maandag 17 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u00
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
17/06 15u00  Rutten wil dat De Wever ‘klare wijn schenkt’ over gesprekken met Vlaams Belang Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil dat Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) ‘klare wijn schenkt’ over de gesprekken met Vlaams Belang. Ze reageert hiermee op het nieuws dat N-VA al inhoudelijke gesprekken voert met Vlaams Belang over de vorming van een Vlaamse regering.
17/06 14u45  Metallica verrast Brussel met Plastic Bertrand In het Koning Boudewijnstadion bracht Metallica zondagavond 'Ça plane pour moi' van Plastic Bertrand. De Amerikaanse band verraste vorige week in Amsterdam al met 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes.
17/06 14u30  FORMATIEBLOG. Kris van Dijck wordt voorzitter Vlaams Parlement Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 14u15  Jeugdspelers leggen zelf wedstrijd stil wegens ruziënde ouders De voetballertjes van Malaga CF hebben zondag zelf hun wedstrijd stilgelegd omdat ze niet akkoord waren met het gedrag van de ouders in de tribune. Hun beslissing kon op veel applaus rekenen.
17/06 14u15  Als gamen geen spel meer is: ‘Soms raakt het evenwicht totaal zoek’ Onze jeugd speelt hoog spel, blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Een op de vijf Belgische jongeren gamet meer dan vijftien uur per week. Verslaafd is hij daarom niet, maar dat urenlang gamen vergroot wel het risico op problemen, fysiek én mentaal.
17/06 14u00  Iran wil meer uranium verrijken dan internationaal toegelaten Iran dreigt ermee binnenkort over een grotere voorraad aan lichtverrijkt uranium te beschikken dan volgens het nucleair akkoord van 2015 is toegelaten. Het land wil op die manier de Verenigde Staten zover krijgen sancties te verlichten. Gaat de VS daar niet op in, dan stapt Iran deels uit het nucleaire akkoord.
17/06 14u00  Vande Lanotte en Reynders, omdat er geen alternatief is De informatie-opdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reynders wordt ‘hoogstwaarschijnlijk’ verlengd. Er is geen alternatief zolang de regeringsvorming in Wallonië en Vlaanderen in mist gehuld blijft.
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet” De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Amerikaanse sancties kosten Huawei 30 miljard dollar De Chinese telecomreus Huawei heeft de rekening gemaakt van de Amerikaanse sancties waar het bedrijf onder lijdt. De omzet zal de volgende twee jaar 30 miljard dollar (26,7 miljard euro) onder de verwachtingen liggen, aldus Huawei-topman Ren Zhengfei.
17/06 13u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste Théo Hayez De politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt. De beelden zijn gemaakt op 31 mei, rond 19.45 uur. Op de beelden zijn de kleren die de jongen op de dag van zijn verdwijning droeg, duidelijk te zien.10 
17/06 13u30  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd” “We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV Mechelen Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u30  Financiële sector wil meer vrouwen aan de top Febelfin, de federatie van de financiële sector, en andere financiële spelers ondertekenen maandag een charter dat pleit voor meer genderdiversiteit in de financiële sector.
17/06 13u00  E17 na zes uur vrijgemaakt, nog steeds lange files Door twee ongevallen in Beervelde en Lokeren op de E17 is er al de hele dag verkeerschaos in de regio. De weg is op beide plekken opnieuw open, maar er staan nog lange files. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
17/06 12u45  FORMATIEBLOG. Bruno Tobback wil dat zijn partij herbront Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.12 
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/06 12u45  Boeing geeft nieuw veiligheidsprobleem met Dreamliner toeNa klachten van verschillende piloten heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing in The Guardian toegeven dat het blussysteem van de motoren in sommige Boeing 787 Dreamliners niet werkt. Het is het zoveelste probleem met het vliegtuigtype.13 
17/06 12u45  Hinder op E17 rond Gent blijft aanhouden: 'Takelen vrachtwagen verloopt moeizaam'Door een ongeval op de E17 in Beervelde staat het verkeer volledig stil. De snelweg richting Lokeren is opnieuw open, in Beervelde blijft de weg afgesloten. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.12 
17/06 12u30  Fietser overleden na aanrijding op Antwerpse BinnensingelEen fietser (65) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op de Binnensingel. Het ongeval gebeurde rond iets voor 23 uur aan de Pretoriastraat in Berchem. Zaterdag overleed de man in het ziekenhuis.10 
17/06 12u00  "F1-terugkeer Fernando Alonso enkel mogelijk in een derde wagen"Volgens McLaren-baas Zak Brown is een terugkeer van Fernando Alonso naar McLaren enkel mogelijk indien de renstal een derde wagen mag inzetten.
17/06 12u00  Ook stickers op fruit verdwijnen in strijd tegen plasticDe handelsfederatie Comeos wil gaan voor een maximale reductie van plastic en kondigt een aantal concrete maatregelen aan. ‘Wij kunnen nog geen wereld zonder verpakkingen beloven, maar gaan voor maximale reductie’, zegt Dominique Michel, ceo van Handelsfederatie Comeos.
17/06 12u00  Onrust over politieke advertenties op FacebookZowat elke Belg met een Facebookprofiel kreeg in de weken voor 26 mei advertenties te zien van politieke partijen. Volgens data van Facebook publiceerden partijen en individuele politici samen zeker meer dan 2.600 advertenties.
17/06 12u00  Nafi Thiam, Borlées en Sacoor Belgische trekpleisters op AG Memorial Van DammeDe AG Memorial Van Damme, dit seizoen op 6 september, kan rekenen op Belgische trekpleisters Nafi Thiam, de drie broers Borlée en Jonathan Sacoor.
17/06 11u15  Daar is de ‘bad bank’ weerDeutsche Bank hoopt doorstart te maken door tot 50 miljard euro aan risicovolle activa af te splitsen in een zogeheten ‘bad bank’. Zoals Fortis en Dexia eerder deden.10 
17/06 11u00  Ook everzwijnen volgen verkeersregels in Heusden-ZolderEr zijn bijzondere beelden opgedoken van een groep everzwijnen in het centrum van Heusden-Zolder. Een moeder en haar jongen steken in Heusden de Koolmijnlaan over… via het zebrapad.
17/06 11u00  ‘Saudische tiener wordt gespaard van executie’Murtaja Qureiris (18) zit al vijf jaar in de gevangenis, omdat hij op tienjarige leeftijd deelnam aan een betoging tegen de regering. Onder internationale druk zou zijn executie nu worden omgezet in celstraf, schrijft CNN.
17/06 11u00  Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in Belgische ambassade PekingAmnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie. Het gezin werd door de Chinese politie opgepakt nadat het bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.
17/06 10u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste ThéoDe politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt. De beelden zijn gemaakt op 31 mei, rond 19.45 uur. Op de beelden zijn de kleren die de jongen op de dag van zijn verdwijning droeg, duidelijk te zien.
17/06 10u45  Whatsapp werkt mee aan zoektocht naar Théo HayezWhatsapp zal meewerken aan de zoektocht naar de verdwenen Brusselaar Théo Hayez. Dat heeft een woordvoerder van de berichtendienst maandag gezegd aan het Australische persbureau AAP. De Australische autoriteiten behandelen de verdwijning van de 18-jarige als een moordonderzoek.
17/06 10u30  Fietser overleden na aanrijding in Antwerpse BinnensingelEen fietser (65) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op de Binnensingel. Het ongeval gebeurde rond iets voor 23 uur aan de Pretoriastraat in Berchem. Zaterdag overleed de man in het ziekenhuis.
17/06 10u15  Uruguay start met simpele zege tegen Ecuador aan Copa AmericaUruguay heeft de eerste wedstrijd in de Copa América eenvoudig met 4-0 gewonnen van Ecuador. Drie doelpunten werden in de eerste helft gemaakt en ruim tien minuten voor het einde viel de 4-0 binnen.
17/06 09u45  Vlaamse maakindustrie 4.0: flexibel automatiseren is mensenwerkZijn automatisering en robotisering jobvreters? Niet als denkwerk en creativiteit nodig blijven. De Oudenaardse hogedrukgieterij Pedeo maakt meer dan 1.000 giettechniekonderdelen voor wereldwijde klanten. “Elke tankstationbetaalautomaat en héél veel Vlaamse deurbellen hebben wel een Pedeocomponent”.
17/06 09u30  Bitcoin op hoogste niveau in jaarDe prijs van de bitcoin steeg maandag naar het hoogste niveau sinds mei 2018. Berichten dat Facebook op het punt staat een eigen digitale munt te lanceren die overal te gebruiken is, waren goed voor het sentiment.
17/06 09u30  ACV krijgt 140 procent meer klachten van uitzendkrachtenDe christelijke vakbond ACV kreeg vorig jaar 1.926 klachten binnen van uitzendkrachten, tien jaar geleden waren dat er nog maar 796. Een stijging met 142 procent.
17/06 09u15  Mag ik het gebruik van een geleende wagen inbrengen als beroepskost?Ik heb zelf geen wagen, maar gebruik de auto van mijn ouders om me dagelijks naar mijn werk te begeven. Graag wil ik mijn beroepskosten bewijzen. Kom ik in aanmerking voor de forfaitaire kilometervergoeding van 15 cent per kilometer?
17/06 08u30  Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: ‘Hallucinant’Open VLD-politicus Geert Versnick (62), die na een reeks schandaaltjes is gestopt als gedeputeerde en gemeenteraadslid, heeft een aanvraag ingediend om ereschepen van Gent te worden. Die staat maandagavond op de agenda van de bevoegde gemeenteraadscommissie. PVDA verzet zich.11 
17/06 08u15  Gigantische stroompanne Zuid-Amerika grotendeels opgelost, oorzaak onbekendDoor een enorme stroompanne zaten miljoenen mensen in Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit. Dat melden de energiebedrijven van de twee Zuid-Amerikaanse landen op Twitter. De problemen zijn grotendeels van de baan, maar Argentijns president Mauricio Macri laat weten dat de oorzaak nog steeds ongekend is.
17/06 08u00  Zomers weer op komstDe week start met droog, zonnig en vrij warm weer, maar in de loop van de dag komen er stapelwolken. Ook dinsdag wordt een mooie dag, later deze week wordt het wisselvallig.
17/06 07u45  Werken en ongeval zorgen voor grote hinder op E17 rond Gent: ‘Vermijd de omgeving’Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Het verkeer staat stil in Beervelde door een ongeval met verschillende vrachtwagens. Omstreeks half acht was het meer dan 2 uur aanschuiven richting Gent.
17/06 07u30  Verdwijning Théo Hayez wordt moordonderzoekIn Australië wordt de verdwijning van de 18-jarige Théo Hayez behandeld als een moordonderzoek. Hayez is ondertussen 18 dagen vermist, zijn vader vraagt dat de speurders toegang krijgen tot zijn Whatsapp-gegevens.
17/06 07u15  Kortrijk gaststad voor Warmste WeekDe Warmste Week van Studio Brussel strijkt eind dit jaar neer in Kortrijk.21 
17/06 07u15  Metallica: complexloos metaltainmentEn toen zongen 50.000 metalheads met hun schoonste kopstemmetje: ‘Oe-oe-oe-oe, ça plane pour moi’. Alleen James Hetfield – ‘Papa Het’ voor de vrienden – kan zijn Metallica-family zo ver krijgen. Ook al schuwde de band het oude en harde werk niet op zijn concert gisteren in het Koning Boudewijnstadion.11 
17/06 07u15  Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in ambassade PekingAmnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie die door de Chinese familie werd opgepakt nadat ze bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.11 
17/06 07u00  Stoffel Vandoorne na podium in Le Mans: "Een geweldige eerste ervaring"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen op het podium. Een schitterend resultaat na een ijzersterke eerste deelname aan de legendarische race.12 
17/06 03u45  Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat zegt dat over de democratie in Turkije?Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.12 
17/06 03u15  Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat dat zegt over de democratie in TurkijeZondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.12 
16/06 23u30  Gastland Italië klopt Spanje in andere groepswedstrijd, ook Spanjaarden al meteen onder drukNaast Polen - België werd vanavond ook de tweede groepswedstrijd afgewerkt. In de partij tussen gastland Italië en Spanje haalde de thuisploeg het met ruime cijfers (3-1). Spanje geeft komende woensdag de Rode Duivels partij en moet winnen om in de running te blijven.
16/06 23u15  Qatar vecht terug tegen Paraguay en pakt punt bij debuut in Copa AmericaParaguay en Qatar zijn hun Copa America gestart met een draw. De partij op de eerste speeldag van groep B in Rio de Janeiro eindigde op 2-2. Colombia klopte Argentinië eerder in dezelfde groep met 2-0.
16/06 23u00  Onfortuinlijke Red Lion scheurt ligamenten linkerenkel en mist Final FourPech voor Nicolas De Kerpel. De Red Lion scheurde zondag in de 4-0 zege tegen Nieuw-Zeeland in de Hockey Pro League de ligamenten van de linkerenkel. De Antwerpenaar zal drie tot vijf weken out zijn en mist de Final Four van de competitie, van 28 tot 30 juni in Amstelveen.
16/06 23u00  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim, onder anderen dankzij tiki-takagoal waar Barcelona jaloers op zou zijnDe Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 22u30  Sauwens gokt en wint in Bilzen: 'Ik heb de hartslag van het volk gevoeld'De heruitgave van de lokale verkiezingen in Bilzen mondde uit in een kanseliersstrijd met twee. Intussen peuzelde Vlaams Belang de N-VA op.
16/06 22u15  Jakob Fuglsang springt naar tweede plaats in UCI-klassement, Remco Evenepoel stijgt naar rang… 288Door zijn tweede eindwinst in het Criterium du Dauphiné klimt de Deen Jakob Fuglsang (Astana) naar de tweede plaats op de nieuwe wereldranglijst die zondag door de Internationale Wielerunie UCI gepubliceerd werd. Hij springt over de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die nu derde staat. De Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) weet zijn eerste plek te handhaven.
16/06 22u00  REACTIES. Gefrusteerd, ontgoocheld maar nog altijd niet knock-out. Beloften willen terugknokken tegen Spanje en ItaliëDe jonge Rode Duivels waren uiteraard zwaar ontgoocheld na de nederlaag tegen Polen. Ze beseften maar al te goed dat een plaats in de volgende ronde nu wel heel moeilijk wordt.
16/06 21u45  Twee opvarenden van stuurloze zeilboot met transmigranten aangehouden op verdenking van mensensmokkelTwee opvarenden van de zeilboot die vrijdagavond in de problemen raakte voor de kust van Oostende zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De zeilboot was pas twee weken eerder gekocht. Dat zegt de vorige eigenaar. Volgens het Brugse parket waren de Albanezen niet voorzien voor zo’n gevaarlijke tocht. Het vermoedt dat ze stiekem naar Groot-Brittannië wilden varen. Mensensmokkel dus.
16/06 21u30  Red Lions kloppen Nieuw-Zeeland ruim en plaatsen zich voor Final FourDe Belgische hockeymannen hebben zondag hun twaalfde wedstrijd in de Hockey Pro League gewonnen. De Red Lions haalden het in Antwerpen met 4-0 van Nieuw-Zeeland. Door de zege zijn de Belgen zeker van een plaats in de Final Four in Amstelveen.
16/06 21u00  Nieuwe nederzetting op Golan wordt ‘Trump Heights’De Israëlische regering heeft een beslissing goedgekeurd om een nieuwe nederzetting op de Golanhoogvlakte naar de Amerikaanse president Donald Trump te vernoemen.
16/06 20u30  Efficiënte Polen duwen jonge Duivels al meteen kopje onder, EK-ambities krijgen flinke knauwDe jonge Rode Duivels zijn het EK U21 in Italië in mineur begonnen. Ondanks een sterk wedstrijdbegin en een vroege voorsprong gingen de Belgen onderuit tegen een matig Polen (1-2). Met gastland Italië en Spanje in de poule lijkt de kwalificatie voor de tweede ronde nu al zo goed als uitgesloten.
16/06 20u30  Namibië wordt door ‘ergste droogte in meer dan 90 jaar’ gedwongen 1.000 wilde dieren te veilenNamibië wordt getroffen door ernstige droogte. Het sowieso al droge Afrikaanse land krijgt daar wel vaker mee te maken, maar dit jaar is de droogte zo erg dat het land gedwongen wordt om heel wat wilde dieren te verkopen.
16/06 20u15  Verdachte opgepakt voor moord op CDU-politicusIn de zaak rond de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke is een verdachte opgepakt. Hij zou uit extreemrechtse hoek komen.
16/06 20u15  Belgian Cats winnen vierlandentoernooi in Brussel na derde zege op rijDe Belgian Cats hebben zondag in het Zuidpaleis in Brussel hun derde zege op rij geboekt op het vierlandentoernooi: de Belgische basketvrouwen waren met 64-56 (rust: 28-30) te sterk voor China en kroonden zich zo tot eindwinnaar.
16/06 20u00  Johan Sauwens claimt zege in Bilzen: 'Huidige coalitie is afgestraft'Johan Sauwens behoudt met Trots op Bilzen zijn 12 zetels in de gemeenteraad. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 2 zetels vooruitgaan.
16/06 19u30  Bjorg Lambrecht en Wout Van Aert zijn heel blij met hun truien in DauphinéBjorg Lambrecht (Lotto Soudal) eindigt als twaalfde in de eindstand van het Criterium du Dauphiné en mag ook met de jongerentrui naar huis. “Ik ben heel trots op deze trui”, zei hij na afloop. “Maar zeker ook met mijn klassement.” Wout van Aert stak de groene puntentrui op zak, al stapte ook hij zondagavond ziek op het vliegtuig naar huis.
16/06 19u15  Ruslan Malinovskyi boos dat Genk hem niet naar Atalanta laat gaan: “Ik voel me bedrogen”Het Italiaanse Atalanta drukt door voor Ruslan Malinovskyi, maar de 26-jarige Oekraïner ziet het even niet meer zitten. De middenvelder merkt namelijk dat Racing Genk niet meewerkt. “Ze hebben het me nochtans beloofd.”
16/06 19u00  WK motorcross - Tim Gajser wint GP van Letland, Van Horebeek vijfdeDe Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag in Kegums met de hakken over de sloot de Grand Prix van Letland op zijn naam gezet, de negende manche van het WK motorcross in de MXGP-klasse. Gajser, leider in het klassement, eindigde met evenveel punten als de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en de Zwitser Arnaud Tonus (Yamaha), maar zijn overwinning in de tweede reeks gaf de doorslag. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) eindigde de GP als vijfde.
16/06 19u00  Sauwens claimt zege in Bilzen: 'Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen'Johan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 3 zetels vooruitgaan en claimt eveneens de overwinning.
16/06 18u45  Adrian Mannarino boekt in het Nederlandse Rosmalen eerst toernooizege uit zijn carrièreDe Fransman Adrian Mannarino (ATP 44) heeft zondag het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro) gewonnen. De 30-jarige tennisser, die met 7-6 en 6-3 won van de Australiër Jordan Thompson (ATP 62), boekte de eerste toernooizege uit zijn carrière.
16/06 18u45  Hockey: Red Panthers verliezen van Nieuw-Zeeland en moeten kruis maken over Final FourDe Belgische hockeyvrouwen hebben zondag hun veertiende wedstrijd in de Hockey Pro League verloren. De Red Panthers gingen in Antwerpen de boot in tegen Nieuw-Zeeland met 0-3. Een plek in de Final Four in Amstelveen is nu helemaal onmogelijk voor de Belgen.
16/06 18u45  Sauwens: 'Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen'Johan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. 'De huidige coalitie is afgestraft', zegt hij. Volgens voorlopige resultaten verliest ze haar meerderheid. Burgemeester Bruno Steegen zou met Beter Bilzen 3 zetels vooruitgaan en claimt eveneens de overwinning. Dat blijkt althans uit officieuze resultaten die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 18u30  Voorlopige resultaten Bilzen: partij Sauwens blijft grootsteJohan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. Burgemeester Bruno Steegen gaat met Beter Bilzen zelfs 3 zetels vooruit, maar de huidige coalitie verliest wel haar meerderheid. Dat blijkt althans uit de eerste officieuze resultaten - na 12 van de 13 telbureaus - die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 18u15  Twee jongeren rijden 4x4 vast op het strand en moeten bevrijd worden met bulldozer: ‘Er zal gepeperde rekening volgen’Een donkere Land Rover Range Sport heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag vastgereden op het strand in Bredene. Er moest een bulldozer ter plaatse komen om het voertuig weer uit het zand te krijgen.
16/06 18u00  Voorlopige resultaten Bilzen: Johan Sauwens blijft grootsteJohan Sauwens is met Trots op Bilzen op weg om zijn 12 zetels in de gemeenteraad te behouden. Burgemeester Bruno Steegen gaat met Beter Bilzen zelfs 3 zetels vooruit, maar de huidige coalitie verliest wel haar meerderheid. Dat blijkt althans uit de eerste officieuze resultaten - na 12 van de 13 telbureaus - die persagentschap Belga uit goede bron heeft vernomen.
16/06 17u45  Lokeren staat stap dichter bij definitieve overname door Louis De Vries na het tekenen van kaderovereenkomstSporting Lokeren staat een stap dichter bij de definitieve overname door een consortium van zakenmensen rond Louis de Vries, zo meldde de club zondag in een persmededeling.
16/06 17u45  Luis Leon Sanchez pakt ritwinst in Ronde van Zwitserland na indrukwekkende solo, Kasper Asgreen is nieuwe leiderLuis Leon Sanchez heeft de tweede rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard van Astana viel aan op elf kilometer van de finish en kwam solo aan. Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep) is de nieuwe eigenaar van de gele leiderstrui na een sterke rit.
16/06 17u45  Komst ijsberen naar Pairi Daiza lokt protest uitManifestanten van verschillende dierenrechtenorganisaties hebben zondag vreedzaam gemanifesteerd tegen de komst van ijsberen eind dit jaar in Pairi Daiza. Volgens de manifestanten daagde daarbij 200 man op, Pairi Daiza zegt dat de politie er maar 80 telde.
16/06 17u30  Koningin Mathilde fietst (redelijk) incognito door Brusselse straten samen met honderden andere fietsersHonderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. Ook koningin Mathilde was daar bij.
16/06 17u30  Luis Leon Sanchez pakt ritwinst in Ronde van Zwitserland na indrukwekkende soloLuis Leon Sanchez heeft de tweede rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Spanjaard van Astana viel aan op elf kilometer van de finish en kwam solo aan.
16/06 17u30  Inwoners Hongkong massaal de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw honderdduizenden mensen de straat op. De organisatie spreekt zelfs van een opkomst van twee miljoen. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 17u15  Slotrit Dauphiné gewonnen door Dylan Van Baarle, eindzege voor Jakob FuglsangDe lastige slotetappe van het Critérium du Dauphiné is gewonnen door de Nederlander Dylan Van Baarle. Na Wout Poels was het de tweede Nederlandse ritzege op rij, tevens de tweede zege op rij voor Team Ineos. De Nederlander van Team Ineos was in de slotklim naar het Zwitserse Champéry de snelste van een kopgroep die al vroeg vorm kreeg. De eindzege was voor Jakob Fuglsang. De Deen van Astana won voor de tweede keer in zijn carrière de Dauphiné.
16/06 17u00  PVDA legt nieuwe uitnodiging PS naast zich neer: ‘Niets veranderd bij Di Rupo’De uiterst linkse PTB-PVDA heeft de nieuwe uitnodiging van de PS om te spreken over de Waalse formatie naast zich neergelegd. Dat meldt ondervoorzitter David Pestiau aan de VRT. ‘Er is niets fundamenteels veranderd.’
16/06 16u45  De drie beslissingen die trappist van Westvleteren wereldberoemd maaktenGedaan met uren aan de telefoon hangen tot de paters eindelijk je bestelling van hun wereldvermaarde Westvleteren willen opnemen. Waarna je weer 60 dagen moet wachten. Voortaan gaan de bestellingen enkel online. Maar wat maakt dit bier zó speciaal dat ze er in Dubai tot 300 dollar voor willen betalen, voor één flesje op eBay?
16/06 16u30  Prins Harry en Meghan Markle delen nieuwe foto van baby ArchiePrins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw beeld gedeeld van hun zoontje Archie. Op de foto is te zien hoe de kleine jongen een vinger van zijn vader vasthoudt.
16/06 16u15  Manifestatie tegen komst van ijsberen naar Pairi DaizaDe komst van ijsberen eind dit jaar in Pairi Daiza blijft de gemoederen beheersen. Zondagochtend hebben zowat 200 manifestanten van verschillende dierenrechtenorganisaties vreedzaam gemanifesteerd nabij het park.
16/06 16u00  Honderdduizenden inwoners Hongkong in het zwart de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 15u45  Gigantische stroompanne in Argentinië en Uruguay: miljoenen mensen zonder elektriciteitDoor een enorme stroompanne zitten miljoenen mensen in Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit. Dat meldt een grote Zuid-Amerikaanse elektriciteitsleverancier.
16/06 15u45  Frederik Van Lierde wint de Ironman 70.3 van Les Sables d’Olonne en is klaar voor ‘zijn’ NiceFrederik Van Lierde wint de Ironman 70.3 van Les Sables d’Olonne, een nieuwe wedstrijd over de halve afstand in Frankrijk. Na zijn zege in de Ironman van Lanzarote is het zijn tweede overwinning van het seizoen. De 40 jarige West-Vlaming is helemaal klaar voor de Ironman van Nice over twee weken, zijn hoofddoel van het seizoen.
16/06 15u45  Tienduizenden inwoners Hongkong in het zwart de straat op, regeringsleider excuseert zichHoewel de omstreden wet over uitleveringen aan China zaterdag werd opgeschort, kwamen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van de pro-Chinese regeringsleider Carrie Lam. Ze excuseerde zich in een schriftelijke mededeling.
16/06 15u30  Stoffel Vandoorne op het podium in 24 Uur van Le Mans, Toyota en Alonso winnenToyota is er met Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi in geslaagd om voor de tweede keer op rij de vierentwintig uren van Le Mans op hun naam te schrijven. Het podium wordt vervolledigd met de zuster-Toyota en de SMP Racing nummer 11 van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.
16/06 15u30  FORMATIEBLOG. PS nodigt PVDA toch weer uit: ‘Mertens mag tijdstip zelf kiezen’Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten maandag opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
16/06 15u15  Stoffel Vandoorne op het podium 24u van Le Mans, Toyota en Alonso winnenToyota is er met Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi in geslaagd om voor de tweede keer op rij de vierentwintig uren van Le Mans op hun naam te schrijven. Het podium wordt vervolledigd met de zuster-Toyota en de SMP Racing nummer 11 van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.
16/06 15u15  Bryan Coquard wint met overmacht hectische sprint in slotetappe, Remco Evenepoel pakt eindklassement Baloise Belgium TourBryan Coquard heeft de slotrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Remco Evenepoel kwam zoals verwacht niet meer in de problemen tijdens de slotrit en is eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. Evenepoel was wel betrokken bij een zware val in de slotkilometer, maar de jongeling bleef relatief ongedeerd en verloor geen tijd.
16/06 15u00  Gemeente Schaarbeek betreurt dat Mortierbrigade affiche van bordeel plaatsteSchaarbeeks schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) ‘betreurt ten zeerste het gebruik van geweld om een ander vorm van geweld te veroordelen’. Dat zegt de schepen in reactie op de grote afbeeldingen van prostituees die reclamebureau Mortierbrigade voor de ramen plaatste, uit protest tegen het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek.
16/06 14u45  Dani Sordo wint in Sardinië, Tänak pakt leiding in WK-stand over ondanks fout in laatste klassementsproefDe Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft zondag de Rally van Sardinië gewonnen, dat is de achtste manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap. De Est Ott Tänak speelde op de slotdag na een misser in de laatste klassementsproef van de dag zijn leidersplaats in de rally nog kwijt, maar heeft aan een vijfde plaats wel nog voldoende om de leiding in de WK-stand over te nemen van de Fransman Sébastien Ogier (Citroën), die zondag buiten de punten eindigde. Thierry Neuville werd zesde.
16/06 14u45  FORMATIEBLOG. PS nodigt PVDA opnieuw uit: ‘Mertens mag tijdstip zelf kiezen’Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten maandag opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
16/06 14u15  Belg riskeert in ergste geval doodstraf in Thailand wegens dealen cocaïneEen 57-jarige Belg is in de Thaise populaire badplaats Pattaya opgepakt voor het dealen van grote hoeveelheden cocaïne. Dat staat te lezen in de lokale media.
16/06 14u15  Samen zen worden: duizend mensen doen aan yoga in JubelparkZondag werd in het Jubelpark een grote yogasessie gehouden. Een duizendtal enthousiastelingen kwam er samen om Brussels Yoga Day te vieren. Het is al de zesde keer dat de bijeenkomst georganiseerd wordt.
16/06 13u45  Modderstroom richt ravage aan: een man komt omIn China heeft een modderstroom een leven gekost. De stroom sleurde heel wat auto's mee nabij een marktplaats. Volgens China zijn er door de hevige regenval al 61 mensen omgekomen de laatste weken.
16/06 13u15  Honderden mensen vieren Brussels Yoga Day in JubelparkZondag werd in het Jubelpark een grote yogasessie gehouden. Honderden enthousiastelingen kwamen er samen om Brussels Yoga Day te vieren. Het is al de zesde keer dat die gevierd wordt.
16/06 12u45  FORMATIEBLOG. Francken: 'Je hoort niks over de Vlaamse formatie, dus het zit goed'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
16/06 12u45  11.11.11: ‘Regering moet kosten voor geldtransfers migranten verlagen’Volgens de Wereldbank zullen migranten dit jaar voor een recordbedrag van 550 miljard dollar (490 miljard euro) naar ontwikkelingslanden sturen. 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, vraagt aan de volgende Belgische regering om de transferkosten verder terug te dringen.
16/06 12u45  Shirt van legendarische baseballspeler Babe Ruth voor miljoenen dollars geveild in New YorkEen shirt van de legendarische Amerikaanse baseballspeler Babe Ruth is zaterdag in een veilinghuis in New York voor een recordbedrag van 5,6 miljoen dollar (5 miljoen euro) onder de hamer gegaan, zo maakte nieuwszender CNN bekend.
16/06 12u30  Marcus Ingvartsen verlaat landskampioen Racing Genk voor Bundesliga-promovendusRacing Genk neemt afscheid van centrumspits Marcus Ingvartsen. De 23-jarige Deen trekt naar Duitsland, meer bepaald naar Union Berlijn. Dat maakte de landskampioen zelf bekend via een persbericht.
16/06 12u15  Guillermo Ochoa start Gold Cup met demonstratie tegen Cuba, Jonathan David bezorgt Canada de zegeMexico heeft zaterdag op de eerste speeldag in groep A van de CONCACAF Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied, verwoestend uitgehaald tegen het nietige Cuba.
16/06 12u00  Anthony Davis na ruiloperatie op weg naar LA LakersAnthony Davis verlaat weldra New Orleans Pelicans voor Los Angeles Lakers, zo maakten Los Angeles Times en sportzender ESPN zaterdag bekend.
16/06 11u45  Vrouw aangevallen met machete in CharleroiIn de nacht van vrijdag op zaterdag hebben drie personen gewapend met een machete en een zaag een vrouw aangevallen in haar appartement in Charleroi. De lokale politie kon twee daders inrekenen. De derde is nog steeds op de vlucht, meldt het parket van Charleroi zondag.
16/06 11u30  Wagen crasht tegen brug na politieachtervolging op Antwerpse ringDe politie heeft zaterdagavond twee personen opgepakt na een wilde achtervolging die begon in Nederland en eindigde aan de Vaartkaai in Merksem.
16/06 10u30  Stoffel Vandoorne op weg naar podiumplaats in 24u van Le Mans?Mag onze landgenoot Stoffel Vandoorne dromen van een podiumplaats tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans? Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit.
16/06 10u15  Tienduizenden inwoners Hong Kong in het zwart de straat op, betoger komt omNadat de omstreden uitleveringswet werd opgeschort, komen zondag in Hongkong opnieuw tienduizenden mensen de straat op. De actievoerders eisen het ontslag van regeringsleider Carrie Lam. Zaterdag overleed een betoger nadat hij van een stelling viel.
16/06 10u15  Dertig aanwezigen met helm vieren eerste mis na brand in Notre-DameTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
16/06 10u00  Dertig aanwezigen met helm vieren mis na brand in Notre-DameTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
16/06 09u30  Waarom de menopauze ook goed nieuws kan zijn‘’De menopauze, dat is het begin van het einde.’ Maar dat is helemaal niet zo’, zegt Leen Steyaert. Zij is menopauzeconsulent en auteur van de boeken 'Stralend door de menopauze', (2011) 'Oerritme' (2014), 'Stop de rush!' (2017) en 'Jouw menopauzeplan' (2018). In deze video legt ze uit waarom je net zelfzekerder wordt, waarom oudere vrouwen vaak gelukkiger zijn en waarom bang zijn dus helemaal niet nodig is.
16/06 08u30  Saudi-Arabië beschuldigt Iran van aanval op olietankers: ‘Zullen niet twijfelen om te reageren op bedreigingen’De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zal niet twijfelen om te reageren op alle bedreigingen tegen het koninkrijk. Dat zei hij in een reactie na de aanval op twee tankers in de golf van Oman. Ook Bin Salman beschuldigt Teheran ervan achter de aanval te zitten.
16/06 07u45  Waarom ze vandaag in Bilzen opnieuw moeten stemmenDe gemeenteraadsverkiezingen in het Limburgse Bilzen worden zondag overgedaan. De Raad van State verklaarde de verkiezingen van 14 oktober immers ongeldig door verschillende onregelmatigheden. De Bilzenaren moeten dus voor de derde keer op rij naar de stembus. De afgelopen dagen trokken meerdere partijkopstukken naar Bilzen, deels uit vrees voor de score van Vlaams Belang.
15/06 23u30  Eerste misviering in Notre-Dame sinds brandTwee maanden nadat een verwoestende brand een groot deel van de Notre-Dame in de as legde, vond er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering plaats in de beroemde kathedraal in Parijs. Er was slechts een dertigtal mensen, onder wie de helft priesters, aanwezig. Allemaal droegen ze om veiligheidsredenen een helm.
15/06 23u30  Luchthaven Newark tijdlang gesloten nadat vliegtuig van landingsbaan gaatDe luchthaven van Newark in New Jersey is zaterdag een tijdje gesloten geweest nadat een vliegtuig van United Airlines van de landingsbaan schoof. Er vielen geen slachtoffers.
15/06 23u00  Gentse fietskoeriers Deliveroo staken voor hogere vergoedingEen aantal Gentse Deliveroo-koeriers zijn zaterdagavond om 19 uur in staking gegaan. Ze protesteerden tegen de vermindering van hun vergoeding en eisen een gegarandeerd inkomen.
15/06 23u00  Naakt fietsen door Brussel voor verkeersveiligheid en luchtkwaliteitAl voor de vijftiende keer trok zaterdagnamiddag de ‘Cyclonudista’ door Brussel. Een honderdtal (half)naakte fietsers verzamelde om 15 uur aan het Frère Orbanplein, in de Europese wijk in Brussel, voor een fietstocht door de hoofdstad.
15/06 22u45  Luchthaven Newark in New York tijdlang geslotenDe luchthaven van Newark in New York is zaterdag een tijdje gesloten geweest nadat een vliegtuig van United Airlines van de landingsbaan schoof. Er vielen geen slachtoffers.
15/06 22u30  Langer wachten op Deliveroo-maaltijd in Gent: fietskoeriers staken voor hogere vergoedingDe Gentse Deliveroo-koeriers zijn zaterdagavond om 19 uur in staking gegaan. Ze protesteerden tegen de vermindering van hun vergoeding en eisen een gegarandeerd inkomen.
15/06 22u30  Belgian Cats winnen nu ook van Canada maar er is nog werk aan de winkelDe Belgian Cats, in volle voorbereiding op het EK in Servië, wonnen op het Four Nations Tournament in Brussel ook de tweede partij. Na de winst tegen Europees kampioen Spanje ging nu Canada voor de bijl (68-64). Vandaag wacht in Palais du Midi China.
15/06 21u30  Hans Bonte (SP.A): ‘We moeten absoluut nieuwe voorzitter hebben’SP.A’er Hans Bonte pleit zaterdag in duidelijke taal voor een nieuwe voorzitter van zijn partij. ‘We moeten absoluut een nieuwe voorzitter hebben’, zegt de Vilvoordse burgemeester die tot voor kort Kamerlid was aan VTM NIEUWS.
15/06 20u15  Nederland bereikt na zege tegen Kameroen achtste finales op WK vrouwenvoetbalNederland heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Oranje haalde het zaterdag op de tweede speeldag in groep E in Valenciennes met 3-1 van Kameroen.
15/06 20u15  Australiër Hausser wint WB-triatlon in Astana, Vanderplancke zestiendeDe Australiër Matthew Hausser heeft de Wereldbeker triatlon in het Kazachse Astana gewonnen. Hij haalde het zaterdag in een wedstrijd, waarin de zwemproef door de slechte waterkwaliteit geschrapt, was voor de Zuid-Afrikaan Wian Suilwald en de Amerikaan Matthew McElroy. Erwin Vanderplancke werd zestiende.
15/06 20u15  Franco Zeffirelli (1923-2019). Het zág er altijd schitterend uitDe Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli is zaterdag in zijn woning in Rome overleden. De theater-, opera- en filmregisseur werd 96 jaar. Zeffirelli hield van schoonheid – misschien zelfs een beetje te veel. Een neiging tot esthetiseren camoufleerde te vaak een gebrek aan originaliteit.
15/06 20u00  Rudi Cossey wordt de nieuwe hulptrainer van Cercle Brugge, naam hoofdcoach wordt woensdag bekendgemaaktCercle Brugge maakt werk van haar technische staf. De Vereniging maakte vandaag bekend dat Rudi Cossey volgend seizoen de functie van T2 zal bezetten. Cossey komt over van… de buren van Club waar hij assistent was van Ivan Leko.
15/06 20u00  Meer kandidaten voor toelatingsexamen arts en tandartsHet aantal studenten dat zich ingeschreven heeft voor het toelatingsexamen arts en tandarts zit in stijgende lijn. De toelatingsproeven om aan de opleiding te mogen starten trokken meer dan 400 extra gegadigden aan, zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zaterdag.
15/06 19u45  Tänak oppermachtig op derde dag, Neuville volgt als zesde in Rally van SardiniëOtt Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft tijdens de derde dag van de rally van Sardinië de macht gegrepen. Tänak won zaterdag alle zes de klassementsritten en nam de leiding over van de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) die in tweede positie volgt op 25.9 seconden van de Est. Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) lijkt op weg naar zijn eerste podium van het seizoen. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) staat op een teleurstellende zesde plaats op 2’32”4 van Tänak.
15/06 19u30  Ronde van Hongarije: Krists Neilands wint vierde rit en blijft leiderKrists Neilands (Israël Cycling Academy) heeft de vierde rit in de Ronde van Hongarije (2.1) gewonnen. De Let toonde zich na 138,1 km van Karcag naar Gyöngyös-Kekesteto de sterkste in een sprint bergop. Hij haalde het voor de Hongaren Marton Dina en Attila Valter. Zondag staat de slotrit op het programma.
15/06 19u30  Franco Zeffirelli (1923-1919). Het zág er altijd schitterend uitDe Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli is zaterdag in zijn woning in Rome overleden. De theater-, opera- en filmregisseur werd 96 jaar. Zeffirelli hield van schoonheid – misschien zelfs een beetje te veel. Een neiging tot esthetiseren camoufleerde te vaak een gebrek aan originaliteit.
15/06 19u15  Wout Poels draagt zege in Dauphiné op aan onfortuinlijke Chris FroomeWout Poels draagt zijn overwinning in de koninginnenrit van het Criterium du Dauphiné op aan Chris Froome. “Na zo’n week is dit een heel mooie zege”, zei de Nederlander. “Ik win niet vaak, maar deze kan wel tellen.”
15/06 19u15  Honderden manifestanten betogen in Brussel tegen Iraanse regimeMeerdere honderden manifestanten verzamelden zaterdag om 15 uur aan het Schumanplein in Brussel om te betogen tegen het regime in Iran. Medestanders van het Iraanse verzet buiten Iran maar ook leden van mensenrechtenorganisaties waren ingegaan op de oproep voor een democratische verandering in Iran, met de steun van leiders van de internationale gemeenschap, onder meer uit Europa.
15/06 19u00  "Ferrari kan iets met haar F1-motor wat Mercedes niet kan"Volgens Lewis Hamilton beschikt Ferrari haar F1-bolide over een erg bijzondere modus op haar power unit, eentje die Mercedes duidelijk het nakijken geeft.
15/06 19u00  Meer kandidaten doen toelatingsexamen arts en tandartsHet aantal studenten dat zich ingeschreven heeft voor het toelatingsexamen arts en tandarts zit in stijgende lijn. Beide toelatingsproeven om aan de opleiding te mogen starten trokken meer dan 400 extra gegadigden aan, zo meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zaterdag.
15/06 17u30  Proloog Ronde van Zwitserland kolfje naar de hand van wereldkampioen Rohan DennisRohan Dennis heeft de proloog van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De wereldkampioen was in Langnau over 9,5 kilometer de snelste. De Pool Macej Bodnar eindigde in dezelfde tijd als Dennis maar verloor de strijd om de honderdsten. Geraint Thomas finishte knap dertiende, Yves Lampaert was beste landgenoot op een zestiende plaats.
15/06 17u15  Helse weersomstandigheden in Dauphiné maar ritwinst voor Wout Poels en geel voor Jakob FuglsangDe koninginnenrit in Le Critérium de Dauphiné werd vanmiddag overschaduwd door een zwaar onweer in de buurt van aankomstplaats Pipay Les-Sept-Laux. Hagel, wolkbreuken en windstoten zorgden voor gevaarlijke omstandigheden. Toch konden de renners tussen alle calamiteiten door de finish bereiken. Wout Poels bezorgde zijn kopman Chris Froome een mooie troostprijs met ritwinst, het geel gaat naar Jakob Fuglsang.
15/06 17u00  Ook vakbond FNV schaart zich achter Nederlands pensioenakkoordDe leden van de Nederlandse vakbond FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord dat de regering met werkgevers en vakbonden had bereikt. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement in Apeldoorn had gestemd. Eerder had ook de vakbond CNV ingestemd met het akkoord. Dinsdag spreken nog de leden van vakbond VCP zich uit.
15/06 15u45  Indrukwekkende Remco Evenepoel stelt eindzege in Baloise Belgium Tour veilig, maar ritzege is voor Victor CampenaertsTim Wellens is er niet in geslaagd Remco Evenepoel te onttronen in de Baloise Belgium Tour. Integendeel. De jongeling van Deceuninck-Quick Step beantwoordde de aanval van Wellens in de finale zonder problemen en liet zijn grote uitdager nadien achter zich.
15/06 15u15  Waarom onnoemelijk veel geld ligt te wachten op een bestemming, links te individualistisch is en we wekelijks het gewicht van een kredietkaart aan plastic binnen krijgenHet spookbeeld van een ellendige regeringsvorming zoals in 2007 en 2011 doemt op, maar dat maakt niemand voorlopig echt nerveus. Zolang zij niet in een kasteel gaan zitten, schrijven wij niet over ‘bommen’ of ‘atoombommen’ onder het land, de sociale zekerheid of de mensheid. Ook wij media hebben bijgeleerd. Dit zijn twaalf van de interessantste artikels van de voorbije week.
15/06 15u00  Na aanval olietankers: ‘Spanning is slechtste optie’Iraanse parlementsleden hebben opgeroepen tot terughoudendheid, na de vermoedelijke aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman.
15/06 14u30  FORMATIEBLOG. Demir: ‘Beslissende moment voor confederalisme'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
15/06 14u30  Yannick Carrasco arriveert te laat in China en mist belangrijke uitwedstrijd met Dalian YifangDalian Yifang gaat zaterdagnamiddag op bezoek hij Hebei Fortune op de dertiende speeldag in de Chinese Super League, maar die verplaatsing zullen ze zonder Yannick Carrasco afwerken.
15/06 14u15  Eerste vlucht over Atlantische Oceaan exact honderd jaar geledenVandaag vliegen er dagelijks honderden vliegtuigen over de Atlantische Oceaan. Zaterdag is het exact een eeuw geleden dat twee piloten uit Canada daar voor het eerst in slaagden. Ze eindigden in Ierland met een crash, maar waren de eersten die de vlucht succesvol afronden. Bekijk in de video hierboven hoe die tocht verliep.
15/06 13u15  Wielermanager dient klacht in na beschuldigingen grensoverschrijdend gedragWielermanager Patrick V. G. wordt door negen oud-rensters beschuldigd van ongepast en seksueel intimiderend gedrag. De 54-jarige man laat het daar niet hij. Hij ontkent de aantijgingen ten stelligste en wil een rechtszaak starten, laat hij weten aan Cyclingnews. Ondertussen blijft hij actief als manager bij Health Mate Ladies Team, ondanks de oproep van Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond, om een stap opzij te zetten.
15/06 13u00  Tom Dumoulin gaat niet meer van start in DauphinéHet wil voorlopig niet lukken voor Tom Dumoulin. Na zijn gedwongen opgave in de Giro richtte de Nederlandse hardrijder zich op de Tour, maar in de voorbereidende Dauphiné bleef zijn knie hem parten spelen. Dumoulin besliste zaterdag daarom niet meer van start te gaan voor het slotweekend. Hij laat vanmiddag nog een scan nemen van zijn knie.
15/06 12u30  Tänak neemt leiding over in Rally van Sardinië, Neuville mag goed resultaat vergetenHalfweg de derde wedstrijddag in Sardinië heeft Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) de leiding overgenomen van de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC). Het verschil tussen beide rijders is zaterdagmiddag 6.4 seconden in het voordeel van Tänak. Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) is nog steeds derde. Ook geen positieverandering voor Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Onze landgenoot is nog steeds zevende, maar ziet zijn achterstand op Kris Meeke (Toyota Yaris WRC), zesde in de stand, door een foute bandenkeuze oplopen tot 51.9 seconden.
15/06 12u30  Honderden mensen geven bloed in ruil voor blik achter de schermen bij Rock WerchterHet Rode Kruis heeft vrijdag haar zomercampagne voor bloeddonaties gelanceerd op een bijzondere locatie. 320 mensen tekenden present in het artiestendorp van Rock Werchter en kregen een blik achter de schermen van het festival in ruil voor een bloeddonatie.
15/06 12u15  Meer buitenlanders met een zware voet: groot aantal flitsboetesHet afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.
15/06 12u00  Meer buitenlanders met een zware voet: grote aantal flitsboetesHet afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.
15/06 11u45  West-Vlaamse zijspancrossers doen nooit eerder vertoonde stuntJason Van Daele uit Pittem en Birgen Beernaert uit Lichtervelde deden begin deze maand een wereldstunt van formaat. Ze deden als eerste zijspancrossers ooit een aartsmoeilijke backflip. Bekijk hun stunt in de video hierboven.
15/06 11u30  Vanaf 2022 hybridemotoren in WK rallyVanaf 2022 zal er in het WRC-kampioenschap gebruik gemaakt worden van hybridemotoren, zo maakte de Internationale Autosportfederatie (FIA) vrijdagavond bekend.
15/06 11u30  Zeiljacht met negen opvarenden onderschept op NoordzeeDe scheepvaartpolitie heeft vrijdagavond een zeilboot onderschept met negen opvarenden. Ze waren vermoedelijk onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt het Brugse parket.
15/06 11u00  Verjaardagsfeestje Duits tienermeisje loopt volledig uit de hand: negen arrestatiesIn het zuidwesten van Duitsland is het private verjaardagsfeestje van een zestienjarig meisje stevig uit de hand gelopen. Het feestje kreeg ‘project X’-allures: het aantal aanwezigen groeide aan tot zo’n 400 man.
15/06 11u00  Revolver waarmee Van Gogh leven beëindigde te koopIn Parijs wordt de revolver geveild waarmee de Nederlandse kunstenaar Vincent Van Gogh zelfmoord mee pleegde. Van Gogh beroofde zichzelf van het leven in 1890. Bekijk het wapen en het verhaal er achter in de video hierboven.
15/06 10u45  Revolver waarmee Van Gogh zelfmoord pleegde te koopIn Parijs wordt de revolver geveild waarmee de Nederlandse kunstenaar Vincent Van Gogh zelfmoord mee pleegde. Van Gogh beroofde zichzelf van het leven in 1890. Bekijk het wapen en het verhaal er achter in de video hierboven.
15/06 10u45  Cristiano Ronaldo krijgt dagvaarding in VS na beschuldigingen van verkrachtingDe Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo heeft zijn dagvaarding ontvangen om voor een Amerikaanse rechter te verschijnen. Daar loopt een onderzoek nadat een Amerikaanse vrouw hem heeft beschuldigd van verkrachting.
15/06 10u30  Kompany blikt tevreden terug op teambuilding met staf Anderlecht: “Zonder positieve energie is het onmogelijk om iets te realiseren”Vincent Kompany staat binnenkort als speler-trainer bij RSC Anderlecht voor een immense uitdaging, na een van de zwakste seizoenen in de geschiedenis van de club. Na de interlands tegen Kazachstan en Schotland vertrok Kompany met RSCA nog op teambuilding naar Durbuy, alvorens zijn vakantie te starten na een lang seizoen bij Manchester City en de nationale ploeg.
15/06 10u15  Na massaprotest: Hongkong schort omstreden uitleveringswet opNa de massaprotesten in Hongkong tegen een omstreden wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, schort de pro-Chinese regering in Hongkong de wet op.
15/06 10u00  Hongkong schort omstreden uitleveringswet opNa de massaprotesten in Hongkong tegen een omstreden wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, schort de pro-Chinese regering in Hongkong de wet op.
15/06 09u45  Engeland en Italië plaatsen zich voor achtste finales op WK vrouwenvoetbalEngeland en Italië hebben zich vrijdag op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk geplaatst voor de achtste finales. Engeland had op de tweede speeldag in poule D genoeg aan een 1-0 zege tegen Argentinië, terwijl Italië in groep C fors uithaalde tegen Jamaica (5-0).
15/06 09u45  Brazilië opent Copa America in eigen land met winst tegen BoliviaZonder de geblesseerde Neymar, heeft Brazilië vrijdag voor 65.000 toeschouwers in het Morumbistadion in Sao Paulo vlot Bolivia verslagen tijdens de openingsmatch van de Copa America. Het werd 3-0.
15/06 09u30  Tuchtonderzoek naar dronken rechter die vluchtmisdrijf pleegde in centrum AntwerpenHet gerecht heeft een tuchtonderzoek geopend naar een Antwerpse rechter van de correctionele rechtbank. De 57-jarige Caroline M. reed afgelopen woensdag met haar Volkswagen Beetle enkele geparkeerde wagens aan op het Antwerpse Zuid, maar pleegde vluchtmisdrijf en kon pas op de Antwerpse Ring aan de kant worden gezet. Bij de ademtest blies ze positief.
15/06 09u00  Fietser levensgevaarlijk gewond na aanrijding in AntwerpenEen fietser (65) raakte vrijdagavond levensgevaarlijk gewond na een aanrijding op de Binnensingel. Het ongeval gebeurde rond iets voor 23 uur aan de Pretoriastraat in Berchem.
15/06 09u00  Gigantisch schilderij duikt op aan voet EiffeltorenIn het grasperk voor de Parijse Eiffeltoren, Champ de Mars, is de komende dagen het schilderij ‘Beyond walls’ (‘Voorbij muren’) van de Franse kunstenaar Saype te zien. Het werk is zo’n 15.000 m² groot. Omdat het gemaakt is van biologisch afbreekbare verf, zal het werk slechts enkele dagen standhouden. In het werk zijn handen te zien die polsen vastgrijpen. De inspiratie vond Saype in de vluchtelingencrisis - hij wordt ook ondersteund door de vzw SOS Mediterranee. Wie niet naar Parijs kan, krijgt nog meerdere kansen: de komende drie jaar zal de artiest het werk in twintig wereldsteden reproduceren.
15/06 08u45  Eerste misviering na verwoestende brand in Parijse Notre-DameTwee maanden nadat een verwoestende brand een goed deel van de Notre-Dame in de as legde, is er zaterdagnamiddag voor het eerst opnieuw een misviering in de beroemde kathedraal in Parijs.
15/06 08u45  F1-bekenden tijdens 24u van Le MansVandaag staat de hoogmis van het langeafstandsracen weer op het programma, namelijk de vierentwintig uren van Le Mans. Naar goede gewoonte staan er ook dit jaar weer enkele oude bekenden uit de F1 aan de start, een overzicht.
15/06 08u30  Tv-zenders verklaren Proximus de oorlogDe vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Dat schrijft De Tijd.
15/06 08u15  FORMATIEBLOG. Crombez vraagt (en krijgt) uitzondering op eigen cumulverbodInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
15/06 08u00  Weekend valt deels in het waterHet wordt geen zomers weekend, maar er is geen reden tot paniek. Begin volgende week wordt droog, rustig en behoorlijk warm, zo meldt het KMI.
15/06 06u15  Belgische armoede blijkt moeilijk in te dijkenNieuwe armoedecijfers over 2018 geven aan dat België er maar niet in slaagt die echt te doen dalen. Zo zit de inkomensarmoede zelfs op het hoogste peil ooit.
14/06 23u30  Belgian Cats kloppen Europees kampioen Spanje in voorbereidingswedstrijd op EK in BrusselBelgië heeft vrijdagavond met 65-61 (rust: 28-29) van Europees kampioen Spanje gewonnen in een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Brussel in aanloop naar het EK in Servië en Litouwen van 27 juni tot 7 juli. Het was de eerste in een reeks van vijf voorbereidingswedstrijden voor de Belgian Cats.
14/06 22u45  Polsstokspringer Ben Broeders scherpt in Duitsland persoonlijk record aan tot 5m63Ben Broeders is vrijdag op de internationale atletiekmeeting in het Duitse Dessau tweede geworden in het polsstokspringen. De Leuvenaar wipte over 5m63, een verbetering van zijn persoonlijk record met één centimeter. Voor het WK atletiek in Doha is 5m71 nodig.
14/06 22u30  Reclamebureau ‘opent bordeel’ in Schaarbeek om auto’s trager te laten rijdenReclamebureau Mortierbrigade heeft aan haar kantoren, vlakbij de plek waar donderdag een meisje werd aangereden, een grote affiche gehangen waarop een bordeel wordt nagebootst. Het bedrijf protesteert zo tegen het onveilige verkeer in de buurt.
14/06 21u45  Amper één springfout houdt Gudrun Patteet uit top drie in het Poolse SopotGudrun Patteet reed in het Poolse Sopot met de 13-jarige Zangersheide merrie Sea Coast Pebbles Z de tweede snelste barrage van de 5 sterren Grote Prijs op 1m60, maar één springfout deed haar op plaats acht belanden. De zege ging naar de Duitser Daniel Deusser, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables uit Meise.
14/06 21u45  ‘Mijn vrijheid, mijn vagina’In verschillende Zwitserse steden hebben tienduizenden vrouwen gestaakt en betoogd voor een gelijk loon en andere vormen van genderdiscriminatie. Het was van 1991 geleden dat er voor vrouwenrechten werd gestaakt in het land.
14/06 21u30  VN-baas vraagt onafhankelijk onderzoek naar aanval op olietankersAntonio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft opgeroepen om een onafhankelijk onderzoek te voeren naar de aanval van donderdag op de tankschepen in de Golf van Oman.
14/06 21u15  Eden Hazard maakte indruk tijdens zijn presentatie, zijn horloge iets minderOpvallend detail donderdag bij de persconferentie van Eden Hazard na zijn voorstelling bij Real Madrid: niet zijn strakke grijze pak, wel het horloge van de Rode Duivel viel op. Hij droeg een Richard Mille RM016 in witgoud met diamanten. Kostprijs 150.000 euro euro, maar geen slimme aankoop volgens verzamelaars.
14/06 21u00  Vlaamse judoka’s zijn klaar voor European Games in MinskEen week voor de judoka’s aantreden voor hun Europees kampioenschap op de European Games in de Wit-Russische hoofdstad Minsk, laat Technisch Directeur Topsport van de Nederlandstalige vleugel van de Judofederatie, Koen Sleeckx, in zijn kaarten kijken. Podiumkandidaat Matthias Casse wil hij geen te hoge druk opleggen. “Hij is klaar om een medaille te halen maar het moet niet.”
14/06 21u00  PSG neemt afscheid van sportdirecteur Henrique en stelt met Leonardo meteen opvolger voorAntero Henrique is niet langer sportief directeur van Paris Saint-Germain. Dat maakte de Franse kampioen en werkgever van Rode Duivel Thomas Meunier vrijdag bekend. Nog geen uur later volgde de voorstelling van de opvolger van Henrique: de Braziliaan Leonardo.
14/06 20u45  Pas de Calais Open golf: Joannes en Mivis plaatsen zich voor eindfaseZowel Hugues Joannes, met een ronde van 71 slagen, als Christopher Mivis, met een ronde van 69 slagen, hebben zich geplaatst voor de finaleronden op het Pas de Calais Open golftoernooi (Challenge Tour/190.000 euro), dat plaatsvindt op de Aa Saint-Omer golfbaan in het Noord-Franse Acquin-Westbécourt.
14/06 20u45  Na nederlaag Kirsten Flipkens zijn alle landgenoten uitgeschakeld in RosmalenZwarte dag voor onze landgenoten op het grastoernooi van Rosmalen. Nadat eerder op de dag Greet Minnen en David Goffin reeds werden uitgeschakeld, ging nu ook Kirsten Flipkens er in de kwartfinale uit.
14/06 20u30  Na nederlaag Flipkens zijn alle landgenoten uitgeschakeld in RosmalenZwarte dag voor onze landgenoten op het grastoernooi van Rosmalen. Nadat eerder op de dag Greet Minnen en David Goffin reeds werden uitgeschakeld, ging nu ook Kirsten Flipkens er in de kwartfinale uit.
14/06 20u30  PSG neemt afscheid van spordirecteur Henrique en stelt met Leonardo meteen opvolger voorAntero Henrique is niet langer sportief directeur van Paris Saint-Germain. Dat maakte de Franse kampioen en werkgever van Rode Duivel Thomas Meunier vrijdag bekend. Nog geen uur later volgde de voorstelling van de opvolger van Henrique: de Braziliaan Leonardo.
14/06 20u00  Aston Martin wil met Valkyrie hypercar deelnemen aan 24u Le MansAston Martin heeft vandaag aangekondigd dat het binnen twee jaar met haar Valkyrie hypercar wil deelnemen aan de 24u van Le Mans.
14/06 19u45  Gerepatrieerde IS-kinderen aangekomen in BelgiëDe zes Belgische kinderen van IS-strijders die gerepatrieerd werden uit Syrië, zijn vrijdagavond al in België aangekomen. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). De hulpverleners proberen ondertussen ook een zevende kind naar ons land terug te halen.
14/06 19u30  Dani Sordo leidt na chaotische tweede dag, Thierry Neuville beleeft moeilijke namiddag in Rally van SardiniëDani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) sluit de tweede wedstrijddag van de rally van Sardinië af als leider. Onze landgenoot Thierry Neuville sloot de dag af op een teleurstellende zevende plaats.
14/06 19u15  Toen we nog niet wisten dat Anthony Hopkins altijd hetzelfde personage speeltVrijdagavond, dat beketent goede films op televisie. Tijdens de eerste shift kan u Anthony Hopkins en Debra Winger bewonderen in ‘Shadowlands’, later op de avond grijpt ‘Fruitvale Station’ naar de keel.
14/06 19u00  Eerste zege na bevalling: Lizzie Deignan slaat dubbelslag in koninginnenrit OVO’s Energy TourLizzie Deignan (Trek-Segafredo) heeft de koninginnenrit in de Women’s Tour (GBr/World Tour) gewonnen. De Britse haalde het na 140 km van Llandrindod Wells naar Builth Wells voor Katarzyna Niewiadoma. Deignan neemt ook de leiderstrui over van Liane Lippert.
14/06 18u45  David Goffin geraakt niet voorbij kwartfinales in het Nederlandse RosmalenDavid Goffin (ATP 33) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in Rosmalen (635.750 euro). De Luikenaar, het vijfde reekshoofd, verloor vrijdag in de kwartfinales op het Nederlandse gras tegen de Fransman Adrien Mannarino (ATP 44) in drie sets.
14/06 18u30  Donald Trump waarschuwt eigen advocaten voor juriste in spe Kim KardashianReality tv-ster Kim Kardashian mocht donderdag langskomen op het Witte Huis. Ze werd er uitgenodigd door president Trump om te komen speechen over een herintegratieprogramma voor gedetineerden. Ze zorgde er vorig jaar voor dat de onschuldige Alice Johnson vrijgelaten werd uit de gevangenis. Kardashian studeert momenteel rechten. Trump waarschuwde zijn advocaten alvast voor de concurrentie.
14/06 18u15  Bom uit WO II gevonden bij Alexanderplatz in BerlijnBij de bekende Alexanderplatz in Berlijn is bij bouwwerkzaamheden een bom van 100 kilo uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, zo heeft de politie vrijdag op Twitter gemeld.
14/06 17u45  VN hekelt seksueel geweld in SoedanIn de strijd voor meer democratie in het Noord-Afrikaanse land kwamen al een honderdtal betogers om het leven en raakten honderden Soedanezen gewond. Daarbij raakten verhalen bekend van (groeps)verkrachtingen door militairen. De Verenigde Naties wil dat ter plaatse gaan onderzoeken.
14/06 17u30  Gerepatrieerde IS-kinderen komen vrijdag al aan in BelgiëDe zes Belgische kinderen van IS-strijders die gerepatrieerd worden uit Syrië, zouden vrijdagavond al in België aankomen. Dat meldt VRT op gezag van Child Focus. De hulpverleners proberen ondertussen ook een zevende kind naar ons land terug te halen.
14/06 17u15  Eerste huis van de Queen staat te koopToen de Britse Queen Elizabeth nog prinses was woonde ze met haar man Philip in Malta. Philip deed er zijn legerdienst bij de marine. Het pand waar ze woonden, Villa Guardamangia, staat nu te koop voor zes miljoen euro.
14/06 17u15  N-VA onderhandelt met Italiaanse Vijfsterrenbeweging over Europese fractieEr lijkt schot te komen in de zoektocht van de N-VA naar een onderkomen in het Europees Parlement. De partij is in gesprek met de Italiaanse Vijfsterrenbeweging. Ook de partij van Puigdemont en de ChristenUnie zouden bij de nieuw te vormen fractie komen.
14/06 17u15  Verenigd Koninkrijk verbiedt alle seksistische reclameMeisjes voorstellen als minder slim dan jongens, of lachen met mannen die zich ‘minder mannelijk’ gedragen. Dat soort stereotype voorstellingen is voortaan verboden in advertenties in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe maatregel werd in december aangekondigd en is sinds vrijdag van kracht, zo meldt CNN.
14/06 16u45  Dakterras Leuvens M-Museum wordt opnieuw zomerbarOp het dakterras van het M-museum in Leuven kan je deze zomer een maand lang terecht in de pop-upbar. De organisatie combineert dat met een goede portie cultuur.
14/06 16u45  KMI waarschuwt voor intense regenWie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Het weekend begint met nieuwe regen- en onweersbuien. Vrijdagavond en -nacht kan het behoorlijk intens worden: het KMI waarschuwt voor grote hoeveelheden neerslag in korte tijd op sommige plaatsen. Mogelijk kan er 10 tot 30 mm in zes uur tijd vallen. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.
14/06 16u45  Julian Alaphilippe de beste na lange vlucht, Yates blijft leider in DauphinéNa twee opeenvolgende ritzeges voor Wout van Aert was het vandaag aan Julian Alaphilippe om met de bloemen te zwaaien. De kopman van Deceuninck-Quick Step trok al na twaalf kilometer in het offensief met de Oostenrijker Mühlberger en de Italiaan De Marchi die in de slotklim de rol moest lossen. In een spurt met twee moest Alaphilippe alle zeilen bijzetten om Mühlberger van de zege te houden. De favorieten hielden het kruit op zak, de Brit Adam Yates blijft leider.
14/06 16u45  Tim Wellens wint tijdrit in Baloise Belgium Tour, Remco Evenepoel blijft leider: “In koninginnenrit moet het gebeuren”Tim Wellens heeft de tijdrit in de Baloise Belgium Tour (2.BC) gewonnen. In de race tegen de klok over 9,2 kilometer in Grimbergen was hij de snelste voor Nathan Van Hooydonck. Remco Evenepoel werd vierde en blijft leider, specialist Victor Campenaerts stelde teleur met de derde plaats.
14/06 16u30  Pakkende videoboodschap van Cercle-doelman Miguel Van Damme bij wie opnieuw kanker werd vastgesteld: “Ik heb niet zo goed nieuws”Slecht nieuws voor Miguel Van Damme: de 25-jarige doelman van Cercle Brugge kreeg deze week te horen, dat er opnieuw kanker bij hem is vastgesteld bij verschillende medische tests. Er werd weer leukemie vastgesteld in ruggenmerg en hersenen en hij kreeg afgelopen dagen al twee behandelingen in het ziekenhuis. Dat vertelde hij zelf in een pakkende videoboodschap op Instagram.
14/06 16u30  FORMATIEBLOG. Maingain gaat in op uitnodiging Onkelinx in BrusselInformateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
14/06 16u30  Raad van State trekt exportvergunningen voor Waalse wapens naar Saudi-Arabië inDe Raad van State heeft vrijdag de vergunningen van de Waalse wapenproducenten FN Herstal en CMI Defence om wapens te exporteren naar Saudi-Arabië ingetrokken. Daarmee werd een eerder verbod uit juni 2018 bekrachtigd.
14/06 16u00  Verenigd Koninkrijk verbiedt seksistische reclameMeisjes voorstellen als minder slim dan jongens, of lachen met mannen die zich ‘minder mannelijk’ gedragen. Dat soort stereotype voorstellingen is voortaan verboden in advertenties in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe maatregel werd in december aangekondigd en is sinds vrijdag van kracht, zo meldt CNN.
14/06 16u00  Congresvrouw haalt uit naar collega's: 'Vermoeiend om zo veel seksueel uitgehongerde mannen te aanhoren'Norma Torres, een Democratisch congreslid in de VS, haalde woensdag hard uit naar haar mannelijke collega's tijdens een debat over abortus. Ze vond het 'bijzonder vermoeiend om zo veel seksueel uitgehongerde mannen te aanhoren' over het recht van een vrouw om te kiezen voor abortus. Haar woorden werden geschrapt uit de notulen, maar daar had ze moeite mee, zo blijkt uit de video hierboven.
14/06 16u00  David Hubert blijft seizoen langer bij OHLDavid Hubert (31) zal ook volgend seizoen de kleuren van Oud-Heverlee Leuven verdedigen. De middenvelder verlengde zijn contract tot juli 2020, zo bevestigt het 1B-team vrijdag.
14/06 16u00  Verkiezingen Bilzen: Vlaams Belang trekt alle registers open op FacebookDe afdeling van Vlaams Belang in het Limburgse Bilzen, waar zondag de lokale verkiezingen overgedaan worden, was de laatste week op Facebook de derde grootste politieke adverteerder van heel België.
14/06 15u45  Tim Wellens wint tijdrit in Baloise Belgium Tour, Remco Evenepoel blijft leiderTim Wellens heeft de tijdrit in de Baloise Belgium Tour (2.BC) gewonnen. In de race tegen de klok over 9,2 kilometer in Grimbergen was hij de snelste voor Nathan Van Hooydonck. Remco Evenepoel werd vierde en blijft leider, specialist Victor Campenaerts stelde teleur met de derde plaats.
14/06 15u30  Verdachte vluchtmisdrijf Schaarbeek vrijgelaten, had rijverbodDe man die is opgepakt voor de aanrijding van een 14-jarig meisje in Schaarbeek had een rijverbod en was eerder al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf. De verdachte werd ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden.
14/06 15u30  Belgen bewijzen ‘maar’ 500 miljoen aan beroepskostenDe rubriek ‘werkelijke beroepskosten’ verliest aan belang als aftrekpost in de jaarlijkse belastingaangifte. In 2013 gaven we nog voor 750 miljoen euro in aan beroepskosten, in 2017 was dat gezakt naar 500 miljoen.
14/06 15u15  Belgische hulpverleners willen zevende kind uit Syrië repatriërenNaast de zes Belgische kinderen van IS-strijders die nu gerepatrieerd worden uit Syrië, proberen hulpverleners ook een zevende kind naar ons lang terug te halen. Dat meldt De Morgen en wordt door Child Focus bevestigd aan De Standaard.
14/06 15u15  ‘Hype rond medicinale cannabis is van de pot gerukt’Belgische pijnartsen waarschuwen voor medicinale cannabis. Slechts weinigen hebben er echt iets aan, klinkt het. Huisarts Patrik Vankrunkelsven geeft ze gelijk. ‘Cannabis is slechts een allerlaatste redmiddel.’
14/06 15u15  Yari Verschaeren in schoon gezelschap: L’Equipe neemt Belg op in top 50 van beste beloften ter wereldYari Verschaeren is door L’Equipe opgenomen in een top 50 met meest beloftevolle spelers onder 20 jaar. De Franse sportkrant komt met het overzicht in aanloop naar het EK voor beloften (U21), dat zondag begint.
14/06 15u00  Kevin Janssens geeft zich bloot in nieuwe trailer voor 'De Patrick'Kevin - 'De Patrick' - Janssens heeft heel wat aan z'n hoofd: Wanneer zijn vader sterft krijgt hij de leiding over een naturistencamping en daarbovenop is zijn favoriete hamer vermist. Kevin Janssens kwam voor deze rol maar liefst 17 kilo bij. Het tragikomische regiedebuut van Tim Mielants (bekend van 'Cordon') is vanaf 28 augustus in de bioscoopzalen te zien.
14/06 15u00  Greet Minnen grijpt in Rosmalen naast ticket voor halve finalesGreet Minnen (WTA 139) is uitgeschakeld op het WTA-toernooi in Rosmalen (250.000 dollar). De 21-jarige qualifier verloor vrijdag op het Nederlandse gras in drie sets van de Russin Veronika Kudermetova (WTA 60). Minnen ging na 2 uur en 13 minuten onderuit met 4-6, 7-5 en 6-3.
14/06 15u00  Online-aankopen de volgende dag in huis? Nee, bedanktWinkels investeerden de voorbije jaren fors om de pakjes die online besteld worden zo snel mogelijk te kunnen bezorgen. Maar voor de klant mag de voet van het gaspedaal: die wil gerust wat langer wachten als dat ervoor zorgt dat er in de buurt minder bestelwagens zullen rondrijden. Dat blijkt uit de jaarlijkse e-commercebarometer van handelsfederatie Comeos.
14/06 14u45  Supermakelaar Mino Raiola niet langer geschorst: “Gerechtigheid!”, aldus ex-manager van Romelu LukakuDe Wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van de Nederlandse zaakwaarnemer Mino Raiola en zijn neef Vincenzo opgeheven, zo maakte de FIFA vrijdag bekend aan de Raiola’s. Donderdag had de Beroepscommissie van de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) hen al vrijgesproken, waarna de wereldwijde schorsing door de FIFA ongedaan gemaakt werd.
14/06 14u45  Vogue krijgt Naomi Campbell uit de klerenHet Britse topmodel Naomi Campbell (49) gaat opnieuw uit de kleren. In mei poseerde ze nog naakt voor cosmeticamerk Nars, en ze herhaalde dat voor de Britse Vogue.
14/06 14u30  Verschillende vermisten nadat brug is ingestortIn China is vrijdagochtend een brug ingestort. De oorzaak van de instorting is nog niet bekend.
14/06 14u15  Een op de zes Belgen kwetsbaar voor armoedeIn 2018 werd 16,4 procent van de Belgische bevolking beschouwd als een risicogroep voor monetaire armoede. Dat is het hoogste niveau sinds de start van de metingen in 2004, zo meldt het Belgische statistiekbureau Statbel.
14/06 14u15  De moord op Valentin Vermeersch: ‘het toppunt van horror’Vijf jongeren zijn schuldig bevonden aan de marteling, vernedering en moord op de mentaal beperkte Valentin Vermeersch (18) uit het Luikse Hoei. ‘Ongezien, het toppunt van horror’, noemde een advocaat van de burgerlijke partij het.
14/06 14u15  Slecht nieuws voor N-VA: ‘Grote meerderheid Europese fractie wil anti-Catalanen erbij’Een grote meerderheid van de Europese ECR-fractie, waartoe de N-VA behoort, wil het anti-Catalaanse Vox bij de club halen. Dat zegt de ECR-woordvoerder aan De Standaard.
14/06 14u00  Verschillende vermisten na instorting van brug in ChinaIn China is vrijdagochtend een brug ingestort. De oorzaak van de instorting is nog niet bekend.
14/06 14u00  Fietspad in Limburg zweeft tien meter boven de grondDe nieuwe fietsbrug in Bosland, Hechtel-Eksel, zweeft tien meter boven de grond en is eindelijk klaar voor het publiek. Na het bekende fietspad ‘Fietsen door het water’ opent Toerisme Limburg vrijdag officieel ‘Fietsen door de bomen’.
14/06 13u45  In Limburg kun je nu ook ‘fietsen door de bomen’De nieuwe fietsbrug in Bosland, Hechtel-Eksel, zweeft tien meter boven de grond en is eindelijk klaar voor het publiek. Na het bekende fietspad ‘Fietsen door het water’ opent Toerisme Limburg vrijdag officieel ‘Fietsen door de bomen’.
14/06 13u45  Kandidaat om May op te volgen trekt zich terugEr zijn nog zes kandidaten in de running om Theresa May op te volgen als leider van de Conservatieve partij en eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft zich vrijdag teruggetrokken, melden verschillende Britse media.
14/06 13u45  Verkeersdrempel is zo hoog dat hij 'schans van Hofstade' genoemd wordtDe Zijpstraat tussen Hofstade en Lede in Oost-Vlaanderen is een landweg waar vaak veel te snel gereden wordt. De stad Aalst liet daarom een verkeersremmer plaatsen. Die is echter veel te hoog, waardoor veel auto's schade hebben aan de bodemplaat, zelfs op lage snelheid. Bekijk de 'schans van Hofstade' in de video hierboven.
14/06 13u30  Allegri last sabbatjaar in na vertrek bij Juventus en “als een wervelwind” geleefd te hebben, opvolger Sarri staat klaarMassimiliano Allegri is na vijf succesvolle seizoenen bij Juventus toe aan een rustperiode. De Italiaan is van plan een sabbatjaar in te lassen om te herbronnen.
14/06 13u30  Slecht nieuws voor N-VA: ‘Grote meerderheid wil anti-Catalanen bij haar Europese fractie’Een grote meerderheid van de Europese ECR-fractie, waartoe de N-VA behoort, wil het anti-Catalaanse Vox bij de club halen. Dat zegt de ECR-woordvoerder aan De Standaard.
14/06 12u45  Grootste zonnepark van Benelux geopend in LommelIn het Limburgse Lommel is het Kristal Solar Park officieel ingehuldigd. Dat is met zijn 93 hectare het grootste zonnepark van de Benelux. De zonnepanelen moeten jaarlijks 25.000 gezinnen voorzien van elektriciteit
14/06 12u45  Opnieuw kanker vastgesteld bij Cercle-doelman Miguel Van DammeSlecht nieuws voor Miguel Van Damme: de 25-jarige doelman van Cercle Brugge kreeg deze week te horen, dat er opnieuw kanker bij hem is vastgesteld bij verschillende medische tests. Dat meldt de Vereniging.
14/06 12u30  Reuzenteek overwintert voor het eerst in DuitslandBegin deze lente lanceerde het Agentschap Zorg en Gezondheid een campagne om de Vlaming te waarschuwen voor teken, die de spierziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Nu duiken in Duitsland reuzenteken op.
14/06 12u30  Ibrahimovic (wie anders?) is grootverdiener in de MLS en breekt record, Pozuelo doet beter dan Rooney en verpulvert CimanZlatan Ibrahimovic strijkt dit jaar bij Los Angeles Galaxy een salaris van 7,2 miljoen dollar (6,38 miljoen euro) op. Daarmee is de 37-jarige Zweed de best betaalde speler in de Amerikaanse Major League Soccer. “Ibra” verbetert met zijn toploon net het vorige record van de Braziliaan Kaka. Die streek in 2017 bij Orlando 7,16 miljoen dollar op.
14/06 12u30  ‘Tv-opgeleide kok’ Loïc Van Impe volgt Sandra Bekkari opVTM kiest voor de 25-jarige Brusselaar Loïc Van Impe als nieuwe tv-kok. Hij is erg populair bij jongeren en vervangt Sandra Bekkari met zijn dagelijkse kookprogramma op VTM.
14/06 12u30  Hoe recupereert u de vrijgestelde dividenden van een gemeenschappelijke aandelenportefeuille?Mijn vrouw en ik hebben een gemeenschappelijke aandelenportefeuille. We ontvangen hier meer dan 640 euro dividenden op. Hoe kunnen we de vrijstelling van 640 euro verdelen?
14/06 12u00  Emanuele Pirro, de steward die Sebastian Vettel bestrafte: "Sommige commentaren kwetsen me"Emanuele Pirro, steward van dienst tijdens de GP van Canada, laat weten gekwetst te zijn door sommige commentaren van ex-rijders op de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg afgelopen weekend.
14/06 12u00  Deze grasmaaier klopt vlotjes een FerrariWie vlotjes z'n gras wil maaien, moet bij Honda zijn. Zij hebben namelijk de snelste grasmaaier ter wereld gebouwd. De zitmaaier klopt vlotjes de snelheden van een gemiddelde Ferrari, Porsche of Lamborghini.
14/06 12u00  Eupen moet op zoek naar een nieuwe trainer: Claude Makelélé zet een stap opzijClaude Makelélé is niet langer trainer van eersteklasser KAS Eupen. Dat maakte de club bekend via haar website. De Fransman blijft wel verbonden aan de club. Tot het WK van 2022 in Qatar gaat hij zijn schouders zetten onder de sociale projecten van de club.
14/06 11u45  Witte rook in Brussel: PS, Ecolo en Défi mee in regeringHet is nu ook officieel: in Brussel zullen aan Franstalige kant PS, Ecolo en Défi een regering vormen. Dat kondigden informateurs Laurette Onkelinx en Rudi Vervoort vrijdag aan. Eerder werd al bekend dat Groen, SP.A en Open VLD aan Nederlandstalige kant samen in zee gaan.
14/06 11u45  Chauffeur krijgt ongeluk na hevige niesbuiEen chauffeur in de Amerikaanse staat Tennessee is woensdag door het oog van de naald gekropen. De man had een ongeluk na een hevige niesbui en zat gekneld in zijn wagen. Omstaanders snelden toe om de chauffeur te redden. Bekijk het bizarre ongeluk en de spectaculaire reddingsactie in de video hierboven
14/06 11u45  Neymar werd vijf uur lang ondervraagd in verkrachtingszaak: “De waarheid zal vroeg of laat duidelijk worden”Neymar is donderdag gedurende ruim vijf uur ondervraagd door de politie van Sao Paulo. Het verhoor kaderde in het onderzoek naar een mogelijke verkrachting door de stervoetballer van het Braziliaanse model Najila Trindade.
14/06 11u45  Verdachte vluchtmisdrijf Schaarbeek had rijverbodDe man die is opgepakt voor de aanrijding van een 14-jarig meisje in Schaarbeek had een rijverbod en was eerder al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf.
14/06 11u30  ‘Trumps adviseur Kellyanne Conway overtrad wet en moet worden ontslagen’Een toezichthouder van de Amerikaanse overheid heeft donderdagavond het Witte Huis aanbevolen om Kellyanne Conway, een topadviseur van president Trump, de laan uit te sturen. Conway deed als medewerker van het Witte Huis herhaaldelijk politieke uitlatingen, wat verboden is. Het Witte Huis legt het advies naast zich neer.
14/06 11u30  Dader vluchtmisdrijf Schaarbeek had rijverbodDe bestuurder die gisteren een 14-jarig meisje aanreed in Schaarbeek had een rijverbod en was eerder al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf.
14/06 11u30  Trappist Westvleteren nu ook online te verkrijgenDe trappistbieren van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zullen voortaan verkocht worden via het internet. Het systeem waarbij klanten naar de ‘biertelefoon’ moesten bellen was verouderd.
14/06 11u30  De noodregering, een truc die ‘de loodgieter’ al kendeZou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een ‘noodregering’ in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn – of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.
14/06 11u15  Club Brugge heeft opvolger voor recordtransfer Wesley in het vizier: “Al een tijdje mee bezig”Club Brugge is van plan een vervanger te zoeken voor diepe spits Wesley. In een gesprek met Sporza bevestigt teammanager Vincent Mannaert vrijdag dat blauw-zwart “al een tijdje bezig is” met de zoektocht naar een opvolger voor de Braziliaan. Die verhuist voor de recordsom van 25 miljoen euro naar Aston Villa.
14/06 11u15  De noodregering, een truc die Dehaene al kendeZou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een ‘noodregering’ in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn – of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.
14/06 11u00  De noodregering, een truc van ‘de loodgieter’Zou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een ‘noodregering’ in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn – of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.
14/06 11u00  Dringend gezocht: vrachtwagenchauffeurIn de voorbije 12 maanden ontving de VDAB zowat 2.250 vacatures voor vrachtwagenchauffeur. Eind april stonden er daarvan nog een kleine 600 open. Dat de jobs moeilijk ingevuld raken, komt mede doordat niet iedereen over het gevraagde C of CE rijbewijs beschikt. Aangepaste opleidingstrajecten zijn nog onvoldoende bekend en daar wil de sector verandering in brengen.
14/06 11u00  Vlaamse partijen reageren afwijzend op ‘noodregering’ van MagnetteCD&V, Groen, Open VLD en Vlaams Belang zijn niet opgezet met de demarche van de PS over de vorming van een noodregering. ‘Laat de informateurs hun werk doen.’
14/06 10u45  Ongehoord. 'Sinds 26 mei gedragen linkse partijen zich als na een dronken onenightstand'Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
14/06 10u45  Daar is de virtuele ingenieur: virtual engineering met software en AIHet ingenieursbureau Diabatix biedt bedrijven een virtuele ingenieur aan. Klanten komen bij hen aankloppen omdat ze een efficiënte oplossing willen voor een specifiek probleem: de koeling van apparatuur. Al is virtual engineering tegelijk ook een antwoord op het huidige tekort aan ingenieurs.
14/06 10u45  Bent u on fire voor de Springsteenquiz?Vandaag komt Western Stars uit, het nieuwe album van Bruce Springsteen. Zijn negentiende al. Hoe goed bent u thuis in het omvangrijke oeuvre van de man? 
14/06 10u30  Rode Duivels verstevigen eerste plaats op FIFA-rankingBelgië staat vrijdag voor de zevende keer op rij bovenaan de landenranking van de Wereldvoetbalbond FIFA. De Rode Duivels vergroten bovendien hun voorsprong op eerste achtervolger Frankrijk, van 3 naar 28 punten (1.746 tegenover 1.718 punten).
14/06 10u30  Tussen loutering en huivering: de noodregeringZou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een ‘noodregering’ in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn - of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.
14/06 10u15  De SpringsteenquizVandaag komt Western Stars uit, het nieuwe album van Bruce Springsteen. Zijn negentiende al. Hoe goed bent u thuis in het omvangrijke oeuvre van de man? 
14/06 10u00  Ronde van Zwitserland: wie treedt in voetsporen van (afwezige) Richie Porte?De Ronde van Zwitserland (World Tour) start zaterdag met een tijdrit van 9,5 km in Langnau im Emmental. Titelverdediger Richie Porte is er niet bij, hij rijdt momenteel de Dauphiné. Wel van de partij is het duo Geraint Thomas en Egan Bernal van Team Ineos, dat zich klaarstoomt voor de Tour, net zoals Enric Mas. Voorts verschijnen er met Rui Costa en Simon Spilak nog enkele titelkandidaten aan de start. Ook Peter Sagan koerst opnieuw op Europese bodem en hij zal zich ongetwijfeld in de sprints willen mengen.
14/06 10u00  VS: ‘Video toont hoe Iran mijn verwijdert’De VS heeft een video vrijgegeven waarin Iraanse militairen een mijn die niet ontploft is van een Japanse olietanker zouden verwijderen.
14/06 09u45  Diego Maradona stopt om gezondheidsredenen als coachDiego Armando Maradona (58) vertrekt als trainer bij de Mexicaanse tweedeklasser Sinaloa Dorados. Op advies van de dokter neemt de Argentijnse voetballegende rust en zal hij operaties ondergaan aan zijn schouder en knie, zo meldt de advocaat van ‘Pluisje’.
14/06 09u45  Danira Boukhriss Terkessidis krijgt talkshow op EénDanira Boukhriss Terkessidis zal vanaf het najaar een nieuwe laatavondtalkshow op één presenteren. Dat meldt de VRT.
14/06 09u30  Vier basics voor jouw carrièreEen carrière is niet meer hetzelfde als twintig jaar geleden. En deze vier zaken staan vandaag voorop. Met Els Vanbelle, well-being consultant bij Attentia, overlopen we de basics van een carrière. Waar moet je vandaag (zeker) rekening mee houden?
14/06 08u45  WK voetbal stopt daling bierverkoopHet warme zomerweer en het WK Voetbal in Rusland hebben de bierconsumptie in ons land vorig jaar op peil gehouden.
14/06 08u15  FORMATIEBLOG. Wouter Beke wijst PS terecht: 'Een regering vorm je niet in de media'Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel zou er nu ook aan Franstalige kant een akkoord zijn.
14/06 08u00  Studio Tarara wint in BerlijnOp het Berlin International TV Series Festival heeft productiehuis Shelter de award voor beste serie gewonnen voor Studio Tarara.
14/06 07u45  Vijf jongeren schuldig aan moord op jongen met mentale beperking na urenlange foltering en vernederingVijf jongeren uit het Waalse Hoei zijn door het Luikse assisenhof schuldig bevonden aan moord op de licht gehandicapte Valentin Vermeesch (18). Daarnaast acht de jury hen ook schuldig aan onder meer marteling en aanranding van de eerbaarheid. De vijf hadden de tiener urenlang gefolterd en vernederd en vervolgens geboeid in de Maas gegooid.
14/06 07u30  Basketbalgeschiedenis: Toronto Raptors gaan winnen in Oakland en pakken allereerste NBA-kampioenschapHet is gebeurd: de Toronto Raptors hebben zich tot kampioen van de NBA gekroond. Onder leiding van Finals MVP Kawhi Leonard wonnen ze de zesde wedstrijd tegen de Golden State Warriors met 110-114, goed voor een onoverbrugbare 4-2-voorsprong. Geen derde titel op rij dus voor GSW, wel de allereerste in de geschiedenis van het Canadese team.
14/06 07u30  Met regen het weekend in, volgende week warmerWie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Na een wisselvallige vrijdag begint het weekend met nieuwe regen- en onweersbuien. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Kortrijk gaststad voor Warmste Week17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: De Warmste Week van Studio Brussel strijkt eind dit jaar neer in Kortrijk.
13x Boeing geeft nieuw veiligheidsprobleem met Dreamliner toe17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Na klachten van verschillende piloten heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing in The Guardian toegeven dat het blussysteem van de motoren in sommige Boeing 787 Dreamliners niet werkt. Het is het zoveelste probleem met het vliegtuigtype.
12x FORMATIEBLOG. Bruno Tobback wil dat zijn partij herbront17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
12x Hinder op E17 rond Gent blijft aanhouden: 'Takelen vrachtwagen verloopt moeizaam'17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Door een ongeval op de E17 in Beervelde staat het verkeer volledig stil. De snelweg richting Lokeren is opnieuw open, in Beervelde blijft de weg afgesloten. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
12x Stoffel Vandoorne na podium in Le Mans: "Een geweldige eerste ervaring"17/06 07u00 - De Standaard: Wetenschap: Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen op het podium. Een schitterend resultaat na een ijzersterke eerste deelname aan de legendarische race.
12x Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat zegt dat over de democratie in Turkije?17/06 03u45 - De Standaard: Wetenschap: Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
12x Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat dat zegt over de democratie in Turkije17/06 03u15 - De Standaard: Wetenschap: Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
11x Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: ‘Hallucinant’17/06 08u30 - De Standaard: Wetenschap: Open VLD-politicus Geert Versnick (62), die na een reeks schandaaltjes is gestopt als gedeputeerde en gemeenteraadslid, heeft een aanvraag ingediend om ereschepen van Gent te worden. Die staat maandagavond op de agenda van de bevoegde gemeenteraadscommissie. PVDA verzet zich.
11x Metallica: complexloos metaltainment17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: En toen zongen 50.000 metalheads met hun schoonste kopstemmetje: ‘Oe-oe-oe-oe, ça plane pour moi’. Alleen James Hetfield – ‘Papa Het’ voor de vrienden – kan zijn Metallica-family zo ver krijgen. Ook al schuwde de band het oude en harde werk niet op zijn concert gisteren in het Koning Boudewijnstadion.
11x Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in ambassade Peking17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: Amnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie die door de Chinese familie werd opgepakt nadat ze bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.

Statistieken

Artikels:
31203
Gelezen:
26586
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven