woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

Scientias

Verbergen Tonen
18/07 13u15  Tweelingbroertje van Beta Pictoris b ontdekt De nieuwe exoplaneet lijkt sprekend op Beta Pictoris b, maar is op een heel andere manier ontstaan. Onderzoekers ontdekten de nieuwe exoplaneet met behulp van de Canada-France-Hawaii Telescope (CFHT). De planeet heeft de naam 2MASS 0249c gekregen en heeft dezelfde massa, helderheid en hetzelfde spectrum als Beta Pictoris b: misschien wel één van de best […] Het bericht Tweelingbroertje van Beta Pictoris b ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
18/07 11u45  Zo zag je de heldere vlekken op dwergplaneet Ceres nog nooit! Op nieuwe close-upbeelden lijkt het bijna alsof je ze aan kunt raken. NASA heeft twee nieuwe foto’s vrijgegeven waarop de heldere vlekken die Ceres rijk is, zich op ongeëvenaarde wijze aan de toeschouwer opdringen. Nog niet eerder hebben we de vlekken van zo dichtbij en zo gedetailleerd kunnen bekijken. Foto’s De foto’s zijn gemaakt door […] Het bericht Zo zag je de heldere vlekken op dwergplaneet Ceres nog nooit! verscheen eerst op Scientias.nl.
18/07 10u45  Wetenschap onthult waarom mannen sneller herstellen van een griepje Ze maken meer amfireguline aan. Aha! Wetenschappers weten al een tijdje dat de griep vrouwen doorgaans steviger in zijn greep heeft en houdt dan mannen. Zo is de griep bij vrouwen vaak heftiger dan bij mannen en duurt het ook veel langer voor vrouwen hersteld zijn. Lang werd gedacht dat dat te verklaren was doordat […] Het bericht Wetenschap onthult waarom mannen sneller herstellen van een griepje verscheen eerst op Scientias.nl.
18/07 08u45  Twaalf nieuwe manen ontdekt rond Jupiter En er zit één heel vreemd exemplaar bij… Met de twaalf nieuwe manen komt het totale aantal manen rond Jupiter op 79. Het betekent dat Jupiter een recordhouder is: geen enkele andere planeet in ons zonnestelsel heeft zoveel manen. Overigens smokkelt Jupiter wel een beetje; zeker elf van de twaalf manen die onderzoekers hebben ontdekt, […] Het bericht Twaalf nieuwe manen ontdekt rond Jupiter verscheen eerst op Scientias.nl.11 
17/07 16u45  Primeur: er is nu een bloedtest die huidkanker al heel vroeg kan opsporen De test kan heel veel levens redden. De bloedtest is ontwikkeld door onderzoekers van de Edith Cowan University en detecteert antilichamen die in reactie op melanoom – een vorm van huidkanker – door het lichaam worden geproduceerd. Dat is te lezen in het blad Oncotarget. “Het lichaam begint deze antilichamen te produceren zodra het melanoom […] Het bericht Primeur: er is nu een bloedtest die huidkanker al heel vroeg kan opsporen verscheen eerst op Scientias.nl.
17/07 15u15  CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht Onderzoekers pleiten voor grotere terughoudendheid omtrent de veelbelovende gentherapie. Hun studie toont namelijk niet alleen aan dat CRISPR/Cas9 grotere genetische schade in cellen aanricht dan gedacht, maar ook dat de standaardtests waarmee veranderingen in het DNA kunnen worden opgespoord deze genetische schade over het hoofd zien. Dat is te lezen in het blad Nature Biotechnology. […] Het bericht CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
17/07 13u15  Aarde herbergt meer dan een biljard ton diamanten Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Klein minpuntje: we kunnen er onmogelijk bij. Het onderzoek onthult dat de aarde veel meer diamanten herbergt dan gedacht. Maar de meeste van die diamanten zitten ontzettend diep: tussen 140 en 240 kilometer onder het oppervlak. Kratons De diamanten zitten opgesloten in de ‘wortels’ van rompgebergtes (ook wel kratons genoemd). […] Het bericht Aarde herbergt meer dan een biljard ton diamanten verscheen eerst op Scientias.nl.
17/07 10u45  14.400 jaar oud brood ontdekt in Jordanië Het brood werd zo’n 4000 jaar voor de opkomst van de landbouw gebakken. Het suggereert dat jagers en verzamelaars meer dan 14.000 jaar geleden wilde granen gebruikten om brood te bakken. En mogelijk vonden ze dat brood zo lekker dat het ze aanmoedigde om granen te gaan verbouwen en dus bijdroeg aan de opkomst van […] Het bericht 14.400 jaar oud brood ontdekt in Jordanië verscheen eerst op Scientias.nl.
17/07 08u45  Zeewier reist 20.000 kilometer en meert aan op Antarctica Dit is de langst bekende biologische drijftocht ooit. Onderzoekers hebben langs de kust van Antarctica zeewier ontdekt dat daar niet thuishoort. DNA-onderzoek wijst uit dat een deel ervan afkomstig is van de Kerguelen-eilanden in de zuidelijke Indische Oceaan. En een ander deel komt helemaal uit de Zuid-Georgia-eilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Het betekent dat […] Het bericht Zeewier reist 20.000 kilometer en meert aan op Antarctica verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 17u15  Nieuwe hooikoorts-genen ontdekt Onderzoekers hebben meer dan 40 plekken op het genoom ontdekt die verband houden met hooikoorts. En maar liefst 20 ervan waren nog niet eerder met hooikoorts in verband gebracht. Dat stellen onderzoekers in het blad Nature Genetics. Ze baseren zich op een onderzoek onder meer dan 200.000 mensen van Europese afkomst. Bijna 60.000 van deze […] Het bericht Nieuwe hooikoorts-genen ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 15u15  Astronomen maken superscherpe foto van zwaartekrachtlens En geven daarmee meer inzicht in het mysterie dat ´donkere materie’ heet. De superscherpe foto is gemaakt met behulp van een wereldwijd netwerk van radiotelescopen. Op de foto zien we de radioboog die ontstaat doordat een groep sterrenstelsels op 3,9 miljard lichtjaar van de aarde als een vergrootglas werkt voor een op 11,7 miljard lichtjaar […] Het bericht Astronomen maken superscherpe foto van zwaartekrachtlens verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 13u45  Prachtig doodsmasker ontdekt in Egyptische tombe De ogen van het doodsmasker kijken je 2600 jaar later nog steeds indringend aan. Archeologen ontdekten het masker in de tombe van een Egyptische priester. De priester leefde in de Saïstijd (tussen 664 en 404 voor Christus). Voorlopig onderzoek wijst uit dat het doodsmasker gemaakt is van verguld zilver. De ogen zijn ingelegd met calciet, […] Het bericht Prachtig doodsmasker ontdekt in Egyptische tombe verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 12u00  Onze planeet telt nog maar 84 Amoerpanters Dat blijkt uit een nieuwe telling die net iets hoger uitvalt dan eerdere schattingen. Eerder onderzoek suggereerde dat er in Rusland tussen de 25 en 50 ernstig bedreigde Amoerpanters te vinden waren. Maar een nieuwe telling, waarbij niet alleen in Rusland, maar ook net over de Russische grens met China naar Amoerpanters werd gezocht, resulteert […] Het bericht Onze planeet telt nog maar 84 Amoerpanters verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 10u45  Plantenetende dino’s hoefden minder te eten dan gedacht De planten die ze op het menu hadden staan, lijken voedzamer dan onderzoekers aannamen. Dat stellen Britse onderzoekers nadat ze planten lieten groeien in een atmosfeer die vergelijkbaar was met de atmosfeer die onze planeet 150 miljoen jaar geleden had. Hun bevindingen zijn terug te lezen in het blad Palaeontology. CO2-concentratie Zo’n 150 miljoen jaar […] Het bericht Plantenetende dino’s hoefden minder te eten dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
16/07 08u45  Mogelijk een nieuwe vulkaan ontdekt op maan Io De vulkaan zou zich nabij de zuidpool van Jupiters maan bevinden. Dat laat NASA weten. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie baseert zich op gegevens van ruimtesonde Juno. De sonde verzamelde de data op 16 december 2017 toen deze slechts 470.000 kilometer van de maan verwijderd was. Hotspot In de data dook een ‘hotspot’ op die ongeveer 300 […] Het bericht Mogelijk een nieuwe vulkaan ontdekt op maan Io verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/07 09u15  New Horizons nadert Ultima Thule: wat mogen we verwachten?Na Pluto durft eigenlijk niemand zich meer aan een voorspelling te wagen. Het is begin 2015 en NASA maakt zich op voor New Horizons’ scheervlucht langs Pluto. De opwinding is groot; in juli van dat jaar zullen we de veelbesproken dwergplaneet door de ogen van New Horizons voor het eerst van dichtbij gaan zien. En […] Het bericht New Horizons nadert Ultima Thule: wat mogen we verwachten? verscheen eerst op Scientias.nl.
14/07 09u15  Stevent Nederland af op een toekomst zonder bijen?Ze zijn onvervangbaar. Maar ook in Nederland zitten bijen ernstig in het nauw. Talloze studies hebben de afgelopen jaren aangetoond dat bijen en hommels wereldwijd ernstig in de problemen zitten. Maar hoe is dat in Nederland? We vroegen het Arjen de Groot, onderzoeker bij Wageningen Environmental Research (WEnR), onderdeel van Wageningen UR. Het antwoord is […] Het bericht Stevent Nederland af op een toekomst zonder bijen? verscheen eerst op Scientias.nl.
13/07 19u15  Verrassing! Planetoïde die in juni langs de aarde scheerde, is niet alleenHet blijkt te gaan om twee ruimtestenen! Eind vorig jaar maakte we kennis met de planetoïde YE5, die vervolgens in juni langs de aarde scheerde. Hij ontmoette ons op zo’n 6 miljoen kilometer van de aarde vandaan, ofwel ongeveer 16 keer de afstand tussen de aarde en de maan. En hoewel we tot nu toe […] Het bericht Verrassing! Planetoïde die in juni langs de aarde scheerde, is niet alleen verscheen eerst op Scientias.nl.
13/07 16u15  Mysterieus stukje papyrus blijkt medisch boekwerkje uit de Oudheid te zijnHet is mogelijk geschreven door de beroemde Romeinse arts Galen. Het mysterie is eindelijk opgelost: onderzoekers hebben uitgevogeld wat een in spiegelschrift geschreven stukje papyrus daadwerkelijk inhoudt. Het exemplaar is onderdeel van de Basel papyruscollectie en hield onderzoekers voor generaties lang bezig. “Het is een sensationele ontdekking,” zegt hoogleraar Sabine Huebner. Basel papyruscollectieDe Basel papyruscollectie […] Het bericht Mysterieus stukje papyrus blijkt medisch boekwerkje uit de Oudheid te zijn verscheen eerst op Scientias.nl.
13/07 13u15  Deze Chinese boomspitsmuis deinst niet terug voor een chilipeperOnderzoekers ontdekken dat het beestje de hete pepers zonder een centje pijn kan nuttigen. Meeste zoogdieren mijden het eten van hete chilipepers voor een niet moeilijk te begrijpen reden. Maar de eigenwijze Chinese boomspitsmuis weet er wel raad mee. Wetenschappers van het Kunming Institute ontdekten in een nieuw onderzoek dat heet voedsel deel uit maakt […] Het bericht Deze Chinese boomspitsmuis deinst niet terug voor een chilipeper verscheen eerst op Scientias.nl.
13/07 10u45  Mensenhanden komen voort uit een liefde voor beenmergNieuw onderzoek helpt verklaren waarom onze handen er zo anders uitzien dan die van primaten. Over het algemeen wordt gedacht dat de unieke behendigheid van de menselijke hand voor een groot deel te danken is aan het gebruik van stenen werktuigen tijdens onze evolutionaire geschiedenis. Uit archeologisch bewijs blijkt namelijk dat vroege mensachtigen veel gereedschap […] Het bericht Mensenhanden komen voort uit een liefde voor beenmerg verscheen eerst op Scientias.nl.
13/07 08u32  Nieuw bewijs dat dit de hoogste bergen op Pluto zijnDe hoogste pieken zijn zo’n 6 kilometer hoog en moeten wel uit waterijs bestaan. Toen ruimtesonde New Horizons in 2015 een expeditie naar Pluto deed, kwam het grote nieuws naar buiten: er bestaan daadwerkelijk torenhoge pieken en diepe valleien op zowel de ijzige dwergplaneet als op zijn grootste maan Charon. Na een aantal jaar van […] Het bericht Nieuw bewijs dat dit de hoogste bergen op Pluto zijn verscheen eerst op Scientias.nl.
12/07 17u32  Voor het eerst een bron van neutrino’s ontdektHet gaat om een sterrenstelsel op zo’n 4 miljard lichtjaar afstand van de aarde. De neutrino’s afkomstig van dit sterrenstelsel werden vorig jaar september door het IceCube Neutrino Observatory op Antarctica opgevangen. Toen was echter nog onbekend waar ze precies vandaan kwamen en dus riepen onderzoekers observatoria wereldwijd op om de bron van de neutrino’s […] Het bericht Voor het eerst een bron van neutrino’s ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
12/07 17u02  Laatste maaltijd van Ötzi was hartstikke vetDat blijkt uit de eerste grondige analyse van Ötzi’s maaginhoud. De analyse resulteert in een reconstructie van de laatste maaltijd van Ötzi. “Het laat zien dat hij opmerkelijk veel vet in zijn dieet had zitten, aangevuld met vlees van een steenbok en edelhert, granen van eenkoorn en giftige sporen van Pteridium (een geslacht van varens, […] Het bericht Laatste maaltijd van Ötzi was hartstikke vet verscheen eerst op Scientias.nl.
12/07 13u15  Onze CO2-uitstoot kan ook weleens gevolgen hebben voor jouw medicijnkastjeDat blijkt uit experimenten met de monarchvlinder die aan zelfmedicatie doet. Wanneer de monarchvlinder nog een rups is, eet deze maar één ding: de bladeren van zijdeplanten. En dat is niet voor niets. Die bladeren bevatten namelijk bittere stofjes die de rupsen beschermen tegen roofdieren én parasieten. Maar dat beschermende effect neemt enorm af wanneer […] Het bericht Onze CO2-uitstoot kan ook weleens gevolgen hebben voor jouw medicijnkastje verscheen eerst op Scientias.nl.
12/07 11u45  Het idee dat we afstammen van één groepje voorouders kan de prullenbak inEn opnieuw blijkt onze evolutie een stukje minder overzichtelijk te zijn dan gedacht. De meeste wetenschappers zijn het er wel over eens: onze oorsprong ligt in Afrika. En vaak wordt dan gedacht dat onze voorouders aldaar één – vrij grote – groep vormden, waarbinnen genen en gereedschappen werden uitgewisseld en waaruit wij dus uiteindelijk voortkwamen. […] Het bericht Het idee dat we afstammen van één groepje voorouders kan de prullenbak in verscheen eerst op Scientias.nl.
12/07 10u00  NASA heeft eerste aanwijzing voor leven op Mars mogelijk vernietigdMaar de ruimtevaartorganisatie kon er niks aan doen: het ging waarschijnlijk per ongeluk. Die voorzichtige conclusie zou je kunnen trekken op basis van een onderzoek dat in het blad Journal of Geophysical Research Planets is verschenen. In het paper buigen onderzoekers zich nog eens over metingen die tijdens de Viking-missie hebben plaatsgevonden. De Viking-missie De […] Het bericht NASA heeft eerste aanwijzing voor leven op Mars mogelijk vernietigd verscheen eerst op Scientias.nl.
11/07 19u15  ‘Mensachtigen waren 2,1 miljoen jaar geleden al in China aanwezig’Het zou betekenen dat mensachtigen Afrika veel eerder verlieten dan tot op heden werd aangenomen. Dat schrijven onderzoekers in het blad Nature. Ze baseren zich op opgravingen op het lössplateau in China. In opeenvolgende aardlagen werden tientallen stenen gereedschappen aangetroffen die er sterk op wijzen dat dit gebied tussen 1,3 en 2,1 miljoen jaar geleden […] Het bericht ‘Mensachtigen waren 2,1 miljoen jaar geleden al in China aanwezig’ verscheen eerst op Scientias.nl.
11/07 15u30  Gigantische dinosaurussen liepen al veel eerder op aarde rond dan gedachtDat onthullen de fossiele resten van zo’n gigant die al aan het eind van het Trias(!) rond stampte. Onderzoekers ontdekten de resten in Argentinië. Ze behoren toe aan een nieuwe dinosaurussoort die aan het eind van het Trias (tussen 210 en 205 miljoen jaar geleden) leefde. De dinosaurus heeft de naam Ingentia prima gekregen en […] Het bericht Gigantische dinosaurussen liepen al veel eerder op aarde rond dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
11/07 13u15  Prachtige foto onthult het hart van sterrenhoop RCW 38De sterrenhoop bevat honderden jonge, hete, zware sterren. RCW 38 bevindt zich op zo’n 5500 lichtjaar afstand en barst van de jonge, hete en zware sterren. Die heldere sterren domineren met name het heldere, blauw getinte gebied op de foto. De intense straling van deze pasgeboren sterren zorgt ervoor dat het omringende gas helder oplicht […] Het bericht Prachtige foto onthult het hart van sterrenhoop RCW 38 verscheen eerst op Scientias.nl.
11/07 11u30  Romeinen joegen mogelijk al op walvissenEn zorgden er wellicht voor dat twee walvissoorten uit de Middellandse Zee verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek tussen de ruïnes van een Romeins terrein aan de Straat van Gibraltar. Op het terrein werd in de tijd van de Romeinen vis verwerkt. En nu hebben onderzoekers er botten teruggevonden van twee walvissoorten die blijkbaar 2000 jaar […] Het bericht Romeinen joegen mogelijk al op walvissen verscheen eerst op Scientias.nl.
11/07 09u15  Nieuw bewijs dat exoplaneet Ross 128b weleens leefbaar kan zijnEen analyse van de moederster suggereert dat de planeet een gematigd klimaat heeft. Ross 128b werd vorig jaar ontdekt. En de opwinding was toen groot. Ross 128b is namelijk één van de dichtstbijzijnde exoplaneten die tot op heden is ontdekt én leek zo op het eerste gezicht een zeer geschikte kandidaat voor buitenaards leven. Zo […] Het bericht Nieuw bewijs dat exoplaneet Ross 128b weleens leefbaar kan zijn verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Twaalf nieuwe manen ontdekt rond Jupiter18/07 08u45 - Scientias: En er zit één heel vreemd exemplaar bij… Met de twaalf nieuwe manen komt het totale aantal manen rond Jupiter op 79. Het betekent dat Jupiter een recordhouder is: geen enkele andere planeet in ons zonnestelsel heeft zoveel manen. Overigens smokkelt Jupiter wel een beetje; zeker elf van de twaalf manen die onderzoekers hebben ontdekt, […] Het bericht Twaalf nieuwe manen ontdekt rond Jupiter verscheen eerst op Scientias.nl.
9x Tweelingbroertje van Beta Pictoris b ontdekt18/07 13u15 - Scientias: De nieuwe exoplaneet lijkt sprekend op Beta Pictoris b, maar is op een heel andere manier ontstaan. Onderzoekers ontdekten de nieuwe exoplaneet met behulp van de Canada-France-Hawaii Telescope (CFHT). De planeet heeft de naam 2MASS 0249c gekregen en heeft dezelfde massa, helderheid en hetzelfde spectrum als Beta Pictoris b: misschien wel één van de best […] Het bericht Tweelingbroertje van Beta Pictoris b ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
8x Zo zag je de heldere vlekken op dwergplaneet Ceres nog nooit!18/07 11u45 - Scientias: Op nieuwe close-upbeelden lijkt het bijna alsof je ze aan kunt raken. NASA heeft twee nieuwe foto’s vrijgegeven waarop de heldere vlekken die Ceres rijk is, zich op ongeëvenaarde wijze aan de toeschouwer opdringen. Nog niet eerder hebben we de vlekken van zo dichtbij en zo gedetailleerd kunnen bekijken. Foto’s De foto’s zijn gemaakt door […] Het bericht Zo zag je de heldere vlekken op dwergplaneet Ceres nog nooit! verscheen eerst op Scientias.nl.
7x Wetenschap onthult waarom mannen sneller herstellen van een griepje18/07 10u45 - Scientias: Ze maken meer amfireguline aan. Aha! Wetenschappers weten al een tijdje dat de griep vrouwen doorgaans steviger in zijn greep heeft en houdt dan mannen. Zo is de griep bij vrouwen vaak heftiger dan bij mannen en duurt het ook veel langer voor vrouwen hersteld zijn. Lang werd gedacht dat dat te verklaren was doordat […] Het bericht Wetenschap onthult waarom mannen sneller herstellen van een griepje verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Laatste maaltijd van Ötzi was hartstikke vet12/07 17u02 - Scientias: Dat blijkt uit de eerste grondige analyse van Ötzi’s maaginhoud. De analyse resulteert in een reconstructie van de laatste maaltijd van Ötzi. “Het laat zien dat hij opmerkelijk veel vet in zijn dieet had zitten, aangevuld met vlees van een steenbok en edelhert, granen van eenkoorn en giftige sporen van Pteridium (een geslacht van varens, […] Het bericht Laatste maaltijd van Ötzi was hartstikke vet verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Mensenhanden komen voort uit een liefde voor beenmerg13/07 10u45 - Scientias: Nieuw onderzoek helpt verklaren waarom onze handen er zo anders uitzien dan die van primaten. Over het algemeen wordt gedacht dat de unieke behendigheid van de menselijke hand voor een groot deel te danken is aan het gebruik van stenen werktuigen tijdens onze evolutionaire geschiedenis. Uit archeologisch bewijs blijkt namelijk dat vroege mensachtigen veel gereedschap […] Het bericht Mensenhanden komen voort uit een liefde voor beenmerg verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Mysterieus stukje papyrus blijkt medisch boekwerkje uit de Oudheid te zijn13/07 16u15 - Scientias: Het is mogelijk geschreven door de beroemde Romeinse arts Galen. Het mysterie is eindelijk opgelost: onderzoekers hebben uitgevogeld wat een in spiegelschrift geschreven stukje papyrus daadwerkelijk inhoudt. Het exemplaar is onderdeel van de Basel papyruscollectie en hield onderzoekers voor generaties lang bezig. “Het is een sensationele ontdekking,” zegt hoogleraar Sabine Huebner. Basel papyruscollectieDe Basel papyruscollectie […] Het bericht Mysterieus stukje papyrus blijkt medisch boekwerkje uit de Oudheid te zijn verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Astronomen maken superscherpe foto van zwaartekrachtlens16/07 15u15 - Scientias: En geven daarmee meer inzicht in het mysterie dat ´donkere materie’ heet. De superscherpe foto is gemaakt met behulp van een wereldwijd netwerk van radiotelescopen. Op de foto zien we de radioboog die ontstaat doordat een groep sterrenstelsels op 3,9 miljard lichtjaar van de aarde als een vergrootglas werkt voor een op 11,7 miljard lichtjaar […] Het bericht Astronomen maken superscherpe foto van zwaartekrachtlens verscheen eerst op Scientias.nl.
1x CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht17/07 15u15 - Scientias: Onderzoekers pleiten voor grotere terughoudendheid omtrent de veelbelovende gentherapie. Hun studie toont namelijk niet alleen aan dat CRISPR/Cas9 grotere genetische schade in cellen aanricht dan gedacht, maar ook dat de standaardtests waarmee veranderingen in het DNA kunnen worden opgespoord deze genetische schade over het hoofd zien. Dat is te lezen in het blad Nature Biotechnology. […] Het bericht CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht verscheen eerst op Scientias.nl.
1x Primeur: er is nu een bloedtest die huidkanker al heel vroeg kan opsporen17/07 16u45 - Scientias: De test kan heel veel levens redden. De bloedtest is ontwikkeld door onderzoekers van de Edith Cowan University en detecteert antilichamen die in reactie op melanoom – een vorm van huidkanker – door het lichaam worden geproduceerd. Dat is te lezen in het blad Oncotarget. “Het lichaam begint deze antilichamen te produceren zodra het melanoom […] Het bericht Primeur: er is nu een bloedtest die huidkanker al heel vroeg kan opsporen verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven