zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van Sporza

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

Sporza

Verbergen Tonen
30/03 14u15  "Neymar houdt zich wel degelijk aan regels van zelfisolatie" PSG-speler Neymar leeft in zijn thuisland BraziliŽ wel degelijk de regels van zijn zelfisolatie na. Dat laat zijn entourage weten nadat er wat commotie ontstaan was over een foto op Instagram, waarop de voetballer poseerde samen met enkele vrienden.
30/03 14u15  VIDEO: "We hebben jonge paarden, van dat jaartje uitstel mogen we geen last hebben" Voor elke topsporter is het een vreemde periode en dus ook voor de familie Philippaerts. Tweeling Olivier en Nicola en vader Ludo proberen hun paarden in vorm te houden. 'We moeten nu een planning voor volgend jaar maken.'
30/03 14u15  VIDEO: Tips en oefeningen van Lieven Maesschalck: "Volg je eigen fitheidsniveau" Ook topkinesist Lieven Maesschalck moedigt mensen aan om thuis te blijven bewegen. Hij gaf tips in De Zevende Dag. 'Bewegen is in tijden van corona essentieel zodat we samen gezond en wel uit deze crisis komen.'
30/03 14u15  Benzema boort Giroud de grond in: "Je vergelijkt F1 ook niet met karten" Dat Olivier Giroud al vier jaar de vaste spits is van Frankrijk, kan Karim Benzema maar moeilijk verkroppen. Tijdens een vragenronde op Instagram liet de spits van Real Madrid dan ook geen kans onbenut om Giroud te kleineren.
30/03 14u15  Tottenham lost riem niet: "Mourinho houdt nu ook videotrainingen" Als het eerste fluitsignaal in de Premier League weer klinkt, zal Tottenham klaar zijn voor de strijd. De spelers worden nauwgezet opgevolgd met individuele trainingsschema's en vanaf vandaag houdt coach Josť Mourinho ook live videosessies.
30/03 14u15  Lakers-adept betaalt 33.000 dollar voor "laatste" handdoek van Kobe Bryant De handdoek die Kobe Bryant over zijn schouders droeg bij zijn afscheidsspeech na zijn laatste NBA-match op 13 april 2016, heeft 33.000 dollar opgebracht bij een online veiling. De NBA-legende kwam eind januari samen met dochter Gianna om in een helikoptercrash.
30/03 14u15  Halle-Gooik stelt KBVB in gebreke en trekt naar BAS: "Futsal is geen veldvoetbal" Halle-Gooik, de voorbije 5 jaar kampioen in het futsal, kan zich niet vinden in de beslissing van de Belgische voetbalbond om de amateurcompetities - waaronder het futsal - stop te zetten mťt aanduiding van de kampioen. 'Futsal is anders dan veldvoetbal. Daarom stappen we naar het BAS', legt voorzitter Martin Baert uit.
30/03 14u15  Coronavirus zet aan het denken: "Zijn transfers van 100 miljoen euro nodig?" FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet in de coronacrisis 'een kans om het voetbal te hervormen'. Ook ex-tennisser Nicolas Kiefer denkt dat het een uitgelezen moment is om na te denken over de maatschappij en sport.
30/03 14u15  Coronablog: ploegmaat van Vermaelen is 1e positieve geval in J-League Het coronavirus grijpt in de hele wereld wild om zich heen. Wat zijn de gevolgen voor de sport? Je leest het op deze pagina.
30/03 14u15  Wimbledon in gevaar: "25 Amerikanen naar Europa halen, is onmogelijk" Valt na het gravelseizoen ook het grasseizoen volledig in het water door het coronavirus? De All England Club heeft nog geen officiŽle beslissing genomen over het derde grandslamtoernooi van het jaar, maar volgens tenniskenner Dirk Gerlo mogen de fans 'niet te veel hoop' hebben.
30/03 14u15  Blijf in je kot en beweeg mee met deze topsporters op TikTok Zitten jouw kinderen tijdens deze periode ook voortdurend op hun smartphone of tablet? Gooi de elektronica niet meteen de deur uit, want ook daar kunnen ze inspiratie opdoen om te blijven bewegen. Denk maar aan de ongelooflijk populaire app TikTok.
30/03 14u15  Geen kilometerbeperking, maar kopieer de profs niet: "Fiets in lus van 20 tot 30 kilometer" Sport in een lus. Dat is de gouden raad van de Sport- en Keuringsartsen (SKA) en Gezond Sporten Vlaanderen (GSV), twee partners van #blijfsporten. De overheid heeft lopers en wielertoeristen dan wel geen kilometerbeperking opgelegd, toch zijn er veel redenen om in je eigen buurt te blijven. 'Je kunt makkelijker een binnenweg naar huis vinden.'
30/03 14u15  Serie A dient minister van antwoord over "bubbel"-uitspraak: "130 miljoen solidariteit" De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora heef de wind van voren gekregen van de Serie A na zijn uitspraken in de krant afgelopen weekend. De politicus zei dat de Italiaanse topclubs in een bubbel leefden en bekritiseerde de miljoenenlonen. De liga van eersteklassers verwees evenwel fijntjes naar hun financiŽle impact.
30/03 14u15  Mignolet schenkt tablets aan ziekenhuis en beantwoordt straks vragen in FB Live Simon Mignolet heeft zijn duit in het zakje gedaan in de strijd tegen het coronavirus. Hij gaf de patiŽnten van het Sint-Trudo ziekenhuis 'extra moed om te vechten' met een schenking van tablets om te communiceren met familie en vrienden. Om 18u zit de doelman van de Rode Duivels klaar om al je vragen te beantwoorden in onze Facebook Live.
30/03 14u15  Transferwaarde voetballers zakt met 28%, Pogba grootste zakker Het lijkt erop dat clubs minder diep in de buidel zullen moeten tasten tijdens de zomermercato. Volgens het researchbureau CIES is de transferwaarde van de spelers in de vijf grootste competities met 28 procent gezakt door de coronacrisis. Marseille en Inter zijn de grootste slachtoffers.
Laatste update: maandag 30 maart 2020, 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/03 14u15  Olympische blog: IOC roept Uitvoerend Comit√© samen, straks 23/7-8/8 officieel?Tokio 2020 zal in 2021 gehouden worden. Door de coronapandemie verhuizen de Olympische en Paralympische Spelen ten laatste naar de zomer van volgend jaar. Een datum is er nog niet. Volg hier de stand van zaken bij het IOC en de Japanse gaststad.
30/03 14u15  QUIZ: Wat is de ontbrekende club van deze Rode Duivels?Omdat we ook zonder sport op televisie onze sporthersenen moeten blijven trainen, zijn we gaan grasduinen in het clubverleden van onze Rode Duivels. Bij welke - al dan niet vergeten - clubs hebben ze nog gevoetbald?
30/03 14u15  Wielerwereld neemt afscheid: "Chrono van Andr√© is gestopt met tellen"Andr√© Meganck, jarenlang de onzichtbare hand achter de schermen van de koers, is op 72-jarige leeftijd onverwacht overleden. Op sociale media neemt de wielerwereld afscheid van de 'meesterfixer'.
30/03 14u15  OFFICIEEL: Olympische Spelen in Tokio zijn van 23 juli tot 8 augustus 2021Volgens het Japanse persbureau Kyodo is de knoop doorgehakt over de nieuwe data van de Olympische Spelen: Tokio 2020 zal openen op 23 juli 2021 en sluiten op 8 augustus. Vorige week werden de Spelen voor het eerst in vredestijd uitgesteld door de coronapandemie.
30/03 14u15  VIDEO: Legendarische "meesterfixer" Andr√© Meganck is overledenDe VRT en de wielerwereld moeten afscheid nemen van Andr√© Meganck, jarenlang de rechterhand van de wielercommentatoren en de onzichtbare hand achter de schermen van de koers. Ook na zijn pensioen bleef Andr√© Meganck gepassioneerd door de koers. Hij is op 72-jarige leeftijd plots overleden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x "Neymar houdt zich wel degelijk aan regels van zelfisolatie"30/03 14u15 - Sporza: PSG-speler Neymar leeft in zijn thuisland BraziliŽ wel degelijk de regels van zijn zelfisolatie na. Dat laat zijn entourage weten nadat er wat commotie ontstaan was over een foto op Instagram, waarop de voetballer poseerde samen met enkele vrienden.
0x VIDEO: Legendarische "meesterfixer" André Meganck is overleden30/03 14u15 - Sporza: De VRT en de wielerwereld moeten afscheid nemen van André Meganck, jarenlang de rechterhand van de wielercommentatoren en de onzichtbare hand achter de schermen van de koers. Ook na zijn pensioen bleef André Meganck gepassioneerd door de koers. Hij is op 72-jarige leeftijd plots overleden.
0x OFFICIEEL: Olympische Spelen in Tokio zijn van 23 juli tot 8 augustus 202130/03 14u15 - Sporza: Volgens het Japanse persbureau Kyodo is de knoop doorgehakt over de nieuwe data van de Olympische Spelen: Tokio 2020 zal openen op 23 juli 2021 en sluiten op 8 augustus. Vorige week werden de Spelen voor het eerst in vredestijd uitgesteld door de coronapandemie.
0x Wielerwereld neemt afscheid: "Chrono van André is gestopt met tellen"30/03 14u15 - Sporza: André Meganck, jarenlang de onzichtbare hand achter de schermen van de koers, is op 72-jarige leeftijd onverwacht overleden. Op sociale media neemt de wielerwereld afscheid van de 'meesterfixer'.
0x QUIZ: Wat is de ontbrekende club van deze Rode Duivels?30/03 14u15 - Sporza: Omdat we ook zonder sport op televisie onze sporthersenen moeten blijven trainen, zijn we gaan grasduinen in het clubverleden van onze Rode Duivels. Bij welke - al dan niet vergeten - clubs hebben ze nog gevoetbald?
0x Olympische blog: IOC roept Uitvoerend Comité samen, straks 23/7-8/8 officieel?30/03 14u15 - Sporza: Tokio 2020 zal in 2021 gehouden worden. Door de coronapandemie verhuizen de Olympische en Paralympische Spelen ten laatste naar de zomer van volgend jaar. Een datum is er nog niet. Volg hier de stand van zaken bij het IOC en de Japanse gaststad.
0x Transferwaarde voetballers zakt met 28%, Pogba grootste zakker30/03 14u15 - Sporza: Het lijkt erop dat clubs minder diep in de buidel zullen moeten tasten tijdens de zomermercato. Volgens het researchbureau CIES is de transferwaarde van de spelers in de vijf grootste competities met 28 procent gezakt door de coronacrisis. Marseille en Inter zijn de grootste slachtoffers.
0x Mignolet schenkt tablets aan ziekenhuis en beantwoordt straks vragen in FB Live30/03 14u15 - Sporza: Simon Mignolet heeft zijn duit in het zakje gedaan in de strijd tegen het coronavirus. Hij gaf de patiŽnten van het Sint-Trudo ziekenhuis 'extra moed om te vechten' met een schenking van tablets om te communiceren met familie en vrienden. Om 18u zit de doelman van de Rode Duivels klaar om al je vragen te beantwoorden in onze Facebook Live.
0x Serie A dient minister van antwoord over "bubbel"-uitspraak: "130 miljoen solidariteit"30/03 14u15 - Sporza: De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora heef de wind van voren gekregen van de Serie A na zijn uitspraken in de krant afgelopen weekend. De politicus zei dat de Italiaanse topclubs in een bubbel leefden en bekritiseerde de miljoenenlonen. De liga van eersteklassers verwees evenwel fijntjes naar hun financiŽle impact.
0x Geen kilometerbeperking, maar kopieer de profs niet: "Fiets in lus van 20 tot 30 kilometer"30/03 14u15 - Sporza: Sport in een lus. Dat is de gouden raad van de Sport- en Keuringsartsen (SKA) en Gezond Sporten Vlaanderen (GSV), twee partners van #blijfsporten. De overheid heeft lopers en wielertoeristen dan wel geen kilometerbeperking opgelegd, toch zijn er veel redenen om in je eigen buurt te blijven. 'Je kunt makkelijker een binnenweg naar huis vinden.'

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven