vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

Nu.nl Wetenschap

Verbergen Tonen
23/03 00u00  Nederlandse onderzoekers vinden gezond nieuw koraalrif bij Saba Nederlandse onderzoekers hebben bij de Sababank, een koraalrif zuidelijk van de Nederlandse eilanden Saba en Sint Eustatius in de Caribische Zee, een koraalrif gevonden van tien kilometer lang. Het koraalrif is in opvallend goede staat.  15 
22/03 00u00  Ruimterots die bezocht zal worden door ruimtesonde krijgt naam Een verre ruimterots die volgend jaar wordt bereikt door een ruimtesonde, heeft een naam gekregen. Het rotsblok 2014 MU69, voorbij Pluto, heet voortaan Ultima Thule.
22/03 00u00  Amerikaans vliegdekschip uit WOII gevonden in zee Australië Het wrak van het Amerikaanse vliegdekschip de USS Lexington is achthonderd kilometer voor de kust van Queensland, Australië gevonden. Het schip zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Slag om de Koraalzee.
21/03 00u00  Rusland en China gaan nauwer samenwerken in maanonderzoeken Rusland en China gaan nauwer samenwerken in het onderzoek naar de maan. Igor Komarov, de baas van Roskosmos, heeft dat tijdens een conferentie in Tokio afgesproken met een vertegenwoordiger van de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Beide landen hebben zich bereid verklaard elkaar te steunen bij maanprojecten.
21/03 00u00  Utrecht is achtduizend jaar ouder dan werd gedacht Utrecht is achtduizend jaar ouder dan tot nu toe werd aangenomen, meldt de gemeente dinsdag. Archeologen hebben deze conclusie getrokken na opgravingen die zijn gedaan in de stad. 
20/03 18u15  As Stephen Hawking wordt bijgezet in Westminster Abbey De as van de wereldberoemde Britse wetenschapper Stephen Hawking wordt bijgezet in de Westminster Abbey in het centrum van Londen. Zijn resten komen zo vlak bij die van Isaac Newton (1643-1727) en Charles Darwin (1809-1882) te liggen.
20/03 15u30  Vierduizend jaar oude Soemerische haven opgegraven in Irak Archeologen hebben in het zuiden van Irak de resten van een zeker vierduizend jaar oude Soemerische haven blootgelegd. ''Dit is de oudste haven die ooit in Irak is opgegraven'', zeiden de wetenschappers van een universiteit in Rome. Alleen een haven van rond het begin van onze jaartelling werd eerder gevonden.
18/03 20u15  Laatste werk van Stephen Hawking mogelijk zijn belangrijkste nalatenschap De Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking rondde vlak voor zijn door een artikel af dat beschrijft hoe het bestaan van andere universums kan worden aangetoond. Mogelijk is dat zijn belangrijkste wetenschappelijke ontdekking.
17/03 00u00  Voor het eerst kippenei-eiwit gemaakt dat niet afkomstig is van kip De Nederlandse startup FunGeneX is er als eerste in geslaagd om een kippenei-eiwit te maken, zonder dat hier een kip aan te pas komt.
17/03 00u00  Werklieden vinden middeleeuwse muntenschat in Utrechts nieuwbouwdorp Twee medewerkers van een waterbedrijf zijn onlangs op een schat gestuit in het aanbouw zijnde dorp Hoef en Haag (bij Vianen). Zij vonden een aardewerken pot vol oude zilveren en gouden munten, in totaal ongeveer vijfhonderd. De meeste munten lijken gemaakt in de vijftiende eeuw. De tot nu toe oudst gedateerde munt stamt uit 1481.
16/03 12u15  Lage temperaturen februari en maart vertragen ontwikkeling natuur De natuur beleeft een uitzonderlijk lange ‘voorlente’, zo blijkt uit waarnemingen van de Natuurkalender van Wageningen University. Doordat het in februari en maart juist erg koud was, stagneerde de ontwikkeling in de natuur. 
16/03 00u00  Bonobo's en chimpansees spreken dezelfde taal Chimpansees en bonobo's spreken dezelfde taal. De twee aapsoorten die het meest verwant zijn aan de mens blijken veel dezelfde gebaren te gebruiken die hetzelfde betekenen. 
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Nederlandse onderzoekers vinden gezond nieuw koraalrif bij Saba23/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Nederlandse onderzoekers hebben bij de Sababank, een koraalrif zuidelijk van de Nederlandse eilanden Saba en Sint Eustatius in de Caribische Zee, een koraalrif gevonden van tien kilometer lang. Het koraalrif is in opvallend goede staat.  
0x Bonobo's en chimpansees spreken dezelfde taal16/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Chimpansees en bonobo's spreken dezelfde taal. De twee aapsoorten die het meest verwant zijn aan de mens blijken veel dezelfde gebaren te gebruiken die hetzelfde betekenen. 
0x Lage temperaturen februari en maart vertragen ontwikkeling natuur16/03 12u15 - Nu.nl Wetenschap: De natuur beleeft een uitzonderlijk lange ‘voorlente’, zo blijkt uit waarnemingen van de Natuurkalender van Wageningen University. Doordat het in februari en maart juist erg koud was, stagneerde de ontwikkeling in de natuur. 
0x Werklieden vinden middeleeuwse muntenschat in Utrechts nieuwbouwdorp17/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Twee medewerkers van een waterbedrijf zijn onlangs op een schat gestuit in het aanbouw zijnde dorp Hoef en Haag (bij Vianen). Zij vonden een aardewerken pot vol oude zilveren en gouden munten, in totaal ongeveer vijfhonderd. De meeste munten lijken gemaakt in de vijftiende eeuw. De tot nu toe oudst gedateerde munt stamt uit 1481.
0x Voor het eerst kippenei-eiwit gemaakt dat niet afkomstig is van kip17/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: De Nederlandse startup FunGeneX is er als eerste in geslaagd om een kippenei-eiwit te maken, zonder dat hier een kip aan te pas komt.
0x Laatste werk van Stephen Hawking mogelijk zijn belangrijkste nalatenschap18/03 20u15 - Nu.nl Wetenschap: De Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking rondde vlak voor zijn door een artikel af dat beschrijft hoe het bestaan van andere universums kan worden aangetoond. Mogelijk is dat zijn belangrijkste wetenschappelijke ontdekking.
0x Vierduizend jaar oude Soemerische haven opgegraven in Irak20/03 15u30 - Nu.nl Wetenschap: Archeologen hebben in het zuiden van Irak de resten van een zeker vierduizend jaar oude Soemerische haven blootgelegd. ''Dit is de oudste haven die ooit in Irak is opgegraven'', zeiden de wetenschappers van een universiteit in Rome. Alleen een haven van rond het begin van onze jaartelling werd eerder gevonden.
0x As Stephen Hawking wordt bijgezet in Westminster Abbey20/03 18u15 - Nu.nl Wetenschap: De as van de wereldberoemde Britse wetenschapper Stephen Hawking wordt bijgezet in de Westminster Abbey in het centrum van Londen. Zijn resten komen zo vlak bij die van Isaac Newton (1643-1727) en Charles Darwin (1809-1882) te liggen.
0x Utrecht is achtduizend jaar ouder dan werd gedacht21/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Utrecht is achtduizend jaar ouder dan tot nu toe werd aangenomen, meldt de gemeente dinsdag. Archeologen hebben deze conclusie getrokken na opgravingen die zijn gedaan in de stad. 
0x Rusland en China gaan nauwer samenwerken in maanonderzoeken21/03 00u00 - Nu.nl Wetenschap: Rusland en China gaan nauwer samenwerken in het onderzoek naar de maan. Igor Komarov, de baas van Roskosmos, heeft dat tijdens een conferentie in Tokio afgesproken met een vertegenwoordiger van de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA. Beide landen hebben zich bereid verklaard elkaar te steunen bij maanprojecten.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven