vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
23/06 00u00  Laat u in slaap wiegen door koning Filip De eedaflegging van koning Filip, de Last Post in Ieper of een ritje door Antwerpen vanuit de tram: op de website Mattflix werden een tiental video’s verzameld die u moeten helpen om in slaap te vallen.39 
22/06 20u15  Seks na de bevalling: deze factoren spelen een rol Borstvoeding geven en voor het eerst bevallen maakt seksueel functioneren kort na de bevalling moeilijker. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft een keizersnede geen positief effect op de levenskwaliteit na de bevalling, integendeel. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrouwenkliniek van het UZ Gent bij 109 vrouwen.
22/06 11u45  Naar puppy’s kijken kan je relatie verbeteren Wie een foto van zijn partner te zien krijgt in een rij konijnen en puppy’s, krijgt een positiever gevoel over hem of haar. Dat blijkt uit een experiment met 144 getrouwde koppels.
21/06 12u15  Sergio Herman over verlies van zoontje: ‘Het is voor Ellemieke honderd keer erger’ Topkok Sergio Herman heeft in een interview voor het eerst verteld over het verdriet dat hij en zijn vrouw Ellemieke te verwerken kregen. Hun zoontje overleed in maart, kort voor de geboorte.
21/06 00u00  Verbrandt u meer calorieën als u harder zweet? Het idee zit in de hoofden van velen: meer zweten betekent meer calorieën verbranden. Want hoe meer zweet, hoe beter je training was. Maar klopt dat wel?
20/06 16u15  Acht tips voor zwangere vrouwen tijdens de hitte Nippen aan cocktails of uitgebreid zonnen zit er voor zwangere vrouwen niet in op deze warme zomerdagen. Tel daar nog een stel opgezwollen voeten en een lichaam dat hardnekkig weigert af te koelen bij op en u hebt het recept voor een pufferig vermoeiende week.
20/06 14u00  Wat moet je als ouder doen als je kind anderen pest? Het voorval in Emblem toont opnieuw pijnlijk aan hoe ver het kan gaan met pestgedrag onder jongeren. We slagen er niet in om het pestgedrag van Vlaamse jongeren in te tomen. Welke rol spelen ouders in dit verhaal?
20/06 13u00  Vlaamse psychologe wil uw relatie redden met problemen van anderen De Vlaamse psychologe Eshter Perel heeft een podcast gelanceerd om relationele problemen mee op te lossen.
20/06 00u00  Zo houdt u hoofd, lichaam en huis koel tijdens de hitte Op dagen zoals vandaag lijkt het alsof de helft van de Belgen naar zee migreert, terwijl alle anderen zich rond de barbecue scharen of op terrasjes een tijdelijk onderkomen zoeken. Hoe houdt u deze week het hoofd koel bij deze hitte?
20/06 00u00  Ongeboren baby voelt elke druppel alcohol Zwangere vrouwen die ladderzat zijn, schaden hun kindje. Daarover is er geen discussie. Maar ook licht tot matig alcoholgebruik blijkt ongeboren baby’s te schaden.
20/06 00u00  ‘Vrienden maken ons gelukkiger dan familie’ Regelmatig menselijk contact zorgt voor een langer en gelukkig leven. Maar Amerikaans onderzoek maakt nog een onderscheid tussen familie en vrienden: naarmate we ouder worden, heeft vooral die laatste groep een positieve impact op onze gezondheid en welzijn.
20/06 00u00  Vrouwen onder de 30 jaar brachten nog nooit zo weinig kinderen voort Het geboortecijfer is vorig jaar licht gestegen. Het percentage borelingen met een moeder die bij haar eigen geboorte niet de Belgische nationaliteit had, ook. De toename van het aantal geboorten doet zich voor in alle provincies, met uitzondering van Oost-Vlaanderen.
20/06 00u00  Bacteriën smeren tegen puistjes Het klinkt uiterst onhygiënisch: bacteriën op je gezicht smeren om puistjes tegen te gaan. En toch heeft een Antwerps bedrijf er een wereldprimeur mee te pakken: een zalf met één miljard microben per smeerbeurt. Goede microben, dan wel.
19/06 00u00  CADEAUTIP. Hier maakt u vaders gelukkig mee Ruim een maand nadat moeder in de bloemetjes werd gezet, is het aan vaderlief om op 11 juni een dag lang verwend te worden. Om de zoektocht naar een uniek cadeau makkelijker te maken, twintig geschenkjes waar vaders gelukkig van worden.
19/06 00u00  Burn-out opsporen met een simpele bloedprik Het is zeer moeilijk om met zekerheid de diagnose van een burn-out te stellen. Brengt een bloedprik daar verandering in?
Laatste update: vandaag om 0u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/06 00u00  'We gingen samen oud worden. Waarom is me dat niet gegund?’Een leven lang houden ze zich staande, tot er op latere leeftijd iets knapt. De partner sterft, na het pensioen volgt het zwarte gat of het lijf wil niet meer mee. dS Weekblad trok naar Intermezzo in het psychiatrisch centrum van Mortsel, waar 65-plussers worden opgevangen. ‘Wij horen zoveel verhalen van mensen naar wie niemand omkijkt.’
18/06 00u00  Wat ons gelukkig maaktEen goede gezondheid is de belangrijkste factor in het geluk van de Belg. Dat blijkt uit een analyse van het Federaal Planbureau. Ook geld kan een slechte gezondheid niet compenseren.
18/06 00u00  The Body Shop strijdt opnieuw tegen dierproevenCosmeticabedrijf The Body Shop heeft in samenwerking met ‘Cruelty Free International’ een online petitie gestart met als doel een wereldwijde wet in te voeren die dierproeven verbiedt.
18/06 00u00  Waarom lachen gezellig isSociaal lachen geeft een goed gevoel. Dat komt omdat het hersenhormonen (endorfines) vrijmaakt. Die hebben een roesverwekkend effect dat een beetje lijkt op dat van morfine.
17/06 11u45  Zoveel bacteriën zitten er op je winkelkarretjeEen winkelkar is een broeihaard voor bacteriën en bevat zelfs meer beestjes dan de klink van je badkamerdeur. Dat blijkt uit het zogenaamde ‘Germs at the Grocery Store’-rapport van ReuseThisBag.com, een site gespecialiseerd in winkelen in de supermarkt.
17/06 00u00  Voor deze populaire vakantiebestemmingen moet je zeker een inenting tegen mazelen halenDe dokters van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) roepen Belgische vakantiegangers op om zich zeker te laten inenten tegen mazelen als ze naar regio’s gaan waar recent uitbraken zijn geweest. En dat zijn er wel wat, zo blijkt. In dat lijstje vind je ook enkele populaire vakantielanden terug, zowel binnen als buiten Europa.
17/06 00u00  Litouwen verhoogt leeftijdgrens alcoholgebruikOm het overmatig drankgebruik van zijn inwoners in te dijken, pakt Litouwen uit met strengere wetten rond alcohol. Zo wordt onder meer de leeftijdsgrens om alcohol te consumeren verhoogd van achttien tot twintig jaar oud.
17/06 00u00  Tieners vinden rietje uit tegen verkrachtingsdrugsDe Amerikaanse studentes Victoria Roca, Susana Cappello en Carolina Baigorri vonden het rietje uit tijdens een ‘ondernemerschapsklas’ die ze volgenden aan de Gulliver Preparatory School in Miama, Florida.
16/06 09u00  Twee keer per week frietjes: dubbel zo veel kans om vroeg te stervenWie twee of meer keer per week frieten of chips eet, heeft een dubbel zo groot risico om vroeg te sterven in vergelijking met mensen die gefrituurde aardappelen vermijden. Dat schrijft CNN op basis van een Italiaanse studie.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

39x Laat u in slaap wiegen door koning Filip23/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: De eedaflegging van koning Filip, de Last Post in Ieper of een ritje door Antwerpen vanuit de tram: op de website Mattflix werden een tiental video’s verzameld die u moeten helpen om in slaap te vallen.
2x Verbrandt u meer calorieën als u harder zweet?21/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Het idee zit in de hoofden van velen: meer zweten betekent meer calorieën verbranden. Want hoe meer zweet, hoe beter je training was. Maar klopt dat wel?
1x Wat ons gelukkig maakt18/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een goede gezondheid is de belangrijkste factor in het geluk van de Belg. Dat blijkt uit een analyse van het Federaal Planbureau. Ook geld kan een slechte gezondheid niet compenseren.
1x 'We gingen samen oud worden. Waarom is me dat niet gegund?’19/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een leven lang houden ze zich staande, tot er op latere leeftijd iets knapt. De partner sterft, na het pensioen volgt het zwarte gat of het lijf wil niet meer mee. dS Weekblad trok naar Intermezzo in het psychiatrisch centrum van Mortsel, waar 65-plussers worden opgevangen. ‘Wij horen zoveel verhalen van mensen naar wie niemand omkijkt.’
1x Vrouwen onder de 30 jaar brachten nog nooit zo weinig kinderen voort20/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Het geboortecijfer is vorig jaar licht gestegen. Het percentage borelingen met een moeder die bij haar eigen geboorte niet de Belgische nationaliteit had, ook. De toename van het aantal geboorten doet zich voor in alle provincies, met uitzondering van Oost-Vlaanderen.
1x Zo houdt u hoofd, lichaam en huis koel tijdens de hitte20/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Op dagen zoals vandaag lijkt het alsof de helft van de Belgen naar zee migreert, terwijl alle anderen zich rond de barbecue scharen of op terrasjes een tijdelijk onderkomen zoeken. Hoe houdt u deze week het hoofd koel bij deze hitte?
1x Vlaamse psychologe wil uw relatie redden met problemen van anderen20/06 13u00 - De Standaard: Wetenschap: De Vlaamse psychologe Eshter Perel heeft een podcast gelanceerd om relationele problemen mee op te lossen.
1x Wat moet je als ouder doen als je kind anderen pest?20/06 14u00 - De Standaard: Wetenschap: Het voorval in Emblem toont opnieuw pijnlijk aan hoe ver het kan gaan met pestgedrag onder jongeren. We slagen er niet in om het pestgedrag van Vlaamse jongeren in te tomen. Welke rol spelen ouders in dit verhaal?
0x Twee keer per week frietjes: dubbel zo veel kans om vroeg te sterven16/06 09u00 - De Standaard: Wetenschap: Wie twee of meer keer per week frieten of chips eet, heeft een dubbel zo groot risico om vroeg te sterven in vergelijking met mensen die gefrituurde aardappelen vermijden. Dat schrijft CNN op basis van een Italiaanse studie.
0x Tieners vinden rietje uit tegen verkrachtingsdrugs17/06 00u00 - De Standaard: Wetenschap: De Amerikaanse studentes Victoria Roca, Susana Cappello en Carolina Baigorri vonden het rietje uit tijdens een ‘ondernemerschapsklas’ die ze volgenden aan de Gulliver Preparatory School in Miama, Florida.

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
31


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven