dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
10/12 19u00  Koraal dat verbleking overleeft beter bestand tegen klimaatverandering Wetenschappers hebben ontdekt dat het koraal van de Great Barrier Reef niet alleen zichzelf kan herstellen van verbleking, maar daarna ook beter bestand is tegen klimaatverandering.
10/12 16u00  NASA bevestigt dat ruimtesonde Voyager 2 zonnestelsel heeft verlaten De Amerikaanse ruimtesonde Voyager 2 heeft na meer dan veertig jaar onafgebroken vliegen ons zonnestelsel verlaten.
10/12 09u00  Eeuwenoud rijtuig opgegraven in Chinese provincie Hebei Een 2.500 jaar oud rijtuig is door archeologen opgegraven in de Chinese provincie Hebei, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het luxe voertuig stamt uit het tijdperk van de Oostelijke Zhou-dynastie die duurde van 770 tot 256 voor Christus.
10/12 03u15  Eeuwenoud rijtuig opgegraven in China In de Chinese provincie Hebei is een 2.500 jaar oud rijtuig opgegraven door archeologen. Het luxe voertuig stamt uit het tijdperk van de Oosterlijke Zhou dynastie die duurde van 770 tot 256 voor Christus. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.
08/12 15u15  China onderzoekt de donkere kant van de maan met sonde De Chinese ruimtevaartorganisatie CASC heeft vrijdag om 19.30 uur Nederlandse tijd de Chang'e 4-lander naar de donkere kant van de maan gestuurd. Het is de eerste keer dat een lander aan deze kant van de maan terecht moet komen.
08/12 09u30  Hoe eenzaamheid ook nuttig kan zijn: 'Het is een beschermingsmechanisme' Eenzaamheid is niet alleen iets voor ouderen. Je kunt je ook eenzaam voelen als je jong bent en barst van de vrienden. Het gevoel is rot, maar eenzaamheid kan ook nuttig zijn, schrijft Quest.
07/12 21u30  Hoe erg is het om je eenzaam te voelen? Eenzaamheid is niet alleen iets voor ouderen. Je kunt je ook eenzaam voelen als je jong bent en barst van de vrienden. Het gevoel is rot, maar eenzaamheid kan ook nuttig zijn, schrijft Quest.
07/12 17u30  Onderzoekers: 'Tekenen beter voor onthouden dan opschrijven' Wie iets moet onthouden, kan dit beter tekenen dan opschrijven. Met name ouderen hebben hier baat bij, stellen onderzoekers van de Universiteit van Waterloo. Zij hopen dat de onderzoeksresultaten mensen met dementie kunnen helpen.
07/12 17u30  China lanceert 's werelds eerste lander naar donkere kant maan De Chinese ruimtevaartorganisatie CASC heeft vrijdag om 19.30 uur Nederlandse tijd de Chang'e 4-lander naar de donkere kant van de maan gestuurd. Het is de eerste keer dat een lander aan deze kant van de maan terecht moet komen.
07/12 17u30  Zo moet The Ocean Cleanup de oceaan schoner maken The Ocean Cleanup gaat beginnen. Het project moet binnen vijf jaar 50 procent van de plasticsoep tussen Hawaï en Californië opruimen. Maar hoe werkt het?
07/12 17u30  NUcheckt: Oppassen mogelijk gunstig voor levensverwachting opa en oma NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Oppassen op je kleinkinderen zorgt ervoor dat je langer leeft.'
07/12 17u30  Blik op de ruimte: 'Kraamkamer' voor superaardes en ballonachtige planeet Zowel op aarde als in de ruimte wordt druk gezocht naar sterrenstelsels, sterren, planeten en uiteindelijk buitenaards leven. In deze wekelijkse rubriek volgen we het nieuws over de belangrijkste onderzoeken.
06/12 11u00  Onderzoekers: Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijk Het uitzetten van kinderen na een jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen voor hun hersenontwikkeling hebben.
06/12 10u00  Onderzoekers: 'Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijk' Het uitzetten van kinderen na jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling.
05/12 21u45  Falcon 9-raket SpaceX mist voor het eerst landing op land Het is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het eerst niet gelukt om de eerste trap van een Falcon 9-raket na lancering terug op land te zetten.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 19u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Eerste baby geboren na transplantatie baarmoeder van dode donor05/12 01u45 - Nu.nl Wetenschap: De eerste baby is geboren nadat de moeder een baarmoeder kreeg van een dode donor. Dat gebeurde op 15 december 2017 in de Braziliaanse stad Sao Paulo.
0x Eerste baby geboren na transplantatie baarmoeder van overleden donor05/12 08u30 - Nu.nl Wetenschap: Voor het eerst is er een baby geboren nadat een moeder een baarmoeder heeft gekregen van een overleden donor. Dat gebeurde op 15 december 2017 in de Braziliaanse stad São Paulo, blijkt woensdag uit een onderzoek in het medische tijdschrift The Lancet.
0x Humor vervangt gekibbel als getrouwde stellen ouder worden05/12 15u30 - Nu.nl Wetenschap: Meningsverschillen en conflicten tussen partners binnen een huwelijk nemen af naarmate zij ouder worden. Humor en acceptatie nemen deze plekken in, stellen Amerikaanse wetenschappers.
0x 'Humor vervangt gekibbel naarmate getrouwde stellen ouder worden'05/12 15u45 - Nu.nl Wetenschap: Meningsverschillen en conflicten tussen partners binnen een huwelijk nemen af naarmate zij ouder worden. Humor en acceptatie nemen deze plekken in, stellen Amerikaanse wetenschappers.
0x Falcon 9-raket SpaceX mist voor het eerst landing op land05/12 21u45 - Nu.nl Wetenschap: Het is het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor het eerst niet gelukt om de eerste trap van een Falcon 9-raket na lancering terug op land te zetten.
0x Onderzoekers: 'Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijk'06/12 10u00 - Nu.nl Wetenschap: Het uitzetten van kinderen na jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling.
0x Onderzoekers: Kind na jarenlang verblijf in Nederland uitzetten schadelijk06/12 11u00 - Nu.nl Wetenschap: Het uitzetten van kinderen na een jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen voor hun hersenontwikkeling hebben.
0x Blik op de ruimte: 'Kraamkamer' voor superaardes en ballonachtige planeet07/12 17u30 - Nu.nl Wetenschap: Zowel op aarde als in de ruimte wordt druk gezocht naar sterrenstelsels, sterren, planeten en uiteindelijk buitenaards leven. In deze wekelijkse rubriek volgen we het nieuws over de belangrijkste onderzoeken.
0x NUcheckt: Oppassen mogelijk gunstig voor levensverwachting opa en oma07/12 17u30 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Oppassen op je kleinkinderen zorgt ervoor dat je langer leeft.'
0x Zo moet The Ocean Cleanup de oceaan schoner maken07/12 17u30 - Nu.nl Wetenschap: The Ocean Cleanup gaat beginnen. Het project moet binnen vijf jaar 50 procent van de plasticsoep tussen Hawaï en Californië opruimen. Maar hoe werkt het?

Statistieken

Artikels:
31787
Gelezen:
2184
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven