vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/06 00u30  Dode bij ongeluk Rumpt Bij een ongeluk op de N327 in het Gelderse Rumpt is donderdagavond een dode gevallen. Een auto botste frontaal tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke.36 
23/06 00u15  Rutte heeft vragen voor May Het aanbod van premier May om EU-burgers die vijf jaar of langer in het VK verblijven na de Brexit een verblijfstatus te geven, heeft nog veel open eindjes. Premier Rutte „heeft nog wel duizend vragen”, zei hij na afloop van dag één van Europese top in Brussel.42 
23/06 00u15  Zoektocht vermiste kanoërs Op het Markermeer hebben hulpdiensten donderdagavond gezocht naar twee kanovaarders die sinds werd vermist. Rond 23.45 uur werden ze gevonden.42 
23/06 00u00  Koningspaar oog voor handel Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond de derde dag van hun staatsbezoek aan Italië afgesloten in het voormalige Koninklijk Paleis in Milaan. Daar woonde het koningspaar een diner bij dat door demissionair minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) werd aangeboden aan de meegereisde handelsmissie en de tegenhangers van die bedrijven en instellingen in Italië. Tom Dumoulin, de winnaar van de Ronde van Italië, maakte ook zijn opwachting.37 
22/06 23u45  Voorlopig uitstel huisdierenlijst Bosbuffels, bizons en stinkdieren worden nog niet verboden als huisdier. De nieuwe zwarte lijst vol exotische dieren, die op 1 juli van kracht zou zijn, looft minimaal een half jaar vertraging op.14 
22/06 23u30  Ontruiming hotel na brand Hotel Preston Palace in Almelo is donderdagavond ontruimd na een brand op een kamer. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.10 
22/06 23u00  Dode bij botsing Wijlre Een aanrijding met een auto is donderdagavond een motorrijder fataal geworden in het Zuid-Limburgse Wijlre. Hulpverleners kwamen onder meer met een traumahelikopter ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. De motorrijder overleed ter plaatse.
22/06 23u00  Lijst met huisdieren uitgesteld De nieuwe lijst met toegestane huisdieren wordt uitgesteld. Dat meldt het AD. Dit betekent dat de oude lijst voorlopig blijft gelden.
22/06 22u45  Denk wil in raad Amsterdam Denk gaat in elk geval in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar worden gehouden. De partij liet dat donderdagavond weten. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar boekte de beweging, die veel nadruk legt op de positie van mensen met een migratieachtergrond, succes in de hoofdstad.
22/06 22u30  Machines zakken weg in zand Een graafmachine en een bulldozer zijn donderdagmiddag weggezakt op het drijfzand langs de dijk van Delfzijl. Medewerkers probeerden de machines nog los te krijgen, maar deze zakten steeds verder weg.
22/06 22u15  Pijnpunten formatie na weekend Pijnpunten die VVD, CDA, D66 en CU tegenkomen op weg naar een nieuw kabinet zullen pas volgende week ter tafel komen. Kilometerbeprijzing komt misschien weer in zicht en over migratie en medisch-ethische kwesties moeten ook nog knopen worden doorgehakt.
22/06 21u45  Gewonde bij schietpartij A'dam UPDATE 21.35 uur - Bij een schietpartij aan de Merlijnstraat in Amsterdam is donderdagavond een man gewond geraakt aan zijn been. Twee daders zijn op de vlucht geslagen.
22/06 21u30  Brandgevaar Powerbank Een zogeheten Powerbank van het merk New Look blijkt vlam te kunnen vatten. De fabrikant van de stroomopslagapparaten, die gebruikt worden om telefoons of tablets onderweg op te laden, heeft bezitters donderdag opgeroepen onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan.
22/06 21u30  Koning langer bij paus dan Trump Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun staatsbezoek aan het Vaticaan paus Franciscus ontmoet en langer met hem gepraat dan was gepland. Het koningspaar kreeg zelfs meer tijd dan de Amerikaanse president Donald Trump.
22/06 21u15  Koningspaar langer bij paus dan Trump Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun staatsbezoek aan het Vaticaan paus Franciscus ontmoet en langer met hem gepraat dan was gepland. Het koningspaar kreeg zelfs meer tijd dan de Amerikaanse president Donald Trump.
Laatste update: vandaag om 0u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/06 21u15  ’Meting Mount Everest onnodig’De eerste Nederlander die de top van de Mount Everest bereikte, René de Bos, vindt een nieuwe meting van de hoogste berg ter wereld onnodig. “Hoe belangrijk is het om te weten of ‘ie een paar meter hoger of lager is? Het is by far de hoogste berg ter wereld, dat zal na deze meting zo blijven”, reageert hij op het nieuws dat Nepal de Mount Everest met gps gaat meten. De Bos bereikte het hoogste punt ter wereld in 1990.
22/06 21u15  GroenLinks breekt ledenrecordGroenLinks heeft meer leden dan ooit. Het oude record, dat stamt uit 2011, is vrijdag verbroken. De partij van Jesse Klaver heeft sinds vrijdagmiddag 27.478 leden.
22/06 21u15  Koenders: NL in contact met ELNNederland heeft contact met de Colombiaanse gewapende groepering ELN over de vrijlating van Derk Bolt en Eugenio Follender. Dat heeft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) laten weten in de marge van het staatsbezoek in Italië.
22/06 21u00  Hond uit hete auto gehaaldAgenten hebben donderdagmiddag de ruit van een auto in Amersfoort ingeslagen om een hond te bevrijden. De wagen stond geruime tijd geparkeerd aan de Leusderweg terwijl de temperatuur flink opliep.
22/06 21u00  Koenders: Nederland in contact met ELNNederland heeft contact met de Colombiaanse gewapende groepering ELN over de vrijlating van Derk Bolt en Eugenio Follender. Dat heeft minister Koenders (Buitenlandse Zaken) laten weten in de marge van het staatsbezoek in Italië.
22/06 21u00  Medaille voor veteranen ArubaAan vier veteranen op Aruba wordt alsnog een oorlogskruis van de Tweede Wereldoorlog uitgereikt. Drie van hen krijgen een oorlogherdenkingskruis. Dit is bijzonder want dat kruis wordt na 1968 niet meer uitgegeven, behalve als er al een aanvraag lag.
22/06 20u45  Nieuwe D66-lijsttrekker R'damNa een internetverkiezing onder alle leden heeft D66 in Rotterdam donderdagavond Said Kasmi aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Hij versloeg in die stemmenstrijd in drie stemrondes drie andere kandidaten, onder wie in de laatste stemronde de huidige fractievoorzitter Samuel Schampers.
22/06 20u00  Achterban CU ziet D66 wel zittenDe achterban van de ChristenUnie ziet het wel zitten om met D66 samen te werken in een nieuwe coalitie. Bij D66 is de stemming verdeeld, aldus I&O Research.
22/06 19u45  Premier Rutte 'haat de Brexit'„Ik haat de brexit van alle kanten. Ik ben anglofiel. U bent een van onze geliefdste partners. Maar de Brexit is een besluit van het Britse volk en ik kan niets inbrengen tegen democratie.” Dat zei premier Mark Rutte donderdag in Brussel voor de camera’s van de BBC.
22/06 19u45  Natuurbrand in De Groote PeelIn Nationaal Park De Groote Peel is donderdagavond een natuurbrand uitgebroken. De brandweer heeft direct veel mensen en materieel naar het beschermde natuurgebied gestuurd. Zowel vanuit Brabant als vanuit Limburg zijn eenheden opgeroepen, acht wagens in totaal. Over de precieze omvang van de brand kon een woordvoerder niets zeggen. „Dat zijn we nog in kaart aan het brengen.”
22/06 19u30  'Rechtszaak maaltijdrel te ver'Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) vindt het „veel te ver gaan” dat oudere bewoners van een serviceflat voor de rechter worden gedaagd omdat ze zelf maaltijden bestellen. De Groningse ’maaltijdrel’ sleept zich al geruime tijd voort. De directie van de serviceflat stelt bewoners de voorwaarde dat ze maaltijden van een vaste leverancier eten. Maar een aantal bewoners vindt die niet lekker en bestelt liever elders.
22/06 19u30  Onderzoek dode zorginstellingDe Rijksrecherche onderzoekt de dood van een bewoner van een zorginstelling in de stad Groningen. Hij werd daar behandeld wegens psychische problemen. De identiteit van de man en de naam van de instelling zijn niet bekendgemaakt.
22/06 19u30  Ziekenhuis wist beeldenEen blunder in het Máxima Medisch Centrum (MMC) waardoor een grote hoeveelheid beeldmateriaal is gewist, treft in totaal 5000 patiënten. Het ziekenhuis met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven heeft dat donderdag bekendgemaakt. De patiënten zijn deze week met een brief geïnformeerd.
22/06 19u15  'Zwemtoezicht mensenwerk'Zwembaden hebben allerlei richtlijnen voor de veiligheid, maar „toezicht houden in het zwembad blijft mensenwerk.” Dat zegt een woordvoerster van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, kennisinstituut voor de zwembadbranche, in een reactie op de uitspraak van de rechter over het verdronken schoolmeisje Salam.
22/06 19u15  Kind (13) vermist in de WaalUPDATE 18.59 uur - De zoekactie naar een vermiste tiener in de Waal bij Tiel gaat onverminderd door. Nadat brandweerlieden in waadpakken tevergeefs zochten naar de 13-jarige drenkeling nabij de Echteldsedijk, gaat nu het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) verder. Dat biedt doorgaans weinig perspectief voor dierbaren van een vermiste zwemmer. ,,We moeten er helaas rekening mee houden dat de jongen verdronken is”, erkent de politie.
22/06 19u15  'Broer door ELN ontvoerd'Colombiaanse journalisten hebben vandaag de Nederlandse ontvoerde collega’s Derk Bolt en Eugenio Follender een hart onder de riem gestoken. Op het centrale plein van de stad Cucuta vlakbij het rebellengebied protesteerden ze voor hun vrijlating. „,Mijn broer was één van de eersten die werd ontvoerd door de ELN”.
22/06 19u15  Ouders Salam 'teleurgesteld'De ouders van Salam, het meisje dat na schoolzwemmen verdronk, zijn ’uitermate teleurgesteld dat de twee leerkrachten vrijuit zijn gegaan’. Dat zei hun advocaat Bert van Engelen donderdag na afloop van de uitspraak. De drie badmeesters zijn wel veroordeeld.
22/06 19u00  Rutte waakt voor EU-optimismeDe EU lijkt het tij weer wat mee te hebben, maar premier Rutte waakt voor te veel optimisme. Volgens hem heeft het “verkeerde soort populisme” weliswaar niet gewonnen bij de verkiezingen in Nederland en Frankrijk, maar zal er nu wel aan echte oplossingen gewerkt moeten worden door de EU-leiders.
22/06 18u45  50Plus: pak discriminatie aan50Plus wil een verbod op leeftijdsdiscriminatie. Discriminatie op grond van leeftijd moet in het Wetboek van Strafrecht en het verbod op den duur ook in de grondwet.
22/06 18u45  Veel rook bij brand SassenheimDe brandweer heeft inwoners van Sassenheim (Zuid-Holland) donderdag opgeroepen ramen en deuren te sluiten omdat een grote brand er voor „enorme rookontwikkeling” zorgt. Een woonboerderij met een rieten kap vatte in de namiddag vlam. Gespecialiseerde brandweermensen bestrijden het vuur.
22/06 18u30  Bouwvakkers hoogwerker geredTwee bouwvakkers zijn donderdagmiddag met behulp van een hoogwerker uit een hoogwerker in Baarn gehaald. De twee kwamen rond 16.00 uur vast te zitten, net voordat een storm losbarstte
22/06 18u30  Weer slaat snel om: flinke onweersbuienUPDATE 18.13 uur - Na een bloedhete dag is het weer aan het eind van de middag vanuit de randstad omgeslagen en is er verkoeling. Buien, soms met onweer, trekken van west naar noordoost over het land en verdrijven de hete lucht.
22/06 18u30  'Missie niet uitgebreid'Als de Nederlandse bijdrage aan de NAVO-missie in Afghanistan wordt verlengd, dan zal die volgens minister Jeanine Hennis (Defensie) niet „groots worden gewijzigd of uitgebreid”. Het militaire bondgenootschap heeft het kabinet al gevraagd langer in Afghanistan te blijven. De NAVO wil ook meer troepen.
22/06 18u15  Weer slaat snel omUPDATE 16.40 uur - Na een bloedhete dag is het weer aan het eind van de middag vanuit de randstad omgeslagen en is er verkoeling!
22/06 18u15  'Missie Afghanistan niet uitgebreid'Als de Nederlandse bijdrage aan de NAVO-missie in Afghanistan wordt verlengd, dan zal die volgens minister Jeanine Hennis (Defensie) niet „groots worden gewijzigd of uitgebreid”. Het militaire bondgenootschap heeft het kabinet al gevraagd langer in Afghanistan te blijven. De NAVO wil ook meer troepen.
22/06 18u00  Ouders verdronken Salam ’uitermate teleurgesteld’De ouders van Salam, het meisje dat na schoolzwemmen verdronk, zijn ’uitermate teleurgesteld dat de twee leerkrachten vrijuit zijn gegaan’. Dat zei hun advocaat Bert van Engelen donderdag na afloop van de uitspraak. De drie badmeesters zijn wel veroordeeld.
22/06 17u45  Soap Fort Oranje duurt voortLees meer >
22/06 17u45  Celstraf voor moeder Justin KluivertHet gerechtshof heeft de ex-vrouw van Patrick Kluivert en de moeder van Ajacied Justin Kluivert veroordeeld tot zeven maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Ze is in de zogeheten Andes-zaak schuldig bevonden aan witwassen van crimineel geld.
22/06 17u15  Boer dumpt melk uit protestEen melkveehouder uit het Groningse Zevenhuizen laat zijn melk uit protest de mestkelder in stromen. Hij zit ermee in zijn maag nu zuivelcoöperatie FrieslandCampina weigert zijn melk op te halen, weet RTV Noord.
22/06 16u45  Kind vermist in de WaalHulpdiensten zijn bij de Waal bij Tiel op zoek naar een vermist kind.
22/06 16u45  Auto bungelt aan brug SchipholEen automobiliste heeft zich donderdagmiddag in de nesten gewerkt door over de Bosrandbrug bij Schiphol te rijden, terwijl deze al omhoog ging.
22/06 16u45  Eis: cel voor oplicht-chauffeurTegen de taxichauffeur, die vorig jaar 485 euro voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam vroeg, is een straf geëist van 9 maanden cel.
22/06 16u30  Auto bungelt aan brug bij SchipholEen automobilist heeft zich donderdagmiddag in de nesten gewerkt door over de Bosrandbrug bij Schiphol te rijden, terwijl deze al omhoog ging.
22/06 16u30  Chinezen oplichten: eis 9 maandenTegen de taxichauffeur, die vorig jaar 485 euro voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam vroeg, is een straf geëist van 9 maanden cel.
22/06 16u15  Hof oordeelt over aansprakelijkheid SrebrenicaHet gerechtshof in Den Haag doet komende dinsdag in hoger beroep uitspraak over de vraag of de Nederlandse staat aansprakelijk is voor de dood van de slachtoffers van de genocide in Srebrenica in juli 1995.
22/06 16u00  Film je eigen sportschooloefeningenEen grote spierbundel kweken of je vrienden imponeren met je sportprestaties? Starter Mitchell Warmerdam maakt het met zijn app Gymeyes mogelijk om jezelf van alle kanten te filmen tijdens een training in de sportschool.
22/06 16u00  Koning: Italianen zijn broedersItalianen zijn onze broeders. Dat zei koning Willem-Alexander tijdens zijn ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap. „Broeders lijken misschien niet altijd op elkaar, maar ze zijn wel van elkaar afhankelijk.”
22/06 16u00  Afstuderende mbo'ers populairJongeren met een mbo-diploma zijn gewild, want werkgevers staan te springen om goede mbo’ers. Op scholen merken ze zelfs dat er al getrokken wordt aan mbo’ers die nog niet eens zijn afgestudeerd.
22/06 15u30  Vrijdag weer staking NS-personeelVrijdag rijden er minder of geen treinen van en naar station Arnhem. Opnieuw zal er een staking plaatsvinden onder NS-personeel, meldt FNV.
22/06 15u15  Jildou alsnog geslaagd na zelf nakijkenDe gezakte 18-jarige Jildou Felkers uit Stiens is dankzij haar eigen actie alsnog geslaagd voor het havo-examen.
22/06 15u00  Koning ontvangt eeuwenoude bevelhebbersstafKoning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen in de Pauselijke Bibliotheek in het Vaticaan met enige emotie een bevelhebbersstaf in ontvangst genomen die in 1574 gebruikt is bij de Slag op de Mookerheide, tijdens de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spanjaarden.
22/06 14u45  Vrijspraak voor doodslag in VluchtgarageTwee mannen, van 34 en 36 jaar, die beschuldigd werden van doodslag op een man in de Vluchtgarage in Amsterdam in 2014, zijn daarvan vrijgesproken. De rechtbank in Amsterdam vindt dat niet bewezen is dat de twee verantwoordelijk zijn voor de verwondingen die het 26-jarige slachtoffer fataal werden. De 34-jarige is wel schuldig bevonden aan mishandeling en kreeg daarvoor een boete van 250 euro.
22/06 14u30  Zaak tippelkiller begintDe verdachte Rotterdamse tippelkiller komt volgende week donderdag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om de 58-jarige Surinaamse Schiedammer Albert Richenel B. die momenteel in een penitentiair psychiatrisch centrum in Den Haag zit.
22/06 14u30  BCC zet robots inNiet een verkoopmedewerker die op je afloopt, maar een robot die naar je toe rolt, dat kan vanaf aanstaande zaterdag het geval zijn bij elektronicaketen BCC.
22/06 14u00  Laagopgeleiden later met pensioenDe verhoging van de pensioenleeftijd dreigt op rekenig van laagopgeleiden te komen omdat zij later met pensioen gaan dan hoogopgeleiden.
22/06 14u00  Cel voor wildwestritZes maanden celstraf, een boete van 1200 euro en een half jaar niet rijden is de straf voor een man uit Breda die veel te hard en gevaarlijk reed tijdens een wilde politieachtervolging. De rechtbank in Breda sprak van ,,welhaast absurd rijgedrag''. Ook verboden vuurwapenbezit was bewezen. De straf valt drie maanden lager uit dan de officier had geëist.
22/06 13u45  Station Sittard ontruimdHet station van Sittard is donderdagmiddag rond 13.00 uur ontruimd wegens een bommelding. Ook zijn de passagiers uit de treinen geëvacueerd. Volgens de melding zou er mogelijk een bom liggen in een trein.
22/06 13u30  Dodelijke steekpartij LeeuwardenBij een steekpartij in Leeuwarden is donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Een andere persoon raakte zwaargewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
22/06 13u30  Station Sittard ontruimd wegens bommeldingHet station van Sittard is donderdagmiddag rond 13.00 uur ontruimd wegens een bommelding. Ook zijn de passagiers uit de treinen geëvacueerd. Volgens de melding zou er mogelijk een bom liggen in een trein.
22/06 13u15  Tusk ‘droomt’ terugdraaien brexitHet Britse besluit om de Europese Unie te verlaten mag als het aan EU-president Donald Tusk ligt ,worden teruggedraaid. „De EU is gebouwd op dromen waarvan het onmogelijk leek die te vervullen. Dus, wie weet? Jullie zouden kunnen zeggen dat ik een dromer ben, maar ik ben niet de enige.”
22/06 13u15  Chemisch vat ontploft, bedrijven ontruimdIn Venlo zijn donderdag twee bedrijven ontruimd na een explosie van een vat met 1000 liter salpeterzuur. Het giftige goedje vloeide vervolgens uit over de bedrijfsvloer bij AHC Benelux aan de Groot Bollerweg.
22/06 13u00  VVD, CDA, D66 en CU vrijdag naar informateurVVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan vrijdagmiddag langs bij informateur Herman Tjeenk Willink om te praten over de vorming van een nieuw kabinet. Eerder deze week trok D66-leider Alexander Pechtold zijn bezwaren tegen onderhandelingen met de ChristenUnie in, waarmee de weg voor een nieuwe formatieronde werd vrijgemaakt.
22/06 12u45  'Warm weerzien' met de pausKoning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn tijdens hun staatsbezoek aan het Vaticaan op audiëntie geweest bij de paus. Het weerzien was warm.
22/06 12u30  Onderzoek groei vaccinmijdersDeskundigen gaan in opdracht van het kabinet onderzoeken waarom steeds meer mensen hun kinderen niet laten inenten. Zij moeten zich onder andere buigen over de vraag wat de beste manier is om ongegronde angst voor vaccinaties weg te nemen, schrijft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.
22/06 12u15  Dijksma: spitsheffing voor NS niet logischDemissionair staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) is geen voorstander van een spitsheffing op het spoor. Dat is een van de maatregelen waarover de NS nadenkt om de drukte in de spits te beteugelen, zo maakte het bedrijf eerder deze maand bekend.
22/06 12u15  Verdachte ’portiersmoord’ in comaEen man die vorige week na een zwaar scooterongeluk in Zaandam in coma raakte, is oud-moordverdachte Rudolf C. (44) uit Heerhugowaard. C. werd in 2003 opgepakt voor de moord op de portier Mark Kerssens in Alkmaar.
22/06 12u00  Kerkgeld verduisterdVoor de verduistering van driekwart miljoen euro aan kerkgelden is een 78-jarige man uit Roermond donderdag in hoger beroep tot vijftien maanden voorwaardelijke celstraf en 200 uur taakstraf veroordeeld.
22/06 12u00  RIVM: kans op smogIn Limburg, Noord-Brabant en de Achterhoek is donderdag kans op smog door ozon, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het gezondheidsinstituut adviseert mensen die last hebben van de slechte luchtkwaliteit om zware lichamelijke inspanning te vermijden en om binnen te blijven.
22/06 11u45  Koningspaar in Kerk der FriezenKoning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdagochtend met een visite aan de Kerk der Friezen hun staatsbezoek aan Vaticaanstad begonnen. Het koningspaar ging daarna door naar het Apostolisch Paleis, voor de audiëntie met paus Franciscus.
22/06 11u30  Zo heet was het nooitHet wordt vandaag extreem warm. Vooral in het zuiden. Het kwik stijgt in Limburg tot rond de 35 graden. Zo warm is het in juni in Nederland pas twee keer eerder geweest, sinds 1901. Het record voor 22 juni, staat op 31,7 graden. Maar dat record zal vandaag zeker verbroken worden. Door de snel stijgende temperatuur, rond 10 uur is het lokaal al 30 graden, wordt het record aan het einde van deze ochtend al verpulverd.
22/06 11u00  Vertrouwen woningverkopers op hoogtepuntHet vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink toegenomen. De index die het vertrouwen weergeeft, steeg in het tweede kwartaal naar een stand van 67, terwijl die eind 2016 nog stond op 54.
22/06 10u45  Beroepsverboden voor drie bankiersDrie bankmedewerkers hebben een beroepsverbod opgelegd gekregen vanwege schendingen van de bankierseed. Dat heeft de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken bepaald.
22/06 10u45  Huishoudens zonder waterOp wat de warmste dag van het jaar tot nu toe lijkt te worden, zit een aantal huishoudens in Nijmegen en in het naburige Beuningen al sinds woensdagavond zonder water. Waterbedrijf Vitens hoopt volgens een woordvoerster dat de Nijmeegse adressen in de wijk Voorstenkamp donderdag rond 13.00 uur weer water hebben. In de Koningsstraat in Beuningen moet dat aan het eind van de middag weer het geval zijn.
22/06 10u30  Stop je dekens in de vriezerDe hitte is niet echt bevordelijk voor een goede nachtrust, maar slaapexpert Dr Neil Stanley weet de oplossing: stop je dekens in de vriezer.
22/06 10u15  Slapeloze nachten door de hitte? Stop je lakens in de vriezerDe hitte is niet echt bevordelijk voor een goede nachtrust, maar slaapexpert Dr Neil Stanley weet de oplossing: stop je dekens in de vriezer.
22/06 10u00  Amsterdam zet in op goedkope huurhuizenAmsterdam krijgt er flink wat woningen bij voor mensen met een laag inkomen. Het stadsbestuur wil dat er tot 2025 20.000 sociale huurwoningen bij komen. Bij nieuwbouwprojecten wordt de maatstaf: 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur- en koopwoningen en 20 procent dure huur- en koopwoningen.
22/06 10u00  Geen beroep vrijlating terreurverdachteHet Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijlating van de 29-jarige terreurverdachte Amsterdammer die twee weken geleden werd opgepakt bij het PSV-stadion omdat hij aan het filmen was tijdens een concert van Guus Meeuwis. Een woordvoerster laat weten de aanklager een succesvol beroep niet kansrijk inschat. De man blijft wel verdachte.
22/06 09u45  Mobiel vaker in thuispakketSteeds meer huishoudens in Nederland kiezen voor een allesomvattend telecomabonnement, dat bestaat uit snel internet, televisie, vaste én mobiele telefonie. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper donderdag.
22/06 09u15  Motorrijder rijdt in de Vecht en overlijdtEen motorrijder is donderdagochtend om het leven gekomen. De man reed over de Rijksstraatweg en belandde met zijn motor in de Vecht.
22/06 09u15  Verzet tegen ’legbatterij’ in centrum Den HaagGroeiend verzet tegen de komst van een nieuwe hostel voor jongeren in het oude centrum van Den Haag. Sommigen van de ruim twintig bezwaarmakers aan de Nieuw Molstraat dreigen met een rechtszaak, anderen denken zelfs aan verhuizen. In een voormalige drukkerij aan de Nieuwe Molstraat zijn plannen voor een hostel voor jongeren met 125 piepkleine kamertjes.
22/06 08u00  Rechtszaak vedronken Salam (9)Badmeesters en onderwijzers staan voor de rechter wegens de dood van de 9-jarige Salam die tijdens schoolzwemmen verdronk. Het OM verwijt een 61-jarige badmeester van het zwembad dood door schuld, omdat het meisje onder zijn toezicht verdronk in het zwembad. De rechter doet donderdag uitspraak.
22/06 08u00  Arts moet op de fietsHonderden artsen en verpleegkundigen van het academisch ziekenhuis LUMC in Leiden moeten hun bewegingsadviezen aan patiënten ook zelf opvolgen nu ze niet meer voor een prikkie kunnen parkeren bij hun werk.
22/06 07u30  800 gevallen Microsoft-scamMaar liefst achthonderd mensen werden in de eerste helft van dit jaar de dupe van oplichting via de zogenoemde Microsoft-scam. In heel 2016 waren het er 1100, zo zegt de politie donderdag die voor de oplichting waarschuwt.
22/06 07u15  Koninklijk staatsbezoek aan pausKoning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdagmorgen in Vaticaanstad een staatsbezoek aan paus Franciscus. De kerkvorst ontvangt het koningspaar een kwartier en daarna is nog enige tijd uitgetrokken om ook de Nederlandse delegatie te ontmoeten met daarin onder anderen de demissionaire ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).
22/06 07u00  Sluiting Fort OranjeDe beruchte camping Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen gaat definitief dicht. Eigenaar Cees Engel heeft besloten dat hij het gevecht met de overheid beu is. De campingbewoners krijgen donderdag een brief dat het vakantiepark al op 3 juli sluit, laat hij weten.
22/06 07u00  Grote brand bij autobedrijf EindhovenBij autobedrijf F. van Boxtel Auto’s aan de Quinten Matsyslaan in Eindhoven is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken. Rond 06.00 uur ’s ochtends had de brandweer het vuur onder controle.
22/06 02u45  Missie voor ontvoerde tv-makersIn Colombia zijn er nieuwe aanwijzingen dat er schot zit in het vrijlatingsproces van de ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender. Volgens diverse bronnen in de stad Cucuta is er een missie van de katholieke kerk op weg om afgezanten van de linkse rebellengroepering ELN te ontmoeten.
22/06 02u30  Reddingsmissie voor tv-makersIn Colombia zijn er nieuwe aanwijzingen dat er schot zit in het vrijlatingsproces van de ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender. Volgens diverse bronnen in de stad Cucuta is er een missie van de katholieke kerk op weg om afgezanten van de linkse rebellengroepering ELN te ontmoeten.
22/06 01u45  Tv en krant nog belangrijkstTelevisie en papieren kranten zijn voor Nederlanders nog steeds de meestgebruikte nieuwsbronnen, ondanks de opkomst van nieuwe media, zo meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) donderdag. Het SCP concludeert dit uit een analyse van gegevens die 3000 Nederlanders in 2015 bijhielden over hun eigen mediagebruik. De opmars van online-nieuwsmedia is intussen wel onmiskenbaar.
22/06 01u45  Zeldzame haai strand ZeelandOp het strand bij Dishoek, iets ten westen van Vlissingen, is een doornhaai aangespoeld. Dat dier is zeldzaam en ernstig bedreigd en staat daarom op de zogeheten Rode Lijst.
22/06 01u30  Tv en krant nog steeds belangrijkste nieuwsbronTelevisie en papieren kranten zijn voor Nederlanders nog steeds de meestgebruikte nieuwsbronnen, ondanks de opkomst van nieuwe media, zo meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) donderdag. Het SCP concludeert dit uit een analyse van gegevens die 3000 Nederlanders in 2015 bijhielden over hun eigen mediagebruik. De opmars van online-nieuwsmedia is intussen wel onmiskenbaar.
22/06 01u15  Zeldzame haai aangespoeld in ZeelandOp het strand bij Dishoek, iets ten westen van Vlissingen, is een doornhaai aangespoeld. Dat dier is zeldzaam en ernstig bedreigd en staat daarom op de zogeheten Rode Lijst.
22/06 00u30  Koning neemt afscheid RomeKoning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond in het Palazzo Colonna in Rome afscheid genomen van de Italiaanse president Sergio Mattarella. Dat gebeurde na afloop van een concert en receptie die het koningspaar hun Italiaanse gastheer aanbood als dankzegging voor de gastvrijheid tijdens het dinsdag begonnen staatsbezoek. Met het afscheid is dat bezoek formeel ten einde, ook al is er donderdag en vrijdag nog een vervolg in Milaan.
21/06 23u30  Rutte: eerst even bellenVVD-leider Mark Rutte heeft woensdag terughoudend gereageerd op de ontwikkelingen in de kabinetsformatie, maar hij heeft wel de indruk „dat het in ieder geval niet de verkeerde kant op gaat”. Rutte zei dat woensdagavond na afloop van een bijeenkomst met EU-collega’s van de Benelux, de Baltische staten en de Noord-Europese lidstaten op het Binnenhof.
21/06 22u45  ’Meer inzicht suïcidale jeugd’Het is nodig meer inzicht te krijgen in de zorg aan jongeren met zelfmoordneigingen. Dat stelde staatssecretaris Martin van Rijn woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over suïcidale tieners.
21/06 22u45  Vermiste Tim (15) weer terechtUPDATE 22.20 uur - De 15-jarige Tim, die was vermist in Tilburg, is in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldt de politie. De tiener is herenigd met zijn familie.
21/06 22u45  'Verkeerd geïnformeerd erfpachtreferendum'De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg ligt onder vuur in de gemeenteraad van Amsterdam nu, een week voor het besluit over erfpacht in de gemeenteraad valt, plots een referendum wordt geblokkeerd. Raadsleden voelen zich door het stadsbestuur verkeerd geïnformeerd en Van der Burg kreeg vanavond -hoewel hij geen eindverantwoordelijke is over referenda- een eerste lading kritiek over zich heen.
21/06 22u15  Vermiste Tim (15) uit Tilburg weer terechtUPDATE 22.04 uur - De 15-jarige Tim, die was vermist in Tilburg, is in goede gezondheid aangetroffen. De tiener is herenigd met zijn familie. Dat meldt de politie.
21/06 22u00  'Verkeerd geïnformeerd over erfpachtreferendum'De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg ligt onder vuur in de gemeenteraad van Amsterdam nu, een week voor het besluit over erfpacht in de gemeenteraad valt, plots een referendum wordt geblokkeerd. Raadsleden voelen zich door het stadsbestuur verkeerd geïnformeerd en Van der Burg kreeg vanavond -hoewel hij geen eindverantwoordelijke is over referenda- een eerste lading kritiek over zich heen.
21/06 21u30  Wethouder A'dam onder vuurDe Amsterdamse VVD-wethouder Eric van der Burg ligt onder vuur in de gemeenteraad van Amsterdam nu, een week voor het besluit over erfpacht in de gemeenteraad valt, plots een referendum wordt geblokkeerd. Raadsleden voelen zich verkeerd geïnformeerd.
21/06 21u00  Gewonden bij botsing EspelBij een botsing tussen een personenauto en een busje in het Flevose Espel zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. De slachtoffers zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
21/06 21u00  Steun voor Spoorloos-duoJournalisten van de Colombiaanse stichting voor persvrijheid springen in de bres voor de ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender. Ze protesteren met spandoeken in Bogotá voor de vrijheid van hun collega’s.
21/06 20u45  'Ontvoering Bolt stupiditeit’Het marxistische rebellenleger ELN brandt zich lelijk de vingers met de ontvoering van de de Nederlanders Derk Bolt en Eugenio Follender. Volgens de Colombiaanse delegatieleider, die namens de regering vredesonderhandelingen voert met het ELN, is de kidnapping een „stupiditeit.”
21/06 20u45  Storing tramverkeer UtrechtIn Utrecht en omstreken rijden geen trams. Er is iets mis met de aansturing van de trams en de software moet worden herstart, laat vervoerder U-OV weten aan RTV Utrecht.
21/06 20u30  Vondst lijk in de Waal bij WamelIn de Waal bij het Gelderse Wamel is woensdagavond een lijk aangetroffen. Hulpdiensten werden aan het begin van de avond gewaarschuwd door een stel vissers. Die zagen het lichaam drijven.
21/06 19u45  Eigen bos voor olifanten ArtisDe olifanten in Artis krijgen een eigen bos. Niet om in te wandelen, maar zodat ze de takken van de iepen kunnen eten. Volgens Het Parool eten de twee volwassenen samen ongeveer honderd kilo takken per dag. Ook hun jong eet flink wat hout.
21/06 18u45  'Vrijlating Bolt dichterbij'De militaire acties in de Colombiaanse jungle nabij Cucuta zijn gestaakt. Het is een nieuwe aanwijzing dat de vrijlating van de ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender steeds dichterbij komt. Bronnen in de Colombiaanse stad Cucuta bevestigen de terugtrekking van militairen in het door querilla’s gecontroleerde gebied.
21/06 18u45  Etentje Pechtold en SegersOm de plooien glad te strijken zijn D66-voorman Alexander Pechtold en de leider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, woensdagavond samen gaan eten in een Indonesisch restaurant in Den Haag. „Formeren is dineren”, zei Pechtold bij binnenkomst met een verwijzing naar de talloze formatiewijsheden die aan het Binnenhof de ronde doen.
21/06 18u45  Aanhouding 'terrorisme' HeerlenEen 28-jarige man is woensdagmiddag opgepakt in Heerlen op verdenking van terrorisme. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
21/06 18u30  Aanhouding in HeerlenEen 28-jarige man is woensdagmiddag opgepakt in Heerlen op verdenking van terrorisme. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
21/06 18u30  'Omkoping door advocaten'Twee letselschadeadvocaten uit Amsterdam worden ervan beschuldigd dat zij een politievrijwilligster uit Amstelveen hebben betaald om vertrouwelijke politieinformatie aan hun te verstrekken. Hun kantoor kreeg daarmee volgens het Openbaar Ministerie een voorsprong op concurrerende letselschadekantoren, zodat zij een financieel voordeel konden halen. Dat gebeurde tussen 2010 en 2012.
21/06 18u30  Landgraaf naar rechter om fusieDe gemeente Landgraaf sleept de provincie Limburg voor de rechter om een gedwongen herindeling met Heerlen stop te zetten. De gemeente is woedend omdat de provincie de regie in het herindelingsproces naar zich heeft toegetrokken.
21/06 18u15  Steekpartij in OosterhoutBij een steekpartij is Oosterhout is woensdagmiddag een gewonde gevallen. De verdachte is gevlucht.
21/06 18u15  Record met zonneracewagenStudenten van de TU Delft hebben woensdag een nieuw wereldrecord zonneracen gevestigd. Met hun zonneracewagen ’Nuna’ legden de Delftse studenten legden binnen twaalf uur 882 kilometer af. De TU-ploeg daagt nu andere teams om die afstand te verbeteren.
21/06 18u00  Wereldrecord met zonneracewagenStudenten van de TU Delft hebben woensdag een nieuw wereldrecord zonneracen gevestigd. Met hun zonneracewagen ’Nuna’ legden de Delftse studenten legden binnen twaalf uur 882 kilometer af. De TU-ploeg daagt nu andere teams om die afstand te verbeteren.
21/06 18u00  Uitstel regels opvangDe buitenschoolse kinderopvang krijgt een jaar langer de tijd om de omvang van zijn groepen aan te passen aan een nieuwe wet die de kwaliteit van de kinderopvang verder moet verbeteren. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maakte het uitstel tot 1 januari 2019 woensdag bekend in de Tweede Kamer.
21/06 17u45  Kippen op de A28Vanwege een ongeluk met een busje op de A28 bij Meppel is de snelweg tijdelijk afgesloten. Er zaten kippen in het busje die nu over de snelweg lopen. De vertraging bedraagt nu bijna twee uur. De kippen worden gevangen.
21/06 17u15  NS: neem genoeg water meeDe Nederlandse Spoorwegen adviseren mensen die donderdag met de trein reizen vooral genoeg water mee te nemen. De hoge temperaturen vergroten de kans op ellende onderweg; spoorstaven kunnen krom trekken en de elektronica in treinen is ook niet altijd opgewassen tegen de hitte. Maandag vielen door de hitte ook al treinen uit.
21/06 17u15  Tim (15) uit Tilburg vermistDe 15-jarige Tim Jongbloets uit Tilburg is sinds maandagmorgen spoorloos verdwenen. Hij werd voor het laatst gezien op het station van Tilburg. De jongen staat inmiddels internationaal gesignaleerd.
21/06 17u00  Huizenprijzen blijven stijgenDe huizenprijzen blijven maar stijgen en dat is goed nieuws voor huizenbezitters, maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. DFT-verslaggever Ruben Eg legt uit wie hierdoor het hardst wordt geraakt. 
21/06 17u00  Bouwvakker loopt rood aanJe bent een bouwvakker, of je bent het niet. Deze harde werker in Tilburg trok zich woensdag niets aan van de zinderende zomerhitte in ons land. Terwijl hij roodverbrand was, werkte hij stug door in zijn blote bast.
21/06 17u00  Leger beperkt door hitteMilitairen mogen in het zuiden van het land niet meer oefenen met middelen die brand kunnen veroorzaken. „Het betekent dat het verboden is te oefenen met alles wat ploft, knalt of op een andere manier brandgevaar oplevert”, meldt Defensie woensdag.
21/06 16u45  Wie beschermt ons tegen cybercrime?Als we op straat worden overvallen, ga je naar de politie, maar waar kun je terecht als je het slachtoffer bent van digitale criminelen? DFT’s Rob Goossens, expert op het gebied van cybercrime, legt uit.
21/06 16u30  Rechter: geen naaktfoto's naar exEen vrouw uit Vollenhove (Overijssel) mag van de rechtbank in Zwolle haar ex-man niet langer bestoken met naaktfoto’s. De man spande een kort geding aan omdat hij gek wordt van alle foto’s die zijn ex-vrouw hem blijft sturen, via app en e-mail, zei zijn raadsman eerder.
21/06 16u15  ‘Hoge straffen voor hond in auto'Hondenliefhebbers tekenen massaal een online petitie, waarin wordt opgeroepen hoge boetes uit te delen aan mensen die een hond opsluiten in een snikhete auto. „Er moet nieuwe regelgeving komen”, zegt mede-initiatiefneemster Leidy Zijlstra, eigenaar van het bedrijf Humans and Dogs in Alphen aan den Rijn.
21/06 16u15  Celstraf voor corrupte ambtenaarVoormalig ambtenaar en hoofdverdachte Arnold R. (57) heeft woensdag een jaar gevangenisstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij omkoping en fraude rond de onderwijskoepel Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR).
21/06 16u00  Aanhouding voor straatrovenDe politie verdenkt een 15-jarig meisje van betrokkenheid bij een serie gewelddadige straatroven in Apeldoorn. Het meisje zou daarbij met enkele mannen hebben samengewerkt. Ze is maandag opgepakt en werd na verhoor weer heengezonden. Ze is nog wel verdachte.
21/06 16u00  Doodslag schoonmoeder: tbsVoor doodslag op zijn schoonmoeder heeft de 33-jarige Marcos J. uit Eindhoven tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De man stak de 58-jarige vrouw vorig jaar juli met een mes dood terwijl ze sliep. De man was psychotisch en kan zich niets meer herinneren van de steekpartij.
21/06 15u45  Cel geëist tegen zorgdirecteurWegens het plegen van belastingfraude met een prestatiebonus heeft een voormalig directeur van Achmea Health Services (AHC) woensdag twaalf maanden gevangenisstraf tegen zich horen eisen, waarvan vier voorwaardelijk.
21/06 15u45  Gewonde bij schoolbrand A'damUPDATE 15.38 uur - Bij het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam-Zuid is woensdagmiddag brand uitgebroken. Tenminste één persoon is vanwege brandwonden en het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.
21/06 15u30  Grote brand bij school A'damBij het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam-Zuid is woensdagmiddag brand uitgebroken. Er zouden gewonden zijn gevallen.
21/06 15u30  Auto schept fietsster in HaarlemEen auto heeft woensdagmiddag een fietsster geschept op een kruising in Haarlem. Het meisje kwam met een harde klap op het voorruit van de auto terecht. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
21/06 15u15  Seksleven lijdt onder kankerRuim twee derde (67 procent) van de mensen bij wie kanker is vastgesteld ervaart een verslechtering van de seks en intimiteit. Dat concludeert de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in een woensdag verschenen onderzoek onder 3000 kankerpatiënten en hun partners.
21/06 15u15  Donderdag 36 gradenDe start van de zomer gaat gepaard met aanhoudende hitte. Donderdag verwacht Weerplaza de warmste dag met maxima in het zuidoosten en uiterste oosten van 33 tot 36 graden. Woensdag wordt het in het zuiden 32 graden, net als de afgelopen twee dagen.
21/06 15u00  Ex-lid Satudarah vrijEen voormalig lid van motorclub Satudarah is woensdag in vrijheid gesteld nadat hij twee weken geleden werd opgepakt op verdenking van afpersing van de exploitant van een horecabedrijf in Geleen.
21/06 15u00  OM: agent schoot terechtEen lid van een arrestatieteam (AT) heeft in januari terecht zijn dienstwapen gebruikt bij het uitschakelen van een verdachte tijdens een gijzelingssituatie in het Gelderse Westervoort. Hij wordt daarom niet vervolgd.
21/06 15u00  Autokrasser Groningen betraptPolitieagenten in burger hebben in Groningen een veertigjarige man betrapt terwijl hij auto's aan het bekrassen was. In de stad werden afgelopen week al zeker 120 andere auto's moedwillig beschadigd met krassen op ruiten en lak. De politie onderzoekt of de opgepakte verdachte, die zelf ook in Groningen woont, daarachter zit.
21/06 14u45  D66 niet toe aan uitnodiging CUD66-leider Alexander Pechtold is er nog niet aan toe om de ChristenUnie uit te nodigen om samen met VVD, CDA en D66 te praten over de vorming van een nieuw kabinet. Hij wil eerst weten wat informateur Herman Tjeenk Willink zelf zegt over diens gesprek met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.
21/06 14u45  Fietser komt om door botsing truckEen ongeluk bij Lochem heeft woensdag een fietser het leven gekost. De man werd geschept door een vrachtwagen toen hij een kruising overstak.
21/06 14u30  Vrijspraak voor verwarde manEen verwarde man die op nieuwjaarsdag dit jaar bij het huis van de koninklijke familie in De Horsten werd opgepakt, is vrijgesproken van bedreiging. De man stond in de buurt van de gesloten toegangspoort van de woning toen hij werd aangesproken door twee beveiligers van de marechaussee.
21/06 14u30  Actie tegen internetfraudeursTijdens een gezamenlijke actie tegen internetfraude in 26 landen, waaronder Nederland, zijn 76 verdachten opgepakt. Ze zouden samen online meer dan twintigduizend illegale aankopen hebben gedaan, onder meer met gegevens van creditcards van anderen. De goederen die zij kochten, hebben een waarde van 5 miljoen euro.
21/06 14u15  Koning krijgt applaus in PalermoHet bezoek had eigenlijk geheim moeten blijven vanwege de veiligheid. Zo’n drukke, krappe markt bood immers sowieso al niet zulke royale bewegingsruimte, laat staan als er tientallen paparazzi zouden rondlopen. Maar voordat koning Willem-Alexander en koningin Máxima verschenen tussen de verse vis en het rijpe fruit, stond hen woensdag in de historische binnenstad van de Siciliaanse hoofdstad al een breed 'ontvangstcomité' te wachten: opgetogen Sicilianen, Nederlandse toeristen, nerveuze beveiligers.
21/06 13u45  Nederland eert zaterdag zijn veteranenDe Nederlandse veteraan staat zaterdag volop in de schijnwerpers tijdens de jaarlijkse Veteranendag in Den Haag. Extra aandacht gaat deze keer uit naar de oudste generatie veteranen, oud-militairen die hebben meegevochten in de Tweede Wereldoorlog.
21/06 13u45  Jeugdige gedetineerden poseren met jihadvlagFoto's van gedetineerden met jihadvlaggen en drugs hebben de jeugdinrichting De Hunnerberg in verlegenheid gebracht. Omroep Gelderland vond op internet kiekjes waarop de jongeren trots poseren met drugs en de vlag die verschillende islamistische terreurorganisaties gebruiken.
21/06 13u30  CU wil ’een faire kans’De ChristenUnie wil onderhandelen over deelname aan een nieuw kabinet, maar stelt wel een voorwaarde. Partijleider Segers wil dat VVD, CDA en D66 zeggen dat ze hem aan tafel wensen, voordat hij aanschuift.
21/06 13u15  2017 droogste sinds 40 jaarOp dit moment behoort 2017 tot de droogste jaren sinds het begin van de metingen. Het neerslagtekort is veel groter dan normaal en zit maar net onder het recorddroge jaar 1976, blijkt uit gegevens van het KNMI. De droogte zorgt onder meer voor meer gevaar voor natuurbranden.
21/06 13u00  ’Portugese ramp hier ondenkbaar’Een ramp van Portugese proporties is in Nederland haast ondenkbaar. Bossen zitten hier anders in elkaar, de brandweer kan sneller ter plekke zijn en bovendien is ontsnappen makkelijker.
21/06 12u45  ’Smokkel mensen samen aanpakken’Nederland en Italië gaan nauwer samenwerken om mensensmokkel aan te pakken. Dat is afgesproken tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze doen woensdag Sicilië aan, waar een overeenkomst werd getekend tussen de openbaar ministeries van beide landen.
21/06 12u45  Referendum erfpacht geschraptEr komt geen referendum over erfpacht in Amsterdam. Uit een advies van de referendumcommissie komt naar voren dat het erfpachtbeleid bij het stadsbestuur ligt en niet bij de gemeenteraad. Daarmee wordt de volksraadpleging, tot woede van de aanvragers, geblokkeerd.
21/06 11u45  Verdachte pyromaan opgepaktDe politie heeft een 22-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van brandstichting in Beverwijk op 13 mei.
21/06 11u45  Zwemtocht van 80 kilometerMaarten van der Weijden zwemt komend weekeinde van Amsterdam naar Rotterdam. De 80 kilometer lange tocht door rivieren en kanalen markeert de opening van het zwemevenement Like2Swim, dat zondag in de haven van Rotterdam plaatsvindt.
21/06 11u45  'Wapenen tegen cyberaanval'Nederland moet zich beter wapenen tegen digitale aanvallen. Onze weerbaarheid blijft achter bij de groei van de de dreiging.
21/06 11u45  'Vrijwilligster gaf dossiers af'De rechtbank in Amsterdam buigt zich vandaag verder over de zaak tegen politievrijwilligster Carla T. (63), die vertrouwelijke gegevens uit 167 politiedossiers zou hebben doorgegeven.
21/06 11u30  Streep door vergunning rondvaartHet stadsbestuur van Amsterdam is laaiend op Waternet, dat voor de stad de vergunningenuitgite voor rondvaartboten regelde en ernstige fouten maakte. Door een opeenstapeling van blunders haalt de gemeente de zeggenschap over de nieuwe rondvaartbotenvergunningen daarom weg bij dat bestuursorgaan. Ook is een momenteel vergunningenstop voor alle lopende en toekomstige vergunningsaanvragen aangekondigd, tot er nieuw beleid is vastgesteld.
21/06 11u30  Kritiek  OVV na schietongelukDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) uit harde kritiek op Defensie na het dodelijke ongeval in Ossendrecht bij een schietoefening vorig jaar. De leiding is niet op een professionele manier omgegaan met de veiligheid van het personeel. De raad maakt zich zelfs zorgen in hoeverre het ongeluk kenmerkend is voor de veiligheidscultuur binnen de hele organisatie. Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van de OVV over het ongeluk.
21/06 11u30  'Terrorist' (18) gepakt in UtrechtDe politie heeft vorige week donderdag in Utrecht een 18-jarige jongen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf.
21/06 11u30  Slim fietsslot blokkeert telefoonTelecomprovider KPN brengt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) eind dit jaar een slim fietsslot op de markt. Het slot blokkeert een mobiele telefoon zodra de fiets van het slot gehaald wordt. Dat heeft KPN woensdag bekendgemaakt.
21/06 11u00  Vergunningenstop rondvaartboten AmsterdamHet stadsbestuur van Amsterdam is laaiend op Waternet, dat voor de stad de vergunningenuitgite voor rondvaartboten regelde en ernstige fouten maakte. Door een opeenstapeling van blunders haalt de gemeente de zeggenschap over de nieuwe rondvaartbotenvergunningen daarom weg bij dat bestuursorgaan. Ook is een momenteel vergunningenstop voor alle lopende en toekomstige vergunningsaanvragen aangekondigd, tot er nieuw beleid is vastgesteld.
21/06 11u00  Harde kritiek OVV na dodelijk schietongelukDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) uit harde kritiek op Defensie na het dodelijke ongeval in Ossendrecht bij een schietoefening vorig jaar. De leiding is niet op een professionele manier omgegaan met de veiligheid van het personeel. De raad maakt zich zelfs zorgen in hoeverre het ongeluk kenmerkend is voor de veiligheidscultuur binnen de hele organisatie. Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van de OVV over het ongeluk.
21/06 10u45  Koenders: wij zijn hard bezigHet ministerie van Buitenlandse Zaken houdt voortdurend contact met de Colombiaanse regering over de ontvoering van het Spoorloos-tweetal Derk Bolt en Eugenio Follender.
21/06 10u30  Weerbaarheid tegen digitale aanvallen moet vergrootNederland moet zich beter wapenen tegen digitale aanvallen. Onze weerbaarheid blijft achter bij de groei van de de dreiging.
21/06 10u15  Vrijwilligster gaf politiedossiers doorDe rechtbank in Amsterdam buigt zich vandaag verder over de zaak tegen politievrijwilligster Carla T. (63), die vertrouwelijke gegevens uit 167 politiedossiers zou hebben doorgegeven.
21/06 10u15  Terreurverdachte (18) gepakt in UtrechtDe politie heeft vorige week donderdag in Utrecht een 18-jarige jongen aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf.
21/06 10u00  Inval bij muziekstichting Guus Meeuwis en Ali BDe fiscale opsporingsdienst FIOD heeft een inval gedaan bij de Hilversumse Stichting Muziekids in een onderzoek naar omvangrijke belastingfraude. Het onderzoek richt zich op belastingadviseur Arnold den H., die als bestuurder en toezichthouder betrokken was bij de stichting en haar jaarrekening opstelde.
21/06 09u45  Inval bij muziekstichtingDe fiscale opsporingsdienst FIOD heeft een inval gedaan bij de Hilversumse Stichting Muziekids in een onderzoek naar omvangrijke belastingfraude. Het onderzoek richt zich op belastingadviseur Arnold den H., die als bestuurder en toezichthouder betrokken was bij de stichting en haar jaarrekening opstelde.
21/06 09u00  Slim fietsslot blokkeert smartphonegebruikTelecomprovider KPN brengt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) eind dit jaar een slim fietsslot op de markt. Het slot blokkeert een mobiele telefoon zodra de fiets van het slot gehaald wordt. Dat heeft KPN woensdag bekendgemaakt.
21/06 08u45  Huizenprijzen weer flink hogerDe huizenprijzen zijn vorige maand verder opgelopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren woningen in doorsnee 7,8 procent duurder dan in mei vorig jaar. 
21/06 08u15  Vaker vakantie in NLNederlanders gaan vaker in eigen land op vakantie, zo blijkt uit CBS-cijfers. Een vakantie in een hotel, pension of jeugdaccommodatie in Noord-Holland is nog altijd het populairst.
21/06 08u15  Overlast rupsen door hitteDe eikenprocessierups vaart wel bij het warme, droge weer van de laatste tijd. Er zijn niet alleen meer rupsen, maar vanwege de hitte verplaatsen ze zich ook nog eens naar lagere delen van de boom.
21/06 08u00  Code rood in BrabantDe kans op een natuurbrand is in Brabant-Noord zo groot geworden, dat daar woensdag code rood is afgekondigd.
21/06 07u00  Intercity elke tien minutenNS en ProRail gaan vanaf 6 september testen uitvoeren met de eerder beloofde dienstregeling, waarbij zes keer per uur een trein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven rijdt. Veertien woensdagen lang wordt bekeken of het haalbaar is om op dit traject om de tien minuten een intercity te laten rijden.
21/06 05u45  Ontvoering spoorloos-duo mokerslagVoor de naasten van de in Colombia ontvoerde televisiemaker Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender is hun situatie „een film waar je niet in wilt spelen”, aldus Follenders echtgenote Annelies van Toledo.
21/06 05u45  Ook iftar politiebondNa diverse politiekorpsen organiseert de Nederlandse Politiebond (NPB) dit jaar voor het eerst een landelijke iftar. De bond hoopt hiermee onder meer de afstand tussen agenten van verschillende culturen te overbruggen.
21/06 05u45  Het is CU of nooitDe pogingen om tot een meerderheidskabinet te komen gaan de laatste ronde in. De ChristenUnie is de enige partij die is overgebleven waar VVD, CDA en D66 geen fundamentele bezwaren tegen hebben en die zelf wil.
21/06 05u45  'Snel einde aan ontvoering'Aan het ontvoeringsdrama in Colombia van de Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender komt mogelijk op woensdag al een einde. Dat zegt een intermediair in het junglegebied tegen de Telegraaf.
21/06 00u30  Mogelijk schietpartij UtrechtIn de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is dinsdag rond middernacht een gewonde aangetroffen. Mogelijk is er geschoten.
21/06 00u15  Museum Floortje DessingFloortje Dessing heeft de komende maand een eigen museum op station Leiden. De tv-presentatrice opent woensdagavond het Museum van Floortje, waar objecten uit Oceanië zijn te zien. Dessing koos de geëxposeerde voorwerpen uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.
21/06 00u00  Aanhouding brand LeerdamEen 42-jarige man is opgepakt omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor een brand zaterdagavond in een pand in de Hoogstraat in Leerdam. De politie liet dinsdag weten dat in een bovenwoning met daaronder een winkel een hennepkwekerij was gevestigd en dat illegaal stroom werd afgetapt.
21/06 00u00  Vondst lijk in Waal bij RossumIn de Waal bij Sluis St. Andries in het Gelderse Rossum is dinsdagavond een lijk aangetroffen. De identiteit van de gevonden persoon is nog niet bekend, aldus de politie.
20/06 23u00  'Uitlevering casinokoning mag'Het Hof op Sint Maarten heeft dinsdag de uitlevering van casinobaas Fransesco Corallo naar Italië toelaatbaar verklaard. Corallo (geboren in 1960) werd eind vorig jaar op het eiland opgepakt op verzoek van Italië. Dat gebeurde op verdenking van belastingfraude, omkoping van meerdere politici en witwassen.
20/06 22u45  Start zaak 'martelpedo'Stefan S., de Nederlander die in december in Cambodja werd opgepakt voor betrokkenheid bij de marteling en het misbruik van een tweejarig jongetje, moet woensdag voor de rechtbank verschijnen.
20/06 22u30  Leefbaar voor alliantie met FvDDe lokale partij Leefbaar Rotterdam, de grootste partij in de gemeenteraad, heeft zich dinsdagavond unaniem geschaard achter een alliantie met de landelijke partij Forum voor Democratie (FvD).
20/06 22u15  VVD: woud aan meldpuntenEr is nu een wildgroei aan discriminatie-meldpunten. De VVD wil daar een einde aan maken en aan de subsidie die er mee gemoeid is.
20/06 22u15  PvdA wijst migranten afDe PvdA moet niet langer de natuurlijke bondgenoot van migranten zijn. Dat is een van de conclusies die de partij trekt, nu de sociaaldemocraten zien dat ze hun achterban zijn kwijtgeraakt aan ’populisten’.
20/06 22u15  Uitlevering casinokoningFrancesco Corallo, de omstreden casinomagnaat uit Sint-Maarten, mag worden uitgeleverd aan Italië. Daar wordt hij verdacht van belastingfraude, omkoping en witwassen, aldus de NOS.
20/06 22u15  Maatregelen tegen droogteDe hoge temperaturen en aanhoudende droogte dwingen de waterschappen tot het nemen van maatregelen om het waterpeil op niveau te houden. De Unie van Waterschappen liet dinsdag weten dat als de nood aan de man is, zoet water wordt aangevoerd.
20/06 22u00  Koning kraakt kritische nootKoning Willem-Alexander heeft in zijn tafelrede tijdens het staatsbanket bij de Italiaanse president een kritisch geluid laten horen over de Italiaanse economie.
20/06 21u30  Kamer wil openheid stemmenDe Tweede Kamer dringt aan op meer openheid bij het optellen van de stemmen na verkiezingen. De politici willen daarmee voorkomen dat burgers het vertrouwen in de uitslag kwijtraken.
20/06 21u30  Geld aanpak ziekte van LymeHet ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dinsdag 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor verbetering van de behandeling en aanpak van de ziekte van Lyme.
20/06 20u45  Voorman CU naar informateurDe voorman van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, wordt woensdagochtend 11.30 uur bij informateur Herman Tjeenk Willink op het Binnenhof verwacht. De ChristenUnie geldt als de enige overgebleven partij die samen met VVD, CDA en D66 een meerderheidskabinet kan vormen.
20/06 20u45  Gewonden bij botsing BlokzijlBij een botsing in het Overijsselse Blokzijl zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen. Twee auto’s botsten op elkaar. Eentje belande in de sloot, de andere vouwde zich om een boom. De slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
20/06 20u00  Zoektocht drenkeling WaalUPDATE 19.45 uur - De Veiligheidsregio Gelderland-Midden heeft dinsdagavond een intensieve zoekactie naar een vermiste zwemmer in de Waal bij het Gelderse Andelst gestaakt. De man werd rond 17.40 uur bij het zwemmen meegesleurd door de sterke stroming in de rivier en kwam niet meer boven water.
20/06 19u45  Ambassadeur in ColombiaDe Nederlandse ambassadeur in Colombia, Jeroen Roodenburg, is dinsdag in het noorden van het land aangekomen naar aanleiding van de ontvoering van twee Nederlandse programmamakers. Volgens Colombiaanse media is Roodenburg in Tibú, 25 kilometer ten oosten van de plek waar zaterdag Derk Bolt en Eugenio Follender verdwenen toen ze aan het werk waren voor het tv-programma Spoorloos.
20/06 19u30  Beschuldiging fraude burgemeesterBurgemeester Koen Schuiling van Den Helder heeft mogelijk valse handtekeningen onder een besluit van de gemeente laten zetten. Het Openbaar Ministerie onderzoekt dat na een klacht van een inwoner. Binnen een paar weken moet er duidelijkheid zijn, aldus NH Nieuws.
20/06 19u30  Gewonde bij botsing OosterhoutEen fietser is dinsdag tegen het einde van de middag zwaargewond geraakt bij een botsing met een bestelbus in Oosterhout. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
20/06 19u15  Zoektocht naar drenkeling in WaalIn de Waal bij het Gelderse Andelst is sinds dinsdagavond een grote zoektocht gaande naar een persoon die door de stroming is meegevoerd. Diverse familieleden zagen hoe de zwemmer onder water ging door de stroming en vervolgens niet meer naar boven kwam, aldus Omroep Gelderland.
20/06 19u00  Botsing in 's-GravenpolderBij een botsing tussen twee auto’s in het Zeeuwse ’s-Gravenpolder zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen. Een van de slachtoffers zat bekneld en moest door de brandweer uit een auto worden gehaald.
20/06 18u45  OM overweegt publicatie foto’s stenengooiersHet Openbaar Ministerie overweegt camerabeelden te verspreiden van de jongeren die dit weekend in de Schilderswijk stenen naar de politie gooiden. Dat heeft de burgemeester van Den Haag Paulien Krikke geschreven in een brief aan de Haagse gemeenteraad.
20/06 18u00  Triodos: Minder spaargeldTriodos Bank heeft aan den lijve ondervonden wat spaarders doen als de rente naar nul gaat. De bank zag in april en mei de toestroom van spaargeld halveren, en de uitstroom iets groter worden. Daardoor kromp het totale spaartegoed dat Triodos beheert.
20/06 17u30  celstraf voor meenemen babyVoor het met geweld onttrekken van een baby aan het gezag van zijn moeder zijn dinsdag twee mannen en twee vrouwen veroordeeld tot celstraffen.
20/06 17u30  Ontvoering ‘onlogische actie'In het licht van de vredesonderhandelingen tussen de Colombiaanse overheid en het ELN is de ontvoering van Derk Bolt en Eugenio Follender „onlogisch” en zelfs „provocerend” te noemen. Dit zegt Abbey Steele, docent aan de Universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in Colombia. Ze verwacht dat het duo snel wordt vrijgelaten en noemt de actie „niet typisch voor ELN.”
20/06 17u15  Tallships botsen bij Texel Twee tallships die deze week deelnemen aan Sail Den Helder kwamen dinsdagmiddag in de haven van Oudeschild in aanvaring. De botsing heeft tot behoorlijk wat schade geleid.
20/06 17u15  VEB: 'AFM, treed op tegen KPMG'De Vereniging van Effectenbezitters twijfelt aan de kwaliteit van de accountantscontrole bij het failliete Imtech en wil dat de AFM ingrijpt bij KPMG. Directeur Paul Koster van de VEB vertelt.
20/06 17u00  Tallschips botsen in haven TexelEen botsing tussen twee tallships die deze week deelnemen aan Sail Den Helder heeft tot behoorlijke schade geleid. De twee kwamen dinsdagmiddag in de haven van Oudeschild in aanvaring. Er vielen geen gewonden.
20/06 17u00  VEB: 'AFM treed op tegen KPMG'De Vereniging van Effectenbezitters twijfelt aan de kwaliteit van de accountantscontrole bij het failliete Imtech en wil dat de AFM ingrijpt bij KPMG. Directeur Paul Koster van de VEB vertelt.
20/06 16u45  VEB: 'AFM treedt op tegen KPMG'De Vereniging van Effectenbezitters twijfelt aan de kwaliteit van de accountantscontrole bij het failliete Imtech en wil dat de AFM ingrijpt bij KPMG. Directeur Paul Koster van de VEB vertelt.
20/06 16u45  'Alles om Bolt vrij te krijgen'Het is ’verschrikkelijk’ dat Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman zijn ontvoerd in Colombia. „We doen er alles aan om ze vrij te krijgen.” De ambassadeur is inmiddels ter plaatse om helderheid te krijgen.
20/06 16u45  Eis 12 jr. tegen serieverkrachterTegen Mustafa A., die wordt verdacht van drie verkrachtingen in januari 2016, is 12 jaar cel geëist. De dader trok in slechts vier dagen tijd een spoor van ellende door de stad. Drie knappe jonge vrouwen werden op brute wijze vernederd en mishandeld na een leuke avond uit.
20/06 16u45  Colombia populair onder tv-makersVeel journalisten en televisiemakers trekken naar Colombia om daar films en televisie te maken. Dit weekend ging dat fout bij Derk Bolt en zijn cameraman; de twee werden ontvoerd. Matthijs Albers en Monique Smit bespreken de zaak in Privé VNDG.
20/06 16u30  Eis:12 jr. tegen serieverkrachterTegen Mustafa A., die wordt verdacht van drie verkrachtingen in januari 2016, is 12 jaar cel geëist. De dader trok in slechts vier dagen tijd een spoor van ellende door de stad. Drie knappe jonge vrouwen werden op brute wijze vernederd en mishandeld na een leuke avond uit.
20/06 16u15  Eis twaalf jaar tegen serieverkrachterTegen Mustafa A., die wordt verdacht van drie verkrachtingen in januari 2016, is 12 jaar cel geëist. De dader trok in slechts vier dagen tijd een spoor van ellende door de stad. Drie knappe jonge vrouwen werden op brute wijze vernederd en mishandeld na een leuke avond uit.
20/06 16u15  Toch langer kraamverlof?De Tweede Kamer gaat zich toch buigen over een uitbreiding van het kraamverlof voor partners van twee naar vijf dagen. Een meerderheid stemde dinsdag voor een snellere behandeling van het zogenoemde vaderschapsverlof.
20/06 16u15  Afwijzen asiel homo onterechtEen Irakese homoseksuele vluchteling van 26 mag de komende tijd in Nederland blijven nu blijkt dat staatsecretaris Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff onterecht heeft geoordeeld dat de man niet ’homoseksueel genoeg’ zou zijn. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald.
20/06 16u00  Zoveel water moet je drinkenTijdens de warme dagen krijgen we het advies extra water te drinken. Maar hoeveel precies, heeft een Amerikaanse kliniek uitgerekend.
20/06 16u00  Afwijzen asiel Irakese homo onterechtEen Irakese homoseksuele vluchteling van 26 mag de komende tijd in Nederland blijven nu blijkt dat staatsecretaris Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff onterecht heeft geoordeeld dat de man niet ’homoseksueel genoeg’ zou zijn. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.
20/06 15u45  Agenten taserden al 112 keerDe meer dan driehonderd agenten die sinds februari in Nederland zijn uitgerust met een stroomstootwapen hebben het apparaat al 112 keer ingezet.
20/06 15u45  Kamer herdenkt aanslag LondenDe Tweede Kamer heeft dinsdag stilgestaan bij de aanslag op bezoekers van een Londense moskee, die zondagavond plaatsvond. De herdenking werd bijgewoond door de Britse ambassadeur Geoffrey Adams, die nu al voor de vierde keer dit jaar in de Kamer was om een aanslag in zijn thuisland te herdenken.
20/06 15u45  Ruim 120 auto's bekrastIn de stad Groningen zijn een of meerdere mensen actief die de lak en ruiten van auto’s bekrassen. In een kleine week tijd heeft de politie ruim 120 meldingen en aangiften binnengekregen van mensen van wie de auto op deze manier is beschadigd.
20/06 15u30  No Surrender-lid opgepaktDe marechaussee heeft dinsdagochtend op Schiphol een lid van motorclub No Surrender opgepakt voor de ontvoering en mishandeling van een man uit Breda in september. De 30-jarige verdachte uit Hulst werd in een vliegtuig dat op weg was naar Curaçao aangehouden.
20/06 15u15  Nog 2 vast na rit met dodeVan de vier personen die afgelopen weekend zijn aangehouden nadat ze zich met een dode man in een busje op het politiebureau van Gouda kwamen melden, zitten er nog twee vast. Het gaat om een 49-jarige man en 50-jarige vrouw uit Bodegraven. Ze worden verdacht van doodslag, meldde het Openbaar Ministerie dinsdag.
20/06 15u00  Activisten verstoren vragenuurVoorvechters van een Nationaal Zorgfonds hebben dinsdag het vragenuur van de Tweede Kamer verstoord. Ze hingen vanaf de tribune in de vergaderzaal spandoeken met de leus „Sloop het eigen risico” .
20/06 15u00  Activisten houden 'zitblokkade'Activisten voeren zaterdag actie in de Amsterdamse haven onder de noemer ’Code Rood’. Volgens de organisatie willen naar verwachting zo’n tweehonderd actievoerders zich met een zogenoemde zitblokkade verzetten tegen „verwoesting van het klimaat.” Het plan is om een bedrijf stil te leggen dat werkt met fossiele brandstoffen. Waar dat precies is, blijft nog geheim.
20/06 15u00  Nieuwkomers moeten regels volgenNieuwkomers worden vanaf 1 oktober door het ondertekenen van een verklaring verplicht de Nederlandse normen en waarden te respecteren. Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer ging hier dinsdag mee akkoord, nadat eerder dit jaar ook al de Tweede Kamer instemde.
20/06 14u45  KRO-NCRV: ongerustDe KRO-NCRV is ongerust naar aanleiding van de berichten over presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender die in handen zouden zijn gevallen van een guerrillabeweging in Colombia. „We begrijpen dat die berichten tot ongerustheid leiden. Ook wij zijn ongerust. Wij hopen met velen op een goede afloop”, meldt de omroep die al decennialang Spoorloos op de buis brengt.
20/06 14u45  Derk Bolt in gevaarlijk gebiedVoor de ruige oerwoudregio waar het Spoorloos-team is ontvoerd, geldt een negatief reisadvies van de Nederlandse ambassade in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Het noordoostelijke departement Norte de Santander is een berucht broeinest van drugs- en guerrillabendes, waaronder de marxistische ELN die volgens Colombia achter de kidnap zit.
20/06 14u45  'Medicijn op maat is lastig'De aandacht voor op maat gemaakte medicijnen neemt sterk toe in de medische wereld. Dat komt omdat het steeds duidelijker wordt dat veel factoren samen bepalen of iemand goed reageert op een medicijn of niet. Toch blijkt het toepassen van deze ’personalized medicine’ in de praktijk nog lastig, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dinsdag verschenen onderzoek.
20/06 14u45  ’Kabinet moet links en rechts verbinden’UPDATE 14.40 uur - De leiders van VVD, CDA en D66 hebben met elkaar afgesproken dat een nieuw kabinet links en rechts, conservatief en progressief moet verbinden.
20/06 14u30  RIVM: maatwerkmedicijn lastig toepasbaarDe aandacht voor op maat gemaakte medicijnen neemt sterk toe in de medische wereld. Dat komt omdat het steeds duidelijker wordt dat veel factoren samen bepalen of iemand goed reageert op een medicijn of niet. Toch blijkt het toepassen van deze ’personalized medicine’ in de praktijk nog lastig, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dinsdag verschenen onderzoek.
20/06 14u30  Europeanen tegen lang veetransportHet transport van levende dieren zou niet langer dan acht uur moeten duren. Dierenrechtenorganisaties hebben in ruim een jaar tijd meer dan 1 miljoen handtekeningen van Europeanen verzameld tegen langdurig gezeul met vee. De Europese Commissie moet zo’n burgerinitiatief officieel in behandeling nemen als er in minstens zeven EU-lidstaten in totaal 1 miljoen steunbetuigingen zijn.
20/06 13u45  Bruin water, geen paniekDoor de aanhoudende warmte wordt veel meer kraanwater gebruikt dan normaal. Dat kan tot een lagere waterdruk leiden, maar ook tot bruin water uit de kraan, zo waarschuwen verschillende waterbedrijven.
20/06 13u15  Vierde verdachte aangehoudenDe politie heeft een vierde persoon aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in Rotterdam eerder dit jaar. Bij het incident in de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid kwam begin mei een 24-jarige Rotterdammer om het leven.
20/06 13u15  Motorblok ’start weer op’Informateur Herman Tjeenk Willink spreekt vandaag met de leiders van VVD, CDA en D66. Het zogeheten ‘motorblok’ is op zoek naar een vierde partij om een meerderheidskabinet te kunnen vormen.
20/06 13u15  Registers slaven openbaarMeer dan zevenhonderd vrijwilligers beginnen woensdag met het openbaar maken van de Surinaamse slavenregisters. Het digitaliseren hiervan moet meer inzicht geven in het Surinaamse slavernijverleden, aldus de Radboud Universiteit, een van de initiatiefnemers van het project, dinsdag.
20/06 13u15  Talitha dood na ruzie met vriendDe vrouw die maandagmiddag in Almelo door een misdrijf om het leven kwam is de 26-jarige Talitha van Limbeek. Marc B. (24) is gisteren door de politie als verdachte aangehouden. Ook hij raakte zwaar gewond, zeer waarschijnlijk na een uit de hand gelopen ruzie tussen de twee. B. ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Marc en Talitha hadden sinds kort een relatie, zo weten verschillende bronnen te melden.
20/06 13u00  Slavenregisters openbaarMeer dan zevenhonderd vrijwilligers beginnen woensdag met het openbaar maken van de Surinaamse slavenregisters. Het digitaliseren hiervan moet meer inzicht geven in het Surinaamse slavernijverleden, aldus de Radboud Universiteit, een van de initiatiefnemers van het project, dinsdag.
20/06 13u00  Geen zicht op drugs tbs-kliniekTbs-klinieken moeten meer werk maken van de bestrijding van drugs en vooral inzicht krijgen in de problematiek. Het management van de klinieken heeft „geen concreet beeld” van de drugsproblematiek in de eigen inrichting. De inspectie Veiligheid en Justitie concludeert dat in een dinsdag gepubliceerd rapport over smokkelwaar.
20/06 12u45  Geen zicht op drugs in tbs-kliniekTbs-klinieken moeten meer werk maken van de bestrijding van drugs en vooral inzicht krijgen in de problematiek. Het management van de klinieken heeft „geen concreet beeld” van de drugsproblematiek in de eigen inrichting. De inspectie Veiligheid en Justitie concludeert dat in een dinsdag gepubliceerd rapport over smokkelwaar.
20/06 12u30  Talitha (26) slachtoffer fatale ruzieDe vrouw die maandagmiddag in Almelo door een misdrijf om het leven kwam is de 26-jarige Talitha van Limbeek. Marc B. (24) is gisteren door de politie als verdachte aangehouden. Ook hij raakte zwaar gewond, zeer waarschijnlijk na een uit de hand gelopen ruzie tussen de twee. B. ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Marc en Talitha hadden sinds kort een relatie, zo weten verschillende bronnen te melden.
20/06 12u15  BuZa werkt in stilte aan oplossen ontvoeringHet ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) werkt in stilte om de ontvoering van de twee Nederlandse journalisten in het noorden van Colombia tot een goed einde te brengen.
20/06 12u15  Shoppen woonpolis loontMeer dan de helft van de aanbieders van woonverzekeringen laten de letters van de postcode en het huisnummer links liggen als ze de premie bepalen. Consumenten kunnen daar handig gebruik van maken, zegt onderzoeksbureau MoneyView.
20/06 12u00  Van Rijn in actie voor suïcidaal meisjeStaatssecretaris Martin van Rijn mengt zich in de zaak van een suïcidaal meisje, wier moeder vorige week in RTL Late Night opriep tot hulp voor haar dochter. Voor het zestienjarige meisje is mogelijk een geschikte plek gevonden, waarover deze week wordt gesproken, schrijft Van Rijn dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.
20/06 12u00  Hof: extra opname asielzoekers niet verplichtNederland is niet verplicht om meer asielzoekers op te nemen uit opvangkampen in Italië en Griekenland. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag beslist in een zaak die was aangespannen door de stichting We Gaan Ze Halen. Met de uitspraak bevestigt het hof een eerdere afwijzing van de rechtbank.
20/06 11u45  Week cel voor notoire 'trommelaar'Een 33-jarige man uit Boskoop moet een week de cel in omdat hij heeft gemasturbeerd in zijn bestelbusje. Twee agentes in burger betrapten de man vorig jaar maart, maar daar trok hij zich niets van aan. Sterker nog: hij besloot de vrouwen daarop te provoceren.
20/06 11u30  Eis vier jaar om wapenimportVoor diverse wapentransporten vanuit Kroatië naar Nederland is tegen Freek van S. uit Den Bosch dinsdag vier jaar celstraf geëist. Volgens de aanklager importeerde de 44-jarige verdachte onder meer machinegeweren, pistolen, raketwerpers, granaten en munitie. Het oorlogsmateriaal probeerde hij te verkopen aan verschillende motorclubs. No Surrender was vermoedelijk een afnemer, aldus de officier van justitie.
20/06 11u15  Hollandse ivoorhond jaagt op stropers in MaliEen Nederlandse cockerspaniël gaat vanaf eind deze maand jagen op ivoorstropers in het Noord-Afrikaanse Mali. Mitch is de eerste in Nederland opgeleide ivoorhond. In de hele wereld zijn tot nu toe ongeveer tien ivoorhonden actief, zegt dierenarts Roeland Wessels uit Nijmegen.
20/06 11u00  Grote verschillen in temperatuurVoor het zuidelijk deel van het land is het dinsdag net als de dagen ervoor: puffen in de hitte.
20/06 10u45  FNV: Hitte- regels in caoIn de bouw-cao staan harde regels over werken met vorst, maar over werken bij temperaturen ver bóven nul is bijna niets afgesproken. Dat veroorzaakt ’enorme spanningen’ en, naarmate de hitte langer aanhoudt, ’een stroom van klachten’, zegt Willem Dijkhuizen, coördinator veiligheid bij FNV Bouw.
20/06 10u30  'Meer agenten in opleiding'De politievakbond ACP wil dat nog dit kalenderjaar duizend extra agenten in opleiding worden genomen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp schrijft dat in een brandbrief aan korpschef Erik Akerboom van de Nationale politie.
20/06 10u30  R'dam: 12.000 man uit bijstandDe afgelopen drieënhalf jaar zijn liefst 12.000 Rotterdammers van een bijstandsuitkering naar werk begeleid. Dat is een half jaar sneller dan het bestuur van de havenstad zichzelf ten doel had gesteld, meldt wethouder Struijvenberg (Sociale Zaken).
20/06 10u15  Duidelijkheid over zorgpolisZorgverzekeraars gaan potentiële klanten meer duidelijkheid geven over de aanvullende polis. Met ingang van het komende overstapseizoen, dat in november begint, krijgt elke aanvullende verzekering een eigen verzekeringskaart.
20/06 10u00  80% bajesvoedsel weggegooidEen raadslid uit Rotterdam heeft zich na klachten van gedetineerden over het voedsel laten opsluiten en komt tot de conclusie: niks aan de hand met dat eten.
20/06 10u00  Serieverkrachter voor rechterEen man uit Purmerend staat voor de rechter in Amsterdam voor het verkrachten van drie jonge vrouwen in vier dagen tijd.
20/06 10u00  Strafeis in zaak wapenhandelaarsJustitie komt vandaag met de strafeis tegen vier van wapenhandel- en smokkel verdachte Brabanders. Bij invallen in januari 2015 trof de politie tientallen granaten, raketwerpers, automatische geweren en een grote hoeveelheid munitie aan.
20/06 09u15  ELN kleiner broertje van FARCHet ELN (Nationaal Bevrijdingsleger), dat achter de ontvoering van twee Nederlandse journalisten zou zitten, is de kleinere van de twee guerrillaorganisaties in Colombia. De andere is de FARC waar de Colombiaanse regering eind vorig jaar een vredesakkoord mee sloot en die inmiddels is ontwapend.
20/06 09u00  Strandtent schreeuwt om personeelScheveningse strandpaviljoens roepen de gemeente Den Haag op om ’een blik jeugdwerklozen open te trekken’.
20/06 08u15  Zaak opgesloten zwakbegaafde gaat verderDe rechtszaak tegen vier mannen en een vrouw die verdacht worden van het opsluiten van een zwakbegaafde in een woonwagenkamp gaat vandaag verder.
20/06 08u00  'Geen verbod op vuurwerk'De Tweede Kamer is niet van plan het afsteken van knalvuurwerk door particulieren aan banden te leggen.
20/06 07u45  Cafés leggen het loodjeEet- en snackgelegenheden floreren in Nederland, terwijl cafés, bars en discotheken het afleggen. Het aantal (fastfood)restaurants is in elf jaar tijd namelijk fors gestegen, terwijl het café-aanbod daalde.
20/06 07u15  PvdA’ers staat een potje navelstaren te wachtenTerwijl er door de beoogde coalitiepartijen steeds wanhopiger naar de PvdA gekeken wordt voor steun voor een meerderheidskabinet, richt de partij het vizier op zichzelf. Vandaag wordt het nieuwste rapport gelanceerd, bedoeld om het tij te keren.
20/06 07u15  'Beboet foute incassobureaus'De SP wil boetes voor incassobureaus die onterecht kosten bij mensen in rekening brengen. Dergelijke bureaus moeten standaard een boete krijgen.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

42x Rutte heeft vragen voor May23/06 00u15 - De Telegraaf: Het aanbod van premier May om EU-burgers die vijf jaar of langer in het VK verblijven na de Brexit een verblijfstatus te geven, heeft nog veel open eindjes. Premier Rutte „heeft nog wel duizend vragen”, zei hij na afloop van dag één van Europese top in Brussel.
42x Zoektocht vermiste kanoërs23/06 00u15 - De Telegraaf: Op het Markermeer hebben hulpdiensten donderdagavond gezocht naar twee kanovaarders die sinds werd vermist. Rond 23.45 uur werden ze gevonden.
37x Koningspaar oog voor handel23/06 00u00 - De Telegraaf: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond de derde dag van hun staatsbezoek aan Italië afgesloten in het voormalige Koninklijk Paleis in Milaan. Daar woonde het koningspaar een diner bij dat door demissionair minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) werd aangeboden aan de meegereisde handelsmissie en de tegenhangers van die bedrijven en instellingen in Italië. Tom Dumoulin, de winnaar van de Ronde van Italië, maakte ook zijn opwachting.
36x Dode bij ongeluk Rumpt23/06 00u30 - De Telegraaf: Bij een ongeluk op de N327 in het Gelderse Rumpt is donderdagavond een dode gevallen. Een auto botste frontaal tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke.
14x Voorlopig uitstel huisdierenlijst22/06 23u45 - De Telegraaf: Bosbuffels, bizons en stinkdieren worden nog niet verboden als huisdier. De nieuwe zwarte lijst vol exotische dieren, die op 1 juli van kracht zou zijn, looft minimaal een half jaar vertraging op.
10x Ontruiming hotel na brand22/06 23u30 - De Telegraaf: Hotel Preston Palace in Almelo is donderdagavond ontruimd na een brand op een kamer. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.
3x Aanhouding 'terrorisme' Heerlen21/06 18u45 - De Telegraaf: Een 28-jarige man is woensdagmiddag opgepakt in Heerlen op verdenking van terrorisme. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
3x Aanhouding in Heerlen21/06 18u30 - De Telegraaf: Een 28-jarige man is woensdagmiddag opgepakt in Heerlen op verdenking van terrorisme. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
2x Dode bij botsing Wijlre22/06 23u00 - De Telegraaf: Een aanrijding met een auto is donderdagavond een motorrijder fataal geworden in het Zuid-Limburgse Wijlre. Hulpverleners kwamen onder meer met een traumahelikopter ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. De motorrijder overleed ter plaatse.
2x Lijst met huisdieren uitgesteld22/06 23u00 - De Telegraaf: De nieuwe lijst met toegestane huisdieren wordt uitgesteld. Dat meldt het AD. Dit betekent dat de oude lijst voorlopig blijft gelden.

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
34


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven