zondag 17 november 2019, week 46


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
17/11 08u15  Moeder Monique runt topsportgezin: 'We waren dit jaar maar 10 minuten samen' Moeder Monique is de enige uit het hechte Limburgse gezin Schuurs die geen topsport doet of heeft gedaan. Toen haar zoon laatst moest invallen in de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Chelsea, durfde ze niet te kijken. Ook als haar dochter tennist, zit ze niet lekker op de tribune. "Het is sowieso beter dat ik niet kijk, want dan verliezen ze bijna altijd."12 
16/11 13u15  Terugkijken: aankomst Sinterklaas in Apeldoorn De Sint is weer in het land! Hij kwam per stoomtrein aan in Apeldoorn. Wij waren erbij. Kijk de livestream hier terug.
16/11 13u00  Sint is aangekomen in Apeldoorn: volg de intocht hier De Sint is weer in het land! Hij is zojuist per stoomtrein aangekomen in Apeldoorn, waar hij nu zal beginnen aan de route door de stad. Volg hier onze livestream.
16/11 07u45  De bommen, 300 doden, en nu het herstel? Sri Lanka kiest president Sinds de bloedige aanslagen tijdens Pasen dit jaar veel toeristen Sri Lanka links liggen. Ook drie Nederlanders kwamen om het leven. En dat is niet het enige probleem van het land. Uitdagingen genoeg voor de nieuwe president, die vandaag wordt gekozen.
15/11 13u30  ING verhoogt tarieven voor bankpas en creditcard Particuliere klanten van ING gaan meer betalen voor het regelen van hun bankverkeer. De tarieven van de verschillende pakketten gaan vanaf 1 maart omhoog.
15/11 10u15  OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Bekir E. voor moord op Hümeyra (16) Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel en tbs geëist tegen Bekir E. voor het doodschieten van de 16-jarige Hümeyra, vorig jaar in Rotterdam. Hij heeft de moord eerder al bekend.
15/11 09u15  Disney+ gaat in Nederland waarschuwen bij racisme en stereotypen Streamingdienst Disney+ komt ook in Nederland met een waarschuwing voor programma’s en films waarin personages of verhaallijnen voorkomen die beledigend zijn.
15/11 07u15  Japanse tv naar Apeldoorn voor intocht: 'Pietendebat boeit Japanners' Niet alleen media uit eigen land komen zaterdag naar Apeldoorn voor de sinterklaasintocht, ook de Japanse nationale tv komt met een cameraploeg. "We vinden vooral de zwartepietdiscussie interessant. Die discussie boeit ook miljoenen Japanners", zegt Nouhen Farjallah, die voor de Japanse tv werkt.
15/11 06u45  Benen verbrijzeld, toekomst weg: trauma na ongeluk kind onderschat Angst, stress of verdriet, omdat je toekomstdroom uiteen is gespat. Bijna 12 procent van de kinderen die een zwaar ongeluk hebben gehad, ontwikkelt posttraumatische stressklachten (PTSS). Volgens onderzoeker Els van Meijel kan dat voorkomen worden als de psychische impact van een ongeluk meer aandacht krijgt. "Een schande dat de zorg hierin nog zo tekortschiet."
15/11 06u30  1 miljoen klanten per week: AH to go bestaat 20 jaar Precies twintig jaar geleden werd de eerste AH to go geopend op station Den Bosch. Peter Hoekstra (53), general manager van AH to go bij NS, kijkt terug op twee mooie decennia: "De grootste winkels worden meerdere malen per dag leeggekocht terwijl er nauwelijks magazijnruimte is. We zijn een meester in logistiek en onze klanten snel bedienen."
15/11 03u30  JIT: hooggeplaatste Russen genoemd in telefoongesprekken rond MH17 Het Joint Investigation Team komt met een grote getuigenoproep, om meer duidelijkheid te krijgen over de link tussen MH17-ramp en Rusland. Het gaat om de contacten tussen de Russische separatisten in Oost-Oekraïne en de machthebbers in Moskou.
14/11 20u30  Duizenden gedupeerde ouders krijgen ruime compensatie in toeslagenaffaire Er moet snelle en ruimhartige compensatie komen voor een groep van duizenden ouders die slachtoffer zijn van de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. Dat adviseert de commissie-Donner, die onderzoek deed naar de toeslagaffaire die veel mensen in grote financiële problemen bracht. Het kabinet is van plan het advies over te nemen,
14/11 19u15  Embryo's kweken voor onderzoek? 'Mensen mogen niet gebruikt worden om mee te knutselen' Is het een goed idee, of moet je het juist nooit doen: embryo's kweken om onderzoek te doen naar voortplantingstechnieken en erfelijke ziektes. De vraag staat morgen centraal tijdens een nationaal debat over de Embryowet, misschien wel een van de meest gevoelige wetten van ons land.
14/11 18u45  De bejaarden komen: nieuwe serie schetst oplopende spanning tussen jong en oud Nederland vergrijst: we gaan van ruim 3 miljoen ouderen nu naar een kleine 5 miljoen in 2040. In de nieuwe RTL Z-serie 'De bejaarden komen' onderzoekt presentatrice Frederieke Hegger de gigantische impact van een steeds ouder wordend Nederland.
14/11 17u15  Bekir E. spreekt zichzelf tegen, is warrig, en huilt in rechtszaak moord Hümeyra In een grijs jack en grijze broek komt hij de rechtszaal binnengelopen: Bekir E., de man die ervan wordt verdacht Hümeyra (16) vorig jaar op 18 december te hebben doodgeschoten. Uiterlijk blijft hij onbewogen – dat hij wel degelijk emoties heeft, zal later blijken.
Laatste update: vandaag om 8u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/11 16u30  Honderden gedupeerde ouders krijgen ruime compensatie in toeslagenaffaireEr moet snelle en ruimhartige compensatie komen voor een groep van honderden ouders die slachtoffer werden van de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. Dat adviseert de commissie-Donner, die onderzoek deed naar de toeslagaffaire die veel mensen in grote financiële problemen bracht. Het kabinet is van plan het advies over te nemen,
14/11 15u15  Honderden gedupeerde ouders moeten ruime compensatie krijgen in toeslagenaffaireEr moet snelle en ruimhartige compensatie komen voor een groep van honderden ouders die slachtoffer werden van de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. Dat adviseert de commissie-Donner, die onderzoek deed naar de toeslagaffaire die veel mensen in grote financiële problemen bracht.
14/11 15u15  Fietsersbond pleit voor betere inrichting gevaarlijke kruispuntenBij dodelijke ongelukken op kruispunten zijn vaak fietsers betrokken. De Fietsersbond noemt dat nieuws verontrustend. De belangenorganisatie wil dat er meer geld wordt gestoken in het veiliger maken van kruispunten. De ANWB is voorstander van een onderzoek naar verwarrende voorrangsregels op kruispunten.
14/11 14u45  Buurman Jan ziet hoe agent Carla neerschiet: 'Ineens was het beng, beng'Keer op keer had Jan Boon naar eigen zeggen de instanties gebeld voor hulp voor zijn buurvrouw Carla. Zonder resultaat. Gisteren werd ze in een verwarde bui neergeschoten door de politie. "Ik zag het gebeuren. Ik rende erheen en riep: CARLA!"
14/11 13u45  De bejaarden komen: spanning loopt op tussen jong en oudNederland vergrijst: we gaan van een ruim 3 miljoen ouderen nu naar een kleine 5 miljoen in 2040. In de nieuwe RTL Z-serie 'De Bejaarden Komen' onderzoekt presentatrice Frederieke Hegger de gigantische impact van een steeds ouder wordend Nederland.
14/11 13u15  Dirco laat werkgever KLM op zijn rug tatoeëren"Als het bedrijf 100 jaar wordt, dan zet ik KLM op mijn rug", zei KLM-techneut Dirco Wit tegen zijn collega. Hij hield woord. Inmiddels staat niet alleen zijn werkgever op zijn bovenrug, maar heel Schiphol.
14/11 12u00  JIT: hooggeplaatste Russen genoemd in telefoongesprekken over MH17Het Joint Investigation Team komt met een grote getuigenoproep, om meer duidelijkheid te krijgen over de link tussen MH17-ramp en Rusland. Het gaat om de contacten tussen de Russische separatisten in Oost-Oekraïne en de machthebbers in Moskou.
14/11 12u00  Winkelverkopen VK onverwacht lager door brexit-onzekerheidDe twijfel rondom brexit zorgt ervoor dat Britse consumenten even voorzichtig zijn met het trekken van de portemonnee. Het aantal winkelverkopen daalde onverwachts in oktober.
14/11 11u45  Moordverdachte Bekir E.: 'Ik wilde op haar benen schieten'Bekir E., verdacht van de moord op het Rotterdamse meisje Hümeyra, zegt dat hij niet volledig verantwoordelijk gehouden kan worden voor zijn daden. "Ik ben zwakbegaafd. Er is heel wat mis gegaan tijdens mijn geboorte."
14/11 10u45  Raphaël (18) is waarschijnlijk eerste Belgische dode na gebruik e-sigaretIn een week tijd veranderde de Belgische Raphaël (18) van een gezonde jongen in een comapatiënt. Een maand later was hij dood. "Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een e-sigaret en/of de vulling ervan", zeggen zijn artsen tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.
14/11 09u45  Vijfjarig meisje komt om door drugsgeweld Rio de JaneiroEen vijfjarig meisje dat op weg was naar school is in Rio de Janeiro omgekomen, nadat ze werd geraakt door een rondvliegende kogel. Ze is het zesde jonge kind dat dit jaar sterft door het drugsgeweld in de Braziliaanse stad.
14/11 09u45  Nederlandse economie groeit door: plus 1,9 procent in derde kwartaalDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2019 met 1,9 procent gegroeid, vergeleken met een jaar terug. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is een stuk beter dan in Duitsland, waar ze maar net ontsnapten aan een recessie.
14/11 09u30  Nederlandse economie groeit door: plus 1.9 procent in derde kwartaalDe Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2019 met 1,9 procent gegroeid, vergeleken met een jaar terug. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is een stuk beter dan in Duitsland, waar ze maar net ontsnapten aan een recessie.
14/11 07u45  RTL Nieuws introduceert redactierobot ADAMDe redactie van RTL Nieuws is sinds vandaag een collega rijker. Redactierobot ADAM helpt ons om meer lokaal interessant nieuws te brengen. Vandaag debuteert de robot op rtlnieuws.nl met ruim 2400 verhalen over de verkeersveiligheid in Nederlandse woonplaatsen.
14/11 07u30  Probleem voor Von der Leyen: 'Britten leveren geen Eurocommissaris tot na verkiezingen'Een nieuw probleem voor Commissie Von der Leyen, die op 1 december moet beginnen. De Britten leveren voorlopig geen Eurocommissaris aan. Ze willen dat pas doen na de verkiezingen op 12 december.
13/11 21u00  Ziekenhuis laat hond afscheid nemen van stervend baasje: 'Hij nestelde zich op bed'Het Groningse ziekenhuis UMCG heeft de hond van een patiënt die op sterven lag afscheid laten nemen op de intensive care. "Als een patiënt komt te overlijden, geven we hem en zijn naasten alle ruimte om afscheid te nemen", schrijft het ziekenhuis op Facebook.
13/11 19u45  Boris Johnson zorgt voor thee-rel op sociale mediaEen campagnefilmpje met de Britse premier Boris Johnson heeft voor een Britse rel gezorgd. Reden: de wijze waarop de politicus zijn thee zet.
13/11 18u30  2019 nu al recordjaar cokevangst in Rotterdamse havenHet jaar 2019 is nog niet eens voorbij, maar nu al is de cokevangst in de Rotterdamse haven groter dan ooit. Dit jaar is er al 23.000 kilo coke onderschept bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van de Telegraaf. Deze drugs hebben bij elkaar een straatwaarde van ruim 1,1 miljard.
13/11 15u45  Blokker-baas opent 'Hema-concurrent' Miniso in NederlandBlokker-eigenaar Michiel Witteveen opent winkels van het Aziatische warenhuis Miniso in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Volgens retailexpert Cor Molenaar is dat een slimme stap. "Dit is wat consumenten zoeken in de winkelstraat."
13/11 15u45  Fout op fout gemaakt rond Philip O., de man die Joost (38) zomaar doodstak in metroOrganisaties faalden rond de begeleiding van Philip O., de psychiatrische patiënt die in de zomer van 2017 de 38-jarige Joost Wolters doodstak in de Amsterdamse metro. De inspectie Justitie en Veiligheid komt vandaag met die conclusie.
13/11 13u45  Verpakkingsregels overtreden: te zware whisky- en shampooflessenFlessen voor gedistilleerde drank, maar ook shampooflessen en plastic flessen met wasverzachter zijn vaak zwaarder dan nodig. Dat is slecht voor het milieu. Bovendien voldoen bedrijven op die manier niet aan de verpakkingswet.
13/11 12u00  Assad wil niets liever dan praten met het westen, maar blijft een brute dictatorAan tafel met de brute Syrische dictator Assad was voor de meeste Europese landen lange tijd ondenkbaar. Nu hij wordt gezien als winnaar van de jarenlange burgeroorlog lijkt dat voorzichtig te veranderen. Ondertussen gaan de misdaden door, zegt correspondent Olaf Koens.
13/11 11u45  Praten met dictator Assad? 'Hij wil niets liever, maar de misdaden gaan door'Aan tafel met de brute Syrische dictator Assad was voor de meeste Europese landen lange tijd ondenkbaar. Nu hij wordt gezien als winnaar van de jarenlange burgeroorlog lijkt dat voorzichtig te veranderen. Ondertussen gaan de misdaden door, zegt correspondent Olaf Koens.
13/11 11u15  #MeToo-ontslag onterecht wegens 'losse sfeer' bij bedrijfEen e-commercebedrijf mocht een 29-jarige online designer niet op staande voet ontslaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag, omdat er bij het jonge, creatieve bedrijf 'losse omgangsvormen' golden. Hij krijgt ruim 4000 euro schadevergoeding.
13/11 10u45  Concurrenten van ABN Amro: negatieve rente blijft een optieABN Amro gaat nu en in de toekomst geen negatieve rente rekenen voor klanten met minder dan 100.000 euro spaargeld. Concurrenten Rabobank, ING, Volksbank en Triodos durven dat niet aan. "We kunnen niets beloven voor de toekomst."
13/11 07u45  Winkeliers in actie: geen staking en middelvingers, maar brievenNa de boeren, de bouw en de leraren komt nu ook de retail in opstand. Deze week stuurt brancheorganisatie INretail boze brieven en mails naar Den Haag, waarin winkeleigenaren oproepen tot lastenverlichting, minder regels en hogere btw voor Chinese webwinkels. "Het wordt ons onmogelijk gemaakt om klaar te zijn voor de toekomst."
13/11 06u30  Langzaam maar zeker: meer vrouwen in beroepen op hoogste niveauEr zijn iets meer op hbo- of wo-niveau werkende vrouwen bij gekomen in de afgelopen vijf jaar. Afgelopen jaar was 45 procent van de werkenden vrouw. In ruim een derde van de beroepen op het hoogste niveau werken meer vrouwen dan mannen.
13/11 06u30  Verpakkingsregels overtreden: te zware whiskey- en shampooflessenFlessen voor gedistilleerde drank, maar ook shampooflessen en plastic flessen met wasverzachter zijn vaak zwaarder dan nodig. Dat is slecht voor het milieu. Bovendien voldoen bedrijven op die manier niet aan de verpakkingswet.
12/11 17u30  Bedrijven zetten zich schrap voor drukke feestdagenperiode, extra mensen ingezetDe komende weken gaan webwinkels, pakketbezorgers en distributiecentra aan de slag met tientallen miljoenen bestelde pakketjes. De verwachting is dat er wederom veel meer wordt besteld dan andere jaren. Om de topdrukte - die eerder start en langer doorloopt - bij te kunnen houden, worden duizenden extra mensen ingezet.
12/11 17u00  Angela vecht al jaren tegen anorexia: 'Ik vond nergens hulp die werkte'Angela (20) strijdt al jaren tegen anorexia. Op een gegeven moment woog ze nog 38 kilo en wilde ze niet meer leven. "Ik ging van wachtlijst naar wachtlijst, maar de juiste zorg heb ik nooit gekregen." Die zorg is veel te veel gericht op de kilo's, zegt ze. "En te weinig op de reden waarom ik mezelf wilde uithongeren."
12/11 15u30  Consumentenbond vraagt Hoekstra om snel verbod negatieve spaarrenteDe Consumentenbond wil dat minister Wopke Hoekstra van Financiën een verbod op negatieve spaarrente instelt. De tijd dringt, schrijft de bond aan de minister.
12/11 13u00  Mishandeling conductrice (63) maakt veel los: 'Zo'n laffe, lage daad'De beelden waarop te zien is hoe een 63-jarige conductrice op station Breda knock-out wordt geslagen, maken veel los. De mishandelde conductrice is erg geschrokken, maar laat weten dat ze de dag erna weer aan het werk is gegaan. De politie zet alles op alles om de dader te vinden. "Deze lage actie verdient alle aandacht."
12/11 09u15  Deliveroo introduceert afhaaloptie in restaurants AmsterdamMaaltijdbezorger Deliveroo start vandaag met een optie om bestellingen af te halen. Voorlopig is de optie alleen beschikbaar bij 70 restaurants in Amsterdam.
12/11 06u45  Gehandicapte kinderen hebben nog steeds veel te weinig speelplekkenEr moet veel meer haast gemaakt worden met de aanleg van speeltuinen die ook geschikt zijn voor gehandicapte kinderen. Die oproep doen politici en betrokkenen."Er liggen mooie beloftes, maar met mooie praatjes heb je nog geen spelende kinderen."
11/11 18u15  Coalitie onderzoekt: 100 kilometer per uur overdag, gas geven 's nachtsHet kabinet onderzoekt of de maximumsnelheid 's nachts 130 kilometer per uur kan blijven. Dat zou de pijn van een snelheidsverlaging moeten verzachten, zeggen bronnen tegen RTL Nieuws.
11/11 18u15  Zorgen om zwartepietdiscussie: 'Bereidheid tot geweld neemt toe'Met de belaging van de Kick Out Zwarte Piet-activisten afgelopen vrijdag in Den Haag lijkt het zwartepietdebat nog verder verhard. Voor- en tegenstanders staan lijnrecht tegenover elkaar. Komt er ooit een eind aan de discussie?
11/11 16u45  Noodtoestand voor bosbranden in Oost-Australië: 'catastrofale' dreigingIn het oosten van Australië is de noodtoestand uitgeroepen voor de grote bosbranden die daar woeden. Autoriteiten vrezen dat het ergste nog moet komen: ze spreken van een 'catastrofale' dreiging voor dichtbevolkte gebieden.
11/11 16u45  Luchtvaart neemt meer brandstof mee dan nodig is vanwege prijsVliegtuigen van British Airways nemen vaak meer brandstof mee dan ze nodig hebben, omdat dat goedkoper is dan bijtanken op de volgende bestemming. Maar door dit zogenaamde 'fuel tankering' zijn vliegtuigen zwaarder en stoten ze dus meer CO2 uit. "Met de huidige discussie over het klimaat wordt het een dilemma."
11/11 16u30  'Ziyech in beeld als vervanger Eriksen bij Spurs'Ajacied Hakim Ziyech staat hoog op het verlanglijstje van Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino zoekt een vervanger voor Christian Eriksen.
11/11 14u30  Regen en wind: oppassen voor kinderen die Sint-Maarten vierenKinderen die vanavond tijdens Sint-Maarten met lampionnen op pad gaan, moeten oppassen. Het gaat hard waaien en in het westen kan het zelfs gaan onweren, zegt weerman Maurice Middendorp van Buienradar. Ook geen ideaal weer om de 11de van de 11de te vieren: vandaag is ook de aftrap van het carnavalsseizoen.
11/11 14u15  Uitstel van betaling voor Dynasource, de 'Airbnb van de it-sector'Het Amsterdamse Dynasource wilde uitgroeien tot de Airbnb of de Tripadvisor van de automatiseringssector, maar heeft wegens geldgebrek uitstel van betaling moeten aanvragen. Dat zegt de kersverse directeur Marc Duijndam van de it-bemiddelaar tegen RTL Z.
11/11 13u45  Zes jaar en tbs voor neersteken hardloopsters in Noord-HollandRené V. uit Julianadorp is veroordeeld tot zes jaar cel en tbs. De rechtbank verklaarde hem schuldig aan viervoudige poging tot moord. Volgens de rechtbank is het een wonder dat geen van de slachtoffers is overleden.
11/11 13u15  Amerikaans octrooibureau: Booking.com 'niet onderscheidend genoeg'Het Amerikaanse octrooibureau eist bij het Amerikaanse Hooggerechtshof dat Booking.com wordt afgekeurd als handelsmerk. Het bureau vindt dat je een generiek woord niet onderscheidend kunt maken door er '.com' achter te zetten.
11/11 12u15  Karlijn (11) zoekt een nier: 'De nood is zo hoog, dat we op Facebook oproep doen'De 11-jarige Karlijn heeft met spoed een nieuwe nier nodig. Wachtlijsten zijn lang, de nood is hoog. Daarom heeft haar moeder Facebook ingezet om een donornier te vinden. "Het klinkt misschien bizar om via Facebook een oproep te doen, maar elk kind verdient geluk."
11/11 11u15  'Freedom Internet': zo heet de nieuwe provider van actievoerders XS4ALLDe nieuwe provider van het actiecomité dat XS4ALL wilde behouden heet Freedom Internet. Met die nieuwe provider willen de actievoerders in de geest van XS4ALL internetverbindingen gaan leveren.
11/11 09u15  Kick Out Zwarte Piet eist betere beveiliging: 'Politie en overheid aan zet'"We willen extra beschermd worden, als politie dit niet gaat doen, gaan we het zelf doen." Dat zegt Jerry Afriyie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet tegen RTL Nieuws naar aanleiding van de gebeurtenissen afgelopen vrijdag.
11/11 08u00  Studieschuld bestrijd je niet met hypotheekschuldLees meer >
11/11 07u45  'Bol.com gaat merkkleding verkopen, net als concurrent Amazon'Webwinkel Bol.com zet in op de verkoop van merkkleding om beter te concurreren met Amazon, meldt het Financieele Dagblad (FD) vandaag. Volgens ingewijden spreekt de Bol.com met bekende merken zoals G-star en Tommy Hilfiger.
11/11 07u15  Kick out Zwarte Piet regelt eigen beveiliging: 'Het wordt te gevaarlijk'Actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat zijn eigen beveiliging regelen om de eigen demonstranten te beschermen. "Onze ervaring is dat de politie en overheid de concrete bedreigingen tegen ons niet serieus nemen", zegt voorman Jerry Esajas tegen NU.nl.
11/11 06u30  Studieschuld bestrijdt je niet met hypotheekschuldLees meer >
10/11 23u15  Frans jongetje (6) dat van museum werd gegooid, kan weer lachenDe 6-jarige Franse jongen die begin augustus van de tiende verdieping van het museum Tate Modern in Londen werd gegooid, kan weer lachen. "Hij maakt flinke progressie en we kunnen hem nu naar buiten brengen in een rolstoel, zodat hij frisse lucht kan inademen." Dat laat zijn familie weten via zijn crowdfundingspagina.
10/11 23u00  Frans jongetje (6) die van museum werd gegooid, kan weer lachenDe 6-jarige Franse jongen die begin augustus van de tiende verdieping van het museum Tate Modern in Londen werd gegooid, kan weer lachen. "Hij maakt flinke progressie en we kunnen hem nu naar buiten brengen in een rolstoel, zodat hij frisse lucht kan inademen." Dat laat zijn familie weten via zijn crowdfundingspagina.
10/11 20u00  Duitse regeringscrisis afgewend door pensioenakkoordDe Duitse coalitie van SPD en CDU/CSU heeft een akkoord bereikt over de verhoging van kleine pensioenen voor circa 1,5 miljoen Duitsers. Een regeringscrisis lijkt daarmee te zijn afgewend.
10/11 17u30  Maak je op voor een koude week met flinke windSjaal om, muts op. Het wordt slechts een graad of zeven de komende dagen. "Er komt kil herfstweer aan", zegt Reinier van den Berg van Buienradar.
10/11 12u45  Rusland laat laatste dieren vrij uit beruchte orkagevangenisRusland zegt vandaag de laatste van bijna honderd orka's en beloega's te hebben vrijgelaten uit de beruchte orkagevangenis. De dieren zaten daar sinds vorig jaar zomer in kleine kooien, om later verkocht te worden aan aquaria en musea in China.
10/11 11u30  Geert Wilders komt met noodwet voor stikstofproblematiekDe PVV komt een voorstel voor een tijdelijke noodwet om de stikstofproblematiek aan te pakken. "Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen", zegt Wilders.
10/11 09u15  Australische bokser (27) overlijdt tijdens sparsessie met collegaAustralisch bokstalent Dwight Ritchie is op 27-jarige leeftijd tijdens een training overleden. Ritchie viel neer tijdens het sparren en kwam niet meer overeind. Collega-boksers reageren verslagen op het nieuws. "Een groot talent waarvan we het beste nog niet gezien hebben."
10/11 08u15  Plots viel Annika's lichaam uit: 'Ze negeren me nu, of doen alsof ik een kind ben'Een heel heftige kater terwijl je griep en koorts krijgt, een migraineaanval die opkomt. En dan ook nog een beetje buikgriep. Dat voelt Annika Mell (35) elke ochtend als ze wakker wordt. "En dat duurt dan de hele dag, tot ik weer naar bed ga."
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Moeder Monique runt topsportgezin: 'We waren dit jaar maar 10 minuten samen'17/11 08u15 - RTL.nl: Moeder Monique is de enige uit het hechte Limburgse gezin Schuurs die geen topsport doet of heeft gedaan. Toen haar zoon laatst moest invallen in de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Chelsea, durfde ze niet te kijken. Ook als haar dochter tennist, zit ze niet lekker op de tribune. "Het is sowieso beter dat ik niet kijk, want dan verliezen ze bijna altijd."
1x Sint is aangekomen in Apeldoorn: volg de intocht hier16/11 13u00 - RTL.nl: De Sint is weer in het land! Hij is zojuist per stoomtrein aangekomen in Apeldoorn, waar hij nu zal beginnen aan de route door de stad. Volg hier onze livestream.
1x Terugkijken: aankomst Sinterklaas in Apeldoorn16/11 13u15 - RTL.nl: De Sint is weer in het land! Hij kwam per stoomtrein aan in Apeldoorn. Wij waren erbij. Kijk de livestream hier terug.
0x Plots viel Annika's lichaam uit: 'Ze negeren me nu, of doen alsof ik een kind ben'10/11 08u15 - RTL.nl: Een heel heftige kater terwijl je griep en koorts krijgt, een migraineaanval die opkomt. En dan ook nog een beetje buikgriep. Dat voelt Annika Mell (35) elke ochtend als ze wakker wordt. "En dat duurt dan de hele dag, tot ik weer naar bed ga."
0x Australische bokser (27) overlijdt tijdens sparsessie met collega10/11 09u15 - RTL.nl: Australisch bokstalent Dwight Ritchie is op 27-jarige leeftijd tijdens een training overleden. Ritchie viel neer tijdens het sparren en kwam niet meer overeind. Collega-boksers reageren verslagen op het nieuws. "Een groot talent waarvan we het beste nog niet gezien hebben."
0x Geert Wilders komt met noodwet voor stikstofproblematiek10/11 11u30 - RTL.nl: De PVV komt een voorstel voor een tijdelijke noodwet om de stikstofproblematiek aan te pakken. "Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen", zegt Wilders.
0x Rusland laat laatste dieren vrij uit beruchte orkagevangenis10/11 12u45 - RTL.nl: Rusland zegt vandaag de laatste van bijna honderd orka's en beloega's te hebben vrijgelaten uit de beruchte orkagevangenis. De dieren zaten daar sinds vorig jaar zomer in kleine kooien, om later verkocht te worden aan aquaria en musea in China.
0x Maak je op voor een koude week met flinke wind10/11 17u30 - RTL.nl: Sjaal om, muts op. Het wordt slechts een graad of zeven de komende dagen. "Er komt kil herfstweer aan", zegt Reinier van den Berg van Buienradar.
0x Duitse regeringscrisis afgewend door pensioenakkoord10/11 20u00 - RTL.nl: De Duitse coalitie van SPD en CDU/CSU heeft een akkoord bereikt over de verhoging van kleine pensioenen voor circa 1,5 miljoen Duitsers. Een regeringscrisis lijkt daarmee te zijn afgewend.
0x Frans jongetje (6) die van museum werd gegooid, kan weer lachen10/11 23u00 - RTL.nl: De 6-jarige Franse jongen die begin augustus van de tiende verdieping van het museum Tate Modern in Londen werd gegooid, kan weer lachen. "Hij maakt flinke progressie en we kunnen hem nu naar buiten brengen in een rolstoel, zodat hij frisse lucht kan inademen." Dat laat zijn familie weten via zijn crowdfundingspagina.

Statistieken

Artikels:
28835
Gelezen:
21016
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven