zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
25/02 00u00  Mosselen bevatten te veel plastic De mosselen, langoustines en oesters uit onze Noordzee bevatten zoveel plastic dat we elk jaar 11.000 piepkleine deeltjes microplastic opeten. Een deel daarvan komt ook in ons bloed terecht.11 
25/02 00u00  ‘Er is dit jaar meer griep én ze is erger’ Niet alleen hebben er dit jaar meer mensen griep dan vorig jaar, bovendien zijn de ouderen er zieker van. ‘Volgende week bereiken we de piek, maar gelukkig is het binnenkort krokusvakantie’, zegt griepcommissaris Marc Van Ranst (KU Leuven).11 
25/02 00u00  Immunotherapie tegen longkanker mogelijk vanaf mei terugbetaald Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft pembrolizumab goedgekeurd als enige doeltreffende immunotherapie in eerstelijnsbehandeling voor het geavanceerde stadium van de meest voorkomende vorm van longkanker. Dat meldt producent MSD, in de VS ook bekend onder de naam Merck, woensdag.12 
25/02 00u00  Fitnesstrend van het jaar: de foam roller Een plastic rol uit plastic of schuim, meer heb je niet nodig voor een stevige workout. Dit hulpmiddel is volop aan de opmars bezig.11 
25/02 00u00  FACTCHECK. ‘Een vrouw heeft dagelijks gemiddeld 1.300 tot 1.400 calorieën nodig’ Dat zegt de Nederlandse dieetgoeroe Fajah Lourens in de talkshow Jinek. Na de uitzending was er heel wat discussie over de uitspraak. Klopt dit wel? De Nederlandse krant NRC deed een factcheck.14 
24/02 20u00  Heteroseksuele vrouwen hebben het minste orgasmes Lesbische of biseksuele vrouwen hebben vaker een orgasme dan heteroseksuele vrouwen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
24/02 00u00  Opvallend veel meer sterfgevallen door griepepidemie In de eerste weken van dit jaar werden in ons land ongeveer een derde meer sterfgevallen genoteerd. Grote boosdoener is de griepepidemie, die momenteel op haar hoogtepunt is. Dat bevestigt ook viroloog Marc Van Ranst.
24/02 00u00  Webwinkelen is gezonder Nog een reden nodig om het supermarktbezoek over te slaan? Wie zijn levensmiddelen online koopt, schaft minder ongezonde voedingsmiddelen aan dan wie zich fysiek naar de winkel begeeft. Dat heeft onderzoek van de UGent aangetoond.
24/02 00u00  Een maand zonder alcohol, wat voor zin heeft dat? Trek een flesje open nu het nog mag, want vanaf woensdag 1 februari begint Tournée Minerale. Al meer dan 90.000 Belgen doen mee aan deze maand zonder alcohol. Volgens initiatiefnemers VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker een groot succes, maar hoe gezond is die maand zonder alcohol eigenlijk?
23/02 18u00  Gezond leven? Eet geen vijf, maar tien porties groenten en fruit per dag Vijf porties groenten en fruit per dag zijn goed voor je, maar tien porties zijn veel beter. De porties verdubbelen kan wereldwijd tot 7,8 miljoen vroegtijdige sterfgevallen voorkomen per jaar. Dat concluderen wetenschappers van de School of Public Health aan Imperial College London op basis van een onderzoek.
23/02 16u15  De nieuwste gezondheidstrend is ‘clean sleeping’ ‘Clean sleeping’ is na ‘clean eating’ de nieuwste gezondheidstrend van dit jaar. Deze levensstijl stelt een kwalitatieve nachtrust voorop.
23/02 00u00  Scarlett Johansson: ‘Ik geloof niet in monogamie’ Met twee huwelijken die ze zag stranden, lijkt Scarlett Johansson (32) niet langer in monogamie te geloven. Dat vertelt ze in een interview met Playboy. ‘Ik denk dat het onnatuurlijk is om monogaam te zijn’, klinkt het. Volgens haar is ook dat meteen de reden waarom een huwelijk ‘zo hard werken’ is.
23/02 00u00  Roland Duchâtelet: 'Grootste deel burn-outs is fake' Zakenman Roland Duchâtelet vindt het wel heel verdacht dat steeds meer mensen getroffen worden door burn-outs. Meer zelfs: de Limburger en ex-politicus gelooft het niet. 'Veel mensen faken het', laat hij in Het Laatste Nieuws optekenen. Stressdokter Luc Swinnen nuanceert: 'Ik moet de mensen met een fake burn-out nog tegenkomen.'
22/02 18u00  Waarom langdurige vriendschap tussen vrouwen en mannen moeilijk kan zijn Het feit dat mannen en vrouwen moeilijk langdurige vriendschappen kunnen onderhouden heeft niets met seks te maken, maar met een verschil in denkpatroon.
22/02 00u00  Maandag populairste dag om te stoppen met roken Steeds meer mensen vinden hun weg naar de tabakspreventielijn van de Stichting tegen Kanker. In 2016 bezochten 281.000 unieke bezoekers de website van Tabakstop, ruim een derde meer dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van Tabakstop.
Laatste update: vandaag om 0u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/02 00u00  Na de burn-out en de bore-out dreigt nu ook de fade-outBedrijven die langdurig zieke werknemers in dienst hebben, doen er goed aan contact te houden tijdens de periode van afwezigheid. Zoniet dreigen die werknemers ten prooi te vallen aan fade-out, een proces waarbij ze geleidelijk uit beeld verdwijnen en niet meer terugkeren. Persoonlijke contacten, bij voorkeur door leidinggevenden, bevorderen het meest effectief de terugkeer. Dat blijkt uit een pilootstudie die Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk liet uitvoeren bij 200 bedrijven met meer dan 100 werknemers.
22/02 00u00  Vier vijfde West-Vlamingen zoekt liefde binnen eigen provincieVan alle Belgen zoeken vooral de West-Vlamingen de liefde binnen de eigen provincie: ruim 78 procent van de mensen afkomstig uit West-Vlaanderen woont samen met een partner die ook in de provincie is geboren. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek.
21/02 00u00  790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werkNiet minder dan 790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werk. Dat is een vijfde meer dan drie jaar geleden, zo blijkt uit de driejaarlijkse Werkbaarheidsmonitor waarover Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg berichten.
21/02 00u00  Adviezen over matras zijn duister moerasDe Matrassentest van Test-Aankoop staat ter discussie in de matrassenwereld. Dat de consumentenorganisatie een matras van 149 euro als ‘beste koop’ naar voor schuift, wordt gezien als misleiding. Zeker omdat die keuze ook ‘verkocht’ wordt voor commerciële doeleinden.
19/02 00u00  Katia Alens: 'Magere modellen, daar is niets fout mee'In Parijs wordt deze week de haute couture voorgesteld, weer een moment waarop de lichamen van modellen - te mager! - over de tongen gaan. Maar modellen moeten zo mager zijn, vindt ex-Miss België en stiliste Katia Alens.
18/02 00u00  We zien onze familie en vrienden steeds minderDe Vlaming heeft steeds minder oog voor sociale contacten met vrienden en familie. Tegelijk boomen de sport- en ontspanningsverenigingen.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x FACTCHECK. ‘Een vrouw heeft dagelijks gemiddeld 1.300 tot 1.400 calorieën nodig’25/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Dat zegt de Nederlandse dieetgoeroe Fajah Lourens in de talkshow Jinek. Na de uitzending was er heel wat discussie over de uitspraak. Klopt dit wel? De Nederlandse krant NRC deed een factcheck.
12x Immunotherapie tegen longkanker mogelijk vanaf mei terugbetaald25/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft pembrolizumab goedgekeurd als enige doeltreffende immunotherapie in eerstelijnsbehandeling voor het geavanceerde stadium van de meest voorkomende vorm van longkanker. Dat meldt producent MSD, in de VS ook bekend onder de naam Merck, woensdag.
11x Fitnesstrend van het jaar: de foam roller25/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een plastic rol uit plastic of schuim, meer heb je niet nodig voor een stevige workout. Dit hulpmiddel is volop aan de opmars bezig.
11x ‘Er is dit jaar meer griep én ze is erger’25/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Niet alleen hebben er dit jaar meer mensen griep dan vorig jaar, bovendien zijn de ouderen er zieker van. ‘Volgende week bereiken we de piek, maar gelukkig is het binnenkort krokusvakantie’, zegt griepcommissaris Marc Van Ranst (KU Leuven).
11x Mosselen bevatten te veel plastic25/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: De mosselen, langoustines en oesters uit onze Noordzee bevatten zoveel plastic dat we elk jaar 11.000 piepkleine deeltjes microplastic opeten. Een deel daarvan komt ook in ons bloed terecht.
3x Een maand zonder alcohol, wat voor zin heeft dat?24/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Trek een flesje open nu het nog mag, want vanaf woensdag 1 februari begint Tournée Minerale. Al meer dan 90.000 Belgen doen mee aan deze maand zonder alcohol. Volgens initiatiefnemers VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker een groot succes, maar hoe gezond is die maand zonder alcohol eigenlijk?
1x Katia Alens: 'Magere modellen, daar is niets fout mee'19/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: In Parijs wordt deze week de haute couture voorgesteld, weer een moment waarop de lichamen van modellen - te mager! - over de tongen gaan. Maar modellen moeten zo mager zijn, vindt ex-Miss België en stiliste Katia Alens.
1x 790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werk21/02 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Niet minder dan 790.000 Vlamingen hebben te veel stress op het werk. Dat is een vijfde meer dan drie jaar geleden, zo blijkt uit de driejaarlijkse Werkbaarheidsmonitor waarover Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg berichten.
1x Gezond leven? Eet geen vijf, maar tien porties groenten en fruit per dag23/02 18u00 - De Standaard: Wetenschap: Vijf porties groenten en fruit per dag zijn goed voor je, maar tien porties zijn veel beter. De porties verdubbelen kan wereldwijd tot 7,8 miljoen vroegtijdige sterfgevallen voorkomen per jaar. Dat concluderen wetenschappers van de School of Public Health aan Imperial College London op basis van een onderzoek.
1x Heteroseksuele vrouwen hebben het minste orgasmes24/02 20u00 - De Standaard: Wetenschap: Lesbische of biseksuele vrouwen hebben vaker een orgasme dan heteroseksuele vrouwen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven