donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
13/12 16u45  Ook Nederland plaatst zich voor halve finales op WK hockey en treft daarin de titelverdediger Na de Belgische Red Lions heeft ook Nederland (FIH 4) zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WK hockey voor mannenteams in het Indiase Bhubaneswar. Oranje haalde het in de kwartfinales met 1-2 van gastland India (FIH 5).
13/12 16u45  Politie doorzoekt wijk Straatsburg waar schutter verdween Twee dagen na de aanslag in Straatsburg is er donderdag een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, waar de schutter dinsdag verdween.
13/12 16u45  Sesamstraat introduceert dakloos meisje De makers van de Amerikaanse versie van Sesamstraat hebben het thema dakloosheid aangesneden. De roze pop, genaamd Lily, vertelde in een filmpje dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.
13/12 16u30  Grote politieoperatie in Straatsburg Twee dagen na de aanslag in Straatsburg is er donderdag een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, waar de schutter dinsdag verdween.
13/12 16u30  Russische 'tv-robot' blijkt gewoon man in pak In Rusland doet robot Boris heel wat stof opwaaien. Hij mocht opdraven om een robotshow op te leuken met dansje. Achteraf bleek dat het ging om een man in een pak.
13/12 16u15  ‘Invoering slimme meter moet uitgesteld worden’ Consumentenorganisatie Test Aankoop pleit er opnieuw voor om de invoering van de slimme meter uit te stellen. De oproep komt er na het nieuws dat de software achter de slimme meter vertraging oploopt.
13/12 16u15  ECB haalt economische steunwieltjes weg Het is nu definitief: de ECB verwijdert de steunwieltjes voor de economie van de eurozone. Het herstel kan zich nu op eigen kracht voortzetten, denkt Mario Draghi.
13/12 16u15  Het kieken is een tijdsicoon Als archeologen over duizenden jaren gaan graven, welke vondst zal de tijd waarin wij nu leven dan het meest typeren? Het kippenbotje!
13/12 16u00  Brussels Airport: 'Kom vrijdag enkel met handbagage' Na de gele hesjes is het vrijdag aan de rode, blauwe en groene hesjes om op straat te komen. Overal in het land voeren de vakbonden actie tegen de pensioen-, eindeloopbaan- en loonplannen van de regering en de werkgevers. Een overzicht van de verwachte hinder.
13/12 15u30  Bijna niemand gelooft nog in Michel II: ‘Dit kan niet blijven duren’ Zijn de laatste dagen van premier Charles Michel geteld? De politieke dreigementen aan zijn adres gaan crescendo, de druk wordt stilaan onhoudbaar. Dat hij straks toch zijn conclusies trekt en alsnog naar de koning stapt, sluiten zijn coalitiepartners niet langer uit. ‘Deze situatie kan niet blijven duren.’
13/12 15u30  Canadezen slachtoffer van machtsspel tussen Peking en Washington Twee Canadezen dreigen de dupe te worden van het machtsspel tussen Peking en Washington. Ze werden door Peking opgepakt na de arrestatie van de topvrouw van Huawei, China’s nationale trots, door de Canadese justitie.
13/12 15u30  Ik ben Belg, en wereldkampioen in 2018 Kunnen de Red Lions, het Belgisch hockeyteam, zich zondag tot wereldkampioen kronen? De halve finale hebben ze al bereikt, na een overwinning tegen Duitsland. Het zou geen unicum zijn: België kende al een bijzonder succesvol sportjaar. Een overzicht van de andere wereldkampioenen die ons land dit jaar heeft voortgebracht.
13/12 15u30  Wout van Aert duikt terug het veld in: “Ik heb veel rust kunnen pakken, ook mentaal” Wereldkampioen Wout van Aert duikt na een deugddoende stage in het Spaanse Calpe zaterdag op de Soudal Scheldecross aan Linkeroever opnieuw het veld in. Voor Van Aert is de Soudal Scheldecross de eerste wedstrijd sinds 25 november.
13/12 15u15  Gezonder leven? Deze tips van Nafi Thiam helpen je op weg Mislukken je goede voornemens elk jaar? Je bent niet alleen. Van de helft van de Belgen die ze maakte begin 2018, hield slechts één op de tien ze vol. Dat blijkt uit een peiling van iVOX. Dat kan véél beter. Nafi Thiam deelt haar tips om de komende maanden door te zetten.
13/12 15u15  Wat moet je doen met je spaargeld na zo’n beroerd beursjaar? Het spaarboekje was afgelopen jaar een van de betere beleggingen. Aandelen presteerden beroerd. ‘Veilige aandelen’ zoals AB InBev en Bpost kregen klappen. Betekent die correctie koopkansen voor 2019? ‘Het gaat eerst nog lager.’
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/12 15u15  Telenet zendt halve finale van Red Lions op WK hockey gratis uit met commentaar van “leek” Filip JoosDe Belgian Red Lions nemen het zaterdag op tegen Engeland in de halve finale van het WK hockey. In tegenstelling tot de vorige matchen van de Belgen op het WK zendt Telenet die halve finale uitzonderlijk gratis uit. Met hockeyleek Filip Joos en specialist Manu Leroy in als commentators.
13/12 15u15  CEO Engelse voetbalbond stapt op het einde van het seizoen op na reeks van mislukkingenMartin Glenn stapt na dit seizoen op als CEO van de Engelse voetbalbond (FA). Glenn lag onder vuur vanwege een reeks mislukkingen. Zo was hij verantwoordelijk voor de aanstelling van bondscoach Sam Allardyce, die al na één interland moest vertrekken vanwege een schandaal. Hij kreeg ook veel kritiek op de manier waarop hij een racismezaak binnen de nationale vrouwenploeg aanpakte. Bovendien lukte het hem niet om de voorgenomen verkoop van Wembley voor elkaar te krijgen.
13/12 15u15  test-no-3test
13/12 15u00  Onderzoek FIFA toont aan dat clubmakelaars sinds 2013 1,8 miljard euro verdiendenMakelaars die de belangen van clubs verdedigen, hebben sinds januari 2013 een som van 1,8 miljard euro weggetrokken uit het voetbal. Dat publiceerde de Wereldvoetbalbond FIFA donderdag in een onderzoek. De FIFA ging bij het onderzoek niet in op de bedragen die spelersmakelaars verdienden.
13/12 14u30  ECB bevestigt einde opkoopprogrammaNa afloop van deze maand zal de Europese Centrale Bank (ECB) niet langer obligaties aankopen. Dat bevestigde het ECB-bestuur donderdag. De rentetarieven blijven daarbij ongewijzigd, zo blijkt uit het rentebesluit.
13/12 14u30  Paus ontslaat ‘nummer drie van Vaticaan’ na aantijgingen van kindermisbruikDe van kindermisbruik betichte Australische kardinaal George Pell maakt geen deel meer uit van ‘de kring van negen kardinalen’, de hoogste adviesraad van de paus. Ook een Chileense aartsbisschop-emeritus die is verwikkeld in een seksschandaal moest opstappen.
13/12 14u15  Wandelaars staan vlakbij krater bij vulkaanuitbarstingIn Guatemala barstte eind vorige maand de Volcan de Fuego of Vuurvulkaan uit. Een groepje wandelaars stond wel heel dicht bij de krater op het moment van de uitbarsting.
13/12 14u15  ‘Vroeger waren veganisten al blij met een lelijk paar schoenen, nu niet meer’Antwerpen heeft er met Stay Gold een nieuwe winkel bij, met schoenen, cosmetica en accessoires die stuk voor stuk vegan-approved zijn. ‘Hopelijk is een winkel als deze straks misschien niet meer nodig.’
13/12 14u15  Geen achtste finale voor Brecel op Scottish Open snookerLuca Brecel (WS 15) is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales op de Scottish Open snooker. In de Emirates Arena van Glasgow moest hij met 4-3 zijn meerdere erkennen in de thuisspeler Graeme Dott (WS 23).
13/12 14u15  PSV polst Robben over terugkeerBij de Nederlandse topclub PSV staat de deur voor Arjen Robben open. Trainer Mark van Bommel heeft de bijna 35-jarige aanvaller gepolst voor een terugkeer naar Eindhoven. Robben maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Bayern München, waarvoor hij dan tien jaar heeft gespeeld.
13/12 14u00  Red Lions kloppen grootmacht Duitsland en mogen naar halve finale WK hockeyNet zoals de Rode Duivels in het voetbal afgelopen zomer hebben de Belgische hockeymannen zich donderdag gekwalificeerd voor de halve finale van het WK. In het Indiase Bhubaneswar versloegen de Red Lions grootmacht Duitsland met 1-2. In het slot van een zinderende match scoorde Tom Boon de winnende treffer voor België. In de halve finale wacht zaterdag Engeland. De Engelsen wonnen woensdag met 3-2 van olympisch kampioen Argentinië.
13/12 13u30  Europese uitstootnormen voor nieuwe personenwagens mochten niet versoepeld wordenDe Europese Commissie was niet bevoegd om de uitstootnormen voor nieuwe personenwagens milder te maken. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie beslist na een klacht van de steden Brussel, Parijs en Madrid. De normen moeten binnen het jaar weer worden aangepast.
13/12 13u15  Ontwerper onder vuur voor ongepaste berichten met minderjarigenHet wordt warm onder de voeten van de Russische ontwerper Gosha Rubchinskiy. Nadat er berichten opdoken over ongepaste berichten met een minderjarigen, herbekijkt Adidas hun samenwerking.
13/12 12u30  Paus ontslaat ‘nummer drie van het Vaticaan’ om aantijgingen van kindermisbruikDe van kindermisbruik betichte Australische kardinaal George Pell maakt geen deel meer uit van ‘de kring van negen kardinalen’, de hoogste adviesraad van de paus. Ook een Chileense aartsbisschop-emeritus die is verwikkeld in een seksschandaal moest opstappen.
13/12 12u30  Studio Brussel krijgt make-over: stoelendans lijkt onvermijdelijkStudio Brussel wordt in het voorjaar van 2019 in een ander kleedje gestoken. En dat gaat verder dan een nieuw logo. Ook inhoudelijk worden andere accenten gelegd. Netmanager Jan Van Biesen wil nog niet in detail gaan, maar vaststaat dat het muziekaanbod diverser moet en online profilering belangrijker wordt.
13/12 12u30  Nederlands onderzoeksinstituut acht stint niet veiligDe stint, de elektrische bolderkar waarmee eerder dit jaar een dramatisch ongeval is gebeurd aan een Nederlandse spooroverweg, is niet veilig om personen mee te vervoeren. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van het onderzoek van het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.
13/12 12u00  F1-kampioen Lewis Hamilton wil na zijn racecarrière nieuwe dingen lerenLewis Hamilton is niet geïnteresseerd om het makkelijke pad te volgen na zijn racecarrière en de eerste de beste job in de F1 aannemen. “Het intrigeert me om iets nieuws te leren,” aldus Hamilton.10 
13/12 11u45  Curry herpakt zich: “Geloof wel in maanlanding, maar zal uitnodiging NASA toch aanvaarden”NBA-vedette Stephen Curry heeft woensdag na afloop van het verloren NBA-duel met Golden State tegen Toronto (93-113) enkele zaken rechtgezet. “Ik maakte overduidelijk een grapje toen ik zei dat ik niet geloofde in de maanlanding”, aldus de spelverdeler van de Warriors. “Maar ik zal de uitnodiging van NASA aanvaarden en me verder informeren over hun werk doorheen de jaren.”
13/12 11u45  Kosmonauten onderzoeken mysterieus gat in ISSIn augustus bleek plots dat er een gat in het Internationaal Ruimtestation zat. Het gat van twee millimeter veroorzaakte een klein drukverlies in het ISS. Niemand weet echter hoe het gat daar gekomen is.
13/12 11u45  Mars tegen Marrakech gaat toch door, ondanks verbod: 'Wij hebben het recht mening te uiten’De voor zondag geplande ‘Mars tegen Marrakech’ in Brussel gaat zondag toch door, ondanks het verbod van stad en gewest. Dat laat de organisator weten aan Belga.
13/12 11u45  Hier zult u vrijdag last ondervinden door de nationale stakingNa de gele hesjes is het vrijdag aan de rode, blauwe en groene hesjes om op straat te komen. Overal in het land voeren de vakbonden actie tegen de pensioen-, eindeloopbaan- en loonplannen van de regering en de werkgevers. Een overzicht van de verwachte hinder.
13/12 11u45  Lieven Boeve blijft topman katholiek onderwijsDe Vlaamse bisschoppen hebben Lieven Boeve voor vijf jaar herbenoemd als directeur-generaal voor het katholiek onderwijs in Vlaanderen.
13/12 11u30  Palestijn schiet twee mensen dood bij Joodse nederzetting op Westelijke JordaanoeverEen Palestijnse man heeft donderdag twee mensen doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever, vlakbij de Joodse nederzetting Ofra. Er raakten ook twee mensen gewond.
13/12 11u30  Poetin: ‘Bij ons geen Parijse toestanden, waarbij activisten alles in brand steken’Als de Russische ordediensten activisten oppakken, dan doen ze dat ‘in het belang van de hele bevolking’. Dat zegt de Russische president Vladimir Poetin.
13/12 11u15  Philips Turnhout schrapt 158 jobs: 'Klap voor personeel, maar veel vacatures in regio'Bij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 109 arbeiders- en 49 bediendejobs. Dat is donderdagochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zegt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV.
13/12 11u00  Mars tegen Marrakech gaat toch door, ondanks verbodDe voor zondag geplande ‘Mars tegen Marrakech’ in Brussel gaat zondag toch door, ondanks het verbod van stad en gewest. Dat laat de organisator weten aan Belga.
13/12 11u00  H&M gaat in zee met Zweedse cultmerkH&M brengt samen met het Zweedse cultmerk Eytys een collectie uit met genderneutrale schoenen, kleding en accessoires. Niet alleen voor volwassenen, er is ook een selectie voor kinderen.
13/12 10u45  Nederlands onderzoeksinstituut acht stint onveiligDe stint, de elektrische bolderkar waarmee eerder dit jaar een dramatisch ongeval gebeurde aan een Nederlandse spooroverweg, is niet veilig om personen mee te vervoeren. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van het onderzoek van het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.
13/12 09u45  ‘Opleiding brandbeveiliging in Washington DC’Het technische team van de Amerikaanse ambassade telt 48 fulltime medewerkers: elektriciens en HVAC-techniekers, maar ook schilders, behangers, onderhoudspersoneel… hoe ervaren zij deze bijzondere werkomgeving? Facilities Manager Keith Reling vertelt wat je mag verwachten.
13/12 09u45  Elf cadeautips voor foodiesWeet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief dat niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie.
13/12 09u30  Dertien doden bij overstromingen in VietnamIn Vietnam zijn bij overstromingen minstens dertien mensen om het leven gekomen. Eén persoon wordt nog vermist.
13/12 09u30  Geen cross deze winter voor ex-wereldkampioene veldrijden door ‘slapend been’Pauline Ferrand-Prévot zal deze winter niet aan de start komen van een veldrit. Dat maakte de wielrenster zelf bekend op Facebook. De wereldkampioene veldrijden van 2015 kampt met een geknelde liesslagader, moet geopereerd worden aan het linkeronderbeen en zal vier maanden out zijn. De Française had voortdurend last van het gevoel een ‘slapend been’ te hebben.
13/12 09u15  Philips Turnhout schrapt 158 jobsBij lampenfabrikant Philips in Turnhout verdwijnen 109 arbeiders- en 49 bediendejobs. Dat is donderdagochtend aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zegt een afgevaardigde van de socialistische vakbond ABVV.
13/12 09u00  Politiebonden staken, maar ‘willen land niet platleggen’Drie van de vier bonden hebben opgeroepen donderdag het werk neer te leggen, de grote bond VSOA doet niet mee. ‘We willen het land niet platleggen. Wel is er aandacht nodig voor wat leeft bij de politie’, vertelt Carlo Medo van vakbond NSPV in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
13/12 08u45  Hongaren protesteren opnieuw tegen ‘slavenwet’Zo’n 2.000 Hongaren hebben woensdagavond voor het parlementsgebouw in Budapest geprotesteerd tegen een hervorming van de arbeidswet, die het mogelijk maakt dat werknemers jaarlijks 400 uren aan overwerk presteren. Critici spreken van een ‘slavenwet’.
13/12 08u30  NBA.Toronto Raptors overklassen titelverdediger Golden State WarriorsDe Toronto Raptors hebben in de NBA de topper tegen titelhouder Golden State Warriors met overtuigende cijfers gewonnen. De Canadezen zegevierden in Californië met 93-113. Met 23 overwinningen tegenover zeven nederlagen zijn de Raptors vooralsnog de best presterende ploeg van dit seizoen.
13/12 08u30  ‘Vijf uur lang met je verkrachter in één kamer, dat is heel zwaar’Een halfjaar nadat de Hasseltse actrice Sand Van Roy naar het Franse gerecht stapte met een klacht tegen filmmaker Luc Besson voor verkrachting, is ze voor het eerst met hem geconfronteerd. Bijna vijf uur lang zaten ze in dezelfde kamer en deden ze elk hun – tegenstrijdige – verhaal. 'Ik kon al zijn leugens een voor een doorprikken.'
13/12 08u15  Zeker zeven doden en 46 gewonden bij treinongeval in TurkijeIn de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag zeker zeven mensen omgekomen bij een ongeval met een hogesnelheidstrein. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond.
13/12 08u00  Actievoerder gele hesjes omgekomen na aanrijdingIn Avignon is in de nacht van woensdag op donderdag een actievoerder van de gele hesjes om het leven gekomen nadat hij op een rotonde in de buurt van een afrit van de snelweg A7 door een vrachtwagen werd aangereden.
13/12 07u45  Emmanuel Vanluchene uitgeschakeld in 100 meter wisselslag op WK zwemmenEmmanuel Vanluchene is donderdag, op het WK kortebaan in het Chinese Hangzhou, uitgeschakeld op de 100 meter wisselslag.
13/12 07u30  Vlaanderen trekt 300 miljoen euro uit voor beter tramnetVlaanderen trekt 300 miljoen euro uit om het hele tramnet te vernieuwen tussen 2019 en 2023, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Het net beslaat 331 kilometer spoor, verspreid over de kust (143 km), Antwerpen (126 km) en Gent (62 km).
13/12 07u30  Zeker vier doden en 43 gewonden bij treinongeval in TurkijeIn de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag zeker vier mensen omgekomen bij een ongeval met een hogesnelheidstrein. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. Volgens gouverneur Vasin Sahip raakten ook 43 mensen gewond.
13/12 07u15  Temperaturen rond het vriespuntHet wordt donderdag droog en vrij zonnig, maar het blijft koud, met maxima tussen -2 graden op de Hoge Venen en 3 graden in het westen. Er staat een schrale oostenwind. Het blijft ook ‘s avonds en ‘s nachts droog en koud: op de Hoge Venen bedragen de minima -7, in Vlaanderen -2 tot -3.
13/12 05u15  Kinderbijslag: één seconde kan 27.541 euro verschil makenDe nieuwe kinderbijslag creëert erg grote verschillen tussen gezinnen die net voor of net na 1 januari 2019 een kind krijgen.11 
13/12 04u45  Pentagon noemt nieuw militair offensief van Turkije in Syrië onaanvaardbaarHet Amerikaanse ministerie van Defensie stuurde woensdag een waarschuwing naar Turkije. Dat land had eerder op de dag aangekondigd een nieuw militair offensief te plannen in Noord-Syrië, tegen de Koerden. Zo’n unilateraal optreden is onaanvaardbaar, aldus het Pentagon.10 
13/12 04u45  ‘Tweede Canadees opgepakt door China’Volgens de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystia Freeland, is er na de arrestatie van een Canadese ex-diplomaat in China, nog een andere landgenoot in het land opgepakt en ondervraagd. De spanningen tussen Canada en China lopen op sinds de arrestatie van de financieel directeur van het Chinese concern Huawei in Canada.13 
13/12 02u15  Unaniem goedgekeurd: Vlaams Parlement verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderenWie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert binnenkort in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. Het Vlaams Parlement heeft het ontwerp van decreet daarover woensdag unaniem goedgekeurd.19 
13/12 02u00  Amelie Albrecht wint als eerste vrouw Humo’s Comedy CupAmelie Albrecht heeft woensdag, als eerste vrouw ooit, de Humo’s Comedy Cup gewonnen. Ze treedt in de voetsporen van Jens Dendoncker die de vorige editie in 2016 won, zo meldt een persbericht van het weekblad.
13/12 00u30  Sterk Ajax stuit op sluipmoordenaar Bayern in spektakel, Juventus gaat af in BernDe laatste speeldag in de groepsfase van de Champions League is voorbij. Het werd een bijzonder opwindende avond in Amsterdam.
12/12 23u00  Frankrijk opent onderzoek naar vermiste KuurnenaarHet Franse parket zal alsnog een onderzoek starten naar Kuurnenaar Kevin Vanneste die op 16 september verdween op Corsica. Dat meldt het Franse persagentschap AFP dat bevestiging kreeg van de procureur van Ajaccio. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne is tevreden dat er alsnog een onderzoek komt.
12/12 22u45  May overleeft de vertrouwensstemming: 'Verder werken aan Brexit'Leden van de Conservatieve Partij brachten hun stem uit voor een vertrouwensstemming over de Britse premier Theresa May. Ze overleefde de stemming en blijft zo premier. Ze zegt wel te willen luisteren naar de critici, maar verder te willen werken aan de Brexit.
12/12 22u30  Een pyrrusoverwinning voor 'premier met ballen van staal'De Britse premier Theresa May heeft een vertrouwensstemming overleefd, maar haar Brexit-deal met Europa blijft even hard in gevaar.
12/12 22u15  May overleeft de vertrouwensstemmingLeden van de Conservatieve Partij brachten hun stem uit voor een vertrouwensstemming over de Britse premier Theresa May. Ze overleefde de stemming en zal premier blijven. Ze liet al weten vóór de parlementsverkiezingen in 2022 op te stappen als leider van de Conservatieve Partij.
12/12 22u00  Waardetransporten gaan plat net voor groot koopweekendEr zullen vrijdag geen waardetransporten kunnen doorgaan. De bedrijven zelf hebben alle ritten geschrapt. Dat is te horen bij de socialistische vakbond.
12/12 21u15  Overleeft May de vertrouwensstemming?Leden van de Conservatieve Partij brachten hun stem uit voor een vertrouwensstemming over de Britse premier Theresa May. Ze liet al weten vóór de parlementsverkiezingen in 2022 op te stappen als leider van de Conservatieve Partij.
12/12 21u15  Motie over regeerverklaring Michel II goedgekeurd met steun van N-VA, premier weigert meteenDe centrumlinkse oppositie heeft met steun van N-VA gevraagd dat premier Michel uiterlijk tegen volgende week dinsdag een regeerverklaring houdt en het vertrouwen vraagt voor zijn oranje-blauwe minderheidsregering. Maar de premier weigert.
12/12 21u00  Franse politie lanceert oproep met foto in de hoop dader schietpartij Straatsburg te vindenDe Franse gerechtelijke politie heeft een oproep gelanceerd naar ieder die meer informatie heeft over de vermeende dader van de schietpartij in Straatsburg, de 29-jarige Chérif Chekatt.
12/12 20u30  Waardetransporten gaan platEr zullen vrijdag geen waardetransporten kunnen doorgaan. De bedrijven zelf hebben alle ritten geschrapt. Dat is te horen bij de socialistische vakbond.
12/12 20u15  Luca Brecel bereikt derde ronde in Scottish Open na winst tegen thuisspelerLuca Brecel (WS 15) heeft zich geplaatst voor de derde ronde op het Scottish Open snookertoernooi. In het Schotse Glasgow versloeg hij thuisspeler Alan McManus met 4-2.
12/12 20u00  LIVE. Motie over regeerverklaring Michel II goedgekeurd met steun van N-VA, premier weigert meteenDe centrumlinkse oppositie heeft met steun van N-VA gevraagd dat premier Michel uiterlijk tegen volgende week dinsdag een regeerverklaring houdt en het vertrouwen vraagt voor zijn oranje-blauwe minderheidsregering. Maar de premier weigert.
12/12 20u00  Al Ain verslaat Wellington na pentaltyreeks in eerste ronde in WK voor clubsGastclub Al Ain heeft woensdag de Nieuw-Zeelanders van Team Wellington, de kampioen van Oceanië, na een strafschoppenreeks (4-3) verslagen in de eerste ronde van het WK voetbal voor clubs. Na de reguliere speeltijd en de verlengingen stond het 3-3.
12/12 20u00  Rome geeft toe in begrotingsstrijd met EuropaItalië doet toegevingen in zijn begrotingsstrijd met de Europese Commissie. Het tekort voor 2019 zal 2,04 procent bedragen, en niet de aanvankelijk voorziene 2,4 procent.
12/12 19u45  LIVE. Motie over regeerverklaring Michel II goedgekeurd met steun van N-VADe motie van de centrumlinkse oppositie die vraagt dat Michel uiterlijk tegen volgende week dinsdag een regeerverklaring houdt en het vertrouwen vraagt voor zijn oranje-blauwe minderheidsregering, is goedgekeurd met steun van N-VA.
12/12 19u45  May belooft te stoppen als partijvoorzitster vóór volgende verkiezingenDe Britse premier Theresa May zal vóór de parlementsverkiezingen in 2022 opstappen als leider van de Conservatieve Partij. Dat heeft ze zelf beloofd, maar het is niet zeker of ze de volgende verkiezingen haalt.
12/12 19u30  VS beschuldigen China van cyberaanval op hotelgroep MarriottDe Verenigde Staten hebben China er woensdag van beschuldigd een cyberaanval uitgevoerd te hebben op hoteluitbater Marriott International. Daarbij zijn gegevens van mogelijk 500 miljoen hotelbezoekers op straat beland.
12/12 19u15  Liverpool-verdediger Joel Matip enkele weken buiten strijd met sleutelbeenbreukLiverpool-verdediger Joel Matip heeft dinsdag in het Champions League-duel met Napoli (1-0 zege) een sleutelbeenbreuk opgelopen. Hij gaat onder het mes en zal ongeveer zes weken buiten strijd zijn.
12/12 19u15  LIVE. Moet Michel toch een regeerverklaring afleggen?De centrumlinkse oppositiepartijen hebben tijdens het Kamerdebat een motie ingediend. Die vraagt dat Michel uiterlijk tegen volgende week dinsdag een regeerverklaring houdt en het vertrouwen vraagt.
12/12 19u15  Michel kaatst terug in Kamer: 'Zij die dat willen, kunnen een motie van wantrouwen indienen'Premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement, maar toch is hij niet zinnens de handdoek in de ring te gooien, liet hij woensdagmiddag blijken. ‘Ik wil in samenwerking met het parlement de komende maanden de belangen van de burgers blijven verdedigen.’
12/12 18u45  Michael Cohen, ex-advocaat van Trump, veroordeeld tot drie jaar celMichael Cohen is woensdag door een rechter in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. Dat meldden Amerikaanse media.
12/12 18u30  Ook met een kajak kan je je perfect uitleven in de sneeuwDe Amerikaanse oostkust kreeg een hevige sneeuwstorm te verduren. Begin deze week nog zaten honderdduizenden gezinnen zonder elektriciteit. Maar gelukkig voor de Amerikanen is er naast heel wat sneeuwellende ook sneeuwpret. Dat bewijst deze man op een originele wijze.
12/12 18u00  Films met vrouwelijke sterren succesvoller dan met mannelijkeBioscoopfilms met een vrouwelijke hoofdrolvertolkster brengen meer geld in het laatje dan die met een mannelijke hoofdacteur. Tot dat resultaat kwamen de Amerikaanse analysebureaus CAA en shift7.
12/12 17u30  Bibliotheek Aalst voert identiteitscontroles in om overlast te beperkenIn Aalst voert de nieuwe bibliotheek Utopia identiteitscontroles in om vandalisme tegen te gaan. Dat meldt het Aalsterse stadsbestuur. De voorbije weken waren er groepjes jongeren die voor overlast zorgden en graffiti hadden gespoten.
12/12 17u15  LIVE. Michel kaatst terug in Kamer: 'Zij die dat willen, kunnen een motie van wantrouwen indienen'Premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement, maar toch is hij niet zinnens de handdoek in de ring te gooien, liet hij woensdagmiddag blijken. ‘Ik wil in samenwerking met het parlement de komende maanden de belangen van de burgers blijven verdedigen.’
12/12 17u15  Bo Van Spilbeeck heeft geslachtsoperatie achter de rugIn haar transitie tot vrouw heeft VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (59) al verscheidene chirurgische behandelingen achter de rug. En nu heeft ook de meest ingrijpende operatie plaatsgevonden, vertelde ze woensdag op Qmusic.
12/12 17u00  LIVE. Michel dient Kamer van repliek: 'Willen jullie dat land komende maanden stuurloos is?'Premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement, maar toch is hij niet zinnens de handdoek in de ring te gooien, liet hij woensdagmiddag blijken. ‘Ik wil in samenwerking met het parlement de komende maanden de belangen van de burgers blijven verdedigen.’
12/12 16u45  ‘Mars tegen Marrakech’ mag niet doorgaan in BrusselVerschillende rechtse groeperingen hadden een aanvraag ingediend om zondag een ‘Mars tegen Marrakech’ te houden. Minister-president van Brussel Rudi Vervoort (PS) en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) laten weten dat de mars niet mag doorgaan op hun grondgebied.
12/12 16u30  De Vlaming heeft pendelpijn (maar niet genoeg om er veel aan te doen)We zijn onverbeterlijke kilometervreters, bleek deze week uit het eerste Ruimterapport. Maar ook al wordt er veel geklaagd over de file, de gemiddelde Belg wordt niet echt ongelukkiger van langer pendelen. De te lichte pijn van het onderweg zijn.
12/12 15u45  EU: 'Opnieuw onderhandelen over de Brexit is uitgesloten'De positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. Minstens 150 Conservatieven zeggen May te steunen, al betekent dat niet dat ze uiteindelijk voor haar gaan stemmen. De EU wil zich niet bemoeien, maar zegt ook dat opnieuw onderhandelen uitgesloten is.
12/12 15u30  De Vlaming heeft pendelpijn (maar nog lang niet genoeg)We zijn onverbeterlijke kilometervreters, bleek deze week uit het eerste Ruimterapport. Maar ook al wordt er veel geklaagd over de file, de gemiddelde Belg wordt niet echt ongelukkiger van langer pendelen. De te lichte pijn van het onderweg zijn.
12/12 15u15  Gewonde studenten Reuzegom dienen klacht in: ‘Ze willen duidelijkheid’De twee studenten die vorige week gewond raakten bij een uit de hand gelopen studentendoop dienen klacht met burgerlijke partijstelling in bij onderzoeksrechter in Turnhout. ‘Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren’, zei hun advocaat Kris Luyckx woensdagmiddag.
12/12 15u15  Dit zijn de eerste beelden van Callboys 2Terwijl op VIER opnieuw het eerste seizoen uitgezonden wordt, is er nu ook een eerste trailer van het tweede seizoen van 'Callboys'. Het langverwachte vervolg van de succesreeks zal volgend jaar te zien zijn op VIER. Vanavond wordt de seizoensfinale van het eerste seizoen terug uitgezonden.
12/12 15u15  Belgian Lions zijn klaar voor “tactisch gevecht” op WK hockey en zingen Brabançonne alvast in het DuitsDe Red Lions nemen het donderdagmiddag (om 12u15) op tegen Duitsland voor een plek in de halve finales op het WK hockey in het Indische Bhubaneswar. De Belgen hebben vertrouwen na enkele zeges op grote toernooien tegen de Duitsers in het recent verleden.
12/12 15u00  Philippe Clement waarschuwt Genk voor cruciale wedstrijd: “We zijn er nog niet, enkel kwalificatie telt”Racing Genk staat aan de vooravond van het beslissende duel tegen het Noorse Sarpsborg, donderdagavond (18u55) op de slotspeeldag in groep I van de Europa League.
12/12 15u00  Belgian Lions zijn klaar voor “tactisch gevecht” op WK hockey tegen DuitslandDe Red Lions nemen het donderdagmiddag (om 12u15) op tegen Duitsland voor een plek in de halve finales op het WK hockey in het Indische Bhubaneswar. De Belgen hebben vertrouwen na enkele zeges op grote toernooien tegen de Duitsers in het recent verleden.
12/12 14u45  ‘Night of the Proms’ pakt uit met zomereditie in openluchtHet muzikale evenement ‘Night of the Proms’ pakt voor het eerst uit met een zomereditie in openlucht in België. Die zal plaatsvinden op 1 augustus in Koksijde. Het zal meteen ook de duizendste editie zijn van het evenement.
12/12 14u45  Engeland is de eerste halve finalist op WK hockey na zege tegen ArgentiniëEngeland (FIH 7) heeft zich woensdag op het WK hockey in het Indische Bhubaneswar als eerste geplaatst voor de halve finales. De Engelsen klopten olympisch kampioen Argentinië (FIH 2) in de eerste kwartfinale met 3-2. De Red Lions (FIH 3) treffen donderdagmiddag (om 12u15) in hun wedstrijd bij de laatste acht Duitsland (FIH 6).
12/12 14u45  Spin die zich vermomt als mier verkozen tot ‘Europese spin van het jaar’De bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo melden Natuurpunt en de Belgische Arachnologische Vereniging Arabel.
12/12 14u45  LIVE. Kamer neemt Michel-II onder vuur: 'Laat de mist over uw nieuwe regering opklaren'De crisis in de Wetstraat heeft de federale regering grondig dooreengeschud: de N-VA stapte eruit en premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement. Vanaf 14.15 uur vindt in de Kamer een debat plaats over de gewijzigde regering. Hierboven kan u alles live mee volgen.
12/12 14u30  Spin die zich vermomd als mier verkozen tot ‘Europese spin van het jaar’De bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo melden Natuurpunt en de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL.
12/12 14u30  Vader schacht die studentendoop op het nippertje overleefde, wil excessen aangepakt zienEen heksenjacht op studenten­­clubs en hun ontgroenings­rituelen moet er volgens Johan Denil niet komen. Maar als bezorgde vader van Victor (19), de student die op het nippertje de doop over­leefde die zijn vriend Sanda (20) fataal werd, lanceert hij wél een oproep. “Die lichtzinnigheid en normvervaging bij jongeren moet dringend aangepakt worden voor er nog meer ongelukken volgen.”
12/12 14u30  LIVE. Kamer neemt Michel-II onder vuurDe crisis in de Wetstraat heeft de federale regering grondig dooreengeschud: de N-VA stapte eruit en premier Michel heeft geen meerderheid meer in het parlement. Vanaf 14.15 uur vindt in de Kamer een debat plaats over de gewijzigde regering. Hierboven kan u alles live mee volgen.
12/12 14u30  Zware EK-loting voor Belgian Cats: “Groep des doods? Misschien wel maar ik zie ook voordelen”De EK-loting in de Servische hoofdstad Belgrado bracht voor de Belgian Cats een zware opgave. Het EK basketbal gaat komende zomer (27 juni-7 juli 2019) door in Servië en Letland. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh zit in poule D met Rusland (11 van de wereld), Wit-Rusland (13 wereldranking) en gastland Servië (8ste op wereldranking).
12/12 14u15  Crevits: ‘Studentendoop moet onthaalritueel zijn, en geen vernedering’Een studentendoop moet een onthaalritueel zijn, en geen vernedering, zo meent Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Ze hoopt dat alle betrokkenen snel concrete afspraken kunnen maken over een Vlaams charter rond studentendopen.
12/12 14u15  Zweedse kroonprinses recycleert avondjurk van haar moederOp de uitreiking van de Nobelprijzen in Stockholm werd de Zweedse koninklijke familie vertegenwoordigd door onder meer kroonprinses Victoria. Die had voor de gelegenheid een opvallende jurk aangetrokken. Kennersogen hadden al snel gezien dat haar moeder koningin Silvia 23 jaar geleden krak dezelfde bombastische outfit aanhad tijdens hetzelfde evenement.
12/12 14u15  Vrijspraak voor vrijwilligers die migranten onderdak bodenDe correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag vier vrijwilligers die migranten onderdak boden vrijgesproken van mensenhandel.
12/12 14u00  Zware EK-loting voor Belgian CatsDe EK-loting in de Servische hoofdstad Belgrado bracht voor de Belgian Cats een zware opgave. Het EK basketbal gaat komende zomer (27 juni-7 juli 2019) door in Servië en Letland. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh zit in poule D met Rusland (11 van de wereld), Wit-Rusland (13 wereldranking) en gastland Servië (8ste op wereldranking).
12/12 14u00  ‘Schietpartij Straatsburg is ontegensprekelijk een aanslag’Getuigen hebben de man die dinsdagavond het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg ‘Allah Akbar’ horen roepen. Dat heeft Rémy Heitz, de procureur van Parijs, woensdagmiddag gezegd op een persconferentie. Ook volgens burgemeester Roland Ries gaat het ‘ontegensprekelijk om een aanslag’.
12/12 13u45  Vlaamse studente laat vliegtuig landen: ‘Man riskeerde blind te worden’De Maasmechelse Julia Bels (22), vijfdejaarsstudente geneeskunde, heeft een vliegtuig laten landen omdat een passagier felle pijn aan zijn oog had gekregen. ‘Omdat hij riskeerde blind te worden, raadde ik de copiloot aan om een tussenlanding te maken’, vertelt ze in De Limburger.
12/12 13u45  Het laatste leven van overlevingskunstenares MayTheresa May weet vanavond om iets na 21 uur of ze nog premier van het Verenigd Koninkrijk is. Bij een vertrek liggen alleen nog een harde Brexit of een uitstel van de Brexit op tafel.
12/12 13u45  Opnieuw geen volledige speeldag in Franse Ligue 1Net als vorig weekend zal ook komend weekend geen volledige speeldag worden afgewerkt in de Ligue 1. De Franse profliga (LFP) maakte woensdag alvast bekend dat de wedstrijden Nantes-Montpellier en Nice versus Saint-Etienne zullen worden uitgesteld. Door de protestacties van de ‘gele hesjes’ zijn er niet voldoende politiediensten beschikbaar.
12/12 13u45  De 6 beste films van de weekAls de Gouden Palm en de Gouden Leeuw vechten om één been, loopt Disney er mee heen. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
12/12 13u45  Meer dan 150 conservatieve parlementsleden zeggen May te steunenDe positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. In een kort statement zei May dat ze vastberaden de strijd aangaat tegen de poging haar af te zetten. Minstens 150 Conservatieven zeggen May te steunen, al betekent dat niet dat ze uiteindelijk voor haar gaan stemmen.
12/12 13u45  Dodentol schietpartij Straatsburg bijgesteld: drie doden, twaalf gewondenBij de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg vielen in totaal al drie doden. Er zijn ook nog twaalf gewonden, van wie zes zwaargewond.
12/12 13u30  Fanny Lecluyse finisht als zevende in 50m schoolslag op WK zwemmen kortebaanFanny Lecluyse is woensdag zevende geworden in de finale van de 50m schoolslag op het WK kortebaanzwemmen in het Chinese Hangzhou. De Kortrijkzaanse klokte een tijd van 30.41. Het goud ging naar de Jamaicaanse Alia Atkinson in 29.05. Zij wordt op het podium geflankeerd door de Litouwse Ruta Meilutyte (29.38) en de Italiaanse Martina Carraro (29.59).
12/12 13u30  ‘Schietpartij Straatsburg is zonder twijfel een aanslag’Getuigen hebben de man die dinsdagavond het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg ‘Allah Akbar’ horen roepen. Dat heeft Rémy Heitz, de procureur van Parijs, woensdagmiddag gezegd op een persconferentie. Volgens burgemeester Roland Ries gaat het ‘zonder twijfel om een aanslag’.
12/12 13u30  Ronde van Spanje start in 2020 in... UtrechtDe Ronde van Spanje opent in augustus 2020 in Nederland. De Spaanse wielerronde begint dat jaar met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht en de derde etappe heeft start en finish in Breda. De directie van de Vuelta heeft dat besloten en laten weten aan de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen.
12/12 13u30  NBA-ster Stephen Curry gelooft niet in de maanlanding, NASA nodigt hem uitDe Amerikaanse basketballer Stephen Curry, drievoudig NBA-kampioen met Golden State Warriors, gelooft niet dat er ooit mensen op de maan hebben gewandeld. In de basketbalpodcast ‘Winging It’ vertelde Curry zijn ploegmaats dat hij niet in de maanlanding gelooft, en dat het allemaal een samenzwering zou zijn. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nodigt Curry uit om een kijkje te komen nemen in het ruimtevaartcentrum.
12/12 13u15  Extra politiepatrouilles op Brusselse kerstmarktNa de dodelijke schietpartij in Straatsburg heeft Brussels burgemeester Philippe Close samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene besloten om extra politiediensten in te zetten op het eindejaarsevenement Winterpret en de Brusselse kerstmarkt.
12/12 13u15  Sergio Herman koestert plannen voor nieuw restaurantHij duikt nog wel eens op achter de kookpotten van zijn restaurants Pure C, The Jane, Blueness of AIRrepublic, maar elke dag achter het fornuis op één plaats staan, dat doet Sergio Herman al vijf jaar niet meer. Toch begint het weer te kriebelen om zelf een nieuw restaurant te openen, vertelt hij in een interview met Culinaire Ambiance.
12/12 12u30  Duitse veiligheidsdiensten ook op zoek naar broer van verdachte schietpartij StraatsburgDe Duitse veiligheidsdiensten zijn niet alleen op zoek naar de 29-jarige verdachte van de schietpartij in Straatsburg, maar ook naar diens broer, Sami C. Dat meldt de Duitse krant Tagesspiegel woensdag. Volgens het dagblad woonden beide mannen in Straatsburg.
12/12 12u30  Duizelen en dansen met BeraadgeslagenJohnny’s van de synthbebouwing, nozems van de lintjazz, nerds van de stoepdisco: het was weer aardig toeven in het geflipte universum van Beraadgeslagen.
12/12 12u15  Leon Bailey startte als een raket in de Bundesliga, maar viel daarna stil: “Het helpt om bescheiden te blijven”Rudi Völler, de voormalige Duitse topspits en huidig sportief directeur van Bayer Leverkusen, heeft woensdag aanvaller Leon Bailey gesteund. De voormalig buitenspeler van Racing Genk kampt met een vormdip.
12/12 12u15  "Max Verstappen is de belichaming van een goede begeleiding"Volgen drievoudig F1-kampioen Sir Jackie Stewart belichaamt Max Verstappen de werkwijze die er voor zorgt dat jong uitzonderlijk talent tot ontplooiing kan komen.
12/12 12u15  Omstaanders getuigen over schietpartij in Straatsburg: 'Afschuwelijk'De straten van Straatsburg waren druk gevuld, toen dinsdagavond een man het vuur opende in het midden van de Franse stad. Niet alleen één van de grootste kerstmarkten van Europa was er aan de gang, ook de maandelijkse plenaire vergadering van het Europees Parlement stond er op de planning.
12/12 12u00  Franse politici roepen gele hesjes op om ‘verantwoordelijkheidszin’ te tonenDe Franse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Laurent Nunez hoopt dat er zaterdag in het kader van de beweging van de gele hesjes ‘minder manifestaties’ zullen plaatsvinden. Hij rekent naar eigen zeggen, na de dodelijke aanval op een kerstmarkt in Straatsburg, op de verantwoordelijkheidszin van de Fransen.
12/12 12u00  Meer dan 100 conservatieve parlementsleden zeggen May te steunenDe positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. In een kort statement zei May dat ze vastberaden de strijd aangaat tegen de poging haar af te zetten. Minstens 100 Conservatieven zeggen May te steunen, al betekent dat niet dat ze uiteindelijk voor haar gaan stemmen.
12/12 12u00  Omstaanders getuigen over schietpartij in Straatsburg: 'Geen kat op straat'De straten van Straatsburg waren druk gevuld, toen dinsdagavond een man het vuur opende in het midden van de Franse stad. Niet alleen één van de grootste kerstmarkten van Europa was er aan de gang, ook de maandelijkse plenaire vergadering van het Europees Parlement stond er op de planning.
12/12 11u45  Asielzoekende mannen toch weer voor gesloten deur Klein KasteeltjeNadat dinsdag voor het eerst alleenstaande mannen naar binnen mochten in het Klein Kasteeltje voor hun asielaanvraag, stonden ze woensdag opnieuw voor een gesloten deur. Enkel families en kinderen werden toegelaten. Er werd meteen een korte sit-in-actie gehouden.
12/12 11u30  Dodentol schietpartij Straatsburg bijgesteld: drie doden, dertien gewondenBij de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg vielen in totaal al drie doden. Er zijn ook nog dertien gewonden, van wie er negen zwaar aan toe zijn.
12/12 11u15  Chocolade overspoelt straat na lek in fabriekDe brandweer in het Duitse stad Werl kreeg een ongewone oproep: door een lek in een chocoladefabriek was een straat overspoeld met chocolade.
12/12 11u15  Toronto blijft indruk maken in NBA, Houston weet eindelijk weer wat winnen isDe Toronto Raptors hebben hun sterke seizoensbegin in de NBA kracht bijgezet door op bezoek bij de LA Clippers op indrukwekkende wijze te winnen: 99-123. In de andere twee wedstrijden knoopte Houston Rockets terug aan met de overwinning tegen Portland (111-103) en had San Antonio Spurs geen moeite met rode lantaarn Phoenix Suns in een historische partij (111-86).
12/12 11u00  Lieven Scheire wint Wablieft-prijs 2018Lieven Scheire is de winnaar van de Wablieft-prijs 2018. Met die prijs bekroont Wablieft elk jaar een organisatie, project of persoon die heldere taal gebruikt. ‘Lieven Scheire vertelt op een duidelijke manier over wetenschap. Zo wordt wetenschap toegankelijk voor iedereen.’
12/12 11u00  Roland Lamah ruilt Dallas voor gloednieuwe club, FC CincinnatiFC Cincinnati, dat volgend seizoen zijn debuut maakt in de Major League of Soccer (MLS), heeft zich versterkt met onze landgenoot Roland Lamah. De 30-jarige buitenspeler komt over FC Dallas, waar hij de voorbije twee seizoenen goed was voor twintig goals in 69 officiële duels.
12/12 11u00  STVV verliest twee Japanners in januari door Asian Cup, revelatie Kamada haalt selectie nietSTVV zal het begin 2019 een maand zonder verdediger Takehiro Tomiyasu en middenvelder Wataru Endo moeten doen. Het duo werd woensdag door de Japanse bondscoach Hajime Moriyasu opgenomen in de 23-koppige kern voor de Asian Cup, georganiseerd in de Verenigde Arabisch Emiraten (5 januari-1 februari 2019). De revelatie bij STVV, aanvaller Daichi Kamada, haalde de selectie niet.
12/12 11u00  Dodentol schietpartij Straatsburg bijgesteld: twee doden, veertien gewondenBij de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg vielen twee en geen drie doden, zoals eerder werd beweerd. Wel zijn er nog veertien gewonden, van wie er acht erg toe zijn.
12/12 11u00  Buren die homokoppel in elkaar sloegen, niet veroordeeld voor homohaatEen 24-jarige man en een 22-jarige vrouw die beschuldigd werden van geweld op een homokoppel in Gent in augustus, zijn veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 100 uur en een celstraf van 12 maanden met uitstel. Volgens de Gentse correctionele rechtbank speelde er geen homohaat.
12/12 11u00  Twee doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vluchtDe schutter die dinsdagavond het vuur opende op een kerstmarkt in Straatsburg is nog steeds op de vlucht. Er vielen twee doden en veertien gewonden. Frankrijk trekt het dreigingsniveau op tot het hoogste peil. Er komen extra controles aan de grens en op kerstmarkten.
12/12 10u45  Smeagol en Gollum onthullen wat er echt in het hoofd van Theresa May omgaatStemacteur Andy Serkis, die Gollem speelt in Lord of the Rings, heeft een opmerkelijke video gemaakt. Hij kroop in de huid van de Britse premier Theresa May en geeft er haar visie op de aanslepende Brexit-onderhandelingen. De video kadert in een campagne waarin opgeroepen werd tot een 'People's Vote' over de Brexit-deal.
12/12 10u45  Werkstraf en celstraf met uitstel voor geweld op Gents homokoppelEen 24-jarige man en een 22-jarige vrouw die beschuldigd werden van geweld op een homokoppel in Gent in augustus, zijn veroordeeld tot respectievelijk een werkstraf van 100 uur en een celstraf van 12 maanden met uitstel. Volgens de Gentse correctionele rechtbank speelde er geen homohaat.
12/12 10u45  Team Sky slaat wielerwereld met verstomming: hoofdsponsor stopt na 2019, voortbestaan wielerploeg onzekerTeam Sky heeft woensdagmorgen de wielerwereld met verstomming geslagen. Het Britse televisienetwerk heeft beslist dat 2019 haar laatste seizoen in de wielersport wordt. “Na tien seizoenen van ongekend succes nemen we afscheid”, klinkt het in een persbericht. Sky voegt eraan toe dat het team, indien een andere sponsor wordt gevonden, in 2020 wil verdergaan onder een andere naam. Voor de Tour de France in juli zou daar meer duidelijkheid over moeten zijn.
12/12 10u30  Minder banen geschrapt in 2017Niet alleen kwamen er de afgelopen jaren meer banen bij, er verdwenen er ook minder. Het aantal schrappingen was in tien jaar niet zo laag.
12/12 10u15  VDAB stoomt truckers met arbeidsbeperking klaar voor jobElvis en Ward behaalden onlangs hun rijbewijs als trucker. Niet ongewoon zou je zeggen, ware het niet dat beiden een arbeidsbeperking hebben. Ward is slechthorend en Elvis kampt met een probleem aan de voet door een zwaar ongeval. Dat weerhoudt de VDAB echter niet om deze mensen op te leiden in knelpuntberoepen.
12/12 10u15  May: Leiderschapscoup zet 'toekomst land op het spel'De positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Woensdagavond vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten. In een kort statement zei May dat ze vastberaden de strijd aangaat tegen de poging haar af te zetten.
12/12 09u45  Tien cadeautips voor de creatievelingWeet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief dat niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie. Vandaag: tips voor wie graag iets met zijn handen doet.
12/12 09u45  Kan ‘Girl’ iets rapen op de European Film Awards?Zaterdag worden in het Zuid-Spaanse Sevilla voor de 31ste keer de European Film Awards (EFA’s), de Europese Oscars, uitgereikt. ‘Girl’, de debuutlangspeelfilm van Lukas Dhont, is geselecteerd in drie categorieën: beste film, beste acteur en de Prijs van de Europese ontdekking.
12/12 09u45  LIVE. May kijkt aan tegen vertrouwensstemmingDe positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Later vandaag vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten.
12/12 09u30  Di Rupo: ‘PS niet uit op nieuwe verkiezingen’De PS is niet uit op vervroegde verkiezingen. Dat heeft partijvoorzitter Elio Di Rupo woensdag verklaard op de RTBF-radio. Hij laakt dat de huidige regering er één is zonder legitimiteit, maar wil ‘geen chaos bovenop de chaos’ creëren.
12/12 09u15  Schutter Straatsburg stond bekend als risico voor staatsveiligheidDe politie is nog steeds op zoek naar de man die het vuur opende op een kerstmarkt in het centrum van Straatsburg. De 29-jarige man was gekend was bij het gerecht, en had dinsdag opgepakt moeten worden wegens poging tot doodslag.
12/12 09u00  May kijkt aan tegen vertrouwensstemmingDe positie van de Britse premier Theresa May komt steeds meer onder druk te staan. Later vandaag vindt binnen haar eigen Conservatieve Partij een vertrouwensstemming plaats die haar leiderschap kan betwisten.
12/12 09u00  ‘Geen nieuwe Zweedse regering zolang België achter migratiepact staat’N-VA-staatssecretaris Theo Francken stapt niet in een federale regering zonder een exit van België uit het VN-migratiepact. Al sluit hij een nieuwe Zweedse regering zeker niet uit.
12/12 09u00  Team Sky slaat wielerwereld met verstomming: televisienetwerk stopt na 2019 als sponsor van wielerploegTeam Sky heeft woensdagmorgen de wielerwereld met verstomming geslagen. Het Britse televisienetwerk heeft beslist dat 2019 haar laatste seizoen in de wielersport wordt. “Na tien seizoenen van ongekend succes nemen we afscheid”, klinkt het in een persbericht. Sky voegt eraan toe dat het team, indien een andere sponsor wordt gevonden, in 2020 wil verdergaan onder een andere naam.
12/12 08u45  Eén nieuwe helling in parcours Ronde van VlaanderenGeen grote wijzigingen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen voor volgend jaar. De editie van 2019 (7 april) gaat over zo goed als dezelfde wegen als de editie van dit jaar. Op één verandering na: de derde helling van de dag wordt volgend jaar niet de Edelare, maar wel de Ladeuze in Maarkedal.
12/12 08u45  Dit zochten we dit jaar het vaakst op GoogleDe meest populaire zoekterm op Google dit jaar was ‘WK 2018’. Naast voetballers werd ook de naam van de overleden muzikanten Avicii en Maurane vaak ingegeven in de zoekbalk.
12/12 08u30  Team Sky slaat wielerwereld met verstomming: laatste seizoen als sponsor van wielerploegTeam Sky heeft woensdagmorgen de wielerwereld met verstomming geslagen. Het Britse televisienetwerk heeft beslist dat 2019 haar laatste seizoen in de wielersport wordt. “Na tien seizoenen van ongekend succes nemen we afscheid”, klinkt het in een persbericht. Sky voegt eraan toe dat het team, indien een andere sponsor wordt gevonden, in 2020 wil verdergaan onder een andere naam.
12/12 08u15  Drie doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vluchtBij een schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond zeker drie mensen omgekomen en twaalf anderen gewond geraakt, zo bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De dader is nog steeds op de vlucht. Frankrijk trekt het dreigingsniveau op tot het hoogste peil. Er komen extra controles aan de grens en op kerstmarkten.
12/12 08u00  Marleen Vaesen wordt topvrouw van lingeriegroep Van de VeldeMarleen Vaesen wordt de nieuwe ceo van de lingeriegroep Van de Velde. Ze volgt Erwin Van Laethem op van wie al na 2 jaar afscheid genomen wordt.
12/12 07u45  ‘Knoop nooit de onderste knoop van je jasje dicht'Bent van Looy is muzikant, zanger en componist, maar staat ook gekend voor zijn unieke stijl. Volgende week stelt hij gloednieuw werk voor in Brussel (Ancienne Belgique), Gent (Handelsbeurs) en Antwerpen (De Roma), vandaag deelt de muzikant zijn stijlgeheimen.
12/12 07u30  Kom op tegen Kanker reikt bijna zestien miljoen euro uit aan onderzoek en zorgKom op tegen Kanker maakt ruim 15,836 miljoen euro vrij ‘voor beloftevol kankeronderzoek en innoverende zorginitiatieven’ die de overlevingskansen verhogen en de levenskwaliteit verbeteren van (ex-)kankerpatiënten, zo heeft de ngo woensdag meegedeeld.
12/12 07u15  Belgische snelweg krijgt er opvallend kunstwerk bijVanaf maart 2019 krijgt de snelweg E411 ter hoogte van Rochefort een stalen kunstwerk van liefst zestig meter hoog. Dat zijn er drie meer dan pakweg de toren van Pisa. Het gaat om een werk van de Franse kunstenaar Bernar Venet in de vorm van een boog.
12/12 07u15  Vorst is in het land, opgelet voor gladde wegenWie woensdagochtend de baan opgaat, is best extra alert. Er is immers kans op gladde plekken op de wegen, zo waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer.
12/12 07u00  Dader schietpartij Straatsburg stond bekend als risico voor staatsveiligheidDe politie is nog steeds op zoek naar de man die het vuur opende op een kerstmarkt in het centrum van Straatsburg. Het gaat om de 29-jarige Chérif Chekatt, die gekend was bij het gerecht.
12/12 06u45  'Met je locatievoorzieningen geef je veel meer weg dan je beseft'Een weerberichtapp weet op élk moment exact waar je bent, ook als je hem niet gebruikt. Waarom dat problematisch is, legt Dominique Deckmyn uit. En Valerie Droeven vertelt over Ryan Toys Review, de best verdiende YouTuber, die amper 7 jaar oud is. Maar zijn rijk zou binnenkort wel eens uit kunnen zijn.
12/12 06u45  Ivan Leko is fier na gelijkspel van Club Brugge en krijgt lof van Diego Simeone: “Dit is historisch en fantastisch”Club Brugge heeft dinsdag de Champions League uitgezwaaid met een knap 0-0 gelijkspel voor eigen publiek tegen Atlético Madrid. Volgens coach Ivan Leko mag blauw-zwart het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten. “We moeten trots zijn op onze Champions League-campagne.”
12/12 06u00  Zeker drie doden bij schietpartij in Straatsburg, dader nog op de vluchtBij een schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond zeker drie mensen omgekomen en twaalf anderen gewond geraakt, zo bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. De dader is nog steeds op de vlucht. Frankrijk trekt het dreigingsniveau op tot het hoogste peil. De 'lockdown' wordt opgeheven, maar er komen wel extra controles aan de grens en op kerstmarkten.
12/12 05u45  Stormy Daniels moet Trump bijna 300.000 dollar betalenDe Amerikaanse pornoactrice Stormy Daniels moet aan de Amerikaanse president Donald Trump meer dan 293.000 dollar betalen, zo heeft een rechter in Californië dinsdag geoordeeld. De uitspraak komt er in de nasleep van een proces wegens laster dat de vrouw had verloren. De Amerikaanse president eiste meer dan 750.000 dollar. Het bedrag van 293.000 dollar dekt driekwart van de gemaakte advocatenkosten.
12/12 05u15  België is niet aantrekkelijkMinder dan 1 procent van de mensen uit de Sub-Sahara wil naar België komen. Hoogopgeleiden uit de hele wereld verkiezen ook andere oorden.
12/12 03u00  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: zeker drie doden, dader nog op de vluchtBij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond zeker drie mensen omgekomen en twaalf anderen gewond geraakt, zo bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. De dader is nog steeds op de vlucht.
12/12 02u45  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, dader nog op de vluchtBij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond vier mensen omgekomen en een tiental anderen gewond geraakt, zo bevestigt burgemeester Roland Ries. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. De dader is nog steeds op de vlucht.
12/12 02u30  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier dodenBij de schietpartij in Straatsburg zijn dinsdagavond vier mensen omgekomen en een tiental anderen gewond geraakt, zo bevestigt burgemeester Roland Ries. Drie à vier gewonden zouden nog in levensgevaar zijn. Intussen is ook de evacuatie van de binnenstad van Straatsburg gestart. Die was sinds de schietpartij hermetisch afgesloten. De dader is nog steeds op de vlucht.
12/12 00u45  CFO Huawei wordt vrijgelaten op borgDe financieel directrice van het Chinese concern Huawei wordt vrijgelaten op borg. Dat heeft een rechter in Canada beslist. Haar aanhouding veroorzaakte de voorbije dagen hoogoplopende spanningen tussen de VS en China, bovenop het handelsconflict tussen beide landen.
12/12 00u15  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, negen gewondenBij een schietpartij aan de kerstmarkt in Straatsburg vielen minstens vier doden en negen gewonden. Dat melden verschillende Franse media op basis van politiebronnen. De dader is nog steeds op de vlucht, maar werd al geïdentificeerd. Hij zou bekendstaan bij de politie voor radicalisering.
11/12 23u15  Club Brugge komt dicht bij stunt tegen Atlético in Champions LeagueClub Brugge kan de Champions League met opgeheven hoofd verlaten na een 0-0-gelijkspel tegen Atlético Madrid. Blauw-zwart kwam in het slotkwartier zelfs nog dicht bij een stunt, maar de ingevallen Luan Peres - een nieuwkomer die tot nu amper aan spelen toekwam - kopte een opgelegde kans op het lichaam van Atlético-doelman Jan Oblak. Club houdt zes punten over aan zijn Champions League-campagne, eindigt als derde in speelt na Nieuwjaar in de Europa League.
11/12 23u00  Italiaans drama in de Champions League: Napoli en Inter uitgeschakeld, Liverpool en Tottenham juichenIn vier van de acht groepen zit de groepsfase van de Champions League erop. De zesde en laatste speeldag werd een ramp voor Napoli en Inter.
11/12 23u00  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, elf gewondenEr vielen minstens vier doden en elf gewonden bij een schietpartij nabij de kerstmarkt in Straatsburg in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse media. De dader is nog steeds op de vlucht, maar werd al geïdentifieerd. Hij zou bekendstaan bij de politie voor radicalisering.
11/12 22u45  Sam Van Rossom blinkt uit in EuroCup met ValenciaValencia heeft dinsdag op de negende speeldag van de EuroCup basket met 97-89 gewonnen van het Russische Sint-Petersburg.
11/12 22u45  Voorzitter tegenstander Club Brugge onder vuur na seksistisch antwoord in interviewDe voorzitter van Atlético Madrid heeft dinsdag in Spanje de nodige kritiek gekregen. Toen een interviewster Enrique Cerezo vroeg of Atlético genoeg geld heeft om verdediger Diego Godin een nieuw contract te geven, gaf hij een nogal ongelukkig antwoord. “Ik hou er niet van om over geld te praten, zeker niet met een vrouw”, verklaarde Cerezo.
11/12 22u30  Telenet Giants Antwerp opent terugronde Champions League met winst tegen LietkabelisTelenet Giants Antwerp opende de terugronde van de Champions League met een verdiende zege tegen het Litouwse Lietkabelis. Geen schoonheidsprijs, wel een zege op karakter waardoor de Giants met 4 op 8 en in poule C zelfs op schema blijven voor de vierde stek en een plaats in de 1/8ste finales van de Champions League. Het debuut in het kampioenenbal is dan ook een schot in de roos.
11/12 22u15  Met een beetje geluk zie je vannacht dertig vallende sterren per uurZe zijn minder bekend en populair dan de Persëiden in augustus, maar zijn als ‘vallende sterren’ minstens even mooi: de Geminiden. En vanaf dinsdagnacht zijn er veel te zien.
11/12 22u15  Antwerp Giants blijven op koers in Champions League na zege tegen LietkabelisDe Antwerp Giants hebben dinsdag in de eigen Lotto Arena met 70-64 (rust: 26-24) gewonnen van het Litouwse Lietkabelis op de achtste speeldag in groep C van de Champions League basketbal.
11/12 22u00  Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: twee doden, elf gewondenEr vielen minstens twee doden en elf gewonden bij een schietpartij nabij de kerstmarkt in Straatsburg in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse media. De dader is nog steeds op de vlucht, maar werd al geïdentifieerd. Hij zou bekendstaan bij de politie voor radicalisering.
11/12 22u00  Trump ruziet voor draaiende camera’s met DemocratenDe Amerikaanse president Donald Trump heeft een felle woordwisseling gehad met de oppositie over de financiering van de muur aan de grens met Mexico. De camera’s van de pers konden alles opnemen.
11/12 22u00  Milan? Zlatan Ibrahimovic wil bij LA Galaxy blijvenZlatan Ibrahimovic ziet een langer verblijf bij Los Angeles Galaxy wel zitten. De 37-jarige Zweed zal zijn contract bij de club verlengen, zo schrijft de Amerikaanse sportpers dinsdag.
11/12 21u45  ‘Onze algoritmes hebben geen besef van politiek’Google-baas Sundar Pichai moest zich in het Amerikaans parlement verdedigen tegen beschuldigingen van links én van rechts over de ‘partijdige algoritmes’ van Google. Hij bracht het er behoorlijk vanaf, al scoorden zowel Democraten als Republikeinen enkele punten ten koste van zijn bedrijf.
11/12 21u30  Mertens mag blij zijn dat zijn enkel niet gebroken is na deze tackle van Liverpool-verdediger Van DijkDries Mertens heeft in de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Napoli een verschrikkelijke trap op zijn enkel gekregen van Liverpool-verdediger Virgil van Dijk. De kapitein van de Nederlandse nationale ploeg tikte eerst nog wel de bal weg, maar ging daarna met de studs vooruit vol door op de enkel van Mertens, die dubbelklapte. Van Dijk kwam er met geel vanaf.
11/12 21u30  Een dode en negen gewonden na schietpartij in StraatsburgEr viel minstens één dode en negen gewonden bij een schietpartij nabij de kerstmarkt in Straatsburg in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse media.
11/12 21u15  Trainer van Osaka verkozen tot beste coach in het tennisDe Duitse Sascha Bajin is door de Internationale vrouwentennisfederatie (WTA) uitgeroepen tot coach van het jaar. De 34-jarige Bajin is de coach van het Japanse tennistalent Naomi Osaka, die dit jaar met de US Open haar eerste grandslamtitel wist te winnen. Het is de eerste keer dat de WTA een coach van het jaar verkiest.
11/12 21u15  Galatasaray verliest incidentrijk duel met Porto, maar pakt wel derde plaats in groep DGalatasaray heeft op de zesde en laatste speeldag in groep D van de Champions League met 2-3 van FC Porto verloren. Schalke, dat net als Porto al zeker was van de achtste finales, won met 1-0 tegen Lokomotiv Moskou. De derde plaats is voor Galatasaray.
11/12 21u15  Een dode en zes gewonden na schietpartij in StraatsburgEr viel minstens één dode en zes gewonden bij een schietpartij nabij de kerstmarkt in Straatsburg in Frankrijk. Dat melden verschillende Franse media.
11/12 21u15  TJ Williams leidt Oostende naar verrassende zege in Champions LeagueBijna de volle matchduur legde Oostende zijn wil aan Promitheas Patras op. Het resulteerde in een verrassende maar verdiende 84-88-zege. Williams (17 punten, 4 rebounds en 6 assists) was de stuwende kracht van een collectief sterk Oostende.
11/12 21u00  Van Overtveldt belooft deel opzegvergoeding af te staan aan goede doelEx-minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) gaat een deel van de opzegvergoeding waar hij als ontslagnemend minister recht op heeft, afstaan aan een goed doel. Dat melden verschillende media dinsdagavond.
11/12 20u30  Zeker vier doden door wilde schutter in Braziliaanse kerkEen wilde schutter heeft dinsdag tijdens een misviering in een kerk in Brazilië minstens vier mensen doodgeschoten.
11/12 20u30  Tegenvaller voor ‘The Ocean Cleanup’: trage ‘plasticvanger’ houdt plastic niet vastDe ‘plasticvanger’ van het project The Ocean Cleanup heeft te maken met een tegenvaller. Het door de Nederlander Boyan Slat bedachte schoonmaaksysteem beweegt te langzaam en houdt het plastic dat in de Grote Oceaan wordt verzameld niet vast, waardoor het niet kan worden opgevist.
11/12 20u15  Messoudi (Beerschot Wilrijk) ontsnapt aan schorsing voor elleboogjeMohamed Messoudi houdt geen schorsing over aan zijn elleboogje richting KV Mechelen-speler Jules Van Cleemput. De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) riep de middenvelder van Beerschot Wilrijk nochtans unaniem op het matje.
11/12 20u15  Manchester City moet David Silva even missen met hamstringblessureManchester City zal “enkele weken” niet kunnen rekenen op David Silva. De 32-jarige Spanjaard sukkelt met een hamstringblessure. Dat bevestigde City-coach Pep Guardiola dinsdag.
11/12 20u15  Europees Parlement stemt in met afgeven van humanitaire visa op Europese ambassadesHet Europees Parlement wil dat de Europese Commissie een humanitair visum in het leven roept dat asielzoekers in de ambassades van de lidstaten kunnen aanvragen en dat hen toegang verleent tot die lidstaat om asiel aan te vragen. Het doel is mensensmokkelaars de wind uit de zeilen te nemen.
11/12 20u00  Brecel vlot naar tweede ronde op Scottish Open snookerLuca Brecel (WS 63) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde op het Scottish Open snookertoernooi. In het Schotse Glasgow versloeg hij de Engelsman Hammad Miah (WS 119) met 4-0.
11/12 20u00  België zit woensdag in vijfde pot bij loting voor pre-kwalificaties WK futsalBelgië bevindt zich woensdag in Nyon in de vijfde pot bij de loting voor de pre-kwalificaties voor het WK futsal in 2020. Dat maakte de UEFA dinsdag bekend.
11/12 20u00  Red Lions-kapitein John-John Dohmen opgenomen in ziekenhuis in Bangkok met ernstige longontstekingDe Belgische hockeyspeler John-John Dohmen is nog steeds niet terug in België. Afgelopen vrijdag verliet Dohmen het WK hockey met een ernstige longontsteking. Via zijn officiële website laat de Belgische recordinternational met 368 selecties weten dat hij momenteel opgenomen is in een ziekenhuis in Bangkok.
11/12 19u30  Waalse ex-tennisser sluit aan bij team rond Yanina WickmayerGermain Gigounon zal volgend jaar het sportieve team rond Yanina Wickmayer vervoegen. Dat maakte de 29-jarige tennisster dinsdag via Twitter bekend. Gigounon kondigde maandag zijn afscheid als tennisser aan na een loopbaan van twaalf jaar op het professioneel circuit.
11/12 19u15  Parket verzwaart aanklacht in onderzoek naar studentenclub ReuzegomDe dood van Sanda D. na een studentendoop wordt ook een onderzoek naar ‘onterende behandeling’, zegt het parket. Eerder was er enkel sprake van toediening van schadelijke stoffen en onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
11/12 19u15  Frans Colruyt stopt als commercieel topman bij ColruytFrans Colruyt, neef van ceo Jef Colruyt, treedt terug als commercieel topman bij de gelijknamige supermarktgroep. Dat heeft de retailer bekendgemaakt.
11/12 19u00  N-VA valt ex-coalitiepartners aan in Europees ParlementDe ondergang van de regering laat zich tot in Straatsburg voelen. N-VA valt zijn voormalige coalitiepartners CD&V en Open VLD aan omdat ze niet op het rode knopje duwden bij een stemming over ‘welvaartstoerisme’.
11/12 18u30  Gentenaars kunnen binnenkort weer begraven worden op bekende begraafplaatsDe Stad Gent keurde maandag een nieuw reglement goed waardoor geïnteresseerden vanaf 1 januari al hun plekje kunnen reserveren in een bestaande grafkelder op de bekende begraafplaats Campo Santo. Al moet er wel in de geldbuidel getast worden.
11/12 18u15  Poetin geeft brieven van Albert I terug aan BelgiëHet Algemeen Rijksarchief stelt digitale kopieën ter beschikking van een reeks brieven die koning Albert I in de jaren 20 en 30 schreef aan minister Henri Jaspar. De Russische president Vladimir Poetin gaf de brieven aan Charles Michel.
11/12 18u15  Wat staat er dan in het doopcharter van Leuven?De Leuvense rector en de studentenverenigingen zijn trots op het nieuwe, aangescherpte doopcharter dat regelt wat er kan en niet kan bij studentendopen. Zo mag de organisator van de studentendoop geen alcohol gebruiken. En moet elke opdracht bedacht zijn ‘met gezond verstand’. Elke deelnemer mag alcohol weigeren.
11/12 18u00  Het is nog eens tijd voor Pauline en PauletteVanavond op het kleine scherm: het bejubelde debuut van Lieven Debrauwer. U kan ook kijken naar een portret van Jean-Pierre Van Rossem, of meer leren over de geschiedenis van Congo.
11/12 17u30  Indonesische dorpelingen vangen enorme python van acht meterIndonesische dorpelingen hebben een enorme python van acht meter gevangen, toen hij een van hen in een dodelijke wurggreep hield. De dorpelingen dachten aanvankelijk dat de slang, die op de oevers van een rivier lag, gewoon een oude boomstam was, voordat het dier een van hen plots aanviel.
11/12 17u30  Europees Parlement stemt in met afgeven van humanitaire visa op EU-ambassadesHet Europees Parlement wil dat de Europese Commissie een humanitair visum in het leven roept dat asielzoekers in de ambassades van de lidstaten kunnen aanvragen en dat hen toegang verleent tot die lidstaat om asiel aan te vragen. Het doel is mensensmokkelaars de wind uit de zeilen te nemen.
11/12 17u30  Waalse ex-tennisser vervoegt team rond Yanina WickmayerGermain Gigounon zal volgend jaar het sportieve team rond Yanina Wickmayer vervoegen. Dat maakte de 29-jarige tennisster dinsdag via Twitter bekend. Gigounon kondigde maandag zijn afscheid als tennisser aan na een loopbaan van twaalf jaar op het professioneel circuit.
11/12 17u15  2018 is tweede warmste jaar in noordelijk poolgebiedHet jaar 2018 was het op een na warmste ooit in het noordelijk poolgebied sinds het begin van de waarnemingen in 1900, zo blijkt uit een rapport van de Amerikaanse weerdienst NOAA.
11/12 17u15  Mislukte diefstal veroorzaakt milieurampIn Brazilië hebben dieven een pijplijn doorboord om olie af te tappen. De diefstal ging echter mis, waardoor 60.000 liter olie in een baai nabij Rio de Janeiro lekte.
11/12 17u00  PS had ‘teleurstellend gesprek’ met de premierHet gesprek van PS-fractieleider Ahmed Laaouej met premier Charles Michel was ‘teleurstellend’. ‘Ik denk niet dat de premier begrijpt in welke politieke urgentie hij zich bevindt’, aldus Laaouej.
11/12 16u45  Fritz van de dag - december 2018Elke weekdag brengt dS Avond een nieuwe cartoon van Fritz.
11/12 16u45  ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen meest gestreamde song van vorige eeuwHet nummer ‘Bohemian Rhapsody’ van de Britse rockband Queen werd in de twintigste eeuw het meeste gestreamd.
11/12 16u30  Nederland vergezelt Red Lions in kwartfinales op WK hockeyDe Nederlandse hockeymannen hebben zich dinsdag op het WK in het Indiase Bhubaneswar met sprekend gemak geplaatst voor de kwartfinales. Oranje klopte in een barragewedstrijd Canada met 5-0.
11/12 16u15  Waarom jacht op everzwijnen niet eenvoudig isOverdag houden ze zich schuil en ze verplaatsen zich vaak. Op everzwijnen jagen, is niet altijd eenvoudig. ‘Er is geluk voor nodig.’
11/12 16u15  Kerststal met vier Maria's: ‘Vond hier een wonder plaats?’In de kerststal in Wijgmaal, nabij Leuven, is een opmerkelijk tafereel te zien. Het Jezusbeeldje wordt er vergezeld door vier Maria's. Van Jozef, de herders, de ezel en de os is geen enkel spoor. De buurtbewoners denken er het hunne van.
11/12 16u15  Disneyland Paris toont eerste beeld van het nieuwe Marvel-landDisneyland Paris heeft eerste conceptbeeld vrijgegeven van het themagebied gebaseerd op de Marvel-franchise dat de komende jaren in het Walt Disney Studios Park zal worden gebouwd.
11/12 15u45  Time roept vervolgde en vermoorde journalisten uit tot ‘Personen van het Jaar 2018’De gedode Saudische journalist Jamal Khashoggi en andere journalisten zijn dinsdag door het Amerikaanse Time Magazine uitgeroepen als de ‘Personen van het Jaar 2018’.
11/12 15u45  Boete voor Rus die ratten los liet in parlement van Sint-PetersburgEen jonge Rus is dinsdag veroordeeld tot een boete van 10.000 roebel (ongeveer 130 euro) omdat hij in november twee ratten losliet in het regionaal parlement van Sint-Petersburg. De jongeman wilde zo protesteren tegen ‘volksvertegenwoordigers die niets doen’.
11/12 15u30  UCI bevestigt: ook komend seizoen 18 WorldTour-teamsDe Internationale Wielerunie (UCI) heeft dinsdag bevestigd dat volgend seizoen dezelfde achttien WorldTour-teams in de hoogste categorie van het wielrennen uitkomen. CCC, het nieuwe team van Greg Van Avermaet, neemt de licentie over van het afgehaakte BMC. Verder veranderde er niets in de top van de wielersport.
11/12 15u15  'Lesbische kerststal' in Wijgmaal: 'Dat moet vandaag wel kunnen zeker?'In de kerststal in Wijgmaal, nabij Leuven, is een opmerkelijk tafereel te zien. Het Jezusbeeldje wordt er vergezeld door vier Maria's. Van Jozef, de herders, de ezel en de os is geen enkel spoor. De buurtbewoners zien er de grap van in, maar verkiezen toch de traditionele Heilige Familie.
11/12 15u15  Disneyland Paris toont eerste beelden: zo zal het nieuwe Marvel-land er gaan uitzienDisneyland Paris heeft eerste conceptbeeld vrijgegeven van het themagebied gebaseerd op de Marvel-franchise dat de komende jaren in het Walt Disney Studios Park zal worden gebouwd.
11/12 15u15  Entree van May bij Merkel gaat de mist inDe Britse premier Theresa May is op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Haar entree verliep niet zo vlot als verwacht.
11/12 15u15  Waarom jacht op everzwijnen moeilijk isOverdag houden ze zich schuil en ze verplaatsen zich veel. Op everzwijnen jagen, is niet altijd eenvoudig. ‘Er is geluk voor nodig.’
11/12 15u15  Michel II kan nog minstens een week doorMorgen ondervraagt de Kamer premier Michel over zijn minderheidsregering. Ten vroegste volgende week wordt er mogelijk gestemd over moties van vertrouwen of wantrouwen.
11/12 15u00  WK zwemmen kortebaan: Japanner Seto en Amerikaanse estafetteploeg breken wereldrecordSeto pakte de wereldtitel in een tijd van 1:48.24 en was daarmee 32 honderdsten sneller dan het wereldrecord van de Zuid-Afrikaan Chad le Clos (1:48.56 gezwommen in 2013 in Singapore).
11/12 15u00  Michel II kan wellicht nog minstens een week doorMorgen ondervraagt de Kamer premier Michel over zijn minderheidsregering. Ten vroegste volgende week wordt er mogelijk gestemd over moties van vertrouwen of wantrouwen.
11/12 15u00  Akkoord over extra vrije dag in Brusselse private rusthuizenVakbonden en werkgevers van de Brusselse private rusthuizen hebben een akkoord bereikt over een extra vrije dag vanaf volgend jaar. Dat heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront dinsdag bekendgemaakt. ‘We hebben steeds gezegd dat met de vrijgemaakte financiering nog een extra verlofdag mogelijk werd, maar de federatie bleef tot nu toe doof voor die eis’, zegt het vakbondsfront.
11/12 15u00  Kasteel van Marienburg (bijna) verkocht voor één euroPrins Ernst August Junior van Hannover wil het kasteel van Marienburg voor de symbolische prijs van één euro verkopen aan het ministerie van Cultuur van Nedersaksen. Alleen zijn vader ligt nog dwars.
11/12 14u45  Officiële aanvraag ingediend voor Mars tegen Marrakech en tegenbetogingDe politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft een officiële aanvraag ontvangen voor zowel de Mars tegen Marrakech als voor een tegenbetoging. Dat maakt de politie bekend aan Belga. De aanvragen zijn nog niet goedgekeurd, maar worden nu grondig bestudeerd.
11/12 14u45  Studentenclub Reuzegom houdt op te bestaan na dood studentDe studentenclub Reuzegom heeft zichzelf ontbonden. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd aan onze redactie. Een van de schachten van Reuzegom overleed vorige week na een uit de hand gelopen studentendoop.
11/12 14u45  Iran bevestigt test met ballistische raketIran heeft naar eigen zeggen onlangs een ballistische raket getest. De bevelhebber van de luchtmacht van de Revolutionaire Garde, Amir-Ali Hadsjisadeh, voegde er dinsdag volgens het persbureau Fars aan toe dat zijn land jaarlijks veertig tot vijftig raketten test. ‘Dat is ons legitiem recht ter verdediging van het land’. Iran heeft voor deze proeven geen toelating van het buitenland nodig.
11/12 14u30  Europees Parlement wil werkloosheidsuitkering vanaf dag éénWerknemers uit andere lidstaten moeten reeds na één dag werk aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering in België. Dat standpunt heeft het Europees Parlement dinsdag ingenomen in Straatsburg. Momenteel moeten deze werknemers minstens drie maanden in België aan de slag zijn geweest vooraleer ze recht hebben op een werkloosheidsuitkering.
11/12 14u15  Wat als mannen binnenkort zwanger kunnen worden?Het UZ Gent voerde een succesvolle baarmoedertransplantatie uit. 'Een kwestie van de juiste bloedvaten verbinden', dat is alles wat er nodig is om ook mannen ook zwanger te laten worden na zo'n transplantatie. Kamagurka voorspelt wat de gevolgen daar van zullen zijn.
11/12 14u00  Red Lions wervelen voorbij Pakistan naar kwartfinale tegen Duitsland op WK hockeyDe Red Lions hebben dinsdag met overmacht hun barragewedstrijd op het WK hockey in India gewonnen. Onze nationale hockeyploeg wervelde voorbij Pakistan met 5-0. In de kwartfinales wacht donderdag om 14u30 hockeygrootmacht Duitsland.
11/12 14u00  Dit zijn de laatste gemeenten waar het wachten is op een burgemeesterNet na het publiceren van de uitslagen waren de eerste burgemeesters al zeker van hun sjerp. Maar in sommige steden en gemeenten zijn de onderhandelingen na meer dan twee maanden nog steeds aan de gang.
11/12 13u45  Wat nu, premier May?Theresa May schopt het Brexit-blikje nu even voor zich uit. Hoe groot is de kans dat ze haar deal door het Britse Lagerhuis krijgt?
11/12 13u45  Hoe de kamer het lot van Michel II in handen heeftPremier Michiel rekent op 'een minimum aan verantwoordelijheidszin, ook bij de oppositie' om zijn regering na het vertrek een doorstart te geven. Maar het is de Kamer die beslist over het lot van de regering. Welke scenario's zijn mogelijk? Overloop zelf de mogelijkheden.
11/12 13u30  Langer pleegzorgverlof komt eraanHet aantal kinderen dat wacht op een pleeggezin is in twee jaar tijd gestegen: van 602 eind 2015 naar 844 eind 2017. Dat bleek uit cijfers die Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V).
11/12 13u15  ‘Ik vraag de politici: werk af wat op tafel ligt’Pieter Timmermans van het VBO vraagt de politici de regeringsdossiers die in de pijplijn zitten, goed te keuren. De jobsdeal, het mobiliteitsbudget en de welvaartsenveloppe moeten er komen. ‘Januari wordt een heel belangrijke maand.’
11/12 13u00  Lecluyse plaatst zich voor finale 50 meter schoolslag op WK-kortebaan in ChinaFanny Lecluyse heeft zich zonet geplaatst voor de finale van de vijftig meter schoolslag op het WK kortebaan in het Chinese Ghangzou. De vriendin van Victor Campenaerts realiseerde de zesde tijd in de halve finales. De finale wordt woensdag gezwommen.
11/12 13u00  De rode loper van de British Fashion AwardsWie zich maandagavond op de rode loper waagde die was uitgerold in de Londense Royal Albert Hall, beschikte maar beter over voldoende zelfvertrouwen. Want ook een tiental topmodellen maakten hun opwachting voor de uitreiking van de British Fashion Awards. Onder hen Doutzen Kroes, Kaia Gerber, Kendall Jenner, Kate Moss en Rosie Huntington-Whiteley.
11/12 12u45  De gewetensbezwaren van de Antwerpse SP.AEen twijfelende-weifelende SP.A weigert in de Antwerpse coalitie te stappen zolang Bart De Wever zijn stijl niet aanpast. Maar hoe realistisch is die eis voor een partijvoorzitter in volle campagnemodus?
11/12 12u30  Thailand stelde verkiezingen vier keer uit, maar in februari trekken de Thai naar de stembusVoor het eerst sinds de militaire coup in 2014 heeft de in Thailand regerende militaire junta het verbod op politieke activiteiten opgeheven. Dit moet de weg vrijmaken voor verkiezingen in februari.
11/12 12u00  Stoffel Vandoorne vraagt jouw hulp voor zijn debuut in Formule EKomend weekend begint het nieuwe Formule E-seizoen in Saudi-Arabië. Zoals ondertussen wel bekend staat ook Stoffel Vandoorne op de startgrid en hij vraagt jouw hulp.
11/12 12u00  ‘België moet opnieuw klimaatleider worden’Ecolo en Groen vragen de regering om een ambitieuzere positie op de klimaattop in Katowice. Ecolo-Groen dient een resolutie in, die donderdag besproken kan worden in het parlement. ‘Het parlement is aan zet’, zegt Groen-fractieleider Kristof Calvo.
11/12 12u00  Vertrouwensstemming of niet? Experts zijn verdeeldMoet premier Charles Michel (MR) na het vertrek van de N-VA het vertrouwen vragen aan het parlement? De juridische dienst van de Kamer meent van wel, maar grondwetsspecialisten raken het niet eens.
11/12 12u00  Quotum asielaanvragen stijgt ‘stap voor stap’: ‘Dit gaat niet over ander beleid, maar over zwakke mensen helpen’Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft haar diensten gevraagd het aantal asielaanvragen ‘stap voor stap’ op te drijven. ‘De situatie was nu eenmaal erg acuut toen ik werd aangesteld. Dit gaat niet over ander beleid, maar over zwakke mensen beschermen en verantwoordelijkheid nemen.’
11/12 11u45  Russin gaat spionage in VS bekennenDe van spionage beschuldigde Maria Boetina gaat schuldig pleiten nadat ze een deal met justitie heeft gesloten. Dat melden Amerikaanse media.
11/12 11u45  Parlement woedend wanneer ceremoniële scepter weggenomen wordtIn het Britse House of Commons gaat het er vaak - op z'n zachtst gezegd - geanimeerd aan toe. Maandag nam Lloyd Russell-Moyle de ceremoniële scepter weg om zijn ongenoegen over het uitstellen van de stemming over de Brexit-deal te uiten. Die scepter staat symbool voor de koninklijke autoriteit die het Huis krijgt. De parlementsleden reageerden woedend op de actie van hun collega.
11/12 11u45  Douaniers voeren stiptheidsacties in La Louvière en luchthaven CharleroiMedewerkers van de douane gaan dinsdagochtend stiptheidsacties voeren in de overslagterminal van La Louvière. In de namiddag voeren de douaniers dan actie op de luchthaven van Charleroi. Met het ‘schot voor de boeg’ willen ze de aandacht van de nieuwe minister van Financiën, Alexander De Croo, vestigen op de problemen bij de dienst.
11/12 11u45  ‘Geen ruimte voor nieuwe Brexit-onderhandelingen’Er is geen ruimte voor nieuwe onderhandelingen over het echtscheidingsakkoord tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië. Dat heeft Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verklaard in de aanloop naar zijn onderhoud met de Britse premier Theresa May later op de dag.
11/12 11u30  De Crem wil luisteren naar ‘aandachtspunten en prioriteiten’ politievakbondenMinister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) heeft de politievakbonden uitgenodigd voor een overleg op woensdag 12 december. Hij wil ‘naar hun aandachtspunten en prioriteiten’ luisteren.
11/12 11u30  Meghan Markle steelt de show op uitreiking Britse modeprijzenVerrassing van formaat op de uitreiking van de British Fashion Awards. Niemand minder dan Meghan Markle verscheen op het podium om de prijs voor beste ontwerpster van een vrouwenlijn uit te reiken.
11/12 11u30  Vertrouwensstemming of niet? Experts zijn VerdeeldMoet premier Michel na het vertrek van de N-VA het vertrouwen vragen aan het parlement? De juridische dienst van de Kamer meent van wel, maar grondwetsspecialisten raken het niet eens.
11/12 11u30  ‘Vertrouwensstemming is de gewoonte’, zegt juridische dienst KamerDe juridische dienst van de Kamer zegt dat een vertrouwensstemming de gewoonte is. ‘Hoewel ze juridisch niet afdwingbaar is, bestaat er een grondwettelijke gewoonte om ook naar aanleiding van een wijziging van de samenstelling of programma van de Kamer een regeringsverklaring of -mededeling te doen. Het hangt evenwel af van de draagwijdte. Hierna volgt een debat of vertrouwensstemming.’
11/12 11u15  Quotum asielaanvragen stijgt ‘stap per stap’: ‘Dit gaat niet over ander beleid, maar over zwakke mensen helpen’Minister van Volksgezondheid, Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft haar diensten inderdaad gevraagd om het aantal asielaanvragen ‘stap voor stap’ naar boven op te drijven. ‘De situatie was nu eenmaal erg acuut toen ik werd aangesteld. Dit gaat niet over ander beleid, maar gewoon over zwakke mensen beschermen en verantwoordelijkheid nemen.’
11/12 11u15  Bob Jungels is Sportman van het Jaar in LuxemburgWielrenner Bob Jungels werd maandagavond verkozen tot Sportman van het Jaar in Luxemburg. De 26-jarige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik volgt op het palmares tennisser Gilles Müller op, die de voorgaande vier jaar de prijs won.
11/12 11u15  Astana verlengt contract Kazachse renner niet door hartproblemenHet Kazachse WorldTour-team Astana heeft dinsdag laten weten in 2019 niet verder te gaan met renner Bakhtiyar Kozhatayev. Bij de 26-jarige Kazak werden tijdens onderzoeken hartafwijkingen vastgesteld.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

19x Unaniem goedgekeurd: Vlaams Parlement verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen13/12 02u15 - De Standaard: Wetenschap: Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert binnenkort in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro. Het Vlaams Parlement heeft het ontwerp van decreet daarover woensdag unaniem goedgekeurd.
13x ‘Tweede Canadees opgepakt door China’13/12 04u45 - De Standaard: Wetenschap: Volgens de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Chrystia Freeland, is er na de arrestatie van een Canadese ex-diplomaat in China, nog een andere landgenoot in het land opgepakt en ondervraagd. De spanningen tussen Canada en China lopen op sinds de arrestatie van de financieel directeur van het Chinese concern Huawei in Canada.
11x Kinderbijslag: één seconde kan 27.541 euro verschil maken13/12 05u15 - De Standaard: Wetenschap: De nieuwe kinderbijslag creëert erg grote verschillen tussen gezinnen die net voor of net na 1 januari 2019 een kind krijgen.
10x F1-kampioen Lewis Hamilton wil na zijn racecarrière nieuwe dingen leren13/12 12u00 - De Standaard: Wetenschap: Lewis Hamilton is niet geïnteresseerd om het makkelijke pad te volgen na zijn racecarrière en de eerste de beste job in de F1 aannemen. “Het intrigeert me om iets nieuws te leren,” aldus Hamilton.
10x Pentagon noemt nieuw militair offensief van Turkije in Syrië onaanvaardbaar13/12 04u45 - De Standaard: Wetenschap: Het Amerikaanse ministerie van Defensie stuurde woensdag een waarschuwing naar Turkije. Dat land had eerder op de dag aangekondigd een nieuw militair offensief te plannen in Noord-Syrië, tegen de Koerden. Zo’n unilateraal optreden is onaanvaardbaar, aldus het Pentagon.
8x Elf cadeautips voor foodies13/12 09u45 - De Standaard: Wetenschap: Weet u ook niet wat te kopen voor uw veeleisende schoonmoeder, uw lief dat niets nodig heeft of kinderen die eigenlijk alles al hebben? Wij helpen u de komende dagen op weg met een cadeaugids, ter inspiratie.
8x Hongaren protesteren opnieuw tegen ‘slavenwet’13/12 08u45 - De Standaard: Wetenschap: Zo’n 2.000 Hongaren hebben woensdagavond voor het parlementsgebouw in Budapest geprotesteerd tegen een hervorming van de arbeidswet, die het mogelijk maakt dat werknemers jaarlijks 400 uren aan overwerk presteren. Critici spreken van een ‘slavenwet’.
8x Zeker zeven doden en 46 gewonden bij treinongeval in Turkije13/12 08u15 - De Standaard: Wetenschap: In de Turkse hoofdstad Ankara zijn donderdag zeker zeven mensen omgekomen bij een ongeval met een hogesnelheidstrein. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu. Er raakten ook meer dan 40 mensen gewond.
8x Amelie Albrecht wint als eerste vrouw Humo’s Comedy Cup13/12 02u00 - De Standaard: Wetenschap: Amelie Albrecht heeft woensdag, als eerste vrouw ooit, de Humo’s Comedy Cup gewonnen. Ze treedt in de voetsporen van Jens Dendoncker die de vorige editie in 2016 won, zo meldt een persbericht van het weekblad.
7x Studio Brussel krijgt make-over: stoelendans lijkt onvermijdelijk13/12 12u30 - De Standaard: Wetenschap: Studio Brussel wordt in het voorjaar van 2019 in een ander kleedje gestoken. En dat gaat verder dan een nieuw logo. Ook inhoudelijk worden andere accenten gelegd. Netmanager Jan Van Biesen wil nog niet in detail gaan, maar vaststaat dat het muziekaanbod diverser moet en online profilering belangrijker wordt.

Statistieken

Artikels:
35842
Gelezen:
27690
Aantal lezers nu:
76


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven