woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
24/04 14u15  Archeologen vinden tientallen mummies in Egyptische grafkelder Een team van Egyptische en Italiaanse archeologen hebben in de Egyptische plaats Aswan een grafkelder blootgelegd met daarin tientallen mummies. Dat heeft het Egyptische ministerie van Antiquiteiten bekendgemaakt.
23/04 23u00  NASA's InSight deed mogelijk eerste waarneming van beving op Mars InSight, de Marslander van NASA, heeft op 6 april voor het eerst een beving gedetecteerd op de rode planeet. De Franse ruimtevaartorganisatie CNES heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De waarneming is echter wel te klein om verder onderzoek mogelijk te maken.
23/04 10u00  Vrachtschip uit Tweede Wereldoorlog gevonden voor Australische kust Maritieme archeologen hebben voor de Australische kust het wrak ontdekt van een vrachtschip dat zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog.
23/04 00u00  Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.
21/04 00u00  Kan Nederland een extreme zeespiegelstijging technisch opvangen? De zeespiegel gaat stijgen. Het water zou in 2100 al 3 meter hoger kunnen staan dan nu, blijkt uit serieuze scenario's van serieuze wetenschappers, waarin alles ongunstig uitpakt. Kunnen we ons lage landje met technisch vernuft beschermen tegen zo'n grote stijging van de zeespiegel?
20/04 23u15  Rivierdolfijnen in Brazilië kunnen breed repertoire aan geluiden maken Biologen hebben ontdekt dat de Inia araguaiaensis, een mysterieuze rivierdolfijn die leeft in de Araguaiarivier in Brazilië, honderden verschillende geluiden kan maken om te communiceren.
20/04 23u15  NUcheckt: Onduidelijk hoeveel insecten doodgaan door windmolens NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'In Nederland gaat door windmolens jaarlijks 115.000 kilo aan insecten dood.'
20/04 23u15  Dit kun je het beste doen tegen rug- en nekpijn Zeker twee miljoen Nederlanders hebben rug- en nekklachten. Wat moeten we daaraan doen? 'Keurig rechtop zitten heeft geen zin.'
20/04 23u15  Onderzoekers stellen miljoenen kleine aardbevingen in Californië vast Amerikaanse wetenschappers hebben vastgesteld dat er in de afgelopen tien jaar miljoenen 'verborgen' aardbevingen hebben plaatsgevonden in Zuid-Californië. Hierdoor is het totaal aantal geregistreerde aardbevingen in de regio vertienvoudigd.
20/04 00u00  Falcon Heavy-raket van SpaceX maakt eerste commerciële vlucht De Falcon Heavy-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd voor een eerste commerciële klus.
18/04 13u45  RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomen De uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag.
18/04 13u30  Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in Kenia In Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde rondliep. De 'Simbakubwa Kutokaafrika' was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden.
17/04 20u45  Amerikaanse wetenschappers herstellen varkenshersens vier uur na slacht Amerikaanse wetenschappers hebben de hersens van varkens, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk weer hersteld. De bevindingen kunnen aanleiding geven tot discussie over de grens tussen leven en dood en een nieuwe manier bieden om ziekten zoals Alzheimer te onderzoeken, schrijft BBC News.
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Archeologen vinden tientallen mummies in Egyptische grafkelder24/04 14u15 - Nu.nl Wetenschap: Een team van Egyptische en Italiaanse archeologen hebben in de Egyptische plaats Aswan een grafkelder blootgelegd met daarin tientallen mummies. Dat heeft het Egyptische ministerie van Antiquiteiten bekendgemaakt.
0x Amerikaanse wetenschappers herstellen varkenshersens vier uur na slacht17/04 20u45 - Nu.nl Wetenschap: Amerikaanse wetenschappers hebben de hersens van varkens, vier uur nadat de dieren waren geslacht, gedeeltelijk weer hersteld. De bevindingen kunnen aanleiding geven tot discussie over de grens tussen leven en dood en een nieuwe manier bieden om ziekten zoals Alzheimer te onderzoeken, schrijft BBC News.
0x Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in Kenia18/04 13u30 - Nu.nl Wetenschap: In Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde rondliep. De 'Simbakubwa Kutokaafrika' was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden.
0x RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomen18/04 13u45 - Nu.nl Wetenschap: De uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag.
0x Falcon Heavy-raket van SpaceX maakt eerste commerciële vlucht20/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Falcon Heavy-raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol gelanceerd voor een eerste commerciële klus.
0x Onderzoekers stellen miljoenen kleine aardbevingen in Californië vast20/04 23u15 - Nu.nl Wetenschap: Amerikaanse wetenschappers hebben vastgesteld dat er in de afgelopen tien jaar miljoenen 'verborgen' aardbevingen hebben plaatsgevonden in Zuid-Californië. Hierdoor is het totaal aantal geregistreerde aardbevingen in de regio vertienvoudigd.
0x Dit kun je het beste doen tegen rug- en nekpijn20/04 23u15 - Nu.nl Wetenschap: Zeker twee miljoen Nederlanders hebben rug- en nekklachten. Wat moeten we daaraan doen? 'Keurig rechtop zitten heeft geen zin.'
0x NUcheckt: Onduidelijk hoeveel insecten doodgaan door windmolens20/04 23u15 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'In Nederland gaat door windmolens jaarlijks 115.000 kilo aan insecten dood.'
0x Rivierdolfijnen in Brazilië kunnen breed repertoire aan geluiden maken20/04 23u15 - Nu.nl Wetenschap: Biologen hebben ontdekt dat de Inia araguaiaensis, een mysterieuze rivierdolfijn die leeft in de Araguaiarivier in Brazilië, honderden verschillende geluiden kan maken om te communiceren.
0x Kan Nederland een extreme zeespiegelstijging technisch opvangen?21/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De zeespiegel gaat stijgen. Het water zou in 2100 al 3 meter hoger kunnen staan dan nu, blijkt uit serieuze scenario's van serieuze wetenschappers, waarin alles ongunstig uitpakt. Kunnen we ons lage landje met technisch vernuft beschermen tegen zo'n grote stijging van de zeespiegel?

Statistieken

Artikels:
30659
Gelezen:
22849
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven