vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Jongen (19) met liefdesverdriet rijdt oma’s auto in puin Een 19-jarige jongen in Helmond heeft, overmand door emoties, de auto van zijn oma in de prak gereden.
26/04 11u30  NVWA beboet 114 verkopers e-sigaretten De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar 114 onlineverkopers van e-sigaretten beboet wegens het overtreden van het reclameverbod voor tabak en elektronische sigaretten. In totaal werden er 209 webwinkels geïnspecteerd.
26/04 11u15  ’Politie deels aansprakelijk drama Alphen’ De politie is deels aansprakelijk voor het schietdrama in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn in 2011. De procureur-generaal adviseert de Hoge Raad om het eerdere vonnis van het gerechtshof in stand te laten.
26/04 11u15  Klimaatactivisten voerden actie in Amsterdam Tientallen activisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagochtend actiegevoerd in Amsterdam om alarm te slaan over het klimaat. In het centrum van de stad blokkeerden ze korte tijd verschillende straten met wat ze de 'swarming'-tactiek noemen, een militaire tactiek die letterlijk 'zwermen' betekent.
26/04 11u00  Rode Kruis: kans op onderkoeling op Koningsdag Oranje-feestvierders doen er vanwege de nattigheid goed aan een extra paar sokken en een droog shirt mee te nemen en goede schoenen aan te trekken. Met dat advies komt het Nederlandse Rode Kruis. „Eenmaal een nat pak gehaald, is er een grotere kans op onderkoeling, zeker in combinatie met overmatig alcoholgebruik is dat een risico.”
26/04 11u00  Politie deels aansprakelijk drama Alphen De politie is deels aansprakelijk voor het schietdrama in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn in 2011. De procureur-generaal adviseert de Hoge Raad om het eerdere vonnis van het gerechtshof in stand te laten. De Hoge Raad doet waarschijnlijk 6 september uitspraak.
26/04 11u00  Geen inburgering, dan geen verblijfsvergunning Vreemdelingen die hun inburgeringsexamen niet halen, hebben ook geen recht op een vergunning voor een voortgezet verblijf in Nederland. Dat heeft de Raad van State bepaald. Maar als de vreemdeling in kwestie kan bewijzen dat hij of zij alles heeft gedaan om het examen te halen maar het desondanks niet is gelukt, mag de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid de vergunning niet weigeren.
26/04 10u45  Verkrachting in Kralingen in juni voor rechter Een 19-jarige man die wordt verdacht van een zeer gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw in de Rotterdamse wijk Kralingen afgelopen zomer, moet zich op 6 juni voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden. Tijdens de zitting zal een compilatie worden getoond die de politie heeft gemaakt van camerabeelden van de verdachte en de route die hij heeft afgelegd, zei de officier van justitie vrijdag tijdens een voorbereidende zitting.
26/04 10u30  Zo word je rijk op Koningsdag Als je het slim aanpakt, kan je flink wat geld verdienen op de vrijmarkt. Marlou Visser van de DFT-redactie geeft tips.
26/04 10u00  Ook lege parkeerplek op straat via app te vinden Straatparkeerplaatsen in de Haagse binnenstad gaan zelf ’communiceren’ of ze vrij of bezet zijn. Alle 124 gehandicaptenplekken én bijna 200 winkelstraatplekken in en rond de Denneweg en Prinsestraat zijn of worden nog uitgerust met slimme sensoren.
26/04 10u00  Poncho’s en paraplu’s prijken op Koningsdag Wie tijdens Koningsdag een vrijmarkt of festival gaat bezoeken heeft warme kleding en een paraplu nodig. Weeronline verwacht maximumtemperaturen rond de 13 graden en een stevige zuidwestenwind. Er trekken regelmatig buien over het land en de zon schijnt slechts af en toe. Ook de Koningsnacht is fris, maar het blijft wel overwegend droog.
26/04 10u00  Live: Lintjesregen daalt neer, wie zijn de gelukkigen? Jazeker, het regent weer lintjes. Vrijwilligers en mensen met bijzondere verdiensten in een betaalde baan worden vandaag in het zonnetje gezet. De een slooft zich uit voor de kerk, de ander rijdt asielzoekers heen en weer.
26/04 09u45  Beelden: Klimaatblokkeerders slaan toe in Amsterdam Klimaatactivisten hebben de ochtendspits in Amsterdam ontregeld door op meerdere plekken het verkeer op te houden. De actiegroep Extinction Rebellion komt uit Engeland, waar ze al een tijdje de straten van Londen blokkeren.
26/04 09u45  Kabinet verlengt subsidieregeling zonnepanelen Wie zonnepanelen op het dak heeft, kan nog tot 1 januari 2023 de stroom die opgewekt wordt en aan het stroomnet wordt teruggegeven, aftrekken van het eigen energiegebruik. Het kabinet heeft op voorstel van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) besloten de zogenoemde salderingsregeling voor zonnepanelen nog ruim drie jaar onveranderd voort te zetten.
26/04 09u30  Openluchtzwembaden weer open Voor veel openluchtzwembaden begint deze vrijdag het nieuwe seizoen. Ze hopen op een warme zomer zoals vorig jaar, die de openbare buitenbaden recordaantallen bezoekers opleverde.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
26/04 09u30  Klimaatactivisten blokkeren straten AmsterdamActivisten van Extinction Rebellion voeren vrijdagochtend actie in Amsterdam. In het centrum van de stad blokkeren ze korte tijd verschillende straten met wat ze de ’swarming’-tactiek noemen, een militaire tactiek die letterlijk ’zwermen’ betekent.
26/04 09u30  EOD onderzoekt explosief aan bank WinschotenIn Winschoten is de omgeving van een bank op het Burgemeester Schönfeldplein afgezet. Aan het bankgebouw is een explosief vastgemaakt, waarmee criminelen de pinautomaat wilden opblazen.
26/04 09u15  Kind én kat spinnen garen bij voorleesmiddag in asielKom je voorlezen aan onze katten? Of een hond? Het is een nogal ongebruikelijke vraag, maar steeds vaker lezen kinderen voor aan asieldieren of hulphonden. En dat is voor beide partijen nuttig, klinkt het.
26/04 09u00  Poging tot plofkraak Winschoten, omgeving afgezetDe omgeving bij de ABN Amro bank aan het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten is vrijdagochtend afgesloten, vanwege een poging tot een plofkraak. Dat meldt de politie op Twitter.
26/04 08u45  Temptation-Jaimy eerlijk over ‘relatie’ met Gaby BlaaserDe eerste zoen in Temptation Island is eindelijk uitgedeeld! Elke week praat Monique Smit na over het programma met (oud-)deelnemers en bekende fans. Deze week met Jaimy, verleider van het huidige seizoen.
26/04 08u30  Lintjesregen daalt weer neer in het landVrijdag is het feest van de Lintjesregen. Duizenden Nederlanders die iets betekent hebben voor de samenlevingkrijgen in hun woonplaats een koninklijke onderscheiding. Wie de lintjes ontvangen, is nog niet bekend: het blijft tot het laatste moment een verrassing.
26/04 08u15  Wel twijfel over leiding OM-baas Van der BurgHij neemt het zichzelf kwalijk dat hij de antenne miste om de signalen over de liefdesrelatie van twee van zijn topfunctionarissen op te vangen. Dat zei hoogste baas Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie tijdens de presentatie van het uiterst kritische rapport van de commissie-Fokkens.
26/04 08u00  Politie vindt vastgebonden man bij autobrand AmsterdamEen 30-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een autobrand aan de Tom Schreursweg in Amsterdam. De man was vastgebonden aan een hek en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zo meldt de politie.
26/04 07u45  Huisarts stuurt verkouden patiënt naar drogistWie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ,,Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen'', aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in Trouw.
26/04 07u30  VVD-plan voor hoge boete leegrijder oogst gejuichHet VVD-voorstel om automobilisten die met een lege tank of accu stil komen te staan op de snelweg een torenhoge boete van €1500 op te leggen, wordt met gejuich ontvangen door bergingsbedrijven.
26/04 07u30  ’Huisarts gaat doorverwijzen naar drogist’Drogisten en huisartsen gaan samenwerken om mensen met kleine kwalen, zoals verkoudheid, insectenbeten of schaafwonden, beter te helpen. Dat meldt Trouw op basis van twee proeftuinen in het Gelderse Brummen en Tiel.
26/04 07u30  Subsidieregeling zonnepanelen wordt verlengdEigenaren van zonnepanelen kunnen nog tot en met 2023 de stroom die ze zelf opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet volledig aftrekken van hun eigen energieverbruik.
26/04 07u15  Uitspraak in zaak straatrace LoosdrechtHet hof in Leeuwarden doet vrijdag uitspraak tegen de vader en zoon die in 2016 tijdens een mogelijke straatrace in Loosdrecht tegen een 19-jarige vrouw botsten, zij overleed twee weken later aan haar verwondingen. Tegen vader Walter van W. is vier jaar cel geëist, zoon Casper van W. hoorde een jaar cel eisen.
26/04 07u00  ’Lagere cijfers bij college in het Engels’Studenten halen lagere cijfers als het college in het Engels worden gegeven, meldt NRC. Het is de conclusie van een woensdag verschenen proefschrift van cognitiewetenschapper Johanna de Vos voor de Radbout Universiteit van Nijmegen.
26/04 06u45  ’Aardgas juist bondgenoot in strijd tegen klimaatverandering’Aardgas is geen vijand, maar een bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom moet Nederland niet gehaast ’van gas los’ en al evenmin de energietransitie binnen dertig jaar willen doordrukken. „Die transitie gaat tot ver in de volgende eeuw duren”, zegt schrijver Simon Rozendaal in gesprek over zijn boek Warme Aarde, Koel Hoofd dat vandaag verschijnt.
26/04 06u45  ’Sigaret na 2020 in ’saaie’ verpakking’Sigaretten worden vanaf 1 januari 2020 alleen nog in ’saaie’ verpakking verkocht. dat meldt de NOS op zijn website naar aanleiding van voorstellen die staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid op internet heeft gepubliceerd.
26/04 06u45  Amsterdam verhoogt bedrag parkeerboete tot maximumBoetes die worden uitgeschreven bij het niet voldoen aan betaald parkeren, worden vanaf 1 juli flink opgehoogd. Het college van burgemeester en wethouders voert in de hoofdstad het maximumtarief in.
26/04 06u45  Parkeren op regionale vliegvelden fors duurderParkeren op met name regionale luchthavens in Nederland en over de grens in Duitsland en België is dit jaar in de mei- en zomervakantie gemiddeld fors duurder dan vorig jaar.
26/04 05u45  Knutseldrugs straks illegaalDe makers van designerdrugs wordt de voet dwars gezet. Het kabinet gaat de Opiumwet zo aanpassen dat de chemische drugs daar voortaan ook onder vallen. Tot dusverre was dat schier onmogelijk.
26/04 05u45  Ouderen willen meepraten over pensioenstelselGepensioneerden eisen een plek op aan de onderhandelingstafel voor een nieuw pensioenstelsel. Ze vertrouwen er niet meer op dat de vakbonden goed genoeg voor hun wensen zorgen.
26/04 05u45  ’Weekenddrugs galmen na op de werkvloer’Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) slaat een nieuwe weg in met het drugsbeleid. Veel meer aandacht moet er komen voor drugsgebruik in de werksfeer. Ook moet er een nieuwe wet komen die designerdrugs nu eindelijk eens de kop indrukt.
26/04 05u45  Buma getipt als burgemeester LeeuwardenCDA-leider Sybrand Buma wordt aan het Binnenhof getipt als de nieuwe burgemeester van Leeuwarden.
25/04 22u45  Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechterStrafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, Evert-Jan Henrichs, niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Ondanks het spreekverbod lichtte de raadsman het conflict toe in de talkshow van Eva Jinek.
25/04 22u15  Al 10.000 keer hulp voor dieren van minimaSinds 2016 zijn huisdieren 10.000 keer geholpen met een gratis bezoek aan de dierenarts. Dat gebeurt onder de regeling Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima. Daarmee wordt voorkomen dat mensen door gebrek aan geld niet naar de dierenarts gaan of hun dieren niet laten chippen of onvruchtbaar laten maken.
25/04 22u00  Miljoeneninjectie gemeenten om zorgtekorten te lijf te gaanOm de grote zorgtekorten bij gemeenten te lijf te gaan, stut het kabinet ze met honderden miljoenen. Gemeentebesturen zitten nu nog met de handen in het haar omdat ze veel meer geld aan zaken als jeugdhulp kwijt zijn dan ze ervoor krijgen van het Rijk.
25/04 21u30  Ruzie FvD: 'Dit zijn LPF-achtige toestanden'Het conflict binnen FvD heeft geleid tot het opstappen van Henk Otten als bestuurslid. Hij vindt dat Baudet 'karaktermoord' op hem pleegt.
25/04 21u30  Oud-minister van Financiën Witteveen overledenOud-minister van Financiën Johan Witteveen (VVD) is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VVD donderdag laten weten.
25/04 21u15  Risico nieuwe aanslagen Sri Lanka: alle Nederlandse toeristen terugOp Sri Lanka is een groot risico op nieuwe aanslagen. Daarvoor waarschuwt Buitenlandse Zaken in een aangepast reisadvies. Het ministerie heeft inmiddels een negatief reisadvies afgekondigd voor Sri Lanka. Alle Nederlandse toeristen worden daarom vanaf vrijdag teruggehaald naar Nederland, op last van het calamiteitenfonds.
25/04 21u00  Ter Apel schrikt van asielbus: 'Je bent hier niet veilig'Wisselende reacties in Ter Apel na de commotie rondom de herrieschoppende asielzoekers op buslijn 73.
25/04 20u45  Henk Otten weg als Forum-bestuurderHenk Otten is opgestapt als bestuurslid van Forum voor Democratie. Daarmee heeft de mede-oprichter van de partij aan het kortste eind getrokken bij de openlijke ruzie met partijleider Thierry Baudet.
25/04 20u30  Henk Otten stapt op als bestuurslid FvDPenningmeester en bestuurslid Henk Otten van Forum voor Democratie stapt op als bestuurslid. Hij vindt het onthutsend om te zien hoe zijn mede-oprichters karaktermoord op hem plegen.
25/04 20u15  Toyota Camry is onvervalste prijsvechterWereldwijd is de Toyota Camry nog altijd een van de populairste, zo niet dé populairste grote sedan, maar in West-Europa verdween de auto in 2004 na een aantal tegenvallende jaren van de markt. Na een afwezigheid van 15 jaar is de Camry nu weer terug om de Avensis te vervangen. Van die naar Europese smaak ontwikkelde middenklasser komt geen directe opvolger en dus mag de begin 2017 geïntroduceerde Camry nu ook hier zijn opwachting maken. Dikke zescilinders blijven in Azië en de VS, wij krijgen alleen de Hybrid. Dat is een aandrijflijn die we al kennen uit de Lexus ES 300h en Toyota RAV4 Hybrid.
25/04 20u15  ’Vergelijking Van der Poel met Merckx overdreven’Het was met Mathieu van der Poel de afgelopen weken genieten voor jong en oud. Ik heb zelfs mensen die de wielersport niet van dichtbij volgen gehoord over hoe geweldig de prestaties van hem zijn, en dan met name die fantastische zege in de Amstel Gold Race.
25/04 20u15  Zeven tips om écht te verdienen op de vrijmarktVincent Zwiggelaar is eigenaar van een veilinghuis, Zwiggelaar Auctions in Amsterdam, en zelf een succesvol schatzoeker. Hij raadt aan om vooral te letten op ’kleine floddertjes’. „Je denkt misschien dat bijvoorbeeld een bijbel uit 1880 heel waardevol is, maar daar krijg je maar een paar euro voor. Terwijl een voetbalprogramma van de wedstrijd Nederland-Duitsland uit de jaren dertig zomaar tweehonderd euro kan opbrengen.”
25/04 20u15  ’Risico nieuwe aanslagen Sri lanka’Op Sri Lanka is een groot risico op nieuwe aanslagen. Daarvoor waarschuwt Buitenlandse Zaken in een aangepast reisadvies. Het ministerie heeft inmiddels een negatief reisadvies afgekondigd voor Sri Lanka.
25/04 20u15  Hiddema: 'Jongens, hou toch op met die onzin!'Forum-kamerlid Theo Hiddema is bang dat alles wat Baudet en Henk Otten de afgelopen tijd hebben opgebouwd de mist ingaat vanwege een 'greep in de kas'.
25/04 20u00  'Risico nieuwe aanslagen Sri lanka'Op Sri Lanka is een groot risico op nieuwe aanslagen. Daarvoor waarschuwt Buitenlandse Zaken in een aangepast reisadvies. Het ministerie heeft inmiddels een negatief reisadvies afgekondigd voor Sri Lanka.
25/04 20u00  Verontwaardiging over graaiende Henk OttenForum voor Democratie beleeft zijn eerste serieuze tegenslag nu bestuurslid en penningmeester Henk Otten een greep in de kas heeft gedaan van ruim 30.000 euro. Zijn positie is bijkans onmogelijk geworden nu tweede man Theo Hiddema spreekt van een ’vertrouwensbreuk’. Ook op Twitter houdt de kwestie rond Otten de gemoederen bezig en is de teneur dat Otten zijn biezen moet pakken.
25/04 20u00  Ravage na groot ongeluk Eindhoven: 9 gewondenDoor een ernstig verkeersongeval in Eindhoven zijn donderdagavond negen mensen gewond geraakt. Vier van hen raakten zwaargewond. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, maakte de politie bekend.
25/04 20u00  ’Rutte kenner van New York’De oud-diplomaat maakte deze opmerking in de Haagse boekhandel Paagman, nadat hij door VS-specialist Willem Post was geïntroduceerd als dé kenner van de Amerikaanse metropool.
25/04 19u45  Minister schorst toezichthouder na heibelMinister Slob (Media) heeft Eric Eljon per direct geschorst als lid van het Commissariaat voor de Media. Eljon raakte in opspraak door het schrijven van een roman over het televisiewereldje.
25/04 19u30  Inrijder stadhuis Harderwijk ’had al langer problemen’Dat er opzet in het spel is, staat volgens de politie al vast. Maar met welk motief een Harderwijker donderdagmiddag met zijn Peugot 207 het stadhuis ramt, blijft nog gissen. „Hij had wel al langer problemen met de gemeente”, weet een lokale journalist. De man is inmiddels aangehouden.
25/04 19u15  Dodental Sri Lanka 100 lager dan gemeldHet dodental van de aanslagen in Sri Lanka op zondag is ongeveer 100 minder dan de 359 die oorspronkelijk werden opgegeven. Dat zegt een hoge Sri Lankaanse functionaris.
25/04 19u00  Onrust bij OM: ‘Twijfels rond nieuwe topman’Topman Marc van Nimwegen is geschorst naar aanleiding van een keihard rapport over zijn liefdesaffaire bij het OM. Saskia Belleman over de imagoschade die het OM lijdt.
25/04 18u45  Twee Arnhemse pubermeisjes al dagen vermistTwee pubermeisjes zijn sinds afgelopen maandag vermist. Dat meldt de politie Arnhem-Zuid. Angelina en Naomi vertrokken toen vanuit de Arnhemse wijk Rijkerswoerd.
25/04 18u30  Meer meldingen van misstanden kinderopvangMeldingen over seksueel misbruik en fysiek geweld in de kinderopvang zijn in 2018 verder toegenomen. Vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs kregen vorig jaar in totaal 136 berichten over misstanden, tegen 128 een jaar eerder en 107 in 2016.
25/04 18u30  Onderzoek naar ongeval A73 in volle gangDe politie is nog druk bezig met het onderzoek naar een verkeersongeval op de snelweg A73 donderdagochtend in alle vroegte. De twee verdachten die zijn aangehouden, zitten nog vast. Zij waren bij het ongeluk gewond geraakt.
25/04 18u30  Otten moet weg als bestuurder Forum wegens ’greep in de kas’De machtsstrijd binnen het partijbestuur van Forum voor Democratie is openlijk op scherp gezet. Partijleider Thierry Baudet wil mede-oprichter Henk Otten uit het bestuur hebben, maar die weigert te gaan. Kamerlid Theo Hiddema vindt ook dat Otten weg moet uit het bestuur.
25/04 18u15  EasyJet wil geen nootjes meer aan boordDe Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is gestopt met de verkoop van alle noten aan boord van haar vliegtuigen. Het bedrijf doet dit om passagiers met een notenallergie te beschermen. Ook vraagt het bedrijf aan zijn passagiers om niet langer zelf noten en pinda’s mee te nemen en te gebruiken tijdens vluchten.
25/04 18u00  Quote hoeft verhaal over VVD-senator niet te rectificerenZakenblad Quote hoeft niet te rectificeren naar aanleiding van een verhaal waarin VVD-senator Willy Duthler wordt beschuldigd van schimmig zakendoen en steeds andere petten opzetten.
25/04 18u00  Rotterdamse hoofdofficier vecht schorsing aanDe Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen gaat zijn schorsing aanvechten, meldt RTV Rijnmond. Volgens hem heeft hij niet gelogen over een liefdesrelatie met een andere hoofdofficier.
25/04 18u00  Tjibbe Joustra leidt onderzoek adoptiesHet onderzoek naar internationale adopties tussen 1967 en 1980 wordt geleid door Tjibbe Joustra. Verder zitten ook Beatrice de Graaf en Bert-Jan Houtzagers in de Commissie Onderzoek Interlandelijke Adoptie. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag bekendgemaakt. Het onderzoek wordt gedaan omdat er in die periode sprake was van illegale praktijken bij adopties.
25/04 17u45  'Links heeft smetvrees voor christelijke slachtoffers'Waarom was de reactie van ‘links’ op de Paasterreur in Sri Lanka zo anders als de reactie na de aanslag op twee moskeeën in Christchurch? Hoe om te gaan met een aartsconservatieve Amerikaanse haatprediker die ons land wil bezoeken, en: net nu Forum voor Democratie een goed alternatief lijkt om het gat op rechts op te vullen, is er gerommel in de top.
25/04 17u45  Hiddema: Otten moet weg als bestuurder ForumDe machtsstrijd binnen het partijbestuur van Forum voor Democratie is openlijk op scherp gezet. Partijleider Thierry Baudet wil mede-oprichter Henk Otten uit het bestuur hebben, maar die weigert te gaan. Kamerlid Theo Hiddema zegt dat het ’heel erg moeilijk’ is om Otten in het bestuur te houden.
25/04 17u30  OM: cel en tbs voor verminken lijk van vriendVolgens justitie is er te weinig bewijs om Zwollenaar Mark de G. verantwoordelijk te houden voor de dood van zijn ’beste vriend’ Deniz. Het kan ook zelfdoding zijn geweest, zoals de verdachte zelf beweert. Het in stukken snijden van diens lichaam en het daarna verstoppen van de stoffelijke resten wordt De G. wel aangerekend door het Openbaar Ministerie.
25/04 17u15  ’Hij reed vol op de deur in!’Een verbijsterend moment vanmiddag voor iedereen die zich in het ’Huis van de stad’ in Harderwijk bevond. Een man reed zijn Peugot 207 tegen de entree van het gemeentehuis waar ook de bibliotheek, de redactie van De Stentor, de lokale radio-omroep en het UWV gevestigd zijn. Ooggetuige Floortje: „We verwachtten eigenlijk dat-ie zou gaan keren, maar hij reed vol op de deur in.”
25/04 17u00  OM: moord niet bewezen, wel lichaam in stukken gehaktVolgens justitie is er te weinig bewijs om Zwollenaar Mark de G. verantwoordelijk te houden voor de dood van zijn ’beste vriend’ Deniz. Het kan ook zelfdoding zijn geweest, zoals de verdachte zelf beweert. Het in stukken snijden van diens lichaam en het daarna verstoppen van de stoffelijke resten wordt De G. wel aangerekend door het Openbaar Ministerie.
25/04 17u00  Penningmeester Otten betaalde 30.000 euro aan zichzelfMede-oprichter van Forum voor Democratie Henk Otten is op een zijspoor gezet omdat hij vanuit zijn functie als penningmeester een betaling heeft gedaan van ruim 30.000 euro aan zichzelf. Dat meldt NRC.
25/04 16u45  ’Penningmeester Otten betaalde 30.000 euro aan zichzelf’Mede-oprichter van Forum voor Democratie Henk Otten is op een zijspoor gezet omdat hij vanuit zijn functie als penningmeester een betaling heeft gedaan van ruim 30.000 euro aan zichzelf. Dat meldt NRC.
25/04 16u30  Honderden motorrijders naar RMS-herdenkingRuim vierhonderd motorrijders zijn donderdag via de snelwegen A12, A30 en A1 van Moordrecht naar Apeldoorn gereden om daar de 69e herdenking van de proclamatie van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) te bezoeken. De tocht is volgens de politie probleemloos verlopen.
25/04 16u15  Veel tranen bij uitvaart Turkse A12-slachtoffersHonderden familieleden en bekenden bewezen vanmiddag bij de Turks-islamitische culturele stichting Den Haag de laatste eer aan de A12-slachtoffers. Vier mannen, onder wie een bijna-bruidegom, kwamen woensdagochtend terug van een feest ter voorbereiding op een bruiloft. Vlakbij Den Haag crashte de auto, waardoor de inzittenden op slag dood waren. Tot groot verdriet van nabestaanden. „Ze deden nooit een vlieg kwaad.”
25/04 16u00  Wat is ayahuasca?Ayahuasca is met mysteries omgeven. Wat is het precies, en wat doet het met mensen? Concreet is het lastig om daar een antwoord op te geven, omdat het middel – door sommigen geneeskrachtig genoemd, door anderen als een drug omschreven – bij iedereen een andere werking heeft.
25/04 16u00  Automobilist ramt gemeentehuis HarderwijkDe vermoedelijke bestuurder die met een auto tegen het gemeentehuis van Harderwijk aanreed, is aangehouden. Dat meldt de politie Gelderland. De verdachte werd in een woning in de stad aangetroffen en zonder problemen gearresteerd.
25/04 15u45  Honderden uien op A4 na botsing vrachtwagensDe A4 bij Bergen op Zoom ligt bezaaid met uien. De weg blijft voorlopig dicht door een botsing met twee vrachtwagens.
25/04 15u45  Nachtvluchtverbod? ‘De wereld verandert hoor!’D66 wil nachtvluchten op Schiphol verbieden. Het gaat voornamelijk om vluchten van budgetmaatschappijen en vrachtverkeer. Zien reizigers zo’n verbod zitten?
25/04 15u45  Kamer: haal coffeeshopbaas naar NederlandDe Tweede Kamer wil dat minister Ferd Grapperhaus er alles aan doet om coffeeshopbaas Johan van Laarhoven, die door blunders van Nederlandse instanties in een Thaise gevangenis is beland, snel naar Nederland te krijgen. Een oproep daartoe van D66-Kamerlid Vera Bergkamp kan rekenen op brede steun.
25/04 15u45  Woning Syrisch gezin besmeurd met ’eieren, yoghurt en tomaten’De politie zoekt dringend getuigen van een groepje jongeren dat de woning van een Syrisch gezin ’met regelmaat’ belaagt. „Ze besmeuren het huis met eieren, yoghurt en tomaten”, aldus een politiebericht.
25/04 15u45  Automobilist ramt gemeentehuis Harderwijk: bestuurder aangehoudenHet gemeentehuis van Harderwijk is donderdagmiddag uit voorzorg ontruimd, nadat een auto rond 14.30 uur tegen de ingang was gereden. De bestuurder is aangehouden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er nog niets bekend over de toedracht van het incident. Wel ging het alarm af en is het personeel daarop naar buiten gegaan. Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen.
25/04 15u15  Automobilist ramt gemeentehuis Harderwijk: bestuurder op de vluchtHet gemeentehuis van Harderwijk is donderdagmiddag uit voorzorg ontruimd, nadat een auto rond 14.30 uur tegen de ingang was gereden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er nog niets bekend over de toedracht van het incident. Wel ging het alarm af en is het personeel daarop naar buiten gegaan. Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen.
25/04 15u00  Nachtvluchten Schiphol onder de loepDe hoeveelheid nachtvluchten rond Schiphol wordt door minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) onder de loep genomen. De Tweede Kamer wil minder vluchten in de nacht, sommige partijen pleiten zelfs voor een verbod.
25/04 14u45  Kamer reageert positief op rapport EindhovenPolitieke partijen reageren overwegend positief op het rapport over de toekomst van Eindhoven Airport. De luchthaven mag alleen maar groeien als de geluidsoverlast flink wordt teruggebracht, adviseert een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel.
25/04 14u45  Voorwaardelijke celstraf voor bierfraudeEen 54-jarige ondernemer uit Nijkerk is donderdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor grootschalige bierfraude. In het bedrijf werden duizenden fusten gevuld met merkloos bier en vervolgens als Heineken, Amstel of Grolsch verkocht.
25/04 14u45  Dierentehuis zoekt kinderen die katten voorlezenEen verhaaltje voor het slapen gaan, wie is er niet groot mee geworden? Dierentehuis Kennemerland uit Zandvoort heeft nu een opmerkelijk verzoek. Het tehuis zoekt kinderen die hun asielkatten voor kunnen lezen op een vrije woensdagmiddag. „Het helpt de dieren, die vaak getraumatiseerd zijn, weer wennen aan menselijk gezelschap en de hoop op een nieuw huis.”
25/04 14u45  Kamer veegt vloer aan met cultuur OMEen verzwegen liefdesrelatie in de top van het Openbare Ministerie en een cultuur waarin integriteitsschending mogelijk was, zorgen voor verbazing en boosheid in de Tweede Kamer.
25/04 14u30  ‘Dit laat zien dat er meer speelt bij FvD’Sinds een kritisch interview van partijprominent Henk Otten rommelt het in de top van FvD. Verslaggever Jorn Jonker legt uit hoe het zit.
25/04 14u15  Defensie moet 218 gebouwen aanpakkenMeer dan tweehonderd kazernes en andere gebouwen waar militairen gelegerd zijn, moeten worden aangepakt. Daarvan moeten er veertig worden gerenoveerd of moet er nieuwbouw komen, blijkt uit een inventarisatie van het ministerie.
25/04 14u15  Dode aangetroffen op landgoed Rosmalen, politie doet onderzoekDe politie Oost-Brabant heeft donderdagmiddag op het voormalig terrein van de GGZ aan de Berlicumseweg in Rosmalen een lichaam aangetroffen in het water.
25/04 14u15  Man laat agenten billen zien bij controleEen 34-jarige man uit Breda is woensdagavond opgepakt wegens schennispleging. Toen hij zich tijdens de wedstrijd NAC-Feyenoord niet kon legitimeren besloot de Bredanaar zijn broek te laten zakken.
25/04 13u45  Oeps! Katja omver geduwd door koeKatja Schuurman presenteerde vandaag vandaag twee boekjes die ze schreef over het boerderijleven.
25/04 13u45  Meer aandacht CO2-reductie Eindhoven AirportGreenpeace wil meer aandacht voor CO2-reductie in de plannen voor Eindhoven Airport. De milieuorganisatie vindt dat er daarvoor te weinig concrete plannen zijn in de donderdag gepubliceerde Proefcasus Eindhoven Airport, terwijl die er wel zijn voor de vermindering van geluidsoverlast.
25/04 13u15  Romy Monteiro deelt ‘naaktfoto’Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
25/04 13u15  ’Weinig lichamelijke risico’s aan ayahuasca’Het komt niet vaak voor dat een persoon overlijdt aan de gevolgen van de hallucinogene drank ayahuasca. Dat zegt Tom Bart van de kliniek voor verslavingszorg Jellinek. De werkzame stof DMT is volgens hem niet levensbedreigend. Het staat in Nederland wel bekend als harddrug.
25/04 13u00  Moordverdachte: Ik moest van het lichaam afDe bewoner van de woning in Zwolle waar in februari vorig jaar een in stukken gehakt lichaam werd gevonden, wilde een vermissing veinzen. Dat zei Mark de G. donderdag in de strafzaak in de rechtbank in Zwolle.
25/04 13u00  ‘Egostrijd FvD is feestgeschenk voor de VVD’Paul Jansen, de hoofdredacteur van De Telegraaf ziet een patroon terugkeren na de onrust binnen Forum voor Democratie.
25/04 13u00  Twitter-mysterie: noem één ding op deze fotoTwee dagen geleden gedeeld, maar al ruim 30.000 retweets en 67.000 likes. Een foto met daarop een aantal ’artikelen’ gaat viral op Twitter. Boven het beeld staat een eenvoudige tekst ’noem één ding op deze foto. Iets dat lastiger is dan het lijkt.
25/04 13u00  Fors minder asielzoekers krijgen statusNederland heeft vorig jaar 4795 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend. Het ging vooral om vluchtelingen uit Syrië (1620), Ethiopië (535), en Iraniërs (450). Het aantal toekenningen is een forse daling vergeleken met de 9090 in 2017 en de bijna 22.000 in 2016.
25/04 12u45  Grapperhaus: problematiek OM geen incidentEen verzwegen liefdesrelatie in de top het het Openbaar Ministerie staat volgens minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) niet op zichzelf.
25/04 12u30  Topman OM overwoog op te stappenGerrit van der Burg, de baas van het Openbaar Ministerie, heeft serieus overwogen om af te treden. Dat zei hij vanmorgen na de presentatie van het rapport van de commissie Fokkens, waarin stevige kritiek wordt geuit op de top van het OM.
25/04 12u15  Verloofde Joey deelt emotioneel afscheid: ’Gaf kusjes tot politie mij wegtrok’De verloofde van de Rotterdamse Joey die omkwam bij een dodelijk ongeval op de A12 bij Den Haag deelt hoe ’de mooiste dag van haar leven’ omsloeg in een nachtmerrie. Busra Igdir verloor in één klap haar aanstaande man, twee broertjes en een neefje. „Jullie wilden iets gaan drinken om het te vieren”, daarmee duidt ze op haar trouwdag die dit weekend plaats zou vinden. „Als ik de tijd terug kon draaien had ik jullie nooit laten gaan.”
25/04 12u15  Oproep: LintjesregenKrijgt uw buurvrouw een lintje? Of uw vader, nicht, vriend, koorgenoot, collega, sportmaat of medevrijwilliger? Dan willen wij hem of haar ook graag in het zonnetje zetten in De Telegraaf of op onze site.
25/04 12u15  Femke Halsema casht tonnen winst in stilteFemke Halsema heeft haar huis in Amsterdam in stilte verkocht. Werd het te koop zetten van haar huis breed uitgemeten in de media, daar had de burgemeester nu geen zin in.
25/04 12u15  Inbreker vlucht op gestolen kinderfietsEen 43-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor het stelen van een kinderfiets uit een busje op de Mezenlaan in Dieren. Getuigen zagen de man de bedrijfsbus openbreken, waarna de inbreker er op de kinderfiets vandoor ging.
25/04 12u00  Man vast voor steekpartijen Noord-HollandDe politie heeft een 23-jarige man uit Julianadorp opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij een reeks steekincidenten in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. De dader koos als slachtoffers mensen die aan het hardlopen of fietsen waren.
25/04 12u00  Inbreker vlucht op gesloten kinderfietsEen 43-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor het stelen van een kinderfiets uit een busje op de Mezenlaan in Dieren. Getuigen zagen de man de bedrijfsbus openbreken, waarna de inbreker er op de kinderfiets vandoor ging.
25/04 11u30  ’Voorlopig geen groei Eindhoven Airport’Eindhoven Airport mag de komende jaren niet groeien. Dat adviseert oud-staatssecretaris Pieter van Geel in een rapport dat donderdag aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is overhandigd.
25/04 11u30  ’Ex-topambtenaar leeft in een nachtmerrie’De voormalige Amsterdamse topambtenaar Saadia Ait-Taleb heeft bij rechtbank in Amsterdam haar strafontslag aangevochten. Ze vertelde tijdens de zitting opnieuw dat ze „nooit de intentie heeft gehad om wie dan ook te benadelen.” Bijna twee jaar nadat ze op straat werd gezet, is haar leven naar eigen zeggen nog altijd een „nachtmerrie.” „Dit wens je je ergste vijand niet toe.”
25/04 11u15  Aanzien en gezag OM beschadigdHet heeft binnen het Openbaar Ministerie jarenlang geschort aan ‘ethisch leiderschap’ waardoor de ,,ernstige en omvangrijke” onvrede onder medewerkers intern jarenlang heeft kunnen groeien en het vertrouwen in de leiding afnam.
25/04 11u15  Hoofdofficier geschorst na verzwijgen liefdesaffaireHet Openbaar Ministerie schorst hoofdofficier Marc van Nimwegen na een onderzoek over zijn geheime liefdesrelatie met hoofdofficier Marianne Bloos.
25/04 11u00  Waterbeheerders alert op watertekortWaterbeheerders nemen voorzorgsmaatregelen om de beschikbaarheid van zoetwater in de zomer zo groot mogelijk te houden. Dit jaar worden al vroeg droogteproblemen verwacht omdat het jaar al droger dan ooit is begonnen en er in april ook een klein neerslagtekort is ontstaan.
25/04 10u45  VVD: lege tank? 1500 euro boete!Automobilisten die met een lege tank of accu langs de snelweg staan, moeten worden getrakteerd op een torenhoge boete van 1500 euro.
25/04 10u30  Politie zet Vermist Kind Alerts op websiteWanneer een kind wordt vermist maar geen sprake is van acuut levensgevaar, verschijnen voortaan zogenoemde Vermist Kind Alerts op de website politie.nl. De meldingen zijn een aanvulling op de Amber Alerts, waarbij alleen in heel ernstige gevallen informatie over een vermist kind wordt verspreid.
25/04 10u30  Politie grijpt in bij ’healing’ in Eersel na dodeDe politie heeft woensdagavond met zo’n veertig man ingegrepen bij een omstreden healingsceremonie die zestien mensen bijwoonden. Een 31-jarige Hongaar nam een aantal weken eerder deel aan eenzelfde soort sessie in de woning aan de Nieuwstraat in het Brabantse Eersel. Agenten pakten vier verdachten, organisatoren en betrokkenen bij de organisatie op.
25/04 10u15  RIVM: handen ineen tegen microplasticsIedereen kan bijdragen aan de strijd tegen microplastics, de piepkleine stukjes plastic die met name heel veel in synthetische en gemixte kleding zitten en zo vooral door wasbeurten in het milieu terecht komen. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het stelt verschillende maatregelen voor.
25/04 10u00  A73 weer open na ongeluk met verdachte stoffenDe A73 is donderdagochtend vanaf Venray-Noord in de richting van Nijmegen uren afgesloten geweest voor onderzoek naar verdachte stoffen. In een auto die bij een ongeval betrokken was werden volgens de politie Limburg jerrycans aangetroffen met vooralsnog onbekende inhoud. Onderzoek moet uitwijzen wat er in de jerrycans zit en met welk doel de spullen in de auto lagen.
25/04 09u45  Verstekeling uit Curacao mee in kofferAan de Egmondkade in Utrecht gilden bewoners het donderdag uit toen ze hun koffer openden na een vakantie in Curacao.
25/04 09u00  Boeren zuchten onder uitzonderlijk droog voorjaarTulpen die beregend worden, scheuren in de grond en tijdelijke slangen die water uit het IJsselmeer naar de Noordoostpolder pompen. Ondanks de onweersbuien die gisteravond over het land trokken, is het voor een Hollands voorjaar uitzonderlijk droog. Vorige zomer zuchtte ons land ook al onder een neerslagtekort. „Dit moet geen weken voortduren.”
25/04 09u00  ’Milieueisen belemmeren kankertherapie’Het kabinet weigert in de milieuwetgeving voor genetische modificatie een onderscheid te maken voor medische producten. Voor veel patiënten komt behandeling hierdoor te laat, stelt René Medema, wetenschappelijk directeur van het oncologisch centrum Antoni van Leeuwenhoek in een interview met Trouw.
25/04 09u00  Hiddema geïrriteerd door Pauw: ‘U moet beter lezen’Theo Hiddema zit bij Pauw om te praten over de onrust bij Forum voor Democratie en over de ophef over zijn onkostenvergoeding.
25/04 08u45  Mark de G. voor het hekje na lugubere moordDe verdachte van de lugubere moord in Zwolle, Mark de G., moet zich donderdag in de rechtbank van die stad verantwoorden. De G. wordt ervan verdacht van 7 op 8 februari 2018 slachtoffer Deniz door het hoofd te hebben geschoten.
25/04 08u30  Steun Kamer voor minder nachtvluchten groeitSteeds meer partijen in de Tweede Kamer willen het aantal nachtvluchten op Schiphol verbieden of sterk reduceren. Regeringspartijen D66 en ChristenUnie sluiten zich hier bij aan.
25/04 08u15  A73 afgesloten voor onderzoek naar jerrycansDe A73 is donderdagochtend vanaf Venray-Noord in de richting van Nijmegen afgesloten voor onderzoek naar verdachte stoffen die zijn aangetroffen in een auto die bij een ongeluk betrokken was. Het gaat om de inhoud van jerrycans, meldt de politie Limburg.
25/04 08u15  Jo (100) liefdevolle mantelzorger van Aagje (93)Ze viert vandaag haar honderdste verjaardag. Maar er is nog geen haar op het hoofd van Jo Blansjaar die eraan denkt te stoppen met de mantelzorg voor haar beste vriendin Aagje Plugge (93), die aan het einde van de gang in wooncentrum De Parelvissers in Leiden woont.
25/04 08u00  Student meldt misstand, maar is nu zelf beklaagdeDe student die onthulde dat de bestuursvoorzitter van de Universiteit van Utrecht voor maar liefst 124.000 euro per jaar aan reisjes declareert, ligt nu zelf onder vuur.
25/04 07u45  Resultaten onderzoek naar OM gepresenteerdDe resultaten van het onderzoek naar een liefdesaffaire en mogelijke integriteitsschendingen binnen de top van het Openbaar Ministerie (OM) worden donderdag bekendgemaakt. Een driekoppige commissie, geleid door oud-procureur-generaal bij de Hoge Raad, Jan Watse Fokkens, onderzocht de problemen bij het OM op verzoek van het OM zelf.
25/04 07u30  Bejaarde langer thuis in aangepaste woningOuderen van 90 jaar en ouder die een gelijkvloerse woning hebben of een huis met een traplift hebben ongeveer 9 procent kans om komend jaar in een verpleeghuis te belanden. Vergelijkbare 90-plussers die in hun woning moeten traplopen, hebben daarop iets meer kans (11 procent), meldt het Centraal Planbureau (CPB).
25/04 07u30  ’Kamer wil nachtvluchten Schiphol beperken’Het aantal nachtvluchten op Schiphol moet omlaag, meldt RTL Nieuws. Daarvoor bestaat volgens RTL een meerderheid in de Tweede Kamer. Sommige partijen zijn voor een volledig verbod.
25/04 07u30  Kind niet meer ’s nachts in cel opsluitenKinderombudsman Margrite Kalverboer wil dat kinderen voor een klein vergrijp niet meer een nacht in de cel worden gezet. Minderjarigen die zijn opgepakt moeten niet alleen maar worden gezien als verdachte maar vooral ook als kind, stelt Kalverboer in het rapport Hoeveel nachtjes nog?
25/04 07u30  ’Klokkenluider voelt zich weggezet’De student die aan de bel trok wegens torenhoge declaraties van de bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht (UU), ligt nu zelf onder vuur. ,,Het is van de zotte'', zegt hij in Trouw.
25/04 07u00  Hof buigt zich opnieuw over zaak MasmeijerHet hof van beroep in Antwerpen buigt zich woensdag opnieuw over de drugszaak waarin de voormalige NCRV-coryfee Frank Masmeijer verdachte is. Het hof besloot in februari de zaak te heropenen omdat de wetgeving is veranderd en de aanklager de kans moest krijgen om de beschuldigingen aan te passen.
25/04 06u45  Jan Six: zeldzaam Tulpenboek dreigt naar buitenland te verdwijnenDe befaamde Amsterdamse familie Six, die door vererving in een tientallen kamers tellend pand aan de Amstel woont met een kunstcollectie van onschatbare waarde, zit met een dilemma: zonder bijdrages van onder meer de Staat kan het niet bijeen bewaard blijven. Jonkheer Doctor Jan Six van Hillegom spreekt zich voor het eerst uit in de media over het belang van cultuurbehoud, want er dreigt een zeer zeldzaam boek naar het buitenland te verdwijnen.
25/04 05u30  Utrechtse ambtenaren moeten op multiculti-lesAmbtenaren van de gemeente Utrecht krijgen trainingen om van hun vooroordelen af te komen. Het stadsbestuur vindt het huidige personeel veel te ’wit’ en zet alles op alles om meer medewerkers met een migratieachtergrond binnen te halen.
25/04 05u30  Veiligheidswaakhond zwaait af: ’Op Schiphol is nog veel werk te doen’Acht jaar lang was Tjibbe Joustra (68) als leidinggevende van de invloedrijke Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) verantwoordelijk voor de veiligheid in en van Nederland. Nu het onvermijdelijke pensioen hem uit die functie lokt, kijkt hij met een tevreden gevoel terug op de vele – soms aangrijpende – incidenten waarmee hij als voorzitter te maken kreeg. Van stilzitten is de komende jaren geen sprake: „Ik blijf dagelijks bezig met, naar ik hoop, nuttige zaken. Dat zit in mijn bloed, iets doen voor de samenleving met een hoog rechtvaardigheidsgevoel.”
25/04 05u30  Varken peperduur door pestHet plakje boterhamworst, ontbijtspek in de supermarkt of de babi pangang bij de Chinees gaat fors in prijs stijgen. Door de Afrikaanse varkenspest in China is er veel minder varkensvlees en is het vlees peperduur.
25/04 00u00  ’Jong geitje doodgestoken met afrasteringspaaltje’De Drentse boer Frank van der Zwaag is woest om een onsmakelijke actie die op zijn erf is uitgehaald. Een van zijn geiten lijkt te zijn doodgestoken met een scherp afrasteringspaaltje.
24/04 23u45  Vraagtekens bij exit Robert JensenRobert Jensen wist met Jensen de afgelopen zeven maanden wekelijks reuring te veroorzaken. Toch komt zijn rechtse talkshow niet terug op RTL5, zo maakte de presentator zelf bekend in de laatste uitzending. De tv-maker zoekt zijn heil nu op internet, waar hij al een goed beluisterde podcast heeft.
24/04 23u30  Trein ontruimd na botsing met boom op spoor bij OmmenEen NS-trein is tussen Ommen en Mariënberg in Drenthe tegen een boom aangereden. Tientallen treinreizigers zijn uit de trein gedirigeerd en per bus weggebracht.
24/04 23u30  Blok kan kernraketten op Nederlandse bodem ’niet uitsluiten’Geen kernraketten op Nederlandse bodem. Het klinkt als een leus tijdens een vredesdemonstratie in de jaren tachtig. Het is nu echter de Tweede Kamer die het kabinet opdraagt geen strategische kernraketten in Nederland toe te laten. Maar minister Blok vindt dat een slecht idee. Hij wil ’niet uitsluiten’ dat die raketten er komen.
24/04 23u15  Ophef om anti-abortuscamper bij kliniekEen plan van pro-life organisatie Schreeuw om Leven om voortaan met een anti-abortuscamper voor de deur van abortusklinieken te gaan staan, doet in de Tweede Kamer de rillingen over de rug lopen.
24/04 23u00  Ook elektrische bakfiets onder de loepDe veiligheidseisen voor elektrische bakfietsen die worden gebruikt voor het vervoer van groepen kinderen moeten worden aangescherpt. Regeringspartij CDA ziet het liefst dat de regels net zo streng worden als voor de nieuwe eisen voor de Stint.
24/04 22u30  Blok kan kernwapen op Nederlandse bodem ’niet uitsluiten’Geen kernraketten op Nederlandse bodem. Het klinkt als een leus tijdens een vredesdemonstratie in de jaren tachtig. Het is nu echter de Tweede Kamer die het kabinet opdraagt geen strategische kernraketten in Nederland toe te laten. Maar minister Blok vindt dat een slecht idee. Hij wil ’niet uitsluiten’ dat die raketten er komen.
24/04 22u15  Eigen ego versus partijbelangEen ordinaire machtsstrijd. Anders kunnen de afgelopen dagen bij Forum voor Democratie niet beschreven worden. De partij is ten prooi gevallen aan misschien wel de grootste bedreiging voor politieke nieuwkomers: het onvermogen om het eigen ego ondergeschikt te maken aan het partijbelang.
24/04 21u30  Savannah-kat Whalhallah herenigd met baasjeFokker Karin Koster is dolblij met de terugkeer van haar Whalhallah. De savannah-kat, die sinds vrijdag 5 april officieel vermist was en de gemoederen in Haarlem bezighield, werd deze week in de nacht van dinsdag op woensdag aangetroffen in een huis. „Ik was zo bang dat hij aangereden zou worden.”
24/04 21u15  Vergoeding voor aardbevingen: 'Het is smartengeld'De inwoners van het Groningse dorp Loppersum krijgen een vergoeding voor de aardbevingen. Deze vergoeding is uitgerekend op basis van hun WOZ-waarde.
24/04 21u00  Vmbo-examen gestolen uit auto docentUit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.
24/04 20u45  Politie-actie Amsterdam om ’mensen met vuurwapens’Update 20.30 uur - Woensdagavond was er een grote politie-actie aan de gang in Amsterdam Nieuw-West. De politie laat nu weten waarom een arrestatieteam was uitgerukt.
24/04 20u45  Harde maatregelen tegen stamp-toeristen: ‘Het spijt me zo!’Bloembollenkweker Nick van der Zon is het zat. Toeristen vertrappen zijn mooie bollenvelden voor een foto tussen de kleurrijke tulpen. Om dit te voorkomen heeft hij nu harde maatregelen getroffen.
24/04 20u15  Granaatleggers hebben niets te vrezenHoewel de geregistreerde criminaliteit op enkele fronten een daling vertoond, is er allerminst reden om te juichen. De zware misdaad bijvoorbeeld manifesteert zich nadrukkelijker. Op letterlijk explosieve wijze bijvoorbeeld, zoals bij de ’granaatleggers’. Een levensgevaarlijke trend.
24/04 20u00  Onderzoeken bewijzen: wél fikse tekorten jeugdhulpGemeenten kampen met nijpende financiële tekorten, omdat de uitgaven aan jeugdhulp flink zijn gestegen. Dat blijkt uit drie rapporten die het kabinet heeft laten opstellen.
24/04 19u45  Onenigheid in top Forum voor DemocratieUpdate 19.26 uur - Er is onenigdheid binnen de top van Forum voor Democratie. Partijprominent Henk Otten is door het bestuur gevraagd om terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie, zo twitterde partijleider Baudet. Dit bericht komt vlak nadat Otten scherpe kritiek uitte op diezelfde Baudet, maar volgens de partijwoordvoerder heeft het daar niets mee te maken. Maar terwijl die ontkent dat er ruzie is, reageert Otten ’not amused’ en slaat hij terug naar de partijleider.
24/04 19u30  Grote politie-actie in Amsterdam aan de gangEr is een grote politie-actie bezig in Amsterdam Nieuw-West.
24/04 19u15  Forum ontkent ruzie na tweet Baudet over OttenPartijprominent Henk Otten is door het bestuur van Forum voor Democratie gevraagd om terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie. Dit besluit komt vlak nadat Otten scherpe kritiek uitte op Baudet, maar volgens Forum heeft het daar niets mee te maken.
24/04 19u00  Laatste kans voor het conservatisme?Hoe overleeft het Westen het islamitisch terrorisme, de globalisering, massale immigratie? Bezin je op je wortels, zeggen conservatief-christelijke denkers, sta pal voor je cultuur. ’En snijdt rechts-radicalen de pas af’.
24/04 19u00  Vrouw (39) overlijdt in Venlo: ’Trucker zag haar over het hoofd’Door een verkeersongeval op de Marco Poloweg in Venlo is woensdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Blerick om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
24/04 18u45  Bitcoin is helemaal opgeleefdDe bitcoin heeft definitief de weg omhoog gevonden! We bespreken het met Rutger van Zuidam, de man achter de grootste blockchain hackathon ter wereld. Dit is de crypto-update.
24/04 18u45  ’Er is meer nodig dan alleen nieuwe stations’Blijdschap is er alom over de aangekondigde dertig nieuwe treinstations in de Nederlandse regio’s. Eindelijk wordt er wat gedaan tegen het overbelaste treinnetwerk en gedacht aan de wensen van de reizigers. Maar we zijn er nog niet. De directeur van reizigersvereniging Rover Freek Bos schetst klip-en-klaar wat er nog moet gebeuren...
24/04 18u30  Minister in zijn hemd: wél fikse tekorten jeugdhulpGemeenten kampen met nijpende financiële tekorten, omdat de uitgaven aan jeugdhulp flink zijn gestegen. Dat blijkt uit drie rapporten die het kabinet heeft laten opstellen.
24/04 18u00  Minder transvetten in koekjes en zoute snacksKoekjes en zoute snacks moeten van de Europese Commissie minder ongezond worden. De commissie heeft een nieuwe verordening aangenomen waardoor vanaf 2 april 2021 er per 100 gram vet nog maar maximaal 2 gram transvet mag voorkomen in koekjes, zoute snacks, instantsoep en andere industrieel geproduceerde voeding.
24/04 18u00  Gemeente Zaanstad sluit hotel en restaurant na explosieHotel Zaandijk en het inpandige restaurant Il Mulino in Zaandijk blijven op last van burgemeester Jan Hamming van Zaanstad voor ten minste vier weken gesloten. Dat besluit heeft Hamming genomen naar aanleiding van de explosie die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond.
24/04 18u00  The Avengers: 'Ik ga wel een potje janken'De Marvel-fans zijn bij de première in Amsterdam lyrisch over de nieuwe film van The Avengers. Er wordt zelfs gehuild in de bioscoopzaal.
24/04 17u45  Timing CDA-discussiestuk pijnlijkNa de VVD bezint ook het CDA zich op de koers. Het wetenschappelijk bureau van de partij is bezig met Perspectief 2030, een visie-stuk dat moet voorkomen dat de christendemocraten te flets worden nu ze deel uit maken van de coalitie.
24/04 17u45  Amsterdammer zamelt geld in voor viswinkelEr is een crowdfundingsactie gestart om de geplaagde viswinkel The Seafood Shop te helpen met een juridische strijd tegen de gemeente Amsterdam.
24/04 17u30  Economische gevolgen oppositieplannen CO2-heffing onduidelijkEen CO2-heffing voor de industrie kan helpen om klimaatdoelen te halen, maar over de economische risico’s is nog veel onduidelijk. Dat blijkt uit de doorrekeningen van voorstellen van PvdA en GroenLinks door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
24/04 17u30  Geruchten rond verdwenen MirandaDe ramen van de woning in Soest waar dinsdag stoffelijke resten werden gevonden, zijn inmiddels hermetisch afgeplakt. Ook de straat is nog altijd met hekken afgesloten. De politie laat weten dat het forensisch onderzoek nog wel tot en met vrijdag kan duren. Pottenkijkers lijken daarbij ongewenst.
24/04 17u00  Hoge benzineprijs heeft impact op zomervakantieWe mopperen wat af over de hoge brandstofprijzen. Hans van Cleef van ABN AMRO over waarom de benzineprijs zo explosief is gestegen. En niet onbelangrijk: wordt het nog duurder aan de pomp?
24/04 16u45  Schokkende beelden: asiel-aso’s terroriseren busHandhavers krijgen het aan de stok met asielzoekers als die worden geweigerd in de bus in Ter Apel. Via Dumpert.
24/04 16u30  Drugs gevonden in lading kippenboutenTijdens een controle van een transportbedrijf in het Westland heeft de douane crystal meth en ketamine gevonden. De drugs waren verstopt in dozen met bevroren kippenbouten. De lading was bestemd voor Engeland.
24/04 16u15  ‘Jensen wil dat wij dat geloven’Hoe groot is de nederlaag voor Robert Jensen en wat was de rol van Peter van der Vorst bij het stoppen van zijn show? Rob Goossens bericht.
24/04 16u15  EOD haalt vaten met ’explosieve’ stoffen uit scheikundelokaal GroningenDe Explosieve Opruimingsdienst (EOD) en de brandweer hebben woensdagmiddag meerdere vaten met een ’mogelijk explosieve stof’ uit een Groningse school gehaald. „Het was een geplande actie.”
24/04 16u00  Savannah-kat Whalhallah eindelijk gevangenDe Savannah-kat Whalhallah is eindelijk gevangen. Hij ontsnapte op vrijdag 5 april. De Dierenambulance Noord-Holland Zuid kreef afgelopen nacht een melding over de kat.
24/04 15u45  Kamikaze-actie door haastige bestuurderDe bestuurder van een SUV ter hoogte van Huis ter Heide brengt zijn medeweggebruikers in gevaar met een inhaalactie. Ook iets gefilmd op de weg? Mail de beelden naar verkeer@telegraaf.nl
24/04 15u30  Dossier onderzeeboten dobbert nogDefensie durft het nog niet aan om te kiezen voor een werf die de nieuwe onderzeeboten gaan bouwen. De komende tijd gaat het ministerie nog eens rustig kijken naar informatie die de bouwers hebben aangeleverd over kosten en capaciteiten van hun boten.
24/04 15u30  Gewond na val in rioolput voor SnowWorldEen persoon is meters naar beneden gevallen in een drie meter diepe rioolput bij Snowworld Landgraaf in Limburg. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
24/04 15u15  EOD schrikt van scheikundelokaal vol vaten in GroningenDe Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft woensdagmiddag meerdere vaten met een ’mogelijk explosieve stof’ uit een Groningse school gehaald.
24/04 15u15  Hier komen de onweersbuien aan!Na het mooie weer van de afgelopen dagen is er nu regen op komst.
24/04 15u00  Granaatterreur teistert Nederland: ’Het is laf’De politie maakt zich grote zorgen over een sterke toename van het aantal incidenten met handgranaten. Meer dan eens per week worden explosieven gevonden bij hoofdzakelijk horecabedrijven.
24/04 14u45  Vrachtauto verliest boomstammen op A15De A15 richting Gorinchem is afgesloten tussen Wadenoijen en Geldermalsen omdat er boomstammen op de weg liggen. Volgens de ANWB schaarde de vrachtauto met oplegger waarop de boomstammen werden vervoerd. Het opruimen gaat geruime tijd duren, aldus de ANWB.
24/04 14u45  Kabinet neemt meer tijd voor Urgenda-planHet kabinet stelt de presentatie van extra groene maatregelen om het klimaatdoel uit het zogeheten Urgenda-vonnis te halen uit. Haagse bronnen melden aan De Telegraaf dat er binnenkort een besluit wordt genomen om het pakket niet deze maand, maar begin juni tegelijk met het klimaatakkoord te presenteren.
24/04 14u45  Tramschutter Gökmen T. mishandelde gevangenisbewaarderTramschutter Gökmen T., de verdachte van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht, heeft nog meer op zijn kerfstok dat al bekend was.
24/04 14u45  Oorzaak ongeluk met vier doden A1 blijft onbekendDe oorzaak van het fatale ongeval op de A1 bij Deventer, dat maandag vier twintigers het leven kostte, blijft onbekend. De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan, maar kon aan de hand van sporen en de staat van de auto niet achterhalen waardoor het is misgegaan. Het onderzoek is afgesloten.
24/04 14u15  Groningen reageert: ’Wij kunnen doorgaan’In gasprovincie Groningen is voorzichtig positief gereageerd op het nieuws dat met een ’postcoderegeling’ gasschadeclaims van gedupeerde Groningers vergoed zullen worden. Als Haagse plannen doorgaan kunnen burgers tot tienduizenden euro’s tegemoet zien, blijkt uit plannen van minister Wiebes.
24/04 14u15  ‘Verstappen heeft veel aan deze upgrade’Vorig jaar was het chaos bij de GP van Bakoe. Dit jaar opnieuw? In De Opwarmronde blikken verslaggever Erik van Haren en autocoureur Renger van der Zande vooruit.
24/04 14u00  ‘Verstappen gaat veel hebben aan deze upgrade’Vorig jaar was het chaos bij de GP van Bakoe. Dit jaar opnieuw? In De Opwarmronde blikken verslaggever Erik van Haren en autocoureur Renger van der Zande vooruit.
24/04 13u45  Politieman verdacht van downloaden kinderpornoEen medewerker van de politie is aangehouden omdat hij mogelijk kinderporno heeft verzameld. De man werkte als ICT-er en cyberspecialist bij een landelijke dienst van de politie.
24/04 13u45  Baudet kaapt laatste JensenIn de laatste aflevering van Jensen neemt FvD-leider Thierry Baudet het publiek op de hak in de opening van het programma.
24/04 13u30  Ambulance naar foute locatie: slachtoffer ligt halfuur op straatEen wielrenner heeft woensdagochtend een halfuur gewond op de Westkanaaldijk in Loenersloot gelegen. Hulpdiensten werden naar de verkeerde locatie gestuurd.
24/04 13u30  BBQ in het park? 15 euro betalenHet Wilhelminapark in Rijswijk moet een parkwacht en barbecue-taks krijgen. Dat stelt de fractie Rijswijks Belang, nadat het park afgelopen paasweekeinde opnieuw ernstig werd bevuild door barbecueënde bezoekers uit met name Den Haag.
24/04 13u30  Grote steden nog niet in de rij voor wietproefDe vier grote steden staan niet trappelen om mee te doen aan de proef met legale wietteelt. De inschrijving daarvoor is dinsdag begonnen, maar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben zich nog niet aangemeld.
24/04 13u15  Vermiste Joän meldt zich en ’wil rust’De vermiste Joän Berends (18) is terecht en maakt het goed. Dat melden haar stiefmoeder en een vriendin. Inmiddels heeft de politie haar vermissingsbericht offline gehaald.
24/04 13u00  Patricia Paay met de schrik vrij!Patricia Paay kan weer opgelucht ademhalen: de rechtbank Zeeland-West-Brabant is er niet van overtuigd dat het geld dat zij ontving van Osuro Holding BV daadwerkelijk een lening was. Over een bedrag van tienduizend euro is nog twijfel.
24/04 13u00  Te sexy Doutzen onder vuurEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
24/04 12u45  Minister: geen gevaar pesticiden DrentheDe 57 verschillende soorten bestrijdingsmiddelen die zijn gevonden op tien locaties in Drenthe waar lelies worden geteeld vormen geen bedreiging voor de omwonenden. Dat meldt minister Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer op basis van onderzoek van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).
24/04 12u45  Gevluchte papegaai Kaya dompelt gezin in verdrietBianca uit Nieuwleusen en haar gezin zijn intens verdrietig omdat ze hun geliefde papegaai Kaya kwijt zijn. De 11 jaar oude grijze roodstaart vloog een boom in toen zij met haar man en zonen in de caravan zat op de camping waar zij altijd op vakantie gaan.
24/04 12u30  Dodelijk ongeval op N225 bij WageningenBij een ongeval op de N225 ter hoogte van de Zijdvang in Wageningen is woensdagochtend één persoon overleden.
24/04 12u30  ’Bekeerde Joey zou dit weekend trouwen’De vier dodelijke slachtoffers die vanochtend vielen bij een ongeluk op de A12, komen allemaal uit dezelfde Turkse familie. De jonge mannen waren onderweg naar, of kwamen terug van een feest ter voorbereiding op een bruiloft, vertelt een woordvoerder van de Ehl-i-Beyt-moskee in Den Haag. Een van hen zou dit weekend trouwen.
24/04 12u15  Gevluchte papegaai Kaya dompelt gezin in vedrietBianca uit Nieuwleusen en haar gezin zijn intens verdrietig omdat ze hun geliefde papegaai Kaya kwijt zijn. De 11 jaar oude grijze roodstaart vloog een boom in toen zij met haar man en zonen in de caravan zat op de camping waar zij altijd op vakantie gaan.
24/04 12u15  Amsterdamse partijen: Amerikaanse haatprediker niet welkomAmsterdamse politieke partijen willen dat haatprediker Steven Anderson wegblijft uit Amsterdam. De coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP willen van burgemeester Halsema weten ’wat Anderson in Amsterdam komt doen’. De VVD wil dat dat er preventief een officier van justitie aanwezig is die eventuele strafbare feiten kan constateren en bestraffen.
24/04 12u15  Examenleerlingen krijgen ’Ramadan Ready’- kaartVoor de ruim 217.000 eindexamenkandidaten is het een kwestie van blokken de komende weken, totdat de examens op 9 mei beginnen. Tienduizenden islamitische leerlingen moeten de examens maken met een lege maag vanwege de ramadan.
24/04 12u15  Meer strafpunten beginnende automobilistenHet aantal beginnende automobilisten met strafpunten neemt steeds verder toe. Dat bevestigt het CBR na berichtgeving van BNR. In 2016 werden 2733 strafpunten uitgedeeld, vorig jaar waren dat er 5470. Bij twee strafpunten moet een automobilist opnieuw een rijvaardigheidstest doen. Het aantal jonge chauffeurs dat deze proef moest doen, steeg van 117 in 2017 tot 150 afgelopen jaar.
24/04 12u00  Dodelijke slachtoffers A12 uit zelfde familieDe vier dodelijke slachtoffers die vanochtend vielen bij een ongeluk op de A12, komen allemaal uit dezelfde Turkse familie. De jonge mannen waren onderweg naar, of kwamen terug van een feest ter voorbereiding op een bruiloft, vertelt een woordvoerder van de Ehl-i-Beyt-moskee in Den Haag. Een van hen zou dit weekend trouwen.
24/04 12u00  Kritiek inspectie op blussen kerkbrandBij het blussen van de brand in de Amstelveense Sint Urbanuskerk, vorig jaar september, gingen dingen mis. Zo was de brand moeilijk te bestrijden doordat de bluswatervoorziening niet op orde was. De brandweerlieden valt echter niets te verwijten. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een onderzoek. Bij de brand raakte een deel van de net gerestaureerde kerk zwaar beschadigd.
24/04 11u45  Onweersbuien drijven warmte het land uitNa een aantal zomerse dagen komt er woensdagavond een einde aan de piekende temperaturen. Onweersbuien die vanavond noordwaarts over het land trekken verdrijven de warmte. Het kan flink losbarsten met windstoten tot 90 kilometer per uur en stevige plensbuien.
24/04 11u45  Lettertje W op schilderij leverde Kas ruim halve ton opDe jonge kunsthandelaar Kas Buunk (25) uit Ede kan zijn geluk niet op. Nooit eerder heeft hij, noch zijn vader Frank bij wie hij in de zaak werkt, twee ontdekkingen in een maand gedaan. „Laat staan drie”, zegt hij trots. Bij drie Nederlandse veilinghuizen vond zijn speurdersoog recent drie schilderijen van de 19de eeuwse kunstenaarsfamilie Koekkoek. „De gezamenlijke aankoopwaarde was €4000, terwijl de werkelijke marktwaarde tezamen zeker €65.000 is.”
24/04 11u30  Haarlem mocht clubhuis Angels dicht houdenDe burgemeester van Haarlem heeft in 2017 terecht besloten het clubhuis van de motorbende Hells Angels langer dicht te houden. De Raad van State bevestigt woensdag dat burgemeester Jos Wienen terecht een verzoek om heropening van het clubhuis heeft geweigerd.
24/04 11u15  ’Islamitische school Westland moet er komen’Minister Arie Slob (Onderwijs) moet de oprichting van een islamitische basisschool in de gemeente Westland bekostigen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Slob wees de aanvraag voor de school meerdere keren af, maar volgens de hoogste bestuursrechter heeft de bewindsman zijn besluit niet goed onderbouwd.
24/04 11u15  Politie onderzoekt verband explosie en brandstichting hotel ZaandijkDe explosie die in de nacht van dinsdag op woensdag een complete gevel van hotel Zaandijk en het inpandige restaurant Il Mulino verwoestte, lijkt niet op zichzelf te staan. In januari van dit jaar is op dezelfde plek ook brand gesticht. De politie onderzoekt een verband, bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf.
24/04 11u15  PostNL weigert te pikante postzegelDe nieuwe postzegel met een schilderij van Ap Kooistra komt niet op de markt. PostNL heeft het ontwerp van een dame met doorschijnende kleding aangemerkt als ’aanstootgevend’ en heeft het daarom afgekeurd.
24/04 11u15  Bestuurder roze auto veroorzaakt meeste ongelukkenHet is uitkijken geblazen als je een roze Chevrolet of Suzuki tegenkomt, want deze auto’s zijn het vaakst betrokken bij een aanrijding waarvan de bestuurder schuldig is. Ook is het raadzaam extra alert te zijn als je een bruine of crèmekleurige auto ziet, want die scoren ook hoog op de schadeladder, waar Mercedes de merkentopdrie completeert.
24/04 10u30  ’Helft kinderporno gehost in Nederland’Bijna de helft van de kinderpornografische beelden die vorig jaar zijn gemeld bij de Internet Watch Foundation werd gehost in Nederland. De Britse kinderrechtenwaakhond signaleerde vorig jaar meer dan 105.000 internetadressen waarop illegale beelden stonden, waarvan 47 procent via een netwerk in Nederland oproepbaar werd gemaakt.
24/04 10u00  ’Beboet stellen die alleen religieus trouwen’Mensen die zich door een religieus leider laten trouwen, zonder dat er eerst is getrouwd voor de burgerlijke stand, moeten worden beboet. De boete moet niet alleen gelden voor degene die de ceremonie verricht, wat nu al het geval is, maar ook voor het stel en de getuige(n). Bij herhaling moet er zelfs een celstraf kunnen worden opgelegd. VVD en GroenLinks doen woensdag een voorstel om dit mogelijk te maken.
24/04 10u00  Oscar is de koning te rijkNa meer dan dertig jaar door heel Nederland te hebben gereisd, kan Oranje-fan Oscar Meijer (57) zijn geluk niet op: Koningsdag komt deze week eindelijk naar zijn woonplaats Amersfoort. En hij heeft de drop voor de koning alvast klaar liggen. „Ik sta er om zes uur al!”
24/04 09u45  WNL-presentatrice: ‘Leukste nieuwtje wat ik mag vertellen’Op bijzondere wijze wordt de zwangerschap van Maaike Timmerman bekendgemaakt in het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland.
24/04 09u45  ’CBR loopt achter met hertesten jonge automobilisten’Beginnende automobilisten krijgen steeds vaker een strafpunt op hun rijbewijs. Werden er in 2016 nog maar 2733 strafpunten uitgedeeld, afgelopen jaar is het aantal gestegen naar 4643 uitgedeelde strafpunten. Vorig jaar bepaalde het OM dat 150 automobilisten opnieuw getest moesten worden omdat ze te veel strafpunten hadden, 33 meer dan in 2017. Het CBR testte er vorig jaar maar 103 daadwerkelijk, het jaar ervoor slechts 66. Dat meldt BNR.
24/04 09u30  Proef met 24-uursbioscoop nu ook in AmsterdamNa een proef in Rotterdam gaat bioscoopketen Pathé nu ook een proef met een 24-uursbioscoop doen in Amsterdam. De vestiging van Pathé bij de Johan Cruijff ArenA blijft in het weekend van Koningsdag voor het eerst de hele nacht open. De pilot in Amsterdam loopt tot en met zaterdag 20 juli.
24/04 09u30  Ketheltunnel (A4) hele weekend dichtDe Ketheltunnel (A4) bij Schiedam is komend weekend in beide richtingen dicht. Vanaf vrijdag 21.00 tot maandag 5.00 uur worden er werkzaamheden aan de tunnel uitgevoerd, meldt Rijkswaterstaat.
24/04 09u30  Blokkadeactie klimaatbetogers in GroningenActievoerders van Extinction Rebellion Nederland blokkeren in Groningen de ingang van het gebouw van GasTerra. Dat is een groothandelaar in aardgas en groen gas. Enkele rebellen, zoals ze zichzelf noemen, hebben zich vastgeketend aan het gebouw.
24/04 09u30  Kinderrechten activiste Wendi gruwelijk vermoordEen kinderrechten activiste en een vriend van haar, een professionele ex-ijshockeyer, zijn op gruwelijke wijze vermoord in het Amerikaanse Newport Beach.
24/04 09u30  Steeds vaker verbod op ballonnenSteeds meer gemeenten verbieden het oplaten van ballonnen. Volgens Stichting De Noordzee, die campagne voert tegen ballonnen, is het aantal gemeenten met een verbod tegen het oplaten binnen een maand gestegen van 17 naar 24 procent.
24/04 09u15  Leerling school Gemert slachtoffer van gemanipuleerd seksfilmpjeEen middelbare scholiere van het Commanderij Collega in Gemert heeft ongevraagd in een seksfilmpje gefigureerd dat vervolgens op haar school werd verspreid. Een foto van haar hoofd werd in een video gemonteerd. Daardoor leek het alsof het meisje seks had met een hond. „We vinden het ontzettend erg voor het meisje waar het om ging”, zo stelt directeur Arn Bressers.
24/04 09u15  Explosie nabij Zaanse SchansIn een hotel in Zaandijk is woensdagmorgen rond 2.25 uur een explosie geweest. Het hotel bevindt zich vlak bij de Zaanse Schans. De politie zegt dat het incident lijkt op een doelgerichte actie.
24/04 09u15  Zó goed/slecht is de nieuwe Avengers-filmWat mogelijk de grootste film van het jaar is zou ook wel eens de allerbeste kunnen zijn. Onze filmjournalist Marco Weijers gaat in De Recensie helemaal los op superheldenfilm Avengers: Endgame.
24/04 09u01  Vrijgevige Monique dankbaar herdachtHet nieuws over de dood van de 54-jarige Nederlandse Monique is in het regionale ziekenhuis in Ratnapura hard aangekomen. De vrouw doneerde samen met haar man een groot geldbedrag; mede daarmee kon een kinderziekenhuis worden gebouwd. De nieuwe kinderafdeling was vernoemd naar haar overleden zoon.
24/04 09u01  Persoon verdronken bij EnkhuizenEen persoon is woensdagmorgen verdronken in het water bij Enkhuizen. De persoon zou ter hoogte van Krabbetgatsluis in het water zijn beland. Dat meldt de Veiligheidsregion Noord-Holland Noord op Twitter.
24/04 08u30  Bijstandsklant mag kamer verhurenDe ruim 3000 Leidenaars in de bijstand krijgen een brief van de gemeente met het voorstel een student in huis te nemen.
24/04 08u15  Moeders trekken soms aan het kortste eindOver twee weken is het alweer Moederdag.
24/04 08u00  ’Explosie’ nabij Zaanse SchansIn een hotel in Zaandijk is woensdagmorgen rond 3.00 uur een harde knal te horen geweest. Het hotel bevindt zich vlak bij de Zaanse Schans. Volgens NH Nieuws gaat het om een explosie.
24/04 08u00  ’Kamer overweegt opnieuw verplichte observatie’De Tweede Kamer wil opnieuw het plan invoeren om verwarde mensen maximaal drie dagen verplicht te kunnen observeren in een ggz-instelling, meldt het AD. Dit plan kreeg in de vorige kabinetsperiode veel kritiek en haalde toen de eindstreep niet.
24/04 08u00  ’1650 euro per dik kind is weggegooid geld’Het gemeentelijke programma Lekker Fit werkt niet en is weggegooid geld, stelt Leefbaar Rotterdam. Daarom moet het worden gestopt.
24/04 08u00  Hulpdiensten op zoek naar drenkeling bij EnkhuizenDe Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is samen met de brandweer, ambulance en politie op zoek naar een drenkeling bij Enkhuizen.
24/04 07u30  Bestaand medicijn blijkt ook pijnstillerEen ruim tien jaar bestaand anti-epilepsiemiddel werkt als sterke pijnstiller bij mensen met de spierziekte ’dunnevezelneuropathie’.
24/04 07u00  ’PowNed gaat het niet redden’Aspirant-omroep PowNed verdwijnt van de buis. Daarvoor vrezen bronnen in politiek Den Haag. Ze hebben er een hard hoofd in dat de Hilversumse rechtsbuiten straks voldoende leden haalt om in het omroepbestel te mogen blijven.
24/04 07u00  ’Jouw telefoon maakt wachten op trein straks onnodig’Het treinstation van de toekomst is slimmer door allerlei innovaties. Dat staat in de uitwerking van het project ’Station Next’, die ProRail vandaag in het jaarverslag bekendmaakt.
24/04 07u00  ’Drugs vaker per post land uitgesmokkeld’De douane neemt steeds vaker drugs in beslag die in Nederland op de brievenbus zijn gedaan en voor landen buiten Europa zijn bestemd, meldt de Volkskrant. In een paar uur tijd onderschepte de douane onlangs elfhonderd brievenbuspakketjes die een zogenaamd ’afwijkend scanbeeld’ vertoonden. Negen van de tien verdachte pakketjes bleken drugs te bevatten.
24/04 06u45  Bodycams komen politie prima van pasDe politie gaat tweeduizend bodycams aanschaffen, camera’s die agenten tijdens hun dienst kunnen dragen. Het is een „waardevolle toevoeging voor de uitoefening van politiewerk”, zegt de politie zelf. Bij alle eenheden werden er onderzoeken naar, en experimenten mee gedaan.
24/04 06u45  Vier doden bij ongeval op A12 bij Den HaagDoor een ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen.
24/04 05u45  Alle NS-stations op de schop: dit gaat er veranderenDe vierhonderd treinstations in Nederland moeten fors worden uitgebreid om de 30 tot 40% groei van ov-reizigers komende tien jaar op te kunnen vangen. Ook wordt een groot aantal nieuwe stations gebouwd. Met name door de enorme woningbouw wordt de ov-behoefte in veel wijken snel groter.
24/04 05u45  Goedmaker Groningen per postcodeHuizenbezitters in het Groningse aardbevingsgebied kunnen rekenen op forse geldsommen als goedmaker voor de waardedaling van hun woning. In sommige postcodes kan het bedrag oplopen tot tienduizenden euro’s.
24/04 05u45  Iedereen compensatie: dit zijn percentages per gemeente in GroningenMet de postcoderegeling komt er na jarenlang getouwtrek een einde aan de individuele behandeling van claims door huizenbezitters in het Groningse aardbevingsgebied. Straks is het gebied waar iemand woont leidend voor de hoogte van de compensatie voor imagoschade van de woning en hoeven mensen niet meer aan te kloppen bij de NAM.
24/04 05u45  Nederland krijgt 30 nieuwe stations in tien jaar tijdEr worden komende tien jaar twintig tot dertig nieuwe treinstations gepland. Dat is volgens spoorbeheerder ProRail noodzakelijk om de verwachte reizigersgroei van 30 à 40% op te vangen.
23/04 23u15  ’Nederland moet haatprediker tegenhouden’Belangenorganisatie COC heeft in een brief aan staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gevraagd om de komst van de radicale Amerikaanse prediker Steven Anderson tegen te houden. De dominee heeft op YouTube aangekondigd op 23 mei een bezoek aan Amsterdam te brengen. Wat hij precies komt doen en wie hij in Nederland zal ontmoeten is niet bekend. Naar eigen zeggen komt hij naar Amsterdam om „zieltjes te winnen.”
23/04 22u30  Wat is er met kapster Miranda gebeurd?Zijn de stoffelijke resten die vandaag bij een woning in Soest werden aangetroffen van de 52-jarige kapster Miranda Zitman? Dat is inmiddels de inzet van forensisch onderzoek waar de politie gisterochtend mee begon.
23/04 22u15  Mogelijk toch sancties KamerledenKamerleden die integriteitsregels overtreden, worden in de toekomst wellicht toch berispt. Het plan van de Kamer was eigenlijk om geen nieuwe sancties in te stellen, maar geïnspireerd door de zaak van PVV-Kamerlid Dion Graus wordt dat besluit nog eens tegen het licht gehouden.
23/04 22u00  Voetbalclub in rouw eert vier verkeersslachtoffersLeden van de Apeldoornse voetbalvereniging Columbia hebben dinsdagavond hun bij een tragisch verkeersongeval op de A1 bij Deventer omgekomen club- en stadsgenoten herdacht. De bijeenkomst werd massaal bezocht, vooral door jongeren en vrijwilligers die de slachtoffers Damian Echter (23) en Ömar Dogan (22) persoonlijk kenden. Hieronder waren ook veel teamgenoten.
23/04 22u00  Twente-fans strijdlustig: ‘We pakken jullie allemaal terug!’FC Twente is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee is de ploeg uit Enschede volgend seizoen terug in de Eredivisie. Vandaag werd het team gehuldigd voor duizenden supporters.
23/04 21u45  Nederland geniet van kleurpalet door SaharazandHet Saharazand dat over Nederland waait, heeft op verschillende plekken tot een mooie zonsondergang geleid. Nederlanders delen foto’s van de oranje en rode tinten in de lucht.
23/04 21u15  Enthousiaste FC Twente supporter verliest vingerEen supporter van FC Twente is maandagmiddag na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ een vinger verloren. Samen met ongeveer 200 andere supporters stormde hij na afloop vanuit de gracht naar een naastgelegen vak op het veld. Bij de afsprong van het hek bleef hij met zijn vinger haken acher een pin en werd zijn vinger afgereten.
23/04 20u15  Geboorte van een topsporterBijna dertig jaar nadat zijn vader Adrie zegevierde in de Amstel Gold Race kwam Mathieu van der Poel afgelopen zondag als eerste over de streep in dé wielerklassieker van ons land. En eigenlijk kon het met het wereldtalent ook niet misgaan, met wielergenen.
23/04 20u15  Lagendijk mag terug naar Turkije: ’Naar huis, kan het niet geloven’De Nederlandse oud-Europarlementariër en publicist Joost Lagendijk mag terug naar Turkije. „Kan het bijna nog niet geloven: na ruim 2,5 jaar weer naar huis.”
23/04 20u15  ’Verslaving is als een havik’Van de in totaal tien deelnemers aan The Amsterdam project en Het Rotterdam project maakte Patrick van der Jagt op veel kijkers de grootste indruk. De Rotterdamse ex-junk rechtte in een half jaar tijd zijn rug en bouwt nu een nieuw leven op.
23/04 20u00  Schiphol is kansloos zonder overstappersZou dat recente luchtvaartadvies van de Raad voor de Infrastructuur en Leefomgeving nou als een bom ingeslagen zijn in Den Haag? Ik denk van niet, want die ’nieuwe aanvliegroute’ vliegt hier en daar aardig uit de bocht.
23/04 20u00  Eendjes voeren klimaatzondeHet aloude ’eendjes voeren’ ligt onder vuur. Een rustgevend ommetje langs de stadsvijver met kinderen of kleinkinderen die oud brood uitdelen zou niet alleen schadelijk zijn voor watervogels of de waterkwaliteit, het blijkt nu ook een klimaatprobleem.
23/04 19u45  Oppositie verbolgen over forse groei belastingafsprakenDe Belastingdienst heeft afgelopen jaar meer afspraken gemaakt met bedrijven over de belasting die ze betalen. Deze zogenoemde ’rulings’ liggen onder een vergrootglas van de oppositie. Critici menen dat de fiscus met de afspraken de grote bedrijven regelmatig helpt met minder taks betalen.
23/04 19u45  ‘Ruzie kan risico zijn voor Forum’Het is onrustig in de top van Forum voor Democratie. Politiek commentator Wouter de Winther over de kritiek van FvD-kopstuk Henk Otten op partijleider Thierry Baudet.
23/04 19u30  Hiddema dacht: ’Daar hebben we Henk Otten weer’Voor Kamerlid Theo Hiddema kwam de kritiek die Forum-oprichter Henk Otten in een interview uitte op partijleider Thierry Baudet niet als verrassing. „Toen ik het las, dacht ik: daar hebben we Henk Otten weer. Die ziet altijd beertjes op de weg.”
23/04 18u00  Kopschoppers Rotterdam nog zoekDe politie Rotterdam heeft nog niet kunnen achterhalen wie achter de laffe groepsmishandeling zitten, waarvan dit weekend beelden werden verspreid. Een meisje werd volledig afgeranseld.
23/04 18u00  Amsterdam naar rechter om staking boa'sUpdate 17.52 uur - De gemeente Amsterdam stapt naar de rechter om een voorgenomen staking van handhavers in de avond op Koningsdag te voorkomen. Volgens een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema gaat deze actie te ver. „Juist op een moment dat de halve stad leegstroomt en de politie afhankelijk is van samenwerking met de boa’s.” Het kort geding dient vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam.
23/04 18u00  Fietser (66) overlijdt na ongeval in ArnhemEen 66-jarige fietser uit Bemmel is dinsdagmiddag overleden aan de verwondingen die hij kort daarvoor had op gelopen door een ongeval in Arnhem. Hij was in botsing gekomen met een auto op de kruising van de Rijkerswoerdsestraat met het RijnWaalpad.
23/04 18u00  Baudet is klaar met interviews‘Niet zo spannend’, vindt Thierry Baudet de kritiek van FvD-prominent Henk Otten op zijn functioneren. Baudet laat dan weten wel klaar te zijn met journalisten die er vragen over stellen.
23/04 18u00  Lichaam gevonden in huis SoestOp de plek waar de politie al de hele dinsdag aan het zoeken is naar een spoor van de vermiste 52-jarige kapster Miranda Zitman, zijn stoffelijke resten gevonden. Dat meldt de politie in Utrecht.
23/04 17u30  Lijkwagen voor huis SoestOp de plek waar de politie al de hele dinsdag aan het zoeken is naar een spoor van de vermiste kapster Miranda Zitman, staat een lijkwagen voor de deur.
23/04 17u00  Rotterdamse cultheld Frans van den Heerik overledenFrans van den Heerik was eigenaar, trainer en boegbeeld van de Rotterdamse boksschool Boxing ’82. Daarnaast was hij de hoofdrolspeler in een serie over zijn school van jongerenkanaal Viceland en Dumpert. Van den Heerik overleed gisteren in de armen van zijn vrouw Tiny toen hij op het punt stond om zijn hond uit te laten.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Temptation-Jaimy eerlijk over ‘relatie’ met Gaby Blaaser26/04 08u45 - De Telegraaf: De eerste zoen in Temptation Island is eindelijk uitgedeeld! Elke week praat Monique Smit na over het programma met (oud-)deelnemers en bekende fans. Deze week met Jaimy, verleider van het huidige seizoen.
8x Openluchtzwembaden weer open26/04 09u30 - De Telegraaf: Voor veel openluchtzwembaden begint deze vrijdag het nieuwe seizoen. Ze hopen op een warme zomer zoals vorig jaar, die de openbare buitenbaden recordaantallen bezoekers opleverde.
7x Klimaatactivisten blokkeren straten Amsterdam26/04 09u30 - De Telegraaf: Activisten van Extinction Rebellion voeren vrijdagochtend actie in Amsterdam. In het centrum van de stad blokkeren ze korte tijd verschillende straten met wat ze de ’swarming’-tactiek noemen, een militaire tactiek die letterlijk ’zwermen’ betekent.
7x EOD onderzoekt explosief aan bank Winschoten26/04 09u30 - De Telegraaf: In Winschoten is de omgeving van een bank op het Burgemeester Schönfeldplein afgezet. Aan het bankgebouw is een explosief vastgemaakt, waarmee criminelen de pinautomaat wilden opblazen.
7x Poging tot plofkraak Winschoten, omgeving afgezet26/04 09u00 - De Telegraaf: De omgeving bij de ABN Amro bank aan het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten is vrijdagochtend afgesloten, vanwege een poging tot een plofkraak. Dat meldt de politie op Twitter.
7x Huisarts stuurt verkouden patiënt naar drogist26/04 07u45 - De Telegraaf: Wie met een huis-tuin-en-keukenkwaal zoals buikpijn, verkoudheid of schaafwonden langs de huisarts gaat, kan vanaf nu worden doorverwezen naar een drogisterij in plaats van de apotheek. ,,Via de drogist en zelfmedicatie kunnen mensen een kleine kwaal zelf oplossen'', aldus directeur Marten Hummel van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) in Trouw.
7x VVD-plan voor hoge boete leegrijder oogst gejuich26/04 07u30 - De Telegraaf: Het VVD-voorstel om automobilisten die met een lege tank of accu stil komen te staan op de snelweg een torenhoge boete van €1500 op te leggen, wordt met gejuich ontvangen door bergingsbedrijven.
7x ’Sigaret na 2020 in ’saaie’ verpakking’26/04 06u45 - De Telegraaf: Sigaretten worden vanaf 1 januari 2020 alleen nog in ’saaie’ verpakking verkocht. dat meldt de NOS op zijn website naar aanleiding van voorstellen die staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid op internet heeft gepubliceerd.
7x Parkeren op regionale vliegvelden fors duurder26/04 06u45 - De Telegraaf: Parkeren op met name regionale luchthavens in Nederland en over de grens in Duitsland en België is dit jaar in de mei- en zomervakantie gemiddeld fors duurder dan vorig jaar.
6x ’Politie deels aansprakelijk drama Alphen’26/04 11u15 - De Telegraaf: De politie is deels aansprakelijk voor het schietdrama in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn in 2011. De procureur-generaal adviseert de Hoge Raad om het eerdere vonnis van het gerechtshof in stand te laten.

Statistieken

Artikels:
29845
Gelezen:
14932
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven