woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
24/05 11u30  Waarom je het ontbijt beter niet overslaat Hoewel heel wat voedingsdeskundigen het erover eens zijn dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, zijn er toch heel wat mensen die het skippen wegens te gehaast 's morgens. Maar hoe reageert je lichaam op het overslaan ervan? Enkele Duitse wetenschappers onderzochten het.12 
24/05 00u00  'Te weinig Belgen weten hoe ze moeten reanimeren' Er zijn veel te weinig Belgen die weten hoe ze moeten reanimeren, er is een tekort aan automatische externe defibrillatoren (AED’s) op openbare plaatsen en de mensen weten vaak niet waar ze die dan kunnen vinden. Dat is de boodschap van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA), die in het kader van de ‘Week van het Hartritme’ aan de alarmbel trekt.
24/05 00u00  Sjoemelende diesels leiden jaarlijks tot 38.000 doden Diesels die zich niet aan de normen houden, veroorzaken wereldwijd elk jaar 38.000 voortijdige sterfgevallen door de stikstofoxiden in hun uitstoot.10 
23/05 16u00  'Het leven van een pedofiel kan zinvol en fijn zijn. Maar makkelijk is het zelden.' Ben heeft een baan, hij heeft vrienden en hij is pedofiel. Samen met een vriendin vertelt hij hoe het is om zijn geaardheid niet te kunnen beleven.
22/05 14u30  Katten helpen tegen stress in Japans bedrijf Een bedrijf in Tokio heeft negen katten aangenomen die de stress bij de werknemers moeten verminderen. Maar er zijn ook nadelen, zo ondervonden ze al snel. ‘Soms loopt een kat over een telefoontoestel en wordt de lijn onderbroken, of sluiten ze per ongeluk computers af’, zegt de baas van het IT-bedrijf.
20/05 00u00  Studenten komen met eigen campagne tegen seksueel geweld #NotOkay. Zo heet de nieuwe nationale campagne tegen seksueel geweld tegen studenten die de federale overheid lanceert. De campagne kwam tot stand na een oproep voor studenten om zelf met een voorstel te komen. De laureaat werd vrijdagmorgen in de Kamer bekendgemaakt.
20/05 00u00  Het verzwegen angstzweet van de menopauze Alleen orka’s, grienden en mensen overleven het: de menopauze. Een macabere grap van de natuur in een tijd die de jeugd vereert en elk teken van veroudering verbergt. Wat verwacht de patriarchale samenleving nog van de vrouw in de overgang en wat verlangt ze zelf? Een coming of (older) age story.
20/05 00u00  Instagram is niet enkel voor mooie plaatjes Deze week lanceerde de Mental Health Foundation de ‘Mental Health Awareness Week’, een week die helemaal in het teken staat van mentale gezondheid. Ook Instagram bleef niet achter, met de campagne #HereForYou.
19/05 12u00  Stop met dat streven naar geluk Wie betekenis zoekt in plaats van geluk vindt zijn leven zinvoller, zegt de Amerikaanse psycholoog Emily Esfahani.
19/05 11u00  Instagram is slecht voor de mentale gezondheid van jongeren Instagram heeft een schadelijk effect op de mentale gezondheid van jongeren. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. Ook Facebook, Twitter en Snapchat hebben een negatieve impact. Enkel Youtube zou een positieve invloed hebben.
19/05 07u00  Beweging is beste medicijn bij lage rugpijn De basisbehandeling bij lage rugpijn is ‘de natuur zijn werk laten doen’ en medicalisering vermijden. Dat staat in de nieuwste rcihtlijn van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Voorts luidt het belangrijkste advies: blijven bewegen.
19/05 00u00  Borstvoedende poppen moeten taboe doorbreken Borstvoeding geven in het openbaar: anno 2017 is het voor velen nog steeds moeilijk te aanvaarden. Een winkelcentrum in het Colombiaanse hoofdstad Bogota wil komaf maken met het stigma en introduceert daarom paspoppen die ‘borstvoeding geven’ aan een kleinere paspop.
19/05 00u00  Dit doen dertig dagen zonder suiker met je lichaam De Amerikaanse Arielle kampte met een zware suikerverslaving. Daarom besliste ze om dertig dagen lang helemaal geen suiker te eten. Hoewel ze zich de eerste dagen fysiek ziek voelde, bereikte ze haar doel en nam ze zich zelfs voor om voortaan suiker zoveel mogelijk uit haar dieet te weren. Maar haar suikerdetox leverde haar nog zoveel meer voordelen op.
19/05 00u00  ‘Een aflevering van Friends in 2017? Een café vol Instagrammende mensen’ Arianna Huffington, de stichter van Huffington Post, nodigde vriendin en actrice Jennifer Aniston uit voor een podcastgesprek over technologie in 2017. Aniston sprak over een digitale detox, en waarom de hitserie Friends in 2017 nooit zou werken.
18/05 10u45  Strijken moet wijken Revolutie in het huishouden: voor het eerst is het aantal vrouwen dat al eens het strijkijzer ter hand neemt, gezakt onder de helft. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.
Laatste update: vandaag om 11u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/05 05u30  Gezond leven voorkomt dementieOf je al dan niet dement wordt, heb je deels in de hand. Roken, te veel alcohol, te hoge cholesterol, diabetes, hart- en vaatziektes verhogen het risico.
18/05 00u00  Waarom u na een halfuur zitten best even rechtstaatDe gemiddelde volwassen Vlaming zit meer dan 8 uur per dag neer, en dat is problematisch. Een nieuwe campagne moet ons uit vaker uit de bureaustoel of zetel krijgen.
17/05 21u30  Wanneer is het kopje te veel dodelijk?Een Amerikaanse tiener is onlangs gestorven aan een overdosis cafeïne. Wij belden naar Jan Tytgat, toxicoloog aan de KULeuven, om te vragen hoe dat kan.
17/05 18u15  Wanneer is het kopje teveel dodelijk?Een Amerikaanse tiener is onlangs gestorven aan een overdosis cafeïne. Wij belden naar Jan Tytgat, toxicoloog aan de KULeuven, om te vragen hoe dat kan.
17/05 15u30  Welke terrassen in uw buurt vangen het meeste zon?Met temperaturen die kunnen oplopen tot 29 graden is het vandaag bakken geblazen. Wie op zoek is naar het terrasje met het meeste zonlicht, kan gebruikmaken van deze handige tool die precies berekent welke plaatsen in je buurt een bezoek verdienen.
17/05 10u30  Acht op de tien hielden zich aan alcoholvrije maandAcht op de tien deelnemers aan Tournée Minérale hebben ook effectief een maand lang geen alcohol gedronken. Dat blijkt uit een bevraging van de deelnemers van de campagne van het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs (VAD) en de Stichting tegen Kanker. Bijna negen op de tien is van plan om volgend jaar opnieuw deel te nemen.
17/05 00u00  'Rozemarijn geeft het geheugen een boost'Leerlingen die studeren in een ruimte die het aroma van rozemarijn bevat, zouden wel eens beter kunnen scoren op tests. Dat blijkt althans uit Brits onderzoek.
17/05 00u00  Skinny jeans kan rugpijn veroorzakenNiet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire jeans beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.
17/05 00u00  De (eerlijke) dieettips van Lena DunhamLena Dunham is ‘not amused’ met haar inbreng op de cover van US Weekly. Het magazine publiceerde een foto van haar naast de kop ‘dieettips van de sterren’, waarop de Amerikaanse actrice reageerde met een opmerkelijke boodschap.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Waarom je het ontbijt beter niet overslaat24/05 11u30 - De Standaard: Wetenschap: Hoewel heel wat voedingsdeskundigen het erover eens zijn dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, zijn er toch heel wat mensen die het skippen wegens te gehaast 's morgens. Maar hoe reageert je lichaam op het overslaan ervan? Enkele Duitse wetenschappers onderzochten het.
10x Sjoemelende diesels leiden jaarlijks tot 38.000 doden24/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Diesels die zich niet aan de normen houden, veroorzaken wereldwijd elk jaar 38.000 voortijdige sterfgevallen door de stikstofoxiden in hun uitstoot.
9x 'Te weinig Belgen weten hoe ze moeten reanimeren'24/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Er zijn veel te weinig Belgen die weten hoe ze moeten reanimeren, er is een tekort aan automatische externe defibrillatoren (AED’s) op openbare plaatsen en de mensen weten vaak niet waar ze die dan kunnen vinden. Dat is de boodschap van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA), die in het kader van de ‘Week van het Hartritme’ aan de alarmbel trekt.
2x Dit doen dertig dagen zonder suiker met je lichaam19/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: De Amerikaanse Arielle kampte met een zware suikerverslaving. Daarom besliste ze om dertig dagen lang helemaal geen suiker te eten. Hoewel ze zich de eerste dagen fysiek ziek voelde, bereikte ze haar doel en nam ze zich zelfs voor om voortaan suiker zoveel mogelijk uit haar dieet te weren. Maar haar suikerdetox leverde haar nog zoveel meer voordelen op.
1x Skinny jeans kan rugpijn veroorzaken17/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire jeans beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.
1x 'Rozemarijn geeft het geheugen een boost'17/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Leerlingen die studeren in een ruimte die het aroma van rozemarijn bevat, zouden wel eens beter kunnen scoren op tests. Dat blijkt althans uit Brits onderzoek.
1x Wanneer is het kopje teveel dodelijk?17/05 18u15 - De Standaard: Wetenschap: Een Amerikaanse tiener is onlangs gestorven aan een overdosis cafeïne. Wij belden naar Jan Tytgat, toxicoloog aan de KULeuven, om te vragen hoe dat kan.
1x Katten helpen tegen stress in Japans bedrijf22/05 14u30 - De Standaard: Wetenschap: Een bedrijf in Tokio heeft negen katten aangenomen die de stress bij de werknemers moeten verminderen. Maar er zijn ook nadelen, zo ondervonden ze al snel. ‘Soms loopt een kat over een telefoontoestel en wordt de lijn onderbroken, of sluiten ze per ongeluk computers af’, zegt de baas van het IT-bedrijf.
1x 'Het leven van een pedofiel kan zinvol en fijn zijn. Maar makkelijk is het zelden.'23/05 16u00 - De Standaard: Wetenschap: Ben heeft een baan, hij heeft vrienden en hij is pedofiel. Samen met een vriendin vertelt hij hoe het is om zijn geaardheid niet te kunnen beleven.
0x De (eerlijke) dieettips van Lena Dunham17/05 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Lena Dunham is ‘not amused’ met haar inbreng op de cover van US Weekly. Het magazine publiceerde een foto van haar naast de kop ‘dieettips van de sterren’, waarop de Amerikaanse actrice reageerde met een opmerkelijke boodschap.

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
77


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven