maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

De Standaard

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Eerste buitenlandse trip van minister-president Jambon gaat naar… Nederland Voor zijn eerste buitenlandse uitstap als minister-president is Jan Jambon vanavond naar nederland getrokken. ‘Niet omdat het niet ver is van Brasschaat, maar het duidt op de goede samenwerking die er is tussen Vlaanderen en Nederland’, aldus Jan Jambon.
14/10 20u30  Twee vluchtelingen dood teruggevonden op strand van Le Touquet Twee Iraakse vluchtelingen, onder wie een van zeventien jaar, zijn maandag dood teruggevonden op het strand van het Noord-Franse Le Touquet.
14/10 20u15  Agent schiet vrouw dood in haar eigen woning na inbraakmelding Een blanke politieagent in het Texaanse Fort Worth heeft een 28-jarige zwarte vrouw doodgeschoten in haar eigen huis. De agent was naar het huis gegaan na een melding van een mogelijke inbraak en dacht verkeerdelijk dat hij met een inbreker te maken had.14 
14/10 19u30  LIVE. Ankara beschuldigt EU van 'beschermen van terroristen' Het Turkse leger voert sinds 9 oktober een aanval uit op het noordoosten van Syrië. De Turken willen de Koerdische strijders uit het gebied verdrijven, volgens president Erdogan zijn het terroristen. Afgelopen weekend mobiliseerde ook het Syrische regeringsleger troepen naar het grensgebied.
14/10 19u30  Elk jaar gaat 360 miljard euro aan eten verloren, nog voor het in supermarkt belandt Wereldwijd gaat elk jaar zowat 363 miljard euro aan eten verloren nog voor het in de supermarkt belandt, zo blijkt uit ene rapport van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
14/10 18u45  Schermutselingen tussen betogers en politie aan luchthaven Barcelona In vele Catalaanse steden komen de mensen massaal op straat nu negen separatisten veroordeeld zijn tot lange celstraffen. Aan de luchthaven van Barcelona is de sfeer meer dan grimmig.10 
14/10 18u00  Puigdemont: ‘Vonnis bevestigt Spaanse strategie van repressie en wraak’ De voormalige Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont beschouwt de veroordeling van de negen prominente separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof tot lange celstraffen maandag als een ‘strategie van repressie en wraak’ door de Spaanse staat.14 
14/10 17u45  Advocaat Puigdemont: ‘Zijn lot ligt in handen van rechter, niet politiek’ Paul Bekaert, de advocaat van de voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont, vindt het merkwaardig dat er een nieuwe Europees aanhoudingsbevel is uitgevaardigd tegen Puigdemont, maar niet tegen drie andere gevluchte ministers.15 
14/10 17u45  Kortrijk stemt over maandelijkse autovrije zondag Sinds vandaag kunnen alle Kortrijkzanen deelnemen aan het eerste digitaal referendum in hun stad. Ze stemmen over het al dan niet invoeren van één maandelijkse autovrije zondag in het stadscentrum.14 
14/10 17u30  Haai eet soortgenoot op voor ogen van bezoekers Antwerpse zoo In het aquarium van de Zoo van Antwerpen kregen bezoekers afgelopen weekend een opvallend tafereel te zien. Een haai zwom er rond terwijl de staart van een veel jongere haai uit zijn bek kwam. Hij had het dier doodgebeten. 'Een spijtig en uitzonderlijk voorval', zegt woordvoerster Ilse Segers. 'Maar het instinct van die grote haaien kan je niet uitschakelen.'20 
14/10 17u30  REGERINGSBLOG. België dient tijdelijke begroting in bij Europa Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.15 
14/10 16u45  Trump veroordeelt nepvideo waarin hij media 'neerschiet' De Amerikaanse president Donald Trump veroordeelt de nepvideo waarin een valse weergave van hem leden van de media en politieke tegenstanders neerschiet. Dat stelt zijn woordvoerster Stephanie Grisham op Twitter. De video werd getoond tijdens een bijeenkomst op het resort van Donald Trump in Miami.21 
14/10 16u30  LIVE. Nationale Veiligheidsraad woensdag bijeen over Syrië Het Turkse leger voert sinds 9 oktober een aanval uit op het noordoosten van Syrië. De Turken willen de Koerdische strijders uit het gebied verdrijven, volgens president Erdogan zijn het terroristen. Afgelopen weekend mobiliseerde ook het Syrische regeringsleger troepen naar het grensgebied.16 
14/10 16u00  Boze Catalanen proberen luchthaven Barcelona te blokkeren In vele Catalaanse steden komen de mensen massaal op straat nu negen separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof veroordeeld zijn tot lange celstraffen19 
14/10 16u00  Millimeterwerk: enorm cruiseschip wurmt zich door smal kanaal Een kapitein van de Britse rederij Fred. Olsen Cruise Lines heeft laten zien dat hij beschikt over een knap staaltje stuurwerk. Het gigantische schip van 22 meter breed moest liefst 6,3 kilometer lang door een kanaal varen dat amper 3 meter breder was. En met succes: de MS Breamar is sinds kort het grootste cruiseschip dat ooit door het kanaal heeft gevaren.17 
Laatste update: vandaag om 20u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/10 17u30  Politie vindt geen explosieven in Vlaams ParlementIn het Vlaams Parlement is het debat over de begroting dinsdagmiddag stopgezet. Het gebouw moest worden ontruimd na een bommelding. Een zoektocht met speurhonden leverde niets op. De gebouwen van het parlement zijn weer vrijgegeven.
08/10 17u15  Gevechtsvliegtuig neergestort nabij Duitse stad TrierEr stortte dinsdag een gevechtsvliegtuig neer bij Zemmer, nabij de Duitse stad Trier. Dat bevestigt de politie van Trier.
08/10 17u00  Premetrostation Opera in Antwerpen opent op 8 decemberDe tramlijnen 1 en 24 en het premetrostation Opera worden op zondag 8 december in gebruik genomen. Dat is met tien maanden vertraging op de oorspronkelijke planning. De autotunnels en parking zijn in april 2020 klaar.
08/10 16u30  Vlaams Parlement dicht na bommelding, donderdag gaat begrotingsdebat verderIn het Vlaams Parlement is het debat over de begroting stopgezet. Het gebouw moest worden ontruimd na een bommelding. Niemand mag het parlement nog binnen. De bommelding wordt serieus genomen.
08/10 15u15  Debat stopgezet na bommelding in Vlaams ParlementIn het Vlaams Parlement is het debat over de begroting stopgezet. Het gebouw moest worden ontruimd na een bommelding. Niemand mag het parlement nog binnen. De bommelding wordt serieus genomen.
08/10 15u00  Bommelding in Vlaams Parlement, debat voorbijIn het Vlaams Parlement is het debat over de begroting afgelopen. Het gebouw moest ontruimd worden na een bommelding. Niemand mag het parlement nog binnen.
08/10 14u45  ‘Terugtrekking VS verandert regio in oorlogszone’Koerdische troepen in Syrië zetten zich schrap voor een Turkse invasie. De terugtrekking van Amerikaanse troepen beschouwen ze als verraad.
08/10 14u45  Neergeschoten agent vier weken na schietpartij Luik niet meer in kritieke toestandDe Luikse politieagent die op 9 september neergeschoten werd is niet langer in levensgevaar. Dat liet zijn familie dinsdag weten via de Luikse politiezone. De man ligt wel nog altijd in een coma.
08/10 14u45  Bommelding in Vlaams Parlement, debat stilgelegdIn het Vlaams Parlement is het debat over de begroting stilgelegd. Het gebouw moet ontruimd worden na een bommelding.
08/10 14u45  'Demotte en Bourgeois zijn voor elkaar gemaakt'Rudy Demotte (PS) en Geert Bourgeois (N-VA) zijn door de koning het veld ingestuurd als preformateurs. Volgens Kamagurka zijn beide mannen geknipt om de federale knoop te ontwarren. Bekijk in de video hierboven waarom.
08/10 14u30  Zware verkeershinder op Antwerpse ring verwachtHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor vermoedelijk zware verkeershinder tijdens de herfstvakantie op de Antwerpse ring en omgeving, vanwege werkzaamheden die zes dagen en zeven nachten lang zullen worden uitgevoerd op de R1 ter hoogte van Deurne.
08/10 14u30  Mededingingsautoriteit valt binnen bij verschillende farmabedrijvenDe Belgische Mededingingsautoriteit is dinsdag binnengevallen bij verschillende bedrijven uit de farmaceutische sector. Ze worden ervan verdacht de concurrentie op de markt tegen te werken.
08/10 14u00  'Veel Vlamingen maken de bedenking: "we zijn gejost"'In het Vlaams Parlement is het debat over de begroting begonnen, zij het wel in een veel te kleine zaal. Het ongenoegen daarover bij de oppositie is groot. Wel een pluspunt: minister-president Jan Jambon heeft zijn smartphone ver weg gelegd, beloofde hij.
08/10 13u45  Schuldig verzuim? Mensen die keken terwijl man overleed ondervraagdHet parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar mogelijk schuldig verzuim nadat een man van 45 jaar overleed op de Grote Markt in Kortrijk.
08/10 13u30  Debat over centen in Vlaams Parlement: 'We hebben evenwichtige keuzes gemaakt'In het Vlaams Parlement is het debat over de begroting begonnen. Minister-president Jan Jambon heeft alvast zijn smartphone ver weg gelegd, beloofde hij. 'We hebben het maximum gedaan.'
08/10 13u30  REGERINGSBLOG. Van Den Driessche aan de slag bij JambonLees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 12u30  Brexit-akkoord lijkt ‘zo goed als onmogelijk’ na gesprek tussen Johnson en MerkelDe onderhandelingen van de laatste kans over een akkoord rond de Brexit stevenen af op een mislukking. Dat is de conclusie van een telefoongesprek dat Brits premier Boris Johnson en Duits bondskanselier Angela Merkel dinsdagmorgen hadden, zo berichten Britse media.
08/10 11u15  Bosbranden in Bolivia na twee maanden geblust dankzij regenMet de hulp van hevige regenbuien zijn de bosbranden geblust die de voorbije twee maanden meer dan 4 miljoen hectare aan Boliviaans regenwoud in de as hebben gelegd.
08/10 11u15  Lam sluit militaire hulp van China tegen protest in Hongkong niet uitDe leider in Hongkong, Carrie Lam, verwacht dat de eigen ordetroepen de aanhoudende protesten de baas kunnen. Maar ze sluit tegelijkertijd niet uit dat ze hulp vraagt aan China.
08/10 11u15  REGERINGSBLOG. 'Goede relatie met Rudy Demotte, wel ideologische verschillen'Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 11u00  Grootstad van 5.000 jaar oud gevondenBij de aanleg van een verkeersknooppunt in Israël, stootten de ontwikkelaars op een complete stad uit de Bronstijd. Een kosmopolitische plek waar zowat 6.000 mensen samenwoonden.
08/10 11u00  Zweedse koning ‘ontslaat’ vijf kleinkinderen uit koninklijke functieDe Zweedse koning Carl XVI Gustaf heeft vijf van zijn kleinkinderen de titel van ‘koninklijke hoogheid’ afgenomen. Met die beslissing wil hij de Zweedse belastingbetaler gunstig stemmen.
08/10 10u45  Spaanse agenten gered uit zee door drugsdealers die ze achtervolgdenIn het zuiden van Spanje, voor de kust van Malaga, heeft de Spaanse politie zaterdag een speedboat achtervolgd. Aan boord zaten enkele drugsdealers met drie ton aan marihuana. Bij de achtervolging ramde de politie de boot van de verdachten, waarbij er drie agenten in het water vielen. Opvallend: ze werden in eerste instantie gered door de drugsdealers, en pas later door de helikopter opgepikt.
08/10 10u45  Man steelt vrachtwagen en rijdt in op file: acht gewondenEen man is in de Duitse gemeente Limburg, in de westelijke deelstaat Hessen, met een gestolen vrachtwagen ingereden op meerdere auto’s. Acht mensen raakten gewond. Het motief van de man is nog onduidelijk.
08/10 10u45  Grootstad van 5000 jaar oud gevondenBij de aanleg van een verkeersknooppunt in Israël, stootten de ontwikkelaars op een complete stad uit de Bronstijd. Een kosmopolitische plek waar zowat 6000 mensen samenwoonden.
08/10 10u30  Bourgeois en Demotte, het opstapje naar paars-geelDe koning heeft zonet Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aangeduid als preformateurs. Ze gaan om zoek naar vaste grond om een federale regering met de N-VA en de PS te vormen.
08/10 10u15  REGERINGSBLOG. Koning Filip duidt Bourgeois en Demotte aan als preformateursLees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 10u15  Lam sluit Chinese hulp tegen protest in Hongkong niet uitDe leider in Hongkong, Carrie Lam, verwacht dat de eigen ordetroepen de aanhoudende protesten de baas kunnen. Maar ze sluit tegelijkertijd niet uit dat ze hulp vraagt aan China.
08/10 09u45  REGERINGSBLOG. Bourgeois en Demotte arriveren bij koning FilipLees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 09u30  Te Gek?! lanceert nieuwe campagnespotDit jaar viert Te Gek?! haar vijftienjarig bestaan. Ze doen dat met een jubileumconcert op 27 oktober in de AB in Brussel, waar onder andere Ian Clement en An Pierlé zullen optreden.
08/10 09u00  FBI duidelijk: nieuwe dodelijkste seriemoordenaarSamuel Little, de Amerikaan die in 2018 plots meer dan negentig moorden bekende, is de meest dodelijke seriemoordenaar ooit in de Verenigde Staten, oordeelt de Amerikaanse politiedienst FBI.
08/10 09u00  REGERINGSBLOG. Bourgeois en Demotte naar de koningLees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 08u30  REGERINGSBLOG. Almaci: 'Te vroeg om te speculeren over paars-groen'Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering en de vorming van een nieuwe federale regering.
08/10 08u00  Opklaringen (maar ook regen) op komstHet wordt dinsdag al snel droger in het westen en het centrum, terwijl het over het oosten blijft regenen.
08/10 08u00  Antwerps drugsteam loopt leegNa het Kali-team dreigt nu ook het Drugsondersteuningsteam (DOT), het paradepaardje van de Antwerpse politie in de strijd tegen dealers, ten onder te gaan aan interne conflicten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.
08/10 06u45  VS betrekken mensenrechten in handelsoorlog met ChinaDe Amerikaanse regering legt sancties op aan 28 Chinese instanties en bedrijven. Die zijn volgens de VS betrokken bij mensenrechtenschendingen en misbruik van Oeigoeren en andere islamitische minderheden in de regio Xinjiang.
08/10 05u30  Mucovereniging pleit voor toegang tot medicatie via portfoliodealProducenten van medicijnen en patiëntenvertegenwoordigers moeten zo snel mogelijk tot een portfoliodeal komen. Dat zegt de Mucovereniging. Zo'n deal maakt de toegang tot levensverlengende geneesmiddelen voor mucopatiënten mogelijk.
08/10 03u45  Europa begroot 281,2 miljard meer dan het uitgeeftIn 2018 was er een verschil van 281,2 miljard euro tussen de vastleggingen - de kosten voor aangegane engagementen - en de effectieve betalingen. Een nieuw record.
08/10 03u45  'VS zullen zich niet volledig terugtrekken uit Syrië'Donald Trump minimaliseert zijn plotse aankondiging om Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Tegelijk wijst hij op de soevereiniteit van Turkije en haar beslissingen..
08/10 03u15  trumpDonald Trump minimaliseert zijn plotse aankondiging om Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Tegelijk wijst hij op de soevereiniteit van Turkije en haar beslissingen..
07/10 22u00  Britse royals vragen aandacht voor mentale gezondheidDe Britse prinsen William en Harry, en hun echtgenotes Catherine en Meghan bundelen hun krachten voor een campagnevideo omtrent geestelijke gezondheid.
07/10 21u15  Onderzoek geopend naar Greta Thunberg-pop aan brug in RomeHet parket in Rome heeft een onderzoek geopend naar een bedreiging aan het adres van klimaatactiviste Greta Thunberg (16). Onbekenden hebben een pop naar haar beeltenis opgehangen aan de Via Isacco Newton brug in Rome.
07/10 20u30  Twee jaar cel met uitstel voor ex-gynaecologe na dood van patiënteDe correctionele rechtbank van Leuven heeft een 60-jarige ex-gynaecologe maandag veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de dood van een patiënte. De vrouw werd schuldig bevonden aan schuldig verzuim, valsheid in geschrifte en onwettige uitoefening van de geneeskunde.
07/10 20u00  Trump: ‘Zal Turkse economie vernietigen als ze te ver gaan in Syrië’De Turkse president Recep Erdogan wil eerstdaags Syrië binnenvallen om er een bufferzone af te dwingen. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt dat hij economisch zal toeslaan als Erdogan volgens hem te ver gaat.
07/10 19u15  Lading slachtafval versperde A12 in Wilrijk richting BrusselDoor ladingverlies van een vrachtwagen waren twee rijstroken op de A12 in Wilrijk, ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan, in de richting van Brussel urnelang versperd.
07/10 18u15  Zo snel gaat de Vlaamse overheid investeren en besparenMet de vrijgave van de begrotingstabellen wordt meteen ook duidelijk waar de Vlaamse overheid aan welk tempo wil besparen en investeren.
07/10 18u15  Gentse voyeur riskeert 30 maanden celDe jeugdtrainer uit Gent die in maart 2018 opgepakt werd omdat hij vrouwen filmde in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en beelden op een voyeuristisch forum plaatste, riskeert 30 maand cel met uitstel onder voorwaarden.
07/10 17u30  Informateurs: 'Nu moeten N-VA en PS in gesprek gaan'De federale formatie schakelt een versnelling hoger. De informatieopdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reyndersde zit er na 130 dagen op, maar het is nog niet duidelijk wie de opvolgers zullen zijn. 'Op dit moment moeten vooral de N-VA en PS in gesprek gaan', vinden de informateurs.
07/10 17u15  Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte geven fakkel doorDe federale formatie schakelt een versnelling hoger. De informatieopdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reyndersde zit er na 130 dagen op, maar het is nog niet duidelijk wie de opvolgers zullen zijn.
07/10 17u15  Trump verliest opnieuw slag in juridische strijd over belastingaangifteEen federale rechter in New York heeft geoordeeld dat Donald Trump zijn boekhouders niet mag tegenhouden om zijn belastingaangiftes en andere financiële documenten door te spelen in het kader van een onderzoek naar zwijggeld betaald tijdens de presidentscampagne.
07/10 16u45  Diependaele: ‘Gaan mensen uiteindelijk meer teruggeven dan waar we nu om vragen’De Vlaamse regering gaf maandagmiddag tekst en uitleg bij de begrotingscijfers voor de komende jaren. Het beeld dat de belastingen de hoogte ingaan, klopt volgens de regering-Jambon niet. ‘We gaan uiteindelijk meer teruggeven aan de mensen, dan waar we nu om vragen.’
07/10 16u45  Ramkraak op horlogewinkel in hartje AntwerpenOnbekenden hebben zondagnacht een ramkraak gepleegd op horlogewinkel TenSen in de Schuttershofstraat. Ze moesten zonder buit vluchten omdat de politie snel ter plaatse was.
07/10 16u30  Lading slachtafval verspert A12 in Wilrijk richting BrusselDoor ladingverlies van een vrachtwagen zijn twee rijstroken op de A12 in Wilrijk, ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan, in de richting van Brussel versperd. Er staat twee kilometer stilstaand verkeer. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum.
07/10 16u15  ‘Start Tour de France heeft Brussels gewest 4,5 miljoen gekost’Ook al waren de hotels niet volzet, toch blikt het Brussels gewest tevreden terug op de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk op 6 en 7 juli. ‘84 procent van de Brusselaars geeft aan nog méér grote evenementen in Brussel te willen’, aldus minister Sven Gatz (Open VLD).
07/10 16u15  Nieuwe kerk van Lutselus opnieuw ingezegend, na instorting vorig jaarDe bisschop van Hasselt, Mgr. Patrick Hoogmartens, heeft zondag de nieuwe kerk van Lutselus in Diepenbeek ingezegend. De vorige parochiekerk van Lutselus stortte op kerstnacht 2010 in, maar het Mariabeeld, een glasraam en de kerkklok krijgen na negen jaar ook een plek in de nieuwe gebedsruimte.
07/10 16u00  Rechtse lobbygroep kaapt speech Ocasio-Cortez: 'We moeten baby's opeten'Tijdens een toespraak van Alexandria Ocasio-Cortez is er vorige week donderdag opschudding ontstaan. Plots stond een vrouw recht die voorstelde om 'baby's op te eten' omdat er te veel mensen zijn.
07/10 16u00  REGERINGSBLOG. Vlaams Belang: 'Hardwerkende Vlaming koud gepakt'Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering.
07/10 15u45  Nederlandse coalitie is meerderheid kwijtIn Nederland is de regerende coalitie haar meerderheid kwijt. Wybren van Haga werd onlangs uit VVD-fractie van Tweede Kamer gezet en gaat zelfstandig verder.
07/10 15u45  Tocht met zeilboot van Anuna De Wever kent eerste probleem: boot meert aan in Brest door defectDe zeilboot waarmee Anuna De Wever en een dertigtal andere jonge klimaatactivisten onderweg zijn naar Zuid-Amerika is wegens problemen aangemeerd in de haven van de Franse stad Brest. Dat meldt de moeder van De Wever op Facebook.
07/10 15u15  Regering-Jambon verhoogt de belastingenDe regering-Jambon rekent op jaarbasis op 125 miljoen euro extra belastinginkomsten tegen het einde van de bestuursperiode. Burgers, bedrijven en ngo’s betalen de rekening.
07/10 15u00  Vogelcursussen zitten eivol: ‘Alles wat met vogels te maken heeft, is razend populair’We hebben meer oog voor de natuur en trekken beter voorbereid het bos in. Dat zegt Natuurpunt op basis van de inschrijvingen voor zijn activiteiten: veel cursussen van de natuurvereniging zitten namelijk bomvol.
07/10 14u45  Athene brengt honderden vluchtelingen naar vastelandOm de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee te ontlasten, heeft de regering in Athene maandag circa 500 migranten naar het vasteland laten overbrengen. Honderden anderen zullen de komende dagen naar de haven van Piraeus gebracht worden.
07/10 14u45  Italiaanse politie ontdekt enorme wietplantage achter deurtje in doucheOp het Italiaanse eiland Sardinië, in Cagliari, heeft de politie een verrassende ontdekking gedaan in een badkamer. In de douche bevond zich een klein deurtje waarachter een enorme wietplantage verscholen zat.
07/10 14u15  Negen doden en twintigtal vermisten bij bootramp LampedusaIn de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa is zondagnacht een boot met vluchtelingen gekapseisd. De Italiaanse kustwacht heeft intussen negen lichamen geborgen. Er werden 22 mensen gered. Nog zo’n twintigtal opvarenden wordt vermist.
07/10 14u00  REGERINGSBLOG. Gezinsbond: 'Compleet verrast door besparingen in kinderbijslag'Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering.
07/10 13u15  Begrotingstabellen nu toch vrijgegevenMinister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) heeft nu toch de tabellen vrijgegeven met het budgettaire pad dat de Vlaamse regering wil volgen. De Vlaamse regering neemt 2,2 miljard aan besparingsmaatregelen tegen 2024. De belangrijkste zijn bekend (DS, 5 oktober), met besparingen op de kinderbijslag, op welzijn, op het doelgroepenbeleid en op het functioneren van de Vlaamse overheid>. In 2020 zal er nog altijd een tekort van 437 miljoen zijn. Vanaf 2021 is er een evenwicht, tegen 2024 is er een overschot van 75 miljoen euro.
07/10 13u00  Belg ontdekt nieuwe vogelsoort: ‘Dit is geen toevalstreffer’De Belg Philippe Verbelen, bossenexpert bij Greenpeace België en gepassioneerd ornitholoog, heeft een nieuwe vogelsoort ontdekt in Indonesië. Verbelen is niet aan z’n proefstuk toe: het is al zijn vierde wetenschappelijke publicatie.
07/10 12u45  Tientallen klimaatactivisten Extinction Rebellion opgepakt in AmsterdamDe Nederlandse politie heeft ruim vijftig klimaatactivisten opgepakt op de Stadhouderskade in Amsterdam. De demonstranten weigerden te vertrekken vanaf de plek voor het Rijksmuseum, waar ze van de gemeente geen actie mochten voeren.
07/10 11u45  Duizenden Oekraïners protesteren tegen plan voor autonomie Oost-OekraïneVelen zien het plan, dat past in hernieuwde vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, als hoogverraad.
07/10 10u30  Waarom het federaal optimisme van Open VLD niet vrijblijvend isOpen VLD-kopstuk Alexander De Croo acht een paars-gele regering tegen december mogelijk. Strategisch optimisme om N-VA onder druk te zetten en de zwartepiet al in stelling te brengen.
07/10 08u45  VS geven Turkije groen licht om Syrië binnen te vallenDe Amerikaanse troepen die zich in Syrië bevinden, zullen zich terugtrekken uit de omgeving van de grens met Turkije. Dat meldt het Witte Huis.
07/10 08u30  REGERINGSBLOG. De Croo: 'Wij zijn niet de maizena tussen N-VA en PS'Lees hier alles over de nieuwe Vlaamse regering.
07/10 07u30  Garantiefonds betaalt toch niet alles terugDe kans is groot dat heel wat klanten van Thomas Cook die hun reis in het water zagen vallen, niet al hun geld zullen terugzien.
07/10 07u00  Nog meer regen op komstDeze week wordt gedomineerd door regenbuien. Dat levert vooral wisselvallige dagen op.
07/10 04u31  Duizenden Oekraïners protesteren plan voor autonomie Oost-OekraïneVelen zien het plan, dat past in hernieuwde vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, als hoogverraad.
07/10 03u45  Eén VN-blauwhelm gedood en vijf gewond bij twee aanvallen in MaliBij twee aanvallen tegen de vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali zijn zondag één blauwhelm omgekomen en vijf anderen gewond geraakt. Dat hebben de Verenigde Naties gemeld.
07/10 03u45  ‘In wijsheid is veel verdriet.’ Wat Etienne Vermeersch in zijn laatste interview zo somber stemdeDe gedachten en geschriften die filosoof Etienne Vermeersch naliet, na zijn overlijden begin dit jaar, zijn verzameld in een boek. Daarin staat ook zijn laatste interview.
07/10 03u00  Johnson waarschuwt Macron: Brexit komt erDe Britse premier Boris Johnson heeft de Franse president Emmanuel Macron gewaarschuwd dat er geen uitstel komt voor de Brexit. Die staat op 31 oktober gepland.
07/10 02u45  Kmo's krijgen vacatures moeilijk ingevuldKmo's blijven personeel aanwerven, maar krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld.
07/10 02u30  Islamistische partij Ennahdha op kop in parlementsverkiezingen Tunesië volgens exitpollsDe islamistische partij Ennahdha heeft volgens de exitpolls de parlementsverkiezingen in Tunesië gewonnen. De twee polls die zondagavond gepubliceerd werden, plaatsen allebei Ennahdha op kop met 40 van de 217 zetels.
07/10 02u00  Oppositie wint verkiezingen in KosovoIn Kosovo heeft de oppositie de vervroegde parlementsverkiezingen gewonnen. Na een decennium aan de macht worden de voormalige guerillastrijders naar de uitgang verwezen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

52x Koerden sluiten verbond met Assad tegen Turkije13/10 23u45 - De Standaard: Om de Turkse militaire operatie in Syrië te stoppen gaan de Koerden en Assad een opmerkelijke alliantie aan.
43x Konvooi met Syrische burgers en journalisten onder vuur genomen: 14 doden13/10 23u45 - De Standaard: Het Turkse leger voert sinds 9 oktober een aanval uit op het noordoosten van Syrië. De Turken willen de Koerdische strijders uit het gebied verdrijven, volgens president Erdogan zijn het terroristen.
34x PiS stevent weer af op absolute meerderheid in Polen13/10 23u30 - De Standaard: Volgens de exitpolls behaalt de huidige regeringspartij PiS van president Jaroslaw Kaczynski een ruime overwinning bij de Poolse parlementsverkiezingen.
31x Al minstens 35 doden door tyfoon in Japan14/10 02u30 - De Standaard: Het aantal dodelijke slachtoffers van de tyfoon in Japan is opgelopen tot 35. Nog eens elf anderen zijn vermist, melden lokale media. Zondagavond zijn 110.000 reddingswerkers ingezet om mensen te redden die vastzaten door de vele overstromingen.
29x Geboeide activist: ‘Ik kreeg product tegen traangas in gezicht’14/10 11u45 - De Standaard: De actievoerder die schijnbaar pepperspray in het gezicht kreeg toen hij al geboeid op de grond lag, ontkent dat nu op sociale media.
27x IS-vrouwen op de vlucht, maar waarheen?13/10 23u15 - De Standaard: Uit een Koerdisch kamp in Ain Issa zouden na het Turkse offensief honderden familie­leden van IS-strijders gevlucht zijn, onder wie ook een Belgische vrouw.
25x Barnier over Brexit: ‘Er moet nog veel werk verzet worden’13/10 22u30 - De Standaard: Michel Barnier, de Europese hoofdonderhandelaar voor de Brexit, heeft zondag in Brussel de 28 EU-ambassadeurs gebrieft over de gesprekken. Hij liet verstaan dat ‘er nog veel werk verzet moet worden’, blijkt uit een mededeling van de Commissie.
24x Komst van zoon Verhofstadt verdeelt Gentse afdeling Open VLD14/10 14u00 - De Standaard: De bestuursverkiezingen bij Open VLD-Gent rijten oude wonden open: zowel Geert Versnick als ex-voorzitter Mick Daman zijn opnieuw kandidaat. Bovendien wekt de plotse komst van Louis Verhofstadt (25), zoon van de ex-premier, wrevel. De schrik bestaat dat hij een aanloop neemt om over trouwe militanten te springen naar een topplaats op de lijsten.
23x Protesten Ecuador: inheemse leiders eisen vertrek van ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie14/10 05u30 - De Standaard: De belangrijkste inheemse organisatie van Ecuador eist het vertrek van de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie als ‘een gebaar van sociale vrede’. Dat deed ze tijdens een vergadering met president Lenin Moreno. De inheemse leiders veroordeelden de harde repressie van de manifestaties, waarbij sinds 3 oktober al 6 doden en meer dan 1.300 gewonden vielen.
23x Xi Jinping duidelijk: ‘China bedreigen eindigt in vermorzelde lichamen’14/10 11u15 - De Standaard: De Chinese president Xi Jinping heeft separatisten en demonstranten een duidelijke waarschuwing gegeven tijdens een bezoek aan Nepal.

Statistieken

Artikels:
30505
Gelezen:
34692
Aantal lezers nu:
82


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven