dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Tweakers.net

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
10/12 22u30  Google trekt al in april 2019 stekker uit Google+ na recent datalek Google laat weten dat het eerder de stekker uit Google+ trekt dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dit gebeurt nu in april volgend jaar en is een reactie op een nieuwe onthulde bug, waardoor informatie van 52,5 miljoen accounts tijdelijk was te raadplegen door derden.
10/12 21u45  'Microsoft voegt Snapdragon 850 en lte toe aan nieuwe HoloLens' Microsoft zou van plan zijn om de Qualcomm Snapdragon 850-soc in te bouwen in de nieuwe versie van de HoloLens, meldt Neowin. Deze soc beschikt over de Snapdragon X20-modem, waarmee het tot stand brengen van een lte-verbinding tot de mogelijkheden behoort.
10/12 21u15  Tesla's Autpilot krijgt binnenkort update voor stoplichten, rotondes, stoptekens Elon Musk laat op Twitter weten dat bij Tesla op dit moment wordt getest met een versie van de Autopilot waarbij het systeem kan omgaan en inspelen op verkeerslichten, rotondes en stoptekens.
10/12 19u45  VN: meer dan helft van wereldbevolking is eind dit jaar een internetgebruiker De International Telecommunication Union, een in telecommunicatie gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties, meldt dat tegen eind 2018 naar schatting 3,9 miljard mensen op aarde het internet zullen gebruiken.
10/12 19u00  Vodafone wil in Verenigd Koninkrijk putdeksels voorzien van 4g- en 5g-antennes Vodafone is van plan om in het Verenigd Koninkrijk duizenden putdeksels te voorzien van antennes voor 4g- en 5g-netwerken. Het is de bedoeling dat hiermee de snelheden van de mobiele netwerken in drukke stedelijke gebieden wordt verhoogd.
10/12 16u15  'China legt Apple importverbod op voor sommige iPhones in patentstrijd Qualcomm' Qualcomm heeft via een rechtbank in China een import- en verkoopverbod van iPhones weten af te dwingen. Het zou om iPhones van de 6s tot en met de X gaan, maar Apple bestrijdt dat en meldt dat alleen modellen met een ouder besturingssysteem eronder vallen.
10/12 15u45  TSMC investeert na 15 jaar weer in productie met 200mm-wafers TSMC bouwt een nieuwe fab voor 200mm-wafers. Het is de eerste substantiële investering van het bedrijf in de productie met 200mm-wafer in vijftien jaar. De hernieuwde interesse komt door groeiende vraag en gestegen prijzen.
10/12 14u00  YouFone verlaagt prijzen kleinere databundels en verhoogt prijs 10GB-bundel De Nederlandse virtuele provider YouFone heeft de prijzen van kleinere bundels verlaagd, terwijl de duurste 10GB-bundel juist in prijs stijgt. Ook zijn er nu nog maar vier databundels, terwijl er eerder zes opties waren.
10/12 14u00  Details vermoedelijke GeForce RTX-gpu's voor laptops verschijnen online Meerdere details over de mobiele GeForce RTX-gpu's van Nvidia zijn via benchmarks online verschenen. Van de RTX 2080, 2070 en 2060 zouden Max Q-versies voor laptops verschijnen. De aankondiging volgt wellicht tijdens de CES in januari.
10/12 12u45  Detectivespel Judgment van ontwikkelaar Yakuza-serie krijgt westerse release Sega heeft laten weten dat Judgment, het nieuwste spel van Ryu Ga Gotoku Studio, een release krijgt in Noord-Amerika en Europa. Het spel krijgt een Engelstalige voicecast en wordt in de zomer van 2019 uitgebracht.
10/12 11u45  MSI introduceert gamelaptop met 17,3"-'hefboomscherm' met smalle schermranden MSI heeft de GF75 8RD en GF75 8RC aangekondigd. Deze laptops voor gamedoeleinden hebben een 17,3'-scherm met smalle randen. Het scherm tilt de laptop iets op bij het openklappen, wat een fijnere hoek voor het toetsenbord voor het typen zou opleveren.
10/12 11u45  Detectivespel Judgement van ontwikkelaar Yakuza-serie krijgt westerse release Sega heeft laten weten dat Judgement, het nieuwste spel van Ryu Ga Gotoku Studio, een release krijgt in Noord-Amerika en Europa. Het spel krijgt een Engelstalige voicecast en wordt in de zomer van 2019 uitgebracht.
10/12 11u30  Australische marktwaakhond wil toezichtsorgaan speciaal voor Google en Facebook De Australische mededingingsautoriteit wil een toezichtsorgaan opzetten speciaal voor de macht van Facebook en Google op de online advertentiemarkt. Ook op het gebied van nieuwsuitgave zijn de bedrijven machtig, aldus de Australian Competition and Consumer Commission.
10/12 11u15  Samsung presenteert Galaxy A8s in China met gat in scherm voor frontcamera Samsung heeft in China de Galaxy A8s-smartphone voorgesteld, de eerste telefoon met een gat in het scherm. De fabrikant heeft in het 6,4' grote oledpaneel in de linkerbovenhoek plaatsgemaakt voor de frontcamera.
10/12 11u00  'Criminelen installeerden Raspberry Pi's in banken voor netwerkaanval' Criminelen hebben ten minste acht banken in Oost-Europa aangevallen door heimelijk hardware te installeren in vestigingen en zo toegang tot de netwerken te krijgen. Daarbij zouden ze tientallen miljoenen euro's buitgemaakt hebben.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 22u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 10u30  Meer dan 200 miljoen YouTube-gebruikers kijken dagelijks gamevideo'sIedere dag gebruiken meer dan 200 miljoen gebruikers YouTube om gamingvideo's te kijken. In de afgelopen twaalf maanden hebben die gebruikers in totaal 50 miljard uur aan video's over games gekeken.
10/12 10u00  Skybound brengt aflevering 3 van laatste seizoen The Walking Dead 15 januari uitDe derde aflevering van The Walking Dead: The Final Season, genaamd Broken Toys, komt op 15 januari uit voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Het is nog niet bekend wanneer aflevering vier uitkomt.
10/12 09u45  KPN start deze maand met aanleg glasvezel in vier stedenKPN NetwerkNL start nog in december met de aanleg van glasvezel in wijken van vier steden in Nederland. In totaal moeten zo tienduizend huishoudens op het glasvezelnetwerk worden aangesloten.
10/12 09u00  'Criminelen installeerden Raspberry Pi's in banken bij netwerkaanval'Criminelen hebben ten minste acht banken in Oost-Europa aangevallen door heimelijk hardware te installeren in vestigingen en zo toegang tot de netwerken te krijgen. Daarbij zouden ze tientallen miljoenen euro's buitgemaakt hebben.
10/12 08u15  Beeldmateriaal toont McLaren-versie OnePlus 6T met 30W-lader en 10GB-geheugenEr is beeldmateriaal online verschenen van de McLaren-versie van de OnePlus 6T, die de fabrikant deze week wil presenteren. In het beeld is te zien dat de telefoon laden met 30W ondersteunt, terwijl de telefoon 10GB werkgeheugen heeft.
10/12 08u00  Renders tonen Google Pixel 3 Lite en Lite XLEr zijn renders verschenen van de Google Pixel 3 Lite en Lite XL, twee midrange toestellen die Google in de Pixel-serie zou willen uitbrengen. De beide smartphones hebben geen inkeping boven het scherm.
10/12 07u45  Consumentenpanel: minder iPhone-gebruikers hebben nieuwste modelMinder iPhone-gebruikers dan vorig jaar hebben het nieuwste model, zo blijkt uit onderzoek van Mixpanel, een bedrijf dat statistieken bijhoudt. Dat is wederom een aanwijzing dat de nieuwste iPhones niet zo goed verkopen als Apple had gehoopt.
09/12 13u45  Tele2-klanten kunnen in december tot 1GB aan data weggeven aan andere klantenTele2 start een tijdelijke actie waarbij gebruikers hun data weg kunnen geven aan een andere Tele2-klanten. In blokken van 250MB kunnen klanten in totaal maximaal 1GB weggeven. De actie duurt tot 31 december.
09/12 13u15  Grote BitTorrent-tracker Leechers Paradise legt het werk na 12 jaar neerEen van de grotere BitTorrent-trackers ter wereld, Leechers Paradise, trekt na 12 jaar de stekker eruit. Beheerder Eddie geeft de aankomende Europese Artikel 13-wetgeving en een verzoek van zijn internetprovider om zijn server uit hun datacentrum te halen als redenen voor de stop.
09/12 12u00  Petroglyph Studios en Funcom onthullen rts-game Conan UnconqueredPetroglyph Games werkt aan een rts-game genaamd Conan Unconquered. Het spel zal base building bevatten, maar heeft ook een hoog tempo. Spelers moeten verdedigen tegen vijanden die in golven aanvallen. De game kan ook in co-op gespeeld worden.
09/12 11u15  Google introduceert Google Earth Studio voor maken video'sGoogle heeft Google Earth Studio onthuld. Dat is een softwaresuite die het mogelijk maakt om makkelijk animaties binnen Earth en deze naar video te exporteren. Earth Studio is gericht op nieuwsmedia, onderwijsinstellingen en dergelijke.
09/12 10u15  China begint na 8 maanden weer met games keuren voor uitgaveDe Chinese staat heeft een nieuwe 'Online Games Ethics Committee' opgezet, die nieuwe videogames moet toetsen. Spellen die in China uitkomen, moeten passen binnen de 'sociale moreel' van het land. Er is sinds maart geen enkele goedgekeurd voor release in China.
08/12 12u45  Mozilla-ceo toont zich kritisch over switch naar Chromium door MicrosoftMozilla-ceo Chris Beard heeft felle kritiek geuit op het overstappen van Microsoft op Chromium voor zijn Edge-browser. Volgens de voorman is het belangrijk dat er in de wereld van browsers en online infrastructuur sprake blijft van concurrentie ten behoeve van de consument.
08/12 12u00  Ark-makers onthullen nieuwe mmo Atlas die vanaf 13 december in Early Access zitArk: Survival Evolved-ontwikkelaar Studio Wildcard heeft Atlas onthuld. De nieuwe game is een mmo met een piratenthema en is vanaf donderdag 13 december op Steam Early Access te vinden. Vanaf volgend jaar komt het spel ook naar Xbox Game Preview.
08/12 11u15  Apple brengt eerste eigen versie Beddit-slaapmonitorhardware uitApple heeft de Beddit-slaapmonitor versie 3.5 uitgebracht. Het apparaat is de eerste nieuwe versie ervan die Apple uitbrengt sinds het aankopen van het bedrijf Beddit. Ondersteuning voor Android lijkt er, niet geheel verrassend, niet meer te zijn in deze nieuwe versie.
08/12 10u30  Eurocommissaris: 'we moeten behoedzaam zijn met bedrijven als Huawei'Andrus Ansip, de Eurocommissaris voor de Digitale Markt, stelt dat Europa 'behoedzaam' moet zijn als het gaat om Huawei of andere Chinese bedrijven. De politicus stelt dat deze bedrijven te makkelijk ertoe gezet kunnen worden om Europese geheimen te stelen.
07/12 21u30  Afbeelding toont accuhoesje van Apple met minder opvallende bobbelApple komt naar verluidt met drie nieuwe Smart Battery Cases en mogelijk gaat het om hoesjes voor de drie nieuwe iPhone-modellen. Een afbeelding toont dat de bobbel voor de accu groter en minder opvallend is.
07/12 20u30  Epic heeft zijn gamewinkel online gezetEpic Games heeft zijn online gamewinkel geopend. Het bedrijf kondigde eerder deze week aan met die winkel van start te gaan. In eerste instantie is het aanbod nog erg beperkt, maar volgens Epic gaat dat veranderen.
07/12 19u30  Google stopt Play Services-ondersteuning van Android 4.0 Ice Cream SandwichGoogle staakt de ondersteuning van Android 4.0 Ice Cream Sandwich door Google Play Services. De stap betekent dat gebruikers geen update meer krijgen voor Google Play Services en ook andere apps na updates wellicht niet meer werken.
07/12 18u00  Obsidian kondigt ruimte-rpg The Outer Worlds aanObsidian Entertainment heeft The Outer Worlds aangekondigd. Het gaat om een kruising tussen een fps en rpg, die zich afspeelt in een dystopische setting in de ruimte. Obsidian toont de eerste beelden in een trailer.
07/12 17u15  PUBG-sneeuwmap komt uit op pc-testservers en consolerelease volgt in januariPUBG Corp heeft een trailer uitgebracht voor de nieuwe map voor PlayerUnknown's Battlegrounds. Deze wintermap, Vikendi genaamd, bevat onder andere een sneeuwscooter, een nieuw automatisch geweer en tijdelijk zichtbare voetstappen in de sneeuw.
07/12 17u15  EU-richtlijn voor grensoverschrijdend elektronisch bewijs krijgt akkoordDe Raad van de Europese Unie heeft zich achter de voorgestelde richtlijn voor elektronisch bewijs geschaard. Deze stelt service providers verplicht bij urgente onderzoeken data binnen zes uur na het bevel hiertoe te overhandigen.
07/12 16u45  Toshiba voegt 14TB-hdd aan X300-lijn voor consumenten toeToshiba heeft 12TB- en 14TB-modellen aan zowel de X300 Performance- als N300 NAS-lijnen van harde schijven toegevoegd. De harde schijven zijn met helium gevuld en opgebouwd uit tot aan negen platters.
07/12 16u30  BioWare toont teaser van nieuw Dragon Age-spel tijdens The Game AwardsBioWare heeft een nieuw Dragon Age-spel aangekondigd tijdens The Game Awards in Los Angeles. Naast de bekendmaking van het spel zijn er nog weinig details bekend. Zo is er nog geen verschijningsdatum genoemd.
07/12 16u15  EU-richtlijn grensoverschrijdende toegang tot data voor bewijs krijgt akkoordDe Raad van de Europese Unie heeft zich achter de voorgestelde richtlijn voor elektronisch bewijs geschaard. Deze stelt service providers verplicht bij urgente onderzoeken data binnen zes uur na het bevel hiertoe te overhandigen.
07/12 16u00  EU-Raad is akkoord met grensoverschrijdende toegang tot data voor bewijsDe Raad van de Europese Unie heeft zich achter de voorgestelde richtlijn voor elektronisch bewijs geschaard. Deze stelt service providers verplicht bij urgente onderzoeken data binnen zes uur na het bevel hiertoe te overhandigen.
07/12 15u15  Activision kondigt Crash Team Racing-remaster aanCrash Team Racing krijgt een remaster onder de naam Crash Team Racing Nitro-Fueled. Het spel wordt ontwikkeld door Beenox. Op 21 juni 2019 komt het spel uit voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.
07/12 14u30  HMD: Nokia 9 komt begin 2019HMD gaat de Nokia 9 begin 2019 introduceren, zo blijkt uit uitlatingen van het bedrijf. Het systeem met vijf camera's waarover de smartphone volgens aanwijzingen over beschikt, leverde het bedrijf hoofdbrekens op.
07/12 13u00  LG verhelpt bootloop-problemen G7 ThinQ-smartphoneLG heeft een oplossing voor de bootloop-problemen waar bezitters van een G7 ThinQ-smartphone sinds afgelopen weekend last van hadden. Volgens T-Mobile zijn meerdere toestellen volledig hersteld.
07/12 12u30  Far Cry New Dawn is postapocalyptisch vervolg en komt uit op 15 februariTijdens The Game Awards in Los Angeles heeft Ubisoft Montreal een nieuwe titel in de Far Cry-serie aangekondigd. Far Cry New Dawn is een standalone-vervolg op Far Cry 5, heeft een post-apocalyptische setting en komt volgend jaar op 15 februari uit.
07/12 12u15  Rage 2 verschijnt op 14 mei 2019Rage 2, van ontwikkelaars id Software en Avalanche Studios, komt op 14 mei 2019 uit voor Windows, de Xbox One en PlayStation 4. Het spel wordt uitgegeven door Bethesda Softworks en is een vervolg op de first person shooter uit 2010.
07/12 12u00  België begint onderzoek Huawei als leverancier van telecomapparatuur - updateBelgië onderzoekt of de overheid Huawei van de markt moet weren als het gaat om leverancier van telecomapparatuur. Dit meldt de krant De Tijd. Het onderzoek volgt op het besluit van onder meer de VS en Australië om de technologie van het Chinese bedrijf in de ban te doen.
07/12 11u45  Platformgame Psychonauts 2 komt in 2019 uitDouble Fine Productions meldt dat Psychonauts 2 in 2019 uitkomt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het spel is een vervolg op de platformgame uit 2005. Er is nog geen exacte verschijningsdatum bekend.
07/12 11u30  Far Cry New Dawn is post-apocalyptisch vervolg en komt uit op 15 februariTijdens The Game Awards in Los Angeles heeft Ubisoft Montreal een nieuwe titel in de Far Cry-serie aangekondigd. Far Cry New Dawn is een standalone-vervolg op Far Cry 5, heeft een post-apocalyptische setting en komt volgend jaar op 15 februari uit.
07/12 11u30  België begint onderzoek naar Huawei als leverancier van telecomapparatuurBelgië onderzoekt of de overheid Huawei van de markt moet weren als het gaat om leverancier van telecomapparatuur. Dit meldt de krant De Tijd. Het onderzoek volgt op het besluit van onder meer de VS en Australië om de technologie van het Chinese bedrijf in de ban te doen.
07/12 10u30  Mortal Kombat 11 komt op 23 april uit voor consoles en pcMortal Kombat 11 komt in 2019 op 23 april uit voor pc, Xbox One, PS4 en de Switch. Het spel werd aangekondigd tijdens The Game Awards in Los Angeles. NetherRealm Studios organiseert op 17 januari een evenement, waar het meer gaat vertellen over de gameplay.
07/12 10u15  Microsoft geeft ouders mogelijkheid om op Xbox One crossplay te beperkenMicrosoft heeft de instellingen voor ouderlijk toezicht op de Xbox One uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Zo kunnen ouders voortaan eenvoudig aangeven of een kind gebruik mag maken van de crossplay-mogelijkheden van een game.
07/12 10u15  'Japan verbiedt overheidsorganen om telecomapparatuur Huawei en ZTE te kopen'De Japanse regering is van plan om een verbod uit te vaardigen voor aankopen door de overheid van telecomapparatuur afkomstig van Huawei Technologies en ZTE. Om dit mogelijk te maken zullen de aankoopregels voor de overheid naar verwachting op maandag worden aangepast.
07/12 09u45  Mozilla kondigt desktopbrowser voor ARM-versie Windows aanMozilla heeft aangekondigd dat het werkt aan een desktopbrowser voor de ARM-versie van Windows 10. De browser moet gebruik maken van de processors met ARM's 64bit-architectuur om zo snel mogelijk te lopen.
07/12 08u00  Renders tonen mogelijk Sony Xperia XZ4 CompactEr zijn renders vershcenen van wat mogelijk de Sony Xperia XZ4 Compact-smartphone zal worden. De renders tonen een kleine smartphone met een Power-knop aan de zijkant die vermoedelijk ook dienst doet als vingerafdrukscanner.
07/12 07u30  Google begint met gesproken nieuwsbulletin in AssistantGoogle is begonnen met het aanbieden van een gesproken nieuwsbulletin in Google Assistant, onder meer op slimme speakers. Voor de functie werkt de zoekgigant samen met media om gebruikers gepersonaliseerde bulletins aan te bieden.
07/12 07u00  Mozilla kondigt dekstopbrowser voor ARM-versie Windows aanMozilla heeft aangekondigd dat het werkt aan een desktopbrowser voor de ARM-versie van Windows 10. De browser moet gebruik maken van de processors met ARM's 64bit-architectuur om zo snel mogelijk te lopen.
07/12 06u30  Valve maakt CS:GO grotendeels gratis en voegt Battle Royale-modus toeValve heeft de game Counter-strike: Global Offensive gratis gemaakt om te spelen. Daarnaast is er een Battle Royale-modus in de game gekomen, zo laat de ontwikkelaar weten. Klanten die de game hebben gekocht, krijgen een zogenoemde Prime-status.
06/12 22u30  Intel-senior fellow Mark Bohr gaat met pensioenMark Bohr, een van Intels belangrijkste technici, gaat in maart volgend jaar met pensioen. Hij vertrekt terwijl Intel werkt om de 10nm-productie op gang te krijgen maar zijn collega Murthy Renduchintala meldt al wel blij te zijn met de voortgang van Intels 7nm-procedé.
06/12 21u45  Qualcomm: Snapdragon 8cx voor laptops presteert gelijk aan Intel U-processorQualcomm heeft de Snapdragon 8cx aangekondigd, een ARM-processor die het vanaf de grond af speciaal voor met name laptops ontwikkeld heeft. Volgens Qualcomm zijn de prestaties gelijkwaardig aan die van een Intel U-cpu, bij een veel lager verbruik.
06/12 19u45  LG en T-Mobile verhelpen bootloop-problemen G7 ThinQ-smartphoneLG en T-Mobile hebben een oplossing voor de bootloop-problemen waar bezitters van een G7 ThinQ-smartphone sinds afgelopen weekend last van hadden. Volgens T-Mobile zijn meerdere toestellen volledig hersteld.
06/12 18u45  Microsoft bevestigt Edge op Chromium te baseren en komt met macOS-versieMicrosoft gaat zijn Edge-browser baseren op Chromium, zo bevestigt het bedrijf na geruchten hierover. De overstap stelt het bedrijf in staat de browser naar Windows 7, Windows 8.1 en Apples macOS te brengen.
06/12 18u15  BoF nomineert fiscus, Facebook en Kamer van Koophandel voor Big Brother AwardDe Belastingdienst, Facebook en de Kamer van Koophandel zijn genomineerd voor de publieksprijs van de Big Brother Award 2018, de verkiezing van Bits of Freedom voor de grootste privacyschender in een jaar.
06/12 17u30  NS stopt per 1 januari met Sms-Alert bij afwijkingen dienstregelingDe NS verzendt vanaf 1 januari geen sms-berichten meer aan gebruikers die zich voor de Sms-Alert hadden aangemeld. De vervoerder verwijst klanten die meldingen willen krijgen over afwijkende dienstregeling door naar zijn app.
06/12 17u00  Roadmap toont Intel NUC met Core i9 die eind 2019 verschijntEr zijn twee roadmaps van Intel online verschenen die het releaseschema van de kleine NUC-pc's tonen. Zo moet eind 2019, begin 2020 de NUC Ghost Canyon verschijnen, met een mobiele Core i9-octacore.
06/12 16u00  Australisch parlement stemt in met omstreden 'anti-encryptiewet'De Australische senaat heeft donderdag ingestemd met de omstreden wet die techbedrijven zoals Apple en Facebook verplicht om mee te werken bij het ongedaan maken van encryptie bij het onderscheppen van communicatie.
06/12 15u45  Google stopt met chatdienst AlloGoogle gaat stoppen met Allo. In april heeft het bedrijf de investering in de chat-app gepauzeerd, maar nu heeft Google besloten om Allo op te heffen. De app is nog te gebruiken tot maart 2019. Tot die tijd krijgen gebruikers de gelegenheid om hun gespreksgeschiedenis te exporteren.
06/12 15u00  Innodisk onthult m2-videokaartInnodisk brengt een m2-videokaart op de markt. Het kleine insteekkaartje is in staat om beeld in 4k-resolutie te tonen met een verversingssnelheid van 30 hertz en 1080p op 60 hertz. Output gaat via hdmi, lvds en dvi-d.
06/12 14u30  Ikea voegt rolgordijnen die met spraak te besturen zijn toe aan collectieIkea voegt de gemotoriseerde Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen aan zijn collectie toe. De rolgordijnen zijn vanaf februari te koop in de Benelux. Ze zijn te bedienen met de afstandsbediening, Trådfri-app of spraak.
06/12 13u15  Apple test ondersteuning usb-sleutels bij nieuwste Safari-previewApple experimenteert met webauthenticatie in de nieuwste preview van Safari. De experimentele feature in kwestie ondersteunt het gebruik van usb-gebaseerde Ctap2-sleutel, waardoor het invoeren en bewaren van wachtwoorden in de webbrowser niet meer nodig is.
06/12 13u00  Innotech onthult m2-videokaartInnodisk brengt een m2-videokaart op de markt. Het kleine insteekkaartje is in staat om beeld in 4k-resolutie te tonen met een verversingssnelheid van 30 hertz en 1080p op 60 hertz. Output gaat via hdmi, lvds en dvi-d.
06/12 12u30  'Gemeentewebsites voldoen nog altijd niet aan veel toegankelijkheidseisen'Veel gemeentewebsites voldoen nog altijd niet aan de eisen van de web content accessibility guidelines, die het voor mensen met een beperking makkelijker moeten maken om een site te gebruiken. Dat zou blijken uit onderzoek.
06/12 12u15  Gerucht: Olympus E-M1X-camera stemt focusgebied automatisch af op onderwerpOlympus' komende high-end systeemcamera, de E-M1X, hanteert kunstmatige intelligentie voor het autofocussysteem. Daarmee wordt het focusgebied automatisch aangepast aan de vorm of grootte van het onderwerp. Dat stelt althans de website 43rumors op basis van bronnen.
06/12 12u15  Qualcomm onthult details over Snapdragon 855-socQualcomm heeft de details onthuld van zijn Snapdragon 855-soc. Volgens de chipontwerper is de nieuwe soc door de X24-modem in staat om hoge 4g-snelheden te halen. Verder zijn vooral de prestaties op het vlak van gaming en ai flink verbeterd, claimt het bedrijf.
06/12 10u30  Voormalige creative director Dragon Age treedt in dienst bij Ubisoft QuebecMike Laidlaw, voormalige creative director bij Bioware, is aangenomen bij Ubisoft Quebec. Bij de studio gaat hij dezelfde functie bekleden, al is nog niet bekend voor welke game. Voor zijn vertrek in 2017 was hij creative director en hoofdontwerper voor de Dragon Age-serie.
06/12 10u15  Klantenservice Bethesda onthulde kortstondig gegevens gebruikersDoor een bug bij Fallout 76-uitgever Bethesda Softworks konden gebruikers die een supportticket hadden aangevraagd, ook de gegevens zien van anderen die dat hadden gedaan. Daaronder vielen namen, e-mailadressen, naw-gegevens en telefoonnummers.
06/12 09u30  Canada arresteert Huawei-cfo op verzoek VS vanwege vermeende sanctieschendingenDe Canadese autoriteiten hebben op verzoek van de Amerikaanse overheid de chief financial officer van Huawei Technologies opgepakt. De VS hebben om uitlevering verzocht vanwege de verdenking dat Huawei Amerikaanse sancties tegen Iran heeft geschonden.
05/12 20u45  OnePlus brengt 5g-telefoon binnen paar maanden uit in Verenigd KoninkrijkDe Chinese smartphonemaker OnePlus brengt binnen enkele maanden zijn eerste smartphone met 5g uit in het Verenigd Koninkrijk. Het toestel werkt op het komende 5g-netwerk van British Telecom.
05/12 20u30  Afbeelding toont smartphone Samsung met 'waterdruppel'-inkeping in schermEr is een afbeelding verschenen die de voorkant zou tonen van de Galaxy M20, een nieuwe midrange-smartphone van Samsung met een inkeping in het scherm in de vorm van een waterdruppel. Samsung heeft nog geen smartphone uitgebracht met inkeping.
05/12 20u30  Britse parlement geeft interne documenten van Facebook vrij - updateHet Britse parlement heeft 250 pagina's aan interne documenten van Facebook vrijgegeven. Die verkreeg het parlement als onderdeel van de rechtszaak van Facebook tegen Six4Three, een app-ontwikkelaar.
05/12 20u15  Apple brengt iOS 12.1.1 uit met knop om tussen camera's te wisselen in FacetimeApple heeft versie 12.1.1 uitgebracht van zijn mobiele besturingssysteem iOS. In de nieuwe versie kunnen gebruikers met een druk op de knop tijdens een Facetime-gesprek wisselen van camera, iets dat tot nu toe meerdere stappen vereiste.
05/12 18u45  Google brengt toolkit uit voor maken iOS- en Android-apps met enkele codebaseGoogle heeft versie 1.0 van Flutter uitgebracht, een toolkit om vanuit een enkele codebase apps te maken voor Android en iOS. De bèta van Flutter kwam eerder dit jaar online. Nieuw is onder meer de functie om een bestaande app verder te ontwikkelen met de toolkit.
05/12 18u30  Britse parlement geeft interne documenten van Facebook vrijHet Britse parlement heeft 250 pagina's aan interne documenten van Facebook vrijgegeven. Die verkreeg het parlement als onderdeel van de rechtszaak van Facebook tegen Six4Three, een app-ontwikkelaar.
05/12 18u15  Xiaomi hint naar smartphone met 48MP-cameraDe Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft gehint naar een smartphone met 48-megapixelcamera. Een topman heeft een foto van de tekst op de behuizing van een smartphone op Weibo gezet. Het zou de hoogste resolutie van een smartphonecamera tot nu toe zijn.
05/12 18u00  HMD brengt Nokia 8.1-smartphone in januari uitDe Finse smartphonemaker HMD Global heeft de Nokia 8.1 aangekondigd. Het toestel, dat in India Nokia 7.1 Plus heet en in China X7, komt in januari uit in de Benelux. Het is de eerste Nokia-smartphone die uit de doos Android 9.0 Pie aan boord heeft.
05/12 17u45  Google-zusterbedrijf Waymo begint met aanbieden zelfrijdende taxi'sGoogle-zusterbedrijf Waymo is begonnen met het aanbieden van zijn taxidienst met zelfrijdende auto's in de Amerikaanse stad Phoenix. De dienst Waymo One is vooralsnog voor enkele honderden mensen te gebruiken.
05/12 17u15  RTL gaat software van zijn streamingdiensten samenvoegenRTL gaat de software van zijn diverse streamingdiensten, zoals Videoland in Nederland en TV Now Plus in Duitsland, samenvoegen. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Tegelijk zegt het bedrijf meer te gaan investeren in streaming.
05/12 15u15  Epic Games staakt ontwikkeling van Unreal TournamentEpic Games is gestopt met het ontwikkelen voor Unreal Tournament. De nieuwste iteratie uit de bekende arena-shooter-serie blijft gratis en verkrijgbaar in online gamewinkels, maar de ontwikkelaar gaat het spel niet meer updaten. Unreal Tournament zit nog in de pre-alpha-fase.
05/12 15u00  Gerucht: Google en Amazon komen volgend jaar met Airpods-achtige oortjesGoogle en Amazon zouden in de tweede helft van volgend jaar eigen Airpods-achtige oortjes willen uitbrengen. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo, die zich tot nu toe vooral specialiseerde in informatie over onaangekondigde producten en diensten van Apple.
05/12 14u00  British Telecom haalt Huawei-apparatuur uit core van 4g-netwerkDe Britse provider Britsh Telecom haalt apparatuur van Huawei uit de core van zijn 3g- en 4g-netwerken. De provider heeft al sinds 2006 beleid om Huawei niet toe te laten tot de essentiële delen van zijn netwerk, uit angst voor spionage.
05/12 14u00  Valve brengt bètaversie Steam Link-app uit voor Raspberry PiValve heeft een bètaversie uitgebracht van Steam Link die draait op de Raspberry Pi 3 en 3 B+, als die het op Debian gebaseerde OS Raspbian Stretch draaien. De app is gratis, maar de broncode is niet opensource. Wanneer deze versie van Steam Link uit de bètafase komt, is nog niet bekend.
05/12 13u30  Samsung-prototype van 5g-smartphone heeft inkeping in rechterbovenhoekSamsung toont op de Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2018 een prototype van een 5g-smartphone met een opvallende inkeping aan de rechterbovenkant van het scherm. De kans lijkt klein dat het toestel in die vorm verschijnt.
05/12 13u15  Samsung-prototype van 5g-smartphone bevat inkeping in rechterbovenhoekSamsung toont op de Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2018 een prototype van een 5g-smartphone met een opvallende inkeping aan de rechterbovenkant van het scherm. De kans lijkt klein dat het toestel in die vorm verschijnt.
05/12 11u30  'Audio ar'-zonnebril van Bose komt in januari op de marktAudiofabrikant Bose brengt in januari een slimme zonnebril op de markt. Je kunt ermee bellen, naar muziek luisteren en in conclaaf gaan met je favoriete spraakassistent. Voor 2019 belooft Bose ook nog een aantal 'audio augmented reality'-toepassingen voor de Frames, zoals de bril heet.
05/12 11u00  Cuba krijgt vanaf 6 december vrij toegang tot 3g-netwerkVanaf 6 december kunnen Cubanen via een abonnement vrij toegang krijgen tot het 3g-netwerk. Cuba is daarmee een van de laatste landen die deze service aanbieden. Voorheen konden Cubanen alleen toegang krijgen door in te loggen via e-mailaccounts van de overheid.
05/12 11u00  'Ruime meerderheid Nederlanders wil geen tweedehands smartphone via Marktplaats'Bij een onderzoek van Telecompaper geeft 98 procent van de Nederlanders aan dat ze geen tweedehands smartphone via Marktplaats zouden kopen. Twee van de vijf Nederlanders geeft aan helemaal geen interesse te hebben in een tweedehands toestel.
05/12 10u45  'Nederlanders willen geen tweedehands smartphone via Marktplaats'Bij een onderzoek van Telecompaper geeft 98 procent van de Nederlanders aan dat ze geen tweedehands smartphone via Marktplaats zouden kopen. Twee van de vijf Nederlanders geeft aan helemaal geen interesse te hebben in een tweedehands toestel.
05/12 10u30  Telenet verhoogt mobiele datalimiet van Wigo-abonnementenDe Belgische provider Telenet breidt al zijn Wigo-abonnementen uit met hogere datavolumes. Bij vier formules wordt de mobiele datalimiet verdubbeld of verdrievoudigd en bij het duurste abonnement geldt geen limiet meer, maar dat laatste moet met een korreltje zout worden genomen.
05/12 09u30  Volkswagen ontwikkelt na 2025 geen auto's meer met interne-verbrandingsmotorVolkswagen heeft, bij monde van de hoofdstrateeg Michael Jost, een schema geopenbaard, waaruit blijkt dat de fabrikant in 2025 de laatste automodellen met een interne-verbrandingsmotor ontwikkelt.
05/12 09u15  Gerucht: Nissan Leaf met 60kWh-accu wordt op CES-beurs gepresenteerdVolgens de Duitse website Electrive.net onthult Nissan tussen 8 en 11 januari op de Consumer Electronics Show een versie van de huidige Nissan Leaf met een 60kWh-accu. Elektrische auto's met 60kWh-accu's lijken de nieuwe standaard te gaan worden.
05/12 08u45  Volkswagen ontwikkelt na 2025 geen auto's meer met interne verbrandingsmotorVolkswagen heeft, bij monde van de hoofdstrateeg Michael Jost, een schema geopenbaard, waaruit blijkt dat de fabrikant in 2025 de laatste automodellen met een interne verbrandingsmotor ontwikkelt.
05/12 08u00  Qualcomm onthult Snapdragon 855-soc voor high-end smartphonesQualcomm heeft in Hawaii tijdens een eigen evenement de Snapdragon 855 aangekondigd. Deze high-end soc, die alleen intern de codenaam Snapdragon 8150 draagt, zal verschijnen in verschillende high-end-smartphones die gebruikmaken van 5g.
04/12 22u00  Razer voorziet Blade Stealth 13-laptop van ondersteuning voor losse Nvidia-gpuRazer brengt een nieuwe variant van zijn Blade Stealth-laptop uit, waarbij er ondersteuning is voor een losse grafische kaart van Nvidia: de MX150. De vorige versie van de dunne en lichte laptop moest het doen met de geïntegreerde gpu van de Intel-cpu of een externe aangesloten gpu.
04/12 21u00  Tesla's neurale netwerk kan binnen enkele maanden hulpdiensten herkennenElon Musk heeft op Twitter laten weten dat het neurale netwerk van de elektrische auto's van Tesla in de komende maanden de capaciteit krijgt om hulpdiensten te herkennen. Het gaat om politieauto's, brandweerwagens en ambulances.
04/12 19u45  Epic Games komt met eigen online gamewinkelEpic Games, de ontwikkelaar van de populaire game Fortnite en de in de game-industrie veelgebruikte Unreal Engine, kondigt aan dat het met een eigen online gamewinkel komt. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie met Steam aangaan.
04/12 19u15  Buitengebieden van Alkmaar en Heerhugowaard krijgen glasvezelDe buitengebieden van Alkmaar en Heerhugowaard krijgen een eigen glasvezelnetwerk. FiberNH maakt bekend dat er voldoende aanmeldingen binnen zijn om volgend jaar te beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk.
04/12 19u00  Nokia 5.1 Plus verschijnt bij Nederlandse webwinkelsDe Nokia 5.1 Plus en de Nokia 3.1 Plus zijn verschenen bij Nederlandse webwinkels. De prijzen voor de toestellen zijn respectievelijk zo'n 250 tot 270 euro en 179 euro. HMD heeft de smartphones nog niet officieel voor de Benelux aangekondigd.
04/12 18u30  Raad van Europa komt met ethisch raamwerk voor ai bij wetgeving en rechtspraakDe Raad van Europa heeft een handvest geïntroduceerd met daarin een aantal regels en principes die bedoeld zijn als een raamwerk voor beleidsmakers, wetgevers en juridische professionals. Dit raamwerk is een gids om hen te sturen bij het nemen van beslissingen.
04/12 16u30  Een op tien Nederlanders met DigiD maakt gebruik van DigiD-appSinds de introductie van de DigiD-app, in maart 2017, maakt tien procent van de Nederlanders met DigiD er gebruik van. Logius, de organisatie achter DigiD, wil dat dit percentage tegen 2022 is gestegen tot 60 procent.
04/12 15u45  Intel werkt aan meso als opvolger van cmos-transistorsOnderzoekers van Intel en de Universiteit van Berkeley hebben een alternatief voor cmos-transistors in ontwikkeling, gebaseerd op spintronics. De techniek is zuiniger en kan tot kleinere schakelaars leiden.
04/12 14u15  'Risico dat AIVD en MIVD onrechtmatig handelen is hoog'Er zijn hoge risico's dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD onrechtmatig handelen bij onder andere het verzamelen van gegevens, omdat ze delen van de Wiv 2017 nog niet hebben geïmplementeerd, constateert toezichthouder Ctivd.
04/12 12u45  Google helpt fabrikanten om Android-apparaten met e-sim te makenGoogle heeft een programma opgezet dat fabrikanten van Android-toestellen in staat stelt om e-sim-ondersteuning te integreren. Zo'n 'embedded sim' vervangt het fysieke simkaartje, maar kan ook dienstdoen als extra telefoonnummer.
04/12 11u15  Organisatie annuleert photokina 2019 en stelt fotografiebeurs uit tot mei 2020De volgende editie van photokina, die gepland stond voor mei 2019, wordt met een jaar uitgesteld naar mei 2020. Koelnmesse, organisator van de fotografiebeurs in het Duitse Keulen, heeft dit laten weten.
04/12 10u45  Belgisch trainingsprogramma moet gebruikers van smartphoneverslaving afhelpenEen Belgische neuropsychologe heeft een webapplicatie ontwikkeld die overvloedig smartphonegebruik moet tegengaan. Hi.Brain, zoals de toepassing heet, is tot 1 januari exclusief beschikbaar voor klanten van Apple-verkooppunt Switch. Daarna kan iedereen ermee aan de slag.
04/12 10u30  Bohemia Interactive voegt competitieve multiplayer toe aan ArmA 3ArmA 3 heeft een nieuwe multiplayermodus toegevoegd aan ArmA 3. De modus heet 'Warlords'. Hierin moeten twee teams aan beide uiteinden van het eiland terrein winnen van de non-playable characters en elkaars basis veroveren.
04/12 10u00  Gerucht: Microsoft werkt aan lichtgewicht OS om met Chromebooks te concurrerenMicrosoft zou werken aan Lite, een uitgekleed OS dat alleen web-apps en Universal Windows Apps draait en op onder andere laptops geleverd wordt. Microsoft zou hiermee Chromebooks willen beconcurreren.
04/12 09u15  Gerucht: Microsoft stopt met Edge-engine en bouwt Windows 10-browser op ChromiumMicrosoft zou besloten hebben de stekker uit EdgeHTML te trekken, de engine van zijn Edge-browser in Windows 10. In plaats daarvan zou het werken aan Project Anaheim, een browser op basis van Chromium.
04/12 07u30  Samsung gebruikt foto van dslr om portretmodus smartphone te laten zienSamsung heeft een foto van een dslr gebruikt om de portretmodus van een smartphone aan te prijzen en de werking te laten zien. Het gaat om de Galaxy A8 Star, die in Azië recentelijk is uitgekomen.
04/12 06u45  Privédata honderd miljoen Quora-gebruikers mogelijk buitgemaakt in hackEen of meerdere criminelen hebben toegang gekregen tot servers van vragensite Quora, waarbij zij mogelijk toegang hadden tot privédata van honderd miljoen gebruikers, waaronder mailadressen en gehashte wachtwoorden.
04/12 06u30  Tumblr verbiedt posts met seksueel expliciet beeldmateriaalTumblr verbiedt vanaf 17 december posts met seksueel expliciet beeldmateriaal. Dat heeft de site laten weten. Er is nu al kritiek op de algoritmes die vanaf maandag actief zijn en die sommige posts al onterecht als expliciet heeft aangemerkt.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Tumblr verbiedt posts met seksueel expliciet beeldmateriaal04/12 06u30 - Tweakers.net: Tumblr verbiedt vanaf 17 december posts met seksueel expliciet beeldmateriaal. Dat heeft de site laten weten. Er is nu al kritiek op de algoritmes die vanaf maandag actief zijn en die sommige posts al onterecht als expliciet heeft aangemerkt.
0x Privédata honderd miljoen Quora-gebruikers mogelijk buitgemaakt in hack04/12 06u45 - Tweakers.net: Een of meerdere criminelen hebben toegang gekregen tot servers van vragensite Quora, waarbij zij mogelijk toegang hadden tot privédata van honderd miljoen gebruikers, waaronder mailadressen en gehashte wachtwoorden.
0x Samsung gebruikt foto van dslr om portretmodus smartphone te laten zien04/12 07u30 - Tweakers.net: Samsung heeft een foto van een dslr gebruikt om de portretmodus van een smartphone aan te prijzen en de werking te laten zien. Het gaat om de Galaxy A8 Star, die in Azië recentelijk is uitgekomen.
0x Gerucht: Microsoft stopt met Edge-engine en bouwt Windows 10-browser op Chromium04/12 09u15 - Tweakers.net: Microsoft zou besloten hebben de stekker uit EdgeHTML te trekken, de engine van zijn Edge-browser in Windows 10. In plaats daarvan zou het werken aan Project Anaheim, een browser op basis van Chromium.
0x Gerucht: Microsoft werkt aan lichtgewicht OS om met Chromebooks te concurreren04/12 10u00 - Tweakers.net: Microsoft zou werken aan Lite, een uitgekleed OS dat alleen web-apps en Universal Windows Apps draait en op onder andere laptops geleverd wordt. Microsoft zou hiermee Chromebooks willen beconcurreren.
0x Bohemia Interactive voegt competitieve multiplayer toe aan ArmA 304/12 10u30 - Tweakers.net: ArmA 3 heeft een nieuwe multiplayermodus toegevoegd aan ArmA 3. De modus heet 'Warlords'. Hierin moeten twee teams aan beide uiteinden van het eiland terrein winnen van de non-playable characters en elkaars basis veroveren.
0x Belgisch trainingsprogramma moet gebruikers van smartphoneverslaving afhelpen04/12 10u45 - Tweakers.net: Een Belgische neuropsychologe heeft een webapplicatie ontwikkeld die overvloedig smartphonegebruik moet tegengaan. Hi.Brain, zoals de toepassing heet, is tot 1 januari exclusief beschikbaar voor klanten van Apple-verkooppunt Switch. Daarna kan iedereen ermee aan de slag.
0x Organisatie annuleert photokina 2019 en stelt fotografiebeurs uit tot mei 202004/12 11u15 - Tweakers.net: De volgende editie van photokina, die gepland stond voor mei 2019, wordt met een jaar uitgesteld naar mei 2020. Koelnmesse, organisator van de fotografiebeurs in het Duitse Keulen, heeft dit laten weten.
0x Google helpt fabrikanten om Android-apparaten met e-sim te maken04/12 12u45 - Tweakers.net: Google heeft een programma opgezet dat fabrikanten van Android-toestellen in staat stelt om e-sim-ondersteuning te integreren. Zo'n 'embedded sim' vervangt het fysieke simkaartje, maar kan ook dienstdoen als extra telefoonnummer.
0x 'Risico dat AIVD en MIVD onrechtmatig handelen is hoog'04/12 14u15 - Tweakers.net: Er zijn hoge risico's dat de Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD onrechtmatig handelen bij onder andere het verzamelen van gegevens, omdat ze delen van de Wiv 2017 nog niet hebben geïmplementeerd, constateert toezichthouder Ctivd.

Statistieken

Artikels:
31762
Gelezen:
1492
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven