dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/01 16u45  Kamer: verplicht overleg over topsalarissen Een ondernemingsraad (or) kan voortaan vrij spreken over de topsalarissen in het bedrijf. Er komt een verplicht jaarlijks overleg met de directie van een grote onderneming (minimaal honderd werknemers) over de beloningen van de bestuurders, en over de loonverschillen binnen de onderneming.
23/01 16u30  Bizar beeld: dief jat meerdere fietsen tegelijk Ongelooflijke beelden van een brutale fietsenroof in het Brabantse Udenhout. De eigenaar van de winkel spreekt van een enorme strop.
23/01 16u30  Kamer schrapt obstakel gekozen burgemeester De Tweede Kamer heeft een obstakel uit de weg geruimd voor het invoeren van burgemeestersverkiezingen. De Kamer besloot uit de Grondwet te schrappen dat de regering de burgemeester en de commissaris van de Koning benoemt. Als de Eerste Kamer instemt, is het straks veel eenvoudiger om de manier te veranderen waarop een burgemeester wordt aangesteld.
23/01 16u15  Woonbond: Huurcommissie voor iedereen open Ook huurders in de vrije sector die problemen hebben met de verhuurder van hun woning, moeten die conflicten voor de Huurcommissie mogen uitvechten. Dat nu alleen huurders in de sociale sector dat mogen, is ’ouderwets’, vindt de belangenorganisatie Woonbond.
23/01 16u15  OM eist tot 16 jaar cel in zaak Sommelsdijk Voor de herhaalde mishandeling en verkrachting van twee mannen, in Sommelsdijk en Oude Tonge, heeft het Openbaar Ministerie (OM) straffen tot zestien jaar cel geëist.
23/01 16u00  Verwarde man rent honderden meters over spoor, vecht met medewerkers NS Door een verwarde man op het spoor is maandagmiddag het treinverkeer bij het station van Den Bosch enige tijd stilgelegd. De man rende honderden meters over het spoor voordat hij door veiligheidsmedewerkers van de NS in de kraag kon worden gepakt.
23/01 15u45  Moordenaars Prins voor lange tijd de cel in De rechtbank in Maastricht heeft drie mannen uit Brunssum veroordeeld tot zeer lange celstraffen wegens de moord op hun plaatsgenoot Sven Prins en poging tot moord op diens vriend Nicky. Xionel B. (29) moet dertig jaar de cel in, Jurandy T. (32) kreeg levenslang en Sergio K. (27) kreeg eveneens dertig jaar.
23/01 15u30  Zes jaar geëist tegen vrouw die man vergiftigde met haargroeimiddel De 61-jarige Galina R., die in 2009 haar man zou hebben vergiftigd door een haargroeimiddel in zijn likeur te stoppen, moet volgens het OM zes jaar celstraf krijgen. Dat eiste de advocaat-generaal voor het gerechtshof in Den Haag, dat deze zaak opnieuw behandelde nadat de Hoge Raad had bepaald dat het proces over moest.
23/01 15u00  Rechter mag medisch dossier opvragen voor tbs De rechter mag voortaan de medische gegevens inzien van een verdachte die weigert mee te werken aan onderzoek naar zijn geestelijke vermogens. Zo kan een verdachte minder gemakkelijk verhinderen dat de rechter hem tbs oplegt.
23/01 15u00  Zijlstra vraagt Indonesië om opheldering over schepen Javazee Nederland heeft de Indonesische autoriteiten om opheldering gevraagd over de Nederlandse oorlogsschepen die ergens in 2016 verdwenen van de bodem van de Javazee. Dat heeft minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) dinsdag laten weten, in reactie op berichten in de media.
23/01 14u45  Eigenaar strandtent ziet levenswerk afbranden Leo Grimbergen van strandpaviljoen Paal 14 in Katwijk zit er helemaal doorheen. Zijn bedrijf brandde tot de grond toe af.
23/01 14u30  Hoge Raad: lokfiets brengt dief niet op idee De Hoge Raad heeft bepaald dat een zaak tegen een vermeende lokfietsendief, die aan vervolging ontkwam, over moet. De rechtbank in Den Bosch had eerder bepaald dat de verdachte door het plaatsen van een lokfiets was aangezet tot het stelen van de fiets.
23/01 14u30  ’Ze wilden even een bakje koffie doen’ De baas van de 67-jarige man uit Sleeuwijk die maandagavond omkwam toen een dronken automobilist de winkel van een Texaco-tankstation langs de E40 binnenreed, reageert verslagen op de dood van zijn geliefde werknemer. „Hij werkte al vijftig jaar bij ons.”
23/01 14u30  ’Mensen overschatten zich online’ Mensen zijn online niet zo goed als ze denken. We overschatten hoeveel we weten van digitale veiligheid. We denken dat we er veel verstand van hebben, maar dat klopt vaak niet, zegt beveiliger Symantec. Zo maken mensen geregeld de fout om één wachtwoord voor meerdere accounts te gebruiken. Als bij één site een inbraak is, kunnen hackers proberen of de gestolen wachtwoorden ook ergens anders werken. We laten onze virtuele achterdeur openstaan, aldus Symantec.
23/01 14u15  Agressieve man klimt in kerktoren: schopt beheerder in gezicht Een 28-jarige man is maandagmiddag de kerk op het Kerkplein in Breda binnengedrongen. De Bredanaar klom de kerktoren in en mishandelde de beheerder. Die trapte hij in het gezicht.
Laatste update: vandaag om 16u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/01 14u15  Moordzaak Koen Everink: 18 jaar cel voor Mark de J.Voormalig tenniscoach Mark de J. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op zakenman Koen Everink op 4 maart 2016. Dat heeft de rechtbank in Utrecht zojuist bekendgemaakt. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman is bij de uitspraak aanwezig en doet live verslag via Twitter. De rechter vonniste conform de eis.
23/01 14u00  Blinden willen ook tv kijken: ’Structureel aanbod nodig’De belangenorganisatie voor blinden en slechtzienden Bartiméus Sonneheerdt wil dat er een structureel aanbod komt van programma’s met audiodescriptie. De films en series worden dan begeleid door gesproken beschrijvingen zodat blinden en slechtzienden kunnen beleven wat in beeld gebeurt.
23/01 14u00  Rechter: Mark de J. vermoordde Koen EverinkUPDATE - Voormalig tenniscoach Mark de J. is schuldig aan het vermoorden van zakenman Koen Everink. Dat maakt de rechtbank zojuist bekend. Hoe hoog zijn straf is, gaat de rechter nu toelichten. Tegen de voormalig trainer van tennisser Robin Haase is achttien jaar cel geëist. De J. heeft zelf altijd volgehouden dat hij zijn vriend en gokmaatje Everink niets heeft aangedaan. Hij is niet bij de uitspraak van het vonnis aanwezig, volgens zijn advocaat omdat de spanning hem te veel is.
23/01 13u45  OM: 7 jaar cel voor smokkel honderden SyriërsTegen vier verdachten van grootschalige mensensmokkel zijn dinsdag straffen tot 7 jaar cel geëist. ,,Het gaat hier om het beroepsmatig plegen van mensensmokkel. Dat hebben we bij mijn weten niet eerder gezien in Nederland'', zei de officier van justitie in de rechtbank in Zwolle.
23/01 13u45  Boerin Agnes woest op sjoemelende collega’sHet nieuws dat boeren hebben gefraudeerd met melkvee is in de sector ingeslagen als een bom. Bij zeker 45 bedrijven is gesjoemeld met de registratie van pasgeboren kalfjes. Hierdoor hadden de boeren meer melkkoeien dan toegestaan en dat leverde voordeel op.
23/01 13u30  Witwassen via bitcoin neemt vluchtDigitale valuta zoals de bitcoin lijken steeds meer ingezet te worden voor witwaspraktijken. Het meldpunt voor verdachte financieringsstromen, FIU-Nederland, constateert een schrikbarende stijging van ongebruikelijke transacties in relatie tot het gebruik van cryptomunten.
23/01 13u00  Tekort aan vaten maakt bier duurSpeciaal bier dreigt duurder te worden. Dat komt omdat vaten waarin het gerstenat moet rijpen momenteel zeer schaars zijn.
23/01 12u45  Man vermoord in Den HoornEen man die maandagavond levenloos werd aangetroffen in een woning aan het Kloosterpad in het Zuid-Hollandse dorp Den Hoorn is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat vermoedt de politie, die drie verdachten op het oog heeft.
23/01 12u45  Orka Morgan zwanger: ’Onjuiste voorwendselen’Orka Morgan is in 2011 onder onjuiste voorwendselen verhuisd vanuit het Dolfinarium in Harderwijk naar Loro Parque op Tenerife. Dat betoogt de Stichting Free Morgan in een door de organisatie aangespannen rechtszaak tegen het verantwoordelijke ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
23/01 12u45  Belg valt Nederlandse vrouwen lastig: ’Wat is je cupmaat?’Een Belgische man is bezig met een bijzonder belrondje in Helmond en omstreken. Hij is op zoek naar vrouwen en vraagt ze vervolgens alles over hun borsten. De man doet zich voor als een medewerker van het Helmondse Elkerliek Ziekenhuis.10 
23/01 12u45  Om te huilen: truck vol uien op kant in slootEen vrachtwagen met een aanhangwagen vol uien is dinsdagmiddag op zijn kant beland in een sloot in het Zeeuwse Kruiningen.
23/01 12u15  Medewerkers NPO krijgen loonsverhogingWerknemers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en regionale omroepen krijgen er meer loon bij. Dat is een van de afspraken in het principeakkoord over een nieuwe cao voor omroepmedewerkers, maakt vakbond CNV bekend. Werknemers met een vast of tijdelijk contract gaan er in de komende twee jaar 2,9 procent op vooruit.10 
23/01 12u15  Automobilist overlijdt door botsing tegen boomEen automobilist is overleden door een ongeval in Putte (Noord-Brabant). De bestuurder was volgens de politie met zijn auto op de Putseweg (N289) door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst.10 
23/01 12u00  Bestuurder overleden na botsing tegen boom WoensdrechtBij een eenzijdig ongeval aan de Putseweg in Woensdrecht is dinsdagochtend een automobilist overleden.10 
23/01 11u45  Stel doneert per abuis spaargeld in soepblikEen gepensioneerd stel is diepbedroefd omdat hun spaargeld per ongeluk is weggegeven. Het tweetal kon het soepblik met cash niet meer onderscheiden van ’echte’ soep.
23/01 11u30  Van Gogh verwerft portret MunchEen langgekoesterde droom is uitgekomen, het Van Gogh Museum kan zich de trotse eigenaar van een schilderij van Edvard Munch noemen. Het gaat om een portret van de Duitse natuurwetenschapper Felix Auerbach dat de Noorse kunstenaar in 1906 maakte. Het is het eerste portret van Munch - bekend van het iconische doek De schreeuw - in Nederland.
23/01 11u30  Wat een gek ervoor geeftNiet iedereen is een briljant marketeer. Een automobilist uit Vroomshoop die tegen een verkeerslicht is gereden, verkoopt zijn auto, maar vermeldt er eerlijk bij dat er ’te veel schade is om rendabel te repareren’.
23/01 11u30  Illegale bitcoinhandel leverde miljoenen opDertien mannen hebben in anderhalf jaar tijd ongeveer 10 miljoen euro verdiend aan het witwassen van bitcoins, die verdiend waren in de criminele handel. Het Openbaar Ministerie beschouwt zes mannen als de hoofdverdachten. Voor de strafzaak tegen deze zes, die dinsdag in Utrecht begint, zijn zes dagen uitgetrokken.
23/01 10u45  ’Haagse politici kregen 20 miljoen wachtgeld’Afgezwaaide Haagse politici hebben de afgelopen vijf jaar bijna 20 miljoen euro aan wachtgeld ontvangen. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die EenVandaag kreeg na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).
23/01 10u45  NAM moet waardedaling Groningse huizen al voor verkoop vergoedenAardgasexploitant NAM dient gedupeerde Groningers direct te compenseren voor waardedaling van woningen in het gaswinningsgebied. Dit blijkt dinsdag uit een uitspraak van het gerechthof in Leeuwarden. Groningen reageert opgelucht en opgetogen: ,,De vlag gaat uit.’’
23/01 10u30  Te veel zout in erwtensoepen supermarktenIn meer dan de helft van de erwtensoepen in supermarkten zit te veel zout, meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.10 
23/01 10u15  NAM moet waardeverlies huizen Gronings bevingsgebied gelijk betalenDe NAM moet het waardeverlies bij huizen in het Gronings bevingsgebied gelijk betalen en niet pas bij verkoop. Dat heeft het Hof in Leeuwarden bepaald.
23/01 10u15  ’Blinden en slechthorenden onthand op zorgwebsite’Bijna alle websites in de zorgsector zijn ongeschikt voor mensen die slechtziend zijn of problemen hebben met hun gehoor, blijkt uit onderzoek van de stichting Accessibility. Die groepen komen tal van obstakels tegen als ze een afspraak willen maken of hun patiëntendossier willen raadplegen.
23/01 10u15  Doodsbedreiging CDA’er na kritiek op krakersRaadslid Diederik Boomsma van het CDA in de Amsterdamse gemeenteraad is met de dood bedreigd. Dat gebeurde vlak nadat de gemeenteraad een hoorzitting had gehouden over het al decennialang gekraakte ADM-terrein.
23/01 10u00  Meer piraterij, gijzelingen en geweld op zee: bescherming toegestaan?Piraterij, gijzeling, gewapende overvallen, kapingen en geweld op zee nemen op veel plekken weer toe. Met name West-Afrika en het Verre Oosten zijn berucht, blijkt uit nieuwe cijfers van het International Maritime Bureau.
23/01 09u45  Slaapzaal op kazerne Breda in allerijl dichtDefensie heeft een legeringsgebouw van de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda moeten sluiten omdat het te onveilig is. Het gaat om een slaapcomplex met 135 bedden dat hoort bij het hoofdkwartier van de luchtmacht. De toren werd onbewoonbaar verklaard nadat de beplating niet brandwerend bleek.
23/01 09u45  Belgen: drink óf rijd!Een Nederlandse man die ’gewoon’ een kopje koffie drinkt, op een Belgisch tankstation langs de snelweg. Vervolgens rijdt een dronken Belg keihard op hem in, waarna de Nederlandse man overlijdt en twee anderen gewond raken. Zo beschrijven Belgische media het drama op de E40 bij Drongen. Het lijkt erop dat Belgische automobilisten het nog steeds niet snappen: óf je drinkt, óf je gaat de weg op.
23/01 09u30  20.000 euro voor tip autobranden CulemborgJustitie en de gemeente Culemborg hebben een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de daders van de lange reeks autobranden die de stad al enkele jaren teistert. De gemeente neemt het grootste deel van de beloning voor haar rekening.
23/01 09u30  Deze blondine pakt ‘homohater’ keihard aanIn het verborgencameraprogramma Hufterproef is te zien hoe terrasbezoekers reageren op homohaat. Bekijk de hele aflevering via NPO Start.
23/01 09u15  Bekende strandtent Katwijk verwoest door brandDe bekende Katwijkse strandtent Paal 14 is afgelopen nacht door een brand verwoest. Het vuur greep razendsnel om zich heen in het grotendeels houten bouwwerk. De brandweer kon het gebouw niet meer redden. Er vielen geen gewonden.10 
23/01 08u45  Schouten: fraude bij melkveehoudersMelkveehouders knoeien met de registratie van het aantal koeien dat zij hebben. Dat blijkt uit een brief van minister Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer. De boeren proberen op die manier onder de strenge mestregels uit te komen.
23/01 07u30  Defensie legt mortierongeluk Mali voor bij OMDefensie vraagt het Openbaar Ministerie te kijken of de beslissing om niemand te vervolgen voor het dodelijke mortierongeval in Mali nog steeds stand houdt. Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft dat toegezegd op verzoek van de nabestaanden, zegt hun advocaat Michael Ruperti.10 
23/01 07u30  Uitspraak waardevermindering aardbevinghuizenIs de verkoopdatum van een woning het enige betrouwbare moment voor bepaling van waardedaling door aardbevingen in Noordoost-Groningen? Op die vraag moet het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag antwoord geven.10 
23/01 07u15  Rechter doet uitspraak in moordzaak EverinkVoormalig tenniscoach Mark de J. hoort dinsdag of de rechtbank hem schuldig acht aan de dood van zakenman Koen Everink. Tegen de voormalig trainer van tennisser Robin Haase is achttien jaar cel geëist. De J. heeft zelf altijd volgehouden dat hij zijn vriend en gokmaatje Everink niets heeft aangedaan.
23/01 06u15  Dit moet piraten bij Somalië stoppenUit nieuwe cijfers blijkt dat de piraterij weer toeneemt. Nederlandse schepen smeken om een wetswijziging zodat de piraterij gestopt kan worden, weet verslaggever Paul Eldering.12 
23/01 05u45  ’Hollanders beesten op de piste’Hollanders zijn beesten op de piste. We drinken het meeste, staan nummer 1 op de après-ski en hebben (na de Belgen) het vaakst seks op de wintersport, bij voorkeur met de skileraar.14 
23/01 05u45  Rechter prutst met tbs-regelsZowel bij de rechterlijke macht als het Openbaar Ministerie bestaat gebrek aan kennis over de regels rond het opleggen van tbs. Daardoor loopt de samenleving mogelijk onnodig gevaar, zeggen experts.15 
23/01 05u45  Fraude met wrakken JavazeeIndonesië heeft in het officiële onderzoek naar de uit de Javazee verdwenen scheepswrakken aantoonbaar onjuiste informatie laten opnemen. De overheid stelt dat er geen vergunningen zijn afgegeven voor het bergen van schepen, maar in zeker twee gevallen gebeurde dat wel.14 
23/01 05u45  Pornoster schrikt van taal pubersPling! Een privébericht op sociale media. ’Wil je me ontmaagden?’, vraagt een 14-jarige. Zulke vragen krijgen pornosterren regelmatig. Zij vinden, net als kenniscentrum Rutgers, dat ouders er goed aan doen om over porno te praten met hun kroost. „En daar kan nu bij dat ze het respectvol moeten houden.”14 
23/01 01u00  Jonge ondernemer propt 500 ballonnen in busje, krijgt boeteDolblij was de jonge, nieuwe eigenaar van een feestwinkel in Geldrop: een basisschool had 500 ballonnen besteld. Urenlang blies bij de ballonnen op met een compressor. Onderweg naar de basisschool ging het mis, hij werd aangehouden door de politie.12 
23/01 00u45  ’Angst om te rapporteren bij meldpunt WODC’Medewerkers en oud-medewerkers van het onderzoeksinstituut Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) durven zich niet te wenden tot een door minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ingesteld meldpunt. Dat heeft oud-medewerker Marianne van Ooyen maandag gezegd in actualiteitenrubriek Nieuwsuur.14 
23/01 00u00  Angst om te rapporteren bij meldpunt WODCMedewerkers en oud-medewerkers van het onderzoeksinstituut Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) durven zich niet te wenden tot een door minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ingesteld meldpunt. Dat heeft oud-medewerker Marianne van Ooyen maandag gezegd in actualiteitenrubriek Nieuwsuur.12 
22/01 23u15  Nederlands onderzoek bewijst: liefde bestaatLiefde lijkt wetenschappelijk bewezen door een 30-jarige Eindhovense. Ze deed vier jaar lang onderzoek en vond de bewijzen.
22/01 22u00  Partij Sylvana Simons valt uiteen: ook ex-dakloze stapt opDe partij Bij1 van Sylvana Simons valt verder uit elkaar. Opnieuw is er een kandidaat-raadslid opgestapt.
22/01 19u45  Opluchting in Lisse na vondst PolletjeWekenlang moesten de Lissenaren het doen zonder hun driepotige ‘blokhuiskat’ Polletje. Na een grote omzwerving is ze weer gelukkig weer terug, tot grote opluchting van de inwoners.
22/01 19u15  Vermiste man dood gevonden in JulianakanaalDe man die maandag vermist was geraakt bij het Julianakanaal in Born (gemeente Sittard-Geleen) is gevonden door een duiker van de brandweer. Hij is overleden.
22/01 19u00  Koning bij zestigste verjaardag BeneluxDe staatshoofden van Nederland, België en Luxemburg zijn op 5 juni van de partij bij de viering van de zestigste verjaardag van het samenwerkingsverband tussen de drie landen. Jongeren worden dan in aanwezigheid van koning Willem-Alexander, de Belgische koning Filip en de Luxemburgse groothertog Henri speciaal in de schijnwerpers gezet.
22/01 18u15  Van Bommel weg om gebrek aan zelfkritiek bij SPHarry van Bommel heeft zijn lidmaatschap van de SP opgezegd omdat de partij volgens hem niet kritisch heeft gekeken naar de verkiezingsuitslag. Bij de verkiezingen verloor de partij een zetel en werd er niet geprofiteerd van het megaverlies van concurrent PvdA.
22/01 17u45  Venezuela blijft ABC-eilanden blokkerenVenezuela blijft Curaçao, Aruba en Bonaire blokkeren. Nederland gaat met de eilanden overleggen om een oplossing te vinden, zei minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra in Brussel na overleg met zijn EU-collega’s.
22/01 17u30  ProRail wil spoorwegpolitie terugProRail wil een terugkeer van de spoorwegpolitie, nadat deze in 2013 werd afgeschaft. Aanleiding zijn de jongste cijfers over het toenemende vandalisme op en rond het spoor.
22/01 17u15  KLM-vliegtuig geland na mogelijke motor-problemenEen vliegtuig van KLM is maandagmiddag geland nadat het in de problemen raakte. Vlucht KLM685 was vanaf de Amsterdamse luchthaven vertrokken naar Mexico, maar keerde vlak na de start terug.
22/01 17u00  KLM-vliegtuig geland na mogelijke problemen met motorEen vliegtuig van KLM is maandagmiddag geland nadat het in de problemen raakte. Vlucht KLM685 was vanaf de Amsterdamse luchthaven vertrokken naar Mexico, maar keerde vlak na de start terug.
22/01 17u00  Automobilist ramt kantoor sociale dienst in LisseEen automobilist heeft maandagmiddag een ravage aangericht in het pand van de sociale dienst in Lisse. Mogelijk was er opzet in het spel. De automobilist in kwestie is aangehouden.
22/01 16u45  Man in gezicht gestoken bij ruzieEen man uit Zaandam is maandag door een andere man in zijn gezicht gestoken tijdens een ruzie. De steekpartij vond plaats in de buurt van een woning aan de La Palma. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de steker opgepakt.
22/01 16u45  ANWB waarschuwt wintersporter voor sneeuwWintersporters kunnen overlast ondervinden door hevige sneeuwval in het westen van Oostenrijk en het zuiden van Zwitserland. Veel dorpen daar zijn afgesloten van de buitenwereld. Het sneeuwt al meer dan 24 uur in het gebied en ook dinsdag wordt sneeuw verwacht.
22/01 16u45  KLM-vliegtuig in problemenEen vliegtuig van KLM verkeert maandagmiddag in de problemen. Vlucht KLM685 was vanaf de Amsterdamse luchthaven vertrokken naar Mexico, maar is inmiddels weer onderweg terug naar Schiphol.
22/01 16u45  Ramkrakers houden huis in fotozaakUithuilen en opnieuw beginnen: voor de tweede keer in korte tijd heeft ondernemer Ed Dorrestein uit Alkmaar ramkrakers over de vloer gehad.
22/01 15u45  Nederland blijft vechten voor onze vissersNederland blijft zich verzetten tegen het Europese verzet richting onze vissers.
22/01 15u45  Twijfel over Amerika-avontuur AholdAhold Delhaize, de shutdown in Amerika en een belangrijke ECB-vergadering: aandelenanalist Jos Versteeg bespreekt de beursweek die voor ons ligt.
22/01 15u45  Maakt deze app jouw portemonnee overbodig?Eén app om in de winkel, online en je vrienden mee te betalen: handig of niet? Oordeel zelf.
22/01 15u30  Brabantse vast voor diefstal kerkregenpijpenEen 39-jarige vrouw uit het Brabantse Dongen zit in een Belgische cel op verdenking van het stelen van koperen regenpijpen bij kerken in Belgisch-Limburg.
22/01 15u30  Dode bij woningbrand RotterdamBij een brand in een woning in Rotterdam is maandag een persoon om het leven gekomen. De brand woedde op de eerste verdieping van een pand aan Rubroekstraat.
22/01 15u30  ’Veel klachten over zorg via gemeente’Veel mensen ervaren het verkrijgen van zorg en ondersteuning via de gemeente als moeizaam. En als de hulp dan toch komt, is die niet altijd precies wat ze nodig hebben. Dat maken de Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid en Ieder(in) op uit gezamenlijk onderzoek onder meer dan 8000 mensen.
22/01 15u15  Fleur (43) verliest de vrouw met wie ze in 24 landen wilde trouwenDe Belgische Fleur Pierets (43), die van plan was om in alle 24 landen waar het homohuwelijk legaal is te trouwen met haar Nederlandse vrouw Julian Boom (39), is weduwe geworden.
22/01 15u15  Arend en Aaltje: 80 jaar getrouwd en nog steeds verliefdEen eiken huwelijk in het Drentse plaatsje Ruinen. Arend en Aaltje zijn vandaag 80 jaar getrouwd.
22/01 15u15  7 jaar cel voor doodslaan vriend met hamerEen 28-jarige vrouw uit Helmond is veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doodslaan van haar vriend met een steigerbouwhamer. De rechtbank in Den Bosch houdt er bij de veroordeling rekening mee dat de vrouw lange tijd geestelijk en fysiek werd mishandeld door haar vriend, maar oordeelt dat op het moment van doodslag van noodweer of psychische overmacht geen sprake was.
22/01 15u15  Vieze man betast stagiaire: hoe reageren Nederlanders?In het tv-programma Hufterproef test WNL hoe nietsvermoedende Nederlanders reageren als er iets ergs gebeurt. Een nieuwe aflevering is maandag om 21.10 uur te zien op NPO 3.
22/01 15u00  Forse boete geëist voor uitstoot giftige stofHet Openbaar Ministerie eist een straf van 1,2 miljoen euro tegen het bedrijf Deross Holding voor het jarenlang overschrijden van de toegestane uitstoot van ethyleenoxide in Zoetermeer tussen 2004 en 2009. Tegen twee directeuren van het toenmalige Sterigenics werd maandag voor de rechtbank in Den Haag een werkstraf van 100 uur geëist.
22/01 14u45  Omwonenden Schiphol opteren voor banen in zeeSchiphol zou kunnen uitbreiden met start- en landingsbanen voor de kust in zee. Dat is een van de opties die zo'n zestig bewonersgroepen in de regio voorstellen in het rapport Vlucht naar Voren, dat dinsdag wordt overhandigd aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat.
22/01 14u45  YouTubers steken auto in de hensDoor gas in zeepsop te spuiten ontstaan er vlambare zeepbellen. Deze YouTubers besluiten er een auto mee aan te steken.
22/01 14u45  Zelfstandige klinieken duiken voor onderzoekZelfstandige klinieken voor oogheelkunde, orthopedie en plastische chirurgie blijken massaal de deur dicht te hebben gehouden voor onderzoekers die er de patiëntveiligheid wilden toetsen.
22/01 14u45  Vrouw woest op fietsers zonder lichtFietsers zonder licht zijn misschien wel de grootste ergernis op de weg. Zeker als ze plotseling de weg oversteken. Ook iets gefilmd? Mail verkeer@telegraaf.nl.
22/01 14u45  Kabinet zeer bezorgd om Turkse actie in SyriëHet kabinet is „zeer bezorgd” over het Turkse militaire offensief in de Noord-Syrische regio Afrin. Naast beschietingen met artillerie en luchtaanvallen zijn ook Turkse militairen het buurland binnengetrokken. Het Turkse optreden is gericht tegen de Syrisch Koerdische milities, die zich Volksbeschermingseenheden (YPG) noemen.
22/01 14u45  Transavia verwijt racepiloot leugensTransavia verwijt ’racepiloot’ Casper van W van leugens en bedrog na het fatale ongeluk in Loosdrecht vorig jaar maart, waarbij zijn vader de 19-jarige Fleur dood reed.
22/01 14u30  Weer honden vergiftigd in SomerenEr zijn opnieuw honden vergiftigd in de Noord-Brabantse plaats Someren. De politie waarschuwt hondenbezitters voor blauwgekleurd gif dat in stukjes worst zit verstopt. Er zijn voor zover bekend twee honden slachtoffer geworden van de vergiftiging.
22/01 14u30  Zo pakte 16-jarige Nina inbrekerToen ze een inbreker ontdekte in haar huis in Enschede, aarzelde de heldhaftige Nina (16) geen moment.
22/01 14u15  Mishandeling Sommelsdijk was ’straf voor pedo’De langdurige mishandeling en verkrachting in 2016 van een inwoner van Sommelsdijk door twee bekenden was een straf omdat hij aan „zijn nichtjes had gezeten.” Ook wilden de twee mannen hun jeugdvriend een lesje leren omdat hij webcamseks had met een minderjarige meisje.
22/01 14u00  Jongen (14) met passer in been gestoken tijdens stoeipartijEen 14-jarige leerling van een middelbare school in Rotterdam is maandag in zijn been gestoken met een passer. Dat gebeurde tijdens een stoeipartij met een 14-jarig klasgenootje. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.
22/01 14u00  ’YouTube moet treinsurf-vlogs snel wissen’Vloggers die aan de buitenkant van een trein hangen, dat filmen en die beelden op YouTube zetten; het is ProRail een doorn in het oog en daarom wil de spoorbeheerder dat YouTube zulke filmpjes sneller deletet.
22/01 13u45  Auto Pim Fortuyn met luguber detail te koopEen buitenkansje voor wie graag rijdt in stijl en niet bang is voor wat bijzondere details: de luxe Daimler van Pim Fortuyn staat te koop.
22/01 12u45  Steekpartij op Rotterdamse schoolBij een steekpartij een middelbare school in Rotterdam is maandag een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.
22/01 12u45  Nina (16) grijpt inbrekerZe is pas zestien, maar dat weerhield de Enschedese Nina Nootenboom er niet van een inbreker bij zijn lurven te grijpen toen deze het had gemunt op de spullen van haar en haar familie. De man sloeg afgelopen weekend toe, maar had vast niet gerekend op de heldhaftige 16-jarige.
22/01 12u45  ’Hij moest de ontlasting met een vork uit de wc eten’Vijf mannen tussen de 25 en 45 jaar en een vrouw (28) staan maandag voor de rechter in Rotterdam voor het martelen van drie mannen van achter in de twintig. De gruwelijkheden zouden in juni en augustus 2016 hebben plaatsgevonden in woningen in de Zuid-Hollandse dorpen Sommelsdijk en Oude Tonge. De zitting vindt plaats in een extra beveiligde zaal.
22/01 12u30  Automobilist komt om na botsing met treinBij een aanrijding op een spoorwegovergang in Rijssen is maandagochtend een automobilist om het leven gekomen. De auto werd meterslang meegesleurd door de aanstormende trein.
22/01 11u46  CU en D66: kind jihadganger moet terug kunnenRegeringspartijen ChristenUnie en D66 vinden dat in het uiterste geval kinderen van Nederlandse Syriëgangers naar Nederland moeten worden gehaald. Coalitiegenoot VVD is het daar niet mee eens.
22/01 11u00  Weerzinwekkende details in zaak martelingen Zuid-HollandVijf mannen tussen de 25 en 45 jaar en een vrouw (28) staan maandag voor de rechter in Rotterdam voor het martelen van drie mannen van achter in de twintig. De gruwelijkheden zouden in juni en augustus 2016 hebben plaatsgevonden in woningen in de Zuid-Hollandse dorpen Sommelsdijk en Oude Tonge. De zitting vindt plaats in een extra beveiligde zaal.
22/01 10u45  ‘Treinsurfende idioot is compleet gestoord’Prorail reageert furieus op een nieuwe video van treinsurfer The Climbing Dutchman: ‘deze man is compleet gestoord’.
22/01 10u30  Het zal je kind maar zijn: Moeder in tranen om mishandeling zoonDe moeder van Jean Paul vertelt over de zware mishandeling van haar zoon dit weekend in Eindhoven. Wie meer weet over dit incident neemt contact op met de politie: 0800 6070 of anoniem 0800 7000.
22/01 10u15  Automobilist (17) aangehouden voor aanrijdingEen zeventienjarige automobilist is aangehouden voor een aanrijding met twee fietsers in Wagenberg. De aanrijding gebeurde zondagmiddag op de Wagenstraat in de Brabantse plaats. De auto belandde in de sloot en de twee inzittenden bleven ongedeerd. De twee fietsers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie maandag.
22/01 10u00  Treinsurfer hangt aan sprinterSpoorbeheerder Pro Rail gaat aangifte doen tegen een treinsurfer. Uit opgedoken beelden blijkt dat bij Lage Zwaluwe zich iemand vastklampt aan een sprinter.
22/01 09u30  Jean Paul spreekt over gruwelijke details mishandelingDe 25-jarige Jean Paul uit Zuidland is dit weekend zwaar mishandeld in het uitgaansgebied van Eindhoven. Bij Omroep Brabant doet hij zijn verhaal.
22/01 09u15  Jean Paul spreekt: ‘Geslagen met boksbeugel of stalen pijp’De 25-jarige Jean Paul uit Zuidland is dit weekend zwaar mishandeld in het uitgaansgebied van Eindhoven. Bij Omroep Brabant doet hij zijn verhaal.
22/01 08u45  Omvangrijke mensensmokkelzaak van SyriërsKhalid D. en Zeiad D. maken volgens het openbaar ministerie deel uit van een omvangrijk netwerk van mensensmokkelaars. Het netwerk zou verantwoordelijk zijn voor de smokkel van honderden Syriërs.
22/01 08u45  Zestal voor rechter in gruwelzaak martelingenVijf mannen tussen de 25 en 45 jaar en een vrouw (28) staan maandag voor de rechter in Rotterdam voor het martelen van drie mannen van achter in de twintig. De gruwelijkheden zouden in juni en augustus 2016 hebben plaatsgevonden in woningen in de Zuid-Hollandse dorpen Sommelsdijk en Oude Tonge. De zitting vindt plaats in een extra beveiligde zaal.
22/01 08u15  ‘De Telegraaf is geweldig om voor te werken’Als rechtbankverslaggever is Saskia Belleman een van de bekendste gezichten van De Telegraaf. Voor het 125-jarig jubileum van De Telegraaf vertelt ze waarom ze het zo mooi vindt om voor De Telegraaf te werken.
22/01 08u15  FIOD hoort meerdere verdachten fraude SchipholDe FIOD doet onderzoek naar een voormalig werknemer van een vastgoedbedrijf uit de gemeente Haarlemmermeer. Dat heeft het functioneel parket laten weten. Daarnaast zijn drie mensen en twee ondernemingen - allen (onder)aannemers - als verdachte aangemerkt.
22/01 07u45  Nog eens 49 scholen krijgen eretitel ’excellent’Nog eens 49 scholen krijgen maandag te horen dat ze voortaan de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het aantal uitblinkers komt daarmee op 248.
22/01 07u30  Miljoenen voor zelfrijdende rolstoelen en robots voor zieke kinderenEr komt 12 miljoen euro extra beschikbaar voor startende bedrijven die zorgtechnologie ontwikkelen als gezondheidsapps, zelfrijdende rolstoelen en robots voor zieke kinderen. Het geld komt van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken en Klimaat.
22/01 07u30  Duitse toerist weet Nederland te vindenHet aantal buitenlandse toeristen in Nederland is vorig jaar met 11 procent gestegen. In totaal kwamen 17,6 miljoen mensen hier vakantie vieren. Ze hebben voor 12,9 miljard euro in Nederland besteed. Dat blijkt uit cijfers van NBTC Holland Marketing.
22/01 07u30  ’FIOD hoort meerdere verdachten fraude Schiphol’De fiscale opsporingsdienst FIOD is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met bouwfacturen op Schiphol. Daarbij zijn meerdere verdachten en verdachte bedrijven in beeld gekomen, onder wie oud-werknemers van de luchthaven en van installatiebedrijven die voor de vastgoedtak van Schiphol werken.
22/01 07u15  Pechtold stuurt bloemetje bij uitstel Lelystad AirportAlexander Pechtold zal minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur een bloemetje sturen als ze besluit de opening van Lelystad Airport uit te stellen. Dat zei de D66-leider tijdens een politiek café in het Twentse Diepenheim. Maar voor hij een definitief standpunt over een mogelijk uitstel inneemt, wil hij eerst het besluit van Van Nieuwenhuizen afwachten.
22/01 07u15  'Te weinig WOII-les op school'De 94-jarige veteraan Rudi Hemmes maakt zich zorgen dat jongeren tegenwoordig niet meer weten waar zijn generatie voor gestreden heeft. Daar wil de 10-jarige Tobias wat aan doen: 'vertel mij de oorlogsverhalen, dan kan ik ze weer doorvertellen.'
22/01 06u15  'Botten zeehelden gedumpt in massagraf'Schokkende onthullingen van de Indonesische website Tirto.id.
22/01 05u45  Veilig mobieltje op werkbezoekBewindslieden en Kamerleden moeten op werkbezoek naar ’lastige landen’ hun mobiele telefoon thuislaten om te voorkomen dat die wordt gehackt. Van de inlichtingendienst krijgen ze een beveiligde telefoon mee. Met ongemak als bijeffect.
22/01 05u45  Resten zeehelden in massagraf gestortMenselijke resten uit oorlogswrakken die illegaal uit de Javazee zijn gehaald, werden in een anoniem massagraf op Oost-Java gestort. Het ligt vlakbij de havenplaats Brodong waar de wrakken in stukken zijn gezaagd.
22/01 05u45  Te weinig gebouwd voor lage inkomensLagere inkomens dreigen definitief buiten de boot te vallen op de woningmarkt. Woningcorporaties kunnen door de hoge grondprijzen hun ambitieuze bouwplannen niet uitvoeren. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende woningcorporaties. Zij hebben zich vastgepind om jaarlijks 34.000 huizen te bouwen, maar meer dan de helft van de bouwplannen is onzeker.
22/01 05u45  Alarm spoorvandalenEr wordt jaarlijks voor tientallen miljoenen euro’s schade geleden door vandalisme op het spoor. ProRail en NS slaan alarm. „Alleen al graffitispuiters kosten ons ieder jaar vier miljoen euro aan schoonmaak. Uiteindelijk zijn reizigers het kind van de rekening. Het wordt een steeds groter probleem”, aldus NS.
21/01 22u45  Auto schept maaltijdbezorger in HeemstedeEen auto heeft zondagavond een maaltijdbezorger op een scooter geschept in het Noord-Hollandse Heemstede. De auto kwam daarbij op zijn zijkant op de scooter tot stilstand. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
21/01 22u30  SP praat met Van Bommel na opzeggingDe SP wil met partijgezicht Harry van Bommel in gesprek omdat die zijn lidmaatschap van de socialisten heeft opgezegd. „We gaan met Harry in gesprek. Iemand met zijn verdienste in de partij laten wij niet zomaar gaan”, laat partijvoorzitter Ron Meyer weten op berichtgeving in het AD over het vertrek van Van Bommel.
21/01 22u15  Monster van Loch Almelo? Politie treft opblaasdinosaurus aanEen hondengeleider van de politie Almelo trof deze week wel iets heel bijzonders aan in het water. Er bleek namelijk een opblaasdinosaurus in het kanaal te drijven. De hond van de hondengeleider leek niets onder de indruk te zijn. Het dier ging er even rustig bij liggen.
21/01 22u00  Polletje is weer terechtLisse heeft haar bekendste inwoner weer terug. ‘Blokhuiskat’ Pol, die het liefst de hele dag rondhangt voor de supermarkt, is kilometers verderop in Hoofddorp teruggevonden. Een echtpaar zag de poezenberoemdheid, die het na een ongeluk met drie poten moet stellen, in hun tuin en herkende hem van de foto. Hij maakt het goed.
21/01 21u15  ’Veel meer Roma-kinderen uitgebuit’In Nederland worden honderden kinderen uit Roma-families uitgebuit. Criminele familieleden zetten ze aan tot zakkenrollen, inbraken en winkeldiefstal. Dat zeggen hulporganisaties Defence for Children en het Leger des Heils zondag in Nieuwsuur.
21/01 21u00  Laatste vaartocht Schulpengat naar TexelBelangstellenden konden zondag voor het allerlaatst meevaren op de Schulpengat, de veerboot tussen Texel en Den Helder. Na 26 jaar dienst werd het schip nog één keer ingezet.
21/01 21u00  Gewonde bij steekpartij AlmereBij een steekpartij in Almere is zondagavond een gewonde gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe zwaar de verwondingen van het slachtoffer zijn. De dader is gevlucht.
21/01 20u30  Mogelijk geschoten bij vechtpartij Koog aan de ZaanIn een tunneltje onder station Zaandijk-Zaanse Schans in Koog aan de Zaan lijkt zich zondagavond een schietpartij te hebben voorgedaan. Volgens een politiewoordvoerder vond daar een vechtpartij plaats tussen vier of vijf personen en is een knal gehoord. Ook zijn er hulzen aangetroffen.
21/01 20u15  Duizenden wintersporters gestrand in ZermattDuizenden wintersporters zijn voor de tweede keer dit jaar gestrand in het Zwitserse skioord Zermatt. Omliggende wegen en de spoorlijn zijn afgesloten vanwege lawinegevaar. Mensen kunnen het skioord dus niet verlaten.
21/01 20u00  Deze game verovert de wereldHet razendpopulaire kaartspel op internet ‘Hearthstone’ wordt door 70 miljoen mensen gespeeld en dit weekend kwamen de beste 16 naar Amsterdam om voor het wereldkampioenschap Hearthstone. Een hoogtepunt voor menig fan.
21/01 19u00  Sneeuw verwacht tijdens ochtendspitsHet verkeer in het noordoosten van ons land moet zondagnacht en maandagmorgen rekening houden met gladheid en winterse buien. Het KNMI heeft voor dat deel van ons land code geel afgegeven.
21/01 19u00  Zeker twintig auto’s bekrast in AmsterdamZeker twintig auto’s zijn bekrast in Amsterdam. De politie heeft zondag meerdere meldingen ontvangen van bekraste voertuigen op de Baarsjesweg, van Basic-Fit tot aan de Paramaribostraat.
21/01 18u30  Zwaargewonde bij schietpartij Rotterdam: 3 aanhoudingenBij een schietpartij in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam is zondagmiddag een gewonde gevallen. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht.
21/01 18u30  Minister wil pleegkind tot 21e bij pleeggezinMinister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil dat pleegkinderen in ieder geval tot 21 jaar in een pleeggezin kunnen blijven wonen. Het ministerie bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws.
21/01 18u15  Negen arrestaties in illegaal gokpandAcht mannen en een vrouw zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in een illegaal gokpand in Den Haag. Ze bevonden zich in een ruimte waarin ook een professionele pokertafel stond met pokerfiches. Bij de fouillering van de arrestanten werd in totaal ruim 4000 euro aangetroffen.
21/01 18u15  Minister: pleegkind langer in pleeggezinPleegkinderen moeten langer bij hun pleeggezin kunnen blijven wonen. Minister Hugo de Jonge (VWS) vindt dat jongeren standaard tot hun 21e in een pleeggezin moeten kunnen zitten. „Want jongeren zijn op hun achttiende nog niet afgebakken”, aldus De Jonge tegen RTL Nieuws.
21/01 18u15  Veel meer Roma-kinderen uitgebuit in NederlandIn Nederland worden honderden kinderen uit Roma-families uitgebuit. Criminele familieleden zetten ze aan tot zakkenrollen, inbraken en winkeldiefstal. Dat zeggen hulporganisaties Defence for Children en het Leger des Heils zondag in Nieuwsuur.
21/01 17u00  Overvallers vergissen zich in woningOvervallers die dit weekend toesloegen in een woning in Woudrichem, hebben zich mogelijk vergist. De daders hadden vermoedelijk een ander adres op het oog, meldt de politie.
21/01 16u30  Rutte neemt weer gas terugPremier Rutte slikt scherpe woorden over de verwijdering van een standbeeld uit de hal van het Mauritshuis al weer in. Afgelopen vrijdag waarschuwde de minister-president nog voor het herschrijven van de geschiedenis, door historische gebeurtenissen en figuren langs de meetlat van 2018 te leggen. Hij suggereerde dat het Mauritshuis misschien ook maar de naam moest veranderen.
21/01 16u30  Avondje uit eindigt voor man (25) met zeven breuken in gezichtWat een gezellig avondje bierdrinken moest worden, eindigde in een nachtmerrie. De 25-jarige Jean Paul uit Zuidland is zaterdagavond zwaar mishandeld in het uitgaansgebied van Eindhoven.
21/01 15u45  Schrijver Alexander Münninghoff op Haagse lijst 50PlusSchrijver en journalist Alexander Münninghoff staat op de kandidatenlijst van 50Plus voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Hij is één van de twaalf kandidaten op de lijst, zo maakte de ouderenpartij zondag bekend.
21/01 15u30  DUO eist 2 ton van iPadschool Maurice de HondDe Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie van Onderwijs eist ruim twee ton terug van het bestuur van een iPadschool in Amsterdam. De school werd in 2014 opgericht door opiniepeiler Maurice de Hond en is inmiddels gesloten.
21/01 15u30  Nederlandse gewonden door brand hotel PraagBij de hotelbrand in de Tsjechische hoofdstad Praag zijn ook Nederlandse gewonden gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt zondag bekend te zijn met twee Nederlanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een ouder echtpaar van 82 en 78 jaar.
21/01 15u15  14-jarig meisje sinds maandag vermistDe 14-jarige Naduraisha Jainandunsing is sinds maandag vermist. De politie is opzoek naar het meisje, dat voor het laatst werd gezien in Amsterdam.
21/01 15u00  Meerdere kettingbotsingenIn korte tijd zijn op drie wegen kettingbotsingen gebeurd, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Bij Hoevelaken gebeurde op de A1 naar Amsterdam een ongeluk tussen vijf auto's. Daarna was het met zes wagens raak op knooppunt De Hoek op de A4, eveneens in de richting van Amsterdam. Verder botsten op de N242 bij het AZ Stadion nog eens vijf auto's op elkaar.
21/01 14u00  Man dood in woning gevondenIn een woning in Capelle aan den IJssel is zaterdagavond een dode man aangetroffen. Een huisgenoot vond hem. De man is met geweld om het leven gebracht.
21/01 13u45  Oceaanroeier Mark Slats veilig thuisMet een stevige omhelzing begroet Wassenaarder Mark Slats zijn moeder op Schiphol. Slats kwam zondagochtend aan op de luchthaven na zijn Atlantische Oceaan oversteek per roeiboot. In Peanuts roeide de aannemer in 49 dagen en 11 uur helemaal in zijn eentje van het Spaanse La Gomera naar Antigua.
21/01 12u15  Portiers belaagd in Bergen op Zoom en BredaIn Breda en Bergen op Zoom zijn portiers afgelopen nacht belaagd door uitgaanspubliek. Een uitsmijter van een café in het centrum van Bergen op Zoom had een 24-jarige man uit die plaats de kroeg uitgezet en werd vervolgens op straat geschopt en geslagen. Omstanders schoten de portier te hulp en hielden de agressieve man in bedwang tot de politie kwam. De verdachte zit vast en wordt zondag verhoord.
21/01 11u30  Man dringt willekeurig huis binnen met hakbijlEen gezin in Rotterdam-Zuid kreeg zaterdagavond de schrik van hun leven toen een man met een hakbijl de ramen van hun woning insloeg en naar binnen ging. De verwarde persoon had daarvoor al een bushokje vernield aan de Beijerlandselaan en met de bijl over de daken van de Beverstraat en Slaghekstraat gelopen. Vanaf het dak was hij de woning binnengegaan.
21/01 11u30  Rotterdam CS weer vrijgegeven na brandHet Centraal Station van Rotterdam is wegens een brand ongeveer een uur lang ontruimd geweest. De veiligheidsregio zegt dat er een brand was in een werkkast op de tweede etage van het gebouw, waar het kantorengedeelte zit. Iedereen moest naar buiten, dus ook reizigers en winkelpersoneel. Het treinverkeer werd stilgelegd.
21/01 11u00  Bizarre capriolen op spoorSpoorwegbeheerder ProRail heeft 3500 camera's langs het spoor staan in Nederland. Die registeren regelmatig de meest opmerkelijke situaties. Bekijk hier alle afleveringen van Spoorbewakers.
21/01 11u00  ’Een lijstduwer is een nepkandidaat, het is kiezersbedrog’Sportmensen, voormalige bewindslieden, een huidige minister, oud-Kamerleden, musici, beroeps BN’ers. Ze hebben een ding gemeen, ze zijn lijstduwer van een politieke partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Als lijstduwer sta je meestal niet op een verkiesbare plaats, maar bungel je onderaan de kandidatenlijst met een te verwaarlozen kans op een zetel in de lokale gemeenteraad.
21/01 10u30  Centraal Station Rotterdam ontruimd vanwege brandHet Centraal Station van Rotterdam wordt ontruimd wegens een brand. De veiligheidsregio zegt dat er rookontwikkeling is op de tweede etage van het gebouw, waar het kantorengedeelte zit. Rookmelders en het sprinkleralarm gingen af.
21/01 10u15  Helft negatief over Rutte in gaswinningdossierIets meer dan de helft (52 procent) van de Nederlanders is negatief over het optreden van premier Mark Rutte in het dossier over de gaswinning en aardbevingen in Groningen. Slechts 11 procent is positief, blijkt uit de wekelijkse politieke peiling van Maurice de Hond.
21/01 09u15  Nederland wacht warmterecord: sneuvelt meting uit 1937?Nederland krijgt na de storm en de vorst de komende dagen te maken met extreem zacht winterweer. De temperaturen bereiken in de loop van de week de dubbele cijfers, meldt weerbureau Weerplaza. Woensdag kan het op een groot aantal plaatsen zelfs recordwarm worden. Het zeer zachte weer gaat overigens niet gepaard met mooi weer.
21/01 09u00  Nederland wacht recordwarmte: sneuvelt record uit 1937?Nederland krijgt na de storm en de vorst de komende dagen te maken met extreem zacht winterweer. De temperaturen bereiken in de loop van de week de dubbele cijfers, meldt weerbureau Weerplaza. Woensdag kan het op een groot aantal plaatsen zelfs recordwarm worden. Het zeer zachte weer gaat overigens niet gepaard met mooi weer.
21/01 07u45  Opnieuw veel ongevallen door verraderlijke gladheidIn het noorden van Nederland hebben zich afgelopen nacht en in de vroege ochtend opnieuw veel ongevallen door gladheid voorgedaan. Dat meldt de politie in Leeuwarden. „Het is spekglad op sommige wegen. Wees voorzichtig!”
21/01 07u00  Nederlander (81) rijdt vrouw in Duitsland doodIn het Duitse plaatsje Hamminkeln heeft een 81-jarige Nederlander een voetganger doodgereden. Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag, melden lokale media.
21/01 00u30  Tragisch ongeval: jongetje (7) overledenBij een ernstig auto-ongeluk op de A325 in Ressen (Gelderland) is een 7-jarige jongen om het leven gekomen.
21/01 00u15  ’Mishandelde man’ filmde stiekem meisjes in de McDonald’sHet verhaal van een man die zaterdag op sociale media deelde in elkaar te zijn geslagen tijdens een bezoek aan de McDonald’s in Hilversum, lijkt niet bepaald te kloppen. Volgens de politie filmde hij stiekem vrouwen van achteren.
20/01 23u45  Tim (9) krijgt nieuwe trampoline van ProRail na stormDe negenjarige jongen, wiens trampoline tijdens de storm onder de trein kwam, krijgt een nieuw exemplaar. Dat meldde spoorbeheerder ProRail op Twitter.
20/01 23u30  Pechtold: Wilders te laf voor AmsterdamD66-leider Alexander Pechtold noemt PVV-voorman Geert Wilders „te laf” om in Amsterdam aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. „Amsterdam is te nuchter, te trots en te divers om voor jou te zwichten”, aldus Pechtold tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 in Amsterdam.
20/01 22u30  Man gewond na schietpartij in café RotterdamEen man is zaterdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in een bar in Rotterdam.
20/01 21u30  Pechtold tegen Buma: Niet met PVV!D66-leider Alexander Pechtold waarschuwt zijn coalitiegenoot CDA om op lokaal niveau vooral niet in zee te gaan met de PVV.
20/01 21u15  Code geel om plaatselijke gladheidKomende nacht en zondagochtend kan het overal in het land plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Het KNMI heeft voor het hele land code geel uitgeroepen.
20/01 19u45  Alarmcentrales: herkennen locatie gsm moet beterNederland loopt achter met de techniek die de locatie herkent van mensen die noodnummer 112 bellen. Met die waarschuwing komt het Europese netwerk van alarmcentrales. In ons omringende landen kunnen hulpdiensten via gegevens van een mobieltje traceren waar een beller zich bevindt.
20/01 18u30  Marijnissen: vrouw die uitgaat is geen hoerDe nieuwe SP-leider Lilian Marijnissen heeft zich uitgesproken tegen de „smerige uitsluitingspolitiek” van Geert Wilders en de PVV, maar tegelijkertijd benadrukt ze dat iedereen in Nederland de „grondwet en onze fundamentele waarden” moet onderschrijven. Ze deed dat op het partijcongres van de SP in Hilversum.
20/01 18u15  Tieners vast voor woningoverval met wapenDrie jongens van vijftien jaar uit Utrecht zijn aangehouden na een woningoverval kort daarvoor in Woudenberg. Ook een 26-jarige man uit Nieuwegein is opgepakt.
20/01 18u00  40.000 mensen vergapen zich aan Noord/ZuidlijnOp de allerlaatste open dag van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam zijn zaterdag 40.000 mensen afgekomen. Het was daarmee de drukst bezochte in de geschiedenis van de nieuwe metrolijn.
20/01 17u15  Wilders: 'We vechten dezelfde strijd'Honderden mensen kwamen in Rotterdam bijeen voor een demonstratie van de PVV. Wilders kreeg ook steun van de Belgische partij Vlaams Belang.
20/01 17u15  Smakeloze grap over Anne FrankDumpert staat bekend om content die ’politiek incorrect is’ en ’op het randje’, maar dit gaat wel een stapje te ver. Zaterdag werd er een foto van Anne Frank online gegooid. Ze draagt een sweater met daarop de tekst: ’coolest jew in the showerroom’.
20/01 17u00  Open dag Noord-Zuidlijn: 40.000 bezoekersOp de allerlaatste open dag van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam zijn zaterdag 40.000 mensen afgekomen. Het was daarmee de drukst bezochte in de geschiedenis van de nieuwe metrolijn.
20/01 16u15  'Geen nieuwe migratiekoers SP'De SP is helemaal niet veranderd van standpunt als het gaat om het maken van deals over de opvang van vluchtelingen in de regio. Dat zegt SP-partijvoorzitter Ron Meyer in reactie op uitspraken van CDA-leider Sybrand Buma.
20/01 15u45  Truck doorboort Aldi-supermarktEen vrachtwagen is vanochtend in alle vroegte door de gladheid de Aldi-vestiging in Apeldoorn binnen gegleden. De Aldi-vrachtwagen doorboorde een muur van de supermarkt.
20/01 15u30  Website Interpolis plat na westerstormKlanten van verzekeringsmaatschappij Interpolis kunnen schade die ze willen claimen zaterdag niet in alle gevallen online melden. De website kampt met een storing. „Krijgt u een foutmelding op onze website? Probeer het dan later opnieuw.”
20/01 15u30  Truck doorboort Aldi door gladheidEen vrachtwage is vanochtend in alle vroegte door de gladheid de Aldi-vestiging in Apeldoorn binnen gegleden. De Aldi-vrachtwagen doorboorde een muur van de supermarkt.
20/01 15u15  ’Kerkhofzwijntje’ gevangen genomenHet zwijntje dat sinds donderdag voor overlast zorgde op een kerkhof in Schijndel is gevangen. Met de hulp van zeker tien mensen kreeg kerkhofbeheerder Hans van Schijndel het beestje zaterdagochtend te pakken.
20/01 15u00  PVV-demonstratie in beeldHonderden mensen zijn in Rotterdam bijeen voor een demonstratie van de PVV. Ook de Vlaamse partij Vlaam Belang is aanwezig.
20/01 15u00  Wilders: thuiswedstrijd in RotterdamHet centrum van Rotterdam was vanmiddag het toneel van een PVV-demonstratie. Partijleider Geert Wilders had zijn aanhang opgeroepen zich uit te spreken tegen het kabinet- Rutte III.
20/01 14u45  Duizend man bij PVV-protest in RotterdamVanaf het Rotterdamse Kruisplein vlakbij het Centraal Station is de demonstratie van de PVV begonnen. Circa duizend demonstranten zijn aangekomen om te protesteren tegen het kabinet.
20/01 14u30  Honderden bij PVV-protest in RotterdamHonderden mensen hebben zich zaterdagmiddag in Rotterdam verzameld voor een demonstratie van de PVV tegen het kabinet-Rutte III, discriminatie van Nederlanders en de islamisering. De demonstranten voeren Nederlandse vlaggen en borden met teksten als „Stop islamisering Europa” en „Behoud de Nederlandse cultuur en waarden.”
20/01 14u15  Politie arresteert negen witwassersDe politie heeft negen mannen gearresteerd op verdenking van witwassen van geld dat is buitgemaakt bij twee gewapende overvallen. De mannen, in de leeftijd van 25 en 37 jaar, zijn afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam, Heemskerk, Beverwijk en Velsen.
20/01 14u15  'Ze willen het liefst dat er een Hollander komt'De Nederlandse ondernemer Robin van der Schaaf is mega-succesvol op de Amerikaanse bloemenmarkt.
20/01 14u15  Veel belangstelling voor laatste open dag Noord-ZuidlijnGrote belangstelling voor de laatste open dag van de Noord-Zuidlijn. Alles wordt door de nieuwsgierige menigte bekeken.
20/01 13u45  'Ze willen het liefst dat een Hollander komt'De Nederlandse ondernemer Robin van der Schaaf is mega-succesvol op de Amerikaanse bloemenmarkt.
20/01 13u15  Hennis wordt marineofficierJeanine Hennis-Plasschaert, voormalig minister van Defensie, wordt marineofficier. Dat bevestigt de Koninklijke Marine aan het Noordhollands Dagblad.
20/01 13u00  SP zwaait Roemer uitEmile Roemer heeft zaterdag op het partijcongres in Hilversum afscheid genomen als partijleider. Hij droeg daarbij het stokje over aan Lilian Marijnissen.
20/01 12u30  Agenten krijgen klappen van wildplassersDe vader van een vijftienjarige wildplasser heeft in de nachtelijke uren in Goes een kaakslag aan een agent uitgedeeld. De zoon, die al mee moest naar het bureau om zijn identiteit uit te zoeken, kreeg gezelschap van zijn pa. De 47-jarige vader uit het Belgische Oostnieuwkerke zit echter nog vast wegens de mishandeling.
20/01 12u15  Vader stuurt zoon naar politie na lijm-incident met buschauffeurDe politie heeft vrijdag een 37-jarige man uit Heemskerk aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur uit IJmuiden. Toen de buschauffeur de automobilist aansprak op zijn rijgedrag, spoot de opvliegerige bestuurder lijm in de ogen van de buschauffeur.
20/01 12u15  'We moeten onze zeldzame veestapel halveren'De familie Woldring heeft zeer zeldzame Friese roodbontkoeien. Door strenge mestregels moet misschien de helft van hun veestapel weg.
20/01 12u00  SP-voorzitter wil kritiek naar buiten smorenGerommel binnen de partij moet binnenskamers blijven. Daar hamerde SP-voorzitter Ron Meyer zaterdag op ten overstaan van zijn leden.
20/01 11u45  Veel prijzen omhoog door btwVrijwel alle Nederlanders worden volgend jaar in hun portemonnee getroffen door de geplande btw-verhoging van 6% naar 9%. Niet alleen voor boodschappen, kraanwater en medicijnen moet straks meer worden betaald. Ook onder meer de schoenmaker, kapper en fietsenmaker worden duurder. Wat kunt u doen om de pijn in de beurs te verzachten?
20/01 11u45  Lichaam in water Groningen is vermiste DuitserHet lichaam dat vrijdagmiddag door de hulpdiensten werd gevonden in het water van de Oosterhaven in Groningen, is van de vermiste Duitse Jens Oltmans uit Oldenburg. Dat is gebleken uit onderzoek van de politie. De 50-jarige Jens werd sinds 5 december vermist.
20/01 11u15  Nijmegen dit jaar duurzame hoofdstad EuropaNijmegen is dit jaar de duurzame hoofdstad van Europa. Een Europese jury heeft de Gelderse stad de Green Capital Award toegekend, omdat „Nijmegen als geen ander in staat is om inwoners, bedrijven en overheid bij elkaar te brengen onder de noemer van een groene stad”, zo staat in het juryrapport. De festiviteiten gaan dit weekeinde van start met Wondertuin, een festival vol groene en duurzame evenementen in het centrum van de stad.
20/01 11u00  ‘Molloot’ analyseert de deelnemersHet speculeren over Wie is de Mol? is begonnen. Onze ‘molloot’ Vera analyseert de deelnemers, wie zijn er allemaal verdacht bezig?
20/01 10u15  Dode hond legt treinverkeer platEen dode herdershond ligt na een aanrijding bij het Brabantse Vught midden op de rails. De machinist weigert erover heen te rijden. In SPOORBEWAKERS volgt De Telegraaf het werk van de incidenten bestrijders van ProRail.
20/01 10u15  Ongelukken door gladheidUPDATE - Gladheid heeft in vooral de provincies Noord-Brabant en Utrecht tot verkeersongelukken geleid. Het KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven omdat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn. Oorzaak is bevriezing van natte weggedeelten en in het noorden ook winterse neerslag. In de loop van zaterdagochtend zal de gladheid verdwijnen.
20/01 09u00  Politie vindt 80.000 euro in autoDe politie heeft op de A13 nabij Delft bij een controle van een vermoedelijke omgekat Duits voertuig 80.000 euro gevonden in een verborgen ruimte. De 32-jarige Italiaanse bestuurder is aangehouden.
20/01 08u45  Kantoor had geschorste notarissen in dienstBij Amsterdamse notariskantoor Voorwinde is ruim 2,1 miljoen euro van de derdengeldenrekening verdwenen, schrijft Het Parool.
20/01 08u45  Auto vliegt in brand tijdens ruiten krabbenEen bestuurster die zaterdagochtend de ruiten van haar auto wilde krabben in Schalkhaar, zag het voertuig in korte tijd in vlammen opgaan. Ze had rond 06.45 de motor aangezet, maar merkte al snel dat er rook uit de auto kwam.
20/01 08u15  Sneeuw in noorden, gladheid in heel NederlandHet KNMI heeft waarschuwingscode geel afgegeven omdat het in het hele land plaatselijk glad kan zijn. Oorzaak is bevriezing van natte weggedeelten en in het noorden ook winterse neerslag. In de loop van zaterdagochtend zal de gladheid verdwijnen.
20/01 07u15  PVV de straat op in Rotterdam, Vlaams Belang sluit aanDe PVV houdt zaterdagmiddag een demonstratie in Rotterdam tegen het kabinet-Rutte III, discriminatie van Nederlanders en de islamisering. De Vlaamse partij Vlaams Belang kondigde aan met tientallen sympathisanten mee te doen.
20/01 05u45  Dokter wordt drooggelegdHet probleem van alcohol- en drugsgebruik door medici staat weer op de kaart nu artsenorganisatie KNMG een al jaren ongeschreven gedragsregel zwart op wit heeft gezet: drank of andere geestverruimende middelen worden niet getolereerd tijdens het werk. „Dat de gedragsregel nu expliciet is vastgelegd, maakt het makkelijker voor artsen onderling om elkaar hier aan te houden.”
20/01 05u45  Truckers weg op gejaagdEen deel van de vrachtwagenchauffeurs die ondanks de zeer zware storm achter het stuur zijn gekropen, zegt daartoe te zijn gedwongen door hun werkgever.
20/01 05u45  Kassa voor PowNedDe omstreden documentaire Captain Henk wordt morgenavond gewoon uitgezonden op NPO 3. Afgelopen week werden er opnieuw leden van motorclub No Surrender opgepakt. Justitie raakt er steeds meer van overtuigd dat het een criminele organisatie betreft. Toch betaalt de publieke omroep graag mee aan de uitzending op tv.
20/01 05u45  ’Superkoeien’ in noodHet Groningse boerenechtpaar Woldring heeft bijna tweehonderd zeer zeldzame Friese roodbontkoeien lopen. Door strengere mestregels moet misschien ruim de helft van hun veestapel naar de slacht.
20/01 00u15  Buma: CDA mag lokaal met PVVHet CDA zet de deur op een kier om op gemeentelijk niveau samen te werken met de PVV. Partijleider Sybrand Buma zegt dat zijn partijgenoten in gemeenten daar zelf een besluit over kunnen nemen. „Men moet lokaal beslissen wat men wil en wat niet”, zei hij bij Jinek.
19/01 21u45  Groningers in actie: massale fakkeltocht van startDe Vismarkt in Groningen staat vol deelnemers die demonstreren tegen gaswinning en aardbevingen en de fakkeltocht is begonnen.
19/01 21u15  Weer opgraving lichaam om insulinemoordenVoor het onderzoek naar mogelijke insulinemoorden door zorgmedewerker Rahiied A. is een derde lichaam opgegraven. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag na berichtgeving door RTV Rijnmond.
19/01 21u15  Tienduizend Groningers protesteren met brandende fakkelsDuizenden bezorgde Groningers liepen vrijdagavond met brandende fakkels een protestronde door de binnenstad van Groningen.
19/01 21u00  Postcode Loterij naar de politie om ’poederbrief’ boze fotograafDe Postcode Loterij is naar de politie gestapt nadat een woedende fotograaf op sociale media aangaf een poederbrief naar de loterij te zullen sturen.
19/01 21u00  Overleg over schorsen verdachte bestuurdersDe Roermondse burgemeester Rianne Donders heeft vrijdag met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken telefonisch overleg gehad over de aanpak van verdachte bestuurders. Mensen die strafrechtelijk vervolgd worden, kunnen nu gewoon raadslid of wethouder worden. Dat moet anders, hield Donders de minister voor.
19/01 20u15  Vreemde ziekte op United-vluchtUPDATE 20.03 uur - Een vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines is vrijdag vlak na de start teruggekeerd naar Schiphol nadat er vijftien mensen, passagiers en bemanningsleden, onwel waren geworden door zuurstofgebrek. Het toestel was vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York.
19/01 20u15  ’10.000 deelnemers beginnen aan fakkeltocht’Op en rond de Vismarkt in Groningen maken naar schatting 10.000 mensen zich op voor de fakkeltocht tegen de gaswinning in de provincie. Voorafgaand aan de demonstratieve tocht die ongeveer een uur zal duren, zijn er toespraken van burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum en GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver.
19/01 20u00  Dode en zwaargewonde bij ongeval op N320Bij een ongeval op de N320 bij het Gelderse Ingen is vrijdagavond een automobilist om het leven gekomen. De bijrijder is zwaargewond geraakt.
19/01 19u15  Ophef om nieuwe UGG’s: ‘je lijkt wel een Eskimo’Het nieuwe model UGG maakt de tongen los. Niet iedereen is erover te spreken, vertelt verslaggever Kim Querfurth.
19/01 19u15  Derde schietpartij op rij in AmsterdamVoor de derde keer in drie dagen tijd is er in Amsterdam op straat geschoten. Na de liquidatie van de crimineel Annass el Ajjoudi in de Diamantbuurt op woensdagavond en de schietpartij donderdag in de Maarsenhof in Zuidoost, waarbij een onbekende man zwaargewond raakte, is er vrijdagavond geschoten in Nieuw-West.
19/01 19u00  Cocktailbar dicht na vondst explosiefCocktailbar Suzy Wong is per direct gesloten door de gemeente nadat vrijdagochtend een explosief voor de deur werd aangetroffen.
19/01 19u00  Pechtoestel United Airlines maakte harde landingIn een vliegtuig van United Airlines zijn vijftien mensen onwel geworden door zuurstofgebrek. Het toestel keerde kort na de start terug naar Schiphol en maakte daar een harde landing.
19/01 18u45  Cocktailbar Suzy Wong sluit per directCocktailbar Suzy Wong is per direct gesloten. Vrijdagochtend werd er een explosief op de stoep gevonden.
19/01 18u00  Hond in opleiding onderschept illegalenZijn opleiding tot migratiehond heeft hij nog niet afgerond, maar toch heeft Brady zijn waarde al bewezen. De marechaussee liet vrijdag weten dat Brady drie Afghanen heeft opgespoord die vanuit Hoek van Holland illegaal de oversteek naar Engeland wilden maken.
19/01 18u00  Krachtige computer in DrentheNederland heeft er een bijzonder snelle computer bij. Die staat bij een sterrenwacht in het Drentse Westerbork. De ARTS, zoals de machine heet, heeft een rekencapaciteit van twee petaflops. Dat betekent dat hij 2 biljard (miljoen maal miljard) berekeningen per seconde kan uitvoeren. Hij wordt dit weekeinde in gebruik genomen.
19/01 18u00  Zwijntje wroet tussen de grafzerken; jacht geopendDe begraafplaats is Schijndel heeft last van een ongenode gast. Een klein, zwart zwijntje wroet tussen de graven.
19/01 17u45  Vooral Den Haag smult van TrumpHet boek over de Amerikaanse president Donald Trump is ook populair in Nederland. Dit weekend worden er 30.000 exemplaren van Vuur en Woede, zoals de Nederlandse vertaling van Fire and Fury heet, verspreid onder boekhandelaren. Daar komen begin volgende week nog eens 10.000 boeken achteraan.
19/01 17u45  Moordverdachte Breda uit coma ontwaaktDe twee moordverdachten (26 en 27 jaar oud) die vorige week dinsdag van een flat vielen in Breda maken het naar omstandigheden goed. De van oorsprong Marokkaanse man die via een lantaarnpaal naar beneden viel en eerst nog kunstmatig in coma werd gehouden, is inmiddels bij en zijn advocaat is positief gestemd wat betreft het herstel.
19/01 17u45  ’Pechtoestel United Airlines maakte harde landing’In een vliegtuig van United Airlines zijn vijftien mensen onwel geworden door zuurstofgebrek. Het toestel keerde kort na de start terug naar Schiphol en maakte daar een harde landing.
19/01 17u45  Zwijntje ploegt begraafplaats Schijndel omDe begraafplaats is Schijndel heeft last van een ongenode gast. Een klein, zwart zwijntje wroet in de graven.
19/01 17u30  Transavia wil van straatrace-piloot afTransavia wil de piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht.
19/01 17u00  Onderzoek wrakken Javazee levert niets opHet onderzoek van Nederland en Indonesië naar de verdwenen Nederlandse scheepswrakken in de Javazee heeft niets opgeleverd, schrijft het kabinet aan de Kamer. Twee jaar geleden kwam naar buiten dat de oorlogsschepen De Ruyter, Java en Kortenaer (grotendeels) waren verdwenen.
19/01 16u45  VVD en D66: nieuw huis al dit jaar van gas afNieuwe huizen moeten al dit jaar niet meer worden aangesloten op het gasnet. De verplichting om nieuwbouwwoningen van een gasaansluiting te voorzien moet sneller worden geschrapt dan de vier jaar die het kabinet daarvoor wilde nemen, vinden regeringspartijen VVD en D66.
19/01 16u45  N209 dicht na ernstig ongeluk met auto-opleggerUPDATE - De N209 tussen Hazerswoude en Rotterdam is in beide richtingen dicht tussen Hazerwoude-Dorp en de aansluiting N11 door een zwaar ongeluk. Een personenauto kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een autotransport-oplegger.
19/01 16u30  Rutte: ’Stormpoolen kracht van Nederland’De wijze waarop alle hulpverleners donderdag bij de zware westerstorm hebben opgetreden, „verdient ons aller respect.” Dat vindt premier Mark Rutte, die wijst op het handelen van politie, brandweer, veiligheidsdiensten, ambulancemedewerkers en de medewerkers van de spoorwegen.
19/01 16u30  Homo ernstig mishandeld in Amsterdams parkEen 48-jarige homoseksuele man is op 13 januari zwaar mishandeld in het Amsterdamse Westerpark, waarschijnlijk om zijn geaardheid. Dat maakt de politie, die op zoek is naar getuigen, vrijdag bekend.
19/01 16u15  Vliegtuig keert terug naar Schiphol, vijftien mensen onwelEen vliegtuig van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines is vrijdag teruggekeerd naar Schiphol nadat er vijftien mensen zouden onwel zijn geworden door zuurstofgebrek. Het toestel was vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York.
19/01 16u00  ’Bemanning onwel, vliegtuig keert terug naar Schiphol’Een vliegtuig van United Airlines dat vanaf Amsterdam onderweg naar vliegveld Newark bij New York, is vrijdag teruggekeerd naar Schiphol. Volgens getuigen zouden er bemanningsleden aan boord onwel zijn geworden.
19/01 16u00  John van den Heuvel: 'lijdensweg voor nabestaanden'Twee zelfmoorden en twee moorden. John van den Heuvel vertelt in Misdaad VNDG alles over het mysterie rond de dood van Jessica van Room (25).
19/01 15u45  Coulance voor studerende topsportersStuderende topsporters krijgen coulance. Minister Van Engelshoven (Onderwijs) kondigt aan dat zij toch hun studie mogen voorzetten als zij door hun trainingen en wedstrijden onvoldoende studiepunten hebben gehaald.
19/01 15u30  Koningin Iris (8) straalt op rode loperDe 8-jarige Iris heeft zware epilepsie. Vandaag kwam haar allergrootste wens uit: koningin voor één dag!
19/01 15u30  Solidariteitsactie vanwege onthoofde popTientallen mensen hebben een solidariteitsactie gehouden bij de islamitische stichting in Amsterdam-Noord waar donderdag een onthoofde pop werd aangetroffen. Het initiatief kwam van vriendschapskring Salaam Shalom, die joden en moslims met elkaar in contact brengt.
19/01 15u30  Tien jaar cel voor moordpoging KerkradeEen 41-jarige man uit Landgraaf is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot tien jaar cel voor een moordpoging op een 39-jarige man uit Kerkrade. Hij moet deze man ook een schadevergoeding betalen van 135.000 euro, omdat hij een blijvende dwarslaesie opliep.
19/01 15u30  Jutters vinden granaten op strand ScheveningenOp het Scheveningse strand zijn vrijdagmorgen twee granaten aangetroffen. Een wijkagent deelt foto’s en video’s van de vondst op Twitter.
19/01 15u15  Celstraf voor man met wapens op hondenclubEen 49-jarige man uit Asten is veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij een grote hoeveelheid wapens en munitie bewaarde op de hondenclub waar hij actief was. De rechtbank in Den Bosch legde hem vrijdag drie jaar cel op, waarvan één voorwaardelijk.
19/01 15u15  Strandjutters vinden granaten op strand ScheveningenOp het Scheveningse strand zijn vrijdagmorgen twee granaten aangetroffen. Een wijkagent deelt foto’s en video’s van de vondst op Twitter.
19/01 15u00  ‘Militairen bang om zich uit te spreken’Uit een snoeihard rapport blijkt dat defensie de veiligheid in de eigen organisatie niet op orde heeft. Militairen durven zich nauwelijks uit te spreken, zegt verslaggever Olof van Joolen.
19/01 15u00  Deze nieuwe functie van Instagram wil je direct uitzettenInstagram heeft in haar laatste update een nieuwe functie toegevoegd in haar apps die standaard staat ingeschakeld. Al je vrienden op de app kunnen nu zien wanneer je voor het laatst online was.
19/01 14u45  Doodeng: Overvaller grijpt vrouw in beautysalonDe Rotterdamse politie heeft opnames vrijgegeven van een overval op een beautysalon. Het incident vond vorig jaar februari plaats, maar de beelden zijn nu pas openbaar gemaakt.
19/01 14u45  Zebrajong in dierenpark Emmen geborenBezoekers van Wildlands Adventures Zoo in Emmen kunnen een nieuw dier op de ’savanne’ bewonderen. Daar is donderdag een zebraveulen geboren.
19/01 14u15  ’Enorm teleurgesteld in Defensie’Partijen in de Tweede Kamer noemen het rapport van de commissie-Van der Veer over de veiligheidscultuur bij Defensie „schokkend.” Ze willen snel een debat.
19/01 14u15  ’Nationale brainstorm over immigratie is te rechts’Een ’nationale brainstorm’ over immigratie en de Nederlandse identiteit, op initiatief van een groep politiek betrokken burgers, krijgt het verwijt ’te rechts’ te zijn. Het evenement brengt vrijdagavond in Rijswijk tweeduizend mensen op de been.
19/01 14u00  Dit meisje gaat appende fietsers lesje lerenDe gemeente Amsterdam is samen met het lokale vervoersbedrijf een actie gestart om te waarschuwen voor appen in het verkeer.
19/01 13u45  Weekend wordt licht wintersKomend weekeinde wordt licht winters, met her en der een natte sneeuwbui. ’s Nachts kan het plaatselijk licht vriezen en dat zorgt ook in de ochtend voor gladheid, laat weerbureau Weerplaza weten.
19/01 13u15  Storm kost landbouw tientallen miljoenenDe storm die donderdag heeft huisgehouden in Nederland heeft ook de landbouwsector opgezadeld met aanzienlijke schade. Verzekeraar Interpolis raamt de schade voor zijn klanten vooralsnog op 20 miljoen euro. Interpolis kreeg vooralsnog 1200 schademeldingen binnen van landbouwbedrijven. Bij een kwart daarvan ging het om kassen.
19/01 13u00  Militaire vakbonden: nu echt tijd voor actieDe militaire vakbond VBM en AFMP willen dat er nu echt een einde komt aan de onderzoeken binnen Defensie. Beide bonden vinden het tijd voor actie om de veiligheid van de medewerkers te verbeteren.
19/01 13u00  Nep-app WhatsApp bespioneert mensenHackers hebben veelgebruikte apps als WhatsApp, Signal en Adobe Flash Player nagemaakt. De kopieën werkten precies als de echte apps, waardoor gedupeerden geen argwaan kregen. Maar stiekem konden de apps foto’s maken met de camera van de getroffen smartphone, sms’jes en appjes onderscheppen, wachtwoorden achterhalen, zien waar iemand precies is, meeluisteren met de microfoon en lijsten van contactpersonen lezen.
19/01 13u00  Storm vernielt levenswerk Dirkjan (54)Door de hevige storm die donderdag over ons land raasde, is vogelaar Dirkjan Stekelenburg (54) uit Geldermalsen in één klap al zijn vogels kwijtgeraakt. Toen een windvlaag het dak van zijn volière eraf blies, vlogen de tientallen valkparkieten weg. „Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.”
19/01 12u30  OM eist taakstraf Koerdische belagers moskeeTwee mannen en een vrouw die in juni 2016 meededen aan het belagen van een Turkse moskee in Dordrecht, moeten een taakstraf van 200 uur krijgen, vindt de officier van justitie bij de rechtbank in Dordrecht. Als dit niet gebeurt, moet er 100 uur hechtenis komen.
19/01 12u30  Twitter en Facebook halen haatzaaiende content steeds sneller wegTwitter, Facebook, YouTube en Microsoft halen haatzaaiende boodschappen steeds sneller van hun platforms. Binnen 24 uur wordt gemiddeld ruim 70 procent van de meldingen verwijderd. Medio vorig jaar was dat nog geen 60 procent.
19/01 12u30  Zakken kippenvoer bomvol xtc-pillenOp luchthaven Schiphol is vrijdag een opmerkelijke lading in beslaggenomen. Zakken met honden- en kippenvoer, die bestemd waren voor Pakistan, bleken vol te zitten met xtc.
19/01 12u15  Nu live: Boef-debatHet debat over rapper Boef op Eurosonic Noorderslag is tot 13.30 uur live te volgen op YouTube. Kijk mee.
19/01 11u45  Minister haalt uit naar truckersMinister Van Nieuwenhuizen heeft geen goed woord over voor de chauffeurs die tijdens de storm met lege aanhangers de weg op zijn gegaan.
19/01 11u45  ’Defensie heeft veiligheid niet op orde’Opnieuw wordt duidelijk dat Defensie de veiligheid binnen de organisatie niet op orde heeft. Dat stelt de commissie-Van der Veer die werd ingesteld door het ministerie na een snoeihard rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over een mortierongeval in Mali waarbij twee militairen omkwamen doden en een zwaargewond raakte.
19/01 11u30  Cultuur en mentaliteit Defensie onder de loepHet is een spannende dag vandaag voor het ministerie van Defensie. Een onderzoekscommissie onder leiding van voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer komt met aanbevelingen over hoe de krijgsmacht de interne cultuur, besluitvorming en mentaliteit kan verbeteren.
19/01 10u45  ’Steun man die moeder hielp sterven’De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) doet zaterdag via paginagrote advertenties in dagbladen een oproep om Albert Heringa „een hart onder de riem te steken.” Eind van de maand bepaalt het gerechtshof in Den Bosch of hij wordt gestraft omdat hij zijn 99-jarige moeder hielp bij haar wens om te sterven.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Rechter prutst met tbs-regels23/01 05u45 - De Telegraaf: Zowel bij de rechterlijke macht als het Openbaar Ministerie bestaat gebrek aan kennis over de regels rond het opleggen van tbs. Daardoor loopt de samenleving mogelijk onnodig gevaar, zeggen experts.
14x ’Angst om te rapporteren bij meldpunt WODC’23/01 00u45 - De Telegraaf: Medewerkers en oud-medewerkers van het onderzoeksinstituut Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) durven zich niet te wenden tot een door minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ingesteld meldpunt. Dat heeft oud-medewerker Marianne van Ooyen maandag gezegd in actualiteitenrubriek Nieuwsuur.
14x Pornoster schrikt van taal pubers23/01 05u45 - De Telegraaf: Pling! Een privébericht op sociale media. ’Wil je me ontmaagden?’, vraagt een 14-jarige. Zulke vragen krijgen pornosterren regelmatig. Zij vinden, net als kenniscentrum Rutgers, dat ouders er goed aan doen om over porno te praten met hun kroost. „En daar kan nu bij dat ze het respectvol moeten houden.”
14x Fraude met wrakken Javazee23/01 05u45 - De Telegraaf: Indonesië heeft in het officiële onderzoek naar de uit de Javazee verdwenen scheepswrakken aantoonbaar onjuiste informatie laten opnemen. De overheid stelt dat er geen vergunningen zijn afgegeven voor het bergen van schepen, maar in zeker twee gevallen gebeurde dat wel.
14x ’Hollanders beesten op de piste’23/01 05u45 - De Telegraaf: Hollanders zijn beesten op de piste. We drinken het meeste, staan nummer 1 op de après-ski en hebben (na de Belgen) het vaakst seks op de wintersport, bij voorkeur met de skileraar.
12x Angst om te rapporteren bij meldpunt WODC23/01 00u00 - De Telegraaf: Medewerkers en oud-medewerkers van het onderzoeksinstituut Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) durven zich niet te wenden tot een door minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ingesteld meldpunt. Dat heeft oud-medewerker Marianne van Ooyen maandag gezegd in actualiteitenrubriek Nieuwsuur.
12x Jonge ondernemer propt 500 ballonnen in busje, krijgt boete23/01 01u00 - De Telegraaf: Dolblij was de jonge, nieuwe eigenaar van een feestwinkel in Geldrop: een basisschool had 500 ballonnen besteld. Urenlang blies bij de ballonnen op met een compressor. Onderweg naar de basisschool ging het mis, hij werd aangehouden door de politie.
12x Dit moet piraten bij Somalië stoppen23/01 06u15 - De Telegraaf: Uit nieuwe cijfers blijkt dat de piraterij weer toeneemt. Nederlandse schepen smeken om een wetswijziging zodat de piraterij gestopt kan worden, weet verslaggever Paul Eldering.
10x Uitspraak waardevermindering aardbevinghuizen23/01 07u30 - De Telegraaf: Is de verkoopdatum van een woning het enige betrouwbare moment voor bepaling van waardedaling door aardbevingen in Noordoost-Groningen? Op die vraag moet het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag antwoord geven.
10x Defensie legt mortierongeluk Mali voor bij OM23/01 07u30 - De Telegraaf: Defensie vraagt het Openbaar Ministerie te kijken of de beslissing om niemand te vervolgen voor het dodelijke mortierongeval in Mali nog steeds stand houdt. Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft dat toegezegd op verzoek van de nabestaanden, zegt hun advocaat Michael Ruperti.

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven