woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u15
 

De Standaard

Verbergen Tonen
24/05 13u15  Brits dichter zorgt voor kippenvelmoment met ode aan Manchester De Britse dichter Tony Walsh heeft een emotioneel gedicht voorgedragen voor enkele duizenden mensen. Walsh deed dat bij een wake voor de slachtoffers van de zelfmoordaanslag in Manchester. Bekijk hier zijn indrukwekkende voordracht van het zelfgeschreven gedicht 'This is the place.
24/05 12u45  Zuurgooier krijgt 18 jaar cel voor foltering, niet voor moordpoging Het Brusselse hof van beroep heeft Jelle Frenken woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Frenken was de man die in februari 2015 poetsvrouw Marina Tijssen overgoot met zwavelzuur. In de maanden voor die aanval had hij haar werkgever, warenhuisketen Delhaize, afgeperst met dreigmails.
24/05 12u30  Dieren zullen in Vlaanderen niet snel ‘wezens met gevoelens’ worden Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft bedenkingen bij het Waalse voornemen om dieren het juridische statuut te verlenen van levende wezens met gevoelens. Weyts wil wel hogere straffen voor dierenmishandeling.
24/05 12u30  Saboteerde Homans kredietaanvraag Apache? Volgens Apache kelderde minister Liesbeth Homans (N-VA) eigenhandig een kredietaanvraag door de nieuwssite. ‘Een compleet van de pot gerukte insinuatie,’ reageert de minister.11 
24/05 12u15  Grappende paus aan Melania: 'Wat geeft u hem te eten, pizza?' In Vaticaanstad heeft paus Franciscus een ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Na Trumps stops in Saudi-Arabië en Israël, houdt Trump dus ook halt in Europa. Bij de ontmoeting nam de paus even de tijd om een mop te maken voor Trumps echtgenote Melania.10 
24/05 12u15  Daar is Pommeline weer In een bushokje in uw buurt hebt u ze vast wel zien opduiken: Pommeline bekend van Temptation Island en haar lichaam. Opnieuw maakt ze in badkledij reclame voor Star Casino. Maar wacht eens. Dat was toch verboden?
24/05 11u45  Drie verdachten opgepakt, dader 'maakte reis naar Syrië' Woensdagochtend zijn drie verdachten opgepakt in het zuiden van Manchester. Dat bevestigt de politie. De dader van de zelfmoordaanslag in Manchester, die aan 22 mensen het leven heeft gekost, handelde vermoedelijk niet alleen. Groot-Brittannië schakelt 3.800 soldaten in om verdere aanslagen te vermijden.10 
24/05 11u30  Doet u mee aan de ‘Bloem Bucket Challenge’? Woensdagvoormiddag de aftrap gegeven van de ‘Bloem Bucket Challenge’. Het doel? Zelfdoding onder jongeren bespreekbaar te maken.14 
24/05 11u00  ‘Dader handelde vermoedelijk niet alleen’ De dader van de zelfmoordaanslag in Manchester, die aan 22 mensen het leven heeft gekost, handelde vermoedelijk niet alleen. Dat zegt de Britse minister van Binnenlandse Zaken woensdag. Groot-Brittannië schakelt 3.800 soldaten in om verdere aanslagen te vermijden.
24/05 10u15  Ook Pools koppel dat kinderen ging ophalen bij slachtoffers, nog twintig mensen in kritieke toestand Onder de 22 dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Manchester, bevinden zich ook twee Poolse burgers. Dat meldt het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken.13 
24/05 10u15  Paus Franciscus ontvangt president Trump In Vaticaanstad heeft paus Franciscus een ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Na Trumps stops in Saudi-Arabië en Israël, houdt Trump dus ook halt in Europa. Of het een hartelijk gesprek was tussen beide wereldleiders valt te betwijfelen. Eerder kwamen de twee zwaar in aanvaring over Trumps plannen om een muur te bouwen op de grens met Mexico.12 
24/05 10u00  Samenscholingsverbod aan Brussels hotel Erdogan De burgemeesters van Brussel, Elsene en Sint-Gillis hebben woensdagochtend een besluit goedgekeurd dat een samenscholingsverbod instelt in een zone rond het Brusselse hotel waar straks de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verblijft.14 
24/05 09u45  Ook Pools koppel dat kinderen ging ophalen bij slachtoffers Onder de 22 dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Manchester, bevinden zich ook twee Poolse burgers. Dat meldt het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken.10 
24/05 08u30  Britse Queen veroordeelt ‘barbaarse’ aanslag De Britse premier Theresa May heeft de aanslag van maandagavond aan de Manchester Arena een ‘afschuwelijke terroristische aanval’ genoemd. Haar koningin Elizabeth II had het over een 'barbaarse aanslag'. Ook andere Europese leiders reageren.11 
24/05 07u45  Vanaf zaterdag tot 30 graden Na een woensdag met nog wat wolken, worden de opklaringen vanaf donderdag alleen maar breder. De temperatuur stijgt elke dag enkele graden en vanaf zaterdag is 30 graden mogelijk. Dat meldt het KMI.13 
Laatste update: vandaag om 13u15Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/05 14u00  Patiënt in ziekenwagen overlijdt na botsingOp de Zuiderring in Mol, ter hoogte van het kruispunt met de Kiezelweg, is vrijdagvoormiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd.
19/05 13u45  Van Overtveldt wil fiscale anomalieën aanpakkenMinister van Financiën Johan Van Overtveldt wil een aantal anomalieën aanpakken in de verschillende fiscale behandeling van alleenstaanden, gehuwden en samenwonenden. De fiscale wetgeving is immers niet meer van deze tijd. HR-dienstverlener SD Worx bracht alvast de fiscale behandeling van de verschillende samenlevingsvormen in kaart.
19/05 13u00  Iran kiest nieuwe presidentVandaag kiezen de Iraniërs een nieuwe president. Alle ogen zijn gericht op de strijd tussen de huidige president Hassan Rohani en zijn voornaamste uitdager Ebrahim Raisi.
19/05 13u00  Giftige rook komt vrij bij zware industriebrand in AarschotOp het industrieterrein Nieuwland in Aarschot woedt momenteel een bijzonder zware industriebrand bij het bedrijf LPW Ceramic Pools. De vrijgekomen rook is giftig. De politie en brandweer vragen iedereen in de ruime omgeving om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen, de scholen in de streek moeten de kinderen binnen houden.
19/05 13u00  ‘Botscantests zijn onbetrouwbaar’Het Platform voor kinderen op de vlucht vindt het wetsvoorstel van staatssecretaris Theo Francken over de botscans onaanvaardbaar. 'De tests zijn onbetrouwbaar en het principe om de mensen te laten opdraaien voor de tests is onaanvaardbaar'. Dat zegt Rob Kaelen, projectmedewerker van het Platform in een reactie aan Belga.
19/05 11u45  PORTRET. Theresa May, schijnbeweger in luipaardlaarsjesTheresa May beloofde lang dat ze geen vervroegde verkiezingen zou afroepen. Tot ze dat wel deed, en wellicht zal ze die nog verpletterend winnen ook. May was ook tegen de Brexit, maar toch zal ze daar na 8 juni haar hoofdbezigheid van moeten maken. Onze redacteur schetst een portret.
19/05 11u30  Zweden stopt onderzoek naar AssangeZweden stopt het onderzoek naar Wikileaks-oprichter Julian Assange en heft het Europese arrestatiebevel tegen hem op. Dat heeft het Zweedse gerecht vanmorgen bekend gemaakt.
19/05 11u15  Alleenstaande ouders minst tevreden met hun levenDe Vlaming geeft zijn leven gemiddeld een 7,6 op 10. Er zijn wel opvallende verschillen. Zo geven mensen die samenleven met een partner hun leven gemiddeld een 7,9. Alleenstaande ouders geven een beduidend lagere score van 6,8 en zijn daarmee het minst tevreden met hun leven. Dat blijkt uit een studie van de Studiedienst van de Vlaamse Regering (SVR).
19/05 11u00  Chelsea Manning deelt foto van zichzelfDe Amerikaanse klokkenluidster Chelsea Manning (29) heeft voor de eerste keer een foto van zichzelf gedeeld sinds ze de gevangenis heeft verlaten.
19/05 10u45  Japanse keizer Akihito kan aftredenDe Japanse regering heeft vrijdag een wet goedgekeurd die keizer Akihito toelaat om in december 2018 af te treden. De keizer, die kampt met gezondheidsproblemen, had zelf in augustus vorig jaar laten weten dat hij graag zou aftreden. Momenteel is de troonsafstand van de keizer niet wettelijk geregeld in Japan.
19/05 10u30  Dromedaris uit Romeinse tijd gevonden in TongerenArcheologen hebben bij opgravingen in Tongeren een schedel van een volwassen mannelijke dromedaris aangetroffen. De opgravingen dateren al van 2014 en 2015, maar op het ogenblik van de vondst was niet duidelijk van welk dier de schedelfragmenten afkomstig waren.
19/05 10u30  Hans Bonte niet tegen hoofddoeken in het politiekorpsHet voorstel van het Amsterdams politiekorps om hoofddoeken toe te laten als onderdeel van het uniform kan op bijval rekenen van Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde, dat vertelde hij in Terzake.
19/05 10u00  Nauwelijks hinder door afsluiten HallepoorttunnelDe volledige afsluiting van de Hallepoorttunnel voor waterdichtingswerken zorgt vrijdag voor een iets moeizamere ochtendspits op de Brusselse Kleine Ring, maar de grote files blijven uit. De informatiecampagne om de bestuurders op voorhand zoveel mogelijk te informeren, heeft zijn effect niet gemist, stelt Brussel Mobiliteit.
19/05 09u30  ‘Gesjoemel met pensioenkas Kamer’Twee medewerkers van de Kamer zouden zichzelf sinds 2000 elke maand 500 euro extra in het zwart uitbetaald hebben. Dat is gemeld aan het parket.
19/05 09u15  Gedrogeerde chauffeur Times Square verdacht van doodslagDe man die donderdagmiddag (plaatselijke tijd) aan een hoge snelheid inreed op voetgangers op Times Square, in New York, is donderdagavond in verdenking gesteld van doodslag, 20 pogingen tot doodslag en 5 pogingen tot doodslag met een voertuig met verzwarende omstandigheden.
19/05 09u15  ‘Asielzoeker die liegt over leeftijd moet betalen voor botscan’Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil asielzoekers die liegen over hun leeftijd laten betalen voor de kosten van hun leeftijdsonderzoek via scanners.
19/05 08u45  De Block betaalt aidsremmer terug voor homo’sVanaf 1 juni zal de regering de aidsremmer Truvada ook terugbetalen aan wie niet besmet is met hiv. ‘Zo kunnen we heel wat nieuwe besmettingen voorkomen’, zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).
19/05 08u45  Unia onderzoekt meer klachten over homofobieUnia heeft vorig jaar 104 dossiers geopend over mogelijke discriminatie wegens seksuele oriëntatie. Het gaat om een stijging van 12 procent ten opzichte van 2015.
19/05 07u30  Vlaanderen lanceert hulplijn voor pedofielenVanaf vandaag heeft Vlaanderen een hulplijn voor pedofielen. Wie zich zorgen maakt over zijn of haar seksuele gevoelens of gedrag tegenover kinderen, kan gratis en anoniem bellen naar 0800/20050.
19/05 07u15  'Antwerpen stevent af op verkeersinfarct'Precies een dag nadat de Antwerpse Leien doormidden worden geknipt, daalt de capaciteit op het lokale tramnetwerk met zowat twintig procent.
19/05 07u00  Grieks parlement stemt in met verdere besparingenHet Griekse parlement heeft donderdag een nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen goedgekeurd. Dat was een voorwaarde van de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om aanspraak te kunnen blijven maken op internationale leningen.
19/05 06u30  Tijdlijn. Trump en de Russen, een giftige romanceDe niet aflatende rapporten over Russische inmenging bij de verkiezingen en een ontslagen FBI-directeur verhitten de gemoederen in de VS. Team Trump lijkt in steeds nauwere schoentjes te komen. Een overzicht van 'de grootste heksenjacht tegen een Amerikaanse president ooit'.
19/05 05u15  Antwerpse trams gaan al aan vakantieritme rijdenPrecies een dag nadat de Antwerpse Leien doormidden worden geknipt, daalt de capaciteit op het lokale tramnetwerk met zowat twintig procent.
19/05 04u45  ‘Niet-professionele’ onderschepping van Amerikaanse jet door Chinese vliegtuigenTwee Chinese SU-30-vliegtuigen hebben woensdag op een ‘niet-professionele’ manier een Amerikaans militair vliegtuig onderschept, dat gebruikt werd om Noord-Koreaanse nucleaire tests te detecteren. Dat heeft een Amerikaanse functionaris aan CNN gemeld.
19/05 00u15  Trump ontkent dat hij vroeg om onderzoek naar Flynn stop te zettenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ontkend dat hij toenmalig FBI-directeur James Comey vroeg het onderzoek naar zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn stop te zetten. Dat deed Trump op een persconferentie met de Colombiaanse president Juan Manuel Santos, de eerste keer dat hij de pers te woord stond sinds het ontslag van Comey vorige week.
18/05 21u30  Beweging.net verrast met nieuwe topmanNiet Linde De Corte, de huidige nummer twee van beweging.net, maar Peter Wouters uit Kortenaken wordt de nieuwe topman van de christelijke werknemersbeweging, de koepel waaronder vakbond ACV, ziekenfonds CM en tal van andere socio-culturele organisaties resideren. Hij volgt straks Patrick Develtere op.
18/05 21u15  Beelden tonen ravage op Times SquareOp het wereldberoemde Times Square is een wagen ingereden op voetgangers. Volgens de eerste berichten zijn er zeker één dode en meer dan twintig gewonden. Er zou geen sprake zijn van terreur.
18/05 20u15  Nieuwe politie-eenheid haalt 174 websites offlineDe Internet Referral Unit (IRU), een nieuwe eenheid bij de federale politie, heeft in haar eerste jaar al 174 websites kunnen sluiten.
18/05 20u00  'Niets wijst op terrorisme' bij incident Times SquareEen auto is donderdagmiddag op Times Square in New York ingereden op een voetgangers. Er vielen drieëntwintig gewonden en één dode.
18/05 19u45  'Niks wijst op terrorisme'Een auto is donderdagmiddag op Times Square in New York ingereden op een groep voetgangers. Er vielen drieëntwintig gewonden en één dode.
18/05 19u30  Premier Michel ‘zonder naïviteit’ naar TrumpPremier Charles Michel verzekert dat hij bij zijn ontmoeting met Donald Trump ‘zonder naïviteit’ het klimaatakkoord en onze Europese waarden zal verdedigen.
18/05 19u15  Dode en gewonden bij aanrijding op Times SquareEen auto is donderdagmiddag in New York ingereden op een groep voetgangers. Er vielen twaalf gewonden en één dode, maar het zou niet gaan om terrorisme.
18/05 19u15  Chelsea Manning is vrijChelsea Manning is vrij. De oud-militair, geboren als Bradley Manning, werd in 2013 tot 35 jaar cel veroordeeld omdat ze militaire informatie zou gelekt hebben aan klokkenluiderssite WikiLeaks. Op het einde van zijn presidentschap verkortte Barack Obama haar straf tot 7 jaar.
18/05 19u00  Auto rijdt in op mensen op Times Square: zeker één dodeEen auto is donderdagmiddag in New York ingereden op een groep voetgangers. Er vielen twaalf gewonden en één dode, maar het zou niet gaan om terrorisme.
18/05 19u00  Eerste beelden tonen chaos op Times SquareOp het wereldberoemde Times Square is een wagen ingereden op voetgangers. Volgens de eerste berichten zijn er zeker twaalf gewonden. De chaos op het plein is groot.
18/05 19u00  IN BEELD. Chaos op Times SquareEen auto is op Times Square in New York op voetgangers ingereden. Minstens twaalf mensen raakten gewond, en er zou één iemand overleden zijn. De politie heeft de vermoedelijke bestuurder opgepakt en de buurt is afgesloten. Wat er juist gebeurd is, is nog onduidelijk.
18/05 18u30  Auto rijdt in op mensen op Times SquareEen auto is donderdagmiddag in New York ingereden op een groep voetgangers. Er zouden minstens tien gewonden en één dode gevallen zijn.
18/05 18u30  Dit was Trumps woelige week in vijf tweetsHet Witte Huis heeft al rustigere tijden gekend dan de afgelopen week. De lekken stapelden zich op en president Donald Trump kwam in nauwe schoentjes terecht. Maar Trump zou Trump niet zijn, als hij niet bleef twitteren. Een bloemlezing.
18/05 17u30  Braziliaanse beurs en munt zwaar onderuitDe aandelenmarkt in São Paulo is donderdag bij de opening hard onderuitgegaan. Ook de koers van de Braziliaanse real staat sterk onder druk nu president Michel Temer verwikkeld is in een corruptieschandaal.
18/05 17u30  Auto teruggevonden na vluchtmisdrijf met 17-jarige fietserHet voertuig waarmee een bestuurder woensdagnamiddag de vlucht nam na een aanrijding in Heuvelland, is teruggevonden in Komen. Dat meldt het parket. De eigenaar is geïdentificeerd.
18/05 17u00  ‘Neen, je krijgt geen geld als je hier komt wonen’‘Het was maar een suggestie,’ zegt de burgemeester van Bormida, het kleine dorpje in Italië dat alle nieuwe inwoners 2.000 euro zou geven, en huurprijzen zou verlagen tot 50 euro. ‘Stop met bellen.’
18/05 16u30  Hulp op maat voor leerlingen met een beperkingMinister Crevits heeft een akkoord beet over de nieuwe manier waarop het onderwijs leerlingen met een beperking in het gewoon onderwijs zullen begeleiden. Een belangrijke hervorming voor het M-decreet.
18/05 16u30  Vijftigtal transitmigranten ontdekt nabij parking Groot-BijgaardenDe politie heeft woensdagnacht 57 transitmigranten zonder geldige verblijfspapieren ontdekt in een bos nabij de snelwegparking van Groot-Bijgaarden.
18/05 16u15  Britse jeugd registreert zich massaal om te kunnen stemmenSinds de verkiezingsaankondiging van Brits premier Theresa May op 18 April, zijn reeds 1,2 miljoen jonge Britten tussen 18 en 34 zich gaan registreren om te kunnen stemmen.
18/05 16u00  Israëlische minister draagt controversiële jurk in CannesDe Israëlische minister van Cultuur Miri Regev heeft op het filmfestival van Cannes een politiek statement gemaakt met haar jurk.
18/05 15u00  Fox News-oprichter Roger Ailes overledenDe oprichter van Fox News Roger Ailes is overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij werd 77.
18/05 14u45  Trump klaagt over ‘heksenjacht’De Amerikaanse president Donald Trump is niet opgezet met de aanwijzing van een speciale aanklager om mogelijke Russische inmenging bij de verkiezingen van vorig jaar te onderzoeken. Hij spreekt van ‘de grootste heksenjacht op een politicus in de geschiedenis van de Verenigde Staten’.
18/05 14u45  Deze Franse groene jongen kan voor hoogspanning zorgenZal minister van Ecologische Transitie Nicolas Hulot kunnen samenwerken met de rechtse premier Philippe? President Macron neemt risico’s door spanningen in zijn regering in te bouwen.
18/05 14u30  Kind en Gezin schorst vergunning kinderdagverblijf waar mishandeling plaatsvondNa een nieuwe inspectie in de crèche waar een verzorgster verschillende baby’s mishandeld heeft Kind en Gezin besloten de vergunning van de crèche in te trekken. De crèche moet tijdelijk de deuren sluiten, dat meldt de nieuwsdienst van de VRT, en bevestigt Kind en Gezin aan onze redactie.
18/05 14u30  Francken steunt voorstel om migranten in Libië tegen te houdenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is voorstander van een EU-grensoperatie die migranten met Europese toekomstplannen tegenhoudt aan de grens tussen Libië en Niger. Dat zei hij donderdag voor aanvang van een Europese vergadering, in reactie op voorstellen in die zin van Duitsland en Italië.
18/05 14u15  Japanse neemt afscheid van prinsessentitel om te trouwen met studieliefdeEen huwelijk, dat betekent doorgaans dat de familie groter wordt. Niet zo in Japan: als prinses Mako trouwt, krimpt de keizerlijke familie weer een beetje in. En dat wordt zo stilaan problematisch.
18/05 14u00  Heibel rond rechterhand van Didier ReyndersJean-Claude Fontinoy, de rechterhand van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) riskeert opnieuw voor de onderzoekscommissie Kazachgate te moeten verschijnen.
18/05 13u15  ‘IS werkt aan chemische wapens’Terreurgroep IS zou een aantal experts op het vlak van chemische wapens hebben samengebracht in Syrië. Zij zouden daar werken aan de ontwikkeling van eigen wapens, meldt CNN op gezag van een Amerikaanse militaire bron.
18/05 12u30  Man van ‘lachend kakske’ eist 20.000 euro van Miss BelgiëEen man die zich racistisch behandeld voelt door Miss België Romanie Schotte (19), eist 20.000 euro schadevergoeding. De man is te zien op een omstreden selfie die ­Romanie in mei vorig jaar op Instagram zette.
18/05 12u15  Grootste schoonmaakbedrijf van België wil screenen voor radicaliseringHet grootste schoonmaakbedrijf van het land, ISS, vraagt aan de regering dat haar schoonmakers die op ‘risicovolle plaatsen’ poetsen, kunnen worden gescreend. Het gaat om plaatsen die extra gevoelig zijn voor eventuele aanslagen, en plaatsen waar met delicate informatie wordt gewerkt.
18/05 12u15  Weyts: ‘Geen extra doden voor paar minuten tijdswinst’Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) laat geen spaander heel van de piste om de maximumsnelheid op autosnelwegen te verhogen tot 130 kilometer per uur. Zijn federale collega François Bellot (MR) is daar onder strikte voorwaarden wel voor te vinden.
18/05 09u45  Amsterdamse politie overweegt hoofddoek toe te staanDe top van de Amsterdamse politie bekijkt of het verbod op het dragen van religieuze symbolen door agenten moet worden geschrapt. Dat zou de weg vrijmaken voor het dragen van een hoofddoek tijdens het uitoefenen van hun job. Op die manier hoopt de politie meer Nederlanders met een allochtone achtergrond aan te trekken.
18/05 09u45  ‘Vrijwilligerssteun voor ex-gedetineerden werpt vruchten af’Gedetineerden die vrijkomen hebben het vaak moeilijk om de draad opnieuw op te pikken, zowel door praktische, ambtelijke drempels als door persoonlijke angst of schaamte. Maar vrijwilligers die hen bijstaan bij onder meer sociale diensten maken een duidelijk verschil.
18/05 09u15  Onderzoeksrechter vergeet verlenging contactverbod Guy Van SandeDe Antwerpse acteur Guy Van Sande (53), die verdacht wordt in een onderzoek naar kinderporno, mag opnieuw in contact komen met minderjarigen. Het parket in Veurne bevestigt dat zijn opgelegde voorwaarden door een vergetelheid van de onderzoeksrechter niet langer verlengd werden.
18/05 09u00  Dieudonné bij Franse verkiezigen tegenkandidaat van oud-premierDe Franse humorist Dieudonné gaat het bij de parlementsverkiezingen op 11 en 18 juni opnemen tegen Manuel Valls, in Essonne. Ook de zanger Francis Lalanne is kandidaat in het kiesdistrict van de voormalige premier.
18/05 08u15  Strijken moet wijkenRevolutie in het huishouden: voor het eerst is het aantal vrouwen dat al eens het strijkijzer ter hand neemt, gezakt onder de helft. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.
18/05 08u15  SP.A verzet zich tegen monopolie Eandis/InfraxDe SP.A vraagt zijn lokale mandatarissen om de beheersafstand van de warmtenetten aan Eandis en Infrax níét goed te keuren.
18/05 08u00  Terrasjesweer ruimt plaats voor regenbuienDonderdag is het grijs en gevoelig frisser. Aanvankelijk kan het nog overal regenen. Stilaan wordt het wel droger in de westelijke landshelft. In het oosten krijgt de neerslag na de middag een buiig karakter.
18/05 07u30  Snelheidslimiet op autosnelweg ter discussieOp bepaalde snelwegen moet de maximumsnelheid ‘onder strikte voorwaarden’ omhoog kunnen tot 130 kilometer per uur. Dat zal kunnen door het invoeren van meer variabele snelheidslimieten. Dat zegt minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Maar een algemene verhoging van de snelheid is niet aan orde.’
18/05 06u15  Venezuela vindt crisis geen gespreksstof voor VN-VeiligheidsraadVenezuela reageerde woensdag geïrriteerd op de bespreking van zijn binnenlandse problemen in de VN-Veiligheidsraad, op initiatief van de Verenigde Staten. ‘We zullen nooit een bedreiging zijn voor de vrede en de veiligheid, niet internationaal en niet in de regio’, zei de Venezolaanse ambassadeur.
18/05 05u00  ‘Gesprek met Braziliaanse president over smeergeld opgenomen’Een gesprek waarin de Braziliaanse president Michel Temer zijn goedkeuring gaf om smeergeld te betalen, is opgenomen. Dat meldt de krant O Globo.
18/05 02u15  Voormalig FBI-baas moet onderzoek naar Russische inmenging leidenDe Amerikaanse minister van Justitie heeft een speciale aanklager benoemd om het onderzoek te voeren naar de mogelijke Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van vorig jaar. De keuze viel op Robert Mueller, die FBI-baas was van 2001 tot 2013, onder presidenten George W. Bush en Barack Obama.
18/05 01u30  Waals Parlement keurt verbod op onverdoofd slachten goedVanaf juni volgend jaar wordt onverdoofd slachten verboden in Wallonië.
18/05 00u30  Running mate van Al Gore wil nieuwe FBI-baas wordenJoe Lieberman, de running mate van de Democratische kandidaat Al Gore bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000, is een van de kandidaten om de nieuwe baas van de FBI te worden. Dat heeft het Witte Huis woensdag aangekondigd.
17/05 21u00  Trump: ‘Geen enkele politicus is ooit oneerlijker behandeld dan ik’Na nieuwe ‘onthullingen’ over het ontslag van de FBI-directeur is de Amerikaanse president Donald Trump in de rol van slachtoffer gestapt.
17/05 20u30  Franse regering telt ook een BelgZe groeide op in Brussel, maar trok zuidwaarts. Nu is Françoise Nyssen benoemd tot de nieuwe Franse minister van Cultuur.
17/05 20u15  Wie was de Reynders-boy die Van Cauter benaderde?Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) werd in 2013 benaderd door het kabinet-Reynders voor de wet op verruimde minnelijke schikking. De commissie Kazachgate weet niet wie doorslag gaf: Patokh Chodiev of diamantsector?
17/05 19u45  Chaotische avondspits op het spoor: 'Vast in snikhete trein zonder airco'Een defecte trein, iets voor de avondspits, en een seinstoring op het spoor tussen Brussel en Gent zorgen woensdagavond voor grote problemen op het treinverkeer naar Gent. Er zijn op die lijn vertragingen van 30 minuten tot een uur, met uitschieters tot bijna anderhalf uur. De defecte trein is intussen weggeraakt, maar de seinstoring zorgt nog altijd voor problemen. Dat melden Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken en zijn NMBS-collega Dimitri Temmerman.
17/05 19u30  Ondervoorzitter Jong N-VA zet stap terug na intimidatie op FacebookDylan Vandersnickt, de jongeman die in opspraak kwam door een cartoon op Facebook, zet zelf een stap terug als ondervoorzitter van Jong N-VA. Na intern beraad heeft Jong N-VA zijn ontslag aanvaard.
17/05 19u00  Twee zware ongevallen met fietsers waarbij bestuurders vluchtmisdrijf plegenIn West-Vlaanderen zijn rond hetzelfde tijdstip twee zware ongevallen met fietsers gebeurd waarbij de automobilisten vluchtmisdrijf pleegden. In Heuvelland werd een fietser (17) met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd, in Oostduinkerke (Koksijde) vielen een zwaargewonde en een lichtgewonde. De politie en het parket zoeken getuigen die meer informatie hebben over een van de twee ongevallen.
17/05 18u30  ‘Defecte’ legervoertuigen legden ochtendspits plat: ‘Een voorproefje’In de ochtendspits waren ongeveer op hetzelfde ogenblik drie legervoertuigen ’in panne’ op belangrijke knooppunten. Twee in de Kennedytunnel en een op het viaduct van Vilvoorde. Het gaat om een vakbondsactie, vernam De Standaard. ‘De militairen hebben het lef om nog een krachtiger signaal te geven.’
17/05 17u30  Poetin schiet Trump te hulp: 'Trump heeft ons geen geheimen gegeven'De Russische president Vladimir Poetin springt zijn Amerikaanse collega Donald Trump te hulp. Trump ligt onder vuur wegens het mogelijke lekken van geheime informatie aan de Russiche buitenlandminister Sergej Lavrov. Poetin stelt voor om transcripties van het gesprek tussen Trump en Lavrov bekend te maken.
17/05 17u00  Eén jaar cel geëist voor Montasser Alde’emehHet parket vraagt opnieuw 1 jaar celstraf tegen jihadexpert Montasser Alde’emeh, de Mechelse imam Khalid O., terreurverdachte Jawad O. en advocaat Nabil R. wegens valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken.
17/05 16u45  Vliegtuigbom in Beveren ontmanteldIn het Oost-Vlaamse Beveren heeft de ontmijningsdienst Dovo een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld en is de veiligheidszone opgegeven.
17/05 16u15  Poetin schiet Trump te hulp: 'Trump heeft ons geen geheimen gegeven.'De Russische president Vladimir Poetin springt zijn Amerikaanse collega Donald Trump te hulp. Trump ligt onder vuur wegens het mogelijke lekken van geheime informatie aan de Russiche buitenlandminister Sergej Lavrov. Poetin stelt voor om transcripties van het gesprek tussen Trump en Lavrov bekend te maken.
17/05 16u00  Poetin schiet The Donald te hulp: 'Trump heeft ons geen geheimen gegeven.'De Russische president Vladimir Poetin springt zijn Amerikaanse collega Donald Trump te hulp. Trump ligt onder vuur wegens het mogelijke lekken van geheime informatie aan de Russiche buitenlandminister Sergej Lavrov. Poetin stelt voor om transcripties van het gesprek tussen Trump en Lavrov bekend te maken.
17/05 16u00  Zonevreemde bossen spelen Vlaamse meerderheid uit elkaarOpen VLD en CD&V die zich tegen een Vlaamse beslissing kanten, N-VA die CD&V-minister Joke Schauvliege verdedigt... Het dossier van de zonevreemde bossen zorgt voor vreemde wendingen in het Vlaams parlement
17/05 15u45  Één op de vier Vlaamse holebi’s ondernam poging tot zelfmoordVlaamse holebi’s en transgenders hebben vaker te maken met zelfdodingsgedachten dan Vlaamse hetero’s. Ook ondernemen ze vaker een poging tot zelfmoord. Twee studenten aan de UGent zochten in hun masterproef uit waarom dat zo is.
17/05 15u30  Dit zijn de ministers onder Frans president MacronDe nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag/woensdag de samenstelling van zijn regering bekendgemaakt.
17/05 15u30  7.172 euro bruto per maand: is dat nu veel of te veel?Een internationale vergelijking zet het loon van de Belgische Kamerleden netjes in het midden, maar het blijft veel.
17/05 15u15  België bereidt zich voor op ‘exodus’ van Belgische SyriëstrijdersBelgië bereidt zich volop voor op de massale terugkeer van Belgische jihadisten. Dat meldt De Morgen. Zo’n 100 tot 200 landgenoten zitten momenteel nog steeds in Syrië en Irak. Om te voorkomen dat dergelijke gevaarlijke individuen ons land binnengeraken, richt de regering-Michel nu antiterreurcellen op in de landen rondom de IS-bolwerken. Eerste in het lijstje: Turkije. Maar waar liep het in het verleden dan precies mis?
17/05 15u15  Macron stelt zijn regering voorDe nieuwe Franse president Emmanuel Macron maakt vandaag om 15 uur de samenstelling van zijn regering bekend.
17/05 15u15  ‘Ik heb jarenlang tégen in plaats van vóór mezelf gevochten’Één op de vier Vlaamse holebi’s heeft ooit een poging tot zelfdoding ondernomen. Op de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) getuigt Nadia Shah (21) over hoe het voelt om deel uit te maken van die groep.
17/05 14u45  Amerikaanse klokkenluidster Chelsea Manning vrijgelatenDe Amerikaanse klokkenluidster Chelsea Manning heeft woensdag een gevangenis in de staat Kansas mogen verlaten. Dit heeft zender NBC gemeld.
17/05 14u30  Langste kat ter wereld eet kangoeroevleesDe Australische kat Omar is met zijn 120 centimeter lengte misschien wel de langste kat ter wereld. Binnenkort komen medewerkers van Guiness World Records de kat officieel opmeten.
17/05 14u30  ‘Cyberninja’ (11) hackt zaal vol beveiligingsexpertsReuben Paul (11) verbaasde vriend en vijand toen hij tijdens een lezing over cyberveiligheid de telefoons van de aanwezigen hackte om zo zijn eigen speelgoed te besturen. ‘Vliegtuigen, auto’s, smartphones of speelgoed, alles kan deel uitmaken van het internet’ zegt Reuben.
17/05 14u30  Zwitsers skigebied vraagt geld te stortenHet Zwitserse skigebied Morgins heeft aan al zijn bezoekers om geld te storten. Dat doet het omdat het op de rand van het failissement staat. De afgelopen vier skiseizoenen waren zeer slecht omwille van de magere sneeuwval. Experts zeggen dat er nog skigebieden in slechte papieren zitten.
17/05 14u15  Hier kunt u Trump spotten tijdens zijn bezoek aan BrusselDe nieuwe Amerikaanse president is volgende week in 'hell hole' Brussel te vinden voor de NAVO-top. Waar kan u op 24 en 25 mei mogelijk een glimp van Donald Trump of zijn echtgenote Melania opvangen?
17/05 14u00  Waarom Napoleon heeft beslist dat u niet meer links rijdtOorspronkelijk reden we links in het verkeer. Tot Napoleon dat liever anders zag. Hij was tenslotte een revolutionair.
17/05 14u00  Tienjarig meisje ‘mag’ abortus laten uitvoeren na verkrachtingEen tienjarig meisje dat in India werd verkracht, heeft van het gerecht de toestemming gekregen om een abortus te krijgen. Omdat het meisje al twintig weken zwanger is, stond haar recht op abortus ter discussie.
17/05 13u45  België zakt in ranking holebirechtenBelgië zakt van 2 naar 4 op de Rainbow Index van de Europese holebi- en transgenderorganisatie ILGA Europe. Maar Çavaria, de koepel van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen, maakt zich sterk dat België volgend jaar opnieuw kan stijgen op de Rainbow Index.
17/05 13u15  Langste kat ter wereld eet alleen kangoeroevleesDe Australische kat Omar is met zijn 120 centimeter lengte misschien wel de langste kat ter wereld. Binnenkort komen medewerkers van Guiness World Records de kat officieel opmeten.
17/05 13u15  ‘Zonevreemde bossen zorgen voor fors waardeverlies’De Vlaamse Confederatie Bouw slaat alarm over 15.001 stukken grond die beschermd worden als bos.
17/05 13u00  Heeft links rijden ook voordelen?Oorspronkelijk reden we links in het verkeer. Tot Napoleon dat liever anders zag. Hij was tenslotte een revolutionair.
17/05 13u00  ‘Laptopverbod kost ruim 1 miljard dollar’Een verbod op laptops in de handbagage op vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten kan luchtvaartmaatschappijen en hun passagiers meer dan 1 miljard dollar gaan kosten. Dat heeft topman Alexandre de Juniac van sectorvereniging IATA woensdag gezegd in een gesprek met Bloomberg Television.
17/05 12u45  'Erdogans bodyguards' gaan op de vuist met Koerdische betogersIn Washington D.C. is het tot hevige rellen gekomen bij een betoging van tegenstanders van de Turkse president Erdogan. Bij die rellen vielen negen gewonden. Volgens getuigen ontaardde de betoging toen bodyguards van Erdogan de betogers aanvielen.
17/05 12u45  Asfaltwerken op E17 tussen Lokeren en WaasmunsterDe komende twee verlengde weekends worden asfaltwerken uitgevoerd op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster richting Antwerpen. Daardoor rijdt het verkeer over twee versmalde rijvakken en tijdelijk over één rijvak in plaats van drie, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
17/05 12u30  Tienjarig meisje ‘mag’ abortus plegen na verkrachtingEen tienjarig meisje dat in India werd verkracht, heeft van het gerecht de toestemming gekregen om een abortus te plegen. Omdat het meisje al twintig weken zwanger is, stond haar recht op abortus ter discussie.
17/05 12u15  Fairness tax van Di Rupo is 'gedeeltelijk verboden'De fairness tax die de regering-Di Rupo in 2013 heeft ingevoerd voor vennootschappen, is 'gedeeltelijk een verboden dubbele belasting'. Dat heeft het Europees Hof van Justitie woensdag geoordeeld. Over de vraag of de taks van 5,15 procent op uitgekeerde dividenden ertoe leidt dat buitenlandse vennootschappen zwaarder belast worden dan Belgische, spreken de Europese rechters zich niet uit.
17/05 12u00  Hooikoortsseizoen in aantochtHet hooikoortsseizoen is in aantocht. Volgens het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) nemen sinds 12 mei de concentraties van grassenstuifmeel in de lucht gevoelig toe.
17/05 11u45  Één op de vier Vlaamse holebi’s probeert zelfmoord te plegenVlaamse holebi’s en transgenders hebben vaker te maken met zelfdodingsgedachten dan Vlaamse hetero’s. Ook ondernemen ze vaker een poging tot zelfmoord. Twee studenten aan de UGent zochten in hun masterproef uit waarom.
17/05 11u30  Erdogans bodyguards gaan op de vuist met Koerdische betogersIn Washington D.C. is het tot hevige rellen gekomen bij een betoging van tegenstanders van de Turkse president Erdogan. Bij die rellen vielen negen gewonden. Volgens getuigen ontaardde de betoging toen bodyguards van Erdogan de betogers aanvielen.
17/05 11u15  Opnieuw een klacht voor kindermishandeling in crècheEr zou een nieuwe klacht zijn voor kindermishandeling in een crèche in Antwerpen. Dat meldt deredactie.be. Alle andere ouders worden verhoord, er zijn aanwijzingen dat er meerdere slachtoffers zijn.
17/05 10u45  Koning Willem-Alexander zit anoniem aan stuurknuppel van KLM-vluchtenDe Nederlandse koning Willem-Alexander vliegt al jaren voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM (Cityhopper) in een Fokker 70 en doet dat meestal in alle anonimiteit. Soms herkennen passagiers de stem van de koning bij het omroepen tijdens de vlucht, maar zijn naam hoeft hij dan niet te zeggen.
17/05 10u45  Fairness tax is gedeeltelijk verboden dubbele belastingDe fairness tax die de regering-Di Rupo in 2013 heeft ingevoerd voor vennootschappen, is 'gedeeltelijk een verboden dubbele belasting'. Dat heeft het Europees Hof van Justitie woensdag geoordeeld. Over de vraag of de taks van 5,15 procent op uitgekeerde dividenden ertoe leidt dat buitenlandse vennootschappen zwaarder belast worden dan Belgische, spreken de Europese rechters zich niet uit.
17/05 10u30  Acht op de tien hielden zich aan alcoholvrije maandAcht op de tien deelnemers aan Tournée Minérale hebben ook effectief een maand lang geen alcohol gedronken. Dat blijkt uit een bevraging van de deelnemers van de campagne van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) en de Stichting tegen Kanker. Bijna negen op de tien is van plan om volgend jaar opnieuw deel te nemen.
17/05 10u15  Vandaag wordt het warmWoensdag wordt het warm en overwegend zonnig. In de ochtend zijn er enkele lokale buien mogelijk. In de loop van de late namiddag komen er vanuit het westen meer hoge en middelhoge wolkenvelden binnendrijven, maar het blijft nog droog. De maxima liggen rond 23 of 24 graden in de Ardennen, 26 tot 28 graden in het centrum en plaatselijk 29 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit het zuiden tot zuidoosten, zo meldt het KMI.
17/05 09u30  Afghaanse openbare omroep in Jalalabad aangevallenGewapende ‘opstandelingen’ hebben woensdagochtend de zetel van de Afghaanse openbare omroep RTA in hartje Jalalabad aangevallen, zo heeft de woordvoerder van de gouverneur van de instabiele provincie Nangarhar gezegd.
17/05 09u30  ‘Hongersnood 12-12’ bracht 9,52 miljoen euro opDe actie ‘Hongersnood 12-12’ heeft de voorbije maanden 9,52 miljoen euro aan giften opgehaald voor Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.
17/05 09u15  De brokkelbruggen van VlaanderenMet de Lijst van de Prioritaire Kunstwerken volgt de Vlaamse overheid 28 bruggen op die dringend hersteld of vervangen moeten worden om onze veiligheid te garanderen. Uit onderzoek van Knack blijkt dat 5 bruggen al 20 jaar op die probleemlijst staan.
17/05 09u00  Donald Trump woedend op zijn communicatieteamTrump had zijn communicatieteam al bij elkaar geroepen in het Oval Office nog voor de berichtgeving van de Washington Post. Die krant berichtte dat de Amerikaanse president Donald Trump ultrageheime informatie omtrent terreurgroep Islamitische Staat IS aan de top van de Russische diplomatie zou hebben doorgespeeld.
17/05 08u45  ‘Kamerleden moeten ook hun privé-inkomsten aangeven’Een jaar geleden installeerde de Kamer een Federale Deontologische Commissie. De instelling onder het voorzitterschap van Danny Pieters (N-VA) doet onderzoek naar de deontologische principes van mandatarissen.
17/05 08u30  De Block geeft ziekenhuizen veel vrijheidMinister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is niet van plan om ziekenhuizen gedetailleerde regels op te leggen over de verplichte samenwerking die er zit aan te komen, noch over de financieringsstromen in die nieuwe netwerken.
17/05 08u15  Homo's veel zichtbaarder op tv dan lesbiennes en transgendersHomoseksualiteit komt door de jaren heen steeds vaker aan bod in de Vlaamse televisiejournaals, maar holebi’s zelf komen in verhouding niet vaker in beeld en krijgen ook niet meer spreektijd. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek.
17/05 08u15  Meer meisjes kiezen voor STEMEr zijn steeds meer meisjes die kiezen voor STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) in het secundair onderwijs. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de STEM-monitor van de Vlaamse ministers van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en Werk Philippe Muyters (N-VA).
17/05 07u45  België mag mensensmokkelaars nu wel vervolgenBelgië stuurt begin volgende maand opnieuw het fregat Louise-Marie de Middellandse Zee op in de strijd tegen mensensmokkel. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) heeft afspraken gemaakt met Italië waardoor opgepakte mensensmokkelaars in Italië vervolgd zullen kunnen worden, zo meldt hij op zijn website.
17/05 07u45  Ook boerkaverbod in nieuwe Oostenrijkse integratiewetIn Oostenrijk komt er een verbod op kledingstukken die het gezicht van een vrouw volledig bedekken, zoals de boerka. Dat is een van de maatregelen die het parlement dinsdagavond heeft goedgekeurd.
17/05 07u30  Islamleraren in de strijd tegen radicaliseringIn een nieuwe opleiding zullen het GO! en de inspectie islam alle Vlaamse islamleraren de nodige opleiding geven om beter om te gaan met polarisatie in de samenleving. Dat heeft GO! , de koepel van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs, woensdag bekendgemaakt.
17/05 07u00  Vandaag wordt warmWoensdag wordt het warm en overwegend zonnig. In de ochtend zijn er enkele lokale buien mogelijk. In de loop van de late namiddag komen er vanuit het westen meer hoge en middelhoge wolkenvelden binnendrijven, maar het blijft nog droog. De maxima liggen rond 23 of 24 graden in de Ardennen, 26 tot 28 graden in het centrum en plaatselijk 29 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit het zuiden tot zuidoosten, zo meldt het KMI.
17/05 05u30  Eandis-Infrax uit op controle over warmtenetDe Vlaamse gemeenten mogen het beheer van hun warmtenetten uit handen geven, vinden CD&V en N-VA. Netbeheerders Eandis en Infrax kunnen die taak erbij nemen. Maar de vrees voor een nieuw monopolie blijft.
17/05 05u30  Zien. Skater zoekt Belgisch toptalent voor Olympische SpelenOp de Olympische Spelen 2020 in Tokio is skateboarden voor het eerst een olympische discipline. De man die voor ons land op zoek mag naar ‘talent met een plankske’, heet Marijn Verbruggen. 31 is hij, en binnenkort voor de derde keer vader. Maar vooral zelf ook begenadigd skater.
17/05 05u00  VN-Veiligheidsraad buigt zich woensdag over VenezuelaDe VN-Veiligheidsraad zal woensdag de crisis in Venezuela bespreken, zo hebben diplomaten dinsdag meegedeeld. Al 42 mensen zijn er omgekomen bij de demonstraties van de oppositie om het vertrek van de president te eisen.
17/05 01u00  ‘Trump vroeg om FBI-onderzoek naar Flynn stop te zetten’De Amerikaanse president Trump zou FBI-directeur James Comey in februari gevraagd hebben om het onderzoek naar voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn stop te zetten. Dat concludeert The New York Times uit een memo van de vorige week ontslagen Comey. Het Witte Huis heeft de informatie meteen ontkend.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x Jambon: ‘Veiligheidscultuur is veranderd’24/05 01u30 - De Standaard: Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur ontstaan en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij dinsdag in het VRT-programma Van Gils en Gasten. ‘Mensen verwachten dit’, zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond.
21x Dreigingsniveau Verenigd Koninkrijk opgetrokken naar ‘kritiek’23/05 23u45 - De Standaard: Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt opgetrokken van ‘ernstig’ naar ‘kritiek’. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen kunnen plaatsvinden, zei de Britse premier Theresa May dinsdagavond.
19x Dader groeide op in Manchester23/05 22u30 - De Standaard: De 22-jarige Salman Abedi pleegde de aanslag in Manchester. De politie onderzoekt of hij alleen handelde of deel uitmaakte van een wijder netwerk.
17x Britse zag zelfmoordenaar Manchester Arena binnen gaan23/05 21u00 - De Standaard: Emma Johnson was ooggetuige van de terreuraanval aan de Manchester Arena. Ze stond buiten te wachten om haar zoon (17) en dochter (15) op te pikken. 'Ik stond een vijftal meter van de explosie', zei ze deze ochtend aan BBC 5. 'Ik zag overal doden lichamen en een romp...'
16x ACV haalt uit naar liberaal en rechts23/05 20u45 - De Standaard: In de aanloop naar Rerum Novarum, het feest van de christelijke werknemersbeweging, heeft ACV-voorzitter Marc Leemans dinsdag hard uitgehaald naar het liberale beleid en de rechtse partijen en hun 'steeds rechtser, steeds populistischer' opbod.
16x Ex-CIA-topman: ‘Rusland mengde zich in VS-verkiezingen’23/05 21u45 - De Standaard: Rusland heeft zich 'brutaal gemengd' in de verkiezingen van vorig jaar in de VS. Dat heeft het vroegere hoofd van de CIA, John Brennan, dinsdag in het Huis van Afgevaardigden gezegd.
16x Luikse bakkersknecht brein achter ‘hackerscollectief’24/05 06u15 - De Standaard: Het proces tegen Downsec Belgium zorgt voor een anticlimax van formaat. De ‘woordvoerder’ van het hackerscollectief blijkt eigenlijk het enige lid te zijn geweest
16x Dit zijn de gevolgen van Trumps komst voor auto, tram, bus én vliegtuig24/05 07u30 - De Standaard: De komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar ons land dreigt het verkeer in de hoofdstad woensdag en vooral donderdag volledig in de knoop te leggen.
15x Duterte vraagt Rusland om wapendeal24/05 06u45 - De Standaard: Tijdens zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin dinsdag heeft de Filipijnse president Rodrigo Duterte om een wapenovereenkomst gevraagd, om Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Zijn bezoek aan Rusland heeft hij ingekort door de onrust in zijn land.
14x D66 en ChristenUnie zullen niet onderhandelen over een nieuwe regering in Nederland23/05 20u00 - De Standaard: In Nederland zullen de linksliberale partij D66 en de ChristenUnie niet verder met de rechtsliberale VVD en het christendemocratische CDA onderhandelen over de vorming van een nieuwe regering. Dat hebben Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) dinsdag bekend na een urenlang verkennend gesprek met informateur Edith Schippers (VVD).

Statistieken

Artikels:
36273
Gelezen:
28465
Aantal lezers nu:
75


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven