maandag 23 oktober 2017, week 43


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/10 22u00  Paulien werd gereanimeerd door haar buurman Toen Paulien een hartstilstand kreeg, was haar buurman Antoine binnen twee minuten bij haar. Hij heeft haar gereanimeerd. Antoine is burgerhulpverlener. 'Soms kom je slachtoffers weer tegen in het dorp. Dat is best wel emotioneel.'
23/10 21u30  'Er werd met twee maten gemeten' Autosportliefhebbers in binnen- en buitenland begrijpen er niets van dat Max Verstappen een tijdstraf heeft gekregen voor zijn inhaalactie tijdens de grandprix van de VS. 'Hij overtrad een regel', zegt coureur Tim Coronel. 'Maar iedereen deed het!' Volgens Coronel is Max de toekomst van de sport.11 
23/10 15u30  Met zijn 245en tegelijk van brug springen Een groep van 245 mensen is tegelijkertijd van een 30 meter hoge brug gesprongen. Ze deden in Brazilië mee aan een wereldrecordpoging rope jumping.
23/10 12u30  'Mijn broer zat bij de Bende van Nijvel' 'Hij vertelde op zijn sterfbed dat hij lid van de Bende van Nijvel was', zegt de geëmotioneerde broer van een prominent bendelid tegen VTM Nieuws. De bende pleegde in de jaren 80 bloedige overvallen. Tot nu toe werd er nooit iemand opgepakt. De politie hoopt met deze doorbraak andere bendeleden op te sporen.13 
23/10 08u00  Regen en overstromingen in Japan door tyfoon Lan Tyfoon Lan trekt over Japan heen. Door de storm valt er veel regen, en daardoor zijn er veel overstromingen en landverschuivingen. Er vielen tot nu toe twee doden en honderd gewonden.
22/10 16u00  Japan zet zich schrap voor tyfoon Lan Een zware tyfoon is op weg naar Japan en zal naar verwachting hoofdstad Tokio flink raken. Tienduizenden mensen in het land hebben al het advies gekregen om hun huizen te verlaten.
22/10 15u00  'Een treintje van nergens naar nergens': hiervoor kreeg Hongarije Europese subsidie 'Zes kilometer heen en zes kilometer terug. Echt nut heeft deze trein niet.' Toch werd hij gebouwd, met zo'n twee miljoen euro aan Europees subsidiegeld. Volgens critici wil de Hongaarse premier Orban zijn geboortedorpje belangrijker maken met de trein, net zoals hij er eerder al een veel te groot stadion bouwde. Brussel doet nu onderzoek naar de subsidie voor de spoorbaan.
21/10 22u00  BTW-verhoging op groente en fruit? 'Belachelijk!' Door de aangekondigde BTW-verhoging zullen groente en fruit duurder worden. Dat stuit op veel onbegrip. Er is een petitie tegen de BTW-verhoging, die inmiddels al door 77.000 mensen is ondertekend.
21/10 20u00  Seksuele intimidatie op de werkvloer: 'je gaat het eerst bij jezelf zoeken' Jaarlijks hebben tienduizenden Nederlanders last van seksuele intimidatie op de werkvloer. Het overkwam Joelle - dat is niet haar echte naam - toen ze als administratief medewerker werkte. De zogenaamde grapjes van haar mannelijke collega's veranderden haar voorgoed.
21/10 17u00  Is Trump een racist? - #TrumpUpdate38 Linkse Amerikanen roepen het te pas en te onpas: Donald Trump is een racist. Snijdt die beschuldiging hout? Erik Mouthaan gaat er verder op in in deze TrumpUpdate.
21/10 07u30  Stille tocht voor Djamila (12) die dood werd gevonden in auto In Hoogeveen in Drenthe is vanavond een stille tocht gehouden voor Djamila. Het meisje van 12 werd vorige week dood gevonden in een auto bij een politiebureau in Assen.
21/10 00u00  Stille tocht voor Djamila In Hoogeveen in Drenthe is vanavond een stille tocht gehouden voor Djamila. Het meisje van 12 werd vorige week dood gevonden in een auto bij een politiebureau in Assen.
20/10 18u00  Dit is nodig voor één ster van Beter Leven: 'Het is een hele lijst' Vorig jaar had al bijna een kwart van het vlees dat we aten een diervriendelijk keurmerk. Maar wat betekent zo'n keurmerk nou eigenlijk, wat voor leven heeft een dier gehad voor het in het schap ligt? Kippenboer Karin laat zien wat er allemaal nodig is om te voldoen aan het Beter Leven Keurmerk.
20/10 16u30  Dit moet je weten over de GP van de Verenigde Staten De F1-auto's racen dit weekend op het Circuit of The Americas. Zondag om 21.00 uur start de race.
20/10 16u00  Hoe een sigaret een sjoemelsigaret kan worden Voor alle duidelijkheid even, over die sjoemelsigaret: die heeft dus niets te maken met sjoemelsoftware in e-sigaretten maar wel met een trucje in levensechte sigaretten van papier en tabak. En dat trucje werkt zo.
Laatste update: vandaag om 22u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/10 14u30  Waarom een sjoemelsigaret een sjoemelsigaret isHet heeft dus niets te maken met sjoemelsoftware in e-sigaretten maar wel met een trucje in levensechte sigaretten van papier en tabak. En dat trucje werkt zo.
20/10 09u30  Everton-fan met kind op arm deelt klap uit aan speler LyonBij het Europa League-duel tussen Everton en Olympique Lyon liep het even uit de hand. Een opstootje, met twee gele kaarten tot gevolg. Maar het meest opvallend was de supporter die zich in het knokpartijtje mengde... met een kind op z'n arm.
19/10 22u00  De zes vrouwen in het kabinet-Rutte IIIHet kabinet Rutte telt vele ministers, maar veel vrouwen zitten daar niet bij. De teller staat op zes, tegenover elf mannen. Dit zijn de vrouwen van Rutte III.
19/10 20u30  In de nieuwe sprinter kun je gewoon je behoefte doenVanaf december rijden in heel Nederland veel vaker sprinters. En die worden ook nog eens compleet vernieuwd. Een kakelvers modelletje uit Spanje is vandaag gepresenteerd: een sprinter met een hoop oude, nieuwe snufjes.
19/10 19u30  Tv-ster (36) wil president Rusland wordenKan deze vrouw ervoor zorgen dat president Poetin het Kremlin straks moet verlaten? De 36-jarige tv-persoonlijkheid Ksenia Sobtsjak heeft zich kandidaat gesteld voor de Russische presidentsverkiezingen in maart 2018. Critici denken dat de vrouw door het Kremlin naar voren is geschoven.
19/10 19u00  In de nieuwe sprinter kan je gewoon je behoefte doenVanaf december rijden in heel Nederland veel vaker sprinters. En die worden ook nog eens compleet vernieuwd. Een kakelvers modelletje uit Spanje is vandaag gepresenteerd: een sprinter met een hoop oude, nieuwe snufjes.
19/10 15u00  Verborgen camera bewijst: wapendepot België slecht beveiligdJe verwacht het niet, maar een journalist wist makkelijk het grootste wapendepot van Belgie binnen te komen. Met duizenden wapens binnen handbereik. Verborgen camerabeelden laten zien dat de beveiliging rammelt.
19/10 14u00  Dit weten we nu over Michael P., verdachte in zaak Anne FaberIn 2010 verkrachtte hij twee meisjes van 16 en 17 jaar terwijl hij ze onder schot hield. Michael P. werd voor die verkrachting veroordeeld tot 11 jaar celstraf en zat nu in een kliniek waar hij werd voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Nu zit hij weer vast, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.
19/10 11u30  Beroemde tv-ster (36) wil president Rusland wordenKan deze vrouw ervoor zorgen dat president Poetin het Kremlin straks moet verlaten? De 36-jarige tv-persoonlijkheid heeft zich kandidaat gesteld voor de Russische presidentsverkiezingen in maart 2018. Critici denken dat de vrouw door het Kremlin naar voren is geschoven.
19/10 09u00  Droom voor treinfanaten: 'oorlogstrein' naar GoesTreinliefhebbers gaan hem missen in Amerika, maar voor de treinfanaten van Stoomtrein Goes-Borsele komt een droom uit. De stichting krijgt een zeldzame diesellocomotief uit de jaren 40. Het enorme ding wordt vanuit Amerika verscheept.
18/10 23u00  Slachtoffer loverboy: 'Ik was 17 toen het begon'Jaarlijks komen schrikbarend veel tienermeiden in de gedwongen prostitutie terecht. Nicole was één van hen. Ze vertelt haar verhaal bij ons, vooral om andere meiden te waarschuwen.
18/10 22u30  Prototypes van Trumps muur worden al gebouwdHet was een van Trumps belangrijkste verkiezingsbeloftes. De bouw van een muur in het zuiden van Amerika aan de grens met Mexico. In San Diego ging Erik Mouthaan kijken bij de prototypes van de muur die nu worden gebouwd.
18/10 20u00  Chipocalypse in Nieuw-Zeeland: aardappeloogst misluktDe hardcore chipsgebruiker in Nieuw-Zeeland zit op het ogenblik in zak en as. De oogst is mislukt, vooral die van de chipsaardappels. En dus is het echt paniek.
18/10 19u00  Het dark web: hoe het werkt en wat je er kunt vindenOp het dark web kun je anoniem surfen. Dat is ideaal voor criminelen, maar ook voor mensen die om andere redenen bezorgd zijn over hun privacy. Maar hoe werkt het dark web en wat kun je er vinden? Een kijkje in het wilde westen van het internet.
18/10 18u30  Het dark web: hoe werkt het en wat kun je er vinden?Op het dark web kun je anoniem surfen. Dat is ideaal voor criminelen, maar ook voor mensen die om andere redenen bezorgd zijn over hun privacy. Maar hoe werkt het dark web en wat kun je er vinden? Een kijkje in het wilde westen van het internet.
18/10 18u00  Het dark web: van criminele marktplaats tot schuilplaats voor activistenOp het dark web kun je anoniem surfen. Dat is ideaal voor criminelen, maar ook voor mensen die om andere redenen bezorgd zijn over hun privacy. Maar hoe werkt het dark web en wat kun je er vinden? Een kijkje in het wilde westen van het internet.
18/10 15u30  Wijkagent Dre geeft tips tegen inbrekers: Haal die container weg!Een container wordt vaak gebruikt als opstapje om over een hek te komen. Inbrekers slaan vaak een tweede keer toe in een huis waar ze al geweest zijn. Ze kennen er de weg en weten waar alles ligt. Wijkagent Dre van Roomen kijkt rond in een wijk in Roosendaal en ziet nog veel punten die verbeterd kunnen worden.
18/10 12u30  'Haal die container weg!': wijkagent Dre geeft tips tegen inbrekersEen container wordt vaak gebruikt als opstapje om over een hek te komen. Inbrekers slaan vaak een tweede keer toe in een huis waar ze al geweest zijn. Ze kennen er de weg en weten waar alles ligt. Wijkagent Dre van Roomen kijkt rond in een wijk in Roosendaal en ziet nog veel punten die verbeterd kunnen worden.
18/10 08u00  Excuses voor oproep tot geweld tegen militairen''Het was nooit mijn bedoeling aan te zetten tot geweld of bedreigingen te uiten om Nederlandse militairen te doden.'' Een politicus van Sint-Eustatius heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraak over Nederlandse militairen. Onlangs hield hij een speech waarin hij aangaf Nederlandse militairen te doden en op straat te verbranden.
17/10 23u00  Verzetsheld uit Raqqa kan niet echt blij zijn na nederlaag ISRaqqa was jarenlang de hoofdstad van terreurbeweging IS. De terreurgroep regeerde er met ijzeren hand. Hussam kwam in verzet. Met vrienden bracht hij beelden naar buiten van het leven in de hoofdstad van IS. Levensgevaarlijk werk. Maar nu IS in Raqqa is verslagen, kan Hussam toch niet echt blij zijn.
17/10 20u30  EMA lobby Wouter BosOud-minister Wouter Bos toert al maanden als lobbyist door Europa om voor Nederland het Europese Medicijnen Agentschap (EMA) binnen te halen. Verslaggever Fons Lambie sprak hem vandaag over de kansen voor Nederland, het sluiten van dealtjes en zijn tactiek.
17/10 20u00  'Stralende' dag verpest door storm die bij ons niet wilde waaienEr was vandaag vaak geen wolkje aan de hemel maar die zon kwam er maar niet door. Volgens William Huizinga van Buienradar was dat de schuld van Ophelia, de orkaan die later een zware storm werd en over Ierland raasde.
17/10 19u00  Kantoorgevel die energie geeftKantoorgebouwen gebruiken veel energie en moeten daarom energieneutraler worden van de overheid. In Alblasserdam wordt morgen een kantoorgevel onthuld die meer energie opwekt dan het gebouw verbruikt.
17/10 18u30  Gemert opent fietsersbrug uit 3D-printerIn Gemert is vandaag deze brug geopend. Hij lijkt niet zo bijzonder, maar hij is gemaakt met een 3D-printer.
17/10 18u30  IS-hoofdstad in Syrië heroverd: Raqqa bevrijdIS heeft geen hoofdstad meer. De Syrische stad die ze daarvoor hadden uitgekozen is heroverd door een coalitie van Koerdische en Arabische strijders.
17/10 17u30  Broer en zus, allebei taaislijmziekte, maar alleen zus krijgt medicijnHoe schrijnend kan het zijn. Broer Niek en zus Jaelle hebben allebei taaislijmziekte. Jaelle krijgt als proefpersoon wel een peperduur medicijn en leeft helemaal op. En Niek mag nog geen pilletje van zijn zus afsnoepen.
17/10 16u00  SOS-functie op je telefoon, zo stel je dat inAls je in een nood bent, kan je je telefoon een SOS-bericht laten versturen. Je hoeft de telefoon niet te ontgrendelen, dus het kan razendsnel. Zo stel je die functie in op je Android-toestel of je iPhone.
17/10 14u30  Onderdrukte Rohingya-moslims massaal op de vluchtRuim een half miljoen Rohingya-moslims zijn op de vlucht voor het extreme geweld van het leger in Myanmar. De moslim-minderheid wordt daar onderdrukt. Dronebeelden laten massa's mensen zien.
17/10 14u30  Aftapwet uitgelegd: de voors en tegens van het afluisteren van burgersEr komt een referendum over de aftapwet. Deze wet maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data in een keer te onderscheppen. De geheime dienst, de AIVD, zegt dat dit nodig is om terrorismeverdachten beter te kunnen opsporen. Critici vinden dat de AIVD een zogeheten sleepnet creëert: bij het zoeken naar terrorismeverdachten wordt er ook veel data van onschuldige burgers verzameld.
17/10 13u30  Dit moet je weten over de aftapwetEr komt een referendum over de aftapwet. Deze wet maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data in een keer te onderscheppen. De geheime dienst, de AIVD, zegt dat dit nodig is om terrorismeverdachten beter te kunnen opsporen. Critici vinden dat de AIVD een zogeheten sleepnet creëert: bij het zoeken naar terrorismeverdachten wordt er ook veel data van onschuldige burgers verzameld.
17/10 11u00  Bijzondere beelden: Londen kleurt geel en oranje''Ik woon hier al een tijd, maar ik heb nog nooit zoiets gezien.'' Het lijkt wel op een Instagramfilter: Londen kleurt oranje en geel door storm Ophelia, die voert onder andere Saharazand mee. Het levert bijzondere beelden op.
17/10 09u30  Zo houd je inbrekers buiten de deurDe politie geeft 9 tips om de kans op inbraken zo klein mogelijk te maken.
17/10 09u00  Evacuatie bosbranden in Californië: 'Kom op, haar man is daar nog!'De vlammen slaan op sommige plekken nog behoorlijk om zich heen in Californië, maar langzamerhand krijgt de brandweer steeds meer controle over de vuurzee. 100.000 bewoners werden geëvacueerd. Van hen mogen tienduizenden weer terug naar huis.
16/10 23u00  Samen taaislijmziekte en maar medicijnen voor éénHoe schrijnend kan het zijn. Broer Niek en zus Jaelle hebben allebei taaislijmziekte. Jaelle krijgt als proefpersoon wel een peperduur medicijn en leeft helemaal op. En Niek mag nog geen pilletje van zijn zus afsnoepen.
16/10 19u00  Ophelia raast over Ierland: 'Gelukkig is er whiskey'Met windstoten tot 170 kilometer per uur trekt de zware storm Ophelia over Ierland. Het openbare leven is stilgelegd. Een Nederlands gezin op vakantie moet binnen blijven.
16/10 17u00  Doden door bosbranden in Noord-SpanjeNa Portugal wordt nu ook het noordwesten van Spanje geteisterd door bosbranden. Er zijn tientallen brandhaarden en er zijn al negen mensen in de vlammen omgekomen.
16/10 17u00  Angstaanjagende beelden: duikvlucht van 7 kilometerDoodsbange passagiers en gillend vliegpersoneel. De 145 passagiers van AirAsia-vlucht van Perth naar Bali kregen de schrik van hun leven toen plotseling het vliegtuig 7 kilometer naar beneden zakte.
16/10 12u00  Angstaanjagende beelden: vliegtuig duikt 7 kilometer naar benedenDoodsbange passagiers en gillend vliegpersoneel. 145 passagiers van AirAsia-vlucht van Perth naar Bali kregen de schrik van hun leven toen plotseling het vliegtuig 7 kilometer naar beneden zakte.
16/10 09u30  Correspondent Olaf Koens laat ravage in grootste christelijke stad van Irak zien'Bijbels en alles wat ze in de kerk hebben gevonden is hier allemaal verbrand.'' Drie jaar geleden nam IS de christelijke stad Qaraqosh in Noord-Irak in. Sinds een jaar is de stad bevrijd, maar veel inwoners durven nog altijd niet terug. Correspondent Olaf Koens neemt je mee naar de grootste kerk van de stad en laat zien wat voor ravage IS er heeft aangericht.
16/10 08u30  'Oorlogstijgers' worden opgevangen in Friesland: 'Ze zijn heel zwak'In het verwoeste Aleppo hadden de dieren geen leven meer. Twee tijgers die het oorlogsgeweld in Syrië overleefden, komen vandaag aan in het Friese opvangcentrum in Nijeberkoop. Daar kunnen ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x 'Mijn broer zat bij de Bende van Nijvel'23/10 12u30 - RTL.nl: 'Hij vertelde op zijn sterfbed dat hij lid van de Bende van Nijvel was', zegt de geëmotioneerde broer van een prominent bendelid tegen VTM Nieuws. De bende pleegde in de jaren 80 bloedige overvallen. Tot nu toe werd er nooit iemand opgepakt. De politie hoopt met deze doorbraak andere bendeleden op te sporen.
11x 'Er werd met twee maten gemeten'23/10 21u30 - RTL.nl: Autosportliefhebbers in binnen- en buitenland begrijpen er niets van dat Max Verstappen een tijdstraf heeft gekregen voor zijn inhaalactie tijdens de grandprix van de VS. 'Hij overtrad een regel', zegt coureur Tim Coronel. 'Maar iedereen deed het!' Volgens Coronel is Max de toekomst van de sport.
8x Regen en overstromingen in Japan door tyfoon Lan23/10 08u00 - RTL.nl: Tyfoon Lan trekt over Japan heen. Door de storm valt er veel regen, en daardoor zijn er veel overstromingen en landverschuivingen. Er vielen tot nu toe twee doden en honderd gewonden.
7x Paulien werd gereanimeerd door haar buurman23/10 22u00 - RTL.nl: Toen Paulien een hartstilstand kreeg, was haar buurman Antoine binnen twee minuten bij haar. Hij heeft haar gereanimeerd. Antoine is burgerhulpverlener. 'Soms kom je slachtoffers weer tegen in het dorp. Dat is best wel emotioneel.'
3x Met zijn 245en tegelijk van brug springen23/10 15u30 - RTL.nl: Een groep van 245 mensen is tegelijkertijd van een 30 meter hoge brug gesprongen. Ze deden in Brazilië mee aan een wereldrecordpoging rope jumping.
2x Droom voor treinfanaten: 'oorlogstrein' naar Goes19/10 09u00 - RTL.nl: Treinliefhebbers gaan hem missen in Amerika, maar voor de treinfanaten van Stoomtrein Goes-Borsele komt een droom uit. De stichting krijgt een zeldzame diesellocomotief uit de jaren 40. Het enorme ding wordt vanuit Amerika verscheept.
2x In de nieuwe sprinter kan je gewoon je behoefte doen19/10 19u00 - RTL.nl: Vanaf december rijden in heel Nederland veel vaker sprinters. En die worden ook nog eens compleet vernieuwd. Een kakelvers modelletje uit Spanje is vandaag gepresenteerd: een sprinter met een hoop oude, nieuwe snufjes.
1x 'Oorlogstijgers' worden opgevangen in Friesland: 'Ze zijn heel zwak'16/10 08u30 - RTL.nl: In het verwoeste Aleppo hadden de dieren geen leven meer. Twee tijgers die het oorlogsgeweld in Syrië overleefden, komen vandaag aan in het Friese opvangcentrum in Nijeberkoop. Daar kunnen ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.
1x Samen taaislijmziekte en maar medicijnen voor één16/10 23u00 - RTL.nl: Hoe schrijnend kan het zijn. Broer Niek en zus Jaelle hebben allebei taaislijmziekte. Jaelle krijgt als proefpersoon wel een peperduur medicijn en leeft helemaal op. En Niek mag nog geen pilletje van zijn zus afsnoepen.
1x Dit weten we nu over Michael P., verdachte in zaak Anne Faber19/10 14u00 - RTL.nl: In 2010 verkrachtte hij twee meisjes van 16 en 17 jaar terwijl hij ze onder schot hield. Michael P. werd voor die verkrachting veroordeeld tot 11 jaar celstraf en zat nu in een kliniek waar hij werd voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Nu zit hij weer vast, hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.

Statistieken

Artikels:
42445
Gelezen:
66231
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven