woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
22/08 00u00  Slecht slapen is een voordeel Mensen die aan slapeloosheid lijden, hebben hier wellicht geen boodschap aan, maar ’s nachts wakker liggen was ooit een groot voordeel.
21/08 00u00  Vlees maakt niet per se gelukkiger dan groenten en fruit Vegetariërs vertonen vaker symptomen van depressie dan vleeseters, toont een Britse studie. Maakt vlees gelukkiger dan groenten en fruit? ‘Dat is geen juiste conclusie.’
20/08 00u00  U zweet minder met tattoos Heel wat sporters hebben hun lichaam met tatoeages opgeleukt. Maar is dat wel een goed idee?
20/08 00u00  ‘Verbied roken aan openluchtzwembaden’ De Belg is intussen goed vertrouwd met het rookverbod op café, restaurant en in de concertzaal, wat maakt dat het als niet-roker eens te meer schrikken is tijdens de zomermaanden, wanneer je plots wel met rooklucht wordt geconfronteerd op het terras, in de festivaltent of bij het openluchtzwembad. Dringt een uitbreiding van het rookverbod zich op?
20/08 00u00  Indiase bedrijven breken lans voor menstruatieverlof Vrouwelijke werknemers bij twee Indiase bedrijven hebben voortaan recht op een dag betaald verlof op de eerste dag van hun maandstonden. ‘Zo hoeven ze niet elke maand opnieuw een onhandig gesprek te voeren over waarom ze liever een dag thuisblijven.’
19/08 07u30  Waarom u beter voor een knijpfles mayonaise kiest Wie wil vermageren, moet een knijpfles mayonaise of bakboter kopen. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent.
19/08 00u00  In deze cafés zijn vrouwen welkom om borstvoeding te geven Brussels staatssecretaris Bianca Debaets lanceert samen met expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan de sensibiliseringscampagne ‘Borstvoeding Welkom’. Vier Brusselse cafés brachten al de sticker van de actie aan om te tonen dat mama’s er welkom zijn om borstvoeding te geven.
19/08 00u00  Tien pintjes halen? ‘Laat maximaal twee per keer toe’ Wordt het binnenkort onmogelijk voor onze noorderburen om je hele vriendengroep in een keer van bier te voorzien? Als het van het Nederlandse Instituut voor Alcoholbeleid STAP afhangt wel.
19/08 00u00  ‘Alpinisten vaak niet goed voorbereid’ Bergbeklimmen is niet zonder gevaar. De voorbije week alleen al zijn drie Belgische alpinisten om het leven gekomen, tijdens twee verschillende ongevallen. Dat er meer ongevallen gebeuren, heeft volgens de Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie (KBF) te maken met de populariteit van de sport. ‘Mensen trekken minder goed voorbereid naar de bergen.’
19/08 00u00  Depressie? Ga online in therapie Wie depressief is, vindt het soms moeilijk om zich persoonlijk aan te melden. Twee centra voor geestelijke gezondheidszorg werken aan een website waarmee je anoniem in behandeling kan gaan.
19/08 00u00  ‘Vegetarisch is niet hetzelfde als gezond’ De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar ‘verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart.
18/08 00u00  Kom op tegen Kanker waarschuwt voor nieuwe soort sigaretten Onlangs introduceerde tabaksproducent Philip Morris in verschillende Europese landen de ‘IQOS’, een elektrisch apparaatje waarin tabak wordt opgewarmd, in plaats van verbrand.
18/08 00u00  ‘Borstvoeding moet les zijn in lagere school' Om borstvoeding te promoten, zijn nieuwe initiatieven nodig zoals kinderen op school lesgeven over moedermelk en de voordelen daarvan. Dat zegt vroedvrouw Serena Debonnet in Het Nieuwsblad. De lessen dienen als tegengewicht voor wat kinderen op tv en in speelgoedwinkels zien. 'Borstvoeding moet de normaalste zaak ter wereld worden.'
17/08 13u15  Borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps gesloten De borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps in Antwerpen, Gent en Brussel hebben hun deuren gesloten. ‘De harde economische realiteit’, klinkt het bij de mededeling op Facebook. Zaakvoerster Roeline Ham werd in 2012 nog verkozen tot vrouwelijke starter van het jaar.
17/08 00u00  Victoria Beckham kan niet lachen met pizzakorst ‘dunner dan zij’ Een Brits fastfoodrestaurant maakt reclame met een afbeelding van een uitgemergelde Victoria Beckham en beweert dat hun ultradunne pizzakorst nog dunner is dan de modeontwerpster. Beckham onderneemt gerechtelijke stappen.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 0u00Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/08 00u00  ‘Vrouwen blijven na middernacht beter thuis’In India delen vrouwen massaal foto’s van zichzelf ’s nachts op pad met de hashtag #aintnocinderella, nadat een mannelijke politicus suggereerde dat vrouwen na middernacht beter thuisblijven als ze niet verkracht of vermoord willen worden.
17/08 00u00  Tegen jezelf praten vermindert stressPraat je soms tegen jezelf, doe het dan in derde persoon. Op die manier kun je stress verminderen. Dat blijkt althans uit een studie van twee universiteit in Michigan in de Verenigde Staten, verschenen in het vakblad Nature.
16/08 16u15  ‘Niet alle mannen willen thuis blijven’Vaders namen de voorbije jaren veertien keer meer ouderschapsverlof op. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). ‘Een betere financiële compensatie zal nog meer mannen kunnen overtuigen.’
16/08 12u45  ‘Tampons en maandverband moeten gratis zijn’Terwijl we hier nog steeds wachten op het afschaffen van de tampontaks, willen ze in Schotland nog een stapje verder gaan en vrouwelijke hygiëneproducten gratis aanbieden aan een breed publiek. ‘Niet iedereen kan zich tampons of maandverband veroorloven.’
16/08 11u45  ‘Tampons en maandverband zouden gratis moeten zijn’Terwijl we hier nog steeds wachten op het afschaffen van de tampontaks, willen ze in Schotland nog een stapje verder gaan en vrouwelijke hygiëneproducten gratis aanbieden aan een breed publiek. ‘Niet iedereen kan zich tampons of maandverband veroorloven.’
16/08 00u00  ‘Slachtoffer van sextortion? Je staat er niet alleen voor’Steeds meer minderjarigen worden het slachtoffer van seksuele afpersing of ‘sextortion’. Europol lanceert met de steun van de federale overheid een campagne om jongeren te waarschuwen.
16/08 00u00  Zweden wil een rockfestival organiseren met alleen maar vrouwenNadat bekendgemaakt werd dat het Zweedse muziekfestival Bråvalla het voor bekeken houdt na gevallen van seksueel geweld tegenover vrouwen, worden plannen gesmeed om een festival met alleen maar vrouwen te organiseren ‘tot de mannen zich gedragen’.
16/08 00u00  Broeierig weer maakt u minder behulpzaamEr is warm weer, en dan zijn er de drukkend hete dagen waarop elke beweging een liter zweet lijkt te kosten. Bovendien lijkt het alsof met de ergste zomerhitte niet alleen onze energie, maar ook ons sociaal gedrag mee lijkt te verdampen.
1Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Broeierig weer maakt u minder behulpzaam16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Er is warm weer, en dan zijn er de drukkend hete dagen waarop elke beweging een liter zweet lijkt te kosten. Bovendien lijkt het alsof met de ergste zomerhitte niet alleen onze energie, maar ook ons sociaal gedrag mee lijkt te verdampen.
0x Zweden wil een rockfestival organiseren met alleen maar vrouwen16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Nadat bekendgemaakt werd dat het Zweedse muziekfestival Bråvalla het voor bekeken houdt na gevallen van seksueel geweld tegenover vrouwen, worden plannen gesmeed om een festival met alleen maar vrouwen te organiseren ‘tot de mannen zich gedragen’.
0x ‘Slachtoffer van sextortion? Je staat er niet alleen voor’16/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Steeds meer minderjarigen worden het slachtoffer van seksuele afpersing of ‘sextortion’. Europol lanceert met de steun van de federale overheid een campagne om jongeren te waarschuwen.
0x ‘Tampons en maandverband zouden gratis moeten zijn’16/08 11u45 - De Standaard: Wetenschap: Terwijl we hier nog steeds wachten op het afschaffen van de tampontaks, willen ze in Schotland nog een stapje verder gaan en vrouwelijke hygiëneproducten gratis aanbieden aan een breed publiek. ‘Niet iedereen kan zich tampons of maandverband veroorloven.’
0x ‘Tampons en maandverband moeten gratis zijn’16/08 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Terwijl we hier nog steeds wachten op het afschaffen van de tampontaks, willen ze in Schotland nog een stapje verder gaan en vrouwelijke hygiëneproducten gratis aanbieden aan een breed publiek. ‘Niet iedereen kan zich tampons of maandverband veroorloven.’
0x ‘Niet alle mannen willen thuis blijven’16/08 16u15 - De Standaard: Wetenschap: Vaders namen de voorbije jaren veertien keer meer ouderschapsverlof op. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). ‘Een betere financiële compensatie zal nog meer mannen kunnen overtuigen.’
0x Tegen jezelf praten vermindert stress17/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Praat je soms tegen jezelf, doe het dan in derde persoon. Op die manier kun je stress verminderen. Dat blijkt althans uit een studie van twee universiteit in Michigan in de Verenigde Staten, verschenen in het vakblad Nature.
0x ‘Vrouwen blijven na middernacht beter thuis’17/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: In India delen vrouwen massaal foto’s van zichzelf ’s nachts op pad met de hashtag #aintnocinderella, nadat een mannelijke politicus suggereerde dat vrouwen na middernacht beter thuisblijven als ze niet verkracht of vermoord willen worden.
0x Victoria Beckham kan niet lachen met pizzakorst ‘dunner dan zij’17/08 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Een Brits fastfoodrestaurant maakt reclame met een afbeelding van een uitgemergelde Victoria Beckham en beweert dat hun ultradunne pizzakorst nog dunner is dan de modeontwerpster. Beckham onderneemt gerechtelijke stappen.
0x Borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps gesloten17/08 13u15 - De Standaard: Wetenschap: De borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps in Antwerpen, Gent en Brussel hebben hun deuren gesloten. ‘De harde economische realiteit’, klinkt het bij de mededeling op Facebook. Zaakvoerster Roeline Ham werd in 2012 nog verkozen tot vrouwelijke starter van het jaar.

Statistieken

Artikels:
31238
Gelezen:
5033
Aantal lezers nu:
30


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven