zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

Trends.be

Verbergen Tonen
18/01 11u45  Lieven Scheire over het verdienmodel achter uw DNA: 'We leven in de cowboytijd' Verdient u binnenkort grof geld in ruil voor uw DNA? Lieven Scheire vlooit het uit in een zaalshow en een boek. 'We zullen pas over twintig jaar weten wat we nu hadden moeten reguleren.'16 
17/01 22u30  Boeing ontdekt nieuwe softwarefout in 737 MAX De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in de 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
17/01 17u15  Green Deal is goed voor slechts een derde van de investeringsbehoefte De Commissie heeft haar financiële plannen voor de Green Deal gelanceerd. Die houden het midden tussen ambitieus, inventief, creatief en ruimschoots onvoldoende om het continent werkelijk te verduurzamen.
17/01 15u15  Econoom Thomas Philippon: 'De Amerikanen hebben de vrije markt opgegeven' Geregisseerd door een handjevol machtige bedrijven, zijn de Verenigde Staten niet langer het land van de vrije markt. Die eer verdient Europa nu, stelt de Franse econoom Thomas Philippon. De Amerikaanse consument is de grote verliezer, de Europese consument de grote winnaar.
17/01 15u00  Kijk uit voor krotvastgoed: de grens tussen een opgesmukt dossier en verboden misleiding is soms dun Vlaamse investeerders hebben op basis van brochures appartementen gekocht in Duitsland. Die bleken een miskoop te zijn. Maar een aankoopcontract van vastgoed terugschroeven is geen sinecure.
17/01 12u30  Weg naar performante arbeidsmarkt ligt open, maar beleid volgt niet Er is behoefte aan maatregelen om de grote groep inactieven naar de arbeidsmarkt te loodsen, stelt de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid in zijn jaarverslag. Door de combinatie van studeren en werken te stimuleren bij jongeren, de koppeling tussen de anciënniteit en het loon los te laten en door de inactiviteitsval weg te werken. Ook een beperking van de uitkeringen in de tijd blijkt mensen ertoe a...
17/01 12u15  Kledingketen e5 Mode trekt zich terug uit Wallonië De Belgische kledingketen e5 Mode trekt zich op termijn volledig terug uit Wallonië. Vandaag telt de kledingketen 12 winkels met 41 vaste medewerkers in Wallonië.
17/01 12u15  'Beleggers gaan een opwindend decennium tegemoet' 'Na een moeilijke periode verwachten we dat nog een verlengstuk wordt gebreid aan de stijgende beurstrend', zegt Danny Reweghs, directeur strategie Inside Beleggen.
17/01 12u00  Waarom de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten nog niet voorbij is De Verenigde Staten en China zijn tot een eerste akkoord gekomen om de handelsoorlog te verzachten. Maar het einde is nog niet in zicht, en ook de Europese Unie moet zich zorgen maken.
17/01 10u00  Consulent Deloitte over de jongste trends in de autosector: 'De consument is bang van de tablet op wielen' Zelfrijdende wagens, connectiviteit, digitalisering, elektrificatie. Voor veel consumenten gaat de revolutie in autoland te snel. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de consulent Deloitte. 'De consument gelooft in de doorbraak van de elektrische wagen. Maar van de digitalisering en de zelfrijdende wagen is hij nog bang', stelt Eric Desomer vast.
16/01 20u15  Ruim 5.000 banen op de tocht door collectief ontslag in 2019 Vorig jaar hebben 81 bedrijven een procedure tot collectief ontslag aangekondigd in België. Daarbij kwamen 5.087 banen op de tocht te staan, blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
16/01 20u15  Marc Coucke en Vic Swerts wedijveren om Studio 100 De ondernemer Marc Coucke is een van de kandidaten voor de overname van een kwart van de aandelen van de media- en entertainmentgroep Studio 100. Hij krijgt onder meer concurrentie van het duo Vic Swerts/Frank Donck.
16/01 16u30  Econoom Luc Aben over de stijgende bedrijfsschulden: 'De centrale banken zitten klem' Bedrijven gaven vorig jaar voor 2500 miljard dollar aan obligaties uit. Maar volgens Luc Aben, de hoofdeconoom van Van Lanschot, hoeven we ons daar de komende jaren nog geen zorgen over te maken.
16/01 16u15  Econoom Luc Aben over de stijgende schulden van bedrijven: 'De centrale banken zitten klem' Bedrijven gaven vorig jaar voor 2500 miljard dollar aan obligaties uit. Maar volgens Luc Aben, de hoofdeconoom van Van Lanschot, hoeven we ons daar de komende jaren nog geen zorgen over te maken.
16/01 14u15  Accelerator Birdhouse vraagt voortaan aandelen voor begeleidingstraject Bij de voorstelling van zijn zevende lichting start-ups maakte accelerator The Birdhouse bekend dat het zijn model aanpast. Voortaan vraagt het een participatie in de bedrijven die het begeleidt.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/01 11u45  Jan van de Winkel (CEO Genmab): 'Veel biotechspelers zijn veel te voorzichtig'In Europa is enkel het Deens-Nederlandse Genmab nog groter dan het Belgische biotechvlaggenschip Galapagos. De CEO en co-oprichter, Jan van de Winkel, deelt zijn visie op de sector. 'Durf te geloven in je product, en houd als een pitbullterriër vast aan je doel.'
16/01 11u45  Accelerator The Birdhouse vraagt voortaan aandelen voor begeleidingstrajectBij de voorstelling van zijn zevende lichting start-ups maakte accelerator The Birdhouse bekend dat het zijn model aanpast. Voortaan vraagt het een participatie in de bedrijven die het begeleidt.
16/01 11u45  Apps belangrijker voor banken dan websitesDe neobanken Revolut en N26 zijn in opmars in België, maar de doorsnee-Belg is toch tevredener over de apps van Belfius en KBC. Dat blijkt uit een studie van het Franse agentschap D-Rating.
15/01 18u30  Rusland krijgt nieuwe regering en nieuwe grondwet: hoe Vladimir Poetin zijn exit voorbereidtWat komt er na Poetin? Na jaren van speculatie licht de president een tipje van de sluier op. Met de nieuwe grondwet lijkt Poetin zichzelf te willen beschermen tegen een al te voortvarende opvolger.
15/01 18u00  Econoom Jan Van Hove over handelsakkoord tussen China en VS: 'Dit is geen akkoord, dit is windowdressing'Na een tarievenoorlog van bijna twee jaar, hebben de VS en China een handelsakkoord ondertekend. 'Inhoudelijk stelt het weinig voor', oordeelt Jan Van Hove, hoofdeconoom van KBC. Maar het verbetert wel zichtbaar het sentiment in de wereldeconomie. 'Voor een nietszeggend akkoord is dat al een mooie realisatie.'
15/01 17u15  Export is groeimotor voor Belgisch vleesDe vleesconsumptie in eigen land volgt die van West-Europa: ze daalt. Maar de vleesproductie stijgt in ons land, want de export groeit stevig. En het kon nog allemaal veel mooier, indien er in de provincie Luxemburg geen varkenspest was vastgesteld bij everzwijnen.
15/01 16u00  Duitse economie boekt zwakste groei in zes jaarDe Duitse economie groeide het voorbije jaar met 0,6 procent. Dat is de zwakste prestatie in zes jaar, blijkt uit cijfers van de Duitse dienst voor statistiek Destatis.
15/01 12u45  Antwerpse diamanthandel krijgt klappenDe Antwerpse diamantsector boekte in 2019 20 procent minder omzet dan een jaar eerder. Beterschap wordt niet meteen verwacht.
15/01 12u45  Van Kortrijk naar Berlijn: Get Driven mikt op internationale doorbraakDe West-Vlaamse ondernemer Gunther Ghysels verhuist eind januari naar Berlijn om er zijn snelgroeiend chauffeursdienstenbedrijf Get Driven te lanceren. Als zijn app in Duitsland doorbreekt, trekt hij volgend jaar naar het Verenigd Koninkrijk.
15/01 10u15  Nederland in de ban van de 'toeslagenaffaire': 'Het vertrouwen in de overheid is bij heel veel mensen onder nul gezakt'De Nederlandse Belastingdienst heeft de afgelopen jaren duizenden ouders onterecht als fraudeur met toeslagen voor kinderopvang beschouwd. Ook al werden enkele ouders al gecompenseerd, toch is het einde van de zaak nog niet in zicht. 'De Belastingdienst had de toeslagen nooit mogen stopzetten.'
15/01 09u45  2019 was het drukste vastgoedjaar ooitDe notarissen noteerden een recordaantal vastgoedtransacties in 2019. Met dank aan een cocktail van lage rentevoeten, nieuwe huurwetgeving en de afschaffing van de woonbonus.
15/01 09u30  Groeien kan ook zonder kapitaal op te halen, en 10 andere verrassende inzichten over scale-upsEen nieuw onderzoek van de Vlerick Business School komt tot opvallende conclusies over scale-ups. Een overzicht.
14/01 19u15  Karel Van Eetvelt wordt CEO van Anderlecht: 'Met het sportieve beleid ga ik me niet bemoeien'Karel Van Eetvelt, de huidige topman van bankenfederatie Febelfin, trekt naar voetbalclub Anderlecht. Hij wordt er op 1 april CEO. Dat bevestigt Febelfin dinsdag.
14/01 16u15  Productie Picanol ligt mogelijk volledige week stilDe productie bij weefmachineproducent Picanol ligt mogelijk nog de rest van de week stil, nadat het bedrijf getroffen werd door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel wordt voorlopig opgeschort.
14/01 16u00  Station F is de grootste Europese start-upcampusStation F gaat er prat op de grootste start-upincubator van Europa te zijn. In hartje Parijs delen duizend start-ups er hun werkplek met kennisinstellingen en giganten als Amazon, Facebook en LVHM. De selectiecriteria voor jonge starters zijn niet min, maar die strenge aanpak lijkt stevig te renderen.
14/01 15u15  Hoe bedrijven cyberfraude kunnen voorkomenDe productie bij de weefmachineproducent Picanol ligt stil, nadat het bedrijf werd getroffen door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel is voorlopig opgeschort. Hoe kan een bedrijf zich wapenen tegen zo'n aanval en hoe moet het reageren als het toch gebeurt?
14/01 13u30  Karel Van Eetvelt wordt CEO van AnderlechtKarel Van Eetvelt, die de voorbije tweeënhalf jaar topman was van bankenfederatie Febelfin, trekt naar voetbalclub Anderlecht. Hij zal er vanaf 1 april aan de slag gaan als CEO. Dat bevestigt Febelfin dinsdag.
14/01 13u00  Pascal Juéry wordt CEO van Agfa-Gevaert: 'Agfa heeft de juiste dingen gedaan'Op 1 februari wordt Pascal Juéry de nieuwe CEO van Agfa-Gevaert. De Franse manager maakte internationaal carrière in de chemische industrie. Juéry komt op een beslissend moment aan het hoofd van Agfa.
14/01 11u45  Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2020Eind december besliste de Vlaamse regering om de sloop- en heropbouwpremie te verlengen tot eind 2020. Daardoor krijgt u ook dit jaar nog een financieel voordeel als u geen aanspraak kunt maken op het verlaagde btw-tarief van 6 procent.
14/01 11u30  Productie Picanol ligt ook vandaag stil na cyberaanval, aandeel opgeschortDe procuctie bij weefmachineproducent Picanol ligt ook vandaag - dinsdag - stil, nadat het bedrijf getroffen werd door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel werd voorlopig opgeschort.
14/01 11u15  Productie Picanol ligt ook vandaag stil, aandeel opgeschortDe procuctie bij weefmachineproducent Picanol ligt ook vandaag - dinsdag - stil, nadat het bedrijf getroffen werd door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel werd voorlopig opgeschort.
13/01 15u00  Michèle Sioen voor de klas: 'De industriële wereld schreeuwt om IT'ers en ingenieurs'Michèle Sioen, de CEO van de beursgenoteerde textielgroep Sioen Industries, gaf vandaag de eerste gastles van Ondernemers voor de Klas. Sioen gaf de laatstejaarsleerlingen van Het College van Vilvoorde de raad ervoor te gaan en te kiezen voor een knelpuntberoep.
13/01 15u00  Vlaamse kinderbijslag: wie heeft waar recht op?De zesde staatshervorming maakte het mogelijk dat de regio's hun eigen systeem voor de kinderbijslag konden uitbouwen. Na Vlaanderen hebben ook Wallonië en Brussel op 1 januari een grondige hervorming van de kinderbijslag doorgevoerd. Elke deelstaat legt eigen accenten, maar toch vertonen de systemen meer gelijkenissen dan verschillen.
13/01 14u30  Michèle Sioen voor de klas: 'Succes is niet vanzelfsprekend'Michèle Sioen, de CEO van de beursgenoteerde textielgroep Sioen Industries, gaf vandaag de eerste gastles van Ondernemers voor de Klas. Sioen gaf de laatstejaarsleerlingen van Het College van Vilvoorde de raad ervoor te gaan en te kiezen voor een knelpuntberoep.
13/01 14u15  Federale formatie: Ecolo roept andere partijen op niet op N-VA te wachtenEcolo wil niet wachten tot de N-VA zichzelf uitsluit van een federale regering om onderhandelingen op te starten. Dat zei covoorzitter Jean-Marc Nollet maandagochtend op de nieuwjaarsreceptie van de Franstalige groenen. Volgens Nollet heeft de N-VA er baat bij de boel vast te laten draaien, om zo de splitsing van het land te promoten.
13/01 13u00  Chris Peeters en Stefan Kapferer (Elia Group) over de Europese energiemarkt: 'De elektriciteitssector is een voorloper in de decarbonisatie'De hoogspanningsnetbeheerder Elia Group start het nieuwe jaar met een nieuwe bedrijfsstructuur, een nieuwe topman, 800 miljoen extra investeringen bij zijn Duitse dochter 50Hertz, en de ambitie om een leidende Europese netbeheerder te zijn. 'De kernuitstap is een acuut en moeilijk kortetermijnprobleem, maar dat zal de energietransitie niet stoppen.'
13/01 12u45  Pralinemaker Godiva wil niet weg uit Brussel: 'Onze band met de hoofdstad is erg sterk'Buurtbewoners dienden een klacht voor geluidsoverlast in tegen de productiefaciliteit van Godiva in het Brusselse Koekelberg. Ondanks de grootstedelijke uitdagingen waarmee de pralinemaker wordt geconfronteerd, drukt het bedrijf speculaties over een verhuizing uit Brussel de kop in.
13/01 10u30  Informateurs vanmiddag naar de koning: wordt hun opdracht verlengd?Deze namiddag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen.
12/01 14u15  Marie-Pierre Fauconnier (Sibelga): 'We moeten de energietransitie demystifiëren'Een jaar na haar aantreden komt Marie-Pierre Fauconnier naar buiten met haar plannen voor de Brusselse netbeheerder Sibelga. 'Als we de uitdagingen coherent willen aanpakken, moet er een echt voluntarisme zijn, en de wil om samen te werken.'
11/01 16u00  'De Vlaamse musea dreigen te provincialiseren'Het Kunstmuseum in Den Haag heeft een blockbuster opgezet rond een topstuk van Claude Monet in zijn collectie. Maar hoe komt het toch dat Vlaamse musea zo weinig werken van internationale modernisten zoals Monet hebben? 'In de voorbije vijftig jaar hebben de musea nauwelijks een aankoopbeleid kunnen voeren.'
11/01 16u00  Georges-Louis Bouchez: 'N-VA is niet het alfa en het omega van de Belgische politiek''Wie denkt dat we geen keuzes durven te maken: wacht maar tot maandag', aldus de informateur.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Lieven Scheire over het verdienmodel achter uw DNA: 'We leven in de cowboytijd'18/01 11u45 - Trends.be: Verdient u binnenkort grof geld in ruil voor uw DNA? Lieven Scheire vlooit het uit in een zaalshow en een boek. 'We zullen pas over twintig jaar weten wat we nu hadden moeten reguleren.'
0x Georges-Louis Bouchez: 'N-VA is niet het alfa en het omega van de Belgische politiek'11/01 16u00 - Trends.be: 'Wie denkt dat we geen keuzes durven te maken: wacht maar tot maandag', aldus de informateur.
0x 'De Vlaamse musea dreigen te provincialiseren'11/01 16u00 - Trends.be: Het Kunstmuseum in Den Haag heeft een blockbuster opgezet rond een topstuk van Claude Monet in zijn collectie. Maar hoe komt het toch dat Vlaamse musea zo weinig werken van internationale modernisten zoals Monet hebben? 'In de voorbije vijftig jaar hebben de musea nauwelijks een aankoopbeleid kunnen voeren.'
0x Marie-Pierre Fauconnier (Sibelga): 'We moeten de energietransitie demystifiëren'12/01 14u15 - Trends.be: Een jaar na haar aantreden komt Marie-Pierre Fauconnier naar buiten met haar plannen voor de Brusselse netbeheerder Sibelga. 'Als we de uitdagingen coherent willen aanpakken, moet er een echt voluntarisme zijn, en de wil om samen te werken.'
0x Informateurs vanmiddag naar de koning: wordt hun opdracht verlengd?13/01 10u30 - Trends.be: Deze namiddag om 15 uur verwacht koning Filip de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor een verslag van hun werkzaamheden. Het is hoogst onduidelijk wat de boodschap van het duo zal zijn en welke volgende stap het staatshoofd zal nemen.
0x Pralinemaker Godiva wil niet weg uit Brussel: 'Onze band met de hoofdstad is erg sterk'13/01 12u45 - Trends.be: Buurtbewoners dienden een klacht voor geluidsoverlast in tegen de productiefaciliteit van Godiva in het Brusselse Koekelberg. Ondanks de grootstedelijke uitdagingen waarmee de pralinemaker wordt geconfronteerd, drukt het bedrijf speculaties over een verhuizing uit Brussel de kop in.
0x Chris Peeters en Stefan Kapferer (Elia Group) over de Europese energiemarkt: 'De elektriciteitssector is een voorloper in de decarbonisatie'13/01 13u00 - Trends.be: De hoogspanningsnetbeheerder Elia Group start het nieuwe jaar met een nieuwe bedrijfsstructuur, een nieuwe topman, 800 miljoen extra investeringen bij zijn Duitse dochter 50Hertz, en de ambitie om een leidende Europese netbeheerder te zijn. 'De kernuitstap is een acuut en moeilijk kortetermijnprobleem, maar dat zal de energietransitie niet stoppen.'
0x Federale formatie: Ecolo roept andere partijen op niet op N-VA te wachten13/01 14u15 - Trends.be: Ecolo wil niet wachten tot de N-VA zichzelf uitsluit van een federale regering om onderhandelingen op te starten. Dat zei covoorzitter Jean-Marc Nollet maandagochtend op de nieuwjaarsreceptie van de Franstalige groenen. Volgens Nollet heeft de N-VA er baat bij de boel vast te laten draaien, om zo de splitsing van het land te promoten.
0x Michèle Sioen voor de klas: 'Succes is niet vanzelfsprekend'13/01 14u30 - Trends.be: Michèle Sioen, de CEO van de beursgenoteerde textielgroep Sioen Industries, gaf vandaag de eerste gastles van Ondernemers voor de Klas. Sioen gaf de laatstejaarsleerlingen van Het College van Vilvoorde de raad ervoor te gaan en te kiezen voor een knelpuntberoep.
0x Vlaamse kinderbijslag: wie heeft waar recht op?13/01 15u00 - Trends.be: De zesde staatshervorming maakte het mogelijk dat de regio's hun eigen systeem voor de kinderbijslag konden uitbouwen. Na Vlaanderen hebben ook Wallonië en Brussel op 1 januari een grondige hervorming van de kinderbijslag doorgevoerd. Elke deelstaat legt eigen accenten, maar toch vertonen de systemen meer gelijkenissen dan verschillen.

Statistieken

Artikels:
29507
Gelezen:
27049
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven