zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u30
 

De Standaard

Verbergen Tonen
04/04 23u15  LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.10 
04/04 23u15  ‘België is klaar om 10.000 testen per dag te doen’ De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken.10 
04/04 22u15  Waarom mag je wel rouwen met 15, maar slechts trouwen met 5? Vrijdagavond kregen de coronamaatregelen een update. In het Staatsblad verscheen het ministerieel besluit dat de aangescherpte maatregelen over de verspreiding van het coronavirus bevat. Opvallend: op een begrafenis mogen 15 mensen aanwezig zijn, op een huwelijk maar vijf.
04/04 22u15  Ziekteverzekering betaalt coronatest terug, behalve voor wie zelf aandringt De ziekteverzekering zal niet alleen de noodzakelijke testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal van het Riziv, Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast.
04/04 21u15  LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - 'België klaar voor 10.000 tests' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 21u15  Grote politiecontrole, weinig inbreuken tegen coronamaatregelen De politie hield op weg naar de kust een grote actie om tweedeverblijvers weg te houden. Maar de grote meerderheid hield zich aan de coronamaatregelen. Ook in de Vlaamse Ardennen bleef de gevreesde toestroom van wielertoeristen uit.
04/04 20u15  Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: zaterdag, paasvakantie Een vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
04/04 19u15  LIVEBLOG. De Backer: 'Klaar om 10.000 tests per dag te doen' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 18u15  LIVEBLOG. Wereldwijd meer dan 60.000 doden - vijfjarige overleden in VK Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 17u15  ‘Superkern’ zet licht op groen voor GAS-boetes en belastinguitstel Op de vergadering van de zogenaamde superkern zijn negen kb’s met maatregelen om de coronacrisis te bestrijden goedgekeurd. Het ging onder meer over uitstel van betaling van belastingen en sociale bijdragen en GAS-boetes van 250 euro.
04/04 16u15  Spanje verlengt noodtoestand met twee weken De Spaanse premier Sanchez gaat het parlement vragen om de noodtoestand in het land met twee weken te verlengen, tot 26 april. Dat melden Spaanse media.
04/04 16u15  LIVEBLOG. Superkern legaliseert GAS-boetes van 250 euro - Spanje verlengt noodtoestand Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 15u15  Buschauffeur die kwade video maakte over hoestende passagier sterft aan coronavirus Jason Hargrove, een vijftigjarige buschauffeur uit Detroit, is overleden aan de gevolgen van covid-19. Enkele weken terug ging een video van Hargrove nog het internet rond. In die video maakte hij zich kwaad over een vrouw die op zijn bus herhaaldelijk hoestte zonder enige moeite te doen om haar mond te bedekken. Vier dagen na het opnemen van de video werd Hargrove ziek. Het is onduidelijk waar en wanneer hij besmet raakte met het nieuwe coronavirus.
04/04 15u15  Oud-VBO voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus Zakenman en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona.
04/04 14u15  Poetshulp in huis? Dit zijn de regels De dienstenchequebedrijven moeten zorgen voor extra veiligheidsmateriaal voor werknemers. Maar ook wie dienstencheques gebruikt, moet zich houden aan duidelijke regels.
Laatste update: zaterdag 4 april 2020, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
30/03 19u15  Politie treedt op: bergbeklimmer in Waterloo, spuwer in MortselDe politie heeft nog de handen vol met het doen naleven van de coronamaatregelen. Zo werd een ‘bergbeklimmer’ in Waterloo tegengehouden.
30/03 18u15  Johnson & Johnson kan coronavaccin in september op mensen testenLanden we in 2021 vroeger dan verwacht met een werkend coronavaccin? Farmareus Johnson & Johnson beweert eraan te sleutelen. In september kunnen de eerste testen op mensen van start gaan.
30/03 18u15  Gezocht: de liefde in lockdownWat doet corona met uw liefdesleven?
30/03 18u15  Wat te doen bij milde symptomen van het nieuwe coronavirusVeel covid-19-patiënten vertonen milde symptomen van het virus, en moeten gewoon thuis uitzieken. ‘Het is vooral belangrijk om veel te rusten’, zegt huisarts Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica.
30/03 17u15  Strijdvaardige gouverneur New York pakt Amerikanen inDe bestrijding van het coronavirus veroorzaakt spanningen binnen de Amerikaanse overheid. In brandhaard New York doet Andrew Cuomo wat Trump nalaat. ‘Ik werk met feiten en data.’
30/03 17u15  EU-lidstaten zetten licht op groen voor miljardeninvestering, België onthoudt zichDe lidstaten van de Europese Unie hebben maandag definitief ingestemd met de inzet van ongebruikte fondsen uit de Europese begroting. Daardoor kan er tot 37 miljard euro vrijkomen voor de bestrijding van de coronacrisis en de opvang van de economische schok. België onthield zich als enige lidstaat.
30/03 17u15  Waarom advocate magistraat werd:' Ik kreeg moordenaar vrij die tegen mij loog'Procureur An Schoonjans legt in het VIER-programma 'Het parket' uit waarom ze overstapte van de advocatuur naar de magistratuur. Ze verdedigde namelijk iemand die beweerde dat hij onschuldig was van moord, maar nadien bleek dat ze voorgelogen werd. Dat vertelt Schoonjans van het Gentse Parket vanavond in 'Het parket' op VIER.
30/03 17u15  LIVEBLOG. Opnieuw 458 overlijdens in LombardijeVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 17u15  Grote vraagtekens bij buitenlandse reizen deze zomerDe amper getroffen provincie Luik maakte dit weekend een grote corona-sprong, maar algemeen ‘vlakt de curve af’. Toch moeten de maatregelen nog een hele tijd strikt gevolgd worden, zeggen virologen. Ver reizen deze zomer, dat is nog een groot vraagteken.
30/03 16u15  Opnieuw meer dan 800 doden in Spanje, 12.300 artsen en verpleegkundigen besmetIn Spanje zijn de afgelopen 24 uur opnieuw 812 patiënten bezweken aan de gevolgen van covid-19. Ook steeds meer artsen en verpleegkundigen testen er positief. Intussen zijn er al 12.300 besmettingen geteld binnen de Spaanse zorgsector.
30/03 16u15  Een wereld in lockdown, dat ziet er zo uitHeel de wereld is in de ban van het nieuwe coronavirus covid-19. In veel wereldsteden ligt het openbaar leven haast volledig stil. Op plaatsen waar je anders over de koppen moet lopen, is nu bijna niemand te bespeuren. Maar in landen als Zuid-Afrika en India is het alles behalve evident om 'in uw kot' te blijven.
30/03 16u15  Wie het niet breed heeft, wordt dubbel gestraft: ‘Merken zijn voor ons te duur’Voor mensen die elke euro sowieso al twee keer moeten omdraaien alvorens hem uit te geven, komt de coronacrisis extra hard aan. Dienstencentra zijn dicht, de voedselbedeling is niet wat ze voorheen was en het sociaal isolement veroorzaakt nog méér zorgen in het hoofd. De OCMW’s draaien overuren, maar hebben niet altijd een antwoord op de vele kleine obstakels die kwetsbare groepen moeten overwinnen. Een vrouw in armoede en een ex-dakloze getuigen.
30/03 16u15  Wat te doen bij milde symptomen van corona: rusten en blijven hydraterenVeel covid-19-patiënten vertonen milde symptomen van het virus, en moeten gewoon thuis uitzieken. ‘Het is vooral belangrijk om veel te rusten’, zegt huisarts Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica.
30/03 16u15  KU Leuven halveert in april huurprijs studentenkamersStudenten die een kamer huren in een residentie die wordt beheerd door de KU Leuven, moeten in april maar de helft van de huurprijs betalen. De universiteit hoopt dat de privémarkt haar voorbeeld volgt.
30/03 15u15  Wereld verliest race naar beademingstoestellen‘Wereldwijd dreigt een tekort aan beademingstoestellen, vooral in de VS’, waarschuwen producenten. Daarom probeert iedereen zelf toestellen te bouwen: van F1-teams en GM tot ingenieurs en universiteiten. Maar is dat veilig?
30/03 15u15  IN BEELD. Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: dan maar patience spelenEen vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
30/03 15u15  ‘Stop met sporten als je symptomen van covid-19 hebt’Sporters die koorts, keelpijn of een droge hoest hebben, moeten tijdelijk stoppen met sporten. Bij een virale infectie zoals het nieuwe coronavirus bestaat de kans dat het virus zich tijdens het sporten vastzet op het hart, wat fatale gevolgen kan hebben. Maar ook gezonde sporters drijven hun inspanningen best niet al te ver op.
30/03 15u15  LIVEBLOG. New York krijgt extra ziekenhuis in Central Park, Japan vindt nieuwe data voor de SpelenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 14u15  Artsen Zonder Grenzen opent triagecentrum voor daklozen in BrusselIn Tour & Taxis in Brussel heeft Artsen Zonder Grenzen een triage- en opvangcentrum ingericht voor daklozen met symptomen van covid-19. In de komende dagen zullen de eerste patiënten er hun intrek nemen.
30/03 13u15  Coronacijfers in Japan pieken, angst voor ‘tweede golf’Japan kon het aantal besmettingen lange tijd laag houden, maar de overheid rapporteert nu toch een grote stijging in het aantal covid-19-patiënten. Het land vreest voor een ‘tweede coronagolf’.
30/03 13u15  Twitter verwijdert berichten van nonchalante BolsonaroMicroblogsite Twitter heeft twee video’s die de Braziliaanse president Jair Bolsonaro postte, van haar platform verwijderd. De politicus minimaliseerde er de huidige coronacrisis en ging daarmee in tegen de nieuwe regels die Twitter sinds kort hanteert.
30/03 13u15  LIVEBLOG. New York krijgt extra ziekenhuis in Central ParkVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 13u15  ‘Veel mensen die elke maand op het randje balanceren, komen nu aan verkeerde kant terecht’OCMW’s krijgen door de coronacrisis een pak nieuwe mensen over de vloer. Freelancers, flexi-jobbers, studenten die bijklussen … allemaal komen ze in de problemen, zegt de Gentse OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A). Hij vraagt de regeringen hulp om hulp te kunnen bieden.
30/03 12u15  Partijen lieten vooral de lekkere krenten doorrekenenPartijen hebben van de doorlichting van hun programma’s in de aanloop naar de verkiezingen gebruikgemaakt om grote beloftes te doen, zonder veel aandacht voor het budget, blijkt uit een analyse van het Planbureau.
30/03 12u15  536 bijkomende opnames in ziekenhuis, 'Kracht van epidemie neemt duidelijk af'Er zijn de voorbije 24 uur in totaal 536 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat brengt het totaal op 4.523 patiënten. Er zijn 82 overlijdens gerapporteerd, waardoor het totaal aantal overledenen in ons land stijgt tot 513.
30/03 12u15  LIVEBLOG. 'Iedereen testen is mathematisch onhaalbaar'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 12u15  ‘Veel mensen die elke mand op het randje balanceren, komen nu aan verkeerde kant terecht’OCMW’s krijgen door de corona-crisis een pak nieuwe mensen over de vloer. Freelancers, flexi-jobbers, studenten die bijklussen… allemaal komen ze in de problemen, zegt de Gentse OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A). Hij vraagt de regeringen hulp om hulp te bieden.
30/03 11u15  Britse gezondheidsdienst: ‘Pas over zes maanden weer normaal leven’Het kan zes maanden of meer duren alvorens het leven weer zijn normale gangetje zal gaan in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de adjunct-chef van de Britse gezondheidsdienst, Jenny Harries, zondag gezegd.
30/03 11u15  Woonzorgcentra moeten frequenter testenMogelijke coronagevallen in woonzorgcentra moeten voortaan ook getest worden. Dat staat sinds vandaag op de website van Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor volksgezondheid.
30/03 11u15  LIVE. 635 bijkomende opnames in ziekenhuis, 'Kracht van epidemie neemt duidelijk af'Er zijn de voorbije 24 uur in totaal 635 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat brengt het totaal op 4.523 patiënten. Er zijn 82 overlijdens gerapporteerd, waardoor het totaal aantal overledenen in ons land stijgt tot 513.
30/03 11u15  Antwerps bioresponsteam voor ‘corona-incidenten’ moet dagelijks uitrukkenDe Antwerpse lokale politie richtte een bioresponsteam (BRT) op, dat politiewerk moet uitvoeren ‘waar een hoge kans op besmetting met corona is’. Het team moet dagelijks uitrukken voor politieopdrachten met hoog risico.
30/03 11u15  E19 grotendeels versperd in Kontich, groeiende fileOp de E19 richting Antwerpen zijn maandagochtend ter hoogte van Kontich de drie reguliere rijstroken versperd geraakt nadat een wagen was ingereden op een signalisatievoertuig van wegenwerken die er aan de gang waren. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
30/03 11u15  Mogelijke gevallen in woonzorgcentra moeten voortaan ook getest wordenMogelijke gevallen van covid-19 in woonzorgcentra moeten voortaan ook getest worden, wegens het belang en de logistieke implicatie van correcte isolatie. Dat blijkt maandag uit de geüpdatete procedures op de site van Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor de volksgezondheid. De regel geldt niet alleen voor woonzorgcentra, maar ook voor andere 'residentiële collectiviteiten', zoals gevangenissen en opvangcentra.
30/03 11u15  LIVEBLOG. Mogelijke gevallen in woonzorgcentra moeten voortaan ook getest wordenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 09u15  VS verlengen coronamaatregelen: 'Vanaf 1 juni op weg naar herstel'De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor social distancing worden verlengd tot 30 april. Als de VS het aantal doden tot 100.000 kunnen beperken, hebben ze volgens Trump ‘goed werk’ geleverd.
30/03 09u15  De Block en De Backer boos om ‘chantage’ met mondmaskersEen door het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) geannuleerde partij mondmaskers, zet kwaad bloed bij de leverancier. ‘Er is inderdaad sprake van contractbreuk’, reageert De Block, ‘maar dan wel bij de leverancier.’
30/03 09u15  Overheid keert haar kar: toch weer promoties in supermarktenOmdat de coronacrisis de winkelkar duurder heeft gemaakt, is de tijd rijp om in de supermarkten opnieuw kortingen en acties toe te laten. Dat zegt Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne. Minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) zou dat verbod deze week nog opheffen, schrijft Het Laatste Nieuws.
30/03 08u15  Overheid keert haar kar over promoties in supermarktenOmdat de coronacrisis de winkelkar duurder heeft gemaakt, is de tijd rijp om in de supermarkten opnieuw kortingen en acties toe te laten. Dat zegt Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne. Minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) zou dat verbod deze week nog opheffen, schrijft Het Laatste Nieuws.
30/03 08u15  Eerste schakelzorgcentrum opgestart in Sint-Truiden voor extra noodcapaciteitOmdat het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden flirt met de maximale capaciteit, wordt in Sint-Truiden een schakelzorgcentrum, een tijdelijk noodcentrum voor de opvang van patiënten, opgestart. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
30/03 08u15  LIVEBLOG. 'Eerst scholen weer open, horeca allerlaatste', VS verlengen maatregelen tot 30 aprilVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
30/03 07u15  Vier doden in Nederlandse woning zijn familie, politie zoekt vaderVier overleden mensen, die zaterdagavond dood zijn gevonden in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur in het Nederlandse Noord-Brabant, zijn de bewoners van het pand. Het gaat om een oma, een moeder en twee jonge kinderen. Er is mogelijk sprake van een misdrijf.
30/03 07u15  VS verlengen coronamaatregelen tot 30 aprilDe Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor social distancing worden verlengd tot 30 april. Als de VS het aantal doden tot 100.000 kunnen beperken, hebben ze volgens Trump ‘goed werk’ geleverd.
30/03 07u15  Meerdere CO-intoxicaties in Brussel, negen mensen in zorgwekkende staatDe Brusselse brandweer heeft zondagmiddag drie interventies uitgevoerd voor CO-vergiftiging in het Brussels Gewest, zei woordvoerder Walter Derieuw aan het eind van de dag. In totaal werden negen mensen, onder wie zes kinderen, in min of meer zorgwekkende staat opgenomen.
30/03 07u15  Wisselend bewolkt met kans op een buiDe nieuwe week begint op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt vanaf het noorden met uiteindelijk ook enkele buien in Vlaanderen. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk droog met meer zon. Het wordt vrij koud met maxima van 2 à 3 graden op de Ardense hoogten tot 8 of 9 graden in het centrum van het land. Dat zegt het KMI.
30/03 07u15  LIVEBLOG. VS verlengen maatregelen tot 30 aprilVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 23u15  LIVEBLOG. Stokerijen mogen officieel handgels maken - bijna 300 nieuwe doden in FrankrijkVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 22u15  Is 1,5 meter afstand wel ver genoeg?Zelfs als mensen enkele meters verwijderd zijn, kunnen ze elkaar nog besmetten met het nieuwe coronavirus. Dat stelt een studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).
29/03 21u15  N-VA roeit Europees tegen coronastroom inDe N-VA keurde een Europees steunpakket voor de strijd tegen corona van 37 miljard niet goed, omdat daarvan te weinig naar Vlaanderen gaat.
29/03 20u15  Adviseur Trump: ‘100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS’De kans is groot dat er in de Verenigde Staten miljoenen mensen besmet zullen raken met het nieuwe coronavirus. Dat heeft viroloog Anthony Fauci, directeur van het Nationaal Instituut voor Infectieziekten en corona-adviseur van Trump, gezegd op de nieuwszender CNN.
29/03 20u15  Duitse deelstaatminister dood aangetroffen na ‘bezorgdheid over coronacrisis’Thomas Schäfer (54), de minister van Financiën van de Duitse deelstaat Hessen heeft zelfmoord gepleegd. Mogelijk speelde de coronacrisis daarin een rol.
29/03 19u15  LIVEBLOG. 756 nieuwe coronadoden in Italië, in totaal 10.779 dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 19u15  ‘Hoe vervang je al die seizoensarbeiders die nu niet komen?’Seizoenstelers hebben maar één kans per jaar om het waar te maken. Als de teelt mislukt, gaat hun jaarinkomen in rook op. Met de aspergeoogst voor de deur, dringt de vraag zich op: seizoensteelt zonder seizoensarbeiders, hoe krijg je dat klaar?
29/03 18u15  Twintig besmettingen onder bewoners en personeel van woonzorgcentrumIn het woonzorgcentrum Akapella in Kapelle-op-den-Bos zijn in totaal twintig mensen besmet met het coronavirus.
29/03 18u15  Puber mag zijn lief niet bezoeken, volwassene met vaste relatie wel'Het is niet de bedoeling dat een puber van zestien zijn lief gaat bezoeken', zegt Yves Stevens van het Crisiscentrum. 'Maar volwassen partners met een vaste relatie en beperkte cirkel moeten elkaar wel kunnen bezoeken.'
29/03 18u15  LIVEBLOG. Adviseur Trump:  '100.000 tot 200.000 doden mogelijk in VS'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 17u15  Politie legt in woonzorgcentrum openlucht discofeestje stilDe politiediensten in Limburg moeten in het kader van het toezicht op de handhaving van de coronamaatregelen soms op de meest bizarre momenten ingrijpen.
29/03 16u15  Gouverneur snoeihard voor overheid: 'Dit zijn Bugs Bunny-maskers'In Italië is er een grote nood aan mondmaskers door het hoge aantal coronapatiënten. Vincenzo De Luca, de gouverneur van de regio Campania is bijzonder hard voor de overheid na de levering van een voorraad mondmaskers. Hij maakt de maskers in de video hierboven met de grond gelijk.
29/03 16u15  Gedaan met bezoek aan je lief of partnerUw niet-inwonende partner of lief bezoeken is geen essentiële verplaatsing en is in deze coronatijden dus verboden.
29/03 16u15  Gentse politie en burgemeester boos om drukte in parken en op pleinen: ‘Speeltijd is al lang voorbij!’De politie maakt zich zondag op Facebook nog eens kwaad op Gentenaars die de regels rond corona niet naleven. ‘De drukte in parken en op pleinen is onverantwoord!’
29/03 16u15  LIVEBLOG. 132 nieuwe coronadoden in Nederland, 771 in totaalVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 15u15  Ook in België mondmaskers die niet voldoenDe overheidsdienst Economie bevestigt dat ook in ons land mondmaskers beneden de norm werden ingevoerd. ‘Maar de kans dat ze werden verdeeld is relatief klein’, zegt woordvoerster Chantal De Pauw.
29/03 14u15  Onenigheid over afstand van partner in thuisquarantaineWanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) gezegd in De Zevende Dag. Professor microbiologie Herman Goossens (UAntwerpen) is het daar echter niet mee eens.
29/03 14u15  LIVEBLOG. Spanje telt 838 nieuwe coronadoden, 6.528 doden in totaalVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 13u15  Aantal nieuwe coronadoden en ziekenhuisopnames blijft stijgenEr vielen de voorbije 24 uur 78 doden door het nieuwe coronavirus in België, dat is het hoogste aantal op één dag tot nu toe. De voorbije 24 uur werden 1.702 nieuwe gevallen gerapporteerd, en 629 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis.
29/03 13u15  LIVEBLOG. De Croo: ‘Ik sta open voor aanmoedigingspremie in de zorg’Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 12u15  Geens kort sommige straffen in om gevangenissen te ontlastenWie al met succes op penitentiair verlof ging of wie tot de risicogroep behoort om symptomen van Covid-19 te ontwikkelen, zal langer penitentiair verlof kunnen krijgen. Wie op zes maanden van het einde van zijn strafeinde zit, kan voor dat restant vrijstelling krijgen.
29/03 12u15  IN BEELD. Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: ook de kat wordt geëntertaindEen vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
29/03 11u15  Opnieuw 78 doden, 1.702 nieuwe besmettingen in BelgiëEr vielen de voorbije 24 uur 78 doden door het nieuwe coronavirus in België, dat is het hoogste aantal op één dag tot nu toe. De voorbije 24 uur werden 1.702 nieuwe gevallen gerapporteerd.
29/03 11u15  LIVEBLOG. Nog 20.000 Belgen vast in buitenland, Franse ex-minister overledenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 10u15  Vormsels en communievieringen worden uitgesteld‘We zullen in de loop van de komende week communiceren dat de vormsels en eerste communievieringen tussen Pasen en Pinksteren niet doorgaan.’ Dat zei Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, op Radio 1.
29/03 10u15  LIVEBLOG. Franse ex-minister overleden, meer dan 2.000 doden in VSVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
29/03 09u15  Johnson waarschuwt Britten in brief: ‘Het zal slechter worden voor het beter wordt’De Britse premier Boris Johnson waarschuwt alle Britten in een brief voor de moeilijke tijden die het land de komende weken nog zal doormaken, in de strijd tegen het coronavirus. Bij Johnson werd eerder deze week zelf het nieuwe coronavirus vastgesteld.
29/03 09u15  We zitten weer in het zomeruurIn de nacht van zaterdag op zondag werd de klok een uur vooruit gedraaid. We kregen uur uur minder slaap, maar ‘s avonds is het langer licht.
29/03 08u15  Ook zij houden het land draaiende: ‘Ik ben trots, maar dat neemt mijn angst niet weg’Het land is in lockdown, maar onze bedrijven moeten beveiligd, ons voedsel geleverd en onze doden begraven. Net als vorige week portretteren we een aantal mensen die de boel draaiende houden – en we vergeten er nog. ‘Het tij is gekeerd. Plots worden we als helden gezien.’
29/03 08u15  LIVEBLOG. Meer dan 2.000 doden in VS, New York niet in quarantaineVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x ‘België is klaar om 10.000 testen per dag te doen’04/04 23u15 - De Standaard: De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken.
10x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden'04/04 23u15 - De Standaard: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
8x Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: zaterdag, paasvakantie04/04 20u15 - De Standaard: Een vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
7x Buschauffeur die kwade video maakte over hoestende passagier sterft aan coronavirus04/04 15u15 - De Standaard: Jason Hargrove, een vijftigjarige buschauffeur uit Detroit, is overleden aan de gevolgen van covid-19. Enkele weken terug ging een video van Hargrove nog het internet rond. In die video maakte hij zich kwaad over een vrouw die op zijn bus herhaaldelijk hoestte zonder enige moeite te doen om haar mond te bedekken. Vier dagen na het opnemen van de video werd Hargrove ziek. Het is onduidelijk waar en wanneer hij besmet raakte met het nieuwe coronavirus.
7x Ziekteverzekering betaalt coronatest terug, behalve voor wie zelf aandringt04/04 22u15 - De Standaard: De ziekteverzekering zal niet alleen de noodzakelijke testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal van het Riziv, Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast.
7x Waarom mag je wel rouwen met 15, maar slechts trouwen met 5?04/04 22u15 - De Standaard: Vrijdagavond kregen de coronamaatregelen een update. In het Staatsblad verscheen het ministerieel besluit dat de aangescherpte maatregelen over de verspreiding van het coronavirus bevat. Opvallend: op een begrafenis mogen 15 mensen aanwezig zijn, op een huwelijk maar vijf.
6x Poetshulp in huis? Dit zijn de regels04/04 14u15 - De Standaard: De dienstenchequebedrijven moeten zorgen voor extra veiligheidsmateriaal voor werknemers. Maar ook wie dienstencheques gebruikt, moet zich houden aan duidelijke regels.
6x Oud-VBO voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus04/04 15u15 - De Standaard: Zakenman en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona.
6x LIVEBLOG. Superkern legaliseert GAS-boetes van 250 euro - Spanje verlengt noodtoestand04/04 16u15 - De Standaard: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
6x Spanje verlengt noodtoestand met twee weken04/04 16u15 - De Standaard: De Spaanse premier Sanchez gaat het parlement vragen om de noodtoestand in het land met twee weken te verlengen, tot 26 april. Dat melden Spaanse media.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven