maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
16/09 12u00  Kruisspin in Nederland het meest gespot, gevolgd door grote trilspin De uitslag van de jaarlijkse huis- en tuinspinnentelling is bekend. Voor de zevende keer mag de kruisspin zich de trotse winnaar noemen. De tweede plaats gaat naar – hou je vast – de grote trilspin.10 
16/09 10u45  Benzineprijs stijgt komende dagen 'een paar cent per liter' De benzineprijs zal de komende dagen gaan stijgen. Door de aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië is de wereldolieproductie geraakt en stijgen de olieprijzen explosief. Dat zal een prijsverhoging tot gevolg hebben. 
16/09 10u30  Slipje van vrouw Adolf Hitler wordt geveild Het ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
16/09 10u15  Slipje van vrouw Adolf Hitler onder de hamer Het ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
16/09 08u00  Man (30) aangehouden voor neersteken drie jongeren in Breda Er is vannacht een 30-jarige man aangehouden voor het neersteken van drie jongeren in Breda. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De kinderen, van vijftien en zestien jaar, liggen in het ziekenhuis.
16/09 07u45  'Dekkingsgraden pensioenfondsen onderuit, grotere korting in zicht' De dekkingsgraden van de twee grootste pensioenfondsen van het land zijn in augustus gedaald tot onder de 90 procent. Ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn maken dat vandaag bekend.
16/09 06u30  Ruimtelijk nivelleren is een feest Lees meer >15 
16/09 06u15  Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslagenaffaire Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.13 
16/09 01u15  Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslag-affaire Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagen-affaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.18 
15/09 22u15  Drie jongeren neergestoken in park Breda In een park in Breda zijn vanavond twee jongens en een meisje gewond geraakt tijdens een steekpartij. Volgens de politie zou de dader zijn weggevlucht.
15/09 19u45  Politie vindt 2,8 miljoen euro aan amfetamine in auto Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen heeft de politie een automobilist met 110 liter pure amfetamine aangehouden.
15/09 19u15  Renner vraagt vriendin ten huwelijk tijdens slotrit Vuelta De Spaanse wielrenner Jesús Ezquerra heeft op de laatste dag van de Vuelta zijn vriendin al fietsend ten huwelijk gevraagd. Vanuit het raampje van de teamauto van Burgos-BH zei ze 'ja'.
15/09 18u15  Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigert verder te lopen In een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.
15/09 18u00  Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigerde verder te lopen In een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.
15/09 17u00  Gouden Koets zal waarschijnlijk in 2021 weer rijden De restauratie van de Gouden Koets ligt op schema. Enorme tegenvallers of onaangename verrassingen zijn er niet geweest. De verwachting is dat het ontmantelde rijtuig in de loop van 2021 weer in elkaar kan worden gezet.
Laatste update: vandaag om 12u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/09 15u45  Politie gaat niet uit van misdrijf bij fatale brand StrijbeekBij de brand in Strijbeek waar vannacht twee jongetjes van 6 en 9 zijn omgekomen, is geen enkele aanwijzing voor een misdrijf of nalatigheid.
14/09 23u00  Jeugdgevangenissen op de schop: belangrijke rol voor familieJongeren die in een jeugdgevangenis terechtkomen, gaan na hun vrijlating steeds vaker de fout in. Om dat tegen te gaan, komt er een nieuwe aanpak: zware gevallen komen in een specialistische voorziening, de lichtere in een kleinschalige locatie. In alle gevallen moet de familie mee in de behandeling.
14/09 20u45  Meer dan 2000 foetussen gevonden in huis abortusarts VSIn het huis van een vorige week overleden Amerikaanse abortusarts zijn 2246 foetussen aangetroffen. Nabestaanden van dokter Ulrich Klopfer vonden de foetussen toen ze zijn huis in Will County (Illinois) kwamen leeghalen.
14/09 20u30  'Derde arrestatie voor moord op Tob Cohen in Kenia'In Kenia is opnieuw iemand gearresteerd voor de moord op de Nederlander Tob Cohen. Na zijn vrouw en haar veronderstelde geheime minnaar is nu de broer van zijn vrouw opgepakt.
14/09 17u45  Drijvende kerncentrale aangekomen op plaats van bestemmingRuslands eerste drijvende kerncentrale is aangekomen in Pevek, de plaats waar het 100.000 huishoudens en olieplatforms van energie moet voorzien.
14/09 16u45  Trump: zoon van Osama bin Laden is doodDe jongste zoon van de terroristenleider Osama bin Laden, Hamza bin Laden, is dit jaar gedood bij een Amerikaanse operatie tegen terroristen in de streek van de Afghaanse-Pakistaanse grens. President Trump heeft dit bevestigd. Hij meldde niet wanneer dit zou zijn gebeurd.
14/09 16u30  Opgepakte YouTuber Ties laat van zich horen: 'Meest hectische dag uit mijn leven' "Het komt goed", laat de 20-jarige Ties Granzier via zijn YouTubekanaal vanuit een hotelkamer in Las Vegas weten. Granzier reageert op zijn arrestatie afgelopen dinsdag, toen hij samen met YouTuber Govert Sweep werd opgepakt op verboden terrein.
14/09 16u00  Agent gewond na steekpartij Haarlem, vijf aanhoudingenIn Haarlem zijn vijf mensen aangehouden na een steekpartij. Een agent raakte gewond doordat een van de verdachten zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Dat meldt de politie.
14/09 13u45  Twee asteroïden scheren langs de aardeTwee grote stukken ruimtepuin, zogenoemde asteroïden, scheren vandaag met hoge snelheid langs de aarde. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus.
13/09 21u30  Duitse artsen staan voor raadsel: 3 baby's geboren zonder handIn een ziekenhuis in Duitsland zijn de afgelopen vier maanden drie baby's geboren met misvormde handen. Het ziekenhuis vindt het zo verontrustend, dat ze een persbericht op hun site hebben geplaatst. "We hebben dit soort misvormingen al vele jaren niet meer gezien."
13/09 19u30  Zus Tob Cohen: 'Het is verschrikkelijk, we zijn in shock'De zus van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, zegt in shock te zijn nu het lichaam van haar broer is gevonden. Cohen was al weken vermist. Na een getuigenverklaring werd hij vanmiddag gevonden naast zijn villa in een septic tank, oftewel een beerput.
13/09 18u15  Procedure gestart: terugkeer coffeeshophouder Van Laarhoven stap dichterbijDe kans dat coffeeshophouder Johan van Laarhoven naar Nederland komt, is weer gegroeid. De procedure voor de overlevering van Van Laarhoven is gestart, heeft minister Ferd Grapperhuis bekendgemaakt.
13/09 17u30  Weer urn met as aangespoeld op strand van Katwijk: 'Trieste zaak'Strandjutter Leen van Duijn heeft op het strand van Katwijk een urn met as gevonden. De urn hoort in de zee op te lossen, maar is aangespoeld op het strand. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk. Leen: "Ik denk dat ze niet ver genoeg de zee op zijn gegaan."
13/09 16u30  Politie: ontsnapte tbs'er aangehoudenHarry van E., de 42-jarige tbs'er die gisteren tijdens begeleid verlof ontsnapte, is gevonden. Dat laat de politie via een bericht op Facebook weten. Waar de man is aangehouden, is niet bekendgemaakt.
13/09 16u30  Lichaam Tob Cohen gevonden bij zijn huis in KeniaHet lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.
13/09 16u15  Lichaam Tob Cohen gevonden in KeniaHet lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat schrijft de Daily Nation, de grootste krant van Kenia. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.
13/09 15u30  Voorwoord Miljoenennota uitgelekt: 'Nederlandse economie robuust, maar er is ook onzekerheid'De Nederlandse economie staat er robuust voor. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën in het voorwoord van de Miljoenennota, die in handen is van de politieke redactie van RTL Nieuws. "Tegelijkertijd leiden internationale handelsspanningen tot onzekerheid."
13/09 13u45  Zelfs kleinere verbouwing ligt stil door stikstofproblematiekNiet alleen grotere bouwprojecten liggen stil door de stikstofuitspraak van de Raad van State, zelfs bij een kleinere verbouwing kun je de gevolgen al merken. Cassandra Steenkist kookt noodgedwongen in een caravan achter haar huis. Want de verbouwing van een nieuwe keuken gaat door de uitspraak voorlopig niet door.
13/09 13u15  Commissarispost 'Bescherming van Europese manier van leven' onder vuurDe nieuwe Europese Commissie van voorzitter Von der Leyen is pas een paar dagen geleden voorgesteld, maar de eerste dagen verlopen niet zonder rumoer. Grootste punt van kritiek is het dossier van de Griek Margaritis Schinas, die Eurocommissaris 'ter bescherming van onze Europese manier van leven' wordt.
13/09 12u15  Knot haalt uit naar ECB: maatregelen te zwaarKlaas Knot twijfelt aan de effectiviteit van het steunpakket dat de Europese Centrale Bank gisteren heeft aangekondigd. De president van De Nederlandsche Bank (DNB) vindt het pakket veel te zwaar voor de economische omstandigheden.
13/09 10u45  YouTubers in Amerikaanse cel door jacht op views: 'Het is linke business'Familie en collega's reageren geschokt op het nieuws dat de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) in de VS zijn gearresteerd omdat ze het zwaar beveiligde Area 51 wilden binnendringen. "We weten wel dat het verboden is wat ze doen, maar we zoeken het randje op."
13/09 07u45  Ook projecten met vergunning lopen risico na stikstofuitspraakProjectvergunningen die al verleend zijn voor de stikstofuitspraak, kunnen weer worden ingetrokken. Een rechter in Oost-Brabant heeft het laatste beetje zekerheid dat projecten met een vergunning hadden weggenomen.
13/09 06u15  Dit weekend scheren twee asteroïden langs de aardeMorgen scheren twee grote stukken ruimtepuin, zogenoemde asteroïden, met hoge snelheid langs de aarde. Dat zegt Buienradar-meteoroloog Magdel Erasmus.
12/09 21u15  Nederlandse YouTubers in VS op borgtocht vrijgelaten na arrestatie bij Area 51De Nederlandse opgepakte YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn op borgtocht vrijgelaten. Dat laat een woordvoerder van de Amerikaanse politie aan RTL Nieuws weten. De mannen werden gisteren aangehouden nadat ze de zwaar beveiligde luchtmachtbasis bij Area 51 hadden betreden.
12/09 18u00  Stel dat na 1500 jaar hand in hand werd opgegraven, bestaat uit twee mannenArcheologen stuitten acht jaar geleden op een romantische vondst, diep onder de grond in de Italiaanse plaats Modena. Ze vonden twee skeletten die al voor 1500 jaar elkaars handen vasthielden. Velen gingen ervan uit dat het om een man en vrouw ging, maar nieuw onderzoek vertelt een heel ander verhaal.
12/09 17u00  Felle meteoor gezien boven Nederland: ruim 100 meldingen over 'grote vuurbol'Boven Nederland is vanmiddag een felle meteoor gezien. Het verschijnsel werd veroorzaakt door een ruimterots die in onze dampkring kwam en daar verbrandde. De steen was waarschijnlijk 'één meter tot enkele meters' in doorsnee.
12/09 16u30  Zus oog in oog met vrouw vermiste oud-topman PhilipsDe politie heeft in de zaak van de verdwijning van oud-Philipstopman Tob Cohen een tweede verdachte opgepakt. Een grote opluchting voor zijn zus Gabrie Cohen, die samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel naar de Keniaanse rechtbank is afgereisd. "Het was een heel beladen zitting", zegt Van den Heuvel.
12/09 15u00  Youtubers in Amerikaanse cel door jacht op likes: 'Het is linke business'Familie en collega's reageren geschokt op het nieuws dat de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) in de VS zijn gearresteerd omdat ze het zwaar beveiligde Area 51 wilden binnendringen. "We weten wel dat het verboden is wat ze doen, maar we zoeken het randje op."
12/09 14u00  ECB verlaagt rente en herstart opkoopprogrammaDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente verlaagd met 10 basispunten naar -0,5 procent. Een verdere verlaging van de rente wordt niet uitgesloten. Daarnaast heeft de ECB besloten om opnieuw obligaties te gaan opkopen.
12/09 14u00  Zorginstelling moet ontslagen topman 85.000 euro extra betalenHet crisisjaar 2016 heeft voor zorginstelling Daelzicht een vervelend financieel staartje gekregen. De Limburgse instelling moet de vertrokken bestuursvoorzitter Jan Valkenborgh alsnog een extra ontslagvergoeding van zo'n 85.000 euro betalen.
12/09 12u00  Onderwijzer op de bus? FNV is ziedend: 'Chauffeur is geen therapie'De FNV-afdeling voor buschauffeurs is furieus over de oproep van Pouw Busvervoer om als onderwijzer op de bus te komen rijden. "Dit is een doekje voor het bloeden, en zeker niet de oplossing voor het chauffeurstekort."
12/09 11u45  Zes doden na gebruik e-sigaret in VS: moeten Nederlanders zich zorgen maken?In de VS lijden honderden mensen aan een onbekende longziekte die waarschijnlijk samenhangt met het gebruik van een e-sigaret. Zeker zes mensen zijn daaraan overleden. De berichten veroorzaken ook in Nederland onrust. Is dat terecht?
12/09 11u30  Nederlandse toeristen opgeschrikt door explosies Cyprus: 'Alle ramen klapten eruit'In een militaire zone op Cyprus zijn vannacht diverse explosies geweest in een opslagplaats voor munitie. Toni (40) uit Ouddorp zat met zijn vriendin en hun twee kinderen op een vakantieresort, even verderop. "Er waren grote knallen, alle ramen klapten uit ons appartement. De glasscherven lagen in de kinderbedjes."
12/09 11u15  Minister Blok is 'designated survivor' op PrinsjesdagMinister Blok van Buitenlandse Zaken is aangewezen als 'designated survivor'. Blok is op Prinsjesdag op bezoek in het Europees Parlement in Straatsburg.
12/09 08u30  Overwerkte onderwijzers inzetten als buschauffeur: 'Het werkt ontspannend'Met grote personeelstekorten in allerlei sectoren moet je creatief zijn. Daarom probeert Gerard Hermsen van Pouw Busvervoer leraren die op of over het randje van overspanning zitten, op de bus te krijgen. "Er zijn zoveel mensen van in de 50 of 60 die echt nog even moeten werken, maar aan het eind van hun Latijn zitten."
12/09 06u45  Oud-deelnemers over impact Big Brother: 'Ik durfde vijf jaar niet over straat'Twintig jaar geleden zat Nederland aan de buis gekluisterd voor de eerste aflevering van Big Brother. Het tv-programma werd een monsterhit, én had een enorme impact op de kandidaten. Deelnemers Willem en Ruud ('effe knuffelen') vertellen. "Ik werd een kluizenaar en wilde niet meer over straat."
12/09 06u30  Overspannen onderwijzers als buschauffeur: 'Het werkt ontspannend'Met grote personeelstekorten in allerlei sectoren moet je creatief zijn. Daarom probeert Gerard Hermsen van Pouw Busvervoer leraren die op of over het randje van overspanning zitten, op de bus te krijgen. "Er zijn zoveel mensen van in de 50 of 60 die echt nog even moeten werken, maar aan het eind van hun Latijn zitten."
11/09 19u00  Vrouw uit Zaanstad aangehouden voor drogeren en bestelen 94-jarige manDe politie heeft een 61-jarige vrouw uit Zaanstad aangehouden voor het drogeren en bestelen van een hoogbejaarde man uit Amsterdam-Noord. De vrouw heeft zich vanmiddag bij de politie gemeld nadat er herkenbare beelden van haar werden verspreid.
11/09 17u30  Nederlandse agenten naar Kenia voor vermiste oud-Philips-topmanDrie Nederlandse agenten zijn vanmiddag naar Kenia vertrokken voor het onderzoek naar de vermiste oud-Philips-topman Tob Cohen. Ze zullen het onderzoek van de Keniaanse politie volgen en de agenten daar helpen, maar starten geen eigen onderzoek.
11/09 17u00  Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 gradenDe zomer komt dit weekend even terug. "Vooral zondag wordt een prachtige dag. Plaatselijk kan het wel 25 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
11/09 15u30  Nederlandse Harm na 'extreem zware tijd' vrijgelaten uit Chinese celDe 47-jarige Harm Fitié uit het Brabantse Almkerk is vrijgelaten uit de Chinese cel waar hij al ruim vier jaar vastzat. Al die tijd zei de Nederlander onschuldig te zijn. Harm werd veroordeeld voor dood door nalatigheid nadat zijn Chinese buurman van het dakterras was gevallen.
11/09 14u15  Vijf tips over vrouw die bejaarde man (94) heeft gedrogeerd en bestolenBij de politie in Amsterdam zijn vijf tips binnengekomen over een vrouw die een 94-jarige man drogeerde, hulpeloos achterliet en beroofde van zijn spullen. Onder de tips is ook een naam die wordt nagetrokken, zegt een woordvoerster van de politie.
11/09 13u30  MH17-verdachte vermoedelijk al in rebellengebied, uitlevering lijkt onmogelijkMH17-verdachte Vladimir Tsemach dreigt definitief uit het vizier van justitie te raken. Hij is volgens zijn dochter op weg naar huis. Daarmee lijkt Tsemach nu echt gevlogen, want zijn woonplaats is het door Rusland gesteunde rebellengebied in Oost-Oekraïne. Nederland had Rusland juist om zijn uitlevering gevraagd.
11/09 13u15  MH17-verdachte mogelijk al in rebellengebied: 'We gaan terug naar huis'MH17-verdachte Vladimir Tsemach dreigt definitief uit het vizier van justitie te raken. Hij is volgens zijn dochter op weg naar huis. Daarmee lijkt Tsemach nu echt gevlogen, want zijn woonplaats is het door Rusland gesteunde rebellengebied in Oost-Oekraïne. Nederland had Rusland juist om zijn uitlevering gevraagd.
11/09 11u45  Schotse rechters: Johnson had parlement niet mogen schorsenPremier Boris Johnson had het Britse parlement niet mogen schorsen. Dat is het oordeel van Schotse rechters in hoger beroep.
11/09 11u30  Schotse rechters oordelen: Johnson had parlement niet mogen schorsenPremier Boris Johnson had het Britse parlement niet mogen schorsen. Dat is het oordeel van Schotse rechters in hoger beroep.
10/09 23u00  Leerlingen salafistische scholen geïndoctrineerd, Kamer eist maatregelenKinderen op salafistische weekendscholen krijgen van hun leraar te horen dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur en NRC Handelsblad. Ook horen zij dat ze zich af moeten keren van de Nederlandse samenleving, samen met de beginselen van gelijkheid en vrijheid.
10/09 22u45  Leerlingen moskeescholen geïndoctrineerd, Kamer eist maatregelenKinderen op salafistische weekendscholen krijgen van hun leraar te horen dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur en NRC Handelsblad. Ook horen zij dat ze zich af moeten keren van de Nederlandse samenleving, samen met de beginselen van gelijkheid en vrijheid.
10/09 22u15  Honderden reizigers drie uur lang vast in trein: 'Iemand viel bijna flauw'Ongeveer zeshonderd mensen hebben vanavond bijna drie uur vastgezeten in een defecte trein tussen Breda en Rotterdam. De trein kwam door een onbekende oorzaak stil te staan. "We kregen geen informatie, geen water, geen frisse lucht. We zaten gewoon drie uur te wachten in een broeikas."
10/09 19u00  Burgemeester krimpgemeente Loppersum: 'Leegloop is ernstig probleem'Nederland krijgt er de komende 16 jaar naar verwachting zo'n miljoen inwoners bij. Behalve groeiende gemeentes zoals Ouder-Amstel (52,1%) en Rijswijk (29,9%) laat de prognose ook krimpende gemeentes zien. Gemeente Loppersum loopt de komende jaren het leegst.
10/09 18u30  Zeeschildpad doorboord met speer in Florida: 'Gruwelijke daad'Een groene zeeschildpad is in Florida doorboord met een speer. Het beest werd meegenomen naar het zogenoemde schildpaddenziekenhuis in Amerika waar het is geopereerd. "We hebben geen woorden voor deze gruwelijke daad."
10/09 18u30  Kamer: militairen hebben recht op beste gasmaskersTweede Kamerleden begrijpen niet waarom defensie geen betere gasmaskers heeft aangeschaft, na een alarmerend rapport van onderzoeksinstituut TNO uit 2005. Daaruit blijkt dat het beschermingsniveau van het Nederlandse FM12-gasmasker 'te ver' daalt bij zware inspanning.
10/09 14u15  Frans Timmermans wordt chef Klimaat bij de Europese CommissieIn de nieuwe Europese Commissie krijgt Frans Timmermans een invloedrijke positie: uitvoerend vicevoorzitter en portefeuillehouder Klimaat. Dat is goed nieuws voor Nederland, zegt politiek verslaggever Fons Lambie.
10/09 13u45  Groot verdriet op basisschool na gezinsdrama Dordrecht: 'Het is heel pittig'Op de school van één van de slachtoffertjes van de schietpartij in Dordrecht is de verslagenheid groot. "De sfeer is bedrukt. Er is veel verdriet, zowel bij de kinderen als bij de ouders en de leerkrachten. Dat proberen we de komende tijd een plekje te geven."
10/09 13u45  Seksartikelenwinkel Pabo boekte megaverliezenDe verkoop van seksartikelen leverde het Zeeuwse winkelbedrijf Pabo in het jaar vóór het recente faillissement waanzinnig grote verliezen op. Het bedrijf deed alsof het goed ging, maar blijkt vorig jaar in werkelijkheid een megaverlies 12 miljoen euro te hebben geboekt.
10/09 13u30  Boete dreigt voor makelaars die bemiddelingskosten rekenenDrie huurbemiddelaars dreigen forse boetes te krijgen omdat zij bemiddelingskosten rekenen aan huurders. Dat soort kosten rekenen is verboden. De makelaars moeten binnen zes weken stoppen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
10/09 12u45  Ook moeder (28) overleden na gezinsdrama Dordrecht, Rijksrecherche doet onderzoekOok een 28-jarige vrouw is overleden na het gezinsdrama in Dordrecht. Volgens de gemeente gaat het om de moeder van het gezin. Twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader kwamen gisteren al om bij de schietpartij in de woning. De verslagenheid in de wijk Sterrenburg is groot.
10/09 12u30  Kabinet stopt in 2022 met gaswinning in GroningenDe gaskraan wordt in Groningen al per 2022 dichtgedraaid, acht jaar eerder dan het kabinet aanvankelijk van plan was. Dat melden Haagse bronnen aan RTL Nieuws. Eerder zou de gaskraan pas in 2030 helemaal dichtgaan.
10/09 12u30  Condoomkraam op Eindhovense markt moet mensen aan het condoom krijgenHet gebruik van condooms neemt af, stelt Soa Aids Nederland. Een veelgehoorde reden om ze niet te gebruiken, is dat seks met een condoom minder lekker zou zijn. Een pop-upcondoomkraam in Eindhoven brengt het belang van de rubbertjes aan het licht.
10/09 12u00  Condoomkraam op Eindhovense markt moet mensen aan de condoom krijgenHet gebruik van condooms neemt af, stelt Soa Aids Nederland. Een veelgehoorde reden om er geen te gebruiken is dat seks met een condoom minder lekker zou zijn. Een pop-up condoomkraam in Eindhoven brengt het belang van de rubbertjes aan het licht.
10/09 11u45  Korpschef Akerboom bezoekt agenten Dordrecht na gezinsdramaKorpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie is vandaag aanwezig bij een bijeenkomst voor de collega's van de agent die vermoedelijk gisteravond in Dordrecht twee kinderen dood heeft geschoten.
10/09 11u00  Knoops vraagt hof om proces-Wilders nu al te stoppenHet Haagse gerechtshof kan het 'minder-Marokkanen'-proces tegen PVV-leider Geert Wilders per direct stoppen. Dat betoogde Geert-Jan Knoops, de advocaat van Wilders, vandaag bij het gerechtshof in Den Haag.
10/09 10u30  Geld overmaken tussen verschillende banken duurt nu 5 secondenGeld overmaken naar iemand die niet bij jouw bank zit, duurt voortaan nog maar 5 seconden. Klanten met een rekening bij ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank (ASN Bank, RegioBank, SNS) en Knab zijn vanaf vandaag namelijk allemaal aangesloten op Instant Payments, een systeem dat direct overboeken tussen de verschillende banken mogelijk maakt.
10/09 10u00  Eindelijk erkend: al ruim 9000 doodgeboren baby's geregistreerdSinds februari, het moment waarop het mogelijk werd om doodgeboren kinderen in de basisregistratie op te nemen, hebben ouders dat al 9329 keer gedaan. "Het is een bevestiging dat de wet nodig was. Tegelijkertijd realiseer ik me dat achter elk geregistreerd kind een verhaal schuilt. Wat een verdriet."
10/09 10u00  Gezinsdrama Dordrecht eist vierde leven, Rijksrecherche doet onderzoekOok een 28-jarige vrouw is overleden na het gezinsdrama in Dordrecht. Twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader kwamen gisteren al om bij de schietpartij in de woning. De verslagenheid in de wijk Sterrenburg is groot.
10/09 09u45  Eindelijk erkenning: al ruim 9000 doodgeboren baby's geregistreerdSinds februari, het moment waarop het mogelijk werd om doodgeboren kinderen in de basisregistratie op te nemen, hebben ouders dat al 9329 keer gedaan. "Het is een bevestiging dat de wet nodig was. Tegelijkertijd realiseer ik me dat achter elk geregistreerd kind een verhaal schuilt. Wat een verdriet."
10/09 09u30  Trudy moest haar zoon afstaan en stelt nu Staat aansprakelijk: 'Het is mensonterend'In de jaren vijftig en zestig moesten meer dan tienduizend moeders hun kind afstaan. Trudy Scheele-Gertsen is nu de eerste moeder die naar de rechter is gestapt voor het leed wat haar is aangedaan. "Wat er met mij en mijn zoon is gebeurd, is mensonterend."
10/09 09u30  Gezinsdrama Dordrecht eist vierde slachtoffer, wijk is in shockOok een 28-jarige vrouw is overleden na het gezinsdrama in Dordrecht. Twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader kwamen gisteren al om bij de schietpartij in de woning. De verslagenheid in de wijk Sterrenburg is groot.
10/09 09u00  Pensioenfondsen klagen over hoge regeldruk van DNBDe Nederlandsche Bank (DNB) legt te veel regels op aan pensioenfondsen en dat leidt tot problemen, klaagt de Pensioenfederatie. Hoge regeldruk zou afleiden van belangrijke zaken, zoals dreigende kortingen. Maar volgens DNB is extra toezicht juist nu nodig.
10/09 06u30  Van burgemeester naar buschauffeur: ‘Je voelt je echt the king of the road’Een ding wist Wim Groeneweg zeker: toen zijn baan als burgemeester ophield te bestaan, wilde hij niet achter de geraniums gaan zitten. "Ik wilde iets gaan doen wat vooral lekker praktisch was", zegt hij. En dus was het tijd voor een carrièremove: van burgemeester naar buschauffeur.
10/09 06u30  Is dit de belangrijkste oorzaak van burn-outs?Lees meer >
09/09 22u00  82-jarige man omgekomen bij stierenrennen SpanjeIn het Spaanse dorp Horche is tijdens het stierenrennen een 82-jarige man omgekomen. De hulpdiensten melden dat de stier zijn horens in de buik en dij van de man stak.
09/09 21u45  Bijna alle Amerikaanse staten lanceren onderzoek naar 'machtsmisbruik' Google50 staten en territoria van de Verenigde Staten zijn bezig met een onderzoek naar Google. Het gaat om een grootschalig kartelonderzoek.
09/09 21u00  Alle Amerikaanse staten lanceren onderzoek naar 'machtsmisbruik' GoogleAlle vijftig staten van de Verenigde Staten zijn bezig met een onderzoek naar Google. Het gaat om een grootschalig kartelonderzoek.
09/09 20u30  Keeper Curaçao Jarzinho Pieter (31) plots overledenDe Curaçaose keeper Jarzinho Pieter is plotseling overleden. De 31-jarige voetballer was met het nationaal elftal in Haïti, waar ze gisteren een wedstrijd hadden gespeeld, toen het misging.
09/09 20u30  De Mol wil uitspraak rechter over bitcoin-oplichtingMediamagnaat John de Mol wil een uitspraak van de rechter in de zaak die hij tegen Facebook heeft aangespannen. De Mol wil dat er maatregelen worden genomen tegen nepadvertenties waarin hij voorkomt.
09/09 19u30  Gewonden door turbulentie op vlucht naar BerlijnOp het vliegveld Berlijn-Tegel is een vliegtuig geland met meerdere gewonden aan boord. Het toestel, dat onderweg was vanuit Lamezia Terme in Zuid-Italië, had onderweg last gehad van hevige turbulentie.
09/09 19u15  Meerdere gewonden door turbulentie op vlucht naar BerlijnOp het vliegveld Berlijn-Tegel is een vliegtuig geland met meerdere gewonden aan boord. Het toestel, dat onderweg was vanuit Lamezia Terme in Zuid-Italië, had onderweg last gehad van hevige turbulentie.
09/09 18u15  Wéér geen zoon: hoe beïnvloed je het geslacht van je baby?Ze hebben er zeventien jaar voor moeten oefenen, maar uiteindelijk is het de Britse David en Alexis Brett toch gelukt. Na tien jongetjes hebben ze eindelijk een meisje gekregen. Ook in Nederland zijn er veel ouders die het geslacht van hun kind graag willen beïnvloeden. Maar hoe doe je dat?
09/09 17u45  Dodelijke steekpartij metrostation Rotterdam staat op beeldZowel de dader van de fatale steekpartij op een metrostation in Rotterdam als de steekpartij zelf zijn vastgelegd op beeld. Dat zegt de politie tegen RTL Nieuws.
09/09 17u00  John Bercow, voorzitter Lagerhuis, kondigt vertrek aanJohn Bercow, de bekende voorzitter van de Britse variant van de Tweede Kamer, heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij vertrekt uiterlijk op 31 oktober, de dag dat brexit een feit is, of eerder als er verkiezingen worden georganiseerd. 
09/09 16u30  Half jaar cel voor vrachtwagenchauffeur na fataal ongeluk LimburgEen vrachtwagenchauffeur is veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij op de N273 in Limburg een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens en vier personenauto's betrokken.
09/09 16u15  Half jaar cel voor vrachtwagenchauffeur die ongeluk veroorzaakte in LimburgEen vrachtwagenchauffeur is veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij op de N273 in Limburg een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens en vier personenauto's betrokken.
09/09 15u00  Politie zet trouwstoet aan de kant en neemt auto's in beslagVijftien auto's die meereden in een trouwstoet zijn door de politie aan de kant gezet omdat de trouwstoet overlast veroorzaakte. Drie auto's werden in beslag genomen.
09/09 14u30  Schorsing Brits parlement gaat vanavond in, protest neemt toeDe vijf weken lange schorsing van het Brits parlement gaat vanavond in. Pas op 14 oktober komt het parlement weer bijeen. Inmiddels worden parlementariërs opgeroepen om het parlement niet te verlaten.
09/09 13u15  Von der Leyen maakt namen eurocommissarissen bekendDe aanstaande voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft de namen van de 27 Europees Commissarissen bekend gemaakt. Op de lijst onder andere Franse Timmermans, die één van de twee eerste vice-voorzitters wordt.
09/09 12u45  Prachtig of afschuwelijk? Buurt ruziet om appeltjesgroen huis van InekeMag Ineke van Amersfoort (82) haar huis appeltjesgroen houden? Al negen jaar wordt hierover gesteggeld in Den Helder. Buurtbewoners vinden het een vreselijke kleur, maar de huiseigenaar piekert er niet over om haar huis opnieuw te schilderen. Om de ruzie te sussen, komt de rechter morgen hoogstpersoonlijk een kijkje nemen.
09/09 06u30  D66 wil halvering veestapel om stikstofuitstoot te verminderenDe Nederlandse veestapel moet de helft kleiner worden. Regeringspartij D66 wil deze drastische maatregel nemen om daarmee de stikstofuitstoot omlaag te brengen. Daarmee, zegt de partij, komt er weer ruimte voor woningbouw.
09/09 06u00  Werkloosheid onder vluchtelingen heeft Den Haag (deels) aan zichzelf te dankenLees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslag-affaire16/09 01u15 - RTL.nl: Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagen-affaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.
15x Ruimtelijk nivelleren is een feest16/09 06u30 - RTL.nl: Lees meer >
13x Belastingdienst manipuleerde 'onafhankelijk' onderzoek toeslagenaffaire16/09 06u15 - RTL.nl: Ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben direct ingegrepen in een onderzoek naar het achterhouden van stukken door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Ze schrapten passages uit een conceptrapport, uit vrees dat dit gevoelige deel van het onderzoek later alsnog op tafel zouden komen.
10x Kruisspin in Nederland het meest gespot, gevolgd door grote trilspin16/09 12u00 - RTL.nl: De uitslag van de jaarlijkse huis- en tuinspinnentelling is bekend. Voor de zevende keer mag de kruisspin zich de trotse winnaar noemen. De tweede plaats gaat naar – hou je vast – de grote trilspin.
9x Man (30) aangehouden voor neersteken drie jongeren in Breda16/09 08u00 - RTL.nl: Er is vannacht een 30-jarige man aangehouden voor het neersteken van drie jongeren in Breda. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De kinderen, van vijftien en zestien jaar, liggen in het ziekenhuis.
7x 'Dekkingsgraden pensioenfondsen onderuit, grotere korting in zicht'16/09 07u45 - RTL.nl: De dekkingsgraden van de twee grootste pensioenfondsen van het land zijn in augustus gedaald tot onder de 90 procent. Ambtenarenpensioenfonds ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn maken dat vandaag bekend.
7x Benzineprijs stijgt komende dagen 'een paar cent per liter'16/09 10u45 - RTL.nl: De benzineprijs zal de komende dagen gaan stijgen. Door de aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië is de wereldolieproductie geraakt en stijgen de olieprijzen explosief. Dat zal een prijsverhoging tot gevolg hebben. 
6x Slipje van vrouw Adolf Hitler onder de hamer16/09 10u15 - RTL.nl: Het ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
5x Slipje van vrouw Adolf Hitler wordt geveild16/09 10u30 - RTL.nl: Het ondergoed van Eva Braun, de maîtresse en later vrouw van Adolf Hitler, gaat onder de hamer in Engeland. Het Britse veilinghuis verwacht dat het slipje en het nachthemd samen zeker 2000 euro zal opleveren.
2x Hond en baasje gered uit nationaal park nadat hondje weigert verder te lopen15/09 18u15 - RTL.nl: In een nationaal park bij het Engelse Keswick heeft een reddingsteam een hondje naar beneden gedragen dat niet meer verder wilde lopen na een lange wandeling met zijn baasje.

Statistieken

Artikels:
32050
Gelezen:
26270
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven