maandag 24 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 4u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
24/09 00u15  Minder mensen slachtoffer van criminaliteit Het aantal mensen dat naar eigen zeggen het slachtoffer werd van criminaliteit is de afgelopen vijf jaar flink gedaald. Dat was het geval in alle leeftijdsgroepen maar het sterkst nam het af onder jongeren tot 25 jaar en ouderen vanaf 65 jaar. Werd in 2012 nog 20 procent van de bevolking getroffen door een gewelds-, vermogens- of vandalismedelict, vorig jaar was dat gezakt naar 15 procent.12 
23/09 21u30  Onderzoek naar invloed straling op ramp-Stint De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoeken of de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie in Oss de elektrisch aangedreven Stint heeft beïnvloed.
23/09 21u30  Vader waarschijnlijk dader in gezinsdrama Bij het gezinsdrama in Papendrecht heeft de vader waarschijnlijk zijn vrouw en twee kinderen om het leven gebracht. Dat meldt de politie op basis van de eerste onderzoeksresultaten.
23/09 20u45  Vier nieuwe weekdieren in Nederland Nederland is officieel vier nieuwe diersoorten rijker. Het gaat om vier weekdieren, zo meldt Nature Today. Het gaat daarbij om een slak en een mosselachtige tweekleppige uit zee, een tweekleppige uit zoet water en een landbewonende slak.
23/09 20u00  Minder bezoekers Roodharigendag door regen De jaarlijkse Roodharigendag (Redhead Days Festival) in Breda heeft op zaterdag en zondag minder deelnemers en bezoekers getrokken dan in andere jaren. Dat kwam door het slechte weer en het feit dat pas laat besloten werd om het festival door te laten gaan, aldus organisator Bart Rouwenhorst.
23/09 18u15  Koudste 23 september ooit gemeten Met een maximumtemperatuur van 10,9 graden in De Bilt was het zondag officieel de koudste 23 september ooit gemeten, meldt Weeronline.
23/09 17u45  ’Ik zou deze jongen willen troosten’ Maaike Olde Olthof is gescheiden en moeder van Puck (9) en Charlie (6). Deze keer heeft ze het over een ontmoeting die haar niet loslaat.
23/09 17u30  Vader loopt voor ziek zoontje Naast het zetten van een persoonlijke hardlooprecord, lopen er tijdens de Dam tot Damloop ook veel mensen mee doe geld op halen voor een goed doel.
23/09 17u15  Doorweekte hardlopers: ‘Regen is heel fijn’ Regen, regen en nog eens regen, maar dat lijkt de bijna 90.000 deelnemers van de Dam tot Damloop zondag niet tegen te houden.
23/09 16u00  ’Spetterende’ editie Dam tot Damloop Vergeet de regen die met bakken uit de lucht komt en denk maar aan één ding: het halen van de finish op de Peperstraat in Zaandam. Dat lijkt het devies te zijn bij de vele duizenden deelnemers aan de Dam tot Damloop, die met recht een ’spetterende’ editie genoemd kan worden.
23/09 15u45  Zwaar verwaarloosde hond gered door dierenpolitie Bij de Rotterdamse Kralingse Plas heeft een voorbijganger zaterdagmiddag een zwaar verwaarloosde hond aangetroffen. De dierenambulance werd ingeschakeld en de hond, van het ras ’shih tzu’, is overgebracht naar het asiel in Vlaardingen.
23/09 14u45  Agenten drama Oss intensief begeleid De agenten die donderdag hulp verleenden bij het dodelijke ongeval met een stint van een kinderopvang in Oss krijgen zeker de komende week nog intensieve begeleiding van het korps.
23/09 14u30  Verkapte dreiging Iran naar Nederland Het diplomatieke conflict tussen Nederland en Iran staat opnieuw op scherp nu Teheran ons land ervan beschuldigt onderdak te bieden aan terreurgroepen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de aanslag op een militaire parade in Iran. Daarbij kwamen zaterdag zeker 25 mensen om.
23/09 14u30  Al 200.000 euro binnen voor slachtoffers Oss Met de inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is zondag al meer dan 200.000 euro opgehaald. Nick Nietveld uit Almere zette de actie vrijdag op. Hij was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen. Zijn streven was om 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag was na al een dag ruimschoots gehaald.
23/09 14u00  Hartverscheurend verhaal over huiselijk geweld: ’Agent, kan u mijn papa niet zijn?’ Een mooi, maar hartverscheurend verhaal van politieman Jelle van de eenheid Oost-Nederland. Hij ging samen met collega’s af op een melding van huiselijk geweld en trof daar twee verdrietige, betraande en angstige kinderen aan.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/09 05u45  Boer voelt zich weggezet als gifmenger en wint zaak tegen EkoplazaBoer Martijn Knuivers wist niet wat hij zag toen hij een aantal weken geleden de reclameslogan van biologische supermarktketen Ekoplaza zag. De supermarkt beweerde ’de enige gifvrije supermarkt’ van Nederland te zijn.
20/09 05u45  Robottrein op juiste spoor: nog dit jaar proef verwachtDe zelfrijdende trein is in aantocht. Zodra de Inspectie Leefomgeving en Transport het sein groen geeft, beginnen eind dit jaar de eerste live proeven met een goederentrein op de Betuwelijn. De machinist wordt uiteindelijk overbodig.
20/09 05u45  Machinist blijft nog nodig in zelfrijdende treinZelfrijdend openbaar vervoer raakt in een stroomversnelling. Overal in Europa worden proeven gedaan met ’autonome’ treinen, trams en stadsbusjes. Metro’s in gesloten systemen rijden vaak al automatisch zonder bestuurder. Nederland is volgens onderzoek van TNO ook ver.
20/09 05u45  Buxusrupsen zorgen voor ongekende kaalslag in NederlandDe buxusrups is bezig aan een ongekende opmars in ons land. Werd tien jaar geleden het eerste exemplaar aangetroffen, tegenwoordig vreten tienduizenden groene knagertjes onze buxushagen kaal. Niet eerder was de overlast zo groot.
20/09 05u45  Meteen beslag fiscus op kapitaal pand tassenontwerper MunieNog geen twee weken nadat tassenontwerper Omar Munie Mohamed in bezit kwam van het pand naast Paleis Noordeinde, heeft de Belastingdienst executoriaal beslag gelegd op het kapitale herenhuis. De reden is dat de Haagse tasjesmaker sinds 2016 geen belasting betaalt.
20/09 05u45  Scheidende ouder, denk na voor je een strontkar leeggooitEr was een moment waarop twee mensen elkaar diep in de ogen keken. ’Ik vind jou leuk.’ ’Ik vind jou ook leuk’. En daarna gingen ze trouwen en kregen ze een kindje. Eind goed, al goed. Maar niet helemaal. Want er kwam een ander moment waarop ze elkaar niet meer leuk vonden. We wonen nou eenmaal niet met z’n allen in een sprookjesboek. ’En ze leefden nog lang en gelukkig’, is niet voor iedereen weggelegd. Papa ging weg, mama was boos. Er kwam ruzie om de bezoekregeling en de alimentatie en toen was papa ook boos. En voor het kindje, toen vier, werd de wereld een puinhoop.
20/09 05u45  Kinderrechter tegen 14-jarige: ’Je hebt ouders die het nergens over eens worden’Een kinderrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft zich in de uitspraak in een juridische procedure tussen twee ex-echtelieden, rechtstreeks gewend tot de zoon van het stel.
20/09 05u45  ’De grommende trucker’ maakt zich zorgen over EuropaAl twintig jaar reist hij door Europa, met in zijn bagage een tas vol boeken. De lezende vrachtwagenchauffeur Robert Havelaar (53) kijkt naar het continent dat, als in een roman, drastisch veranderde. „Van Zweden en Engeland tot Frankrijk en Italië, de bevolking van de grote steden is dramatisch van samenstelling gewijzigd.”
20/09 05u45  Rechter geeft scheidende ouders verbale draai om de orenJaarlijks krijgen ongeveer 70.000 kinderen te maken met de gevolgen van scheidende ouders. Tachtig procent van de stellen slaagt erin om goede afspraken te maken. In twintig procent van de gevallen lukt dat niet en lopen de ruzies danig uit de hand. Dan bijten ouders zich zo vast in hun strijd, dat ze het belang van hun kinderen uit het oog verliezen. Kinderrechter Martia Veen van de rechtbank Noord-Nederland nam een uniek besluit. Zij legde haar beslissing niet uit aan de ouders, maar aan het kind. In klare taal.
20/09 05u45  Hoe kunnen we met plezier de finish van ons werkzame leven halen?’I can’t get no satisfaction’, zongen The Rolling Stones meer dan een halve eeuw geleden. Dat ging vast niet over hun werk: zeventigers Jagger en consorten spelen vrolijk door. Annet de Lange (41), pas benoemd als hoogleraar aan de Open Universiteit, zoekt uit hoe wij allemaal met plezier de finish van ons werkzame leven kunnen halen.
20/09 05u45  Impact van een scheiding kan enorm zijn voor kinderenSlepende procedures over de omgangsregeling of alimentatie kunnen dramatische gevolgen hebben voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.
20/09 03u00  Glennis gaat los in laatste optreden voor uitslagVlak voor de uitslag bekend wordt gemaakt geeft Glennis Grace nog een laatste optreden. Samen met zangeres Bebe Rexha zingt ze het lied Meant to Be.
20/09 00u00  Wie overtuigt het meest tijdens algemene beschouwingen?Zoals in voorgaande jaren ook gebeurde, brengt De Telegraaf na de eerste dag van de algemene beschouwingen een overzicht van de prestaties van de fractieleiders van de Tweede Kamer.
19/09 23u30  Wie overtuigt het meest?Zoals in voorgaande jaren ook gebeurde, brengt De Telegraaf na de eerste dag van de algemene beschouwingen een overzicht van de prestaties van de fractieleiders van de Tweede Kamer.
19/09 23u30  Auto tegen boom: twee doden en drie zwaargewondenIn de Lonerstraat in Assen zijn woensdagavond twee doden en drie zwaargewonden gevallen nadat een auto tegen een boom was geknald.
19/09 23u15  Aanrijding rolstoel en metro in RotterdamEen man in een rolstoel is in Rotterdam op de kruising van de Prins Alexanderlaan en de Hoofdweg aangereden door een metro. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van de verwondingen is niet duidelijk, maar hij is wel aanspreekbaar, zei de politie.
19/09 22u45  Baudet verrast met citaatFvD-leider Thierry Baudet begint zijn betoog met een bijzonder citaat uit het naoorlogse boek Animal Farm.
19/09 22u15  Het broeit binnen Defensie: ’Een leven in armoede’Er broeit arbeidsonrust bij Defensie. Terwijl vakbonden het resultaat van cao-onderhandelingen verdedigen, klinken vanuit de krijgsmacht noodkreten over de voorgenomen aanpassing van het pensioenstelsel en de salarissen.
19/09 22u00  Weggelopen Manou gezien op SchipholDe vermiste Manou Dries (17) uit Assen is dinsdag in alle vroegte gezien op Schiphol. Dat meldt de politie.
19/09 22u00  Klaas Wilting woest op politie om Ellie LustDe Amsterdamse politie neemt afscheid van woordvoerder Ellie Lust. De politievrouw gaat zich meer richten op een tv-carrière, tot onvrede van Klaas Wilting.
19/09 22u00  Buma vindt dat Wilders te ver gaatCDA-leider Buma heeft kritiek op de manier waarop Geert Wilders vanmorgen het debat aftrapte met zijn opmerking over Denk en het privéleven van Pechtold.
19/09 21u45  Rookverbod op straat in Groningen in de maakRoken op straat is in Groningen straks niet meer overal op openbaar gebied mogelijk. Onderwijs-, kinderopvang- , zorginstellingen en sportclubs maken zich sterk om rondom hun terrein de peuk ook tot een eindje verderop in de ban te doen. Dat kan straks vermoedelijk met een vernieuwde verordening, die vanavond op het Stadhuis besproken werd.
19/09 21u45  LIVE DEBAT: Oppositie blijft vechten tegen afschaffing belastingDe bedrijven die om afschaffing van de dividendbelasting hebben gebedeld, krijgen onderuit de zak van PvdA-leider Asscher. Terwijl Nederland al zo’n goed vestigingsklimaat kent en genoeg andere problemen heeft die nog opgelost moeten worden, vroegen zij Rutte met succes om belastingverlaging. ,,Je gaat niet zeiken over de dividendbelasting als er nog kinderen met honger naar school gaan.''
19/09 21u31  Doden door kanker bij donor (54)Organen van één enkele donor hebben bij vier ontvangende patiënten tot kanker geleid. Drie van hen zijn overleden, een vierde heeft de ziekte na uitname van het zieke donororgaan (een rechternier) en intensieve chemobehandelingen uiteindelijk overleefd.
19/09 21u15  Kamerleden lachen om fotograafAls PvdA-leider Asscher en D66-voorman Pechtold tijdens de Algemene Beschouwingen debatteren over het verzekeren van ZZP'ers wordt een fotograaf even het middelpunt van het debat.
19/09 20u30  ‘Enorm zwaard van damocles boven bitcoin’De koers, vrees voor dumpen van bitcoins en China en de bitcoin. Dit en veel meer in de crypto-update deze keer met schrijver Gert-Jan Lasterie.
19/09 20u00  Sponsje vervangt pijnlijke longbiopsieEen piepklein sponsje aan het uiteinde van een katheter blijkt patiënten met ernstige longproblemen te vrijwaren van pijn bij het winnen van hun longweefsel voor pathologisch onderzoek.
19/09 20u00  PSV met borst vooruitEen walk-over tegen ADO Den Haag, een dikke nederlaag bij FC Barcelona en dan wacht alweer de Eredivisie-confrontatie met Ajax. PSV mag zondag laten zien hoe onverstoorbaar – hét credo van trainer Mark van Bommel – de regerend landskampioen daadwerkelijk is.
19/09 20u00  PSV-fans aangevallen door hooligansEr zijn zeer schokkende beelden uit Barcelona opgedoken waar supporters van PSV worden aangevallen door hooligans.
19/09 19u30  Groei Efteling splijt KaatsheuvelKaatsheuvel is trots op de Efteling. Maar nu het pretpark buiten de bestaande hekken wil uitbreiden, klinkt er protest. Donderdagavond beslist de gemeenteraad van Loon op Zand – waar Kaatsheuvel toe behoort - over dat plan. Een enorm besluit voor de raadsleden van de relatief kleine gemeente.
19/09 19u15  Coffeeshop Delft weer open na beschietingDe coffeeshop The Game in Delft, die dit weekeinde is beschoten, blijft open. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt na overleg met de politie besloten. De burgemeester besloot zondag de coffeeshop aan de Breestraat voor 72 uur te sluiten wegens de schietpartij. Er zijn geen gewonden gevallen.
19/09 19u15  ’Ik wil gewoon voor de klas staan’Wil hij als ex-gokverslaafde met een theaterstuk anderen behoeden voor zijn fouten, dreigt voormalig SGP-kopstuk Arjan van Essen te worden ontslagen als leraar aan de reformatorische scholengemeenschap Driestar. ’Omdat theater niet past bij ons geloof’, kreeg hij tot zijn verbijstering te horen als reden.
19/09 19u00  Moordplek Wouter van Luijn schoongeveegdVan onze correspondent Het moment waar iedereen op Mallorca op wachtte, is eindelijk hier: de barrio gitano (zigeunerwijk) Son Banya op Mallorca, wordt met de grond gelijk gemaakt. Hier werd de Nederlandse filmeditor Wouter van Luijn op 13 juli slachtoffer van een roofmoord. Vandaag werden er vier huizen gesloopt.
19/09 18u45  Amsterdammers hekelen ‘waardeloos’ links beleidOp Prinsjesdag werd bekend dat iedereen in Nederland erop vooruit gaat, maar in Amsterdam heeft de gemeente besloten de belastingen te verhogen. Tot onvrede van de inwoners.
19/09 18u45  Halsema onderzoekt sluiting gebedsruimtenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft in een scherp debat met raadsleden gezegd dat er grenzen gesteld mogen worden aan de geloofsvrijheid in de stad. Als in gebedshuizen strafbare uitingen worden gedaan of worden gepredikt, wil ze in de toekomst over kunnen gaan tot sluiting. „Het is in dat uiterste geval geen gebedshuis meer, maar verworden tot een locatie waar criminele daden plaatsvinden”, aldus de burgemeester.
19/09 18u00  'Wie het slecht doet, moet in de spiegel kijken'Ongekend veel zomerse dagen dit jaar. Duidelijk is dat de horeca op onze stranden dit jaar afstevent op een recordomzet.
19/09 18u00  Topzomer ten einde: ’Doe mij dit ieder jaar maar’Aan alles komt een einde, zo ook aan de warme zomer die ons land de afgelopen maanden aandeed. Veel mensen zochten de verkoeling van de zee op, tot grote vreugde van de strandtenten. Voor de meesten kan deze zomer niet lang genoeg duren.
19/09 17u30  Douane vindt 62 kilo cocaïne tussen coquillesDe douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven 62 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten verstopt in containers met bananen en coquilles.
19/09 17u15  Buma hangt moraalridder uitCDA-leider Buma heeft kritiek op de manier waarop Geert Wilders vanmorgen het debat aftrapte met zijn opmerking over Denk en het privéleven van Pechtold.
19/09 16u45  Levende lintworm aangetroffen in hersenen manToen een man met onverklaarbare epileptische klachten onder de hersenscan ging, kregen artsen de schrik van hun leven. Er bleek een tien centimeter lange lintworm ’rond te zwemmen’ in het brein van de patiënt.
19/09 16u15  Bond-girl doet het met flutspionDe sexy bond-girl Olga Kurylenko assisteert weer een Engelse spion in de nieuwe film Johnny English Strikes Again. Helaas voor haar geen James Bond dit keer, maar de klungelige Rowan Atkinson.
19/09 16u15  Pas op voor deze laffe babbeltrucEen duo heeft veel geld buitgemaakt met een listige babbeltruc in een drogisterij in Houten.
19/09 16u00  Huizenverkopers afgeperst met poederbrievenDe Fraudehelpdesk waarschuwt huisverkopers voor de mogelijke ontvangst van poederbrieven. De desk zegt de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen daarover te hebben ontvangen. Het gaat om mensen die hun huis te koop aanbieden, en vervolgens een poederbrief in de bus krijgen, vergezeld van dreigementen.
19/09 16u00  Gemeenten saboteren abonnementstarief WmoGemeenten „saboteren” het plan van het kabinet om een abonnementstarief in te voeren voor mensen die gebruikmaken van zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat stellen de Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in), Per Saldo en Mezzo.
19/09 15u30  Dijkhoff pakt Klaver terugGroenLinks-leider Klaver valt VVD'er Dijkhoff aan over het plan om criminaliteit in probleemwijken harder aan te pakken, maar de fractievoorzitter pareert met een gevatte opmerking.
19/09 15u30  Vermist meisje mogelijk verborgen gehoudenDe politie in Amsterdam houdt er rekening mee dat een vermist 12-jarig meisje ergens verborgen wordt gehouden. Het meisje, Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam Zuidoost, verdween donderdagochtend 13 september.
19/09 15u00  Clash in coalitie: 'VVD-plan is idioot'Het plan van de VVD om misdaden die worden gepleegd in probleemwijken strenger te bestraffen duidt op felle kritiek bij andere coalitiepartijen.
19/09 14u45  Celstraf arts en ex-raadslid wegens misbruikDrie mannen, onder wie een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel en een Rotterdamse huisarts, zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal vier jaar voor het misbruik van een minderjarige jongen.
19/09 14u30  ‘Iedereen in tranen om afgebrand levenswerk’Geen huwelijksfeestjes, jubilea en verjaardagen meer in restaurant Abel in Poortugaal. Het pand is volledig afgebrand, tot ontsteltenis van een medewerker.
19/09 14u15  Man krijgt 7 jaar voor wurgen bejaarde in slaapEen 74-jarige man uit Amersfoort is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zeven jaar cel omdat hij zijn twee jaar oudere vrouw begin dit jaar heeft gewurgd. De man doodde haar in haar slaap, een motief kon hij niet geven.
19/09 14u15  ’Studenten regelmatig halfuur in wachtrij’De Nationale Ombudsman krijgt tal van klachten van studenten over de telefonische bereikbaarheid van DUO, de organisatie die onder meer de studiefinanciering regelt. Studenten worden vaak dertig minuten tot een uur in de wacht gezet voordat ze een medewerker te spreken krijgen.
19/09 14u15  ’Den Haag moet stemmen anders tellen’Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet ook Den Haag de stemmen anders gaan tellen. Op de verkiezingsavond zelf zouden alleen de stemmen per partij moeten worden bijgehouden. Pas de volgende dag, in alle rust en met een frisse blik, worden dan de stemmen per kandidaat geteld. Dat kan fouten voorkomen, adviseert de gemeentelijke ombudsman in Den Haag.
19/09 14u00  Premier België: Nederland is in goede handenNederland hoeft zich geen zorgen te maken over de afwezigheid van premier Mark Rutte op het werkdiner van de EU-leiders woensdagavond op hun tweedaagse top in Salzburg. „Nederland is in goede handen, Mark” twittert Charles Michel, de premier van België. Daarachter heeft hij het internationale teken van de omhooggestoken duim gezet.
19/09 13u45  Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politieEllie Lust stopt met haar werk als woordvoerder bij de Amsterdamse politie en gaat zich volledig op haar werk bij de televisie richten. Lust gaat programma’s maken bij AVROTROS zegt een woordvoerder van de omroep. Welke dat zijn wordt later bekendgemaakt.
19/09 13u45  Coalitie kritisch over VVD-plan probleemwijkHet plan van de VVD om misdrijven gepleegd in probleemwijken harder te bestraffen stuit op kritiek van coalitiepartners CDA, D66 en ChristenUnie.
19/09 13u30  Ingestorte parkeergarage en naburige supermarkt blijven dichtDe deels ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer blijft in ieder geval woensdag nog dicht. Dat geldt ook voor de eronder gelegen Dekamarkt. Eerst moet een tijdelijk herstelplan worden gemaakt en uitgevoerd om de veiligheid van de constructie te garanderen.
19/09 13u15  Ellie Lust ruilt politie in voor televisiecarrièreEllie Lust stopt als woordvoerder van de politie-eenheid Amsterdam. Ze gaat zich compleet op haar televisiecarrière storten. Door haar chef werd Lust eerder voor het blok gezet.
19/09 13u00  Toon gezet door Wilders: 'Kuzu, rot op!'Als leider van de grootste oppositiepartij trapt Geert Wilders de Algemene Politieke Beschouwingen af met een aanval op de fractie van Denk.
19/09 12u45  Gevolgen fipronil-crisis nog niet voorbijEierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Pluimveehouders lijden daardoor veel schade, aldus het Meldpunt Fipronil in een brief aan de Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het meldpunt dringt opnieuw aan op een goede schaderegeling voor de boeren.
19/09 12u45  Mensensmokkelaar na achtervolging opgepaktDe Koninklijke Marechaussee heeft met hulp van de politie na een achtervolging een verdachte van mensensmokkel kunnen aanhouden. De 24-jarige Irakees was er in de nacht van dinsdag op woensdag op de A67 vandoor gegaan toen de marechaussee zijn auto aan de kant wilde zetten voor een controle.
19/09 12u45  Wilders drijft spot met privéleven PechtoldEen keiharde confrontatie tussen Wilders en Pechtold als de PVV-leider refereert aan de relatieproblemen waarmee de D66-voorman in het nieuws kwam.
19/09 12u15  1,8 miljoen aan schade vergoed in GroningenDe Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft in het eerste half jaar een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro uitgekeerd aan schadevergoeding aan mensen die gedupeerd zijn door de aardbevingen.
19/09 12u15  Den Haag moet stemmen anders tellenBij de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet ook Den Haag de stemmen anders gaan tellen. Op de verkiezingsavond zelf zouden alleen de stemmen per partij moeten worden bijgehouden. Pas de volgende dag, in alle rust en met een frisse blik, worden dan de stemmen per kandidaat geteld. Dat kan fouten voorkomen, adviseert de gemeentelijke ombudsman in Den Haag.
19/09 12u00  ’Waarom moest Peerke dood?’Diepe verslagenheid in de Eindhovense buurt Bennekel bij de gewelddadige dood van buurtgenoot en familielid Peter ’Peerke’ Verhoeven. De 38-jarige dakdekker werd gisteravond in zijn eigen huis doodgestoken.
19/09 12u00  'Grote domper als Ajax niet 3 punten pakt'Voor Ajax begint het Champions League-seizoen tegen AEK Athene. Chef voetbal Valentijn Driessen blikt in Kick-Off vooruit op de wedstrijd.
19/09 11u45  Politiekogels opnieuw aanbesteed om foutenDe politie heeft fouten gemaakt in de aanbesteding voor kogels. De procedure, die sinds eind juni liep, moet daarom opnieuw worden opgestart. In de ingetrokken aanbesteding bleken de eisen die aan de munitie voor dienstwapens worden gesteld niet te kloppen. Ze kwamen niet overeen met de criteria die het ministerie van Justitie en Veiligheid aan politiekogels stelt.
19/09 11u45  Eindbod van dik 8 procent medewerkers UMC’sDe werkgevers van universitaire ziekenhuizen hebben een eindbod uitgebracht aan vakbonden van een structurele loonsverhoging van 8,25 procent voor zorgmedewerkers. Het gaat om een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra, maakte werkgeverskoepel, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), bekend.
19/09 11u30  TV-dokter misbruikt vrouwenEen orthopedisch chirurg en zijn vriendin hebben vrouwen gedrogeerd en seksueel misbruikt.
19/09 11u30  Wilders lanceert wet tegen islamitische uitingen„Het Nederland van Mark Rutte is een ziek land.” Dat zei PVV-leider Wilders zojuist bij de start van de algemene politieke beschouwingen. Volgens de politicus heeft dit kabinet geen oog voor ’de gewone man en vrouw’. De PVV’er kwam in het debat zelf ook met een eigen plan: een verbod op islamitische uitingen.
19/09 11u15  Fietser overlijdt na aanrijding in MaassluisDoor een aanrijding op de Industrieweg in Maassluis is woensdag een fietser om het leven gekomen.
19/09 11u15  Buma kritisch over VVD-plan probleemwijkHet plan van de VVD om misdrijven gepleegd in probleemwijken harder te bestraffen stuit op kritiek van coalitiegenoot CDA.
19/09 11u15  Brandweer bevrijdt kind (4) uit ondergrondse containerEen 4-jarig jongetje heeft dinsdagavond de gemoederen in het Brabantse Zevenbergen beziggehouden. Het kind was in een ondergrondse container gekropen.
19/09 11u00  Lage straf asielverkrachter: 'Dit is bezopen'FvD-Kamerlid Theo Hiddema reageert verbijsterd op de veroordeling van een Afghaanse asielzoeker. Hij krijgt een lagere straf zodat hij niet het land kan uitgezet worden.
19/09 11u00  ’Onthoofde hond’ in Brunssum blijkt konijnDe ’hond’ die gisteren onthoofd werd aangetroffen in het Emmapark in Brunssum blijkt een konijn te zijn. Dat zegt de politie tegen 1Limburg.
19/09 11u00  OM laat misbruikslachtoffers in de kou staanHet Openbaar Ministerie laat een slachtoffer van kindermisbruik in de kou staan door de vervolging van de verdachte in stukken te knippen.
19/09 10u45  ’Telefoons gaan schutter IJsselstein onthullen’In het hoger beroep tegen de twee mannen (24 en 25) die samen veroordeeld zijn voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein, gaan nieuwe gegevens van gekraakte telefoons licht werpen op wie van de twee eigenlijk de schutter is geweest. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, waar het Openbaar Ministerie (OM) die gegevens wel aankondigde, maar nog niet vrijgaf voor bespreking in een openbare rechtszaal. Dat zou namelijk een ander onderzoek in gevaar brengen.
19/09 10u45  Stadsbestuur pakt Amsterdammer in portemonneeHet linkse stadsbestuur van Amsterdam gaat de Amsterdammers en bedrijven extra belasten. Voor huizenbezitters gaat de onroerendezaakbelasting komend jaar met twee procent omhoog. Ook volgt er een harde stijging van 17,7% voor de afvalstoffenheffing.
19/09 10u45  Terreurverdachten keken ook naar ErasmusbrugDe twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto’s en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. Een van de twee verdachten maakte een film van de brug, de andere zingt daarin liederen en spreekt over het martelaarschap.
19/09 10u30  Politie bewaakt pand na fatale steekpartij EindhovenAgenten houden momenteel de wacht bij een pand na een fatale steekpartij. Daarbij kwam dinsdagavond een 38-jarige Eindhovenaar om het leven.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarageDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.
19/09 10u30  Kamer mag schieten op plannen kabinetDe Tweede Kamer mag vandaag schieten op de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De oppositiepartijen richten hun peilen opnieuw op het plan om de dividendtaks af te schaffen.
19/09 10u00  Boetes op A28 voor filmen na ongevalWeggebruikers besloten hun mobieltje te grijpen en maakten beelden van de vrachtwagen die meerdere betonplaten verloor. De politie greep in en deelde dinsdag twaalf boetes uit aan de automobilisten die filmden en foto’s maakten na een ongeval op de A28 bij Lichtmis.
19/09 09u45  Onstuimig herfstweer op komstWie naar een lekkere jas verlangt, mag die vrijdag dan echt uit de kast halen: het herfstweer komt er aan. Vrijdag steekt er een stevige westenwind op en op de Wadden kan het stormachtig gaan waaien. Volgens sommige berekeningen komt het zelfs tot een ware storm. Dat meldt Weeronline.
19/09 09u45  Groot plasalarm op treinstations: ’Het is vaak billenknijpen’Alle treinen en stations in Nederland moeten worden uitgerust met een toilet. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 09u30  Belastingen gaan komend jaar omhoogGelukkig. De slimmeriken bij de Raad van State begrijpen er soms ook helemaal niks meer van. De criticasters van het kabinet schrijven dat ’de ontwikkeling van de collectieve lasten niet altijd eenvoudig te interpreteren zijn’. Dat heb ik nou ook. Van al die tabellen en grafieken is vaak geen chocola te maken. Het is verrekte lastig de goednieuwsshow te ontdoen van opsmuk en ruis.
19/09 09u00  17-jarige Manou Dries uit Assen al een week vermistManou Dries uit Assen wordt sinds 13 september vermist. De 17-jarige is donderdag weggelopen van huis en niet teruggekomen. De tiener zou zich in heel Nederland kunnen bevinden. Dat meldt de politie.
19/09 09u00  Amsterdam: 40.000 lijntjes coke per dagUit onderzoeker van de Vrije Universiteit blijkt dat er naar schatting dagelijks 40.000 lijntjes coke worden gesnoven in Amsterdam.
19/09 08u45  Volle portemonnee is niet dankzij regeringDe koopkrachtplaatjes vliegen ons weer om de oren: het koopkrachtplaatje van de tweeverdieners met drie kleine kinderen, van de alleenwonende man met een bijstandsuitkering, van het gepensioneerde stel met alleen een AOW-uitkering en een afgeloste koopwoning...
19/09 08u45  VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelenWie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is „mislukt.”
19/09 08u00  BAM! Zó sla je verkrachter van je af!Eén op de drie vrouwen heeft te maken met seksueel geweld. Synthia Stoffer leert vrouwen hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen aanvallers. Onze verslaggever nam een proeflesje.
19/09 08u00  Brand verwoest restaurant en woning PoortugaalEen restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. „Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht.
19/09 07u45  VVD: criminaliteit probleemwijken harder bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren. Dat vindt de grootste regeringspartij VVD, die zo de ‘mislukte’ integratie in stadswijken wil aanpakken. Fractieleider Klaas Dijkhoff kondigt dit plan woensdag aan in het debat over het kabinetsbeleid voor volgend jaar, meldt het AD.
19/09 07u45  Meer broedende kraanvogels in NederlandIn Nederland is dit jaar een recordaantal broedpaartjes van kraanvogels geteld. Volgens de Vogelbescherming waren er 32 broedpaartjes, tien meer dan in 2017. In 2014 werden er acht geteld.
19/09 07u45  Linkse partijen: mensen boven multinationalsGroenLinks, SP en PvdA presenteren woensdag gezamenlijk een tegenbegroting die „mensen boven multinationals” stelt. Zij pleiten voor meer investeringen in de samenleving en in „de bestaanszekerheid van alle Nederlanders.”
19/09 07u45  Kortere werkweek voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 07u30  Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd.
19/09 07u30  BAM! Zó sla je een aanvaller van je af!Eén op de drie vrouwen heeft te maken met seksueel geweld. Synthia Stoffer (39) leert vrouwen hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen aanvallers. Onze verslaggever nam een proeflesje.
19/09 07u30  Aanslagdreigers politiebureau voor rechterDe twee mannen die mogelijk een aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.
19/09 07u30  Slimme tv raakt te snel uit de tijdFabrikanten van smart-tv’s moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over ’slimme’ televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund.
19/09 07u15  Bekijk hier Glennis’ finale-optreden!Met een eigen versie van Run van Snow Patrol zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in de finale van America’s Got Talent.
19/09 06u45  Felle brand legt restaurant Poortugaal in asEen restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer is nog volop aan het blussen, maar beschouwt het pand als verloren. „Het is een houten pand, er was helaas niets aan te doen”, zegt een woordvoerder.
19/09 05u45  De weg kwijt in digitaal doolhofProblemen met de belastingaangifte, zorgafspraken niet kunnen regelen en bankzaken die een puinhoop worden. Mensen die de weg niet goed kennen in de online wereld, kunnen flink in de problemen komen. Want de toegang tot betalingsverkeer, zorg en overheidscommunicatie is bijna vanzelfsprekend digitaal. Terwijl anderen met een paar klikken hun zaken regelen, lopen digibeten onherroepelijk vast in een digitaal labyrint. Ruim een kwart van de Nederlandse computergebruikers worstelt ermee.
19/09 05u45  Gestolen fiets van 12.500 euro duikt op in LitouwenLees meer >
19/09 05u45  Groot plasalarm op treinstations: ’Het is vaakbillenknijpen’Alle treinen en stations in Nederland moeten worden uitgerust met een toilet. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 05u45  ’Bekend onder pressie’De negen mannen die veroordeeld zijn voor de geruchtmakende Arnhemse villamoord in 1998, zijn mogelijk onschuldig. De veroordelingen kunnen gebaseerd zijn op mogelijk valse verklaringen. In dat geval is er sprake van de grootste gerechtelijke dwaling ooit in Nederland en moet de zaak heropend worden.
19/09 05u45  Kabinetsreis ingekort, belastinggeld over de balkDe Nederlandse belastingbetaler gaat voor zo’n 19.000 euro het schip in doordat een kabinetsreis naar Japan wordt ingekort.
19/09 05u45  Held of dubbelspionDe Nederlandse acteur Marwan Kenzari speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-film ’The Angel’ over de Egyptische Mossad-spion Ashraf Marwan. De film is al net zo omstreden als de man die Israël in 1973 waarschuwde voor de ophanden zijnde uitbraak van de Jom Kippoer-oorlog.
19/09 05u45  Van Zweden-mania in Big AppleIn New York worden op dit moment twee Nederlandse exportproducten geroemd: Hollands bier én onze internationale muziektrots, dirigent Jaap van Zweden. Billboards in de metro en meterslange reclamezuilen met zijn portret: om de Jaap-mania is niet heen te komen in de wereldstad. Morgen wordt hij officieel benoemd tot de 26e chef-dirigent van de New York Philharmonic. Tijdens een gala wordt de maestro verwelkomd.
19/09 05u45  Enkelbandknipper rijdt opnieuw scheve schaatsDe moordenaar van Willy van Wanrooij uit Tilburg, die eind vorig jaar doodleuk zijn enkelband doorknipte en de benen nam, zit opnieuw vast. Hij heeft tot zware frustratie van de nabestaanden weer de voorwaarden voor zijn invrijheidsstelling aan zijn laars gelapt.
19/09 03u30  Met dit prachtige nummer moet Glennis winnen!Met een eigen versie van Run van Snow Patrol zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in de finale van America’s Got Talent.
19/09 00u30  Nederlander in kopgroep van online kopenVier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spulletjes gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair.
19/09 00u15  'Aanpak ondermijning in Amsterdam complex'De aanpak van ondermijnende criminaliteit in Amsterdam is heel complex. ,,We moeten met elkaar zand in die machine gooien, maar wel zodanig dat het niet tot meer geweld leidt'', zei Jan Pronker, hoofd operatie bij de Amsterdamse politie tijdens een bijeenkomst met de gemeenteraad over ondermijning, een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld.
18/09 23u15  PSV-fans houden hoop: ‘Wij worden kampioen!’Na een pijnlijke nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League houden deze PSV-fans de hoop erin.
18/09 22u30  Boodschappen van 100 euro 2,83 euro duurderDoor de btw-verhoging wordt een kar boodschappen van 100 euro, volgend jaar 2,83 euro duurder. Maar ook dan gaan de meeste mensen er in koopkracht op vooruit. Verder gaan huishoudens meer belasting betalen op aardgas, maar juist minder op elektriciteit.
18/09 22u15  Steekpartij in Amsterdam: één gewondeNa een melding van een steekpartij in de Amsterdamse Van Kinsbergenstraat is dinsdagavond een zwaargewond persoon aangetroffen. De aanleiding voor het incident in De Baarsjes is niet duidelijk.
18/09 22u00  Dode na steekpartij in EindhovenBij een steekpartij in de Van Beethovenlaan in Eindhoven is dinsdagavond een 38-jarige Eindhovenaar om het leven gekomen.
18/09 21u45  Blok: adviseurs waarschuwden voor hulp SyriëDe volkenrechtelijke adviezen die het kabinet heeft ingewonnen voor het besloot Syrische rebellen te steunen, waren kritisch. Zulke hulp zou mogelijk in strijd zijn met een belangrijk beginsel van het volkenrecht, waarschuwden de volkenrechtspecialisten van het ministerie van Buitenlandse Zaken indertijd. Dat schrijft minister Stef Blok aan de Tweede Kamer.
18/09 21u30  Vluchten Nederlandse toeristen gaan doorNederlandse vakantievierders hebben geen last van het uitstel van betaling van een Duitse luchtvaartmaatschappij. Thomas Cook laat weten dat klanten van dat bedrijf en dochter Neckermann Reizen die met Small Planet Airlines vliegen, gewoon naar hun vakantiebestemming worden vervoerd ondanks financiële problemen bij die luchtvaartmaatschappij.
18/09 21u00  ’Wantoestanden horen bij de kerk’VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en Albert Verlinde stappen uit de Rooms-Katholieke Kerk. Toch blijkt het nog een hele klus om álle banden door te knippen. „En de kerk laat in principe niemand echt weggaan.”
18/09 20u30  Smerige details tippelkiller: ‘Wc-bril vol seksplaatjes’’Tippelkiller’ Albert B. (59) moet van het Openbaar Ministerie Rotterdam twintig jaar de cel in voor de moord op Francis Garcia Hofland (22) en Berendina Stijger (45) in 1991 en 1990. Misdaadverslaggever Mick van Wely vertelt.
18/09 20u15  VEH mist maatregelen tegen woningtekortVereniging Eigen Huis (VEH) mist in de kabinetsplannen maatregelen om het woningtekort aan te pakken. Ook hekelt de vereniging van huizenbezitters dat de energierekening omhoog gaat door extra belasting, maar dat er nog geen afspraken zijn gemaakt over een overgang naar energieneutraal wonen waarbij de woonlasten gelijk blijven. Daarmee ondermijnt het kabinet volgens VEH het draagvlak voor de verduurzaming.
18/09 20u00  Bejaard stel moet weg: huis vol gasEen man (71) en een vrouw (70) uit Nieuwegein zijn dinsdagmiddag met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat ze gas hadden ingeademd. Ze zouden juist woensdag hun huis worden uitgezet door verhuurder Rebo, omdat ze verschillende buren het leven zuur zouden hebben gemaakt.
18/09 20u00  Advocaat Jos Brech: OM heeft geen zaakHet Openbaar Ministerie (OM) heeft geen zaak tegen Jos Brech, de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Dat zei zijn advocaat Gerald Roethof dinsdagavond tegen RTL Nieuws. Volgens hem heeft het OM een ,,zwakke bewijspositie''. Inhoudelijk wil hij daar niet verder op ingaan. De raadsman zegt wel dat het Openbaar Ministerie voorzichtig moet zijn met ,,DNA en de conclusies die daaraan verbonden worden''. Hij wil donderdag in de rechtbank zijn argumenten naar voren brengen.
18/09 20u00  Nederlandse ambassadeur ontboden in RuslandHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft diplomatieke vertegenwoordigers van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, bericht persbureau Sputnik.
18/09 20u00  Grote brand in kerk ValkenburgIn het Limburgse Valkenburg staat een voormalige kerk waarin nu een restaurant is gevestigd in brand. De vlammen slaan uit het dak van het pand. Er zouden geen gewonden zijn.
18/09 19u45  Ruimer budget aanschaf F-35Defensie sorteert voor op een grotere vloot van het jachtvliegtuig JSF, tegenwoordig vaker F-35 genoemd. Daartoe hebben minister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser een onzichtbare, maar verstrekkende ingreep gedaan. Ze hebben het ’hek’ weggehaald dat het aanschafbudget op maximaal 4,5 miljard euro hield.
18/09 19u30  Dijkhoff: 'We lachen ook om onszelf'VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff reageert op de grappig bedoelde Prinsjesdag-tweet van zijn partij waar vooral negatief op gereageerd werd.
18/09 19u30  Straf verkrachter tart rechtsgevoelAchter in een winkel in het hart van Amsterdam wordt een jonge vrouw verkracht. Direct wordt aangifte gedaan. De verdachte, een werknemer van die winkel, wordt strafrechtelijk vervolgd.
18/09 19u15  Garage stortte in door bezwijken stalen balkDe parkeergarage in Wormerveer is ingestort omdat een stalen ligger onder de betonvloer is bezweken. Dat komt naar voren uit de eerste bevindingen, stelt de gemeente. Zo’n ligger is een soort van stalen steunbalk. In de parkeergarage is niet hetzelfde type betonvloer toegepast dat was gebruikt in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte.
18/09 19u00  Rutte: mensen gaan merken dat het beter gaatNederlanders gaan de komende tijd merken dat het beter gaat. Daar is premier Mark Rutte van overtuigd, op de dag dat zijn derde kabinet voor het eerst een begroting presenteert. Zorgen heeft hij vooral over de internationale instabiliteit.
18/09 19u00  Oproep: Gaat u na een burenruzie weer als dikke vrienden door het leven?Zaterdag is Burendag! Natuurlijk kennen we allemaal de voorbeelden van uit de hand gelopen burenruzies. De buurman die zijn buurvrouw niet meer kan luchten of zien vanwege een scheve schutting of de onderbuurman die tot diep in de nacht keihard de muziek aan heeft staan.
18/09 19u00  Nieuwe verdachte opgepakt voor steekpartij in Zwolse speeltuinIn het onderzoek naar het steekincident in een speeltuin aan de Van Galenstraat in Zwolle hebben agenten dinsdagmiddag 18 september twee inwoners van Dalfsen aangehouden.
18/09 18u45  ‘Onberekenbare senator gevaar voor plannen Rutte’Een onberekenbare senator in de Eerste Kamer kan zomaar de plannen van Rutte in gevaar brengen, zegt politiek commentator Wouter de Winther.
18/09 18u45  AOb: onderwijs profiteert niet,,In de troonrede vraagt onze koning zich af of ‘wij en onze kinderen kunnen blijven rekenen op goed onderwijs’. Het antwoord op die vraag staat in de Miljoenennota en is ‘nee’, stelt Liesbeth Verheggen, voorzitter van Algemene Onderwijsbond (AOb) in reactie op de begroting 2019.
18/09 18u15  Jos Brech mag weer contact met buitenwereld hebbenJos Brech, de verdachte van de moord op Nicky Verstappen, mag weer contact hebben met de buitenwereld en met medegedetineerden. De beperkingen, die inhielden dat hij in het belang van het onderzoek alleen contact met zijn advocaat mocht hebben, zijn opgeheven.
18/09 17u45  Agent onwel na vondst tassen met drugsafvalEen politieagent is onwel geraakt nadat hij dinsdag op een carpoolplaats in het Brabantse Ravenstein op enkele tassen met drugsafval was gestuit. Hij vond de tassen aan de Erfsestraat kort na het middaguur en even later voelde hij zich niet lekker worden.
18/09 17u30  Tot vijf jaar geëist voor grote partij cocaïneVoor het bezit van een grote partij cocaïne is tegen drie verdachten tot vijf jaar cel geëist. De politie trof in november 615 kilo cocaïne aan in een loods in Den Hoorn. De drugs hadden een straatwaarde van circa 16 miljoen euro.
18/09 17u30  Onthoofd hondje zonder voorpoten gevondenEen wandelaar heeft dinsdag in het Emmapark in Treebeek (Limburg) een onthoofd hondje zonder voorpoten gevonden. Wie het hondje zo heeft toegetakeld en gedumpt, is niet bekend. De gemeente Brunssum, waar Treebeek onder valt, is met de politie op sociale media een actie begonnen om aan de weet te komen wie de eigenaar is van het hondje, een zogeheten boomer.
18/09 17u15  Forse tegenvaller bij erf- en schenkbelastingBij de inning van de erf- en schenkbelasting is dit jaar een forse tegenvaller te verwachten. Uit de Prinsjesdagstukken blijkt dat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) er rekening mee houdt dat de inkomsten 352 miljoen euro lager zullen uitvallen.
18/09 17u15  10 miljoen voor talent en vernieuwing cultuurHet kabinet stopt volgend jaar 10 miljoen euro extra in de ontwikkeling van artistiek talent en in vernieuwing aan het kunst- en cultuurfront. Dat doet het via de daarvoor bestemde fondsen. Dat er volgend jaar 50 miljoen extra voor kunst, cultuur en erfgoed zou zijn, was al bekend uit het Regeerakkoord, maar de helft daarvan moest nog worden bestemd.
18/09 17u15  Meer geld nodig voor openbaar vervoerReizigersorganisatie Rover is teleurgesteld in de plannen van het kabinet. Er komen geen nieuwe investeringen in het openbaar vervoer, terwijl dat wel nodig is om de groei van het aantal reizigers op te vangen, zegt de organisatie.
18/09 17u00  Twintig jaar geëist tegen ’tippelkiller’De ’tippelkiller’ Albert B. (59) uit Schiedam moet van het Openbaar Ministerie Rotterdam twintig jaar de cel in voor het afslachten van Francis Garcia Hofland (22) en Berendina Stijger (45) in 1991 en 1990. De officier van justitie achtte verkrachting en gekwalificeerde doodslag van de prostituee en dakloze vrouw bewezen.
18/09 17u00  Zeker duizend herten Flevoland worden afgeschotenGedeputeerde Staten (GS) van Flevoland hebben Staatsbosbeheer dinsdag opdracht gegeven om zeker duizend edelherten in de Oostvaardersplassen af te schieten. Er mogen 490 herten in leven blijven. Het afschot begint eind oktober, als de bronstperiode van de edelherten voorbij is.
18/09 16u30  Auto’s vast in parkeergarage WormerveerAuto’s die in de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage in Wormerveer staan, kunnen er dinsdag nog niet uit. De Veiligheidsregio laat weten dat de parkeergarage en de supermarkt eronder de rest van de dag gesloten blijven. Eigenaren van auto’s in de parkeergarage kunnen woensdagochtend contact opnemen met de gemeente Zaanstad.
18/09 16u30  Steuntje in de rug voor eilanden CaribenDe Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba krijgen een steuntje in de rug van het kabinet Rutte III. De lasten voor werkgevers daar worden verlaagd, waardoor het minimumloon en de uitkeringen met 5 procent omhoog kunnen.
18/09 16u15  Rechters blij met tijdelijke opvulling tekortHet kabinet gaat het tekort van de rechtbanken van 40 miljoen euro dit jaar aanvullen, blijkt uit de begroting. De Raad voor de Rechtspraak is daar blij mee, omdat hiermee de acute geldzorgen zijn opgelost. Maar het is geen structurele oplossing, benadrukt voorzitter Frits Bakker van de raad. Volgend jaar hoopt hij afspraken te hebben gemaakt die leiden tot een blijvende oplossing. Er loopt nu een onderzoek naar de knelpunten in de financiering.
18/09 16u15  Dode bij eenzijdig ongeluk GroesbeekEen persoon is dinsdagmiddag omgekomen bij een eenzijdig auto-ongeluk in het Gelderse Groesbeek. Dat meldt de politie.
18/09 16u15  Wegsluizen winst zwaar belastNederland gaat bedrijven die winsten via Nederland doorsluizen naar belastingparadijzen extra belasten. De invoering van deze nieuwe belasting staat gepland in 2020, hetzelfde jaar als de fel omstreden afschaffing van de dividendbelasting.
18/09 16u00  Raad van State kritisch over plan dividendtaksDe Raad van State vindt dat het kabinet het plan om de dividendbelasting af te schaffen beter moet onderbouwen. Dat schrijft het adviesorgaan in een beoordeling van het belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd.
18/09 16u00  Beperkingen voorarrest Jos Brech opgehevenDe beperkingen in het voorarrest van de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, Jos Brech, zijn opgeheven. Tot dusver mocht hij uitsluitend contact hebben met zijn advocaat en mocht niemand informatie over het onderzoek naar buiten brengen.
18/09 16u00  ‘Dividendbelasting blijft zwakke plek kabinet’Politiek commentator Wouter de Winther blikt vooruit op de Algemene Beschouwingen. De verwachting is dat de oppositie gehakt gaat maken van de dividendbelasting.
18/09 15u30  Wegsluizen dividend zwaar belastNederland gaat bedrijven die winsten via Nederland doorsluizen naar belastingparadijzen extra belasten. De invoering van deze nieuwe belasting staat gepland in 2020, hetzelfde jaar als de fel omstreden afschaffing van de dividendbelasting.
18/09 15u30  ’Koning had het opvallend zwaar'Onze verslaggevers Wouter de Winther en Martin Visser zetten de belangrijkste punten uit de troonrede voor je op een rij.
18/09 15u15  Hoekstra: ’Brexit bedreigt onze portemonnee’„Onze welvaart van vandaag is geen garantie voor de voorspoed van morgen.” Dat zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) bij het aanbieden van de Miljoenennota. Hij hamert op het belang van reserves aanleggen voor als het in de toekomst economisch tegenzit, want bijvoorbeeld de Brexit ’bedreigt’ onze export, onze banen, en onze portemonnee.
18/09 15u15  Geen slachtoffers gevonden onder ingestorte parkeergarage WormerveerEr zijn geen slachtoffers gevallen door het instorten van een deel van een parkeergarage in Wormerveer. Een zoektocht met speurhonden in het ingestorte deel heeft uitgewezen dat zich geen personen onder het puin bevinden. Het is volgens de Veiligheidsregio ook niet de verwachting dat er nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten.
18/09 15u15  Vier jaar cel voor Almelose oplichtsterEen 46-jarige vrouw uit Almelo heeft vier jaar celstraf gekregen, waarvan één jaar voorwaardelijk, wegens oplichting van winkeliers, ideële organisaties en particulieren. Dat vonnis sprak de rechtbank in Almelo dinsdag uit.
18/09 15u15  Dit moet je weten over de troonredeOnze verslaggevers Wouter de Winther en Martin Visser zetten de belangrijkste punten uit de troonrede voor je op een rij.
18/09 15u00  Maastricht heeft late tropische dagIn Maastricht is om 14.10 uur een temperatuur gemeten van 30,0 graden. Daarmee heeft de Zuid-Limburgse stad laat in september alsnog een tropische dag gekregen, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen werd slechts zes keer eerder zo laat in het najaar een tropische dag gemeten.
18/09 14u45  Duwen en dringen voor balkonscèneDe balkonscène na de troonrede daar is het de echte Oranjefans op Prinsjesdag om te doen. Ook dit jaar ging daar weer veel duw-en trekwerk aan vooraf. Maar wel in zomerse sferen.
18/09 14u45  Koninklijk gezelschap op balkon NoordeindeKoning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag samen met prins Constantijn en prinses Laurentien naar het massaal toegestroomde publiek gezwaaid vanaf het balkon van Paleis Noordeinde. De balkonscène is een traditie waar altijd veel mensen op afkomen.
18/09 14u30  Speurhonden gaan ingestorte parkeergarage inDe Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland acht de kans klein dat er gewonden onder het puin liggen in de ingestorte parkeergarage te Wormerveer. Speurhonden moeten zekerheid verschaffen.
18/09 14u15  Fatale klap op Wallen was noodweer oordeelt rechterDe 22-jarige Roemeen Mirci M. die ervan werd verdacht dat hij de fatale klap had gegeven, handelde volgens de rechtbank uit noodweer. Hij krijgt hiervoor geen straf.
18/09 14u15  Koning terug naar Paleis NoordeindeKoning Willem-Alexander is op weg terug naar Paleis Noordeinde voor de traditionele balkonscène. Na het voorlezen van de troonrede in de Ridderzaal in Den Haag stapte het koningspaar opnieuw in de Glazen Koets.
18/09 14u00  Dode gevonden op straat in Den HaagOp de Houtrustweg in Den Haag is dinsdagmorgen een dode aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart.
18/09 14u00  Vorig jaar 180 verblijfsvergunningen ingetrokkenIn 2017 zijn 180 verblijfvergunningen ingetrokken door de overheid omdat de houders ervan een gevaar waren voor de openbare orde of werden veroordeeld voor ernstige strafbare feiten. De helft hiervan betrof asielzoekers, de andere helft mensen met een andere verblijfsvergunning.
18/09 14u00  ’Meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat’Het gaat goed met Nederland. Maar meer burgers moeten dat concreet gaan merken. „Mensen moeten ook weer voelen dat de politiek er voor iedereen is.”
18/09 13u45  Hoge Raad: mogelijk grote fouten in zaak Arnhemse villamoordEr zijn waarschijnlijk grote fouten gemaakt in de zaak over de zogenoemde Arnhemse villamoord. De veroordelingen waren gebaseerd op mogelijk valse verklaringen. De Hoge Raad stelde dit dinsdag vast en volgt daarmee het advies van de Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS) op. Deze commissie stelt dat DNA-sporen en vingerafdrukken die na de moord in 1998 zijn aangetroffen opnieuw moeten worden onderzocht. Dat kan leiden tot heropening van de zaak.
18/09 13u45  Directeur van Buma/Stemra vertrektWim van Limpt stapt op als directeur van Buma/Stemra, de organisatie die opkomt voor de bezitters van auteursrechten. Hij lag al tijden onder vuur. Uit intern onderzoek is geen gesjoemel naar voren gekomen, maar de organisatie moet anders ingericht worden. Volgens Buma/Stemra heeft Van Limpt geconcludeerd dat daar een andere leider voor nodig is.
18/09 13u45  Nederlanders vast om illegale potentiepillenNet over de grens in Duitsland zijn vier Nederlanders opgepakt. Ze handelden in illegale potentiepillen. Bij hun huizen in Sustrum-Moor en Heede, net over de grens bij Groningen, zijn meer dan 440.000 van zulke pillen gevonden. Die zijn in beslag genomen, evenals 170.000 euro contant geld.
18/09 13u45  40 maanden cel voor invalleraar om ontuchtEen 41-jarige leerkracht uit Barendrecht is veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, wegens het seksueel misbruik van zijn neefje en het bezit van grote hoeveelheden kinderporno. De rechtbank in Den Haag sprak de man, Julio V., vrij van ontucht met een zevenjarige leerlinge op een basisschool in Gouda.
18/09 13u45  ’Vermoedelijk geen slachtoffers bij ingestorte parkeergarage Wormerveer’Voor zover de Veiligheidsregio kan overzien is de supermarkt onder de parkeergarage niet getroffen en zijn alle mensen ongedeerd uit de supermarkt. Hulpdiensten zijn met onder meer speurhonden op zoek gegaan naar eventuele slachtoffers, maar alles wijst erop dat er vooral materiële schade is. Dat zegt Jason Doorson van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 13u30  Glazen Koets gearriveerd bij RidderzaalNa een korte rijtoer door het centrum van Den Haag zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima dinsdagmiddag in de Glazen Koets gearriveerd op het Binnenhof.
18/09 13u30  ’Geen slachtoffers bij ingestorte parkeergarage Wormerveer’Voor zover de Veiligheidsregio kan overzien is de supermarkt onder de parkeergarage niet getroffen en zijn alle mensen ongedeerd uit de supermarkt. Hulpdiensten zijn met onder meer speurhonden op zoek gegaan naar eventuele slachtoffers, maar alles wijst erop dat er vooral materiële schade is. Dat zegt Jason Doorson van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 13u15  Twee gewonden na ontploffing Technische Universiteit DelftBij een een ongeval in een zuurkast bij een faculteit van de Technische Universiteit Delft zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen. Een deel van de faculteit werd ontruimd. Een van de slachtoffers is in een ambulance behandeld, de ander is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Dat meldt de brandweer.
18/09 13u00  Eerste beelden ingestorte parkeergarage WormerveerBij een parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer zou een vloer zijn ingestort. Dat meldt Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 12u45  Verdachte ontvoering meisje (6) blijft vastEen 24-jarige verdachte van de ontvoering van een meisje van zes jaar blijft in voorarrest. De rechtbank in Roermond wees dinsdag een verzoek voor voorwaardelijke invrijheidstelling van de Weertenaar af.
18/09 12u45  Ophef over straf verkrachtende asielzoekerIn politiek Den Haag is ophef ontstaan over de strafmaat voor een asielzoeker in een verkrachtingszaak. De rechter week in het vonnis af van de norm, omdat de Afghaan anders zijn verblijfsvergunning zou zijn kwijtgeraakt. Regeringspartij VVD wil opheldering van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
18/09 12u30  Oranjefans hopen op zonnige boodschapEen zonnige boodschap op een zonnige dag. Dat verwachten de tienduizenden Oranjefans die zich langs de route van de Glazen Koets hebben opgesteld. Ze wachten allemaal op de rijtoer van het Koninklijk paar dat van paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op het Binnenhof die exact om 13 uur zal beginnen.
18/09 12u15  Deel parkeergarage in Wormerveer ingestortBij een parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer zou een vloer zijn ingestort. Dat meldt Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.
18/09 11u15  ‘Probleembevers’ bedreigen herbergHerberg De Engel in Dodewaard dreigt te verdwijnen. Oorzaak zijn bevers die gangen graven onder het gebouw. De eigenaar van De Engel is helemaal klaar met de beesten.
18/09 11u00  Vrouw die kind achterliet op CS in oktober voor rechterDe vrouw, die op 26 november haar 4-jarige zoontje achterliet op het Centraal Station in Amsterdam, moet zo snel mogelijk inhoudelijk voor de rechter verschijnen. De rechter ziet haar op 15 oktober terug om de strafzaak af te handelen. Dat is besloten tijdens een zogeheten pro-formazitting bij de rechtbank in Amsterdam.
18/09 10u45  'Laten we het eens niet over dividendbelasting hebben’De eerste oranjefans staan al sinds vanmorgen vroeg klaar in Den Haag voor Prinsjesdag. Bloedfanatiek zetten ze alles op alles voor het beste plekje. Het gaat uiteraard alleen om de Oranjes te zien.
18/09 10u15  Mensen gieren om Prinsjesdag-tweet VVDDe VVD doet met een recente grappig bedoelde tweet vele monden openvallen. „Prinsjesdag... plannen, cijfers, miljoenen... Maar vooral: de politieke catwalk”, schrijft de partij op Twitter. Ook is er een video met poserende Kamerleden bijgesloten. Gebruikers van het sociale medium vinden dit ongepast.
18/09 10u00  Nederland giert om VVD-politici op de catwalk‘Laten we eens een leuk en gelikt filmpje maken voor Prinsjesdag,’ dachten ze bij de VVD. En zo zien we VVD-prominenten als ware topmodellen op de catwalk. De reacties op social media zijn niet mals.
18/09 10u00  Eerste Prinsjesdag voor kabinet-Rutte IIIHet is vandaag de eerste Prinsjesdag voor kabinet-Rutte III. Vorig jaar zat de demissionaire ploeg van VVD en PvdA er nog. Ongeveer een maand trad het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en CU aan. Veel bewindslieden en Kamerleden luisteren vandaag dus voor het eerst in de Haagse Ridderzaal naar de traditionele troonrede gehouden door koning Willem-Alexander.
18/09 09u45  Oranjefan: 'Laten we het nu eens niet over dividendbelasting hebben’De eerste oranjefans staan al sinds vanmorgen vroeg klaar in Den Haag voor Prinsjesdag. Bloedfanatiek zetten ze alles op alles voor het beste plekje. Het gaat uiteraard alleen om de Oranjes te zien.
18/09 09u45  Wie draagt wat op Prinsjesdag?Prinsjesdag draait voor politiek Den Haag om de onthulling van de Miljoenennota, maar mensen lijken vooral geïnteresseerd in de outfits die de kopstukken dragen. Daarmee lijkt het hoedje steeds meer een hoofdzaak te worden.
18/09 09u30  Geen vertrouwen in kabinet54 procent van de bevolking heeft weinig of geen vertrouwen in kabinet Ruttte III. De zorgen over immigratie nemen snel toe.
18/09 09u30  Wees op uw hoede; er waait een straffe wind op PrinsjesdagIn Den Haag tikt het kwik dinsdagmiddag de 24 graden aan en daarmee wordt het de op twee na warmste Prinsjesdag sinds 1951. Voor de hoedendraagsters is het oppassen geblazen er steekt vanmiddag een vlagerige, vrij krachtige zuidwestenwind op.
18/09 09u30  Mensen verbijsterd om Prinsjesdag-tweet VVDDe VVD doet met een recente tweet vele monden openvallen van verbijstering. „Prinsjesdag... plannen, cijfers, miljoenen... Maar vooral: de politieke catwalk”, schrijft de partij op Twitter. Ook is er een nonchalante video met poserende Kamerleden bijgesloten. Gebruikers van het sociale medium vinden dit ongepast.
18/09 08u30  Eerste oranjefans al langs routeDe eerste oranjefans staan al sinds vanmorgen vroeg klaar in Den Haag om maar niets te missen van Prinsjesdag. Bloedfanatiek zetten ze alles op alles voor het beste plekje om de traditionele koninklijke rijtoer te zien.
18/09 08u15  Eerste Oranjefans staan al klaarDe eerste fanatieke Oranjefans staan dinsdagochtend al voor Paleis Noordeinde. Rond 05.30 uur verzamelde een handjevol belangstellenden zich om de beste plekjes te bemachtigen om de rijtour en de balkonscène te zien.
18/09 07u45  Rechter beslist over fataal gevecht WallenDe verdachten in de zaak van een fatale vechtpartij twee jaar geleden op de Amsterdamse Wallen horen dinsdag van de rechtbank hun vonnis. Bij de volgens het Openbaar Ministerie (OM) „zeer heftige knokpartij” op 3 september 2016 kwam Robert Gerritsen (32) uit Voorthuizen om het leven.
18/09 07u30  Besluit over lot dieren OostvaardersplassenGedeputeerde Staten (GS) van Flevoland nemen naar alle waarschijnlijkheid dinsdag een besluit over het lot van ruim 1100 edelherten en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat daar veel te veel dieren leven en dat er ruim 1100 weg moeten heeft de provincie al besloten, maar de vraag is hoe dat gaat gebeuren.
18/09 07u30  Spijbelen voor het klimáát?Niet dat ik een spijbelaar was, integendeel. Jodi spijbelde niet, dus ik ook niet. Ik zweer het je: als Jodi destijds in een prutsloot was gesprongen, zou ik er ook in zijn gesprongen. Story of my puberteit: ’t is op een enkele onhandige kus na nooit iets geworden tussen ons. Eerst later werd het mij gewaar dat het tegenovergestelde, keihard negeren, waarschijnlijk beter had gewerkt. Maar het is een feit: op spijbelgebied ben ik geen ervaringsdeskundige.
18/09 07u15  Elf arrestaties bij feestelijkheden VeenendaalIn Veenendaal zijn elf mensen aangehouden voor onder andere het verstoren van de openbare orde. In het centrum van de stad was het onrustig. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een groep jonge mensen.
18/09 07u15  Driekwart denkt er niet op vooruit te gaanRuim driekwart van de Nederlanders denkt dat hij er niet op vooruit gaat in het komende jaar, hoewel in de uitgelekte Miljoenennota staat dat 96 procent van de huishoudens meer te besteden krijgt. Ongeveer 17 procent gelooft wel in de optimistische begroting van het kabinet. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van EenVandaag.
18/09 07u15  ’Tippelkiller’ Albert B. hoort vandaag strafeis’Ruim een kwarteeuw na een reeks weerzinwekkende moorden op Rotterdamse prostituees, hoort verdachte Albert B. (59) vandaag een straf tegen zich eisen. De ’tippelkiller’ uit de Maasstad zou Berendina Stijger (45) en Francis Hofland (22) destijds hebben afgeslacht.
18/09 07u00  Prinsjesdag: Rutte III presenteert eerste begrotingDe koetsrit met de koning, de troonrede in de statige Ridderzaal, het koffertje van de minister van Financiën, bewindspersonen in jacquet of met fleurige hoedjes: de rituele dans die Prinsjesdag heet staat weer voor de deur.
18/09 06u30  Kamerlid in ’jeans’ naar PrinsjesdagKamerlid Carla Dik-Faber gaat dit jaar in spijkerbroek naar Prinsjesdag. Voordat de etiquette-kenners flauw vallen: de politica van de ChristenUnie gaat niet letterlijk in jeans, ze draagt een jurk van hergebruikte spijkerbroeken en van wol.
18/09 05u45  Nu menens voor kabinetMet de eerste eigen begroting kan het kabinet-Rutte III zich niet langer verschuilen. Het moet vanaf deze Prinsjesdag echt aan de bak om alle voornemens uit te leggen en te verdedigen. Het schrappen van de dividendbelasting wordt daarbij een steeds grotere kwelling.
18/09 05u45  Een keer per jaar Dik voor elkaarIn de Tweede Kamer vindt ze niet vaak de spotlights, maar eens per jaar weet CU-Kamerlid Carla Dik alle ogen op zich gericht. Met dank aan haar Prinsjesdag-outfit, waarmee zij ieder jaar opnieuw een statement probeert te maken. Dit jaar? Denim!
18/09 05u45  ’Ik wilde een tas, geen seks’Twee jaar geleden werd de licht verstandelijk beperkte Defia in een winkel verkracht door een personeelslid, de Afghaanse vluchteling Zaman S. Zij was 18, hij 36. De rechtbank veroordeelde de man, maar gaf hem een lichtere straf dan de eigen richtlijnen aangeven, om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou kwijtraken. „Hier is geen recht gedaan”, vindt vader Sjonnie. „Dit soort mensen moet je het land uitgooien.”
18/09 05u45  Polder en politiek draaien rondjesLees meer >
18/09 05u45  ’Verschrikkelijk gevoel in buik’Ruim een kwarteeuw na een reeks weerzinwekkende moorden op Rotterdamse prostituees, hoort verdachte Albert B. (59) vandaag een straf tegen zich eisen. De ’tippelkiller’ uit de Maasstad zou Berendina Stijger (45) en Francis Hofland (22) destijds hebben afgeslacht.
18/09 05u45  Verkrachter moest en zou verblijfsvergunning behoudenDe rechtbank in Amsterdam heeft een 38-jarige Afghaanse asielzoeker die in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 verkrachtte, veroordeeld tot een mildere straf om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt.
18/09 05u45  Garnalen te grabbelGarnalenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er zitten zoveel garnalen in de zee, dat de prijs door de bodem dreigt te zakken.
18/09 05u45  Belofte maakt schuldLees meer >
18/09 05u45  Overtuigt Glennis de Amerikanen?De Jordaan en Los Angeles, een wereld van verschil. Maar Glennis Grace heeft op beide plekken opgetreden. In de Verenigde Staten hebben ze sinds kort kennisgemaakt met haar betoverende stem, de bezoekers van het Jordaan Festival deden dat decennia geleden al.
18/09 00u30  Dode door aanrijding tussen auto en treinDoor een aanrijding tussen een trein en een auto bij het Noord-Hollandse Waarland is maandagavond een persoon om het leven gekomen. Onderzoek moet volgens de politie nog uitwijzen wat de exacte toedracht van het ongeval is geweest.
18/09 00u00  Zaanse oplossing lerarentekort in strijd met de wetBasisscholen in de Zaanstreek gaan nog voor de herfstvakantie over op een vierdaagse schoolweek vanwege het lerarentekort en de lege invalpools. „Dat betekent dat we lesstof zullen moeten schrappen en dat kinderen opdrachten thuis moeten maken in plaats van op school”, erkent bestuurslid Rien Spies van de scholenkoepel Agora waaronder 25 scholen en 7000 leerlingen vallen.
17/09 22u30  ’Cliënt zat pootjebadend in de vijver’Bij zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke is het zo slecht gesteld met de zorg, dat zeven bewoners binnen een week moeten worden overgedragen aan een andere zorginstelling, meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
17/09 22u15  Onduidelijk waar ’waxinelichtgooier’ Erwin L. is op vooravond PrinsjesdagDe politie wil graag weten waar Erwin L., die acht jaar geleden bekend werd als de ’waxinelichtgooier’ van Prinsjesdag, zich bevindt. Agenten zijn bij hem thuis geweest om hem te zoeken, maar hij was rond het middaguur nergens te bekennen.
17/09 22u00  Verwarde man mishandelt moeder en dochter in woningDe Haagse Linda en haar 16-jarige dochter beleefden afgelopen nacht een levensechte nachtmerrie. Ze werden bruut uit hun slaap gewekt door een zeer verwarde man die met fors geweld hun huis was binnengedrongen. De man mishandelde Linda en haar dochter en liet, nadat beiden wisten te ontsnappen, letterlijk niets heel van de woning.
17/09 21u45  Dijkhoff schrijft zich uit bij katholieke kerkVVD-fractieleider Klaas Dijkhoff schrijft zich na een akkefietje met aartsbisschop Wim Eijk uit bij de katholieke kerk.
17/09 20u15  Van Bommel Cruijffiaans in BarcelonaPSV-trainer Mark van Bommel lijkt dinsdag niet te gaan afwijken van zijn gebruikelijke speelwijze.
17/09 20u15  Bever nekt oude herberg, eigenaar staat machteloosDe oudste herberg van Nederland, De Engel in Dodewaard, dreigt te worden ondermijnd door bevers.
17/09 19u00  Ontslagvergoeding na minder werken door ziekteWerknemers die om gezondheidsredenen minder uren moeten gaan werken, hebben recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de Algemene Onderwijsbond (AOb) had aangespannen voor een docente. De uitspraak leverde het AOb-lid zo’n 34.000 euro op en heeft volgens de bond grote gevolgen voor werknemers binnen én buiten het onderwijs.
17/09 19u00  Albert Verlinde: ’Natúúrlijk gaat het op Boulevard lijken!’Moeders houd uw BN’ers binnen, want Albert Verlinde is terug. De koning van de Nederlandse showbiz-televisie tekende voor twee jaar bij Talpa en kan niet wachten om zijn onthullingen en meningen weer met de wereld te delen.
17/09 18u30  Cel geëist voor drugshandel in woonwagenkampHet Openbaar Ministerie (OM) wil dat twee mannen 6,5 en 8,5 jaar de gevangenis ingaan vanwege grootschalige cocaïnehandel en witwassen. Dat gebeurde vanuit een woonwagen op een kamp in Den Haag waar een van de twee woonde. Volgens de aanklagers kwamen dealers uit de hele wereld langs.
17/09 18u30  Veganisten strijden voor plantaardige kebabEén snelle kebab of vette hap na het stappen, ook veganisten kijken daar volgens ProVeg naar uit. De belangenorganisatie startte daarom een e-mailactie om een grote kebabketen te bewegen een plantaardige variant aan te bieden.
17/09 18u30  ’Stop jacht tegen verspreiding varkenspest’GroenLinks wil dat de jacht op wilde zwijnen wordt stopgezet. De partij schermt met wetenschappelijk onderzoek waaruit zou blijken dat dieren die op de vlucht zijn voor jagers, de kans op verspreiding van de Afrikaanse varkenspest alleen maar vergroten. In sommige landen wordt juist intensiever gejaagd omdat uitdunning van de populatie verspreiding van de varkenspest zou tegengaan.
17/09 17u45  Twee panden nog niet vrij na brand kerkEen woning en een kantoorruimte zijn nog altijd niet toegankelijk na de brand die zaterdag woedde in de St. Urbanuskerk in Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat momenteel hard wordt gewerkt aan de veiligheid rondom het door brand verwoeste rijksmonument.
17/09 17u45  Bizarre details in vermissingszaak Arjen KamphuisDe vermissingszaak van cyberexpert Arjen Kamphuis wordt met de dag mysterieuzer. Verslaggever Ilan Sluis volgt de zaak op de voet.
17/09 17u45  Ex-No Surrender-voorman Kuipers blijft vastVoormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Groningen maandag beslist tijdens een niet-inhoudelijke zitting.
17/09 17u15  Dronken man vergist zich en belandt op wc burenWat in eerste instantie leek op een dubbele woninginbraak, bleek uiteindelijk een dronkemansactie te zijn. De Rotterdamse politie trof zondag een dronken man aan die de ruiten van zijn buren had ingeslagen. Zittend op hun wc besefte de Rotterdammer dat hij zich niet in zijn eigen woning bevond.
17/09 17u00  Rutte wil ’designated survivor’ voor noodsituatiesHet kabinet houdt de volgende Prinsjesdag mogelijk één van de ministers buiten de Ridderzaal achter de hand voor het geval in één klap de hele regering wordt weggevaagd. Zo’n designated survivor wordt vooraf door de ministerraad aangewezen.
17/09 16u45  Strafhof veroordeelt Bemba tot boete van 3 tonHet Internationaal Strafhof (ICC) heeft de voormalige Congolese vicepresident Jean-Pierre Bemba maandag in een beroepszaak veroordeeld tot een boete van 300.000 euro en twaalf maanden celstraf. Het hof verklaarde Bemba eerder schuldig aan omkoping van getuigen.
17/09 16u45  Kabinet handhaaft beginnersrijbewijsHet beginnersrijbewijs blijft bestaan, hoewel het niet erg effectief is. Dat hebben ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer geschreven.
17/09 16u45  Henk Kuipers: overplaatsing totaal overbodigVoormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) is zwaar verbolgen over zijn kortstondige overplaatsing naar een zwaarder beveiligde gevangenis begin deze maand. Hij noemde het maandag in de rechtbank in Groningen ironisch een „tussentijdse vakantie.” „Ik ben daar geplaatst om niks. Het was volslagen overbodig, wat een stunt.”
17/09 16u45  Vermissing Kamphuis: de theorieën én de feitenHij is in handen gevallen van de CIA, hij verdween zelf en legde dwaalsporen. Hij is op een schip gestapt en is onderweg naar Nederland. Hij kreeg een ongeluk. Bijna een maand na de vermissing van cyberexpert Arjen Kamphuis zijn de theorieën talrijker dan de feitelijke sporen. Maar slaan ze ergens op?
17/09 16u15  16-jarige schoolschutter Roermond verdacht van poging doodslagDe zestienjarige jongen die schoten zou hebben gelost op een school in Roermond vrijdag, wordt verdacht van poging doodslag dan wel poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de jongen uit Koningsbosch verder van het bedreigen van meerdere personen en wapenbezit, zei een woordvoerder.
17/09 16u00  Verdachten omkoping Google zelf opgelichtDe twee verdachten van omkoping van een onderhandelaar van Google voor de huur van een datacentrum in de Eemshaven beweren zelf te zijn opgelicht. Dat zei hun raadsman maandag op de eerste van vier zittingsdagen in deze strafzaak.
17/09 16u00  17-jarige schoolschutter Roermond verdacht van poging doodslagDe 17-jarige schoolschutter uit Roermond wordt verdacht van poging tot doodslag. De tiener blijft twee weken langer vast zitten.
17/09 15u45  Zelfrijdende auto zal examen moeten doenAls de komende jaren de zelfrijdende auto de weg op mag, moet deze auto eerst rijexamen doen. Wordt dat naar behoren afgelegd, dan krijgt het autonoom rijdende voertuig een rijbewijs S, waarbij de S staat voor software.
17/09 15u15  Meisje (2) gewond door brandend spiritus tijdens vakantieEen tweejarig meisje is zaterdag gewond geraakt tijdens een vakantie op een camping in het Oostenrijkse Abersee am Wolfgangsee. Het Nederlandse kind kreeg brandend spiritus over haar heen.
17/09 15u15  Rutte: minister ’reserve’ voor noodsituatiesHet kabinet kan de volgende Prinsjesdag één van de ministers buiten de Ridderzaal achter de hand houden voor het geval in één klap de hele regering, de Raad van State en het parlement worden weggevaagd. Zo’n designated survivor wordt vooraf door de ministerraad aangewezen.
17/09 15u00  Verlinde en Versteegh dissen Huys en MIn de eerste video van De Mols gloednieuwe tv-duo Albert Verlinde en Jan Versteegh nemen ze enkele collega’s op de hak.
17/09 15u00  Boer Remco heeft ’al weken een vriendin!’Hoewel de aflevering van Boer zoekt vrouw gisteren wat treurig leek te eindigen voor boer Remco Aalbers uit het Friese Fochteloo, zal hij daar waarschijnlijk niet al te rouwig om zijn. Volgens meerdere mededorpsbewoners heeft de boer al zeker enige weken een vriendin.
17/09 14u45  Boer Remco niet de eerste ’tv-bedrieger’Boer Remco, die niet meer terug zal keren in dit seizoen van Boer zoekt vrouw omdat hij al contact had gehad met enkele brievenschrijfsters, is niet de enige die de regels van een televisieprogramma overtrad. Sterker nog, velen gingen hem voor.
17/09 14u45  Paarden trotseren rookbommenOp het strand van Scheveningen hebben militairen en hun paarden geoefend voor Prinsjesdag. Er wordt met alle scenario’s rekening gehouden. De Cavalerie Ere-Escorte blijkt wel tegen een stootje te kunnen.
17/09 14u30  Kinderen willen meeste geld naar leger en zorgInvesteer in het leger. Dat zullen in ieder geval kinderen doen als ze het in Nederland voor het zeggen hebben. Maar liefst 27 miljard krijgt Defensie dan. Dat staat in schril contrast met de 8 miljard die het kabinet dit jaar heeft voorzien.
17/09 14u30  ’Peddel vermiste Arjen Kamphuis gevonden’De Noorse politie heeft een peddel gevonden die hoogstwaarschijnlijk van de vermiste Arjen Kamphuis is. De peddel werd tijdens een zoektocht in de zee tussen Fauske en Rognan gevonden in de buurt waar ook de kajak van Kamphuis werd gevonden.
17/09 14u30  Tot 14 jaar cel voor fatale ripdeal in 2001Drie Belgen zijn maandag veroordeeld tot celstraffen van veertien, veertien en dertien jaar voor hun rol bij een fatale ripdeal in 2001 in Bladel (Noord-Brabant). Volgens de rechtbank in Den Bosch zijn ze alle drie schuldig aan de dood van wiethandelaar Jan van Mosselveld, ook al is niet duidelijk geworden wie hem heeft doodgeschoten. De aanklager eiste tegen de drie elk zestien jaar.
17/09 14u30  Aanhouding na steekincident bij speeltuinDe politie heeft een verdachte aangehouden voor een steekincident bij een speeltuintje aan de Van Galenstraat in Zwolle. Het gaat om een zeventienjarige inwoner van de stad.
17/09 14u15  Cel voor ’ontmaskeraar’ Van der SlootPatrick van der E. uit Deventer heeft maandag 33 maanden cel gekregen voor zijn aandeel in een ramkraak in Apeldoorn. De man kreeg bekendheid toen hij in 2008 met een verborgen camera Joran van der Sloot verklaringen wist te ontlokken over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.
17/09 14u00  Boete geëist voor dodelijk ongeval met liftEen tomatenkweker uit Beek en Donk moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft 125.000 euro boete betalen voor een ongeluk met een lift, waardoor een werknemer in 2015 om het leven is gekomen. Het OM eiste die straf voor de rechtbank in Den Bosch.
17/09 14u00  Paarden trotseren vuurwerkbommenOp het strand van Scheveningen hebben militairen en hun paarden geoefend voor Prinsjesdag. Er wordt met alle scenario’s rekening gehouden. De Cavalerie Ere-Escorte blijkt wel tegen een stootje te kunnen.
17/09 13u45  Café in Rijssen meerdere keren beschotenCafé De Twee Schimmels in Rijssen is in de nacht van zondag op maandag meerdere keren beschoten. Ook werd er het woord ’racist’ op de muur gespoten.
17/09 13u45  Rodechelies (12) sinds donderdag vermistDe familie van de 12-jarige Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam Zuid-Oost maakt zich zeer ongerust om de tiener die sinds donderdag wordt vermist.
17/09 13u30  Indringer speelt naakt fluit op balkonBruut werden de bewoonsters van een woning in Den Haag in de nacht van zondag op maandag uit hun slaap gewekt. Een man had zich naar binnen gedrongen en richtte vernielingen aan. De luidruchtige indringer stond op een gegeven moment zelfs naakt blokfluit te spelen op het balkon.
17/09 12u45  Het is officieel: 2018 telt recordaantal warme dagen2018 gaat de boeken in als het jaar met de meeste warme dagen. In De Bilt werd het om 12.00 uur 20,3 graden waarmee de 117e warme dag van het jaar een feit werd. Tot nu toe was 2003 recordhouder met 116 warme dagen. Het aantal warme dagen zal naar verwachting deze week oplopen tot 120, want volgens Weeronline liggen de maxima tot en met donderdag rond de 25 graden.
17/09 12u30  Rusland: raket MH17 was van OekraïneDe MH17 is in 2014 in Oekraïne neergehaald door een raket die volgens het Russische ministerie van Defensie aan Oekraïne was geleverd. Moskou meldde maandag dat de raket na de levering nooit meer in Rusland is geweest.
17/09 12u30  NVJ: ’Geloofwaardigheid NPO op het spel’Journalistenvakbond NVJ vindt dat de KRO-NCRV de geloofwaardigheid van de publieke omroep op het spel zet door de nevenfunctie van Yvon Jaspers bij de grootste veevoederfabrikant van Europa toe te staan.
17/09 12u15  Keurmerk moet verbod op paardrijden voorkomenDe paardensector heeft afgelopen weekend een nieuw keurmerk gelanceerd om te voorkomen dat het paardrijden in Nederland verboden gaat worden. De sector wacht niet af tot de Tweede Kamercommissie voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit binnenkort bijeenkomt voor duidelijke richtlijnen.
17/09 12u15  Eisen ’criminelenbond’ ingewilligdAfgelopen zomer ontstond er nogal wat ophef over een tweetal oplichters die het met name op horeca-ondernemers hadden gemunt. Ze wisten bij diverse bedrijven te overnachten en te consumeren, zonder hiervoor de rekening te voldoen. Zodoende lieten de twee met name in Oost-Nederland een spoor van ellende achter.
17/09 12u00  Hotel zwicht voor eetpiratenEen hotel dat camerbeelden van eetpiraten online zette, is gewzicht voor de druk en de video eraf gehaald.
17/09 11u45  Zorginstelling direct dicht: cliënt zonder toezicht in extra beveiligde kamerBij zorginstelling Arduin in het Zeeuwse dorp Aagtekerke is het zo slecht gesteld met de zorg dat de locatie per direct dicht moet. De veertien bewoners met een verstandelijke beperking moeten binnen zeven dagen worden overgedragen aan een andere zorginstelling, meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
17/09 11u30  Meisje (6) overleden na ongeluk met grasmaaierHet 6-jarig meisje dat vorige week zwaargewond raakte bij een ongeluk met een grasmaaier in Kampen is aan haar verwondingen overleden.
17/09 11u15  ‘Remco is de dérde sjoemelboer’Over valsspelen, innige contacten, ondertiteling en hete speeddates: Mariët Oosterwijk blikt terug op Boer Zoekt Vrouw.
17/09 11u15  Oude tuinplanten kunnen naar het plantenasiel„Wát moet je openen?” Dat was de standaard reactie die milieuwethouder Wouter Catsburg de afgelopen week kreeg toen hij vol trots vertelde de officiële opening van het Plantenasiel Zeist voor zijn rekening te mogen nemen.
17/09 10u45  Oproep: klachten over Airbnb?De Telegraaf hoort graag uw klachten over Airbnb-woningen in en buiten Nederland. Heeft u wel eens vreemde of vervelende dingen meegemaakt? Hoe zijn die opgelost? Is uw privacy voldoende gewaarborgd? Zijn de huizen veilig genoeg? Had u last van boze buren?
17/09 10u30  Wat bezielde boer Remco?Boer zoekt vrouw-deelnemer Remco vergrootte zijn kans op geluk in de liefde door al vóór de start van het programma contact te zoeken met enkele van de hoopvol gestemde vrouwen. Dat valt hem eigenlijk nauwelijks kwalijk te nemen.
17/09 10u15  Van Zwedens droombaan in New York: ’Magisch, grote druk’Jaap van Zweden treedt donderdag aan als chef-dirigent van het New York Philharmonic. Een droombaan, beaamt de Nederlander (57).
17/09 10u00  Invoering C2000 uitgesteld tot 2019De vernieuwing van C2000, het communicatiesysteem voor hulpverlening, loopt opnieuw vertraging op. Hulpverleners zullen er op zijn vroegst volgend jaar mee aan de slag kunnen, laat minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weten aan de Tweede Kamer.
17/09 09u30  Schrijnend lerarentekort: vierdaagse schoolweek Zaanse scholenBasisscholen in de gemeente Zaanstad overwegen een vierdaagse schoolweek in te voeren als gevolg van het schrijnende tekort aan onderwijzers. Dat heeft Rien Spies van de Zaanse scholenkoepel Agora bevestigd.
17/09 09u15  A59 dicht bij Oss door paarden op de wegDe A59 is in de richting van Oss dicht door een ongeluk bij knooppunt Paalgraven. Volgens Rijkswaterstaat lopen er door dat ongeval paarden los over de snelweg.
17/09 08u45  Jongerenclubs boos over hogere rente studieschuldStudenten bouwen enorme schulden op door het leenstelsel, ,,maar dat is voor kabinet Rutte-III nog niet genoeg'. Om dat stelsel ‘betaalbaar te houden’ wordt de rente op studieschuld voor studenten die vanaf 2020 gaan studeren verhoogd. Studenten- en jongerenorganisaties uit vakbeweging en politiek roepen de Tweede Kamer teleurgesteld op om het wetsvoorstel van tafel te halen.
17/09 08u45  Binnen een jaar bloedtest alzheimerAmsterdam UMC verwacht binnen een jaar een bloedtest op de markt te kunnen brengen waarmee alzheimer kan worden vastgesteld. Die test kan de belastende ruggenprik gedeeltelijk vervangen, stelt Charlotte Teunissen die komende vrijdag als eerste vrouw in Europa de leerstoel neurochemie zal bezetten.
17/09 08u45  Albert Verlinde keert terug op tvAlbert Verlinde keert begin volgend jaar terug op televisie als entertainmentdeskundige. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend bij John de Mol.
17/09 08u30  Spookraadslid Delfzijl voor rechter voor drugs- en mensenhandelVoor de rechtbank in Groningen dient maandag de zaak rond spookraadslid Ishan S. uit Delfzijl. S. wordt samen met zijn familie verdacht van drugs- en mensenhandel. Hij was fractievoorzitter van de eenmansfractie Sociaal Delfzijl, maar kwam zelden naar een raadsvergadering. Hij streek wel 30.000 euro op.
17/09 08u15  ’Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaam’Het beleggingsbeleid van grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ is verre van duurzaam. De genoemde bedrijven zouden volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer geen beleid hebben op ’belangrijke thema’s’ als klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn. Ook voor risicobranches zoals de olie- en gassector is volgens de onderzoekers geen gerichte aanpak aanwezig.
17/09 07u30  Deze ministers vertrouwt u het meestVlak voor Prinsjesdag worden de ministers onder de loep genomen. Wie vertrouwen we en wie juist niet? Het geloof in de bewindspersonen van de ChristenUnie is het grootst, de VVD-ministers wekken duidelijk het minste vertrouwen.
17/09 07u30  ’Arjen Kamphuis verstopte zich op vrachtschip’Arjen Kamphuis heeft zich mogelijk verstopt op een vrachtschip dat rond de dag van zijn verdwijning naar Stavanger vertrok. Dat vermoeden inwoners van het havenplaatsje Rognan, in de buurt van de plek waar de spullen van de cyberspecialist zijn gevonden. Het AD meldt dat.
17/09 07u00  Met de trein in vier uur naar BerlijnMet steun van het kabinet zetten NS en ProRail vol in op treinreizen van vier uur tussen Amsterdam en Berlijn. Nu duurt dat traject 6,5 uur. „Dat is veel te lang om te concurreren met het vliegtuig”, zegt ProRail-topman Pier Eringa.
17/09 07u00  NAVO-topman bezoekt Market Garden-terreinNAVO-opperbevelhebber Curtis Michael Scaparrotti bezoekt maandag in en rond het Gelderse Groesbeek de landingsterreinen van de operatie Market Garden. Market Garden was het offensief waarmee de geallieerden in september 1944 een snel einde wilden maken aan de Tweede Wereldoorlog.
17/09 07u00  Megazaak tegen gokmiljonairs van startEen grote zaak tegen achttien verdachten en dertien bedrijven die betrokken zouden zijn bij het aanbieden van illegale gokspellen op internet begint maandag. De zaak wordt tijdens meer dan twintig zittingsdagen behandeld. Met de zeven illegale goksites zouden de verdachten miljoenen hebben verdiend.
17/09 05u45  Oude tuinplant kunnen naar het plantenasiel„Wát moet je openen?” Dat was de standaard reactie die milieuwethouder Wouter Catsburg de afgelopen week kreeg toen hij vol trots vertelde de officiële opening van het Plantenasiel Zeist voor zijn rekening te mogen nemen.
17/09 05u45  Nieuw systeem tegen reizende roversDe politie en de Technische Universiteit Eindhoven hebben een systeem ontwikkeld om buitenlandse criminelen sneller van straat te halen. Zelfs voordat ze toeslaan als winkeldieven of zakkenrollers. De politie test het in Roermond, dat veel last heeft van mobiele bandieten.
17/09 05u45  CU geniet meeste vertrouwen van de kiezersVlak voor Prinsjesdag worden de ministers onder de loep genomen. Wie vertrouwen we en wie juist niet? Het geloof in de bewindspersonen van de ChristenUnie is het grootst, de VVD-ministers wekken duidelijk het minste vertrouwen.
17/09 05u45  ’Afschaffen dividendtaks nog duurder’Het afschaffen van de dividendbelasting is waarschijnlijk nog veel duurder dan het kabinet doet voorkomen. Het kostenplaatje kan makkelijk oplopen tot wel tweeënhalf miljard euro.
17/09 05u45  Kindertelefoon roodgloeiend over pestenSchoolkinderen gaan nog steeds gebukt onder pesterijen door met name medescholieren. Hoewel uit de laatste overheidsmonitoring van 2016 blijkt dat er sprake is van een lichte daling in het gevoel van sociale onveiligheid, staat de Kindertelefoon nog steeds roodgloeiend.
17/09 05u45  Trein krijgt vleugelsLees meer >
17/09 00u15  Zorgverzekeraars beleggen niet duurzaamHet beleggingsbeleid van grote verzekeraars CZ, Menzis en VGZ is verre van duurzaam. De genoemde bedrijven zouden volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer geen beleid hebben op ’belangrijke thema’s’ als klimaatverandering, natuur en dierenwelzijn. Ook voor risicobranches zoals de olie- en gassector is volgens de onderzoekers geen gerichte aanpak aanwezig.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Minder mensen slachtoffer van criminaliteit24/09 00u15 - De Telegraaf: Het aantal mensen dat naar eigen zeggen het slachtoffer werd van criminaliteit is de afgelopen vijf jaar flink gedaald. Dat was het geval in alle leeftijdsgroepen maar het sterkst nam het af onder jongeren tot 25 jaar en ouderen vanaf 65 jaar. Werd in 2012 nog 20 procent van de bevolking getroffen door een gewelds-, vermogens- of vandalismedelict, vorig jaar was dat gezakt naar 15 procent.
2x Vier nieuwe weekdieren in Nederland23/09 20u45 - De Telegraaf: Nederland is officieel vier nieuwe diersoorten rijker. Het gaat om vier weekdieren, zo meldt Nature Today. Het gaat daarbij om een slak en een mosselachtige tweekleppige uit zee, een tweekleppige uit zoet water en een landbewonende slak.
2x Vader loopt voor ziek zoontje23/09 17u30 - De Telegraaf: Naast het zetten van een persoonlijke hardlooprecord, lopen er tijdens de Dam tot Damloop ook veel mensen mee doe geld op halen voor een goed doel.
2x Hartverscheurend verhaal over huiselijk geweld: ’Agent, kan u mijn papa niet zijn?’23/09 14u00 - De Telegraaf: Een mooi, maar hartverscheurend verhaal van politieman Jelle van de eenheid Oost-Nederland. Hij ging samen met collega’s af op een melding van huiselijk geweld en trof daar twee verdrietige, betraande en angstige kinderen aan.
1x Vader waarschijnlijk dader in gezinsdrama23/09 21u30 - De Telegraaf: Bij het gezinsdrama in Papendrecht heeft de vader waarschijnlijk zijn vrouw en twee kinderen om het leven gebracht. Dat meldt de politie op basis van de eerste onderzoeksresultaten.
1x Al 200.000 euro binnen voor slachtoffers Oss23/09 14u30 - De Telegraaf: Met de inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is zondag al meer dan 200.000 euro opgehaald. Nick Nietveld uit Almere zette de actie vrijdag op. Hij was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen. Zijn streven was om 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag was na al een dag ruimschoots gehaald.
1x Minuut stilte en rouwbanden bij TOP Oss20/09 14u30 - De Telegraaf: De voetballers van TOP Oss spelen vrijdag met rouwbanden. Voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Sparta nemen spelers en toeschouwers een minuut stilte in acht om de slachtoffers van het bakfietsdrama te herdenken.
1x Hoekstra: ’Brexit bedreigt onze portemonnee’18/09 15u15 - De Telegraaf: „Onze welvaart van vandaag is geen garantie voor de voorspoed van morgen.” Dat zei minister Wopke Hoekstra (Financiën) bij het aanbieden van de Miljoenennota. Hij hamert op het belang van reserves aanleggen voor als het in de toekomst economisch tegenzit, want bijvoorbeeld de Brexit ’bedreigt’ onze export, onze banen, en onze portemonnee.
1x Vier jaar cel voor Almelose oplichtster18/09 15u15 - De Telegraaf: Een 46-jarige vrouw uit Almelo heeft vier jaar celstraf gekregen, waarvan één jaar voorwaardelijk, wegens oplichting van winkeliers, ideële organisaties en particulieren. Dat vonnis sprak de rechtbank in Almelo dinsdag uit.
1x Koninklijk gezelschap op balkon Noordeinde18/09 14u45 - De Telegraaf: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag samen met prins Constantijn en prinses Laurentien naar het massaal toegestroomde publiek gezwaaid vanaf het balkon van Paleis Noordeinde. De balkonscène is een traditie waar altijd veel mensen op afkomen.

Statistieken

Artikels:
31885
Gelezen:
4772
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven