woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
29/03 00u00  Red Bull en vodka combineren is gevaarlijker dan je denkt Het combineren van vodka of andere alcohol met Red Bull en gelijkaardige energiedrankjes is gevaarlijker dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Omdat het langer duurt voor jongeren gaan beseffen dat ze eigenlijk al veel te veel gedronken hebben. Met zware alcoholintoxicaties tot gevolg.19 
29/03 00u00  Hoe knapper je bent, hoe slechter je relaties Is je liefdesleven niet top? Misschien ben je ­gewoon te knap. Volgens nieuw onderzoek van een team Harvard-psycho­logen hebben aantrekkelijke mensen kortere ­relaties en hebben ze een grotere kans om te ­scheiden.17 
29/03 00u00  Politica trekt ten strijde tegen ‘mannelijke abortus’ Democrate Jessica Farrar wil de mannelijke masturbatie strafbaar maken. Ze stelt ‘elke zaadlozing buiten de vagina’ gelijk aan abortus.16 
29/03 00u00  'Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel' Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed is dat plantaardig eten gezond en milieuvriendelijk is, zegt doctor in de wetenschappen en moraalfilosofie Stijn Bruers.17 
28/03 16u00  Dermatologen waarschuwen: ‘Belgen beschermen hun huid te weinig tegen de zon’ Euromelanoma, het netwerk van Europese dermatologen, heeft dinsdag - op een zonovergoten voormiddag - de campagne ‘Je hebt maar één huid. Bescherm ze.’ gelanceerd. Want hoewel ruim negen op de tien Belgen de gevaren kennen, beschermt amper zes procent zich het hele jaar door. Daarmee scoren we nog slechter dan de gemiddelde Europeaan.
28/03 13u30  Kom Op Tegen Kanker wil dat pretparken rookvrij worden ‘Eigenlijk zouden pretparken hun terreinen helemaal rookvrij moeten maken, want het passief roken of ‘meeroken’ - vooral ook door kinderen - is zeker zo schadelijk als het roken zelf.' Dat zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom Op Tegen Kanker. In Nederland wordt vanaf dit weekend door een groep van pretparken een verbod op roken in de wachtrijen ingevoerd. 'Dat is goed, maar beter nog is een totaal verbod', zegt Marc Michils.
28/03 12u45  Nieuw wetsvoorstel: drie dagen rust bij pijnlijke menstruatie Het Italiaanse parlement neemt een nieuw wetsvoorstel onder de loep dat het leven van miljoenen vrouwen kan veranderen.
28/03 12u30  Volgende generatie ‘influencers’ wordt klaargestoomd op kamp Sociale media zijn een goudmijn, en daar kan je als native gebruiker maar best zo snel mogelijk een graantje van meepikken. Dat is het idee achter een tiendaags kamp voor tieners dat deze zomer wordt georganiseerd in Londen en Los Angeles.
28/03 00u00  Noorwegen ‘gelukkigste land ter wereld’ Noorwegen is het land met de gelukkigste burgers ter wereld. Dat blijkt uit een internationale studie die maandag werd voorgesteld in New York. België klimt één plaatsje op de ranglijst en wordt zeventiende.
26/03 00u00  Sprite met suiker verdwijnt in Nederland Coca-Cola haalt vanaf komende maandag de suikerhoudende variant van de frisdrank Sprite voorgoed uit de Nederlandse schappen. Vanaf volgende week is er alleen nog Sprite te koop zonder suiker en zonder calorieën. Het gaat volgens het Financieele Dagblad om een wereldprimeur. Voor België zijn er geen concrete plannen.
26/03 00u00  Nederlandse studente maakt filmpje tegen slut-shaming De Nederlandse studente Milou Deelen pakte op Internationale Vrouwendag uit met een persoonlijke video, waarin ze op een eenvoudige manier slut-shaming aan de kaak stelt. De video werd veelvuldig gedeeld, al waren niet alle reacties positief.
26/03 00u00  Eva Daeleman: 'Mijn hond heeft me gered' Een klein anderhalf jaar nadat ze in Eén-programma Van Gils & Gasten vertelde over hoe het na een burn-out weer helemaal beter ging, getuigde MNM-presentatrice Eva Daeleman donderdagavond in datzelfde programma openhartig over hoe het een aantal maanden later weer fout liep. Het werd meteen ook het thema van haar tweede boek: ‘Het jaar van de hond’.
25/03 00u00  Een handleiding voor slechte slapers Annelies Smolders toont ons in Start To Sleep de weg naar een nieuwe slaaphouding: niet academisch, laagdrempelig, heel praktisch. ‘We hebben alles in handen om zelf weer beter te leren slapen’.
25/03 00u00  ‘We zullen nooit weten hoeveel mensen psychisch gekwetst waren’ Een jaar na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek blijft de herinnering voor vele betrokkenen pijnlijk en soms traumatisch. De psycho-sociale opvolging op lange termijn laat veel te wensen over.
25/03 00u00  'Na vandaag ween ik nooit meer om wie ik ben' 'Hij zou mij laten zien wat de wereld zou moeten doen met abnormale lesbo’s.' De 19-jarige Margot Gysbrechts werd op de trein naar Antwerpen hard aangepakt door een wildvreemde, omdat ze een relatie heeft met een andere vrouw. Een open brief waarin ze de man van antwoord dient, werd ondertussen meer dan 4.000 keer gedeeld op Facebook.
Laatste update: vandaag om 0u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
25/03 00u00  ‘Wie vrijwilligerswerk doet, is gezonder’Vrijwilligers verkeren in duidelijk betere gezondheid dan niet-vrijwilligers, ze zijn even gezond als vijf jaar jongere niet-vrijwilligers. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek aan de UGent.
24/03 15u15  Meer plantaardige voeding kan overheid ruim miljard euro doen besparenAls 10 pct van de Belgische volwassenen zou overschakelen op een meer plantaardig eetpatroon, dan spaart onze overheid op 20 jaar tijd bijna 1,3 miljard euro uit. Dat zegt prof. Lieven Annemans, die gezondheidseconomie doceert aan de UGent.
24/03 14u45  Nederlandse studenten doorprikken perfecte InstagrambubbelLeuke outfits, gezonde sapjes en een bruisend bestaan: de Nederlandse Nykkie Van Zessen uit Amsterdam lijkt het perfecte hipsterleventje te leiden op Instagram. Met de nadruk op lijkt, want in een filmpje komt de waarheid achter haar populaire profiel aan het licht.
24/03 00u00  Kwart van de werknemers voelt zich ongelukkig op het werkEén werknemer op de vier is ronduit ongelukkig met en op het werk. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van uitzendketen Tempo-Team. Een boeiende job zorgt voor gelukkige werknemers, een gebrek aan erkenning voor ongelukkige werknemers.
24/03 00u00  ‘Ik ben wat ze in Hollywood “moddervet” noemen’Amy Schumer is actrice en stand-up comedian, maar vooral het boegbeeld van alles anti-Hollywood. Een maatje meer, grove humor en weinig filters. Haar nieuwe show The Leather Project is een traktatie voor liefhebbers, nu beschikbaar op Netflix.
24/03 00u00  'Mannen zijn dieren die leven in een mengeling van dadendrang, opportunisme en onzekerheid'Op welk vlak zijn vrouwen vandaag benadeeld? En waaraan ligt dat? De Standaard vroeg het aan acht mannen en acht vrouwen die de lakens uitdelen.
24/03 00u00  Mannen vervullen amper rol in strijd tegen genitale verminkingMannen spreken zich nauwelijks uit tegen vrouwelijke genitale verminking (VGM), hoewel zij ook een rol te spelen hebben. Dat meldt het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) op basis van internationaal onderzoek. Er wordt gepleit voor betere informatie voor nieuwkomers en asielzoekers.
23/03 18u37  Op deze leeftijd pieken we in alles wat we doenNiet getreurd als uw jeugd al even achter u ligt: voor heel wat zaken bereiken we het toppunt pas op latere leeftijd. Op uw 32ste bent u het best in gezichten herkennen, een Nobelprijswaardige ontdekking doen gebeurt meestal rond de leeftijd van veertig jaar en menselijke emoties zult u het best kunnen begrijpen eens u op tram vijf zit.
23/03 18u37  Anticonceptiepil beschermt tot dertig jaar lang tegen kankerVrouwen die ooit de pil hebben genomen, hebben minder kans op bepaalde kankers. Dat beschermende effect duurt bovendien tot dertig jaar nadat ze gestopt zijn met de pil.
22/03 00u00  Minder suiker in Lipton Ice TeaUnilever stopt vanaf deze week zowat 45 procent minder suiker in de normale, bruisende, Lipton Ice Tea. De Nederlandse fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, waardoor de originele smaak behouden blijft. Als gevolg van de ingreep verdwijnen er in de Benelux op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes uit de populaire frisdrank.
22/03 00u00  ‘Alcohol op de terugweg bij jongeren’Het alcoholgebruik bij jongeren ouder dan 16 is voor het eerst gedaald. Dat concludeert het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) uit haar jaarlijkse studie bij leerlingen van het secundair onderwijs. Ook het alcoholgebruik bij -16-jarigen daalt en de beginleeftijd stijgt verder, wat aantoont dat het verbod op verkoop onder 16 wel degelijk vruchten afwerpt.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Red Bull en vodka combineren is gevaarlijker dan je denkt29/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Het combineren van vodka of andere alcohol met Red Bull en gelijkaardige energiedrankjes is gevaarlijker dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Omdat het langer duurt voor jongeren gaan beseffen dat ze eigenlijk al veel te veel gedronken hebben. Met zware alcoholintoxicaties tot gevolg.
17x 'Bio is niet per se gezonder en milieuvriendelijker, plantaardig eten wel'29/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed is dat plantaardig eten gezond en milieuvriendelijk is, zegt doctor in de wetenschappen en moraalfilosofie Stijn Bruers.
17x Hoe knapper je bent, hoe slechter je relaties29/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Is je liefdesleven niet top? Misschien ben je ­gewoon te knap. Volgens nieuw onderzoek van een team Harvard-psycho­logen hebben aantrekkelijke mensen kortere ­relaties en hebben ze een grotere kans om te ­scheiden.
16x Politica trekt ten strijde tegen ‘mannelijke abortus’29/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Democrate Jessica Farrar wil de mannelijke masturbatie strafbaar maken. Ze stelt ‘elke zaadlozing buiten de vagina’ gelijk aan abortus.
4x Volgende generatie ‘influencers’ wordt klaargestoomd op kamp28/03 12u30 - De Standaard: Wetenschap: Sociale media zijn een goudmijn, en daar kan je als native gebruiker maar best zo snel mogelijk een graantje van meepikken. Dat is het idee achter een tiendaags kamp voor tieners dat deze zomer wordt georganiseerd in Londen en Los Angeles.
3x 'Na vandaag ween ik nooit meer om wie ik ben'25/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: 'Hij zou mij laten zien wat de wereld zou moeten doen met abnormale lesbo’s.' De 19-jarige Margot Gysbrechts werd op de trein naar Antwerpen hard aangepakt door een wildvreemde, omdat ze een relatie heeft met een andere vrouw. Een open brief waarin ze de man van antwoord dient, werd ondertussen meer dan 4.000 keer gedeeld op Facebook.
3x ‘We zullen nooit weten hoeveel mensen psychisch gekwetst waren’25/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een jaar na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek blijft de herinnering voor vele betrokkenen pijnlijk en soms traumatisch. De psycho-sociale opvolging op lange termijn laat veel te wensen over.
3x Een handleiding voor slechte slapers25/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Annelies Smolders toont ons in Start To Sleep de weg naar een nieuwe slaaphouding: niet academisch, laagdrempelig, heel praktisch. ‘We hebben alles in handen om zelf weer beter te leren slapen’.
3x Eva Daeleman: 'Mijn hond heeft me gered'26/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een klein anderhalf jaar nadat ze in Eén-programma Van Gils & Gasten vertelde over hoe het na een burn-out weer helemaal beter ging, getuigde MNM-presentatrice Eva Daeleman donderdagavond in datzelfde programma openhartig over hoe het een aantal maanden later weer fout liep. Het werd meteen ook het thema van haar tweede boek: ‘Het jaar van de hond’.
3x Nederlandse studente maakt filmpje tegen slut-shaming26/03 00u00 - De Standaard: Wetenschap: De Nederlandse studente Milou Deelen pakte op Internationale Vrouwendag uit met een persoonlijke video, waarin ze op een eenvoudige manier slut-shaming aan de kaak stelt. De video werd veelvuldig gedeeld, al waren niet alle reacties positief.

Statistieken

Artikels:
29112
Gelezen:
43667
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven