woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
17/07 20u30  Verbond van Belgische Ondernemingen positief over handelsakkoord tussen Europese Unie en Japan Het vrijhandelsakkoord dat de Europese Unie en Japan dinsdag hebben goedgekeurd, is positief voor de meeste economische sectoren in ons land. Dat zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Vooral de versoepeling van de niet-tarifaire belemmeringen is goed nieuws, klinkt het.
17/07 20u00  Wetsontwerp op komst om cash betalingen verplicht af te ronden tot op 5 eurocent Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen.
17/07 19u00  Tax Liberation Day komt tien dagen vroeger Dinsdag 17 juli is de dag waarop de Belgische werknemers die dat wilden hun Tax Liberation Day hebben kunnen vieren. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.
17/07 18u15  Fed blijft rente verhogen De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.
17/07 16u00  200.000 extra banen in Vlaanderen Vlaanderen mag in de periode 2017-2023 netto 200.000 extra banen verwachten, waardoor de werkloosheidsgraad er zal dalen tot 4,4 procent. Dat blijkt althans uit nieuwe regionale economische prognoses, opgesteld door onder meer het Planbureau en Statistiek Vlaanderen.
17/07 15u15  Nationale Bank gaat financiële instellingen 'ethisch hacken' De Nationale Bank van België (NBB) gaat vanaf begin volgend jaar pogingen uitvoeren om de computersystemen van financiële instellingen in ons land te hacken.
17/07 13u45  Na het milieuschandaal: 'Beste halfjaar voor Volkswagen, diesel maakt comeback' Het Volkswagenconcern, waartoe ook merken als Skoda, Audi en Porsche behoren, heeft in de eerste zes maanden wereldwijd 5,5 miljoen wagens verkocht, het hoogste aantal ooit voor de Duitse autofabrikant.
17/07 13u30  Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 12u30  'Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs' Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
17/07 12u30  Een op de vijf werknemers krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer Vooral de zorgsector wordt met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de SERV.
17/07 12u00  Orange neemt Basefarm over voor 350 miljoen euro Het Franse Orange heeft een contract getekend waarmee het via dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloud provider Basefarm.
17/07 11u30  Mediagenix zoekt nieuwe CEO voor internationalisering Mediagenix zoekt dertig werknemers om de groei bij te houden. Zijn software Whats'on voor het beheer van contentdistributie bedient al meer dan 90 zenders en operatoren en meer dan 2000 kanalen. Disney, Viacom en de BBC zijn klant.
17/07 11u15  Zo betaalt u uw zomerklusjes Wilt u tijdens de vakantie enkele klusjes in en rond het huis laten uitvoeren, dan kunt u die vergoeden met dienstencheques of een beroep doen op het zogenoemde wijk-werken. Dat laatste is sinds begin dit jaar de nieuwe naam voor de vroegere PWA-regeling.
17/07 10u00  Terugroepactie kost Greenyard 30 miljoen euro Het Belgische groentebedrijf Greenyard schat de financiële gevolgen van de terugroepactie van mogelijk met listeria besmette diepvriesproducten op 30 miljoen euro. Het gaat om een voorlopige raming. Dat maakt het bedrijf dinsdag voorbeurs bekend.
17/07 09u45  Greenyard raamt financiële impact terugroepactie op 30 miljoen euro Het Belgische groentebedrijf Greenyard schat de financiële gevolgen van de terugroepactie van mogelijk met listeria besmette diepvriesproducten op 30 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag voorbeurs bekend.
Laatste update: dinsdag 17 juli 2018, 20u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/07 09u15  Start-up June Energy haalt 2,1 miljoen euro op: 'We willen uw energiefactuur tegelijk goedkoper en duurzamer maken'De tweeënhalf jaar oude Antwerpse start-up June Energy haalde bij de opstart al 430.000 euro op, en maakt vandaag bekend dat het een nieuwe kapitaalronde van 2,1 miljoen euro heeft afgerond. Zo'n 5000 klanten maken al gebruik van de technologie om regelmatig te wisselen naar een goedkopere energieleverancier.
17/07 08u45  Nouriel Roubini: 'De rekening van Trumps protectionisme begint op te lopen'De Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini merkt dat het protectionisme van de Amerikaanse president Donald Trump begint te wegen op de wereldeconomie. 'Een klimaat van toenemende handelsspanningen is een donkere wolk boven een economie die al vertraagt.'
17/07 08u00  Kringwinkels in Vlaanderen hebben recordjaar achter de rugEen deel van de groei wordt verklaard door de uitbreiding van het netwerk, met vier verkooppunten.
17/07 00u00  Netflix krijgt klappen na tegenvallende resultatenNetflix heeft in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen nieuwe gebruikers overtuigd. Dat was echter minder dan de Amerikaanse streamingdienst zelf had voorspeld en waar door waarnemers op werd gerekend. Het aandeel zakte nabeurs met ruim 14 procent.
16/07 22u30  Olieprijzen nemen duikvluchtDe olieprijzen zijn maandag sterk gedaald. Handelszorgen en vooral berichten dat oliegrootmacht Saudi-Arabië bereid is meer olie te leveren aan klanten in Azië zetten de markt onder druk.
16/07 21u15  WeTransfer mikt op beursgang in EuropaHet Nederlandse internetbedrijf WeTransfer mikt op een beursgang in Europa. Een notering aan bijvoorbeeld Euronext in Amsterdam past het beste bij de omvang van het bedrijf, zegt topman Gordon Willoughby.
16/07 21u00  Stakingsacties in Europa op Amazon Prime DayOp de Amazon Prime Day, waarbij de Amerikaanse onlineketen stunt met superpromoties, wordt er dinsdag in gestaakt in de vestigingen in Duitsland. Ook in de vestigingen in Spanje en in Polen zou er worden actiegevoerd.
16/07 19u45  Europese Unie ondertekent grootste vrijhandelsakkoord ooitDe Europese Unie tekent vandaag tijdens een bilaterale top haar grootste vrijhandelsakkoord ooit, met Japan. De top zou aanvankelijk op 11 juli in Brussel doorgaan maar werd als gevolg van het noodweer in Japan met enkele dagen uitgesteld en verplaatst naar Tokio.
16/07 18u45  Verenigde Staten tekenen bezwaar aan tegen tegenheffingen na eigen invoerheffingenDe Verenigde Staten hebben bezwaar aangetekend bij de Wereldhandelsorganisatie WTO. Ze klagen de tegenmaatregelen aan die een reeks landen aankondigden, nadat de VS invoerheffingen op aluminium en staal hadden geactiveerd.
16/07 18u00  IMF: 'Handelsoorlog grootste bedreiging voor wereldeconomie'Het toenemende handelconflict tussen de Verenigde Staten en andere landen vormen de grootste bedreiging op korte termijn voor de wereldwijde economische groei. Zo luidt de waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
16/07 17u15  Greenyard-aandeel keldertDe handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is maandag hervat met een fors verlies.
16/07 16u30  Airbnb moet zich tegen eind augustus aanpassen aan EU-regelsAirbnb moet zijn voorwaarden voor de verhuur van tijdelijke accommodaties in de Europese Unie in lijn brengen met de Europese consumentenwetgeving. Vooral de manier waarop het verhuurplatform de prijzen van kamers en woningen door privéaanbieders presenteert voldoet niet aan de EU-regels.
16/07 16u00  Gentse start-up Thingit zoekt nieuwe markten voor bestaande technologieBij innovatie denken de meesten spontaan aan het lanceren van nieuwe producten op bekende markten. Maar het omgekeerde kan ook. De Gentse start-up Thingit helpt bedrijven nieuwe markten te zoeken voor hun bestaande technologie.
16/07 14u00  Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki: 'De wereld wil zien dat wij overeenkomen'De Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 13u45  Trump en Poetin ontmoeten elkaar in Helsinki: 'Geweldig om bij u te zijn'De Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 13u30  Trump wijt slechte relatie met Rusland aan 'dwaze' voorgangers en FBI-onderzoekDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 12u45  Arco versus Fortis: naar de rechtbank stappen is een optie voor de Arco-gedupeerdenDe Arco-spaarders rekenen maar beter niet meer op een tegemoetkoming van de overheid. Misschien kunnen zij dezelfde juridische weg bewandelen die de Fortis-beleggers al veel eerder insloegen?
16/07 12u45  Francis De Clerck: de sterke man achter Beaulieu International GroupMet de overname van Beaulieu Canada en Beaulieu Australië koopt Francis De Clerck twee tapijtfabrieken van zijn oudste zus Mieke. De belaagde Beaulieu-baas leidt nu een industriële groep met een omzet van meer dan 2 miljard euro en vijfduizend werknemers.
16/07 12u00  Naar de rechtbank stappen is een optie voor de Arco-gedupeerdenDe Arco-spaarders rekenen maar beter niet meer op een tegemoetkoming van de overheid. Misschien kunnen zij dezelfde juridische weg bewandelen die de Fortis-beleggers al veel eerder insloegen?
16/07 11u30  Greenyard-aandeel opent 30 procent lagerDe handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is maandag hervat met een fors verlies.
16/07 11u00  Fortis-aandeelhouders krijgen een jaar tijd om claim in te dienenDe voormalige Fortis-aandeelhouders die in aanmerking komen voor een vergoeding op grond van de schikkingsovereenkomst die vorige week bindend werd verklaard door het gerechtshof van Amsterdam, krijgen een jaar de tijd om een claim in te dienen.
16/07 10u45  Geen echte agenda voor eerste bilaterale ontmoeting tussen Trump en Poetin in HelsinkiDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 10u30  Chinese economie groeit iets minder snel dan vorig jaarDe economie van China is in het tweede kwartaal iets minder snel gegroeid dan in de voorgaande periode. De groei kwam uit op 6,7 procent op jaarbasis, de traagste vooruitgang sinds 2016.
16/07 10u00  Geen agenda voor eerste bilaterale ontmoeting tussen Trump en Poetin in HelsinkiDe Amerikaanse president liet al verstaan weinig te verwachten van het gesprek met zijn Russische ambtgenoot.
16/07 04u30  Ruim 300.000 minder aangiftes via Tax-on-webEr zijn dit jaar ruim 300.000 belastingaangiftes minder ingediend via Tax-on-web dan vorig jaar. Om 2 uur zondagnacht stond de teller op de website op exact 2.313.564 aangiftes. De deadline voor de elektronische aangiftes verstreek om middernacht.
15/07 09u00  James Mennekens (CEO Nutchel): 'We zijn géén vakantiepark'Met Nutchel in De Warre bij Neeroeteren heeft Limburg er een vakantiedomein bij.
14/07 08u15  Dit zijn vier technieken om te slagen als freelancerFreelancers moeten het zien te redden zonder de ondersteuning van een werkgever. Met deze tips gaan ze succesvol om met de onzekerheid en de onvoorspelbaarheid van hun statuut.
13/07 20u00  Agoria: 'Vierde operator kost overheid 200 tot 350 miljoen per jaar'Agoria houdt een donderpreek over de plannen van minister Alexander De Croo (Open Vld) voor een vierde mobiele operator. De belangenbehartiger van de gsm-operatoren voorspelt tragere netwerken, massale afvloeiingen en lagere staatsinkomsten.
13/07 19u15  Ageas kan streep onder Fortis-verleden trekkenTien jaar na het ineenstorten van Fortis kan erfopvolger Ageas een streep trekken onder het verleden. Het gerechtshof van Amsterdam verklaarde de schikking die Ageas trof met de belangrijkste claimorganisaties bindend.
13/07 19u00  Nederlands gerechtshof zet licht op groen voor Fortis-schikkingBijna tien jaar na de val van de beursgenoteerde Fortis bank kunnen de gedupeerde aandeelhouders eindelijk een deel van hun koersverliezen recupereren.
13/07 18u00  Proximus vernauwt samenwerking met Microsoft via Codit-overnameProximus neemt het Gentse IT-bedrijf Codit over voor een onbekend bedrag. Codit integreert gegevensstromen met behulp van Microsoft-technologie. Onder meer Brussels Airlines en Swiss Re zijn klanten.
13/07 16u45  Kernkabinet start zoektocht naar 2,6 miljard euroHet kernkabinet heeft vrijdagnamiddag voor het eerst de werkzaamheden aangevat voor de opmaak van de begroting voor volgend jaar.
13/07 16u15  Greenyard onder vuur na dodelijke listeriabesmetting, aandeel opgeschortDe handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is vrijdagmiddag stilgelegd in afwachting van een persbericht. Het bedrijf kwam onder vuur te liggen na berichten over negen doden door een listeriabesmetting.
13/07 14u45  Handel in aandeel Greenyard opgeschortDe handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is vrijdag om 12.43 uur stilgelegd, in afwachting van een persbericht van het bedrijf. Dat meldt de financiële waakhond FSMA.
13/07 13u30  'Mislukte fusie tussen bpost en PostNL gaat als een gemiste kans de geschiedenis in'Een blik op de beurskoersen leert dat het bpost en PostNL sinds de mislukte fusie slecht is vergaan. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.
13/07 12u30  Farmareus Johnson & Johnson veroordeeld tot 4,7 miljard dollar schadevergoeding voor talkpoederHet Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson moet een schadevergoeding van 4,7 miljard dollar (4 miljard euro) betalen aan 22 vrouwen die zeggen dat ze eierstokkanker hebben gekregen door het gebruik van talkpoeder van het bedrijf.
13/07 12u15  Luchthaven Charleroi blijft alweer overeind met subsidiesBrussels South Charleroi Airport haalde vorig jaar een recordaantal passagiers: 7,7 miljoen. Maar die leverden slechts 70 miljoen euro omzet op. Het waren alweer 35,5 miljoen euro subsidies die Brussels South overeind hielden.
13/07 11u00  Tweede verblijf in Portugal: voor rust- en meerwaardezoekersDe tweedeverblijfsmarkt aan de Portugese Zilverkust komt almaar nadrukkelijker in beeld als alternatief voor de erg toeristische Algarve en de populaire Spaanse Costa's.
13/07 10u30  Met welke extra kosten moet u rekening houden voor een tweede verblijf in Spanje?Voor heel wat Belgen blijft Spanje het vakantie- en investeringsland bij uitstek. Hebt u een droomhuis aan een Spaanse Costa op het oog? Met welke extra kosten moet u dan rekening houden?
13/07 10u00  Opnieuw D-day voor gedupeerde Fortis-beleggersVrijdag na beurs beslist het gerechtshof in Amsterdam of ze de Fortis-schikking al dan niet bindend verklaart.
12/07 23u00  Europese Commissie akkoord met overname LaudaMotion door RyanairDe Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij LaudaMotion overnemen, zo heeft de Commissie donderdag bekendgemaakt. Er zijn geen voorwaarden gesteld.
12/07 20u32  De Lijn wil oud ticketsysteem volgend jaar dumpenDe Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wil in het derde kwartaal van volgend jaar het oude ticketsysteem op de schop gooien. Dat zei topman Roger Kesteloot vandaag bij een gedachtewisseling over het jaarverslag in het Vlaams parlement.
12/07 19u46  Met vierde mobiele operator op de Belgische markt, zouden de prijzen sterk dalenIndien er een vierde mobiele operator bijkomt op de Belgische markt, dan zullen de prijzen sterk gaan dalen. Dat besluit telecomregulator BIPT in een studie over de impact van een vierde telecomspeler op de markt.
12/07 18u15  Druk eerste halfjaar op Euronext Brussel: gemiddeld bijna 82.000 transacties per dagDe traders en beleggers waren zeer actief in de eerste zes maanden van 2018. Gemiddeld werd er voor 528 miljoen euro verhandeld per dag, een goed resultaat voor Euronext Brussel.
12/07 17u32  Trump en het gas van Merkel: slecht voor de NAVO of voor de dollar?'Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland en dat is een slechte zaak voor de NAVO.' Met die krasse uitspraak zette Donald Trump zijn aanwezigheid op de NAVO-top in Brussel meteen in de verf. De Amerikaanse overwegingen lijken echter meer economisch dan strategisch.
12/07 17u32  Britse regering publiceert langverwacht witboek voor de zachte brexitDe Britse regering heeft vandaag haar langverwachte witboek over de brexit gepubliceerd. Het 104 pagina's tellende document is de gedetailleerde omzetting van het 'compromis' dat premier Theresa May vorige week in haar regering doordrukte en waarmee ze kiest voor een zachte brexit.
12/07 17u32  Trump twijfelt aan zachte brexit-aanpak Theresa MayDe Amerikaanse president Donald Trump betwijfelt of de manier waarop de Britse eerste minister Theresa May de brexit wil aanpakken, wel de juiste is. Dat heeft hij gezegd tijdens zijn persconferentie na de NAVO-top in Brussel.
12/07 17u32  Michel: 'De trans-Atlantische alliantie is nu sterker dan twee dagen geleden'De Belgische regering heeft vandaag zijn engagementen tegenover de NAVO herbevestigd. Dat heeft premier Charles Michel meegedeeld tijdens een persconferentie op de NAVO-top in Brussel. De verhoging van het Belgische defensiebudget, die eerder al was opgestart, zal worden voortgezet. Maar van een versnelling van dat tempo is voorlopig geen sprake.
12/07 17u02  Deadline belastingaangifte via Tax-on-web uitgesteld na technisch defectDe termijn om via Tax-on-web een belastingaangifte in te dienen wordt verlengd tot en met zondag 15 juli. Dat meldt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) op Twitter.
12/07 16u47  China heeft vandaag al de meeste voetbalfans en sponsors, wanneer wint het een WK?Het nationale team is dan wel opnieuw afwezig op de Wereldbeker, de groei van het aantal voetbalfans en sponsorinvesteringen uit China lijkt niet te stuiten. Slaagt president Xi Jinping er ook in van het land een voetbalgrootmacht te maken?
12/07 16u16  Europese Commissie verwacht lagere economische groei in BelgiëDe Europese Commissie stelt haar groeicijfers voor de Belgische economie neerwaarts bij.
12/07 15u31  Vincent Van Dessel (CEO Euronext Brussel): 'Brexit is gemiste kans voor Brussel'De federale regering levert niet genoeg inspanningen om bedrijven aan te trekken die door de brexit uit Londen willen vertrekken. Dat zegt Vincent Van Dessel, topman van Euronext Brussel.
12/07 15u31  Doel 3 mag heropgestart worden, zegt FANCHet bunkergebouw is na de herstellingswerken opnieuw bestand tegen een vliegtuiginslag, oordeelt de regulator.
12/07 15u01  Syntegra Capital stapt uit Gevers GroupNa elf jaar is Gevers Group, het dienstenbedrijf voor octrooien en merken, weer in handen van de gelijknamige familie. Maar de nieuwe CEO, Gaëlle Gevers, plant in 2024 de verkoop van het volledige bedrijf aan het management. Ondertussen wil ze de 'depotfabriek' omvormen tot een strategische adviseur in intellectuele eigendom.
12/07 14u45  Donald Trump: 'Ik geloof in de NAVO'De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse engagement in de NAVO bevestigd tijdens een persconferentie op de top in Brussel. Eerder had nog een buitengewone vergadering plaatsgevonden na nieuwe financiële eisen van Trump bij de NAVO.
12/07 12u46  Tweede verblijf in Frankrijk: 'De Franse administratie kan soms heel omslachtig zijn'Wie tweede verblijf in Frankrijk zegt, denkt meteen aan een zonnige vakantiewoning aan de Azurenkust. Maar in Cannes en Saint-Tropez telt u al snel een miljoen euro neer voor een villa met een zwembad. Toch hoeft u geen miljonair te zijn om uw eigen plekje in la douce France te bezitten.
12/07 12u32  Hoe een meesterwerk werd opgeofferd voor de Grote Moskee van BrusselVeertig jaar geleden opende de Grote Moskee van Brussel de deuren. Het Panorama van Caïro, het meesterwerk van Emile Wauters dat sinds 1897 in het gebouw had gehangen, verdween spoorloos. 'Nee, het schilderij is niet vernietigd. Het is gewoon helemaal vergeten.'
12/07 12u32  Melexis opent nieuw R&D-centrum in DusseldorfMelexis, de Belgische producent van computerchips, gaat een nieuw centrum voor onderzoek & ontwikkeling (R&D) openen in het Duitse Düsseldorf. Daar zullen vanaf eind dit jaar zo'n twaalftal ingenieurs tewerkgesteld worden.
12/07 12u15  Zo koopt u een tweede verblijf in Spanje, Portugal of FrankrijkHet grootste deel van de tweede verblijven bevindt zich in eigen land. Wie toch naar het buitenland trekt, komt vooral in Spanje, Frankrijk, Nederland, Italië en Portugal terecht.
12/07 11u45  Overnamestrijd om Sky duurt voortHet Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft het bod op het Britse mediaconcern Sky opgevoerd. Daarmee overtreft het de jongste bieding van concurrent 21st Century Fox, blijkt donderdag.
12/07 11u00  Ryanair schrapt tientallen vluchten door staking Ierse pilotenLagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft donderdag een dertigtal vluchten geschrapt door een staking van de Ierse piloten. Het gaat wel uitsluitend om vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk.
12/07 11u00  Thyssen stopt met actieve politiek: 'Afscheid van grote dame van de Europese politiek''Ik heb voor mezelf beslist de bladzijde om te draaien', zo zegt Marianne Thyssen. Het mandaat van Thyssen als Europees Commissaris loopt af in november 2019.
12/07 10u16  Wie betaalt uw schade door een put in de weg?Tijdens de zomermaanden krijgen opnieuw heel wat Vlaamse wegen een opfrisbeurt. Heeft u door die werken of door de nog slechte staat van de weg schade geleden, dan kunt u daarvoor een vergoeding vragen.
12/07 09u15  Electrabel is plannen van bunker Tihange 3 kwijtDe kerncentrale ligt stil sinds in het gewapend beton van de bunker fouten werden vastgesteld.
11/07 21u47  Monitoringcomité raamt begrotingsinspanning op 2,6 miljard euroHet monitoringcomité raamt de begrotingsinspanningen voor volgend jaar op 2,6 miljard euro. Het nominale tekort op de begroting zou volgend jaar bij ongewijzigd beleid uitkomen op 1,26 procent van het bbp. De ramingen stroken volgens minister van Begroting Sophie Wilmés (MR) met hetgeen de regering had verwacht.
11/07 21u47  Staking Ryanair gaat door, gesprekken directie en Ierse piloten afgesprongenDe last-minute gesprekken van deze namiddag tussen de directie van Ryanair en de Ierse pilotenvakbond Forsa zijn op niets uitgedraaid.
11/07 19u15  Nederlandse keten Jumbo trekt ex-topman Lidl aan om Belgische markt te veroverenDe Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft de Belg Peter Isaac aangetrokken om als managing director België de uitbreiding van de winkelketen naar België in goede banen te leiden.
11/07 18u45  Bel20 lijdt mee onder handelsconflict tussen de Verenigde Staten en ChinaDe Brusselse beurs brak woensdag een positieve reeks af. Door opnieuw opgelopen spanningen over de handel tussen de VS en China en de gevolgen daarvan voor de wereldeconomie zakte de Bel20-index 0,62 procent tot 3.779,78 punten.
11/07 17u31  Transfer Cristiano Ronaldo naar Juventus lokt staking in Fiat-fabriek uitDe vakbond vindt het niet kunnen dat de club, die net als het bedrijf gecontroleerd wordt door de familie Agnelli, 100 miljoen euro betaalt voor een voetballer.
11/07 17u17  Europese Unie zet versterkt toezicht op Griekse overheidsfinanciën in de steigersDe Europese Commissie heeft woensdag het mechanisme geactiveerd dat moet garanderen dat Griekenland na het einde van zijn internationale steunprogramma de teugels niet laat vieren.
11/07 17u17  Brexit levert financieel centrum van Parijs meer dan 3.500 directe banen opDe brexit legt het financiële centrum van Parijs op vlak van directe tewerkstelling geen windeieren. Meer dan 3.500 banen zullen naar en in de Franse hoofdstad worden gerelocaliseerd of gecreëerd.
11/07 17u17  Charles Michel over NAVO: 'Eenheid en solidariteit van cruciaal belang'Voor Belgisch premier Charles Michel is het op de tweedaagse NAVO-top in Brussel van 'cruciaal belang' om de 'eenheid en solidariteit' in het bondgenootschap te behouden.
11/07 16u48  Forse toename collectieve ontslagen door herstructurering CarrefourIn het eerste halfjaar 2018 waren in België bijna dubbel zoveel collectieve ontslagen in vergelijking met een jaar eerder. Dat is vooral te wijten aan de herstrucurering bij Carrefour.
11/07 15u30  'Leve de midlifecrisis'Miel Horsten, de topman van de leasemaatschappij ALD Automotive, houdt van snelheid en vindt Nepal een van de mooiste plekken ter wereld.
11/07 14u31  Merkel reageert koel op kritiek van Donald TrumpDe Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag net voor de start van de NAVO-top in Brussel forse kritiek geuit op Duitsland, dat voor zijn energiebeleid samenwerkt met Rusland.
11/07 14u01  Van Hool groeit en bloeit in MacedoniëDe tewerkstelling in Macedonië is gegroeid tot 1095 mensen.
11/07 14u01  Het politiek testament van Peumans: Vlaamse grondwet en 11 juli als betaalde feestdagPeumans vindt ook dat de vijf Vlaamse resoluties uit 1999 onder de loep moeten genomen worden en dat die oefening de aanzet kan zijn voor een nieuwe staatshervorming.
11/07 13u15  Brexit grootste knelpunt voor eengemaakte Europese kapitaalmarktWeinig dossiers leggen zoveel Europese pijnpunten bloot als de poging om een eengemaakte kapitaalmarkt te lanceren. 'Als we wachten, zal het weer tijdens een crisis moeten gebeuren', waarschuwt de Europese toezichthouder.
11/07 11u46  Bourgeois wil arbeidsdeal en investeringspact van premier Michel koppelenHij wil daarbij dan wel 'engagementen van iedereen' zien, en niet enkel van 'zijn ploeg', verklaarde de Vlaamse regeringsleider woensdag in De Ochtend op Radio 1.
11/07 11u46  Trump haalt uit naar Duitsland: 'Compleet gecontroleerd door Rusland'De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag net voor de start van de NAVO-top in Brussel forse kritiek geuit op Duitsland, dat in haar energiebeleid samenwerkt met Rusland.
11/07 11u30  Jan De Nul bouwt mee aan zevende windmolenpark voor Belgische kustBaggeraar Jan De Nul heeft een contract ondertekend met Parkwind, het windenergiefiliaal van Colruyt, voor de bouw van Northwester II, het zevende windpark voor de Belgische kust.
11/07 11u00  Handelsoorlog escaleert: VS plannen nog meer invoerrechten op Chinese productenChina noemt het gedrag van de Verenigde Staten 'irrationeel' en 'totaal onaanvaardbaar'.
11/07 10u46  'De arbeidsdeal is voor later'De problemen op de arbeidsmarkt vergen veel diepgaandere ingrepen dan een aangepast activeringsbeleid en investeringen in opleiding en levenslang leren. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
11/07 04u45  Pfizer ziet af van prijsverhogingen na kritiek TrumpDe Amerikaanse farmareus Pfizer ziet voorlopig af van prijsverhogingen van zijn geneesmiddelen, nadat president Donald Trump forse kritiek had geuit op het bedrijf.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Trump drijft Duitse automerken in armen van Chinese constructeurs17/07 13u30 - Trends.be: Door het America First-beleid van president Donald Trump raken de Verenigde Staten almaar meer geïsoleerd. En daar profiteert China van.
2x Na het milieuschandaal: 'Beste halfjaar voor Volkswagen, diesel maakt comeback'17/07 13u45 - Trends.be: Het Volkswagenconcern, waartoe ook merken als Skoda, Audi en Porsche behoren, heeft in de eerste zes maanden wereldwijd 5,5 miljoen wagens verkocht, het hoogste aantal ooit voor de Duitse autofabrikant.
2x Tax Liberation Day komt tien dagen vroeger17/07 19u00 - Trends.be: Dinsdag 17 juli is de dag waarop de Belgische werknemers die dat wilden hun Tax Liberation Day hebben kunnen vieren. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse studie van het Institut Economique Molinari, gebaseerd op gegevens van de OESO en de nationale instituten voor statistiek.
1x Nederlandse keten Jumbo trekt ex-topman Lidl aan om Belgische markt te veroveren11/07 19u15 - Trends.be: De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft de Belg Peter Isaac aangetrokken om als managing director België de uitbreiding van de winkelketen naar België in goede banen te leiden.
1x Electrabel is plannen van bunker Tihange 3 kwijt12/07 09u15 - Trends.be: De kerncentrale ligt stil sinds in het gewapend beton van de bunker fouten werden vastgesteld.
1x Tweede verblijf in Frankrijk: 'De Franse administratie kan soms heel omslachtig zijn'12/07 12u46 - Trends.be: Wie tweede verblijf in Frankrijk zegt, denkt meteen aan een zonnige vakantiewoning aan de Azurenkust. Maar in Cannes en Saint-Tropez telt u al snel een miljoen euro neer voor een villa met een zwembad. Toch hoeft u geen miljonair te zijn om uw eigen plekje in la douce France te bezitten.
1x China heeft vandaag al de meeste voetbalfans en sponsors, wanneer wint het een WK?12/07 16u47 - Trends.be: Het nationale team is dan wel opnieuw afwezig op de Wereldbeker, de groei van het aantal voetbalfans en sponsorinvesteringen uit China lijkt niet te stuiten. Slaagt president Xi Jinping er ook in van het land een voetbalgrootmacht te maken?
1x Greenyard raamt financiële impact terugroepactie op 30 miljoen euro17/07 09u45 - Trends.be: Het Belgische groentebedrijf Greenyard schat de financiële gevolgen van de terugroepactie van mogelijk met listeria besmette diepvriesproducten op 30 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag voorbeurs bekend.
1x Mediagenix zoekt nieuwe CEO voor internationalisering17/07 11u30 - Trends.be: Mediagenix zoekt dertig werknemers om de groei bij te houden. Zijn software Whats'on voor het beheer van contentdistributie bedient al meer dan 90 zenders en operatoren en meer dan 2000 kanalen. Disney, Viacom en de BBC zijn klant.
0x Pfizer ziet af van prijsverhogingen na kritiek Trump11/07 04u45 - Trends.be: De Amerikaanse farmareus Pfizer ziet voorlopig af van prijsverhogingen van zijn geneesmiddelen, nadat president Donald Trump forse kritiek had geuit op het bedrijf.

Statistieken

Artikels:
29766
Gelezen:
7338
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven