maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
17/02 16u30  Peter Claes verlaat VRT: 'Betreur dat de spanningen zo opgelopen zijn' Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie van de VRT, verlaat de openbare omroep. Dat maakt de VRT bekend in een persbericht. Claes staat al een tijdje in het oog van de storm rond de omroep en hoopt volgens het persbericht dat de rust kan terugkeren op de Reyerslaan.15 
17/02 14u15  Zuckerberg pleit voor regulering van sociale media Facebook-CEO Mark Zuckerberg zegt dat online materiaal moet gereguleerd worden. Een boodschap waarover hij vandaag ook in gesprek gaat met de Europese Commissie.14 
17/02 13u45  De Wever roept op tot Vlaams front, PS niet onder de indruk N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor een Vlaams front tegen de PS, maar CD&V en Open VLD willen niet weten van zo'n oorlogstaal. PS-voorzitter Paul Magnette is niet onder de indruk. 'Wij willen geen fronten bouwen, wij willen bruggen bouwen.'13 
17/02 11u30  Adriaan Coppens (ex-OTA Insight) werkt aan nieuwe start-up voor de logistieke sector Met 200 medewerkers is OTA Insight in alle luwte uitgegroeid tot een van de meest succesvolle start-ups van Belgische techondernemers. Een van de oprichters, Adriaan Coppens, richt na een sabbatjaar een nieuwe start-up op, een specialist in data-analyse voor de logistieke sector.
17/02 11u00  De Wever roept Vlaamse partijen op 'niet te plooien voor de oekazes van de PS' N-VA-voorzitter Bart De Wever roept de Vlaamse partijen op om 'niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen'.11 
17/02 09u00  Waarom Israël het start-upland bij uitstek is Informeel, agressief en direct: het zijn slechts enkele adjectieven die de Israëlische businessaanpak kenmerken. Dat leerde een delegatie van vijftig ondernemers die deelnamen aan een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen.14 
17/02 08u45  Theo Francken roept Vlaamse partijen op tot eendracht N-VA-Kamerlid Theo Francken roept de Vlaamse partijen op tot eendracht in de federale onderhandelingen. 'De Franstaligen en vooral de PS moeten zien dat ze daar geen wig tussen kunnen drijven. Dat is een kwestie van zelfrespect', zei hij in De Ochtend op Radio 1.15 
16/02 21u30  Koen Geens: 'Dit was een unieke kans voor N-VA en PS om bij elkaar te komen' Koen Geens kwam zondag in De Zevende Dag terug op een woelige politieke week. Hij haalde fel uit naar de PS. 'Ik had een elegantere sortie verwacht dan een ezelstamp op vrijdag.'
16/02 17u00  Een familiebedrijf loslaten doe je niet zomaar De verkoop van het bedrijf is voor veel ondernemende families misschien wel de belangrijkste fase in hun leven. Ze verliezen dan hun extra kindje. Zo'n cruciale gebeurtenis mag een onderneming niet ondermijnen. 'Blijf elke dag ondernemen, doe de juiste dingen, en investeer alsof je nog 100 jaar aandeelhouder zal blijven', luidt het advies. 'Een professionele investeerder ziet sowieso of het bedrij...
16/02 11u15  Bart Somers (Open VLD): 'Multiculturele samenleving is een realiteit' In De Zondagspreekt Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD) over de multiculturele samenleving, racisme en Vlaams Belang. 'Racisme is onaanvaardbaar.'
15/02 11u45  Hoe transformeert u uw business? Zeven hefbomen voor een geslaagde transformatie Geen enkele onderneming kan het zich nog permitteren vijf jaar lang met hetzelfde zakenmodel te werken. Maar hoe transformeert u uw business? Quanteus Group maakte de oefening.
14/02 19u00  Koning Filip aanvaardt ontslag Koen Geens en vat maandag consultaties aan Minister Koen Geens (CD&V) is niet langer koninklijk opdrachthouder. Hij heeft vrijdagavond zijn eindverslag uitgebracht bij koning Filip. Die heeft Geens' vraag om van zijn opdracht te worden ontheven, aanvaard. Wat de volgende stap wordt in de zoektocht naar een federale regering is nog onduidelijk. Maandag zal de koning opnieuw consultaties aanvatten.
14/02 18u45  Huawei bijt van zich af na nieuwe beschuldigingen VS De Verenigde Staten pakken uit met een hele reeks beschuldigingen aan het adres van Huawei. Maar de telecomleverancier bijt van zich af. 'Er is geen bewijs en de beweringen van de VS zijn bewust misleidend,' klinkt het.
14/02 18u30  Koninklijk opdrachthouder Koen Geens opnieuw onverwacht op audiëntie bij koning Filip Koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) wordt vrijdag om 18.00 uur op het Paleis verwacht voor een audiëntie. Dat werd vernomen uit goede bron. De timing van de audiëntie is opvallend. Normaal gezien was het volgende verslag bij de koning pas voor maandag geprogrammeerd.
14/02 18u00  Koninklijk opdrachthouder Koen Geens onverwacht op Paleis verwacht Koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) wordt vrijdag om 18.00 uur op het Paleis verwacht voor een audiëntie. Dat werd vernomen uit goede bron. De timing van de audiëntie is opvallend. Normaal gezien was het volgende verslag bij de koning pas voor maandag geprogrammeerd.
Laatste update: vandaag om 16u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
14/02 16u30  Discussie over het geld van Europa barst losHoe krijgt de Europese Unie het gat gevuld dat de Britten achterlieten in haar begroting? De kwestie wordt de vuurdoop voor Europees president Charles Michel, die vrijdag een voorstel lanceert om de meerjarenbegroting van de EU in stelling te brengen. De gesprekken lopen al anderhalf jaar en zitten muurvast.
14/02 15u15  Europese meerjarenbegroting: Charles Michel kiest voor compromis van slordige duizend miljard euroDe Europese Unie zou de komende zeven jaren 1,074 procent van het Europese bruto nationaal inkomen kunnen besteden. Dat is het compromisvoorstel dat Europees Raadsvoorzitter Charles Michel vrijdag heeft voorgesteld aan de lidstaten om een akkoord te forceren over de Europese meerjarenbegroting van 2021 tot 2027.
14/02 14u00  Na Ciara komt Dennis aanwaaien: hoe zit het met verzekeringen en stormschade?De storm Ciara deed de voorbije dagen flink wat stof opwaaien. Voor komend weekend staat al een opvolger klaar: Dennis. Hoe zit het met de vergoeding voor stormschade?
14/02 11u45  Magnette is onderhandelingen beu en hint op verkiezingen, De Wever 'neemt akte van dictaat PS'Met N-VA onderhandelen bestempelt PS-voorzitter Paul Magnette als een 'beproeving'. En eentje die lang genoeg heeft geduurd. Na 'duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang' zal het partijbestuur van de Franstalige socialisten zich maandag buigen over de vraag of dat nog zin heeft. 'We nemen akte van het dictaat van de PS,' reageert N-VA-voorzitter Bart De Wever.
14/02 11u45  De westerse aandelenmarkten blijven bijzonder goed gemutstTypisch voor de laatste klim van een stierenmarkt is dat de gemiddelde koers-winstverhouding versneld oploopt. Dat zien we ook nu.
14/02 05u00  De storm en uw verzekeringen: zeven vragenDe storm Ciara deed de voorbije dagen flink wat stof opwaaien. Voor komend weekend staat al een opvolger klaar: Dennis. Hoe zit het met de vergoeding voor stormschade?
14/02 00u45  Nationale Bank luidt alarmklok over kleinere bankenDe lage rente treft vooral de kleinere banken die het moeten hebben van een klassiek bancair verdienmodel, zijnde de omzetting van spaardeposito's in kredieten. Voor hen dreigt de toestand onhoudbaar te worden, waarschuwt de Nationale Bank in haar jaarverslag.
14/02 00u30  Jaarverslag Nationale Bank: vijf opvallende conclusies (video)De Belgische economie vertraagde vorig jaar minder sterk dan in de rest van de eurozone, de koopkracht steeg en de jobcreatie houdt aan. Dat zijn de positieve vaststellingen uit het jaarverslag van de Nationale Bank van België. Er is ook minder goed nieuws: de inkomsten dalen, de uitgaven zijn niet onder controle en België stevent af op het hoogste begrotingstekort van de eurozone.
13/02 18u45  125 jaar en springlevend: dit zijn de sterktes en de zwaktes van het VBOVandaag - donderdag 13 februari - viert de werkgeversorganisatie Verbond van Belgische Ondernemingen haar 125ste verjaardag. In het verleden werd meermaals het einde van het VBO voorspeld. Onterecht, vooral omdat belangrijke sociaaleconomische pijlers van België nog altijd federaal worden geregeld. Toch moet het VBO rekening houden met enkele bedreigingen.
13/02 17u45  Zeldzame ziekten blijven stiefmoederlijk behandeldDe volgende regering moet eindelijk werk maken van een degelijk beleid voor zeldzame ziekten. Dat vindt RaDiOrg, de koepelorganistie van 86 verenigingen van zeldzame ziektes. Naar schatting een half miljoen Belgen zijn erdoor getroffen.
13/02 16u45  Tsjechië is de sterkhouder van bank-verzekeraar KBC (video)Ondanks de aanhoudende rentedaling slaagt KBC erin zijn winst op 2,5 miljard euro te handhaven. De bank-verzekeraar profiteert vooral van zijn aanwezigheid in Tsjechië, waar de vraag naar kredieten en de rente hoger liggen dan in ons land.
13/02 15u30  Tsjechië is de sterkhouder van bank-verzekeraar KBCOndanks de aanhoudende rentedaling slaagt KBC erin zijn winst op 2,5 miljard euro te handhaven. De bank-verzekeraar profiteert vooral van zijn aanwezigheid in Tsjechië, waar de vraag naar kredieten en de rente hoger liggen dan in ons land.
13/02 12u45  Oost-Vlaamse bedrijven zoeken het walhalla in IsraëlIsraël heeft een cultuur ontwikkeld waarin start-ups prima gedijen. Vijftig Vlaamse ondernemers lichten de succesfactoren door tijdens een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen.
13/02 12u30  Voka: 'Vlaamse economie heeft nood aan sterke productiviteitsgroei'Als we willen dat de pensioenen en andere uitkeringen, de lonen en de winsten de komende jaren nog stijgen, dan hebben we een sterkere productiviteitsgroei nodig. Alleen is die groei in België al jaren ondermaats, leert een Voka-studie.
13/02 12u00  Techinvesteerder Annie Vereecken: 'Werken is geen straf'Annie Vereecken heeft zich het voorbije decennium ontpopt tot Belgiës belangrijkste vrouwelijke investeerder in jonge technologiebedrijven. Voordien was zij een pionier voor in-vitrofertilisatie en de drijvende kracht achter de NIPT-test voor het syndroom van Down en de HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen. Een kloek investeringsfonds is haar nieuwste wapenfeit.
13/02 11u45  Federale Verzekering gaat over 500 miljoen euro omzet: 'We blijven een onderlinge verzekeraar, die werkt in het belang van zijn klanten-coöperanten'De omzet van Federale Verzekering groeide over de voorbije vijf jaar met 50 procent, tot meer dan 500 miljoen euro. Om te blijven groeien, wil de coöperatieve verzekeraar een nieuw cliënteel aanboren.
13/02 11u00  Voka: 'Vlaams economie heeft nood aan sterke productiviteitsgroei'Als we willen dat de pensioenen en andere uitkeringen, de lonen en de winsten de komende jaren nog stijgen, dan hebben we een sterkere productiviteitsgroei nodig. Alleen is die groei in België al jaren ondermaats, leert een Voka-studie.
13/02 00u15  Waarom Tesla geen autoproducent isTesla is op de beurs meer waard dan de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Daimler samen. Bovendien is Tesla al groter dan Volkswagen Groep, in volume de grootste autobouwer van de wereld. 'Noem Tesla geen traditionele autoproducent, maar een tablet op wielen.'
12/02 20u30  Mediagenix, Aprico Consultants en Octinion zijn de Ambassadeurs van de Vlaams-Brabantse GazellenDrie groeibedrijven vielen in de prijzen op het event van de Trends Gazellen Vlaams-Brabant. Mediagenix, Aprico Consultants en Octinion zijn in Ternat uitgeroepen tot de Ambassadeurs van de Vlaams-Brabantse Gazellen.
12/02 18u00  Eleven Sports wint de strijd om media-rechten Pro League, KAA Gent en Antwerp doen niet meeNa drie vergaderingen heeft de Pro League beslist om de media-rechten op het Belgisch voetbal te verkopen aan Eleven Sports. Na de stemming beslisten KAA Gent en Antwerp uit de collectieve verkoop te stappen.
12/02 17u45  Erik Van Den Eynden (CEO ING België): 'We hebben drie jaar niet geïnvesteerd in onze app'De focus van ING België lag de voorbije jaren op de interne transformatie. Waar staat de derde bank van het land na de aankondiging eind 2016 van een ingrijpende herstructurering?
12/02 17u45  Opgeknapte elektro: goed voor prijs- en milieubewuste kopers, maar wat met de kwaliteit?Opgeknapte elektrische toestellen, ook wel refurbished elektronica, worden populairder. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee, maar wegen die voordelen op tegen de risico's?
12/02 17u30  Diependaele waarschuwt voor te soepele Europese begrotingsregels: 'Anders kan Europa de boeken toedoen'De Europese Commissie wil een debat voeren over flexibelere begrotingsregels om groene investeringen te vergemakkelijken. Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) is kritisch en sluit zich zo aan bij een groeiende groep sceptische lidstaten.
12/02 13u00  Troebele relatie, gedwongen huwelijk: waarom het Vlaamse Netflix niet makkelijk wordtDPG Media en Telenet, de twee grote commerciële tv-bedrijven in Vlaanderen, beginnen samen een nieuwe streamingdienst in de strijd tegen de globale mediareuzen. Evident is het niet, maar de twee concurrenten hebben nauwelijks een andere keuze.
12/02 12u15  Troebele relatie, gedwongen huwelijk: waarom de Vlaamse Netflix niet makkelijk wordtDPG Media en Telenet, de twee grote commerciële tv-bedrijven in Vlaanderen, beginnen samen een nieuwe streamingdienst in de strijd tegen de globale mediareuzen. Evident is het niet, maar de twee concurrenten hebben nauwelijks een andere keuze.
12/02 08u30  Vlaamse Netflix: 'Belangrijke stap voor Vlaamse medialandschap'Telenet en DPG Media slaan de handen in elkaar voor een 'Vlaamse Netflix. De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn.
12/02 08u15  Coronavirus treft Belgisch luchtcargoverkeerOp Brucargo overwegen enkele bedrijven tijdelijke economische werkloosheid in te roepen omwille van het coronavisrus. dat schrijft De Tijd woensdag.
12/02 08u00  Telenet en DPG Media slaan handen in elkaar voor 'Vlaamse Netflix'Telenet en DPG Media slaan handen in elkaar voor 'Vlaamse Netflix' en richten daarvoor joint venture op.
11/02 16u45  Klanten betalen zich blauw aan cash en hulp in het bankkantoor: hoe vermijd je hoge kosten?De Belgische banken trekken hun tarieven op. Ze oogsten daar kritiek voor, omdat de kosten voor geldopnames en alles waar de hulp van een kantoormedewerker bij komt kijken de pan uit rijzen. Toch zijn er nog banken waar het mogelijk is goedkoop te bankieren.
11/02 16u15  Bankieren wordt buitensporig duur: hoe kunt u overdreven kosten vermijden?De Belgische banken trekken hun tarieven op. Ze oogsten daar kritiek voor, omdat de kosten voor geldopnames en alles waar de hulp van een kantoormedewerker bij komt kijken de pan uit rijzen. Toch zijn er nog banken waar het mogelijk is goedkoop te bankieren.
11/02 15u15  Kamp Waes als inspiratiebron voor bedrijven: 'Samenwerken met heel wat ego's is moeilijk in elke organisatie'Fly en Stijn, bij 2 miljoen Vlamingen bekend als de strenge maar rechtvaardige instructeurs uit Kamp Waes, blikken tevreden terug op hun tv-avontuur. De eerste is ervan overtuigd dat het succes van het programma meer rekruten zal opleveren voor Defensie. Voor de tweede was Kamp Waes de gedroomde reclame voor zijn pas opgerichte coachingbedrijf.
11/02 12u15  Experts hebben twijfels bij bouwshift van Vlaamse regering: 'Begin met het sluiten van alle achterpoortjes'Vlaanderen is kampioen in het knoeien met ruimte. De bouwshift moet verandering en verbetering brengen. Minister van Omgeving Zuhal Demir kiest voor een verleidingsstrategie. Stedenbouwkundige Tom Coppens pleit voor een kordatere aanpak.
11/02 11u30  Gentse ondernemers lonken naar start-upstrategie IsraëlVan Gent de Europese technologiehoofdstad maken. Die boude ambitie prijkt in het bestuursakkoord van de Arteveldestad. Een delegatie van zo'n vijftig ondernemers neemt deel aan een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen naar de start-upnatie Israël.
11/02 09u45  "Gelukkigste mensen ter wereld" in de schulden door bankkaarten en betaalappsMinder cash betalingen en toch meer schulden. De Finnen hebben het moeilijk om hun financiën te managen. 'Contant geld is verdwenen, waardoor het gevoel van geld voor mensen is vertroebeld', zeggen schuldbemiddelaars. Daarom werkt de Bank van Finland aan een nationaal plan dat de financiële geletterdheid van de bevolking moet verbeteren. Les één: tonen hoe het moet.
10/02 17u45  Studenten studeren liever op papierZelfs digital natives studeren het liefst op papier. Dat blijkt uit een enquête van de uitgeverij Van In bij 300 studenten in het hoger onderwijs.
10/02 16u45  Na de gedeeltelijke verkoop van Studio 100: 'Achter de namen van Vic Swerts en Frank Donck stonden meteen enkele sterretjes'Nadat de Vlaamse media- en entertainmentgroep Studio 100 vorig jaar een kwart van de aandelen te koop had gezet, passeerden tientallen gegadigden de revue. Het duo Vic Swerts en Frank Donck kaapte de buit weg voor de neus van onder meer Marc Coucke. Hans Bourlon, medeoprichter en co-CEO van Studio 100, legt uit waarom.
10/02 14u15  Lege rekken Coca-Cola in Colruyt door aanslepend prijzenconflictAl 32 producten van Coca-Cola zijn niet meer te vinden bij Colruyt. De supermarktketen en frisdrankenproducent raken het niet eens over nieuwe prijzen. Colruyt sluit zich aan bij de boycot van de Europese inkoopgroepering Agecore, waar ook de Franse keten Intermarché en het Duitse Edeka aan deelnemen.
10/02 13u00  Arbitrageclausules onder vuur: 'De nieuwe regels zullen de kleine bedrijven niet beter beschermen'Ondernemingen leggen in hun contracten vaak vast dat een zelf aan te stellen rechter een eventueel geschil moet beslechten. Die arbitrageclausules worden bemoeilijkt door een nieuwe wet. Juristen reageren onthutst.
10/02 11u00  Amerikanen kunnen speculoos smaken: Lotus verkoopt miljard koekjes in de VSDe omzet van koekjesbakker Lotus is vorig jaar met meer dan 10 procent gestegen. Vooral speculoos blijft ontzettend populair. In de Verenigde Staten bereikt Lotus nu zes miljoen huishoudens, goed voor een miljard koekjes.
10/02 10u15  Zonnepanelen: kopen of huren?Wie uit duurzame of financiële overwegingen investeert in zonnepanelen, moet al snel meerdere duizenden euro's neertellen. Hier en daar duiken echter ook huurformules op. Maar zijn die wel interessant?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Theo Francken roept Vlaamse partijen op tot eendracht17/02 08u45 - Trends.be: N-VA-Kamerlid Theo Francken roept de Vlaamse partijen op tot eendracht in de federale onderhandelingen. 'De Franstaligen en vooral de PS moeten zien dat ze daar geen wig tussen kunnen drijven. Dat is een kwestie van zelfrespect', zei hij in De Ochtend op Radio 1.
15x Peter Claes verlaat VRT: 'Betreur dat de spanningen zo opgelopen zijn'17/02 16u30 - Trends.be: Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie van de VRT, verlaat de openbare omroep. Dat maakt de VRT bekend in een persbericht. Claes staat al een tijdje in het oog van de storm rond de omroep en hoopt volgens het persbericht dat de rust kan terugkeren op de Reyerslaan.
14x Waarom Israël het start-upland bij uitstek is17/02 09u00 - Trends.be: Informeel, agressief en direct: het zijn slechts enkele adjectieven die de Israëlische businessaanpak kenmerken. Dat leerde een delegatie van vijftig ondernemers die deelnamen aan een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen.
14x Zuckerberg pleit voor regulering van sociale media17/02 14u15 - Trends.be: Facebook-CEO Mark Zuckerberg zegt dat online materiaal moet gereguleerd worden. Een boodschap waarover hij vandaag ook in gesprek gaat met de Europese Commissie.
13x De Wever roept op tot Vlaams front, PS niet onder de indruk17/02 13u45 - Trends.be: N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit voor een Vlaams front tegen de PS, maar CD&V en Open VLD willen niet weten van zo'n oorlogstaal. PS-voorzitter Paul Magnette is niet onder de indruk. 'Wij willen geen fronten bouwen, wij willen bruggen bouwen.'
11x De Wever roept Vlaamse partijen op 'niet te plooien voor de oekazes van de PS'17/02 11u00 - Trends.be: N-VA-voorzitter Bart De Wever roept de Vlaamse partijen op om 'niet te plooien voor de oekazes van de PS en een Vlaams front te vormen'.
9x Adriaan Coppens (ex-OTA Insight) werkt aan nieuwe start-up voor de logistieke sector17/02 11u30 - Trends.be: Met 200 medewerkers is OTA Insight in alle luwte uitgegroeid tot een van de meest succesvolle start-ups van Belgische techondernemers. Een van de oprichters, Adriaan Coppens, richt na een sabbatjaar een nieuwe start-up op, een specialist in data-analyse voor de logistieke sector.
2x Kamp Waes als inspiratiebron voor bedrijven: 'Samenwerken met heel wat ego's is moeilijk in elke organisatie'11/02 15u15 - Trends.be: Fly en Stijn, bij 2 miljoen Vlamingen bekend als de strenge maar rechtvaardige instructeurs uit Kamp Waes, blikken tevreden terug op hun tv-avontuur. De eerste is ervan overtuigd dat het succes van het programma meer rekruten zal opleveren voor Defensie. Voor de tweede was Kamp Waes de gedroomde reclame voor zijn pas opgerichte coachingbedrijf.
2x Waarom Tesla geen autoproducent is13/02 00u15 - Trends.be: Tesla is op de beurs meer waard dan de drie Duitse premiummerken Audi, BMW en Daimler samen. Bovendien is Tesla al groter dan Volkswagen Groep, in volume de grootste autobouwer van de wereld. 'Noem Tesla geen traditionele autoproducent, maar een tablet op wielen.'
2x Zeldzame ziekten blijven stiefmoederlijk behandeld13/02 17u45 - Trends.be: De volgende regering moet eindelijk werk maken van een degelijk beleid voor zeldzame ziekten. Dat vindt RaDiOrg, de koepelorganistie van 86 verenigingen van zeldzame ziektes. Naar schatting een half miljoen Belgen zijn erdoor getroffen.

Statistieken

Artikels:
31565
Gelezen:
39752
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven