maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
14/09 17u15  Nieuw ontdekt reptiel behoort tot grootste vliegende dieren ooit Een nieuw beschreven reptiel blijkt een van de grootste vliegende dieren uit de geschiedenis te zijn. Het dier kon naar schatting een spanwijdte tot 10 meter hebben. Paleontologen van de Queen Mary Universiteit in London beschrijven de vondst in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Vertebrate Paleontology.
14/09 16u45  NUcheckt: Onderzoek toonde niet aan dat ongelovige kinderen aardiger zijn NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Kinderen die zonder religie zijn opgevoed, zijn aardiger.'
14/09 16u45  Nieuw ontdekte dinosauriër behoort tot grootste vliegende dieren ooit Een nieuw beschreven dinosauriër blijkt een van de grootste vliegende dieren uit de geschiedenis te zijn. Het dier kon naar schatting een spanwijdte tot 10 meter hebben. Paleontologen van de Queen Mary Universiteit in London beschrijven de vondst in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Vertebrate Paleontology.
14/09 16u30  Pas ontdekte sidderaal is krachtigste levende elektriciteitsbron Wetenschappers hebben twee nieuwe soorten sidderalen ontdekt in het Amazonegebied, waarvan een de krachtigste stroomstoten afgeeft van alle bestaande diersoorten. Braziliaanse, Amerikaanse, Britse en Zwitserse wetenschappers beschrijven de nieuw ontdekte soorten in wetenschappelijk tijdschrift Nature Communications.
14/09 15u45  Planetoïde zo groot als twee Eiffeltorens scheert 'langs' aarde Een planetoïde met het formaat van ruim twee Eiffeltorens, 650 meter, scheert in de nacht van zaterdag op zondag 'langs' de Aarde. Het object is ver van de aarde verwijderd, maar met 5,3 miljoen kilometer is het astronomisch gezien 'in de buurt'.
13/09 15u30  Waarom specerijen zo duur en gewild waren in de Gouden Eeuw Enkele eeuwen terug waren specerijen letterlijk peperduur. Gekruid eten is best lekker, maar waarom zou je je blauw betalen voor een snufje peper of nootmuskaat?
12/09 12u30  Mogelijk opnieuw planetoïde van buiten ons zonnestelsel ontdekt Een Oekraïense sterrenkundige heeft eind augustus mogelijk een planetoïde ontdekt die afkomstig is uit een ander planetenstelsel, schrijven diverse internationale media. Het zou pas het tweede rotsblok van buiten ons zonnestelsel zijn dat de omgeving betreedt.
11/09 20u30  Universiteit Twente uit internationale academische toplijst gevallen De Universiteit Twente staat niet meer in de top 200 van beste universiteiten ter wereld. Maandagavond is de nieuwe ranglijst gepresenteerd door het Britse wetenschappelijke tijdschrift Times Higher Education (THE).
11/09 19u15  Planeet ver buiten zonnestelsel heeft atmosfeer met waterdamp Astronomen hebben ontdekt dat een planeet ver buiten ons zonnestelsel een atmosfeer heeft met waterdamp. Volgens Britse wetenschappers is K2-18b daarom de meest geschikte exoplaneet om leven zoals wij het kennen te ondersteunen. De onderzoekers beschrijven hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Astronomy.
11/09 19u15  Wetenschappers creëren embryo's van met uitsterven bedreigde neushoorn Onderzoekers van een Italiaans laboratorium hebben met succes twee embryo's gemaakt van de noordelijke witte neushoorn uit Kenia, die ernstig met uitsterven bedreigd is. Hiervoor gebruikten de wetenschappers de eicellen van de twee laatste vrouwtjes van deze neushoornsoort en de spermacellen van overleden mannetjes.
09/09 02u30  India signaleert 'verloren' lander en probeert contact te herstellen India heeft de lander, die vrijdag op het zuidelijke deel van de maan moest neerkomen, gesignaleerd. Volgens directeur van de Indiase organisatie voor Ruimteonderzoek (ISRO) Kailasavadivoo Sivan gaat het land twee weken de tijd nemen om het verloren contact met de lander te herstellen.
Laatste update: zaterdag 14 september 2019, 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x India signaleert 'verloren' lander en probeert contact te herstellen09/09 02u30 - Nu.nl Wetenschap: India heeft de lander, die vrijdag op het zuidelijke deel van de maan moest neerkomen, gesignaleerd. Volgens directeur van de Indiase organisatie voor Ruimteonderzoek (ISRO) Kailasavadivoo Sivan gaat het land twee weken de tijd nemen om het verloren contact met de lander te herstellen.
0x Wetenschappers creëren embryo's van met uitsterven bedreigde neushoorn11/09 19u15 - Nu.nl Wetenschap: Onderzoekers van een Italiaans laboratorium hebben met succes twee embryo's gemaakt van de noordelijke witte neushoorn uit Kenia, die ernstig met uitsterven bedreigd is. Hiervoor gebruikten de wetenschappers de eicellen van de twee laatste vrouwtjes van deze neushoornsoort en de spermacellen van overleden mannetjes.
0x Planeet ver buiten zonnestelsel heeft atmosfeer met waterdamp11/09 19u15 - Nu.nl Wetenschap: Astronomen hebben ontdekt dat een planeet ver buiten ons zonnestelsel een atmosfeer heeft met waterdamp. Volgens Britse wetenschappers is K2-18b daarom de meest geschikte exoplaneet om leven zoals wij het kennen te ondersteunen. De onderzoekers beschrijven hun bevindingen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Astronomy.
0x Universiteit Twente uit internationale academische toplijst gevallen11/09 20u30 - Nu.nl Wetenschap: De Universiteit Twente staat niet meer in de top 200 van beste universiteiten ter wereld. Maandagavond is de nieuwe ranglijst gepresenteerd door het Britse wetenschappelijke tijdschrift Times Higher Education (THE).
0x Mogelijk opnieuw planetoïde van buiten ons zonnestelsel ontdekt12/09 12u30 - Nu.nl Wetenschap: Een Oekraïense sterrenkundige heeft eind augustus mogelijk een planetoïde ontdekt die afkomstig is uit een ander planetenstelsel, schrijven diverse internationale media. Het zou pas het tweede rotsblok van buiten ons zonnestelsel zijn dat de omgeving betreedt.
0x Waarom specerijen zo duur en gewild waren in de Gouden Eeuw13/09 15u30 - Nu.nl Wetenschap: Enkele eeuwen terug waren specerijen letterlijk peperduur. Gekruid eten is best lekker, maar waarom zou je je blauw betalen voor een snufje peper of nootmuskaat?
0x Planetoïde zo groot als twee Eiffeltorens scheert 'langs' aarde14/09 15u45 - Nu.nl Wetenschap: Een planetoïde met het formaat van ruim twee Eiffeltorens, 650 meter, scheert in de nacht van zaterdag op zondag 'langs' de Aarde. Het object is ver van de aarde verwijderd, maar met 5,3 miljoen kilometer is het astronomisch gezien 'in de buurt'.
0x Pas ontdekte sidderaal is krachtigste levende elektriciteitsbron14/09 16u30 - Nu.nl Wetenschap: Wetenschappers hebben twee nieuwe soorten sidderalen ontdekt in het Amazonegebied, waarvan een de krachtigste stroomstoten afgeeft van alle bestaande diersoorten. Braziliaanse, Amerikaanse, Britse en Zwitserse wetenschappers beschrijven de nieuw ontdekte soorten in wetenschappelijk tijdschrift Nature Communications.
0x Nieuw ontdekte dinosauriër behoort tot grootste vliegende dieren ooit14/09 16u45 - Nu.nl Wetenschap: Een nieuw beschreven dinosauriër blijkt een van de grootste vliegende dieren uit de geschiedenis te zijn. Het dier kon naar schatting een spanwijdte tot 10 meter hebben. Paleontologen van de Queen Mary Universiteit in London beschrijven de vondst in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Vertebrate Paleontology.
0x NUcheckt: Onderzoek toonde niet aan dat ongelovige kinderen aardiger zijn14/09 16u45 - Nu.nl Wetenschap: NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Kinderen die zonder religie zijn opgevoed, zijn aardiger.'

Statistieken

Artikels:
32050
Gelezen:
26270
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven