woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
18/07 14u30  Ubisoft haalt meer inkomsten uit pc-games dan uit Xbox One-spellen Ubisoft heeft in het afgelopen kwartaal meer inkomsten gehaald uit de verkoop van pc-games dan uit die van Xbox One-games. Het is voor het eerst dat de verkoop van pc-games de Franse uitgever meer geld oplevert dan de verkoop van Xbox One-titels.
18/07 14u00  Topmodel 2018-versie MacBook Pro is door throttling langzamer dan 2017-variant Verschillende tests geven aan dat het nieuwe model van de MacBook Pro 15', met daarin de Core i9-8950HK, in de praktijk langzamer is dan de 2017-versie met de Core i7-7820HQ. De behuizing kan vermoedelijk de warmteontwikkeling van de Core i9 niet goed aan.
18/07 13u30  EU legt Google recordboete van 4,34 miljard euro op om Android-machtsmisbruik De Europese Commissie heeft Google een recordboete van 4,34 miljard euro opgelegd. De Commissie is van mening dat Google zijn machtspositie misbruikt met Android en eist dat Google de overtredingen stopt.
18/07 12u30  World of Warcraft-basisspel en uitbreidingen worden onderdeel van abonnement Blizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit betekent dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
18/07 12u15  Online.nl verhoogt prijs glasvezelabonnementen met 9,50 euro per maand Provider Online.nl verhoogt de prijs van zijn glasvezelinternetabonnementen in combinatie met tv met 9,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle snelheidsvarianten en is voor alle abonnementen gelijk.
18/07 11u15  Online.nl verhoogt prijs glasvezelabonnementen met 9,5 euro per maand Provider Online.nl verhoogt de prijs van zijn glasvezelinternetabonnementen in combinatie met tv met 9,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle snelheidsvarianten en is voor alle abonnementen gelijk.
18/07 11u00  Early Access-versie van battle royale-game Fear the Wolves is uitgesteld De vroegtijdige versie van Fear the Wolves die op 18 juli beschikbaar zou komen, is uitgesteld. Ontwikkelaar Vostok Games noemt nog geen nieuwe datum, maar spreekt over een uitstel van enkele weken. De gesloten bèta van de game gaat nog door.
18/07 10u45  Microsoft breidt beloningsprogramma voor lekken uit naar authenticatiediensten Microsoft heeft een uitbreiding van zijn bug bounty-programma aangekondigd, waardoor nu ook authenticatiediensten en -portalen onder het bereik van het programma vallen. De maximale beloning voor een gevonden lek van 'hoge kwaliteit' bedraagt honderdduizend dollar.
18/07 10u15  Instagram werkt aan tweetrapsauthenticatie zonder sms Instagram werkt aan integratie van tweetrapsauthenticatie die werkt met een beveiligingscode die niet via sms wordt gestuurd, maar in plaats daarvan wordt gegenereerd door een app als Google Authenticator. Deze methode, die niet nieuw is, was tot nu toe niet beschikbaar bij de dienst.
18/07 10u00  Google legt eigen onderzeekabel aan tussen VS en Europa Google gaat een eigen onderzeekabel aanleggen tussen Virginia Beach en de Franse kust. De internetkabel moet de datacenters van Google met elkaar verbinden met een zo laag mogelijke latency. In 2020 moet de kabel operationeel zijn.
18/07 09u30  Pokémon Go-maker Niantic neemt Seismic Games over om aan meer ar-games te werken Niantic, de maker van Pokémon Go en Ingress, heeft Seismic Games overgenomen. Die ontwikkelstudio maakte onder andere Marvel: Strikeforce en Blade Runner: Revelations. De oprichters waren eerder verantwoordelijk voor de eerste Star Wars: Battlefront-games.
18/07 09u30  World of Warcraft-basisspel en dlc lijken onderdeel te worden van abonnement Blizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit lijkt te betekenen dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
18/07 09u00  Bedrijf VS leverde stemcomputers aan staten met software voor toegang op afstand Het Amerikaanse bedrijf Election Systems and Software heeft in een brief aan een Amerikaanse senator toegegeven dat het tussen 2000 en 2006 stemcomputers met de pcAnywhere-software heeft geleverd aan enkele staten.
18/07 08u15  Elon Musk en Google DeepMind beloven geen dodelijke autonome wapens te maken Tijdens een conferentie over ai hebben vele individuen en organisaties een verklaring ondertekend waarmee ze beloven nooit te werken aan de ontwikkeling van dodelijke autonome wapensystemen. Onder meer Google DeepMind en Elon Musk hebben hun handtekening gezet.
17/07 22u30  Storing bij Google Cloud trof diensten als Spotify, Snapchat en Discord - update Een storing bij Google Cloud treft dinsdagavond verschillende diensten. Onder andere gebruikers van Discord, Snapchat en Spotify hebben problemen. Ook games als Rocket League, Pokémon Go en Ingress zijn getroffen. Google zegt de storing snel te verhelpen.
Laatste update: vandaag om 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/07 22u15  Storing bij Google Cloud treft diensten als Spotify, Snapchat en DiscordEen storing bij Google Cloud treft dinsdagavond verschillende diensten. Onder andere gebruikers van Discord, Snapchat en Spotify hebben problemen. Ook games als Rocket League, Pokémon Go en Ingress zijn getroffen. Google zegt de storing snel te verhelpen.
17/07 21u15  EvLeaks toont render van Samsung Galaxy Note 9Telecomjournalist Evan Blass heeft op zijn Twitter-account een render gepubliceerd van de Samsung Galaxy Note 9. Op de afbeelding is te zien dat de vingerafdrukscanner verplaatst is en nu onder de camera's zit.
17/07 21u00  Maken van 'custom matches' in PUBG gaat mogelijk geld kostenPUBG Corp. heeft aan de testserver van PlayerUnknown's Battlegrounds de mogelijkheid toegevoegd om custom matches te spelen. Tijdens de test is dat gratis, maar de ontwikkelaar zegt dat dit later mogelijk geld gaat kosten.
17/07 21u00  Flir komt met goedkopere versie van One Pro-warmtebeeldcamera voor smartphonesFlir heeft een goedkopere versie van zijn One Pro-warmtebeeldcamera voor smartphones aangekondigd. De One Pro LT heeft een sensor met een lagere thermische resolutie die minder hoge temperaturen waar kan nemen.
17/07 20u15  Hello Games toont multiplayeruitbreiding en grafische update voor No Man's SkyOntwikkelaar Hello Games heeft een trailer uitgebracht die de multiplayermodus van No Man's Sky laat zien. De modus komt volgende week naar de game middels een gratis update. Ook worden de graphics van de game verbeterd.
17/07 19u00  Corsair komt met Carbide SPEC-06 RGB-behuizing voor 95 euroCorsair breidt zijn assortiment Carbide SPEC-behuizingen uit met de SPEC-06 RGB. Er verschijnt en zwarte en een witte variant. De kast, die zo'n 95 euro kost, heeft een zijpaneel van gehard glas en is voorzien van rgb-leds aan de voorkant.
17/07 18u30  Nieuwe versies Dell XPS 13 2-in-1 met Amber Lake-cpu's verschijnen onlineOp verschillende websites van Dell staan versies van de XPS 13 2-in-1 met nieuwe cpu's vermeldt. Het gaat om de Core i5-8200Y en de Core i7-8500Y, dat zijn vermoedelijk de zuinige Amber Lake-cpu's die Intel nog niet heeft aangekondigd.
17/07 18u15  Volgende generatie vr-headsets kan VirtualLink-usb-c-aansluiting gebruikenEen samenwerkingsverband van Nvidia, Oculus, Valve, AMD en Microsoft heeft de VirtualLink-standaard aangekondigd. VirtualLink is bedoeld voor het aansluiten van vr-headsets met één kabel en is een alternate mode van de usb-c-aansluiting.
17/07 17u45  Sea of Thieves: Cursed Sails-dlc is gratis en verschijnt op 31 juliMicrosoft heeft bekendgemaakt dat Sea of Thieves: Cursed Sails op 31 juli uitkomt en niets kost. Het is de eerste uitbreiding voor de game die extra inhoud toevoegt. Een tweede update, met de titel Forsaken Shores, komt uit in augustus.
17/07 17u30  Foto toont vermoedelijk voorkant van drie nieuwe iPhone-modellenEr is een foto verschenen die waarschijnlijk de voorkant laat zien van de drie iPhones die Apple dit jaar zal presenteren. Uit de afbeelding is op te maken dat het 6,1'-model met lcd dikkere schermranden krijgt dan de 5,8'- en 6,4'-versies met een oledscherm.
17/07 17u00  'Aanleg glasvezel groeit weer door lokale projecten en aanleg in buitengebieden'De aanleg van glasvezel in Nederland is weer aan het toenemen, zo stelt adviesbureau Stratix op basis van eigen onderzoek. De stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is vooral te danken aan lokale initiatieven en onafhankelijk exploitanten in de buitengebieden.
17/07 16u15  'Aanleg glasvezel trekt weer aan door lokale projecten en aanleg buitengebieden'De aanleg van glasvezel in Nederland is weer aan het toenemen, zo stelt adviesbureau Stratix op basis van eigen onderzoek. De stijging van het aantal glasvezelaansluitingen is vooral te danken aan lokale initiatieven en onafhankelijk exploitanten in de buitengebieden.
17/07 15u15  Zweedse eigenaar voegt kabelaanbieders Caiway en Delta samen onder nieuwe naamDe Zweedse investeringsmaatschappij EQT gaat kabelaanbieders Caiway en Delta samenvoegen in een holding onder de naam Delta Fiber Nederland BV. De integratie van de twee bedrijven verloopt stapsgewijs en begint vanaf 1 augustus.
17/07 14u00  AP start steekproef ter controle naleving privacyregels door grote organisatiesDe Nederlandse privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens, is begonnen met een verkennend onderzoek waarbij de organisatie kijkt in hoeverre grote organisaties de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming naleven.
17/07 14u00  Facebook-alternatief Openbook richt zich op beschermen privacy zonder trackingVerschillende initiatiefnemers beginnen een crowfundfundingcampagne op Kickstarter voor het Openbook-project, een sociaal netwerk dat zich van Facebook moet onderscheiden door privacy centraal te stellen en geen tracking en advertenties toe te passen.
17/07 11u45  Orange neemt clouddienstaanbieder Basefarm over voor 350 miljoen euroOrange neemt cloudprovider Basefarm over voor een bedrag van 350 miljoen euro. Daarmee wil het Franse telecombedrijf zijn positie versterken in de sector van het aanbieden van clouddiensten.
17/07 11u30  Huawei begint met verspreiden Mate 10 Pro-upgrade met GPU Turbo en slowmo-optieHuawei is begonnen met de verspreiding van de software-upgrade voor de Mate 10 Pro-smartphone die onder meer GPU Turbo toevoegt voor betere grafische prestaties en de camera de mogelijkheid geeft slow-motionvideo's te maken met 960fps.
17/07 11u00  AOC brengt 32"-monitor met ips-paneel en FreeSync tot 75Hz uit voor 250 euroAOC heeft de Q3279VWFD8 geïntroduceerd, een monitor met een beelddiagonaal van 31,5' en een ips-paneel met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm ondersteunt AMD's FreeSync en gaat 250 euro kosten.
17/07 10u00  Intel en Micron beëindigen na 2019 samenwerking voor maken 3D XPoint-geheugenMicron en Intel hebben bekendgemaakt dat ze hun bestaande samenwerking voor het produceren van 3D Xpoint-geheugen nog voortzetten tot aan de eerste helft van 2019, als de ontwikkeling van de tweede generatie van de technologie is afgerond. Daarna gaan ze hun eigen weg.
17/07 09u00  Virgin Orbit gaat LauncherOne-raketten met Boeing 747 vanuit VK lancerenVirgin Orbit heeft bekendgemaakt dat het in 2021 raketlanceringen vanuit het Britse Cornwall wil uitvoeren. Dat doet het bedrijf met behulp van een aangepaste Boeing 747, die een LauncherOne-raket onder zijn vleugel draagt.
17/07 08u15  Skype krijgt ondersteuning voor het opnemen van gesprekkenMicrosoft heeft versie 8.0 van zijn chatsoftware Skype aangekondigd. Een van de nieuwe functies in de desktopversie is het opnemen van gesprekken, inclusief video. Ondersteuning voor versie 7.0 van Skype eindigt in september.
17/07 08u00  Netflix: groei nieuwe abonnees is lager dan verwachtNetflix heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het aantal nieuwe abonnees lager ligt dan verwacht. De bekendmaking volgt op een aantal kwartalen met een sterke toename in nieuwe leden.
17/07 07u30  Samsung kondigt eerste lpddr5-geheugen aan voor gebruik in smartphonesSamsung heeft zijn eerste geheugen op basis van de nog vast te stellen lpddr5-standaard aangekondigd. De fabrikant heeft het geheugen ontwikkeld, maar is nog niet toe aan massaproductie van het component.
17/07 06u45  Huawei begint met verspreiden Mate 10 Pro-upgrade met GPU Turbo en 960fps-slowmoHuawei is begonnen met de verspreiding van de software-upgrade voor de Mate 10 Pro-smartphone die onder meer GPU Turbo toevoegt voor betere grafische prestaties en de camera de mogelijkheid geeft slow-motionvideo's te maken met 960fps.
16/07 20u30  ViewSonic brengt 32"-monitor met 4k-resolutie en hdr-ondersteuning uitViewSonic brengt de VX3211-4K-mhd op de markt, een ongebogen 31,5'-monitor met een va-paneel met een maximale resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het scherm heeft verder ondersteuning voor AMD's FreeSync en hdr10 en moet minder dan 500 euro gaan kosten.
16/07 19u30  Battlefield V krijgt begin september een open bètaDice, de ontwikkelaar van Battlefield V, heeft bekendgemaakt dat de nieuwe shooter ergens begin september een open bèta krijgt, waar waarschijnlijk iedereen aan kan deelnemen. De gesloten alpha is inmiddels ten einde.
16/07 19u00  Kaspersky wint zaak over krantenartikel met hackclaims van 'Nieuwsuur-expert'Kaspersky heeft van de Nederlandse rechter gelijk gekregen in een kort geding, waarin is bepaald dat De Telegraaf een krantenartikel moet rectificeren. In dat artikel claimde Rian van Rijbroek dat ze het wifinetwerk van het Nederlandse Kaspersky-kantoor was binnengedrongen.
16/07 18u15  'Samsung Galaxy S10 krijgt ultrasone Qualcomm-vingerafdrukscanner achter scherm'Samsung gaat de in 2019 uit te brengen Galaxy S10 voorzien van een vingerafdrukscanner van Qualcomm. Deze werkt met een scanner die gebruikmaakt van ultrasoon geluid. Dat stelt Ming-Chi Kuo, een analist die vaker juiste voorspellingen doet over onaangekondigde smartphones.
16/07 17u30  Duitse rechter: webwinkels mogen bij pre-order geen vage leveringsperiode noemenEen Duitse rechter heeft bepaald dat webwinkels in Duitsland niet langer een vage indicatie mogen hanteren voor de leveringsperiode bij pre-orders. Simpelweg melden dat het product 'binnenkort leverbaar' is, is onvoldoende.
16/07 17u00  'Twitter-accounts Russische trollenfabriek verstuurden ook Nederlandse tweets'De Russische Internet Research Agency, die ook wel de trollenfabriek wordt genoemd, verstuurde ook Nederlandstalige berichten via verschillende Twitter-accounts. Dat claimt NRC op basis van eigen onderzoek.
16/07 15u45  Uber laat scherm van app in kleur oplichten om chauffeur signaal te gevenVervoersdienst Uber heeft een update van zijn app aangekondigd waarmee gebruikers het scherm in een bepaalde kleur kunnen laten oplichten. De chauffeur kan vervolgens naar deze kleur zoeken, bijvoorbeeld op een druk ophaalpunt.
16/07 15u15  Rechter legt taakstraffen op voor fraude met Ziggo-smartcardsEen rechter heeft twee mannen uit Groningen taakstraffen opgelegd voor fraude met Ziggo-smartcards. De mannen, waarvan één medeplichtig, maakten zich schuldig aan 'cardsharing'. De hoofddader moet bovendien 45.000 euro aan inkomsten betalen aan de overheid.
16/07 14u30  Microsoft-project traint ai-agents aan de hand van tekstadventuresMicrosoft heeft opensourcesoftware ontwikkeld voor het trainen en testen van ai-agents. Dat gebeurt aan de hand van het TextWorld-project, waarmee gebruikers bijvoorbeeld text-based games oftewel tekstadventures kunnen genereren.
16/07 13u45  Gerucht: Amazon overweegt eigen netwerkswitches te verkopenAmazon overweegt om netwerkswitches te verkopen en is momenteel bezig met een test onder een klein aantal klanten. Dat claimt The Information op basis van eigen bronnen. De eerste producten zouden binnen anderhalf jaar moeten verschijnen.
16/07 13u30  EU geeft Airbnb tot eind augustus om 'oneerlijk beleid' aan te passenDe Europese Commissie heeft verhuurdienst Airbnb tot eind augustus de tijd gegeven om zijn beleid en voorwaarden aan te passen. Volgens de Commissie overtreedt het bedrijf verschillende regels met betrekking tot oneerlijke handelspraktijken.
16/07 13u00  Nederlandse opleidingen kunnen groei ai-studenten niet aan en matigen instroomUniversiteiten hebben te maken met een sterke groei van het aantal studenten dat kunstmatige intelligentie wil studeren. Ze voeren daarom beperkingen in. Ook op het gebied van data science, informatica en business analytics speelt het verschijnsel.
16/07 12u45  'Nederlandse opleidingen kunnen groei ai-studenten niet aan en matigen instroom'Universiteiten hebben te maken met een sterke groei van het aantal studenten dat kunstmatige intelligentie wil studeren. Ze voeren daarom beperkingen in. Ook op het gebied van data science, informatica en business analytics speelt het verschijnsel.
16/07 11u45  Merkaanvraag duidt op Warp Charge als nieuwe naam voor snellaadtechniek OnePlusOnePlus heeft een merkaanvraag gedaan voor de aanduiding Warp Charge. Mogelijk wil het bedrijf deze naam wil hanteren voor zijn snellaadtechniek, die het aanvankelijk aanduidde als Dash Charge. Deze naam faseerde het bedrijf uit.
16/07 11u15  Slot van KPN tegen telefoongebruik op fiets moet na vertraging dit jaar uitkomenKPN heeft bekendgemaakt dat het zijn zogenaamde Safe Lock dit jaar wil uitbrengen. Het bedrijf wilde het slot dat smartphonegebruik op de fiets moet tegengaan oorspronkelijk eind vorig jaar uitbrengen, maar die doelstelling werd niet gehaald.
16/07 10u45  Accessoiremaker Mad Catz verkoopt audiomerk TrittonMad Catz, dat begin dit jaar een doorstart maakte, verkoopt zijn audiomerk Tritton. Het bedrijf zal zelf geen headsets meer uitbrengen met die merknaam. De Tritton-merknaam komt in handen van Silkysea International Limited.
16/07 10u15  Verenigd Koninkrijk wil vanaf 2020 raketten lanceren vanuit SchotlandHet Verenigd Koninkrijk heeft de Schotse plaats Sutherland aangewezen als regio van waaruit in de toekomst lanceringen van kleine raketten moeten plaatsvinden. De eerste lanceringen staan in 2020 gepland.
16/07 09u30  TRI verkocht 700 betaalde exemplaren van Turing PhoneTuring Robotis Industries heeft duizend exemplaren van de Turing Phone-smartphone geleverd, en daarvan heeft het driehonderd klanten terugbetaald die geen telefoon kregen of te maken kregen met een telefoon die defect was bij aankomst.
16/07 09u15  Gerucht: Amazon overweegt netwerkswitches te verkopenAmazon overweegt om netwerkswitches te verkopen en is momenteel bezig met een test onder een klein aantal klanten. Dat claimt The Information op basis van eigen bronnen. De eerste producten zouden binnen anderhalf jaar moeten verschijnen.
16/07 07u45  'Twitter-accounts Russische 'trollenfabriek' verstuurden ook Nederlandse tweets'De Russische Internet Research Agency, die ook wel de trollenfabriek wordt genoemd, verstuurde ook Nederlandstalige berichten via verschillende Twitter-accounts. Dat claimt de NRC op basis van eigen onderzoek.
15/07 13u15  Kwart van de websites in Nederland maakt geen gebruik van beveiligde verbindingVolgens beveiliger Cybersprint beschikt 27 procent van een groep veelbezochte Nederlandse websites niet over een ssl- of tls-certificaat. Vooral in de zorgsector lijken veel websites nog geen gebruik te maken van de encryptie.
15/07 13u00  Lenovo kondigt Android Go-variant van Moto E5 aanLenovo heeft een variant van zijn Moto E5-smartphone aangekondigd die is voorzien van Android Go. Het toestel heeft lagere specificaties dan de gewone E5 en komt deze maand in Europa en Zuid-Amerika uit voor een adviesprijs van 109 euro.
15/07 13u00  VS klagen twaalf Russen aan voor hacks op Democratische partij in 2016Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat twaalf medewerkers van de Russische inlichtingendienst GROe zijn aangeklaagd voor het uitvoeren van internetaanvallen op de Democratische partij en het vrijgeven van documenten onder schuilnamen, zoals Guccifer 2.0.
15/07 12u30  Black Ops 4 krijgt aparte bèta voor battle royale-modusTreyarch heeft bekendgemaakt dat het bedrijf twee bèta's voor het spel gaat uitbrengen. Er komt een gebruikelijke gesloten bèta voor de multiplayermodus en later een extra bèta waarin de battle royale-modus kan worden uitgeprobeerd.
15/07 11u45  Gerucht: Microsoft werkt aan Android-telefoonEen medewerker van Microsoft Store heeft aangegeven dat Microsoft werkt aan een telefoon waar Android op draait. Dit zou de eerste nieuwe Microsoft-telefoon in meer dan twee jaar zijn, maar de medewerker kan zich ook vergist hebben.
15/07 10u15  Project gratis wifihotspots voor gemeenten vertraagd door programmeerfoutHet plan om 8000 gemeenten in de Europese Unie van gratis wifihotspots te voorzien, is voorlopig uitgesteld. Het systeem waarmee gemeenten de investering konden aanvragen, hield geen rekening met verschillende tijdzones, wat oneerlijke voordelen opleverde.
14/07 13u15  Foto's van Samsung Galaxy Tab A2 lekken uitEr zijn enkele foto's van de Samsung Galaxy Tab A2 uitgelekt. De tablet beschikt over 10,5'-scherm met relatief dunne schermranden. Hij moet dienen als een opvolger van de Galaxy Tab A uit 2016.
14/07 12u45  Kwart van de websites in Nederland maakt geen gebruik van sslVolgens beveiliger Cybersprint beschikt 27 procent van een groep veelbezochte Nederlandse websites niet over een ssl-certificaat. Vooral in de zorgsector lijken veel websites nog geen gebruik te maken van de encryptie.
14/07 10u45  iFixit: Apple heeft laagje tegen vuil aan MacBook Pro-toetsenbord toegevoegdApple heeft aan de nieuwe MacBook Pro een extra laagje plastic toegevoegd, die volgens iFixit bedoeld is om stof buiten te houden. De toetsenborden van de MacBook Pro-laptops hadden tot op heden een probleem dat vuil ervoor kon zorgen dat ze minder goed werkten.
14/07 10u00  Gerucht: Microsoft stelt verkoop Andromeda-project uit tot 2019Andromeda, een klein Surface-apparaat dat dubbelgevouwen kan worden, zou door Microsoft uitgesteld zijn tot volgend jaar. Het bedrijf lijkt te willen wachten totdat er geschikte hardware voor beschikbaar is.
13/07 21u45  Amerikaans ministerie: ZTE heeft borgsom betaald en mag weer handelenHet Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft bekendgemaakt dat de Chinese fabrikant het laatste bedrag van 400 miljoen dollar heeft betaald. Zoals eerder afgesproken, betekent dit dat ZTE weer mag handelen met Amerikaanse bedrijven.
13/07 20u45  George Hotz: we zijn halverwege het maken van rij-assistentie voor consumentenGeorge Hotz, die bekend werd met het kraken van de iPhone en PlayStation en zich nu bezighoudt met zelfrijdende auto's, zegt dat zijn bedrijf Comma.ai halverwege is met het ontwikkelen van een consumentenproduct voor rij-assistentie. Het brengt vernieuwde software uit.
13/07 20u00  VS klaagt twaalf Russen aan voor hacks op Democratische partij in 2016Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat twaalf medewerkers van de Russische inlichtingendienst GROe zijn aangeklaagd voor het uitvoeren van internetaanvallen op de Democratische partij en het vrijgeven van documenten onder schuilnamen, zoals Guccifer 2.0.
13/07 19u30  Epic verlaagt afdracht Unreal Engine Marketplace vanwege succes FortniteEpic Games heeft het percentage dat contentmakers af moeten dragen van verkopen via de Unreal Engine Marketplace, verlaagd van 30 procent naar 12 procent. De verlaging is volgens het bedrijf het gevolg van het succes van de marktplaats en van Fortnite.
13/07 18u30  Microsoft roept Amerikaanse overheid op gezichtsherkenning te regulerenMicrosoft heeft de Amerikaanse overheid opgeroepen om regels te introduceren rond het gebruik van gezichtsherkenning. Dat zou de enige manier zijn om het gebruik van de technologie in goede banen te leiden.
13/07 17u45  'Leveranciers Duitse staatsspyware willen niet dat hun namen bekend worden'Volgens de Duitse regering willen de leveranciers van zijn staatsspyware niet dat hun namen bekend worden. Als dat wel gebeurt, zouden de bedrijven hun contract met de Duitse overheid opzeggen. Daarom zegt de regering de namen niet publiek te kunnen maken.
13/07 16u15  'Coinvault-ransomware trof veel meer dan 1259 computersystemen'Volgens beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab heeft de Coinvault-ransomware aanzienlijk meer systemen besmet dan de 1259 die het Openbaar Ministerie noemde in de zaak tegen de Nederlandse makers ervan. Het zou om het tienvoudige kunnen gaan volgens het bedrijf.
13/07 15u15  Gerucht: Adobe brengt volgend jaar volledige versie van Photoshop voor iPad uitAdobe werkt er naar verluidt aan om volledige versies van Photoshop, Illustrator en Premiere op Apples iPad uit te brengen. De versie van Photoshop zou volgend jaar moeten verschijnen en crossplatform moeten werken.
13/07 14u45  Buitengebied Veluwe Oost krijgt glasvezelHet bedrijf Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in de regio Veluwe Oost. Lang leek het erop dat de doelstelling van 50 procent inschrijvingen niet werd gehaald, maar volgens het bedrijf steeg dat aantal de laatste dagen 'extreem'.
13/07 14u00  Darksiders III-ontwikkelaar kondigt Remnant: From the Ashes aanGunfire Games, de studio die dit jaar de ontwikkeling van Darksiders III hoopt af te ronden, werkt tegelijk aan een tweede game. Remnant: From the Ashes is een survival-action shooter die op de markt wordt gebracht door Perfect World.
13/07 13u45  Kalypso koopt rechten Commandos-gamereeks en plant nieuwe titels en remastersKalypso Media heeft de rechten op de gamereeks Commandos van Pyro Games overgenomen. De uitgever neemt ook de rechten over op andere games van Pyro, zoals Imperial Glory en Praetorians. Kalypso spreekt over nieuwe games en waarschijnlijk de komst van remasters.
13/07 11u45  Belgische telecomwaakhond ziet ruimte voor vierde mobiele operatorDe Belgische telecomwaakhond BIPT heeft in een rapport aangegeven dat de toevoeging van een vierde mobiele provider op de telecommarkt een positieve rol kan spelen voor het aanscherpen van de prijsconcurrentie. Telecomminister Alexander De Croo wil zo'n vierde speler introduceren.
13/07 11u45  Gartner: pc-markt groeide afgelopen kwartaal wereldwijdPc-fabrikanten leverden de afgelopen drie maanden volgens Gartner in totaal 62,1 miljoen desktops en laptops, een toename van 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De toename is toe te schrijven aan bedrijven die pc's vervangen voor Windows 10.
13/07 11u45  Kalypso koopt rechten op Commandos-gamereeksDe Duitse uitgever Kalypso Media heeft rechten op de gamereeks Commandos in handen gekregen. De vier games in de serie werden gemaakt door het Spaanse Pyro Studios. Kalypso neemt ook de rechten over op de andere games van Pyro, zoals Imperial Glory en Praetorians.
13/07 10u45  InXile brengt pc-versie The Bard's Tale IV op 18 september uitOntwikkelaar inXile Entertainment brengt de pc-versie van The Bard's Tale IV: Barrows Deep op 18 september uit. Later dit jaar komt de role-playinggame ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One, maar van de consoleversies is nog geen verschijningsdatum bekend.
13/07 10u30  Amerikaanse regering gaat in beroep tegen goedkeuring fusie AT&T en Time WarnerHet Amerikaanse ministerie van Justitie heeft beroep aangetekend tegen een recente uitspraak van een federale rechter, waarin goedkeuring werd gegeven voor de megafusie van 85,4 miljard dollar tussen telecomgigant AT&T en mediabedrijf Time Warner.
13/07 10u30  VVD en D66 willen dat burgers zelf 'digitale kluis' met persoonsgegevens beherenVVD en D66 opperen het plan dat Nederlandse burgers het beheer over hun eigen digitale kluis krijgen waarin hun persoonsgegevens staan. Verschillende overheidsinstanties zouden op de gegevens in die kluis moeten vertrouwen.
13/07 10u00  Blackmagic brengt eGPU met Radeon Pro 580 uit voor 695 euroBlackmagic heeft een externe videokaart gemaakt die bedoeld is voor Macs en gebaseerd is op de AMD Radeon Pro 580-gpu. De Blackmagic eGPU met Thunderbolt 3 is volgens de fabrikant ontworpen in samenwerking met Apple.
13/07 09u00  Intel neemt bedrijf voor goedkoop in te zetten asics overIntel heeft eASIC overgenomen, een Amerikaanse fabrikant van zogenoemde structured asics. Intel wil de technologie van het bedrijf gebruiken om zijn eigen fpga's met de asics op een enkele die te combineren.
13/07 08u46  Gerucht: Broadcom wil meer softwarebedrijven kopen naast CA TechnologiesDe Singaporese chipmaker Broadcom is naar verluidt van plan de komende tijd meer softwarebedrijven te kopen dan CA Technologies. Broadcom zette die strategie in nadat een overname van Qualcomm niet doorging.
13/07 07u45  'Waakhond VS onderzoekt of Facebook eerder open had moeten zijn over Cambridge'De Amerikaanse waakhond Securities and Exchange Commission onderzoekt naar verluidt of Facebook aandeelhouders eerder had moeten inlichten over het misbruik van gebruikersgegevens door Cambridge Analytica. Het bedrijf wist daar al enkele jaren van.
13/07 07u00  Microsoft brengt gratis versie van zakelijke chattool Teams uitMicrosoft heeft een gratis versie uitgebracht van zijn tool Teams. Met de kosteloze versie wil Microsoft de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld Slack, dat al veel langer een gratis variant met beperkingen heeft.
12/07 21u30  MasterCard lijkt wereldwijde storing te hebben - updateMasterCard lijkt wereldwijd problemen op zijn netwerk te hebben waardoor banken betalingen niet door kunnen voeren en gebruikers problemen ervaren met pinnen. De oorzaak van de problemen is niet bekend.
12/07 20u31  Agenten kunnen app gebruiken voor hulp bij handhaven droneregelsAgenten hebben sinds deze week een app op hun dienstsmartphone die ze kunnen gebruiken voor de handhaving van de regels rond drones. De app helpt ze bepalen of er sprake is van een strafbaar feit.
12/07 20u31  Guido van Rossum geeft positie als BDFL bij Python opDe Nederlander Guido van Rossum is teruggetreden als belangrijkste verantwoordelijke voor Python, een positie die vaak wordt aangehaald als Benevolent Dictator For Life. Hij neemt een permanente vakantie.
12/07 18u45  Nederlandse fotonicasector krijgt investering van 242 miljoen euroHet kabinet, provincies, bedrijven en universiteiten investeren de komende jaren bijna een kwart miljard euro in de Nederlandse fotonicasector. Met name de bedrijven die photonic integrated circuits maken krijgen een duw in de rug.
12/07 18u30  Apple presenteert MacBook Pro's met nieuwe cpu's en toetsenborden - updateApple heeft nieuwe versies gepresenteerd van zijn MacBook Pro-laptops met Touch Bar. De laptops hebben onder meer nieuwe cpu's, een Apple T2-chip, een scherm met True Tone-functie en een toetsenbord van een nieuwe generatie.
12/07 18u15  Apple presenteert MacBook Pro's met nieuwe cpu's en toetsenbord - updateApple heeft nieuwe versies gepresenteerd van zijn MacBook Pro-laptops met Touch Bar. De laptops hebben onder meer nieuwe cpu's, een Apple T2-chip, een scherm met True Tone-functie en een toetsenbord van een nieuwe generatie.
12/07 18u00  Stichting Brein breidt aanpak uit naar 'frequente' illegale seedersStichting Brein richt zijn vizier op een bredere groep internetpiraten dan alleen de 'eerste en grote uploaders'. Door de inzet van eigen opsporingssoftware moeten ook 'frequente' seeders in beeld komen.
12/07 18u00  Xbox One S en X krijgen Dolby Vision-ondersteuning voor Netflix Premium-ledenMicrosoft stelt de preview van systeemupdate 1810 beschikbaar voor gebruikers van het Xbox Insiders-programma. Daarmee komt er op de Xbox One S en X onder meer ondersteuning voor Dolby Vision bij videostreams. Vooralsnog is dat alleen bruikbaar bij de Netflix-app.
12/07 15u45  Apple presenteert MacBook Pro's met nieuwe cpu's en toetsenbordApple heeft nieuwe versies gepresenteerd van zijn MacBook Pro-laptops met Touch Bar. De laptops hebben onder meer nieuwe cpu's, een Apple T2-chip, een scherm met True Tone-functie en een toetsenbord van een nieuwe generatie.
12/07 15u45  Fortnite krijgt voertuig en een zich verplaatsende storm in Season 5Epic Games heeft bekendgemaakt welke vernieuwing met ingang van Season 5 wordt doorgevoerd in Fortnite Battle Royale. De game krijgt een bestuurbaar voertuig waarin vier spelers kunnen plaatsnemen. Bovendien gaat de storm in de game zich verplaatsen.
12/07 15u00  Duitse Hoge Raad: inhoud Facebook-account overledene behoort tot erfenisDe inhoud van een Facebook-account van een overledene behoort tot diens erfenis en het sociale netwerk moet erfgenamen toegang geven. Dat heeft de Duitse evenknie van de Hoge Raad bepaald in een zaak van ouders na de dood van hun dochter in 2012.
12/07 14u15  Microsoft geeft nieuwe functies aan Kladblok in Windows 10Microsoft geeft zijn programma Kladblok vermoedelijk in de volgende versie van Windows 10 een update. Gebruikers kunnen dan onder meer inzoomen op tekst en de lengte van de regels aanpassen aan de breedte van het scherm.
12/07 14u00  Xiaomi plant evenement voor vermoedelijke aankondiging opvolger Mi A1-smartphoneXiaomi heeft een evenement gepland voor 24 juli in Spanje. Waarschijnlijk komt de fabrikant daar met een opvolger voor de Mi A1, zijn enige Android One-smartphone tot nu toe, die vorig jaar zomer uitkwam.
12/07 14u00  Moederbedrijf Google maakt zelfstandige bedrijven van X-projecten Loon en WingGoogle-moederbedrijf Alphabet heeft de projecten Loon en Wing ondergebracht in zelfstandige ondernemingen. Loon wil internet naar afgelegen gebieden brengen met ballonnen; Wing wil bezorging via drones ontwikkelen.
12/07 13u30  OM eist cel- en taakstraf tegen verdachten achter Coinvault-ransomwareHet Openbaar Ministerie heeft 240 uur taakstraf en een jaar cel geëist tegen de twee Nederlandse mannen die ervan worden verdacht dat ze de Coinvault-ransomware hebben ontwikkeld en verspreid. De broers werden in 2015 opgepakt. Negen maanden van de straf zijn voorwaardelijk.
12/07 13u30  Nederlandse en Belgische CS:GO-spelers kunnen geen lootboxes meer openenValve heeft een update voor Counter-Strike: Global Offensive uitgebracht, waardoor Nederlandse en Belgische spelers niet langer lootboxes kunnen openen. Hiermee is het verhandelen van de inhoud van de lootboxes onmogelijk gemaakt. De marktplaats is nu wel weer toegankelijk.
12/07 13u00  Diverse gebieden in Nederlandse Groene Hart krijgen glasvezelnetwerkVerschillende landelijke buitengebieden in het Groene Hart krijgen een glasvezelnetwerk. Aanbieders Glasvezel Buitenaf en Glasdraad leggen glasvezelnetwerken aan bij onder meer Oudewater en Woerden.
12/07 12u15  BlackBerry Key2-smartphone is uit in NederlandDe BlackBerry Key2-smartphone is uitgekomen in Nederland voor een prijs van 649 euro. Dat heeft de fabrikant gemeld. De Key2 kwam in sommige landen al vorige maand uit. De Key2 moet de KeyOne opvolgen, die vorig jaar zomer in de winkels belandde.
12/07 11u45  Consumentenbond roept Foscam-gebruikers op camerasoftware te updaten na lekkenDe Nederlandse Consumentenbond heeft gebruikers van Foscam-camera's opgeroepen een update van de software uit te voeren, nadat er verschillende lekken zijn vastgesteld die het op afstand overnemen van de camera's mogelijk maken.
12/07 11u45  Panic Button Games brengt Subnautica nog dit jaar naar PlayStation 4Ontwikkelaar Unknown Worlds Entertainment heeft de hulp ingeroepen van Panic Button Games. Panic Button Games gaat helpen met de consoleversies van Subnautica en met deze stap moet de survivalgame nog dit jaar verschijnen voor de PlayStation 4.
12/07 11u45  Broadcom wil CA Technologies kopen voor bijna 19 miljard dollarDe Singaporese chipmaker Broadcom heeft een overeenkomst gesloten met CA Technologies om het bedrijf over te nemen voor 18,9 miljard dollar. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. Broadcom hoopt dat de overname voor het eind van het jaar rond is.
12/07 11u00  T-Mobile verhoogt prijs en snelheid mobiel internet voor prepaidklantenProvider T-Mobile verhoogt in Nederland de prijzen en snelheden van mobiel internet. Ook belminuten en sms'jes stijgen in prijs, zo blijkt uit de lijst van wijzigingen die de provider online heeft gezet.
12/07 11u00  Nikon stopt productie Nikon 1-systeemcamera'sNikon stopt met het maken van de Nikon 1-serie. Ook maakt de in Tokio gevestigde fabrikant niet langer de bijbehorende lenzen en accessoires voor de spiegelloze systeemcamera's met 1'-sensor.
12/07 11u00  Google: bescherming tegen Spectre-aanvallen voor Chrome-desktopversies is actiefGoogle heeft een beveiligingsmaatregel ingeschakeld voor het overgrote deel van de desktopgebruikers van zijn Chrome-browser. Het gaat om de feature site isolation, die moet voorkomen dat kwaadaardige websites gevoelige informatie stelen.
12/07 08u15  Apple klaagt oud-medewerker aan die info over zelfrijdende auto stalApple heeft een aanklacht ingediend tegen een oud-medewerker, die dit voorjaar heeft geprobeerd informatie te stelen rondom het project van Apple om een zelfrijdende auto te maken. Het gaat om technische informatie over onder meer een printplaat voor in de zelfrijdende auto.
12/07 07u45  Overheid VS laat ZTE weer handelen met Amerikaanse bedrijven na betalingDe overheid van de VS heeft ZTE gevraagd onmiddellijk vierhonderd miljoen dollar te betalen, waarna het bedrijf weer definitief zal mogen handelen met Amerikaanse bedrijven. Dat mocht ZTE enkele maanden lang niet.
12/07 06u45  Huawei presenteert Nova 3-smartphoneHuawei heeft in China de Nova 3-smartphone aangekondigd. Het toestel vertoont veel met de eerder gepresenteerde Honor 10 en beschikt over dezelfde soc en camera als de Honor-telefoon, die eveneens van Huawei is.
11/07 21u46  Foto toont mogelijk twee dubbele camera's voor Sony Xperia XZ3-smartphoneEr is een foto online verschenen die mogelijk twee dubbele cameramodules toont van de Sony Xperia XZ3-smartphone. Dat zou erop wijzen dat de smartphone een dubbele frontcamera krijgt, iets dat Sony-smartphones tot nu toe niet hebben gehad.
11/07 21u00  Update maakt Airplay 2 beschikbaar op Sonos-speakersAudiofabrikant Sonos verspreidt een update om Airplay 2 te ondersteunen op diverse van zijn nieuwere speakers. Elke setup met een van die speakers erin kan daardoor gebruik maken van de functies van Airplay 2, waaronder de beschikbaarheid van Apples digitale assistent Siri.
11/07 20u15  Gerucht: Apple presenteert dit najaar nieuwe Mac MiniApple zou dit najaar een nieuwe versie willen presenteren van zijn Mac Mini, zo voorspelt analist Ming-Chi Kuo. Ook zou er een nieuwe laptop komen die de plek in moet nemen van de MacBook Air.
11/07 19u46  Facebook begint volgende week met nieuwsvideo's in WatchFacebook begint volgende week met het publiceren van nieuwsvideo's in zijn videoplatform Watch. De video's zijn onder meer afkomstig van media als Fox News, Bloomberg, Buzzfeed en CNN. De video's komen vooralsnog alleen online in de Verenigde Staten.
11/07 19u46  LG klaagt smartphonemaker Wiko aan wegens schenden 4g-patentenLG heeft de van origine Franse smartphonemaker Wiko aangeklaagd in Duitsland wegens het schenden van patenten op het gebied van 4g. LG zou al sinds eind 2015 met Wiko in gesprek zijn over een licentie op de patenten.
11/07 18u30  Bandai Namco stelt Code Vein uit tot volgend jaarUitgever Bandai Namco heeft Code Vein uitgesteld tot volgend jaar. De uitgever zegt de gameplay te willen verfijnen voor de game uitkomt. De release stond gepland voor 28 september, een nieuwe datum noemt het bedrijf niet.
11/07 18u30  Privacy First en treinreiziger willen dat NS beleid anonieme chipkaarten aanpastStichting Privacy First en een Nederlandse treinreiziger hebben de Autoriteit Persoonsgegevens gevraagd op te treden tegen vervoerder NS. De stiching en de reiziger willen dat NS stopt met diverse regels die houders van anonieme ov-chipkaarten benadelen.
11/07 18u16  Canary-versie Chrome krijgt nieuw uiterlijk in aanloop naar release redesignDe Canary-testversie van Chrome heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De stap wijst erop dat Google het redesign van zijn browser in de komende maanden wil uitbrengen voor de stabiele versie van zijn browser.
11/07 18u00  Privacy First en treinziger willen dat NS beleid anonieme ov-chipkaarten aanpastStichting Privacy First en een Nederlandse treinreiziger hebben de Autoriteit Persoonsgegevens gevraagd op te treden tegen vervoerder NS. De stiching en de reiziger willen dat NS stopt met diverse regels die houders van anonieme ov-chipkaarten benadelen.
11/07 17u31  HMD brengt Nokia 3.1 eerder in Nederland uit dan verwachtDe Finse telefoonmaker HMD gaat de Nokia 3.1 eerder uitbrengen in Nederland dan het bedrijf verwachtte. De release stond gepland voor augustus, maar zal nu volgende week plaatsvinden. Het is het eerste goedkope model van de fabrikant met 18:9-scherm.
11/07 17u01  Serif Labs brengt Affinity Designer voor iPad uitHet Britse bedrijf Serif Labs heeft Affinity Designer, een concurrent voor Adobe Illustrator, uitgebracht voor de iPad. Het is voor het eerst dat de applicatie beschikbaar is op de Apple-tablet. Affinity Photo voor iPad kwam al eerder uit.
11/07 15u30  Nvidia zet kunstmatige intelligentie in om ruis uit foto's te verwijderenOnderzoekers van Nvidia, de Finse Aalto-universiteit en het MIT tonen een deeplearningmethode waarmee een aanzienlijke mate van digitale ruis uit foto's is te verwijderen. De ai heeft daarvoor alleen de foto's met ruis nodig.
11/07 15u30  Opera test Ethereum-walletfunctie in mobiele Android-browserOpera heeft een bètaversie van zijn mobiele Android-browser uitgebracht die een ingebouwde wallet voor cryptovaluta bevat. Daarnaast is er ondersteuning voor DApps op basis van Ethereum en de web3-api.
11/07 14u45  ESA liet CryoSat-satelliet manoeuvre maken om ruimtepuin te ontwijkenDe ESA heeft de CryoSat 2-satelliet met succes een uitwijkingsmanoeuvre laten maken om een botsing met een onbekend object te voorkomen. Inmiddels worden voorbereidingen getroffen om de satelliet terug in de juiste baan om de aarde te krijgen.
11/07 14u01  Onderzoekers ontvangen Intel-beloning voor nieuwe Spectre-kwetsbaarheidIntel heeft twee onderzoekers een bedrag van 100.000 dollar uitgekeerd voor het vinden van een nieuw Spectre-achtig lek. Ze denken dat de kwetsbaarheid door hardwareveranderingen op te lossen is, maar dat misbruik ook wordt gehinderd door bestaande Spectre-maatregelen.
11/07 13u45  Crimineel bood gestolen handleiding aan van door Nederland te gebruiken droneEen crimineel bood gevoelige documenten van de Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone, die ook door Nederland zal worden ingezet, aan op een ondergrondse marktplaats. De diefstal van de documenten verliep via een kwetsbaarheid in een Netgear-router.
11/07 13u00  MMD introduceert 27"-Philips-monitor met gebogen va-paneelMMD heeft de Philips 278E9 aangekondigd. Deze op gamers gerichte monitor heeft een beelddiagonaal van 27' en beschikt over een gebogen va-paneel met een resolutie van 1920x1080 pixels.
11/07 13u00  Sony brengt XA2 Plus-smartphone na de zomer uit voor 399 euroSony gaat de XA2 Plus-smartphone na de zomer in de Benelux uitbrengen voor 399 euro. De midrangesmartphone beschikt over technologie die hoogwaardige audiobestanden kan afspelen, en heeft een 6'-scherm.
11/07 13u00  Sony XZ2 Premium-smartphone gaat 899 euro kostenSony heeft tijdens een presentatie bekendgemaakt dat de Xperia XZ2 Premium-smartphone vanaf nu kan worden vooruitbesteld voor een prijs van 899 euro. Het toestel moet eind deze maand in de winkels liggen.
11/07 12u00  Hola VPN: aanvallers hadden kortstondig controle over Chrome-extensieHola VPN, een bedrijf dat vpn-diensten aanbiedt, waarschuwt zijn gebruikers dat kwaadwillenden kortstondig de controle hadden over zijn Chrome-extensie. Daarmee voerden ze een phishingaanval uit op gebruikers van Ethereum-walletdienst MyEtherWallet.
11/07 11u30  Arch Linux verwijdert kwaadaardige overgenomen packages uit gebruikersrepositoryBeheerders van Arch Linux hebben drie packages verwijderd uit de zogenaamde Arch User Repository, waaraan de Arch-community software kan toevoegen. Een van de packages, bedoeld voor het lezen van pdf's, verzamelde informatie over systemen.
11/07 11u00  Nederlandse Overlord-games nu speelbaar op Xbox OneMicrosoft kondigt aan dat de eerste twee Overlord-games nu backwards compatible zijn, waardoor ze speelbaar zijn op de Xbox One. Beide games zijn gemaakt door het Nederlandse Triumph Studios en zijn voor tien euro te downloaden uit de Microsoft Store.
11/07 10u45  Wasteland 2 Director's Cut komt in augustus naar Nintendo SwitchOntwikkelaar InXile Entertainment heeft laten weten dat de game Wasteland 2 Director's Cut in augustus wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.
11/07 10u45  Apple lost iOS-bug op die leidt tot crash bij ontvangen van emoji Taiwanese vlagApple heeft met de release van iOS 11.4.1 een bug opgelost die in bepaalde omstandigheden leidde tot een crash van chatapps, bijvoorbeeld iMessage of WhatsApp. De crash deed zich voor bij het typen van het woord Taiwan of het ontvangen van een emoji van de Taiwanese vlag.
11/07 09u15  Facebook test functie die directe berichten van nepaccounts markeertFacebook test een functionaliteit waarbij het socialemediabedrijf gebruikers meer informatie biedt over degenen die een direct bericht hebben verstuurd. Het is de bedoeling dat hiermee duidelijk wordt of de afzender ook daadwerkelijk een bevriende persoon van een bekende account is.
11/07 09u15  HTC zegt blockchainsmartphone in de herfst uit te brengenDe Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft bekendgemaakt dat het van plan is om de eigen blockchainsmartphone in het derde kwartaal van dit jaar uit te brengen. Een exacte releasedatum voor de smartphone genaamd Exodus is nog onbekend.
11/07 08u16  Britse privacywaakhond wil Facebook boete van omgerekend 565.000 euro opleggenDe Britse privacywaakhond, de Information Commissioner's Office, wil Facebook de maximale boete van 500.000 Britse pond opleggen, omdat het bedrijf met het Cambridge Analytica-schandaal de Data Protection Act 1998 heeft geschonden. De boete is nog niet definitief.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Bedrijf VS leverde stemcomputers aan staten met software voor toegang op afstand18/07 09u00 - Tweakers.net: Het Amerikaanse bedrijf Election Systems and Software heeft in een brief aan een Amerikaanse senator toegegeven dat het tussen 2000 en 2006 stemcomputers met de pcAnywhere-software heeft geleverd aan enkele staten.
9x World of Warcraft-basisspel en uitbreidingen worden onderdeel van abonnement18/07 12u30 - Tweakers.net: Blizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit betekent dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
8x EU legt Google recordboete van 4,34 miljard euro op om Android-machtsmisbruik18/07 13u30 - Tweakers.net: De Europese Commissie heeft Google een recordboete van 4,34 miljard euro opgelegd. De Commissie is van mening dat Google zijn machtspositie misbruikt met Android en eist dat Google de overtredingen stopt.
7x Early Access-versie van battle royale-game Fear the Wolves is uitgesteld18/07 11u00 - Tweakers.net: De vroegtijdige versie van Fear the Wolves die op 18 juli beschikbaar zou komen, is uitgesteld. Ontwikkelaar Vostok Games noemt nog geen nieuwe datum, maar spreekt over een uitstel van enkele weken. De gesloten bèta van de game gaat nog door.
7x Topmodel 2018-versie MacBook Pro is door throttling langzamer dan 2017-variant18/07 14u00 - Tweakers.net: Verschillende tests geven aan dat het nieuwe model van de MacBook Pro 15', met daarin de Core i9-8950HK, in de praktijk langzamer is dan de 2017-versie met de Core i7-7820HQ. De behuizing kan vermoedelijk de warmteontwikkeling van de Core i9 niet goed aan.
6x Pokémon Go-maker Niantic neemt Seismic Games over om aan meer ar-games te werken18/07 09u30 - Tweakers.net: Niantic, de maker van Pokémon Go en Ingress, heeft Seismic Games overgenomen. Die ontwikkelstudio maakte onder andere Marvel: Strikeforce en Blade Runner: Revelations. De oprichters waren eerder verantwoordelijk voor de eerste Star Wars: Battlefront-games.
6x Online.nl verhoogt prijs glasvezelabonnementen met 9,50 euro per maand18/07 12u15 - Tweakers.net: Provider Online.nl verhoogt de prijs van zijn glasvezelinternetabonnementen in combinatie met tv met 9,50 euro per maand. De prijsverhoging geldt voor alle snelheidsvarianten en is voor alle abonnementen gelijk.
5x Elon Musk en Google DeepMind beloven geen dodelijke autonome wapens te maken18/07 08u15 - Tweakers.net: Tijdens een conferentie over ai hebben vele individuen en organisaties een verklaring ondertekend waarmee ze beloven nooit te werken aan de ontwikkeling van dodelijke autonome wapensystemen. Onder meer Google DeepMind en Elon Musk hebben hun handtekening gezet.
5x World of Warcraft-basisspel en dlc lijken onderdeel te worden van abonnement18/07 09u30 - Tweakers.net: Blizzard heeft de oude Battle Chest verwijderd uit de eigen onlinewinkel. Deze Battle Chest bevat de basisgame en alle tot nu toe uitgebrachte uitbreidingen. Dit lijkt te betekenen dat alle huidige content wordt inbegrepen in de maandelijkse abonnementsprijs.
5x Google legt eigen onderzeekabel aan tussen VS en Europa18/07 10u00 - Tweakers.net: Google gaat een eigen onderzeekabel aanleggen tussen Virginia Beach en de Franse kust. De internetkabel moet de datacenters van Google met elkaar verbinden met een zo laag mogelijke latency. In 2020 moet de kabel operationeel zijn.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven