zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
18/01 15u45  Meer leegstand in winkelstraat, maar wijkwinkelcentra doen het goed Het gaat goed met het winkelcentrum in de wijk. Ondanks de groei van online winkelen doet shoppen in de buurt het heel goed. Ondertussen is de leegstand in Nederlandse winkelstraten vorig jaar toegenomen.
18/01 14u30  Zakenlui, ministers, ceo's: deze 69 zwaargewichten gaan naar de top in Davos Welke Nederlanders gaan er naar het World Economic Forum in het Zwiterse Davos? Vanaf maandag stroomt het dorpje in de Alpen vol met topmensen uit het bedrijfsleven en de politiek voor informeel overleg.10 
18/01 10u45  Duitse minister Seehofer: snel 5G aanleggen kan niet zonder Huawei Snel een 5G-netwerk in Duitsland realiseren kan eigenlijk alleen maar als er wordt samengewerkt met het Chinese Huawei, denkt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken.11 
17/01 19u30  Nederlandse trainingsmissie in Irak weer hervat Nederlandse militairen in Irak zijn weer begonnen met het geven van trainingen. Dat heeft minister Bijleveld van Defensie aan de Tweede Kamer laten weten.
17/01 17u00  Ruim 200 meldingen seksuele intimidatie in ov: 'Topje van de ijsberg' Reizigers van het openbaar vervoer hebben vorig jaar ruim 200 meldingen over seksuele intimidatie gedaan. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger omdat lang niet alle slachtoffers zich melden. Kamerleden reageren geschokt. "Ik schrik me rot. We moeten kijken wat we hiertegen kunnen doen."
17/01 07u15  Je hebt het niet door, maar jouw keuzes zijn soms helemaal niet jouw keuzes Je moet zó lang wachten op de lift, dat je de trap maar neemt. Of: je had eigenlijk zin in een vette snack als lunch, maar zag een salade die je toch besloot te kopen. Grote kans dat je 'genudged' bent. In dit artikel leggen we je uit wat nudging is en hoe het werkt.
17/01 06u15  Waarom een rechts kabinet het minimumloon moet verhogen Lees meer >
16/01 21u15  Kabinet wil alcohol- en drugstesten op werkvloer makkelijker maken Het kabinet wil het afnemen van drugs- en alcoholtesten op de werkvloer in bepaalde gevallen makkelijker maken. Nu is dat bijna nooit toegestaan. Er wordt onderzocht hoe de mogelijkheden om zo'n test wel af te nemen bij werknemers kunnen worden uitgebreid, in eerste instantie in de chemische industrie.
16/01 21u00  Regering wil alcohol- en drugstesten op werkvloer makkelijker maken De regering wil het afnemen van drugs- en alcoholtesten op de werkvloer in bepaalde gevallen makkelijker maken. Nu is dat bijna nooit toegestaan. Er wordt onderzocht hoe de mogelijkheden om zo'n test wel af te nemen bij werknemers kunnen worden uitgebreid, in eerste instantie in de chemische industrie.
16/01 21u00  Kamervragen CDA en D66 over doorvliegen KLM boven Iran Regeringspartijen CDA en D66 vragen zich af hoe het kan dat KLM boven Iran bleef vliegen ondanks de raketaanvallen in Irak. De partijen hebben Kamervragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.
16/01 21u00  Lezen, lezen, lezen: De Zeven Zussen opnieuw bestgelezen boek De Zeven Zussen van de Ierse schrijfster Lucinda Riley, de eerste aflevering van haar reeks over deze vrouwen, was het afgelopen jaar met 233.000 in het Nederlands vertaalde exemplaren het bestverkochte boek in de Nederlandse boekhandel.
16/01 20u45  Van Laarhoven geland op Schiphol, boosheid over ontvangst De in Thailand veroordeelde oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven is vanavond geland op Schiphol en direct naar de gevangenis in Vught gebracht. Op een persconferentie op Schiphol liet zijn broer Frans weten boos te zijn over de ontvangst: er was geen gelegenheid elkaar even de hand te drukken.
16/01 19u45  Van Laarhoven geland op Schiphol: volg hier de persconferentie De in Thailand veroordeelde oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven is zojuist op Schiphol geland. Om 19:45 geven Johan van Laarhoven en zijn broer een persconferentie op Schiphol. Die is hier live te volgen.
16/01 19u30  Amerikaanse Senaat stemt in met handelsdeal Mexico en Canada Er is bijna een nieuw handelsverdrag tussen de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De Amerikaanse senaat heeft vandaag ingestemd met het akkoord, USMCA, dat de oude NAFTA-deal vervangt.
16/01 19u15  Lezen, lezen, lezen: De Zeven Zussen opnieuw best gelezen boek De zeven zussen van de Ierse schrijfster Lucinda Riley, de eerste aflevering van haar reeks over deze vrouwen, was het afgelopen jaar met 233.000 in het Nederlands vertaalde exemplaren het bestverkochte boek in de Nederlandse boekhandel.
Laatste update: vandaag om 15u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 18u45  Oud-coffeeshophouder Van Laarhoven geland op SchipholDe in Thailand veroordeelde oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven is zojuist op Schiphol geland. Het vliegtuig met daarin Van Laarhoven was om 12.15 uur (06.15 uur Nederlandse tijd) vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok richting Nederland vertrokken.
16/01 17u15  Investeringsfonds Wouter Bos gelanceerd, 1,7 miljard voor innovatieve bedrijvenInvesteringsfonds Invest-NL is vanmiddag officieel gelanceerd. Het investeringsvehikel moet ervoor zorgen dat vernieuwende bedrijven makkelijker toegang krijgen tot miljarden euro's. Daarvoor start het fonds met 1,7 miljard euro.
16/01 16u45  3 meter lange spitssnuitdolfijn aangespoeld in BelgiëIn Oostende is een dode spitssnuitdolfijn van een kleine 3 meter aangespoeld. De laatste keer dat zo'n zoogdier werd aangetroffen aan de Belgische kust is meer dan vijftig jaar geleden.
16/01 16u15  Kamerleden kunnen tijdens debat niet van telefoon afblijven: 'Ze zijn doorgeschoten'Kamerleden kunnen maar lastig van hun telefoon afblijven: gemiddeld zit tijdens een debat 38 procent van de politici op een smartphone blijkt uit nieuw onderzoek. Met uitschieters van soms wel 90 procent. Kamervoorzitter Arib treedt streng op, maar wil niet aan een smartphoneverbod.
16/01 15u30  Honderden boeren willen stopsubsidie, sanering kan leiden tot 1,6 miljoen minder varkensIn totaal 503 varkensboeren hebben zich bij het Rijk aangemeld voor de subsidie, die ze kunnen krijgen als ze stoppen. Dat is fors meer dan de 300 waar het ministerie van Landbouw op had gerekend. Het betekent dat ruim 13 procent van alle varkensboeren wil stoppen.
16/01 14u45  ACM onderzoekt samenwerking deelfietsen NS en PonDe samenwerking tussen NS en auto-importeur en fietsenfabrikant PON wordt onderzocht door mededingingsautoriteit Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM had aan de Europese Commissie gevraagd die samenwerking te mogen onderzoeken. Daarvoor is vandaag toestemming gegeven.
16/01 08u45  Hoe Van Laarhoven in de cel belandde: ruim vijf jaar in de hel van BangkokJohan van Laarhoven zit al vijf jaar vast in 'de hel van Bangkok' als er afgelopen zomer een kentering komt in zijn zaak. Minister Grapperhaus (Justitie) komt hoogstpersoonlijk naar Thailand om voor zijn terugkeer naar Nederland te pleiten. Eindelijk komt er zicht op een einde aan de eindeloze lijdensweg van Johan. Een reconstructie.
15/01 20u45  Zaak tegen Trump gaat verder: aanklacht naar SenaatHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stuurt de aanklachten tegen president Donald Trump naar de Senaat. Afgevaardigden in het door Democraten gedomineerde Huis stemden daar met 228 tegen 193 stemmen mee in.
15/01 19u45  OM wil Ruinerwold-verdachte observeren in Pieter Baan CentrumHet Openbaar Ministerie wil Ruinerwold-verdachte Josef B. observeren in het Pieter Baan Centrum. De officieren dienden maandag hiervoor een verzoek in bij de rechter-commissaris, die vervolgens het verzoek afwees. Het OM laat het er niet bij zitten en gaat in hoger beroep, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard.
15/01 19u00  Ondanks verbod gaat fokken mopshond met platte snuit stug door: 'Misdadig is het'Ondanks een verbod, gaat het fokken van mopshonden met korte snuitjes volop door. "We hebben strengere regels, maar het illegale fokken gaat door. De fokkers zijn misdadigers", zegt dierenarts Kelly Kessen van de dierenorganisatie.
15/01 17u30  PVV Gelderland fel tegen klimaatactivist Lars (12): 'Ga lekker voetballen'"Ga lekker voetballen, en als je wat ouder bent achter de meiden aan." PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber kon zich duidelijk niet vinden in de speech van de 12-jarige Lars Westra, vandaag bij het provinciebestuur Gelderland.
15/01 17u15  Labrador Benji is al jaren bloeddonor: 'Hiermee kan hij levens redden'Het is nog een vrij onbekend verschijnsel: honden en katten die bloeddonor zijn. Dat weet ook baasje Monique Kieftenbeld: "Als ik op een verjaardag vertel dat mijn hond Benji bloed geeft, kijken mensen me vaak gek aan." Toch kunnen vele dierenlevens gered worden met het bloed van honden als Benji. Hondje Boedha (8) en kat Vlo (1) leven nog dankzij zo'n bloedtransfusie.
15/01 17u15  Dierenbloedbank heeft dringend donoren nodig: 'We kunnen levens redden'Dierenartsen en de landelijke dierenbloedbank zijn dringend op zoek naar honden en katten die bloeddonor willen worden. Reden: het aantal bloedtransfusies bij huisdieren stijgt rap. "Baasjes zijn bereid steeds meer geld uit te geven aan hun huisdier", signaleren dierenartsen. "En bloedtransfusies kunnen levensreddend zijn."
15/01 17u15  Opnieuw verlies voor Marqt, eco-supermarkt technisch faillietEco-supermarkt Marqt blijkt ook in 2018 rode cijfers te hebben geschreven. De kwakkelende winkelketen, die vorig jaar na een felle aandeelhoudersruzie werd overgenomen door concurrent Ekoplaza, boekte een verlies van 1,5 miljoen euro.
15/01 17u00  'Zorg voor zelfstandige ouderen moet en kan beter: meer woningen rap nodig'De zorg voor thuiswonende ouderen staat onder druk en moet ingrijpend worden verbeterd. Door meer woningen te bouwen en verbouwen, maar ook door ouderen bijvoorbeeld meer gebruik te laten maken van digitale technieken.
15/01 16u30  Frans meisje (16) verkocht en gedwongen tot seks: 7 mannen aangehoudenDe politie in Brussel heeft zeven mannen aangehouden voor mensenhandel. De bende wordt verdacht van het prostitueren van een Frans meisje van 16.
15/01 16u15  Opnieuw verlies voor Marqt, eco-supermarkt was technisch faillietEco-supermarkt Marqt blijkt ook in 2018 rode cijfers te hebben geschreven. De kwakkelende winkelketen, die vorig jaar na een felle aandeelhoudersruzie werd overgenomen door concurrent Ekoplaza, boekte een verlies van 1,5 miljoen euro.
15/01 14u45  Hongaarse politie: atleet Roelf B. kan levenslang krijgen voor drugshandel op SzigetAtleet Roelf B. en zijn medeverdachte hadden zoveel drugs bij zich op het Hongaarse festival Sziget dit jaar, dat ze de helft van alle bezoekers konden voorzien van drugs. Dat concludeert de politie na een onderzoek. In Hongarije kunnen de twee een gevangenisstraf krijgen tot 20 jaar, maar ook een levenslange gevangenisstraf is niet uitgesloten. 
15/01 14u30  Advies aan kabinet: basisbaan voor mensen die lang in bijstand zittenMensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt moeten een basisbaan met langdurige begeleiding krijgen in plaats van een uitkering. Dat is een van de aanbevelingen om de kwaliteit van werk in Nederland te verbeteren en staat in een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de WRR. "Mensen moeten terug kunnen vallen op de hulp van experts."
15/01 14u30  Schiphol laat oordeel omwonenden meetellen voor bonusNiet alleen de financiële resultaten van Schiphol, maar ook het oordeel van omwonenden over de luchthaven telt vanaf dit jaar mee voor de bonus die medewerkers krijgen. Dat lijkt wel vooral van symbolische waarde te zijn.
15/01 11u15  Zorgbaas Royal Care geschorst na ruzie om macht en geldDe Amsterdamse Ondernemingskamer heeft de topman van een zorgorganisatie uit het Gooi geschorst, omdat hij tegen de regels in geld uit het bedrijf haalde en een machtsgreep pleegde.
15/01 07u15  Echt nooit meer roken op school? In Soest doen ze dat zoHet doel is duidelijk: in en om de school moet er niet meer worden gerookt. Vanaf 1 augustus is het zelfs bij wet verboden en sommige scholen zijn daar bij de start van het jaar al mee begonnen. Het Griftland College in Soest bijvoorbeeld. "Sommigen vonden mij naïef", zegt de rector.
15/01 06u15  Vooral de rijken kunnen groene nieuwbouwhuizen betalenVooral de hoogste inkomens verhuizen nog naar relatief dure en groene nieuwbouwhuizen. Lagere inkomens haken steeds meer af. De grote uitdaging van dit decennium is om energiezuinige huizen te bouwen die óók betaalbaar zijn, schrijven Rabo-economen Carola de Groot en Leontien de Waal in deze gastcolumn.
15/01 06u15  Heb je overwaarde op je huis? Zo ga je er slim mee omNu de huizenprijzen record na record breken, maken mensen die hun woning verkopen steeds meer winst. Hoe kun je deze overwaarde benutten voor bijvoorbeeld een verbouwing, een nieuwe auto of een droomreis rond de wereld?
14/01 23u15  Nog jaren last van bosbranden Australië: 'Luchtkwaliteit verslechtert'Australië gaat al maandenlang gebukt onder de hevigste bosbranden in jaren. Zeker 28 mensen overleefden de branden niet en meer dan 3000 huizen zijn in rook opgegaan. Inwoners van het land kunnen hun borst nat maken. Volgens Britse wetenschappers zijn de branden 'het nieuwe normaal'.
14/01 21u30  Nieuwe video toont hoe twee raketten Oekraïens vliegtuig neerhalenOp nieuw gepubliceerde beelden is te zien hoe twee raketten vorige week een Oekraïens passagiersvliegtuig neerhaalden. Een Iraniër plaatste de video vandaag op YouTube, The New York Times verifieerde de beelden.
14/01 20u15  Plaatser video van neerhalen vliegtuig Iran opgepaktIran heeft de persoon opgepakt die de video online heeft gezet waarop te zien is dat een passagiersvliegtuig boven Iran door een raket wordt neergehaald. Het Iraanse staatspersbureau Fars meldt dat de Iraanse krijgsmacht de plaatser heeft gearresteerd.
14/01 19u30  Advies aan kabinet: 'Luchtvaart kan alleen groeien als stikstofuitstoot daalt'De groei van Schiphol en opening van Lelystad Airport zijn alleen mogelijk als de luchtvaart minder stikstof gaat uitstoten. Dat adviseert de commissie-Remkes aan het kabinet. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, ook al is de luchtvaart maar verantwoordelijk voor een klein deel van de stikstofproblematiek.
14/01 19u00  Waar begin je met de Belastingdienst-puinhoop op te ruimen?"De Belastingdienst staat onder druk", constateerde minister Wopke Hoekstra van Financiën. Een understatement. Nu het vertrouwen in de dienst ernstig is geschaad, staat het aan de vooravond van weer een grote reorganisatie. Maar hoe verander je de cultuur in een organisatie met 30.000 medewerkers?
14/01 18u15  Meer varkenshouders willen hun bedrijf laten opkopen dan er geld isHet opkopen van stankoverlast veroorzakende varkenshouderijen in het zuiden en oosten van het land, is een succes. Voor de operatie heeft het kabinet 180 miljoen euro uitgetrokken. Nu al is duidelijk dat meer bedrijven willen meedoen dan er geld beschikbaar is, terwijl varkensboeren zich nog tot morgen middernacht kunnen inschrijven.
14/01 17u45  Afscheid Windows 7 blijkt lastig voor ziekenhuizen en gemeentenMicrosoft waarschuwt al twee jaar dat bedrijven en consumenten over moeten stappen naar een nieuwe versie van zijn computersysteem Windows, omdat het verouderde Windows 7 vanaf vandaag niet meer wordt ondersteund. Maar overstappen blijkt niet voor iedereen zo eenvoudig, blijkt uit een rondgang van RTL Z.
14/01 17u30  Woede om winactie: 'Weiger vaccin tijdens zwangerschap, win een blender'Ongeloof en woede om een bizarre winactie waarbij 100 aanstaande moeders gezocht worden die zich bewust niet laten vaccineren tijdens de zwangerschap. Als ze meedoen, kunnen ze een blender krijgen. "Wat een idiote oproep", zegt de SP. "De gezondheid van je kind in de waagschaal om een f*kking blender te kunnen winnen."
14/01 16u45  Man die naakt en bebloed door Helmond rende, had drugs gebruiktDe 33-jarige man die zondagochtend naakt en bebloed door Helmond rende, was onder invloed van drugs. Hij overleed later in het ziekenhuis. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
14/01 16u30  KPN zet ontmanteling XS4All door, houdt naam voor bestaande klantenKPN behoudt de naam van internetprovider XS4All voor bestaande klanten. Verder verandert er niets aan de plannen om de provider op te laten gaan in het moederbedrijf. Vanaf 1 maart gaat die operatie door en gaan de medewerkers en techniek zoals gepland over naar KPN.
14/01 16u15  KPN zet integratie XS4All door, houdt naam voor bestaande klantenKPN behoud de naam van internetprovider XS4All voor bestaande klanten. Verder verandert er niets aan de plannen om de provider op te laten gaan in het moederbedrijf. Vanaf 1 maart gaat die operatie door en gaan de medewerkers en techniek zoals gepland over naar KPN.
14/01 16u15  Jongste Kamerlid (28) heeft burn-out: 'Stap terug valt me zwaar'Het 28-jarige D66-Kamerlid Rens Raemakers zit thuis omdat hij een burn-out heeft. "Het valt me zwaar nu een stap terug te moeten doen", zegt Raemakers in een schriftelijke verklaring. "Het is zaak nu goed tot rust te komen en sterker terug te keren."
14/01 16u00  Jongste Kamerlid (28) heeft burn-out: 'Helaas loopt 't leven niet altijd zoals je hoopt'Het 28-jarige D66-Kamerlid Rens Raemakers zit thuis omdat hij een burn-out heeft. "Het valt me zwaar nu een stap terug te moeten doen", zegt Raemakers in een reactie. "Het is zaak nu goed tot rust te komen en sterker terug te keren."
14/01 12u45  Taboe op insuline spuiten? 'Trek je er niets van aan'Presentatrice Roxanne Kwant (22) heeft diabetes. Als ze insuline moet spuiten, doet ze dat gewoon in het openbaar. Maar dat was niet altijd zo. "Vroeger keken mensen raar of vroegen: kun je dat niet ergens anders doen? Maar ik trek me er niets van aan, en dat zouden anderen ook niet moeten doen."
14/01 11u45  Nederlandse bedrijven slachtoffer van ransomware die ook GWK trofZeker twee Nederlandse bedrijven zijn getroffen door dezelfde gijzelsoftware die de Britse financiële instelling Travelex trof. De ransomware Sodinokibi dook op bij twee bedrijven, maar waarschijnlijk zijn er meer bedrijven aangevallen. 
14/01 08u15  Woelen, spoken en plafondstaren: zo ziet slapeloosheid eruitEén op de vier Nederlanders lijdt aan slapeloosheid. Hoe dat eruit ziet? Fotografe Annabel Oosteweeghel sprak met zestien mensen die nachten wakker liggen en bracht hun verhalen in beeld. Binnenkort zijn haar foto’s te zien in een tentoonstelling.
14/01 02u45  Op deze spoortrajecten moet je in 2020 het meest omreizenOok dit jaar wordt er weer flink aan het spoor gewerkt. Daar heb je de meeste last van als je via Geldermalsen reist, zo laat Prorail aan RTL Z weten. En ook op andere trajecten hebben reizigers last van werkzaamheden.
14/01 00u30  Het meeste wat we kopen in China, verkopen we meteen weer doorNederland importeert meer goederen dan ooit uit China. De meeste producten worden gekocht door bedrijven die ze meteen weer doorverkopen aan het buitenland. Zo'n 13 procent is voor ons eigen gebruik.
13/01 22u30  Gechanteerde NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'Nikkie de Jager (25) heeft in haar nieuwste YouTube-video onthuld dat ze transgender is. De vlogger meldt dat ze in het verkeerde lichaam geboren was en al jaren wacht op het juiste moment om het te vertellen. Chantage zou de reden zijn dat ze nu haar verhaal doet.
13/01 21u45  Youtube-ster NikkieTutorials onthult in video: 'Ik ben transgender'Nikkie de Jager (25) heeft in haar nieuwste YouTube-video onthuld dat ze transgender is. De vlogger meldt dat ze in het verkeerde lichaam geboren was en al jaren wacht op het juiste moment om het te vertellen. Chantage zou de reden zijn dat ze nu haar verhaal doet.
13/01 21u45  NikkieTutorials overladen met positieve reacties na coming-out: 'Ik geniet enorm'Nikkie de Jager wordt overspoeld met lieve berichtjes nadat ze vanavond op haar YouTube-account NikkieTutorials vertelde dat ze een transvrouw is. "Ik ben overladen door positieve reacties en daar geniet ik enorm van", schrijft ze in een reactie.
13/01 21u15  NikkieTutorials overladen met positieve reacties na coming out: 'Ik geniet enorm'Nikkie de Jager wordt overspoeld met lieve berichtjes nadat ze vanavond op haar YouTube-account NikkieTutorials vertelde dat ze een transvrouw is. "Ik ben overladen door positieve reacties en daar geniet ik enorm van", schrijft ze in een reactie.
13/01 20u00  Duitsland geeft 4 miljoen euro voor Nederlands HolocaustmuseumDe Duitse regering draagt 4 miljoen euro bij aan de financiering van het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam. Het museum wordt vanaf februari ingrijpend verbouwd. Het totaalbedrag dat is opgehaald voor de financiering van het nieuwe museum staat nu op 21 miljoen euro.
13/01 20u00  Grote storing ING voorbij: klanten konden geen geld overmakenDe grote storing bij ING is na ongeveer vijf uur verholpen. Klanten konden een groot deel van de middag geen overschrijvingen doen.
13/01 18u30  Seksbeest Diego zorgt voor 800 nakomelingen, soort niet langer bedreigdNa 44 jaar in een fokprogramma mag de honderdjarige schildpad Diego eindelijk met pensioen. Hij zorgde voor meer dan 800 nakomelingen op de Galapagoseilanden, waardoor de reuzenschildpad niet langer met uitsterven wordt bedreigd.
13/01 18u30  Koningin Elizabeth steunt wens Harry en MeghanDe Britse Koningin Elizabeth heeft in een statement laten weten prins Harry en zijn vrouw Meghan te steunen in hun wens om een stapje terug te doen. "Mijn familie en ik staan volledig achter de beslissing van Harry en Meghan", zegt de koningin in een statement.
13/01 17u00  ABN Amro verlaagt rente voor gewone spaarders naar 0 procentABN Amro verlaagt als eerste grootbank de rente voor gewone spaarders naar 0 procent. De rente was al extreem laag, maar nu is dus het punt bereikt dat je echt geen cent rente meer ontvangt op je spaargeld.
13/01 16u45  Grote storing ING: klanten kunnen geen geld overmakenING kampt met een grote storing bij internetbankieren en mobiel bankieren. Klanten kunnen geen overschrijvingen doen.
13/01 16u30  Trouwstoet-deelnemer die agent knock-out sloeg langer vastShahid B., de 26-jarige man die ervan wordt verdacht een Rotterdamse agent te hebben neergeslagen bij een trouwstoet, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten tijdens een inleidende zitting.
13/01 15u45  Nederland telt 111 sterrenrestaurants, zoek hier op waar ze zittenAcht restaurants hebben vandaag hun eerste Michelinster bemachtigd. In totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Benieuwd waar die zijn? Bekijk het in de tool.
13/01 15u30  Moskee rouwt om Ilyasse (21) en Noureddine (19): 'Ze waren beste vrienden'De mannen die om het leven kwamen bij een ongeluk op de A12 in België, waren elkaars beste vrienden. Ze kwamen terug van de bioscoop in Antwerpen, toen hun auto van de weg raakte. Pas een dag later werd de verongelukte auto met hun lichamen ontdekt. "Hun ouders waren heel ongerust omdat hun zoons niet waren thuisgekomen."
13/01 15u15  Nederlands meisje (9) viel uit skilift Winterberg: beugel was niet dichtHet ongeluk waarbij een Nederlandse meisje (9) gisteren zwaar gewond raakte omdat ze uit een skilift viel in het Duitse Winterberg, gebeurde kort nadat ze met haar vader was ingestapt. "Toen ze de beugel wilden sluiten, is ze eruit gegleden. Haar vader heeft nog geprobeerd haar vast te houden, maar hij moest zijn dochter na een paar meter loslaten."
13/01 15u00  Krantenbezorger Diana vond handgranaat Kerkdriel: 'Dacht dat het een tennisbal was'Nietsvermoedend begint Diana van Steenbergen-Eeuwijk (36) vanochtend rond half vijf aan haar krantenronde. Dat ze niet veel later een handgranaat zou vinden die ook nog eens op scherp stond, had ze nooit kunnen bedenken. "Thuis besefte ik pas dat ik aan de dood ben ontsnapt."
13/01 13u15  Frits Wester terug op Binnenhof: 'Alcoholprobleem erkennen was enorme bevrijding'Frits Wester is weer terug op het Binnenhof nadat hij zich voor zijn alcoholprobleem heeft laten behandelen. "Ik heb geen enkele drang meer om te drinken", zegt hij.
13/01 13u15  Nederlands meisje (9) viel uit skilift Winterberg: 'Beugel nog niet dicht'Het ongeluk waarbij een Nederlandse meisje (9) gisteren zwaar gewond raakte omdat ze uit een skilift viel in het Duitse Winterbergen, gebeurde kort nadat ze met haar vader was ingestapt. "Toen ze de beugel wilden sluiten, is ze eruit gegleden. Haar vader heeft nog geprobeerd haar vast te houden, maar hij moest zijn dochter na een paar meter loslaten."
13/01 09u45  Excentrieke miljardair zoekt vrouw om mee naar de maan te gaanEen Japanse miljardair wil met de liefde van zijn leven naar de maan vliegen. Klein probleem: hij is nog vrijgezel en daar moet verandering in komen voor hij in de raket stapt.
13/01 06u15  Misbruik de wooncrisis nietLees meer >
13/01 01u30  Coalitie koerst aan op twee staatssecretarissen voor fiscusDe coalitie stuurt aan op de benoeming van twee staatssecretarissen bij het ministerie van Financiën om de grote problemen van de Belastingdienst op te lossen. Door de aanstelling van twee bewindslieden, moet onder meer de schade van de toeslagenaffaire worden hersteld, waarvan duizenden ouders de dupe werden
12/01 14u15  Jongens opgepakt voor stenen gooien politie, agenten gewondDe politie in Den Haag heeft twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden voor het gooien van stenen naar agenten. De stenen kwamen op het dak van een politieauto terecht en gingen dwars door de voorruit heen. De agenten en een voorbijgangster raakten daarbij lichtgewond.
12/01 13u30  Nederlandse toerist ziet vulkaan Filipijnen as spuwen: 'Net op tijd weg'Leon (51) was nietsvermoedend met zijn partner aan het lunchen in de Filipijnse hoofdstad Manilla, toen iets verderop de vulkaan Mount Taal op het punt stond van uitbarsten. "Ineens kwam er iemand binnenrennen die riep: 'kom kijken!' en toen begon de vulkaan te roken en spuiten."
12/01 12u15  Op twee plekken vliegtuigbommen Tweede Wereldoorlog gevonden in DortmundIn de Duitse stad Dortmund zijn op zeker twee plaatsen bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Vanochtend werd op vier plaatsen in het centrum gegraven, omdat er bommen zouden liggen. Zo'n 14.000 mensen werden geëvacueerd.
12/01 11u30  Man loopt naakt en bebloed door Helmond en sterft even laterDe Rijksrecherche doet onderzoek naar het overlijden van een man in Helmond. Hij liep vanochtend bebloed en naakt door de stad. Agenten brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed.
12/01 10u00  Speciale feestdag moet 'Elfstedencultuur' in stand houdenHet is al 23 jaar geleden dat de tot nu toe laatste Elfstedentocht werd gereden, maar sporthistoricus Jurryt van de Vooren vindt dat de 'tocht der tochten' bij de Nederlandse cultuur hoort. Daarom organiseert hij een feestdag om de 'Elfstedencultuur' in stand te houden.
12/01 08u15  Felle protesten tegen regering in Iraanse hoofdstad, Britse ambassadeur opgepaktDemonstranten hebben gisteren in de Iraanse hoofdstad Teheran geprotesteerd tegen de regering. De protesten volgden op de verklaring van Iran dat het Oekraïense passagiersvliegtuig woensdag per ongeluk uit de lucht is geschoten.
12/01 06u45  Stenengooiers bezorgen twee Haagse agenten oogletselTwee agenten in Den Haag hebben gisteravond verwondingen aan hun ogen opgelopen door glassplinters. Dat gebeurde nadat de ruit van de politieauto sneuvelde door een steen die vanaf een dak werd gegooid.
11/01 19u30  Wanhoop door sluiten zorginstelling: 'Waar kan mijn zoon heen?'Niels (14) heeft een autismespectrumstoornis (ASS) en forse gedragsproblemen. Na veel omzwervingen kwam hij bij de Hoenderloo Groep terecht, een zorginstelling voor jongeren met complexe problematiek. Maar die gaat nu dicht. "Waar komt mijn zoon straks terecht?", vraagt moeder Muriël zich wanhopig af.
11/01 16u45  Met deze mbo-studies verdien je het hoogste uurloonMbo’ers in de verpleging en procestechniek verdienen na hun afstuderen het hoogste salaris, blijkt vandaag uit de Keuzegids mbo. Er is een schreeuwend tekort aan gespecialiseerde werknemers met een middelbare beroepsopleiding en dat wordt komende jaren nog niet opgelost.
11/01 15u30  Zelf regen maken: zo werkt 'cloud seeding'Regen, regen, en nog eens regen. In Dubai zorgt water deze dagen voor overlast. Voor de inwoners erg vervelend, met de autoriteiten hoeven we minder medelijden te hebben, want zij zorgden daar zelf voor. Door cloud seeding kwam het water naar beneden. Niet bekend met de term? We leggen het uit.
11/01 15u00  Innovatie-kampioen Hydraloop hoopt op concurrentenDe Nederlandse uitvinding Hydraloop won de belangrijkste prijs op techbeurs CES. Met deze waterrecycler voor thuis hoopt uitvinder Arthur Valkieser waterschaarste op te lossen. "Het idee bestond al langer, maar niemand had er nog een product van gemaakt."
11/01 14u45  Oekraïne eist schadevergoeding en terugkeer lichamen slachtoffersOekraïne wil dat Iran een schadevergoeding gaat betalen, nu het toegeeft dat het vlucht PS752 van Ukraine International met een raket heeft neergeschoten. Ook eist de Oekraïense president Zelenski een groot internationaal onderzoek op de rampplek en de terugkeer van het stoffelijk overschot van alle Oekraïense slachtoffers.
11/01 13u15  Schattige beelden: Australische hond deelt waterbak met koalaEen hond en een koala. Geen alledaags duo, maar in het Australische Adelaide zijn ze de beste vrienden. Als het heel warm is, komt een koala regelmatig langs om water te drinken bij bij Australiërs Riley en Olivia, en nu met de bosbranden in de buurt is dat niet anders.
11/01 12u30  Iran zag vliegtuig aan voor raket: 'Helaas nam hij de foute beslissing en raakte het vliegtuig'De Iraanse generaal Amir-Ali Hajizadeh heeft toegegeven dat zijn divisie het Oekraïense vliegtuig, dat woensdag crashte bij Teheran, uit de lucht heeft geschoten. Een operator zag het vliegtuig aan voor een Amerikaanse raket, zegt hij.
11/01 12u00  Advocate Ridouan Taghi dient klacht in tegen nieuwe advocaat kroongetuigeInez Weski dient bij de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten een klacht in tegen een van de nieuwe advocaten van kroongetuige Nabil B. Weski is de advocaat van Ridouan Taghi in het strafproces tegen Taghi.
11/01 11u15  'Cloud seeding': Dubai onder water door zelfgemaakte regenExtreem veel regen in Dubai deze week, en dat kan de stad duidelijk niet aan. Straten zijn ondergelopen en het verkeer is compleet vastgelopen.
11/01 11u00  VS onderzoekt patentinbreuk Fitbit en Garmin na klachten van PhilipsDe Amerikaanse toezichthouder gaat onderzoeken of bedrijven als Fitbit en Garmin inderdaad inbreuk maken op patenten van Philips. Het Nederlandse bedrijf vindt namelijk dat diverse wearable-fabrikanten zijn intellectueel eigendomsrecht schenden.
11/01 10u00  Fietser zwaargewond na aanrijding in Rotterdam: bestuurder rijdt doorEen bestuurder is vanochtend doorgereden na een aanrijding op de Mathenesserlaan in Rotterdam. Daarbij raakte een fietser zwaargewond.
11/01 09u00  Ruzie met je aannemer over de verbouwing? Dit moet je doenHet aantal huiseigenaren dat een juridische strijd uitvecht met de klusjesman of -vrouw over de verbouwing van het huis stijgt, zien rechtsbijstandsverzekeraars. Hoe voorkom je die ellende en als het toch gebeurt, wat doe je dan? Vier tips.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Duitse minister Seehofer: snel 5G aanleggen kan niet zonder Huawei18/01 10u45 - RTL.nl: Snel een 5G-netwerk in Duitsland realiseren kan eigenlijk alleen maar als er wordt samengewerkt met het Chinese Huawei, denkt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken.
10x Zakenlui, ministers, ceo's: deze 69 zwaargewichten gaan naar de top in Davos18/01 14u30 - RTL.nl: Welke Nederlanders gaan er naar het World Economic Forum in het Zwiterse Davos? Vanaf maandag stroomt het dorpje in de Alpen vol met topmensen uit het bedrijfsleven en de politiek voor informeel overleg.
6x Meer leegstand in winkelstraat, maar wijkwinkelcentra doen het goed18/01 15u45 - RTL.nl: Het gaat goed met het winkelcentrum in de wijk. Ondanks de groei van online winkelen doet shoppen in de buurt het heel goed. Ondertussen is de leegstand in Nederlandse winkelstraten vorig jaar toegenomen.
1x Waarom een rechts kabinet het minimumloon moet verhogen17/01 06u15 - RTL.nl: Lees meer >
1x Je hebt het niet door, maar jouw keuzes zijn soms helemaal niet jouw keuzes17/01 07u15 - RTL.nl: Je moet zó lang wachten op de lift, dat je de trap maar neemt. Of: je had eigenlijk zin in een vette snack als lunch, maar zag een salade die je toch besloot te kopen. Grote kans dat je 'genudged' bent. In dit artikel leggen we je uit wat nudging is en hoe het werkt.
1x Ruim 200 meldingen seksuele intimidatie in ov: 'Topje van de ijsberg'17/01 17u00 - RTL.nl: Reizigers van het openbaar vervoer hebben vorig jaar ruim 200 meldingen over seksuele intimidatie gedaan. Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger omdat lang niet alle slachtoffers zich melden. Kamerleden reageren geschokt. "Ik schrik me rot. We moeten kijken wat we hiertegen kunnen doen."
1x Nederlandse trainingsmissie in Irak weer hervat17/01 19u30 - RTL.nl: Nederlandse militairen in Irak zijn weer begonnen met het geven van trainingen. Dat heeft minister Bijleveld van Defensie aan de Tweede Kamer laten weten.
0x Ruzie met je aannemer over de verbouwing? Dit moet je doen11/01 09u00 - RTL.nl: Het aantal huiseigenaren dat een juridische strijd uitvecht met de klusjesman of -vrouw over de verbouwing van het huis stijgt, zien rechtsbijstandsverzekeraars. Hoe voorkom je die ellende en als het toch gebeurt, wat doe je dan? Vier tips.
0x Fietser zwaargewond na aanrijding in Rotterdam: bestuurder rijdt door11/01 10u00 - RTL.nl: Een bestuurder is vanochtend doorgereden na een aanrijding op de Mathenesserlaan in Rotterdam. Daarbij raakte een fietser zwaargewond.
0x VS onderzoekt patentinbreuk Fitbit en Garmin na klachten van Philips11/01 11u00 - RTL.nl: De Amerikaanse toezichthouder gaat onderzoeken of bedrijven als Fitbit en Garmin inderdaad inbreuk maken op patenten van Philips. Het Nederlandse bedrijf vindt namelijk dat diverse wearable-fabrikanten zijn intellectueel eigendomsrecht schenden.

Statistieken

Artikels:
29539
Gelezen:
27833
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven