maandag 17 juni 2019, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
17/06 15u00  Rutten wil dat De Wever ‘klare wijn schenkt’ over gesprekken met Vlaams Belang Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten wil dat Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) ‘klare wijn schenkt’ over de gesprekken met Vlaams Belang. Ze reageert hiermee op het nieuws dat N-VA al inhoudelijke gesprekken voert met Vlaams Belang over de vorming van een Vlaamse regering.
17/06 14u45  Metallica verrast Brussel met Plastic Bertrand In het Koning Boudewijnstadion bracht Metallica zondagavond 'Ça plane pour moi' van Plastic Bertrand. De Amerikaanse band verraste vorige week in Amsterdam al met 'Bloed, zweet en tranen' van André Hazes.
17/06 14u30  FORMATIEBLOG. Kris van Dijck wordt voorzitter Vlaams Parlement Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
17/06 14u15  Jeugdspelers leggen zelf wedstrijd stil wegens ruziënde ouders De voetballertjes van Malaga CF hebben zondag zelf hun wedstrijd stilgelegd omdat ze niet akkoord waren met het gedrag van de ouders in de tribune. Hun beslissing kon op veel applaus rekenen.
17/06 14u15  Als gamen geen spel meer is: ‘Soms raakt het evenwicht totaal zoek’ Onze jeugd speelt hoog spel, blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Een op de vijf Belgische jongeren gamet meer dan vijftien uur per week. Verslaafd is hij daarom niet, maar dat urenlang gamen vergroot wel het risico op problemen, fysiek én mentaal.10 
17/06 14u00  Iran wil meer uranium verrijken dan internationaal toegelaten Iran dreigt ermee binnenkort over een grotere voorraad aan lichtverrijkt uranium te beschikken dan volgens het nucleair akkoord van 2015 is toegelaten. Het land wil op die manier de Verenigde Staten zover krijgen sancties te verlichten. Gaat de VS daar niet op in, dan stapt Iran deels uit het nucleaire akkoord.
17/06 14u00  Vande Lanotte en Reynders, omdat er geen alternatief is De informatie-opdracht van Johan Vande Lanotte en Didier Reynders wordt ‘hoogstwaarschijnlijk’ verlengd. Er is geen alternatief zolang de regeringsvorming in Wallonië en Vlaanderen in mist gehuld blijft.
17/06 13u45  Orel Mangala zit met gemengde gevoelens op EK U21: “Ben zelf tevreden, maar we winnen niet” De Belgische beloften verloren zondagavond tegen Polen (3-2) dan wel hun eerste wedstrijd op het EK U21, één man maakte indruk op het Belgische middenveld. Orel Mangala koppelde een sterk loopvermogen aan veel duelkracht en bracht de Belgen vroeg in de wedstrijd ook nog eens bijna op voorsprong met een vlammend schot op de paal. Tijdens zijn persbabbel gaf hij dan ook aan tevreden te zijn over zijn match. “Maar dat is niet belangrijk”, voegde hij er meteen aan toe. “Want het heeft niets opgebracht.”
17/06 13u45  Amerikaanse sancties kosten Huawei 30 miljard dollar De Chinese telecomreus Huawei heeft de rekening gemaakt van de Amerikaanse sancties waar het bedrijf onder lijdt. De omzet zal de volgende twee jaar 30 miljard dollar (26,7 miljard euro) onder de verwachtingen liggen, aldus Huawei-topman Ren Zhengfei.
17/06 13u45  Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste Théo Hayez De politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt. De beelden zijn gemaakt op 31 mei, rond 19.45 uur. Op de beelden zijn de kleren die de jongen op de dag van zijn verdwijning droeg, duidelijk te zien.10 
17/06 13u30  Elias Cobbaut: “Had liever dat Italië-Spanje gelijk was geëindigd” “We kunnen Spanje kloppen.” Elias Cobbaut klinkt een dag na het ontgoochelende verlies tegen Polen (3-2) strijdvaardig. “Wanneer je drie matchen in negen dagen tijd speelt, moet je niet blijven mopperen.”
17/06 13u30  BAS onderzoekt onpartijdigheid voorzitter matchfixingzaak na wrakingsverzoek fans KV Mechelen Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft een college samengesteld dat zich moet buigen over het wrakingsverzoek tegen Herman Huygens, voorzitter van de drie arbiters die moeten oordelen over vermeende competitievervalsing in KV Mechelen/Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Dat heeft het BAS zondagavond gemeld via zijn website.
17/06 13u30  Financiële sector wil meer vrouwen aan de top Febelfin, de federatie van de financiële sector, en andere financiële spelers ondertekenen maandag een charter dat pleit voor meer genderdiversiteit in de financiële sector.
17/06 13u00  E17 na zes uur vrijgemaakt, nog steeds lange files Door twee ongevallen in Beervelde en Lokeren op de E17 is er al de hele dag verkeerschaos in de regio. De weg is op beide plekken opnieuw open, maar er staan nog lange files. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
17/06 12u45  FORMATIEBLOG. Bruno Tobback wil dat zijn partij herbront Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.12 
Laatste update: vandaag om 15u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

21x Kortrijk gaststad voor Warmste Week17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: De Warmste Week van Studio Brussel strijkt eind dit jaar neer in Kortrijk.
13x Boeing geeft nieuw veiligheidsprobleem met Dreamliner toe17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Na klachten van verschillende piloten heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing in The Guardian toegeven dat het blussysteem van de motoren in sommige Boeing 787 Dreamliners niet werkt. Het is het zoveelste probleem met het vliegtuigtype.
12x FORMATIEBLOG. Bruno Tobback wil dat zijn partij herbront17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun federale opdracht. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. De PS neemt in Wallonië het voortouw. In Brussel is er een akkoord: er komt een regering met Groen, SP.A en Open VLD aan Vlaamse kant, en PS, Ecolo en Défi aan Franstalige kant. Zeer tot ongenoegen van de MR.
12x Hinder op E17 rond Gent blijft aanhouden: 'Takelen vrachtwagen verloopt moeizaam'17/06 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Door een ongeval op de E17 in Beervelde staat het verkeer volledig stil. De snelweg richting Lokeren is opnieuw open, in Beervelde blijft de weg afgesloten. Om 11 uur stond er 10 kilometer stilstaand verkeer. 'Blijf omrijden', zegt het Vlaams Verkeerscentrum.
12x Stoffel Vandoorne na podium in Le Mans: "Een geweldige eerste ervaring"17/06 07u00 - De Standaard: Wetenschap: Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte tijdens zijn debuut in de 24u van Le Mans meteen op het podium. Een schitterend resultaat na een ijzersterke eerste deelname aan de legendarische race.
12x Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat zegt dat over de democratie in Turkije?17/06 03u45 - De Standaard: Wetenschap: Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
12x Istanbul kiest opnieuw een nieuwe burgemeester. Wat dat zegt over de democratie in Turkije17/06 03u15 - De Standaard: Wetenschap: Zondag kiest Istanbul een nieuwe burgemeester. Opnieuw. Want dat gebeurde al eens op 31 maart. Maar de uitslag werd na een paar spannende weken ongeldig verklaard.
11x Na hele reeks schandaaltjes wil Geert Versnick ereschepen worden: ‘Hallucinant’17/06 08u30 - De Standaard: Wetenschap: Open VLD-politicus Geert Versnick (62), die na een reeks schandaaltjes is gestopt als gedeputeerde en gemeenteraadslid, heeft een aanvraag ingediend om ereschepen van Gent te worden. Die staat maandagavond op de agenda van de bevoegde gemeenteraadscommissie. PVDA verzet zich.
11x Metallica: complexloos metaltainment17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: En toen zongen 50.000 metalheads met hun schoonste kopstemmetje: ‘Oe-oe-oe-oe, ça plane pour moi’. Alleen James Hetfield – ‘Papa Het’ voor de vrienden – kan zijn Metallica-family zo ver krijgen. Ook al schuwde de band het oude en harde werk niet op zijn concert gisteren in het Koning Boudewijnstadion.
11x Amnesty vraagt onderzoek naar lot Oeigoerse familie in ambassade Peking17/06 07u15 - De Standaard: Wetenschap: Amnesty International vraagt een onderzoek bij Buitenlandse Zaken naar het lot van een Oeigoerse familie die door de Chinese familie werd opgepakt nadat ze bescherming zocht in de Belgische ambassade in Peking.

Statistieken

Artikels:
31267
Gelezen:
27059
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven