woensdag 11 december 2019, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u45
 

De Standaard

Verbergen Tonen
11/12 18u30  UGent schorst studentenvereniging voor 4 maanden na lezing Jeff Hoeyberghs De sociale raad van de UGent heeft beslist dat studentenvereniging KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) gedurende vier maanden geschorst wordt.
11/12 18u00  Boris Johnson trekt zich terug in diepvriezer om interview te ontlopen De laatste loodjes wegen het zwaarst, ook voor Boris Johnson. De Britse premier trok zich terug in een diepvriezer om de camera's van de zender ITV te vermijden. Het hele voorval, dat u in de video hierboven zien, was live op televisie.11 
11/12 17u45  Europese Commissie stelt ambitieus klimaatplan voor: 'Hele continent moet gemobiliseerd worden' De Europese Commissie van Ursula von der Leyen stelde woensdag in het Europees Parlement de Green Deal voor. 'De hele Europese Unie zal hierbij betrokken worden. Geen enkel land mag achterblijven. Het volledige continent moet gemobiliseerd worden.'10 
11/12 17u45  Brusselse Ommegang op Unesco Werelderfgoedlijst De Brusselse Ommegang is officieel ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat heeft Unesco woensdagavond bekendgemaakt.
11/12 17u15  Stuntmannen tonen hun kunsten op grootste trampoline ter wereld Deze video toont hoe het acrobatische basketbalteam ‘Dunking Devils’ uit Slovenië spectaculaire trucs doet op de grootste trampoline ter wereld. De trampoline, die ze zelf bouwden, hangt aan een kraan op 30 meter hoogte. Wanneer ze springen, worden ze nog eens 10 meter hoger de lucht in gekatapulteerd.14 
11/12 17u15  Oppositie over Vlaams klimaatplan: ‘Vlaanderen maakt zich belachelijk’ ‘Broddelwerk!’ noemden de linkse oppositie in het Vlaams Parlement het nieuwe energie- en klimaatplan van de Vlaamse regering. Volgens Vlaams Belang heerst dan weer ‘de klimaatlobby’. Jambon verdedigde zijn regering: ‘Dit is de realiteit geweld aandoen.’13 
11/12 17u15  Hé, het is oke om sneakers te dragen bij de koning De nieuwe SP.A-voorzitter Conner Rousseau (27) mocht dinsdag voor het eerst op de koffie bij koning Filip om er te praten over de federale regeringsvorming. Vooral zijn witte sneakers lokten reacties uit op sociale media.17 
11/12 16u45  Fietser zwaargewond na aanrijding door vrachtwagen in Merksem In het Antwerpse district Merksem is woensdagmiddag een man ernstig gewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een vrachtwagen op de Bredabaan. Dat zegt de lokale politie.14 
11/12 16u30  Brusselse politie ontdekt zeven cannabisplantages Bij een grootscheepse politieoperatie in het Brusselse zijn zeven plantages met 2.586 cannabisplanten ontdekt.15 
11/12 16u15  Elfjarige Celio sterft in centrum Aalst: ‘Hij wou auto-ingenieur worden’ Een vrachtwagen reed woensdag rond acht uur een kind van elf aan in het centrum van Aalst. Celio overleefde het ongeval niet. ‘Hij ging graag naar school, hij wou auto-ingenieur worden’, vertelt zijn vader aan Het Nieuwsblad. De moeder van het slachtoffer is in shock naar het ziekenhuis gebracht.17 
11/12 15u15  Werknemers dolenthousiast: baas deelt bonus uit van 10 miljoen dollar De werknemers van het Amerikaanse vastgoedbedrijf St. John Properties kregen de verrassing van hun leven op het jaarlijkse vakantiefeest. Oprichter Edward St. John verdeelde als dank voor hun bereikte doel 10 miljoen dollar onder zijn personeel. Sommige collega’s kregen zelfs een bonus van 270.000 dollar.20 
11/12 14u45  De belangrijkste pijlers van de Europese Green Deal De Europese Commissie stelt woensdag haar ambitieuze klimaatplannen voor. Wat valt daarin op? In de video hierboven ziet u de voornaamste elementen uit de Green Deal11 
11/12 14u45  Europese klimaatwet moet investeerders zekerheid geven De Europese Commissie stelt in maart volgend jaar een klimaatwet voor die de doelstelling van een klimaatneutraal Europa in 2050 bindend maakt. Vlaanderen zal meer dan een tandje moeten bijsteken.
11/12 14u45  LIVE. Europese Commissie stelt ambitieus klimaatplan voor: 'Hele continent moet gemobiliseerd worden' De Europese Commissie van Ursula von der Leyen stelde woensdag in het Europees Parlement de Green Deal voor. 'De hele Europese Unie zal hierbij betrokken worden. Geen enkel land mag achterblijven. Het volledige continent moet gemobiliseerd worden.'
11/12 14u30  LIVE. Europese Commissie stelt ambitieuze klimaatplannen voor: 'Begin van een ambitieus traject' De Europese Commissie van Ursula von der Leyen stelt in het Europees Parlement de Green Deal voor. Volg de voorstelling van de klimaatplannen hierboven live.16 
Laatste update: vandaag om 18u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
06/12 11u00  'Je bent een vuile leugenaar:' Joe Biden vliegt uit naar fan en lijkt hem dik te noemenJoe Biden heeft in de Amerikaanse staat Iowa een verhitte discussie gehad met een gepensioneerde boer. Tijdens een campagnebijeenkomst vraagt de man naar Bidens rol in het Oekraïne-schandaal, maar de Democratisch presidentskandidaat was duidelijk niet opgezet met de vraag.
06/12 11u00  CD&V zegt neen tegen paars-groen, maar ...CD&V verkiest dat Bart De Wever eerst de mogelijkheden van een paars-gele regering onderzoekt. ‘Krijgt de N-VA-voorzitter die kans niet dan ontstaat een andere situatie,’ zegt onderhandelaar Koen Geens.
06/12 07u45  Migranten gevonden in koelwagen in provincie LuikIn een koelwagen zijn dinsdagavond op de E42 in Verlaine meerdere migranten aangetroffen.
06/12 07u30  Gedetineerde snijdt celgenoot de keel over met bestekmesGisterochtend heeft een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis zijn celgenoot omgebracht. De twee, een Nederlander en een Algerijn, hadden ruzie, waarna de Nederlander een inox bestekmes greep en zijn celgenoot de keel oversneed.
06/12 07u15  Slecht weer vandaagEen regenzone trekt vrijdag over ons land en wordt gevolgd door zachte onstabiele maritieme lucht. Het is regenachtig en winderig, zegt het KMI.
06/12 05u00  Biden heeft aandacht van de sociale media beet, Warrens populariteit zakt naar dieptepuntDemocratische kiezers lijken steeds meer onbeslist over de ideale tegenstander voor president Trump. Dat blijkt uit een recente opiniepeiling van Reuters/Ipsos.
06/12 03u30  Uber kreeg vorig jaar ruim 3.000 meldingen van seksueel misbruik in VSUber heeft vorig jaar in de Verenigde Staten meer dan 3.000 meldingen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs of passagiers van de taxi-app. Dat staat in een langverwacht veiligheidsrapport dat het Amerikaanse bedrijf donderdag heeft gepubliceerd.
06/12 03u30  VS willen duizenden extra manschappen in het Midden-Oosten, tegen IranVolgens een anonieme Amerikaanse verantwoordelijke plant de Amerikaanse Defensieminister Mark Esper om 5000 tot 7000 extra militairen richting Midden-Oosten te sturen. Als verweer tegen Iran.
06/12 03u15  Honderdduizenden ontheemden door noodweer in Oost-AfrikaHevig noodweer in Oost-Afrika kostte al minstens aan 265 mensen het leven. Honderdduizenden raakten ontheemd. Onderzoekers waarschuwen voor de gevolgen van de klimaatverandering.
06/12 02u15  Project 'Modernisering Burgerlijke Stand' wint ‘e-gov award’Het project 'Modernisering Burgerlijke Stand' is de laureaat van de zestiende editie van de ‘e-gov awards’ van Agoria.
06/12 02u00  Melania Trump steekt lichtjes van kerstboom aanIn het bijzijn van de Amerikaanse president Donald Trump heeft first lady Melania Trump naar jaarlijkse gewoonte de lichtjes van de Nationale Kerstboom aangestoken.
06/12 01u45  Doodrijder Essex beschuldigd van moordDe man die wordt verdacht van doodrijding van een 12-jarige jongen aan een Britse school en van vluchtmisdrijf nadien, zal terechtstaan voor moord. Dat meldde de politie donderdag.
06/12 01u45  Modernisering burgerlijke stand wint ‘e-gov award’De modernisering van de burgerlijke stand is de laureaat van de zestiende editie van de ‘e-gov awards’ van Agoria. Dat heeft de federatie van de technologische sector donderdagavond bekendgemaakt.
05/12 21u30  Democraten gaan verder met Impeachment-onderzoek: wat nu?De leider van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft de opstelling van een akte van beschuldiging tegen de Republikeinse president Donald Trump aangevraagd, met het oog op een ontzetting uit zijn ambt. Wat zal er nu gebeuren?
05/12 21u00  Kroatië wijst Nigeriaanse tafeltennissers onterecht uit naar Bosnië en HerzegovinaTwee Nigeriaanse studenten reisden naar Kroatië om deel te nemen aan een tafeltennistoernooi. De avond voor ze terug zouden keren naar Nigeria werden ze opgepakt door de politie en uitgewezen naar een vluchtelingenkamp in Bosnië en Herzegovina.
05/12 20u00  Vlaanderen heeft er 100 zwarte verkeerspunten bijHet aantal ‘zwarte punten’ op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er sprake van 213 zwarte punten.
05/12 18u00  Vlaamse bevolking bestaat voor 21 procent uit mensen met buitenlandse afkomstGoed 21 procent van de Vlaamse bevolking is van buitenlandse herkomst. Dat blijkt uit de Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor editie 2019 (LIIM) die door het Agentschap Binnenlands Bestuur en Statistiek Vlaanderen is gepubliceerd.
05/12 17u45  Protest tegen seksistische uitspraken Jeff Hoeyberghs op KVHV-lezingDe UGent distantieert zich uitdrukkelijk van seksistische uitspraken van chirurg Jeff Hoeyberghs tijdens een lezing van studentenvereniging KVHV woensdag. ‘Ze gaan flagrant in tegen onze waarden en tegen het beleid van onze universiteit.’
05/12 17u00  De lange, slingerende weg naar Wetstraat 16Voor er aan een nieuwe premier kan worden gedacht, moet er natuurlijk eerst een coalitie zijn. De acute angstaanval voor paars-groen bij Open VLD doet bijkomend uitstel vermoeden, sommigen vrezen zelfs voor nieuwe verkiezingen.
05/12 16u45  REGERINGSBLOG. 'Magnette praat opnieuw met CDH'Lees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
05/12 16u00  De Kamer heeft voortaan een opvallende aftelklokNieuw in de Kamer: vier opvallende klokken die aangeven hoe lang onze politici nog het woord hebben.
05/12 15u45  Democraten willen akte van beschuldiging tegen Trump in Impeachment-onderzoekDe leider van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, wil de opstelling van een akte van beschuldiging tegen de Republikeinse president Donald Trump, met het oog op een ontzetting uit zijn ambt.
05/12 15u45  REGERINGSBLOG. Kristof Calvo: 'Informateur Magnette levert uitstekend werk'Lees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
05/12 15u45  Je staat twee keer met lege handenIn Antwerpen wordt vandaag het eerste zorgnetwerk voor ouders van sterrenkinderen voorgesteld. Geen overbodige luxe, zegt Anoesjka Smekens. Zij en haar man verloren een tweeling die veel te vroeg ter wereld kwam.
05/12 15u30  Granaataanval op migrantencentrum voor kinderen in MadridOp de binnenplaats van het centrum in Madrid werd op woensdagochtend een granaat gevonden. Spanje reageert geschokt.
05/12 15u30  De Kamer heeft voortaan een aftelklokNieuw in de Kamer: een opvallende klok die aangeeft hoe lang onze politici nog het woord hebben.
05/12 15u00  Vrouw moet schadevergoeding betalen voor belastende FacebookpostHet hof van beroep van Luik heeft donderdag een vrouw veroordeeld tot de betaling van 500 euro schadevergoeding aan een slachtoffer van laster op Facebook.
05/12 14u15  Vrachtwagen verliest wiek van windturbine op snelwegIn het noordwesten van Turkije heeft een vrachtwagen een wiek van een windturbine verloren. Toen de trucker een bocht moest nemen, liep het fout.
05/12 14u15  Meisje steekt jongen neer op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie.
05/12 13u45  Onderzoek naar porno wijst op ‘problematische’ aanwezigheid incest en dwang in filmpjesNieuw-Zeeland wil het jongeren moeilijker maken om toegang te krijgen tot pornografie op het wereldwijde web. Een nieuw onderzoek voedt die intenties. Het Belgische expertisecentrum Sensoa relativeert de conclusies.
05/12 13u45  Jongen gewond na steekpartij op middelbare school in TemseOp een middelbare school in Temse heeft donderdagochtend een steekpartij plaatsgevonden, zo bevestigt de directie.
05/12 13u15  Stamcelonderzoek Leuvense topprof onder vuurDe KU Leuven neemt een tiental papers onder de loep waarvoor Catherine Verfaillie, de directeur van het Stamcelinstituut Leuven, mede verantwoordelijk is. Andere vorsers stellen zich publiekelijk vragen over afbeeldingen in die papers.
05/12 13u15  Rijden zonder gordel, beetje te snel, gsm’en achter stuur? Niemand kan boete nog ontlopenBetrapt op rijden zonder gordel, op een kleine snelheidsovertreding of geen voorrang verlenen? Weet dat je vanaf begin 2020 niet meer zal ontsnappen aan uw boete. Vijf brieven ontvang je nog met onmiddellijke inningen, minnelijke schikkingen, een bevel tot betaling en alle herinneringen. Betaal je na die vijf brieven nog niet, dan kan de FOD Financiën je boete en de hoogoplopende extra kosten innen. Zelfs zonder vonnis van de politierechter.
05/12 12u15  Nieuwe kinderbijslag discrimineert niet, zegt Grondwettelijk HofHet Grondwettelijk Hof vindt niet dat de nieuwe kinderbijslag - het Groeipakket - gezinnen discrimineert. De beroepen daartegen zijn verworpen.
05/12 12u15  Belgische drugslabs maken crystal meth voor wereldmarktEén labo voor de zware drug crystal meth kan toeval zijn. Twee is uitzonderlijk. Maar nu er een derde is aangetroffen is het duidelijk: ook voor dit bijzonder riskante goedje zijn de Kempen een geliefde productieplek geworden. ‘De drugs gaan naar Azië en Australië.’
05/12 12u00  ‘Ik hoef geen centen, ik eis eerherstel’Het hof van beroep sprak spoedarts Kris Permentier vorige week vrij voor de moord op zijn echtgenote Kristel Zimmerman. Nu sleept hij de Belgische staat voor de rechter. ‘Niemand mag zomaar onrechtmatig veroordeeld worden. Mijn reputatie is te grabbel gegooid en dat heeft me gekraakt.’
05/12 11u45  Joe Biden gebruikt 'roddelvideo': ‘De wereld lacht met president Trump’De video waarin wereldleiders met Donald Trump lijken te lachen, wordt al tegen de president gebruikt. En wel door Joe Biden.
05/12 11u45  Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moeder: Child Focus heeft vragen bij drastische aanpakAan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Kon dit niet op een andere manier opgelost worden? ‘In België is geen wet die deze situatie regelt.’
05/12 11u00  REGERINGSBLOG. Rudi Vervoort: 'Paars-groen is beste en enige optie'Lees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
05/12 09u15  Bedrijfsbrand legt drugslab bloot: ‘Zeer alarmerend’Bij een bedrijfsbrand in Bilzen hebben speurders een drugslab voor methamfetamines ontdekt.
05/12 08u00  Hakenkruizen op graven net voor goedkeuring antisemitische resolutie in FrankrijkOp een Franse begraafplaats werden talloze Joodse graven geschonden met Swastika’s. De ontdekking gebeurde enkele uren voor de aanname door het Franse parlement van een resolutie die antizionisme gelijkstelt met antisemitisme.
05/12 08u00  Verenigde Staten willen grotere militaire aanwezigheid in het Midden-OostenDe Amerikaanse regering wil haar militaire aanwezigheid in het Midden-Oosten verhogen, als antwoord op de dreiging van Iran. Dat meldt de Wall Street Journal.
05/12 07u30  Onderwijskoepels en -netten luiden alarmbel over besparingenDe onderwijskoepels en -netten hebben een brief geschreven aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Daarin maken ze zich zorgen over de besparingen die de regering-Jambon plant op hun pedagogische begeleidingsdiensten. Meer dan 150 jobs worden bedreigd. Dat schrijft De Morgen donderdag.
05/12 07u15  Twee doden bij schietpartij op Amerikaanse legerbasis Pearl HarborOp de Amerikaanse legerbasis van Pearl Harbor in Hawaï heeft een marinier twee personen doodgeschoten en een derde verwond. Hij pleegde vervolgens zelfmoord.
05/12 05u15  Chinese media furieus over Amerikaanse steun aan Oeigoerse moslimminderheidChinese officiële media hekelden de zogenaamde Uighur Bill, die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden recent goedkeurde. Ze riepen donderdag op tot harde represailles.
05/12 04u00  Tientallen migranten verdrinken voor de kust van MauretaniëVoor de kust van Mauritanië is een schip met migranten aan boord gezonken. Daarbij zijn minstens 57 mensen om het leven gekomen, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) woensdagavond.
05/12 03u45  Schietincident op Pearl HarborWoensdag opende een man het vuur op de Amerikaanse militaire basis van Pearl Harbor op Hawaï. Volgens lokale media raakten drie mensen gewond, de schutter zou zijn ingerekend.
05/12 02u15  Vakbondsblokkades bij AB InBev (onder dwang) opgehevenDe vakbondsblokkades bij AB InBev aan de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden zijn opgeheven. Dat meldt Laure Stuyck, woordvoerster van AB InBev, en werd rond middernacht door Belga aan de Leuvense brouwerij ook vastgesteld.
05/12 02u00  Hakenkruisen op graven net voor goedkeuring antisemitische resolutie in FrankrijkOp een Franse begraafplaats werden talloze Joodse graven geschonden met Swastika’s. De ontdekking gebeurde enkele uren voor de aanname door het Franse parlement van een resolutie die antizionisme gelijkstelt met antisemitisme.
04/12 21u15  Magnette legt budget op de paars-groene tafelDe paarsgroene partijen hebben woensdagavond voor het eerst begrotingsscenario’s bekeken. Informateur Magnette nadert het uur van de waarheid.
04/12 21u15  REGERINGSBLOG. Meerderheid liberale burgemeesters wil paars-geelLees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
04/12 20u00  ‘Russische spionnen hebben via Frankrijk operaties uitgevoerd in heel Europa’Vijftien Russische spionnen hebben de Franse Alpen gebruikt als uitvalsbasis voor operaties in heel Europa. Dat schrijft de Franse krant Le Monde. Volgens de krant hebben Franse, Britse en Zwitserse contraspionagediensten de praktijken ontdekt.
04/12 19u30  Juridische commissie buigt zich over impeachment-onderzoek, Trump noemt rapport 'waardeloos'De juridische commissie van het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten is woensdag van start gegaan met een eerste hoorzitting over de impeachment-procedure tegen president Donald Trump. De bewijzen tegen de Amerikaanse president zijn overweldigend, aldus het rapport van de inlichtingendiensten.
04/12 19u30  REGERINGSBLOG. Magnette bespreekt begrotingsscenario's met paars-groene partijenLees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
04/12 19u15  Asbest gooit roet in het eten voor renovatie Boerentoren, KBC overweegt verkoopHet verwijderen van asbest op verborgen of moeilijk toegankelijke plaatsen in de iconische Boerentoren in hartje Antwerpen zal langer duren dan verwacht. De toren zal niet voor 2024 opnieuw gebruiksklaar zijn. KBC overweegt dan ook om het gebouw te laten herontwikkelen door een professionele vastgoedontwikkelaar.
04/12 18u45  Wegwerpplastic in België in juli 2021 verbodenVaarwel plastic wattenstaafjes, bestek en zakjes. De PS heeft een wet klaargestoomd om de Europese ban op die wegwerpspullen in ons land van kracht te doen gaan.
04/12 18u15  Mountainbiker raast op spectaculaire manier door ParijsDe Oostenrijkse mountainbiker Fabio Wibmer heeft een video gedeeld waarin hij op een spectaculaire manier door de Franse straten van Parijs en Lyon raast. De 24-jarige Wibmer werd in 2016 mountainbike kampioen en heeft een eigen Youtube-kanaal.
04/12 17u45  Nobelprijswinnaar Desmond Tutu gehospitaliseerdDe Zuid-Afrikaanse mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Desmond Tutu is in het ziekenhuis opgenomen voor een ‘hardnekkige infectie’. Dat heeft zijn echtgenote woensdag gemeld.
04/12 17u30  Extinction Rebellion plant nieuwe actie op Brusselse Grote MarktDe Belgische klimaatactivisten van Extinction Rebellion willen op vrijdagavond 20 december hun eerste verjaardag vieren met een nieuwe grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid, deze keer op de Grote Markt in Brussel.
04/12 17u00  Neonazi’s bekladden honderd Joodse graven met hakenkruisenRuim honderd graven op een Joods kerkhof in Westhoffen, ten westen van Straatsburg, werden onlangs beklad met hakenkruisen. Het Franse gerecht opende een onderzoek, president Emmanuel Macron reageerde verontwaardigd op dit zoveelste antisemitische incident in de regio in enkele weken tijd.
04/12 17u00  Juridische commissie buigt zich over impeachment-onderzoekDe juridische commissie van het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten is woensdag van start gegaan met een eerste hoorzitting over de impeachment-procedure tegen president Donald Trump. De bewijzen tegen de Amerikaanse president zijn overweldigend, aldus het rapport van de inlichtingendiensten.
04/12 16u45  Trump reageert op 'roddelvideo' wereldleiders: ‘Trudeau heeft twee gezichten’Nadat een video is opgedoken waarin enkele wereldleiders met de Amerikaanse president lijken te lachen, zegt Trump dat de Canadese premier Justin Trudeau twee gezichten heeft.
04/12 16u45  Slaagt Macron waar zijn voorgangers faalden?Vanaf morgen wordt in Frankrijk betoogd en gestaakt tegen de grote pensioenhervorming van president Macron. Frankrijk maakt zich op voor een zwarte donderdag, maar Macron houdt voet bij stuk.
04/12 16u45  ‘Fietsenstalling betalend maken? Maak de eerste 24 uur wel gratis’Het Antwerpse stadsbestuur wil twee grote en centrale fietsenstallingen betalend maken. Is het wel een goed idee om duurzame verplaatsingen duurder te maken? ‘Er moet íets veranderen om fietsenstallingen comfortabeler en veiliger te maken.’
04/12 16u30  Honderden onterecht geflitst door fout van politie RoeselareHonderden mensen zijn sinds 13 november door een fout van de politie van Roeselare onterecht geflitst op de Diksmuidsesteenweg richting Staden.
04/12 16u00  Protest tegen betalend maken van fietsparking aan Antwerpen-CentraalIn Antwerpen zijn Groen en PVDA er niet over te spreken dat het stadsbestuur met de NMBS aan tafel zit om de ondergrondse fietsparking onder het Astridplein aan het Centraal Station in de toekomst betalend te maken. Groen houdt vrijdag een protestactie, PVDA lanceert een petitie tegen de plannen.
04/12 16u00  Subsidiestop voor 'segregerende verenigingen’ naar Kamer en Senaat: 'communautaire bom'De discussie over de subsidiestop voor ‘segregerende’ sociaal-culturele verenigingen in Vlaanderen verhuist naar de Kamer en de Senaat. De voorzitters van de verschillende parlementen in ons land hebben de alarmbelmotie ontvankelijk verklaard. 'Dit is een communautaire bom.'
04/12 15u45  Nieuwe rechtszaak over Epstein: beschuldiging van misbruik 13-jarigeDe aanklacht beschuldigt Jeffrey Epstein onder meer van seksueel misbruik bij een 13-jarig meisje. De Amerikaanse miljardair overleed deze zomer in de cel.
04/12 15u45  Wit schuim op Indiaas strand niet zo onschuldig als gedachtHet strand Marina in het Indiase Chennai wordt al enkele dagen overspoeld met wit schuim. Dat is een vaak voorkomend fenomeen tijdens het moessonseizoen en is meestal onschuldig, maar wat de golven voortbrengen op dit strand is dat niet. Bovenstaande beelden laten zien hoe kinderen nietsvermoedend in het giftige schuim spelen.
04/12 15u15  Wit schuim op Indisch strand niet zo onschuldig als gedachtHet strand Marina in het Indische Chennai wordt al enkele dagen overspoeld met wit schuim. Dat is een vaak voorkomend fenomeen tijdens het moessonseizoen en is meestal onschuldig, maar wat de golven voortbrengen op dit strand is dat niet. Bovenstaande beelden laten zien hoe kinderen nietsvermoedend in het giftige schuim spelen.
04/12 15u00  Wit schuim dat Indiaas strand bedekt blijkt niet zo onschuldigHet strand Marina in het Indiase Chennai wordt al enkele dagen overspoeld met wit schuim. Dat is een vaak voorkomend fenomeen tijdens het moessonseizoen en is meestal onschuldig, maar wat de golven voortbrengen op dit strand is dat niet. Bovenstaande beelden laten zien hoe kinderen nietsvermoedend in het giftige schuim spelen.
04/12 14u30  REGERINGSBLOG. Maggie De Block (Open VLD): 'Maandag zal het alles of niets zijn'Lees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
04/12 14u00  Twee doden bij verschillende ongevallen op E34Op de E34 gebeurden woensdag verschillende ongevallen. Daarbij vielen twee dodelijke slachtoffers. Ter hoogte van Oelegem overleed een vrachtwagenchauffeur toen hij inreed op een andere vrachtwagen. In de staart van die file reed een bestelwagen in op een andere vrachtwagen, ook met dodelijke afloop.
04/12 14u00  ‘Subsidiestop voor segregerende verenigingen’ naar Kamer en SenaatDe discussie over de subsidiestop voor ‘segregerende’ sociaal-culturele verenigingen in Vlaanderen verhuist naar de Kamer en de Senaat. De voorzitters van de verschillende parlementen in ons land hebben een alarmbelmotie daarover ontvankelijk verklaard.
04/12 13u45  Ophef over met graffiti bespoten ijsbeerOnlangs werden beelden gemaakt van een met graffiti bespoten ijsbeer in Rusland. Dierenrechtenactivisten vrezen dat de ijsbeer moeite zal hebben om te jagen, nu hij zich minder kan camoufleren door het duidelijk zichtbare opschrift.
04/12 13u45  Tihange 1 stilgevallen na technisch incidentDe kernreactor Tihange 1, goed voor 962 megawatt, is woensdag omstreeks 10.45 uur automatisch stilgevallen. Dat gebeurde na een technisch incident, klinkt het bij uitbater Engie Electrabel. Hij verzekert dat er geen problemen zijn voor de elektriciteitsbevoorrading.
04/12 13u30  Neo-nazi’s bekladden honderd Joodse graven met hakenkruisenRuim honderd graven op een Joods kerkhof in Westhoffen, ten westen van Straatsburg, werden onlangs beklad met hakenkruisen. Het Franse gerecht opende een onderzoek, president Emmanuel Macron reageerde verontwaardigd op dit zoveelste antisemitische incident in de regio in enkele weken tijd.
04/12 13u30  Coens: ‘Tekst Magnette gaat duidelijk niet onze richting uit’Voor kandidaat-CD&V-voorzitter Joachim Coens moet de ethische passage in de nota van informateur Paul Magnette (PS) sneuvelen vooraleer zijn partij mee wil onderhandelen.
04/12 13u15  Brussels parlement voert ‘burgercommissies’ inOm de Brusselaars méér te betrekken bij het beleid, zet de meerderheid de deur open voor ‘overlegcommissies’ in het parlement. Die zullen bestaan uit 45 uitgelote burgers en een tiental parlementairen. Hun aanbevelingen zullen moeilijk te negeren zijn, maken de groenen zich sterk.
04/12 13u00  Trudeau, Macron en Johnson betrapt terwijl ze roddelen over TrumpIn het Verenigd Koninkrijk vindt in Londen dit jaar de NAVO-top plaats. En voor de gelegenheid nodigde de Britse Queen Elizabeth alle aanwezige wereldleiders uit voor een receptie op Buckingham Palace. Maar tijdens dat evenement kon een camera filmen hoe de Canadese premier Justin Trudeau roddelt over Donald Trump met collega-wereldleiders Boris Johnson, Emmanuel Macron en Mark Rutte.
04/12 12u45  Bewijzen voor impeachment Trump overweldigend, stelt rapportDe bewijzen tegen de Amerikaanse president zijn overweldigend. Dat staat in het impeachment-rapport dat de Commissie voor de Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd. Dat gaat nu naar de Commissie Justitie.
04/12 12u30  Verontwaardiging nadat beelden van ijsbeer bespoten met graffiti viraal gaanOnlangs werden beelden gemaakt van een met graffiti bespoten ijsbeer in Rusland. Dierenrechtenactivisten vrezen dat de ijsbeer moeite zal hebben om te jagen, nu hij zich minder kan camoufleren door het duidelijk zichtbare opschrift.
04/12 12u30  Tapijtenmarkt op komst rond nieuwe gouverneursBegin januari gaat de Oost-Vlaamse waarnemende gouverneur met pensioen, een maand later geeft zijn Limburgse collega er de brui aan. En de Brabantse gouverneur wordt op 12 december 65 jaar. Politici op zoek naar een troostprijs mogen zich melden.
04/12 12u00  Australië neemt wet aan die bootvluchtelingen nog meer moet afschrikkenHet parlement van Australië keurde woensdag een wet goed waardoor artsen niet langer de medische repatriëring van zieke asielzoekers vanuit de afgelegen detentiecentra in de Stille Oceaan naar het vasteland kunnen bevelen. Tegenstanders vrezen dat het afschrikkingsmiddel mensenlevens in gevaar brengt.
04/12 11u45  Vier meesterwerken tonen gevolgen klimaatveranderingHet WWF en het beroemde Museo Nacional del Prado van Madrid hebben de handen in elkaar geslagen om met kunst de gevolgen van klimaatverandering te tonen.
04/12 11u45  Wereldleiders betrapt terwijl ze roddelen over Trump op NAVO-topIn het Verenigd Koninkrijk vindt in Londen dit jaar de NAVO-top plaats. En voor de gelegenheid nodigde de Britse Queen Elizabeth alle aanwezige wereldleiders uit voor een receptie op Buckingham Palace. Maar tijdens dat evenement kon een camera filmen hoe de Canadese premier Justin Trudeau roddelt over Donald Trump met collega-wereldleiders Boris Johnson, Emmanuel Macron en Mark Rutte.
04/12 11u45  Drie verdachten opgepakt in onderzoek naar autobranden en granaataanslagen in AntwerpenIn het gerechtelijk onderzoek naar een reeks aanslagen in de buurt van het Antwerpse Park Spoor Noord zijn drie mannen opgepakt door de federale politie. Na verhoor verschijnen ze voor de onderzoeksrechter.
04/12 11u15  Keniaanse visser gered na drie dagen op eiland in kolkende rivierVincent Musila, een visser uit Kenia, kwam vrijdag vast te zitten op een eilandje midden in de snelstromende rivier Galana. De man moest daar drie dagen wachten tot de politie hem kwam redden met een helikopter. In een interview achteraf zei Musila dat het een enge ervaring was. ‘Ik was uitgehongerd, heb het enorm koud gehad en werd ‘s nachts constant geplaagd door muggen en andere dieren.’ Nu maakt hij het goed.
04/12 11u00  Van Campenhout stopt in 2020 als Antwerps schepenLudo Van Campenhout (N-VA) gaat nog tien maanden opnieuw aan de slag als schepen, maar stopt in oktober 2020 definitief. Dat is bevestigd aan onze redactie. Hij kampt al jaren met een alcoholverslaving, en liet zich meermaals behandelen.
04/12 09u45  Zes doden na aanslag op Japanse ngo in AfghanistanBij een aanslag op een wagen van een Japanse ngo in het oosten van Afghanistan zijn woensdag zes doden gevallen. Het gaat om Tetsu Nakamura, de oprichter van de ngo Peace Japan Medical Services (PMS), en vijf Afghanen die hem begeleidden. Dat heeft de woordvoerder van de provincie Nangarhar laten weten.
04/12 09u30  E34 Turnhout-Antwerpen even volledig dicht door ongeval in ZoerselDe E34 is woensdagochtend, ter hoogte van Zoersel, even volledig versperd geraakt richting Antwerpen door een ongeval waarbij een personenwagen en een vrachtwagen betrokken waren. Sinds 7.30 uur is er één rijstrook vrij, maar er staat wel nog een lange file.
04/12 09u00  Elon Musk zegt dat scheldtirade aan adres Britse duiker ‘niet letterlijk bedoeld’ wasTesla-baas Elon Musk heeft dinsdag op het tegen hem wegens laster aangespannen proces verklaard dat de tweet waarin hij de Britse duiker Vernon Unsworth een pedofiel noemde, ‘niet letterlijk bedoeld’ was. ‘Er wordt zoveel gezegd op Twitter dat uiteindelijk niet waar is.’
04/12 08u30  Koppel verkoopt aftandse James Bond-auto voor 1 miljoen euro aan Elon MuskEen New Yorks koppel dat in 1989 een aftandse wagen kocht voor 100 euro, heeft hem daarna doorverkocht aan Tesla-topman Elon Musk voor 1 miljoen. Het blijkt om een James Bond-wagen te gaan.
04/12 08u15  E34 richting Antwerpen dicht na ongeval in ZoerselDoor een zwaar ongeval op de E34 is de snelweg richting Antwerpen in Zoersel volledig afgesloten.
04/12 07u30  Minstens zeventien doden na tyfoon Kammuri op FilipijnenOp de Filipijnen zijn minstens zeventien mensen om het leven gekomen als gevolg van tyfoon Kammuri, die sinds maandagavond over het land raast.
04/12 07u30  'Landbouwparlement' waarschuwt: ‘Met je grond doen wat je wilt, kan niet meer’Willen we de open ruimte redden, dan moeten we aan het eigendomsrecht raken. ‘Bij boeren, maar ook bij wie een gazon heeft’, stelt de federatie van de sector van landbouwmachines.
04/12 07u15  Rustig, droog en bijna overal zonnigOok woensdag krijgen we rustig en droog met op de meeste plaatsen zonnig weer. Hier en daar hangen de wolken laag en kan het soms mistig zijn.
04/12 06u00  Bushmeat landt nog steeds op ZaventemElke maand passeert er 3,7 ton bushmeat (vlees van wilde dieren uit de tropen) uit Afrika illegaal op de lucht­haven van Zaventem, of bijna 44 ton per jaar.
04/12 05u15  Italië laat twee reddingsschepen aanmerenItalië laat twee reddingsschepen van humanitaire ngo’s aanmeren nadat er met landen van de Europese Unie een akkoord werd bereikt over de verdeling van de migranten aan boord van de schepen. Rome gaf daarvoor dinsdagavond groen licht, zo meldt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
04/12 04u30  Amerikanen trekken ten strijde tegen Chinese detentiekampenHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt wetsvoorstel goed dat Chinese behandeling Oeigoeren aankaart.
04/12 02u30  Inlichtingencommissie van Huis van Afgevaardigden keurt impeachment-verslag goedDe Commissie voor de Inlichtingendiensten van het Huis van Afgevaardigden stemde dinsdag over het zogenaamde impeachment-verslag. Dat gaat nu naar de Commissie Justitie. Die beslist of president Trump kan worden 'impeached'.
04/12 01u30  Resten vermiste Belgische loodgieter mogelijk in Nederland van brug gegooidDe stoffelijke resten van de Belgische loodgieter Johan Van der Heyden, die sinds begin juni wordt vermist, zijn mogelijk in Nederland van een brug over het Schelde-Rijnkanaal gegooid of gedumpt in het buitengebied van Steenbergen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

32x Amerikaanse marine schort vliegopleiding voor Saudi's op11/12 02u30 - De Standaard: De Amerikaanse marine schort de vliegopleiding voor zo'n 300 Saudische militairen op na de schietpartij op een legerbasis in Florida. Een lid van de Saudische luchtmacht doodde er drie mensen.
32x Wereldprimeur: eerste succesvolle vlucht met elektrisch vliegtuig11/12 02u45 - De Standaard: Een Canadese operator van zeevliegtuigen zegt dinsdag een succesvolle vlucht te hebben afgelegd met een volledig elektrisch vliegtuig. De test duurde drie minuten.
31x Washington en Moskou wijzen elkaar met vinger over verkiezingsinmenging11/12 02u00 - De Standaard: De Amerikaanse Buitenlandminister Mike Pompeo waarschuwt Moskou voor ‘onaanvaardbare’ Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Russen dringen dan weer aan op de publicatie van materiaal dat hen vrijpleit, maar de VS zouden weigeren.
29x Axel Ronse (N-VA) wil aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden afschaffen11/12 04u30 - De Standaard: Als het van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) afhangt, moet de Vlaamse regering de aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden afschaffen. Sinds 2017 werd de premie slechts 1.138 keer uitgekeerd aan werkgevers. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag.
28x REGERINGSBLOG. Hendrik Bogaert: 'Paars-groen is de pest en cholera samen'11/12 08u15 - De Standaard: Lees hier alles over de vorming van een nieuwe federale regering en over de eerste stappen van de gewestregeringen.
27x Met deze klimaattips halen we onze doelstellingen in geen tijd11/12 11u00 - De Standaard: De Europese Commissie stelt vanmiddag haar Green Deal-klimaatplan voor. Wat kan je zelf doen om het klimaat te helpen? Kamagurka geeft in de video hierboven een paar tips.
26x Peiling voorspelt winst voor Johnson11/12 04u15 - De Standaard: De Conservatieve partij van de Britse premier Boris Johnson haalt een meerderheid bij de parlementsverkiezingen van donderdag. Althans volgens een nieuwe peiling van het onderzoeksinstituut YouGov.
26x Centrumlinkse Fernandez moet Argentinië op rails krijgen11/12 05u30 - De Standaard: Alberto Fernandez legde dinsdag de eed af als president van Argentinië. Hij wil het land redden van het 'virtuele bankroet' en de economie met een 'enorm' kredietsysteem doen herleven.
26x Greta Thunberg: ‘Het echte gevaar is creatieve pr’11/12 12u30 - De Standaard: De jonge klimaatactiviste Greta Thunberg riep in haar toespraak op de VN-klimaatconferentie wereldleiders en grote bedrijven op om ‘te stoppen met creatieve pr’.
25x ‘Overal ruilen scholen Frans voor meer Engels’11/12 06u45 - De Standaard: 42 docenten Frans uit het hoger onderwijs luiden de alarmbel. ‘Onze passie en beroepseer dwingen ons in het verweer te gaan.’

Statistieken

Artikels:
31550
Gelezen:
44716
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven