zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u00
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
18/01 00u00  Plantenleven tiert welig op flanken Mount Everest door opwarming aarde Het plantenleven in het gebied rond de Mount Everest in het Himalayagebergte groeit doordat de aarde opwarmt en het ijs zich terugtrekt. Mogelijk heeft dit ook verstrekkende gevolgen voor de watervoorziening van ruim een miljard mensen in Azië, blijkt vrijdag uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.20 
17/01 00u00  Nucleair rampgebied Fukushima veranderd in oord voor wilde dieren Nadat in 2011 een kerncentrale ontplofte in het Japanse Fukushima, is het gebied een oord voor wilde dieren geworden, schrijven Amerikaanse en Japanse onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Frontiers in Ecology and the Environment.
16/01 20u30  Wetenschappers: Bloedvergiftiging is wereldwijd doodsoorzaak nummer één Bloedvergiftiging blijkt veel vaker voor te komen dan gedacht. Volgens onderzoekers aan de University of Washington is sepsis wereldwijd zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.
16/01 20u15  Wetenschappers: Bloedvergiftiging doodsoorzaak nummer één wereldwijd Bloedvergiftiging blijkt veel vaker voor te komen dan gedacht. Volgens onderzoekers aan de University of Washington is het wereldwijd zelfs doodsoorzaak nummer één.
15/01 14u15  Het is een winter van niks: dit is nodig voor sneeuw en kou We zitten midden in de winter. Genieten van de sneeuw buiten, lekker schaatsen en sleetje rijden? Nee, dat zit er op dit moment niet in. Het is een zachte winter, maar wat moet er gebeuren willen we wél winters weer krijgen?
15/01 12u45  Geen sneeuw of ijs te zien: dit is nodig voor een strenge winter We zitten midden in de winter. Genieten van de sneeuw buiten, lekker schaatsen en sleetje rijden? Nee, dat zit er op dit moment niet in. Het is een zachte winter, maar wat moet er gebeuren willen we wél winters weer krijgen?
15/01 12u30  Het is een winter van niks: dit is nodig voor een strenge winter We zitten midden in de winter. Genieten van de sneeuw buiten, lekker schaatsen en sleetje rijden? Nee, dat zit er op dit moment niet in. Het is een zachte winter, maar wat moet er gebeuren willen we wél winters weer krijgen?
15/01 00u00  NASA ontdekt planeet waarop misschien leven mogelijk is De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft op ruim honderd lichtjaren van de aarde een planeet ontdekt waarop misschien leven mogelijk is. Doordat de planeet zich in de zogeheten leefbare zone rondom een ster bevindt, kan er mogelijk water op het oppervlak gevonden worden.
13/01 23u45  7 miljard jaar oud sterrenstof in meteoriet is oudste materiaal op aarde Wetenschappers hebben in een stuk meteoriet het oudste materiaal ontdekt dat ooit op aarde is gevonden. Het gaat om sterrenstof dat vermoedelijk tussen de 5 en 7 miljard jaar oud is.
13/01 00u00  Meerkoetkuikens zijn felgekleurd zodat hun ouders ze niet laten verhongeren Kuikens van de Amerikaanse meerkoet zijn felgekleurd, om te voorkomen dat hun ouders hen verhongeren. Dat schrijven twee Amerikaanse biologen in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.
12/01 00u00  Wat nagelbijten over je persoonlijkheid zegt Als je nagels te lang worden, knip je ze af. Toch? Maar sommigen pakken het anders aan en zijn fanatieke nagelbijters. Wat zeggen al dan niet afgekloven stompjes over je persoonlijkheid?
11/01 20u15  Ontmoette Columbus echt kannibalen in de Caraïben? Ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus beschrijft in zijn verslagen zijn ontmoetingen met bloeddorstige krijgers die zich schuldig maakten aan kannibalisme. Deze verhalen werden veelal weggewuifd als mythes, maar nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad Nature laat zien dat Columbus' vertellingen misschien toch een kern van waarheid hadden.
11/01 20u15  Wat is de hoogste berg in ons zonnestelsel? De aarde is maar een miezerig planeetje vergeleken met reuzen als Jupiter en Saturnus. Betekent dat dan ook dat er hogere bergen zijn dan 'onze' Mount Everest op andere hemellichamen in het zonnestelsel?
11/01 20u15  Overbejaging walrussen droeg bij aan verdwijnen Groenlandse Vikingen Na er eeuwen te hebben geleefd, verdwenen Vikingen in de vijftiende eeuw uit Groenland, mogelijk door de overbejaging van walrussen. Dat schrijven Britse, Ierse en Noorse onderzoekers in het vakblad Quaternary Science Reviews.
11/01 20u00  Papegaaien helpen soortgenoten met deals sluiten voor voedsel Papegaaien blijken soortgenoten te willen helpen door deals te sluiten over voedsel, blijkt uit onderzoek door het Duitse Max Planck Instituut. Biologen schrijven in het vakblad Current Biology dat dit de eerste keer is dat behulpzaamheid wordt gezien bij vogels.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x Plantenleven tiert welig op flanken Mount Everest door opwarming aarde18/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Het plantenleven in het gebied rond de Mount Everest in het Himalayagebergte groeit doordat de aarde opwarmt en het ijs zich terugtrekt. Mogelijk heeft dit ook verstrekkende gevolgen voor de watervoorziening van ruim een miljard mensen in Azië, blijkt vrijdag uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.
0x China opent grootste radiotelescoop ter wereld voor ruimteonderzoek11/01 11u45 - Nu.nl Wetenschap: China heeft zaterdag officieel de grootste radiotelescoop ter wereld in gebruik genomen, meldt staatspersbureau Xinhua. Het apparaat, dat de naam FAST heeft, moet China helpen met ruimteonderzoek en de zoektocht naar mogelijk buitenaards leven.
0x Papegaaien helpen soortgenoten met deals sluiten voor voedsel11/01 20u00 - Nu.nl Wetenschap: Papegaaien blijken soortgenoten te willen helpen door deals te sluiten over voedsel, blijkt uit onderzoek door het Duitse Max Planck Instituut. Biologen schrijven in het vakblad Current Biology dat dit de eerste keer is dat behulpzaamheid wordt gezien bij vogels.
0x Overbejaging walrussen droeg bij aan verdwijnen Groenlandse Vikingen11/01 20u15 - Nu.nl Wetenschap: Na er eeuwen te hebben geleefd, verdwenen Vikingen in de vijftiende eeuw uit Groenland, mogelijk door de overbejaging van walrussen. Dat schrijven Britse, Ierse en Noorse onderzoekers in het vakblad Quaternary Science Reviews.
0x Wat is de hoogste berg in ons zonnestelsel?11/01 20u15 - Nu.nl Wetenschap: De aarde is maar een miezerig planeetje vergeleken met reuzen als Jupiter en Saturnus. Betekent dat dan ook dat er hogere bergen zijn dan 'onze' Mount Everest op andere hemellichamen in het zonnestelsel?
0x Ontmoette Columbus echt kannibalen in de Caraïben?11/01 20u15 - Nu.nl Wetenschap: Ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus beschrijft in zijn verslagen zijn ontmoetingen met bloeddorstige krijgers die zich schuldig maakten aan kannibalisme. Deze verhalen werden veelal weggewuifd als mythes, maar nieuw onderzoek gepubliceerd in het vakblad Nature laat zien dat Columbus' vertellingen misschien toch een kern van waarheid hadden.
0x Wat nagelbijten over je persoonlijkheid zegt12/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Als je nagels te lang worden, knip je ze af. Toch? Maar sommigen pakken het anders aan en zijn fanatieke nagelbijters. Wat zeggen al dan niet afgekloven stompjes over je persoonlijkheid?
0x Meerkoetkuikens zijn felgekleurd zodat hun ouders ze niet laten verhongeren13/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Kuikens van de Amerikaanse meerkoet zijn felgekleurd, om te voorkomen dat hun ouders hen verhongeren. Dat schrijven twee Amerikaanse biologen in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.
0x 7 miljard jaar oud sterrenstof in meteoriet is oudste materiaal op aarde13/01 23u45 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers hebben in een stuk meteoriet het oudste materiaal ontdekt dat ooit op aarde is gevonden. Het gaat om sterrenstof dat vermoedelijk tussen de 5 en 7 miljard jaar oud is.
0x NASA ontdekt planeet waarop misschien leven mogelijk is15/01 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft op ruim honderd lichtjaren van de aarde een planeet ontdekt waarop misschien leven mogelijk is. Doordat de planeet zich in de zogeheten leefbare zone rondom een ster bevindt, kan er mogelijk water op het oppervlak gevonden worden.

Statistieken

Artikels:
29539
Gelezen:
27833
Aantal lezers nu:
53


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven