maandag 17 februari 2020, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
17/02 15u15  Apple gebruikt komende vier jaar 5g-modems van Qualcomm in iPhones In een document over de schikking die Qualcomm en Apple vorig jaar hebben getroffen, staat dat Apple de Snapdragon X55-, X60-, X65- en X70-modems gaat gebruiken in zijn smartphones. De 5g-modems komen terecht in iPhones die tot 2024 uitkomen.
17/02 15u00  'Scherm Galaxy Z Flip is gemakkelijk te bekrassen' - update Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.
17/02 14u30  Oppo toont teaser van rechthoekige smartwatch met gebogen schermranden Oppo heeft een afbeelding online gezet van zijn komende smartwatch. Daaruit is op te maken dat het gaat om een rechthoekig model met een scherm dat gebogen randen heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer Oppo zijn horloge officieel aankondigt.
17/02 14u00  Organisatie iota-cryptocurrency zet netwerk uit na hack via Trinity-wallet Sinds vorige week woensdag is het niet mogelijk om transacties met de iota-cryptocurrency te verrichten. Hackers kregen via een kwetsbaarheid in de Trinity-walletsoftware toegang tot accounts en konden zo iota overnemen. Dat lek is gedicht, maar het netwerk ligt nog plat.
17/02 13u15  Fusiebedrijf van The Datacenter Group en NLDC gaat verder als NorthC De vorig jaar gefuseerde datacenterbedrijven The Datacenter Group en NLDC gaan verder onder de naam NorthC. Het fusiebedrijf heeft tien datacenters in Nederland. Die staan in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven.
17/02 12u30  Virtuele provider L-Mobi gaat prepaidsimkaarten aanbieden in Nederland Nederland krijgt er een nieuwe virtuele provider bij. L-Mobi gaat vanaf maart prepaidsimkaarten aanbieden. De mvno gebruikt het mobiele netwerk van KPN. In België is de virtuele provider al actief.
17/02 11u15  Google: wijzigingen Samsung aan Android-kernel veroorzaken beveiligingsproblemen Wijzigingen die Samsung heeft aangebracht aan de kernel van zijn besturingssysteem voor de Galaxy A50-smartphone heeft gezorgd voor enkele beveiligingsproblemen, claimt Google. Het Project Zero-team van Google meent dat het beter is om de kernel ongewijzigd te laten.12 
17/02 11u00  IBM dreigt met schadeclaim van 'honderden miljoenen' bij ict-project Defensie Er zijn grote problemen bij de aanbesteding van een groot ict-project van Defensie. De aanbesteding loopt al sinds 2016, maar er is nog geen contract uitgeschreven. Een consortium van IBM en Atos stopte veel geld in het project en dreigt dat te verhalen op Defensie.
17/02 09u00  Audi wil compacte elektrische auto op basis van VW's MEB-instapplatform maken Audi bevestigt aan een compacte elektrische auto te gaan werken op basis van VW's MEB Entry-platform. Dit is een platform voor elektrische auto's met een lengte tot zo'n vier meter, met relatief lage kosten.10 
17/02 08u45  'Scherm Galaxy Z Flip is gemakkelijk te bekrassen' Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.11 
17/02 08u30  Speelbare Xbox-build van onuitgebrachte StarCraft-shooter verschijnt online Op internet is een speelbare versie van StarCraft: Ghost verschenen, een first-person shooter die Blizzard in 2002 aankondigde maar die nooit verschenen is. De speelbare build zou een dev kit voor de Xbox betreffen.
17/02 08u00  'Scherm Galaxy Z Flip is makkelijk te bekrassen' Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo makkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, ondanks dat Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.11 
16/02 13u00  NASA investeert in onderzoek naar Venus en naar manen Neptunus en Jupiter De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat in totaal 12 miljoen dollar investeren in het uitwerken van wetenschappelijke projecten voor Venus, Neptunus en Jupiter. Met dit geld kunnen wetenschappers hun voorstellen verder uitwerken.
16/02 11u45  Blizzard gaat afgelaste Overwatch-wedstrijden in Zuid-Korea spelen Blizzard heeft te kennen gegeven dat de wedstrijden in de Overwatch League die onlangs zijn afgelast in China, alsnog worden gespeeld. Er wordt gekozen voor een studio in Zuid-Korea om de wedstrijden in de League te spelen.
16/02 11u15  The Boring Company van Elon Musk is klaar met graven eerste tunnel Het tunnelgraafbedrijf van Elon Musk, The Boring Company, is klaar met de boorwerkzaamheden voor een tunnel in Las Vegas. Een mijlpaal voor het bedrijf, aangezien het de eerste tunnel is. Las Vegas wordt overigens de komende tijd nog van meer tunnels voorzien.
Laatste update: vandaag om 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/02 10u45  Gerucht: Apple overweegt zelfgemaakte antenne te gebruiken voor 5g-iPhoneVolgens geruchten zou Apple overwegen om de aankomende iPhone met 5g-ondersteuning te voorzien van een zelfgemaakte antenne. Dat besluit wordt mogelijk genomen omdat een model van Qualcomm te dik voor de iPhone-behuizing zou zijn.
16/02 10u15  Oud-medewerker bevestigt afzwakken encryptie door Philips in jaren negentigEen voormalig medewerker van Philips heeft bevestigd dat er in de jaren negentig, op verzoek van onder meer de Amerikanen, apparaten met verzwakte encryptie werden uitgeleverd aan Turkije. Zo konden Amerikaanse inlichtingendiensten via een achterdeur meeluisteren.
15/02 17u30  Patriot introduceert m2-nvme-ssd voor de instapmarktFabrikant Patriot Memory kondigt een m2-nvme-ssd aan. Het gaat hier om de P300, die gebruikmaakt van een pci-e 3.0 x4-interface. Met de P300 richt Patriot zich voornamelijk op de instapmarkt van ssd's.
15/02 13u00  Ring gaat gebruikers meer controle geven over het delen van gegevensRing, maker van slimme deurbellen, heeft te kennen gegeven dat gebruikers meer mogelijkheden krijgen om te bepalen wie inzicht krijgen in hun gegevens. Het delen van gegevens met derde partijen kan zo, in bepaalde mate, aan banden worden gelegd.
15/02 12u30  'Google praat met uitgevers om betaalde content te integreren in News-dienst'Google lijkt toch van plan te zijn uitgevers te gaan betalen om nieuws te integreren in de News-dienst. Er zouden met dit doel gesprekken worden gevoerd, maar er is vooralsnog niets bevestigd. Voorheen had Google juist geweigerd om uitgevers te betalen.
15/02 11u30  'Instagram TV krijgt nieuwe investering om populariteit te verhogen'Instagram lijkt van plan te zijn om zijn videodienst Instagram TV nieuw leven in te blazen. Er zou worden geïnvesteerd in de dienst en er zouden gesprekken worden gevoerd met videomakers voor het plaatsen van content, en om de advertentie-inkomsten te verhogen.
15/02 10u30  Huawei beschuldigt de VS van 'politieke vervolging'Huawei heeft zich uitgesproken tegen nieuwe Amerikaanse beschuldigingen van spionage. Het bedrijf meent dat het hier gaat om 'politieke vervolging' in een poging om de bedrijfsvoering te ondermijnen. De VS diende kortgeleden nieuwe aanklachten in tegen Huawei.
15/02 09u45  Lenovo bevestigt komst gamingsmartphone met Snapdragon 865-socLenovo heeft bevestigd dat het een gamingsmartphone gaat uitbrengen met een Snapdragon 865-soc. Het gaat waarschijnlijk om de Legion-smartphone waarvan eerder details opdoken. Daarbij blijkt ook dat het toestel een 5g-modem krijgt.
14/02 22u15  Privacybrowser overgenomen door advertentiebedrijf dat in Startpage investeerdeWaterfox, een opensource privacywebbrowser, lijkt te zijn overgenomen door System1, een advertentiebedrijf uit de VS. Eerder nam een divisie van dat bedrijf de privacyvriendelijke zoekmachine Startpage over. Volgens de maker van Waterfox wordt er geen informatie gedeeld.
14/02 21u00  Untitled Goose Game wint Game of the Year-titel tijdens Dice AwardsIndiegame Untitled Goose Game heeft tijdens de Dice Awards de Game of the Year-titel gewonnen. In totaal won de game drie prijzen. Control heeft de meeste prijzen gewonnen met vier awards.
14/02 20u00  Chrome OS krijgt mogelijk ondersteuning voor Ambient ModeChrome OS krijgt op termijn vermoedelijk ondersteuning voor Ambient Mode. Dat blijkt uit een recente commit in het Chromium-project van Google. Met Ambient Mode kunnen gebruikers hun apparaat gebruiken als smartdisplay.
14/02 18u45  Square Enix toont vernieuwde openingsscène van Final Fantasy VII-remakeOntwikkelaar Square Enix heeft een trailer van de aankomende Final Fantasy VII-remake uitgebracht. De trailer toont een geheel vernieuwde openingsscène van de originele game, compleet met symfonische muziek, verbeterde graphics en moderne animaties.
14/02 17u00  OpenSSH 8.2 heeft ondersteuning voor hardwarematige authenticatie via FIDO U2FDe release van versie 8.2 voegt ondersteuning voor FIDO U2F-hardwareauthenticators toe, waarmee bijvoorbeeld usb-sleutels op basis van de FIDO-standaard te gebruiken zijn voor tweetrapsauthenticatie.
14/02 16u45  Bloomberg: Sony komt met nieuwe PSVR-headset na PlayStation 5-introductieSony gaat volgens Bloomberg een nieuwe PlayStation VR-headset uitbrengen. Dat zal gebeuren nadat de PlayStation 5 op de markt is gekomen, dus vermoedelijk in 2021. De site meldt ook dat de productiekosten van de PS5 415 euro bedragen.
14/02 16u00  Gerucht: LG en Samsung werken aan draagbare monitoren voor smartphoneVolgens Koreaanse media zijn LG en Samsung van plan om draagbare monitoren met een eigen accu te introduceren, die specifiek gemaakt zijn om in combinatie met smartphones te functioneren.
14/02 15u30  Drie nieuwe games en de Serious Sam-collectie komen naar Google StadiaGoogle heeft vijf games aangekondigd die via Stadia beschikbaar komen, waaronder drie nieuwe titels, die als eerste op het streamingplatform te spelen zullen zijn. Ook komt de Serious Sam-collectie naar Stadia.
14/02 14u00  Google verwijdert vijfhonderd kwaadaardige Chrome-extensiesGoogle heeft vijfhonderd Chrome-extensies uit zijn Chrome Web Store verwijderd nadat beveiligingsonderzoekers aan het zoekbedrijf meldden dat kwaadwillenden een groot aantal misbruikten voor malvertising: frauduleuze handelingen voor advertentiedoeleinden.
14/02 13u15  Tweede Kamer wil dat er een 'nationaal rapporteur internetcriminaliteit' komtEen motie waarin de regering wordt verzocht een nationaal rapporteur internetcriminaliteit in te stellen, is met een ruime meerderheid van stemmen in de Tweede Kamer aangenomen. Zo'n rapporteur moet helpen bij de preventie van online criminaliteit.
14/02 13u00  AP kreeg 27.800 privacyklachten in 2019 en slaakt noodkreet over onderbezettingDe Autoriteit Persoonsgegevens ontving vorig jaar 27.800 klachten vanwege een mogelijke privacyschending. Dat is een stijging van bijna 80 procent ten opzichte van 2018. Volgens de toezichthouder is de capaciteit nog altijd onvoldoende om klachten snel af te kunnen handelen.
14/02 12u30  Detroit: Become Human-ontwikkelaar wordt zelfstandig en gaat games zelf uitgevenOntwikkelaar Quantic Dream wordt zelfstandig. De 23 jaar oude studio zegt dat te kunnen doen door recente successen als Detroit: Become Human. De studio wil zijn games zelf gaan uitgeven en zegt dat te doen om zijn vrijheid en onafhankelijkheid te kunnen bewaren.
14/02 11u45  'Iraanse hackers vallen Nederlandse universiteiten aan en verkopen lesmateriaal'Iraanse staatshackers zouden zich nog steeds op onderwijsinstellingen richten, ondanks eerdere aanklachten van de VS. Onder andere Nederlandse universiteiten zouden doelwit zijn. De aanvallers verkopen Nederlands lesmateriaal door in Iran.
14/02 11u15  Nvidia's jaaromzet uit gaming daalt met 12 procentNvidia's jaaromzet van de Gaming-divisie, waar de GeForce-kaarten onder vallen, is met 12 procent gedaald tot 5,5 miljard dollar. Het laatste kwartaal was wel een goed kwartaal voor de divisie, met een omzetstijging van 56 procent.
14/02 10u45  Android-versie The Witcher 3-kaartspel Gwent verschijnt op 24 maartDe Android-versie van Gwent, het kaartspel uit The Witcher 3, komt op 24 maart uit. De versie voor Android volgt daarmee zo'n vijf maanden na de komst van de iOS-versie. Het kaartspel is gratis te spelen en biedt in-gameaankopen.
14/02 09u15  Fotobeurs CP+ in Japan gaat niet door wegens coronavirusDe jaarlijkse CP+ Camera & Photo Imaging Show in Japan gaat niet door. De organisatie heeft het evenement afgelast vanwege de uitbraak van coronavirus 2019-nCoV. Het vierdaagse evenement zou op 27 februari van start gaan.
14/02 07u15  Google toonde korte tijd Android 11-ontwikkelaarssiteGoogle had korte tijd een ontwikkelaarssite online staan voor Android 11, vermoedelijk de volgende release van zijn mobiele besturingssysteem. Op de site stond niets over nieuwe functies voor de upgrade.
14/02 07u00  Rechter: Microsoft moet werk voor JEDI-cloudcontract ministerie VS stilleggenMicrosoft moet van een Amerikaanse rechter op last van concurrent Amazon het voorbereidende werk voor het JEDI-project stopzetten. Dat is een miljardendeal voor een cloudcontract met het Amerikaanse ministerie van Justitie.
13/02 22u00  Half-Life: Alyx verschijnt 23 maartValve heeft de precieze verschijningsdatum van zijn komende vr-game Half-Life: Alyx bekendgemaakt. Het spel komt beschikbaar op 23 maart. Tot nu toe had Valve alleen de verschijningsmaand bekendgemaakt.
13/02 21u00  Kwetsbaarheden in Amerikaanse verkiezings-app maakten aanpassen stemmen mogelijkDe app Voatz, die meerdere Amerikaanse staten bij pilotprojecten voor stemmen via smartphones gebruikten, heeft meerdere kwetsbaarheden die aanpassen van stemmen mogelijk maken. Ook konden onderzoekers geen blockchainbeveiliging via de app vinden.
13/02 20u00  Huawei heeft anderhalf miljoen actieve gebruikers in NederlandHuawei heeft 1,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland, 68 miljoen in Europa en 600 miljoen wereldwijd. Dat meldde het bedrijf donderdag tijdens een presentatie van zijn Huawei Mobile Services, tijdens de Tweakers Developers Summit.
13/02 18u45  Broadcom brengt met chipset wifi op 6GHz naar smartphonesBroadcom heeft de BCM4389 aangekondigd, een chipset voor smartphones met ondersteuning voor wifi 6e, oftewel de extensie op het 802.11ax-protocol die het mogelijk maakt 6GHz te gebruiken voor wifi, in aanvulling op de 2,4GHz- en 5GHz-banden.
13/02 17u30  Nvidia introduceert GeForce MX330 en MX350 met Pascal-gpu's voor laptopsNvidia heeft deze week de GeForce MX330 en MX350 aangekondigd, twee instapvideokaarten voor laptops die nog met een Pascal-gpu uitgerust zijn. Het lijkt grotendeels om rebrands van bestaande kaarten te gaan.
13/02 16u15  Samsung kan ook smartphoneschermen maken die meerdere keren dubbelvouwenSamsung is in staat om smartphones te maken die meerdere keren dubbelvouwen, maar de fabrikant is nog op zoek naar wat gebruikers daar precies aan hebben. Samsung mist bovendien nog een ecosysteem rond vouwbare smartphones.
13/02 15u00  Google: aantal apps dat sms- en telefoongegevens wil is met 98 procent gedaaldHet aantal apps in de Google Play Store dat toegang vraagt tot belhistorie en sms-geschiedenis is afgelopen jaar met 98 procent afgenomen. Dat claimt Google. De apps die de toegang nu nog vragen, hebben dat ook nodig.
13/02 14u30  Update Windows 10 verbergt soms mappen en bureaublad van gebruikersDe meest recente update van Windows 10 lijkt het bureaublad en de mappen van gebruikers in sommige gevallen te verbergen. Gebruikers melden dat op diverse fora. De oorzaak ligt vermoedelijk in het tijdelijke profiel dat Windows 10 gebruikt voor de update.
13/02 14u30  Netflix 'wacht op reactie NPO' op voorstel voor maken Nederlandse seriesNetflix zegt te wachten op een reactie van de Nederlandse Publieke Omroep over een voorstel om samen vijf series te maken. NPO zei vorige maand nog open te staan voor samenwerkingen met streamingdiensten.
13/02 13u15  Smartphonemakers annuleren telefoonpresentaties rond afgelaste telecombeurs MWCVeel smartphonemakers hebben hun evenementen rondom telecombeurs Mobile World Congress geannuleerd. Op die evenementen hadden ze nieuwe apparaten willen presenteren, maar dat gebeurt nu op een ander moment of op een andere manier.
13/02 13u00  Xiaomi kondigt Mi 10 en Mi 10 Pro aan met 108-megapixelcamera en 90Hz-schermDe Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft zijn Mi 10- en Mi 10 Pro-smartphones gepresenteerd. De telefoons hebben een oledscherm met verversingssnelheid van 90Hz en dezelfde primaire 108-megapixelcamera als de eind vorig jaar verschenen Mi Note 10.
13/02 12u30  Tsjechische privacyautoriteit onderzoekt verkoop gebruikersdata AvastHet Tsjechische equivalent van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens stelt een onderzoek in naar de verkoop van gebruikersgegevens door Avast. Eind januari kwam aan het licht dat het Tsjechsiche beveiligingsbedrijf gegevens verkoopt. Avast is daar na de onthulling mee gestopt.
13/02 12u00  Tsjechische privacyautoritiet onderzoekt verkoop gebruikersdata AvastHet Tsjechische equivalent van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens stelt een onderzoek in naar de verkoop van gebruikersgegevens door Avast. Eind januari kwam aan het licht dat het Tsjechsiche beveiligingsbedrijf gegevens verkoopt. Avast is daar na de onthulling mee gestopt.
13/02 11u45  Nederlands bedrijf Azerion neemt Spil Games in zijn geheel overHet Nederlandse bedrijf Azerion heeft het eveneens Nederlandse Spil Games in zijn geheel overgenomen. Vorig jaar kocht het bedrijf al de mobiele divisie van die ontwikkelaar. Met de overname krijgt Azerion dertig portals met webgames in handen.
13/02 09u45  PUBG krijgt team deathmatch met respawnsPlayerUnknown's Battlegrounds krijgt een reguliere team deathmatchmodus, inclusief respawns. Ontwikkelaar PUBG Corp. gaat deze nieuwe modus op korte termijn uitbrengen als onderdeel van update 6.2.
13/02 09u45  Canon brengt EOS 850D-spiegelreflexcamera eind april uit voor 920 euroCanon heeft de EOS 850D-dslr aangekondigd, de opvolger van de EOS 77D en 800D uit 2017. Het nieuwe toestel heeft wederom een 24,2-megapixelsensor van het aps-c-formaat, maar krijgt een nieuwe beeldprocessor en een 4k-filmfunctie.
13/02 09u00  EA laat Need for Speed-games weer maken door Burnout-ontwikkelaar CriterionEA verplaatst de ontwikkeling van Need for Speed-games van het Zweedse Ghost Games naar Criterion in Engeland. Criterion maakte eerder al een aantal NFS-games en is ook de maker van de Burnout-serie. Ghost Games wordt opgedoekt.
13/02 08u30  Synology stelt bètaversie DSM 7.0 verder uit tot derde kwartaal 2020Synology heeft de bètaversie van zijn DiskStation Manager 7.0-besturingssysteem voor nas-apparaten verder uitgesteld. De fabrikant wil de voorlopige versie pas het derde kwartaal uitbrengen, omdat de software dan representatiever is voor het eindresultaat.
13/02 08u30  Netflix stopt met gratis proefperiode van een maand in Nederland en BelgiëNetflix is gestopt met het aanbieden van een gratis proefperiode van een maand in Nederland en België. Dat blijkt uit ondersteuningspagina's op de site van de dienst. Ook bij het aanmaken van een nieuw account komt de optie van een proefperiode niet langer naar voren.
13/02 08u15  Canon werkt aan EOS R5-systeemcamera met 8k-filmfunctieCanon kondigt de ontwikkeling aan van de EOS-R5, een spiegelloze camera die foto's kan maken met 20 beelden per seconde en video kan vastleggen in 8k-resolutie met een nog onbekende framerate. Het toestel krijgt een gestabiliseerde sensor.
12/02 22u00  Spotify laat gebruikers zoeken op nummers per songwriterSpotify laat gebruikers nummers zoeken op basis van degene die het liedje heeft geschreven. Dat zegt de streamingdienst. Tot nu toe was het alleen mogelijk om te zoeken op bijvoorbeeld artiest of titel.
12/02 21u45  Telecombeurs MWC gaat niet doorDe GSM Assocation heeft telecombeurs Mobile World Congress afgeblazen wegens toegenomen zorgen om het coronavirus Covid-19. Afgelopen dagen trokken veel standhouders zich al terug. De hele beurs gaat niet door, maar over evenementen eromheen is nog niets bekend.
12/02 21u00  Samsung biedt Galaxy Home Mini-speaker aanSamsung is begonnen met het aanbieden van zijn Galaxy Home Mini-speaker. Zuid-Koreaanse gebruikers krijgen hem bij een pre-order van een telefoon uit de Galaxy S20-serie. Samsung heeft zijn speaker nog altijd niet aangekondigd.
12/02 20u15  GSM Assocation blaast telecombeurs MWC afDe GSM Assocation heeft telecombeurs Mobile World Congress afgeblazen wegens toegenomen zorgen om het coronavirus Covid-19, meldt persbureau Bloomberg. Afgelopen dagen trokken veel standhouders zich al terug.
12/02 20u00  Smartphonemaker Essential van Android-oprichter Andy Rubin stopt ermeeSmartphonemaker Essential, bekend van de in 2017 uitgebrachte PH-1-telefoon, stopt ermee. De laatste update voor de telefoon is inmiddels uitgekomen en het bedrijf stopt met het leveren van ondersteuning. De Gem, een lange en dunne smartphone, zal er niet komen.
12/02 19u45  Inlichtingendiensten: staatshackers misbruiken lek in vpn-software Pulse SecureStaatshackers hebben afgelopen tijd misbruik gemaakt van het lek in Pulse Secure-vpn-software, claimen inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Het lek kwam in maart vorig jaar aan het licht en een maand later volgde een patch, maar veel bedrijven voerden de patch lang niet door.
12/02 19u15  Reuters gaat posts op Facebook en Instagram factcheckenPersbureau Reuters gaat posts op Facebook en Instagram factchecken en, als het om nepnieuws gaat, het bereik ervan inperken. Het persbureau is bovendien begonnen met een blog waarop het factchecks publiceert.
12/02 18u30  Google: andere fabrikanten kunnen Flex-modus van Samsung-klaptelefoon gebruikenDe Flex-modus van de Samsung Galaxy Z Flip zal beschikbaar zijn voor andere fabrikanten, zo zegt Google. In die modus splitst de software het scherm in tweeën, wat bijvoorbeeld goed van pas komt bij klaptelefoons met Android.
12/02 18u15  Ubisoft komt met vr-escaperoom Prince of Persia: The Dagger of TimeUbisoft komt met een derde vr-escaperoom, dit keer gebaseerd op Prince of Persia. Vanaf het voorjaar is de vr-ervaring te spelen in driehonderd locaties over de hele wereld. Eerder bracht Ubisoft de vr-escaperoomsoftware uit gebaseerd op Assassin's Creed.
12/02 17u45  WhatsApp heeft wereldwijd twee miljard gebruikersWhatsApp heeft nu wereldwijd twee miljard gebruikers, zo heeft het bedrijf achter de chatapp bekendgemaakt. Het Facebook-dochterbedrijf groeit nog altijd op hetzelfde tempo door als het de afgelopen jaren deed.
12/02 17u30  Netflix stopt met gratis proefperiode van een maand in Nederland en BelgieNetflix is gestopt met het aanbieden van een gratis proefperiode van een maand in Nederland en België. Dat blijkt uit ondersteuningspagina's op de site van de dienst. Ook bij het aanmaken van een nieuw account komt de optie van een proefperiode niet langer naar voren.
12/02 17u00  Wall Street Journal: VS heeft bewijs Huawei-spionage gedeeld met Duitsland en VKDe Amerikaanse overheid heeft volgens The Wall Street Journal bewijs in handen dat Huawei via backdoors in zijn apparatuur toegang heeft tot mobiele netwerken. Dat bewijs zou recent gedeeld zijn met Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
12/02 16u30  FTC neemt overnames Alphabet, Amazon, Apple, Facebook en Microsoft onder loepDe FTC gaat de overnames die Alphabet, Amazon, Apple, Facebook en Microsoft in de afgelopen tien jaar hebben gedaan, onderzoeken. Het doel is met name om een beter begrip te krijgen van de overnames van kleinere bedrijven en de potentiële impact op de concurrentie.
12/02 15u45  Lexus brengt in zomer hybride sedan met virtuele buitenspiegels uitDe Japanse autofabrikant Lexus, onderdeel van Toyota, brengt in de zomer van dit jaar de ES 300h op de markt. Deze hybride sedan kan worden afgenomen met camera's op de plaats van de buitenspiegels. Het beeld van deze camera's wordt in het interieur op schermen weergegeven.
12/02 15u30  HMD, Deutsche Telekom, BT, Orange, Vodafone en Nokia zeggen MWC af - update 2Drie grote providers, leverancier van netwerkapparatuur Nokia en HMD Global, de maker van smartphones onder de Nokia-merknaam, komen niet naar het Mobile World Congress. Een Spaanse krant meldt dat de organisatie woensdag een spoedoverleg pleegt.
12/02 15u00  HMD, Deutsche Telekom, BT, Orange, Vodafone en Nokia zeggen MWC af - updateDrie grote providers, leverancier van netwerkapparatuur Nokia en HMD Global, de maker van smartphones onder de Nokia-merknaam, komen niet naar het Mobile World Congress. Een Spaanse krant meldt dat de organisatie woensdag een spoedoverleg pleegt.
12/02 14u30  'Tactische shooter van Riot Games heeft behoorlijk wat overeenkomsten met CS:GO'Voor een playtest van Riots komende tactische shooter heeft de ontwikkelaar een commentator van Counter-Strike: Global Offensive uitgenodigd. Volgens hem vertoont het spel nogal wat overeenkomsten met CS:GO en staan de abilities niet heel erg op de voorgrond.
12/02 14u30  HMD, Deutsche Telekom, BT, Orange en Nokia zeggen MWC afDrie grote providers, leverancier van netwerkapparatuur Nokia en HMD Global, de maker van smartphones onder de Nokia-merknaam, komen niet naar het Mobile World Congress. Een Spaanse krant meldt dat de organisatie woensdag een spoedoverleg pleegt.
12/02 14u30  Ticketmaster reset wachtwoorden na verdachte inlogpogingen - updateTicketmaster Nederland heeft de wachtwoorden van gebruikersaccounts een reset gegeven nadat de site verdachte inlogpogingen heeft waargenomen. Volgens de dienst werd er mogelijk ingelogd met gegevens die eerder bij een andere dienst zijn uitgelekt.
12/02 13u45  Ticketmaster reset wachtwoorden van gebruikers na verdachte inlogpogingenTicketmaster heeft de wachtwoorden van gebruikersaccount een reset gegeven, nadat de site verdachte inlogpogingen heeft waargenomen. Volgens de dienst werd er mogelijk ingelogd met gegevens die eerder bij een andere dienst zijn uitgelekt.
12/02 13u15  Olympus brengt OM-D E-M1 Mark III-camera eind februari uit voor 1799 euroOlympus brengt zijn OM-D E-M1 Mark III-systeemcamera eind februari uit voor 1799 euro. De opvolger van de drie jaar oude OM-D E-M1 Mark II heeft onder meer een nieuwe beeldprocessor, verbeterde sensorstabilisatie en een autofocusmodus om zonder statief op sterren scherp te stellen.
12/02 12u15  Call of Duty: Modern Warfare krijgt hoogstwaarschijnlijk battle-royalemodusCall of Duty: Modern Warfare krijgt vrijwel zeker een battle-royalemodus. Vorig jaar werd daar al de nodige informatie over gevonden en inmiddels blijkt dat het speelveld via een omweg al te verkennen is. In een nieuwe trailer zit ook een korte teaser voor de nieuwe modus.
12/02 11u45  Microsoft dicht twaalf kritieke lekken in zijn softwareMicrosoft heeft als onderdeel van zijn maandelijkse patchronde honderd patches voor Windows en andere software vrijgegeven. Daarvan zijn er twaalf kritiek. Ook is een zerodaylek in Internet Explorer gedicht en verscheen een betaalde beveiligingsupdate voor Windows 7.
12/02 10u45  Nikon brengt D6-spiegelreflexcamera in april uit voor 7299 euroNikon heeft alle details van zijn D6-dslr bekendgemaakt. De camera krijgt een volledig vernieuwd autofocussysteem, met minder focuspunten dan bij de D5, maar met een hogere nauwkeurigheid. In het toestel zit een 20,8-megapixelsensor van het fullframeformaat.
12/02 10u30  Wetenschappelijk instituut Wetsus betaalde losgeld om van ransomware af te komenWetsus, een in Leeuwarden gevestigd wetenschappelijk instituut voor watertechnologie, is acht dagen gegijzeld geweest door ransomware. Het bedrijf heeft losgeld betaald aan de hacker, waardoor de netwerkproblemen inmiddels weer voorbij zijn.
12/02 10u30  Activision Blizzard haalt zijn games van gamestreamdienst GeForce NOWHet vorige week officieel geïntroduceerde GeForce NOW moet het zonder de games van Activision Blizzard doen. De gamestreamdienst van Nvidia raakt daardoor populaire games als Call of Duty: Modern Warfare en Overwatch kwijt.
12/02 09u45  Vodafone komt in maart met abonnement met onbeperkt dataVodafone gaat in navolging van andere Nederlandse providers een abonnement aanbieden met onbeperkt data. Het abonnement is vanaf maart beschikbaar; details en de prijs worden dan bekendgemaakt.
12/02 09u30  Hackers blokkeren computernetwerk van Belgische school met ransomwareHet Atlas College in de Belgische stad Genk is getroffen door een aanval met ransomware. Volgens de directeur van de school zijn alle computers in het netwerk door versleuteling onbruikbaar gemaakt.
12/02 08u30  DPG Media en Telenet willen in najaar een Vlaamse streamingdienst beginnenDPG Media en Telenet gaan samenwerken bij de oprichting van een Vlaamse streamingdienst. Deze dienst moet in het najaar beschikbaar zijn en zowel lokale als internationale content aanbieden.
12/02 08u00  Samsung geeft Galaxy Buds+ een accuduur van elf uurSamsung heeft tijdens het Unpacked-evenement de draadloze Galaxy Buds+-oordopjes aangekondigd. Dit zijn de opvolgers van de bestaande Galaxy Buds. De fabrikant heeft met name de accuduur verbeterd, die nu op elf uur uitkomt.
11/02 21u15  The Division 2 krijgt in maart betaalde verhaaluitbreiding Warlords of New YorkUbisoft brengt op 3 maart Warlords of New York uit, een verhaaluitbreiding voor Tom Clancy's The Division 2. De uitbreiding speelt zich af in New York, net als de eerste game uit de serie. Het verhaal uit dat spel wordt ook weer opgepakt.
11/02 20u45  Samsung Galaxy Z Flip komt volgende week uit voor 1500 euroSamsung heeft zijn tweede vouwbare smartphone gepresenteerd. De Galaxy Z Flip heeft een 6,7'-oledscherm met een 21:9-verhouding en kan over de lengte dubbelgevouwen worden. Het scherm is voorzien van buigbaar glas. De klaptelefoon kost 1500 euro.
11/02 20u15  Samsung brengt Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra op 13 maart uitSamsung heeft zijn Galaxy S20-serie gepresenteerd. Het topmodel heeft onder andere een 108-megapixelcamera en een periscopische telelens. Alle modellen krijgen een scherm dat 120Hz kan weergeven, maar niet bij de maximale resolutie.
11/02 19u45  Microsoft Office 365 ProPlus maakt Bing toch niet standaardzoekmachine in ChromeMicrosoft heeft zijn plan om Bing de standaardzoekmachine te maken in Chrome bij gebruikers van Office 365 ProPlus laten varen. Er was veel kritiek op de beslissing. Microsoft gaat de Bing-browserextensie wel maken, maar het wordt nu een opt-in.
11/02 19u15  Nederlandse Politie gaf vorig jaar 21.327 boetes voor smartphonegebruik op fietsDe Nederlandse politie heeft vorig jaar 21.327 boetes opgelegd aan fietsers die hun smartphone vasthielden. Het verbod daarop ging in juli in. Twee maanden later waren er al ruim 9000 boetes uitgedeeld, het aantal boetes neemt dus af.
11/02 18u45  Gamestudio van Dead Space-bedenker krijgt nieuwe naam en breidt uitHet vorig jaar opgerichte 2K Silicon Valley gaat verder onder de naam 31st Union en breidt uit met een locatie in Spanje. Michael Condrey staat aan het hoofd van de gamestudio, hij is een van de mensen achter Dead Space en was medeoprichter van Sledgehammer Games.
11/02 18u30  Microsoft brengt Windows 10X-emulator uitMicrosoft brengt dinsdag een Windows 10X-emulator uit. Die is bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij apps kunnen ontwikkelen en testen voor het nieuwe besturingssysteem. Windows 10X is bedoeld voor apparaten met twee schermen en vouwbare pc's.
11/02 16u45  Registrar klaagt dat Verisign .com-prijzen mogelijk oneindig mag laten stijgenDe Amerikaanse registrar Namecheap betoogt dat Icann en Verisign, de twee organisaties die verantwoordelijk zijn voor de groothandel in .com-domeinen, de prijzen in de komende jaren veel te hoog laten stijgen. Het beleid is echter nog niet definitief en reageren kan tot en met vrijdag.
11/02 16u00  Google maakt work-arounds om rcs via Messages te gebruiken onmogelijkGoogle gaat de 'rcs-workaround' in zijn Messages-app onmogelijk maken. Dat lijkt aan de zijde van de Google-servers te gebeuren, want het bedrijf zegt dat de work-around straks niet meer werkt op oude, huidige en toekomstige versies.
11/02 15u30  'CIA en BND waren eigenaar van Zwitserse marktleider cryptosystemen'De CIA en de BND, de inlichtingendienst van het toenmalige West-Duitsland, zaten naar verluidt sinds 1970 achter Crypto AG, een Zwitserse leverancier van cryptosystemen. De diensten zouden zo versleutelde overheidsberichten van heel veel landen ingezien hebben.
11/02 14u45  Google maakt workarounds om rcs via Messages te gebruiken onmogelijkGoogle gaat de 'rcs-workaround' in zijn Messages-app onmogelijk maken. Dat lijkt aan de zijde van de Google-servers te gebeuren, want het bedrijf zegt dat de workaround straks niet meer werkt op oude, huidige en toekomstige versies.
11/02 14u15  Google maakt workarounds om rcs via Messages te gebruiken ongedaanGoogle gaat de 'rcs-workaround' in zijn Messages-app onmogelijk maken. Dat lijkt aan de zijde van de Google-servers te gebeuren, want het bedrijf zegt dat de workaround straks niet meer werkt op oude, huidige en toekomstige versies.
11/02 12u00  Grote YouTube-kanalen moeten vanaf september Kijkwijzer hanterenNederlandse YouTube-kanalen met veel abonnees moeten vanaf september de Kijkwijzer hanteren en leeftijdsaanduidingen en adviespictogrammen tonen. Wie niet meewerkt aan de Kijkwijzer loopt het risico op boetes.
11/02 12u00  Synology maakt instap-nas DS220j beschikbaar - updateSynology heeft de DS220j uitgebracht, een nas met twee bays die bedoeld is voor de instapmarkt van consumenten. De nas moet zich van zijn voorganger, de DS218j, onderscheiden met onder andere een krachtigere cpu.
11/02 11u00  Sigma stelt fullframecamera met Foveon-sensor voor onbepaalde tijd uitSigma liet vorig jaar weten dat de komende fullframecamera met een Foveon X3-sensor in 2020 zou uitkomen, maar dat gaat toch niet gebeuren. De camera is wederom uitgesteld en komt dit jaar hoe dan ook niet meer uit. Wanneer en of de camera wel uitkomt, is onzeker.
11/02 10u45  Sigma stelt fullframecamera met Foveon-sensor uit voor onbepaalde tijdSigma liet vorig jaar weten dat de komende fullframecamera met een Foveon X3-sensor in 2020 zou uitkomen, maar dat gaat toch niet gebeuren. De camera is wederom uitgesteld en komt dit jaar sowieso niet meer uit. Wanneer de camera wel uitkomt en of dat nog gaat gebeuren, is onzeker.
11/02 09u30  Sony geeft zijn A8-oled-tv geen hdmi 2.1-aansluitingSony heeft dit jaar een paar tv's in het assortiment die overweg kunnen met signalen via hdmi in 8k en 60fps of 4k en 120fps, maar zit de A8 niet bij. Dit is de 4k-oled-tv die Sony dit jaar op de markt brengt.
11/02 09u30  VS klaagt vier Chinese militairen aan voor Equifax-hackHet Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft vier Chinezen aangeklaagd voor de hack van kredietbeoordelaar Equifax in 2017. Bij die aanval werden onder andere burgerservicenummers van 145 miljoen Amerikanen buitgemaakt, onder andere via een in Nederland gevestigde server.
11/02 09u15  KPN stelde 'agressieve tegenacties' voor bij concurrentie glasvezelKPN beschouwde het aanbod van glasvezel door concurrerende partijen als een hoog risico en stelde pogingen voor om met agressieve tegenacties te voorkomen dat die marktaandeel zouden winnen. Dat blijkt uit een intern document van KPN waarover Trouw beschikt.
11/02 08u45  Intel zegt telecombeurs MWC afIntel en de Japanse provider NTT Docomo hebben telecombeurs Mobile World Congress afgezegd. De Chinese fabrikant TCL heeft zijn persconferentie afgeblazen, maar is nog wel op de beurs. Dat gebeurt allemaal vanwege de uitbraak van het coronavirus.
11/02 08u30  Sony betaalde 208 miljoen euro voor Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac GamesSony nam vorig jaar Insomniac Games over voor een bedrag van 24.895 miljard yen, omgerekend 207,57 miljoen euro. Dat heeft Sony bekendgemaakt in financiële documenten. Insomniac is met name bekend van het voor de PlayStation 4 uitgebrachte Marvel's Spider-Man.
11/02 08u00  VS klaagt vier Chinese militaire hackers aan voor Equifax-aanvalHet Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft vier Chinezen aangeklaagd voor de hack van kredietbeoordelaar Equifax in 2017. Bij die aanval werden onder andere burgerservicenummers van 145 miljoen Amerikanen buitgemaakt, onder andere via een in Nederland gevestigde server.
10/02 22u15  RDW onderzoekt 'op hol geslagen' Tesla Model 3 - updateDe Rijksdienst voor het Wegverkeer onderzoekt een Tesla Model 3 die afgelopen december 'op hol geslagen' zou zijn. De auto reed vanuit stilstand plots met hoge snelheid door een slagboom. Tesla ontkent dat er problemen zijn, maar in de VS zijn er meer meldingen.
10/02 21u30  BioWare gaat Anthem herontwerpen om kern van gameplay te verbeterenHet een jaar geleden uitgekomen en niet al te positief ontvangen spel Anthem gaat op de schop. Ontwikkelaar BioWare gaat 'de game-ervaring herontwerpen', waarbij het draait om een revisie van de kerngameplay.
10/02 21u00  Evan Blass toont cameradetails Galaxy S20 op vermoedelijke Samsung-afbeeldingenDe bekende smartphone-leaker Evan Blass heeft op zijn Twitter-account meerdere afbeeldingen geplaatst die eruit zien als officieel marketingmateriaal van Samsung. Op de afbeeldingen zijn met name enkele details over de camera's te vinden.
10/02 19u30  Zweedse investeerder EQT koopt Duits glasvezelbedrijf van ReggeborghDe Zweedse investeringsmaatschappij EQT, die in Nederland onder meer Caiway en Delta bezit, wil samen met het Canadese bedrijf Omers het Duitse glasvezelbedrijf Deutsche Glasfaser overnemen. Dit bedrijf is opgericht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Reggeborgh.
10/02 19u00  Boekingssites willen dat EU onderzoek instelt naar zoekresultaten Google-dienstEuropese belangenorganisaties en websites die vakantiehuisjes aanbieden roepen de Europese Commissie op om een onderzoek in te stellen naar weergave van de Google Vacation Rentals-dienst in de zoekresultaten van Search.
10/02 18u15  Synology maakt instap-nas DS220j beschikbaarSynology heeft de DS220j uitgebracht, een nas met twee bays die bedoeld is voor de instapmarkt van consumenten. De nas moet zich van zijn voorganger, de DS218j, onderscheiden met onder andere een krachtigere cpu.
10/02 18u00  Homey krijgt betaalde cloudback-ups als onderdeel van abonnementAthom, een Nederlands bedrijf dat smarthomeproducten maakt, brengt voor de smarthomehub Homey een abonnement uit. Onderdeel daarvan is een functie waarmee gebruikers back-ups kunnen maken.
10/02 16u00  'Ontwikkelteam System Shock 3 is op straat gezet na uitblijven nieuwe uitgever'OtherSide Entertainment lijkt de ontwikkeling van System Shock 3 in de ijskast te hebben gezet. Prominente leden van het ontwikkelteam bevestigen dat ze niet meer werken bij de studio. Het lijkt erop dat OtherSide geen uitgever kan vinden voor de game.
10/02 15u45  RDW onderzoekt 'op hol geslagen' Tesla Model 3De Rijksdienst voor het Wegverkeer onderzoekt een Tesla Model 3 die afgelopen december 'op hol geslagen' zou zijn. De auto reed vanuit stilstand plots met hoge snelheid door een slagboom. Tesla ontkent dat er problemen zijn, maar in de VS zijn er meer meldingen.
10/02 15u30  AMD kondigt Radeon Pro W5500-videokaart aan naast W5500M-variant voor laptopsAMD presenteert de Radeon Pro W5500, een variant van de RX 5500 XT, maar dan bedoeld voor workstations. De videokaart krijgt een Navi 14-gpu, is voorzien van 8GB gddr6-geheugen en heeft een tdp van 125W. De videokaart kost 399 dollar.
10/02 15u15  AMD kondigt Radeon Pro W5500-videokaart W5500M-variant voor laptops aanAMD presenteert de Radeon Pro W5500, een variant van de RX 5500 XT maar dan bedoeld voor workstations. De videokaart krijgt een Navi 14-gpu, is voorzien van 8GB gddr6-geheugen en heeft een tdp van 125W. De videokaart kost 399 dollar.
10/02 14u45  Nederlandse scheepsontwerper ontkent verkoop waterstofsuperjacht aan Bill GatesDe Nederlandse scheepsontwerper Sinot ontkent zijn waterstofjacht Aqua aan Bill Gates verkocht te hebben. Britse media meldden in de afgelopen dagen dat Gates 590 miljoen euro voor het vaartuig zou hebben betaald. De Aqua is enkel nog een concept.
10/02 14u30  Nederlandse scheepsbouwer ontkent verkoop waterstofsuperjacht aan Bill GatesDe Nederlandse scheepsbouwer Sinot ontkent zijn waterstofjacht Aqua aan Bill Gates verkocht te hebben. Britse media meldden in de afgelopen dagen dat Gates 590 miljoen euro voor het vaartuig zou hebben betaald. De Aqua is enkel nog een concept.
10/02 13u45  Gegevens van alle 6,5 miljoen Israëlische stemmers zijn uitgelekt via appPersoonsgegevens van bijna 6,5 Israëlische stemmers waren toegankelijk via een politieke app. Likoed, de politieke partij van minister-president Netanyahu, uploadde de gegevens naar de app. Logingegevens voor de database stonden in de broncode van de site.
10/02 13u15  Windows 7 vertoont tweede noemenswaardige bug kort na aanbreken eol-statusWindows 7 heeft er kort na het aanbreken van zijn end-of-lifestatus een nieuwe bug bij. Het besturingssysteem wil bij veel gebruikers niet meer afsluiten. Niet lang geleden was er ook een probleem met het instellen van wallpapers in het oude, geliefde OS.
10/02 13u00  Freedom Internet gaat 'vanaf' 50 euro per maand rekenen voor 1Gbit/s-glasvezelFreedom Internet gaat 1Gbit/s-glasvezelverbindingen aanbieden voor een vanafbedrag van vijftig euro per maand. Op 30 maart start de nieuwe Nederlandse provider met zijn aanbod van dsl- en glasvezelabonnementen.
10/02 11u45  Facebook liet kwetsbaarheid die leidde tot groot datalek 9 maanden onopgelostFacebook was lange tijd op de hoogte van een kwetsbaarheid die in 2018 leidde tot een groot datalek dat 30 miljoen gebruikers trof. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Facebook het probleem pas na negen maanden had verholpen.
10/02 10u30  Sony zegt telecombeurs MWC af en gaat producten via livestream aankondingenOok Sony zegt zijn aanwezigheid op het Mobile World Congress af vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De fabrikant zal niet aanwezig zijn op de beursvloer in Barcelona, maar houdt wel een aankondiging via een livestream.
10/02 09u30  Bios van AMD Radeon Instinct MI100 met Arcturus-gpu verschijnt onlineWebsite TechPowerUp heeft de bios van de Radeon Instinct MI100-accelerator in handen. Dat is vermoedelijk de eerste kaart waar AMD zijn Arcturus-gpu in stopt. De gpu-versneller voor servers krijgt 32GB hbm2.
10/02 09u00  Windows 7 vertoont tweede grote bug kort na aanbreken end-of-lifestatusWindows 7 heeft er kort na het aanbreken van zijn end-of-lifestatus een nieuwe grote bug bij. Het besturingssysteem wil bij veel gebruikers niet meer afsluiten. Niet lang geleden was er ook een probleem met het instellen van wallpapers in het oude, geliefde OS.
10/02 08u45  Microsoft adviseert Edge aan Firefox-gebruikers in startmenu van Windows 10Microsoft lijkt bij sommige gebruikers zijn vernieuwde Edge-browser als suggestie te tonen in het startmenu van Windows 10. Een screenshot toont hoe het bedrijf expliciet een Firefox-gebruiker adviseert om Edge op Chromium te gebruiken.
10/02 08u00  Amazon slaat telecombeurs MWC in Barcelona over wegens coronavirusAmazon zal niet aanwezig zijn bij het Mobile World Congress in Barcelona. Het bedrijf verwijst naar zorgen omtrent het coronavirus als reden voor de afwezigheid. Eerder maakten Nvidia en LG bekend de beurs dit jaar over te slaan.
10/02 07u45  Samsung toont video van klaptelefoon met vouwbaar schermSamsung heeft een teaservideo van een clamshell met langwerpig vouwbaar scherm getoond tijdens de uitzending van de Oscar-uitreiking. Er gaan al maanden geruchten over de komst van deze Galaxy Z Flip.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Google: wijzigingen Samsung aan Android-kernel veroorzaken beveiligingsproblemen17/02 11u15 - Tweakers.net: Wijzigingen die Samsung heeft aangebracht aan de kernel van zijn besturingssysteem voor de Galaxy A50-smartphone heeft gezorgd voor enkele beveiligingsproblemen, claimt Google. Het Project Zero-team van Google meent dat het beter is om de kernel ongewijzigd te laten.
11x 'Scherm Galaxy Z Flip is makkelijk te bekrassen'17/02 08u00 - Tweakers.net: Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo makkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, ondanks dat Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.
11x 'Scherm Galaxy Z Flip is gemakkelijk te bekrassen'17/02 08u45 - Tweakers.net: Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.
10x Audi wil compacte elektrische auto op basis van VW's MEB-instapplatform maken17/02 09u00 - Tweakers.net: Audi bevestigt aan een compacte elektrische auto te gaan werken op basis van VW's MEB Entry-platform. Dit is een platform voor elektrische auto's met een lengte tot zo'n vier meter, met relatief lage kosten.
9x Fusiebedrijf van The Datacenter Group en NLDC gaat verder als NorthC17/02 13u15 - Tweakers.net: De vorig jaar gefuseerde datacenterbedrijven The Datacenter Group en NLDC gaan verder onder de naam NorthC. Het fusiebedrijf heeft tien datacenters in Nederland. Die staan in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven.
9x Apple gebruikt komende vier jaar 5g-modems van Qualcomm in iPhones17/02 15u15 - Tweakers.net: In een document over de schikking die Qualcomm en Apple vorig jaar hebben getroffen, staat dat Apple de Snapdragon X55-, X60-, X65- en X70-modems gaat gebruiken in zijn smartphones. De 5g-modems komen terecht in iPhones die tot 2024 uitkomen.
7x Speelbare Xbox-build van onuitgebrachte StarCraft-shooter verschijnt online17/02 08u30 - Tweakers.net: Op internet is een speelbare versie van StarCraft: Ghost verschenen, een first-person shooter die Blizzard in 2002 aankondigde maar die nooit verschenen is. De speelbare build zou een dev kit voor de Xbox betreffen.
6x IBM dreigt met schadeclaim van 'honderden miljoenen' bij ict-project Defensie17/02 11u00 - Tweakers.net: Er zijn grote problemen bij de aanbesteding van een groot ict-project van Defensie. De aanbesteding loopt al sinds 2016, maar er is nog geen contract uitgeschreven. Een consortium van IBM en Atos stopte veel geld in het project en dreigt dat te verhalen op Defensie.
5x Oppo toont teaser van rechthoekige smartwatch met gebogen schermranden17/02 14u30 - Tweakers.net: Oppo heeft een afbeelding online gezet van zijn komende smartwatch. Daaruit is op te maken dat het gaat om een rechthoekig model met een scherm dat gebogen randen heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer Oppo zijn horloge officieel aankondigt.
5x 'Scherm Galaxy Z Flip is gemakkelijk te bekrassen' - update17/02 15u00 - Tweakers.net: Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.

Statistieken

Artikels:
31484
Gelezen:
39033
Aantal lezers nu:
80


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven