woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
24/04 15u30  Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is gratis geld? Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
24/04 15u00  Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is de geldpers als wondermiddel? Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
24/04 15u00  Huiszoeking bij Anderlecht: onderzoek naar transfer Aleksandar Mitrovic De speurders die woensdag zijn binnengevallen bij onder meer voetbalclub RSC Anderlecht, onderzoeken de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Aleksandar Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle. Dat bevestigt het federaal parket.
24/04 14u15  Moet u een verzekering gewaarborgd inkomen nemen? Van de werknemers in de privésector heeft minder dan 20 procent een verzekering gewaarborgd inkomen, die de kloof dicht tussen de ziekte-uitkering en het laatste loon. Nochtans zetten werknemers de verzekering gewaarborgd inkomen op gelijke voet met de hospitalisatieverzekering.
24/04 12u45  Op zoek naar een woning? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten In welke gemeenten is een woning het duurst en in welke het goedkoopst? Een overzicht.
24/04 12u15  Rikkert Leeman (topman Alides) waarschuwt voor oververhitting Oost-Vlaamse woningmarkt Rikkert Leeman, de topman van het Gentse vastgoedbedrijf Alides, waarschuwt voor een oververhitting van de Oost-Vlaamse woningmarkt. Hij houdt ook een warm pleidooi voor compacter bouwen en wonen.
24/04 12u00  Parket valt binnen bij RSC Anderlecht en KBVB in kader van witwasonderzoek Speurders van de federale politie zijn vanochtend binnengevallen in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede.
24/04 09u45  Ook China bouwt Audi e-tron De Audi e-tron, de volledig elektrische SUV die in Vorst wordt gebouwd, zal vanaf volgend jaar ook in de Chinese fabriek in Changchun worden geassembleerd. 'De Audi-fabriek in Changchun maakt enkel auto's voor de Chinese markt. De export van auto's vanuit China naar andere landen is niet gepland', benadrukt Andreas Cremer, secretaris-generaal van Audi Brussels.10 
24/04 09u30  Zorgvastgoedspeler Aedifica wil 418 miljoen euro ophalen Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Aedifica - gespecialiseerd in huisvesting voor senioren - wil 418 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat meldt het bedrijf woensdag.
23/04 18u00  Gene Murtagh (CEO Kingspan): de Ierse lefgozer die aast op de isolatietak van Recticel Gene Murtagh, de CEO van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan, is eigenwijs maar geduldig. Kort nadat zijn bod op de isolatiedivisie van Recticel midden 2010 werd verworpen, kondigde hij aan ooit een nieuwe poging te doen. Et voilà.
23/04 16u45  Start-up Hallelujah wil uitgroeien tot dé specialist over geluk op de werkvloer Hallelujah begint deze week aan een nieuw tijdperk. 'Het is tijd om onze puber volwassen te laten worden', zegt Pieter Dejonghe, die het bedrijf in 2017 startte met Dieter De Vos.
23/04 15u45  Vastgoed was nog nooit zo populair Het aantal vastgoedtransacties bereikte in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuw record. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Federatie van het Notariaat.
23/04 15u15  Febelfin wil digitale betalingen stimuleren België hinkt op het vlak van digitale betalingen te ver achterop in vergelijking met meer noordelijk gelegen landen als Nederland en Zweden. Dat zegt Febelfin, de federatie van de financiële sector. Er wordt daarom dinsdag een campagne opgestart die consumenten en handelaars ervan moeten overtuigen dat digitale betalingen 'het nieuwe normaal' zijn.
23/04 15u00  Burgemeester Bart Tommelein en projectontwikkelaar Bart Versluys: 'De kentering is ingezet in Oostende' De Oostendse burgemeester Bart Tommelein rekent voor de vernieuwing van zijn stad op projectontwikkelaars zoals Bart Versluys. Omgekeerd verwacht de projectontwikkelaar van het stadsbestuur een duidelijke visie op stadsontwikkeling.
23/04 14u15  Economische schade door conflict bij skeyes loopt op tot 10 miljoen euro Belgische passagiers- en vrachtmaatschappijen hebben al voor zowat 10 miljoen euro schade geleden door het sociaal conflict bij luchtverkeersleider skeyes. Dat hebben de leden van de Belgian Air Transport Association (BATA) gemeld aan minister van Economie Kris Peeters (CD&V).
Laatste update: vandaag om 15u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/04 13u00  Umicore geeft winstwaarschuwing, aandeel keldertUmicore zal zijn ambitieuze winstverwachting voor 2020 niet halen. Dat meldt het materiaaltechnologiebedrijf in een update voor beleggers. Het Umicore-aandeel krijgt een rake klap op Euronext Brussel.
23/04 12u30  Ecco Nova wil met duurzame vastgoedprojecten burenprotest ombuigen tot investeringenHet crowdfundingplatform Ecco Nova wil zijn ervaring in hernieuwbare-energieprojecten nu ook inzetten om duurzame vastgoedprojecten te ondersteunen. Het krijgt daarbij de steun van de groenestroomleverancier Eneco.
23/04 11u45  Start-ups hebben overheidsinvesteringen nodigOverheden en start-ups, het lijken tegenpolen. Toch investeren overheden erg veel in start-ups. Ze spelen zo zelfs een cruciale rol. Ze helpen marktfalen te corrigeren en risico's voor privé-investeerders te beperken.
23/04 11u00  Amerikaanse staking kost Ahold Delhaize miljoenenDe dagenlange staking bij Stop & Shop, een Amerikaanse dochter van de Belgisch-Nederlandse supermarktgroep Ahold Delhaize, zal een aanzienlijke impact hebben op de winst van het bedrijf.
23/04 10u15  Umicore geeft winstwaarschuwingUmicore zal zijn ambitieuze winstverwachting voor 2020 niet halen. Dat meldt het materiaaltechnologiebedrijf in een update voor beleggers.
23/04 10u15  'Voortdurende interrupties en afleidingen geven ons het gevoel dat er weinig werk uit onze handen komt'Op 24 april verschijnt 'Plezier in je werk' van Bruce Daisley. Het boek bundelt praktische tips voor op de werkvloer. Trends biedt u alvast een passage aan over hoe u zich kunt wapenen tegen de schadelijke effecten van moderne kantoorruimtes.
22/04 16u30  Het internet der dingen in de praktijk: 'Een sensor voorspelt perfect wanneer een drachtige merrie zal bevallen'In de West-Vlaamse polders hebben drachtige merries hun eigen draadloos netwerk. Het is de voorbode van hoe het internet of things onze samenleving kan veranderen. Maar dan moeten we wel het massale dataverkeer betaalbaar houden.
22/04 12u30  Nissan klaagt oud-topman Carlos Ghosn aanNissan heeft maandag meegedeeld een aanklacht te hebben ingediend tegen oud-topman van het bedrijf Carlos Ghosn voor een ernstige vertrouwensbreuk. De reden voor de aanklacht zijn betalingen die Nissan deed aan een bedrijf op verzoek van Ghosn. Achteraf bleek de toenmalige voorzitter van het autobedrijf er zelf rijker van te worden.
22/04 11u30  Ondernemers Peter Hinssen en Pascal Coppens over China: 'In negen op de tien gevallen laat de overheid de markt het eerst zelf oplossen'De opkomst van China en zijn techbedrijven is geen bedreiging maar een kans, vinden Peter Hinssen en Pascal Coppens. De eerste kent Silicon Valley door en door, de andere is thuis in de Chinese techscene. Ze zijn het er roerend over eens dat Chinese bedrijven even goed of zelfs beter zijn in innovatie.
21/04 14u30  De beginselen van Buelens: Waar trek je de grens tussen werk en gezin?Werk en gezin zijn communicerende vaten. Elk uur dat je met je kinderen doorbrengt, is een uur minder dat je e-mails kunt beantwoorden. Waar trek je de grens?
21/04 10u00  Sales is een teamsport gewordenDe juiste mensen vinden en houden, het verkoopproces verknippen in een goed geoliede ketting en zorgen dat de verkooppijplijn goed gevuld blijft. Zo kunnen groeibedrijven hun verkoopteam een niveau hoger laten spelen.
20/04 10u30  'Er zal geen Franstalige partner zijn om het monopolie van skeyes te ondersteunen'François Bellot (MR), federaal minister van Mobiliteit belast met Belgocontrol dat 'skeyes' is geworden, laat zaterdag in Le Soir zijn irritatie blijken over de onderbrekingen bij de luchtverkeersleider.
20/04 07u30  Koude gasoorlog: Russische pijpleiding naar Duitsland blijft politiek omstredenEind dit jaar moet via de nieuwe pijpleiding Nord Stream 2 miljarden kubieke meters aardgas van Rusland naar Duitsland stromen. De gasroute die minstens 10 miljard euro kost, is bijna klaar, blijkt uit een bezoek aan de bouwput. Maar politiek is ze zeer omstreden.
20/04 02u30  Internationaal expertenpanel neemt veiligheid Boeing 737 MAX onder de loepDe Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vormt een internationaal panel van experts om de veiligheid van het besturingssysteem van de Boeing 737 MAX na te gaan. Onder meer het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) maakt deel uit van het panel.
19/04 17u45  Apple-kenner Fons van Dyck: 'Apple moet opletten voor arrogantie'Met de nieuwe tv-plannen vervelt Apple steeds meer van een elektronicafabrikant naar een dienstenleverancier. De nieuwe diensten zullen succesvol zijn, maar het bedrijf staat voor enkele existentiële uitdagingen, zegt Apple-kenner Fons van Dyck.
19/04 15u30  Wat is het nut van een vastgoedmakelaar?Een goede vastgoedmakelaar verlost u van verkoopstress. Hij of zij zal uw woning op een vlotte manier verkopen tegen een correcte prijs. Maar aan die zekerheid hangt een prijskaartje.
19/04 14u15  Open VLD stelt 12-puntenplan voor onderwijs voor: centraal eindexamen en meer NederlandsOpen VLD lanceert een 12-puntenplan om de achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs een halt toe te roepen. Zo willen de liberalen onder meer een centraal eindexamen invoeren en van de lessen levensbeschouwing een keuzevak maken.
19/04 14u00  'Holdings bieden een meerwaarde voor de particuliere belegger'We willen een lofzang wijden aan holdings of portefeuillemaatschappijen. Er is helemaal niets mis met beleggen in holdings. We vinden dat een meerwaarde voor de particuliere belegger. Een goed gespreide holding is het perfecte instapvehikel voor de beginnende aandelenbelegger.
19/04 13u00  Trends Randstad hr-barometer: Eén op de twee bedrijven krijgt IT-vacatures moeilijk ingevuldBelgische bedrijven hebben het moeilijk technische en IT-functies in te vullen, blijkt uit de Trends Randstad hr-barometer. Ze proberen die krapte op te lossen door mensen op te leiden. Daarnaast doen ze almaar meer een beroep op freelancers. Het overheidsbeleid vinden ze ondermaats.
19/04 12u00  Beheerder van elektronisch geld RES faillietDe ondernemingsrechtbank van Leuven heeft donderdag de vennootschap RES Prepaid failliet verklaard. De bvba uit Leuven legde zich toe op het beheer van elektronisch geld, met de gelijknamige munt als betaalmiddel voor particulieren en bedrijven in ons land.
19/04 11u00  Verhuurders en huurders zijn het over één zaak eens: dubbel pleidooi voor huursubsidiesDe strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 10u45  Huurders en verhuurders zijn het voor één keer eens: dubbel pleidooi voor huursubsidiesDe strengere normen voor huurwoningen wegen op de verhuurders. Dat leidt tot gedwongen verkopen en hogere huurprijzen, ook in het onderste segment. Het maakt dat de verhuurders en de huurders het voor één keer eens zijn: de overheid moet subsidies geven om huren betaalbaar te houden.
19/04 05u15  Autobouwers riskeren CO2-boete van 500 miljoenDe Europese uitstootnormen voor CO2 dreigen de autoconstructeurs met een fikse factuur op te zadelen. Als hun nieuwe auto's tegen 2021 gemiddeld meer dan 95 gram CO2 per km uitstoten, moeten Volkswagen, BMW en co. miljardenboetes betalen aan de EU. Voor de Belgische markt alleen al dreigt een boete van zo'n 500 miljoen euro, bericht De Tijd vrijdag.
18/04 18u00  Koen Geens (CD&V): 'Buitenlanders hebben geen vrij spel meer bij overnames in België'Vanaf volgende maand hoeven ondernemers een vennootschap niet meer in rigide juridische structuren te proppen. De nieuwe vennootschapswet bevordert structuren op maat. Aandelen met meervoudig stemrecht, verankerde bestuursmandaten en bedrijven zonder kapitaal? Minister van Justitie Koen Geens verdedigt ze met verve.
18/04 17u31  'Deutsche Bank werkt aan 'plan B' als fusie met Commerzbank faalt'Deutsche Bank werkt aan een alternatief plan voor als de fusiegesprekken met Commerzbank zouden mislukken. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen vertrouwd met het dossier.
18/04 16u00  N-VA wil nieuwe taxshift van 2 miljard euro financieren met hogere werkzaamheidsgraadAls N-VA in een volgende federale regering stapt, wil de partij een nieuwe taxshift doorvoeren. Die zou om en bij de 2 miljard euro kosten, wat moet worden gefinancierd met een hogere werkzaamheidsgraad. Vlaanderen moet naar 80 procent en Brussel en Wallonië richting 70 tot 75 procent.
18/04 15u45  Marc Vande Gucht (Fonds GavoorGeluk) schrijft boek over suïcide: 'Wij zijn niet meteen een warm volk'Sinds zijn dochter uit het leven stapte, kijkt Marc Vande Gucht anders aan tegen werken en leven. Als medeoprichter van het Fonds GavoorGeluk wil hij jongeren meer veerkracht geven. 'Wie het goed heeft, heeft de morele plicht iemand die zich vastrijdt een zetje te geven.'
18/04 15u30  Marc Vande Gucht schrijft boek over suïcide: 'Wij zijn niet meteen een warm volk'Sinds zijn dochter uit het leven stapte, kijkt Marc Vande Gucht anders aan tegen werken en leven. Als medeoprichter van het Fonds GavoorGeluk wil hij jongeren meer veerkracht geven. 'Wie het goed heeft, heeft de morele plicht iemand die zich vastrijdt een zetje te geven.'
18/04 15u00  Hervorming EU-regels rond werkloosheidsuitkeringen uitgesteld tot volgende legislatuurHet Europees parlement stelt de debatten over de coördinatie van nationale sociale zekerheidsstelsels uit tot de volgende legislatuur. Dat is donderdag beslist tijdens de plenaire zitting in Straatsburg. Vooral het onderdeel rond werkloosheidsuitkeringen voor EU-werknemers is voor veel lidstaten - waaronder België - problematisch.
18/04 14u45  Klassieke televisie maakt plaats voor streaming en on demand: een overzicht van het aanbodVolgens de recente Digimeter van UGent en Imec heeft de televisie in zijn traditionele vorm afgedaan. Streamingdiensten en on-demandkanalen proberen een plaatsje op uw smartphone of tablet te veroveren. Welk aanbod is er beschikaar?
18/04 14u15  Samsung onderzoekt barsten in vouwtelefoonHet gloednieuwe vlaggenschip van Samsung, de opvouwbare smartphone Galaxy Fold, vertoont nu al kuren, een paar weken voordat hij op de markt komt. Testexemplaren bleken snel kapot te gaan. ''We zullen deze exemplaren grondig onderzoeken om de oorzaak te vinden'', liet Samsung weten.
18/04 12u15  Vastgoedprognoses lente 2019: onzekerheid op woningmarkt neemt toeDe meeste analisten zijn er voorlopig gerust in dat op de woningmarkt geen stormen zullen opsteken. Toch groeit de onzekerheid over de prijsstijgingen en een mogelijke economische rimpeling.
18/04 11u15  Recticel vraagt extra informatie over bod KingspanDe Belgische schuimrubbergroep Recticel vraagt extra informatie over het vijandige bod van de Ierse bouwmaterialenreus Kingspan op twee van zijn divisies.
18/04 11u00  Kleinzoon van Albert Frère geen regent meer bij Nationale BankCédric Frère zal op de algemene vergadering van de Nationale Bank volgende maand niet herbenoemd worden als regent, zo vernam Knack. Toen hij een jaar geleden werd benoemd tot regent leidde dat nog tot veel heisa.
17/04 19u45  Duitse regering halveert groeiprognosesDe Duitse regering rekent voor dit jaar op een economische groei van amper 0,5 procent.
17/04 19u15  Charles Michel is nu ook officieel kandidaat-premierPremier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister.
17/04 17u15  Jet Airways schort alle vluchten opDe Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, annuleert voorlopig al haar vluchten.
17/04 15u15  Dominique Leroy (CEO Proximus): 'Lager dividend helpt ons niet kosten te besparen'De vakbonden bij Proximus vragen dat het telecombedrijf minder dividend uitkeert om op die manier te besparen en banenverlies te vermijden. Topvrouw Dominique Leroy volgt die redenering niet.
17/04 13u45  Intracto doet met Gentse Adagio nieuwe overnameAdagio, dat vijftig werknemers telt, is gespecialiseerd in marketingautomatisering. Met de overname, die vandaag wordt bekendgemaakt, versterkt Intracto die expertise sterk en blijft het fors groeien.
17/04 12u30  VBO wil eengemaakt sociaal statuut: 'Pensioen ambtenaar afstemmen op dat van werknemer'Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit voor een vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Zo wil de werkgeversfederatie één geharmoniseerd statuut voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.
17/04 11u45  Erfovereenkomsten in de lift: 'We kunnen ruzies er niet mee oplossen, maar wel voorkomen'Sinds 1 september kunnen ouders met hun kinderen afspraken maken over hun nalatenschap. Er is steeds meer interesse voor zulke erfovereenkomsten, al blijft een stormloop voorlopig uit.
17/04 11u30  Barco trekt groeiprognoses opBarco is optimistischer voor het huidige boekjaar na een eerste kwartaal waarin de omzet met 8,4 procent steeg.
17/04 09u15  Hoeveel is uw woning waard? Bekijk de interactieve kaartDe gestage prijsstijging op de Belgische woningmarkt houdt aan. Vooral Brusselse woningen zijn flink duurder geworden.
17/04 08u45  Hoeveel is uw woning werkelijk waard? Bekijk de interactieve kaartDe gestage prijsstijging op de Belgische woningmarkt houdt aan. Vooral Brusselse woningen zijn flink duurder geworden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Ook China bouwt Audi e-tron24/04 09u45 - Trends.be: De Audi e-tron, de volledig elektrische SUV die in Vorst wordt gebouwd, zal vanaf volgend jaar ook in de Chinese fabriek in Changchun worden geassembleerd. 'De Audi-fabriek in Changchun maakt enkel auto's voor de Chinese markt. De export van auto's vanuit China naar andere landen is niet gepland', benadrukt Andreas Cremer, secretaris-generaal van Audi Brussels.
8x Op zoek naar een woning? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten24/04 12u45 - Trends.be: In welke gemeenten is een woning het duurst en in welke het goedkoopst? Een overzicht.
6x Huiszoeking bij Anderlecht: onderzoek naar transfer Aleksandar Mitrovic24/04 15u00 - Trends.be: De speurders die woensdag zijn binnengevallen bij onder meer voetbalclub RSC Anderlecht, onderzoeken de financiële constructies rond de uitgaande transfer van spits Aleksandar Mitrovic naar de Engelse voetbalclub Newcastle. Dat bevestigt het federaal parket.
5x Rikkert Leeman (topman Alides) waarschuwt voor oververhitting Oost-Vlaamse woningmarkt24/04 12u15 - Trends.be: Rikkert Leeman, de topman van het Gentse vastgoedbedrijf Alides, waarschuwt voor een oververhitting van de Oost-Vlaamse woningmarkt. Hij houdt ook een warm pleidooi voor compacter bouwen en wonen.
5x Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is de geldpers als wondermiddel?24/04 15u00 - Trends.be: Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
4x Zorgvastgoedspeler Aedifica wil 418 miljoen euro ophalen24/04 09u30 - Trends.be: Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Aedifica - gespecialiseerd in huisvesting voor senioren - wil 418 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat meldt het bedrijf woensdag.
4x Parket valt binnen bij RSC Anderlecht en KBVB in kader van witwasonderzoek24/04 12u00 - Trends.be: Speurders van de federale politie zijn vanochtend binnengevallen in het trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede.
3x Moet u een verzekering gewaarborgd inkomen nemen?24/04 14u15 - Trends.be: Van de werknemers in de privésector heeft minder dan 20 procent een verzekering gewaarborgd inkomen, die de kloof dicht tussen de ziekte-uitkering en het laatste loon. Nochtans zetten werknemers de verzekering gewaarborgd inkomen op gelijke voet met de hospitalisatieverzekering.
3x Modern Monetary Theory veroorzaakt controverse: hoe gevaarlijk is gratis geld?24/04 15u30 - Trends.be: Vergeet alles wat u ooit geleerd hebt over begrotingstekorten en overheidsschulden. Want een overheid kan nooit zonder geld vallen. Dat is het credo van een nieuwe economische stroming die in de Verenigde Staten in opmars is. De tegenstanders vrezen hyperinflatie en megalomane projecten.
1x Trends Randstad hr-barometer: Eén op de twee bedrijven krijgt IT-vacatures moeilijk ingevuld19/04 13u00 - Trends.be: Belgische bedrijven hebben het moeilijk technische en IT-functies in te vullen, blijkt uit de Trends Randstad hr-barometer. Ze proberen die krapte op te lossen door mensen op te leiden. Daarnaast doen ze almaar meer een beroep op freelancers. Het overheidsbeleid vinden ze ondermaats.

Statistieken

Artikels:
30577
Gelezen:
22240
Aantal lezers nu:
16


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven