woensdag 24 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meer nieuws van de Volkskrant

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u45
 

de Volkskrant

Verbergen Tonen
24/04 12u15  Pronkstuk uit de DDR gered door ex-communist en miljonair Een opmerkelijk een-tweetje tussen een multimiljardair en een ex-communist zorgt ervoor dat een architectonisch pronkstuk uit de Deutsche Demokratische Republik (DDR) verandert van een ruïne in een museum voor kunst uit de voormalige socialistische staat.
24/04 11u45  Dodental aanslagen Sri Lanka opgelopen tot 359 Islamitische Staat heeft dinsdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag. De terreurorganisatie verklaarde via haar propagandakanaal Amaq dat de aanval was gericht op christenen en ‘landen van de coalitie’, en was uitgevoerd door haar eigen strijders.
24/04 11u30  Volkskrantjournalisten Ana van Es, Natalie Righton en Janny Groen winnen Tegel Drie Volkskrant-journalisten zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de journalistieke vakprijs De Tegel in Den Haag. Natalie Righton won in de categorie Nieuws, Ana van Es kreeg de onderscheiding voor haar verslaggeving uit Jemen en Janny Groen won De Tegel voor haar interview met Jason Walters.
24/04 11u30  IS eist verantwoordelijkheid aanslagen Sri Lanka; dodental loopt op naar 359 Islamitische Staat heeft dinsdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag. De terreurorganisatie verklaarde via haar propagandakanaal Amaq dat de aanval was gericht op christenen en ‘landen van de coalitie’, en was uitgevoerd door haar eigen strijders.
24/04 10u45  Moslims Sri Lanka zetten zich schrap voor vergelding De bijna twee miljoen moslims in Sri Lanka houden hun hart vast. Ze zijn vaker slachtoffer geworden van wraak, waarvoor de aanleiding een stuk futieler was dan de bloedige aanslagen.
24/04 10u15  Massa-executie: Saoedi-Arabië onthoofdt 37 veroordeelde ‘terroristen’ op één dag Bij een massa-executie in Saoedi-Arabië zijn dinsdag 37 overwegend sjiitische gevangenen onthoofd. Het gaat om de grootste massa-executie in drie jaar, zo schrijft The Washington Post. In totaal zijn in de eerste vier maanden van het jaar al 105 veroordeelden ter dood gebracht in het land.
24/04 09u30  Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema Kamerlid Theo Hiddema heeft de afgelopen twee jaar mogelijk te veel vergoedingen voor ‘verblijfskosten in Den Haag’ geïncasseerd. De politicus van Forum voor Democratie, die officieel in Maastricht woont, krijgt nu de maximale toeslag van ruim 24 duizend euro netto per jaar voor Kamerleden die verder dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. In werkelijkheid woont Hiddema vooral in Amsterdam, waardoor hij op minder recht heeft.
24/04 09u15  Modi heeft India op scherp gezet met zijn hindoenationalisme Premier Narendra Modi heeft van seculier, multicultureel India steeds meer een land voor hindoes gemaakt. Moslims en andere minderheden voelen de nadelen. De strijd spitst zich inmiddels toe op het herbouwen van een omstreden hindoetempel in Ayodhya.
24/04 09u15  Leiders Paraplu-beweging Hongkong krijgen tot 16 maanden cel, op basis van wet uit koloniale tijdperk Negen kopstukken van de Hongkongse Paraplu-beweging zijn door een rechtbank in Hongkong tot zestien maanden celstraf veroordeeld, wegens ‘samenzweren tot het verstoren van de nationale orde’.
24/04 08u45  In boeken, voetenbadjes en speelgoedauto’s: douane vindt ‘hele criminele apotheek’ in meest uiteenlopende spullen Een frituurpan, een babybox, kaarsen: in de gekste voorwerpen treffen douaniers tegenwoordig xtc aan. Door de opkomst van het darkweb voelen buitenlandse kopers zich vrij om in Nederland te bestellen.
24/04 08u30  Oud-Europarlementariër Lagendijk mag weer naar huis en echtgenote in Istanbul Oud-europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) mag weer naar zijn huis en echtgenote in Istanbul. Lagendijk werd sinds september 2016 de toegang tot Turkije geweigerd, vermoedelijk omdat hij door de autoriteiten in Ankara als te kritisch werd beschouwd.
24/04 08u15  Tot 16 maanden cel voor leiders Paraplu-beweging in Hongkong Negen kopstukken van de Hongkongse Paraplu-beweging zijn door een rechtbank in Hongkong tot zestien maanden celstraf veroordeeld. Ze worden bestraft vanwege ‘samenzweren tot het verstoren van de nationale orde’.
24/04 02u30  Saoedi-Arabië executeert 37 veroordeelde ‘terroristen’ op één dag Bij een massa-executie in Saoedi-Arabië zijn dinsdag 37 overwegend sjiitische gevangenen onthoofd. Het gaat om de grootste massa-executie in drie jaar, zo schrijft The Washington Post. In totaal zijn in de eerste vier maanden van het jaar al 105 veroordeelden ter dood gebracht in het land.
24/04 02u15  In boeken, voetenbadjes en speelgoedauto's: douane vindt ‘hele criminele apotheek’ in meest uiteenlopende spullen Een frituurpan, een babybox, kaarsen: in de gekste voorwerpen treffen douaniers tegenwoordig xtc aan. Door de opkomst van het darkweb voelen buitenlandse kopers zich vrij om in Nederland te bestellen.
23/04 23u30  Kapitalist en ex-communist redden erfgoed uit de DDR Een opmerkelijk een-tweetje tussen een multimiljardair en een ex-communist zorgt ervoor dat een architectonisch pronkstuk uit de Deutsche Demokratische Republik (DDR) verandert van een ruïne in een museum voor kunst uit de voormalige socialistische staat.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/04 23u00  Hoe slecht is de megastal écht?Het aantal megastallen in Nederland voor vooral varkens en kippen neemt sterk toe. Is dat een slechte ontwikkeling voor dier en milieu, of juist niet?
23/04 23u00  Bedreiger Baudet veroordeeld tot taakstraf van 100 uurDe Amsterdamse rechtbank heeft de 21-jarige Mila van den B. veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Op 23 maart liep Van den B. mee met een antiracisme-demonstratie in Amsterdam en scandeerde ze: ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf.’ Volgens de rechtbank maakte de Nijmeegse student zich schuldig aan opruiing en bedreiging van de leider van Forum voor Democratie.
23/04 22u45  Verdienen de bestuurders van het Cornelius Haga Lyceum te veel?Het bestuur van de omstreden islamitische middelbare school het Cornelius Haga Lyceum uit Amsterdam wordt door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschuldigd van financiële malversaties.
23/04 22u45  AIVD: Haga-bestuur neemt derde van salarisbudget. Directeur spreekt van ‘berekeningsfout’Het bestuur van de omstreden islamitische middelbare school het Cornelius Haga Lyceum wordt beschuldigd van financiële malversaties. In een rapport van de AIVD staat dat drie familieleden die werken op de school in 2018 bijna eenderde van het totale salarisbudget van zo’n 410 duizend euro in eigen zak staken. Bronnen met kennis van het AIVD-rapport bevestigen dit aan NRC. Bestuurder Atasoy: ‘Al sinds begin vorig jaar betaal ik daarvoor maandelijks 500 euro terug.’
23/04 22u30  Aandeelhouders ING delen hoogst uitzonderlijke tik uit aan bestuurIn een hoogst uitzonderlijke stap hebben de aandeelhouders woensdagmiddag ING de oren gewassen. Een grote meerderheid van bijna twee derde weigerde zowel de bestuurders als de commissarissen decharge te verlenen over 2018. Daarmee houden de aandeelhouders hun handen vrij om eventuele claims in te dienen.
23/04 22u30  ‘Wat me raakt is dat geld in die wereld niks meer betekent. En een mensenleven ook niet’Na negen jaar stopt Wilbert Paulissen als hoofd van de Landelijke Recherche. Over de veranderende drugscriminaliteit, kookclinics, zijn soberheid en ‘de grootste bewijsschat die we ooit hebben gevonden’.
23/04 22u30  Waarom Kees Faasse die advertentie tegen vaccineren in kranten zetIk ben degene die de vaccinadvertentie(tjes) plaatste’, schrijft Kees Faasse in een e-mail aan deze krant. ‘Ik heb een contract voor 10 plaatsing (sic) in VK, Trouw en Parool’.
23/04 20u45  Graus wil onderzoek naar zijn onkosten. Hij woont écht bij zijn moeder, zegt hij zelfGoedemiddag, Terwijl Dion Graus zich van geen kwaad bewust toonde, trachtte Thierry Baudet de interne kritiek op zijn leiderschap te relativeren.
23/04 19u45  Vandaag gaan miljoenen Indiërs naar de stembus. Modi’s hindoenationalisme heeft de strijd verscherptPremier Narendra Modi heeft van seculier, multicultureel India steeds meer een land voor hindoes gemaakt. Moslims en andere minderheden voelen de nadelen. De strijd spitst zich inmiddels toe op het herbouwen van een omstreden hindoetempel in Ayodhya.
23/04 18u45  Oekraïne kiest komiek Zelenski als nieuwe president en gaat onvoorspelbare toekomst tegemoetHij was het al in een tv-serie en nu is hij het ook in het echt: komiek Volodymyr Zelenski is de nieuwe president van Oekraïne.
23/04 18u15  Polen loopt uit voor zijn lievelingsvogel: de ooievaar – ook al blijven de nesten steeds vaker leegOp het Poolse platteland wordt ieder voorjaar met vreugde uitgekeken naar de terugkeer van de ooievaars. Ondanks de warme ontvangst in Polen loopt hun aantal terug door de menselijke hindernissen die de trekvogels tegenkomen op hun jaarlijkse tocht vanuit het zuiden.
23/04 18u00  Dion Graus krijgt 24.297 euro per jaar voor ‘verblijfkosten’ – maar wordt nooit op zijn adres gezien. Profiteert hij van een ‘pervers’ systeem?Kamerleden die op meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen krijgen een extra jaarvergoeding van ruim 24.000 euro netto voor ‘verblijfkosten in Den Haag’. Ook PVV’er Dion Graus int dat bedrag, omdat hij in Heerlen zegt te wonen. Het merkwaardige: buurtbewoners zien het Kamerlid zelden of nooit op zijn officiële adres.
23/04 17u30  Dion Graus krijgt 24.297 euro per jaar voor ‘verblijfkosten’ – terwijl hij nooit op zijn adres wordt gezien. Profiteert hij van een ‘pervers’ systeem?Kamerleden die op meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen krijgen een extra jaarvergoeding van ruim 24.000 euro netto voor ‘verblijfkosten in Den Haag’. Ook PVV’er Dion Graus int dat bedrag, omdat hij in Heerlen zegt te wonen. Het merkwaardige: buurtbewoners zien het Kamerlid zelden of nooit op zijn officiële adres.
23/04 15u45  Dit is de nieuwe held van de Turkse oppositie; deze week beslist de kiesraad of hij aan mag blijvenNiet eerder in de Turkse politiek rees een ster zo snel als die van Ekrem Imamoglu. Van talentvol maar niet bijster bekende burgemeester van een deelgemeente van Istanbul, werd hij in een mum van tijd de man die in 2023 president Recep Tayyip Erdogan misschien van zijn troon kan stoten. De hoop van de Turkse oppositie in bange dagen.
23/04 12u30  Eerste indruk van de Marker Wadden, het vogelparadijs in wording? ‘Zand, heel veel zand’Het nieuwste stukje Nederland is sinds zaterdag bereikbaar met een veerboot. De Marker Wadden, een eilandengroep in het Markermeer, moeten een walhalla worden voor vogelaars. Maar vissers zijn minder enthousiast over het project. ‘Je kunt je afvragen of ze geen ecologische ramp aan het creëren zijn.’
23/04 10u30  ‘Criminelen gaan minder snel opnieuw de fout in als ze zelf koken in de gevangenis’ – klopt dit wel?Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: criminelen gaan minder snel opnieuw de fout in als ze zelf koken in de gevangenis.
23/04 08u30  Een man liep de kerk in, drukte op een knop – en Wimanna’s ouders waren wegDe dag na de bloedige aanslagen op hun kerken, het ernstigste geweld sinds het einde van de burgeroorlog, kunnen Sri Lanka’s christenen nauwelijks bevatten wat er gebeurd is. Op straat wisselen begrafenisrituelen en paniek rond nieuwe bommeldingen elkaar af.
23/04 02u15  Rijksbouwmeester verwijt zichzelf gebrek aan openheid over renovatie BinnenhofNog voordat één steen is verlegd, zorgt de renovatie van het Binnenhof al voor grote onvrede. Vandaag praat de Kamer verder over de architecten, het veronderstelde gebrek aan regie en de angst dat de kosten, geraamd op 475 miljoen euro, uit de hand gaan lopen. Rijksbouwmeester Floris Alkemade hield tot nu zijn mond, maar vindt ‘dat er inmiddels zo veel kwesties bij elkaar komen, dat openheid gewenst is.’
22/04 23u30  Nederland ontbost voor biomassa, roepen critici – onzin, zeggen ze bij deze pelletfabriekEen reclamefilmpje van een energiebedrijf wekt de indruk dat Nederlandse bomen worden omgezaagd om in België als houtpellets te eindigen. Het is olie op het vuur in de toch al zo verhitte discussie over biomassa.
22/04 22u45  Nog twee Nederlandse slachtoffers onder doden Sri Lanka; regering wijst naar radicaal-islamitische NTJBij de aanslagen in Sri Lanka zondag zijn nog twee Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om een vrouw van 48 en een meisje van 12. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Zondag werd al bekend dat een 54-jarige Nederlandse vrouw stierf bij de aanslag waarbij zo'n 290 mensen werden gedood.
22/04 18u30  Nieuwe stresstest voor Forum: sluimerende verdeeldheid binnen partijtopDe tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, uit stevige kritiek op Thierry Baudet. Die zou de partij ‘te veel naar rechts’ trekken. De al langer sluimerende verdeeldheid binnen de partijtop plaatst FvD voor een nieuwe stresstest.
22/04 15u30  Baudet heeft gelijk: Nederland lijdt onder sterarchitectenZe kunnen het niet laten in Nederland: na een jaar of dertig verandert bijna elk gebouw in een bouwput, waarop sterarchitecten zich mogen uitleven. Architect Hans van der Heijden schaamt zich soms voor zijn beroepsgroep. ‘Kunnen we nou nooit eens zeggen: we laten de boel een paar jaar met rust?’
22/04 14u15  Straks misschien in de winkel: Noordzeekreeft uit het windmolenparkDoor de uitbreiding van windparken zien vissers hun jachtterrein in de Noordzee kleiner worden. Wageningen Universiteit onderzoekt of er ter compensatie krab en kreeft kan worden gevangen bij windmolens.
22/04 10u15  Lichamen van drie vermiste alpinisten gevonden in CanadaDe lichamen van de drie wereldberoemde bergbeklimmers die sinds dinsdag werden vermist zijn zondag gevonden, zo meldt het Canadese agentschap voor nationale parken.
22/04 10u00  De bloemen van de Keukenhof hebben geen marketing nodigHet is de grootste toeristische attractie in april en mei, maar bij de Keukenhof gaat dat allemaal vanzelf.
22/04 09u45  Een verdorven spel over links fascisme en rechts racismeHet is onzinnig om fascisme of racisme als links of rechts te betitelen, betoogt Mike Soyer, gastcolumnist.
21/04 21u30  Drie luxe hotels doelwit van aanslagen: ‘Het was een horrorscène’De aanslagen van zondagochtend in Sri Lanka raakten ook de opbloeiende toerististenindustrie in het land. Drie luxe hotels in de hoofdstad Colombo werden getroffen.
21/04 19u30  Aanslagen vergroten religieuze spanningen in Sri LankaTot nog toe waren vooral moslims in het overwegend boeddhistische Sri Lanka slachtoffer van religieus geweld. De terreurdaad wakkert mogelijk nieuw geweld aan tegen de moslimminderheid.
21/04 19u00  De man die zijn eigen diabetespomp ontwierpLees meer >
21/04 10u30  Hoe kon het dak van de Notre-Dame zo snel afbranden? Een reconstructieDat de twee kenmerkende klokkentorens van de Notre-Dame nog overeind staan, dankt Frankrijk aan het kordate optreden van de brandweer. Die werd pas gealarmeerd nadat het brandalarm in de kathedraal voor de tweede keer was afgegaan. De architect die het alarmsysteem liet aanleggen, ging er bovendien vanuit dat de houten dakconstructie niet snel zou afbranden.
20/04 23u45  Oekraïne is de bizarre verkiezingsshow nu echt zat: ‘Iedereen is knettergek geworden’In het – niet erg volle – stadion van Kiev stonden ze tegenover elkaar. De komiek Zelenski en de zittende leider Porosjenko. Hun debat werd een potje heen en weer schelden. Zondag kiest Oekraïne wie president wordt.
20/04 23u45  Nicolás Maduro, Twan Huys, Max Verstappen... Dit zijn de zeven opvallendste zondaarsDe menselijke zonden, waarvoor Jezus 1.986 jaar geleden stierf, zijn onuitroeibaar. Een ronde langs de opvallendste zondaars. Schenkt u ze vergiffenis?
20/04 22u15  VVD moet niet langer de partij voor multinationals zijn, vindt Klaas DijkhoffVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt dat zijn partij minder moet opkomen voor grote bedrijven en zich meer moet richten op de middenklasse. Dat de VVD vorig jaar op aandringen van multinationals de dividendbelasting wilde afschaffen, noemt Dijkhoff in De Telegraaf nu ‘een misrekening’.
20/04 21u15  Kamer wil systeem van koninklijke onderscheidingen herzienEen ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil het systeem van koninklijke onderscheidingen herzien. Directe aanleiding is de commotie rond de sultan van Brunei, die in 2013 de allerhoogste Nederlandse onderscheiding kreeg uitgereikt, maar in de ministaat de sharia steeds verder invoert.
20/04 19u30  Mede-oprichter Forum voor Democratie uit stevige kritiek op partijleider BaudetDe tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, is in een NRC-interview erg kritisch over partijleider Thierry Baudet. Otten distantieert zich van Baudets geflirt met blanke superioriteit. Baudets omstreden uitlatingen stellen de partij in een kwade reuk en daar hebben zijn partijgenoten niet om gevraagd, aldus Otten.
20/04 19u30  NPO-topman Frans Klein bestuurde een omstreden brievenbusfirma om zijn broer te helpenEen van de hoogste bazen van de Nederlandse Publieke Omroep, Frans Klein, was tot 2016 bestuurder van een brievenbusfirma. De aandelen van dit bedrijf werden ondergebracht in een belastingparadijs. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.
20/04 16u30  Met ‘guerrillatactiek’ probeert ministerie Haga Lyceum dwars te zittenHet ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.
20/04 10u15  Hoe de Rotterdamse groepsverkrachtingen konden gebeurenDe Rotterdamse politie hield deze week drie jongens aan omdat zij betrokken zouden zijn bij groepsverkrachtingen rond de Franselaan. Wat bezielt de daders en in wat voor een omgeving kan dit gebeuren? ‘Vaak zijn de verdachten bekenden van de meiden.’
20/04 06u15  Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzetting TrumpDe Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
20/04 04u45  Democratische senator en presidentskandidaat Warren wil afzettingsprocedure TrumpDe Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
20/04 04u30  Democratische senator en presidentskandidaat Elizabeth Warren wil afzettingsprocedure TrumpDe Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.
20/04 04u00  Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage hele rapport Mueller voorbarig en onnodig’Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.
20/04 03u45  Ministerie van Justitie VS: ‘Eis inzage rapport Mueller voorbarig en onnodig’Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.
20/04 02u30  Met ‘guerrillatactiek’ probeert ministerie omstreden Haga Lyceum dwars te zittenHet ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.
20/04 02u15  Waarom Nederland schenders van mensenrechten behangt met onderscheidingenDe sultan van Brunei, die ervoor heeft gezorgd dat homo’s in zijn land dood door steniging boven het hoofd hangt, is Ridder-Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dat is de hoogste koninklijke onderscheiding die Nederland kent. Waarom werd hij zo geëerd?
20/04 02u15  Paus Franciscus kritisch op ‘onverschilligheid en egoïsme’ tijdens Goede Vrijdag-processiePaus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ‘de uit politieke overwegingen gesloten harten’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.
19/04 21u45  Heeft de entertainer-president de toekomst?Zijn we het establishment zo zat dat we gaan voor de komiek? De naderende uitverkiezing van Volodymyr Zelenski in Oekraïne doet volgens Bert Lanting vermoeden dat het een dolle boel kan worden.
19/04 21u00  Dodelijke rellen tonen dat vrede in Noord-Ierland nog altijd fragiel isDe onlusten in Derry waarbij deze week een jonge journalist omkwam, bewijzen hoe kwetsbaar de Noord-Ierse vrede nog steeds is. Fanatici hopen te profiteren van de Brexit-angst.
19/04 19u30  Het American een Hard Rock-hotel, wie heeft dat bedacht? Nou, de Seminole-indianenLees meer >
19/04 19u00  Moslim en feminist, strijdend tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het WestenDe Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 18u15  Als moslim bestrijdt ze de hoofddoek, als feminist het patriarchaat: ‘Vrouwen, word boos en wellustig’De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 18u00  Als moslim bestrijdt ze de hoofddoek, als feminist het patriarchaat: 'Vrouwen, word boos en wellustig'De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.
19/04 17u00  De godfather van het populisme neemt afscheid: ‘Populist is een geuzennaam’Jan Nagel is bijna 80. In mei neemt hij afscheid van zo’n zestig jaar in de politiek. Hij begon in de PvdA en ging via LPF naar 50Plus.
19/04 16u45  Zij vochten op D-day en denken er nog dagelijks aanLees meer >
19/04 16u45  Rechter New York staat verplichte vaccinaties tegen mazelen toeDe stad New York mag inenten tegen mazelen verplichten. Dat heeft een rechter in de metropool bepaald. Inwoners van stadsdeel Brooklyn hadden die verplichting aangevochten, omdat deze ongrondwettelijk zou zijn.
19/04 16u00  Ministerie trekt nu wel portemonnee om faillissement ziekenhuis Boxmeer te voorkomenEr is een reddingsplan opgesteld voor het Maasziekenhuis Pantein in Beugen. De zorgverzekeraar, de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid stellen daarvoor maximaal zo’n 30 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie treedt nu tijdig op om chaos te voorkomen, zoals bij het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en het Slotervaart in Amsterdam.
19/04 13u15  Holocaust Museum weert Auschwitz-foto’s van tentoonstellingHet afplakken van vier foto’s uit Auschwitz op de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s in het Holocaust Museum in oprichting, heeft geleid tot een controverse tussen de gastcuratoren en het museum in Amsterdam. Het betreft beelden die worden beschouwd als het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust.
19/04 13u15  Een mengeling van zwartgelakte zinnen en saillante detailsDe Amerikaanse minister van Justitie heeft het Mueller-rapport gepresenteerd. De eerste indruk is dat het campagneteam van Donald Trump de Russische avances net genoeg heeft afgehouden.
19/04 11u00  Weer heeft Brabant de meeste verkeersdoden. Hoe kan dat?Brabant staat al jaren aan de top met het aantal verkeersdoden. Dit jaar is het aantal zelfs gestegen tot 150. Hoe komt het dat juist in deze provincie zo veel ongelukken gebeuren met dodelijke afloop?
19/04 10u45  Bewonersavond in Den Dolder: ‘Wie lopen er allemaal rond in ons dorp?’Kan minister Sander Dekker de zorgen wegnemen die de burgers van Den Dolder hebben over de forensische kliniek waar de moordenaar van Anne Faber werd behandeld? Nee, de kliniek gaat niet versneld dicht, zegt Dekker donderdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. Maar een ‘herhaling van september 2017 zal niet meer voorkomen’.
19/04 09u15  PvdA gaat toch niet samenwerken met Forum in OverijsselDe Partij van de Arbeid gaat in Overijssel toch niet samenwerken met Forum voor Democratie. Volgens de sociaal-democraten is er in de eigen gelederen te veel discussie over een mogelijke coalitie met Forum.
19/04 08u15  Washington bijt zich vast in de 448 pagina’s van het Mueller-rapportPresident Trump heeft in zeker tien situaties de bedoeling gehad zich te bemoeien met het Rusland-onderzoek. Die staan in detail beschreven in het uitgebreide rapport dat speciaal aanklager Robert Mueller vandaag aan het Amerikaanse Congres presenteerde. Dat roept de vraag op of Trump de rechtsgang heeft belemmerd.
19/04 04u00  Regering Mali dient ontslag in, een maand na bloedbad met 160 dodenBijna een maand na een bloedbad in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.
18/04 23u45  Met Pasen zal in veel dorpen het vreugdevuur niet oplaaien, maar het verlangen smeultDoor de aanhoudende droogte zijn veel paasvuren in de Achterhoek en Twente afgelast. Alleen al in Berkelland zijn dat er 79. Maar ook door de smog en stank die de vuren veroorzaken, staat de traditie onder druk.
18/04 23u45  SGP-wethouder stapt over naar Forum voor Democratie: ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’, duidt Sytse de Jong zijn opmerkelijke overstap. Twaalf jaar lang diende hij als wethouder in Staphorst voor de SGP. Een nest dat hij verlaat voor Forum voor Democratie: De Jong (48) is kandidaat-gedeputeerde in Overijssel voor de FvD.
18/04 23u30  Oplichters misbruiken ‘inzamelingsacties’ voor de restauratie van de Notre-DameBedrijven en particulieren trokken de afgelopen dagen en masse de portemonnee voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Die golf van financiële solidariteit heeft ook een keerzijde. De Franse Erfgoedstichting waarschuwt voor fraudeurs die misbruik maken van de collectieve gulheid door nepcollectes op te tuigen en het ingezamelde geld in eigen zak te steken.
18/04 23u15  De vaccinatiegraad daalt: bewindsman Blokhuis tart het geduld van D66 en VVDDe Tweede Kamer is ongerust over het groeiende aantal ouders dat zijn kinderen niet laat vaccineren. Waar D66 en VVD vaart willen maken met een ander vaccinatiebeleid, gaat staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) op de rem staan.
18/04 22u30  Hoe verschuiving van een competitieronde (‘onaanvaardbare’) agendaproblemen oplevertKNVB verschuift hele competitieronde naar 15 mei, om te voldoen aan UEFA-richtlijn van minimaal twee dagen rust voor druk Ajax.
18/04 22u00  Meer 50- en 60-jarige fietsers krijgen fataal ongeluk. Hoe komt dat en wat is ertegen te doen?Tweederde van de 228 fietsers die vorig jaar dodelijk verongelukten, waren tussen de 50 en 85 jaar. Vooral in de groep 50- tot 60-jarige fietsers (inclusief e-bikes) is het aantal doden fors toegenomen, signaleert het CBS.
18/04 21u45  Een comedian als opperbevelhebber, is dat wel zo slim?De Oekraïners zijn de oorlog in hun land zat. Zondag zullen ze dat laten merken ook. Dan wordt komiek Volodymyr Zelensky vrijwel zeker tot president gekozen. Een clown als opperbevelhebber, vinden ze dat in het door Rusland belaagde oosten wel zo slim?
18/04 21u30  ‘Geoliede bende’ vervolgd dankzij kroongetuige in grootste moordproces van NederlandDe rechtszaak tegen de liquidatiebende van de twee meestgezochte voortvluchtigen van dit moment, Ridouan T. (41) en Saïd R. (46), is uitgegroeid tot het grootste moordproces van Nederland. Het gezochte tweetal wordt binnenkort toegevoegd aan de reeds twaalf verdachten die terechtstaan in het zogeheten Marengo-proces.
18/04 21u00  De grootste staatsman uit onze geschiedenis, eindelijk in de armen geslotenLees meer >
18/04 20u30  Brexit-impasse doet Farage herrijzenDe Britse pogingen om los te komen van de Europese Unie verlopen moeizaam, maar tot een massale afkeer van de Brexit heeft het niet geleid. De nieuwe Brexit Party van Nigel Farage is op weg om bij de Europese verkiezingen van 23 mei de grootste Britse partij te worden. De winst gaat vooral ten koste van de Conservatieve Partij van premier May.
18/04 20u15  De onrust groeit op de rechterflank van de KamerGoedemiddag,
18/04 17u15  Bekijk hier hoe uw buurt stemdeLees meer >
18/04 16u45  Rond Pasen dienen veel kuikens ‘enkel als vermaak’. Dit meldpunt bestrijdt misbruikEen aspergeboerderij met een kuikenknuffelmiddag en een schooldirecteur die de levende bolletjes wol belooft te verloten onder leerlingen. Het zijn voorbeelden van de ruim vijftig klachten die de afgelopen dagen binnenkwamen bij Meldpunt Kuikentjesmisbruik.
18/04 16u00  Feest van de grootste democratie: 900 miljoen Indiërs gaan naar de stembusVijf jaar geleden werd Narendra Modi met een monsterzege premier van India. Hij beloofde van alles aan iedereen. Velen zijn zwaar in hem teleurgesteld. De komende vijf weken gaan 900 miljoen Indiërs opnieuw naar de stembus. Hoe gaat Modi ze nu ‘verleiden’?
18/04 16u00  Trump straft ‘trojka van tirannie’ met sancties: Cuba, Venezuela en Nicaragua kwaadPresident Trump legt Cuba, Venezuela en Nicaragua nieuwe strafmaatregelen en sancties op, om zo onder meer de druk te verhogen op Havana de steun aan de Venezolaanse president Maduro te stoppen. De drie landen maken volgens Washington deel uit van een ‘trojka van tirannie’ die snel dient te verdwijnen.
18/04 14u30  ‘We willen af van de Schiphol-mythe. Het is een normaal bedrijf, waarvoor normale regels gelden’We spreken met Rli-lid Niels Koeman, over het Schiphol-advies – dat indruist tegen de opvattingen van de minister die erom vroeg. ‘De luchtvaart is al lang niet meer de wereld van Peter Stuyvesant.’
18/04 13u15  Trump straft ‘trojka van tirannie’ met sancties: Cuba, Venezuela en Nicaragua boosPresident Trump legt Cuba, Venezuela en Nicaragua nieuwe strafmaatregelen en sancties op, om zo onder meer de druk te verhogen op Havana de steun aan de Venezolaanse president Maduro te stoppen. De drie landen maken volgens Washington deel uit van een ‘trojka van tirannie’.
18/04 12u45  Joelen om de enige echte Michelle Obama in de Ziggo Dome: ‘Ze is niet alleen de vrouw van’Ze was er en wist de afgeladen Ziggo Dome te raken. ‘Michelle Obama is niet alleen de vrouw van. Ook zelf is ze een enorm krachtige vrouw.’
18/04 12u15  Grootste stijging aantal verkeersdoden in dertig jaar tijd: ‘Het wordt steeds drukker op onze wegen’In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989.
18/04 11u15  Noord-Korea doet eerste openbare rakettest sinds mislukte top met TrumpNoord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.
18/04 10u45  28 doden en veel gewonden bij busongeluk op MadeiraBij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden en veel gewonden gevallen. De slachtoffers zouden voornamelijk uit Duitsland komen.
18/04 10u30  Veel Syriëgangers leidden voor vertrek al een ontspoord levenOnder terrorismedeskundigen leeft het idee dat jihadisten vaak een ‘normale’ achtergrond hebben. Nieuw politieonderzoek bewijst het tegendeel: veel Syriëgangers kampten voor vertrek al met (geestelijke) problemen.
18/04 09u00  Vaccinatiebeleid verdeelt Kamer: moet het kabinet verplichten of voorlichten?Het aantal gevaccineerde kinderen daalt al jaren. Hoe kan Nederland de vaccinatiegraad terug krijgen naar de 95 procent, het streefpercentage van de Wereldgezondheidsorganisatie? Binnen en buiten de Tweede Kamer, die donderdag over het vaccinatiebeleid debatteert, leven bij voorbaat vele suggesties.
18/04 09u00  Hoe The Passion het geloof terugbrengt naar de massaDe kerk kan niet langer volstaan met haar standaardrepertoire van gezang en vieringen op de zondagochtend. De stand-uppredikant komt bij u thuis – met verhalen die ook over Frenkie de Jong kunnen gaan.
18/04 09u00  Ouders eisen vaccinatie tegen meningokokken B: ‘Dan was Sammie waarschijnlijk nog bij ons geweest’120 vrijwilligers gaan vanaf deze week langs bij huisartsen en kinderdagverblijven om de gevaren van meningokokken B onder de aandacht te brengen. De bacterie is niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma, en bij huisartsen worden veel ouders van het kastje naar de muur gestuurd als ze om een inenting vragen. Dat moet anders, vinden zij.
18/04 08u45  Noord-Korea: eerste wapentest sinds recente topontmoeting met TrumpNoord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.
18/04 08u45  Oud-president Peru schiet zichzelf vlak voordat hij gearresteerd zou worden door het hoofdDe Peruaanse oud-president Alan García heeft zichzelf door het hoofd geschoten. Hij stond op het punt door de politie gearresteerd te worden vanwege zijn betrokkenheid bij het beruchte Odebrecht-corruptieschandaal.
18/04 08u00  Nederlandse diplomaten en politici zijn in Brussel niet zulke bruggenbouwers als ze zelf denkenNederland scoort in Brussel slecht als het gaat om flexibiliteit in de onderhandelingspositie en het tonen van empathie met andere lidstaten, blijkt uit een rapport van de Clingendael-denktank: te vaak te strak in de leer. Dat levert soms dure nederlagen op, zoals met de pulsvisserij.
17/04 22u45  Frankrijk maakt vaart met plannen voor de wederopbouw van de Notre-DameNa de collectieve rouw om de verwoestende brand in de Notre-Dame richt Frankrijk zich op de wederopbouw van zijn bekendste kathedraal. President Macron wil dat de reconstructie binnen vijf jaar is voltooid. In 2024, het jaar waarin Parijs de Olympische Spelen organiseert, moet de kerk in volle glorie zijn hersteld. De herbouwde Notre-Dame moet bovendien ‘nog mooier’ worden, aldus de president.
17/04 22u30  Hoe de Berlijnse wijk Neukölln kampt met overlast van Arabische familieclansHet Berlijnse stadsdeel Neukölln zucht onder de overlast van criminele clans. Met een Arabische achtergrond, benadrukt loco-burgemeester Falco Liecke. ‘We hebben te lang weggekeken.’ Zijn aanpak: gedwongen uithuisplaatsing van jongeren.
17/04 22u15  Corneliuskerk in Limmen heeft na brand zelfs geld voor vloerverwarmingDe Notre-Dame moet in vijf jaar weer worden opgebouwd. De brand in Parijs lijkt op wat er in mei 2018 gebeurde in het Noord-Hollandse Limmen. Daar lieten ze geen dag verloren gaan.
17/04 22u00  Hoe de schikking tussen Apple en Qualcomm iPhones met 5G dichterbij brengtTwee hoofdrolspelers in de telefoonindustrie hebben een jarenlange ruzie bijgelegd: Apple, van de iPhone, en Qualcomm, wiens chips in de meeste smartphones zitten. Sinds 2017 vlogen miljardenclaims over en weer vanwege machtsmisbruik, patentbreuken en achterstallige royalty’s. Met een schikking beëindigen de twee kemphanen de lopende rechtszaken en gaan ze voor zes jaar een samenwerking aan. Wat betekent dat voor de iPhone-gebruiker?
17/04 21u15  Indonesië bereidt zich voor op chaos: beide kandidaten claimen de overwinningOp basis van de eerste uitslagen lijkt president Joko ‘Jokowi’ Widodo een nieuwe termijn in Indonesië tegemoet te gaan. Maar volgens zijn tegenstander Prabowo zijn die doorgestoken kaart en is niet Jokowi, maar hijzelf de winnaar van de verkiezingen. Jakarta bereidt zich voor op chaos.
17/04 21u15  Leegloop top Centric houdt aan: opnieuw vertrekt een directeurDe onrust in de top van het ict-bedrijf Centric van ondernemer Gerard Sanderink blijft aanhouden. Nadat eerder de algemeen directeur, de financieel directeur en een bestuurder waren vertrokken, stapt nu ook de zogeheten directeur outsourcing op.
17/04 18u45  Zijn Shell-klanten bereid 1 cent extra per liter te betalen? Vijf meningen aan de pompVanaf woensdag kunnen Shell-klanten vrijwillig 1 cent per liter extra doneren, waarmee ze hun CO2-uitstoot kunnen compenseren. We peilden op Shell-station Pieter Nieuwland te Utrecht de bereidheid hiertoe.
17/04 18u15  Architecten, rekenkundigen en Chinezen: de Tweede Kamer vertrouwt ze niet meerGoedemiddag,
17/04 15u30  Rotterdamse vrouw met baby vast in Turkije wegens ‘band met PKK’Turkije houdt een 31-jarige vrouw uit Rotterdam en haar baby al anderhalve week vast op verdenking van terrorisme. De vrouw, die een Nederlands paspoort heeft, was een paar jaar geleden actief als vrijwilliger bij een Koerdische vereniging. Moeder en kind zitten in een cel in Istanbul.
17/04 15u30  Vier op de tien sigaretten stoten te veel schadelijke stoffen uit. Toch zijn er bijna geen boetesVier op de tien sigaretten stoten bij tests te veel nicotine, teer of koolmonoxide uit. Maar omdat er een marge van 20 procent geldt bij die tests, worden er nauwelijks boetes opgelegd.
17/04 15u30  De Stint mag na wat aanpassingen komend schooljaar weer rijdenMet enkele aanpassingen mag de Stint vanaf komend schooljaar weer de weg op. De elektrische bolderkar werd vorig jaar verboden na een dodelijk ongeluk.
17/04 13u15  Ze is vrouw, links, immigrant en moslim: het perfecte doelwit voor RepublikeinenIlhan Omar is slechts een van de 280 Democratische volksvertegenwoordigers in het Amerikaanse Congres, iemand die geen belangrijke functie bekleedt en vooralsnog geen presidentiële ambities heeft. Toch hebben de conservatieve media en politici het nu al weken over haar, over wat ze zegt, en wat dat zou betekenen. Omar is de nieuwe Alexandria Ocasio-Cortez.
17/04 11u45  In Indonesië strijden twee niet zo vrome kandidaten om stem van de moslimsIndonesië kiest woensdag een nieuwe president. De zittende president Joko ‘Jokowi’ Widodo wordt, net als in 2014, uitgedaagd door de oud-generaal Prabowo Subianto. Die zet stevig in op de islam en schuwt daarbij een dosis radicalisme niet. Daarmee dwingt hij Jokowi ook werk te maken van de conservatieve moslimkiezer.
17/04 09u30  Hoe groot is de schade ín de Notre-Dame? Dit weten we nu over de kunstschattenHet vuur in de Notre-Dame is geblust, nu is het afwachten hoe groot de schade binnen is. Jaarlijks trekt de kathedraal zo’n 13 miljoen bezoekers. Die komen niet alleen voor het gotische gebouw, maar ook voor de relikwieën en kunstschatten die binnenin worden getoond. Het is nog niet met zekerheid te zeggen wat de brand wel of niet heeft overleefd. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de kathedraal?
17/04 08u45  PvdA wil één vast minimumuurloon voor alle sectorenHet minimumuurloon moet niet meer afhankelijk zijn van het bedrijf waar iemand werkt. De PvdA wil een uniform minimumuurloon. Dat betekent volgens de partij voor de laagstbetaalde werkers in tuinbouw en wegtransport een loonsverhoging van zo’n 10 procent. De PvdA werkt aan een wetswijziging die de partij symbolisch op 1 mei, de Dag van de Arbeid, wil indienen.
17/04 08u15  Zo kwam het bezoek van de voormalige first lady aan Amsterdam tot standMichelle Obama staat op woensdagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam voor ‘an intimate conversation’. ‘De vraag was of wij geïnteresseerd waren in een optreden? Dat waren we.’
17/04 08u15  Frankrijk staat even stil: ‘Iedereen die een hart heeft, sidderde bij de beelden’Frankrijk rouwt om de brand in de Notre-Dame, en de rampspoed lijkt de Fransen te verenigen. Zo voelen ze dat ook in die andere, minder bekende Parijse kerk: de Saint-Sulpice. ‘Of je nu religieus bent of niet, zoiets raakt iedereen.’
17/04 02u15  Korter douchen en sproeien met regenwater: klimaat noopt tot beter watergebruikMinder lang douchen, regenwater opvangen om de tuin te sproeien en vaker de spaarknop op de wc gebruiken. Dat is nodig omdat door de klimaatverandering, de economische groei en de toename van het aantal huishoudens de drinkwatervoorziening in de toekomst onder druk komt te staan.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

9x In boeken, voetenbadjes en speelgoedauto's: douane vindt ‘hele criminele apotheek’ in meest uiteenlopende spullen24/04 02u15 - de Volkskrant: Een frituurpan, een babybox, kaarsen: in de gekste voorwerpen treffen douaniers tegenwoordig xtc aan. Door de opkomst van het darkweb voelen buitenlandse kopers zich vrij om in Nederland te bestellen.
9x Saoedi-Arabië executeert 37 veroordeelde ‘terroristen’ op één dag24/04 02u30 - de Volkskrant: Bij een massa-executie in Saoedi-Arabië zijn dinsdag 37 overwegend sjiitische gevangenen onthoofd. Het gaat om de grootste massa-executie in drie jaar, zo schrijft The Washington Post. In totaal zijn in de eerste vier maanden van het jaar al 105 veroordeelden ter dood gebracht in het land.
8x In boeken, voetenbadjes en speelgoedauto’s: douane vindt ‘hele criminele apotheek’ in meest uiteenlopende spullen24/04 08u45 - de Volkskrant: Een frituurpan, een babybox, kaarsen: in de gekste voorwerpen treffen douaniers tegenwoordig xtc aan. Door de opkomst van het darkweb voelen buitenlandse kopers zich vrij om in Nederland te bestellen.
6x Tot 16 maanden cel voor leiders Paraplu-beweging in Hongkong24/04 08u15 - de Volkskrant: Negen kopstukken van de Hongkongse Paraplu-beweging zijn door een rechtbank in Hongkong tot zestien maanden celstraf veroordeeld. Ze worden bestraft vanwege ‘samenzweren tot het verstoren van de nationale orde’.
6x Oud-Europarlementariër Lagendijk mag weer naar huis en echtgenote in Istanbul24/04 08u30 - de Volkskrant: Oud-europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) mag weer naar zijn huis en echtgenote in Istanbul. Lagendijk werd sinds september 2016 de toegang tot Turkije geweigerd, vermoedelijk omdat hij door de autoriteiten in Ankara als te kritisch werd beschouwd.
6x Volkskrantjournalisten Ana van Es, Natalie Righton en Janny Groen winnen Tegel24/04 11u30 - de Volkskrant: Drie Volkskrant-journalisten zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de journalistieke vakprijs De Tegel in Den Haag. Natalie Righton won in de categorie Nieuws, Ana van Es kreeg de onderscheiding voor haar verslaggeving uit Jemen en Janny Groen won De Tegel voor haar interview met Jason Walters.
5x Kapitalist en ex-communist redden erfgoed uit de DDR23/04 23u30 - de Volkskrant: Een opmerkelijk een-tweetje tussen een multimiljardair en een ex-communist zorgt ervoor dat een architectonisch pronkstuk uit de Deutsche Demokratische Republik (DDR) verandert van een ruïne in een museum voor kunst uit de voormalige socialistische staat.
5x IS eist verantwoordelijkheid aanslagen Sri Lanka; dodental loopt op naar 35924/04 11u30 - de Volkskrant: Islamitische Staat heeft dinsdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag. De terreurorganisatie verklaarde via haar propagandakanaal Amaq dat de aanval was gericht op christenen en ‘landen van de coalitie’, en was uitgevoerd door haar eigen strijders.
4x Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema24/04 09u30 - de Volkskrant: Kamerlid Theo Hiddema heeft de afgelopen twee jaar mogelijk te veel vergoedingen voor ‘verblijfskosten in Den Haag’ geïncasseerd. De politicus van Forum voor Democratie, die officieel in Maastricht woont, krijgt nu de maximale toeslag van ruim 24 duizend euro netto per jaar voor Kamerleden die verder dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. In werkelijkheid woont Hiddema vooral in Amsterdam, waardoor hij op minder recht heeft.
4x Pronkstuk uit de DDR gered door ex-communist en miljonair24/04 12u15 - de Volkskrant: Een opmerkelijk een-tweetje tussen een multimiljardair en een ex-communist zorgt ervoor dat een architectonisch pronkstuk uit de Deutsche Demokratische Republik (DDR) verandert van een ruïne in een museum voor kunst uit de voormalige socialistische staat.

Statistieken

Artikels:
30523
Gelezen:
21655
Aantal lezers nu:
67


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven