woensdag 26 september 2018, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van De Telegraaf pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

De Telegraaf

Verbergen Tonen
26/09 14u00  Treinverkeer rond Schiphol stil om oud explosief Het treinverkeer tussen Schiphol en Amersfoort is stilgelegd omdat dichtbij het spoor tussen Hilversum en Baarn een oud explosief is gevonden. De politie meldt dat het zo snel mogelijk wordt verwijderd en onschadelijk gemaakt.
26/09 14u00  ‘De video die Masmeijer op hol deed slaan’ Wie verwacht dat Frank Masmeijer nerveus zijn celstraf zit af te wachten heeft het helemaal mis, onthult Evert Santegoeds.
26/09 13u15  OM: 14 jaar voor kopstuk cokekotter Drie verdachten van ,,geraffineerd opgezette en uitgevoerde” smokkel van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland, hoorden vandaag in de rechtbank van Amsterdam forse gevangenisstraffen tot bijna 14 jaar tegen zich eisen.
26/09 13u00  ‘Film Sylvie Meis tenenkrommend slecht’ Ook op Ibiza kan het niet altijd feest zijn. Zelfs niet als Sylvie Meis en Kalvijn er rondwandelen. Onze filmjournalist Marco Weijers laat geen spaan heel van Elvy’s Wereld: So Ibiza!
26/09 12u45  Plan voor aanpak scheefhuur valt slecht bij Woonbond Een plan van de regeringspartijen om scheefhuurders aan te pakken met een flinke huurverhoging, stuit op stevige kritiek. Volgens de Woonbond, die opkomt voor de belangen van huurders, is een huis in de vrije huursector of een koopwoning voor veel van deze huishoudens niet te betalen., „Het is absurd deze mensen hun betaalbare huurwoning uit te jagen”, aldus directeur Paulus Jansen.
26/09 12u45  Máxima trapt lol met Ivanka Trump Tijdens een ontmoeting tussen koningin Máxima en Ivanka Trump valt er genoeg te lachen.
26/09 12u45  Beelden: coffeeshop onder vuur genomen De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de beschieting op coffeeshop The Game in Delft op zondagochtend 16 september. Tips? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
26/09 12u30  Kamer wil debat over nieuw contract in opspraak geraakte VMBO-baas De Tweede Kamer wil minister Arie Slob (Onderwijs) aan de tand voelen over de contractverlenging van André Postema bij de scholenkoepel waar VMBO Maastricht onder valt. Een meerderheid van de Kamer steunt een debat dat Peter Kwint (SP) heeft aangevraagd.
26/09 12u30  Fysio verdacht van betasten vrouwen ’schoot uit door massageolie’ Een fysiotherapeut die ervan wordt verdacht de intieme delen van een patiënte te hebben betast, heeft twee jaar cel tegen zich horen eisen, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Hij zou in de fout zijn gegaan tijdens een massage die de 29-jarige Rotterdammer in de woning van de vrouw aan haar gaf.
26/09 12u15  Beelden: coffeeshop overhoop geschoten De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de beschieting op coffeeshop The Game in Delft op zondagochtend 16 september. Tips? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
26/09 12u15  Gasdeal blijft geheimzinnig De gasdeal van minister Wiebes (Economische Zaken) met oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil blijft geheimzinnig. Ambtenaren mogen van de bewindsman niet in het openbaar uitleg geven over de details. Kamerleden hebben uit protest een besloten vergadering daarover geannuleerd.
26/09 12u00  Cel geëist tegen ’spookraadslid’ Delfzijl Voor de rechtbank in Groningen is woensdag 2,5 jaar celstraf geëist tegen Ishan S. (30) uit Delfzijl. Hij stond eerder landelijk bekend als het ’spookraadslid uit Delfzijl’. Ishan S. en een tweetal familieleden wordt verweten zich met drugshandel te hebben ingelaten en zich als horecabazen zowat als slavendrijvers te hebben gedragen. Daarbij zou regelmatig geweld of dreiging in het spel zijn geweest.
26/09 11u30  Bloed doneren voor homo’s mogelijk makkelijker Vol interesse kijkt minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) naar Denemarken en het Verenigd Koninkrijk die het voor homoseksuele mannen eenvoudiger hebben gemaakt om hun bloed of weefsel aan een ander te doneren.
26/09 11u15  Pyromaan teistert Asten „Het moet een pyromaan uit de buurt zijn. Dat zijn hem maar snel pakken, die gek”, zegt een bewoner van de Laurierstraat in het Brabantse Asten. Daar werd afgelopen nacht op zes plaatsen brand gesticht. Er vielen geen gewonden, maar de ergernis en ongerustheid zijn groot.
26/09 11u00  OM: 14 jaar voor kopstukken cokekotter LIVE Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Amsterdam tot bijna veertien jaar gevangenisstraf geëist tegen drie mannen die met de inzet van viskotters jarenlang cocaïne naar Nederland smokkelden.
Laatste update: vandaag om 14u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/09 18u45  Amsterdammers hekelen ‘waardeloos’ links beleidOp Prinsjesdag werd bekend dat iedereen in Nederland erop vooruit gaat, maar in Amsterdam heeft de gemeente besloten de belastingen te verhogen. Tot onvrede van de inwoners.
19/09 18u45  Halsema onderzoekt sluiting gebedsruimtenBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft in een scherp debat met raadsleden gezegd dat er grenzen gesteld mogen worden aan de geloofsvrijheid in de stad. Als in gebedshuizen strafbare uitingen worden gedaan of worden gepredikt, wil ze in de toekomst over kunnen gaan tot sluiting. „Het is in dat uiterste geval geen gebedshuis meer, maar verworden tot een locatie waar criminele daden plaatsvinden”, aldus de burgemeester.
19/09 18u00  'Wie het slecht doet, moet in de spiegel kijken'Ongekend veel zomerse dagen dit jaar. Duidelijk is dat de horeca op onze stranden dit jaar afstevent op een recordomzet.
19/09 18u00  Topzomer ten einde: ’Doe mij dit ieder jaar maar’Aan alles komt een einde, zo ook aan de warme zomer die ons land de afgelopen maanden aandeed. Veel mensen zochten de verkoeling van de zee op, tot grote vreugde van de strandtenten. Voor de meesten kan deze zomer niet lang genoeg duren.
19/09 17u30  Douane vindt 62 kilo cocaïne tussen coquillesDe douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven 62 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten verstopt in containers met bananen en coquilles.
19/09 17u15  Buma hangt moraalridder uitCDA-leider Buma heeft kritiek op de manier waarop Geert Wilders vanmorgen het debat aftrapte met zijn opmerking over Denk en het privéleven van Pechtold.
19/09 16u45  Levende lintworm aangetroffen in hersenen manToen een man met onverklaarbare epileptische klachten onder de hersenscan ging, kregen artsen de schrik van hun leven. Er bleek een tien centimeter lange lintworm ’rond te zwemmen’ in het brein van de patiënt.
19/09 16u15  Bond-girl doet het met flutspionDe sexy bond-girl Olga Kurylenko assisteert weer een Engelse spion in de nieuwe film Johnny English Strikes Again. Helaas voor haar geen James Bond dit keer, maar de klungelige Rowan Atkinson.
19/09 16u15  Pas op voor deze laffe babbeltrucEen duo heeft veel geld buitgemaakt met een listige babbeltruc in een drogisterij in Houten.
19/09 16u00  Huizenverkopers afgeperst met poederbrievenDe Fraudehelpdesk waarschuwt huisverkopers voor de mogelijke ontvangst van poederbrieven. De desk zegt de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen daarover te hebben ontvangen. Het gaat om mensen die hun huis te koop aanbieden, en vervolgens een poederbrief in de bus krijgen, vergezeld van dreigementen.
19/09 16u00  Gemeenten saboteren abonnementstarief WmoGemeenten „saboteren” het plan van het kabinet om een abonnementstarief in te voeren voor mensen die gebruikmaken van zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat stellen de Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in), Per Saldo en Mezzo.
19/09 15u30  Dijkhoff pakt Klaver terugGroenLinks-leider Klaver valt VVD'er Dijkhoff aan over het plan om criminaliteit in probleemwijken harder aan te pakken, maar de fractievoorzitter pareert met een gevatte opmerking.
19/09 15u30  Vermist meisje mogelijk verborgen gehoudenDe politie in Amsterdam houdt er rekening mee dat een vermist 12-jarig meisje ergens verborgen wordt gehouden. Het meisje, Rodechelies Celedonio Santo uit Amsterdam Zuidoost, verdween donderdagochtend 13 september.
19/09 15u00  Clash in coalitie: 'VVD-plan is idioot'Het plan van de VVD om misdaden die worden gepleegd in probleemwijken strenger te bestraffen duidt op felle kritiek bij andere coalitiepartijen.
19/09 14u45  Celstraf arts en ex-raadslid wegens misbruikDrie mannen, onder wie een oud-raadslid uit Capelle aan den IJssel en een Rotterdamse huisarts, zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal vier jaar voor het misbruik van een minderjarige jongen.
19/09 14u30  ‘Iedereen in tranen om afgebrand levenswerk’Geen huwelijksfeestjes, jubilea en verjaardagen meer in restaurant Abel in Poortugaal. Het pand is volledig afgebrand, tot ontsteltenis van een medewerker.
19/09 14u15  Man krijgt 7 jaar voor wurgen bejaarde in slaapEen 74-jarige man uit Amersfoort is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zeven jaar cel omdat hij zijn twee jaar oudere vrouw begin dit jaar heeft gewurgd. De man doodde haar in haar slaap, een motief kon hij niet geven.
19/09 14u15  ’Studenten regelmatig halfuur in wachtrij’De Nationale Ombudsman krijgt tal van klachten van studenten over de telefonische bereikbaarheid van DUO, de organisatie die onder meer de studiefinanciering regelt. Studenten worden vaak dertig minuten tot een uur in de wacht gezet voordat ze een medewerker te spreken krijgen.
19/09 14u15  ’Den Haag moet stemmen anders tellen’Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet ook Den Haag de stemmen anders gaan tellen. Op de verkiezingsavond zelf zouden alleen de stemmen per partij moeten worden bijgehouden. Pas de volgende dag, in alle rust en met een frisse blik, worden dan de stemmen per kandidaat geteld. Dat kan fouten voorkomen, adviseert de gemeentelijke ombudsman in Den Haag.
19/09 14u00  Premier België: Nederland is in goede handenNederland hoeft zich geen zorgen te maken over de afwezigheid van premier Mark Rutte op het werkdiner van de EU-leiders woensdagavond op hun tweedaagse top in Salzburg. „Nederland is in goede handen, Mark” twittert Charles Michel, de premier van België. Daarachter heeft hij het internationale teken van de omhooggestoken duim gezet.
19/09 13u45  Ellie Lust met pijn in het hart weg bij politieEllie Lust stopt met haar werk als woordvoerder bij de Amsterdamse politie en gaat zich volledig op haar werk bij de televisie richten. Lust gaat programma’s maken bij AVROTROS zegt een woordvoerder van de omroep. Welke dat zijn wordt later bekendgemaakt.
19/09 13u45  Coalitie kritisch over VVD-plan probleemwijkHet plan van de VVD om misdrijven gepleegd in probleemwijken harder te bestraffen stuit op kritiek van coalitiepartners CDA, D66 en ChristenUnie.
19/09 13u30  Ingestorte parkeergarage en naburige supermarkt blijven dichtDe deels ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer blijft in ieder geval woensdag nog dicht. Dat geldt ook voor de eronder gelegen Dekamarkt. Eerst moet een tijdelijk herstelplan worden gemaakt en uitgevoerd om de veiligheid van de constructie te garanderen.
19/09 13u15  Ellie Lust ruilt politie in voor televisiecarrièreEllie Lust stopt als woordvoerder van de politie-eenheid Amsterdam. Ze gaat zich compleet op haar televisiecarrière storten. Door haar chef werd Lust eerder voor het blok gezet.
19/09 13u00  Toon gezet door Wilders: 'Kuzu, rot op!'Als leider van de grootste oppositiepartij trapt Geert Wilders de Algemene Politieke Beschouwingen af met een aanval op de fractie van Denk.
19/09 12u45  Gevolgen fipronil-crisis nog niet voorbijEierboeren lijden nog steeds onder de gevolgen van de fipronil-crisis die een jaar geleden uitbrak. Met name Duitse afnemers willen nog steeds geen Hollandse eieren voor menselijke consumptie kopen. Pluimveehouders lijden daardoor veel schade, aldus het Meldpunt Fipronil in een brief aan de Kamercommissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het meldpunt dringt opnieuw aan op een goede schaderegeling voor de boeren.
19/09 12u45  Mensensmokkelaar na achtervolging opgepaktDe Koninklijke Marechaussee heeft met hulp van de politie na een achtervolging een verdachte van mensensmokkel kunnen aanhouden. De 24-jarige Irakees was er in de nacht van dinsdag op woensdag op de A67 vandoor gegaan toen de marechaussee zijn auto aan de kant wilde zetten voor een controle.
19/09 12u45  Wilders drijft spot met privéleven PechtoldEen keiharde confrontatie tussen Wilders en Pechtold als de PVV-leider refereert aan de relatieproblemen waarmee de D66-voorman in het nieuws kwam.
19/09 12u15  1,8 miljoen aan schade vergoed in GroningenDe Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft in het eerste half jaar een bedrag van ruim 1,8 miljoen euro uitgekeerd aan schadevergoeding aan mensen die gedupeerd zijn door de aardbevingen.
19/09 12u15  Den Haag moet stemmen anders tellenBij de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet ook Den Haag de stemmen anders gaan tellen. Op de verkiezingsavond zelf zouden alleen de stemmen per partij moeten worden bijgehouden. Pas de volgende dag, in alle rust en met een frisse blik, worden dan de stemmen per kandidaat geteld. Dat kan fouten voorkomen, adviseert de gemeentelijke ombudsman in Den Haag.
19/09 12u00  ’Waarom moest Peerke dood?’Diepe verslagenheid in de Eindhovense buurt Bennekel bij de gewelddadige dood van buurtgenoot en familielid Peter ’Peerke’ Verhoeven. De 38-jarige dakdekker werd gisteravond in zijn eigen huis doodgestoken.
19/09 12u00  'Grote domper als Ajax niet 3 punten pakt'Voor Ajax begint het Champions League-seizoen tegen AEK Athene. Chef voetbal Valentijn Driessen blikt in Kick-Off vooruit op de wedstrijd.
19/09 11u45  Politiekogels opnieuw aanbesteed om foutenDe politie heeft fouten gemaakt in de aanbesteding voor kogels. De procedure, die sinds eind juni liep, moet daarom opnieuw worden opgestart. In de ingetrokken aanbesteding bleken de eisen die aan de munitie voor dienstwapens worden gesteld niet te kloppen. Ze kwamen niet overeen met de criteria die het ministerie van Justitie en Veiligheid aan politiekogels stelt.
19/09 11u45  Eindbod van dik 8 procent medewerkers UMC’sDe werkgevers van universitaire ziekenhuizen hebben een eindbod uitgebracht aan vakbonden van een structurele loonsverhoging van 8,25 procent voor zorgmedewerkers. Het gaat om een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra, maakte werkgeverskoepel, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), bekend.
19/09 11u30  TV-dokter misbruikt vrouwenEen orthopedisch chirurg en zijn vriendin hebben vrouwen gedrogeerd en seksueel misbruikt.
19/09 11u30  Wilders lanceert wet tegen islamitische uitingen„Het Nederland van Mark Rutte is een ziek land.” Dat zei PVV-leider Wilders zojuist bij de start van de algemene politieke beschouwingen. Volgens de politicus heeft dit kabinet geen oog voor ’de gewone man en vrouw’. De PVV’er kwam in het debat zelf ook met een eigen plan: een verbod op islamitische uitingen.
19/09 11u15  Fietser overlijdt na aanrijding in MaassluisDoor een aanrijding op de Industrieweg in Maassluis is woensdag een fietser om het leven gekomen.
19/09 11u15  Buma kritisch over VVD-plan probleemwijkHet plan van de VVD om misdrijven gepleegd in probleemwijken harder te bestraffen stuit op kritiek van coalitiegenoot CDA.
19/09 11u15  Brandweer bevrijdt kind (4) uit ondergrondse containerEen 4-jarig jongetje heeft dinsdagavond de gemoederen in het Brabantse Zevenbergen beziggehouden. Het kind was in een ondergrondse container gekropen.
19/09 11u00  Lage straf asielverkrachter: 'Dit is bezopen'FvD-Kamerlid Theo Hiddema reageert verbijsterd op de veroordeling van een Afghaanse asielzoeker. Hij krijgt een lagere straf zodat hij niet het land kan uitgezet worden.
19/09 11u00  ’Onthoofde hond’ in Brunssum blijkt konijnDe ’hond’ die gisteren onthoofd werd aangetroffen in het Emmapark in Brunssum blijkt een konijn te zijn. Dat zegt de politie tegen 1Limburg.
19/09 11u00  OM laat misbruikslachtoffers in de kou staanHet Openbaar Ministerie laat een slachtoffer van kindermisbruik in de kou staan door de vervolging van de verdachte in stukken te knippen.
19/09 10u45  ’Telefoons gaan schutter IJsselstein onthullen’In het hoger beroep tegen de twee mannen (24 en 25) die samen veroordeeld zijn voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein, gaan nieuwe gegevens van gekraakte telefoons licht werpen op wie van de twee eigenlijk de schutter is geweest. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, waar het Openbaar Ministerie (OM) die gegevens wel aankondigde, maar nog niet vrijgaf voor bespreking in een openbare rechtszaal. Dat zou namelijk een ander onderzoek in gevaar brengen.
19/09 10u45  Stadsbestuur pakt Amsterdammer in portemonneeHet linkse stadsbestuur van Amsterdam gaat de Amsterdammers en bedrijven extra belasten. Voor huizenbezitters gaat de onroerendezaakbelasting komend jaar met twee procent omhoog. Ook volgt er een harde stijging van 17,7% voor de afvalstoffenheffing.
19/09 10u45  Terreurverdachten keken ook naar ErasmusbrugDe twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto’s en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. Een van de twee verdachten maakte een film van de brug, de andere zingt daarin liederen en spreekt over het martelaarschap.
19/09 10u30  Politie bewaakt pand na fatale steekpartij EindhovenAgenten houden momenteel de wacht bij een pand na een fatale steekpartij. Daarbij kwam dinsdagavond een 38-jarige Eindhovenaar om het leven.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarageDe Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.
19/09 10u30  Kamer mag schieten op plannen kabinetDe Tweede Kamer mag vandaag schieten op de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De oppositiepartijen richten hun peilen opnieuw op het plan om de dividendtaks af te schaffen.
19/09 10u00  Boetes op A28 voor filmen na ongevalWeggebruikers besloten hun mobieltje te grijpen en maakten beelden van de vrachtwagen die meerdere betonplaten verloor. De politie greep in en deelde dinsdag twaalf boetes uit aan de automobilisten die filmden en foto’s maakten na een ongeval op de A28 bij Lichtmis.
19/09 09u45  Onstuimig herfstweer op komstWie naar een lekkere jas verlangt, mag die vrijdag dan echt uit de kast halen: het herfstweer komt er aan. Vrijdag steekt er een stevige westenwind op en op de Wadden kan het stormachtig gaan waaien. Volgens sommige berekeningen komt het zelfs tot een ware storm. Dat meldt Weeronline.
19/09 09u45  Groot plasalarm op treinstations: ’Het is vaak billenknijpen’Alle treinen en stations in Nederland moeten worden uitgerust met een toilet. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 09u30  Belastingen gaan komend jaar omhoogGelukkig. De slimmeriken bij de Raad van State begrijpen er soms ook helemaal niks meer van. De criticasters van het kabinet schrijven dat ’de ontwikkeling van de collectieve lasten niet altijd eenvoudig te interpreteren zijn’. Dat heb ik nou ook. Van al die tabellen en grafieken is vaak geen chocola te maken. Het is verrekte lastig de goednieuwsshow te ontdoen van opsmuk en ruis.
19/09 09u00  17-jarige Manou Dries uit Assen al een week vermistManou Dries uit Assen wordt sinds 13 september vermist. De 17-jarige is donderdag weggelopen van huis en niet teruggekomen. De tiener zou zich in heel Nederland kunnen bevinden. Dat meldt de politie.
19/09 09u00  Amsterdam: 40.000 lijntjes coke per dagUit onderzoeker van de Vrije Universiteit blijkt dat er naar schatting dagelijks 40.000 lijntjes coke worden gesnoven in Amsterdam.
19/09 08u45  Volle portemonnee is niet dankzij regeringDe koopkrachtplaatjes vliegen ons weer om de oren: het koopkrachtplaatje van de tweeverdieners met drie kleine kinderen, van de alleenwonende man met een bijstandsuitkering, van het gepensioneerde stel met alleen een AOW-uitkering en een afgeloste koopwoning...
19/09 08u45  VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelenWie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is „mislukt.”
19/09 08u00  BAM! Zó sla je verkrachter van je af!Eén op de drie vrouwen heeft te maken met seksueel geweld. Synthia Stoffer leert vrouwen hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen aanvallers. Onze verslaggever nam een proeflesje.
19/09 08u00  Brand verwoest restaurant en woning PoortugaalEen restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. „Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht.
19/09 07u45  VVD: criminaliteit probleemwijken harder bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren. Dat vindt de grootste regeringspartij VVD, die zo de ‘mislukte’ integratie in stadswijken wil aanpakken. Fractieleider Klaas Dijkhoff kondigt dit plan woensdag aan in het debat over het kabinetsbeleid voor volgend jaar, meldt het AD.
19/09 07u45  Meer broedende kraanvogels in NederlandIn Nederland is dit jaar een recordaantal broedpaartjes van kraanvogels geteld. Volgens de Vogelbescherming waren er 32 broedpaartjes, tien meer dan in 2017. In 2014 werden er acht geteld.
19/09 07u45  Linkse partijen: mensen boven multinationalsGroenLinks, SP en PvdA presenteren woensdag gezamenlijk een tegenbegroting die „mensen boven multinationals” stelt. Zij pleiten voor meer investeringen in de samenleving en in „de bestaanszekerheid van alle Nederlanders.”
19/09 07u45  Kortere werkweek voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland.
19/09 07u30  Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd.
19/09 07u30  BAM! Zó sla je een aanvaller van je af!Eén op de drie vrouwen heeft te maken met seksueel geweld. Synthia Stoffer (39) leert vrouwen hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen aanvallers. Onze verslaggever nam een proeflesje.
19/09 07u30  Aanslagdreigers politiebureau voor rechterDe twee mannen die mogelijk een aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.
19/09 07u30  Slimme tv raakt te snel uit de tijdFabrikanten van smart-tv’s moeten garanderen dat apps het tenminste zes jaar blijven doen. Die eis legt de Consumentenbond bij de fabrikanten op tafel. Bij een meldpunt van de organisatie zijn het afgelopen halfjaar driehonderd klachten binnengekomen over ’slimme’ televisies waarop bepaalde apps na enkele jaren al niet meer worden ondersteund.
19/09 07u15  Bekijk hier Glennis’ finale-optreden!Met een eigen versie van Run van Snow Patrol zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in de finale van America’s Got Talent.
19/09 06u45  Felle brand legt restaurant Poortugaal in asEen restaurant in Poortugaal (Zuid-Holland) is woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer is nog volop aan het blussen, maar beschouwt het pand als verloren. „Het is een houten pand, er was helaas niets aan te doen”, zegt een woordvoerder.
19/09 05u45  De weg kwijt in digitaal doolhofProblemen met de belastingaangifte, zorgafspraken niet kunnen regelen en bankzaken die een puinhoop worden. Mensen die de weg niet goed kennen in de online wereld, kunnen flink in de problemen komen. Want de toegang tot betalingsverkeer, zorg en overheidscommunicatie is bijna vanzelfsprekend digitaal. Terwijl anderen met een paar klikken hun zaken regelen, lopen digibeten onherroepelijk vast in een digitaal labyrint. Ruim een kwart van de Nederlandse computergebruikers worstelt ermee.
19/09 05u45  Gestolen fiets van 12.500 euro duikt op in LitouwenLees meer >
19/09 05u45  Groot plasalarm op treinstations: ’Het is vaakbillenknijpen’Alle treinen en stations in Nederland moeten worden uitgerust met een toilet. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes.
19/09 05u45  ’Bekend onder pressie’De negen mannen die veroordeeld zijn voor de geruchtmakende Arnhemse villamoord in 1998, zijn mogelijk onschuldig. De veroordelingen kunnen gebaseerd zijn op mogelijk valse verklaringen. In dat geval is er sprake van de grootste gerechtelijke dwaling ooit in Nederland en moet de zaak heropend worden.
19/09 05u45  Kabinetsreis ingekort, belastinggeld over de balkDe Nederlandse belastingbetaler gaat voor zo’n 19.000 euro het schip in doordat een kabinetsreis naar Japan wordt ingekort.
19/09 05u45  Held of dubbelspionDe Nederlandse acteur Marwan Kenzari speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-film ’The Angel’ over de Egyptische Mossad-spion Ashraf Marwan. De film is al net zo omstreden als de man die Israël in 1973 waarschuwde voor de ophanden zijnde uitbraak van de Jom Kippoer-oorlog.
19/09 05u45  Van Zweden-mania in Big AppleIn New York worden op dit moment twee Nederlandse exportproducten geroemd: Hollands bier én onze internationale muziektrots, dirigent Jaap van Zweden. Billboards in de metro en meterslange reclamezuilen met zijn portret: om de Jaap-mania is niet heen te komen in de wereldstad. Morgen wordt hij officieel benoemd tot de 26e chef-dirigent van de New York Philharmonic. Tijdens een gala wordt de maestro verwelkomd.
19/09 05u45  Enkelbandknipper rijdt opnieuw scheve schaatsDe moordenaar van Willy van Wanrooij uit Tilburg, die eind vorig jaar doodleuk zijn enkelband doorknipte en de benen nam, zit opnieuw vast. Hij heeft tot zware frustratie van de nabestaanden weer de voorwaarden voor zijn invrijheidsstelling aan zijn laars gelapt.
19/09 03u30  Met dit prachtige nummer moet Glennis winnen!Met een eigen versie van Run van Snow Patrol zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in de finale van America’s Got Talent.
19/09 00u30  Nederlander in kopgroep van online kopenVier op de vijf Nederlanders kochten vorig jaar weleens iets online. Daarmee zit Nederland in de kopgroep van Europa. Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg hebben mensen nog net iets vaker spulletjes gekocht bij webshops. Na Nederland volgt een klein gat naar Duitsland en Finland. In Bulgarije en Roemenië is online winkelen het minst populair.
19/09 00u15  'Aanpak ondermijning in Amsterdam complex'De aanpak van ondermijnende criminaliteit in Amsterdam is heel complex. ,,We moeten met elkaar zand in die machine gooien, maar wel zodanig dat het niet tot meer geweld leidt'', zei Jan Pronker, hoofd operatie bij de Amsterdamse politie tijdens een bijeenkomst met de gemeenteraad over ondermijning, een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Sociaal leven op laatste plek26/09 00u15 - De Telegraaf: Bijna één op de vijf alleenstaande ouders is eenzaam. Zorg voor de kinderen, alleen het huishouden moeten bestieren én nog een baan om het allemaal te kunnen betalen: voor 19 procent van de ouders zonder partner is het reden om zich eenzaam te voelen. „Ik zou wel willen daten, maar wanneer dan?”
11x Singles met kind vaak eenzaam: geen tijd, geen vrienden26/09 00u15 - De Telegraaf: Eenzaamheid is een probleem onder alleenstaande ouders. Een op de vijf singles met kinderen raakt in een isolement doordat er geen ruimte is voor een sociaal leven.
9x Meer kritiek op rood raam in oudste kerk Amsterdam26/09 07u15 - De Telegraaf: De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vindt het slopen van een raam bij de Heilige Grafkapel in de Oude Kerk van Amsterdam om dat te vervangen voor een rood raam ’een sterke impact hebben op de belevingswaarde van het interieur van de kapel’. Vanuit „cultuurhistorische optiek verdient dat niet de voorkeur”, zo luidt het advies van de instantie.
8x OM: 14 jaar voor kopstuk cokekotter26/09 13u15 - De Telegraaf: Drie verdachten van ,,geraffineerd opgezette en uitgevoerde” smokkel van cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland, hoorden vandaag in de rechtbank van Amsterdam forse gevangenisstraffen tot bijna 14 jaar tegen zich eisen.
8x Dode Muiden gewikkeld in opblaaszwembad26/09 09u45 - De Telegraaf: De politie heeft de identiteit van het aangetroffen lichaam in de Muidertrekvaart vrijgegeven. Het gaat om de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Haar stoffelijk overschot werd gewikkeld in een plastic opblaaszwembad in het water gedumpt.
8x Minderjarige (17) stuurt luchtballon door lucht boven Twente26/09 05u45 - De Telegraaf: Met z’n zeventien jaar is hij zonder twijfel de jongste ballonpiloot van Nederland. Misschien wel zelfs van heel Europa. Om te vieren dat hij een jaar geleden zijn brevet haalde, steeg vwo-leerling Martijn Hoogeslag uit Ootmarsum voor een keertje van school op.
7x Gasdeal blijft geheimzinnig26/09 12u15 - De Telegraaf: De gasdeal van minister Wiebes (Economische Zaken) met oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil blijft geheimzinnig. Ambtenaren mogen van de bewindsman niet in het openbaar uitleg geven over de details. Kamerleden hebben uit protest een besloten vergadering daarover geannuleerd.
7x Cel geëist tegen ’spookraadslid’ Delfzijl26/09 12u00 - De Telegraaf: Voor de rechtbank in Groningen is woensdag 2,5 jaar celstraf geëist tegen Ishan S. (30) uit Delfzijl. Hij stond eerder landelijk bekend als het ’spookraadslid uit Delfzijl’. Ishan S. en een tweetal familieleden wordt verweten zich met drugshandel te hebben ingelaten en zich als horecabazen zowat als slavendrijvers te hebben gedragen. Daarbij zou regelmatig geweld of dreiging in het spel zijn geweest.
7x Pyromaan teistert Asten26/09 11u15 - De Telegraaf: „Het moet een pyromaan uit de buurt zijn. Dat zijn hem maar snel pakken, die gek”, zegt een bewoner van de Laurierstraat in het Brabantse Asten. Daar werd afgelopen nacht op zes plaatsen brand gesticht. Er vielen geen gewonden, maar de ergernis en ongerustheid zijn groot.
7x Dode Muiden gewikkeld in zwembad in water gedumpt26/09 09u30 - De Telegraaf: De politie heeft de identiteit van het aangetroffen lichaam in de Muidertrekvaart vrijgegeven. Het gaat om de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Haar stoffelijk overschot werd gewikkeld in een plastic opblaaszwembad in het water gedumpt.

Statistieken

Artikels:
33705
Gelezen:
21380
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven