vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

Trends.be

Verbergen Tonen
14/12 19u30  Fernand Huts stapt op bij Voka Ondernemer Fernand Huts is teleurgesteld in werkgeversorganisatie Voka en vice versa.
14/12 18u15  ECB laat rente ongemoeid, inflatie blijft te laag De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de historische lage rente. Verwacht wordt dat de inflatie de volgende jaren onder het streefcijfer van - net geen - 2 proent blijft.
14/12 16u00  Zo investeert u in windenergie Windmolenparken in Vlaanderen produceren al stroom voor 580.000 gezinnen. Daarin investeren kan makkelijk via een coöperatie. Is dat een goed idee?
14/12 15u45  De favoriete Belgische aandelen van analisten Het is een goed idee uw beleggingen te spreiden over verscheidene landen en werelddelen, maar de ervaring leert dat het gemakkelijker is lokale bedrijven te leren kennen. Daarom vroegen we Belgische analisten naar hun favoriete Belgische aandelen.
14/12 14u45  Econoom William White waarschuwt: 'De euforie op de markten is terug' Tien jaar na de financiële crisis die hij voorspeld had, kijkt de econoom William White met stijgende ongerustheid naar de financiële markten. 'Je kan de mensen wel overtuigen dat dit niet eeuwig kan duren. Maar je krijgt ze niet overtuigd dat het nu al lang genoeg geduurd heeft.'
14/12 14u15  Kernkabinet: geen beslissing over Energiepact voor nieuwjaar De Waalse en Brusselse regeringen hebben het licht op groen gezet voor de visietekst voor het Energiepact. De federale regering stelt de beslissing uit tot volgend jaar.
14/12 14u00  ECB laat rente ongemoeid De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft zoals verwacht de historische lage rente, blijkt uit een mededeling donderdag.
14/12 13u45  De onstilbare overnamehonger van Bob Iger (CEO Disney): miljardendeal rond De nieuwste Star Wars-film The Last Jedi geeft het recordjaar voor Disney in de bioscoopzalen nog meer glans. Maar CEO Bob Iger wil nog meer. Vlak voor zijn pensioen heeft hij een deal ter waarde van ruim 60 miljard dollar met de filmdivisie van mediamagnaat Rupert Murdoch beet.
14/12 10u15  Toename autoverkoop in Europa De voorbije maand november zijn in de Europese Unie 5,9 procent meer nieuwe personenwagens ingeschreven dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. Daarbij moet wel in rekening gebracht worden dat november dit jaar een werkdag extra telde. Dat meldt sectororganisatie ACEA donderdag.
14/12 09u45  Twee Limburgse neven halen met Clarida Technologies vijf miljoen euro op vanuit Londen Wat begon met een gesprek tussen twee neven op een Hasselts kerstdiner met de familie in 2013, leidde begin 2017 in Londen tot de oprichting van Clarida Technologies. Het data-analysebedrijf maakt vandaag bekend dat het 5 miljoen euro kapitaal ophaalt, waardoor het bedrijf 100 miljoen euro waard is. 'Palantir is onze grootste concurrent.'
14/12 08u15  Donkere wintermaanden doen ziekteverzuim stijgen Werkgevers tonen zich bezorgd over het toenemend absenteïsme van het personeel, vooral op maandag.
14/12 05u15  Kloof tussen rijk en arm in België krimpt De kloof tussen de rijkste Belgen en de rest is in de periode 1990-2013 kleiner geworden. Dat leert onderzoek van de Leuvense economen André Decoster, Koen Dedobbeleer en Sebastiaan Maes, bericht De Tijd donderdag.
13/12 21u30  Dan toch geen nieuwe pensioenval Er is dan toch geen nieuwe fiscale pensioenval ontstaan. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), na eerdere berichten dat tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, dat nu plots wel moeten doen.
13/12 16u15  CEO Axel Miller: 'D'Ieteren is geen autogroep' D'Ieteren bestudeert volop dossiers voor nieuwe investeringen. 'Maar we laten ons niet opjagen. We zullen morgenvroeg geen nieuwe investering aankondigen, maar het zal ook geen vijf jaar duren', meldt CEO Axel Miller.
13/12 16u15  Je vermogen verschuiven met een 'elastiek' In het kader van een successieplanning worden vaak eigen goederen verschoven naar de huwgemeenschap. Bovendien wordt vaak een beding van terugneming (de zogenoemde elastiek) ingebouwd voor het geval er toch een echtscheiding komt. Maar hoe zorg je ervoor dat dat niet belast wordt?
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/12 16u00  Lufthansa beslist Air Berlin-dochter Niki niet over te nemenLufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, die deel uitmaakt van de boedel van Air Berlin. De Duitse luchtvaartgroep hoopt daarmee meer kans te maken op toestemming van de Europese Commissie om andere onderdelen van zijn failliete branchegenoot te kopen.
13/12 15u00  De onstilbare overnamehonger van Bob Iger (CEO Disney)De nieuwste Star Wars-film The Last Jedi geeft het recordjaar voor Disney in de bioscoopzalen nog meer glans. Maar CEO Bob Iger wil nog meer. Vlak voor zijn pensioen timmert hij aan een miljardendeal met de filmdivisie van mediamagnaat Rupert Murdoch.
13/12 14u00  Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen: 'Situatie zo snel mogelijk rechtzetten'In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen.
13/12 13u00  De favoriete Nederlandse aandelen van analistenIn het regeerakkoord van de Nederlandse regering-Rutte III staat de afschaffing van de dividendbelasting ingeschreven. Wij vroegen vier aandelenspecialisten wat de Nederlandse beurs zoal te bieden heeft voor Belgische beleggers.
13/12 10u30  Kris Peeters: 'Thuiswerk bij noodweer is wettelijk mogelijk'Het is wettelijk mogelijk om thuiswerk te organiseren bij noodweer. Dat laat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) weten. Hij reageert daarmee op een voorstel van het KMI om een soort 'thuiswerkalarm' af te kondigen bij extreem weer.
13/12 07u30  Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalenIn plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen.
12/12 19u00  Axa schakelt versnelling hoger tegen klimaatveranderingDe investeringen van verzekeringsgigant Axa in schone energie worden verviervoudigd, terwijl er miljarden worden weggehaald bij steenkool en de meest vervuilende olie.
12/12 18u15  Nieuw schikkingsvoorstel: wat verandert voor de Fortis-gedupeerden?Ageas kwam deze ochtend met een nieuw voorstel voor een schikking. Het belangrijkste verschil met het vorige voorstel, dat het hof van beroep in Amsterdam afketste, is dat er minder onderscheid wordt gemaakt tussen actieve en niet-actieve eisers.
12/12 17u45  Wat verandert het nieuwe schikkingsvoorstel voor de Fortis-gedupeerden?Ageas kwam deze ochtend met een nieuw voorstel voor een schikking. Het belangrijkste verschil met het vorige voorstel, dat het hof van beroep in Amsterdam afketste, is dat er minder onderscheid wordt gemaakt tussen actieve en niet-actieve eisers.
12/12 17u45  Dirk Thiels (KBC Asset Management): 'Bitcoin blijft pure speculatie'De lancering van futures, die bitcoin toegankelijk maken voor institutionele beleggers, drijft de prijs verder op. 'Maar een groot beleggerspubliek krijg je pas als digitale munten een echte activaklasse zijn waarin je mag én ook wilt beleggen', zegt Dirk Thiels van KBC Asset Management.
12/12 17u45  Eindejaarsgeschenken online kopen? Zo check je de prijzenDankzij internet kun je perfect kerstshoppen vanuit je luie zetel. Bovendien kun je de prijzen zo makkelijk checken en vergelijken. Er zijn tools en websites die daarbij helpen.
12/12 15u45  Gendervooroordelen in de bedrijfswereld: 'Iemand die een privilege heeft, herkent dat zelf niet'De helft van de mannen ziet niet echt een genderprobleem in onze bedrijven. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Women On Board, een vzw die ijvert voor meer vrouwen in raden van bestuur en het topmanagement.
12/12 15u30  Bart De Smet (CEO van Ageas): 'Passieve aandeelhouders komen beter uit nieuwe Fortis-schikking'De verzekeraar Ageas dient vandaag bij het hof van beroep in Amsterdam een nieuw voorstel in om zijn Fortis-erfenis te schikken. Een eerder voorstel werd in juni verworpen. Als de rechter het nieuwe voorstel bindend verklaart, kunnen duizenden Fortis-aandeelhouders rekenen op een schadevergoeding en kan Ageas afrekenen met zijn Fortis-verleden.
12/12 13u45  Leuven verliest wereldwijde aankoopdienst AB InBevDe wereldbrouwer verhuist zijn aankoopdiensten voor al zijn vestigingen van Leuven naar het Zwitserse Zug. In die dienst werken 70 mensen. Zug wordt wel eens omschreven als het fiscaal meest vriendelijke kanton ter wereld.
12/12 10u15  Ageas krijgt ook ConsumentenClaim achter aangepaste Fortis-schikkingAgeas legt vandaag in Amsterdam een aangepast schikkingsvoorstel neer. Dat geniet nu ook de steun van de Nederlandse consumentenorganisatie ConsumentenClaim, die zich verzette tegen de eerste Fortis-schikking.
12/12 10u15  Groei tewerkstelling vertraagt volgens ManpowerDe werkgevers zullen tijdens de eerste drie maanden van volgend jaar blijven aanwerven, maar het tempo vertraagt. Dat blijkt uit de barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten van hr-dienstverlener Manpower. Zowat 8 procent van de werkgevers is van plan om medewerkers aan te werven in het eerste kwartaal 2018, 6 procent zou het personeelsbestand inkrimpen en 83 procent wil de loonmassa status quo houden.
12/12 08u15  België geeft in 2018 eerste groene obligatie uitOns land wordt na Frankrijk het tweede met een groene overheidsobligatie.
12/12 07u30  Voormalig Optima-topman Jeroen Piqueur en zijn twee kinderen aangehoudenEx-topman Jeroen Piqueur is samen met zijn twee kinderen aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent.
12/12 07u30  Belfius maakt Proximus het hofCEO Marc Raisière ziet synergieën tussen bank- en verzekeringsdiensten en telecom.
12/12 00u45  Groei tewerkstelling vertraagt (Manpower)De werkgevers zullen tijdens de eerste drie maanden van volgend jaar blijven aanwerven, maar het tempo vertraagt.
11/12 19u00  Apple koopt muziekherkenningsapp ShazamHet Amerikaanse technologieconcern Apple koopt muziekherkenningsapp Shazam. Dat heeft Apple maandag bevestigd, zonder daarbij financiële details vrij te geven.
11/12 16u45  Nieuwbouw boert goed in BrusselDe prijzen voor nieuwbouwappartementen in Brussel stijgen weer. Schaarbeek en Evere raken almaar meer in trek, en dat stuwt de prijzen omhoog. Voor een ruime keuze moet u in Ukkel zijn, u vindt daar het uitgebreidste aanbod van het hele gewest.
11/12 16u15  Michel wil na brexit vrijhandelsakkoord in de lijn van CETA-akkoordPremier Charles Michel wil dat de onderhandelingen met Groot-Brittannië over de toekomstige relaties uitmonden in een 'CETA plus plus'.
11/12 16u15  Effectentaks ontwijken kan nog altijdNa veel gepalaver zijn de meerderheidspartijen het eens geraakt over het oplapwerk dat nodig is aan de wet op de effectentaks. Er werden zogenoemde ontwijkbepalingen toegevoegd. We vroegen de mening van fiscalisten.
11/12 15u15  Homans verdedigt investeringsbeleid sociale woningenZowel dit jaar als volgend jaar is er meer dan 800 miljoen euro voorzien voor de bouw en renovatie van sociale woningen. Dat zegt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Zij bestempelt de investeringen in sociale woningbouw in Vlaanderen als 'ongezien'.
11/12 14u00  Biotechbedrijf Aelin Therapeutics verzamelt 27 miljoen euroDe start-up Aelin Therapeutics kan met een startkapitaal van 27 miljoen euro zijn designermoleculen gaan ontwikkelen tot antibacteriële medicijnen en antikankertherapieën. Het gaat om het grootste startkapitaal ooit voor een spin-off van het Vlaams Instituut voor biotechnologie (VIB), zo meldt deze laatste maandag.
11/12 13u45  Ruim 700.000 reizigers voor Brussels Airlines in novemberLuchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in november 702.908 passagiers vervoerd, bijna 95.000 meer dan in november vorig jaar. Dat meldt de maatschappij maandag.
11/12 13u15  Bescherming zelfstandigen kan beter: 'Vooral in pensioenrechten is de kloof nog te groot'Zelfstandigen hebben al vijftig jaar een eigen sociaal statuut in ons land. Het begon als een zeer sober stelsel, maar is geleidelijk uitgebreid in de richting van het werknemersstelsel. Toch kan de sociale bescherming van de zelfstandigen nog beter, zo leert een enquête van Unizo. Vooral in pensioenrechten is de kloof nog te groot.
11/12 12u15  'Bescherming zelfstandigen kan nog beter'Zelfstandigen hebben al vijftig jaar een eigen sociaal statuut in ons land. Het begon als een zeer sober stelsel, maar is geleidelijk uitgebreid in de richting van het werknemersstelsel. Toch kan de sociale bescherming van de zelfstandigen nog beter, zo leert een enquête van Unizo. Vooral in pensioenrechten is de kloof nog te groot.
11/12 12u00  Turkse economie groeit met 11 procent, inflatie op hoogste peil in 13 jaarDe Turkse economie is in het derde kwartaal forser gegroeid dan verwacht, blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Turkstat.
11/12 11u30  Turkse economie groeit met 11 procentDe Turkse economie is in het derde kwartaal forser gegroeid dan verwacht, blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Turkstat.
11/12 10u15  Voorzitter privacycommissie niet van plan zichzelf op te volgenWillem Debeuckelaere, die bijna 13 jaar de huidige privacycommissie leidt, is niet van plan zich kandidaat te stellen om de organisatie vanaf mei volgend jaar nog te leiden. Wel heeft hij ambitie voor een andere, meer praktische, rol.
11/12 09u45  Studiebureau Sweco neemt Belgische activiteiten HaskoningDHV overHet studiebureau Sweco Belgium neemt de Belgische activiteiten van het Nederlandse Royal HaskoningDHV over.
11/12 09u45  Qatar koopt voor miljarden aan EurofightersQatar heeft met het Britse defensieconcern BAE Systems een definitieve overeenkomst getekend om 24 Eurofighter Typhoon-gevechtstoestellen te kopen voor een bedrag van 5 miljard pond, omgerekend 5,7 miljard euro.
11/12 09u15  Frank Vandenbroucke over de pensioenen: 'Onze politieke cultuur maakt grondig hervormen onmogelijk'De effectieve pensioenleeftijd in ons land ligt behoorlijk onder het OESO-gemiddelde. Dat blijkt uit het meest recente rapport van de organisatie van geïndustrialiseerde landen. We hadden daarover een gesprek met Frank Vandenbroucke, voormalig minister van Pensioenen, lid van de Commissie voor Pensioenhervorming en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.
11/12 09u15  Helft Europese steenkoolcentrales draait verliesDe helft van alle steenkoolcentrales in Europa draait nu al met verlies, en tegen 2030 zal dat aandeel stijgen tot 97 procent. De mogelijke verliezen lopen in de miljarden, stelt een rapport van Carbon Tracker.
11/12 08u30  Sociaal-Economische Raad waarschuwt voor 'te rooskleurige energieplannen''De prognoses en subdoelstellingen voor hernieuwbare energie van de Vlaamse regering zijn terecht ambitieus, maar op korte termijn zijn ze te optimistisch.' Dat laat de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen optekenen.
11/12 08u30  Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen: 'Tijdelijke vervanging voor ondernemers is totale flop'De in 2010 ingevoerde maatregel waarbij ondernemers zich tijdelijk kunnen laten vervangen, bijvoorbeeld bij ziekte, is op sterven na dood. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) maandag. Er staat momenteel nog maar één kandidaat-vervanger geregistreerd.
11/12 07u30  Zeven op de tien horecazaken niet in orde met witte kassaHorecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.
11/12 06u45  Internationale wapenverkoop opnieuw gestegen voor de eerste keer in vijf jaarDe omzet van militair materieel en diensten van de 100 grootste wapengroepen in 2016 is tot bijna 375 miljard dollar (318 miljard euro) gestegen in 2016.
11/12 02u00  Bitcoin debuteert op mondiale beurs aan 15.000 dollarDe bitcoin, de controversiële virtuele munt, heeft zondag zijn vuurdoop beleefd op een mondiale beurs, waar het verhandeld werd aan 15.000 dollar.
10/12 21u00  'Zonder handelsakkoord zal Londen de brexit-factuur niet betalen'Het Verenigd Koninkrijk zal niet zomaar 40 à 45 miljard euro betalen om zijn rekeningen met de Europese Unie te vereffenen. Die betaling kan er enkel komen als er ook een handelsakkoord wordt gesloten. Dat heeft David Davis, de Britse minister die bevoegd is voor de brexit, zondag verklaard aan de BBC.
10/12 16u15  Handel in bitcoin-futures van startDe handel in bitcoin-futures zal zondagavond van start gaan op de beurs in de Amerikaanse stad Chicago. Daarmee kunnen beleggers speculeren op een stijging of daling van de digitale munt.
10/12 15u15  Stassen innoveert met cider: 'We waren klein en moesten wel creatief zijn'Stassen uit Aubel is zowat synoniem met cider, de sterkst groeiende alcoholische drank ter wereld. Het Nederlandse bierconcern Heineken maakte van Stassen zijn wereldwijde ciderinnovatiecentrum.
10/12 10u00  'Als je geld wilt verdienen, moet je geen uitgeverij beginnen'De boekenbranche beleeft woelige tijden. Kleine, onafhankelijke uitgevers nemen het terrein in dat de grote uitgeefconcerns braak laten liggen. Hun liefde voor boeken is belangrijker dan winst maken. 'Als je geld wilt verdienen, moet je geen uitgeverij beginnen. Dat is simpel.'
09/12 16u45  Sinterklaasakkoord: NSZ en Unizo ontgoocheld over onbelast bijverdienenHet Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en ondernemersorganisatie Unizo zijn bijzonder teleurgesteld dat de federale regering amper iets heeft gewijzigd aan de maatregel over onbelast bijverdienen in het akkoord dat ze vrijdagavond gesloten heeft.
09/12 16u00  'De angst voor artificiële intelligentie is overdreven'Ben Schrauwen wil naar een revolutie in de maakindustrie: fabrieken die zich door software laten organiseren. De naar de Verenigde Staten uitgeweken professor artificiële intelligentie stapt daarvoor in een nieuw bedrijf, Oqton.
09/12 05u00  Opnieuw twee Lafarge-directeurs in verdenking gesteld voor betalingen aan ISNa de ex-CEO van LafargeHolcim Eric Olsen zijn vrijdagavond in Parijs ook nog twee andere kopstukken in verdenking gesteld in verband met de activiteiten van de cementgroep in Syrië. Het gaat om de voormalige Lafarge-CEO Bruno Lafont (Olsens voorganger voor de fusie met Holcim) en de vroegere adjunct-directeur-generaal Christian Herrault.
09/12 03u45  Amerikaanse restaurantindustrie vecht over fooienIn een Amerikaans restaurant geef je fooi, ongeacht hoe goed de service was. De consument betaalt namelijk tot wel 90 procent van het inkomen van de bediening. Maar hoe zit het met keukenpersoneel? Een debat over tip pooling is losgebarsten.
08/12 18u15  Europees-Japans handelsverdrag 'is heel goed nieuws voor Belgische voedingsbedrijven'De Europese Unie en Japan hebben een akkoord over een verstrekkend vrijhandelsverdrag.
08/12 18u00  'Uplace light' aanvaardbaar compromis voor Voka, maar niet voor UnizoEen afgeslankte versie van het omstreden project Uplace, een zogenaamd 'Uplace light' is voor werkgeversorganisatie Voka 'een aanvaardbaar compromis'. Daarmee verschilt Voka van mening met de andere ondernemersorganisaties Unizo.
08/12 17u15  Tesla-vrachtwagens gaan bier leveren in VSHet moederbedrijf van het Amerikaanse biermerk Budweiser heeft 40 elektrische Tesla Semi-vrachtwagens besteld, de grootste bestelling voor Tesla tot nu toe.
08/12 15u45  Duco Sickinghe: 'Er is heel veel geld, maar het ligt daarom niet voor het oprapen'Ex-Telenetbaas Duco Sickinghe is bijna vijf jaar een technologie-investeerder. Hoe zit het met de risicokapitaalmarkt in België? En wat heeft hij geleerd? Trends sprak met hem. 'Veel bedrijven zetten hun waardering erg hoog. Dan wil ik dat ze die waarmaken. Is dat veeleisend? Dat is gewoon zakelijk.'
08/12 14u45  87Seconds een van de snelstgroeiende Europese technologiebedrijven: 'Onze manier van aanwerven verklaart onze snelle groei'Donderdag was 87Seconds als een van de Belgische laureaten aanwezig bij de bekendmaking van de Deloitte Tech EMEA Fast 500. Het agentschap, gespecialiseerd in onlinevideo, kwam met een groei van 1331 procent uit op de 85ste plaats in de ranking van de 500 snelstgroeiende Europese technologiebedrijven van Deloitte.
08/12 13u45  Europees akkoord over maatregelen tegen dieselgate: 'We veranderen het hele systeem'De lidstaten van de Europese Unie hebben donderdag een akkoord bereikt over strengere regels om een nieuw Volkswagenschandaal te vermijden. Een Europese controledienst komt er niet, maar Europa gaat wel toezien op de werking van de nationale regulatoren en zal zelf boetes kunnen opleggen bij onregelmatigheden.
08/12 13u15  Europa en Japan bereiken akkoord over verstrekkend handelsverdrag JEFTADe Europese Unie en Japan hebben hun onderhandelingen over een verstrekkend vrijhandelsverdrag afgerond. Dat hebben Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Japanse premier Shinzo Abe vrijdag aangekondigd in een persverklaring.
08/12 12u00  Energieminister Marghem (MR): 'Federale wetgeving voorziet kernuitstap in 2025''De vier ministers van Energie willen tegen het einde van het jaar een voorstel voor een Energiepact op tafel leggen, dat vervolgens geanalyseerd zal worden door hun overheden.' Dat zegt federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) vrijdag, nadat N-VA in de kranten van Mediahuis liet weten zich te kanten tegen een Energiepact met een kernuitstap in 2025.
08/12 11u15  Philippe Close (burgemeester van Brussel): 'We moeten ervoor zorgen dat de middenklasse blijft of terugkomt'Trends bracht zeven CEO's uit de Brusselse vastgoedwereld samen rond de tafel voor een debat met Philippe Close, de burgemeester van de hoofdstad. Een mooie gelegenheid om toekomstvisies te vergelijken en het te hebben over de grote uitdagingen voor Brussel.
08/12 10u30  De zin en onzin van aandelen op naamIs het met aandelen op naam echt mogelijk te ontsnappen aan de effectentaks van 0,15 procent ? Voor een rechtstreekse inschrijving in het aandeelhoudersregister van een bedrijf moet u in elk geval geen bewaarloon betalen.
08/12 10u30  Eindelijk doorbraak in brexitdossier: weg naar tweede onderhandelingsfase ligt openDe witte rook hing vrijdagochtend al even in de lucht. May en Juncker ontmoetten elkaar in alle vroegte in de Berlaymont, om de laatste hand te leggen aan de langverwachte brexit-deal. Die had eigenlijk maandag al rond moeten zijn, maar toen strooide de Ierse grenskwestie - en dan vooral de Noord-Ierse unionisten van DUP - nog roet in het eten.
08/12 07u15  Federale overheden overtreden eigen regels over jongerentewerkstellingDe federale overheidsdiensten (FOD) komen niet ten volle de verplichting na dat 3 procent van het personeelseffectief uit -26-jarigen moet bestaan. Dat bericht Le Soir, op basis van statistieken van minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Federale overheden overtreden eigen regels over jongerentewerkstelling08/12 07u15 - Trends.be: De federale overheidsdiensten (FOD) komen niet ten volle de verplichting na dat 3 procent van het personeelseffectief uit -26-jarigen moet bestaan. Dat bericht Le Soir, op basis van statistieken van minister van Werk Kris Peeters (CD&V).
0x Eindelijk doorbraak in brexitdossier: weg naar tweede onderhandelingsfase ligt open08/12 10u30 - Trends.be: De witte rook hing vrijdagochtend al even in de lucht. May en Juncker ontmoetten elkaar in alle vroegte in de Berlaymont, om de laatste hand te leggen aan de langverwachte brexit-deal. Die had eigenlijk maandag al rond moeten zijn, maar toen strooide de Ierse grenskwestie - en dan vooral de Noord-Ierse unionisten van DUP - nog roet in het eten.
0x De zin en onzin van aandelen op naam08/12 10u30 - Trends.be: Is het met aandelen op naam echt mogelijk te ontsnappen aan de effectentaks van 0,15 procent ? Voor een rechtstreekse inschrijving in het aandeelhoudersregister van een bedrijf moet u in elk geval geen bewaarloon betalen.
0x Philippe Close (burgemeester van Brussel): 'We moeten ervoor zorgen dat de middenklasse blijft of terugkomt'08/12 11u15 - Trends.be: Trends bracht zeven CEO's uit de Brusselse vastgoedwereld samen rond de tafel voor een debat met Philippe Close, de burgemeester van de hoofdstad. Een mooie gelegenheid om toekomstvisies te vergelijken en het te hebben over de grote uitdagingen voor Brussel.
0x Energieminister Marghem (MR): 'Federale wetgeving voorziet kernuitstap in 2025'08/12 12u00 - Trends.be: 'De vier ministers van Energie willen tegen het einde van het jaar een voorstel voor een Energiepact op tafel leggen, dat vervolgens geanalyseerd zal worden door hun overheden.' Dat zegt federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) vrijdag, nadat N-VA in de kranten van Mediahuis liet weten zich te kanten tegen een Energiepact met een kernuitstap in 2025.
0x Europa en Japan bereiken akkoord over verstrekkend handelsverdrag JEFTA08/12 13u15 - Trends.be: De Europese Unie en Japan hebben hun onderhandelingen over een verstrekkend vrijhandelsverdrag afgerond. Dat hebben Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Japanse premier Shinzo Abe vrijdag aangekondigd in een persverklaring.
0x Europees akkoord over maatregelen tegen dieselgate: 'We veranderen het hele systeem'08/12 13u45 - Trends.be: De lidstaten van de Europese Unie hebben donderdag een akkoord bereikt over strengere regels om een nieuw Volkswagenschandaal te vermijden. Een Europese controledienst komt er niet, maar Europa gaat wel toezien op de werking van de nationale regulatoren en zal zelf boetes kunnen opleggen bij onregelmatigheden.
0x 87Seconds een van de snelstgroeiende Europese technologiebedrijven: 'Onze manier van aanwerven verklaart onze snelle groei'08/12 14u45 - Trends.be: Donderdag was 87Seconds als een van de Belgische laureaten aanwezig bij de bekendmaking van de Deloitte Tech EMEA Fast 500. Het agentschap, gespecialiseerd in onlinevideo, kwam met een groei van 1331 procent uit op de 85ste plaats in de ranking van de 500 snelstgroeiende Europese technologiebedrijven van Deloitte.
0x Duco Sickinghe: 'Er is heel veel geld, maar het ligt daarom niet voor het oprapen'08/12 15u45 - Trends.be: Ex-Telenetbaas Duco Sickinghe is bijna vijf jaar een technologie-investeerder. Hoe zit het met de risicokapitaalmarkt in België? En wat heeft hij geleerd? Trends sprak met hem. 'Veel bedrijven zetten hun waardering erg hoog. Dan wil ik dat ze die waarmaken. Is dat veeleisend? Dat is gewoon zakelijk.'
0x Tesla-vrachtwagens gaan bier leveren in VS08/12 17u15 - Trends.be: Het moederbedrijf van het Amerikaanse biermerk Budweiser heeft 40 elektrische Tesla Semi-vrachtwagens besteld, de grootste bestelling voor Tesla tot nu toe.

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
26


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven