dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
17/01 15u15  Van Brempt: "Dit mag geen vechtscheiding worden" SP.A-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Kathleen Van Brempt, wil op een constructieve manier blijven samenwerken met Groen. 'Dit mag geen vechtscheiding worden', klinkt het. Van Brempt zit op dit moment in Straatsburg voor de bijeenkomst van het Europees Parlement.13 
17/01 15u15  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje hebben gepleegd" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'12 
17/01 15u00  Kai-Mook dan toch bevallen van dochter in plaats van zoon De baby-olifant die vrijdagnacht geboren is, maakt het goed en werd warm onthaald door de hele olifantenfamilie. Het is dan toch een dochter geworden voor Kai-Mook en geen zoon zoals eerder was gemeld. Planckendael zoekt nu een naam voor honderd kilogram schattigheid met een flinke haardos.
17/01 15u00  Vulkaan Mayon geeft mooie lichtshow Vulkaan Mayon op de Filipijnen is uitgebarsten. Lava vloeit twee kilometer ver van de bergflank af. De vulkaan is al een tijdje onrustig. Duizenden omwonenden werden geëvacueerd toen de berg aswolken de lucht inspuwde. De laatste uitbarsting van Mayon dateerde van 2014.
17/01 14u45  Directeur De Lijn hard voor raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
17/01 14u30  De laatste 32 uur van "Samen" De Antwerpse stadslijst 'Samen' van SP.A, Groen en onafhankelijken is niet meer. Na commotie over SP.A-kopman Tom Meeuws trekt Groen de stekker uit het project. Een overzicht van de laatste 32 uur van 'Samen'.
17/01 14u30  18 maanden cel voor mensensmokkelaars die geklist werden via Britse undercoveroperatie Twee Albanezen zijn in Brugge veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 40.000 euro voor mensensmokkel. Vorige zomer verstopte de bende zes Albanezen in een koeltransport vlakbij de oprit van de E40 in Oostkamp. Wat ze niet wisten, was dat de chauffeur een Britse undercoveragent was.
17/01 14u30  Peeters: "Campagne in Antwerpen voeren over inhoud" De lijsttrekker van CD&V in Antwerpen, Kris Peeters, doet een oproep om in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen niet op de man te spelen, maar op de bal en de inhoud te laten primeren.
17/01 14u00  Directeur De Lijn in brief aan raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan" Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.11 
17/01 13u45  Grootste stijging aantal treinreizigers in 10 jaar In 2017 namen 230 miljoen reizigers de trein. Dat is een stijging van meer dan 3% en de grootste stijging in 10 jaar. Die groei komt vooral door het aantal reizigers dat de trein neemt voor vrijetijdsverplaatsingen.12 
17/01 13u45  Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje gepleegd hebben" Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'11 
17/01 13u15  Dylan Farrow geeft tv-interview: "Ik vertel de waarheid over het misbruik" Dylan Farrow (32), de adoptiedochter van regisseur Woody Allen en Mia Farrow, heeft een tv-interview. Daarin praat Farrow over haar band met Allen. Zij beschuldigt hem al jaren van seksueel misbruik. Farrow zou op het ogenblik van de feiten 7 jaar oud geweest zijn. Allen heeft de beschuldigingen altijd ontkent. Het interview zal later uitgezonden worden.
17/01 13u15  Sneeuw houdt Schotland in zijn greep: honderden automobilisten brengen nacht door op snelweg Honderden automobilisten hebben de nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht op de ondergesneeuwde snelweg tussen Schotland en Engeland. In de loop van deze ochtend kwam er weer beweging in het verkeer, maar de sneeuw blijft het noorden van het Verenigd Koninkrijk in zijn greep houden. In Schotland en Noord-Ierland blijven de meeste scholen vandaag dicht.
17/01 13u15  Tom Meeuws dient een klacht in wegens perslekken Dadelijk meer.
17/01 13u00  Paardenmarkt: oorzaak nog niet duidelijk, beschadigd gebouw opnieuw bewoonbaar Op de Paardenmarkt in Antwerpen hebben deskundigen deze voormiddag de plaats onderzocht waar maandagavond een zware ontploffing heeft plaatsgevonden. Daarbij vielen 2 doden en 14 gewonden. De site is intussen weer vrijgegeven. De aannemer kan nu de gebouwen verder afbreken. Een beschadigd gebouw is opnieuw bewoonbaar verklaard. Er liggen ook nog altijd vier gewonden in ziekenhuizen in Antwerpen, één van hen is niet meer in kritieke toestand, maar zwaar gewond. 
Laatste update: woensdag 17 januari 2018, 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/01 13u00  Terug naar Charlottesville: "Het ergste wat ik ooit gezien heb"Afgelopen zomer vielen er in het Amerikaanse Charlottesville verschillende slachtoffers tijdens een extreemrechtse betoging. Eén vrouw overleed nadat een betoger inreed op een tegenbetoging van linkse demonstranten. Vandaag keert 'Terzake' terug naar Charlottesville.
17/01 12u45  "Vulkaan in het basisonderwijs staat op uitbarsten"Dat de problemen met het nieuwe ondersteuningsmodel voor kinderen met een beperking opgelijst zijn is een goede zaak, zegt vakbond COV. Maar nu is het ook tijd voor oplossingen.
17/01 12u45  Meteoor doet aarde beven in MichiganEen meteoor heeft de nacht boven het noordoosten van Amerika verlicht. De lichtflits was te zien in Ontario, Michigan en Ohio. Het Amerikaanse meteorologisch instituut registreerde een aardbeving van 2.0. Veiligheidscamera's en dashcams filmden het fenomeen.
17/01 12u45  Gasinstallateurs willen verplichte controle van binneninstallatie om de vijf jaarAls reactie op de gasontploffing in Antwerpen, doet de federatie van gasinstallateurs Techlink een oproep tot meer controle van de binneninstallatie. Tot nu toe is er na de indienstneming van zo'n installatie, geen enkele controle meer op het goed functioneren ervan en dat kan tot onveilige situaties leiden.
17/01 12u45  Luchthavens controleren vingerafdrukken in onze paspoorten nietDe vingerafdrukken in onze paspoorten worden nooit gecontroleerd. Dat schrijft Knack. Om te voorkomen dat iemand een vals paspoort gebruikt, worden sinds 2010 onze vingerafdrukken geregistreerd op een chip in ons paspoort. Maar op dit moment kan bijvoorbeeld de luchthavenpolitie in Zaventem of de gemeente die de paspoorten aflevert die vingerafdrukken niet controleren. 
17/01 12u30  Paardenmarkt: onderzoek loopt verder, beschadigd gebouw opnieuw bewoonbaarOp de Paardenmarkt in Antwerpen hebben deskundigen vandaag de plaats onderzocht waar maandagavond een zware ontploffing heeft plaatsgevonden. Daarbij vielen 2 doden en 14 gewonden. De site is intussen weer vrijgegeven. De aannemer kan nu de gebouwen verder afbreken. Een beschadigd gebouw is opnieuw bewoonbaar verklaard. Het terrein zal ook zeer goed worden beveiligd, vooral voor de aankomende storm met rukwinden. Auto's kunnen opnieuw doorrijden, gezien de veiligheidszone niet meer is ingesteld. 
17/01 12u30  Man aangehouden voor juwelendiefstal op autosalonHet Brusselse parket bevestigt dat een 40-jarige man afgelopen weekend op heterdaad werd betrapt terwijl hij op het autosalon juwelen aan het stelen was. De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met inbraak, insluiping of valse sleutels. 
17/01 12u30  Tapijt van Bayeux reist voor het eerst in 950 jaar van Frankrijk naar het Verenigd KoninkrijkFrankrijk gaat het Tapijt van Bayeux aan het Verenigd Koninkrijk uitlenen. Dat weet The Times. Het nieuws is bijzonder want het is de eerste keer sinds het in de 11e eeuw is gemaakt dat het beroemde kunsthistorische artefact het Franse grondgebied verlaat.
17/01 12u15  Groen blaast "Samen" op: "SP.A is niet de partner gebleken waarop we hadden gehoopt"Groen zegt de samenwerking met SP.A in Antwerpen op, na de perikelen rond SP.A-kandidaat Tom Meeuws. Dat is beslist op een extra nationaal partijbestuur van Groen. 'Wij betreuren dat de Antwerpse SP.A niet de partner is gebleken waarop we hadden gehoopt.' Dit betekent het einde van de Antwerpse eenheidslijst Samen.
17/01 11u45  Dokter: "Trump is kerngezond, doorstond ook met glans cognitieve test"De Amerikaanse president Donald Trump is kerngezond en doorstond met glans een cognitieve test. Dat zegt de dokter die hem vorige week grondig heeft onderzocht. 'Alle klinische data wijst erop dat de president erg gezond is en gezond gaat blijven voor de rest van zijn presidentschap', zegt legerarts admiraal Ronny Jackson.
17/01 11u45  VS houdt tientallen miljoenen aan steun voor Palestijnen in: "Grootste crisis voor UNRWA"De Verenigde Staten gaan fors knippen in hun steun aan het UNRWA, het VN-agentschap voor bijstand aan Palestijnse vluchtelingen. Een bijdrage van 65 miljoen dollar wordt ingehouden zolang er bij het agentschap geen hervormingen worden doorgevoerd. De beslissing dompelt het agentschap in zijn 'zwaarste crisis', zegt de VN.
17/01 11u30  Enrique Iglesias en Anna Kournikova delen foto's van hun tweelingDe Spaanse zanger Enrique Iglesias (42) en de gewezen tennisster Anna Kournikova hebben een zeldzame gezinsfoto gedeeld op Instagram. Met het bijschrift 'My sunshine' tonen ze hun kersverse babytweeling. Iglesias en Kournikova werden in december ouders van een zoon Nicholas en dochter Lucy volgens site TMZ.
17/01 11u15  Parket ter plaatse aan Paardenmarkt, afbraak gebouwen kan daarna worden verdergezet In Antwerpen is het parket aan de Paardenmarkt volop bezig met het onderzoek, daarin bijgestaan door de aannemer. Dit onderzoek zal nog enkele uren duren. Wanneer de onderzoeksrechter de site vrijgeeft, zal de afbraak van de gebouwen worden verdergezet. De site wordt zeer goed beveiligd, vooral voor de aankomende storm met rukwinden. Auto's kunnen opnieuw doorrijden, gezien de veiligheidszone niet meer is ingesteld. 
17/01 11u15  Vrouwen waren werkelijk nog wezens van een andere planeetLouis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Deze week: Van dievel kent de reden waarom te weinig mannen voor de klas willen staan: 'De job van leerkracht is te moeilijk geworden. Mannen zijn in wezen lui.'
17/01 11u00  Vakbondsprotest bij Vinçotte in Vilvoorde tegen ontslag van hoofdafgevaardigdeBij de hoofdzetel van keuringsbedrijf Vinçotte in Vilvoorde protesteren enkele tientallen vakbondsmilitanten tegen het ontslag van de hoofdafgevaardigde van de christelijke bediendenbond LBC-NVK. De man is ontslagen bij een reorganisatie bij Vinçotte, samen zowat 190 anderen. Volgens de vakbonden had de directie uitdrukkelijk beloofd om de afgevaardigde aan boord te houden, maar heeft ze de man daarna toch ontslagen.
17/01 11u00  Alweer recordjaar voor Antwerpse havenHet afgelopen jaar was alweer een topjaar voor de haven van Antwerpen. Zo werden er 223 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een stijging van 4,4% tegenover vorig jaar. Vooral de handel met de Verenigde Staten nam sterk toe.
17/01 11u00  Trump reikt vandaag "awards voor valse en corrupte media" uit: komieken nomineren alvast zichzelfVerschillende Amerikaanse presentatoren van komische praatprogramma's hopen op een award van president Trump. Die zal vandaag zijn awards uitreiken voor de 'valste en corruptste media van het jaar'. Dat heeft hij zelf op Twitter aangekondigd. 
17/01 11u00  Al vanaf 2 jaar gescreend op geestelijke gezondheidVanaf vandaag gaan er weer bijna 200 enquêteurs van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) op pad om te peilen naar de gezondheidstoestand van de Belgen. Voor het eerst stellen ze ook vragen over de geestelijke gezondheid van kleine kinderen. Dat schrijft het Nieuwsblad. De aanleiding is het zorgwekkend hoge aantal jongvolwassenen met psychische problemen. 
17/01 11u00  10 leerlingen gewond door voetzoeker op speelplaatsEen scholier van het VTI in Izegem zal niet bij zijn eigen 100 dagen-viering zijn. Hij is geschorst omdat hij een voetzoeker deed ontploffen op de speelplaats. Dat gebeurde vorige week. Twee leerlingen liepen lichte brandwonden op. Acht anderen hebben last van gehoorschade.
17/01 11u00  Marc Van de Looverbosch: "Tom Meeuws weghalen, zou de SP.A in grote problemen storten"Het ontslag van Tom Meeuws aanvaarden, was voor de SP.A in Antwerpen amper een optie. 'Dan moesten ze op zoek naar een opvolger. In plaats van een oplossing zou er dan een groot probleem zijn gerezen.' Dat zegt politiek journalist Marc Van de Looverbosch die gisteren de wacht hield bij het partijbestuur in Antwerpen.
17/01 10u45  Autoverkoop in de EU opnieuw gestegen, hoogste peil in 10 jaarDe verkoop van nieuwe personenwagens in de Europese Unie is vorig jaar opnieuw gestegen, en staat op het hoogste peil in 10 jaar. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Europese constructeurskoepel ACEA. In totaal zijn er ruim 15 miljoen auto's verkocht in de 28 EU-lidstaten, een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van 2016.
17/01 10u45  Ivan De Vadder: "De vraag is wat Groen nu zal doen"'Wat zal Groen, de kartelpartner van de SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag', stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  'Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?'
17/01 10u30  KMI waarschuwt voor hevige rukwinden: code geel in het hele land  Tijdens de nacht van woensdag op donderdag trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden voorkomen tussen 80 en 100 km/u. Dat meldt het KMI. In het hele land geldt donderdagochtend code geel.
17/01 10u00  Senator zet bril af die hij niet draagt83 is hij intussen en dan durft een mens al eens iets te vergeten. Dat werd duidelijk tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat toen de Republikeinse senator Orrin Hatch zijn bril van zijn neus wilde halen. Alleen was er één probleempje: hij droeg helemaal geen bril. Toch ging hij onverstoord verder in zijn handeling en zette zijn bril vakkundig af. De beelden van 'de onzichtbare bril' werden intussen al massaal gedeeld op sociale media.
17/01 10u00  Ivan De Vadder: “De vraag is wat Groen nu zal doen”“Wat zal Groen, de kartelpartner van SP.A in Antwerpen, doen na het niet-ontslag van Tom Meeuws? Dat is de vraag vandaag”, stelt Ivan De Vadder na een bewogen avond in de Antwerpse politiek.  “Zullen ze het niet-ontslag aanvaarden of eisen dat hij toch ontslag neemt?”
17/01 09u15  30 lichamen gevonden in massagraf in MexicoIn het noorden van Mexico heeft de politie meer dan 30 lichamen gevonden in een massagraf. Wellicht gaat het om leden van drugkartels.
17/01 09u15  Electro-indiepop van London Grammar op Rock WerchterDe eerste naam op de affiche van (vrijdag) 6 juli voor Rock Werchter is bekend: London Grammar. De Britse electropopband, die in 2013 doorbrak met het album 'If you wait', speelde in december nog twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena.
17/01 09u15  Extra nationaal partijbestuur Groen over situatie in AntwerpenDe partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag. Daarom is er een extra nationaal partijbestuur samengeroepen.
17/01 09u00  Topoverleg bij Groen over situatie in AntwerpenDe partij Groen houdt straks topoverleg over de situatie in Antwerpen. Het is kennelijk niet duidelijk wat de positie is van SP.A-kandidaat Tom Meeuws op de eenheidslijst Samen na zijn geweigerde ontslag.
17/01 08u45  Nederlandse zender RTL onder vuur na ziekenhuisopname van realityfiguur BarbieIn Nederland woedt op sociale media felle discussie over Samantha de Jong, beter bekend als realityfiguur Barbie. Zij werd vorige week met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Barbie werd in Nederland én Vlaanderen bekend met haar deelname aan 'Oh oh Cherso'. Sindsdien was ze niet weg te branden uit de Nederlandse media. De vraag rijst nu of Barbie niet beter beschermd had moeten worden. Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van media?
17/01 08u45  Zo werd auto in tandartsenpraktijk gekatapulteerdHet was alleszins een spectaculaire crash, afgelopen weekend, toen een auto zich in de eerste verdieping van een tandartsenpraktijk boorde. Dat bleek al uit de foto’s na de crash. En dat blijkt nog meer uit de beelden die een autobestuurder maakte met zijn dashcam, toen hij toevallig op de plaats van het onheil passeerde. Tevens werden er beelden gemaakt door een beveiligingscamera in de buurt van het incident.
17/01 08u15  Caroline Gennez: "De Antwerpse saga is vreselijk onverkwikkelijk verhaal"Caroline Gennez - de voormalige voorzitter van de SP.A - vindt dat de 'moddergevechten' in de politiek moeten stoppen. Ze reageert zo op de malaise bij de Antwerpse afdeling van haar partij. 
17/01 08u15  Unieke beelden: onderschepping Russische bommenwerper door Belgische F-16'sDefensie geeft unieke beelden vrij van de onderschepping van een Russische TU-160 bommenwerper door 2 Belgische F-16s voor de kust van Nederland.   
17/01 08u00  Ondersteuning draait vierkant voor leerlingen met een beperkingDe ondersteuning voor kinderen met een zorgnood die in het gewone onderwijs zitten, verloopt chaotisch. Dat staat in een rapport van het departement onderwijs. Vraag en aanbod zijn niet goed op elkaar afgestemd.
17/01 08u00  KMI waarschuwt voor hevige rukwinden, code geel in het hele land  Tijdens de nacht van woensdag op donderdag trekt een stormdepressie over de Noordzee en kunnen er over heel het land rukwinden voorkomen tussen 80 en 100 km/u. Dat meldt het KMI. In het hele land geldt donderdagochtend code geel.
17/01 08u00  Marc Van de Looverbosch: “Tom Meeuws weghalen zou SP.A in grote problemen storten”Het ontslag van Tom Meeuws aanvaarden was voor de SP.A in Antwerpen amper een optie. “Dan moesten ze op zoek naar een opvolger. In plaats van een oplossing zou er dan een groot probleem zijn gerezen.” Dat zegt politiek journalist Marc Van de Looverbosch die gisteren de wacht hield bij het partijbestuur in Antwerpen.
17/01 07u45  In Antwerpen wordt straks opnieuw puin geruimd, auto's kunnen wel weer doorIn Antwerpen wordt vandaag opnieuw puin geruimd aan de Paardenmarkt. 'Wat je ziet is één groot gat, loszittende stukken en omgevallen muren. Het is echt een ineengezakt kaarthuis', zegt VRT-journalist Peter Decroubele die ter plaatse is. Auto's kunnen vandaag wel opnieuw doorrijden, gezien de veiligheidszone niet meer is ingesteld. 
17/01 07u45  Tillerson: "Tijd om nu te onderhandelen met Noord-Korea, anders is oorlog optie"Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is het tijd om met Noord-Korea te onderhandelen. Want lukt dat niet, dan is militair ingrijpen een optie, aldus Tillerson.
17/01 07u45  Elke dag drie websites geblokkeerd vanwege het versturen van verdachte e-mailsIn oktober lanceerde het centrum voor Cybersecurity een campagne om mensen aan te zetten verdachte e-mails te melden. Intussen zijn er al 140.000 meldingen binnengekomen. Cybersecurity gaat voor elk bericht na door welke website het is verstuurd. Elke dag worden drie verdachte sites geblokkeerd.
17/01 07u30  De 3 van Ward: Gary Oldman als Churchill, terreur van neonazi's en een woontoren in GentDe filmtips van Ward Verrijcken zijn terug van even weggeweest.  Intussen is het Oscarseizoen volop in gang geschoten en ook in de Belgische zalen spelen films met Oscarpotentieel.
17/01 07u30  Descheemaecker: "Ik zweer dat ik geen contact heb gehad met pers, Crombez is wanhopig man"Marc Descheemaecker, de voorzitter van De Lijn, ontkent dat hij de berichten over financieel geknoei door Tom Meeuws zou gelekt hebben naar de pers. SP.A-voorzitter John Crombez had hem daarvan beschuldigd. Volgens Descheemaecker is Crombez een 'wanhopig man'.
17/01 07u15  De 3 van Ward: Gary Oldman als Churchill, terreur van neonazis en een woontoren in GentDe filmtips van Ward Verrijcken zijn terug van even weggeweest.  Intussen is het Oscarseizoen volop in gang geschoten en ook in de Belgische zalen spelen films met Oscarpotentieel.
17/01 06u45  Kim Kardashian en Kanye West verwelkomen dochter via draagmoederKim Kardashian (37) en haar echtgenoot Kanye West (40) zijn voor de derde keer ouders geworden. Ditmaal van een dochter die op de wereld werd gezet door een draagmoeder. 'We zijn onze draagmoeder ongelofelijk dankbaar om onze dromen te realiseren met het mooiste geschenk dat iemand kan geven', stelt het celebritykoppel.
17/01 06u45  Het brokkenparcours van Tom MeeuwsTom Meeuws moest de sterke man worden voor de SP.A in Antwerpen, maar zijn parcours naar de stembus in oktober gaat allerminst over rozen.
17/01 06u30  Trump reikt vandaag de "valse en corrupte media-awards uit": komieken nomineren alvast zichzelfVerschillende Amerikaanse presentatoren van komische praatprogramma's hopen op een award van president Trump. Die zal vandaag zijn awards uitreiken voor de 'meest valse en corrupte media van het jaar'. Dat heeft hij zelf op Twitter aangekondigd. 
17/01 06u30  Brusselse studente opgesloten en verkracht in CharleroiHet parket van Charleroi heeft twee personen aangehouden wegens verkrachting en vrijheidsberoving. Ze worden ervan verdacht een 19-jarige studente drie dagen lang te hebben opgesloten in een appartement in Charleroi en haar daar seksueel te hebben misbruikt. Het slachtoffer kon haar broer waarschuwen via haar gsm.
17/01 06u15  Brandweercommandant over explosie Antwerpen: "Situatie bij onze aankomst was bijna apocalyptisch"'In het stedelijk gebied is de explosie op de Paardenmarkt de zwaarste interventie die ik ooit heb meegemaakt.' Dat heeft de Antwerpse brandweercommandant Bert Brugghemans verteld in 'Van Gils en Gasten'. Samen met Jan Beeldens van de Civiele Bescherming en Patrick Van Hoof en zijn speurhond Bodi was hij vanaf het eerste moment bij de hulpactie betrokken. Hij looft daarbij ook de jongeren uit de buurt: 'We zien dat meer en meer terugkomen: de jongere generatie is heel sociaal en helpt elkaar graag.'
17/01 05u30  C-130 wordt stilaan vervangenHet Belgische leger heeft zijn eerste transportvliegtuig van het type C-130 Hercules  uit omloop genomen. De C-130, geregistreerd als CH-08, was sinds februari 1973 in gebruik. 
17/01 05u30  Klokkenluidster Vera Vrancken maakt aanspraak op 45.113 euro schadevergoedingHazodi-klokkenluidster Vera Vrancken maakt aanspraak op 45.113 euro schadevergoeding van de vroegere politiezone Hazodi. Het arbeidshof in Hasselt kreeg dinsdagnamiddag de begroting te horen van de schadevergoeding, die Vrancken met haar raadsman Miskovic maakte in het dossier over het hyperconflict dat als pesten op het werk beschouwd wordt. 
17/01 05u30  Ongeveer 1.400 migranten gered in Middellandse ZeeDe Italiaanse kustwacht heeft op een dag tijd in totaal 1.400 migranten gered in de Middellandse Zee, die vanuit Afrika Europa probeerden te bereiken. Twee migranten overleefden de oversteek niet.
17/01 05u30  100 jaar geleden: Bolsjewieken liquideren democratisch verkozen grondwetgevende vergaderingIn deze reeks brengen we grote en kleine gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog, deze week van 17 tot 23 januari 1918. In Rusland liquideren de bolsjewieken de democratisch verkozen grondwetgevende vergadering, waarin ze maar een minderheid van de zetels hadden verworven, de Raad van Vlaanderen roept Vlaanderens zelfstandigheid uit, zeegevecht in de Dardanellen...
17/01 05u30  Komieken nomineren zichzelf voor  "valse en corrupte media awards" van TrumpVerschillende Amerikaanse presentatoren van komische praatprogramma's hopen op een award van president Trump. Die zal vandaag zijn awards uitreiken voor de 'meest valse en corrupte media van het jaar'. Dat heeft hij zelf op Twitter aangekondigd. 
17/01 05u30  "Darkest Hour": ging Churchill echt in de metro de vechtlust van de Britten peilen?De indrukwekkende film “Darkest Hour” vertelt het weinig bekende verhaal van de zware crisis in het Britse oorlogskabinet in mei 1940. Enkele ministers wilden het op een akkoordje gooien met Hitler om de oorlog te vermijden, de pasbenoemde premier Winston Churchill was daar vierkant tegen. Hoe waarheidsgetrouw is de film? En maakte Churchill echt een ritje in de Londense metro om de vechtlust van de gewone Britten te peilen? 
17/01 01u30  Partijbestuur SP.A Antwerpen weigert ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaat: "Doen niet mee aan moddercampagne"Het partijbestuur van SP.A Antwerpen verwerpt het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat heeft Meeuws zelf bekendgemaakt, met rondom hem het voltallige bestuur. Opvallend, want Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien bevestigde eerder op de avond nog het ontslag. Maar zover komt het dus niet. 'Het bestuur heeft zich vol vertrouwen achter zijn topman gezet.'
17/01 01u00  Partijbestuur SP.A Antwerpen weigert ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaatHet partijbestuur van SP.A Antwerpen verwerpt het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat hebben ze beslist na uren vergaderen. Meeuws had zijn ontslag aangeboden na de commotie die was ontstaan over financieel geknoei bij De Lijn. Maar zover komt het dus niet. 'Het bestuur heeft zich vol vertrouwen achter zijn topman gezet.'
17/01 00u45  SP.A Antwerpen verwerpt ontslag Tom Meeuws als Samen-kandidaatSP.A Antwerpen heeft het ontslag van Tom Meeuws als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen niet aanvaard. Later meer.
17/01 00u30  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws stapt op als Samen-kandidaat", SP.A Antwerpen zit al uren samen over zijn lotDe Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws neemt ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Opvallend: SP.A-voorzitter John Crombez zei later op de avond dat er nog niets beslist is. De Antwerpse afdeling van de partij zit al uren samen. 
17/01 00u00  “Ik ondersteun nu precies dezelfde jongeren als mezelf toen ik 19 was”We leven in woelige tijden. Net daarom is er meer dan ooit nood aan mensen die het verschil maken voor een betere samenleving. En die mensen zijn er ook. Bekend zijn ze misschien niet, maar ieder op hun unieke manier, proberen ze toch iets te betekenen voor onze maatschappij. VRT NWS stelt jullie voor aan deze “Bruggenbouwers”. Tien mensen die het verschil proberen te maken.  
17/01 00u00  Darwins "afschuwelijke mysterie" opgelost: hoe bloeiende planten vliegensvlug de wereld veroverdenOnderzoekers hebben een verklaring gevonden voor het feit dat bloeiende planten erg snel dominant zijn geworden in ecosystemen over heel de wereld, een probleem dat Charles Darwin een 'afschuwelijk mysterie' genoemd heeft. Biologen hebben vastgesteld dat bloeiende planten kleine cellen hebben in vergelijking met de andere grote plantengroepen. Dat is mogelijk doordat hun genoom aanzienlijk gereduceerd is, en het laat hen toe efficiënter te werken. 
16/01 23u45  Brandweercommandant over hulpactie explosie Antwerpen: "We wisten meteen: dit is echt erg"De Antwerpse brandweercommandant Bert Brugghemans geeft in 'Van Gils & Gasten' uitleg over de hulpactie na de zware explosie op de Paardenmarkt. 'In het stedelijk gebied was dit voor mij de zwaarste interventie die ik tot nu toe heb meegemaakt', vertelt Brugghemans. Ook Jan Beeldens van de Civiele Bescherming en Patrick Van Hoof en zijn speurhond Bodi waren bij de actie betrokken. In de studio geeft Bodi een staaltje van zijn kunnen.
16/01 23u30  Dokter: "Trump is fysiek en psychisch gezond"De Amerikaanse president Donald Trump is zowel fysiek als psychisch kerngezond. Dat zegt de dokter die Trump vorige week grondig heeft onderzocht. 'Alle klinische data wijst erop dat de president erg gezond is en gezond gaat blijven voor de rest van zijn presidentschap', zegt legerarts admiraal Ronny Jackson.
16/01 22u00  Belangrijkste separatistische partijen in Catalonië akkoord om Puigdemont als leider te blijven steunenDe belangrijkste separatistische partijen in Catalonië hebben een akkoord bereikt over de benoeming van Carles Puigdemont als leider van de nieuwe Catalaanse regering. Puigdemont verblijft momenteel nog in ballingschap in België en riskeert bij een terugkeer naar Spanje gearresteerd te worden.
16/01 21u30  Actiris schrapt vacature van koerierbedrijf Deliveroo wegens "ongepast gebruik"De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris schrapt tijdelijk een werkaanbieding van koerierbedrijf Deliveroo. De vacature vermeldt een statuut als loontrekkende, maar Actiris vermoedt dat dat niet klopt. 
16/01 21u30  2 miljoen voor een Bugatti Chiron: de duurste Belgische wagen in 2017In 2017 werden 143 nieuwe auto’s in België ingeschreven van meer dan 200.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van Febiac. De hoofdvogel is een Bugatti Chiron die meer dan 2 miljoen euro kostte. “Een hypercar voor superrijken waarvan één oliewissel alleen al 20.000 euro kost”, zegt verzekeraar Roel Druyts.
16/01 21u30  Hoe hebben wij Belgen de voorbije 60 jaar onze vakanties doorgebracht?Met de auto naar de zon via de 'route du soleil' in de jaren 70 tot logeren in een iglo in het koude noorden vandaag. Ons vakantiegedrag is de voorbije 60 jaar sterk geëvolueerd. Trendwatcher Herman Konings analyseerde het reisgedrag van de Belgen.  
16/01 21u30  John Crombez: "Voorzitter Descheemaeker van Raad van Bestuur De Lijn is enige die dingen kan hebben gelekt"SP.A-voorzitter John Crombez haalt in 'De afspraak' snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 
16/01 21u15  Stroomonderbreking in Deurne treft meer dan 1.500 gezinnenIn Deurne bij Antwerpen zitten meer dan 1.500 gezinnen zonder stroom. Volgens distributienetbeheerder Eandis is er een probleem met het middenspanningsnet en doet men er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen. 
16/01 21u15  Saudische radiopresentatrice: "Ik heb niet de indruk dat alles hier onderdrukt wordt"Er beweegt wat in Saudi-Arabië. Vrouwen mogen eindelijk met de wagen rijden en de kroonprins zet in op een andere economische toekomst voor het land. Maar hoe ingrijpend zijn die vernieuwingen? Onze reporter Majd Khalifeh sprak in Saudi-Arabië met Khayra Bandakji, een jonge radiopresentatrice.
16/01 21u15  Catherine de Zegher over de omstreden Russische schilderijen in Gent: “Ze blijven hangen”De directeur van het Museum voor Schone Kunsten in Gent, Catherine de Zegher, zal de Russische avantgardekunst niet weghalen. Er is twijfel gerezen of de werken wel echt zijn. De Zegher vertrouwt op de band met de Russische eigenaars, die de kunst in bruikleen hebben gegeven.
16/01 21u15  John Crombez: "Voorzitter Descheemaeker van Raad van Bestuur van De Lijn is enige die dingen kan hebben gelekt"SP.A-voorzitter John Crombez haalt in 'De afspraak' snoeihard uit naar Marc Descheemaeker, voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Lijn. Hij zegt dat Descheemaeker de enige kan zijn die dingen in de krant heeft gebracht die Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws van zijn voetstuk hebben gehaald. Descheemaeker zit voor de N-VA in de Raad van Bestuur bij De Lijn. 
16/01 21u15  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws neemt ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen"De Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws biedt zijn ontslag aan als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Van Besien zegt dat het gaat om een persoonlijke beslissing van Meeuws en dat hij er begrip voor heeft. Opvallend: SP.A-voorzitter John Crombez zegt nog niets te weten van een beslissing. 
16/01 21u00  Nestlé verkoopt zijn Amerikaanse snoepdivisie aan FerreroVoedingsgigant Nestlé heeft zijn Amerikaanse divisie die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, verkocht aan het Italiaanse  bedrijf Ferrero, bekend van Nutella en FerreroRocher. Met de deal is een bedrag van omgerekend zo'n 2,37 miljard euro gemoeid.
16/01 21u00  Slachtoffers gechoqueerd door brief Franse komiek Dieudonné aan AbdeslamDe omstreden Franse komiek Dieudonné heeft een brief geschreven aan terreurverdachte Salah Abdeslam. Dieudonné zou hem graag ontmoeten om de 'geestestoestand' van Abdeslam te begrijpen. De slachtoffers van de aanslagen van Abdeslam reageren gechoqueerd.
16/01 21u00  Vroege, onaangeroerde graftombe van een Scythische prins ontdekt in SiberiëDiep in een moeras in de Russische republiek Tuva, heeft een team van Zwitserse en Russische archeologen een onaangeroerde Scytische grafheuvel ontdekt. Alles wijst erop dat het niet alleen gaat om de grootste tombe van een Scythische prins of koning in Zuid-Siberië, maar ook om de oudste. Bovendien is het zeer goed mogelijk dat de tombe uitzonderlijk wel bewaarde schatten zal bevatten, mogelijk zelfs een ijsmummie. 
16/01 20u45  Maximumstraf van 30 jaar mogelijk voor lopende zaken in correctionele rechtbankEen maximumstraf van 30 jaar cel is mogelijk voor zaken die reeds aanhangig zijn voor de correctionele rechtbank. Maar voor nieuwe rechtszaken vanaf 12 januari geldt omwille van een recentelijk arrest van het Grondwettelijk Hof weer de oude situatie voor de strafmaat: voor assisen is levenslang mogelijk, voor de correctionele rechtbank maximaal 20 jaar. Dat bevestigt het college van procureurs-generaal. 
16/01 20u45  Dure kleding online vaker verkocht via de smartphoneDe Brits-Italiaanse groep Yoox Net-A-Porter heeft voor het eerst ruim de helft van zijn online verkopen gerealiseerd via zijn mobiele site. De groep heeft verschillende webwinkels en is verantwoordelijk voor de websites van meerdere designer labels.
16/01 20u45  Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor seksueel misbruik in Chileense katholieke kerkBij het begin van zijn reis naar Chili en Peru in Latijns-Amerika heeft de paus vergiffenis gevraagd voor het seksueel misbruik in de Chileense kerk. In Chili kwamen verschillende misbruikschandalen aan het licht, maar vooral de zaak van een populaire en invloedrijke priester uit de hoofdstad Santiago wekte enorme verontwaardiging.
16/01 20u30  Wouter Van Besien: "Tom Meeuws zal ontslag aanbieden als Samen-kandidaat in Antwerpen"De Antwerpse SP.A-voorzitter Tom Meeuws biedt zijn ontslag als Samen-kandidaat in Antwerpen. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Van Besien zegt dat het gaat om een persoonlijke beslissing van Meeuws en dat hij er begrip voor heeft. 
16/01 20u15  Van Besien: "Tom Meeuws gaat zijn ontslag aanbieden"Tom Meeuws biedt zijn ontslag als Samen-kandidaat. Dat heeft Groen-kopstuk Wouter Van Besien bevestigd in 'Terzake'. Van Besien zegt dat het gaat om een persoonlijke beslissing van Meeuws en dat hij er begrip voor heeft. 
16/01 20u00  Herlees onze Liveblog: Puin ruimen gestopt, identiteit slachtoffers bekendEr zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, 5 onder hen zijn zwaargewond, 1 persoon verkeert in kritieke toestand.  Herlees hier onze liveblog.
16/01 20u00  Artsen waarschuwen: "Je nies inhouden kan schadelijk zijn, doe het niet!"Een Britse man werd opgenomen met een scheurtje in het slokdarmhoofd. De oorzaak? Hij had zijn nies ingehouden. Enkele artsen van het Universitair Ziekenhuis van Leicester in Groot-Brittannië hebben daarop een rapport gepubliceerd om te waarschuwen voor de gevaren bij het inhouden van je nies. 
16/01 20u00  Wat moet u doen bij een gasgeur?De ontploffing in Antwerpen is volgens het parket wellicht veroorzaakt door een gaslek. Wat moet u doen als u gas ruikt of een gaslek vermoedt? Wij staken ons licht op bij een loodgieter die vaak gaslekken opruimt. 'Een gaslek ruiken en niet melden is misdadig', klinkt het.
16/01 19u30  Ex-topadviseur van president Trump, Steve Bannon, wordt gedagvaard in Rusland-onderzoekSteve Bannon, voormalig topadviseur van president Trump, wordt door aanklager Robert Mueller gedagvaard om te getuigen voor een speciale jury, de zogenoemde 'grand jury'. Dat gebeurt in het onderzoek naar mogelijke verbanden tussen de medewerkers van Trump en Rusland. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times. 
16/01 19u30  Wat moet je doen bij een gasgeur?De ontploffing in Antwerpen is volgens het parket wellicht veroorzaakt door een gaslek. Wat moet je doen als je gas ruikt of een gaslek vermoedt? Wij staken ons licht op bij een loodgieter die vaak gaslekken opruimt. 'Een gaslek ruiken en niet melden is misdadig', klinkt het.
16/01 19u30  Vanavond extra partijbestuur bij SP.A Antwerpen over positie Tom Meeuws: "Het kan alle richtingen uit"SP.A Antwerpen houdt vanavond een extra partijbestuur over de positie van Tom Meeuws, die vanochtend in opspraak kwam en voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen opkomt voor de lijst Samen. 'Het kan alle richtingen uitgaan', verneemt VRT NWS.
16/01 18u45  Saudi-Arabië aanvaardt beheersoverdracht Grote Moskee Brussel aan ons landBelgië kan het beheer over de Grote Moskee van Brussel van Saudi-Arabië overnemen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Dodier Reynders (MR) bekendgemaakt na een onderhoud in Brussel met zijn Saudische collega Adel Aljubeir.
16/01 18u45  Identificatie dodelijke slachtoffers Antwerpen: 39-jarige Belg en 26-jarige AfghaanDe dodelijke slachtoffers van de ontploffing van gisteravond in Antwerpen zijn geïdentificeerd. Volgens het Antwerpse parket gaat het om een 39-jarige Belg en een 26-jarige Afghaan die illegaal in  het land was. 
16/01 18u30  Net geen 2 procent dronken achter het stuur tijdens Weekend zonder AlcoholTijdens de controles van het Weekend zonder Alcohol reed 1,88 procent van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. 'We kunnen alleen maar tevreden zijn met die daling, ook al is het doel van 0 procent nog niet bereikt', zegt de federale politie in een persbericht.
16/01 18u30  Monumentaal kunstwerk van 28 meter lang te zien in Brussel In de grote hal van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel heeft de Belgische kunstenaar Narcisse Tordoir een werk van maar liefst 28 meter lang geïnstalleerd.
16/01 18u30  Volgende week mogelijk staking bij De LijnVanaf volgende week donderdag 25 januari zijn er stakingsacties mogelijk bij vervoersmaatschappij De Lijn. De vakbonden hebben grote vragen bij een reorganisatieplan van de directie. Daardoor kunnen er tegen 2020 meer dan 300 jobs sneuvelen.
16/01 18u15  "De eerste keer een meester in de klas, leuk!"De leerlingen van het zesde jaar in basisschool Hertog Jan in Kortenberg hebben een leraar en geen lerares. En dat is best uitzonderlijk want slechts één op de tien leerkrachten in het basisonderwijs is een man. De leerlingen in Kortenberg zijn blij met hun meester, zo vertellen ze aan ons jongerenmagazine 'Karrewiet'. 'Het is de eerste keer dat ik een meester heb', zegt Alex. Hij vindt dat leuk wandt anders zijn het altijd juffen, ook in de kleuterklassen.
16/01 18u15  Meer dan drie miljoen kinderen geboren tijdens oorlog in JemenSinds de uitbraak van de oorlog in Jemen in maart 2015 zijn er al meer dan drie miljoen kinderen geboren, dat blijkt uit het 'Born into War' Unicef-rapport. 'Degenen die overleven, zullen waarschijnlijk de rest van hun leven de fysieke en psychologische littekens van een conflict meedragen.”
16/01 18u00  "Spaans bloed" in Vlaanderen is een mytheVan Vlamingen die er zuiders uitzien wordt vaak gezegd dat ze 'Spaans bloed' hebben. Dat is een verwijzing naar de Tachtigjarige Oorlog in de zuidelijke Nederlanden, toen Spaanse soldaten massaal vrouwen hebben verkracht. Maar genetisch onderzoek wijst nu uit dat Vlamingen en Zuid-Nederlanders niet meer Spaanse DNA-varianten hebben dan Noord-Fransen of Engelsen.
16/01 17u30  Zinkproducent Nyrstar schrapt 220 banen, waarvan 120 in Balen en OverpeltZinkproducent Nyrstar wil in ons land 120 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Nystar heeft vestigingen in Balen en Overpelt. In Frankrijk en Nederland sneuvelen nog eens 100 banen. Dat is vandaag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. 
16/01 17u30  Liveblog: Puin ruimen gestopt voor vandaag, "eerste vaststellingen wijzen op gasexplosie"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, 5 onder hen zijn zwaargewond, 1 persoon verkeert in kritieke toestand. Volg hier de laatste updates.
16/01 17u15  Duitse tweelingbroers bouwen een bemande badkuipdroneDe Duitse tweelingbroers Johannes en Phillip Mickenbecker hebben een badkuip omgebouwd tot een vliegmachine. Het toestel vliegt als een drone, maar eentje mét bemanning. De twee broers noemen zich The Real Life Guys. Ze hebben hun eigen YouTubekanaal waarop ze regelmatig filmpjes over gekke uitvindingen posten. Zo bouwden ze ook een badkuiponderzeeër en met hun vliegende badkuip zijn ze ondertussen al een keer naar de bakker gevlogen.
16/01 17u15  Honden zien opruimen van kerstboom niet zittenKerstmis zit er al even op en dat betekent dat in veel gezinnen de kerstboom terug het huis uit is. Ook David Graham uit Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina, maakte er onlangs zijn werk van om zich van de kerstboom te ontdoen. Maar die job werd hem erg moeilijk gemaakt door zijn 2 honden, Badge en Segen, die duidelijk nog geen zin hadden om de kerstsfeer uit de woonkamer te verbannen. De beelden van het 'gevecht' tussen man en dieren gingen daarna viraal.
16/01 17u15  Wallaby zet beroemde Sydney Harbour Bridge op steltenEen wallaby, een soort kleine kangoeroe, heeft de beroemde Sydney Harbour Bridge op stelten gezet. Net voor de ochtendspits in de Australische grootstad kwam bij de lokale politie de melding binnen dat het buideldier zich op de brug bevond. 'In eerste instantie wilde het dier niet luisteren naar de politie', klinkt het. 'Uiteindelijk hebben we het kunnen vangen.' Het dier is goed en wel naar een lokale dierentuin overgebracht.
16/01 17u15  Noord-Korea: "Uitspraak van Trump over nucleaire knop is als geblaf van dolle hond"Noord-Korea heeft voor het eerst gereageerd op de uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij 'ook een nucleaire knop heeft, maar dat die groter en krachtiger is' dan die van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.  Noord-Korea sprak van een uitlating van een 'dementerende', niet meer dan 'geblaf van een dolle hond.'
16/01 17u15  Marc Van de Looverbosch: "Hoeveel krediet staat nog op de teller van het kartel Samen?"Volgens politiek journalist Marc Van de Looverbosch maakt het Antwerpse kartel Samen geen al te beste beurt bij de aanpak van het allerlaatste schandaaltje rond SP.A-boegbeeld Tom Meeuws. Dat lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) het bij een persmededeling houdt, doet bij hem wenkbrauwen fronsen.
16/01 17u00  Belg luistert gemiddeld 2,5 uur muziek per dagDe Belg luistert gemiddeld 17,2 uur per week naar muziek, of 2,5 uur per dag. Dat blijkt uit onderzoek van de internationale sectorfederatie van de muziekindustrie (IFPI) die voor het eerst ook in België een bevraging hield.  
16/01 17u00  Megaverlies voor Amerikaanse bank CitigroupDe Amerikaanse bank Citigroup heeft afgelopen kwartaal een megaverlies van 18,3 miljard dollar (bijna 15 miljard euro) laten optekenen. Dat komt door eenmalige afboekingen ten belope van van alles bij elkaar 22 miljard dollar als gevolg van de recente belastinghervorming van de regering-Trump.
16/01 17u00  Record van 1,3 miljoen passagiers voor FlixBusLangeafstandsbusmaatschappij FlixBus heeft vorig jaar in België een nieuw passagiersrecord gerealiseerd. In totaal reisden 1,3 miljoen mensen met FlixBus naar en vanuit België, een stijging met 50 procent ten opzichte van 2016. De populairste bestemmingen waren Nederland, Frankrijk en Duitsland.
16/01 17u00  Berlijn in de ban van de "metroschoen"Het Berlijnse metrobedrijf BVG verkoopt vandaag 500 paar sneakers met ingebouwd metroticket. Enkele tientallen fans en verzamelaars kamperen al sinds zaterdag voor één van de twee winkels om hun eigen unieke paar te bemachtigen.
16/01 17u00  Partij van afgezette Catalaanse minister-president Puigdemont veroordeeld voor corruptieDe moederpartij van Puigdemont, waaruit zijn huidige partij is ontstaan, moet 6,6 miljoen euro smeergeld terugbetalen. 12 mensen kregen ook een gevangenisstraf, onder hen ook de penningmeester van de partij. De zaak draait rond corruptie bij openbare aanbestedingen.
16/01 17u00  Van de Looverbosch: "Hoeveel krediet staat nog op de teller van het kartel Samen?"Volgens politiek journalist Marc Van de Looverbosch maakt het Antwerpse kartel Samen geen al te beste beurt bij de aanpak van het allerlaatste schandaaltje rond SP.A-boegbeeld Tom Meeuws. Dat lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) het bij een persmededeling houdt, doet bij hem wenkbrauwen fronsen.
16/01 16u45  EU wil Panama schrappen als "belastingparadijs"De ministers van Financiën van de Europese Unie willen Panama en zeven andere landen volgende week op een vergadering in Brussel van hun zwarte lijst van belastingparadijzen halen. Dat blijkt uit voorbereidende werkdocumenten. De betrokken landen hebben naar verluidt beloofd om beter samen te werken in de strijd tegen belastingontwijking.
16/01 16u45  Liveblog: Koning en premier bezoeken reddingswerkers, "eerste vaststelling wijzen op gasexplosie"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, 5 onder hen zijn zwaargewond, 1 persoon verkeert in kritieke toestand. Volg hier de laatste updates.
16/01 16u30  Noord-Korea: “Uitspraak van Trump over nucleaire knop is als geblaf van dolle hond"Noord-Korea heeft voor het eerst gereageerd op de uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij 'ook een nucleaire knop heeft, maar dat die groter en krachtiger is' dan die van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.  Noord-Korea sprak van een uitlating van een 'dementerende', niet meer dan 'geblaf van een dolle hond.'
16/01 16u30  Huisbaas pand Paardenmarkt: "Niet op de hoogte van gasgeur. Dit is een catastrofe"De huisbaas van het ontplofte pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, is erg aangeslagen door de feiten. Dat zegt hij aan onze redactie.
16/01 16u15  Huisbaas pand Paardenmarkt "erg aangeslagen" na de explosieDe huisbaas van het ontplofte pand op de Paardenmarkt in Antwerpen, is erg aangeslagen door de feiten. Dat zegt hij aan onze redactie.
16/01 16u15  Liveblog: Koning en premier bezoeken reddingswerkers, huisbaas van pand op Paardenmarkt reageertEr zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 15u30  Koning, premier en burgemeester bezoeken plaats van ramp in AntwerpenKoning Filip, premier Michel en burgemeester De Wever zijn de reddingsteams komen begroeten die bewoners onder het puin uit haalden van het ingestorte pand aan de Paardenmarkt. Twee mensen kwamen om, er zijn veertien gewonden.
16/01 15u30  Duitse schoolbus rijdt in op winkelpand: 43 kinderen gewondIn het Duitse stadje Eberbach, in de deelstaat Baden-Württemberg is een schoolbus in de gevel van een winkelpand gereden, dat meldt een woordvoerster van de politie van Mannheim. Bij  het ongeval zijn 48 mensen gewond geraakt, onder wie 43 kinderen. Tien zijn met ernstige verwondingen naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 
16/01 15u30  Timothée Chalamet ("Call me by your name") doneert salaris van film van Woody Allen aan Time's UpTimothée Chalamet gaat het geld dat hij verdiende door in een film van Woody Allen mee te spelen aan Time's Up en 2 andere goede doelen doneren. De acteur bekend van 'Call me by your name' wil naar eigen zeggen geen winst scheppen uit hun samenwerking omdat de regisseur ooit zijn dochter zou hebben misbruikt.
16/01 15u30  Europees Parlement verbiedt elektrische pulskorvisserijHet Europees Parlement heeft zich dinsdag uitgesproken voor een totaalverbod op pulskorvisserij, een techniek waarbij vissen met elektrische impulsen uit de zeebodem worden verjaagd om ze daarna gemakkelijker met de sleepnetten te kunnen vangen. De stroomstoten hebben volgens de parlementsleden een zware impact op de vissen, die brandwonden, bloedingen en zelfs vervormingen van het skelet riskeren. Er wordt ook opgeworpen dat niet duidelijk is wat de langetermijngevolgen zijn.
16/01 15u30  Ja, het is een Van Gogh: onbekende tekening uit 1886 ontdektExperts van het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben een tekening van Vincent Van Gogh uit 1886 onthuld, die lange tijd onbekend was gebleven. Het werk is eigendom van een verzamelaar die zijn collectie impressionistische kunst  tentoonstelt in museum Singer in Laren. De echtheid van het werk kon zonder enige twijfel aangetoond worden. En daardoor weet het Van Gogh Museum nu ook zeker dat een tweede, erg gelijkaardige tekening uit zijn collectie wel degelijk een Van Gogh is.
16/01 15u30  Dolores O'Riordan (The Cranberries) zou net "Zombie" opnieuw inzingenDe onverwacht overleden zangeres van The Cranberries Dolores O'Riordan stond op het punt een nieuwe versie van 'Zombie' in te zingen in Londen. Het ging om een versie samen met Bad Wolves, meldt die laatste band.
16/01 15u15  Liveblog: Koning en premier bezoeken reddingswerkers in Antwerpen, waar nog steeds puin wordt geruimdEr zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 14u45  Uit het archief: de laatste lancering van het verdoemde ruimteveer ColumbiaVandaag is het precies 15 jaar geleden NASA de spaceshuttle Columbia lanceerde voor een wetenschappelijke vlucht. Het zou de laatste keer zijn want op 1 februari verongelukte het ruimteveer tijdens de terugkeer naar de aarde.
16/01 14u45  President Macron wil geen nieuwe jungle in CalaisCalais, in het noorden van Frankrijk, is de voorbije jaren een springplank geweest naar Engeland, voor migranten en vluchtelingen die geen asiel wilden aanvragen. President Macron is er vandaag op bezoek om de toestand te evalueren. Hij trekt een duidelijke lijn tussen rechten en plichten. 
16/01 14u45  Politieke moord op Servische leider in Kosovo schokt de BalkanIn Mitrovica, in het noorden van Kosovo is Oliver Ivanovic doodgeschoten, een van de belangrijkste Servische politieke leiders. Dat gebeurde net op de dag dat onderhandelingen zouden herbeginnen over betere relaties tussen Kosovo en Servië.
16/01 14u45  Premier Michel wenst u een gelukkig nieuwjaar, via FacebookOnze economie is nog nooit zo dynamisch geweest, onze sociale bescherming nog nooit zo solide en ons land nog nooit zo sterk. Dat stelt premier Charles Michel (MR) in een Facebook-post waarin hij u allen een gelukkig nieuwjaar wenst. Het is de tweede keer dat de premier zich via Facebook rechtstreeks tot de burger richt.
16/01 14u30  Koudegolf in Siberië: het leven zoals het is bij -60°CDe regio is wel wat gewoon, en de Siberische stad Jakoetsk staat bekend voor de koudste winters op aarde. Maar de vriestemperaturen van de afgelopen dagen zijn zelfs daar eerder uitzonderlijk. En toch gaat het leven er gewoon voort, ondanks de extreme koude.
16/01 14u30  Artsen waarschuwen: “Je nies inhouden kan schadelijk zijn, doe het niet!”Een Britse man werd opgenomen met een scheurtje in het slokdarmhoofd. De oorzaak? Hij had zijn nies ingehouden. Enkele artsen van het Universitair Ziekenhuis van Leicester in Groot-Brittannië hebben daarop een rapport gepubliceerd om te waarschuwen voor de gevaren bij het inhouden van je nies. 
16/01 14u30  Liveblog: 2 mannen dood van onder puin gehaald, koning en premier bezoeken reddingswerkersEr zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 14u15  Volg live: Koning Filip en premier Michel bezoeken PaardenmarktKoning Filip, premier Michel en burgemeester De Wever komen ter plaatse op de site van de ontploffing in Antwerpen. Ze zullen er met de reddingswerkers spreken. U kan het hier live volgen.
16/01 14u00  Shell neemt belang in zonne-energiebedrijf in VSShell zet weer een stap op het gebied van zonne-energie. In de Verenigde Staten wordt een belang genomen van 43,83 procent in Silicon Ranch, een ontwikkelaar en beheerder van zonneparken. Met de deal is een bedrag tussen de 193 miljoen en 217 miljoen dollar gemoeid.
16/01 14u00  Bangladesh wil alle Rohingya-vluchtelingen repatriëren naar MyanmarMyanmar en Bangladesh willen binnen de twee jaar de terugkeer van alle Rohingya-vluchtelingen regelen. Dat zijn de twee buurlanden overeengekomen. Sinds augustus vorig jaar zijn meer dan 650.000 Rohingya, een moslimminderheid, naar Bangladesh gevlucht, omdat ze in Myanmar vervolgd worden door leger en politie.
16/01 14u00  "Rabot", documentaire over sociale woonblokken in Gent, vanaf morgen in de zalenVanaf morgen is 'Rabot' te zien in de zalen. In de documentaire schetst regisseur Christina Vandekerckhove de portretten van enkele bewoners van drie sociale woontorens in Gent die afgebroken worden. Die vergankelijkheid was de inspiratie voor de documentaire. Op Film Fest Gent won ze er de publieksprijs mee. 
16/01 13u45  Dementerende vrouw vrijgesproken voor dood tienermeisjeIn Brugge is een dementerende vrouw van 81 door de politierechter vrijgesproken voor de dood van een meisje van 16 uit Oudenburg. Zij raakte in 2016 verpletterd tussen een bank en een auto die plots vooruit was geschoten. De wagen was van een bejaarde man, hij had zijn dementerende vrouw in de auto achtergelaten. 
16/01 13u45  Geen ballonnetjes meer oplaten in Oostende?'Stop met het oplaten van ballonnen!': die opmerkelijke oproep doet het stadsbestuur van Oostende. Bij feestelijke gelegenheden zoals kermissen worden er geregeld bundels heliumballonnen opgelaten. Maar Oostende vindt dat 'slecht voor het milieu enniet diervriendelijk', aldus schepen van Leefmilieu Tom Germonpré (SP.A).
16/01 13u45  Deel van hangbrug stort naar beneden in Colombia: zeker 10 dodenHet incident gebeurde in het bergachtige gebied Chirajara. De slachtoffers zijn bouwarbeiders die op de brug aan het werk waren. Ze vielen 280 meter naar beneden en stortten in een ravijn. De brug zou in maart in gebruik genomen worden.
16/01 13u45  Fly-over: waar heeft de explosie precies plaatsgevonden?De Antwerpse Paardenmarkt is gisteravond opgeschrikt door een explosie, via google earth kunnnen we goed zien waar die heeft plaatsgevonden.
16/01 13u45  "Ik weet het 100 procent zeker: er was een gasgeur. En niet voor het eerst"De jongeman die op de derde verdieping woonde van het ingestorte gebouw op de Paardenmarkt, waarschuwde de buren 's morgens al dat er een gasgeur hing. 'De eigenaar heeft hierin een verantwoordelijkheid. Hij wist het en deed er niets aan. Ik ga het hier niet bij laten.'
16/01 13u30  Al bijna 1 op de 2 verkochte fietsen is elektrischVan de nieuwe fietsen die in ons land verkocht worden, is bijna 1 op de 2 een elektrische fiets. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging die het fietsevent Velofollies in Kortrijk organiseert bij de Belgische fietshandelaars.
16/01 13u30  Mijngebouwen Beringen kandidaat meest bedreigde erfgoedEen deel van de oude mijngebouwen van Beringen staat op de longlist van twaalf meest bedreigde monumenten in Europa. De Vlaamse associatie voor Industrieel Erfgoed heeft Beringen genomineerd. Op 15 maart kiezen de gezaghebbende organisatie Europa Nostra en de Europese Investeringsbank de zeven meest bedreigde sites.  
16/01 13u30  Bijna 330.000 Belgen melden vakantie aan Buitenlandse ZakenWie op reis gaat, registreert zich steeds vaker op de reiswebsite Travellers Online van Buitenlandse Zaken. Op die manier beschikken zowel Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten meteen over de nodige gegevens in geval van nood. Mensen registreren zich vooral wanneer ze op vakantie gaan naar Turkije, Egypte of Spanje.
16/01 13u30  President Macron tussen de migranten in CalaisCalais, in het noorden van Frankrijk, is de voorbije jaren een springplank geweest naar Engeland, voor migranten en vluchtelingen die geen asiel wilden aanvragen. President Macron is er vandaag op bezoek om de toestand te evalueren. Met nieuwe ideeën.
16/01 13u00  Openbaar ministerie over geplande hervorming Geens: "Ongrondwettelijk, onbetaalbaar en onnodig"Het openbaar ministerie is niet te spreken over een hervorming die minister van justitie Koen Geens wil doorvoeren. De verschillende colleges schreven daarover samen een brief aan de minister. Minister Geens wil onder meer het zogenaamde vooronderzoek, waarbij mogelijke misdrijven worden onderzocht, helemaal anders organiseren.
16/01 13u00  Buren opgesloten kinderen getuigen: "We respecteerden hun privacy, maar nu breekt mijn hart"Buurtbewoners in een woonwijk in Perris, in de Amerikaanse staat Californië, reageren erg onthutst op de arrestatie van een ouderpaar in hun straat. Het echtpaar sloot jarenlang hun 13 zwaar verwaarloosde kinderen in huis op.
16/01 13u00  Zinkproducent Nyrstar wil 120 banen schrappen in Balen en OverpeltDe directie van zinkproducent Nyrstar in Balen en Overpelt wil een 120-tal banen schrappen in het kader van een herstructurering. Dat is vandaag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. Bij onderaannemers zouden nog eens 30 jobs verdwijnen.
16/01 13u00  Wat zit bij welke groep? Het Vlaamse medialandschap in kaartHet grootste deel van de Vlaamse tv-zenders, radiozenders, kranten en magazines is in handen van enkele grote spelers. Wat zit nu juist waar, rekening houdend met de nieuwe verschuivingen? Let wel: het gaat om een vereenvoudigd overzicht: regionale zenders, lokale kranten en kleinere magazines zijn niet inbegrepen.
16/01 13u00  LIVE : Het Journaal 1Volg hier live Het Journaal 1 van dinsdag 16 januari.
16/01 12u15  Herbekijk hier enkele lezingen van "Het Vooruitzicht 2018"Tijdens 'Het Vooruitzicht 2018' in Leuven hebben de experten van VRT NWS vooruitgekeken naar het nieuwsjaar 2018. Voor wie er in Leuven niet kon bij zijn, is er goed nieuws.  Wij hebben alle lezingen in de grote aula gefilmd, zodat u ze hier (opnieuw) kunt (her)bekijken.
16/01 12u15  West-Vlamingen, de UGent is benieuwd naar jullie dialect!De vakgroep Taalkunde van de UGent heeft een onlinetest ontwikkeld om variaties in het dialect van West-Vlamingen op te sporen. Iedereen die in de kustprovincie is opgegroeid, mag deelnemen.
16/01 12u00  Finnen kleden Sanoma België helemaal uitDe tijdschriftengroep Sanoma België is nog maar een schim van wat ze ooit was. Sinds de Finnen beslist hebben dat ons land geen kernland meer is, worden de titels één na één verkocht.
16/01 12u00  Liveblog: 2 mannen dood van onder puin gehaald, "huisjesmelkerij valt niet uit te sluiten"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 11u45  Hebt u al van een "milkshake duck" gehoord?In Australië heeft de tegenhanger van Van Dale de term 'milkshake duck' tot woord van 2017 uitgeroepen. De uitdrukking staat voor een mens die uit het niks positieve aandacht krijgt waarna bezwarende informatie opduikt en de publieke opinie 180 graden kantelt.
16/01 11u45  Van Besien over kritiek op Meeuws: "Dit is niet het soort campagne dat wij willen" Groen-kopstuk Wouter Van Besien lijkt op dit moment het vertrouwen in de Antwerpse SP.A-topman Tom Meeuws te behouden nadat die opnieuw in opspraak is gekomen. Van Besien roept op tot een 'propere campagne'.
16/01 11u45  Liveblog: 2 mannen dood van onder puin gehaald, "niet 100 procent zeker dat er niemand meer onder ligt"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 11u30  Brusselse taxi's blokkeren binnenstadBoze taxichauffeurs houden op dit moment een langzaamaanactie op de Brusselse Kleine Ring. Volgens de telling van de politie gaat het om 175 taxi's. Ze vinden dat het Brussels Gewest te weinig doet aan wat ze de valse concurrentie noemen van het onlinetaxiplatform Uber. De taxisector is streng gereglementeerd en Uber kan volgens de taxichauffeurs te makkelijk hun klanten inpikken.
16/01 11u30  Kledingketen C&A komt mogelijk in Chinese handenDe Nederlandse kledingketen C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel is de deal bijna rond. C&A zelf bevestigt noch ontkent de berichten.
16/01 11u30  Geef uw geld vleugels dankzij PSD2Frederik De Bosschere laat voor vrtnws.be tweewekelijks zijn licht schijnen over verrassingen of tegenslagen in de wondere wereld van de digitale technologie. Er is veel geschreven over het gevaar dat uw financiële privacy - uw bankgeheimen - door de nieuwe regeling over PSD2 gevaar loopt. Maar deze technologische nieuwe stap heeft ook veel voordelen, schrijft De Bosschere.
16/01 11u30  Liveblog: 2 mannen dood van onder puin gehaald, "niet 100 procent zeker dat er niemand meer onder puin ligt"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 11u15  Japanse stad gebruikt omroepsysteem voor aardbevingen na verkoop giftige kogelvis  Een Japanse supermarkt heeft per ongeluk giftige kogelvis verkocht. De zeer giftige lever was niet verwijderd uit de vis. De stad roept via luidsprekers in de straten inwoners op om niet meer te eten van de delicatesse.
16/01 11u15  Op kot vlak bij de Paardenmarkt en vandaag examen? Speciale regeling is mogelijkDe UAntwerpen en de AP Hogeschool nemen maatregelen voor de studenten die vlak bij de Paardenmarkt op kot zitten. Zo wordt er psychologische opvang voorzien en kunnen studenten die vandaag examen hebben, een regeling op maat aanvragen. 
16/01 11u00  U2 "vergeet" België tijdens nieuwe Europese tourneeDe Ierse rockband U2 geeft op 31 augustus in Berlijn de aftrap voor een nieuwe Europese tournee, de Experience + Innocence Tour 2018.  Een Belgisch concert staat niet op de planning. 
16/01 10u45  Hugh Jackman sluit deal met paparazzi over blote torso-foto’sZe zijn blijkbaar gegeerd, de foto’s van Hugh Jackman in bloot bovenlijf. Paparazzi doen er dan ook alles aan om de Australische acteur in zijn mooiste strandoutfit op foto vast te leggen. Jackman probeert tenminste in Australië om de jacht op dergelijke foto’s aan banden te leggen. Daarom maakt hij een deal met de Australische fotografen die op de loer liggen. Zo vertelde hij gisteren in het praatprogramma van Ellen DeGeneres.
16/01 10u30  Isoleren tot je niet meer kan telefonerenIsolatie en driedubbel glas houden de kou buiten, maar ook soms het mobiele belsignaal. Toch als er veel aluminiumfolie in de muren zit. Gelukkig is er een oplossing: een signaalversterker.  
16/01 10u30  96 banen bedreigd bij Sanoma, verkoopt vrouwenbladen aan RoulartaRoularta Media Group neemt alle Belgische vrouwenbladen van Sanoma over. Daardoor zijn bij Sanoma België 96 banen bedreigd. Het banenverlies treft voornamelijk commerciële en ondersteunende diensten. De handel in het aandeel Roularta werd vanochtend opgeschort op de beurs van Brussel.
16/01 10u00  Professor VUB: "De man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw"'Een man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw.' Dat zegt professor Herman Tournaye van het Centre for Reproductive Medicine van de VUB. Voor de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) werkte hij mee aan een rapport over de kennis van het wetenschappelijk onderzoek naar mannelijke onvruchtbaarheid. 
16/01 10u00  Liveblog: 2 dodelijke slachtoffers van onder het puin gehaald, "niet 100 procent zeker dat er niemand meer onder puin ligt"Er zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 09u45  96 banen bedreigd bij Sanoma, wil vrouwenbladen verkopen aan RoulartaBij Sanoma België zijn 96 banen bedreigd. De uitgever wil alle vrouwenbladen aan Roularta Media Group verkopen. Het banenverlies treft voornamelijk commerciële en ondersteunende diensten. De handel in het aandeel Roularta werd vanochtend opgeschort op de beurs van Brussel.
16/01 09u45  Slachtoffer: "Er hing al van 8 uur 's ochtends een gasgeur in het gebouw"Al van 's ochtends vroeg hing er een gasgeur in het appartementsgebouw aan de Paardenmarkt, waar gisteravond een explosie plaatsvond. Dat vertelt Nabil, een van de bewoners. 'Ik wou de hulpdiensten bellen, maar de huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen dus ik heb dat dan niet gedaan.'
16/01 09u30  Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws in opspraak voor financieel geknoei bij De LijnHet Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws komt zwaar onder vuur te liggen na beschuldigingen van financieel geknoei toen hij lokaal directeur was bij De Lijn. Dat schrijven verschillende kranten en is bevestigd aan VRT NWS. De vraag is hoe het nu verder moet. 
16/01 09u30  "96 banen bedreigd bij Sanoma", wil vrouwenbladen verkopen aan Roularta'Bij Sanoma zijn 96 banen bedreigd', meldt een vakbondsafgevaardigde. Sanoma wil alle vrouwenbladen aan Roularta verkopen.
16/01 09u15  Handel in aandeel Roularta opgeschortHet aandeel van mediagroep Roularta wordt dinsdagochtend niet verhandeld op de beurs van Brussel. De handel is opgeschort in afwachting van een persbericht, zo meldt de toezichthouder FSMA. Volgens de krant De Tijd heeft de opschorting te maken met een bijzondere ondernemingsraad bij concurrent Sanoma België. Later meer.
16/01 09u15  "De man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw"'Een man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw.' Dat zegt professor Herman Tournaye van het Centre for Reproductive Medicine van de VUB. Voor de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) werkte hij mee aan een rapport over de kennis van het wetenschappelijk onderzoek naar mannelijke onvruchtbaarheid. 
16/01 09u15  "De Zwarte Dood", verspreid door mensen, niet door rattenWie aan de pest denkt, denkt meteen aan de pandemische uitbraken tijdens de middeleeuwen waarbij miljoenen mensen het leven lieten. Wie aan de pest denkt, denkt ook bijna automatisch aan ratten als dé grote boosdoeners. Dat beeld moeten we allicht bijstellen: een nieuwe studie wijst uit dat parasieten die op mensen leven, de échte verspreiders van de 'Zwarte Dood' waren.   
16/01 09u00  Professor Tournaye: "Man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw"'Een man is maar zo vruchtbaar als zijn vrouw.' Dat zegt professor Herman Tournaye van het Centre for Reproductive Medicine van de VUB. Voor de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) werkte hij mee aan een rapport over de kennis van het wetenschappelijk onderzoek naar mannelijke onvruchtbaarheid. 
16/01 09u00  Liveblog: Twee dodelijke slachtoffers van onder het puin gehaaldEr zijn zonet twee dodelijke slachtoffers van onder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Eerder raakte al bekend dat er 14 gewonden zijn geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 08u30  Liveblog: slachtoffer vanonder het puin gehaald, onduidelijkheid over toestandEr is zonet een slachtoffer vanonder het puin bij de Paardenmarkt in Antwerpen gehaald. Er is tot dusver geen duidelijkheid over de toestand van het slachtoffer. In totaal zijn er al 14 gewonden geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 08u00  Jane Fonda laat kankergezwel van onderlip verwijderenDe Amerikaanse actrice Jane Fonda (80) heeft onlangs een kankergezwel van haar onderlip laten verwijderen. Dat heeft ze verteld toen ze bij een interview verscheen met pleisters op haar lip en kin. 
16/01 07u45  Zijn 3D-geprinte implantaten beter en veiliger dan klassieke implantaten?Er is geen overtuigend bewijs dat 3D-geprinte implantaten minstens even veilig en doeltreffend zijn als de klassieke producten. De bewezen voordelen voor de patiënt zijn momenteel nog heel beperkt, zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. 'Ik ben een beetje verbaasd', zegt Liesbet Geris, professor Biomechanica aan de KU Leuven. 'Er zijn op dit moment nog te weinig data om nu al conclusies te kunnen trekken.'
16/01 07u45  Australië looft miljoenen uit voor redding Great Barrier ReefDe Australische regering heeft een internationale openbare aanbesteding uitgeschreven voor een bedrag van 2 miljoen Australische dollar (ongeveer 1,3 miljoen euro) voor de redding van de koraalriffen van het Great Barrier Reef. 'Dit is een open uitnodiging aan onze beste wetenschappers', zei milieuminister Josh Frydenberg dinsdag.
16/01 07u45  Binnenkort PeltyMcPeltStreet in Pelt ?De PeltyMcpeltStreet is één van de 340 namen die inwoners bedachten als nieuwe straatnaam. Ze hadden tot gisteren tijd om hun voorstellen in te dienen. In totaal moeten er 54 straten in Overpelt en Neerpelt een nieuwe naam krijgen als de 2 gemeenten op 1 januari 2019 fusioneren.
16/01 07u45  Autobestuurder heeft eventjes heel veel gelukCreatief achter het stuur van je auto zitten. Dat leek deze bestuurder alvast te doen, toen hij bij een verandering van rijstrook een wagen opmerkte die sneller aangereden kwam dat hij verwacht had. Een ruk aan het stuur om een botsing te vermijden zette op de Interstate 95 in de Amerikaanse staat Florida alvast  een opmerkelijke stuntsessie in gang, die door de dashcam van een wagen die volgde op beeld vastgelegd werd. Uiteindelijk kwam de bestuurder er (wellicht) met de schrik vanaf.
16/01 07u45  CD&V wil meer mannen voor de klasMannelijke leerkrachten zijn een minderheid in het onderwijs: 74 procent van de leerkrachten is een vrouw. Opvallend in het lager onderwijs zijn bijna negen op de tien leerkrachten een vrouw, terwijl universiteitsprofessoren nog steeds hoofdzakelijk mannen zijn (73 procent). CD&V-parlementslid Jos De Meyer vindt het belangrijk dat ook jonge kinderen vaker geconfronteerd worden met mannelijke rolmodellen.
16/01 07u30  In beeld: Explosie in Antwerpen laat "gapende wonde in rij huizen" naIn Antwerpen zijn gisteravond drie gebouwen ingestort na een explosie. 'Het is een gapende wonde in een rij huizen', getuigt VRT-journalist Peter Decroubele, die ter plaatse is. 'Er is hier precies een bom gevallen.' Bekijk hieronder foto's en video's van de ravage.
16/01 07u15  "3D-geprinte implantaten niet beter, veiliger of meer kosteneffectief"Er is geen overtuigend bewijs dat 3D-geprinte implantaten minstens even veilig en doeltreffend zijn als de 'klassieke' producten. Onderzoekers van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelden vast dat de bewezen voordelen voor de patiënt (minder risico op complicaties, beter resultaat na chirurgie, enz...) momenteel nog zeer beperkt zijn.
16/01 07u15  Explosie in Antwerpen: wat weten we tot nu toe?In Antwerpen zijn drie gebouwen ingestort na een explosie. Vier andere gebouwen raakten licht tot zwaar beschadigd. Er zijn verschillende gewonden, onder wie ook zwaargewonden. De hulpdiensten doorzoeken ook nog altijd het puin, en dat in gevaarlijke omstandigheden. Twee personen liggen mogelijk nog onder het puin. Wat weten we tot nu toe?
16/01 07u00  Edwin Hawkins, bekend van "Oh happy day", is overledenEdwin Hawkins, bekend van 'Oh happy day', is in zijn huis in Californië overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat meldt zijn woordvoerder. Hij is 74 geworden. 
16/01 07u00  Politie in Californië vindt 12 vastgebonden en uitgehongerde broers en zussenDe politie heeft in een woning in de Californische stad Perris twaalf broers en zussen aangetroffen die vastgebonden, uitgehonderd en verwaarloosd waren. Hun ouders zitten in de cel voor foltering. Het was een dertiende slachtoffer, een meisje van zeventien jaar, dat alarm had geslagen. Zij wist te ontsnappen uit de woning
16/01 07u00  "Ook komende uren wellicht geen nieuws over oorzaak explosie"Het is nog onduidelijk wat de explosie op de Paardenmarkt in Antwerpen heeft veroorzaakt en dat zal wellicht nog even zo blijven. De prioriteit gaat nu namelijk naar het ruimen van het puin en het bevrijden van eventuele slachtoffers. Dat zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.
16/01 06u45  Getuige: "Het was als in een film: alles viel naar beneden"Een werkneemster van het restaurant Primavera, een van de gebouwen die gisteren instortten, was aan het werk op het moment van de explosie: 'Het was als in een film, alles viel naar beneden. Ik heb geluk dat ik nu kan praten of wandelen.' 
16/01 06u30  Nieuwe spoorverbinding op tafel tussen Antwerpse haven en RijngebiedDe Vlaamse regering werkt samen met Nederland en Duitsland aan een nieuwe spoorverbinding voor goederentreinen tussen de Antwerpse Haven en Noordrijn-Westfalen in Duitsland. De huidige treinsporen zijn al overbevraagd, extra capaciteit kan duizenden vrachtwagens per jaar van de snelwegen halen.
16/01 06u30  Getuige: "Enorme knal, mijn hele kot was aan het trillen"'De ramen van mijn kot waren aan het trillen, het gebouw was aan het bewegen.' Dat vertelt Jonas Verellen, die op kot zit in een gebouw dat via een binnenplein grenst aan het gebouw dat gisteravond is ingestort op de Paardenmarkt in Antwerpen. 
16/01 06u15  Liveblog: 14 gewonden na explosie Paardenmarkt, 2 personen mogelijk nog onder het puinDe hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar eventuele slachtoffers onder het puin van het ingestorte gebouw op de Paardenmarkt in Antwerpen. Twee personen zouden mogelijk nog onder het puin liggen. In totaal zijn er al 14 gewonden geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 06u00  Liveblog: 14 gewonden na explosie Paardenmarkt, 2 personen die mogelijk nog onder het puin liggenDe hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar eventuele slachtoffers onder het puin van het ingestorte gebouw op de Paardenmarkt in Antwerpen. Twee personen zouden mogelijk nog onder het puin liggen. In totaal zijn er al 14 gewonden geteld, vijf onder hen zijn zwaargewond, één persoon verkeert in kritieke toestand.  Volg hier de laatste updates.
16/01 05u45  In beeld: ravage is groot na instorting van gebouw op PaardenmarktIn Antwerpen is gisteravond een gebouw ingestort na een explosie. De ravage is enorm, zoals te zien is op onderstaande foto's en video's.
16/01 05u45  Liveblog: 14 gewonden bij ingestort gebouw op Paardenmarkt, hulpdiensten zoeken nog altijd voort naar eventuele slachtoffersDe hulpdiensten zijn nog altijd op zoek naar eventuele slachtoffers onder het puin van het ingestorte gebouw op de Paardenmarkt in Antwerpen. Volg hier de laatste updates.
16/01 05u30  "3D geprinte implantaten niet beter, veiliger of meer kosteneffectief"Er is geen overtuigend bewijs dat 3D-geprinte implantaten minstens even veilig en doeltreffend zijn als de 'klassieke' producten. Onderzoekers van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) stelden vast dat de bewezen voordelen voor de patiënt (minder risico op complicaties, beter resultaat na chirurgie, enz...) momenteel nog zeer beperkt zijn
16/01 05u30  Griekenland heeft de laatste besparingen goedgekeurd. Wat nu voor de Griek?Het Griekse parlement heeft het laatste pakket besparingen goedgekeurd. In theorie komt er du een einde aan de zware controle op het land. Maar wat nu met het dagelijkse leven van de Griek?
16/01 05u30  Visnetten met elektroshocks: redding of ondergang voor de Noordzee?Vis vangen met netten die stroomstoten afgeven, is het de vistechniek van de toekomst? Volgens sommige experten is het alleszins een veel milieuvriendelijkere methode. Anderen pleiten voor een verbod, omdat de nieuwe techniek zo efficiënt is dat het visbestand nu al daalt. En ze vrezen ook dat de stroomstoten schadelijke effecten kunnen hebben voor het zeeleven. Het Europees Parlement moet vandaag de moeilijke knoop doorhakken.
16/01 05u30  Gebouw ingestort in Antwerpen: wat weten we tot nu toe?In Antwerpen is een gebouw ingestort na een explosie. Er zijn verschillende gewonden, onder wie ook zwaargewonden. De hulpdiensten doorzoeken ook nog altijd het puin, en dat in gevaarlijke omstandigheden. Wat weten we tot nu toe?
16/01 01u30  Gebouw ingestort in Antwerpen: zeker 14 gewonden, zoektocht onder puin gaat voortBij de explosie in een gebouw in Antwerpen zijn zeker veertien mensen gewond geraakt. Vijf onder hen zijn zwaargewond, één iemand is in kritieke toestand. De zoektocht naar eventuele andere slachtoffers onder het puin gaat voort. Over de oorzaak van de explosie is nog geen duidelijkheid, maar het zou alleszins niet om terrorisme gaan. 
16/01 01u15  De verloren bossen van Europa: de helft ervan is de laatste 6.000 jaar verdwenenMeer dan de helft van de Europese bossen is de laatste 6.000 jaar verdwenen door de toegenomen vraag naar landbouwgrond en het gebruik van hout, vooral als brandstof. Dat blijkt uit nieuw onderzoek op basis van de analyse van pollen. De laatste jaren is er een voorzichtige kentering te merken in de neerwaartse trend. 
16/01 01u15  Voor- en nabeelden tonen de ravage na de explosie in AntwerpenDoor een explosie aan de Paardenmarkt in Antwerpen zijn drie gebouwen herleid tot puin. Bekijk hier hoe de straat er voor de explosie uitzag.
16/01 01u00  Gebouw ingestort in Antwerpen: zeven mensen levend vanonder puin gehaald, zoektocht gaat voortDe hulpdiensten hebben ondertussen al zeven mensen levend vanonder het puin gehaald na een explosie in een gebouw in Antwerpen. De zoektocht naar slachtoffers gaat wel voort. Over de oorzaak van de explosie is nog geen duidelijkheid, maar het zou alleszins niet om terrorisme gaan. 
16/01 00u15  Gebouw ingestort in Antwerpen: hulpdiensten halen zeven mensen levend vanonder puin, zoektocht gaat voortDe hulpdiensten hebben ondertussen al zeven mensen levend vanonder het puin gehaald na een explosie in een gebouw in Antwerpen. De zoektocht naar slachtoffers gaat wel voort. Over de oorzaak van de explosie is nog geen duidelijkheid, maar het zou alleszins niet om terrorisme gaan. 
16/01 00u00  De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van maandag 15 januari.
16/01 00u00  Gebouw ingestort in Antwerpen: hulpdiensten halen zeven mensen levend vanonder puin, "werkzaamheden gaan voort"De hulpdiensten hebben ondertussen al zeven mensen levend vanonder het puin gehaald na een explosie in een gebouw in Antwerpen. 'De werkzaamheden gaan voort', zegt de politie. Over de oorzaak van de explosie is nog geen duidelijkheid, maar het zou alleszins niet om terrorisme gaan. 
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Van Brempt: "Dit mag geen vechtscheiding worden"17/01 15u15 - VRT NWS: SP.A-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Kathleen Van Brempt, wil op een constructieve manier blijven samenwerken met Groen. 'Dit mag geen vechtscheiding worden', klinkt het. Van Brempt zit op dit moment in Straatsburg voor de bijeenkomst van het Europees Parlement.
12x Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje hebben gepleegd"17/01 15u15 - VRT NWS: Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
12x Grootste stijging aantal treinreizigers in 10 jaar17/01 13u45 - VRT NWS: In 2017 namen 230 miljoen reizigers de trein. Dat is een stijging van meer dan 3% en de grootste stijging in 10 jaar. Die groei komt vooral door het aantal reizigers dat de trein neemt voor vrijetijdsverplaatsingen.
11x Directeur De Lijn in brief aan raad van bestuur: "Lekken bijzonder verontrustend, tasten vertrouwen op topniveau aan"17/01 14u00 - VRT NWS: Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot is bijzonder misnoegd over de perslekken in het dossier rond het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws. Dat blijkt uit een brief die Kesteloot richt tot zijn raad van bestuur en die VRT NWS kon inkijken. Volgens de directeur is het vertrouwen op het topniveau aangetast.
11x Ivan De Vadder: "Op het Schoon Verdiep zal iemand een danspasje gepleegd hebben"17/01 13u45 - VRT NWS: Hoe moet het voort met de Antwerpse politiek nu het doek is gevallen over Samen? Politiek expert van de VRT Ivan De Vadder maakt een analyse. 'Waarschijnlijk trekt de SP.A met Tom Meeuws als lijsttrekker solo naar de kiezer.'
9x 18 maanden cel voor mensensmokkelaars die geklist werden via Britse undercoveroperatie17/01 14u30 - VRT NWS: Twee Albanezen zijn in Brugge veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 40.000 euro voor mensensmokkel. Vorige zomer verstopte de bende zes Albanezen in een koeltransport vlakbij de oprit van de E40 in Oostkamp. Wat ze niet wisten, was dat de chauffeur een Britse undercoveragent was.
8x Vulkaan Mayon geeft mooie lichtshow17/01 15u00 - VRT NWS: Vulkaan Mayon op de Filipijnen is uitgebarsten. Lava vloeit twee kilometer ver van de bergflank af. De vulkaan is al een tijdje onrustig. Duizenden omwonenden werden geëvacueerd toen de berg aswolken de lucht inspuwde. De laatste uitbarsting van Mayon dateerde van 2014.
8x De laatste 32 uur van "Samen"17/01 14u30 - VRT NWS: De Antwerpse stadslijst 'Samen' van SP.A, Groen en onafhankelijken is niet meer. Na commotie over SP.A-kopman Tom Meeuws trekt Groen de stekker uit het project. Een overzicht van de laatste 32 uur van 'Samen'.
8x Dylan Farrow geeft tv-interview: "Ik vertel de waarheid over het misbruik"17/01 13u15 - VRT NWS: Dylan Farrow (32), de adoptiedochter van regisseur Woody Allen en Mia Farrow, heeft een tv-interview. Daarin praat Farrow over haar band met Allen. Zij beschuldigt hem al jaren van seksueel misbruik. Farrow zou op het ogenblik van de feiten 7 jaar oud geweest zijn. Allen heeft de beschuldigingen altijd ontkent. Het interview zal later uitgezonden worden.
8x Sneeuw houdt Schotland in zijn greep: honderden automobilisten brengen nacht door op snelweg17/01 13u15 - VRT NWS: Honderden automobilisten hebben de nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht op de ondergesneeuwde snelweg tussen Schotland en Engeland. In de loop van deze ochtend kwam er weer beweging in het verkeer, maar de sneeuw blijft het noorden van het Verenigd Koninkrijk in zijn greep houden. In Schotland en Noord-Ierland blijven de meeste scholen vandaag dicht.

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
63


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven