donderdag 21 juni 2018, week 25


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u45
 

Volkskrant: Sport

Verbergen Tonen
21/06 11u45  ‘Wat toenadering tussen de Russen en westerlingen zou geen kwaad kunnen’ Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
20/06 23u15  De ‘hulp van boven’ moet Van Marwijk en co aan de overwinning helpen Australië moet het niet van kwaliteit hebben, maar maakt wel handig gebruik van videobeelden. Dat moet vandaag de zege tegen Denemarken gaan brengen.
20/06 23u15  Wat meer toenadering tussen westerlingen en Russen dit WK kan geen kwaad Er zijn allerlei kritische vragen te stellen over het duurste WK ooit, zoals u die voorbij ziet komen in deze krant. Om iets te noemen: zelfs de grootste voetbalfan van Saransk kon mij niet uitleggen wat die provinciestad straks moet met de nieuwe Mordovia Arena – het stadion heeft 45 duizend plekken, terwijl de lokale voetbalclub slechts duizend toeschouwers trekt. Zo zijn er ook vragen over de politieke bedoelingen van Poetin met dit WK.
20/06 22u45  Voor Marokko telt alleen een waardig afscheid nog ‘Dit is erg zuur’, zegt de Marokkaanse international Mbark Boussoufa na afloop van de verloren wedstrijd tegen Portugal in de catacomben van het Loezjniki Stadion in Moskou. ‘We waren zo dicht bij een doelpunt, maar uiteindelijk verliezen we alsnog. Dat is heel frustrerend.’
20/06 22u15  Gelukkig doelpunt helpt Spanje voorbij Iran Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
20/06 20u45  Nederlandse topschaatsers zitten zonder sponsor en salaris, toch gaat het harde trainen door De Nederlandse topschaatsers glijden sinds deze week weer over het zomerijs van schaatsstadion Thialf. Zonder sponsors bereiden ze zich voor op de winter. 'Ik verwacht dat we komende winter hartstikke fit zullen zijn.'
20/06 19u15  Suárez schiet Uruguay naar achtste finales Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
20/06 18u00  Deze fans kunnen wél juichen: ‘Iedereen in Peru kreeg een dag vrij toen we ons kwalificeerden’ In Nederland wonen zo’n anderhalf miljoen mensen die een land van herkomst kunnen aanmoedigen op het WK voetbal. Hoe kijken zij deze weken naar de verrichtingen van die ploegen?
20/06 17u45  Cristiano Ronaldo, ‘nederige’ wereldster uit een stad vol verveling De Portugese voetbalvedette Ronaldo is vele malen bekender dan zijn geboorteplaats: het eiland Madeira. Een bezoek aan de straten en pleintjes waar hij het spel leerde. Portugal speelt woensdag tegen Marokko.
20/06 16u15  Het leeuwenhart van Marokko huilt, na uitschakeling door Portugal op WK voetbal Het was kort en niet zo krachtig, het optreden van Marokko tijdens het WK voetbal in Rusland. Natuurlijk volgt nog een derde groepsduel, tegen Spanje, maar de Marokkanen zijn na hun tweede nederlaag als eerste van 32 deelnemers officieel uitgeschakeld.
20/06 16u00  Marokko uitgeschakeld op WK na verlies van Portugal Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
20/06 12u15  Kan Marokko zich herstellen tegen Portugal en Cristiano Ronaldo? Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
20/06 00u00  Coach Cissé geeft met zege Senegal het Afrikaanse voetbal weer enige reden om trots te zijn Aliou Cissé is als bondscoach van Senegal, dat Polen verraste (1-2), de enige donkere trainer op dit WK. Uitgerekend zijn ploeg liet iets van voetbal zien dat de ziel van Afrika in zich droeg.
19/06 23u00  Russen winnen met 3-1 van het Egypte: volgende ronde zo goed als zeker Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
19/06 21u00  Valt Ronaldo nog wel onschadelijk te maken? Marokko vecht woensdagmiddag tegen Portugal voor de laatste kans om de poulefase te overleven. Grote vraag: hoe stop je Ronaldo, de wondervoetballer op wie de tijd geen vat lijkt te krijgen? Drie experts geven antwoord.
Laatste update: vandaag om 11u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/06 20u15  Marokko houdt de moed erin voor de wedstrijd tegen Portugal – wellicht tegen beter inDe vraag aan Sofyan Amrabat luidde: maakt Marokko na de verloren wedstrijd tegen Iran kans tegen de tegenstander van vanmiddag, Portugal, dat de vlammende vedette Christiano Ronaldo in de basiself heeft staan? ‘Ik heb er vertrouwen in’, antwoordt de Feyenoordspeler en Marokkaanse international afgemeten.
19/06 20u15  Het WK-debuut van de videoscheidsrechter laat zien: de verwarring neemt alleen maar toeMet de videoscheidsrechter, in werkelijkheid een roedel verzenuwde hulpscheidsen die in een bedompt hok naar 33 camera’s turen, is er veel onrust aan het voetbal toegevoegd. Het was de bedoeling dat er snel een objectief oordeel zou komen over heikele kwesties als goal, buitenspel en schwalbe of niet. Maar in de praktijk legt de scheidsrechter eerst het spel stil met het gebaar dat lang geleden in het tv-spelletje Hints betekende: ik ga een tv-programma uitbeelden.
19/06 19u45  De grote, snelle, sterke spits, die geen aangelengde melk meer hoeft te drinkenVan sommige spelers vergeet je nooit wanneer je ze voor het eerst live zag voetballen. Romelu Lukaku, op 17 december 2009, tijdens Ajax – Anderlecht, 1-3. Ajax was al geplaatst voor de volgende Europese ronde en speelde ‘lapzwansenvoetbal’, volgens mij dan, en bij Anderlecht waren twee doelpunten van Lukaku te bewonderen, ‘een jongen van 16 die woont in het lichaam van een volwassen kerel.’ Als toevoeging, destijds: hij is 1.92 meter.
19/06 17u15  Drama, een outsider voor de titel én James Rodríguez: Colombia heeft het allemaalLees meer >
19/06 17u00  Ook dit WK is Colombia, dat vandaag tegen Japan speelt, een van de outsiders voor de wereldtitelLees meer >
19/06 16u15  Japan profiteert van vroege rode kaart Colombia: 2-1Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
19/06 15u00  Onze beste stukken over het WK leest u hierLees meer >
19/06 12u15  Drama, een outsider voor de titel én James Rodriguez: Colombia heeft het allemaalLees meer >
18/06 22u15  Door het oog van de naald: Engeland in blessuretijd langs TunesiëEen WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
18/06 21u45  In Pruszków herinneren ze zich de echte ‘hinkende hinde’Polen moet het hebben van Robert Lewandowski. Het had weinig gescheeld of de goaltjesdief was nooit doorgebroken. Een club met een crimineel tintje redde zijn carrière. Vanmiddag begint voor Polen het WK met een wedstrijd tegen Senegal.
18/06 21u45  ‘Iemand de wereldkampioen gezien?’‘Heeft iemand de wereldkampioen gezien? Ze stonden in ieder geval niet op het veld Moskou’, schreef de Duitse boulevardkrant Bild na het 1-0 verlies tegen Mexico in de eerste wedstrijd van de Duitsers op het WK. De wereldkampioen verloor zondag van een fanatiek Mexico, na een doelpunt van PSV-spits Hirving Lozano. Een valse start. Het vertrouwen in een goede afloop van de poulefase is in Duitsland flink gedaald, blijkt na een rondgang langs Duitse media.
18/06 21u45  Directeur van de nationale selecties in Mexico, voelt zich een ‘Mexicaan die in Nederland is geboren’Dennis te Kloese ging met Hans Westerhof mee naar Mexico en beleeft nu prachtige successen als directeur nationale selecties.
18/06 21u45  Het kardinale verschil tussen de keeper en de strafschopnemer is dat de laatste kan afgaanArjan Peters volgt het WK Voetbal en doet daar dagelijks verslag van. Hij kijkt alle wedstrijden en in de rust leest hij een boek. Vandaag aflevering 5: Over strafschoppen kan oeverloos worden gepraat. Eigenlijk is er maar één regel: hij moet erin.
18/06 21u15  Oranje doet niet mee, dus storten wij ons op the next best thing: Marokkaans-Nederlandse voetballersWat doen wij hier in godsnaam?
18/06 19u45  Mertens en Lukaku blinken uit bij Belgen: 3-0 winst op PanamaEen WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
18/06 16u00  Zweden via Granqvist naar winst tegen Zuid-Korea: 1-0Een WK zonder Oranje, helaas, maar in Rusland gebeurt alsnog genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
18/06 10u30  Ook al tintelt zijn arm nog, Kelderman kan weer remmen en sturen na zijn sleutelbeenbreukWilco Kelderman begon als nummer drie van het klassement aan de tijdrit, maar zakte terug naar plek vijf in de eindstand van de Ronde van Zwitserland. Teleurgesteld? Nee, na een vervelende sleutelbeenbreuk is hij blij dat hij weer kan fietsen.
18/06 10u30  Müllenberg stapt over: hij wil naar Tokio als zwaargewichtPeter Müllenberg moest altijd honger en dorst lijden om in de juiste gewichtsklasse te komen. Nu hij is overgestapt naar het zwaargewicht is aan die martelgang een einde gekomen. Doel: de Spelen van 2020.
18/06 10u30  Schipper Bouwe Bekking van de Brunel krijgt taart, maar niet omdat zijn team zondag goed vaartEr is taart bij Team Brunel – schipper Bouwe Bekking wordt deze zondag 55. Bij het uitblazen van de kaarsjes dacht hij niet aan een wens die vandaag in vervulling moet gaan, zegt hij vlak voordat hij de haven van Gotenburg uitvaart voor de in-port race, de korte baanwedstrijd die tijdens elke etappestop wordt gehouden. ‘Ik dacht aan een wens voor verderop in de week.’
18/06 10u30  Harry Kane is de reden dat Engeland toch weer hoopt op een mooi WKEngland Expects waren de woorden waarmee vice-admiraal Horatio Nelson in 1805 ten strijde trok tegen de Fransen. England Expects is traditioneel ook de verlammende last waarmee de Engelse voetbalploeg afreist naar een eindtoernooi, vrijwel altijd met teleurstellende afloop.
18/06 09u30  Willem Vissers bezoekt het monument voor de slachtoffers die vielen tijdens Spartak Moskou – HaarlemEerst ziet bijna niemand het gestaalde verdriet rond stadion Loezjniki. Twee dagen heb ik daar gezeten op een bankje, per keer ruim een half uur, om te zien of iemand naar het monument omkeek dat is opgericht om het verdriet te herdenken. Niemand. Het leed lag ook een beetje verborgen, achter een hek met doeken en teksten. Je kon er net doorheen kijken, als door het kant op de rug van een vrouw op een zomerdag. Dan zag je een zilverig schijnend, metalen ding.
18/06 08u30  Mexico stunt tegen wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijdSlapende reus Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijd, en wil echt ver komen op het WK.
18/06 08u15  Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijdSlapende reus Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijd, en wil echt ver komen op het WK.
18/06 08u15  Christian Eriksen: de regisseur van het Deense elftalDenemarken speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Peru. In zijn geboorteplaats had niemand verwacht dat Christian Eriksen de regisseur van de nationale ploeg zou worden.
18/06 08u15  Weergaloze Ronaldo redt Portugal met hattrick in WK-duel met SpanjeHet was zonder meer de wedstrijd van Ronaldo. Met drie goals redde hij Portugal in het duel met Spanje (3-3). Waarbij de gelijkmaker in de 88ste minuut er eentje was om in te lijsten.
18/06 08u15  'IJsland laat geen talent verloren gaan'Argentinië - IJsland is zaterdag ook een duel tussen de kwaliteit van de vedette versus de kracht van het collectief. Hoe denkt bondscoach Heimir Hallgrimsson (51) van IJsland vedette Lionel Messi af te stoppen? ‘Mijn spelers missen het egoïsme van veel beroemde spelers.’
18/06 08u15  Op dit WK is 13 procent voetballers geboren noch getogen in land waarvoor ze spelen – hoe kan dat?Op het WK in Rusland is 13 procent van alle voetballers geboren noch getogen in het land waarvoor ze spelen. Dat is het hoogste aantal ooit op een WK, becijferden historici Gijsbert Oonk en Gijs van Campenhout van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Oorzaak: grote maatschappelijke processen als migratie of dekolonisatie.
18/06 07u00  Slapende reus Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijdSlapende reus Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijd, en wil echt ver komen op het WK.
18/06 01u00  Koepka prolongeert titel, maar Mickelson is gesprek van de dag op US OpenPhil Mickelson deed het met opzet. Nadat hij zaterdag op de spiegelgladde green van hole 13 zijn putt miste en de bal met toenemende snelheid van de green dreigde te rollen, zette hij een sprintje in. En hij besloot de wegrollende bal terug te slaan in de richting van de hole. Hij wist dat het hem twee strafslagen kostte, maar hiermee kon hij erger voorkomen.
17/06 23u00  Roestig Brazilië komt niet verder dan gelijkspel tegen ZwitserlandEen van de pijn gillende Neymar in plaats van een extatisch juichende Neymar na een excellente actie van Neymar. Dat was het overheersende beeld tijdens Brazilië -Zwitserland. Soms leek hij te overdrijven, de Braziliaanse vedette, vaak werd hij ook daadwerkelijk geraakt op zijn enkel of voet. Ook de rekbaarheid van zijn shirt werd geregeld getest. Drie gele kaarten leverden de Zwitsers dat op.
17/06 23u00  Federer met 98ste titel weer naar eerste plaats op wereldranglijstVoor de derde keer dit seizoen steeg Roger Federer naar de eerste plaats op de wereldranglijst. De beste tennisser aller tijden blijft zijn records aanscherpen, nu is hij twee maanden voor zijn 37ste verjaardag opnieuw de oudste nummer 1 van de wereld.
17/06 22u45  Geen land kan zó mooi worden uitgeschakeld als EngelandEngland Expects waren de woorden waarmee vice-admiraal Horatio Nelson in 1805 ten strijde trok tegen de Fransen. England Expects is traditioneel ook de verlammende last waarmee de Engelse voetbalploeg afreist naar een eindtoernooi, vrijwel altijd met teleurstellende afloop.
17/06 22u30  Tennistoernooi in Rosmalen lijdt sterk onder afwezigheid Andy MurrayHet tennistoernooi in Rosmalen rekende zich rijk met de komst van Andy Murray. De Brit stelde zijn rentree echter een week uit. Zverev en Cilic waren niet inzetbaar. ‘Dan heb je dubbel pech.’
17/06 22u30  Mexico klopt Duitsland door doelpunt LozanoSlapende reus Mexico verslaat wereldkampioen Duitsland in prachtige wedstrijd, en wil echt ver komen op het WK.
17/06 20u15  Mexico klopt wereldkampioen Duitsland door doelpunt LozanoMexico heeft op het WK voor een stunt gezorgd door regerend wereldkampioen Duitsland met 1-0 te verslaan. In de openingswedstrijd van groep F werd PSV-aanvaller Hirving Lozano de Mexicaanse held door de enige treffer te maken.
17/06 19u30  Willem Vissers bezoekt het monument voor de slachtoffers die vielen tijdens Spartak Moskou – Haarlem in 1982Eerst ziet bijna niemand het gestaalde verdriet rond stadion Loezjniki. Twee dagen heb ik daar gezeten op een bankje, per keer ruim een half uur, om te zien of iemand naar het monument omkeek dat is opgericht om het verdriet te herdenken. Niemand. Het leed lag ook een beetje verborgen, achter een hek met doeken en teksten. Je kon er net doorheen kijken, als door het kant op de rug van een vrouw op een zomerdag. Dan zag je een zilverig schijnend, metalen ding.
17/06 09u15  IJsland stunt met gelijkspel tegen Argentinië: niet Messi, maar Hálldorsson is man van de wedstrijdOnder het toeziend oog van Maradona mist beoogd sterspeler Messi een strafschop - en verrast IJsland met een punt tegen de finalist van 2014.
16/06 21u00  Denemarken wint nipt na gemiste strafschop PeruDenemarken heeft de terugkeer van Peru op het WK verpest. De Zuid-Amerikaanse ploeg, na 36 jaar terug op de mondiale eindronde, domineerde het duel in de Mordovia Arena van Saransk. De Deense voetballers pakten echter de winst, dankzij een doelpunt na een uur spelen van Yussuf Poulsen: 1-0.
15/06 23u30  Komt Salah nou wel of niet nog het veld in? In eethuis Toetanchamon loopt de spanning hoog opTot het laatst zijn de Egyptische bezoekers van eethuis Toetanchamon vol vertrouwen. Maar dan gaat het tegen Uruguay toch mis.
15/06 23u00  WK-rentree eindigt in deceptie voor Marokko: Iran temt met geluk de Leeuwen van de AtlasHet had de glorieuze terugkeer van de Leeuwen van de Atlas op het hoogste voetbalpodium ter wereld moeten worden. Twintig jaar geleden speelde het Marokkaanse elftal zijn laatste laatste WK-wedstrijd in Frankrijk: een klinkende 3-1 zege op Schotland, met gedreven spel van Marokkaanse voetbalhelden van weleer zoals Mustapha Hadji en Salaheddine Bassir.
15/06 22u00  Bauke Mollema op tiende plek in Zwitserland: ‘Het komt goed voor de Tour’Bauke Mollema staat momenteel tiende in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. De vorm groeit, zegt hij, en dat moet ook wel nu hij weer als kopman van Trek de Tour gaat rijden.
15/06 21u45  Afschrikwekkende strijd om ratingpunten tijdens de Mayors Cup in MumbaiNederlanders lijken steeds vaker af te haken in de mondiale top van het schaken. Een uitzondering is misschien de 28-jarige Roeland Pruijssers, die het onlangs zeer goed deed in de Mayors Cup in Mumbai.
15/06 20u45  De regisseur van het Deense elftalDenemarken speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Peru. In zijn geboorteplaats had niemand verwacht dat Christian Eriksen de regisseur van de nationale ploeg zou worden.
15/06 20u45  Beter dan Paniniplaatjes: kunstenaars geven spelers smoelSinds 2008 brengt het Zwitserse voetbalcultuurblad Tschutti Heftli kunstzinnige, niet-commerciële voetbalplaatjes uit.
15/06 20u45  Clubs en fans leven tussen hoop en vrees: wie goed presteert, is zo wegVijftien eredivisiespelers uitkomend voor zes clubs doen mee aan het WK. Ze spelen voor tien landen. Voor de nationale eer, zeker, maar ook voor een betere toekomst. De clubs en de fans leven tussen hoop en vrees. Wie goed presteert, is zo weg.
15/06 20u45  Provinciestadje Saransk: metropool voor vier WK-wedstrijdenHet nieuwe stadion van FC Mordovië in Saransk is wat ruim bemeten: 45 duizend plaatsen voor een club die doorgaans duizend bezoekers trekt. Wat bezielt het Kremlin?
15/06 17u45  Alle BN'ers zijn voor Marokko, maar hoe zit het met de rest van Nederland?Ongeveer op het moment dat ik in een pub in Ierland de 32 vlaggetjes aan het plafond probeerde te koppelen aan de deelnemers aan het WK en noodgedwongen Google moest inschakelen – Panama? – werd op internet razendsnel een filmpje van Louis van Gaal verspreid. Hij richtte het woord rechtstreeks tot de kijkers.
14/06 23u45  ‘Hij was gelukkig als hij kon voetballen’Elk land heeft zijn WK-vedette, de drager van de nationale hoop. De Volkskrant gaat op zoek naar hun wortels, hun leermeesters, hun betekenis. Op bezoek in het Belgische Drongen bij het jeugdtoernooi om de Kevin De Bruyne Cup, waar zelfs trainer Pep Guardiola komt kijken.
14/06 23u45  Brunel pakt weer etappe en heeft nu kans op eindzege in Volvo Ocean RaceTeam Brunel heeft donderdagavond de tiende etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen van het Britse Cardiff naar het Zweedse Gotenburg. Schipper Bouwe Bekking en zijn acht-koppige bemanning hebben daardoor een reële kans om in de elfde en laatste etappe naar Den Haag de eindoverwinning te pakken.
14/06 23u30  Poetin laat zich onderdompelen in de reclamespot van een maandWeet u nog van die ene ontmoeting waarover voormalig minister Halbe Zijlstra zo lustig fantaseerde, over zijn verblijf in één ruimte met Vladimir Poetin? Voor zo’n anekdote heb ik geen verzinsels nodig. Gesneden koek. Goed, we zijn niet gezellig samen in een datsja maar gewoon in een stadion, een immens stadion in Moskou met bijna 80 duizend mensen. Het oog van de wereld kijkt toe hoe Rusland en Saoedi-Arabië het WK aftrappen.
14/06 22u30  Gras van Rosmalen is bijna perfecte kopie van WimbledonDe groundsmen van het tennistoernooi van Rosmalen hebben maar een droom: hoe krijgen we net zulke mooie grasbanen als op Wimbledon.
14/06 21u45  Naar de roots van de sterspeler van Marokko: Hakim ZiyechElk land heeft zijn WK-vedette, de drager van de nationale hoop. De Volkskrant gaat op zoek naar hun wortels, hun leermeesters, hun betekenis. Vandaag: Hakim Ziyech, vedette van Marokko.
14/06 21u00  Een Russische monsterscore in de openingswedstrijd, wie had dat verwacht?Op een avond van dans, zang, muziek, retoriek, een monsterscore, Russische blijheid en voetbal van en door totalitaire staten, verdiende een pure voetbalactie het meeste applaus.
14/06 20u30  Zo gewoon als Cruijff was, is Ronaldo nog nietArjan Peters volgt het WK Voetbal en doet daar dagelijks in Volkskrant verslag van. Hij kijkt alle wedstrijden en in de rust leest hij een boek. Aflevering 2: Sommige sterren kunnen nog slechts leren van andere sterren. Over kalfskroketten bijvoorbeeld.
14/06 12u15  ‘Wij Marokkaanse Nederlanders zijn slachtoffer van ons eigen voetbalsucces’Op het WK Nederland, een populair voetbaltoernooi in Amsterdam, doken in 2016 opeens Marokkaans-Nederlandse voetballers op in het Irakees en Somalisch elftal. Maar het Marokkaanse team mocht niet een autochtone Nederlandse keeper opstellen, vertelt Fouad Afallah. Daarom organiseert hij ‘Het Multiculturele Voetbaltoernooi’, deze zondag in Sportpark Ookmeer in Amsterdam-West.
14/06 11u15  Fjodor Smolov, de ster van Rusland, is ook zo’n net-niet-spelerOp 17 uur met de nachttrein van Moskou ligt de geboortegrond van de voetballer die het moederland moet redden. Aan Fjodor Smolov de taak te voorkomen dat Rusland afgaat op het WK. Om te beginnen donderdag tegen Saoedi-Arabië.
14/06 11u15  Schoofs geniet volop van haar tweede tennisleven, maar verliest in tweede ronde RosmalenAan de hand van coach Sven Vermeulen is Bibiane Schoofs bezig aan haar tweede tennisleven. In de herfst van haar carrière is ze sterker dan ooit. Na haar verrassende zege begin deze week in Rosmalen op de Duitse Carina Witthöft (nummer 75 van de wereld), staat ze woensdag voor het eerst sinds 2011 in de tweede ronde van een WTA-toernooi. De Servische Aleksandra Krunic, de mondiale nummer 55, is op cruciale momenten net iets beter (7-5, 6-2).
14/06 11u15  Waarom Ziyech toch voor het Marokkaanse elftal koosGelukkig hebben we Marokko nog. Hassan Bahara volgt tijdens het WK het Marokkaanse elftal op de voet. Hoe kom je er achter waar ze trainen? En is Ziyech toch niet een beetje boos op Nederland? Je hoort het in het Volkskrantgeluid.
14/06 11u15  Een borreltje en sigaretje voor de wedstrijd – om rustig te wordenDe WK-column Davaj (hup in het Russisch) wordt tijdens het WK verzorgd door Hassan Bahara, Tom Vennink en Willem Vissers.
14/06 11u15  Spaanse bondscoach ontslagen vlak voor WK-aftrap vanwege overstap naar Real MadridOp twee dagen van de eerste WK-wedstrijd verkeert het Spaanse elftal in crisis. Bondscoach Julen Lopetegui is woensdag ontslagen in reactie op zijn benoeming tot hoofdcoach van Real Madrid. Fernando Hierro, technisch directeur van de Spaanse voetbalbond, is aangewezen tot coach van de nationale ploeg.
14/06 11u15  Vrijwel alle golffans kijken uit naar het optreden van Tiger Woods, fenomeen voor het levenHij is getekend door het leven, heeft al vijf jaar geen toernooi gewonnen en toch kijken vrijwel alle golffans donderdag bij de start van de US Open naar Tiger Woods (42), fenomeen voor het leven.
14/06 11u15  Oogstrelend voetbal hoeven we niet te verwachten, daarvoor hebben we OlesjaArjan Peters volgt het WK Voetbal en doet daar dagelijks verslag van. Hij kijkt alle wedstrijden en in de rust leest hij een boek. Vandaag aflevering 1: Op het WK, dat donderdag begint, hoeven we geen oogstrelend voetbal te verwachten. Maar daarvoor hebben we Olesja.
14/06 11u15  Voetballer Adam Masina is geboren in Marokko, maar hij is ‘Italiaan tot op het bot’Verdediger van Bologna geeft geen gehoor aan oproep van Marokko
14/06 11u15  Met doelpunt in blessuretijd bezorgt uitblinker Martens Nederland broodnodige overwinningDe klok in het Abe Lenstra staat al een tijdje op 90 minuten als Lieke Martens de bal op de rand van het strafschopgebied krijgt. Puntverlies in het WK-kwalificatieduel tegen het stugge Slowakije lijkt onvermijdelijk voor de Nederlandse voetbalvrouwen als de sterspeelster nog een keer uithaalt. Op de tribune schuiven de supporters naar het puntje van hun stoel. Een fractie later valt de bal in de verre hoek achter keepster Korenciová.
14/06 11u15  WK voetbal in 2026 in Canada, VS en Mexico; Marokko redt het nietHet WK voetbal van 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het gecombineerde ‘United 2026-bid’ kreeg woensdag op het Fifa-congres in Moskou – een dag voor de start van het wereldkampioenschap in Rusland –meer stemmen dan Marokko.
14/06 11u15  Voor het laatst droomt hij van de WK-finaleBjörn Kuipers is blij met toegevoegde waarde van de videoarbiter, al is een doelpunt als van Maradona's Hand van God dan nostalgie.
14/06 11u15  ‘Volleybalprofessor’ Giovanni Guidetti verliest tegen oude ploeg Nederland‘Volleybalprofessor’ Giovanni Guidetti nam in 2016 ontslag als bondscoach van de volleybalvrouwen. Dinsdagavond stond hij, met Turkije, voor het eerste weer tegen zijn ‘favoriete ploeg’. Nederland won.
14/06 11u15  Morgen begint het WK - kom vast in de stemming met onze beste stukkenLees meer >
14/06 11u15  De toekomst rent in OegandaDe hardloopkampioenen van de toekomst worden klaargestoomd in het Oegandese bergdorp Kapchorwa. Het natuurlijk talent is verbluffend. Kijk, daar draaft Stella Chesang voorbij, winnares van de 10.000 meter vorige maand bij de Gemenebestspelen.
14/06 11u15  Wegdommelen kan niet, de videoscheids moet altijd scherp blijven‘Videoscheidsrechter zijn is heel stressvol’, zegt Danny Makkelie (35), de Nederlandse videoscheidsrechter tijdens het WK. ‘Van een scheidsrechter wordt nog wel een fout geaccepteerd. Hij is een mens. Een videoscheidsrechter is ook een mens, maar die heeft zoveel herhalingen en beelden, dat men zegt: als je al die hulpmiddelen hebt, hoe kun je dan een fout maken? De druk ligt anders.’
14/06 11u15  In 2010 bereikte hij met Oranje de finale. Nu hoopt hij op de tweede ronde van het WK met AustraliëTijdens het WK van 2010 bereikte Van Marwijk met Oranje nog de finale. In Rusland hoopt hij als bondscoach van Australië de tweede ronde te halen.
14/06 11u15  Marokko wil het WK 2026 organiseren: ‘We willen een WK dat goed is voor de Marokkanen’Lukt het Marokko om tegen alle verwachtingen in het WK voetbal binnen te halen? Het land staat te trappelen en hoopt met het toernooi de nationale eenheid te versterken.
14/06 11u15  Hoe gaat het met de verkiezing voor het WK 2026?De verkiezingen voor het WK in 2018 en 2022 waren omstreden. Ook Nederland en België hadden zich kandidaat gesteld voor het WK in 2018, maar in 2010 bepaalde het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond (Fifa) nog de uitkomst. Van de 24 leden waren er in 2010 twee geschorst op verdenking van corruptie. Na een geheime stemming won Rusland in de tweede ronde met 13 stemmen, Nederland en België waren in de eerste ronde op 4 stemmen blijven steken en moesten ook het bid van Spanje/Portugal voorrang verlenen.
14/06 11u15  De technische commissies gaan uren, nee: dágen zoet zijn met de ‘speed gel’ op Lotto-SoudalrennersEen wielerploeg die niet innoveert kan het wel schudden. En aangezien de luchtweerstand één van de grootste obstakels is, zoekt men graag de windtunnel op om er lustig op los te experimenteren. In een windtunnel komt men soms tot verrassende inzichten. Bijvoorbeeld dat het verhogen van de luchtweerstand toch tot een verlaging ervan kan leiden.
14/06 11u15  Hoe wint hij keer op keer? De spelpatronen van Nadal ontrafeldVoor de elfde keer won Rafael Nadal Roland Garros. Hoe sloopt de gravelkoning al zijn tegenstanders?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x ‘Wat toenadering tussen de Russen en westerlingen zou geen kwaad kunnen’21/06 11u45 - Volkskrant: Sport: Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.
3x Wat meer toenadering tussen westerlingen en Russen dit WK kan geen kwaad20/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Er zijn allerlei kritische vragen te stellen over het duurste WK ooit, zoals u die voorbij ziet komen in deze krant. Om iets te noemen: zelfs de grootste voetbalfan van Saransk kon mij niet uitleggen wat die provinciestad straks moet met de nieuwe Mordovia Arena – het stadion heeft 45 duizend plekken, terwijl de lokale voetbalclub slechts duizend toeschouwers trekt. Zo zijn er ook vragen over de politieke bedoelingen van Poetin met dit WK.
3x De ‘hulp van boven’ moet Van Marwijk en co aan de overwinning helpen20/06 23u15 - Volkskrant: Sport: Australië moet het niet van kwaliteit hebben, maar maakt wel handig gebruik van videobeelden. Dat moet vandaag de zege tegen Denemarken gaan brengen.
2x Voor Marokko telt alleen een waardig afscheid nog20/06 22u45 - Volkskrant: Sport: ‘Dit is erg zuur’, zegt de Marokkaanse international Mbark Boussoufa na afloop van de verloren wedstrijd tegen Portugal in de catacomben van het Loezjniki Stadion in Moskou. ‘We waren zo dicht bij een doelpunt, maar uiteindelijk verliezen we alsnog. Dat is heel frustrerend.’
1x Vrijwel alle golffans kijken uit naar het optreden van Tiger Woods, fenomeen voor het leven14/06 11u15 - Volkskrant: Sport: Hij is getekend door het leven, heeft al vijf jaar geen toernooi gewonnen en toch kijken vrijwel alle golffans donderdag bij de start van de US Open naar Tiger Woods (42), fenomeen voor het leven.
1x Fjodor Smolov, de ster van Rusland, is ook zo’n net-niet-speler14/06 11u15 - Volkskrant: Sport: Op 17 uur met de nachttrein van Moskou ligt de geboortegrond van de voetballer die het moederland moet redden. Aan Fjodor Smolov de taak te voorkomen dat Rusland afgaat op het WK. Om te beginnen donderdag tegen Saoedi-Arabië.
1x ‘Wij Marokkaanse Nederlanders zijn slachtoffer van ons eigen voetbalsucces’14/06 12u15 - Volkskrant: Sport: Op het WK Nederland, een populair voetbaltoernooi in Amsterdam, doken in 2016 opeens Marokkaans-Nederlandse voetballers op in het Irakees en Somalisch elftal. Maar het Marokkaanse team mocht niet een autochtone Nederlandse keeper opstellen, vertelt Fouad Afallah. Daarom organiseert hij ‘Het Multiculturele Voetbaltoernooi’, deze zondag in Sportpark Ookmeer in Amsterdam-West.
1x Een Russische monsterscore in de openingswedstrijd, wie had dat verwacht?14/06 21u00 - Volkskrant: Sport: Op een avond van dans, zang, muziek, retoriek, een monsterscore, Russische blijheid en voetbal van en door totalitaire staten, verdiende een pure voetbalactie het meeste applaus.
1x Naar de roots van de sterspeler van Marokko: Hakim Ziyech14/06 21u45 - Volkskrant: Sport: Elk land heeft zijn WK-vedette, de drager van de nationale hoop. De Volkskrant gaat op zoek naar hun wortels, hun leermeesters, hun betekenis. Vandaag: Hakim Ziyech, vedette van Marokko.
1x Poetin laat zich onderdompelen in de reclamespot van een maand14/06 23u30 - Volkskrant: Sport: Weet u nog van die ene ontmoeting waarover voormalig minister Halbe Zijlstra zo lustig fantaseerde, over zijn verblijf in één ruimte met Vladimir Poetin? Voor zo’n anekdote heb ik geen verzinsels nodig. Gesneden koek. Goed, we zijn niet gezellig samen in een datsja maar gewoon in een stadion, een immens stadion in Moskou met bijna 80 duizend mensen. Het oog van de wereld kijkt toe hoe Rusland en Saoedi-Arabië het WK aftrappen.

Statistieken

Artikels:
31881
Gelezen:
18322
Aantal lezers nu:
41


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven