vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
26/04 11u45  CDA-leider Buma getipt als burgemeester voor Leeuwarden CDA-leider Sybrand Buma wordt genoemd als kandidaat om de nieuwe burgemeester van Leeuwarden te worden. Buma is sinds 2010 partijleider van het CDA.
26/04 08u00  Man in Amsterdam vastgebonden aan hek naast brandende auto De politie heeft vannacht een 30-jarige man gevonden die zat vastgebonden aan een hek in Amsterdam. In de buurt van de man stond een auto in brand. De recherche zoekt uit wat er precies is gebeurd.
25/04 19u15  'Koninginnedag inruilen voor Koningsdag was geen goede keuze' Koning Willem-Alexander heeft op zijn verjaardag al jaren pech met het weer. En dit jaar is niet anders. Koningsdag wordt de koudste dag van de week, het gaat regenen en kan ook nog eens stevig waaien. Een paar dagen later - op de voormalige Koninginnedag - wordt het vijf graden warmer, droog en waait het een stuk minder.
25/04 18u45  Chaos in top Forum voor Democratie: 'Teleurstellend voor de partij' Er is gedonder in de top van Forum voor Democratie nu het partijbestuur wil dat medeoprichter Henk Otten zich terugtrekt. FvD'ers door het hele land zien het gedoe vanaf een afstand aan. "Het is vooral teleurstellend voor de partij", zegt een hooggeplaatste FvD'er. "Wat er nu allemaal gebeurt, zie je liever niet." 
25/04 16u15  Groots afscheid van slachtoffers ongeluk A12: 'Het huis is zo leeg' In één klap je verloofde, je twee broertjes en je neef verliezen. Het moet ondraaglijk zijn voor Busra. De vrouw zou dit weekend trouwen, maar een nachtmerrie begon toen haar aanstaande Joey (26), haar broertjes Yunus (16) en Mohammed (21) en haar neef Emre (18) gisteren om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12.
25/04 16u00  Groots afscheid van slachtoffers ongeluk A12: 'Ik hou van jullie. Voor altijd' In één klap je verloofde, je twee broertjes en je neef verliezen. Het moet ondraaglijk zijn voor Busra. De vrouw zou dit weekend trouwen, maar een nachtmerrie begon toen haar aanstaande Joey (26), haar broertjes Yunus (16) en Mohammed (21) en haar neef Emre (18) gisteren om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12.
25/04 11u15  Kopstuk OM geschorst om geheime liefdesaffaire: schadelijk voor hele organisatie Met hun relatie hebben OM-kopstukken Marc van Nimwegen en Marianne Bloos de integriteitsregels ernstig overschreden en dat is schadelijk geweest voor de gehele organisatie. Dat is de keiharde conclusie van de commissie-Fokkens. Het OM heeft Van Nimwegen gisteren geschorst.
25/04 10u30  Politie beëindigt healingsessie na overlijden 31-jarige deelnemer De politie heeft gisteravond een inval gedaan in een huis in het Brabantse Eersel toen daar een healingsessie aan de gang was. Bij die sessie werd de verboden stof ayahuasca gebruikt. In dezelfde woning nam een Hongaarse man een paar weken geleden ook deel aan de sessie. Hij werd later dood aangetroffen.
25/04 09u00  Uniek: zeldzame neushoorn bevallen na kunstmatige inseminatie Neushoorn Akuti heeft geschiedenis geschreven. Na een zwangerschap van vijftien maanden is ze gisteren bevallen van een babyneushoorn. En dat is al vrij zeldzaam, maar wat het echt uniek maakt is dat Akuti zwanger werd door kunstmatige inseminatie. "Dit is een historisch moment."
25/04 06u15  Gepest op het werk: 'Wat je ook doet, wacht niet te lang met bespreken' 1,2 miljoen Nederlanders hebben te maken met pesten, intimidatie of discriminatie op het werk. Een werknemer van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vroeg hulp aan haar leidinggevende, maar kreeg die niet. Ze staat vandaag tegenover haar werkgever in de rechtbank. Hoe zorg je dat het niet zover komt?
25/04 06u15  Imitatie-burgers als big business: 'Klanten komen ervoor terug' Vleesvervangers lijken meer op 'echt' vlees dan ooit en grote bedrijven investeren graag in dit nepvlees. Het doel: vegetarische vleesalternatieven uit de niche halen.
25/04 06u15  Recordaantal gevallen van mazelen in VS De Verenigde Staten hebben in 2019 een recordaantal gevallen van mazelen genoteerd sinds de ziekte in 2000 door de VS als uitgebannen werd beschouwd. Inmiddels staat de teller op 695 besmettingen.
25/04 06u00  Kamer wil mes zetten in nachtvluchten Schiphol Het aantal nachtvluchten op Schiphol moet omlaag. Dat wil een meerderheid van de Tweede Kamer. Sommige partijen willen zelfs helemaal geen nachtvluchten meer op Schiphol.
25/04 05u45  'Rijkswaterstaat onderzoekt verband fatale botsingen met matrixportaal' Rijkswaterstaat gaat onderzoeken of er een verband is tussen drie fatale ongelukken van afgelopen week. Daarbij kwamen in totaal negen mensen om het leven. In alle drie de gevallen botsten hun auto's tegen een zogeheten 'matrixportaal'.
25/04 05u15  'Kind niet meer 's nachts in cel opsluiten na klein vergrijp' Kinderombudsman Margrite Kalverboer wil dat kinderen voor een klein vergrijp niet meer een nacht in de cel worden gezet. Minderjarigen die zijn opgepakt moeten niet alleen maar worden gezien als verdachte maar vooral ook als kind.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/04 05u00  Trein ramt omgewaaide boom op spoor bij OmmenZo'n 70 passagiers zijn gisteravond flink geschrokken toen de trein waarin zij zaten, tegen een omgevallen boom botste.
25/04 02u30  Franse Da Vinci Code-acteur Jean-Pierre Marielle overledenDe Franse acteur Jean-Pierre Marielle is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Marielle is onder andere bekend van zijn rol in de Da Vinci Code.
25/04 02u15  Record aantal gevallen van mazelen in VSDe Verenigde Staten hebben in 2019 een record aantal gevallen van mazelen genoteerd sinds de ziekte in 2000 door de VS als uitgebannen werd beschouwd. Inmiddels staat de teller op 695 besmettingen.
24/04 23u15  Amerikaans jongetje (5) dood gevonden, ouders opgepaktIn een ondiep graf bij het Amerikaanse plaatsje Crystal Lake is het lichaam van een 5-jarige jongen gevonden. Het lichaam was gewikkeld in plastic. De ouders van het het slachtoffertje, Andrew Freund, zijn opgepakt op verdenking van moord.
24/04 23u00  'Irritatie bij Forum voor Democratie geeft te denken over stabiliteit'Er heerst onvrede in de top van Forum voor Democratie. FvD-leider Thierry Baudet en kopstuk Henk Otten zijn het niet met elkaar eens, al is er volgens een woordvoerder van de partij niets aan de hand. De situatie is opmerkelijk, stelt politiek journalist Frits Wester.
24/04 21u45  Onweer raast over Nederland, PEC - FC Groningen gestaaktDoor bijna heel Nederland is vanavond donder en bliksem te zien en te horen. De voetbalwedstrijd PEC Zwolle tegen FC Groningen is na 57 minuten zelfs definitief gestaakt vanwege het heftige onweer. Het stond op dat moment 2-1 voor FC Groningen.
24/04 21u30  Onweer raast door Nederland, PEC - FC Groningen stilgelegdDoor bijna heel Nederland is vanavond donder en bliksem te zien en te horen. De voetbalwedstrijd PEC Zwolle tegen FC Groningen is zelfs gestaakt vanwege het heftige onweer.
24/04 21u00  Vmbo-eindexamen gestolen uit auto van docentUit de auto van een vmbo-docent zijn de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Het examen werd vorige week vrijdag gestolen.
24/04 21u00  'Sri Lanka wist al maanden van terroristisch netwerk'De regering in Sri Lanka wist al meer dan vier maanden dat in het land een terroristisch netwerk actief was dat waarschijnlijk aanslagen zou gaan plegen. Dat werd ze verteld door buitenlandse veiligheidsdiensten.
24/04 19u15  Forum-kopstuk Otten gevraagd terug te treden als medewerker Tweede KamerHet partijbestuur van Forum voor Democratie heeft een van de kopstukken van partij, Henk Otten, gevraagd te stoppen met zijn werk bij de fractie in de Tweede Kamer. Dat heeft FvD-leider Thierry Baudet getwitterd.
24/04 18u45  Hotel Zaandijk tijdelijk gesloten na explosieBij een hotel in Zaandijk is vannacht een explosie geweest. Dat gebeurde nadat een onbekend persoon rond 2.25 uur iets neerlegde wat ontplofte. De burgemeester van Zaanstad heeft het hotel tijdelijk gesloten.
24/04 18u15  EasyJet helpt allergische reizigers en doet noten in de banEasyJet stopt met de verkoop van nootjes aan boord van hun vliegtuigen. De maatschappij wil reizigers beschermen die een allergie hebben.
24/04 18u00  Madonna, Rolling Stones en K3: hoe lang is een merk houdbaar?Madonna heeft een nieuwe single uitgebracht, metalband Rammstein komt terug en de Belgische meidenband K3 viert dit jaar haar twintigste verjaardag. Hoe lang kan een merk meegaan in de muziekindustrie? En hoe houd je je merk houdbaar? "Voor de oude garde zijn concerten belangrijker dan nieuwe muziek."
24/04 18u00  Plannen CO2-heffing: doelen haalbaar, effect op economie onduidelijkMet de invoer van een 'platte' CO2-heffing, waarbij bedrijven een vast bedrag moeten betalen per ton CO2 die ze uitstoten, kunnen de klimaatdoelen gehaald worden. Dat blijkt uit voorlopige doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving. Maar er is ook het risico van hoge kosten en weglekeffecten.
24/04 17u15  Nieuwe richtlijn: baby moet niet naar schermen kijkenVolgens nieuwe richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moeten baby's helemaal niet naar schermen kijken. Is een kind tussen de 1 en 4 jaar oud, dan is een uur schermtijd het maximum, maar minder is beter.
24/04 15u45  Was angst Beau voor besmetting bij hiv-patiënten terecht?"Ik voel me er gewoon echt, echt niet goed bij", zei Beau van Erven Dorens gisteren in het programma Five Days Inside. Voor een speciale aflevering zou hij vijf dagen in een aidskliniek in de Keniase hoofdstad Nairobi verblijven, maar hij brak zijn verblijf eerder af. Was zijn angst terecht?
24/04 15u30  Beau breekt verblijf opvang hiv-patiënten af uit angst voor besmetting, terecht?"Ik voel me er gewoon echt, echt niet goed bij", zei Beau van Erven Dorens gisteren in het programma Five Days Inside. Voor een speciale aflevering zou hij vijf dagen in een aidskliniek in de Keniase hoofdstad Nairobi verblijven, maar hij brak zijn verblijf eerder af. Was zijn angst terecht?
24/04 15u30  Slachtoffers ongeluk A12 komen allemaal uit zelfde familieDe vier slachtoffers die vannacht zijn gevallen bij een ongeluk op de A12, zijn allemaal familie van elkaar. Het zou gaan om twee broers, een neef en een zwager.
24/04 14u45  Tramschutter Gökmen T. mishandelde gevangenismedewerkerGökmen T., de man die op 18 maart een aanslag pleegde in een tram in Utrecht, heeft in februari geweld gebruikt tegen een medewerker van de gevangenis waar hij op dat moment zat. Dat schrijft minister Grapperhaus van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.
24/04 14u00  'Islamitische school in Westland moet er volgens de wet komen'Minister Arie Slob moet de oprichting van een nieuwe islamitische basisschool in de gemeente Westland betalen. "Aannemelijk is dat de school het vereiste minimaal aantal leerlingen zal halen, zodat de minister de school volgens de wet moet bekostigen'', schrijft de Raad van State.
24/04 14u00  Haatprediker weigeren? 'Het kan, als hij gevaar is voor openbare orde'Mag de Amerikaanse haatprediker Steven Andersons een bezoek brengen aan Nederland? Staatssecretaris Mark Harbers moet daartoe besluiten. "Haatimams worden regelmatig geweigerd, maar bij extremistische dominees ligt dat toch anders", zegt een deskundige.
24/04 13u15  Explosie bij hotel Zaandijk, politie gaat uit van opzetBij een hotel in Zaandijk is vannacht een explosie geweest. Dat gebeurde nadat een onbekend persoon rond 2.25 uur iets neerlegde wat ontplofte.
24/04 13u00  Lisa werkte nooit met asbest, maar kreeg toch longvlieskanker: 'Waste overalls van mijn man'Per jaar krijgen zo'n 10 à 20 'huisgenoten' de diagnose asbestkanker. Daarmee worden mensen bedoeld die niet direct met asbest hebben gewerkt, maar degenen met wie zij in huis wonen wel. Lisa van Dongen is een van hen. Haar man werkte jarenlang in de bouw en bij thuiskomst klopte zij zijn overall uit voordat ze die in de was deed. Haar man heeft niets, maar bij Lisa werd longvlieskanker geconstateerd.
24/04 13u00  'Slachtoffers ongeluk A12 komen allemaal uit zelfde familie'De vier slachtoffers die vannacht zijn gevallen bij een ongeluk op de A12, zijn allemaal familie van elkaar. Het zou gaan om twee broers, een neef en een zwager.
24/04 11u00  'Geef stellen die alleen religieus trouwen - en hun getuigen - een boete'Mensen die alleen religieus trouwen en niet voor de wet, moeten worden beboet. En ook getuigen van zo'n huwelijk zouden een geldboete moeten krijgen. Dat vinden VVD en GroenLinks.
24/04 06u30  Amsterdam herdenkt slachtoffers Sri LankaOp de Dam in Amsterdam hebben gisteravond tientallen mensen de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka herdacht.
24/04 06u15  Kamervoorzitter maakt zich zorgen over berg debattenDe Tweede Kamer heeft een lijst van bijna tweehonderd debatten die nog moeten worden gevoerd. Bijna dagelijks komen er weer nieuwe debatten bij. Kamervoorzitter Khadija Arib is daar niet erg blij mee. "Ik maak me er wel een beetje zorgen over", zegt ze tegen RTL Nieuws.
24/04 05u00  Buien op komst in Parijs: regen vormt nieuwe bedreiging voor Notre-DameNa het vuur is er nu een nieuwe bedreiging voor de Notre-Dame: water. Er worden vandaag en morgen forse regen -en onweersbuien verwacht in Parijs. En daardoor kan de kathedraal nog verder beschadigd raken.
24/04 04u30  'Kamer overweegt opnieuw verplichte observatie verwarde personen'De Tweede Kamer wil opnieuw het plan invoeren om verwarde mensen maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling.
24/04 03u30  Vier doden bij ernstig ongeluk op A12 richting Den HaagEen tragisch ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag. Daar zijn vannacht vier mensen om het leven gekomen. Zij zaten volgens de politie allemaal in één voertuig.
23/04 22u15  Twintiger wint jackpot van 763 miljoen: 'Mijn hart ging als een gek tekeer'De ene dag moet je iedere euro omdraaien, de andere dag zwem je erin. Het gebeurde de Amerikaan Manuel Franco. De 24-jarige inwoner van Milwaukee won de zogenoemde Powerball-jackpot. Zijn prijs? 763 miljoen dollar, een slordige 680 miljoen euro.
23/04 21u45  Daniël Verlaan wint Tegel voor journalistiek talentDaniël Verlaan, techjournalist van RTL Nieuws, heeft de Tegel gewonnen in de categorie talent. De Tegel is de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.
23/04 20u15  Israël wil dorp uit dankbaarheid naar Trump vernoemenAls het aan premier Benjamin Netanyahu van Israël ligt, komt er een dorp op de Golanhoogten dat naar Donald Trump is vernoemd. Netanyahu wil Trump zo bedanken voor het erkennen van de Golanhoogten als een onderdeel van Israël.
23/04 18u00  Lichaam gevonden in huis in SoestIn een huis in Soest is een lichaam gevonden. De politie heeft daar ongeveer de hele dag gezocht vanwege de vermissing van een 52-jarige vrouw. Zij werd op 21 januari als vermist opgegeven bij de politie.
23/04 18u00  Brandweerwagen crasht op weg naar natuurbrandEen brandweerauto die op weg was naar een spoedklus tussen Baarn en Hilversum, is in Baarn gecrasht. De wagen botste met een personenauto en belandde op zijn zij.
23/04 17u30  Burgemeester verbiedt verbouw tuinbonen voor allergische jongenDe burgemeester van het Italiaanse plaatsje Sesto Fiorentino heeft zich van zijn beste kant laten zien voor een jonge inwoner. Een jongen in het stadje heeft last van de zogenoemde bonenziekte, en dus mogen boeren binnen 300 meter van zijn huis geen bonen meer verbouwen.
23/04 17u15  'Floppende Galaxy Fold is een pr-nachtmerrie voor Samsung'Het klonk zo goed: aan de haal gaan met de eer van grote innovator door als eerste fabrikant een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Maar testexemplaren gingen stuk en de verkoop van het toestel is voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Het is echt een PR-nachtmerrie", zegt merkendeskundige Bas Kist van Chiever.
23/04 16u15  Matthijs fotografeerde 2000 reptielen: 'Ik wil dat mensen meer zien dan een enge slang'Fotograaf Matthijs Kuijpers uit Rotterdam reist de hele wereld over op zoek naar de meest bijzondere reptielen en amfibieën. In een (mobiele) studio legt hij de diertjes haarscherp vast. In 35 jaar heeft hij al meer dan 2000 soorten gefotografeerd. Binnenkort komt zijn eerste boek uit.
23/04 16u15  Zijn de duizenden euro's die Graus krijgt terecht? 'De controle rammelt'Krijgt PVV-Kamerlid Dion Graus onterecht een verblijfsvergoeding van duizenden euro's? Dion Graus zegt van niet en ook PVV-leider Geert Wilders zegt geen reden te hebben om aan hem te twijfelen. Feit is wel dat Kamerleden duizenden euro's toeslag krijgen, zonder enige controle. "Het systeem draait om vertrouwen."
23/04 14u15  Dimitri kwam onder vrachtwagen door dode hoek: 'Wonder dat ik nog leef'Dimitri Jongeneel (40) was manager van twee horecazaken in Utrecht, toen hij een ernstig ongeluk kreeg. In mei 2014 werd hij overreden door een vrachtwagen. Wonder boven wonder kwam hij er levend uit. Sindsdien heeft hij als missie 'de dode hoek uit te bannen'.
23/04 13u15  IS eist aanslagen Sri Lanka op, levert geen bewijsTerreurbeweging IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka waardoor meer dan driehonderd mensen omkwamen. IS deed dat via het eigen persbureau Amaq maar gaf geen bewijzen.
23/04 13u00  Auto's wassen heeft weinig zin, Saharazand komt eraanWie vandaag of morgen nog de auto wil wassen, kan beter even wachten. Er hangt namelijk een grote wolk met Saharazand boven ons land. Het woestijnzand is met een zuidelijke stroming Europa binnengekomen.
23/04 12u00  Rode ogen en constant niezen: piek in hooikoortsklachtenDoor het droge en warme weer van de afgelopen dagen hebben veel mensen alweer erg last van hooikoorts. En doordat er ook nog een oostenwind staat, waait het stuifmeel dat van planten afkomt vrijelijk door de lucht. Op sociale media regent het klachten.
23/04 11u00  Minister Sri Lanka: aanslagen waren wraak voor bloedbad ChristchurchDe zelfmoordaanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka, waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën. Dat blijkt volgens de minister van Defensie uit de eerste onderzoeksresultaten.
23/04 10u45  Man opgepakt in Soest vanwege vermissingszaakIn Soest is een 56-jarige man opgepakt in verband met een vermissingszaak. De politie doet onderzoek in een huis in Soest, maar wil nog niets zeggen over de aard van de vermissing.
23/04 09u45  Schoolschutter Roermond vervolgd om dubbele poging tot moordDe 16-jarige jongen die vorig jaar meerdere keren binnen en buiten zijn school in Roermond met een geweer schoot, heeft volgens justitie geprobeerd om twee mensen te doden. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van De Limburger.
23/04 09u30  'Schoolschutter Roermond probeerde twee mensen te doden'De 16-jarige jongen die vorig jaar meerdere keren binnen en buiten zijn school in Roermond met een geweer schoot, heeft volgens justitie geprobeerd om twee mensen te doden. Dat bevestigt het OM na berichtgeving van De Limburger.
23/04 08u30  Ontsnapte gevangene meldt zich na tien jaar bij politie: 'Tenerife is niet meer zo leuk'Meer dan tien jaar nadat een man uit de gevangenis in Oostenrijk was ontsnapt, heeft hij zichzelf weer aangegeven bij de politie. De man was destijds gevlucht naar Tenerife, maar wilde wel weer terug naar zijn thuisland.
23/04 08u15  Monique (54) stierf in Sri Lanka: 'De beste vrouw, de beste moeder'Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is gestegen naar 310. Een van de slachtoffers is de Nederlandse Monique (54). "Zij was de beste echtgenoot, de beste moeder", zegt haar man Lewis Allen.
22/04 21u30  Nederlandse moeder en dochter omgekomen bij aanslagen Sri LankaBij de terroristische aanslagen in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om een vrouw van 48 en een meisje van 12 jaar oud. Het aantal Nederlandse doden komt daarmee op drie.
22/04 20u15  Nog twee Nederlanders omgekomen bij aanslagen Sri LankaBij de terroristische aanslagen in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders om het leven gekomen. De Nederlanders hebben een dubbele nationaliteit. Het aantal Nederlandse doden komt daarmee op drie.
22/04 19u45  Bus stort in ravijn in Bolivia: 25 dodenIn Bolivia is ten noorden van La Paz een bus een ravijn ingereden en 200 meter naar beneden gestort. Zeker 25 mensen kwamen om het leven.
22/04 18u45  OM wil foto kroongetuige terug na blunderHet Openbaar Ministerie wil de per ongeluk onder advocaten verspreide foto van kroongetuige Nabil B. terug. Volgens het OM is dit noodzakelijk om de veiligheid van B. te kunnen waarborgen.
22/04 12u15  Elektrische fietsen niet zonder gevaar: accu's spontaan in brandHet was midden in de nacht, de elektrische fietsen stond in de bijkeuken. Cora van Hattem en haar man lagen al te slapen toen er uit het niets een ontploffing klonk. Bam! Een van de fietsen stond in lichterlaaie doordat een accu was ontploft. "We hebben heel veel mazzel gehad, het was linke soep", zegt Cora.
22/04 09u15  Verzorgingstehuizen rekenen ten onrechte kosten voor opbaren overledenenVerzorgings- en verpleegtehuizen rekenen regelmatig extra kosten als een overleden bewoner in zijn kamer opgebaard wordt. Tehuizen vragen geld aan de familie, terwijl ze voor de huur van de kamer ook geld van de overheid krijgen.
21/04 20u30  Stem nu op jouw Speler van de Week!Iedere speelronde nomineert de VTBL-redactie een aantal spelers dat positief opvalt. Doe mee en stem op jouw Speler van de Week!
21/04 08u00  Verliefd, getrouwd en getreiterd in Rusland, helden in NederlandHij 29, chirurg. Hij 28, bijna kinderarts. Pavel en Evgenii komen uit Rusland, houden zielsveel van elkaar en werden tot hun eigen stomme verbazing het eerste getrouwde homokoppel in Rusland. De gevolgen hebben ze gemerkt: ze moesten vluchten naar Nederland.
20/04 22u45  Van Persie beslist strijd om derde plekFeyenoord heeft de derde plaats in de eredivisie en daarmee rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League bijna binnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg AZ, de nummer vier van de ranglijst, met 2-1. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Feyenoord nu zeven punten meer dan de ploeg uit Alkmaar.
20/04 22u00  Jongen (5) valt uit kermisattractie, met traumahelikopter naar ziekenhuis gebrachtOp de kermis in het Limburgse Helden is een kind gewond geraakt. Het jongetje van 5 jaar oud is uit een zogeheten 'rups' gevallen en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Informatie over de aard en ernst van de verwondingen ontbreekt op dit moment.
20/04 21u30  Bestuurders op A2 negeren rood kruis en rijden door sporen ongelukWeggebruikers zijn vanmiddag op de snelweg A2 door sporen van een ernstige aanrijding gereden. Negentien bestuurders namen ondanks de afzetting alsnog de rechterrijstrook.
20/04 20u45  Slachtoffers bootramp Congo aangespoeld bij buurland RwandaVerscheidene slachtoffers van de scheepsramp op het Congolese deel van het Kivu-meer zijn aangespoeld in buurland Rwanda. De autoriteiten van het district Gisenyi maakten vandaag bekend dat op de oevers vijftien lijken zijn geborgen.
20/04 19u45  15 slachtoffers busongeluk Madeira aangekomen in DuitslandVijftien Duitsers die woensdag gewond raakten bij het busongeluk op het Portugese eiland Madeira, zijn vanavond weer aangekomen in Duitsland. Een voor ziekenvervoer ingerichte Airbus van de luchtmacht haalde de gewonden op.
20/04 19u30  Bijna 200 demonstranten opgepakt tijdens gele hesjes-protest, tientallen auto's in brandIn Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23ste week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.000 demonstranten op de been.
20/04 19u00  Man zeilt als eerste blinde de Stille Oceaan over: 'Ben zo gelukkig'Een Japanse zeiler is erin geslaagd om als eerste blinde persoon de Stille Oceaan over te steken. Mitsuhiro Iwamoto (52) vertrok op 24 februari vanuit San Diego. Vandaag kwam hij na 14.000 kilometer aan in de Japanse havenstad Iwaki.
20/04 18u00  Kimberley vindt vier gedumpte kittens: 'Ze waren bijna dood'Als ze een uur later haar hond zou hebben uitgelaten, waren de poesjes overleden. Gelukkig zag Kimberley Schuurbiers uit Bergen op Zoom gisteravond net op tijd de vier gedumpte kittens op straat liggen. "Ze lagen op de stenen, waren koud en hartstikke nat."
20/04 17u15  126 demonstranten opgepakt tijdens gele hesjes-protest, tientallen auto's in brandIn Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door gele hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23ste week op rij dat de gele hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.000 demonstranten op de been.
20/04 16u00  Jongetje dat door onbekende uit winkelcentrum werd gegooid aan beterende handEen verschrikkelijke gebeurtenis, vorige week vrijdag. Een 24-jarige man gooide uit het niets een 5-jarige jongetje van de derde verdieping van een Amerikaans winkelcentrum. Nu is er gelukkig beter nieuws te melden. Het jongetje toont 'tekenen van herstel'.
20/04 15u30  'Spijtoptant Italiaanse maffia verraadt kopstukken Amsterdamse cokehandel'Kopstuk van de Italiaanse maffia Giuseppe T. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. De verklaringen worden gebruikt in op zijn minst drie strafrechtelijke onderzoek.
20/04 15u15  Spijtoptant Italiaanse maffia verraadt kopstukken Amsterdamse cokehandelKopstuk van de Italiaanse maffia Giuseppe T. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen in Amsterdam. De verklaringen worden gebruikt in op zijn minst drie strafrechtelijke onderzoek.
20/04 14u00  Hulphond staat mishandelde kinderen uit horrorhuis bij in rechtbankDavid en Louise Turpin, de ouders uit Californië die hun 13 kinderen jarenlang misbruikten en mishandelden, zijn veroordeeld tot levenslang. In de rechtbank getuigden de kinderen voor het eerst over de vreselijke periode. Ze werden bijgestaan door hulphond Raider, hun steun en toeverlaat.
20/04 12u15  Adele na ruim zeven jaar weer vrijgezelAdele en haar man Simon Konecki zijn gescheiden. Dat heeft de manager van de zangeres bekendgemaakt aan het Amerikaanse persbureau AP. Het stel ontmoette elkaar in 2011 en in 2017 werd bekend dat ze (stiekem) getrouwd waren.
20/04 08u45  Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaarAdele en haar man Simon Konecki zijn gescheiden. Dat heeft de manager van de zangeres bekendgemaakt aan het Amerikaanse persbureau AP. Het stel ontmoette elkaar in 2011 en in 2017 werd bekend dat ze (stiekem) getrouwd waren.
20/04 08u15  Ouders anorexiapatiëntjes: 'Ik denk al over de begrafenis van mijn kind'"Mijn dochter eet al 60 dagen bijna niets, maar een opnameplek is er niet. Ik vrees voor haar leven." Hartverscheurende verhalen over anorexiapatiënten maken duidelijk dat de zorg beter moet. Dat gaat ook gebeuren en het is hard nodig, want de patiënten worden steeds jonger.
20/04 08u15  Kinderen krijgen steeds jonger anorexia, nieuwe aanpak vereistAnorexiapatiënten worden steeds jonger, maar de zorg schiet nog vaak tekort of komt te laat. Daarom slaan hulpverleners, gemeenten en het ministerie de handen ineen om de wachtlijsten aan te pakken en de zorg te verbeteren. "Niemand wil die afschuwelijke verhalen van radeloze jongeren en ouders."
19/04 21u45  Uitgezette vluchteling uit Bahrein klaagt Nederlandse staat aanDe Bahreinse asielzoeker Ali Mohammed al-Showaikh die door Nederland werd uitgezet en terug in zijn vaderland direct voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween, heeft een klacht ingediend tegen de Nederlandse staat.
19/04 20u15  Ludiek filmpje waarschuwt toeristen: trap geen tulpen plat'Nederland, land van vrijheid, van tolerantie en van... de tulp'. Het zijn deze woorden die toeristen duidelijk moeten maken vooral niet zomaar de bollenvelden in te rennen en de waardevolle tulpen te vertrappen. Vandaag heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) een video met die boodschap verspreid.
19/04 19u15  Politie pakt groep mannen op voor drugshandel: negen aanhoudingenDe politie heeft negen mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. Volgens de politie gaat het om een criminele groep uit Roosendaal die zij in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken in beeld had.
19/04 18u15  Het is definitief: voorlaatste speelronde eredivisie verplaatstAlle burgemeesters hebben toestemming gegeven om de voorlaatste speelronde in de eredivisie te verplaatsen naar 15 mei. De KNVB stelde dit voor om zo Ajax meer lucht te geven in het drukke speelschema.
19/04 17u45  Kantoren nog lang niet duurzaam: 'Zo halen we eisen Parijs niet'Bijna twee derde van de kantoren voldoet nog niet aan de duurzaamheidseisen die vanaf 2023 verplicht zijn. Wie dan niet minimaal energielabel C of hoger heeft, moet de deuren sluiten. En de verwachting is dat de regels na 2023 nóg strenger worden.
19/04 16u00  Grote drukte op de snelwegen door het mooie weerDat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er rond 15.30 uur al ruim 550 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.
19/04 15u30  'Terreurdreiger' Rotterdam wilde juist terroristen opsporen en krijgt geen strafDe 22-jarige man die werd verdacht van de terreurdreiging in de Rotterdamse Maassilo, is geen verdachte meer en wordt dus niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Door de vermeende dreiging werd in 2017 een concert van de Amerikaanse band Allah-Las afgelast.
19/04 15u30  Nederlandse klok komt ongeschonden uit brand Notre-DameKlokkengieterij Eijsbouts uit het Brabantse Asten heeft vandaag 'in de context van het enorme drama, het best denkbare nieuws' ontvangen. De Mariaklok die in 2012 in het dorp werd gegoten, heeft de brand in de Notre-Dame ongeschonden doorstaan.
19/04 14u30  Beelden van gefrustreerde Cristiano Ronaldo direct na laatste fluitsignaalEr zijn beelden opgedoken van een balende Cristiano Ronaldo. Direct na het laatste fluitsignaal loopt de Portugees vol frustratie van het veld en maakt handgebaren richting teamgenoot Federico Bernardeschi, die hem daarna troost.
19/04 14u15  Caravan en auto in vlammen op: 'Ik stapte uit en zag meteen rook'De familie Hiemstra wilde dit lekkere Paasweekend genieten van de zon bij het Tjeukemeer, maar dat gaat helaas niet door. De caravan en de auto vlogen op de N31 bij Marssum in brand. Er bleef niets van over.
19/04 14u15  Beelden van Cristiano Ronaldo direct na laatste fluitsignaalEr zijn beelden opgedoken van een balende Cristiano Ronaldo. Direct na het laatste fluitsignaal loopt de Portugees vol frustratie van het veld en maakt handgebarenrichting teamgenoot Federico Bernardeschi, die hem daarna troost.
19/04 12u45  Helft van Britse leraren koopt spullen en kleren voor arme leerlingenBritse leraren kopen van hun eigen geld massaal spullen voor arme leerlingen in hun klas. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de docenten dat weleens doen. Het gaat dan vooral om eten, kleren en zelfs verzorgingsproducten.
19/04 10u45  Zon, zon en nog eens zon: 'Maandag kan het 26 graden worden'Vandaag is het warm, morgen is het warm, zondag ook, en de dagen erna zijn ook prachtig. "Het blijft heerlijk warm", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
19/04 09u30  Indiër stemt op de verkeerde partij en hakt eigen vinger afStemmen is niet voor iedereen even eenvoudig. Zo bleek maar weer eens in India. De 25-jarige Pawan Kumar wilde stemmen op een regionale partij in Bulandshahr, maar in plaats daarvan stemde hij op de regeringspartij. Kumar spaarde zichzelf niet. Toen hij de fout ontdekte, hakte hij zijn vinger eraf.
19/04 09u15  Indiër stemt op de verkeerde partij en hakt zijn vinger afStemmen is niet voor iedereen even eenvoudig. Zo bleek maar weer eens in India. De 25-jarige Pawan Kumar wilde stemmen op een regionale partij in Bulandshahr, maar in plaats daarvan stemde hij op de regeringspartij. Kumar spaarde zichzelf niet. Toen hij de fout ontdekte, hakte hij zijn vinger eraf.
19/04 04u45  'Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo'De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.
19/04 04u15  Oproep vogelbond: red pasgeboren vogeltjes, geef ze waterDe vogelbond in Friesland doet een dringende oproep aan boeren en mensen met een tuin: zorg dat er voldoende water is. "Door de droogte in de velden zijn er geen insecten, waardoor kuikens nog voor ze twee dagen oud zijn, sterven van de honger."
19/04 03u30  Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawineDrie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
19/04 03u15  Drie professionele klimmers vermist na lawineDrie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
19/04 03u00  20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in DordrechtZo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
19/04 02u30  20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht (3)Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x CDA-leider Buma getipt als burgemeester voor Leeuwarden26/04 11u45 - RTL.nl: CDA-leider Sybrand Buma wordt genoemd als kandidaat om de nieuwe burgemeester van Leeuwarden te worden. Buma is sinds 2010 partijleider van het CDA.
4x Man in Amsterdam vastgebonden aan hek naast brandende auto26/04 08u00 - RTL.nl: De politie heeft vannacht een 30-jarige man gevonden die zat vastgebonden aan een hek in Amsterdam. In de buurt van de man stond een auto in brand. De recherche zoekt uit wat er precies is gebeurd.
2x Politie beëindigt healingsessie na overlijden 31-jarige deelnemer25/04 10u30 - RTL.nl: De politie heeft gisteravond een inval gedaan in een huis in het Brabantse Eersel toen daar een healingsessie aan de gang was. Bij die sessie werd de verboden stof ayahuasca gebruikt. In dezelfde woning nam een Hongaarse man een paar weken geleden ook deel aan de sessie. Hij werd later dood aangetroffen.
1x Chaos in top Forum voor Democratie: 'Teleurstellend voor de partij'25/04 18u45 - RTL.nl: Er is gedonder in de top van Forum voor Democratie nu het partijbestuur wil dat medeoprichter Henk Otten zich terugtrekt. FvD'ers door het hele land zien het gedoe vanaf een afstand aan. "Het is vooral teleurstellend voor de partij", zegt een hooggeplaatste FvD'er. "Wat er nu allemaal gebeurt, zie je liever niet." 
0x 20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht (3)19/04 02u30 - RTL.nl: Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
0x 20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht19/04 03u00 - RTL.nl: Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"
0x Drie professionele klimmers vermist na lawine19/04 03u15 - RTL.nl: Drie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
0x Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawine19/04 03u30 - RTL.nl: Drie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.
0x Oproep vogelbond: red pasgeboren vogeltjes, geef ze water19/04 04u15 - RTL.nl: De vogelbond in Friesland doet een dringende oproep aan boeren en mensen met een tuin: zorg dat er voldoende water is. "Door de droogte in de velden zijn er geen insecten, waardoor kuikens nog voor ze twee dagen oud zijn, sterven van de honger."
0x 'Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo'19/04 04u45 - RTL.nl: De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.

Statistieken

Artikels:
29948
Gelezen:
15187
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven