maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
18/02 05u30  Fiscus vangt ’man van 45 miljoen’ Door het opsporen van een Nederlander die maar liefst 45 miljoen euro belasting moest betalen, heeft het team Verhuld Vermogen van de Belastingdienst deze maand een mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting is er nu 4 miljard euro aan niet-betaalde taks gevonden.
18/02 05u30  ’Overheid moet in actie komen tegen sektes’ Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet onderzoek naar sektes in ons land. Hij roept de overheid met klem op misstanden te signaleren en in te grijpen.
18/02 05u30  ’Sekte moet aan banden’ De Nederlandse overheid moet zich veel harder inspannen om misstanden bij sektes tegen te gaan. „We raken de grip kwijt”, stelt Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook Sektesignaal, het meldpunt voor misstanden binnen gesloten groepen, waarschuwt.
18/02 05u30  Fraai lenteweer brengt records aan het wankelen Ineens gaf de winter ons een vleugje lente cadeau. En dat wilden we weten ook. Volle terrassen, wandelen in het bos, op de hei of langs de kust: massaal trokken we er dit weekend op uit. Hoewel het gisteren prachtig was, was zaterdag onovertroffen mooi. Met 13,1 graden was het eerste weerrecord van het jaar een feit.
18/02 05u30  De hoge prijs van sektes Deskundigen slaan alarm over sektes. Een van de bewegingen waar grote zorgen over bestaan is die rondom Master Sha, een van oorsprong Aziatische groepering die in Amersfoort zetelt. Martin* zag zijn huwelijk stranden nadat zijn vrouw volledig in de ban van de mysterieuze groep raakte en duizenden euro’s overmaakte voor obscure en omstreden gezondheidsbehandelingen. De aanhangers doen inderdaad bizarre beweringen, blijkt op een introductieavond voor nieuwe leden.
18/02 05u30  Koerier doneert nier aan doodzieke collega Het sneed hem door de ziel als zijn collega Martin Kramer (45) vertelde over zijn steeds slechter wordende gezondheid. Dus besloot Michel Prins (48) hem zijn nier aan te bieden. Prins: „Zijn 5-jarige dochtertje Jenna verdient een gezonde, actieve vader.”
18/02 00u30  Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.14 
17/02 23u30  Zeer grote brand in bedrijf Beesd Er woedt zondagavond een zeer grote brand in een bedrijfspand aan de Ridderslag in het Gelderse Beesd.
17/02 21u45  Dronken man opgepakt na dollemansrit De politie heeft zondagavond een dronken bestuurder aangehouden na een flinke dollemansrit van Den Haag naar de Ketheltunnel in Rotterdam. De drankrijder ging er na twee aanrijdingen zonder verlichting vandoor.
17/02 21u15  Woeste festivalganger: ’Ordinaire zwarthandel wat hier gebeurt’ Tim de Jong (27) uit Huizen weet als geen ander hoe het voelt om achter het net te vissen. Hij wilde eind januari met vier vrienden kaarten voor Tomorrowland kopen. Alle vijf zaten klokslag 17.00 op aparte IP-adressen achter de laptop. „Maar na drie kwartier in de wachtrij kwam bij ons allemaal het bericht binnen dat de kaarten uitverkocht waren.” Twee minuten later keek Tim op Marktplaats. „En daar waren de eerste drie advertenties al geplaatst! Ze waren zogenaamd ’verhinderd’.”
17/02 21u15  Balende Feyenoordfan: ’Eigenlijk nooit een kans gehad’ „Je kunt toch wel een káártje bestellen, pa?” Beloofd is beloofd, en toch moest Vincent Vlot (39) zijn 11-jarige zoontje zaterdagochtend teleurstellen, na een uurtje zweten achter de pc. „Het was chaotisch. We hebben eigenlijk nooit een kans gehad.”
17/02 21u15  Woede om woekerprijs kaartjes klassieker Feyenoord-fans hebben afgelopen weekend massaal achter het net gevist in de strijd om de laatste kaartjes voor de halve finale van de beker tegen Ajax aanstaande 27 februari. De fans zijn woedend en teleurgesteld. Want wie toch naar de klassieker wil, moet tot soms wel het viervoudige betalen op websites als Marktplaats. De KNVB betreurt dit en laat zelfs bij monde van een woordvoerder weten dat dit „een bedreiging is voor het hele Nederlandse voetbal.”
17/02 20u00  Gewonden bij instorten praalwagen Door het instorten van een praalwagen in ’t Goy, een dorp in de provincie Utrecht, zijn zondagavond enkele gewonden gevallen. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zes zijn daar op eigen gelegenheid naartoe gegaan. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd. De politie doet onderzoek.
17/02 18u45  Kabinet: jihadist hier niet welkom De Tweede Kamer voelt er niets voor om IS-terroristen in Nederland op te vangen. Het kabinet geeft aan dat de Twitter-oproep die president Trump gisternacht deed aan Europese landen om gevangen strijders van de Amerikanen over te nemen, geen reden is om de koers te wijzigen.
17/02 18u30  OM wil Nederlandse officieren in VS en Spanje Het Openbaar Ministerie in Nederland gaat officieren van justitie plaatsen in Washington en in Spanje.
Laatste update: vandaag om 5u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/02 12u00  Verdachte schietpartij Oss overledenDe verdachte van een schietpartij die maandagochtend het leven kostte aan de 43-jarige Hakan Zatsan uit Oss is donderdag overleden. De 59-jarige verdachte werd maandagmiddag ernstig gewond aangetroffen in een pand aan de Molenweg in Oss.
14/02 11u30  Flinke file op A4 tijdens ochtendsspitsDoor een ongeluk op de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep ontstond donderdagochten een flinke file.
14/02 11u00  Moordzaak Jair Wessels niet in groter onderzoekDe strafzaak tegen de drie verdachten van de moord op Jair Wessels mag niet worden samengevoegd met een groter onderzoek naar twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh. Die zaak loopt momenteel bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank in Utrecht ziet weliswaar de toegevoegde waarde ervan, maar wettelijk is het niet mogelijk, luidde het oordeel donderdag.
14/02 10u45  OM gelooft verklaringen Holleeder nietHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in het allereerste deel van zijn slotbetoog (requisitoir) in de strafzaak tegen Willem Holleeder aangegeven dat het weinig gelooft van de verklaringen die de beklaagde heeft afgelegd.
14/02 10u30  CO2-uitstoot in laatste kwartaal 2018 hogerDe uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide (CO2) in Nederland is in het vierde kwartaal van 2018 met 0,5 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Huishoudens en de transportsector stootten meer CO2 uit, energiebedrijven minder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de jongste kwartaalcijfers over de CO2-uitstoot.
14/02 10u30  ’Maar Pino wat doet u nu?’Een foto op Twitter van minister Blok die bedrijven waarschuwt voor de komende Brexit, levert vooral veel hilariteit op.
14/02 10u30  Hema vervangt plastic wegwerpproductenHema gaat zijn plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik, waar een duurzamer alternatief voor is, vervangen.
14/02 10u15  Zout op met die Valentijnsdag!De rode rozen vliegen vandaag over de toonbanken van bloemenshops, de zoetigheden van chocolatiers zullen uitverkocht raken en de restaurants in de stad zijn volgeboekt. Valentijnsdag, je ontkomt er niet aan.
14/02 10u15  Rutte giert om May-grapFrank Dane belt in zijn ochtendshow op Radio 538 met de minister-president die vandaag 52 kaarsjes uitblaast.
14/02 10u00  ACM pakt onvolledige prijzen autobanden aanDe Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft verkopers van autobanden aangepakt omdat ze niet de volledige prijzen van autobanden hadden vermeld. Bij één partij moest er een last onder dwangsom aan te pas komen.
14/02 10u00  D66 en CDA: ’noodstop’ tegen opstapelen boetesMensen met schulden bij de overheid die boete op boete krijgen omdat ze de rekening niet op tijd kunnen betalen, moeten een beroep kunnen doen op een ’noodstop’. Zo’n tijdelijke incassopauze geeft hun lucht om hun zaken weer op orde te brengen, hopen D66 en CDA.
14/02 09u30  Hier komt Holleeder aan bij de rechtbankDonderdag begint het slotbetoog van het Openbaar Ministerie tegen Willem Holleeder in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.
14/02 09u15  Poepsmeerder (42) voor de rechterDe 42-jarige Gonzalo B. staat donderdag voor de rechter vanwege een reeks ’smerige mishandelingen’. B. wordt ervan verdacht vijf meisjes en vrouwen poep in het gezicht te hebben gesmeerd. De slachtoffers werden belaagd in Vondelpark.
14/02 09u15  Aziatische ondernemers doelwit van criminelenEen criminele bende is actief in het oosten van het land die het specifiek op Aziatische ondernemers heeft gemunt, zo signaleert de politie. De handelwijze van de groep is nagenoeg hetzelfde: vooral Chinese restauranthouders worden vanaf hun bedrijf naar huis gevolgd en overvallen. In een half jaar tijd zijn er al 54 soortgelijke berovingen en inbraken geteld onder deze bevolkingsgroep.
14/02 08u45  Megaklapper komt totaal onverwachtEen flinke schadepost nadat een autoband is losgeraakt op de N207 voor Boskoop. Ook iets gefilmd? Mail dit naar verkeer@telegraaf.nl.
14/02 08u45  Abdellaoui: kogels waren niet voor mijDe schutter die het gemunt had op Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer tegen het programma EenVandaag. De oud-voetballer werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag de auto van z’n zus geleend.
14/02 08u15  Verdachte moordplan op vastgoedmiljonair Arthur Paes voor rechterDe Rotterdammer Jan W. die verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op de Limburgse vastgoedmiljonair Arthur Paes moet donderdagmorgen in een regiezitting voor de rechter verschijnen.
14/02 08u00  Zaak Holleeder: hoe zat het ook alweer?Er staat nog net geen suikerspinverkoper voor de deur van de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp, maar op sommige dagen heeft het strafproces tegen Willem Holleeder veel weg van een kermisattractie. Met Holleeder in de hoofdrol van de koorddanser van wie iedereen zich afvraagt of hij overeind blijft op het slappe koord. Donderdag begint het Openbaar Ministerie na ruim 50 zittingsdagen aan het requisitoir.
14/02 07u45  Mega-file op de A4Door een ongeluk op de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep is een enorme file onstaan.
14/02 07u45  ChristenUnie: neem vaccinweigeraar serieusOuders die hun kinderen niet willen inenten moet je niet dwingen, maar overtuigen, vindt de ChristenUnie. En dat lukt alleen als je naar hen luistert en hun zorgen serieus neemt, denkt Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber.
14/02 07u30  ’Brexit-waarschuwing bij vliegtickets’Kopers van vliegtickets voor reizen naar of via het Verenigd Koninkrijk moeten worden gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van een harde Brexit. Daar dringt D66-Kamerlid Jan Paternotte op aan bij minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).
14/02 07u15  Bizar: mega-frikandel voor snackmeisjeSpeciaal voor Valentijnsdag heeft eigenaar Kees van snackbar Den Uyl in Bergambacht een bijzonder cadeau bedacht.
14/02 07u15  Duizenden jongeren verleid tot cybercrimeDe politie heeft in de afgelopen dagen bijna 10.000 jongeren tot op het randje van de misdaad gekregen. Met het experiment wilde de politie laten zien hoe verleidelijk en gemakkelijk het kan zijn om de grens over te gaan en daadwerkelijk cybercrime te plegen. Zo moeten de jongeren zich bewust worden van de gevaren en de gevolgen.
14/02 07u00  Het hoogste aantal motorfietsen verkocht in tien jaarMet het toenemen van het aantal files op de Nederlandse wegen, stijgt ook het aantal nieuw verkochte motorfietsen. Het afgelopen jaar verlieten 13.104 nieuwe motoren de showroom en dat is het hoogste aantal in de afgelopen tien jaar.
14/02 07u00  OM legt bewijs tegen Holleeder op tafelHet Openbaar Ministerie (OM) begint donderdag in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp aan zijn slotbetoog (requisitoir) in de omvangrijke strafzaak tegen Willem Holleeder (60), verdacht van het uitlokken van een reeks liquidaties. Daarin zal het OM onder meer uiteenzetten wat het aan bewijs tegen 's lands bekendste crimineel heeft verzameld. Als de twee officieren bewezen achten dat Holleeder de hand heeft gehad in twee of meer van de moorden op de aanklacht, is een eis tot levenslang onontkoombaar.
14/02 06u15  Duizenden jongeren trappen in val bij actie tegen cybercrimeBijna tienduizend jongeren stonden deze week op het punt om een Instagram-account te hacken, ’game-geld’ te stelen of een ddos-aanval op hun school uit te voeren. Ze trapten in een val van de politie en werden middels een filmpje gewaarschuwd.
14/02 06u15  Ddos-tiener: ’Ik had geen zin in schoolopdracht’Een van de tieners die een school platlegden met een grootscheepse ddos-aanval is ’Bas’. De oud-vmbo’er was 15 jaar oud toen hij in 2017 besloot de boel op school te saboteren. Bas had die dag geen zin om op de verlossende bel te wachten.
14/02 06u15  Lonen blijven achter, terwijl prijzen stijgenWerkgevers komen hun personeel niet tegemoet in de gestegen kosten van levensonderhoud. De lonen blijven achter, terwijl de prijzen harder stijgen.
14/02 06u15  Verpleeghuizen willen meer geld dan beschikbaar isVerpleeghuizen hebben het kabinet om meer zorgmiljoenen gevraagd dan er beschikbaar zijn. Minister De Jonge (Volksgezondheid) heeft voor dit jaar 600 miljoen euro op de plank liggen, terwijl de zorginstellingen eigenlijk 660 miljoen euro zouden willen krijgen.
14/02 05u45  Werkenden gaan van ene flexbaan naar andere flexbaanDe flexibilisering op de arbeidsmarkt zet onverminderd door, waardoor steeds meer mensen in onzekerheid verkeren. Vooral laagopgeleide flexwerkers hebben grote moeite het hoofd boven water te houden.
14/02 05u45  Cholesterolremmers helpen tegen alzheimerVerlaging van het cholesterolniveau in de hersenen kan mogelijk een rol spelen in het voorkomen van de ziekte van Alzheimer, of het verminderen van de ernst ervan.
14/02 05u45  Flexwerkplek: flirten achter de laptopDe beste plek om een date te vinden is tegenwoordig een flexwerkplek: de kantoren waar zzp’ers, werknemers en studenten hun laptop openklappen om te gaan werken. Daar zou volop worden geflirt.
14/02 05u45  ’Flexjob sloopt stelsel’De oprukkende flexwerkers en zzp’ers ondermijnen onze sociale voorzieningen. Steeds minder werkenden betalen mee aan de sociale zekerheid en pensioenen.
14/02 05u45  Een beetje flexibiliteit is goed, maar gaat het in Nederland niet veel te hard?Nederland is kampioen flexwerk. Het aantal zzp’ers, oproepkrachten, uitzendkrachten, invalkrachten en mensen met een tijdelijk contract is spectaculair gestegen. Niet voor niets klagen vakbonden over een doorgeslagen flexibilisering van de arbeidsmarkt.
13/02 23u45  Teleurstelling na twijfelachtig optreden arbitrage: ’Ajax veel beter’Wat het hoogtepunt van het seizoen moest worden, liep uit op een sof. Ajax heeft de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid met 1-2 verloren. Een laat doelpunt van Marco Asensio deed de ploeg van Erik ten Hag de das om. Fans blijven gedesillusioneerd achter. „We waren f*cking veel beter!”
13/02 23u15  Vader looft bedrag uit voor tip wie zoon in elkaar sloegEen 23-jarige Arnhemmer is afgelopen weekend op brute wijze het ziekenhuis in geslagen en geschopt. De vader van het slachtoffer wil wie daarvoor verantwoordelijk is en looft daarom een beloning uit voor de gouden tip.
13/02 22u15  Uitstel pulsverbod 42 Nederlandse kotters tot 1 juli 2021Er komt een Europees verbod op pulsvissen per 1 juli 2021. Tot die datum mogen 42 schepen met de Nederlandse omstreden uitvinding blijven varen. Helemaal voorbij is het daarna niet. Zes schepen mogen als onderzoeksproject blijven varen.
13/02 22u15  ’We hadden moeten scoren!’Ajax staat halverwege de Champions League-wedstrijd tegen Real met 0-0 gelijk. Maar de fans vrezen voor de tweede helft. „We hadden moeten scoren!”
13/02 22u00  Minister aan de slag met omstreden plan GroenLinksHet kabinet gaat aan de slag met een plan van GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet voor 70-plussers die in het ziekenhuis belanden. Minister Bruins (Medische Zorg) knoopt er een gesprek over aan met ZonMW, een onderzoeksorganisatie voor zorgvraagstukken.
13/02 21u45  Zo gaat serie-plofkraker te werkHet is sinds september vorig jaar om de haverklap mis in Amsterdam-West en -Nieuw-West. Een serie plofkraken teistert de buurt.
13/02 21u45  Klimaatspijbelaars kondigen nieuw protest aanScholieren gaan donderdag 14 maart opnieuw onder schooltijd actievoeren in Den Haag voor het klimaat. Dat zegt een van de jongeren van Youth for Climate.
13/02 20u45  Ajax-fan: ’We gaan ze gewoon pakken!’Ajax-fans staan te popelen voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. En ze hebben er alle vertrouwen in. „We gaan ze gewoon pakken!”
13/02 20u45  Opmerkelijke onthulling: ‘Verkeerde techniek Nederlandse keepers’Het NTR-wetenschapsprogramma “De Kennis van Nu” onthult waarom Nederlandse keepers jarenlang niet optimaal hebben gepresteerd. Bekijk de hele uitzending woensdag om 21.20 uur op NPO 2.
13/02 20u30  Gierende zenuwen bij Ajax-fansAjax-supporters maken zich klaar voor de wedstrijd in de Champions League tussen Ajax en Real Madrid.
13/02 20u30  Actie om ‘schrikbarend’ seksfeitDe vrijwilligers van AIDS Healthcare Foundation maken reizigers woensdag op een bijzondere manier duidelijk hoe belangrijk het is veilige seks te hebben.
13/02 20u15  Schokkend seksfeit: ‘Best wel schrikbarend’De vrijwilligers van AIDS Healthcare Foundation maken reizigers woensdag op een bijzondere manier duidelijk hoe belangrijk het is veilige seks te hebben.
13/02 20u15  Bewijzen stapelen zich op tegen hipsterjihadi en broerNiet alleen de ex-vriend van journaliste Ans Boersma was volgens justitie een terreurkopstuk, ook zijn broer Fatah zat hoog in de boom bij een Syrische jihadgroep. In Nederland probeerden de broers als voorbeeldige oorlogsvluchtelingen onder de radar te blijven. Maar Fatah sprak zijn mond voorbij.
13/02 20u00  Minister enthousiast over omstreden plan GroenLinksHet kabinet omarmt een plan van GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet voor 70-plussers die in het ziekenhuis belanden. Minister Bruins (Medische Zorg) gaat erover in gesprek met ZonMW, een onderzoeksorganisatie voor zorgvraagstukken.
13/02 20u00  Run op inwisselen tegoedbonnen IntertoysSinds de melding dat Intertoys mogelijk failliet gaat, gaan veel klanten razendsnel naar de winkel om hun tegoedbonnen in te leveren, nu het nog kan. Wie ze online wilde verzilveren, kwam van een koude kermis thuis.
13/02 20u00  Sylvana Simons maakt iedereen razend: dit zijn de beeldenSylvana Simons krijgt tijdens een ongekend fel debat de voltallige Amsterdamse gemeenteraad over zich heen.
13/02 19u15  Zo voorkom je meegluren via GoogleNaar aanleiding van een rel in België onderzocht Koen Nederhof hoe het zit met geblurde gebouwen en gebieden op internet.
13/02 19u15  Professor op de fiets: wetenschappers willen minder vliegenVliegschaamte bereikt de wetenschappelijke wereld. Zevenhonderd professoren en hoogleraren roepen hun collega’s per brief op om het vliegtuig, zoveel mogelijk, te laten staan.
13/02 18u45  ’Voor de zomer tóch een pensioenakkoord’Een nieuw pensioenakkoord is mogelijk als de rem tijdelijk op de verhoging van de aow-leeftijd gaat. Op die manier kunnen ouderen en jongeren nader tot elkaar komen in de verhitte pensioendiscussie, stellen de voorzitters van de verenigingen en organisaties van gepensioneerden.
13/02 18u45  ’Te veel geld aan elektrische auto’s uitgegeven’Aan het stimuleren van elektrisch rijden is de afgelopen jaren te veel geld uitgegeven. Dat wordt nu vrijwel Kamerbreed erkend en ook staatssecretaris Snel (Financiën) geeft het toe. In Den Haag wil men dat nieuwe maatregelen niet langer vooral ten goede komt aan rijke zakenmensen.
13/02 18u30  ’Hoe kom ik aan geld voor verduurzaming?’De gemeente Utrecht wil pionier zijn in de overgang naar duurzame energie. Dus moeten de huizen snel van het gas af. In achterstandswijk Kanaleneiland-Zuid zorgen die plannen voor onrust.
13/02 18u30  ‘Nu krijgt Holleeder koekje van eigen deeg’Saskia Belleman over het vervolg van de zaak-Holleeder en de invloed van de mediastorm daarop.
13/02 18u30  Rutte: EU moet machtiger wordenDe Europese Unie moet meer aan machtspolitiek doen. Daarvoor moeten de lidstaten meer eenheid tonen en meer investeren in defensie. Ook moeten ze resoluter zijn met sancties en een straffe handelspolitiek voeren naar Amerikaans voorbeeld. Daarvoor pleit premier Mark Rutte in zijn Churchill-lezing in Zürich. Rutte vindt dat de EU ’realistischer’ en ’minder naïef’ moet zijn. „Macht is geen vies woord.”
13/02 18u30  Boze Real-fans uit op wraakReal-fans laten zich uit over een ‘laffe actie’ van Ajax-supporters. Zij probeerden spelers van Real Madrid met vuurwerk uit hun slaap te houden.
13/02 17u30  Vierhonderd leerlingen Goese Lyceum ziek thuisDe griepepidemie heeft uitzonderlijk huisgehouden op het Goese Lyceum: een kwart van de zestienhonderd leerlingen van de locatie Oranjeweg heeft zich ziek gemeld. „Dit hebben we niet eerder meegemaakt”, zegt rector Carin Biesterbosch. „We zien nu ook redelijk wat collega’s omvallen”, voegt ze eraan toe.
13/02 17u30  Arrestaties voor grote dumping drugsafval in wijk EindhovenDe politie heeft woensdag twee 20-jarige mannen opgepakt wegens dumpingen van drugsafval in een straat in Eindhoven. Op 6 oktober werd in de Offenbachlaan een bestelbus aangetroffen, volgeladen met chemisch drugsafval. De dag erna werd nog zo’n bus in de straat geparkeerd en in brand gestoken. Hierdoor kwamen zeer giftige gassen vrij en moesten bewoners van een flat geëvacueerd worden.
13/02 17u15  Sylvana Simons maakt iedereen woedend: dit zijn de beeldenSylvana Simons krijgt tijdens een ongekend fel debat de voltallige Amsterdamse gemeenteraad over zich heen.
13/02 16u45  Minister waarschuwt buitenland voor Nederlandse pedofielenMinister Dekker (Rechtsbescherming) wil andere landen waarschuwen voor in Nederland veroordeelde pedofielen. Daarbij maakt hij gebruik van een speciale dienst van Interpol, de zogeheten Green Notice. „Ik ga kijken of dat voor deze delinquenten soelaas biedt.” Het paspoort intrekken van pedofielen noemt hij een ’zeer vergaande maatregel’ en lijkt minder goed uitvoerbaar.
13/02 16u45  Baudet loopt weg bij debatPartijleider Thierry Baudet is weggelopen bij een Kamerdebat over klimaat. De voorman van Forum voor Democratie was, na een oproep van andere Kamerleden, van plan om minister Wiebes (Klimaat) te bevragen over een kritisch rapport waarin staat dat het Energieakkoord 107 miljard euro kost.
13/02 16u15  Stenden Hogeschool vertrouwt op diploma’s uit QatarDe onderwijsinspectie onderzoekt hoe de eisen worden gewaarborgd voor Nederlandse diploma’s die via de Stenden University Qatar worden verworven. Dit is een onderdeel van de Nederlandse NHL Stenden Hogeschool, die twaalf vestigingen in binnen- en buitenland heeft. De inspectie reageert op „signalen” dat die eisen en dus de waarde van de diploma’s mogelijk te wensen overlaten.
13/02 15u30  Verhit debat: raad Amsterdam valt over Sylvana heenTijdens een verhit debat heeft vrijwel de voltallige gemeenteraad van Amsterdam woensdag de vloer aangeveegd met een agendapunt dat was ingediend door Sylvana Simons, fractieleider en enig gemeenteraadslid van BIJ1.
13/02 15u15  Verspreiders filmpje Paay toch voor rechterDe rechter gaat zich weer buigen over het gelekte plasseksfilmpje van Patricia Paay. Twee personen die het filmpje op Twitter hebben gepubliceerd, zijn niet akkoord gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM).
13/02 15u15  Gorilla Sindy in Artis plots doodgegaanDe 33-jarige westelijke laaglandgorilla Sindy, is dinsdagavond plotseling overleden. Volgens de Amsterdamse dierentuin had zij een grote ontsteking en veel ontstekingsvocht in haar buik.
13/02 15u15  Mogelijke kinderen spermadokter opgelucht: ’Eindelijk zekerheid’Een zucht van verlichting ging door de rechtszaal nadat de Rotterdamse rechter bepaalde dat de mogelijke nakomelingen van ’spermadokter’ Jan Karbaat hun dna mogen laten vergelijken met dat van de inmiddels overleden arts.
13/02 15u15  Uitvalsbasis op Curaçao voor hulp VenezuelaNederland richt een humanitair knooppunt in op Curaçao voor bijstand aan Venezuela. Dat gebeurt op verzoek van Curaçao, de Verenigde Staten en Juan Guaidó, de parlementsvoorzitter die onlangs door onder meer Nederland werd erkend als rechtmatige interim-president van Venezuela.
13/02 15u00  Uitvalsbasis op Curacao voor hulp VenezuelaNederland richt een humanitair knooppunt in op Curacao voor bijstand aan Venezuela. Dat gebeurt op verzoek van Curacao, de Verenigde Staten en Juan Guaidó, de parlementsvoorzitter die onlangs door onder meer Nederland werd erkend als rechtmatige interim-president van Venezuela.
13/02 15u00  GroenLinks wil vaccinatiepaspoort kleine kinderenAlle pasgeboren kinderen moeten een ‘vaccinatiepaspoort’ krijgen waarin komt te staan welke vaccinaties ze hebben gehad.
13/02 15u00  Duitser ramt politieauto’s tijdens achtervolging door BrabantEen 32-jarige Duitser heeft met de gestolen auto waarin hij reed drie politieauto’s en een voertuig van de marechaussee geramd. Na een lange achtervolging over de A67 en de A2 in Noord-Brabant pakten agenten de man uit Augsburg uiteindelijk op in Best. Daar had hij zich in de nacht van dinsdag op woensdag op een bedrijventerrein vastgereden.
13/02 14u45  ’Alsof je afscheid neemt van een geliefde’Ruim drie maanden zou Marslander Opportunity rondrijden op de rode planeet. Het werden ruim 15 jaar, maar nu lijkt het voorbij. Na acht maanden radiostilte verwacht iedereen dat het Amerikaanse ruimteagentschap NASA vanavond officieel het einde van ’Oppy’ moet melden.
13/02 14u45  Zoon verdacht van doodslag op moederEen 63-jarige vrouw die op 28 januari werd mishandeld in een woning aan de Medemblikker Span in Bunschoten-Spakenburg is bezweken aan haar verwondingen. Een 36-jarige zoon van haar wordt verdacht van poging tot doodslag.
13/02 14u30  Den Haag ’derde best leefbare stad van de wereld’Van de top twintig ’best leefbare’ steden van de wereld staan maar liefst vier Nederlandse gemeenten.
13/02 14u15  Ontsnapte hond pakt trein naar Utrecht CSEen van huis weggelopen hond heeft op eigen houtje een treinreis gemaakt. Het dier liep vorige week vrijdag onaangelijnd los op een perron van Utrecht CS, waarna NS-medewerkers poolshoogte gingen nemen.
13/02 14u00  Bijleveld: ’Geen nieuwe kernwapens in Europa’Minister Ank Bijleveld (Defensie) wil niet dat er nieuwe nucleaire raketten op Europees grondgebied worden geplaatst nu de VS en Rusland het INF-akkoord hebben opgezegd. Dat verdrag verbiedt dergelijke wapens voor de middellange afstand. „En ik ben ook tegen een wapenwedloop. Dat is klip en klaar”, zei de minister voor aanvang van overleg van de NAVO-defensieministers in Brussel.
13/02 14u00  Spoedmaatregelen voor mensen met schuldenVoor mensen die schulden hebben bij de overheid komen er spoedmaatregelen zodat zij in ieder geval genoeg geld overhouden om van te leven. De Belastingdienst stopt nog dit jaar met het automatisch afschrijven van bedragen tot 500 euro. De fiscus vorderde daarmee een deel van de schuld terug.
13/02 13u45  Anderhalf jaar cel voor blote blokfluitspelerDe 41-jarige Pool die in september een woning in Den Haag binnendrong en de twee bewoonsters mishandelde, moet anderhalf jaar de cel in. Andrzej L. richtte midden in de nacht een ravage aan in de flat en speelde uiteindelijk poedelnaakt op het balkon blokfluit.
13/02 13u30  KLM-vliegtuigen botsen: dit zijn de beeldenTwee KLM-toestellen botsten vanmorgen tegen elkaar tijdens het taxiën op Schiphol. Volgens een woordvoerder ging het om twee vertrekkende vliegtuigen naar Los Angeles en Atlanta.
13/02 13u15  Leraartje pesten 2.0Pesten is al lang niet meer alleen een bezigheid van kinderen onderling. Ook leraren zijn de klos. De afgelopen weken volgde het ene incident na het andere. Docenten worden te grazen genomen door hun eigen leerlingen, vaak met online gedeelde afbeeldingen. Bamber Delver wijst op mogelijkheden voor scholen om het pesten van leerkrachten terug te dringen.
13/02 13u15  ’Te veel senioren overbehandeld’GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet kreeg deze week ladingen aan kritiek over zich heen nadat ze een opzienbarend ziekenhuisplan voor senioren lanceerde. De ophef heeft de politica verbaasd, maar ze weigert in te binden. „Politiek is niet voor bange mensen.”
13/02 13u00  Dit mocht je nooit zien op Google EarthIn België ontstond vorige week een rel omdat Google niet reageerde op een verzoek om kerncentrales onherkenbaar te maken op Google Earth. In Nederland doen we een stuk minder krampachtig over de zichtbaarheid van militaire bases, kerncentrales en koninklijke paleizen op radarbeelden. De geblurde stukjes Nederland zijn dan ook op één hand te tellen. Maar dat was nog niet zo lang geleden heel anders...
13/02 13u00  Amsterdam pakt bouwwoede aanAmsterdam gaat wat doen aan de overlast van het verbouwen van panden. De laatste jaren wordt er meer verbouwd aan bestaande huizen dan eerst, zoals een uitbouw in binnentuinen tot het bijbouwen van extra verdiepingen, kelders en balkons. Vooral in de stadsdelen West en Zuid is de overlast ervan groot. Het college en deze stadsdelen hebben een lijst opgesteld met achttien mogelijke maatregelen.
13/02 13u00  Turkse weekendscholen kunnen hun gang gaanTurkije sponsort de oprichting van twaalf Turkse weekendscholen in Nederland. Minister Koolmees (Sociale Zaken) kijkt er met argusogen naar. Toch zegt hij er niks tegen te kunnen beginnen. Wel komt er een onderzoek.
13/02 12u45  Verdachte Vestia-topman mag strandvilla op Bonaire blijven verhurenErik Staal, de verguisde ex-bestuurder van woningcorporatie Vestia, mag zijn onder beslag liggende villa op Bonaire blijven verhuren. Dit antwoordt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) op Kamervragen van Daniel Koerhuis (VVD) naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf.
13/02 12u45  Hamster met kooi en al bij grofvuil gedumptEen hamster is in Amsterdam-West met kooi en al bij het vuil gezet. De plaatselijke dierenambulance ontfermde zich vervolgens over het beestje.
13/02 12u30  Eis 18 jaar en tbs tegen Syriër Osama I.Osama I. mag eigenlijk nooit meer op vrije voeten komen. Dat vindt officier van justitie Geuns die vandaag in de rechtbank van Maastricht een gevangenisstraf van 18 jaar en tbs met dwangverpleging eiste tegen de 38-jarige Syriër die op 14 december 2017 twee mensen doodde en twee anderen bijna.
13/02 12u30  Kinderbescherming heeft onvoldoende zicht op veiligheid jeugdDe Kinderbescherming heeft onvoldoende zicht op veiligheid van kinderen die op de wachtlijst staan. Dat concluderen de Inspectie van Justitie en Veiligheid en die van Gezondheidszorg en Jeugd. Bovendien zijn de wachttijden veel langer dan de norm van tien dagen. Eind januari wachtten 2800 kinderen gemiddeld dertig dagen op een onderzoek.
13/02 12u15  ‘Het lijkt alsof Peter R. de Vries een crimineel is’Een pittige discussie aan tafel bij Jinek als advocaat Nico Meijering zijn verhaal doet over de inmiddels veelbesproken Holleeder-tapes.
13/02 12u15  Man gepakt om oplichting via nepincassobureausEen 43-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van oplichting via malafide incassobureaus is woensdag opgepakt. De politie heeft in deze zaak 25 aangiften in onderzoek. De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat duizenden gedupeerden van dit soort praktijken voor in totaal bijna een miljoen euro zijn opgelicht.
13/02 12u15  BNP Paribas hoofdsponsor Metropole OrkestDe Franse bank BNP Paribas wordt de exclusieve hoofdsponsor van het Metropole Orkest, het pop- en jazzorkest dat al meerdere Grammy Awards heeft gewonnen. De partijen hebben een overeenkomst gesloten en willen minstens drie jaar met elkaar blijven werken. BNP Paribas wordt bovendien naamgever van de concertserie Future of Jazz.
13/02 12u15  Kinderbescherming heeft onvoldoende zich op veiligheid jeugdDe Kinderbescherming heeft onvoldoende zicht op veiligheid van kinderen die op de wachtlijst staan. Dat concluderen de Inspectie van Justitie en Veiligheid en die van Gezondheidszorg en Jeugd. Bovendien zijn de wachttijden veel langer dan de norm van 10 dagen. Eind januari wachtten 2800 kinderen gemiddeld 30 dagen op een onderzoek.
13/02 12u15  ’Temptation-verleidster weigerde seks met kandidaat’Op Valentijnsdags start het elfde seizoen van Temptation Island. Mediaverslaggever Rob Goossens zocht uit wat het oplevert voor de deelnemers.
13/02 12u15  ’Jihadist niet meer verdacht van roofmoorden’De 30-jarige Limburgse jihadist Mohamed G. wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij een fataal afgelopen ontvoering in Zuid-Afrika. G. blijft wel verdacht van lidmaatschap van de terroristische organisatie die deze roofmoorden zou hebben uitgevoerd, laat het Openbaar Ministerie weten.
13/02 12u00  Vrouw geslagen en met mes bedreigd na ruzie om hondenpoepEen 54-jarige vrouw is bij een conflict op een camping in Rijsbergen met een mes bedreigd en met een hondenriem geslagen. Ook werden een aantal van haar bezittingen vernield. De ruzie over het uitlaten van een hond liep dinsdag flink uit de hand.
13/02 12u00  Jihadist niet meer verdacht van roofmoordenDe 30-jarige Limburgse jihadist Mohamed G. wordt niet langer verdacht van betrokkenheid bij een fataal afgelopen ontvoering in Zuid-Afrika. G. blijft wel verdacht van lidmaatschap van de terroristische organisatie die deze roofmoorden zou hebben uitgevoerd, laat het Openbaar Ministerie weten. G. probeerde geld van de creditcard van een vermoord Britse echtpaar te stelen.
13/02 11u45  Festivalgangers helpen rechercheursVingerafdrukken zijn voor meer te gebruiken dan voor identificatie van personen. Aan de afdrukken kun je ook zien wat iemand mogelijk wel of niet heeft uitgespookt. Dat heeft onderzoekster Anouk de Ronde van de Hogeschool van Amsterdam vastgesteld op basis van onderzoek in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) .
13/02 11u30  Broer van Balie-jihadi voor de rechterHij zou een Brabantse broodjeszaak hebben omgebouwd tot een witwasserij voor terreur. Vandaag staat de broer voor de rechtbank van de ‘Balie-jihadi’, de ex van journaliste Ans Boersma. Deze krant doet live verslag.
13/02 11u30  Nog weinig meldingen vorstschade wegenDankzij de vooralsnog zachte winter valt het aantal meldingen van vorstschade aan de snelwegen mee. Tot nu toe zijn er 35 meldingen van vorstschade geweest, tegenover ruim 150 halverwege februari vorig jaar, meldt Rijkswaterstaat woensdag.
13/02 11u30  Analyse: ’Defensie maakt er potje van’ is te makkelijkEn weer melden zich veteranen die vinden dat het ministerie van Defensie door onzorgvuldig handelen hen (gezondheid)schade heeft toegebracht. Dit maal heeft een groep Srebrenica-veteranen aangifte gedaan van zware mishandeling omdat ze onbeschermd zijn blootgesteld aan asbest, giftige stoffen en straling.
13/02 11u30  Darmbacterie gevonden op kaasspread JumboOp de Kaasspread Groene Pesto van supermarktketen Jumbo is de darmbacterie listeria aangetroffen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De supermarkt haalt het kaasproduct per direct uit de schappen.
13/02 11u30  Man met 24 kilo ketamine in auto van weg gepluktEen 57-jarige Rotterdammer is dinsdag van de weg geplukt bij een verkeerscontrole op de A4 bij Badhoevedorp. Agenten troffen daardoor 24 kilo ketamine aan in zijn auto.
13/02 11u15  Directeur Axel Rüger weg bij Van Gogh MuseumDirecteur Axel Rüger gaat weg bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Rüger maakte woensdag bekend dat hij op 1 juni begint als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen.
13/02 11u00  ’Gevormd door Joodse oma’Chantal Suissa-Runne is nodig in deze tijden van polarisatie en oplevende onverdraagzaamheid. Ze is beroepsverbinder. Haar bedrijf Younite wordt door scholen, bedrijven en ministeries ingezet tegen discriminatie en uitsluiting. Maar pas op, ze is geen idealistische zweeftante. „Ik ben ondernemer!”
13/02 11u00  ’Karbaatkinderen’ mogen DNA-vergelijking makenKinderen die zijn verwekt in medisch centrum Bijdorp in Barendrecht mogen een vergelijking maken met het DNA van de inmiddels overleden eigenaar van de kliniek, Jan Karbaat. De rechtbank in Rotterdam heeft daartoe toestemming gegeven.
13/02 11u00  Taxiënde vliegtuigen raken elkaar op SchipholTwee taxiënde vliegtuigen hebben elkaar woensdagmorgen aangetikt op Schiphol. Een woordvoerder van Schiphol meldde dat de toestellen licht beschadigd raakten. Er raakte niemand gewond door het incident.
13/02 10u45  A4 dicht door brandende vrachtwagen vol bananenWoensdagochtend is een vrachtwagen vol bananen in de brand gevlogen op de A4 naar Rotterdam bij Delft. Door de rookontwikkeling en bluswerkzaamheden is de A4 tussen Den Haag en Rotterdam in beide richtingen afgesloten.
13/02 10u45  Ingeblikte poep schittert naast PindakaasvloerHet Stedelijk Museum Schiedam wijdt vanaf zaterdag een expositie aan het werk van de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni (1933-1963), die met name in 1961 van zich deed spreken door zijn eigen poep in te blikken en uit te brengen als Artist’s shit.
13/02 10u30  SP Amsterdam: schrap extra vergoeding raadslidAmsterdam moet stoppen met de extra financiële bijdrage aan gemeenteraadsleden. Die extra bijdrage - bovenop de normale raadsvergoeding - kunnen raadsleden nu gebruiken voor een pensioen- of arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Maar dat is helemaal niet nodig, stelt SP-raadslid Nicole Temmink.
13/02 10u30  Erasmus MC start met operaties ’open ruggetje’ bij ongeboren kinderenRotterdamse artsen starten nog dit jaar met bijzondere hersteloperaties bij ongeboren kinderen met een open ruggetje (’Spina bifida’). Het Erasmus MC is het eerste universiteitsziekenhuis in Nederland, waar via een kijkoperatie dit aanlegdefect bij de foetus kan worden gerepareerd.
13/02 10u30  Salmonellabacterie op biefstuk HoogvlietOp biefstuk en biefstukreepjes van supermarktketen Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen, meldt voedselwarenautoriteit NVWA. Het gaat om diverse verpakte vleesproducten, zoals biefstuk met kruiden, gemarineerde biefstukreepjes en kogelbiefstuk met kruidenboter.
13/02 10u15  ’Nederlands HBO-diploma te koop in Qatar’Hogeschool Leeuwarden heeft een vestiging in Qatar ’waar diploma’s gewoon te koop zijn. In ons land worden deze diploma’s gewoon omgeruild voor Nederlandse’.
13/02 10u15  ’Je won echt niet zomaar eventjes van Real’De spanning neemt toe bij Ajax-fans in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Ook bij trouwe aanhangers die er al bij waren toen Ajax in 1973 in de halve finale ’De Koninklijke’ versloeg. „We wilden het bewust meemaken.”
13/02 10u00  Terrasweer in februari: 15 graden en zonHet einde van de winter lijkt in zicht. Sterker nog: de terrassen kunnen al worden opgezocht, want vrijdag kan het 15 graden worden in het zuiden van Limburg, zo meldt Weeronline. Dat zou de eerste lokale lentedag van het jaar betekenen.
13/02 09u45  Aangifte lekken sollicitatie Emile RoemerDe provincie Gelderland gaat aangifte doen van het lekken van vertrouwelijke informatie over de sollicitatieprocedure voor de nieuwe Gelderse commissaris van de Koning. Dat bevestigt de woordvoerder van de Gelderse Provinciale Staten na berichtgeving door Omroep Gelderland. De Gelderlander onthulde eerder dat oud-fractieleider van de SP Emile Roemer in de race was. Hij legde het uiteindelijk af tegen de Apeldoornse burgemeester John Berends.
13/02 09u45  Tot een vijfde Amsterdamse woningen onderverhuurdAmsterdamse woningcorporaties kampen op grote schaal met woonfraude. Naar schatting tussen de 10 en 20 procent van de 186.000 woningen in hun bestand wordt illegaal onderverhuurd, schrijft het FD na een inventarisatie.
13/02 09u30  ’Bel hulpdienst bij verward persoon op spoor’ProRail roept mensen op om via 112 de hulpdiensten in te schakelen als ze een verward persoon op of bij het spoor zien. Volgens de spoorbeheerder blijkt uit camerabeelden dat omstanders vaak niets doen als iemand zich verward gedraagt in de buurt van het spoor.
13/02 09u30  Burgemeester boos om 'kinderachtig' gedragDe maat is vol voor de burgemeester van Zeist als de raadsvergadering voor de zoveelste keer verstoord wordt door het uitbundige publiek.
13/02 09u30  Automobilist gooit 7 kilo heroïne uit raamEen automobilist heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zeven kilo heroïne uit zijn raam gegooid op de A2. De politie zag dat er iets uit de auto werd gegooid. De bestuurder van de bestelbus moest daarna ter hoogte van Maasbracht zijn wagen laten controleren.
13/02 09u30  Ajaxfans schieten vuurpijlen naar selectie Real MadridDe spelers van Real Madrid zitten vanochtend waarschijnlijk gebroken aan het ontbijt. Zij werden vannacht namelijk ’getrakteerd’ op zwaar vuurwerk voor het Amsterdamse Okura Hotel. De harde kern van Ajax is vermoedelijk verantwoordelijk voor de vuurwerkshow. De politie heeft vier personen aangehouden in verband met het afsteken van vuurwerk in de buurt van de Ferdinand Bolstraat.
13/02 09u15  Selectie Real Madrid ’getrakteerd’ op vuurwerkDe spelers van Real Madrid zitten vanochtend waarschijnlijk gebroken aan het ontbijt. Zij werden vannacht namelijk ’getrakteerd’ op zwaar vuurwerk voor het Amsterdamse Okura Hotel. De harde kern van Ajax is vermoedelijk verantwoordelijk voor de vuurwerkshow.
13/02 09u15  Flitsmeister waarschuwt voor overwegenDe 1,4 miljoen gebruikers van de app van Flitsmeister krijgen vanaf woensdag een melding als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg. Met deze samenwerking willen spoorbeheerder ProRail en Flitsmeister de verkeersveiligheid bij de spoorwegovergangen verbeteren.
13/02 09u00  Woningen ontruimd om brand in OudkarpselMeerdere woningen zijn woensdagochtend ontruimd vanwege een brand in verschillende schuren in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Volgens de brandweer is sprake van dikke zwarte rook, die ook over een camping trekt. Er is een NL-Alert verstuurd, waarin mensen die last hebben van de rook worden opgeroepen deuren en ramen te sluiten en indien mogelijk hun ventilatie uit te zetten.
13/02 09u00  ’Taboe op werk over mantelzorg’Mantelzorgers moeten problemen met hun baan bespreekbaar maken bij werkgevers. Ze denken te vaak dat deze combinatie op de werkvloer onacceptabel is. Het tegendeel blijkt waar. „Er is een taboe, maar ook collega’s hebben er best begrip voor.”
13/02 09u00  Hels kabaal voor ‘Real Madrid-hotel’Harde knallen voor het Okura in Amsterdam waar volgens AT5 de Real Madrid-voetballers zouden hebben overnacht.
13/02 08u30  Derde dag in zaak tegen stekende SyriërDe strafzaak tegen een 38-jarige verdachte van een dubbele moord en dubbele poging doodslag zal woensdag voortgezet worden in de rechtbank van Maastricht. Woensdag zet de officier van justitie de eerder genoemde feiten op een rij en eist op grond daarvan een straf.
13/02 08u15  Geleen krijgt eerste elektrische crematieovenElektrisch cremeren in plaats van een crematie met op het gasnet aangesloten ovens. In het Limburgse Geleen wordt dit mogelijk. Daar wordt woensdag de eerste elektrische crematieoven van Nederland geplaatst, meldt uitvaartorganisatie DELA.
13/02 08u00  Dit is de grappigste ’taalvout’ van 2018’De vegetarische slager ligt vanaf nu in de diepvries op de slagerij-afdeling’. Deze tekst in een advertentie bij een PLUS-supermarkt is volgens fans van de populaire taalsite Taalvoutjes de grappigste ’taalvout’ van 2018.
13/02 08u00  ‘Tegen Real komen bepaalde krachten omhoog’Voormalig Ajax-spelers Peter Boeve en Sonny Silooy blikken vooruit op de Champions League-kraker woensdagavond tegen Real Madrid.
13/02 08u00  Tot een vijfde Amsterdamse woningen onverhuurdAmsterdamse woningcorporaties kampen op grote schaal met woonfraude. Naar schatting tussen de 10 en 20 procent van de 186.000 woningen in hun bestand wordt illegaal onderverhuurd, schrijft het FD na een inventarisatie.
13/02 07u45  Tip over verdwijningsmysterie Haags kindBij de politie en De Telegraaf heeft zich iemand gemeld met een tip over de verdwijning van de zevenjarige Jaïr Soares in 1995 op het strand van Monster bij Loosduinen. Het coldcaseteam van de Haagse politie zegt de tip over een pedofiel die destijds in de buurt actief was, te onderzoeken.
13/02 07u30  Tweedehands lingerie voor Valentijn? Hier kan het!Op zoek naar een betaalbaar cadeautje voor Valentijn? Bij Kringloopwinkel Steenwijk hebben ze een speciale hoek ingericht met tweedehandsjes voor de 14e.
13/02 07u15  Verzet tegen geld voor islamschoolDe geldinzamelingsactie voor de failliete islamitische hogeschool in Rotterdam zorgt mogelijk voor foute beïnvloeding vanuit het buitenland, vreest de VVD in de Maasstad.
13/02 07u15  Blunder tijdens live-uitzending Radio 1Een gefrustreerde NOS-verslaggever heeft niet door dat hij live op de radio is.
13/02 07u00  Dutchbat-militairen: aangifte tegen DefensieDutchbat-militairen die gelegerd waren in Potocari, Srebrenica, doen aangifte tegen het ministerie van Defensie van mishandeling en poging zware mishandeling. Kern van de aangifte is dat ze tijdens hun missie onbeschermd zouden zijn blootgesteld aan onder meer asbest, andere giftige stoffen en straling, meldt EenVandaag.
13/02 05u45  Biddag met zwart randjeTientallen vissersfamilies wacht vandaag een zware dag nu Europa besluit over de toekomst van de pulsvisserij. Dat pakt vrijwel zeker slecht voor hen uit. Terwijl de pulsvissers in Urk naar de kerk gaan voor biddag, wordt in Straatsburg hun lot bezegeld.
13/02 05u45  Tip in zaak Jaïr SoaresBij de politie en De Telegraaf heeft zich iemand gemeld met een tip over de verdwijning van de zevenjarige Jaïr Soares in 1995 op het strand van Monster bij Loosduinen. Het coldcaseteam van de Haagse politie zegt de tip over een pedofiel die destijds in de buurt actief was, te onderzoeken.
13/02 05u45  Defensie verkoopt m-fregatten aan ChiliNederland staat op het punt een deal te sluiten met Chili over de verkoop van overtollig defensiematerieel. Het op één na minst corrupte land van Zuid-Amerika is van plan voor een nog onbekend bedrag de twee fregatten Zr.Ms. Van Amstel en Zr.Ms. Van Speijk te kopen. Chili zou de oorlogsschepen geleverd krijgen in 2024 en 2027, zo maakt commandant zeestrijdkrachten Rob Kramer bekend.
13/02 05u45  Mantelzorger snakt naar flexibele baasMantelzorgers met een baan hunkeren naar flexibelere werktijden en meer begrip van hun baas en collega’s. Het zou hun leven dragelijker maken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat zo’n 3800 werkende mantelzorgers vroeg naar hun kwaliteit van leven.
13/02 05u45  Kabinet steunt pulsvissersHet kabinet trekt 15 miljoen euro uit om de Nederlandse pulsvissers te helpen met het vinden van nieuwe technieken. Op deze manier hoopt minister Carola Schouten (Landbouw) de pijn te verzachten op deze zwarte dag voor de visserijsector.
13/02 05u45  ’Kabinet gaat naast vissers staan’Nederland heeft de slag om pulsvisserij verloren. Minister Schouten (Landbouw) probeerde de uitvinding nog te redden, maar vandaag staat ze met lege handen aan wal tussen de vissers op Urk. „Het kabinet gaat naast hen staan, want de visserij hoort bij Nederland. Dit is niet alleen een economische sector, dit is ook een cultuurhistorische sector. Dat gaat echt niet door een pennenstreek van Europa verloren.”
13/02 00u30  College Maastricht onder vuur in spionageaffaireHet college van burgemeester en wethouders van Maastricht is nog niet van de kritische gemeenteraad af in de zogenoemde spionageaffaire. De raad kraakte dinsdagavond een groot aantal harde noten maar hakte nog geen knoop door over de toekomst van de betrokken wethouders. In de affaire bespioneerde een extern recherchebureau de mailboxen van 41 ambtenaren, en verhoorde lastige ambtenaren in opdracht van de gemeentesecretaris.
12/02 23u45  Rutte: de tijd dringt voor BrexitPremier Mark Rutte zegt dat „de tijd dringt”, rond de Brexit. Hij sprak dinsdag met de Britse premier Theresa May. „De tijd dringt. Londen is nu aan zet”, twitterde Rutte na het gesprek. „Het belang van een gezamenlijk akkoord is duidelijk. Ik juich overleg in Brussel toe.”
12/02 23u15  Holleeder over ‘hogere machten’: ‘Je voelt angst in zijn stem’Een opmerkelijke uitspraak van Willem Holleeder maakt indruk op Beau van Erven Dorens. Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel reageert.
12/02 22u30  Intertoys wankelt: ’Waar moeten we nu speelgoed gaan kopen?’Geen Paniek, valt te lezen in de vitrine van de Intertoys in de Amsterdamse Kalverstraat. Het dobbelspel heeft een toepasselijke naam, want de schok is bij sommige passanten groot nu de laatste speelgoedketen in ons land uitstel van betaling heeft aangevraagd. Een veeg teken.
12/02 22u15  Buurt doodsbang voor ‘ongewassen’ stadsnomadenInwoners van de Amsterdamse wijk Kadoelen staan op hun achterste benen nu burgemeester Femke Halsema heeft besloten een overlastgevende groep stadsnomaden twee jaar in de woonwijk te plaatsen. Volgens een woordvoerder van de stadsnomaden zijn het vooroorde
12/02 22u15  Beloning in zaak dodelijke schietpartij R’damIn het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht vorig jaar oktober looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van 25.000 euro voor de gouden tip. Op 28 oktober kwam Dairon Alberto door het vuurwapengeweld om het leven. In het programma Opsporing Verzocht was dinsdagavond opnieuw aandacht voor de zaak, waar 25 rechercheurs aan werken. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao, omdat er een mogelijke dader naar Curaçao is gevlucht.
12/02 21u45  Privatisering Holland Casino stokt in senaatDe wet die de privatisering van Holland Casino regelt, wordt volgende week nog niet in stemming gebracht in de Eerste Kamer. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is er niet in geslaagd de zorgen over het voorstel die in de senaat leven, weg te nemen. Daarom heeft hij gevraagd de behandeling ervan aan te houden.
12/02 21u45  Nederland ontsnapt aan procedure om pulsvisserijNederland ontsnapt aan een procedure van de Europese Commissie voor het overtreden van de regels rond pulsvisserij. Vorige week lekte uit dat Brusselse ambtenaren werkten aan zo’n stap tegen Nederland.
12/02 21u15  Bizarre actie in Den Haag: wie komt hier naar beneden?De Haagse politie heeft dinsdag opmerkelijke beelden vrijgegeven. Herken je de dader? Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012.
12/02 21u15  Rutte overtuigt klimaatspijbelaars nog nietDe jongeren van Youth for Climate zijn nog lang niet klaar met actievoeren voor een voortvarender klimaatbeleid. Maar na een gesprek met premier Mark Rutte en klimaatminister Eric Wiebes zeiden zij wel te begrijpen dat het kabinet pas knopen kan doorhakken als de klimaatplannen die het heeft laten opstellen, zijn doorgerekend.
12/02 21u15  Blunder tijdens live-uitzendingEen gefrustreerde NOS-verslaggever heeft niet door dat hij live op de radio is.
12/02 21u00  Keihard gescheld in live-uitzendingEen gefrustreerde NOS-verslaggever heeft niet door dat hij live op de radio is.
12/02 20u45  Keiharde vloek in live-uitzendingEen gefrustreerde NOS-verslaggever heeft niet door dat hij live op de radio is.
12/02 20u30  Forum voor Democratie kreeg meeste leden erbijForum voor Democratie heeft er afgelopen jaar de meeste leden bijgekregen. Met een plus van bijna 8.000 mensen is de jonge partij nummer vier in aantallen leden.
12/02 19u45  Wat is het beste medicijn tegen liefdesverdriet?Onder de dekens kruipen met chocolade en jankfilms, de bloemetjes buitenzetten in de karaokebar (en daar keihard meeblèren met I Will Survive), of al zijn spullen in vuilniszakken van het balkon gooien? We gingen de straat op en vroegen: ’Hoe overleefde u een gebroken hart?’
12/02 19u45  Surséance Intertoys verrast klantenDe grootste speelgoedwinkelketen van Nederland, Intertoys, heeft uitstel van betaling gekregen.
12/02 19u30  Robot bij verkoopgesprekIn de nabije toekomst gaan robot-computers onderling prijsafspraken maken tussen supermarkten en fabrikanten. Nu al is het verstandig om je bij zulke gesprekken door een robot te laten bijstaan. Dat zegt Nils van Dam, oud-topmanager van voedingsreus Unilever.
12/02 19u15  Eerste Kamer houdt privatisering Holland Casino tegenHolland Casino wordt voorlopig niet geprivatiseerd. Minister Dekker (Rechtsbescherming) krijgt op dit moment te weinig steun in de Eerste Kamer om het staatsbedrijf te verkopen.
12/02 19u15  Verdachte in tranen: ’Het spijt me heel erg’„Het spijt me heel erg”, zo zei Sven M. al snikkend dinsdagmiddag voor de rechtbank in Middelburg. Hij verscheen daar als verdachte voor het fatale ongeval in Goes van afgelopen oktober, waarbij een stel (33 en 30 jaar) om het leven kwam. „Ik vind het verschrikkelijk, wat er is gebeurd.”
12/02 19u15  Fox News presentator Tucker Carlson schrapt Rutger BregmanPresentator van de Amerikaanse zender Fox News Tucker Carlson is in een interview stevig gebotst met schrijver en opiniemaker Rutger Bregman. Carlson schold Bregman onder meer uit voor een ’asshole’ en ’fucking moron’, zo blijkt uit Tweets van Bregman. De uitzending is uiteindelijk niet uitgezonden door de rechts-conservatieve zender.
12/02 19u00  Aangrijpende beelden: vrouw weggesleurd voor treinBij een overweg in Vught loopt een jonge vrouw verdacht richting het spoor. Een medewerker van ProRail bedenkt zich geen seconde als de spoorbomen naar beneden gaan. In de serie Spoorbewakers de bijzondere verhalen van medewerkers van ProRail. De video bev
12/02 19u00  Chaotische dag bij zaak stekende SyriërHet was de hele ochtend al onrustig op de publieke tribune van de rechtbank Maastricht, maar aan het begin van de middag sloeg de vlam in de pan. Moordverdachte Osama I. (38) citeerde verzen uit de Koran en dat vormde voor de zonen en dochters van een van zijn slachtoffers de aanleiding om schreeuwend op te springen en op de glazen scheidingswand te timmeren.
12/02 19u00  Secretaresse 2.0 klimt opHoe gaat het met de secretaresse? Het beroep van kopietjes maken, koffie halen en een taxi bellen is nagenoeg verdwenen door de digitalisering. Is dit het einde van het ooit zo glamoureuze beroep? De secretaresses mijmerden dinsdag in de Jaarbeurs over hun werkgeluk. „De mannen kunnen zich tegenwoordig beter behelpen dan vroeger.”
12/02 19u00  ‘Onhandige opmerking Ten Hag’Chef voetbal Valentijn Driessen blikt samen met Pim Sedee vooruit op de wedstrijd in de Champions League tussen Ajax en Real Madrid.
12/02 18u45  Afschuw om bemoeizuchtige EU: ‘Dit moeten we niet uitvoeren’De Nederlandse pulsvisserij is ten dode opgeschreven. Minister Schouten moest dinsdag in de Kamer vragen beantwoorden van bezorgde en zelfs boze partijen.
12/02 18u30  EU-vliegtaks nog ver wegDe kans dat Nederland zijn zin krijgt in Brussel wat betreft een Europese vliegbelasting lijkt klein, want één dwarsligger is genoeg om de groene droom van het kabinet te verknoeien. Staatssecretaris Snel (Financiën) hield zijn EU-collega’s dinsdag in Brussel voor dat er toch werk van zo’n gezamenlijke taks gemaakt moet worden.
12/02 18u15  Cel geëist in proces Frans vleesschandaalAanklagers hebben in het proces in Parijs over systematisch gesjoemel met paardenvlees celstraffen geëist van vier jaar tegen de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. en drie jaar, waarvan twee voorwaardelijk, tegen voormalige directeur Jacques Poujol van vleesproducent Spanghero.
12/02 17u45  ‘Hipster-jihadist klom op door slachtpartijen’Veel saillante details vandaag over ‘hipster-jihadist’ Abdelaziz al-H., de ex van FD-journalist Ans Boersma. Verslaggever Silvan Schoonhoven vertelt waar deze jihadist van wordt beschuldigd.
12/02 17u45  Verhitte discussie Jensen en PremPrem Radhakishun en Jensen staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens een discussie over het kinderpardon. Jensen, dinsdag 21.26 uur, RTL 5.
12/02 16u45  Woedende vissers: ‘Dan kan je beter stoppen’Boze pulsvissers verzamelen zich in Den Haag om te demonstreren. De Europese Unie wil een totaalverbod op het elektronisch vissen.
12/02 16u45  Kamer: laat alle wapens ongestraft inleverenDe Tweede Kamer wil dat mensen in heel Nederland de kans krijgen ongestraft wapens in te leveren bij de politie. CDA, VVD, D66 en GroenLinks bepleiten zo’n landelijke inleveractie omdat een soortgelijke Rotterdamse actie eerder deze maand een succes werd.
12/02 16u30  Afvalmagnaat Leo van Gansewinkel (80) overledenLeo van Gansewinkel, grondlegger van afvalbedrijf Van Gansewinkel, is dinsdagochtend op 80-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt afvalbedrijf Ortessa, opgericht door Van Gansewinkels zoon Rob, aan BN DeStem.
12/02 16u30  Agent woest over kritiek DNB-schietpartij: ’Beste Sylvana...’Een politieagent heeft in een open brief op indrukwekkende wijze beschreven wat de ’suicide by cop’ bij De Nederlandsche Bank met de agenten ter plaatse heeft gedaan. Sylvana Simons had het politieoptreden ’buitensporig en onnodig’ genoemd.
12/02 16u15  Kamer verwerpt EU-bemoeienis met pensioenenUit vrees voor Europese bemoeienis met het Nederlandse pensioenstelsel moet Nederland gaan dwarsliggen in Brussel. De Tweede Kamer roept het kabinet op tegen te stemmen als de EU-lidstaten over een Europese pensioenregeling besluiten.
12/02 16u00  ‘KLM-baas vecht voor zijn werknemers’Er woedt een keiharde strijd binnen Air France-KLM. De nieuwe topman Ben Smith is KLM-baas Pieter Elbers liever kwijt dan rijk, maar volgens DFT-verslaggever Yteke de Jong wil Elbers niet zomaar wijken.
12/02 15u45  Lichaam gevonden in gracht GroningenDuikers hebben dinsdag een lichaam uit een gracht in Groningen gehaald. De overleden man of vrouw werd gevonden in het water aan de Winschoterkade.
12/02 15u30  Gratis zorg voor slachtoffer seksueel geweldSlachtoffers van seksueel geweld hoeven binnenkort geen eigen risico meer te betalen voor hun medische zorg. Het gaat om een proef van een jaar, om te kijken of de financiële bijdrage die slachtoffers nu wel kwijt zijn, een drempel vormt voor deze groep om zich te melden.
12/02 15u30  Minister: pulsvisser helpen met innovatiegeldAls de Europese Unie pulsvisserij inderdaad verbiedt, kunnen Nederlandse pulsvissers rekenen op geld van het kabinet om op nieuwe technieken over te stappen. „We zullen om de vissers heen blijven staan”, zegt minister Carola Schouten (Visserij).
12/02 15u15  Werkstraf voor kalverboer met drugslab op erfEen 44-jarige kalverhouder uit Baarle-Nassau is dinsdag veroordeeld voor een groot drugslab dat twee jaar geleden op zijn erf werd aangetroffen. De rechtbank in Breda bepaalde dat de boer medeplichtig is aan de productie van drugs.
12/02 15u15  OM: Ans Boersma wist dat ex bij terreurcel zatHij klom hogerop na een aanslag waarbij 200 doden vielen, belde met hooggeplaatste Al Nusra-leiders en werd afgetapt, maar was vernuftig genoeg om de tv harder te zetten als de gesprekken te ’spannend’ werden. Justitie schetst dinsdag een beeld van een wolf in schaapskleren van ’Balie-Syriër’ Abdelaziz al-H., de ex van correspondente Ans Boersma.
12/02 15u00  Chroom-6 in gevangenis, maar niet gevaarlijkIn gevangenissen is met de beruchte, giftige stof chroom-6 gewerkt. Maar dat gebeurde niet in zodanige mate dat het gevaarlijk was.
12/02 15u00  ‘Ze kijkt alsof ze naar de slachtbank moet’Een video met Ronnie Flex en Famke Louise bij de Edisons maakt de tongen los. Wat gebeurde er nou precies?
12/02 14u45  Verdachte moord zonder lijk ontkent iedere betrokkenheidVerdachte Kasem M. (71) ontkent alle betrokkenheid bij de vermoedelijke dood van zijn partner Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen. Zij raakte zoek vlak voor een afspraak met een echtscheidingsadvocaat. Tegen M. werd eerder op de dag twaalf jaar celstraf geëist.
12/02 14u45  Justitie: hipsterjihadi was de ’Emir van Raqqa’Hij klom hogerop dankzij een aanslag met 200 doden, belde met hooggeplaatste Al Nusra-leiders en werd afgetapt, maar was vernuftig genoeg om de tv harder te zetten als de gesprekken te ’spannend’ werden. Justitie schetst dinsdag een beeld van een wolf in schaapskleren van ’Balie-Syriër’ Abdelaziz al-H., de ex van correspondente Ans Boersma.
12/02 14u30  Verdachte moord zonder lijk ontkentVerdachte Kasem M. (71) ontkent alle betrokkenheid bij de vermoedelijke dood van zijn partner Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen. Zij raakte zoek vlak voor een afspraak met een echtscheidingsadvocaat. Tegen M. werd eerder op de dag twaalf jaar celstraf geëist.
12/02 14u30  Vossius Gymnasium dicht tot na de vakantieHet Vossius Gymnasium in Amsterdam-Zuid, dat maandag werd getroffen door brand, blijft voorlopig nog dicht. In een verklaring op de website van de school staat dat het gebouw naar verwachting na de voorjaarsvakantie weer in gebruik kan worden genomen.
12/02 14u15  Jongen bestraft voor regelen seksafspraakDe rechtbank in Arnhem heeft een 16-jarige jongen uit Druten veroordeeld voor het regelen van een betaalde seksafspraak voor een meisje van 15. De jongen bood het meisje aan in diverse chatgroepen, met instemming van het meisje. Een afspraak met een klant in een hotel in Lent betekende het einde van de prille prostitutiepraktijken, want de klant was een rechercheur. De politie was getipt naar aanleiding van de advertenties in de chatgroepen.
12/02 14u15  Zakenman Paarlberg moet €24 miljoen betalenDe omstreden zakenman Jan-Dirk Paarlberg moet definitief een ontnemingsmaatregel van ruim 24 miljoen euro betalen. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald.
12/02 14u15  Zakenman Paarlberg moet 24 miljoen betalenDe omstreden zakenman Jan-Dirk Paarlberg moet definitief een ontnemingsmaatregel van ruim 24 miljoen euro betalen. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. De maatregel is Paarlberg (61) opgelegd wegens het witwassen van miljoenen die Willem Holleeder van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra heeft afgeperst, in de jaren voorafgaan aan diens dood.
12/02 14u15  LIVE: Gevreesde ’hipsterjihadi’ voor de rechterDe ex-vriend van voormalig FD-correspondent Ans Boersma wordt verdacht van banden met een Syrische tak van Al-Qaida. Vandaag staat Abdelaziz al-H. voor het eerst voor de rechter, al is hij er zelf niet bij.
12/02 14u00  Oproep voor prik tegen meningokokken onderwegCirca 860.000 Nederlandse jongeren krijgen dit voorjaar een uitnodiging om een prik te halen tegen meningokokkenziekte, aldus het RIVM. Het gaat volgens plan om jongeren die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, (een deel van) 2004 en 2005. De groep volgt op die van ruim 130.000 jongeren, geboren tussen 1 mei en 31 december 2004, die vorig jaar een brief kreeg. Bijna 84 procent reageerde toen.
12/02 14u00  Gevreesde ’hipsterjihadi’ voor de rechterDe ex-vriend van voormalig FD-correspondent Ans Boersma wordt verdacht van banden met een Syrische tak van Al-Qaida. Vandaag staat Abdelaziz al-H. voor het eerst voor de rechter.
12/02 14u00  Rechter kijkt naar opsluiten haan KallemooiComité Dierennoodhulp heeft dinsdag bij de bestuursrechter in Groningen benadrukt dat het opsluiten van een haan in een mast tijdens Kallemooi op Schiermonnikoog dierenmishandeling is. Het dier zou bij de eeuwenoude traditie angst en stress ondervinden.
12/02 13u45  Ongeboren kind aan ’open ruggetje’ geopereerdBritse neurochirurgen en hun Belgische collega’s hebben dezer dagen in Londen het ’open ruggetje’ gerepareerd van een nog ongeboren baby. Het kind van de aanstaande Engelse moeder Bethan Simpson werd daartoe voor korte tijd uit de baarmoeder gehaald en daarna onmiddellijk weer veilig teruggeplaatst.
12/02 13u45  ’Shell werkte mee aan veroordeling Nigerianen’Shell werkte in de jaren negentig actief mee aan de veroordeling van de zogeheten Ogoni Negen, leiders van het Ogoni-volk in de Nigerdelta die in 1995 na een showproces werden opgehangen. Tot de negen mannen behoorde onder anderen de dissident Ken Saro-Wiwa. Dat stellen de advocaten van de vier weduwen die Shell hebben gedaagd voor de rechtbank in Den Haag.
12/02 13u30  Nijmegen in beroep tegen terugkeer Danny M.De gemeente Nijmegen wil niet dat Danny M. en zijn gezin terugkeren in de stad. Burgemeester Hubert Bruls zette de man en zijn gezin vorig jaar augustus met een noodbevel de stad uit, omdat hij de veiligheid van het gezin, maar ook die van de buurt niet meer kon garanderen.
12/02 13u30  Oproep: Ajax-fan uit jaren ’70 gezochtAjax speelt morgen de Champions League-kraker tegen Real Madrid. En dan dwalen de gedachten al snel terug naar de legendarische dubbele halve finale van de Europa Cup I tegen ’De Koninklijke’ in 1973.
12/02 13u15  Man in been geschoten bij schietpartij SchiedamOp de Nieuwe Haven in Schiedam is dinsdag een automobilist beschoten. De man raakte daarbij zwaargewond aan zijn been.
12/02 13u15  Zaak Syriër stilgelegd om schoen naar hoofd verdachteDe strafzaak tegen een 38-jarige verdachte van een dubbele moord en dubbele poging doodslag moest vanmiddag in de rechtbank van Maastricht korte tijd worden stilgelegd omdat de dochter van de doodgestoken vrouw een schoen naar het hoofd van de verdachte wierp. Die raakte de tolk vol op het hoofd.
12/02 13u15  Eis: 16 jaar cel na gewelddadige dood 85-jarige Ans van der MeerTegen twee verdachten van de gewelddadige dood van de 85-jarige Haagse Ans van der Meer is net in de Haagse rechtbank 16 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie. In een betoog van drie uur somde de officier van justitie het bewijs op tegen Paul O. en zijn partner Najma Z.
12/02 13u00  Meisje van 13 anderhalf uur de hort op met de autoEen meisje van dertien jaar heeft maandagavond anderhalf uur met een auto door Amsterdam en op de snelweg gereden. Ze werd door agenten op de A4 bij Hoofddorp van de weg geplukt. Daarop ontving ze een bekeuring en er is een melding bij Veilig Thuis gemaakt.
12/02 13u00  16 jaar cel eis na gewelddadige dood 85-jarige Ans van der MeerTegen twee verdachten van de gewelddadige dood van de 85-jarige Haagse Ans van der Meer is net in de Haagse rechtbank 16 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie. In een betoog van drie uur somde de officier van justitie het bewijs op tegen Paul O. en zijn partner Najma Z.
12/02 12u45  Vrede in de klas door bewegen en gezond etenMeer bewegen en gezonder eten helpt schoolkinderen aan een beter gewicht. Dat blijkt uit een tweejarige proef op vier Limburgse basisscholen. De onderzoekers en scholen zijn zo optimistisch over het resultaat dat woensdag bekend wordt gemaakt dat het project wordt uitgebreid naar twaalf basisscholen.
12/02 12u30  OM eist 12 jaar voor doden van vermiste vrouwHet Openbaar Ministerie (OM) eist een celstraf van 12 jaar tegen een 71-jarige man die verdacht wordt van het doden van Ilham Benchelh uit Siddeburen. De vrouw verdween op 10 januari 2010 spoorloos. Zij was toen 36 jaar.
12/02 12u30  Beter gewicht bij gezonde scholenMeer bewegen en gezonder eten helpt schoolkinderen aan een beter gewicht. Dat blijkt uit een tweejarige proef op vier Limburgse basisscholen. De onderzoekers en scholen zijn zo optimistisch over het resultaat dat woensdag bekend wordt gemaakt dat het project wordt uitgebreid naar twaalf basisscholen.
12/02 12u30  ’We gaan voor een nieuw avontuur’De familie Meiland werd in één klap beroemd door hun deelname aan Ik vertrek in 2006. Vooral de geaardheid van Martien was het gesprek van de dag. Samen vertellen ze over die reacties, hun liefde voor elkaar én hun nieuwe kasteelmissie.
12/02 12u30  Tweede aanhouding voor liquidatie RotterdamDe politie heeft deze week een 23-jarige Rotterdammer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op de 64-jarige Moon Tong Choi uit Hongkong. Vorige week hield de politie al een eerste verdachte aan. Ook dat was een 23-jarige man uit Rotterdam.
12/02 12u15  ’Hoofddoek Hennis dolk in rug Iraakse vrouwen’Strak gehoofddoekt bezocht oud-minister Jeanine Hennis namens de VN afgelopen week de hoge Iraanse geestelijke Ali al-Sistani in Irak. Hennis’ gitzwarte verschijning zorgde voor ophef in ons land. Onderneemster en VVD-lid Aylin Bilic is uitgesproken over de presentatiekeuze.
12/02 12u15  Oproep: Deel je emigratieverhaal met onsVertrokken naar het Scandinavië en binnen een paar maanden weer met de staart tussen de benen naar huis gegaan? Of werd uw vertrek naar Canada of Australië juist een daverend succes?
12/02 12u00  Lerarentekorten lopen opHet aantal vacatures in het onderwijs groeit sterk. In het basisonderwijs zijn de problemen het grootst in de Randstad, maar deze breiden zich de komende jaren uit over de rest van Nederland, maakte uitkeringsinstantie UWV bekend.
12/02 11u45  Politie België schiet man met mes neer bij supermarktDe Belgische politie heeft vanmorgen een man neergeschoten nadat hij een Spar supermarkt binnenliep met een mes. De verdachte werd uiteindelijk op straat onder vuur genomen nadat hij had geprobeerd mensen te verwonden.
12/02 11u30  Woede om komst stadsnomaden in Amsterdamse woonwijkInwoners van Kadoelen in Noord staan op hun achterste benen nu burgemeester Femke Halsema heeft besloten een overlastgevende groep stadsnomaden twee jaar in de woonwijk te plaatsen. Tot hiervoor werden stadsnomaden altijd in gebieden ver van de bewoonde wereld geplaatst.
12/02 11u30  Geen haaienvinnen meer via DeliverooMaaltijdbezorger Deliveroo brengt geen gerechten meer rond met haaienvinnen erin. Het gaat om in totaal 600 gerechten van 180 restaurants wereldwijd. Deliveroo wil niet meer meewerken aan de „heel nare praktijken” die de haaienpopulatie ook nog eens flink omlaag brengen.
12/02 11u00  Holleeder-tapes: lees hier het hele transcriptHet advocatenkantoor van Bénédicte Ficq heeft de transcriptie van een gesprek dat Willem Holleeder in 2011 had met Peter R. de Vries online gezet.
12/02 11u00  ‘School kon pornorel voorkomen’Scholen kunnen veel beter handelen als ze te maken krijgen met een porno- of een nekveldocent, legt Ilan Sluis uit.
12/02 11u00  Fikse files naar wintersport verwachtWintersporters opgelet: de ANWB verwacht dat automobilisten zaterdag in lange files naar de sneeuwbestemmingen terechtkomen. Aankomend weekend krijgt de regio Noord namelijk een week vakantie.
12/02 10u45  Man slaat tramconducteur bewusteloos bij halteDe politie is op zoek naar een man die maandagavond een 52-jarige tramconducteur bewusteloos sloeg bij een halte op de Kreekhuizenlaan in Rotterdam. De verdachte van de mishandeling was boos geworden, omdat het hem niet lukte in te checken in de tram.
12/02 10u45  Fikse files naar bestemmingen wintersport verwachtWintersporters opgelet: de ANWB verwacht dat automobilisten zaterdag in lange files naar de sneeuwbestemmingen terecht komen. Aankomend weekend krijgt de regio Noord namelijk een week vakantie.
12/02 10u30  LIVE Syriër: ’Duivels in mijn hoofd’Een dag voordat Osama I. in Maastricht twee mensen doodstak en er twee ernstig verwondde, zat hij nog vast op een politiebureau omdat hij vanuit het niets iemand in sportschool Il Fiore mishandelde. Tijdens de voorgeleiding smeet hij de officier van justitie een bord eten naar het hoofd. Hij ratelde over „duivels die door mijn hoofd springen.”
12/02 10u15  Leerlingen blij met schoolbrand: 'Hadden twee toetsen'De rector van het Vossius Gymnasium in Amsterdam toont de schade na de brand van maandagavond, ondertussen vieren sommige leerlingen feest.
12/02 10u15  Man treft plotseling televisie aan in kofferbakEen groot mysterie voor een inwoner en de politie van de Drentse plaats Coevorden. Want waar komt de flatscreen televisie vandaan die de man plots in de kofferbak van zijn auto aantrof?
12/02 10u02  Nieuw leven voor poort naar de helDe poort van Kamp Amersfoort staat deze druilerige maandagochtend ’gewoon’ open. Iets wat in de oorlogsjaren 1941 tot 1945 ondenkbaar was. Momenteel doet het hekwerk dienst als entree van de nabijgelegen trainingscentrum van de politie, maar de oude toegang tot het kamp waar ooit zovele gevangenen onder dwang van SS’ers naar binnen werden geleid, wordt in de oude staat hersteld.
12/02 10u02  Haagse haatimam opnieuw zwijgen opgelegdDe omstreden prediker Fawaz Jneid krijgt opnieuw geen voet aan de grond in de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal.
12/02 09u31  Geflitst op de A2? Mogelijk onterecht!Tienduizenden verkeersboetes die zijn uitgedeeld op de A2 kunnen mogelijk worden verscheurd.
12/02 09u31  Vakantieverhuurders Amsterdam: regels uit de hand gelopenVakantieverhuurders en bed-and-breakfasthouders, verenigd in Amsterdam Gastvrij, hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie met het verzoek een zogenaamde inbreukprocedure te starten tegen de Nederlandse Staat.
12/02 09u00  Vechtersbazen Air France en KLM in openlijke strijdLuchtvaartmaatschappij KLM dreigt binnen een paar weken onthoofd te worden. De huidige KLM-baas Pieter Elbers, die het schip financieel drijvende houdt, zit op de schopstoel. Vriend en vijand verbazen zich over de openlijke oorlog die is uitgebroken bij Air France KLM, waar ’eindbaas’ Ben Smith de scepter zwaait.
12/02 08u15  Huisarts dwarsboomt overstappen patiëntBijna 10 procent van de Nederlanders die een andere huisarts willen, loopt tegen dichte praktijkdeuren aan. Dit ondanks de wettelijk verankerde vrijheid in artsenkeuze. Dat blijkt uit onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland.
12/02 08u00  Renovatie Binnenhof nu al miljoenen duurderDe renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat tientallen miljoenen euro’s meer kosten dan begroot. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat over de renovatie gaat, ligt overhoop met de Tweede Kamer over wie de rekening moet betalen.
12/02 08u00  Dolblije Nielson: ‘Ik ga helemaal naar de getver’Nielson is met twee awards de grote winnaar van Edisons Pop. De Dordtse zanger gaat het uitgebreid vieren.
12/02 07u45  Bijzondere onthulling André HazesOp de rode loper bij de Edisons hoort Jordi Versteegden met wie André Hazes gaat samenwerken.
12/02 07u30  Klimaatspijbelaars in gesprek met RuttePremier Mark Rutte en minister Eric Wiebes (verantwoordelijk voor het klimaat) praten dinsdagavond met een aantal scholieren over het klimaatbeleid. Rutte had eerder al laten weten dat hij graag wil spreken met de klimaatspijbelaars, de scholieren die onder schooltijd voor klimaatmaatregelen demonstreren.
12/02 07u16  Terreurverdachte ’De Balie’ eerste keer voor de rechterDe 33-jarige Syriër die in 2017 ophef veroorzaakte door zijn aanwezigheid in het Amsterdamse debatcentrum De Balie, moet dinsdag voor het eerst voor de rechter in Rotterdam verschijnen. De man wordt verdacht van terroristisch geweld in Syrië.
12/02 07u16  Eindelijk tijd voor zijn kindVader worden als 65-plusser: je moet het maar durven. De Amerikaanse acteur Richard Gere (69) mag zich sinds gisteren in het illustere rijtje met onder meer Rob de Nijs (69) en Peter Jan Rens (66) scharen. Voor Henk Holterman (67) uit Klarenbeek is er niets nieuws onder de zon. Hij is de trotse vader van Tijl (1). „Eindelijk kon ik alle kleine stapjes van hem meemaken!”
12/02 06u15  Nederland klaar voor zelfrijdende auto: ‘We zijn beste voorbereid’Nederland is het beste toegerust voor het faciliteren van zelfrijdende (elektrische) auto’s in het straatbeeld. Dat maakt het internationale adviesbureau KPMG vandaag bekend.
12/02 05u30  Nazi’s en porno op scholen: ’Noodplan sociale media’Elke school moet een rampenplan voor socialemedia-incidenten hebben. Dat stellen deskundigen van Kennisnet en Bureau Jeugd en Media na nieuwe incidenten waarbij scholen in verlegenheid zijn gebracht door foto’s en filmpjes die massaal worden gedeeld.
12/02 05u30  Holleeder: Ficq echt monster„Ik ben bedreigd door mevrouw Ficq, dat is de advocaat van Dino Soerel. En die heeft mij gezegd dat ik een valse getuigenverklaring af moet leggen.”
12/02 05u30  Vakantieverhuurders A’dam: regels uit de hand gelopenVakantieverhuurders en bed-and-breakfasthouders, verenigd in Amsterdam Gastvrij, hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie met het verzoek een zogenaamde inbreukprocedure te starten tegen de Nederlandse Staat.
12/02 05u30  Laks met sneeuwketting: forse boeteWintersporters zijn laks met sneeuwkettingen. Zo neemt één op de zeven vakantiegangers er geen mee als ze afreizen om te skiën, langlaufen of snowboarden en daarmee riskeren zij een forse boete die kan oplopen tot 5000 euro.
12/02 05u30  Rector St. Michaël College grijpt in na ’memes’-relLees meer >
12/02 05u30  Advocaten onder vuur: spreekverbod Ficq en Franken rond Holleeder-tapeDe Orde van Advocaten legt de Amsterdamse strafadvocaten Bénédicte Ficq, Stijn Franken en Nico Meijering een spreekverbod op.
12/02 05u30  Dumpertdocent nu vogelvrijWéér is Nederland in de ban van docenten die in opspraak kwamen nadat filmpjes op sociale media verschenen. Na de ’nekveldocent’ is het dit keer de Lochemse ’pornodocent’. De man is geschorst, terwijl de scholieren die het filmpje maakten en deelden tot nu toe vrijuit gaan. Volgens deskundigen hebben scholen vaak geen benul hoe ze hiermee om moeten gaan.
12/02 00u15  Politieauto in vlammen op in VoorburgEen politieauto is maandagavond in de Van Everdingenstraat in Voorburg verwoest door brand. Vermoedelijk is het vuur aangestoken. De afgelopen maanden is de plaats in Zuid-Holland getroffen door een serie autobranden.
11/02 23u15  Streep door financiering moskee RoermondHet kabinet blokkeert financiering van de Tawhied-moskee in Roermond door Koeweit. Het spekken van de moskee zou namelijk ’een risico’ kunnen vormen.
11/02 23u00  Slachtoffers chroom-6 eisen hogere vergoedingMedewerkers die op een NS-werkplaats in Tilburg jarenlang zijn blootgesteld aan chroom-6 hebben de Tilburgse gemeenteraad maandagavond gevraagd om een schadevergoeding hoger dan 7000 euro. De toenmalig werklozen die verplicht aan het werk werden gezet op de werkplaats vinden het voorgestelde bedrag een belediging. Ze denken aan een bedrag van 20.000 of 40.000 euro.
11/02 23u00  PVV en SP draaien Bruins de duimschroeven aanNu na het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad de ambulancezorg voor zwangere vrouwen op Urk niet op orde blijkt, krijgt minister Bruins (Medische Zorg) in de Tweede Kamer de wind van voren.
11/02 22u15  ’Kernenergie nodig in Nederland’Nederland kan niet ‘klimaatneutraal’ worden zonder kernenergie. Dat stelt de Amerikaanse klimaatgoeroe Michael Shellenberger. „We komen er vroeg of laat achter dat er geen andere oplossing is.”
11/02 22u00  Vossius Gymnasium dicht na brand: 800 leerlingen vrijBij het vermaarde Vossius Gymnasium Amsterdam heeft maandagavond een brand gewoed. Alle aanwezige leerlingen hebben de school veilig kunnen verlaten. Door de brand is de school dinsdag gesloten. De 800 leerlingen hoeven een dag niet naar school. Wanneer de school weer open kan, is niet duidelijk.
11/02 21u45  Geen tweede slachtoffer na botsing met treinDoor de botsing tussen een busje en een trein op een onbewaakte overweg in het Limburgse Beesel is geen tweede slachtoffer gevallen, meldt de politie. De 29-jarige bestuurder uit Helmond raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.
11/02 21u15  Bank verklaart klant dood: Janssen kan niet bij zijn geldHij is springlevend, maar volgens ABN Amro toch echt dood en begraven. Gebert Janssen uit Zutphen kreeg, tot zijn eigen verbijstering, een brief waarin de bank zijn nabestaanden condoleert met zijn overlijden. Gevolg: alles geblokkeerd. De Zutphenaar bewoog hemel en aarde om weer bij zijn centen te kunnen.
11/02 21u00  Politie zoekt slachtoffer na botsing met treinDe politie zoekt na een botsing tussen een busje en een trein op een onbewaakte overweg in Beesel (Limburg) naar een mogelijk tweede slachtoffer. Door de botsing op de Bussereindseweg raakte de bestuurder gewond. Medisch personeel van een traumahelikopter heeft het slachtoffer gestabiliseerd. De man zou gezegd hebben dat er nog een tweede persoon in het busjes zat.
11/02 21u00  Douwe Bob baalt van intieme vraag: ‘Niet sjiek van je!’Onze verslaggever Jordi Versteegden staat aan de rode loper bij de Westergasfabriek. Daar worden vanavond de Edisons uitgereikt.
11/02 20u30  Brand bij Amsterdams Vossius GymnasiumBij het vermaarde Vossius Gymnasium Amsterdam woedt een brand. De ernst van de brand is nu nog niet duidelijk. De brandweer is ter plaatse.
11/02 20u15  Brand bij AmsterdamsVossius GymnasiumBij het vermaarde Vossius Gymnasium Amsterdam woedt een brand. De ernst van de brand is nu nog niet duidelijk. De brandweer is ter plaatse.
11/02 20u00  Nederland faalt rond pulsvisserij: ‘De slechtste lobby ooit’De Nederlandse pulsvisserij is ten dode opgeschreven. Morgen krijgt de sector waarschijnlijk de finale klap toegediend en komt er een EU-verbod op de Nederlandse uitvinding. Slechts een overgangstermijn kan de sector nog even vooruit helpen. Hoe heeft het zó mis kunnen gaan?
11/02 20u00  Brand bij Vossius GymnasiumBij het vermaarde Vossius Gymnasium is Amsterdam woedt een brand. De ernst van de brand is nu nog niet duidelijk. De brandweer is ter plaatse.
11/02 19u45  Zwaargewonde man aangehouden voor schietpartij OssDe politie heeft maandag een 59-jarige man aangehouden in Oss in verband met de dodelijke schietpartij eerder op de dag. De man werd zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan de Molenweg in Oss. De politie vermoedt dat hij zichzelf om het leven heeft willen brengen. Hij is in „zeer zorgwekkende toestand” naar het ziekenhuis gebracht.
11/02 19u45  Aanpak buitenlandse financiering moskeeën moeilijkHet aanpakken van buitenlandse financiering van bijvoorbeeld moskeeën is zo makkelijk nog niet. Het kabinet wil geldstromen uit onvrije landen zo veel mogelijk beperken, maar stuit daarbij vooral op obstakels.
11/02 19u15  Aanpak buitenlandse financiering moeilijkHet aanpakken van buitenlandse financiering van bijvoorbeeld moskeeën is zo makkelijk nog niet. Het kabinet wil geldstromen uit onvrije landen zo veel mogelijk beperken, maar stuit daarbij vooral op obstakels.
11/02 19u15  Ben je het winterweer beu? Vrijdag lokaal 15 graden!Goed nieuws voor de mensen die de winter beu zijn: vrijdag wordt het lokaal 15 graden en doet het ronduit voorjaarsachtig aan!
11/02 19u00  ’Verkeer zal vastlopen’Een speciaal Brexit-noodplan moet een verkeersinfarct in de regio Rotterdam voorkomen. Uit een alarmerend rapport over de impact en risico’s van een no deal-scenario blijkt dat er zeer grote drukte valt te verwachten op alle aan- en afvoerwegen rond de haven en ring van de metropool.
11/02 18u45  Het draait nog altijd om moordEr staat nog net geen suikerspinverkoper voor de deur van de gerechtsbunker in Amsterdam Osdorp, maar op sommige dagen heeft het strafproces tegen Willem Holleeder veel weg van een kermisattractie. Met Holleeder in de hoofdrol van de koorddanser van wie iedereen zich afvraagt of hij overeind blijft op het slappe koord. Donderdag begint het Openbaar Ministerie na ruim 50 zittingsdagen aan het requisitoir.
11/02 18u30  Moord zonder lijk: verdachte alleen op opname te horenVerdachte Kasem M. (71) was er maandag toch niet zelf bij voor de rechtbank in Groningen. De behandeling van een in Groningen langverwachte rechtszaak rondom de vermissing van zijn vrouw werd echter niet aangehouden, al had de verdediging dat graag gezien. In Groningen was juist vurig gehoopt op de komst van de verdachte uit Marokko, zodat die zijn licht kon laten schijnen op de geruchtmakende verdwijningszaak.
11/02 18u30  Boete voor linkse bezetters P.C. HoofthuisDertig personen hebben een boete gekregen voor hun rol bij de bezetting van universiteitsgebouw het P.C. Hoofthuis in Amsterdam. De politierechter oordeelde dat de bezetters, van wie het merendeel studenten, 150 euro moeten betalen voor hun actie op 28 september vorig jaar.
11/02 18u00  Halsema wil banden tussen onder- en bovenwereld doorsnijdenAmsterdam wil met Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Antwerpen criminele geldstromen zeer scherp monitoren en daarna volledig ontmantelen. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema uit naam van de zogeheten driehoek - hierin zijn de burgemeester, Openbaar Ministerie en politie verenigd - in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad.
11/02 18u00  Ministerie zat fout met gouden regeling BronsHet ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zat fout met de toelage van ruim 40.000 euro voor topambtenaar Henk Brons. De bonus was een uitzendtoelage voor zijn werk als vertegenwoordiger op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, terwijl hij feitelijk in Den Haag op het ministerie werkte.
11/02 17u45  Ophef rond klimaatmeisje GretaZe groeide uit tot de postergirl van de internationale klimaatactivisten: de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg. Ook in Nederland is het blonde meisje met de vlechten razend populair. Maar er klinkt tevens kritiek. Thunberg zou een marionet zijn van een geslepen Zweedse pr-adviseur, die aan haar populariteit grof geld zou verdienen.
11/02 17u45  ‘Verhaal over pornodocent heel erg aangedikt’Leerlingen van het Staring College in Lochem protesteerden maandag tegen het schorsen van de docent die porno zou hebben gekeken tijdens de les.
11/02 17u30  Chinese masseuses gepakt voor illegaal werkBij een controle van de Inspectie SZW zijn in Amsterdam vijf Chinese masseuses tegen de lamp gelopen. Vier vrouwen waren illegaal in Nederland en de vijfde had geen werkvergunning. Ze zijn overgedragen aan de politie, laat de inspectie weten.
11/02 17u15  Boete voor wethouder na rel met vlogger SteenbergenVoor smaad over een vlogger is maandag 350 euro boete geëist tegen een voormalig wethouder van de gemeente Steenbergen. Volgens de aanklager heeft ex-wethouder Vincent van den Bosch in de regionale media leugens verspreid over de vlogger die hem met zijn filmpjes over de Steenbergse politiek uitdaagde.
11/02 17u00  Slachtoffer Gilly zelf veroordeeld voor vechtpartijDe 20-jarige man die aangifte van mishandeling heeft gedaan tegen ijsverkoopster Gilly Emanuels, is een jaar later zelf veroordeeld voor een vechtpartij. Chesney S. (20) kreeg een taakstraf voor uitgaansgeweld en werd ontslagen bij de marechaussee.
11/02 17u00  Dronken vliegtuigmonteur opgepaktEen vliegtuigmonteur is opgepakt op het vliegveld van Maastricht. Tijdens het werk bleek dat hij dronken was. De man, een 40-jarige Rus, kreeg een boete van 2300 euro.
11/02 16u30  ’Luizenmoeder moet stoppen op hoogtepunt’Kijkcijferhit De Luizenmoeder op NPO3 blijft records breken. Gisteren keken bijna vier miljoen mensen. Tv-experts kijken er niet van op.
11/02 16u15  Het succes van recordbrekende Luizenmoeder: herkenbare tvKijkcijferhit De Luizenmoeder op NPO3 blijft records breken. Gisteren keken bijna vier miljoen mensen. Tv-experts kijken er niet van op.
11/02 16u15  Feestgangers Westergasfabriek vinden rattenslang op dansvloerEen bijzondere gast op een feest in Amsterdam. Bezoekers van een evenement in de Westergasfabriek troffen afgelopen weekend namelijk een slang aan op de dansvloer.
11/02 16u00  Feestgangers Westergasfabriek vinden ratelslang op dansvloerEen bijzondere gast op een feest in Amsterdam. Bezoekers van een evenement in de Westergasfabriek troffen afgelopen weekend namelijk een slang aan op de dansvloer.
11/02 15u45  Mars One faillietMars One, het bedrijf dat een enkele reis naar Mars zou verzorgen, is failliet. Dat bevestigt medeoprichter Bas Lansdorp aan De Telegraaf.
11/02 15u30  Vlogger Steenbergen vrijgesproken voor rel met wethouderEen vlogger en kunstenaar die de lokale politiek in Steenbergen op de hak nemen, kunnen volgens de officier van justitie niet veroordeeld worden voor stalking en belediging van een ex-wethouder. De aanklager vroeg maandag om vrijspraak omdat politici meer moeten kunnen verdragen. „De filmpjes zijn vervelend maar er is geen grens overschreden”, zei hij.
11/02 15u15  Topambtenaar betaalt deel toelage terugTopambtenaar Henk Brons betaalt een deel van de buitenlandvergoeding terug die hij kreeg terwijl hij een functie had in Nederland en hier woonde. De financiële waakhond van het Rijk concludeert dat er in het geval van Brons bij het betrokken ministerie van Binnenlandse Zaken niet goed is toegezien op de hele gang van zaken. De ambtenaar zelf treft geen blaam.
11/02 15u00  Feestgangers Westergas vinden ratelslang op dansvloerEen bijzondere gast op een feest in Amsterdam. Bezoekers van een evenement in de Westergasfabriek troffen afgelopen weekend namelijk een slang aan op de dansvloer.
11/02 14u15  Zaanse school in rep en roer door expliciete afbeeldingenVerschillende docenten van het Zaanse St. Michaël College zijn, hoogstwaarschijnlijk door leerlingen, op zogeheten ’memes’ afgebeeld als nazi, porno-actrice en kinderverkrachter. De beelden zijn op sociale media verspreid.
11/02 14u15  Kabinet spreekt met klimaatstakersPremier Rutte en minister Wiebes (Economische Zaken) spreken morgen met de klimaatstakers over hun wensen. De scholieren die afgelopen week een demonstratie organiseerden, komen op bezoek in het Torentje.
11/02 14u00  ’School blijft achter schorsing van omstreden docent staan’Leerlingen van het Staring College in het Gelderse stadje Lochem nemen het inmiddels massaal op voor een geliefde docent die, tijdens een huiswerkuurtje, naar pornografische foto’s zat te kijken op z’n computer en daarbij betrapt werd. Maandagochtend brak hiervoor een spontane leerlingenstaking op de school uit. „Het heeft een kleine drie kwartier geduurd en er is daarbij één lesuur uitgevallen.”
11/02 14u00  ’Ambulancetijden op Urk worden overschreden’Verloskundigen slaan alarm nu zwangere vrouwen op Urk er, vanwege het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad, veel langer over doen om per ambulance naar het ziekenhuis te rijden. Uit een proef blijkt dat de rit nu zo’n 50 minuten duurt. Dat is langer dan volgens de regels is toegestaan (45 minuten).
11/02 13u45  Ambulancetijden op Urk worden overschredenVerloskundigen slaan alarm nu zwangere vrouwen op Urk er, vanwege het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad, veel langer over doen om per ambulance naar het ziekenhuis te rijden. Uit een proef blijkt dat de rit nu zo’n 50 minuten duurt. Dat is langer dan volgens de regels is toegestaan (45 minuten).
11/02 13u45  Snorfietser rijdt door na botsing met hond BlueDe politie is op zoek naar een snorfietsrijder die is doorgereden na een aanrijding met een hond. „Ik had echt stress, ik dacht dat ze dood zou gaan.”
11/02 13u15  Georganiseerde misdaad in Amsterdam ’complexer en groter’Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam opnieuw is gedaald, nadert ondermijning door hoge winsten uit de drugscriminaliteit in de hoofdstad „een kritisch punt.” Ook nemen huiselijk geweld en straatroven toe, voelen Amsterdammers zich vaker gediscrimineerd en is er een forse hoeveelheid jeugdcriminaliteit in wijken als Zuidoost, Oost, Nieuw West en Noord.
11/02 13u00  OM eist tot 26 jaar voor ’vergismoord’ UtrechtHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak rond de Utrechtse ’vergismoord’ gevangenisstraffen geëist tot 26 jaar. De 31-jarige Hakim Changachi werd op 12 januari 2017 voor zijn woning aan de Faustdreef in Utrecht-Overvecht doodgeschoten. Volgens het OM zijn Guyno O. (26) en Ferrel T. (32) verantwoordelijk voor deze liquidatie. Zij hoorden allebei 26 jaar eisen.
11/02 13u00  Doodgeschoten man is Hakan ZatsanDe man die maandagochtend in Oss is doodgeschoten is de 43-jarige Hakan Zatsan, een man van Turkse komaf. Hij is door meerdere schoten om het leven gebracht.
11/02 13u00  Dronken monteur sleutelt aan vliegtuigEen vliegtuigmonteur is opgepakt op het vliegveld van Maastricht. Tijdens het werk bleek dat hij dronken was. De man, een 40-jarige Rus, kreeg een boete van 2300 euro.
11/02 13u00  Vrouw (76) zwaargewond, doorrijder gezochtDe politie is op zoek naar een automobilist die zondag een 76-jarige vrouw aanreed op een zebrapad in de Dorpsstraat in Renswoude (provincie Utrecht). De vrouw raakte ernstig gewond. De bestuurder van de auto die haar aanreed ging er met hoge snelheid vandoor.
11/02 12u45  Oproep: 65+ en net vader?De Amerikaanse acteur Richard Gere is vader geworden, op z'n 69e. Dat moet een bijzondere ervaring zijn. Weet u hoe het is om op die leeftijd vader te worden?
11/02 12u45  Briljant: morse ontdekt in WIDM!Weer niemand naar huis… De beste theorieën en wat je niet zag in aflevering 6 van Wie Is De Mol.
11/02 12u30  Zwaan gered uit bovenleiding station HoofddorpDe brandweer heeft maandag een zwaan gered die verstrikt was geraakt in de bovenleiding op het station in Hoofddorp.
11/02 12u30  ‘WIDM, dit vinden kijkers héél irritant’Weer niemand naar huis… De beste theorieën en wat je niet zag in aflevering 6 van Wie Is De Mol.
11/02 12u30  Verdachte moord zonder lijk afwezig bij rechtszaakLees meer >
11/02 12u15  ’Mijn moeder van 91 hebben ze de ring van de vinger getrokken’Hoogbejaarde slachtoffers zijn bruut overvallen in het Limburgse Belfeld. Een vrouw van 93 werd zelfs uit haar bed gesleurd om haar te dwingen kostbaarheden af te geven. „Mijn moeder van 91 hebben ze de ring van de vinger getrokken”, zegt een dochter van een van de slachtoffers van de drie overvallen. In de nacht van zondag op maandag zijn onbekenden appartementen binnengedrongen aan de Pronkhof in het dorp bij Venlo.
11/02 11u30  ’Hoofddoek Hennis totaal niet respectvol'In het programma WNL op Zondag bekritiseert FvD-voorman Thierry Baudet de hoofddoek die voormalig minister Hennis deze week droeg in Irak.
11/02 11u15  Webshop levert spullen niet: BMX-rijdertjes wanhopigEen groep van een kleine honderd jeugdige fietscrossers in Nederland, Spanje en zelfs in Letland moet het stellen zonder nieuwe fiets, crosshelm of handschoenen, omdat de BMX Shop Apeldoorn hen in de kou laat staan. De spullen worden niet geleverd en hun vooruitbetaalde geld komt niet retour.
11/02 11u00  Rel om herdenkingsrit: baas Oorlogsmuseum verbannenEen oorlogsrel in Gelderland. De organisatie van de bekende ’Race to the bridge’ in Arnhem en omstreken heeft deelnemer Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum verboden ooit nog aan de herdenkingsrit deel te nemen. Dit tot woede van Peeters, die met meerdere originele Duitse voertuigen een enorme blikvanger was.
11/02 11u00  Eisen verruimd kinderpardon bekendGezinnen met kinderen die de afgelopen jaren zijn uitgezet, nadat ze zijn afgewezen voor het kinderpardon, kunnen geen beroep doen op de nieuwe regeling die de coalitie twee weken geleden heeft afgesproken. Dat blijkt uit de voorwaarden, die maandagochtend bekend zijn geworden.
11/02 11u00  Leerlingen Lochem staken voor ’porno-docent’Een grote groep leerlingen van het Staring College in Lochem springt maandagochtend in de bres voor de geschorste docent die voor de klas naar porno keek. De scholieren zijn van mening dat de zaak wordt opgeblazen en staken daarom.
11/02 10u45  ’Patiënt vaak onterecht geweigerd bij nieuwe huisarts’Patiënten die een nieuwe huisarts zoeken worden regelmatig onterecht geweigerd, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). „Patiënten moeten vrij zijn in hun keuze voor een huisarts. Onderlinge afspraken tussen huisartsen die overstappen belemmeren, zijn verboden”, aldus de toezichthouder.
11/02 10u45  Leerlingen Lochem staken massaal voor ’porno-docent’Leerlingen van het Staring College in Lochem springen maandagochtend massaal in de bres voor de geschorste docent die voor de klas naar porno keek. De scholieren zijn van mening dat de zaak wordt opgeblazen en staken daarom.
11/02 10u15  Verdachten van moord op bejaarde Ans voor de rechterNajma Z. en Paul O. die worden verdacht van de gruwelijke moord op een Haagse bejaarde, staan maandag voor de rechter.
11/02 10u15  Seinstoring Breda weer verholpenDoor een grote sein- en wisselstoring reden er maandagochtend tijdens de spits geen treinen van en naar Breda. De storing werd rond 10.00 uur verholpen.
11/02 10u00  Webshop levert spullen nietEen groep van een kleine honderd jeugdige fietscrossers in Nederland, Spanje en zelfs in Letland moet het stellen zonder nieuwe fiets, crosshelm of handschoenen, omdat de BMX Shop Apeldoorn hen in de kou laat staan. De spullen worden niet geleverd en hun vooruitbetaalde geld komt niet retour.
11/02 10u00  ’Stille’ agenten vegen Amsterdamse Wallen schoonDe aantrekkingskracht van de Wallen is immens. Tienduizenden toeristen vergapen zich ieder weekend aan het red light district. In hun kielzog komen zakkenrollers, (nep)dopedealers en ander gajes mee. Maar zelfs gebiedsverboden houden deze lieden niet tegen. De politie heeft gekozen voor een unieke aanpak: vier nachten per maand veegt een team van ’stille’ agenten het historische gebied schoon.
11/02 10u00  Valentijnsdag: volop zon en lente-achtigNa een kletsnatte periode met snijdende wind en kou breekt deze week eindelijk een zonnetje door. Tot en met het komende weekend wordt er geen neerslag verwacht. Vanaf Valentijnsdag, aanstaande donderdag, wordt het ronduit zonnig. Met een middagtemperatuur rond 10 graden en weinig wind voelt het in de zon alsof de lente is begonnen.
11/02 09u15  AMC gaat meer dure medicijnen namakenAcademisch ziekenhuis Amsterdam AMC gaat de komende jaren meer dure medicijnen nameken.
11/02 09u00  Zitplaatsproef uitgerold: via app lege stoelen zienNa een geslaagde proef rolt NS dit jaar de ’zitplaatszoeker’ uit op een tiental trajecten, waaronder de IC Direct. Via sensoren in het spoor wordt steeds het gewicht van rijtuigen gemeten, zodat het gemiddelde aantal reizigers dat erin zit ’realtime’ kan worden bepaald.
11/02 09u00  Dode bij schietpartij in woonwijk OssIn Oss is maandagochtend een man neergeschoten. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Dat schietpartij vond plaats in de Anna Bijnsstraat in die plaats, zo meldt de politie.
11/02 08u45  Moordenaars bejaarde voor de rechterNajma Z. en Paul O. die worden verdacht van de gruwelijke moord op een Haagse bejaarde, staan maandag voor de rechter.
11/02 08u30  Geen treinen van en naar BredaDoor een grote sein- en wisselstoring rijden er maandag geen treinen van en naar Breda.
11/02 08u30  Schietpartij in woonwijk OssIn Oss is maandagochtend een persoon neergeschoten. Dat gebeurde in de Anna Bijnsstraat in die plaats.
11/02 08u15  Moord zonder lijk eindelijk voor de rechterNegen jaar na de vermissing van Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen (Groningen) staat haar toenmalige man Kasem M. (71) voor de rechter op verdenking van moord of doodslag. M. ontkent iets met haar verdwijning te maken te hebben en vroeg jarenlang om staking van rechtsvervolging.
11/02 08u15  Jackpot van 27,8 miljoen valt in Noord-BrabantDe jackpot van de Staatloterij is gevallen in de Noord-Brabantse gemeente Reusel-De Mierden. De gelukkige winnaar heeft een bedrag van 27,8 miljoen euro netto gewonnen.
11/02 08u00  Waarom richtte stekende Syriër bloedbad aan in Maastricht?Hij richtte een bloedbad aan en veroorzaakte enorme paniek in de Limburgse hoofdstad omdat er werd gevreesd voor een terroristische aanslag. Maar ruim een jaar later is het nog steeds een raadsel waarom de 38-jarige Syriër Osama I. op 14 december 2017 twee mensen doodstak en er twee ernstig verwondde.
11/02 07u45  Rotterdamse boa’s krijgen meer bevoegdhedenIn de strijd tegen overlast op straat breidt de gemeente Rotterdam het aantal handhavers met opsporingsbevoegdheid uit. Het aantal bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) dat bekeuringen mag uitschrijven voor overtredingen wordt verhoogd van 40 naar 120.
11/02 07u15  Overvaller trekt hoogbejaarde vrouw uit bedEen hoogbejaarde vrouw is maandagmorgen in het Limburgse Belfeld door een overvaller belaagd en uit haar bed getrokken. Ze is door ambulancepersoneel onderzocht.
11/02 07u15  Slachtoffers chroom-6 spreken in raad TilburgDe Tilburgse gemeenteraad bespreekt maandagavond voor het eerst het voorstel om schadevergoeding uit te keren aan in totaal achthonderd mensen die tussen 2004 en 2012 op een NS-werkplaats in de stad zijn blootgesteld aan chroom-6. Voorafgaand zullen diverse betrokkenen de gemeenteraad in het stadion van voetbalclub Willem II toespreken.
11/02 07u15  Nieuwe radar defensie heeft haviksoogDe Koninklijke Landmacht krijgt mobiele radarsystemen die kogels op duizenden meters afstand kunnen detecteren en raketten zelfs al op vierhonderd kilometer. De apparatuur komt van het Nederlandse Thales.
11/02 07u00  D66: ruim 5 miljard voor klimaat in provinciesDe twaalf lijsttrekkers van D66 bij de provinciale verkiezingen van volgende maand willen in totaal ruim 5 miljard euro investeren in concrete maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. De plannen worden maandag aangeboden aan Ed Nijpels, de voorzitter van het klimaatberaad.
11/02 05u45  Wachtgeld oud-politici loopt in de miljoenenDe spelregels voor wachtgeld zijn de afgelopen jaren strenger geworden. Toch zien nog lang niet alle Haagse politici de kans of noodzaak om na hun politieke afscheid snel met een nieuwe baan te starten. In de tussentijd ontvangen ze een flinke mep gemeenschapsgeld.
11/02 05u45  Dodental verkeer gestegen: vijf jaar op rij meer slachtoffersHet aantal doden en ernstig gewonden in het verkeer blijft stijgen. Ondanks campagnes om de verkeersveiligheid te vergroten, vielen ook afgelopen jaar weer meer slachtoffers.
11/02 05u45  Oud-politici slepen miljoenen in de wachtAfgezwaaide Haagse politici hebben de afgelopen zes jaar ruim 24 miljoen euro aan wachtgeld gekregen.
11/02 05u45  Hoge aantal ongelukken verbaast organisatiesVeilig Verkeer Nederland (VVN), de Vereniging Verkeersslachtoffers en de Landelijke Organisatie van Verkeersslachtoffers reageren onthutst op het feit dat het aantal ernstige ongelukken opnieuw is gestegen.
11/02 05u45  Bpm-opbrengst naar record: autokoper kiest voor occasionWe betalen steeds meer aanschafbelasting (bpm) voor onze nieuwe auto’s. Daardoor wordt het onaantrekkelijker een wagen in de showroom te kopen en wordt als alternatief vaak een gebruikte auto uit het buitenland aangeschaft.
11/02 00u30  Man neergestoken in Den HaagOp het Goeverneurplein in Den Haag is zondagavond een man neergestoken. Hij wordt door de hulpdiensten behandeld aan zijn verwondingen.
11/02 00u15  Overlevingskans hoger na infarctSteeds meer mensen overleven een hart- of vaatziekte. De acute zorg voor deze patiënten blijkt de afgelopen veertig jaar sterk verbeterd. Dat meldt de Hartstichting na nieuw onderzoek. Overleed in 1980 nog één op de twee Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, nu is dat één op de vier.
11/02 00u00  Blok sprak met GuaidóMinister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) heeft telefonisch een gesprek gehad met Juan Guaidó, oppositieleider in Venezuela. „Een moedig man”, vindt Blok, die rept van een goed gesprek.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Drie mensen gezocht na schietpartij Heerlen18/02 00u30 - De Telegraaf: De politie is op zoek naar drie mensen na een schietpartij in het Limburgse Heerlen. Er is een Burgernet-actie opgezet om twee mannen en een vrouw te vinden. Een van de mannen draagt een opvallende witte broek met rode bies.
8x Fiscus vangt ’man van 45 miljoen’18/02 05u30 - De Telegraaf: Door het opsporen van een Nederlander die maar liefst 45 miljoen euro belasting moest betalen, heeft het team Verhuld Vermogen van de Belastingdienst deze maand een mijlpaal bereikt. Sinds de oprichting is er nu 4 miljard euro aan niet-betaalde taks gevonden.
8x Fraai lenteweer brengt records aan het wankelen18/02 05u30 - De Telegraaf: Ineens gaf de winter ons een vleugje lente cadeau. En dat wilden we weten ook. Volle terrassen, wandelen in het bos, op de hei of langs de kust: massaal trokken we er dit weekend op uit. Hoewel het gisteren prachtig was, was zaterdag onovertroffen mooi. Met 13,1 graden was het eerste weerrecord van het jaar een feit.
8x De hoge prijs van sektes18/02 05u30 - De Telegraaf: Deskundigen slaan alarm over sektes. Een van de bewegingen waar grote zorgen over bestaan is die rondom Master Sha, een van oorsprong Aziatische groepering die in Amersfoort zetelt. Martin* zag zijn huwelijk stranden nadat zijn vrouw volledig in de ban van de mysterieuze groep raakte en duizenden euro’s overmaakte voor obscure en omstreden gezondheidsbehandelingen. De aanhangers doen inderdaad bizarre beweringen, blijkt op een introductieavond voor nieuwe leden.
7x ’Overheid moet in actie komen tegen sektes’18/02 05u30 - De Telegraaf: Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet onderzoek naar sektes in ons land. Hij roept de overheid met klem op misstanden te signaleren en in te grijpen.
7x ’Sekte moet aan banden’18/02 05u30 - De Telegraaf: De Nederlandse overheid moet zich veel harder inspannen om misstanden bij sektes tegen te gaan. „We raken de grip kwijt”, stelt Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook Sektesignaal, het meldpunt voor misstanden binnen gesloten groepen, waarschuwt.
7x Koerier doneert nier aan doodzieke collega18/02 05u30 - De Telegraaf: Het sneed hem door de ziel als zijn collega Martin Kramer (45) vertelde over zijn steeds slechter wordende gezondheid. Dus besloot Michel Prins (48) hem zijn nier aan te bieden. Prins: „Zijn 5-jarige dochtertje Jenna verdient een gezonde, actieve vader.”
4x Zeer grote brand in bedrijf Beesd17/02 23u30 - De Telegraaf: Er woedt zondagavond een zeer grote brand in een bedrijfspand aan de Ridderslag in het Gelderse Beesd.
2x Minister Blok ziet gevaar voor liberale wereldorde17/02 11u45 - De Telegraaf: Buitenlandminister Stef Blok (VVD) was zaterdag op de belangrijkste veiligheidsconferentie ter wereld in Beieren. Daar had hij een ontmoeting met zijn doorgewinterde Russische collega Lavrov. Naast alle moeilijkheden met Moskou maakt Blok zich zorgen om de verbrokkeling van de liberale wereldorde - zowel vanuit Rusland, de Verenigde Staten, als ook door andere EU-landen.
2x Nog even genieten van winters zonnetje17/02 11u00 - De Telegraaf: Het lenteachtige weer zet zich zondag voort met veel zon en maxima van 10-16 graden. En dat is mooi, want zondag en maandag schijnt de zon nog lekker: de dagen daarna is er meer bewolking met kans op een beetje regen.

Statistieken

Artikels:
31473
Gelezen:
12069
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven