dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u00
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
23/07 18u45  Boris Johnson kan zomaar de zevende plaag van Mark Rutte worden Een nieuwe Britse premier krijgt van zijn voorganger – ten slotte de enige met echt ervaring in die baan – drie enveloppen die hij mag openmaken bij een crisis. In de enveloppe voor de eerste crisis zit een briefje met het advies: ‘Geef je voorganger de schuld.’ In de tweede een briefje met: ‘Vertel dat de statistieken niet kloppen’. En in de derde en laatste staat op het briefje: ‘Leg alvast de drie enveloppen klaar voor je opvolger.’
22/07 23u30  Het valt op: pensioenfondsen investeren maar weinig in huurhuizen. Waarom? Woningcorporaties zijn nog steeds de grootste aanbieder van huurwoningen, blijkt uit de Volkskrant Huisbazen Top-300, die zaterdag werd gepubliceerd. Toch kijkt de overheid vooral naar pensioenbeleggers voor nieuwbouw om het tekort aan huurwoningen te verkleinen. Maar hoe dan?
22/07 20u15  Kan reus Schiphol een kopje kleiner? Een poging tot duiding in vijf hoofdstukken Zomerdrukte op Schiphol, met lange rijen voor de incheckbalies. Geen beter bewijs voor het grote belang van de luchthaven voor de economie, toch? Zeker. Maar hoe groot is die bijdrage precies? En valt die wel zo exact uit te rekenen?
22/07 19u30  Is leeftijdsdiscriminatie de grootste vorm van ongelijkheid? Wehkamp heeft in een missive 74-plussers laten weten dat gespreid betalen met krediet niet meer mogelijk is. Ook kunnen 74-plussers niet meer met geleend geld spullen kopen. Het postorderbedrijf met twee miljoen vaste klanten – 48 procent van de Nederlanders koopt er wel eens iets – zegt door waakhond AFM (Autoriteit Financiële Markten) verplicht te worden om ouderen tegen zichzelf in bescherming te nemen en erfgenamen niet met schulden te belasten.
22/07 09u15  Vormt de cryptomunt van Facebook daadwerkelijk een bedreiging? Van Europa tot de Verenigde Staten reageren politici en centrale bankiers als door een wesp gestoken op de plannen van Facebook voor een eigen munt, de Libra. Wat staat er op het spel dat de gemoederen zo hoog oplopen?
22/07 00u00  Altijd op zoek naar de ultieme waterglijbaan Groter, langer, sneller: de komende zomerweken zullen miljoenen vakantiegangers zich van een attractie van Van Egdom storten. ‘Iedereen gaat van de glijbaan af, maar niemand beseft dat die ook ergens wordt gemaakt.’
21/07 23u15  Staan en hangen wordt nieuwe manier van treinreizen (als het aan de Israëlische Spoorwegen ligt) In de strijd tegen overvolle treinen gaan de Israëlische spoor­wegen over tot een drastisch middel: minder zitplaatsen.
21/07 23u15  Urker trots: ‘Dit is nog echte Nederlandse maakindustrie’ In 1922 vormden Urker vissers een coöperatie om samen brandstof in te kopen. Dat gaf stabiliteit. Een eeuw later is het er met het pulskorverbod, de dreigende Brexit en windmolens op zee niet kalmer op geworden bij VCU.
21/07 23u00  Trotse Urker visserscoöperatie: ‘Dit is nog echte Nederlandse maakindustrie’ In 1922 vormden Urker vissers een coöperatie om samen brandstof in te kopen. Dat gaf stabiliteit. Een eeuw later is het er met het pulskorverbod, de dreigende Brexit en windmolens op zee niet kalmer op geworden bij VCU.
20/07 15u30  We moeten kiezen tussen groei en groen: ‘Eigenlijk hebben we een ramp nodig’ De economie voluit laten draaien én verduurzamen: het zou een nieuw kunststuk worden uit polderland Nederland. Nu gooien stikstofeisen roet in het eten. En voor het typisch Haagse ‘even niets doen’ is het te laat.
20/07 14u45  ‘Verdienmodel’ was te lang een vies woord bij duurzame supermarktketen Marqt Het zijn zware tijden voor Marqt, de Randstedelijke superketen met de focus op vers, biologisch, ambachtelijk. Het concept is niet langer uniek. Maar bovenal is ‘verdienmodel’ bij Marqt te lang een vies woord geweest.
20/07 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
19/07 10u45  Hoe de uitgekotste stekkerhybride toch nog van pas kan komen in gevecht met CO2-uitstoot De plug-inhybride, een auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden, leek snel uit het beeld te verdwijnen. Het belastingvoordeel viel weg, de verkoop stortte in en het slechte imago werkte niet mee. Maar vorig jaar namen de verkopen weer toe. Verdient dit type auto een tweede kans?
19/07 00u00  Trump en de NAVO overdrijven schandelijk met hun uitgaven voor defensie Het is ook een goedmakertje voor het feit dat hij zichzelf vanwege hielspoor liet afkeuren voor militaire dienst op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog in 1968, zei hij onlangs in een interview met de Britse journalist Piers Morgan.
18/07 19u30  Hoe de uitgekotste hybride auto toch nog van pas kan komen in gevecht met CO2-uitstoot De plug-inhybride, een auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden, leek snel uit het beeld te verdwijnen. Het belastingvoordeel viel weg, de verkoop stortte in en het slechte imago werkte niet mee. Maar vorig jaar namen de verkopen weer toe. Verdient dit type auto een tweede kans?
Laatste update: vandaag om 18u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 19u30  Is het normaal dat ik straf krijg voor het opzeggen van mijn betaalrekening?Na een artikel in de Volkskrant over het overstappen naar een duurzame bank nam ik contact op met ING om mijn betaalrekening op te zeggen. Als ik vertrek, ga ik over mijn ING-hypotheek van 100.000 euro jaarlijks 250 euro meer rente betalen. Is zo’n wegloopboete normaal?
18/07 08u15  Mogelijk minder pensioen voor 8 miljoen mensen ondanks nieuw akkoordDe grote pensioenfondsen in Nederland dreigen volgend jaar toch te moeten korten op de pensioenen, ondanks het recente pensioenakkoord. Bij metaalfondsen PME en PMT speelt dat de financiële positie afgelopen kwartaal hard is weggezakt, zo blijkt uit nieuwe gegevens. De pensioenen van 8 miljoen mensen slinken hierdoor mogelijk.
18/07 02u15  Pensioenfondsen moeten ondanks akkoord mogelijk toch kortenDe grote pensioenfondsen in Nederland dreigen volgend jaar toch te moeten korten op de pensioenen, ondanks het recente pensioenakkoord. Bij metaalfondsen PME en PMT speelt dat de financiële positie afgelopen kwartaal hard is weggezakt, zo blijkt uit nieuwe gegevens.
17/07 22u15  Ook Rabobank wil energiebedrijf Eneco kopenRabobank is een van de partijen die energiebedrijf Eneco wil overnemen. Tot nu toe was de naam van Rabobank nog niet naar buiten gebracht als bieder op Eneco, maar de woordvoerder van de bank bevestigt een bericht hierover in het AD.
17/07 21u30  Chique en duurzame supermarktketen Marqt zoekt een koperMarqt, de winkelketen die ‘chic’ en ‘duurzaam’ combineert, is op zoek naar een partij die de keten wil overnemen. Marqt heeft ING opdracht gegeven ‘strategische opties’ te onderzoeken, wat veelal inhoudt: zoek een koper.
17/07 19u30  De ik-BV werkt niet: we worden zelfs minder productiefOver hoe de drank verdween van de werkvloer zou een prachtige studie te schrijven zijn. De jongste bediende die, volgens de overleveringen van de oudere collega’s op de krant, elke middag de bierbestelling kwam opnemen op de redactievloer; de whisky die een beetje manager op zijn kamer bewaarde om een contract te bezegelen; en hoe die hele alcoholcultuur binnen enkele decennia vervlogen lijkt, samen met de geur van zware shag en een jointje op zijn tijd.
17/07 19u00  Milka moet commercial aanpassen: chocolade is niet van kleine boertjesChocoladefabrikant Milka moet een tv-commercial aanpassen. In die reclame zegt het bedrijf dat alle door Milka gebruikte koemelk van melkveehouders komt die maximaal zestig koeien houden.
17/07 18u30  Websupermarkt Picnic en vakbond FNV liggen overhoop over vakbondsactiesVakcentrale FNV ligt opnieuw overhoop met Picnic. De websuper heeft volgens de bond diverse medewerkers ontslagen die actief waren voor de FNV. De bond hield daarom woensdag acties bij Picnic. Medewerkers presenteerden hun eis dat de werkgever ophoudt met de in hun ogen onterechte ontslagen.
17/07 18u15  Prepaid-energie moet voorkomen dat klanten schulden opbouwen doordat ze hun energierekening niet betalenBij 20 duizend huishoudens wordt jaarlijks de energie afgesloten. Dat is zeker voor de schuldenaar een pijnlijke affaire. Om die ellende voor te zijn, is er een proef gedaan met een ouderwets fenomeen: de gaspenning.
17/07 15u00  Keren proteststemmers zich af van populisten?Populistische partijen gaan net zo snel ten onder als ze opkomen. Dat moet een geruststellende gedachte zijn voor alle politici die de Europese eenwording koesteren, onder wie de nieuwe commissievoorzitter.
17/07 09u15  Hij vloog voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk: ‘Een bizar verhaal’Wat de gek ervoor geeft – zo laag zijn de prijzen van vliegtickets. Maar het kan nog goedkoper, ontdekte een Goudse student. Zo vlieg je voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk. ‘Het is wel een bizar verhaal.’
16/07 23u00  Het is krom dat de klant de kosten moet dragen voor een energietransitieDe Klacht: Van het gas af, dat gaat zomaar niet. De netbeheerder rekent makkelijk honderden euro’s voor het afsluiten. De rekening gaat naar de consument.
16/07 20u45  Verkeert nieuwe topman met Ahold Delhaize in woelig water?In een interview met NRC Handelsblad onthulde Frans Muller, die een jaar geleden Dick Boer opvolgde als topman van Ahold Delhaize, zijn favoriete lunch op het hoofdkantoor in Zaandam. Muller is ‘grootverbruiker’ van salade met tonijn. Ook een cappuccino forte en crackers op basis van zaden ‘met een relatief laag koolhydratenniveau’ rekende hij tot zijn favoriete gerechten.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x Boris Johnson kan zomaar de zevende plaag van Mark Rutte worden23/07 18u45 - Volkskrant Economie: Een nieuwe Britse premier krijgt van zijn voorganger – ten slotte de enige met echt ervaring in die baan – drie enveloppen die hij mag openmaken bij een crisis. In de enveloppe voor de eerste crisis zit een briefje met het advies: ‘Geef je voorganger de schuld.’ In de tweede een briefje met: ‘Vertel dat de statistieken niet kloppen’. En in de derde en laatste staat op het briefje: ‘Leg alvast de drie enveloppen klaar voor je opvolger.’
6x Het valt op: pensioenfondsen investeren maar weinig in huurhuizen. Waarom?22/07 23u30 - Volkskrant Economie: Woningcorporaties zijn nog steeds de grootste aanbieder van huurwoningen, blijkt uit de Volkskrant Huisbazen Top-300, die zaterdag werd gepubliceerd. Toch kijkt de overheid vooral naar pensioenbeleggers voor nieuwbouw om het tekort aan huurwoningen te verkleinen. Maar hoe dan?
1x Hoe de uitgekotste stekkerhybride toch nog van pas kan komen in gevecht met CO2-uitstoot19/07 10u45 - Volkskrant Economie: De plug-inhybride, een auto die zowel op benzine als elektrisch kan rijden, leek snel uit het beeld te verdwijnen. Het belastingvoordeel viel weg, de verkoop stortte in en het slechte imago werkte niet mee. Maar vorig jaar namen de verkopen weer toe. Verdient dit type auto een tweede kans?
1x Vormt de cryptomunt van Facebook daadwerkelijk een bedreiging?22/07 09u15 - Volkskrant Economie: Van Europa tot de Verenigde Staten reageren politici en centrale bankiers als door een wesp gestoken op de plannen van Facebook voor een eigen munt, de Libra. Wat staat er op het spel dat de gemoederen zo hoog oplopen?
0x Verkeert nieuwe topman met Ahold Delhaize in woelig water?16/07 20u45 - Volkskrant Economie: In een interview met NRC Handelsblad onthulde Frans Muller, die een jaar geleden Dick Boer opvolgde als topman van Ahold Delhaize, zijn favoriete lunch op het hoofdkantoor in Zaandam. Muller is ‘grootverbruiker’ van salade met tonijn. Ook een cappuccino forte en crackers op basis van zaden ‘met een relatief laag koolhydratenniveau’ rekende hij tot zijn favoriete gerechten.
0x Het is krom dat de klant de kosten moet dragen voor een energietransitie16/07 23u00 - Volkskrant Economie: De Klacht: Van het gas af, dat gaat zomaar niet. De netbeheerder rekent makkelijk honderden euro’s voor het afsluiten. De rekening gaat naar de consument.
0x Hij vloog voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk: ‘Een bizar verhaal’17/07 09u15 - Volkskrant Economie: Wat de gek ervoor geeft – zo laag zijn de prijzen van vliegtickets. Maar het kan nog goedkoper, ontdekte een Goudse student. Zo vlieg je voor 3,19 euro van Stockholm naar Gdansk. ‘Het is wel een bizar verhaal.’
0x Keren proteststemmers zich af van populisten?17/07 15u00 - Volkskrant Economie: Populistische partijen gaan net zo snel ten onder als ze opkomen. Dat moet een geruststellende gedachte zijn voor alle politici die de Europese eenwording koesteren, onder wie de nieuwe commissievoorzitter.
0x Prepaid-energie moet voorkomen dat klanten schulden opbouwen doordat ze hun energierekening niet betalen17/07 18u15 - Volkskrant Economie: Bij 20 duizend huishoudens wordt jaarlijks de energie afgesloten. Dat is zeker voor de schuldenaar een pijnlijke affaire. Om die ellende voor te zijn, is er een proef gedaan met een ouderwets fenomeen: de gaspenning.
0x Websupermarkt Picnic en vakbond FNV liggen overhoop over vakbondsacties17/07 18u30 - Volkskrant Economie: Vakcentrale FNV ligt opnieuw overhoop met Picnic. De websuper heeft volgens de bond diverse medewerkers ontslagen die actief waren voor de FNV. De bond hield daarom woensdag acties bij Picnic. Medewerkers presenteerden hun eis dat de werkgever ophoudt met de in hun ogen onterechte ontslagen.

Statistieken

Artikels:
31297
Gelezen:
33567
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven