woensdag 22 augustus 2018, week 34


U bent nu hier: Meer nieuws van Reformatisch Dagblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
22/08 00u00  Ook woensdag hinder treinverkeer Amsterdam Het treinverkeer rond Amsterdam heeft woensdag hoe dan ook te kampen met de gevolgen van de grote sein- en wisselstoring van dinsdagavond. Volgens de Nederlandse Spoorwegen is de treinenloop onzeker, ook als de storing aankomende nacht wordt opgelost.
21/08 23u45  Drukte op en rond Schiphol door treinstoring Op Schiphol was het dinsdagavond buitengewoon druk als gevolg van de treinstoring in de regio Amsterdam. Voor reizigers die met het vliegtuig aankwamen, waren er zeer beperkt treinen beschikbaar voor de reis naar huis. Voor bussen en taxi’s stonden lange rijen. Eerder op de avond was het vooral druk op de perrons van het Centraal Station van de hoofdstad en andere treinstations in de regio.
21/08 23u00  Jury acht Manafort schuldig aan fraude Een jury van een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia heeft Paul Manafort, de voormalig campagneleider van president Trump, schuldig bevonden aan fraude.
21/08 22u30  Wall Street sluit met winst De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in de plus gesloten. De S&P 500 bereikte tussentijds zelfs een recordstand. Beleggers keken uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die op het punt staan te beginnen. Daarnaast verwerkten ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
21/08 22u30  ANWB: geef gestrande treinreizigers een lift Mensen die met de auto iemand naar Schiphol brengen zouden er goed aan doen gestrande treinreizigers een lift terug naar huis te geven. De ANWB doet die oproep, nu er door een grote sein- en wisselstoring in de omgeving van Amsterdam weinig treinen rijden. Het is ook op de weg vanaf Schiphol druk, maar van files op de snelwegen rond de luchthaven is geen sprake.
21/08 22u00  Weer mondjesmaat treinen Amsterdam Centraal Het treinverkeer rond Amsterdam heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een grote sein- en wisselstoring. Rond 21.30 uur reden er wel weer mondjesmaat treinen van en naar het Centraal Station. Op de perrons en in de centrale hal was het rond dat tijdstip niet veel drukker dan anders.
21/08 21u30  „Cohen bereid schuld te bekennen” Michael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft justitie in New York laten weten bereid te zijn een schuldbekentenis af te leggen. Dat meldt nieuwszender ABC News. Door mee te werken met de openbaar aanklagers kan de 51-jarige Cohen in aanmerking komen voor strafvermindering.
21/08 21u00  Storing treinverkeer toch niet opgelost De sein- en wisselstoring die het treinverkeer rond Amsterdam stillegde is toch niet opgelost. Volgens ProRail leek dat aanvankelijk wel zo. Reden voor de spoorbeheerder om te melden dat het treinverkeer langzaam weer op gang kwam. Dat bleek voorbarig. „Het probleem is teruggekomen”, aldus een woordvoerder. „Er rijdt gewoon niets. We moeten gaan zoeken naar alternatieven om mensen thuis te krijgen.”
21/08 20u45  Storing verholpen, treinen langzaam op gang De sein- en wisselstoring die het treinverkeer rond Amsterdam stillegde is opgelost. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang, aldus ProRail. Het zal nog wel enige tijd verstoord blijven, maar NS verwacht dat de meeste gestrande reizigers dinsdagavond nog thuis kunnen komen.
21/08 20u45  Fietsers gewond door aanrijding met tractor Door een aanrijding met een tractor in het Friese dorp Oldelamer is een aantal wielrenners gewond geraakt. Hulpverleners zijn ter plaatse. Een van de slachtoffers is er volgens de politie slecht aan toe. Het ongeval gebeurde op de Hogeweg. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog onduidelijk.
21/08 20u45  Smith gaat negen ton verdienen bij AF-KLM De nieuwe topman van Air France-KLM gaat negen ton per jaar verdienen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.
21/08 20u45  Storing Amsterdam verholpen, treinen langzaam op gang De sein- en wisselstoring die het treinverkeer rond Amsterdam stillegde is opgelost. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang, aldus ProRail. Het zal nog wel enige tijd verstoord blijven, maar NS verwacht dat de meeste gestrande reizigers dinsdagavond nog thuis kunnen komen.
21/08 20u15  „Kerk kan jongeren onbedoeld prestatiemaatschappij injagen” Zonnestralen beschijnen haar huid. Vogels zingen het hoogste lied. Vrachtschepen doorklieven traag maar gestaag het water van de Nederrijn. Rust. Niet vanzelfsprekend.
21/08 20u15  Treinverkeer Amsterdam nog hele dag verstoord Het treinverkeer rond Amsterdam is de rest van de avond flink verstoord. Door een grote storing in het besturingssysteem kunnen dinsdag geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving rijden, melden de Nederlandse Spoorwegen.
21/08 20u00  „Aanvaller Spanje worstelde met geaardheid” De Algerijnse man die een Catalaanse agente aanviel met een mes had zijn vrouw onlangs verteld dat hij homoseksueel was. De man zag dat volgens bronnen rond het onderzoek als een zonde. Hij zou daarom naar een soort religieuze verlossing hebben gezocht, bericht de krant El País.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 20u00  Storing legt treinverkeer rond Amsterdam platDoor een grote sein- en wisselstoring rijden dinsdagavond geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving. Hoe lang de storing gaat duren is onduidelijk. Spoorbeheerder ProRail meldt dat reizigers rekening moeten houden met twee uur vertraging.
21/08 19u30  Treinverkeer plat door winkeldief en storingDoor een grote storing in het besturingssysteem kunnen er geen treinen rijden van en naar Amsterdam, Schiphol en stations in de omgeving, melden de Nederlandse Spoorwegen.
21/08 19u15  Uber heeft financieel directeur gevondenUber heeft na drie jaar weer een financieel directeur. Nelson Chai gaat die rol vanaf 10 september vervullen. Hij moet het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app klaarstomen voor een beursgang die naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar plaats gaat vinden.
21/08 19u15  Huiswerk in de Braziliaanse vakantie„Het Nederlandse onderwijs is beter.” Hadassa en Christy Galvaõ uit Rio de Janeiro zeggen het allebei heel beslist. Tijdens het verlof van hun moeder Janneke Galvaõ-Hulst volgden ze lessen op de Harmen Doornveldschool en de Pieter Zandt in Staphorst. Toch vinden de meisjes school in Brazilië wel leuk.
21/08 19u00  Geen treinen Schiphol door vluchtende diefHet treinverkeer van en naar Schiphol is dinsdagavond verstoord door een winkeldief. De man was op de vlucht en rende de spoortunnel in. Het treinverkeer rond de luchthaven is daarom stilgelegd. De verdachte werd aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Wat hij gestolen zou hebben, is niet bekend.
21/08 18u45  Marokkaan, maar geen moslim meerEx-moslims in Marokko hebben het moeilijk. De 26-jarige jeugdpastor Choaib El Fatehy uit Rabat is een van hen. Na een verblijf in Libië, waar hij vocht voor Islamitische Staat, werd hij christen. Onder meer door middel van een videokanaal probeert hij zijn boodschap te verspreiden, maar dat wordt hem lang niet altijd in dank afgenomen.
21/08 18u30  Londen en EU voeren brexitonderhandelingen opDe Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk intensiveren de onderhandelingen over het Britse vertrek uit de unie. „We zullen vanaf nu doorlopend onderhandelen”, zei Michel Barnier, hoofdonderhandelaar namens de EU, na een ontmoeting met Dominic Raab, brexitminister voor Groot-Brittannië. De Brit zei er vertrouwen in te hebben dat Londen en Brussel in oktober een akkoord over de terugtrekking op 29 maart 2019 bereiken.
21/08 18u00  Politie stopt begeleiding deurwaarders om caoDe politie gaat vanaf donderdag niet meer met deurwaarders mee tijdens huisbezoeken. De politievakbonden hebben hun leden daartoe opgeroepen in het kader van de acties van de politie voor een nieuwe cao. De politie voert al maanden allerlei acties om hun eisen kracht bij te zetten, zoals het zo weinig mogelijk bekeuren van overtredingen en het niet innen van boetes.
21/08 18u00  Europese beurzen houden winst vastDe Europese beurzen zijn dinsdag overwegend met kleine winsten gesloten. Na een afwachtend begin gingen de koersen gedurende de dag de plus in. Beleggers keken vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De Londense beurs viel uit de toon met een klein verlies.
21/08 17u45  Man langer vast voor dreigen om dood DilleDe Schiedammer die wordt verdacht van het dreigen met een terroristische aanslag, blijft de komende dertig dagen vastzitten. De rechter-commissaris heeft dat dinsdag besloten. De man werd aangehouden nadat hij op Facebook had gezet dat hij een aanslag zou plegen als „er geen drastische consequenties” volgen op de dood van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.
21/08 17u45  Premier Rutte: Komende weken kijken naar koopkrachtHet kabinet wil de komende weken kijken of de koopkrachtplaatjes voor volgend jaar nog wat beter kunnen worden gemaakt. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een sessie met zijn kabinet in het Catshuis. Welke groepen hij in gedachten heeft, of wat voor maatregelen, hield de premier voor zich.
21/08 17u30  Zweedse jet raakt vogels en stort neerEen Zweeds gevechtstoestel is neergestort na een botsing met een zwerm vogels. De piloot kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen, melden de hulpdiensten.
21/08 17u15  „Vaccinaties scheelden duizenden doden”Rijksvaccinatieprogramma’s hebben zeker 6000 en misschien zelfs wel 12.000 sterfgevallen voorkomen onder mensen geboren tussen 1953 en 1992. Dat valt op te maken uit onderzoek van Maarten van Wijhe, die er volgende maand op hoopt te promoveren in Groningen. Hij keek naar het effect bij difterie, kinkhoest, tetanus, polio, mazelen, bof en rubella (rodehond).
21/08 17u15  Rusland sluit militaire deal met CARDe ministers van Defensie van Rusland en de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) hebben een overeenkomst gesloten voor meer militaire samenwerking. Dat opent volgens Russische media de weg voor de Russen om de training van de CAR-strijdkrachten te intensiveren.
21/08 17u15  Rutte: komende weken kijken naar koopkrachtHet kabinet wil de komende weken kijken of de koopkrachtplaatjes voor volgend jaar nog wat beter kunnen worden gemaakt. Dat zei premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een sessie met zijn kabinet in het Catshuis. Welke groepen hij in gedachten heeft, of wat voor maatregelen, hield de premier voor zich.
21/08 17u15  Verdacht pakket bij schietkamp ’t HardeOp het Artillerie Schietkamp ’t Harde bij Oldebroek op de Veluwe is dinsdagmiddag alarm afgegeven in verband met de vondst van een verdacht pakket, meldt de Koninklijke Marechaussee. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie doet daar onderzoek naar.
21/08 17u00  VS bestraffen omzeilen sanctiesDe Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan twee Russen en twee bedrijven uit Rusland en Slowakije. Zij hebben volgens het ministerie van Financiën een Russische onderneming geholpen bij een poging strafmaatregelen te omzeilen.
21/08 17u00  Bemiddelaar voor conflict KLM en pilotenKLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september om dit te voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet.
21/08 16u45  Jan Pieterszoon Coen uit Hoorn zorgt nog altijd voor reuringHoog en streng torent Jan Pieterszoon Coen uit boven zonminnende terrasjesmensen in Hoorn. Vier eeuwen na zijn dood doet het VOC- kopstuk nog altijd stof opwaaien.
21/08 16u45  Pakistan boos op Nederland om WildersPakistan heeft de afgezant van Nederland op het matje geroepen. Het land is boos over een cartoonwedstrijd van PVV-leider Geert Wilders. ,,Diepe zorg is overgebracht over deze moedwillige en kwaadaardige poging om de islam in een kwaad daglicht te stellen”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Islamabad.
21/08 16u30  Minister door het stof na Windrush-schandaalDe Britse autoriteiten hebben achttien inwoners excuses aangeboden omdat ze ten onrechte waren uitgezet of gedetineerd. Het gaat om mensen die na de Tweede Wereldoorlog vanuit het Caribisch gebied naar Groot-Brittannië trokken, maar niet beschikten over de juiste papieren om te bewijzen dat ze het recht hadden te blijven.
21/08 16u30  Lavrov verwacht Taliban bij conferentieSergej Lavrov rekent erop dat een vertegenwoordiging van de Taliban deel zal nemen aan de Afghanistan-conferentie op 4 september in Moskou. De Russische minister van Buitenlandse Zaken zei dinsdag dat behalve de Afghaanse regering ook de radicaalislamitische opstandelingenbeweging is uitgenodigd. „De eerste reacties zijn positief; ze zijn van plan de bijeenkomst bij te wonen”.
21/08 16u30  Panden en goud in beslag genomen in witwaszaakOnder meer ruim 5 kilo goud, 38 panden en 82.000 euro in cash zijn in beslag genomen tijdens zes huiszoekingen in het kader van een witwasonderzoek.
21/08 16u30  Schulp: Goed fruit erin, kwaliteitssap eruitEen goede appel, peer of aardbei, daar begint het mee bij Schulp Vruchtensappen. Eigenaar Albert Schulp legt de lat dan ook hoog: alleen het lekkerste fruit gaat de pers in. Want alleen dan is goed sap gegarandeerd.
21/08 16u30  Column uit Ijoelskoe: de wraak van StalinDe ”wraak van Stalin”, zo noemde tante Vera de agressieve opmars van de enorme berenklauw (in het Russisch borsjevik). De plant heeft in de voormalige Sovjet-Unie een interessante geschiedenis.
21/08 16u30  Klacht over lawaai moskee: anderhalf jaar celEen Indonesische vrouw die klaagde over geluidsoverlast door een moskee, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Een rechtbank in Indonesië oordeelde dat de 44-jarige boeddhist zich schuldig maakte aan godslastering, bericht de krant Jakarta Post.
21/08 16u30  Paus ontmoet misbruikslachtoffersPaus Franciscus zal tijdens een bezoek aan Ierland ook slachtoffers ontmoeten van seksueel misbruik door geestelijken. Het Vaticaan wil niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat, alleen dat de bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 of 26 augustus.
21/08 16u00  Trio levend aangetroffen na kloofdrama ItaliëReddingswerkers hebben drie wandelaars levend aangetroffen na het drama in een ravijn in Calabrië. Zij bleken ten noorden van de rampplek te kamperen. De jongeren van 21, 22 en 23 hadden daar geen bereik met hun mobiele telefoons, zeggen lokale bronnen tegen persbureau ANSA.
21/08 16u00  OM moet geld Haselhoef anders terughalenHet Openbaar Ministerie kan op zoek naar een andere manier om de bijna 7 ton terug te vorderen van de ‘nep-imam’ Abdullah Haselhoef. Omdat Haselhoef in juni om het leven is gekomen door een verkeersongeval, verklaarde de rechtbank de ontnemingseis van het OM niet- ontvankelijk.
21/08 16u00  Boekje van Anton Pauw over Müllerorgel HaarlemDe Vereniging Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem heeft een boekje uitgegeven over het Müllerorgel.
21/08 16u00  Dit jaar heeft recordaantal zomerse dagenHet aanhoudende mooie weer heeft dinsdag een nieuw record opgeleverd. Kort voor 15.00 uur was het in De Bilt 25 graden en daarmee kwam de teller van het aantal officieel landelijke zomerse dagen dit jaar op 52, melden Weeronline en Weerplaza.
21/08 16u00  Paus ontmoet misbruikslachtoffers in IerlandPaus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan Ierland ook slachtoffers ontmoeten van seksueel misbruik door geestelijken. Het Vaticaan wil niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat, alleen dat de bijeenkomst zal plaatsvinden op 25 of 26 augustus.
21/08 16u00  Echtpaar Den Hertog-Karpenko: tussen Russische expressie en geboom over een BourdonHet hoeft in huize Den Hertog-Karpenko echt niet altijd over orgels te gaan. „Alsjeblieft niet.” Maar het is wel dát instrument dat de musica uit Moskou en de organist uit Scheveningen bij elkaar bracht. Ze behouden intussen ieder hun eigen visie. Karpenko: „Ik heb mijn eigen Bach.”
21/08 15u45  Wall Street opent in het groenDe aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht in de plus geopend. Beleggers kijken naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die vandaag beginnen. Daarnaast verwerken ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
21/08 15u45  Schilderingen tongewelf Grote Kerk Naarden vijf eeuwen oudHet is dit jaar vijfhonderd jaar geleden dat de schilderingen aan het tongewelf in de Grote Kerk Naarden werden voltooid. Ter gelegenheid hiervan en van het feit dat de Stichting Grote Kerk Naarden en de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Naarden 25 jaar bestaan wordt er van alles georganiseerd in de kerk.
21/08 15u30  Grote Kerk Wageningen wordt verbouwdHet college van b en w van Wageningen heeft een omgevingsvergunning verleend voor de verbouwing van de Grote Kerk.
21/08 15u30  Sint-Walburgiskerk Arnhem verkochtDe Sint-Walburgiskerk, de oudste kerk van Arnhem, is verkocht.
21/08 15u15  OM krijgt geen geld van biologische wiettelerEen 68-jarige biologische hennepteler uit Appelscha hoeft niets terug te betalen aan de staat. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde bijna 5 ton aan veronderstelde winst van de wietverkoop van hem hebben, maar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wees de vordering dinsdag af. De man, Doede de Jong, is een principiële hennepteler die een strijd voert tegen het verbod op het telen van wiet in Nederland.
21/08 15u15  WeTransfer koopt teken- en presentatie-appsWeTransfer koopt de apps Paper en Paste van het Amerikaanse bedrijf FiftyThree. Met de overname wil het van oorsprong Nederlandse techbedrijf zich nadrukkelijker manifesteren binnen de creatieve industrie.
21/08 15u15  Met z’n tienen in een Lada om Russische dorpen te bereikenOndanks het feit dat evangelisatie in Rusland steeds moeilijker wordt, blijft Anatoli Korovin doorgaan met zijn zomerprojecten om dorpjes in en om Tatarstan te bereiken. Onder de jeugd zijn de zomerprojecten erg in trek.
21/08 15u15  Pennende politieman aapte Bob Evers naDe Rotterdamse kinderboekenschrijver Ben de Raaf (57) legt na bijna twintig jaar zijn pen neer. „Door mijn verkiezing tot ouderling blijft er te weinig vrije tijd over om te kunnen schrijven.”
21/08 15u15  Onderzoek naar autoheffingen VS vertraagdHet onderzoek dat moet uitwijzen of de Verenigde Staten hogere importheffingen op auto’s kunnen instellen, laat voorlopig nog op zich wachten. Aanvankelijk wilde de regering-Trump de resultaten deze maand naar buiten brengen. Wegens handelsgesprekken met Europese en Noord-Amerikaanse landen wordt die deadline naar achteren geschoven, liet minister Wilbur Ross van Handel weten aan The Wall Street Journal.
21/08 15u00  Acties beveiligers breiden uit naar azc’sDe acties van beveiligers breiden zich nu ook uit naar asielzoekerscentra. Woensdag trappen beveiligers in Velp af met het uitdelen van ijsjes aan de bewoners van azc Grave. „IJs voor meer loon”, aldus vakbonden FNV en CNV.
21/08 15u00  Bestuurder dodelijk ongeval kleuter voorgeleidDe bestuurder van de auto met Nederlands nummerbord die maandag in Sint-Niklaas een vijfjarig kind op de stoep doodreed, is een 21-jarige inwoner uit de Vlaamse stad. Hij wordt voorgeleid voor ‘onopzettelijke doding’ en vluchten na een misdrijf, meldt het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag. Behalve het meisje werden ook haar moeder (42) en achtjarige zusje aangereden. Zij verkeren in kritieke toestand.
21/08 15u00  Weer aanhoudingen voor Duitse plofkrakenDe politie heeft dinsdag opnieuw vier aanhoudingen verricht en huiszoekingen gedaan in verband met een reeks plofkraken in Duitsland. Diverse woningen in Nieuwegein en Amsterdam zijn doorzocht op zoek naar bewijsmateriaal.
21/08 14u45  Beroepsverboden voor hypotheekadviseurs ABNTien hypotheekadviseurs van ABN AMRO hebben een tijdelijk beroepsverbod opgelegd gekregen. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van een of meer klanten te kopiëren, stelt de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken.
21/08 14u45  Organistenechtpaar Den Hertog-Karpenko: tussen Russische expressie en Hollands geboom over een BourdonHet hoeft in huize Den Hertog-Karpenko echt niet altijd over orgels te gaan. „Alsjeblieft niet.” Maar het is wel dát instrument dat de musica uit Moskou en de organist uit Scheveningen bij elkaar bracht. Ze behouden intussen ieder hun eigen visie. Karpenko: „Ik heb mijn eigen Bach.”
21/08 14u30  Vrijspraak door fout van politieEen vijftigjarige man is vrijgesproken, omdat de politie niet binnen had mogen gaan in zijn woning in Nuenen, waar illegale wapens en grote hoeveelheden softdrugs lagen opgeslagen.
21/08 14u30  Grote verschillen in kosten bouwvergunningenWie in Veenendaal zijn woning wil voorzien van een dakopbouw met verhoogde nok is elf keer zoveel kwijt aan een bouwvergunning als iemand met dezelfde plannen in het Brabantse Bladel. In Veenendaal zijn de kosten 2282 euro, in Bladel 197,50.
21/08 14u30  ”Verdwenen” is hét woord van OeigoerenIn alle stilte (want verzwegen door de officiële media) is China bezig het Oeigoerse volk van zijn geloof en etnische identiteit te ontdoen. Heropvoedingskampen schieten de grond uit. En onder onschuldige Oeigoeren heerst angst.
21/08 14u30  Dader steekpartij huisartsenpraktijk gezochtDe politie is naarstig op zoek naar de verdachte die betrokken was bij een steekincident in een huisartsenpraktijk in Loosdrecht. Daarbij raakte dinsdag een huisarts gewond. De voortvluchtige is een blanke man van ongeveer 34 jaar met zwart haar en is 1,70 meter lang, blijkt uit een melding verspreid via Burgernet.
21/08 14u30  Boze Sloveen ramt auto Nederlands gezinEen Nederlands gezin heeft vermoedelijk doodsangsten uitgestaan tijdens een hoogopgelopen verkeersruzie in Duitsland. Daar ramde een woedende Sloveense automobilist meerdere keren de wagen van een 41-jarige man uit Nederland, meldt de politie dinsdag. Niemand raakte gewond.
21/08 14u15  Rechtbanken moeten de broekriem aanhalenDe rechtbanken en gerechtshoven in Nederland, samen de Rechtspraak, kampen met een financieringstekort dat veel hoger uitvalt dan eerder werd verwacht. Het tekort zal dit jaar oplopen naar 40 miljoen euro en stijgt de komende jaren naar verwachting door. Vooralsnog merkt de gewone burger er niks van, zegt een woordvoerster van de Raad voor de Rechtspraak. Wie wil procederen, kan naar de rechter stappen. Er worden ook geen zaken afgewezen omdat het geld op is. Afhandeling van een zaak kan wel lang duren.
21/08 13u45  Tbs geëist voor zomaar steken in supermarktHet Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 41-jarige man uit Eindhoven tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd voor een steekpartij in een supermarkt in zijn woonplaats. De verdachte liep op 11 november de winkel aan de Boschdijk binnen en stak met een mes zomaar in op een vrouw en op een medewerker die op het tumult afkwam. Beiden raakten gewond.
21/08 13u30  Rechter beslecht burenruzie sterrenkundigeDe rechter moest eraan te pas komen om een burenruzie tussen de bekende Leidse sterrenkundige Vincent Icke en zijn buurman te beslechten. De hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie, die geregeld aan tafel zit bij DWDD, had de buurman gedaagd omdat die de glazenwasser geen doorgang wilde verlenen naar het kantoor van Icke.
21/08 13u30  Vereniging voor Zondagsrust vecht vergunning dancefestival Alkmaar aanMoet de gemeente Alkmaar een festival met harde muziek komende zondag verbieden? Daarover ging dinsdagmorgen een kort geding.
21/08 13u30  Dodental watersnood Kerala naar 375Het dodental door de watersnood in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala is opgelopen naar 375. Ook zijn de afgelopen dagen nog zo’n 32.000 mensen gered die vast waren komen te zitten door het hoge water, meldden de autoriteiten. Meer dan een miljoen mensen zijn ondergebracht in noodopvangcentra.
21/08 13u15  Bouwers: code rood voor woningmarktBouwers en projectontwikkelaars waarschuwen voor de aanhoudende problemen op de Nederlandse woningmarkt. Volgens brancheorganisatie NVB Vereniging voor Ontwikkelaars & Bouwondernemers zorgt een nijpend tekort aan bouwlocaties en het gebrek aan personeel op de bouwplaats dat de beoogde bouwproductie van 75.000 huur- en koopwoningen per jaar voorlopig niet wordt gehaald.
21/08 13u15  „Griekenland op dag van verlossing”Er is een nieuw tijdperk voor Griekenland aangebroken en na een Odyssee of moeilijke zwerftocht is vandaag de dag van de verlossing aangebroken. Dit zei de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag in een toespraak tot de natie. Tsipras sprak ter gelegenheid van het einde van het steunprogramma waarmee Europese landen Griekenland tegen strenge voorwaarden sinds 2010 door een zeer ernstige schuldencrisis loodsten.
21/08 13u00  „Studentenkamer 100 euro te duur”Studenten betalen gemiddeld meer dan 100 euro per maand te veel aan huur. Dat meldt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) op basis van een puntensysteem om de maximale huur van een kamer te bepalen.
21/08 13u00  Verdachte steekincident Hilversum opgepaktEen vrouw is dinsdagochtend met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis na een steekincident in haar woning aan de Buisweg in Hilversum. De verdachte maakte zich uit de voeten. De politie zette daarop de omgeving van de woning af en begon een zoekactie in de buurt.
21/08 12u45  Russische hackers belagen conservatieven VSRussische hackers hebben hun pijlen gericht op conservatieven in de Verenigde Staten. Microsoft waarschuwt daarvoor. Het bedrijf zegt zes domeinnamen te hebben overgenomen van de hackers. Daar stonden nagemaakte sites van de denktanks The International Republican Institute en The Hudson Institute.
21/08 12u45  Italië laat geredde migranten niet ontschepenEen Italiaans kustwachtschip met 177 geredde migranten aan boord is gearriveerd in de haven van Catania. De migranten mogen echter pas van boord als andere EU-lidstaten bereid zijn ze op te vangen, zeggen bronnen binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen persbureau ANSA.
21/08 12u45  Geen algehele compensatie voor melkveehoudersMelkveehouders hebben niet automatisch recht op compensatie voor heffingen om het mestoverschot te beperken. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) beslist nadat boeren in beroep waren gegaan tegen het zogeheten fosfaatreductieplan.
21/08 12u30  Hulp voor hof Arnhem-Leeuwarden in strafzakenDe gerechtshoven van Den Bosch en Amsterdam schieten hun collega’s bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden te hulp om achterstanden in strafzaken in te lopen. Het aantal strafzaken in hoger beroep dat wacht op behandeling bij het hof in Arnhem is te hoog opgelopen door een tekort aan raadsheren, laat het gerechtshof weten.
21/08 12u30  Zuid-Koreanen gedupeerd door nepkidnappersDe Zuid-Koreaanse politie heeft alarm geslagen over „virtuele kidnappers”. Zij gebruiken informatie die op sociale media is te vinden om ouders wijs te maken dat hun kinderen zijn ontvoerd, bericht The Korea Times. Panische mensen maken dan losgeld over voordat ze doorhebben dat sprake is van oplichting.
21/08 12u15  Wenskaartenmaker Greetz overgenomenGreetz.nl, een online-platform om wenskaarten en verrassingen te maken en te versturen is overgenomen. De van huis uit Britse branchegenoot Photobox Group maakte bekend het Nederlandse bedrijf in te lijven. De Photobox Group is op zijn beurt weer eigendom van Exponent Private Equity en Electra Private Equity.
21/08 12u15  „Bredero walgde van het bestaan”Schrijver en dichter Gerbrandt Adriaenszoon Bredero stierf vier eeuwen geleden, op 23 augustus 1618. Dinsdag verscheen de biografie ”De hartenjager” van neerlandicus René van Stipriaan.
21/08 12u00  25 jaar celstraf voor moord op voorbijgangerDe rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag de 33-jarige Quincy S. veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Tegen de man was een levenslange celstraf geëist. Volgens de rechter staat vast dat hij op 13 mei 2015 in De De Clercqstraat in Amsterdam-West een 25-jarige man heeft doodgeschoten. Het slachtoffer, Youssef el Kahtaoui, was een toevallige voorbijganger.
21/08 12u00  Mazelen rukken op in EuropaIn Europa doen zich steeds meer gevallen van mazelen voor. Tijdens de eerste helft van 2018 kregen ruim 41.000 mensen de ziekte, 37 mensen overleden eraan. In heel 2017 waren er 24.000 ziektegevallen.
21/08 12u00  Expo over invloed Van Gogh op HockneyHet Van Gogh Museum in Amsterdam maakt komend voorjaar een expositie met werken van David Hockney (1937) en Vincent van Gogh. Hockney is razend populair om zijn grote, kleurige werken. Een tentoonstelling van zijn werk vorig jaar in Tate Britain in Londen trok bijna een half miljoen bezoekers en was daarmee de beste bezochte expo in deze kunsttempel ooit.
21/08 12u00  Beurzen vinden weg omhoogDe Europese beurzen vonden dinsdag na een kwakkelend begin de weg omhoog. Beleggers keken vooral uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump liet weten weinig te verwachten van de handelsbesprekingen. China hoopt wel op een oplossing in de aanhoudende handelsvete.
21/08 11u45  „Deelfietsen bezig aan groeispurt”Deelfietsen zijn wereldwijd bezig aan een opmars. De branche heeft de wind mee, dankzij onder meer de technologische mogelijkheden van smartphones. Bovendien zien mensen de deelfiets als een schoner en flexibeler alternatief voor auto’s in drukke steden, schrijft adviesbureau Roland Berger in een rapport.
21/08 11u45  Tijgermug duikt op in AaltenDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat in het Gelderse Aalten de Aziatische tijgermug bestrijden. Aanleiding is dat de exotische mug daar werd aangetroffen in een val die de NVWA had geplaatst.
21/08 11u45  Milli Görüs geeft met Turkse studiereis geen vertrouwenwekkend signaal afEr zijn nog steeds PvdA’ers die spontaan buikpijn krijgen wanneer de naam Milli Görüs valt. Rond de Turkse moskeekoepel die in Nederland een veertig- tot vijftigtal moskeeën onder haar hoede heeft en naar schatting zo’n 15.000 aanhangers telt, ontstond in 2014 binnen hun partij een flinke rel. Uiteindelijk werd daaruit de concurrent DENK geboren.
21/08 11u45  Trump schaft extra milieuregels kolencentrales afDe Amerikaanse president Trump heeft dinsdag gezegd dat hij de strenge milieuregels voor kolencentrales gaat terugdraaien.
21/08 11u30  Toren Mattheüskerk Frankfurt blijft staanDe plannen om de protestantse Mattheüskerk in Frankfurt te slopen en het kavel ergens anders voor te gebruiken, zijn gedeeltelijk van de baan. Dat meldde de christelijke nieuwsdienst Idea deze week.
21/08 11u30  „Dieren offeren moet verboden worden”Er moet een verbod komen op het offeren van dieren. Daarvoor pleitte een aantal dierenorganisaties dinsdag, de eerste dag van het islamitische Offerfeest.
21/08 11u30  Shell plant fors meer tankstations in ChinaShell wil flink groeien op de tankstationmarkt in China. Het olie- en gasconcern is van plan om zijn pompentotaal in het Aziatische land tegen 2025 bijna verdrievoudigd te hebben tot 3500 stuks. Dat heeft Shell-bestuurder John Abbott gezegd in een interview in Peking met zakenkrant 21st Century Business Herald.
21/08 11u30  Haan op kerktoren Oldelamer terugDe haan die vorig jaar van de toren van de protestantse kerk in het Friese Oldelamer waaide, is zaterdag teruggeplaatst.
21/08 11u15  Ds. Mensink: Gereformeerde Bond opgericht na onkatholiek besluit Hervormde Kerk„Katholiciteit is terug op de agenda. Ook onder gereformeerden leeft het verlangen om katholiciteit te beleven.” Dat stelde ds. A. J. Mensink maandag tijdens de studieweek voor studenten theologie van de Gereformeerde Bond.
21/08 11u00  Brand bij Norit-fabriek in KlazienaveenIn een fabriek van Cabot Norit in Klazienaveen (Drenthe) woedt brand. De brandweer waarschuwt voor flinke rookontwikkeling. Geadviseerd wordt om ramen en deuren dicht te houden.
21/08 11u00  Meer rendement voor Noors staatsfondsHet Noorse staatsinvesteringsfonds heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de gunstigere omstandigheden op de aandelenmarkten, ondanks de oplopende handelsspanningen wereldwijd. Het grootste staatsfonds ter wereld boekte een rendement van 1,8 procent, wat neerkomt op een winst van omgerekend ruim 17 miljard euro.
21/08 10u45  Boe roepen tegen spookfietsers helptDe proef op de Erasmusbrug in Rotterdam om het zogeheten spookfietsen tegen te gaan blijken te werken. Sinds juni is op de fietspaden van de brug de tekst ‘Roep boe tegen spookfietsers’ aangebracht. Het aantal spookfietsers is mede hierdoor met vijftig per dag afgenomen, laat de gemeente Rotterdam weten.
21/08 10u30  Betogers slopen monument burgeroorlog VSCirca driehonderd betogers, voornamelijk studenten, hebben in de Amerikaanse universiteitsplaats Chapel Hill een monument ter herdenking aan de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) gesloopt.
21/08 10u00  Shell gaat waterstoftankstations bouwenShell bouwt mee aan een netwerk van waterstofstations in Nederland. Het olie- en gasconcern begint met het aanleggen van vier Shell-stations waar dit mogelijk is: twee in de regio Amsterdam, een in Den Haag en een in het Drentse Pesse. Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.
21/08 10u00  China hoopt op oplossing in vete met VSChina hoopt op een oplossing in de aanhoudende handelsvete met Verenigde Staten. Dat meldde een regeringswoordvoerder dinsdag voorafgaand aan de gesprekken die vertegenwoordigers van beide landen deze week voeren in Washington.
21/08 10u00  Het ”Trapkerkje” aan de Amersfoortse Muurhuizen (OGGiN)In het ”Trapkerkje” aan de Muurhuizen in Amersfoort komt de plaatselijke oud gereformeerde gemeente in Nederland samen. Het pand doet sinds 1874 dienst als kerk. Het kabinetorgel dateert uit de periode rond 1785. Het gedeelte onder de kerk is een woonhuis. De Muurhuizen zijn gebouwd op de plaats waar de oude stadsmuur heeft gestaan.
21/08 10u00  VoorbeeldExodus 17:6
21/08 09u45  Prof. Paul: Koningspsalm kreeg strategische plaats in boek der PsalmenVoor de uitleg en toepassing van het zingen van psalmen zijn meerdere aspecten van belang, aldus prof. dr. M. J. Paul. „Niet ieder gemeentelid weet dat hij in de tekst iets van zichzelf mag lezen.” De hoogleraar sprak maandag tijdens een studieweek van de Gereformeerde Bond in Elspeet.
21/08 09u30  Weinig beweging op afwachtend DamrakDe aandelenbeurs in Amsterdam liet dinsdag weinig beweging zien. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers wachten vooral op de uitkomsten van het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump liet alvast weten weinig te verwachten van de handelsbesprekingen.
21/08 09u30  Ghani verwerkt raketaanval in toespraakMeer dan tien raketten zijn op de Afghaanse hoofdstad Kabul afgevuurd inclusief op het presidentieel paleis en de wijk waar veel ambassades en overheidsgebouwen staan. De raketaanvallen waren dinsdag toen president Ashraf Ghani een toespraak hield ter gelegenheid van het Eid al-Adha, het islamitische offerfeest. Hij reageerde in zijn toespraak op de raketten en zei dat „de groepen die geweld gebruiken de ontwikkeling van Afghanistan niet tegen kunnen houden, ook niet met raketten”.
21/08 08u45  Enorm wespennest in schuur LieshoutOp de zolder van een schuur in het Brabantse Lieshout is een enorm wespennest aangetroffen. Het gaat om een nest van ongeveer een meter bij een meter.
21/08 08u45  Toeristen kopen weer meer Delfts blauwToeristen trekken weer vaker hun portemonnee voor Delfts blauw porselein. Dat meldt de beursgenoteerde producent Royal Delft, die ook eigenaar is van Royal Leerdam Crystal, bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
21/08 08u30  Woningen opnieuw duurder dan ooitDe huizenprijzen blijven in rap tempo oplopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn koopwoningen nu al een paar maanden duurder dan ooit. In juli moest gemiddeld 9 procent meer worden neergeteld voor een huis dan in dezelfde maand vorig jaar.
21/08 08u30  Kleine winst voor Japanse beursDe Japanse aandelenbeurs is dinsdag met een kleine winst gesloten, na een schommelende handelssessie. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral uit naar de uitkomsten van het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens overwegend omhoog.
21/08 08u00  „Pas op de plaats voor aandeelhouders Sky”Aandeelhouders van het Britse mediabedrijf Sky doen er verstandig aan voorlopig pas op de plaats te maken en niet in te gaan op de avances van 21st Century Fox. Het Amerikaanse concern van mediatycoon Rupert Murdoch wil Sky graag volledig inlijven, maar ondervindt hevige concurrentie van de Amerikaanse kabelreus Comcast.
21/08 07u45  UWV: vacatures steeds moeilijker te vervullenVacatures zijn steeds moeilijker te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV voorzien ruim vier op de tien werkgevers meer wervingsproblemen. Van deze bedrijven denkt 60 procent dat dit tot hogere werkdruk bij het huidige personeel leidt.
21/08 07u45  Leidse historicus Henk Wesseling overledenHistoricus Henk Wesseling is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oegstgeest. Dat hebben zijn nabestaanden in een rouwadvertentie laten weten. Wesseling was een groot kenner van Frankrijk en van de koloniale geschiedenis van Afrika. Hij doceerde aan de Universiteit Leiden. Hij was daar jarenlang hoogleraar algemene geschiedenis.
21/08 07u30  „Alarm om gevaarlijke opgevoerde e-bikes”De fietsenbranche en Veilig Verkeer Nederland (VVN) maken zich ernstige zorgen over het opvoeren van elektrische fietsen. Normaal gesproken mogen e-bikes maximaal 24 kilometer per uur rijden, maar er zijn via internet en rijwielhandelaren pakketjes te koop waarmee snelheden van dik boven de 50 km/u gehaald kunnen worden, schrijft De Telegraaf.
21/08 07u30  „Medicatie moet gebruiksvriendelijker”Medicatie moet gebruiksvriendelijker worden. Dat concludeert ouderenorganisatie ANBO op basis van een onderzoek onder 7700 senioren.
21/08 07u15  Consument iets minder positiefDe stemming onder consumenten is in augustus iets minder positief dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Het consumentenvertrouwen daalde 2 punten en komt uit op 21. Het oordeel over het economisch klimaat is iets minder positief. De koopbereidheid verandert niet, zo merkte het statistiekbureau op.
21/08 07u15  EU wil scherpere klimaatdoelstellingen 2030De Europese Commissie is van plan de officiële klimaatdoelstellingen van de Europese Unie flink te verhogen. De EU wil in 2030 een reductie van de uitstoot van broeikasgassen van 45 procent. Nu is dat nog 40 procent ten opzichte van de cijfers van 1990.
21/08 07u15  Vonnis over moord op voorbijgangerDe rechtbank in Amsterdam velt dinsdagmiddag het vonnis in de zaak tegen de 33-jarige Quincy S., die wordt verdacht van de moord op Youssef el Kahtaoui in Amsterdam en van een verijdelde liquidatie in Almere. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist.
21/08 07u15  Trump: Geen concessies over vrijlating BrunsonDe Amerikaanse president Donald Trump komt niet met „concessies” over de brug om de vrijlating van predikant Andrew Brunson te bewerkstelligen. Trump zei tegen persbureau Reuters dat hij eerder al meende een deal met Turkije te hebben, maar die zou niet zijn nagekomen.
21/08 07u15  Wereldwijde herdenking terreurslachtoffersIn verschillende landen worden dinsdag voor het eerst de slachtoffers van terreuraanslagen wereldwijd herdacht. Dit gebeurt op de ‘internationale dag van herdenking van en hulde aan de slachtoffers van terrorisme’ die jaarlijks op 21 augustus valt. De mondiale herdenkingsdag werd met een VN-resolutie in december vorig jaar in het leven geroepen.
21/08 07u15  Bulgarije pakt corruptie bij Turkse grens aanDe Bulgaarse regering heeft drie douaniers ontslagen wegens corruptie. Tegen zeven anderen is een onderzoek gestart. Aanleiding was een zwartboek van twee Europarlementariërs, onder wie Kati Piri (PvdA), over corrupte praktijken aan de grens van Bulgarije met Turkije. De Bulgaarse minister Valentin Radev (Binnenlandse Zaken) heeft Piri over de maatregelen geïnformeerd.
21/08 07u15  Gewonden bij schietpartij metro LondenBij een schietpartij in het Londense metrostation Kingsbury zijn zeker drie gewonden gevallen. Volgens de Londense politie en Scotland Yard had het incident geen terroristisch motief.
21/08 07u15  Minister bekent fout bij aankoop botenRijkswaterstaat (RWS) heeft in 2015 een kostbare blunder begaan bij de aanschaf van vier opblaasbare speedboten voor de Kustwacht. Bij de aanbesteding van twee van de vier zogenoemde Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB’s) heeft RWS een fout gemaakt waardoor de boten onbruikbaar bleken. De gemaakte kosten zijn niet verhaalbaar is op derden, waardoor RWS strop van een miljoen euro heeft opgelopen.
21/08 07u15  Jury in rechtszaak Manafort dinsdag verderDe jury in de rechtszaak tegen Paul Manafort, voormalig campagnemanager van Donald Trump, is ook na de derde dag van beraadslagingen niet tot een oordeel gekomen. De twaalf leden komen dinsdag weer bijeen om verder te praten.
21/08 07u15  Lancering windsatelliet later door harde windDe lancering van de hypermoderne weersatelliet Aeolus, die gepland stond voor dinsdagavond, is met precies een dag uitgesteld. De reden van het uitstel is de harde wind die op het geplande tijdstip waaide bij de lanceerbasis in Kourou, in Frans Guyana. De satelliet is ontwikkeld om op nieuwe manieren wind op Aarde te meten.
21/08 07u15  Weinig hoop bij Trump over gesprekken ChinaDe Amerikaanse president Donald Trump heeft lage verwachtingen over de gesprekken die deze week plaatsvinden over de handelsruzie met China. Onderhandelaars van China worden dinsdag ontvangen in Washington.
21/08 07u15  Wall Street hoger in aanloop handelsoverlegDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten. Het sentiment op de beurs in afwachting van de handelsgesprekken tussen de VS en China was voorzichtig optimistisch. Beleggers verwerkten verder onder meer het nodige nieuws over automaker Tesla en uitspraken van president Donald Trump.
20/08 22u30  Zeker acht wandelaars omgekomen in Italiaanse kloofZeker acht mensen zijn om het leven gekomen nadat ze waren meegesleurd door stijgend water in het zuiden van Italië. Het gaat om vier mannen en vier vrouwen, zegt een woordvoerster van de civiele beschermingsdienst.
20/08 22u15  „Leveranciers Tesla maken zich zorgen”Leveranciers van Tesla maken zich zorgen of het autobedrijf zijn rekeningen wel blijft betalen. Dat schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van een enquête onder bedrijven die zaken doen met Tesla.
20/08 22u00  Alligator grijpt Amerikaanse vrouw met hondEen Amerikaanse vrouw is door een alligator gegrepen en onder water getrokken. Het slachtoffer (45) was op dat moment haar hond aan het uitlaten, zegt de politie in Beaufort County (South Carolina). Ze overleefde het niet.
20/08 21u30  Nederlandse auto schept Vlaamse kleuterEen vijfjarig kind is maandag overleden nadat het was aangereden door een auto met Nederlands nummerbord in de Vlaamse stad Sint-Niklaas. De kleuter liep met zijn moeder en een ander kind op een voetpad. De bestuurder zou in een bocht de controle over het stuur hebben verloren, waardoor hij op het voetpad terechtkwam.
20/08 20u30  Jihadisten bestoken politie in TsjetsjeniëOp meerdere plaatsen in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië hebben terroristen politieagenten aangevallen. Vier schutters zijn volgens de autoritaire leider van de deelrepubliek, Ramzan Kadirov, doodgeschoten. Vijf agenten raakten gewond. Het was volgens Kadirov een mislukte poging om het Eid al-Adha (Offerfeest) te verstoren.
20/08 20u30  Britse drenkeling „zong om wakker te blijven”Een Britse vrouw die na een val van een cruiseschip 10 uur doorbracht in de Adriatische Zee, heeft gezongen om te overleven. Zo bleef de 46-jarige Kay Longstaff wakker, zei de kapitein van het Kroatische reddingsschip tegen nieuwsmedium Glas Istre.
20/08 20u15  De Praagse Lente, een poging om het communisme te hervormenHij is voor vakantiewerk in Oostenrijk als Warschaupacttroepen in de nacht van 20 op 21 augustus 1968 een einde maken aan de Praagse Lente in zijn vaderland. Moet hij terug of niet? Hans Renner kiest voor de vrijheid, maar „het was tegen een hoge prijs.”
20/08 20u00  Wandelaars omgekomen in Italiaanse kloofZeker vijf wandelaars zijn om het leven gekomen nadat ze waren meegesleurd door stijgend water in het zuiden van Italië. De slachtoffers bevonden zich in een ravijn in Calabrië. Daar deed zware regenval het water in een riviertje stijgen, berichten Italiaanse media.
20/08 19u45  Aanhoudingen na beschieting ambassade VSDe Turkse autoriteiten hebben twee mannen opgepakt vanwege de beschieting van de Amerikaanse ambassade in Ankara. Ook zijn een voertuig en een vuurwapen in beslag genomen. De opgepakte dertigers hebben een strafblad en legden na hun arrestatie een bekentenis af, melden de autoriteiten in de Turkse hoofdstad.
20/08 19u30  Vrouw zwaargewond door aanval hondEen 68-jarige vrouw is zwaargewond geraakt door een hond die haar maandagmiddag in de Kouterstraat in Rotterdam-Zuid aanviel. Ze is met bijtwonden in arm en buik opgenomen in het ziekenhuis.
20/08 19u30  Kind overlijdt in Meliskerke na aanval koeEen jongetje van zeven jaar is maandag in het Zeeuwse Meliskerke overleden, vermoedelijk nadat hij door een koe was aangevallen.
20/08 19u15  „Taliban laten tientallen gevangenen vrij”De Taliban hebben in Afghanistan zeker veertig leden van de veiligheidstroepen vrijgelaten. Zij hadden zich in de provincie Faryab overgegeven aan de opstandelingen, bericht de Afghaanse nieuwszender TOLO.
20/08 19u15  „Jongeren met een beperking deden aan alles mee in Bolivia”Hij zat er compleet naast, merkte Ruurd de Ronde (19) uit Werkendam tijdens een werkvakantie in Bolivia. „In tegenstelling tot wat ik dacht, kunnen jongeren met een beperking alles. Er staat een stukje van hun lichaam uit, maar andere delen functioneren extra goed. Neem hun doorzettingsvermogen of de kracht die rolstoelers in hun armen hebben.”
20/08 19u00  In Jemen sterven schoolkinderen door Amerikaanse bommenWesterse leiders pompen gigantische hoeveelheden wapens in het Midden-Oosten. Wat voor schuld hebben zij als met diezelfde wapens kinderen uiteen worden gereten?
20/08 19u00  Kind overlijdt na aanval koeEen jongetje van zeven jaar is maandag in het Zeeuwse Meliskerke overleden, vermoedelijk nadat hij door een koe was aangevallen.
20/08 18u45  „Bronbescherming in nieuwe wet moet scherper”De bronbescherming van journalisten moet nog duidelijker worden vastgelegd in de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv). Dat adviseert de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD).
20/08 18u30  „Trump klaagt over Fed-baas Powell”De Amerikaanse president heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Volgens drie aanwezigen klaagde Trump over de renteverhogingen door de koepel van Amerikaanse centrale banken, onder leiding van de door hemzelf aangestelde Powell.
20/08 18u00  Europese beurzen sluiten met winstDe Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten. Vooral grondstoffenbedrijven profiteerden van de toenemende hoop op verbeterde handelsbetrekkingen.
20/08 18u00  Oplossingen voor extreem weerEen slimme regenton die zichzelf leegt als er een hoosbui wordt verwacht. Speciaal zand tussen de straatvoegen dat meer water de bodem in trekt. Op de WaterStraat in Delft worden oplossingen getest, ontwikkeld en gedemonstreerd die straten en wijken beter bestand moeten maken tegen droogte en hevige regenbuien.
20/08 17u45  Weer tientallen neergeschoten in ChicagoSinds afgelopen vrijdag zijn in Chicago 58 mensen neergeschoten van wie er vijf zijn overleden. Dit blijkt uit de statistieken van de politie, meldde CNN.
20/08 17u30  Maarten van der Weijden slaaptZwemmer Maarten van der Weijden slaapt in het ziekenhuis in Leeuwarden. Het lijkt weer redelijk goed met hem te gaan, nadat hij maandag zijn elfstedenzwemtocht had moeten opgeven. „Slapen is goed. Hij is preventief in het ziekenhuis opgenomen na de inspanning die hij heeft geleverd”, laat een woordvoerder van de zwemmer weten.
20/08 17u15  Nieuwe baas PLUS werkte bij Jumbo en C1000Supermarktketen PLUS heeft in Duncan Hoy een nieuwe topman gevonden. Die is nu nog verantwoordelijk voor de grote winkels van de Britse branchegenoot Tesco. Eerder werkte hij onder meer voor Jumbo en C1000.
20/08 17u15  Prof. Andreas Beck tijdelijk rector ETF LeuvenDe raad van bestuur van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in het Belgische Leuven heeft decaan prof. dr. Andreas Beck aangesteld als rector vanaf 1 oktober 2018. Hij zal deze functie bekleden tot de lopende vacature is ingevuld. Beck volgt aftredend rector prof. dr. Patrick Nullens op.
20/08 17u15  Midden-Oosten worstelt met christelijke wortelsDe christelijke presentie op het Arabisch schiereiland blijft in het Midden-Oosten een ongemakkelijk onderwerp. Veel historische objecten die de christelijke traditie van de regio bewijzen, zijn in het geweld van de afgelopen jaren verloren gegaan.
20/08 17u00  Paus veroordeelt misbruik door RKK-geestelijken ongekend hardPaus Franciscus, die zich geconfronteerd zag met talloze gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen door priesters in verscheidene landen, heeft een ongekend felle brief geschreven over deze schandalen. Hij riep alle rooms-katholieken ter wereld op te helpen bij het „uitroeien van deze cultuur des doods.”
20/08 17u00  Nederlander verongelukt in DuitslandEen 43-jarige Nederlander is om het leven gekomen door een motorongeluk in Duitsland. De man reed over een bochtige provinciale weg door de heuvels ten oosten van Keulen. Hij raakte op de verkeerde weghelft en botste op een tegemoetkomende bestelbus.
20/08 17u00  Grote reünie Noord- en Zuid-KoreanenVeel Noord- en Zuid-Koreaanse familieleden hebben elkaar voor het eerst in ruim een halve eeuw weer gezien. Honderden mensen uit de buurlanden namen deel aan een reünie in een Noord-Koreaans resort, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De oudste deelnemer was 101.
20/08 16u45  Verdachte ‘kofferbakmoord’ vrij uit voorarrestDe man die al ruim een jaar in voorarrest zit op verdenking van de moord op Caroline van Toledo in 2005, komt voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam schorst de voorlopige hechtenis van de 41-jarige Leon van M. uit Brielle in afwachting van de rechtszaak. De verdachte moet wel een enkelband om, zo bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
20/08 16u30  EU stemt in met grote gasfusieDe Europese Commissie (EC) heeft toestemming gegeven voor de fusie tussen het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair, twee grote producenten van industriële gassen. De commissie stelde wel als voorwaarde dat Praxair een groot aantal onderdelen in Europa afstoot.
20/08 16u30  Man dood door aanrijding op A35 bij HengeloEen aanrijding op de A35 bij Hengelo heeft een nog onbekende man het leven gekost. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om iemand die met pech langs de weg stond. De snelweg is dicht tussen Enschede en Almelo.
20/08 16u15  A35 dicht na aanrijding met voetgangerNa een aanrijding met een voetganger is de A35 dicht tussen Enschede en Arnhem. Alle rijstroken zijn afgesloten, laat de ANWB weten.
20/08 16u15  Bill Clinton wil met thriller Amerikanen aan het denken zettenEen oud-president die een thriller schrijft over het machtigste ambt ter wereld: dat wekt hooggespannen verwachtingen en vergroot de kans op een teleurstelling. In ”President vermist” weet je nooit hoe realistisch het verhaal is.
20/08 16u15  Beneden-Merwede: Schakel tussen Rotterdam en EuropaDe oevers van de Beneden-Merwede vormen tussen Sliedrecht en de splitsing van de rivier in Noord en Oude Maas een vrijwel aaneengesloten havengebied. Kenmerkend is de concentratie van scheepsbouwers en baggeraars.
20/08 15u45  Wall Street opent iets hogerDe aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers zijn goedgemutst door de wegebbende handelsspanningen tussen de VS en China. Automaker Tesla ging verder omlaag na de tik op de beurs van afgelopen vrijdag na een interview met topman Elon Musk.
20/08 15u45  Topman Specialty Chemicals komt van AxaltaDe nieuwe baas van Specialty Chemicals, de afsplitsende speciaalchemietak van AkzoNobel, komt van Akzo-rivaal Axalta. Charlie Shaver treedt aan als topman zodra het bedrijf ergens eind dit jaar volledig losstaat van AkzoNobel.
20/08 15u45  Vrijdag duidelijkheid voor Lily en HowickDe tieners Lily en Howick horen vrijdag of ze worden uitgezet naar hun geboorteland Armenië, het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggestuurd. De Raad van State doet die dag om 10.15 uur uitspraak in het hoger beroep over de asielaanvraag van de twee in Nederland opgegroeide kinderen.
20/08 15u45  Schiermonnikoog weer onlineSchiermonnikoog is weer online. Volgens provider Kabelnoord werkt een tijdelijke oplossing, namelijk een omleiding vanaf het vasteland. Het Waddeneiland kon sinds zaterdagmiddag niet via de kabel internetten, tv kijken en vast bellen. Mobiele telefonie en mobiel internet werkten wel gewoon.
20/08 15u45  Theologenblog: Goddelijke tranenGod, Die het kwade niet duldt en in Zijn grote toorn straffen kan, staat daar niet als een onbewogen Rechter bij. Integendeel, betoogt Eric Peels.
20/08 15u30  IJsvogel vanaf woensdag museumstukDe in het ijs gevangen ijsvogel die afgelopen maart werd gefotografeerd en gedeeld door de dertienjarige Christoph van Ingen, is vanaf woensdag voor iedereen van dichtbij te bewonderen in Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
20/08 15u30  Deskundigen wisten dat brug Genua was verzwaktOnderzoekers van de verkeersbrug die afgelopen week instortte in Genua, stelden in februari al vast dat de constructie 20 procent zwakker was geworden door roestende kabels. Dit meldde het weekblad Espresso. Met de conclusie van deze deskundigen is verder niets gedaan volgens het blad.
20/08 15u30  Feest rond elfstedenzwemtocht gaat doorHet feest in Leeuwarden rond de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden gaat maandagavond door ook al heeft hij de tocht niet volbracht. Volgens de gemeente is nog onduidelijk of de zwemmer erbij zal zijn op het Oldehoofsterkerkhof.
20/08 15u30  Rook in ziekenhuis Bernhoven in UdenEen deel van het ziekenhuis Bernhoven in Uden is maandagmiddag ontruimd vanwege rook in een technische ruimte. Een aantal patiënten van de afdeling dagbehandeling is naar andere afdelingen gebracht. Operaties zijn uitgesteld, het gaat overigens niet om spoedeisende operaties.
20/08 15u30  Leider Taliban wil geen bestand tijdens EidDe leider van de Taliban, sjeik Hibatullah Akhunzada, heeft maandag gezegd niet mee te werken aan het staakt-het-vuren tijdens de Eid al-Adha, het islamitisch Offerfeest. De beweging blijft vechten tegen de troepen van de Afghaanse overheid.
20/08 15u00  Zorginstelling Sovak onder verscherpt toezichtStichting Sovak, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Terheijden, is onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn er tekortkomingen op het gebied van de veiligheid en kwaliteit van de zorg.
20/08 15u00  ConocoPhillips sluit akkoord met VenezolanenConocoPhillips heeft een akkoord gesloten met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA over een schadevergoeding wegens de eerdere nationalisatie van olieprojecten in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolanen betalen het Amerikaanse oliebedrijf 2 miljard dollar plus rente.
20/08 15u00  Ontruiming Tilburg was loos alarmAchteraf gezien was de ontruiming van station Tilburg zondagavond loos alarm. Er was een koffer achtergelaten, maar daar bleek volgens de politie niets gevaarlijks in te zitten. Bovendien was de koffer überhaupt niet van de vier mannen die waren gearresteerd, maar van iemand anders. De vier worden zo snel mogelijk vrijgelaten. Wanneer dat precies is, kon de politie nog niet zeggen.
20/08 14u15  Schiermonnikoger: Storing moet niet te lang durenBewoners van Schiermonnikoog zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de internetstoring op het Waddeneiland. Sinds zaterdagmiddag kunnen zij niet door een defecte glasvezelkabel niet via de kabel internetten, pinnen, tv kijken en vast bellen.
20/08 14u00  Klanten weten Estée Lauder te vindenHet Amerikaanse cosmeticamerk Estée Lauder heeft afgelopen jaar meer omzet geboekt. De huidverzorgings-, make-up- en parfumdivisies groeiden flink, de haarverzorgingstak bleef wat achter. Wisselkoerseffecten gaven de verkoopcijfers extra glans. Voor volgend jaar verwacht Estée Lauder verdere groei. Wel wordt een al aangekondigde reorganisatie duurder dan eerder gepland.
20/08 13u45  Verdachten bommelding Tilburg gauw vrijDe vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn opgepakt na een bommelding, worden volgens de politie zo spoedig mogelijk in vrijheid gesteld. „Uit onderzoek is niet gebleken dat sprake is van een strafbaar feit.” Maandagochtend meldde de politie nog dat ze werden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf.
20/08 13u30  VW roept honderdduizenden auto’s terugVolkswagen roept wereldwijd bijna 700.000 auto’s van het type Tiguan en Touran terug. Bij het dakraam is een technisch probleem ontdekt, waardoor kortsluiting kan ontstaan, laat de autofabrikant weten.
20/08 13u30  Total weg uit IranDe Franse olie- en gasreus Total doet geen zaken meer in Iran. Volgens de Iraanse olieminister heeft het land al zijn activiteiten in het land officieel gestaakt onder dreiging van de sancties die de Verenigde Staten heeft ingesteld, zo meldde de Iraanse staatstelevisie.
20/08 13u30  Britse overheid pakt chaos in gevangenis aanDe Britse overheid heeft met spoed orde op zaken gesteld in een gevangenis. Daartoe werd een gevangenisdirecteur uit zijn functie ontheven, de onderneming die de inrichting runde aan de kant geschoven en zijn honderden gevangenen overgeplaatst. Het acuut ingrijpen volgde op een inspectie van de gevangenis in Birmingham, die sinds 2011 werd gerund door de particuliere onderneming G4S.
20/08 12u45  Museumkaart 5 euro duurderDe Museumkaart wordt duurder. Wie er na 30 september voor het eerst een koopt, gaat 64,90 euro betalen, 5 euro meer dan nu. Wie zijn kaart alleen maar hoeft te verlengen, is straks 59,95 kwijt, ook vijf euro extra.
20/08 12u45  Leider reformatorische school lastig te vindenZeeuwse scholieren schoven maandag weer in de bankjes. Voor reformatorische scholen was het een toer om aan directeuren te komen. De Driestar zou een vijfde leerjaar moeten invoeren om jonge paboërs klaar te stomen voor schoolleider, klinkt het in Zeeland.
20/08 12u30  „Einde Grieks programma goed nieuws eurozone”Het einde van het steunprogramma voor Griekenland is goed nieuws voor zowel Griekenland als de eurozone. „Voor het Griekse volk breekt na acht moeilijke jaren een nieuw hoofdstuk aan. Het zet ook een symbolische punt achter een bestaanscrisis van de eurozone”, aldus EU-commissaris Pierre Moscovici.
20/08 12u30  Leider refoschool lastig te vindenZeeuwse scholieren schoven maandag weer in de bankjes. Voor reformatorische scholen was het een toer om aan directeuren te komen. De Driestar zou een vijfde leerjaar moeten invoeren om jonge paboërs klaar te stomen voor schoolleider, klinkt het in Zeeland.
20/08 12u30  Brandweer staakt werk bij ingestorte brug GenuaUit veiligheidsoverwegingen hebben Italiaanse brandweerlieden hun werkzaamheden bij het ingestorte viaduct in Genua maandag gestaakt. Het brugdeel dat nog boven de ontruimde huizen hangt maakt vreemde geluiden. Die waren volgens een woordvoerder anders dan de voorbije dagen. De geëvacueerde mensen mogen voorlopig onder geen beding naar hun woningen om spullen op te halen.
20/08 12u15  Brandweer staakt werk bij ingestorte brugUit veiligheidsoverwegingen hebben Italiaanse brandweerlieden hun werkzaamheden bij het ingestorte viaduct in Genua maandag gestaakt. Het brugdeel dat nog boven de ontruimde huizen hangt maakt vreemde geluiden. Die waren volgens een woordvoerder anders dan de voorbije dagen. De geëvacueerde mensen mogen voorlopig onder geen beding naar hun woningen om spullen op te halen.
20/08 12u00  Handelshoop helpt beurzen vooruitDe Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen. Vooral de grondstoffenbedrijven profiteerden van de handelshoop.
20/08 11u45  „Saudisch fonds lonkt ook naar Tesla-rivaal”Het Saudisch staatsinvesteringsfonds PIF voert naar verluidt gesprekken over een investering in Lucid, in potentie een grote rivaal van Tesla. Dat hebben ingewijden laten weten aan persbureau Reuters. De stap is opvallend, volgens Tesla-baas Elon Musk is datzelfde fonds bereid geld te steken in het van de beurs halen van zijn bedrijf.
20/08 11u45  Vrouw dood door sjaal in wielIn de Nieuw-Zeelandse kustplaats Tauranga, ten zuidoosten van Auckland, is maandag een vrouw op bizarre wijze om het leven gekomen. Ze werd gewurgd door haar eigen sjaal, die vast kwam te zitten in een wiel van haar scootmobiel. De plaatselijke politie liet weten dat hulpverleners snel ter plaatse waren maar te laat om haar te redden. De pogingen het slachtoffer te reanimeren mislukten.
20/08 11u45  Politie: Bommelding Tilburg was terreurdreigementDe vier mannen die zondagavond op het station van Tilburg zijn aangehouden vanwege een bommelding worden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf. De politie heeft dat maandagochtend gemeld.
20/08 11u30  Traumatische momenten op Lombok na bevingenHet Indonesische eiland Lombok werd zondag opnieuw getroffen door drie grote aardbevingen. De Nederlanders Willem van Burgsteden en Jilke Tanis waren ter plekke. „Bij elke naschok merk je dat de eilandbewoners getraumatiseerd zijn.”
20/08 11u30  Vliegticketactie Grolsch verbaastHet aanbod van een gratis tweede vliegticket bij de aankoop van twee kratten bier van het merk Kornuit leidde de afgelopen dagen tot onbegrip op sociale media.
20/08 11u30  Speciale aandacht voor Käthe Kollwitz in DoornMuseum Huis Doorn toont vanaf zaterdag hoe kunstenaars in Duitsland en Nederland verzet en verdriet in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog in beeld hebben gebracht.
20/08 11u30  Kofi Annan werd door wereld gezien als „seculiere paus”Kofi Annan had iets van een heilige. Maar in zijn tijd als topman bleek dat de Verenigde Naties niets van dat heilige hebben. Het was tegenslag op tegenslag.
20/08 11u00  Jeugdboekenschrijver Ben de Raaf stopt met schrijvenDe christelijke jeugdboekenauteur Ben de Raaf stopt met schrijven. Dat heeft hij op Facebook bekendgemaakt. Medio september verschijnt zijn laatste boek: ”Vrouw zoek in Schiebroek”.
20/08 11u00  Swapfiets breidt uit naar DenemarkenDeense fietsers kunnen vanaf vandaag hun fiets leasen, net als in Nederland. Swapfiets kondigt aan zijn fietsen met de kenmerkende blauwe voorband ook in Kopenhagen, Aarhus en Odense aan de man te gaan brengen. Met de stap naar de Deense studentensteden is het van oorsprong Delftse bedrijf nu in vier Europese landen actief.
20/08 10u45  Protest na moord op christen PakistanIn de Pakistaanse stad Lahore is afgelopen week een dertigjarige christen vermoord.
20/08 10u45  Blok was „een beetje dom”Er zijn voor het kabinet-Rutte III leukere manieren om het nieuwe politieke jaar mee te starten dan de kwestie-Blok. Amper bekomen van de schrik van het verlies van steunpilaar Zijlstra, moet de premier alweer een bewindsman in bescherming nemen. Opnieuw is het een partijgenoot en opnieuw betreft het de minister van Buitenlandse Zaken.
20/08 10u45  Organist Liuwe Tamminga volbrengt marathon: Friese Orgel ElfstedentochtFriesland verkeerde zaterdag in feeststemming. Vanwege een poppenspektakel in Leeuwarden. Maar ook door de Friese Orgel Elfstedentocht van organist Liuwe Tamminga. „Fysiek kan dit eigenlijk niet.”
20/08 10u30  Column: Duurzaamheid vereist oriëntatie op lange termijnNederlanders hebben deze zomer kunnen genieten van een ongekend lange periode met zonnig weer. Het genot was evenwel niet onverdeeld. De droogte bracht ook allerlei problemen met zich mee, met name voor de landbouw en de binnenvaart. De natuur drukt ons zo met de neus op het feit dat wij niet meer om klimaatverandering en opwarming heen kunnen.
20/08 10u30  Schiermonnikoog nog steeds deels „plat”Ook maandag is KPN bezig om Schiermonnikoog weer aangesloten te krijgen op het communicatienetwerk. Door een defecte glasvezelkabel kunnen de bewoners en toeristen sinds zaterdagmiddag niet via de kabel internetten, tv kijken en vast bellen.
20/08 10u15  Britse miljoenenboete voor KPMGDe internationale accountantsorganisatie KPMG heeft een miljoenenboete opgelegd gekregen in het Verenigd Koninkrijk. De firma moet 2,1 miljoen Britse pond (meer dan 2 miljoen euro) aftikken vanwege fouten in de klantrelatie met modemerk Ted Baker.
20/08 10u00  Temperatuur eind van de week onder 20 gradenDe temperaturen gaan de komende dagen fors omlaag. Weeronline verwacht dat het vrijdag en in het weekend niet warmer wordt dan 16 tot 19 graden. De laatste keer dat de maximumtemperaturen op de meeste plekken onder de 20 graden bleven, was 24 juni.
20/08 10u00  Handelshoop stuwt DamrakDe Amsterdamse effectenbeurs ging maandag vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers waren optimistisch gestemd voorafgaand aan de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, die dinsdag beginnen.
20/08 09u45  „In theorie kan brexit worden teruggedraaid”De keuze van de Britten om de Europese Unie te verlaten kan in theorie nog worden teruggedraaid. Dat zei Europees commissaris voor Economische en Financiële Zaken Pierre Moscovici. Hij zei daar meteen bij dat de kans daarop niet zo groot is.
20/08 09u45  Politie Barcelona schiet aanvaller doodDe politie van Barcelona heeft maandagmorgen een man doodgeschoten die agenten wilde aanvallen met een mes. Dat gebeurde in de ontvangstruimte van het bureau van de Mossos d'Esquadra in de wijk Cornellà de Llobregat. Volgens de krant La Vanguardia schreeuwde de dader 'Allahu Akbar' (God is groot). Het zou om een 29-jarige Algerijn gaan.
20/08 09u45  Tassenmakker Mulberry geeft winstwaarschuwingMulberry verwacht dit jaar een aanzienlijk lagere winst. De maker van luxe damestassen heeft last van afnemende vraag in de Britse markt. In de rest van de wereld zijn de marktontwikkelingen wel als verwacht.
20/08 09u30  Ds. I. Pauw neemt afscheid van hervormd EindhovenDs. I. Pauw heeft zondagmiddag, na ruim zes jaar, afscheid genomen van de hervormde Kruispuntgemeente in Eindhoven.
20/08 09u30  Ds. Tuinier neemt afscheid van gg WaardeDs. D. W. Tuinier heeft zondagmiddag afscheid genomen van de gereformeerde gemeente in het Zeeuwse Waarde. Hij vertrekt naar Kampen, waar hij woensdag 5 september intrede doet.
20/08 09u30  AEX begint met kleine winstDe Amsterdamse effectenbeurs is maandag met een kleine winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. Beleggers kijken vooral uit naar de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten die later deze week worden gehouden.
20/08 09u15  Fietser overleden door aanrijding met motorEen 72-jarige fietser is overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een aanrijding met een motor in Maastricht. De motorrijder raakte zwaargewond, meldde de politie maandag.
20/08 09u00  Taliban kidnappen tientallen busreizigersTaliban-militanten hebben tientallen mensen gekidnapt die in drie bussen onderweg waren in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz. Dat hebben de lokale autoriteiten maandag bekendgemaakt.
20/08 08u45  Lira stabiel ondanks tik Moody’s en S&PDe Turkse lira kwam maandag nagenoeg niet in beweging na de tik van grote kredietbeoordelaars Amerikaanse Moody’s en Standard & Poor’s (S&P). Die verlaagden hun kredietoordeel voor Turkije. Een samenwerking tussen de Turkse en Qatarese centrale banken bood mogelijk tegenwicht.
20/08 08u30  Weer doden door aardschokken LombokDe aardschokken die het Indonesische eiland Lombok zondag troffen, hebben opnieuw verscheidene mensen het leven gekost. Ook op Sumbawa zijn er slachtoffers gevallen. De rampenbestrijdingsdienst BNPB meldde maandag vijf doden en tientallen gewonden. Andere bronnen zeggen dat zeker elf personen zijn omgekomen, van wie twee door een hartaanval.
20/08 08u30  Chipbedrijven drukken NikkeiDe aandelenbeurs in Japan is maandag licht lager geëindigd. Vooral de chipbedrijven stonden onder druk na de koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Verder keken beleggers uit naar de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten die deze week worden gehouden.
20/08 08u30  ProRail: 7300 kilometer spoor is bijna volDe meer dan 7300 kilometer treinspoor is nagenoeg vol. Spoor erbij leggen heeft weinig zin, want daar is ook bijna geen ruimte voor. Dat stelt spoorbeheerder ProRail.
20/08 08u00  Met een theoloog op bramenpadBinnen 20 meter in één bosje drie verschillende bramensoorten ontdekken. Dat doet prof. dr. Bram van de Beek (71), bekend als theoloog, maar ook gepromoveerd op de naamgeving van wilde bramen.
20/08 08u00  Twitter voorzichtig met aanpakken haatzaaiersTwitter is huiverig om haatzaaiers op de berichtendienst aan te pakken. Het aanpakken van berichten op basis van politieke of sociale meningen zou de angst van mensen aanwakkeren dat socialmediabedrijven bepalen wat ze wel en niet mogen zien. Dat heeft topman Jack Dorsey zondag in een interview bij de Amerikaanse nieuwszender CNN gezegd.
20/08 08u00  Geestelijke betekenisExodus 17:5
20/08 08u00  Israël sluit grensovergang met GazaIsraël heeft zondag de grens met de Gazastrook bij de stad Erez gesloten na de gewelddadige botsingen vrijdag tussen Palestijnen en Israëlische troepen. De grensovergang in het noorden van de Gazastrook is nog wel open voor humanitaire hulp, journalisten en hulpverleners, deelde de Israëlische instelling voor activiteiten in de Palestijnse gebieden (Cogat) mee.
20/08 07u45  Italië wil af van concessie brugexploitantItalië wil de snelwegconcessie die het eerder gunde aan de exploitant van de ingestorte brug in Genua nog altijd intrekken, ondanks het aanbod van 500 miljoen euro aan initiële hulp van Autostrade per l’Italia. Volgens plaatsvervangend premier Matteo Salvini van Italië verdienen de slachtoffers van de brugramp het dat de plannen voor het intrekken van de concessie worden doorgezet.
20/08 07u45  ProRail: de 7300 kilometer spoor is volDe meer dan 7300 kilometer treinspoor is nagenoeg vol. Spoor erbij leggen heeft weinig zin, want daar is ook bijna geen ruimte voor. Dat stelt spoorbeheerder ProRail.
20/08 07u45  Miljoenen moslims op bedevaart naar MekkaDe hadj, de grootste bedevaart ter wereld staat op punt van beginnen. Van zondagavond tot en met vrijdagavond krijgt de Saudische stad Mekka rond de drie miljoen moslims uit alle delen van de wereld op bezoek, waaronder enkele duizenden pelgrims uit Nederland.
20/08 07u30  Festival Oude Muziek gaat bourgondischIn Utrecht barst vrijdag de 37e aflevering los van het tiendaagse Festival Oude Muziek. Het thema is dit keer Het Bourgondische Leven.
20/08 07u30  „Kind niet wegbrengen in eerste schoolweek”Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op hun kinderen in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet met de auto naar school te brengen. Volgens VVN verdubbelt het aantal verkeersslachtoffers onder twaalfjarige fietsers in september in vergelijking met de rest van het jaar. Dat komt omdat er in september weer veel meer auto’s op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte.
20/08 07u30  Aanhoudingen na bommelding station TilburgEen arrestatieteam van de politie heeft op het treinstation van Tilburg vier mannelijke verdachten in een trein aangehouden in verband met een bommelding. Het station was na die melding al uit voorzorg ontruimd. Wat de melding precies inhield, is nog onbekend. Na onderzoek door een explosievenexpert is een tas onderzocht, maar geen explosief gevonden, meldt de politie.
20/08 07u30  Aanjaagster #metoo zelf beticht van misbruikAsia Argento, de Italiaanse actrice en regisseuse, die als een van de eerste Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is zelf beschuldigd van aanranding. Ze heeft de man die haar beschuldigt een grote som geld gegeven. Dat schrijft de New York Times (NYT) die zegt over papierwerk in de zaak te beschikken.
20/08 07u30  Onderzoek naar bankfraude advocaat TrumpDe Amerikaanse justitie onderzoekt mogelijke fraude met 20 miljoen dollar (ruim 17 miljoen euro) aan leningen die Michael Cohen aanging voor taxibedrijven die eigendom zijn van hem en zijn familie. Dat schrijft de krant New York Times. Cohen is de voormalig persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump.
20/08 07u15  Goede nacht voor Maarten van der WeijdenMaarten van der Weijden heeft een goede zwemnacht achter de rug op zijn tocht voor het goede doel langs de elf Friese steden. „Deze tweede nacht verliep een stuk soepeler dan zijn eerste”, zegt een woordvoerster van de zwemmer.
20/08 07u00  Varoufakis: Griekenland is nog niet geredGriekenland is ook na afloop van zijn derde hulppakket nog niet gered, zegt Yannis Varoufakis, de voormalige Griekse minister van Financiën, maandag in de Duitse krant Bild. „Griekenland staat op hetzelfde punt, bevindt zich in hetzelfde zwarte gat, en het zinkt er iedere dag dieper in weg. Ook omdat de besparingsrichtlijnen van de schuldeisers investeringen en consumptie verhinderen.”
20/08 06u45  Honderden menselijke botten gevonden in MexicoIn het noorden van Mexico zijn bijna tweehonderd menselijke beenderen gevonden. De autoriteiten vermoeden dat het om massagraven gaat. De menselijke resten werden op een aantal plaatsen langs een rivier in de staat Chihuahua gevonden, zo meldt de procureur-generaal in het gebied.
20/08 06u45  Amerikaanse ambassade in Ankara beschotenOnbekenden hebben de ambassade van de Verenigde Staten in de Turkse hoofdstad Ankara met geweerschoten onder vuur genomen. Dit meldden meerdere Turkse media. De schoten werden afgevuurd vanuit een rijdende auto.
20/08 06u15  Plofkip heeft vaak last van voetzwerenOndanks strengere wetgeving lijdt 15 tot 20 procent van de plofkippen aan pijnlijke voetzweren. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.
20/08 04u15  Scholieren regio Zuid weer schoolbanken inNa zes weken vakantie, moeten scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten maandag weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna is de pret voorbij voor scholieren in het noorden (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland).
20/08 04u15  Einde aan steunprogramma GriekenlandGriekenland moet het financieel weer zelf gaan rooien. Na acht jaar wordt maandag een punt gezet achter de goedkope leningen van vooral de Europese geldschieters waarmee het noodlijdende land sinds 2010 overeind is gehouden. Griekenland moet weer geld gaan lenen op de financiële markten tegen normale tarieven.
20/08 02u45  Duitse journaliste mag Turkije verlatenDe Duitse journaliste Mesale Tolu mag Turkije verlaten. Ze zat vast in het land omdat ze werd beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en propaganda daarvoor. Tolu werd in december vorig jaar uit de gevangenis vrijgelaten, maar mocht het land tot nu toe niet verlaten. Ze moest ze zich één keer per week bij de politie melden.
20/08 01u45  Friezen wakker om Maarten door nacht te helpenDorpsbewoners in het noorden van Friesland lopen massaal uit om langs de waterkant zwemmer Maarten van der Weijden aan te moedigen tijdens de tweede nacht van zijn monstertocht voor het goede doel langs de Friese elf steden.
20/08 00u45  Fietser en motorrijder zwaargewond bij botsingEen motorrijder en een fietser zijn zondagavond in Maastricht zwaargewond geraakt doordat ze met elkaar botsten. Dat meldt de politie. Het ongeluk vond rond 19.30 uur plaats op de Veliahof. De motorrijder en fietser reden in dezelfde richting toen de eerste de tweede raakte en ze allebei ten val kwamen. Waardoor de motorrijder de fietser raakte, is nog onduidelijk.
20/08 00u45  Afbouw legerpatrouilles op stations BelgiëPatrouilles van militairen op trein- en metrostations in België worden vanaf september afgebouwd. De politie neemt die veiligheidstaken over. Dat gebeurt in fases.
20/08 00u45  Deel communicatie Schiermonnikoog platSchiermonnikoog is door een defecte glasvezelkabel nog iets meer een eiland geworden dan het al was. Op internet gaan via de kabel, televisie kijken en bellen met de vaste telefoon behoort voor inwoners en toeristen momenteel niet tot de mogelijkheden. KPN zegt hard te werken aan een oplossing. „We zijn met een technisch team bezig dit zo snel mogelijk te verhelpen.”
20/08 00u45  Leger Brazilië naar grensstad na migrantenrelDe Braziliaanse regering stuurt militairen naar de grensstad Pacaraima, omdat daar zaterdag confrontaties waren tussen Braziliaanse bewoners en migranten uit Venezuela. Het leger meldde dat ongeveer 1200 Venezolanen na de onlusten terugvluchtten naar hun eigen land, aldus het persbureau Agencia Brasil.
20/08 00u45  Kabul kondigt bestand aan met TalibanDe Afghaanse regering heeft een bestand afgekondigd met de opstandige Taliban. President Ashraf Ghani zei dat het bestand maandag ingaat en dat daartoe is besloten in verband met het islamitische offerfeest komende week.
20/08 00u45  Treinen rijden weer tussen Zwolle en MeppelTussen Zwolle en Meppel is weer beperkt treinverkeer mogelijk. Een spoor is weer in dienst genomen, het andere spoor kan pas weer worden gebruikt als de kapotte bovenleiding is hersteld, meldt spoorbeheerder ProRail.
20/08 00u45  Waterstofauto rijdt zijn eerste autorace uitEen studententeam van de TU Delft is er voor het eerst in geslaagd om met een waterstofracewagen een officiële autorace uit te rijden. De duurzame Forze VIII nam het dit weekend in Assen op tegen benzineauto’s en kon volgens het team goed meekomen. „Dat dit nu eindelijk is gelukt, is voor ons een enorme overwinning”, zegt een woordvoerder van team Forze.
20/08 00u45  Twee sterke aardbevingen bij Lombok in 24 uurTwee weken na de aardbeving die honderden levens eiste, is het Indonesische eiland Lombok opgeschrikt door twee andere aardschokken. De eerste beving zondag had een kracht van 6,3, de tweede een kracht van 6,9. Aanvankelijk had het Amerikaanse seismologisch instituut USGS voor die tweede schok een kracht van 7,2 gemeld.
20/08 00u45  Vrouw tien uur na val van cruiseschip geredEen Britse vrouw is uit zee gered, tien uur nadat ze voor de kust van Kroatië van een cruiseschip was gevallen. De Britse zender Sky News meldde dat de vrouw naar een ziekenhuis in de stad Pula is overgebracht.
20/08 00u45  Miljonair doneert voor nieuw referendum brexitMultimiljonair Julian Dunkerton, medeoprichter van het modemerk Superdry, heeft 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) gegeven aan een groep die campagne voert voor een nieuw referendum over de brexit. Niet eerder heeft de actiegroep People’s Vote zo’n grote bijdrage ontvangen, meldde de BBC.
20/08 00u45  Grote dossiers bepalen beursweekHet cijferseizoen, waarin tal van bedrijven met hun halfjaarcijfers komen, is over zijn drukste periode heen. Toch wacht beleggers wederom een flink gevulde beursweek. Met de handelsoorlog, de problemen met de Turkse lira en de onrust rondom Tesla spelen enkele grote dossiers die de beurskoersen flink in beweging kunnen zetten.
20/08 00u45  Iran: OPEC moet zich buiten politiek houdenIran ergert zich eraan dat Saudi-Arabië meer olie omhoog wil pompen om de wegvallende productie in Iran te compenseren. Geen lid van oliekartel OPEC mag worden toegestaan om marktaandeel van een ander lid over te nemen, zo waarschuwt een hoge Iraanse diplomaat.
20/08 00u45  Meisje (3) verdronken in DuinrellEen 3-jarig meisje is zondagmiddag in vakantiepark Duinrell in Wassenaar verdronken. Dat meldt de politie. De politie en de brandweer waren een grote zoektocht begonnen nadat het kind als vermist was opgegeven.
20/08 00u45  Duikers brandweer zoeken 3-jarig meisjeDe politie en de brandweer in de regio Den Haag zijn zondagmiddag een grote zoektocht begonnen naar een driejarig meisje dat in het park Duinrell in Wassenaar wordt vermist.
20/08 00u45  Apple Store A’dam ontruimd na lek accu iPadDe Apple Store op het Amsterdamse Leidsplein was zondagmiddag korte tijd ontruimd, nadat een accu van een iPad was gaan lekken. Drie personen kregen daardoor ademhalingsproblemen, ze zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Volgens de brandweer was er geen sprake van rookontwikkeling. Na het incident heeft de brandweer de winkel gelucht.
20/08 00u45  Andere werkwijze geen optie voor Elon MuskOp een andere manier leiding geven aan Tesla is geen optie voor topman Elon Musk. Dat heeft hij in een tweet laten weten. De baas van de maker van elektrische auto’s zei vrijdag nog in een emotioneel interview dat hij er redelijk doorheen zat. Tesla zou ook op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.
20/08 00u45  Miljoen mensen ontheemd in KeralaDe ergste overstromingen in honderd jaar blijven de Zuid-Indiase deelstaat Kerala teisteren. Tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen zijn inmiddels ontheemd geraakt en ondergebracht in noodonderkomens, meldt de minister van Landbouw van Kerala Sunil Kumar. Het dodental is gestegen naar ruim 350.
20/08 00u45  Vijf arrestaties na steekpartij EindhovenDe politie in Eindhoven heeft na een steekpartij in totaal vijf mannen aangehouden, onder wie drie gewonden.
20/08 00u45  „Volkswagen ontslaat topbestuurder”Volkswagen heeft naar verluidt een topbestuurder de laan uit gestuurd vanwege het sjoemelsoftwareschandaal. Volgens de Duitse krant Bild wordt Heinz-Jakob Neusser van de loonlijst gehaald. Saillant detail is dat Neusser al sinds september 2015 met betaald verlof is.
20/08 00u45  Zwaargewonde man gevonden in Haags portiekDe politie in Den Haag heeft in een portiek in de Antheunisstraat een zwaargewonde man aangetroffen. De politie kan niets zeggen over de aard van de verwondingen, maar sluit een misdrijf niet uit.
18/08 23u15  Bestuurder Londen aangeklaagd voor moordDe man die dinsdag bij het Britse parlement met een auto inreed op fietsers en voetgangers is zaterdag aangeklaagd voor tweemaal poging tot moord. Maandag moet hij voor de rechter verschijnen.
18/08 23u00  Drie gewonden door steekpartij in EindhovenDoor een ruzie in een huis in Eindhoven zijn drie gewonden gevallen. Een van de gewonden liep steekwonden op. Hij zakte buiten de woning aan de Bennekelstraat in elkaar en werd naar het ziekenhuis gebracht.
18/08 22u15  Beslag op vuurwapen in Bergen op ZoomDe politie heeft in Bergen op Zoom een vuurwapen in beslag genomen. Ook zijn drie personen opgepakt.
18/08 21u45  Jurist Witte Huis sprak dertig uur met MuellerDe topjurist in dienst van de Amerikaanse president Donald Trump heeft de afgelopen maanden uitvoerig gesproken met speciaal aanklager Robert Mueller. Donald F. McGahn deed dit vrijwillig en met medeweten van de president.
18/08 20u45  Poetin: goede band met Duitsland belangrijkDe Russische president Vladimir Poetin ziet Duitsland als een „leidende partner”. Vorig jaar groeide de handel tussen beide landen met 22 procent tot 43 miljard euro, zei Poetin zaterdag voor zijn ontmoeting met kanselier Angela Merkel in Slot Meseberg in Berlijn.
18/08 20u00  Man betrapt bij stelen schoenen van 3300 euroDe Rotterdamse politie en beveiligers hebben zaterdagmiddag een man aangehouden die schoenen van krokodillenleer van 3300 euro probeerde te stelen uit een winkel in het centrum van de stad. Beveiligers kregen lucht van de diefstal en renden achter de man aan toen die de winkel al had verlaten.
18/08 19u45  Peter Stuyvesant was directeur van New York en antisemietHij was een van de grote mensen uit de beginperiode van New York. Maar ook verklaard antisemiet. Peter Stuyvesant wordt vereerd met een standbeeld. Niet in zijn geboorteplaats Peperga, maar in Wolvega.
18/08 19u00  Tv-maker Jan Leyers ging langs bij moslims in EuropaEuropese moslims zijn net zo bang voor terreur als andere Europeanen, ontdekte de Vlaamse tv-maker en journalist Jan Leyers. Hij reisde door het continent om er met moslims te spreken. „Ons westerse wereldbeeld zal voor veel mensen nooit vanzelfsprekend worden.”
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Drukte op en rond Schiphol door treinstoring21/08 23u45 - Reformatisch Dagblad: Op Schiphol was het dinsdagavond buitengewoon druk als gevolg van de treinstoring in de regio Amsterdam. Voor reizigers die met het vliegtuig aankwamen, waren er zeer beperkt treinen beschikbaar voor de reis naar huis. Voor bussen en taxi’s stonden lange rijen. Eerder op de avond was het vooral druk op de perrons van het Centraal Station van de hoofdstad en andere treinstations in de regio.
0x Ook woensdag hinder treinverkeer Amsterdam22/08 00u00 - Reformatisch Dagblad: Het treinverkeer rond Amsterdam heeft woensdag hoe dan ook te kampen met de gevolgen van de grote sein- en wisselstoring van dinsdagavond. Volgens de Nederlandse Spoorwegen is de treinenloop onzeker, ook als de storing aankomende nacht wordt opgelost.
0x Jury acht Manafort schuldig aan fraude21/08 23u00 - Reformatisch Dagblad: Een jury van een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia heeft Paul Manafort, de voormalig campagneleider van president Trump, schuldig bevonden aan fraude.
0x Wall Street sluit met winst21/08 22u30 - Reformatisch Dagblad: De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in de plus gesloten. De S&P 500 bereikte tussentijds zelfs een recordstand. Beleggers keken uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China die op het punt staan te beginnen. Daarnaast verwerkten ze opvallende uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over het beleid van de Federal Reserve.
0x ANWB: geef gestrande treinreizigers een lift21/08 22u30 - Reformatisch Dagblad: Mensen die met de auto iemand naar Schiphol brengen zouden er goed aan doen gestrande treinreizigers een lift terug naar huis te geven. De ANWB doet die oproep, nu er door een grote sein- en wisselstoring in de omgeving van Amsterdam weinig treinen rijden. Het is ook op de weg vanaf Schiphol druk, maar van files op de snelwegen rond de luchthaven is geen sprake.
0x Weer mondjesmaat treinen Amsterdam Centraal21/08 22u00 - Reformatisch Dagblad: Het treinverkeer rond Amsterdam heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een grote sein- en wisselstoring. Rond 21.30 uur reden er wel weer mondjesmaat treinen van en naar het Centraal Station. Op de perrons en in de centrale hal was het rond dat tijdstip niet veel drukker dan anders.
0x „Cohen bereid schuld te bekennen”21/08 21u30 - Reformatisch Dagblad: Michael Cohen, de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft justitie in New York laten weten bereid te zijn een schuldbekentenis af te leggen. Dat meldt nieuwszender ABC News. Door mee te werken met de openbaar aanklagers kan de 51-jarige Cohen in aanmerking komen voor strafvermindering.
0x Storing treinverkeer toch niet opgelost21/08 21u00 - Reformatisch Dagblad: De sein- en wisselstoring die het treinverkeer rond Amsterdam stillegde is toch niet opgelost. Volgens ProRail leek dat aanvankelijk wel zo. Reden voor de spoorbeheerder om te melden dat het treinverkeer langzaam weer op gang kwam. Dat bleek voorbarig. „Het probleem is teruggekomen”, aldus een woordvoerder. „Er rijdt gewoon niets. We moeten gaan zoeken naar alternatieven om mensen thuis te krijgen.”
0x Storing verholpen, treinen langzaam op gang21/08 20u45 - Reformatisch Dagblad: De sein- en wisselstoring die het treinverkeer rond Amsterdam stillegde is opgelost. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang, aldus ProRail. Het zal nog wel enige tijd verstoord blijven, maar NS verwacht dat de meeste gestrande reizigers dinsdagavond nog thuis kunnen komen.
0x Fietsers gewond door aanrijding met tractor21/08 20u45 - Reformatisch Dagblad: Door een aanrijding met een tractor in het Friese dorp Oldelamer is een aantal wielrenners gewond geraakt. Hulpverleners zijn ter plaatse. Een van de slachtoffers is er volgens de politie slecht aan toe. Het ongeval gebeurde op de Hogeweg. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog onduidelijk.

Statistieken

Artikels:
29473
Gelezen:
26
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven