donderdag 13 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
13/12 10u30  Hoe zzp’ers zich laten verleiden door woekerleningen Lees meer >
12/12 23u45  Dit eiland van 100 miljard euro is de pleisterplaats van Nederlandse techbedrijven Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
12/12 23u15  Hoe een gedempt stuk grond aan het IJ verandert in Silicon Island Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
12/12 20u30  Waarom is de Tata Nano een grote miskleun? Het was geen bolide voor Max Verstappen. Initiatiefnemer Ratan Tata, die tot zijn afgrijzen zag hoe complete gezinnen op brommers en scooters door het chaotische verkeer in Mumbai slalomden, noemde het de people’s car, de volksauto. Hij wilde wat doen aan de 150 duizend doden die jaarlijks in het ­Indiase verkeer vallen.
12/12 02u30  Nu woekkerrentes aan banden zijn gelegd, richten kredietcowboys zich op zzp'ers Fikse leningen, zonder lastige vragen, maar met een torenhoge rente. Kredietcowboys richten zich hiermee op kwetsbare zpp’ers. Zelfs schulden stapelen is geen probleem, blijkt uit een aantal eigen aanvragen.
11/12 23u00  Aantal verkeersclaims daalt, maar schadelast groeit Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is vorig jaar flink gedaald. In 2017 daalde het aantal met 18 procent naar een totaal van 741 duizend claims, meldt het Verbond van Verzekeraars dinsdag. De schadelast is wel toegenomen: in 2017 was er een stijging van 7 procent.
11/12 23u00  Moet Brussel maar een einde maken aan de Britse soap? De Britse soap Coronation Street (sinds 9 december 1960) nadert de grens van tienduizend afleveringen. De dagelijkse Brexit-soap zit sinds het referendum op 23 mei 2016 precies op negenhonderd.
11/12 11u15  De rekening weggooien is het nieuwe rood staan Steeds minder Nederlanders lenen geld of staan rood bij de bank. In plaats daarvan blijft de rekening voor energie, zorgverzekering of huur vaker onbetaald. Bij 5 tot 7 procent van de huishoudens leidt dat inmiddels tot ernstige problemen: daar wordt de energie afgesloten of laten schuldeisers beslag leggen op het loon.
11/12 00u00  Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizen Volgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig?
10/12 22u45  Deze Roemeense windmolens kunnen Nederland behoeden voor miljoenenboetes Waarom windmolens bouwen in Drenthe als het ook in Roemenië kan? Door daar een windmolenproject te ondersteunen, kan Nederland ontsnappen aan zeker lijkende miljoenenboetes. De Tweede Kamer spreekt zich er dinsdag over uit.
10/12 22u45  ECB moet rente verhogen, anders wordt deze recessie nog lelijker dan de vorige De markten weten het, economen denken het en de politici vrezen het. De recessie is in aantocht.
10/12 16u30  ING laat man jarenlang betalen voor pinpas van zijn overleden vrouw Zeven jaar na het overlijden van mevrouw Nebbeling laat ING haar weduwnaar nog steeds betalen voor een extra pas. Haar zoon probeert het oplossen, maar stuit daarbij op administratieve barrières.
10/12 08u30  ‘Minder, minder, minder Schiphol’ galmt het door de Amsterdome In Amsterdam bogen overheid, branche en burgers zich zaterdag nog een keer over de toekomst van Schiphol, voor er komende vrijdag een advies gaat naar de minister. ‘Uiteindelijk vellen we een Salomonsoordeel. Oplossingen zonder pijn zijn er niet.’
10/12 01u00  Onderzoek: pensioenfondsen doen te weinig tegen dwangarbeid Dwangarbeid is op papier een belangrijk thema voor de meeste pensioenfondsen, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VDBO). Maar vrijwel geen enkel fonds laat zien wat het doet om dwangarbeid tegen te gaan, stelt onderzoeker Hester Holtland.
10/12 01u00  VR-cursussen om mensen voor te bereiden op levensbedreigende situaties Hoe bereid je personeel voor op bijvoorbeeld een brand? Warp Industries helpt bedrijven interactieve trainingen te maken met virtual reality. Met een VR-bril op kun je zelfs leren wat te doen bij een bankoverval.
Laatste update: vandaag om 10u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/12 00u00  Eén gitaar is 60 tot 120 uur werk: ‘Wij bouwen vaak voor mensen die alles al gehad hebben’Rikkers Gitaarbouw uit Groningen maakt sinds 35 jaar handgemaakte (bas-)gitaren. Zagen en frezen is de uitdaging niet meer, wel uitvinden wat de klant precies wil. ‘Niemand speelt hetzelfde. Iedereen zoekt een andere klank.’
09/12 21u30  Ben ik inderdaad een oude mopperpot?Zo in deze donkere dagen voor kerst ben ik gewoon om mijzelf en mijn leven eens goed tegen het licht te houden. Ben ik wie ik wil zijn en ben ik waar ik wil zijn? Dat soort vragen. Vaak kan een gebeurtenis, een gesprek, of een simpele vraag of opmerking een gedachtestroom op gang brengen. Nu ook weer. Jeroen Wollaers, de uitermate bekwame en charmante presentator van Nieuwsuur, stelde mij naar aanleiding van mijn vorige column via Twitter de vraag of ik weleens iets leuk, goed of vrolijk vond. Ik antwoordde dat dit heus weleens voorkwam, maar dat ik het niet als mijn taak zag daarover te schrijven. Dat antwoord klopte wel, maar was ook wat makkelijk. Ben ik inderdaad een oude mopperpot, zoals Wollaers suggereert? Of vind ik wel degelijk dingen leuk, goed of vrolijk? En als dat zo is, waarom schrijf ik daar dan zo zelden over? Zie hier mijn eindejaarszelfonderzoek.
08/12 09u45  Nederland eindigt met 38,8 procent als tweede onder de prutsersGezegend is het land waar netjes belasting wordt geheven, en dit belastinggeld door de overheid wordt gebruikt om prachtige publieke voorzieningen van te organiseren en inkomen wijselijk te herverdelen. En ja, Nederland is zo’n land. Hou deze gedachte alstublieft vast.
08/12 00u00  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan openHij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
07/12 22u15  Baeten laat zich zien, Cruiming is spoorloosWinnaar & verliezer van de week
07/12 20u45  Frankrijk mag de prutser van het jaar zijn, Nederland is een goede tweedeHet spel en de knikkers
07/12 20u15  ‘Het is belangrijk dat mensen de economie eerlijk vinden’De baas van ING, Ralph Hamers, moet komende week de Tweede Kamer uitleggen waarom hij te weinig verdient. Deborah Hargreaves is gespecialiseerd in topsalarissen en schreef er een boek over. ‘Kopstukken van het bedrijfsleven hebben hun morele autoriteit te grabbel gegooid met hun exorbitante salarissen.’
07/12 11u00  Begin deze eeuw een hype, maar inmiddels hebben plastic zonnepanelen hun populariteit verlorenPlastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
06/12 23u30  Waarom plastic zonnecellen hun populariteit verlorenPlastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
06/12 23u15  Nederland belegt weer, maar uit gebrek aan alternatievenDe wakkere krant had er woensdag een stuk van de voorpagina en de hele 2 en 3 aan gewijd: beleggen wordt weer populair. De kleine man heeft de weg teruggevonden naar het Beursplein – in de jaren negentig toen de bomen tot in de hemel groeiden ongeveer de hipste plek van het land.
06/12 23u15  Kan mijn schuld verjaren?Ik ben al jaren bezig met het afbetalen van een oude schuld. Er komt telkens rente bij, dus dat schiet niet op. Verjaart zo’n schuld niet op een gegeven moment?
06/12 11u30  Fords goedkopere alternatief voor de crashtest lijkt op een kermisattractieVoordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
06/12 11u15  Goedkopere methode voor de crashtest van Ford: Een crashtest als een kermisattractieVoordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Hoe zzp’ers zich laten verleiden door woekerleningen13/12 10u30 - Volkskrant Economie: Lees meer >
3x Hoe een gedempt stuk grond aan het IJ verandert in Silicon Island12/12 23u15 - Volkskrant Economie: Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
3x Dit eiland van 100 miljard euro is de pleisterplaats van Nederlandse techbedrijven12/12 23u45 - Volkskrant Economie: Nog even en het Amsterdamse Oosterdokseiland staat voor een beurswaarde van 93 miljard euro. Als het nieuwe hoofdkantoor van booking.com klaar is, zijn vier van de bekendste Nederlandse internetbedrijven gevestigd op een aangeplempt stuk grond aan het IJ: Silicon Island.
1x Waarom is de Tata Nano een grote miskleun?12/12 20u30 - Volkskrant Economie: Het was geen bolide voor Max Verstappen. Initiatiefnemer Ratan Tata, die tot zijn afgrijzen zag hoe complete gezinnen op brommers en scooters door het chaotische verkeer in Mumbai slalomden, noemde het de people’s car, de volksauto. Hij wilde wat doen aan de 150 duizend doden die jaarlijks in het ­Indiase verkeer vallen.
0x Goedkopere methode voor de crashtest van Ford: Een crashtest als een kermisattractie06/12 11u15 - Volkskrant Economie: Voordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
0x Fords goedkopere alternatief voor de crashtest lijkt op een kermisattractie06/12 11u30 - Volkskrant Economie: Voordat een nieuw type auto de weg op mag, moet het worden getest: kosten 50 miljoen euro per model. Ford Duitsland heeft iets goedkopers bedacht: een hydraulische installatie waarmee botssimulaties worden uitgevoerd.
0x Kan mijn schuld verjaren?06/12 23u15 - Volkskrant Economie: Ik ben al jaren bezig met het afbetalen van een oude schuld. Er komt telkens rente bij, dus dat schiet niet op. Verjaart zo’n schuld niet op een gegeven moment?
0x Nederland belegt weer, maar uit gebrek aan alternatieven06/12 23u15 - Volkskrant Economie: De wakkere krant had er woensdag een stuk van de voorpagina en de hele 2 en 3 aan gewijd: beleggen wordt weer populair. De kleine man heeft de weg teruggevonden naar het Beursplein – in de jaren negentig toen de bomen tot in de hemel groeiden ongeveer de hipste plek van het land.
0x Waarom plastic zonnecellen hun populariteit verloren06/12 23u30 - Volkskrant Economie: Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?
0x Begin deze eeuw een hype, maar inmiddels hebben plastic zonnepanelen hun populariteit verloren07/12 11u00 - Volkskrant Economie: Plastic zonnecellen waren begin deze eeuw een hype. Flexibeler, dunner, lichter en véél goedkoper: het klassieke zonnepaneel kreeg concurrentie. Maar twintig jaar later is van die concurrentie weinig over. Heeft plastic de strijd definitief verloren van silicium?

Statistieken

Artikels:
35842
Gelezen:
27690
Aantal lezers nu:
78


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven