maandag 22 oktober 2018, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u45
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
22/10 12u45  Alle verdachten schietincident Zaandam gepakt Alle drie de verdachten van de recente schietincidenten in Zaandam die de politie nog zocht, zijn aangehouden. De politie was naar ze op zoek in verband met schietpartijen op de Burcht in het centrum van Zaandam en iets later bij het Zaans Medisch Centrum, ook in Zaandam. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober.
22/10 12u45  Brussel wil „geen crisis met Italië” De Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting maar heeft nog niet bepaald of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Het zou voor het eerst zijn als Brussel de ontwerpbegroting van een lidstaat verwerpt.
22/10 12u30  Zambia wil 2000 nijlpaarden ruimen Zambia heeft een plan nieuw leven ingeblazen om 2000 nijlpaarden gecontroleerd te doden in de komende vijf jaar. Dat heeft de Zambiaanse minister van Toerisme Charles Banda maandag gezegd. Twee jaar geleden kwam het land al met het plan, maar dat werd na protesten van dierenrechtenactivisten van tafel gehaald.
22/10 12u00  Keesing stapt in Amerikaanse appmaker Uitgever van puzzelboekjes Keesing Media neemt een belang in de Amerikaanse appmaker Elevate Labs. Dat is het bedrijf achter de meer dan 20 miljoen keer gedownloade ‘braintrainingapp’ Elevate.
22/10 12u00  Turkije verhoort personeel Saudisch consulaat De Turkse autoriteiten verhoren medewerkers van het Saudische consulaat in Istanbul over de dood van journalist Jamal Khashoggi. Aanklagers in de miljoenenstad nemen de verklaring op van vijf medewerkers van de diplomatieke post, zegt een bron tegen het Turkse persbureau Anadolu.
22/10 12u00  Verzameling liederen Huub Oosterhuis gepresenteerd In het Muziekgebouw in Eindhoven is zondag 21 oktober de bundel ”Stilte zingen” van Huub Oosterhuis gepresenteerd. De dichter en theoloog viert op 1 november zijn 85e verjaardag.
22/10 12u00  Miljoenen voor energieonderwijs Noorden Mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten in het noorden van Nederland willen in vier jaar 3400 vaklieden onderwijzen in de overstap van fossiele naar duurzame energie. Ze krijgen daarvoor 2 miljoen euro subsidie van het Rijk, zo maakten de partijen bekend.
22/10 12u00  Philips hekkensluiter in lagere AEX Het aandeel Philips ging maandag in de uitverkoop op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 12u00  Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer De banden van een aantal dienstauto’s van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder bij Nijmegen zijn lekgestoken. Op het afgesloten parkeerterrein stonden ook auto’s van particulieren, waarvan de banden eveneens zijn lekgeprikt. Daarnaast is een hek vernield, terwijl op andere hekken een extra slot is aangebracht. De dienst doet maandag aangifte van de vernielingen.
22/10 12u00  NPV bezorgd over euthanasie bij dementie De christelijke patiëntenvereniging NPV is verontrust over een recente uitspraak van een van de toetsingscommissies voor euthanasie.
22/10 11u45  Defensie koopt munitie Nederlandse militairen krijgen meer kogels, granaten, torpedo’s en raketten. Defensie trekt 250 miljoen tot 1 miljard euro uit om munitie te kopen. Dat begint volgend jaar en moet rond 2033 klaar zijn. Dan zijn volgens het ministerie de „munitievoorraden op peil”.
22/10 11u45  Kiezer vertrouwt Rutte niet meer Een kleine meerderheid van de kiezers (53 procent) kan zich volgens de laatste peiling van Maurice de Hond vinden in de motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte. Een deel van de oppositie zegde het vertrouwen in de premier begin vorige week op vanwege zijn optreden rond de kwestie van de dividendbelasting.
22/10 11u45  CBS: Grootste deel bevolking niet religieus betrokken Minder dan de helft van de Nederlanders van 15 jaar en ouder rekent zich tot een kerkelijke gezindte of levensbeschouwing.
22/10 11u30  Roofmuizen doden miljoenen vogels op Gough Ruim honderd jaar geleden werden per ongeluk muizen door zeelui meegenomen naar het eiland Gough in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Nu vormen de knaagdieren een bedreiging voor de vogels op het eiland, dat onderdeel is van het Britse overzeese gebied Sint-Helena.
22/10 11u30  „Burger moet gemeente contant kunnen betalen” Als mensen een paspoort of een rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis, moeten ze daar contant voor kunnen betalen. Het is niet toegestaan om burgers alleen te laten pinnen. Sommige mensen kunnen of willen namelijk niet pinnen en „het is belangrijk dat niemand wordt uitgesloten van dienstverlening”, aldus de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Laatste update: vandaag om 12u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 11u30  Jubileumconcert Young Ladies Choir RejoiceHet Young Ladies Choir Rejoice uit Nunspeet bestaat vijf jaar. Het koor van Wilbert Magré viert dit eerste lustrum op zaterdag 27 oktober met een concert in de Driestwegkerk in Nunspeet.
22/10 11u30  „Aarde was na zondvloed als een lekke voetbal”„Het spookte in de oceanen na de zondvloed”, betoogt geoloog Hans Hoogerduijn. „Er waren volgens schattingen alleen al zo’n 7000 vulkanen van meer dan een kilometer hoog. Uitbarstingen veroorzaakten gigantische tsunami’s, met alle gevolgen van dien.”
22/10 11u15  Ultimatum aan vaccinmakerCNV Vakmensen heeft vaccinmaker Bilthoven Biologicals een ultimatum gesteld tot donderdagavond om met een beter cao-bod te komen. De bond wil 3,5 procent meer loon voor de vierhonderd medewerkers, 3 procent meer dan zou zijn geboden.
22/10 11u15  Langer wachten na gevaarlijk rijexamenMensen van wie het rijexamen wordt afgebroken omdat ze een gevaar voor zichzelf, de examinator en het overige verkeer vormen moeten voortaan minimaal zes weken wachten tot ze opnieuw praktijkexamen kunnen doen. Dat laat het CBR weten.
22/10 11u15  OM in cassatie tegen vrijspraak IRT-zaakHet Openbaar Ministerie is in cassatie gegaan tegen de vrijspraak van ‘Rooie Ron’ de J. Hij werd twee weken geleden in hoger beroep vrijgesproken van witwassen van het geld dat hij met drugshandel heeft verdiend tijdens de IRT-affaire, die speelde tussen 1991 en 1993. Ook zijn verbeurd verklaarde villa kan de 56-jarige man terugkrijgen.
22/10 11u15  Verdacht pakket Lelystad was actie van demonstranten OostvaardersplassenHet ‘verdachte pakketje’ dat maandagochtend bij de entree van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad werd gevonden blijkt onschuldig. Dat meldt De Stentor. Het ging om een actie van mensen die tegen het beleid in de Oostvaardersplassen zijn, laat de provincie Flevoland weten.
22/10 11u00  Schip met recordlading ijzer in RotterdamIn de haven van Rotterdam arriveert maandag een schip met een recordlading van 50.000 ton piekijzer. Dat is bijzonder omdat schepen normaal maar 30.000 tot 35.000 ton van dit ruwijzer vervoeren, meldt het Havenbedrijf Rotterdam.
22/10 11u00  Wim Kok (1938-2018): polderaar in paarse tijden„Ik ben van nature niet zo paars”, was een gevleugelde uitdrukking van de zaterdag overleden oud-premier Wim Kok. Toch boog hij als bestuurder stevig voor de wensen van VVD en D66.
22/10 11u00  „Talloze pogingen vader Insiya te horen”In het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn bijna tweehonderd verzoeken gedaan om de vader van het kind te kunnen horen als getuige. Tevergeefs, tot dusver is het niet tot een verhoor gekomen, ook niet op afstand.
22/10 11u00  Reeks aardbevingen treft Canadese westkustMeerdere zware aardbevingen hebben zondagavond (plaatselijke tijd) Vancouver Island in Canada getroffen. De zwaarste beving had een kracht van 6.8.
22/10 10u45  Taiwan rouwt om slachtoffers treincrashDe Taiwanese president Tsai Ing-wen heeft familieleden ontmoet van slachtoffers van het dodelijke treinongeval in haar land. Ook bad Tsai met boeddhistische monniken bij een altaar dat is opgetuigd bij een lokaal ziekenhuis.
22/10 10u45  Pakketje Lelystad was actie van demonstranten OostvaardersplassenHet ‘verdachte pakketje’ dat maandagochtend bij de entree van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad werd gevonden blijkt onschuldig. Dat meldt De Stentor. Het ging om een actie van mensen die tegen het beleid in de Oostvaardersplassen zijn, laat de provincie Flevoland weten.
22/10 10u30  In gevecht met de bestaande orde: populisme in het WestenDe beschaafde mens heeft een nieuwe vijand: de populist. Ook in de westerse wereld duiken steeds meer leiders op die zich afzetten tegen de bestaande orde en op die manier grote macht verwerven. De verdeeldheid over dit vraagstuk is groot, ook onder christenen.
22/10 10u30  Ds. Cuperus 40 jaar predikantDs. K. R. Cuperus, emeritus predikant in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), staat maandag veertig jaar in het ambt.
22/10 10u15  Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgenDunkin’ Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.
22/10 10u00  Christenen Sudan gearresteerdIn de Sudanese stad Nyala zijn op 10 oktober tijdens een bijeenkomst van een huisgemeente dertien christenen gearresteerd.
22/10 10u00  Zaak mishandeling bij Vindicat uitgesteldDe rechtszaak tegen een 23-jarige man uit Groningen die verdacht wordt van het mishandelen van een lid van studentenvereniging Vindicat in december vorig jaar is maandag aangehouden. Er moet nog een getuige worden gehoord.
22/10 10u00  Merendeel verdachten zaak-Insiya blijft wegVier van de zes verdachten in de strafzaak rond het in 2016 ontvoerde meisje Insiya Hermani zijn maandag niet verschenen bij de start van het proces. De forse media-aandacht en werk zijn volgens hun advocaten de belangrijkste redenen om uit de rechtszaal weg te blijven.
22/10 10u00  Egypte arresteert econoom om kritisch boekDe Egyptische politie heeft de econoom Abdel Khalik Farouk opgepakt wegens het verspreiden van nepnieuws. Dat melden de veiligheidsdiensten en de vrouw van Farouk.
22/10 10u00  Koersval Philips drukt AEXHet aandeel Philips ging maandag onderuit op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers, en dit drukte op de Amsterdamse hoofdindex. De andere Europese graadmeters lieten overwegend winsten zien. De handel werd gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 10u00  Harry op bezoek bij bewoners Fraser IslandPrins Harry bracht maandag een bezoek aan Fraser Island, voor de oostkust van Australië. Hij ging langs bij de Butchulla, een aboriginalvolk.
22/10 10u00  Overlast in Lelystad door verdacht pakketjeEen verdacht pakket voor de deur van het provinciehuis in Lelystad heeft maandagochtend voor veel overlast gezorgd in de stad. Straten in de omgeving moesten worden afgezet en het trein- en busverkeer lag deels plat. Na een paar uur onderzoek kon de politie vaststellen dat het pakket geen explosief is.
22/10 09u45  Wie kraanvogels wil zien moet geluk hebbenIn Zweden noemt men de kraanvogels wel „vogels zo groot als een mens.” Ze mogen er best zijn met een lengte van 1 tot 2 meter. De trompettende geluiden maken indruk. Deze vogels in het echt zien vraagt veel geluk. Ze trekken in oktober en november op grote hoogte over Oost-Nederland naar Spanje. Onderweg stoppen ze om te foerageren. Maar ze zijn erg schuw. Wie de massale kraanvogeltrek wil bewonderen, kan het beste naar Zuid-Zweden.
22/10 09u45  „Lufthansa en Delta azen op Alitalia”Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero. De failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij wordt naar verwachting eind deze maand overgenomen door staatsspoorweguitbater Ferrovie dello Stato.
22/10 09u45  Man aangehouden voor poging doodslag agentDe politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Heerlen een 23-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die met zijn auto was ingereden op een agent. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.
22/10 09u45  Column (Gert van de Wege): De draad der traditieVeel van wat ik hier in de afgelopen jaren schreef, ging over historisch be- wustzijn, over de gelaagdheid van on- ze cultuur en over de tragische hoogmoed waarmee mensen de traditie te lijf gaan. Nu, in mijn laatste column op deze plaats, stel ik nog een keer de vraag naar de kortzichtigheid die ertoe leidt dat we onszelf opsluiten in het hier-en-nu.
22/10 09u30  De Vrije Universiteit schrijft geschiedenisDe faculteit geschiedenis aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam viert de honderdste verjaardag en deelt uit. In 21 essays wordt een overzicht gegeven van de huidige werkwijze.
22/10 09u30  Utrecht was een bekend remonstrants bolwerkDe remonstranten in Utrecht hadden de mond vol van tolerantie, maar duldden niet één contraremonstrantse prediker naast zich. Kerkhistoricus dr. Frits Broeyer schreef een boeiend boek over de domstad als remonstrants bolwerk.
22/10 09u30  „Italië wijkt niet voor druk Europa”Italië lijkt vast te houden aan zijn begrotingsplannen, waarbij het volgend jaar zal afstevenen op een tekort van 2,4 procent. Dat melden Italiaanse media. Daarmee lijkt de populistische coalitie van het Zuid-Europese land doof voor de kritiek vanuit Brussel.
22/10 09u30  Philips keldert op groen DamrakHet aandeel Philips ging maandag onderuit op Beursplein 5, na tegenvallende kwartaalcijfers. De beurs in Amsterdam opende wel hoger en ook de andere Europese graadmeters begonnen met winst. De handel werd gedomineerd door de bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.
22/10 09u30  Ook generaal VS gewond bij Taliban-aanvalBij een Taliban-aanval in het Afghaanse Kandahar, blijkt vorige week een Amerikaanse generaal te zijn neergeschoten. Het leger bevestigt dat deze Jeffrey D. Smiley gewond raakte, berichten Amerikaanse media.
22/10 09u15  VegenLukas 15:8
22/10 09u15  Harry op bezoek bij de aboriginalsPrins Harry bracht maandag een bezoek aan Fraser Island, voor de oostkust van Australië. Hij ging langs bij de Butchulla, een aboriginalvolk.
22/10 09u15  Ds. H. Markus neemt beroep aan naar hervormd LeerdamDs. H. Markus, predikant van de hervormde wijkgemeente 5 te Putten, heeft het beroep aangenomen dat de hervormde wijkgemeente West te Leerdam op hem had uitgebracht.
22/10 09u00  Pakket bij provinciehuis Lelystad geen explosiefHet pakketje dat voor de deur lag bij het provinciehuis in Lelystad, is geen explosief. Dat meldde de politie na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De afzetting rond het provinciehuis wordt opgeheven.
22/10 09u00  Saudi-Arabië wil geen oliecrisis à la 1973Saudi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden, zei de Saudische energieminister Khalid al-Falih tegen het Russische persbureau TASS.
22/10 09u00  Dode man gevonden op bouwterrein AmsterdamOp een bouwterrein aan de Motorkade in Amsterdam-Noord is maandagochtend een dode man aangetroffen. De politie doet onderzoek omdat er volgens een woordvoerder sprake is van een „verdachte situatie”.
22/10 09u00  Geen treinen van en naar HengeloDoor een sein- en wisselstoring rijden er geen treinen van en naar Hengelo. Dat lijkt te gaan duren tot 10.30 uur, laat NS weten.
22/10 09u00  Verdacht pakketje Lelystad is geen explosiefDe politie heeft vanochtend vroeg in Lelystad de omgeving van het provinciehuis van Flevoland aan de Visarenddreef afgezet. Er is een verdacht pakket aangetroffen voor de deur van dat gebouw. Onderzoek door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) wees uit dat er in de doos geen explosief zat.
22/10 08u30  Veel hinder voor treinreizigers LelystadTreinreizigers in en rond Lelystad ondervinden veel hinder door een verdacht pakketje dat is aangetroffen voor het provinciehuis van de stad. Het provinciehuis ligt vlakbij het treinstation Lelystad Centrum en de politie heeft straten in de omgeving afgezet. Daardoor is het station minder makkelijk bereikbaar.
22/10 08u30  „Eerste tunnel Boring Company dit jaar open”De eerste tunnel van Elon Musks bedrijf The Boring Company gaat 10 december open. Dat heeft Musk, die ook de topman is van de bouwer van elektrische auto’s Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, op Twitter gezegd. Om de opening te vieren mogen bezoekers gratis door de tunnel in Los Angeles heen. De eerste tunnel geldt als proefproject voor het bedrijf.
22/10 08u30  Koopwoningen weer fors duurderDe huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand op jaarbasis opnieuw fors gestegen. De prijzen gingen even hard omhoog als in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
22/10 08u15  Drukke ochtendspits ondanks herfstvakantieAutomobilisten komen maandagochtend op veel plaatsen vast te staan, ondanks dat voor een groot deel van het land de herfstvakantie is begonnen. Volgens Rijkswaterstaat stond er om 07.45 uur al bijna tweehonderd kilometer file. Vooral ongelukken en daardoor dichte rijstroken zijn daar debet aan.
22/10 08u15  Nikkei begint week met winstDe aandelenbeurs in Japan is maandag met winst gesloten. Beleggers waren vooral in afwachting van het cijferseizoen, dat later deze week in Japan zal losbarsten. In China werd de beursrally van vrijdag voortgezet na de nieuwe maatregelen van de Chinese overheid om de financiële markten te steunen. De maatregelen volgden na een tegenvallende groei van de Chinese economie.
22/10 08u15  Verdacht pakket en spandoeken op provinciehuis LelystadDe politie heeft in Lelystad de omgeving van het provinciehuis van Flevoland aan de Visarenddreef afgezet. Er is een verdacht pakket aangetroffen voor de deur van dat gebouw. Op dit moment onderzoeken medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de situatie, aldus een politiewoordvoerder.
22/10 08u15  Philips wil lokale productie door handelsvetePhilips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken omzeilt het gezondheidstechnologieconcern dure handelstarieven. Dat heeft topman Frans van Houten gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.
22/10 08u00  Orkaan Willa koerst af op Mexico; meest actieve orkaanseizoen ooitWASHINGTON ANP/RTR). De orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.
22/10 07u45  Annuleringen leiden tot lagere winst RyanairBudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak. Die leidden onder meer tot meer annuleringen van relatief dure tickets in het weekend.
22/10 07u30  Philips heeft last van wisselkoersenPhilips had in het derde kwartaal last van ongunstige wisselkoerseffecten. Het gezondheidstechnologieconcern wist zijn opbrengsten verder op te krikken. Maar de omzet ging niet zo sterk omhoog als analisten hadden verwacht.
22/10 07u30  Vervanger giftige chroom-6 verf Defensie is dubbel zo giftigDe Nederlandse luchtmacht maakt ondanks klachten en vragen van het personeel nog steeds gebruik van een nieuwe verf voor vliegtuigen en helikopters. In de nieuwe verf - een 'high solid primer' - zit dubbel zoveel van de kankerverwekkende stof chroom-6 als in de oude verf.
22/10 07u15  Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereldHet Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat sinds zeven jaar weer op nummer één. Dat blijkt uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt. Met de nummer 1 notering heeft Nederland de internationale A-status weer terug. Denemarken staat op de tweede plaats; Finland staat met een derde positie voor het eerst in de top drie.
22/10 06u45  Jeugdboek biedt creationistische visie op geologieVoor kritiek uit het evolutionistische kamp is Gert-Jan van Heugten (32) niet bang. „Laat ze maar komen”, zegt de welbespraakte Brabander met een glimlach. Hij debuteert dit jaar met zijn boek ”Hoe zit het met de ouderdom van de aarde?”, bedoeld voor scholieren van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
22/10 06u30  Meer onbemande dan bemande tankstationsEr zijn momenteel in Nederland meer onbemande dan bemande tankstations. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal onbemande locaties verviervoudigd, van 575 halverwege 2003 tot 2098 begin dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag. Het totale aantal tankstations nam in deze periode af met 2,7 procent tot 4121.11 
22/10 06u15  Verdacht pakket bij provinciehuis in LelystadDe politie heeft in Lelystad de omgeving van het provinciehuis van Flevoland afgezet. Er is een verdacht pakket aangetroffen.
22/10 05u30  „Keurmerk duurzaamheid behoeft verbetering”De arbeidsomstandigheden op veel boerderijen en plantages met een duurzaamheidskeurmerk zijn nog steeds ondermaats. De werknemers krijgen geen leefbaar loon. Ook werken ze onder ongezonde en onveilige arbeidsomstandigheden en worden ze belemmerd bij het opkomen voor hun rechten. Dat zegt de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).10 
22/10 05u15  Bruins krijgt griepprikMinister van Medische Zorg Bruno Bruins krijgt maandag de eerste griepprik die dit jaar wordt uitgedeeld in het UMC Utrecht. De vaccinatie gaat vooraf aan een campagne voor griepvaccinatie bij medisch personeel, die een week later begint.13 
22/10 04u45  Studenten knuffelen met pups tegen stressStudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kunnen maandag en dinsdag hun stress om de aanstaande tentamens verminderen door even te knuffelen met een puppy. In de universiteitsbibliotheek aan het Singel kunnen ze een kwartiertje doorbrengen in een speciale puppykamer.13 
22/10 04u15  Proces ontvoering Insiya van startDe rechtbank in Amsterdam begint maandag aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen vijf mannen en een vrouw die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van Insiya Hemani. Het inmiddels vierjarige meisje werd volgens justitie op 29 september 2016 gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse Watergaafsmeer, het land uitgesmokkeld en meegenomen naar India. Sindsdien leeft het kind daar met haar vader, Shehzad H., een rijke zakenman.13 
22/10 03u45  Arrestatie na vondst dode in woning CulemborgIn een woning in Herenstraat in het Gelderse Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. De politie sluit een misdrijf niet uit.16 
22/10 03u15  Categorie 4-storm Willa koerst af op MexicoWASHINGTON ANP/RTR). De orkaan Willa, die momenteel over de Grote Oceaan raast is in kracht toegenomen tot categorie 4. In en rond de depressie worden windsnelheden gemeten tot 210 kilometer per uur.12 
22/10 02u15  May: brexit-deal voor 95 procent rondDe Britse premier Theresa May gaat maandag het Britse parlement toespreken over de brexit. Een deal met Europa is volgens haar voor 95 procent rond. Maar ondanks haar sussende woorden neemt volgens Britse media het ongenoegen binnen haar Conservative Party toe over de manier waarop de onderhandelingen verlopen. Sommige kranten speculeren een machtsgreep bij de Tories komende week.11 
22/10 01u30  Saudisch koningshuis condoleert zoon KhashoggiIn navolging van de Saudische regering hebben nu ook de Saudische koning Salman en kroonprins Mohammed bin Salman hun medeleven betuigd met de moord op journalist Jamal Khashoggi. Ze deden dat in een telefoongesprek met Salah Kashoggi, de zoon van de journalist.15 
22/10 00u45  „Chroom-6-verf goed te gebruiken en veilig”„Op dit moment lopen onze mensen geen enkel gevaar, daar waar we verf met chroom-6 gebruiken. Onze mensen werken nu veilig. Waar dat niet zo was, zijn de werkzaamheden stilgelegd. We hebben alles in place om chroom-6-verf goed te gebruiken en veilig.” Dat zei plaatsvervangend commandant der luchtstrijdkrachten Mario Verbeek in Nieuwsuur.14 
22/10 00u45  Kleine overwinning voor regeringspartij PolenDe regerende partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft zondag een kleine overwinning geboekt in de regionale verkiezingen in Polen. Uit een exitpoll blijkt dat de partij 32,3 procent van de stemmen heeft gekregen, tegen 26,9 procent vier jaar eerder. Het Burgerplatform, een coalitie van oppositiepartijen, zou uitkomen op 24,7 procent.15 
22/10 00u45  Italiaanse politie pakt maffiabaas opIn Rome is een kopstuk van de Italiaanse misdaadorganisatie ’Ndrangheta aangehouden. Dit heeft de Italiaanse politie zondag bekendgemaakt. Filippo Morgante (48) was al een jaar voortvluchtig. Hij geldt als een van de leiders van de Gallico-maffiafamilie.16 
22/10 00u45  Doden door aardverschuiving ColombiaDoor een aardverschuiving in het noorden van Colombia zijn zondag zeker zes mensen om het leven gekomen, onder wie een kind. Een onbekend aantal mensen is vermist.12 
22/10 00u45  Merkel: geen wapens naar Saudi-ArabiëDuitsland zal geen wapens aan Saudi-Arabië leveren zolang niet is opgehelderd wat er met de verdwenen journalist Jamal Khashoggi is gebeurd. Dit heeft Bonskanselier Angela Merkel zondag gezegd op een campagnebijeenkomst van haar partij.16 
22/10 00u45  Parachutist stort neer na hartaanval in luchtEen parachutist in bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen. Hij is gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht.17 
22/10 00u45  Doden Khashoggi „grote en ernstige vergissing”De Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir zegt dat de moord op journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul een „grote en ernstige vergissing” was. Hij beloofde diens familie dat de verantwoordelijken zullen worden gestraft.14 
22/10 00u45  Verdachten dode man in Rotterdam weer vrijDe politie in Rotterdam heeft de drie personen die werden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 44-jarige man vrijgelaten. Een 20-jarige Rotterdamse werd vrijdag al op vrije voeten gesteld. De twee anderen, een 25-jarige man uit Wateringen en een 31-jarige vrouw uit Rotterdam, werden dit weekeinde heengezonden, maar blijven nog wel verdachten gedurende het onderzoek, zei de politie.17 
22/10 00u45  Dode bij bestorming Melilla door migrantenMeer dan driehonderd migranten hebben zondagochtend de Spaanse exclave Melilla in Noord-Afrika bestormd. Bij de bestorming is een dode gevallen, vermoedelijk door een hartstilstand. Ook vielen er negentien gewonden. Volgens de Spaanse autoriteiten lukte het tweehonderd migranten om over het zes meter hoge hek te komen en EU-gebied te bereiken.12 
22/10 00u45  Nederlands staatsbezoek VK in teken van brexitBrexit vormt de rode draad bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander dinsdag en woensdag samen met koningin Máxima brengt aan het Verenigd Koninkrijk. Het koningspaar praat erover met daar wonende Nederlanders, premier Theresa May en oppositieleider Jeremy Corbyn. De kwestie zal ook ter sprake komen in de toespraken die Willem-Alexander houdt voor het Britse parlement en bij het staatsbanket.14 
22/10 00u45  „Plan Trump terugtrekken wapenverdrag fout”Het plan van de Amerikaanse president Donald Trump om zich terug te trekken uit het INF-wapenverdrag oogst veel kritiek. Voormalig Sovjetleider Mikhail Gorbatsjov, medeondertekenaar van het verdrag, noemde het plan van Trump zondag „een vergissing”.13 
22/10 00u45  Cijferstroom op Beursplein 5De komende week zal de beurshandel vooral in het teken staan van bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Philips, Randstad, Galapagos, Heineken, KPN, RELX, Unibail-Rodamco-Westfield, Signify en Gemalto openen de boeken. Verder publiceren een heleboel kleinere fondsen de resultaten. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) staat donderdag op de rol. Hier wordt alom weinig tumult verwacht.17 
22/10 00u45  Lijst afzeggers Saudische conferentie groeitDe lijst met afzeggers voor de investeerdersconferentie later deze maand in Saudi-Arabië groeit. Zondag zei topman Kanetsugu Mike van de Japanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group dat hij niet aanwezig zal zijn. In plaats daarvan zal zijn rechterhand Eiichi Yoshikawa aanwezig zijn.17 
22/10 00u45  Veerboot ramt kleine jachten bij Isle of WightEen veerboot is zondag in dichte mist in de haven van het Britse Isle of Wight tegen verschillende kleine jachten gevaren. Het schip met tientallen passagiers aan boord wilde aanleggen in de haven van Cowes op het eiland.14 
22/10 00u45  Werkgeversvoorzitter: Kok was groot staatsmanWerkgeversvoorman Hans de Boer gedenkt de overleden oud-premier Wim Kok als „een groot staatsman en een bewonderenswaardige persoonlijkheid”. Volgens de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW was Kok eerlijk, resultaatgericht en had hij „oog voor de mens”.16 
22/10 00u45  Ambassade Canada in Athene beschadigdLinks-autonome actievoerders hebben zondag de Canadese ambassade in Athene aangevallen. Volgens de politie is de ingang zwaar beschadigd en zijn verfzakken tegen de voorkant van het gebouw gegooid. Niemand raakte gewond.16 
22/10 00u45  Lof Franse minister voor baas Air France-KLMDe Franse minister van Financiën Bruno Le Maire is vol lof over Ben Smith die recent aan het roer kwam te staan van Air France-KLM. Volgens de minister doet Smith het tot nu toe uitstekend bij de luchtvaartcombinatie, zo zei hij in een televisie-interview.13 
22/10 00u45  Automobilist (22) rijdt van dijk en overlijdtEen 22-jarige man uit Vianen is om het leven gekomen nadat hij in de buurt van het plaatsje Leerbroek (Zuid-Holland) met de auto in het water terecht was gekomen. Een getuige zag de auto zondagochtend vroeg in het water liggen langs de Kanaaldijk en waarschuwde de hulpdiensten. Die ontdekten dat er nog iemand inzat. Brandweerlieden haalden de bestuurder uit de auto.16 
22/10 00u45  Tientallen doden door treinongeluk TaiwanDoor een treinongeluk in het noordoosten van Taiwan zijn zondag 18 doden en 175 gewonden gevallen. Het is het ernstigste treinongeluk in meer dan dertig jaar in Taiwan.14 
22/10 00u45  Siemens tekent lucratieve overeenkomst IrakDe Duitse industriereus Siemens lijkt alsnog aan het langste eind te trekken bij de gunning van een groot energieproject in Irak. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten ‘memorandum of understanding’ met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. De voorlopige gunning geldt voor een project met een waarde tot wel 15 miljard dollar.16 
20/10 23u30  Duizenden Hondurezen op weg terug naar huisZo’n tweeduizend migranten uit Honduras die aan de grens tussen Mexico en Guatemala zijn tegengehouden zijn op de terugweg naar huis. Dit heeft de Guatemalaanse regering bekendgemaakt. Nog eens vijfhonderd zullen later op zaterdag met bussen worden teruggebracht.
20/10 23u00  Henk Binnendijk: Gelovige worden betekent altijd breuk met oude levenGod noemde Zichzelf de God van Abraham, Izak en Jakob – zo belangrijk waren zij voor Hem. Alledrie waren zij heel verschillend van karakter; met ieder ging God dan ook een afzonderlijke weg. Toch stak de Heere in elk van hen veel energie, en dat doet Hij nog steeds in ieder van Zijn kinderen.
20/10 22u45  Financiën bedroefd door overlijden Wim KokHet ministerie van Financiën zegt bedroefd te zijn door het overlijden van Wim Kok. Voordat Kok premier werd was hij tussen 1989 en 1994 minister van Financiën.
20/10 22u15  Arrestatie na vondst dode in Den HaagDe politie in Den Haag heeft een 28-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een tachtigjarige man.
20/10 22u00  Ds. Van Rooijen: Het is liefde als er wordt gewaarschuwd tegen brede wegEen prediking waarin mensen voedsel krijgen dat hen alleen maar verwent, is niet goed, aldus ds. R. P. van Rooijen zaterdag in Lunteren. „Het is liefde als er gewaarschuwd wordt tegen de brede weg die naar het verderf leidt.”
20/10 22u00  Doden bij helikoptercrash ColombiaIn Colombia is zaterdag een legerhelikopter neergestort. De vier inzittenden zijn om het leven gekomen. Dit melden lokale media.
20/10 21u00  Nederlander vermist in ThailandEen 45-jarige Nederlandse toerist wordt sinds maandag vermist in Thailand. Zijn laatst bekende verblijfplaats het populaire eiland Koh Tao, meldt zijn familie op Facebook. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is op de hoogte van de vermissing en heeft contact met de familie.
20/10 20u30  Respect en waardering voor overleden Wim KokOud-PvdA-leider Wim Kok is zaterdag overleden aan de gevolgen van een hartkwaal. Hij stierf in een ziekenhuis in aanwezigheid van zijn familie. Kok was FNV-leider, vicepremier en premier en werd later benoemd tot minister van Staat. In de reacties op zijn overlijden klinkt veel waardering voor hem door. Premier Mark Rutte noemt hem de „architect van het poldermodel”. Ook het koningshuis gedenkt hem met „groot respect”.
20/10 20u15  Doden bij helikoptercrash ColumbiaIn Columbia is zaterdag een legerhelikopter neergestort. De vier inzittenden zijn om het leven gekomen. Dit melden lokale media.
20/10 20u00  Dijkhoff: Ons ontvalt een verbinderMet het overlijden van Wim Kok ontvalt ons een verbinder. Dat stelt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff na het overlijden van Wim Kok. „De leider van Paars, die voor vele doorbraken zorgde en bewees dat samenwerking Nederland meer brengt dan tegenover elkaar staan.”
20/10 20u00  „Saudische rechter zal zaak-Khashoggi bekijken”Journalist Jamal Khashoggi is overleden op Saudisch grondgebied en wanneer alle procedures zijn afgehandeld, zal de zaak door een Saudische rechter worden behandeld. Dit heeft de minister van Justitie van Saudi-Arabië zaterdag bekendgemaakt in een verklaring die is verspreid door staatspersbureau SPA.
20/10 19u45  Open Doors-dag: Christen is via Christus een met vervolgde kerkChristenen wereldwijd zijn als spaken van een fietswiel aan elkaar verbonden en aan de As waarom alles draait: Christus. „Hoe dichter bij Hem, hoe meer vrede, liefde en blijdschap je mag uitdragen naar anderen.”
20/10 19u30  D66: gun Nederlander in VK dubbel paspoortHet kabinet moet Nederlanders die in het Verenigd Koninkrijk wonen, na de brexit de keus tussen een Brits en een Nederlands paspoort besparen. Om hen uit de brand te helpen, moet het kabinet met een noodwet komen, vindt D66.
20/10 19u30  FNV: Bijzonder droevig nieuwsFNV-voorzitter Han Busker noemt het overlijden van Wim Kok „bijzonder droevig nieuws”. Kok was jaren voorzitter van de vakcentrale. „Hij heeft ongelofelijk veel voor Nederland en de vakbeweging betekend. Vanaf 1972 als voorzitter van de NVV, en van 1976 tot 1985 als eerste voorzitter van de FNV was hij activistisch en realistisch. Tijdens zijn voorzitterschap bracht hij de van oorsprong katholieke en de sociaal democratische bonden samen tot een vereniging van meer dan een miljoen leden.”
20/10 19u30  „Kok laat rijke politieke erfenis achter”„Verdrietig nieuws. Wim Kok was een zoon van de polder, die z’n leven lang tegenstellingen heeft overbrugd en zo een staatsman werd. Hij laat een rijke sociale en politieke erfenis achter.” Dat zegt de fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer Gert-Jan Segers als reactie op het overlijden van Wim Kok.
20/10 19u30  Marijnissen werd onder Kok politiek bewust„Wat een verdrietig nieuws. De premier van ons land in de tijd dat ik politiek bewust werd. Heel veel sterkte aan de nabestaanden”, laat SP-leider Lilian Marijnissen van de SP via Twitter weten als reactie op het overlijden van Wim Kok.
20/10 19u30  Koningshuis gedenkt Kok met grootste respectMet het grootste respect gedenken wij Wim Kok. Dat zeggen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix in een verklaring op het overlijden van Wim Kok.
20/10 19u30  Reacties op overlijden Wim KokOud-premier Wim Kok die zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleed was een „toonbeeld van integriteit. Gedreven, gezagsvol, loyaal, ongelofelijk betrokken”. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in reactie op diens overlijden. Ook andere politici en het Koninklijk Huis reageren.
20/10 19u15  Wim Kok klaarde obstakels huwelijk Willem-AlexanderWim Kok, de zaterdag overleden oud-premier en minister van Staat, heeft de weg geplaveid voor het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Hij wist het verzet tegen de partnerkeuze van de prins van Oranje te kanaliseren door Jorge Zorreguieta weg te houden bij de trouwplechtigheid op 2 februari 2002.
20/10 19u15  „Kok zette zich in voor publieke zaak”Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer roemt Wim Kok als „een degelijk minister van Financiën; daarna de premier van paars. Hij heeft zich jarenlang met veel ijver ingezet voor de publieke zaak.”
20/10 19u15  „Banken stellen investeringen te mooi voor”Nederlandse banken als ING, ABN AMRO en Rabobank stellen investeringen in palmoliebedrijven ten onrechte voor als groene investering. Daardoor steken particuliere beleggers hun geld niet in een duurzaam fonds, maar zijn ze geldschieters voor de kap van tropisch regenwoud. Dat blijkt uit onderzoek van SOMO in opdracht van Milieudefensie.
20/10 19u15  Klaver: wijs en gezaghebbend premierGroenLinks-leider Jesse Klaver noemt het overlijden van oud-premier en -PvdA-leider Wim Kok „verdrietig nieuws”. Volgens hem was Kok „een wijs en gezaghebbend premier”. Klaver wenst familie en vrienden veel sterkte.
20/10 19u15  Politiek Den Haag reageert op overlijden Wim KokOud-premier Wim Kok die zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleed was een „toonbeeld van integriteit. Gedreven, gezagsvol, loyaal, ongelofelijk betrokken”. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in reactie op diens overlijden. Ook andere politici reageren.
20/10 19u00  Jetten: Kok stond voor het compromis„De man die stond voor het compromis. Voor samenwerking over grenzen heen. We gaan zijn wijsheid en kalmte missen”, laat Rob Jetten, fractieleider van D66 weten.
20/10 19u00  Buma: Kok kon tegenstellingen overbruggenMet het overlijden van Wim Kok verliest Nederland een staatsman die in staat was om sociale en politieke tegenstellingen te overbruggen. CDA-leider Sybrand Buma zegt dat in een reactie. „Kok werd door velen gewaardeerd om zijn inhoudelijke stijl, zijn rust en gezag. Mijn gedachten zijn bij zijn vrouw, familie en partij.”
20/10 19u00  Rutte: Kok was architect poldermodelWim Kok was zowel „architect als aannemer” van het poldermodel, aldus premier Mark Rutte in een reactie op het overlijden van de voormalige PvdA-premier. Hij was „een man om naar op te kijken”.
20/10 19u00  Kok, premier van Paars en de derde wegDe zaterdag overleden Wim Kok was de laatste premier van PvdA-huize en gezien het sterk geslonken electoraat van die partij zal dat voorlopig wel zo blijven. Kok gaat de geschiedenis in als de leider van twee paarse kabinetten, waarvan vooral het eerste behoorlijk succesvol was. Maar hij zal ook herinnerd worden als de man die ‘de ideologische veren’ van de PvdA afschudde en daardoor volgens critici de sociaaldemocraten naar rechts duwde.
20/10 18u45  Asscher: Kok was toonbeeld van integriteitOud-premier Wim Kok die zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleed was een „toonbeeld van integriteit. Gedreven, gezagsvol, loyaal, ongelofelijk betrokken”. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher in reactie op diens overlijden.
20/10 18u30  Oud-premier Wim Kok overledenOud-premier en oud-PvdA-leider Wim Kok is overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Kok overleed in zijn woonplaats Amsterdam op tachtigjarige leeftijd in aanwezigheid van zijn vrouw Rita, kinderen en kleinkinderen. Hij stierf in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartkwaal.
20/10 18u15  Drie opgepakten Heerlen na steekpartij vrijDe politie heeft drie van de zes mensen die eerder waren aangehouden na een steekpartij in een woning aan de Rubensstraat in Heerlen vrijgelaten. Bij de steekpartij waren in de nacht van vrijdag op zaterdag een man en een vrouw ernstig gewond geraakt.
20/10 17u30  Dieren in de war door warm en droog weerVeel dieren raken in de war door het warme en droge weer waaraan dit jaar maar geen einde lijkt te komen.
20/10 17u30  Burgerschapsvorming ook een taak voor de kerkBurgerschapsvorming staat hoog op de politieke agenda. Scholen moeten leerlingen helpen om hun plek in de samenleving in te nemen. Democratie zit mensen nu eenmaal niet in de genen. Maar waar blijft de kerk bij dit vormingsproces?
20/10 17u15  Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op verkiezingsdag AfghanistanEen zelfmoordterrorist heeft zichzelf zaterdag bij een stembureau in het noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul opgeblazen. Daarbij werden ten minste vijftien mensen gedood. Ook vielen meer dan 25 gewonden, zei een veiligheidsofficier. De verkiezingen in het land gaan gepaard met veel geweld. Volgens de regering zijn er in totaal al 130 mensen omgekomen.
20/10 17u00  SEZ gaat zelf boeken drukken op CubaStichting Spaanse Evangelische Zending (SEZ) gaat voor het eerst in haar bestaan zelf boeken drukken op Cuba. Dat gebeurt op een drukpers die abonnees van het Reformatorisch Dagblad hebben betaald.
20/10 17u00  Britten de straat op voor referendum tegen brexitIn het centrum van Londen hebben zaterdag tienduizenden mensen deelgenomen aan een anti-brexitdemonstratie. De betogers willen dat er een nieuw referendum komt over de brexit. De organisatoren stellen volgens de Britse media dat maar liefst 500.000 mensen deelnamen aan de betoging. Vooraf hadden ze laten weten 100.000 mensen te verwachten.
20/10 16u45  Man omgekomen door ongeval met shovelEen man in Rossum (Overijssel) is op een erf aan de Roepenbeltweg om het leven gekomen door een ongeluk met een shovel.
20/10 16u45  Massabetoging in Londen voor brexitreferendumIn het centrum van Londen hebben zaterdag tienduizenden mensen deelgenomen aan een anti-brexitdemonstratie. De betogers willen dat er een nieuw referendum komt over de brexit. De organisatoren stellen volgens de Britse media dat maar liefst 500.000 mensen deelnamen aan de betoging. Vooraf hadden ze laten weten 100.000 mensen te verwachten.
20/10 16u30  Week 42 in beeld: Overstromingen, extreme droogte en koninklijk bezoekDe webredactie van het Reformatorisch Dagblad selecteert elke week een reeks bijzondere, opvallende en indrukwekkende foto’s uit de honderden foto’s die ze onder ogen kreeg.
20/10 16u30  VN: Dood Khashoggi weerzinwekkende en buitengerechtelijke executieDe dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi moet „snel, grondig en transparant” worden onderzocht, zegt VN-chef António Guterres. Hij reageerde zaterdag op de officiële erkenning van de Saudische autoriteiten dat de journalist, die onder meer voor de Washington Post werkte, begin deze maand is omgekomen op het Saudische consulaat in Istanbul. Ook premier Mark Rutte wil dat de „onderste steen boven komt.”
20/10 16u00  Dr. Sam Storms (VS): Calvinisten en charismatischen horen bij elkaarDe ene christen beroept zich op het Woord, de ander op de Geest. Jammer, zegt de Amerikaanse theoloog dr. Sam Storms, die zichzelf ”een charismatische calvinist” noemt. „God wil dat wij met hoofd én hart leven.”
20/10 16u00  Zelfmoordaanslag op verkiezingsdag AfghanistanEen zelfmoordaanslag bij een stembureau in het noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft zaterdag ten minste vijftien mensen gedood. Er waren nog veel meer gewonden, zei een veiligheidsofficier.
20/10 15u45  Opnieuw kinderen gewond door val van springkussenTwee kinderen zijn in Esbeek (Noord-Brabant) gewond geraakt doordat ze van een springkussen vielen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
20/10 15u30  Kinderen gewond door val van springkussenTwee kinderen zijn in Esbeek (Noord-Brabant) gewond geraakt doordat ze van een springkussen vielen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Voor het ongeval werden een traumahelikopter en twee ambulances ingezet, zei de politie.
20/10 15u15  VN-chef en Rutte willen diepgravend onderzoek dood KhashoggiDe dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi moet „snel, grondig en transparant” worden onderzocht, zegt VN-chef António Guterres. Hij reageerde zaterdag op de officiële erkenning van de Saudische autoriteiten dat de journalist, die onder meer voor de Washington Post werkte, begin deze maand is omgekomen op het Saudische consulaat in Istanbul. Ook premier Mark Rutte wil dat de „onderste steen boven komt.”
20/10 15u15  In de kerk van dr. W. AaldersDe Maranathakerk in Den Haag bestaat bijna zeventig jaar. Recent verscheen een boek over de kerk. In 1949 drukte dr. W. Aalders zijn stempel op de inrichting van het gebouw.
20/10 15u00  Roep om diepgravend onderzoek dood KhashoggiDe dood van de Saudische journalist Jamal Khashoggi moet „snel, grondig en transparant” worden onderzocht, zegt VN-chef António Guterres. Hij reageerde zaterdag op de officiële erkenning van de Saudische autoriteiten dat de journalist, die onder meer voor de Washington Post werkte, begin deze maand is omgekomen op het Saudische consulaat in Istanbul. Guterres noemt het overlijden van de journalist „ten diepste zorgwekkend”.
20/10 14u45  Apart: SGP moet zich steeds vaker op ‘foute’ wetten beroepenHoe sneller de samenleving zich verwijdert van Bijbelse principes, hoe vaker SGP en CU steun moeten gaan zoeken in wetten die zij vroeger te vuur en te zwaard bestreden. Het kan verkeren.
20/10 14u45  België wil stroomschepen tegen energietekortOm een dreigend stroomtekort in België komende winter te voorkomen, is energiebedrijf Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in de havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld, melden Belgische media.
20/10 14u45  Rutte over dood Khashoggi: onderste steen moet bovenPremier Mark Rutte wil dat „de onderste steen boven komt” over de dood van Jamal Khashoggi. Nederland sluit zich aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te verkrijgen over wat er precies is gebeurd. Deze landen hebben aangedrongen op een geloofwaardig onderzoek.
20/10 14u30  Omwonenden Turfmarktkerk slapen slecht door instortingsgevaarDiverse bewoners rondom de te slopen Goudse Turfmarktkerk, die vrijdagavond plots het „dringende advies” kregen hun woningen te verlaten vanwege instortingsgevaar, weten niet wat te doen. „Wat is nu eigenlijk dringend? Zonder veiligheidsprotocol ga ik niet zo maar weg”, aldus een van hen.
20/10 14u15  Duizenden Britten eisen referendum brexitdealDuizenden Britten, onder wie veel jongeren, zijn in Londen de straat op gegaan om een tweede brexit-referendum te eisen. Als de regering erin slaagt om met de Europese Unie afspraken te maken over de voorwaarden van het Britse vertrek, moet het volk de kans krijgen zich daarover uit te spreken, vinden de betogers. De organisatie zei vooraf 100.000 mensen te verwachten. Of dat aantal wordt gehaald moet nog blijken, maar volgens Britse media zijn in elk geval duizenden mensen op de been.
20/10 14u15  Omwonenden Turfmarktkerk slapen slecht na waarschuwing instortingsgevaarDiverse bewoners rondom de te slopen Goudse Turfmarktkerk, die vrijdagavond plots het „dringende advies” kregen hun woningen te verlaten vanwege instortingsgevaar, weten niet wat te doen. „Wat is nu eigenlijk dringend? Zonder veiligheidsprotocol ga ik niet zo maar weg”, aldus een van hen.
20/10 13u45  Grote betoging voor onafhankelijkheid TaiwanOnder het motto ‘zeg nee tegen China’ hebben tienduizenden Taiwanezen in de hoofdstad Taipei voor volledige onafhankelijkheid gedemonstreerd. Ze eisen dat de Taiwanese regering een referendum houdt over formele afscheiding van China, dat Taiwan beschouwt als een afvallige provincie.
20/10 13u45  Geen explosieven in Geleen na plofkraakNa een plofkraak bij pinautomaten in Geleen zijn geen explosieve achtergebleven. Dat heeft onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uitgewezen.
20/10 13u15  Ds. Van Eckeveld en ds. Heemskerk: In leerrregels schittert genadeDe Dordtse Leerregels zijn een beetje een vergeten belijdenisgeschrift. En dat is zeer te betreuren, vinden ds. J. J. van Eckeveld en ds. D. Heemskerk. „In de leerregels schittert het wonder van Gods genade.”
20/10 12u45  De blijvende actualiteit van DordtDe Dordtse synode, die 400 jaar geleden van start ging, bezorgde gereformeerde christenen in Nederland en daarbuiten een nieuw belijdenisgeschrift. Het jubileumjaar levert een stroom van nieuwe boeken over de befaamde canones. „Het lied van Dordt.”
20/10 12u15  Rutte: onderste steen moet bovenPremier Mark Rutte wil dat „de onderste steen boven komt” over de dood van Jamal Khashoggi. Nederland sluit zich aan bij de oproep van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk om snel duidelijkheid te geven. Rutte zei dat zaterdag in Kopenhagen, waar hij een bijeenkomst over duurzame ontwikkeling bijwoont. Rutte noemde de dood van de journalist „een ongelofelijk trieste zaak”.
20/10 11u45  Holterhues bankiert zonder schaamte„Bankiers? Zakkenvullers zijn het.” Aan de borreltafel zijn managers van financiële instellingen een dankbaar mikpunt. Eric Holterhues, tijdens de crisis werkzaam bij Triodos Bank, kan zich de gevoelens voorstellen. „Maar ik heb me nooit geschaamd om bankier te zijn.”
20/10 11u45  Maatregelen om roken te ontmoedigen zijn geen betuttelingStaatssecretaris Blokhuis bindt de strijd aan met roken. De prijs van sigaretten moet omhoog, de pakjes worden merkloos, de rookplekken in de horeca staan ter discussie en mogelijk komt er ook een rookverbod rond plaatsen waar zich veel kinderen en jongeren bevinden: speeltuinen, sportvelden en scholen. „De jongeren die nu geboren worden, moeten niet meer weten wat een sigaret is.”
20/10 11u45  Dode en gewonden door botsing camper met tramDoor een aanrijding tussen een tram en een camper in Utrecht zijn een dode en twee gewonden gevallen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.
20/10 11u45  Vals spelend China is geen prettige handelspartnerDe Chinese handelsdelegatie heeft ons land weer verlaten, met lucratieve contracten en afspraken voor economische samenwerking op zak. Kiest Nederland hiermee wel de juiste weg?
20/10 11u45  Zoon zit achter groot drugslab Lage ZwaluweDe zoon van een echtpaar uit Lage Zwaluwe dat eerder deze maand was aangehouden na de ontdekking van een groot drugslaboratorium in een loods heeft zich bij de politie gemeld. Hij blijkt gebruiker van de loods in de Noord-Brabantse plaats te zijn en is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vervaardigen van drugs.
20/10 11u30  Onderzoek naar geluid in NoordzeeNederland gaat samen met andere landen rond de Noordzee onderzoek doen naar de effecten van onderwatergeluid op het leven in de zee.
20/10 11u30  ”Maranatha” in het Oranjekwartiertekst Jan van ’t Hul beeld RD, Anton Dommerholt
20/10 11u00  Stembureaus Afghanistan langer open om chaosOp diverse plaatsen in Afghanistan blijven de stembureaus een dag langer open, omdat de parlementsverkiezingen chaotisch verlopen. De kiescommissie heeft bekendgemaakt dat op plaatsen waar problemen zijn ook zondag nog kan worden gestemd. Geweld en organisatorische problemen overschaduwen de eerste parlementsverkiezingen in acht jaar.
20/10 10u45  Bedrijven beperken bellen leaserijdersRuim een op de vier bedrijven (28 procent) stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Dat doen ze bijvoorbeeld door een carkit te laten inbouwen of voorlichting te geven over de gevaren van bellen tijdens het rijden.
20/10 10u45  De Dordtse Leerregels, een vergeten belijdenisgeschriftDe Dordtse Leerregels zijn een beetje een vergeten belijdenisgeschrift. En dat is zeer te betreuren, vinden ds. J. J. van Eckeveld en ds. D. Heemskerk. „In de leerregels schittert het wonder van Gods genade.”
20/10 10u30  Onderzoek naar explosieven na plofkraak GeleenNa een plofkraak bij pinautomaten in Geleen heeft de politie de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld om te onderzoeken of er nog explosief materiaal is achtergebleven.
20/10 10u15  Grieken blij met stemming over naam MacedoniëGriekenland heeft opgetogen gereageerd op de eerste stemronde over de naamswijziging van buurland Macedonië. Het Macedonische parlement stemde vrijdagavond in met de nieuwe naam Republiek Noord-Macedonië. De meerderheid van twee derde die noodzakelijk is om de naamsverandering door te voeren in de grondwet, werd precies gehaald: 80 van de 120 afgevaardigden gingen akkoord. De wijziging is nog niet definitief, want er volgen nog meer stemrondes.
20/10 10u15  Derde verdachte schietincident Zaandam gezochtDe politie zoekt een derde verdachte van mogelijke betrokkenheid bij het schietincident vorig week op de Burcht in Zaandam. De man, van wie een signalement is vrijgegeven, heeft volgens de politie ook met een vuurwapen geschoten. Of hij ook gericht op het negentienjarige slachtoffer heeft geschoten, is op dit moment niet duidelijk.
20/10 10u15  Soldatenkerk: mix van kerk en kroegMet een donkere roffel vliegt een zware Chinook-transporthelikopter in de verte voorbij. Binnen, in de Echos Home bij de Oranjekazerne in Schaarsbergen, klinkt het Onze Vader. Op de plaats rust. De Soldatenkerk. „Een mix van kerk en kroeg.”
20/10 10u15  Met stroopwafels ten strijdeDe krijgsmacht kent al meer dan 100 jaar een speciale dienst geestelijke verzorging (gv). Mét stroopwafels.
20/10 09u30  „Euthanasie bij dementie toch toegestaan”Artsen mogen, als ze dat zorgvuldig aanpakken, toch euthanasie verlenen aan wilsonbekwame patiënten. Daarbij mogen ze ook een slaapmiddel gebruiken. Dat blijkt volgens Trouw uit een nieuw oordeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie.
20/10 09u15  Weer misstanden met babylichaampjes DetroitOpnieuw is een uitvaartcentrum in Detroit in opspraak geraakt omdat lichaampjes van tientallen baby’s en foetussen er bleven liggen, in plaats van begraven of gecremeerd te worden. De autoriteiten van de staat Michigan spreken van „gruwelijke omstandigheden” en hebben het uitvaartcentrum wegens nalatigheid gesloten en de vergunning ingetrokken.
20/10 09u15  Maurits van Van Mierevelt weer te zienEen portret dat Michiel Jansz. van Mierevelt in 1607 maakte van prins Maurits van Oranje (1567-1625) is terug in Museum Rotterdam. Het schilderij werd er in 1970 ontvreemd, maar is daar dit weekeinde weer voor publiek te zien.
20/10 09u00  In Italië wordt de paus minder populair, maar minister Salvini wint terreinMatteo Salvini heeft met zijn harde opstelling tegen immigranten het rooms-katholieke establishment tegen zich in het harnas gejaagd. Maar veel gelovigen zijn wel op de hand van de Italiaanse minister.
20/10 09u00  D66: onafhankelijk onderzoek dood KhashoggiNu Saudi-Arabië de dood van journalist Jamal Khashoggi heeft bevestigd, dient er een onafhankelijk onderzoek te komen naar „wat er echt gebeurd is”. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma laat dat op Twitter weten. Ook wil hij dat Nederland het initiatief doorzet voor een Europees wapenembargo tegen Saudi-Arabië.
20/10 09u00  Bidstond in Nijverdal tegen horrorevenement ScreamsDe Volle Evangelie Gemeente Beth-Shalom in Nijverdal, gemeente Hellendoorn, heeft vrijdagavond een bidstond gehouden. Aanleiding vormde het horrorevenement ”Screams” van Avonturenpark Hellendoorn op vrijdag 19 en vrijdag 26 oktober.
20/10 09u00  Lara Alqasem mag Israël toch binnenIsraël moet de Amerikaanse studente Lara Alqasem toch binnenlaten, ook al lijkt ze de Joodse staat niet goed gezind. Dat heeft de rechter deze week bepaald. De Israëlische regering is ”not amused”.
20/10 09u00  „Weinig draagvlak legaliseren online gokken”Voor het legaliseren van online gokken is weinig draagvlak. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag onder ruim 21.000 leden van het opiniepanel. Bijna de helft (43 procent) is tegen, 23 procent weet het niet.
20/10 09u00  Zonder goede vijand blijft de populist nergensDe populist begint nooit met een goed verhaal over hoe de wereld er zou moeten uitzien. Dat trekt geen kijkers. Het populisme begint altijd met een vijand. Als je ergens tégen bent, kun je je boos maken. En als je boos bent, luisteren de mensen veel beter naar je.
20/10 08u45  Chaos en dreiging rond verkiezing AfghanistanVoor het eerst in acht jaar mogen Afghanen zaterdag hun stem uitbrengen voor een nieuw parlement. De verkiezingen hadden eigenlijk al in 2015 gehouden moeten worden, maar werden door politieke conflicten en aanhoudend geweld telkens uitgesteld. Dreigementen van de radicaalislamitische Taliban overschaduwen de stembusgang. Ook de organisatie is volgens waarnemers chaotisch.
20/10 08u45  2018 nu al in top drie van zonnigste jarenMet nog ruim twee maanden te gaan staat 2018 nu al in de top drie van meest zonnige jaren ooit. Het record, dat dateert uit het jaar 2003, staat op 2100 uur zon. Dit jaar heeft de zon in Nederland gemiddeld al 1904 uur geschenen.
20/10 08u30  RD-onderzoek: Krappe helft CU’ers mild over PVV-raadsledenKrap de helft van de CU-politici vindt dat hun collega-raadsleden van de PVV meevallen. Dat blijkt uit onderzoek van het Reformatorisch Dagblad onder CU’ers en SGP’ers in 22 gemeenten waar ook de PVV is vertegenwoordigd.
20/10 08u30  Vallen PVV-raadsleden mee of tegen? Alle reacties CU en SGP op een rijValt de PVV lokaal mee of tegen? Die vraag legde het Reformatorisch Dagblad voor aan CU- en SGP-raadsleden in 22 gemeenten waar ook de PVV sinds een halfjaar in de raad is vertegenwoordigd. Hieronder staan alle reacties, in alfabetische volgorde op plaatsnaam. Met zo nodig een weerwoord van de PVV, die overal in de oppositie zit.
20/10 08u30  RD-onderzoek: Hoe CU’ers en SGP’ers denken over PVV-collega’sIn dertig gemeenten heeft de PVV sinds maart wat in de melk te brokkelen. Spelen de volgelingen van Wilders in de raadszaal wat klaar? Het Reformatorisch Dagblad peilde de meningen onder collega’s van ChristenUnie en SGP.
20/10 08u30  Alles onderstebovenLukas 15:8
20/10 08u00  Mexico houdt migrantenstoet tegen aan grensDe Mexicaanse politie heeft honderden migranten uit andere Midden-Amerikaanse landen tegengehouden aan de grens met Guatemala. De migranten maken deel uit van een groep van in totaal zo’n vierduizend mensen die in een stoet door Honduras en Guatemala is getrokken en de Verenigde Staten als eindbestemming heeft. President Donald Trump heeft gedreigd de grens tussen Mexico en de VS te sluiten als de „mars der migranten” dat punt bereikt.
20/10 07u15  Vallende sterren aan zuidelijk zwerkAls de bewolking meewerkt, zijn er dit weekeinde veel vallende sterren te zien. Het hoogtepunt is maandagochtend vroeg, grofweg tussen 05.15 en 07.45 uur. Dan gaat de maan onder en is de zon nog niet op, dus is er geen licht om het schouwspel te verstoren. Als alles meezit, zijn bijna veertig vallende sterren per uur te zien.
20/10 06u15  Dode na woningbrand in DidamBij een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam is een man om het leven gekomen. In de woning waar de brand woedde was ook nog een vrouw aanwezig. Zij heeft veel rook ingeademd, maar is door de buurman uit het pand gehaald, meldde de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
20/10 05u45  Whatsapp weert spam bij verkiezingen BraziliëBerichtenservice Whatsapp heeft aangekondigd dat het „onmiddellijke juridische actie” zal ondernemen tegen bedrijven die spam-berichten rondsturen in aanloop naar de Braziliaanse presidentsverkiezingen van 28 oktober. Volgens de service, die eigendom is van Facebook, worden door bedrijven via sociale media honderdduizenden berichten verstuurd met mogelijk nepnieuws.
20/10 05u30  Amper onderzoek naar bijstandsfraude TurkenGemeenten doen nauwelijks onderzoek naar Turken die in Nederland van de bijstand leven, maar in Turkije een tweede huis bezitten. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek in de zeventien gemeenten met relatief de meeste Turkse inwoners.
20/10 05u30  Ontvoerde Afrikaanse miljardair weer thuisDe Afrikaanse miljardair Mohammed Dewji, die ruim een week geleden in Tanzania werd ontvoerd, is weer veilig thuis. Dat meldde het familiebedrijf zaterdag.
20/10 05u00  Drie gewonden na steekpartij in HeerlenIn een woning aan de Rubensstraat in Heerlen zijn bij een steekincident rond 03.00 uur twee gewonden gevallen. Een man en een vrouw zijn met ernstige verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de Limburgse politie.
20/10 04u15  Evacuaties na woningbrand in DidamDe brandweer heeft de bewoners van een appartementencomplex in de Schoolstraat in Didam geëvacueerd naar aanleiding van een grote brand in het gebouw. Het is nog onbekend of bij de brand die rond 02.00 uur uitbrak gewonden zijn gevallen.
20/10 04u15  Satellieten voor missie Mercurius gelanceerdDe satellieten voor de missie BepiColombo zijn onderweg naar Mercurius. De Ariane 5-raket met aan boord een Europese en een Japanse satelliet werd om 03.45 uur Nederlandse tijd, succesvol gelanceerd vanuit Frans-Guyana.
20/10 03u30  Trump wil wapendeal met Saudi’s intact houdenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de verklaring over de dood van de journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in de Turkse stad Istanbul geloofwaardig genoemd. De president gelooft niet dat de Saudische autoriteiten tegen hem hebben gelogen.
20/10 02u15  Witte Huis wil transparantie na dood KhashoggiHet Witte Huis laat weten dat het kennis heeft genomen van de verklaring van Saudi-Arabië over de dood van de journalist Jamal Khashoggi, maar laat zich niet uit over mogelijke gevolgen. „We zijn bedroefd de bevestiging van de dood van meneer Khashoggi te vernemen en uiten ons medeleven aan zijn familie, verloofde en vrienden”, zei woordvoerster Sarah Sanders.
20/10 00u30  Saudi-Arabië erkent dood journalist KhashoggiDe Saudische autoriteiten hebben de dood van journalist Jamal Khashoggi bevestigd. Volgens de Saudische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanbul een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood, meldt de Saudische staatstelevisie.
19/10 23u15  Oslo laat vermeende Russische spion vrijDe Noorse autoriteiten hebben vrijdag een Russische man vrijgelaten die verdacht wordt van spionage. Hij zat bijna een maand vast. De Noorse veiligheidsdienst van de politie (PST) wilde het voorarrest verlengen, maar de rechter in Oslo wees dat verzoek af. Ook het hoger beroep van de PST had geen succes.
19/10 23u00  Parlement Macedonië keurt naamswijziging goedHet Macedonisch parlement heeft vrijdagavond ingestemd met een aanpassing van de grondwet die de naamswijziging van het Balkanland mogelijk maakt. Dat zal dan als de Republiek Noord-Macedonië door het leven gaan, zoals met de Grieken is afgesproken.
19/10 22u30  Voor Oostenrijkers was Duitsland „moederland van de Reformatie”„De lijdenstijd van de Oostenrijkers is voorbij”, juichte Ludwig Mahnert, de predikant van Innsbruck in 1938. Hij zag groot voordeel in de ”Anschluss” bij Duitsland.
19/10 22u30  Voorzichtige beurshandel op Wall StreetDe aandelenbeurzen in New York gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De handel bleef voorzichtig na de stevige koersverliezen een dag eerder. Wederom kregen beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voorgeschoteld, onder meer van industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express.
19/10 22u15  Russin beschuldigd van storen verkiezingen VSDe autoriteiten van de VS hebben een Russin beschuldigd van het ontregelen van het Amerikaanse politiek systeem. De vrouw, geïdentificeerd als Elena Choesjajnova, wordt ervan verdacht een van de drijvende krachten achter een complot om de verkiezingen van 2016 en 2018 te beïnvloeden.
19/10 22u00  Marcos groeide op tussen de wolvenAls 7-jarig jongetje moest hij alleen in de wildernis van de Spaanse Sierra Morena zien te overleven. Op zijn negentiende werd hij teruggebracht naar ‘de beschaving’. Een halve eeuw later is Marcos Rodriguez Pantoja er nog steeds niet helemaal aan gewend.
19/10 21u45  Nieuws over voltooid leven: gekleurd of neutraal?Het is stil in de televisiestudio van Nieuwsuur. Alle ogen zijn gericht op toenmalig D66-leider Alexander Pechtold. Hij zoekt naar woorden. Martin Kock zit stil in het publiek en kijkt hem strak aan. Zijn lippen stevig op elkaar gedrukt. Hij weet het zeker: hij wil dood; en wel nu. „Dat is heftig”, reageert Pechtold. Hij zegt de doodswens van Kock te kunnen begrijpen.
19/10 21u45  Opnieuw aanhouding voor schietincident DelftDe politie heeft nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een poging tot schieten op een coffeeshop in Delft op 8 oktober. Het gaat om een zeventienjarige jongen, die vrijdagmiddag door een arrestatieteam werd aangehouden in zijn woonplaats Zoetermeer.
19/10 21u30  HOE begint actie voor Oost-EuropaStichting HOE (Hulp Oost-Europa) begint dit najaar een campagne voor kwetsbare groepen in de Oost-Europese samenleving.
19/10 21u30  Optimisme na val Berlijnse Muur was prettig, maar naïefSoms verlang ik terug naar de jaren negentig van de vorige eeuw, toen het optimisme hoogtij vierde en de gedachte postvatte dat de economie eindeloos zou blijven groeien.
19/10 21u30  Manafort krijgt vonnis 8 februari te horenDe Amerikaanse federaal rechter T. S. Ellis heeft bepaald dat Paul Manafort zijn vonnis wegens bankfraude en belastingontduiking op 8 februari te horen krijgt. Het Openbaar Ministerie heeft ermee ingestemd de aanklachten tegen de voormalig adviseur van Donald Trump waarover een jury het eerder dit jaar niet eens kon worden, te laten vallen.
19/10 21u30  „Tesla bouwt bijna 1000 auto’s per dag”Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto’s per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 21u15  ’Tesla bouwt bijna 1000 auto’s per dag’Automaker Tesla bouwt nu bijna 1000 auto’s per dag. Dat meldde autonieuwssite Electrek op basis van een ingewijde met kennis van de zaak.
19/10 20u45  Bankdirecteur met passie voor trompetEen drukke baan als bankdirecteur staat zijn muzikale hobby niet in de weg. Trompettist Wilhelm Groenendijk viert zijn 25-jarig jubileum. „Als ik ouderen zie genieten van muziek doet me dat meer dan al die grote podia.”
19/10 20u45  Aangepast programma op Saudische conferentieAfmeldingen van minister Wopke Hoekstra van Financiën en andere gasten zijn voor Saudi-Arabië geen aanleiding om de investeerdersconferentie later deze maand te schrappen. Een woordvoerder van de conferentie liet vrijdag weten dat het programma voor de bijeenkomst is geactualiseerd.
19/10 20u45  Premier Italië: We gaan begroting niet veranderenItalië gaat zijn begroting niet veranderen. „Daar is geen reden voor”, zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte in Brussel na afloop van een bijeenkomst van Europese en Aziatische leiders. Volgens hem valt de „aanzienlijke afwijking” van de begrotingsafspraken die de Europese Commissie constateert wel mee.
19/10 20u30  Meghan vindt zwangerschap net een jetlagMeghan vindt de zwangerschapsverschijnselen veel weg hebben van een jetlag. Dat zei de hertogin van Sussex op het wereldberoemde Bondi Beach in Australië. Meghan liep met haar man prins Harry blootvoets over het strand waar ze sprak met de 35-jarige Charlotte Waverley over haar zwangerschap.
19/10 20u15  Bouw mist spin in web voor veiligheidTijdsdruk en bezuinigingen zijn fnuikend voor de veiligheid van bouwwerken. Constructeur Petra van Hennik (39) uit Alblasserdam herkent de kritiek op de bouw van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid.
19/10 20u15  „Pakje sigaretten van 10 euro helpt zeker in strijd tegen roken”Een pakje sigaretten van 10 euro, openbare gebouwen zonder rookruimte, taboe op een sjekkie in de speeltuin. Feller dan vorige bewindslieden wil staatssecretaris Blokhuis roken ontmoedigen, bleek deze week. Gaat hem dat lukken?
19/10 19u30  Grote brexitbetoging zaterdag in LondenDe organisatoren van een anti-brexitdemonstratie zaterdag in Londen verwachten dat meer dan 100.000 verontruste Britten gehoor zullen geven aan hun oproep mee te doen. De campagne ’People’s Vote’ eist een tweede referendum over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De burgers moeten bovendien het recht krijgen te stemmen over het uiteindelijke akkoord, als dat er komt.
19/10 18u45  Noord-Korea en VS schrappen militaire oefeningDe Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben een gezamenlijke militaire oefening opgeschort om de verzoeningsgesprekken met Noord-Korea niet te belasten. Het besluit is genomen door de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Jeong Kyeong-doo.
19/10 18u45  EU gaat onderhandelen over import rundvlees VSDe EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
19/10 18u30  Vader was plotseling verdwenenZestien jaar geleden nam haar vader van de ene op de andere dag de benen. Christel (38, naam gefingeerd) heeft sindsdien helemaal geen contact meer met hem. „Op een gegeven moment leek het normaal te worden dat ik mijn vader nooit zag.”
19/10 18u15  Prinsenhof als toevluchtsoordHet Prinsenhof in Delft is meer dan een paar kogelgaten achter een plaatje plexiglas. De donderdagavond geopende tentoonstelling ”Willem van Oranje is hier!” zet het gebouw centraal waar de Vader des Vaderlands de laatste twaalf jaar van zijn leven zijn toevlucht vond.
19/10 18u00  Assange begint rechtszaak tegen EcuadorWikiLeaks-oprichter Julian Assange neemt juridische stappen tegen Ecuador, omdat het land aan zijn „fundamentele rechten en vrijheden” zou tornen. Baltasar Garzón, advocaat van WikiLeaks, is vrijdag naar Ecuador gereisd. Hij verwacht dat een rechtbank daar de zaak van Assange komende week behandelt.
19/10 17u45  Randstad opvallende daler op DamrakRandstad stond vrijdag bij de sterkste dalers in de AEX op Beursplein 5. Het aandeel van het uitzendconcern, dat volgende week de boeken opent, zakte als gevolg van de mindere vooruitzichten die de Amerikaanse branchegenoot Manpower schetste. De handel stond onder meer in het teken van de Italiaanse begrotingsplannen.
19/10 17u45  Conte: we gaan begroting niet veranderenItalië gaat zijn begroting niet veranderen. „Daar is geen reden voor”, zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte in Brussel na afloop van een bijeenkomst van Europese en Aziatische leiders. Volgens hem valt de „aanzienlijke afwijking” van de begrotingsafspraken die de Europese Commissie constateert wel mee.
19/10 17u45  „Mensen aardbevingsgebied zijn murw”Mensen die wonen in het aardbevingsgebied in Groningen zijn murw, hebben stress, gezondheidsklachten en willen gewoon duidelijkheid. Kinderen willen vooral gehoord worden en serieus genomen worden. Zij maken zich zorgen over hun ouders en vragen zich af hoe het hun zal vergaan in een tijdelijke woning.
19/10 17u45  „Geen onderzoek naar Ambulance Amsterdam”De Ondernemingskamer in Amsterdam vindt dat een onderzoek bij Ambulance Amsterdam onnodig is, meldt een opgeluchte woordvoerder van de ambulancedienst. „Dat betekent dat we onze energie samen met al onze collega’s kunnen blijven steken in het verder versterken van onze organisatie en de zorg voor onze patiënten”, zegt directeur Frans Sier van de Amsterdamse ambulancedienst.
19/10 17u15  „Uitlokking verdachte heikel punt”Als het klopt dat politie en justitie een of twee infiltranten hebben ingezet om een vermeende terreurcel op te rollen, zal dat vrijwel zeker tot een „bijna klassiek verweer” van de advocaten van de verdachten leiden.
19/10 17u15  Praktisch: MeeneembekersAfval beperken staat al een tijdje hoog op allerlei agenda’s. Wegwerpbekertjes verliezen om die reden langzaam terrein.
19/10 17u15  Jongen vast voor aanzetten tot terrorismeEen vijftienjarige jongen blijft nog zeker twee weken vastzitten op verdenking van onder meer het aanzetten tot een terroristisch misdrijf op sociale media. Dat heeft de rechter-commissaris beslist. De jongen is afgelopen dinsdag aangehouden.
19/10 17u15  Politie zoekt vermiste vrouw in natuurgebiedDe politie zoekt vrijdag opnieuw met speurhonden naar de 79-jarige Mona Baartmans, die sinds ruim drie weken vermist is. Op basis van nieuwe informatie die de politie heeft gekregen, wordt momenteel gezocht langs de N217 bij de Zuid-Hollandse plaats Oud-Beijerland.
19/10 17u00  „Nestlé overweegt verkoop huidverzorgingstak”Het Zwitserse Nestlé is met adviseurs in gesprek over een mogelijke verkoop van zijn divisie voor huidverzorgingsmiddelen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De waarde van het onderdeel zou liggen tussen 8 miljard tot 10 miljard dollar.
19/10 17u00  Personeel Saudisch consulaat Istanbul gehoordDe Turkse justitie is vrijdag begonnen met het horen van medewerkers van het Saudische consulaat in Istanbul over de verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Het Turkse persbureau Anadolu meldt dat de medewerkers als getuigen zijn uitgenodigd.
19/10 17u00  Sociale mediaHet overvalt me de laatste tijd steeds vaker. De behoefte om me terug te trekken van sociale media, zoals bijvoorbeeld Twitter. De lawine aan zurigheid die daar dagelijks over gebruikers wordt uitgestort is bij tijden ondraaglijk. Er hoeft maar iets te gebeuren, bijvoorbeeld in de politiek, of de zure twitteraars gaan helemaal los. Over de dividendbelasting en over het aftreden van Pechtold, om maar iets te noemen. Van het ene heb ik geen verstand en van de ander ben ik bepaald geen fan. Maar wat er allemaal over getwitterd werd, deed pijn aan m’n ogen.
19/10 17u00  „Swiss Re in gesprek over overname Vivat”De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt gelinkt aan een mogelijke overname van de Nederlandse verzekeraar Vivat, dat nu nog onderdeel is van de Chinese Anbang Insurance Group. De Zwitsers zouden daarover in gesprek zijn met autoriteiten in China, zo meldden bronnen.
19/10 17u00  Auto niet zwaarder belast door nieuwe CO2-testDe aanschaf van een auto wordt niet zwaarder belast als gevolg van een nieuwe methode om de CO2-uitstoot te meten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO waarover staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Tweede Kamer heeft geïnformeerd.
19/10 16u30  Luxe speedboot blijkt vervalsingNa dure merkkleding en horloges lijkt de productpiraterij bezig geheel nieuwe markten aan te boren. De Duitse verkeerspolitie maakte vrijdag bekend bij een controle op een snelweg in de buurt van Offenburg een vervalste speedboot te hebben ontdekt.
19/10 16u30  ”Standbeeld van de Eenheid” in India breekt hoogterecordBouwlieden verrichten de laatste werkzaamheden aan een standbeeld van de advocaat en politicus Sardar Vallabhbhai Patel, een van de grondleggers van de onafhankelijkheid van India.
19/10 16u30  Weinig aandacht sociale veiligheid in azc’sIn asielzoekerscentra (azc) is weinig aandacht voor sociale veiligheid. Er is wel veel beleid op dit gebied om zaken als pesten, discriminatie, schelden en bedreigingen te voorkomen, maar dat wordt „door de azc’s in de praktijk niet of gedeeltelijk uitgevoerd”. Dat staat in een onderzoek over de periode 2015-2017 van de Inspectie Justitie en Veiligheid.
19/10 16u30  Nieuwe verdachte zaak-Mieremet voorlopig vastDe 38-jarige Özgur C. is door de rechter-commissaris in Amsterdam voor veertien dagen in bewaring gesteld. C. is dinsdag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van crimineel John Mieremet. Hij geldt ook als verdachte in de zaak rond de moord op Hakki Yesilkagit, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Mieremet werd in november 2005 in Thailand geliquideerd, Yesilkagit in juni 2006 in Tilburg.
19/10 16u15  Cao-akkoord met gros personeel Air FranceLuchtvaartmaatschappij Air France heeft met vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Onderdeel van de overeenkomst is een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht per 1 januari 2018. Per volgend jaar volgt eenzelfde loonstap.
19/10 16u15  Proef met blockchain in Rotterdamse havenIn de Rotterdamse haven begint een proef met blockchain-technologie rond de aanvoer en overslag van containers. De test die het havenbedrijf aanvangt met ABN AMRO en Samsung gaat begin volgend jaar van start. Het Rotterdamse havenbedrijf kondigde vorig jaar al aan werk te maken van de technologie.
19/10 16u15  Bijzondere vinvis gespot in de NoordzeeIn de Noordzee is onlangs een bijzonder soort walvis gespot. Het gaat om een gewone vinvis. Volgens natuurcentrum Ecomare op Texel komen gewone vinvissen over de gehele wereld voor, maar meestal niet in ondiepe zeeën als de zuidelijke Noordzee
19/10 16u15  Onderzoek: Evangelicalen VS zijn in verwarring over de leerEen meerderheid van de Amerikaanse evangelicalen heeft opvattingen die in strijd zijn met de Bijbelse waarheid.
19/10 16u00  Eerst vloed, toen weer eb in SyriëDagelijks was hij de achterliggende vijf jaar bezig met de strijd in Syrië, waarvan hij het verloop nauwkeurig in kaart bracht. En hoewel die verschrikkelijke oorlog student Thomas van Linge (22) aangreep, maakte die hem niet cynisch. „In sommige landen, zoals Tunesië, slaagde de Arabische lente wél.”
19/10 15u45  Wall Street opent hoger na cijferstroomDe aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten geopend, na het stevige verlies een dag eerder. Beleggers verwerkten de nodige bedrijfsresultaten. Zo openden onder meer industrieel conglomeraat Honeywell, verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) en creditcardmaatschappij American Express de boeken.
19/10 15u45  ‘Explosief’ in Almere blijkt knutselwerkjeHet ‘explosief’ waardoor een deel van het centrum van Almere werd afgezet en een aantal bedrijven en huizen moest worden ontruimd, blijkt een knutselwerkje te zijn dat eerder op de dag was gemaakt tijdens een educatief programma in cultureel centrum KAF. Dat zegt de projectleider bij KAF, Lisa van Doorn.
19/10 15u45  Voorstel woningbouw Krimpenerwaard „bom in de polder”In de Zuid-Hollandse Krimpenerwaard doen plotselinge, omvangrijke bouwvoorstellen van de gelijknamige poldergemeente stof opwaaien. De coalitie raakte er haar krappe meerderheid al door kwijt.
19/10 15u45  Mishandelaar peuters verpleegd in kliniekDe rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat een 30-jarige man, verdacht van de mishandeling van twee peuters, moet worden verpleegd in een psychiatrisch ziekenhuis. De man schopte in februari in een winkelcentrum in Rosmalen een tweejarig jongetje in zijn rug en sloeg in Den Bosch een jongetje van drie in zijn gezicht. Vorig jaar juli gaf hij op straat in Den Bosch een vrouw een vuistslag in haar gezicht.
19/10 15u45  Het schimmige wereldje van KhashoggiDe verdwijning van de Saudische journalist Jamal Khashoggi na een bezoek aan het Saudische consulaat in Istanbul blijft de gemoederen bezighouden. Naarmate de tijd verstrijkt roept de kwestie steeds meer vragen op. Zoals over het verleden van de reporter.
19/10 15u30  Weer winstalarm bij Mercedes-moeder DaimlerHet Duitse autoconcern Daimler is met een nieuwe winstwaarschuwing gekomen. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz rekent op extra kosten in verband met de afwikkeling van het dieselschandaal in de autobranche. Ook vallen de verkopen van busjes tegen door vertraging bij de levering van voertuigen en er speelt nog een kwestie rond koelvloeistof.
19/10 15u30  Minister: oplossing Britse burgers na brexitAls er geen akkoord komt over de brexit, dan zal Nederland zorgen voor een fatsoenlijke oplossing voor de Britse burgers in Nederland. Die zijn over ruim vijf maanden geen burgers meer van de Europese Unie, en kunnen hier dan niet meer automatisch verblijven.
19/10 15u30  Verdachte schietincident Delft voorlopig vastDe rechter-commissaris in Den Haag heeft vrijdag het voorarrest verlengd van een 21-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op 8 oktober in de Breestraat in Delft.
19/10 15u15  Microsoft mag GitHub overnemenTechbedrijf Microsoft mag van de Europese Commissie softwarecodesite GitHub overnemen. Hoewel beide bedrijven zich bezighouden met platforms voor software-ontwikkeling is er nog genoeg concurrentie over na de fusie, meent de Europese mededingingswaakhond.
19/10 15u15  De Jonge: ouderen niet te snel afschrijvenVicepremier Hugo de Jonge wil niet ingaan op het besluit van Rotterdam om de sollicitatieplicht voor oudere werklozen in de bijstand te schrappen, maar hij benadrukt wel dat oudere mensen niet te vroeg moeten worden afgeschreven. „Dat risico dat het zo begrepen wordt, is wel aanwezig.”
19/10 15u15  Peter van Dam: Mijn boek is geen aanval op calvinisten„Mijn boek heeft een gevoelige snaar geraakt”, constateert dr. Peter van Dam na het lezen van een column van Jan van Klinken in het Reformatorisch Dagblad. Daarin werd de inhoud van zijn boek kritisch benaderd. „Daar verbaas ik me over, omdat het zeker niet bedoeld is als aanval. Ik claim niet dat Nederland geen calvinistisch land is of moet zijn. Ik houd dat beeld kritisch tegen het licht om te laten zien hoe religieuze verhoudingen in Nederland zijn veranderd.”
19/10 15u15  Ontruiming om grote brand ZutphenEen appartementencomplex in aanbouw in Zutphen wordt ontruimd omdat er op het dak een grote brand woedt. Het gebouw is deels bewoond.
19/10 15u15  Centrum Almere weer vrij, geen explosiefEen deel van het centrum van Almere is vrijmiddag weer vrijgegeven nadat het was ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. Na onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie bleek het pakketje geen explosief te bevatten. De politie onderzoekt waar het pakketje vandaan komt.
19/10 14u45  eBay koopt Britse autokoopjessiteeBay koopt de Britse site voor tweedehands auto’s Motors.co.uk. Het Amerikaanse internetbedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met autodienstverlener Cox Automotive. Met de samenvoeging hoopt eBay zijn marktaandeel op de Britse markt voor online autoverkoop flink te vergroten.
19/10 14u45  Centrum Almere deels ontruimd om pakketjeEen deel van het centrum van Almere is ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie is inmiddels gearriveerd om het pakketje te onderzoeken.
19/10 14u45  Celstraf voor stalker oud-burgemeester HoornEen 63-jarige man uit Hoorn is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van vier maanden wegens het stalken van de oud-burgemeester van Hoorn. De man stuurde vorig jaar en begin dit jaar maandenlang vele mails met grove en dreigende teksten naar Onno van Veldhuizen, sinds oktober 2015 burgemeester van Enschede.
19/10 14u45  Polen moet ontslag hoge rechters terugdraaienPolen moet de rechters van het hooggerechtshof die onlangs zijn ontslagen vanwege hun leeftijd hun positie teruggeven. Het EU-hof eist dat de uitvoering van een nieuwe Poolse wet waarin de pensioenleeftijd voor de rechters is verlaagd van 70 naar 65 jaar wordt opgeschort tot het Europese Hof heeft gevonnist over de rechtmatigheid van die verlaging.
19/10 14u30  Kabinet: meer uitleg over einde verzetten klokDe Europese Commissie moet beter uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van een permanente zomer- of wintertijd, als alternatief voor de huidige manier om elk half jaar de klok te verzetten.
19/10 14u30  Verdachte doden vriendin pleegt zelfmoordEen 44-jarige man uit Leiden, die sinds eind juli vastzat op verdenking van het doden van zijn vriendin, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Volgens het OM zijn in zijn cel „vele uitingen van spijt” gevonden.
19/10 14u30  Britse ex-politicus communicatiebaas FacebookNick Clegg, in het verleden vicepremier van Groot-Brittannië, gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens de Financial Times gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park, een voorstad van San Francisco.
19/10 14u15  Manpower kampt met uitdagende marktUitzender ManpowerGroup kampt meer en meer met uitdagende economische omstandigheden. Topman Jonas Prising van het Amerikaanse bedrijf zei in een toelichting op de kwartaalcijfers dat er toch wel sprake was van meer tegenwind dan voorzien. Dit gold met name in een aantal Europese landen.
19/10 14u15  New York blokkeert mogelijk megazorgdealDe beoogde overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health staat mogelijk op losse schroeven. De staat New York is kritisch over de megadeal en dreigt deze te blokkeren.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Parachutist stort neer na hartaanval in lucht22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: Een parachutist in bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen. Hij is gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht.
17x Verdachten dode man in Rotterdam weer vrij22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: De politie in Rotterdam heeft de drie personen die werden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 44-jarige man vrijgelaten. Een 20-jarige Rotterdamse werd vrijdag al op vrije voeten gesteld. De twee anderen, een 25-jarige man uit Wateringen en een 31-jarige vrouw uit Rotterdam, werden dit weekeinde heengezonden, maar blijven nog wel verdachten gedurende het onderzoek, zei de politie.
17x Cijferstroom op Beursplein 522/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: De komende week zal de beurshandel vooral in het teken staan van bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Philips, Randstad, Galapagos, Heineken, KPN, RELX, Unibail-Rodamco-Westfield, Signify en Gemalto openen de boeken. Verder publiceren een heleboel kleinere fondsen de resultaten. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) staat donderdag op de rol. Hier wordt alom weinig tumult verwacht.
17x Lijst afzeggers Saudische conferentie groeit22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: De lijst met afzeggers voor de investeerdersconferentie later deze maand in Saudi-Arabië groeit. Zondag zei topman Kanetsugu Mike van de Japanse bank Mitsubishi UFJ Financial Group dat hij niet aanwezig zal zijn. In plaats daarvan zal zijn rechterhand Eiichi Yoshikawa aanwezig zijn.
16x Arrestatie na vondst dode in woning Culemborg22/10 03u45 - Reformatisch Dagblad: In een woning in Herenstraat in het Gelderse Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. De politie sluit een misdrijf niet uit.
16x Italiaanse politie pakt maffiabaas op22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: In Rome is een kopstuk van de Italiaanse misdaadorganisatie ’Ndrangheta aangehouden. Dit heeft de Italiaanse politie zondag bekendgemaakt. Filippo Morgante (48) was al een jaar voortvluchtig. Hij geldt als een van de leiders van de Gallico-maffiafamilie.
16x Merkel: geen wapens naar Saudi-Arabië22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: Duitsland zal geen wapens aan Saudi-Arabië leveren zolang niet is opgehelderd wat er met de verdwenen journalist Jamal Khashoggi is gebeurd. Dit heeft Bonskanselier Angela Merkel zondag gezegd op een campagnebijeenkomst van haar partij.
16x Werkgeversvoorzitter: Kok was groot staatsman22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: Werkgeversvoorman Hans de Boer gedenkt de overleden oud-premier Wim Kok als „een groot staatsman en een bewonderenswaardige persoonlijkheid”. Volgens de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW was Kok eerlijk, resultaatgericht en had hij „oog voor de mens”.
16x Ambassade Canada in Athene beschadigd22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: Links-autonome actievoerders hebben zondag de Canadese ambassade in Athene aangevallen. Volgens de politie is de ingang zwaar beschadigd en zijn verfzakken tegen de voorkant van het gebouw gegooid. Niemand raakte gewond.
16x Automobilist (22) rijdt van dijk en overlijdt22/10 00u45 - Reformatisch Dagblad: Een 22-jarige man uit Vianen is om het leven gekomen nadat hij in de buurt van het plaatsje Leerbroek (Zuid-Holland) met de auto in het water terecht was gekomen. Een getuige zag de auto zondagochtend vroeg in het water liggen langs de Kanaaldijk en waarschuwde de hulpdiensten. Die ontdekten dat er nog iemand inzat. Brandweerlieden haalden de bestuurder uit de auto.

Statistieken

Artikels:
34760
Gelezen:
24933
Aantal lezers nu:
78


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven