dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/07 20u45  Bommen Libisch toestel onschadelijk gemaakt Het Tunesische leger heeft de bommen onschadelijk gemaakt van een Libisch gevechtsvliegtuig dat een noodlanding had gemaakt. De piloot had zijn toestel maandag aan de grond gezet op een weg bij de stad Médenine, op ongeveer 100 kilometer van de grens met Libië.
23/07 20u45  Warmste 23 juli ooit gemeten 23 juli is officieel de warmste ooit gemeten in ons land. Om 17.50 uur werd het in De Bilt 31,7 graden. Het is in Nederland op grote schaal tropisch, meldt Weeronline. Het warmst is het tot nu toe in Eindhoven met 34,6 graden. Woensdag en donderdag wordt het nog heter.
23/07 20u30  ‘Persoonlijk handelsoverleg VS en China’ De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en andere hoge regeringsfunctionarissen uit de Verenigde Staten reizen komende maandag af naar China voor overleg over de handelsvete tussen beide economische grootmachten. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.
23/07 20u30  Anna Ticho liet Israel Museum een schat aan kunstwerken na Timna Seligman kent het werk van de Jeruzalemse schilderes Anna Ticho als geen ander. Ze is curator van de Anna Tichocollectie van het Israel Museum en schrijver van het boek ”Anna Ticho. Lifescape”. Ze heeft haar kantoor in het huis waar het echtpaar Ticho eens woonde.
23/07 20u30  IKEA stopt met gedrukte catalogus IKEA stopt in Nederland met het verspreiden van de gedrukte catalogus. De Zweedse woonwinkel kiest voor een digitale versie, die vanaf 27 augustus op de website te bekijken is. Volgens het bedrijf is voor liefhebbers nog wel een beperkt aantal gedrukte exemplaren verkrijgbaar bij de winkels.
23/07 20u15  Mark Esper nieuwe minister van Defensie VS De Amerikaanse Senaat heeft dinsdag ingestemd met Mark Esper (55) als de nieuwe minister van Defensie. Daarmee is een eind gekomen aan verreweg de langste periode dat het Pentagon zonder een vaste chef zat. Voormalig infanterie-officier en defensielobbyist Esper volgt Jim Mattis op. Deze nam in december ontslag na een conflict over de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië.
23/07 20u00  Motorrijder overleden door ongeluk op A4 Een motorrijder is dinsdagavond overleden door een ongeluk op de A4 bij de afrit Sloten bij Amsterdam, meldt de politie. Hij ging door onbekende oorzaak onderuit en raakte de vangrail.
23/07 20u00  Gazanen komen geen kopje koffie drinken Ze leeft al negentien jaar onder dreiging van geweld uit de Gazastrook. Raketten, vuurballonnen en infiltraties. Maar weggaan is geen optie. Batia Holin: „Blijven is onze manier om nee tegen terreur te zeggen.”
23/07 19u45  Poolse Auschwitz-overlevende Albin overleden De Poolse Auschwitz-overlevende Kazimierz Albin is op 96-jarige leeftijd in Warschau overleden. Dat heeft het Internationaal Auschwitz Comité dinsdag bekendgemaakt.
23/07 19u45  Ebru Umar weg als columniste bij Metro Dagblad Metro zet columnist Ebru Umar na veertien jaar aan de kant vanwege bezuinigingen. Dat stelt zij dinsdag op haar website. Haar laatste bijdrage aan de gratis krant werd vorige week geplaatst.
23/07 19u45  Verkoopverbod lachgas evenementen Rotterdam Bij evenementen in Rotterdam en op en rond het strand van Nesselande in de stad mag per direct geen lachgas worden verkocht. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft een politieverordening gewijzigd om dat verbod mogelijk te maken. Dat heeft de gemeente bevestigd naar aanleiding van een bericht van RTV Rijnmond.
23/07 19u15  Labour broedt op motie van wantrouwen De Britse oppositiepartij Labour dient een motie van wantrouwen in tegen Boris Johnson als dat „gepast” is. Dat zei partijleider Jeremy Corbyn, die tegenover ITV News niet in detail wilde treden over wanneer hij de aankomende premier ten val zou willen brengen. „Dat wordt een interessante verrassing voor jullie.”
23/07 19u00  Architectenbureau RoosRos transformeert gebouw en vak Digitalisering en duurzaamheid veranderen de komende jaren het werk van de architect ingrijpend. De tekenaars van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland houden zich met die veranderingen al volop bezig.
23/07 19u00  Aanhoudingen om georganiseerde hennepteelt In een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt heeft de politie dinsdag drie aanhoudingen verricht. Meer dan honderd agenten werden ingezet tijdens deze actie.10 
23/07 19u00  Dode en gewonden bij ongeluk in Tilburg Door een aanrijding tussen twee auto’s in Tilburg is dinsdag een dode gevallen.10 
Laatste update: vandaag om 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/07 18u45  Zoektocht in krochten Vaticaan nog niet voorbijHet is onwaarschijnlijk dat een 15-jarig meisje dat in 1983 verdween, is begraven in het Vaticaan. Maar daarmee komt vast geen einde aan het zoekwerk.
23/07 18u30  Voor het eerst code rood wegens hitte BelgiëVoor het eerst is in België een code rood wegens de hitte afgegeven. Het alarm geldt voor de komende dagen, meldt het Belgisch weerinstituut KMI.
23/07 18u30  23 juli warmste ooit gemeten23 juli is officieel de warmste ooit gemeten in ons land. Om 17.50 uur werd het in De Bilt 31,7 graden. Het is in Nederland op grote schaal tropisch, meldt Weeronline. Het warmst is het tot nu toe in Eindhoven met 34,6 graden. Woensdag en donderdag wordt het nog heter.
23/07 18u15  President Bulgarije vetoot aankoop F16’sDe Bulgaarse president heeft zijn veto uitgesproken over de grootste aankoop van militair materieel sinds de val van het communisme. Roemen Radev blokkeerde de aankoop van acht gevechtsvliegtuigen in de Verenigde Staten. Met die deal is een bedrag gemoeid van 1,26 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro).
23/07 18u00  Code oranje in 81 Franse departementenDe Franse autoriteiten hebben dinsdag code oranje afgegeven voor 81 van de 102 departementen, tachtig daarvan wegens de zinderende hitte. Dat is volgens Météo-France een record. Het oude stond sinds juni op 78. In Bordeaux steeg het kwik tot 41,2 graden Celsius. In deze stad in het zuidwesten werd deze temperatuur nooit eerder gemeten.
23/07 18u00  AEX-index op hoogste niveau in 18 jaarDe AEX-index van de beurs in Amsterdam ging dinsdag flink omhoog en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim achttien jaar. Ook elders in Europa waren mooie plussen op de koersborden te zien, geholpen door meevallende bedrijfsresultaten en winsten in de auto- en chipsector. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit wel uit de gratie na cijfers.
23/07 18u00  Meisje (15) dood door bootongeluk ZoutelandeBij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de Zeeuwse kust bij Zoutelande is dinsdag een meisje overleden. Het slachtoffer is 15 jaar en komt uit het Limburgse dorp Neer, laat de politie weten. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.
23/07 17u30  Post Uit Lviv: Blijf weg uit de schatkamer van OekraïneDeze Post uit kan ik beter niet schrijven. Want de kans is sterk aanwezig dat u na dit stuk denkt: Deze stad wil ik graag bezoeken. Maar dat is juist niet de bedoeling.
23/07 17u15  Niemand bestraft voor omkopen gedeputeerdeNiemand is bestraft voor het omkopen van de Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Drie verdachten zijn dinsdag vrijgesproken. Bij twee anderen is het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard, maar zij krijgen wel een boete van 1000 euro voor het bezit van een valse factuur uit 2007.
23/07 17u15  Secularisatie ging ook rooms België niet voorbijIn de ogen van de roomse geestelijkheid (clerus) in België was met de renaissance en de Reformatie, later versterkt met de verlichting en de Franse Revolutie, een strijd begonnen tegen de godsdienst, die uitmondde in de verdwijning van de sinds de middeleeuwen bestaande christelijke orde.
23/07 17u00  Schatten uit het Rijksmuseum in GoudaIn Museum Gouda is tot en met 27 oktober de tentoonstelling ”Lage Landen”, in samenwerking met het Rijksmuseum, te zien.
23/07 17u00  Dode (20) door bootongeluk bij ZoutelandeBij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de Zeeuwse kust bij Zoutelande is dinsdag een dode gevallen. Het slachtoffer is 20 jaar, laat de politie weten. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk, maar de bestuurder van de speedboot is aangehouden.
23/07 17u00  Landschappen Wim van der Veer in Galerie de Vis HarlingenWeinig schilders zijn zo trouw aan een specifiek onderwerp als de Friese landschapsschilder Wim van der Veer.
23/07 17u00  Grote natuurbranden Portugal ‘onder controle’De Portugese autoriteiten zeggen dat de enorme natuurbranden in het midden van het land onder controle zijn. Het vuur woedde dagenlang in de bosrijke regio Castelo Branco, op zo’n 200 kilometer van hoofdstad Lissabon.
23/07 17u00  Refo’s kunnen leren van baptisten die alcohol volstrekt mijdenHoe herken je een christen? In de befaamde brief aan Diognetus, geschreven in de tweede eeuw na Christus, komt een christen naar voren als iemand die opvalt, anders is, leeft als een vreemdeling. Het is opvallend dat de auteur van de brief daarbij niet wijst op aparte kleding, andere gewoonten of een eigen taal, maar juist op ander gedrag. Christenen nemen afstand van het genot van deze wereld, stelt hij.
23/07 16u45  Keniaanse minister op borgtocht vrijEen Keniaanse rechter heeft minister van Financiën Henry Rotich en diens rechterhand op het departement, Kamau Thugge, dinsdag op borgtocht vrijgelaten. Het duo was een dag eerder in gezelschap van verscheidene andere overheidsfunctionarissen opgepakt op verdenking van corruptie. In afwachting van het proces mogen ze niet op hun kantoor komen.
23/07 16u45  Piet van der Steen speelt FranckPiet van der Steen maakte de 3-cd-box ”César Franck, de twaalf orgelwerken, en meer...”.
23/07 16u45  Verzorgster verdacht van stelen 56.000 euroIn Rotterdam heeft de politie een 35-jarige vrouw aangehouden die ruim 56.000 euro gestolen zou hebben van kwetsbare ouderen. Ze werkte als ouderenbegeleider in een zorginstelling en had de beschikking over hun bankpassen.
23/07 16u30  Dinsdag alleen nog 10 km Rolstoel4daagseDe Twentse Roelstoel4daagse wordt woensdag ingekort vanwege de hitte. Dinsdag werden de 70 kilometer en 50 kilometer al geschrapt, woensdag vervalt ook de 22 kilometer. Alleen de 10 kilometer blijft nog over. Ook is de traditionele intocht in het centrum van Delden afgelast vanwege de warmte.
23/07 16u30  Iran ‘feliciteert’ Boris JohnsonDe aankomende Britse premier Boris Johnson is gefeliciteerd en gewaarschuwd door Iran, dat ruzie heeft met het Verenigd Koninkrijk over de inbeslagname van olietankers . De Iraanse minister Mohammad Javad Zarif (Buitenlandse Zaken) stelde dat Iran zijn kustwateren zal „beschermen”.
23/07 16u30  Schap besproeit dijken tegen scheurenHoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is woensdag begonnen met het besproeien van de veendijken in het westelijk deel van Utrecht. Dat is nodig omdat de dijken door droogte en zeer hoge temperaturen makkelijk kunnen uitdrogen. Dan gaan ze scheuren en kunnen ze gaan schuiven.
23/07 16u15  Piet en Ina wonen op Texel in een joert, een ronde tentJe zou ze de nomaden van Texel kunnen noemen. Piet en Ina Laan wonen het grootste deel van het jaar in een joert, een ronde tent. „We horen de zee bulderen.”
23/07 16u00  Hof geeft ook hoge straffen liquidatie LeidenTwee mannen uit Noord-Holland hebben in hoger beroep voor een liquidatie in Leiden dezelfde hoge straffen gekregen als de rechtbank vorig jaar al had opgelegd. De hoogste straf van 25 jaar is voor een 26-jarige man uit Westzaan; zijn 37-jarige kompaan uit Heerhugowaard kreeg 22 jaar cel. De straf is ook conform de eis die het Openbaar Ministerie voor het gerechtshof Den Haag tegen de ontkennende verdachten had geëist.
23/07 16u00  Privacywaakhond krijgt klachten over FaceAppDe Autoriteit Persoonsgegevens heeft enkele klachten gekregen over de fotobewerkingsapp FaceApp. Over het aantal klachten en de inhoud wil de privacywaakhond niets zeggen. „Bij alle klachten kijken we of die vallen onder de Europese privacyregels, de Algemene verordening gegevensbescherming”, zegt een woordvoerster.
23/07 16u00  Irak opent massagraf uit tijd Saddam HoesseinIrak is dinsdag begonnen met het opgraven van tientallen mensen onder wie jonge kinderen, die vermoedelijk tijdens het bewind van Saddam Hoessein om het leven zijn gebracht. De ex-dictator voerde indertijd bloedig strijd tegen de Koerdische minderheid in zijn land. In de jaren 1987 en 1988 werden bijna 180.000 Koerden vermoord en 3000 dorpen verwoest.
23/07 16u00  Wall Street opent hoger na cijferstroomDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de kleine plussen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten een fikse hoeveelheid bedrijfsresultaten van grote namen als bijvoorbeeld frisdrankproducent Coca-Cola, defensieconcern Lockheed Martin, industrieconglomeraat United Technologies en motorfietsenbouwer Harley-Davidson.
23/07 15u45  Refo’s kunnen leren van baptisten die alchol volstrekt mijdenHoe herken je een christen? In de befaamde brief aan Diognetus, geschreven in de tweede eeuw na Christus, komt een christen naar voren als iemand die opvalt, anders is, leeft als een vreemdeling. Het is opvallend dat de auteur van de brief daarbij niet wijst op aparte kleding, andere gewoonten of een eigen taal, maar juist op ander gedrag. Christenen nemen afstand van het genot van deze wereld, stelt hij.
23/07 15u30  ‘EU kijkt uit naar constructief werk Johnson’De Europese Commissie kijkt uit naar een „constructieve” samenwerking met Boris Johnson wanneer hij als premier aantreedt. Dat twitterde Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar namens de EU voor de brexit, nadat Johnson was verkozen tot nieuwe leider van de Conservatieve partij.
23/07 15u30  KICG-rapport over verslaving „wake-upcall” voor kerkVerslaving komt in één op de vijf reformatorische gezinnen voor, bleek uit onderzoek van het Kennisinstituut Christelijke GGZ (KICG). Huiswerk voor kerk en hulpverleners, vinden psychosociaal hulpverlener Erik-Jan Verbruggen en ds. M. Messemaker uit Nijkerk.
23/07 15u15  IMF snijdt in groeiramingen wereldeconomieHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie verder verlaagd. Mede door de aanhoudende handelsoorlog is het daarbij onzeker of het in de ramingen opgenomen groeiherstel voor 2020 realistisch is. Hiervoor is het nodig dat de situatie in enkele probleemmarkten stabiliseert en de Verenigde Staten en China vooruitgang boeken bij het oplossen van hun handelsvete, zegt het IMF.
23/07 15u15  Waarschuwing voor gasgeisers in caravansDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de butaan/propaan gasgeisers MoveFlame 2 en MoveFlame 3, die sinds 2018 worden verkocht. Vermoedelijk zijn ze ook in caravans, campers en vakantiehuisjes geïnstalleerd. Ze kunnen ook gewoon in huizen zijn aangebracht.
23/07 15u00  Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingDe politie heeft een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een man in Tilburg. De politie kreeg dinsdagochtend rond 09.30 uur een melding dat een 37-jarige man een einde aan zijn leven wilde maken. Eenmaal ter plaatse bleek de man een pistool te hebben. Na het waarschuwingsschot kon de politie de man aanhouden.
23/07 15u00  DAF-moeder Paccar blijft goed presterenDe Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van de sterke vraag naar vrachtwagens. Ook verkocht het bedrijf veel vrachtwagenonderdelen. Het moederbedrijf van het Nederlandse DAF voerde de omzet daardoor op tot recordhoogte.
23/07 14u45  Op naar de warmste dag ooitGrote kans dat donderdag het Nederlandse warmterecord sneuvelt. De weermodellen voorspellen hete dagen met uitschieters naar mogelijk 40 graden. Daarbij zou de meting op 23 augustus 1944 van 38,6 graden Celsius in Warnsveld (Gelderland) kunnen verbleken.
23/07 14u45  Vooral naar boven kijken bij vliegverbodEen wereldwijd vliegverbod voor de GippsAero Airvan 8 maakt MAF Suriname vrijwel vleugellam. „Dit hakt er diep in.” Toch houdt directeur-piloot Andy Bijkerk –4000 vlieguren– moed. „De problemen lopen God niet uit de hand. Hij weet ervan. Dat geeft houvast.”
23/07 14u45  Timmermans: meer doen tegen ontbossingDe Europese Commissie wil meer actie om de bossen wereldwijd te beschermen en ontbossing tegen te gaan. „We zullen onze klimaatdoelen niet halen zonder de bossen te beschermen”, zei vicevoorzitter Frans Timmermans in Brussel.
23/07 14u30  Per pont naar het kerkenpad bij HolyslootWie vanuit Holysloot het kerkenpad wil volgen, moet eerst met het pontje mee. Je waant je in Giethoorn.
23/07 14u30  ‘Brexitpremier Boris’ kan aan de slagBoris Johnson is eindelijk doorgedrongen tot Downing Street 10. Het is geen geheim dat hij al heel lang op het premierschap aasde. De 55-jarige ‘brexiteer’ bij uitstek herhaalde na zijn verkiezing met een ruime meerderheid van de Conservatieve stemmers dat hij hoe dan ook de brexit uitvoert en wil voorkomen dat de links-radicale oppositieleider Jeremy Corbyn aan de macht komt. De Conservatieven hopen dat hij de redder wordt van hun partij, die juist door de brexit schipbreuk lijkt te lijden.
23/07 14u30  Trump feliciteert Johnson: hij is ‘geweldig’De Amerikaanse president Donald Trump feliciteerde Boris Johnson dinsdag met zijn overwinning in de race om de nieuwe Britse premier te worden. „Felicitaties aan Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Hij zal geweldig zijn!”, tweette Trump, die zichzelf heeft uitgeroepen tot een grote fan van Johnson.
23/07 14u30  Parachutist omgekomen bij vliegveld TeugeEen leerling-parachutist is dinsdagmiddag omgekomen door een ongeluk bij het vliegveld Teuge in Gelderland. Dat bevestigde de manager van het Nationaal Paracentrum Teuge. Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur.
23/07 14u15  Parachutist neergestort bij vliegveld TeugeEen parachutist is dinsdagmiddag neergestort bij het vliegveld Teuge in Gelderland. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving door Omroep Gelderland.
23/07 14u15  Kand. E. van Ittersum wordt mentor voor gevangenenKandidaat E. van Ittersum uit Tilsonburg (Canada) is op 12 juli bevestigd als predikant met bijzondere opdracht te Woodstock (Canada). Hij wordt mentor voor gevangenen ten behoeve van de stichting Crossroads.
23/07 14u15  Harley denkt minder motoren te verkopenHarley-Davidson verwacht dit jaar minder motorfietsen te verkopen. De motorenmaker denkt nu tussen de 212.000 en 217.000 motoren af te leveren, eerder ging het bedrijf nog uit van tussen de 217.000 en 222.000 motorfietsen.
23/07 14u15  Prognoses omhoog bij maker Kleenex en HuggiesDe Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.
23/07 14u15  Weer onderzoek naar dood 91-jarige HaagseDe Haagse politie doet opnieuw uitgebreid forensisch onderzoek in een woning aan de Erasmusweg, in verband met de dood van een 91-jarige vrouw. Zij werd daar op 8 mei dood aangetroffen. De politie gaat nog steeds uit van een misdrijf.
23/07 14u15  Suikervrije drankjes geven Coca-Cola vleugelsCoca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkopen wederom in de lift.
23/07 14u00  Rotterdamse vrouw met baby mag Turkse cel verlatenRojda (31) uit Rotterdam mag van een Turkse rechter haar proces in vrijheid afwachten. Dat meldden diverse media. De vrouw werd begin april in Istanbul opgepakt met haar vijf maanden oude baby op verdenking van banden met de PKK.
23/07 14u00  Grootmachten praten zondag met IranDe Europese grootmachten Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië komen zondag met afgevaardigden uit Rusland en China in Wenen bijeen om met Iran te praten over de redding van het nucleair akkoord uit 2015. Dat heeft de bureau buitenlandse zaken van de EU dinsdag bekendgemaakt.
23/07 14u00  Rotterdamse vrouw mag Turkse cel uitEen 31-jarige vrouw uit Rotterdam en haar baby, die sinds april vastzitten in Istanbul, mogen de cel verlaten. De vrouw heeft wel een uitreisverbod gekregen en een wekelijkse meldplicht. Haar advocaat laat weten dat er weinig bewijs tegen zijn cliënt was, maar dat er nog onderzoek naar haar telefoon moet worden gedaan.
23/07 13u45  Strooiwagens de weg op om asfalt te koelenDe Drentse gemeente Noordenveld stuurt de komende dagen strooiwagens de weg op. Met pekelwater wordt de asfaltlaag wat afgekoeld. Dat voorkomt dat het asfalt gaat plakken en beschadigt.
23/07 13u45  Niet links, niet rechts, maar christelijk humaanBij het bepalen van hun houding tegenover andere partijen kunnen CU, SGP en CDA leren van Francis A. Schaeffer. Deze christen-denker waarschuwde fel voor het in het Westen beeldbepalende humanisme.
23/07 13u45  Chinese ex-premier Li Peng (90) overledenVoormalig premier Li Peng van China is op 90-jarige leeftijd overleden, meldden staatsmedia dinsdag. Li stierf maandagavond in Peking als gevolg van een niet nader gespecificeerde ziekte, zei het officiële persbureau Xinhua.
23/07 13u45  Hele jury van MasterChef Australië stapt opNa elf seizoenen stopt de driekoppige jury van het kookprogramma MasterChef Australië ermee. Network 10 is er tijdens de contractonderhandelingen met George Calombaris, Matt Preston en Gary Mehigan niet uitgekomen.
23/07 13u45  Cel voor jihadisten, ook voor oorlogsmisdrijfDe 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht dinsdag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016.
23/07 13u45  Hitteplannen vroeger in de zomer afgekondigdHet Nationaal Hitteplan is nog niet eerder, tot twee keer toe, zo vroeg in de zomer afgekondigd als dit jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
23/07 13u45  Live: Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers, ook voor oorlogsmisdrijf door op foto lachend te poseren met gekruisigd persoonLees meer >
23/07 13u30  Boris Johnson nieuwe Britse premierEen meerderheid van 92.000 van de circa 160.000 leden van de Britse Conservatieve Partij heeft Boris Johnson gekozen tot nieuwe partijleider en die wordt daarom premier.
23/07 13u30  Boris Johnson heeft gouden onhandigheidDe nieuwe Britse premier Boris Johnson (1964) is een unieke verschijning. Hij is een kind van de elite, die leerde lezen en schrijven op een Europese school in Brussel. Maar hij heeft ook iets volks over zich, waarmee hij de kleine man een vrolijk gevoel geeft. Daarnaast is hij een lolbroek, waardoor hij tot nu toe de meeste kritiek kon weglachen.
23/07 13u15  Conservatieven kiezen Boris Johnson als leiderEen meerderheid van 92.000 van de circa 160.000 leden van de Britse Conservatieve Partij heeft Boris Johnson gekozen tot nieuwe partijleider en die wordt daarom premier. De 55-jarige Johnson is een uitgesproken voorstander van het vertrek uit de Europese Unie en heeft gezegd dat de brexit hoe dan ook op 31 oktober een feit wordt.
23/07 13u15  Nieuwe Britse premier Johnson heeft gouden onhandigheidDe nieuwe Britse premier Boris Johnson (1964) is een unieke verschijning. Hij is een kind van de elite, die leerde lezen en schrijven op een Europese school in Brussel. Maar hij heeft ook iets volks over zich, waarmee hij de kleine man een vrolijk gevoel geeft. Daarnaast is hij een lolbroek, waardoor hij tot nu toe de meeste kritiek kon weglachen.
23/07 13u00  ‘Huisdier raakt snel oververhit’Bezitters van huisdieren moeten tijdens zeer warme dagen goed opletten dat hun beest niet oververhit raakt. Vooral honden en konijnen kunnen het zo warm krijgen dat ze in een hitteshock raken. Daaraan overlijdt een dier als het niet snel wordt gekoeld, waarschuwen de Dierenbescherming en het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).
23/07 13u00  Italië: onderhandeling over migranten was flopItalië ligt dwars in de onderhandelingen over een verdeling van migranten die met bootjes de Middellandse Zee proberen over te steken. De door Frankrijk en Duitsland belegde bijeenkomst over migratie van maandag in Parijs was „een flop”, zei minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van Italië.
23/07 12u45  Britse pond daalt in afwachting nieuwe premierHet Britse pond is voor de derde dag op rij in waarde gedaald in afwachting van de benoeming van de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Beleggers verwachten dat Boris Johnson de strijd wint en vrezen de gevolgen voor de Britse economie vanwege zijn harde lijn ten opzichte van de brexit. Het pond zakte naar het laagste niveau in meer dan twee jaar ten opzichte van de dollar.
23/07 12u45  Vondsten uit scheepswrakken in PrincessehofKeramiek en andere voorwerpen uit de wrakken van acht schepen uit de 9e tot en met de 19e eeuw zijn binnenkort te zien in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. ‘Gezonken Schatten: geheimen van de Maritieme Zijderoute’ heet de tentoonstelling die 7 september begint. Honderden bruiklenen komen er, zelfs uit Korea en Singapore.
23/07 12u30  Motorrijder (34) dood door ongeval in AlmereBij een ongeluk in Almere is maandag een 34-jarige motorrijder om het leven gekomen, meldt de politie dinsdag. Het ongeval, een aanrijding tussen een automobilist en de motorrijder, gebeurde op de kruising Spectrumdreef en Azorenweg. Daarbij kwam de motorrijder ten val en hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
23/07 12u15  Bonden langs bij werkplaatsen om hitteVakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen gaan de komende dagen langs bij werkplaatsen om te kijken of werknemers goed beschermd zijn tegen de hitte. Ze kijken bijvoorbeeld of er wel zonnebrandcrème of uv-werende kleding wordt gebruikt door mensen die buiten werken.
23/07 12u15  Steun voor Spaanse premier Sánchez slinktDe demissionaire Spaanse premier en sociaaldemocraat Pedro Sánchez lijkt dinsdag geen meerderheid te krijgen voor een centrumlinkse regering onder zijn leiding. Hij hoopt met steun van 176 van de 350 leden van de Spaanse Tweede Kamer weer als echte premier aan het werk te kunnen. Maar zijn voornaamste steunpilaar, de radicale links-populistische Unidos Podemos, ziet van die steun af, meldden Spaanse media.
23/07 12u00  Positieve stemming op Europese beurzenDe Europese beurzen wonnen dinsdag terrein. Beleggers waren overwegend enthousiast over de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. Vooral in de autosector en bij de chipbedrijven werden stevige koerswinsten geboekt. Op het Damrak viel fitnessketen Basic-Fit uit de gratie na publicatie van de resultaten.
23/07 12u00  Doorrijder ongeval Rotterdam had gedronkenDe automobilist die is aangehouden voor het verkeersongeval dat maandagavond in Rotterdam een vrouw en haar hond het leven kostte, had gedronken. Dat heeft een blaastest uitgewezen, meldt de politie. De 56-jarige verdachte zit vast.
23/07 12u00  Vliegverbod treft MAFDe medische hulpverlening van MAF in Australië, Oost-Timor en Suriname ligt acuut stil. Oorzaak is een wereldwijd vliegverbod voor Airvanvliegtuigen na een dodelijke crash van een parachutistentoestel in Zweden. „MAF maakt zich grote zorgen.”10 
23/07 12u00  Toch feest als het warmterecord sneuveltHet absolute warmterecord van Nederland - 38,6 graden Celsius - zou donderdag wel eens kunnen sneuvelen. Maar dat zal de inwoners van Warnsveld en de familie Thate er niet van weerhouden om op 23 augustus een feestje te vieren. Op die dag in 1944 legde huisarts, sterrenkundige en kunstenaar Jan Thate (1906 - 1995) in Warnsveld de tot nu toe hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten officieel vast.
23/07 12u00  RIVM waarschuwt voor zomersmogHet RIVM waarschuwt dat de kwaliteit van de lucht woensdag slecht zal zijn als gevolg van smog. Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen maar beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanningen beperken.
23/07 12u00  Een op de twintig kinderen slikt slaapmedicijnEen op de twintig jonge tieners slikt elke week melatonine als slaapmiddel. Dat is niet zonder gevaar, meldde het Algemeen Dagblad dinsdag. Onderzoekers waarschuwen voor het pilletje dat gewoon bij de drogist in het schap ligt: bij verkeerd gebruik kan het slaapproblemen zelfs verergeren.
23/07 12u00  FTH Giessen werkt samen met TUKDe Vrije Theologische Hogeschool (FTH) in het Duitse Giessen wil in een ”coöperatief promotieprogramma” gaan samenwerken met de Theologische Universiteit Kampen (TUK).
23/07 12u00  Hogescholen onderzoeken versnelling van meer duurzame landbouw en veeteeltVier groene hogescholen gaan gezamenlijk de komende vier jaar praktijkgericht onderzoek doen om de overgang naar een duurzame landbouw en veeteelt te versnellen.
23/07 11u45  Studenten klaar voor record met ligfietsStudenten van de TU Delft onthullen zaterdag een nieuwe hightech ligfiets, waarmee het wereldrecord van 121,8 kilometer per uur in het klassement voor vrouwen verbroken moet gaan worden. Het studententeam doet in september mee aan de World Human Powered Speed Challenge in Nevada (Verenigde Staten), een internationale competitie waarin snelle aerodynamische fietsen en topsporters strijden om de hoogste snelheid.
23/07 11u45  ‘Spierziekte SMA opnemen in hielprikscreening’De ziekte spinale spieratrofie (SMA) zou moeten worden opgenomen in de hielprikscreening. Dat zegt de Gezondheidsraad. „Voordeel is dat kinderen met de ernstigste varianten van de ziekte dan behandeld kunnen worden voordat ze symptomen ontwikkelen”, aldus het adviesorgaan.
23/07 11u45  Japan boos over Koreaanse actie tegen RussenJapan heeft dinsdag Zuid-Korea bekritiseerd omdat het actie ondernam tegen een Russisch vliegtuig in wat volgens Tokio Japans luchtruim is. Japan protesteerde zowel tegen Zuid-Korea als Rusland over het incident.
23/07 11u30  Steun Lagerhuis voor ‘premier’ Johnson minimaalIndien de Conservatieve Partij zoals verwacht Boris Johnson dinsdag kiest als leider, wordt hij woensdag de nieuwe Britse premier. Hij zal naar verwachting onmiddellijk na zijn verkiezing de partij dringend tot eenheid manen. Een aantal Conservatieve bestuurders heeft al gezegd op te stappen als hij premier wordt. Johnson moet er volgens Engelse media voor waken niet nog meer verdeeldheid te zaaien.10 
23/07 11u30  Live: Toch vervolging voor Jelle Brandt Corstius om beschuldiging van verkrachting (bron: gerechtshof)Lees meer >12 
23/07 11u15  KLM moet opvang schildpadden betalenKLM moet betalen voor de noodopvang van schildpadden die twee jaar geleden door de luchtvaartmaatschappij onder erbarmelijke omstandigheden waren vervoerd. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had die noodopvang geregeld en de kosten van 470.000 euro bij KLM in rekening gebracht.11 
23/07 10u15  Philips klaagt Fitbit en Garmin aanZorgtechnologieconcern Philips heeft de Amerikaanse technologiebedrijven Garmin en Fitbit voor de rechter gesleept. Die bedrijven gebruiken in hun producten technologie van Philips zonder daarvoor te betalen, stelt het Nederlandse bedrijf in rechtbankdocumenten.
23/07 10u15  Rusland ontkent schending luchtruim Zuid-KoreaHet Russische ministerie van Defensie ontkende dinsdag dat Russische bommenwerpers het Zuid-Koreaanse luchtruim hebben geschonden. Het beschuldigde Zuid-Koreaanse jets daarentegen van het uitvoeren van gevaarlijke manoeuvres die Russische vliegtuigen bedreigden, meldde het persbureau RIA.
23/07 10u00  Dronken man slaat en bespuugt politieagenteEen 27-jarige man uit Oss heeft maandagavond laat in Tilburg een politieagente in haar gezicht geslagen en bespuugd. De vrouw raakte gewond en moest naar een ziekenhuis.
23/07 10u00  Blokker Holding wordt Mirage Retail GroupBlokker Holding, het moederbedrijf van winkelketens Blokker en Big Bazar, verandert van naam. Door de houdstermaatschappij te hernoemen tot Mirage Group Retail wil eigenaar en topman Michiel Witteveen naamsverwarring voorkomen.
23/07 10u00  KNMI geeft code oranje wegens extreme hitteIn heel Nederland, behalve in het Waddengebied, is code oranje van kracht wegens de voorziene extreme hitte. Dat maakte het KNMI dinsdagochtend bekend. In het Waddengebied geldt code geel.
23/07 10u00  Groot-Brittannië accepteert rapport christenvervolgingDe Britse regering heeft alle aanbevelingen in het rapport over wereldwijde christenvervolging aangenomen. Dat liet de –inmiddels afgetreden– staatsecretaris voor Europa en Amerika, Alan Duncan, vorige week weten.
23/07 10u00  Damrak wint terreinDe Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak ging fitnessketen Basic-Fit hard omlaag na resultaten. Uitzender Randstad maakte zijn openingsverlies binnen drie kwartier goed.
23/07 09u45  Basic-Fit ligt op koers voor jaardoelenUitbater van fitnesscentra Basic-Fit ligt goed op koers om dit jaar zoals gepland 125 nieuwe sportscholen op eigen kracht te openen. De sportschooluitbater opende 53 nieuwe sportclubs in de eerste jaarhelft en heeft meerdere fitnesscentra in de pijplijn. Daarbij komen nog dertig vestigingen van de overgenomen keten Fitland die omgebouwd worden tot Basic-Fit-filialen, waardoor het totaal dit jaar uitkomt op ongeveer 155 nieuwe clubs.10 
23/07 09u30  RIVM waarschuwt voor extreme hitteGezondheidsinstituut RIVM heeft het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland afgekondigd. De komende dagen lopen de temperaturen mogelijk op tot 40 graden. „Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen”, aldus het RIVM.
23/07 09u30  Randstad daalt op groen DamrakDe Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak werd uitzender Randstad lager gezet na een tegenvallend kwartaalbericht.
23/07 09u15  Live: RIVM kondigt hitteplan af voor heel NederlandLees meer >
23/07 09u15  Noord-Korea bouwt nieuwe grote onderzeebootNoord-Korea staat op het punt een grote nieuwe onderzeeboot in gebruik te nemen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un inspecteerde het gevaarte onlangs, meldde staatspersbureau KCNA dinsdag. Waarnemers zien in het project een mogelijk voortgezette ontwikkeling van een door onderzeeërs gelanceerd ballistisch raketprogramma.
23/07 09u15  Predikanten bijeen op New Wine Zomerconferentie„Bid dagelijks om de komst van de Heilige Geest. Hij stuurt je naar de plekken waar de wereld pijn doet en waar geleden wordt.”
23/07 09u01  De boemerang van de anti-Chinese hetzeDe Verenigde Staten zijn onder Trump diepgaand veranderd. De nieuwe Koude Oorlog die de Amerikaanse president in werking heeft gezet, is niet zomaar te stoppen en zal diepe sporen trekken in de wereldeconomie. Een exclusief gesprek met de Amerikaanse topeconoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz.
23/07 09u01  Israël sloopt huizen in Oost-JeruzalemIsraël heeft maandag gebouwen gesloopt in Wadi al-Hummus in de Palestijnse wijk Sur Baher in Oost-Jeruzalem. De flats lagen gedeeltelijk in gebieden die de Palestijnse Autoriteit bestuurt.
23/07 09u01  Luxeartikelen Hermès blijven geliefd in AziëLuxemerk Hermès blijft de wind in de zeilen houden. De maker van de beroemde Birkin-tassen voerde zijn omzet in het tweede kwartaal op, waarbij zijn exclusieve kleding en mode-accessoires vooral in Azië gretig aftrek vonden.
23/07 09u01  ‘5 procent kinderen krijgt slaapmiddel’Een op de 20 kinderen (5 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is 11 jaar.
23/07 08u45  New Wine Zomerconferentie: „De Geest stuurt je naar plekken waar het pijn doet”„Bid dagelijks om de komst van de Heilige Geest. Hij stuurt je naar de plekken waar de wereld pijn doet en waar geleden wordt.”
23/07 08u45  Randstad grijpt in vanwege Duitse automalaiseUitzendreus Randstad voelt de lagere vraag naar uitzendkrachten vanuit de Duitse auto-industrie. De opbrengsten in deze belangrijke markt zijn zodanig hard teruggelopen dat het bedrijf ingrijpt om zijn circa 2000 medewerkers in Duitsland binnenboord te houden. Er wordt een tijdelijke regeling getroffen waarbij personeel gedeeltelijk via de Duitse overheid betaald krijgt.10 
23/07 08u30  Chipbedrijven stuwen Japanse beursDe Japanse aandelenbeurs is dinsdag met winst gesloten. Vooral de Japanse chipbedrijven waren in trek na de sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen in Japan. De andere Aziatische beurzen gingen licht omhoog.
23/07 08u30  AMS heroverweegt bod op OsramSensormaker AMS denkt toch weer na over een bod op verlichtingsfabrikant Osram Licht. Het bedrijf deed vorige week een bod, maar trok dat vrij snel weer in. Een bod van investeerders Bain en Carlyle heeft de steun van het Duitse bedrijf, maar het bod van AMS was hoger.
23/07 08u30  AEB krijgt miljoenensteun onder voorwaardenHet noodlijdende Afval Energiebedrijf (AEB) in Amsterdam krijgt voor 16 miljoen euro aan steun van de gemeente Amsterdam en de banken. De stad staat garant voor 6 miljoen, de banken voor 10 miljoen. Dat heeft het college laten weten aan de gemeenteraad.
23/07 08u30  „Hitteplan redde al duizenden mensen het leven”Invoering van een hitteplan bij tropische temperaturen blijkt goed te werken. Ouderen bijvoorbeeld zijn soms zelfs beter beschermd en veiliger dan wanneer er geen hittegolf is.
23/07 08u15  Singapore neemt ivoor 300 olifanten in beslagSingapore heeft dinsdag voor 8,8 ton aan olifantenivoor in beslag genomen, een record voor de stadstaat. Volgens natuurbeschermingsorganisaties is het land een doorvoerpunt voor de illegale handel in wilde dieren en planten.
23/07 08u00  ‘Hitteplan redde al duizenden mensen het leven’Invoering van een hitteplan bij tropische temperaturen blijkt goed te werken. Ouderen bijvoorbeeld zijn soms zelfs beter beschermd en veiliger dan wanneer er geen hittegolf is. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat in het verleden „honderden, zo niet duizenden levens zijn gespaard door hittemaatregelen, -plannen en -protocollen”.
23/07 08u00  Basic-Fit verhoogt omzetUitbater van fitnesscentra Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet flink opgevoerd. De onderneming kreeg er 53 nieuwe sportscholen bij, waardoor het aantal vestigingen groeide tot 682 stuks. Topman Rene Moos spreekt van een memorabel halfjaar waarin Basic-Fit voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees bereikte.
23/07 08u00  Tiener in Mongolië: Corry gaf mij m’n benen terugDe een is thuis mishandeld of misbruikt, de ander heeft op straat geleefd. In gezinshuizen in Mongolië biedt Corry Vreugdenhil kwetsbare kinderen liefde en veiligheid. „Het belangrijkste is dat ze het Evangelie horen. Dat verandert levens echt.”
23/07 07u45  Randstad heeft last van moeizame marktUitzendreus Randstad heeft last van uitdagende marktomstandigheden in Europa. Mede hierdoor gingen omzet en winst afgelopen kwartaal omlaag. Randstad voorziet bovendien dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet.
23/07 07u45  Helemaal alleenJohannes 12:24a
23/07 07u30  ‘Apple heeft modemtak Intel bijna binnen’Apple is in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. De deal zou deze week al rond kunnen komen, laten bronnen aan persbureau Bloomberg weten. De tak zou ongeveer 1 miljard dollar op moeten brengen.
23/07 07u15  ACM: geen boetes bij tariefafspraken zzp’ersOm zich te verzekeren van een minimuminkomen kunnen zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel, voortaan gezamenlijk afspraken maken. Markten werken niet goed als zij door lage uurtarieven onder het bestaansminimum komen, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die komt met een leidraad, een richtlijn voor tariefafspraken.
23/07 05u45  Russisch toestel schendt luchtruim Zuid-KoreaEen militair vliegtuig van Rusland is tot twee maal toe het luchtruim van Zuid-Korea binnengedrongen. Het Aziatische land stuurde als reactie straaljagers de lucht in en loste waarschuwingsschoten, meldt een woordvoerder van het ministerie van Defensie in Seoul.
23/07 04u45  Syriëgangers horen straf voor IS-deelnameDe vermeende jihadisten Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (beiden 24) horen dinsdag wat voor straf ze krijgen voor de rol die ze in Syrië en Irak zouden hebben gehad. De rechtbank Den Haag zal daarbij een oordeel geven over beschuldigingen van het Openbaar Ministerie dat A. lachend op een foto poseert met een gekruisigd persoon. Dat is volgens het OM een oorlogsmisdaad en het is de eerste keer dat een Syriëganger daarvoor wordt vervolgd in Nederland.
23/07 04u15  Tropische dag in grote delen van het landNederland maakt zich op voor een tropische dag. Er worden temperaturen verwacht boven de 30 graden. Alleen aan de kust wordt het iets minder warm. Het wordt zonnig en de zonkracht kan op sommige plaatsen uitkomen op 7.
23/07 03u45  Nieuwe Britse premier bekendgemaaktDe Britten horen dinsdag vermoedelijk aan het eind van de ochtend (plaatselijke tijd) wie hun nieuwe premier wordt. De gedoodverfde winnaar van de Conservatieve leiderschapsstrijd is de kleurrijke brexiteer Boris Johnson, die in peilingen een grote voorsprong heeft op minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken.
23/07 03u45  Doden tijdens protest sjiieten in NigeriaIn Nigeria zijn zeker acht mensen om het leven gekomen tijdens schermutselingen tussen sjiitische opstandelingen en de politie in de hoofdstad Abuja. Onder de doden zijn een journalist en een agent.
23/07 02u00  Trump en Congres akkoord over uitgavenDe Amerikaanse regering en de leiders van het Congres hebben een akkoord bereikt over de begroting en verhoging van het schuldenplafond. President Donald Trump spreekt op Twitter van „een echt compromis”.
23/07 00u30  Grote stroomstoring in VenezuelaVenezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt uit berichten op sociale media. Ook hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.10 
22/07 23u45  Vrouw en hond dood na aanrijding in RotterdamEen vrouw en haar hond zijn maandagavond in Rotterdam overleden nadat ze werden geschept door een auto op de Gordelweg.
22/07 23u30  Vrouw (59) overleden na bootongeluk DordrechtEén van de twee slachtoffers van het bootongeluk maandagmiddag in het 3e Merwedekanaal in Dordrecht, is overleden. Dat meldt de politie. Het gaat om een vrouw van 59 jaar oud uit Papendrecht. Het andere slachtoffer, een meisje van zestien, ligt nog in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.
22/07 22u30  Wall Street sluit met kleine plussenDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag gesloten met kleine plussen. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de cijferstroom die later deze week pas echt op gang komt. Er werd nog geteerd op de verwachting van een renteverlaging. Verder werden de spanningen verwerkt rond Iran, die de olieprijzen opdreven. Techbedrijven deden het goed onder aanvoering van Apple, terwijl Boeing het bij de overige zwaargewichten juist moeilijk had.
22/07 22u15  Massademonstratie tegen gouverneur Puerto RicoBetogers zijn massaal de straat opgegaan in Puerto Rico om het vertrek te eisen van gouverneur Ricardo Rosselló. Het gaat naar schatting om honderdduizenden mensen. Zij trokken onder meer over een snelweg in hoofdstad San Juan.
22/07 22u15  Trump biedt bemiddeling Kashmir-conflict aanDe Amerikaanse president Donald Trump heeft aangeboden te bemiddelen in het Kashmir-conflict tussen India en Pakistan. „Het is een verschrikkelijke situatie. Het speelt al vele jaren”, zei hij tijdens een bijeenkomst met de Pakistaanse premier Imran Khan in het Witte Huis.
22/07 22u00  Continental verlaagt verwachtingenToeleverancier aan de auto-industrie Continental heeft zijn verwachtingen voor dit jaar verlaagd. De Duitse maker van onder meer banden en remsystemen zegt last te hebben van onvoorziene wijzigingen in de vraag van klanten naar bepaalde producten. Ook houdt het bedrijf last van verminderde vraag door de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.
22/07 21u45  „Facebook hing veel hogere boete boven hoofd”De boete die Facebook naar verluidt krijgt wegens verschillende privacyschandalen had nog veel hoger kunnen uitpakken. Toezichthouder FTC, waarmee Facebook tot een schikking van 5 miljard dollar kwam, overwoog een boete van tientallen miljarden dollars, meldde The Wall Street Journal.
22/07 21u15  ‘El Chapo’ tekent beroep aan tegen uitspraakDrugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán Loera gaat in beroep tegen zijn veroordeling in de Verenigde Staten. De topcrimineel kreeg vorige week in New York levenslang opgelegd en een aanvullende straf van nog eens dertig jaar cel. Uit rechtbankdocumenten blijkt nu dat zijn advocaat een dag later beroep aantekende.
22/07 20u30  ‘Facebook hing veel hogere boete boven hoofd’De boete die Facebook naar verluidt krijgt wegens verschillende privacyschandalen had nog veel hoger kunnen uitpakken. Toezichthouder FTC, waarmee Facebook tot een schikking van 5 miljard dollar kwam, overwoog een boete van tientallen miljarden dollars, meldde The Wall Street Journal.
22/07 20u30  Londen wil Europese marinemissie in GolfGroot-Brittannië stuurt aan op een marinemissie onder Europese leiding in de Perzische Golf. Die moet de veiligheid garanderen van de scheepvaart in de regio, waar Iran een Britse tanker in beslag heeft genomen.
22/07 20u30  Politie roept op FaceApp te verwijderenDe politie waarschuwt maandag voor de fotobewerkingsapp FaceApp. De applicatie, waarbij iemand een foto van zichzelf bewerkt met een ouderdomsfilter, is van Russische makelij, wat betekent dat de Europese privacywetgeving hier niet van toepassing is. De politie zegt dat Rusland veel gegevens kan verzamelen en adviseert daarom de app te verwijderen.
22/07 20u15  Bolsonaro wantrouwt gegevens over ontbossingDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro wantrouwt de gegevens van het Nationaal Instituut voor Ruimteonderzoek (INPE) over de ontbossing in het land en heeft een strengere controle geëist. Satellietbeelden van half juli tonen aan dat het kappen van tropisch regenwoud in het Amazonegebied dit jaar aanzienlijk is toegenomen. Het tempo waarin dat gaat is bovendien in tijden niet zo hoog geweest.
22/07 20u15  Hoe Noord-Korea de sancties omzeiltTwee luxe Mercedessen waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zich laat rondrijden, blijken in juni 2018 te zijn verscheept vanuit de Rotterdamse haven.
22/07 19u45  Stemming over opvolging premier May beëindigdIn Groot-Brittannië is het stemmen over de opvolging van premier Theresa May om 17.00 uur (plaatselijke tijd) formeel beëindigd. De circa 160.000 leden van haar Conservatieve Partij mochten zich de afgelopen weken per post uitspreken over wie haar moet vervangen als partijleider en minister-president.
22/07 19u45  Haga en gemeente steggelen over aannemerDe gemeente Amsterdam en het Cornelius Haga Lyceum zijn het oneens over wie extra klaslokalen bij de school moet bouwen. Volgens de gemeente lukt het niet om de extra huisvesting op tijd te realiseren omdat het Haga Lyceum de aannemer tegenwerkt. Donderdag dient een spoedprocedure over de bouwaanvraag van de school.
22/07 19u30  Vijf jaar cel voor obsessieve stalkerDe rechtbank in Den Bosch heeft een 45-jarige Venlonaar veroordeeld tot vijf jaar cel wegens twee brandstichtingen en het obsessief stalken van zijn ex-vriendin. Ook moet hij de aangerichte schade van ruim 50.000 euro vergoeden. Daarnaast kreeg de man een contact- en gebiedsverbod van vijf jaar.
22/07 19u15  Eerste staking in 40 jaar bij British AirwaysVakbondsleden hebben maandag ingestemd met de eerste pilotenstaking bij British Airways in veertig jaar. De Britse luchtvaartmaatschappij probeert dinsdag nog een stokje te steken voor de staking tijdens de drukke zomerperiode, die veel reizigers zou duperen.
22/07 19u15  Emmers pens voeren aan hapgrage bekken in Dierenthuis AlmereSpinnende poezen, kwispelende hondenstaarten en vooral: veel geblaf. Bij Stichting Dierenthuis in het buitengebied van Almere krijgen zieke, getraumatiseerde en gehandicapte katten, honden en paarden een thuis. Voorgoed.
22/07 18u45  Ook nieuwe leider voor anti-brexitpartijDe Britse anti-brexitpartij Liberal Democrats heeft een nieuwe leider. De 39-jarige Jo Swinson won een interne leiderschapsstrijd met ruime meerderheid. Zij kreeg ongeveer 48.000 stemmen van partijgenoten, circa 20.000 meer dan haar rivaal Ed Davey.
22/07 18u45  Wie de beste hightech heeft, staat in de Golf met één-nul vóórIn de oplopende spanningen in de Golf speelt moderne technologie een belangrijke rol. Die technologie is bijna altijd geïmporteerd uit het Westen en, verrassend, soms uit Israël.
22/07 18u15  Minister Volksgezondheid Congo stapt opDe minister van Volksgezondheid van de Democratische Republiek Congo heeft maandag zijn ontslag aangeboden. Oly Ilunga stapte op nadat president Felix Tshisekedi hem had vervangen als belangrijkste aanspreekpunt in de strijd tegen ebola. De uitbraak van de gevreesde virusinfectie heeft in het noordoosten van het Afrikaanse land al ten minste 1700 mensen het leven gekost.
22/07 18u15  Begrotingstekort België bijna verdubbeldHet begrotingstekort van België loopt volgend jaar op tot 7,2 miljard euro. Dat is 3,8 miljard meer dan voor de val van de regering in december werd geraamd, schrijven zakenkrant De Tijd en Het Laatste Nieuws.
22/07 18u15  Blik op het Midden-Oosten: wie de beste hightech heeft, staat in de Golf met één-nul vóórIn de oplopende spanningen in de Golf speelt moderne technologie een belangrijke rol. Die technologie is bijna altijd geïmporteerd uit het Westen en, verrassend, soms uit Israël.
22/07 17u45  Philips uitblinker op groene beursdagDe Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten. Philips was de grote uitblinker op het Damrak na sterke cijfers van het zorgtechnologieconcern. Ook de overige Europese beurzen noteerden kleine plussen. Behalve voor bedrijfsresultaten hadden beleggers ook oog voor de oplopende spanningen rond Iran, die zorgden voor hogere olieprijzen.
22/07 17u45  Toestand drenkelingen Dordrecht zorgelijkDe twee drenkelingen waarvoor maandagmiddag in de 3e Merwedehaven in Dordrecht een zoekactie was, zijn uit het water gehaald. Ze zijn volgens een woordvoerder van de brandweer „onder zorgelijke omstandigheden” naar het ziekenhuis gebracht. De twee waren van een bootje in het water gevallen en waren enige tijd spoorloos.
22/07 17u45  Hans Kamerling maakt mensen blij met wat hij bezorgtEen mensenmens. De man met het oliespuitje. Zo omschrijft Hans Kamerling (70) uit Hendrik-Ido-Ambacht zichzelf. Hij bezorgt twee middagen in de week auto-onderdelen. „Het is een vorm van ontspanning, ik ben er even uit. Lekker de hele week thuis zitten is voor mij zo lekker niet.”
22/07 17u30  Aanvullend onderzoek onderhoud monument DamEr is extra onderzoek nodig om een onderhoudsplan vast te stellen voor het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Dat meldt de gemeente.
22/07 17u30  Dodental door luchtaanval Syrië loopt opDoor luchtaanvallen op een markt en woonwijken in Maarrat al-Numan, in het noordwesten van Syrië, zijn maandag tientallen mensen om het leven gekomen. Zeker honderd anderen raakten gewond, een aantal zeer ernstig. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten voerden Russische gevechtsvliegtuigen het bombardement uit. Het Kremlin heeft dat onmiddellijk ontkend.
22/07 17u15  Microsoft schikt smeergeldaffaire HongarijeMicrosoft moet een boete van 25 miljoen dollar betalen vanwege een smeergeldaffaire in Hongarije. Het gaat om een schikking van een Hongaarse dochteronderneming van de softwaregigant met twee Amerikaanse toezichthouders.
22/07 17u15  IEA: situatie Iran geen reden tot zorgDe situatie rond Iran is geen reden tot zorg over de toevoer van olie. Dat laat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) weten in een reactie op de onderschepping van een Britse olietanker door Iran in de Straat van Hormuz.
22/07 17u15  Vervroegde verkiezingen Kosovo op 8 septemberNa het aftreden van de Kosovaarse premier Ramush Haradinaj zullen in het kleine Balkanland op 8 september vervroegde parlementsverkiezingen plaatsvinden.
22/07 17u00  Prins Laurent krijgt kritiek op gedrag bij defiléPrins Laurent heeft met zijn onaangepaste gedrag op de Belgische nationale feestdag weer voor veel commentaar gezorgd.
22/07 17u00  Vervroegde verkiezingen Kosovo op 8 september (2)N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea
22/07 17u00  Zoekactie naar drenkelingen in DordrechtTwee personen die maandagmiddag van een bootje in het water in Dordrecht zijn gevallen, worden vermist. Dat meldt de brandweer. Verschillende duikteams zijn in de 3e Merwedehaven op zoek naar de drenkelingen. Ook andere hulpdiensten zijn ter plaatse.
22/07 17u00  Bonnenregen voor negeren rode kruizen A4De politie verbaliseert meer dan honderd automobilisten voor het negeren van rode kruizen boven de A4. Zij veroorzaakten zondagmiddag volgens de politie levensgevaarlijke situaties op het moment dat een auto in brand stond op de A4 bij het Forepark, nabij de afslag Leidschendam-Voorburg.
22/07 17u00  Zaaien op basisschool De Akker in LisseDe één draait al 55 jaar mee op school, de ander staat pas twee jaar voor de klas. Maar Ria Tromp (75) en Caroline Kieboom (25) zijn het erover eens: werken met kinderen gaat nooit vervelen.
22/07 16u45  VN-onderzoek wreedheden IS boekt vooruitgangHet team van de Verenigde Naties dat onderzoek doet naar de wreedheden van Islamitische Staat (IS) heeft „aanzienlijke vooruitgang” geboekt, aldus Karim Asad Ahmad Khan. Christenen en jezidis zien het als een stap in de goede richting, maar blijven bezorgd.
22/07 16u15  Hittemaatregelen op het spoorDe NS en spoorwegbeheerder ProRail hebben met het oog op de verwachte hittegolf deze week extra maatregelen genomen.
22/07 16u15  Dode Wilnis ‘vrijwel zeker’ schutter MijdrechtDe man die op 3 april dood werd aangetroffen in de berm aan de Amsteldijk in Wilnis, is „vrijwel zeker” degene die de avond daarvoor een 45-jarige vrouw in Mijdrecht had doodgeschoten. Dat meldt de gemeente De Ronde Venen maandag. Uitgebreid rechercheonderzoek heeft uitgewezen dat de man de schutter is geweest. Hij heeft kort na het doodschieten van de vrouw zelfmoord gepleegd.
22/07 16u00  Rolstoel4Daagse aangepast wegens hitteHet programma van de Twentse Rolstoel4Daagse die dinsdag van start gaat, is wegens de verwachte hitte aangepast. De afstanden van 50 en 70 kilometer zijn geschrapt. De deelnemers kunnen nu alleen nog kiezen tussen 10 en 22 kilometer, meldt de organisatie. Bovendien wordt er om 09.00 uur gestart zodat alle deelnemers om 13.00 uur weer binnen zijn, voordat het echt heet wordt.
22/07 16u00  Stakingen in Italiaanse transportsectorReizigers moeten deze week in Italië af en toe geduld hebben en rekening houden met vertragingen door werkonderbrekingen in de transportsector. De vakbonden hebben voor woensdag stakingen aangekondigd bij onder meer de spoorwegen, autoverhuurders, taxibedrijven en het lokaal openbaar vervoer.
22/07 16u00  Magneetvisser takelt kalasjnikov uit het waterHengelen naar geheimen onder water. Met een magneet. Steeds meer mensen maken er hun hobby van. Ook kinderen. Zaterdag sloeg de Explosieven Opruimingsdienst Defensie alarm. Want de avonturiers halen ook bommen en granaten boven.
22/07 15u45  Wall Street opent licht hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de handel begonnen. Beleggers moeten het doen zonder groot nieuws en teren nog op de verwachting van een renteverlaging. Verder wordt gekeken naar het handelsfront en naar eventuele ontwikkelingen rondom de spanningen met Iran. Ook opende Halliburton de boeken, maar de echte cijferstroom komt later in de week pas echt op gang.
22/07 15u45  Boris Johnson wordt mogelijk brexitpremierBoris Johnson maakt grote kans de volgende Britse premier te worden. Het is geen geheim dat hij al heel lang op die functie aast. Deze 55-jarige ‘brexiteer’ bij uitstek is volgens Britse media favoriet onder de circa 160.000 Conservatieve partijleden. De meesten hopen dat hij de redder wordt van hun partij die juist door de brexit schipbreuk lijkt te lijden.
22/07 15u45  Jeremy Hunt: outsider in race als premierJeremy Hunt is de buitenstaander in de race voor de opvolging van premier Theresa May. De 52-jarige minister van Buitenlandse Zaken wordt door velen gezien als saai en te Europees-vriendelijk. Maar in tegenstelling tot zijn rivaal Boris Johnson was Hunt in staat om zijn plannen voor uittreding uit de Europese Unie te onderbouwen met details.
22/07 15u15  Meer dan 20 doden door luchtaanval SyriëDoor luchtaanvallen op een markt en woonwijken in Maarrat al-Numan, in het noordwesten van Syrië, zijn maandag zeker 23 mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten voerden Russische gevechtsvliegtuigen het bombardement uit. Het Kremlin heeft dat onmiddellijk ontkend.
22/07 15u15  Nieuwe adjudant voor de koningLuitenant-kolonel Leontien van den Berg is benoemd tot adjudant van koning Willem-Alexander. Voor haar benoeming was zij werkzaam als hoofd van de Sectie Grote Oefeningen bij de Staf Commando Landstrijdkrachten in Utrecht.
22/07 15u15  Extra controles veevervoer vanwege hitteOmdat het de komende dagen bijzonder warm wordt, komen er extra controles op vrachtwagens die vee vervoeren. Ook wanneer de dieren bij slachthuizen aankomen, wordt extra gecontroleerd op het welzijn van de dieren.
22/07 15u15  Iran maakt strategische misrekeningMet het in beslag nemen van een Britse tanker heeft Iran opnieuw olie op het vuur gegooid. Een tactische overwinning voor Teheran, maar een fout op de lange termijn.
22/07 15u00  Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol inRijkswaterstaat neemt met het oog op de verwachte hittegolf deze week extra maatregelen. Vanaf dinsdagochtend 10.00 uur geldt het hitteprotocol. Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de snelweg staan direct worden geholpen. Er wordt dan een berger ingeschakeld die de gestrande automobilist naar een veilige locatie brengt, zoals een tankstation of parkeerplaats.
22/07 15u00  Campagne tegen ‘zomereenzaamheid’ ouderenVakantiegangers moeten vaker contact opnemen met ouderen die in Nederland blijven. Dat is de boodschap van een campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
22/07 15u00  Keniaanse minister van Financiën gearresteerdDe Keniaanse minister van Financiën Henry Rotich is maandag gearresteerd op verdenking van corruptie. Hij zou fondsen voor de aanleg van twee dammen door het bedrijf CMC Di Ravenna hebben misbruikt. Zowel Rotich als de Italiaanse aannemer ontkent iets verkeerds te hebben gedaan.
22/07 14u15  ‘Zorg en medicijncontrole ouderen kan beter’De samenwerking tussen verleners van zorg aan thuiswonende senioren kan beter, aldus de Patiëntenfederatie Nederland op basis van een eigen onderzoek. Daar deden ruim 3600 mensen van gemiddeld 73 jaar aan mee.
22/07 14u15  Vrijspraak voor (ex)-militairen SchaarsbergenDe rechtbank in Arnhem heeft vijf (ex-)militairen van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen vrijgesproken. Het vijftal werd beschuldigd van stelselmatige mishandelingen, bedreiging en vernederingen van drie andere militairen. Volgens de militaire kamer van de rechtbank zijn er aanwijzingen dat er op de kazerne wantoestanden waren, maar ontbreekt het bewijs dat de beklaagde militairen daaraan hebben meegedaan.
22/07 14u15  Een koninklijk zoekboekKoning Willem-Alexander is een drukbezet man. Is hij niet op staatsbezoek, dan moet hij vlieguren maken of acte de présence geven tijdens Koningsdag. Tussendoor verhuist hij naar Paleis Huis ten Bosch en brengt hij een bezoek aan SAIL Amsterdam.
22/07 14u15  Eerste deel in serie Huize FluitekruidDe 11-jarige Meggie woont sinds kort in Huize Fluitekruid, een groot huis in een weiland buiten het dorp. Ze wil uitvinder en schrijfster worden. In boeken die in het huis zijn achtergebleven staat de letter F en deze letter is ook in vensterbanken en op deuren gekrast. Heeft Frans, de vorige bewoner, dit gedaan, of is er een andere reden?
22/07 14u00  Grote brand in meubelfabriek CulemborgEen grote brand in een meubelfabriek in het Gelderse Culemborg heeft maandag grote schade veroorzaakt. Korpsen uit de hele regio waren betrokken bij de bestrijding van de brand aan de Gutenbergweg.
22/07 14u00  Tbs voor ontoerekeningsvatbare Malek F.Malek F., de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar. De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs opgelegd voor onbepaalde tijd.
22/07 13u45  Sanchez heeft geen excuses meer om linkse coalitie tegen te houdenSpanje heeft drie maanden na de verkiezingen nog altijd geen regering. Maar deze week moet duidelijk worden of het land voor het eerst sinds het herstel van de democratie in 1978 weer een coalitieregering krijgt.
22/07 13u45  Duitse ambassadeur terug in VenezuelaVierenhalve maand na zijn uitzetting uit Venezuela is de Duitse ambassadeur Daniel Kriener teruggekeerd naar het Zuid-Amerikaanse crisisland. De diplomaat arriveerde zaterdag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag in Berlijn.
22/07 13u45  EU-steun voor slachtoffers moessons in AziëDe Europese Commissie heeft 10,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor hulp bij de aanhoudende moessonregen en andere natuurcrises in Zuid- en Zuidoost-Azië. Daarvan is anderhalf miljoen euro bestemd voor slachtoffers in India en Bangladesh, waar volgens de commissie meer dan een half miljoen mensen door overstromingen en aardverschuivingen zijn ontheemd.
22/07 13u30  Equifax schikt hack voor 700 miljoen dollarHet Amerikaanse kredietbureau Equifax schikt een zaak rond een grote hack bij het bedrijf voor 700 miljoen dollar. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) bekendgemaakt. Daarmee komt een einde aan onderzoeken van de Amerikaanse federale overheid en een aantal staten.
22/07 13u15  Libische straaljager landt op weg in TunesiëEen Libische straaljager is maandag geland op een weg in de zuidelijke Tunesische stad Beni Khadash, meldden getuigen en lokale media.
22/07 13u15  ‘Goed insmeren voor de Kermis Tilburg’De gemeente Tilburg adviseert bezoekers van de Kermis Tilburg die deze week wordt gehouden zich goed in te smeren met zonnebrandcrème en voldoende water te drinken. Dit met het oog op de verwachte hittegolf.
22/07 13u00  ‘Duizenden banen weg bij UniCredit’UniCredit, de grootste bank van Italië, overweegt tot wel 10.000 banen te schrappen om de kosten verder omlaag te brengen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Topman Jean Pierre Mustier komt naar verluidt later dit jaar met de plannen naar buiten.
22/07 12u45  Opkomst verkiezingen Noord-Korea 99,98 procentBij lokale verkiezingen in Noord-Korea hebben bijna 100 procent van de stemgerechtigde kiezers hun stem uitgebracht. De regerende leider Kim Jong-un heeft ook op zondag gestemd, zo meldden de staatsmedia maandag. De communistische leiding liet volksvertegenwoordigers op het niveau van provincie, stad en gemeente kiezen.
22/07 12u45  ‘Code rood’ bij ProRail wegens verwachte hitteBij spoorwegbeheerder ProRail geldt met het oog op de verwachte hittegolf deze week ‘code rood’. Deze code wordt van kracht wanneer er kans is op extra verstoringen op het spoor als gevolg van bijvoorbeeld extreme temperaturen. Zo gaat ProRail gaat deze week extra verkeersleiders en storingsploegen inzetten om storingen snel op te lossen.
22/07 12u15  Italiaans spoor chaos na brandstichtingDoor een aangestoken brand in een spoorwegtransformator aan de rand van Florence is er maandag een chaos op de belangrijkste spoorroute van noord naar zuid ontstaan in Italië. Circa 25 hogesnelheidstreinen zijn uitgevallen. De politie verdenkt anarchisten van de brandstichting en vermoedt dat het te maken heeft met een proces tegen bijna dertig anarchisten in Florence, aldus het persbureau ANSA.
22/07 12u15  Verscherpt toezicht op woonzorgcentrumDe gezondheidsinspectie heeft woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist onder verscherpt toezicht gesteld. Ze heeft zorgen over de veiligheid van de zorg voor de ongeveer 130 senioren die er wonen, van wie er een aantal kampt met dementie.
22/07 12u00  Kleine plussen op Europese beurzenDe Europese beurzen lieten maandag kleine plussen zien. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten hielden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Op het Damrak vielen het kwartaalbericht van zorgtechnologieconcern Philips in de smaak bij beleggers.
22/07 12u00  Blauwalg en dode vissen bederven zwemwaterWie de komende warme dagen een duik wil nemen in open water, kan beter eerst op de website zwemwater.nl kijken of het water schoon is. Een groot aantal zwemplassen, riviertjes en beken kampt al met de voor mens en dier giftige blauwalg. Ook dode vissen en botulisme komen voor, waarschuwen de waterschappen en de provincies.
22/07 12u00  Plan voor verbetering nabestaandenpensioenDe partner van een overleden werknemer krijgt in de toekomst mogelijk vijf jaarsalarissen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering.
22/07 11u45  Festival in Culemborg bij 300 jaar VerhofstadtorgelIn de Grote of Barbarakerk in Culemborg gaat dinsdag 23 juli het festival ”Klank van de stad” van start. Tijdens het evenement staat het 300 jaar oude orgel van Verhofstadt uit 1719 centraal.
22/07 11u45  Frankrijk vindt in 1968 verdwenen onderzeebootDe Franse marine heeft het wrak gevonden van de onderzeeër Minerve, die in 1968 voor de kust van Toulon in de Middellandse Zee spoorloos verdween. De 52 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven.
22/07 11u30  ‘Alternatief nabestaandenpensioen in de maak’De partner van een overleden werknemer krijgt in de toekomst mogelijk meerdere jaarsalarissen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering. Nabestaanden kunnen daarmee een inkomensval na het overlijden van hun partner overbruggen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakbond FNV bevestigen berichtgeving hierover door de Volkskrant.
22/07 11u30  Indiase raket alsnog vertrokken richting maanIndia gaat alsnog proberen naar de maan te komen. Een onbemande verkenner en een lander zijn maandag gelanceerd vanaf ruimtebasis Sriharikota in het zuidoosten van het land. India wil ze gecontroleerd en veilig op het oppervlak van de maan zetten. Begin september moet dat gebeuren. India zou het vierde land zijn dat daarin slaagt, na de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie/Rusland en China.
22/07 11u30  Jonge steppekiekendieven uitgevlogenEen steppekiekendievenpaar heeft deze zomer op een Groningse akker zes jongen grootgebracht. Alle jongen zijn begin juli uitgevlogen, meldt natuurwebsite Nature Today.
22/07 11u15  Rupsen verwerkt in vaten en bigbagsEikenprocessierupsen worden de komende tijd in plastic vaten en zogenoemde bigbags verwerkt. Afvalverwerkers, groenbeheerders en kennisexperts geven in een nieuw protocol aan dat dit de veiligste manieren zijn om de jeukrupsjes te verwerken.
22/07 11u00  Twee Nederlanders omgekomen in SpanjeTen noorden van de Spaanse stad Alicante zijn door een ernstig verkeersongeval twee Nederlanders en een baby uit België om het leven gekomen. De Nederlandse slachtoffers zijn een man van 61 jaar en zijn 22-jarige dochter. De echtgenote van de omgekomen man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
22/07 11u00  Reddingsbrigade bezorgd om stijging aantal verdrinkingenReddingsbrigade Nederland maakt zich zorgen. Het aantal verdrinkingen vertoonde vorig jaar een opvallend sterke stijging: van 85 in 2017 naar 112 vorig jaar. „Meer aandacht is nodig.”
22/07 10u45  Kushner kan beter nog even studeren voor hij naar het Midden-Oosten afreistJared Kushner kan opnieuw zijn koffers gaan pakken. Zondag maakte het Witte Huis bekend dat de schoonzoon van president Trump later deze maand opnieuw naar het Midden-Oosten afreist om „de laatste hand te leggen” aan het Amerikaanse vredesplan voor de regio.
22/07 10u45  Kwekerij Brielle beschermt personeel niet goedEen plantenkwekerij in het Zuid-Hollandse Brielle heeft medewerkers niet goed beschermd tegen bestrijdingsmiddelen. Dat meldt de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid na een controle. Bij de controle waren ook inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aanwezig. De Inspectie SZW heeft geëist dat het bedrijf onmiddellijk orde op zaken stelt en houdt hier toezicht op. Mogelijk volgt nog een boete.
22/07 10u45  RK-Kerk Nederland zag inkomsten in 2017 dalenDe inkomsten van de rooms-katholieke parochies in Nederland zijn in 2017 met 3,1 procent gedaald.
22/07 10u45  Socioloog Joke Janssen schrijft young adult over armoede in NederlandLiam heeft een gewoon leven. Tot zijn ouders financiële problemen krijgen. Joke Janssen, die onderzoek deed naar armoede in Nederland, schreef er een jeugdboek over dat –opvallend– verscheen bij Columbus.
22/07 10u45  Serie van Judith van Helden à la Mees KeesHij is misschien geen doorsneemeester, wel een leuke.
22/07 10u45  Non-fictie van Britta TeckentrupZe was al geen onbekende, de Duitse illustrator Britta Teckentrup, maar sinds haar prentenboek ”Sst! De tijger slaapt” vorig jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal stond, is ze bij het brede publiek bekend.
22/07 10u30  Zweed Tunehag: Breng het Evangelie door zakendoenDe beste manier om armoede te bestrijden? „Geef ouders een baan, dan kunnen ze hun kinderen naar school sturen.” Mats Tunehag, theoloog en consultant, gelooft stellig in een zendingsopdracht voor zakenmensen.
22/07 10u30  Iran meldt arrestatie spionnen VSIn Iran zijn zeventien mensen gearresteerd die zouden hebben gewerkt voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Een aantal van hen is al ter dood veroordeeld, meldden staatsmedia. Het is niet duidelijk waar of wanneer de vermeende spionnen zijn aangehouden. Het zou in het afgelopen Iraanse jaar zijn geweest en dat eindigde in maart.
22/07 10u00  Productie cannabis topprioriteit ThailandDe ontwikkeling van een industrie voor medicinale cannabis is een van de topprioriteiten in het beleid van de nieuwe regering van Thailand. Dat blijkt uit een zondag vrijgegeven beleidsdocument.
22/07 09u45  Alarmcentrale ziet meer meldingen over rabiësAlarmcentrale Eurocross krijgt steeds meer meldingen van Nederlandse reizigers die vrezen dat ze besmet zijn geraakt met rabiës oftewel hondsdolheid, nadat ze zijn gekrabd door een hond, kat of aap. In 2018 kwamen er 342 meldingen over binnen, een jaar eerder waren dat er nog 264 en in 2016 gebeurde dit 163 keer. De meeste meldingen kwamen uit Indonesië, Thailand en Vietnam.
22/07 09u30  Baas van VN-atoomwaakhond overledenDe baas bij het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA), Yukiya Amano, is overleden. Het IAEA heeft dit op zijn website bekendgemaakt. De Japanse diplomaat Amano is 72 jaar oud geworden. Hij leidde de ‘atoomwaakwond’ van de Verenigde Naties sinds 2009. Hij begon er in 2005 te werken als Japanse ambassadeur bij de internationale organisatie.
22/07 09u15  Philips in trek op DamrakHet aandeel Philips was maandag in trek op het Damrak dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers van het zorgtechnologieconcern. De Europese beurzen begonnen met kleine koersuitslagen. Behalve op de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten hielden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.
22/07 09u15  Minister Pompeo looft Mexico om immigratieDe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft zijn Mexicaanse collega bedankt voor de strengere immigratiehandhaving door het land. Dat heeft volgens Pompeo geleid tot minder migranten die de Verenigde Staten binnenkomen.
22/07 09u15  Ds. Vermeulen (Jacobikerk): Bereid jonge mensen voor op leven in stadZouden mensen kunnen worden voorbereid op de overgang van de Veluwe, de Krimpenerwaard, van plaatsen als Barneveld, Veenendaal, Rijssen of Ede, naar de stad?
22/07 09u15  Omgekomen zwemmers Den Haag Duits en PoolsDe politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de drie zwemmers die zondag zijn omgekomen in de Noordzee. Het gaat om een 40-jarige Duitser en twee Polen van 31 en 23 jaar oud. Een van hen raakte in de problemen bij het Zuiderstrand in Den Haag en twee bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.
22/07 09u00  Ds. L. J. Koopman neemt beroep aan naar cgk Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJsselDs. L. J. Koopman, predikant van de christelijke gereformeerde kerk (cgk) te Beverwijk-Westzaan, heeft het beroep aangenomen dat de cgk te Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel op hem had uitgebracht.
22/07 09u00  Iran meldt arrestatie spionnen voor VSIn Iran zijn zeventien mensen gearresteerd die zouden hebben gewerkt voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Een aantal van hen is al ter dood veroordeeld, meldden staatsmedia. Het is niet duidelijk waar of wanneer de vermeende spionnen zijn aangehouden.
22/07 08u45  Onderzoek naar misbruik zorgstichting GennepDe politie is een onderzoek gestart naar mishandeling en misbruik bij zorgstichting Dichterbij in het Limburgse Gennep. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.
22/07 08u45  Hitte en wind wakkeren bosbranden Portugal aanHarde wind en temperaturen rond de 35 graden maken het voor naar schatting 1700 brandweerlieden moeilijk bosbranden te bedwingen in het midden van Portugal, circa 140 kilometer ten noordoosten van Lissabon. Plaatselijke media meldden dat er bij de branden rond Vila de Rei en rond Maçâo dertig mensen gewond zijn geraakt. Negen moesten naar een ziekenhuis, van wie er één met ernstige brandwonden en in zorgwekkende toestand naar Lissabon is overgebracht.
22/07 08u30  CBS: stijging huizenprijzen Amsterdam vlakt afDe prijsstijging van koopwoningen in Amsterdam vlakt af. In het tweede kwartaal waren huizen in Amsterdam bijna 7 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de geringste prijsstijging in bijna vijf jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
22/07 08u30  Nikkei begint week lagerDe aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars van afgelopen vrijdag en keken vooral uit naar de start van het cijferseizoen in Japan. Ook de spanningen rond Iran en berichten dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) de rente deze maand minder sterk zal verlagen dan gehoopt zorgden voor terughoudendheid.
22/07 08u15  Stichting Gehandicapte Kind wil naam XS4ALLDe Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) vraagt KPN of de provider de naam XS4ALL wil schenken aan de stichting. KPN maakte eerder dit jaar bekend dat XS4ALL ophoudt te bestaan als merk. De NSGK zegt dat de naam perfect aansluit bij de boodschap van de stichting.
22/07 08u15  Prop. M. van Dalen neemt beroep aan naar hervormd NoordenProponent M. van Dalen uit Arnemuiden heeft het beroep aangenomen dat de hervormde gemeente te Noorden op hem had uitgebracht.
22/07 08u00  Doden bij schietpartij in toeristisch AcapulcoDoor een schietpartij in een café in een uitgaanswijk van de Mexicaanse stad Acapulco zijn vijf doden en zes gewonden gevallen. Het café Mr. Bar vlak bij het strand werd zondag door meerdere daders aangevallen. Alle slachtoffers zijn voor zover bekend inwoners van de badplaats. Over de motieven van de daders is nog niets bekend. De politie was snel ter plaatse en kon een dader arresteren.
22/07 07u45  Ds. Jongeneel neemt afscheid van hervormd ApeldoornDs. B. Jongeneel heeft zondagmiddag afscheid genomen als predikant van wijk Oost van de hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn.
22/07 07u45  Tot zonde gemaakt!Johannes 12:24a
22/07 07u30  Omzetgroei Philips in versnellingZorgtechnologieconcern Philips heeft in het tweede kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. De vergelijkbare groei van de opbrengsten kwam op 6 procent uit, aan de bovenkant van de bandbreedte waar het concern zelf naar streeft. Topman Frans van Houten spreekt van een brede groei, waar alle divisies van Philips aan bijdroegen.
22/07 07u15  „Voortaan vijf jaarsalarissen als nabestaandenpensioen”De partner van een overleden werknemer krijgt in de toekomst mogelijk vijf jaarsalarissen van het pensioenfonds als nabestaandenuitkering. De partner kan dan bij het pensioenfonds van zijn levensgezel kiezen voor een uitkering uitgesmeerd over vijf jaar, of het geld gebruiken voor een levenslange uitkering, schrijft de Volkskrant.
22/07 07u00  „Plant- en diersoorten op uitsterven door droogte”De aanhoudende droogte brengt de natuur onherstelbare schade toe. Dat stellen Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in NRC op basis van waarnemingen in hun gebieden. Vooral in het oosten van het land staan plant- en diersoorten op uitsterven als gevolg van de huidige droogte en die van vorig jaar.
22/07 07u00  Vertrouwen consument neemt toeDe stemming onder consumenten is in juli opnieuw verbeterd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het oordeel over het economisch klimaat werd positiever, terwijl de koopbereidheid volgens het statistiekbureau minder negatief is geworden.
22/07 07u00  Eindhoven werd na de vreugde in rouw gedompeldTe vroeg gejuicht. Dat geldt voor veel mensen die op de route van de bevrijders woonden. Maar zeker ook voor de inwoners van Eindhoven. Terwijl de vreugde van de komst van de geallieerden overheerst, bombarderen de Duitsers de stad.
22/07 06u45  Netanyahu doet er verstandig aan zich terug te trekkenIsraël gaat op 17 september opnieuw naar de stembus, na de verkiezingen van april. Premier Netanyahu slaagde er niet in een coalitie te vormen. Hij had zich daarop beter terug kunnen trekken.
22/07 04u15  Malek F. hoort wat voor straf hij krijgtMalek F., de man die op 5 mei 2018 in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, hoort maandag wat zijn straf wordt. Er is tegen hem een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De 32-jarige Syriër handelde volgens het Openbaar Ministerie vanuit een terroristisch oogmerk.
22/07 02u30  EU reserveert miljarden voor hulp aan IerlandDe Europese Commissie is bezig met het opzetten van een hulpfonds van miljarden euro’s voor Ierland. Dat geld zou kunnen dienen om het land te beschermen tegen de mogelijke economische schade als gevolg van een no-dealbrexit, schrijft de Britse krant The Times in de editie van maandag.
22/07 00u45  André Rieu krijgt prijs voor bezoekersrecordAndré Rieu heeft met de vijftiende editie van zijn Vrijthofconcerten in Maastricht een bezoekersrecord verbroken. De maestro verwelkomde tijdens zijn concertreeks tussen 4 en 21 juli 150.000 bezoekers uit 99 verschillende landen. Daar zat vrijdagavond bovendien de miljoenste bezoeker ooit bij. Of dat nog niet genoeg was, gaf hij zondag ook nog eens zijn honderdste optreden ooit op het plein.
22/07 00u45  Meeste burgemeesters in spe voor Aa en HunzeDe gemeente Aa en Hunze in het noordoosten van Drenthe was het afgelopen half jaar het meest in trek bij burgemeesterskandidaten.
22/07 00u45  Demonstranten Hongkong bij thuiskomst belaagdDemonstranten die in de voorrstad Yuen Long terugkeerden na de demonstratie in Hongkong zijn aangevallen. Op het metrostation van Yuen Long gingen mannen in witte T-shirts met stokken en paraplu’s de veelal in het zwart gehulde demonstranten te lijf.
22/07 00u45  Tientallen doden bij overvallen in NigeriaBij overvallen door gewapende bendes in het noordwesten van Nigeria zijn minstens 37 mensen gedood. De regering heeft troepen naar de deelstaat Sokoto gestuurd, meldde president Muhammadu Buhari van Nigeria. Die zullen „met de hardste hand” op de conflicten reageren, luidde de verklaring.
22/07 00u45  Drie zwemmers overleden aan kust bij Den HaagAan de kust bij Den Haag zijn zondag drie zwemmers overleden. De drie mannen hebben volgens de politie alle drie niet de Nederlandse nationaliteit.
22/07 00u45  Live: Drie zwemmers overleden aan de kust bij Den Haag (bron: Politie)Lees meer >
22/07 00u45  Exitpoll: Zelenski wint ruim in OekraïnePresident Volodimir Zelenski en zijn partij Sluha Narodu (Dienaar van het Volk) hebben de parlementsverkiezingen in Oekraïne gewonnen. Volgens de eerste peilingen kort na sluiting van de stemlokalen heeft de nieuwe partij 44 procent van de stemmen gekregen.
22/07 00u45  In kanaal gevonden dode vermoedelijk AlbaneesEen lichaam dat vrijdag in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht werd aangetroffen, is vermoedelijk van een 43-jarige man uit Albanië. Hij wordt sinds enige tijd gemist.
22/07 00u45  Geen tweederdemeerderheid voor Abe in senaatDe coalitie van de Japanse premier Shinzo Abe heeft bij de verkiezingen voor het Hogerhuis een overwinning geboekt. Hij heeft echter niet genoeg zetels gewonnen voor een tweederdemeerderheid, die nodig is voor het aanpassen van de grondwet, meldt nieuwszender NHK op basis van een exitpoll.
22/07 00u45  Hoge temperaturen breken mogelijk recordsDe komende week kunnen temperatuurrecords sneuvelen. Vanaf dinsdag stijgt het kwik volgens weerbureau Weeronline dagelijks tot ruim boven de 30 graden.
22/07 00u45  Groot onderzoek naar dode Albanees in kanaalDe politie heeft een groot onderzoek in gang gezet naar de dood van een man die vrijdag is gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Het gaat vermoedelijk om een 43-jarige man uit Albanië, meldde de politie zondag, die niet wil zeggen wat zijn naam is en wat de doodsoorzaak is. Het onderzoek is nog volop bezig, aldus een woordvoerster. Een voorbijganger zag vrijdagmiddag iets in het water drijven en schakelde de politie in.
22/07 00u45  Messen en nepwapens te koop op marktOp een markt in Utrecht heeft iemand zondag messen en imitatiewapens te koop aangeboden. Een bezoeker wees de politie op de spullen die te koop waren.
22/07 00u45  Politie Hongkong vuurt traangas af op betogersBij een nieuw protest in Hongkong heeft de politie traangas gebruikt om duizenden demonstranten te verjagen. Zondag gingen in de stadstaat opnieuw duizenden mensen de straat op om te betogen tegen de leider Carrie Lam en de manier waarop zij omgaat met een omstreden wet die uitlevering aan China mogelijk maakt. De betogers eisen dat die wet, die vooralsnog van tafel is, definitief de prullenbak in gaat.
22/07 00u45  Verdachte geboeid ontsnapt en weer gepaktEen man die op verdenking van mishandeling was aangehouden en geboeid achter in een politieauto was gezet, is het zaterdagavond gelukt om te ontsnappen. Lang duurde zijn vrijheid niet, aangezien hij in de ochtend bij een vriend in de auto werd aangetroffen, meldt een wijkagent uit het Noord-Hollandse Heemstede.
22/07 00u45  ‘Cijfers en spanningen beheersen beursweek’De aandelenbeurzen maken zich op voor een drukke cijferweek. Zowel binnen als buiten Nederland is het druk met bedrijven die de boeken openen. Bovendien kijken de markten uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Verder houden beleggers nog altijd de handelsperikelen tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.
22/07 00u45  Viertal doodgestoken in India om ‘hekserij’Een getrouwd stel en twee anderen zijn in India op brute wijze vermoord omdat ze zich zouden hebben beziggehouden met hekserij. Dat melden de lokale autoriteiten aan Indiase media. De vier, allen rond de 65 jaar, zijn door messteken om het leven gekomen.
22/07 00u45  Politie: schutters Amsterdam roekeloosS: AMSTERDAM (ANP). De schietpartij in Amsterdam-Zuidoost waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man werd doodgeschoten, ging volgens de politie gepaard met „een bepaalde roekeloosheid”. In achterliggende woningen aan de Kleiburg zijn kogelinslagen gevonden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Live: Toch vervolging voor Jelle Brandt Corstius om beschuldiging van verkrachting (bron: gerechtshof)23/07 11u30 - Reformatisch Dagblad: Lees meer >
11x KLM moet opvang schildpadden betalen23/07 11u15 - Reformatisch Dagblad: KLM moet betalen voor de noodopvang van schildpadden die twee jaar geleden door de luchtvaartmaatschappij onder erbarmelijke omstandigheden waren vervoerd. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had die noodopvang geregeld en de kosten van 470.000 euro bij KLM in rekening gebracht.
10x Aanhoudingen om georganiseerde hennepteelt23/07 19u00 - Reformatisch Dagblad: In een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt heeft de politie dinsdag drie aanhoudingen verricht. Meer dan honderd agenten werden ingezet tijdens deze actie.
10x Dode en gewonden bij ongeluk in Tilburg23/07 19u00 - Reformatisch Dagblad: Door een aanrijding tussen twee auto’s in Tilburg is dinsdag een dode gevallen.
10x Vliegverbod treft MAF23/07 12u00 - Reformatisch Dagblad: De medische hulpverlening van MAF in Australië, Oost-Timor en Suriname ligt acuut stil. Oorzaak is een wereldwijd vliegverbod voor Airvanvliegtuigen na een dodelijke crash van een parachutistentoestel in Zweden. „MAF maakt zich grote zorgen.”
10x Steun Lagerhuis voor ‘premier’ Johnson minimaal23/07 11u30 - Reformatisch Dagblad: Indien de Conservatieve Partij zoals verwacht Boris Johnson dinsdag kiest als leider, wordt hij woensdag de nieuwe Britse premier. Hij zal naar verwachting onmiddellijk na zijn verkiezing de partij dringend tot eenheid manen. Een aantal Conservatieve bestuurders heeft al gezegd op te stappen als hij premier wordt. Johnson moet er volgens Engelse media voor waken niet nog meer verdeeldheid te zaaien.
10x Basic-Fit ligt op koers voor jaardoelen23/07 09u45 - Reformatisch Dagblad: Uitbater van fitnesscentra Basic-Fit ligt goed op koers om dit jaar zoals gepland 125 nieuwe sportscholen op eigen kracht te openen. De sportschooluitbater opende 53 nieuwe sportclubs in de eerste jaarhelft en heeft meerdere fitnesscentra in de pijplijn. Daarbij komen nog dertig vestigingen van de overgenomen keten Fitland die omgebouwd worden tot Basic-Fit-filialen, waardoor het totaal dit jaar uitkomt op ongeveer 155 nieuwe clubs.
10x Randstad grijpt in vanwege Duitse automalaise23/07 08u45 - Reformatisch Dagblad: Uitzendreus Randstad voelt de lagere vraag naar uitzendkrachten vanuit de Duitse auto-industrie. De opbrengsten in deze belangrijke markt zijn zodanig hard teruggelopen dat het bedrijf ingrijpt om zijn circa 2000 medewerkers in Duitsland binnenboord te houden. Er wordt een tijdelijke regeling getroffen waarbij personeel gedeeltelijk via de Duitse overheid betaald krijgt.
10x Grote stroomstoring in Venezuela23/07 00u30 - Reformatisch Dagblad: Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt uit berichten op sociale media. Ook hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.
9x Architectenbureau RoosRos transformeert gebouw en vak23/07 19u00 - Reformatisch Dagblad: Digitalisering en duurzaamheid veranderen de komende jaren het werk van de architect ingrijpend. De tekenaars van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland houden zich met die veranderingen al volop bezig.

Statistieken

Artikels:
31411
Gelezen:
35174
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven