woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
12/12 07u15  ’Reddende engel’ Rahiied A. bracht de dood Nabestaanden van een slachtoffer van Rahiied A., de verzorger die wordt verdacht van insuline-vergiftigingen met in vier gevallen fatale gevolgen, hebben het Humanitas-verzorgingshuis van hun overleden geliefde aansprakelijk gesteld. Dat bevestigt advocaat Frank Hamers aan De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie gaat in tien, maar mogelijk zelfs twaalf zaken, vervolging instellen tegen A. (21).
12/12 07u15  Jos B. is erbij: mediacircus in rechtbank Laat de verdachte in de zaak Nicky Verstappen iets los over wat er in 1998 met het 11-jarige jongetje is gebeurd? Marcel Vink bericht.
12/12 07u00  Seksblad nekt kringloopzaak Een seksblaadje doet Kringwinkel Apeldoornselaan in Den Haag de das om. Medewerkers van het Bisdom Rotterdam troffen in een doos uit de opslag een pornografisch blaadje aan, vervolgens kreeg eigenaar Ben Luijkx te horen dat hij moet vertrekken met zijn winkel, die tijdelijk in de kerk is gevestigd. „Belachelijk”, vindt Luijkx. „Dit is het lachertje van de eeuw.”
12/12 06u30  Toeristenstroom blijft toenemen Het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels, bungalows, B&B’s en op campings neemt dit jaar met 4,2 procent toe tot 116 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ABN Amro die vandaag worden gepresenteerd. In 2019 wordt een soortgelijke toeristische groei verwacht. In Amsterdam wordt hard gewerkt aan het beperken van de overlast die dat met zich meebrengt.
12/12 06u30  Martelwerktuig Gestapo duikt op Een gift met een afschuwelijke geschiedenis. Zo omschrijft Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 het etui met martelwerktuig van de Gestapo uit de Tweede Wereldoorlog. „Waarschijnlijk in het bezit geweest van iemand die je een bezoekje bracht en informatie wilde hebben.”
12/12 05u30  Consument loopt nog niet warm De consument wacht af bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoewel er steeds verder mee kan worden gereden, vindt het overgrote deel van de Nederlanders de verwachte actieradius van een stekkerauto onvoldoende en de aanschafprijs veel te hoog.
12/12 05u30  ’Weggegooid geld’ Dertien miljard euro rondpompen om Nederland sneller aan de elektrische auto te helpen is weggegooid geld. Volgens een onderzoek, eind oktober uitgevoerd door organisatie- en adviesbureau McKinsey, zijn elektrische voertuigen rond 2025 sowieso goedkoper dan benzineauto’s. Het is te verwachten dat zuinige landgenoten dan massaal kiezen voor de stekkerauto.
12/12 05u30  Extra gas tegen files Het kabinet geeft extra gas om files te bestrijden. Na de aankondiging van extra asfalt voor de lange termijn, trekt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) nu 60 miljoen euro uit voor een pakket aan maatregelen waar automobilisten volgend jaar al iets van moeten merken.
12/12 05u30  Stekkerauto redt het toch wel Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat Nederland ook zonder ingewikkeld overheidsingrijpen binnen tien jaar massaal zal overstappen op elektrisch autorijden. Nu klagen automobilisten nog over de prijs en de actieradius van stekkerauto’s, zo blijkt uit een enquête van de ANWB, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel.
12/12 05u30  Geld na één dag Poolse, Bulgaarse en andere EU-burgers moeten ook als ze hier maar een dag gewerkt hebben, recht houden op een werkloosheidsuitkering van Nederlands niveau. Dat eist het Europees Parlement, maar dat gaat recht tegen de wens van Nederland in. De VVD zegt dat er een stokje voor de Brusselse plannen gestoken moet worden en het kabinet zegt zijn best daarvoor te doen.
12/12 05u30  Slecht cijfer voor leraar Het is slecht gesteld met het aanzien van de leraar in ons land, meent leraar Ton Bastings. Zowel in het echt als in de literatuur. Daarin zijn ze vrijgezelle drinkers die het aanleggen met hun leerlingen. ,,Als ik op een feestje vertel dat ik docent ben en dan ook nog eens op een MBO, ben ik de risee van het gezelschap,” lacht hij.
12/12 00u45  Activisten storten asbest in Groningen Anonieme activisten hebben dinsdag asbest gestort bij een bouwlocatie bij Meeden (Groningen). Het storten van het afval is het werk van activisten tegen windmolens in de regio. Gemeente Midden-Groningen bevestigde dinsdagavond dat het ’s morgens aangetroffen materiaal asbest was. Hoeveel van het potentieel gevaarlijke spul er lag moet nog duidelijk worden. De politie doet onderzoek naar de herkomst.11 
12/12 00u15  Kinderboerderij zoekt kindeke Jezus De kinderboerderij van Uden (Noord-Brabant) is op zoek naar kindeke Jezus. Vijf kindekes Jezus, welteverstaan. Vaders en moeders mogen meedoen als Jozef en Maria. Acteertalent is niet per se nodig, maar er is wel één belangrijke eis voor de baby: het kindje moet vier a vijf maanden oud zijn: „Anders past het kindje niet in de kribbe,” aldus bestuurslid van de Kinderboerderij Thom Beuker in gesprek met Omroep Brabant.11 
11/12 23u15  ’Geen Nederlanders onder slachtoffers’ Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Straatsburg. Het ministerie laat weten dat het de situatie in de Franse stad op de voet volgt en contact heeft met de lokale autoriteiten.
11/12 22u30  Máxima verrast, Meghan de mist in Nagellak en een stokoude broche: onze koningin en de hertogin van Sussex liggen weer onder een vergrootglas.
Laatste update: vandaag om 7u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 08u00  Den Haag zat aan tafel met de TalibanMedewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) hebben in 2010 gesprekken gevoerd met hoge vertegenwoordigers van de Taliban. Die hadden plaats in Dubai. Het officiële regeringsstandpunt was en is dat Nederland niet met de terroristische groepering praat.
08/12 07u45  Nederland rijk, maar Hollander bij ’armsten’ van EuropaNederland heeft een van de meest welvarende economieën van Europa. Maar daar zien we in de portemonnee maar weinig van terug, onder meer omdat de burger flink heeft meebetaald aan het oppoetsen van de begroting.
08/12 07u45  Gele Hesjes opnieuw de straat opIn verschillende steden demonstreren zaterdag de ’Gele Hesjes’, de Nederlandse versie van de Franse protestbeweging Les Gilets Jaunes. Bezorgde burgers hebben aangekondigd de straat op te gaan in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Groningen en Den Haag.
08/12 07u45  Snel: hogere vliegtaksDe invoering van een vliegtaks van zeven euro per ticket is slechts het begin. Als het aan D66-staatssecretaris Snel van Financiën ligt, gaat de belasting in de toekomst fors omhoog.
08/12 07u30  ‘Nederland overlegde in het geheim met Taliban’Nederland heeft tijdens de Uruzgan missie in het geheim overleg gevoerd met de Taliban. En opnieuw wordt een door Nederland gerekruteerde Afghaanse spion in de steek gelaten.
08/12 05u45  Waakzaamheid bij afschotStaatsbosbeheer neemt komende week maatregelen om te voorkomen dat het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen door actievoerders wordt verstoord.
08/12 05u45  Den Haag sprak met de TalibanMedewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) hebben in 2010 gesprekken gevoerd met hoge vertegenwoordigers van de Taliban. Die hadden plaats in Dubai. Het officiële regeringsstandpunt was en is dat Nederland niet met de terroristische groepering praat.
08/12 05u45  Droge zomer velt kerstboomVanwege de droogte van afgelopen zomer komt het kerstfeest over een paar jaar in gevaar. Het wordt voor kerstbomenkwekers letterlijk aanpoten om het tekort de komende jaren aan te vullen, en ook dit jaar hebben meerdere kwekers het lastig.
08/12 05u45  Commando’s: ’de Baas’ heeft veel dodelijke aanslagen voorkomenWie zijn bescheiden gestalte ziet, kan er zich weinig bij voorstellen, maar de Afghaanse Ahmed was tijdens de Uruzgan-missie de belangrijkste figuur in het Nederlandse spionageweb, zo stelt een selecte groep elitemilitairen. Ze kenden hem vanwege zijn positie in het netwerk als ‘de Baas’. „Dit was de man om wie alles draaide.”
08/12 00u45  Dode na geweld in Brabants caféBij een geweldincident in Nuenen is vrijdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt de politie. Er is inmiddels een verdachte opgepakt.
08/12 00u15  Burgerprotest legt open zenuw blootOp diverse plaatsen in Nederland willen zaterdag ’Gele Hesjes’ de straat opgaan. De aankondiging van demonstraties door ontevreden burgers, die een voorbeeld zeggen te nemen aan de Franse ’gilets jaunes’, zorgt voor ongerustheid bij de autoriteiten.
08/12 00u00  Vluchten naar Schiphol uit voorzorg geschraptVanwege het slechte weer dat wordt verwacht, zijn voor zaterdag uit voorzorg vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Het gaat om 120 vluchten naar Europese bestemmingen, meldt KLM.
08/12 00u00  Zes aanhoudingen rond ’Project X’ in Brabantse KatwijkUpdate meer informatie - De politie heeft op vrijdagavond in totaal zes aanhoudingen verricht in verband met het aangekondigde en gevreesde Project X-feest in het Brabantse Katwijk. Ter plaatse werden vier mensen in de kraag gevat; elders werden twee man opgepakt voor opruiing. Vrijdagavond was een enorme politiemacht op de been in de plaatsjes; zelfs stapeltjes bakstenen werden bewaakt door een agent. Van veel tumult was geen sprake; de straten kleurden blauw maar veel aspirant-relschoppers bleven droog thuis.
07/12 23u00  Vuurwerk van 16-jarigen Mikki en IreneDe voorlaatste dag van ’The blind auditions’ van The Voice Of Holland had weer een paar verrassingen in petto.
07/12 22u45  Waylon dacht dat ’fantastische’ Irene voor hem zongDe voorlaatste dag van ’The blind auditions’ van The Voice Of Holland had weer een paar verrassingen in petto.
07/12 21u45  Inbrekers rijden agent opzettelijk aanEen politieagent uit Den Haag ligt vrijdagavond in het ziekenhuis nadat hij opzettelijk is aangereden door inbrekers, die op de vlucht waren geslagen.
07/12 20u45  Nederlander neergeschoten in Rio bij lunch met dochterEen Nederlandse toerist (56) is donderdag neergeschoten in Rio de Janeiro. Volgens Braziliaanse media werd hij geraakt toen een drugshandelaar en de politie op elkaar schoten.
07/12 20u30  Nederlander neergeknald in Rio bij lunch met dochterEen Nederlandse toerist (56) is donderdag neergeschoten in Rio de Janeiro. Volgens Braziliaanse media werd hij geraakt toen een drugshandelaar en de politie op elkaar schoten.
07/12 20u15  ’Cuijk en Katwijk compleet dichtgespijkerd voor Project X’Een enorme politiemacht heeft voorafgaand aan het aangekondigde ’Project X-feest’ de dorpjes Katwijk en Cuijk overgenomen. Zelfs stapeltjes bakstenen worden bewaakt door een agent.
07/12 19u30  Twijfels overheersen in zaak Nicky VerstappenHet staat niet vast dat de dna-sporen van Jos B. die op het onderbroekje van Nicky Verstappen werden gevonden, zogeheten dadersporen zijn. Ze kunnen ook op het kledingstuk terecht zijn gekomen tijdens „onschuldig contact” voor het overlijden van de jongen. Of na het overlijden, tijdens medisch-forensisch onderzoek. Dat concludeert een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), die de sporen onderzocht in opdracht van het Openbaar Ministerie.
07/12 18u45  Boer uit Werkhoven op vrije voetenDe 35-jarige boer uit Werkhoven (Utrecht) die vorig weekend is opgepakt na verscheidene branden in en rond zijn boerderij, is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest. Gert S. werd vrijdag voorgeleid, de rechter-commissaris zag onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. De officier van justitie had daar wel om gevraagd.
07/12 18u45  ‘Duurdere vluchten pure melkkoe’DFT-versslaggever Yteke de Jong over de stijgende ticketprijzen als gevolg van de vliegtaks.
07/12 18u45  IJsbeertjes geboren in Dierenrijk NuenenIn Dierenrijk in het Brabantse Nuenen zij twee ijsbeertjes geboren. Moeder en jongen maken het goed.
07/12 18u15  Grens aan ’foute vetten’ in voedselDe hoeveelheid industriële ’foute’ vetten in snacks en andere etenswaren in Europa wordt aan een maximum gebonden. De EU-lidstaten zijn akkoord gegaan met een voorstel om maximaal 2 procent zogeheten transvetten in voedingsmiddelen toe te staan.
07/12 17u45  Doorstart plastische chirurgie LelystadDe BeekmanKlinieken voor plastische chirurgie, onderdeel van het bankroete ziekenhuis in Lelystad, gaan daar verder met nieuwe investeerders.
07/12 17u30  Man gepakt voor verkopen gestolen AED’sEen 71-jarige Belg is vrijdag in het Zeeuwse Rilland opgepakt op verdenking van het stelen of helen van defibrillatoren. De man liep tegen de lamp nadat hij eerder in België aan een vrijwillige brandweerman uit Middelburg een gestolen AED (automatische externe defibrillator) had verkocht.
07/12 17u30  Vluchten Schiphol mogelijk vertraagd door windLuchtreizigers kunnen vrijdag en zaterdag te maken krijgen met annuleringen of vertragingen door de harde wind.
07/12 17u15  Twee verdachten anti-maffia-actie weer vrijTwee van de vijf verdachten die woensdag in Nederland tijdens een grootschalige Europese operatie zijn aangehouden, zijn weer op vrije voeten. Ze blijven volgens het Openbaar Ministerie wel verdacht van het overtreden van de Opiumwet.
07/12 17u15  Mariniers opgepakt om geweld in RotterdamMeerdere mariniers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in het centrum van Rotterdam vanwege betrokkenheid bij een geweldsincident. Dat meldt het Korps Mariniers op Twitter.
07/12 17u00  Rutte: we dragen allemaal een geel hesjePremier Mark Rutte kan zich wel verplaatsen in de demonstranten die in gele hesjes hun beklag doen. Iedereen heeft immers zo zijn eigen zorgen over de samenleving, de minister-president zelf ook. „We hebben allemaal een geel hesje aan.”
07/12 16u45  Anouk weer góudeerlijk: niet blij dat jij door bentIn de nieuwe aflevering van The Voice of Holland laat Anouk zich weer van haar zonnige kant zien.
07/12 16u30  Wilders: Stop dit onzinnige, politieke procesAan het slot van een driedaagse regiezitting in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol heeft PVV-leider Geert Wilders het Haagse gerechtshof opgeroepen een einde te maken aan het strafproces tegen hem. „Niemand zal mij laten zwijgen, zolang ik kan ademen.”
07/12 16u30  OM: tbs met dwangverpleging om gijzeling NPOTegen een 34-jarige man die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum, is voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist. Volgens de officier van justitie was de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig.
07/12 16u30  Baldadige Joling sloopt kerstdecorEen gesprek met Gerard Joling over kerst, Máxima en Lil’ Kleine eindigt met kapotte ballen.
07/12 16u00  Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigerTerwijl Buitenlandse Zaken zijn consulaire dienstverlening uitbreidt, waarschuwt het ministerie de moderne reiziger. De strekking: verdiep je vooraf in het land dat je bezoekt en gedraag je er een beetje, want Buitenlandse Zaken kan je niet altijd komen redden.
07/12 16u00  Autobrandenseizoen Veen begonnenHet is een traditie waar niemand een stokje voor lijkt te kunnen steken: in Veen gaan in aanloop naar iedere jaarwisseling sloopauto’s in vlammen op. Ook nu is het weer raak in het Brabantse dorpje.
07/12 16u00  Minister: ‘Je hebt iets gemist in je opvoeding’Het einde van het jaar is in zicht en dus zijn de hitlijsten weer te horen op de radio. Onze verslaggever vroeg aan verschillende ministers wat hun favoriete muziek is en dat leverde verrassende reacties op.
07/12 16u00  Vliegticket wordt veel duurderDe prijzen van vliegtickets gaan veel meer omhoog dan de €7 taks die het kabinet nu voorstelt. Dat komt doordat er sprake is van een opstapeling van verschillende belastingen.
07/12 15u45  Van Engelshoven: ’Mbo’ers moeten les krijgen over genderdiversiteit’Mbo’ers moeten op school les krijgen over etnische, religieuze, seksuele en genderdiversiteit. Het kabinet gaat op voorspraak van D66-minister Van Engelshoven (Onderwijs) de wet aanpassen.
07/12 15u45  Nu mogelijk plastic in chocoladeletters g’woonIn een aantal hazelnoot melkchocoladeletters van het merk g’woon kan een stukje plastic zitten. Wie zo’n letter eet, kan gewond raken, waarschuwt het merk. De letters worden uit voorzorg teruggeroepen. De letters komen bij chocoladefabrikant Baronie vandaan, waar ook de letters vandaan komen die HEMA eerder uit voorzorg terugriep.
07/12 15u45  Douane vindt 65 kilo cocaïne in containerDe Douane heeft anderhalve week geleden tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij drugs gevonden van in totaal 65 kilo. De 65 pakken cocaïne zaten verstopt in een koelmotor van een container met bananen uit Peru.
07/12 15u15  Bruins verheugd dat pil weer beschikbaar is: ’Heel prettig’Minister Bruins (Volksgezondheid) reageert verheugd nu apothekers melden dat de leveringsproblemen met de anticonceptiepil voorbij zijn. Hij broedt nog wel op plannen die een nieuw pillendebacle moeten voorkomen.
07/12 15u00  Blunder: Bluswagen brandweer te groot voor kazernesDe nieuwe bluswagens die de vrijwillige brandweerskorpsen Breezand en Dirkshorn – twee plaatsjes in de Noordkop - in de loop van 2019 krijgen, blijken te groot om in de brandweerkazernes te passen. Dat werd vrijdagochtend bekend tijdens de vergadering van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord in Alkmaar zo meldt het Noordhollands Dagblad.
07/12 14u45  Opnieuw PvdA’er over naar DenkOpnieuw stapt een PvdA-politicus over naar Denk. Metin Çelik nam twee maanden geleden afscheid van de sociaal democraten en is direct lijsttrekker voor de provinciale statenverkiezingen in Zuid-Holland.
07/12 14u15  Deze jongen heeft voor bijna 1 miljoen aan schoenenDe zestienjarige Rashed Saif Belhasa leeft in een soort droomwereld voor tienerbegrippen. Er is nu een documentaire over hem en zijn bizarre leven gemaakt.
07/12 14u00  Celstraf voor cokehandel Satudarah in supportershome TwenteVier leden van Satudarah en de ’supportgroep’ Saudarah uit Enschede hangen celstraffen van één tot twee jaar boven het hoofd wegens onder meer handel in cocaïne in het supportershome Vak P van FC Twente. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste de straffen vrijdag bij de behandeling van de zaak bij de rechtbank in Almelo.
07/12 14u00  Belgen hoeven parkeerbon niet te betalen in UtrechtDe Utrechtse belastingorganisatie BghU kan opgespeurde foutparkeerders in het buitenland niet dwingen te betalen. Dat blijkt althans uit documenten bij de Europese aanbesteding om parkeerboetes te innen.
07/12 13u45  Jaar cel voor moeder dode baby SchiedamDe 20-jarige moeder van een dode baby die in april in een vuilniszak op een balkon in Schiedam is gevonden, moet twaalf maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank in Rotterdam bestraft de jonge Wasiefa R. voor het verbergen van het lijkje.
07/12 13u45  Moslimhater moet 36 maanden brommenVanwege het voorbereiden van terroristische handelingen moet Vincent T. uit het Gelderse Doornenburg 36 maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten. „Verdachte jaagt delen van de samenleving vrees aan.”
07/12 13u30  Deze 15 dingen moet je weten over AmaliaSpeciaal voor de 15e verjaardag van prinses Amalia heeft de redactie van Blauw Bloed vijftien weetjes over de prinses op een rij gezet.
07/12 13u30  Drie jaar cel voor terreurverdachte Vincent T.De extreemrechtse 46-jarige Vincent T. heeft vrijdag 36 maanden cel opgelegd gekregen voor het voorbereiden van een terroristische aanslag.
07/12 12u15  ’Zelfstandige zit niet te wachten op campagne’Omdat drie op de vier zzp’ers niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid, lanceert minister Koolmees een ’bewustwordingscampagne’. Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw redeneert dat een campagne niet helpt om zzp’ers goed verzekerd te krijgen.
07/12 12u15  Moet je zien: brandweer maakt massaal gedeelde kerstfilmBrandweer Twente heeft zelf een kerstfilm gedeeld die je moet zien.
07/12 12u00  Situatie Armeens gezin in kerk uitzichtloosDe permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukt staatssecretaris Mark Harbers.
07/12 11u45  Innen bonnen moeilijke zaakDe Utrechtse belastingorganisatie BghU kan opgespeurde foutparkeerders in het buitenland niet dwingen te betalen. Dat blijkt althans uit documenten bij de Europese aanbesteding om parkeerboetes te innen.
07/12 11u30  Opgepast: zo gaat het los straksFlinke regenbuien en zware windstoten kunnen vandaag zorgen voor problemen tijdens de avondspits, meldt Weeronline.
07/12 11u30  OM: geen bemoeienis politiek met zaak-WildersHet Openbaar Ministerie (OM) heeft zelfstandig de beslissing genomen om PVV-leider Geert Wilders te vervolgen vanwege diens uitspraken over Marokkanen. De toenmalige minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten is daarover ingelicht, maar dat is normaal in gevoelige zaken. Van politieke druk Wilders voor de strafrechter te brengen is geen sprake geweest, aldus de advocaat-generaal vrijdag.
07/12 11u15  Gruwelbeelden Nederlandse varkensfokkerijenDierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in het Gelderse Lunteren en Nuenen in Noord-Brabant. Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt is te zien hoe biggetjes in kratten worden gegooid en krijsen wanneer hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.
07/12 11u00  Gasloos zeker niet zorgeloosDe Vereniging van Nederlandse Gemeenten is niet gerust op een voor burgers kostenneutrale overstap op een gasloos huishouden. „Ik heb daar zorgen over”, zegt VNG-voorzitter Jan van Zanen in gesprek met De Telegraaf. „Als die kostenneutraliteit er niet is, dan komt de hele energietransitie onder druk.”
07/12 10u45  ’Taghi meldt zich niet vrijwillig bij politie’Ridouan Taghi meldt zich niet vrijwillig bij de politie omdat hij geen vertrouwen heeft in een eerlijk proces.
07/12 10u45  Zo verliepen geheime onderhandelingen Frenkie en PSGChef voetbal Valentijn Driessen gaat dieper in op de ontwikkelingen rond Ajax-middenvelder Frenkie de Jong en Paris Saint-Germain.
07/12 10u30  Recordbedrag voor portrettenpaar Frans Hals bij Christie’sDe veiling van de collectie Oude Meesters van Eric Albada Jelgersma bij Christie’s in Londen heeft iets meer dan 23 miljoen euro opgebracht. Zoals verwacht ging het portrettenpaar van Frans Hals, van een onbekende man van 37 jaar en een vrouw van 36 jaar, voor de hoogste prijs weg.
07/12 09u45  Scooterrijder Amsterdam overleden na valEen 42-jarige man uit Amsterdam die in de Heemstedestraat met zijn scooter ten val kwam, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie vrijdag.
07/12 09u45  Frisse blik op wild liefdesleven Rembrandt’Rembrandts scandaleuze liefdesleven’, zo heet de tentoonstelling die vandaag wordt geopend in het Stadsarchief. Het gemeentelijk instituut is zijn zolder opgegaan en heeft het leven van de beroemde schilder ontleed aan de hand van de vele documenten die eeuwenlang zijn bewaard.
07/12 09u15  Armin van Buuren op 1 in Tweede Kamer-hitlijstThis is what it feels like van Armin van Buuren is volgens de Tweede Kamer het beste nummer ooit gemaakt. Dat blijkt uit de hitlijst die is samengesteld op basis van de keuzes van een grote meerderheid van de parlementariërs. Het initiatief komt van twee Kamerleden van VVD en CDA, die het leuk leek als de politici eens een ander beeld van zichzelf zouden geven.
07/12 09u15  Politie: dode naast uitgebrande auto is misdrijfDe politie is in het Zeeuwse plaatsje Kloosterzande een onderzoek begonnen naar een dode persoon die naast een uitgebrande auto is gevonden.
07/12 09u15  Het was (letterlijk) te warm aan formatietafelHet is te warm geweest aan de onderhandelingstafel voor de vorming van het derde kabinet-Rutte.
07/12 08u45  PVV stunt met gele hesjesEen actie van de PVV-fractie in Almere zorgt donderdagavond tijdens de raadsvergadering voor enige consternatie.
07/12 08u45  Veel regen, vooral tijdens avondspitsHet weer is vrijdag zeer ontstuimig. Er valt veel regen en vooral vanmiddag kan het van tijd tot tijd flink doorplenzen, vooral tijdens de avondspits.
07/12 08u30  OM reageert op betoog Knoops in zaak-WildersDe rechtszaak tegen Geert Wilders wordt vrijdag voortgezet. Het is de derde dag van de regiezitting in de beveiligde rechtbank op Schiphol. De PVV-leider staat terecht voor zijn ’minder Marokkanen’ uitspraken in 2014. Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops heeft op dag twee zijn betoog gehouden. Het Openbaar Ministerie zal daar vrijdag op reageren.
07/12 08u15  Splinternieuwe Jaguar brandt uitEen vrijwel nieuwe Jaguar is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebrand in Rumpt.
07/12 08u15  Vliegtaks rond de 7 euro per ticketEr komt een vliegtaks van ongeveer 7 euro per ticket, ongeacht de bestemming. Daarnaast komt er ook een heffing voor vervuilende en lawaaiige vrachtvliegtuigen.
07/12 08u00  Vliegtaks wordt 7 euro per ticketEr komt een vliegtaks van ongeveer 7 euro per ticket. Daarnaast komt er ook een heffing voor vervuilende en lawaaiige vrachtvliegtuigen.
07/12 07u45  Twee boswachters weigeren herten af te schietenTwee van de vier vaste boswachters van de Oostvaardersplassen hebben zich laten overplaatsen. Zij zouden morele bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde dieren in het natuurgebied.
07/12 07u30  Recorddeal: ’Gigantisch bedrag voor Frenkie de Jong’Chef voetbal Valentijn Driessen gaat dieper in op de ontwikkelingen rond Ajax-middenvelder Frenkie de Jong en Paris Saint-Germain.
07/12 05u45  OM slaat slag: derde kroongetuige staat opIn de strijd tegen de liquidatiegolf zet het Openbaar Ministerie een nieuwe kroongetuige in. De man heeft verklaringen afgelegd over drie moorden in Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam.
07/12 05u45  AOW-offensief politie en havenwerkersDe haven gaat plat, flitspalen gaan uit, er komen werkonderbrekingen en stakingen en mogelijk een ’belegering’ van de Haagse ministeries. Politiebonden en havenarbeiders slaan de handen ineen en gaan actievoeren tegen de oplopende AOW-leeftijd.
07/12 05u45  Havenarbeiders en politieagenten vechten samen voor vervroegde AOWHavenarbeiders, politieagenten, verpleegkundigen en bouwvakkers werken zich kapot. De AOW-leeftijd gaat steeds verder omhoog zonder dat er iets is geregeld voor deze zware beroepen. Vakbondsleiders Niek Stam en Jan Struijs maken zich er heel boos over: „In Nederland is hier een stille woede over.” Zij eisen een vervroegde AOW. In een unieke samenwerking trekken de havenbond en de politiebond samen ten strijde.
07/12 05u45  ’Al die kroongetuigen, het lijkt een epidemie’Voor de derde keer binnen een jaar tijd heeft het Openbaar Ministerie een deal gesloten met een kroongetuige in een liquidatiezaak. Het gaat om een man die verklaringen zou hebben afgelegd over drie moorden.
07/12 05u45  ’Exhibitionistische aankopen’ op de Masters van LXRYWie een flink fortuin heeft vergaard, kan de nieuwe sportauto natuurlijk bij de merkdealer bestellen en dat nieuwe penthouse op de Funda-site bekijken. Maar voor sommigen is het veel leuker om in de volle openbaarheid van een lifestylebeurs deals van tonnen of zelfs meer te sluiten. De Masters of LXRY als goedkope theatershow van de nieuwe rijken.
07/12 05u45  ’Taxi onverzekerbaar’Taxichauffeurs hebben grote moeite om nog aan een betaalbare autoverzekering te komen. Grote groepen staan voor de keuze tussen stoppen met hun werk of onverzekerd rondrijden.
06/12 23u45  Project X? ’Uw kind kan gevolgen hele leven meedragen’De burgemeester van het Brabantse Cuijk, Wim Hillenaar, roept ouders met klem op om hun kinderen níet naar Katwijk te laten komen, een dorp in zijn gemeente. Doen ze dat wel, dan kan dat vervelende gevolgen hebben.
06/12 23u15  Kamer stemt in: alimentatie van 12 naar 5 jaarDe Tweede Kamer wil de partneralimentatie na een echtscheiding terugbrengen van twaalf naar vijf jaar. Een voorstel van die strekking van VVD, D66 en PvdA kan rekenen op een ruime meerderheid, bleek donderdag tijdens een debat.
06/12 22u45  ’Uw kind kan gevolgen hele leven meedragen’De burgemeester van het Brabantse Cuijk, Wim Hillenaar, roept ouders met klem op om hun kinderen níet naar Katwijk te laten komen, een dorp in zijn gemeente. Doen ze dat wel, dan kan dat vervelende gevolgen hebben.
06/12 22u15  Adoptie onder de loep: ’opgelucht, maar ook kritisch’Een onafhankelijke commissie gaat de betrokkenheid van Nederlandse ambtenaren onderzoeken bij misstanden met adoptie van kinderen uit Brazilië en mogelijk ook andere landen.
06/12 21u30  Ex-vriend op de korrel voor dood RotterdamseDe politie heeft donderdag een 29-jarige man uit Barendrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Bianca van Es. Dat meldt de politie. Het blijkt te gaan om haar ex-vriend.
06/12 21u30  Rijkaards vechten om absurd dure supercarVoor het eerst wordt de McLaren Senna op een beurs in Nederland getoond. “Als je ‘m koopt is ‘ie gelijk veel meer waard,” zegt Yves Gijrath, oprichter en eigenaar van Masters of LXRY.
06/12 20u30  ’Lieve buurman’ blijkt meisjes (5 en 10) te misbruikenHij deed zich voor als zorgzame buurman en bouwde een band op met de ouders van jonge meisjes uit de straat. Die vertrouwden hem volledig, lieten hem met de meisjes alleen. Toch ging het helemaal fout.
06/12 20u15  Trekken aan dood paardHet is boter bij de vis, vindt dierenrechtenorganisatie Peta. Hoe we over dieren praten bepaalt hoe we over dieren denken. Dus moeten alle spreekwoorden die agressief of zelfs gewelddadig zijn tegenover dieren veranderen. Maar taal kun je niet van bovenaf opgelegd veranderen, zeggen taalkenners. Dus trekt Peta aan een dood paard.
06/12 20u15  Vlag uit voor AmaliaPrinses Amalia mag vrijdag vijftien kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart op Villa Eikenhorst. De Prinses van Oranje beleeft een minder roerige vijftiende verjaardag dan haar vader en oma. Waar haar vader op zijn vijftiende al een schip had gedoopt en Beatrix slachtoffers van de watersnoodramp bijstond, heeft Amalia nog geen openbare taken.
06/12 19u45  Dít bekeek Nederland 21 miljoen keer op YoutubeEen videoclip van rapper Josylvio uit Naarden is het best bekeken Nederlandse filmpje op YouTube van dit jaar. De video van Catch Up, geüpload in februari, is inmiddels ruim 21 miljoen keer bekeken (video hieronder).
06/12 19u45  Rijkaards vechten om peperdure supercarVoor het eerst wordt de McLaren Senna op een beurs in Nederland getoond. “Als je ‘m koopt is ‘ie gelijk veel meer waard,” zegt Yves Gijrath, oprichter en eigenaar van Masters of LXRY.
06/12 19u30  Project-X-feestje in Katwijk: 'Gezin in paniek'Het dreigende project-x-feest is het gesprek van de dag in het Brabantse gehucht Katwijk.
06/12 19u00  Getuigen gezocht: mysterie rond overleden manDe politie roept getuigen die donderdagochtend op carpoolplaats De Hulk waren op zich te melden als ze iets hebben gezien bij een zilverkleurige BMW. Daarbij werd een man aangetroffen die later zou overlijden in het ziekenhuis.
06/12 18u45  ’Het recht zegeviert’: Jeffrey en Younes lang de bak inPutdekselcriminelen Jeffrey V. en Younes C. moeten voor 36 en 30 maanden de cel in. Ook moeten ze een schadevergoeding van 11.000 euro betalen aan ondernemer Jenke Haverhals uit Zwanenburg. Dat oordeelde de rechtbank Amsterdam vandaag.
06/12 18u15  34 panden doorzocht bij grote politieactie LimburgTijdens een politieactie in Limburg gericht tegen criminaliteit zijn 34 panden doorzocht en vijf verdachten aangehouden. In een bedrijfspand in Ospel werden vier Polen opgepakt en is een doorgeladen vuurwapen in beslag genomen. In Hoensbroek, bij Heerlen, is een man gearresteerd nadat in een loods hennep, contant geld en een auto in beslag waren genomen.
06/12 18u15  Belastingdienst blijft privacy ondernemer schendenDe privacy van ondernemers wordt voorlopig nog geschonden door de Belastingdienst. Een oplossing voor het probleem waardoor gevoelige gegevens op straat liggen, is er voorlopig niet.
06/12 18u15  Máxima verklapt: zo viert Amalia 15e verjaardagNa de opening van het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam verklapt Máxima de verjaardagsplannen van Amalia.
06/12 17u45  Eén verdachte maffioso mogelijk overgeleverd aan ItaliëEen van de verdachte maffiosi die woensdag in een grootschalige operatie zijn aangehouden, wordt mogelijk overgeleverd aan Italië. De Italiaan die in Tegelen werd aangehouden en die volgens Italiaanse media de bijnaam Gianni da Mamma heeft, werd aangehouden op verzoek van Zuid-Europese land.
06/12 17u45  Baudet krijgt scheldende christen op zijn dak: ‘Bullshit!’Kamervoorzitter Khadija Arib is verbaasd door het taalgebruik van Eppo Bruins (ChristenUnie). Kijk naar een opmerkelijk fragment donderdag in de Tweede Kamer.
06/12 17u45  Blokhuis: geen deadline voor oplossen wachttijden ggzStaatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil nog geen concrete termijn noemen waarbinnen de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) moeten zijn opgelost. Dat zei hij donderdag tijdens een debat, tot ergernis van meerdere Kamerleden.
06/12 17u30  Taliban zet prijs op hoofd Messi-fan (7)De 7-jarige Afghaanse Murtaza Ahmadi is samen met zijn familie op de vlucht geslagen voor de Taliban. Hij ging vorig jaar viral op internet nadat hij zijn grote held Lionel Messi had ontmoet.
06/12 17u00  Alarm om klimaatakkoordWerkgevers trekken aan de bel bij minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) nu de onderhandelingen voor een klimaatakkoord de eindfase naderen. Dat blijkt uit een brief die in handen is van De Telegraaf. Ze maken zich grote zorgen over de haalbaarheid en betaalbaarheid van de plannen voor ondernemers, huizenbezitters en automobilisten.
06/12 17u00  Rijksrecherche onderzoekt lekken kwartetmoord EnschedeDe rijksrecherche gaat onderzoeken hoe het kan dat details over de viervoudige moord in Enschede op straat liggen. Justitie vreest dat daardoor het strafproces in gevaar komt. „Als informatie voortijdig in de media staat, kunnen getuigen of verdachten beïnvloed raken.”
06/12 16u45  Kind (1) hapt in banaan met spijkersEen 1-jarige meisje is in Zweden in het ziekenhuis beland nadat ze een hap had genomen van een banaan waar spijkers inzaten. De peuter bleef uiteindelijk ongedeerd.
06/12 16u45  Inval bij hoofdkantoor Jehovah’s GetuigenHet Openbaar Ministerie heeft een paar weken geleden een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de Jehovah’s Getuigen en bij twee kerkgebouwen van de gemeenschap. Ook vier woningen zijn doorzocht.
06/12 16u45  Actiegroep Oostvaardersplassen overweegt geweldDierenactivisten overwegen geweld te gebruiken in hun protestacties tegen het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Dat zegt Maacha Vrolijk, woordvoerder van 1 Front Oostvaardersplassen. „Zonder zulke acties lopen politici over ons heen.”
06/12 16u30  ’En nu hoor je minister Van Engelshoven niet’Twitteraars verwijten minister Ingrid van Engelshoven, die in het kabinet verantwoordelijk is voor de emancipatie van de lhbt-gemeenschap, dat ze niet reageert op de homofobe uitlatingen aan het adres van acteur Achmed Akkabi.
06/12 16u30  ‘Badr Hari te zwak om mee te doen’In aanloop naar Glory 62, spreekt Wilson Boldewijn met twee vechters over het deelnemersveld en de opvallende afwezigheid van Rico Verhoeven en Badr Hari.
06/12 16u30  Nederlandse Marokkanen bedreigen Achmed Akkabi vanwege homorolVijf jaar na de release van de film Chez Nous, waarin Achmed Akkabi de rol speelt van een homoseksuele beveiliger, wordt de acteur overspoeld met negatieve reacties en zelfs bedreigingen vanuit de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. „Het feit dat je al een rol wil spelen waarin je een man zoent, maakt je wat mij betreft al een flikker.”
06/12 16u15  Dorp siddert om project-X-feestjeHet Brabantse gehucht Katwijk houdt de adem in na een project-X-oproep op sociale media. Inwoners vrezen een invasie van duizenden relschoppers en hopen dat de gemeente ingrijpt.
06/12 16u15  Man (60) aangehouden na geweldsexplosie TilburgEen man van 60 is aangehouden na de geweldsexplosie die gisteravond losbarstte in de Korhoenstraat in Tilburg. Twee mannen van 35 en 63 moesten met steekwonden naar het ziekenhuis en een derde slachtoffer raakte gewond door een mep met een slagwapen. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.
06/12 16u15  Tot vier jaar cel voor twaalf leden xtc-bendeTwaalf verdachten van de productie van synthetische drugs zijn veroordeeld tot celstraffen van zes maanden tot vier jaar. Volgens de rechtbank in Den Haag vormden ze drie criminele organisaties.
06/12 16u15  ’Gedrag politici leidt tot meer populisme’In het debat over het Marrakesh-pact schoten de gevestigde partijen flink tekort en deden ze net alsof populisme niet iets politieks is, maar dat is de verkeerde weg, analyseert verslaggever Wierd Duk in deze podcast. Verder: Nederlanders hebben het veel minder goed dan de cijfers ons willen doen geloven. En: wie hebben de schuld aan de protesten van de ’Gele Hesjes’?
06/12 16u00  ’2000 Nederlanders kunnen politie op stoep verwachten om illegaal vuurwerk’De politie heeft vier Poolse onlinevuurwerkshops offline gehaald. Ongeveer tweeduizend Nederlandse kopers kochten daar illegaal vuurwerk, en kunnen daarom de politie op de stoep verwachten.
06/12 16u00  Zo sloopt Guus Meeuwis miljoenenvillaGuus Meeuwis laat zijn Tilburgse droomvilla op dit moment slopen. De buurtbewoners zijn hier alles behalve blij mee, weet Jordi Versteegden.
06/12 16u00  Jongeren slaan ov-personeel het ziekenhuis inVerschillende jongeren zijn in Amsterdam en Tilburg aangehouden voor de mishandeling van personeel van openbaarvervoerbedrijven. De medewerkers werden in beide gevallen belaagd nadat ze de daders aanspraken omdat die geen of een ongeldig vervoersbewijs hadden. Het gebeurde woensdag maar de politie bracht het donderdag naar buiten.
06/12 15u00  Veel sinterklaascadeaus alweer op MarktplaatsVeel sinterklaascadeaus zijn na afloop van pakjesavond alweer op Marktplaats gezet. Vooral gereedschap, sieraden en boeken mogen volgens de advertentiewebsite alweer de deur uit.
06/12 14u45  Nederlands miljoenensucces bij online-pokertoernooiPim de Goede, beter bekend onder zijn pokerbijnaam ‘ForMatherRussia’, heeft 2,3 miljoen dollar gewonnen bij het online-pokertoernooi Millions Online. Daarmee werd hij tweede. De voor Nederland uitkomende Portugees Manuel ‘Sheparentao’ Ruivo stak hem met een klein verschil naar de kroon.
06/12 14u45  Het gaat niet goed met afgetuigde Praagse oberDe Praagse ober die in april werd afgetuigd door dronken Nederlandse sportschooltypes die op vakantie waren, heeft deze week opnieuw een spoedoperatie ondergaan.
06/12 14u45  Emile Ratelband zet Engelse tv-show op steltenDe positiviteitsgoeroe is te gast in Good Morning Britain om te praten over het verlies van de rechtszaak om zijn leeftijd. De presentatrice van het programma zal het interview niet snel vergeten.
06/12 14u30  Jos B. zal aanwezig zijn bij zitting rechtbankDe van doodslag op Nicky Verstappen verdachte Jos B. (58) is volgende week woensdag aanwezig tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting van de rechtbank in Maastricht. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank Limburg donderdag gezegd.
06/12 14u30  Acht jaar cel voor 'brandmerken' prostitueesEen 37-jarige Hagenaar is veroordeeld tot acht jaar cel wegens mensenhandel, bedreiging en wapenbezit. De rechtbank in Den Haag achtte bewezen dat de man ruim vier jaar lang twee vrouwen als prostituee liet werken, hen isoleerde, minutieus controleerde en bedreigde. Hij liet bij de vrouwen tatoeages zetten met zijn naam en initialen, als een soort brandmerk.
06/12 14u15  Onderzoek naar illegale adopties uit buitenlandEen onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar misstanden bij adopties van buitenlandse kinderen door Nederlanders, en de mogelijke betrokkenheid van de overheid daarbij. Dat heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag bekendgemaakt.
06/12 14u15  Roeier Tuijn steekt oceaan over: 6000 kilometer voor de boegOceaanroeier Ralph Tuijn (47) gaat weer op pad. In z’n eentje maakt hij vanuit Portugal de oversteek naar Cayenne in Frans-Guyana. Woensdag vertrekt hij voor de tocht van 6000 kilometer. Tuijn hoopt er 50 tot 55 dagen over te doen. Als hem dat lukt breekt hij het wereldrecord, dat op 96 dagen staat.
06/12 13u45  Vijf jonge mannen slaan medewerker GVB ziekenhuis inVijf jonge mannen hebben een medewerker van vervoersbedrijf GVB in Amsterdam in elkaar geslagen. Ze gingen de man te lijf nadat hij hen had aangesproken op het feit dat ze op een metrostation achter hem aan door het poortje liepen, zonder in te checken. De 33-jarige GVB-medewerker moest na de mishandeling naar het ziekenhuis. Hij was op weg naar huis toen het gebeurde.
06/12 12u45  Emile Ratelband shockeert in Engelse tv-showDe positiviteitsgoeroe is te gast in Good Morning Britain om te praten over het verlies van de rechtszaak om zijn leeftijd. De presentatrice van het programma zal het interview niet snel vergeten.
06/12 12u30  Hof: OM hoeft tabaksindustrie niet te vervolgenEr komt geen strafzaak tegen de tabaksindustrie. Dat besloot het gerechtshof in Den Haag donderdag.
06/12 12u15  1830 herten mogen worden afgeschotenBoswachters van Staatsbosbeheer mogen 1830 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen.
06/12 12u15  Eindelijk ’code groen’ voor waterstand RijnNa maanden heeft Rijkswaterstaat donderdag eindelijk weer eens ’code groen’ afgegeven voor de waterstand op de grote rivieren. De stand is nog wel lager dan normaal in deze tijd van het jaar, maar zal de komende dagen snel toenemen, verwacht de dienst. Donderdagmorgen voerde de Rijn bij Lobith 1300 kubieke meter water per seconde af en dat is veel meer dan maandenlang het geval is geweest.
06/12 12u15  Maffia overwoog liquidatie officier van justitieDe cocaïnemaffia heeft de liquidatie van officier van justitie Koos Plooij overwogen. Dat blijkt uit onderschepte berichten van kopstukken uit de Nederlandse onderwereld waarover het NRC Handelsblad schrijft.
06/12 12u00  Actievoerder ’gele hesjes’ opnieuw opgepaktDe politie heeft donderdagochtend een actievoerder van de ’gele hesjes’ in Maastricht wegens opruiing via social media opgepakt. Het gaat om dezelfde man die ook afgelopen zaterdag werd gearresteerd tijdens een demonstratie van ’gele hesjes’ in Maastricht.
06/12 11u45  ’PVV en FvD hanteren extreemrechtse samenzweringstheorie’Lees meer >
06/12 11u45  ’Amsterdam neemt loopje met regels’Met stijgende verbazing kijkt hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Jon Schilder van de Vrije Universiteit naar de manier waarop het gemeentebestuur van de hoofdstad met wet- en regelgeving omspringt. Vanaf 1 januari mogen Amsterdammers hun woning nog maar 30 dagen per jaar verhuren en de burgemeester kondigde aan het ’boerkaverbod’ niet te willen handhaven. Deugt dat wel?
06/12 11u30  ’Stad neemt loopje met de regels’Met stijgende verbazing kijkt hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Jon Schilder van de Vrije Universiteit naar de manier waarop het gemeentebestuur van de hoofdstad met wet- en regelgeving omspringt. Vanaf 1 januari mogen Amsterdammers hun woning nog maar 30 dagen per jaar verhuren en de burgemeester kondigde aan het ’boerkaverbod’ niet te willen handhaven. Deugt dat wel?
06/12 11u30  Bioscopen gaan beschermen tegen hard geluidBioscopen, fitnesscentra, organisatoren van schoolfeesten en studentenverenigingen nemen stappen om gehoorschade bij bezoekers te voorkomen. Ze sluiten daarover donderdag een akkoord met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).
06/12 11u30  ‘Rotterdam vipbox voor maffiabende’Een kroongetuige die in Nederland woonde heeft ervoor gezorgd dat maffiabende Ndrangheta een flinke klap kreeg. Misdaadverslaggever Mick van Wely legt uit of de bende echt een gevaar voor ons is.
06/12 11u15  Voetbalclub: kinderen dug-outdrama gewaarschuwdTegen de kinderen die gewond raakten bij het dug-outdrama in het Friese Twijzel in 2014 was gezegd dat ze van het coachhokje af moesten komen. Dat zei een bestuurslid van SC Twijzel donderdag in de rechtbank in Leeuwarden. Tegen de sportclub is een strafzaak aangespannen.
06/12 10u30  Kletsnat kerstmarktweer voorspeldWie het komend weekend plannen heeft een kerstmarkt te bezoeken. Van een idyllisch plaatje met zacht dwarrelende sneeuwvlokjes en een zacht engelengezang lijkt geen sprake. Hul je liever in een regenponcho, want het belooft flink nat en herfstachtig weer te worden.
06/12 10u30  Vrijspraak voormalig aartsbisschop AdelaideEen Australische rechter heeft de veroordeling van de voormalige aartsbisschop van Adelaide in hoger beroep teruggedraaid. Philip Wilson kreeg in mei een jaar huisarrest omdat hij in de jaren zeventig het seksueel misbruik van twee jonge misdienaren door een priester onder de pet had gehouden. Daarop staat maximaal twee jaar gevangenisstraf.
06/12 10u30  Binnenkijken bij mega-kerstfanPeter Leeflang uit Leiden is al weken druk in de weer om zijn huis om te toveren tot een echt kersthuis. Het eindresultaat mag er zijn!
06/12 10u15  ’Vechtpartij in Tilburg gevolg van langlopende vete’Een geweldsuitbarsting met uiteindelijk drie gewonden kenmerkte de late woensdagavond in de Korhoenstraat in Tilburg. Enkele uren later, als daglicht de donkere nacht verruilt, zijn veel glasscherven die op de stoep liggen stille getuigen.
06/12 10u00  Minder hinder op spoor door betere planningSpoorbeheerder ProRail gaat ervan uit dat reizigers komend jaar een stuk minder last krijgen van werkzaamheden op het spoor. Niet omdat er minder wordt gewerkt, maar door slimmer te plannen. ProRail kijkt tegenwoordig drie tot vijf jaar vooruit in plaats van alleen het komende jaar en kan het werk op die manier efficiënter inrichten. Dat scheelt in 2019 naar verwachting 20 procent hinder.
06/12 09u30  Binnenkijken bij mega-kerstfansPeter Leeflang uit Leiden is al weken druk in de weer om zijn huis om te toveren tot een echt kersthuis. Het eindresultaat mag er zijn!
06/12 08u45  Steeds meer werk aan het spoorEr is steeds meer werk aan het spoor voor onderhoud en vernieuwing. Toch is er volgend jaar 20% minder hinder voor reizigers. Dat kan door klussen langer vooraf te plannen en beter te combineren. Daardoor hoeven 20% minder treinen uit te vallen op ruim 500 trajecten die in 2019 buitendienst worden gesteld.
06/12 08u15  Voetbalclub voor de rechter om dodelijk ongeval met dug-outDe Friese voetbalclub SC Twijzel moet donderdag voor de rechter verschijnen voor een dodelijk ongeluk in 2014. De dug-out bij een veld stortte toen in, waardoor een tienjarig meisje om het leven kwam. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden was de club „aanmerkelijk nalatig en onachtzaam”.
06/12 08u15  Financiële hulp voor vertraagde mbo-studentMbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen en daardoor hun studiefinanciering verliezen, krijgen in de toekomst financiële hulp van het ministerie van Onderwijs. Er wordt volgens het wetsvoorstel jaarlijks 10 miljoen euro voor vrijgemaakt.
06/12 08u15  Drie zwaargewonden na vechtpartij TilburgDrie personen zijn woensdagavond zwaargewond geraakt bij een vechtpartij in de Korhoenstraat in Tilburg. Volgens de politie hebben zij vermoedelijk steekwonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
06/12 08u15  Mega-kerstfan blij dat Sint land uit isPeter Leeflang uit Leiden is al weken druk in de weer om zijn huis om te toveren tot een echt kersthuis. Het eindresultaat mag er zijn!
06/12 08u00  ’Polderhesjes bleke kopie van felgele origineel’Na weken vol gewelddadige protesten van ’gele hesjes’ in Frankrijk en België, komen ook Nederlandse hesjes bijeen. Zaterdag staan ze op tegen... Ja, tegen wat eigenlijk? Historicus en Frankrijk-deskundige Niek Pas vergelijkt de Franse onvrede met de Nederlandse.
06/12 08u00  Huisarts voelt zich geschoffeerdEen groot aantal Nederlandse huisartsen is openlijk in conflict met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Zij voelen zich gewantrouwd en klemgezet in onderhandelingen over een nieuwe financieringsstructuur voor de huisartspraktijk, die de verzekeraar voorstaat.
06/12 08u00  Mega-kerstfan Peter blij dat Sint land uit isPeter Leeflang uit Leiden is al weken druk in de weer om zijn huis om te toveren tot een echt kersthuis. Het eindresultaat mag er zijn!
06/12 08u00  ’Weinig info kankerpatiënt over lange termijn’Kankerpatiënten krijgen in Nederland nog onvoldoende informatie over de mogelijke langetermijngevolgen van hun behandeling op hun dagelijks leven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder 3785 (ex-)kankerpatiënten.
06/12 08u00  Rapport: OM probeerde overheid vrij te pleiten na vuurwerkrampDe vuurwerkramp in Enschede van ruim 18 jaar geleden blijft de gemoederen bezig houden. Paul van Buitenen, de klokkenluider die ooit de Europese Commissie liet struikelen over malversaties, heeft zich de afgelopen jaren vastgebeten in de zaak. Vandaag geeft hij tekst en uitleg over zijn bevindingen in de Tweede Kamer.
06/12 08u00  Dit zijn de kerstboom-trends van 2018: ’Een piek is absoluut taboe’Nu Sint het land uit is, kan de kerstboom de huiskamer in. Wie denkt dat het allegaartje van oude ballen en slingers op zolder nog prima voldoet, komt bedrogen uit. Een hippe boom vertelt een verhaal, zo propageren ’kerstboomstylisten’. Ze kunnen vanzelfsprekend alle optuigstress oplossen door een opgetuigde themaboom thuis af te leveren. Dat kost maximaal 4000 euro.
06/12 08u00  Warmtepomp is zorgenkind in oudere huizenWarmtepompsystemen voor de verwarming van oudere huizen zijn geen goed alternatief voor de vervanging van een oude cv-ketel.
06/12 07u45  Onderzoekers: kans op uitzetting schaadt kindHet uitzetten van kinderen na jarenlang verblijf in Nederland is volgens tientallen wetenschappers schadelijk en onverantwoord. Alleen al de chronische stress waaraan kinderen worden blootgesteld als ze jarenlang het risico lopen om het land uit te moeten, kan onder meer ernstige gevolgen hebben voor hun hersenontwikkeling. Dat schrijven hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder en anderen in een rapport.
06/12 07u45  Defensie klampt bedrijfsleven aan voor personeelDefensie en bedrijfsleven gaan vaker personeel uitwisselen. Dat spreekt staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) vandaag af met werkgeversorganisatie VNO-NCW en FME, de branchevereniging voor de technologische industrie.
06/12 07u30  Situatie kinderen azc’s moet beterDe leefsituatie van kinderen in asielzoekerscentra (azc’s) is onder de maat en moet beter. De toezeggingen die staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) tot dusver heeft gedaan, zijn veel te weinig. Dat stelt de Werkgroep Kind in azc in een brief aan de Tweede Kamer.
06/12 07u30  Groeiende twijfel over zelf vuurwerk afstekenDe animo om zelf vuurwerk af te steken neemt onder jongeren af. Van de 18 tot 24-jarigen zegt 32 procent komende jaarwisseling waarschijnlijk vuurwerk te gaan afsteken. Vorig jaar was dat nog 45 procent. Dat blijkt uit een onlineonderzoek van I&O Research onder ruim 3000 mensen in opdracht van het tijdschrift Binnenlands Bestuur.
06/12 07u30  Ozb-aanslag stijgt gemiddeld met 2,2 procentHuizenbezitters in Cuijk zullen voor het tweede jaar op rij kreunen als de gemeentelijke belastingaanslag op de mat valt. De ozb in de Brabantse gemeente gaat volgend jaar met ruim 32 procent omhoog, na een verhoging van 12 procent dit jaar. Dat blijkt uit een steekproef van de Vereniging Eigen Huis.
06/12 07u15  Meer samenwerking om verkeer veiliger te makenKabinet, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties gaan nauw samenwerken om de verkeersveiligheid de komende jaren een impuls te geven. Dat is nodig omdat de daling van het aantal verkeersdoden stagneert, terwijl het aantal ernstig gewonden stijgt.
06/12 06u45  Rechter beslist over afschieten edelhertenDe rechtbank in Lelystad bepaalt donderdag of de provincie Flevoland komende winter 1830 herten mag laten afschieten in de Oostvaardersplassen. Drie natuurverenigingen willen dat de rechter dit tegenhoudt.
06/12 05u45  Succes tegen maffiaclans was hard nodigDe rol van Italiaanse maffia-organisaties in Nederland moet niet overschat worden. Nagenoeg alle wereldwijd opererende misdaadgroeperingen zijn hier actief en zo ook de ’ndrangheta. Kritiek vanuit het buitenland op de aanpak van de Italiaanse clans, schreeuwde om resultaat.
06/12 05u45  Waterpomp: klachten over kou, lawaai en rookDe Consumentenbond krijgt ’heel veel’ vragen van bezorgde consumenten over de warmtepomp. Zeker in oudere huizen is de warmtepomp volgens een woordvoerster „niet het ei van Columbus”.
06/12 05u45  Maffioso zat in onopvallend Nederlands rijtjeshuisHij woonde in simpele rijtjeshuizen op verschillende plekken in Nederland en leidde een volstrekt onopvallend bestaan. De Italiaan Guiseppe T. besloot in Italië een boekje open te doen over de gevreesde maffia-organisatie ’ndrangheta. De opsporingsdiensten in Nederland waren er als de kippen bij.
06/12 05u45  ’Warmtepomp in ouder huis is vragen om problemen’Kabaal, koude woonkamers, hoge stroomrekeningen en dure investeringen. Dat brengt een warmtepomp in oudere woningen dikwijls met zich mee. Volgens installatiedeskundigen moet Nederland waken voor al te hoge verwachtingen van de gedoodverfde opvolger van onze cv-ketel.
06/12 05u45  Vreemde pizzeria wekte al argwaan in HorstEen inbraak, doodsbedreigingen op de muren en 230.000 euro aan investeringen in een huurpand. Het Italiaanse restaurant La Vita heeft nogal een indruk achtergelaten in het Limburgse plaatsje Horst.
06/12 05u45  Waterpomp is zorgenkind in oudere huizenWarmtepompsystemen voor de verwarming van oudere huizen zijn geen goed alternatief voor de vervanging van een oude cv-ketel.
06/12 05u45  Spijtoptant nekt maffiaEen Italiaanse kroongetuige van de ’ndrangheta die in Nederland woonde, heeft een hoofdrol gespeeld in de omvangrijke operatie Pollino tegen de gevreesde maffiaorganisatie. Voor het eerst heeft justitie hier zelf een ’pentito’ (spijtoptant) gehoord.
05/12 23u30  Fietsster (51) verongelukt na aanrijdingEen 51-jarige fietsster is woensdagavond in Wijk bij Duurstede om het leven gekomen. Ze werd op de Graaf Lynden van Sandenburgweg frontaal aangereden door een personenauto toen ze de straat overstak.
05/12 22u45  Adequate Luuk (16) overhandigt ontvoerder van peuter aan politieIn Haarlem is de 16-jarige Luuk de held van de dag nadat hij een man staande hield die een peuter weggriste van zijn opa en oma. „Ik zag hem wegrennen.”
05/12 21u45  Zwolse hakenkruisvandalen melden zich bij politieVier mannen uit Zwolle hebben bekend dat zij in september op een huis, stoep en auto’s hakenkruizen hebben geklad.
05/12 21u15  Arib: geel hesje hoefde niet wegTweede Kamervoorzitter Khadija Arib laat onderzoeken waarom dinsdagavond een bezoeker met een geel hesje verwijderd werd van de publieke tribune. Het incident had plaats tijdens het debat over het migratiepact van Marrakesh.
05/12 21u15  IJsclubs halen alles uit de kast voor eerste marathon op natuurijsKoning Winter is nog in geen velden of wegen te bekennen, maar onder ijsmeesters slaat de schaatskoorts allengs steeds harder toe. Daarom worden op diverse ijsbanen in het land kunstgrepen uitgeprobeerd. „We hopen er allemaal het beste van, maar het wachten is gewoon op een paar nachten flinke vorst.”
05/12 20u45  IJsclub gooit mega-zonnescherm in de strijd om eerste ijsmarathonEen zonnescherm van ruim 130 meter lang moet komende winter in het Twentse Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs opleveren.
05/12 20u30  Broer verkeersdode tegen gebruikers sociale media: ’reacties doen pijn’De broer van een verkeersslachtoffer uit het Groningse Hoogezand doet een emotionele oproep aan de gebruikers van sociale media als Facebook. Zijn broertje Jan-Willem overleed op 17 november bij een ongeval met zijn auto. „De reacties die sommige mensen plaatsen, die doen je als familie echt pijn.” Volgens hem moet men stoppen met het vellen van een oordeel en speculeren na een heftig ongeval.
05/12 20u00  Kamer kritisch over noodwet bij harde brexitDe Tweede Kamer heeft grote zorgen over een noodwet die ministers vrijwel carte blanche geeft om op te treden als het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie tot chaos leidt. Vrijwel alle partijen roepen minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) op het voorstel aan te passen.
05/12 20u00  ‘Bitcoin is al 300 keer doodverklaard’Cynici verklaren met de lage koers de bitcoin dood. Paul Buitink, een van de eerste Nederlanders die met bitcoin aan de slag ging, kan deze mensen niet al te serieus nemen. Kijk hier de crypto-update.
05/12 19u45  In drie steden geen parkeerboete ParkmobileAutomobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, hoeven niet langer te vrezen voor een parkeerboete.
05/12 19u15  Vechten voor een woningKeurige burgers die de barricades opgaan wegens de woningnood. In Amstelveen zijn ze het zat. „We hebben veel geduld gehad, maar nu is het op.” Jaren geleden, in 2015, trok Mieke Wielinga (63) bij de gemeente Amstelveen aan de bel. Zij is een van die moeders wier kinderen tegen hun zin thuis blijven wonen, omdat er voor hen geen betaalbare woningen zijn.
05/12 19u00  Als op tv, maar dan andersArjen Lubach, die zich op televisie met zijn satirische actualiteitenprogramma Zondag met Lubach de laatste jaren ontpopte tot een kijkcijferkanon, is nu op tournee met zijn onemanshow Arjen Lubach live.
05/12 19u00  Onthutse reacties na uitkomst simpel raadselPresentatrice Sofie van den Enk gaat de straat op met een opmerkelijk raadsel. Me Jane You Tarzan? is vanavond te zien om 21.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.
05/12 19u00  Liefdesles in het ziekenhuisFitz is woedend. Haar ouders gaan scheiden en zij wordt met haar zusje ’afgeschoten naar planeet Co-Ouderschap’. Ze haat haar moeder, het wordt de stomste kerst ooit en haar zusje raakt door een ongeluk haar vingertopje kwijt. Het gezin zit boven op elkaars lip op de eerste hulp. Fitz vlucht het ziekenhuis in, waar ze een wijze les over de liefde leert.
05/12 18u45  Automobilist gesnapt die MDMA uit auto gooideDankzij een oplettende getuige is in Eindhoven een 31-jarige man aangehouden die 5 kilo MDMA bij zich in de auto had. Agenten wilden hem controleren, omdat hij bekend is door drugsdelicten. Ze gingen voor de auto uit en lieten de man naar een tankstation rijden om daar te kunnen stoppen.
05/12 18u45  Kamerlid dol op ‘hysterisch en groot’De Tweede Kamer is ook dit jaar verzekerd van een prachtige kerstboom. De kamerleden zelf hebben een uiteenlopende mening over kerst.
05/12 18u30  Jacht op mysterieuze seriestekerWie is de mysterieuze seriesteker die willoze en waarschijnlijk willekeurige vrouwen steekt? In Castricum en Egmond hopen ze dat de onbekende automobilist, die op de donkere en uitgestorven polderweggetjes al driemaal met een mes heeft ingestoken op zijn slachtoffers, snel wordt gepakt.
05/12 18u15  Project-X in Brabantse Katwijk: meisje (15) ondergedokenHet via Facebook aangekondigde project-X feest lijkt volledig uit de hand te lopen. Een 15-jarig meisje dat oorspronkelijk een verjaardagsfeestje organiseerde in het Brabantse Katwijk is zelfs ondergedoken.
05/12 18u00  Zo reageert Michael op onherkenbare SamanthaSamantha de Jong oogst lof en verbazing met haar nieuwe uiterlijk. Ook haar bijnaam Barbie is in Schotland gebleven, weet Jordi Versteegden.
05/12 18u00  Project-X in Brabantse Katwijk: initiatiefneemster (15) ondergedokenHet via Facebook aangekondigde project-X feest lijkt volledig uit de hand te lopen. Een 15-jarig meisje dat oorspronkelijk een verjaardagsfeestje organiseerde in het Brabantse Katwijk is zelfs ondergedoken.
05/12 17u45  Verzekeringsstunt: onderzoek naar gratis iPhone bij afkickenStaatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) wil weten of een verzekeringsstunt van een ontwenningskliniek wel door de beugel kan. Hij vindt het „zorgelijk” en „onwenselijk” als zorgaanbieders een patiënt met een iPhone verleiden om over te stappen naar een lucratiever verzekering.
05/12 17u30  Onvindbare das blokkeert woningbouwDe gemeente Soest heeft nog tot het eind van deze maand om de laatste das op Landgoed Oude Tempel te vangen. Als het daarin niet slaagt dan gaat een streep door geplande woningbouw.
05/12 17u30  Rode oortjes in Kamer om kalepoezengrapGegniffel vanochtend tijdens een debat over dierenwelzijn. D66-Kamerlid De Groot en minister Schouten (Landbouw) zijn het met elkaar eens: ‘kale poezen’ kunnen echt niet meer.
05/12 17u15  Provincie Groningen eist ’nul uitstoot’ van chemiebedrijfDe provincie Groningen eist dat chemiebedrijf ESD-SIC in Farmsum de uitstoot van het schadelijke slijpmiddel siliciumcarbide (SiC) „op korte termijn terugbrengt naar nul.” Gebeurt dit niet, dan volgen mogelijk „formele stappen”, zo laat gedeputeerde Nienke Homan woensdag weten. Een dwangsom behoort daarbij tot mogelijkheden.
05/12 16u45  Welles-nietes om autopsierapport Ivana Smitdoor Ilan Sluis
05/12 16u30  Paul de Leeuw op de koffie bij Geert WildersPaul de Leeuw gaat in op de uitnodiging van Geert Wilders om langs te komen bij Geert Wilders in de Tweede Kamer. Dat heeft hij vanochtend laten weten op Radio 538.
05/12 16u30  Rode oortjes in Kamer om kale poezengrapGegniffel vanochtend tijdens een debat over dierenwelzijn. D66-Kamerlid De Groot en minister Schouten (Landbouw) zijn het met elkaar eens: ‘kale poezen’ kunnen echt niet meer.
05/12 16u00  Veel drukte tijdens vroege pakjesavondspitsZoals verwacht is de avondspits woensdag vroeg begonnen. Veel automobilisten nemen een paar uurtjes vrij om op tijd pakjesavond te kunnen vieren. Omdat het ook regent, is het her en der rond 15.30 uur al erg druk op de weg.
05/12 15u45  Jeugdzorggroep verliest zaak tegen achttien gemeentenDe gesloten jeugdzorginstelling Transferium in Heerhugowaard heeft een rechtszaak tegen achttien gemeenten in Noord-Holland verloren. Transferium maakt bezwaar tegen een openbare aanbesteding, waardoor de instelling vreest dat ongeveer honderd kwetsbare jongeren opeens buiten de eigen regio moeten worden geplaatst. Maar de vordering is afgewezen, heeft de rechter in Amsterdam bepaald.
05/12 15u15  CDA houdt vast aan hogere studierente ondanks felle kritiekOndanks stevige kritiek uit eigen gelederen houdt het CDA vast aan het plan om de rente op studieleningen te verhogen.
05/12 15u00  Politie: ’Check de wielbouten van uw auto’De politie van Den Helder waarschuwt om voor vertrek te controleren of de wielbouten van de auto nog aanwezig zijn en vastzitten. De afgelopen tijd zijn er meerdere wagens in de Noord-Hollandse plaats gesaboteerd.
05/12 15u00  Vuurwerktraditie niet verknaldGoed nieuws voor vuurwerkliefhebbers: er blijven komende jaarwisseling vuurpijlen te koop. Het is importeurs gelukt om op tijd veilige lanceerstandaarden aan te schaffen.
05/12 15u00  Pieten geven elkaar het jawoord tijdens sintvieringHulpsinten draaien vandaag overuren. In het hele land wordt de verjaardag van de Goedheiligman feestelijk gevierd. Op veel plaatsen in het land kreeg Amerigo een paar uurtjes vrij, en dus kwam Sinterklaas op een originele manier aan.
05/12 14u45  Leerling verkleed als Sint of Piet niet welkom op basisschoolEr is woensdagochtend consternatie ontstaan op de Antoniusschool in het Gelderse Alverna. De als Sint of Piet verklede kinderen waren niet welkom in de klas. Pietenmutsen moesten van het hoofd worden gehaald en achterblijven in het lokaal.
05/12 14u15  Onderzoeksraad gaat brugongeval Zaandam onderzoekenDe Onderzoeksraad voor Veiligheid start een zogenoemd verkort onderzoek naar het ongeval op de Prins Bernhardbrug in Zaandam. Door dat incident raakte in de avond van woensdag 28 november een ouder echtpaar zwaargewond. De brug kwam plotseling omhoog. De man viel in het water en de vrouw kwam ten val op het asfalt.
05/12 14u15  Ruim 30 tips na steken vrouwen in omgeving CastricumBij de politie zijn ruim dertig tips binnengekomen over de vrouwen die deze maand mogelijk met een mes zijn gestoken in het Noord-Hollandse Castricum en omgeving. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdag aandacht aan de zaak besteed.
05/12 14u00  ’Durf de straat niet meer op’“Jawel, meneer, pak ze maar eens aan. Trek een streep, tot hier en niet verder”, zegt een oudere dame terwijl ze haar hond uitlaat in een parkje bij de Schadewijk in Oss. De wijk geldt vanaf vandaag deels als een zogeheten ‘veiligheidsrisicogebied’, waardoor de politie meer kan doen tegen straatterreur.
05/12 14u00  Veertienjarige Briscilla uit Zeist vermistDe 14-jarige Briscilla uit Zeist wordt vermist. Ze vertrok op woensdag 28 november vrijwillig en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.
05/12 14u00  Veroordeelde drugshandelaar moet Staat 3 ton betalenEen 25-jarige man die is veroordeeld voor internationale drugshandel en witwassen moet bijna drie ton betalen aan de Staat. Met de drugshandel haalde de man een totale omzet van bijna zes ton; nu wordt een deel van de winst van hem afgepakt.
05/12 13u45  Consumentenbond pakt Ryanair aanDe Consumentenbond vraagt de luchtvaartinspectie ILT om Ryanair aan te pakken. ,,De prijsvechter weigert in te gaan op onze eis alle reizigers financieel te compenseren bij lange vertragingen en vluchtannuleringen. Ook als die worden veroorzaakt door stakingen. We willen dat de Nederlandse inspectie gaat handhaven”, aldus een woordvoerster.
05/12 13u30  Gruwelijke beelden op telefoon Pakistaan die aanslag op Wilders wilde plegenDe 26-jarige Pakistaan Junaid I. die in augustus een aanslag wilde plegen op het Nederlandse parlement of op PVV-leider Geert Wilders, blijft vastzitten.
05/12 13u00  Man die met aanslag op Wilders dreigde voor rechterDe Pakistaanse man die in augustus dreigde met een aanslag op de voorgenomen cartoonwedstrijd van Geert Wilders staat woensdag voor de rechter in Amsterdam. Het gaat om een pro forma-zitting.
05/12 13u00  OM: belager agenten Naaldwijk geen terroristHet Openbaar Ministerie (OM) ziet de 28-jarige Syriër die op 27 augustus in Naaldwijk politieagenten met een mes zou hebben belaagd, niet langer als een terrorist. Het lijkt er sterk op dat de man psychisch ziek is en dat hij onder invloed daarvan door het lint is gegaan. De rechtbank, die de man woensdag voor zich had in een tussentijdse zitting, is het met het OM eens.
05/12 12u45  Brutale overvallers tuigen pizzabaas afBij een gewelddadige overval op een pizzeria in Groningen is de eigenaar bewusteloos geslagen. Herkent u deze mannen? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
05/12 12u15  90 mensen opgepakt bij internationaal onderzoek naar Italiaanse maffiaIn het internationale onderzoek naar Italiaanse maffia zijn in vier Europese landen 90 personen opgepakt. Dat maakte hoofdofficier Westerbeke van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie bekend bij de persconferentie die woensdagmiddag in Den Haag plaatsvindt.
05/12 12u00  89-jarige vrouw met rollator achter dief aanEen 89-jarige vrouw is dinsdag in haar woning in het Brabantse Beek en Donk beroofd van haar sieraden. De vrouw zette met haar rollator de achtervolging in. Dat meldt Omroep Brabant.
05/12 12u00  Live: persconferentie over onderzoek naar Italiaanse maffia in NederlandWoensdagmiddag om 12.00 uur begint de persconferentie over de internationale actie tegen de Italiaanse maffia. Politie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een gecoördineerde actie begonnen tegen ’Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië.
05/12 12u00  ‘Vreselijke actie bol.com voor pakjesavond’Het is pakjesavond, maar met de aanlevering van cadeautjes is van alles mis. DFT-verslaggever Yteke de Jong reageert op de honderden klachten die er zijn over de pakketbezorging.
05/12 11u30  Opnieuw vervuilde hartmedicijnen teruggeroepenOpnieuw worden er vervuilde hartmedicijnen met daarin de werkzame stof valsartan uit de apotheken gehaald. Deze keer is de mogelijk kankerverwekkende stof NDEA in de middelen aangetroffen, meldt de gezondheidsinspectie, de IGJ.
05/12 11u30  Politieactie in Kampen, straat afgezetDe politie heeft de Tormentil in Kampen deels afgezet omdat een bewoner heeft gedreigd zichzelf wat aan te doen. Dat meldt RTV Oost. De politie heeft aan de omroep verklaard dat de dreiging dusdanig groot is, dat er groots ingezet is.
05/12 11u15  Politie zoekt zwaargewonde man na explosie SchiedamDe politie is op zoek naar een man die zwaargewond raakte bij de explosie van een snackbar op de Parkweg in Schiedam. Getuigen melden aan de politie dat de man na de explosie met brandende voeten weg liep. Er is een verbrande broek aangetroffen in de omgeving. Het is volgens de politie van levensbelang dat de man direct hulp zoekt in een ziekenhuis.
05/12 11u00  Namen agenten zaak-Henriquez blijven geheimDe agenten die in hoger beroep terechtstaan wegens betrokkenheid bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez in Den Haag, blijven anoniem. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag, voor de gelegenheid uitgeweken naar de extra beveiligde locatie op Schiphol, woensdag besloten. De nabestaanden van de Arubaan hadden gevraagd om de namen van die agenten.
05/12 10u00  Pakjesavond in Culemborg: flitspalen ingepaktHoge daken, wind en regen, maar ook de flitspalen zaten de Sint tegen. Daarom had hij woensdagochtend een geniaal plan, wat is het toch een inventieve man. In plaats van te balen, vouwde hij pakpapier om de flitsende palen. Niet alleen de Sint en zijn pieten hebben een zorg minder, ook de automobilisten zijn nu geholpen met de hinder.
05/12 09u45  Genomineerden Gouden Windei: wat is meest misleidende voedingsproduct?De genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het „meest misleidende” voedingsproduct, zijn bekend. Kanshebbers zijn onder meer Venco Honingdrop, waar pakweg 150 keer meer suiker dan honing in zit en AH Zoete aardappelpuree, met vooral gewone aardappels.
05/12 09u15  ’Xtc-gebruik jongeren gevolg drankverbod’„De dood van de 17-jarige Lisa Plukker legde bloot hoe gevaarlijk én hoe normaal drugsgebruik is onder jongeren. Veronica Risch, ex-verslaafde en directrice van een stichting die naasten van verslaafden bijstaat, raadt ouders aan xtc-gebruik bespreekbaar te maken.
05/12 09u00  Politie zet cybervrijwilligers inDe politie zet vanaf woensdag zogenoemde cybervrijwilligers in. Vorig jaar bleek uit een inventarisatie dat bij de politie ruim tweehonderd vrijwilligers werken die relevante ICT-kennis hebben die nog niet werd gebruikt. Veertien van hen hebben inmiddels aanvullende trainingen gedaan en kunnen nu aan de slag.
05/12 08u45  Generaal blij met samenvoeging mariniers en commando’sDe verschillen tussen de elitemilitairen van het Korps Mariniers en Korps Commandotroepen (KCT) verdwijnen grotendeels. De crème de la crème van land- en zeemacht gaat op nagenoeg dezelfde manier worden getraind en krijgt voor zover mogelijk gelijke uitrustingen.
05/12 08u45  Volg live: zaak Mitch Henriquez gaat verderBetrokkenen bij de zaak rond Mitch Henriquez horen woensdagochtend in de rechtbank op Schiphol of er onderzoekswensen worden toegewezen.
05/12 08u45  Twitter in 2018: stormpoolen en Max VerstappenNederlanders gebruiken Twitter vooral om werk te zoeken en over het nieuws en Max Verstappen te praten. De meestgebruikte hashtag van 2018 is #vacature, net als vorig jaar, gevolgd door #nieuws en #F1. Ook over #ajax, #trump, #vvd, #PVV, #D66, #WorldCup (het WK voetbal) en #Eurovision (het Eurovisiesongfestival) twitterden Nederlanders veel.
05/12 08u30  Te water geraakte automobilist overledenEen 44-jarige man uit het Drentse Vledder die woensdagochtend vroeg in Uffelte met zijn auto in het water terechtkwam, is overleden.
05/12 08u00  Hondstrouw in harde kernAchilles’12 heeft er een hondstrouwe fan bij. Hond Archie, een 2-jarige spinone italiano, heeft sinds zijn geboorte amper een wedstrijd van het eerste elftal gemist. En de Hengelose club vaart er wel bij, want dit jaar stevent het team af op het kampioenschap. „Dit kan geen toeval meer zijn.”
05/12 08u00  Lichaam gevonden op straat in GoudaIn de nacht van dinsdag op woensdag is rond 3.30 uur op de Livingstonelaan in Gouda een overleden persoon aangetroffen. Dat meldt Omroep West.
05/12 07u45  Snackbar in lichterlaaie, 50 bewoners hele nacht in wijkcentrumEen grote brand heeft een snackbar aan de Parkweg in Schiedam in de as gelegd. De brand veroorzaakte zoveel rook dat alle 24 appartementen van een naastgelegen flat moesten worden ontruimd. Zo'n vijftig bewoners werden opgevangen in een wijkcentrum. Ze konden rond 05.30 uur terugkeren.
05/12 07u45  Grote brand in loods truckcentrum, trailers ingericht als hennepkwekerijBij een truckcentrum in Nijmegen heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. De brand was in een loods aan de Rouwenboschweg, ten westen van het Maas-Waalkanaal, met daarin trailers. Twee van die trailers waren ingericht als hennepkwekerij. Een derde trailer stond vol met benodigdheden voor de teelt van hennep.
05/12 07u30  Internationale actie tegen Italiaanse maffia: tientallen invallen in NederlandPolitie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België zijn woensdagochtend bezig met een grote actie tegen de Italiaanse ’Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. Het gaat om een gecoördineerde actie tegen het criminele samenwerkingsverband dat in heel Europa actief is.
05/12 07u30  Kletsnatte pakjesavondspits: al vroeg druk op de wegReizigers in de pakjesavondspits krijgen met druilerig weer te maken. Daardoor zal het extra druk zijn in het verkeer. Rijkswaterstaat verwacht een zware spits. „De pakjesavondspits komt eerder op gang, maar duurt daardoor waarschijnlijk ook minder lang.”
05/12 07u15  Glad door opvriezing: automobilist te water in DrentheIn Uffelte is iemand met zijn auto in het water terechtgekomen. De hulpdiensten troffen de auto aan langs de Kippenburgweg. Duikers van de brandweer hebben de inzittende bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook de auto is uit het water gehaald.
05/12 07u00  Meer klachten over lawaai van buren: harde muziek en balkonoverlast op 1Het aantal meldingen van geluidsoverlast van buren is de afgelopen drie jaar met 10 procent gestegen. Nederlanders klagen vooral over harde muziek in woningen en tijdens tuinfeesten, en over geluidsoverlast op het balkon.
05/12 07u00  Snackbar in lichterlaaie, 50 bewoners op straatIn een snackbar aan de Parkweg in Schiedam is afgelopen nacht brand uitgebroken. De brand veroorzaakt zoveel rook dat alle 24 appartementen van een naastgelegen flat is ontruimd. Zo’n vijftig bewoners worden opgevangen in het wijkcentrum.
05/12 07u00  Grote brand in loods truckcentrum NijmegenBij een truckcentrum in Nijmegen heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. De brand was in een loods aan de Rouwenboschweg, ten westen van het Maas-Waalkanaal, met daarin trailers.
05/12 05u45  ’CDA is doof voor eigen achterban’Het CDA dreigt de fouten te herhalen die in 2010 tot enorm zetelverlies bij de partij leidden. Daarvoor waarschuwt de eigen, ontevreden jongerenafdeling nu partijleider Buma geen stokje steekt voor een hogere rente op studieschulden. Zijn partijcongres had wel van hem geëist dat hij zich daartegen zou verzetten.
05/12 01u00  Debat migratiepact: dit viel onze verslaggever opVerslaggever Niels Rigter was bij het debat over het migratiepact. Alle partijen hebben er wel iets op aan te merken, viel hem op.
05/12 00u15  Arib valt over ‘klemgeluld’Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, verwijt VVD-Kamerlid Azmani dat hij zich heeft “klemgeluld”.
05/12 00u15  Nog nooit zoveel thuiskappersWie hoognodig eens naar de kapper moet, hoeft niet ver te zoeken. Nederland telt momenteel een recordaantal kapperszaken, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Activisten storten asbest in Groningen12/12 00u45 - De Telegraaf: Anonieme activisten hebben dinsdag asbest gestort bij een bouwlocatie bij Meeden (Groningen). Het storten van het afval is het werk van activisten tegen windmolens in de regio. Gemeente Midden-Groningen bevestigde dinsdagavond dat het ’s morgens aangetroffen materiaal asbest was. Hoeveel van het potentieel gevaarlijke spul er lag moet nog duidelijk worden. De politie doet onderzoek naar de herkomst.
11x Kinderboerderij zoekt kindeke Jezus12/12 00u15 - De Telegraaf: De kinderboerderij van Uden (Noord-Brabant) is op zoek naar kindeke Jezus. Vijf kindekes Jezus, welteverstaan. Vaders en moeders mogen meedoen als Jozef en Maria. Acteertalent is niet per se nodig, maar er is wel één belangrijke eis voor de baby: het kindje moet vier a vijf maanden oud zijn: „Anders past het kindje niet in de kribbe,” aldus bestuurslid van de Kinderboerderij Thom Beuker in gesprek met Omroep Brabant.
6x ’Weggegooid geld’12/12 05u30 - De Telegraaf: Dertien miljard euro rondpompen om Nederland sneller aan de elektrische auto te helpen is weggegooid geld. Volgens een onderzoek, eind oktober uitgevoerd door organisatie- en adviesbureau McKinsey, zijn elektrische voertuigen rond 2025 sowieso goedkoper dan benzineauto’s. Het is te verwachten dat zuinige landgenoten dan massaal kiezen voor de stekkerauto.
6x Slecht cijfer voor leraar12/12 05u30 - De Telegraaf: Het is slecht gesteld met het aanzien van de leraar in ons land, meent leraar Ton Bastings. Zowel in het echt als in de literatuur. Daarin zijn ze vrijgezelle drinkers die het aanleggen met hun leerlingen. ,,Als ik op een feestje vertel dat ik docent ben en dan ook nog eens op een MBO, ben ik de risee van het gezelschap,” lacht hij.
5x Consument loopt nog niet warm12/12 05u30 - De Telegraaf: De consument wacht af bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoewel er steeds verder mee kan worden gereden, vindt het overgrote deel van de Nederlanders de verwachte actieradius van een stekkerauto onvoldoende en de aanschafprijs veel te hoog.
5x Extra gas tegen files12/12 05u30 - De Telegraaf: Het kabinet geeft extra gas om files te bestrijden. Na de aankondiging van extra asfalt voor de lange termijn, trekt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) nu 60 miljoen euro uit voor een pakket aan maatregelen waar automobilisten volgend jaar al iets van moeten merken.
5x Stekkerauto redt het toch wel12/12 05u30 - De Telegraaf: Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat Nederland ook zonder ingewikkeld overheidsingrijpen binnen tien jaar massaal zal overstappen op elektrisch autorijden. Nu klagen automobilisten nog over de prijs en de actieradius van stekkerauto’s, zo blijkt uit een enquête van de ANWB, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel.
4x Toeristenstroom blijft toenemen12/12 06u30 - De Telegraaf: Het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels, bungalows, B&B’s en op campings neemt dit jaar met 4,2 procent toe tot 116 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ABN Amro die vandaag worden gepresenteerd. In 2019 wordt een soortgelijke toeristische groei verwacht. In Amsterdam wordt hard gewerkt aan het beperken van de overlast die dat met zich meebrengt.
4x Martelwerktuig Gestapo duikt op12/12 06u30 - De Telegraaf: Een gift met een afschuwelijke geschiedenis. Zo omschrijft Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 het etui met martelwerktuig van de Gestapo uit de Tweede Wereldoorlog. „Waarschijnlijk in het bezit geweest van iemand die je een bezoekje bracht en informatie wilde hebben.”
4x Geld na één dag12/12 05u30 - De Telegraaf: Poolse, Bulgaarse en andere EU-burgers moeten ook als ze hier maar een dag gewerkt hebben, recht houden op een werkloosheidsuitkering van Nederlands niveau. Dat eist het Europees Parlement, maar dat gaat recht tegen de wens van Nederland in. De VVD zegt dat er een stokje voor de Brusselse plannen gestoken moet worden en het kabinet zegt zijn best daarvoor te doen.

Statistieken

Artikels:
32632
Gelezen:
9558
Aantal lezers nu:
46


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven