vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
15/12 00u00  Bunker uit Tweede Wereldoorlog opgegraven bij boulevard Scheveningen Bij de boulevard van Scheveningen is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. Binnen liggen onder meer een Duitse krant uit 1945, delen van een legeruniform en munitiehulzen, aldus de gemeente Den Haag. 15 
14/12 21u30  Achtste planeet van Kepler-90 ontdekt met kunstmatige intelligentie Ruimtevaartagentschap NASA heeft met behulp van kunstmatige intelligentie de achtste planeet van Kepler-90 ontdekt. Ons eigen zonnestelsel met acht planeten rond een enkele ster was lang bijzonder, maar nu is op 2545 lichtjaren van de aarde zijn gelijke gevonden.
14/12 17u00  Opnieuw fouten in artikel met betrokkenheid UvA-hoogleraar Förster In een artikel waarbij voormalig hoogleraar sociale psychologie Jens Förster van de Universiteit van Amsterdam (UvA) betrokken was zijn opnieuw fouten gevonden.
14/12 12u00  Drie ruimtevaarders uit internationaal ruimtestation weer terug op aarde Twee astronauten en een kosmonaut die enkele maanden in het internationale ruimtestation ISS verbleven, zijn donderdagochtend iets na 9.30 uur veilig teruggekeerd op aarde. De Amerikaan Randy Bresnik, de Rus Sergej Rjazanski en de Italiaan Paolo Nespoli verbleven sinds 28 juli 139 dagen in de ruimte.
14/12 11u15  Drie astronauten uit internationaal ruimtestation weer terug op aarde Drie astronauten die enkele maanden in het internationale ruimtestation ISS verbleven, zijn donderdagochtend iets na 09.30 uur veilig teruggekeerd op aarde. De Amerikaan Randy Bresnik, de Rus Sergej Rjazanski en de Italiaan Paolo Nespoli verbelven sinds 28 juli 139 dagen in de ruimte.
13/12 18u30  Woensdagavond grote kans op zien van vallende sterren Woensdagavond vanaf 22.00 uur is er enkele uren een grote kans om vanuit Nederland veel vallende sterren te zien.
13/12 13u00  'Haartype van dader misdrijf straks te voorspellen met DNA-sporen' Dankzij een ontdekking van Nederlandse wetenschappers wordt het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk om het haartype van de dader van een misdrijf te voorspellen aan de hand van DNA-sporen.
12/12 23u30  Tekensoort uit tijd van dino's ontdekt in barnsteen Teken, de notoire parasieten die gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen, verpesten het leven van dieren al veel langer dan er mensen rondlopen op aarde. Zelfs dinosaurussen hadden al last van de bloedzuigende spinnetjes.
12/12 20u15  Steeds meer vrouwelijke hoogleraren in Nederland Het aantal vrouwelijke hoogleraar in Nederland groeit, maar desondanks vormen ze nog altijd een ruime minderheid. Inmiddels is bijna een op de vijf Nederlandse hoogleraren vrouw: 19,3 procent.   
12/12 19u30  Fossiel van prehistorische reuzenpinguïn gevonden in Nieuw-Zeeland Onderzoekers hebben op expeditie in Nieuw-Zeeland de fossiele resten van een onbekende prehistorische reuzenpinguïn ontdekt. Het dier was bijna twee meter lang, en woog naar schatting zo'n honderd kilo.
12/12 13u45  Zeldzaam Canadees rendier bedreigd door skiërs in leefomgeving De zeldzame boskariboe wordt met uitsterven bedreigd in de Canadese provincie Quebec door skiërs in hun leefomgeving, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
12/12 00u00  Eten van placenta na bevalling biedt geen gezondheidsvoordelen Het eten van de eigen placenta na een bevalling levert vrouwen geen gezondheidsvoordelen op, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
10/12 00u00  'Yeti-lichaamsdelen' blijken na DNA-onderzoek van beren te zijn Negen stukken weefsel die werden toegeschreven aan de yeti, blijken minder mysterieus te zijn. Acht keer was het afkomstig van een beer en een keer van een hond. 
09/12 00u00  Eerste beelden van Nederlands ruimte-instrument tonen luchtvervuiling Het Nederlandse ruimte-instrument Tropomi heeft zijn eerste beelden teruggestuurd naar de aarde. Het instrument, dat in oktober werd gelanceerd, meet heel nauwkeurig de vervuiling van de aarde.
08/12 17u45  Woensdagnacht honderden vallende sterren te zien Als het weer meezit, zijn in de nacht van woensdag op donderdag veel vallende sterren te zien. Het gaat om de zogeheten Geminidenzwerm. Die heet zo omdat het lijkt of de meteoren uit het sterrenbeeld Tweelingen komen. 
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Bunker uit Tweede Wereldoorlog opgegraven bij boulevard Scheveningen15/12 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Bij de boulevard van Scheveningen is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. Binnen liggen onder meer een Duitse krant uit 1945, delen van een legeruniform en munitiehulzen, aldus de gemeente Den Haag. 
1x Achtste planeet van Kepler-90 ontdekt met kunstmatige intelligentie14/12 21u30 - Nu.nl Wetenschap: Ruimtevaartagentschap NASA heeft met behulp van kunstmatige intelligentie de achtste planeet van Kepler-90 ontdekt. Ons eigen zonnestelsel met acht planeten rond een enkele ster was lang bijzonder, maar nu is op 2545 lichtjaren van de aarde zijn gelijke gevonden.
0x Winden van rokers ruiken anders08/12 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De winden van rokers ruiken anders dan van niet-rokers. Onderzoekers van het VU Medisch Centrum in Amsterdam vergeleken de geur van windjes van rokers, niet-rokers en mensen die gestopt zijn met roken met een eNose. 
0x Woensdagnacht honderden vallende sterren te zien.08/12 16u00 - Nu.nl Wetenschap: Als het weer meezit, zijn in de nacht van woensdag op donderdag veel vallende sterren te zien. Het gaat om de zogeheten Geminidenzwerm. Die heet zo omdat het lijkt of de meteoren uit het sterrenbeeld Tweelingen komen. 
0x Kinderen leren lopen met behulp van 'rustnetwerk' in brein08/12 17u00 - Nu.nl Wetenschap: Kinderen leren lopen met behulp van een belangrijk netwerk in in het brein dat actief wordt op rustmomenten. 
0x Woensdagnacht honderden vallende sterren te zien08/12 17u45 - Nu.nl Wetenschap: Als het weer meezit, zijn in de nacht van woensdag op donderdag veel vallende sterren te zien. Het gaat om de zogeheten Geminidenzwerm. Die heet zo omdat het lijkt of de meteoren uit het sterrenbeeld Tweelingen komen. 
0x Eerste beelden van Nederlands ruimte-instrument tonen luchtvervuiling09/12 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Het Nederlandse ruimte-instrument Tropomi heeft zijn eerste beelden teruggestuurd naar de aarde. Het instrument, dat in oktober werd gelanceerd, meet heel nauwkeurig de vervuiling van de aarde.
0x 'Yeti-lichaamsdelen' blijken na DNA-onderzoek van beren te zijn10/12 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Negen stukken weefsel die werden toegeschreven aan de yeti, blijken minder mysterieus te zijn. Acht keer was het afkomstig van een beer en een keer van een hond. 
0x Eten van placenta na bevalling biedt geen gezondheidsvoordelen12/12 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Het eten van de eigen placenta na een bevalling levert vrouwen geen gezondheidsvoordelen op, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
0x Zeldzaam Canadees rendier bedreigd door skiërs in leefomgeving12/12 13u45 - Nu.nl Wetenschap: De zeldzame boskariboe wordt met uitsterven bedreigd in de Canadese provincie Quebec door skiërs in hun leefomgeving, zo blijkt uit een nieuwe studie. 

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven