maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
16/09 11u46  Na aanval op Saoedi-Arabië: olieprijzen schieten de lucht in, Trump dreigt met vergelding Na de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Tegelijk beklemtoonde hij dat hij onder geen enkel beding een ontmoeting met Iraanse leiders gaat houden. De impact van de droneaanval zal ten vroegste donderdag merkbaar zijn aan de pomp, zegt sectorfederatie...12 
16/09 10u45  Na aanval op Saoedi-Arabië: olieprijzen schieten lucht in, Trump dreigt met vergelding Na de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Tegelijk beklemtoonde hij dat hij onder geen enkel beding een ontmoeting met Iraanse leiders gaat houden. De impact van de droneaanval zal ten vroegste donderdag merkbaar zijn aan de pomp, zegt sectorfederatie...10 
16/09 10u45  Alexander De Croo streng voor Europese Centrale Bank: 'De spaarder is opnieuw de klos' Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is niet mals voor het beleid van de Europese Centrale Bank. Afgelopen vrijdag legde hij in Helsinki het vuur aan de schenen van ECB-voorzitter Mario Draghi. 'Zijn beleid vergroot de ongelijkheid', aldus De Croo.12 
15/09 14u30  'Thomas Cook heeft dringend 1 miljard euro nodig' Reisorganisatie Thomas Cook (Neckermann) zit in financiële problemen. Er is acuut meer dan 1 miljard euro nodig om het zwakke winterseizoen door te komen. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.
15/09 11u45  Motrac Handling & Cleaning neemt Lauwers Heftruck Service over Met de overname van een sectorgenoot uit Dottenijs heeft het Antwerpse Motrac Handling & Cleaning een uitvalsbasis voor de klanten in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. Topman Filip Van Kelecom zoekt nog lokale kansen om de groeiende heftruckmarkt vlotter te bedienen.
14/09 14u30  Dominique Leroy vertrekt al op 20 september bij Proximus Dominique Leroy verlaat Proximus al op 20 september. Dat zijn Leroy en de raad van bestuur onderling overeengekomen 'met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming', zo meldt het telecombedrijf.
14/09 11u30  De Europese economie is weerbaarder dan gedacht: tien verborgen troeven Europa holt al veel te lang de Angelsaksische manier van zakendoen achterna. Het concurrentievermogen van de Europese economie is veel groter dan algemeen wordt gedacht. Alleen moet de Europese Unie haar verborgen troeven ontdekken en uitspelen. In een rapport legt de denktank CEPS uit hoe dat moet.
13/09 22u30  De balans van Trends: het is comfortabel regeerakkoorden maken als de Vlaamse broer meebetaalt Elk weekend maakt Trends de balans op van de afgelopen week. Deze keer kregen vooral het Waalse regeerakkoord en de bazooka van de Europese Centrale Bank veel commentaar.
13/09 17u30  ABO kan nu ook rampen voorkomen Het Gentse ingenieursbureau ABO-Group kan dankzij de overname van Innogeo voorspellen of instortingsgevaar dreigt voor bruggen of wegen. Dat moet de groei verder versterken.
13/09 15u30  Nathalie Vandepeute (CEO Bancontact Payconiq Company): 'De concurrentie op de betaalmarkt zal nog toenemen' Nathalie Vandepeute, de CEO van Bancontact Payconiq Company, verwacht dat de PSD2-hervorming van het Europese betaalverkeer de concurrentie op de betaalmarkt nog doet toenemen. 'Maar dat is een goede zaak voor innovatie in de sector', zegt Vandepeute, die een ruim een jaar geleden aan het hoofd kwam van het fusiebedrijf.
13/09 15u01  Het is comfortabel regeerakkoorden maken als de Vlaamse broer meebetaalt Elk weekend maakt Trends de balans op van de afgelopen week. Deze keer kregen vooral het Waalse regeerakkoord en de bazooka van de Europese Centrale Bank veel commentaar.
13/09 14u45  Na de federale begrotingsontsporing, de Waalse. Straks de Vlaamse? De nieuwe Waalse regering stelt een begrotingsevenwicht uit naar 2024. Volgend jaar kijken ze in Namen aan tegen een deficit van 350 miljoen euro. Na de federale ontsporing volgt de Waalse. Laat de nieuwe Vlaamse regering straks het evenwicht eveneens schieten?
13/09 14u45  De nieuwe Commissie: vrouwen aan de top Maandag maakte de nieuwbakken voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, de namen van de nieuwe Eurocommissarissen bekend. Het grootste nieuws was dat de Commissie voor het eerst uit evenveel vrouwen als mannen bestaat... of toch bijna.
13/09 12u30  Kies voor dividend in plaats van nulrendement Wie zijn geld op een spaarboekje zet, wordt gegarandeerd armer. Ook met obligaties valt niet veel meer te verdienen. Wie bereid is een beetje risico te nemen, waagt zich beter aan dividendaandelen.
13/09 12u15  Hoe wordt het loon van managers en topkaderleden bepaald? Bij de verloning van managers ligt meer nadruk op variabele verloning. Bonussen voor CEO's worden veelal gespreid in de tijd uitbetaald. En de remuneratiecomités moeten zich buigen over almaar complexere loonpakketten, maar worden ook professioneler. Dat zijn de opvallende tendensen in de verloning van managers aan de vooravond van een nieuw decennium.
Laatste update: vandaag om 11u46


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/09 11u30  De Nieuwe Zijderoute: worden Belgische ondernemingen de grote winnaars van het Chinese project?De Nieuwe Zijderoute kan in omgekeerde richting een vlasroute worden, waarbij België als grote winnaar uit de bus komt. 'Die 1,4 miljard Chinezen hebben toch ook van alles nodig.'
13/09 10u45  Smallcaps achtergebleven op grote indexaandelenDe komende weken kunnen nog turbulent zijn, maar de kansen op een ommekeer op de beurzen nemen toe en dan zullen de kleinere waarden het wellicht beter doen dan de rest. Zeker op termijn.
12/09 17u31  Max Jadot (CEO BNP Paribas Fortis): 'De banksector staat voor moeilijke jaren'De lage rente en de digitalisering brengen het klassieke verdienmodel van de banksector in gevaar. 'De sector staat voor enkele moeilijke jaren. De banken moeten hun verdienmodel aanpassen', zegt Max Jadot, de CEO van BNP Paribas Fortis.
12/09 17u00  OdeGand trapt het cultuurseizoen op gangZoals elk jaar stevent OdeGand af op een uitverkocht festival. De happening brengt klassieke en wereldmuziek tot in alle uithoeken van de stad Gent. 'Onze grote uitdaging is te verbreden en te verbinden', zegt algemeen directeur Veerle Simoens. 'Dat is een van de opdrachten van kunst: tonen hoe begrijpbaar alles kan zijn.'
12/09 16u00  Draghi dient deze drie schokken toe aan de economieMario Draghi trekt de deur bij de Europese Centrale Bank (ECB) met een knal achter zich dicht. Beleggers hadden hoge verwachtingen van de voorlaatste rentevergadering onder zijn voorzitterschap en de ECB-voorzitter stelt niet teleur. Draghi doet nog een keer 'alles wat nodig is' om de economie op gang te trekken en een draai te geven aan de positieve spiraal van prijsstijgingen.
12/09 14u00  De Europese Centrale Bank verlaagt de depositorente naar -0,5 procentDe ECB lanceert vanaf 1 november ook een nieuw economisch steunprogramma. Ze zal maandelijks voor 20 miljard euro schuld opkopen.
12/09 13u00  Opnieuw spontane acties bij ProximusBij Proximus zijn vandaag opnieuw spontane stakingsacties uitgebroken. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN.
12/09 13u00  Jaya Baloo: 'De huidige algoritmes zullen niet meer veilig zijn'Hoe beveilig je tegen kwantumcomputers die de huidige algoritmes kunnen kraken? Post-quantum security betekent dat alles op de schop moet, zegt Jaya Baloo, de voormalige CISO van telecomgigant KPN en specialist in kwantumbeveiliging: 'Het probleem is dat cryptografie in alles zit.'
12/09 13u00  Oracle-CEO tijdelijk weg door ziekteMark Hurd, een van Oracle's co-CEO's, zal voor onbepaalde tijd afwezig zijn wegens ziekte. Het bedrijf kondigt ook kwartaalresultaten aan die onder de verwachtingen blijven.
12/09 12u00  Wapenexport: ngo's dagen de Waalse regering voor de rechtbankDe ngo's Ligue des Droits Humains en CNAPD hebben een kortgeding aangespannen tegen de Waalse regering om toegang te krijgen tot informatie over wapenexport. Dat hebben Le Soir en Knack vernomen. Op dinsdag 17 september vindt de inleidingszitting plaats voor de rechtbank van eerste aanleg in Namen.
12/09 11u30  Drie reddingsboeien voor spaardersWie zijn geld op een spaarboekje zet, wordt gegarandeerd armer. Hoe laat u uw geld toch nog een beetje renderen in deze bizarre tijden, zonder al te veel risico te nemen?
12/09 11u01  Belg onderhandelt weer over de herfinanciering van zijn woonkredietBij BNP Paribas Fortis en Argenta is een op de vijf woonkredieten in 2019 een herfinanciering. Dat betekent dat de kredietnemer een bestaand krediet inruilt voor een nieuw krediet met een lagere jaarlijkse rente.
12/09 10u15  Apple trekt de streaming wars open: wie wint straks het gevecht om uw tv-avond?Beste kijkers, er wordt gevochten om uw aandacht en uw geld. Door de lineaire zenders en Netflix, maar binnenkort ook door Disney en Apple+. Expert Tom Evens overschouwt het slagveld van de streaming wars: 'Disney zal dé concurrent worden voor Netflix.'
11/09 16u30  Waarom het vertrek van Dominique Leroy op een slecht moment komt voor ProximusProximus moet op zoek naar een nieuwe CEO, nu Dominique Leroy naar het Nederlandse KPN gaat. Degene die het roer van haar overneemt, wacht een woelige vaart.
11/09 12u46  Spaarrente onder nul is voorlopig taboe voor Belgische bankenDe centrale banken zijn vastbesloten om de rente voor lange tijd op een heel laag niveau te betonneren. In het buitenland kunnen mensen gratis geld lenen en kost sparen geld. In België is dat voorlopig niet aan de orde.
11/09 12u15  Strafrente voor Belgische banken kan oplopen tot 620 miljoen euroVoor overtollig geld dat de Belgische banken niet kunnen omzetten in kredieten, betalen ze 413 miljoen euro strafrente aan de Europese Centrale Bank. Als de centrale bankiers de depositorente nog verlagen van -0,4 tot -0,6 procent, kan dat bedrag oplopen tot 620 miljoen euro op jaarbasis.
11/09 12u00  Google valt octrooi van Belgische start-up aanDe onlinezoekgigant Google heeft onlangs voor de Brusselse ondernemingsrechtbank een vordering ingediend om een van de octrooien te laten vernietigen van de Belgische start-up Proxistore, die is gespecialiseerd in onlinereclame. De vordering komt er nadat het Belgische bedrijf al maanden met getrokken messen met Google heeft gepraat.
11/09 11u15  Prosus maakt spectaculair debuut op Euronext AmsterdamDe tech-holding Prosus maakte een spectaculair debuut op Euronext Amsterdan. De koers sprong meteen na de opening zo'n 30 procent hoger tegenover de introductieprijs van 58,7 euro per aandeel. De beurswaarde kwam zo in de buurt van 125 miljard euro.
10/09 16u30  Wallonië blijft wapens exporteren naar Saudi-ArabiëWaalse wapens vinden nog steeds hun weg naar Saudi-Arabië. 'Toch neemt de politieke druk toe', zegt onderzoeker Stan Brabant.
10/09 16u15  Ursula von der Leyen komt (een beetje) thuis: welk parcours legde de volgende Commissievoorzitter af?Sommigen zijn er nog altijd verbaasd over, maar de Duitse christendemocrate Ursula von der Leyen is wel degelijk de volgende voorzitter van de Europese Commissie. Haar politieke parcours is niet onbesproken, maar ook niet zonder succes.
10/09 16u15  De nieuwe 'ranglijst der ranglijsten': slechte punten voor de Belgische economieVoor wie er nog aan mocht twijfelen: de Belgische economie presteert ondermaats. Dat toont 'de ranglijst der ranglijsten' van econoom Mathijs Bouman aan.
10/09 15u15  Wat zijn de vooruitzichten voor de vastgoedmarkt?De woningmarkt stevent dit jaar door de extreem lage rente af op een prijsstijging van 3 procent. De zwakkere economie vertraagt die trend ietwat. De aangekondigde afschaffing van de woonbonus kan ruis creëren op de woningmarkt.
10/09 14u01  Spontane personeelsacties uitgebroken bij ProximusBij Proximus zijn dinsdagochtend spontane personeelsacties uitgebroken, voornamelijk in Wallonië. Volgens de vakbonden hebben personeelsleden het werk neergelegd in Bergen, Namen, Sankt Vith, Libramont en Brussel.
10/09 11u30  David Vandermeulen (Bergerat Monnoyeur): 'Het tekort aan technici remt onze groei'De sector van de bouwmachines evolueert doorgaans in cycli van zeven jaar: vijf jaar groeien, twee jaar dalen. 'We zitten op het hoogtepunt van de cyclus. De economie draait nog altijd goed', zegt David Vandermeulen van Bergerat Monnoyeur, de verdeler van Caterpillar in ons land.
10/09 10u46  Waalse regering mikt op 60.000 gesubsidieerde jobsDe volgende Waalse regering wil de werkzaamheidsgraad in het gewest met 5 procentpunt optrekken naar 68,7 procent. Dat wordt een loodzware opdracht. Niet alleen omdat het met de verwachte groeivertraging een stuk moeilijker wordt om de jobmotor op volle toeren te laten draaien. Ook en vooral omdat er in het Waalse regeerakkoord weinig jobstimulerende maatregelen zitten. Tenzij het via de creatie v...
10/09 10u30  Dexia verdwijnt van de beursDe restbank Dexia schrapt haar beursnotering. Dat moet de kosten drukken. Minder dan 0,5 procent van de aandelen van Dexia is nog op de beurs genoteerd.
10/09 10u00  Greenpeace: 'Auto-industrie produceert meer broeikasgassen dan hele Europese Unie'De auto-industrie is een van de drijvende krachten achter de klimaatopwarming, dat zegt milieuorganisatie Greenpeace in een nieuw rapport. Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, moet de verkoop van wagens op fossiele brandstoffen, inclusief hybrides, tegen 2028 volledig stopgezet worden, herhaalt de organisatie.
10/09 10u00  Bedrijven beleven hun existentiële crisis: aandeelhouders tevreden houden volstaat niet langerJarenlang was het simpel: een bedrijf moest waarde creëren voor zijn aandeelhouders. Nu de wereld ingewikkelder wordt, lijkt dat credo niet meer te volstaan. De bedrijven beleven hun existentiële crisis.
10/09 09u45  Dexia wil van de beurs: aandeelhouders moeten zich op 16 oktober uitsprekenRestbank Dexia wil zijn notering op de beurs van Brussel schrappen. De aandeelhouders moeten zich op 16 oktober over het voorstel uitspreken.
09/09 17u15  Sportcoach Paul Van Den Bosch pleit voor meer egocentrisme: 'Maak tijd om voor jezelf te zorgen'Een volledig stressloze omgeving creëren zal nooit lukken. Daarom moeten bedrijven hun medewerkers stimuleren om voldoende te bewegen en op hun voeding te letten, vindt sportcoach Paul Van Den Bosch. En ze moeten de lat op de juiste hoogte leggen. 'In het dagelijkse leven hoef je geen topsporter te zijn.'
09/09 16u30  Johan Van Overtveldt (N-VA) over het beleid van de Europese Centrale Bank: 'Obligaties opkopen werkt niet'Volgens Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) werkt het beleid van de Europese Centrale Bank niet. De centrale bankiers zouden hun kruit voorlopig beter droog houden.
09/09 15u45  De generatiewissel bij D'Ieteren: 4 familietelgen en 1 miljard om te investerenBij D'Ieteren Groep nemen Nicolas D'Ieteren en zijn neef Olivier Périer de fakkel over van hun ouders. Ze willen de beursgenoteerde familieholding in een nieuwe richting sturen. Voor de minderheidsaandeelhouders blijft het gissen welke die richting is. De legendarische zwijgzaamheid en discretie van de familie zet een demper op de koers van het aandeel.
09/09 15u16  De generatiewissel bij D'Ieteren: vier familietelgen en 1 miljard om te investerenBij D'Ieteren Groep nemen Nicolas D'Ieteren en zijn neef Olivier Périer de fakkel over van hun ouders. Ze willen de beursgenoteerde familieholding in een nieuwe richting sturen. Voor de minderheidsaandeelhouders blijft het gissen welke die richting is. De legendarische zwijgzaamheid en discretie van de familie zet een demper op de koers van het aandeel.
09/09 12u00  Amnesty: 'Wapenbedrijven negeren mensenrechtenrisico's'Grote wapenbedrijven, zoals Airbus, BAE Systems en Raytheon, leggen onvoldoende voorzichtigheid aan de dag om te voorkomen dat hun producten worden gebruikt bij mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Dat staat in een nieuw rapport dat Amnesty International.
09/09 11u30  Vakbonden: 'Leroy zal met KPN telecomaanval op België lanceren'De vakbonden van Proximus vrezen dat huidig CEO Dominique Leroy de telecomoperator bewust 'in een puinhoop' wil achterlaten om met de Nederlandse sectorgenoot KPN 'een telecomaanval op België te lanceren'. Dat zeggen ze in een brief aan de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck. 'Daarom eisen wij dat Proximus onmiddellijk alle contacten met deze CEO verbreekt, zoals trouwens ieder z...
09/09 07u30  Moore Stephens verandert zijn naam in Moore om meer te groeienHet onafhankelijke accounting- en consultingbedrijf Moore Stephens verandert zijn naam in Moore Belgium. De rebranding moet het startschot worden van een nieuwe groeifase, waarin de omzet met meer dan 10 procent per jaar stijgt.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Alexander De Croo streng voor Europese Centrale Bank: 'De spaarder is opnieuw de klos'16/09 10u45 - Trends.be: Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is niet mals voor het beleid van de Europese Centrale Bank. Afgelopen vrijdag legde hij in Helsinki het vuur aan de schenen van ECB-voorzitter Mario Draghi. 'Zijn beleid vergroot de ongelijkheid', aldus De Croo.
12x Na aanval op Saoedi-Arabië: olieprijzen schieten de lucht in, Trump dreigt met vergelding16/09 11u46 - Trends.be: Na de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Tegelijk beklemtoonde hij dat hij onder geen enkel beding een ontmoeting met Iraanse leiders gaat houden. De impact van de droneaanval zal ten vroegste donderdag merkbaar zijn aan de pomp, zegt sectorfederatie...
10x Na aanval op Saoedi-Arabië: olieprijzen schieten lucht in, Trump dreigt met vergelding16/09 10u45 - Trends.be: Na de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Tegelijk beklemtoonde hij dat hij onder geen enkel beding een ontmoeting met Iraanse leiders gaat houden. De impact van de droneaanval zal ten vroegste donderdag merkbaar zijn aan de pomp, zegt sectorfederatie...
3x 'Thomas Cook heeft dringend 1 miljard euro nodig'15/09 14u30 - Trends.be: Reisorganisatie Thomas Cook (Neckermann) zit in financiële problemen. Er is acuut meer dan 1 miljard euro nodig om het zwakke winterseizoen door te komen. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.
1x De Europese economie is weerbaarder dan gedacht: tien verborgen troeven14/09 11u30 - Trends.be: Europa holt al veel te lang de Angelsaksische manier van zakendoen achterna. Het concurrentievermogen van de Europese economie is veel groter dan algemeen wordt gedacht. Alleen moet de Europese Unie haar verborgen troeven ontdekken en uitspelen. In een rapport legt de denktank CEPS uit hoe dat moet.
0x Moore Stephens verandert zijn naam in Moore om meer te groeien09/09 07u30 - Trends.be: Het onafhankelijke accounting- en consultingbedrijf Moore Stephens verandert zijn naam in Moore Belgium. De rebranding moet het startschot worden van een nieuwe groeifase, waarin de omzet met meer dan 10 procent per jaar stijgt.
0x Vakbonden: 'Leroy zal met KPN telecomaanval op België lanceren'09/09 11u30 - Trends.be: De vakbonden van Proximus vrezen dat huidig CEO Dominique Leroy de telecomoperator bewust 'in een puinhoop' wil achterlaten om met de Nederlandse sectorgenoot KPN 'een telecomaanval op België te lanceren'. Dat zeggen ze in een brief aan de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck. 'Daarom eisen wij dat Proximus onmiddellijk alle contacten met deze CEO verbreekt, zoals trouwens ieder z...
0x Amnesty: 'Wapenbedrijven negeren mensenrechtenrisico's'09/09 12u00 - Trends.be: Grote wapenbedrijven, zoals Airbus, BAE Systems en Raytheon, leggen onvoldoende voorzichtigheid aan de dag om te voorkomen dat hun producten worden gebruikt bij mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Dat staat in een nieuw rapport dat Amnesty International.
0x De generatiewissel bij D'Ieteren: vier familietelgen en 1 miljard om te investeren09/09 15u16 - Trends.be: Bij D'Ieteren Groep nemen Nicolas D'Ieteren en zijn neef Olivier Périer de fakkel over van hun ouders. Ze willen de beursgenoteerde familieholding in een nieuwe richting sturen. Voor de minderheidsaandeelhouders blijft het gissen welke die richting is. De legendarische zwijgzaamheid en discretie van de familie zet een demper op de koers van het aandeel.
0x De generatiewissel bij D'Ieteren: 4 familietelgen en 1 miljard om te investeren09/09 15u45 - Trends.be: Bij D'Ieteren Groep nemen Nicolas D'Ieteren en zijn neef Olivier Périer de fakkel over van hun ouders. Ze willen de beursgenoteerde familieholding in een nieuwe richting sturen. Voor de minderheidsaandeelhouders blijft het gissen welke die richting is. De legendarische zwijgzaamheid en discretie van de familie zet een demper op de koers van het aandeel.

Statistieken

Artikels:
31980
Gelezen:
25702
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven