donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
13/12 17u00  Ons land wordt overspoeld door nepspullen: 'Gezondheid loopt gevaar' De Nederlandse markt wordt overspoeld door nepartikelen. Vaak zitten er criminele bendes achter de productie van nepkleding, medicijnen en generatoren. Deskundigen waarschuwen: onze gezondheid loopt gevaar.
13/12 15u30  Google toont privacymelding aan miljoenen Europese gebruikers Miljoenen Google-gebruikers in de EU krijgen vandaag een melding dat de Google zijn gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid heeft aangepast. Het kantoor in Ierland wordt vanaf januari verantwoordelijk voor de gegevens van Europese gebruikers en het naleven van de Europese privacyregels.
13/12 15u30  Geen straf voor 'stelen' Jip de kip De vrouw die bijna drie jaar geleden kip Jip meenam van een studieproject bij de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is wel schuldig aan diefstal, maar krijgt geen straf.
13/12 15u15  Pieter van Vollenhoven hielp 'sportieve jonge vrouw', nu zoekt hij haar via Twitter Pieter van Vollenhoven heeft de hulp van zijn volgers op Twitter ingeroepen. De echtgenoot van prinses Margriet wil weten hoe het gaat met de verdwaalde vrouw die hij gisteren heeft geholpen.
13/12 14u30  Investeerder foetsie, Nederlandse restaurants Taco Bell failliet Slecht nieuws voor liefhebbers van taco’s en burrito’s. De Nederlandse franchisenemer van restaurantketen Taco Bell heeft uitstel van betaling gekregen, en de zeven dochterbedrijven zijn failliet. De net geopende Nederlandse restaurants werden onlangs gesloten.
13/12 14u00  ECB stopt met opkopen obligaties, einde stimulering economie niet in zicht Het is officieel: de Europese Centrale Bank (ECB) zet in januari een streep onder het opkopen van obligaties. Dat is een historisch besluit, maar volgens beurscommentator Jacob Schoenmaker blijft de ECB ondertussen de economie nog stimuleren. "De ECB gaf zelfs nog nooit zo plankgas", zegt hij.
13/12 13u45  OM eist 28 jaar cel tegen Shurandy S. voor doodschieten broer kroongetuige Het OM eist een celstraf van 28 jaar tegen Shurandy S. Hij heeft bekend dat hij eind maart de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. heeft doodgeschoten.
13/12 13u15  Dieven hebben het op Brabantse AED's voorzien: 'Hoe haal je het in je hoofd?' Een AED moet goed zichtbaar en 'voor het grijpen' worden opgehangen, maar dat heeft ook een nadeel. De afgelopen maanden werden in Noord-Brabant zeker negen AED's gestolen. Toch is het een slecht idee om een AED achter slot en grendel te plaatsen. "Bij een reanimatie moet je snel kunnen handelen. Iedere seconde telt."
13/12 12u45  Het is officieel: 2018 is het zonnigste jaar ooit We hebben op deze koude, maar zonnige dag een record te pakken! Zojuist is het aantal zonuren van dit jaar opgelopen tot 2022, en daarmee is 2018 het zonnigste jaar aller tijden.
13/12 12u00  EU-Commissie teruggefloten: sjoemelen met normen rijtest mag niet De Europese Commissie mag niet meer toestaan dat de normen op uitstoot overschreden worden bij rijtests. Dat heeft de lagere rechtbank van het Hof van Justitie van de Europese Unie vandaag bepaald. De Commissie stond toe dat auto’s bij uitstoottesten de gestelde milieunormen overschreden om zo te compenseren voor externe factoren tijdens het testen.
13/12 11u30  Vlaanderen verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen Wie in Vlaanderen achter het stuur een sigaret opsteekt terwijl er een kind in de auto zit, riskeert binnenkort een boete die kan oplopen tot maar liefst 1000 euro.
13/12 10u45  Sinds de AVG bijna 10.000 privacyklachten bij toezichthouder Bijna 10.000 mensen hebben het afgelopen half jaar privacyklachten gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Mensen klagen vooral over privacyschendingen waarbij organisaties niet goed omgaan met het recht op inzage of het recht op verwijdering.
13/12 08u00  8:30 uur: minister presenteert resultaat onderzoek naar stint Het onderzoek van TNO naar de stint is afgerond. Er werd de afgelopen maanden door hen onderzoek gedaan naar de veiligheid van de stint na het drama in Oss. TNO en minister Cora van Nieuwenhuizen komen om 08.30 uur met de resultaten. Kijk live mee.
12/12 20u00  Onderzoek van TNO naar stint afgerond, minister komt morgen met resultaten Het onderzoek van TNO naar de stint is afgerond. Er werd de afgelopen maanden door hen onderzoek gedaan naar de veiligheid van de stint na het drama in Oss. De minister komt morgen met de resultaten.
12/12 19u00  In het publiek bij een rechtszaak: wie zitten daar? Vandaag stond Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, voor het eerst voor de rechter. Naast natuurlijk de familie van Nicky en heel veel pers, waren er ook veel 'gewone' belangstellenden van de partij. En dat zien we steeds meer, maar waarom trekt zo'n rechtszaak zoveel publiek?
Laatste update: vandaag om 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/12 18u45  'Extreem goede' Russische robot blijkt man in pakEen robot die extreem goed kan dansen en praten. Het leek een technologisch hoogstandje in Rusland. Maar toen de beelden van robot Boris het internet overgingen, werd al snel ontdekt dat Boris wel heel veel menselijke trekjes had.
12/12 18u15  Wageningse wetenschapper bedenkt oplossing voor zieke banaanDe toekomst van de banaan is een beetje veiliger geworden. De vrucht lijdt namelijk ernstig onder schimmelziektes en het belangrijkste bananenras wordt met uitsterven bedreigd. Wetenschapper Gerd Kema van de Wageningse universiteit heeft nu twee methodes gevonden om de toekomst van de banaan veilig te stellen.
12/12 17u45  Berecht in je eigen wijk: 'Goed voor de buurt en de mensen'Is de gang naar de rechter het effectiefst als iemand iets strafbaars doet? Minister Sander Dekker bekijkt of het in sommige gevallen anders kan: met een wijkrechtbank. In New York hebben ze er ervaring mee en de resultaten zijn positief. "Hier worden cliënten met respect behandeld."
12/12 16u45  Moeder Nicky Verstappen roept tegen Jos B.: 'Kijk me aan!'Tijdens de zitting van de rechtbank in Maastricht in de zaak Nicky Verstappen schoot moeder Berthie Verstappen woedend uit haar slof. Zij zat in de rechtbank vlak achter Jos B., die wordt verdacht van het doden en misbruiken van haar zoon.
12/12 16u30  Moeder Bertie Verstappen roept tegen Jos B.: 'Kijk me aan!'Tijdens de zitting van de rechtbank in Maastricht in de zaak Nicky Verstappen schoot moeder Berthie Verstappen woedend uit haar slof. Zij zat in de rechtbank vlak achter Jos B., die wordt verdacht van het doden en misbruiken van haar zoon.
12/12 16u30  Per brief afgedankte chauffeurs krijgen 70.000 euroTransportondernemer Dennis Dikken moet tienduizenden euro's betalen aan acht chauffeurs die hij afgelopen zomer per brief aan de dijk zette. Volgens de rechter schond Dikken het ontslagrecht, en hebben zijn ex-werknemers recht op vergoedingen.
12/12 16u15  Politie doet inval bij maker stint, onderzoek spoorongeluk duurt nog maandenHet rechercheonderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Daarnaast was er een inval in het huis van eigenaar Edwin Renzen.
12/12 16u00  Oeps, chocoladefabriek in Duitsland overstroomdVelen zullen ervan dromen, maar voor de brandweer in Duitsland was het wat minder prettig. Een chocoladefabriek overstroomde, waardoor er een ton aan chocolade op straat kwam te liggen.
12/12 16u00  Vrouw doodgestoken in Rotterdam, verdachte (23) gepakt op station EindhovenEen jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 14u30  Jonge vrouw doodgestoken in Rotterdam, verdachte (23) op station Eindhoven gearresteerdEen jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 14u30  Marco Borsato wint prijs voor beste drone-video van 2018Marco Borsato heeft voor zijn videoclip 'Alsof je vliegt' de jaarlijkse Drone Award voor beste drone-video gewonnen.
12/12 14u15  Twee meisjes (8 en 11) dankzij Nederlandse politie bevrijd uit online seksnetwerkDankzij een tip van de Nederlandse politie zijn op de Filipijnen twee meisjes van 8 en 11 jaar oud bevrijd uit een cyberseksnetwerk. Een 34-jarige online aanbieder van kinderporno is aangehouden.
12/12 14u15  Jonge vrouw overleden na steekpartij in RotterdamEen jonge vrouw is door een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat gebeurde in een woning aan de Kerklaan.
12/12 13u45  Dader schietpartij Straatsburg schreeuwde 'Allahu akbar'De man die in Straatsburg twee mensen op straat doodschoot en 14 mensen verwondde, schreeuwde volgens getuigen tijdens zijn daad 'Allahu akbar'. De Franse officier van justitie en de burgemeester van Straatsburg beschouwen zijn actie als een terroristische daad.
12/12 13u45  Vrouw die hondje dumpte in container mag drie jaar geen huisdieren houdenDe 33-jarige vrouw uit Eindhoven die in maart haar hondje in een zak stopte en in een ondergrondse container gooide is dinsdagmiddag veroordeeld voor mishandeling. De vrouw moet afstand doen van het beestje en mag de komende drie jaar geen huisdier in bezit hebben.
12/12 12u15  Onderzoek naar stintdrama Oss duurt nog maandenHet onderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen.
12/12 12u15  Google-ceo: zoekmachine (nog) niet naar ChinaGoogle heeft geen concrete plannen om een nieuwe zoekmachine in China uit te brengen. Dat zei Google-ceo Sundar Pichai in een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Hij sluit niet uit dat de zoekmachine ooit naar China gaat, maar zal daar dan open over in gesprek gaan.
12/12 11u30  Dodental schietpartij Straatsburg bijgesteld: nu 2 doden en 14 gewondenHet dodental van de schietpartij op de kerstmarkt in het Franse Straatsburg is opnieuw bijgesteld. Volgens de autoriteiten vielen er twee doden en veertien gewonden, van wie er zeven ernstige verwondingen hebben.
12/12 11u30  Autisme op de werkvloer: 'Ik moet doseren, dan gaat het goed'Een kantoorbaan vinden, of een eigen bedrijf starten, is voor mensen met autisme geen vanzelfsprekendheid. Marijn Bon, die zelf zes jaar geleden de diagnose kreeg, schreef er het boek 'Ondernemen(d) met autisme' over. "Ik verstond mijn vak werd gezegd, maar als mens wisten ze niet wat ze aan mij hadden, dus moest ik eruit."
12/12 10u45  Dit is Chérif Chekatt, verdacht van de schietpartij in Straatsburg29 jaar, geradicaliseerd en een behoorlijk strafblad. Die eigenschappen horen bij Chérif Chekatt, de vermeende schutter van Straatsburg. De zoektocht naar hem is in volle gang. Hij schoot gisteravond 15 mensen neer, waarvan 3 overleden zijn. Twaalf mensen raakten gewond,zes van hen zijn er slecht aan toe.
12/12 10u15  Britse premier Theresa May vastberaden: 'Ik ga door'De positie van de Britse premier Theresa May staat stevig onder druk, maar ze blijft vechten voor haar brexitdeal. 'Ik ga door.' Dat maakte ze zojuist bekend in een verklaring die ze gaf in Downing Street.
12/12 10u15  'Hack Marriott-hotels onderdeel van grote Chinese hackoperatie'De hack waarbij privégegevens van meer dan 500 miljoen hotelgasten van Marriott zijn buitgemaakt, is waarschijnlijk het werk van Chinese hackers. De hack was mogelijk onderdeel van een grotere aanval waarbij ook Amerikaanse zorgverzekeraars doelwit waren.
12/12 10u15  Kijk terug: extra uitzending over motie van wantrouwen tegen MayDe Britse premier Theresa May geeft een statement vlak nadat bekend werd dat de leden van haar eigen partij een motie van wantrouwen tegen haar indienen. Volg het hier live.
12/12 10u00  Japanse universiteiten geven toe: wij trekken mannen voorTwee medische universiteiten in Tokio hebben het voor mannen gemakkelijker gemaakt om toegelaten te worden dan voor vrouwen. Ze wilden de verhouding tussen mannen en vrouwen op peil brengen. Om daarvoor te zorgen, werden de toelatingseisen voor vrouwen 0,5 punt verhoogd.
12/12 09u30  Theresa May reageert op motie van wantrouwenDe Britse premier Theresa May geeft een statement vlak nadat bekend werd dat de leden van haar eigen partij een motie van wantrouwen tegen haar indienen. Volg het hier live.
12/12 09u30  Dader Straatsburg mogelijk grens over, klopjacht gaat doorDe klopjacht op de man die gisteravond in Straatsburg drie mensen doodschoot en twaalf anderen verwondde, is nog in volle gang. Dat meldt de Franse onderminister van Binnenlandse Zaken. De vermeende schutter is de 29-jarige Chérif Chekatt.
12/12 09u30  'Hack Marriott-hotels onderdeel van grotere Chinese hackoperatie'De hack waarbij privégegevens van meer dan 500 miljoen hotelgasten van Marriott zijn buitgemaakt, is het werk van Chinese hackers. De hack was mogelijk onderdeel van een grotere aanval waarbij ook Amerikaanse zorgverzekeraars doelwit waren.
12/12 09u00  Conservatieve partij gaat stemmen over leiderschap MayEr komt een stemming over het lot van de Britse premier Theresa May als leider van de Conservatieve partij. Er zijn genoeg parlementariërs van haar partij die een motie van wantrouwen tegen haar steunen vanwege de brexitdeal die zij heeft gesloten met de EU.
12/12 07u45  Motor aanzetten voor het krabben? 'Dat heeft amper zin en is nog schadelijk ook'Ga je met de auto naar je werk? Dan is de kans heel groot dat je vanochtend moet krabben. Het was namelijk flink koud vannacht. Er zijn tal van methodes om je auto ijsvrij te maken. Wij hebben een paar tips op een rij gezet.
12/12 02u30  3 doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vluchtZeker drie mensen zijn om het leven gekomen bij de schietpartij in de Franse stad Straatsburg. De dader is nog altijd op de vlucht. Inwoners krijgen het advies om binnen te blijven.
12/12 00u45  Al uren klopjacht op dader schietpartij StraatsburgDe politie is in Frankrijk al urenlang op zoek naar de dader van de schietpartij in Straatsburg. Daarbij kwamen zeker twee mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond.
11/12 23u45  2 doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vluchtEr is een schietpartij geweest in het Franse Straatsburg, de dader is gevlucht. De politie is massaal ter plaatse in de binnenstad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft iedereen in de stad opgeroepen om binnen te blijven. De grens met Duitsland wordt ook bewaakt.
11/12 23u15  Tegenvaller voor Nederlandse plasticvanger: Ocean Cleanup werkt nog nietEen tegenvaller voor Nederlander Boyan Slat. Zijn Ocean Cleanup ligt op dit moment in de Grote Oceaan met de hoop daar de plastic soep op te ruimen. Maar helaas, het schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat wordt verzameld niet vast.
11/12 22u30  Den Bosch verbiedt het oplaten van heliumballonnen wegens milieuvervuilingIn Den Bosch mogen er geen ballonnen meer worden opgelaten. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten. De aanleiding voor het verbod is een veelbekritiseerde actie van de VVD waarbij 500 ballonnen de lucht in gingen.
11/12 21u30  Schietpartij in centrum Straatsburg, dader op de vluchtEr is een schietpartij geweest in het Franse Straatsburg, de dader is gevlucht. De politie is massaal ter plaatse in de binnenstad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft iedereen in de stad opgeroepen om binnen te blijven.
11/12 21u00  Schietpartij in centrum Straatsburg, politie massaal uitgeruktEr is een schietpartij geweest in het Franse Straatsburg. Dit zou in het centrum van de Franse stad zijn. De politie is massaal ter plaatse. De minister van Binnenlandse Zaken heeft iedereen in de stad opgeroepen om binnen te blijven.
11/12 20u30  Tegenvaller voor Nederlandse plasticvanger: Ocean Cleanup werkt nietEen tegenvaller voor de Nederlandse Boyan Slat. Zijn Ocean Cleanup ligt op dit moment in de Grote Oceaan met de hoop daar de plastic soep op te ruimen. Maar helaas, het schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat wordt verzameld niet vast.
11/12 19u30  Eis van 4 jaar cel voor Amersfoorter die zwangere vrouw smokkeldeEen 48-jarige man uit Amersfoort heeft vandaag voor de rechter in Zwolle vier jaar cel tegen zich horen eisen voor een 'levensgevaarlijk geval van mensensmokkel'. De man zou hebben geprobeerd vier mensen, onder wie een hoogzwangere vrouw, achter in een bestelbusje zonder ventilatie te smokkelen.
11/12 19u00  82-jarige vrouw zit de hele nacht vast in kast na woningovervalEen 82-jarige vrouw heeft de hele nacht in een kast opgesloten gezeten nadat mannen haar huis waren binnengedrongen. De politie is een onderzoek gestart.
11/12 18u30  102-jarige vrouw maakt skydive: 'Volgend jaar doe ik het weer'Een 102 jaar oude vrouw uit Australië heeft wel heel veel lef. Ze maakte afgelopen zondag, naar verluidt als oudste ter wereld, een skydive. Met de actie wil ze aandacht vragen voor de ziekte waaraan haar dochter tien jaar geleden overleed.
11/12 18u30  Verdachten 'Staatslieden-liquidaties' blijven ontkennenIn het hoger beroep van de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt eind 2012 heeft na Adil A. (30) vandaag ook medeverdachte Anouar B. (38) schuld ontkend. Net als bij de rechtbank zei hij tegen het gerechtshof de bewuste avond te hebben doorgebracht in een koffiehuis waar hij vaak kwam.
11/12 18u15  102-jarige vrouw maakt skydive: 'Ik ben gewoon zoals iedereen'Een 102 jaar oude vrouw uit Australië heeft wel heel veel lef. Ze maakte afgelopen zondag, naar verluidt als oudste ter wereld, een skydive. Met de actie wil ze aandacht vragen voor de ziekte waaraan haar dochter tien jaar geleden overleed.
11/12 18u00  NS complimenteert keurige FC Groningen-supporters: 'Dit zijn we niet gewend'Het komt niet vaak voor dat er complimentjes worden uitgedeeld aan voetbalsupporters voor hun nette gedrag, maar de supporters van FC Groningen kregen wél een schouderklopje van de NS.
11/12 16u45  Kabinet onderzoekt rol Nederland in omstreden hoofdenhandelMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de handel in allerlei lichaamsdelen. Afgelopen weekend werd bekend dat Nederlandse ziekenhuizen hoofden hebben ingekocht van een omstreden Amerikaans bedrijf. Het ziekenhuis AMC besloot daarop te stoppen met de inkoop.
11/12 16u45  Hulpverleners kritisch over bergen van dodelijke slachtoffers: 'Het is te zakelijk'Hulpverleners in Drenthe en Groningen hebben moeite met de manier waarop er met dodelijke slachtoffers bij ongelukken wordt omgegaan. "Het is te zakelijk. Ook missen we de rouwauto's", luidt de kritiek.
11/12 16u15  Terugroepactie om waterfluitjes, want: ze maken te veel lawaaiWinkelketen Primark roept iedereen die waterfluitjes bij hen heeft gekocht op om de fluitjes terug te brengen naar de winkel. De reden: ze maken te veel lawaai.
11/12 16u15  Vlaamse studentenvereniging heft zichzelf op na dode student door ontgroeningDe Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening was overleden.
11/12 16u15  Terecht ontslag voor monteur die baas het leven zuur maakteEen installatiebedrijf mocht een negatieve werknemer ontslaan die zich jarenlang misdroeg en zijn baas het leven zuur maakte. Dat heeft de Utrechtse kantonrechter beslist. Wel krijgt de man bijna 28.000 euro mee.
11/12 15u15  Imam vindt reacties op kerstfoto Nasrdin Dchar onbegrijpelijk: 'Doe eens gezond'Nasrdin Dchar plaatste gisteren een foto op Instagram van zichzelf naast zijn kerstboom. Velen reageerden, maar niet altijd op een fraaie manier. Hij werd zelfs zwaar beledigd. Imam Yassin Elforkani kan geen begrip opbrengen voor de reacties. "Zet die oordeelknop toch eens uit."
11/12 15u15  Collega's die je bij de verkeerde naam noemen? 'Bloedirritant'Mischa in plaats van Michel. En Marieke in plaats van Maaike. Het is een grote ergernis op het werk: collega's die je bij de verkeerde naam noemen. Daarom is het advies: "Treed op én zeg je collega's vriendelijk de waarheid."
11/12 15u00  Google-ceo op het matje bij Amerikaans CongresGoogle-ceo Sundar Pichai wacht vanmiddag een vragenvuur bij het Amerikaanse Congres. Een juridische commissie wil van de topman horen of de zoekmachine conservatieve geluiden tegenhoudt, hoeveel gegevens het bedrijf binnenharkt en of de privacy van gebruikers wel goed wordt beschermd.
11/12 15u00  Collega's die je bij de verkeerde naam noemen: 'Bloedirritant'Mischa in plaats van Michel. En Marieke in plaats van Maaike. Het is een grote ergernis op het werk: collega's die je naam verkeerd noemen. Daarom is het advies: "Treed op én zeg je collega's vriendelijk de waarheid."
11/12 15u00  Vlaamse tandarts (35) die vrouwen aanrandde voorwaardelijk vrijEen 35-jarige Vlaamse tandarts die werd opgepakt omdat hij vrouwen zou hebben aangerand, is vrij onder voorwaarden. Opvallende voorwaarde: hij mag geen vrouwen meer behandelen.
11/12 14u30  Vlaamse tandarts (35) opgepakt voor aanranden patiëntenEen 35-jarige Vlaamse tandarts is opgepakt omdat hij vrouwen zou hebben aangerand. Hij zou ze hebben betast terwijl ze bij hem in de tandartsstoel lagen. Al zo'n 10 vrouwen dienden een klacht tegen hem in.
11/12 13u15  Oprichter Hartog koopt wasserijgigant Cleanlease terugDe controle over de kwakkelende wasserijgigant Cleanlease, met 1200 werknemers en een omzet van 100 miljoen euro, is terug in handen van oprichter Albert Hartog. Investeerder Egeria neemt afscheid na een periode van krimp, verliezen en ruzies.
11/12 12u15  Drie kussen, een normaal ontbijt en een 'nuttig gesprek' voor May bij Rutte De diplomatieke toer van de Britse premier Theresa May vandaag is begonnen met een 'nuttig gesprek' op het Catshuis, liet premier Mark Rutte na afloop weten. May is er alleen nog lang niet: ze gaat nog naar Berlijn en Brussel om te proberen een aanpassing in het brexitakkoord te bereiken.
11/12 10u45  VS en China praten verder over handel ondanks Huawei-relDe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China vinden nog altijd op zeer hoog niveau plaats, ondanks de arrestatie van de cfo van het Chinese techbedrijf Huawei. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend.
11/12 08u45  Google versnelt sluiten Google Plus na nieuw datalekGoogle versnelt de sluiting van het consumentengedeelte van het sociale netwerk Google Plus. Voor de tweede keer dit jaar heeft de zoekgigant een fout in de software van het sociale platform gevonden, waardoor ontwikkelaars toegang kregen tot privégegevens van gebruikers.
11/12 01u00  Britse premier May naar Rutte voor werkontbijt over brexitDe Britse premier Theresa May komt langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.
10/12 23u15  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarin agenten kind afpakken in AmerikaDe Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 22u00  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarbij agenten kind afpakken in AmerikaDe Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 21u30  Macron belooft verhoging minimumloon na protesten gele hesjesDe Franse president Emmanuel Macron komt de 'gele hesjes' na hun massaprotesten tegemoet. Hij gaat het minimumloon volgend jaar met 100 euro per maand verhogen.
10/12 21u00  Britse premier May morgenochtend naar Rutte voor werkontbijt over brexitDe Britse premier Theresa May komt morgenochtend langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.
10/12 20u00  Politie wil niet dat boa's wapens krijgenAls het aan de politie ligt, krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), geen wapen. De politie wil meer en beter samenwerken met Boa's maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'.
10/12 18u15  Moeder wil hond uit ijskoude vijver redden, maar verdrinkt zelfEen tragisch ongeluk in het Amerikaanse Michigan. Tracy Cashman (38) was haar hond aan het uitlaten toen die in de problemen kwam. Ze probeerde het beestje uit een ijskoude vijver te redden, maar verdronk daar zelf bij.
10/12 17u15  Twee doden door ongeval op viaduct BredaDoor een aanrijding op een viaduct over de A16 bij Breda zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.
10/12 16u45  Gezocht: fotograaf die betaald mee op wereldreis wilEen rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend ruim 88.000 euro per jaar.
10/12 16u30  'Chinese rechter verbiedt verkoop sommige iPhones'Een rechter in China heeft de import en verkoop van bijna alle modellen van de iPhones van Apple verboden wegens patentschending. Apple is het niet eens met het verbod en zegt dat het gaat om patenten die niet van toepassing zijn op iPhones die draaien op het nieuwste besturingssysteem.
10/12 16u30  Belgische leerlingen dreigden met aanslag op klas met nieuwkomersVijf leerlingen van een middelbare school in Brugge hebben gedreigd met een aanslag op een andere klas van de school. In die klas zitten anderstalige nieuwkomers. De bedreigingen uitten ze in een besloten Facebookgroep, waarin ze foto's deelden waarop ze zelf met wapens te zien waren.
10/12 16u30  Gezocht: iemand die betaald mee op wereldreis wilEen rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend 93.000 euro per jaar.
10/12 16u00  Waterpeil stijgt spectaculair, havenbedrijven hopen op kwakkelwinterGoed nieuws voor scheepvaart, want het waterpeil is spectaculair gestegen. Van een historisch lage 6,5 meter in oktober, ging het waterpeil in december binnen enkele dagen omhoog naar 8,6 meter boven NAP. Toch is dat niet per se reden tot feest, de geleden schade valt voor sommigen niet meer in te halen.
10/12 15u30  OM eist 20 jaar cel en tbs in hoger beroep chaletmoord'Een huiveringwekkende dood', zo noemde de rechter de zogenoemde chaletmoord eerder, waarbij zakenman Ton Kuijf om het leven kwam. Janet S. kreeg er twee jaar geleden twintig jaar celstraf voor opgelegd. Vandaag, in een hoger beroep, eiste het Openbaar Ministerie twintig jaar cel én tbs met dwangverpleging.
10/12 15u15  Commentator Frank Kramer over opvallend afscheid: 'Het was deels irritatie'Voetbalcommentator Frank Kramer had het gisteren tijdens de laatste wedstrijd die hij moest verslaan over van alles, behalve over de wedstrijd zelf. "Het kwam deels voort uit ondeugendheid en speelsheid, deels uit irritatie", zegt hij. "Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt."
10/12 14u45  Dit is waarom katten en kerstbomen niet altijd samengaanErop, erin, eronder: katten houden van kerstbomen. De boom wordt omgegooid, kerstballen stukgeslagen, de kat zit regelmatig in de boom, of drinkt uit de bak waar de boom in staat. Veel plezier voor de katten, iets minder leuk voor de baasjes.
10/12 14u45  Cao-overleg PostNL en bonden hervat, alleen FNV gaat actievoerenPostNL gaat het cao-overleg hervatten met drie van de vier vakbonden. FNV wil niet aan tafel zitten en gaat deze week nog actievoeren. "Die acties zullen niet publieksvriendelijk zijn."
10/12 14u00  Een kind van 7 's avonds alleen thuislaten? 'Dat kan écht niet'In Tilburg is gisteravond een jongetje (7) door de brandweer van een richel gered nadat zijn ouders hem alleen thuis hadden gelaten. Vorige maand lieten Rotterdamse ouders hun baby en peuter alleen thuis voor een avondje bios. Pedagoog Bas Levering is helder: "Een kind van 7 moet je echt 's avonds niet zomaar alleen thuislaten."
10/12 13u15  Ex-rechercheur lekte informatie uit meerdere grote zakenEx-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer heeft informatie uit tientallen politiezaken doorgespeeld. Het gaat ook om informatie uit grote zaken, zoals over motorclubs. Hij werkte achttien jaar bij de recherche.
10/12 12u30  NS herenigt verloren knuffels met kinderen: 'Hij miste zijn beertje al twee jaar'Ook jij hebt vast een knuffel gehad in je kindertijd en misschien kun je je nog wel herinneren wat voor verdriet het opleverde als die zoek was. Dagelijks worden er ook verloren knuffels gevonden in treinen en op stations. Tijdens de Week van de Verloren Knuffel hoopt het vervoersbedrijf de pluchebeesten te herenigen met hun eigenaren.
10/12 12u15  Tiener opgepakt na dodelijke paniekuitbraak in Italiaanse nachtclubEr is een tiener opgepakt in verband met de dodelijke paniekuitbraak in een nachtclub in het Italiaanse Corinaldo. De jongen, die 15 of 16 zou zijn, zou met pepperspray hebben gespoten. Dat melden Italiaanse media. Bij het drama vielen zes doden en zestig gewonden.
10/12 11u30  Lacherige Musk over beurswaakhond VS: 'Ik respecteer de SEC niet'Elon Musk zoekt weer ruzie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dit keer zegt de Tesla-ceo lacherig dat hij geen respect heeft voor de toezichthouder. Hij houdt zich wel aan een schikking met de SEC, 'omdat ik het rechtssysteem respecteer'.
10/12 11u30  Sneeuw blijft uit, kou op komst: 'Vrijdag voelt het aan als min 5'Slecht nieuws voor liefhebbers van echt winterweer. Het leek erop dat er komend weekend sneeuw zou gaan vallen, maar helaas. "Het wordt hooguit wat natte sneeuw. Daarna valt er gewoon weer regen. Het wordt wel een stuk kouder dan vorige week."
10/12 11u00  Koreaanse taxichauffeur zet zichzelf in brand bij protest tegen carpool-appEen Zuid-Koreaanse taxichauffeur heeft zichzelf in brand gestoken bij het parlement in Seoul. Dat deed de 57-jarige man volgens kennissen en de politie om te protesteren tegen een zogenoemde carpool-app, bericht persbureau Yonhap.
10/12 10u30  Webcam Fortnite-speler legt huiselijk geweld vast, man gearresteerdEen Australische man die het videospel Fortnite speelde, is aangehouden omdat hij zijn partner zou hebben mishandeld tijdens een livestream. De 26-jarige gamer uit Sydney kreeg ruzie met de vrouw toen zij hem vroeg te stoppen met spelen en te komen eten.
10/12 09u45  'Maniak van Angarsk' vermoordde geen 22, maar 78 vrouwenDe voormalige Russische politieman Mikhail Popkov, die al levenslang in de cel zit voor de moord op 22 vrouwen, is schuldig bevonden aan nog eens 56 moorden. Een rechtbank in het Siberische Irkoetsk achtte hem daaraan schuldig.
10/12 09u30  EU-hof: Britten mogen eenzijdig brexit intrekkenAls het Verenigd Koninkrijk het wil, dan kan het eenzijdig besluiten tóch niet uit de EU stappen. Juridisch zou dat mogen, luidt het oordeel van het Europese Hof van Justitie.
10/12 09u00  'Twee ton betaald om gegijzelde Nederlander uit handen Taliban te krijgen'Voor de gegijzelde Peter Oosterhuis is in 2010 geld aan de Taliban betaald om hem vrij te krijgen. Oosterhuis werd zes weken lang vastgehouden.
10/12 08u00  Wakker Dier wil verwaarloosde eend uit de schappen: 'Albert Heijn en Lidl lopen achter'De leefomstandigheden van de staleenden die Albert Heijn, Aldi en Lidl verkopen tijdens de kerstdagen leiden een erbarmelijk leven. Dat stelt Wakker Dier. De organisatie roept de winkelketens op het gevogelte uit de schappen te halen.
10/12 07u30  Geen treinen in Duitsland door grote stakingHet treinverkeer in heel Duitsland ligt zo goed als stil door een staking van het treinpersoneel. In Beieren rijden er vanochtend helemaal geen treinen. In veel andere delen van het land rijden er slechts een paar.
10/12 07u00  Jonge militair die drugshandel moest bestrijden, aangehouden met drugs op zakEen 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao aangehouden terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair wordt teruggestuurd naar Nederland.
09/12 15u30  Vrachtwagenchauffeur schiet op 'gele hesjes' die weg blokkeerdenEen 60-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht opgepakt, omdat hij bij de Franse stad Béziers met losse flodders had geschoten op betogers in gele hesjes. De chauffeur was vast komen te staan omdat de actievoerders de weg blokkeerden.
09/12 15u15  Vliegverbod boven Oostvaardersplassen tijdens afschieten hertenBoven de Oostvaardersplassen geldt vanaf morgen een tijdelijk vliegverbod. Het verbod heeft volgens een politiewoordvoerder te maken met het afschieten van een deel van de hertenpopulatie in het gebied. De maatregel is genomen in verband met open ordeverstoringen uit het verleden.
09/12 14u30  Minderheidsregering België: koning accepteert ontslag bewindslieden N-VADe Belgische koning Filip heeft het ontslag aanvaard van drie ministers en twee staatssecretarissen van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Premier Charles Michel had een bezoek aan de koning gebracht om het ontslag aan te vragen. De N-VA en drie andere coalitiepartners konden het niet eens worden over het VN-migratiepact van Marrakesh.
09/12 14u00  Eurosport maakt excuses voor zingende commentator tijdens afscheidswedstrijdSportcommentator Frank Kramer heeft het tijdens de laatste wedstrijd die hij moest verslaan voor Eurosport wel heel bont gemaakt. Hij vertelde anekdotes die niets met de wedstrijd te maken hadden, las een gedicht voor, zong een liedje van Frank Sinatra.
09/12 13u45  Hond wacht wekenlang op baasje bij door bosbranden verwoeste woningEen hond die de bosbranden in Californië overleefde, heeft bijna een maandlang op zijn baasje gewacht. Op 8 november sloeg zijn baasje op de vlucht en al die tijd wachtte hond Madison voor de resten van de afgebrande woning.
09/12 12u00  Vier maanden na instorting brug Genua is laatste truck verwijderdBijna vier maanden na de gedeeltelijke instorting van het Polcevera-viaduct in Genua is de laatste vrachtauto die nog op de restanten stond, verwijderd.
09/12 11u15  Drankrijder scheurt over de snelweg met baby achterinDe Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
09/12 11u00  Drankrijder scheurt met 150 km/u over de snelweg met baby achterinDe Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat.
09/12 10u45  De oudere royals van Europa voelen zich nog steeds topfitPrinses Beatrix is al 80, maar nog steeds zo fit als een hoentje. Ze steekt geregeld haar handen uit de mouwen voor goede doelen en ze pakt nog regelmatig het vliegtuig. Hoe zit dat eigenlijk bij de royals op leeftijd in andere landen? We zochten het uit.
09/12 10u30  Frankrijk onderzoekt nep 'gele hesjes' op sociale mediaDe Franse inlichtingendienst onderzoekt of er op sociale media veel nep 'gilets jaunes' (gele hesjes) zijn. De valse 'gele hesjes' zouden de omvang van het massale protest in Frankrijk nog groter moeten laten lijken.
09/12 10u15  4 op de 10 mensen heeft geen cent over voor het klimaatRuim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft daarentegen aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben.
09/12 09u45  Nonnen drukken half miljoen dollar achterover om te gokkenTwee nonnen van een katholieke school in Californië hebben ruim 500.000 dollar verduisterd. Een deel van het geld hebben ze vermoedelijk uitgegeven aan gokken in casino's en aan vakanties.
09/12 09u15  Heel Holland Bakt-winnaar Hans: 'Ik kijk vanavond samen met oma'Bakkers klaar, bakken maar! Vanavond start het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Winnaar van vorig jaar Hans Spitsbaard (23) hielp mee met de voorselectie van de kandidaten. "Er moesten ruim 600 taarten geproefd worden."
09/12 08u30  Jaap van Deurzen gaat met pensioen: 'Ik heb mijn jongensdroom waargemaakt'Van de val van de Berlijnse muur tot de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië, de aanslag op Utoya en vele andere brandhaarden in alle uithoeken van de wereld: Jaap van Deurzen was erbij en deed er verslag van. Zoals alleen hij dat kan – persoonlijk, losjes en betrokken. Nu hij volgende week de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, komt daaraan een eind.
09/12 08u15  Een dode en drie mensen kritiek door overdosis drugs op festivalEen 19-jarige bezoeker van een muziekfestival in Sydney is overleden en drie anderen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers hebben waarschijnlijk een overdosis drugs gebruikt.
09/12 07u45  Man aangevallen door haai en met ernstige verwondingen naar ziekenhuis gebrachtVoor de oostkust van Australië is een surfer zwaargewond geraakt door een beet van een haai. De 36-jarige heeft veel bloed verloren en diepe wonden in zijn been aan de aanval overgehouden.
08/12 22u45  Bellen met CBR? '1 uur en 18 minuten in de wacht'Bellen naar de klantenservice van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een gezondheidsverklaring? Dan sta je gemiddeld 1 uur en 18 minuten in de wacht.
08/12 21u45  Crisis in België: N-VA dreigt uit regering te stappen om Marrakesh-pactDe Vlaams Nationalistische partij N-VA dreigt uit de regering te stappen als de Belgische premier Charles Michel volgende week het Marrakesh-pact tekent. De N-VA is fel tegenstander van het akkoord over migratie.
08/12 20u30  Bezoek aan rampplek Italië: 'Tieners beleefden afschuwelijke nachtmerrie'Italië-correspondent Eveline Rethmeier bezocht de rampplek waar gisteren in een disco zeker zes doden vielen. "Tieners zagen hoe vriendjes naar beneden vielen en in een krioelende mensenmassa terechtkwamen waar armen en benen uitstaken. Een afschuwelijke nachtmerrie."
08/12 18u45  Overlast en afgelastingen door slecht weer: 144 KLM-vluchten geschraptDe harde wind heeft op verschillende plekken in Nederland geleid tot overlast. Het KNMI waarschuwde voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur, vooral tijdens buien. Voor het hele land met uitzondering van het noordoosten werd daarom code geel afgegeven.
08/12 18u30  KLM schrapt 144 vluchten vanwege slecht weerVanwege het slechte weer heeft KLM vandaag in totaal 144 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dat maakte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bekend.
08/12 18u15  KLM schrapt 144 vluchten vanwege slechte weerVanwege het slechte weer heeft KLM vandaag in totaal 144 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Dat maakte een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bekend.
08/12 17u45  Matige opkomst bij protesten 'gele hesjes' in NederlandWerden in Parijs ruim 500 mensen aangehouden en in Brussel 400 man, in ons land zijn de protesten van de 'gele hesjes' vrij rustig verlopen. De opkomst was matig, alleen in Amsterdam werden mensen aangehouden. In Den Haag was wel een flinke politiemacht op de been.
08/12 16u00  Foto winkeldief gaat wereld over vanwege opvallende tattoosEen politiefoto van een Amerikaanse vrouw die vanwege een winkeldiefstal is opgepakt, gaat de wereld over. Reden: niet haar misdaden, maar de opvallende tatoeages in haar gezicht.
08/12 11u15  22-jarige Britse backpacker vermoedelijk vermoord in Nieuw-ZeelandDe Britse Grace Millane (22) is waarschijnlijk vermoord, dat zegt de politie in Nieuw-Zeeland. Ze raakte vorige week vermist tijdens een reis door het land. Een 26-jarige man is aangehouden op verdenking van moord.
08/12 09u15  NS herenigt verloren knuffels en kinderenDe NS probeert komende week via Twitter en Instagram kinderen met hun in de trein achtergelaten knuffels samen te brengen. Foto's van beren en hondjes worden gedeeld in de hoop dat ze herkend worden door hun eigenaren.
08/12 08u45  'Joodse schrijfster Etty Hillesum hielp kinderen ontsnappen uit Kamp Westerbork'De joodse juriste en schrijfster Etty Hillesum heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog geholpen enkele kinderen te laten ontsnappen uit Kamp Westerbork. Dat blijkt uit onderzoek van literatuurwetenschapper Betinne Siertsema.
08/12 08u00  Man dood na geweldsincident in café Nuenen, verdachte aangehoudenIn een café in Nuenen is gisteravond een 60-jarige man door geweld om het leven gekomen.
08/12 07u45  Man overleden bij geweldsincident in café Nuenen, verdachte aangehoudenIn een café in Nuenen is gisteravond een 60-jarige man om het leven gekomen. Een 34-jarige man uit de Brabantse gemeente is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood.
07/12 23u30  Het bleef rustig: enorme politiemacht weet Project X-feest Katwijk te voorkomenEen enorm politieleger, controles bij alle invalswegen en een noodverordening. Het lijkt genoeg om ervoor te zorgen dat er geen massaal Project X-feest in het Brabantse Katwijk kon worden gehouden.
07/12 21u45  Veel politie op de been voor aangekondigd Project X-feest in KatwijkEen enorm politieleger, controles bij elke invalsweg en een noodverordening. Het lijkt genoeg om ervoor te zorgen dat er geen massaal Project X-feest in het Brabantse Katwijk kan worden gehouden.
07/12 20u45  Zeven mariniers opgepakt na geweld in centrum RotterdamZeven mariniers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in het centrum van Rotterdam omdat ze betrokken waren bij een geweldsincident. Alle zeven zitten nog vast.
07/12 19u30  Chinese maanlander naar 'donkere kant' van maan: aardappels en bloemzaden meeIn 1969 stond Armstrong al als eerste op de maan. Maar vanavond is er weer een primeur. China schiet een maanlander de lucht in die naar de 'achterkant' van de maan gaat, de kant die je vanaf de aarde niet kunt zien. Er zit opmerkelijke bagage in het ruim: aardappels en bloemzaden.
07/12 18u45  Eerste verdachten grote anti-maffia-actie weer vrijTwee van de vijf verdachten die woensdag in Nederland tijdens een grootschalige Europese operatie zijn aangehouden, zijn weer op vrije voeten. De man en vrouw blijven volgens het Openbaar Ministerie wel verdacht van het overtreden van de Opiumwet.
07/12 17u15  Chinese satelliet naar 'donkere kant' van maan: aardappels en bloemzaden meeIn 1969 stond Armstrong al als eerste op de maan. Maar vanavond is er weer een primeur. China schiet een satelliet de lucht in die naar de donkere kant van de maan gaat. Er zit opmerkelijke bagage in het ruim: aardappels en bloemzaden.
07/12 16u45  België en Nederland waarschuwen voor reizen naar FrankrijkHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangescherpt door de verwachte demonstratie van de gele hesjes dit weekend. Nederlanders worden opgeroepen alert te zijn en protesten te vermijden. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt zelfs aan de reis naar Parijs helemaal uit te stellen.
07/12 16u30  Bedrijven blijven woedend over prijs uitstoot CO2: 'Burger wordt hoe dan ook genaaid'Het kabinet is bereid de plannen voor invoering van een minimumprijs voor CO2-uitstoot stevig af te zwakken. Dat blijkt uit documenten die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgedeeld onder de deelnemers aan de klimaattafel over elektriciteit, en die in handen zijn van RTL Nieuws.
07/12 16u30  Jean zat in Oegandese cel na meenemen nijlpaardtand: 'Van geen kwaad bewust'De Amsterdamse Jean Geeris (69) belandde vorig jaar in een Oegandese cel nadat ze een gevonden nijlpaardtand als souvenir had meegenomen in haar handtas. "We zaten dagenlang vast en zijn 5000 euro armer. Het was vreselijk, terwijl ik me van geen kwaad bewust was."
07/12 16u15  Nederlands bedrijf bouwt Tesla's om tot Zwitserse politiewagensDe politie in het Zwitserse Basel heeft sinds deze week drie Tesla's Model X in het wagenpark. Die moesten nog wel een kleine metamorfose ondergaan. De wagens zijn in Nederland voorzien van zwaailichten, een radiosysteem en de kleuren geel en blauw. "We krijgen nu wereldwijd aanvragen."
07/12 15u45  Impact gele hesjes: 'Ik stond met mijn kinderen in het traangas'De 'gele hesjes' hebben een grote impact op het leven van de Fransen, zoals die van de Nederlandse Florentine die met haar gezin in Parijs woont. "Er werd met traangas gespoten, terwijl ik met mijn kinderen door de stad fietste. Auto's stonden in brand."
07/12 15u45  'Kind voor straf 8 km laten lopen is nog oké, maar dat filmen is ronduit schadelijk'Als mijn kind uit de bus wordt gezet omdat ze andere kinderen pest, dan loopt ze maar naar school, dacht de Amerikaan Matt Cox. Zijn 10-jarige dochter moest bij een temperatuur van 2 graden Celsius 8 kilometer lopen, en Matt filmde dat en zette het op Facebook. De video ging viral. Maar heeft zo'n straf wel zin? En zo nee, wat kun je als ouder dan wel doen?
07/12 15u15  Kind voor straf 8 km laten lopen is nog oké, 'maar dat filmen is ronduit schadelijk'Als mijn kind uit de bus wordt gezet omdat ze andere kinderen pest, dan loopt ze maar naar school, dacht de Amerikaan Matt Cox. Zijn 10-jarige dochter moest bij een temperatuur van 2 graden Celsius 8 kilometer lopen, en Matt filmde dat en zette het op Facebook. De video ging viral. Maar heeft zo'n straf wel zin? En zo nee, wat kun je als ouder dan wel doen?
07/12 15u15  Nederlander die terroristische aanslag wilde plegen, krijgt 36 maanden celDe extreemrechtse Vincent T. (46) heeft vrijdag 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. T. is de oprichter van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade op Facebook, die als doel zou hebben actief moslims te bestrijden.
07/12 14u00  RKC en Willem II rekenen zich rijk na bod 75 miljoen op Ajacied De JongAjacied Frenkie de Jong wordt mogelijk voor 75 miljoen euro verkocht aan de Franse club Paris Saint Germain, en dat nieuws zorgt voor blijdschap bij RKC en Willem II. Beide clubs krijgen als de deal doorgaat een deel van de transfersom en strijken dan miljoenen op. Vooral RKC heeft mazzel, want daar speelde De Jong geen minuut.
07/12 13u45  Anticonceptiepil is terug: apothekers komende weken weer bevoorraadDe problemen met de levering van de anticonceptiepil zijn voorbij. Er was al sinds begin september een tekort, maar apotheken en farmaceuten in ons land worden de komende weken weer bevoorraad. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.
07/12 12u00  Afghaanse Mini-Messi leeft in nachtmerrie, taliban willen hem dodenDe droom van de 7-jarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan kwam uit toen hij twee jaar geleden zijn grote idool eindelijk ontmoette: Lionel Messi. Maar nu is zijn leven veranderd in een nachtmerrie. Hij is met zijn familie op de vlucht, omdat de taliban vanwege zijn beroemdheid op zoek naar hem is.
07/12 11u45  Afghaanse Mini-Messi vlucht voor taliban: 'Ze willen m'n zoon'De droom van de 7-jarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan kwam uit toen hij twee jaar geleden zijn grote idool eindelijk ontmoette: Lionel Messi. Maar nu is zijn leven veranderd in een nachtmerrie. Hij is met zijn familie op de vlucht, omdat de taliban vanwege zijn beroemdheid op zoek naar hem is.
07/12 11u45  'DNB vindt toetsing ING-top na witwasaffaire niet nodig'De schikking van 775 miljoen euro vanwege het overtreden van regels tegen witwassen is geen reden voor toezichthouder DNB om opnieuw te kijken of de top van ING wel geschikt is om de bank te leiden. Dat concludeert DNB na een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van ING zelf.
07/12 10u00  'DNB vindt toetsing ING-top na witwasaffarie niet nodig'De schikking van 775 miljoen euro vanwege het overtreden van regels tegen witwassen is geen reden voor toezichthouder DNB om opnieuw te kijken of de top van ING wel geschikt is om de bank te leiden. Dat concludeert DNB na een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van ING zelf.
07/12 09u45  Video van vader die pestende dochter (10) voor straf naar school laat lopen, gaat viral"Je bent de beste vader ooit" tot "ze zouden je kinderen bij je weg moeten halen". De vele reacties op een Facebookvideo van de Amerikaan Matt Cox lopen sterk uiteen. Cox filmde een paar dagen geleden hoe hij zijn dochter naar school liet lopen omdat ze een ander kind had gepest.
07/12 09u15  Wim was vrijwilliger na stintongeluk Oss: 'De wereld stond op zijn kop'Wim Vermeulen zal het stintdrama in Oss waarschijnlijk nooit vergeten. Hij probeerde als vrijwilliger van Slachtofferhulp vooral te luisteren naar de mensen die het ongeluk voor hun ogen zagen gebeuren. Nederland kent miljoenen vrijwilligers, die net als Wim iets goeds doen voor de samenleving. Vandaag is de Dag van de Vrijwilliger.
07/12 08u15  Met 'vliegende' gnoes wint Pim prestigieuze fotoprijs National GeographicHet ziet er bijna uit als een oud schilderij, vindt fotograaf Pim Volkers. Maar hij stond er toch echt met zijn neus bovenop toen anderhalf miljoen gnoes een rivier in Tanzania overstaken. En belangrijker: hij schoot het perfecte plaatje.
07/12 07u30  Moet Nederland verdacht Huawei ook in de ban doen? 'Niet naïef zijn'Wereldwijd gooien overheden netwerkapparatuur van het Chinese Huawei op straat, omdat ze bang zijn voor spionage. Die angst is terecht, zegt beveiligingsbedrijf Fox-IT. Of Nederlandse telecombedrijven Huawei ook in de ban doen, is nog maar de vraag. KPN en VodafoneZiggo houden zich op de vlakte, T-Mobile heeft geen plan om afscheid te nemen van Huawei.
06/12 19u15  Zainab (2) heeft extreem zeldzaam bloed nodig om te overlevenZe heeft een van de meest zeldzame bloedsoorten op aarde én de 2-jarige Zainab heeft een agressieve vorm van kanker waardoor ze bloedtransfusies nodig heeft. Alleen: er zijn zo weinig mensen die daarvoor geschikt zijn, dat de bloedbank nu een wereldwijde zoektocht is gestart. 
06/12 18u45  Ook werkgeversorganisaties slaan alarm om klimaatakkoordDe deadline van het Klimaatakkoord nadert en de onderhandelingen zijn nog lang niet afgerond. Vandaag komen ook de mee-onderhandelende werkgeversorganisaties met een eigen open brief aan minister Wiebes om hun argumenten nog eens extra voor het voetlicht te brengen.
06/12 18u30  Kamer ziet niets in gekozen formateurEen rechtstreeks gekozen formateur zal kabinetsformaties niet beter laten verlopen. De meeste fractievoorzitters zijn niet enthousiast over dit idee. Ze vrezen dat formaties dan nog ingewikkelder worden.
06/12 18u30  Benzineprijs zakt verder, prijs bij eerste pomp onder 1,40 euroGoed nieuws voor mensen die (veel) autorijden. De prijs van benzine heeft een nieuw dieptepunt bereikt: bij de eerste pomp is een literprijs van 1,40 euro gespot.
06/12 18u30  Utrechtse ijsmaker gekroond tot beste van de wereld: 'Waanzinnig dit'Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won de prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d’Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."
06/12 16u30  Utrechtse ijsmaker gekroond als beste van de wereld: 'Waanzinnig dit'Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d’Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."
06/12 16u00  Vredesbesprekingen Jemen begonnen: 'Er zijn al 57.000 mensen gestorven'Vlak buiten de Zweedse hoofdstad Stockholm is vandaag een begin gemaakt aan wat een vredesoverleg moet zijn tussen de strijdende partijen in Jemen. De Verenigde Naties beschrijven de situatie daar als de meest ernstige humanitaire crisis ter wereld.
06/12 15u45  Minister wil stint in voorjaar weer op de wegDe stint komt in het voorjaar waarschijnlijk weer terug op de weg om kinderen weer van een naar school en kinderopvang te vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) noemt het 'wenselijk' om te komen tot een tijdelijke toelating, meldt ze in een brief aan de Tweede Kamer.
06/12 15u15  Politie haalt vuurwerkshops offline: 2000 Nederlandse kopersOngeveer 2000 Nederlanders die illegaal vuurwerk kochten op Poolse websites, kunnen een bezoekje van de politie verwachten. De politie heeft er samen met het Openbaar Ministerie voor gezorgd dat er vier websites inmiddels uit de lucht zijn gehaald.
06/12 14u45  Onderzoek naar rol Nederlandse ambtenaren bij illegale adoptiesEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Nederlandse ambtenaren waren in het verleden mogelijk betrokken bij illegale adopties uit onder meer Brazilië, aldus het ministerie.
06/12 14u30  Oefendokter moet zorgen voor beter bezoek aan de huisartsAls ouderen eerst even online oefenen met praten over medische klachten, gaat het gesprek bij de huisarts beter. Dat stelt de Universiteit Utrecht die daarom een speciale app heeft ontwikkeld. "Ouderen moeten bewuster een consult ingaan."
06/12 14u30  Onderzoek naar rol overheid bij illegale adopties uit het buitenlandEr komt een onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Nederlandse ambtenaren waren in het verleden mogelijk betrokken bij illegale adopties uit onder meer Brazilië, aldus het ministerie.
06/12 13u30  Blunderende Blokker-directeur kan aan de slag bij AH to goRob Heesen, die twee jaar geleden een golf aan kritiek over zich heen kreeg na zijn mediaoptreden tijdens een ingrijpende reorganisatie van Blokker, heeft een nieuwe klus. Vanaf begin volgend jaar gaat hij Ahold-dochter AH to go leiden.
06/12 13u30  Oordopjes en voorlichting: sportscholen en bioscopen willen gehoorschade voorkomenBioscopen, fitnesscentra en studentenverenigingen gaan zich inzetten om gehoorbeschadiging bij bezoekers te voorkomen. En dat is hard nodig: 1 op de 7 kinderen van 9 tot 11 jaar heeft al gehoorschade door hard lawaai.
06/12 13u00  Leerling krijgt 15.000 euro van stukadoorsbedrijf door val van trapEen leerling van een stukadoorsbedrijf in Kampen was net drie dagen aan het werk toen hij plotseling van een schilderstrap viel. Een fout van het bedrijf, bleek later. Hij liep een scheur in zijn ruggenwervel op. Pijnlijk, vooral ook omdat hij van zijn baas niet meer terug hoefde te komen. Nu krijgt hij 15.000 euro smartengeld.
06/12 12u30  Verlies voor antirokers: tabaksindustrie kan niet worden vervolgdDe tabaksindustrie kan niet strafrechtelijk worden vervolgd. Advocate Bénédicte Ficq had daarvoor een zogeheten artikel 12-procedure opgestart.
06/12 12u15  Ruim 1800 herten in Oostvaardersplassen mogen worden afgeschotenRuim 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen mogen worden afgeschoten. Dat heeft de rechtbank in Midden-Nederland vandaag bepaald.
06/12 11u30  Leider gele hesjes Maastricht weer opgepaktDe leider van de gele hesjes-beweging in Maastricht is weer opgepakt. Vanochtend stond de politie aan zijn deur, hij wordt verdacht van 'opruiing via sociale media'. De leider kondigde de afgelopen dagen een nieuwe protestactie aan in Limburg.
06/12 10u15  Vakbond KLM-personeel betaalt voor website 'tegengeluid' in discussie SchipholEen opmerkelijk initiatief: een site die mede namens omwonenden pleit vóór uitbreiding van Schiphol. De initiatiefnemers vinden dat er te weinig aandacht is voor de economische voordelen die de luchthaven oplevert.
06/12 09u45  Belgische pastoor geschorst na geheime relatie met manEen pastoor uit het Belgische Kortessem is geschorst, omdat hij een geheime relatie had met een man. De vriend van de pastoor wist niets van zijn werkzaamheden bij de kerk. Toen hij daar na drie jaar achterkwam, tipte hij het bisdom.
06/12 09u00  Nieuwe arbodienst voor vrouwen: 'We zijn gelijk, maar wel anders'Er komt een arbodienst die zich specifiek richt op vrouwen op de werkvloer. De dienst, die HealthyWoman heet, gaat in januari van start bij een thuiszorginstelling met 12.000 medewerkers. "We leven in een door mannen gedomineerde wereld die nog te weinig is aangepast op arbeidsparticipatie door vrouwen", zegt oprichter Joyce van Dijk.
06/12 07u15  Al ruim 70 incidenten en drie gewonden met (illegaal) vuurwerkVernielingen, overlast, branden en zelfs gewonden: met oud en nieuw in aantocht zijn incidenten met vuurwerk aan de orde van de dag. In heel Nederland zijn er sinds 1 november al 74 incidenten geweest. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x EU-Commissie teruggefloten: sjoemelen met normen rijtest mag niet13/12 12u00 - RTL.nl: De Europese Commissie mag niet meer toestaan dat de normen op uitstoot overschreden worden bij rijtests. Dat heeft de lagere rechtbank van het Hof van Justitie van de Europese Unie vandaag bepaald. De Commissie stond toe dat auto’s bij uitstoottesten de gestelde milieunormen overschreden om zo te compenseren voor externe factoren tijdens het testen.
7x 8:30 uur: minister presenteert resultaat onderzoek naar stint13/12 08u00 - RTL.nl: Het onderzoek van TNO naar de stint is afgerond. Er werd de afgelopen maanden door hen onderzoek gedaan naar de veiligheid van de stint na het drama in Oss. TNO en minister Cora van Nieuwenhuizen komen om 08.30 uur met de resultaten. Kijk live mee.
6x Sinds de AVG bijna 10.000 privacyklachten bij toezichthouder13/12 10u45 - RTL.nl: Bijna 10.000 mensen hebben het afgelopen half jaar privacyklachten gemeld bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Mensen klagen vooral over privacyschendingen waarbij organisaties niet goed omgaan met het recht op inzage of het recht op verwijdering.
5x Het is officieel: 2018 is het zonnigste jaar ooit13/12 12u45 - RTL.nl: We hebben op deze koude, maar zonnige dag een record te pakken! Zojuist is het aantal zonuren van dit jaar opgelopen tot 2022, en daarmee is 2018 het zonnigste jaar aller tijden.
5x OM eist 28 jaar cel tegen Shurandy S. voor doodschieten broer kroongetuige13/12 13u45 - RTL.nl: Het OM eist een celstraf van 28 jaar tegen Shurandy S. Hij heeft bekend dat hij eind maart de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. heeft doodgeschoten.
4x ECB stopt met opkopen obligaties, einde stimulering economie niet in zicht13/12 14u00 - RTL.nl: Het is officieel: de Europese Centrale Bank (ECB) zet in januari een streep onder het opkopen van obligaties. Dat is een historisch besluit, maar volgens beurscommentator Jacob Schoenmaker blijft de ECB ondertussen de economie nog stimuleren. "De ECB gaf zelfs nog nooit zo plankgas", zegt hij.
4x Geen straf voor 'stelen' Jip de kip13/12 15u30 - RTL.nl: De vrouw die bijna drie jaar geleden kip Jip meenam van een studieproject bij de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is wel schuldig aan diefstal, maar krijgt geen straf.
3x Investeerder foetsie, Nederlandse restaurants Taco Bell failliet13/12 14u30 - RTL.nl: Slecht nieuws voor liefhebbers van taco’s en burrito’s. De Nederlandse franchisenemer van restaurantketen Taco Bell heeft uitstel van betaling gekregen, en de zeven dochterbedrijven zijn failliet. De net geopende Nederlandse restaurants werden onlangs gesloten.
3x Pieter van Vollenhoven hielp 'sportieve jonge vrouw', nu zoekt hij haar via Twitter13/12 15u15 - RTL.nl: Pieter van Vollenhoven heeft de hulp van zijn volgers op Twitter ingeroepen. De echtgenoot van prinses Margriet wil weten hoe het gaat met de verdwaalde vrouw die hij gisteren heeft geholpen.
3x Google toont privacymelding aan miljoenen Europese gebruikers13/12 15u30 - RTL.nl: Miljoenen Google-gebruikers in de EU krijgen vandaag een melding dat de Google zijn gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid heeft aangepast. Het kantoor in Ierland wordt vanaf januari verantwoordelijk voor de gegevens van Europese gebruikers en het naleven van de Europese privacyregels.

Statistieken

Artikels:
35918
Gelezen:
28067
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven