woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Trouw

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

Trouw

Verbergen Tonen
18/07 02u15  Ruzie onder Nederlandse vissers over vissen met elektrische schokjes Uit Frankrijk klonk al kritiek op Nederlandse pulsvisserij. Nu maken ook kleinschalige Hollandse hengelaars bezwaar.11 
18/07 02u15  Laat de NPO eerst definiëren wat levensbeschouwing is, alvorens te snijden Voordat de bezuinigingstrein van de NPO verder dendert, pleit Arjan Lock, voorzitter raad van bestuur van de Evangelische Omroep, voor serieuze bezinning op wat levensbeschouwing is.
17/07 23u15  May kruipt door het oog van de naald bij brexit-stemming in Lagerhuis Haar zucht van verlichting moet tot in de wijde omtrek van Downing Street hoorbaar zijn geweest. De Britse premier May overleefde dinsdag een cruciale brexit-stemming in het Lagerhuis met een verschil van zes stemmen. Als ze had verloren, was er waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen haar gekomen.14 
17/07 23u00  Beschadigde Trump slikt meest bekritiseerde uitspraak na top met Poetin in De Amerikaanse president ligt in eigen land zwaar onder vuur om zijn vertrouwen in Poetin. Een halfhartige intrekking helpt nog niet veel.
17/07 22u30  Waterschappen kwamen altijd in actie bij te veel water, nu moeten ze de droogte bestrijden Door de droogte vertonen de dijken barsten. Elk waterschap worstelt op zijn eigen manier met het watertekort.
17/07 22u15  Gewaagd format: integreren op Sardinië in een door de burgemeester toegewezen krot Een Italiaanse droom is zo bij elkaar gefantaseerd: boerderijtje met terras en olijfbomen, schapen onder de amandelboom, zwoele avonden met vrienden en ­lokale wijn. Dit hebben mensen in programma’s als ‘Ik vertrek’ vast voor ogen. Kan niet beter. Of wel?
17/07 21u30  Met verkiezingen in aantocht kampt België met een asfalttekort Belgische gemeenten die hun burgers daadkracht willen laten zien – met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober – zijn zo enthousiast hun straten aan het vernieuwen, dat er een tekort aan asfalt is ontstaan.
17/07 20u15  In één op de drie gemeenten sponsort een crimineel sportclub of kerk Een dubieuze schenking aan de kerk van Sint Willebrord, een manege in Esbeek waar zieke kinderen plots gratis zouden kunnen paardrijden en een omstreden motorclub die een kringloopwinkel overneemt. Een op de drie gemeenten kent een criminele weldoener.
17/07 19u00  Trump: 'Risico op kernoorlog werd vergroot door Rusland-onderzoek' Wat kan president Trump ertoe gebracht hebben, zijn eigen veiligheidsdiensten af te vallen tijdens zijn persconferentie met Vladimir Poetin?
17/07 18u15  EU en Japan schrappen het overgrote deel van hun importheffingen Brussel wil graag meer zaken doen met Tokio. Het ‘auto’s-voor-kaas-akkoord’ maakt dat mogelijk.
17/07 17u45  Rechter volgt OM: zes jaar cel voor afwezige Syriëganger Victor D. Waarschijnlijk zitten ze nog in Syrië of Irak. Niettemin veroordeelde de Nederlandse rechter vandaag drie jihadisten.
17/07 17u30  Annemiek van Vleuten wint twee dagen na de Giro ook nog La Course Na een verbeten gevecht met Anna van der Breggen boekte Annemiek van Vleuten weer een imposante zege.
17/07 16u16  Noorwegen slacht veel meer runderen door de droogte Medewerkers van slachthuizen worden teruggeroepen van vakantie en de invoerrechten op rundvlees gaan omhoog. Noorse boeren worstelen met de droogte.
17/07 16u00  Juist nu brexit een cruciale fase nadert verkeert de Britse regering in chaos De onrust in de Britse regering is nog lang niet voorbij. Na een dramatische week, waarbij premier May twee van haar belangrijkste ministers zag opstappen, voert ze nu een bittere strijd met haar fractie in het Lagerhuis over brexit.
17/07 15u30  Marechaussee treft grote lading drugs aan op marinierskazerne Doorn Op de Marinierskazerne in Doorn is een grote hoeveelheid drugs gevonden. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak.
Laatste update: vandaag om 2u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/07 15u30  Kan Halsema de Amsterdamse brandweerman temmen?Met de vermeende doodsbedreigingen aan het adres van brandweercommandant Leen Schaap heeft burgemeester Femke Halsema haar eerste echte klus: kan zij het Amsterdamse korps wél temmen?
17/07 14u15  Werkgevers betalen vaker loon door van zieke beperkte werknemers dan noodzakelijk isAls werknemers met een beperking ziek worden, hoeft de werkgever het loon niet zelf door te betalen. Toch doen ze dat vaak wel.
17/07 12u30  In Peking zit het dorp niet ver onder het glimmende laagje stadIk woon op de dertiende etage in een wijk vol flatgebouwen, in een stad met minstens 21 miljoen inwoners. Een stad met 22 metrolijnen en 6 ringwegen, met neonverlichte winkelcentra en kantoortorens van spiegelglas. Maar iedere ochtend word ik gewekt door een haan, alsof ik niet in het hart van Peking woon, maar in een of ander dorp.
17/07 11u45  Mystiek realisme zou praktisch zijnSommige mensen dragen hun leven lang een geheim met zich mee. Misstappen die je niet wilt delen met anderen of leed dat je liever alleen verwerkt. Het is te gênant, te beschamend om er open over te zijn.
17/07 11u30  Boeing en Airbus verkopen meer vliegtuigen dan ooitDe orders stromen binnen bij de vliegtuigbouwers, maar op tijd leveren kan soms lastig zijn.
17/07 11u15  Polen krijgt meer oog voor gehandicaptenDe conservatief-nationalistische regering van Polen breekt in menig opzicht met het Westen, maar op veel gebieden gaat de modernisering en verwestersing van het land door. Kijk bijvoorbeeld naar de emancipatie van gehandicapten.
17/07 11u15  Nog altijd heeft de tsaar geen rustHonderd jaar na de moord op de Romanovs is Ruslands laatste tsarenfamilie nog altijd niet herenigd.
17/07 10u45  28 jaar cel en tbs voor Michael P. in zaak- Anne FaberMichael P. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. De 28-jarige P. hoorde het vonnis onbewogen aan.
17/07 10u45  Wat voert John de Mol toch in zijn schild?Mediamagnaat John de Mol trekt de ene na de andere presentator weg bij zijn concurrenten. Wat voert hij in zijn schild? Een profiel.
17/07 10u45  E. coli, blauwalg, rattenpies: wie gaat er mee zwemmen?Heerlijk, zo'n duik in natuurwater. Maar de gezondheidsrisico's zijn groter door de aanhoudende warmte.
17/07 10u30  De Sjiieten in Irak zijn hun politici zatArmoede en slechte voorzieningen leiden tot hevige rellen in Zuid-Irak. De sjiitische overheid en Iran moeten het ontgelden.
17/07 10u30  'Sorry' zeggen voor het slavernijverleden is moeilijkAls het aan advocate Liesbeth Zegveld ligt, biedt de Nederlandse overheid excuses aan voor het slavernijverleden. Maar afdwingen via de rechter lijkt haar niet de juiste weg.
17/07 10u15  De kievit zit in een dip, de zilvermeeuw redt het welTwee boeken over vogels, in de prachtige vogelserie van AtlasContact. Persoonlijke verhalen vol wetenswaardigheden: vlot geschreven en toch informatief.
17/07 10u15  Ex-vluchteling Mo Hersi wil de Nijmeegse Vierdaagse meer kleur gevenIn een poging om de Nijmeegse Vierdaagse wat kleurrijker te maken, stelde ex-vluchteling Mo Hersi een Wereldteam samen. 'Wij doen mee in Nederland, op alle vlakken.'
17/07 10u00  'Hoofd Amsterdamse brandweer met de dood bedreigd door eigen personeel'De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt door zijn eigen personeel met de dood bedreigd. Schaap heeft twee keer aangifte gedaan, bericht het AD.
17/07 10u00  De ons-kent-ons-cultuur in het onderwijs eist een krachtig extern toezichtAls de situatie met de vmbo-school in Maastricht iets blootlegt, dan is het wel het opnieuw falen van interne toezichthouders bij onderwijsinstellingen, meent econoom en jurist Antonie Kerstholt.
17/07 10u00  De ruzie over het boekenweekthema 'moeder de vrouw' is bijgelegdHet conflict is voorbij. Een maand geleden knetterde het nog, maar er is een 'open en constructief' gesprek geweest tussen de CPNB - de stichting die de Boekenweek organiseert - en de critici die vonden dat vrouwelijke schrijvers onvoldoende aan bod kwamen. Ze hebben elkaar gevonden in een compromis.
17/07 09u30  De laadpaal voor elektrische auto die nog levens kan redden ookHet aantal laadpalen voor stekkerauto's in de Nederlandse straten groeit. Tot vreugde van Marcel Mattijssen. 'Elektrisch rijden scheelt vervuiling.' Maar er is meer.
17/07 09u30  Laat marktwerking toch de menselijke maat houdenEr zijn twee typen marktwerking: relationele marktwerking en anonieme marktwerking. Relationele marktwerking is de oudste, en alledaags.
17/07 08u30  Verbijsterend hoe Trump het internationale podium gebruikt om partijpolitieke spelletjes te spelenDe mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
17/07 07u45  De rellen in Frankrijk na de winst op het WK zijn beschamendDrie keer per week schopt Sylvain Ephimenco in Trouw heilige huisjes omver.
17/07 04u45  Vaticaan: Gewijde maagd hoeft niet echt maagd te zijnEr is binnen de katholieke kerk ophef ontstaan over een document dat het Vaticaan heeft gepubliceerd waarin wordt gesteld dat maagdelijkheid geen absolute vereiste is voor vrouwen die als Gewijde Maagd door het leven willen gaan. Vrouwen die zich al verbonden hebben tot een leven als 'bruid van Christus' reageren geschokt.
17/07 02u00  Woede alleen mocht niet bepalen hoe het MH17-monument eruit zou zienVoetballiefhebber Reg den Hartog (69) keek regelmatig naar het WK in Rusland. Maar elke wedstrijd deed hem denken aan die dag waarop de MH17 uit de lucht werd geschoten door een Russische raket. Vandaag is het de vierde keer dat het omkomen van 298 mensen wordt herdacht.
17/07 00u15  Opleidingsniveau zorgt voor een andere invulling van vrijwilligerswerkAls het om wekelijks vrijwilligerswerk gaat, stopt de laagopgeleide er meer uren in.
16/07 23u30  Buschauffeur: Ik rij op een kruising af en weet even niet waar ik ben'Ik wilde niet staken voor een plaspauze. Maar ik ben wel moe, heel moe', schreef Jette Israels op Facebook. Ze kreegveel bijval van collega's.
16/07 23u00  Mollema: Ik heb me weleens beter gevoeld, het wordt overlevenBauke Mollema begint dinsdag met een pijnlijke rug aan het tweede deel van de Tour. Hoe komt hij de Alpen door? Tom Dumoulin waarschuwt alvast: het kan saai worden in de bergen.
16/07 22u45  Hema-top haalt uit naar franchisenemersHet warenhuis geeft zelfstandige filiaalhouders de schuld van de mislukte verkoop van het bedrijf.
16/07 22u00  Tesla-baas Elon Musk scheldt duiker uit op TwitterTesla-topman Elon Musk heeft op Twitter uitgehaald naar een Britse duiker die betrokken was bij de reddingsoperatie van de voetballertjes uit de Thaise grot.
16/07 21u30  Geweld in Nicaragua houdt aan, studenten vreesden voor hun levenHet geweld tegen opponenten van de Nicaraguaanse president Daniel Ortega houdt aan. Dit weekend werden tien mensen vermoord door paramilitaire groepen, loyaal aan Ortega.
16/07 21u00  De extreme droogte houdt voorlopig aanHet ‘stereotiep Nederlands zomerweer met geregeld buien’ dat vorige week werd voorspeld door weerbureaus, gaat er voorlopig niet komen. Nu voorspellen de meteorologen nog twee weken lang extreme droogte.
16/07 19u45  Leendert Nieuwenhuizen (1930-2018) kreeg als elfjarige een last op zijn schouders die nooit vervaagdeToen hij elf was gaf zijn vader hem de opdracht om voor de rest van het gezin te zorgen. Die loodzware last zou nooit meer verdwijnen.
16/07 18u30  Het is vrijwel altijd de vader die het onderspit delftHet was een snikhete zondag, zo één waarop de mussen dood van het dak vallen. De straat waarin ik woonde zinderde geluidloos van de hitte - totdat aanzwellend geschreeuw opklonk. Een burenruzie, zo te horen voor de deur van het gezin dat naast ons woont. Of woonde – want de buurman had ergens anders onderdak gezocht en een scheiding was in volle gang.
16/07 17u00  De handelsoorlog drijft China en de EU in elkaars armenIn het oplopende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, zoekt de laatste de steun van Europa. De Europese Unie verwacht dat China zelf ook de economie open gooit.
16/07 16u45  Justitie sluit niet uit dat steekincident in Den Haag terroristische achtergrond hadHet Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Malek F. ervan dat hij mogelijk uit terroristische motieven op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag.
16/07 16u30  Mijn hart maakt een sprongetje: voor het eerst zie ik een phegeavlinderIedere zomer is er wel een lezer uit Noord-Brabant of Limburg die mij lekker maakt met een foto van een phegeavlinder. Ik heb er nog nooit een gezien.
16/07 16u30  Als dit de laatste kans voor het politieke midden is: pak hem dan!Al deden we niet mee, toch waren we de afgelopen weken even in de ban van het WK voetbal. Met de zuiderburen als favoriete underdog. Het was ook ons verdriet toen de Rode Duivels het onderspit dolven tegen het machiavellistische spel van de Fransen.
16/07 16u00  Handelsoorlog drijft China en EU in elkaars armenIn het oplopende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, zoekt de laatste de steun van Europa. De Europese Unie verwacht dat China zelf ook de economie open gooit.
16/07 16u00  Top in Helsinki: Trump wil band met Rusland herstellen 'na jarenlange Amerikaanse dwaasheid'Dat de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland onder druk staat is de schuld van zijn voorgangers. Dat twitterde de Amerikaanse president Donald Trump vanochtend voorafgaand aan zijn ontmoeting met Vladimir Poetin in Helsinki.
16/07 15u45  Justitie denkt dat steekincident in Den Haag mogelijk terroristische achtergrond hadHet Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Malek F. ervan dat hij mogelijk uit terroristische motieven op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag.
16/07 15u30  Trump wil band met Poetin herstellen 'na jarenlange Amerikaanse dwaasheid'Dat de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland onder druk staat is de schuld van zijn voorgangers. Dat twitterde de Amerikaanse president Donald Trump vanochtend voorafgaand aan zijn ontmoeting met Vladimir Poetin in Helsinki.
16/07 15u15  Dit waren de beste voetballers van dit WKMessi, Ronaldo en Neymar vielen relatief vroeg weg. Wie waren de beste voetballers van dit verrassende WK? Trouw stelde haar team samen.
16/07 15u15  Russische internettrollen spoorden Nederlanders aan op Wilders te stemmenRussische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het anti-islamsentiment in Nederland aan te wakkeren.
16/07 15u00  Russische trollen spoorden Nederlanders aan op Wilders te stemmenRussische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het anti-islamsentiment in Nederland aan te wakkeren.
16/07 15u00  Vindicat krijgt extra tijd voor cultuuromslag: 'Het is een hele klus'De in opspraak geraakte studentenvereniging Vindicat krijgt meer tijd om orde op zaken te stellen.
16/07 14u45  Chinees hotel voert 'handelsoorlogtaks' in voor Amerikaanse toeristenEen hotel in de Zuid-Chinese stad Shenzhen wil zijn Amerikaanse gasten een heffing van 25 procent opleggen, als tegenreactie op de Amerikaanse handelstarieven.
16/07 14u30  Hoe de ene Donald de Twitter-strijd aanbindt met de andereKun je de Twitter-strijd winnen van Donald Trump, de man die dit sociale medium tot zijn belangrijkste politieke podium heeft gemaakt?
16/07 14u30  De overheid zit de duurzame boer in de wegBoeren zeggen duurzaam te willen werken, maar ze worden daarbij gehinderd door dure pachtcontracten.
16/07 14u15  Vindicat krijgt extra tijd voor cultuuromslagDe in opspraak geraakte studentenvereniging Vindicat krijgt nog meer tijd om orde op zaken te stellen.
16/07 13u45  Nu IS verslagen is, leeft Bagdad op door zwart geldDure auto's en luxe winkelcentra: de Iraakse hoofdstad Bagdad bloeit op nu IS is verjaagd. Maar de werkloosheid en armoede nemen niet af. Zwart geld jaagt de economie aan.
16/07 13u30  Justin Timberlake dendert als een sneltrein door Ziggo DomePop The man of the woods tour Justin Timberlake ★★★★☆
16/07 12u45  Zij raakt zwanger, was dat nou een naamwoordelijk of een spreekwoordelijk gezegde?U hebt waarschijnlijk allemaal op school nog iets geleerd over het naamwoordelijk gezegde. Er zijn hedendaagse scholen waar dit niet meer tot de lesstof behoort, maar het bestaat nog steeds.
16/07 12u45  De Brits-Bengaalse danser Khan shopt slim in de moderne dansJulidans Xenos Akram Khan Company ★★★☆☆ Mitten wir im Leben sind/ Bach6Cellosuiten Anne Teresa De Keersmaeker, Rosas, Jean-Guihen Queyras ★★★★★
16/07 12u30  De Tour zoeft voorbij: een megalomane passant in het kalme leven van CatheuxZoals Catheux zijn er duizenden Franse dorpen. De Tour schudt de inwoners even wakker. 'We zijn simpele mensen met een simpel leven.'
16/07 12u15  De zenkeuken als inspiratie voor een vegetarisch levenVoor een duurzaam leven moet je minder vlees eten. De boeddhistische keuken kan een leidraad zijn.
16/07 12u15  Radiopiraten spelen met levens: 'Plotseling klonk André Hazes in de cockpit'De laatste radioamateurs vertonen vaak crimineel gedrag. Ze strooien met asbest en delen klappen uit aan inspecteurs. Tijd voor een harde aanpak, vindt het Agentschap Telecom.
16/07 12u00  Radiopiraten bestaan nog, en ze spelen een levensgevaarlijk spelletjeDe laatste radioamateurs vertonen vaak crimineel gedrag. Ze strooien met asbest en delen klappen uit aan inspecteurs. Tijd voor een harde aanpak, vindt het Agentschap Telecom.
16/07 11u30  Die 400 miljoen voor Ronaldo voelt voor Fiat-werknemers als een trap in hun kruisTurijn is in rep en roer: gisteren kwam Cristiano Ronaldo er aan, en vandaag zal hij er gepresenteerd worden als nieuwste aanwinst van Juventus.
16/07 11u15  In Peking kwam ik met mijn budget terecht in pijpenlades, zonder enig daglichtDit zou het worden. Dit appartement zou eindelijk voldoen. Oké, het plantsoen voor de deur - een braakliggend veld vol hondepoep - was niet meteen een goede binnenkomer, en het gebouw zelf kon ook een laagje verf gebruiken.
16/07 11u00  Schoolbesturen hebben zelf schuld aan de hoge kosten voor uitzendkrachtenSchoolbesturen hebben het aan zichzelf te danken dat ze onderwijsgeld kwijt zijn aan peperdure uitzendkrachten, constateert Annelies van Walsem, leerkracht op een basisschool.
16/07 10u45  Prijzige pachtcontracten zitten duurzame boer in de weg: 'Het Rijk is een slechte rentmeester'Boeren zeggen duurzaam te willen werken, maar ze worden daarbij gehinderd door dure pachtcontracten.
16/07 10u30  Hiphopfestival Woo Hah: Ronnie Flex laat de grote namen zien hoe het ook kanHet was lange tijd een van de grootste raadsels in de muziekwereld: waarom kwam geen enkel hiphopfestival van de grond, terwijl dat toch met afstand de populairste muziekstroming was?
16/07 10u15  Dylan Groenewegen: van extreme vreugde naar vreselijke pijnVan het podium naar de medische bus. Zaterdag won Dylan Groenewegen de etappe, zondag viel hij hard.
16/07 10u00  De wetenschap heeft ons waarnemingsvermogen drastisch ingeperktIn het debat over levenskwesties moet ruimte zijn voor onbenoembare intuïtie, voor God, meent Jos Frantzen, directeur van de Driehoek Research Support.
16/07 09u45  Hoe Griezmann werkt, hoe hij loopt, onbaatzuchtig. Daar kan iedereen zich aan spiegelenEen bewogen finale, zes doelpunten, een stoere verliezer, een vasthoudende en in zijn beslissende klappen toch ook meesterlijke winnaar.
16/07 09u45  Hiphopfestival Woo Hah: gemêleerd publiek, ongeïnspireerde grote namenHet was lange tijd een van de grootste raadsels in de muziekwereld: waarom kwam geen enkel hiphopfestival van de grond, terwijl dat toch met afstand de populairste muziekstroming was?
16/07 09u15  Voor Poetin is Trumps reis bij voorbaat al geslaagdVladimir Poetin heeft op de top in Helsinki kansen. Wat Donald Trump erbij te winnen heeft, is onduidelijker.
16/07 08u45  Voor een preventieve aanpak van radicalisering moet onverminderd ruimte blijvenZes miljoen euro besteden twintig gemeenten jaarlijks aan de preventieve aanpak van radicalisering. Ze geven voorlichting aan ouders en jongeren.
16/07 08u15  De puurheid van John Degenkolb: levenslust voor tien gecombineerd met de wijsheid van een bejaardeSoms ontmoet je iemand die alleen maar door er te zijn een hele ruimte lichter maakt. Vrolijker. Van wie de schaterlach achter je aan rolt als je even wegloopt. Van wie het optimisme zo aanstekelijk is, dat je zelf ook in dromen geloven gaat.
16/07 08u00  Voor Poetin is Trumps reis al geslaagdVladimir Poetin heeft op de top in Helsinki kansen. Wat Donald Trump erbij te winnen heeft, is onduidelijker.
16/07 07u30  Mijn gebed is dat Trump moge struikelenIk kan het niemand aanraden, maar ik heb de gewoonte direct na het ontwaken mijn telefoon te grijpen en het nieuws te checken, en dat doe ik dan via Twitter.
15/07 23u15  ‘Onze motorjackgodin, intimiderend? Mooi’Motorclub Kali Mata kreeg vandaag de zegening in de hindoe­tempel van Olst. ‘Wij willen verdeeldheid onder Hindoestanen stoppen.’
15/07 23u15  Stofhappen en vallen op de kasseienOp het hobbelige wegdek in Noord-Frankrijk vielen links en rechts renners uit. Dumoulin kwam er ongeschonden uit, maar ondanks de chaos om hem heen pakte hij weinig tijdwinst.
15/07 23u00  Van Vleuten oppermachtig in Giro RosaWielrenster Annemiek van Vleuten heeft voor het eerst in haar carrière de Giro Rosa op haar naam geschreven. De kopvrouw van Mitchelton-Scott sloot de Ronde van Italië in stijl af door in de tiende en laatste etappe van en naar Cividale del Friuli haar derde ritzege te pakken.
15/07 22u45  President Trump krijgt een por van de 'diepe staat'Kan het echt toeval geweest zijn dat drie dagen voordat Donald Trump zou praten met Vladimir Poetin, het Amerikaanse ministerie van justitie de vervolging bekend maakt van twaalf Russen die in dienst zijn bij Poetin? Of zien we hier een bijna openlijke uitdaging aan de Amerikaanse president door wat zijn aanhangers 'de diepe staat' noemen?
15/07 22u30  Imponerende comeback DjokovicLang worstelde Novak Djokovic met blessures en motivatieproblemen. Gisteren pakte hij zijn vierde Wimbledontitel.
15/07 22u15  Wereldtitel passende beloning voor hecht collectiefDe Franse bondscoach Deschamps haalde de teamdiscipline aan. Met succes.
15/07 21u45  Een wiet- of klompengrap? Dan blijft het stil in Boom ChicagoBoom Chicago bestaat 25 jaar. Dat vierde de Amsterdamse stand-up comedyclub met talent uit eigen kweekvijver in Carré.
15/07 21u45  Invallen in Chileense aartsbisdommen om misbruikNadat de kerk misbruik door Chileense geestelijken eerder probeerde te verhullen, is de geest nu uit de fles.
15/07 20u00  Oude kunst in Catharijneconvent krijgt moderne kunst op bezoekTentoonstelling Shelter Museum Catharijneconvent ★★★★☆
15/07 19u45  Fietsen langs de Golfe du MorbihanVier van de 21 Tour-etappes lopen deze zomer door Bretagne. De Nederlandse journaliste Karen Meirik, die langs een van de etappes woont, fietst een stukje met zoon Yann in de aanhangfiets.
15/07 19u30  Frans elftal na twintig jaar weer het beste van de wereldFrankrijk is voor de tweede keer wereldkampioen voetbal geworden. Het elftal van bondscoach Didier Deschamps versloeg in een aantrekkelijke finale een dapper strijdend Kroatië: 4-2.
15/07 19u00  Op naar de wondere Waal: gewoon om te genietenGrote droogte, neerslagtekort en lage rivieren. De zomer is te zomers, zelfs sproeien mag niet meer. Maar er zijn plaatsen waar genoeg water is. Op naar de Waal: gewoon om te genieten.
15/07 18u00  Djokovic weer terug met vierde WimbledontitelNovak Djokovic heeft voor de vierde keer in zijn tennisloopbaan Wimbledon gewonnen. In de finale was de voormalige nummer één van de wereld veel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2 6-2 7-6 (3).
15/07 18u00  Historische dagzege Degenkolb, Van Avermaet ruimer aan kopJohn Degenkolb heeft voor het eerst in zijn wielerloopbaan een etappe in de Tour de France gewonnen. De 29-jarige Duitser van Trek-Segafredo was in Roubaix in de sprint sneller dan de Belgen Greg Van Avermaet en Yves Lampaert.
15/07 17u30  Mocromode: een schild van glittergympen en gouden logo’sMarokkaans-Nederlandse jongeren dragen graag kleding van Louis Vuitton, Gucci en Armani. Waarom eigenlijk? Documentairemakers Elise Roodenburg en Soufyan el Hammouti zochten het uit.
15/07 17u15  Zes Geheimtipps voor Frankrijk: Dat ene gehucht waar toeristen nog een belevenis zijnBestel nooit andouillette en ga wél even langs bij een gebalsemd lichaam: verrassende tips van lezers voor een vakantie in Frankrijk.
15/07 16u45  Franse zomerhits als 'Pour un flirt' brengen het vakantiegevoelElke week zet popredacteur Joris Belgers zomerhits op een rij die we nu overal horen en die waarvan we voorheen hebben genoten. Vandaag: de Franse hits.
15/07 16u45  Wat wil Trump met de top met Poetin?Maandag ontmoeten Donald Trump en Vladimir Poetin elkaar in Helsinki. De Amerikaanse president heeft een zwak voor zijn Russische collega, maar dat komt niet tot uiting in het beleid van de VS jegens Rusland. Wat kunnen we verwachten?
15/07 16u15  Is een Eritrese lente in aantocht?Dit weekend bezocht de Eritrese president Isaias Afewerki buurland Ethiopië, om een historisch vredesakkoord tussen de landen te bekrachtigen. Wat betekent deze vrede voor het repressieve regime in Eritrea?
15/07 15u45  Theresa May: Trump adviseerde me EU voor de rechter te slepenStoppen met onderhandelen en voor de rechter slepen. Die raad gaf de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen week aan de Britse premier Theresa May als uitweg uit de Europese Unie. De onderhandelingen over de brexit verlopen stroef.
15/07 15u45  Ik vind ‘het woord van God verspreiden onder inheemse mensen’ niet exotisch, maar dwingendZaterdagavond, het 43ste North Sea Jazz op tv. De spetterend rode pakken van The O’Jays doen me opveren van de bank. De camera zoomt in op hun drijfnatte gezichten. De kranige zeventigers zingen ‘Love Train’, hun grootste hit.
15/07 14u30  FNV rekent op steun van achterban voor nieuwe cao voor buschauffeursDe FNV gaat er vanuit dat het grootste deel van de achterban in zal stemmen met de nieuwe cao voor het streekvervoer.
15/07 14u00  Ik ben zo’n kijker die ‘het woord van God verspreiden onder inheemse mensen’ niet exotisch vindt, maar dwingendZaterdagavond, het 43ste North Sea Jazz op tv. De spetterend rode pakken van The O’Jays doen me opveren van de bank. De camera zoomt in op hun drijfnatte gezichten. De kranige zeventigers zingen ‘Love Train’, hun grootste hit.
15/07 13u45  Op North Sea Jazz moet de bezoeker voortdurend kiezen: groot of klein, oud of nieuw, bekend of talentJazz
15/07 13u45  Fotoserie: Geen records, toch geslaagde duurzame parade bij ElfwegentochtMeer dan 2000 elektrische voertuigen deden zaterdag mee aan de Elfwegentocht tussen Drachten en Leeuwarden.
15/07 13u15  Geen records, toch geslaagde duurzame parade bij ElfwegentochtMeer dan 2000 elektrische voertuigen deden zaterdag mee aan de Elfwegentocht tussen Drachten en Leeuwarden.
15/07 13u00  Lezers hebben toch het liefst een échte schrijver voor zich, met bijbehorende clichésOp zondag 1 juli hield ik een lezing in Aken. Het was de opening van de Literarischer Sommer: elk jaar in steden aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens bijna drie maanden lang lezingen van Nederlandse en Duitse schrijvers.
15/07 12u30  De publieke omroep begaat een stevige vergissing door religiositeit en kerkelijkheid op één hoop te gooienHet is een zinnetje waar een gemankeerde blik op de samenleving achter schuilgaat. ‘In de afweging van de programmering voor 2019 zal een realistische afspiegeling van de rol die religie speelt in ons land meewegen.’
15/07 12u00  Als je vriend zelfmoord pleegt: 'Aan Dominic kon je niets zien'Het aantal zelfdodingen onder jongeren is vorig jaar ineens flink gestegen. Vaak gaat het om oudere jongeren, die voor het eerst zelfstandig worden, belangrijke keuzes moeten maken. Op jezelf staan betekent ook hulp durven vragen.
15/07 11u45  Laat grote vervuilers meebetalen via klimaatbelastingDe kosten van een duurzame toekomst moeten eerlijk worden verdeeld. Alleen zo ontstaat er draagvlak bij de burger, waarschuwen Kitty Jong (FNV) en Donald Pols (Milieudefensie).
15/07 10u45  Voetbal wakkert het Kroatisch nationalisme aan, maar gaat niet per se gepaard met verbroederingVoetbal is een belangrijke pilaar onder de Kroatische identiteit, maar deze finale gaat niet uitsluitend over verbroedering.
15/07 10u15  Parijse banlieues zijn de grootste kweekvijver voor voetbaltalentDe voorsteden van Parijs zijn hofleverancier van het Franse nationale elftal, de grote favoriet van de WK-finale vanmiddag. Maar ook alle Europese topclubs stropen de velden af in de banlieue.
15/07 10u15  Op de Spaanse tv vraagt niemand wat het nut is van de stierenloop. Gelukkig maar.De Sanfermines 2018 zijn weer achter de rug. Zaterdagochtendvroeg zag ik er de laatste stierenloop van.
15/07 09u30  Onder het dictaat der deugdzamen zou het leven al snel onleefbaar wordenDe Sanfermines 2018 zijn weer achter de rug. Zaterdagochtendvroeg zag ik er de laatste stierenloop van.
15/07 08u15  Rammelen over een herstelweg van kasseienHij ligt er al honderd jaar. Neergeplempt als tijdelijk herstel voor de Noord-Franse wegen, aan gruzelementen geschoten in de Grote Oorlog. De meeste verdwenen weer. Vervangen door fatsoenlijk asfalt. De eisen van de tijd. Hem lieten ze met rust.
15/07 08u00  Trump wil tweede ambtstermijn als presidentDe Amerikaanse president Donald Trump stelt zich kandidaat voor de verkiezingen van 2020. Dat zegt hij in de Engelse krant Mail on Sunday.
15/07 01u30  Trump wil zich voor verkiezingen van 2020 opnieuw verkiesbaar stellenDe Amerikaanse president Donald Trump stelt zich kandidaat voor de verkiezingen van 2020. Dat zegt hij in de Engelse krant Mail on Sunday. 'Het lijkt erop dat iedereen wil dat ik dat doe', aldus Trump. Hij verwacht ook geen serieuze concurrentie van de Democraten. 'Ik zie niemand. Ik ken ze allemaal en ik zie niemand.'
14/07 22u45  Pragmatische Franse bondscoach Deschamps wil geschiedenis schrijvenVertel Didier Deschamps niet dat Frankrijk saai, berekenend voetbal speelt. 'Ik geniet alleen van overwinningen.'
14/07 21u15  In de ban van het vuige en obsceneNa het succes van ‘Een zachte hand’ is nu ook Slimani’s debuut vertaald. Het gaat over seks.
14/07 21u15  Eerst dineren, dan speurenSeriemoordenaar slaat toe met gif van dik veertig kluizenaarsspinnen, best onpraktisch, maar effectief.
14/07 21u15  Groenewegen wint tweede etappe op rij: Beetje sturen, beetje vechtenDylan Groenewegen heeft voor de tweede dag op rij de rit gewonnen in de Tour de France. Nadat de sprinter van LottoNL-Jumbo vrijdag al de snelste was in Chartres won hij een dag later ook de achtste etappe, een rit van Dreux naar Amiens. De leiderstrui blijft in handen van de Belg Greg Van Avermaet.
14/07 21u00  Angelique Kerber heeft de weg omhoog weer gevonden, met de Wimbledon-titel als bewijsHet zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen. Angelique Kerber weet er alles van. De Duitse tennisster kreeg na een bijzonder succesvol 2016 te maken met een mentale terugval. Ze had moeite met haar nieuwe status van tweevoudige grandslamkampioene en nummer een van de wereld. Maar ze heeft de weg omhoog weer gevonden, met de Wimbledon-titel als bewijs van haar potentie.
14/07 20u30  Zingen in de strijd tegen dodelijk nepnieuwsIn India zijn al tientallen mensen doodgeslagen door woedende dorpsbewoners op basis van geruchten via sociale media. Lokale overheden organiseren nu voorlichtingscampagnes, onder meer door bands in te huren.
14/07 20u15  Optocht van duizenden krabbenTerwijl wij ons in ons kikkerlandje jaarlijks bekommeren om de paddentrek, hebben ze elders in de wereld andere problemen aan hun hoofd. De krabbentrek bijvoorbeeld. Het eilandje Providencia, gelegen in de Caribische Zee voor de kust van Nicaragua maar behorend tot Colombia, telt zesduizend inwoners.
14/07 20u15  Djokovic herpakt zich in een zinderende partij en bereikt de finale op WimbledonNovak Djokovic is opeens terug op het allerhoogste niveau, en dat mag best opmerkelijk worden genoemd. De 31-jarige Serviër, die vorige maand nog serieus twijfelde over zijn deelname aan het grasseizoen, staat morgen voor het eerst sinds 2015 weer in de finale van Wimbledon. Hij versloeg in een hoogstaande en intense partij Rafael Nadal in vijf sets.
14/07 19u15  Een heerlijk boek over Homerus, dé Franse zomerhitIn Frankrijk dreigt het klassieke onderwijs te sneuvelen. De krant Le Figaro tekent protest aan.
14/07 18u45  Landbouwbeleid is helaas te veel gericht op het behoud van de status-quoMerkwaardig dat kringloopboeren dezelfde regels opgelegd krijgen als boeren die veel fosfaat produceren. Dat houdt verduurzaming tegen. Tom Saat, biologisch boer in Almere, roept minister Schouten op, daar iets aan te doen.
14/07 18u15  De 'fifis' maken zich zorgen over nieuwe Mexicaanse president'Ze voelen zich de meest gelukzalige wezens van de schepping', fulmineerde Alfonso Taracena in 1925 in een column. 'Het zijn de heren en meesters van het intellectuele compliment.'
14/07 17u45  Tour de Hollande op de e-bikeHet betere elektrisch trapwerk maakt Nederland nóg aantrekkelijker als fietsvakantieland. Toeristen met weinig fietservaring kiezen voor de zekerheid een e-bike. En verbazen zich over de Nederlanders.
14/07 17u30  Djokovic na drie jaar weer in finale WimbledonTennisser Novak Djokovic staat voor het eerst sinds 2015 weer in de finale van Wimbledon. De Serviër was in de halve eindstrijd net wat beter dan de Spanjaard Rafael Nadal. Djokovic won de beslissende vijfde set met 10-8. De eerste vier sets eindigden in 6-4 3-6 7-6 (9) 3-6.
14/07 17u15  Sommige mensen reageren nogal negatief op onze derde zwangerschapMijn vriendin en ik zijn erg gelukkig met onze twee kinderen van tweeënhalf en een jaar en ook met haar derde zwangerschap. Wat ons alleen opvalt is dat sommige mensen behoorlijk negatief reageren op de zwangerschap. Ze zeggen bijvoorbeeld: ‘Alweer?!’, ‘Was het wel gepland?’ of zelfs ‘Hierna wel een knoopje erin, hè?’ Meestal gaat dit om oudere familieleden. We vinden het moeilijk om terug te slaan met een harde opmerking à la ‘Als je niks gezelligs kunt zeggen, zeg dan maar liever niks’, maar hoe kunnen we de zaak dan afkappen zonder meteen ruzie te krijgen of onbeleefd te worden?
14/07 17u00  Leer het nageslacht te genieten zonder permanent schuldgevoel over zijn CO2-­uitstootDe politiek wil ertoe doen, een visie op de toekomst bieden, de indruk wekken aan de knoppen te zitten, macht en invloed te hebben. Ook al zijn we een klein land en zitten we op de achterbank met een speelgoedstuurtje vroem vroem te doen.
14/07 16u30  Leer het nageslacht te genieten zonder permanent schuldgevoel over zijn CO2­uitstootDe politiek wil ertoe doen, een visie op de toekomst bieden, de indruk wekken aan de knoppen te zitten, macht en invloed te hebben. Ook al zijn we een klein land en zitten we op de achterbank met een speelgoedstuurtje vroem vroem te doen.
14/07 16u15  Dankzij gras en bloemetjes gooien mensen hun rotzooi wél in de containerAls het rondom de vuilcontainer groen is en er bloemetjes staan, dan gooien mensen afval ín de vuilcontainer, niet ernaast. Dit gaat ook op als er plastic bloemetjes staan, blijkt uit een proef in Rotterdam.
14/07 16u00  Een historisch moment: de Eritrese president brengt een bezoek aan ex-aartsvijand EthiopiëDuizenden juichende Ethiopiërs verwelkomden vandaag de Eritrese president Isaias Afewerki, tot voor kort hun aartsvijand.
14/07 15u45  Een historisch bezoek van de Eritrese president aan ex-aartsvijand EthiopiëDuizenden juichende Ethiopiërs verwelkomden vandaag de Eritrese president Isaias Afewerki, tot voor kort hun aartsvijand.
14/07 15u30  Een pleidooi voor heiligheid binnen het humanismeBij de oprichting van het Humanistisch Verbond gold de strijd tegen ‘het nihilisme’ als eerste prioriteit en was er volop ruimte voor ‘religieus humanisme’. Daar is niet veel van over, constateert Brecht Molenaar.
14/07 15u00  Vrees voor tsunami door immense ijsberg bij GroenlandEen enorme ijsberg van zeker zes kilometer breed is naar een klein kustdorp gedreven in Groenland. De autoriteiten vrezen dat een tsunami het plaatsje Innaarsuit kan treffen indien het de ijsberg in elkaar stort.
14/07 14u45  Voor heiligheid binnen het humanismeBij de oprichting van het Humanistisch Verbond gold de strijd tegen ‘het nihilisme’ als eerste prioriteit en was er volop ruimte voor ‘religieus humanisme’. Daar is niet veel van over, constateert Brecht Molenaar.
14/07 14u45  In Tsjechië is de premier baas van de krantHet bedrijf van de populistische premier Andrej Babis heeft zo'n beetje alle Tsjechische kwaliteitskranten in bezit. Is er in dat klimaat nog wel ruimte voor onafhankelijke berichtgeving? Deel 1 van een serie over de staat van Oost-Europa.
14/07 14u45  De kunst van het vertalen van Michel HouellebecqHoe is het om als Nederlander in Frankrijk te leven en daar het oeuvre van ‘de bestverkopende Franse schrijver in het buitenland’ te vertalen? Een gesprek met Martin de Haan (51), vriend en vertaler van Michel Houellebecq.
14/07 13u45  In het hoofd van HouellebecqHoe is het om als Nederlander in Frankrijk te leven en daar het oeuvre van ‘de bestverkopende Franse schrijver in het buitenland’ te vertalen? Een gesprek met Martin de Haan (51), vriend en vertaler van Michel Houellebecq.
14/07 13u15  De Franse slag bestaat echtFransen werken minder graag en minder lange weken. Wérkelijk leven, dat doe je op vakantie of tijdens een lang weekend met familie of vrienden.
14/07 13u00  Sagan pakt Frankrijk weer inEen jaar nadat hij uit de Tour werd gezet, is Peter Sagan weer razend populair in Frankrijk. Niks gewelddadig, hij is een goedlachse showman. Hij slaat op schouders, deelt handtekeningen uit.
14/07 12u30  Mijn huisgenoten roken wiet in onze gezamenlijke keuken, het stinktBeatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.
14/07 12u15  Rio profiteert niet van economische groeiNa jaren van krimp wacht de economie nu een groei van 3 procent. Maar deelstaat Rio de Janeiro kampt nog met grote problemen.
14/07 11u30  Het is tijd om de zomervakantie binnen te zeilenMet het oog van een antropoloog en de pen van een dichter doet Wim Boevink dagelijks verslag over de grote en kleine wereld om hem heen.
14/07 11u15  Wanneer is het beleid tegen radicalisering een succes?Gemeenten claimen successen in de strijd tegen radicalisering. Wat heeft hun beleid al concreet opgeleverd?
14/07 10u45  Karin kookt Frans: oeufs en meuretteWat een goed idee, een zomerrondje door lekker Europa. Vanwege quatorze juillet beginnen we in Frankrijk, immers hét land van het goede leven.
14/07 10u45  Er is geen reden meer om moeilijk te doen over ‘Mein Kampf’De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
14/07 10u30  Enkele succesjes tegen radicaliseringGemeenten claimen successen in de strijd tegen radicalisering. Wat heeft hun beleid al concreet opgeleverd?
14/07 10u15  Samsø, het groene uithangbord van Denemarken, blinkt uit in schone energieSamsø is het groene uithangbord van Denemarken. Het eiland blinkt uit in duurzame energie. Lokale pionier Søren Hermansen stuitte eerst op weerstand. Nu is hij de held van 's werelds groenste gemeente.
14/07 09u45  ‘Ze roken wiet in onze gezamenlijke keuken, het stinkt’Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.
14/07 09u30  Russen aangeklaagd wegens inmenging in verkiezingen VSEen Russische inlichtingendienst heeft de Democratische Partij gehackt in 2016, meldt justitie in de VS.
14/07 09u15  Kritiek op gebruik taser om demente man te bedwingenIn een verpleeghuis in Rotterdam heeft de politie tegen de regels in een stroomstootwapen ingezet om een demente bejaarde man in bedwang te krijgen.
14/07 09u00  Samsø, het groene uithangbord van Denemarken blinkt uit in schone energieSamsø is het groene uithangbord van Denemarken. Het eiland blinkt uit in duurzame energie. Lokale pionier Søren Hermansen stuitte eerst op weerstand. Nu is hij de held van 's werelds groenste gemeente.
14/07 07u30  Niet moeilijk doen over ‘Mein Kampf’Een gewoon boek naast de kassa zal het nooit worden, maar er is geen reden meer om moeilijk te doen over de verkoop van ‘Mein Kampf’, mits voorzien van een gedegen historische context.
14/07 03u30  Politie valt kantoren van twee Chileense aartsbisschoppen binnenDe Chileense politie heeft in kantoren van twee aartsbisschoppen een inval gedaan in het onderzoek naar seksueel misbruik door katholieke geestelijken in het land. De invallen werden gedaan in de steden Temuco en Villarrica, ten zuiden van hoofdstad Santiago, in de regio Araucania.
14/07 02u30  Crisis FNV over cao streekvervoer: roep om vertrek bestuurslidKaderleden zijn ontevreden over het cao-akkoord in het streekvervoer. ‘We hebben voor noppes gestaakt.’ En ze zijn woedend over de manier waarop het resultaat tot stand is gekomen.
14/07 01u00  Titanengevecht tussen Djokovic en Nadal gaat zaterdag verder in LondenVaker dan hem lief is wordt John Isner aangesproken over die legendarische Wimbledonpartij uit 2010 tegen Nicolas Mahut. Verdeeld over drie dagen duurde die wedstrijd uit de eerste ronde maar liefst negen uur en vijf minuten.
13/07 23u00  Trump toont Europa twee gezichtenEerst uithalen en dan stroop smeren, zo ging de Amerikaanse president deze week al twee keer te werk. Maar als het om Rusland gaat, houdt hij zich op de vlakte.
13/07 22u00  Pleidooi: dividendtaks voor deel handhavenBelastingadviseurs bepleiten gedeeltelijke afschaffing, om nadelige effecten te voorkomen. CDA’er Gradus: niet afschaffen.
13/07 21u45  De langste rit in de Tour krijgt met Groenewegen een opwindend Nederlands slotTwee keer werd hij opgehouden, één keer had hij de benen niet. Maar toen Dylan Groenewegen vandaag eindelijk eens zijn ‘eigen’ sprint kon rijden, won hij gelijk een etappe in de Tour de France. Met overmacht was hij in Chartres de baas in de zevende etappe, voor Fernando Gaviria en Peter Sagan.
13/07 21u30  Onduidelijkheid over uitgezette Iraanse diplomatenEen verondersteld verband tussen Iraanse diplomaten en twee moorden op Iraniërs in Almere en Den Haag wordt niet bevestigd door de AIVD.
13/07 19u45  Het kabinet staat niet meer alleen in zijn strijd tegen de lachgasrage onder jongerenVoorlichting en een beperkte verkoop aan jongeren moet hen helpen minder lachgas te gebruiken.
13/07 19u00  'U bent afgevallen', zei Brezjnev. 'U zo te zien ook', probeerde FordHoe starten wereldleiders een topontmoeting? Meteen ter zake komen leidt tot weinig. Informeel beginnen is verstandig.
13/07 18u45  Totaaltheater en graslandsymfonie schiet heel soms zijn doel voorbijTHEATER The Conference of the Birds Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni ★★★☆☆
13/07 18u45  Pittige discussie tussen Dijkhoff en Eus verhult de leegte van 'VI Oranje Blijft Thuis'Bij de zomerse talkshow ‘VI Oranje Blijft Thuis’ weten ze van gekkigheid niet meer waar ze het over moeten hebben.
13/07 18u45  Terug naar school in de vakantie (3)In de deze week gestarte zomerserie over schooltermen had ik beloofd dat ik eerst twee nieuwe vaktermen zou bespreken.
13/07 17u45  Twittertrollen en EU-bashers vermaken zich over struikelende JunckerHet ging niet goed met EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tijdens de NAVO-ceremonie bij de triomfboog in het Brusselse Jubelpark. Wankelend kwam hij het trapje naar het podium op, ondersteund door wereldleiders kwam hij er weer vanaf.
13/07 17u30  Twittertrollen en EU-bashers vermaken zich over wankelende JunckerHet ging niet goed met EU-commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tijdens de NAVO-ceremonie bij de triomfboog in het Brusselse Jubelpark. Wankelend kwam hij het trapje naar het podium op, ondersteund door wereldleiders kwam hij er weer vanaf.
13/07 17u15  Hoe chaotisch wielrennen kan zijn: een kettingreactie van fouten bij SunwebEen kettingreactie van fouten. Zo typeerde Sunweb-ploegleider Luke Roberts de gebeurtenissen in de laatste zes kilometer naar de Côte de Mûr-de-Bretagne gisteren, die Tom Dumoulin 53 seconden kostte. Hoe chaotisch wielerkilometers kunnen zijn, laat deze reconstructie zien.
13/07 17u00  Trump mag langs bij The Queen, voor wie hij al decennia een fascinatie heeftHet moment dat Donald Trump straks de hand mag drukken van Koningin Elizabeth, zal hem ongetwijfeld grote voldoening geven.
13/07 16u45  Wie wordt toch de nieuwe baas (m/v) van Air France-KLM?Het duurt al meer dan twee maanden: de zoektocht naar een nieuwe topbestuurder van Air France-KLM. Dat deze nog niet is gevonden, is niet vreemd. De nieuwe topman of topvrouw, de vierde in vijf jaar tijd, wacht een zware taak.
13/07 16u00  Donald Trump relativeert brexit-kritiek en noemt relatie met May 'erg goed'De Amerikaanse president Donald Trump heeft hoog opgegeven over zijn relatie met de Britse premier Theresa May. 'We hebben echt een erg goede relatie', benadrukte de president, die zijn gastvrouw in verlegenheid heeft gebracht met een kritisch interview over haar brexit-strategie.
13/07 16u00  Trump had altijd al een fascinatie voor het Britse koningshuisHet moment dat Donald Trump straks de hand mag drukken van Koningin Elizabeth, zal hem ongetwijfeld grote voldoening geven. Het is het moment dat hij eindelijk binnen mag komen bij een familie waar hij al decennia een grote fascinatie voor heeft. Het moment ook dat de 'jongen uit Queens' de Britse Queen ontmoet, en dat hij als exponent van nieuw geld binnendringt in het walhalla van oud geld.
13/07 14u45  Gidst Modric, de Cruijff van de Balkan, Kroatië naar de wereldtitel?Middenvelder Luka Modric is de dirigent van het Kroatische team. De slimme voetballer kan zijn land zondag naar de WK-winst leiden.
13/07 14u45  Indonesië wint strijd om gigantische goudmijnIndonesië heeft de strijd om de Grasbergmijn gewonnen. De overheid krijgt zeggenschap over de koper- en goudmijn in de provincie West-Papoea, een van de grootste ter wereld. De Amerikaanse mijnbouwer Freeport delft het onderspit. Daarmee lijkt een eind te zijn gekomen aan een langdurig conflict.
13/07 14u45  Beelden van wankelende Juncker blijven Brusselse gemoederen bezighoudenDe beelden van een wankelende Jean-Claude Juncker tijdens een bijeenkomst met Navo-leiders blijven de Brusselse gemoederen bezighouden.
13/07 14u30  Speciaal voor daklozen: een handzaam karretje dat op slot kanWinkelwagentjes, een oude bakfiets of beduimelde plastic tassen: daklozen torsen hun boeltje op allerlei manieren met zich mee.
13/07 14u30  De cyberseks tiert welig in Kenia, kinderen zijn een makkelijk doelwitNergens in Afrika is de internettoegang zo goed als in Kenia. Veel internetgebruikers zijn kinderen. Dat brengt risico's met zich mee. Ze lopen de kans seksueel te worden misbruikt.
13/07 14u00  Ja, dit is grond van een Colombiaanse boer - het is alleen niet te bewijzenMiljoenen boeren in Colombia hebben geen landrechten. Het vredesproces moet dit veranderen, maar dat gaat traag. Kadaster Nederland helpt met het ontwikkelen van een snellere methode voor landregistratie.
13/07 14u00  Plasticfestijn Vierdaagse wil binnen vijf jaar klimaatneutraal zijnHet grootste publieke evenement van Nederland, de Nijmeegse Vierdaagse, wil binnen vijf jaar klimaatneutraal zijn.
13/07 14u00  'Zeer pijnlijke aanval van ischias' deed Juncker wankelenDe beelden van een wankelende Jean-Claude Juncker tijdens een bijeenkomst met Navo-leiders blijft de Brusselse gemoederen bezighouden. De voorzitter van de Europese Commissie was die bewuste woensdagavond niet dronken, maar hij werd getroffen door een 'zeer pijnlijke aanval van ischias, die vergezeld ging van krampen', aldus een commissiewoordvoerder.
13/07 13u45  Hoe twee doodnormale jongens uit Amersfoort wereldwijd mensen afperstenTwee Nederlandse broers persten via internet wereldwijd mensen af. Zelf snappen ze ook niet goed hoe ze zo ver konden gaan, vertelden ze de rechter.
13/07 13u00  Maximumstraf voor doden SavannahMoord is niet bewezen, maar de jongen die vorig jaar de 14-jarige Savannah uit Bunschoten doodde krijgt de maximumstraf.
13/07 12u45  Die 231 kilometer van vandaag? Een peuleschilMet 231 kilometer is de etappe van vandaag de langste in deze Ronde. Een peuleschil, zouden de renners 99 jaar geleden hebben gedacht. Toen was de langste etappe meer dan twee keer zo lang.
13/07 12u30  Een warmtenet? Dat vindt de consument veel te ingewikkeldVoor duurzame huizen zijn zonnepanelen veel gewilder dan een warmtenet. Ten onrechte, vindt het Hier Klimaatbureau.
13/07 11u46  Het toezicht op witwassen door banken op Malta is een aanfluitingDe Europese bankentoezichthouder oordeelt snoeihard over de lakse manier waarop de Maltese autoriteiten hun banken de maat nemen.
13/07 11u15  Fotoserie: Deze Amerikaanse presidenten gingen Trump voor bij de QueenLees meer >
13/07 11u00  De Kroaten: een mix van kleine elegante spelers en beulen van kerelsDenker des Vaderlands René ten Bos kijkt tijdens het WK naar heldendom en tragiek, naar individu en collectief. Redacteur Peter Henk Steenhuis tekent zijn gedachten op.
13/07 10u30  Voor het eerst sinds revolutiejaar '89 hebben de communisten weer wat te vertellen in TsjechiëAndrej Babis kan aan de slag als premier van Tsjechië. Opmerkelijk is dat de pragmatische zakenman de steun krijgt van de Communistische Partij. Die krijgt zo, na dertig jaar in de oppositie, weer invloed op het regeringsbeleid.
13/07 10u00  Eén bitcoin, eisten de Amersfoortse broers, dan krijgt u uw foto's terugTwee Nederlandse broers persten via internet wereldwijd mensen af. Zelf snappen ze ook niet goed hoe ze zo ver konden gaan, vertelden ze de rechter.
13/07 10u00  Een gebroken spaak maakt Dumoulin tot verliezer van de dagMateriaalpech zorgde ervoor dat de sfeer in Team Sunweb omsloeg. Kopman Tom Dumoulin verloor veel tijd op de concurrentie.
13/07 10u00  Gemeenten hebben vaak geen idee of hun aanpak van radicalisering werktHet beleid tegen radicalisering en de controle daarop zijn een lappendeken. Daardoor is het onduidelijk of er een aanpak is die werkt. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het anti-radicaliseringsbeleid, deskundigen pleiten ervoor dat de Rijksoverheid meer toezicht houdt.
13/07 08u47  'Nederland zette diplomaten uit vanwege moord op twee Iraniërs'Nieuwe informatie uit Iran lijkt erop te wijzen dat twee diplomaten Nederland zijn uitgezet in verband met twee moorden.
13/07 08u32  Wat een WK, voor wie de Nederlandse bril heeft willen wegleggenTweemaal heb ik hier het landenvoetbal al bezongen. Ik laat het nu Filip Joos doen, eminent Belgisch voetbalcommentator bij de VRT.
13/07 08u17  Niet eerder kreeg een Amerikaanse president met zoveel weerstand in Groot-Brittannië te makenAl decennialang onderhouden Londen en Washington een bijzondere relatie. Is daar nog iets van over? May en Trump liggen elkaar niet, maar zij heeft hem nodig.
13/07 07u46  Britse brexit-inzet zit vol risico’sMet een ‘White Paper’ heeft de Britse regering gisteren haar inzet gepresenteerd bij de onderhandelingen over een vertrek uit de Europese Unie. Eindelijk, want door interne verdeeldheid in de ploeg van premier Theresa May kwam er maar geen duidelijkheid.
13/07 07u31  De agressieve stijl van Trump maskeert dat achter zijn koers vooral zwakte schuilgaatDe secretaris-generaal van de Navo is een belangrijk man, maar er zijn momenten dat hij dat zelf vergeet. En woensdagochtend gebeurde dat in het zicht van de camera’s.
13/07 05u46  Eierstokkanker door asbest in talkpoeder: schadevergoeding van 4,7 miljard dollarEen jury in het Amerikaanse St. Louis heeft donderdag een schadevergoeding van bijna 4,7 miljard dollar (zo'n 4,4 miljard euro) toegewezen aan 22 vrouwen en hun families. Die beschuldigen de fabrikant van verzorgingsproducten Johnson & Johnson ervan dat asbest in talkpoeder van het bedrijf heeft bijgedragen aan eierstokkanker bij de vrouwen.
13/07 04u45  Trump waarschuwt May: Bij softe Brexit geen handelsakkoord met BrittenKort voordat de Amerikaanse president Donald Trump en de Britse premier Theresa May elkaar vrijdagmiddag officieel spreken over een vrijhandelsverdrag tussen de Britten en de VS, staat hun ontmoeting al onder zware druk. In een groot interview met de krant The Sun zegt Trump dat de Brexit-plannen van May een handelsakkoord met de VS in de weg staan.
13/07 02u01  Onduidelijk of aanpak van radicalisering werktHet beleid tegen radicalisering en de controle daarop zijn een lappendeken. Daardoor is het onduidelijk of er een aanpak is die werkt. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het anti-radicaliseringsbeleid, deskundigen pleiten ervoor dat de Rijksoverheid meer toezicht houdt.
13/07 02u01  Hoe Delft grip probeert te krijgen op zijn radicaliserende jongerenZeker twintig jongeren uit Delft reisden af naar het kalifaat. Het dwong de gemeente in te grijpen. Soms hard, maar ook zacht. Hoe Delft grip probeert te krijgen op zijn jongeren.
12/07 23u00  Femke Halsema beëdigd als burgemeester van AmsterdamTijdens een speciale raadsvergadering is Femke Halsema vanavond beëdigd als burgemeester van Amsterdam. De voormalig GroenLinks-leider volgt Eberhard van der Laan op, die in oktober overleed aan longkanker.
12/07 23u00  Duur spierziekte-medicijn deels vergoed, veel jonge patiënten vallen nog buiten de bootVoor jonge kinderen met de zeldzame en dodelijke spierziekte SMA bestaat maar één peperduur medicijn, en dat komt nu in het basispakket. Na lang onderhandelen met de fabrikant meldt verantwoordelijk minister Bruno­­ Bruins dat hij tot ‘een aanvaardbare prijs’ voor medicijn Spinraza is gekomen­­.
12/07 22u32  Wat moet je met een film die alleen mysterie is?The Place Regie: Paolo Genovese Met Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi ★★★☆☆
12/07 22u00  De methode-Trump: op het oog succesvol, maar besluit blijft uitTrump dreef de discussie over wat landen uitgeven aan de Navo op de spits. Met succes, zegt hij. Maar zonder concreet resultaat.
12/07 21u30  EU welwillend tegenover brexit-voorstellenMisschien is het grootste nieuws wel dat de langverwachte, gedetailleerde Britse blauwdruk voor na de brexit niet meteen is afgekraakt in Brussel. Hoewel een officiële EU-reactie op het zogeheten Witboek op zich laat wachten, voert welwillendheid de boventoon.
12/07 21u30  ‘Terechtwijzing AIVD heeft gevolgen voor jihadprocessen’Advocaten van Syriëgangers denken in hoger beroep hun cliënten vrij te kunnen pleiten, nu blijkt dat rechters zich in vonnissen op een ­‘onzorgvuldige’ publicatie beriepen.
12/07 20u46  'Time trial' laat je de koers ervaren als een wielrennerTime Trial Regie: Finlay Pretsell ★★★☆☆
12/07 20u31  Duitsland gaat separatistenleider Puigdemont uitleveren, maar wanneer is nog de vraagDe Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont mag aan Spanje worden uitgeleverd, niet vanwege rebellie maar wel vanwege misbruik van overheidsgeld. Dat heeft een rechter in Sleeswijk-Holstein gisteren bepaald.
12/07 20u00  Het vuur brandt nog bij Serena Williams en hoe, 'dit is echt niet normaal'Nog één overwinning is Serena Williams verwijderd van haar 24ste grandslamtitel. ‘Dit is echt niet normaal’.
12/07 19u46  'Park' is een alarmerend portret van Griekse kinderen in armoedePark Regie: Sofia Exarchou Met Dimitris Kitsos, Dimitra Vlagopoulou ★★★☆☆
12/07 19u46  'Que Dios Nos Perdone' blijkt toch meer dan een voorspelbare buddy-movieQue Dios Nos Perdone Regie: Rodrigo Sorogoyen Met Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira. ★★★☆☆
12/07 19u30  'Disobedience' wil te graag scoren met verboden liefde in orthodoxe kringDisobedience Regie: Sebastián Lelio Met Rachel Weisz, Rachel McAdams en Alessandro Nivola. ★★★☆☆
12/07 19u01  In het Rusland van Poetin willen ze wel veel niet weten
Poetin zal na de WK-finale aanstaande zondag zijn natie wel weer ophemelen. Ook dat potsierlijke, verheerlijkende WK-filmpje met dat Fabergé-ei heeft een propagandabijsmaakje. Hij gebruikt ons - kijkers - gewoon om zijn land als grootmacht te etaleren.
12/07 18u00  Mijn vijftienjarige hangt al wekenlang aan het ziekenhuisserie-infuus'St. Elsewhere' en 'ER', dat waren destijds dé ziekenhuisseries. Niks 'Grey's Anatomy': fake. Hoe anders denkt een vijftienjarige daar nu over.
12/07 16u00  Rechter maakt korte metten met de ruzies van broer en zus HolleederDat jongere zus Astrid Holleeder haar broer Willem voor het leven achter slot en grendel wil zien, weet de Amsterdamse rechtbank nu wel. 'U hoeft niet steeds bij elk verhoor uw positie te schetsen', wees rechtbankvoorzitter Frank Wieland de getuige vandaag terecht.
12/07 15u45  Te voet trekken we door Kroatië - maar waar zijn de ekster en de spreeuw?Drie uur 's middags namen we in Amsterdam de trein en half tien de volgende morgen stappen we uit de slaaptrein bij de Adriatische zee.
12/07 15u45  Voetbalbond Fifa wil ze niet meer in beeld, die tribune-babesU heeft haar de afgelopen weken vast voorbij zien komen, in het Loezjniki-stadion te Moskou, de Kazan Arena of het voetbalstadion van Nizjni Novgorod. De knappe Kroatische, de verleidelijke Française of de sexy Zweedse.
12/07 15u31  Kom maar door met die ringen!Ze lijken zo hip, wild en vrijgevochten, die jonge sterren. Maar privé houden ze er nogal traditionele ideeën op na. Verloven doe je zo jong en snel mogelijk.
12/07 15u31  Duitsland gaat Catalaanse separatistenleider Puigdemont uitleverenDuitsland gaat de voormalige Catalaanse regiopremier Carles Puigdemont uitleveren aan Spanje. De Duitse justitie heeft dat laten weten na een uitspraak van het gerechtshof in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. De advocaat van Puigdemont verklaarde dat zijn cliënt in beroep gaat.
12/07 15u31  Wibo van de Linde (1938-2018) deinsde niet terug voor een stevige stellingnameWibo van de Linde zorgde als gezicht van TROS Aktua voor een rechts geluid in links Nederland.
12/07 15u01  Wibo van de Linde deinsde niet terug voor een stevige stellingnameWibo van de Linde zorgde als gezicht van TROS Aktua voor een rechts geluid in links Nederland.
12/07 14u45  Verzet tegen de olieboerenislamIngeklemd tussen het grote Libië en Algerije lijkt Tunesië op een kabouter. Maar onderschat het nooit. Toen het nog Carthago heette vloerde het bijna Rome. Acht jaar geleden ontketende het een kettingreactie van revoluties in de Arabische wereld.
12/07 14u31  Hoe Ghana, ook in deze troebele tijden, de rust en vrede bewaartGhana wil het gidsland zijn van het Afrikaanse continent. Deel 1 van een drieluik: In Ghana leven verschillende religies en etnische groepen relatief vreedzaam samen. Hoe doen ze dat?
12/07 14u31  De oude en de jonge wolf gaan vandaag ieder voor zichDe Quick-Stepploeg noemt zichzelf the wolfpack. De Belgische ploeg ziet zichzelf graag als een roedel wolven: samen de prooi opjagen en zo nodig jezelf wegcijferen voor de rest.
12/07 14u31  Hoe goed waren de Belgen nou echt?Nee, zonder prijs kan een gouden generatie geen gouden generatie zijn of heten. De vraag waarop dit het antwoord moet zijn, werd in het eerste uur na de uitschakeling van België in 'Villa Sporza' niet gesteld.
12/07 14u15  En weer blijken de huizenprijzen nog verder omhoog te kunnenKrapte regeert op de woningmarkt, waardoor de prijzen in grote delen van het land blijven stijgen en het aantal verkopen daalt.
12/07 13u32  Mijn zonnepanelen doen het weer, maar het oude stroomdraadje heeft 't moeilijkMijn zonnepanelen draaien weer als een tierelier en de omvormer doet als vanouds zijn best. Maar achter de horizon nadert een kostbaar onheil: de ouderwetse, dunne stroomdraadjes van het net houden het amper nog vol.
12/07 13u15  De climax van de discussie is dat er nu alle dagen over het klimaat wordt gesprokenVroeger hadden we het met elkaar over het weer als we om een praatje verlegen zaten: 'Lekker zonnetje, buurvrouw.' 'Ja, maar de wind is nog wel schraal'. De laatste tijd is steeds vaker het klimaat het onderwerp van zo'n pretentieloos babbeltje: 'Aan die gele blaadjes aan de bomen, begin juli nota bene, zíé je gewoon het klimaat veranderen.'
12/07 13u15  Vaak verliest de schoonheidJe kon het weer zien bij Frankrijk tegen België. Het spelplezier van de Belgen werd gesmoord in de efficiency van de Fransen.
12/07 13u15  Europol deelt rode kaarten uit aan criminelenVoetbalkampioenschappen? De plaatselijke politie is er meestal niet happig op, gezien de dronken supporters en schermutselingen. Maar Europol is meer van de Cruyffiaanse school ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’.
12/07 13u00  Smakelijk! En denkt u tijdens het eten vooral ook even naDe algenbar, het schaarstediner en een E-nummerbingo: het Eat Art Collective doet er alles aan om mensen te laten broeden op hoe het verder moet met ons voedsel.
12/07 12u01  Stadslandbouw klinkt prachtig, maar levert geen geld opEuropa's grootste stadskas en viskwekerij, op het dak van een kantoorgebouw in Den Haag, is na twee jaar al failliet.
12/07 11u45  Woorden zijn niet zomaar woorden, ze dwingen ons tot nadenkenWoorden hebben geen invloed op de werkelijkheid? En dat zeggen schrijvers? Mensen die werken met taal, die léven van taal, voor wie taal dus wel degelijk redelijk allesbepalend is, beweren dat het juist niet allesbepalend is. Kies dan een ander vak, zou ik zeggen.
12/07 11u45  'Noord-Macedonië' hoopt eindelijk Navo-lid te wordenDe uitnodiging is er, maar er wacht nog een lastig referendum voor Skopje de Navo-vlag kan hijsen.
12/07 11u00  Denken doe je met het lijfWe verbannen fysieke inspanning steeds meer uit ons dagelijks leven. Is het lichaam een onhandig ding dat ons in de weg zit of verwaarlozen we het ten onrechte?
12/07 11u00  Trump stort zand in de machinekamer van de wereldeconomieDe Amerikaanse aankondiging om nog meer nieuwe importheffingen op Chinese producten los te laten, verergert de handelsoorlog. De wereldeconomie dreigt te gaan haperen.
12/07 10u30  Japan zoekt naar overlevenden in de modderReddingswerkers zijn in Japan onder grote tijdsdruk bezig om mensen te vinden onder dikke lagen modder, na de zware regenval van de afgelopen dagen. Meer dan vijftig mensen zijn nog vermist, vooral in de omgeving van Hiroshima. Het dodental is opgelopen tot 176.
12/07 10u15  'De VS zullen abortus niet verbieden, maar het vrouwen wel moeilijk maken'Met een conservatieve meerderheid op komst in het Amerikaanse Hooggerechtshof zal er geknaagd worden aan het recht op abortus.
12/07 10u15  Fietsen in Bretagne is een feest, ook als je niet wintDe Franse ploeg Fortuneo rijdt door de thuisregio Bretagne, waar de fiets in het DNA van de inwoners zit.
12/07 10u00  In het belang van Amsterdam moet Halsema in haar eerste jaar alle ruimte krijgenGeef Femke Halsema een kans in Amsterdam, schrijft Kemal Rijken, auteur van een boek over oud-burgemeester Eberhard van der Laan.
12/07 10u00  Afghanen met minderjarige kinderen mogen in Nederland blijvenHet kabinet past het asielbeleid voor Afghanen aan. Verzoeken van gezinnen met minderjarige kinderen om in Nederland te blijven, worden niet langer geweigerd.
12/07 10u00  Het Nationaal Klimaatakkoord stelt voorlopig teleurVier maanden al onderhandelen bedrijven, overheden en milieuorganisaties over het Nationaal Klimaatakkoord. Over het resultaat tot nu toe lopen de meningen zeer uiteen.
12/07 08u16  Drone uit VS herhaalt het kunststuk van Lindbergh: 6500 kilometer de oceaan overGisteravond om even voor zeven uur Britse tijd landde op een vliegbasis van de Britse Royal Air Force in Gloucestershire een onbemand vliegtuig. Dat had een vlucht van ruim 6500 kilometer achter de rug, die op de kop af 24 uur en twee minuten duurde.
12/07 08u16  Het Nationaal Klimaatakkoord stelt nog teleurVier maanden al onderhandelen bedrijven, overheden en milieuorganisaties over het Nationaal Klimaatakkoord. Over het resultaat tot nu toe lopen de meningen zeer uiteen.
12/07 08u16  Ik heb de Franse vlag nog een ochtend laten hangen, maar niemand vond het nodig te toeterenSinds de Romeinen weten we dat de mens vooral Panem et circenses (brood en spelen) wil. Intussen hoeven we gelukkig niet meer alleen op tarwe te kauwen, maar ook niet meer naar opengereten gladiatoren te turen.
12/07 08u16  Acht tips voor de nieuwe burgemeester van AmsterdamVandaag wordt Femke Halsema beëdigd als burgemeester van Amsterdam. Laat je niet opjagen, raadt collega Liesbeth Spies haar aan.
12/07 07u45  Het ooit elegante Frankrijk van Platini speelt nu dus het meest defensieve systeem ter wereldSinds de Romeinen weten we dat de mens vooral Panem et circenses (brood en spelen) wil. Intussen hoeven we gelukkig niet meer alleen op tarwe te kauwen, maar ook niet meer naar opengereten gladiatoren te turen.
12/07 05u16  De twintiger van nu moet te veel, druk van de maatschappij neemt toeMaak je hoofd leeg met yoga, doe een cursus timemanagement, mediteer net zo lang tot alle hoge maatschappelijke verwachtingen oplossen in het universum: opgebrande twintigers krijgen vaak te horen wat zij zélf kunnen doen om het leven weer aan te kunnen.
12/07 04u01  Halsema krijgt deze adviezen van haar collega Liesbeth Spies: ‘Laat je niet opjagen’Vandaag wordt Femke Halsema beëdigd als burgemeester van Amsterdam. Laat je niet opjagen, raadt collega Liesbeth Spies haar aan.
12/07 02u17  Handelsoorlog tussen de VS en China doet de wereldeconomie haperenDe Amerikaanse aankondiging om nog meer nieuwe importheffingen op Chinese producten los te laten, verergert de handelsoorlog. De wereldeconomie dreigt te gaan haperen.
12/07 00u32  Koeien staan te vaak in de stal, maar in Noord-Holland komen ze wél buitenGrazende melkkoeien horen in het Hollandse landschap. Maar soms is weidegang te lastig voor de boer en het is niet altijd goed voor de koe.
11/07 23u30  Game, set, maar geen 'match' voor FedererHet was ‘niet 100 procent’, zei de aangeslagen titelverdediger Federer over de verloren partij tegen Kevin Anderson.
11/07 23u30  Cel geëist tegen online 'gluurders' om hacken gegevens jonge vrouwenTwee mannen die verdacht worden van online ‘gluren’ naar vrouwen stonden vandaag voor de rechter. De 32-jarige Djuri V. en 36- jarige Gary de V. moesten zich verantwoorden in de rechtbank, en dat is vrij uitzonderlijk.
11/07 22u45  Cel geëist tegen twee online 'gluurders' om hacken gegevens van honderden vrouwenTwee mannen die verdacht worden van online ‘gluren’ naar vrouwen stonden vandaag voor de rechter. De 32-jarige Djuri V. en 36- jarige Gary de V. moesten zich verantwoorden in de rechtbank, en dat is vrij uitzonderlijk.
11/07 22u30  Aantal dieren in Oostvaardersplassen wordt drastisch teruggebracht: 'De kogel is vele malen beter dan die stress'De Provinciale Staten in Flevoland hebben vanavond met overgrote meerderheid een plan aangenomen om het aantal dieren in de Oostvaarderplassen drastisch terug te brengen. Alleen de Partij voor de Dieren en GroenLinks stemden tegen.
11/07 22u16  Horvat bombardeert Che Guevara tot Christus van de radicale liefdeDe radicaliteit van de liefde Srećko Horvat Uitgeverij Editie Leesmagazijn, vertaald door Twan Zegers, 155 blz. € 17,95 ★★☆☆☆
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x May kruipt door het oog van de naald bij brexit-stemming in Lagerhuis17/07 23u15 - Trouw: Haar zucht van verlichting moet tot in de wijde omtrek van Downing Street hoorbaar zijn geweest. De Britse premier May overleefde dinsdag een cruciale brexit-stemming in het Lagerhuis met een verschil van zes stemmen. Als ze had verloren, was er waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen haar gekomen.
11x Ruzie onder Nederlandse vissers over vissen met elektrische schokjes18/07 02u15 - Trouw: Uit Frankrijk klonk al kritiek op Nederlandse pulsvisserij. Nu maken ook kleinschalige Hollandse hengelaars bezwaar.
9x Laat de NPO eerst definiëren wat levensbeschouwing is, alvorens te snijden18/07 02u15 - Trouw: Voordat de bezuinigingstrein van de NPO verder dendert, pleit Arjan Lock, voorzitter raad van bestuur van de Evangelische Omroep, voor serieuze bezinning op wat levensbeschouwing is.
6x Beschadigde Trump slikt meest bekritiseerde uitspraak na top met Poetin in17/07 23u00 - Trouw: De Amerikaanse president ligt in eigen land zwaar onder vuur om zijn vertrouwen in Poetin. Een halfhartige intrekking helpt nog niet veel.
2x Noorwegen slacht veel meer runderen door de droogte17/07 16u16 - Trouw: Medewerkers van slachthuizen worden teruggeroepen van vakantie en de invoerrechten op rundvlees gaan omhoog. Noorse boeren worstelen met de droogte.
2x EU en Japan schrappen het overgrote deel van hun importheffingen17/07 18u15 - Trouw: Brussel wil graag meer zaken doen met Tokio. Het ‘auto’s-voor-kaas-akkoord’ maakt dat mogelijk.
2x Trump: 'Risico op kernoorlog werd vergroot door Rusland-onderzoek'17/07 19u00 - Trouw: Wat kan president Trump ertoe gebracht hebben, zijn eigen veiligheidsdiensten af te vallen tijdens zijn persconferentie met Vladimir Poetin?
1x Mocht het referendum terugkeren, dan moet de opkomstdrempel geschrapt11/07 08u16 - Trouw: De mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.
1x Die 400 miljoen voor Ronaldo voelt voor Fiat-werknemers als een trap in hun kruis16/07 11u30 - Trouw: Turijn is in rep en roer: gisteren kwam Cristiano Ronaldo er aan, en vandaag zal hij er gepresenteerd worden als nieuwste aanwinst van Juventus.
1x De Brits-Bengaalse danser Khan shopt slim in de moderne dans16/07 12u45 - Trouw: Julidans Xenos Akram Khan Company ★★★☆☆ Mitten wir im Leben sind/ Bach6Cellosuiten Anne Teresa De Keersmaeker, Rosas, Jean-Guihen Queyras ★★★★★

Statistieken

Artikels:
29766
Gelezen:
7338
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven