dinsdag 18 december 2018, week 51


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/12 11u30  Schoten gelost op woonkamer met mensen Een woning aan de Johan van de Veldestraat in Den Bosch is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten. Er gingen meerdere kogels door het woonkamerraam, terwijl zich op dat moment mensen in dat vertrek bevonden. Niemand raakte gewond.
18/12 10u45  Jongen dreigt met mes in azc Oisterwijk Een 15-jarige jongen is maandagavond in een asielzoekerscentrum in Oisterwijk (Noord-Brabant) aangehouden nadat hij ruzie kreeg, een mes trok en daarmee dreigde. Niemand raakte bij het incident gewond.
18/12 10u45  Verdachten van brute straatroven Rolex-bende opgepakt De Amsterdamse politie heeft drie verdachten opgepakt die mogelijk achter een reeks brute straatroven zitten. Ze komen uit Algerije en Frankrijk en hebben geen vaste verblijfplaats.
18/12 10u00  ’Dode in Zeeland vermoord in Belgische loods’ De 41-jarige man die 7 december dood naast een uitgebrande auto werd teruggevonden, is volgens Belgische media niet in Zeeland vermoord. De man zou volgens hen zijn vermoord in een oldtimerloods in het Belgische Stekene. De eigenaar van de loods is maandag opgepakt, schrijft Omroep Zeeland. Hij wordt verdacht van moord.
18/12 10u00  Eén kinkhoestvaccinatie minder voor baby Baby’s hebben voortaan genoeg aan twee vaccinaties tegen kinkhoest in plaats van drie, schrijft de Gezondheidsraad in een advies.
18/12 09u45  Astrid Holleeder gehoord over nieuwe opnames broer Na eerdere botsingen en confrontaties in de rechtzaal komen dinsdag opnieuw de zussen van Willem Holleeder aan het woord. Astrid wordt gehoord over de nieuwe opnames van gesprekken tussen haar en Willem die zijn opgedoken.
18/12 09u00  ’Criminaliteit gaat door vanuit gevangenis’ Veroordeelde criminelen kunnen rustig hun gang blijven gaan in de gevangenis. Ze zetten hun drugshandel en smokkelpraktijken vanuit de cel voort. Ook persen ze medegevangenen af.
18/12 08u45  ’Klimaattop losgezongen van de werkelijkheid’ Met het afsluiten van de klimaattop in Polen weten de ongeveer tweehonderd deelnemende landen wat hen te doen staat om de aarde te redden. Wetenschapsjournalist Marcel Crok maakt de balans op van bijna twee weken onderhandelen over het klimaat.
18/12 08u30  ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018e De term ’blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ’yogasnuiver’ en ’mangomoment’.
18/12 08u15  Uitspraak over mogelijk verbod motorclub Bandidos Het gerechtshof in Arnhem oordeelt dinsdag of Bandidos Motorcycle Club moet worden verboden. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al. Volgens de rechter pleegt en stimuleert de club geweld. De Bandidos tekenden beroep aan bij het hof.
18/12 08u15  Conclusie in cassatie liquidatieproces Passage Het grote liquidatieproces Passage wordt weer hervat. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad komt dinsdag met zijn conclusie in de zaken van zes mannen die zijn veroordeeld in het monsterproces Passage.
18/12 08u00  Hoge Raad oordeelt over celstraf Guus Kouwenhoven De Hoge Raad oordeelt dinsdag of de celstraf van zakenman Guus Kouwenhoven in stand moet blijven. Hij is veroordeeld voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia tussen 2000 en 2003, maar verblijft nog altijd in Zuid-Afrika.
18/12 07u15  Zo maak je het perfecte voorgerecht met kerst! Culinair journalist Felix Wilbrink laat zien hoe jij de show steelt met jouw voorgerecht bij het kerstdiner.
18/12 07u00  Kerstborrel een moetje Niet elke werknemer trekt enthousiast een glitterjurk of kersttrui uit de kast voor de jaarlijkse kerstborrel: een op de drie ziet de bijeenkomst als een moetje. Een op de vijf heeft zelfs wel eens zo weinig zin gehad in het feestje, dat diegene zich heeft afgemeld.
18/12 07u00  Rutger Ploum moet CDA gaan leiden Partijsecretaris Rutger Ploum moet Ruth Peetoom opvolgen als voorzitter van het CDA. Het partijbestuur draagt hem voor na een selectieprocedure.
Laatste update: vandaag om 11u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/12 07u00  ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018De term ’blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ’yogasnuiver’ en ’mangomoment’.
18/12 06u30  Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’Studenten met een arbeidsbeperking, die naast hun opleiding geen geld kunnen bijverdienen, krijgen van veel gemeenten te weinig compensatie. Bovendien is er sprake van willekeur, stelt de Landelijke Studentenvakbond in een rapport dat vandaag verschijnt.
18/12 05u30  Minister komt met strengere regels voor topbeloningenDe beloning voor bankiers wordt aan banden gelegd. De prikkels om risico’s te nemen, worden kleiner gemaakt. En wie veel geld wil verdienen bij een belangrijke bank, moet straks verplicht uitleggen waarom dat nodig is.
18/12 05u30  ’Je weet wat je je lichaam aandoet’Als het aan jongeren ligt, worden bepaalde harddrugs gelegaliseerd. „Dan weet ik tenminste wat erin zit”, zegt Bas Trompper (25) bijvoorbeeld. En drinken en sigaretten? Je weet zelf wat je je lichaam aandoet, klinkt het.
18/12 05u30  Drama Lelystad Airport compleetHet drama rond het nieuwe Lelystad Airport, dat in april 2020 zou moeten openen, is compleet. Een 100 procent ’overloop’ van Schipholvluchten voor toeristen, een harde politieke randvoorwaarde, is wettelijk onmogelijk. Ook willen vakantievliegers geen kostbare, schaarse slots op het volle Schiphol opgeven. Uitstel voor de derde keer lijkt niet te vermijden.
18/12 05u30  Ernstige fraude taallessenDat er werd gefraudeerd bij de inburgering van statushouders wist minister Koolmees (Integratie) al. Maar nu hij er serieus onderzoek naar heeft laten doen, blijkt de schaal waarop wordt gesjoemeld veel groter dan gedacht: over niet minder dan vier op de tien aanbieders van taalonderwijs kwamen de afgelopen maanden ernstige fraudesignalen binnen. „Het stelsel dat we hebben opgetuigd, is veel te gevoelig voor misbruik”, erkent hij nu.
18/12 05u30  Zorgen om pillengeneratieDe overheid zou er goed aan doen om drank- en drugsgebruik ook onder twintigers te ontmoedigen. Dat stellen experts.
18/12 05u30  Iedereen straks gefilmd in ovHet Amsterdamse vervoerbedrijf GVB gaat de huidige beveiligingscamera’s in het openbaar vervoer vervangen voor moderne exemplaren. Alle passagiers moeten gefilmd kunnen worden, blijkt uit de aanbesteding.
18/12 05u30  Na je twintigste uit de bandWaar tieners steeds minder drinken en roken, grijpen hun oudere broers en zussen juist volop naar genotsmiddelen. Toch richten campagnes zich vooral op pubers, en dat baart experts zorgen. „Nederland doet het niet slecht. Maar jongvolwassenen drinken en gebruiken veel. Grijp je niet in, dan komt dat niet vanzelf goed”, aldus het Trimbos Instituut.
18/12 05u30  Piet Krediet krijgt deksel op de neusBurgers moeten beter beschermd worden tegen financiële instellingen. Aanbieders van snelle leningen worden aangepakt en bankiers worden ontmoedigd om veel risico’s te nemen en snel geld te verdienen. Het zijn de pijlers van minister Hoekstra’s (Financiën) nieuwe beleid voor financiële instellingen. „Wij hebben de strengste bonuswetgeving van Europa”, zegt Hoekstra. En de bewindsman maakt die, met de agenda die hij vandaag presenteert, nog iets strenger.
18/12 05u30  Simpelweg een zee van smaakWat is dat toch met het kerstdiner. Waarom gaan we ons eenmaal per jaar te buiten aan luxueus eten en zetten we dingen op tafel die we anders nooit eten? En dan zoveel, gang na gang na gang...
18/12 05u30  Gratis geld en niet naar klasStatushouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun inburgering, en kunnen daarvoor in een open markt kiezen uit een keur aan gecertificeerde aanbieders. Dat is de kern van de inburgeringswet die minister Asscher invoerde. Het stelsel is een gedrocht gebleken, vooral omdat de markt werd geprivatiseerd zonder streng toezicht op die markt te houden.
18/12 01u15  Lichaam vermiste redder in IJssel gevondenDe politie heeft in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobiliste de rivier in was gereden. De 51-jarige man uit Rotterdam werd volgens de veiligheidsregio sinds maandagmiddag 14.00 uur vermist.11 
18/12 01u00  Senaat wil meer privacy bij opsporen zorgfraudeDe Eerste Kamer wil meer privacy en informatie voor verzekerden bij het opsporen van zorgfraude. Regerings- en oppositiepartijen vinden het huidige wetsvoorstel van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) onvoldoende en verlangen aanpassingen.
18/12 00u45  Bevolking blijft groeien en meer alleenwonendenHet aantal inwoners van ons land blijft groeien, naar tussen de 17,3 miljoen en 19,9 miljoen inwoners in 2060, blijkt uit prognoses over de bevolkingsgroei van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).10 
18/12 00u15  ’Gevangen in eigen huis’Vier van de tien huwelijken eindigen in een scheiding. De overheid hamert er om die reden al jaren op dat beide partners economisch zelfstandig moeten zijn. Maar de meeste mannen en vrouwen vinden dit idee maar onromantisch. ’Als je zo in je relatie staat, kun je beter meteen uit elkaar gaan.’
17/12 23u30  Tennisbond verstrekt privégegevens van ledenTennisbond KNLTB deelt privégegevens van leden met externe partijen voor een optimale dienstverlening aan verenigingen en de achterban. De informatie wordt volgens de bond altijd uiterst zorgvuldig gedeeld binnen de regels van de wet.
17/12 23u00  Kerstdiner Leger des Heils: 'Heb je ook een biertje?'Dak- en thuislozen genieten tijdens de jaarlijkse kerstdis georganiseerd door het Leger des Heils in Amsterdam. Ook alleenstaanden en ouderen worden in het zonnetje gezet.
17/12 22u15  Brutale presentator flirt met MáximaKoningin Máxima had de eer om het schip Vox Amalia voor baggerbedrijf Van Oord te dopen. Eenmaal tussen het personeel van het bedrijf kreeg ze een bijzonder welkom van presentator Art Rooijakkers.
17/12 22u00  Ophef om ’te sexy’ cover van tijdschrift AmnestyDe Nederlandse tak van mensenrechtenorganisatie Amnesty heeft volgens verschillende Twitteraars de plank volledig misgeslagen. De kritiek stroomde binnen nadat de cover van het online magazine op sociale media werd gedeeld. Daarop ligt een halfnaakt model tussen verschillende reddingsvesten.
17/12 21u30  CO2-afspraken auto’s in EU toch strengerLees meer >
17/12 21u15  Angst bij kinderopvang: ’Waar is luierdief nog toe in staat?’„Dit moet stoppen. het is vies, lastig en die jongen heeft hulp nodig”, zegt Nicole Mallens van kinderopvang De Hummelhoeve in het Brabantse ’s Gravenmoer. Kinderdagverblijven worden met tussenpozen al jaren geteisterd door een luierdief. Let wel: gebruikte luiers.
17/12 21u15  Is dit de brutaalste rover van het jaar?De Brabantse politie heeft beelden vrijgegeven van een snelle crimineel die voor duizenden euro’s aan sieraden steelt. Tips? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
17/12 20u30  Morgen nog droog: daarna dagenlang regenNa de kortstondige winterpret van zondag maakt Nederland zich op voor natte dagen. Weerbureau Weerplaza verwacht dat het regenachtige weer zeker 6 dagen in ons land blijft hangen. Alleen morgen is er nog minder dan 50% kans op regen.
17/12 20u00  Knuffelgedrag Juncker ’gênant en slecht voor EU’Wie Jean-Claude Juncker een beetje kent weet dat hij nogal fysiek is ingesteld en van een flinke slok houdt. De Luxemburgse baas van de Europese Commissie raakt aan, geeft ongevraagd kussen en – zo blijkt nu – houdt er ook van het kapsel van vrouwelijke ondergeschikten door elkaar te wapperen. Maar zijn gedrag leidt tot plaatsvervangende schaamte. ’Gênant’ en ’ongepast’ klinkt het in Brussel.
17/12 20u00  Basisschool wekenlang dicht om kapotte vloerOpenbare basisschool De Marke uit het Drentse Roden moet van de gemeente Noordenveld per direct de deuren sluiten. De vloer in het oudste gedeelte van het gebouw is verroest en het lokale bestuur wil ’geen enkel risico nemen’.
17/12 20u00  OM overweegt tbs voor Nijmeegse ‘slavendrijver’De samenleving moet misschien wel met een tbs-maatregel worden beschermd tegen de 48-jarige Michael A., die wordt vervolgd voor het jarenlang misbruiken van een zwakbegaafd stel als slaven in Nijmegen. Dat liet de officier van justitie doorschemeren in de strafzaak tegen A., die maandag zo lang uitliep dat de strafeis naar donderdag wordt verschoven.
17/12 19u45  Eén miljoen Nederlanders alleen met kerstIs kerst voor Nederlanders hét religieuze feest waar de geboorte van Jezus gevierd wordt? Of gaat het ons om de cadeautjes onder de kerstboom? Het Leger des Heils liet dat uitzoeken. De conclusie is dat veel mensen vol goede bedoelingen zijn, maar toch ook tegen de kerstdagen opkijken.
17/12 19u15  Vruchtbare vis succesvol aan de pilEen unicum in de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo. Het is een dierenarts en een bioloog gelukt anticonceptie toe te passen bij een adelaarsrog. „Een opmerkelijke wereldprimeur met baanbrekende gevolgen voor internationale kweekprogramma’s van vissoorten”, zo stellen de deskundigen trots vast.
17/12 19u15  Dijkhoff politicus van het jaarVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is verkozen tot politicus van het jaar.
17/12 18u30  Verdachte van zeeroof Nederlands schip opgepaktOp verzoek van Nederland is onlangs een 28-jarige Nigeriaan in Zuid-Afrika aangehouden op verdenking van ontvoering en gijzeling van de bemanning van een Nederlands vrachtschip. De ontvoering en gijzeling vonden plaats in april, toen het schip onderweg was van Ghana naar Port Harcourt in Nigeria.
17/12 18u15  ‘GroenLinks, dit plan is krankzinnig’Alleen maar goede xtc-pillen op de markt en de overheid die de regie heeft over de productie: John van den Heuvel maakt gehakt van een voorstel van Kathalijne Buitenweg.
17/12 18u00  Massaal fraude gemeld bij inburgeringslessenAanbieders van inburgeringslessen maken zich op veel grotere schaal schuldig aan fraude dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), die meldingen ontving van misstanden bij een kwart van alle taalscholen. Minister Koolmees (Sociale Zaken) is zo geschrokken van het onderzoek dat hij onmiddellijk ingrijpt.
17/12 18u00  3 jaar cel voor advocaat om drugs en wapensDe op het foute pad geraakte Brabantse advocaat Bart V. (45) is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens handel in drugs en vuurwapens. De verdediging vond de vervolging onterecht en sprak van een oneerlijk proces, omdat er een undercover-agent was ingezet die V. zou hebben uitgelokt. Maar de rechtbank in Rotterdam schoof dit verweer van de advocaten van tafel.
17/12 17u30  ‘Ajax clasht met Real in loodzware periode’Ajax neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Een Spaanse grootmacht, maar volgens verslaggever Mike Verweij zijn de Amsterdammers niet kansloos.
17/12 17u15  Rotterdammer vast voor vuurwerk en wapensEen 32-jarige man uit Rotterdam is opgepakt omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk, wapens en spullen die gebruikt worden voor hennepteelt. De politie kwam de man op het spoor na een anonieme tip, meldde het Openbaar Ministerie (OM). Zijn voorlopige hechtenis is maandag met twee weken verlengd.
17/12 17u15  Vermeende ’slavendrijver’ Nijmegen ontkentDe 48-jarige Michael A., die wordt vervolgd voor het jarenlang misbruiken van een zwakbegaafd stel jaar als slaven in Nijmegen, ontkent alles. Volgens het Openbaar Ministerie wurmde A. zich in het leven van de 56-jarige slachtoffers en woonde hij jaren bij hen in huis.
17/12 17u15  Branches draaien niet op voor schildersziekteWerkgevers zijn niet van plan gezamenlijk schade te vergoeden voor de beroepsziekte OPS, die werknemers opliepen door te hoge blootstelling aan oplosmiddelen. De aandoening treft schilders, vandaar de bijnaam schildersziekte, maar ook drukkers, stoffeerders en autospuiters.
17/12 16u30  ‘Dreigvideo zette onze school op z’n kop’Een dreigende video zorgde maandag voor paniek op scholen in Culemborg. Leerlingen mochten naar huis.
17/12 16u15  ‘Dreigvideo zet onze school op z’n kop’Een dreigende video zorgt maandag voor paniek op scholen in Culemborg. Leerlingen mochten naar huis.
17/12 16u15  ’Mega-bende mét agenten hield samenleving 1,5 jaar in greep’Het criminelennetwerk dat in september werd opgerold in Almelo, blijkt groter en veel wijder vertakt dan eerder gedacht. Het OM spreekt van ’zeker 50 verdachten’ met allen een eigen rol - waaronder twee agenten die mogelijk tegen betaling vertrouwelijke informatie lekten. De bende was op verschillende plekken actief: rondom Almelo, maar ook elders, tot zelfs in België.
17/12 16u00  Eén dode en één vermiste na auto te water in IJsselEén persoon is om het leven gekomen nadat een auto te water raakte in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel. Een getuige, die de automobilist probeerde te redden, is nog vermist.
17/12 15u45  ’Blokkeerfriezen’ maakt veel kans op Woord van het jaarHet woord blokkeerfriezen lijkt de beste kans te maken op de titel ’Woord van het jaar’. Het is het enige begrip op de kandidatenlijst dat geen uitleg behoeft en bij vrijwel iedereen bekend is. Morgenochtend maakt woordenboekenuitgever Van Dale bekend op welk woord het Nederlandse publiek het meest gestemd heeft.
17/12 15u45  Boete makers Rambam voor zwaar illegaal vuurwerkTelevisieproducent CCCP uit Amsterdam, dat onder meer Rambam maakt, moet een boete betalen van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat het bedrijf zwaar illegaal vuurwerk heeft ingevoerd en opgeslagen.
17/12 15u15  Auto rijdt IJssel in, twee vermistenIn de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel is een zoekactie gaande naar de inzittende van een te water geraakte auto en een ooggetuige, die de automobilist probeerde te redden.
17/12 15u15  7 jaar cel en tbs na doden vriendin WarfhuizenDe 33-jarige Rutger van B. uit Warfhuizen is veroordeeld tot zeven jaar celstraf en tbs wegens het doden van zijn vriendin Anja Hoek (46), op 9 februari. De rechtbank in Groningen vond net als het Openbaar Ministerie (OM) dat er geen sprake was van voorbedachten rade, wat moord zou betekenen, maar wel van doodslag.
17/12 15u00  Jongetjes uit Haarlems gezin speelden buiten toen politie aankwamWelk drama zich zondag precies heeft afgespeeld in de Haarlemse flat waar later die dag een vermoorde vrouw werd gevonden, is nog gissen. Maar een beeld staat de bewoners van de Van Deventerstraat wel helder op het netvlies. De twee jongetjes uit het gezin speelden die ochtend urenlang op straat in de sneeuw, totdat er een politiewagen voor de deur stopte.
17/12 15u00  Gesjoemel schoolexamens niet grootschaligEr is geen indicatie dat op grote schaal wordt gesjoemeld met de schoolexamens. Wel is het zo dat het huidige systeem onvoldoende corrigeert als het wel fout gaat bij de invulling en uitvoering van schoolexamens.
17/12 14u45  Poepluier-fetisj in Brabant? Dorpje walgt van manBrabantse kinderdagverblijven hebben te kampen met een merkwaardige diefstal: poepluiers verdwijnen uit de afvalbak. Vervolgens duiken er meerdere ’vindplaatsen’ op in het bos, met vieze doekjes ernaast. „We denken dat hij de geur, eh...”
17/12 14u45  Getuigen moordzaak lijnrecht tegenover elkaarIn de strafzaak rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn drie getuigen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Volgens twee van hen heeft de centrale getuige Benaouf A. consequent gelogen. Dit tweetal speelt pas sinds enkele dagen een rol in het proces, dat zich momenteel in de hoger-beroepsfase bevindt.
17/12 14u30  Minderjarige jongen neergestoken in DierenEen minderjarige jongen is maandagmiddag rond 12.45 uur bij hert station in het Gelderse Dieren neergestoken. Het slachtoffer is naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Een minderjarige jongen is als verdachte aangehouden.
17/12 14u00  Twee agenten verdacht van betrokkenheid hennep-bendeTwee politieagenten zijn verdachten in een strafzaak tegen een georganiseerd netwerk van grootschalige hennephandel in Almelo.
17/12 13u30  Schokkende beelden van dierensmokkelApen, krokodillen en slangen: dierensmokkelaars proberen van alles het land binnen te krijgen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zet alles op alles om deze criminelen dwars te zitten.
17/12 13u15  Stoere bestuurder flink in hemd gezet door politieEen man die met zijn sportieve auto indruk wilde maken door sneller op te trekken dan de politie, zette zichzelf flink voor paal.
17/12 13u15  Veertien nieuwe restaurants met ster(ren)Nederland heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij en twaalf nieuwe met één ster. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse Nieuwe De La Mar Theater.
17/12 13u00  ‘Dit is onze nieuwe spion in de lucht’Het vliegende icoon de F-16 wordt nu echt vervangen door de F-35. Verslaggever Olof van Joole over de gevolgen voor onze Nederlandse defensie.
17/12 13u00  Onderzoek naar gedrag politie na verkrachtingDe inspectie van Justitie en Veiligheid gaat slachtoffers van zedenmisdrijven in Den Haag, Rotterdam, Oost-Nederland, Zeeland/West-Brabant en Limburg vragen hoe de politie met hen en hun zaak is omgesprongen. Aanleiding is onder meer een omstreden aanrandingszaak in Hoorn, waar het slachtoffer zelf haar aanrander opspoorde omdat de politie het in haar ogen liet afweten.
17/12 13u00  Nederlandse opgepakt na bommelding op TUI-vluchtEen Dreamliner van TUI die maandag vanaf Aruba naar Nederland zou vertrekken, is aan de grond gehouden na een bommelding. Een onbekende Nederlandse vrouw is door de politie van boord gehaald.
17/12 13u00  Vijftien nieuwe restaurants met ster(ren)Nederland heeft er twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij en twaalf nieuwe met één ster. Dat bleek tijdens de presentatie van de nieuwe Michelingids in het Amsterdamse Nieuwe De La Mar Theater.
17/12 12u45  Vrouw opgepakt na bommelding op TUI-vluchtEen vlucht van TUI die vanaf Aruba naar Nederland zou vertrekken is maandag aan de grond gehouden na een bommelding die later een valse bleek te zijn. De vrouw die de melding deed is aangehouden.
17/12 12u30  GVB gaat ’oorlogsverleden niet uit de weg’Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat in overleg met de gemeente „een aanpak bedenken om met het eigen oorlogsverleden om te gaan”, meldt het maandag.
17/12 12u15  Amsterdamse metro gaat ’oorlogsverleden niet uit de weg’Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat in overleg met de gemeente „een aanpak bedenken om met het eigen oorlogsverleden om te gaan”, meldt het maandag.
17/12 12u00  ‘Bosz gaat echt niet in Feyenoord stappen’Chef voetbal Valentijn Driessen spreekt in het moment van het eredivisieweekend over de misstap en de toekomst van Feyenoord.
17/12 11u45  Oproep: Hoe ga jij om met drank en drugs?Steeds minder pubers drinken en roken, maar op drugsgebruik lijkt in de levensfase daarna juist minder taboe te rusten. De Telegraaf is op zoek naar jongeren (16-30 jaar) die willen vertellen hoe zij tegen drank- en drugsgebruik aankijken. Maakt het uit of iets legaal of illegaal is?
17/12 11u15  LIVE: Michelin laat de sterren zienHet is maandag een spannende dag voor restaurants en chef-koks. De Franse bandenfabrikant Michelin maakt in Amsterdam bekend hoe zijn beroemde sterren zijn verdeeld. Welk restaurant behoudt een Michelinster, wie krijgt er een bij en welke chef moet inleveren.
17/12 11u00  Man opgepakt voor dood echtgenote HaarlemDe politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Haarlemmer aangehouden vanwege de dood van zijn 38-jarige vrouw. De man meldde zichzelf op het politiebureau met de mededeling dat hij zijn vrouw om het leven had gebracht.
17/12 10u45  Politie bij scholen wegens filmpje met wapenDe politie is maandag aanwezig op vijf locaties van middelbare scholen in Culemborg wegens een filmpje dat geplaatst is op Instagram. In het filmpje zijn volgens de politie wapens te zien en wordt er „een mogelijk link gelegd met een school.”
17/12 10u30  Miss NL onthult: zo gaan missen met elkaar omRahima Dirkse haalde afgelopen nacht niet de top 20 bij de Miss Universe verkiezing in Thailand. De ervaring is niettemin onvergetelijk voor onze Miss Nederland.
17/12 10u00  Politie betrapt begraafplaatsvandaal op heterdaadAgenten die vannacht bij de openbare begraafplaats in Oldenzaal postten nadat hier enkele nachten achtereen vernielingen werden aangebracht, hebben een verdachte op heterdaad in de kraag weten te vatten. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. Het zou gaan om een man op een scootmobiel.
17/12 09u15  Nieuwe getuigen in hoger beroep StaatsliedenbuurtDe nieuwe getuige Mohamed H. heeft het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt afgelopen week overhoop gegooid. Maandagochtend moeten er ineens nog twee getuigen worden gehoord. Een moet het verhaal van Mohammed H. kunnen bevestigen. Ook moet Benaouf A. als doelwit en getuige nog een keer verschijnen om op het verhaal van Mohamed H. te reageren.
17/12 09u15  Blauw en boa dicht bij elkaarDe politie in Rotterdam gaat veel intensiever samenwerken met bijzondere opsporingsambtenaren (zogenoemde boa’s) om de veiligheid in de stad te vergroten.
17/12 08u15  Bestuurder botst op loslopende koeienEen automobilist is maandagmorgen vroeg op de Telefoonweg in het Gelderse Renkum op drie koeien gebotst.
17/12 08u00  Man die Nijmeegs stel als slaaf uitbuitte voor rechterDe 48-jarige Nijmegenaar die een Nijmeegs stel (Perry en Anita) elf jaar lang als slaaf voor zich laten werken staat maandag voor de rechter. Hij trok in hun huis, mishandelde en bedreigde hen, isoleerde ze van de buitenwereld.
17/12 08u00  Collectiviteitskorting, slim of niet?De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
17/12 08u00  Weer vluchten vanaf Eindhoven AirportHet vliegverkeer is maandagochtend weer op gang gekomen vanaf Eindhoven Airport. De mist rond de luchthaven is weggetrokken.
17/12 07u30  Dashcam filmt gruwelijke verkeersblunderDoor een cruciale fout wordt een automobilist in de Amerikaanse staat Indiana geplet tussen een vrachtwagen en de vangrail.
17/12 07u15  ’Glashard ’niks’ zeggen werkt niet’Als puber een drankje bij het kerstdiner? Dat vindt slechts één op de twintig ouders goed. Een behoorlijke vooruitgang, concludeert het ministerie van Volksgezondheid (VWS) nu vandaag een nieuwe ‘NIX-campagne wordt gelanceerd.
17/12 07u00  Michelin laat de sterren zienHet is maandag een spannende dag voor restaurants en chef-koks. De Franse bandenfabrikant Michelin maakt in Amsterdam bekend hoe zijn beroemde sterren zijn verdeeld. Welk restaurant behoudt een Michelinster, wie krijgt er een bij en welke chef moet inleveren.
17/12 07u00  ’Met onze training liepen we voorop’Als onze F-16’s uit Jordanië vertrekken, komt er een einde aan wat waarschijnlijk de laatste grote uitzending voor het toestel in Nederlandse dienst is. Het jachtvliegtuig schreef een rijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht.
17/12 06u45  GroenLinks wil xtc legaliserenGroenLinks wil dat de productie van xtc onder regie komt van de overheid, en daarmee uit het criminele circuit wordt gehaald.
17/12 05u30  Heel Texel helpt zieke RobTexelaars, die hebben aan een half woord genoeg. Sinds Martijn de Veij met enkele anderen kortgeleden het initiatief nam voor een crowdfundingsactie om een operatie in de VS voor zijn zieke eilandgenoot financieel mogelijk te maken, hoefde hij geen moment te leuren of smeken.
17/12 05u30  Topwijn uit NederlandZijn wijngaard van één hectare ligt niet te pronken op een heuvel, maar ligt verscholen achter gewone huizen op een vlak land aan de rand van de Biesbosch in het Noord-Brabantse dorp Made. Trots loopt Marius van Stokkom (72) naar de schuur waar grote roestvrijstalen ketels staan met de druivenoogst van afgelopen zomer.
17/12 05u30  Fraudeverdachte verdient aan villaHeeft u nog geen concrete reisplannen voor de komende kerstvakantie? Misschien is een weekje uitrusten in de exorbitant luxe strandvilla ’Kwadrangolo’ van voormalig Vestia-topman Erik Staal op Bonaire dan iets om over na te denken.
17/12 05u30  Afscheid van alleskunnerTegen het vallen van de avond zet kapitein Michiel zijn toestel aan de grond op de luchtmachtbasis. Hij heeft zojuist een van zijn laatste missies gevlogen voordat de Nederlandse operatie over twee weken eindigt. Het betekent niet alleen een afscheid van de Jordaanse woestijn, maar ook van de F-16 waarvan hij als kind al droomde om in te vliegen.
17/12 05u30  Monstervangst dierensmokkelOperatie Toekan, een grote actie tegen illegale handel in beschermde planten- en diersoorten, heeft een monstervangst opgeleverd. Tienduizenden planten, producten als koraal en ivoor en levende dieren zoals slangen, een penseelaap en een kapucijnaap zijn in beslag genomen.
17/12 05u30  Vakantie vieren bij oud-Vestiabaas StaalBoze huurders van woningcorporatie Vestia, ontevreden over achterstallig onderhoud aan hun sociale woningen, kunnen de komende vakantie doorbrengen in de riante strandvilla van ex-Vestiabaas Erik Staal op Bonaire. Daar moeten ze dan wél zeshonderd euro voor neertellen. Per dag.
17/12 05u30  Aapjes trieste buitReuzenslangen, aapjes, koraal, tienduizenden cactussen en kilo’s ivoor. Het zijn voorbeelden van de trieste monstervangst bij ’Operatie Toekan’, een grote actie van de overheid om de handel in bedreigde dier- en plantensoorten tegen te gaan.
16/12 23u30  Reizigers gestrand in Eindhoven: ’Wat is het hier saai’Honderden reizigers zijn gestrand op Eindhoven Airport, nadat hun vluchten zijn geannuleerd vanwege het weer. Veel informatie hebben ze nog niet gekregen, terwijl de verveling toeslaat.
16/12 22u30  Man neergestoken in eigen woningTwee mannen hebben zondagavond een man in zijn woning aan de Boekenderstraat in Blerick neergestoken.
16/12 22u00  Oproep: bent u gestrand op Eindhoven Airport?Zo’n honderden mensen zagen in Eindhoven hun reisplannen door de mist in het honderd lopen.
16/12 21u45  900 reizigers gestrand op Eindhoven AirportRond de 900 passagiers zijn gestrand op Eindhoven Airport. Al het vliegverkeer werd daar zondag stilgelegd vanwege de mist.
16/12 20u30  Populariteit Amsterdamse musea blijft groeienDe bezoekersaantallen van de grote Amsterdamse musea blijven groeien. Het Rijksmuseum trok dit jaar maar liefst 2,3 miljoen bezoekers. Een groei van zeker 9% ten opzichte van 2017.
16/12 18u30  Urnen vernield op begraafplaatsTwee nachten achter elkaar zijn dit weekend op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal urnen, met daarin de as van overleden mensen, kapotgemaakt. De gemeente is drukdoende om getroffen nabestaanden op de hoogte te brengen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt. „Het is gewoon verschrikkelijk nieuws voor hun.”
16/12 18u15  Vrouw in rolstoel overleden na te water rakenEen vrouw in een rolstoel is zondagmiddag in Schijndel te water geraakt en overleden.
16/12 18u15  Eindhoven Airport dicht om aanhoudende mistDe dichte mist heeft Eindhoven Airport door de lucht onbereikbaar gemaakt. Alle vluchten van en naar Eindhoven zijn geannuleerd.
16/12 17u45  'Dit is een snoepwinkel voor mij'In de Brabanthallen in Den Bosch vindt dit weekend de vijfde editie van het Mega Trucks Festival plaats.
16/12 17u45  Sterk verhoogde kans op inbraak tijdens Kerst en jaarwisselingTijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is er sprake van een verhoogd inbraakrisico van 124 procent ten opzichte van andere dagen in het jaar. De laatste week van het jaar is het meest populair onder inbrekers.
16/12 16u45  Geding om ’slecht strooizout’ op wegenHet strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed.
16/12 16u15  Granaat aangetroffen in centrum CulemborgIn het centrum van het Gelderse Culemborg is een granaat aangetroffen.
16/12 15u45  Man beroofd van duizenden euro’sEen 37-jarige man uit Kroatië is aan de Polderweg in Amsterdam Oost beroofd van duizenden euro’s.
16/12 15u45  Dode vrouw in Haarlem, mogelijk misdrijfIn een woning aan de Van Deventerstraat in de Haarlemse Boerhaavewijk is zondagmiddag het lichaam van een vrouw gevonden. De politie spreekt van verdachte omstandigheden.
16/12 15u30  Dode vrouw in Haarlem gevonden onder verdachte omstandighedenIn een woning aan de Van Deventerstraat in de Haarlemse Boerhaavewijk is zondagmiddag het lichaam van een vrouw gevonden. De politie spreekt van verdachte omstandigheden.
16/12 15u00  ’Illegale handel in Uberaccounts’Er wordt een levendige handel gedreven in accounts van taxidienst Uber. Taxichauffeurs verpachten hun account voor bedragen tussen de 75 en 125 euro in de week.
16/12 14u45  AT5: Illegale handel in UberaccountsEr wordt een levendige handel gedreven in accounts van taxidienst Uber. Taxichauffeurs verpachten hun account voor bedragen tussen de 75 en 125 euro in de week.
16/12 13u30  'Dit is wel heel jammer voor Amsterdam'Na de kerstdagen komt er na 21 jaar een einde aan het kraken van het ADM-terrein. De eigenaren van het stuk grond in het Havengebied kijken
16/12 13u15  Vluchten naar Schiphol wijken uit door mistDichte mist zorgt dat ervoor dat vliegtuigen moeten uitwijken naar andere luchthavens. Daarnaast zijn er vertragingen. Dat bevestigt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).
16/12 13u15  Wiebes tevreden over resultaat klimaattopHet Nederlands kabinet is tevreden over het resultaat van de klimaattop in het Poolse Katowice. De deelnemende landen hebben daar met elkaar afgesproken dat zij laten zien hoe zij het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 gaan uitvoeren.
16/12 12u45  Politie schrikt van meisje (2) in auto prostitueeAgenten van een specialistische politie-eenheid hebben zaterdag bij een undercoveractie in Breda vijf illegale sekswerkers betrapt. Een van hen had een 2-jarig meisje in de auto zitten.
16/12 12u15  Drifters dagen politie uit in ZoetermeerNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. Naast de sneeuwpret zorgt het winterweer ook voor gladheid en ongelukken.
16/12 12u00  Aso-heethoofdje neemt wraakMet 2019 in zicht stellen de makers van De Vijf en Dashcam aan je voor: de grootste verkeersaso’s van het jaar.
16/12 11u45  Sneeuw bedekt Nederland maar verdwijnt snel, en blijft wegUpdate - Nederland is wakker geworden in een hagelwit landschap en wie pas na het middaguur wakker wordt, is te laat voor de sneeuwpret. Het begint namelijk in rap tempo te dooien en na vandaag zal een winters landschap nog lange tijd wegblijven. „Hoe lang, dat weten we nog niet, maar het wordt een groene kerst.”
16/12 11u30  Ollongren tegen Juncker: ’Gedraag je!’Vicepremier Kajsa Ollongren moet niets hebben van het merkwaardige gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker.
16/12 11u15  Politie jaagt op driftende bestuurdersNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. Naast de sneeuwpret zorgt het winterweer ook voor gladheid en ongelukken.
16/12 10u45  Telegraaf-lezer geniet van winter: dit zijn de leukste sneeuwpoppenTelegraaf-lezers hebben zondagochtend massaal genoten van de eerste sneeuw. Vooral jonge ouders met kinderen gingen de straat op, maar ook maakten jolige mannen een ’Kardashin-pop’ en is de micro-ijsman in zwang geraakt.
16/12 10u15  ‘Scholen moeten smartphone verbieden’In Praat Mee spreekt Pim Sedee met Vrouw-redacteur Mariët Oosterwijk en bezorgde moeder Kitty van Riet. Zij pakte de smartphone van haar zoon af, omdat het gebruik uit de hand liep. Wat kun je nog meer doen tegen smartphone-verslaving van kinderen?
16/12 08u45  Eerste sneeuwpoppen al gesignaleerdNatuurlijk ’zucht’ Nederland onder gladheid en overlast op de weg maar de sneeuw van zondagochtend biedt vooral reden tot vertier.
16/12 08u00  Aanvullend verzekeren: slim?De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
16/12 07u00  Trucksfestival moet nieuwe beroepschauffeurs lokkenKinderen die tussen vrachtwagencabines in de Brabanthallen rondjes rennen, worden door een vader tot stoppen en opletten gemaand. Of zij de jongste truckers in spe zijn? ,,Ik hoop het', antwoordt hij, waarna de man de jongelingen met Brabantse tongval probeert bij te brengen hoe je een vrachtwagen start.
16/12 07u00  ‘Opslag is net een hooiberg’Nederland moet rekening houden met meer spontane zelfontbrandingen van elektrische fietsen, hoverboards en scootmobiels. Hoe meer stekkervoertuigen er rondrijden, hoe groter de risico’s.
16/12 07u00  ’Onkunde baasjes leidt tot ongezonde honden’De helft van de ruim twee miljoen honden in Nederland is te dik. De hoogste tijd dus om te werken aan de fitheid en gezondheid van de viervoeters. „En aan de onkunde van de baasjes.”
16/12 07u00  Cashen in Hong KongHet zijn gouden tijden voor profvoetballer Crescendo van Berkel. De Hagenees wist een lucratief contract af te sluiten bij Lee Man FC, een club die uitkomt in de Hong Kong Premier League. „Je moet op een geven moment wel realistisch zijn. Een voetbalcarrière duurt ook niet tot je zestigste.”
16/12 07u00  Sneeuw bedekt ons landNederland wordt wakker in een hagelwit landschap. In de loop van deze zondagochtend zal sneeuwpret de overhand krijgen, maar de sneeuw en de gladheid hebben ’s nachts en in de vroege ochtend nog voor de nodige ongelukken gezorgd.
16/12 06u45  Sneeuw bedekt NederlandDe sneeuw en de gladheid heeft voor ongelukken gezorgd. Zo waren er aanrijdingen op de A4 ter hoogte van Rijswijk, op de A12 bij Nootdorp en op de A27 bij Houten. Bij het ongeluk op de A4 viel een gewonde.
16/12 01u00  Sneeuw en ijzel trekken over NederlandHet sneeuwt in Nederland. Zaterdagavond werd rond 20 uur in Zeeuws-Vlaanderen de eerste ijzel gemeld. Daarna breidt de winterse neerslag zich in rap tempo verder uit over het land en kleuren de straten in grote delen van het land wit. Er is een code geel geldig vanwege de grote kans op gladheid.
15/12 23u00  Schiphol waarschuwt voor mogelijke sneeuwvalVliegtuigpassagiers moeten zondag rekening houden met mogelijke vertragingen door sneeuwval. Schiphol waarschuwt reizigers de website of app van de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol te checken om te kijken of hun vlucht gaat als gepland.
15/12 22u00  Supermarkten passen productverpakking aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun productverpakking aangepast. Albert Heijn past de informatie van twee producten aan, Aldi en Vomar op één.
15/12 21u00  Rainbow Warrior eindigt op sloopstrandDe Rainbow Warrior II, jarenlang het boegbeeld van Greenpeace, is geëindigd op één van de door de milieuorganisatie felst bekritiseerde plekken ter wereld: de sloopstranden van Bangladesh.
15/12 20u45  Sneeuw en ijzel bereiken NederlandEr zijn her en der al wat verdwaalde sneeuwvlokken te zien, maar komende nacht volgen er een stuk meer. Het gaat sneeuwen! Om 20 uur zaterdagavond viel er in Zeeuws-Vlaanderen werd ijzel gemeld. De komende uren breidt de winterse neerslag zich verder over het land uit en valt er vooral sneeuw. Er is een code geel geldig vanwege de grote kans op gladheid.
15/12 19u00  Supermarkten passen productverpaking aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun productverpakking aangepast. Albert Heijn past de informatie van twee producten aan, Aldi en Vomar op één.
15/12 18u45  Supermarkten passen product aan na nominatie Gouden WindeiEen aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun product aangepast. Albert Heijn past twee producten aan, Aldi en Vomar één.
15/12 18u30  Piloot (36) komt om bij crash sportvliegtuigjeEen eenmotorig sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort bij vliegveld Hilversum. De 36-jarige piloot heeft de crash niet overleefd, meldt de politie Gooi en Vechtstreek.
15/12 18u15  Krimpende groep Gele Hesjes gaat doorOp verschillende plaatsen in Nederland zijn zaterdagmiddag opnieuw Gele Hesjes de straat opgegaan om te demonstreren.
15/12 17u15  Schiphol-overleg ’mislukt’Het tweedaagse overleg over de mogelijke groei van Schiphol-vluchten tussen 2020 en 2030 heeft zaterdagmiddag geen akkoord opgeleverd. De partijen - luchtvaart, gemeenten, ondernemers, omwonenden en milieubeweging - kunnen het niet eens worden.
15/12 16u45  Vliegtuigje neergestort bij vliegveld HilversumEen sportvliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort bij vliegveld Hilversum. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig.
15/12 15u30  Zwaargewonde na vechtpartij bij Kartracing CoronelBij een vechtpartij bij Kartracing Coronel in Huizen heeft een man zaterdagmiddag ernstige verwondingen opgelopen. Het slachtoffer moest met een traumahelikopter worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
15/12 15u00  Tot wel 8 centimeter sneeuw verwacht (!)Er zijn her een der al wat verdwaalde sneeuwvlokken te zien, maar komende nacht volgen er een stuk meer. Het gaat sneeuwen en niet zo’n beetje ook! In de Randstad wordt tot wel 8 centimeter sneeuw verwacht.
15/12 15u00  Zwaargewonde bij vechtpartij indoor kartbaan HuizenBij een vechtpartij bij de indoor kartbaan aan de Havenstraat in Huizen, is een persoon zwaargewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis
15/12 14u45  ’Advocaat Koppe onbevoegd in Rode Khmerzaak’De Nederlandse advocaat Victor Koppe was volgens de Cambodjaanse orde van advocaten (BAKC) niet bevoegd om als advocaat op te treden voor het Rode Khmertribunaal in Cambodja. Dat meldt de South China Morning Post zaterdag.
15/12 14u45  Scherm tegen zout water IJmuiden uitgeschakeldTwee zogenoemde bellenschermen die in augustus bij de Noordersluis in IJmuiden werden geplaatst als maatregel tegen verzilting van het Noordzeekanaal, zijn door Rijkswaterstaat uitgeschakeld.
15/12 14u00  Roekeloze automobilist (23) laat fietsster zwaargewond achterEen 23-jarige automobilist uit Den bosch heeft afgelopen vrijdag levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden de man net op nippertje ontwijken, maar een 24-jarige fietsster uit Vlijmen was met te laat. De bestuurder reed na de aanrijding gewoon door en de vrouw is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.
15/12 13u30  Dit Nederlandse voetbaltalent casht nu in HongkongIn een nieuwe aflevering van 'Hollanders in Hongkong' neemt onze verslaggever een kijkje in het bijzondere leven van voetballer Crescendo van Berkel.
15/12 13u15  Hoe jonger de automobilist, hoe meer boetesVier op de tien 19-jarige automobilisten werd vorig jaar minimaal één keer geflitst. Dat is gebleken uit onderzoek van het CBS. Jongere automobilisten worden dan ook het vaakst bekeurd voor te hard rijden.
15/12 13u00  De bruidsmodekeizerin van DeurneRamona Poels, ’artiestennaam’ Ramona Koonings (37), is gastvrouw in het tv-programma Say Yes To The Dress en bezit inmiddels de grootste bruidsmodewinkel van de wereld. Tijdens de opening van haar paleis zong zus Natasja (45) een lied met de toepasselijke titel Trots Op Jou. Het filmpje daarvan is op Facebook bijna 200.000 keer bekeken en nu heeft Natasja een platencontract. Het bijzondere verhaal van twee Brabantse zusjes.
15/12 12u45  ’Zware aardbeving met kerst’Frank Hoogerbeets’ aardbevingsverwachtingen gaan de wereld over, zeker nu hij in de dagen voor kerst een zware klap verwacht. Iets wat ook zijn aanhang op sociale media doet groeien. Maar in Nederland kent vrijwel niemand de ’seismic mystic’, zoals hij wordt omschreven. „In ons land leeft het onderwerp niet zo.”
15/12 12u15  Omstanders lopen gevaar bij vuurwerkMinderjarige jongens en omstanders zijn de voornaamste slachtoffers van ongevallen met legaal vuurwerk. Ziekenhuizen in Zuidwest Nederland hebben voor het eerst gegevens over vuurwerkletsel geregistreerd, en gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
15/12 12u15  Dit doelpunt moet je zien!Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt @telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
15/12 12u00  ’Vermist’ meisje blijkt een pro in verstoppertjeEen 6-jarig meisje uit Son en Breugel heeft haar opa en oma vrijdagavond flink wat stress bezorgd. Het stel kon hun kleinkind thuis niet vinden en dacht dat het meisje was weggelopen.
15/12 11u45  Guido Weijers: ’Rutte kan beter niet kijken’Guido Weijers heeft een waarschuwing voor Mark Rutte. Als de minister-president vrolijk aan 2019 wil beginnen, kan hij beter niet op de bank kruipen voor Guido’s oudejaarsconference.
15/12 11u30  Kamikaze-actie op provinciale wegAl zwalkend rijdt een automobilist over de provinciale weg richting Venray. Oog voor tegenliggers heeft ze duidelijk niet.
15/12 11u30  Wildpoeper slaat meerdere keren toe op schoolpleinLimmen is in de ban van een wildpoeper. Wijkagent Pim van der Maas laat via Twitter weten dat er al meerdere keren rond en op het schoolplein in het dorp, door de wildpoeper is gepoept.
15/12 11u30  Bejaarde vrouw slachtoffer brand MaastrichtDe vrouw die vrijdagavond bij een brand in een woning in Maastricht om het leven is gekomen, is de 94-jarige bewoonster. Volgens de politie is de brand ontstaan als gevolg van een ongeluk.
15/12 11u15  Politie vraagt om vaart aanpak motorbendesDe Nationale Politie roept de Tweede Kamer op vaart te zetten achter de behandeling van het wetsvoorstel dat de minister van Justitie en Veiligheid in staat stelt criminele motorclubs per direct te verbieden.
15/12 10u45  Defensie hoopt op extra geld na ’Nationale Plan’-uitgavenDefensie hoopt op een flinke zak extra geld, maar in het kabinet is men zeer voorzichtig om de knip te trekken. Dat bleek tijdens de lancering van het ’Nationale Plan’ defensie-uitgaven van minister Bijleveld (Defensie).
15/12 10u15  Ook in 2018 weer een golf aan liquidatiesHet lukt maar niet om de golf aan liquidaties te stuiten. Dit jaar vielen er tot dusver 22 slachtoffers bij afrekeningen in het criminele circuit. Dat is ruim twee keer meer dan het gemiddelde.
15/12 09u30  ‘Van Gerwen heeft zijn fysiek tegen’In De Kwestie: mag je darters topsporters noemen of niet?
15/12 09u30  Waarschuwing gladheid door winterse neerslagAutomobilisten moeten zaterdagavond rekening houden met gladheid door winterse neerslag.
15/12 09u15  Lezers geschokt door nieuwe energietarievenTalloze lezers van De Telegraaf merkten deze week dat zij flink meer gaan betalen voor hun energierekening. Zij kregen de nieuwe maandtarieven door van hun energiemaatschappij en schrokken zich dood.
15/12 09u00  Herkent u haar nog? De sexy ex van RafaelChristie Bokma heeft duidelijk de zomer nog in haar bol op de zwarte loper bij Masters of LXRY in Amsterdam. Dit en meer in een nieuwe aflevering van Bubbels.
15/12 09u00  Moeten we tot in de eeuwigheid in Afghanistan blijven?Nog altijd mengen zich meer dan veertig landen militair in Afghanistan. Ook Nederland. Het credo: de Afghanen helpen om uiteindelijk zelf voor veiligheid te zorgen. Het is onduidelijk wanneer ’uiteindelijk’ aanbreekt. Ook minister van Defensie Ank Bijleveld waagde zich niet aan een antwoord toen ze de afgelopen dagen de Nederlandse militairen bezocht in Kabul en Masar-e-Sharif.
15/12 09u00  Nederlandse kijker geeft in totaal zes tonTwee dagen na de kick-off van het opzienbarende EO-programma Je Geld of Mijn Leven is er al voldoende geld gestort voor de vier deelnemers. Vrijdagavond laat kwamen de laatste euro’s binnen, zo meldt de omroep vanmorgen. In het programma volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die via crowdfunding proberen geld voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie bij elkaar te krijgen. De behandeling wordt niet vergoed door hun zorgverzekeraar, terwijl het wel hun leven kan redden, verlengen of de kwaliteit van leven wezenlijk kan verbeteren. Die benodigde bedragen varieerden van 90.000 tot ruim twee ton.
15/12 09u00  Defensie en politie zoeken samen personeelDe krijgsmacht en de politie slaan de handen ineen bij de zoektocht naar nieuw personeel. Commandant der strijdkrachten Rob Bauer en korpschef van de politie Erik Akerboom kondigen zaterdag een samenwerkingsverband aan. Hierin spreken ze af elkaar niet te zullen beconcurreren.
15/12 09u00  Man verbouwt huis voor mega-kerstdorpAntoon Haazen uit Gemert begon dertien jaar geleden met het bouwen van een klein kerstdorp, maar inmiddels is dat een heel project geworden.
15/12 08u45  Máxima aan het roer bij jubilerend Van OordBaggeraar Van Oord wist aan het begin van deze eeuw naar de wereldtop te komen, door overnames en door het beeldbepalende project van het iconische palmeiland in Dubai. Gisteren werd het 150e jaar in de stijl van ’Hollands Glorie’ afgesloten rond de doop van Van Oords nieuwe schip Vox Amalia.
15/12 08u30  Zeven gewonden na ongeval op N206Bij een aanrijding tussen twee auto's op de N206 tussen Stompwijk en Zoeterwoude zijn vrijdagavond laat zeven mensen gewond geraakt.
15/12 08u30  '50 maatregelen bij Amsterdamse brandweer'Sinds het aantreden van Leen Schaap als brandweercommandant in Amsterdam heeft hij al vijftig keer moeten optreden tegen brandweerlieden die zich niet hielden aan de geldende regels en integriteitscodes. In totaal werden al zes brandweermedewerkers ontslagen. Dat meldt omroep AT5 op basis van onderzoek.
15/12 08u30  DSM-topman is invloedrijkste NederlanderDSM-topman Feike Sijbesma is de nieuwe aanvoerder van de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders. Hij heeft Hans Wijers na vier jaar van de troon gestoten. Wijers moet nu genoegen nemen met een elfde plaats.
15/12 08u15  Moet ik mijn eigen risico verhogen?De DFT-redactie weet hoe je in 2019 geld kan besparen op je zorgkosten. Daarom tot het einde van het jaar iedere dag een tip.
15/12 08u00  'Picnic vraagt (te) veel arbeid voor (te) weinig geld'In de distributiecentra van online supermarkt Picnic is de werkdruk te hoog, de werkomgeving onveilig en de beloning ondermaats.
15/12 08u00  Nationaal Dictee keert terug op de radioLiefhebbers van het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal kunnen zaterdag weer hun kennis van de spelling testen. Het dictee is terug van weggeweest, niet op tv maar op NPO Radio 1. Philip Freriks leest het zoals vanouds voor en Frits Spits presenteert de speciale uitzending van De Taalstaat, tussen 11.00 en 13.00 uur.
15/12 07u30  ’Imagoprobleem met bierbuiken en drank’Mijn definitie van topsport is dat het een aantal componenten moet hebben. Dat is de mentaal emotionele, de tactisch technische én de fysieke component. Als ik naar darts kijk, zie ik geen fysieke fitheid. Wel technische, tactische én zeker mentale elementen. Vergelijk het met schaken en dammen, als je het over topsport hebt. Daar zie ik jonge frisse mannen en vrouwen. Nu associeer ik darts nog met bierbuiken en drank, waarbij ik afgetrainde lichamen mis.
15/12 07u15  Is examendebacle van Vmbo Maastricht nog maar het topje van de ijsberg?Het grootste examendebacle in de Nederlandse geschiedenis, waarbij ruim 350 leerlingen van Vmbo Maastricht eerder dit jaar opnieuw delen van het schoolexamen moesten afleggen vanwege gesjoemel, is grondig onderzocht.
15/12 06u45  Antoon bouwde zijn huiskamer uit voor enorm kerstdorpEind oktober worden bij Antoon Haazen (41) uit Gemert de dozen met kerstversiering al van zolder gehaald. Wat dertien jaar geleden begon met een bescheiden kersttafereeltje voor het raam, groeide uit tot een enorm kerstdorp van vier bij vier meter waarvoor de woonkamer moest worden uitgebouwd. „Ik vind kerst een hele mooie tijd.”
15/12 05u45  Energiearmoede dreigt voor honderdduizenden vergeten NederlandersHonderdduizenden Nederlandse huishoudens lopen het risico dat ze hun energierekening niet meer kunnen betalen. Ze zijn een ’vergeten groep’ die het slachtoffer wordt van oplopende energiebelastingen en heffingen. Dat constateren meerdere experts met een achtergrond in de energiesector of schuldhulpverlening.
15/12 05u45  Geldverstrekkers verhinderen fiscale trucGeldverstrekkers willen niet meewerken aan een fiscaal voordeel voor huizenbezitters. Een klant die zijn hypotheekrente vooruit wil betalen, en daarmee tientjes tot honderden euro’s kan besparen, kan bijna nergens terecht.
15/12 05u45  Warm huis wordt luxeDe energienota dreigt volgend jaar een groot probleem te worden voor honderdduizenden Nederlandse huishoudens. Mede door fors oplopende energiebelastingen en -heffingen dreigt een warm huis een luxe te worden.
15/12 05u45  Ook in 2018 weer een golf aan liquidaties: de opvallendste feitenHet lukt maar niet om de golf aan liquidaties te stuiten. Dit jaar vielen er tot dusver 22 slachtoffers bij afrekeningen in het criminele circuit. Dat is ruim twee keer meer dan het gemiddelde.
15/12 05u45  Onze lezers zijn geschokt door nieuwe energietarievenTalloze lezers van De Telegraaf merkten deze week dat zij flink meer gaan betalen voor hun energierekening. Zij kregen de nieuwe maandtarieven door van hun energiemaatschappij en schrokken zich dood.
15/12 01u15  Groene Teslarijders blijken snelheidsduivelsGroene Teslarijders blijken snelheidsduivels. De eco-automobilisten die niet zelden prat gaan op hun verantwoorde voertuigkeuze, scoren in vergelijking met andere merken met afstand relatief de meeste snelheidsboetes. Opmerkelijk: want hardrijden is milieubelastend én extra gevaarlijk, zien experts.
15/12 00u00  Gewonde na steekpartij Utrecht CSOp het Jaarbeursplein naast Utrecht CS en het Beatrix Theater is vanavond iemand neergestoken. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een verdachte aangehouden.
14/12 23u45  Steekpartij: stationsplein Utrecht afgezetOp het stationsplein naast Utrecht CS en het Beatrix Theater is vanavond iemand neergestoken. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een verdachte aangehouden.
14/12 23u30  Grote brand voedselfabriek GroningenDikke rookwolken in het Groningse Foxhol. Vrijdagavond brak daar een grote brand uit bij een voedselverwerkingsbedrijf.
14/12 22u00  Bezoekers van optreden ’beunhaas’ krijgen geld terugBezoekers van een optreden van de Amerikaanse rapper Schoolly D in Leiden krijgen hun geld terug. De bekende hiphopartiest kwam veel te laat en vertrok al na twintig minuten van het podium.
14/12 21u00  Klanten boos: tankstation verwisselt diesel en benzineEen vervelende fout bij een tankstation maakt de tongen los op sociale media: een verwisselde storting van diesel en benzine. Klanten reageren boos.
14/12 20u45  Dode vrouw in woning gevonden: ’Hier is misdrijf gepleegd’De politie heeft vrijdagmiddag in een woning in Amersfoort een dode vrouw gevonden. Ze is het slachtoffer van een misdrijf.
14/12 20u45  Seksdates van Nijmeegse (15) voor rechterTwee Twentenaren uit Enschede en Tubbergen (24 en 30 jaar), en een inwoner (55 jaar) van de gemeente Hollands Kroon in Noord-Holland worden ervan verdacht in 2016 seks te hebben gehad met een destijds 15-jarig meisje uit Nijmegen.
14/12 20u30  Jongeren Katwijk (aan Zee) houden Project X-feestWas er vorige week een Project X-feest in het Brabantse Katwijk, vanavond willen jongeren uit het vissersdorp Katwijk in Zuid-Holland gaan keten. De burgemeester is op de hoogte van het feestje.
14/12 20u30  Vuurwerkhond Jan onderschept kruitPostNL en de politie strijden tegen de handelaren die illegaal vuurwerk via de post laten bezorgen. Inmiddels zitten vier Nederlanders vast voor explosieve zendingen en zijn tientallen pakketten onderschept.
14/12 20u15  Zeeuw vindt tand van zeventig miljoen jaar oudMAASTRICHT
14/12 20u00  Cohen: ’Trump wist dat het verkeerd was’„Ik zal niet de boef worden in zijn verhaal.” Michael Cohen is stellig in zijn eerste interview sinds zijn veroordeling tot drie jaar celstraf. Trump had in een tweet ontkend ook maar iets te weten van het betalen van zwijggeld aan vrouwen waarmee hij affaires had. Dat wil Cohen rechtzetten.
14/12 19u45  Ook sporten duurder door nieuwe btw-regelsSporten gaat komend jaar door een verandering in de btw-regels duurder worden. Sportclubs en -verenigingen zien door een wetswijziging hun kosten flink oplopen en krijgen daar, naar eigen inschatting, te weinig compensatie voor. De sporter zal voor de extra kosten moeten opdraaien.
14/12 19u15  Nederlanderse generaal gaat toezien op staakt-het-vuren JemenDe ervaren Nederlandse generaal-majoor b.d. Patrick Cammaert is bereid een internationale waarnemingsmissie te leiden in de Jemenitische havenstad Hodeidah. Hij kan binnen enkele dagen in de regio zijn, zei VN-gezant Martin Griffiths tegen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
14/12 18u45  Let op: babyslaapzakken in omloop met verstikkingsgevaarPrénatal roept diverse slaapzakken terug omdat er stikkingsgevaar is.
14/12 18u30  Nederlanderse majoor gaat toezien op staakt-het-vuren JemenDe ervaren Nederlandse generaal-majoor b.d. Patrick Cammaert is bereid een internationale waarnemingsmissie te leiden in de Jemenitische havenstad Hodeidah. Hij kan binnen enkele dagen in de regio zijn, zei VN-gezant Martin Griffiths tegen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
14/12 18u00  Verstikkingsgevaar slaapzakken PrénatalPrénatal roept verschillende soorten slaapzakken terug vanwege verstikkingsgevaar voor kleine kinderen. De zogeheten runner van de rits kan stuk worden getrokken. „Deze kleine onderdelen zijn gevaarlijk en vormen een risico op verstikking voor kleine kinderen”, meldt de babywinkel.
14/12 17u45  Onderzoek naar bizarre uitspraken islamitische rector R’damMinister Engelshoven (Onderwijs) heeft een onderzoek ingesteld naar de rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam. Ahmet Akgündüz zei op de Turkse tv dat tegenstanders van de Turkse Staat - lees: tegenstanders van Erdogan - de doodstraf moeten krijgen.
14/12 17u45  Nieuwe getuigen opgeroepen in hoger beroep StaatsliedenbuurtDe nieuwe getuige Mohamed H. heeft op dag vier het hoger beroep van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt overhoop gegooid. Er moeten ineens aankomende maandag nog twee getuigen worden gehoord.
14/12 17u30  Extra JSF's: 'Dreiging in de wereld verandert'Het kabinet koopt onder meer extra F-35 gevechtsvliegtuigen (JSF). We spraken minister Bijleveld (defensie) na afloop van de ministerraad.
14/12 17u30  ’Herkenning Staatsliedenbuurt niet waar’In het proces rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt is opnieuw een getuige opgestaan die zegt dat een cruciale verklaring van het destijds beoogde doelwit Benaouf A. niet klopt. A. heeft altijd beweerd dat hij een van de terechtstaande verdachten ten tijde van de schietpartij heeft herkend. Volgens de getuige, Mohamed H., heeft A. tegen hem gezegd dat dat een leugen is.
14/12 17u15  Herkenning Staatsliedenbuurt niet waarIn het proces rond de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt is opnieuw een getuige opgestaan die zegt dat een cruciale verklaring van het destijds beoogde doelwit Benaouf A. niet klopt. A. heeft altijd beweerd dat hij een van de terechtstaande verdachten ten tijde van de schietpartij heeft herkend. Volgens de getuige, Mohamed H., heeft A. tegen hem gezegd dat dat een leugen is.
14/12 17u15  Voetgangers houden graag 75 cm afstandVoetgangers zijn zonder dat ze het beseffen altijd bezig om botsingen met anderen te voorkomen. „Meters van tevoren veranderen ze hun looppad om elkaar te kunnen passeren”, zegt de TU Eindhoven, die met Amerikaanse en Italiaanse wetenschappers vijf miljoen voetgangersbewegingen in het treinstation van Eindhoven analyseerde.
14/12 17u15  Rotterdam: wij willen studio RTL Boulevard welDe studio van RTL Boulevard is, als het aan het stadsbestuur van Rotterdam ligt, van harte welkom in de havenstad.
14/12 17u00  Inspectie: ’Falend schoolbestuur LVO’Het bestuur van de Limburgse scholenkoepel LVO heeft ernstig gefaald. Daardoor kon de crisis rond de examens op het VMBO Maastricht eerder dit jaar ontstaan. Dat concludeert de Inspectie van het Onderwijs in een rapport naar het handelen van het bestuur van de scholenkoepel. Bestuursvoorzitter André Postema trok al eerder zijn conclusies en stapte op.
14/12 17u00  ’Emoties bij politiefamilie lopen hoog op’Politiemensen reageren massaal en verontwaardigd op de vrijspraak van de Brit Hassan A., verdacht van mishandeling van de Leidse politieman Damien Kok tijdens de afgelopen jaarwisseling. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat A. de dader was.
14/12 17u00  ‘Ons leger heeft nog veel te doen in Afghanistan’Vlak voor de feestdagen brengt minister Ank Bijleveld van Defensie een bezoek aan onze militairen in Afghanistan. Nederlandse commando’s trainen daar Afghaanse soldaten. Onze verslaggever Niels Rigter was erbij.
14/12 16u45  Inspectie op vingers getiktDe Inspectie van het Onderwijs moet beter omgaan met klachten van ouders over mogelijke misstanden op scholen bij examens.
14/12 16u45  Veel rook bij brand koelbedrijf KesterenBij een koelbedrijf op een industrieterrein in Kesteren woedt een zeer grote brand. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat plastic kratten in de brand staan in de bedrijfsloods aan de Meezendreef. Het vuur zorgt voor veel rookontwikkeling.
14/12 16u30  Nederland wil extra F-35 straaljagersNederland wil extra F-35 gevechtsvliegtuigen (JSF’s) kopen. Dat is een van de voornemens die het kabinet heeft om het defensiebudget op te krikken naar de NAVO-norm.
14/12 16u15  Agent gaat ’underkoffer’ na vraag om undercover-actieBuurtbewoners zijn er klaar mee in Zoetermeer: fietsers die de fietspaden weigeren en onbekommerd over voetgangersterrein slingeren.
14/12 16u00  Sneeuw op komst!Het kan maar zo zijn dat je zondagochtend wakker wordt en er een laagje sneeuw ligt.
14/12 16u00  Onvoldoendes bij LVO-scholenOp bijna de helft van de scholen die door de Inspectie van het Onderwijs zijn onderzocht en die vallen onder de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), zijn er afdelingen die ondermaats presteren. Dat blijkt uit brieven van ouders die ouders van de LVO-scholen hebben gekregen; vanmiddag worden elf rapporten over elf scholen van de Inspectie van het Onderwijs openbaar gemaakt.
14/12 15u45  Veel rook bij brand champignonkweker KesterenBij een champignonkwekerij op een industrieterrein in Kesteren woedt een zeer grote brand. De veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat plastic kratten in de brand staan in de kwekerij aan de Meezendreef. Het vuur zorgt voor veel rookontwikkeling.
14/12 15u45  Oud-vicepremier: ’krachten’ binnen gevestigde partijen tegen democratieOok binnen gevestigde politieke partijen roeren zich „krachten” die de democratie en de rechtsstaat willen ondermijnen. Dat maakt Johan Remkes, voorzitter van de staatscommissie die het parlementair stelsel onder de loep heeft genomen, op uit rapporten van inlichtingendienst AIVD.
14/12 15u45  Spectaculaire actie militair vliegtuigEen C-130 transportvliegtuig van onze Koninklijke Luchtmacht oefent boven de woestijn van Arizona (VS).
14/12 15u45  Naaldwijker doet aangifte om wiet tegen... zichzelf!Een Naaldwijker die aangifte tegen zichzelf had gedaan voor het bezit van vijf wietplanten, heeft zich volgens de rechtbank in Den Haag schuldig gemaakt aan het opzettelijk telen van hennep. Hij krijgt echter geen straf opgelegd.
14/12 15u45  Webcamafperser Aydin C. krijgt weer maximale strafMeedogenloos en gewetenloos, een verdachte aan wie ,,meer dan een steekje los is.” Zo omschreef het gerechtshof in Amsterdam de 40-jarige Aydin C. in een ongemeen harde uitspraak.
14/12 15u30  Naaldwijker doet aangifte om wiet tegen .... zichzelf!Een Naaldwijker die aangifte tegen zichzelf had gedaan voor het bezit van vijf wietplanten, heeft zich volgens de rechtbank in Den Haag schuldig gemaakt aan het opzettelijk telen van hennep. Hij krijgt echter geen straf opgelegd.
14/12 15u30  Ook in beroepszaak bijna 11 jaar cel Aydin C.Het gerechtshof in Amsterdam heeft webcamafperser Aydin C. (40) vrijdag net als de rechtbank vorig jaar deed, een gevangenisstraf van bijna elf jaar opgelegd. De straf, tien jaar en 243 dagen, is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) en de maximale die kon worden opgelegd.
14/12 15u30  Oude haaientanden in Limburgse groeveIn de ENCI-groeve in Maastricht zijn vijf tanden van een uitgestorven makreelhaai gevonden. Volgens Natuurmonumenten was het dier zo’n 4 tot 5 meter lang. Het leefde zo’n 66 tot 68 miljoen jaar geleden. Zuid-Limburg was toen een ondiepe subtropische binnenzee.
14/12 15u15  Famke en Ronnie ‘bevestigen’ relatie met zoenFamke Louise en Ronnie Flex hebben vandaag een cadeautje voor hun fans. In de clip van hun nieuwste nummer lijken ze eindelijk duidelijkheid te geven over hun relatiestatus.
14/12 15u15  Helft Limburgse LVO-scholen ondermaatsOp bijna de helft van de scholen die vallen onder de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zijn er afdelingen die ondermaats presteren, oordeelt de Inspectie van het Onderwijs. Dat blijkt uit brieven van ouders die ouders van de LVO-scholen hebben gekregen; vanmiddag worden elf rapporten over elf scholen van De Inspectie van het Onderwijs openbaar gemaakt.
14/12 15u00  ‘Vrouwen moeten hier achter het lijntje blijven’Barbier Rogier uit Laren is de winnaar van de slechtste slogan van het jaar. ‘We doen wel vrouwen, maar knippen ze niet.’ Vrouwonvriendelijk vindt hij het niet.
14/12 15u00  Live: webcamafperser Aydin C. hoort strafVrijdagmiddag hoort ’webcamafperser’ Aydin C. van uitspraak welke straf hem staat te wachten.
14/12 14u45  Helft Limburgse scholen ondeugdelijkOp bijna de helft van de scholen die vallen onder de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) zijn er afdelingen die ondermaats presteren, oordeelt de Inspectie van het Onderwijs. Dat blijkt uit brieven van ouders die ouders van de LVO-scholen hebben gekregen; vanmiddag worden elf rapporten over elf scholen van De Inspectie van het Onderwijs openbaar gemaakt.
14/12 14u45  Maastricht bouwt 500 tijdelijke woningenMaastricht wil komend jaar vijfhonderd tijdelijke woningen laten bouwen. Er is namelijk een tekort aan betaalbare huurwoningen voor onder meer studenten, statushouders, gescheiden mensen en inwoners die de geestelijke gezondheidszorg verlaten, maakte de gemeente vrijdag bekend.
14/12 14u30  Oude haaientanden in Limburgse grotIn de ENCI-groeve in Maastricht zijn vijf tanden van een uitgestorven makreelhaai gevonden. Volgens Natuurmonumenten was het dier zo’n 4 tot 5 meter lang. Het leefde zo’n 66 tot 68 miljoen jaar geleden. Zuid-Limburg was toen een ondiepe subtropische binnenzee.
14/12 14u30  Purmerends PVV-raadslid uit de fractie gezetPVV-raadslid Nicole Moinat is uit de Purmerendse PVV-fractie gezet. Een ernstig gebrek aan vertrouwen zou hier aan ten grondslag liggen. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.
14/12 14u30  Nederland koopt extra F-35 straaljagersNederland wil extra F-35 gevechtsvliegtuigen (JSF’s) kopen. Dat is één van de voornemens die het kabinet heeft om het defensiebudget op te krikken naar de NAVO-norm.
14/12 14u30  ‘Boksende’ Rutte zorgt voor verbazingNa een fietsongeluk heeft premier Rutte last van zijn hand en dat is niet handig als je naar een EU-top gaat.
14/12 14u30  Verdachte mishandeling agent Damien Kok vrijgesprokenDe rechtbank heeft de Engelsman Hassan A. (19), de verdachte van het mishandelen van agent Damien Kok, vrijdag vrijgesproken. Volgens de rechter is er niet genoeg bewijs.
14/12 14u15  ’Verdachte mishandeling agent Damien Kok wordt vrijgesproken’De rechtbank heeft Hassan A., de verdachte van het mishandelen van agent Damien Kok, vrijdag vrijgesproken. Volgens de rechter is er niet genoeg bewijs.
14/12 14u15  Enexis vervangt 50.000 gasmetersNetbeheerder Enexis Netbeheer gaat uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen, nadat bij enkele meters een klein gaslek was ontdekt. Enexis stelt dat er geen acuut veiligheidsrisico is. De tot nu gevonden lekken zijn zo klein dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn.
14/12 14u15  Binnenkijken: Enrique Iglesias biedt unieke kansTussen de palmbomen in het zonovergoten Miami wonen tenniskoningin Anna Kournikova en Enrique Iglesias, maar niet lang meer. Voor 4,3 miljoen euro kun je de eigenaar worden van dit prachtige stulpje.
14/12 14u00  Zandvoorters huis uit na handgranaatNa de vondst van een handgranaat bij een huis in Zandvoort zijn de bewoners tijdelijk op een andere plek ondergebracht. Dat gebeurde op verzoek van burgemeester Niek Meijer, schrijft de burgemeester zelf in een brief aan de buren en aan de gemeenteraad. De gemeente wil een van de bewoners een gebiedsverbod opleggen.
14/12 14u00  Veel aanhoudingen na supportersrellen BredaDe politie heeft nu in totaal 22 mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de supportersrellen op 21 oktober bij de voetbalwedstrijd NAC Breda-Willem II.
14/12 14u00  Oceaanroeier Tuijn stelt recordpoging weer uitOmdat het weer op de Atlantische Oceaan nog altijd tegenzit, heeft oceaanroeier Ralph Tuijn zijn wereldrecordpoging voor een tweede keer uitgesteld. Tuijn wil in een moordend tempo de oversteek maken van Portugal naar Frans-Guyana, in Zuid-Amerika: hij mikt op 55 dagen. Het huidige record staat op 96 dagen.
14/12 14u00  Zoveel verdienen Mariah en Youp met hun kersthitsOude kersthits zijn voor artiesten een onuitputtelijke bron van inkomsten. DFT-verslaggever Marlou Visser zet de grootverdieners op een rij.
14/12 13u30  Hilarisch: Joling zet blunder rechtHuilen, Gordon, getrimde ballen en gênante optredens: Gerard Joling beantwoordt een reeks lastige (kerst)vragen.
14/12 13u15  Amsterdam lobbyt voor extreme parkeerboeteDe gemeente Amsterdam wil de parkeerboete verhogen naar 75 euro, maar moet zich in allerlei bochten wringen om dat door het ministerie goedgekeurd te krijgen.
14/12 13u15  Joel S. blijft langer vastzittenDe 23-jarige Joël S. die ervan wordt verdacht de 21-jarige Amerikaanse studente Sarah Papenheim om het leven te hebben gebracht, blijft nog veertien dagen langer vastzitten.
14/12 12u45  Geen Duits asiel verdachte aanslag CSDe Afghaan Jawed S. (19), die ervan wordt verdacht dat hij eind augustus twee Amerikaanse reizigers neerstak op Amsterdam CS, krijgt geen asiel in Duitsland. Zijn asielverzoek is opnieuw afgewezen. Volgens de rechtbank in Trier heeft S. in zijn thuisland geen politieke vervolging of gevaar te vrezen. Ook kan hij na terugkeer zelf in zijn levensonderhoud voorzien, luidt het oordeel.
14/12 12u45  Slechte slogan loont: ’Bedrijf loopt als een tierelier’Een goede slogan kan een onderneming veel publiciteit opleveren, maar een dubbelzinnige slagzin of shockerende leus ook. Dat blijkt jaarlijks uit de verkiezing van Slechtste Slogan van het jaar. Zelfs de nummer drie van dit jaar - Voor ieder reetje een Aarts W.C’tje (Aarts Sanitair Service) – zegt dat zijn bedrijf momenteel loopt als een tierelier.
14/12 12u45  Waarschuwing voor vlees en kerstboombroodjesSupermarktketen Hoogvliet haalt uit voorzorg drie soorten vlees uit de schappen vanwege de mogelijke aanwezigheid van de salmonellabacterie. Het gaat om filet cordon bleu, gemarineerde filetlapjes en wienerschnitzel. Voedselwarenautoriteit NVWA meldt dat tijdens een controle salmonella is aangetroffen. Ook het eten van de kerstboombroodjes mix van Easy Bakery (verkrijgbaar bij supermarkten Boni en Poiesz) is niet zonder risicio. Dutch Bakery waarschuwt voor het eten van de kerstboombroodjes omdat op sommige verpakkingen een verkeerd etiket staat. Daardoor staan de allergenen gluten niet vermeld.
14/12 12u30  Rijverbod voor doodrijden fietssters BelgiëEen 65-jarige Nederlandse automobilist die in mei vorig jaar drie fietssters doodreed in de Vlaamse gemeente Kasterlee heeft een rijverbod opgelegd gekregen. De politierechter in Turnhout veroordeelde hem tot een rijverbod van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.
14/12 12u30  Minister wil medicijnen ruimer op voorraadMedicijnenfabrikanten, groothandels en apotheken zouden een ruime voorraad van hun waar moeten aanleggen. Dan ontstaat niet meteen een hinderlijk tekort als de aanvoer even stokt, zoals de afgelopen maanden met de anticonceptiepil gebeurde, hoopt minister Bruno Bruins (Medische Zorg).
14/12 12u30  Máxima laat jongen stralen van trotsCan (10) wil professioneel percussionist worden. Hij laat koningin Máxima zien hoe de cachon werkt. Meer bij Lang Leve de Muziek Show, zaterdag 15 december, 17.15u op NPO Zapp.
14/12 12u30  Hoogvliet haalt vlees uit schap om salmonellaSupermarktketen Hoogvliet haalt uit voorzorg drie soorten vlees uit de schappen vanwege de mogelijke aanwezigheid van de salmonellabacterie. Het betreft de filet cordon bleu, gemarineerde filetlapjes en wienerschnitzel. Voedselwarenautoriteit NVWA meldt dat tijdens een controle bij deze producten salmonella is aangetroffen.
14/12 11u45  Tot 20 jaar voor mislukte liquidatie DiemenHet gerechtshof in Amsterdam heeft vijf mannen in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen van 13,5 tot 20 jaar wegens de poging tot liquidatie van de Amsterdamse crimineel Peter ’Pjotr’ R. Hij werd op 5 november 2015 in Diemen met automatische wapens onder vuur genomen. R. werd door meerdere kogels geraakt en overleefde ternauwernood.
14/12 11u00  Afgeschoten edelherten naar poelier AmsterdamPoelier en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam gaat het vlees van afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen verkopen. Hij begint daar pas in januari mee. Dan pas krijgen restaurants en particulieren ook meer informatie over hoe ze aan het vlees kunnen komen en wat het gaat kosten, aldus Staatsbosbeheer vrijdag.
14/12 10u45  Klachten terecht: toch met toegevoegde suikerDe Reclame Code Commissie (RCC) heeft voedselwaakhond foodwatch in zeven klachtenprocedures gelijk gegeven. Foodwatch had gemeld dat consumenten werden misleid rond de voedingsclaim ’geen toegevoegde suiker’. In de producten was wel degelijk suiker of een ingrediënt met veel suiker toegevoegd, zoals sapconcentraat.
14/12 10u30  ’Extreem capaciteitsgebrek op Sint-Maarten’De minister-president van Sint-Maarten, Leona Marlin-Romeo, zegt dat de Wereldbank „complexe constructies” hanteert. In combinatie met een „extreem gebrek aan capaciteit” op het eiland heeft dit er toe geleid dat maar een klein deel van het Nederlandse hulpgeld aan Sint-Maarten is gebruikt.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Lichaam vermiste redder in IJssel gevonden18/12 01u15 - De Telegraaf: De politie heeft in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobiliste de rivier in was gereden. De 51-jarige man uit Rotterdam werd volgens de veiligheidsregio sinds maandagmiddag 14.00 uur vermist.
10x Bevolking blijft groeien en meer alleenwonenden18/12 00u45 - De Telegraaf: Het aantal inwoners van ons land blijft groeien, naar tussen de 17,3 miljoen en 19,9 miljoen inwoners in 2060, blijkt uit prognoses over de bevolkingsgroei van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
9x Senaat wil meer privacy bij opsporen zorgfraude18/12 01u00 - De Telegraaf: De Eerste Kamer wil meer privacy en informatie voor verzekerden bij het opsporen van zorgfraude. Regerings- en oppositiepartijen vinden het huidige wetsvoorstel van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) onvoldoende en verlangen aanpassingen.
9x ’Gevangen in eigen huis’18/12 00u15 - De Telegraaf: Vier van de tien huwelijken eindigen in een scheiding. De overheid hamert er om die reden al jaren op dat beide partners economisch zelfstandig moeten zijn. Maar de meeste mannen en vrouwen vinden dit idee maar onromantisch. ’Als je zo in je relatie staat, kun je beter meteen uit elkaar gaan.’
7x ’Blokkeerfries’ woord van het jaar 2018e18/12 08u30 - De Telegraaf: De term ’blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ’yogasnuiver’ en ’mangomoment’.
7x Conclusie in cassatie liquidatieproces Passage18/12 08u15 - De Telegraaf: Het grote liquidatieproces Passage wordt weer hervat. De advocaat-generaal bij de Hoge Raad komt dinsdag met zijn conclusie in de zaken van zes mannen die zijn veroordeeld in het monsterproces Passage.
7x Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’18/12 06u30 - De Telegraaf: Studenten met een arbeidsbeperking, die naast hun opleiding geen geld kunnen bijverdienen, krijgen van veel gemeenten te weinig compensatie. Bovendien is er sprake van willekeur, stelt de Landelijke Studentenvakbond in een rapport dat vandaag verschijnt.
6x Uitspraak over mogelijk verbod motorclub Bandidos18/12 08u15 - De Telegraaf: Het gerechtshof in Arnhem oordeelt dinsdag of Bandidos Motorcycle Club moet worden verboden. Vorig jaar verbood de rechtbank in Utrecht de motorclub al. Volgens de rechter pleegt en stimuleert de club geweld. De Bandidos tekenden beroep aan bij het hof.
6x Zo maak je het perfecte voorgerecht met kerst!18/12 07u15 - De Telegraaf: Culinair journalist Felix Wilbrink laat zien hoe jij de show steelt met jouw voorgerecht bij het kerstdiner.
6x Rutger Ploum moet CDA gaan leiden18/12 07u00 - De Telegraaf: Partijsecretaris Rutger Ploum moet Ruth Peetoom opvolgen als voorzitter van het CDA. Het partijbestuur draagt hem voor na een selectieprocedure.

Statistieken

Artikels:
34403
Gelezen:
19069
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven