donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
18/10 19u30  'Xi Jinping wordt de man van de 21ste eeuw' De Chinese communistische partij heeft woensdag haar vijfjaarlijkse congres ingeluid. De almacht van partijleider Xi Jinping is niet meer gezien sedert Mao. Staan de Chinezen opnieuw voor donkere tijden? Trends vroeg het aan drie Belgen die het land van binnenuit kennen.
18/10 18u45  Chinese internetgiganten veroveren het buitenland De Chinese internetgiganten Alibaba en Tencent willen in de rest van de wereld even onmisbaar worden als op hun gigantische thuismarkt. De Chinese overheid laat betijen, zolang de bedrijven helpen om de bevolking in het gareel te laten lopen.
18/10 18u15  HomeLab geopend: 'Een huis dat leert van haar bewoners' Op het technologiepark in Zwijnaarde hebben Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec het innovatiehuis 'HomeLab' geopend. In dat 'huis van de toekomst' kunnen wetenschappers en proefpersonen verblijven om nieuwe ideeën en producten te testen.
18/10 17u45  Verzekeringsmakelaar Callant breidt uit naar de Kempen Callant Verzekeringen en Financieel Advies neemt zijn collega Finas uit Geel over. Daarmee verwerft de West-Vlaamse groep een poot in de Kempen.
18/10 16u30  Sterke stijging aantal studenten in bedrijfsgerichte opleidingen Voor het academiejaar 2017-2018 hebben 123.130 studenten zich ingeschreven bij Vlaamse hogescholen. Dat zijn 683 studenten meer dan vorig jaar, een stijging met 0,56 procent. Het aantal studenten in bedrijfsgerichte opleidingen stijgt sterk, met 3,5 procent in Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en 2,4 procent in Industriële Wetenschappen en Technologie.
18/10 14u45  Ook Colruyt lanceert nu maaltijdbox: een goede zaak voor consument en milieu? Corluyt heeft woensdag laten weten mee op de trein van de maaltijdboxen te springen. Van die kookboxen wordt onder meer gezegd dat ze uw leven gemakkelijker maken en voor minder voedselverspilling zorgen. We namen de proef op de som.
18/10 14u15  Softwarebedrijf Lightspeed haalt 166 miljoen dollar op Lightspeed POS, een aanbieder van kassasoftware voor mobiele toestellen, haalt 166 miljoen dollar op, voor een verdere internationale expansie en ter voorbereiding van een beursgang in 2019. Het verse geld zal ook gebruikt worden om het team in Gent uit te breiden.
18/10 11u30  Regering mikt op begrotingstekort van 5 miljard euro De regering-Michel beloofde in het regeerakkoord in 2014 een begroting in evenwicht in 2018.
18/10 04u45  Fileleed kost Antwerpse bedrijven 150 miljoen, Brussel 105 miljoen De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat woensdag in De Tijd en L'Echo.
17/10 21u45  'Om brexit-onderhandelingen te versnellen, moet je met twee zijn' 'Ik ben bereid om de onderhandelingen te versnellen, maar daarvoor moet je met twee zijn.' Zo heeft de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier dinsdag aangegeven dat de Britse premier Theresa May ook na haar blitzbezoek aan Brussel nog niet voldoende toegevingen heeft gedaan in de onderhandelingen over de boedelscheiding tussen haar land en de Europese Unie.
17/10 19u30  Vastgoedontwikkelaar WDP is Onderneming van het Jaar WDP is dinsdagavond verkozen tot Onderneming van het Jaar 2017. De vastgoedontwikkelaar uit Wolvertem volgt Vyncke op, dat verbrandingsinstallaties bouwt.
17/10 18u45  Bevolkingsgroei maakt woningen niet per definitie duurder Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 18u30  Sparen en beleggen voor je kinderen of kleinkinderen Ouders en grootouders kunnen sparen of beleggen voor hun kroost met een zogenoemd derdenbeding. Wat is dat precies, en wat zijn de voordelen?
17/10 18u00  Bevolkingsgroei betekent niet per definitie hogere woningprijzen Demografische druk in een gemeente vertaalt zich niet noodzakelijk in een sterke stijging van de vastgoedprijzen. En voor een betaalbare koopmarkt zet de overheid beter in op een uitbreiding van het woningaanbod dan op prijsregulering. Dat concludeert ING op basis van een studie over de woningprijsevolutie in de Belgische gemeenten.
17/10 17u30  'In vergelijking met de Nederlanders zijn wij een bende logistieke amateurs' De regio Venlo-Venray in Nederlands-Limburg is de jongste tien jaar uitgegroeid tot de logistieke groeipool van de lage landen. Op de strategische locatie zijn heel wat Belgische ondernemers actief. Wat heeft Venlo dat wij niet hebben?
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 19u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 16u15  'Ons pensioensysteem hervormen is een zwaar beroep op zich'We hebben tot nog toe weinig bereidheid bij onze gesprekspartners gevoeld om echt het brede debat over de pensioenhervorming aan te gaan. Dat zegt Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeversorganisatie VBO.
17/10 15u45  Ablynx trekt naar de Nasdaq-beursHet Belgische biotechbedrijf Ablynx heeft een aanvraag ingediend voor een notering op de Nasdaq-beurs, in New York. Dat blijkt dinsdag uit een persbericht.
17/10 15u30  De vastgoedmarkt voor actieve senioren hapert: 'huurleegstand loopt op tot 20 of 30 procent'Projectontwikkelaars storten zich massaal op de niche van het vastgoed voor actieve senioren. Iets té massaal zelfs. De investeerders weten het product te waarderen, maar het tekort aan huurders zet een flinke rem op het rendement.
17/10 11u30  Britse inflatie naar hoogste niveau in meer dan vijf jaarDe inflatie in Groot-Brittannië is in september zoals verwacht toegenomen tot 3 procent. Dat is het hoogste niveau in meer dan vijf jaar. Oorzaak zijn vooral gestegen kosten voor voedsel en transport, zo meldt het Britse statistiekbureau dinsdag. In augustus bedroeg de inflatie 2,9 procent.
17/10 11u00  Sociaal akkoord bij AB InBev over inkomens- en werkzekerheidsgarantieDirectie en vakbonden bij AB InBev hebben in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de syndicale eis tot een verbetering van de lopende inkomens- en werkzekerheidsgarantie in geval van een herstructurering.
17/10 10u46  Online burgerbevraging over interfederaal Energiepact gelanceerdDe federale en regionale ministers van Energie hebben dinsdag de online burgerbevraging Energiepact 2050 gelanceerd, waar iedereen zijn mening kan geven over het energiebeleid. De bevraging loopt tot en met zondag 5 november en moet mee het interfederaal Energiepact voor 2030 en 2050 vorm geven.
17/10 05u15  Vlaming krijgt federale energiebijdrage teruggestortDe regering heeft het licht op groen gezet voor de distributienetbeheerders Elia en Infrax om een bedrag van 75 miljoen euro terug te storten aan de elektriciteitsverbruikers in Vlaanderen. Er is de voorbije jaren immers tientallen miljoenen euro's federale energiebijdrage te veel aangerekend. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
17/10 04u30  Kwart van werknemers zegt niet mee te zijn met digitaliseringVoor een kwart van de werknemers raast de digitale trein te snel. Uit een bevraging van Tempo-Team naar de e-inclusiviteit van de Belgische werkvloer moet blijken dat goed een kwart van de werknemers de nodige digitale vaardigheden mist en vindt dat er te weinig opleidingen zijn om die vaardigheden aan te scherpen.
16/10 18u15  Digitaal nog lang niet normaal bij zelfstandigen en kmo'sInzetten op digitalisering betekent voor zelfstandigen en kmo's vooral de efficiëntie verhogen en kosten besparen. Dat de digitaliseringsgolf ook nieuwe businessopportuniteiten en risico's meebrengt, is minder doorgedrongen. Dat blijkt uit een ondernemersenquête van Trends in samenwerking met de verzekeraar Fidea.
16/10 15u45  Statutaire benoeming staat onder druk in overheidsdienstenAlle clichés over de vastbenoemde ambtenaar ten spijt, zijn er almaar meer contractanten in het overheidsapparaat. De verklaringen zijn legio, de gevolgen voor de betrokken diensten en personen evenzeer.
16/10 15u00  Dirk Rochtus (KU Leuven): 'Oostenrijkse Rechtsruck is ook economisch'De Oostenrijkse economie doet het goed, en er is amper 5 procent werkloosheid. Toch kiest een kwart van de kiezers voor een rechts-radicale partij. Oostenrijkkenner professor Dirk Rochtus (KU Leuven/Campus Antwerpen) legt uit hoe dat komt.
16/10 13u15  Catalonië: Madrid is niet tevreden met antwoord van Puigdemont en stelt nieuw ultimatumDe regionale regeringsleider gaf geen duidelijk ja/nee-antwoord op de vraag van de regering-Rajoy.
16/10 12u45  Studentenhuisvester Xior kondigt nieuwe Nederlandse investering aanDe Antwerpse studentenhuisvester Xior zet zijn expansie in Nederland voort. In Groningen heeft het een nieuwbouwproject met 180 studentenunits verworven.
16/10 12u30  Een op de vijf Belgen loopt risico op armoedeIn België lopen 2,33 miljoen mensen het risico op armoede of sociale uitsluiting, of 20,7 procent van de totale bevolking. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat voor 2016. België scoort iets beter dan het Europees gemiddelde, dat op 23,4 procent van de bevolking ligt.
16/10 11u30  Technologiebedrijf Arkite haalt 1,6 miljoen euro durfkapitaal opHet ingenieursbedrijf Arkite, actief in sensortechnologie die operatoren in productiebedrijven helpt foutloos te werken, haalt in een nieuwe kapitaalronde 1,6 miljoen euro op. Het technologiebedrijf wil zijn team verdubbelen om de Europese expansie te versnellen.
16/10 10u45  Barbara Torfs: 'Werkgevers moeten zorgen voor hun medewerkers zoals ouders voor hun kinderen'Steeds meer bedrijven beseffen dat actief inzetten op een gezonde levensstijl van werknemers rendeert. In haar boek 'Beweging werkt' formuleert Barbara Torfs, van het familiebedrijf Schoenen Torfs, 10 sleutels voor een duurzaam gezondheidsbeleid.
15/10 17u15  Azteq wil besparen met groene warmteTwee Belgische broers koesterden in de jaren negentig grootse plannen in zonne-energie. Na een omweg via Israël keren ze vanuit China terug naar de heimat.
15/10 16u00  Tesla ontslaat honderden 'ondermaatse' werknemersHet Amerikaanse auto- en technologiebedrijf Tesla heeft de voorbije week een groot aantal werknemers ontslagen omdat tijdens hun evaluatie gebleken was dat ze 'ondermaats presteerden'. Volgens een Amerikaanse krant werden tussen de 400 en de 700 mensen de laan uitgestuurd.
15/10 09u45  Bakfiets verleidt jonge ouders en bedrijvenDe bakfiets verschijnt almaar vaker in het straatbeeld. Ouders vervoeren er hun kroost mee. Bedrijven ontdekken hem als pr- en bedrijfsvoertuig.
14/10 15u00  'Laatstejaarsstudenten zijn te weinig voorbereid op het sollicitatieproces'Donderdagavond werd op de campus van de Vrije Universiteit Brussel het project GraduTraject voorgesteld. Dat initiatief van alumni en studenten moet laatstejaarsstudenten beter voorbereiden op hun instroom in de arbeidsmarkt.
14/10 14u15  Belg Lieven Bertels bouwt mee aan kunstencentrum van Walmart-familieDe Belg Lieven Bertels is de eerste werknemer van het nieuwe kunstencentrum van de Walmart-familie. Hoe groot het budget wordt, hangt af van hoe goed de beurzen het de komende jaren doen. 'Dat is in België niet eens zo anders, hoor.'
14/10 11u15  Mic Mac Minuscule lanceert franchisemodel voor geboortelijst met tweedehands babyspullenIn het eerste jaar na de geboorte van hun kind spenderen ouders gemiddeld 6500 euro aan nieuwe spullen. Mic Mac Minuscule bedacht een gebruiksvriendelijke geboortelijst met tweedehands babyspulletjes.
14/10 10u15  Vlaming stemt niet met zijn portemonnee bij gemeenteraadsverkiezingenGemeentebesturen die belastingen verhogen, weinig investeren of veel schulden maken, worden niet afgestraft door de kiezer. Dat blijkt uit een onderzoek van de UGent.
13/10 18u15  Juncker vreest dat onafhankelijk Catalonië domino-effect zal veroorzakenEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker wil niet dat Catalonië onafhankelijk wordt. Dat heeft hij vrijdag laten verstaan in een toespraak voor studenten aan de universiteit van Luxemburg. Juncker vreest dat een onafhankelijkheidsverklaring van de Spaanse autonome regio een domino-effect kan veroorzaken dat de Europese Unie onbestuurbaar dreigt te maken.
13/10 16u15  Thierry Vanlancker (CEO AkzoNobel): 'Het doet pijn gezien te worden als een hapklare brok'Thierry Vanlancker leidt sinds enkele maanden AkzoNobel, het Nederlandse verfconcern dat in het vizier van het Amerikaanse PPG loopt. De Gentenaar maakt zich echter geen zorgen. 'Als je denkt dat wij hier als duivenmelkers zitten te wachten tot de duif komt aangevlogen, heb je het mis.'
13/10 15u00  Bpost mag postzegel niet duurder makenBpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels niet doorvoeren.
13/10 12u45  Het inflatiemysterie: Moet het leven wel duurder worden?Na jarenlange zelfkastijding gooien de centrale bankiers de facto de handdoek in de ring: met een beetje minder inflatie moet het ook wel lukken. 'Ze hadden beter van in het begin gezegd: 'We willen graag 2 procent inflatie, maar wat minder is ook het einde van de wereld niet.''
13/10 11u15  Bayer verkoopt deel van activiteiten aan BASF met oog op Monsanto-dealFarma- en chemiereus Bayer verkoopt grote delen van zijn zaden- en pesticidenactiviteiten aan rivaal BASF. De verkoop moet de weg vrijmaken voor de overname door Bayer van Monsanto.
13/10 10u30  Bayer verkoopt zaad- en pesticidenactiviteiten aan BASF met oog op Monsanto-dealFarma- en chemiereus Bayer verkoopt grote delen van zijn zaden- en pesticidenactiviteiten aan rivaal BASF. De verkoop moet de weg vrijmaken voor de overname door Bayer van Monsanto.
13/10 10u15  NMBS zet ontwikkeling ticketsysteem dat al 30 miljoen kostte stopDe spoorwegen zetten de ontwikkeling stop van een ticketsysteem waarin sinds 2012 al 30 miljoen euro is gestoken. Dat weten De Tijd en L'Echo vrijdag en wordt bevestigd door NMBS-CEO Sophie Dutordoir.
13/10 10u15  Kobe Steel biecht nu ook fraude met staaldraad opDe Japanse metaalproducent Kobe Steel heeft ook gesjoemeld met de uitkomsten van kwaliteitsinspecties voor staaldraad, dat gebruikt wordt in onder meer automotoren en om banden te versterken. Het bedrijf bevestigde dat na berichtgeving door zakenkrant Nikkei.
13/10 10u15  ACV wil basisbaan voor werklozen die twee jaar tevergeefs werk zoekenDe christelijke vakbond ACV stelt voor om werklozen die na twee jaar lang zoeken nog geen job hebben gevonden een 'basisbaan' te geven. Dat zegt nationaal secretaris Ann Vermorgen in Het Nieuwsblad.
12/10 22u30  Michel: 'We houden rekening met Raad van State, maar ze zullen Zomerakkoord niet wijzigen''We gaan uiteraard rekening houden met de opmerkingen van de Raad van State', zei premier Charles Michel donderdagavond op de RTBF over de effectentaks. 'Maar het is duidelijk dat de Raad van State geen politiek akkoord zal wijzigen.'
12/10 18u00  Sector van chemie en life sciences telt voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke onderzoekersVoor het eerst zijn er in de sector van de chemie en life sciences meer vrouwen (51 pct) dan mannen aan de slag als onderzoeker. Dat blijkt donderdag uit het vijfde duurzaamheidsrapport van sectorfederatie essenscia.
12/10 17u15  Teamleader opent kantoor in ParijsTeamleader opent vandaag in Parijs zijn vijfde buitenlandse vestiging. Voor medeoprichter en CEO Jeroen De Wit is het een belangrijke stap om het Gentse softwarebedrijf verder uit te bouwen tot een Europese marktleider.
12/10 16u30  Hoe de UEFA een markt wil creëren voor vrouwenvoetbalDiscussies over het gelijkschakelen van de premies voor vrouwen en mannen die voor de nationale voetbalploeg spelen, worden niet toevallig nu gevoerd. Peter Willems van de UEFA legde gisteren uit hoe de koepel van Europese voetbalfederaties het vrouwenvoetbal in de markt wil zetten.
12/10 16u30  Binnenkort zonnepanelen te koop in Belgische Ikea'sMeubelreus Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online en vanaf eind januari ook in de acht Belgische warenhuizen van de Zweedse keten. De sectororganisatie voor duurzame energie vindt het alvast positief dat een sterke naam als Ikea op de trein van hernieuwbare energie springt.
12/10 15u45  CCV gaat concurrentie aan met Worldline voor elektronisch betalenBelgische handelaars kunnen vanaf donderdag ook terecht bij CCV om elektronische transacties via Bancontact te verwerken. Het bedrijf gaat daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met Worldline, dat tot nog toe de meeste transacties verwerkt. CCV was al langer actief op de Belgische betaalmarkt.
12/10 13u00  Investeren in beursgenoteerd vastgoed: Hoe interessant is de papieren baksteen nog?Waarom beleggen in één kamer, één appartement of één handelspand als u met een veel kleinere inleg ook kunt investeren in een gespreide portefeuille van gebouwen? Een doorlichting van de vastgoedsegmenten.
12/10 12u15  Blokker verkoopt speelgoedketen Intertoys aan AlteriWinkelconcern Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Voor hoeveel geld het onderdeel wordt verkocht, is niet bekend. Intertoys baat ook de Bart Smit-winkels uit.
12/10 11u00  Lufthansa neemt deel van failliete Air Berlin overDe Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat goed 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen van zijn failliete concurrent Air Berlin overnemen. Volgens Lufthansa-CEO Carsten Spohr ondertekenen de twee bedrijven donderdag een koopovereenkomst.
12/10 06u00  Raad van State: 'Effectentaks spaart "gegoede burgers"'De taks op effectenrekeningen die onderdeel uitmaakt van het Zomerakkoord van de regering-Michel, bevat te veel gaten om 'de vermogende burgers te doen bijdragen aan het staatsbudget'. Dat staat te lezen in een advies van de Raad van State dat De Standaard kon inkijken.
12/10 06u00  Nieuwe vastgoedspeler biedt syndicus op maatHet Brusselse syndicusbedrijf EasySyndic lanceert zich op de Vlaamse markt. Het mikt vooral op het beheer van kleine mede-eigendommen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Softwarebedrijf Lightspeed haalt 166 miljoen dollar op18/10 14u15 - Trends.be: Lightspeed POS, een aanbieder van kassasoftware voor mobiele toestellen, haalt 166 miljoen dollar op, voor een verdere internationale expansie en ter voorbereiding van een beursgang in 2019. Het verse geld zal ook gebruikt worden om het team in Gent uit te breiden.
1x HomeLab geopend: 'Een huis dat leert van haar bewoners'18/10 18u15 - Trends.be: Op het technologiepark in Zwijnaarde hebben Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec het innovatiehuis 'HomeLab' geopend. In dat 'huis van de toekomst' kunnen wetenschappers en proefpersonen verblijven om nieuwe ideeën en producten te testen.
1x Chinese internetgiganten veroveren het buitenland18/10 18u45 - Trends.be: De Chinese internetgiganten Alibaba en Tencent willen in de rest van de wereld even onmisbaar worden als op hun gigantische thuismarkt. De Chinese overheid laat betijen, zolang de bedrijven helpen om de bevolking in het gareel te laten lopen.
0x Nieuwe vastgoedspeler biedt syndicus op maat12/10 06u00 - Trends.be: Het Brusselse syndicusbedrijf EasySyndic lanceert zich op de Vlaamse markt. Het mikt vooral op het beheer van kleine mede-eigendommen.
0x Raad van State: 'Effectentaks spaart "gegoede burgers"'12/10 06u00 - Trends.be: De taks op effectenrekeningen die onderdeel uitmaakt van het Zomerakkoord van de regering-Michel, bevat te veel gaten om 'de vermogende burgers te doen bijdragen aan het staatsbudget'. Dat staat te lezen in een advies van de Raad van State dat De Standaard kon inkijken.
0x Lufthansa neemt deel van failliete Air Berlin over12/10 11u00 - Trends.be: De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat goed 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen van zijn failliete concurrent Air Berlin overnemen. Volgens Lufthansa-CEO Carsten Spohr ondertekenen de twee bedrijven donderdag een koopovereenkomst.
0x Blokker verkoopt speelgoedketen Intertoys aan Alteri12/10 12u15 - Trends.be: Winkelconcern Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Voor hoeveel geld het onderdeel wordt verkocht, is niet bekend. Intertoys baat ook de Bart Smit-winkels uit.
0x Investeren in beursgenoteerd vastgoed: Hoe interessant is de papieren baksteen nog?12/10 13u00 - Trends.be: Waarom beleggen in één kamer, één appartement of één handelspand als u met een veel kleinere inleg ook kunt investeren in een gespreide portefeuille van gebouwen? Een doorlichting van de vastgoedsegmenten.
0x CCV gaat concurrentie aan met Worldline voor elektronisch betalen12/10 15u45 - Trends.be: Belgische handelaars kunnen vanaf donderdag ook terecht bij CCV om elektronische transacties via Bancontact te verwerken. Het bedrijf gaat daarmee de rechtstreekse concurrentie aan met Worldline, dat tot nog toe de meeste transacties verwerkt. CCV was al langer actief op de Belgische betaalmarkt.
0x Binnenkort zonnepanelen te koop in Belgische Ikea's12/10 16u30 - Trends.be: Meubelreus Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online en vanaf eind januari ook in de acht Belgische warenhuizen van de Zweedse keten. De sectororganisatie voor duurzame energie vindt het alvast positief dat een sterke naam als Ikea op de trein van hernieuwbare energie springt.

Statistieken

Artikels:
37237
Gelezen:
23503
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven