woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
29/03 21u00  Michel: ‘Economische belangen maximaal vrijwaren’ Premier Charles Michel heeft bij de officiële start van de Brexit-procedure herhaalt dat België voorstander is van ‘een verregaand vrijhandelsakkoord’ tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dat de integriteit van de interne markt en zijn vier vrijheden moet veiligstellen.
29/03 20u15  OVERZICHT. Hoeveel dieren worden er dagelijks geslacht? Vorige week trok Animal Rights aan de alarmbel over wantoestanden in het slachthuis van Tielt. Er volgde een storm van kritiek. Uiteindelijk heeft minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts beslist dat er een doorlichting van alle Vlaamse slachthuizen moet komen. Maar hoeveel dieren worden er elke dag geslacht in België?
29/03 20u00  Geens: ‘Parket verbood De Wever wel degelijk te spreken’ Zowel het federaal parket als het Antwerpse parket hebben burgemeester Bart De Wever en de lokale korpschef Serge Muyters meermaals afgeraden en zelfs verboden een persconferentie te geven kort na het incident met het verdacht voertuig op de Meir. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) verklaard. ‘Volgens het federaal parket ging het wel degelijk om een verbod.’
29/03 19u00  Moslimexecutieve verwerpt akkoord onverdoofd slachten De Moslimexecutieve, het representatief orgaan van de moslims van België, reageert afwijzend op het politiek akkoord dat onverdoofd slachten vanaf 2019 in Vlaanderen verbiedt. De executieve is wel ‘bereid alle pistes te onderzoeken die kunnen leiden tot een verbetering van het dierenwelzijn, en die zo veel mogelijk het dierenleed beperken’.
29/03 17u45  Burgemeester Kraainem ligt onder vuur De gemeenteraad van Kraainem heeft dinsdagavond in een besloten zitting met een nipte meerderheid van tien tegen negen een motie gestemd waarin burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer gevraagd wordt om gedurende minimum vijf maanden een stap op zij te zetten. Aanleiding is een zwaar conflict tussen de burgemeester en de gemeentesecretaris en een dispuut over de verdeling van de bevoegdheden.21 
29/03 17u45  Al 50 tips na nieuwe beelden hoofdverdachte in moord Sofie Muylle In het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle zijn sinds de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op dinsdagavond al ongeveer 50 tips binnengelopen. Dat meldt het parket Brugge. ‘Het is nu zaak om alle tips naar inhoud in te schatten, maar het parket is alleszins blij met de vele respons’, luidt het.14 
29/03 17u30  Slachthuis Anderlecht krijgt bijkomende camera’s In het slachthuis van Anderlecht komen er extra camera’s in de slachtzone om te zorgen voor een verhoogd toezicht op onnodig dierenleed. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor dierenwelzijn Bianca Debaets bekend in een persbericht.
29/03 17u15  Wat is dat befaamde artikel 50? De Britse premier Theresa May heeft woensdag voor het eerst in de geschiedenis het befaamde artikel 50 van het Europese verdrag geactiveerd. Het bewuste artikel biedt echter weinig meer dan een algemeen kader in vijf paragrafen. Voor het overige wagen de Europeanen en de Britten zich de komende twee jaar op totaal onbekend terrein.
29/03 17u15  Leuvense studenten laten zich gaan op grootste cantus ter wereld Een cantus is voor veel Leuvense studenten vanzelfsprekend. Drinken, zingen en dansen. Maar voor de driejaarlijkse Beiaardcantus die vandaag plaatsvindt, konden maar 4.040 gelukkige studenten een kaartje bemachtigen.
29/03 17u15  Omstreden slachthuis Tielt trekt naar Raad van State Het Exportslachthuis van de Degra Group in Tielt trekt naar de Raad van State. Daar willen ze de sluiting van onbepaalde duur aanvechten. Dat nieuws, dat Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) woensdag bekend maakte, bevestigt ceo Thomas De Roover De Brauwer. In de nasleep van de schokkende beelden uit het slachthuis vraagt Weyts een onafhankelijke doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen.
29/03 17u00  Rectorstrijd wordt uitgevochten tussen Rik Torfs en Luc Sels De hoogleraren Rik Torfs en Luc Sels zijn de enige kandidaten voor de functie van rector van de KU Leuven. De deadline om zich kandidaat te stellen, liep woensdagmiddag af.
29/03 17u00  Man die over Meir raasde, gaat in beroep tegen aanhouding De man die donderdag aan hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed en daarbij voetgangers in gevaar had gebracht, gaat in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding. De aanhouding van Mohamed R. was dinsdag nog bevestigd.
29/03 16u45  Dit staat in het befaamde artikel 50 De Britse premier Theresa May heeft woensdag voor het eerst in de geschiedenis het befaamde artikel 50 van het Europese verdrag geactiveerd. Het bewuste artikel biedt echter weinig meer dan een algemeen kader in vijf paragrafen. Voor het overige wagen de Europeanen en de Britten zich de komende twee jaar op totaal onbekend terrein.10 
29/03 16u00  11.11.11 wil internationaal onderzoek naar vermoorde VN-experten Twee VN-experts die als vermist waren opgegeven in de centraal gelegen Kasaï-regio in de Democratische Republiek Congo zijn maandag dood teruggevonden. Dat meldt de Congolese regering dinsdag. 11.11.11 eist duidelijkheid.
29/03 16u00  Grootste cantus ter wereld: 4.040 zingende, dansende Leuvense studenten Een cantus is voor veel Leuvense studenten vanzelfsprekend. Drinken, zingen en dansen. Maar voor de driejaarlijkse Beiaardcantus die vandaag plaatsvindt, konden maar 4.040 gelukkige studenten een kaartje bemachtigen.10 
Laatste update: vandaag om 21u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/03 18u00  Slachthuis Tielt stemt in met constant cameratoezichtHet exportslachthuis Tielt heeft twee van hun medewerkers geschorst nadat beelden van hun slachtprocedures uitlekten. Het bedrijf zegt vragende partij te zijn om haar werk 24 uur per dag onder cameratoezicht te doen.
24/03 17u30  Poetin 'wil zich niet mengen in de Franse verkiezingen'Met nog een maand te gaan tot de Franse verkiezingen, geeft Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National, met haar bezoek aan Moskou een sterk pro-Russisch signaal af. Tijdens hun ontmoeting zou de Russische president Vladimir Poetin echter gezegd hebben zich 'niet te willen mengen in de Franse verkiezingen'.
24/03 17u15  Franse presidentskandidaat Le Pen bezoekt Poetin in MoskouMet nog een maand te gaan tot de Franse verkiezingen, geeft Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National, met haar bezoek aan Moskou een sterk pro-Russisch signaal af. Tijdens hun ontmoeting zou de Russische president Vladimir Poetin echter gezegd hebben zich 'niet te willen mengen in de Franse verkiezingen'.
24/03 17u00  Vader van Germanwings-piloot eist nieuw onderzoek: ‘Mijn zoon was niet depressief’Dag op dag twee jaar nadat zijn zoon Andreas Germanwings-vlucht 9525 liet neerstorten in de Alpen, heeft Günter Lubitz forse kritiek gegeven op het onderzoek naar het drama dat aan 150 mensen het leven kostte. De vader eist een nieuw onderzoek. ‘Mijn zoon was op het moment van de crash niet suïcidaal.’
24/03 17u00  VIDEO. Militanten betogen tegen sociale dumpingDe socialistische vakbond ABVV kleurde het Luxemburgplein in Brussel rood. Een duizendtal militanten betoogde er tegen sociale dumping. Gelijk loon voor gelijk werk is hun boodschap.
24/03 17u00  VIDEO. Ooievaars bezetten PlanckendaelPlanckendael wordt weer bevolkt door de ooievaars. Ze keren terug van het zuiden naar hun thuis in het dierenpark in Muizen. Ze fatsoeneren hun nesten en hernieuwen de band met hun partner. Ze paren vlijtig en enkelen hebben al een ei gelegd.
24/03 16u30  Eerste rechter gaat akkoord met nieuw inreisverbod TrumpEen rechter in Virginia heeft zopas besloten om het hernieuwde inreisverbod niet te blokkeren. Maar de maatregel is daarmee nog niet in voege, want andere rechtszaken lopen nog.
24/03 16u15  Schraapt Trump voldoende stemmen bij elkaar tegen Obamacare?De Amerikaanse president Donald Trump haalt alles uit de kast om zijn alternatief voor Obamacare door het Huis van Afgevaardigden te krijgen. Vrijdagmiddag Amerikaanse tijd vindt de stemming plaats. Het is niet zeker of genoeg Republikeinen ook daadwerkelijk Trump gaan steunen. Trump heeft alvast gedreigd dat indien er tegen wordt gestemd, Obamacare in functie blijft.
24/03 15u30  Trump schraapt stemmen bij elkaar tegen ObamacareDe Amerikaanse president Donald Trump haalt alles uit de kast om de wet te redden die Obamacare moet vervangen. Vrijdagmiddag Amerikaanse tijd vindt de stemming plaats. Het is niet zeker of genoeg Republikeinen ook daadwerkelijk Trump gaan steunen. Trump heeft alvast gedreigd dat indien er tegen wordt gestemd, Obamacare in functie blijft.
24/03 15u30  Fietser (17) doodgereden in IeperIn het West-Vlaamse Ieper is vrijdagmiddag een tiener, die wellicht de straat overfietste, aangereden door een wagen.
24/03 15u30  VRT, Medialaan en SBS steunen ‘Hongersnood 12-12’De tv- en radiozenders van de Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS zenden vanaf zaterdag een spot uit die de Vlamingen oproept om te geld te storten voor ‘Hongersnood 12-12', het initiatief van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties om de noodlijdende bevolking van Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria te helpen.
24/03 15u15  Meer plantaardige voeding kan overheid ruim miljard euro doen besparenAls 10 pct van de Belgische volwassenen zou overschakelen op een meer plantaardig eetpatroon, dan spaart onze overheid op 20 jaar tijd bijna 1,3 miljard euro uit. Dat zegt prof. Lieven Annemans, die gezondheidseconomie doceert aan de UGent.
24/03 15u00  Grootste Canadese scholenkoepel reist niet naar VS, toerismesector rilt.Een schoolreisje naar de Amerikaanse buren? Dankzij Trumps inreisverbod zit dat er niet meer in voor een grote groep Canadese scholieren. ‘Als ze sommige van onze studenten weigeren kunnen wij hen niet zomaar achterlaten aan de grens.’
24/03 14u45  Oostenrijkse minister: ‘Ngo’s medeplichtig aan verdrinking migranten’Niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) die reddingsacties doen op de Middellandse Zee zijn medeplichtig aan het toenemend aantal migranten dat op zee verdrinkt. Dat zegt de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz (ÖVP). ‘De ngo-waanzin moet stoppen', zei hij volgens het Oostenrijkse persagentschap APA tijdens een bezoek aan het EU-grensagentschap Frontex in Malta.
24/03 14u30  Hoe een paar zebra’s de stad veiliger makenHet verkeer in de Boliviaanse hoofdstad La Paz is ‘een luide, waanzinnige nachtmerrie’. En er is geen betere oplossing voor nachtmerries dan dansende knuffelbeesten. Is de verkeerszebra ook iets voor België?
24/03 14u30  Trump geeft toestemming voor bouw Keystone XL-oliepijplijnDe Keystone XL-oliepijplijn die Obama geblokkeerd had in 2015 komt er onder president Trump nu toch. Vrijdag maakte de Trump administration bekend dat de bouw door mag gaan.
24/03 14u15  Poetin 'wil zich niet mengen in Franse verkiezingen'Met nog een maand te gaan tot de Franse verkiezingen, geeft Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National, met haar bezoek aan Moskou een sterk pro-Russisch signaal af. Tijdens hun ontmoeting zou de Russische president Vladimir Poetin echter gezegd hebben zich 'niet te willen mengen in de Franse verkiezingen'.
24/03 14u00  Wim Soons (CD&V): 'Uiteraard onze ambitie om te groeien'‘Bij de lijstvorming voor 2018 moet CD&V in elke stad en gemeente minstens één jongere in de top-3 zetten.’ Dat was een eis van Wim Soons (31) als jongerenvoorzitter. En zie, nu mag (of moet?) hij zélf CD&V in Mechelen groter maken. Soons wordt namelijk de nieuwe CD&V lijsttrekker in Mechelen.
24/03 13u15  Wie was Khalid Masood, alias Adrian Ajao, de terrorist van Londen?De aanslag van woensdag aan het Britse parlement werd gepleegd door de 52-jarige Khalid Masood. De man was al bekend bij de politie voor geweldmisdrijven en ongeoorloofd wapenbezit, maar links met terrorisme waren er niet. De avond voordien verbleef hij in een goedkoop hotel waar hij nog met het personeel praatte. Wie was Khalid Masood, die uiteindelijk tóch met terreur het Verenigd Koninkrijk opschrikte?
24/03 13u15  Geen excuses van Francken voor Artsen zonder GrenzenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zat vanmorgen samen met Artsen Zonder Grenzen na zijn uitspraken van eerder deze week. Na afloop had hij het over een constructief overleg en gaf Francken toe dat hij te kort door de bocht ging door Artsen Zonder Grenzen op Twitter mensensmokkelaars te noemen. Excuses kwamen er echter niet.
24/03 13u00  Juncker: ‘Brexit zal Britten 58 miljard euro kosten’Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 50 miljard pond (58 milljard euro). Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, gezegd in een interview met de BBC.
24/03 13u00  Hasselt gooit met lavendel in plaats van confettiKan lavendel confetti vervangen? In Hasselt willen ze het – kleinschalig – proberen. Maar confetti is als een kerstboomverbranding: het mag niet, het schaadt het milieu, maar het is wel traditie.
24/03 12u45  Le Pen bezoekt PoetinMet nog een maand te gaan tot de Franse verkiezingen, geeft Marine Le Pen, voorzitster van het extreemrechtse Front National, met haar bezoek aan Moskou een sterk pro-Russisch signaal af. Tijdens hun ontmoeting zou de Russische president Vladimir Poetin echter gezegd hebben zich 'niet te willen mengen in de Franse verkiezingen'.
24/03 12u45  Francken blijft erbij: ‘Acties AZG zorgen indirect voor aanzuigeffect’Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zat vanmorgen samen met Artsen Zonder Grenzen na zijn uitspraken van eerder deze week. Na afloop had hij het over een constructief overleg.
24/03 12u30  Marine Le Pen brengt bezoek aan RuslandMet nog een maand te gaan tot de Franse verkiezingen, geeft de Front National leider met haar bezoek aan Moskou een sterk pro-Russisch signaal af. Tijdens hun ontmoeting zou de Russische president Vladimir Poetin gezegd hebben zich 'niet te willen mengen in de Franse verkiezingen'.
24/03 12u30  Twee jaar discussie over nieuw wc-icoontjeNog voor de zomer worden 120 bezoekerstoiletten van de Vlaamse overheid gender- of geslachtsneutraal. De man-vrouwicoontjes ruimen plaats voor een eenvoudig woordje: WC. Bijna twee jaar duurde het om tot die beslissing te ­komen.
24/03 12u15  VIDEO. Britten na aanslag: 'Keep calm and carry on'De aanslag in Londen zorgde voor een schok doorheen het politieke en toeristische hart van Londen. Maar de inwoners van de stad laten het niet aan hun hart komen: 'Het leven moet verdergaan.'
24/03 12u15  Stop! Zomertijd!Klokkenmakers kijken er niet echt naar uit en met hen vele anderen, maar zaterdagnacht is het opnieuw zover: de klok wordt een uur vooruit gedraaid.
24/03 12u15  Mohamed R. aangehouden voor ‘poging tot terroristische moord’De man die gisteren met zijn auto over de Antwerpse Meir raasde, is aangehouden voor poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving.
24/03 12u00  Oud-Egyptisch president Moebarak op vrije voetenDe voormalige Egyptische president Hosni Moebarak heeft het militair hospitaal in Caïro verlaten. Dat werd hij de afgelopen zes jaar gevangen gehouden. Dat zegt zijn advocaat Farid al-Deeb vrijdag.
24/03 11u45  'Hou op de André Gilles uit te hangen!'Terwijl Claude Parmentier, de gewezen adjunct-kabinetschef van Paul Furlan (PS), net verklaarde dat er geen belangenvermenging was omdat hij ‘nooit’ een vergadering over Publifin bijwoonde, pakte MR uit met documenten die het tegendeel beweren. 'U staat hier wel onder ede!'
24/03 11u45  CD&V en Open VLD lopen niet warm voor plan N-VAHet wetsvoorstel van N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover om buitenlandse ministers en staatshoofden alleen nog met de toestemming van de Belgische regering bij ons politieke campagne te laten voeren, is klaar. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws vrijdag. Open Vld-Kamerlid Annemie Turtelboom heeft haar bedenkingen bij het voorstel, terwijl CD&V geen meerwaarde in het voorstel ziet.
24/03 11u45  De Wever: 'Het was nooit onze bedoeling om gerechtelijke informatie te geven'Dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gisteren een persconferentie gaf over de mogelijk verijdelde aanslag in Antwerpen, was niet naar de zin van de veiligheidsdiensten en het parket. De Wever legde een advies om geen persconferentie te geven naast zich neer. Een dag na de persconferentie reageert De Wever: 'Het was nooit onze bedoeling om gerechtelijk relevante informatie te geven'.
24/03 11u45  Heropstart Tihange 1 opnieuw uitgesteldDe kernreactor Tihange 1 blijft nog wat langer dicht: tot 31 mei in plaats van 31 maart. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel. Tihange 1 ligt al stil sinds september.
24/03 11u30  Zomertijd: klok gaat uur vooruitKlokkenmakers kijken er niet echt naar uit en met hen vele anderen, maar zaterdagnacht is het opnieuw zover: de klok wordt een uur vooruit gedraaid.
24/03 11u30  De man die altijd zonder brandwonden uit de brandende keuken staptDaadkracht is het handelsmerk van Serge Muyters. Hoe kan het dan dat de korpschef van de Lokale Politie Antwerpen zo slap reageert op de aanhoudende racistische incidenten waarmee zijn korps in opspraak blijft komen? ‘Je kunt racisme de wereld niet uit kloppen, dat is Serges grootste probleem.’ Een portret.
24/03 11u15  Erdogan ‘blijft Europese leiders fascisten noemen zolang die hem dictator noemen’De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal termen als ‘fascist’ en ‘nazi’ blijven gebruiken tegen Europese leiders zolang die hem een ‘dictator’ noemen. Dat heeft hij donderdag gemeld.
24/03 11u15  Jonge Wim Soons wordt CD&V-trekpaard in Mechelen‘Bij de lijstvorming voor 2018 moet CD&V in elke stad en gemeente minstens één jongere in de top-3 zetten.’ Dat was een eis van Wim Soons (31) als jongerenvoorzitter. En zie, nu mag (of moet?) hij zélf CD&V in Mechelen groter maken.
24/03 11u00  Ex-kabinetchef Furlan in nauwe schoentjes in Publifin-commissieTerwijl Claude Parmentier, de ex-kabinetschef van Paul Furlan (PS), net verklaarde dat er geen belangenvermenging was omdat hij ‘nooit’ een vergadering over Publifin bijwoonde, pakte MR uit met documenten die het tegendeel beweren.
24/03 10u30  De Wever legde advies veiligheidsdiensten naast zich neerDat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gisteren een persconferentie gaf over de mogelijk verijdelde aanslag in Antwerpen, was niet naar de zin van de veiligheidsdiensten en het parket. De Wever legde een advies om geen persconferentie te geven naast zich neer.
24/03 10u15  Raaf is aan 'discrete comeback' bezigDecennialang is er in ons land geen enkele raaf gespot, hij raakte zelfs uitgestorven als Belgische broedvogel. Maar sinds enkele jaren is hij opnieuw aan een ‘discrete comeback’ bezig, meldt Natuurpunt.
24/03 10u00  De Wever legde advies veiligheidsdiensten naar zich neerDat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gisteren een persconferentie gaf over de mogelijk verijdelde aanslag in Antwerpen, was niet naar de zin van de veiligheidsdiensten en het parket. De Wever legde een advies om geen persconferentie te geven naast zich neer.
24/03 09u30  Mayeur pleit voor oprichting moskeefabriekDe burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, stelt voor om voor de islam een model uit te werken naar het voorbeeld van de bestaande kerkfabrieken. Dat heeft hij gezegd op de RTBF-radio. Door het oprichten van zo’n ‘moskeefabriek’ zou de gemeente meer controle kunnen uitoefenen op de eredienst.
24/03 09u00  Turtelboom heeft bedenkingen bij jongste N-VA-planN-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover wil dat buitenlandse ministers en staatshoofden alleen nog met de toestemming van de Belgische regering bij ons politieke campagne komen voeren. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws vrijdag. Open Vld-Kamerlid Annemie Turtelboom heeft haar bedenkingen bij het voorstel.
24/03 09u00  Zo haal je duizenden auto’s uit de fileWerknemers niet zomaar een bedrijfswagen voorschotelen, maar hen (financieel) stimuleren om voor alternatieven te kiezen: het kan de auto­verplaatsingen met vijftien procent verminderen.
24/03 08u45  Canadees onderwijsnet verbiedt schoolreizen naar de VSHet onderwijsnet van Toronto, het grootste van Canada, staat niet langer schoolreizen toe naar de Verenigde Staten door de onzekerheid die het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump met zich meebrengt. 'We zijn er sterk van overtuigd dat we onze scholieren niet in een situatie willen brengen waarin de kans bestaat dat ze aan de grens worden teruggestuurd', zegt onderwijsdirecteur John Malloy, bericht de website van CNN vrijdag.
24/03 07u45  Zonnige vrijdagHet blijft ook vrijdag droog. Na het verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs krijgen we overal een zonnige dag met hoge wolkensluiers, en dat bij maxima van 10 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen.
24/03 07u00  Syndicus registreren vanaf 1 april verplichtVanaf april wordt het wettelijk verplicht om een syndicus in een appartementsgebouwen te registreren bij de FOD Economie. Dat staat in een koninklijk besluit van ministers van Justitie Koen Geens (CD&V) en Middenstand Willy Borsus (MR), dat kadert in een aanpassing van de wet op mede-eigendom, schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.
24/03 06u45  N-VA heeft wet klaar om Erdogan toegang tot ons land te weigerenN-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover wil dat buitenlandse ministers en staatshoofden alleen nog met de toestemming van de Belgische regering bij ons politieke campagne komen voeren. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws vrijdag.
24/03 06u45  Minstens 29 gevangenen ontsnapt via tunnel in MexicoIn het noorden van Mexico zijn minstens 29 gedetineerden uit de gevangenis ontsnapt via een tunnel. Dat melden de plaatselijke autoriteiten.
24/03 06u15  Raaf rukt opDecennialang is er in ons land geen enkele raaf gespot, hij raakte zelfs uitgestorven als Belgische broedvogel. Maar sinds enkele jaren is hij opnieuw aan een ‘discrete comeback’ bezig, meldt Natuurpunt.
24/03 06u15  Totale controle om dierenleed te stoppenEen weerzinwekkend filmpje dat toont hoe varkens onverdoofd gekeeld worden, valt ook slecht bij de slachthuizen zelf. Ze willen een sluitend toezicht op de werknemers.
24/03 06u00  Witte Huis stelt ultimatum : ‘Stem voor nieuwe ziekteverzekering, anders komt Obamacare terug’Functionarissen van het Witte Huis en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan hebben donderdag tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren verklaard dat er vrijdag een stemming zal komen over de hervorming van de gezondheidszorg, zonder dat er verder onderhandeld zal worden.
24/03 05u15  Mohamed R. zat woensdagnacht nog in de celEen paar uur voor Mohamed R. over de Meir raasde, zat hij nog in een Antwerpse politiecel. Was R. van plan om een aanslag te plegen, of was hij gewoon stomdronken?
24/03 04u00  Britten komen massaal bijeen op Trafalgar Square voor bezinningsmomentDuizenden Britten zijn donderdag samengekomen op Trafalgar Square in Londen voor een ingetogen bezinningsmoment naar aanleiding van de aanslag van 22 maart 2017. Er werden onder andere kaarsen aangestoken en bloemen neergelegd, ter nagedachtenis van de slachtoffers. Burgemeester Sadiq Khan sprak de menigte bij aanvang kort toe.
24/03 03u15  Ultimatum Witte Huis: ‘Stem voor nieuwe ziekteverzekering, anders komt Obamacare terug’Functionarissen van het Witte Huis en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan hebben donderdag tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren verklaard dat er vrijdag een stemming zal komen over de hervorming van de gezondheidszorg, zonder dat er verder onderhandeld zal worden.
24/03 01u45  Fillon beschuldigt president Hollande ervan achter perslekken te zittenDe rechtse presidentskandidaat François Fillon heeft president François Hollande er donderdag van beschuldigd aan het hoofd te staan van een ‘zwart kabinet’ dat lekken organiseert naar de pers. De president heeft die ‘valse beweringen’ al met klem ontkend.
24/03 00u15  Erdogan ‘blijft Europese leider fascisten noemen zolang die hem dictator noemen’De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal termen als ‘fascist’ en ‘nazi’ blijven gebruiken tegen Europese leiders zolang die hem een ‘dictator’ noemen. Dat heeft hij donderdag gemeld.
24/03 00u00  VS-Senaat keurt benoeming Friedman tot ambassadeur in Israël goedDe Amerikaanse Senaat heeft donderdag het licht op groen gezet voor de door president Donald Trump voorgedragen kandidaat voor het ambassadeurschap in Israël. De Senaat keurde de benoeming van David Friedman goed met 52 stemmen tegen 46. De benoeming zal naar verwachting weinig bijdragen tot het eigenlijk al jaren tot stilstand gekomen vredesproces.
23/03 23u15  SLACHTOFFERS. 75-jarige man overlijdt aan verwondingen, dodentol op vijfDe dodentol van de aanval in Londen is opgelopen van vier naar vijf. Veertig mensen raakten gewond. Zes zouden nog in kritieke toestand zijn. Wat weten we over de dodelijke slachtoffers en de gewonden?
23/03 22u48  Trumpcare kan nog niet rekenen op steun RepublikeinenHet Amerikaanse Congres zal pas morgen/vrijdag over de hervorming van de gezondheidszorg -het afschaffen van Obamacare- stemmen. Dat hebben de Republikeinen, de partij van president Donald trump, beslist.
23/03 22u48  Zo gaat deze luchtvaartmaatschappij om met de elektronica-banNaar aanleiding van de elektronica-ban voor vluchten uit bepaalde landen uit het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, deelt Royal Jordanian Airlines op komische wijze enkele tips om je bezig te houden tijdens een lange vlucht.
23/03 20u32  'Ik ben niet bang van Marine Le Pen, zij is bang van mij'De Frans-Senegalese schrijfster Fatou Diome heeft een opgemerkte passage gemaakt in 'Le Gros Journal' op de Franse televisiezender Canal+. Een fragment waarin ze zich uitspreekt tegen haat en onverdraagzaamheid werd ondertussen meer dan 8 miljoen keer bekeken.
23/03 20u32  Siciliaans reisbureau biedt toeristen ‘maffiaroute’ aanEen reisagentschap op Sicilië, Easy Trapani, is met het idee op de proppen gekomen om toeristen geleide bezoeken van de ‘maffiaroute’ aan te bieden. De plaatselijke overheden zijn not amused. Zij zien in het mogelijk wel lucratieve idee vooral een verheerlijking van de georganiseerde misdaad.
23/03 20u32  Jambon wil duidelijkheid over evacuatieoefeningen Brussels AirportMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is van plan om de bedrijven op Brussels Airport aan te schrijven over het organiseren van evacuatieoefeningen. Dat zei hij donderdag in de Kamer, nadat een werkneemster van de luchthaven naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen van 22 maart vragen had gesteld bij het uitblijven daarvan.
23/03 20u32  Michel: 'Francken draait best 7 keer duim om voor hij tweet'De afwezigheid van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft donderdag voor heel wat beroering gezorgd in de Kamer. Francken moest strikt genomen niet aanwezig zijn, maar de door Groen aangevoerde oppositie vond het 'laf' en 'een nieuwe belediging' dat de staatssecretaris wegbleef terwijl de premier hem op de vingers tikte voor zijn forse uithaal naar Artsen Zonder Grenzen.
23/03 18u37  Israëlische tiener gearresteerd na reeks bommeldingen tegen joodse centra in de VSEen Israëlische tiener is donderdag gearresteerd na een internationaal onderzoek naar een reeks bommeldingen tegen joodse centra in de Verenigde Staten. De arrestatie gebeurt na maanden samenwerking tussen de Israëlische autoriteiten en buitenlandse politiediensten zoals de FBI. Dat meldt politiewoordvoerder Micky Rosenfeld.
23/03 18u37  VIDEO. Drie maanden in strijd tegen hongersnoodHet Internationale Rode Kruis trekt aan de alarmbel over de situatie in Somalië, Zuid-Soedan, het noord-oosten van Nigeria en Jemen. De organisatie laat weten dat er slechts drie maand de tijd is om miljoenen mensen te redden van de hongersnood.
23/03 18u37  Dader Londen geïdentificeerd als Khalid MasoodDe man die gisteren in hartje Londen een aanslag pleegde, is geïdentificeerd als Khalid Masood. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
23/03 18u37  IN BEELD. Veerboot drie jaar na ramp uit water gehaaldBijna drie jaar na de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol is het schip weer boven water gehaald. 304 mensen kwamen om bij de ramp, vooral kinderen.
23/03 18u37  Zeker 100, mogelijk 230 burgers omgekomen in MosoelBij een zware explosie tijdens het offensief van het Iraakse leger en bondgenoten tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in West-Mosoel zijn zeker honderd, mogelijk 230 burgerdoden gevallen. Dit meldt het persbureau Reuters.
23/03 18u37  Berlijnse politie slaat verkeerde Belg in de boeienEen speciale eenheid van de Berlijnse politie heeft in de speurtocht naar de vermoedelijke dader van de moord op de 41-jarige Duitse kunstenares Ewa K. de woning van een onschuldige Belg bestormd.
23/03 18u37  IS claimt aanslag in LondenIslamitische Staat heeft de aanslag in Londen opgeëist. De terreurgroep verspreidde een bericht via het eigen persagentschap Amaq.
23/03 18u37  Voormalig Russisch politicus vermoord in OekraïneEen voormalig Russische parlementslid en Poetin-criticus, Denis Voronenkov, is donderdag doodgeschoten in het centrum van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat bevestigt de politie.
23/03 18u37  De aangebrande vriend van Marine Le PenEen vriend van Marine Le Pen met antisemitische overtuigingen staat op de loonlijst van het Front National als campagnemedewerker.
23/03 18u37  VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan onderhandelen over coalitieDe rechtsliberale VVD, het christendemocratische CDA, het linksliberale D66 en GroenLinks gaan bekijken of ze een coalitie kunnen vormen, hoewel er grote verschillen zijn.
23/03 18u37  Opsporingsonderzoeken naar 200 jihadisten in NederlandDe Nederlandse Landelijke Recherche is begonnen met opsporingsonderzoeken naar ruim tweehonderd Nederlandse jihadisten die zich zouden hebben aangesloten bij een van de terreurgroepen in het strijdgebied in Syrië en Irak.
23/03 18u37  Britse premier: 'Dader geboren in Groot-Brittannië'De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis meer informatie gegeven over de aanslag gisteren nabij het parlement. 'Onze waarden zullen zegevieren', herhaalde ze in het parlement.
23/03 18u37  VIDEO. Vrouw gefilmd die van Westminster Bridge valtTerwijl de aanvaller in Londen over het voetpad van Westminster Bridge reed, viel een vrouw in de de rivier Theems. De BBC heeft het incident gefilmd.
23/03 18u37  Grote evacuatie na explosies in Oekraïens wapendepotIn Oekraïne zijn tot 20.000 mensen geëvacueerd na explosies in een wapendepot, zo heeft de Britse openbare omroep donderdag gemeld. Kiev spreekt van ‘sabotage’.
23/03 18u37  Acht mensen opgepakt na aanslag LondenNa de aanslag van woensdag in Londen heeft gewapende politie verschillende raids uitgevoerd, onder meer in de stad Birmingham. Daarbij zijn acht mensen opgepakt, zo meldt de politie.
23/03 18u37  ‘Gezondheidsplan Trump zal stemming donderdag niet overleven’Er zijn binnen de Republikeinse partij voldoende tegenstanders om Trumps gezondheidsplan, dat Obamacare moet vervangen, donderdag tegen te houden bij de stemming. Dat heeft een groep conservatieve politici verklaard.
23/03 18u37  'Slordig uitgevoerd', maar wel erg symbolischTerroristen houden van symboliek. De aanslag in Londen vond wellicht niet toevallig één jaar na Brussel plaats.
23/03 18u37  Donald Trump Junior zet kwaad bloed met tweet over aanslag LondenDe zoon van president Donald Trump ligt onder vuur nadat hij na de aanval in Londen in een tweet kritiek uitte op Londens burgemeester Sadiq Khan. ‘Je gebruikt een terreuraanval op onze stad voor jouw politiek gewin’, luidt het onder meer bij een Brits parlementslid. ‘Je bent een schande.’
23/03 18u37  SLACHTOFFERS. Lerares en Amerikaanse toerist omgekomen op Westminster BridgeDe dodentol van de aanval in Londen stond op vijf, maar is bijgesteld naar vier. Veertig mensen raakten gewond. Zeven zouden nog in kritieke toestand zijn. Wat weten we over de dodelijke slachtoffers en de gewonden?
23/03 18u37  Dodentol bijgesteld naar vier na 'terroristisch incident' aan Brits parlementOp de Westminster Bridge in Londen heeft een auto woensdagnamiddag verschillende mensen aangereden. Even later werd aan het Britse parlement een politieman neergestoken, waarop de aanvaller werd neergeschoten. Gisterenavond raakte bekend dat er vijf doden vielen, maar de politie heeft dat aantal donderdagochtend bijgesteld naar vier, onder wie de politieagent en de dader.
23/03 18u37  Hoe verdachte ongestoord de Meir kon oprijdenHoe komt het dat iemand met hoge snelheid de drukste straat van Antwerpen kon oprijden? Beide kanten van de Meir worden afgesloten met verdwijnpalen en vlaggenbakken, maar die laatste obstakels worden iedere dag geplaatst om 11 uur.
23/03 18u37  Oppositie: 'laf' dat Francken wegblijft tijdens vingertik van premierDe afwezigheid van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft donderdag voor heel wat beroering gezorgd in de Kamer. Francken moest strikt genomen niet aanwezig zijn, maar de door Groen aangevoerde oppositie vond het 'laf' en 'een nieuwe belediging' dat de staatssecretaris wegbleef terwijl de premier hem op de vingers tikte voor zijn forse uithaal naar Artsen Zonder Grenzen.
23/03 18u37  Overkoepelend evacuatieplan voor hele luchthaven 'niet haalbaar'Een overkoepelend evacuatieplan voor het hele luchthavengebouw is 'praktisch niet haalbaar'. Dat zegt Brussels Airport-woordvoerster Anke Fransen donderdag in reactie op de bezorgheid van het luchthavenpersoneel op het ontbreken van zo'n overkoepelend plan.
23/03 18u37  Belgisch anti-tabaksbeleid gebuisdBelgië zakt van de dertiende naar de zeventiende plaats op de Tobacco Control Scale (TCS) in 2016. Dat werd zonet bekendgemaakt op de Europese anti-tabaksconferentie in Porto. De TCS-rangschikking beoordeelt de staat van het anti-tabaksbeleid in 35 Europese landen.
23/03 18u37  Minderjarige (17) gewond bij steekpartij op Brusselse schoolBij een vechtpartij tussen twee minderjarigen is donderdagmiddag één vechtersbaas neergestoken. De steekpartij vond plaats op een school in centrum van Brussel.
23/03 18u37  Weyts laat activiteiten slachthuis Tielt stilleggen: 'Ongehoord dat er undercoverbeelden nodig zijn''Het is goed dat minister Weyts beslist heeft om de activiteiten van het slachthuis stil te leggen, maar het is eigenlijk ongehoord dat er anno 2017 nog undercoverbeelden nodig zijn om zulke walgelijke vormen van dierenmishandeling bloot te leggen', zo reageert Vlaams parlementslid Els Robeyns (sp.a) op de sluiting van het slachthuis van Tielt.
23/03 18u37  Hebben de NMBS en MIVB wèl evacuatierichtlijnen?Bij de Brusselse luchthaven Zaventem blijkt een jaar na de aanslagen van 22 maart 2016 geen overkoepelend evacuatieplan te bestaan. Veel mensen, inclusief personeel, weten niet wat er moet gebeuren tijdens een evacuatie. Hoe zit het bij andere transportbedrijven? De NMBS wil niets zeggen over de details van hun evaluatierichtlijn, maar zegt wel een 'veiligheidsplan' te hebben. Bij de MIVB ligt er een plan klaar en wordt er 'regelmatig' geoefend met evacueren.
23/03 18u37  Wapens gevonden in auto die over Meir reed, verdachte opgepaktIn de wagen van de man die vanmorgen met hoge snelheid over de Meir reed, zijn wapens gevonden. Dat meldt het federaal parket in een persbericht. In de koffer van het voertuig zijn onder meer verschillende steekwapens, een riot gun en een bus met onbekende inhoud aangetroffen. De verdachte is een 39-jarige Fransman.
23/03 18u37  ‘Topexperts’ lanceren petitie voor basisinkomenMet een ‘grootschalige petitie’ willen enkele bekende namen het basisinkomen op de politieke agenda krijgen. Onder hen parlementsleden Nele Lijnen (Open VLD), Kristof Calvo (Groen) en ook Grete Remen (N-VA), economen Pascal Paepen en Peter De Keyzer, en publicist Noël Slangen. De petitie kadert in het boek ‘Win for Life’ van Lijnen, dat maandag wordt voorgesteld.
23/03 18u37  Uitbater supermarkt neemt harde maatregel tegen stelende vluchtelingenIllegale vluchtelingen zijn niet meer welkom in de Carrefour Market in Zeebrugge. Wie er niet bepaald ‘Zeebrugs’ uitziet, mag zich aan een identiteitscontrole verwachten. ‘Elke dag zijn er verschillende diefstallen, dit kan zo niet langer’, zegt de zaakvoerder. Maar volgens de Privacycommissie is dat een brug te ver: ‘Enkel de politie mag de identiteit controleren.’
23/03 18u37  Acht jaar cel voor Italiaan uit MaasmechelenDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 69-jarige Italiaan uit Maasmechelen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor een dubbele moordpoging.
23/03 18u37  Delhaize stopt samenwerking met slachthuis onmiddellijkDierenrechtenorganisatie Animal Rights eist de sluiting van het grootste varkensslachthuis in België nadat de organisatie er een maand lang undercover filmde en ‘onvoorstelbaar dierenleed en frauduleuze praktijken’ vastlegde.
23/03 18u37  ‘Nog nooit evacuatierichtlijnen gekregen op Zaventem’Veel mensen op de luchthaven van Zaventem weten niet waar ze naartoe moeten als er iets gebeurt. Dat blijkt uit een getuigenis van een medewerkster in het programma ‘22/3- Eén jaar later’. Dat verhaal wordt bevestigd door de socialistische vakbond BTB. ‘Er is geen evacuatieplan.’
23/03 18u37  Vakbond wil Jambon voor rechter slepenTientallen politiechefs willen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voor de rechtbank slepen. Ze krijgen naar eigen zeggen al jaren geen opslag, terwijl ze daar wel recht op hebben.
23/03 18u37  Brengt Jambon de zandzakjes samen in Brasschaat?Er is protest tegen de hervorming van de civiele bescherming. Liedekerke vreest dat minister Jan Jambon er de kazerne wil sluiten.
23/03 18u37  'Londen versterkt trauma 22 maart’Slachtoffers van 22 maart lezen vandaag beter de krant niet, om niet geconfronteerd te worden met de beelden uit Londen. Want die onder ogen krijgen, kan het rouwproces verstoren.’ Dat zegt Ann Verstuyf, als psycholoog gespecialiseerd in traumaverwerking.
23/03 18u37  Vier mogelijke namen voor fusiegemeente van Opglabbeek en Meeuwen-GruitrodeOudsbergen, Donderslag, Oudsberg of Broekstede, welke van deze vier mogelijkheden wordt de naam van de nieuwe fusiegemeente tussen Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode? Een volksjury van 46 inwoners verkoos woensdagavond de vier namen tot de beste van de 869 inzendingen. Dat laten de gemeenten weten in een persbericht.
23/03 18u37  Jambon eist duidelijkheid over evacuatieoefeningen Brussels AirportMinister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is van plan om de bedrijven op Brussels Airport aan te schrijven over het organiseren van evacuatieoefeningen. Dat zei hij donderdag in de Kamer, nadat een werkneemster van de luchthaven naar aanleiding van de herdenking van de aanslagen van 22 maart vragen had gesteld bij het uitblijven daarvan.
23/03 18u37  Jambon: ‘Westminster bewijst dat niveau 3 terecht is’De gebeurtenissen van vandaag in Londen tonen aan dat we in Europa alert moeten blijven. Dat hebben zowel minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (op Canvas) als premier Charles Michel (op VTM) gezegd. Het Ocad stelt ondertussen dat er geen onmiddellijke impact is op de veiligheidssituatie in ons land.
23/03 18u37  Parket stelt onderzoek in naar racistische Whatsapp-groepHet Antwerpse parket zal onderzoeken of de uitlatingen in een Whatsappgroep van de leden van een Antwerpse politiedienst ook strafbaar zijn.
22/03 01u00  Franse gerecht voert onderzoek naar FiatOok de Franse justitie is een onderzoek begonnen naar beschuldigingen dat Fiat Chrysler zou hebben gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselwagens. Dat heeft de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant dinsdag bevestigd. Het bedrijf ontkent de aantijgingen, maar werkt wel mee met de autoriteiten.
22/03 00u45  Nederlandse verkenner Edith Schippers wil week extraDe Nederlandse verkenner Edith Schippers (VVD) heeft meer tijd nodig om in kaart te brengen welke partijen een regering zouden kunnen vormen. Ze heeft de Tweede Kamer dinsdag een week respijt gevraagd.
22/03 00u00  ‘Fillon kreeg 50.000 euro om afspraak met Poetin te regelen’Je kunt er vergif op innemen, op woensdag pakt het Franse blad ‘Le canard enchaîné’ uit met een nieuw pikant verhaal over de presidentskandidaat van Les Républicains, François Fillon. Volgens een artikel in dat woensdag verschijnt, zou hij 50.000 dollar gekregen hebben om te bemiddelen tussen de Russische president Vladimir Poetin, de ceo van het bedrijf Total Patrick Pouyanné en een Libanese miljardair.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

45x Politie zoekt man met blauwe jas in moordzaak Knokke29/03 03u15 - De Standaard: In de zaak van de moord op Sofie Muylle (27) zijn de speurders nog steeds op zoek naar getuigen. In het VTM-opsporingsprogramma Faroek bleek dat het onderzoek zich vooral toespitst op een man met een blauwe jas die urenlang op de plaats van de feiten rondhing.
36x Britse eerste minister ondertekent Brexit-brief29/03 00u15 - De Standaard: De Britse eerste minister Theresa May heeft dinsdagavond haar handtekening gezet onder de brief die EU-artikel 50 moet inroepen. Dat zet de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie officieel in gang.
33x Ook Pénélope Fillon in verdenking gesteld29/03 00u00 - De Standaard: Penelope Fillon, de echtgenote van de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is dinsdagavond aangeklaagd in het onderzoek naar mogelijke fictieve jobs. Dat melden gerechtelijke bronnen.
25x Vliegtuig brandt uit in Peru, alle passagiers gered29/03 05u00 - De Standaard: Een vliegtuig met 138 passagiers aan boord heeft kort na landing in de Peruviaanse stad Jauja vuur gevat. Het toestel is volledig uitgebrand, maar alle passagiers konden wel op tijd gered worden.
21x Burgemeester Kraainem ligt onder vuur29/03 17u45 - De Standaard: De gemeenteraad van Kraainem heeft dinsdagavond in een besloten zitting met een nipte meerderheid van tien tegen negen een motie gestemd waarin burgemeester Dorothée Cardon de Lichtbuer gevraagd wordt om gedurende minimum vijf maanden een stap op zij te zetten. Aanleiding is een zwaar conflict tussen de burgemeester en de gemeentesecretaris en een dispuut over de verdeling van de bevoegdheden.
20x Student beschuldigt Brusselse agenten van buitensporig geweld29/03 07u30 - De Standaard: Een Franse student heeft bij het Comité-P klacht ingediend tegen agenten van de Brusselse lokale politie, omdat die hem hardhandig zouden hebben aangepakt. De agenten zouden hem in het commissariaat aan de Kolenmarkt geslagen hebben en opgesloten hebben in de koffer van een wagen, om hem vervolgens achter te laten aan het Zuidstation. Dat meldt de krant La Dernière Heure.
19x Er is nog hoop voor Delphine29/03 12u00 - De Standaard: Vaderschap is zoveel meer dan alleen maar een biologische band. Professor Frederik Swennen (U Antwerpen) is het daarmee eens. Toch denkt hij dat Delphine Boël nog niet moet wanhopen.
18x Werknemers met hiv aan de deur gezet29/03 12u45 - De Standaard: Mensen die seropositief zijn en hun werkgever op de hoogte brengen, worden nog te vaak aan de deur gezet. Of ze kunnen geen verzekering afsluiten. Bij Unia kwamen daarover 141 klachten binnen.
18x Amerika schroeft internetprivacy terug29/03 11u30 - De Standaard: Amerikaanse internetproviders zullen dan toch niet de toestemming van de gebruikers moeten vragen om de persoonlijke data van hun klanten te delen met bedrijven of andere instanties. Dat heeft het Huis van Afgevaardigden dinsdag goedgekeurd. Met die beslissing wordt een wet uit het Obama-tijdperk, die op het einde van dit jaar in werking zou treden, teruggedraaid.
18x Vermiste man teruggevonden in maag van meterslange python29/03 11u15 - De Standaard: In Indonesië is het lichaam van een vermiste landbouwer teruggevonden in de maag van een zeven meter lange python. Dat meldt de lokale politie van de provincie West-Sulawesi woensdag. Het dier viel de 25-jarige jongeman vermoedelijk aan toen die aan het werk was op de palmolieplantage van zijn familie.

Statistieken

Artikels:
29153
Gelezen:
44250
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven