woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

De Standaard

Verbergen Tonen
23/08 02u15  14-jarige opgepakt omdat hij in Saudi-Arabië macarena danste De Saudische autoriteiten hebben een 14-jarige jongen opgepakt. Op Twitter doet een filmpje de ronde waarin de jongen de macarena danst op een kruispunt in de stad Jeddah. Hij wordt beschuldigd van ‘oneerbaar gedrag in het openbaar’.
23/08 00u00  Schuld van Amerikaanse terdoodveroordeelde onzeker: executie opgeschort De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri heeft dinsdag een onderzoekscommissie opgericht die moet nagaan of terdoodveroordeelde Marcellus Williams inderdaad schuldig is aan de moord op Felicia Gayle. Dat nieuws komt er slechts enkele uren voor Williams geëxecuteerd zou worden.47 
22/08 23u15  ‘Bijna een Amerikaan op de tien accepteert neonazistisch gedachtegoed’ Negen procent van de Amerikanen zou geen problemen hebben met het gedachtegoed van neonazi’s of blanke supremacisten. Dat blijkt uit een peiling van The Washington Post en ABC News. Meer dan de helft van de Amerikanen gaat volgens die peiling ook niet akkoord met de manier waarop president Donald Trump reageerde op het racistisch geweld in Charlottesville vorige week, waarbij een vrouw om het leven kwam.
22/08 22u45  Twee verdachten aanslagen Catalonië in voorlopige hechtenis, derde verdachte vrijgelaten De rechter heeft dinsdagavond de voorlopige hechtenis gevorderd voor twee van de vier verdachten van de aanslagen in Barcelona. Dat melden de Spaanse media. Een derde verdachte wordt voorlopig vrijgelaten, terwijl de vierde man nog 72 uur ter beschikking van de onderzoeksrechter blijft.
22/08 22u15  De keerzijde van uw granieten werkblad In en rond granietgroeves in India zijn kinderarbeid, schuldslavernij en onveilig en ongezond werk schering en inslag. En dat allemaal voor uw mooie keuken en badkamer.
22/08 22u15  Werknemers Swissport verwerpen akkoord Het ziet ernaar uit dat de staking bij bagageafhandelaar Swissport ook woensdag zal verdergaan. De avond- en nachtploeg hebben een voorakkoord tussen de directie en de vakbonden verworpen. Brussels Airport blijft daarom adviseren om alleen handbagage mee te brengen naar de luchthaven.
22/08 20u45  Dochter Clinton neemt het op voor zoon Trump Chelsea Clinton, de dochter van president Trumps rivale Hillary Clinton, neemt het op voor Barron Trump. Als voormalig ‘first kid’ vindt ze dat ook hij recht heeft op een onbezorgde jeugd.
22/08 20u15  'Wellicht ook woensdag hinder op Brussels Airport' Er is een voorakkoord tussen de directie en het personeel van bagageafhandelaar Swissport. Maar de gevolgen van de staking zullen wellicht ook woensdag nog voelbaar zijn. Brussels Airport blijft daarom adviseren om alleen handbagage mee te brengen naar de luchthaven.
22/08 20u00  Spilfiguur aanslag Barcelona kwam meermaals in België De Spaanse imam Abdelbaki Es Satty, die beschouwd wordt als het brein achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils, verbleef niet alleen tussen januari en maart 2016 in België. Hij zou nadien ook nog herhaaldelijk naar ons land en naar Frankrijk gereisd zijn.
22/08 19u30  Voorakkoord bereikt na stakingsdag op Brussels Airport Op Brussels Airport brak dinsdagochtend een spontane staking uit bij bagageafhandelaar Swissport. Tienduizenden reizigers werden doorheen de hele dag getroffen. 's Avonds werd een voorakkoord bereikt, dat voorgelegd zal worden aan het personeel.
22/08 18u30  Wellicht ook woensdag staking op Brussels Airport Op Brussels Airport brak dinsdag ochtend een spontane staking uit bij bagageafhandelaar Swissport. Tienduizenden reizigers werden er gedurende de dag door getroffen. De luchthaven neemt aan dat ook woensdag gestaakt zal worden, en raadt aan om enkel handbagage mee te brengen.
22/08 18u00  Chauffeur die bushalte in Marseille aanreed is psychotisch De dertiger die maandag opzettelijk tegen twee bushaltes reed in de Zuid-Franse stad Marseille, en daarbij een persoon doodde en een andere verwondde, lijdt ‘waarschijnlijk aan een psychose’. Dat blijkt uit het psychiatrische onderzoek door het parket dat dinsdag werd uitgevoerd.
22/08 18u00  Dader schietpartij Diest aangehouden voor moord De man die maandagmiddag een loketbediende van het ACV-kantoor in Diest neerschoot, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. De 36-jarige man van Poolse nationaliteit heeft de feiten bekend en is in verdenking gesteld voor moord.
22/08 17u45  Kan Trump Afghanistan redden? Met de aankondiging van Donald Trumps nieuwe strategie voor Afghanistan, breekt een volgende fase aan voor de oorlog die intussen al zestien jaar woedt. Kan de verschuiving in strategie - op zich minimaal - soelaas brengen?
22/08 17u30  Boko Haram dwingt kinderen tot plegen zelfmoordaanslag Het aantal kinderen dat door de soennitische terreurgroep Boko Haram wordt gebruikt voor zelfmoordaanslagen is in een jaar verviervoudigd. Tot die conclusie komt VN-Kinderrechtenorganisatie UNICEF, dat de kinderen zelf als slachtoffer ziet, en niet als dader.
Laatste update: vandaag om 2u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/08 17u30  Auto rijdt in op mensen in BarcelonaDe politie bevestigt dat een busje ingereden is op verschillende mensen aan de Ramblas in Barcelona, Spanje. Er zijn meerdere gewonden.
17/08 16u30  Extreemrechtse politica veroorzaakt ophef in Australische SenaatIn de Australische Senaat heeft de extreemrechtse politica Pauline Hanson donderdag ophef veroorzaakt door gekleed in een boerka plaats te nemen in het halfrond. Met haar stunt wilde ze de eis van haar partij om de boerka te bannen kracht bij zetten, maar haar demarche kwam haar meteen op zware kritiek te staan.
17/08 16u30  Bezoeker wandelt per ongeluk door kunstwerk Yves KleinNog tot 20 augustus loopt in Bozar een tentoonstelling van het werk van Yves Klein. Maar niet elke bezoeker lijkt even voorzichtig om te gaan met ’s mans kunst.
17/08 16u15  Extreemrechtse Christopher Cantwell: ‘Ik ben bang dat jullie me gaan vermoorden’Christopher Cantwell, één van de extreemrechtse hoofdfiguren van de gevechten in Charlottesville, vreest voor zijn leven na een reportage van nieuwsmedium Vice. Gisteren publiceerde hij een video waarop hij zich radeloos aanbiedt aan de politie. ‘Ik ben gewapend, maar wil geen geweld’, zegt Cantwell.
17/08 16u00  Christopher Cantwell: ‘Ik ben gewapend, maar wil geen geweld’Christopher Cantwell, één van de extreemrechtse hoofdfiguren van de gevechten in Charlottesville, vreest voor zijn leven na een reportage van nieuwsmedium Vice. Gisteren publiceerde hij een video waarop hij zich radeloos aanbiedt aan de politie. ‘Ik ben bang dat jullie me gaan vermoorden’, zegt Cantwell.
17/08 15u45  Nederlandse minister geeft toe: eind 2016 al tip over bron eierschandaalDe Nederlandse voedselwaakhond werd in november al getipt dat het bedrijf Chickfriend reinigde met gif. De Nederlandse Kamer wil snel een debat.
17/08 15u45  ‘Er zijn grotere problemen in Lanaken’Marino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen. De lokale N-VA-afdeling wil het debat daarrond gerust voeren in de gemeenteraad, maar vraagt zich af of er geen ernstiger problemen zijn in de gemeente.
17/08 15u30  Nederlandse minister erkent: eind 2016 al tip over bron eierschandaalDe Nederlandse voedselwaakhond werd in november al getipt dat het bedrijf Chickfriend reinigde met gif. De Nederlandse Kamer wil snel een debat.
17/08 15u30  Waarom de bladeren nu al vallen en de paddenstoelen al schietenLanen met gevallen bladeren. Paddenstoelen in de graskanten en het bos. Wie even buitenkomt, merkt het meteen: het lijkt wel herfst, maar toch is het nog volop zomer. ‘De natuur reageert op het actuele natte en donkere herfstklimaat’, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt. ‘Maar het valt al langer op: de natuur ligt dit jaar voor op schema.’
17/08 15u15  Meisje (10) dat zwanger raakte na verkrachting, is bevallenHet Indiase meisje dat geen abortus mocht plegen van het Hooggerechtshof, is bevallen zonder te beseffen dat ze ooit zwanger was. ‘We vertelden haar dat ze een dikke steen in haar maag had om het trauma niet nog groter te maken.’
17/08 15u00  Vrouw uit Sierra Leone verliest 17 familieleden bij modderstroomNa drie dagen van hevige regens trof maandag een modderstroom Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Bij die ramp vielen al zeker 300 doden. Sayo Jalloh wist de ramp wel te overleven. Zij vertelt nu hoe zij die fatale dag beleefde. Die ochtend kwamen 17 familieleden van haar om het leven.
17/08 14u45  Malala gaat studeren in OxfordDe Pakistaanse activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai is toegelaten in Oxford. Aan de prestigieuze Britse universiteit zal de nu 20-jarige vrouw politicologie, filosofie en economie studeren.
17/08 14u30  Wat de Luftwaffe niet kon, kan de arbeidswetgeving welHet geluid van Big Ben is geruststellend, zit vol symboliek. En dus is Londen in paniek wanneer blijkt dat de beroemde klokken vier jaar moeten zwijgen.
17/08 14u30  Gent naar Raad van State tegen beslissing HomansHet Gentse stadsbestuur wil naar de Raad van State stappen tegen de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans. Dat meldt het kabinet van de Gentse schepen van Personeelsbeleid Martine De Regge, die volgende week het plan zal voorleggen op het Gentse schepencollege.
17/08 14u30  Rechter die onderdak gaf aan Michelle Martin uit PVDA gezetOud-rechter in Namen Christian Panier, die vooral bekend is omdat hij Michelle Martin sinds 2015 onderdak geeft, is uit de PVDA gezet. Dat schrijft het weekblad Le Vif op zijn website. De extreemlinkse partij heeft de beslissing van Panier om de ex-vrouw van Marc Dutroux onder te brengen, nooit kunnen verteren.
17/08 14u15  Losse handjes brengen presidentsvrouw in problemenDe vrouw van de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe zit in moeilijke papieren nadat ze in Zuid-Afrika een model afranselde. Vervelend voor Grace, die ambitie heeft om haar man op te volgen.
17/08 14u15  Waarom Cyriel Verschaeve controverse oproeptMarino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen. ‘Anno 2017 kunnen we toch niet meer verantwoorden dat er nog altijd een straatnaam is genoemd naar een collaborateur die ter dood werd veroordeeld’, aldus Keulen. Wie was Cyriel Verschaeve?
17/08 14u00  Losse handjes brengen ‘Gucci Grace’ in de problemenDe vrouw van de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe zit in moeilijke papieren nadat ze in Zuid-Afrika een model afranselde. Vervelend voor Grace, die ambitie heeft om haar man op te volgen.
17/08 13u30  Hoe fout is Cyriel Verschaeve?Marino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen. ‘Anno 2017 kunnen we toch niet meer verantwoorden dat er nog altijd een straatnaam is genoemd naar een collaborateur die ter dood werd veroordeeld’, aldus Keulen. Wie was Cyriel Verschaeve?
17/08 13u15  Mallorca dreigt zijn planten te verliezenMoeten alle planten er binnenkort aan geloven in Mallorca? Dat is toch waar het eiland voor vreest nu de Europese Unie nieuwe plannen bekendmaakt om de razende bacterie Xylella fastidiosa een halt toe te roepen.
17/08 13u15  Losse handjes brengen ‘Gucci Grace’ in lastDe vrouw van de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe zit in moeilijke papieren nadat ze in Zuid-Afrika een model afranselde. Vervelend voor Grace, die ambitie heeft om haar man op te volgen.
17/08 13u00  Vader haalt uit naar extreemrechtse zoon: ‘Je zal ons ook moeten verbranden’Peter Tefft nam deel aan de extreemrechtse betoging in Charlottesville. Zijn vader, Pearce Tefft, schreef een open brief naar zijn zoon. ‘Ik, en mijn hele familie, keuren het gedrag van mijn zoon af. Hij is niet meer welkom.’
17/08 13u00  Iedereen architect in AntwerpenDe Antwerpenaar kan vanaf september meehelpen om de overkapping van de Ring vorm te geven. Het beste project wordt eerst uitgevoerd.
17/08 12u45  Spotgoedkoop Thais gevangenishotel scoort bij toeristenIn het Thaise Bangkok kan u voor 18 euro als een gevangene de nacht doorbrengen. Bijpassende outfit en mugshot inbegrepen. Het Sook Station hostel opende enkele maanden geleden de deuren en lijkt aan te slaan bij het brede publiek. Hier krijgt u alvast een blik-achter-de-schermen in het eerste Thaise gevangenishotel.
17/08 12u45  Senator Vanlouwe op de vingers getikt voor illegale nummerplaatEerste ondervoorzitter van de Senaat Karl Vanlouwe (N-VA) heeft de ‘B’ op de nummerplaat van zijn BMW vervangen door een sticker met ‘VL’. Dat schrijven Sud Presse en Het Nieuwsblad donderdag. De aangepaste nummerplaat is volgens de FOD Mobiliteit illegaal, maar Vanlouwe zelf ziet er geen graten in.
17/08 12u30  Onderhoudsschepen windmolenparken gaan afval opvissen uit NoordzeeDe schepen die instaan voor het onderhoud van de windmolenparken op de Noordzee gaan binnenkort ook afval opvissen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd op het kabinet van bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld). De boten krijgen grote vuilniszakken mee om het afval waar ze onderweg op stoten, op te halen. De ‘big bags’ worden daarna opgehaald op de kaaimuur, de overheidsdienst Marien Milieu doet de rest.
17/08 12u15  Thais hotel scoort met 'gevangenisbeleving'In het Thaise Bangkok kan u voor 18 euro als een gevangene de nacht doorbrengen. Bijpassende outfit en mugshot inbegrepen. Het Sook Station hostel opende enkele maanden geleden de deuren en lijkt aan te slaan bij het brede publiek. Hier krijgt u alvast een blik-achter-de-schermen in het eerste Thaise gevangenishotel.
17/08 12u00  Slachtoffer gijzeling NPO kende dader nietIn het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Hilversum heeft donderdagochtend een man een tijdlang een vrouw gegijzeld gehouden. De Nederlandse politie maakte na anderhalf uur een einde aan de gijzeling. De vrouw zegt de dader niet te kennen.
17/08 12u00  'Inwoners overtuigen dat aanpassing van Cyriel Verschaevestraat nodig is'Na de rellen in Vir­ginia over het al dan niet weghalen van een standbeeld van een ‘foute’ generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog, laait ook in ons land het debat over beelden en straatnamen die verwijzen naar een donker verleden op. Marino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen.
17/08 12u00  Distributienettarieven elektriciteit tonen gat van meer dan 40 miljoen euroDe distributienettarieven voor elektriciteit, die een groot stuk van de stroomfactuur uitmaken, zijn vorig jaar onderschat voor ruim 42 miljoen euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Vlaamse energieregulator Vreg. Het miljoenentekort zal verrekend worden in de tarieven voor 2018. Of dat ook een hogere factuur betekent, is nog niet duidelijk.
17/08 11u45  Apple-CEO schaart zich achter kritiek op TrumpDe grote baas van Apple, Tim Cook, is niet te spreken over de controversiële reactie van de Amerikaanse president Donald Trump op het geweld in Charlottesville. Het lijstje van CEO’s dat zich afkeert van Trump wordt langer en langer.
17/08 11u45  Franse voedselinspectie komt met zwarte lijst van vieze restaurantsHet is bekend: Frankrijk is een culinair walhalla. Helaas eet je niet overal goed. Dat zegt nota bene de Franse regering zelf.
17/08 11u45  'We moeten de inwoners overtuigen dat een aanpassing van de straatnaam nodig is'Na de rellen in Vir­ginia over het al dan niet weghalen van een standbeeld van een ‘foute’ generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog, laait ook in ons land het debat over beelden en straatnamen die verwijzen naar een donker verleden op. Marino Keulen (Open VLD) wil in zijn gemeente Lanaken de naam van de Cyriel Verschaevestraat aanpassen.
17/08 11u45  Salah Abdeslam doorverwezen voor schietpartij in VorstDe Brusselse raadkamer heeft donderdag Salah Abdeslam en Soufien Ayari doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor hun aandeel in de schietpartij die op 15 maart 2016 plaatsvond in de Driesstraat in Vorst. Dat meldt het federaal parket.
17/08 11u15  Dronebeelden tonen enorme ravage na Griekse bosbrandenAl enkele dagen kampt de omgeving rond Athene met verschillende brandhaarden. Duizenden hectaren aan dennenbos en enkele tientallen huizen moesten er al aan geloven. Deze beelden tonen hoe groot de vernieling is na de passage van de hevige bosbranden.
17/08 11u15  Zwarte lijst met vieze Franse restaurantsHet is bekend: Frankrijk is een culinair walhalla. Helaas eet je niet overal goed. Dat zegt nota bene de Franse regering zelf.
17/08 11u00  Moon Jae: ‘Er komt nooit opnieuw oorlog op Koreaanse schiereiland’De Zuid-Koreaanse president Moon Jae zei donderdag op een persconferentie dat er geen oorlog meer komt op het schiereiland. Hij bevestigde dat de Verenigde Staten geen militaire actie tegen Noord-Korea zullen ondernemen zonder daar eerst met Zuid-Korea over te overleggen.
17/08 11u00  Knappe timelapse opgedoken van berging van vastgelopen containerschipHet was een vreemd zicht maandagmorgen in de Bocht van Bath: een gigantisch containerschip versperde er de Westerschelde. Na een volledige dag was de bergingspoging met een tiental sleepboten ’s avonds succesvol.
17/08 10u30  Erasmus was nog nooit zo populairMet meer dan 5.600 Vlaamse studenten in het buitenland was Erasmus, het Europese uitwisselingsproject, nog nooit zo populair. Al vertrekken er volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) nog te weinig beursstudenten naar een andere Europese onderwijsinstelling, zegt ze donderdag aan De Morgen.
17/08 09u45  Gijzeling bij Nederlandse Publieke Omroep afgelopenIn het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Hilversum heeft donderdagochtend een man een tijdlang een vrouw gegijzeld gehouden.>
17/08 09u45  Bannon noemt extreemrechts ‘bende clowns’Steve Bannon, een topadviseur van president Trump, zegt dat er geen militaire oplossing is voor Noord-Korea.
17/08 09u30  Vlaamse bemiddelaar moet Uplace reddenDe Vlaamse regering heeft in alle stilte een bemiddelaar aangesteld om het geplande winkelcomplex Uplace uit het juridisch drijfzand te trekken. Dat schrijft De Tijd donderdag, dat het nieuws bevestigd kreeg van bevoegd Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA).
17/08 09u15  Mogelijk gijzeling aan de gang bij Nederlandse Publieke OmroepIn het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Hilversum is donderdagochtend mogelijk een gijzeling aan de gang. Dat meldt de NOS.
17/08 08u30  Geen enkele Republikein wil Trump verdedigen op FoxDe redactie van een nieuwsprogramma op de Amerikaanse zender Fox News is er woensdag niet in geslaagd om ook maar één Republikeinse politicus te vinden die president Donald Trump wilde verdedigen na zijn controversiële commentaren bij het geweld in Charlottesville. Dat heeft presentator Shepard Smith gezegd tijdens de uitzending van ‘Shepard Smith Reporting’.
17/08 08u30  Leerlingen met autisme mogen een dag thuis blijvenScholieren met een autismespectrumstoornis mogen vanaf het nieuwe schooljaar een dag per week thuisblijven, indien ze een attest van een arts hebben. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg donderdag.
17/08 08u15  Discussie over Cyriel Verschaevestraat laait opNa de rellen in Vir­ginia over het al dan niet weghalen van een standbeeld van een ‘foute’ generaal uit de Amerikaanse burgeroorlog, laait ook in ons land het debat over beelden en straatnamen die verwijzen naar een donker verleden op.
17/08 08u00  Chinese jongeren betalen internetverslaving duurDe ouders van Li Ao stuurden hun zoon naar een bootcamp om af te kicken van zijn verslaving aan internetspelletjes. Twee dagen later was hij dood.
17/08 08u00  Knappe timelapse toont berging van vastgelopen containerschipHet was een vreemd zicht maandagmorgen in de Bocht van Bath: een gigantisch containerschip versperde er de Westerschelde. Na een volledige dag was de bergingspoging met een tiental sleepboten ’s avonds succesvol. De Antwerpse fotograaf Andras Veres filmde het hele gebeuren en maakte er bovenstaande indrukwekkende timelapse van.
17/08 07u45  Steeds meer Vlamingen studeren in het buitenlandMet meer dan 5.600 Vlaamse studenten in het buitenland was Erasmus, het Europese uitwisselingsproject, nog nooit zo populair. Al vertrekken er volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) nog te weinig beursstudenten naar een andere Europese onderwijsinstelling, zegt ze donderdag aan De Morgen.
17/08 07u30  Rector wil bijlessen voor eerstejaarsIn de meeste studierichtingen aan de universiteit liggen de slaagcijfers nog altijd dramatisch laag. De nieuwe rector van de KU Leuven, Luc Sels, maakt er een prioriteit van om dat cijfer op te krikken. Dat zei hij naar aanleiding van de start van de inschrijvingen in Leuven.
17/08 07u15  Drones controleren zonnepanelenDe energieleverancier Eneco zet een drone in om zonnepanelen te controleren. Hun controleurs hoeven dus niet meer het dak op, om te zien of panelen defect zijn of hersteld of vervangen moeten worden. Dat is een stuk makkelijker en veiliger. Het is de eerste leverancier die een drone inzet.
17/08 07u00  Buien en kans op onweerEen storing trekt donderdag vanaf de kust het land in richting Ardennen, met eerst regen en buien in het westen en noorden. In het zuidoosten zijn er aanvankelijk nog opklaringen. Maar in de namiddag kunnen de buien in het centrum en later ook het zuidoosten van het land hevig zijn en gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en Hoog-België en 24 of 25 graden in de Kempen, zo meldt het KMI.
17/08 06u45  Spaanse kustwacht redt 600 migrantenDe Spaanse kustwacht heeft woensdag 600 migranten van zee gered, onder hen ook 35 kinderen. Sommigen probeerden de oversteek vanuit Marokko te maken met speelgoedbootjes of een jetski, bericht de Britse omroep BBC.
17/08 06u00  Greenpeace schiet Belgisch kernafvalplan afOmdat de bevoegde overheidsdiensten blijven kibbelen over de aanpak van het bergen van hoogradioactief kernafval en het Belgisch kernafvalplan niet voldoet, stapt Greenpeace naar de Raad van State.
17/08 05u00  Huis huren? Eerst 500 euro betalenEerst een voorschot van 500 euro betalen, dan pas wil de makelaar een huurder in contact brengen met de verhuurder. Een nieuwigheid waarvoor de huurdersbond waarschuwt.
17/08 04u30  Saudi-Arabië opent grens voor Qatarese pelgrimsQatari zullen dan toch op bedevaart naar Mekka kunnen. De Saudische koning Salman bin Abdoel Aziz heeft de opening van de grens voor pelgrims bevolen, meldt het Saudische staatspersagentschap woensdag. ‘Qatarese pelgrims zullen Saudi-Arabië via de grensovergang kunnen betreden om de bedevaart te maken’, luidt de mededeling.
17/08 02u30  Minstens 30 doden bij opstand in Venezolaanse gevangenisEen opstand in een Venezolaanse gevangenis heeft woensdag aan zeker 30 mensen het leven gekost.
16/08 21u45  Verdachte aanrijding Parijs toerekeningsvatbaarDe man die maandagavond nabij Parijs inreed op het terras van een pizzeria en daarbij een pubermeisje doodde, is toerekeningsvatbaar verklaard. Dat heeft de openbaar aanklager woensdag bekendgemaakt. De man is in verdenking gesteld voor doodslag met verzwarende omstandigheden.
16/08 21u15  ‘Ze hebben mijn kind het zwijgen proberen opleggen, maar dat is niet gelukt’De dood van de 32-jarige Heather Heyer was vorig weekend het trieste hoogtepunt van de clash tussen een racistische optocht en een tegenbetoging in Charlottesville, Virginia. Woensdag namen vrienden en familie emotioneel afscheid.
16/08 21u00  Charlottesville herdenkt Heather HeyerDe dood van de 32-jarige Heather Heyer was vorig weekend het trieste hoogtepunt van de clash tussen een racistische optocht en een tegenbetoging in Charlottesville, Virginia. Woensdag namen vrienden en familie emotioneel afscheid.
16/08 20u45  'Nood aan echt leiderschap, te beginnen met president'De Britse premier Theresa May heeft, zonder hem bij naam te noemen, hard uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. Ze sluit zich daardoor aan bij het groeiende aantal mensen dat misnoegd is door 's mans lauwe reactie op de incidenten rond de extreemrechtse betoging in Charlottesville.
16/08 20u30  Vastgehouden gezin keert terug uit MarokkoHet Marokkaanse gerecht heeft de zaak geklasseerd tegen de familie uit Binche die een hotelanimator zou hebben geslagen. De vader en zijn twee zonen van zestien en twintig hebben hun paspoort terug en kunnen donderdag naar België terugkeren. Dat meldt RTL-TVI en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken.
16/08 20u30  FAVV treft geen fipronil aan in vlees van legkippenHet federaal voedselagentschap (FAVV) heeft bij bijkomende analyses lage concentraties fipronil aangetroffen in zeven bedrijven eerder niet verdacht werden. Gevaar voor de volksgezondheid was er echter niet, beklemtoont het agentschap. In het vlees van legkippen is bovendien geen fipronil gevonden.
16/08 20u00  Trump doekt twee adviesraden op na het massaal opstappen van ceo’sSinds begin deze week waren Donald Trumps 'Strategy and Policy Forum' en 'Manufacturing Council' maar liefst vijf ceo's armer. De president deelt nu mee dat hij de adviesraden opdoekt.
16/08 19u45  Trump heft twee adviesraden op na het massaal opstappen van ceo’sEerder deze week stapten al drie ceo’s uit de American Manufacturing Council van Amerikaans president Donald Trump. Na Kenneth Frazier van farmareus Merck, Kevin Plank van sportmerk Under Armour en Brian Krzanich stapten ook Inge Thulin en Denise Morrison op. Trump deelt mee dat hij de adviesraden opdoekt.
16/08 19u00  Vader en zoon Bush roepen VS op om ‘haat en onverdraagzaamheid’ af te wijzenGeorge W Bush en zijn vader George HW Bush - allebei gewezen president van de VS - hebben woensdag ‘raciale onverdraagzaamheid, antisemitisme en haat in al zijn vormen’ afgewezen. Dat blijkt uit een verklaring die ze samen hebben uitgestuurd.
16/08 18u30  Is dit het meest bizarre moment van Trumps veelbesproken persconferentie?Ruim twintig minuten stond president Donald Trump de pers te woord over het geweld in Charlottesville afgelopen weekend. In de foyer van de Trump Tower ging hij gisteren dieper in op de rol van extreemlinks en op zijn eerste reactie. Opvallend moment: net voor hij de foyer verlaat, komt ook zijn wijngaard in Charlottesville ter sprake.
16/08 18u00  Trump heeft weer nieuwe directeur communicatieDonald Trumps raadgeefster Hope Hicks wordt de nieuwe directeur communicatie van het Witte Huis. Dat is woensdag officieel bevestigd nadat de krant New York Times het nieuws had gemeld. Hicks is ad interim aangesteld en kan het mogelijk langer uitzingen dan een aantal 'vaste' benoemingen van Trump.
16/08 17u45  Na de FARC, de overheidColombiaans president Juan Manuel Santos verklaart het 52-jarige conflict met rebellengroepering FARC ten einde. Vertegenwoordigers van de Verenigde Naties nemen de laatste FARC-wapens in ontvangst - zeventien containers vol. Dat het conflict bloedig was, is overduidelijk. Maar wat na de FARC?
16/08 17u30  Olifanten schieten gestrande toeristen in Nepal te hulpIn Nepal hebben hevige onweders gezorgd voor overstromingen en modderstromen. In Nepal, India en Bangladesh kwamen daardoor al 218 mensen om het leven. Ook heel wat toeristen zijn in de regio gestrand. Enkele lokale hotels evacueerden hen uit het rampengebied met de hulp van olifanten.
16/08 16u45  Dolfijntje sterft door opdringerige toeristenVoor de kust van de Spaanse badplaats Mojácar is een jong dolfijntje gestorven, nadat toeristen het dier uit het water hadden gehaald om ermee op de foto te gaan.
16/08 16u45  Britten stellen hun grootste oorlogsschip ooit voorIn het Britse Portsmouth is vandaag de HMS Queen Elizabeth voorgesteld. Het is het grootste en meest geavanceerde vliegdekschip van het Verenigd Koninkrijk. Acht jaar lang werd er gebouwd aan het gigantische schip.
16/08 16u45  ACOD: ‘Stad Gent nam juiste beslissing’De socialistische vakbond 'plaatst vraagtekens' bij de beslissing van Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans om 508 ambtenarenbenoemingen in Gent te schrappen.
16/08 16u30  Lovende woorden van Trump voor Kim Jong-unDe Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un geprezen voor diens beslissing om de plannen voor een raketaanval op Guam in de koelkast te zetten.
16/08 16u30  Pas op 24 augustus beslissing over doodrijder Merel De PrinsDe Brusselse strafuitvoeringsrechtbank beslist op 24 augustus of Muhammed Aytekin (22) uit Schaarbeek, die in oktober 2015 de Merel De Prins (12) doodreed in Vilvoorde, terug moet naar de gevangenis.
16/08 16u00  Manneken Pis plast straat onderDe Brusselse mascotte Manneken Pis heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de hele straat ondergeplast. Wie in de Stoofstraat moest zijn, riskeerde een koude douche.
16/08 15u45  May haalt uit naar TrumpDe Britse premier Theresa May heeft, zonder hem bij naam te noemen, hard uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. Die reageerde het voorbije weekend bijzonder lauw op de incidenten rond de extreemrechtse betoging in Charlotteville.
16/08 15u45  Chimpansees kunnen blad-steen-schaar lerenOnderzoekers van de Kyoto Universiteit hebben ontdekt dat chimpansees het principe achter blad-steen-schaar kunnen aanleren. Zo leerden ze de apen dat schaar papier verslaat, en dat steen schaar verslaat. Deze beelden tonen hoe de chimpansee telkens het winnende handgebaar maakt. Elke keer levert haar dat ook een (eetbare) beloning op.
16/08 15u45  Cliëntelisme of vuile spelletjes?De stad Gent en minister Homans maken elkaars proces na de vernietiging van de benoeming van meer dan 500 Gentse ambtenaren.
16/08 14u45  Federale regering springt in de bres voor getroffen eierboerenDe federale regering is het eens geraakt over tien concrete sociaaleconomische maatregelen om de bedrijven te helpen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector.
16/08 14u45  BIVV en Fietsersbond willen herenfiets niet wegVerdwijnt de herenfiets binnenkort uit het straatbeeld? Als het van de stichting Veilig Verkeer Nederland afhangt wel. Voor het BIVV hoeft de herenfiets echter niet meteen weg. De Fietsersbond denkt dat zo’n maatregel weinig impact zal hebben op het aantal verkeersslachtoffers.
16/08 14u30  Trump lanceert nieuwe aanval op AmazonDe Amerikaanse president heeft via Twitter opnieuw uitgehaald naar onlinewinkel Amazon.
16/08 14u15  Gents stadsbestuur vecht ‘vuile politieke spelletjes’ Homans aanHet Gentse stadsbestuur reageert scherp op de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans. 'Vuile politieke spelletjes op de kap van de Gentse stadsambtenaar', zegt schepen van Personeelsbeleid Martine De Regge. 'We zullen al het nodige doen om de beslissing van de minister ongedaan te maken want deze ambtenaren hebben recht op dat statuut.'
16/08 13u30  Statutair of contractueel? Dit zijn de verschillenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft de benoeming van 508 statutaire ambtenaren in Gent vernietigd. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen contractuele en statutaire ambtenaren.
16/08 13u15  Schauvliege: ‘Eierboeren moeten hopen op goodwill banken’Minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) herhaalde in het Vlaams Parlement dat de fipronilcrisis hoogstwaarschijnlijk door moedwillige fraude werd veroorzaakt. ‘Het is aan de schuldigen om de schade te vergoeden.’ Maar ook op federaal en Vlaams niveau wordt naar oplossingen gezocht.
16/08 12u15  ‘Dakloze held’ aanslag Manchester aangeklaagd voor bestelen van slachtofferChris Parker haalde de internationale pers toen hij in mei slachtoffers van de aanslag in Manchester, die vlak na het concert van Ariana Grande plaatsvond, te hulp snelde. Het heldenverhaal dreigt nu een bittere nasmaak te krijgen omdat een van die slachtoffers haar kredietkaart kwijt is.
16/08 12u15  Anti-nazifilmpje gaat viraal na rellen in CharlottesvilleEen fragmentje uit een Amerikaanse anti-fascistische film uit de jaren veertig wordt sinds enkele dagen massaal gedeeld op Twitter.
16/08 12u00  Hevige Trump verdedigt zich op zijn bijzonderste persconferentie tot nu toePresident Trump ligt zwaar onder vuur. Het geweld van afgelopen weekend in Charlottesville blijft nu al enkele dagen nazinderen. Gisteravond wou Donald Trump het in de Trump Tower over zijn infrastructuurplannen hebben, maar toen kwamen de vragen over Charlottesville...
16/08 12u00  Bord waarschuwt voor risico’s hete auto voor hondenDe Nederlandse Dierenbescherming waarschuwt met een nieuw bord hondenbezitters om hun dier niet in de auto achter te laten.
16/08 12u00  Hoeveel fooi moet u geven op reis?Het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) klaagt na een eigen onderzoek het gebrek aan fooien aan. Slechts een kwart van de klanten geeft nog een fooi. Zowel het aantal, als het bedrag van de fooien gaat achteruit. Weet u nog waar wat verwacht wordt?
16/08 11u45  Opnieuw gearresteerde man ontsnapt in AntwerpenIn Antwerpen is zondag voor de derde keer in een maand tijd een gearresteerde man ontsnapt.
16/08 11u30  ‘Weg met de herenfiets’Verdwijnt de herenfiets binnenkort uit het straatbeeld? Als het van de stichting Veilig Verkeer Nederland afhangt wel.
16/08 11u30  Kleuter sterft na val van zesde verdiepingWoensdagochtend is een kind van 4 jaar overleden na een val vanop de zesde verdieping van een appartemensgebouw in Mont-sur-Marchienne (Charleroi). Het jonge slachtoffer was op slag dood. De lokale politie van Charleroi heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het drama.
16/08 11u15  Acht auto’s in brand gestoken in MoeskroenAcht auto’s zijn vernield door brandstichtingen in de nacht van dinsdag op woensdag in Moeskroen. Dat werd bij de lokale brandweer vernomen.
16/08 10u30  Melbourne opnieuw meest leefbare stad ter wereldDe Australische stad Melbourne is voor het zevende jaar op rij verkozen tot de meest leefbare stad ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van de Economist Intelligence Group.
16/08 08u00  Homans vernietigt meer dan 500 benoemingen van stad Gent508 contractuelen die recent tot statutaire ambtenaren zijn benoemd in de stad Gent zien hun benoemingen vernietigd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag. ‘Gent heeft de wetten niet nageleefd’, klinkt het.
16/08 08u00  Nog zeker één dag droog en zonnigVandaag blijft het overwegend zonnig. Vanaf morgen is er opnieuw kans op regen en onweer.
16/08 07u30  Extreemrechts triomfeert in VSNa de blanke terreurdaad in Virginia reageert Amerika geschokt op Trumps gedrag. Vier ceo’s stappen op uit zijn adviesraad, en de roep om het vertrek van drie blanke nationalisten in Trumps bestuur klinkt almaar luider.
16/08 06u15  Gerechtelijk onderzoek naar gore chatgroep Antwerpse politieVier agenten van de Antwerpse politiedienst die instaat voor de bewaking en het transport van gevangenen, kregen een tuchtsanctie nadat hun interne Whatsappgroep dit jaar was uitgelekt.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

47x Schuld van Amerikaanse terdoodveroordeelde onzeker: executie opgeschort23/08 00u00 - De Standaard: De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri heeft dinsdag een onderzoekscommissie opgericht die moet nagaan of terdoodveroordeelde Marcellus Williams inderdaad schuldig is aan de moord op Felicia Gayle. Dat nieuws komt er slechts enkele uren voor Williams geëxecuteerd zou worden.
9x ‘Bijna een Amerikaan op de tien accepteert neonazistisch gedachtegoed’22/08 23u15 - De Standaard: Negen procent van de Amerikanen zou geen problemen hebben met het gedachtegoed van neonazi’s of blanke supremacisten. Dat blijkt uit een peiling van The Washington Post en ABC News. Meer dan de helft van de Amerikanen gaat volgens die peiling ook niet akkoord met de manier waarop president Donald Trump reageerde op het racistisch geweld in Charlottesville vorige week, waarbij een vrouw om het leven kwam.
6x Twee verdachten aanslagen Catalonië in voorlopige hechtenis, derde verdachte vrijgelaten22/08 22u45 - De Standaard: De rechter heeft dinsdagavond de voorlopige hechtenis gevorderd voor twee van de vier verdachten van de aanslagen in Barcelona. Dat melden de Spaanse media. Een derde verdachte wordt voorlopig vrijgelaten, terwijl de vierde man nog 72 uur ter beschikking van de onderzoeksrechter blijft.
5x De keerzijde van uw granieten werkblad22/08 22u15 - De Standaard: In en rond granietgroeves in India zijn kinderarbeid, schuldslavernij en onveilig en ongezond werk schering en inslag. En dat allemaal voor uw mooie keuken en badkamer.
4x Werknemers Swissport verwerpen akkoord22/08 22u15 - De Standaard: Het ziet ernaar uit dat de staking bij bagageafhandelaar Swissport ook woensdag zal verdergaan. De avond- en nachtploeg hebben een voorakkoord tussen de directie en de vakbonden verworpen. Brussels Airport blijft daarom adviseren om alleen handbagage mee te brengen naar de luchthaven.
3x Chauffeur die bushalte in Marseille aanreed is psychotisch22/08 18u00 - De Standaard: De dertiger die maandag opzettelijk tegen twee bushaltes reed in de Zuid-Franse stad Marseille, en daarbij een persoon doodde en een andere verwondde, lijdt ‘waarschijnlijk aan een psychose’. Dat blijkt uit het psychiatrische onderzoek door het parket dat dinsdag werd uitgevoerd.
3x 14-jarige opgepakt omdat hij in Saudi-Arabië macarena danste23/08 02u15 - De Standaard: De Saudische autoriteiten hebben een 14-jarige jongen opgepakt. Op Twitter doet een filmpje de ronde waarin de jongen de macarena danst op een kruispunt in de stad Jeddah. Hij wordt beschuldigd van ‘oneerbaar gedrag in het openbaar’.
1x Britten stellen hun grootste oorlogsschip ooit voor16/08 16u45 - De Standaard: In het Britse Portsmouth is vandaag de HMS Queen Elizabeth voorgesteld. Het is het grootste en meest geavanceerde vliegdekschip van het Verenigd Koninkrijk. Acht jaar lang werd er gebouwd aan het gigantische schip.
1x Motief schietpartij Diest voorlopig nog onduidelijk21/08 16u00 - De Standaard: Politie en gerecht hebben voorlopig nog het raden naar het motief voor de schietpartij die maandagmiddag plaatsvond in Diest en het leven kostte aan een 38-jarige vrouw, een loketbediende van het ACV. Het Leuvense parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend voor moor.
1x Parket onderzoekt klacht over verkrachting op Pukkelpopcamping22/08 17u30 - De Standaard: Politie en parket onderzoeken een klacht van een 17-jarig meisje dat verkracht zou zijn tijdens Pukkelpop. Een verdachte is verhoord, bevestigt het Hasseltse parket, maar er is niemand aangehouden.

Statistieken

Artikels:
31253
Gelezen:
5327
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven