vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

Trends.be

Verbergen Tonen
23/03 05u00  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.10 
23/03 02u45  China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen VS De Chinese regering heeft vrijdag een lijst met mogelijke importheffingen bekendgemaakt op Amerikaanse producten. Het gaat om tegenmaatregelen na de aankondiging van de Verenigde Staten dat ze de importheffingen op onder meer Chinees staal en aluminium zullen verhogen. Door de wederzijdse maatregelen wordt gevreesd voor een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.12 
22/03 18u30  Robert Bouchard wordt nieuwe CEO van Econocom Group Op 22 maart laat Econocom Group weten dat Robert Bouchard vanaf nu de rol van CEO zal vervullen. Hij volgt daarmee zijn vader en oprichter van het bedrijf Jean-Louis Bouchard op.
22/03 16u30  Waarom Argenta opnieuw de bankentaks aanvalt De Antwerpse bank Argenta vraagt het Grondwettelijk Hof delen van de Belgische bankentaks te vernietigen. In combinatie met dalende rente-inkomsten en zware investeringskosten vormt de bankentaks een bedreiging voor het groeimodel van Argenta.
22/03 16u30  Belgische ondernemer somber in maart Het vertrouwen van de Belgische ondernemer is in maart stevig gedaald, na een stabilisering in februari op het hoogste peil sinds april 2011. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
22/03 15u45  Regering beslist pas over vervanging F-16's als er duidelijkheid is De federale regering zal geen beslissing nemen over de vervanging van de F-16's voor er duidelijkheid is over de beslissingprocedure en de verschillende opties. Dat heeft premier Charles Michel donderdag in de Kamer gezegd.
22/03 15u00  VFB: 'Een nieuwe generatie beleggers staat op' De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) merkt een duidelijke toename van de interesse voor beleggen bij jongeren. Zaterdag vindt de grootste beleggershappening van het land plaats en ongeveer een kwart van de inschrijvers is jonger dan 35.
22/03 14u45  Argenta naar Grondwettelijk Hof tegen bankentaks Argenta heeft bij het Grondwettelijk Hof een verzoek ingediend om artikels 23 en 25 van de wet van 23 juli 2017 over de zogeheten bankentaks te vernietigen. Dat heeft de directie van de bank donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers.
22/03 13u15  Bart De Wever (N-VA) en Wouter Van Besien (Groen) paaien de vastgoedsector 'We hebben niet de centen, maar wel veel plannen', zei Bart De Wever (N-VA) woensdag tijdens een debat van de vastgoedsector in de Antwerpse Boerentoren. 'De privésector heeft wel geld, dus moeten we daarmee praten.' Dat was de kernboodschap als antwoord op de aantijgingen van Groen over de connecties van De Wever met de vastgoedsector.
22/03 13u00  Beveiligingstopmannen van Facebook, Google en Twitter stappen op De afgelopen week zijn op korte tijd verschillende security-topmannen van drie internetgiganten opgestapt. Na Facebook, verliezen nu ook Google en Twitter zonder enige uitleg hun topmannen.
22/03 12u15  Vlaamse bouwbedrijven kampen met tekort aan ingenieurs Een gebrek aan ingenieurs leidt ertoe dat bijna twee derde (65 procent) van de bouwbedrijven in Vlaanderen bepaalde opdrachten niet kunnen uitvoeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) bij 51 bouwbedrijven.
22/03 12u15  Een aangetekende e-mail: kan dat? Het was al langer mogelijk een aangetekende zending elektronisch te versturen in ons land. Maar sinds kort kan dat met exact dezelfde juridische waarde als de fysieke tegenhanger.
22/03 12u00  Molenbeek twee jaar na de aanslagen: van hellegat naar hightech Heel wat sporen leidden na de terroristische aanslagen in Brussel, vandaag twee jaar geleden, naar de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageerde met een Kanaalplan tegen radicalisering. Maar er is nog een ander Kanaalplan, een ambitieus project voor stadsontwikkeling dat op kruissnelheid is.
21/03 21u30  Ablynx, Komono en C. Outdoor zijn de Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen Elk jaar publiceert Trends de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven van het land. We noemen ze de Trends Gazellen. In de voorbije weken kon u al de rangschikking raadplegen van Brussel en de vijf Vlaamse provincies. Deze week sluiten we af met de snelste groeiers van heel Vlaanderen. De uitblinkers zijn - elk in hun categorie - Ablynx, Komono en C. Outdoor. Zij krijgen de eretitel Ambassadeurs van de Vlaamse Gazellen, editie 2018.
21/03 20u30  De Wever steunt Vandeput en haalt zwaar uit naar SP.A Dat het lek bij de socialisten zit, roept volgens de N-VA-voorzitter veel vragen op.
Laatste update: vandaag om 5u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/03 20u00  Fed verhoogt rente en stelt groeiprognoses opwaarts bijDe Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag zoals verwacht met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. Ook verwacht de Fed meer economische groei dan bij een eerdere prognose.
21/03 19u45  Fed verhoogt renteDe Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag met een kwart procentpunt verhoogd. De koepel van Amerikaanse centrale banken zet daarmee een volgende rentestap, na drie verhogingen vorig jaar. De financiële markten hielden over het algemeen al rekening met een renteverhoging.
21/03 18u30  Fujitsu kiest Brussel als locatie voor blockchain-innovatiecentrumDe Japanse technologiegigant Fujitsu heeft voor Brussel gekozen als locatie voor zijn blockchain-innovatiecentrum. Dat centrum werd woensdag ingehuldigd door minister van Werk Kris Peeters en de ambassadeur van Japan.
21/03 18u15  Voedselagentschap moet meer controles uitvoeren van minister DucarmeMinister Denis Ducarme legt het federaal voedselagentschap FAVV een bijkomend programma voor controles op. Per trimester komt er één onaangekondigde controle bij, zowel bij de 106 slachthuizen, 476 versnijderijen als bij de 478 koelinstallaties.
21/03 16u45  Van Dag Allemaal tot HLN: nieuwsredacties De Persgroep en Medialaan gaan samenwerkenHumo, De Morgen, Dag Allemaal... binnenkort varen alle redacties onder de vlag van News City, een koepel die de referentie wil worden voor nieuws in Vlaanderen.
21/03 15u30  Iedereen rekent op Pierre Winand om bpost weer te laten blinkenPierre Winand leidt de Amerikaanse dochters van bpost. Vanuit zijn kantoor aan de Amerikaanse Oostkust moet hij orde op zaken stellen bij het dochterbedrijf Radial.
21/03 15u30  Kijk uw bankgiften naHeel wat ouders deden al een bankgift van geld aan hun kinderen, vaak om hen te helpen bij hun bouw- of verbouwplannen. Op 1 september van dit jaar wijzigt er een en ander voor die regeling. Wanneer is er een probleem?
21/03 14u30  Europa zet licht op groen voor overname Monsanto door BayerDe Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemieureus Bayer.
21/03 12u45  Online-apotheek Viata: 'We geloven niet in een prijsvechtersstrategie'De online-apotheek Viata zoekt een partner. De 500.000 euro die het bedrijf via crowdlending sprokkelde, volstaat niet voor de internationale expansie. Viata was vorig jaar dan ook de snelstgroeiende online-apotheek.
21/03 12u15  'Belgische economie heeft ambitiehandicap'Hoeveel potentiële multinationals zijn in de Vlaamse klei blijven steken? Je wil het niet weten. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
21/03 11u30  Onmiddellijke overschrijving vanaf november 2018 mogelijk in BelgiëDe directe betaling, waarbij de overschrijving in enkele seconden wordt voltooid, zou vanaf november een feit moeten zijn in België. Dat schrijft Le Soir woensdag, die stelt dat de dienst wel niet noodzakelijk gratis zal zijn. ING versnelt de betalingen nu al.
21/03 11u30  Aandeelhouders klagen Facebook aanEen groep investeerders heeft Facebook voor de rechter gesleept. Ze eisen een compensatie voor de dreun die het aandeel heeft gekregen door de affaire over misbruik van gebruikersgegevens.
21/03 10u30  Vastgoed: wat u moet weten voor u zich op de Belgische woningmarkt begeeftNog nooit waren huizen in ons land zo duur. En nog nooit zijn er zo veel gekocht. We steken almaar meer geld in vastgoed en gaan er graag zware leningen voor aan. Maar de Nationale Bank waarschuwt: 'Onze woningmarkt raakt oververhit. Als we ze niet laten afkoelen, gebeuren er ongelukken.'
21/03 05u00  België wisselde miljoen belastinginlichtingen uit met buitenlandBelgië heeft ruim een miljoen inlichtingen over belastingplichtigen uitgewisseld met andere landen.
21/03 02u30  VS kondigen nieuwe antidumpingrechten af tegen Groot-Brittannië, India en ChinaOndanks de lopende gesprekken over een mogelijke vrijstelling van EU-landen voor importtarieven op staal en aluminium heeft de regering van de Verenigde Staten nieuwe antidumpingrechten afgekondigd.
20/03 21u00  Raad van State vernietigt GRUP voor uitbreiding EssersHet dossier is erg omstreden, omdat voor de uitbreiding zo'n 12 hectare bos moet verdwijnen.
20/03 18u15  Telenet geeft gratis wifibooster aan klanten met bereikprobleemTelenet gaat klanten voortaan een gratis 'wifibooster' uitlenen als hun draadloos internet niet het hele huis dekt. Met zo'n toestel, dat tot nu toe enkel gekocht kon worden, wordt het wifi-bereik via het elektriciteitsnet uitgebreid. Wie nog een tweede booster wil, moet daarvoor wel 2 euro per maand ophoesten.
20/03 16u45  McDonald's België werft aan: '2.000 nieuwe banen tegen 2023'McDonald's wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. De hamburgerketen die vandaag 80 restaurants in België telt, wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen.
20/03 16u15  Big data, big trouble: waarom Cambridge Analytica zo tot de verbeelding spreektDe heisa rond Cambridge Analytica spreekt van een sterk geloof in het kunnen van data-analyse, maar toont meteen ook aan hoe dun de lijn is van wat je mag en kan doen met die gegevens.
20/03 15u30  'Vastgoed Belgen is 1.412 miljard euro waard'Het Belgisch vastgoed in handen van particulieren is zo'n 1.412 miljard euro waard, of ruim driemaal het Belgische bbp. Dat berekende het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR).
20/03 15u30  Vandeput: 'Nooit informatie achtergehouden voor regering en parlement'Minister van Defensie Vandeput heeft in de Kamer gereageerd op het rapport van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin over de Belgische F-16's.
20/03 14u30  Belgische uitgevers spannen samen tegen Facebook en GoogleGoogle en Facebook zuigen alle onlinereclamebestedingen naar zich toe. De Belgische uitgevers spannen samen om toch een stukje van de markt te bedienen
20/03 14u00  Uitgelegd: deze cruciale informatie staat in de studie over de F-16'sDe Belgische F-16's kunnen nog jarenlang ingezet worden, zonder veiligheidsrisico's. Dat blijkt uit een studie van Lockheed Martin waar SP.A beslag op kon leggen. Bovendien bewijzen de socialisten zwart op wit dat Defensie van de studie afwist.
20/03 12u45  'Facebook is niet bang genoeg'Facebook doet veel te weinig om zijn twee miljard gebruikers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
20/03 12u45  Bitcoin challenge: cryptomunten en de fiscusDe verliezen lopen weer op in onze portefeuille met cryptomunten. Maar als we nu toch winst zouden maken, komt de fiscus dan ook zijn deel opeisen?
20/03 12u00  'Onbegrijpelijk dat heel wat grote Belgische bedrijven géén China-strategie hebben'De technologische opgang van China lijkt nog amper te stuiten. Dat houdt voor ons bedrijfsleven zowel kansen als bedreigingen in, maar opmerkelijk genoeg hebben heel wat grote Belgische bedrijven géén China-strategie. 'Even onbegrijpelijk als onrustwekkend', vinden China-experts Wim Buyens (Barco) en Filip Caeldries (TIAS).
20/03 11u15  Miel Horsten (voorzitter Renta): 'Stop met de bedrijfswagens aan te vallen'Voor Miel Horsten, de voorzitter van Renta, de federatie van de autoverhuurders, is het mobiliteitsbudget een stap in de goede richting. Hij roept de beleidsmakers op snel duidelijkheid te verschaffen over de regels.
20/03 08u15  Planbureau rekent op 240.000 nieuwe banen tegen 2023Het planbureau voorspelt 40.000 nieuwe banen elk jaar de komende zes jaar, ondanks een zwakke groei van het bbp.
19/03 20u00  Marcia De Wachter verlaat Nationale Bank voor gemeentepolitiekMarcia De Wachter gaat eind dit jaar weg bij de Nationale Bank. De voormalige rechterhand van gouverneur Fons Verplaetse staat tweede op de CD&V-lijst in Overijse.
19/03 17u45  Duitse multinational Bosch investeert in het digitale tijdperkDe Duitse multinational Robert Bosch, de grootste toeleverancier ter wereld van de automobielindustrie, speelt de hoofdrol in de digitale en geconnecteerde toekomst. Dat werd niet alleen bevestigd in Berlijn, waar Bosch twee weken geleden het evenement Connected World hield, maar ook in thuishaven Stuttgart.
19/03 17u00  Belgisch consumentenvertrouwen herstelt van Carrefour-dipHet consumentenvertrouwen heeft zich in maart hersteld, nadat het in februari een tikje had gekregen dat werd toegeschreven aan de aangekondigde herstructurering bij Carrefour, die in België ruim 1.200 jobs bedreigt. Dat meldt de Nationale Bank.
19/03 16u30  Beleggerscompetitie: Het is één tegen allenDe voorbije week wisselden goede en minder goede dagen elkaar af op de aandelenmarkten. In de Beleggerscompetitie staat de portefeuille rafken stevig aan de leiding. Zijn voorsprong op zijn naaste achtervolgers is indrukwekkend.
19/03 16u00  Overgangsperiode van meer dan anderhalf jaar na brexitDe Europese Unie en Groot-Brittannië zijn het eens over de voorwaarden van een overgangsperiode na het Britse vertrek uit de EU. Hoofdonderhandelaars Michel Barnier en David Davis hebben de krijtlijnen van dat akkoord samen aangekondigd.
19/03 15u45  'Wat de 'pensioenkrant' van de vakbonden niet schrijft: Enkel langer werken maakt pensioenen betaalbaar'Met het verdelen van een 'pensioenkrant' willen de vakbonden de bevolking naar eigen zeggen 'informeren over het pensioengeknoei van de regering.' Hun stelling dat de pensioenen in België te laag zijn klopt. Maar de syndicale oplossing, namelijk nieuwe en hogere belastingen snijdt geen houdt. De pensioenen zijn enkel betaalbaar door langer te werken. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
19/03 14u00  Belgische holdings in de kijker: het trackrecord van Ackermans & Van HaarenDe volgende weken stellen we een voor een de Belgische holdings voor. De Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren staat het sterkst in bouw, baggerwerken en private banking, maar werkt aan een diversifiëring.
19/03 13u45  Verslag FAVV over Veviba wordt vanmiddag overgemaakt aan parlementMinister Denis Ducarme heeft maandag in de verenigde kamercommissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven aangekondigd dat hij geen vragen over het dossier-Veviba zal beantwoorden. Deze namiddag zou het rapport van het FAVV over Veviba zou vanmiddag aan het parlement worden overgemaakt.
19/03 11u45  Dit zijn de Europese regio's die het meest gevoelig zijn voor separatismeDe regio's Catalonië, Vlaanderen, Schotland, Madeira en Zuid-Tirol zijn het meest vatbaar voor separatisme, leert een studie van twee Vives-economen. Redenen zijn onder meer het beperkte verlies aan schaalvoordelen bij een afscheiding en een welvaartstoename door minder transfers. Toch blijft het economisch onafhankelijkheidsdividend moeilijk te berekenen.
19/03 11u00  'Meer zelfstandigen in bijberoep'Eind 2017 telde ons land 258.934 zelfstandigen in bijberoep, of zes procent meer dan eind 2016. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), op basis van gegevens van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ).
19/03 10u45  Nieuw rapport toont dat Voedselagentschap wel tijdig stappen ondernam tegen VevibaHet voedselagentschap FAVV heeft het gerecht meteen ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat blijkt uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inzien. Het gerecht weigert het FAVV-rapport vrij te geven aan het parlement, dat zich maandag opnieuw over de vleesfraude buigt.
18/03 17u15  'Vrije wereldhandel belangrijk thema op G20'De vrije wereldhandel is een van de belangrijkste thema's op de G20-top in het Argentijnse Buenos Aires. Dat meldde de nieuwe Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, in aanloop naar de bijeenkomst die maandag begint.
18/03 11u30  Verkoop Dexia Israel levert Dexia nog 82 miljoen euro opDexia, de 'restbank' die voor de helft in handen is van de Belgische overheid, heeft zijn deelneming in Dexia Israël verkocht voor 82 miljoen euro. De bank meldt zondag dat ze een off-market transactie gesloten heeft voor de 58,9 procent van de aandelen die ze nog bezat.
18/03 09u45  Airshaper lanceert virtuele windtunnelIngenieurs en designers die bewegende toepassingen zoals auto's, drones of helmen ontwerpen, moeten rekening houden met de luchtweerstand. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op AirShaper: een virtuele windtunnel die vertelt hoe gestroomlijnd hun concepten zijn.
18/03 09u45  Diamantjuwelen voor generatie Y: Baunat gaat online concurrentie aan met Cartier en TiffanyVanuit het hart van de Antwerpse diamantwereld steekt Baunat prestigieuze, wereldberoemde kwaliteitsmerken als Cartier en Tiffany naar de kroon. Baunat biedt dezelfde juwelen voor de helft of een derde van de prijs aan, met denk aan zijn zakenmodel.
18/03 09u45  Shapewear: het korset van de 21ste eeuwShapewear is corrigerend ondergoed, waarmee het lichaam beter beantwoordt aan het schoonheidsideaal. Vrouwen én mannen maken er steeds meer gebruik van.
17/03 15u30  Art & Craft zet in op e-commerce: 'De uitdaging is de kleinste van de grote spelers te worden'Art & Craft begon in de jaren negentig als een traditionele fotowinkel. Vandaag is het een van de grootste Belgische webshops voor consumentenelektronica. Volgens oprichter Sven Bastiaens loont het voor een kmo om te investeren in een digitale strategie.
17/03 11u00  Loon op basis van anciënniteit of prestaties: een moeilijk evenwichtMoeten werknemers verloond worden op basis van hun prestaties of hun ervaring? Een studie van Vlerick Business School en consultancybedrijf Hudson wakkert de discussie opnieuw aan.
17/03 09u30  Brussels Airport doet zijn kunstcollectie van de handBrussels Airport veilt zijn kunstcollectie. Een historische kans voor verzamelaars, volgens de veilingmeester. Jammer, zeggen anderen, want welk museum brengt jaarlijks 22 miljoen mensen in contact met kunst?
17/03 09u00  'Bankkosten met 80 procent gestegen in twintig jaar'De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen.
17/03 08u45  'Banken rekenen klanten almaar meer kosten aan'De kosten die banken hun klanten aanrekenen, zijn de afgelopen twintig jaar sterk gestegen.
16/03 15u45  Zo overleeft de euro de volgende crisisNu in Duitsland een pro-Europese regering aantreedt, kunnen Berlijn en Parijs beginnen aan hun grote missie: de overleving van de euro. Veertien Duitse en Franse economen wijzen de weg. Voor Europa is het erop of eronder, zegt Hans Geeroms, want een alternatief is er niet. 'De euro is het werkelijke cement van de Europese Unie.'
16/03 15u15  Waarom Spotify de muziekstreaming domineertWaarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
16/03 14u30  Akkoord over mobiliteitsbudget: 'Succes zal afhangen van werkgever'Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 14u15  Regering bereikt akkoord over mobiliteitsbudget: 'Succes zal afhangen van werkgever'Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 13u30  Regering bereikt akkoord over mobiliteitsbudgetEen dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.
16/03 12u15  Loon op basis van anciënniteit of prestaties: een moeilijk evenwicht tussen zekerheid en efficiëntieVorige week stelden onderzoekers van Vlerick Business School en het consultancybedrijf Hudson voor om de koppeling tussen anciënniteit en loon verder te beperken in de tijd en deels te vervangen door een meer prestatiegerichte verloning. Een noodzakelijke aanpassing om meer oudere werknemers aan het werk te krijgen en productiviteit te belonen? Of een drogredenering die een transparante verloning op de helling zet?
16/03 11u30  Is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken?Alles is in gereedheid gebracht voor de beursgang van Belfius. Het is wachten op een groen licht van de overheid. Maar is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken?
16/03 11u15  'Als we echt willen concurreren met Google en Facebook is er nog meer Vlaamse mediaconcentratie nodig'Dat zegt Marc Bresseel, medeoprichter van Duval Union, in Z-Talk Goossens. Bresseel is gepokt en gemazeld in de internationale marketing business met wereldwijde functies bij IPG en Microsoft Advertising.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x China neemt voor 3 miljard dollar aan tegenmaatregelen tegen VS23/03 02u45 - Trends.be: De Chinese regering heeft vrijdag een lijst met mogelijke importheffingen bekendgemaakt op Amerikaanse producten. Het gaat om tegenmaatregelen na de aankondiging van de Verenigde Staten dat ze de importheffingen op onder meer Chinees staal en aluminium zullen verhogen. Door de wederzijdse maatregelen wordt gevreesd voor een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten.
10x Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar23/03 05u00 - Trends.be: De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
1x Waarom Spotify de muziekstreaming domineert16/03 15u15 - Trends.be: Waarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
1x Art & Craft zet in op e-commerce: 'De uitdaging is de kleinste van de grote spelers te worden'17/03 15u30 - Trends.be: Art & Craft begon in de jaren negentig als een traditionele fotowinkel. Vandaag is het een van de grootste Belgische webshops voor consumentenelektronica. Volgens oprichter Sven Bastiaens loont het voor een kmo om te investeren in een digitale strategie.
1x Belgische uitgevers spannen samen tegen Facebook en Google20/03 14u30 - Trends.be: Google en Facebook zuigen alle onlinereclamebestedingen naar zich toe. De Belgische uitgevers spannen samen om toch een stukje van de markt te bedienen
1x België wisselde miljoen belastinginlichtingen uit met buitenland21/03 05u00 - Trends.be: België heeft ruim een miljoen inlichtingen over belastingplichtigen uitgewisseld met andere landen.
0x 'Als we echt willen concurreren met Google en Facebook is er nog meer Vlaamse mediaconcentratie nodig'16/03 11u15 - Trends.be: Dat zegt Marc Bresseel, medeoprichter van Duval Union, in Z-Talk Goossens. Bresseel is gepokt en gemazeld in de internationale marketing business met wereldwijde functies bij IPG en Microsoft Advertising.
0x Is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken?16/03 11u30 - Trends.be: Alles is in gereedheid gebracht voor de beursgang van Belfius. Het is wachten op een groen licht van de overheid. Maar is Belfius wel klaar om van de beursintroductie een succes te maken?
0x Loon op basis van anciënniteit of prestaties: een moeilijk evenwicht tussen zekerheid en efficiëntie16/03 12u15 - Trends.be: Vorige week stelden onderzoekers van Vlerick Business School en het consultancybedrijf Hudson voor om de koppeling tussen anciënniteit en loon verder te beperken in de tijd en deels te vervangen door een meer prestatiegerichte verloning. Een noodzakelijke aanpassing om meer oudere werknemers aan het werk te krijgen en productiviteit te belonen? Of een drogredenering die een transparante verloning op de helling zet?
0x Regering bereikt akkoord over mobiliteitsbudget16/03 13u30 - Trends.be: Een dag nadat de Kamer de mobiliteitsvergoeding goedkeurde, is er binnen de regering een akkoord over het mobiliteitsbudget.

Statistieken

Artikels:
33692
Gelezen:
8159
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven