zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u00
 

De Standaard

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Man rijdt in Heidelberg met auto in op voetgangers In de Duitse stad Heidelberg zijn drie gewonden gevallen toen een man om nog onbekende reden een voetgangerszone inreed met zijn wagen. De politie schoot de man neer.
25/02 18u45  Man rijdt met auto in op voetgangers: politie schiet dader neer In de Duitse stad Heidelberg zijn drie gewonden gevallen toen een man om nog onbekende reden een voetgangerszone inreed met zijn wagen. De politie schoot de man neer.
25/02 18u15  Nieuwe kabinetschef voor koning Filip Frans van Daele zwaait deze zomer af als kabinetschef van koning Filip. Dat laat het Paleis weten in een mededeling. Hij wordt vervangen door Vincent Houssiau, op dit moment kabinetschef van justitieminister Geens.
25/02 16u45  Verdachte van moord op King Jong-nam dacht dat ze meewerkte aan grap met verborgen camera Een van de verdachten van de moord op King Jong-nam, halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, dacht naar eigen zeggen dat ze meedeed aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera. Ze kreeg daarvoor omgerekend zo’n 85 euro.14 
25/02 16u30  Fransen vragen of Obama hun president wil worden In Frankrijk is een petitie gestart om Barack Obama te overtuigen zich kandidaat te stellen voor de Franse verkiezingen. ‘Hij heeft de beste papieren voor deze job’, klinkt het bij de initiatiefnemers.14 
25/02 15u30  Jinnih Beels: ‘Erg voor familie en collega’s’ De Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels zegt geschokt te zijn door een racistische afbeelding van haar, die door een inspecteur van haar eigen korps is verspreid. Ze zegt het zelf wel ‘te kunnen plaatsen’, maar betreurt dat dit incident afstraalt op haar collega’s.11 
25/02 14u15  Brazilië zet carnaval in Het traditionele carnavalsfeest is in Brazilië al volop losgebarsten. De aanzet van het bekendste Zuid-Amerikaanse feest is echter wat in mineur verlopen: op veel plaatsenin het land zijn de festiviteiten door geldproblemen afgelast.10 
25/02 13u45  Protest in plaats van Oscar-party: filmsterren roepen op tot openheid naar wereld Filmsterren als Jodie Foster (54) en Michael J. Fox (55) hebben het op een protestbijeenkomst in Beverly Hills opgenomen voor de persvrijheid en voor de rechten van immigranten en minderheden. Het agentschap UTA (United Talent Agency) had gevraagd deel te nemen aan de actie “United Voices”, waarop vrijdag (plaatselijke tijd) meer dan 1.500 mensen aanwezig waren.11 
25/02 13u45  Unia: 'Verwacht dat beleid Zuhal Demir minstens even krachtig is als haar taal' 'De nieuwe staatssecretaris spreekt heel krachtige taal. Ik verwacht dat haar beleid minstens even krachtig is. En dat is ook echt nodig', dat zegt directeur Els Keytsman van Unia. Ze wil snel overleggen met Zuhal Demir (N-VA).11 
25/02 13u00  “Verwacht dat beleid Zuhal Demir minstens even krachtig is als haar taal” “De nieuwe staatssecretaris spreekt heel krachtige taal. Ik verwacht dat haar beleid minstens even krachtig is. En dat is ook echt nodig”, zo reageert directeur Els Keytsman van Unia. In Het Nieuwsblad had kersvers staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) de aanval geopend op het vroegere Gelijkekansencentrum.13 
25/02 13u00  Elke dag krijgen 363 bestuurders een rijverbod Belgische politierechters spraken vorig jaar 133.005 keer een rijverbod uit, goed voor 363 verboden per dag. Een vijfde van deze veroordeelden moest een medische en psychologische test ondergaan en hun theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Dat schrijft De Standaard zaterdag, op basis van cijfers van de FOD Justitie.
25/02 12u00  Louis Michel heeft spijt van uitspraken over loon parlementsleden Louis Michel (MR), lid van het Europees Parlement en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, verontschuldigt zich zaterdag in Le Soir voor een uitspraak van begin deze maand. In Vif L’Express had vader Michel naar aanleiding van het Publifin-schandaal zich tegen een beperking van het loon van een parlementslid tot maximaal 4.800 euro per maand uitgesproken.12 
25/02 11u30  In gracht gedumpte varkens waren zwanger De brandweer van Aarschot heeft woensdag vier mini varkens gered uit een diepe gracht. De dieren waren er gedumpt. Ze worden nu opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.14 
25/02 11u15  Opnieuw licht in Kennedytunnel na stroomuitval De Kennedytunnel in Antwerpen heeft zaterdagochtend gekampt met een stroomuitval waardoor de verlichting in beide tunnelkokers niet werkte. Omstreeks 10 uur waren de problemen opgelost, al stonden er wel nog files, vanaf Kruibeke en Borgerhout.
25/02 10u15  Zelfmoordaanslagen eisen 42 levens in Homs Bij de zelfmoordaanslagen op twee zetels van de veiligheidsdiensten in de Syrische stad Homs zijn zaterdag volgens een nieuwe balans van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten 42 doden gevallen onder de medewerkers van de diensten.
Laatste update: vandaag om 19u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/02 17u30  Franstalige media mort op N-VADe Franstalige media zijn niet opgezet met de persconferentie van N-VA omtrent Elke Sleurs. Er was geen enkele Franstalige redactie uitgenodigd om het nieuws dat een lid van de federale regering ontslag nam te berichten.
20/02 17u30  VIDEO. Reconstructie van de woelige week van Siegfried BrackeNa Tom Balthazar (SP.A) verliest de Gentse politiek ook Siegfried Bracke als kopstuk voor de verkiezingen van volgend jaar. Het uitbreken van het Publipart-schandaal leek een zegen voor de kansen van oppositieleider Bracke in Gent, ware het niet dat hij zelf ook onder de aandacht kwam met zijn mandaat als adviseur bij Telenet. Een reconstructie van een bijzonder woelige week voor de eerste burger van het land.
20/02 17u30  VIDEO. Wetstraatjournalist Bart Brinckman over de wissel Bracke SleursHet is op zijn minst een opmerkelijke transfer van Elke Sleurs: van de federale regering naar de Gentse gemeenteraad. Na de persconferentie van N-VA vanmorgen blijven toch nog heel wat vragen onbeantwoord. Wetstraatjournalist Bart Brinckman zoekt naar antwoorden.
20/02 17u15  ‘Fake news’ in de EU‘Veel fake news en alternative facts vandaag in Brussel. Veel werk op de plank voor de Europese Commissie en Juncker. Geen tijd voor roddels.’ Woordvoerder Margaritis Schinas is niet opgezet met het gerucht dat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker binnenkort ontslag zou nemen.
20/02 17u15  Hey Wilders, hoe wil je dat dan doen?Bij de aftrap van de verkiezingscampagne van de Partij voor de Vrijheid (PVV) zaterdag, verklaarde Geert Wilders vooral dat 'Nederland weer voor Nederlanders' moet worden. Toch heeft zijn partij ook een programma, waarin ze onder andere belooft alle moskeeën te sluiten, de Koran te verbieden en het geld voor onder andere ontwikkelingshulp en de openbare omroep te schrappen. Maar hoe gaat Wilders dat voor elkaar krijgen, vroeg het Nederlandse televisieprogramma 'Zondag met Lubach' zich af?
20/02 17u15  'Brexit mag geen voorbeeld voor andere lidstaten worden'De onderhandelingen over de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie mogen geen prikkel worden voor andere lidstaten om het Britse voorbeeld te volgen. Dat heeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gezegd in een toespraak bij de Belgische werkgeversfederatie VBO.
20/02 17u15  Le Pen vindt Assad betere oplossing dan ISDe Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen acht het beter dat de Syrische dictator Bashar al-Assad aan de macht is in het door burgeroorlog geteisterde land dan de jihadi’s van Islamitische Staat.
20/02 17u00  Hongersnood in Zuid-SoedanMeer dan 100.000 mensen lopen het risico op hongersnood in verschillende delen van Zuid-Soedan. Dat zeggen drie organisaties van de Verenigde Naties maandag.
20/02 16u00  Nieuw-Zeelandse rechter akkoord met uitlevering Kim Dotcom aan VSDe Nieuw-Zeelandse rechtbank heeft beslist dat internetondernemer Kim Dotcom in aanmerking komt om het land uitgezet te worden en uitgeleverd te worden aan de VS. De flamboyante oprichter van Megaupload.com claimt echter de overwinning in de zaak.
20/02 15u30  Bende van ‘Spiderman’ krijgt tot acht jaar cel voor kunstroofDrie mannen die terechtstaan voor de diefstal van vijf schilderijen van de hand van moderne meesters, zijn door een Parijse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes tot acht jaar. De schilderijen werden uit het Museum voor Moderne Kunst (MAM) in Parijs ontvreemd in 2010. Het zou gaan om de grootste kunstroof ooit in Frankrijk.
20/02 15u30  Libische premier overleeft aanslagHet konvooi van Fayez al-Sarraj, die aan het hoofd staat van de internationaal erkende regering van nationale eenheid in Libië, is maandag in Tripoli onder vuur genomen. Dat meldt een woordvoerder van de premier. De eerste minister bleef ongedeerd.
20/02 15u15  Pence: relatie met Europa is ‘onwrikbaar’De Verenigde Staten zijn niet van plan hun betrokkenheid bij de Europese Unie te laten vallen. Dat was maandag de duidelijke boodschap van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence tijdens zijn bezoek aan Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad. ‘Het engagement van de VS met de EU is onwrikbaar en duurzaam’, zei hij.
20/02 15u00  Gewezen politieman ‘moordde in opdracht van Duterte’Een Filipijnse politieagent op rust zegt dat huidig president Rodrigo Duterte hem heeft ingehuurd om als lid van een doodseskader misdadigers om te brengen. De feiten zouden hebben plaatsgevonden toen Duterte nog burgemeester was van de stad Davao. Een woordvoerder van de regering spreekt van een lastercampagne.
20/02 15u00  Honderdtal betogers protesteren tegen komst Mike PenceEen groep actievoerders is vanmorgen in de buurt van de Europese instellingen op straat gekomen uit protest tegen het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan ons land. Een hondertal mensen kwam bijeen in de buurt van het Schuman-rondpunt om hun bezwaren tegen het beleid van president Donald Trump te laten horen.
20/02 15u00  De Wever: 'Ik dacht dat ik stierf toen ik van Bracke hoorde'Het is onbegrijpelijk dat Siegfried Bracke (N-VA) zo lang wachtte om duidelijkheid te scheppen over zijn verloning als adviseur van Telenet. Dat heeft zijn voorzitter, Bart De Wever, toegegeven na de bekendmaking dat niet Bracke maar Elke Sleurs lijsttrekker wordt in Gent. 'Bracke is het symbool van de graaicultuur geworden zonder dat hij zelf heeft gegraaid.'
20/02 14u45  De Wever: 'Waarom Bracke niet eerder heeft gesproken? Dat is de vraag van 1 miljoen'Het is onbegrijpelijk dat Siegfried Bracke (N-VA) zo lang wachtte om duidelijkheid te scheppen over zijn verloning als adviseur van Telenet. Dat heeft zijn voorzitter, Bart De Wever, toegegeven na de bekendmaking dat niet Bracke maar Elke Sleurs lijsttrekker wordt in Gent. 'Bracke is het symbool van de graaicultuur geworden zonder dat hij zelf heeft gegraaid.'
20/02 14u30  ‘Veel werk om schade in Gent te herstellen’Elke Sleurs trekt voor N-VA de lijst in Gent. ‘Omdat de geloofwaardigheid van Bracke is aangetast.’ Ze stopt verrassend als staatssecretaris om ‘zich helemaal op Gent te storten.’
20/02 14u30  De Wever: 'Waarom Bracke niets heeft gezegd? Dat is de vraag van 1 miljoen'Het is onbegrijpelijk dat Siegfried Bracke (N-VA) zo lang wachtte om duidelijkheid te scheppen over zijn verloning als adviseur van Telenet. Dat heeft zijn voorzitter, Bart De Wever, toegegeven na de bekendmaking dat niet Bracke maar Elke Sleurs lijsttrekker wordt in Gent. 'Bracke is het symbool van de graaicultuur geworden zonder dat hij zelf heeft gegraaid.'
20/02 13u15  Zweedse ambassade wil Trump 'informeren' over immigratiebeleidNadat Donald Trump zaterdag leek te suggereren dat er dit weekend een aanslag had plaatsgevonden in Zweden, bood de ambassade van dat land in de VS aan om de Amerikaanse president meer informatie te geven over het Zweedse immigratie- en integratiebeleid. Trump verduidelijkte eerder zelf dat hij het over een uitzending van Fox News had die een verband legde tussen asielzoekers en de stijgende criminaliteit in het land.
20/02 13u15  Openbaar vervoer in Brussel moet netter wordenNet Brussel, Brussel Mobiliteit en MIVB hebben een overeenkomst gesloten over de reiniging van de eigen sites en perrons van de openbare vervoersmaatschappij. ‘Brusselaars hadden soms de indruk dat deze ruimten werden vergeten’, zegt bevoegd minister Pascal Smet.
20/02 13u15  Skiërs dreigen op lange files te botsenWie volgend weekend op skivakantie vertrekt, moet rekening houden met erg lange files richting de wintersportoorden. Automobilistenverenigingen Touring en VAB voorspellen vooral zaterdag zware verkeersproblemen. De Franse regio Rhône-Alpes is te vermijden, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland wordt het druk. VAB en Touring raden automobilisten daarom aan om zondag te vertrekken.
20/02 13u00  De wereld herbewapent weerDe handel in wapensystemen bloeit. Sinds het einde van de Koude Oorlog lag het handelsvolume nog nooit zo hoog. De neergaande trend uit de laatste 20 jaar is daarmee definitief gekeerd.
20/02 13u00  Erdal krijgt 15 jaar voor drievoudige moordDe correctionele rechtbank van Brugge heeft Fehriye Erdal (39) bij verstek tot 15 jaar cel veroordeeld voor drie moorden in Istanboel in januari 1996. Het OM had 30 jaar geëist voor de militante van de extreem-linkse groepering DHKP-C.
20/02 12u45  Bomenrij langs Damse Vaart is monumentVlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) heeft de kanaalbeplanting van opgaande populieren langs de Damse Vaart definitief beschermd.
20/02 12u45  Erdal krijgt 15 jaar voor drievoudige moord in TurkijeDe correctionele rechtbank van Brugge heeft Fehriye Erdal (39) bij verstek tot 15 jaar cel veroordeeld voor drie moorden in Istanboel in januari 1996. Het OM had 30 jaar geëist voor de militante van de extreem-linkse groepering DHKP-C.
20/02 12u30  Trump haalde info over Zweden bij Fox NewsDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag meer duidelijkheid over zijn persconferentie van zaterdag. Daarop leek hij te suggereren dat er dit weekend een aanslag had plaatsgevonden in Zweden. Trump had het echter over een uitzending van Fox News die een verband legde tussen asielzoekers en de stijgende criminaliteit in het land.
20/02 11u45  Bracke: 'Men heeft mijn geloofwaardigheid gesloopt'Niet Siegfried Bracke maar Elke Sleurs wordt in 2018 lijsttrekker voor de N-VA in Gent. Dat maakte de partij bekend op een persconferentie in het Vlaams Parlement. Sleurs stopt daarom ook als federaal staatssecretaris.
20/02 11u45  'Loon Eandis-top is inderdaad hoog, maar wel gepast'De verloning van de top van Eandis is hoog maar gepast. Zo reageert bestuursvoorzitter Piet Buyse op het bericht dat de directieleden met gemiddeld 457.000 euro bruto veel meer verdienen van het plafond van 290.000 euro voor toplui van overheidsbedrijven.
20/02 11u30  Niet Bracke maar Sleurs trekt N-VA-lijst in GentNiet Siegfried Bracke maar Elke Sleurs wordt in 2018 lijsttrekker voor N-VA in Gent. Dat maakte de partij bekend op een persconferentie in het Vlaams Parlement. Sleurs stopt daarom ook als federaal staatssecretaris.
20/02 11u15  LIVE. Niet Bracke maar Sleurs trekt N-VA-lijst in GentNiet Siegfried Bracke maar Elke Sleurs wordt in 2018 lijsttrekker voor N-VA in Gent. Dat werd bekendgemaakt op een persconferentie in het Vlaams Parlement.
20/02 10u30  Hongersnood dreigt toe te slaan in Zuid-SoedanMeer dan 100.000 mensen lopen het risico op hongersnood in verschillende delen van Zuid-Soedan. Dat zeggen drie organisaties van de Verenigde Naties maandag.
20/02 10u15  Enkelband voor verdachte van vluchtmisdrijfDe onderzoeksrechter in Tongeren heeft maandagmorgen beslist de 23-jarige man uit Alken onder elektronisch toezicht aan te houden. Hij was dit weekend betrokken bij een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Steenweg in Alken. Hij krijgt dus een enkelband.
20/02 09u45  Nieuw overleg over geluidsnormen levert niets opEen vergadering van de verschillende regeringsleiders over de geluidsnormen voor Brussels Airport is al na een uur stopgezet. Minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR) houdt nog spoedoverleg met zijn collega's, maar het lijkt er dus op dat Vlaanderen een belangenconflict zal inroepen.
20/02 09u15  Belg zat vorig jaar 21 uur vast in fileDe Belgische automobilist stond vorig jaar gemiddeld 21 uur in de file. Dat blijkt uit de jaarlijkse Traffic Scorecard van het Amerikaanse Inrix, de internationale marktleider in realtime-verkeersinformatie. Ons land is daarmee goed voor een veertiende plaats in de Europese ranking, en behoort dus tot de middenmoot.
20/02 08u30  VIDEO. Gekanteld rijtuig van Leuvense sporen getildIn de nacht van zondag op maandag is het gekantelde rijtuig van de zaterdag in Leuven ontspoorde trein getakeld. Straks volgen de twee andere rijtuigen die nog op de sporen staan, zo meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.
20/02 08u30  VIDEO. Premier Michel tevreden na gesprek met Amerikaanse vicepresident PenceDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence is zondagmiddag aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese bondgenoten moet sussen over het toekomstig buitenlands beleid van de Verenigde Staten. Premier Michel reageerde zondagavond tevreden over het gesprek dat hij met Pence heeft gehad.
20/02 08u15  Lange file op E34 na ongeval in RanstOp de E34 in de richting van Antwerpen staat maandagochtend een lange file, door een ongeval in Ranst. Ook op de R2 is er zware hinder: de Beverentunnel is richting Nederland versperd na een ongeval met vrachtwagens.
20/02 08u00  Eandis-top heeft hoger loon dan premierDe top van Eandis, dat zeven intercommunales overspant, verdient per manager gemiddeld 457.000 euro bruto per jaar. Dat is een pak meer dan het plafond van 290.000 euro voor CEO’s in overheidsbedrijven zoals de NMBS, en meer dan het loon van de eerste minister.
20/02 07u45  Grijze en natte week op komstMaandag is het grijs en nevelig met dikwijls motregen en later ook wat intensere regen. In de Ardennen kan het zicht zeer beperkt worden door lage wolken en mist.
20/02 07u30  Gekanteld rijtuig van Leuvense sporen getildIn de nacht van zondag op maandag is het gekantelde rijtuig van de zaterdag in Leuven ontspoorde trein getakeld. Straks volgen de twee andere rijtuigen die nog op de sporen staan, zo meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.
20/02 06u15  Peeters al klaar met wet voor meer transparantieNethys, Publipart, Ethias, Belfius, PMV, Jobpunt Vlaanderen, en nog meer vennootschappen waarin de overheid een meerderheidsbelang heeft, zullen in de toekomst de vergoedingen van de leden van de raad van bestuur moeten publiceren.
20/02 06u15  Grimbergen vreest miljoenenclaim GhelamcoDe strijd om het Eurostadion krijgt de allures van een juridische thriller. Met een gemeenteraad die zich zwaar onder druk gezet voelt.
20/02 06u15  ‘Zelfde toets voor elk kind’Dezelfde vragen voor alle leerlingen in alle scholen. In de buurlanden is het de logica zelve. Dat kan ook in Vlaanderen, bepleiten Antwerpse academici.
19/02 23u15  Telefoon van Hitler voor 243.000 dollar geveildDe gepersonaliseerde rode telefoon van Adolf Hitler is zondag voor 243.000 dollar (229.000 euro) onder de hamer gegaan. Dat meldt het veilinghuis Alexander Historical Auctions, dat de verkoop organiseerde van ‘allicht het dodelijkste wapen aller tijden, dat miljoenen mensen over de hele wereld de dood heeft ingejaagd’.
19/02 22u00  Pionier dierenrechten Tom Regan overledenDe Amerikaanse filosoof Tom Regan is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat staat op zijn officiële website. Regan heeft met zijn boek ‘The case for animal rights’ een grote invloed gehad op de hedendaagse dierenrechtenbeweging.
19/02 21u30  Premier Michel tevreden na gesprek met Amerikaanse vicepresident PenceDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence is zondagmiddag aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese bondgenoten moet sussen over het toekomstig buitenlands beleid van de Verenigde Staten. Premier Michel reageerde zondagavond tevreden over het gesprek dat hij met Pence heeft gehad.
19/02 20u45  Europees jongerenorkest verlaat Engeland voor België na BrexitHet European Union Baroque Orchestra (EUBO) heeft omwille van de mogelijke consequenties van de Brexit beslist om Groot-Brittannië te verlaten en zich te vestigen in België. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
19/02 20u00  SpaceX lanceert raket met succesDe Amerikaanse onderneming SpaceX heeft met succes zijn onbemande capsule Dragon gelanceerd voor een bevoorradingsmissie naar het internationale ruimtestation ISS.
19/02 19u30  Vriendin slachtoffer vluchtmisdrijf getuigtViviane Sauwens, een vriendin van de 71-jarige man die deze nacht omvergereden werd, heeft gereageerd op het ongeval. 'Als ik ergens een dier moet omverrijden, dan stop ik daarvoor', vertelt ze.
19/02 19u30  Bourgeois: 'Siegfried is beschadigd'Vlaams minister-president en N-VA-kopstuk Geert Bourgeois houdt zich in VTM NIEUWS op de vlakte over zijn partijgenoot Kamervoorzitter Siegfried Bracke. 'Siegfried gaat door zeer zwaar weer', is zowat het enige wat Bourgeois kwijt wil. 'Hij is zwaar aangeslagen en is ook beschadigd.'
19/02 19u15  Premier Michel ontvangt Amerikaanse vicepresident PenceDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence is zondagmiddag aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese bondgenoten moet sussen over het toekomstig buitenlands beleid van de Verenigde Staten.
19/02 19u00  Mogelijk nog een week gevolgen op lijn tussen Luik en BrusselNadat zaterdagmiddag een trein ontspoorde in Leuven hebben Infrabel en NMBS een aangepaste dienstregeling uitgewerkt voor maandag en wellicht de daaropvolgende dagen.
19/02 18u45  Infrabel mag plaats van ongeval betredenSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft omstreeks 16.15 uur van het parket de toelating gekregen om de plaats waar zaterdag een trein ontspoorde te betreden. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.
19/02 18u15  Wilders zegt lijsttrekkersdebat af na interview met broerDe Nederlandse politicus Geert Wilders doet niet mee aan het mede door RTL Nieuws georganiseerde verkiezingsdebat in het Amsterdamse theater Carré op 5 maart. De leider van de rechts-populistische PVV heeft dat zondag laten weten nadat RTL Nieuws een interview had gepubliceerd met zijn broer Paul Wilders.
19/02 18u00  Jonge vrouwen vallen politie aan op Antwerpse MeirTwee jonge vrouwen hebben zaterdag klappen uitgedeeld aan drie politiemensen, nadat de zus van een van hen gearresteerd werd voor winkeldiefstal op de Meir in Antwerpen. De drie inspecteurs raakten lichtgewond en zijn twee dagen arbeidsongeschikt. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.
19/02 17u45  Watteeuw: ‘Wat Bracke doet, maakt de politiek kapot’De Gentse Groen-schepen Filip Watteeuw verwacht een sterk signaal van Kamervoorzitter Siegfried Bracke na de heisa van de voorbije dagen. ‘Bracke heeft een onvergeeflijke fout gemaakt’, klinkt het in De Zondag.
19/02 16u45  Amerikaanse vicepresident Pence aangekomen in BelgiëDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence is zondagmiddag aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese bondgenoten moet sussen over het toekomstig buitenlands beleid van de Verenigde Staten.
19/02 16u15  McCain waarschuwt voor dictatuurDe Amerikaanse senator John McCain heeft het in een interview met NBC opgenomen voor de pers in de Verenigde Staten. Dat deed hij in een reactie op een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump waarin hij de pers ‘de vijand van het Amerikaanse volk’ noemde.
19/02 16u00  Dit dorp zit met een verrader: onbekende man zoekt foutgeparkeerde wagens en verwittigt parkeerwachtersBewoners van het rustieke, Britse dorpje Rottingdean zijn razend op een anonieme verrader die hen het leven zuur maakt. Een onbekende ‘informant’ zoekt actief naar foutgeparkeerde wagens en meldt ze vervolgens aan de parkeerwachter. Het leverde de inwoners al een hoop parkeerboetes op.
19/02 16u00  Trump kondigt “nieuw plan” aan om terroristen tegen te houdenTijdens een bijeenkomst zaterdagavond in Florida, verzekerde de Amerikaanse president Donald Trump dat het Witte Huis “vlot” werkt. Voor duizenden toeschouwers sprak hij over zijn verwezenlijkingen en plannen, en haalde hij nog eens uit naar de media.
19/02 15u00  Renzi neemt ontslag als leider democratische partijDe vroegere Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zondag ontslag genomen als leider van de centrumlinkse regeringspartij Partito Democratico. Hij houdt de deur wel open voor een comeback.
19/02 14u30  Gerenommeerd orkest verlaat Engeland voor België na BrexitHet European Union Baroque Orchestra (EUBO) heeft omwille van de mogelijke consequenties van de Brexit beslist om Groot-Brittannië te verlaten en zich te vestigen in België. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
19/02 14u30  Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van DachauDe Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben zondagochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste officiële bezoek van Pence aan Duitsland. Later zondag reist de vicepresident verder naar ons land.
19/02 14u30  Johan Vande Lanotte trekt met Oostendse Stadslijst naar kiezer in 2018De huidige burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte (sp.a) trekt met een Stadslijst naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat is zondagmiddag beslist tijdens een ledenvergadering van sp.a Oostende. Die gaf haar goedkeuring om met een nieuw programma en nieuwe lijst naar de kiezer te trekken.
19/02 14u00  Bourgeois roept Brussel op tot verantwoordelijkheid: ‘It takes two to tango’Vlaams minister-president Geert Bourgeois roept de Brusselse regering op haar verantwoordelijkheid te nemen in het dossier van de geluidsnormen voor Brussels Airport. ‘It takes two to tango’, zei hij zondag op VTM NIEUWS. Maandag buigen de verschillende regeringen van het land zich op het Overlegcomité over het dossier.
19/02 13u00  ‘Vraag om uitstel doet enorm twijfelen aan biomassacentrale Langerlo’Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) ziet het project voor de ombouw van een steenkoolcentrale tot een biomassacentrale in Langerlo (Genk) liever verdwijnen. Dat heeft hij zondag gezegd in De Zevende Dag op één.
19/02 12u45  ‘Binnenkort een duidelijke JA of NEEN op regularisatieaanvragen’De Dienst Vreemdelingenzaken heeft, als het huidige tempo volgehouden wordt, in september zijn regularisatie-achterstand volledig weggewerkt. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op zijn blog ‘Theo Tuurt’.
19/02 12u30  Irak: 350.000 kinderen zitten vast in westen van MosoelZowat 350.000 kinderen zitten vast in het westen van Mosoel. Dat zegt de Britse ngo Save the Children. Die roept de Iraakse troepen en hun bondgenoten op ‘al het mogelijke te doen om hen te beschermen’. Irak is zondag een offensief gestart om het westelijke deel van de stad te heroveren op IS. Het oostelijk deel is al in handen van de militairen.
19/02 12u00  Trump suggereert onbestaande terreuraanslag in ZwedenDonald Trump heeft zaterdag in een toespraak in Florida gesuggereerd dat er de avond voordien een terreuraanslag werd gepleegd in Zweden. Maar er is vrijdagavond niets bijzonder gebeurd in dat land. ‘Zweden? Terreuraanslag? Wat heeft hij gerookt?’, reageerde de voormalige Zweedse premier Carl Bildt op Twitter.
19/02 11u45  Treinverkeer zwaar verstoord, extra spoor vrijgemaaktIn de omgeving van het treinongeval in Leuven is een extra spoor vrijgemaakt, waardoor de doorstroming van de treinen in het station iets vlotter kan gebeuren. De aangepaste dienstregeling blijft wel nog van kracht. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
19/02 11u45  Verdachte vluchtmisdrijf via tip uit eigen entourage ontmaskerdDe verdachte van het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Alken is via een tip aan de politie ontmaskerd. De tip kwam uit de eigen entourage van de verdachte. Het gaat om een twintiger uit Alken, geboren in 1993.
19/02 11u30  Trumps plannen duwen Mexico in armen van nieuwe handelspartnersDe Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Luis Videgaray heeft in een interview met het Duitse persbureau dpa gezegd dat zijn land na uitlatingen van Donald Trump op zoek is naar handelsakkoorden met andere naties.
19/02 11u30  VIDEO. Elk uur sterft in ons land iemand aan vuile lucht. Dit is waarom.Dag in dag uit ademen we lucht in. Heel wat vervuilde stofdeeltjes komen zo ons lichaam binnen. Maar om welke deeltjes gaat het precies? Wanneer nemen we er teveel op? En wat zijn de risico's? De Standaard verheldert het in deze animatievideo.
19/02 10u00  Politie zoekt nog 4 mensen voor moord op halfbroer Kim Jong-unDe Maleisische politie is nog op zoek naar vier Noord-Koreanen die betrokken zijn bij de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, maandag in Kuala Lumpur. Dat heeft de Maleisische politie zondag bekendgemaakt.
19/02 09u00  Treinverkeer zwaar verstoord na ontsporingBij het station van Leuven is zaterdag een trein ontspoord. Daarbij is één dode gevallen, meerdere mensen raakten gewond. Het treinverkeer blijft zwaar verstoord.
19/02 08u45  Bergingswerken grote klus, treinverkeer zwaar verstoordHet zal een hele klus worden om de ontspoorde trein in Leuven weg te halen. Dat zegt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De voorbereidingen voor de berging zijn al begonnen. Het treinverkeer blijft verstoord.
19/02 08u00  Ruim twintig mensen afgevoerd na overdosis drugs op festival in MelbourneMeer dan 20 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze zaterdagnacht een overdosis drugs namen op een dancefestival in Melbourne. Enkelen van hen zouden er ernstig aan toe zijn, zo meldden de Australische media.
19/02 08u00  Trump verzekert aanhangers dat Witte Huis ‘vlot’ werktTijdens een bijeenkomst zaterdagavond in Florida, verzekerde de Amerikaanse president Donald Trump dat het Witte Huis ‘vlot’ werkt. Voor duizenden toeschouwers sprak hij over zijn verwezenlijkingen en plannen, en haalde hij nog eens uit naar de media.
19/02 08u00  Vrouw achter legalisering van abortus in VS overledenNorma McCorvey, van wie de ongewenste zwangerschap in 1973 aanleiding gaf tot de legalisering van abortus in de Verenigde Staten, is zaterdag overleden in Texas.
19/02 07u45  Offensief Iraaks leger tegen IS begonnenDe Iraakse premier Haider al-Abadi heeft aangekondigd dat de militaire operatie om terreurbeweging IS te verdrijven uit het westelijk deel van de stad Mosoel, is begonnen.
18/02 23u15  Iraaks leger kondigt eindoffensief in Mosoel aanHet Iraakse leger heeft zaterdag duizenden pamfletten uitgestrooid boven het westelijke deel van de stad Mosoel om de bevolking van het door Islamitische Staat (IS) gecontroleerde stadsdeel te waarschuwen dat eerlang een grootschalig grondoffensief zal worden geopend. In West-Mosoel zitten nog honderdduizenden burgers vast.
18/02 22u15  VS sturen 1.000 troepen naar PolenDe Verenigde Staten zullen in april de oostflank van de Navo nog meer versterken door ongeveer 1.000 extra manschappen in Polen stationeren. Dat deelde het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa zaterdag mee. De Navo zal eind maart ook extra militaire voertuigen sturen naar Orzysz, in het noordoosten van Polen.
18/02 20u15  Meer dan 150.000 betogers in Barcelona willen méér vluchtelingenEen mensenmassa van ongeveer 160.000 betogers heeft zaterdag in Barcelona gedemonstreerd om te eisen dat Spanje voortaan veel meer vluchtelingen opneemt dan in het recente verleden. Dat de conservatieve regering de quota voor Spanje voor het opvangen van vluchtelingen en migranten niet aanvaardt, bestempelden de betogers als ‘schandalig’.
18/02 20u00  Dodelijk slachtoffer zat toch op ontspoorde treinBij het station van Leuven is een trein ontspoord. Daarbij is één dode gevallen, meerdere mensen raakten gewond. Aanvankelijk was er nogal wat verwarring over het dodelijke slachtoffer, maar in tegenstelling tot sommige eerdere berichten, zat hij volgens het parket wel degelijk op de trein.
18/02 19u45  Dodelijk slachtoffer zat waarschijnlijk toch op ontspoorde treinBij het station van Leuven is een trein ontspoord. Daarbij is één dode gevallen, meerdere mensen raakten gewond. Aanvankelijk was er nogal wat verwarring over het dodelijke slachtoffer, maar in tegenstelling tot eerdere berichten, zou hij toch op de trein gezeten hebben.
18/02 18u45  Tweehonderd Brusselaars protesteren tegen luchtvervuilingIn Brussel zijn zaterdag ongeveer 200 mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de luchtvervuiling in de hoofdstad. De betoging was een initiatief van het burgercollectief Bruxsel’AIR. ‘We willen het grote publiek bewustmaken van de schaal en ernst van de situatie’, zeggen de organisatoren, die de passiviteit van de beleidsmakers aanklagen. ‘Er is nood aan structurele maatregelen die worden gecoördineerd door de verschillende overheden.’ Bruxsel’AIR wil onder meer dat er tolheffing komt.
18/02 18u45  Kiekeboes op nieuwe sticker Rode KruisDe Kiekeboes worden in 2017 het gezicht van de traditionele stickerverkoopactie van het Rode Kruis. ‘Iedereen weet dat deze familie het hart op de juiste plaats heeft – en dat ze dit nu ook tonen aan de Vlaming, dat doet ons enorm plezier’, klinkt het bij het Rode Kruis.
18/02 18u30  Samenwerking brandweerzones in Oost-Vlaanderen moet hulpverlening efficiënter makenDe brandweerzones Centrum en Hulpverleningszone Zuid-Oost, die samen een groot deel van de provincie Oost-Vlaanderen bestrijken, gaan samenwerken om te vermijden dat er dubbel uitgerukt wordt en om de aanrijtijden te versnellen. Dat meldt burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen.
18/02 18u15  Getuige: paniek in trein was grootEen jongeman getuigt over het treinongeval in Leuven. 'Er was overal stof en onze stoel en spullen gingen vliegen', vertelt de 18-jarige Arne Hermans aan VTM NIEUWS. Hij zat in de tweede wagon en ontsnapte aan het ergste.
18/02 17u45  Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken koningin PaolaKoning Filip en koningin Mathilde hebben zaterdagnamiddag een bezoek gebracht aan koningin Paola, die in het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel herstelt van een heupoperatie.
18/02 17u30  Een goede daad kan je duur te staan komen in ParijsEen vrouw die in Parijs een boek op straat had laten liggen – in de hoop dat een andere literatuurliefhebber het zou vinden – heeft een boete gekregen van 68 euro. ‘Zwerfvuil’ achterlaten mag immers niet.
18/02 16u00  Leen Verbist stapt op uit Antwerpse gemeenteraadLeen Verbist neemt ontslag als Antwerps gemeenteraadslid. Dat meldt de SP.A-politica in een persbericht. Verbist kwam vrijdag in opspraak toen bekend raakte dat ze de voorbije jaren een bestuurdersvergoeding van Telenet gestort kreeg die eigenlijk bedoeld was voor de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA). Het zou gaan om een bedrag van 30.000 euro.
18/02 15u45  Vanhengel: 'Opschuiven startbaan idee van Brussels AirportDe Brusselse Begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD) heeft verduidelijkt dat hij Brussels Airport niet wil verschuiven, maar enkel de startbaan te verlengen, zoals de directie zelf ook wil. Vlaams minister Ben Weyts denkt dat Vanhengel vooral wil dat er enkel nog vluchten over Vlaanderen gaan. Vanhengels voorzitster Gwendolyn Rutten verzekerde al dat het geenszins om een partijstandpunt gaat.
18/02 15u30  Wilders start verkiezingscampagne: ‘Te veel Marokkaans tuig in Nederland’Onder grote belangstelling van de pers heeft de Nederlandse politicus Geert Wilders zaterdag in Spijkenisse nabij Rotterdam de verkiezingscampagne van de PVV afgetrapt. ‘Nederland moet weer van de Nederlanders worden’, herhaalde Wilders.
18/02 15u00  Eén dode en verschillende gewonden bij ontsporing trein nabij LeuvenVlakbij het station van Leuven is een trein ontspoord die op weg was naar De Panne. Daarbij is één dode gevallen, meerdere mensen raakten gewond. Dat bevestigt Leuvens burgemeester Louis Tobback. Door het ongeval is alle treinverkeer van en naar Leuven waarschijnlijk voor langere tijd onderbroken.
18/02 14u45  Vlaamse koersen gebruiken betonblokken tegen aanslagenDe organisatoren van de Vlaamse wielerklassiekers zullen alle drukke plaatsen beveiligen. Straten worden afgezet met betonblokken of aanhangwagens, zodat terroristen niet met vrachtwagens het publiek kunnen inrijden. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws Zaterdag.
18/02 14u30  Vlaamse koersen gerbuiken betonblokken tegen aanslagenDe organisatoren van de Vlaamse wielerklassiekers zullen alle drukke plaatsen beveiligen. Straten worden afgezet met betonblokken of aanhangwagens, zodat terroristen niet met vrachtwagens het publiek kunnen inrijden. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws Zaterdag.
18/02 14u00  'Verschillende gewonden na ontsporing trein nabij Leuven'Nabij het station van Leuven is een trein ontspoord die op weg was naar De Panne. Daarbij zouden gewonden gevallen zijn, meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Door dat ongeval is het treinverkeer van en naar Leuven onderbroken.
18/02 13u30  Rutten fluit Vanhengel terug over opschuiven ZaventemDe Brusselse Begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD) meent dat het 'logisch' zou zijn om de luchthaven, samen met de groei van de hoofdstad, verder achteruit te leggen. Vlaams minister Ben Weyts denkt dat Vanhengel vooral wil dat er enkel nog vluchten over Vlaanderen gaan. Vanhengels voorzitster Gwendolyn Rutten verzekert ondertussen dat het geenszins om een partijstandpunt gaat.
18/02 13u00  Klimaatscepticus legt eed af als hoofd Amerikaans milieuagentschapDe Amerikaanse senaat heeft vrijdag de nominatie bekrachtigd van Donald Trumps kandidaat voor de leiding van het milieu-overheid EPA (Environment Protection Agency). De 48-jarige Scott Pruitt werd in zijn ambt bevestigd met 52 stemmen tegen 46.
18/02 13u00  VIDEO.Elk uur sterft in ons land iemand aan vuile lucht. Dit is waarom.Dag in dag uit ademen we lucht in. Heel wat vervuilde stofdeeltjes komen zo ons lichaam binnen. Maar om welke deeltjes gaat het precies? Wanneer nemen we er teveel op? En wat zijn de risico's? De Standaard verheldert het in deze animatievideo.
18/02 12u45  Drie bergbeklimmers omgekomen in AlpenBij een tocht in de Alpen in het Frans-Italiaanse grensgebied zijn drie bergbeklimmers omgekomen.
18/02 12u30  Wildparkeerder had niet op dit strategisch geplaatste paaltje gerekendOm te verhinderen dat auto’s nog parkeren op het nieuwe jaag- en fietspad langs de Schelde, heeft de gemeente er paaltjes geplaatst. Pech voor de bestuurder die daar op de dag van de plaatsing zijn auto had achtergelaten. Die zit nu ‘gevangen’.
18/02 12u15  Fout geparkeerde auto opgesloten door paaltje aan fietspadOm te verhinderen dat auto’s nog parkeren op het nieuwe jaag- en fietspad langs de Schelde, heeft de gemeente er paaltjes geplaatst. Pech voor de bestuurder die daar op de dag van de plaatsing zijn auto had achtergelaten. Die zit nu ‘gevangen’.
18/02 11u45  Pence stelt Europese bondgenoten gerustAmerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Europese bondgenoten zaterdag op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München verzekerd dat de Verenigde Staten nog geloven in de Navo. Ook Pence verwacht wel meer investeringen in defensie, wat Duits bondskanselier Angela Merkel ook meteen beloofde.
18/02 11u45  Zaventem 1.800 opschuiven? 'Dit kan je niet ernstig nemen'De Brusselse begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD) meent dat het 'logisch' zou zijn om de luchthaven, samen met de groei van de hoofdstad, verder achteruit te leggen. Vlaams minister Ben Weyts denkt dat Vanhengel vooral wil dat er enkel nog vluchten over Vlaanderen gaan.
18/02 11u00  Pence stelt gerust: ‘Amerikaans engagement in Navo is onwrikbaar’Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Europese bondgenoten zaterdag op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München verzekerd dat de Verenigde Staten nog geloven in de Navo. Ook Pence verwacht wel meer investeringen in defensie, wat Duits bondskanselier Angela Merkel ook meteen beloofde.
18/02 10u15  ‘Dodelijkste wapen aller tijden’ moet meer dan 280.000 euro opleverenHet Amerikaanse veilinghuis Alexander Historical Auctions biedt zondag een gepersonaliseerde rode telefoon van Adolf Hitler aan. Het toestel is volgens het veilinghuis ‘het dodelijkste wapen aller tijden, dat miljoenen mensen over de hele wereld de dood heeft ingejaagd’ en moet tussen 200.000 en 300.000 dollar kosten.
18/02 09u00  Trump: ‘New York Times en CNN zijn vijanden van Amerika’In een nieuwe uithaal naar de media noemde de Amerikaanse president Donald Trump verschillende grote Amerikaanse televisiekanalen en de New York Times vrijdag op Twitter ‘vijanden van de Amerikanen’.
18/02 09u00  Vanhengel wil Zaventem 1.800 meter achteruitDe Brusselse begrotingsminister Guy Vanhengel (Open VLD) meent dat het 'logisch' zou zijn om de luchthaven, samen met de groei van de hoofdstad, verder achteruit te leggen.
18/02 08u15  Vierde persoon aangehouden in zaak vermoorde halfbroer Kim Jong-unDe Maleisische politie heeft zaterdag bekendgemaakt een vierde persoon te hebben gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
18/02 08u15  Olielobbyist legt eed af als hoofd Amerikaans milieuagentschapDe Amerikaanse senaat heeft vrijdag de nominatie bekrachtigd van Donald Trumps kandidaat voor de leiding van het milieu-overheid EPA (Environment Protection Agency). De 48-jarige Scott Pruitt werd in zijn ambt bevestigd met 52 stemmen tegen 46.
18/02 08u15  Zestigtal moslimextremisten kunnen dit jaar vrijkomen uit gevangenisLiefst 57 moslimextremisten kunnen dit jaar vrijkomen uit de gevangenis. Dat blijkt uit een vertrouwelijke lijst van geradicaliseerde veroordeelden, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Negen van hen mogen sowieso vertrekken, 48 anderen kunnen vervroegd vrijkomen. Het merendeel van de terreurgevangenen zit trouwens vast in een gewone cel, schrijft De Tijd. Slechts 1 op de 7 zit in een deradicaliseringscel.
18/02 08u15  VIDEOANIMATIE. Door luchtvervuiling sterven we gemiddeld negen maanden vroegerDag in dag uit ademen we lucht in. Heel wat vervuilde stofdeeltjes komen zo ons lichaam binnen. Maar om welke deeltjes gaat het precies? Wanneer nemen we er teveel op? En wat zijn de risico's? De Standaard verheldert het in deze animatievideo.
18/02 08u00  REPORTAGE. Hoeveel ultrafijn stof ademt u in?Journaliste Ine Renson monitort een dag lang de hoeveelheid ultrafijn stof in de lucht. Dat is een goede graadmeter voor de luchtvervuiling door het verkeer.
18/02 06u00  Bijna alle leerlingen kampen met stressGeen schoolcarrière zonder de nodige stress. Maar de scholen moeten toch goed gaan nadenken over hoe ze leerlingen kunnen helpen daarmee om te gaan.
18/02 02u45  Brusselse oppositie begraaft EurostadionOp de oppositiebanken van het Brusselse parlement wordt het terugtrekken van Anderlecht uit het Eurostadion-project positief onthaald. Het is nu hoog tijd om de alternatieven te bekijken, klinkt het zowel bij N-VA als Groen.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

24x Ligt uw school of ziekenhuis in een zone waar het veilig is te ademen?25/02 07u00 - De Standaard: Experts pleiten er voor om nieuwe crèches, scholen, ziekenhuizen en rusthuizen een halve kilometer of verder van drukke wegen af te bouwen. Voldoet uw ziekenhuis aan die norm? Of de school van uw kind? Ontdek het zelf.
23x Kunnen parlementsleden zelf beslissen over hun loon?25/02 06u15 - De Standaard: Belgische parlementsleden verdienen goed hun brood. Vooral hun onbelaste onkostenvergoedingen zijn royaal. Peter De Roover (N-VA) vraagt dat een onderzoeksbureau bekijkt of de bedragen door de beugel kunnen.
23x Politie-inspecteur verdacht verspreiden racistische foto van Mechelse commissaris25/02 07u45 - De Standaard: Er is een racistische afbeelding opgedoken van de Mechelse commissaris Jinnih Beels (39). Het parket is een onderzoek gestart om te achterhalen wie er verantwoordelijk is. Er is al een verdachte opgepakt. Het zou gaan om een politie-inspecteur.
22x Schauvliege wil bouwovertredingen opsporen met drones25/02 07u30 - De Standaard: Als het van de Vlaamse overheid afhangt, dan worden bouwovertredingen straks opgespoord met een drone. Vlaams minister ­Joke Schauvliege (CD&V), bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, ziet het als ‘een geschikt systeem om inbreuken vast te stellen’.
14x 150 Vlaamse politici verzwijgen mandaten voor belastingen: ‘Maar was niet opzettelijk’25/02 08u15 - De Standaard: Vorig jaar hebben 150 Vlaamse politici hun mandaten in intercommunales of (semi-)publieke bedrijven niet aangegeven. Het gaat onder meer om twee burgemeesters en zowat 40 schepenen. Dat blijkt uit de lijst die het Rekenhof jaarlijks publiceert.
14x Rijverbod is geen uitzondering meer25/02 09u00 - De Standaard: Belgische politierechters spraken vorig jaar 133.005 keer een rijverbod uit, goed voor 363 verboden per dag. Een vijfde van deze veroordeelden moest een medische en psychologische test ondergaan en hun theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.
14x Trump polst aannemers voor Mexicaanse muur25/02 10u00 - De Standaard: Het Amerikaanse departement van Binnenlandse Veiligheid heeft aannemers vrijdag opgeroepen voorstellen in te dienen voor de bouw van de muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. Volgende maand zou een formele oproep worden gedaan.
14x In gracht gedumpte varkens waren zwanger25/02 11u30 - De Standaard: De brandweer van Aarschot heeft woensdag vier mini varkens gered uit een diepe gracht. De dieren waren er gedumpt. Ze worden nu opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder.
14x Fransen vragen of Obama hun president wil worden25/02 16u30 - De Standaard: In Frankrijk is een petitie gestart om Barack Obama te overtuigen zich kandidaat te stellen voor de Franse verkiezingen. ‘Hij heeft de beste papieren voor deze job’, klinkt het bij de initiatiefnemers.
14x Verdachte van moord op King Jong-nam dacht dat ze meewerkte aan grap met verborgen camera25/02 16u45 - De Standaard: Een van de verdachten van de moord op King Jong-nam, halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, dacht naar eigen zeggen dat ze meedeed aan een grap voor een televisieprogramma met verborgen camera. Ze kreeg daarvoor omgerekend zo’n 85 euro.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven