woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
24/05 13u30  Geschoten op jonge overvaller Een agent heeft woensdagochtend een schot gelost op een verdachte van een overval op een winkel in Amsterdam Zuidoost. Het zou gaan om een 15-jarige jongen. Hij is niet geraakt.
24/05 13u15  Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water Het zwemwater in Nederland kan het komende hemelvaartsweekeinde nog erg koud zijn. Hierdoor kunnen zwemmers kramp krijgen of onderkoeld raken. Daarvoor waarschuwt Reddingsbrigade Nederland woensdag. Komend weekeinde wordt het warm in Nederland: temperaturen van 25 tot 29 graden worden verwacht.
24/05 13u15  Den Haag klaar voor Volvo Ocean Race De Volvo Ocean Race, die volgend jaar voor het eerst in Nederland eindigt, gaat naar verwachting 400.000 bezoekers trekken. Bovendien verwacht finishplaats Den Haag een economische spin-off van circa vijftien miljoen euro.
24/05 13u00  Vermeer trekt 325.000 bezoekers Een grote tentoonstelling van werk van Johannes Vermeer en tijdgenoten heeft bijna 325.000 bezoekers naar het Louvre in Parijs getrokken. Dat heeft het museum woensdag laten weten.
24/05 13u00  NAM kwaad over beperking gaswinning Gaswinningsbedrijf NAM is het niet eens met het besluit van minister Kamp (Economische Zaken) om de gasproductie in Groningen vanaf 1 oktober met nog eens 10% terug te brengen tot 21,3 miljard kubieke meter per jaar.
24/05 13u00  Zuurgooier: 18 jaar cel De Nederlander die ruim twee jaar geleden zuur goot over een vrouw in een Delhaize-supermarkt in Antwerpen is ook in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Anders dan de rechtbank acht het gerechtshof in Brussel Jelle F. echter niet schuldig aan een moordpoging, maar aan afpersing en foltering. Volgens de rechters staat niet vast dat hij haar wilde doden.
24/05 12u45  18 jaar cel voor Nederlandse zuurgooier België De Nederlander die ruim twee jaar geleden zuur goot over een vrouw in een Delhaize-supermarkt in Antwerpen is ook in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar celstraf. Anders dan de rechtbank acht het gerechtshof in Brussel Jelle F. echter niet schuldig aan een moordpoging, maar aan afpersing en foltering. Volgens de rechters staat niet vast dat hij haar wilde doden.
24/05 12u45  Politie kan in juli speekseltest doen om drugs De politie kan vanaf 1 juli speekseltesten doen om drugsgebruik in het verkeer aan te tonen. Dat bevestigt het ministerie van Veiligheid en Justitie. De wet die dit mogelijk maakt, gaat dan in.
24/05 12u45  Wellicht eis toezicht slachthuis Slachterijen die niet vrijwillig camera’s installeren, krijgen mogelijk te maken met een verplichting. Dat heeft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) laten weten tijdens een Kamerdebat naar aanleiding van het slachthuisschandaal in België.
24/05 12u45  Hoge strafeisen moord Aziz Tegen twee mannen die worden verdacht van hulp bij de liquidatie van Aziz Anzi (37) in september 2015 zijn celstraffen geëist van twaalf en achttien jaar. De officier van justitie eiste dat woensdag voor de rechtbank in Utrecht.
24/05 12u30  Mogelijk verplichting Van Dam Slachterijen die niet vrijwillig camera’s installeren, krijgen mogelijk te maken met een verplichting. Dat heeft staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) laten weten tijdens een Kamerdebat naar aanleiding van het slachthuisschandaal in België.
24/05 12u30  Hazes schalt door Stockholm In Stockholm is de aanloop naar de Europa League-finale voor de Ajaxfans echt begonnen. Rond 11 uur vanochtend opende de fanzone op de Fleminggatan de poorten, waarna het al direct volstroomde met supporters die reikhalzend uitkijken naar de eindstrijd tegen Manchester United.
24/05 12u30  Geboorte oehoes in vuilnis Hij komt slechts op een beperkt aantal plaatsen in ons land voor: de oehoe, de grootste uil van ter wereld. Maar uitgerekend op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo hebben onlangs vier uilskuikens het levenslicht gezien.
24/05 12u15  Dief kievietseieren opgepakt De politie heeft woensdag een 48-jarige man uit de gemeente Zuidwest-Friesland aangehouden. Bij hem thuis werden een broedmachine, zeven kievietseieren en dertien kievietskuikens gevonden. Hij had geen ontheffing om de eieren van de beschermde kieviet te rapen.
24/05 12u15  Geboorte oehoes op vuilnisbelt Hij komt slechts op een beperkt aantal plaatsen in ons land voor: de oehoe, de grootste uil van ter wereld. Maar uitgerekend op het terrein van afvalverwerker Twence in Hengelo hebben onlangs vier uilskuikens het levenslicht gezien.
Laatste update: vandaag om 13u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
24/05 12u15  Hoge strafeisen bij hulpTegen twee mannen die worden verdacht van hulp bij de liquidatie van Aziz Anzi in september 2015 zijn straffen geëist van twaalf en achttien jaar cel. De officier van justitie eiste dat woensdag voor de rechtbank in Utrecht.
24/05 12u15  Reisadvies Venezuela aangepastHet ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft woensdag het reisadvies voor Venezuela aangepast. Reizen naar het land wordt ontraden. Het advies is om alleen af te reizen als het strikt noodzakelijk is. De grensstreek met Colombia moet helemaal worden gemeden.
24/05 12u00  Tegenvallers begrotingHet kabinet moet forse tegenvallers op de begroting incasseren, maar er blijft volgend jaar en de jaren erna een begrotingsoverschot. Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdagochtend benadrukt. ,,We bereiken dit jaar al een mooi overschot en dat loopt de komende jaren behoorlijk op'', zei Dijsselbloem.
24/05 12u00  Taxi's in Utrecht blokkeren wegUPDATE 11.49 uur - Actievoerende taxichauffeurs hebben woensdagochtend delen van het Jaarbeursplein achter treinstation Utrecht Centraal geblokkeerd. Het plein was daardoor tijdelijk onbereikbaar en bussen konden niet meer rijden.
24/05 11u45  Ontevreden taxichauffeurs blokkeren Jaarbeursplein UtrechtActievoerende taxichauffeurs hebben woensdagochtend delen van het Jaarbeursplein achter treinstation Utrecht Centraal geblokkeerd. Het plein is onbereikbaar en bussen kunnen niet meer rijden.
24/05 11u45  Ascher wil debatPvdA-leider Lodewijk Asscher wil woensdag nog een Kamerdebat over de vastgelopen formatie. Dat heeft hij gezegd nadat dinsdag de poging om VVD, CDA, D66 en ChristenUnie met elkaar om tafel te krijgen was stukgelopen.
24/05 11u45  Museumplein nog rustigHier en daar loopt al een Ajaxsupporter in roodwit tenue en ook de grote letters 'I amsterdam' bij het Rijksmuseum zijn in de clubkleuren gestoken. Maar voor het overige ligt het Museumplein in Amsterdam er woensdagochtend nog rustig bij.
24/05 11u45  Geen naleving kunstgrasregelsVeel eigenaren van kunstgrasvelden hebben jarenlang te weinig gedaan om te voorkomen dat rubberkorrels en microplastics in het milieu komen. Er waren wel richtlijnen, maar desondanks belandden jaarlijks honderden kilo’s aan rubberkorrels in bermen en sloten.
24/05 11u15  Ieder voor zich aan BinnenhofChaotische toestanden bepalen momenteel het beeld van het Binnenhof. Politieke kopstukken die de ene dag nog gebroederlijk met elkaar zaken doen, zijn de andere dag ineens elkaars grootste tegenstanders geworden. Reden tot paniek is er niet; het landsbestuur functioneert onder het demissionaire kabinet en de gekozen volksvertegenwoordiging nog steeds.
24/05 11u00  Ieder voor zich op BinnenhofChaotische toestanden bepalen momenteel het beeld van het Binnenhof. Politieke kopstukken die de ene dag nog gebroederlijk met elkaar zaken doen, zijn de andere dag ineens elkaars grootste tegenstanders geworden. Reden tot paniek is er niet; het landsbestuur functioneert onder het demissionaire kabinet en de gekozen volksvertegenwoordiging nog steeds.
24/05 10u45  Pasjessysteem Haagse zwembadenWie baantjes wil trekken in een gemeentelijk zwembad in Den Haag kan binnenkort alleen met een pasje naar binnen. De gemeente Den Haag hoopt hiermee korte metten te maken met terreurjeugd in de baden.
24/05 10u30  Probleem bij vliegtuig SchipholOp luchthaven Schiphol is woensdagmorgen een alarm afgegeven omdat een vliegtuig in problemen zou zijn. Een motor van het toestel, een Airbus A330 uit Detroit van Delta Airlines, was uitgevallen.
24/05 10u30  Politieke partijen wachten op verslag SchippersAan het Binnenhof staan politieke partijen voor de ingewikkelde opdracht om een oplossing te vinden voor de impasse in de zoektocht naar een nieuw kabinet.
24/05 10u30  Baby uit snikhete auto geredEen baby is dinsdagmiddag uit een snikhete auto bevrijd in het Limburgse Heerlen. De auto stond vol in de zon geparkeerd in de Geleenstraat.
24/05 10u15  Geen dag werken en 33.000 euro vangenEen bijstandstrekker is in de gemeente Den Haag beter af dan iemand die maandelijks moet zwoegen om een gemiddeld inkomen bij elkaar te sprokkelen. Dat blijkt uit een rekensommetje van de lokale VVD in de hofstad.
24/05 10u00  Veel vertraging op A4Op de A4 richting Amsterdam is woensdagochtend door twee aanrijdingen veel vertraging ontstaan. Dat meldt de ANWB.
24/05 09u45  Amber Alerts succesvolAmber Alert heeft een succesvol 2016 achter de rug. Van de 23 vermiste kinderen waarvoor vorig jaar een alarm werd uitgegeven, keerden 22 kinderen ongedeerd terug. 21 van de 22 verdwijningen werden binnen een maand opgelost, zo blijkt uit het jaarverslag dat de organisatie woensdag presenteerde.
24/05 09u15  Verbod partydrug 4-FA gaat inDe partydrug 4-fluoramfetamine (4-FA), ook wel bekend als 4-FMP en xtc-light, is vanaf donderdag verboden. Het populaire en makkelijk te verkrijgen middel in het uitgaansleven staat vanaf dan op de lijst van harddrugs. Volgens het ministerie van Volksgezondheid kan 4-FA leiden tot ernstige hoofdpijn, schade aan hart en bloedvaten en in sommige gevallen zelfs hersenbloedingen.10 
24/05 09u00  Veel vertraging op A4 richting AmsterdamOp de A4 richting Amsterdam is woensdagochtend door twee aanrijdingen veel vertraging ontstaan. Dat meldt de ANWB.
24/05 08u30  Campagne tegen huwelijksdwangDe Rotterdamse wethouder Ronald Schneider (Leefbaar) lanceert woensdag een campagne voor vrije partnerkeuze en tegen huwelijksdwang in de stad. Het zelf kiezen van je partner moet volgens de wethouder (Integratie) vanzelfsprekend zijn voor iedereen.10 
24/05 07u45  Projectie Britse vlag op A'dam CSFOTO: Op de voorkant van het treinstation Amsterdam Centraal projecteert de gemeente Amsterdam sinds dinsdagavond een metersgrote Britse vlag.
24/05 07u30  Meer zwakke scholenDe Inspectie van het Onderwijs verwacht dat het aantal zwakke basisscholen de komende periode weer gaat stijgen. Dat komt door een nieuwe manier van toezicht die vanaf augustus geldt, verklaart Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van de Inspectie van het Onderwijs in dagblad Trouw.
24/05 07u00  Verdachten Posbankmoord voor de rechterRuim veertien jaar na de gewelddadige dood van de destijds 44-jarige Alex Wiegmink uit Drempt, staan er woensdag twee mannen voor de rechter. De verdachten Frank S. (56) uit Boekel en Souris R. (43) uit Veghel worden ervan verdacht de huisschilder te hebben gedood op 20 januari 2003 na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden.
24/05 06u15  Paniek om fikse tegenvallerEen nieuw kabinet moet door een juridische blunder van het ministerie van Volksgezondheid stevig de hand op de knip houden, melden bronnen aan De Telegraaf.12 
24/05 05u45  ’MH17 moet in regeerakkoord’Nabestaanden van MH17 vragen informateur Schippers om de massamoord hoog op de agenda te zetten in de formatiebesprekingen. ,,Deze brute aanslag op 298 weerloze mensen mag nooit de doofpot in”, stelt Thomas Schansman namens de werkgroep waarheidsvinding.12 
24/05 05u45  ’Blije kip’ terug in supermarktHoop gloort voor een verbeterde supermarktkip. Met een nieuw wetsvoorstel wil het kabinet barricades uit de weg ruimen die verhinderen dat bedrijfstakken afspraken maken over duurzame initiatieven.12 
24/05 05u45  Koenders wil meer geld voor BZOm de veiligheid in Nederland te verbeteren, moet een nieuw kabinet ’tientallen miljoenen’ extra uitgeven aan buitenlands beleid. Daarvoor pleit demissionair minister Koenders (Buitenlandse Zaken). Hij wil meer Nederlandse diplomaten in gevaarlijke landen rondom Europa.12 
24/05 05u45  Hiddema verdedigt moordverdachteKamerlid Theo Hiddema (Forum voor Democratie) verdedigt vandaag in Utrecht een moordverdachte in de rechtbank. De markante strafpleiter kondigde eerder al aan dat hij zijn toga niet aan de wilgen zou hangen. Nu blijkt dat hij zelfs een grote zaak als deze naast het Kamerlidmaatschap doet.12 
24/05 01u15  Brand verwoest woning in HengeloEen moeder en haar vier kinderen moeten de nacht elders doorbrengen, want door een brand is hun appartement in een flatgebouw aan de Peter Rubensstraat in Hengelo volledig uitgebrand.16 
24/05 01u00  D66 wil niet praten met partijenD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. ,,Het zou niet zinvol zijn'', zo luidt het.16 
24/05 00u30  NL'er drinkt problematisch veelUit een groot internationaal onderzoek naar riskant alcoholgebruik blijkt dat de Nederlandse deelnemers in de Europese top drie staan. Alleen de Ieren en Denen scoren hoger.16 
24/05 00u15  Rutte, Buma willen ophelderingVVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Sybrand Buma willen woensdag om tafel met de leiders van D66 en de ChristenUnie om het mislukte overleg tussen die laatste twee partijen te bespreken. Dat liet Rutte dinsdagavond laat weten.17 
24/05 00u00  Plafond stort in door bouwfoutHet instorten van een deel van een plafond van een afdeling van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo was te wijten aan een constructiefout. Het ziekenhuis liet dinsdag weten dat bij het aanbrengen van plafondplaten bevestigingsmaterialen waren gebruikt die te licht waren voor de last die ze moesten dragen.12 
23/05 21u45  Schippers weet 't ook niet meerInformateur Schippers weet ook niet meer hoe het verder moet met de formatie. “Er is een situatie ontstaan waar ik even over na wil denken.”
23/05 21u30  Moeizame reis Ajaxfans naar finaleHonderden Ajaxfans die op weg zijn naar de finale van de Europa League in Stockholm hebben dinsdag uren stilgestaan op de A1 tussen Bremen en Hamburg in Duitsland. De ANWB laat weten dat dit te wijten was aan twee ongelukken eerder op dag.
23/05 21u00  Chemopil ’live’ te volgenOnderzoekers van het VU medisch centrum in Amsterdam kunnen sinds kort zien of chemotherapie in tabletvorm de tumor van een longpatiënt daadwerkelijk bereikt en daar kankercellen vernietigt.
23/05 20u45  NL tegen controle sociale mediaFacebook, YouTube, Twitter en andere platforms waar filmpjes worden gedeeld, moeten onder dezelfde EU-regels vallen als tv-zenders of videodiensten als Netflix. Dat betekent dat de beelden moeten worden gefilterd op haatboodschappen en schadelijke inhoud voor kinderen zoals porno.
23/05 20u45  Medicijn taaislijmziekte ’te duur’Patiënten met taaislijmziekte krijgen het dure medicijn Orkambi voorlopig niet vergoed. De fabrikant vraagt te veel voor het middel om het in het basispakket te kunnen opnemen, liet staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dinsdag de Tweede Kamer weten.
23/05 20u45  Krijt roept vragen opEr moest een snufje krijt in de rabarber om deze minder zuur te maken. Maar de vragen erbij - over de reactie erop, de ontbrekende stoffen en de massaverhoudingen - waren heel lastig voor de vmbo’ers die dinsdagmiddag het examen Nask (Natuurkunde/Scheikunde) maakten.
23/05 20u00  Verkenning D66 en CU misluktD66 en ChristenUnie willen niet met elkaar onderhandelen over een nieuw kabinet. Dat meldt Alexander Pechtold dinsdag na gesprekken met informateur Edith Schippers.
23/05 19u15  Verkenning D66 en ChristenUnie misluktDe D66 en de ChristenUnie willen niet met elkaar onderhandelen over een nieuw kabinet. Dat meldt Alexander Pechtold.
23/05 19u15  Gemoedelijke exodus Ajax-fansDe exodus van Ajax-fans op Schiphol verloopt dinsdag gemoedelijk. Fans laten zich horen bij de gate, lopen in tenue rond met sjaals op rolkoffertjes en kijken uit naar de Europa League-finale in Stockholm. Ondanks de terreuraanslag in Manchester, de thuisstad van rivaal Manchester United.
23/05 18u15  Grote brand in varkensstalIn een varkensstal in het Brabantse Heeze woedt dinsdag aan het begin van de avond een zeer grote brand. In de stal aan de Kaweide zijn zo’n 800 zeugen aanwezig.
23/05 18u15  Arrestaties voor drugsimportIn een Belgisch onderzoek naar drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar Antwerpen en Rotterdam zijn woensdag zeventien verdachten aangehouden. In Nederland doorzocht de politie 21 woningen en een bedrijfspand. In België werd gelijktijdig op negen adressen huiszoeking gedaan.
23/05 18u15  Man dood na sprong in waterEen 27-jarige man is maandagavond overleden nadat hij om 18.00 uur in het water was gesprongen bij een steiger aan de Waterpoort in Gorinchem. Omstanders zagen dat de man even boven water kwam. Later verdween hij weer onder water.
23/05 17u45  Morgen in De TelegraafMorgen in De Telegraaf veel aandacht voor de terreuraanslag in Manchester. Met het laatste nieuws, maar ook met reportages, achtergrond en analyses. In tien pagina’s die volledig in het teken staan van de afschuwelijke gebeurtenissen in Engeland en de gevolgen daarvan, leest u het verhaal áchter het nieuws.
23/05 17u30  Kalfjes weer op lang transportDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laat vanaf 1 juni weer lange transporten toe van kalfjes jonger dan twee maanden, zogenoemde ongespeende kalveren. Dat mocht sinds eind 2015 niet meer.
23/05 16u45  Begeleider sportclub opgepaktDe politie heeft een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden die mensen met een taakstraf bij een sportclub begeleidde. Hij zou mensen niet volledig hun werkstraf hebben laten uitvoeren, maar tekende de straf wel als uitgevoerd af.
23/05 16u45  Dood koper drugs noodweerDe dodelijke afloop van een mislukte drugsdeal in Amsterdam-Geuzenveld in november 2015 is volgens de rechtbank in Amsterdam toe te schrijven aan noodweer.
23/05 16u30  Eis cel voetbalvandalenVier voetbalvandalen moeten volgens de officier van justitie in Leeuwarden drie tot vier maanden de gevangenis in voor hun aandeel in een grote vechtpartij na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen - FC Groningen in februari 2015.
23/05 16u30  Lichte afname verkeersboetesIn de eerste vier maanden van dit jaar zijn bijna 2.939.000 verkeersovertredingen geconstateerd die zijn afgedaan met een standaard geldboete. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar toen er bijna 3.002.000 verkeersboetes werden opgelegd voor bijvoorbeeld te hard rijden, door rood rijden, niet handsfree bellen en foutparkeren.
23/05 16u30  Aanhoudingen diefstal tabletsWegens de diefstal van 46 pallets met Apple-apparatuur van een bedrijventerrein op Schiphol in december vorig jaar zijn drie verdachten aangehouden. De buit bestond uit telefoons en tablets met een waarde van ongeveer 7 miljoen euro.
23/05 16u15  NS: pak niet laatste trein finaleDe NS adviseert voetbalsupporters die woensdagavond de finale van Ajax tegen Manchester United kijken in Amsterdam, op tijd de trein naar huis te nemen. De treinen rijden volgens een woordvoerster volgens de dienstregeling en vanwege de drukte is het raadzaam niet in te zetten op de laatste trein, laat ze dinsdag weten.
23/05 16u15  Pechtold en Segers bij SchippersFractieleiders Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) zijn bij informateur Edith Schipper voor een „verkennend gesprek”. Daar moet duidelijk worden of er een basis is voor verdere onderhandelingen voor een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
23/05 16u00  Buma: logisch dat gepraat wordtCDA-leider Sybrand Buma noemt het logisch dat D66 en ChristenUnie eerst samen gaan praten, voordat er gesprekken plaatsvinden tussen vier partijen. „We hebben allemaal gezien wat er de afgelopen week gebeurd is. We weten dat er veel opgeruimd moet worden van de afgelopen week. Het lijkt mij dat dat ook de reden is dat er nu stap voor stap wordt gewerkt”, aldus Buma.
23/05 16u00  Rekeningen A'dam te laatDoor een nieuw administratief systeem betaalt de gemeente Amsterdam 40 procent van de rekeningen die de hoofdstad binnenkrijgt te laat. Het gaat om duizenden facturen, aangezien Amsterdam jaarlijks ongeveer 250.000 facturen binnenkrijgt van ondernemers die werk uitvoeren voor de gemeente.
23/05 16u00  Overleg NCTV met evenementenDick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voert dinsdagmiddag overleg met vertegenwoordigers van de evenementensector.
23/05 15u45  Minder voedsel weggegooidNederlanders verspillen minder voedsel. Per persoon werd afgelopen jaar 41 kilo voedsel weggegooid, 7 kilo minder dan in 2010. Vooral brood en zuivel belanden onnodig in de afvalcontainer.
23/05 15u15  Pakketje Den Haag loos alarmIn Den Haag is het Spui, een straat in het het centrum van de stad, enige tijd afgesloten geweest vanwege een verdacht pakketje in een auto. Na onderzoek bleek het loos alarm en werd de afzetting opgeheven. „In de huidige tijd nemen we geen enkel risico”, liet de politie weten.
23/05 15u00  ‘Laatste strohalm in moordzaak Nicky’John van den Heuvel en Wilson Boldewijn bespreken de laatste ontwikkelingen in de zaak Nicky Verstappen.
23/05 15u00  CDA steunt OekraïneverdragDe meeste leden van de fractie van het CDA in de Eerste Kamer zullen het Oekraïneverdrag gaan steunen. Dat zei CDA-senator Ben Knapen dinsdagmiddag bij de behandeling van het akkoord in de Eerste Kamer.
23/05 14u45  Overleg NCTV met evenementensectorDick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voert dinsdagmiddag overleg met vertegenwoordigers van de evenementensector.
23/05 14u45  Aanslag schaduw over finale„We feel sorry for you, mate”, zegt Jeroen in zijn beste Engels als hij bier wil bestellen en enkele supporters van Manchester United aan de bar ziet zitten. De Britten hebben meteen door dat de Ajax-fan uit Diemen refereert aan de bloedige zelfmoordaanslag van maandagavond na een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande in de Manchester Arena. Handen worden geschud, schouderklopjes uitgedeeld.
23/05 14u45  Moeder Nicky blij met onderzoekMoeder Bertha Verstappen is blij dat het onderzoek naar haar in 1998 vermoorde zoon weer wordt opgepakt. „Ik ben opgelucht dat er vooruitgang is en er een mogelijkheid is een antwoord te krijgen op al die vragen die wij al jaren hebben”, zei ze dinsdag na afloop van een persconferentie van door politie en justitie in Maastricht.
23/05 14u45  Dorp Nicky opgetogenIn het dorp Heibloem reageren mensen positief op het nieuws dat politie en Justitie met een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek onder 15.000 mannen in Limburg komen om de moord op Nicky Verstappen (11) in 1998 op te lossen. Heibloem is de plaats waar Verstappen destijds woonde.
23/05 14u30  Moeder Nicky blijMoeder Bertha Verstappen is blij dat het onderzoek naar haar in 1998 vermoorde zoon weer wordt opgepakt. „Ik ben opgelucht dat er vooruitgang is en er een mogelijkheid is een antwoord te krijgen op al die vragen die wij al jaren hebben”, zei ze dinsdag na afloop van een persconferentie van door politie en justitie in Maastricht.
23/05 14u15  Dode na ongeluk afvalpersEen gemeentemedewerker is dinsdagmorgen overleden bij een bedrijfsongeval in Venlo. Dat meldt de gemeente Venlo aan De Limburger. De man kwam in een afvalpers terecht.
23/05 14u15  Dorp Nicky positief over onderzoekIn het dorp Heibloem reageren mensen positief op het nieuws dat politie en Justitie met een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek onder 15.000 mannen in Limburg komen om de moord op Nicky Verstappen (11) in 1998 op te lossen. Heibloem is de plaats waar Verstappen destijds woonde.
23/05 14u00  Dokter verwekte 18 kidsZeker achttien donorkinderen zijn de biologische kinderen van dokter Jan Karbaat. Dat meldt het Fiom aan EenVandaag. De donorkinderen zijn maandag op de hoogte gebracht door de instantie voor donorkinderen en donoren. Het Fiom beheert een dna-databank waar donorkinderen en donoren zich kunnen inschrijven en op zoek kunnen naar een match.
23/05 13u30  Brand op schip in Maassluis Op scheepswerf De Haas in Maassluis heeft dinsdagmorgen een brand gewoed op een schip. Een jacht van twintig meter lang stond volledig in brand. Bij de brand kwam veel rook vrij.
23/05 13u30  A'dam blijft waakzaamAmsterdam is woensdag bij de publieke bijeenkomsten in de stad rond de finale van Ajax waakzaam op een eventuele terreurdreiging. Over de aard en omvang van veiligheidsmaatregelen doet de gemeente geen uitspraken, liet een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan weten in een reactie op de zelfmoordaanslag in Manchester maandagavond.
23/05 13u00  DNA-onderzoek Nicky verstappenJustitie heeft een groot DNA-verwantschapsonderzoek aangekondigd in de zaak rond de moord op Nicky Verstappen. Dit najaar moet het beginnen en vermoedelijk 15.000 mannen in de regio Limburg worden ervoor opgeroepen. Dat heeft hoofdofficier van Justitie Roger Bos bekendgemaakt op een persconferentie in Maastricht.
23/05 13u00  D66 akkoord met gesprek CUNa een lange vergadering heeft de fractie van D66 partijleider Pechtold het mandaat gegeven om te onderhandelen met de ChristenUnie voor een kabinet met de VVD en het CDA. „Ik heb vastgesteld dat de fractie mij de ruimte geeft”, verklaarde Pechtold.
23/05 12u45  Zwemwater weer schonerDe inspanningen om het zwemwater in Nederland schoner te krijgen werpen vruchten af. Toch verslechterde de waterkwaliteit op acht locaties. Dat blijkt dinsdag uit het jaarlijkse zwemwaterrapport van het Europees Milieuagentschap (EMA).
23/05 12u45  Vanaf vrijdag nog warmerSinds zondag is het zonnig en vrij warm voorjaarsweer en het lijkt erop dat het zomers aandoende weer nog een tijdje blijft aanhouden. Vanaf vrijdag wordt het zelfs nog warmer. Volgens MeteoGroup worden in het weekend zelfs tropische temperaturen van 30 graden of meer verwacht. Sinds zondag is het zonnig en vrij warm voorjaarsweer en het lijkt erop dat het zomers aandoende weer nog een tijdje blijft aanhouden. Vanaf vrijdag wordt het zelfs nog warmer. Volgens MeteoGroup worden in het weekend zelfs tropische temperaturen van 30 graden of meer verwacht.
23/05 12u30  Grande geen kindsterretje meerGrote, commerciële popsuccessen worden geboekt dankzij de jeugd en daarop is Ariana Grande geen uitzondering. Pas 23 jaar oud is ze, maar de Amerikaanse bewandelt al tien jaar een pad dat regelrecht naar de top voert.
23/05 12u15  Nederlanders positief over euthanasieEen groot deel van de Nederlandse bevolking steunt de mogelijkheden voor euthanasie. Zo vindt 88 procent het goed dat er een euthanasiewet is en ruim driekwart kan zich voorstellen hier zelf ooit gebruik van te zullen maken, blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.
23/05 12u15  BLOG: Ajax telt af naar krakerLees hier het laatste nieuws over de wedstrijd van het jaar van Ajax: de Europa League-finale tegen Manchester United.
23/05 12u15  Tram in Amsterdam ontruimdEen tram is dinsdagochtend in Amsterdam ontruimd vanwege mogelijk twee verdachte koffers. Iemand zou die hebben achtergelaten en hard zijn weggerend, bevestigde een woordvoerster van de politie. Daarop is tram 24 ontruimd en de directe omgeving van de Ceintuurbaan met de kruising van de Ferdinand Bolstraat afgezet.
23/05 12u00  Deel aanklacht Posbank vervaltHet Openbaar Ministerie gaat de twee mannen die in 2003 Alex Wiegmink uit Drempt zouden hebben doodgeschoten niet vervolgen voor het verplaatsen en wegmaken van zijn lichaam. Daarop staat twee jaar celstraf, maar omdat het dertien jaar heeft geduurd voordat er verdachten voor de moord werden opgepakt, zijn die feiten ondertussen verjaard. Dat heeft een woordvoerster van justitie dinsdag gezegd.
23/05 12u00  Vrouw bekneld onder vrachtwagenEen fietsster is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeluk op Geestweg in Naaldwijk. De vrouw kwam bekneld te zitten onder de trailer van een vrachtwagen.
23/05 12u00  Afspraken energiebesparingDe overheid en bedrijven in de energiesector hebben afspraken gemaakt om het energieverbruik van huishoudens en kleine bedrijven terug te dringen. Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt.
23/05 11u45  Meer afspraken energiebesparingDe overheid en bedrijven in de energiesector hebben afspraken gemaakt om het energieverbruik van huishoudens en kleine bedrijven terug te dringen. Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt.
23/05 11u45  Dode man in kanaal OirschotIn het Wilhelminakaal in het Brabantse Oirschot is dinsdagmorgen een dode man aangetroffen. De politie gaat niet uit van een misdrijf. De man komt uit Oirschot.
23/05 11u30  ’Dit is niet te bevatten’Maarten Smit uit Zeist was samen met zijn dochter Jasmin van 14 jaar in de Manchester Arena toen de bommen ontploften. Zijn dochter, die in Engeland bij haar moeder woont, is een enorme fan van Ariane Grande, en de 49-jarige Maarten was speciaal naar Manchester gevlogen om met z’n tweeën het concert bij te wonen. “Om heel eerlijk te zijn, vind ik die concerten zelf ook best geweldig.”
23/05 11u00  D66 en CU in gesprekD66 en ChristenUnie vergaderen dinsdagochtend over de vraag of hun partijen willen onderhandelen over een nieuw kabinet met VVD en CDA. D66-leider Pechtold klinkt inmiddels optimistischer: „Zoiets als er is geen breekpunt meer, dat klinkt beter dan er is een breekpunt. Maar ik wil wel weten wat het betekent.”
23/05 11u00  Koning 'diep geraakt'Koning Willem-Alexander vindt de aanslag bij een concert van tieneridool Ariana Grande, maandag in Manchester, huiveringwekkend. De aanslag waardoor zeker 22, vooral jonge mensen om zijn gekomen, heeft hem diep geraakt.
23/05 10u45  Koning 'diep geraakt' door aanslagKoning Willem-Alexander vindt de aanslag bij een concert van tieneridool Ariana Grande, maandag in Manchester, huiveringwekkend. De aanslag waardoor zeker 22, vooral jonge mensen om zijn gekomen, heeft hem diep geraakt.
23/05 10u45  Holleeder berecht in 2018De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Willem Holleeder gaat definitief begin komend jaar van start. De rechtbank in Amsterdam, die na de zomer had willen starten met de openbare verhoren van zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex Sandra den Hartog, verleende dinsdag zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de verdediging meer voorbereidingstijd.
23/05 10u45  Rutte: verschrikkelijk nieuwsPremier Mark Rutte heeft dinsdag na de aanslag in Manchester namens het kabinet medeleven betuigd aan de Britse premier Theresa May. ,,Verschrikkelijk nieuws uit Manchester, waar mooie avond eindigt in een drama'', aldus Rutte.
23/05 10u30  LIVE: aanslag in ManchesterLive vanuit de studio van Telegraafvandaag.nl het laatste nieuws over de aanslag in Manchester.
23/05 10u00  Aanzien leraar flink gedaaldHet maatschappelijk aanzien van leraren in het basis- en het voortgezet onderwijs is flink achteruit gegaan in de afgelopen tien jaar. Vooral leraren op basisscholen kampen met een imagoprobleem, concludeert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht en onderzoeksbureau Ecorys in een onderzoek.
23/05 09u30  Hoop in zaak Nicky VerstappenEr zijn nieuwe ontwikkelingen in de roemruchte zaak van Nicky Verstappen, die 11-jarige Limburgse jongen die in 1998 verdween en dood werd gevonden op een zomerkamp. Het openbaar minsterie in Maastricht geeft vanmiddag een speciale persconferentie over de zaak, waarin ‘nieuwe ontwikkelingen’ bekend worden gemaakt. De korpschef van de Limburgse politie gaat daar tekst en uitleg over geven.
23/05 09u30  Mojo bekijkt veiligheidsmaatregelenConcertorganisator Mojo bekijkt na de aanslag in Manchester of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij concerten in Nederland. Dat vertelde een woordvoerder dinsdag.
23/05 09u16  Geen Ned. slachtoffersHet ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag beschikt niet over aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Manchester. Sinds de explosie na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres en actrice Ariana Grande in Manchester onderhoudt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nauw contact met de ambassade in Londen.
23/05 08u45  Schrijver was vorige week nog bij Ariana GrandeHet nieuws over de zelfmoordaanslag in Manchester, waar bij een concert van superster Ariana Grande 22 (jonge) mensen het leven lieten, heeft er bij Tilburgse schrijver Kluun keihard ingehakt.
23/05 07u30  Debat over OekraïneverdragDe Eerste Kamer debatteert dinsdag met premier Mark Rutte ruim een jaar na het referendum over het Oekraïneverdrag. Het verdrag staat of valt met steun van het CDA. Anders dan in de Tweede Kamer lijken een aantal christendemocratische senatoren wel voor het akkoord te willen stemmen.
23/05 07u30  OPROEP: Bent u in Manchester?Bent u in Manchester en was u bij het concert van Ariana Grande of in de buurt van de Manchester Arena? Mail ons dan!
23/05 07u15  OPROEP: ManchesterBent u in Manchester en was u bij het concert van Ariana Grande of in de buurt van de Manchester Arena? Mail ons dan!
23/05 05u45  Asielzoekers eisen eigen huis, mede vanwege hogere uitkeringGeef ons een eigen huis, roepen boze statushouders in de Haagse vinexwijk Ypenburg. Met z’n achten delen zij een weliswaar erg ruime nieuwbouwwoning met luxe badkamer, maar de Syriërs en Eritreeërs eisen méér dan de kamer van 3 bij 4 waarvoor ze maandelijks, inclusief gas, water en licht 205 euro betalen.
23/05 02u45  Grande vorige week in AmsterdamHet concert van Ariana Grande waarbij maandagavond in Manchester meerdere doden vielen, is onderdeel van de derde tournee van de Amerikaanse zangeres, de Dangerous Woman Tour. De tour deed vorige week dinsdag en de zondag ervoor Amsterdam aan. De concerten worden veelal bezocht door kinderen zonder hun ouders.
22/05 21u30  Leven met Lyme krijgt cijfer 1,9Nederlandse Lymepatiënten geven de gezondheidszorg in eigen land een zware onvoldoende voor de behandeling van hun ziekte. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek over leven met Lyme in Nederland.
22/05 20u45  Scheids met stoel geslagenBij een meisjeshockeywedstrijd in Rotterdam is zaterdag een scheidsrechter tegen de grond geslagen met een stoel door een van de ouders. De hockeybond KNHB doet onderzoek naar de mishandeling, meldt het AD.
22/05 20u30  BLOG Ajax telt af naar krakerLees hier het laatste nieuws over de wedstrijd van het jaar van Ajax: de Europa Leaguefinale tegen Manchester United.
22/05 20u30  Hockeyscheids met stoel geslagenBij een meisjeshockeywedstrijd in Rotterdam is zaterdag een scheidsrechter tegen de grond geslagen met een stoel door een van de ouders. De hockeybond KNHB doet onderzoek naar de mishandeling, meldt het AD.
22/05 20u15  Ontruimingen na 'gaslek' NijmegenOngeveer dertig woningen aan de Van Berchemstraat in Nijmegen zijn maandagavond ontruimd vanwege een mogelijk gaslek. Tientallen bewoners moesten hun huis uit.
22/05 20u00  Excuses KNVB aan BladellaVoetbalbond KNVB heeft excuses gemaakt aan de club Bladella uit het Brabantse Bladel. De vereniging kwam in februari in het nieuws toen enkele kinderen waren weggestuurd omdat ze te weinig loten hadden verkocht.
22/05 20u00  Jongen te water in GorinchemEen jongen is maandagavond in het water terechtgekomen bij de Waterpoort in Gorinchem. Hij kon al snel uit het water worden gehaald en is de reanimatie gestart. Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
22/05 19u45  Pinautomaten doelwit hackersTwee pinautomaten in Breda en Made zijn in april en mei doelwit geweest van hackers. Twee mannen probeerden het besturingssysteem over te nemen om de geldautomaten leeg te roven. De politie zegt dat de pogingen door goede beveiliging zijn mislukt.
22/05 19u45  A'dam loopt parkeerboetes misVeel toeristen in Amsterdam betalen hun boetes voor foutparkeren niet en daardoor liep de stad vorig jaar ongeveer 3 miljoen euro mis. AT5 heeft dat opgevraagd bij de gemeente.
22/05 19u45  Man doneert 333 liter bloedEen man uit Limburg heeft in totaal 333 liter bloed gedoneerd. Hij heeft maandag voor de 513e en laatste keer bloed afgestaan bij de bloedbank van Sanquin in Maastricht. Frans Hollanders moet 'met pensioen', omdat hij binnenkort 70 wordt, aldus 1Limburg. Hollanders doneerde niet alleen bloed, maar ook plasma.
22/05 19u15  Amsterdam CS op de schopBij station Amsterdam Centraal moet worden gebouwd voor de nieuwe Eurostar-verbinding met Londen. Er moet een speciale terminal komen met strenge controle van paspoorten en bagage. De terminal komt bij spoor 15B, dicht bij het IJ, melden Het Parool en OV-Magazine.
22/05 19u15  Havo krijgt vragen journalistiekLeuke, maar pittige vragen maandag bij het examenvak Maatschappijwetenschappen (MAW) op de havo. En veel leeswerk. ,,Maar qua lengte goed te doen,” reageert vakdocent Maaike Sierhuis van het Alkmaarse Jan Arentsz.
22/05 19u00  Hond uit hete auto geredAgenten hebben maandag een hond uit een snikhete auto in Alphen aan den Rijn gehaald. De auto stond geparkeerd bij winkelcentrum Baronie, meldt de lokale omroep Studio Alphen.
22/05 18u30  Ajax-special van 16 pagina's!Morgen Exclusief bij De Telegraaf een 16-pagina’s tellende bijlage over Ajax en de jacht op de zevende Europese beker.
22/05 18u15  Geen bindend referendum meerEr komt geen bindend referendum. Na de PvdA heeft nu ook GroenLinks haar handen ervan afgetrokken. Alleen de handtekening van D66 is nog onder het initiatiefwetsvoorstel blijven staan. Daarmee is een tweederdemeerderheid die het voorstel nodig heeft in het parlement uit het zicht.
22/05 18u15  Trein Ede ontspoorde ’bewust’De trein die vrijdag bij station Ede-Wageningen ontspoorde, is ’bewust’ uit de rails gelopen. De trein had een rood sein genegeerd. De ontsporing voorkwam dat de sprinter op de hoofdrijbaan met intercity’s terechtkwam, bevestigt Aldert Baas van ProRail aan de Gelderlander.
22/05 18u15  Schippers: 'Enige optie met CU'Een kabinet van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie is de enige serieuze optie. Dat zei informateur Schippers na gesprekken met acht politieke leiders. D66 en de CU moeten nu gaan overleggen met hun fracties om fiat te krijgen voor verdere formatiegesprekken.
22/05 18u15  La Berceuse op expositieHet schilderij La Berceuse wordt het topstuk van een grote tentoonstelling over Vincent van Gogh in het Noordbrabants Museum in Den Bosch over twee jaar. Museumdirecteur Charles de Mooij heeft dat aangekondigd.
22/05 18u00  Huiszoeking bij politicusDe politie heeft vorige week het huis van de fractiemedewerker van de Fryske Frijheids Partij (FFP) doorzocht. De partij is een afsplitsing van de PVV en heeft één zetel in de Provinciale Staten van Friesland. De medewerker had op Facebook een foto van wapens geplaatst. Die zijn volgens Omrop Fryslân niet gevonden.
22/05 18u00  Baby geboren in bus BredaIn een bus in Breda is zondagavond een baby geboren. Mede dankzij buschauffeur Frans Videler, die zijn bus meteen aan de kant zette toen hij merkte dat er iets aan de hand was met de hoogzwangere passagiere. Twintig seconden later was het jongetje al ter wereld gekomen. „Zoiets maak je niet elke dag mee”, zegt de chauffeur tegen BN DeStem.
22/05 18u00  La Berceuse op Bossche expositieHet schilderij La Berceuse wordt het topstuk van een grote tentoonstelling over Vincent van Gogh in het Noordbrabants Museum in Den Bosch over twee jaar. Museumdirecteur Charles de Mooij heeft dat aangekondigd.
22/05 18u00  Maandag uitvaart bisschop ErnstDe uitvaart van de voormalige bisschop van het bisdom Breda, Hubertus Ernst, is komende maandag. Ernst overleed vrijdag, honderd jaar oud.
22/05 17u45  Uitvaart bisschop Ernst maandagDe uitvaart van de voormalige bisschop van het bisdom Breda, Hubertus Ernst, is komende maandag. Ernst overleed vrijdag, honderd jaar oud.
22/05 17u15  Auto schept motorrijderEen auto heeft maandagmiddag een motorrijder geschept in het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan. De motorrijder raakte hierbij zwaargewond. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
22/05 17u15  Woningoverval in MaassluisDe bewoonster van een woning aan de Dr. Jan Schoutenlaan in Maassluis is maandagmiddag overvallen op het moment dat zij post uit de brievenbus haalde. De vrouw werd daarna gekneveld.
22/05 17u00  Oplossingen problemen zzp'ersPartijen die gaan onderhandelen over een nieuw kabinet kunnen zich buigen over een reeks voorstellen om beter onderscheid te maken tussen zzp'ers en werknemers. Ambtenaren van vier betrokken ministeries hebben tien oplossingen bedacht voor de onduidelijkheid die nu nog bestaat. Ze laten de keuze daartussen aan een volgend kabinet.
22/05 16u45  Aangifte tegen gevangenisdirecteurRob Z., die momenteel een straf van zestien jaar uitzit voor fraude en oplichting, heeft aangifte gedaan tegen de directeur van de gevangenis in Vught. Hij beschuldigt de directeur van ambtsmisbruik en valsheid in geschrifte. Dat heeft de advocaat van Z., Richard van der Weide, maandag laten weten.
22/05 16u30  Segers biedt D66 handreikingDe ChristenUnie heeft D66 een opening geboden in de kabinetsformatie. Volgens CU-leider Segers is het D66-plan om ouderen met een ’voltooid leven’ het recht te geven op euthanasie geen breekpunt meer, zo zei hij na zijn gesprek met informateur Schippers. ,,Ik heb geen blokkades.”
22/05 16u15  Aanhouding 'seksdeurwaarder'De politie heeft maandag een Limburgse deurwaarder aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij in zijn functie vrouwen seksueel lastig heeft gevallen. De man zou vrouwen de mogelijkheid hebben geboden hun schuld in natura te voldoen. Elf vrouwen hebben aangifte gedaan van ongewenst seksueel contact of oneerbare voorstellen door de man.
22/05 16u15  Topmarinier met gokschuld vrijuitDe militaire kamer van de Arnhemse rechtbank heeft oud-terreurbestrijder en topmarinier Peter van O. vrijgesproken van oplichting. Volgens Justitie zou hij meerdere collega’s en oud-strijdmakkers duizenden euro’s hebben afgetroggeld om zijn gokverslaving te bekostigen.
22/05 16u15  Celstraffen voor drugsbendeTwee kopstukken van een drugsbende die opereerde vanuit een antiekwinkel in Eindhoven zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk negen en tien jaar.
22/05 16u00  Stockholm wacht af op finaleWoensdag 24 mei niet parkeren. Alleen enkele verkeersborden verraden dat de straat Fleminggatan in het hartje van Stockholm op de dag van de finale om de Europa League verandert in een grote fanzone voor 10.000 supporters van Ajax.
22/05 16u00  Roofvogel beveiligt NAVO-topNederland draagt ook een steentje bij aan de beveiliging van de NAVO-top die donderdag in Brussel plaatsvindt. Een roofvogel van de Nederlandse politie wordt ingezet om eventuele drones uit de lucht te halen.
22/05 15u45  ‘Jesse gedood om pesterijen’De 8-jarige Jesse Dingemans, die in december 2006 werd gedood op zijn school in Hoogerheide, zou zijn doodgestoken omdat hij het stiefbroertje van zijn moordenaar, de destijds 22-jarige Juliën C., zou hebben gepest. De jongen zou in het mes van C. zijn ’gevallen’. Met die opmerkelijke lezing kwam C. maandag in de rechtbank van Breda. Het is voor het eerst dat hij over zijn motief voor de moord praat.
22/05 15u30  Oostenrijk: NL laks met drugsOostenrijk vindt dat Nederland te laks is met de aanpak van drugsproducenten. „De samenwerking daar moet beter”, zei de Oostenrijkse minister Wolfgang Sobotka (Binnenlandse Zaken) maandag.
22/05 15u30  Uitstel zaak Harm FitiéDe Nederlander Harm Fitié (45), die in China vastzit op verdenking van de moord op zijn buurman, blijft voorlopig in de gevangenis. De deadline voor de uitspraak in zijn beroepszaak is uitgesteld tot 24 juli. Fitié ontving dat bericht in zijn cel in Peking.
22/05 15u15  Kaagbaan langer dichtDe werkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol duren langer dan was voorzien. De luchthaven gaat er nu vanuit dat het werk een week langer duurt en verwacht dat het volgende week woensdag afgerond is. De Kaagbaan is de op een na drukste start- en landingsbaan.
22/05 15u15  Eis celstraf mishandeling tienerEen 34-jarige Hagenaar heeft maandag in de rechtbank in zijn woonplaats twee jaar cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk) tegen zich horen eisen wegens mishandeling en doodsbedreiging van een veertienjarige jongen.
22/05 15u15  Docent vreest hoogmoedDe kandidaten van het havo-vak Maatschappijwetenschappen (MAW) kwamen maandagmorgen redelijk opgelucht naar buiten op het Alkmaarse Jan Arentsz.
22/05 15u00  ’Te weinig zorg na hersenletsel’Veel te weinig mensen die hersenletsel oplopen door een beroerte of een ongeluk, krijgen specialistische revalidatiezorg. Slechts één op de tien patiënten mag naar een revalidatiecentrum om te herstellen van geestelijke en lichamelijke gevolgen. De resterende 90 procent krijgt beperkte revalidatiezorg, bijvoorbeeld in een verpleeghuis, of helemaal geen zorg.
22/05 15u00  Docent vreest hoogmoed voor de valDe kandidaten van het havo-vak Maatschappijwetenschappen (MAW) kwamen maandagmorgen redelijk opgelucht naar buiten op het Alkmaarse Jan Arentsz.
22/05 14u45  Politie rukt uit voor nepwapenDe politie is zondagavond groot uitgerukt voor een nepwapen in Amersfoort. Op de Nieuwstraat werd een jongen met een wapen gesignaleerd.
22/05 14u30  Geen extra toezicht op Salam (9)Hoewel de 9-jarige Salam, die in september 2015 verdronk na het schoolzwemmen, geen Nederlands sprak en amper kon zwemmen, hebben de vijf aanwezige toezichthouders amper op het meisje gelet. „Ik wist dat er twee meisjes niet konden zwemmen. Maar wie dat waren, dat wist ik niet”, zei badmeester Maria B. maandag in de Utrechtse rechtbank. Samen met Sandra B. gaf zij zwemles in ’t Gastland in Rhenen, waar het drama zich voltrok.
22/05 14u30  Geen verkeer storing AfsluitdijkDoordat de brug bij het Friese Kornwerderzand kampt met een storing, kan het verkeer maandagmiddag niet over de Afsluitdijk (A7) richting Noord-Holland. Dat meldt de ANWB.
22/05 13u30  Pechtold wil megacoalitieD66-leider Pechtold wil praten over een kabinet met VVD, CDA, D66, SP en PvdA. Bij Telegraaf VNDG legt hij uit waarom dat een goed plan zou zijn.
22/05 13u15  Politie zoekt hondendumperDe politie is op zoek naar degene(n) die verantwoordelijk is voor het dumpen van een verwaarloosdde stafford die vrijdag vastgebonden aan een poort van een woning werd gevonden in Haarlo, in de Achterhoek. Het dier is er ernstig aan toe. Ze heeft wondjes op haar hoofd en is zwaar vermagerd.
22/05 13u15  Doodskist op straat gedumptInwoners van de Deltastraat in Amsterdam-Zuid moeten maandagochtend vreemd hebben opgekeken toen ze ontdekten dat er een heuse doodskist was gedumpt op straat. Van wie het ding is, is onbekend.
22/05 13u00  Doodskist op straat gedumpt in AmsterdamInwoners van de Deltastraat in Amsterdam-Zuid moeten maandagochtend vreemd hebben opgekeken toen ze ontdekten dat er een heuse doodskist was gedumpt op straat. Van wie het ding is, is onbekend.
22/05 12u45  'Labiele kinderen schuldig'Niet hij, maar vier van zijn „gewetenloze, leugenachtige en labiele” kinderen zijn de schuldigen in deze zaak. Henk K. uit Bunschoten, vader van negentien kinderen, heeft geen goed woord over voor zijn vervolging. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van een aantal van zijn kinderen.
22/05 12u30  Vader: kinderen zijn schuldigNiet hij, maar vier van zijn „gewetenloze, leugenachtige en labiele” kinderen zijn de schuldigen in deze zaak. Henk K. uit Bunschoten, vader van negentien kinderen, heeft geen goed woord over voor zijn vervolging. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van een aantal van zijn kinderen.
22/05 11u45  Homostel moet baby afstaan Een homostel uit Twente moet een baby na twee weken afstaan aan de draagmoeder, omdat het kind van haar eigen man was en niet van een van de twee mannen. De vrouw die door het homostel als draagmoeder was aangewezen, werd in september zwanger. Ze verrichtte de inseminatiebehandeling zelf met het zaad van een van de mannen. In de tussentijd zou ze volgens afspraak geen onveilige seks met haar eigen man hebben.
22/05 11u30  Aantal ontruimingen gedaaldHet aantal woningen dat door de gerechtsdeurwaarder in 2016 is ontruimd, ligt fors lager dan in het jaar ervoor. In totaal werden vorig jaar 8100 woningen leeggehaald, 18 procent minder dan in 2015 toen 9900 woningen werden ontruimd, maakte de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders maandag bekend.
22/05 11u15  Aantal woningontruimingen fors gedaaldHet aantal woningen dat door de gerechtsdeurwaarder in 2016 is ontruimd, ligt fors lager dan in het jaar ervoor. In totaal werden vorig jaar ruim 8000 woningen leeggehaald, 18 procent minder dan in 2015, maakte de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders maandag bekend.
22/05 11u15  Bestuurslid tilt supportersclubEen bestuurslid van de supportersvereniging Kern van Cambuur in Leeuwarden wordt verdacht van omvangrijke verduistering. De 68-jarige man uit Hurdegaryp zou 140.000 euro achterover hebben gedrukt tussen 2008 en begin 2017. De politie maakte maandag bekend dat de man op 9 mei is aangehouden.
22/05 10u30  Gewonde vrouw in portiek BredaDe politie heeft maandag een man gearresteerd in Breda, nadat er in een portiek van een flat aan de Katerdonk een zwaargewonde vrouw was aangetroffen. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie spreekt slechts over een ’geweldsincident’.
22/05 10u30  Truck verliest nieuwe keukensVier families die maandag staan te popelen om hun nieuwe keukens in ontvangst te nemen, zullen nog even geduld moeten hebben. De kleine vrachtwagen die de keukens vervoerde, is onderuit gegaan op de A1 bij Barneveld.
22/05 10u15  Truck verliest gloednieuwe keukensVier families die maandag staan te popelen om hun nieuwe keukens in ontvangst te nemen, zullen nog even geduld moeten hebben. De vrachtwagen die de keukens vervoerde, is onderuit gegaan op de A1 bij Barneveld.
22/05 10u15  Drukte rond HemelvaartAutomobilisten moeten dit hemelvaartsweekend rekening houden met flinke drukte op de weg. De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht dat vanwege het voorspelde zomerse weer veel mensen eropuit zullen trekken.
22/05 09u45  Amazon werkt aan eigen supermarktAmazon heeft een nieuwe markt op het oog. Het Amerikaanse bedrijf, de grootste webwinkel ter wereld, lijkt ook een supermarktketen te willen worden. Met zelfscanners, zonder kassa's en zonder medewerkers.
22/05 08u30  'Shell moet sneller vergroenen'Aandeelhouders voeren deze week de druk op bij oliemaatschappijen Shell en Exxon Mobil. Zij willen dat de concerns sneller vergroenen. Grote pensioenfondsen twijfelen over een motie.
22/05 08u30  Nederland telt fors meer makelaarsHet aantal makelaars in Nederland is sinds 2010 met 10 procent toegenomen.
22/05 08u30  Reizen in ov met smartphoneReizen in het ov zonder ov-chipkaart, maar met smartphone is vanaf maandag voor grotere groepen mensen mogelijk. Na een proef op beperkte schaal kunnen klanten van Vodafone, KPN en KPN-dochters Simyo, Yes Telecom en Telfort die een Android toestel hebben, vanaf nu in- en uitchecken door middel van ov-chip mobiel.
22/05 08u30  Politieke leiders naar SchippersVVD-leider Mark Rutte is maandag om 10.00 uur de eerste die bij informateur Edith Schippers mag langskomen. Ze ontvangt op deze dag zeven politieke leiders.
22/05 08u15  Flinke omzetgroei voor de industrieBedrijven in de industrie hebben in het eerste kwartaal van het jaar een omzetgroei van 10,3 procent behaald.
22/05 08u00  Bedenktijd formatie loopt afInformateur Edith Schippers wil maandag van de partijen die veto's hebben uitgesproken over mogelijke coalitiepartners horen hoe zij denken de kabinetsformatie vlot te trekken. Schippers gaf hun vrijdag een lang weekend bedenktijd om een list te bedenken of hun bezwaren in te slikken, anders dreigt volgens haar een patstelling.
22/05 07u45  Onderzoek ontgroening AmsterdamHet Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling op de sociëteit van het Amsterdams studentencorps A.S.C./A.V.S.V op 31 januari dit jaar.
22/05 07u30  Onderzoek incident ontgroening corps in AmsterdamHet Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling op de sociëteit van het Amsterdams studentencorps A.S.C./A.V.S.V op 31 januari dit jaar.
22/05 07u15  Wie wint De Gouden Strop 2017?Handschrift van de duivel van Donald Nolet, Later als ik dood ben van Ilse Ruijters, Nemesis van Simon de Waal, Samen van Anita Terpstra en Tot stof van Felix Weber zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2017.
22/05 06u15  Recordpoging Rode KruisLiefst driekwart van alle Nederlanders weet niet wat te doen als iemand een hartstilstand krijgt of hoe een AED (Automatische Externe Defibrillator) te bedienen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis, dat de resultaten verontrustend noemt.
22/05 01u00  Gewonde bij woningoverval SonEen oudere man is zondagavond overvallen in zijn huis aan de Hendrik Veenemanstraat in het Noord-Brabantse Son. Hij kreeg hierbij klappen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man was aanspreekbaar.
21/05 22u45  Foute Flevose verkeersbordenEen opmerkelijke taalfout hebben omwonenden van de Espelerlaan in het Flevose Emmeloord zondag ontdekt. Vanwege de aanleg van een rotonde is de weg vanaf maandag mei afgesloten en ook de bewegwijzering is al netjes geplaatst. Maar op twee borden staat een grove taalfout.
21/05 21u15  Draad brengt bikers ten valAfgelopen woensdagavond zijn twee mountainbikers gevallen door een gespannen draad op een mountainbikepad in Ommen. Het afrasterdraad was opzettelijk over het pad gespannen. Beide mountainbikers raakten niet gewond.
21/05 21u00  Draad brengt mountainbikers ten valAfgelopen woensdagavond zijn twee mountainbikers gevallen door een gespannen draad op een mountainbikepad in Ommen. Het afrasterdraad was opzettelijk over het pad gespannen. Beide mountainbikers raakten niet gewond.
21/05 20u45  Erekoord voor reanimatieKorporaal Jeroen Reijntjes van de Koninklijke Marine is zaterdagmiddag onderscheiden omdat hij deze zomer het leven redde van voormalig Ajacied Pius Ikedia.
21/05 20u15  Natuur uitgebreid 'gevierd'Tienduizenden natuurliefhebbers hebben dit weekend meegedaan aan tal van evenementen in de natuur en het stedelijk groen. Door heel Nederland werden activiteiten georganiseerd onder de naam Fête de la Nature (Feest van de natuur), van een keverspeurtocht in het bos tot ’guerrilla gardening’ in de stad en van nestkastjes bouwen tot een schaapscheerdersfeest.
21/05 20u15  Ereakkoord voor reanimatieKorporaal Jeroen Reijntjes van de Koninklijke Marine is zaterdagmiddag onderscheiden omdat hij deze zomer het leven redde van voormalig Ajacied Pius Ikedia.
21/05 19u45  Dode vrouw in water aangetroffenIn het water aan de Middenweg in het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg is zondagmiddag een dode vrouw aangetroffen. Hulpdiensten hadden eerder op de dag een melding gekregen van een persoon die het het water lag en die niet aanspreekbaar was. Ter plekke gekomen bleek dat de vrouw was overleden.
21/05 19u30  Hond bijt paard in LeusdenIn een weiland in Leusden is zondagmorgen een gewond paard aangetroffen. Het dier had meerdere grote vleeswonden op zijn borst. Volgens een dierenarts zijn de verwondingen veroorzaakt door een hond.
21/05 18u45  Dode in water aangetroffenIn het water aan de Middenweg in het Noord-Hollandse Nederhorst den Berg is zondagmiddag een levenloos lichaam aangetroffen. Hulpdiensten hadden eerder op de dag een melding gekregen van een persoon die het het water lag en die niet aanspreekbaar was. Ter plekke gekomen bleek dat de persoon was overleden.
21/05 18u45  Veel bezoek Libelle ZomerweekDe zondag afgesloten Libelle Zomerweek is goed bezocht. Door het mooie weer de afgelopen week was het „de perfecte aftrap van het zomerseizoen”, aldus de organisatie. Die zag 83.200 bezoekers, vooral vrouwen, op het evenement afkomen. Vorig jaar waren er nog ruim 84.000 bezoekers.
21/05 18u30  Stijgende lijn voor het KeukenhofMet 1,4 miljoen bezoekers heeft de Keukenhof dit seizoen opnieuw meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. Het beroemde bloemenpark in Lisse kijkt dan ook terug op een „topseizoen.” Doordat het een mooi en relatief koel voorjaar was, stonden de bloemen acht weken lang in volle bloei.
21/05 18u30  Doorrijder Breda gezochtWie heeft mijn dochter aangereden? Dat wil Dennis Chapman, de vader van het 14-jarige meisje dat zaterdagavond op de fiets werd geschept door een auto in Breda, maar al te graag weten. Het meisje werd gewond achtergelaten. „Ik ben verbijsterd.”
21/05 18u30  Coentunnel weer openHet werk aan de Coentunnel bij Amsterdam is zo voorspoedig verlopen, dat de tunnel zondagavond alweer open is. Rijkswaterstaat had zich vooraf ten doel gesteld de werkzaamheden in elk geval voor de ochtendspits van maandag af te ronden, maar dat lukte al zondag in de namiddag.
21/05 18u15  Werk in Coentunnel sneller klaar dan verwachtHet werk aan de Coentunnel bij Amsterdam is zo voorspoedig verlopen, dat de tunnel zondagavond alweer open is. Rijkswaterstaat had zich vooraf ten doel gesteld de werkzaamheden in elk geval voor de ochtendspits van maandag af te ronden, maar dat lukte al zondag in de namiddag.
21/05 18u00  Lintje voor reanimatieKorporaal Jeroen Reijntjes van de Koninklijke Marine is gistermiddag onderscheiden omdat hij deze zomer het leven redde van voormalig Ajacied Pius Ikedia.
21/05 17u45  Samsom wordt afval-adviseurGewezen PvdA-leider Diederik Samsom gaat afvalverwerker HVC adviseren. Samsoms klus bij het Alkmaarse bedrijf is zijn grootste sinds hij in december aftrad als voorman van de sociaaldemocraten.
21/05 17u15  Samsom gaat afvalverwerker adviserenGewezen PvdA-leider Diederik Samsom gaat afvalverwerker HVC adviseren. Samsoms klus bij het Alkmaarse bedrijf is zijn grootste sinds hij in december aftrad als voorman van de sociaaldemocraten.
21/05 17u15  Ministers verplicht naar TrumpDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn ministers laten weten dat ze moeten opdraven bij de officiële ontvangst maandag van de Amerikaanse president Donald Trump op het vliegveld Ben-Gurion in Tel Aviv. Tot grote woede van Netanyahu had een aantal ministers te kennen gegeven verstek te willen laten gaan.
21/05 17u15  Eerdmans weer lijsttrekkerJoost Eerdmans is volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Leden van de partij herkozen hem zondag. Eerdmans hoopt zijn partij bij de verkiezingen op 21 maart opnieuw de grootste te maken. In 2014 lukte hem dat ook: momenteel zit Leefbaar met 14 zetels in de gemeenteraad, op flinke afstand gevolgd door PvdA (8 zetels) en D66 (6 zetels).
21/05 17u00  Eerdmans weer lijsttrekker Leefbaar RotterdamJoost Eerdmans is volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. Leden van de partij herkozen hem zondag. Eerdmans hoopt zijn partij bij de verkiezingen op 21 maart opnieuw de grootste te maken. In 2014 lukte hem dat ook: momenteel zit Leefbaar met 14 zetels in de gemeenteraad, op flinke afstand gevolgd door PvdA (8 zetels) en D66 (6 zetels).
21/05 16u45  Reiger wacht voor verlaten huisEen reiger die iedere dag terugkeert naar een verlaten huis in Amsterdam Oost, wordt massaal gedeeld op Twitter. De voormalige eigenaresse bakte iedere dag kipfilet voor de vogel. Nu is zij overleden.
21/05 16u30  Reiger wacht voor deur overleden vrouwEen reiger die iedere dag terugkeert naar een verlaten huis in oost, wordt massaal gedeeld op Twitter. De voormalige eigenaresse bakte iedere dag kipfilet voor de vogel. Nu is zij overleden.
21/05 15u45  Brand in olieraffinaderij CuraçaoBij de olieraffinaderij Isla in Willemstad op Curaçao is zondag brand uitgebroken. Volgens lokale media zijn er geen slachtoffers gevallen. De brand gaat gepaard met dikke zwarte rook.
21/05 15u30  Heerlijk strandweer op komstDe badpakken, bikini's en gele speedo’s kunnen weer uit de kast, want een warmtefront nadert ons land. Aankomende week worden we warm gemaakt voor de zomer en stijgt het kwik tot de 25 graden.
21/05 15u15  Heerlijk strandweer opkomstDe badpakken, bikini's en gele speedo’s kunnen weer uit de kast, want een warmtefront nadert ons land. Aankomende week worden we warm gemaakt voor de zomer en stijgt het kwik tot de 25 graden.
21/05 14u45  Arrestaties bij luidruchtig feestIn Terneuzen zijn een vader en een zoon gearresteerd omdat ze zich misdroegen toen agenten hen kwamen aanspreken op de herrie van hun tuinfeestje.
21/05 14u45  17-jarige jongen neergestokenEen zeventienjarige jongen is zondagochtend vroeg in Terneuzen door een onbekende neergestoken. Hij raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is stabiel, zei de politie. Van de dader ontbreekt elk spoor. Rechercheurs zijn direct een onderzoek gestart.
21/05 14u00  'Geen kans van slagen met CU’D66-kopstuk Kajsa Ollongren legt uit waarom ze een kabinet met de ChristenUnie niet ziet zitten.
21/05 13u15  Besmet vlees uit Nederland in VSDe Amerikaanse voedselinspectie USDA heeft een partij met een gevaarlijke bacterie besmet kalfsvlees uit Nederland ontdekt. Het vlees is geleverd aan restaurants en winkels, maar voor zover bekend is nog niemand ziek geworden.
21/05 13u00  Geen spoor ontvoerde kinderenDe politie in Enschede is nog steeds naarstig op zoek naar een 35-jarige man van Syrische afkomst die vrijdagmiddag zijn drie kinderen van twee, vier en vijf ontvoerde. Getuigenoproepen hebben nog geen tips opgeleverd, zei een woordvoerder zondag.
21/05 12u30  Turkije doodt terreurverdachten ISDe Turkse politie heeft bij een inval in de hoofdstad Ankara twee terreurverdachten gedood die lid zouden zijn van Islamitische Staat (IS). De mannen tussen de 25 en 30 jaar waren van plan een aanslag te plegen.
21/05 12u00  "Geen kans op slagen met CU"Onderhandelingen van VVD, CDA en D66 met de ChristenUnie over een nieuw kabinet hebben geen zin. Die hebben geen reële kans van slagen, vindt D66-kopstuk Kajsa Ollongren.
21/05 11u15  Veel voedsel nog in afvalbakEen derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om 20 procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldt De Monitor (KRO-NCRV) zondagavond in de uitzending.
21/05 10u15  Man probeert agent te wurgenIn Zutphen is een 22-jarige man uit Bronckhorst opgepakt omdat hij heeft geprobeerd een politieagent te wurgen. Dat gebeurde op de vroege zondagochtend op de Zaadmarkt. De agent, die het bewustzijn dreigde te verliezen, moest worden ontzet door een omstander en een hondengeleider. Hij raakte gewond en is naar een dokter gebracht.
21/05 10u00  'Formatie duurde te lang'Twee derde van de Nederlanders vindt dat de eerste formatiepoging te lang heeft geduurd en dat al veel sneller de conclusie had moeten worden getrokken dat de combinatie VVD-CDA-D66-GroenLinks niet zou werken. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
21/05 10u00  Wespenplaag verwacht in NLDeze zomer kan er veel overlast van wespen ontstaan. Dat meldt Waarneming.nl zondag.
21/05 10u00  Arrestaties rondtrekkend tuigTijdens een actie tegen rondtrekkende criminele bendes heeft de politie deze week meer dan zestig mensen gearresteerd. Het betreft onder andere winkeldieven, drugshandelaren en mensen met vervalste identiteitsbewijzen, meldde de politie zondag.
21/05 09u45  Wespenplaag verwacht in NederlandDeze zomer kan er veel overlast van wespen ontstaan. Dat meldt Waarneming.nl zondag.
21/05 09u45  Rondtrekkende criminelen opgepaktTijdens een actie tegen rondtrekkende criminele bendes heeft de politie deze week meer dan zestig mensen gearresteerd. Het betreft onder andere winkeldieven, drugshandelaren en mensen met vervalste identiteitsbewijzen, meldde de politie zondag.
21/05 09u15  Al vroeg lange 'Verstappenfiles'Fans van Max Verstappen zijn er zondagochtend al vroeg bij. Richting het circuit vormden zich voor 08.00 uur al de eerste files in en rond Zandvoort. Kort voor 09.00 uur zag de VerkeersInformatieDienst al opgeteld 4 kilometer file, maar dat zal later op de dag zeker aangroeien tot 10 kilometer.
21/05 08u30  Aron (2) sliep achter vuilnisbakBuurtbewoners, familieleden en de politie hebben zaterdagavond gezocht naar het 2-jarige jongetje Aron, die van huis was weggelopen. Mét succes. Hij is gevonden in een achtertuin en het gaat goed met hem.
21/05 08u15  Voor abonnees: Telegraaf zondagPrachtig natuurlijk, de bruiloft van Pippa Middleton, maar wat de Britten echt bezighoudt is de vraag: wat gaat Harry doen? Lees dit - en nog veel meer - in Telegraaf Zondag.
21/05 08u00  Jongetje (2) sliep achter vuilnisbakBuurtbewoners, familieleden en de politie hebben zaterdagavond gezocht naar het 2-jarige jongetje Aron, die van huis was weggelopen. Mét succes. Hij is gevonden in een achtertuin en het gaat goed met hem.
21/05 00u00  Gaslek Shell-platform NoordzeeShell heeft een productieplatform op de Noordzee zaterdag wegens ontsnappend gas buiten bedrijf gesteld. „Het lek is ontdekt en geïsoleerd”, deelde het Nederlands-Britse energieconcern mee. Uit voorzorg zijn 31 van de 176 werknemers van het booreiland ten noordoosten van Schotland gehaald.
20/05 23u30  Gaslek op Shell-platform in NoordzeeShell heeft een productieplatform op de Noordzee zaterdag wegens ontsnappend gas buiten bedrijf gesteld. „Het lek is ontdekt en geïsoleerd”, deelde het Nederlands-Britse energieconcern mee. Uit voorzorg zijn 31 van de 176 werknemers van het booreiland ten noordoosten van Schotland gehaald
20/05 23u15  'Brandstichter zelf gewond'Een 42-jarige man uit Gemert (Noord-Brabant) heeft zaterdag ernstige brandwonden opgelopen tijdens een brand waarvan de politie vermoedt dat hij die zelf heeft aangestoken. De man is aangehouden en naar het Radboud UMC in Nijmegen gebracht, liet de politie weten.
20/05 23u00  Verstappen geniet in Zandvoort: 'Dit maakt me trots'Max Verstappen was zaterdag op de eerste dag van de racedagen in Zandvoort helemaal in zijn element. De Formule 1-coureur van Red Bull trakteerde het enthousiaste publiek op een aantal demonstraties met zijn razendsnelle bolide. Vooral het bulderende geluid van de V8-motor in de RB8 maakte veel indruk op de tienduizenden toeschouwers.
20/05 22u15  Jongetje (2) terecht na zoektochtBuurtbewoners, familieleden en de politie hebben zaterdagavond gezocht naar het 2-jarige jongetje Aron, die van huis was weggelopen. Mét succes. Hij is gevonden in een achtertuin en het gaat goed met hem.
20/05 21u30  Buurt zoekt weggelopen jongetje (2) in BarneveldBuurtbewoners, familieleden en de politie speuren zaterdag de buurt af waar het 2-jarige jongetje Aron woont. Hij is weggelopen en sinds dien is het jochie spoorloos.
20/05 21u18  Aanrijding bij oversteken loopt fataal afEen 69-jarige vrouw uit Leeuwarden is zaterdag om het leven gekomen door een aanrijding. Ze werd geschept door een auto toen ze te voet de provinciale weg tussen Ryptsjerk (Rijperkerk) en Leeuwarden overstak. Een 43-jarige automobilist kon haar niet meer ontwijken.
20/05 21u18  Politici keuren actie agente afVanuit de politiek klinkt grote verontwaardiging over de Amsterdamse agente die zaterdag met een hoofddoek de straat is opgegaan. Zowel landelijke als lokale politici keuren het optreden af.
20/05 20u15  Politie roept wijkagente met hoofddoek op het matjeDe politie Amsterdam gaat in gesprek met de wijkagente in Amsterdam Osdorp die zaterdag een hoofddoek droeg tijdens haar werk. Dit na de oproep van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg, die een discussie wil over het afschaffen van het hoofddoekverbod voor politieagentes.
20/05 19u30  Verdachte vrij ’ammoniakincident’De politie moet opnieuw op zoek naar degene die in Middelburg mensen met een waterpistool een bijtende vloeistof in de ogen heeft gespoten. De 22-jarige verdachte die hiervoor was aangehouden, is zaterdagmiddag weer vrijgelaten.
20/05 19u30  Man vast voor internetmisbruikHet Openbaar Ministerie verdenkt een 34-jarige man uit IJmuiden van seksueel misbruik van een minderjarig Filipijns meisje. De verdachte zou hebben betaald om via een livestream te zien hoe het tienermeisje werd misbruikt, aldus het OM. De man is zaterdag aangehouden.
20/05 19u15  Nieuwe info ontvoerde kinderenDe politie heeft zaterdag de namen en foto’s vrijgegeven van de drie kinderen uit Enschede die vrijdagmiddag door hun 35-jarige vader zijn meegenomen.
20/05 18u45  Man vast voor internetmisbruik tienermeisjeHet Openbaar Ministerie verdenkt een 34-jarige man uit IJmuiden van seksueel misbruik van een minderjarig Filipijns meisje. De verdachte zou hebben betaald om via een livestream te zien hoe het tienermeisje werd misbruikt, aldus het OM. De man is zaterdag aangehouden.
20/05 17u30  Tegenstanders roeren zich weerEnkele honderden Amsterdammers hebben zaterdag betoogd tegen de erfpachtplannen van het gemeentebestuur. „Weg ermee”, riepen ze voor het stadhuis over de wijzigingen die verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (VVD) wil doorvoeren.
20/05 17u15  Tegenstanders erfpachtplan roeren zich weerEnkele honderden Amsterdammers hebben zaterdag betoogd tegen de erfpachtplannen van het gemeentebestuur. ,,Weg ermee'', riepen ze voor het stadhuis over de wijzigingen die verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (VVD) wil doorvoeren.
20/05 16u15  Man schiet met bijtende vloeistofDe politie heeft een 22-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij in Middelburg mensen met een waterpistool een bijtende vloeistof in de ogen heeft gespoten. Het ging vermoedelijk om ammoniak. Vier mensen deden aangifte.
20/05 16u00  Papegaai Pippi Langkous wordt 50Met een klein feestje heeft de dierentuin in Karlsruhe de vijftigste geboortedag van Pippi Langkous-papegaai Rosalinda gevierd. De papegaai speelde in de film Pippi in Taka-Tukaland en is eigenlijk een mannetje dat in het echt Douglas heet.
20/05 16u00  Supporter door bal Dolberg in gipsAjax-supporter Stijn Udo, heeft zijn pols op twee plekken gebroken door een afzwaaier van spits Kasper Dolberg. Hij doet via Twitter een oproepje aan de club; „Willen jullie aan Dolberg vragen om bij de warming up voortaan de bal niet over het doel te mikken? Nu dubbele polsbreuk.”
20/05 15u45  Ajax-supporter door Dolberg in het gipsAjax-supporter Stijn Udo, heeft zijn pols op twee plekken gebroken door een afzwaaier van spits Kasper Dolberg. Hij doet via Twitter een oproepje aan de club; „Willen jullie aan Dolberg vragen om bij de warming up voortaan de bal niet over het doel te mikken? Nu dubbele polsbreuk.”
20/05 14u45  Protest tegen experimenten apencentrumRuim honderd activisten hebben zaterdagmiddag in Rijswijk bij het apencentrum BPRC aan de Lange Kleiweg gedemonstreerd tegen experimenten met dieren. De betogers eisen sluiting van de centrum, aldus een woordvoerster van de organisatie Animal Rights.
20/05 14u45  Zorgen om welzijn kinderenDe familie van de vermiste vader uit Enschede maakt zich ernstig zorgen over de gezondheid van de drie kinderen.
20/05 14u30  Man gezocht voor ontvoering kinderenDe familie van de vermiste vader uit Enschede maakt zich ernstig zorgen over de gezondheid van de drie kinderen.
20/05 14u30  Herdenking echtpaar Lampers’Laat het licht stralen’. De brandstichter die een jaar geleden een einde maakte aan het leven van Bram en Lucia Lampers (84) uit Hellevoetsluis moet de tekst die achter de vitrage bij de voordeur hing woord voor woord hebben kunnen lezen.
20/05 14u00  Beleggers tegen pauze bij overnameGrote beleggers zien niets in een jaar bedenktijd voor Nederlandse bedrijven bij een vijandig overnamebod uit het buitenland. Hun voorman Rients Abma (Eumedion) noemt het voorstel van minister Kamp (Economische Zaken) 'onjuist en naïef'.
20/05 14u00  Man op 1 avond 2 keer gepakt met slok opDe politie heeft vrijdag in enkele uren tijd een 61-jarige man uit Heemstede tot twee keer toe moeten aanhouden voor rijden onder invloed. De eerste keer was rond 18.00 uur op de N201 in Vreeland.
20/05 13u30  Segers: 'We zijn geen nee-zeggers'De ChristenUnie maakt haar achterban klaar voor kabinetsdeelname. „We zijn geen nee-zeggers, maar wel-doeners”, sprak partijleider Segers op een partijcongres in Lunteren. Wel herhaalde hij dat óók D66 dan de armen moet spreiden. Een opvallende sneer richting de democratische leider Pechtold was er ook.
20/05 12u30  Kinderwagen in sloot geroldEen kinderwagen met daarin een baby is zaterdagochtend aan de Busselsingel in Amsterdam in het water beland. De moeder lette tijdens het voeren van de eendjes niet goed op, waardoor de kinderwagen het water in rolde.
20/05 12u15  Kinderwagen met baby in sloot geroldEen kinderwagen met daarin een baby is zaterdagochtend aan de Busselsingel in Amsterdam in het water beland. De moeder lette tijdens het voeren van de eendjes niet goed op, waardoor de kinderwagen het water in rolde.
20/05 12u00  Politie zoekt vader en 3 kinderenDe politie in Enschede is op zoek naar een 35-jarige man die vrijdagmiddag zijn drie kinderen van twee, vier en vijf meenam uit een woning aan de Veenstraat. De man heeft de kinderen hiermee onttrokken aan de ouderlijke macht, aldus de politie.
20/05 12u00  Partner dode vrouw opgepaktDe man die vrijdagavond werd opgepakt in verband met de moord op een 45-jarige vrouw, blijkt haar partner te zijn. Ook maakt de politie bekend dat de vrouw door een misdrijf om het leven gekomen.
20/05 11u30  CU streeft naar formatie kamerHoe kijkt de ChristenUnie eigenlijk aan tegen een kabinet met daarin ook VVD, CDA en D66? Het is vooral D66-leider Pechtold die flink tegenspartelt. Op het congres van de kleine christelijke partij, vandaag in Lunteren, is het het gesprek van de dag.
20/05 11u30  Mild oordeel VVD over kwestie Henry KeizerHet VVD-congres oordeelt mild over de handelswijze van de partijtop en het hoofdbestuur rond de kwestie Henry Keizer. In Papendal in Arnhem valt vandaag op dat leden vooral hun inmiddels opgestapte voorzitter prijzen om zijn inzet van de afgelopen jaren.
20/05 11u00  Files richting ZandvoortRond het circuit van Zandvoort was het zaterdagochtend al een drukte van belang. Op de N200 en de N201 stond in totaal rond 10.00 uur in de richting Zandvoort zo'n 4 kilometer file, meldde de VerkeersInformatieDienst (VID).
20/05 10u30  Leraren geven Dekker veeg uit panHet lerarencollectief PO in Actie eist in een open brief excuses van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. De bewindsman heeft volgens de actiegroep 120.000 leraren geschoffeerd en moet zijn woorden terugnemen. Daarna moet hij de problemen waarmee het basisonderwijs kampt erkennen en door de sector aangedragen oplossingen aanvaarden: meer salaris, minder werkdruk.
20/05 10u00  Leraren geven Dekker veeg uit de panHet lerarencollectief PO in Actie eist in een open brief excuses van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. De bewindsman heeft volgens de actiegroep 120.000 leraren geschoffeerd en moet zijn woorden terugnemen. Daarna moet hij de problemen waarmee het basisonderwijs kampt erkennen en door de sector aangedragen oplossingen aanvaarden: meer salaris, minder werkdruk.
20/05 09u30  Rechtbank buigt zich over EdelchemieDe rechtbank in Roermond buigt zich vanaf maandag over de strafzaak tegen recyclingbedrijf Edelchemie uit het Limburgse dorpje Panheel, onder de rook van Roermond. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Edelchemie en directeur Leo Nevels van onder meer van bedrijfsvoering zonder vergunning, de opslag van illegale gevaarlijke stoffen op het terrein en bodemvervuiling.
1 2 3Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Rutte, Buma willen opheldering24/05 00u15 - De Telegraaf: VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Sybrand Buma willen woensdag om tafel met de leiders van D66 en de ChristenUnie om het mislukte overleg tussen die laatste twee partijen te bespreken. Dat liet Rutte dinsdagavond laat weten.
16x Brand verwoest woning in Hengelo24/05 01u15 - De Telegraaf: Een moeder en haar vier kinderen moeten de nacht elders doorbrengen, want door een brand is hun appartement in een flatgebouw aan de Peter Rubensstraat in Hengelo volledig uitgebrand.
16x D66 wil niet praten met partijen24/05 01u00 - De Telegraaf: D66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. ,,Het zou niet zinvol zijn'', zo luidt het.
16x NL'er drinkt problematisch veel24/05 00u30 - De Telegraaf: Uit een groot internationaal onderzoek naar riskant alcoholgebruik blijkt dat de Nederlandse deelnemers in de Europese top drie staan. Alleen de Ieren en Denen scoren hoger.
12x Paniek om fikse tegenvaller24/05 06u15 - De Telegraaf: Een nieuw kabinet moet door een juridische blunder van het ministerie van Volksgezondheid stevig de hand op de knip houden, melden bronnen aan De Telegraaf.
12x ’MH17 moet in regeerakkoord’24/05 05u45 - De Telegraaf: Nabestaanden van MH17 vragen informateur Schippers om de massamoord hoog op de agenda te zetten in de formatiebesprekingen. ,,Deze brute aanslag op 298 weerloze mensen mag nooit de doofpot in”, stelt Thomas Schansman namens de werkgroep waarheidsvinding.
12x ’Blije kip’ terug in supermarkt24/05 05u45 - De Telegraaf: Hoop gloort voor een verbeterde supermarktkip. Met een nieuw wetsvoorstel wil het kabinet barricades uit de weg ruimen die verhinderen dat bedrijfstakken afspraken maken over duurzame initiatieven.
12x Koenders wil meer geld voor BZ24/05 05u45 - De Telegraaf: Om de veiligheid in Nederland te verbeteren, moet een nieuw kabinet ’tientallen miljoenen’ extra uitgeven aan buitenlands beleid. Daarvoor pleit demissionair minister Koenders (Buitenlandse Zaken). Hij wil meer Nederlandse diplomaten in gevaarlijke landen rondom Europa.
12x Hiddema verdedigt moordverdachte24/05 05u45 - De Telegraaf: Kamerlid Theo Hiddema (Forum voor Democratie) verdedigt vandaag in Utrecht een moordverdachte in de rechtbank. De markante strafpleiter kondigde eerder al aan dat hij zijn toga niet aan de wilgen zou hangen. Nu blijkt dat hij zelfs een grote zaak als deze naast het Kamerlidmaatschap doet.
12x Plafond stort in door bouwfout24/05 00u00 - De Telegraaf: Het instorten van een deel van een plafond van een afdeling van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo was te wijten aan een constructiefout. Het ziekenhuis liet dinsdag weten dat bij het aanbrengen van plafondplaten bevestigingsmaterialen waren gebruikt die te licht waren voor de last die ze moesten dragen.

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven