maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
16/09 00u00  Als het aan Next Generation Shipyards ligt, vaart de hele garnalenvloot straks op waterstof De Waddenzee is het grootste natuurgebied van Nederland, maar er tuffen nu nog kotters rond die dieseldampen uitstoten. Als het aan Next Generation Shipyards ligt, vaart de hele garnalenvloot straks op waterstof.18 
15/09 20u15  Met het ‘budgetafscheid’ schudden zij de uitvaartbranche op Hij begon als prijsvechter in grafkisten. Zes jaar later regelt het bedrijf van Jan-Jaap Palma enkele duizenden uitvaarten per jaar, meestal veel goedkoper dan de concurrentie. Ook in tijden van rouw wordt op de centen gelet.
15/09 20u15  Bomenkap voor een snelweg met benzinepomp? Wat triest Toen ik hoorde dat ze in Ouderkerk 14 duizend bomen willen kappen voor een snelweg , moest ik even aan Brazilië denken. Herinnert u zich nog hoe verontwaardigd we waren over de bosbranden daar? De longen van de aarde gingen kapot en de president deed niets. Die Bolsonaro (doodenge man, daar niet van) weigerde noodgeld van de G7 om de milieuramp aan te pakken. Met het klimaat heeft hij sowieso weinig op. Liever kapt en verkoopt hij hout en creëert hij landbouwgrond waar eerst bomen stonden. Die grote lege vlaktes zijn treurig om te zien. Dat een groot deel van die landbouwgrond veevoer produceert voor westerse bedrijven die de koeien en varkens voeden die wij hier opeten, maakt het allemaal extra pijnlijk. En de houding van de Westerse G7-leiders een beetje hypocriet.
15/09 00u00  Hoe een denktank voor duurzame handel ten onder ging aan luxe (en falend toezicht) De ceo van een ngo die duurzame handel moet bevorderen blijkt het niet zo nauw te nemen met de regels. Het resulteert erin dat de vier grootste donoren, waaronder Nederland, hun handen van de organisatie aftrekken. Maar treft niet ook de raad van toezicht blaam?
14/09 15u15  Eurolanden verdeeld over versoepeling begrotingsregels Eurolanden met een hoge staatsschuld zoals Italië, Griekenland, Portugal, Frankrijk en België moeten meer tijd krijgen om die schuldberg af te bouwen. Om nieuwe financiële misère te voorkomen, mag de stijging van overheidsuitgaven die van de economische groei alleen niet overtreffen. Volgens Europees Commissaris Dombrovskis (euro) zijn de eurolanden het daarover eens.
14/09 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
13/09 19u45  De inkomensval van jonge moeders - alles draait om mentaliteitsverandering De kindboete voor moeders is zo’n 40 procent, blijkt uit een studie van het Centraal Planbureau (CPB) die deze week verscheen. Moeders bekopen het krijgen van kinderen met een sterke inkomensachteruitgang. Dit draagt bij aan economische onzelfstandigheid van vrouwen.
13/09 19u15  Hoe kan ik de erfenis van mijn ouders het best besteden? Ik heb dit jaar een flinke erfenis gekregen. Ik ben een alleenstaande ouder van 40 met een kind op de basisschool. Een koopwoning heb ik al. Hoe kan ik het geld het best investeren, zodat ik er ook later profijt van heb?
13/09 19u00  Prachtig zo’n broodfonds, maar wat als het vereiste onderlinge vertrouwen overgaat in argwaan? Als je zegt dat je ziek bent, bèn je ziek: dat is het beginsel van een broodfonds, de onderlinge arbeidsongeschiktheidsvoorziening van zzp’ers. Toch verschillen broodfondsleden weleens van mening over hoe ziek zijn eruitziet en hoe lang het mag duren. Waar ligt de grens van hun vertrouwen?
13/09 14u45  WOZ-waarde woningen stijgt 7,8 procent en bereikt het hoogste niveau ooit De WOZ-waarde van woningen is voor het vierde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 248 duizend euro per woning, de hoogste waarde ooit. Dat is 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
12/09 23u30  Uber, Netflix en Slack blijken stukken minder waard te zijn, nu iedereen het kunstje kan doen Op 17 maart 2000 ging World­Online naar de beurs – de internetprovider van Nina Brink.
12/09 23u30  Volkswagen heeft noodgedwongen de arrogante houding laten varen Alles wordt anders, belooft Volkswagen. De autofabrikant wil rigoureus afrekenen met de kwalijke geur rond het merk en wil een leidende rol nemen in klimaatneutraal maken van onze mobiliteit, zo leert een presentatie aan de vooravond van de autobeurs in Frankfurt.
12/09 21u30  Keert de euforie rond de platformeconomie zich? Op 17 maart 2000 ging World­Online naar de beurs – de internetprovider van Nina Brink.
12/09 19u00  De Boeing 737 Max wordt getest voor terugkeer in het luchtruim. Zit de wereld er nog wel op te wachten? In de VS wordt volgende maand getest of de Boeing 737 Max veilig genoeg is om weer mee te vliegen. Ongeacht de uitkomst zijn de gevolgen van de ongelukken en het vliegverbod gigantisch. Boeing verliest miljarden, maatschappijen en piloten zitten klem, en veel reizigers durven het toestel niet meer in.
11/09 22u45  Nederlanders zijn welvarend en gelukkig, maar ze klagen wel heel veel Radar en De Rijdende Rechter zetten iedereen op het verkeerde been. Nederland bestaat niet alleen uit boze burgers die banken en buren wel door de wringer kunnen halen.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
11/09 22u15  Grootste beursgang ooit – die van Saudi Aramco – komt ‘heel snel’Er wordt al jaren over gespeculeerd, maar de beursgang van oliegigant Saudi Aramco lijkt er nu toch echt aan te komen. De waarschijnlijk grootste beursgang ter wereld ooit, cruciaal voor de toekomstplannen van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman met het land, zal ‘heel snel’ werkelijkheid worden.
11/09 21u15  Verwarde economen, nieuwe kloven en een schatrijke overheid: dit zijn de gevolgen van al dat gratis geldMet een nieuwe renteverlaging boort de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag naar verwachting de laatste hoop op een terugkeer naar ‘normale’ economische tijden de grond in. Wat zijn de langetermijngevolgen van al dat gratis geld? Een reisgids naar onontdekt gebied.
11/09 21u15  Tevreden knort het toezichtmonster, maar hoe effectief is die uitdijende bureaucratie?Door de gangen en tussen de bureaus van de Nederlandse economie waart een ongrijpbaar wezen rond. Het luistert naar namen als ‘KYC-analist’ en ‘compliance officer’. Meest angstaanjagende: het wordt nooit kleiner. Integendeel. Hoe meer steken dit toezichtmonster laat vallen, hoe meer erover geklaagd wordt door politici en ondernemers, hoe groter het lijkt te worden.
11/09 20u30  Charmeoffensief: ‘visboer André’ moet accountant aan een beter imago helpenDe Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is een charmeoffensief begonnen om de beroepsgroep aan een beter imago te helpen. Want ook Nederlanders die nooit met een accountant te maken krijgen, hebben belang bij hun werk, zo moet een nieuwe reclamecampagne duidelijk maken.
11/09 19u15  TUI doet vliegtuig naar Parijs in de ban om CO2-uitstoot te verminderenVliegen naar Parijs voor een weekendje weg? Dat kunnen klanten van TUI Nederland straks vergeten. De grootste touroperator van Nederland gaat vanaf volgend najaar alleen nog maar reizen aanbieden per trein of auto naar de Franse hoofdstad. ‘We willen laten zien dat het ons menens is met het verminderen van de CO2-uitstoot’, stelt het bedrijf. De luchtvaart is in Nederland goed voor 6,5 procent van dit broeikasgas.
10/09 23u30  Volkswagen heeft noodgedwongen de arrogante houding laten varenAlles wordt anders, belooft Volkswagen. De autofabrikant wil rigoureus afrekenen met de kwalijke geur rond het merk en wil een leidende rol nemen in klimaatneutraal maken van onze mobiliteit, zo leert een presentatie aan de vooravond van de autobeurs in Frankfurt.
10/09 22u30  Verdient Mario Draghi een standbeeld?Hij werd Super Mario genoemd, maar ‘de sfinx’ was een passender bijnaam geweest.
10/09 20u15  ABN Amro: horeca verspilt 1,4 miljard aan werving personeelHorecaondernemers verspillen 1,4 miljard euro per jaar aan het werven en inwerken van nieuw personeel. Dat is 6 procent van de omzet en 42 duizend euro per vestiging, heeft ABN Amro berekend.
10/09 05u15  Waarom vastgoedbeleggers investeren in studentenhuisvestingVastgoedbeleggers zien brood in de studentenkamer. Commerciële partijen investeerden de afgelopen vijf jaar meer dan een miljard euro in studentenwoningen, en ideële huisvesters gaan met ze in zee.
09/09 23u00  Regelt Rutte III met de rente iets voor Rutte IV?Het is een mooi staaltje van over het graf heen regeren. Staatssecretaris Snel van Financiën maakte vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat het kabinet voornemens is in 2022 belasting te gaan heffen over wat een realistisch rendement wordt genoemd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Als het aan Next Generation Shipyards ligt, vaart de hele garnalenvloot straks op waterstof16/09 00u00 - Volkskrant Economie: De Waddenzee is het grootste natuurgebied van Nederland, maar er tuffen nu nog kotters rond die dieseldampen uitstoten. Als het aan Next Generation Shipyards ligt, vaart de hele garnalenvloot straks op waterstof.
3x Met het ‘budgetafscheid’ schudden zij de uitvaartbranche op15/09 20u15 - Volkskrant Economie: Hij begon als prijsvechter in grafkisten. Zes jaar later regelt het bedrijf van Jan-Jaap Palma enkele duizenden uitvaarten per jaar, meestal veel goedkoper dan de concurrentie. Ook in tijden van rouw wordt op de centen gelet.
2x Bomenkap voor een snelweg met benzinepomp? Wat triest15/09 20u15 - Volkskrant Economie: Toen ik hoorde dat ze in Ouderkerk 14 duizend bomen willen kappen voor een snelweg , moest ik even aan Brazilië denken. Herinnert u zich nog hoe verontwaardigd we waren over de bosbranden daar? De longen van de aarde gingen kapot en de president deed niets. Die Bolsonaro (doodenge man, daar niet van) weigerde noodgeld van de G7 om de milieuramp aan te pakken. Met het klimaat heeft hij sowieso weinig op. Liever kapt en verkoopt hij hout en creëert hij landbouwgrond waar eerst bomen stonden. Die grote lege vlaktes zijn treurig om te zien. Dat een groot deel van die landbouwgrond veevoer produceert voor westerse bedrijven die de koeien en varkens voeden die wij hier opeten, maakt het allemaal extra pijnlijk. En de houding van de Westerse G7-leiders een beetje hypocriet.
0x Regelt Rutte III met de rente iets voor Rutte IV?09/09 23u00 - Volkskrant Economie: Het is een mooi staaltje van over het graf heen regeren. Staatssecretaris Snel van Financiën maakte vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat het kabinet voornemens is in 2022 belasting te gaan heffen over wat een realistisch rendement wordt genoemd.
0x Waarom vastgoedbeleggers investeren in studentenhuisvesting10/09 05u15 - Volkskrant Economie: Vastgoedbeleggers zien brood in de studentenkamer. Commerciële partijen investeerden de afgelopen vijf jaar meer dan een miljard euro in studentenwoningen, en ideële huisvesters gaan met ze in zee.
0x ABN Amro: horeca verspilt 1,4 miljard aan werving personeel10/09 20u15 - Volkskrant Economie: Horecaondernemers verspillen 1,4 miljard euro per jaar aan het werven en inwerken van nieuw personeel. Dat is 6 procent van de omzet en 42 duizend euro per vestiging, heeft ABN Amro berekend.
0x Verdient Mario Draghi een standbeeld?10/09 22u30 - Volkskrant Economie: Hij werd Super Mario genoemd, maar ‘de sfinx’ was een passender bijnaam geweest.
0x Volkswagen heeft noodgedwongen de arrogante houding laten varen10/09 23u30 - Volkskrant Economie: Alles wordt anders, belooft Volkswagen. De autofabrikant wil rigoureus afrekenen met de kwalijke geur rond het merk en wil een leidende rol nemen in klimaatneutraal maken van onze mobiliteit, zo leert een presentatie aan de vooravond van de autobeurs in Frankfurt.
0x TUI doet vliegtuig naar Parijs in de ban om CO2-uitstoot te verminderen11/09 19u15 - Volkskrant Economie: Vliegen naar Parijs voor een weekendje weg? Dat kunnen klanten van TUI Nederland straks vergeten. De grootste touroperator van Nederland gaat vanaf volgend najaar alleen nog maar reizen aanbieden per trein of auto naar de Franse hoofdstad. ‘We willen laten zien dat het ons menens is met het verminderen van de CO2-uitstoot’, stelt het bedrijf. De luchtvaart is in Nederland goed voor 6,5 procent van dit broeikasgas.
0x Charmeoffensief: ‘visboer André’ moet accountant aan een beter imago helpen11/09 20u30 - Volkskrant Economie: De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is een charmeoffensief begonnen om de beroepsgroep aan een beter imago te helpen. Want ook Nederlanders die nooit met een accountant te maken krijgen, hebben belang bij hun werk, zo moet een nieuwe reclamecampagne duidelijk maken.

Statistieken

Artikels:
31980
Gelezen:
25702
Aantal lezers nu:
51


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven