zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
04/04 23u15  LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 23u15  ‘België is klaar om 10.000 testen per dag te doen’ De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken.
04/04 22u15  Waarom mag je wel rouwen met 15, maar slechts trouwen met 5? Vrijdagavond kregen de coronamaatregelen een update. In het Staatsblad verscheen het ministerieel besluit dat de aangescherpte maatregelen over de verspreiding van het coronavirus bevat. Opvallend: op een begrafenis mogen 15 mensen aanwezig zijn, op een huwelijk maar vijf.
04/04 22u15  John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen” John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
04/04 22u15  Ziekteverzekering betaalt coronatest terug, behalve voor wie zelf aandringt De ziekteverzekering zal niet alleen de noodzakelijke testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal van het Riziv, Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast.
04/04 21u15  LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - 'België klaar voor 10.000 tests' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 21u15  Grote politiecontrole, weinig inbreuken tegen coronamaatregelen De politie hield op weg naar de kust een grote actie om tweedeverblijvers weg te houden. Maar de grote meerderheid hield zich aan de coronamaatregelen. Ook in de Vlaamse Ardennen bleef de gevreesde toestroom van wielertoeristen uit.
04/04 20u15  Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: zaterdag, paasvakantie Een vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
04/04 19u15  "Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen" Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken.
04/04 19u15  Verongelukte Kobe Bryant wordt opgenomen in NBA Hall of Fame Basketballegende Kobe Bryant wordt opgenomen in de NBA Hall of Fame. Het icoon van de LA Lakers kwam op 26 januari samen met zijn dochter Gianna om het leven een helikopter. Bryant krijgt in de Hall of Fame het gezelschap van Tim Duncan en Kevin Garnett, samen goed voor 11 NBA-titels. Het trio zal vereeuwigd worden in het basketbalmuseum in Springfield.
04/04 19u15  LIVEBLOG. De Backer: 'Klaar om 10.000 tests per dag te doen' Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 18u15  LIVEBLOG. Wereldwijd meer dan 60.000 doden - vijfjarige overleden in VK Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 18u15  Geen technische werkloosheid, wel betaald verlof voor medewerkers Liverpool: “Niemand zal financieel benadeeld worden” Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.
04/04 18u15  Berchem Sport haalt Geert Emmerechts (ex-Anderlecht) terug als T1 Berchem Sport, actief in de tweede amateurdivisie, heeft zaterdag Geert Emmerechts aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen. In het najaar van 2017 was de 51-jarige oud-verdediger al eens vier maanden T1 bij de Antwerpse traditieclub.
04/04 17u15  ‘Superkern’ zet licht op groen voor GAS-boetes en belastinguitstel Op de vergadering van de zogenaamde superkern zijn negen kb’s met maatregelen om de coronacrisis te bestrijden goedgekeurd. Het ging onder meer over uitstel van betaling van belastingen en sociale bijdragen en GAS-boetes van 250 euro.
Laatste update: zaterdag 4 april 2020, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
04/04 17u15  Nafi Thiam en haar collega-meerkampsters amuseren zich samen vanuit hun kot met geniale videoNormaal gezien hadden ze nu de laatste rechte lijn richting Spelen ingezet, maar Nafi Thiam en haar collega-meerkampsters zitten nu allemaal thuis dankzij het nieuwe coronavirus. En dus zoeken ze manieren om zich bezig te houden. Samen een TikTok-video maken, bijvoorbeeld. Ze deden vanuit hun eigen kot elk hun bijdrage, het resultaat is een schitterende georkestreerde video.
04/04 16u15  Spanje verlengt noodtoestand met twee wekenDe Spaanse premier Sanchez gaat het parlement vragen om de noodtoestand in het land met twee weken te verlengen, tot 26 april. Dat melden Spaanse media.
04/04 16u15  LIVEBLOG. Superkern legaliseert GAS-boetes van 250 euro - Spanje verlengt noodtoestandVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 15u15  Oud-VBO voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirusZakenman en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona.
04/04 15u15  Kicker: “Bundesliga-clubs willen begin mei weer beginnen spelen zonder publiek”De 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga hopen de wedstrijden begin mei te kunnen hervatten. Dat schrijft het Duitse magazine Kicker zaterdag. Het is de bedoeling dat de competities eind juni afgelopen zijn, zonder een te groot aantal midweekwedstrijden te moeten organiseren.
04/04 15u15  ‘NBA 2K’ Players Tournament prijzengeld: hoeveel verdient de winnaar voor het goede doel?Wanhopig op zoek naar een manier om fans te bereiken tijdens de pandemie van het coronavirus (COVID-19), probeert de NBA iets nieuws. Een videogame-toernooi tussen sterspelers uitgezonden op ESPN. De competitie, die gisteren (vrijdag) is begonnen, is een leuk tijdverdrijf nu de NBA-competitie door het corona-virus “on hold” is gezet.
04/04 15u15  Cercle Brugge al tweede club uit 1A die spelers op technische werkloosheid zet: “Er zullen er nog volgen”Na Waasland-Beveren zette met Cercle Brugge nu ook een tweede club uit 1A de spelers technisch werkloos. “Een noodzakelijke maatregel om de continuiteit van onze vereniging te garanderen”, aldus voorzitter Vincent Goemaere. “Het is geen populaire maatregel maar geloof mij, er zullen er de komende dagen nog ons voorbeeld volgen.”
04/04 15u15  Belgische voetbalbond: ‘Constructieve oplossing in de maak met UEFA over stopzetting voetbalseizoen’Er komt een constructieve oplossing voor het getouwtrek tussen de Belgische en de Europese voetbalbond of de competitie nu stopgezet moet worden of niet. Dat heeft de Belgische voetbalbond zaterdagmiddag bekendgemaakt na een gesprek tussen bondsvoorzitter Mehdi Bayat en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.
04/04 15u15  Buschauffeur die kwade video maakte over hoestende passagier sterft aan coronavirusJason Hargrove, een vijftigjarige buschauffeur uit Detroit, is overleden aan de gevolgen van covid-19. Enkele weken terug ging een video van Hargrove nog het internet rond. In die video maakte hij zich kwaad over een vrouw die op zijn bus herhaaldelijk hoestte zonder enige moeite te doen om haar mond te bedekken. Vier dagen na het opnemen van de video werd Hargrove ziek. Het is onduidelijk waar en wanneer hij besmet raakte met het nieuwe coronavirus.
04/04 14u15  Poetshulp in huis? Dit zijn de regelsDe dienstenchequebedrijven moeten zorgen voor extra veiligheidsmateriaal voor werknemers. Maar ook wie dienstencheques gebruikt, moet zich houden aan duidelijke regels.
04/04 14u15  LIVEBLOG. Komen de spelen van 2021 ook in het gedrang?Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 14u15  Duitse viroloog betwijfelt of Olympische Spelen ook in 2021 zomaar zullen kunnen doorgaanHet Internationaal Olympisch Comité IOC stelde de Olympische Spelen van Tokio wegens de coronacrisis met een jaar uit tot de zomer van 2021 (23 juli-8 augustus), maar volgens de Duitse viroloog Alexander Kekulé bestaat momenteel geen enkele garantie dat het grootschalige event dan probleemloos kan plaatsvinden. “We hebben er immers geen idee van hoe de coronapandemie tegen dan evolueert”, zei Kekulé op de Duitse zender ARD.
04/04 14u15  Belgische voetbalbond: “Constructieve oplossing in de maak met UEFA over stopzetting voetbalseizoen”Er komt een constructieve oplossing voor het getouwtrek tussen de Belgische en de Europese voetbalbond of de competitie nu stopgezet moet worden of niet. Dat heeft de Belgische voetbalbond zaterdagmiddag bekendgemaakt na een gesprek tussen bondsvoorzitter Mehdi Bayat en UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.
04/04 13u15  Buschauffeur die viraal ging met kwade video over hoestende passagier sterft aan coronavirusJason Hargrove, een vijftigjarige buschauffeur uit Detroit, is overleden aan de gevolgen van covid-19. Enkele weken terug ging een video van Hargrove nog het internet rond. In die video maakte hij zich kwaad over een vrouw die op zijn bus herhaaldelijk hoestte zonder enige moeite te doen om haar mond te bedekken. Vier dagen na het opnemen van de video werd Hargrove ziek. Het is onduidelijk waar en wanneer hij besmet raakte met covid-19.
04/04 13u15  Beerschot-coach Losada is geen voorstander van 1B-finale zonder publiek: “Zou niet eerlijk zijn tegenover OH Leuven”Het is nog altijd koffiedik kijken of de return van de promotiefinale in de Proximus League (1B), tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot, zal plaatsvinden. De Ratten wonnen begin maart de heenwedstrijd met 1-0, maar de terugwedstrijd kon wegens de coronacrisis nadien niet doorgaan. Beerschot-coach Hernan Losada tracht in deze onzekere tijden de focus te behouden, al geeft hij toe dat het niet evident is. “Het momentum is afgebroken en nu moet je vanaf nul opnieuw opbouwen”, aldus de 37-jarige Argentijn.
04/04 13u15  Spelen de Rode Duivels vanaf september drie matchen per interlandonderbreking om schade in te halen?De Europese voetbalbond UEFA overweegt nationale ploegen bij de interlandonderbrekingen in het najaar tot drie wedstrijden per keer te laten spelen. Volgens het Duitse agentschap dpa kunnen de landen in de maanden september, oktober en november zo tot acht matchen afwerken.
04/04 13u15  LIVEBLOG. 'Limburg zal zwaarst getroffen provincie blijven'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 12u15  Tweevoudig olympisch zwemkampioen Bruce Furniss (62) herstelt van hartaanvalVoormalig topzwemmer Bruce Furniss, goed voor twee olympische titels op de Spelen van Montreal 1976, is vorig weekend getroffen door een zware hartaanval. De 62-jarige Amerikaan moest in een Californisch ziekenhuis in een kunstmatig coma worden geplaatst maar stelt het inmiddels weer beter.
04/04 12u15  LIVEBLOG. 'Straten ontsmetten heeft weinig zin'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 12u15  Ook zij houden het land draaiende: ‘Beeld je in, nu zonder internet vallen’Nog steeds ligt het land grotendeels plat, nog steeds blijven onze cruciale diensten op de been. Wie zijn de mensen die dat gedaan krijgen? ‘Elektriciteit is een basis­behoefte, ons werk stilleggen is gewoon geen optie.’
04/04 12u15  Crisiscentrum meldt 140 doden, cijfers ziekenhuisopnames stabiliserenHet aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft nagenoeg constant, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Nationaal Crisiscentrum. Het centrum noemt dat 'goed nieuws'. Er werden ook 140 nieuwe overlijdens gemeld.
04/04 12u15  Keir Starmer wordt nieuwe leider van Britse LabourpartijKeir Starmer is tot leider van de Labourpartij en daarmee tot oppositieleider in Groot-Brittannië verkozen. Dit deelden de Britse sociaaldemocraten zaterdagmorgen mee. De 57-jarige politicus volgt Jeremy Corbyn op. Onder diens leiding leed Labour bij de parlementsverkiezingen van december 2019 de zwaarste nederlaag sinds 1935.
04/04 11u15  LIVE. Crisiscentrum meldt 140 doden, cijfers stabiliserenHet Nationaal Crisiscentrum gaf om 11 uur een update over het coronavirus. Er zijn 140 nieuwe overlijdens gemeld. 503 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen. 56 procent van de bedden op intensieve zorg is bezet.
04/04 11u15  Rode Duivel Toby Alderweireld verrast ambulancier met videogesprek: “Jullie doen geweldig werk”Toby Alderweireld heeft zijn goede hart laten zien door de Engelse ambulancier Tayla Porter op te bellen en haar te feliciteren met het werk dat zij en haar collega’s verrichten. “Jullie doen geweldig werk”, zei de Rode Duivel tegen Porter, die naast ambulancier ook fan is van Alderweirelds team Tottenham Hotspur. “Jullie zijn helden die de erkenning die jullie verdienen, niet krijgen. Jullie kunnen trots zijn op jezelf.”
04/04 10u15  LIVEBLOG. Prijzen tijdelijk gestegen in supermarktenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 10u15  Ben Hermans krijgt geen opvolger in Ronde van UtahEr vindt dit jaar geen zestiende editie van de wielerronde van Utah (2.Pro) plaats. De organisatie bevestigt het nieuws op de website van de rittenkoers. Ben Hermans blijft dus voorlopig de laatste naam op de erelijst. De Ronde van Utah stond van 3 tot 9 augustus op het programma. Net zoals heel wat andere koersen wordt de race afgelast vanwege de coronacrisis.
04/04 10u15  Trump: 'Mondmasker is aangeraden, maar ik zie het mezelf gewoon niet doen'In tegenstelling tot in ons land wordt in de VS wél aangeraden om mondmaskers te dragen. Dat maakte Donald Trump vrijdag bekend. 'Maar ik zie het mezelf gewoon niet doen,' voegde hij er snel aan toe.
04/04 10u15  Basketlegendes Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett krijgen plaats in Hall of FameDe betreurde Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett, drie grootheden uit de NBA, worden deze zomer opgenomen in de Hall of Fame van het basketbal. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte website The Athletic. Het nieuws zou vandaag/zaterdag officieel worden bevestigd.
04/04 10u15  Twee leden Kennedy-familie vermist na kanotochtjeIn de VS zijn twee leden van de Kennedy-familie vermist na een tochtje met een kano. Het gaat om de zoveelste tragedie voor het roemrijke politieke Kennedy-geslacht.
04/04 10u15  Kim Clijsters stuurt vitamientjes naar Sint-Trudo-ziekenhuisKim Clijsters, die momenteel met echtgenoot Brian Lynch en de drie kinderen Jada, Jack en Blake in het Amerikaanse New Jersey verblijft, heeft een mooie attentie naar het Sint-Trudo-ziekenhuis in Sint-Truiden gestuurd. Het Limburgs ziekenhuis krijgt immers te kampen met vele corona-patiënten.
04/04 09u15  Nooit eerder zag het nachtleven in New York er zo desolaat uitOok de ruim 8 miljoen inwoners van New York City moeten sinds eind maart thuisblijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vorig jaar bezochten 65 miljoen mensen The Big Apple, maar ook toeristen mogen 'The city that never sleeps' niet meer in. En dus is het nachtleven in een van de meest bruisende steden ter wereld helemaal stilgevallen.
04/04 09u15  FIFA wil leeftijdslimiet voor olympisch voetbaltoernooi optrekken door jaar uitstelDe Wereldvoetbalbond FIFA overweegt de leeftijdslimiet voor deelname aan het olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Tokio op te trekken. Het is een van de aanbevelingen van de werkgroep die zich binnen de organisatie buigt over de gevolgen van de coronacrisis.
04/04 09u15  21 nieuwe trajectcontroles op gewestwegen dit jaarVlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) kondigt 21 nieuwe trajectcontroles aan langs gewestwegen in Vlaanderen.
04/04 08u15  Trump zet topman inlichtingendiensten Atkinson aan de deurDe Amerikaanse president Donald Trump ontslaat de inspecteur-generaal van de inlichtingendiensten, Michael Atkinson. Atkinson speelde een belangrijke rol in de Oekraïne-affaire.
04/04 08u15  Labour kent straks opvolger voor Jeremy CorbynZaterdag rond het middaguur weten we wie Jeremy Corbyn opvolgt aan het hoofd van Labour, de grootste Britse oppositiepartij. Keir Starmer, een 57-jarige jurist die de laatste jaren meedraaide aan de partijtop, is de favoriet.
04/04 08u15  LIVEBLOG. 1500 doden in de VS, Trump gaat geen mondmasker dragenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
04/04 08u15  Droog en zonnig weekendDe eerste dag van de paasvakantie verloopt droog en eerst wisselend bewolkt, zegt het KMI. Morgen krijgen we nog mooier weer.
04/04 07u15  Kans is klein dat dit warme weer corona stoptZakt de corona­pandemie vanzelf ineen, nu het buiten warmer wordt? ­Wetenschappers koes­teren weinig hoop.
04/04 07u15  Stormloop op domicilie aan de kustHet aantal mensen die hun domicilie in een tweede verblijf aan de kust kiezen, is de laatste tijd sterk gestegen.
04/04 07u15  Ongehoord. 'Doe de cafés dicht en alle mannen gaan naar de hoeren'Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
04/04 00u15  De vogelgeluiden van Peter BoesmanDe Zoo van Antwerpen riep hem ooit te hulp om een papegaai terug te lokken, en hij bezit de grootste collectie vogelopnames ter wereld. Op Xeno-canto, zowat de Wikipedia van vogelgeluiden, heeft Peter Boesman 22.103 opnames staan, bijna twee keer zoveel als er wereldwijd vogelsoorten zijn. Sinds het ontstaan heeft hij dagelijks gemiddeld zes vogelgeluiden op de databank geplaatst.
03/04 22u15  Defensie vervoert Limburgse covid-19-patiënten naar andere provinciesDe voorbije vier dagen zijn in totaal twintig coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie gevoerd, om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorg. Dat deelt de FOD Volksgezondheid mee.
03/04 22u15  LIVEBLOG. Rousseau (SP.A) pleit voor 'solidariteitspremie' - Zweedse premier waarschuwt voor duizenden dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 22u15  Premier League en Serie A voetballen pas weer 'als het veilig en gepast is'Voorlopig wordt er niet meer gevoetbald in de Engelse Premier League. De grootste voetbalcompetitie ter wereld kondigde vandaag aan dat het seizoen niet hervat wordt in mei, zoals eerder gehoopt werd. Ook de Italiaanse Serie A organiseert tot nader order geen wedstrijden.
03/04 22u15  De Crem verdedigt controles op tweedeverblijvers: ‘Grondwet op geen enkele manier met voeten getreden’Minister van Binnenlands Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft in ‘Terzake’ de inzet van politie om tweedeverblijvers, aan de Kust of in de Ardennen, te weren, verdedigd. ‘We doen dit niet voor ons plezier, maar voor de volksgezondheid, om het virus in te dijken.’
03/04 21u15  Burgemeesters Boom en Rumst willen Tomorrowland niet laten doorgaanAls het van de burgemeesters van Boom en Rumst afhangt, vindt er deze zomer geen editie van het dancefestival Tomorrowland plaats. ‘Het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de problemen tegen dan nog niet opgelost gaan zijn.’
03/04 20u15  Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubsMaar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.
03/04 20u15  Michel D’Hooghe, zelf lid van FIFA, is snoeihard voor UEFA na dreigement: “Gezondheid moet boven alles staan”Michel D’Hooghe, de voorzitter van het medisch comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdag bij Het Laatste Nieuws een forse sneer gegeven naar de Europese voetbalbond UEFA. D’Hooghe is niet te spreken over de dreigementen van voorzitter Aleksander Ceferin om Belgische clubs uit te sluiten van Europees voetbal, omdat de Pro League donderdag een grote stap zette richting de stopzetting van de Jupiler Pro League. Dat is niet naar de zin van de UEFA.
03/04 20u15  VS beschuldigd van onfrisse praktijken in strijd om mondmaskers‘Moderne piraterij’, klinkt het in Berlijn. De Duitse deelstaat beschuldigt de VS ervan 200.000 mondmaskers, besteld voor Berlijn, in beslag te hebben genomen in Bangkok. Ook in Frankrijk zien lokale overheden Amerikanen op het laatste nippertje bestellingen afsnoepen tegen woekerprijzen.
03/04 20u15  Update van coronamaatregelen: maximaal vijftien aanwezigen bij begrafenisDe coronamaatregelen krijgen een update. Telecomwinkels mogen openen voor noodgevallen en alle meerdaagse klasuitstappen worden tot het einde van het schooljaar afgelast.
03/04 20u15  Politie gefrustreerd omdat eenduidige coronaregels uitblijvenMet je lief rondlopen, pingpongen of voetballen: mag het of niet? De interpretatie verschilt van politiezone tot politiezone. Een duidelijke handleiding, nochtans al lang beloofd, is nog maar eens uitgesteld. Met een stralend weekend voor de deur is dat zeer frustrerend, klinkt het in politiekringen. ‘En de mensen zijn al zo inventief om de regels te omzeilen.’
03/04 20u15  Wielerprofs blijven gemotiveerd ondanks wegvallen koersen, wijst studie uit: hoe doen ze dat?De UGent heeft een onderzoek gedaan bij 120 profwielrenners, mannen en vrouwen, voornamelijk uit België, maar ook uit Frankrijk en Nederland hoe zij met de coronacrisis omgaan. “Ondanks het wegvallen van de klassiekers blijven ze gemotiveerd”, is het belangrijkste resultaat.
03/04 20u15  LIVEBLOG. Zweedse premier waarschuwt voor duizenden doden - New York kent 'dodelijkste dag'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 19u15  LIVEBLOG. Gouverneur New York vraagt hulp na 'dodelijkste dag', 766 nieuwe doden in ItaliëVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 19u15  ‘De coronamaatregelen zijn ingrijpend, maar we houden vol’We zijn gemotiveerd om de adviezen van de overheid over het coronavirus na te leven. Dat toont onderzoek van UGent aan. ‘We brengen nu al tien dagen de motivatie van de bevolking in kaart en zien nog altijd geen dip’, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.
03/04 19u15  Waarom Pieter De Crem ons twee keer doet nadenken over een app en de dood opnieuw normaal wordtPieter De Crem eist van alle politiepatrouilles ‘een rigoureuze en ongenuanceerde toepassing’ van alles wat de regering verordent. Dat is veel, want Pieter De Crem is graag streng. Open de kliklijnen, val maar huizen binnen, grendel de kust af. Allemaal dankzij de volmachten die de partijvoorzitters aan de minderheidsregering gaven. Doet iemand daar nog licht over? Dit zijn mijn negen essentiële artikels van de voorbije week.
03/04 18u15  Silverstone wil 'omgekeerde' F1-race organiserenStuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.
03/04 18u15  BAS behandelt klacht van Virton over licentievoorwaarden op 23 aprilHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag 23 april buigen over de klacht van Excelsior Virton tegen “het discriminerende karakter” van bepaalde licentievoorwaarden in het bondsreglement. Dat bevestigde de 1B-club vrijdag.
03/04 18u15  LIVEBLOG. Dodelijkste dag tot nu toe in New York, gouverneur vraagt hulpVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 18u15  Schoenenontwerper Sergio Rossi overleden door coronavirusSergio Rossi, stichter van het gelijknamige bekende Italiaanse schoenenmerk, is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. De man werd 84 jaar.
03/04 18u15  Premier League voetbalt pas weer 'als het veilig en gepast is'Voorlopig wordt er niet meer gevoetbald in de Engelse Premier League. De grootste voetbalcompetitie ter wereld kondigde vandaag aan dat het seizoen niet hervat wordt in mei, zoals eerder gehoopt werd.
03/04 18u15  Helft bedrijven heeft financiële problemenVier op de tien Belgische ondernemingen heeft het grootste deel van zijn omzet zien wegvallen door de coronacrisis. Dat stelt de Nationale Bank vast na een ondervraging door enkele werkgeverskoepels bij 4.725 bedrijven. De helft van deze ondernemingen meldt liquiditeitsproblemen. Dat betekent dat ze het moeilijk hebben om de lopende kosten te dragen. Toch acht minder dan 10 procent een bankroet waarschijnlijk.
03/04 18u15  Gezinsbond vraagt uitzonderlijk verlof voor ouders die niet kunnen werken vanwege kinderenDe Gezinsbond en zijn Franstalige tegenhanger Ligue des Familles willen dat ouders voor wie de combinatie werk-kinderen onhoudbaar wordt, uitzonderlijk verlof kunnen aanvragen. Een petitie leverde al 16.000 handtekeningen op.
03/04 17u15  Silverstone wil 'omgekeerde' F1-race op haar circuitStuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.
03/04 17u15  Liefde kent geen grenzen, tot het coronavirus toeslaatDe grens tussen Duitsland en Denemarken is door het coronavirus zo goed als volledig afgesloten. Voor het bejaarde koppel in de video hierboven is dat een probleem, aangezien ze elk aan de andere kant van de grens wonen. In de video hierboven ziet u hoe ze er alsnog het beste van maken.
03/04 17u15  Soulzanger Bill Withers is overledenBill Withers is op 81-jarige leeftijd overleden aan hartproblemen, meldt zijn familie. De Amerikaanse soulzanger is gekend van onder meer ‘Ain’t no sunshine’, ‘Lovely day’ en ‘Lean on me’.
03/04 17u15  Clubicoon Michiel Jonckheere verlaat KV Oostende na negen jaar en trekt naar KV KortrijkMichiel Jonckheere verlaat KV Oostende en speelt de komende twee seizoenen voor KV Kortrijk. Beide West-Vlaamse teams maakten de transfer van de middenvelder vrijdagnamiddag bekend. De dertigjarige Jonckheere was een clubicoon bij KVO, waar hij speelde sinds de zomer van 2011. In het voorjaar van 2013 beukten Jonckheere en de kustploeg de poort naar eerste klasse open.
03/04 16u15  Zorg uitstellen is levensgevaarlijk: ‘Al patiënten in catastrofale situaties beland’Mensen met vage klachten wachten te lang om medische hulp in te roepen, zegt vaatchirurg Erik Debing (UZ Brussel). ‘We hebben deze week meerdere patiënten gezien die daardoor in catastrofale situaties zijn beland.’
03/04 16u15  LIVEBLOG. 684 nieuwe coronadoden in Groot-BrittanniëVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 16u15  Ellenlange rij aan 'drukste Colruyt van het land'Wie vrijdag boodschappen wil gaan doen in de Colruyt van Heverlee moet daar veel voor over hebben. Er staat al de hele ochtend een file van meer dan 100 mensen. 'We zijn sowieso de drukste Colruyt van het land, maar dit is toch wel de langste file die we deze week al zagen', klinkt het personeel. Nochtans zijn er vandaag in de Colruyt geen uitzonderlijke acties. De kortingen waren er donderdag ook al. Waarom de vele wachtenden dan net nu komen?
03/04 16u15  Staten pompen miljarden in luchtvaartNiet alleen Brussels Airlines is wanhopig op zoek naar overheidsgeld om de coronacrisis te overleven. Over de hele wereld moeten regeringen miljarden in de luchtvaartsector pompen om hen van het faillissement te redden.
03/04 15u15  Belgische modesector voert druk verder op om solden uit te stellenDe vraag om de zomersolden uit te stellen, klinkt steeds luider. Bijna tachtig Belgische modespelers - van JBC tot Ann Demeulemeester en Natan - richten zich tot de overheid om op die vraag in te gaan en zo ‘honderden faillissementen en duizenden ontslagen te vermijden’.
03/04 15u15  LIVEBLOG. Jambon: 'Geen terrasjes, niet naar zee en enkel met het gezin barbecueën'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 15u15  Stopzetten Belgische hockeycompetitie zorgt voor beroering: “Je beslist over alles of over niets, maar niet iets tussenin”Het bestuur van de Belgische hockeyfederatie besliste donderdagavond, op aandringen van de clubs van de Eredivisie, om de Belgische hockeycompetitie definitief stop te zetten wegens de coronacrisis. Zowel bij de mannen als vrouwen zijn er geen kampioenen. Het besluit van de hockeyfederatie zorgt bij sommige clubs wel voor wat beroering.
03/04 15u15  Toekomst van wielerploeg Van Avermaet hangt aan zijden draadjeDe Poolse schoenenfabrikant CCC is zwaar getroffen door het coronavirus. Baas Dariusz Milek wond er geen doekjes om: ‘Besparingen dringen zich op. Het zou niet van goede smaak getuigen indien we de personeelskosten drukken en tegelijkertijd de sponsoring van de wielerteams behouden.’
03/04 15u15  Belgische wielerbond verlengt competitieverbod tot 1 juni: onder anderen BK voor junioren sneuveltHet verbod op wielerwedstrijden in België wordt vanwege de coronacrisis verlengd tot en met 1 juni, zo is vrijdag bekendgemaakt. Voor onder meer het BK junioren op de weg in Middelkerke (24 mei) wordt een nieuwe datum gezocht.
03/04 15u15  Weyts lanceert nieuwe richtlijnen voor afstandsonderwijs na paasvakantieLeerlingen zijn maximaal vier uur per dag bezig met taken voor scholen. Dat is de nieuwe richtlijn van Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) voor na de Paasvakantie. Vanaf dan geven leerkrachten nieuwe leerstof, maar Weyts wil grenzen trekken. Ook voor ouders, want zij investeren best maximaal twee uur per week in de begeleiding van het studiewerk.
03/04 15u15  OPINIE | Nu voetballen is een affront voor de dodenFilip Joos hekelt de houding van de Uefa. Het pleit net voor de Belgische Pro League dat ze de competitie wil stopzetten.
03/04 15u15  Christian Kabasele verrast Watford-fans met telefoongesprek: “Ik nam een uur de tijd om iedereen te bellen”Christian Kabasele heeft zijn vrijgekomen tijd in isolatie gebruikt om enkele supporters van zijn club Watford op te bellen. “De meeste fans die ik telefoneerde waren erg verrast, ze geloofden niet dat ik het was”, vertelde de verdediger aan de Britse publieke omroep BBC.
03/04 15u15  ‘Groeilanden die de corona-aanpak van rijkere landen kopiëren: dat is een ramp’Indiase dokters moeten covid-19 trotseren met regenjassen. Arme Indiërs dreigen gelyncht te worden of uit hun huis gezet omdat ze niezen in het openbaar. De westerse lockdownmaatregelen simpelweg kopiëren, is geen goed idee voor groeilanden.
03/04 15u15  Stijgende vraag, minder productie: tekort aan condooms dreigtElke crisis levert ook winnaars op. Broodbakmachines, gezelschapsspelletjes en puzzels worden massaal besteld om de tijd te doden in quarantaine. Ook condoomproducenten noteren een stijgende vraag, alleen dreigen ze daar niet heel lang meer aan te kunnen voldoen.
03/04 14u15  Cultuur vanuit uw kot: Symfonieorkest Vlaanderen speelt Dvorák van thuis uitNormaal gezien speelde het Symfonieorkest Vlaanderen vanaf eind maart de concertreeks 'A new world', met onder andere de symfonie 'Uit de nieuwe wereld' van de Tsjechische componist Antonín Dvorák. Door het coronavirus kon die reeks niet doorgaan. Het orkest heeft nu een video opgenomen om de pijn wat te verzachten.
03/04 14u15  Steeds meer landen vallen voor verplicht mondmaskerIn België zijn de maskers slechts sporadisch in het straatbeeld te zien. In andere landen vallen overheden al als dominostenen voor de verplichting van een mondmasker. Zelfs de gezondheidsinstanties bekijken nu hun standpunt.
03/04 14u15  Spaans mortuarium moet parkeergarage gebruiken door plaatsgebrekEen mortuarium in Barcelona, Spanje doet er alles aan om uitvaarcentra en begraafplaatsen zo min mogelijk te overbelasten. Ze gebruiken momenteel een ondergrondse parkeergarage om het hoge aantal sterfgevallen door het coronavirus op te baren. ‘Het belangrijkste in deze crisis is om zo snel mogelijk ziekenhuisbedden vrij te maken voor nieuwe patiënten’, aldus de begrafenisondernemer.
03/04 14u15  Zelf uw brood bakken? Dat kan ook zonder broodbakmachineDe verkoop van broodbakmachines zit sinds de lockdown in de lift, en in de supermarkten lijkt bloem vaak uitverkocht. Zijn we massaal zelf brood aan het bakken? Twee recepten voor wie het zelf wil proberen, ook zonder broodbakmachine.
03/04 13u15  Hoe bemoedigend zijn de nieuwe cijfers echt?De cijfers van de nieuwe ziekenhuisopnames stabiliseren. Is de piek bereikt en kunnen we de maatregelen wat versoepelen? En hoe kan je vandaag überhaupt nog besmet geraken?
03/04 13u15  Indiërs moeten vooral zichzelf helpenDe legendarische maaltijdbezorgers van Mumbai zitten thuis door Covid-19. Dat gebeurde zelfs bij eerdere terreuraanslagen en overstromingen niet. Enkelen helpen nu de daklozen aan brood. Maar net als 450 miljoen Indiërs zijn ze in financiële nood.
03/04 13u15  Belgische voetbalbazen hielden bij beslissing tot stopzetting al rekening met dreigement UEFA: “Niet akkoord met deze aanpak”Helemaal verrast waren de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League niet toen bekendraakte dat de UEFA dreigt landen die hun competitie voortijdig stopzetten uit te sluiten van deelname aan Europese competities. Tijdens de conference call van donderdag, waarop beslist werd de Jupiler Pro League stop te zetten, was het onderwerp zelfs al aan bod gekomen. De Pro League en de Belgische voetbalbond hebben de Europese voetbalbond dan ook laten weten het been stijf te zullen houden.
03/04 13u15  Maar 20 patiënten op gigantisch hospitaalschip New York: ‘Het is een farce’Op de U.S.N.S. Comfort, een militair hospitaalschip dat de ziekenhuizen in New York moet ontlasten, zijn voorlopig amper bedden bezet. Een hoop regeltjes zorgen ervoor dat de patiënten moeilijk hun weg vinden naar het drijvende ziekenhuis.
03/04 12u15  Belgische voetbalbazen hielden donderdag al rekening met dreigement UEFA: “We gaan niet akkoord met deze aanpak”Helemaal uit de lucht kwamen de leden van de Raad van Bestuur van de Pro League niet vallen toen bekendraakte dat de UEFA dreigt landen die hun competitie voortijdig stopzetten uit te sluiten van deelname aan Europese competities. Tijdens de conference call van donderdag, waarop beslist werd de Jupiler Pro League stop te zetten, is het onderwerp zelfs aan bod gekomen. De Belgische voetbalbestuurders hebben de UEFA nu duidelijk gemaakt dat ze het been zullen stijf houden.
03/04 12u15  Lewis Hamilton: "Hopelijk maakt de pandemie van onze wereld een betere plaats"Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton ziet het opnieuw somber in. De Brit doet op Instagram een oproep om te leren uit de pandemie waarvan we nu slachtoffer worden.
03/04 12u15  Zo komt u het best voor de dag op de webcamU bent het misschien al beu, maar de realiteit is dat we wel nog even gedwongen worden tot videochats voor werkvergaderingen of familiebijeenkomsten. Tips van experts om er op je paasbest uit te zien op de webcam.
03/04 12u15  Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: verdroogde insectenEen vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
03/04 12u15  Met Koen Geens erbij, hebben we nu drie ‘ministers van Mondmaskers’Na de Open VLD-ministers De Block en De Backer buigt ook CD&V-vicepremier Koen Geens zich over de mondmaskers. De regio’s blijven intussen aparte bestellingen plaatsen, al lopen er gesprekken die te stroomlijnen.
03/04 12u15  LIVEBLOG. Nachtwinkels zijn twee keer de klosVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 12u15  132 nieuwe sterfgevallen, 578 nieuwe opnames: 'Cijfers lijken te stabiliseren, dat is bemoedigend'De voorbije 24 uur kwamen 578 nieuwe patiënten in het ziekenhuis terecht, 377 mensen zijn ontslagen. Het aantal nieuwe opnames blijft zo opnieuw vrij stabiel. Er vielen 132 doden. Het totaal aantal overlijdens door covid-19 staat zo op 1.143.
03/04 12u15  Vrouw uit Schilde heeft petitie opgestart om kerken weer te openenBij de gelovigen gaan er veel stemmen op om de kerken terug te openen. Want veel mensen hebben, zeker in deze onzekere tijd, nood aan een woord van steun en geloof. En dat vinden zij in de kerk, tijdens een misviering. Nu gaat er geen enkele misviering door en dat zal ook zo met Pasen zijn. Een vrouw uit Schilde heeft daarom een petitie opgestart om de kerkdeuren terug open te doen. Want volgens haar is er zeker genoeg plaats in de kerk voor 'social distancing'.
03/04 12u15  ‘Joe Exotic’ van Netflix-docu 'Tiger King' besmet met coronavirusJoe ‘Exotic’ Maldonado, de exentrieke tijgertemmer uit de razend populaire docureeks 'Tiger King', is besmet met het coronavirus. De man zit een 22-jarige celstraf uit, maar werd ondertussen overgeplaatst naar het ziekenhuis.
03/04 12u15  'Voetbalbond had constructief gesprek met UEFA'De Pro League, de voetbalbond en de UEFA hebben vanochtend in 'een constrctieve sfeer' gesproken over het stilleggen van de Belgische competitie.
03/04 11u15  LIVE. 132 nieuwe sterfgevallen, 578 nieuwe opnames: 'Cijfers lijken te stabiliseren, dat is bemoedigend'De voorbije 24 uur kwamen 578 nieuwe patiënten in het ziekenhuis terecht, 377 mensen zijn ontslagen. Het aantal nieuwe opnames blijft zo vrij stabiel. Er vielen wel 132 doden. Het totaal aantal overlijdens staat op 1.143.
03/04 11u15  Tiger King-beroemdheid ‘Joe Exotic’ besmet met coronavirusJoe ‘Exotic’ Maldonado, de exentrieke tijgertemmer uit de razend populaire docureeks Tiger King, heeft corona. De man zit een 22-jarige celstraf uit, maar werd ondertussen overgeplaatst naar het ziekenhuis.
03/04 11u15  Ronde van Zwitserland gaat dit jaar niet door als gevolg van coronacrisisDe Ronde van Zwitserland is de volgende grote wielerwedstrijd die door de coronacrisis dit jaar van de kalender verdwijnt. De organisatie van de rittenkoers uit de WorldTour bevestigt vrijdag dat de 84e editie wordt afgelast en verschuift naar 2021.
03/04 11u15  Geldinzamelactie voor W817-film succesvol afgerondDe crowdfunding voor de W817-film is succesvol afgerond. Dat heeft Peter Van de Veire bekendgemaakt in zijn ochtendshow.
03/04 11u15  Speurder overleefde ooit schotwonde, maar niet corona: ‘Een uitzonderlijke politieman’Een vastberaden pitbull die niet tegen onrecht kon. Maar ook een absolute teamplayer die geen zin had in zelfbeklag. De Limburgse speurder Ronny Moechars (66) overleefde in zijn prille carrière een kogel in de rug. Maar ondersteund door twee krukken bleef hij decennialang op de grootste criminelen jagen, onder wie zelfs discipelen van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Niemand kan vatten dat het coronavirus hem klein kreeg. ‘Ronny was een uitzonderlijke politieman.’
03/04 11u15  WERELDKAART. Bekijk hier alle besmettingen met het nieuwe coronavirusHet nieuwe coronavirus heeft zich over de hele wereld verspreid, het aantal landen dat kampt met besmettingen neemt toe. Op deze interactieve wereldkaart, gebaseerd op de officiële data van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit, kan u per land het aantal besmettingen bekijken. Klik op het land om ook het aantal dodelijke slachtoffers en genezingen te bekijken.
03/04 11u15  Coronavirus velt ook Corona-bierDe Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, dat onder andere het Corona-bier produceert, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. De brouwerij volgt daarmee de aanbeveling van de Mexicaanse overheid, die bierbrouwerijen als een 'niet-essentiële activiteit' beschouwt.
03/04 11u15  LIVEBLOG. Coronavirus velt ook Corona-bierVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 10u15  LIVEBLOG. Ook Corona-bier getroffen door coronavirusVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 10u15  Domien Loubry en Jonas Foerts verlaten Brussels voor Kangoeroes MechelenDomien Loubry (35) en Niels Foerts (23) verlaten Brussels. Het Antwerps duo speelt volgend seizoen voor Kangoeroes Mechelen. Bij de Maneblussers is het Belgische trio Terry Deroover, Idris Lasisi en Bram Bogaerts volgend seizoen ook op het parket te bewonderen. De Belgische kern voor het team van coach Paul Vervaeck is meteen zo goed als rond.
03/04 09u15  Uefa dreigt Belgische clubs uit Europa te weren als competitie wordt stopgezetDe Uefa is er nog altijd van overtuigd dat de voetbalcompetities de komende maanden kunnen voortgezet worden. ‘Elke beslissing om de nationale competitie stop te zetten is ongerechtvaardigd’, meldt de Europese voetbalfederatie, die dreigt met uitsluiting van de Europese competities.
03/04 09u15  Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone wordt opnieuw vader… op z’n 89ste: “Genoeg tijd gehad om te oefenen”Bernie Ecclestone wordt voor de vierde keer vader. De voormalig F1-eigenaar is inmiddels 89 jaar.
03/04 08u15  Vrees voor nieuwe uitbraak in China: opnieuw 60 gevallen zonder symptomen, vier dodenIn China zijn in de afgelopen 24 uur opnieuw enkele tientallen coronapatiënten geregistreerd die geen symptomen hebben. Dat maakte de nationale Gezondheidscommissie vrijdag bekend. Volgens viroloog Marc Van Ranst is het niet abnormaal dat het virus niet op enkele maanden volledig verdwijnt.
03/04 08u15  Kandidaten ‘Blokken’ quizzen voortaan van thuisVanaf maandag 13 april staat Ben Crabbé moederziel alleen in de studio: de kandidaten in de dagelijkse quiz Blokken spelen vanaf dan noodgedwongen mee vanuit hun woonkamer of keuken.
03/04 08u15  Zeven miljoen mondmaskers landen in BiersetIets over negen uur vanmorgen komt een lading van zeven miljoen mondmaskers aan in Bierset, vanuit China. Vandaar uit gaan ze naar Peutie en dan naar de medische centra en ziekenhuizen in ons land. Dat meldde Radio 1 vanmorgen.
03/04 08u15  Zacht en zonnig weekendVrijdag is er nog een kans op een buitje, maar zaterdag en zondag blijft het droog met geregeld zon en temperaturen tot 20 graden.
03/04 08u15  89-jarige voormalig F1-baas Bernie Ecclestone en echtgenote (44) verwachten kindjeBernie Ecclestone heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 89 jaar maar dat weerhield de voormalig F1-baas er niet van om nog voor nageslacht te zorgen.
03/04 08u15  LIVEBLOG. Veel minder reizigers met De Lijn: 7 miljoen minder inkomstenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 07u15  LIVEBLOG. 7 miljoen mondmaskers landen in BiersetVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
03/04 07u15  Recordaantal doden in VS, Trump verplicht bedrijven om snel beademingsapparaten te makenIn de Verenigde Staten zijn tussen woensdag- en donderdagavond 1.169 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus, een nieuw wereldwijd record. President Trump, die zelf voor de tweede keer negatief testte, heeft een oorlogswet ingevoerd om de productie van beademingsapparatuur te versnellen.
03/04 04u15  Apps die waarschuwen als we in de buurt geweest zijn van besmette personen: willen we dat?Hoe ver willen we gaan we in de strijd tegen corona? Ons land heeft een taskforce opgericht die moet nagaan hoe we daarbij data kunnen inzetten.
03/04 03u15  Apps die waarschuwen als we in de buurt waren van iemand besmet door corona: willen we dat?Hoe ver willen we gaan we in de strijd tegen corona? Ons land heeft een taskforce opgericht die moet nagaan hoe we daarbij data kunnen inzetten. Tegenstanders maken zich echter zorgen om onze privacy.
02/04 23u15  LIVEBLOG. Kaap van miljoen besmettingen bereiktVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 23u15  BNP Paribas Fortis trekt dividend in na zware drukBNP Paribas Fortis keert onder zware druk toch geen dividend uit. De bank lijdt flinke reputatieschade.
02/04 23u15  Trump tweet olieprijs de hoogte inDe olieprijzen zijn met ruim 20 procent omhoog­geschoten na een tweet van president Donald Trump.
02/04 22u15  ‘Prijzenoorlog tussen supermarkten is weer begonnen’Nu supermarkten opnieuw kortingen mogen geven, gaat het er weer hard aan toe. Supermarktketen Delhaize kondigde donderdag een solidariteitskorting van 5 procent aan op alle producten, in alle Delhaizewinkels. ‘Het is niet ondenkbaar dat anderen zullen volgen. De prijzenoorlog is weer begonnen.’
02/04 22u15  BNP Paribas Fortis trekt toch dividend inDe raad van bestuur van BNP Paribas Fortis heeft beslist om het dividend van 1,9 miljard euro dan toch niet te betalen aan de Franse moederbank BNP Paribas. In oktober zal de bank de situatie wel herbekijken.
02/04 21u15  Duitse gezondheidsorganisatie pleit wél voor mondmaskers voor iedereenDe specialisten van het Robert Kochinstituut (RKI), dé autoriteit in Duitsland op het gebied van het coronavirus, hebben hun mening over mondmaskers bijgesteld. ‘Als mensen, ook zij die geen symptomen hebben, uit voorzorg een masker dragen dan vermoeden we dat het risico dat het virus op anderen wordt overgedragen, wordt verminderd.’
02/04 21u15  Kinderartsen: ‘Consulteer arts als kind ziek is’‘Indien uw kind een belangrijk probleem heeft, stel dan het zoeken van medische hulpverlening niet uit.’ Dat is de boodschap van Belgische kinderartsen.
02/04 21u15  Huidig seizoen Jupiler Pro League definitief stopgezet, Club Brugge kampioen: “Het land heeft nu andere prioriteiten ”Het voetbalseizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League beslist. Daardoor is de huidige leider Club Brugge kampioen. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen, om te beslissen over promotie en degradatie en volgend seizoen voor te bereiden. De beslissing moet wel nog bekrachtigd worden in de algemene vergadering van de Pro League.
02/04 20u15  Remco Evenepoel maakt zondag zijn debuut in de Ronde... op rollen: “Ik heb het parcours al verkend en ben wel geschrokken”Remco Evenepoel rijdt zondag met de Ronde van Vlaanderen zijn eerste monument. Niet op de weg, maar op de rollen, een evenement van Sporza samen met Flanders Classics, waarbij dertien renners tegen elkaar strijden, thuis vanuit hun kot. “Het is speciaal, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt het toptalent van Deceuninck - Quick-Step.
02/04 19u15  Dierenopvangcentrum kampt met geldgebrek door corona: ‘Giften zijn onmisbaar om voeding te kopen’Door de coronacrisis mag het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren geen bezoekers meer ontvangen. Aangezien ze volledig afhankelijk zijn van giften van die bezoekers, dreigt het centrum geen eten meer te kunnen kopen voor de dieren.
02/04 19u15  Gwendolyn Rutten: ‘We mogen niet in een politiestaat terechtkomen’‘We mogen niet in een politiestaat terechtkomen.’ Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten wil niet dat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) de lokale politiekorpsen rechtstreeks aanstuurt. ‘Soms zie je de politie uit de bocht gaan.’
02/04 18u15  LIVEBLOG.Helft wereldbevolking moet thuisblijvenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 18u15  UEFA niet blij met stopzetting Belgische competitie: “Dit was niet de bedoeling”De Europese voetbalbond UEFA is niet blij met de beslissing om de Belgische competitie meteen stop te zetten. Dat de raad van bestuur van de Pro League dat adviseert net een dag nadat de UEFA de deur openzette om tot 3 augustus te voetballen, stuit op onbegrip op de hoofdzetel in het Zwitserse Nyon.
02/04 18u15  De Jupiler Pro League wordt stilgelegd, maar wat nu? Alle vragen en antwoorden op een rijWat is er beslist op de vergadering van de Pro League over onze competitie? Hoe zit het precies met de verdeling van de Europese tickets? En hoe moet het dan volgend seizoen verder in de Jupiler Pro League? De meest prangende vragen én antwoorden op een rijtje.
02/04 18u15  Voor het eerst een Nederlands debuut genomineerd voor Booker International PrizeThe discomfort of an evening, de Engelse vertaling van De avond is ongemak, de debuutroman van de 28-jarige Marieke Lucas Rijneveld, staat op de shortlist van de International Booker Prize. Een primeur voor een Nederlandstalig schrijver.
02/04 17u15  Ann Wauters is besmet met het coronavirus: “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar ik kon de trap niet meer op”Ann Wauters (39) heeft vorige week positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Belgian Cat zelf bekendgemaakt. “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar het virus had me toch flink te pakken,” communiceerde ze op Instagram. “Ik kon de trap niet meer op en af”, klonk het emotioneel aan de telefoon.
02/04 17u15  Nog 9 miljoen FFP2-maskers besteld, 20.000 tests voor rusthuizen1,75 miljoen gespecialiseerde FFP2-maskers zijn geleverd, maar de taskforce van minister De Backer heeft er nog eens 9,1 miljoen besteld. Het aantal dagelijkse tests gaat de hoogte in: van 4.500 vandaag naar 10.000 dit weekend. Voor de rusthuizen worden er 20.000 tests verdeeld.
02/04 17u15  Proximus: ‘We moeten 5G uitleggen’Topman Guillaume Boutin van Proximus begrijpt de bezorgdheden over de impact van 5G op de gezondheid. Toch hebben we de technologie nodig, meent hij.
02/04 17u15  #colora: kleur terwijl u in uw kot blijft (kleurplaat 15)De coronacrisis dwingt ons om 'in ons kot te blijven'. Maar wat doe je nog wanneer je bureau opgeruimd is, de woonkamer een poetsbeurt heeft gekregen en je alle korte wandelroutes in de buurt hebt verkend? 'De Standaard' brengt dagelijks een kleurplaat, van de hand van Debora Lauwers, om de verveling van het thuisblijven tegen te gaan.
02/04 17u15  Corona in onze winkelkar: ‘Voedingsindustrie moet prioriteit krijgen’De prijs van brood en boter kan revoluties ontketenen. Voedingsexpert Olivier De Schutter waarschuwt dat de voedingsindustrie prioriteit moet krijgen. ‘Wat is een arm gezin zonder schoolmaaltijd?’
02/04 17u15  VK kent recordaantal doden en wil meer testenIn het Verenigd Koninkrijk zijn er op één dag 569 doden gevallen door corona, dat is opnieuw een recordaantal. De Britse premier Boris Johnson belooft om de coronatests ‘massaal’ op te drijven.
02/04 16u15  Weelderig en groen: zo zag Antarctica er 90 miljoen jaar geleden uitDe Zuidpool kende 90 miljoen jaar geleden een warmer klimaat dan ons land vandaag. In plaats van een ijskap waren er weelderige wouden waarin wellicht ook dinosauriërs rondliepen.
02/04 16u15  Timelapse: Londense exporuimte omgevormd tot coronaziekenhuisHet Londense expositiecentrum ExCel werd in een sneltempo omgevormd tot een gigantisch ziekenhuis. Het is een tijdelijke oplossing voor het opvangen van toekomstige covid-19-patiënten. In totaal worden drie nieuwe ziekenhuizen gebouwd in Londen, Birmingham en Manchester. Bekijk de opbouw in de video hierboven.
02/04 16u15  Ook raad van bestuur Belfius schrapt dividendDe raad van bestuur van Belfius vergadert deze namiddag over het dividend. Verwacht wordt dat ook Belfius het (slot)dividend schrapt.
02/04 16u15  De Croo: ‘Ik ga ervan uit dat BNP Paribas Fortis dividend niet uitkeert’Minister van Financiën Alexander De Croo zegt dat hij signalen heeft dat BNP Paribas begrepen heeft dat ze hun dividendbeleid moeten bijsturen. ‘Ik ga ervan uit dat BNP Paribas Fortis het dividend zal schrappen.’
02/04 16u15  Voor het eerst een Nederlands debuut genomineerd voor Man Booker International PrizeThe discomfort of an evening, de Engelse vertaling van De avond is ongemak, de debuutroman van de 28-jarige Marieke Lucas Rijneveld, staat op de shortlist van de International Booker Prize. Een primeur voor een Nederlandstalig schrijver.
02/04 16u15  Pro League trekt streep onder competitie: het integrale communiquéDe Pro League trekt na 29 speeldagen een streep onder de Jupiler Pro League. Tot die conclusie kwam de raad van bestuur donderdag unaniem. Als de aanbeveling op 15 april door de algemene vergadering bevestigd wordt, mag Club Brugge zich kampioen noemen. Lees hier het integrale communiqué dat het einde van de competitie inluidt:
02/04 16u15  De Block: 'Politici, zaai geen onrust over mondmaskers'Premier Sophie Wilmès (MR) en minister Maggie De Block (Open VLD) kwamen in de Kamer terug op de vraag of mondmaskers voor de hele bevolking zinvol zijn. 'Mondmaskers hebben amper toegevoegde waarde', benadrukte De Block.
02/04 16u15  Leven in Zweden gaat gewoon door, ondanks coronavirusIn Zweden lijkt het wel alsof er geen vuiltje aan de lucht is. De overheid legt tot nu toe geen strikte maatregelen op in de bestrijding van het coronavirus en rekent vooral op de verantwoordelijkheidszin van de burgers. Bekijk in de video hierboven hoe het dagelijkse leven gewoon verdergaat.
02/04 16u15  Ann Wauters is besmet met het coronavirus: “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had”Ann Wauters (39) heeft vorige week positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Belgian Cat zelf bekendgemaakt. “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar het virus had me toch flink te pakken,” communiceerde ze op Instagram.
02/04 16u15  LIVEBLOG. Amerikaanse Van Ranst, Fauci krijgt doodsbedreigingenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 16u15  Delhaize geeft hogere premies en maskers, Albert Heijn 'gaat in het rood'Bij Delhaize is alsnog een sociaal akkoord bereikt over een compensatie voor het personeel tijdens de coronacrisis,. Werknemers krijgen een premie van circa 500 euro en wie dat wil, kan een mondmasker dragen.
02/04 15u15  Rode lantaarn Brescia wil Serie A niet meer hervattenMassimo Cellino, voorzitter van rode lantaarn Brescia, kant zich tegen een hervatting van de Serie A in juni. Dat heeft hij donderdag verklaard in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.
02/04 15u15  Wilmès: ‘Mondmaskers voor iedereen niet aangeraden door WHO en niet mogelijk’Ook premier Sophie Wilmès (MR) kwam in de Kamer terug op de vraag of mondmaskers voor de hele bevolking zinvol zijn. Ze verwees naar het advies van de WHO: ‘Mondmaskers dienen voor zieke mensen en zorgpersoneel. Zelfs al zou het aan te raden zijn voor de hele bevolking, dan zou dat op dit moment niet mogelijk zijn.’
02/04 15u15  Tom De Sutter stopt met voetballenTom De Sutter, voormalig spits van Anderlecht en Club Brugge, zet enkele maanden voor zijn 35ste verjaardag een punt achter zijn carrière. Afgelopen seizoen was De Sutter nog actief bij FC Knokke, waarmee hij kampioen werd in tweede amateurklasse. De ex-Rode Duivel heeft zijn contract laten ontbinden.
02/04 15u15  Tottenham-ster Son Heung-min zal in april zijn dienstplicht vervullen in Zuid-KoreaDe Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Son Heung-min, die eind maart de toestemming kreeg van zijn club om terug te keren naar zijn land, zal deze maand zijn dienstplicht vervullen. Hij zal vanaf 20 april op het eiland Jeju deelnemen aan een trainingskamp bij de marine. Dat melden Zuid-Koreaanse media donderdag.
02/04 15u15  Basketster Ann Wauters besmet met coronavirus: 'Virus heeft me flink te pakken'Ann Wauters heeft vorige week positief getest op covid-19. Dat maakt ze op sociale media bekend.
02/04 15u15  LIVEBLOG. Amerikaanse viroloog Fauci krijgt doodsbedreigingenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 15u15  Monarchen spreken bevolking moed in vanuit hun kot: 'Daar dient koning voor'Voor de Europese monarchen lijkt de coronacrisis een beetje op oorlogstijd. In meerdere landen spreken ze de bevolking toe. En ze moeten het goede voorbeeld geven.
02/04 15u15  ‘Tweedeverblijvers’ melden bij politie? 'Kliklijnen gaan te ver'Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten vindt net zoals CD&V dat kliklijnen om corona-overtredingen te melden te ver gaan, ook al is daar volgens de politie geen sprake van.
02/04 14u15  Wanneer monarchen de bevolking moed inspreken en in quarantaine verblijven: ‘Daar dient een koning voor’Voor de Europese monarchen lijkt de coronacrisis een beetje op oorlogstijd. In meerdere landen spreken ze de bevolking toe. En ze moeten het goede voorbeeld geven.
02/04 14u15  Moet er nog een challenge zijn? Er zit een virus op sociale mediaVorige week waren het foto’s uit onze kindertijd, deze week zijn het plaatjes van het uitzicht door het raam. Wat zijn de ingre­diënten van een goede online challenge? En waarom zijn we er, zeker nu, zo verlekkerd op?
02/04 14u15  Modrikamen vraagt rechter beslag te leggen op dividend BNP Paribas FortisAdvocaat Mischaël Modrikamen trekt naar de beslagrechter en vraagt om beslag te leggen op de 1,9 miljard euro die BNP Paribas Fortis op 13 maart zei te willen uitkeren.
02/04 14u15  Dopingcontroles kunnen niet meer uitgevoerd worden door coronacrisisVanwege de pandemie van het coronavirus wordt het antidopingprogramma van de Athletics Integrity Unit (AIU) op korte termijn zwaar verstoord, zo maakte de organisatie bekend in een persbericht. In de huidige omstandigheden is het voor de AIU immers niet mogelijk om alle dopingtesten uit te voeren.
02/04 14u15  Delhaize geeft hogere premies en mondmaskersBij Delhaize is alsnog een sociaal akkoord bereikt over een compensatie voor het personeel tijdens de coronacrisis,. Werknemers krijgen een premie van circa 500 euro en wie dat wil, kan een mondmasker dragen.
02/04 14u15  KV Oostende klaagt Marc Coucke aan voor licentiecommissieHet financieel geplaagde KV Oostende heeft woensdagavond tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie haar licentiedossier verdedigd. De club verzocht de commissie met aandrang “om zich uit te spreken over de verbondenheid van (Anderlecht-voorzitter) Marc Coucke met KV Oostende”, zo maakte KVO donderdag bekend.
02/04 14u15  Piek van 183 doden, maar aantal nieuwe ziekenhuisopnames biedt enig goed nieuwsDe voorbije 24 uur kwamen 584 nieuwe patiënten in het ziekenhuis terecht, 363 mensen zijn ontslagen. Het aantal nieuwe opnames blijft zo vrij stabiel. Er vielen wel 183 doden. 'Afstand houden is veel belangrijker dan een mondmasker', herhaalde het Crisiscentrum.
02/04 14u15  OPROEP. Hebt u een tweede verblijf aan de kust?Tweedeverblijvers zijn duidelijk niet welkom aan zee.
02/04 14u15  Huidig seizoen van Jupiler Pro League definitief stopgezet, Club Brugge kampioenHet seizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League zo net beslist. Daardoor is huidig leider Club Brugge kampioen. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen, te beslissen over promotie en degradatie en volgend seizoen voor te bereiden. De beslissing moet wel nog bekrachtigd worden in de algemene vergadering van de Pro League.
02/04 14u15  Britse familie uit klachten in eigen versie van ‘One day more’ uit Les MisérablesEen familie uit Kent in het Verenigd Koninkrijk heeft een aanstekelijke video de wereld ingestuurd. Ben en Danielle Marsh en hun vier kinderen zingen een eigen versie van ‘One day more’ uit de musical Les Misérables, om hun ergernissen te uiten tijdens de lockdown door het coronavirus. Het was bedoeld om vrienden en familie op te vrolijken tijdens deze stressvolle periode, maar de video ging in geen tijd de wereld rond.
02/04 13u15  Comité P start onderzoek naar overlijden van 12-jarig meisjeHet Vast Comité van Toezicht op de politiediensten start een onderzoek naar de noodoproep van de ouders van het 12-jarig meisje dat bezweek aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt Belga. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) had woensdag om een onderzoek gevraagd.
02/04 13u15  Nederlandse restaurants Jamie Oliver definitief geslotenJamie’s Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van de Britse tv-chef Jamie Oliver, sluiten per direct en voorgoed de deuren. De coronacrisis werd de twee zaken fataal.
02/04 13u15  Voetbalcompetitie wordt definitief stopgezet, Club Brugge is kampioenHet seizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League zonet beslist. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen en volgend seizoen voor te bereiden.
02/04 13u15  Huidig seizoen van Jupiler Pro League definitief stopgezetHet seizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League zo net beslist. Een werkgroep wordt opgericht om de Europese tickets te verdelen en volgend seizoen voor te bereiden. De beslissing moet nog bekrachtigd worden in een algemene vergadering, maar dat is niet meer dan een formaliteit.
02/04 13u15  LIVEBLOG. 950 doden in één dag in Spanje, in totaal 10.000 dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 13u15  Bezorgde inwoners kustgemeenten mogen ‘tweedeverblijvers’ melden bij politieInwoners van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort mogen bij de politie melden als ze iemand in een tweede verblijf zien. Dat zegt de lokale politiezone Westkust in een antwoord op een vraag op sociale media. Maar van een eigen oproep om mensen te aan te geven is geen sprake.
02/04 13u15  Ronde van Vlaanderen gaat virtueel door en zo zal het eruitzienDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners, onder wie Remco Evenepoel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet, zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 12u15  Corona of niet, Trump blijft fors uithalen naar 'fake news' mediaDonald Trump ligt onder vuur voor zijn aanpak van de coronacrisis in de Verenigde Staten. De voorbije weken kreeg de president daar dan ook veel vragen over van Amerikaanse journalisten. Of hoe Trump ook in tijden van crisis gewoon zichzelf blijft.
02/04 12u15  Hoe geluk en drama een F1-serie op Netflix populair maakteIn een gesprek met de officiële website van de Formule 1 gunt de producent van de populaire Netflix-reeks ‘Drive To Survive’ ons een blik achter de schermen.
02/04 12u15  LIVEBLOG. Rutten: 'Kliklijnen, warmtedrones en ongeoorloofde woonstbetredingen gaan te ver'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 12u15  Britse familie uit klachten in eigen versie van ‘One more day’ uit Les MisérablesEen familie uit Kent in het Verenigd Koninkrijk heeft een aanstekelijke video de wereld ingestuurd. Ben en Danielle Marsh en hun vier kinderen zingen een eigen versie van ‘One day more’ uit de musical Les Misérables, om hun ergernissen te uiten tijdens de lockdown door het coronavirus. Het was bedoeld om vrienden en familie op te vrolijken tijdens deze stressvolle periode, maar de video ging in geen tijd we wereld rond.
02/04 12u15  Heeft elke Belg na coronacrisis mondmasker op wanneer hij ziek is?Heeft elke Belg straks mondmaskers in de medicijnkast om in geval van ziekte de anderen niet ziek te maken? Wordt dat werkelijk het nieuwe normaal na deze crisis? Die omslag zal er wellicht ook bij ons komen.
02/04 12u15  Piek van 183 doden, 584 nieuwe patiënten in ziekenhuis: 'Afstand veel belangrijker dan mondmasker'De voorbije 24 uur kwamen 584 nieuwe patiënten in het ziekenhuis terecht, 363 mensen zijn ontslagen. Het aantal nieuwe opnames blijft zo vrij stabiel. Er vielen wel 183 doden. 'Afstand houden is veel belangrijker dan een mondmasker', waarschuwde het Crisiscentrum.
02/04 12u15  Probeer het eens zelf: het geluk van de prutserNatuurlijk kun je alle werk door professionals uit handen laten nemen: die kunnen dat beter, die doen dat sneller. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen? De vrijheid om zomaar wat aan te modderen is misschien wel de grootste luxe van deze tijd. Vier redenen om je plan te trekken.
02/04 12u15  Zlatan Ibrahimovic verveelt zich niet in coronacrisis: “Ik hou ervan thuis te zijn”Zlatan Ibrahimovic heeft begrip voor de aanpak van de Italiaanse autoriteiten in de strijd tegen het coronavirus. “Het is tragisch dat de voetbaldivisies geschorst werden. Maar we moeten het systeem respecteren en geduld hebben”, verklaart de Zweedse vedette van AC Milan in een interview met de Zweedse krant Svenska Dagbladet.
02/04 12u15  Ronde van Vlaanderen gaat toch door… vanuit ons kot: Evenepoel, Van Aert, Van Avermaet en co. rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners, onder wie Remco Evenepoel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet, zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 12u15  Amerikaans voetbal MLS heeft nu ook eerste coronagevalIn de Major League Soccer heeft voor het eerst een speler positief getest op het coronavirus. Hij verdedigt de kleuren van Philadelphia Union, zo heeft de club woensdag gemeld.
02/04 11u15  Britse biografe scherp voor Harry en Meghan: ‘Ze worden elke week egoïstischer’In Groot-Brittannië hebben ze ‘Megxit’ duidelijk nog niet verwerkt. Koninklijk biografe Angela Levin is de laatste die uithaalt naar prins Harry en Meghan. ‘Ik herken hem niet meer.’
02/04 11u15  LIVE. Piek van 183 doden, 584 nieuwe patiënten opgenomen in ziekenhuisHet Nationaal Crisiscentrum geeft om 11 uur een update over het coronavirus. Volg het hier live.
02/04 11u15  Europees Hof geeft Hongarije, Polen en Tsjechië ongelijk in verzet tegen spreidingsplanHet Europees Hof van Justitie veroordeelt de landen die geweigerd hebben om mee te werken aan het Europees spreidingsplan voor de opvang van vluchtelingen. Hongarije, Polen en Tsjechië hebben door de weigering niet voldaan aan hun plichten als EU-lid, staat in het arrest.
02/04 11u15  Ronde van Vlaanderen gaat toch door… vanuit ons kot: Evenepoel, Van Aert, De Gendt en co. rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. Remco Evenepoel, Thomas De Gendt en Wout van Aert behoren tot de deelnemers. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 10u15  Politie kan nu al binnenvallen bij lockdownparty’sHet algemene samenscholingsverbod geldt ook in privéruimten. De wet laat de politie nu al toe woningen te betreden om dat af te dwingen.
02/04 09u15  Coronacrisis decimeert woningverkoopSinds de invoering van de lockdown light, half maart, is het aantal woningverkopen spectaculair gedaald. Volgens de notarisfederatie kan die daling nog een tijdje doorgaan.
02/04 09u15  Adam Schlesinger (Fountains of Wayne) overleden aan corona-complicatiesAdam Schlesinger, best bekend van zijn werk als songschrijver van poprockband Fountains of Wayne, is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 52 jaar.
02/04 09u15  Ronde van Vlaanderen gaat zondag toch door… vanuit ons kot: 13 profrenners rijden finale op rollen tegen elkaarDe Ronde van Vlaanderen krijgt zondag voor het eerst een virtuele editie. Dertien profrenners zullen thuis op de rollen de laatste 32 kilometer van ‘Vlaanderens Mooiste’ tegen elkaar rijden. DeRonde2020 is vanaf 15u30 te zien op Eén. Medio maart werd de 104e editie van de klassieker uitgesteld vanwege de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe datum.
02/04 09u15  IN BEELD. Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: dit dagboek krijgt elke dag iets meer vormEen vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
02/04 09u15  VSV gebruikt borden langs snelwegen ‘om alle helden te bedanken’De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) annuleert een geplande affichecampagne tegen gsm’en achter het stuur. In plaats daarvan zal ze de aanplakborden gebruiken ‘om alle helden te bedanken die zich met hart en ziel inzetten om het land draaiende te houden tijdens de coronacrisis’.
02/04 09u15  Beroemde kunstenaar David Hockney deelt kunst als teken van hoop: ‘Ze kunnen de lente niet annuleren’De Brit David Hockney (83), een van de grootste levende kunstenaars, is altijd gretig geweest met nieuwe media en stijlen. Met zijn iPad-tekeningen katapulteerde de landschapsschilder kunst de 21ste eeuw in. Hij blijft er intens plezier aan beleven, ook nu hij in quarantaine verblijft in Normandië. Goedgemutst schildert hij er elke dag de ontluikende lente vanuit de tuin van zijn huurhuis.
02/04 09u15  Artsen getuigen: 'Marathon is begonnen, nu opletten voor onze Duracellekes'De druk op de zorg blijft door het coronavirus erg hoog. Dat is ook in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen het geval. We laten hen in de video hierboven aan het woord.
02/04 08u15  Decaluwé: ‘Sommige mensen willen hun hond komen uitlaten aan zee’West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) roept op om dit weekend en tijdens de paasvakantie niet naar zee te komen, ondanks het voorspelde mooie weer. Er komen daarom extra controles op de invalswegen. ‘Sommige mensen willen hun hond komen uitlaten’.
02/04 08u15  Artsen getuigen: 'Marathon is begonnen, nu opletten voor onze DuracellekesDe druk op de zorg blijft door het coronavirus erg hoog. Dat is ook in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen het geval. We laten hen in de video hierboven aan het woord.
02/04 08u15  Simone Biles: “Heb geweend toen de Olympische Spelen uitgesteld werden”Voor turnster Simone Biles was het uitstellen van de Olympische in Tokio een zware klap. De 23-jarige Amerikaanse, die in 2016 in Rio de Janeiro vier olympische titels pakte, wou er na de Spelen mee ophouden. “Toen ik het nieuws hoorde, moest ik gaan zitten en heb ik toch wel geweend, ja”, verklaarde ze woensdag in een interview met NBC.
02/04 08u15  LIVEBLOG. VS beschuldigen China van leugens over aantal dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 07u15  Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso doet belangrijke donatie in de strijd met het coronavirusFernando Alonso heeft een serieuze donatie gedaan door via UNICEF beschermende kledij en mondmaskers te schenken.
02/04 07u15  Staatsveilig­heid jaagt op fake news over coronaDe Veiligheid van de Staat vermoedt dat vreemde mogendheden de nieuwsstroom over de coronacrisis proberen te manipuleren.
02/04 07u15  LIVEBLOG. VS beschuldigt China van leugens over aantal dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 07u15  Enkele buien aan vooravond zonnig weekendHet is donderdag eerst zonnig. Daarna nemen de wolken toe en in de loop van de namiddag kunnen er buien vallen. In het zuidoosten van het land blijft het droog.
02/04 07u15  Tourbaas is duidelijk: ‘Er komt geen Ronde van Frankrijk achter gesloten deuren’De organisatie van de Tour de France schuift een beslissing over het eventueel uitstellen van de rittenkoers nog steeds voor zich uit. Tourbaas Christian Prudhomme weet wel hoe de grootste wielerwedstrijd ter wereld eruit zal zien, mits de Tour kan doorgaan. Een scenario achter gesloten deuren ziet hij alvast niet zitten.
02/04 06u15  Ook het Belgisch leger vervoert coronapatiëntenHet Belgische leger ondersteunt ziekenhuizen bij de spreiding van pa­tiënten. ‘We hadden gehoopt dit niet te moeten doen.’
02/04 04u15  Waarom we pandemieën zoals deze vaker gaan zienGlobalisering en een veranderende levensstijl maken de wereld vatbaarder voor pandemieën. Dat zegt microbioloog Bruno Verhasselt (UZGent).
02/04 03u15  Waarom we pandemieën zoals deze mogelijk vaker gaan zienGlobalisering en een veranderende levensstijl maken de wereld vatbaarder voor pandemieën. Dat zegt microbioloog Bruno Verhasselt. (UZGent)
01/04 23u15  Nederlandse regering wil miljard euro in coronafonds stoppenDe Nederlandse regering is bereid ongeveer 1 miljard euro te stoppen in een fonds om Europese landen te helpen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. Het ministerie van Financiën bevestigde berichtgeving hierover door het Algemeen Dagblad (AD).
01/04 22u15  LIVEBLOG. Baby van zes weken sterft in VSVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
01/04 22u15  Colruyt en Albert Heijn geven weer kortingenVanaf donderdag kent Colruyt opnieuw kortingen en promoties toe op een aantal producten. Dat is woensdagavond vernomen van woordvoerster Silja Decock. Bij Albert Heijn is dat al sinds dinsdag opnieuw zo, aldus woordvoerster Ann Maes.
01/04 21u15  Spontane stakingen bij personeel supermarkten, dat coronapremie eistHet rommelt bij het supermarktpersoneel. Het overleg over een coronavergoeding ligt bijzonder gevoelig. In vier Delhaize-winkels brak woensdag een spontane staking uit.
01/04 21u15  ‘Mondmaskers zijn grotendeels betrouwbaar’Verschillende ziekenhuizen maken zich zorgen over de kwaliteit van de mondmaskers die ze de laatste weken ontvangen hebben van de overheid. Dat blijkt uit een rondvraag van Terzake. ‘Wat toegekomen is, is grotendeels betrouwbaar’, zegt minister Philippe De Backer.
01/04 21u15  Trump waarschuwt Iran voor aanval op Amerikanen in IrakDe Amerikaanse president Donald Trump denkt dat Iran en zijn bondgenoten een aanval op Amerikaanse troepen of belangen in Irak voorbereiden. Hij waarschuwde woensdag via Twitter dat Iran in dat geval een ‘hoge prijs’ zal betalen.
01/04 20u15  Van Ranst over supermarkten: ‘We creëren smetvrees door opbod maatregelen’Moeten supermarkten nog meer maatregelen nemen tegen corona? Volgens viroloog Marc Van Ranst is de grens bereikt. ‘Wanneer we onze handen achteraf wassen, zijn die virussen heus wel weg.’
01/04 20u15  Meer dan 12.000 kandidaten om astronaut te worden bij NASADe Nasa heeft meer dan 12.000 kandidaturen ontvangen voor haar nieuwe ‘astronautenklas’, maakte het Amerikaanse ruimtevaartbureau woensdag bekend. Er zal evenwel zeker maar plaats zijn voor een tiental van hen.
01/04 19u15  Na dood 12-jarig meisje: ‘Voorschriften Sciensano houden te weinig rekening met kinderen’Had de huisarts van het 12-jarig meisje dat maandagochtend aan corona overleed sneller moeten ingrijpen? ‘We mogen de schuld niet in de schoenen van de arts schuiven’, zegt Marc Moens, erevoorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS).
01/04 18u15  LIVEBLOG. TUI annuleert alle reizen tot en met 10 meiVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
01/04 18u15  Vlaams coronaslachtoffer (90) wordt wereldnieuws: 'Geef mijn zuurstof maar aan jonge mensen'De wereldpers is in de ban van Suzanne Hoylaerts uit Binkom, bij Lubbeek. De 90-jarige dame werd besmet door corona, maar weigerde beademd te worden omdat ze haar toestel wilde bewaren voor de jongeren. Nu krijgt de familie steunbetuigingen uit de verste uithoeken van de wereld. 'Typisch ons mama. Zichzelf wegcijferen voor anderen. Ik heb het nooit anders geweten', zegt dochter Judith.
01/04 18u15  Woonzorgcentra krijgen 20.000 testenDe woonzorgcentra in België starten eind deze week met het afnemen van meer dan 20.000 testen. ‘Door de situatie in woonzorgcentra op basis van feiten in kaart te brengen, kunnen we de juiste noden en behoeften beter inschatten’, zegt bevoegd minister Philippe De Backer in een persbericht.
01/04 18u15  Prins Charles getuigt na coronabesmetting: ‘Niemand kan zeggen wanneer het zal stoppen, maar stoppen zal het’Prins Charles (71) testte vorige week positief op het coronavirus en verbleef een poosje met zijn vrouw Camilla in volledige isolatie. De Britse kroonprins had slechts milde symptomen en is intussen aan de beterende hand. Woensdag verspreidde hij via sociale media een videoboodschap om de Britse zorgverleners te bedanken en zijn landgenoten een hart onder de riem te steken.
01/04 18u15  Officieel: ook Wimbledon wordt afgelast door coronavirusHet tennisseizoen 2020 is weer een monument armer. Na Roland Garros en de Olympische Spelen is nu ook Wimbledon officieel afgelast. Dat liet de organisatie woensdag weten. De grand slam stond gepland van 29 juni tot 12 juli. Het is de eerste keer sinds WO II dat het toernooi op het heilige gras niet kan doorgaan.
01/04 17u15  Officieel: ook Wimbledon wordt afgelastHet tennisseizoen 2020 is weer een monument armer. Na Roland Garros en de Olympische Spelen is nu ook Wimbledon officieel afgelast. Dat liet de organisatie woensdag weten.
01/04 17u15  E5 Mode krijgt bescherming tegen schuldeisersDe Belgische kledingsketen E5 Mode vroeg een bescherming tegen de schuldeisers aan. Dit komt omdat de corona-crisis het reeds noodlijdend bedrijf hard treft. De gedwongen sluiting van al haar winkels veroorzaakt na 2,5 weken al een omzetverlies van 12 miljoen euro. De bescherming werd inmiddels toegekend. Bij E5 Mode werken 500 mensen.
01/04 17u15  Heeft corona effect op onze slaap?Om de impact van het nieuwe coronavirus op onze slaap te meten, stelden de wetenschappers van het slaaplaboratorium van het UVC Brugmann ziekenhuis een studie op. ‘De bedoeling is dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst invullen’, zegt dokter Johan Newell.
01/04 17u15  Federale politie dient stakingsaanzegging in door gebrek aan mondmaskersDe politievakbonden dreigen met een staking van 12 tot en met 19 april. De stakingsaanzegging werd ingediend om de onvrede te uiten over het gebrek aan beschermend materiaal, zoals mondmaskers.
01/04 17u15  Man vermomt zich om onopgemerkt buiten te komen tijdens lockdownNa drie weken lockdown worden we allemaal wel een beetje gek door voortdurend tussen vier muren te zitten. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze er pas een weekje van verplichte zelfisolatie opzitten, maar toch snakte de man in bovenstaande video naar vrijheid. Om niet in de problemen te komen, vermomt hij zich tijdens die uitjes… als struik.
01/04 17u15  Kortrijkse coronapatrouille betrapt drugsdealersEen politieteam van de politiezone Vlas heeft drie drugsdealers uit Kortrijk en Waregem betrapt tijdens een coronapatrouille. De politie en het parket zijn een onderzoek gestart.
01/04 17u15  UEFA wil nationale competities vóór 3 augustus afronden, Champions League voorlopig on holdDe Europese voetbalbond UEFA heeft woensdag een videoconferentie met zijn lidstaten gehouden. Een van de belangrijkste uitkomsten is dat de UEFA aandringt dat de nationale competities voor 3 augustus uitgespeeld worden. De Champions League wordt even on hold gezet.
01/04 17u15  Waarom Belgische experts geen fan zijn van mondmaskers in openbaarJa, mondmaskers in het openbare leven kunnen nuttig zijn. Maar het is geen wonderoplossing, bij slecht gebruik kan het meer kwaad doen dan goed en de zorgverleners krijgen nu absolute prioriteit. Daarom zijn experts tot nu toe koele minnaars.
01/04 16u15  Minder lyme: teken hadden vorig jaar te veel stress door droogteIn de warme, droge zomer van 2019 hebben mensen aanzienlijk minder last gehad van de teken.
01/04 16u15  E5 Mode vraag bescherming tegen schuldeisers aanDe Belgische kledingsketen E5 Mode vraagt een bescherming tegen de schuldeisers aan. Dit komt omdat de corona-crisis het reeds noodlijdend bedrijf hard treft. De gedwongen sluiting van al haar winkels veroorzaakt na 2,5 weken al een omzetverlies van 12 miljoen euro. Bij E5 Mode werken 500 mensen.
01/04 16u15  Oefenmatchen in Zweden voortaan geheim nadat gokkers amateurclubs overrompelen: “Het was compleet gestoord”De Zweedse amateurclub Eskilstuna FC heeft zijn geplande oefenwedstrijd tegen Näshulta GoIF moeten annuleren nadat gokkers van over de hele wereld de club lastigvielen. De Zweedse voetbalbond heeft de clubs intussen gevraagd niet meer te communiceren over geplande oefenwedstrijden “voor hun eigen veiligheid”.
01/04 16u15  Voetbalbond ontslaat bondsprocureur Kris Wagner na Facebookposts met ondervoorzitter BeerschotDe KBVB heeft op de vergadering van gisteren beslist om met onmiddellijke ingang het mandaat van Bondsprocureur Kris Wagner te beëindigen. De publieke posts op Facebook waarbij Wagner een website promootte die hij opzette met advocaat en Beerschotman Walter Damen waren de spreekwoordelijke druppel.
01/04 16u15  Oostends burgemeester Bart Tommelein besmet met coronavirus: ‘Ik ben verbaasd’De Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) heeft positief getest op covid-19. Dat bevestigt hij aan onze redactie. Hij vertoont voorlopig geen ernstige symptomen.
01/04 16u15  Wilde geiten dwalen door verlaten straten in Wales na lockdownEen kudde wilde geiten heeft zich gevestigd in het Britse dorp Llandudno in Wales. Ze slenteren nieuwsgierig door de lege straten. Nu iedereen thuis moet blijven door de verspreiding van het coronavirus hebben de geiten vrij spel. In de video hierboven ziet u hoe de geiten gretig smullen van de struiken en verlaten grasperken in het dorp.
01/04 15u15  Oostends burgemeester Bart Tommelein besmet met coronavirusDe Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) heeft positief getest op covid-19. Dat laat de stad Oostende weten in een persbericht. Hij vertoont voorlopig geen ernstige symptomen.
01/04 15u15  #colora: kleur terwijl u in uw kot blijft (kleurplaat 14)De coronacrisis dwingt ons om 'in ons kot te blijven'. Maar wat doe je nog wanneer je bureau opgeruimd is, de woonkamer een poetsbeurt heeft gekregen en je alle korte wandelroutes in de buurt hebt verkend? 'De Standaard' brengt dagelijks een kleurplaat, van de hand van Debora Lauwers, om de verveling van het thuisblijven tegen te gaan.
01/04 15u15  Coronadreiging maakt Griekse kampen nog onmenselijkerOp het eiland Lesbos dreigen rellen, nu coronamaatregelen het leven in de vluchtelingenkampen nog moeilijker maakt.
01/04 15u15  Waarom de Belgische experts koele minnaars zijn van mondmaskers in het openbaarJa, mondmaskers in het openbare leven kunnen nuttig zijn. Maar het is geen wonderoplossing, bij slecht gebruik kan het meer kwaad doen dan goed en de zorgverleners krijgen nu absolute prioriteit. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de experts tot nu toe koele minnaars zijn.
01/04 15u15  “Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt”De Europese clubcompetities Champions League en Europa League worden in juli en augustus afgewerkt, en interlands die voor juni gepland stonden zullen in de herfst worden ingehaald. Dat is één van de belangrijkste maatregelen die de Europese voetbalbond UEFA op zijn videoconferentie met zijn lidstaten van woensdag communiceert, beweert de Duitse openbare omroep ZDF.
01/04 15u15  Waarom de Belgische modesector de solden wil uitstellen: ‘Ze kwamen al te vroeg, en nu zeker'Heel wat Belgische ondernemers zitten met de handen in het haar, en dat is in de modesector niet anders. Winkels en fabrieken die lange tijd gesloten moeten blijven, hebben een impact op het huidige en het volgende seizoen. Vier Belgische merken vertellen hun verhaal.
01/04 15u15  N-VA-fractieleider maant partijleden aan: ‘Kop in kas’Wilfried Vandaele vraagt zijn fractie om ‘niet triomfalistisch’ te doen over de Vlaamse onthouding bij de Europese coronasteun. ‘Er is binnen de regering wat wrevel.’
01/04 15u15  Bouwsector heeft grote problemen met heropstartSlechts één op de vijf bouwbedrijven is vandaag volledig actief, twee op vijf werken op halve kracht. ‘Zolang de strenge regels van social distancing gelden, blijft heropstarten moeilijk’, waarschuwt de Vlaamse Confederatie Bouw.
01/04 14u15  ‘Alle belastingvoordelen terugvorderen van BNP Paribas Fortis’De Vlaamse socialisten, N-VA en Groen eisen maatregelen tegen BNP Paribas en BNP Paribas Fortis als de plannen om een miljardendividend uit België weg te halen, doorgaan.
01/04 14u15  Waarom de Belgische modesector pleit voor het verschuiven van de solden: ‘Kleding heeft een vervaldatum’Heel wat Belgische ondernemers zitten met de handen in het haar, en dat is in de modesector niet anders. Winkels en fabrieken die lange tijd gesloten moeten blijven, hebben een impact op het huidige en het volgende seizoen. Vier Belgische merken vertellen hun verhaal.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden'04/04 23u15 - De Standaard: Wetenschap: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
1x ‘België is klaar om 10.000 testen per dag te doen’04/04 23u15 - De Standaard: Wetenschap: De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken.
1x Waarom mag je wel rouwen met 15, maar slechts trouwen met 5?04/04 22u15 - De Standaard: Wetenschap: Vrijdagavond kregen de coronamaatregelen een update. In het Staatsblad verscheen het ministerieel besluit dat de aangescherpte maatregelen over de verspreiding van het coronavirus bevat. Opvallend: op een begrafenis mogen 15 mensen aanwezig zijn, op een huwelijk maar vijf.
1x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”04/04 22u15 - De Standaard: Wetenschap: John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.
1x Ziekteverzekering betaalt coronatest terug, behalve voor wie zelf aandringt04/04 22u15 - De Standaard: Wetenschap: De ziekteverzekering zal niet alleen de noodzakelijke testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal van het Riziv, Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast.
1x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - 'België klaar voor 10.000 tests'04/04 21u15 - De Standaard: Wetenschap: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
1x Grote politiecontrole, weinig inbreuken tegen coronamaatregelen04/04 21u15 - De Standaard: Wetenschap: De politie hield op weg naar de kust een grote actie om tweedeverblijvers weg te houden. Maar de grote meerderheid hield zich aan de coronamaatregelen. Ook in de Vlaamse Ardennen bleef de gevreesde toestroom van wielertoeristen uit.
1x Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: zaterdag, paasvakantie04/04 20u15 - De Standaard: Wetenschap: Een vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be.
1x "Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen"04/04 19u15 - De Standaard: Wetenschap: Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken.
1x Verongelukte Kobe Bryant wordt opgenomen in NBA Hall of Fame04/04 19u15 - De Standaard: Wetenschap: Basketballegende Kobe Bryant wordt opgenomen in de NBA Hall of Fame. Het icoon van de LA Lakers kwam op 26 januari samen met zijn dochter Gianna om het leven een helikopter. Bryant krijgt in de Hall of Fame het gezelschap van Tim Duncan en Kevin Garnett, samen goed voor 11 NBA-titels. Het trio zal vereeuwigd worden in het basketbalmuseum in Springfield.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven