16/08 07u45  Donald Trump grootste politieke adverteerder op Google in VSEen organisatie die geld inzamelt voor de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence is de grootste politieke adverteerder op de Google-diensten in de Verenigde Staten.
15/08 20u45  'Amazon biedt populaire YouTubers miljoenen voor overstap naar Twitch'Internetgigant Amazon zou populaire YouTubers miljoenencontracten bieden om van videostreamingdienst Twitch een volwaardiger concurrent voor YouTube te maken.
15/08 13u30  Europese privacytoezichthouder kritisch over vingerafdruk in ID-kaartDe Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, Giovanni Buttarelli, is kritisch op het voorstel van de Europese Commissie om identiteitskaarten verplicht te voorzien van biometrische gegevens.
15/08 13u00  Schoolmails waren jarenlang te onderscheppen door slechte beveiligingEen beveiligingsprobleem bij schoolsoftware Magister maakte het jarenlang mogelijk om e-mails van en naar leerlingen te onderscheppen.
15/08 12u45  'Schoolmails jarenlang te onderscheppen door slechte beveiliging'Een beveiligingsprobleem bij schoolsoftware Magister maakte het jarenlang mogelijk om e-mails van en naar leerlingen te onderscheppen.
15/08 12u45  Betaalsysteem Keolis-bussen toegankelijk door wachtwoord '1234'Het systeem waarmee passagiers van ov-maatschappij Keolis in de bus een kaartje kunnen kopen, was eenvoudig toegankelijk doordat een programma op de betaalautomaten beveiligd was met het wachtwoord '1234'.
15/08 12u30  Betaalgegevens passagiers Keolis-bussen openbaar door wachtwoord '1234'De betaalgegevens van buspassagiers van ov-maatschappij Keolis waren eenvoudig in te zien doordat een programma op de betaalautomaten van de vervoerder beveiligd was met het wachtwoord '1234'.
15/08 12u00  Betaalgegevens passagiers bussen Keolis openbaar door wachtwoord '1234'De betaalgegevens van buspassagiers van ov-maatschappij Keolis waren eenvoudig in te zien. Een programma op de betaalautomaten van de vervoerder was beveiligd met het wachtwoord '1234'.
15/08 11u45  UWV lekt per ongeluk privégegevens 2.400 cliëntenHet UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2.400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat om onder meer namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers.
15/08 11u15  UWV lekt per ongeluk gegevens van 2400 cliëntenHet UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat onder meer om namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers.
15/08 07u15  Twitter schorst omstreden complotdenker Alex Jones voor zeven dagenTwitter heeft de omstreden complotdenker Alex Jones voor zeven dagen van het platform geschorst. Daardoor kan hij zeven dagen niet tweeten vanaf zijn persoonlijke account, @RealAlexJones.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Twitter schorst omstreden complotdenker Alex Jones voor zeven dagen15/08 07u15 - Nu.nl: Twitter heeft de omstreden complotdenker Alex Jones voor zeven dagen van het platform geschorst. Daardoor kan hij zeven dagen niet tweeten vanaf zijn persoonlijke account, @RealAlexJones.
0x UWV lekt per ongeluk gegevens van 2400 cliënten15/08 11u15 - Nu.nl: Het UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat onder meer om namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers.
0x UWV lekt per ongeluk privégegevens 2.400 cliënten15/08 11u45 - Nu.nl: Het UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2.400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat om onder meer namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers.
0x Betaalgegevens passagiers bussen Keolis openbaar door wachtwoord '1234'15/08 12u00 - Nu.nl: De betaalgegevens van buspassagiers van ov-maatschappij Keolis waren eenvoudig in te zien. Een programma op de betaalautomaten van de vervoerder was beveiligd met het wachtwoord '1234'.
0x Betaalgegevens passagiers Keolis-bussen openbaar door wachtwoord '1234'15/08 12u30 - Nu.nl: De betaalgegevens van buspassagiers van ov-maatschappij Keolis waren eenvoudig in te zien doordat een programma op de betaalautomaten van de vervoerder beveiligd was met het wachtwoord '1234'.
0x Betaalsysteem Keolis-bussen toegankelijk door wachtwoord '1234'15/08 12u45 - Nu.nl: Het systeem waarmee passagiers van ov-maatschappij Keolis in de bus een kaartje kunnen kopen, was eenvoudig toegankelijk doordat een programma op de betaalautomaten beveiligd was met het wachtwoord '1234'.
0x 'Schoolmails jarenlang te onderscheppen door slechte beveiliging'15/08 12u45 - Nu.nl: Een beveiligingsprobleem bij schoolsoftware Magister maakte het jarenlang mogelijk om e-mails van en naar leerlingen te onderscheppen.
0x Schoolmails waren jarenlang te onderscheppen door slechte beveiliging15/08 13u00 - Nu.nl: Een beveiligingsprobleem bij schoolsoftware Magister maakte het jarenlang mogelijk om e-mails van en naar leerlingen te onderscheppen.
0x Europese privacytoezichthouder kritisch over vingerafdruk in ID-kaart15/08 13u30 - Nu.nl: De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming, Giovanni Buttarelli, is kritisch op het voorstel van de Europese Commissie om identiteitskaarten verplicht te voorzien van biometrische gegevens.
0x 'Amazon biedt populaire YouTubers miljoenen voor overstap naar Twitch'15/08 20u45 - Nu.nl: Internetgigant Amazon zou populaire YouTubers miljoenencontracten bieden om van videostreamingdienst Twitch een volwaardiger concurrent voor YouTube te maken.

Statistieken

Artikels:
29473
Gelezen:
26
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven