maandag 23 oktober 2017, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van PCMweb

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

PCMweb

Verbergen Tonen
23/10 11u45  Anoniem surfen hoe doe je dat? 4 manieren om je IP-adres te verbergen Een IP-adres is jouw digitale paspoort. Het geeft aan vanuit welk deel van de wereld jij een verbinding maakt met het internet. Je krijgt zo'n IP-adres toegewezen van je internetprovider. Net als een telefoonnummer bestaat het uit een aantal getallen. Heb je een Nederlandse internetprovider, dan heb je dus ook een Nederlands IP-adres. Niets mis mee, zou je zeggen. Toch heeft dat gevolgen voor de manier waarop je op het internet kunt surfen.12 
23/10 11u00  De verschillen tussen Intel en ARM-processoren Wie wint de strijd om de processorarchitectuur van de toekomst te zijn?Fabrikanten van mobiele apparaten kiezen in elk geval massaal voor ARM. Wat zijn de verschillen met de processoren van Intel?
21/10 00u00  AP tikt Microsoft op vingers om gegevensinzameling Windows 10-gebruikers Het is welbekend dat Windows 10 standaard een heleboel gegevens van je verzameld. Hoewel het sinds de makersupdate gemakkelijker is om dit uit te schakelen, wordt Microsoft nu toch op de vingers getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens.
20/10 15u15  PCM-weekoverzicht: Alle ins en outs over bluetooth Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
20/10 10u15  Google start bug bounty-programma voor Android-apps van derden Google helpt app-ontwikkelaars bij het beveiligen van hun applicaties door speciaal daarvoor een bug bounty-programma in het leven te roepen. Ethische hackers kunnen tot 1000 dollar per gevonden kwetsbaarheid opstrijken.
20/10 09u15  Alles wat je wil weten over bluetooth-codecs Bluetooth kennen we allemaal, maar met bluetooth-codecs wordt het al wat ingewikkelder. Waarom zijn er verschillende codecs en wat doen ze precies? We zetten ze hier voor je op een rij, met tekst en uitleg.
20/10 00u00  Overal toegang tot je thuisserver met Pagekite Als je thuis een server wilt opzetten of van overal de bestanden op je nas wilt benaderen zoals je gewend bent van clouddiensten, dan moet je met de routerinstellingen, portforwarding en dynamische dns aan de slag. Er is ook een simpeler alternatief: Pagekite. Hier leggen we uit hoe dat werkt.
19/10 13u15  Stem voor Website van het Jaar en win Misschien weet je het nog: eerder dit jaar nam Reshift, uitgever van PCM, de website Kieskeurig.nl over. Nu is Kieskeurig.nl dit jaar opnieuw genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. Die titel willen we natuurlijk winnen, en jij kan ons daarbij helpen - en daarbij zelf ook wat winnen!
19/10 10u15  Shuttle XPC Slim DX30 review De Shuttle XPC slim Barebone DX30 is een fluisterstille, zelf uit te bouwen mini-pc die probleemloos de recentste versie van Windows 10 draait, maar ook mediasoftware zoals Kodi. Zijn de mogelijkheden en prestaties de moeite waard? Dat lees je in deze Shuttle XPC Slim DX30 review.
19/10 00u00  Box brengt kunstmatige intelligentie naar de cloud Box heeft woensdag Box Skills aangekondigd tijdens de BoxWorks conferentie in San Francisco. Skills is een nieuwe laag bovenop de bestaande cloud opslagdienst, die het voor gebruikers mogelijk gaat maken om content te doorzoeken middels zogenoemde ‘machine learning tools’. Onder meer video-, foto- en audiobestanden worden hiermee volledig doorzoekbaar op inhoud.
19/10 00u00  Office 2007 en Outlook 2007 bereiken end of life Tot op heden ondersteunde Microsoft nog altijd Office 2007, maar nu - tien jaar later - is het toch echt gedaan met de pret. Zowel Office als Outlook 2007 hebben hun end-of-life-status bereikt. Upgraden is aan te raden.
19/10 00u00  Veilig overklokken: Waar je op moet letten Moderne pc-hardware is doorgaans snel genoeg voor iedere taak die je wilt uitvoeren. Toch kun je er met relatief weinig moeite net even wat meer uitpersen. Zonder risico is dat niet. Waar moet je op letten bij het veilig overklokken van je processor?
18/10 10u45  Geavanceerde Beveiliging via U2F voor Google-accounts Google lanceert nieuwe maatregelen om accounts extra te beschermen tegen indringers van buitenaf. Vanaf heden kun je jezelf aanmelden voor de Geavanceerde Beveiliging-instellingen, die werken via U2F.
18/10 09u15  Intel Management Engine uitschakelen of alternatieven vinden In een vorig artikel las je over Intel ATM en de bijbehorende Management Engine, die er beide voor zorgen dat Intel je pc in een houdgreep vast heeft. Is de Intel Management Engine uitschakelen een optie, of is het niet zo eenvoudig?
18/10 00u00  Alle 'cyber'-onderdelen uit het nieuwe regeerakkoord Het nieuwe regeerakkoord is binnen, en er staat in tegenstelling tot dat van de vorige regering redelijk veel details in over 'de cyber'. Maar is dat ook genoeg? Laten we eens kijken naar alle IT- en digitale voorstellen uit het regeerakkoord 2017.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 00u00  6 belangrijke overwinningen voor Stichting BreinPiraterij en internet, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zit immers in de menselijke aard om te delen wat we leuk vinden. Dat schuurt met de principes van het auteursrecht, waar Stichting Brein zich hard voor maakt. Die organisatie heeft daarom al verschillende sites op de knieën gekregen. Een overzicht.
17/10 10u15  Alles wat je wil weten over bluetoothEr worden intussen meer draadloze koptelefoons verkocht dan exemplaren met kabel. En Apple schafte de analoge audiopoort trouwens gewoon af, waarna andere fabrikanten volgden. Tijd om eens dieper op de onderliggende techniek in te gaan: bluetooth.
17/10 00u00  Waarom je VPN bijna altijd aan kunt laten staan maar soms moet uitzettenEen Virtual Private Network (VPN) zorgt ervoor dat je anoniem op het internet kunt surfen. Je gegevens gaan door een tunnel en worden daar flink door elkaar geschud waardoor ze vervolgens onherkenbaar zijn voor derden. VPN is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dat komt naast de behoefte aan veilig internet vooral ook omdat het de mogelijkheid biedt overal ter wereld naar je favoriete tv programma's te kijken.
17/10 00u00  De beste processors in verschillende prijsklassenAls hart van je pc bepaalt de processor in grote lijnen wat je er allemaal wel, of juist niet mee kunt doen. Je kunt het daarbij zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. In dit artikel leggen we de beste processors in verschillende prijsklassen voor je op een rij. Welke keuze is er zoal?
16/10 17u00  WPA2-standaard kwetsbaar voor aanvalBeveiligingsonderzoekers van de KU Leuven hebben een kwetsbaarheid ontdekt in de wpa2-versleuteling die gebruikt wordt voor de beveiliging van draadloze netwerken. De zogenoemde Key Reinstallation Attacks (KRACK) maakt het mogelijk om informatie te onderscheppen.
16/10 15u45  Hot or not? De Samsung Galaxy S8 versus de Nokia 8Samsung en Nokia hebben ieder hun eigen kijk op hoe een vlaggenschip eruit hoort te zien en wat hij moet kunnen. Dat is duidelijk te zien als we de Samsung Galaxy S8 naast de Nokia 8 leggen.
16/10 13u00  Aan de slag met WordPress-thema's en pluginsWanneer je een site host via WordPress, heb je veel mogelijkheden om deze helemaal naar eigen smaak in te richten. Dat doe je aan de hand van WordPress-thema's en plugins.
16/10 12u00  'Criminelen harken miljoenen binnen met verkoop ransomware'De verkoop van kant-en-klare malware - met name ransomware - was het afgelopen jaar een lucratieve business voor cybercriminelen. Sommige aanbieder verdienden er meer dan 100.000 dollar aan.
16/10 00u00  Meer dan muziek: de strijd om de streamerDeze week is Spotify op een waarde van 16 miljard geschat en gaf Apple aan dat zijn streamingdienst ruim 30 miljoen gebruikers telt. Streaming is booming en iedereen wil een graantje meepikken, maar is muziek nog wel genoeg? Hoe kunnen streamingdiensten zichzelf onderscheiden en hoe gaan artiesten ermee om?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Anoniem surfen hoe doe je dat? 4 manieren om je IP-adres te verbergen23/10 11u45 - PCMweb: Een IP-adres is jouw digitale paspoort. Het geeft aan vanuit welk deel van de wereld jij een verbinding maakt met het internet. Je krijgt zo'n IP-adres toegewezen van je internetprovider. Net als een telefoonnummer bestaat het uit een aantal getallen. Heb je een Nederlandse internetprovider, dan heb je dus ook een Nederlands IP-adres. Niets mis mee, zou je zeggen. Toch heeft dat gevolgen voor de manier waarop je op het internet kunt surfen.
8x Geavanceerde Beveiliging via U2F voor Google-accounts18/10 10u45 - PCMweb: Google lanceert nieuwe maatregelen om accounts extra te beschermen tegen indringers van buitenaf. Vanaf heden kun je jezelf aanmelden voor de Geavanceerde Beveiliging-instellingen, die werken via U2F.
8x Veilig overklokken: Waar je op moet letten19/10 00u00 - PCMweb: Moderne pc-hardware is doorgaans snel genoeg voor iedere taak die je wilt uitvoeren. Toch kun je er met relatief weinig moeite net even wat meer uitpersen. Zonder risico is dat niet. Waar moet je op letten bij het veilig overklokken van je processor?
8x Box brengt kunstmatige intelligentie naar de cloud19/10 00u00 - PCMweb: Box heeft woensdag Box Skills aangekondigd tijdens de BoxWorks conferentie in San Francisco. Skills is een nieuwe laag bovenop de bestaande cloud opslagdienst, die het voor gebruikers mogelijk gaat maken om content te doorzoeken middels zogenoemde ‘machine learning tools’. Onder meer video-, foto- en audiobestanden worden hiermee volledig doorzoekbaar op inhoud.
8x De verschillen tussen Intel en ARM-processoren23/10 11u00 - PCMweb: Wie wint de strijd om de processorarchitectuur van de toekomst te zijn?Fabrikanten van mobiele apparaten kiezen in elk geval massaal voor ARM. Wat zijn de verschillen met de processoren van Intel?
7x Alle 'cyber'-onderdelen uit het nieuwe regeerakkoord18/10 00u00 - PCMweb: Het nieuwe regeerakkoord is binnen, en er staat in tegenstelling tot dat van de vorige regering redelijk veel details in over 'de cyber'. Maar is dat ook genoeg? Laten we eens kijken naar alle IT- en digitale voorstellen uit het regeerakkoord 2017.
7x Stem voor Website van het Jaar en win19/10 13u15 - PCMweb: Misschien weet je het nog: eerder dit jaar nam Reshift, uitgever van PCM, de website Kieskeurig.nl over. Nu is Kieskeurig.nl dit jaar opnieuw genomineerd voor de verkiezing van Website van het Jaar. Die titel willen we natuurlijk winnen, en jij kan ons daarbij helpen - en daarbij zelf ook wat winnen!
7x Overal toegang tot je thuisserver met Pagekite20/10 00u00 - PCMweb: Als je thuis een server wilt opzetten of van overal de bestanden op je nas wilt benaderen zoals je gewend bent van clouddiensten, dan moet je met de routerinstellingen, portforwarding en dynamische dns aan de slag. Er is ook een simpeler alternatief: Pagekite. Hier leggen we uit hoe dat werkt.
7x Alles wat je wil weten over bluetooth-codecs20/10 09u15 - PCMweb: Bluetooth kennen we allemaal, maar met bluetooth-codecs wordt het al wat ingewikkelder. Waarom zijn er verschillende codecs en wat doen ze precies? We zetten ze hier voor je op een rij, met tekst en uitleg.
7x Google start bug bounty-programma voor Android-apps van derden20/10 10u15 - PCMweb: Google helpt app-ontwikkelaars bij het beveiligen van hun applicaties door speciaal daarvoor een bug bounty-programma in het leven te roepen. Ethische hackers kunnen tot 1000 dollar per gevonden kwetsbaarheid opstrijken.

Statistieken

Artikels:
42445
Gelezen:
66231
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven