zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

De Standaard

Verbergen Tonen
21/04 03u30  Geloven, of niet Lees meer >15 
20/04 22u00  Central Park in New York vanaf deze zomer autoloos Central Park, een van de grootste toeristische trekpleisters van New York, wordt vanaf deze zomer autoloos. Dat heeft burgemeester Bill de Blasio vrijdag bekendgemaakt. Bedoeling is van de groene long nog een groenere long te maken.
20/04 21u15  De Indiase justitie davert op haar grondvesten Zeven oppositiepartijen willen India’s hoogste rechter afzetten. De man zou actief bijdragen tot de partijdigheid van het gerecht. Verkrachtende politici en zelfs aanstokers van religieus geweld worden vaak traag bestraft: moordzaken waarbij elites in het vizier komen ‘verdwijnen’.
20/04 21u00  Mier ontdekt die explodeert als vijand in de buurt is Wetenschappers die de jungle van het Aziatische eiland Borneo verkennen, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. In de wildernis troffen ze een kolonie aan van de ‘Colobopsis explodens’, een mier die zichzelf laat ontploffen om zo mogelijke vijanden uit te schakelen.
20/04 18u45  Vertrouwen in Indiase justitie smelt weg Zeven oppositiepartijen willen India’s hoogste rechter afzetten. De man zou actief bijdragen tot de partijdigheid van het gerecht. Verkrachtende politici en zelfs aanstokers van religieus geweld worden vaak traag bestraft: moordzaken waarbij elites in het vizier komen ‘verdwijnen’.
20/04 18u30  Prins Charles volgt Queen al beetje op De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vrijdag beslist, zo melden Britse media.
20/04 17u45  Fins experiment basisinkomen wordt stopgezet In 2018 had het experiment rond een basisinkomen voor werkloze Finnen uitgebreid moeten worden. In de plaats daarvan is het einde ervan aangekondigd.
20/04 17u45  Extra treinen naar kust dit weekend De NMBS legt dit weekend extra treinen in naar de kust. Dat staat te lezen op de website. ‘Alles heeft uiteraard te maken met het goede weer dat voorspeld wordt’, zegt woordvoerder Bart Crols.
20/04 17u00  ‘Brussel blijft bereikbaar, maar pas verplaatsingsgedrag aan’ In mei begint de renovatie van de versleten Leopold II-tunnel in Brussel. De werkzaamheden zullen drie jaar duren. In de zomermaanden en ’s nachts gaat de tunnel dicht voor het verkeer. De Brusselse regering stelt daarom een pakket begeleidende maatregelen voor.
20/04 16u45  Opnieuw een schietpartij in een school in Florida In de Amerikaanse staat Florida heeft zich vrijdag opnieuw een schietpartij in een middelbare school voorgedaan, zo heeft het ABC News gemeld. Een verdachte is opgepakt.
20/04 16u30  Opnieuw doden bij onrust aan grens tussen Israël en Gaza Nabij de grens tussen Gaza en Israël zijn vrijdag bij nieuwe onrust zeker twee Palestijnen omgekomen en ‘tientallen anderen’ gewond geraakt. Dat hebben de Palestijnse medische diensten bekendgemaakt.
20/04 16u30  Dit is de eerste film die de Saudi's kunnen zien in veertig jaar In Saudi-Arabië is de eerste bioscoop in veertig jaar geopend. Kroonprins Mohammed wil het land cultureel meer openstellen en heeft daarom de ban op bioscopen opgeheven.
20/04 15u45  Cassatie verwerpt beroep Schauvliege in Klimaatzaakprocedure Het Hof van Cassatie heeft het beroep van Joke Schauvliege (CD&V) in de Klimaatzaakprocedure verworpen. ‘We kunnen eindelijk van start gaan’, klinkt het opgelucht.
20/04 15u45  Burgemeester Brakel neemt ontslag na positief blazen bij zwaar ongeval De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) heeft zijn ontslag aangeboden. Vrijdag raakte bekend dat hij positief heeft geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte.
20/04 15u45  Warme nacht eist zijn tol: politie deelt waslijst van incidenten met feestende studenten Tijdens de warme donderdagnacht registreerde de Leuvense politie meer dan 40 klachten over lawaaihinder. De commissaris is duidelijk: ‘Een terugkerend fenomeen elke keer het beter weer wordt, maar extra patrouilles inzetten is niet de oplossing.’
Laatste update: vandaag om 3u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/04 17u00  Waarom de luchtaanval op Syrië niet het begin van Wereldoorlog III isMet hun luchtaanvallen in Syrië hebben de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië de rode lijn voor het gebruik van chemische wapens herbevestigd. Maar aan de machtsverhoudingen op het terrein zal dit vermoedelijk niets veranderen. Buitenlandjournalist Bart Beirlant beantwoordt drie prangende vragen na de luchtaanval.
15/04 16u00  Honderdduizenden betogen in Barcelona tegen gevangenschap separatistische leidersHonderdduizenden mensen betogen zondag in Barcelona tegen de gevangenschap van negen sleutelfiguren in het Catalaanse streven naar onafhankelijkheid.
15/04 15u00  Premier Michel: ‘Idiote en absurde polemiek’Premier Charles Michel (MR) is niet opgezet met de kritiek van de oppositie over de audits in het dossier van de F-16’s.
15/04 14u15  Autobestuurder gaat op de vlucht voor drugscontrole en belandt in gracht in AssenedeIn het Oost-Vlaamse Assenede is een autobestuurder zaterdagavond gewond geraakt toen hij in een gracht belandde. De man werd achtervolgd door agenten die een drugscontrole hielden aan de grens van Sas van Gent en Zelzate, melden de Belgische lokale politie en de Nederlandse politie in Zeeland.
15/04 13u30  Geen treinverkeer tussen Brugge en Oostende na aanrijding in VarsenareEr is zondagochtend geen treinverkeer tussen Brugge en Oostende na een aanrijding in Varsenare (Jabbeke). Er zijn vervangende busdiensten. Dat melden de NMBS en Infrabel.
15/04 12u00  Enorme aangestoken bosbrand schrikt Sydney opEen bosbrand in het zuidwesten van de Australische stad Sydney heeft al 1.000 hectaren verwoest. Honderden brandweermannen zijn dag en nacht in de weer om het vuur te blussen, maar voorlopig zonder veel succes.
15/04 12u00  Johnson: ‘Chemische oorlogsvoering niet negeren’Een dag na de bombardementen in Syrië waarschuwt Boris Johnson dat de wereldmachten hun ogen niet zullen sluiten bij het gebruik van chemische wapens.
15/04 10u45  Prominente advocaat steekt zichzelf in brand uit protestEen Amerikaanse advocaat die rond holebirechten werkte, heeft zichzelf in New York in brand gestoken. Dat deed hij uit protest tegen ecologische vernieling.
15/04 09u30  Meer Russen, Chinezen en Amerikanen: buitenlandse toeristen keren terug naar VlaanderenDe toeristische sector in Vlaanderen heeft zich hersteld van de harde klappen uit 2016. Het aantal ontvangen toeristen groeide in 2017 met 8 procent tegenover 2016 en klokte 2 procent hoger af dan het vorige recordjaar 2015. ‘De toeristische sector toont zich buitengewoon veerkrachtig’, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts zondagochtend.
15/04 09u30  ‘Als ze de zot uithangen, komen wij tussen’: Brusselse politie controleert trouwstoeten en schrijft 33 pv’s uitIn Brussel heeft de politie zaterdag een controleactie gehouden op trouwstoeten en werden er in totaal 33 pv’s uitgeschreven. Buurtbewoners klagen al langer over trouwstoeten omdat die overlast veroorzaken en voor onveilige verkeerssituaties zorgen. Maar Brussel is niet de enige stad die last heeft van trouwstoeten.
15/04 09u30  Vlaams Belang pakt in nieuwe campagne snoeihard uitOp de verkiezingsaffiches voor de gemeenteraadsverkiezingen toont Vlaams Belang foto’s van ‘zwaar mishandelde Vlamingen’.
15/04 08u45  Walvis gestorven na inslikken plastic afvalEen jonge potvis die in februari in Spanje aanspoelde, is waarschijnlijk gestorven omdat hij meer dan 27 kilogram vuilnis niet kon verteren.
15/04 07u15  Tienduizenden Hongaren betogen tegen OrbanTienduizenden mensen hebben zaterdagavond in de Hongaarse hoofdstad Boedapest betoogd tegen de afbouw van de rechtsstaat en de democratie onder de rechtse regering van het EU-land.
15/04 06u45  SP.A wil met slooppremie oude ‘roetbakken’ van de weg halenOppositiepartij SP.A stelt voor een premie van 1.000 euro in te voeren voor mensen die hun oude, vervuilende wagen laten slopen. Op die manier zouden een pak vervuilende wagens versneld van de weg kunnen gehaald worden.
15/04 06u45  Gents Burgerkabinet loopt leegEén jaar na de start van het Gentse burgerkabinet rond het circulatieplan daagt niet eens de helft nog op. Kinderziektes of botst de burgerparticipatie nu al op haar limieten?
15/04 04u15  Wat zijn de sterktes en zwaktes van uw gemeente?Met de verkiezingen voor de deur zal uw gemeentebestuur u vertellen hoe goed u het hebt. De oppositie zal net het omgekeerde beweren. Hoe goed doet uw gemeente het echt? U ontdekt het hier.
14/04 23u00  Echtpaar raakt zwaargewond op E19 nadat motoren in elkaar hakenEen echtpaar is zwaargewond geraakt nadat man en vrouw met hun motoren ten val kwamen op de E19 ter hoogte van Kontich.
14/04 22u45  Zeker zes blauwhelmen gewond in Mali na aanval met raketten, mortieren en zelfmoordvoertuig‘Minstens zes blauwhelmen’ zijn zaterdag gewond geraakt bij een aanval ‘zonder weerga’ tegen het kamp van Minusma in Timboektoe, in het noorden van Mali, zo heeft een buitenlandse veiligheidsbron gezegd. Bij de aanval werden mortieren en een ‘zelfmoordvoertuig’ gebruikt.
14/04 22u00  Naomi Campbell in tranen: 'God zegene Winnie Mandela’In Johannesburg hebben 40.000 Zuid-Afrikanen afscheid genomen van Winnie Madikizela-Mandela. Ook onder andere Jesse Jackson en Naomi Campbell waren naar het land afgezakt om Mandela, één van de belangrijkste figuren van de anti-apartheidsbeweging en ex-vrouw van Nelson Mandela, te eren.
14/04 21u45  Zuid-Afrika neemt afscheid van ‘moeder van de natie’In Johannesburg hebben 40.000 Zuid-Afrikanen afscheid genomen van Winnie Madikizela-Mandela. Ook onder andere Jesse Jackson en Naomi Campbell waren naar het land afgezakt om Mandela, één van de belangrijkste figuren van de anti-apartheidsbeweging en ex-vrouw van Nelson Mandela, te eren
14/04 21u15  Syrisch regime komt na luchtaanvallen met bizarre video van AssadDe Syrische president Bashar al-Assad reageerde voorlopig nog niet op de luchtaanvallen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten in Syrië. Enkele uren na de bombardementen publiceerde het Syrische regime wel een korte video van Assad die aan zijn werkdag begint.
14/04 20u45  Syrisch regime komt na luchtaanvallen met bizarre video AssadDe Syrische president Bashar al-Assad reageerde voorlopig nog niet op de luchtaanvallen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten in Syrië. Enkele uren na de bombardementen publiceerde het Syrische regime wel een korte video van Assad die aan zijn werkdag begint.
14/04 20u00  Meer teken door opwarming klimaat: dit moet je doen bij een beetVlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) heeft zaterdag de allereerste gids ‘Wat te doen bij een tekenbeet’ uitgereikt aan KSA Zelem in het Limburgse Halen. Daarin een duidelijk advies over teken: ‘Controleer, verwijder en volg op.’
14/04 19u45  Toename van aantal teken door opwarming klimaat: dit moet je doen bij een beetVlaams minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) heeft zaterdag de allereerste gids ‘Wat te doen bij een tekenbeet’ uitgereikt aan KSA Zelem in het Limburgse Halen. Daarin een duidelijk advies over teken: ‘Controleer, verwijder en volg op.’
14/04 19u15  Lavrov: 'Luchtaanvallen zijn onaanvaardbaar'De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft de wersterse aanvallen op Syrië 'wetteloos' genoemd. Volgens Lavrov was er geen bewijs dat Syrië achter de chemische aanvallen van vorige week zat. Eerder had Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in Washington, al gedreigd dat de bombardementen niet zonder gevolgen zullen blijven.
14/04 19u00  Rusland: ‘VS en bondgenoten zijn net neokoloniale hooligans’Na de militaire aanval van de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië in Syrië heeft Rusland in de VN-Veiligheidsraad scherp uigehaald naar de VS en hun bondgenoten. VS-ambassadeur Nikki Haley reageerde dat haar land bij een nieuwe chemische aanval opnieuw zal reageren.
14/04 18u45  Pentagon: ‘Operatie heeft Syrische productie chemische wapens stilgelegd’Bij de luchtaanvallen van afgelopen nacht in Syrië werd elk doelwit succesvol geraakt. Dat bevestigt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daardoor is het chemische wapenprogramma van de Syriërs volgens het Pentagon ernstig vertraagd.
14/04 18u30  Lavrov: 'Luchtaanvallen zijn onaanvaardbaarDe Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft de wersterse aanvallen op Syrië 'wetteloos' genoemd. Volgens Lavrov was er geen bewijs dat Syrië achter de chemische aanvallen van vorige week zat. Eerder had Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in Washington, al gedreigd dat de bombardementen niet zonder gevolgen zullen blijven.
14/04 17u45  Vier Palestijnse militanten komen om bij explosie in GazaDe Palestijnse militante groepering Islamitische Jihad heeft bevestigd dat vier van haar leden omkwamen bij een explosie in de Gazastrook. Het zou om een ongeluk gaan. Eerder werd het Israëlische leger beschuldigd, maar dat ontkende meteen iets met de ontploffing te maken te hebben.
14/04 16u45  Pentagon: ‘Operatie heeft Syriche productie chemische wapens stilgelegd’Bij de luchtaanvallen van afgelopen nacht in Syrië werd elk doelwit succesvol geraakt. Dat bevestigt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daardoor is het chemische wapenprogramma van de Syriërs volgens het Pentagon ernstig vertraagd.
14/04 16u15  Macron zet zijn voet naast die van TrumpPresident Macron heeft zich gepresenteerd als de oorlogsleider van een sterk Frankrijk dat zich niet in de rol laat dringen van ‘volger’ van de Amerikaanse president Trump, maar mee de lijnen uitzet.
14/04 15u00  Reconstructie: dit gebeurde er vannacht in SyriëEén week na de dodelijke gifgasaanval in Douma heeft het Westen Syrië vrijdagnacht gebombardeerd. Meer dan honderd raketten dropten Frankrijk, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Maar wat is er precies gebeurd? Wij zetten de feiten op een rijtje.
14/04 15u00  Trump: ‘Missie volbracht'De bombardementen van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië lokken heel wat reacties uit. De Amerikaanse president noemt de missie op Twitter 'een perfect uitgevoerde aanval'.
14/04 15u00  Eerste beelden van ravage na luchtaanvallen opgedokenMeer dan honderd raketten zijn vrijdagnacht afgevuurd boven Syrië. Maar hoe groot is de schade na het bombardement? Stilaan komen de eerste beelden van ter plekke naar boven.
14/04 14u45  Trump: ‘Mission accomplished’De bombardementen van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië lokken heel wat reacties uit. De Amerikaanse president heeft op Twitter gereageerd met 'mission accomplished' of 'missie geslaagd'.
14/04 14u30  Zo reageert de wereld op de aanval in SyriëDe bombardementen van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië lokken heel wat reacties uit. ‘De EU staat aan de kant van onze bondgenoten.’
14/04 14u00  Yvan Mayeur: ‘Geen sprake van schandaal bij Samusocial’Er is geen sprake van een schandaal bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial. Dat schrijft de voormalige burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, volgens de kranten van Sudpresse, in zijn nieuwe boek ‘Yvan Mayeur, Citoyen de Bruxelles’.
14/04 12u45  Reconstructie: dit gebeurde er afgelopen nacht in SyriëEén week na de dodelijke gifgasaanval in Douma heeft het Westen Syrië vrijdagnacht gebombardeerd. Meer dan honderd raketten dropten Frankrijk, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Maar wat is er precies gebeurd? Wij zetten de feiten op een rijtje.
14/04 12u45  Kwik stijgt volgende week naar 24 gradenHet KMI verwacht zaterdagnamiddag zonnig en droog weer. Geleidelijk meer bewolking met tegen de avond buien. Maxima tot 18 graden. Later deze week kan het kwik stijgen naar 24 graden.
14/04 11u45  ‘Slechtste buren’ naar Hof van Cassatie tegen interneringLuc D. en zijn zus Laurette, beter bekend als de ‘slechtste buren van het land’, stappen naar het Hof van Cassatie. In februari besloot het hof van beroep in Gent om het duo te interneren, maar daar leggen zij zich niet bij neer.
14/04 11u00  Poetin roept VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeenDe Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een militaire aanval tegen Syrië uitgevoerd. Rusland roept de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedzitting bijeen. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt.
14/04 10u30  ‘Bombardement is gepaste antwoord’De bombardementen van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië lokken heel wat reacties uit. ‘De EU staat aan de kant van onze bondgenoten.’
14/04 10u15  Trump kiest dan toch voor symbolische aanvalDe aanval van vannacht was uitgebreider dan die van vorig jaar, ook de hoofdstad Damascus werd deze keer uit het bed geschud, maar de operatie was veel beperkter dan in de retoriek die de Amerikaanse president Donald Trump de wereld deze week rond de oren twitterde.
14/04 10u15  ‘Bombardement is gepast antwoord’De bombardementen van de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië lokken heel wat reacties uit. ‘De EU staat aan de kant van onze bondgenoten.’
14/04 10u00  VS bombarderen Syrië: 'Zeer succesvolle operatie'De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een militaire aanval tegen Syrië uitgevoerd. De Syrische regering noemt de aanval een flagrante schending van het internationale recht.
14/04 09u45  Camera’s binden strijd aan met vrachtwagensOostrozebeke en andere besturen gaan zwaar sluipverkeer beboeten. ‘Na één week zien we al mentaliteitsverandering.’
14/04 09u30  Welke doelwitten werden aangevallen?De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben afgelopen nacht bombardementen uitgevoerd op verschillende doelwitten in Syrië. Er werden drie locaties uitgekozen.
14/04 08u45  Eerste beelden van bombardementen op SyriëDe VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben met meer dan honderd raketten verschillende doelwitten in Syrië getroffen. Dit zijn de eerste amateurbeelden van die luchtaanvallen.
14/04 07u45  Trump: ‘Misdaden van een monster’De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een speech in Washington bevestigd dat de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië een vergeldingsactie hebben uitgevoerd na de inzet van chemische wapens door de Syrische regering van Bashar al-Assad tegen haar eigen bevolking een week geleden.
14/04 07u00  Rusland reageert boos in de media, maar slaat nog niet terugRusland wist welke doelwitten de Amerikanen en hun bondgenoten in het vizier hadden en heeft de Syrische regering daarvan op de hoogte gesteld. Rusland en de VS hebben de laatste dagen altijd gecommuniceerd over de toestand in Syrië.
14/04 06u00  Westerse coalitie herhaalde uren voor aanval voornemen voor militaire actieDe Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hadden vrijdagavond in de VN-Veiligheidsraad nog opnieuw gepleit voor militaire actie tegen Syrië.
14/04 05u30  Rusland: ‘Amerikaanse aanval blijft niet zonder gevolgen’Het besluit van de Verenigde Staten en hun bondgenoten om vrijdagnacht Syrië te bombarderen, blijft niet zonder gevolgen. Dat zegt Anatoly Antonov, de Russische ambassadeur in Washington.
14/04 03u45  VS, Frankrijk en Groot-Brittannië bombarderen SyriëDe Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben vrijdagnacht hun militaire aanval tegen Syrië ingezet.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Geloven, of niet21/04 03u30 - De Standaard: Lees meer >
4x Fins experiment basisinkomen wordt stopgezet20/04 17u45 - De Standaard: In 2018 had het experiment rond een basisinkomen voor werkloze Finnen uitgebreid moeten worden. In de plaats daarvan is het einde ervan aangekondigd.
4x Mier ontdekt die explodeert als vijand in de buurt is20/04 21u00 - De Standaard: Wetenschappers die de jungle van het Aziatische eiland Borneo verkennen, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. In de wildernis troffen ze een kolonie aan van de ‘Colobopsis explodens’, een mier die zichzelf laat ontploffen om zo mogelijke vijanden uit te schakelen.
4x Central Park in New York vanaf deze zomer autoloos20/04 22u00 - De Standaard: Central Park, een van de grootste toeristische trekpleisters van New York, wordt vanaf deze zomer autoloos. Dat heeft burgemeester Bill de Blasio vrijdag bekendgemaakt. Bedoeling is van de groene long nog een groenere long te maken.
3x Dit is de eerste film die de Saudi's kunnen zien in veertig jaar20/04 16u30 - De Standaard: In Saudi-Arabië is de eerste bioscoop in veertig jaar geopend. Kroonprins Mohammed wil het land cultureel meer openstellen en heeft daarom de ban op bioscopen opgeheven.
3x ‘Brussel blijft bereikbaar, maar pas verplaatsingsgedrag aan’20/04 17u00 - De Standaard: In mei begint de renovatie van de versleten Leopold II-tunnel in Brussel. De werkzaamheden zullen drie jaar duren. In de zomermaanden en ’s nachts gaat de tunnel dicht voor het verkeer. De Brusselse regering stelt daarom een pakket begeleidende maatregelen voor.
2x Burgemeester Brakel neemt ontslag na positief blazen bij zwaar ongeval20/04 15u45 - De Standaard: De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) heeft zijn ontslag aangeboden. Vrijdag raakte bekend dat hij positief heeft geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte.
2x Opnieuw doden bij onrust aan grens tussen Israël en Gaza20/04 16u30 - De Standaard: Nabij de grens tussen Gaza en Israël zijn vrijdag bij nieuwe onrust zeker twee Palestijnen omgekomen en ‘tientallen anderen’ gewond geraakt. Dat hebben de Palestijnse medische diensten bekendgemaakt.
2x Opnieuw een schietpartij in een school in Florida20/04 16u45 - De Standaard: In de Amerikaanse staat Florida heeft zich vrijdag opnieuw een schietpartij in een middelbare school voorgedaan, zo heeft het ABC News gemeld. Een verdachte is opgepakt.
2x Extra treinen naar kust dit weekend20/04 17u45 - De Standaard: De NMBS legt dit weekend extra treinen in naar de kust. Dat staat te lezen op de website. ‘Alles heeft uiteraard te maken met het goede weer dat voorspeld wordt’, zegt woordvoerder Bart Crols.

Statistieken

Artikels:
31914
Gelezen:
6039
Aantal lezers nu:
27


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven