woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van de Volkskrant

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u30
 

de Volkskrant

Verbergen Tonen
18/07 14u30  Libanese rechter: seks tussen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht is geen misdrijf Organisaties van homo’s, lesbiennes en transgenders (lhbt) in Libanon zijn opgetogen over de uitspraak van een hogere rechtbank, die dinsdag bepaalde dat seks tussen mensen van hetzelfde geslacht geen misdrijf is. Volgens hen is het een belangrijke stap op weg naar opheffing van het verbod.
18/07 14u15  Door de frontlijn naar Sanaa, de belegerde hoofdstad van Houthi-rebellen in Jemen Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 13u30  Dit is de vrouw die Google een recordboete van 4,3 miljard euro oplegt Eurocommissaris Margrethe Vestager – die van de megaboetes – strijdt tegen onfrisse deals van grote bedrijven. ‘Het doel is niet straffen, maar de markt verbeteren.’
18/07 13u15  Ruim achthonderd Duitse Tesla-eigenaren moeten groensubsidie terugbetalen Het laatste nieuws, geruchten en roddels over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
18/07 12u30  Van kuikentje tot kip op je bord Lees meer >
18/07 12u30  Had de moord op Jeroen voorkomen kunnen worden? In Engeland zoeken leken dat uit Een schizofrene man in Londen stak in 2016 de Nederlandse wetenschapper Jeroen Ensink dood, die even daarvoor vader was geworden. Een speciale burgerjury heeft nu beoordeeld of de autoriteiten hebben gefaald. ‘Had ik het maar geweten, dan...’
18/07 12u00  Zelfstandige profiteert eerder en sterker van economische groei dan werknemer in loondienst De beloningen van zelfstandigen groeien momenteel sneller dan die van werknemers in loondienst. Tot die conclusie komt het Economisch Bureau van ING. ‘Zelfstandigen profiteren eerder en sterker van de economische groei en de daarmee samenhangende krapte op de arbeidsmarkt.’
18/07 11u00  Zij is de schrik van multinationals die Google straks een recordboete van 4,3 miljard euro oplegt Eurocommissaris Margrethe Vestager – die van de megaboetes – strijdt tegen onfrisse deals van grote bedrijven. ‘Het doel is niet straffen, maar de markt verbeteren.’
18/07 10u30  Spanningen tussen pulsvissers en kustvissers over vangst in ondiep water Na kritiek uit buitenlandse hoek volgt voor Nederlandse pulsvissers nu ook afkeuring uit eigen land. Kleinschalige kustvissers maken bezwaar tegen de pulskotters, omdat die dankzij hun speciale techniek ook op lager water kunnen vissen - voorheen alleen bevisbaar voor kleinschalige vissers.
18/07 10u00  Trump zegt dat hij een woord vergat en probeert vergeefs de betekenis van zijn opmerking om te keren De Amerikaanse president Trump zegt dat hij het woordje ‘niet’ was vergeten, toen hij maandag tijdens een persconferentie met Vladimir Poetin in Helsinki sprak over de Russische hacks tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Met dat ene extra woordje probeerde hij dinsdag vergeefs de betekenis van zijn uitlatingen om te keren.
18/07 09u45  Basisscholen: lerarentekort wreekt zich na de vakantie Basisscholen vrezen na de zomervakantie het nieuwe schooljaar te moeten beginnen met een tekort van naar schatting 1.300 leerkrachten. Dat blijkt uit een peiling van de PO-Raad, de brancheorganisatie van schoolbesturen in het primair onderwijs.
18/07 09u30  Het Houthi-rebellengebied in Jemen zit voor journalisten op slot. Het lukte onze correspondent toch om er te komen Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 09u15  Twee vrouwen en een peuter dood gevonden op gezonken rubberboot, een derde vrouw overleefde Twee vrouwen en een peuter zijn dinsdag door Proactiva Open Arms dood gevonden op de resten van een gezonken rubberboot in de Middellandse Zee. Volgens de Spaanse hulporganisatie zijn ze achtergelaten door de Libische kustwacht. Een vrouw heeft de ramp overleefd.
18/07 09u15  Israël houdt Syrische vluchtelingen tegen op de Golan-hoogvlakte Israëlische militairen hebben dinsdag Syrische vluchtelingen tegengehouden die het door Israël bezette deel van de Golan-hoogvlakte probeerden te bereiken. Duizenden, zo niet tienduizenden burgers zitten klem tussen het oprukkende Syrische leger en rebellen die weerstand bieden.
18/07 09u15  Tot drie jaar cel voor hoofdverdachten in zaak financieel schandaal Vestia De twee hoofdverdachten in de geruchtmakende fraudezaak bij de Rotterdamse woningcorporatie Vestia zijn veroordeeld tot drie en tweeënhalf jaar gevangenisstraf.
Laatste update: vandaag om 14u30


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 09u15  Kiss & ride? Op Schiphol gaat dat (mogelijk) geld kostenIemand even met de auto naar Schiphol wegbrengen of ophalen gaat in de toekomst mogelijk geld kosten. Iedere reiziger die met trein of bus komt scheelt de luchthaven namelijk vier auto’s die alleen maar komen en gaan.
18/07 09u15  Nieuw ontdekt Jupitermaantje beweegt als botsauto tegen de stroom in‘Krankjorum.’ Zo omschrijft de Leidse astronoom Simon Portegies Zwart de ontdekking van een raadselachtig minimaantje van de reuzenplaneet Jupiter. Het rotsblok – hooguit een kilometer groot – beweegt dwars tegen zijn talrijke soortgenoten in. Toekomstige botsingen lijken onvermijdelijk.
18/07 08u15  In Sanaa is tussen alle puin nog een ministerie van Toerisme. En overal worden Amerika en Israël doodgewenstSinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
18/07 08u15  Seks zonder expliciete instemming wordt in Spanje straks aangemerkt als verkrachtingIn Spanje wordt de wetgeving rondom verkrachting en aanranding aangescherpt. Dat heeft de Spaanse minister-president Pedro Sanchez aan het parlement medegedeeld. Seks zonder expliciete instemming wordt in de nieuwe wet aangemerkt als verkrachting: 'alleen ja betekent ja'.
18/07 05u30  Spanje scherpt wetgeving rondom verkrachting aanIn Spanje wordt de wetgeving rondom verkrachting en aanranding aangescherpt. Dat heeft de Spaanse minister-president Pedro Sanchez aan het parlement medegedeeld. Seks zonder expliciete instemming wordt in de nieuwe wet aangemerkt als verkrachting: 'alleen ja betekent ja'.13 
17/07 23u30  Achter de frontlijn blijkt Sanaa ondanks de oorlog nog steeds een sprookjeSinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.18 
17/07 23u15  Amerikaans ministerie van Financiën beschermt grote geldschieters met nieuwe maatregelAmerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, maar critici vrezen voor de invloed van zogeheten ‘dark money’ - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.14 
17/07 22u30  Maatschappij en rechtbank oordelen harder over financiële criminaliteitAls de rente de afgelopen tien jaar was gestegen in plaats van gedaald, was Vestia nu nog altijd de grootste woningcorporatie van Nederland. Kasbeheerder Marcel de Vries had zich verder kunnen toeleggen op het uitbreiden van zijn collectie ‘verzamelwijnen’. En financieel tussenpersoon Arjan Greeven was als jachtheer in Duitsland nog altijd de gebraden haan geweest.
17/07 22u15  VS klagen Russische vrouw aan die namens Kremlin organisaties en politici probeerde te beïnvloedenDe FBI heeft maandag een in de Verenigde Staten woonachtige Russische vrouw gearresteerd voor politieke beïnvloeding tijdens de verkiezingscampagne van 2016. Maria Boetina was een vooruitgeschoven post, die onder meer via de National Rifle Association (NRA) contact probeerde te leggen met Republikeinse politici. Zij is de eerste Rus die wordt verdacht van fysieke spionageactiviteiten (in de VS) in de aanloop naar de verkiezingen van 2016.
17/07 22u00  Het is mijn Brexit of helemaal geen Brexit, blijft May volhoudenDe Conservatief Nicholas Soames zit al 35 jaar in het Lagerhuis, maar wat hij de afgelopen dagen tijdens de Brexit-debatten heeft meegemaakt is nieuw voor hem. ‘Ik heb nog nooit’, berichtte de kleinzoon van Winston Churchill, ‘zo’n onplezierige sfeer en onzekere tijd meegemaakt.’ Premier Theresa May had zelfs een motie klaar liggen om het parlement donderdag al met zomerreces sturen, vijf dagen eerder dan gepland, om samenzweringen tegen haar de kop in te drukken. Alles draait in Westminster momenteel om de macht, Brexit inbegrepen.
17/07 20u45  Toch geen subsidie voor fietsparapluFietsregenscherm ‘Veloplu’ komt toch niet in aanmerking voor subsidie. Dat heeft subsidie-instantie Rijksdienst voor Ondernemend (RvO) besloten.
17/07 20u00  In Arnhem krijgen ouderen Griekse studenten aan hun bedZorgorganisaties hebben steeds meer moeite om hun vacatures opgevuld te krijgen. Daarom wenden ze zich steeds vaker tot het buitenland om personeel te werven. In Arnhem lopen drie Griekse verpleegkundestudenten stage.
17/07 19u45  Amerikaanse ministerie van Financiën beschermt grote geldschieters met nieuwe maatregelAmerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, maar critici vrezen voor de invloed van zogeheten ‘dark money’ - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.
17/07 19u30  Mogelijk lagere waterdruk in Noord-Nederland door aanhoudende droogteHuishoudens in delen van Friesland, Overijssel en de Noordoostpolder kampen de komende dagen mogelijk met een lagere waterdruk. Daarvoor waarschuwt Nederlands grootste waterbedrijf Vitens, dat actief is in Flevoland, Friesland, Gelderland Overijssel en Utrecht. Het gevolg: water komt minder snel en met minder kracht de kraan uit.
17/07 18u45  Wat is het geheim van André Rieu?André Rieu (68) is met voorsprong internationaal Nederlands populairste artiest. Maar bij zijn jaarlijkse thuiswedstrijd op het Vrijthof komt de wereld naar hém toe, vaak voor de zoveelste keer. Wat is het geheim van Rieu? V praat met Rieu-watchers en fans.
17/07 16u45  Komt het nog wel goed met dat gele gras? Zo worden onze gazonnen, velden en weilanden weer groenDe grasvelden zijn geel, dor en kurkdroog. Een enkele bui daargelaten, heeft het al meer dan vijf weken niet geregend. Volgens het KNMI bedraagt het neerslagtekort nu 220 millimeter, meer dan twee keer zoveel als normaal. De veertiendaagse verwachting loopt op naar een tekort 255 millimeter, een benadering van het recordjaar 1976.
17/07 16u15  ‘Gewetenloze’ Michael P. veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor doden Anne Faber28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Daartoe heeft de rechter in Utrecht Michael P. (28) dinsdag veroordeeld, voor het doden en verkrachten van de 25-jarige Anne Faber. Dit is gelijk aan de eis van de officier van justitie. P. was aanwezig bij de uitspraak.
17/07 15u45  Tientallen kilo's drugs gevonden op terrein marinekazerne in DoornOp het terrein van de marinierskazerne in Doorn is een partij van zeker enkele tientallen kilo’s drugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Mariniers van de kazerne hebben de drugs maandagmiddag gevonden toen ze een zeecontainer openden die op het terrein stond en de politie geïnformeerd.
17/07 15u45  Hij was al de rijkste man op aarde, nu is Jeff Bezos ook de rijkste man uit de moderne geschiedenisHij was al de meest vermogende man op aarde, maar sinds deze week mag Jeff Bezos zich ook de grootste rijkaard uit de moderne geschiedenis noemen. Maandag brak de oprichter en CEO van online winkelimperium Amazon door de grens van 150 miljard dollar (bijna 130 miljard euro).
17/07 15u30  Adviseurs Trump opgeroepen demonstratief op te stappen na top met PoetinDe storm van kritiek op president Trumps optreden tijdens de Helsinki-top heeft de druk verhoogd op belangrijke adviseurs en ministers om demonstratief op te stappen. Veel ogen zijn nu met name gericht op Amerika’s spionnenbaas Dan Coats, die door Trump ‘onder de bus werd gegooid’ met zijn twijfels over Ruslands bemoeienis met de presidentsverkiezingen.
17/07 15u15  Hoofd Amsterdamse brandweer Leen Schaap bedreigd, mogelijk door eigen personeelDe Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt met de dood bedreigd, mogelijk door zijn eigen personeel. Hij heeft in februari en maart aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de brandweer.
17/07 15u00  Hoofd Amsterdamse brandweer Leen Schaap bedreigd door eigen personeelDe Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt met de dood bedreigd, mogelijk door zijn eigen personeel. Hij heeft in februari en maart aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de brandweer.
17/07 14u30  VS klagen Russische aan die namens Kremlin organisaties en politici probeerde te beïnvloedenDe FBI heeft maandag een in de Verenigde Staten woonachtige Russische vrouw gearresteerd voor politieke beïnvloeding tijdens de verkiezingscampagne van 2016. Maria Butina was een vooruitgeschoven post, die onder meer via de National Rifle Association contact probeerde te leggen met Republikeinse politici. Zij is de eerste Rus die wordt verdacht van fysieke spionageactiviteiten (in de VS) in de aanloop naar de verkiezingen van 2016.
17/07 14u30  Officiële campagne Brexit gaf teveel geld uit en krijgt boete van 69 duizend euroDe pro-Brexit campagnegroep Vote Leave heeft een boete van omgerekend 69 duizend euro gekregen wegens het overtreden van de kieswet. Voor het EU-referendum heeft de groep volgens de kiescommissie samengewerkt met de jeugdorganisatie BeLeave met als doel meer geld te kunnen uitgeven dan was toegestaan.
17/07 13u15  Uit de hand lopende ruzie met franchisenemers vreet aan financiële positie HemaDe steeds verder uit de hand lopende ruzie met zijn franchisenemers over de verdeling van de kosten vreet aan de financiële positie van Hema, waarschuwt de directie. Hoe heeft het zover kunnen komen?
17/07 12u45  Schok in Washington na ‘verraad’ van Trump bij PoetinIn Washington is met verbazing en afkeer (Republikeinen) dan wel ontzetting en afschuw (Democraten en oud-inlichtingenbazen) gereageerd op de uitlatingen van president Donald Trump aan de zijde van zijn Russische collega Poetin, na hun ontmoeting in Helsinki. De oordelen lopen uiteen van ‘niet mee eens’ tot ‘verraad’.
17/07 12u30  AD: Hoofd Amsterdamse brandweer door eigen mensen met dood bedreigdDe Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt door zijn eigen personeel met de dood bedreigd. Schaap heeft twee keer aangifte gedaan, meldt het AD.
17/07 12u30  CPNB houdt vast aan omstreden thema ‘de moeder de vrouw’ voor BoekenweekHet Boekenweekthema zal in 2019 ‘De moeder de vrouw’ blijven, naar een gedicht van Martinus Nijhoff, en de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay zijn onveranderd gebleven: Jan Siebelink en Murat Isik.
17/07 11u45  Woedende menigte doodt bijna 300 krokodillen in wraakactieWoedende inwoners van de Indonesische stad Sorong hebben bijna driehonderd krokodillen om het leven gebracht met messen, schoppen en machetes. Het was een wraakactie voor de dood van een 31-jarige boer, die was aangevallen door twee krokodillen toen hij op zoek was naar voedsel voor zijn veestapel.
17/07 11u00  Voetbalteam gerund met drugsgeld: een op drie gemeenten kampt met ‘criminele weldoener’Een op de drie gemeenten kampt met criminele weldoeners: criminelen die hun illegaal verkregen vermogen gebruiken om bijvoorbeeld sportclubs te sponsoren, om zo een respectabele positie te verwerven in de gemeenschap. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Tilburg en Bureau Bruinsma dat dinsdag verschijnt.
17/07 10u45  Weer betalen farmaceuten meer sponsorgeld aan zorgaanbiedersDe farmaceutische industrie heeft vorig jaar opnieuw meer sponsorgeld betaald aan zorgaanbieders. Artsen, zorginstellingen en patiëntenverenigingen ontvingen 59,1 miljoen euro, 6 procent meer dan het jaar ervoor. Fabrikanten van medische hulpmiddelen betaalden nog eens 12,4 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Transparantieregister Zorg die dinsdag zijn gepubliceerd.
17/07 10u15  Brexiteers zorgen voor coup in Lagerhuis, Brexit-voorstel May fundamenteel veranderdBrexiteers hebben het Brexit-voorstel van Theresa May maandagavond fundamenteel weten te veranderen.
16/07 23u45  Elf wereldsteden trekken samen op tegen vastgoedbeleggersElf wereldsteden, waaronder Amsterdam, hebben maandag tijdens een vergadering van de Verenigde Naties een gezamenlijk statement gemaakt tegen vastgoedbeleggers die de huizenprijzen in de binnensteden opdrijven. ‘Wij, de lokale overheden, hebben meer bevoegdheden nodig om speculanten uit onze buurten te drijven’, zo luidt de oproep.
16/07 23u00  China flirt uitbundig met de EU, hopend zo samen Trumps handelsoorlog te omzeilenChina maakt de Europese Unie het hof door dissidenten vrij te laten en weer Franse biefstukken te importeren, maar Brussel wil nog geen vaste verkering. ‘De Europese Unie is open (voor handel, red.), maar we zijn niet naïef’, zei Jean-Claude Junker, voorzitter van de Europese Commissie maandag op een EU-China-top in Beijing.
16/07 22u15  Het snel uit de hand lopende handelsconflict heeft iets weg van een kleuterruzie, maar dan strategischTot nog toe beperkten de Verenigde Staten, China en de Europese Unie zich tot economische precisiebombardementen. Nu dreigen de Amerikanen ruim de helft van de Chinese handel plat te gooien – en nemen de risico’s voor onschuldige burgers toe.
16/07 21u15  De moderne ambtenaar is een nerd: zo houden ze de stad sociaal met technologieGrote steden hebben steeds vaker nerds in dienst die via moderne technologie zorgen voor betere dienstverlening. Onlangs waren ze in Amsterdam bijeen om ervaringen te delen.
16/07 20u45  Na jaren angst door aanslagen waren de Fransen wel toe aan een feestje. En dat kregen zeVoor de Fransen, van wie velen angstig en neerslachtig waren na de terroristische aanslagen van 2015 en 2016, kwam de zege van Les Bleus op het WK als geroepen. Eindelijk weer reden voor feest.
16/07 18u30  Zuiden Irak getroffen door golf van onvrede, demonstranten massaal de straat opHet zuiden van Irak wordt sinds een week getroffen door een golf van sociale onrust. Demonstranten uiten hun onvrede over het gebrek aan banen, slechte overheidsdiensten als drinkwatervoorziening en laksheid van de regering. Betogers trekken op naar olievelden, bron van de welvaart waarvan de burgers maar zo weinig terugzien. Honderden mensen zijn sinds het weekeinde gearresteerd.
16/07 17u45  Justitie sluit terroristisch motief steekpartij Den Haag nog niet uitDe man die ervan wordt verdacht dat hij op Bevrijdingsdag drie mensen neerstak in Den Haag, heeft in een Facebookvideo gezegd dat ‘ongelovigen moeten lijden’. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt.
16/07 17u30  NFI-baas stapt op na beschuldiging van machtsmisbruikDe interim-directeur van Nederlands Forensisch Instituut (NFI), Peter van den Elzen, stapt op na beschuldigingen van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft het NFI maandag bekendgemaakt. Eerder die dag was via De Telegraaf bekend geworden dat er een integriteitonderzoek liep naar het gedrag van Van den Elzen.
16/07 17u00  PvdA in zwaar weer: partijkas raakt leeg na verkiezingsnederlaagDe PvdA staat het water aan de lippen. Door het sterk teruggelopen zeteltal in de Tweede Kamer kreeg de partij in 2017 veel minder geld binnen, waardoor de bodem van de partijkas in zicht komt. Het potje voor verkiezingscampagnes raakte vorig jaar zelfs helemaal leeg.
16/07 14u45  Nieuwe linkse president Mexico schrapt ruim de helft van zijn salarisDe nieuw gekozen Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador gaat zijn eigen salaris met meer dan de helft verlagen wanneer hij in december wordt ingezworen. ‘We willen dat het geld er is voor iedereen’, zei hij zondag tegen een groep journalisten op zijn campagnehoofdkwartier.
16/07 13u30  Hema’s relatie met zijn franchisenemers zakt naar nieuw dieptepunt‘Jarenlange verregaande verharding, voortdurende tegenwerking en juridisering van de onderlinge verhoudingen’ heeft de relatie tussen Hema en haar franchisenemers volledig teniet gedaan. Dat staat in een ongewoon harde brief van de directie van Hema aan de vereniging van franchisenemers, in handen van De Telegraaf. Hema wil de contracten met de franchisenemers herzien.
16/07 13u30  NRC: Russische trollen ook op Twitter actief in het NederlandsRussische internettrollen hebben op Twitter geprobeerd het anti-islamsentiment in Nederland aan te wakkeren. NRC schrijft dat de afgelopen twee jaar ruim negenhonderd Nederlandstalige berichten zijn verstuurd uit een beruchte trollenfabriek in Sint-Petersburg: het Internet Research Agency (IRA). Vanuit deze fabriek werden er zeker 3.841 trollenaccounts beheerd.
16/07 13u30  Waarom u juist dit jaar zo'n last heeft van hooikoorts (en dit helpt wel/niet)Last van betraande ogen en niesaanvallen? U bent niet de enige: 2018 ontwikkelt zich tot een bijzonder hardnekkig hooikoortsseizoen. Vier boosdoeners op een rij.
16/07 13u30  Zal ik je eens géén advies geven (want luisteren is soms beter)Je hebt relatieproblemen, of gedoe met de kinderen, je aarzelt over een nieuwe baan of gewoon over je vakantiebestemming, je bespreekt zo’n probleem met een ander en wat gebeurt er? Na een minuut of twee hoor je dit: ‘Weet je wat jij moet doen?’ En dan komt er een advies. Dat je vaak niet opvolgt. Want dat advies is stom, echt helemaal niet wat jij wil.
16/07 13u15  Zal ik je eens géén advies geven (waarom luisteren beter is)Je hebt relatieproblemen, of gedoe met de kinderen, je aarzelt over een nieuwe baan of gewoon over je vakantiebestemming, je bespreekt zo’n probleem met een ander en wat gebeurt er? Na een minuut of twee hoor je dit: ‘Weet je wat jij moet doen?’ En dan komt er een advies. Dat je vaak niet opvolgt. Want dat advies is stom, echt helemaal niet wat jij wil.
16/07 12u30  Trump en Poetin ‘redden zich wel’ tijdens een-op-eengesprekTrump is er al, Poetin is onderweg. In Helsinki vindt vandaag de eerste officiële bespreking plaats tussen de twee wereldleiders. Wat gaat er gebeuren?
16/07 12u00  De stelling ‘Mannen willen liever geen vrouw als baas’ is nogal dubieusBerichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: ‘Bijna driekwart van jonge mannen wil geen vrouw als baas.
16/07 11u45  Waarom u juist dit jaar zo'n last heeft van hooikoortsLast van betraande ogen en niesaanvallen? U bent niet de enige: 2018 ontwikkelt zich tot een bijzonder hardnekkig hooikoortsseizoen. Vier boosdoeners op een rij.
16/07 06u45  Het zomerse weer houdt aan, tropisch in het zuidenVandaag begint zonovergoten. Er lijkt nog geen einde aan het zomerse weer te komen. Het kwik stijgt snel; het wordt de warmste dag van de week. Door een oostelijke wind is het in bijna het hele land vanmiddag zomers warm met temperaturen van 27 graden of hoger. De tropische waarde van 30 graden is alleen weggelegd voor Noord-Brabant en Limburg. Langs de stranden steekt in de middag een koele zeewind op. In de loop van de middag drijven vanuit het zuidwesten wel hoge wolkensluiers over het land. Dat is een teken dat er toch iets gaat veranderen.
15/07 23u45  In Helsinki spat de afkeer van beide gasten van de bordenDe top tussen Poetin en Trump is niet toevallig in Finland: daar bestaat een rijke geschiedenis aan Amerikaan-Russische ontmoetingen. Beide leiders zijn erg impopulair bij de Finnen. 'Meneer de president, welkom in het land van de vrije pers.'
15/07 23u30  Politie betaalt bijna vijf miljoen aan advocaten voor bijstaan van agentenDe politie heeft de afgelopen drie jaar 4,7 miljoen euro betaald aan advocaten voor het bijstaan van agenten die vervolgd werden, bijvoorbeeld omdat ze geweld hadden gebruikt. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft verstrekt aan de NOS. Volgens de Amsterdamse strafrechtadvocaat Kerem Canatan betaalt de politie veel te hoge bedragen voor juridische bijstand in relatief simpele zaken. Bovendien vinden advocaten het wrang dat de overheid tegelijkertijd bezuinigt op rechtsbijstand voor burgers met een laag inkomen.
15/07 23u15  Bonkend Kroatisch hart verliest van berekenend Frans verstandHet bonkende Kroatische hart verloor van het berekenende verstand van Frankrijk, in een WK-finale die alleen al om het aantal doelpunten zeldzaam was: 4-2. Frankrijk is wereldkampioen voetbal, voor de tweede keer na 1998, maar het elftal van Didier Deschamps zal op Franse harten na weinig mensen in vervoering brengen, of het moet om individuele oprispingen van Franse spelers gaan.
15/07 23u15  Poetin heeft al gewonnen, denken de Finnen - maar populair is geen van beide leidersDe top tussen Poetin en Trump is niet toevallig in Finland: daar bestaat een rijke geschiedenis aan Amerikaan-Russische ontmoetingen. Beide leiders zijn erg impopulair bij de Finnen. 'Meneer de president, welkom in het land van de vrije pers.'
15/07 22u30  Suresnes ziet zijn kleine kereltje Kanté kampioen wordenLuid toeterend parkeren uitgelaten Fransen hun auto bij het clubterrein van J.S. Suresnes, een amateurclub die uitkomt in de negende klasse van Frankrijk. In deze wijk, de plek waar de Franse middenvelder Kanté opgroeide, zijn de toeschouwers van de WK finale een goede doorsnee van de nationale ploeg. ‘Vanavond is-ie van ons!’
15/07 22u30  Ook zo aan het niezen? Waarom 2018 een slecht jaar is voor hooikoortspatiëntenLast van betraande ogen en niesaanvallen? U bent niet de enige: 2018 ontwikkelt zich tot een bijzonder hardnekkig hooikoortsseizoen. Vier boosdoeners op een rij.
15/07 22u15  De vroegere amateurclub van Kanté deelt mee in de Franse trots. ‘Vanavond is-ie van ons!’Luid toeterend parkeren uitgelaten Fransen hun auto bij het clubterrein van J.S. Suresnes, een amateurclub die uitkomt in de negende klasse van Frankrijk. In deze wijk, de plek waar de Franse middenvelder Kanté opgroeide, zijn de toeschouwers van de WK finale een goede doorsnee van de nationale ploeg. ‘Vanavond is-ie van ons!’
15/07 21u45  Ook zo aan het niesen? Waarom 2018 een slecht jaar is voor hooikoortspatiëntenLast van betraande ogen en niesaanvallen? U bent niet de enige: 2018 ontwikkelt zich tot een bijzonder hardnekkig hooikoortsseizoen. Vier boosdoeners op een rij.
15/07 21u45  Djokovic beleeft wederopstanding en verslaat Anderson in finaleIn 2017 begon de lijdensweg van Novak Djokovic op Wimbledon, toen hij zich in de kwartfinales moest terugtrekken vanwege een elleboogblessure. Het bleek een chronische kwetsuur en ondanks een pauze van zes maanden en een operatie na de Australian Open was de 31-jarige Serviër sinds zijn comeback een karikatuur van zichzelf. Uitgerekend op Wimbledon bekroonde Djokovic een wederopstanding, die na zijn demasqué op Roland Garros uitgesloten leek.
15/07 21u45  Editor Van Luijn liet zich niet vastpinnen op een stijl of genreDe Spaanse politie heeft op Mallorca een man gearresteerd die wordt verdacht van de moord op de Amsterdamse filmeditor Wouter van Luijn (34). Hij werd vrijdagochtend zwaargewond langs een weg gevonden en overleed kort daarna. Het zou gaan om de man die het slachtoffer aantrof en hem met de auto naar het ziekenhuis bracht, melden Spaanse media.
15/07 21u30  Poetin heeft al gewonnen, volgens de FinnenDe top tussen Poetin en Trump is niet toevallig in Finland: daar bestaat een rijke geschiedenis aan Amerikaan-Russische ontmoetingen. Beide leiders zijn erg impopulair bij de Finnen. 'Meneer de president, welkom in het land van de vrije pers.'
15/07 21u30  Botswana overweegt plezierjacht op olifanten weer toe te staanBotswana overweegt de plezierjacht op met name olifanten weer toe te staan, omdat de wilde dieren te vaak de oogst van kleine boeren opeten. In Botswana leven volgens natuurbeschermers zeker 130 duizend olifanten, oftewel een derde van de Afrikaanse olifantenpopulatie.
15/07 21u15  Met gang naar gevangenis hoopt Sharif verkiezingsrace Pakistan te kantelenMet de terugkeer van oud-premier Nawaz Sharif heeft de verkiezingsstrijd in Pakistan een verrassende wending gekregen. De 68-jarige Sharif gaat maandag in Islamabad zijn veroordeling tot tien jaar cel wegens corruptie aanvechten. Hij keerde vrijdag uit eigen beweging terug uit Londen, waar hij pasgeleden hoorde dat het Hooggerechtshof hem ook meteen voor het leven uit de politiek had verbannen.
15/07 21u00  Kind kwijt op het strand? Komt doordat ouders steeds op hun telefoon zitten te kijken, meent de reddingsbrigadeJe kind kwijt op het drukke strand, het is van alle tijden. Maar een kleine vijftig vermissingen in één weekeinde is wel erg veel. Volgens de vrijwilligers van de reddingsbrigade in Kijkduin is de smartphone een van de schuldigen.
15/07 21u00  Djokovic beleeft wederopstanding na champagnetennis tegen Nadal, en verslaat Anderson in finaleIn 2017 begon de lijdensweg van Novak Djokovic op Wimbledon, toen hij zich in de kwartfinales moest terugtrekken vanwege een elleboogblessure. Het bleek een chronische kwetsuur en ondanks een pauze van zes maanden en een operatie na de Australian Open was de 31-jarige Serviër sinds zijn comeback een karikatuur van zichzelf. Uitgerekend op Wimbledon bekroonde Djokovic een wederopstanding, die na zijn demasqué op Roland Garros uitgesloten leek.
15/07 20u15  Steeds vaker kinderen kwijt op strand omdat ouders op telefoon zitten te kijkenJe kind kwijt op het drukke strand, het is van alle tijden. Maar een kleine vijftig vermissingen in één weekeinde is wel erg veel. Volgens de vrijwilligers van de reddingsbrigade in Kijkduin is de smartphone een van de schuldigen.
15/07 20u00  Djokovic rekent in drie sets af met Anderson en wint vierde Wimbledon-titelNovak Djokovic heeft voor de vierde keer in zijn tennisloopbaan Wimbledon gewonnen. In de finale was de voormalige nummer één van de wereld veel te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2 6-2 7-6 (3).
15/07 19u00  Navo vreest dat Trump vriendelijker is voor Poetin dan voor bondgenotenMaandag ontmoeten Trump en Poetin elkaar in de Finse hoofdstad Helsinki. Zo kort na de tumultueus verlopen Navo-top vrezen Europese leiders dat de Russische leider munt zal slaan uit het gesprek met Trump.
15/07 18u45  Geweldsuitbarsting tussen Israël en Hamas in Gaza, bombardementen en korteafstandsrakettenIsraël heeft zaterdag met tientallen luchtaanvallen de zwaarste bombardementen bij daglicht op de Gazastrook uitgevoerd sinds de zomeroorlog van 2014. De gewapende tak van het islamistische Hamas-bestuur bestookte op zijn beurt Israël met meer dan honderd korteafstandsraketten. Even leek het de opmaat te zijn naar een nieuwe gevechtsronde om de Palestijnse kustenclave, maar na 24 uur van beschietingen kwam het via Egyptische bemiddeling tot een staakt-het-vuren.
15/07 18u45  Nieuwe Britse Brexit-onderhandelaar is immigrantenzoon en ervaren juristDe mensenrechten was jarenlang zijn onderwerp, maar nu moet Dominic Rennie Raab het voortouw nemen in de Brexit-onderhandelingen te Brussel. Al zal de strategie bepaald worden door de eurogezinden op Downing Street.
15/07 18u15  Teruglezen - Degenkolb wint voor het eerst in zijn wielerloopbaan een etappe in de TourJohn Degenkolb heeft voor het eerst in zijn wielerloopbaan een etappe in de Tour de France gewonnen. De 29-jarige Duitser van Trek-Segafredo was in Roubaix in de sprint sneller dan de Belgen Greg Van Avermaet en Yves Lampaert. Het drietal was 16,5 kilometer voor de eindstreep weggereden uit het peloton. Van Avermaet vergrootte in het algemeen klassement zijn voorsprong.
15/07 18u00  Wat kan voetbal leren van andere sporten? Experts aan het woordOp zoek naar procentjes winst, in welk bereik dan ook, kijkt het voetbal over de schutting. Experts uit andere sporten over wat voetbal zou kunnen overnemen van hun disciplines.
15/07 15u00  Hoe het ‘omhoog vergelijken’ de topman geen windeieren legtDe topinkomens stijgen weer sneller en de loonkloof tussen top en werkvloer loopt op, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Een van de oorzaken: het ‘omhoog vergelijken’ met grotere bedrijven. De directeur van VW meer geld, dan ook de directeur van de Kas Bank.
15/07 13u45  Jonggehandicapten onder armoedegrens door verlaging uitkeringDuizenden jonggehandicapten zijn mogelijk in armoede gestort door de verlaging van hun uitkering. Uitkeringsinstituut UWV had verwacht dat 30 duizend jonggehandicapten na de verlaging een beroep zouden doen op een toeslag om op het sociaal minimum uit te komen, maar die toeslag is nauwelijks aangevraagd.
15/07 13u15  Zelfs de rechters van het Holleeder-proces lezen mee als zij op de publiekstribune zit te twitterenBij rechtbankverslaggever Saskia Belleman slaat de vermoeidheid toe na de eerste vijf maanden van de zaak-Holleeder, een proces dat geldt als een ultiem media-evenement op haar vakgebied. Ondertussen is de ‘twitterkoningin’ van De Telegraaf zelf ook een mediafiguur geworden.
15/07 12u15  Van kuikentje tot kip op je bord: Jeroen en dochtertje Lois (7) volgden het procesLees meer >
15/07 11u45  Waarom je bij problemen beter géén advies kunt gevenJe hebt relatieproblemen, of gedoe met de kinderen, je aarzelt over een nieuwe baan of gewoon over je vakantiebestemming, je bespreekt zo’n probleem met een ander en wat gebeurt er? Na een minuut of twee hoor je dit: ‘Weet je wat jij moet doen?’ En dan komt er een advies. Dat je vaak niet opvolgt. Want dat advies is stom, echt helemaal niet wat jij wil.
15/07 10u45  Scarlett Johansson ziet af van transgenderrol na felle kritiekDe Amerikaanse actrice Scarlett Johansson verlaat de cast van Rub & Tug. Eerder deze maand werd bekend dat ze in deze film een transgender man zou spelen, waarna ze veel kritiek kreeg. Critici zijn van mening dat een transgender-acteur het personage moet vertolken.
15/07 10u15  Een Kroaat en Fransman in Nederland over de finale: 'Frankrijk kampt met meer druk'Frankrijk: Romain Eckert (32) woont in Haarlem
15/07 09u30  Deze ‘Twitterkoningin’ verslaat de zaak-Holleeder ook met honderden tweetsBij rechtbankverslaggever Saskia Belleman slaat de vermoeidheid toe na de eerste vijf maanden van de zaak-Holleeder, een proces dat geldt als een ultiem media-evenement op haar vakgebied. Ondertussen is de ‘twitterkoningin’ van De Telegraaf zelf ook een mediafiguur geworden.
15/07 07u15  Twee doden bij belegering kerk Nicaragua na studentenprotestTijdens een belegering van een kerk in Nicaragua zijn volgens ooggetuigen twee mensen door sluipschutters doodgeschoten. De doden zijn zaterdag door het Rode Kruis geborgen vanuit de kerk in de hoofdstad Managua.
14/07 23u30  41 leerlingen van VMBO Maastricht krijgen alsnog diploma, anderen nog onzekerWaarschijnlijk horen 41 leerlingen van VMBO Maastricht komende week dat ze alsnog hun diploma krijgen. Andere gedupeerden van het examendebacle weten nog niet goed welke stof ze moeten herkansen.
14/07 15u15  Buschauffeurs ontevreden over cao, kaderleden eisen dat bestuurslid vertrektBuschauffeurs hebben ‘voor noppes’ gestaakt voor langere plaspauzes en een lagere werkdruk. Het nieuwe cao-akkoord voor het streekvervoer is namelijk ‘ver beneden peil’, schrijven 45 kaderleden van de FNV in een boze brief aan het hoofdbestuur van de vakbond, waarover Trouw zaterdag bericht. De kaderleden – de ogen en oren van de vakbond bij Connexxion, Qbuzz en andere busmaatschappijen – eisen dat FNV-hoofdbestuurder Zakaria Boufangacha per direct uit zijn functie wordt ontheven. ‘Het vertrouwen is compleet weggevaagd.’
14/07 13u45  Deze mannen delen online naaktfoto's van onwetende vrouwenEen omvangrijk netwerk deelt tienduizenden naaktfoto’s van Nederlandse en Vlaamse vrouwen en meisjes. Wie zitten hierachter, en wat drijft deze mannen?
14/07 13u30  Spaanse media: Arrestatie na moord op Amsterdamse filmeditor Wouter van LuijnDe Spaanse politie heeft op Mallorca een man gearresteerd die wordt verdacht van de moord op de Amsterdamse filmeditor Wouter van Luijn (34). Hij werd vrijdagochtend zwaargewond langs een weg gevonden en overleed kort daarna. Het zou gaan om de man die het slachtoffer aantrof en hem met de auto naar het ziekenhuis bracht, melden Spaanse media.
14/07 11u45  Een ongemakkelijke sfeer in de schaduw van The SunZelden verliep het bezoek van een Amerikaanse president aan Groot-Brittannië zo pijnlijk, stelt correspondent Patrick van IJzendoorn vast. Reden: Trumps onbesuisde Brexit-adviezen in The Sun.
14/07 11u45  Het raadsel van de omgekeerde fietsen van de Thaise voetballertjesLees meer >
14/07 11u30  Waarom staat er in het klimaatakkoord niks over het krimpen van de veestapel of minder vliegen? Dit zijn de vijf grootste taboesNa maanden onderhandelen is er dan, in aanzet, een Klimaatakkoord voor Nederland. Doel: de helft minder CO2 in 2030. Maar concrete plannen staan er niet in, en voor de hand liggende oplossingen blijven onbesproken. Sommige sectoren blijven zelfs buiten schot. Wat zijn de grootste missers?
14/07 10u30  Justitie VS vervolgt twaalf Russen wegens hacken Clinton en Democratische partijDe Amerikaanse justitie heeft twaalf Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd wegens het inbreken in de computers van Hillary Clinton en de Democratische partij. Volgens onderminister van Justitie Rod Rosenstein hebben de Russische hackers ook ingebroken in de systemen van kiesraden, waarbij ze de gegevens van een half miljoen kiezers buitmaakten.
14/07 04u45  Rechter: Amerikaanse overheid draait op voor kosten familieherenigingEen rechter in Californië heeft bepaald dat de Amerikaanse overheid de hereniging van migrantenfamilies die bij de Mexicaanse grens uit elkaar zijn gehaald moet betalen. De ouders zijn voor die kosten niet verantwoordelijk, aldus de rechter.
13/07 22u45  ‘Asiel betekent niet automatisch opvang in Europa’Het EU-migratiebeleid gaat drastisch op de schop. Veilige opvang in de Afrikaanse regio krijgt voorrang, alleen de echt kwetsbaren kunnen direct naar een EU-land. Is hiermee de Europese impasse rond migratie doorbroken?
13/07 22u45  Het wonder van Kroatië begon hier, in Zadar – geboorteplaats van Luka ModricIn de pauzes tussen het luchtalarm leerde Luka Modric voetballen. In Zadar. Daar waar zijn familie tijdens de burger-oorlog naartoe vluchtte. Wint Kroatië met hem het WK?
13/07 22u30  Deze vijf kwesties worden in het Klimaatakkoord omzeildNa maanden onderhandelen is er dan, in aanzet, een Klimaatakkoord voor Nederland. Doel: de helft minder CO2 in 2030. Maar concrete plannen staan er niet in, en voor de hand liggende oplossingen blijven onbesproken. Sommige sectoren blijven zelfs buiten schot. Wat zijn de grootste missers?
13/07 22u30  Werd #MeToo de docent van Toneelacademie Maastricht fataal?De Toneelacademie in Maastricht mag van de rechter een docent ontslaan na jarenlange klachten over grensoverschrijdend gedrag jegens studenten. Is dit een trendbreuk of een oprisping door de #MeToo-discussie?
13/07 21u15  Prinsessen gaan schermloze zomer tegemoet - en het puberen is begonnenWillem-Alexander en Máxima spreken tijdens het jaarlijkse persgesprek over de digitale opvoeding van hun dochters
13/07 20u45  Topinkomens stijgen weer sneller, ook loonkloof groeitDe topinkomens in Nederland, die zich de afgelopen jaren gematigd ontwikkelden, stijgen weer sneller. Ook de loonkloof tussen de top en de werkvloer groeit, met Unilever als koploper. Bij de Nederlands/Britse multinational verdiende topman Paul Polman vorig jaar 287 keer meer dan de gemiddelde werknemer.
13/07 20u45  Trump slikt kritiek op Britse premier May haastig inDe ene dag krijg je een handgranaat naar binnen gegooid, de volgende dag niets dan lof. Op dat politieke wisselbad trakteerde president Trump de Britse premier Theresa May tijdens zijn bezoek aan Groot-Brittannië. Aan de vooravond van het bezoek uitte hij felle kritiek op de manier waarop May de Brexitonderhandelingen aanpakte, vrijdagmiddag prees hij haar op een gezamenlijke persconferentie de hemel in.
13/07 20u15  Doodgeslagen Nederlandse toerist Mallorca is Amsterdamse filmeditorDe Nederlandse toerist die vrijdagochtend op Mallorca werd doodgeslagen door een aantal jongeren is de Amsterdamse filmeditor Wouter van Luijn (34). Van Luijn was onder meer editor van de bekende film Aanmodderfakker uit 2014. Voor zijn montage van Wolf werd hij in 2013 genomineerd voor een Gouden Kalf.
13/07 20u00  Werkte Trump nu wel of niet samen met de Russen?Als Donald Trump en Vladimir Poetin elkaar maandag in Helsinki ontmoeten, hangen er grote vraagtekens boven hun hoofden. Want er zijn veel theorieën over de banden tussen de beide wereldleiders, maar minstens zoveel vragen. En de feiten zijn nog steeds onvolledig.
13/07 19u45  Britse politie vindt flesje zenuwgas novitsjok in huis slachtofferDe Britse politie heeft een flesje met het zenuwgas novitsjok gevonden in het huis van Charlie Rowley, die onlangs met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis in Salisbury werd opgenomen. Zijn vriendin Dawn Sturgess overleed deze week nadat zij in contact was gekomen met de uiterst giftige stof.
13/07 18u00  Drie gewonden bij poging tot liquidatie in AmsterdamBij een schietpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp zijn donderdagavond drie mannen gewond geraakt. Een van hen raakte levensgevaarlijk gewond. Volgens de politie Amsterdam lijkt het om een liquidatie te gaan.
13/07 17u45  Retourtje ruimte gaat 200 tot 300 duizend dollar kostenToeristen die vanaf volgend jaar een retourtje ruimte willen maken, zullen 200 tot 300 duizend dollar per ticket betalen. Dat hebben medewerkers van raketbedrijf Blue Origin van Jeff Bezos (Amazon) verteld aan Reuters.
13/07 17u15  Veelbesproken topfunctie Wereldbank gaat naar diplomaat Koen DavidseDiplomaat Koen Davidse wordt de nieuwe Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank. Davidse is nu nog plaatsvervangend hoofd van de VN-vredesmissie in Mali, maar gaat per november voor vier jaar naar Washington.
13/07 17u00  Nigel Farage jutte Donald Trump op voor de aanval op Theresa MayIn een interview met tabloid The Sun haalde Donald Trump donderdagavond hard uit naar de Britse premier Theresa May. Zijn aanval lijkt te zijn ingestoken door de Britse politicus Nigel Farage.
13/07 15u45  Mag de politie een taser gebruiken tegen demente ouderen?Agenten hebben tegen de regels in een stroomstootwapen ingezet om een 73-jarige demente bejaarde man in een Rotterdamse zorginstelling in bedwang te krijgen. Vijf vragen over het incident.
13/07 15u45  Dictator Turkmenistan rapt ode aan het moederland, maar zo ‘wonderful’ is het nietAls we Gurbanguly Berdimuhamedow mogen geloven, is er niets dat Gurbanguly Berdimuhamedow niet kan. Deze week verscheen zijn nieuwste videoclip, waarin het staatshoofd al rappend een ode brengt aan het moederland. De ludieke kant van zijn persoonlijkheidscultus wordt vaker wereldnieuws. Het contrast met de zware repressie van zijn dictatuur is schril.
13/07 15u45  17-jarige krijgt maximale straf voor doden Savannah (14)Een nu 17-jarige jongen is vrijdag veroordeeld voor doodslag op de 14-jarige Savannah uit Bunschoten. Hij krijgt de zwaarst mogelijke straf voor zijn leeftijdscategorie: twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dit is conform de eis van de officier van justitie. Als hij zijn straf heeft uitgezeten, kan deze eventueel worden omgezet in volwassenen-tbs, mocht de behandeling nog niet zijn voltooid.
13/07 15u15  Hussein is nog maar 11, maar moet al zes dagen per week werken om voor zijn familie te zorgenLees meer >
13/07 14u00  Gezocht: vliegtuiggek die niet bang is voor een pak slaagDat beeld van drie jaar geleden. Van twee angstige directieleden die met amper nog kleren op het lijf over een hek klimmen om te ontkomen aan woedende werknemers. Dat zou zomaar eens de reden kunnen zijn waarom Air France-KLM de grootste moeite heeft om een opvolger te vinden voor Jean-Marc Janaillac. Welke gek kiest ervoor om leiding te geven aan een lynchmenigte?
13/07 13u00  Politie tasert demente man (74) die zich agressief gedraagt in Rotterdamse zorginstellingAgenten hebben tegen de regels in een stroomstootwapen ingezet om een 74-jarige demente bejaarde man in een Rotterdamse zorginstelling in bedwang te krijgen. Hij gedroeg zich agressief en reageerde niet op kalmerende medicatie die door medewerkers werd toegediend. Het incident vond al op 7 juli plaats, maar is nu pas door de politie naar buiten gebracht.
13/07 13u00  4,7 miljard dollar schadevergoeding na eierstokkanker door asbest in talkpoederEen jury in het Amerikaanse St. Louis heeft donderdag een schadevergoeding van bijna 4,7 miljard dollar (zo'n 4,4 miljard euro) toegewezen aan 22 vrouwen en hun families. Die beschuldigen de fabrikant van verzorgingsproducten Johnson & Johnson ervan dat asbest in talkpoeder van het bedrijf heeft bijgedragen aan eierstokkanker bij de vrouwen.
13/07 12u30  Jean-Claude Juncker wankelt op Navo-topJean-Claude Juncker had woensdag tijdens de Navo-top in Brussel de grootst mogelijk moeite om overeind te blijven staan. Dat is te zien op videobeelden die donderdag naar buiten kwamen. De voorzitter van de Europese Commissie strompelt en struikelt, terwijl bevriende wereldleiders hem op de been houden.
13/07 12u30  Terreur(dreiging)? Dan zet het leger reservisten in voor beveiligingBij aanslagen en concrete terreurdreiging gaat het leger reservisten inzetten om strategische locaties te beschermen. Beroepsmilitairen hebben daar geen tijd meer voor. Dit schrijft het AD.
13/07 12u30  Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam: 'Deze stad is hét symbool van alles wat ik wilde zijn'Ze heeft zo haar mening over de bijkans agressieve aanvallen die haar, ver voor haar benoeming, ten deel vielen. Maar Femke Halsema is sinds donderdag burgemeester van Amsterdam. ‘Ja, ik bezit de stevigheid en de kalmte om de stad te helpen in moeilijke perioden.’
13/07 12u30  Nog meer verwarring: VMBO-leerlingen zonder diploma hoeven tóch niet naar zomerschoolNog meer verwarring voor leerlingen van de VMBO Maastricht die vanwege fouten bij het schoolexamen voorlopig geen diploma krijgen: een onbekend aantal leerlingen heeft gisteren bij verrassing te horen gekregen dat ze in hun vakantie toch niet naar een speciale zomerschool hoeven te gaan voor het opnieuw maken van examens.
13/07 12u15  Syrisch leger hijst de vlag in Deraa, geboorteplaats van de burgeroorlogDe stad die wordt beschouwd als de ‘geboorteplaats’ van de Syrische burgeroorlog, Deraa, is weer grotendeels in handen van het leger. Na zeven jaar vechten, waarbij in het hele land zo’n 400 duizend doden vielen, heeft het regeringsleger weer de vlag gehesen in het centrum van de stad.
13/07 10u30  Open brief aan Macron: Franse staat moet zich niet bemoeien met Air France-KLMDe Franse staat moet zich niet bemoeien met Air France-KLM. Dat schrijft een aantal prominente personeelsleden, bestuurders en voormalig bestuurders van het bedrijf en vakbonden in een open brief aan de Franse president Emmanuel Macron.
13/07 01u31  Is Pieter Zwart weinig meer dan een slungelige voetbalnerd, of gaat hij het Nederlandse voetbal redden?V's televisierecencententeam bestaat uit Hanna Bervoets, Gidi Heesakkers, Frank Heinen, Haro Kraak en, deze week, Julien Althuisius
13/07 00u01  Aan de thee met een echte koningin - wat is toch die aantrekkingskracht van Trump tot het koningshuis?Daar zit hij dan, straks. Aan de thee met een echte koningin, in een echt paleis. Torens en kantelen, schietgaten en sabels, uniformen en kroonluchters en veel goud, heel veel goud.
12/07 23u30  Hoe de ooit bewonderde Daniel Ortega een wrede heerser werdDe president van Nicaragua zit in het nauw. Bij protesten tegen zijn repressieve bewind zijn honderden doden gevallen. Vandaag begint een grote staking. Hoe kon de ooit zo bewonderde Daniel Ortega veranderen in een wrede heerser?
12/07 23u16  Dankzij het spookdeeltje is eindelijk duidelijk wie ons vanuit de ruimte onder vuur neemtDe aarde ligt permanent onder vuur van supersnelle deeltjes uit de kosmos, maar waar die vandaan komen was een eeuwlang een raadsel. Een ver en furieus melkwegstelsel blijkt nu een bron.
12/07 23u16  Kinderboekenschrijver Tonke Dragt (87) over ‘haar’ Netflix-serie: ‘Als híj die brief maar bezorgt!’Tonke Dragt breekt op haar 87ste internationaal door nu er een Engelstalige Netflix-serie is aangekondigd van haar kinderboek De brief voor de koning. Ze is dolblij met het nieuws, maar zal met een kritisch oog naar de productie kijken.
12/07 23u16  Na achttien jaar bijstand via een blind date weer aan het werkAmbitieuze vrouwen in de bijstand hebben vaak meer dan goede wil nodig om aan een passende baan te komen. ‘Na vele jaren bijstand ontbreekt het ze niet alleen aan zelfvertrouwen’, zegt Nora Kasrioui, oprichter van een project dat een brug moet slaan tussen de vrouwen en het bedrijfsleven. ‘Ze komen simpelweg ook niet op de plekken waar kansen zich voordoen.’
12/07 23u16  VS hervatten onderzoek naar gruwelijke moord op zwarte jongen uit tijd van rassenscheidingDe Amerikaanse justitie is een nieuw onderzoek begonnen naar de gruwelijke moord op Emmett Till, een zwarte jongen die in 1955 door witte racisten in Mississippi werd afgetuigd en doodgeschoten. Zijn dood schokte de wereld en gaf een impuls aan de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.
12/07 23u00  Defensie staat voor dilemma: hoe nu verder met oorlogsheld Marco Kroon?De conclusie van justitie dat er geen bewijs is voor de bewering van Marco Kroon dat hij in 2007 in Afghanistan is ontvoerd, gemarteld en dat hij daarna zijn gijzelnemer heeft doodgeschoten, stelt Defensie voor een dilemma: hoe nu verder met de oud-commando?
12/07 21u45  Lof en kritiek voor de ondernemersvriendelijke Brexit-koers van MayDe Britten gaan Brussel de toegezegde 39 miljard pond aan langlopende verplichtingen niet betalen als er geen alomvattend handelsakkoord komt. Dat heeft de nieuwe Brexit-minister Dominic Raab vandaag in het Lagerhuis bekendgemaakt. Hij deed dit bij de presentatie van het Britse onderhandelingsvoorstel.
12/07 21u30  Groeien moesten de boeren. En nu hebben zíj het gedaanVan bovenaf bekeken, bijvoorbeeld door het raampje van een vakantievliegtuig, is Nederland een fabriek. Alles daar is efficiënt, de wegen en de waterlopen, en iedereen draait productie. Boeren, maar ook dokters en wetenschappers. Zelfs de politiek is een bedrijf.
12/07 21u30  Docent toneelacademie ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedragEen bewegingsdocent van de Toneelacademie in Maastricht is ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag. De rechtbank Limburg oordeelde vandaag dat zijn arbeidsovereenkomst per direct wordt ontbonden. Vanwege ‘ernstig verwijtbaar handelen’ krijgt de docent geen ontslagvergoeding.
12/07 20u16  100 miljoen in de oorlogskas tegen illegale drugsindustrie – wat gaat Grapperhaus daarmee doen?Justitie gaat de illegale drugsindustrie en de daarmee gepaard gaande verwevenheid van onder- en bovenwereld krachtiger bestrijden, schrijft minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer. Hoe gaat hij dat doen? En wat vinden burgemeesters ervan?
12/07 20u00  Heeft Marco Kroon verhaal over gijzeling verzonnen? OM stopt onderzoek naar incidentHet Openbaar Ministerie legt het onderzoek stil naar de bewering van oorlogsheld Marco Kroon dat hij in Afghanistan in 2007 ontvoerd is en daarna zijn gijzelnemer zou hebben gedood. De majoor, die is geridderd voor heldendaden in 2006, raakte begin dit jaar in opspraak omdat hij zijn meerderen destijds nooit op de hoogte had gebracht.
12/07 20u00  Voorvechter van het rechtse geluid bij Avro en Tros toen de media-elite links wasBij toeval rolde Wibo van de Linde in de journalistiek en het vak zou hem nooit meer loslaten. Hij koos daarbij, met zijn controversiële karakter en als het gezicht van Avro en Tros, lang niet altijd voor de makkelijkste weg, maar werd voor verschillende, onthullende programma’s wel twee keer bekroond met de Grand Prix in Cannes.
12/07 18u45  De Fifa is het zat: het WK voetbal moet minder seksistisch in beeldDe cameramannen in Russische voetbalstadions blijven dit WK te vaak en lang hangen bij jonge, mooie vrouwen op de tribune. Wereldvoetbalbond Fifa heeft genoeg van de objectificering en kondigt zelfs officieel beleid op dit gebied aan.
12/07 17u32  Het begon als kick, maar liep volstrekt uit de hand: broers voor de rechter voor afpersen met ransomwareDe broers Melvin en Dennis van de B. zeiden spijt te hebben. Maar daar leek het niet erg op in de rechtszaak over hun praktijken met gijzelingssoftware. Zij hoorden donderdag een eis van 1 jaar, waarvan 9 maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.
12/07 15u31  Trump roept overwinning uit: Navo-lidstaten verhogen defensiebudgetDe Amerikaanse president Donald Trump kraaide victorie aan het einde van de Navo-top. De bondgenoten waren hem tegemoetgekomen door een aanzienlijke verhoging van defensie-uitgaven toe te zeggen, zei hij donderdagmiddag. Volgens hem is een Amerikaans terugtrekking uit de Navo ‘niet nodig’. De Franse president Emmanuel Macron sprak tegen dat er concessies zijn gedaan.
12/07 15u31  Aantal grote grazers Oostvaardersplassen nog dit jaar gehalveerd, einde laatste stuk ‘wilde natuur’Het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt nog dit jaar gehalveerd tot 1.100. Minder heckrunderen, konikpaarden en met name edelherten zijn nodig om het vogelreservaat, wat de Oostvaardersplassen van oorsprong is, te herstellen.
12/07 14u15  Rechter: ‘Het was lichtvoetig van mij om te denken dat we er vandaag een punt achter konden zetten’Op de dertigste zittingsdag van het Holleeder-proces was opnieuw Astrid Holleeder aan het woord. Op deze laatste zittingsdag voor de zomerstop getuigde ze over de rol die haar broer zou hebben gespeeld bij de liquidatie van ‘bankier van de onderwereld’ Willem Endstra. Volgens Astrid gaf Willem Holleeder opdracht tot deze liquidatie. Het motief: Holleeder perste Endstra voor miljoenen euro’s af, maar Holleeder zou woedend zijn geworden toen hij ontdekte dat Endstra heimelijk met de politie over hem sprak. Lees het verslag hier terug.
12/07 14u00  Nederlandse huizenprijzen bereiken recordhoogtenDe gemiddelde prijs van een verkocht huis heeft met 288 duizend euro in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuw record bereikt. Die recordprijs is gebaseerd op een relatief gering aantal verkopen, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.
12/07 12u15  Topman Amerikaanse pizzaketen Papa John’s weg om uitspreken ‘n-woord’Het gebruik van het ‘n-woord’ is de topman van een van Amerika’s grootste pizzaketens fataal geworden. John Schnatter, oprichter van Papa John’s, zag zich gedwongen het op te stappen uren nadat bekend was geworden dat hij ooit het woord ‘nigger’ had gebruikt. Opmerkelijk genoeg wilde hij daarmee naar eigen zeggen juist aangeven dat hij tegen racisme was.
12/07 12u00  Navo negeert bezwaren Rusland en opent onderhandelingen met MacedoniëDe Amerikaanse president Trump mag het Atlantisch bondgenootschap op de top in Brussel dan splijten, de Navo zet wel nieuwe stappen om het verbond uit te breiden. Macedonië is donderdag uitgenodigd onderhandelingen te beginnen over toetreding.
12/07 11u00  Duur medicijn tegen spierziekte SMA komt in het basispakketVoor circa tachtig zeer jonge kinderen met de ernstige spierziekte SMA komt een peperduur medicijn vanaf 1 augustus in het basispakket. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft een deal gesloten met fabrikant Biogen waardoor dit voor 'een aanvaardbare prijs' kan.
12/07 10u30  Hoe ontwikkelt de huizenmarkt zich in uw regio?Lees meer >
12/07 09u15  Hier is uw agenda, burgemeester: dit zijn de problemen die Halsema op haar bordje krijgtVan uitgeprocedeerde asielzoekers tot de brandweer: deze zes problemen liggen alvast op het bordje van Femke Halsema, die donderdag beëdigd wordt als burgemeester van Amsterdam.
12/07 08u45  Vrouw in Utrecht om het leven gebracht, ex-vriend is verdachteEen 24-jarige vrouw is in haar bovenwoning in Utrecht om het leven gebracht. Haar ex-vriend, een 31-jarige man uit Nieuwegein, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.
12/07 08u15  Voor het eerst sinds 1989 weer invloed communisten in regering TsjechiëBijna negen maanden na de verkiezingen heeft de Tsjechische minister-president Andrej Babis een verplichte tweede vertrouwensstemming overleefd. Voor de minderheidsregering van zijn populistische ANO-partij en de sociaaldemocratische CSSD stemden donderdagochtend 105 van de 200 parlementsleden. De nieuwe regering is omstreden, omdat zij de gedoogsteun krijgt van de communisten.
12/07 07u45  Nieuwe immigratierichtlijn VS maakt het asielzoekers nóg lastigerDe regering van de Amerikaanse president Donald Trump wil met een nieuwe richtlijn proberen duizenden asielzoekers het land uit te sturen nog voordat hun zaak door een rechter is bekeken.
12/07 00u00  Duits NSU-lid Beate Zschäpe krijgt levenslang voor tien racistische moordenDe hoofdverdachte in het Duitse NSU-proces, Beate Zschäpe (43), is woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens medeplichtigheid aan een geruchtmakende reeks racistische moorden. Ook was ze volgens de rechter medeplichtig aan twee bomaanslagen en vijftien roofovervallen. Hiermee eindigt voorlopig de langste en duurste rechtszaak in de naoorlogse Duitse geschiedenis.
12/07 00u00  Sinds de komst van Trump springen de Navo-partners net wat ruwer met elkaar omZo beleefd als het er ooit aan toe ging op Navo-toppen, zo onverbloemd is het taalgebruik sinds Donald Trump zijn intrede heeft gedaan. Toch is hij niet de enige die de partners op stang jaagt.
12/07 00u00  Militair is Europa zonder VS bepaald niet weerloosPresident Trump zal woensdag op de Navo-top in Brussel naar verwachting Europa onder druk zetten om meer te besteden aan defensie. Hij houdt niet van de alliantie en dwingt Europa na te denken over een toekomst zonder de Amerikaanse veiligheidsparaplu. Een gedachtenoefening met verrassende wendingen.
11/07 23u46  Transportsector: maak appen achter het stuur van een vrachtwagen onmogelijkVrachtwagen- en telefoonfabrikanten moeten appen in een rijdende vrachtwagen technisch onmogelijk maken. Tot het zover is, dient de politie strenger te controleren op het gebruik van telefoons in de bestuurscabine. Die oproep doet Transport en Logistiek Nederland (TLN), de belangenorganisatie voor de transportsector.
11/07 23u30  Trump zet bondgenootschap op scherp tijdens de Navo-topDe Amerikaanse president Donald Trump is woensdag op de Navo-top hard in botsing gekomen met de Europese bondgenoten. Hij zette een tweedaagse top van het bondgenootschap op scherp met een aanval op de Duitsers, die in zijn ogen te weinig geld besteden aan defensie, maar wel voor miljarden euro’s aan Russisch gas kopen.
11/07 23u30  Kiezer van 141? Fraude, roept de oppositie in ZimbabweMeer dan honderd kiezers die geregistreerd staan op één en hetzelfde adres: dat lijkt wat vreemd. Maar het is het geval in Zimbabwe, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 30 juli. De lijst met de 5,6 miljoen kiesgerechtigde Zimbabwanen bevat wel meer eigenaardigheden, volgens berichten van onder meer het persbureau AP. Zo is een van de kiezers 134 jaar. Overigens is die nog jong, vergeleken met een andere kiezer van 141.
11/07 23u30  Gaat het subsidies regenen voor de fietsparaplu?Wie zijn elektrische fiets voorziet van een kunststof paraplu op een stuurstandaard kan mogelijk honderden euro’s aan duurzaamheidssubsidie incasseren.
11/07 23u30  Voor de vluchteling-student staan Nederlandse vrienden niet te dringenDe Syrische statushouder Mahmoud maakt deel uit van een groeiende groep nieuwkomers op Nederlandse mbo’s, hbo’s en universiteiten: de vluchtelingen-studenten. Op papier kan hun integratie soepel verlopen: ze zijn jong, hoogopgeleid, en spreken de taal al aardig. In de praktijk worstelen ze met de losse onderwijscultuur. ‘Als ik later een baan heb, hoop ik op meer contacten, om beter te kunnen integreren.’
11/07 23u30  Veiligheidsdiensten versturen NL-Alert in Beverwijk en Velsen wegens ‘geurwolk’De Veiligheidsregio Kennemerland heeft vanmiddag twee NL-Alerts verstuurd naar mensen in Beverwijk en omstreken vanwege een brand in een chemisch bedrijf. ‘Ivm penetrante geur omg Noorderkade. Ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten.’ Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.
11/07 23u30  Juventus wil met Ronaldo terug naar Europese topEven lijkt het alsof Cristiano Ronaldo zweeft in Turijn. Hangend in de lucht maken zijn benen die dinsdagavond in april een scharende beweging voordat de sterspeler van Real Madrid de bal met een omhaal in de kruising kogelt. Juventus-doelman Buffon is kansloos. Het Italiaanse publiek, dat hem tot dan toe heeft uitgefloten, klapt voor de wonderbaarlijke treffer.
11/07 22u45  Trump eist dat partners defensie-uitgaven verhogen naar 4 procentDe Amerikaanse president Trump heeft de Navo-landen op de top van het militaire bondgenootschap in Brussel zwaar aangevallen vanwege hun achterblijvende defensie-uitgaven. Volgens de Bulgaarse president Rumen Radev eiste hij dat de Navo-partners hun militaire uitgaven opvoeren naar 4 procent van het bruto binnenlands product, terwijl de meesten niet eens voldoen aan de afspraak om minimaal 2 procent te besteden aan defensie.
11/07 22u16  Kan Holleeder ook níet achter de moord op Endstra zitten?Donderdag is de laatste dag in de strafzaak tegen Willem Holleeder waarbij het gaat om de liquidatie van vastgoedbaron Willem Endstra. Die moord staat symbool voor de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Maar gaf Holleeder de opdracht? Oordeelt u zelf.
11/07 21u00  Het complot tegen Willem Holleeder: wat is werkelijkheid en wat is schijn?Donderdag is de laatste dag in de strafzaak tegen Willem Holleeder waarbij het gaat om de liquidatie van vastgoedbaron Willem Endstra. Die moord staat symbool voor de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Maar gaf Holleeder de opdracht? Oordeelt u zelf.
11/07 21u00  Aantal grote grazers Oostvaardersplassen nog dit jaar gehalveerd, einde laatste stuk 'wilde natuur'Het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt nog dit jaar gehalveerd tot 1.100. Minder heckrunderen, konikpaarden en met name edelherten zijn nodig om het vogelreservaat, wat de Oostvaardersplassen van oorsprong is, te herstellen.
11/07 20u30  Ineens lijkt waterstof het antwoord op alle energieproblemen. Waar komt al dat enthousiasme vandaan?Geen woord erover in het regeerakkoord, maar de Klimaattafels van Ed Nijpels buitelen over elkaar heen om waterstof te bejubelen. Ook energiebedrijven staan te popelen om de energiedrager te gaan gebruiken, maar daarvoor is een grote systeemomslag nodig. De vraag is wie dat allemaal gaat betalen.
11/07 20u30  Wat kan de nieuwe Claimservice van de Consumentenbond voor u betekenen?De Consumentenbond, al 65 jaar de nationale reddingsboei voor benadeelde kopers, begint een claimclub: de Consumentenbond Claimservice. Samen met Consumentenclaim, specialist in collectieve schadevergoedingen voor consumenten, bindt de Consumentenbond de strijd aan tegen sjoemelende bedrijven ‘met diepe zakken en een leger topadvocaten’. Hoe wenselijk is dat?
11/07 19u46  Hoe kon Japan zich zo laten verrassen door de overstromingen?Liefst 176 doden telden de autoriteiten woensdag, nadat zware regenval het westen en zuidwesten van Japan drie dagen lang had platgelegd. Hoe kon het natuurgeweld het land zo compleet overvallen?
11/07 19u15  Geen visie of moreel kompas, maar toch is Rutte een ‘voortreffelijk premier’. Hoe kan dat?‘Een voortreffelijke premier’ schreef Ariejan Korteweg over Mark Rutte, en de kritiek vloog hem om de oren. Het was ironisch bedoeld, maar tegelijk vraagt hij zich af: deze pragmatische premier zonder visie of moreel kompas, is dat niet wat wij eigenlijk willen? Nu het parlementair jaar is afgelopen praat Laura van der Haar er met hem het over door, in een nieuwe aflevering van het Volkskrantgeluid.
11/07 19u01  Ruiteningooier Joods restaurant veroordeeld tot zes weken cel en verplichte behandelingDe rechtbank in Amsterdam heeft Saleh A. (29), de Syrische Palestijn die ruiten bij het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam-Zuid heeft ingeslagen en een Israëlische vlag heeft gestolen, veroordeeld tot zes weken onvoorwaardelijke celstraf en verplichte behandeling.
11/07 18u30  Geen visie of moreel kompas, maar toch is Rutte een 'voortreffelijk premier'. Hoe kan dat?‘Een voortreffelijke premier’ schreef Ariejan Korteweg over Mark Rutte, en de kritiek vloog hem om de oren. Het was ironisch bedoeld, maar tegelijk vraagt hij zich af: deze pragmatische premier zonder visie of moreel kompas, is dat niet wat wij eigenlijk willen? Nu het parlementair jaar is afgelopen praat Laura van der Haar er met hem het over door, in een nieuwe aflevering van het Volkskrantgeluid.
11/07 16u15  OM eist verplichte behandeling ruiteningooier Joods restaurantHet Openbaar Ministerie eist verplichte behandeling en 52 dagen onvoorwaardelijke celstraf tegen Saleh A. (29), de Syrische Palestijn die ruiten bij het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam-Zuid zou hebben ingeslagen en een Israëlische vlag zou hebben gestolen. Dat bleek zojuist in de rechtbank in Amsterdam.
11/07 15u30  Collegegeld eerstejaars gehalveerd, ondanks scherpe kritiekHet is definitief: vanaf komend collegejaar betalen nieuwe studenten minder collegegeld. Ze hoeven in hun eerste jaar aan de universiteit of hogeschool nog maar de helft van het collegegeld te betalen, een korting van ruim 1.000 euro. Studenten die een lerarenopleiding volgen, betalen de eerste twee jaar de helft van het collegegeld.
11/07 13u46  Felle aanval Trump op bondgenoten vlak voor Navo-topDe Amerikaanse president Trump heeft vlak voor de Navo-top in Brussel een zeer felle aanval op de bondgenoten geopend vanwege hun achterblijvende defensie-uitgaven. De president voerde zo de druk op de lidstaten op om hun militaire uitgaven te verhogen.
11/07 11u30  Heeft Kroatië nog energie voor die halve finale?Lees meer >
11/07 10u46  Thaise voetballers zijn gered – maar is hun trainer nu een held of de boosdoener?Alle twaalf Thaise jongens zijn gered uit de ondergelopen grot. Hun coach, een voormalige boeddhistische monnik, is nu onderwerp van een nationaal debat.
11/07 10u46  Trump opent felle aanval op bondgenoten vlak voor Navo-topDe Amerikaanse president Trump heeft vlak voor de Navo-top in Brussel een felle aanval op de bondgenoten geopend vanwege hun achterblijvende defensie-uitgaven. De president voerde zo de druk op de lidstaten op om hun militaire uitgaven te verhogen.
11/07 10u46  Wim Pijbes mag met miljoenen strooien in cultureel RotterdamOud-Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes begint het ene na het andere cultuurproject in Rotterdam met de miljoenen van een mecenas om wie een waas van mysterie hangt. ‘Dit wordt de grootste kunstruimte van het land.’
11/07 10u46  Het wordt aantrekkelijker voor jonggehandicapten om door te leren: kabinet schrapt studieboeteHet wordt aantrekkelijker voor jonggehandicapten om door te leren. Zij worden vanaf 2020 niet meer gekort op hun Wajong-uitkering als zij aan een studie beginnen. Ook kunnen zij voortaan hun Wajong-uitkering terugkrijgen als hun contract bij een werkgever afloopt of wanneer zij hun werk niet kunnen volhouden.
11/07 10u46  De Britse politicus die het land diende in plaats van zichzelfLord Carrington, gedecoreerd voor zijn dappere rol in 1944 bij de operatie Market Garden, diende uit overtuiging de publieke zaak. Als minister trad hij af om de Falklandscrisis.
11/07 07u45  Trump klaagt over Afghanistan, May stuurt extra Britse militairenDe Britse premier Theresa May heeft aangekondigd dat het Verenigd Koninkrijk 440 extra militairen naar Afghanistan stuurt. Inclusief deze extra troepen zijn er straks 1.090 Britse manschappen in het land aanwezig.
11/07 07u31  Eurosceptici in Europees Parlement verdienen het vaakst bijDe eurosceptische leden van het Europees Parlement verdienen verhoudingsgewijs het vaakst bij, naast hun voltijdbaan als Europarlementariër. Dat blijkt uit een rapport van anti-corruptiewaakhond Transparency International, die vreest dat bijbanen leiden tot belangenverstrengeling.
11/07 03u45  VS: tweede ronde invoerheffingen voor China op komstDe Amerikaanse regering heeft een lijst gepubliceerd met Chinese producten waarvoor zij de invoerheffingen met 10 procent wil verhogen. In totaal gaat het om 200 miljard dollar aan goederen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Achter de frontlijn blijkt Sanaa ondanks de oorlog nog steeds een sprookje17/07 23u30 - de Volkskrant: Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
14x Amerikaans ministerie van Financiën beschermt grote geldschieters met nieuwe maatregel17/07 23u15 - de Volkskrant: Amerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, maar critici vrezen voor de invloed van zogeheten ‘dark money’ - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.
13x Spanje scherpt wetgeving rondom verkrachting aan18/07 05u30 - de Volkskrant: In Spanje wordt de wetgeving rondom verkrachting en aanranding aangescherpt. Dat heeft de Spaanse minister-president Pedro Sanchez aan het parlement medegedeeld. Seks zonder expliciete instemming wordt in de nieuwe wet aangemerkt als verkrachting: 'alleen ja betekent ja'.
9x Had de moord op Jeroen voorkomen kunnen worden? In Engeland zoeken leken dat uit18/07 12u30 - de Volkskrant: Een schizofrene man in Londen stak in 2016 de Nederlandse wetenschapper Jeroen Ensink dood, die even daarvoor vader was geworden. Een speciale burgerjury heeft nu beoordeeld of de autoriteiten hebben gefaald. ‘Had ik het maar geweten, dan...’
8x Seks zonder expliciete instemming wordt in Spanje straks aangemerkt als verkrachting18/07 08u15 - de Volkskrant: In Spanje wordt de wetgeving rondom verkrachting en aanranding aangescherpt. Dat heeft de Spaanse minister-president Pedro Sanchez aan het parlement medegedeeld. Seks zonder expliciete instemming wordt in de nieuwe wet aangemerkt als verkrachting: 'alleen ja betekent ja'.
8x In Sanaa is tussen alle puin nog een ministerie van Toerisme. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst18/07 08u15 - de Volkskrant: Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.
6x Trump zegt dat hij een woord vergat en probeert vergeefs de betekenis van zijn opmerking om te keren18/07 10u00 - de Volkskrant: De Amerikaanse president Trump zegt dat hij het woordje ‘niet’ was vergeten, toen hij maandag tijdens een persconferentie met Vladimir Poetin in Helsinki sprak over de Russische hacks tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Met dat ene extra woordje probeerde hij dinsdag vergeefs de betekenis van zijn uitlatingen om te keren.
6x Van kuikentje tot kip op je bord18/07 12u30 - de Volkskrant: Lees meer >
5x Maatschappij en rechtbank oordelen harder over financiële criminaliteit17/07 22u30 - de Volkskrant: Als de rente de afgelopen tien jaar was gestegen in plaats van gedaald, was Vestia nu nog altijd de grootste woningcorporatie van Nederland. Kasbeheerder Marcel de Vries had zich verder kunnen toeleggen op het uitbreiden van zijn collectie ‘verzamelwijnen’. En financieel tussenpersoon Arjan Greeven was als jachtheer in Duitsland nog altijd de gebraden haan geweest.
5x Het Houthi-rebellengebied in Jemen zit voor journalisten op slot. Het lukte onze correspondent toch om er te komen18/07 09u30 - de Volkskrant: Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.

Statistieken

Artikels:
32159
Gelezen:
24035
Aantal lezers nu:
45


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven