maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
17/02 22u15  Duitsland stopt met uitlevering burgers na brexit Duitsland zal na de brexit geen burgers meer uitleveren aan Engeland. Of de Britten met een harde of zachte brexit de Europese Unie gaan verlaten, maakt voor de Duitse maatregel niets uit.
17/02 15u00  'Vermiste Kroatische studente teruggevonden in vriezer' De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 14u45  'Vermiste Croatische studente teruggevonden in vriezer' De raadselachtige verdwijning van een jonge vrouw in Kroatië, is na zo'n negentien jaar vermoedelijk opgelost. De autoriteiten hebben een lichaam aangetroffen in het huis van de zus van de vermiste Jasmina Dominic.
17/02 13u45  Volière met 300 vogels brandt volledig uit: 'Ik kan het niet geloven' Een drama noemt Jan Scheffer uit Deventer het zelf. Zijn levenswerk, een volière met zeker driehonderd bijzondere vogels, brandde vannacht volledig af nadat er vermoedelijk kortsluiting is ontstaan. "Ik heb er dertig jaar aan gewerkt. Dat is niet te geloven."
17/02 13u30  'Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije' De Turkse politie heeft drie Nederlanders opgepakt bij een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat gebeurde in Bursa in het noordwesten van Turkije.
17/02 11u30  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, 9 doden Een grote brand heeft een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker negen mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 11u15  Journalist Ans Boersma: 'Ik ben niet overtuigd dat mijn ex jihadist was' Journalist Ans Boersma ziet haar Syrische ex-vriend nog altijd niet als jihadist. Dat zei ze vannacht in het Radio 1-programma Onze man in Deventer. Haar ex zou een van de kopstukken zijn geweest van terreurgroepering Jabat al-Nusra en stond afgelopen week voor het eerst voor de rechter.
17/02 11u15  Jonge bestuurder rijdt 210 km/u en seint met groot licht naar politie Hij moet wel heel veel haast hebben gehad: een jongeman vannacht op de N261 richting Tilburg. Hij reed daar namelijk gemiddeld 210 kilometer per uur. En toen een auto voor hem niet doorreed, seinde hij ook nog met groot licht. Hij had alleen niet door dat dat een onopvallende surveillanceauto van de politie was.
17/02 11u15  Drie doden door verkeersongeluk op A59 bij Rosmalen Bij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn drie mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 09u45  Parachute gaat niet open: vrouw vecht voor leven In België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje was gesprongen, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden.
17/02 09u30  Vrouw 'vecht voor leven' nadat parachute niet opengaat In België is een parachutesprong helemaal fout gegaan. Nadat een vrouw in het Belgische Spa uit een vliegtuigje sprong, ging haar parachute niet open. Ze viel razendsnel naar beneden en vecht op dit moment voor haar leven.
17/02 09u15  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door grote brand, acht doden Een grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 09u00  Deel sloppenwijk Bangladesh verwoest door brand, 200 hutwoningen in as Een grote brand heeft zondag een deel van een sloppenwijk in de havenstad Chittagong in Bangladesh verwoest. Meer dan tweehonderd hutwoningen gingen in vlammen op. Volgens de politie en brandweer zijn zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en meer dan vijftig anderen gewond geraakt.
17/02 08u30  Mirjam schrijft boek over overleden tweelingzoontje: 'Florian mag niet vergeten worden' Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
17/02 08u15  Mirjam schrijft boek over haar overleden zoontje: 'Florian mag niet vergeten worden' Mirjams tweeling Florian en Celeste waren nog geen half jaar oud, toen Florian eind vorig jaar plotseling overleed. Hij had het Downsyndroom en kreeg allerlei complicaties. Tijdens zijn uitvaart vroeg Mirjam om een applaus voor haar 'zonnetje'. "Ik ben zo trots op hem. Hij heeft zo hard gevochten."
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/02 08u00  Twee doden door verkeersongeluk op A59 bij RosmalenBij een verkeersongeval op de A59 bij Rosmalen zijn twee mensen omgekomen. De auto is in brand gevlogen en volledig uitgebrand. Bij het ongeluk waren volgens de politie geen andere auto's betrokken.
17/02 08u00  Een laatste afscheid voor voetballer Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u45  Een laatste afscheid voor Sala: 'Hij was een voorbeeld voor iedereen'Vrienden, familieleden en voormalig teamgenoten hebben gisteren afscheid genomen van Emiliano Sala. In de Argentijnse stad Progreso werd Sala naar zijn laatste rustplaats gebracht. "Je bent gegaan, maar je bent een voorbeeld voor iedereen."
17/02 07u00  Trump wil dat Europa 800 gevangen IS-strijders overneemtDe Amerikaanse president Donald Trump wil dat Europa meer dan achthonderd gevangengenomen IS-strijders overneemt en hen gaat vervolgen. Volgens Trump heeft Amerika zijn plicht gedaan tegen Islamitische Staat en is het tijd voor andere landen om 'hun verantwoordelijkheid te nemen'.
17/02 06u30  Belg na urenlange reddingsoperatie bevrijd uit 75 meter diepe grotEen 65-jarige Belg die na een val gistermiddag vast kwam te zitten in de diepste grot van België, is vannacht gered. Hij lag urenlang te wachten totdat reddingswerkers hem kwamen bevrijden. De man heeft enkele botbreuken, maar is niet in levensgevaar.
17/02 00u00  Britse vliegmaatschappij failliet door brexitDe Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd. Reden van het faillissement: onder meer de brexit.
16/02 23u45  Honderdduizenden mensen de straat op in BarcelonaHonderdduizenden mensen zijn in Barcelona de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen de separatistische leiders. Die waren in 2017 betrokken bij het uitroepen van de onafhankelijkheid van Catalonië en kunnen nu straffen tot 25 jaar cel krijgen.
16/02 22u30  Vrouw die niet naast peuter wil zitten uit vliegtuig gezetEen 32-jarige Amerikaanse vrouw die niet naast een peuter wilde zitten, is een vliegtuig uitgezet. De vrouw ging zo uit haar plaat en dat pikte het vliegtuigpersoneel niet.
16/02 21u15  Foutje: verkeerde leiding doorgezaagd, gaslek in AssenEen bewoner van een flat in Assen heeft een gasleiding doorgezaagd. Vermoedelijk dacht hij dat zijn flat van het gas af was, maar er stond nog wel degelijk druk op de leiding. Gevolg: een gaslek waardoor ruim vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.
16/02 19u30  Hulp van alle kanten voor afgebrande bruidsmodezaak: 'Het is zo ontzettend lief'De eigenaresse van de bruidsmodezaak in Lelystad die gistermiddag tot de grond toe afbrandde, krijgt van alle kanten hulp. "Ex-bruiden bieden hun trouwjurken aan en bruidszaken bieden jurken en werkruimte aan. Het is zo hartverwarmend."
16/02 18u30  Minister Blok houdt positief gevoel over aan gesprek met Rusland over MH17"Het was een zeer zakelijk gesprek, maar ik bespeurde een positieve grondhouding." Dat zegt minister Stef Blok over het gesprek dat hij heeft gehad met zijn Russische collega Sergej Lavrov over MH17 tijdens een congres in München.
16/02 17u00  SGP tegen kabinet: 'Niet drammen over vaccinatiedwang'De SGP heeft haar wensen op tafel gelegd voor het geval het kabinet steun zoekt bij de partij. Zo vindt de SGP dat het kabinet niet moet drammen op het gebied van medisch ethisch vlak, zoals vaccinatiedwang. "Geen gedram op het vlak van leven en dood”, zei Van der Staaij.
16/02 16u45  Mathijs vergokte online een half miljoen: 'Ik heb mijn ouders kaalgeplukt'Het aantal Nederlanders dat illegaal op internet om geld speelt, is in de afgelopen twee jaar met 20 procent toegenomen. Zo'n 1,8 miljoen mensen wagen zich er nu aan, blijkt uit onderzoek. Mathijs Ummels (40) kent de risico's hiervan. Van zijn 15de tot 35ste was hij verslaafd. "Ik zette 100 piek in. De volgende ochtend werd ik met 20.000 euro in het rood wakker."
16/02 10u15  Australisch koppel kweekt manshoge savooiekoolHet kostte Rosemary Norwood en Sean Cadman negen maanden, maar toen hadden ze ook wat. Geen baby, wel een gigántische savooiekool. "Het gaat niet altijd zo hoor."
15/02 16u45  Negen carnavalswagens in Zaltbommel in vlammen op: 'Alles is weg'Negen praalwagens, die over twee weken zouden meerijden in de carnavalsoptocht van Zaltbommel, zijn in een brand verloren gegaan. Bij het werk aan een van de praalwagens is brand uitgebroken, zegt Martijn Merks, secretaris van de Bommelse carnavalsvereniging De Wallepikkers.
15/02 15u45  Joëlle (6) overleed 1 jaar geleden: 'Eén knal. Niet eens zo'n harde, maar ik wist: dit is fout'Je kind verliezen bij een auto-ongeluk. Het overkwam Annerieke Kwintenberg (33) uit Rijsen precies een jaar geleden. Een 83-jarige man reed haar 6-jarige dochtertje Joëlle aan op een zebrapad. "Ik ben niet boos. Maar soms denk ik wel: waarom míjn kind?"
15/02 15u30  Kabinet wil kortere verblijfsvergunning voor asielzoekersHet kabinet wil dat een asielvergunning voortaan in eerste instantie voor drie jaar wordt verleend. Nu krijgen asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland direct een vijfjarig verblijf.
15/02 15u15  Zelfde pak melk bij Belgische Albert Heijn veel goedkoper dan bij onsWie bij Albert Heijn in Nederland een literpak Basic halfvolle melk koopt, moet daar 0,87 cent voor betalen. Bij Albert Heijn in België kost datzelfde pak maar 0,55 cent. Goed nieuws voor de Belgen zou je denken, maar Belgische boeren zijn er woedend over.
15/02 15u15  We krijgen nu al lentekriebels: 'De natuur loopt drie weken voor'Heb jij al een glimlach op je gezicht door dat mooie weer dat vandaag en komend weekend op ons af komt? Je bent niet de enige. Op sociale media delen mensen massaal hun foto's van krokussen, terrassen en huisdieren in de zon. #lente!
15/02 14u45  Kabinet wil kortere verblijfsvergunning van asielzoekersHet kabinet wil dat een asielvergunning voortaan in eerste instantie voor drie jaar wordt verleend. Nu krijgen asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland direct een vijfjarig verblijf.
15/02 13u45  Daders krijgen tot 16 jaar cel voor aansteken fatale flatbrand in DiemenSimona I., Gilermo I. en Rachied V. moeten respectievelijk 16, 14 en 15 jaar de cel in voor het aansteken en medeplegen van de flatbrand in Diemen in de zomer van 2017. Bij de brand kwam de 27-jarige filosofiestudent David Swart om het leven. Hij stikte door de rook.
15/02 11u00  Wat zijn meningokokken en hoe gevaarlijk zijn ze?18.000 tieners hebben zich vorig jaar niet laten inenten tegen meningokokken type W, een infectieziekte die onder meer hersenvliesontsteking kan veroorzaken en steeds vaker voorkomt. Arie van der Ende, onderzoeker bij het Referentielaboratorium voor Bacteriële Meningitis, legt uit wat de ziekte inhoudt en waarom vaccineren belangrijk is.
15/02 10u30  Verpakkingen moeten verdwijnen uit de supermarkten, en we beginnen met groente en fruitMinder en duurzamere verpakkingen, dat is het doel van de supermarkten. In 2025 moet er 20 procent minder verpakkingsmateriaal liggen. Daarmee ligt de lat hoog, vindt branchevereniging CBL.
15/02 10u00  Live: OM maakt tijdlijn van strafbare feiten HolleederIn het strafproces tegen Willem Holleeder draagt het Openbaar Ministerie vandaag een tijdlijn voor waarin alle feiten in een 'historisch perspectief' worden geplaatst. Het zogenoemde requisitoir van het OM duurt vier dagen, waarvan vandaag de tweede is. De dag begint om 10.00 uur.
14/02 23u15  Trump gaat noodtoestand uitroepen voor bouw grensmuurDe Amerikaanse president Donald Trump gaat de noodtoestand uitroepen om de financiering van de grensmuur mogelijk te maken. Dat heeft de woordvoerster van het Witte Huis vanavond laten weten. Met een noodtoestand kan Trump zonder goedkeuring van het Congres aan extra geld komen voor de muur.
14/02 21u00  Ophef om knippen klauwen van leeuwtje in dierentuinDierenartsen in het Palestijnse Rafah hebben de klauwen van een leeuw afgeknipt. Het beest, pas veertien maanden oud, woont in een dierentuin en zou volgens de directeur kalm genoeg zijn om met kinderen te kunnen spelen. Maar dan wel zonder klauwen.
14/02 20u15  Geen boetestapeling meer voor mensen met schuldenMensen met schulden moeten bij de gemeente kunnen aankloppen om te voorkomen dat boetes worden verhoogd. Een verkeersboete bijvoorbeeld is bij de tweede aanmaning al drie keer zo hoog. Zo worden mensen die toch al kampen met schulden, verder de put in geduwd.
14/02 19u30  Geen prik, geen geld? Politiek is klaar met anti-vaxxersDe vaccinatiegraad is aan het dalen en dat is veel politieke partijen een doorn in het oog. Daarom komen ze met maatregelen: van een geldstraf voor ouders die hun kind niet inenten tot het recht van kinderdagverblijven om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.
14/02 19u15  Voortaan dat irritante groepsgesprek kunnen weigeren: 'Dat is een zegen'Opeens zit je wéér in een WhatsAppgroep. 'Cadeautje voor Sander', heet het. Maar met bijna alle deelnemers zit je ook al in een andere WhatsAppgroep. Wat doe je dan? Erin blijven of eruit gaan, met het gevolg dat mensen het je kwalijk nemen?
14/02 19u00  Bouwers vreugdevuur Scheveningen bedreigden medewerkers gemeenteMedewerkers van de gemeente Den Haag zijn bedreigd door bouwers van de vreugdevuren in Scheveningen. Dat blijkt uit documenten die de gemeente vandaag openbaar heeft gemaakt. Uiteindelijk greep de burgemeester niet in en bereikte het vreugdevuur een gevaarlijke hoogte.
14/02 18u30  Uitspraak rechter geeft Turkse asielzoekers hoop: 'Kans om te blijven groeit'Honderden Turkse asielzoekers zien dankzij een uitspraak van de Raad van State hun kansen groeien op een verblijfsvergunning. Het gaat om zogeheten Gülen-aanhangers, die nu nog in asielzoekerscentra wonen. Ze krijgen hoop door de uitspraak, zegt advocaat Michel Govers, die veel Turken bijstaat.
14/02 17u30  1500 kilo cocaïne verstopt tussen de mango's in Rotterdam, douanier opgepaktDe politie heeft zeker 1500 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het zat in een container verstopt tussen de Braziliaanse mango's.
14/02 17u15  Familie Blokker verwikkeld in pikante vastgoedruzieHet is hommeles bij de familie Blokker. Het vastgoedbedrijf van Ans Palmer-Blokker is slaags geraakt met kwakkelende winkelgigant Blokker, die in handen is van haar broer Ab en schoonzus Els. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Z.
14/02 17u00  Hoekstra wil bankierssalarissen niet verder beperkenHet kabinet voelt er weinig voor om exorbitante salarissen van bankiers verder aan banden te leggen. Oppositiepartijen hebben een strengere initiatiefwet ingediend, maar wat minister van financiën Wopke Hoekstra betreft gaat daar een streep doorheen.
14/02 15u30  Bijzondere beelden: Jana fotografeert pasgeboren baby's in de vruchtzakBijzondere beelden uit Brazilië. Daar legde fotografe Jana dit jaar al vier geboortes vast, waarbij de baby nog in de vruchtzak ter wereld kwam. "Het was geweldig om zulke bijzondere momenten vast te mogen leggen."
14/02 15u30  Gepeste Kaya deelt 'liefdesbrieven' uit: 'Mensen schrikken zich kapot'Kaya is zo ongeveer haar hele leven lang gepest. En daarom staat ze vandaag op Utrecht Centraal liefdesbrieven uit te delen – die eigenlijk geen liefdesbrieven zijn. Het zijn verhalen van mensen die gepest worden. "Ik móét dit doen."
14/02 14u45  Minister: Nederland blijft gewoon tot 2021 in AfghanistanNederlandse militairen blijven de komende jaren actief in Afghanistan, want de Amerikaanse ondersteuning is gegarandeerd. Dat zegt minister Bijleveld na afloop van het overleg met haar NAVO-collega's. "Wat mij betreft verandert er niks aan het blijven tot 2021, omdat juist hier een lange weg te gaan is."
14/02 14u15  EU-hof: Belgische belastingdeals met grote bedrijven geen staatssteunDe Europese Commissie heeft een nederlaag geleden voor het Europees Hof van Justitie. Het Hof bepaalde dat België geen illegale staatssteun heeft verleend aan een groep Belgische multinationals die een belastingdeal kregen. De uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor andere staatssteunzaken zoals die van Starbucks in Nederland.
14/02 14u15  Temptation Island te ordinair? Dit is waarom je toch moet kijkenHalfnaakte mensen, veel alcohol en beelden die het daglicht niet kunnen verdragen. Het kan maar één ding betekenen: Temptation Island begint weer op tv. Maar er zijn ook mensen die nooit kijken, zoals de auteur van dit artikel. Waarom zou ik toch moeten kijken?
14/02 14u15  'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om hackers te waarschuwenGeld stelen in Fortnite, een account hacken op Instagram of een DDos-aanval kopen om een middelbare school plat te leggen, zodat je een toets niet hoeft te maken. Hartstikke strafbaar, maar bijna duizend jongeren stonden op het punt om dit de afgelopen dagen te doen.
14/02 14u00  Virna (47) trouwde met Kevin (32): 'O, je hebt een toyboy?'Bij de meeste stellen die elkaar het jawoord geven, is de man ouder dan de vrouw. Andersom komt maar weinig voor, zeker als het leeftijdsverschil fors is. Maar als je dan getrouwd bent met een veel jongere man, ontkom je bijna niet aan de termen cougar en toyboy. "Ach, daar kan ik wel om lachen."
14/02 13u45  In 3 jaar verdubbeling van aantal geregistreerde drugsdoden in NederlandHet aantal geregistreerde mensen dat is overleden aan de gevolgen van drugsgebruik is met ruim 10 procent gestegen. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor. In 2017 overleden 262 mensen aan de gevolgen van drugs. Het jaar daarvoor waren dat nog 235 mensen.
14/02 13u30  Virna (47) trouwde met Kevin (32): 'Oh, je hebt een toyboy?'Bij de meeste stellen die elkaar het jawoord geven, is de man ouder dan de vrouw. Andersom komt maar weinig voor, zeker als het leeftijdsverschil fors is. Maar als je dan getrouwd bent met een veel jongere man, ontkom je bijna niet aan de termen cougar en toyboy. "Ach, daar kan ik wel om lachen."
14/02 12u45  Proef met nedervanille mislukt: 'Het verdienmodel was subsidie'Nedervanille was de grote belofte van drie jaar geleden, maar de proef om vanille uit Nederlandse kassen binnen drie jaar in de supermarkt te hebben, is mislukt. Inmiddels is de subsidie op en willen banken het onderzoek niet financieren. De onderzoekers achter het project hopen nu op een samenwerking met een zakelijke partner.
14/02 11u45  OM gelooft weinig van verklaringen Holleeder: 'Hij spreekt zijn eigen waarheid'Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van het slotbetoog in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die Holleeder heeft afgelegd.
14/02 10u30  Laura en Lars trouwen op Valentijnsdag: 'Een mooiere dag kan toch niet?'Ze wilden het eigenlijk vorig jaar al, maar toen was 14 februari helemaal volgeboekt. Ook dit jaar zijn ze zeker niet de enige, maar nu is het dan toch zover: Laura (25) en Lars (31) gaan elkaar vandaag, op Valentijnsdag, het jawoord geven. "Het is de dag der liefde, een mooiere dag kan je toch niet verzinnen?''
14/02 08u15  Laura en Lars gaan vandaag trouwen: 'Een mooiere dag kan toch niet?'Ze wilden het eigenlijk vorig jaar al, maar toen was 14 februari helemaal volgeboekt. Ook dit jaar zijn ze zeker niet de enige, maar nu is het dan toch zover: Laura (25) en Lars (31) gaan elkaar vandaag, op Valentijnsdag, het jawoord geven. "Het is de dag der liefde, een mooiere dag kan je toch niet verzinnen?''
14/02 05u15  'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om jonge hackers te waarschuwenGeld stelen in Fortnite, een account hacken op Instagram of een DDos-aanval kopen om een middelbare school plat te leggen, zodat je een toets niet hoeft te maken. Hartstikke strafbaar, maar bijna 1000 jongeren stonden op het punt om dit de afgelopen dagen te doen.
13/02 21u30  Ondervoede kinderen opgesloten in hondenhok, ouders opgepaktZe hadden honger, dorst en lagen tussen de uitwerpselen in een hondenhok: twee kinderen van 4 en 5 jaar oud in Amerika. De politie vond ze nadat omwonenden hadden geklaagd over hun schreeuwende ouders.
13/02 19u45  Trump legt virtuele golfbaan aan in Witte HuisHij kon tijdens de shutdown in Amerika bijna 70 dagen niet golfen. En dat was even wennen voor president Donald Trump, want nog nooit zou hij zo lang zijn golfstick alleen hebben gelaten. Om dat in de toekomst te voorkomen, bouwt hij nu een virtuele golfbaan in het Witte Huis.
13/02 18u45  Man die 90 moorden bekende, maakt tekeningen van al zijn slachtoffersDe FBI heeft tekeningen vrijgegeven die seriemoordenaar Samuel Little heeft gemaakt. De 78-jarige man zegt dat hij 90 moorden heeft gepleegd en kreeg van de FBI de opdracht al die vrouwen na te tekenen. "We hopen dat ze worden herkend, zodat we hun familieleden een langverwacht antwoord kunnen geven."
13/02 18u15  Onderzoek naar Turkse weekendscholen: 'Integratie niet bemoeilijken'Er komt een onderzoek naar Turkse weekendscholen. Premier Mark Rutte zei eerder dat hij een 'ongemakkelijk gevoel krijgt' van de scholen die worden gefinancierd door de Turkse overheid. Turken vinden de zorgen onterecht: de lessen zijn juist goed voor de integratie, vinden zij.
13/02 17u15  Griepepidemie: 400 leerlingen school Goes tegelijk ziekHet is nog nooit zo rustig geweest op het Goese Lyceum in Zeeland. De griepepidemie heeft daar uitzonderlijk huisgehouden. Een kwart van de zestienhonderd leerlingen zit ziek thuis. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt."
13/02 16u45  Man die Lucas in Utrechtse snackbar doodsloeg in hoger beroepDirk K., de man die de 25-jarige Lucas in een snackbar met twee klappen doodsloeg, gaat in hoger beroep. Twee weken geleden werd hij veroordeeld voor zes jaar gevangenisstraf. Ook moet hij de nabestaanden een schadevergoeding betalen. Hij is het niet eens met die straf.
13/02 16u00  Levenslang dreigt voor de altijd voorzichtige Holleeder: 'Hij communiceerde heel slim'Willem Holleeder. Zo goed als al zijn handlangers of vijanden zijn dood of zitten vast. Morgen begint een nieuwe fase van de zaak, waarin het OM in vier dagen samenvat waarom Holleeder voor lange tijd (zeer waarschijnlijk levenslang) de cel in moet voor het geven van moordopdrachten. Langer dan al zijn vrienden en vijanden kon Holleeder vrij rondlopen. Hoe kon dat? Was hij slimmer? Oplettender?
13/02 15u45  Rechter: liegende, beschonken agente is terecht ontslagenEen vrouwelijke agent uit Brabant is terecht ontslagen omdat zij na een kerstfeest van werk samen met een collega beschonken in de auto is gestapt. Vooral het feit dat ze er later over loog, rekent de rechter haar zwaar aan.
13/02 14u45  Mensen met schulden krijgen meer luchtHet kabinet komt mensen met schulden tegemoet. Overheidsinstanties moeten bij het innen van schulden meer rekening gaan houden met iemands financiële situatie. Zo moeten mensen met schulden genoeg geld overhouden om van te leven.
13/02 14u00  Blote blokfluitspeler moet anderhalf jaar de cel in na ravage in Haagse flatDe Poolse man die in september een woning in Den Haag binnendrong en twee bewoonsters mishandelde, moet anderhalf jaar de cel in. Na de mishandeling ging hij in zijn blootje op het balkon blokfluit spelen.
13/02 12u45  Tweede Kamer: Speur Nederlandse kindermisbruikers in buitenland opSpeur naar veroordeelde Nederlandse pedofielen in het buitenland, volg ze en waarschuw die landen. Die oproep doen meerdere politieke partijen aan minister Sander Dekker. Aanleiding is onder meer het verhaal van Hans V., die in Kenia vastzit omdat hij meerdere piepjonge meisjes zou hebben misbruikt.
13/02 12u30  Tweede Kamer: Speur Nederlandse pedo's in buitenland opSpeur naar veroordeelde Nederlandse pedo's in het buitenland, volg ze en waarschuw de landen voor die pedo. Die oproep doen meerdere politieke partijen aan minister Sander Dekker. Aanleiding is onder meer het verhaal van Hans V., die in Kenia vastzit omdat hij meerdere piepjonge meisjes zou hebben misbruikt.
13/02 12u15  Succes van alcoholvrij bier stuwt de verkoopcijfers van HeinekenHeineken zet sinds een paar jaar vol in op alcoholvrij bier en dat is terug te zien in de resultaten. De stijgende verkoop van het alcoholvrije bier heeft de omzet in 2018 omhoog gestuwd. "Alcoholvrij en -arm bier is de belangrijkste prioriteit voor de toekomst en winstgevendheid van Heineken."
13/02 12u00  Viroen zorgt 40 uur per week voor zijn moeder: 'Diepe dalen overwinnen'Hij helpt met douchen, eten en naar de wc gaan, bijna veertig uur per week zorgt Viroen Soebedar voor zijn moeder. In 2011 kreeg ze een reeks hersenbloedingen. De toen nog 16-jarige Viroen werd van de ene op de andere dag mantelzorger.
13/02 11u45  Taalvoutjes-verkiezing 2018: bevroren vegetarische slager en erotische suikerDe tien grappigste taalfouten van 2018 zijn bekend. De bezoekers van de website Taalvoutjes.nl konden het hardst lachen om een bevroren vegetarische slager: 'De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling'.
13/02 11u30  Viroen (24) zorgt veertig uur per week voor zijn moeder: 'Diepe dalen overwinnen'Hij helpt met douchen, eten en naar de wc gaan, bijna veertig uur per week zorgt Viroen Soebedar voor zijn moeder. In 2011 kreeg ze een reeks hersenbloedingen. De toen nog 16-jarige Viroen werd van de ene op de andere dag mantelzorger.
13/02 11u15  Voortvluchtige knalt na dwaze achtervolging op meerdere auto'sEen achtervolging met duizelingwekkend hoge snelheden is bij het Vlaamse Waasmunster geëindigd in een grote ravage. De vluchtende Audi reed op de snelweg in op een aantal stilstaande auto's die voor voor een hinderlaag stonden. De heftige botsing leverde wonderbaarlijk slechts één gewonde op.
13/02 09u30  Man gooit 7 kilo heroïne uit het raam van zijn bestelbusEen bestuurder van een bestelbus heeft vannacht in Limburg zo'n 7 kilo heroïne uit zijn raam gegooid. De politie zag dat de man het pakket uit zijn auto wierp, en hield hem aan.
13/02 08u30  Thaise prinses verdrietig na verbod premierschap: 'Ik had oprechte intenties'De Thaise prinses Ubolratana is verdrietig dat ze zich niet verkiesbaar mag stellen voor het premierschap in haar land. Vorige week werd besloten dat de zus van de koning geen politieke functie mag bekleden. Haar naam werd van de kieslijst gehaald.
13/02 07u30  Wat te doen met Valentijnsdag: 'Praat over blauwtjes, en serieuze thema's'Er hangt liefde in de lucht! Op Valentijnsdag vliegen de hartjes ons weer om de oren en gieren de hormonen door de kelen van scholieren. En hoe ga je daar op school nou eens fatsoenlijk mee om? Wij vroegen opvoedkundige Marina van der Wal om liefdesraad.
13/02 06u45  Cruciaal moment in rechtszaak 'spermadokter': wel of geen DNA-testDe rechter doet uitspraak in de zaak over 'spermadoktor' Jan Karbaat. Hij wordt ervan verdacht zijn eigen zaad te hebben gebruikt om tientallen vrouwen te bevruchten. Vandaag wordt duidelijk of het DNA van Karbaat gebruikt mag worden om te vergelijken met dat van de mogelijke donorkinderen. 
12/02 22u00  Ireen Wüst geeft gouden medaille aan dochtertje Paulien van DeutekomZe was nog nooit zo zenuwachtig: Ireen Wüst, afgelopen weekend in Inzell. Ze moest en zou die gouden medaille winnen op de 1500 meter op het WK afstanden. Niet voor haar zelf, maar voor haar buuffie, haar beste vriendin, Paulien van Deutekom. "Gisteren heb ik de medaille aan Lynne gegeven, het dochtertje van Paulien."
12/02 21u45  Directeur Intertoys: we hebben last van internet, Kruidvat en AldiHet vierde kwartaal is voor speelgoedketen Intertoys echt tegengevallen. De verschuiving naar internetverkopen gaat sneller dan verwacht en Intertoys lijdt onder ketens als Aldi, die alleen rond de kerst speelgoed verkopen, en dan ook nog heel goedkoop.
12/02 21u30  Klimaatspijbelaars bij Rutte op bezoek: 'We hebben ons niet laten inpalmen'Zes klimaatspijbelaars, die vorige week het klimaatprotest op het Malieveld organiseerden, zijn bij premier Rutte op bezoek geweest in het Torentje. "We hadden een goed gesprek, maar we hebben ons niet laten inpalmen", zegt scholiere Dila (16).
12/02 20u15  Internet, Kruidvat en Aldi nekken IntertoysHet vierde kwartaal is voor speelgoedketen Intertoys echt tegengevallen. De verschuiving naar internetverkopen gaat sneller dan verwacht en Intertoys lijdt onder ketens als Aldi, die alleen rond de kerst speelgoed verkopen, en dan ook nog heel goedkoop.
12/02 20u00  Chauffeur gepakt die met geldwagen en bijna 3 miljoen verdweenHet leek een slimme roof van een geldtransporteur gisteren in Frankrijk. Toen zijn collega's even niet keken, reed hij snel met een geldwagen weg. De buit: zo'n 3 miljoen euro. Maar hij wist niet lang uit handen van de politie te blijven.
12/02 19u45  Agent woest om reactie Sylvana Simons na fatale schietpartij AmsterdamDe Amsterdamse politieagent Joeri Sterringa is woest om uitspraken van Sylvana Simons. Zij stelde gisteren dat de politie 'onnodig en buitensporig' optrad tegen de 31-jarige man die werd doodgeschoten voor De Nederlandsche Bank. Sterringa: "Als je in doodsangst bent, doe je er alles aan om te overleven."
12/02 19u30  Meer bescherming defensiepersoneel: 'Te lang weggekeken in verleden'Defensiepersoneel moet betere bescherming krijgen. Er moeten onafhankelijke meldpunten komen waarin medewerkers vertrouwen hebben, zodat er geen angst is om misstanden te melden. Twee moties van D66 om dit voor elkaar te krijgen, zijn door de Tweede Kamer aangenomen.
12/02 19u30  Chauffeur die met geldwagen en bijna 3 miljoen verdween, is gepaktHet leek een slimme roof van een geldtransporteur gisteren in Frankrijk. Toen zijn collega's even niet keken, reed hij snel met een geldwagen weg. De buit: zo'n 3 miljoen euro. Maar hij wist niet lang uit handen van de politie te blijven.
12/02 17u00  Politieagent woest om reactie Sylvana Simons na dodelijke schietpartij AmsterdamDe Amsterdamse politieagent Joeri Sterringa is woest om uitspraken van Sylvana Simons. Zij stelde gisteren dat de politie 'onnodig en buitensporig' optrad tegen de 31-jarige man die werd doodgeschoten voor De Nederlandsche Bank. Sterringa: "Als je in doodsangst bent, doe je er alles aan om te overleven."
12/02 17u00  Boze vissers krijgen innovatiegeld van minister: 'We laten de vissers niet vallen'Bussen vol boze vissers zijn naar Den Haag gekomen vanwege het dreigende verbod op de pulsvisserij. Ze investeerden tonnen om over de stappen op deze techniek, maar dat blijkt nu weggegooid geld. Minister Schouten belooft vandaag geld en zegt 'om de vissers heen te blijven staan.'
12/02 15u45  OM: 'Journaliste Ans Boersma wist dat ex bij terreurgroep zat'De Nederlandse journaliste Ans Boersma wist dat haar ex-vriend Abd A. bij de aan Al-Qaeda gelieerde terreurgroepering Jabat al-Nusra was aangesloten. Hij had dat aan haar verteld, meldde het Openbaar Ministerie vandaag tijdens een niet-inhoudelijke zitting. De 33-jarige Syriër was niet bij de zitting aanwezig.
12/02 15u30  Jongen (16) veroordeeld voor aanbieden van 15-jarig meisje als 'hoer'Een 16-jarige jongen die een 15-jarig meisje op internet aanbood als 'hoer', is veroordeeld tot 4 maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een werkstraf van 150 uur. De jongen bood het meisje met haar instemming aan in diverse chatgroepen.
12/02 15u00  Antwerpse politie rolt met ruim 300 politiemensen grote bende opDe politie in Antwerpen heeft vandaag vijftien verdachten opgepakt in een onderzoek naar drugshandel, witwassen, wapens en corruptie. De bende was sinds 2017 in beeld. Door onder meer gebruik te maken van telefoontaps bracht de politie de organisatie in kaart. Meer dan driehonderd politiemensen waren betrokken bij de actie, waarbij 46 huiszoekingen werden verricht.
12/02 14u45  Noorse agenten dagen elkaar uit: wedstrijdje rodelen op politieschildHet werk van de politie is vaak zo serieus, dat er weinig tijd is voor plezier, schrijven agenten in Noorwegen op hun Facebookpagina. Daar moest verandering in komen, vonden ze. In een rustige nacht daagden twee politiebureaus elkaar uit voor een wedstrijdje rodelen.
12/02 13u30  Taakstraf van 240 uur voor boer met drugslab in zijn schuurWilco de F. heeft een taakstraf van 240 uur plus voorwaardelijke celstraf van 6 maanden gekregen voor het drugslab dat in een van zijn schuren was gevestigd. Het Openbaar Ministerie eiste 12 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.
12/02 12u45  Criminelen azen op boerenschuren: perfecte plek voor drugslabCriminelen hebben het vaak gemunt op de leegstaande schuren van boeren, om er een drugslab van te maken. De verleiding bij agrariërs is groot, want ze kunnen er tienduizenden euro's per maand mee verdienen. "Bijna alle boeren die we spreken, hebben wel eens een aanbieding gehad."
12/02 12u30  Toeval of niet? Gezondheidsexperiment op school leidt tot minder pestenGezonder eten en meer bewegen, vier scholen in Limburg probeerden bij wijze van experiment een gezondere leefstijl voor hun leerlingen. Wat bleek? Het hielp niet alleen voor de gezondheid, ook pestproblemen en ruzietjes namen af.
12/02 10u15  Donderdag tóch een klimaatmars in Nijmegen: 'De bal moet blijven rollen'Vanavond spreekt een delegatie klimaatspijbelaars met Mark Rutte over een beter klimaatbeleid. Ze wachten de uitkomst van dit gesprek af, voordat ze besluiten tot een volgende demonstratie. Een groep Nijmeegse studenten vindt dit te lang duren. Donderdag gaan ze weer de straat op: "We willen de druk erop houden."
12/02 09u45  Japanse techinvesteerder steekt miljard in zelfrijdende bezorgauto'sHet Japanse bedrijf SoftBank steekt 920 miljoen dollar (815 miljoen euro) in zelfrijdende bezorgwagens van de Amerikaanse startup Nuro. Door de investering wordt het bedrijf gewaardeerd op 2,7 miljard dollar.
12/02 09u45  Vrouwen die kip slachtten onder auto krijgen geen strafTwee zussen die een van hun kippen slachtten door over het dier heen te rijden met de auto, krijgen hier geen taakstraf of boete voor. Van het voorval kwam een filmpje op internet terecht.
12/02 07u15  Zieke Hans (60) twijfelt over euthanasie: 'Theorie klopt, maar praktijk is lastig'Oud-wethouder Hans Nijhof (60) is ongeneeslijk ziek. Tegen een euthanasietraject zit hij 'aan te hikken'. "Het is nog een beetje te ver van mijn bed om er een keuze over te maken, terwijl je het juist moet organiseren als je nog in goeden doen bent."
12/02 07u15  Brand in Vossius Gymnasium Amsterdam, 800 leerlingen vandaag vrijIn de kantine van een middelbare school in Amsterdam brak gisteravond brand uit. Op dat moment werd er nog les gegeven tijdens een 'avondschool'. Iedereen kon op tijd wegkomen. De ruim 800 leerlingen van de school hebben vandaag vrij gekregen.
12/02 05u45  Brand in middelbare school Amsterdam, 800 leerlingen vandaag vrijIn de kantine van een middelbare school in Amsterdam brak gisteravond brand uit. Op dat moment werd er nog les gegeven tijdens een 'avondschool'. Iedereen kon op tijd wegkomen. De ruim 800 leerlingen van de school hebben vandaag vrij gekregen.
11/02 23u30  Edisons uitgereikt: Nielson twee beeldjes, Ilse de Lange geroemd om oeuvreNielson is met twee prijzen de grote winnaar van de Edisons. De oudste muziekprijs van Nederland werd vanavond uitgereikt in Amsterdam. De zanger won een beeldje in de categorie Nederlandstalig voor zijn album Diamant en een in de categorie Song voor het liedje IJskoud.
11/02 22u15  Brand in middelbare school Amsterdam, 800 leerlingen morgen vrijIn de kantine van een middelbare school in Amsterdam is vanavond brand uitgebroken. Toen de brand uitbrak, werd er nog les gegeven tijdens een 'avondschool'. Iedereen kon op tijd wegkomen. De ruim 800 leerlingen van de school hebben morgen vrij gekregen.
11/02 21u45  Geen levensteken van ontvoerde Noorse miljonairsvrouwDe familie van een verdwenen Noorse miljonairsvrouw heeft opnieuw contact gehad met haar vermoedelijke ontvoerders. Maar er is tot dusver geen enkel bewijs geleverd dat de 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen nog in leven is.
11/02 21u15  Trein botst tegen busje op onbewaakte spoorwegovergangEen trein is vanavond gebotst op een busje op een onbewaakte spoorwegovergang in het Limburgse Beesel. De 29-jarige bestuurder van het busje is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
11/02 20u00  Zorgen over aanrijtijden ambulances Urk: 'Situatie is onacceptabel'Verloskundigen maken zich zorgen over de aanrijtijden van ambulances. Vooral op Urk is de situatie 'onacceptabel geworden'; daar worden de aanrijtijden overschreden. Dat schrijven verloskundigen in een brief. Maar ook in andere regio's groeien de zorgen.
11/02 19u45  Arrestatieteam valt huis binnen, verdachte schietpartij Oss aangehoudenEen arrestatieteam van de politie heeft vanavond een inval gedaan in een huis in Oss. Daarbij werd een 59-jarige man aangetroffen, hij was zwaargewond omdat hij vermoedelijk zelfmoord wilde plegen. De man is verdachte in het onderzoek naar de schietpartij van vanmorgen in Oss.
11/02 19u45  Wereldwijd onderzoek: 1 op de 4 insectensoorten dreigt uit te stervenHet gaat wereldwijd erg slecht met de insecten. Dat blijkt uit het eerste wereldwijde onderzoek naar insectensterfte. Als de insectensterfte zo doorgaat dan is er volgens de onderzoekers zelfs de kans dat over 10 jaar een kwart van de insecten is verdwenen.
11/02 18u15  Dertig studenten moeten boete betalen na bezetting pand UvADertig studenten hebben een boete gekregen voor het bezetten van het P.C. Hoofthuis van de Universiteit van Amsterdam. De politierechter oordeelde vanmiddag dat de bezetters ieder voor zich 150 euro moeten betalen.
11/02 18u15  Minister: Merwedebrug was nog veilig genoegNederland is volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) niet aan een ramp ontsnapt omdat de Merwedebrug bij Gorinchem in 2016 bijna op instorten zou hebben gestaan.
11/02 18u00  Geldtransporteur rijdt weg als collega's niet kijken: 1 tot 3 miljoen buitgemaaktToen zijn collega's net even niet keken, zag een chauffeur van een geldwagen zijn kans schoon. De 28-jarige man ging er vanochtend tijdens zijn werk met de wagen vandoor. De politie vond uiteindelijk het busje een paar straten verderop, maar zonder chauffeur en zonder zestig zakken vol bankbiljetten.
11/02 17u45  Overstappen huisarts mag (bijna) altijd, maar kost soms veel pijn en moeiteAls je wil overstappen naar een ander huisarts, mag de arts je alleen in uitzonderlijke gevallen weigeren. Toch gaat het in de praktijk nog regelmatig mis. RTL Nieuws sprak met een aantal patiënten die ten onrechte werden geweigerd door een huisarts.
11/02 17u30  Overstappen huisarts 'zou normaalste zaak van de wereld moeten zijn'Als je wil overstappen naar een ander huisarts, mag de arts je alleen in uitzonderlijke gevallen weigeren. Toch gaat het in de praktijk nog regelmatig mis. RTL Nieuws sprak met een aantal patiënten die ten onrechte werden geweigerd door een huisarts.
11/02 17u00  Dronken vrouw gooit kat van vijfde verdieping: 800 euro boeteZe was zo dronken, dat ze bijna niet meer op haar benen kon staan. Wat een 48-jarige vrouw uit het Belgische Oostende in de zomer van 2017 nog wel kon, was haar kat van het balkon gooien. Het beestje viel 5 verdiepingen naar beneden. Vandaag werd de vrouw veroordeeld.
11/02 14u30  Plan voor kolonie op Mars loopt vast: Mars One is faillietMars One, het bedrijf dat een enkele reis wilde gaan verzorgen naar Mars en daarbij een realityshow wilde uitzenden, is ter ziele.   
11/02 13u00  Bijna de helft van huisartsen kent regels over weigeren patiënten niet goedIedereen is vrij in de keuze voor een nieuwe huisarts. Toch worden patiënten regelmatig onterecht geweigerd bij hun inschrijvingsverzoek. Dat komt omdat vier op de tien huisartsen niet volledig op de hoogte zijn van de regels over het weigeren van patiënten.
11/02 10u45  UMC Amsterdam gaat meer 'dure' medicijnen namakenSlecht nieuws voor farmaceuten en goed nieuws voor de patiënt die lijdt aan een zeldzame ziekte: het ziekenhuis Amsterdam UMC gaat de komende jaren nog meer medicijnen in de eigen apotheek bereiden, zodat ze sneller én goedkoper worden dan de medicijnen die door de farmaceuten worden aangeboden.
11/02 10u30  Hoog spel: Minister wil het opnemen voor KLM-topman ElbersDe positie van KLM-topman Pieter Elbers is vandaag onderwerp van gesprek tussen minister Hoekstra van Financiën en zijn Franse collega Bruno Le Maire. Dat hebben ingewijden bevestigd aan RTL Nieuws. Hoekstra zal Le Maire spreken in de marge van de Eurogroep vandaag in Brussel. Het gebeurt niet vaak dat een minister zich bemoeit met de positie van een topbestuurder.
11/02 10u30  Al 10.000 euro opgehaald met crowdfundingsactie voor acteurs Pippi LangkousTwee Nederlandse fans van de roodharige Pippi Langkous hebben al ruim 10.000 euro opgehaald voor de acteurs uit de tv-serie. Ze willen met het geld de personen die in de jaren zestig Pippi, Tommy en Annika speelden, bedanken. Zelf heeft het drietal namelijk nooit kunnen profiteren van het wereldwijde succes.
11/02 07u15  Minister wil het opnemen voor KLM-topman ElbersDe positie van KLM-topman Pieter Elbers is vandaag onderwerp van gesprek tussen minister Hoekstra van Financiën en zijn Franse collega Bruno Le Maire. Dat hebben ingewijden bevestigd aan RTL Nieuws. Hoekstra zal Le Maire spreken in de marge van de Eurogroep vandaag in Brussel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Kabinet wil kortere verblijfsvergunning van asielzoekers15/02 14u45 - RTL.nl: Het kabinet wil dat een asielvergunning voortaan in eerste instantie voor drie jaar wordt verleend. Nu krijgen asielzoekers die worden toegelaten tot Nederland direct een vijfjarig verblijf.
1x Meer bescherming defensiepersoneel: 'Te lang weggekeken in verleden'12/02 19u30 - RTL.nl: Defensiepersoneel moet betere bescherming krijgen. Er moeten onafhankelijke meldpunten komen waarin medewerkers vertrouwen hebben, zodat er geen angst is om misstanden te melden. Twee moties van D66 om dit voor elkaar te krijgen, zijn door de Tweede Kamer aangenomen.
1x Trump legt virtuele golfbaan aan in Witte Huis13/02 19u45 - RTL.nl: Hij kon tijdens de shutdown in Amerika bijna 70 dagen niet golfen. En dat was even wennen voor president Donald Trump, want nog nooit zou hij zo lang zijn golfstick alleen hebben gelaten. Om dat in de toekomst te voorkomen, bouwt hij nu een virtuele golfbaan in het Witte Huis.
1x Ondervoede kinderen opgesloten in hondenhok, ouders opgepakt13/02 21u30 - RTL.nl: Ze hadden honger, dorst en lagen tussen de uitwerpselen in een hondenhok: twee kinderen van 4 en 5 jaar oud in Amerika. De politie vond ze nadat omwonenden hadden geklaagd over hun schreeuwende ouders.
1x OM gelooft weinig van verklaringen Holleeder: 'Hij spreekt zijn eigen waarheid'14/02 11u45 - RTL.nl: Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van het slotbetoog in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die Holleeder heeft afgelegd.
1x 1500 kilo cocaïne verstopt tussen de mango's in Rotterdam, douanier opgepakt14/02 17u30 - RTL.nl: De politie heeft zeker 1500 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het zat in een container verstopt tussen de Braziliaanse mango's.
1x Daders krijgen tot 16 jaar cel voor aansteken fatale flatbrand in Diemen15/02 13u45 - RTL.nl: Simona I., Gilermo I. en Rachied V. moeten respectievelijk 16, 14 en 15 jaar de cel in voor het aansteken en medeplegen van de flatbrand in Diemen in de zomer van 2017. Bij de brand kwam de 27-jarige filosofiestudent David Swart om het leven. Hij stikte door de rook.
1x Australisch koppel kweekt manshoge savooiekool16/02 10u15 - RTL.nl: Het kostte Rosemary Norwood en Sean Cadman negen maanden, maar toen hadden ze ook wat. Geen baby, wel een gigántische savooiekool. "Het gaat niet altijd zo hoor."
1x Foutje: verkeerde leiding doorgezaagd, gaslek in Assen16/02 21u15 - RTL.nl: Een bewoner van een flat in Assen heeft een gasleiding doorgezaagd. Vermoedelijk dacht hij dat zijn flat van het gas af was, maar er stond nog wel degelijk druk op de leiding. Gevolg: een gaslek waardoor ruim vijftien mensen moesten worden geëvacueerd.
1x Vrouw die niet naast peuter wil zitten uit vliegtuig gezet16/02 22u30 - RTL.nl: Een 32-jarige Amerikaanse vrouw die niet naast een peuter wilde zitten, is een vliegtuig uitgezet. De vrouw ging zo uit haar plaat en dat pikte het vliegtuigpersoneel niet.

Statistieken

Artikels:
31452
Gelezen:
11289
Aantal lezers nu:
24


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven