maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
16/09 14u00  Slachtoffer Breda: ’Blij dat ik hier nog levend sta’ Breda is geschokt door het heftige steekincident van gisteravond. In het Westerpark stak een dronken man in op drie jongeren. Een van hen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een van de slachtoffers die er goed vanaf is gekomen, deelt zijn verhaal met De Telegraaf. „Wat mag ik blij zijn dat ik hier nog in levenden lijve sta.”
16/09 13u45  Aangereden vrouw (66) overleden, doorrijder voortvluchtig Een 66-jarige vrouw die zondag in Eindhoven van haar scooter is gereden door een onbekende automobilist, is maandag overleden. Eerder deelde de familie al een getuigenoproep met schokkende foto’s van hun zwaar gehavende ’moederke’ in het ziekenhuis.
16/09 13u45  Getuige steekpartij deelt gruwelijke details Ali Achmed stond er bovenop toen zijn vrienden zondagavond werden neergestoken in een park in Breda. Hij is vandaag teruggekomen om het te verwerken.
16/09 13u15  ‘Dionne verziekte het, niet ik!’ Jaap van Deurzen was verbaasd dat hij moest vertrekken uit Expeditie Robinson. Carlos Platier Luna (kandidatenbegeleider en winnaar in 2017) en Eva van Riet praten na met Maarten Steendam.
16/09 13u15  Rutte: aanval op oliebedrijf ’heel ernstig’ Premier Rutte noemt de aanvallen op Saudische olie-installaties ’onacceptabel’ en ’heel ernstig’. „Wij veroordelen dit.”
16/09 13u15  Buschauffeur dodelijk ongeval A73 in Limburg raakte van weg Het ongeval met een busje waardoor vrijdag in Limburg twee inzittenden omkwamen op de A73 is volgens de politie veroorzaakt omdat de bestuurder in een moment van onoplettendheid van de weg is geraakt.
16/09 13u15  Ambtenaren bemoeiden zich met onderzoek kinderopvangtoeslag Ambtenaren van het ministerie van Financiën bemoeiden zich met een onderzoek naar de affaire met de kinderopvangtoeslag. Passages werden geschrapt omdat die later wel eens openbaar zouden kunnen worden.
16/09 13u01  Medewerker gewond na gewapende overval Maassluis Bij een gewapende overval in een winkel aan de Zuidvliet in Maassluis is een medewerker bedreigd met een vuurwapen en geslagen. De dader is gevlucht en nog niet gevonden. Dat meldt de politie.13 
16/09 12u45  Ooggetuige Breda: ’Hij stak meerdere keren in zijn rug’ Breda is geschokt door de heftige steekpartij van zondagavond. Een 30-jarige man wordt verdacht van het insteken op drie jongeren van 15 en 16 jaar, een van hen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een vriend zag alles gebeuren. „Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, zo heftig!”12 
16/09 12u30  Ophef over foto EP-lid D66 met omstreden congreslid Ilhan Omar Op sociale media is ophef ontstaan over een foto van D66-Europarlementariër Samira Rafaela die poseert met Ilhan Omar, een Democratisch congreslid dat regelmatig in de clinch ligt met president Donald Trump. Hij ging eerder op Twitter tegen haar en drie andere congresleden te keer en betitelde ze als ’vijanden van Israël en de Verenigde Staten’.
16/09 12u30  Ooggetuige Breda: ’Hij stak meerdere keren in de rug’ Breda is geschokt door de heftige steekpartij van gisteravond. Een 30-jarige man wordt verdacht van het insteken op drie jongeren van 15 en 16, een van hen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een vriend zag alles gebeuren. „Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, zo heftig!”
16/09 12u00  OR-voorzitter politie in beroep tegen ontslag In de rechtbank in Utrecht is een zitting van de bestuursrechter van start gegaan in de zaak van Frank Giltay, de voormalig voorzitter van de Ondernemingsraad van de politie. Hij vecht zijn strafontslag aan. De zaak bij de bestuursrechter staat los van een andere strafzaak wegens fraude. Die zaak had vorige week moeten beginnen, maar Giltay kwam onverwacht zonder advocaat te zitten.12 
16/09 12u00  Oorzaak brand Strijbeek niet te achterhalen De politie zegt dat niet meer precies te achterhalen is wat de oorzaak is geweest van de brand in een houten chalet in het Brabantse Strijbeek waardoor twee kinderen om het leven kwamen. De politie zegt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf of nalatigheid. Het onderzoek naar de brand is afgesloten.12 
16/09 11u30  Drama Leende: man (21) en meisje (17) verdacht van poging moord of doodslag De twee inzittenden van een ’racewagen’ die zondag in Leende inreed op mensen na afloop van de Kempencross, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Dat zei een woordvoerder van de politie maandag. De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarig meisje uit Veghel, zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
16/09 11u30  Crisisbijeenkomst tbs-kliniek Drenthe druk bezocht Zo’n vijftig medewerkers van tbs-kliniek Hoeve Boschoord in Drenthe zijn maandagochtend bijeengekomen. Ze voerden daar spoedoverleg met het bestuur over de situatie op de instelling. In een ’brandbrief’ van donderdag 12 september staat dat er sprake is van een enorme onderbezetting en een ’ongelooflijk onveilige situatie’.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/09 11u16  Droog maar wel wind op PrinsjesdagHet blijft droog dinsdag in Den Haag tijdens Prinsjesdag maar het gaat wel waaien, met een windkracht van 4 tot 5. Dat verwacht Weeronline. Het wordt in Den Haag ook niet heel warm: ongeveer 15 tot 16 graden.
16/09 10u45  ‘Dit poetst dronkemansrit Stegeman niet weg’Reza Ghoochannejhad scoort bij zijn rentree in de eredivisie maar liefst vier keer voor PEC Zwolle. Een opsteker voor het team, maar volgens chef voetbal Valentijn Driessen betekent dat niet dat de problemen rond de trainer voorbij zijn.
16/09 10u30  Kempencross: nog drie mensen in ziekenhuisVan de vier mensen die zondag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat in Leende een ’racewagen’ het publiek inreed, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen werd zondag nog uit het ziekenhuis ontslagen.
16/09 10u30  Veel problemen in ochtendspitsOp diverse plekken op de Nederlandse snelwegen zijn maandagochtend lange files ontstaan door ongevallen, voertuigen met pech en een brandende vrachtwagen.
16/09 10u00  Personeel: ’Onveilige situatie’ binnen tbs-kliniekPersoneel van de tbs-kliniek Hoeve Boschoord voert maandagochtend crisisoverleg met de directie en legt kort het werk neer. De medewerkers zijn ernstig bezorgd over de veiligheid binnen de kliniek. De onveilige situatie komt voort uit structurele onderbezetting en de inzet van tijdelijke krachten.10 
16/09 09u30  ’Jongeren showen graag hun wapen’Lees meer >
16/09 09u15  Vrachtwagen vol papier vliegt in brand op A2Een uitgebrande vrachtwagen op de A2 bij Maarheeze in Noord-Brabant zorgt maandagmorgen voor veel verkeershinder tussen Eindhoven en Maastricht. De trucker had een lading papier in de achterbak, aldus de politie.
16/09 08u30  Almeloër (26) bijt sussende agent na ruzieEen agent die een nachtelijke ruzie in Almelo wilde sussen, is daarbij gebeten door een man. De verdachte, een 26-jarige Almeloër, is aangehouden.
16/09 08u30  ‘Malen wacht grote toekomst in Europa’Speelronde zes van de Eredivisie zit er weer op, chef voetbal Telesport Valentijn Driessen blikt terug op de gespeelde wedstrijden.
16/09 08u15  Man (30) aangehouden voor neersteken tieners BredaDe politie heeft een 30-jarige verdachte aangehouden voor een steekpartij in het Westerpark in Breda zondagavond. Hij zou twee jongens en een meisje hebben neergestoken. Volgens de politie zouden twee groepen jongeren ruzie hebben gekregen waarna het steekincident plaatsvond.
16/09 08u01  Verdachte (30) aangehouden voor neersteken tieners BredaDe politie heeft een 30-jarige verdachte aangehouden voor een steekpartij in het Westerpark in Breda zondagavond. Hij zou twee jongens en een meisje hebben neergestoken. Volgens de politie zouden twee groepen jongeren ruzie hebben gekregen waarna het steekincident plaatsvond.10 
16/09 07u45  Langdurige vertraging op A4 bij Rijswijk na ongelukDoor een ongeval op de snelweg A4 komen weggebruikers in een lange file terecht. Tussen Rijswijk en Rijswijk-Centrum is een aantal rijstroken afgesloten voor verkeer. Rond 07.00 uur bedroeg de vertraging ruim twee uur.12 
16/09 07u30  Nederlandse historie zichtbaarder uitstallenRegeringspartijen VVD en CDA willen dat de geschiedenis van Nederland zichtbaarder wordt uitgedragen in plaats van verstopt of uitgewist. De partijen willen dat de geboortepapieren van Nederland op een publieke plek, permanent worden tentoongesteld. „We mogen trots zijn op onze geschiedenis en dat mogen we best laten zien”, aldus een verklaring van de partijen.12 
16/09 07u15  ’Even was er totale paniek’Bij een crosswedstrijd in het Brabantse Leende zijn vier ernstig gewonden gevallen toen een deelnemer opzettelijk op het publiek inreed. De man was het volgens de organisatie niet eens met het schrappen van een rondje vanwege te veel stofvorming. „We moesten de auto met zijn allen tegenhouden, want hij wilde nog steeds door. Er was even totale paniek”, zegt Rowin de Bruijn van de organiserende crossvereniging De Kempen.13 
16/09 05u30  Zus Tob Cohen: ’Sarah is een duivel’De paniek heeft toegeslagen bij Sarah W., nu het lichaam van haar Nederlandse echtgenoot Tob Cohen vrijdag is gevonden in een septic tank in hun Keniaanse tuin. Haar advocaat beschuldigt zelfs, in wat een wanhoopspoging lijkt, de leider van het moordonderzoek ervan het lichaam daar te hebben neergelegd.22 
16/09 05u30  Kippenhobbyist dupe ’Brusselse’ regelbrijAls het aan de Europese Commissie ligt, moet Den Haag van iedere hobbykip in de achtertuin weten wie de eigenaar is en waar het pluimvee precies rondscharrelt. Het protest van minister Carola Schouten (Landbouw) tegen deze nieuwe regels valt in goede aarde bij hobbyisten. „Truus en Miep slapen in de bijkeuken op de wasmachine, hoe moet je dat dan melden?”22 
15/09 23u45  Baasjes nemen oogappels mee naar heuse ’poolparty’s’Niet het geluid van joelende kinderen, maar het uitgelaten geblaf van honden weerklonk gisteren bij buitenbad De Hoorn in Alphen aan den Rijn. En niet alleen daar: als afsluiter van het zwemseizoen mochten overal in het land baasjes hun viervoeter gisteren meenemen voor de jaarlijkse hondenplons.
15/09 23u15  Duikers maken Noordzee weer wat schonerNa negen dagen zijn de leden van Duik De Noordzee Schoon terug van hun veertiende expeditie. Op de dertien vorige bestond de buit uit duizenden kilo’s visnet. Gisteren kwamen ze terug met een schip vol troep van de honderden zeecontainers die in januari overboord sloegen.
15/09 22u15  Brutale inbreker wordt verrast door bewonerEen inbreker in Pleasanton, Californië probeert midden op de dag een huis binnen te dringen. Als het hem uiteindelijk lukt pakt het anders uit dan verwacht.
15/09 21u45  Drie gewonden bij steekpartij in park BredaBij een steekpartij in het Westerpark in Breda zijn zondagavond twee jongens en een meisje gewond geraakt. Volgens de politie zouden de slachtoffers zijn neergestoken door een man in donkere kleding.
15/09 21u45  Stam kritisch: ’We werden voorspelbaar'Feyenoord weet nipt voor te blijven op ADO Den Haag. De Rotterdammers winnen met 3-2 voor eigen publiek in de Kuip,
15/09 21u15  Drama Leende door woede om geschrapt rondjeTijdens een autocross-evenement in Leende is vanmiddag een auto het publiek ingereden. Er ontstond een grote ruzie toen de laatste ronde van het evenement werd afgelast.
15/09 21u00  Woede op organisatie aanzet tot drama LeendeTijdens een autocross-evenement in Leende is vanmiddag een auto het publiek ingereden. Er ontstond een grote ruzie toen de laatste ronde van het evenement werd afgelast.
15/09 20u15  ’Man reed opzettelijk op publiek autocross in’Bij een crosswedstrijd in het Brabantse Leende zijn drie ernstig gewonden gevallen toen een deelnemer opzettelijk op het publiek inreed. De man was het volgens de organisatie niet eens met het schrappen van een rondje vanwege te veel stofvorming. „We moesten de auto met zijn allen tegenhouden, want hij wilde nog steeds door. Er was even totale paniek”, zegt Rowin de Bruijn van de organiserende crossvereniging De Kempen.
15/09 19u45  Waarschuwing medici: ’Gebrekkige uitwisseling dossiers gevaarlijk’Medisch specialisten waarschuwen dat een gebrekkige uitwisseling van gegevens uit de elektronische patiëntendossiers (EPD) door verschillende zorginstellingen een dagelijks gevaar vormt voor hun patiënten.
15/09 19u45  Voor miljoenen aan amfetamine in auto RoelofarendsveenOp de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen heeft de politie een automobilist met 110 liter pure amfetamine aangehouden. De politie schat de waarde van deze hoeveelheid amfetamine, ook wel bekend als speed, op 2,8 miljoen euro.
15/09 19u30  Pistool op het toilet: ’Te gek voor woorden’De familie Rakhorst uit het Noord-Veluwse dorp Heerde blikt vol verbazing terug op wat afgelopen zaterdag een rustig avondje tv-kijken met het gezin en ’aanhang’ had moeten zijn. „Opeens een luide knal. Maar twee meter af van me bleek er een auto tegen de woning gereden”, vertelt de vrouw des huizes.
15/09 18u45  Auto rijdt op publiek in bij autocross Leende: 4 gewondenUpdate 18.40 uur - Een raceauto is in het Brabantse Leende op het publiek ingereden na afloop van een autocross-evenement. Er zijn meerdere gewonden. De bestuurder en een tweede verdachte zijn aangehouden.
15/09 18u30  Stam: 'We hadden het een stuk beter moeten doen'Feyenoord weet nipt voor te blijven op ADO Den Haag. De Rotterdammers winnen met 3-2 voor eigen publiek in de Kuip,
15/09 18u30  ’Auto rijdt op publiek in bij autocross: meerdere gewonden en vechtpartij’Update 18.24 uur - Een raceauto is in het Brabantse Leende op het publiek ingereden na afloop van een autocross-evenement. Er zijn meerdere gewonden. De bestuurder en een tweede verdachte zijn aangehouden.
15/09 18u30  Strijbeek huilt om ’afschuwelijk drama’Buren Leo en Netty van Dongen zijn geschokt door de uitslaande brand in een houten boswoning bij het Brabantse dorpje Strijbeek, waarbij zaterdagnacht twee jongetjes van 6 en 9 in de vuurzee omkwamen.
15/09 18u15  ’Auto rijdt op publiek in bij autocross: meerdere gewonden, vechtpartij’Update - Bij een incident op een autocross-evenement in het Brabantse Leende is een auto het publiek ingereden. Er zijn meerdere gewonden. De bestuurder en een tweede verdachte zijn aangehouden.
15/09 18u00  ’Auto rijdt op publiek in bij autocross’Update - Bij een incident op een autocross-evenement in het Brabantse Leende zou een auto het publiek zijn ingereden. Er zijn meerdere gewonden. De bestuurder is aangehouden.
15/09 17u45  Auto rijdt publiek in bij autocrossBij een autocross-evenement in Leende zou een auto het publiek zijn ingereden. Ook zou er zijn gevochten. Er zijn meerdere gewonden.
15/09 17u31  Politie Rotterdam neemt Ferrari trouwstoet in beslagDe politie in Rotterdam heeft een peperdure Ferrari in beslag genomen omdat de bestuurder meereed in een trouwstoet die veel overlast veroorzaakte, terwijl de documenten niet in orde waren.
15/09 17u00  ’Oudere man neergestoken bij kaartautomaat station Heemskerk: dader gezocht’Een oudere man is zondagmiddag mishandeld en vermoedelijk gestoken bij station Heemskerk. De politie zoekt een man van ongeveer 35 jaar. Er is een burgernetbericht uitgegaan.
15/09 16u45  Alleen met kale egel gaat het goedDe telefoon van de egelopvang in Papendrecht rinkelt rond deze jaarperiode welhaast onophoudelijk. Kirsten van Doorn, dierenverzorger en leidinggevende, houdt de wacht en beantwoordt rustig alle vragen van bezorgde bellers die er ’eentje gevonden’ hebben.
15/09 16u31  Politie: kom niet in de buurt gaslek, er is kans op ontploffingBij een gaslek in het Drentse plaatsje Nieuw-Dordrecht zijn meerdere huizen ontruimd. Mensen wordt gevraagd uit de buurt te blijven. Er is ontploffingsgevaar.
15/09 16u16  Trucker gruwelijk in de foutEen man en vrouw weet niet wat hun overkomt wanneer een vrachtwagenchauffeur met bijzondere lading op de A2 bij Den Bosch meerdere regels aan z'n laars lapt. Ook iets gefilmd op de weg? Mail ons via verkeer@telegraaf.nl
15/09 16u01  ’VS wil Syriëgangers koste wat kost in Europa hebben’De Verenigde Staten hebben Nederland en andere Europese landen sinds vorig jaar „tientallen keren en op vele niveaus” hulp aangeboden om Syriëgangers en hun familieleden terug te halen. Dat bericht NRC Handelsblad op basis van mails van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.
15/09 16u01  Dieven zijn totaal niet gestoord: 40 wasmachines wegDieven in Gelderland hebben tientallen wasmachines kunnen ontvreemden bij een inbraak in Wezep.
15/09 15u31  ’Onze kleinkinderen zullen vol plastic zitten’Reiskoffers, vloerkleden, speelgoed, auto-onderdelen en keukengerei; bedenk het, en het ligt op de bodem van de Noordzee, zo bleek toen hardwerkende vrijwilligers op expeditie gingen. Ze slaken een noodkreet. „Er is een onzichtbare plastic soep.”
15/09 15u16  ’Noordzee heeft een onzichtbare plastic soep’Reiskoffers, vloerkleden, speelgoed, auto-onderdelen en keukengerei; bedenk het, en het ligt op de bodem van de Noordzee, zo bleek toen hardwerkende vrijwilligers op expeditie gingen. Ze slaken een noodkreet. „We moeten ons afvragen: wat willen we nu? Onze kleinkinderen zitten straks vol plastic.”
15/09 14u45  Reiskoffers van bodem Noordzee gehaaldEen team van vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft tijdens een negendaagse duikexpeditie 2500 kilo afval uit de Noordzee geborgen. Het gaat onder meer om kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen, evenals om zogenoemde spooknetten. „Duikers troffen van alles aan wat duidelijk niet in onze zee hoort”, aldus de stichting.
15/09 14u01  Brandweer wilde levens redden, maar kon niets doenBuren Leo en Netty van Dongen zijn geschokt door de uitslaande brand in een houten boswoning bij het Brabantse dorpje Strijbeek, waarbij zaterdagnacht twee jongetjes van 6 en 9 in de vuurzee omkwamen.
15/09 13u45  CDA’er Heerma: ’Woningmarkt is kapot’CDA-fractieleider Pieter Heerma wil de marktwerking in de huizensector terugschroeven. Volgens hem is de woningmarkt ’kapot’ en moeten bouwers, investeerders, verhuurders en de overheid ’meer ten dienste gaan staan’ van de samenleving.
15/09 13u45  Drama Strijbeek: ‘Het begint nu pas door te dringen’Buurtbewoners zijn geschokt na het drama zaterdagnacht in het Brabantse Strijbeek. Bij een brand kwamen twee jongetjes om het leven.
15/09 13u00  ’Nederlander viel bij pakken bal’De Nederlandse toerist die zaterdag overleed nadat hij van een klif stortte in Calvià op Mallorca, zou zijn gevallen toen hij een bal wilde pakken. De 57-jarige man leunde op een reling om de bal te pakken die was weggerold, maar door onbekende oorzaak begaf de reling het. Dat melden Spaanse media. De man viel uiteindelijk 20 meter de diepte in en kwam op de rotsen terecht. Hij overleed aan zijn verwondingen.
15/09 12u30  Universiteit maakt het HBO’er moeilijkHbo’ers staan bij een op de vijf universitaire masteropleidingen voor een dichte deur. Als ze toch worden toegelaten, moeten ze een bittere pil slikken. „Universiteiten durven geen risico’s te nemen. Het gaat om geld.”
15/09 12u15  Klojo-trucker richt ravage aanBizarre ongelukken gefilmd: deze De Vijf bestaat uit een lading heftige vrachtwagenvideo’s.
15/09 12u01  Tieners dumpen wapen in wc buurtbewoner na crashTwee inzittenden van een auto die in het Gelderse Heerde tegen een woning was gereden, zijn aangehouden na een toiletbezoek bij een buurtbewoner.
15/09 11u00  Man slaat tanden uit de mond met boksbeugelBij een 19-jarige jongen uit Goes zijn zaterdagavond met een boksbeugel tanden uit de mond geslagen. Een 31-jarige plaatsgenoot is aangehouden, meldt de politie.
15/09 10u30  Meerderheid wil geen islamitische scholen meerZeven op de tien Nederlanders vinden dat scholen op islamitische grondslag in Nederland niet meer zouden mogen worden opgericht. Volgens 59 procent zouden alle scholen op basis van een religie in Nederland moeten worden afgeschaft. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.
15/09 09u45  Berging bommenwerper eerste in lange reeksMet het opgraven van een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog wordt dinsdag in het Limburgse Pey een begin gemaakt met een jaren durend project om tientallen oorlogstoestellen en vermiste bemanningsleden te bergen. Het kabinet trok hier 15 miljoen euro voor uit.
15/09 09u45  Twee jongens (6 en 9) omgekomen bij brand in StrijbeekBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om een 6-jarig jongetje en een jongen van negen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
15/09 09u30  Twee kinderen (6 en 9) omgekomen bij brand in StrijbeekBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om een 6-jarig jongetje en een jongen van negen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
15/09 09u01  ‘Wat oog jij afgezakt in die berg zijde’Op het filmfestival van Venetië is het weer een komen en gaan van sterren in geslaagde outfits - en minder geslaagde, zag topstylist Jeroen Kamphorst.
15/09 09u01  Boeren zijn ’Haagse fratsen’ beuBoze boeren zijn van plan op 1 oktober met trekkers naar Den Haag te rijden voor een luidruchtig protest. ,,We hebben de buik vol van alle negatieve verhalen die Haagse politici, media en activisten over ons rondstrooien”, klaagt schapenhouder Bart Kemp.
15/09 08u45  ’Oorlogsregeling NS blijft zoals die is’Lees meer >
15/09 08u15  Kruisspin opnieuw meeste geteldDe kruisspin is voor de zevende keer op rij het meeste geteld bij de jaarlijkse spintelling. Er werden in totaal 460 exemplaren in 75 tuinen en huizen geteld. Dat meldt het Kenniscentrum Insecten op de website Nature Today.
15/09 07u00  Twee kinderen omgekomen bij brand in StrijbeekBij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
14/09 23u30  Nederlander dood door val van klif op MallorcaEen Nederlandse man van ongeveer 60 jaar oud is op het Spaanse toeristeneiland Mallorca om het leven gekomen doordat hij 20 meter omlaag viel op een klif.
14/09 22u15  Buren: ’Man stak zwangere echtgenote in brand’De fatale brand in een complex aan de Haarlemse Rudolf Steinerstraat, waardoor iemand omkwam en een groot aantal appartementen moest worden ontruimd, zou zijn aangestoken.
14/09 22u00  VN-topman in Nederlandse heli over Bahama’sAntónio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, is zaterdag in een Nederlandse Cougar-helikopter over Abaco gevlogen. Op Abaco geven Nederlandse militairen noodhulp; het is een van de eilanden van de Bahama’s die zwaar werden getroffen door orkaan Dorian.
14/09 20u31  Jeroen smult bij het zien van PorschesJeroen van de Boom organiseerde samen met vrienden een bijeenkomst voor Porsche-liefhebbers. Het walhalla voor elke auto-eigenaar met een luchtgekoelde motor achterin.
14/09 20u31  ’Huur van ambtswoning Halsema verre van marktconform’De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema stelde vandaag in een reactie op het debat dat was aangevraagd na het herbergen van een verboden wapen in de ambtswoning, dat zij voor bewoning van het pand een marktconforme huur betaalt. Dat is geenszins het geval, zegt de Amsterdamse makelaar Sven Heinen.
14/09 20u00  Expat wil Westertoren zwijgen opleggenEen expat, die onlangs in de Amsterdamse binnenstad is gaan wonen, wil dat de Westertoren ’s nachts geen klokgeluiden meer maakt.
14/09 19u45  Zwager Tob Cohen gearresteerdDe zwager van Tob Cohen is zaterdag gearresteerd door de Keniaanse politie. Rechercheurs hebben de overtuiging dat de broer van Sarah W., achter de tralies op verdenking van moord op haar Nederlandse echtgenoot, ook een rol heeft gespeeld bij het drama.
14/09 19u15  Protocol voor wapens staat gewoon op de websiteRobert Oey had kunnen weten wat het protocol is rond (nep)wapens voor filmgebruik. Het staat uitgebreid beschreven op de gemeentesite amsterdam.nl. Een voorwaarde is dat wapens na gebruik in een kluis bewaard moeten worden en dat de politie, indien gewenst, een kluiscontrole kan uitvoeren.
14/09 19u00  ’Maup Caransa had bluf, branie en Amsterdamse humor’De biografie Maup Caransa, vastgoedmagnaat uit Amsterdam is uit. Wim Pelt, die aan de hand van de levensloop van deze illustere ondernemer een historisch overzicht wil geven van de wederopbouwjaren, vertelt dat hij een pijnlijke ontdekking deed.
14/09 19u00  Politie greep al zeker 15 keer in bij trouwstoetenDe politie heeft dit jaar al zeker bij vijftien trouwstoeten moeten ingrijpen. De bruiloftsgasten reden asociaal, te hard, toeterden onnodig, staken vuurwerk af of gebruikten hun telefoon tijdens het rijden. Met als dieptepunt een agent in Rotterdam die twee weken geleden werd neergeslagen.
14/09 17u30  Halsema: politie vroeg niet om huiszoekingIn de Amsterdamse ambtswoning waar burgemeester Femke Halsema met haar partner Robert Oey en haar kinderen woont is geen huiszoeking uitgevoerd door de politie nadat de burgemeesterszoon was opgepakt met een onklaar gemaakte revolver. Volgens Halsema heeft de politie daar geen verzoek toe gedaan.
14/09 17u15  Slachtoffers ongeval A73 zijn FransenDe vijf inzittenden van de bus die vrijdagochtend verongelukte op de A73 bij het Limburgse Belfeld, zijn mannen uit Frankrijk. Het ongeval kostte twee mannen van 18 en 20 jaar het leven, drie anderen van 25, 20 en 25 jaar liggen zwaargewond in het ziekenhuis.
14/09 16u31  Beduusde vlogger Ties: ’Het komt goed’„Dit waren de meest hectische dagen die ik ooit heb meegemaakt.” Zo blikt vlogger Ties Granzier (20) terug op zijn arrestatie deze week na een ’bezoek’ aan het streng beveiligde Area51 in Nevada. In een video-update vertelt de jonge Limburger over zijn belevenissen in de Amerikaanse gevangenis.
14/09 15u46  Agent gewond na steekpartij Haarlem: 5 aanhoudingenIn Haarlem zijn vijf mensen aangehouden na een steekpartij. Een agent raakte gewond doordat een van de verdachten zich hevig verzette bij zijn aanhouding, meldt de politie.
14/09 15u15  Penoza-film: 'Het wordt vetter dan de serie'Voor het eerst hebben de makers van de film Penoza de trailer getoond aan het publiek. De hoofdrolspelers raken geëmotioneerd bij het zien van de beelden.
14/09 13u45  Urn met as gevonden in Almelose kringloopwinkelIn kringloopwinkel Wawollie in Almelo hebben medewerkers een lugubere vondst gedaan. Een kleine urn, bijna vol met as van een overledene en handgeschreven briefje waarop een datum staat, dook op tussen een verzameling ingebrachte boeken. „Ja, daar stonden we toch wel even van te kijken”, zegt filiaalchef Peter de Leeuw.
14/09 13u45  Steekpartij op vakantiepark OverijsselOp een vakantiepark in het Overijsselse Gramsbergen is een persoon neergestoken. Een man die op het park verblijft, is als verdachte aangehouden.
14/09 13u30  Steekpartij op vakantiepark Overijssel:Op een vakantiepark in het Overijsselse Gramsbergen is een persoon neergestoken. Een man die op het park verblijft, is als verdachte aangehouden.
14/09 13u15  Opgepast: extra controles op ongeluksweg A15 bij RotterdamOm het aantal ongelukken op de A15 tussen het Vaanplein en Hoogvliet in Rotterdam terug te dringen gaat de politie in ieder geval tot en met november intensief controleren op snelheid, telefoongebruik, alcohol en drugs.
14/09 13u00  Boetes voor trage trouwstoetgangers op A50Deelnemers aan een trouwstoet zijn vrijdagmiddag bekeurd voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid op de A50 bij Veghel. Politiemensen kwamen in actie na een melding dat diverse auto’s op de snelweg langzaam zouden rijden en stilstonden op de vlucht- en invoegstrook ter hoogte van de afslag Veghel-Noord, maakte de politie zaterdag bekend.
14/09 13u00  Tientallen veteranen met psychische nood dakloosIn Nederland leven tientallen veteranen op straat of in de daklozenopvang. Het gaat om veteranen die na terugkeer van hun militaire missies in het buitenland kampen met ernstige psychische problemen, waarmee ze niet adequaat worden geholpen. De Volkskrant komt tot dat aantal na gesprekken met hulpverleners, advocaten, veteranen en het Leger des Heils.
14/09 12u30  ‘Onderwijs mist stoere mannen voor de klas’David Stam volgde voor zijn documentaire kinderen uit Den Haag die door slechte invloeden van buitenaf kans maken het verkeerde pad op te gaan. In een gesprek legt hij uit hoe Nederland voor minder ontsporingen kan zorgen.
14/09 12u30  Minderjarige jongens op scooter rijden agente omverEen agente is vrijdagavond in het centrum van Enschede aangereden door twee minderjarige jongens op een onverlichte scooter. De vrouw gaf het duo tevergeefs een stopteken. „Zij stopten niet, maar reden recht op haar af”, meldt de politie zojuist. De agente heeft aangifte gedaan.
14/09 12u00  ’Wapenbezit zonder vergunning een strafbaar feit’Het OM en de politie Amsterdam weigeren iets te zeggen over het nieuws dat het nepwapen waarmee de vijftienjarige zoon van Femke Halsema werd aangehouden, van zijn vader Robert Oey is.
14/09 12u00  Burgemeester op matje geroepenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam moet tekst en uitleg geven aan de Amsterdamse gemeenteraad nu haar partner, Robert Oey, in een interview in NRC heeft aangegeven dat het wapen waarmee de burgemeesterszoon werd opgepakt in de ambtswoning lag en een onklaar gemaakte revolver betreft.
14/09 11u45  Halsema op matje geroepenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam moet tekst en uitleg geven aan de Amsterdamse gemeenteraad nu haar partner, Robert Oey, in een interview in NRC heeft aangegeven dat het wapen waarmee de burgemeesterszoon werd opgepakt in de ambtswoning lag en een onklaar gemaakte revolver betreft.
14/09 11u15  Gullit in gevangenis: ‘Heel confronterend’Edward van Gils wil met zijn initiatief Streetkings mensen op het rechte pad houden of te krijgen. Hij werkt samen met (voormalig) profvoetballers om dit voor elkaar te krijgen.
14/09 11u15  Weekend zon: heerlijk nazomerenNederland ontwaakt zaterdag met een heerlijk nazomer zonnetje. In de loop van de dag ontstaan er enkele stapelwolken, maar het blijft droog: genieten geblazen.
14/09 11u00  Man (55) komt om door ongeluk in SerooskerkeEen 55-jarige man uit Serooskerke (Schouwen-Duiveland) is zaterdagmorgen om het leven gekomen door een ongeluk bij de Schelphoek in zijn woonplaats.
14/09 10u15  Bizar gedrag moordverdachtePeter K, de verdachte in de zaak-Tob Cohen die na zijn aanhouding al snel doorsloeg en aanwees waar het lichaam van de Nederlander lag, verkeerde in een vechtscheiding met zijn rijke vrouw. Hij had volgens zijn ex losse handjes, dronk grote hoeveelheden alcohol én ging vreemd met jonge vrouwen. Dat is, bizar genoeg, exact waar Sarah W. haar echtgenoot van beschuldigde.
14/09 09u45  Man (36) uit Mierlo gepakt voor bekladden oorlogsgravenDe politie heeft zaterdagochtend in Mierlo een man opgepakt die ervan wordt verdacht graven en monumenten op het Britse oorlogskerkhof bij het Brabantse dorp te hebben beklad met onder meer een hakenkruis. De 36-jarige inwoner van Mierlo werd om 6.15 uur in zijn woning aangehouden, maakte de politie bekend. De man wordt zaterdag nog verhoord.
14/09 09u45  ‘Zeker omdat we buitenlanders zijn!’In De Kwestie: steeds meer jongeren lopen met wapens rond. Is preventief fouilleren een goede oplossing?
14/09 09u16  Ook in Nederland klachten door e-sigaret: snel bloed ophoestenOok in Nederland hebben mensen kwalen opgelopen door vermoedelijk het gebruik van de elektronische sigaret. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) aan Nieuwsuur. De vereniging heeft deze week een enquête uitgezet onder de 1100 leden. Binnen drie dagen kwamen er drie meldingen binnen.
14/09 09u00  Meerdere gewonden bij steekincident HaarlemBij een steekincident in het centrum van Haarlem zijn zaterdagochtendmeerdere gewonden gevallen.
14/09 08u30  Kwart noemt Rutte ideale premierskandidaatPremier Mark Rutte is voor veel kiezers nog steeds de ideale premierskandidaat. Uit een peiling in opdracht van de Volkskrant blijkt dat Rutte voor een kwart van de kiezers de eerste of tweede keus is. Zijn partijgenoot, VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff, volgt op afstand met 15 procent en PvdA-kopstuk Frans Timmermans komt met 14 procent op de derde plaats.
14/09 08u01  Dit lukt je geen tweede keerHeb jij een mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
14/09 07u45  Wapen zoon Halsema was van vaderHet wapen waarmee de zoon van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam deze zomer werd aangehouden was afkomstig van zijn vader Robert Oey.
14/09 07u30  Verzet tegen nachttrein op halve krachtDit najaar worden er praktijkproeven gedaan met het rijden van treinen op lagere snelheid om hinder voor omwonenden van het spoor te verminderen. Dat effect op lawaai en trillingen moet nog worden gemeten, maar vervoerders en verladers zien er al voor de test is begonnen niets in.
14/09 07u15  Asielzoekers tijdelijk naar landgoed DuinrellOp het landgoed Duinrell in Wassenaar worden vanaf eind deze maand tot eind maart volgend jaar asielzoekers opgevangen. Het gaat om maximaal 930 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
14/09 07u00  Darmbacterie dol op euroRoemeense bankbiljetten zitten onder de bacteriën, de poepbacterie nestelt zich graag in papieren euro’s en wie een Amerikaanse dollar uit zijn portemonnee haalt, riskeert in aanraking te komen met de ziekenhuisbacterie MRSA. Met die ontdekking sleepte de Nijmeegse hoogleraar Andreas Voss de Ig Nobelprijs in de wacht.
14/09 07u00  Stormseizoen: Rijkswaterstaat test MaeslantkeringTer voorbereiding op het stormseizoen sluit Rijkswaterstaat zaterdag, bij wijze van test, de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Bij deze jaarlijkse ’functioneringssluiting’ wordt gekeken of de deuren van de stormvloedkering goed functioneren. Naar de testsluiting komen jaarlijks duizenden mensen kijken.
14/09 07u00  PostNL wil ook de zorg gaan bezorgenPostNL wil komende jaren de totale logistiek van de zorg overnemen. Vanwege de bezuinigingen en personeelstekorten in die sector zullen steeds meer patiënten noodgedwongen thuis worden behandeld.
14/09 05u31  Lekker gluren zonder gêneNiets is leuker dan ergens ongegeneerd binnen mogen kijken. Dat verklaart het succes van Open Monumentendag waar jaarlijks een miljoen mensen ruim vijfduizend opengestelde monumenten bezoeken. Hoewel het thema dit jaar ’Plekken van plezier’ is, openen ook oude gevangenissen, bunkers en monumentale woonhuizen weer hun deuren.
14/09 01u00  Wilders: ’Ik ben nog lang niet met ze klaar’Rond het proces tegen de ’minder Marokkanen’-uitspraak van Geert Wilders stond deze week alles op zijn kop. Explosieve mails tonen aan dat ambtenaren van het ministerie van Justitie zich inhoudelijk bemoeiden met de vervolging van de PVV-voorman. De coalitie hield met Denk een debat over de kwestie tegen, tot na de uitspraak in oktober. In een exclusief interview met De Telegraaf voorspelt Wilders zwaar weer voor het kabinet.
13/09 22u00  Britt stelt seksvraag aan Linda de MolEen liedje van Corry Konings brengt de schunnige kant van Linda de Mol naar boven. De hele uitzending van Ik Hou van Holland is zaterdag om acht uur te zien bij SBS6.
13/09 21u15  Amsterdamse toeristen massaal in de warDe I Amsterdam Store op Amsterdam Centraal staat drie weken in het teken van Den Haag. Op die manier hoopt de hofstad toeristen te lokken. Maar die snappen er bar weinig van.
13/09 20u30  Onderzoek naar misstanden politie Den HaagBij het Haagse politiebureau Hoefkade in de Schilderswijk is mogelijk sprake van misstanden. Na meldingen hierover van politiemedewerkers is hiernaar begin dit jaar een onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich op „ontoelaatbaar gedrag richting burgers en tussen collega’s onderling” binnen het politieteam.
13/09 20u01  ‘Dest is verloren voor Oranje’Sergiño Dest heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2022. Maar chef voetbal Valentijn Driessen denkt niet dat we hem ooit gaan zien bij het Nederlands elftal. Dat en meer in deze vooruitblik op het eredivisieweekend.
13/09 20u01  Vrouw uit Ermelo belde kort voor haar dood met politieDe 57-jarige vrouw die woensdagavond mogelijk door haar partner is omgebracht in hun huis aan de Magnolialaan in Ermelo, heeft eerder die avond gebeld met de politie. Ze voelde zich niet veilig en vroeg de politie om advies.
13/09 20u01  Minnaar van Sarah W. wees politie op lichaam Tob CohenNa bijna twee maanden van martelende onzekerheid, kwam vanmiddag totaal onverwachts duidelijkheid over het lot van de sinds 20 juli vermiste Tob Cohen. Het lichaam van de oud-topman van Philips werd in de septic tank van zijn villa in de Keniaanse hoofdstad Nairobi aangetroffen. Ene Peter K. zorgde voor de doorbraak.
13/09 19u45  Lichaam van Tob Cohen in plastic getapetNa bijna twee maanden van martelende onzekerheid, kwam vanmiddag totaal onverwachts duidelijkheid over het lot van de sinds 20 juli vermiste Tob Cohen. Het lichaam van de oud-topman van Philips werd in de septic tank van zijn villa in de Keniaanse hoofdstad Nairobi aangetroffen. Ene Peter K. zorgde voor de doorbraak.
13/09 19u45  Gênant moment tijdens vulgaire poolpartyEen vakantieganger wil tijdens een poolparty in Lloret de Mar indruk maken op z'n vriendin. Maar zij is duidelijk niet van z'n gedrag gediend. Dit is de laatste aflevering van de zomerserie 'Lloret is van Ons'.
13/09 19u30  ’Fysiek én mentaal sterker dan voor zwangerschap’Onlangs werd bekend dat voormalig nummer één tennisster van de wereld, Kim Clijsters (36), na zeven jaar en drie kinderen later een comeback maakt. En zij is niet de enige: er zijn meer moeders die hebben bewezen dat een carrière als topsporter na een zwangerschap geen verloren zaak is.
13/09 19u01  Drie miljard extra lastenverlichting in uitgelekte miljoenennotaOpnieuw economische groei, hoge werkgelegenheid en een staatsschuld die onder de vijftig procent duikt. De miljoenennota voor 2020 ademt optimisme, belooft drie miljard extra lastenverlichting en kondigt officieel een investeringsfonds aan dat het verdienvermogen van Nederland voor de langere termijn moet garanderen. De Telegraaf kan vandaag wederom als eerste over het nog geheime document berichten.
13/09 18u45  WOZ-waarde: 'Controleer en maak bezwaar!'De WOZ-waarde gaat door het dak. Met 7,8 procent is dit de grootste stijging sinds jaren. Joyce Donat van de Consumentenbond geeft tips.
13/09 18u00  Grapperhaus: procedure Van Laarhoven gestartDe kans dat voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven in Nederland zijn straf mag uitzitten, is weer gegroeid. Nederland is een procedure begonnen om de in Thailand veroordeelde Nederlander in Nederland zijn straf te laten uitzitten, laat minister Ferd Grapperhaus (Justitie) weten.
13/09 18u00  KLM Open: Voor elk wat wilsHet is dringen geblazen rond de groep van Joost Luiten, waar een paar duizend toeschouwers zoeken naar een plekje om een glimp van de thuisfavoriet op te vangen. In de Albatros VIP-lounge wordt tegelijk de champagne ontkurkt, waar de gezellige foodtrucks in de baan niet om klandizie verlegen zitten. En wie zelf wil ’swingen’ kan terecht bij ’Sla je Wereldbal’ in het KLM Open Village, waar je kans maakt op twee vliegtickets.
13/09 17u30  Minder vliegen, en meer in de snelle treinKLM vliegt nu dagelijks vijf keer naar Brussel, dat wordt volgend jaar vier keer. ,,Voor ons is dit een grote stap”, zegt topman Pieter Elbers. Die geschrapte vlucht moet vervangen worden door de snelle trein in samenwerking met NS en Thalys.
13/09 17u15  ’Jongens van club lagen op fietspad te huilen’Inwoners uit de grensstreek van Groningen en Drenthe zijn vrijdag zwaar aangeslagen, nadat voetballers van v.v. Buinen donderdagavond tegen middernacht in Stadskanaal bij een eenzijdig verkeersongeval verongelukten of ernstig gewond raakten. Getuigen spreken van ’een drama met grote impact in de kleine gemeenschap’.
13/09 17u15  ‘Medeverdachte wees plek lichaam Tob Cohen aan’Misdaadverslaggever John van den Heuvel is in Nairobi bij het huis van Tob Cohen, waar zijn lichaam in een septic tank is gevonden. De zus van Tob Cohen is verslagen door het nieuws, vertelt Van den Heuvel. Hij was erbij toen ze het hoorde.
13/09 17u00  Rutte over weghalen Gouden Eeuw: ’Wat een onzin!’Het plan van Museum Amsterdam om de term ’Gouden Eeuw’ voortaan in de ban te doen valt in slechte aarde bij premier Rutte. „Wat een onzin”, reageert hij tijdens zijn wekelijke persconferentie na afloop van de ministerraad. „Daar kan ik helemaal niks mee.”
13/09 16u30  Tang maakt Olcay weer gelukkigEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
13/09 16u30  Politie: ontsnapte tbs’er Van E. is opgepaktDe tbs’er die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, is de Barneveldse kindermisbruiker Harry van E. Hij is vrijdag gearresteerd door de politie.
13/09 16u15  Lichaam Tob Cohen gevonden in septic tankHet lichaam van de 60 dagen vermiste Nederlandse ondernemer Tob Cohen is vrijdag gevonden in een septic tank naast zijn villa. Dat bevestigt de Keniaanse politie ter plaatse aan een verslaggever van De Telegraaf. De politie ontdekte het lichaam na uitgebreid onderzoek. Tobs zus Gabrie is zojuist bij de villa gearriveerd.
13/09 16u00  Lichaam Tob Cohen gevondenHet lichaam van de vermiste Nederlandse ondernemer Tob Cohen is vrijdag gevonden in een septic tank naast de villa van de oud-topman van Philips in Kenia. Dat bevestigt de Keniaanse politie aan De Telegraaf. De politie ontdekte het lichaam na uitgebreid onderzoek.
13/09 16u00  Bruins: sorry voor opmerking over depressieMinister Bruins (Medische Zorg) krijgt de wind van voren vanwege een reactie die hij gaf op de alternatieve Troonrede van ’kinderkoning’ Yusuf Khalid.
13/09 15u45  Miljoenennota uitgelekt: ‘Forse stijging koopkrachtcijfers’De Telegraaf heeft de miljoenennota weten te bemachtigen. Wouter de Winther, chef parlementaire redactie, vertelt wat er allemaal in staat.
13/09 15u45  'Koopkrachtplus kabinet is een truc'- In aanloop naar Prinsjesdag spreken Martin Visser en Herman Stam voor de podcast Kwestie van Centen met de mensen die er deze weken echt toe doen. In deze aflevering is Henk Nijboer te gast, de financiële man van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. 'Onze kritiek op dit kabinet is steeds geweest dat het kiest voor grote ondernemingen door aan hen miljarden lastenverlichting te geven. Het lijkt alsof het kabinet iets bijbuigt, maar het zijn vooral begrotingstrucs.' Luister de podcast hieronder, of abonneer je gelijk via Spotify, iTunes of je eigen podcast-app.
13/09 15u30  Koopkracht werkenden fors omhoogDe koopkrachtstijging voor werkenden komt komend jaar uit op 2,4 procent. Mensen met een uitkering gaan er 1,2 procent op vooruit, gepensioneerden 1,1 procent.
13/09 15u30  Miljoenennota weer uitgelekt bij De TelegraafOpnieuw economische groei, hoge werkgelegenheid en een staatsschuld die onder de vijftig procent duikt. De Miljoenennota voor 2020 ademt optimisme, belooft drie miljard extra lastenverlichting en kondigt officieel een investeringsfonds aan dat het verdienvermogen van Nederland voor de langere termijn moet garanderen. De Telegraaf kan vandaag wederom als eerste over het nog geheime document berichten.
13/09 15u30  In totaal 262.000 euro in plafond en machines BeverwijkBij de grote antiwitwasactie in Beverwijk, die donderdagmiddag begon en tot in de late avond doorliep, is in totaal 262.000 euro in beslag genomen. Ook zijn administraties, onder meer van ondergronds bankieren, geldtelmachines, vervalste smartphones van bekende merken en een lading gestolen lampen meegenomen, meldt het Openbaar Ministerie. Het geld zat verstopt in de telmachines en in een systeemplafond.
13/09 15u30  Vijf vragen over Gouden EeuwHet Amsterdam Museum doet de term De Gouden Eeuw in de ban. Het is te weinig inclusief en negeert de schaduwkant van de Gouden Eeuw, zoals oorlog, armoede en mensenhandel.
13/09 14u45  Nieuwe rekenmethode stikstof: projecten kunnen weer startenVergunningen voor nieuwe en uitbreidingsprojecten waar de natuur geen last van heeft, komen vanaf maandag weer op gang. Dat kondigt minister Schouten (Landbouw) aan.
13/09 14u45  Politie deelt naam en foto ontsnapte tbs’erDe tbs’er die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, is de Barneveldse kindermisbruiker Harry van Eijk. Bij zijn laatste veroordeling stelde de rechter dat hij ’steeds sluwer’ werd en daardoor gevaarlijker, met name voor jonge meisjes. De politie is bezig met een klopjacht om de man, die op de fiets is ontsnapt, te vangen, en heeft zijn foto gedeeld.
13/09 14u15  ‘Dit is een aanval op onze geschiedenis’Het Amsterdam Museum verwijderd de term ‘Gouden Eeuw’. Volgens verslaggever en historicus Wierd Duk is het een aanval op onze cultuur.
13/09 14u15  Uit tbs-kliniek ontsnapte pedo ’werd steeds sluwer’De tbs’er die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, is de Barneveldse kindermisbruiker Harry van E. Bij zijn laatste veroordeling stelde de rechter dat hij ’steeds sluwer’ werd en daardoor gevaarlijker, met name voor jonge meisjes. De politie is bezig met een klopjacht om de man, die op de fiets is ontsnapt, te vangen.
13/09 14u00  Grote brand in asbestpandIn het Gelderse Beneden-Leeuwen woedt een grote brand in een kringloopwinkel. In het dak van het volgens de brandweer grote pand zit asbest. De brandweer verricht metingen om erachter te komen of het schadelijke spul vrijkomt. Vanwege de brand is de provinciale Van Heemstraweg, een belangrijke verkeersader, ter hoogte van Beneden-Leeuwen afgesloten.
13/09 14u00  Bestuurder monstertruck Haaksbergen moet cel inDe bestuurder van de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed, moet definitief zijn celstraf uitzitten. Mario D. werd in mei vorig jaar door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.
13/09 13u01  Minister Bruins krijgt wind van voren om depressie-opmerkingMinister Bruins (Medische Zorg) krijgt de wind van voren vanwege een reactie die hij gaf op de alternatieve Troonrede van ’kinderkoning’ Yusuf Khalid.
13/09 13u01  Woede en ongeloof om hakenkruis oorlogskerkhofWoede, ergernis en ongeloof in het Brabantse Mierlo. Net voor de herdenking van 75 jaar bevrijding hebben onverlaten op grote schaal graven beklad op het oorlogskerkhof aan de Geldropseweg. „Plaatsvervangende schaamte heb ik”, zegt Rob Mathijsse van de organisatie War Wheels, die uitgerekend vandaag een klas met kinderen naar de begraafplaats vervoerd.
13/09 12u46  Uit tbs-kliniek ontsnapte pedo ‘werd steeds sluwer’De tbs’er die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte uit de Nijmeegse Pompekliniek, is de Barneveldse kindermisbruiker Harry van E. Bij zijn laatste veroordeling stelde de rechter dat hij ’steeds sluwer’ werd en daardoor gevaarlijker, met name voor jonge meisjes. De politie is bezig met een klopjacht om de man, die op de fiets is ontsnapt, te vangen.
13/09 12u30  Amsterdam CS kleurt Haags groen-geelStation Amsterdam Centraal kleurt de komende drie maanden groen-geel, de kleuren van hofstad Den Haag.
13/09 12u15  Getuige kofferbakmoord: Caroline (35) levend in brand gestokenCaroline van Toledo (35) leefde nog toen haar auto - waarin zij in de kofferbak lag vastgebonden - in brand werd gestoken. Verdachte Leon van M. en zijn broer hadden de vrouw in haar huis in Oostvoorne mishandeld en dachten dat zij dood was. Toen ze de auto naar een bosgebied hadden gereden en Van M. de klep opendeed, zag hij dat ze nog leefde toen ze begon te krijsen. Hij overgoot daarop de auto met benzine en stak hem in brand.
13/09 12u01  Chantal biecht op: we hebben gelogen!Chantal Janzen en Tijl Beckand luisterden niet naar RTL toen duidelijk werd dat ze samen Dancing With The Stars gingen doen. Elke zaterdag om 20:00 te zien op RTL 4.
13/09 12u01  Ontsnapte tbs’er blijkt veroordeelde pedofielDe tbs'er die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is een Barneveldse kindermisbruiker die in 2013 werd veroordeeld. Dat bevestigt woordvoerder Jeichien de Graaff van het Openbaar Ministerie.
13/09 12u01  Getuigen beschuldigen oude vriend van kofferbakmoordTwee getuigen die vrijdag moesten verschijnen in de rechtszaak over de kofferbakmoord in 2005, blijven stellig bij hun verklaringen dat Leon van M. (42) hen jaren geleden heeft verteld dat hij de dader is. Ze stapten in 2015 naar de politie nadat ze een emotionele oproep van de moeder van de vermoorde Caroline van Toledo op televisie hadden gezien, vertelden ze in de rechtbank in Rotterdam.
13/09 11u45  Tieners opgepakt om mogelijk vuurwapen in klasEen 16-jarige jongen en even oud meisje zijn vrijdagochtend op een school in Delft aangehouden, na een melding dat een student een vuurwapen bij zich had in een klaslokaal. Agenten troffen op de school aan de Brasserskade inderdaad een wapen aan, meldt de politie.
13/09 11u45  ’Haal migranten binnen om personeelstekort bouw te stoppen’Nederland moet overwegen om vakmigranten binnen te halen die aan de slag kunnen in de bouw. Dat stelt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. In de bouw dreigt namelijk een tekort van 60.000 medewerkers te ontstaan.
13/09 11u30  ’Waar eindigt dit? Straks moet zelfs Nachtwacht aangepast’Na Zwarte Piet, de VOC, ’besmette’ straatnamen van zeehelden, moet nu ook de term Gouden Eeuw eraan geloven. Te weinig inclusief, vindt het Amsterdam Museum. ’Waar eindigt dit?’
13/09 11u30  Boete voor loslopende pony’s in Brabants dorpDe eigenaar van twee loslopende pony’s mag voor een boete in de buidel tasten na klachten van buurtbewoners. De viervoeters liepen regelmatig vrij rond in het dorp Dorst in Noord-Brabant.
13/09 11u00  Onbekende Nederlandse band waanzinnig populair in ChinaZe hebben de naam een bescheiden volk te zijn, maar zodra de Nederlandse band Hippe Gasten langskomt, gaan veel Chinezen uit hun bol. De vaderlandse rockband voor ’oudere kinderen’ gaat regelmatig naar het verre Azië. Ook gisteren stapten de bandleden weer op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.
13/09 11u00  Oproep aan moskeescholen: ’Weiger inzage boeken’Islamitische weekendscholen moeten voortaan weigeren om inzage te geven in de lesboeken. Die oproep doet de Haagse politicus Arnoud van Doorn van de islamitische Haagse Partij van de Eenheid.
13/09 10u45  Uitspraak in Urgenda-zaak kan in stand blijvenDe uitspraak van het gerechtshof Den Haag dat de Nederlandse staat de uitstoot van broeikasgassen vóór het einde van 2020 met tenminste 25 procent moet verminderen ten opzichte van 1990, kan in stand blijven. Dat adviseren de plaatsvervangend procureur-generaal en advocaat-generaal Wissink aan de Hoge Raad.
13/09 10u30  Française verbreekt Nederlands snelfietsrecord: 124 km p/uDe Franse Ilona Peltier, studente van de Annecy University Institute of Technology, heeft vrijdag in Nevada het recente wereldsnelheidsrecord fietsen van Rosa Bas uit Utrecht verbroken met een snelheid van 124,1 kilometer per uur.
13/09 10u30  Gebakken uitjes terug om metaaldeeltjesLevensmiddelenbedrijf Go-Tan roept uit voorzorg twee partijen gebakken uitjes terug, omdat ze mogelijk metaaldeeltjes kunnen bevatten.
13/09 10u01  Advocaten Wilders hervatten pleidooiDe advocaten Geert-Jan en Carry Knoops hebben vrijdag hun pleidooi in het proces in hoger beroep tegen Geert Wilders hervat. De PVV-voorman staat terecht voor zijn verondersteld beledigende uitspraken over Marokkanen. Hij is vrijdag zelf niet in de rechtszaal aanwezig, wegens werkzaamheden elders.
13/09 09u45  Leon van M. opnieuw voor de rechter in kofferbakmoord OostvoorneWordt de roemruchte Oostvoornse kofferbakmoordzaak na vijftien jaar eindelijk opgelost? In de Rotterdamse rechtbank komen vandaag getuigen aan het woord die verklaringen over Briellenaar Leon van M. (42) zullen afleggen. Hij wordt verdacht van moord op apotheekboekhoudster Caroline van Toledo (35) uit Oostvoorne.
13/09 09u45  Knock-out geslagen agent: ‘Het was een droeftoeter’De agent die bij een trouwstoet in Rotterdam bewusteloos werd geslagen doet bij Jinek zijn verhaal. Bekijk hier het hele fragment.
13/09 09u45  Oorlogskerkhof Mierlo met hakenkruis bekladOnbekenden hebben graven, muren en de kapel van de Britse oorlogsbegraafplaats in Mierlo (Brabant) beklad. Op de binnenmuur van de kapel is een groot hakenkruis te zien, bevestigt de politie.
13/09 09u45  Spotify gaat om huisadres vragenStreamingdienst Spotify gaat de leden van een gezinsabonnement zo nu en dan vragen hun huisadres in te voeren. Zo wil het bedrijf misbruik voorkomen.
13/09 09u45  Twee doden, drie gewonden bij ongeluk met busje LimburgBij een ongeluk met een busje op de A73 bij het Limburgse Belfeld zijn twee doden gevallen en nog eens drie gewonden. Dat meldt de politie.
13/09 09u15  Meerdere gewonden bij ongeluk busje A73Bij een ongeluk met een busje op de A73 bij het Limburgse Belfeld zijn meerdere gewonden gevallen.
13/09 09u00  Kalme ex van Tob Cohen krijgt nul op rekestZelfverzekerd en ogenschijnlijk ontspannen schreed ze de rechtszaal binnen. Sarah, de vrouw van de al zes weken vermiste Nederlander Tob Cohen, zocht vanuit de verdachtenbank zelfs oogcontact met Cohens naar Kenia gevlogen zus Gabrie.
13/09 09u00  ’Hormuz-missie’ op de lange baanDeelname aan een eventuele maritieme missie in de Straat van Hormuz staat voorlopig geparkeerd. Het kabinet schuift een besluit over het leveren van een fregat op de lange baan, omdat de missie momenteel ’minder urgent’ is. De marine heeft de handen nu vol aan de Bahama’s, waar ze met twee schepen en zeshonderd militairen noodhulp verleent na orkaan Dorian.
13/09 08u30  ’Er zat geen blaadje meer aan de bomen’Nederlandse militairen konden gisteren doen waar ze goed in zijn: hun handen uit de mouwen steken en de eerste noodhulp bieden op de door orkaan Dorian getroffen Bahama’s. Ze bouwden tenten, schoven de puinhopen in de haven opzij en bekeken wat er nog meer kan worden gedaan.
13/09 08u30  NL-Alert: rookoverlast door brand in FrieslandDe hulpdiensten hebben vrijdagochtend een NL-Alert verstuurd vanwege een brand in het Friese Munnekezijl. Bij de brand komt veel rook vrij en de hulpdiensten roepen mensen in de omgeving daarom op ramen en deuren te sluiten, mechanische ventilatie uit te schakelen en uit de rook te blijven.
13/09 08u30  Vlogger Sweep blij dat hij weer vrij isGovert Sweep uit Boxmeer is blij dat hij donderdag is vrijgelaten in Amerika. Dat zegt de 21-jarige vlogger vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Omroep Brabant. „Tot nu toe ben ik bijna nooit in aanraking met de politie gekomen. Dit was wel even wat anders.”
13/09 08u00  ’Dit kost banen en bedrijven gaan straks failliet’In kustdorp Petten is recreatieondernemer René Sips al dicht bij een stikstofclaim van 1,2 miljoen euro voor de gemeente Schagen. De voormalig campingeigenaar ziet door de uitspraak van de Raad van State de aanleg van zijn dertig nieuwe strandhuisjes inclusief paviljoen volledig stilvallen.
13/09 07u30  Goederentreinen duivels dilemmaDe overlast van het steeds drukkere spoor voor omwonenden neemt flink toe. Net als rond luchthavens klagen zij steen en been dat het geluid niet meer te harden is, met name in de nacht. Op het spoor komen daar ook nog trillingen bij. Goederentreinen lijken de grootste boosdoeners.
13/09 07u30  Last van treintrillingen: ’Lig elke nacht wakker’Gek wordt hij ervan: Dion van der Sanden (57) uit Dorst. Iedere nacht schrikt hij wakker van de enorme trillingen in zijn huis door voorbij denderende goederentreinen. En zo zijn er honderdduizenden Nederlanders die worden ’geterroriseerd’. Eenendertig bewonersorganisaties hebben zich inmiddels verenigd en roepen de politiek op in actie te komen. „Ik ben bang in mijn eigen huis.”
13/09 07u15  Beruchte club Zoetermeer opnieuw beschotenEen club en een andere horecazaak in het Van Tuijlpark in Zoetermeer zijn vannacht beschoten. De burgemeester kwam poolshoogte nemen; een agent spreekt van een ’onaanvaardbaar schietincident’.
13/09 07u00  Banken gaan samenwerken tegen witwassenNederlandse banken gaan samenwerken in de strijd tegen witwassen. Ze willen één gezamenlijke organisatie oprichten die alle banktransacties gaat monitoren. Door geldstromen beter te volgen, moeten er meer criminelen gepakt worden.
13/09 07u00  Twee doden bij eenzijdig ongeval StadskanaalBij een zeer ernstig eenzijdig ongeluk in Stadskanaal zijn twee personen om het leven gekomen en twee personen raakten ernstig gewond. Over de identiteit van de slachtoffers wil de politie nog geen mededelingen doen.
12/09 22u00  Brand in seksclub ’A15 Girls’De brandweer is donderdagavond druk bezig een uitslaande brand in een sexclub in Wadenoijen te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog een raadsel.
12/09 21u31  ’Aangifte tegen college Amsterdam wegens lekken’De Partij voor de Dieren in Amsterdam overweegt aangifte te doen tegen burgemeester en wethouders wegens het lekken van geheime informatie over afvalcentrale AEB.
12/09 21u16  Nederlandse YouTubers op borgtocht vrijgelatenDe twee opgepakte Nederlanders Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20) zijn op borgtocht vrijgelaten in de Verenigde Staten.
12/09 21u01  ’Nederlandse YouTubers op borgtocht vrijgelaten’De twee opgepakte Nederlanders Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20) zijn op borgtocht vrijgelaten in de Verenigde Staten.
12/09 20u45  Baas uitzendbureau ergert zich aan filmpje Dumpert’Klootzak!’, was het eerste woord wat bij hem opkwam. Jean Knipping schrok behoorlijk toen vandaag een video op Dumpert verscheen waarop een van zijn bestelbusjes te zien is. Hij stapt morgen naar de politie.
12/09 20u30  Baas uitzendbureau irriteert zich aan filmpje Dumpert’Klootzak!’, was het eerste woord wat bij hem opkwam. Jean Knipping schrok behoorlijk toen vandaag een video op Dumpert verscheen waarop een van zijn bestelbusjes te zien is. Hij stapt morgen naar de politie.
12/09 20u30  Billy wéér weg uit Utopia: 'Ik was er niet goed in'Billy Bakker vertrekt na een paar dagen alweer uit Utopia. Ze was alleen even terug om de boel wakker te schudden.
12/09 20u15  Barbecue in huis oorzaak CO-vergiftiging DoesburgNiet de cv-ketel, maar een barbecue ín het huis, is de reden van de koolstofmonoxide-vergiftiging in Doesburg. Daar overleed woensdag een 61-jarige man.
12/09 20u01  Amsterdams museum doet ’Gouden Eeuw’ in de banHet Amsterdam Museum gebruikt de term Gouden Eeuw niet meer omdat die de lading niet zou dekken. De komende tijd verandert het museum bijvoorbeeld de titel van de permanente tentoonstelling die het verzorgt in de Hermitage. ’Hollanders van de Gouden Eeuw’ mag niet meer. In plaats daarvan wordt de naam van de tentoonstelling ’Groepsportretten van de zeventiende eeuw’.
12/09 20u01  Downton Abbey in de BetuweEen groot huis op de fundamenten van een abdij. Een adellijke familie die er al eeuwen woont met veel personeel. Een groot, lommerrijk landgoed. Het lijkt ’Downton Abbey’, waarover nu ook een speelfilm verscheen. Maar zo ging het er ook aan toe in het Gelderse Beesd, bij de familie Van Verschuer op Mariënwaerdt.
12/09 19u15  Spectaculair: onze eerste F-35 in actieNog 48 dagen en dan zijn ze in Nederland: de nieuwe F-35-gevechtsvliegtuigen die de F-16 moeten gaan vervangen. Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) zag in Italië het eerste toestel van de band afrollen.
12/09 19u00  Kamerleden: pensioenen in problemen door ECB-beleidTweede Kamerleden vinden het helemaal niks dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente nog verder heeft verlaagd en het omstreden opkoopprogramma heeft herstart. Door de lage rentes komen onze pensioenen bijvoorbeeld steeds verder in de problemen. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zegt zelfs dat dit beleid ’dramatische gevolgen heeft voor een kapitaalgedekt pensioenstelsel’.
12/09 18u46  Ruim 150.000 euro gevonden in plafond en geldtelmachinesUpdate - Bij de grote politieactie tegen witwassen op een bedrijventerrein in Beverwijk heeft de politie tot nu toe ruim 150.000 euro in beslag genomen. Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond.
12/09 18u31  Niet echt goed voor ons zelfvertrouwenOf het verstandig is, van Mark Rutte, om de designated survivor reeds een kleine week voor de derde dinsdag van september openlijk te designaten? Ik betwijfel het. Nu is iedereen er wel héél vroeg van op de hoogte dat de keuze op de voormalige directeur van het ABN/Amro-filiaal te Nieuwkoop is gevallen.
12/09 18u31  Bedrijven in ’Telecom’ blijkt ondergrondse bankBij de grote politieactie tegen witwassen op een bedrijventerrein in Beverwijk heeft de politie tot nu toe ruim 150.000 euro in beslag genomen. Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond.
12/09 18u15  Antiwitwasactie Beverwijk duurt nog hele avond: 150.000 euro gevondenBij de grote politieactie tegen witwassen op een bedrijventerrein in Beverwijk heeft de politie tot nu toe ruim 150.000 euro in beslag genomen. Het geld zat in geldtelmachines en was verstopt in geheime bergplaatsen, onder meer in een systeemplafond.
12/09 18u15  Buurt schrikt van dode in Ermelo: ’Ze zouden paar daagjes naar Texel gaan’In een huis in Ermelo hebben agenten woensdagavond een dode persoon gevonden. In de woning aan de Magnolialaan is een 61-jarige man uit de Gelderse plaats als verdachte aangehouden.
12/09 17u45  Strafzaak tegen vrouwenrechtenactiviste afgeblazen: ’Tweets niet strafbaar’Het Openbaar Ministerie laat een aanklacht wegens smaad en laster tegen de Rotterdamse vrouwenrechten-activiste Shirin Musa (42) vallen. Het OM komt, na aanvullend onderzoek, tot de conclusie dat er geen reden is om Musa op basis van een aantal tweets te vervolgen.
12/09 17u00  'AVROTROS moet truc verzinnen om begroting te dichten'Vandaag is het bidbook van het Songfestival openbaar geworden, waarin staat dat Rotterdam ruim 15 miljoen euro uittrekt voor het evenement. Songfestivalkenner Richard van de Crommert vertelt waar ze het geld vandaan halen.
12/09 17u00  Grote meteoor boven het noorden van NederlandBoven Nederland is donderdagmiddag een felle meteoor gezien. Het verschijnsel werd veroorzaakt door een ruimterots die in onze dampkring kwam en daar verbrandde. De steen was waarschijnlijk „1 meter tot enkele meters” in doorsnee, is de eerste indruk van Joost Hartman, voorzitter van de Werkgroep Meteoren. De steen moet in elk geval groot zijn geweest, want het lichtspoor in de hemel was zo fel dat het boven het zonlicht uitkwam.
12/09 17u00  Ricky was keurige ’regelneef van Haagse coke-scene’Jaren gold hij als dé ’regelneef’ van de Haagse cocaïnescene. Wie problemen had met het binnenhalen van een coke-container, belde de immer vriendelijke Ricky A. Was er ruzie over een levering, dan fikste Ricky het zonder geweld. Als gentleman-cokedealer had hij toegang tot kapitalen, tot justitie hem eind 2016 in het vizier kreeg en ontmaskerde. Deze week stond hij voor de Haagse rechter.
12/09 16u45  Samsom vindt liefdesgeluk in BrusselZe is de vrouw die Diederik Samsom helemaal restylede en er daarmee mede voor zorgde dat de PvdA in 2012 een fantastische verkiezingsuitslag haalde. Niet veel later, Samsom lag inmiddels in scheiding, werd er aan het Binnenhof geroddeld over een verhouding tussen toenmalig PvdA-voorlichter Saar van Bueren en de partijleider. Niets van waar werd toen beweerd, maar sinds ruim een jaar zijn de twee dan toch wèl een stel.
12/09 16u45  Ricky was keurige ’regelneef van cokewereld’Jaren gold hij als dé ’regelneef’ van de Haagse cocaïnescene. Wie problemen had met het binnenhalen van een coke-container, belde de immer vriendelijke Ricky A. Was er ruzie over een levering, dan fikste Ricky het zonder geweld. Als gentleman-cokedealer had hij toegang tot kapitalen, tot justitie hem eind 2016 in het vizier kreeg en ontmaskerde. Deze week stond hij voor de Haagse rechter.
12/09 16u30  Minister Slob zet inspectie op islamscholenDe onderwijsinspectie gaat onderzoeken of islamitische scholen over de schreef gaan met lesmateriaal waarin homoseksualiteit wordt veroordeeld. Minister Arie Slob (Onderwijs) heeft de inspectie dat opgedragen.
12/09 16u30  Industrie, mest en medicatie gevaar drinkwaterHet Nederlandse drinkwater wordt in toenemende mate bedreigd door vervuilende stoffen. Drinkwaterbedrijven slaan daar alarm over naar aanleiding van een „zorgelijk” rapport van KWR, het kennisinstituut van de drinkwatersector. Onder meer industriële stoffen, mest en medicijnresten vervuilen het water steeds meer.
12/09 16u15  Aangepaste Stint mag nog niet de weg opDe aangepaste Stint mag nog niet de weg op. De Rijksdienst voor het Wegverkeer geeft geen positief advies. Dat meldt minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.
12/09 16u00  'Zet oogkleppen af over gevaar salafisme'Er is eigenlijk nog veel te weinig verontwaardiging over wat kinderen op salafistische moskeescholen leren, en het wordt tijd dat het bekritiseren van deze scholen niet meer wordt gezien als discriminatie of islamofoob. Dat betoogt verslaggever Wierd Duk in de nieuwe aflevering van de podcast 'Het Land van Wierd Duk'. Luister de hele podcast op Spotify, je eigen podcast-app of hieronder.
12/09 15u45  'Onzinbrief Kamer zit al in papierversnipperaar'Voorzitter Khadija Arib heeft namens de Tweede Kamer een brief naar de ECB gestuurd, om op te komen voor de Nederlandse pensioenfondsen. Complete onzin, vindt DFT-verslaggever Martin Visser.
12/09 15u31  Auto Amsterdam beschoten, inzittenden gezochtOp de Amsterdamse Reigersbosstraat in stadsdeel West is donderdagmiddag een auto beschoten.
12/09 15u31  Neergestoken Joodse winkeliers werden al langer geterroriseerdDe twee winkeliers annex marktkooplieden die op 16 maart bij hun winkel aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat werden neergestoken, zijn voorafgaand aan het incident wekenlang door de vermoedelijke dader geterroriseerd. Zij zijn ervan overtuigd dat de man, Taha E., het op hen had gemunt vanwege hun Joodse afkomst.
12/09 15u16  Bewoonster zorginstelling overleden na brandDe vrouw die dinsdag ernstige brandwonden opliep in een zorginstelling in Amsterdam-Oost is overleden. Een woordvoerster van Amsta, waar het zorgcentrum voor ouderen met dementie onder valt, bevestigt een bericht hierover van AT5.
12/09 15u16  ‘Disney+ verslavender dan heroïne’Een verrassing voor Disney-fans: de nieuwe streamingdienst Disney+ is nu al uit te proberen in ons land. Verslaggever Rob Goossens heeft het al getest.
12/09 15u16  Ook hof spreekt Uberchauffeur vrij na fataal ongevalEen 23-jarige Uberchauffeur is ook in hoger beroep vrijgesproken van schuld aan een ongeluk waardoor een 22-jarige fietsster om het leven kwam. De chauffeur kwam op 31 maart 2017 in Amsterdam-Oost in botsing met de fietsster, nadat hij een stilstaande stadsbus had ingehaald.
12/09 15u01  Kippenvel om geredde ooievaars: ’Ze zijn uitgevlogen’De drie ooievaars die nog in hun ei zaten toen ze dit voorjaar halsoverkop uit een nest in het Overijsselse grensdorp De Lutte werden gered, zijn uitgevlogen. Dat maakt ’ooievaarsredder’ Piet van Andel bekend.
12/09 15u01  Area 51-YouTubers reageren op arrestatieYouTubers Ties Grazier en Govert Sweep zijn voor een video het zwaarbewaakte gedeelte rond Area 51 binnengereden. De politie was daar niet blij mee en arresteerde het stel. Ze reageren vandaag zelf.
12/09 14u46  Walsen rond juwelen van de tsarina’sHet is alsof je een balzaal betreedt, waar talloze vorstinnen met hun mooiste sieraden staan te pronken. Overal glimt, fonkelt en glittert het. De grote jubileumexpositie, waarmee de Hermitage in Amsterdam haar tienjarig bestaan viert, is letterlijk oogverblindend.
12/09 14u46  Fors lagere straffen fatale ontvoeringDe rechtbank in Alkmaar heeft in de zaak rond de vrijheidsbeneming en fatale ontvoering van Jdesse Boerenveen in december 2016 fors lager gestraft dan vorige maand door het OM was geëist.
12/09 14u30  Tweede arrestatie in zaak-Tob CohenDe politie in Kenia heeft een tweede verdachte opgepakt in het onderzoek naar de vermiste Nederlander Tob Cohen. Het gaat vermoedelijk om een vriend van de al eerder gearresteerde echtgenote van Cohen.
12/09 14u15  Grote politieoperatie bij bedrijven BeverwijkOp een bedrijventerrein in Beverwijk is een grote politieoperatie bezig. Volgens diverse media wordt in veertig bedrijfspanden huiszoeking gedaan. Er zijn 250 medewerkers van de opsporingsdiensten op de been.
12/09 14u15  Ex-vrouw Tob Cohen langer vastDe ex-vrouw van Tob Cohen blijft langer vast. Dat heeft de rechtbank in Kenia zojuist besloten. Volgens de rechter zijn er genoeg redenen de van de moord op haar echtgenoot verdachte vrouw vast te houden. Een andere rechter gaat zich maandag opnieuw over de zaak buigen.
12/09 14u15  Oeps! Chantal bekneld in latex broekjeEen snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.
12/09 14u00  Transavia weegt passagiers op Eindhoven AirportVliegmaatschappij Transavia weegt donderdag bij wijze van experiment passagiers. Dat gebeurt op vijf vluchten vanaf Eindhoven Airport, maakte het Brabantse vliegveld donderdag bekend.
12/09 14u00  Dode in woning Ermelo, vermoedelijk misdrijfIn een huis in Ermelo hebben agenten woensdagavond een dode persoon gevonden. In de woning aan de Magnoliastraat is een 61-jarige man uit de Gelderse plaats als verdachte aangehouden.
12/09 14u00  Woordvoerder Baudet stopt ermee: ’Hier zit geen verhaal achter’Thierry Baudet verliest alweer een steunpilaar. Zijn woordvoerder Christo Ruijs, in juli aangesteld, stopt er alweer mee. Van ruzie is geen sprake, bezweert Ruijs. Het was meer dat hij van het werk ’niet gelukkig’ werd. „Of het aan de partij ligt of aan de politiek weet ik niet. Er zit geen verhaal achter. Ik vond het gewoon niet leuk. En ik ben dan niet iemand die door hobbelt.”
12/09 13u45  Alles voor views en likes: stunts vloggers steeds extremerBewoners treiteren, over de snelweg fietsen, treinsurfen bovenop het dak of zelfs een legerbasis binnendringen. Vloggers halen steeds extremere stunts uit voor de clicks, zien social mediadeskundigen. Over de gevolgen nadenken doen ze nauwelijks.
12/09 13u45  VVD en PvdA willen salafistische weekendscholen verbiedenVVD en PvdA willen salafistische weekendscholen sluiten. Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) wil dat het kabinet nagaat hoe dat voor elkaar te krijgen is. Hij denkt aan het opstellen van zwarte lijsten, de financiering van de scholen verbieden en het oprekken van gebiedsverboden.
12/09 13u31  Woordvoerder Baudet stopt ermeeThierry Baudet verliest alweer een steunpilaar. Zijn woordvoerder Christo Ruijs, in juli aangesteld, stopt er alweer mee. Van ruzie is geen sprake, bezweert Ruijs. Het was meer dat hij van het werk ’niet gelukkig’ werd. „Of het aan de partij ligt of aan de politiek weet ik niet. Er zit geen verhaal achter. Ik vond het gewoon niet leuk. En ik ben dan niet iemand die door hobbelt.”
12/09 13u31  Vier jaar cel voor laten verhongeren kinderenEen stel uit het Brabantse Molenschot moet vier jaar de cel in, omdat ze hun kinderen zo lieten verhongeren dat ze daaraan bijna overleden. De rechtbank in Breda veroordeelde het paar donderdag wegens mishandeling, vrijheidsberoving en poging tot doodslag op vijf van hun zeven kinderen.
12/09 13u15  'Onzinbrief Tweede Kamer zit al in papierversnipperaar'Voorzitter Khadija Arib heeft namens de Tweede Kamer een brief naar de ECB gestuurd, om op te komen voor de Nederlandse pensioenfondsen. Complete onzin, vindt DFT-verslaggever Martin Visser.
12/09 13u00  Grives voorlopig uit Belgische celImanuelle Grives mag voorlopig haar Belgische cel verlaten. De Rotterdamse actrice, die in voorarrest zat nadat er een grote hoeveelheid drugs bij haar werd aangetroffen, mag de behandeling van haar zaak op vrije voeten afwachten.
12/09 13u00  Vijf vragen over het gratis te proberen Disney+Twee maanden eerder dan verwacht krijgen Nederlandse gebruikers toegang tot een nieuwe Netflix-concurrent. Disney+ is vanaf vandaag gratis te besnuffelen. Wij zetten de belangrijkste vragen op een rij.
12/09 12u46  Grapperhaus vraagt Raad van State om spoed met rijbewijzenregelingDe Raad van State is door minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gevraagd om met spoed te kijken naar de speciale regeling voor 75-plussers die de dupe zijn van de chaos bij rijbewijzenbureau CBR.
12/09 12u01  ‘Ik viel van mijn stoel van deze ambtenaren’De politieke bemoeienis in de zaak tegen Geert Wilders heeft mogelijk grote gevolgen. Hoofdredacteur Paul Jansen beschrijft de rol van de ‘vierde macht’: ambtenaren.
12/09 12u01  ’Celstraf dreigt voor Nederlandse Area51-vloggers’De Nederlandse vloggers die in Amerika zijn opgepakt omdat ze volgens lokale media legerbasis Area51 wilden binnen dringen, hangt een celstraf boven het hoofd. Dat zegt Amerika-deskundige Willem Post.
12/09 11u30  Minister Stef Blok ’designated survivor’Minister Blok van Buitenlandse Zaken zal komende dinsdag niet op Prinsjesdag verschijnen. Hij is niet in Nederland en zal optreden als de zogeheten designated survivor.
12/09 11u30  Verdachte ex-vrouw ’ontspannen’ in rechtbankEen loodzware dag voor Gabrie Cohen, die vandaag in Nairobi de rechtszaak bijwoont tegen de vrouw die wordt verdacht van het laten verdwijnen van haar broer, de oud-topman van Philips Tob Cohen.
12/09 10u31  Maastricht weigerde ’wurgcontract’ SongfestivalMaastricht weigerde een door de NPO voorgelegde samenwerkingsovereenkomst over het songfestival te tekenen. Dat blijkt uit de notulen van een besloten vergadering op 8 augustus.
12/09 10u31  Verlamd door stikstofregels: dit kunnen we doenTientallen bouwprojecten liggen stil door beknellende stikstofregels. Rachid Benhadi van Hekkelman Advocaten vertelt hoe groot de impact is van uitspraken van de Raad van State.
12/09 10u15  Aangifte Wilders binnen bij OMDe aangifte die PVV-leider Geert Wilders maandag deed tegen de officier van justitie en advocaten-generaal die betrokken zijn bij zijn strafzaak, is binnengekomen bij het Openbaar Ministerie. Dat meldt het OM donderdag. Het landelijk parket van het OM bestudeert de aangifte.
12/09 10u15  Zus vermiste Tob Cohen: ‘Ik moet z’n ex in de ogen aankijken’Gabrie van Straten, de zus van de vermiste Tob Cohen, is naar Kenia afgereisd om te weten te komen wat er met haar broer is gebeurd. Samen met verslaggever John van den Heuvel gaat ze naar de rechtbank, waar de Keniaanse vrouw van Cohen moet voorkomen.
12/09 09u46  Eva na harde NPO-clash: ‘Ik ga huilen!’Jan Slagter (Omroep MAX) staat lijnrecht tegenover VVD-Kamerlid Thierry Aartsen als het gaat om de bezuinigingen van het kabinet op de publieke omroep. Zelfs Eva Jinek heeft moeite om de twee te bedaren. Bekijk hier het hele fragment.
12/09 09u46  Steker Albert Cuyp voor rechterDe 46-jarige verdachte Taha E. staat vandaag in de rechtbank in Amsterdam voor het neersteken van Martin en Sharon Colmans op de Albert Cuypmarkt. De geboren Egyptenaar, die op de markt al tien jaar naast de meubelwinkel van de Colmans’ een waterpijpwinkel had, kan zich niks meer herinneren van het voorval. Dit tot afgrijzen van de slachtoffers, die zeggen dat zij hun buurman in de loop van de jaren zagen radicaliseren.
12/09 09u31  ’Nobelprijs’ voor grappige studiesHelpen achtbanen tegen nierstenen? En kun je met speeksel de vloer schoon krijgen? Het lijken maffe vragen, maar wetenschappers hebben hiermee wel de Ig Nobelprijs gewonnen, de prijs voor de grappigste en opmerkelijkste onderzoeken. Komende nacht vindt de 29e uitreiking plaats in de Verenigde Staten.
12/09 09u31  Meest wilde verhalen gaan over Area 51Twee Nederlandse Youtubers zijn door de politie van Nye County opgepakt omdat ze het zwaar beveiligde militaire terrein Area 51 wilden binnendringen. Ze hadden camera’s en een drone bij zich om een video te maken voor hun kanaal. De arrestaties komen slechts een week voordat een groot Facebook-event staat gepland op het mysterieuze gebied.
12/09 08u31  Kauwgumpje kan kneedbom wordenMidden in de spannendste periode in jaren voor Afghanistan ging Sander de Kramer er op bezoek om advies te geven over scholen voor beroepsonderwijs. Tussen bomaanslagen en een schietpartij door zag de Nederlander een land dat zich in zijn ogen opmaakt voor vrede.
12/09 08u01  Kwaliteit drinkwater steeds meer in gevaarDrinkwaterbedrijven slaan alarm om het Nederlandse drinkwater. De kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater is in gevaar, blijkt uit nieuw onderzoek van KWR, het kennisinstituut van de drinkwatersector. Onder meer industriële stoffen, mest en medicijnresten vervuilen het water.
12/09 08u01  Nederlandse YouTubers gearresteerd bij Area 51 in VSDe politie van Nye County zegt dinsdag twee Nederlanders te hebben gearresteerd, die het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Volgens lokale media gaat het om de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21).
12/09 07u46  Alarm om vermissing 14- jarige Emily MeijerDe politie heeft een AMBER Alert uitgestuurd vanwege de vermissing van de 14-jarige Emily Meijer uit Groningen. Emily was onderweg met de taxi naar de school in Groningen. Ze is bij de school uitgestapt, maar is de school niet ingegaan.
12/09 07u46  Run op lagere alimentatieDuizenden alimentatieplichtige Nederlanders zullen vanaf januari bij de rechter aankloppen om hun verplichte maandelijkse bijdrage te verlagen. Dat verwachten notarissen en echtscheidingsadvocaten.
12/09 07u31  Loodzware dag voor familie Tob CohenEen loodzware dag voor Gabrie Cohen, die vandaag in Nairobi de rechtszaak bijwoont tegen de vrouw die wordt verdacht van het laten verdwijnen van haar broer, de oud-topman van Philips Tob Cohen.
12/09 07u31  Nederlandse YouTube’ers gearresteerd bij Area 51 in VSDe politie van Nye County zegt dinsdag twee Nederlanders te hebben gearresteerd, die het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Volgens lokale media gaat het om de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21).
12/09 07u16  Nederlanders gearresteerd bij Area 51 in VSDe politie van Nye County zegt dinsdag twee Nederlanders te hebben gearresteerd, die het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Volgens lokale media gaat het om de Nederlandse YouTube-sterren Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21).
12/09 07u01  Rechter vonnist over uithongeren kinderenEen Japans stel uit het Brabantse Molenschot hoort donderdag het oordeel van de rechtbank Breda over beschuldigingen van mishandeling en uithongering van hun zeven kinderen. Volgens de officier van justitie was er zelfs sprake van poging tot doodslag en zou een straf van 46 en 48 maanden cel moeten worden opgelegd.
12/09 07u01  Lichaam gevonden na woningbrand HaarlemDe brandweer in Haarlem heeft bij nader onderzoek een lichaam aangetroffen in een uitgebrande woning aan de Rudolf Steinerstraat. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.
12/09 06u30  ’E-sigaret ook hier verbieden na sterfgevallen VS’Nederland moet ook snel actie ondernemen nu een verkoopverbod van de e-sigaret in de VS aanstaande is. Dat vindt longarts Wanda de Kanter die strijdt tegen de dodelijke gevolgen van roken.
12/09 06u01  Stekker vliegt nog niet lekkerNederland moet voorloper worden als het gaat om elektrisch vliegen, en zo vervuiling en herrie terugdringen. Dat hebben D66 en VVD aan minister Van Nieuwenhuizen (luchtvaart) voorgesteld. Hoe realistisch zijn die e-vluchten? Ontwikkelingen zijn in volle gang, maar voor de commerciële luchtvaart zijn stekkervliegtuigen nog een brug te ver, zegt KLM.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x Zus Tob Cohen: ’Sarah is een duivel’16/09 05u30 - De Telegraaf: De paniek heeft toegeslagen bij Sarah W., nu het lichaam van haar Nederlandse echtgenoot Tob Cohen vrijdag is gevonden in een septic tank in hun Keniaanse tuin. Haar advocaat beschuldigt zelfs, in wat een wanhoopspoging lijkt, de leider van het moordonderzoek ervan het lichaam daar te hebben neergelegd.
22x Kippenhobbyist dupe ’Brusselse’ regelbrij16/09 05u30 - De Telegraaf: Als het aan de Europese Commissie ligt, moet Den Haag van iedere hobbykip in de achtertuin weten wie de eigenaar is en waar het pluimvee precies rondscharrelt. Het protest van minister Carola Schouten (Landbouw) tegen deze nieuwe regels valt in goede aarde bij hobbyisten. „Truus en Miep slapen in de bijkeuken op de wasmachine, hoe moet je dat dan melden?”
13x Medewerker gewond na gewapende overval Maassluis16/09 13u01 - De Telegraaf: Bij een gewapende overval in een winkel aan de Zuidvliet in Maassluis is een medewerker bedreigd met een vuurwapen en geslagen. De dader is gevlucht en nog niet gevonden. Dat meldt de politie.
13x ’Even was er totale paniek’16/09 07u15 - De Telegraaf: Bij een crosswedstrijd in het Brabantse Leende zijn vier ernstig gewonden gevallen toen een deelnemer opzettelijk op het publiek inreed. De man was het volgens de organisatie niet eens met het schrappen van een rondje vanwege te veel stofvorming. „We moesten de auto met zijn allen tegenhouden, want hij wilde nog steeds door. Er was even totale paniek”, zegt Rowin de Bruijn van de organiserende crossvereniging De Kempen.
12x Ooggetuige Breda: ’Hij stak meerdere keren in zijn rug’16/09 12u45 - De Telegraaf: Breda is geschokt door de heftige steekpartij van zondagavond. Een 30-jarige man wordt verdacht van het insteken op drie jongeren van 15 en 16 jaar, een van hen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Een vriend zag alles gebeuren. „Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, zo heftig!”
12x OR-voorzitter politie in beroep tegen ontslag16/09 12u00 - De Telegraaf: In de rechtbank in Utrecht is een zitting van de bestuursrechter van start gegaan in de zaak van Frank Giltay, de voormalig voorzitter van de Ondernemingsraad van de politie. Hij vecht zijn strafontslag aan. De zaak bij de bestuursrechter staat los van een andere strafzaak wegens fraude. Die zaak had vorige week moeten beginnen, maar Giltay kwam onverwacht zonder advocaat te zitten.
12x Oorzaak brand Strijbeek niet te achterhalen16/09 12u00 - De Telegraaf: De politie zegt dat niet meer precies te achterhalen is wat de oorzaak is geweest van de brand in een houten chalet in het Brabantse Strijbeek waardoor twee kinderen om het leven kwamen. De politie zegt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf of nalatigheid. Het onderzoek naar de brand is afgesloten.
12x Langdurige vertraging op A4 bij Rijswijk na ongeluk16/09 07u45 - De Telegraaf: Door een ongeval op de snelweg A4 komen weggebruikers in een lange file terecht. Tussen Rijswijk en Rijswijk-Centrum is een aantal rijstroken afgesloten voor verkeer. Rond 07.00 uur bedroeg de vertraging ruim twee uur.
12x Nederlandse historie zichtbaarder uitstallen16/09 07u30 - De Telegraaf: Regeringspartijen VVD en CDA willen dat de geschiedenis van Nederland zichtbaarder wordt uitgedragen in plaats van verstopt of uitgewist. De partijen willen dat de geboortepapieren van Nederland op een publieke plek, permanent worden tentoongesteld. „We mogen trots zijn op onze geschiedenis en dat mogen we best laten zien”, aldus een verklaring van de partijen.
10x Personeel: ’Onveilige situatie’ binnen tbs-kliniek16/09 10u00 - De Telegraaf: Personeel van de tbs-kliniek Hoeve Boschoord voert maandagochtend crisisoverleg met de directie en legt kort het werk neer. De medewerkers zijn ernstig bezorgd over de veiligheid binnen de kliniek. De onveilige situatie komt voort uit structurele onderbezetting en de inzet van tijdelijke krachten.

Statistieken

Artikels:
31902
Gelezen:
24799
Aantal lezers nu:
77


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven