woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
19/09 11u00  Belg koopt minder online dan Nederlander In vergelijking met onze buurlanden wordt in België veel minder online gewinkeld. Dat blijkt uit een rangschikking opgesteld door het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
19/09 10u45  Agoria waarschuwt voor impact van constant groeiende vraag naar werknemers Als de politici niks doen, zullen in 2030 in België liefst 584.000 vacatures niet ingevuld geraken. Dat leert een studie van Agoria, Roland Berger en de arbeidsbemiddelingsdiensten. Daardoor dreigt de Belgische economie tegen 2030 niet minder dan 95 miljard euro mis te lopen.
19/09 10u00  Ook in beroep vier maanden cel en 3,8 miljoen kwijt voor Jeroen Piqueur De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur krijgt vier maanden effectieve celstraf, een geldboete van 1,5 miljoen euro en de verbeurdverklaring van 2,3 miljoen euro opgelegd voor grootschalige fiscale fraude.
19/09 05u30  Elektriciteit in jaar tijd fors duurder geworden, gemiddeld gezin betaalt 100 euro meer De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à honderd euro duurder dan een jaar geleden.
18/09 18u00  Europese Unie neemt leiding van modernisering Wereldhandelsorganisatie De Wereldhandelsorganisatie (WTO) moet gemoderniseerd worden, zodat de internationale handelsregels afgestemd zijn op de mondiale economie van vandaag. Dat zegt de Europese Commissie, die dinsdag een conceptnota heeft gepubliceerd voor de hervorming van de WTO.
18/09 17u15  CEO Deloitte over mobiliteit: 'Je moet mensen uitdagen om alternatieven te gebruiken' Werkgevers en werknemers wachten niet op het mobiliteitsbudget om zelf nieuwe vormen van vervoer te verkennen. Voor het consultancybedrijf Deloitte bijvoorbeeld is de wagen niet langer heilig. 'We willen het aantal gereden autokilometers tegen 2021 met 10 procent verminderen', zegt de CEO, Piet Vandendriessche.
18/09 14u15  Wat verklaart de stilstand op de beurs? Hoe kwetsbaar is de wereldeconomie voor een stijging van de rente, een handelsoorlog en een harde brexit? Dat zijn de drie grote zorgen van de beleggers.
18/09 12u30  Europees onderzoek naar mogelijk Duits autokartel De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek opgestart om na te gaan of de Duitse autobouwers BMW, Daimler en Volkswagen illegaal afspraken hebben gemaakt rond uitstoottechnologie. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt.
18/09 12u30  Rekenhof: 'Te weinig transparantie om ziekenfondsen door te lichten' De overheid heeft amper zicht op hoe de ziekenfondsen hun werkings­middelen inzetten. Het Rekenhof dringt aan op meer transparantie. N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel vraagt een discussie over de toekomstige werking en financiering van de ziekenfondsen.
18/09 12u15  Manfred Weber: een pion op Merkels schaakbord? EVP-fractievoorzitter Manfred Weber wil volgend jaar Jean-Claude Juncker opvolgen als Europees Commissievoorzitter. Al zou het kunnen dat Angela Merkel hem als pasmunt gebruikt in een deal met de Franse president Emmanuel Macron.
18/09 12u15  Belgische game-industrie speelt hoog spel België heeft eindelijk een groeiende videogame-industrie. Dat bewezen dertig gamebedrijven eind augustus tijdens het Duitse Gamescom-festival.
18/09 11u15  Alternatieve aandrijfsystemen: wie heeft recht op welke premie? Om het gebruik van alternatieve aandrijfsystemen te promoten, kent de overheid al enkele jaren financiële incentives toe aan wie een nieuwe auto met een zuivere uitlaat koopt. Het slechte nieuws is dat die tegemoetkomingen verschillen van gewest tot gewest. Een overzicht.
18/09 11u15  CNG: gas geven is goedkoper Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
18/09 11u00  CNG: gas geven is goedkoper én gezond Er is meer dan één manier om autorijden milieuvriendelijker te maken. Rijden op gas is er zo eentje. Als milieubewuste autobestuurder kan je kiezen tussen Liquified Petrol Gas (LPG) en Compressed Natural Gas (CNG). Het eerste lijkt out, het tweede is in.
18/09 01u45  Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
Laatste update: vandaag om 11u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/09 22u45  Vakbond waarschuwt: 'heel zware storingen van scheepvaartverkeer rest van de week'In de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigen de vakbonden ACOD en ACV. Minister Homans noemt de stakingen 'onbegrijpelijk'.
17/09 22u30  Loodsen in Antwerpse haven leggen voor onbepaalde duur het werk neerIn de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil, nadat de loodsen maandagavond het werk neerlegden. Dat bevestigt de socialistische vakbond ACOD. Volgens vakbondssecretaris Jan Van Wesemael zullen er in de komende dagen andere maritieme diensten volgen.
17/09 22u30  Charles Michel: 'We moeten nog meer jobs creëren'Premier Charles Michel (MR) wil ondanks een druk verkiezingsjaar verder blijven regeren. 'Jobs, jobs, jobs' moet daarbij de absolute prioriteit van de regering blijven. Dat vertelde Michel maandag op de jaarvergadering van werkgeversorganisatie VKW Limburg.
17/09 16u00  De bankenunie is niet opgewassen tegen een nieuwe grote crisisVorig jaar werd voor het eerst een bank opgedoekt volgens het nieuwe Europese resolutiesysteem. Dat betekent niet dat Europa nu in staat is elke bankenredding zonder tussenkomst van de belastingbetaler in goede banen te leiden.
17/09 13u45  China zal antwoorden als Trump nieuwe importheffingen oplegtChina zal de VS van antwoord dienen als president Donald Trump speciale importheffingen op Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar doorvoert. Peking 'zal de nodige tegenmaatregelen moeten nemen', aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
17/09 13u30  België blijft euroland waar vacatures het moeilijkst ingevuld rakenOok in het tweede kwartaal van dit jaar waren er in België per 100 banen 3,5 vacant. Daarmee is België binnen de eurozone het land waar vacatures het moeilijkst ingevuld raken. De gemiddelde vacaturegraad voor de eurozone bedraagt 2,1 pocent, zo blijkt maandag uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek Eurostat.
17/09 12u45  Beleggers dribbelen de effectentaks'De nieuwe belasting op de effectenrekeningen zal amper iets opbrengen', voorspelt Olivier Leleux, de topman van het gelijknamige beurshuis.
17/09 10u45  Elektro- versus waterstofauto: de spanning stijgtTien jaar geleden werd het duidelijk dat de traditionele benzine- en dieselmotoren op termijn niet zouden overleven door de hoge uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Die vormen een te grote belasting voor het milieu, terwijl elektrisch aangedreven of waterstofauto's scoren met een zero-uitstoot. Hun doorbraak verloopt echter minder snel dan voorspeld.
16/09 15u30  Robot Love: hoe we van robots kunnen leren wat liefde isEen tentoonstelling in Eindhoven onderzoekt de wisselwerking tussen mens en machine. 'Mensen komen voortdurend als cyborg uit de kast, al beseffen ze het zelf niet.'
16/09 08u30  Lexus: de inhaaljacht op BMW en Mercedes kan beginnenZoals de meeste Aziatische constructeurs beschikt ook Toyota over een premiummerk. Als volumemerk proberen ze via die weg voet aan de grond te krijgen in het lucratieve luxesegment. Buiten Europa is Lexus daar behoorlijk goed in geslaagd, met name in de Verenigde Staten. Binnen Europa raakt het voorlopig niet uit de schaduw van de Duitse premiummerken.
16/09 02u30  Trump gaat nieuwe strafheffingen tegen China afkondigenIn het handelsconflict tussen de VS en China wil VS-president Donald Trump volgens mediaberichten zijn dreigementen hard maken en het conflict drastisch op de spits drijven.
15/09 15u45  20 jaar geleden maakte de Toyota Prius zijn entree op de Europese marktenTokio 1995. Op de openingsdag van het autosalon haalt Toyota het doek van een futuristisch ogende concept car die drie jaar later een opgemerkt debuut zal maken op de Europese markten. We zijn nu twintig jaar verder. Toyota verkocht ondertussen meer dan 10 miljoen hybride wagens, wat een brandstofbesparing van ruim 29 miljard liter en een reductie van de CO2-uitstoot met 77 miljoen ton heeft opgeleverd.
15/09 08u30  Tien jaar na de financiële crisis: voor welke uitdagingen staat de nieuwe generatie bankiers?Tien jaar na de financiële crisis ging Trends op de koffie bij de nieuwe generatie bankiers. Zij die de crisis van 2008 vanop het achterplan meemaakten en intussen aan het hoofd van de bank staan. Veertigers en vijftigers die, niet besmet door de erfenis van het verleden, met nieuwe uitdagingen geconfronteerd worden. Maar ook bankiers die de verantwoordelijkheid dragen om niet dezelfde fouten als hun voorgangers te maken, en een nieuwe bedrijfscultuur te introduceren.
15/09 08u30  EU-ambassadeur Marc Vanheukelen vreest voor de teloorgang van de vrijhandelDe handelsoorlogen van Trump beschadigen niet alleen de wereldeconomie. Ze ondermijnen ook de Wereldhandelsorganisatie, de juridische sokkel onder de vrije wereldhandel. De Vlaming Marc Vanheukelen, EU-ambassadeur bij de WTO, huivert bij zoveel gevaar. Als het recht van de sterkste zijn tegenwicht verliest, is het einde zoek. 'De Wereldhandelsorganisatie is als zuurstof: onzichtbaar maar onmisbaar.'
15/09 04u45  Bpost komt meer dan driehonderd postbodes tekortBpost komt ruim 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio's al maanden spaak loopt, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
15/09 03u30  G20 roept op tot WTO-hervorming om handelsspanningen aan te pakkenEr is een 'dringende noodzaak' om de Wereldhandelsorganisatie te hervormen, zodat ze de huidige uitdagingen in de wereldhandel kan aangaan. Dat verklaarden de ministers van de groep van twintig geïndustrialiseerde landen vrijdag.
14/09 23u00  Weyts en zeeloodsen bereiken akkoord rond 'gelijk loon gelijk werk'Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de zeeloodsen hebben een akkoord bereikt in het kader van het dossier rond 'gelijk loon gelijk werk'. Dat meldt de minister vrijdagavond aan Belga. Alle acties worden ingetrokken, zegt Weyts.
14/09 13u30  'De Europese beursindexen zijn nog altijd heel klassiek samengesteld''De belangrijkste indexen in Europa zijn nog altijd heel klassiek samengesteld, dus ook met vele bedrijven die het slachtoffer zijn van de digitale disruptie, waarin de vermelde Amerikaanse techgiganten een hoofdrol spelen.' Dat zegt Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
14/09 12u45  Doccle wil verdubbelen met eBox en itsmeDoccle, de digitale documentenbank, heeft 1,25 miljoen gebruikers. Over een jaar moeten dat er 2,5 miljoen zijn, vindt CEO Bram Lerouge. Meer gebruiksgemak en de koppeling met de eBox van de overheid moeten voor die versnelling zorgen.
14/09 12u45  'De Europese beursindexen zijn nog altijd heel klassiek samengesteld, met slachtoffers van de digitale disruptie''De belangrijkste indexen in Europa zijn nog altijd heel klassiek samengesteld, dus ook met vele bedrijven die het slachtoffer zijn van de digitale disruptie, waarin de vermelde Amerikaanse techgiganten een hoofdrol spelen.' Dat zeg Danny Reweghs, Directeur strategie Inside Beleggen.
14/09 12u15  10 jaar na de crisis: toen 94 miljard nog veel geld was'Centrale banken zullen altijd saai blijven', denkt Jan Smets, de gouverneur van de Nationale Bank. 'Ze moeten bovenal vertrouwen bouwen.' Geen gemakkelijke opdracht als je zoals de Europese Centrale Bank (ECB) op een explosief gegroeide balans zit.
14/09 12u00  Vierde telecomoperator: de licentie ligt klaar, wie durft?Een vierde mobiele operator moet eindelijk de concurrentie aanzwengelen op de Belgische telecommarkt. Maar de kansen voor die nieuwe speler zijn klein. De gebundelde aanbiedingen van vast en mobiel en een lange reeks praktische obstakels bemoeilijken de toegang tot de markt.
14/09 09u45  Waarom zijn elektrisch aangedreven auto's veel duurder dan diesel- of benzinewagens?Een e-auto omvat slechts een derde van het aantal onderdelen van een vergelijkbare personenwagen met een conventionele verbrandingsmotor. Toch zijn elektrisch aangedreven auto's veel duurder dan diesel- of benzinewagens. Wat verklaart het verschil in prijs?
14/09 04u30  Miljardenschuld Infrabel mogelijk opgeteld bij staatsschuldDe kans is groot dat de miljardenschuld van de spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel bij de overheidsschuld moet worden geteld. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
13/09 20u30  Bijna helft van anderstalige nieuwkomers in Vlaanderen heeft na twee jaar een jobDe VDAB gaat de nieuwe begeleiding van anderstalige nieuwkomers structureel inbedden in haar werking, klinkt het.
13/09 18u00  De gemeentefinanciën onder druk: pensioenen, taxshift, leefloon en investeringen zorgen voor grote uitdagingenAan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen zijn de Vlaamse steden en gemeenten financieel gezond. Dat is een gevolg van strike begrotingsregels die de Vlaamse voogdijoverheid oplegt. De komende jaren staan de lokale besturen echter voor zware uitdagingen: ze moeten meer investeren, meebetalen voor de ambtenarenpensioenen, verliezen miljoenen door de taxshift en moeten meer geld reserveren voor de leeflonen.
13/09 16u45  Helft van Vlamingen houdt geen rekening met herkomst van voedingRuim de helft van de Vlaamse consumenten (51 %) let niet op de herkomst van drank en voeding. Bij Vlamingen jonger dan 35 jaar loopt dit op tot 65 procent, blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlamingen in opdracht van VLAM. Daarnaast zegt de Vlaming dat hij wel te vinden is voor Vlaamse kost, maar een echte verdediger van de eigen keuken is hij meestal niet.
13/09 16u00  Amerika en China willen handelsoverleg hervattenDe Verenigde Staten hebben China uitgenodigd het handelsoverleg te hervatten. Peking zegt de uitnodiging te hebben ontvangen en'reageerde positief. 'China heeft steeds volgehouden dat escalatie van het handelsconflict in niemands belang is', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking.
13/09 16u00  Chemiegroep Ineos investeert 150 miljoen euro in vestiging in Antwerpse havenDe Britse chemiereus Ineos investeert 150 miljoen euro in de Ineos Oxide-site in Zwijndrecht. Dat is donderdag aangekondigd op de twintigste verjaardag van het bedrijf. Het neemt ook de warmtekrachtkoppelingscentrale van de Duitse energiegroep RWE op het terrein over.
13/09 15u00  Burn-outs zijn overal: hoe bestrijden we de epidemie van de 21ste eeuw?Bedrijven maken het bijna dagelijks mee: een medewerker is voor lange tijd onbeschikbaar wegens burn-out. De overheid begint met proefprojecten voor preventie op maat. Maar om de epidemie echt te bestrijden, moeten organisaties vooral hun manier van werken aanpakken.
13/09 14u15  Turkse centrale bank verhoogt toch rentevoetDe centrale bank in Turkije heeft de rente woensdag toch verhoogd, van 17,75 procent tot 24 procent. Meteen schoot de Turkse munt hoger. Nochtans had president Recep Tayyip Erdogan enkele uren voordien de druk op de centrale bank nog opgevoerd, om de rente te verlagen.
13/09 13u30  Madrid gaat dan toch bommen leveren aan Saoedi-ArabiëDe Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell kondigde donderdag aan dat zijn land dan toch 400 lasergestuurde bommen gaat leveren aan Saoedi-Arabië. Nochtans werd eerder deze maand nog aangekondigd dat Spanje zou afzien van de verkoop, vanwege de betrokkenheid van Saoedi-Arabië in de oorlog in Jemen.
13/09 12u45  Vastgoedtransacties in buitenlandse munten verboden in TurkijeDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag de verkoop en verhuur van roerende en onroerende goederen in buitenlandse deviezen verboden, een maatregel die de Turkse lira moet ondersteunen. De waarde van de lira stortte dit jaar in.
13/09 12u30  Vakbonden cabinepersoneel Ryanair willen elke maand een staking houdenDe vakbonden van het cabinepersoneel bij de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair in België, Nederland, Italië, Spanje en Portugal gaan elke maand een staking organiseren zolang Ryanair de nationale en Europese wetgeving niet naleeft. Dat hebben ze donderdagmiddag in Brussel bekendgemaakt tijdens een persconferentie.
13/09 12u00  België aantrekkelijker geworden voor buitenlandse investeringenAmerikaanse en internationale bedrijven zijn optimistisch over het investeringsklimaat in België. Ten opzichte van 2016 vindt bijna dubbel zoveel van de ondervraagden dat het investeringsklimaat verbeterd is in vergelijking met de buurlanden. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Business Barometer van de Amerikaanse kamer van koophandel (AmCham Belgium) en managementadviesbureau A.T. Kearney.
13/09 12u00  Monopolie Aziatische accuproducenten bedreigt toekomst Europese automerkenDe auto van morgen rijdt niet meer op benzine of diesel maar op stroom. Dat betekent dat de verbrandingsmotor heeft afgedaan en dat de Europese merken daarmee hun sterkste wapen verliezen. De toekomst behoort toe aan de fabrikanten van de onontbeerlijke accu's en die zitten in China, Japan en Zuid-Korea. Bij de Europese autoconstructeurs heerst paniek.
12/09 15u45  Meer en meer bedrijfswagens bij jonge werknemersHet aantal werknemers met een bedrijfswagen blijft toenemen, met de grootste stijging bij de jongeren. Dat meldt HR-bedrijf Attentia donderdag. 'Vandaag heeft bijna één op vijf werknemers een bedrijfswagen.' 'Cash for car' slaat nog niet aan, zo bleek eerder reeds. het principe waarbij de bedrijfswagen omgeruild kan worden voor cash, is inmiddels wel versoepeld.
12/09 15u30  Helpper start activiteiten in Brussel: 'Ik denk dat de deeleconomie in de zorg onvermijdelijk wordt'Zelfs in de zorgsector duikt de deeleconomie op als alternatief. Deze week lanceert Helpper zijn diensten in Brussel. Dat is de derde stad waar het netwerk zijn activiteiten opzet.
12/09 15u00  'Beeldt u zich eens in dat de neanderthalers niet waren uitgestorven'In De Tijdreiziger blikt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, enkele decennia vooruit. Deze week: dankzij de genetica zal het mogelijk zijn uitgestorven diersoorten tot leven te wekken.
12/09 13u15  Minister Van Overtveldt, 10 jaar na Lehman Brothers: 'Sommige bankiers waren criminelen'Tien jaar geleden stortte het faillissement van de Amerikaanse bank Lehman Brothers de wereld in een diepe financieel-economische crisis. 'Ik kan zo tien structurele problemen noemen die de wereld weer in brand kunnen steken', zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt.
12/09 13u00  Meerwaardebelasting op aandelen doet ondernemers massaal naar fondsen vluchtenHeel wat vennootschappen hebben eind vorig jaar nog snel aandelen verkocht om een belasting op de meerwaarde te vermijden. Is dat geld via gespecialiseerde fondsen voor ondernemers teruggevloeid naar de beurs?
12/09 13u00  Studio 100-baas Hans Bourlon: 'Ondernemers klagen te veel. Zoals vroeger de landbouwers'Op een bedrijfsfeest amuseerde hij zich kostelijk met Gerolf Annemans (Vlaams Belang), maar hij werd ook peter van een jonge Somalische vluchteling. Hans Bourlon is niet voor één gat te vangen. 'Mensen leven van vooroordelen. In mijn verhaaltjes probeer ik die om te draaien.'
12/09 12u45  Imec.xpand haalt 117 miljoen opHet eerste early-stage- en groeifonds van imec.xpand van het Leuvense nanotechnologiecentrum imec sluit af op 117 miljoen euro. Dat is meer dan het oorspronkelijke doel van 100 miljoen en in de buurt van de beoogde 120 miljoen van mei.
12/09 11u15  Is de elektrische fiets een alternatief voor de auto?De mobiliteitsconcepten voor morgen reserveren een niet onbelangrijke plaats voor de (elektrische) fiets. Maar, zoals zo vaak, is dit soort concepten het werk van wetenschappers die ver van de dagelijkse realiteit af staan. Dat kan niet worden gezegd van autojournalist Erik Klerckx die voor zijn dagelijkse verplaatsingen vaak gebruikmaakt van zijn elektrische fiets.
12/09 11u15  Welke juridische stappen kunnen Arco-vennoten nog nemen?Recente uitspraken van twee partijvoorzitters maakten pijnlijk duidelijk dat de coöperanten van Arcopar, Arcofin en Arcoplus hun boontjes het best niet te week leggen op een tegemoetkoming van de overheid. Als ze een compensatie willen, zullen ze die via de rechtbank moeten afdwingen.
12/09 00u15  Belgisch-Australisch Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen dollar opHet Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen Amerikaanse dollar op voor de verdere commercialisering en ontwikkeling van zijn dienst om programmeurs veiligere codes te laten schrijven. 'De VS en Asia-Pasific zijn onze meest veelbelovende markten', zegt CTO en medeoprichter Matias Madou.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

8x Elektriciteit in jaar tijd fors duurder geworden, gemiddeld gezin betaalt 100 euro meer19/09 05u30 - Trends.be: De groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à honderd euro duurder dan een jaar geleden.
5x Ook in beroep vier maanden cel en 3,8 miljoen kwijt voor Jeroen Piqueur19/09 10u00 - Trends.be: De voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur krijgt vier maanden effectieve celstraf, een geldboete van 1,5 miljoen euro en de verbeurdverklaring van 2,3 miljoen euro opgelegd voor grootschalige fiscale fraude.
3x Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen18/09 01u45 - Trends.be: Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert.
3x Alternatieve aandrijfsystemen: wie heeft recht op welke premie?18/09 11u15 - Trends.be: Om het gebruik van alternatieve aandrijfsystemen te promoten, kent de overheid al enkele jaren financiële incentives toe aan wie een nieuwe auto met een zuivere uitlaat koopt. Het slechte nieuws is dat die tegemoetkomingen verschillen van gewest tot gewest. Een overzicht.
3x Manfred Weber: een pion op Merkels schaakbord?18/09 12u15 - Trends.be: EVP-fractievoorzitter Manfred Weber wil volgend jaar Jean-Claude Juncker opvolgen als Europees Commissievoorzitter. Al zou het kunnen dat Angela Merkel hem als pasmunt gebruikt in een deal met de Franse president Emmanuel Macron.
3x Agoria waarschuwt voor impact van constant groeiende vraag naar werknemers19/09 10u45 - Trends.be: Als de politici niks doen, zullen in 2030 in België liefst 584.000 vacatures niet ingevuld geraken. Dat leert een studie van Agoria, Roland Berger en de arbeidsbemiddelingsdiensten. Daardoor dreigt de Belgische economie tegen 2030 niet minder dan 95 miljard euro mis te lopen.
1x Belgisch-Australisch Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen dollar op12/09 00u15 - Trends.be: Het Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 3,5 miljoen Amerikaanse dollar op voor de verdere commercialisering en ontwikkeling van zijn dienst om programmeurs veiligere codes te laten schrijven. 'De VS en Asia-Pasific zijn onze meest veelbelovende markten', zegt CTO en medeoprichter Matias Madou.
1x Is de elektrische fiets een alternatief voor de auto?12/09 11u15 - Trends.be: De mobiliteitsconcepten voor morgen reserveren een niet onbelangrijke plaats voor de (elektrische) fiets. Maar, zoals zo vaak, is dit soort concepten het werk van wetenschappers die ver van de dagelijkse realiteit af staan. Dat kan niet worden gezegd van autojournalist Erik Klerckx die voor zijn dagelijkse verplaatsingen vaak gebruikmaakt van zijn elektrische fiets.
1x Meer en meer bedrijfswagens bij jonge werknemers12/09 15u45 - Trends.be: Het aantal werknemers met een bedrijfswagen blijft toenemen, met de grootste stijging bij de jongeren. Dat meldt HR-bedrijf Attentia donderdag. 'Vandaag heeft bijna één op vijf werknemers een bedrijfswagen.' 'Cash for car' slaat nog niet aan, zo bleek eerder reeds. het principe waarbij de bedrijfswagen omgeruild kan worden voor cash, is inmiddels wel versoepeld.
1x Helft van Vlamingen houdt geen rekening met herkomst van voeding13/09 16u45 - Trends.be: Ruim de helft van de Vlaamse consumenten (51 %) let niet op de herkomst van drank en voeding. Bij Vlamingen jonger dan 35 jaar loopt dit op tot 65 procent, blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlamingen in opdracht van VLAM. Daarnaast zegt de Vlaming dat hij wel te vinden is voor Vlaamse kost, maar een echte verdediger van de eigen keuken is hij meestal niet.

Statistieken

Artikels:
33684
Gelezen:
18350
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven