dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Trends.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

Trends.be

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019 De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
10/12 19u15  Schoonzoon Albert Frère wordt de enige CEO bij holding GBL Ian Gallienne, de schoonzoon van de onlangs overleden miljardair Albert Frère, neemt als enige CEO de operationele leiding van de holding GBL.
10/12 18u15  Dit moet in het nieuwe beheerscontract voor de NMBS worden opgenomen Het nieuwe beheerscontract voor de NMBS laat al meer dan vijf jaar op zich wachten. De zenuwachtigheid over het dossier neemt toe. Wat moet zeker in die nieuwe overeenkomst worden opgenomen?
10/12 18u00  Vakbonden dreigen met stakingen en blokkades In verscheidene sectoren en bedrijven wordt deze week door de vakbonden actie gevoerd tegen het regeringsbeleid, meer in het bijzonder tegen de pensioenplannen van de regering.
10/12 17u00  Oppositie vraagt vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 16u15  Oppositie vraag vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 15u00  Hans Maertens (Voka) over de regering-Michel II: '2019 mag geen verloren jaar worden' Hans Maertens, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, vraagt snel duidelijkheid over het sociaaleconomische beleid dat de regering-Michel II wil voeren.
10/12 14u45  N-VA, SP.A en Groen vragen vertrouwensstemming in parlement N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
10/12 14u45  België telt bijna miljoen kmo's België telde vorig jaar 940.440 kmo's, een toename met 4 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt maandag uit de derde editie van de Boordtabel van de kmo's en zelfstandige ondernemers,
10/12 14u15  Michel in Marrakesh: 'Mijn land zal aan goede kant van geschiedenis staan' Op de VN-top in het Marokkaanse Marrakesh is maandagvoormiddag het 'Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration', het veelbesproken VN-migratiepact, goedgekeurd. In zijn toespraak op de top zei premier Charles Michel (MR) dat ons land 'aan de goede kant van de geschiedenis zal staan'.
10/12 12u30  Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen Schoonmaakbedrijf ISS is van plan wereldwijd 100.000 banen te schrappen - of bijna één baan op vijf - nadat het zich uit dertien landen terugtrekt. Dat heeft het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld bekendgemaakt.
10/12 11u30  Centrale bank halveert groeiprognoses Franse economie De Franse centrale bank heeft de groeiprognoses voor het Franse bbp voor het vierde kwartaal gehalveerd van 0,4 procent naar 0,2 procent. Dat is het gevolg van de sociale onrust in het land.
10/12 11u30  Erven zonder conflicten: nieuwe wetgeving gemaakt op maat van nieuw samengestelde gezinnen Een op de tien gezinnen is een nieuw samengesteld gezin. Dat kan aanleiding geven tot conflicten bij de erfenis. Het nieuwe erfrecht wil daar een mouw aan passen.
10/12 11u00  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II ter discussie Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
10/12 10u45  Francken stelt grondwettelijke legitimiteit van Michel II in vraag Oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt zich af of de doorstart van de regering-Michel als een minderheidskabinet met MR, Open VLD en CD&V grondwettelijk wel in orde is.
Laatste update: vandaag om 0u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 02u30  Wapenhandel groeit voor derde jaar op rij: VS domineert en Rusland rukt opDe wapenverkoop neemt wereldwijd nog altijd toe. In 2017 steeg de verkoop van militaire uitrusting door de honderd grootste wapenproducenten voor het derde jaar op rij, tot 398 miljard dollar (+2,5 procent bij ongewijzigde wisselkoers, red.).
09/12 17u00  Fusieplannen Deutsche Bank en CommerzbankDe Duitse regering zou openstaan voor een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldt het Duitse blad Focus.
09/12 10u15  Facebook gaat een uitdagend jaar tegemoetFacebook heeft het meest pijnlijke jaar sinds zijn ontstaan achter de rug. En misschien moet het ergste nog komen.
08/12 09u30  De zin en onzin van zelfsturende organisatiesIn deze snel veranderende wereld zoeken veel ondernemingen hun heil in zelfsturende teams. Maar daar bestaan ook veel misverstanden over. Leiderschap moet er wel degelijk zijn.
08/12 06u00  Uber neemt eerste stap richting beursgang, waardering geschat boven de 100 miljard dollarDe beursintroductie van Uber Technologies is een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf achter de populaire taxi-app, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijke documenten ingediend voor een beursgang.
08/12 04u30  Eneco koopt stroom van windpark SeaMade: 'Groene energie voor miljoen klanten'Energieleverancier Eneco, de nummer drie op de Belgische energiemarkt, zal de stroom opkopen die zal worden geproduceerd door offshore windpark SeaMade.
07/12 17u00  Ontwikkelingseconoom Philip Verwimp: 'Zelfs in corrupte landen heb je veel niet-corrupte mensen'De corruptie in Afrika mag Europa niet beletten om te investeren in het continent, aldus ontwikkelingseconoom Philip Verwimp. Europese ondernemers moeten de handen in elkaar slaan met de vele Afrikanen die vooruit willen op een eerlijke manier. 'Onderschat niet hoeveel Afrikanen ontevreden zijn over hun leiders.'
07/12 16u30  Kris Peeters: 'Uitspraak van het Europees Gerecht neemt een hindernis weg voor vergoedingsregeling'De uitspraak van het Gerecht bij het Europees Hof van Justitie neemt voor CD&V-vicepremier Kris Peeters een hindernis weg voor de vergoedingsregeling die de federale regering voorbije zomer overeenkwam.
07/12 16u00  Prijzen van benzine en diesel volgend jaar niet geïndexeerdDe prijzen van benzine en diesel worden volgend jaar niet geïndexeerd. Dat werd vrijdag overeengekomen binnen de ministerrad, bevestigen regeringsbronnen.
07/12 16u00  Wat als de regering valt?Vervroegde verkiezingen, een minderheidskabinet of een oplossing à la Belge: als de regering valt over het migratiepact van de VN, liggen alle opties op tafel.
07/12 15u45  Steunpunt Werk: 'Vlaamse arbeidsmarkt blijft in goede doen'Op basis van de meest recente updates blijft volgens het Leuvense Steunpunt Werk de Vlaamse arbeidsmarkt in goede doen. Het Steunpunt verwijst hierbij naar de vaststelling dat de tewerkstellingsgroei zich doorzet, de werkloosheid daalt, de tijdelijke werkloosheid op een laag niveau blijft en de werkzaamheidsgraad en het aantal vacatures bij de VDAB verder stijgen.
07/12 15u30  Maxime Dieudonné, de Belg achter het Uber van Afrika: 'Het is een plezier om hier te rekruteren'De Belg Maxime Dieudonné durft met zijn SafeBoda de strijd met het Amerikaanse Uber aan te gaan. 'Wij zijn beter aangepast aan de lokale realiteit. Ons model kan in heel sub-Saharaans Afrika werken.'
07/12 14u15  België voert onderzoek naar HuaweiNadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB), dat onder eerste minister Charles Michel (MR) valt, gaat na of de overheid Huawei van onze markt moet weren, bericht De Tijdvrijdag.
07/12 12u15  Innovatie in de publieke sector: 'Een overheidsdienst kiest te vaak voor zekerheid'Om de publieke sector meer aan te zetten tot innovatie startte de Vlaamse overheid het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Het programma moet ook aan een belangrijke verzuchting van start-ups en jonge bedrijven tegemoetkomen. Zij hebben aangekaart dat de overheid gemakkelijker subsidies geeft dan dat het een klant wordt van de start-ups.
07/12 12u00  Arco-dossier: België krijgt gelijk in tweede Europese rechtszaakHet Gerecht van de Europese Unie heeft België gelijk geven in een tweede Europese rechtszaak over de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten. Die regeling werd eind 2016 al definitief afgewezen door het Europees Hof van Justitie. Maar het Gerecht, dat bepaalde zaken in eerste aanleg behandelt, oordeelt nu dat de Europese Commissie destijds geen verbod kon opleggen tegen betalingen in het kader van die garantieregeling.
07/12 11u15  Belgische biotech doet favorieten 2018 uitblinkenVorige week hadden we het over een teleurstellend beursjaar 2018. Vandaag blikken we terug op de tien favoriete aandelen voor 2018, die we u ongeveer twaalf maanden geleden hebben voorgesteld.
06/12 16u00  EU-ambassadeur Marc Vanheukelen over de G20: 'China wordt niet plots een markteconomie'Op de G20-top van vorig weekend beslisten de Amerikaanse president en zijn Chinese ambtsgenoot hun onderlinge handelsoorlog te staken. Voor even toch. Geen slecht resultaat, maar afwachten is de boodschap, oordeelt Marc Vanheukelen, de ambassadeur van de Europese Unie bij de Wereldhandelsorganisatie.
06/12 15u45  Lidstaten geven groen licht voor Europese Arbeidsautoriteit in strijd tegen sociale fraudeDe Europese ministers van Werk en Sociale Zaken zijn het donderdag in Brussel eens geraakt over de oprichting van een Europese Arbeidsautoriteit die de lidstaten moet ondersteunen in de strijd tegen grensoverschrijdende sociale fraude.
06/12 14u45  Begroting krijgt meerderheid tegen oppositie groen licht in KamercommissieDe Kamercommissie Financiën heeft donderdag meerderheid tegen oppositie de begroting 2019 goedgekeurd. De stemming in plenaire vergadering is voor donderdag 20 december gepland.
06/12 13u00  Groene stroom en waterstof: de planeet redden vergt gigantische investeringenWillen we de wereld leefbaar houden, dan moeten we de inspanningen om de CO2-uitstoot terug te dringen vervijfvoudigen, stelt de Verenigde Naties. Maar in welke richting moeten die inspanningen gaan? Gigantische investeringen in groene stroom en waterstof zijn de te volgen weg.
06/12 13u00  China vraagt onmiddellijke vrijlating van Huawei-topvrouwHet Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt dat Meng Wanzhou, CFO van de Chinese telecomgigant Huawei, onmiddellijk vrijgelaten wordt. Meng werd zaterdag in Vancouver gearresteerd.
06/12 13u00  Ondernemen in Oeganda: 'We moeten niet op de overheid rekenen om iets te veranderen'Terwijl in België de regering dreigt te vallen over een migratiepact, trekt een groep Vlaamse ondernemers naar Oeganda om lokale groeibedrijven te ondersteunen. 'Wij denken dat innovatie onze kracht is, maar dat klopt niet: de echte innovatie zit hier', zegt Björn Macauter, algemeen directeur van Ondernemers voor Ondernemers.
06/12 11u30  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada; zou Iraanse sancties geschonden hebbenCanada heeft de CFO gearresteerd van de Chinese telecomgigant Huawei Technologies, op vraag van de Verenigde Staten. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze de handelssancties tegen Iran heeft overtreden. Dat bericht de Canadese krant Globe and Mail woensdag.
06/12 11u30  Interne mails gelekt: nieuw hoofdstuk in Facebooks toch al rampzalige jaarEen Brits parlementslid lekte 250 interne e-mails, die onthulden waar Facebook het meest om geeft: geld, en het vermorzelen van de concurrentie.
06/12 11u30  Contactloos betalen is het nieuwste snufjeDe grootste banken in ons land pakken uit met manieren om contactloos te betalen. Dat kan niet alleen met bankkaart, maar ook met een smartphone, een smartwatch, een sleutelhanger of een juweel.
05/12 21u30  Topmanager Ronnie Leten: 'België is een bedrijf in nood'De Limburgse topmanager Ronnie Leten, voorzitter van de telecomreus Ericsson en het mijnindustriebedrijf Epiroc, heeft sinds zijn afscheid als CEO van het industriële concern Atlas Copco niets aan strijdlust ingeboet. Onze politici zullen het geweten hebben.
05/12 21u30  Galeriehouder Adriaan Raemdonck over 50 jaar De Zwarte Panter: 'Geld is een tube verf'Vijftig jaar geleden opende Adriaan Raemdonck galerie De Zwarte Panter. Het heilige vuur is nog altijd niet geblust. 'Als je alleen bezig bent met geld, mis je de poëzie van dit beroep.'
05/12 20u00  Amerikaanse vrees voor recessie besmet Brusselse beursDe forse terugval van de Amerikaanse beurzen, waar dinsdagavond laat de vrees voor een recessie de kop opstak, woog woensdag ook door op de Europese aandelenmarkten.
05/12 19u30  De regering sleept zich naar de uitgangDe Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft met een alternatieve meerderheid een resolutie goedgekeurd die het VN-migratiepact steunt. Meerderheidspartij N-VA stemde zoals aangekondigd tegen. Donderdag stemt de volledige Kamer over de resolutie. Als zowel N-VA als MR, CD&V en Open VLD geen toegift meer willen doen, is de enige vraag nog wannéér deze regering valt.
05/12 19u30  VW gaat auto's bouwen in Amerikaanse Ford-fabriekenNa de ontmoeting tussen de Amerikaanse regering en de Duitse autobazen toonden alle betrokkenen zich tevreden over de afloop, allen hebben tijd gewonnen in het vooruitzicht van de voortzetting van de onderhandelingen over een nieuwe handelsovereenkomst tussen de VS-regering en de Europese Commissie.
05/12 17u30  Franse premier wil 'noodzakelijk' debat over belasting op fortuinen niet uit de weg gaanDe Franse regering wil het 'noodzakelijke' debat over de efficiëntie van een hervorming van de belasting op fortuinen (l'impôt sur la fortune, kortweg ISF) niet uit de weg gaan. Dat heeft de Franse eerste minister Edouard Philippe woensdag in het Franse parlement verklaard.
05/12 16u00  Afrika: het beloftevolle continent achter het migratiepact van MarrakeshDe hoogspanning over het migratiepact van Marrakesh maskeert het echte pijnpunt: we zijn als de dood voor Afrikaanse migranten. Wat we niet zien, is het continent dat achter hen ligt. Afrika is een gigantische investeringskans.
05/12 16u00  273.000 Belgische jongeren hebben werk noch opleidingMet 273.000 zijn ze, de jongeren in België die niet werken, niet op school zitten of geen opleiding volgen. De vzw YouthStart brengt lokale besturen en ondernemers samen om daar iets aan te doen. 'Het enige wat we vragen, is een lokaal.'
05/12 16u00  Knack op stap met YouthStart: 'Kanszoekende jongeren zitten boordevol talent, maar zien dat zelf niet'De vzw YouthStart boekt opvallend goede resultaten met 'kanszoekende' jongeren: jongeren die noch voltijds aan het werk zijn noch voltijds naar school gaan. De overgrote meerderheid gaat na de training opnieuw studeren, vindt werk of start een eigen zaak. Knack nam een kijkje achter de schermen om te zien wat het geheim van YouthStarts succes is.
05/12 15u45  Ultieme bocht lijkt in voorbereiding, val van de regering mogelijk ontwekenEen oplossing voor de regeringscrisis lijkt in de maak.
05/12 14u45  Valt de regering? De soep wordt nog niet zo heet gegeten als ze wordt opgediendDe regering-Michel hangt aan een zijden draadje. Vandaag wordt gestemd over steun aan het migratiepact, maar de meerderheid vraagt extra tijd voor overleg.
05/12 14u00  CEO Jan De Witte drukt zijn stempel op Barco: 'Ik geloof niet dat je jezelf naar winstgevendheid kan groeien'Het personeel van Barco kreeg vandaag meer informatie over de herstructurering in het bedrijf. CEO Jan De Witte wil de toekomst veiligstellen door de winstmarge te verhogen.
05/12 12u15  Valt de regering? De soep wordt nog niet zo heet gegeten als ze geserveerd wordtDe regering-Michel hangt aan een zijden draadje. Vandaag wordt gestemd over steun aan het migratiepact, maar de meerderheid vraagt extra tijd voor overleg.
05/12 11u15  Telenet kondigt dividend aan in komende jarenTelenet wil weer aanknopen met de traditie van dividenden. Na de uitbetaling van een eerste buitengewoon dividend in jaren, is het telecombedrijf van plan om ook de komende jaren zijn beleggers te verwennen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt naar aanleiding van zijn 'Capital Markets Day' in Londen.
05/12 10u45  Luc Van Gorp (CM): 'Als we niet drastisch reageren, zal de patiënt uiteindelijk de stijgende factuur moeten betalen'In haar ziekenhuisbarometer heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) voor de veertiende keer de tarieven van de Belgische ziekenhuizen onder de loep genomen. Uit de jongste resultaten blijkt dat ziekenhuizen blijven zoeken naar extra inkomsten. 'Daarom moeten we de supplementen ook in eenpersoonskamers afschaffen', zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
05/12 10u30  CM pleit voor afschaffen van alle supplementen ziekenhuisfactuurIn haar ziekenhuisbarometer heeft de Christelijke Mutualiteit (CM) voor de veertiende keer de tarieven van de Belgische ziekenhuizen onder de loep genomen. Uit de jongste resultaten blijkt dat ziekenhuizen blijven zoeken naar extra inkomsten. 'Daarom moeten we de supplementen ook in eenpersoonskamers afschaffen', zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
04/12 16u30  Buitenlanders eten meer Belgische voeding dan wijzelfDe Belgische voedingsfederatie Fevia ziet de export versnellen, maar de verkoop in België dalen. De export werd belangrijker dan de Belgische consumptie. De werkgeversvereniging schreeuwt om werknemers. 'We zoeken 1500 mensen. Elke dag komen er 36 vacatures bij', zegt de nieuwe voorzitter Jan Vander Stichele, ook voorzitter van de raad van bestuur van Lotus Bakeries.
04/12 16u00  Steven Lismont verkoopt CarsOnTheWeb: 'Ik kan niet de hele dag met slechts één bedrijf bezig zijn'Steven Lismont verkoopt CarsOnTheWeb aan het Amerikaanse beursgenoteerde KAR Auction Services. 'Steven is een ondernemer pur sang. Hij pakt dingen aan die mensen nog niet waarnemen.'
04/12 15u45  Albert Frère (1926-2018): het prototype van de commerçantBegin deze week overleed Albert Frère op 92-jarige leeftijd. Met zo goed als lege handen bouwde hij een voor België nooit gezien zakenimperium op. De basis legde hij vier decennia geleden in de staalhandel. Een smak overheidsgeld en veel koopmanskunst deden de rest.
04/12 13u15  Brandstofprotest: Franse regering schort belastingverhogingen met zes maanden opOp die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.
04/12 13u00  EU-ministers bereiken akkoord over hervorming eurozoneDe EU-ministers van Financiën hebben een akkoord bereikt over een hervorming van de eurozone. De Europese lidstaten versterken dan wel hun samenwerking in het kader van de Economische en Monetaire Unie (EMU), maar hun plannen gaan niet zo ver als de Franse president Emmanuel Macron had gewild.
04/12 11u30  Aandeel bpost krijgt opnieuw klappenHet aandeel bpost is dinsdagochtend diep in het rood gedoken op de beurs van Brussel. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro.
04/12 11u30  Ryanair en Duitse piloten zetten stap in richting van akkoordDe Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft een akkoord bereikt over de grote lijnen van de loon- en arbeidsvoorwaarden van de circa 400 in Duitsland gebaseerde piloten de komende vier jaar. Tegen eind februari zou er een volledig akkoord moeten zijn.
04/12 11u00  Brandstofprotest: 'Franse premier gaat belastingverhoging bevriezen'Op die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.
04/12 11u00  Het Gentse circulatieplan: een vloek of een zege voor de lokale handelaars?Het veelbesproken Gentse circulatieplan is anderhalf jaar jong. Het moest doorgaand verkeer uit de Gentse binnenstad weghalen en inwoners overtuigen om de auto in te ruilen voor de fiets en het openbaar vervoer. Dat is gelukt, maar is dit nu een zegen of een vloek voor de lokale handelaars? Drie winkeliers geven hun genuanceerde visie.
04/12 03u15  EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard vrachtwagenchauffeursDe Europese ministers van Transport hebben een akkoord bereikt over een verbetering van de arbeidsvoorwaarden van vrachtwagenchauffeurs in Europa. Voor gelijk werk op een gelijke locatie zal gelijk loon gelden, zegt de Oostenrijkse minister van Transport Norbert Hofer maandagnacht in Brussel.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 201911/12 00u45 - Trends.be: De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten.
2x Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banen10/12 12u30 - Trends.be: Schoonmaakbedrijf ISS is van plan wereldwijd 100.000 banen te schrappen - of bijna één baan op vijf - nadat het zich uit dertien landen terugtrekt. Dat heeft het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld bekendgemaakt.
1x Oppositie vraag vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultaties10/12 16u15 - Trends.be: N-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is.
0x EU-staten bereiken akkoord over sociale standaard vrachtwagenchauffeurs04/12 03u15 - Trends.be: De Europese ministers van Transport hebben een akkoord bereikt over een verbetering van de arbeidsvoorwaarden van vrachtwagenchauffeurs in Europa. Voor gelijk werk op een gelijke locatie zal gelijk loon gelden, zegt de Oostenrijkse minister van Transport Norbert Hofer maandagnacht in Brussel.
0x Het Gentse circulatieplan: een vloek of een zege voor de lokale handelaars?04/12 11u00 - Trends.be: Het veelbesproken Gentse circulatieplan is anderhalf jaar jong. Het moest doorgaand verkeer uit de Gentse binnenstad weghalen en inwoners overtuigen om de auto in te ruilen voor de fiets en het openbaar vervoer. Dat is gelukt, maar is dit nu een zegen of een vloek voor de lokale handelaars? Drie winkeliers geven hun genuanceerde visie.
0x Brandstofprotest: 'Franse premier gaat belastingverhoging bevriezen'04/12 11u00 - Trends.be: Op die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.
0x Ryanair en Duitse piloten zetten stap in richting van akkoord04/12 11u30 - Trends.be: De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair heeft een akkoord bereikt over de grote lijnen van de loon- en arbeidsvoorwaarden van de circa 400 in Duitsland gebaseerde piloten de komende vier jaar. Tegen eind februari zou er een volledig akkoord moeten zijn.
0x Aandeel bpost krijgt opnieuw klappen04/12 11u30 - Trends.be: Het aandeel bpost is dinsdagochtend diep in het rood gedoken op de beurs van Brussel. Voor het eerst sinds de beursnotering in 2013 daalde het aandeel onder 9 euro.
0x EU-ministers bereiken akkoord over hervorming eurozone04/12 13u00 - Trends.be: De EU-ministers van Financiën hebben een akkoord bereikt over een hervorming van de eurozone. De Europese lidstaten versterken dan wel hun samenwerking in het kader van de Economische en Monetaire Unie (EMU), maar hun plannen gaan niet zo ver als de Franse president Emmanuel Macron had gewild.
0x Brandstofprotest: Franse regering schort belastingverhogingen met zes maanden op04/12 13u15 - Trends.be: Op die manier wil hij het ongenoegen van de 'gele hesjes' temperen, zo is vernomen uit regeringsbronnen.

Statistieken

Artikels:
31784
Gelezen:
2011
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven