maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/02 00u30  Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.13 
17/02 23u30  Zeer grote brand in bedrijf Beesd Er woedt zondagavond een zeer grote brand in een bedrijfspand aan de Ridderslag in het Gelderse Beesd.
17/02 21u45  Dronken man opgepakt na dollemansrit De politie heeft zondagavond een dronken bestuurder aangehouden na een flinke dollemansrit van Den Haag naar de Ketheltunnel in Rotterdam. De drankrijder ging er na twee aanrijdingen zonder verlichting vandoor.
17/02 21u15  Woeste festivalganger: ’Ordinaire zwarthandel wat hier gebeurt’ Tim de Jong (27) uit Huizen weet als geen ander hoe het voelt om achter het net te vissen. Hij wilde eind januari met vier vrienden kaarten voor Tomorrowland kopen. Alle vijf zaten klokslag 17.00 op aparte IP-adressen achter de laptop. „Maar na drie kwartier in de wachtrij kwam bij ons allemaal het bericht binnen dat de kaarten uitverkocht waren.” Twee minuten later keek Tim op Marktplaats. „En daar waren de eerste drie advertenties al geplaatst! Ze waren zogenaamd ’verhinderd’.”
17/02 21u15  Balende Feyenoordfan: ’Eigenlijk nooit een kans gehad’ „Je kunt toch wel een káártje bestellen, pa?” Beloofd is beloofd, en toch moest Vincent Vlot (39) zijn 11-jarige zoontje zaterdagochtend teleurstellen, na een uurtje zweten achter de pc. „Het was chaotisch. We hebben eigenlijk nooit een kans gehad.”
17/02 21u15  Woede om woekerprijs kaartjes klassieker Feyenoord-fans hebben afgelopen weekend massaal achter het net gevist in de strijd om de laatste kaartjes voor de halve finale van de beker tegen Ajax aanstaande 27 februari. De fans zijn woedend en teleurgesteld. Want wie toch naar de klassieker wil, moet tot soms wel het viervoudige betalen op websites als Marktplaats. De KNVB betreurt dit en laat zelfs bij monde van een woordvoerder weten dat dit „een bedreiging is voor het hele Nederlandse voetbal.”
17/02 20u00  Gewonden bij instorten praalwagen Door het instorten van een praalwagen in ’t Goy, een dorp in de provincie Utrecht, zijn zondagavond enkele gewonden gevallen. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zes zijn daar op eigen gelegenheid naartoe gegaan. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd. De politie doet onderzoek.
17/02 18u45  Kabinet: jihadist hier niet welkom De Tweede Kamer voelt er niets voor om IS-terroristen in Nederland op te vangen. Het kabinet geeft aan dat de Twitter-oproep die president Trump gisternacht deed aan Europese landen om gevangen strijders van de Amerikanen over te nemen, geen reden is om de koers te wijzigen.
17/02 18u30  OM wil Nederlandse officieren in VS en Spanje Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat officieren van justitie plaatsen in Washington en in Spanje.
17/02 18u00  Liefde en lust op de Huishoudbeurs Het thema van de huishoudbeurs is dit keer ‘liefde en lust’. Nieuw op de beurs is het foodtruckfestival met het wijntheater.
17/02 17u30  Öztürk verlaat Tweede Kamer Selçuk Öztürk wordt lijsttrekker van Denk bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De Limburger verlaat de Tweede Kamer, maakte de partij tijdens een bijeenkomst in Rotterdam bekend.
17/02 17u15  Öztürk lijsttrekker DENK voor Eerste Kamer Selçuk Öztürk wordt lijsttrekker van DENK bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De Limburger verlaat de Tweede Kamer, maakte de partij tijdens een bijeenkomst in Rotterdam bekend.
17/02 16u30  Poserende zeehond trekt veel bekijks Op de pier van Hoek van Holland, trok een poserende zeehond zondagmiddag veel publiek. Het dier lag op de stenen te genieten van het lentezonnetje en leek niet echt last te hebben van alle aandacht.
17/02 16u00  Eerste officiële lentedag van 2019 een feit De eerste officiële lentedag is een feit. Het kwik tikte in De Bilt om 15.20 uur de 15 graden aan, meldt Weeronline.
17/02 15u15  Opnieuw onrust bij vmbo Maastricht Leerlingen van het vmbo Maastricht willen niet in een filmpje terecht komen waarin ze als eindexamenkandidaat voorgesteld worden. Ze vinden dat ze volgens de nieuwe privacywet AVG nooit toestemming ervoor hebben gegeven en dus het recht hebben om te weigeren.
Laatste update: vandaag om 0u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/02 15u15  ’Nederlandse IS-verdachten gepakt in Turkije’Update - De Turkse politie heeft vandaag tijdens een speciale actie drie Nederlanders gearresteerd in de noordwest-Turkse provincie Bursa vanwege activiteiten voor de terreurorganisatie IS in buurland Syrië. De arrestatie vond plaats in hun verblijfplaats in de toeristische badplaats Mudanya. Ze zijn in het hoofdkwartier van de politie in Bursa verhoord.
17/02 15u00  Kroegbaas slingert inbreker raam uitCafébaas Maurice Krause uit het Limburgse Beegden, bedacht zich geen moment toen hij zondag in de vroege ochtend een inbreker in zijn slaapkamer aantrof.
17/02 14u45  Hobby na dertig jaar in vlammen opgegaanHet is dé nachtmerrie van iedereen met huisdieren: brand. Het overkwam Carla en Jan Scheffer uit Deventer in de nacht van zaterdag op zondag. Hun tuinschuur brandde volledig uit, met 300 dode siervogels tot gevolg. Het levenswerk van Jan ging zo in vlammen op. „Ik ben als jongeman begonnen en zat na vele jaren kweken eindelijk in een groep waar de winnaars vandaan komen. Maar da’s hierdoor over en uit.”
17/02 14u30  Hobby na 30 jaar in vlammen opgegaanHet is dé nachtmerrie van iedereen met huisdieren: brand. Het overkwam Carla en Jan Scheffer uit Deventer in de nacht van zaterdag op zondag. Hun tuinschuur brandde volledig uit, met 300 dode siervogels tot gevolg. Het levenswerk van Jan ging zo in vlammen op. „Ik ben als jongeman begonnen en zat na vele jaren kweken eindelijk in een groep waar de winnaars vandaan komen. Maar da’s hierdoor over en uit.”
17/02 13u30  Chagrijnige trucker neemt wraakBij de oprit naar de A15 denkt een bestuurder iedereen te snel af te zijn. Hij had alleen geen rekening gehouden met een trucker die zich niet het kaas van het brood laat eten. Ook iets gefilmd op de weg? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl.
17/02 12u30  Vrouw (74) komt om door botsing met truckEen 74-jarige fietsster uit Bennekom is overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen door een aanrijding met een vrachtwagen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland.
17/02 12u15  Stout en extreem: de bizarste WK’sVan ondersteboven strijken tot idiote gezichten trekken: De Vijf duikt in de raarste WK’s ter wereld.
17/02 12u00  Brand in volière: 300 vogels doodDriehonderd vogels zijn bij een brand in de nacht van zaterdag op zondag overleden. De brand woedde in een volière in de Peter van Anrooystraat in Deventer.
17/02 11u45  Minister Blok ziet gevaar voor liberale wereldordeBuitenlandminister Stef Blok (VVD) was zaterdag op de belangrijkste veiligheidsconferentie ter wereld in Beieren. Daar had hij een ontmoeting met zijn doorgewinterde Russische collega Lavrov. Naast alle moeilijkheden met Moskou maakt Blok zich zorgen om de verbrokkeling van de liberale wereldorde - zowel vanuit Rusland, de Verenigde Staten, als ook door andere EU-landen.
17/02 11u45  Flinke schade aan drie auto’s door vuurwerkDrie auto’s zijn zondagochtend vroeg in het Noord-Hollandse Loosdrecht flink beschadigd geraakt door de ontploffing van zwaar vuurwerk. Of sprake was van baldadigheid of iets anders wordt nog onderzocht, meldt een politiewoordvoerder.
17/02 11u45  Man aangereden toen hij A59 wilde overstekenEen 23-jarige man uit Roosendaal is zondagochtend vroeg aangereden op de A59 bij Raamsdonk toen hij de snelweg in een zoektocht naar benzine overstak. De verwondingen van de man bleken uiteindelijk mee te vallen, meldt de politie.
17/02 11u30  Man overleden na ongeval op crossbaan ErmeloEen 34-jarige motorcrosser uit Harderwijk is overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen door een ongeval op een crossbaan in Ermelo. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland.
17/02 11u15  Derde dode door verkeersongeval bij RosmalenDoor een auto-ongeluk op de A59 bij Rosmalen zijn drie mensen om het leven gekomen. Eerder repte de politie van twee doden. De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg, botste op een pijler en vloog in brand. Bij het ongeval was geen ander verkeer betrokken, aldus de politie.
17/02 11u00  Wie doet wat in huis?We gaan weer richting het voorjaar. En de grote schoonmaak natuurlijk. Proper Jetje kan aan de slag. Of proper Jantje natuurlijk. Op VROUW.nl hielden we een enquête, want hoe staat het in 2019 met de taakverdeling als het om het huishouden gaat?
17/02 11u00  Eerste lijsttrekkersdebat: Forum aan de balForum voor Democratie is er bij het eerste televisiedebat tussen lijsttrekkers van de Eerste Kamer in geslaagd om zichzelf centraal te zetten. Door rabiate stellingnames en harde aanvallen op zijn collega’s lukte het nieuwkomer Henk Otten om zich als outsider te onderscheiden van de rest van de politici in het programma WNL op Zondag.
17/02 11u00  Hardrijder maant politie aan de kant te gaanMet het knipperen van je autolichten de politie sommeren voor je aan de kant te gaan, is niet handig. Helemaal niet als je ook nog eens veel te hard rijdt. Daar is een beginnend bestuurder die dat in de nacht van zaterdag op zondag op de N261 vanuit Waalwijk richting Tilburg deed inmiddels ook achter.
17/02 11u00  Nog even genieten van winters zonnetjeHet lenteachtige weer zet zich zondag voort met veel zon en maxima van 10-16 graden. En dat is mooi, want zondag en maandag schijnt de zon nog lekker: de dagen daarna is er meer bewolking met kans op een beetje regen.
17/02 10u15  Zo leidt het huishouden tot meer seks!Hoe zijn de taken in het huishouden tegenwoordig verdeeld? VROUW-magazine zocht het uit en de resultaten zijn opvallend. Pim Sedee bespreekt het met VROUW-hoofdredacteur Marieke 't Hart en relatie-expert Caroline Franssen.
17/02 09u15  Drie keer olympisch goud en toch bijna vergeten...Op de lijst met beste Nederlandse Olympische zwemmers aller tijden wordt Rie Mastenbroek slechts voorgegaan door Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. Toch werd het in 1936 tot Sportvrouw van de wereld uitgeroepen meisje van 17 in ons land nooit een sportlegende.
17/02 09u00  GroenLinks vol jonge, langharige truidragers op leenfietsHet is druk op het parkeerterrein van de IJsselhallen. Wie niet beter weet zou denken dat de circa 2000 congresgangers van GroenLinks met de heilige koe naar Zwolle zijn gekomen.
17/02 08u45  Zwemkampioene uit 1936 alsnog geëerdOp de lijst met beste Nederlandse Olympische zwemmers aller tijden wordt Rie Mastenbroek slechts voorgegaan door Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. Toch werd het in 1936 tot Sportvrouw van de wereld uitgeroepen meisje van 17 in ons land nooit een sportlegende.
17/02 08u45  Is onze Nederlandse taal reddeloos verloren?De Engelse taal rukt op in het Nederlands en zal blijven toenemen omdat wij erg nonchalant met onze eigen taal omgaan.
17/02 08u30  Ganzenflappen en vlooienstokenTurfde het CBS in januari nog een daling in de vraag naar wintergroenten en zorgde dat, getuige de alarmerende krantenkoppen van vorige maand, voor verontrusting in het ganse land; vandaag mogen wij elkaar feliciteren. Er is hoop. En zo’n positieve follow-up mag ook weleens worden gedeeld.
17/02 07u15  Twee doden door ongeval op A59 bij RosmalenBij een auto-ongeluk op de A59 zijn twee mensen om het leven gekomen. De auto is ter hoogte van Rosmalen in brand gevlogen en volledig uitgebrand, meldt de politie.
17/02 01u15  Opnieuw autobrand Heemskerk, getuige ziet jongeren wegfietsenIn Heemskerk is zaterdagavond opnieuw een auto uitgebrand. Een getuige zag een groepje jongeren met bedekte gezichten een brandbaar voorwerp naar de auto gooien. Vervolgens fietsten ze snel weg.
16/02 21u45  Krakers luiden klokken Amsterdamse AugustinuskerkDe Augustinuskerk aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord is zaterdag gekraakt. De ’nieuwe buren’ hebben zich in een brief aan de wijk al voorgesteld, omwonenden uitgenodigd voor een kop koffie en zelfs de kerkklokken geluid.
16/02 20u15  Schwalbe! Man faket aanrijdingBij een supermarkt in Hellevoetsluis zet een man een aanrijding in scène. Het lijkt goed uit te pakken, alleen is de actie volledig gefilmd.
16/02 19u30  Nederlandse zakenman al 1,5 jaar in benauwde Chinese celFamilie en vrienden van een Nederlandse zakenman die in China woont en werkt, hebben de noodklok geluid. Jeroen Koldenhof zit al maanden vast in een, zo schrijven ze, kleine, overvolle cel met vijftien andere gedetineerden. Zijn geestelijke toestand zou achteruit gaan.
16/02 19u15  Nederlandse zakenman al maanden in benauwde Chinese celFamilie en vrienden van een Nederlandse zakenman die in China woont en werkt, hebben de noodklok geluid. Jeroen Koldenhof zit al maanden vast in een, zo schrijven ze, kleine, overvolle cel met vijftien andere gedetineerden. Zijn geestelijke toestand zou achteruit gaan.
16/02 19u00  ‘Van zulk weer moet je gelijk genieten!’Met 13,1 graden is het de warmste 16 februari sinds in De Bilt de metingen begonnen. Daarmee sneuvelt het record van 12,5 graden uit 1998.
16/02 18u45  Nederlandse zakenman kwijnt weg in benauwde Chinese celFamilie en vrienden van een Nederlandse zakenman die in China woont en werkt, hebben de noodklok geluid. Jeroen Koldenhof zit al maanden vast in een, zo schrijven ze, kleine, overvolle cel met vijftien andere gedetineerden. Zijn geestelijke toestand zou achteruit gaan.
16/02 18u00  Klaver: CO2-taks gaat er komenGroenLinks eist flinke concessies van de coalitie op klimaatbeleid, in ruil voor steun in de Eerste Kamer. „Na maart kunnen ze niet meer om ons heen.” Dat maakte aanvoerder Jesse Klaver duidelijk op het congres van zijn partij in Zwolle.
16/02 17u15  Doodsbange senioren gered van A16Midden in de spits is de auto van een ouder echtpaar stil komen te staan op de A16. Wachtend op de hulpdiensten beleven ze angstige momenten. In de serie De Puinruimers aandacht voor opmerkelijke verhalen van de snelweg.
16/02 17u00  Ophef om geheime functie Facebook: ’Ook verborgen foto’s vrouwen op te vragen’Facebook ligt onder vuur omdat een nog onbekende functionaliteit is opgedoken waarbij foto’s van vrouwelijke vrienden kunnen worden opgevraagd via een specifieke zoekopdracht, terwijl dat bij mannen niet kan. Het gaat deels om foto’s die vrouwen mogelijk verborgen hadden willen houden door ze te weren van hun ’tijdlijn’, maar nu tóch zichtbaar zijn.
16/02 16u45  Ophef om geheime functie Facebook: ’verborgen’ foto’s vrouwen op te vragenFacebook ligt onder vuur omdat een nog onbekende functionaliteit is opgedoken waarbij foto’s van vrouwelijke vrienden kunnen worden opgevraagd via een specifieke zoekopdracht, terwijl dat bij mannen niet kan. Het gaat deels om foto’s die vrouwen mogelijk verborgen hadden willen houden door ze te weren van hun ’tijdlijn’, maar nu tóch zichtbaar zijn.
16/02 16u30  Gele hesjes in Hilversum tegen NOSEen groep ’gele hesjes’ heeft in Hilversum gedemonstreerd bij het gebouw van de NOS. Ongeveer honderd demonstranten liepen van het station naar het Media Park. Ze hadden flyers bij zich met daarop de tekst ’NOS = fake news’. Ook droegen ze Nederlandse vlaggen mee. De actie is rustig verlopen. „Er was een prima sfeer”, zei een woordvoerster van de politie.
16/02 15u15  SGP: niet drammen op medisch-ethisch vlakHet kabinet moet niet ’drammen’ als het gaat om voltooid leven en vaccinatiedwang. Dat zei SGP-leider Kees van der Staaij op een verkiezingscongres van zijn partij.
16/02 14u30  Spuitbus ontploft in rijdende autoIn Winterswijk is zaterdag iemand gewond geraakt toen een spuitbus ontplofte in de rijdende auto.
16/02 14u30  Jeugdtrainer voetbalclub verdacht van zedendelictEen jeugdtrainer van voetbalclub VV Nieuweschans wordt verdacht van een zedendelict. Dat bevestigt de politie. De trainer is onmiddellijk door de club op non-actief gesteld.
16/02 14u30  Eerste weerrecord van 2019Het eerste weerrecord is een feit! Met 13,1 graden is het de warmste 16 februari sinds in De Bilt de metingen begonnen. Daarmee sneuvelt het record van 12,5 graden uit 1998.
16/02 14u15  Explosie van déze pollen: hooikoorts laait opHooikoortspatiënten opgelet: het prachtige lenteweer zorgt ook voor pollen in de lucht. Daarvoor waarschuwt bioloog Maurice Martens van de Hooikoortsradar. ,,Voor mensen met hazelaarallergie zou het gunstig zijn om hoog in de bergen te zitten.”
16/02 14u15  Man overlijdt na ongeluk op A50Een 52-jarige man uit Oosterhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een ongeluk op de A50 bij het Noord-Brabantse Nistelrode.
16/02 14u15  Doodsbange bejaarden gered van A16Midden in de spits is de auto van een ouder echtpaar stil komen te staan op de A16. Wachtend op de hulpdiensten beleven ze angstige momenten. In de serie De Puinruimers aandacht voor opmerkelijke verhalen van de snelweg.
16/02 13u45  Emigrant maakt er werk vanIn twintig jaar tijd is het aantal Nederlanders dat emigreert verdubbeld. In Scandinavië is de vraag naar Nederlanders zelfs zo groot dat er van alles wordt geregeld: van huisvesting tot een baan. Maar hoe zorg je ervoor dat de stap naar het buitenland een succes wordt? Het nuchtere sleutelwoord: werk. „Minder mensen beginnen een naturistencamping binnen de poolcirkel of een ijshotel in de woestijn.”
16/02 13u15  ’Handgranaat’ in centrum PurmerendOp de Achterdijk in Purmerend is zaterdag mogelijk een handgranaat aangetroffen. De politie heeft uit voorzorg de omgeving afgezet.
16/02 13u00  ’Helpen met opruimen brengt kinderen verder in het leven’Je staat je uit te sloven in de keuken, de tafel is nog niet gedekt en de afwasmachine nog niet uitgeruimd. Je kunt best even wat hulp gebruiken. Hoe kun je je kind(eren) het beste betrekken bij het huishouden? Orthopedagoog Mariëlle Beckers geeft raad.
16/02 13u00  Extra agenten voor aanpak synthetische drugsEr komen enkele tientallen agenten bij voor de bestrijding van de handel in synthetische drugs. De extra capaciteit gaat vooral naar opsporing en inlichtingen, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer.
16/02 12u45  Race tegen de klok voor ZandvoortZandvoort houdt de adem in. Nog anderhalve maand tijd heeft circuiteigenaar prins Bernhard junior om de Grand Prix terug te halen naar de baan in de duinen. Het is een onderneming met tegenslagen waarvan de verwachting achter de schermen is dat het toch gaat lukken.
16/02 12u30  Koenders wordt reisleider in AfrikaTerwijl sommige van zijn collega’s er maar niet in slagen nieuw werk te vinden, heeft voormalig minister Bert Koenders een nieuwe roeping gevonden. De PvdA’er wordt reisbegeleider in Afrika.
16/02 12u15  Met Koenders op safariTerwijl sommige van zijn collega’s er maar niet in slagen nieuw werk te vinden, heeft voormalig minister Bert Koenders een nieuwe roeping gevonden. De PvdA’er wordt reisbegeleider in Afrika.
16/02 12u15  Jouw doelpunt gefilmd?Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
16/02 12u15  Zij verdient de kostIn 83% van de huishoudens is de man nog altijd kostwinner. Maar bij Mirelle, Fenna en Patty gaat het er juist niet traditioneel aan toe: zij heeft de rollen omgedraaid.
16/02 12u00  71-jarige Amsterdammer komt om op eigen boot in FrieslandEen 71-jarige man uit Amsterdam is waarschijnlijk omgekomen door een explosie op zijn eigen boot in het Friese dorpje Uitwellingerga.
16/02 12u00  Oproep: vandaag al eerste bikini-dag?De zon verwarmt langzaam de Hollandse steden, krokusjes hebben al enkele dagen het licht gezien en vlinders ontwaken. Maar eh... maken we het vandaag écht bont?
16/02 11u15  Drukte op weg naar wintersportVakantiegangers op weg naar de wintersport moeten zaterdag rekening houden met vertraging. Volgens de ANWB is het vooral in Oostenrijk erg druk op de wintersportroutes. Er staat bijvoorbeeld 13 kilometer stilstaand verkeer op de Tauernroute op de A10 van Salzburg naar Kuchl. Op de B179 over de Fernpas bedraagt de vertraging een uur.
16/02 11u00  Nederlandse vinding zoekt antwoord: is er leven in het heelal?Een Nederlandse uitvinding vergroot de kans op antwoord op misschien wel de meest prangende vraag aller tijden: is de mens alleen in het heelal of niet?
16/02 10u30  Biefstuk-imperium Loetje verspreidt zich als een jusvlek over het landZeg je Loetje, zeg je biefstuk. Bijna dertig jaar lang was er maar één restaurant van die naam, in Amsterdam, nu zijn er zeventien. Zelf omschrijft de familie het imperium als ’een jusvlek’ die zich over het land verspreidt. Hoe het begon met biljarten, biefstukken, Blue Band en beledigingen.
16/02 10u30  Nibud: laat minder mensen gemeentebelasting betalenHuishoudens met weinig spaargeld moeten vaker in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentebelasting. Financieel voorlichtingsinstituut Nibud steunt een oproep van die strekking van de vier grote steden.
16/02 10u30  Supermaan dinsdagavond te zienEen zogeheten supermaan is dinsdagavond te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan.
16/02 10u00  ‘Mijn hele lijf stond in brand’Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, weet Kiki Kamerbeek (51) maar al te goed. Haar lichaam raakte voor zeventig procent verbrand toen ze haar sfeerhaard wilde bijvullen met bio-ethanol.
16/02 10u00  Vrouwen kunnen in huis (bijna) alles beterOok in het Nederland van 2019 komt het grootste deel van het huishouden nog steeds op de vrouw neer, zo blijkt uit een enquête, waarvan u de resultaten vandaag in Magazine VROUW vindt. En mocht de man des huizes toch ook een keer de handen uit de mouwen steken, dan doet 36% van de vrouwen het werk stiekem nog eens dunnetjes over.
16/02 09u45  Supermaan vanavond te zienEen zogeheten supermaan is vanavond te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan.
16/02 09u30  Politie maakt fout op fout in zaak misbruikcoach Jerry M.Het strafrechtelijk onderzoek naar atletiekcoach Jerry M. krijgt ruim een maand na onthulling van De Telegraaf over zijn jarenlange misbruik maar moeizaam gestalte. Nog altijd is hij officieel geen verdachte. Hoe dit mogelijk is? Uit een reconstructie blijkt dat met name binnen de politie fouten zijn gemaakt.
16/02 09u30  ‘Anders komen de Polen vanzelf’In De Kwestie: bewijzen de gefilmde nekveldocent en de pornodocent dat de regels op scholen strenger moeten?
16/02 09u15  Help, de winkelstraat verzuiptDe familie Blokker is bereid een forse bruidsschat mee te geven aan wie het aandurft om de Blokkerwinkels over te nemen, in een ultieme poging de oranje logo’s niet uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Ondertussen worden winkelstraten steeds meer gedomineerd door schoonheidssalons, kappers en hippe koffiezaakjes.
16/02 08u45  Vlinders wakker door zonnig weerNu de temperaturen lenteachtige waarden aannemen, worden de eerste vlinders wakker uit hun winterslaap. Volgens de Vlinderstichting zijn vooral de citroenvlinder, dagpauwoog en kleine vos al actief. Ze halen nectar uit winterbloeiers als viburnum (’sneeuwbal’), krokussen en sneeuwklokjes.
16/02 08u30  Huishoudbeurs zoekt de ’pikante randjes’ opLiefde & Lust is dit jaar het thema van de Huishoudbeurs, van zaterdag 16 februari tot en met zondag 24 februari in de RAI Amsterdam. Behalve voor de liefde tussen vriendinnen, moeders en dochters is er ook aandacht voor romantiek, en in deze 74e editie worden ook de ’pikante randjes’ opgezocht, belooft de beurs.
16/02 08u15  Schiphol pakt rijen aanSchiphol gaat versneld investeren in de doorstroming van reizigers. Opnieuw moeten er extra mensen worden ingezet bij de veiligheidschecks. Voor de paspoortcontroles komen er deze zomer tweehonderd marechaussees bij.
16/02 08u15  Auto's rijksoverheid zijn vaak benzineslurpersVolgens het regeerakkoord rijdt Nederland in 2030 alleen nog maar in stekkerauto’s. Maar het wagenpark van de rijksoverheid, die toch een voortrekkersrol zou moeten vervullen, bestaat nog vrijwel geheel uit benzineslurpers.
16/02 08u15  Horrorfilmpje ProRail: dit gaat net goedSpoorbeheerder ProRail heeft bloedstollende beelden online gezet. Bekijk ook iedere dinsdag vanaf 19.00 uur nieuwe aflevering van Spoorbewakers.
16/02 08u00  Nooit meer reclame op tv: hoe dan?Topberaad op het ministerie van Arie Slob (Media). Hij wil nog voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn visie op een toekomstbestendig omroepbestel presenteren.
16/02 07u00  Politiek moet waken voor Haags NPO-gedrochtHet Hilversumse omroepbestel wordt voor de zoveelste keer opgeschud. Daar is genoeg aanleiding voor, maar de politiek moet waken voor een Haags gedrocht. Eentje waar de televisiekijker en de belastingbetaler de neus voor ophalen.
16/02 05u45  ’Ongekende stijging’ energienota dankzij belastingDe energienota wordt dit jaar torenhoog. Huishoudens betalen gemiddeld 334 euro meer voor hun gas- en stroomrekening. Bijna de helft van de stijging komt door de hogere energiebelasting.
16/02 05u45  Energie peperduur door hogere belastingHuishoudens moeten dit jaar gemiddeld 334 euro meer betalen voor gas en stroom, blijkt uit CBS-cijfers.
16/02 05u45  Coalitie: NPO reclamevrijCoalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU mikken op een reclamevrije publieke omroep. Serieuze plannen daarvoor circuleren in politiek Den Haag. Vandaag wordt er tijdens topberaad met minister Slob (Media) over gesproken, met de hamvraag: hoe gaan we dat betalen?
16/02 05u45  De NPO reclamevrij: maar wie zal dat betalen?Minister Slob (Media) wil nog voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn visie op een toekomstbestendig omroepbestel presenteren. Vandaag wordt daar topberaad over gevoerd op zijn ministerie. VVD, CDA, D66 en CU willen flink wat meters maken op dit politiek gevoelige dossier.
16/02 01u00  Senior pas bij belastingaangifte in de plusHet is misplaatst om al te enthousiast te doen over de koopkrachtwinst van ouderen. Veel gepensioneerden zien hun kosten voor levensonderhoud alleen maar stijgen en zullen pas bij de belastingaangifte profiteren van lastenverlichting.
15/02 23u30  Sexy Sneeuwwitjes gaan los in JaarbeursLiefhebbers van verkleedpartijen kunnen hun hart ophalen tijdens de negende editie van Das Coen und Sander Fest.
15/02 23u30  Vuurbal gezien boven Nederland: wat is het?Mensen verspreid over het hele land hebben vrijdagavond omstreeks 21.10 uur een meteoor, of vallende ster, waargenomen. Op sociale media staan veel berichten over de vuurbal. Er kwamen onder meer meldingen uit Groningen, Delfzijl, Enkhuizen, Apeldoorn, Utrecht en Venlo.
15/02 23u15  Vuurbal gezien boven NederlandMensen verspreid over het hele land hebben vrijdagavond omstreeks 21.10 uur een meteoor, of vallende ster, waargenomen. Op sociale media staan veel berichten over de vuurbal. Er kwamen onder meer meldingen uit Groningen, Delfzijl, Enkhuizen, Apeldoorn, Utrecht en Venlo.
15/02 23u15  Verdwaalde hond op A2 ’aangehouden’ door motoragentDat was nog eens een ’uitlaatbeurt’, vrijdagavond voor een hond in Utrecht. De viervoeter liep, zonder baasje, over de snelweg en veroorzaakte zodoende een file.
15/02 22u45  Rutte fit dankzij fiets en gymChecks naar Amerikaans voorbeeld kennen de Nederlandse premiers niet. Toch is ook hun gezondheid in het recente verleden veelvuldig onderdeel van gesprek geweest. Zo vreesde Jan Peter Balkenende in 2004 voor zijn leven, toen hij ten prooi was gevallen aan een vleesetende bacterie na een infectie aan zijn voet. Dat de ziekte kon toeslaan, had volgens Balkenende overigens niets te maken met zijn algehele gezondheid of vermeende vermoeidheid: „Ook jonge gezonde mensen krijgen deze ziekte.”
15/02 22u15  Wow! Gigantisch schip plet man bijnaBizarre beelden uit Hoogezand waar een man ternauwernood ontsnapt aan een gruweldood. Bent of kent u deze man? Mail dan naar video@telegraaf.nl.
15/02 21u00  Horrorfilmpje ProRail: hoe loopt dit af?Spoorbeheerder ProRail heeft bloedstollende beelden online gezet. Bekijk ook iedere dinsdag vanaf 19.00 uur nieuwe aflevering van Spoorbewakers.
15/02 20u45  Heerlijk en zonovergoten: ‘Broeikaseffect, helemaal prima!’Op warmetruiendag zetten we normaal de verwarming een graadje lager, maar vandaag lijkt dat helemaal niet nodig.
15/02 20u15  Bijleveld: ’Gek dat toerist kan doorreizen, maar soldaat moet wachten’Defensie-minister Bijleveld (CDA) vertegenwoordigt Nederland op de grote meerdaagse veiligheidsconferentie in München, die vandaag in München begon. In een interview legt de bewindsvrouw uit, wat de breuk van het INF-raketverdrag te maken heeft met een hoger budget voor de landsverdediging.
15/02 19u45  Dit is verschil tussen snert en erwtensoepOp de dag van het WK Snertkoken brengt culinair journalist Felix Wilbrink een ode aan de oer-Hollandse soep.
15/02 19u45  Amerikaanse ’hamburgerpresident’ lijdt officieel aan obesitasOok voor een president is er goed en slecht nieuws als hij bij de dokter komt. Na een vier uur durend onderzoek door elf specialisten bij het Walter Reed Medical Center (Maryland) kwam het oordeel. De president is over het algemeen ’in uitstekende gezondheid’, maar trad wel toe tot het almaar groeiende leger van te dikke Amerikanen. Met een body mass index van 30,4 (net iets te veel) lijdt hij nu officieel aan obesitas. Het advies van een jaar geleden om wat gezonder te eten en wat af te vallen is aan de ’fastfoodpresident’ voorbijgegaan. Hij kwam een paar kilo aan. De 1 meter 92 lange Trump weegt nu twee ons meer dan 110 kilo.
15/02 19u45  Volop zon in zuiden: ’Morgen gaat alles naar buiten’„Het is zo’n lekker weer, dus dat werd lekker een dagje door Maastricht slenteren”, zeggen de vriendinnen Floortje en Malou uit Venlo, terwijl ze aan een ijsje likken bij het Vrijthof. „En dat in februari. Een heerlijk weekend in het vooruitzicht. Lekker de natuur in, wandelen en een terrasje pikken.”
15/02 19u30  ’Vrouw van Rudi Lubbers landt zaterdag op Schiphol’De vrouw van bokslegende Rudi Lubbers komt zaterdagmorgen vanuit Bulgarije op Schiphol aan. Ria kwakkelt nog steeds met haar gezondheid na een dubbele longontsteking en zal daarom meteen naar het ziekenhuis gaan.
15/02 19u00  ’Onzin, dat het meevalt met poldersalafisten’Beroepen de terroristen van Islamitische Staat zich terecht op de islamitische leer? En hebben gelovige moslims de plicht om de sharia na te streven? Onderzoekster Machteld Allan vertaalde het Arabischtalige manifest waar Bin Laden, IS én polderjihadisten zich op beroepen. Haar conclusie: gewelddadige Syriëgangers kennen de islam vaak beter dan de doorsnee moslim.
15/02 18u45  ‘Holleeder nam de dood als bagage mee’Het OM is halverwege het requisitoir in de zaak tegen Willem Holleeder. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman vertelt wat haar tot nu toe opvalt.
15/02 18u45  Het zal je kind maar zijn: piepjonge overvaller gaat los met hamerHeftige beelden van een wel heel jonge rover die een hardwerkende ondernemer bedreigt.
15/02 18u45  Zwaargewonden door ongeluk op A50Door een ongeluk op de A50 ter hoogte van Oss zijn vrijdag zes mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. De twee zijn overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen, de andere vier slachtoffers zijn vervoerd naar diverse ziekenhuizen in de regio.
15/02 18u30  Moeder dochtertje Everink: ’Haar nachtmerrie komt nooit meer ten einde’Het hoger beroep van voormalig tenniscoach Mark de J., die tot 18 jaar cel is veroordeeld voor de moord op zakenman Koen Everink, heeft gistermiddag in de Arnhemse rechtszaal tot heftige en emotionele reacties geleid.
15/02 18u00  ’Holleeder lijkt de dood als bagage mee te dragen’De eerste twee dagen van het requisitoir in de strafzaak tegen Willem Holleeder, heeft het Openbaar Ministerie gebruikt om een schets te geven van de weg die Holleeder aflegde binnen de onderwereld na het uitzitten van zijn straf voor de ontvoering van Heineken.
15/02 18u00  Weer meer kinderen die niet naar school gaanVorig jaar zijn opnieuw meer kinderen niet naar school gegaan dan het jaar ervoor. En dat terwijl het ministerie van Onderwijs met de scholen, leerplichtambtenaren en alle andere betrokkenen heeft afgesproken dat er volgend jaar geen kind meer langer dan drie maanden thuis mag zitten. Dat gaat niet lukken, erkent minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).
15/02 17u45  Verdachte roofmoord vrouw (85) vrijgelatenDe rechtbank in Den Haag heeft een 35-jarige vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige roofmoord op de hoogbejaarde Ans van der Meer uit Den Haag in 2017 vrijgelaten. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt berichtgeving hierover door Omroep West.
15/02 17u45  Ontluisterend: piepjonge overvaller gaat los met hamerHeftige beelden van een wel heel jonge rover die een hardwerkende ondernemer bedreigt.
15/02 17u45  ’Jaarlijks bijna 800 rechtszaken uitgesteld door falend gevangenenvervoer’754 keer is een rechtszaak in 2018 uitgesteld omdat de verdachte niet of niet tijd verscheen op de zitting. In 266 gevallen kwam dit doordat de Dienst Vervoer & Ondersteuning, verantwoordelijk voor het vervoer van verdachten, te laat was. Dat meldt EenVandaag vrijdag.
15/02 17u45  Dwalen langs vibrators en vaatdoekjesZo onverwoestbaar als de stofdoeken in de kraampjes ooit waren, zo springlevend is de Huishoudbeurs na 74 jaar zélf ook nog steeds. Het evenement staat na bijna driekwart eeuw nog altijd in de agenda van veel ’huisvrouwen’ genoteerd. Het ongeëvenaarde succes van een oer-Hollands evenement dat steeds meer spannende tintjes krijgt.
15/02 17u45  Natuur op zijn kop door vroege lenteHet is pas februari, maar de lente klopt nadrukkelijk op de deur. Het kwik kan lokaal zelfs de 17 graden aantikken. Dat betekent niet alleen volle terrassen, maar ook dat de flora en fauna uit hun winterslaap ontwaken. Dat ziet boswachter Hanne Tersmette ook: „Je ziet al een paar dagen dat futen baltsen. Ze doen hun paringsdans.”
15/02 17u45  Kabinet trekt rookgordijn op rond KLMHet kabinet trekt een onheilspellend rookgordijn op over de groeiende onrust rond KLM. Minister Hoekstra (Financiën) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben in Den Haag een ’intensief gesprek’ met topman Ben Smith van Air France-KLM, maar over de inhoud van de ontmoeting laten de bewindslieden weinig los.
15/02 17u30  Lot KLM-baas Elbers bungelt aan zijden draadHet kabinet trekt een onheilspellend rookgordijn op over de groeiende onrust rond KLM. Minister Hoekstra (Financiën) en Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben in Den Haag een ’intensief gesprek’ met topman Ben Smith van Air France-KLM, maar over de inhoud van de ontmoeting laten de bewindslieden weinig los.
15/02 17u30  ‘Familie Blokker wil er snel vanaf’Wie het noodlijdende Blokker over wil nemen, krijgt daar een bruidsschat van 250 miljoen euro bij. DFT-verslaggever Edwin van der Schoot legt uit wat het idee daarachter is.
15/02 17u30  A50 dicht na ongelukken bij RavensteinDe A50 is vrijdagmiddag afgesloten na twee ongelukken, op de rijbaan richting Arnhem, in de buurt van Ravenstein (Noord-Brabant). Het duurt waarschijnlijk nog lang voordat de snelweg weer open gaat, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).
15/02 17u30  OM: Strafeis moord Everink wordt weer forsDe strafeis tegen Mark de J. voor het doden van zakenman van Koen Everink sluit „heel stevig” aan bij die in eerste aanleg, toen er achttien jaar was geëist en vervolgens door de rechtbank is opgelegd. Dat zei de advocaat-generaal vrijdag aan het einde van de eerste zittingsdag van het hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. Het formuleren van de strafeis staat gepland voor volgende week vrijdagochtend.
15/02 17u00  Scholieren los op vaccinatieweigeraars18.000 tieners hebben zich niet laten inenten tegen meningokokken. In Amsterdam kwam maar 77 procent opdagen, maar de scholieren daar snappen niet goed waarom je zou weigeren.
15/02 16u45  Carnavalswagens twee weken voor optocht in vlammen opNegen praalwagens, die over twee weken zouden meerijden in de carnavalsoptocht van Zaltbommel, zijn vrijdagmiddag in vlammen opgegaan. Bij het werk aan een van de praalwagens is brand uitgebroken, aldus Martijn Merks, secretaris van de Bommelse carnavalsvereniging De Wallepikkers. Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar de wagens zijn verloren.
15/02 16u45  Rutte: geen banen op de tocht bij KLMPremier Mark Rutte heeft niet het idee dat bij KLM banen in gevaar zijn door de toekomstplannen van de nieuwe leiding bij moederbedrijf Air France-KLM. Waarom het kabinet zich dan wel zo intensief bemoeit met de ontwikkelingen bij de luchtvaartmaatschappij, wilde de minister-president tijdens zijn wekelijkse persconferentie niet zeggen.
15/02 16u45  Duitsers lijken onderzeebootrace te verliezenHet lijkt erop dat de Duitse scheepbouwer TKMS buiten de boot valt in de race om de miljardenorder voor nieuwe Nederlandse onderzeeboten. De Duitsers zeggen het onomwonden: „Het ministerie van Defensie is op weg naar een keuze voor Saab en Damen als leverancier van nieuwe onderzeeboten.” Defensie zou daarmee ’prioriteit geven aan nationale industriebelangen ten koste van internationale samenwerking met strategische partners’.
15/02 16u00  Recordzacht weekend voor de boegDe vrijdagmiddagborrel inluiden op het terras, dat kan vandaag makkelijk door het zachte weer. Op sommige plaatsen werd zelfs een dagrecord verbroken. En daar blijft het niet bij: ook in het weekend is het voorjaarsachtig en morgenmiddag stijgen de temperaturen boven de tien graden.
15/02 15u15  Pas op voor incassotruc: check uw bankrekening!Het misbruiken van een bankrekeningnummer gaat wel heel gemakkelijk. Kijk de hele uitzending van Meldpunt vrijdag 15 februari om 19.10 uur op NPO 2.
15/02 15u00  Snert is nu officieel immaterieel erfgoedBuiten schijnt de zon fel en is het rond de 14 graden, binnen is vrijdag ’gewoon’ traditioneel het steevast smaakvolle WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen te zien.
15/02 14u45  Geen extra onderzoek naar moordwapen EverinkEr komt op dit moment geen aanvullend onderzoek naar het DNA op het mes waarmee zakenman Koen Everink om het leven is gebracht. Voormalig tenniscoach Mark de J. had daarom gevraagd. Het gerechtshof in Arnhem bepaalde vrijdag dat er op dit moment geen extra onderzoek komt. Als daar na de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep - waarvoor drie dagen zijn uitgetrokken - behoefte aan is, kan dat alsnog.
15/02 14u30  Celstraffen tot zestien jaar na flatbrand DiemenDe rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag gevangenisstraffen tot zestien jaar opgelegd aan drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Ook liepen twee mensen ernstig letsel op.
15/02 14u15  ’Groene’ huizen noodgedwongen weer op gasEen voorbeeld wijkje met duurzame woningen is voorlopig één groot tranendal. De vijftig huizen in de wijk Passewaaij zijn gewoon weer aan het aardgas gekoppeld.
15/02 14u15  ’Als ik mobiel wil bellen, moet ik eerst naar buiten lopen’Wil de overheid overal in Nederland snel mobiel internet, veel bewoners in het buitengebied kampen nog dagelijks met haperende verbindingen. Zelfs een simpel belletje plegen is al een uitdaging op zich. „Als ik mobiel wil bellen, moet ik eerst naar buiten lopen. Zodra ik daar dan eindelijk een beltoon hoor, blijf ik stokstil staan. Anders valt het signaal weg. Tja, en daarom bel ik meestal via de vaste lijn.”
15/02 14u00  Werkstraf na fataal ongeluk Flipjes ToertochtHet ongeluk tijdens Flipjes Toertocht in 2017 waarbij een 41-jarige Nijmeegse wielrenster overleed, is de schuld van een 20-jarige automobilist uit Lienden. De rechtbank in Arnhem heeft hem vrijdag veroordeeld tot 120 uur werkstraf plus een rijverbod van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.
15/02 14u00  Celstraffen tot zestien jaar flatbrand DiemenDe rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag gevangenisstraffen tot zestien jaar opgelegd aan drie verdachten van de fatale flatbrand in Diemen. Bij de brand in de zomer van 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Ook liepen twee mensen ernstig letsel op.
15/02 13u45  Heistelling valt op woning in VlaardingenEen heistelling is vrijdagmiddag op een woning aan de Gretha Hofstralaan gevallen in Vlaardingen gevallen. De machinist is volgens de politie uit het gevaarte gehaald en raakte niet gewond.
15/02 13u45  Rotterdammer (25) overleden bij ongeval op A59Een ongeval op de A59 heeft het leven gekost aan een 25-jarige automobilist uit Rotterdam. Bij het ongeluk botste zijn auto achterop een vrachtwagen, waarna de auto in brand vloog.
15/02 13u30  Tieners vrijgesproken van groepsverkrachtingZes tieners uit Tilburg zijn vrijdag bij de rechtbank in Breda vrijgesproken van het stelselmatig verkrachten van een geestelijk beperkte vrouw (24) uit hun woonplaats. Ze werden ervan verdacht dat ze zich in 2017 schuldig maakten aan groepsverkrachting. Dat zou in twee maanden tijd meerdere keren zijn gebeurd.
15/02 13u30  Harde confrontatie minister en demonstrantenBij de inloop van de ministerraad in Den Haag heeft een groep demonstranten van het FNV zich verzameld om aandacht te vragen voor het pensioenoverleg.
15/02 13u30  D66 wil dat Rutte zich met KLM-rel bemoeitPremier Rutte zelf moet zich gaan bemoeien met het conflict over de positie van Pieter Elbers als topman van KLM. Ben Smith, de hoogste baas van Air France-KLM, zou aan de stoelpoten van Elbers zagen, en daarmee aan de zelfstandigheid van KLM.
15/02 13u00  Camera voor opsporing buitenaards levenNederlandse wetenschappers hebben een speciale camera ontwikkeld waarmee ze op grote afstand het bestaan van levende planten kunnen aantonen. De techniek moet in de toekomst buitenaards leven kunnen opsporen, meldt de Universiteit Leiden.
15/02 13u00  Politie vindt lichaam in Amsterdamse grachtAgenten van de waterpolitie hebben een stoffelijk overschot uit de gracht gehaald in Amsterdam.
15/02 13u00  Aanrandingen in Amsterdams park: 'Ik werd achtervolgd'De Amsterdamse politie wil lokagenten inzetten bij de Sloterplas. Hardlopers worden daar al jaren seksueel geïntimideerd.
15/02 12u00  Gemeente geschokt, ’Zo kunnen de vuurstapels niet meer’De gemeenteraad van Den Haag is geschokt door de inhoud van de stapel documenten die het stadsbestuur heeft vrijgegeven over de jaarlijkse vreugdevuren op het strand. Maar over de positie van burgemeester Pauline Krikke en over de toekomst van de vuurstapels houden collegepartijen en oppositie zich vooralsnog op de vlakte.
15/02 12u00  Benen en armen kwijt na sneetje tussen tenenEen onschuldig sneetje tussen haar tenen heeft de 33-jarige Tara de Bolle bijna haar leven gekost. De vleesetende bacterie die naar binnen drong, zorgde ervoor dat al haar ledematen moesten worden geamputeerd.
15/02 12u00  ’Ex-Ajacied bezwangert twee vrouwen tegelijk’De Nederlandse voetballer Lorenzo Ebecilio is verwikkeld in een pikante rechtszaak in Rusland. Hij zou op precies dezelfde dag een dochter hebben gekregen bij de ene vrouw, en een zoontje bij een ander. De rechter beveelt de ex-Ajacied nu een dna-test te doen.
15/02 11u30  Beveiliging Tweede Kamer aangescherptHet gebouw van de Tweede Kamer wordt nog strenger beveiligd. Vanaf april moeten bezoekers zich bij binnenkomst legitimeren en hun naam en adres opgeven. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat de beveiligers altijd precies weten wie er in het gebouw zijn.
15/02 11u15  Activisten: wij dumpen asbest als protestEen gebied bij het station in het Groningse Delfzijl is vrijdagochtend afgezet nadat er mogelijk asbest is gevonden. De politie onderzoekt de zaak, samen met de gemeente, aldus een politiewoordvoerder. Het station van Delfzijl is nog wel gewoon bereikbaar.
15/02 10u45  A59 weer open na dodelijk ongelukDe A59, die sinds middernacht in de richting Zonzeel dicht was na een fataal ongeluk tussen Waalwijk en Dussen, is weer vrijgegeven. Bij het ongeval botste een auto achterop een vrachtwagen. De auto vloog in brand. De automobilist heeft het ongeval niet overleefd.
15/02 10u45  OM schetst criminele historie zaak-HolleederHet Openbaar Ministerie (OM) schetst vrijdag, op de tweede dag van het slotbetoog (requisitoir) van het OM, een historisch perspectief in de zaak tegen Willem Holleeder. Volgens het OM heeft Holleeder na het uitzitten van zijn straf voor de Heinekenontvoering een weg afgelegd ,,waarbij de dood vaak op de loer lag en helaas ook vaak heeft toegeslagen.’’
15/02 10u30  Oordeel zelf: gaat Rico hier te ver?DanceSing blijkt een harde leerschool: niemand minder dan Rico Verhoeven komt de overgebleven zang- en danstalenten slaan.
15/02 10u15  Supermarkten: een vijfde minder verpakkingenIn 2025 moet er 20 procent minder verpakkingsmateriaal in de supermarkten liggen. Ook moet dan 95 procent van de verpakkingen herbruikbaar zijn, de helft van het plastic verpakkingsmateriaal uit gerecycled materiaal bestaan en papier en karton voor 100 procent gecertificeerd zijn.
15/02 10u15  ’Intensief gesprek met baas Air France-KLM’Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben een „intensief” gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Ze hebben hem op het hart gedrukt hoe belangrijk Schiphol en KLM zijn voor de Nederlandse economie, maar wilden verder weinig kwijt over het gesprek.
15/02 10u15  Amerikaanse bommen sloegen diep gat in het hart van NijmegenBijna achthonderd doden, talloze gewonden, duizenden daklozen en een verwoest centrum. In 1944 slaan Amerikaanse bommen een diep gat in het hart van Nijmegen. Deze maand herdenkt de stad voor de 75e keer het bombardement op de binnenstad.
15/02 10u00  OM presenteert historisch overzicht in strafzaak HolleederHet Openbaar Ministerie (OM) gaat vrijdag in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp verder aan het slotbetoog (requisitoir) in de omvangrijke strafzaak tegen Willem Holleeder. Er wordt vrijdag een historisch overzicht gepresenteerd. Tijdens de eerste dag liet officier van justitie Sabine Tammes er geen misverstand over bestaan hoe het OM aankijkt tegen de versie van de gebeurtenissen zoals Holleeder die zelf schetst.
15/02 10u00  De J. wil meer onderzoek moordwapen EverinkVoormalig tenniscoach Mark de J. moet zich vanaf vrijdag in hoger beroep verantwoorden voor de moord op zakenman Koen Everink. De 31-jarige De J. is in eerste aanleg veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. Hij trapt af door meer onderzoek te eisen naar het DNA op het mes waarmee zakenman Koen Everink om het leven is gebracht.
15/02 09u45  Hoogbejaarde belt 112 om stoïcijnse inbrekerEen hoogbejaarde vrouw heeft donderdagavond 112 gebeld terwijl een onverstoorbare inbreker aan het zoeken was naar buit in haar woning in het Brabantse Zundert.
15/02 09u45  Vrouw met hoger loon is slecht voor relatie (en ook zij vindt dat)Of u dat nu wil of niet: uw loon heeft een invloed op uw relatie. Dat bewijst nieuw onderzoek. Verdient een man minder dan zijn vrouw, dan schatten beiden hun relatie slechter in. Verliest een man zijn job, dan is er al helemáál een probleem.
15/02 09u45  Verblijfsvergunning asielzoeker van vijf naar drie jaarEen asielvergunning wordt voortaan in eerste instantie voor drie jaar verleend. Nu krijgen toegelaten asielzoekers direct een vijfjarig verblijf. Over dat voorstel wordt volgens ingewijden zeer binnenkort besloten in de ministerraad.
15/02 09u45  Plofkraak verknalt Utrechts ValentijnsfeestDe gevel van hun keuken leunt naar binnen, er moest een streep door de volgeboekte Valentijnsavond en het is onzeker hoe lang buurtrestaurant Smoesjes in Utrecht omzet missen moet. Een plofkraak richtte in de nacht van woensdag op donderdag een ravage aan.
15/02 09u30  KLM bekijkt chroom-6-blootstelling personeelLuchtvaartmaatschappij KLM gaat individuele medewerkers onderzoeken op blootstelling aan chroom-6. Dat schrijft de onderneming in een reactie op een eis om openheid van vakbond FNV. Betrokken medewerkers werkten in het Regional Jet Center (RJC) op Schiphol waar vliegtuigen van onder meer Martinair en Cityhopper werden geschuurd.
15/02 09u15  Laffe vandalen zetten wéér rolstoelbusje in fikVrijwilligersorganisatie Woej is zwaar gedupeerd nadat vandalen wederom een rolstoelbusje in brand hebben gestoken. „Ons hart brak.”
15/02 09u15  Heerlijk zonnige voorjaarsdagVrijdagochtend is het misschien nog fris met een temperaturen rond het vriespunt. Een enkeling heeft zelfs nog moeten krabben. Maar in de loop van de dag wordt het zacht weer en is het ronduit zonnig. Vanmiddag wordt het in het tussen de 12 graden in het noordwesten en in Limburg stijgt het kwik lokaal naar 17 graden!
15/02 09u00  Steeds meer blinden op lange latten de piste afGeen zicht, maar toch op de lange latten? Steeds meer blinden en slechtzienden wagen zich eraan, onder begeleiding weliswaar. „Het geeft een gevoel van vrijheid.”
15/02 09u00  Rolstoelbusje in fik gezet: ’Nu met angst en beven bed in’Vrijwilligersorganisatie Woej is zwaar gedupeerd nadat vandalen wederom een rolstoelbusje in brand hebben gestoken. „Ons hart brak.”
15/02 08u45  CU-politicus doet mee aan misterverkiezingDe fractievoorzitter van ChristenUnie Albrandswaard doet mee aan een landelijke mister verkiezing. Dat Frans van Zaalen, trotse vader van drie kinderen, en gelovig, meedoet aan een schoonheidswedstrijd, vindt hij zelf ook apart.
15/02 08u30  In Brussel staat Rutte heimwee te wachtenZijn toespraak in Zürich moet absoluut niet worden gezien als open sollicitatie naar een baan in Europa, zegt premier Mark Rutte. Hij bezweert ook helemaal niet naar Brussel te wíllen. „Ik zit de rit uit”, beloofde hij vlak na de start van zijn derde termijn als minister-president en daar zou niets aan veranderd zijn. Iets uitsluiten kan je in de politiek zelden, maar Rutte heeft een waaier aan redenen om te blijven.
15/02 08u30  Bussemaker neemt afstand van verzorgingsstaatOud-minister Jet Bussemaker (PvdA) neemt in haar eerste rede als hoogleraar afstand van de door de PvdA lang gekoesterde verzorgingsstaat. Volgens haar heeft Nederland een nieuw model nodig: de sociale investeringsstaat, zegt ze in een interview in NRC.
15/02 08u30  OLVG neemt actie rond lek patiëntgegevensHet Amsterdamse ziekenhuis OLVG scherpt de autorisatie van werkstudenten om elektronische patiëntgegevens in te zien verder aan. Ook gaat het ziekenhuis structureel in plaats van steekproefsgewijs checken of medewerkers zich houden aan de gedragscode van het OLVG.
15/02 08u15  OM laat niets heel van geloofwaardigheid HolleederHet Openbaar Ministerie (OM) gaat vrijdag in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp verder aan het slotbetoog (requisitoir) in de omvangrijke strafzaak tegen Willem Holleeder. Tijdens de eerste dag liet officier van justitie Sabine Tammes er geen misverstand over bestaan hoe het OM aankijkt tegen de versie van de gebeurtenissen zoals Holleeder die zelf schetst.
15/02 08u00  Temptation-shock: ‘Verlegen Milou meteen in stringetje’De fans van Temptation Island hebben er even op moeten wachten, maar donderdag was de start van het nieuwe seizoen te zien. Monique praat elke week na met oud-deelnemers en bekende fans.
15/02 07u45  Rechtbank oordeelt over inbraak bij Connie WittemanDrie Amsterdamse verdachten van een inbraak in de woning van voormalig zangeres Connie Witteman (Vanessa) horen vrijdag het oordeel van de rechtbank. De officier van justitie heeft celstraffen van 12, 18 en 27 maanden cel tegen hen geëist.
15/02 07u45  Haven Rotterdam in actie tegen ’cokemaffia’De Rotterdamse haven wil schoon schip maken als het gaat om de georganiseerde misdaad. „De drugssmokkel loopt de spuigaten uit. Ik wil die rommel niet in onze haven. Daarom steken we nu alle koppen bij elkaar om orde op zaken te stellen.”
15/02 07u45  Afgekeurde automonteur in de wielen geredenDavid tegen Goliath. Zo zou je de strijd van Bartjan Tijman mogen typeren. De inwoner van Doetinchem wil dolgraag een eigen garagebedrijf opstarten. Voorlopig loopt hij vast in een woud van regeltjes.
15/02 07u30  Hof behandelt hoger beroep moord Koen EverinkVoormalig tenniscoach Mark de J. moet zich vanaf vrijdag in hoger beroep verantwoorden voor de moord op zakenman Koen Everink. De 31-jarige De J. is in eerste aanleg veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar.
15/02 07u30  Vakantiefiles: hier moet je oppassen!Een groot deel van Nederland heeft vanaf vandaag vakantie. Dennis Mooij van de ANWB vertelt waar je moet oppassen voor wintersportfiles.
15/02 07u15  Warme warmetruiendag op echte lentedagTerwijl de temperaturen oplopen tot 15 graden, lokaal wordt het zelfs echt lente-achtig, wordt vrijdag ook de jaarlijkse warmetruiendag gehouden. De gedachte erachter is dat de verwarming best een graadje lager kan als je een lekkere dikke trui aandoet. Maar misschien is een shirtje dit keer al warm genoeg.
15/02 07u15  Mega-blunder politie in Den Haag gefilmdAgenten lieten gisteren in Den Haag de autodeur even open, de inzittende grijpt meteen zijn kans en gaat er vandoor.
15/02 06u30  Fiscus zit Haagse advocaat achter de broek aanEen advocaat met een forse belastingschuld weigert de Belastingdienst informatie te verstrekken over zijn cliënten met openstaande rekeningen. Komende week wordt hij om die reden door het Openbaar Ministerie voor de rechter gesleept.
15/02 06u15  Politie was laks in misbruikzaak atletiekDe Rotterdamse atletiekcoach Jerry M. kon jarenlang ongestoord z’n gang gaan, omdat de politie de inmiddels geruchtmakende misbruikzaak steeds liet liggen. Zelfs na een expliciete melding over meerdere slachtoffers, vorig voorjaar aan de Haagse zedenpolitie, bleef actie uit.
15/02 05u45  Maak verblijf notoire aso-asielzoekers zo onaangenaam mogelijkHet politieke debat over de opvang van asielzoekers splijt al decennia de politiek, in de samenleving is dat niet anders. Maar over één acuut probleem in de asielzoekerscentra is iedereen het eens: er moet een einde komen aan de overlast van een kleine groep criminele asielzoekers uit veilige landen als Marokko, Algerije en Tunesië.
15/02 05u45  ’Mobiel internet moet overal snel zijn’Mobiel internet moet overal snel zijn. Ook op het platteland, ver weg van de zendmasten, moeten mensen goed bereik hebben. De overheid moet eisen stellen aan de minimale snelheid van mobiel internet in buitengebieden.
15/02 05u45  Criminele aso-asielzoekers gaan vrijuitDe hele bestuurlijke gereedschapskist is inmiddels uitgeprobeerd in de strijd tegen de overlast van een kleine groep criminele asielzoekers uit veilige landen, die asielzoekerscentra terroriseren en diefstallen plegen. Maar steeds blijken maatregelen niet te werken, of worden ze illegaal verklaard.
15/02 05u45  ’Ook snel mobiel internet op het platteland’Mobiel internet moet ook op het platteland vlot werken. Er moeten daarom minimumsnelheidseisen worden gesteld aan providers. Daarmee worden ze verplicht om ook buiten de grote steden een goede verbinding aan te bieden.
15/02 00u45  Automobilist botst op vrachtwagen en overlijdtEen automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden nadat de auto op de A59 bij Waalwijk tegen een vrachtwagen was gebotst. De auto is na de botsing in de brand gevlogen.
15/02 00u45  Familie wil koper Blokkerwinkels forse bruidsschat meegevenDe familie Blokker is bereid een koper van de noodlijdende Blokkerwinkels een forse bruidsschat mee te geven. Het zou gaan om €250 miljoen.
15/02 00u30  Geld toe voor BlokkerkoperKopers van de Blokkerwinkels krijgen een bruidsschat mee. Volgens diverse bronnen zou die €250 miljoen bedragen.
15/02 00u15  CO2-plan corporaties en Urgenda voor kabinetDuurzaamheidsorganisatie Urgenda presenteert vrijdag samen met ruim 150 woningcorporaties een plan voor extra reductie van CO2. De Nederlandse staat moet ervoor zorgen dat er in 2020 minstens een kwart minder broeikasgassen worden uitgestoten dan in 1990, maar daar lijkt nog een flink gat in te zijn. Dat is te dichten door kolencentrales te sluiten, maar als de overheid dat niet wil, kunnen veertig kleinere maatregelen ook helpen, stellen Urgenda en de woningcorporaties.
14/02 22u45  Man opgepakt die ruim 40 kilo coke bezatDe politie heeft in Oosterhout een 28-jarige man aangehouden die in totaal ruim 40 kilo cocaïne in bezit had. De politie vond de harddrugs in twee auto’s.
14/02 22u30  ’Lantaarnpalen uit bij elektrisch koken’De duurzaamste wijk van Nederland, Rijswijk Buiten, blijkt regelmatig in het donker te zitten. De lokale partij Rijswijks Belang valt het op dat de uitval vooral op ’piekmomenten’ is, bijvoorbeeld als iedereen in de vroege avond elektrisch aan het koken is.
14/02 22u30  'Zelfs op Temptation Island is er zoiets als too much information'We zijn weer begonnen! Vanavond startte het nieuwe seizoen van Temptation Island en om dat met een knal in te luiden, werden de fans getrakteerd op niet een, maar twéé afleveringen! VROUW-collega Mariëlle deelt iedere week de momenten die haar opvallen.
14/02 22u00  Mega-blunder politie gefilmdAgenten lieten gisteren in Den Haag de autodeur even open, de inzittende grijpt meteen zijn kans en gaat er vandoor.
14/02 21u45  Vrouw molt auto met sloophamerNiet iedereen vierde vandaag de liefde. Valentijnhaters konden vandaag losgaan op sloopauto’s.
14/02 21u15  ’Wensouders negeren rechten van het kind’Hoe belangrijk het is om te weten wie je ouders zijn, bleek uit de emoties rond de rechtszaak over het dna van ’spermadokter’ Jan Karbaat. Monique Aarts is ook uit donorconceptie ontstaan. Ze heeft besloten naar voren te treden om te wijzen op de impact van donatie op het kind.
14/02 20u30  Verwarde Bosniër zet Fries hotel op steltenMet tientallen agenten rukte de politie donderdagavond uit vanwege een gijzelingsmelding in een hotel in het Friese Delfstrahuizen. Urenlang werd een groot gebied rondom hotel Het Tjeukemeer afgezet. Nadat een arrestatieteam uiteindelijk het gebouw binnenviel, was het gauw klaar: slechts één man werd aangetroffen. Hij lag te slapen en had helemaal niks met de melding te maken.
14/02 20u15  ’Rutte naar Brussel? Hij mag niet!’Ruttes Europa-speech een open sollicitatie voor een topfunctie bij de EU? In politiek Den Haag gaan ze er maar vanuit dat de hardnekkige ontkenning van de premier klopt.
14/02 20u15  Overleg ministers met topman Air France-KLMHet kabinet houdt vrijdagochtend topoverleg met bestuursvoorzitter Ben Smith van Air France-KLM over de onrust rond de positie van KLM-topman Pieter Elbers. Bij het gesprek zijn zowel ministers Hoekstra (Financiën) als minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aanwezig.
14/02 20u00  Ministerie sprak school aan op NashvilleHet ministerie van Onderwijs heeft het bestuur van het orthodox-christelijke Driestar College in Gouda aangesproken op de omstreden Nashville-verklaring, die door een van de bestuurders was ondertekend. De door honderden behoudende christenen onderschreven verklaring bevat harde woorden over homo's en transgenders.
14/02 19u45  Verstappen enthousiast over nieuwe autoOp het circuit van Silverstone werd woensdag de nieuwe auto van Max Verstappen gepresenteerd. De coureur van Red Bull Racing kijkt uit naar de eerste testdagen van volgende week in Barcelona.
14/02 19u30  ’Holleeder verdraait waarheid’Willem Holleeder is een leugenaar die op stellige manier „zijn waarheid” verkondigt, maar die waarheid steeds aanpast als dat zo uitkomt. „Zoals de wind waait, waait mijn rokje.” Dat is hoe er volgens officier van justitie Sabine Tammes moet worden geluisterd naar het verweer dat Holleeder in de afgelopen vijftig procesdagen heeft gevoerd.
14/02 19u30  ‘Onrust gigantisch bij KLM’Bij het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen kwamen donderdag honderden medewerkers bijeen om hun CEO Pieter Elbers een hart onder de riem te steken. Ze zijn bang dat de Fransen meer invloed willen uitoefenen op KLM en vrezen voor de positie van Elbers.
14/02 19u15  ’Handhaven bij stapels kon niet’Juist omwille van de veiligheid besloot de Haagse burgemeester Pauline Krikke op Oudjaarsdag de overschrijding van de hoogte van de Scheveningse en Duindorpse palletstapels onbestraft te laten. Bouwers zouden vanaf 35 meter hoogte, zonder omheining aan de rand én ongezekerd de pallets naar beneden moeten laten zakken. Dat zou mensenlevens in gevaar brengen. Handhaven was geen optie.
14/02 19u15  Mogelijk soepeler regels bloeddonatie homo’sBloedbank Sanquin kijkt naar mogelijkheden om in de toekomst soepeler om te gaan met bloeddonatie door homoseksuelen. Een woordvoerder van Sanquin zegt dat naar aanleiding van een bericht van de NOS over dit onderwerp. Mogelijk wordt de wachttijd om bloed te geven, verkort van de huidige twaalf naar vier maanden.
14/02 19u15  Geen gijzeling in hotel DelfstrahuizenIn het Friese Delfstrahuizen is een incident gaande in hotel Tjeukemeer. De politie spreekt van een geweldsincident, mogelijk een gijzeling. Een arrestatieteam is vlak na 18.30 uur het hotel binnengegaan. Meer is op dit moment niet bekend.
14/02 19u00  Jogsters mikpunt griezels SloterplasEen prachtig gebied om onbekommerd in te kunnen wandelen en joggen, is verworden tot een gevaarlijk terrein waar vrouwen zich hoogst onveilig voelen. Uit een politie-enquête is gebleken dat meer dan één op de drie bezoeksters is lastiggevallen bij de Sloterplas in Amsterdam.
14/02 18u45  Seksdate voor klimaatmeisjeIn Amsterdam liepen donderdagmiddag tientallen jongeren een protestmars tegen het klimaat. Een verslaggever van PowNed was erbij en zag iets opvallends.
14/02 18u45  Defecte schuifdeuren Den Haag CS door ontwerpfoutDe deuren op Den Haag Centraal zijn vaak kapot. De oorzaak is een fout in het ontwerp van het station. Dat meldt Omroep West.
14/02 18u45  Meeste Nederlanders reizen af naar OostenrijkWintersporters kunnen hun lol op de komende weken. Tijdens de krokusvakantie, die morgen begint voor de regio Noord, zal het in de Alpen zonovergoten zijn. „Mensen reizen echt af naar een winterwonderland”, zegt de Nederlandse Ski Vereniging.
14/02 18u30  Zelfs Magere Hein moet van het gas afHet was de juichende kop die mijn aandacht trok. ’Vergroening in de uitvaartbranche: eerste elektrische crematieoven geleverd’. Alleen een uitroepteken ontbrak, maar het artikel – vanaf juni kan de eerste overledene elektrisch worden gecremeerd in een uitvaartcentrum te Geleen! – was een lofzang op het duurzame afscheid. Zelfs uw laatste reis zal groen zijn.
14/02 18u15  Kabinet wil ’binnen een week’ luchtvaartdeal na BrexitHet kabinet kan na een harde Brexit binnen een week een luchtvaartdeal rond krijgen om massale uitval van vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk te voorkomen. Dat verwacht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
14/02 18u15  ’Europa moet grondstoffen medicijnen maken’„Europa moet de handen ineenslaan en zelf weer grondstoffen voor medicijnen gaan produceren.” Dat zegt de directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) Ruud Coolen van Brakel. Aanleiding is een uitzending donderdagavond van het televisieprogramma Zembla.
14/02 18u00  Meer nieuwe leden voor studentenverenigingenMeer dan 10.000 studenten schreven zich vorig jaar in bij de in totaal 47 studentengezelligheidsverenigingen in ons land. Dat was volgens de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) 11 procent meer dan in het jaar ervoor.
14/02 18u00  'Mogelijk gijzeling' in hotel DelfstrahuizenIn het Friese Delfstrahuizen is een incident gaande in hotel Het Tjeukemeer. De politie spreekt van een geweldsincident, mogelijk een gijzeling. Een arrestatieteam is ter plaatse.
14/02 17u45  ‘Lamgeslagen banken krijgen weer kleur’De drie grote banken hebben hun cijfers over 2018 laten zien. DFT-verslaggever Ruben Eg vertelt hoe Rabobank, ING en ABN Amro ervoor staan.
14/02 17u30  Dreiging rellen NAC niet gemeld aan politieDe politie heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op de rellen na afloop van NAC-Willem II op 21 oktober omdat signalen over een dreigende confrontatie van supporters niet zijn uitgewisseld. Al voor het eind van de beladen derby kreeg de commandopost van NAC een signaal over supporters die met elkaar op de vuist wilden gaan, maar die informatie werd niet gedeeld met de politie.
14/02 17u15  Analyse: Linda de Mol maakt vrouwentelevisie uit het hartHet aantrekken van het blad LINDA en de aanstelling van zus Linda de Mol als creatief directeur van Net5 zijn de grootste slagen van John de Mol van het jaar. Met LINDA en Linda heeft Talpa de ingrediënten in handen om een succes onder vrouwen te worden.
14/02 16u45  Celstraf voor oud-agent die eigen kinderen misbruikteEen voormalig politieagent is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het seksueel misbruiken van zijn drie jonge kinderen. Daarvan maakte hij talloze opnames en foto’s.
14/02 16u45  Vakbonden willen spoedoverleg over brandweerDe vakbonden willen met spoed in gesprek met het bestuur van de Amsterdamse brandweer over de vertrouwensbreuk tussen de korpsleiding en de brandweerlieden. Dat schrijven CNV, FNV, BVB en CMHF in een gezamenlijke brief.
14/02 16u15  ‘Onbegrijpelijke klimaattaal overvalt kwetsbaren’Totaal onbegrijpelijke overheidsinfo over verduurzaming overvalt de kwetsbare onderklasse, een PR-ramp voor GroenLinks-Kamerlid Ellemeet en hoe Sylvana Simons deze week heel Amsterdam én Nederland tegen zich in het harnas heeft gejaagd.
14/02 16u00  Valentijn schenkt eerste lokale lentedag van het jaarDe eerste lokale lentedag van dit jaar is een feit, en dat op Valentijnsdag. In Maastricht bereikte het kwik halverwege de middag 15,4 graden. Voor een lokale lentedag moet het ergens in Nederland minimaal 15 graden worden, meldt Weeronline. Omdat het in de Bilt geen 15 graden is, is er geen sprake van een officiële lentedag.
14/02 15u45  Stukken vreugdevuren Scheveningen openbaarDen Haag maakt donderdag alle stukken over de jaarlijkse vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp openbaar. Het gaat om alle documenten van de afgelopen 25 jaar. Deze zijn gedeeld met de Onderzoeksraad voor Veiligheid die onderzoek doet naar de vonkenregen die met oud en nieuw over het oude dorp van Scheveningen trok.
14/02 15u30  Tien jaar cel voor doodslag in VlissingenEen 35-jarige man heeft tien jaar cel gekregen voor de doodslag op een man in diens woning in Vlissingen. De rechtbank in Middelburg achtte bewezen dat hij het slachtoffer in 2016 zo ernstig heeft geslagen en tegen het hoofd heeft geschopt, dat die daardoor om het leven is gekomen.
14/02 15u30  Botte actie in liefdestunnelHet voetgangersgedeelte van de Maastunnel in Rotterdam is rond Valentijnsdag omgetoverd tot de Tunnel of Love.
14/02 15u30  Zoveel betaalt John voor LindaLinda de Mol wordt naast presentatrice bij SBS6 ook creatief directeur van Net5. Mediadeskundige Rob Goossens vertelt alles over de nieuwste ontwikkelingen binnen het bedrijf van haar broer John.
14/02 15u15  Kabinet: We moeten onszelf niet in de put pratenDe economie groeit minder hard, maar dat betekent volgens het kabinet nog niet dat er barre tijden voor de deur staan. „We moeten onszelf niet in de put praten”, zegt minister Hoekstra (Financiën).
14/02 15u00  VVD oppert geldboete anti-vaxxersDe VVD oppert om ouders die weigeren om hun kind te vaccineren tegen infectieziekten te korten op hun kindgebonden toeslagen, zoals de kinderbijslag. „Ik maak me zorgen over de dalende vaccinatiegraad. Ik heb geen taboes”, aldus Kamerlid Hayke Veldman.
14/02 15u00  Klanten tienerseksslaaf (14) maandenlang de cel inVijf mannen uit Den Haag en Vlaardingen die betaalden voor seks met een zwaar bedreigde en uitgebuite 14-jarige tiener zijn veroordeeld tot maandenlange celstraffen.
14/02 15u00  ’Mogelijk geen zaak tegen Job Gosschalk’Met slechts een aangifte tegen voormalig castingdirecteur Job Gosschalk, is het moeiljk voor het OM een zaak tegen hem te beginnen. Dat meldde 6 Inside woensdagavond.
14/02 14u45  Linda de Mol maakt Net5 melkkoe van TalpaDe aankoop van het tijdschrift Linda en de benoeming van Linda de Mol als creatief directeur van Net5 kan voor die zender een grote ommekeer betekenen. Dat denkt televisiecoryfee Fons van Westerloo, die in zijn tijd bij de zendergroep al succes boekte met Net5 als vrouwenzender.
14/02 14u30  Bijna-doodervaring door opkomst populaire drugHet narcose- en pijnbestrijdingsmiddel Ketamine rukt op in het uitgaanscircuit. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor 2018. Volgens het Trimbos-instituut ontwikkelt het middel zich steeds meer van subcultuur naar mainstream. En dat is niet zonder risico: zo kunnen er verlammingsverschijnselen optreden.
14/02 14u30  Spoedrit compleet de mist in: ‘Wat een muts!’Politievlogger Jan-Willem stuit op een wel héél vervelende weggebruiker als hij op weg is naar een melding.
14/02 14u15  ’Verwarde’ Syriër die politie met mes bedreigde, moet in behandelingDe 28-jarige Syriër die afgelopen zomer in Naaldwijk politieagenten met een mes heeft belaagd, moet een jaar lang in een psychiatrisch ziekenhuis worden behandeld. Tijdens het incident verkeerde de man in een psychose en was hij volledig ontoerekeningsvatbaar. Daarom legt de rechtbank in Den Haag hem geen straf op.
14/02 14u15  Verplicht hulptraject geëist voor verdachte poepveger VondelparkTegen Gonzalo B. is 240 uur taakstraf geëist en een verplicht hulptraject. Een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf moet dienen als stok achter de deur. De 42-jarige Almeerder zou vijf vrouwen in 2017 en 2018 in het Vondelpark met zijn eigen poep hebben besmeurd.
14/02 14u00  Wesley Sneijder gaat los op SylvanaWesley Sneijder heeft zich in het debat rond Sylvana Simons gemengd. Op z'n Instagramkanaal geeft de voetballer zijn ongezouten mening over de Bij1-politica die een debat in de gemeenteraad aanvroeg nadat een man in Amsterdam door de politie was doodgeschoten.
14/02 14u00  OM eist dat ’poepsmeerder’ hulp zoektDe 42-jarige Gonzalo B. moet zich van het Openbaar Ministerie (OM) laten behandelen bij een hulpinstantie omdat hij vijf vrouwen met poep zou hebben besmeurd in het Amsterdamse Vondelpark. Doet hij dat niet, dan wil de aanklaagster dat hij zes maanden de cel in gaat. Ook eiste ze een werkstraf van 240 uur.
14/02 13u45  Valentijn gevierd in de liefdestunnelOp de 77ste verjaardag van de Maastunnel wordt de liefde groots gevierd in Rotterdam. De met 35.000 hartjesstickers en blacklights versierde ’Tunnel of Love’ stroomt deze Valentijnsdag vol met verliefde stelletjes, dansende schoolklassen en vrolijke families. „Dit moet voor altijd blijven!”
14/02 13u15  Verhuurder geeft autobezitter boeteEen bedrijf dat zestig appartementen in Haarlem gaat bouwen, wil de nieuwe huurders verbieden een auto te nemen.
14/02 13u15  OM eist dat 'poepsmeerder' hulp zoektDe 42-jarige Gonzalo B. moet zich van het Openbaar Ministerie (OM) laten behandelen bij een hulpinstantie omdat hij vijf vrouwen met poep zou hebben besmeurd in het Amsterdamse Vondelpark. Doet hij dat niet, dan wil de aanklaagster dat hij zes maanden de cel in gaat. Ook eiste ze een werkstraf van 240 uur.
14/02 13u00  OM eist dat 'poepbesmeurder' hulp zoektDe 42-jarige Gonzalo B. moet zich van het Openbaar Ministerie (OM) laten behandelen bij een hulpinstantie omdat hij vijf vrouwen met poep zou hebben besmeurd in het Amsterdamse Vondelpark. Doet hij dat niet, dan wil de aanklaagster dat hij zes maanden de cel in gaat. Ook eiste ze een werkstraf van 240 uur.
14/02 12u45  Jihadbruid: geen spijt, toch naar huisDe jonge jihadbruid van de Nederlandse IS-strijder Yago Riedijk heeft nergens spijt van, maar wil wel zo snel mogelijk terug naar Europa worden gebracht om te bevallen.
14/02 12u30  Stap van Astrid en Sonja naar justitie was „ultiem verraad”Dat de twee zussen van Willem Holleeder naar justitie zijn gestapt om tegen hem te gaan verklaren, moet hij hebben ervaren als „het ultieme verraad.” Holleeder „dacht op de eeuwige loyaliteit van zijn zusters te kunnen rekenen, maar dat is een misrekening geweest”, aldus officier van justitie Sabine Tammes in het requisitoir in de zaak-Holleeder.
14/02 12u30  Kamer behoudt vertrouwen in minister na ambulancekwestieDe SP en PVV willen dat minister Bruins (Medische Zorg) zijn biezen pakt vanwege verslechterde ambulancezorg in Flevoland en omstreken. Een Kamermeerderheid heeft er echter nog vertrouwen in dat de VVD-bewindsman de problemen oplost.
14/02 12u15  Ook compensatie na storing warmtepompMensen met een warmtepomp in huis moeten net als andere klanten een vergoeding krijgen als zij vier uur of langer geen warmte hebben gekregen. Bij klanten die een warmtepomp hebben, waren vragen over de compensatievergoeding. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft nu met een zogenoemde bindende gedragslijn hierover duidelijkheid gegeven.
14/02 12u00  Kerncentrale Borssele weer in bedrijfDe kerncentrale Borssele levert donderdag na een korte onderhoudsstop weer stroom aan het net. Dat is vier dagen eerder dan gepland, meldt exploitant EPZ
14/02 12u00  Verdachte schietpartij Oss overledenDe verdachte van een schietpartij die maandagochtend het leven kostte aan de 43-jarige Hakan Zatsan uit Oss is donderdag overleden. De 59-jarige verdachte werd maandagmiddag ernstig gewond aangetroffen in een pand aan de Molenweg in Oss.
14/02 11u30  Flinke file op A4 tijdens ochtendsspitsDoor een ongeluk op de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep ontstond donderdagochten een flinke file.
14/02 11u00  Moordzaak Jair Wessels niet in groter onderzoekDe strafzaak tegen de drie verdachten van de moord op Jair Wessels mag niet worden samengevoegd met een groter onderzoek naar twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh. Die zaak loopt momenteel bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank in Utrecht ziet weliswaar de toegevoegde waarde ervan, maar wettelijk is het niet mogelijk, luidde het oordeel donderdag.
14/02 10u45  OM gelooft verklaringen Holleeder nietHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van zijn slotbetoog (requisitoir) in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die de beklaagde heeft afgelegd.
14/02 10u30  CO2-uitstoot in laatste kwartaal 2018 hogerDe uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) in Nederland is in het vierde kwartaal van 2018 met 0,5 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Huishoudens en de transportsector stootten meer CO2 uit, energiebedrijven minder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de jongste kwartaalcijfers over de CO2-uitstoot.
14/02 10u30  ’Maar Pino wat doet u nu?’Een foto op Twitter van minister Blok die bedrijven waarschuwt voor de komende Brexit, levert vooral veel hilariteit op.
14/02 10u30  Hema vervangt plastic wegwerpproductenHema gaat zijn plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik, waar een duurzamer alternatief voor is, vervangen.
14/02 10u15  Zout op met die Valentijnsdag!De rode rozen vliegen vandaag over de toonbanken van bloemenshops, de zoetigheden van chocolatiers zullen uitverkocht raken en de restaurants in de stad zijn volgeboekt. Valentijnsdag, je ontkomt er niet aan.
14/02 10u15  Rutte giert om May-grapFrank Dane belt in zijn ochtendshow op Radio 538 met de minister-president die vandaag 52 kaarsjes uitblaast.
14/02 10u00  ACM pakt onvolledige prijzen autobanden aanDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft verkopers van autobanden aangepakt omdat ze niet de volledige prijzen van autobanden hadden vermeld. Bij één partij moest er een last onder dwangsom aan te pas komen.
14/02 10u00  D66 en CDA: ’noodstop’ tegen opstapelen boetesMensen met schulden bij de overheid die boete op boete krijgen omdat ze de rekening niet op tijd kunnen betalen, moeten een beroep kunnen doen op een ’noodstop’. Zo’n tijdelijke incassopauze geeft hun lucht om hun zaken weer op orde te brengen, hopen D66 en CDA.
14/02 09u30  Hier komt Holleeder aan bij de rechtbankDonderdag begint het slotbetoog van het Openbaar Ministerie tegen Willem Holleeder in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.
14/02 09u15  Poepsmeerder (42) voor de rechterDe 42-jarige Gonzalo B. staat donderdag voor de rechter vanwege een reeks ’smerige mishandelingen’. B. wordt ervan verdacht vijf meisjes en vrouwen poep in het gezicht te hebben gesmeerd. De slachtoffers werden belaagd in Vondelpark.
14/02 09u15  Aziatische ondernemers doelwit van criminelenEen criminele bende is actief in het oosten van het land die het specifiek op Aziatische ondernemers heeft gemunt, zo signaleert de politie. De handelwijze van de groep is nagenoeg hetzelfde: vooral Chinese restauranthouders worden vanaf hun bedrijf naar huis gevolgd en overvallen. In een half jaar tijd zijn er al 54 soortgelijke berovingen en inbraken geteld onder deze bevolkingsgroep.
14/02 08u45  Megaklapper komt totaal onverwachtEen flinke schadepost nadat een autoband is losgeraakt op de N207 voor Boskoop. Ook iets gefilmd? Mail dit naar verkeer@telegraaf.nl.
14/02 08u45  Abdellaoui: kogels waren niet voor mijDe schutter die het gemunt had op Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer tegen het programma EenVandaag. De oud-voetballer werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag de auto van z’n zus geleend.
14/02 08u15  Verdachte moordplan op vastgoedmiljonair Arthur Paes voor rechterDe Rotterdammer Jan W. die verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op de Limburgse vastgoedmiljonair Arthur Paes moet donderdagmorgen in een regiezitting voor de rechter verschijnen.
14/02 08u00  Zaak Holleeder: hoe zat het ook alweer?Er staat nog net geen suikerspinverkoper voor de deur van de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp, maar op sommige dagen heeft het strafproces tegen Willem Holleeder veel weg van een kermisattractie. Met Holleeder in de hoofdrol van de koorddanser van wie iedereen zich afvraagt of hij overeind blijft op het slappe koord. Donderdag begint het Openbaar Ministerie na ruim 50 zittingsdagen aan het requisitoir.
14/02 07u45  Mega-file op de A4Door een ongeluk op de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep is een enorme file onstaan.
14/02 07u45  ChristenUnie: neem vaccinweigeraar serieusOuders die hun kinderen niet willen inenten moet je niet dwingen, maar overtuigen, vindt de ChristenUnie. En dat lukt alleen als je naar hen luistert en hun zorgen serieus neemt, denkt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.
14/02 07u30  ’Brexit-waarschuwing bij vliegtickets’Kopers van vliegtickets voor reizen naar of via het Verenigd Koninkrijk moeten worden gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van een harde Brexit. Daar dringt D66-Kamerlid Jan Paternotte op aan bij minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen18/02 00u30 - De Telegraaf: De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.
4x Zeer grote brand in bedrijf Beesd17/02 23u30 - De Telegraaf: Er woedt zondagavond een zeer grote brand in een bedrijfspand aan de Ridderslag in het Gelderse Beesd.
2x Heerlijk en zonovergoten: ‘Broeikaseffect, helemaal prima!’15/02 20u45 - De Telegraaf: Op warmetruiendag zetten we normaal de verwarming een graadje lager, maar vandaag lijkt dat helemaal niet nodig.
1x Vrouw (74) komt om door botsing met truck17/02 12u30 - De Telegraaf: Een 74-jarige fietsster uit Bennekom is overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen door een aanrijding met een vrachtwagen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland.
1x Minister Blok ziet gevaar voor liberale wereldorde17/02 11u45 - De Telegraaf: Buitenlandminister Stef Blok (VVD) was zaterdag op de belangrijkste veiligheidsconferentie ter wereld in Beieren. Daar had hij een ontmoeting met zijn doorgewinterde Russische collega Lavrov. Naast alle moeilijkheden met Moskou maakt Blok zich zorgen om de verbrokkeling van de liberale wereldorde - zowel vanuit Rusland, de Verenigde Staten, als ook door andere EU-landen.
1x Man aangereden toen hij A59 wilde oversteken17/02 11u45 - De Telegraaf: Een 23-jarige man uit Roosendaal is zondagochtend vroeg aangereden op de A59 bij Raamsdonk toen hij de snelweg in een zoektocht naar benzine overstak. De verwondingen van de man bleken uiteindelijk mee te vallen, meldt de politie.
1x Wie doet wat in huis?17/02 11u00 - De Telegraaf: We gaan weer richting het voorjaar. En de grote schoonmaak natuurlijk. Proper Jetje kan aan de slag. Of proper Jantje natuurlijk. Op VROUW.nl hielden we een enquête, want hoe staat het in 2019 met de taakverdeling als het om het huishouden gaat?
1x Nog even genieten van winters zonnetje17/02 11u00 - De Telegraaf: Het lenteachtige weer zet zich zondag voort met veel zon en maxima van 10-16 graden. En dat is mooi, want zondag en maandag schijnt de zon nog lekker: de dagen daarna is er meer bewolking met kans op een beetje regen.
1x Nederlandse zakenman al 1,5 jaar in benauwde Chinese cel16/02 19u30 - De Telegraaf: Familie en vrienden van een Nederlandse zakenman die in China woont en werkt, hebben de noodklok geluid. Jeroen Koldenhof zit al maanden vast in een, zo schrijven ze, kleine, overvolle cel met vijftien andere gedetineerden. Zijn geestelijke toestand zou achteruit gaan.
1x Nederlandse zakenman al maanden in benauwde Chinese cel16/02 19u15 - De Telegraaf: Familie en vrienden van een Nederlandse zakenman die in China woont en werkt, hebben de noodklok geluid. Jeroen Koldenhof zit al maanden vast in een, zo schrijven ze, kleine, overvolle cel met vijftien andere gedetineerden. Zijn geestelijke toestand zou achteruit gaan.

Statistieken

Artikels:
31424
Gelezen:
10623
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven