woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
12/12 05u30  Consument loopt nog niet warm De consument wacht af bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoewel er steeds verder mee kan worden gereden, vindt het overgrote deel van de Nederlanders de verwachte actieradius van een stekkerauto onvoldoende en de aanschafprijs veel te hoog.
12/12 05u30  ’Weggegooid geld’ Dertien miljard euro rondpompen om Nederland sneller aan de elektrische auto te helpen is weggegooid geld. Volgens een onderzoek, eind oktober uitgevoerd door organisatie- en adviesbureau McKinsey, zijn elektrische voertuigen rond 2025 sowieso goedkoper dan benzineauto’s. Het is te verwachten dat zuinige landgenoten dan massaal kiezen voor de stekkerauto.
12/12 05u30  Extra gas tegen files Het kabinet geeft extra gas om files te bestrijden. Na de aankondiging van extra asfalt voor de lange termijn, trekt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) nu 60 miljoen euro uit voor een pakket aan maatregelen waar automobilisten volgend jaar al iets van moeten merken.
12/12 05u30  Stekkerauto redt het toch wel Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat Nederland ook zonder ingewikkeld overheidsingrijpen binnen tien jaar massaal zal overstappen op elektrisch autorijden. Nu klagen automobilisten nog over de prijs en de actieradius van stekkerauto’s, zo blijkt uit een enquête van de ANWB, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel.
12/12 05u30  Geld na één dag Poolse, Bulgaarse en andere EU-burgers moeten ook als ze hier maar een dag gewerkt hebben, recht houden op een werkloosheidsuitkering van Nederlands niveau. Dat eist het Europees Parlement, maar dat gaat recht tegen de wens van Nederland in. De VVD zegt dat er een stokje voor de Brusselse plannen gestoken moet worden en het kabinet zegt zijn best daarvoor te doen.
12/12 05u30  Slecht cijfer voor leraar Het is slecht gesteld met het aanzien van de leraar in ons land, meent leraar Ton Bastings. Zowel in het echt als in de literatuur. Daarin zijn ze vrijgezelle drinkers die het aanleggen met hun leerlingen. ,,Als ik op een feestje vertel dat ik docent ben en dan ook nog eens op een MBO, ben ik de risee van het gezelschap,” lacht hij.
12/12 00u45  Activisten storten asbest in Groningen Anonieme activisten hebben dinsdag asbest gestort bij een bouwlocatie bij Meeden (Groningen). Het storten van het afval is het werk van activisten tegen windmolens in de regio. Gemeente Midden-Groningen bevestigde dinsdagavond dat het ’s morgens aangetroffen materiaal asbest was. Hoeveel van het potentieel gevaarlijke spul er lag moet nog duidelijk worden. De politie doet onderzoek naar de herkomst.10 
12/12 00u15  Kinderboerderij zoekt kindeke Jezus De kinderboerderij van Uden (Noord-Brabant) is op zoek naar kindeke Jezus. Vijf kindekes Jezus, welteverstaan. Vaders en moeders mogen meedoen als Jozef en Maria. Acteertalent is niet per se nodig, maar er is wel één belangrijke eis voor de baby: het kindje moet vier a vijf maanden oud zijn: „Anders past het kindje niet in de kribbe,” aldus bestuurslid van de Kinderboerderij Thom Beuker in gesprek met Omroep Brabant.11 
11/12 23u15  ’Geen Nederlanders onder slachtoffers’ Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Straatsburg. Het ministerie laat weten dat het de situatie in de Franse stad op de voet volgt en contact heeft met de lokale autoriteiten.
11/12 22u30  Máxima verrast, Meghan de mist in Nagellak en een stokoude broche: onze koningin en de hertogin van Sussex liggen weer onder een vergrootglas.
11/12 21u45  Den Bosch verbiedt ballonnen na VVD-actie Den Bosch gaat het oplaten van ballonnen verbieden. De gemeenteraad heeft dat dinsdagavond besloten. Directe aanleiding voor het verbod is de veelbekritiseerde actie van de VVD tijdens een landelijke partijbijeenkomst in Den Bosch waarbij vijfhonderd ballonnen werden opgelaten.
11/12 20u45  ‘Droom Frenkie de Jong in duigen na blessure Robben’ Chef voetbal Valentijn Driessen legt uit waarom Ajax een goede kans heeft op poulewinst in de Champions League.
11/12 20u15  Beloning na gouden tip vuurwerkbom: wie herkent deze halvegare? De eigenaar van lunchroom Little Italy is hard op zoek naar de vuurwerkvandaal die grote schade heeft aangericht aan zijn zaak in Amersfoort.
11/12 20u00  Oproep minister: meld misdaad haven Moerdijk Mensen die werken in de haven van Moerdijk en vrachtwagenchauffeurs worden vaker geconfronteerd met drugssmokkel, illegale handel, opslag en gedumpte drugs. Ze moeten daar melding van maken, zodat er wat aan gedaan kan worden.
11/12 20u00  ’Vrouwen achter antitabakszaak invloedrijkst’ Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter zijn door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. De bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in ons land vond plaats in het Amsterdam Museum.
Laatste update: vandaag om 5u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Kinderboerderij zoekt kindeke Jezus12/12 00u15 - De Telegraaf: De kinderboerderij van Uden (Noord-Brabant) is op zoek naar kindeke Jezus. Vijf kindekes Jezus, welteverstaan. Vaders en moeders mogen meedoen als Jozef en Maria. Acteertalent is niet per se nodig, maar er is wel één belangrijke eis voor de baby: het kindje moet vier a vijf maanden oud zijn: „Anders past het kindje niet in de kribbe,” aldus bestuurslid van de Kinderboerderij Thom Beuker in gesprek met Omroep Brabant.
10x Activisten storten asbest in Groningen12/12 00u45 - De Telegraaf: Anonieme activisten hebben dinsdag asbest gestort bij een bouwlocatie bij Meeden (Groningen). Het storten van het afval is het werk van activisten tegen windmolens in de regio. Gemeente Midden-Groningen bevestigde dinsdagavond dat het ’s morgens aangetroffen materiaal asbest was. Hoeveel van het potentieel gevaarlijke spul er lag moet nog duidelijk worden. De politie doet onderzoek naar de herkomst.
2x ’Geen Nederlanders onder slachtoffers’11/12 23u15 - De Telegraaf: Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Straatsburg. Het ministerie laat weten dat het de situatie in de Franse stad op de voet volgt en contact heeft met de lokale autoriteiten.
2x Gewonnen Mini’s niet opgehaald11/12 16u30 - De Telegraaf: Drie gloednieuwe Mini’s die zijn gewonnen bij de Oudejaarstrekking van vorig jaar wachten nog op hun eigenaar. De drie winnende loten voor de auto’s zijn verkocht bij winkels in Nijkerk (Gelderland) en de Limburgse plaatsen Echt en Simpelveld, maar de gelukkige eigenaren hebben zich nog niet gemeld.
2x Primark trekt schadelijke waterfluitjes terug11/12 16u15 - De Telegraaf: Winkelketen Primark roept waterfluitjes terug omdat ze te veel lawaai kunnen maken. De zogenoemde Water Flutes zijn tussen 11 februari 2017 en 20 augustus van dit jaar verkocht, melden het bedrijf en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
1x ‘Droom Frenkie de Jong in duigen na blessure Robben’11/12 20u45 - De Telegraaf: Chef voetbal Valentijn Driessen legt uit waarom Ajax een goede kans heeft op poulewinst in de Champions League.
1x 20-0 nederlaag breekt trots Groesbeekse club11/12 19u45 - De Telegraaf: Onder donkere wolken ligt sportpark De Heikant er verlaten bij op dinsdagmiddag. Van de ooit zo euforische stemming om vele kampioenschappen is geen spoortje te bekennen. Jong Heracles gaf Achilles ’29 uit Groesbeek maandagavond een ongenadig hard pak slaag in de beloftencompetitie: 20-0.
1x Net geboren welpjes overleden na geboorte11/12 19u30 - De Telegraaf: Drie leeuwenwelpjes zijn dinsdag vlak na hun geboorte in Diergaarde Blijdorp overleden. Volgens de Rotterdamse dierentuin is hun moeder Bente, „niet zo’n goede moeder.” De leeuwin wist niet goed wat ze met haar jongen aan moest. „Eerdere nestjes heeft ze ook niet succesvol grootgebracht.” Wat er precies is misgegaan, is niet duidelijk.
1x PVV’er Karen Gerbrands weg uit Kamer11/12 19u30 - De Telegraaf: PVV’er Karen Gerbrands verlaat de Tweede Kamer. Ze werd al een tijdje niet meer gesignaleerd in het parlement. Gerbrands bleek de afgelopen maanden erg aangedaan door de zelfmoord van haar vriendin en partijgenote Willie Dille.
1x Minister-president blijkt gevallen man11/12 19u30 - De Telegraaf: Midden in de Brexit-crisis verraste de Britse premier Theresa May dinsdag met het informeren naar de gezondheid van de Nederlandse minister-president. Rutte blijkt gevallen. Van zijn fiets dan.

Statistieken

Artikels:
32391
Gelezen:
7527
Aantal lezers nu:
25


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven