woensdag 17 oktober 2018, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard: Wetenschap pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

De Standaard: Wetenschap

Verbergen Tonen
17/10 14u15  N-VA haakt karretje aan Oostendse coalitievorming Na CD&V stapt nu ook N-VA mee in een huwelijk met Open VLD, zo bevestigt Bart Tommelein (Open VLD). Hij had woensdagochtend een gesprek met de N-VA, de derde partij van Oostende. De sleutel ligt bij Groen.
17/10 14u15  Zendaya treedt in voetsporen van Gigi Hadid bij Tommy Hilfiger De Amerikaanse Zendaya is het nieuwe gezicht van Tommy Hilfiger. De 22-jarige zangeres en actrice zal een eigen lijn ontwerpen en opduiken in de lentecampagne van het merk.
17/10 14u15  Zware explosie op school op Krim, Poetin schakelt FSB in Op het schiereiland de Krim zijn minstens 13 doden en 50 gewonden gevallen nadat een explosief ontplofte in een middelbare school. Het Kremlin gaat uit van terrorisme.
17/10 13u45  Een op drie chemicaliën volgt EU-wetgeving niet Toont Europa zijn tanden aan de chemiesector? Het voerde een strenge wet over de risico’s van chemische stoffen in, maar kan die nauwelijks afdwingen. ‘We hebben jaren gezwoegd om één van de beste wetten te maken, maar we hebben het slechtste toezicht ter wereld.’
17/10 13u45  Revolutie bij de voetbalbond: bondsgebouw wordt verkocht, arbiters krijgen hulp De Belgische voetbalbond (KBVB) zal zijn hele werking naar Tubeke verhuizen. Dat heeft Peter Bossaert, sinds vorige maand CEO van de KBVB, woensdag bekendgemaakt op een persmoment in het Belgian Football Center in de Waals-Brabantse gemeente. De maatregel kadert in een elfpuntenplan die het roer volledig moet omgooien bij de voetbalbond.
17/10 13u45  E40 richting Brussel terug vrij Op de E40 waren woensdagochtend alle vier rijstroken richting Brussel afgesloten door een ongeval in Sterrebeek. Intussen zijn alle rijstroken terug beschikbaar.
17/10 13u45  De 6 beste films van de week Oktober filmmaand: er vallen meer sterren uit de filmrecensies dan bladeren van de bomen. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
17/10 13u30  Zware explosie op Russische school, Poetin schakelt FSB in Op de Krim zijn minstens 10 doden en 40 gewonden gevallen nadat een explosief ontplofte in een middelbare school. Het Kremlin sluit terrorisme niet uit.
17/10 13u15  ‘Saudische kroonprins betrokken bij dood journalist’ De druk op Saudi-Arabië om schuld te bekennen over de vermiste journalist Jamal Khashoggi, wordt steeds groter. Volgens The New York Times zijn verschillende medewerkers van de Saudische kroonprins bin Salman betrokken bij de verdwijning. Bondgenoot Trump stuurde Mike Pompeo naar Riyad en Ankara in een poging de situatie te ontmijnen.
17/10 13u15  Marx manipuleert Molenbeek Of communisten compromissen kunnen sluiten, is de vraag. PTB-PVDA, de morele winnaar van de verkiezingen in Brussel, stuurt aan op een systeemswitch en past die alvast toe op de Molenbeekse coalitiegesprekken. Gisteravond liet de partij doodleuk en zonder overleg weten dat ze pas volgende week verder wil onderhandelen. Catherine Moureaux (PS) danst op een slappe koord.
17/10 13u00  Fukushima zet in op toerisme: ‘Er is hoop hier’ Fukushima is wereldwijd gekend omwille van de dodelijke aardbeving en de gevolgen voor de nucleaire kerncentrale. Maar de inwoners willen het toerisme er, acht jaar na de ramp, opnieuw opstarten. ‘Het leven in Fukushima gaat gewoon door.’
17/10 12u45  Eén trekt de stekker uit ‘Weg zijn wij’ Het Eén-programma Weg zijn wij, de opvolger van Vlaanderen vakantieland, houdt volgende maand op te bestaan. Hoewel het programma op zaterdagavond goed scoort, trekt Eén er na drie seizoenen de stekker uit ‘omdat de zender meer dan ooit keuzes moet maken’.
17/10 12u45  Kris Meeke maakt na ontslag bij Citroën comeback in WK rally bij Toyota Kris Meeke maakt in 2019 deel uit van het Toyota Team en wordt teamgenoot van Ott Tänak en Jari Matti Latvala. Dat maakte Toyota woensdag bekend via een persbericht. Net als dit seizoen neemt ook volgend seizoen Toyota met drie wagens deel aan het WK Rally.
17/10 12u45  ‘Bart De Wever heeft heel veel geluk gehad’ ‘Vrienden, we hebben het gehaald’, riep Bart De Wever zondagavond uit. De N-VA behield haar 23 zetels in de Antwerpse gemeenteraad en de huidige coalitie kan verder. Maar veel heeft het niet gescheeld of het was anders uitgedraaid.
17/10 12u15  Wat Peumans letterlijk zei over Bosnië in zijn speech Spanje verbrak dinsdag alle diplomatieke betrekkingen met Vlaanderen. De druppel die de emmer deed overlopen zou een speech van Jan Peumans (N-VA) zijn. Maar wat zei de Vlaams parlementsvoorzitter daarin nu echt?
Laatste update: vandaag om 14u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/10 12u30  Restaurants op Brusselse Grote Markt willen gemeenschappelijke keukenZes restaurants in het centrum van Brussel, waarvan er vier uitgeven op de Grote Markt, gaan werken met een gemeenschappelijke keuken. Dat staat in een plan van de restaurants om uit een procedure van gerechtelijke reorganisatie te komen, zo meldt L’Echo.
11/10 12u30  Bekijk de verdachte wedstrijden die justitie onder de loep neemtHet gerecht heeft woensdagochtend 44 huiszoekingen verricht in ons land, onder meer om na te gaan of er vorig seizoen in de degradatiestrijd aan matchfixing gedaan werd. De goede relatie tussen Dejan Veljkovic, lange tijd de huismakelaar van KV Mechelen, en de scheidsrechters Bart Vertenten en Sebastien Delferiëre wordt met argusogen bekeken. Een overzicht van de wedstrijden die volgens onze informatie het voorwerp zijn van het gerechtelijk onderzoek.
11/10 12u15  'Bomen knakken alsof het tandenstokers zijn': zo zwaar sloeg orkaan Michael toeOrkaan Michael is woensdag aan land gegaan in Florida en richt er heel wat schade aan. Op de eerste beelden uit het rampgebied is te zien hoe daken werden weggeblazen en bomen en elektriciteitspalen afgerukt.
11/10 12u15  Geen gratis wifi meer op de busAlmaar meer mensen gebruiken vooral 4G op de bus en tram, waardoor De Lijn het gebruik van hun gratis wifi fors zag dalen. Zo fors, dat ze besloten om het project helemaal te schrappen.
11/10 12u00  "Max Verstappen zou niet opzettelijk iemand van de baan rijden"Ondanks hun aanrijding tijdens de GP van Japan afgelopen weekend gelooft Kimi Raikkonen niet dat Verstappen het soort rijder is dat zijn concurrent zonder enige reden van de baan zou rijden.
11/10 12u00  Bepalen de media wie zondag de verkiezingen wint?Zijn kranten, radio en televisie de kingmakers? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos praat erover met hoofdredacteur Karel Verhoeven.
11/10 11u45  Astronauten onderweg naar ISS moeten noodlanding makenDe ruimtecapsule die donderdag met een Sojoez-draagraket naar het internationaal ruimtestation ISS zou gaan, heeft een noodlanding moeten maken in Kazachstan. De twee astronauten zouden ongedeerd zijn.
11/10 11u45  Bekijk de verdachte wedstrijden die onderzocht wordenHet gerecht heeft woensdagochtend 44 huiszoekingen verricht in ons land, onder meer om te onderzoeken er vorig seizoen in de degradatiestrijd aan matchfixing gedaan werd. Een overzicht van de wedstrijden die onderzocht worden.
11/10 11u45  It’s the economy stupid maakt Trump zenuwachtigDe tirades van president Donald Trump. Het is vertrouwde kost. Gisteravond was de top van de Amerikaanse Centrale Bank aan de beurt. ‘Ik denk dat ze gek zijn geworden’. Omdat Trump graag uitpakt met zijn imago als de motor van het Amerikaanse economie.
11/10 11u15  Beroemdste letters van Amsterdam zijn bedreigdZe staan vereeuwigd op miljoenen vakantiefoto’s, de I Amsterdam-letters op het Museumplein in de Nederlandse hoofdstad. Maar de Amsterdamse gemeenteraad heeft nu beslist dat de metershoge letters moeten verdwijnen.
11/10 11u15  Wie hijst zich uit de modder naar ’t Schoon Verdiep?In Antwerpen is de campagne al bijzonder modderig geweest. Die leidde de aandacht af van de ware inzet van de verkiezingen: behoudt burgemeester Bart De Wever zijn meerderheid of krijgt de stad een nieuwe coalitie? Politiek journalisten Bart Brinckman en Matthias Verbergt vertellen wat er echt op het spel staat in de grootste stad van Vlaanderen.
11/10 11u15  'Voor Open VLD zou het een absolute nachtmerrie zijn om Mechelen te verliezen'Mechelen is de stad van de man die vorig jaar verkozen werd tot beste burgemeester ter wereld: Bart Somers. Sinds 2001 heeft de Open VLD’er de sjerp om in de vijfde stad van Vlaanderen, en vandaag zit die hem strakker dan ooit. Wie doet Somers en zijn stadslijst wat? Matthias Verbergt legt uit hoe de kaarten liggen.
11/10 11u15  Herentals: het broodzakkenoorlogjeWekenlang lag de N-VA in Herentals onder vuur omdat haar twee kopstukken, Kamerlid Yoleen Van Camp en horeca-ondernemer Pascal Van Nueten, aan de Herentalse bakkers gratis broodzakken met hun hoofden erop hadden bezorgd en hen geld hadden gegeven om hun brood in die zakken te verpakken. Het leidde tot een heus broodzakkenoorlogje met zware aanvallen van de politieke concurrentie, maar ook van binnen de eigen partij: sommige kandidaten verlieten de N-VA en vormden de lijst Herentals Anders.
11/10 11u00  Bestuur en spelers van Waasland-Beveren ondervraagd in onderzoek “Propere Handen”De bestuurstop en enkele spelers van Waasland-Beveren zijn ondervraagd in het kader van het onderzoek “Propere Handen”. Voorzitter Dirk Huyck en zijn CEO Olivier Swolfs werden gisteren meegenomen voor verhoor en zijn vandaag weer vrijgelaten. Ook enkele spelers werden aan de tand gevoeld.
11/10 11u00  Lokeren kan weer verkiezingsfeestenDe bakermat van de Lokerse feesten, Sporting Lokeren en Lokerse paardenworsten: deze stad aan de Durme heeft veel streekproducten om trots op te zijn. Je zou er spontaan de gemeentepolitiek van vergeten.
11/10 11u00  Wie vult het Leuvense gat na het tijdperk-Tobback?Voor het eerst in 24 jaar ligt het veld open bij de gemeenteraadsverkiezingen in Leuven. Met burgemeester Louis Tobback van SP.A verdwijnt de figuur die de lokale politiek al die tijd domineerde. De concurrenten ruiken hun kans. Wim Winckelmans vertelt wat er op het spel staat.
11/10 10u45  Leekens gaat dan toch weer trainen en trekt naar topclub in TunesiëGeorges Leekens denkt nog niet aan stoppen. Na een mislukt avontuur als Hongaars bondscoach trekt de 69-jarige trainer naar Tunesië. Daar wordt hij coach bij Étoile Sportive du Sahel.
11/10 10u30  Leekens wordt opnieuw trainer en trekt naar topclub in TunesiëGeorges Leekens denkt nog niet aan stoppen. Na een mislukt avontuur als Hongaars bondscoach trekt de 69-jarige trainer naar Tunesië. Daar wordt hij coach bij Étoile Sportive du Sahel.
11/10 10u00  De werkvloer van de toekomst: digitaliseren én humaniserenRobotisering, artificiële intelligentie (AI) en sensortechnologie: gaan ze jouw job veranderen of zelfs overnemen? Of kiezen we de richting van een Human Revival, waarbij technologie werknemers ondersteunt? De zevende HR Summit van SBS Skill Builders die doorging in Deurle probeerde doorheen het koffiedik de trends te ontwaren.
11/10 10u00  Freestyle skiër pakt uit met 'parkour 3.0'De Zwitserse freestyle skiër Andri Ragettli heeft een bijzondere trainingsroutine. Om zijn stabiliteit te oefenen, zet hij de oefenzaal vol turntoestellen en doorkruist hij die zaal zonder de grond te raken. Het resultaat: een spectaculair staaltje parkour.
11/10 10u00  Dit gebeurt er vandaag in Operatie 'Schone Handen'De spelersmakelaars en scheidsrechters die in het middelpunt staan van Operatie 'Schone Handen', hebben de nacht in de cel doorgebracht, net als Club Brugge-trainer Ivan Leko. Die laatste verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter, terwijl andere betrokkenen vanochtend nog verhoord worden.
11/10 09u45  Belgisch voetbalschandaal is wereldnieuws: ‘Bananenrepubliek boven aan de Fifa-ranglijst’Huiszoekingen bij de helft van de eersteklassers, scheidsrechters en een coach die meegenomen worden voor verhoor: het nieuws dat in België insloeg als een bom, is ook in het buitenland groot nieuws. Zelfs tot in de Verenigde Staten kijken ze vreemd op van het bericht dat het land dat het zo goed deed op het WK voetbal in de zomer, ineens op deze manier in het nieuws komt. Een overzicht.
11/10 09u45  Bekijk de verdachte wedstrijden waar alles om draaitHet gerecht heeft woensdagochtend 44 huiszoekingen verricht in ons land, onder meer om te onderzoeken of KV Mechelen en zijn huismakelaar Dejan Veljkovic vorig jaar door matchfixing in eerste klasse probeerden te blijven. Een overzicht van de toen al omstreden degradatiematchen van vorig seizoen.
11/10 09u30  Belgisch voetbalschandaal is wereldnieuws: ‘Bananenrepubliek bovenaan de FIFA-ranglijst’Huiszoekingen bij de helft van de eersteklassers, scheidsrechters en een coach die meegenomen worden voor verhoor: het nieuws dat in België insloeg als een bom, is ook in het buitenland groot nieuws. Zelfs tot in de Verenigde Staten kijken ze vreemd op van het bericht dat het land dat het zo goed deed op het WK voetbal in de zomer, ineens op deze manier in het nieuws komt. Een overzicht.
11/10 09u30  Henrotay: ‘Ik heb nooit spelers bestolen’De Belgische spelersmakelaar Christophe Henrotay verdedigt zich. ‘Schandalig dat men nu alles op één hoop gooit.’
11/10 09u15  New Yorker plande bomaanslag om verkiezingen door loting onder aandacht te brengenEen 56-jarige man uit New York is woensdag gearresteerd omdat hij van plan zou zijn geweest om zichzelf op te blazen tijdens de Amerikaanse Congresverkiezingen van 6 november. Hij wilde zo aandacht vragen voor zijn politieke overtuigingen.
11/10 09u00  Dit zijn de verdachte wedstrijden waar alles om draaitHet gerecht heeft woensdagochtend 44 huiszoekingen verricht in ons land, onder meer om te onderzoeken of KV Mechelen en zijn huismakelaar Dejan Veljkovic vorig jaar door matchfixing in eerste klasse probeerden te blijven. Een overzicht van de toen al omstreden degradatiematchen van vorig seizoen.
11/10 08u00  Dit gebeurt er vandaag in operatie schone handenDe spelersmakelaars en scheidsrechters die in het middelpunt staan van operatie schone handen, hebben de nacht in de cel doorgebracht, net als Club Brugge-trainer Ivan Leko. Die laatste verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter, terwijl andere betrokkenen vanochtend nog verhoord worden.
11/10 07u30  Foetus gevonden op straat in EssenIn Essen heeft een voetganger woensdagavond een foetus van amper een tiental centimeter groot gevonden. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens.
11/10 07u15  Prachtige zaterdag in het verschietDonderdag is het bewolkt maar warm, en ook vrijdag zijn er nog wat wolken. Zaterdag komt de zon er echter door en stijgt het kwik plaatselijk zelfs tot 26 graden.
11/10 07u15  Alweer verpulveren we weerrecordsOok vandaag, morgen en zaterdag gaan we over de twintig graden in ons land. Zo gaan we naar 128 lentedagen dit jaar. Normaal komen we aan 88,5 dagen van 20 graden of meer.
11/10 07u15  Gevlucht uit Iran, nu op lijst N-VA: “Het kruisje om mijn nek draag ik altijd”Op plaats 12 op de lijst van N-VA staat Rossana Khoshaba (49). Om haar nek draagt ze altijd een kruisje: uit overtuiging als Assyrisch christen, maar ook als een schild tegen vooroordelen.
11/10 07u15  Carina is er als “echte rooie” niet gerust in: “Ik hoop echt dat ik na zondag nog buiten kan komen”SP.A scoort nationaal slecht in de peilingen en lijkt in Sint-Niklaas nog enigszins stand te houden. Alleen moet de partij het deze keer doen zonder voormalig kartelpartner Groen. Trouwe SP.A-militante Carina Trienpont wacht het resultaat bang af.
11/10 07u15  Mitra De Kempeneer neemt het met Activ’ op tegen gevestigde waarden: “We zijn de enige lijst met Nederlandstaligen”De Linkebeekse ondernemer Mitra De Kempeneer dingt nu zondag met zijn tweetalige lijst Activ’ mee naar de gunst van de kiezer. “Ik wil tonen dat de twee taalgemeenschappen samen iets moois kunnen realiseren.”
11/10 07u15  Twee keer een Lombaert M. op plek 6 bij verkiezingenLombaert M. op 6. Het is de slogan waarmee Marco Lombaert (40) en zijn dochter Michelle (18) samen naar de kiezer trekken.
11/10 07u15  Nog maar 18 en toch staat Camille al op tweede plaats voor verkiezingen: “Maar ik ben nog te onervaren om schepen te worden”Voor het eerst naar het kieshokje mogen en helemaal bovenaan een lijst op jezelf kunnen stemmen: het is niet veel 18-jarigen gegeven, maar wel Camille Mortier. De naam van de Zwevezeelse vind je zondag al op plaats twee van de Wingense CD&V-lijst.
11/10 07u15  “Hallucineer niet, stem op Wiet”; N-VA-kandidate (67) met opmerkelijke voornaam verwerkt die dan maar in haar sloganWie de auto van Wiet Bernaert (67) uit Zomergem recent zag passeren, kon er moeilijk naast kijken. De kandidate voor N-VA Lievegem koos voor een wel heel opmerkelijke slogan: “Negatieve reacties kreeg ik nog niet en mijn auto werd nog niet beschadigd.”
11/10 07u15  Gezondheidsproblemen, stress en onverwacht hondsitten en dus trekt partij zich op drie dagen voor de verkiezingen terugOp drie dagen voor de verkiezingen trekt René Wijffels de stekker uit de lijst De Oostendenaar. Hij roept zijn kiezers op om te stemmen voor Bart Tommelein (Open VLD).
11/10 07u15  OCMW-voorzitter steekt blanco volmacht bij verkiezingsfolder: "Ongehoord en onfatsoenlijk”Voorzitter Kenny Viskens (N-VA) van het OCMW van Arendonk ligt onder vuur omdat hij bij alle bewoners van het OCMW-rusthuis een persoonlijke verkiezingsfolder in de brievenbus heeft gestoken, vergezeld van een blanco volmachtformulier.
11/10 07u15  Genkse burgemeester Wim Dries wil geen schepen worden onder Zuhal Demir: “Dan zet ik liever stap opzij”Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). “Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden”, zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.
11/10 07u15  “Of ik een goede raad heb voor mijn opvolger? Zo veel mogelijk overleggen en inspraak geven”Op 1 januari geeft burgemeester Johan De Rycke (CD&V) na twaalf jaar de sjerp door. “Ik heb Beernem de moderne tijd binnengeloodst”, zegt hij. “Maar dat ik geen extra treinen kon bekomen voor onze gemeente is een grote frustratie.”
11/10 07u15  Lekker dineren... op een verkiezingsafficheWie deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen, wil opvallen. En dat doen sommigen door meer dan alleen borden langs de kant van de weg te plaatsen.
11/10 07u15  Anonieme steun en 100.000 euro voor De Wever en co.Met paginagrote advertenties in haast alle kranten heeft ondernemer Jorik Rombouts zijn steun uitgesproken voor het huidige Antwerpse beleid. “Laat het vooral zo doorgaan!”, klinkt het. Achter de campagne gaat nog een hoop anonieme ondernemingen schuil. Politicoloog Bart Maddens (KUL) waarschuwt voor Amerikaanse toestanden. “In tegenstelling tot partijen, mogen bedrijven onbeperkt geld pompen in campagnes.”
11/10 07u00  Leko brengt nacht door in de celSpelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic en Club Brugge-trainer Ivan Leko hebben woensdagnacht in de cel doorgebracht. Leko's advocaat Walter Van Steenbrugge toonde zich woensdagavond positief over de afloop: 'Hij zal snel weer thuis zijn.'
11/10 05u15  Iran roept Duitse ambassadeur op het matje, omdat van terreur verdachte diplomaat aan België werd uitgeleverdDe Iraanse autoriteiten hebben woensdag de Duitse ambassadeur in Teheran op het matje geroepen. Dat gebeurde uit protest tegen de overlevering door Duitsland van een Iraans diplomaat aan ons land. De diplomaat is woensdag in België aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse oppositiepartij MEK in Frankrijk.
11/10 05u15  Operatie schone handen: probeerde Mechelen via matchfixing in eerste te blijven?Het gerecht onderzoekt of KV Mechelen en huismakelaar Dejan Veljkovic vorig jaar door matchfixing in eerste klasse probeerden te blijven.
11/10 04u45  Genkse burgemeester Wim Dries past voor schepenambt onder Zuhal DemirBurgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). ‘Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden’, zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.
11/10 04u30  Minstens drie doden bij aardbeving op Indonesisch eiland JavaBij een aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn minstens drie doden gevallen, zo maakten de lokale autoriteiten donderdag bekend. De beving had een kracht van 6 op de schaal van Richter.
11/10 03u00  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan Michael bereikt Florida: veel schade en minstens één dodeOrkaan Michael is woensdag aan land gegaan in Florida en richt er heel wat schade aan. Op de eerste beelden uit het rampgebied is te zien hoe daken werden weggeblazen en bomen en elektriciteitspalen afgerukt. Die beschadigden heel wat auto’s. Er is ook al sprake van minstens één dode. De orkaan werd op voorhand bestempeld als ‘extreem gevaarlijk’.
11/10 01u00  Roundup-proces moet waarschijnlijk worden overgedaanChemiereus Bayer krijgt waarschijnlijk een herkansing in de zaak over een schadevergoeding van 289 miljoen dollar aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup. Een rechter in San Francisco overweegt om de zaak opnieuw te laten behandelen, omdat de tot dusver aangedragen bewijzen niet zouden volstaan. Het gaat om een voorlopige beslissing.
11/10 00u45  Dean Smith volgt Steve Bruce op bij Aston Villa, John Terry wordt assistentDean Smith vervangt de ontslagen Steve Bruce bij de Engelse tweedeklasser Aston Villa, zo maakte de club woensdagavond bekend. Voormalig international John Terry wordt zijn assistent, Jesus Garcia Pitarch is dan weer de nieuwe sportdirecteur bij de club uit Birmingham.
10/10 23u15  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan bereikt FloridaOrkaan Michael heeft woensdagmiddag het vasteland van Florida bereikt. Het oog van de storm kwam aan land in Mexico Beach, met windsnelheden tot 250 km/u. De orkaan is nu een categorie 4. Dat is de op een na hoogste categorie.
10/10 22u45  Studenten kunnen pakje friet krijgen als ze niet wildplassen in GentIn Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen.
10/10 22u45  Filou Oostende opent Champions League met thuisnederlaagOostende heeft zijn eerste opdracht in de Champions League verloren. De Griekse nieuwkomer Promitheas Patras won niet onverdiend met 84-93.
10/10 22u30  Italiaanse snelwegbrug stort in na hevige regenvalOp het Italiaanse eiland Sardinië is een snelwegbrug woensdag deels ingestort na hevige regenval.
10/10 22u15  Tweede overwinning in de EuroCup basket voor Sam Van Rossom met ValenciaValencia heeft woensdag met 67-72 (rust: 38-31) gewonnen bij het Turkse Ankara op de tweede speeldag van de ULEB EuroCup basketbal. Onze landgenoot Sam Van Rossom speelde 31 minuten mee voor de Spanjaarden.
10/10 22u15  Ronaldo ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik ten stelligsteStervoetballer Cristiano Ronaldo kijkt in de Verenigde Staten tegen beschuldigingen van verkrachting aan, maar volgens zijn advocaat Peter Christiansen had hij er louter een relatie ‘met volledige instemming’. Dat liet de advocaat woensdag weten in een mededeling op de website van Gestifute, het makelaarsbureau dat Ronaldo vertegenwoordigt.
10/10 21u45  België levert Chinese ‘spion’ uit aan VSBelgië heeft een medewerker van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
10/10 21u30  Advocaat Van Steenbrugge: ‘Leko zal snel weer thuis zijn’Advocaat Walter Van Steenbrugge toonde zich woensdagavond positief over de afloop van de operatie Propere Handen voor Ivan Leko, de trainer van Club Brugge die opgepakt werd bij operatie Schone Handen: 'Hij zal snel weer thuis zijn.
10/10 21u30  Murdoch wil Musk vervangen als voorzitter van TeslaJames Murdoch, afscheidnemend ceo van 21st Century Fox en zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch, ligt volgens de Financial Times in polepositie om Elon Musk op te volgen als voorzitter van Tesla.
10/10 21u30  52-jarige man opgepakt op Cyprus in operatie ‘schone handen’Op Cyprus is woensdag een 52-jarige man opgepakt met een Europees aanhoudingsbevel, in het kader van het Belgisch onderzoek naar fiscale fraude en mogelijke matchfixing. Dat schrijft de Cypriotische krant Financial Mirror woensdagavond op basis van de plaatselijke politie.
10/10 21u00  Ook drie toplui KV Mechelen meegenomen voor verhoorBij tweedeklasser KV Mechelen zijn de hoofdaandeelhouder, de financieel en de sportief directeur meegenomen voor verhoor in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal. Alle personen die vandaag meegenomen zijn, werden als verdachte, en niet als getuige, verhoord. Dat bevestigt het federaal parket.
10/10 20u45  ‘Definitieve doodsteek’ voor UplaceDe Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het shoppingcomplex Uplace in Machelen vernietigd. Dat melden de organisaties Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en Bral dinsdag. Ze spreken van de ‘definitieve doodsteek’ voor het project.
10/10 20u30  LIVESTREAM. Antwerpse kopstukken gaan in debat in de RomaVanavond om 20.30 uur gaan de lijsttrekkers van de zeven grote Antwerpse partijen met elkaar in debat in De Roma. Dat debat wordt georganiseerd door ATV en de Gazet van Antwerpen. Het is een van hun laatste debatten voor de Antwerpse kiezer zondag het laatste woord heeft. U kan het debat live volgen op onze website.
10/10 20u30  Christian Benteke met succes geopereerd aan de knieRode Duivel Christian Benteke heeft met succes een kijkoperatie ondergaan aan zijn knie, zo maakte zijn club Crystal Palace woensdag bekend.
10/10 20u30  Catherine de Zegher krijgt steun uit kunstwereld via open briefIn een open brief betuigen 63 namen uit de Belgische en internationale kunstwereld hun steun aan de geschorste museumdirectrice Catherine de Zegher.
10/10 20u15  Hellhole wil hipstertown worden‘Tegenwoordig zetten jonge Molenbekenaren “1080 Brussel” op hun sollicitatiebrieven’, vertelt parlementslid Khadija Zamouri (Open VLD). Nochtans probeert de Brusselse gemeente met de slechtste reputatie in het post-Moureaux-tijdperk te verrijzen uit de as. Zeg niet ‘opkuisen’, maar ‘opknappen’.
10/10 20u00  De Gendt en Wellens tonen zich in Milaan-Turijn, maar Pinot verslaat wereldkampioen ValverdeThibaut Pinot heeft woensdag Milaan-Turijn (Ita/1.BC) gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ toonde zich op de Superga de sterkste bergop. Hij haalde het voor de Colombiaan Miguel Ángel López (Astana), die op 1,3 kilometer van het einde ten val kwam, en wereldkampioen Alejandro Valverde. Er eindigden geen Belgen in de top tien.
10/10 20u00  Parket: ‘Alle opgepakte personen als verdachte verhoord’De personen die verhoord werden in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal, werden allemaal als verdachte, en niet als getuige, verhoord. Dat bevestigt het federaal parket.
10/10 20u00  Ook onderzoek tegen makelaar Christophe HenrotayHet Belgische voetbal staat in brand door een grootschalig onderzoek naar fraude en matchfixing. Makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic staan in het oog van de storm, maar volgens het parket van Tongeren loopt er ook een strafonderzoek tegen Christophe Henrotay, de makelaar van onder meer Thibaut Courtois. Dat meldt De Tijd. Dat onderzoek staat los van operatie ‘Schone handen’.
10/10 19u45  Als de Rode Duivels komend jaar de Nations League winnen, krijgen ze meer dan tien miljoen euroDe UEFA heeft woensdag aangekondigd dat de te verdienen bedragen in de Nations League gevoelig stijgen. Zowel de basisbedragen die alle landen krijgen als de premies voor de verschillende groepswinnaars, gaan met liefst vijftig procent omhoog.
10/10 19u45  Van de gokchinees tot het ‘feest in Waterschei’: de grootste schandalen uit het Belgische voetbalOperatie Schone Handen is lang niet het eerste schandaal dat het Belgische voetbal op haar grondvesten doet daveren. Ook in het verleden werd de voetballiefhebber opgeschrikt door minder fraaie praktijken die aan het licht kwamen. Een zwarte lijst.
10/10 19u30  Tachtig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij ‘recidive dierenbeulen’Op een boerderij in het Vlaams-Brabantse Pepingen zijn zowat zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen in beslag genomen wegens dierenverwaarlozing. De veehouders werden eerder al meermaals veroordeeld omdat ze hun dieren onvoldoende hadden verzorgd. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus op de ‘recidive dierenbeulen’.
10/10 19u00  Man overleden na ongeval met vluchtmisdrijf, twee verdachten opgepaktNa de aanrijding van een bejaard koppel, dinsdagmiddag in de Ruzettelaan in Blankenberge, is een 78-jarige man overleden. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Twee verdachten werden aangehouden.
10/10 18u45  Gent doet vredesvoorstel aan NMBS voor ‘geamputeerd station’De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, het drukste treinstation van het land na Brussel. Het Gentse stadsbestuur stelt nu voor om de renovering in fasen aan te besteden.
10/10 18u30  Walvissen kijken toe hoe kalf gered wordt uit haaiennetVoor de kust van Gold Coast in Australië raakte dinsdag een walviskalf verstrikt in een haaiennet. Twee volwassen walvissen keken toe hoe het kalf gered werd.
10/10 18u00  Ook onderzoek tegen makelaar Courtois Christophe HenrotayHet Belgische voetbal staat in brand door een grootschalig onderzoek naar fraude en matchfixing. Makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic staan in het oog van de storm, maar volgens het parket van Tongeren loopt er ook een strafonderzoek tegen Christophe Henrotay. Dat meldt De Tijd. Dat onderzoek staat los van operatie ‘Schone handen’.
10/10 18u00  Alison Van Uytvanck knokt zich naar kwartfinales in LinzAlison Van Uytvanck (WTA-56) heeft zich woensdag voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (250.000 dollar) geplaatst. De 24-jarige Vlaams-Brabantse knokte zich in de tweede ronde voorbij de Slovaakse kwalificatiespeelster Anna Karolina Schmiedlova (WTA-70). In 2 uur en 41 minuten werd het 1-6, 7-6 (7/3) en 7-6 (7/5). Bij 4-5 in de derde set redde Van Uytvanck drie matchballen.
10/10 17u45  Alexander Zverev heeft geen zin in hervormde Davis Cup wegens slechte timingDe Duitser Alexander Zverev heeft woensdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Sjanghai laten optekenen dat hij in 2019 niet zal aantreden in de vernieuwde Davis Cup, die van 18 tot 24 november doorgaat in Madrid. De keuze voor die data is volgens Zverev “geschift”.
10/10 17u30  Ondernemers mengen zich in Antwerpse campagneMet opmerkelijke advertenties geven Antwerpse ondernemers het beleid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) een steuntje in de rug.
10/10 17u15  Vijftien personen opgepakt bij politieactie in PeterboswijkBij een grootscheepse politieactie in de Anderlechtse Peterboswijk zijn dinsdag en woensdag vijftien personen opgepakt.
10/10 17u00  '800.000 euro in beslag genomen in Servië'In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er 44 huiszoekingen gebeurd in België en 13 in het buitenland. De speurders gingen onder meer op zoek naar de transferdossiers waar de twee bij betrokken waren. In Servië zou 800.000 euro in beslag genomen zijn tijdens de huiszoekingen.
10/10 16u45  'Jongeren willen niet zomaar kiesvee zijn'Alexandra Smarandescu, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, praat met chef politiek Jan-Frederik Abbeloos. 'Geef jongeren verkiesbare plaatsen. Zeg niet alleen: kom op onze lijst staan.'
10/10 16u45  Vijftien personen opgepakt bij grootscheepse politieactie in PeterboswijkBij een grootscheepse politieactie in de Anderlechtse Peterboswijk zijn dinsdag en woensdag 15 personen opgepakt.
10/10 16u45  George en Charlotte opnieuw bruidskindjesPrins George en prinses Charlotte, de twee oudste kinderen van de Britse prins William en Kate Middleton, zullen aanstaande vrijdag bruidskindjes zijn tijdens het huwelijk van prinses Eugenie en haar aanstaande Jack Brooksbank. Dat heeft Buckingham Palace bevestigd.
10/10 16u45  Thorup voorgesteld als nieuwe coach AA Gent, tijdens onderhandelingen viel politie binnen: “Dit is een goed team”AA Gent heeft niet lang zonder trainer gezeten. Zoals verwacht is de Deen Jess Thorup vandaag om 16 uur voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van de Buffalo’s. De 48-jarige coach verlaat FC Midtjylland om aan de slag te gaan in de Ghelamco Arena en tekende een contract tot 2021. Het was een opvallende timing, want tijdens de onderhandelingen viel de politie binnen in het kader van Operatie Propere Handen...
10/10 16u30  Yoko Ono onthult nieuwe versie ‘Imagine’Op de verjaardag van haar overleden man John Lennon heeft Yoko Ono (85) een nieuwe versie van de wereldhit ‘Imagine’ uitgegeven.
10/10 16u15  Hoe zien leerlingen hun eigen oude dag?Heeft u zin in een scenario dat niet valt na te vertellen? Of toch maar ‘De Klas’ met Sven de Leijer?
10/10 16u15  U ligt beter wakker van auto’s dan van windturbinesDe Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een strengere geluidsnorm voor windmolens dan voor autoverkeer. Toch ligt u beter van dat laatste wakker.
10/10 16u00  U ligt beter wakker van het geluid van auto’s dan van dat van windturbinesDe Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een strengere geluidsnorm voor windmolens dan voor autoverkeer. Toch ligt u beter van dat laatste wakker.
10/10 15u45  Luikse burgemeester speelt (even) zetel kwijtHet is niet allemaal fun and games tijdens een kiescampagne. Op een buurtoverleg met een actiecomité in het Luikse Angleur kreeg de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) dinsdagavond stevige tegenwind.
10/10 15u30  Ook twee journalisten verhoordIn het grote fraudeonderzoek in het Belgische voetbal worden ook zeker twee journalisten verhoord.
10/10 15u30  Alexander Wang maakt ondergoed voor UniqloDe Japanse kledingketen Uniqlo pakt eind deze maand uit met nog een gastcollectie, deze keer in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang.
10/10 15u15  Zware toeristen mogen niet meer op ezels op SantoriniGriekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet langer op ezels rijden op het populaire eiland Santorini. Dat heeft het Griekse ministerie van Landbouw beslist, nadat dierenrechtenorganisaties aan de alarmbel trokken.
10/10 15u00  Vlaamse regering moet binnen het jaar luchtkwaliteitsplan opstellen (anders volgt dwangsom)De Vlaamse regering moet van de rechtbank binnen het jaar een luchtkwaliteitsplan opstellen, nadat Greenpeace minister Schauvliege in gebreke had gesteld.
10/10 15u00  Burger King ziet brood in AfrikaHamburgerketen Burger King, een van de grootste fastfoodbedrijven ter wereld, heeft concrete plannen om een aantal restaurants te openen in Nigeria. Daarmee zou Burger King niet enkel zijn grootste rivaal McDonald’s in snelheid nemen, de beslissing illustreert ook het groeiende belang van zwart Afrika als nieuwe consumentenmarkt.
10/10 14u45  Eerste vluchthuis voor holebi’s en transgenders geopend: ‘Jammer dat aparte hulp nog nodig is’Jongeren die thuis niet meer welkom zijn vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit kunnen voortaan aankloppen bij een vluchthuis in Brussel. Dat is een primeur voor België. ‘Toch blijft ook sensibilisering nodig’, reageert Marcia Poelman, voorzitter van het Roze Huis in Antwerpen.
10/10 14u45  Waarom uw baas niet per se blij is als u te voet gaat werken'De toekomst is aan de wandelaar,' kopt De Standaard vandaag. Zich te voet verplaatsen in de stad is volgens experts namelijk de meest wenselijke vorm van verplaatsen. Maar klopt dat wel? Cartoonist Kamagurka is niet helemaal overtuigd.
10/10 14u30  Ex-burgemeester New York Michael Bloomberg opnieuw DemocraatMichael Bloomberg, de mediamagnaat en oud-burgemeester van New York, heeft zijn registratie gewijzigd naar Democraat. Zo voedt hij de speculaties dat hij in 2020 een gooi doet naar het Witte Huis.
10/10 14u15  Belgische skydivers breken adembenemend wereldrecordHayabusa, de Belgische militaire ploeg skydivers, heeft een indrukwekkend wereldrecord gebroken. Op het WK in Australië deden ze het hoogst aantal formaties tijdens een sprong ooit. De Belgen staan momenteel op de gedeelde eerste plaats, samen met de VS. Het WK eindigt zaterdag.
10/10 14u15  Minstens acht doden bij overstromingen op MallorcaIn het oosten van het Spaanse eiland Mallorca zijn minstens acht mensen omgekomen bij overstromingen. Er zijn ook meerdere vermisten. De regionale hulp- en regeringsdiensten konden geen concreet aantal geven.
10/10 14u00  ’Designer van het jaar’ laat zich niet in een hokje duwenFrederik Delbart is uitgeroepen tot designer van jaar, een initiatief van Biënnale Interieur en Knack Weekend/Le Vif Weekend dat alweer voor de dertiende keer werd uitgereikt.
10/10 14u00  Sam Bennett vloert trein van Quick Step Floors in TurkijeSam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft woensdag de tweede rit in de Ronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam gebracht. De Ier sprintte na 154,1 km in Antalya naar de zege. Hij haalde het voor de Colombiaan Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) en de Italiaan Simone Consonni (UAE Team Emirates). Edward Theuns was de eerste Belg op de zesde plaats. Bennett neemt de leiderstrui over van Maximiliano Richeze, die de openingsrit won.
10/10 13u45  Boyhood-regisseur maakt anti-Ted Cruz-spotRegisseur Richard Linklater heeft in de aanloop van de midterms in de VS een tv-spot gemaakt waarin hij Ted Cruz aanvalt.
10/10 13u30  LETTERLIJK. Het persbericht van het federaal parket over de financiële fraude in het voetbalHet persbericht dat het federaal parket verspreidde over het onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu.
10/10 13u15  ‘Ziekenhuizen stevenen als de Titanic op een ijsberg af’Vier op de tien algemene ziekenhuizen (privé en publiek) in ons land zijn verlieslatend. Dat blijkt uit een studie van Belfius bij alle 92 ziekenhuizen.
10/10 13u15  Ook ex-advocaat Anderlecht opgepaktBehalve de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, trainer Ivan Leko en oud-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is ook ex-Anderlecht-advocaat Laurent Denis opgepakt in de operatie Propere Handen in het voetbal.
10/10 13u00  ‘Extreem gevaarlijke’ orkaan nadert FloridaUren voor hij aan land komt in Florida is de orkaan Michael krachtiger geworden.
10/10 13u00  Cruiseschip moet woeste golven trotseren door aanstormende orkaanWat voor enkele toeristen een plezierreisje moest worden op de Caraïbische Zee is veranderd in een nachtmerrie door de eerste tekenen van orkaan Michael. De tropische storm - de 'meest verwoestende sinds decennia' - is op weg naar Florida, maar bezorgde de opvarenden op weg naar Cuba enkele spannende uren.
10/10 13u00  Eden Hazard is enige afwezige op training bij Rode DuivelsEden Hazard was de enige die woensdagvoormiddag ontbrak op de training van de Rode Duivels in Tubeke. Marouane Fellaini trainde opnieuw mee, bondscoach Roberto Martinez zag zo 24 spelers aan het werk.
10/10 12u45  Gwyneth Paltrow ontkent dat haar lifestyletips bij de haren getrokken zijnGoop, het lifestylemerk van Gwyneth Paltrow, werd onlangs gedagvaard omdat het gezondheidsvoordelen van producten in de verf zou zetten zonder dat daar wetenschappelijk bewijs voor is. In een interview met BBC benadrukt de actrice dat daar niets van aan is, ook al betaalde ze in die zaak een schikking van zo’n 126.000 euro. ‘We proberen de bakens te verzetten, het is normaal dat je dan weerstand ondervindt.’
10/10 12u45  Paus Franciscus: ‘Abortus plegen is zoals een huurmoord bestellen’Paus Franciscus heeft woensdag in zijn homilie tijdens zijn traditionele audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome het laten uitvoeren van een abortus vergeleken met het beroep doen op een huurmoordenaar.
10/10 12u30  Geens: 'Justitie werkt aan eerlijke sport'Minister van Justitie Koen Geens reageert tevreden op het grootschalige onderzoek in de voetbalwereld.
10/10 12u30  Ook Herman Van Holsbeeck, Leko en topscheidsrechters opgepaktHet gerecht gaat vanochtend met de grove borstel door de Belgische voetbalwereld. Een hele reeks topfiguren uit de Jupiler-Pro League is vanochtend uit hun bed gelicht in een onderzoek naar financiële fraude maar ook matchfixing.
10/10 12u15  Nieuwe blog moet zwijgcultuur doorbreken: ‘Hij raakte mijn borsten aan en deed mijn tepels pijn’‘Wil u mijn pannenkoeken proeven?’ Die vraag kreeg een stagiaire van een parlementair medewerker die ze niet kende. Een nieuwe blog moet de zwijgcultuur over grensoverschrijdend gedrag in het Europees Parlement doorbreken.
10/10 12u15  De 5 beste films van de weekMichael Moore vuurt met scherp op Donald Trump. ‘Niet schieten’, repliceert Stijn Coninx. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
10/10 12u15  44 Huiszoekingen: welke clubs en personen komen in het vizier?In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er 44 huiszoekingen gebeurd in België en 13 in het buitenland. De speurders gingen onder meer op zoek naar de transferdossiers waar de twee bij betrokken waren.
10/10 12u00  Welke clubs en personen komen in het vizier?In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er huiszoekingen gebeurd bij diverse Belgische clubs. De speurders gingen onder meer op zoek naar de transferdossiers waar de twee bij betrokken waren.
10/10 12u00  Stoffel Vandoorne: "F1-comeback alleen onder juiste omstandigheden"Onze landgenoot Stoffel Vandoorne verlaat eind dit seizoen de Formule 1 en zal waarschijnlijk aan het werk gaan in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Een terugkeer naar die Formule 1 sluit Vandoorne alvast niet uit, al moet dat wel onder de juiste omstandigheden gebeuren.
10/10 12u00  Free Souffriau bedankt Gert Verhulst met lied: ‘Heel menselijk gereageerd op kankerdiagnose’Toen Free Souffriau in 2004 de diagnose van lymfeklierkanker kreeg, moest ze van de dokter onmiddellijk aan de behandeling beginnen. ‘Ik kon niet meer komen repeteren’, zei Souffriau tijdens Gert Late Night. ‘En ik wil je bedankten dat je daar zo menselijk op hebt gereageerd’, zei ze aan Gert Verhulst.
10/10 11u45  Belgische ontwerpster Anne Kurris trekt stekker uit kinderlijnNa twintig jaar houdt het Belgische kinderkledinglabel Anne Kurris op te bestaan. De aanstaande zomercollectie wordt de laatste, zo kondigt de ontwerpster aan in een persbericht.
10/10 11u45  Waarom De Wever waarschuwt voor nationale gevolgen van Antwerpse verkiezingenVoor Bart De Wever zijn de Antwerpse, Vlaamse en federale verkiezingen aan elkaar gekoppeld: wie hem op het ene niveau dwarsboomt, kan de rekening gepresenteerd krijgen op het andere. Dat is volgens hem ‘politiek realisme’.
10/10 11u30  Belgisch ontwerpster Anne Kurris trekt stekker uit kinderlijnNa twintig jaar houdt het Belgische kinderkledinglabel Anne Kurris op te bestaan. De aanstaande zomercollectie wordt de laatste, zo kondigt de ontwerpster aan in een persbericht.
10/10 11u30  Buitenlandse hulpverleners moeten weg uit Sulawesi, toch blijft uw donatie nodigDe Indonesische autoriteiten hebben buitenlandse reddingswerkers op het door een aardbeving en tsunami getroffen eiland Sulawesi bevolen het rampgebied te verlaten. Consortium 12-12 benadrukt dat de hulporganisaties die gesteund worden nog altijd toegang hebben tot het gebied, en dat donaties nodig blijven.
10/10 11u30  De Wever waarschuwt voor nationale gevolgen van Antwerpse verkiezingenVoor Bart De Wever zijn de Antwerpse, Vlaamse en federale verkiezingen aan elkaar gekoppeld: wie hem op het ene niveau dwarsboomt, kan de rekening gepresenteerd krijgen op het andere. Dat is volgens hem ‘politiek realisme’.
10/10 11u15  Dejan Veljkovic, ‘huismakelaar’ in Mechelen en LokerenDejan Veljkovic (48) geldt samen met Mogi Bayat als de invloedrijkste makelaar van ons land. Nog nooit van gehoord? Vriend en vijand prijzen dan ook zijn discretie, vindingrijkheid en vlijt. Clubs als Lokeren en KV Mechelen verdienden miljoenen dankzij hem.
10/10 11u15  Mogi Bayat, de Belgische transferkoningMogi Bayat staat al jarenlang aan de top als voetbalmakelaar. Door de clubs te laten delen in de winsten heeft hij zich een onwrikbare positie in het Belgische voetbal toegeëigend. Standard, Gent, Anderlecht … Overal is hij kind aan huis.
10/10 11u15  Lord of the Rings-regisseur brengt uniek archiefbeeld van WO I voor het eerst tot levenDe Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson brengt volgende week zijn nieuwste documentaire uit: 'They Shall not Grow Old'. In die documentaire gebruikt Jackson beelden die meer dan honderd jaar oud zijn. Dankzij enkele forensische liplezers en geavanceerde computertechnieken zijn de beelden voor het eerst in kleur en met geluid te zien.
10/10 11u15  Waarom jongeren meer bezig moeten zijn met politiekJongeren en politiek: daartussen gaapt een flinke kloof. Valt die te dichten. En hoe?
10/10 11u00  Ook Herman Van Holsbeeck en topscheidsrechters opgepaktHet gerecht gaat vanochtend met de grove borstel door de Belgische voetbalwereld. Een hele reeks topfiguren uit de Jupiler-Pro League zijn vanochtend uit hun bed gelicht in een onderzoek naar financiële fraude maar ook matchfixing.
10/10 10u45  'Wij vrouwen zeggen veel te weinig tegen elkaar dat we goed bezig zijn'Dorien Camps is oprichtster van Bossy, België's eerste magazine voor vrouwelijke ondernemers. Naast het online platform zal Bossy ook twee keer per jaar in een papieren versie worden uitgebracht. Het allereerste Bossy Magazine is sinds vorige week beschikbaar. De stijlgeheimen van Camps.
10/10 10u45  Antwerpse moordzaak na 26 jaar mogelijk opgelostIn 1992 werd een 30-jarige vrouw vermoord gevonden in Antwerpen. Na een DNA-match is er nu mogelijk een doorbraak: een 54-jarige man uit Deurne is aangehouden.
10/10 10u30  Antwerpse ‘cold case’ na 26 jaar mogelijk opgelostEen 54-jarige man uit Deurne is aangehouden voor de moord op een 30-jarige vrouw in 1992. Dat meldt het Antwerpse parket woensdag. De vermoedelijke doorbraak in de ‘cold case’ kwam er na een DNA-match.
10/10 10u15  Geraint Thomas is unieke trofee kwijt: beker van Tour de France gestolen op tentoonstellingDe Coupe Omnisports die Geraint Thomas eind juli als winnaar van de 105e Ronde van Frankrijk ontving, is gestolen. Dat meldt zijn team Sky woensdag.
10/10 10u00  ‘Imago van vrachtwagenchauffeurs verdient een flinke opwaardering’Vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep geworden. Zonde, vinden ze bij energieleverancier Comfort Energy. “Vrachtwagenchauffeur is soms een uitdagend, maar vooral een ontzettend leuk beroep”, aldus HR-manager Martijn Wanten. “Daarom lanceren wij Helden van de Weg, een campagne waarin we vrachtwagenchauffeurs op een voetstuk plaatsen. Want dat verdienen ze.”
10/10 10u00  Voorstel: ‘Voor iedereen dezelfde fietsvergoeding’Niet iedereen die met de fiets naar het werk rijdt, heeft recht op een fietsvergoeding.
10/10 09u45  De Wever: ‘Als Antwerpse coalitie sneuvelt, zal het ook in andere regeringen minder smooth gaan’Als de coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD niet standhoudt in Antwerpen, zal dat ook negatief afstralen op het regionale en federale niveau. Dat heeft Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever gewaarschuwd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
10/10 09u30  Gerecht jaagt op Mogi Bayat, machtigste voetbalmakelaar van het landDe federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Dat vernam De Standaard uit goede bron.
10/10 09u15  AA Gent heeft 400.000 euro over voor Deense coach Jess ThorupIn Denemarken wordt niet langer getwijfeld: in de komende uren wordt Jess Thorup, coach van Midtjylland, officieel de nieuwe coach van AA Gent. Volgens Deense bronnen heeft de Gentste club een akkoord met Midtjylland voor een afkoopsom van 400.000 euro.
10/10 09u15  De Wever: ‘Val Zweedse coalitie in Antwerpen kan ook gevolgen hebben voor regeringen’Als de coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD niet stand houdt in Antwerpen, kan dat ook negatief afstralen op het regionale en federale niveau. Dat heeft Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever gewaarschuwd in een debat met Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
10/10 09u15  Onverwacht zomerse temperaturen komend weekendTerwijl we vandaag maxima van rond de 24 graden zullen krijgen in het land, lopen de temperaturen in het weekend verder op tot liefst 28 graden.
10/10 08u45  Buitenlandse hulpverleners moeten Sulawesi verlatenDe Indonesische autoriteiten hebben alle onafhankelijke reddingswerkers op het door een aardbeving en tsunami getroffen eiland Sulawesi bevolen het rampgebied te verlaten. Buitenlandse organisaties moeten hun hulpverleners terugroepen. Ondertussen haalde consortium 12-12 al meer dan 1 miljoen euro op.
10/10 08u45  Philippe Close: 'Brusselse fusie is Monster van Loch Ness'Een fusie van de Brusselse gemeenten is geen wondermiddel, maar meer samenwerking en meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, onder andere voor mobiliteit, zijn wel nodig. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gezegd in ‘Iedereen Kiest’ op Eén.
10/10 08u30  Ouders vragen nu al bevalling in te leiden voor kindergeldEen kind krijgen op 31 december 2018 of op 1 januari 2019: door de hervorming van de kinderbijslag scheelt dat een flinke slok op een borrel.
10/10 07u45  Ook Close wil meer bevoegdheden voor Brussels gewestEen fusie van de Brusselse gemeenten is geen wondermiddel, maar meer samenwerking en meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, onder andere voor mobiliteit, zijn wel nodig. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gezegd in ‘Iedereen Kiest’ op Eén.
10/10 07u15  Ook Antwerpse huisvestingsmaatschappij in opspraakDe Antwerpse huisvestingsmaatschappij ABC, gelegen op Linkeroever, komt in opspraak: huurders klagen over slechte leefomstandigheden en woningen zouden onterecht zijn toegewezen aan personeelsleden. Dat schrijft De Morgen. ABC staat nu onder ‘verhoogd toezicht’.
10/10 07u15  Afficheoorlog met een artistiek tintje: burgemeester wordt ‘The Joker’ bij Wim DelvoyeKunstenaar Wim Delvoye, die al enkele jaren op voet van oorlog staat met burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V) en het gemeentebestuur, heeft affiches gemaakt waarbij hij De Maeseneer afbeeldt als the Joker uit de film Batman.
10/10 07u15  Louis Tobback (80) maakt zich op voor laatste maanden, maar blijft hongerig: “Ik zie nog altijd het werk dat nog kan gebeuren”Tachtig jaar is hij en nu echt in de herfst van zijn carrière. Met Louis Tobback (SP.A) verliest Leuven binnenkort haar langst zetelende burgemeester en een monument uit de vaderlandse politieke geschiedenis. “Zo stilaan kan ik beginnen tellen in weken, maar ik besef het nog niet helemaal. Na zondag misschien, als ik weet wie mijn plaats hier inneemt. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag zal ik dat jammer vinden of niet.'
10/10 07u15  Dierenwelzijn Zelzate heropent hondenweide dan toch niet op verkiezingszondagDierenwelzijn Zelzate ziet af van de symbolische opening van haar hondenlosloopweide op verkiezingszondag 14 oktober, die ze eerder via een persmededeling had gecommuniceerd. De vereniging wacht nu toch wijselijk een volgende gemeenteraad af.
10/10 07u15  Lijsttrekkers Renaat Landuyt (SP.A) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) blikken vooruit: “Een brede meerderheid, hoe dan ook”Het einde van de Brugse SP.A-CD&V-coalitie is in zicht. Dat hoopt Mercedes Van Volcem (Open VLD) en belooft burgemeester Renaat Landuyt. “Zelfs al zouden we met twee kunnen voortdoen, dan nog wil ik een brede meerderheid.” Een dubbelinterview met de verdediger van de burgemeesterssjerp en één van zijn uitdagers.
10/10 07u15  Pittig debat tussen Oostendse kopstukken, partijen sluiten elkaar op voorhand al uitHet grote kopstukkendebat in het Kursaal leverde pittige uitspraken op. De discussies gingen vooral over wie-doet-het-met-wie. En dat lijkt niet evident te worden als partijen elkaar vooraf al uitsluiten.
10/10 07u15  Sien Jacques (28) trekt lijst Groen in strijd tegen monstercoalitieMet haar 28 lentes is Sien Jacques de jongste lijsttrekker in onze regio. Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt de Ledegemse op voor de partij Groen.
10/10 07u15  Gratis maaltijden op school kunnen realiteit worden in 2019SP.A, CD&V, PVDA en de onafhankelijke stadslijst Liever Leuven ijveren alle vier voor gratis maaltijden op school. SP.A wil 2 miljoen euro opzij zetten voor kosteloos kleuter- en basisonderwijs in Leuven. “Hiermee kunnen we elk kind dagelijks een gezonde en warme maaltijd aanbieden, geregeld op schooluitstap laten gaan, en kwalitatief schoolmateriaal aanbieden.”
10/10 07u15  DNA! blijft 36 uur lang wakker om te luisteren naar de burgersDe eindspurt naar 14 oktober is duidelijk ingezet. Dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, zullen enkele kandidaten van DNA! zelf ondervinden. De laatste 36 uur van hun campagne blijven ze wakker om vragen te beantwoorden.
10/10 07u15  Stellingen maken duidelijk wat het betekent met weinig geld rondkomen: ”Kiezen tussen elektriciteit of schoolboek betalen”Op www.mijnstemtelt.be wordt tien dilemma's voorgeschoteld die duidelijk maken wat het betekent om met weinig geld rond te komen. De site wil zowel mensen in armoede als de gewone burger duidelijk maken dat gaan stemmen wel degelijk een impact heeft.
10/10 07u15  Enige politieke debat in Vleteren geannuleerd want twee van de drie partijen sturen hun kat: “We zien het nut er niet van in”N-VA en Vleteren Actief sturen hun kat naar het eerste en enige verkiezingsdebat in Vleteren, wat leidde tot een laattijdige annulatie en financiële kater voor de organisator.
10/10 07u00  Ouders vragen nu al bevalling in te leidenEen kind krijgen op 31 december 2018 of op 1 januari 2019: door de hervorming van de kinderbijslag scheelt dat een flinke slok op een borrel.
10/10 06u45  Hoe economie het klimaat kan reddenDe Nobelprijs voor economie ging vorige week naar William Nordhaus en Paul Romer, twee onderzoekers die zich bezighouden met economische groei en het klimaat. Hoe kan de economie het klimaat redden? Ruben Mooijman heeft het antwoord. En Dominique Deckmyn vertelt hoe China de servers van Amazon en Apple zou bespioneren.
10/10 05u15  Open VLD haalt slag thuis: regeling fiscale klokkenluiders genektOpen VLD heeft met succes alle zeilen bijgezet om het voorontwerp van wet dat de fiscus extra wapens zou geven, bij te sturen. Twee in het oog springende maat­regelen sneuvelden na een verbeten strijd die al eind september was ingezet maar afgelopen donderdag zijn hoogtepunt bereikte.
10/10 04u00  Trump heeft het te druk met verkiezingscampagne om Kim Jong-un te ontmoetenDonald Trump wil pas na de Amerikaanse congresverkiezingen van volgende maand een tweede top organiseren met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De president zegt dat hij het nu te druk heeft met campagnevoeren.
10/10 04u00  WHO noemt geluid windmolens potentieel gezondheidsrisicoWindturbines kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. Dat staat voor het eerst in richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
10/10 01u15  Aarschotse burgemeester zal bij herverkiezing sjerp na drie jaar doorgevenDe Aarschotse burgemeester André Peeters (CD&V) zal, indien hij na 14 oktober in die functie bevestigd wordt, dat mandaat slechts drie jaar uitoefenen en daarna de burgemeesterssjerp doorgeven aan huidig schepen Matthias Paglialunga. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd tijdens een debat op ROBtv. Gwendolyn Rutten (Open VLD) stelde dat indien zij burgemeester wordt ‘ze zich voor 100 procent zal inzetten voor de stad’.
10/10 00u45  EU-lidstaten akkoord: auto’s moeten 35 procent minder CO2 uitstoten tegen 2030Na een marathonvergadering van 13 uur hebben de milieuministers van de EU-landen in Luxemburg een compromis bereikt over een verdere inperking van de CO2-uitstoot van auto’s. Ze willen dat nieuwe auto’s tegen 2030 35 procent minder uitstoten dan in 2021, en bestelwagens 30 procent minder.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Trump telefoneert met Saudische kroonprins over vermiste journalist17/10 04u30 - De Standaard: Wetenschap: De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een telefoongesprek gehad met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, over de zaak van de vermiste Saudische journalist Jamal Khashoggi. De kroonprins zou in dat gesprek ontkend hebben iets te weten over de zaak, aldus Trump na afloop. ‘Hij heeft mij beloofd een grondig onderzoek te voeren. Antwoorden zijn onderweg’, klonk het op Twitter. Vanuit Turkije zijn er al dagenlang berichten dat de journalist op het Saudische consulaat in Istanbul werd vermoord.
10x Groen: ‘Stadslijst en Crombez moeten geste doen aan Tommelein’17/10 08u15 - De Standaard: Wetenschap: Nog liever geen burgemeester in Oostende dan met de Stadslijst, herhaalde ‘Bartje’ Tommelein (Open VLD dinsdagavond nog eens. Volgens Wouter De Vriendt (Groen) kan een paarsgroene coalitie echter nog wel, als John Crombez, die mee gaat onderhandelen in de kuststad, Tommelein een duidelijk signaal geeft.
10x Gentse coalitiegesprekken met dubbele agenda’s17/10 05u15 - De Standaard: Wetenschap: Het mogelijke dumpen van SP.A of CD&V hangt als een schaduw over de Gentse coalitiegesprekken. Coformateurs Mathias De Clercq en Filip Watteeuw moeten samen een uitweg vinden.
10x Bocholt opnieuw leider in BENE-League handbal na zege in Aalsmeer17/10 00u00 - De Standaard: Wetenschap: Bocholt is opnieuw leider in de BeNe-League. De Limburgers wonnen dinsdagavond hun inhaalwedstrijd op het veld van de Nederlandse kampioen Aalsmeer met 31-33.
9x Stephen Curry meteen op de afspraak maar ook uitdager Boston zet nieuw NBA-seizoen in met zege17/10 08u30 - De Standaard: Wetenschap: In de NBA stonden dinsdagnacht (Belgische tijd) de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op het programma. Uittredend kampioen Golden State haalde het voor eigen publiek met 108-100 van Oklahoma City. Boston, beschouwd als één van de belangrijkste uitdagers van de Warriors, was thuis met 105-87 een maat te groot voor Philadelphia.
9x België zakt naar 21ste plaats op competitiviteitsranking Wereld Economisch Forum17/10 05u00 - De Standaard: Wetenschap: België is gezakt naar plaats 21 op de jaarlijkse competitiviteitsranglijst van het Wereld Economisch Forum (WEF), één plaats lager dan bij de vorige editie, toen ons land ook al achteruitging. België staat op de eerste plaats wat macro-economische stabiliteit betreft, maar verliest vooral punten voor ICT en arbeidsmarkt.
9x Nafi Thiam bij finalistes Europees Atlete van het Jaar, Jonathan Sacoor op shortlist Rising Star17/10 00u45 - De Standaard: Wetenschap: Nafissatou Thiam is bij de drie finalistes die kans maken om Europees Atlete van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese Atletiekfederatie dinsdag bekend. De 24-jarige Naamse heeft nog de concurrentie van de Britse sprintster Dina Asher-Smith en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi, die zichzelf kan opvolgen.
8x Fukushima zet in op toerisme: ‘Er is hoop hier’17/10 13u00 - De Standaard: Wetenschap: Fukushima is wereldwijd gekend omwille van de dodelijke aardbeving en de gevolgen voor de nucleaire kerncentrale. Maar de inwoners willen het toerisme er, acht jaar na de ramp, opnieuw opstarten. ‘Het leven in Fukushima gaat gewoon door.’
8x ‘Gevangenis van Guantanamo blijft nog zeker 25 jaar open’17/10 05u00 - De Standaard: Wetenschap: De gevangenis van Guantanamo Bay, waar gevangenen opgesloten zitten die beschuldigd worden van deelname aan de aanslagen van 11 september 2001, bereidt zich voor om nog zeker 25 jaar open te blijven. We moeten ‘ervoor zorgen dat onze infrastructuur nog 25 jaar aankan’, zei admiraal John Ring, bevelhebber van de gemeenschappelijke speciale eenheid die de omstreden gevangenis beheert.
7x Eén trekt de stekker uit ‘Weg zijn wij’17/10 12u45 - De Standaard: Wetenschap: Het Eén-programma Weg zijn wij, de opvolger van Vlaanderen vakantieland, houdt volgende maand op te bestaan. Hoewel het programma op zaterdagavond goed scoort, trekt Eén er na drie seizoenen de stekker uit ‘omdat de zender meer dan ooit keuzes moet maken’.

Statistieken

Artikels:
37232
Gelezen:
24158
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven