dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Scientias

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u00
 

Scientias

Verbergen Tonen
10/12 16u30  Deze week tot wel 100 ‘vallende sterren’ per uur te zien De Geminiden-sterrenregen piekt komende donderdag en vrijdag. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn naar verwachting – bij helder weer – tot wel 100 meteoren per uur te zien, aldus Marc van der Sluys van Hemel.waarnemen.com. Erop uit dus! Geminiden De meteoren kunnen gerekend worden tot de op één na grootste jaarlijks terugkerende sterrenregen: […] Het bericht Deze week tot wel 100 ‘vallende sterren’ per uur te zien verscheen eerst op Scientias.nl.
10/12 14u45  Voyager 2 is de interstellaire ruimte binnengedrongen NASA heeft zojuist bekend gemaakt dat de ruimtesonde de heliosfeer verlaten heeft! Begin van de middag kon je op Scientias.nl al lezen dat het gerucht ging dat Voyager 2 in navolging van Voyager 1 de interstellaire ruimte heeft bereikt. Uitsluitsel daarover werd eind van de middag verwacht. Maar NASA heeft zojuist een persbericht vrijgegeven waarin […] Het bericht Voyager 2 is de interstellaire ruimte binnengedrongen verscheen eerst op Scientias.nl.
10/12 14u45  Wetenschap onthult hoe de fruitvlieg in jouw fruitschaal is beland De fruitvlieg veroverde dankzij Afrikaanse Bosjesmannen en hun voorkeur voor bepaalde vruchten, de wereld. De fruitvlieg is misschien wel één van de best bestudeerde soorten op aarde. En de kans is bijzonder groot dat je ‘m ook wel eens in jouw eigen fruitschaal hebt aangetroffen. Maar grappig genoeg was tot voor kort onbekend waar de […] Het bericht Wetenschap onthult hoe de fruitvlieg in jouw fruitschaal is beland verscheen eerst op Scientias.nl.
10/12 13u15  Bevindt ook Voyager 2 zich nu in de interstellaire ruimte? NASA komt vanmiddag met een update over de missie. Zou het dan eindelijk zover zijn? Op dit moment is de herfstbijeenkomst van de American Geophysical Union (AGU) in volle gang. En ook NASA geeft acte de présence met verschillende workshops en briefings. Op de site van NASA is te zien welke onderwerpen precies aan bod […] Het bericht Bevindt ook Voyager 2 zich nu in de interstellaire ruimte? verscheen eerst op Scientias.nl.
10/12 10u45  Haaien gaan liever rechtsaf als de aarde verder opwarmt De opwarming van de aarde heeft een onverwachts effect: het aantal ‘rechtshandige’ haaien neemt toe. Dat suggereert een nieuw onderzoek. Australische wetenschappers verzamelden een aantal eieren van de Port Jackson stierkophaai. De helft van de eieren werd in water gelegd dat dezelfde temperatuur had als de wateren waarin deze eieren normaliter uitkwamen. De andere helft […] Het bericht Haaien gaan liever rechtsaf als de aarde verder opwarmt verscheen eerst op Scientias.nl.
10/12 09u30  Marslander InSight ‘hoort’ de wind waaien op Mars Het is voor het eerst dat wij aardbewoners de Martiaanse wind kunnen horen waaien. Sensoren aan boord van InSight detecteerden wat NASA een ‘laag gerommel’ noemt. Dat rommelende geluid werd veroorzaakt door vibraties van de omringende lucht en vibraties van de zonnepanelen. Deze vibraties waren op hun beurt weer het resultaat van de wind die […] Het bericht Marslander InSight ‘hoort’ de wind waaien op Mars verscheen eerst op Scientias.nl.
09/12 09u15  Nieuwe ruimtemissie CHEOPS gaat verder waar planetenjagers stoppen De satelliet gaat reeds ontdekte exoplaneten nader bestuderen, in de hoop hun geheimen te kunnen ontrafelen. Het is lastig voor te stellen, maar tot ver in de jaren tachtig hadden we geen enkel bewijs voor de aanwezigheid van planeten buiten ons zonnestelsel. Pas in 1989 kwamen astronomen met de eerste aanwijzing voor het bestaan van […] Het bericht Nieuwe ruimtemissie CHEOPS gaat verder waar planetenjagers stoppen verscheen eerst op Scientias.nl.
08/12 09u15  Hete pepers: een nieuw wapen in de strijd tegen obesitas? Ben je te zwaar en houd je van pittig eten? Dan heb je geluk. Wetenschappers hebben een nieuwe en verrassende aanpak gevonden in het gevecht tegen obesitas: hete pepers. In hete peper zit een stof die ervoor zorgt dat je meer vet verbrandt. Daardoor kun je hetzelfde blijven eten en toch afvallen. In Amerika wordt […] Het bericht Hete pepers: een nieuw wapen in de strijd tegen obesitas? verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 18u30  Astronaut maakt fantastisch filmpje van de Sojoez-lancering Alexander Gerst filmde de lancering vanuit het ISS. Het resultaat is geweldig. “Onze vrienden, onderweg naar hier,” zo schrijft Gerst op Twitter, waar hij het prachtige filmpje deelt. “Ik kan nog steeds niet bevatten dat mensen op het puntje van die eenzame witte streep naar de grote zwarte ruimte reizen.” Our friends, on the way […] Het bericht Astronaut maakt fantastisch filmpje van de Sojoez-lancering verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 16u30  Mogelijk een enorm aantal baby-planeten ontdekt Rond jonge sterren in het sterrenbeeld Stier zijn verrassend veel aanwijzingen gevonden voor de aanwezigheid van piepjonge planeten. Dat melden onderzoekers in dit paper. Hun studie wijst erop dat superaardes en planeten ter grootte van Neptunus rond jonge sterren veelvuldiger dan gedacht het levenslicht zien. Het onderzoek De onderzoekers bestudeerden 32 jonge sterren in een […] Het bericht Mogelijk een enorm aantal baby-planeten ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 15u15  The Ocean Cleanup stuit op een probleem Het systeem vangt het plastic, maar slaagt er niet in om het vast te houden. Dat blijkt uit een update die op de website van The Ocean Cleanup is verschenen. “We hebben geobserveerd dat plastic het systeem verlaat nadat het is verzameld,” zo schrijft Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup. Testfase Hoewel […] Het bericht The Ocean Cleanup stuit op een probleem verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 13u15  Gekko’s kunnen ook op water lopen Dat hebben onderzoekers ontdekt. En natuurlijk hebben ze uitgezocht hoe de reptielen dat voor elkaar krijgen. Wetenschapper Ardian Jusufi zag het voor zijn ogen gebeuren toen hij in het zuidoosten van Azië was: gekko’s renden daar letterlijk met een snelheid van zo’n 1 meter per seconde over water heen. Schijnbaar moeiteloos liepen ze vanaf het […] Het bericht Gekko’s kunnen ook op water lopen verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 10u45  Arctisch zee-ijs wordt sneller dik in de winter En dat vertraagt de ondergang van het Arctisch zee-ijs. In de afgelopen decennia is het Arctische gebied razendsnel – ongeveer twee keer sneller dan de rest van de planeet – opgewarmd. En de effecten daarvan worden met name goed zichtbaar als we kijken naar de omvang van het zee-ijs. Vandaag de dag ligt er aan […] Het bericht Arctisch zee-ijs wordt sneller dik in de winter verscheen eerst op Scientias.nl.
07/12 09u00  China stuurt vandaag een lander en rover naar de achterzijde van de maan Het is de allereerste missie naar de achterkant van onze natuurlijke satelliet. Na jaren van voorbereiding moet het vandaag gebeuren: de Chinese ruimtevaartorganisatie lanceert de Chang’e 4-lander en -rover. De lancering staat gepland voor 19.30 uur (Nederlandse tijd). Satelliet Het is een behoorlijk baanbrekende missie, omdat deze zich in tegenstelling tot alle andere maanmissies aan […] Het bericht China stuurt vandaag een lander en rover naar de achterzijde van de maan verscheen eerst op Scientias.nl.
06/12 20u15  Opgeblazen exoplaneet ontdekt De exoplaneet – die rijk is aan helium – heeft wel wat weg van een ballon. De planeet – HAT-P-11b – bevindt zich op 124 lichtjaar afstand van de aarde en is ongeveer net zo groot als Neptunus. De afstand tussen de planeet en zijn moederster is ongeveer 20 keer kleiner dan de afstand tussen […] Het bericht Opgeblazen exoplaneet ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
06/12 17u15  5000 jaar oud slachtoffer van de pest ontdekt in ZwedenDe ontdekking geeft meer inzicht in hoe de pest zich over de wereld verspreidde. In DNA afkomstig uit de resten van een vrouw die 5000 jaar geleden op ongeveer 20-jarige leeftijd overleed, hebben onderzoekers een nieuwe stam van Yersinia pestis aangetroffen. De Y. pestis-bacterie veroorzaakt de pest. De stam die nu in Zweden is aangetroffen […] Het bericht 5000 jaar oud slachtoffer van de pest ontdekt in Zweden verscheen eerst op Scientias.nl.
06/12 14u30  ‘Narcist ziet niet zoveel in democratie’Mensen met narcistische trekjes zien doorgaans meer in enkele krachtige leiders. Dat suggereert een nieuw onderzoek van de universiteit van Kent. Hun bevindingen zijn terug te lezen in het blad British Journal of Social Psychology. In de studie gaan wetenschappers na hoe psychologische mechanismen van invloed zijn op de kijk op democratie. Ze borduren zo […] Het bericht ‘Narcist ziet niet zoveel in democratie’ verscheen eerst op Scientias.nl.
06/12 13u15  Alle zeeschildpadsoorten blijken microplastics te herbergenDat blijkt uit onderzoek onder 102 zeeschildpadden, afkomstig uit drie verschillende oceanen. In de maag van elke zeeschildpad werden microplastics aangetroffen. En omdat in de studie alle zeven soorten zeeschildpadden vertegenwoordigd waren, kunnen de onderzoekers dan ook concluderen dat elke zeeschildpadsoort microplastics herbergt. Effect “Het effect van deze deeltjes op schildpadden is onbekend,” aldus onderzoeker […] Het bericht Alle zeeschildpadsoorten blijken microplastics te herbergen verscheen eerst op Scientias.nl.
06/12 10u30  SPECULOOS opent de ogen – en binnenkort de jacht op leefbare planetenEen gloednieuw observatorium in het noorden van Chili heeft zijn eerste waarnemingen gedaan. Het SPECULOOS Southern Observatory – bestaande uit vier telescopen met hoofdspiegels van 1 meter – heeft zijn eerste test- en kalibratie-opnamen gemaakt. Het resulteert in vier prachtige foto’s. Maar veel belangrijker nog: het bewijst dat SPECULOOS klaar is voor het echte werk: […] Het bericht SPECULOOS opent de ogen – en binnenkort de jacht op leefbare planeten verscheen eerst op Scientias.nl.
06/12 09u30  Ichthyosaurus was warmbloedig en beschikte over blubber en camouflageHet mysterieuze zeereptiel lijkt eindelijk zijn geheimen prijs te geven. De onderzoekers bestudeerden een 180 miljoen jaar oude ichthyosuaurus die in een mijn in Duitsland is teruggevonden. “Zowel de omtrek van het lichaam als de restanten van interne organen zijn duidelijk zichtbaar,” vertelt onderzoeker Johan Lindgren. “Wat opmerkelijk is is dat het fossiel zo goed […] Het bericht Ichthyosaurus was warmbloedig en beschikte over blubber en camouflage verscheen eerst op Scientias.nl.
05/12 19u45  Wereldwijde CO2-uitstoot neemt ook in 2018 nog flink toeNaar verwachting stoten we dit jaar middels het verbranden van fossiele brandstoffen 37,1 miljard ton(!) CO2 uit. Hoewel landen in het Parijsakkoord hebben toegezegd om de emissies fossiele brandstoffen terug te dringen, lijkt daar tot op heden nog niet veel van terecht te komen. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat de CO2-uitstoot nu al […] Het bericht Wereldwijde CO2-uitstoot neemt ook in 2018 nog flink toe verscheen eerst op Scientias.nl.
05/12 19u30  Smelt van Groenlandse ijskap is in een stroomversnelling geraaktEn dit is mogelijk nog maar het begin… Het ijs op Groenland smelt op dit moment sneller dan op enig moment in de afgelopen 350 jaar. Dat schrijven onderzoekers in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature. Ze baseren zich op ijskernen, verzameld uit centraal west Groenland. De studie wijst uit dat de ijskap op […] Het bericht Smelt van Groenlandse ijskap is in een stroomversnelling geraakt verscheen eerst op Scientias.nl.
05/12 15u15  Astronomen zoeken opnieuw naar sporen van leven op ‘OumuamuaDit keer probeerden ze te achterhalen of het interstellaire object buitenaardse technologie herbergt. Het interstellaire object ‘Oumuamua is een groot mysterie. Sinds wetenschappers het object in 2017 ontdekten, halen ze alles uit de kast om uit te zoeken wat deze tuimelende sigaar nou precies is. Is het een planetoïde? Een komeet misschien? Of moeten we […] Het bericht Astronomen zoeken opnieuw naar sporen van leven op ‘Oumuamua verscheen eerst op Scientias.nl.
05/12 11u15  Primeur: vrouw krijgt baby dankzij baarmoeder van overleden vrouwTot voor kort werden baarmoedertransplantaties alleen mogelijk met levende donoren. Voor het eerst heeft een vrouw een kindje gekregen nadat ze een baarmoeder van een overleden donor ontving. Een grote primeur; dit is nog nooit eerder gelukt. De nieuwe bevindingen tonen aan dat baarmoedertransplantaties binnen ons bereik liggen en mogelijk uitkomst bieden voor veel vrouwen […] Het bericht Primeur: vrouw krijgt baby dankzij baarmoeder van overleden vrouw verscheen eerst op Scientias.nl.
05/12 08u45  Wetenschappers zetten deeltjesversneller LHC uitDe deeltjesversneller krijgt de komende twee jaar een ingrijpende upgrade. Na drie jaar op volle toeren te hebben gedraaid, zijn de werkzaamheden van de Large Hadron Collider (LHC) even opgeschort. De komende twee jaar zal de deeltjesversneller belangrijke verbeteringen en upgrades ondergaan, waarmee hij klaargestoomd wordt voor een derde ronde. Large Hadron ColliderDe Large Hadron […] Het bericht Wetenschappers zetten deeltjesversneller LHC uit verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 18u30  ESA onthult hoe de noordpool van de zon eruitzietDit deel van onze moederster hebben we nog nooit kunnen bewonderen. Er zijn al talloze missies naar de zon georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Proba-2 (PRoject for OnBoard Autonomy 2) en SOHO (SOlar Heliospheric Observatory), beiden van ESA. Of SDO (Solar Dynamics Observatory) en STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) van NASA. Maar de meeste van deze […] Het bericht ESA onthult hoe de noordpool van de zon eruitziet verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 16u30  Orbiter maakt fantastische foto van jonge krater op de maanWat is onze natuurlijke satelliet toch mooi! De prachtige foto die je hieronder ziet, is begin november gemaakt door de Lunar Reconnaissance Orbiter. We zien een krater die slechts 1,8 kilometer breed is en vrij recent – ergens in de afgelopen 100 miljoen jaar – is ontstaan. Vanaf de aarde is deze krater lastig te […] Het bericht Orbiter maakt fantastische foto van jonge krater op de maan verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 15u00  Deze schelp neemt in zes uur tijd miljarden plastic nanodeeltjes opRazendsnel komen de deeltjes in de belangrijkste organen van de schelp terecht. Wetenschappers van de universiteit van Plymouth verzamelden een aantal grote mantels, ook wel sint-jacobsschelpen genoemd, en zetten ze in een bak met water. Aan dat water waren plastic nanodeeltjes toegevoegd. En in tegenstelling tot eerdere, vergelijkbare experimenten was de concentratie van die nanodeeltjes […] Het bericht Deze schelp neemt in zes uur tijd miljarden plastic nanodeeltjes op verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 13u15  Lonesome George geeft zijn geheimen prijsGenetisch onderzoek levert waardevolle inzichten op in zijn strijd tegen veroudering én kanker. Wetenschappers hebben zich gebogen over het genoom van de wereldberoemde reuzenschildpad Lonesome George (zie kader), die op het Galapagoseiland Pinta leefde. Ook bestudeerden ze het genoom van een reuzenschildpad afkomstig van het eiland Aldabra (de Seychellen). De genomen van de reuzenschildpadden werden […] Het bericht Lonesome George geeft zijn geheimen prijs verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 11u00  Water op Saturnus’ maan Phoebe is bijzonder ongebruikelijkHet onderschrijft het idee dat Phoebe hier eigenlijk niet thuishoort. Die conclusie trekken onderzoekers nadat ze het water in de ringen en op de manen van Saturnus bestudeerden. Ze richtten zich daarbij op de verhouding tussen isotopen (zie kader). Het onderzoek wijst uit dat het water in de ringen van Saturnus en op de meeste […] Het bericht Water op Saturnus’ maan Phoebe is bijzonder ongebruikelijk verscheen eerst op Scientias.nl.
04/12 09u15  Zwaartekrachtsgolven van nog eens vier enorme botsingen in de ruimte ontdektWaaronder de zwaarste botsing tussen twee zwarte gaten die ooit is gedetecteerd. Dat hebben onderzoekers dit weekend bekend gemaakt tijdens de Gravitational Wave Physics and Astronomy Workshop die in Maryland werd georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst gaven LIGO en Virgo – de observatoria die momenteel actief op zwarte gaten jagen – voor het eerst een catalogus […] Het bericht Zwaartekrachtsgolven van nog eens vier enorme botsingen in de ruimte ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Zwaartekrachtsgolven van nog eens vier enorme botsingen in de ruimte ontdekt04/12 09u15 - Scientias: Waaronder de zwaarste botsing tussen twee zwarte gaten die ooit is gedetecteerd. Dat hebben onderzoekers dit weekend bekend gemaakt tijdens de Gravitational Wave Physics and Astronomy Workshop die in Maryland werd georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst gaven LIGO en Virgo – de observatoria die momenteel actief op zwarte gaten jagen – voor het eerst een catalogus […] Het bericht Zwaartekrachtsgolven van nog eens vier enorme botsingen in de ruimte ontdekt verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Water op Saturnus’ maan Phoebe is bijzonder ongebruikelijk04/12 11u00 - Scientias: Het onderschrijft het idee dat Phoebe hier eigenlijk niet thuishoort. Die conclusie trekken onderzoekers nadat ze het water in de ringen en op de manen van Saturnus bestudeerden. Ze richtten zich daarbij op de verhouding tussen isotopen (zie kader). Het onderzoek wijst uit dat het water in de ringen van Saturnus en op de meeste […] Het bericht Water op Saturnus’ maan Phoebe is bijzonder ongebruikelijk verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Lonesome George geeft zijn geheimen prijs04/12 13u15 - Scientias: Genetisch onderzoek levert waardevolle inzichten op in zijn strijd tegen veroudering én kanker. Wetenschappers hebben zich gebogen over het genoom van de wereldberoemde reuzenschildpad Lonesome George (zie kader), die op het Galapagoseiland Pinta leefde. Ook bestudeerden ze het genoom van een reuzenschildpad afkomstig van het eiland Aldabra (de Seychellen). De genomen van de reuzenschildpadden werden […] Het bericht Lonesome George geeft zijn geheimen prijs verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Deze schelp neemt in zes uur tijd miljarden plastic nanodeeltjes op04/12 15u00 - Scientias: Razendsnel komen de deeltjes in de belangrijkste organen van de schelp terecht. Wetenschappers van de universiteit van Plymouth verzamelden een aantal grote mantels, ook wel sint-jacobsschelpen genoemd, en zetten ze in een bak met water. Aan dat water waren plastic nanodeeltjes toegevoegd. En in tegenstelling tot eerdere, vergelijkbare experimenten was de concentratie van die nanodeeltjes […] Het bericht Deze schelp neemt in zes uur tijd miljarden plastic nanodeeltjes op verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Orbiter maakt fantastische foto van jonge krater op de maan04/12 16u30 - Scientias: Wat is onze natuurlijke satelliet toch mooi! De prachtige foto die je hieronder ziet, is begin november gemaakt door de Lunar Reconnaissance Orbiter. We zien een krater die slechts 1,8 kilometer breed is en vrij recent – ergens in de afgelopen 100 miljoen jaar – is ontstaan. Vanaf de aarde is deze krater lastig te […] Het bericht Orbiter maakt fantastische foto van jonge krater op de maan verscheen eerst op Scientias.nl.
0x ESA onthult hoe de noordpool van de zon eruitziet04/12 18u30 - Scientias: Dit deel van onze moederster hebben we nog nooit kunnen bewonderen. Er zijn al talloze missies naar de zon georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Proba-2 (PRoject for OnBoard Autonomy 2) en SOHO (SOlar Heliospheric Observatory), beiden van ESA. Of SDO (Solar Dynamics Observatory) en STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) van NASA. Maar de meeste van deze […] Het bericht ESA onthult hoe de noordpool van de zon eruitziet verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Wetenschappers zetten deeltjesversneller LHC uit05/12 08u45 - Scientias: De deeltjesversneller krijgt de komende twee jaar een ingrijpende upgrade. Na drie jaar op volle toeren te hebben gedraaid, zijn de werkzaamheden van de Large Hadron Collider (LHC) even opgeschort. De komende twee jaar zal de deeltjesversneller belangrijke verbeteringen en upgrades ondergaan, waarmee hij klaargestoomd wordt voor een derde ronde. Large Hadron ColliderDe Large Hadron […] Het bericht Wetenschappers zetten deeltjesversneller LHC uit verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Primeur: vrouw krijgt baby dankzij baarmoeder van overleden vrouw05/12 11u15 - Scientias: Tot voor kort werden baarmoedertransplantaties alleen mogelijk met levende donoren. Voor het eerst heeft een vrouw een kindje gekregen nadat ze een baarmoeder van een overleden donor ontving. Een grote primeur; dit is nog nooit eerder gelukt. De nieuwe bevindingen tonen aan dat baarmoedertransplantaties binnen ons bereik liggen en mogelijk uitkomst bieden voor veel vrouwen […] Het bericht Primeur: vrouw krijgt baby dankzij baarmoeder van overleden vrouw verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Astronomen zoeken opnieuw naar sporen van leven op ‘Oumuamua05/12 15u15 - Scientias: Dit keer probeerden ze te achterhalen of het interstellaire object buitenaardse technologie herbergt. Het interstellaire object ‘Oumuamua is een groot mysterie. Sinds wetenschappers het object in 2017 ontdekten, halen ze alles uit de kast om uit te zoeken wat deze tuimelende sigaar nou precies is. Is het een planetoïde? Een komeet misschien? Of moeten we […] Het bericht Astronomen zoeken opnieuw naar sporen van leven op ‘Oumuamua verscheen eerst op Scientias.nl.
0x Smelt van Groenlandse ijskap is in een stroomversnelling geraakt05/12 19u30 - Scientias: En dit is mogelijk nog maar het begin… Het ijs op Groenland smelt op dit moment sneller dan op enig moment in de afgelopen 350 jaar. Dat schrijven onderzoekers in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature. Ze baseren zich op ijskernen, verzameld uit centraal west Groenland. De studie wijst uit dat de ijskap op […] Het bericht Smelt van Groenlandse ijskap is in een stroomversnelling geraakt verscheen eerst op Scientias.nl.

Statistieken

Artikels:
31793
Gelezen:
2712
Aantal lezers nu:
22


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven