woensdag 29 maart 2017, week 13


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van deredactie.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

deredactie.be

Verbergen Tonen
29/03 20u45  Belgische topdiplomaat Didier Seeuws begeleidt de brexit De Belg Didier Seeuws gaat een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de brexit. Seeuws heeft er een opvallende carrière op zitten, onder meer als woordvoerder van ex-premier Guy Verhofstadt en als stafchef van EU-president Herman Van Rompuy.
29/03 20u45  [VIDEO] - Weyts: "Betreur afwijzing Moslimexecutieve, maar begrijp het ook" 'We hebben een dialoog op gang gebracht, maar nu is het tijd voor daadkracht. Dat wil zeggen dat we met alle sereniteit doorgaan met het invoeren van de regels', zegt de minister vanavond in 'Van Gils & Gasten'.
29/03 19u45  Wie heeft het meeste uithouding: de kroonprins of de koning? Na de inspanning was er even tijd voor ontspanning in Kopenhagen. Koning Filip ging joggen met de Deense kroonprins Frederik.12 
29/03 19u15  Moslimexecutieve verwerpt politiek akkoord over onverdoofd slachten De Moslimexecutieve, het representatief orgaan van de moslims van België, reageert afwijzend op het politiek akkoord dat onverdoofd slachten vanaf 2019 in Vlaanderen verbiedt.
29/03 19u00  IN KAART: wat gebeurde waar en wanneer de ochtend van de moord in Knokke? Op zondag 22 januari werd om 12.20 uur het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen op het strand van Knokke. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies is overkomen. We zetten een aantal belangrijke gebeurtenissen na haar verdwijning op een kaart van Knokke.
29/03 18u45  Moslimexecutieve verwerpt akkoord over onverdoofd slachten De Moslimexecutieve, het representatief orgaan van de moslims van België, reageert afwijzend op het politiek akkoord dat onverdoofd slachten vanaf 2019 in Vlaanderen verbiedt.
29/03 18u30  75 extra belastingcodes: "De fiscale helaasheid der dingen" De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. Vereenvoudiging is dan ver zoek en volgens professor fiscaal recht aan de VUB Michel Maus is dat niet enkel vervelend, maar op de duur ook onrechtvaardig.10 
29/03 18u30  Al 50 tips binnengekomen na nieuwe beelden in moordzaak Knokke Het onderzoek spitst zich toe op een man met een blauwe jas die urenlang rondhing in de buurt van de plaats waar de vrouw gevonden werd.
29/03 18u15  Al 50 tips binnengekomen na nieuwe beelden in moordzaak-Knokke Het onderzoek spitst zich toe op een man met een blauwe jas die urenlang rondhing in de buurt van de plaats waar de vrouw gevonden werd.
29/03 18u15  [VIDEO] - Eerste fluorescerende kikker ontdekt in Argentinië In het Argentijnse Amazonegebied hebben wetenschappers 's werelds eerste fluorescerende kikker ontdekt. Ze kwamen hier op uit toen ze onderzoek deden naar het pigment van de gestippelde boomkikker. Deze fluorescerende kleur is te zien in ultraviolet licht.
29/03 18u15  Verhofstadt over brexit: "Het basisprincipe is: burgers eerst" Guy Verhofstadt, die de onderhandelingen over de brexit leidt voor het Europees Parlement, heeft benadrukt dat er een aantal punten zijn waar het Europees Parlement geen toegevingen op zal doen.11 
29/03 18u00  Parket raadde Antwerps stadsbestuur af om te spreken na Meir-incident Zowel het federaal parket als het Antwerpse parket hebben burgemeester Bart De Wever en zijn korpschef afgeraden of verboden om een persconferentie te geven, kort na het incident met een verdachte auto op de Meir. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens gezegd in de Kamer.12 
29/03 17u45  Acties zeeloodsen veroorzaken vertraging in Antwerpse haven Volgens de vakbonden van de zeeloodsen lopen de wachttijden op tot meer dan achttien uur.10 
29/03 17u45  Vlaams Parlement gaat alleen door met hervorming pensioenen parlementsleden Een nieuw overleg tussen de verschillende parlementen over de hervorming van de parlementaire pensioenen heeft opnieuw niets opgeleverd, dus gaat het Vlaams parlement op eigen houtje verder.
29/03 17u45  Weyts over slachthuis Tielt: "Van uitbreiden kan helemáál geen sprake zijn" Vlaams minister Weyts (N-VA) is er niet over te spreken dat het slachthuis van Tielt naar de Raad van State stapt. 'De démarches van het slachthuis van Tielt verbazen mij uitermate', zei hij in 'Villa Politica'.
Laatste update: vandaag om 20u45Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
29/03 17u45  Onverdoofd slachten: hoe gaan ze er over de grenzen mee om?Onverdoofd slachten stuit de publieke opinie steeds meer tegen de borst, maar een totaalverbod wringt met de vrijheid van godsdienst. Het is een heikele kwestie, niet alleen bij ons, ook over de grenzen.10 
29/03 17u45  [VIDEO] - Vranckx: "Waar geen water is, kan ook geen leven zijn"Twee jaar geleden trok Rudi Vranckx voor de Canvasreeks “Niemandsland” door de Afrikaanse landen die vandaag getroffen zijn door de hongersnood. Landen die lijden onder de langdurige droogte maar ook diep verscheurd zijn door de vele conflicten. Vranckx blikt terug op zijn tocht van Somalië naar Mali.
29/03 17u30  75 extra belastingcodes, de "fiscale helaasheid der dingen"De belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar. Vereenvoudiging is dan ver zoek en volgens professor fiscaal recht aan de VUB Michel Maus is dat niet enkel vervelend, maar op de duur ook onrechtvaardig.11 
29/03 17u00  Michel: "Alles doen om een globaal akkoord met Groot-Brittannië te bereiken"Premier Michel (MR) heeft gereageerd op de officiële brexitbrief. 'Het is een moeilijk moment in het jaar van Europees engagement, maar we willen respect tonen voor de keuze van de Britse kiezer.' De scheiding wordt volgens hem niet gemakkelijk en hij hoopt vooral op een goede relatie met Groot-Brittannië na de brexit.10 
29/03 16u15  Antwerps schepen Van Campenhout weer in behandeling voor alcoholprobleemAntwerps N-VA-politicus Ludo Van Campenhout moet opnieuw in behandeling voor alcoholproblemen. Volgens burgemeester Bart De Wever kan hij intussen wel blijven functioneren als schepen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws.
29/03 16u15  Kogel is door de kerk: tweede seizoen "Callboys" komt eraanMaandenlang hebben de geruchten gelopen, maar nu zijn ze eindelijk bevestigd: SBS werkt aan een nieuw seizoen van 'Callboys'. Dat blijkt uit een mededeling van Telenet waaruit blijkt dat het telecombedrijf een vervolg gaat financieren.
29/03 16u15  Krakers vertrokken uit Gents huis van koppel dat in buitenland verblijftDe Roma-familie had van de rechter tot vandaag de tijd gekregen om te vertrekken. Morgen zou een deurwaarder hen uit het huis hebben gezet.
29/03 16u15  Nog eens 75 extra codes op belastingaangifteDe belastingaangifte voor 2016 telt maar liefst 885 codes, of 75 meer dan de aangifte van vorig jaar.
29/03 15u45  Mathilde en Mary in hun element tijdens spelletjes tegen pestenDe koningin en kroonprinses bezochten een school in Kopenhagen waar het anti-pestenprogramma van de Mary Foundation loopt. Ze namen plaats in de klas.11 
29/03 15u00  Claudia Cardinale tolt in het rond op affiche Filmfestival van CannesEen oude foto van de Italiaanse actrice Claudia Cardinale vormt het beeld van de affiche van het 70e Filmfestival van Cannes. Het snapshot dateert van 1959, maar zou stevig geretoucheerd zijn.
29/03 15u00  Slachtoffer van explosie Sint-Agatha-Berchem overledenHet gaat om een man geboren in 1941. Hij was één van de bewoners van het gebouw, waar hij een flat huurde.
29/03 15u00  [VIDEO] - Amerikaanse koffiebar gebruikt robot als baristaKan de technologie de ellenlange wachtrijen in populaire koffiebars verkleinen? Een koffiebar in de Amerikaanse stad San Francisco neemt de proef op de som en doet sinds kort beroep op de diensten van koffierobot. Koffierobot Gordon kan – bijna- alles wat een echte barista doet. Bovendien is hij een harde werker die zelf geen koffiepauzes nodig heeft.
29/03 15u00  Dylan zal Nobelprijs dan toch persoonlijk in ontvangst nemenDe Amerikaanse singer-songwriter en, jawel, Nobelprijswinnaar, grijpt twee concerten in Zweden aan om dit weekend eindelijk zijn prijs in ontvangst te nemen. Een openbare lezing geven doet hij niét.
29/03 15u00  Verdachte van Meir-incident in beroep tegen beslissing over aanhoudingDe man die vorige week over de Meir reed en later werd aangehouden, voor poging tot terroristische moord, gaat in beroep tegen die beslissing.
29/03 14u00  De Vadder: "Weyts doet wat we van een moderne politicus mogen verwachten"Wetstraat-journalist Ivan De Vadder geeft een pluim aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) voor zijn aanpak van dossiers die al lang vastzaten, zoals de discussie rond het onverdoofd slachten.19 
29/03 14u00  May: "Dit is een historisch moment en er is geen weg terug"De brexit is officieel in gang gezet. Daarmee begint de scheidingsprocedure tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Vanuit Londen heeft de Britse premier Theresa May gereageerd op de officiële start van de brexitprocedure.
29/03 13u45  [VIDEO] - LIVE: Britse premier May over de officiële start van de brexitprocedureDe Britse premier Theresa May heeft de brief ondertekend, die artikel 50 van het EU-verdrag inroept, waardoor Groot-Brittannië uit de Europese Unie kan stappen. Volg hier live haar reactie vanuit Londen op de officiële start van de brexitprocedure.
29/03 12u45  Meetapparatuur geeft op "mysterieuze" wijze de geest bij opening tombe ChristusIn de Heilig Grafkerk in Jeruzalem is recent voor het eerst in 200 jaar de tombe geopend waarin volgens de bijbel Jezus Christus te rusten is gelegd na zijn kruisiging. Het moment ging gepaard met een vreemd fenomeen.37 
29/03 12u30  Mensen met hiv vinden moeilijker job en verzekeringVoor het eerst in ons land is een grootschalig onderzoek gebeurd naar discriminatie van mensen die seropositief zijn. Daaruit blijkt dat mensen die besmet zijn met hiv vooral op de arbeidsmarkt en in de verzekeringssector gediscrimineerd worden.10 
29/03 12u15  Parijs wil geen zand van bedrijf dat mee bouwt aan Trump-muurHet gaat over zand voor Paris Plages, het jaarlijkse zomerevenement met een artificieel strand aan de oevers van de Seine.16 
29/03 12u15  Advocaat koning Albert: "Vaderschap is meer dan biologie"Volgens de rechters is Delphine Boël wel degelijk de wettige dochter van Jacques Boël. En dus kan ze niet erkend worden als dochter van koning Albert. 'Daarmee is de wet correct toegepast', zegt advocaat Alain Berenboom.14 
29/03 11u45  EU-Commissie verbiedt fusie tussen beurzen Londen en FrankfurtEU-commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft een streep getrokken onder het fusieproject tussen LSE en Deutsche Börse, de moederbedrijven van de beurzen van Londen en die van Frankfurt. In feite hebben onenigheid tussen beide partners en de nakende brexit het project al eerder op losse schroeven gezet.11 
29/03 11u30  Leonardo DiCaprio: "Darlene was de beste filmmoeder die ik ooit had"In een post op Facebook brengt Leonardo DiCaprio hulde aan Darlene Cates, de Amerikaanse actrice die zondag overleed. In 1993 speelden ze moeder en zoon in 'What's eating Gilbert Grape'.
29/03 11u30  De 3 van Ward Verrijcken: "Waarom is Smurfin enige vrouw in Smurfenland?"Onze filmreporter heeft twee tekenfilms en een actiefilm met de schaars geklede Scarlett Johansson bekeken deze week.12 
29/03 11u30  176 gasten, 352 vorken en Franse wijn van de Deense prins-gemaalHet staatsbanket in Denemarken bulkte van de pracht en praal. Wist u bijvoorbeeld dat de Deense tv het diner live uitzendt? Het staatsbanket in cijfers en weetjes.11 
29/03 11u30  Vrouw en haar baby zitten in cel na terugkeer uit SyriëDe vrouw van 24 vertrok een paar jaar geleden naar Syrië, samen met haar man, een jonge geradicaliseerde moslim. Haar man stierf er. Vorige week keerde ze terug.13 
29/03 11u15  Homans benoemt kandidaat-burgemeester Ghequiere in Linkebeek nietGhequiere was voorgedragen nadat de niet-benoeming van Damien Thiéry meermaals bevestigd werd, maar ook hij 'weigert nu de taalwetgeving in Linkebeek toe te passen'. Ontslagnemend burgemeester Eric De Bruycker blijft dus in functie.11 
29/03 11u00  "Iedereen dacht dat Delphine Boël gelijk zou krijgen"Het vonnis van de Brusselse burgerlijke rechtbank in de zaak-Delphine Boël is verrassend, zegt Frederik Swennen, hoogleraar Personen- en Familierecht aan de Universiteit Antwerpen.12 
29/03 10u30  Onderhandelingen brexit: wie heeft de sterkste troeven?- Hans BeversHet is zover. De onderhandelingen over de brexit kunnen beginnen. Wie heeft de beste kaarten? De Britse premier Theresa May of Europa? Of de voorstanders van een harde brexit, zoals Nigel Farage?18 
29/03 10u00  "Meisjes en oudste kinderen zijn meer geneigd taken van ouders over te nemen"In Vlaanderen zorgen zo'n 20 tot 40.000 kinderen voor hun zieke ouders en in die cijfers zitten nog niet eens de kinderen van ouders met een psychische ziekte of een verslaving. Psychiater Mark Kinet is niet verbaasd over het aantal.
29/03 10u00  Belgische reizigersorganisatie krijgt Ryanair op de knieënRyanair wil enkel klagers betalen die naar een Ierse rechtbank stappen, maar dat aanvaardt de rechtbank in Charleroi niet langer. Een overwinning voor reizigersorganisatie Happy Flights.10 
29/03 10u00  Weyts wil volledige doorlichting van alle Vlaamse slachthuizenVlaams minister Weyts vraagt een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke instantie.
29/03 10u00  Vlaamse meerderheid heeft akkoord over verbod op onverdoofd slachtenDe meerderheid heeft een akkoord bereikt over onverdoofd slachten. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron. Straks volgt een persconferentie.
29/03 09u15  Journalist Willy Courteaux (93) is overledenTwee keer heeft hij het oeuvre van Shakespeare vertaald en op hoge leeftijd waagde hij zich ook aan een vertaling van het werk van Euripides: Willy Courteaux, journalist en vertaler. Op 93-jarige leeftijd is hij gestorven.25 
29/03 09u15  De Franse ex-premier Manuel Valls (PS) stemt voor Macron: "Tegen het gevaar van het FN"De Franse oud-premier Valls gaat tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk stemmen voor centrumkandidaat Emmanuel Macron. De stem van PS-zwaargewicht Valls gaat dus niet naar zijn partijgenoot Benoît Hamon.12 
29/03 09u00  Naar twee soorten ambulances: alleen geel is dringendU zal aan de kleur van de ziekenwagen kunnen zien of het gaat om een ambulance voor noodhulp of om een ambulance voor niet dringend-ziekenvervoer.20 
29/03 08u45  De Franse ex-premier Manuel Valls (PS) zal stemmen voor MacronDe Franse oud-premier Valls gaat tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk stemmen voor centrumkandidaat Emmanuel Macron. Het is het eerste zwaargewicht uit de PS die zo openlijk zijn steun betuigt aan Macron.11 
29/03 08u45  De historische handtekening van Theresa May: de brexit begintDe Britse premier May heeft de brief ondertekend waarin het Verenigd Koninkrijk artikel 50 van het EU-verdrag inroept. Daarmee geven de Britten officieel te kennen uit de Europese Unie te willen stappen.13 
29/03 08u30  De Grote Oorlog: Amerikaanse president wil oorlog met DuitslandWat gebeurde deze week 100 jaar geleden? De Amerikaanse president Wilson vraagt om oorlog tegen Duitsland, de nieuwe Russische regering erkent onafhankelijkheid Polen en het slachten van honden wordt in Gent gereglementeerd.14 
29/03 08u30  Twee VN-experts en hun tolk dood teruggevonden in CongoDe twee experts onderzochten geweld door het leger en lokale milities in de centrale regio Kasaï. Drie anderen blijven nog vermist.12 
29/03 08u15  De drie van Ward Verrijcken: "Waarom is Smurfin de enige vrouw in Smurfenland?"Onze filmreporter heeft twee tekenfilms en een actiefilm met de schaars geklede Scarlett Johansson bekeken deze week.15 
29/03 07u45  Diversiteitsambtenaar: "Homans geeft evaluaties over dingen waar ze onmogelijk iets van kan afweten"In 'De afspraak' verdedigde de Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zich vanavond tegen haar vernietigende evaluatie die ze gekregen heeft van Vlaams minister voor Diversiteit Liesbeth Homans. Die heeft ze nauwelijks ontmoet en bovendien lag de score opvallend veel lager dan die van de medewerkers van Lyubayeva.15 
29/03 07u30  Politie doet extra oproep voor man met blauwe jas in moordzaak KnokkeDe man hing uren lang rond in de buurt van de plaats waar een jonge vrouw op 22 januari in Knokke werd vermoord. De speurders hebben alle getuigen die op camerabeelden te zien zijn gevonden, behalve de man met de blauwe jas.18 
29/03 07u00  Het Verenigd Koninkrijk wil uit de EU, hoe gaat dat verder?Meer dan negen maanden na het historische Brexit-referendum wordt vandaag de procedure voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie officieel opgestart. Maar het proces voor de uittrede zal nog een lange en moeilijke weg moeten afleggen.10 
29/03 06u00  Vlaamse zorginstellingen hebben miljarden aan reserves, N-VA wil fondsUit een analyse van Lorin Parys (N-VA) blijkt dat 630 zorginstellingen samen 2 miljard aan reserves hebben, waarvan 800 miljoen aan cash geld. Parys wil het geld in een fonds steken. Zorginstellingen die geen grote reserves hebben kunnen dan geld lenen om investeringen te doen.13 
28/03 23u45  Na François, nu ook Penelope Fillon officieel in beschuldiging gesteldNa haar echtgenoot, de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is het nu dus de beurt aan Penelope Fillon. Ze wordt ervan verdacht honderdduizenden euro's aan overheidsgeld gekregen te hebben voor werk dat ze niet gedaan heeft.21 
28/03 23u30  "Minister Homans kon evaluatie diversiteitsambtenaar niet maken"In 'De afspraak' verdedigde de Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zich vanavond tegen haar vernietigende evaluatie die ze gekregen heeft van Vlaams minister voor Diversiteit Liesbeth Homans. Die heeft ze nauwelijks ontmoet en bovendien lag de score opvallend veel lager dan die van de medewerkers van Lyubayeva.29 
28/03 23u15  Maerevoet: "Ik ben mijn vader en grootvader kwijt. Daar kan geen 35.000 euro tegenop"Actrice Tina Maerevoet verloor haar vader en grootvader aan de gevolgen van asbest. Ze is teleurgesteld over de uitspraak in het asbestproces. 'Wat is een mensenleven waard?' In 'Van Gils en gasten' doet ze voor het eerst haar verhaal.19 
28/03 23u00  De Denen kennen koning Filip en koningin Mathilde... amperHet Deense koningshuis is zelf razend populair -geen kwaad woord over hen- en er is niet echt interesse in andere royals. Dat Filip en Mathilde vier kinderen hebben, weten ze en dat is het zowat.16 
28/03 23u00  Maerevoet: "Ik ben mijn vader en grootvader kwijt. Daar kan geen 35.000 euro tegen op"Actrice Tina Maerevoet verloor haar vader en grootvader aan de gevolgen van asbest. Ze is teleurgesteld over de uitspraak in het asbestproces. 'Wat is een mensenleven waard?' In 'Van Gils en gasten' doet ze voor het eerst haar verhaal.14 
28/03 22u00  Groen Genk blaast samenwerking met SP.A op en gaat alleen verderDe SP.A betreurt de beslissing van Groen en hoopt dat de 12 jaar lange samenwerking toch nog kan worden voortgezet.17 
28/03 21u15  Vluchten in een rolstoel: "Wij zijn de vergeten minderheid"'Door iedereen genegeerd'. Zo omschrijft Human Rights Watch de situatie van duizenden vluchtelingen met een beperking. Nujeen Mustafa was 16 toen ze van Syrië naar Duitsland vluchten. Mét haar rolstoel. Aan VRT Nieuws doet ze haar verhaal. 'Ik wens niemand toe waar ik door gegaan ben.'12 
28/03 21u15  President Trump beëindigt "oorlog tegen steenkoolindustrie"Met een presidentieel decreet heeft Donald Trump vandaag een streep getrokken onder het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama. Naar eigen zeggen beëindigt Trump zo de 'war on coal', maar het valt te bekijken of het wel zo'n vaart zal lopen. Het is ook niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het Klimaatverdrag dat in 2015 in Parijs werd gesloten.13 
28/03 20u30  [VIDEO] - Londense burgervader Khan pleit voor zachte brexit in BrusselSadiq Khan, de burgemeester van Londen, is in Brussel. Hij praatte er met zijn ambtgenoot Ivan Mayeur. Khan had het vooraf vooral over de brexit.11 
28/03 20u00  Rusland deelt nieuwe kaakslag uit aan Rode DuivelsDe Rode Duivels hebben hun Russische trip niet kunnen afsluiten met een zege. Een halfuur doorduwen voor de rust leek te volstaan, maar de Russen konden in het slot nog gelijkmaken (3-3).14 
28/03 20u00  [VIDEO] - Filip en Mathilde op staatsbezoek in "schoolvoorbeeld" DenemarkenTwee dagen lang bezoeken ze de stad die als voorbeeld van duurzame ontwikkeling geldt. Het laatste staatsbezoek van ons land dateert al van meer dan 20 jaar geleden.12 
28/03 20u00  Welke wapens voert België uit naar Saudi-Arabië?Vlaanderen en Wallonië zijn weer eens gescheiden, dit keer over de zin en onzin van een verbod op wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Het Waalse Gewest -eigenaar van de wapenfabriek FN in Herstal- wil niet weten van een embargo en het zijn de gewesten die hier de uitvoerlicenties voor wapens goedkeuren. Wie voert hier nu wat uit haar het Saudische regime?14 
28/03 19u45  Kijk naar spannende slotfase van Rusland-BelgiëNa het eerste puntenverlies in de WK-voorronde zaterdag tegen Griekenland oefent een experimenteel België vanavond om 18u tegen Rusland. Kijk, luister en beleef hier de match in Sotsji.11 
28/03 19u30  Darlene Cates ("What's eating Gilbert Grape") is overledenBij het brede publiek is Cates vooral bekend van haar rol als Bonnie Grape in 'What's eating Gilbert Grape', een film uit 1993 met Johnny Depp en Leonardo DiCaprio. Daarin speelde ze de zwaarlijvige moeder van hun personages. Ze was 69.11 
28/03 19u30  Albert II is niet de wettelijke vader van Delphine BoëlDe klacht van Delphine Boël tegen haar vader Jacques Boël is door de rechtbank onontvankelijk verklaard. Dat meldt Le Soir en is bevestigd aan onze redactie. Dat betekent meteen dat koning Albert II wettelijk gezien niet haar vader is.12 
28/03 19u15  Benteke kopt de Duivels op voorsprong tegen Rusland (x2)Na het eerste puntenverlies in de WK-voorronde zaterdag tegen Griekenland oefent een experimenteel België vanavond om 18u tegen Rusland. Kijk, luister en beleef hier de match in Sotsji.
28/03 18u45  Schots parlement stemt in met nieuw referendumHet Schotse parlement heeft met een twee derde meerderheid ingestemd met een tweede referendum over de Schotse onafhankelijkheid.
28/03 18u15  Meer dan een miljoen kijkers zagen hoe de mol ontmaskerd werdDe finale-aflevering was de meest bekeken aflevering van het seizoen. Het is het tweede jaar op rij dat finale van 'De mol' op meer dan een miljoen kijkers mag rekenen.
28/03 18u15  Ook christelijke en liberale vakbonden keuren sociaal plan ING goedDe drie grote vakbonden hebben zich achter het sociaal plan bij de Belgische tak van ING geschaard. Dat akkoord zou mogelijk morgen al getekend kunnen worden. In totaal zouden er 932 medewerkers ontslagen worden in plaats van de 1.700 die eerst waren genoemd. ING wil de activiteiten in ons land fors herstructureren.
28/03 18u15  NASA geeft adembenemende "afscheidsfoto" van Pluto vrijDe scheervlucht die New Horizons in de zomer van 2015 langs de dwergplaneet maakte, heeft alweer een knap beeld opgeleverd. Deze keer gaat het om een 'afscheidsfoto' die het ruimtetuig maakte toen het nog even achterom keek.
28/03 18u15  Geheime dienst onderzoekt verdacht pakket bij het Witte HuisDe veiligheidsdiensten hebben een veiligheidszone afgebakend en het publiek en de pers op een veilige afstand gebracht.
28/03 18u15  [VIDEO] - Onze vorsten zijn op staatsbezoek in DenemarkenKoning Filip en koningin Mathilde zijn op staatsbezoek in Denemarken. Op de luchthaven zijn ze hartelijk ontvangen door de Deense koningin. Daarna zijn ze per praalkoets door hoofdstad Kopenhagen getrokken. Vanmiddag stond een ontmoeting met de Deense premier op de agenda.
28/03 18u15  Grootste pootafdruk ooit van dinosaurus ontdektHet Australische schiereiland Dampier heeft zijn bijnaam 'Jurassic Park' niet gestolen: er werden duizenden voetsporen van dinosauriërs gevonden. De ontdekking komt op een moment dat het dino-onderzoek op zijn grondvesten davert.
28/03 17u30  Duitsland onderzoekt Turkse spionage van GülenaanhangersHet Duitse gerecht is een onderzoek begonnen naar mogelijke spionage door de Turkse geheime dienst. Die zou volgens de Duitse media in Duitsland wonenden Turken die sympathie hebben voor de Gülenbeweging in de gaten houden. Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zegt dat spionage in zijn land niet geduld zal worden.
28/03 17u30  Abdeslam in brieven aan familie en verloofde: "Daarom streed ik voor Allah"De brieven zijn onlangs overhandigd aan de Franse onderzoekers en het weekblad Le Point bericht er over op zijn site. Volgens het tijdschrift gunnen de brieven een 'ongeziene blik' op de motivering van de terrorist.
28/03 17u15  FIFA lacht niet met vuilgebekte Messi: 4 interlands geschorstLionel Messi is door de wereldvoetbalbond FIFA vier speeldagen geschorst. In de wedstrijd tegen Chili zou de Argentijnse superster een assistent-scheidsrechter hebben beledigd.
28/03 17u00  Indrukwekkende Gilbert illustreert hoogvorm ook in DriedaagsePhilippe Gilbert heeft de eerste etappe in de Driedaagse De Panne gewonnen. De Belgische kampioen viel aan op de Muur en hield op weg naar Zottegem tijdrijder Durbridge af.
28/03 16u15  "Carlton Banks" strikt cast "The fresh prince of Bel-Air" voor groepsfotoZes hoofdrolspelers van 'The fresh prince of Bel-Air' hebben een kleine reünie gehouden. Dat blijkt uit een foto die Alfonso Ribeiro (Carlton Banks) op Instagram heeft geplaatst. Ook Will Smith was van de partij.
28/03 16u15  Franse rechtbank veroordeelt Carlos de Jakhals tot levenslang voor aanslag uit 1974De Venezolaanse terrorist Ilich Ramírez Sánchez (67) is in Parijs veroordeeld tot levenslang. Die termijn komt bij twee andere levenslange veroordelingen.
28/03 16u15  Eternit ook in beroep veroordeeld, maar schade­vergoeding fors verlaagdDe bouwmaterialenproducent uit Kapelle-op-den-Bos is ook in beroep veroordeeld voor de dood van een vrouw door longvlieskanker. Maar de schadevergoeding die het bedrijf moet betalen, bedraagt nu maar een tiende van het oorspronkelijke bedrag: 25.000 in plaats van 250.000 euro. De familie reageert desalniettemin tevreden op het arrest.
28/03 16u15  Politie vindt brieven van Abdeslam aan moeder, zus en verloofde in VorstDe brieven zijn onlangs overhandigd aan de Franse onderzoekers en het weekblad Le Point bericht er over op zijn site. Volgens het tijdschrift gunnen de brieven een 'ongeziene blik' op de motivering van de terrorist.
28/03 16u00  "Partijen moeten nog meer openstaan voor niet-leden"Veruit de meeste leden van de Vlaamse politieke partijen zouden het helemaal niet erg vinden als niet-leden meer invloed krijgen in hun partij. Voor heel wat leden mogen niet-leden zelfs hun zegje doen bij het opstellen van de kieslijsten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent dat professor Bram Wauters bundelde in het boek 'Wie is nog van de partij?'.
28/03 15u45  Duitsland leverde brandstofelementen voor Tihange 2, bewoners grensstreek verontwaardigdIn Duitsland heerst er grote bezorgheid over de 'scheurtjesreactor' Tihange 2. Nu blijkt dat de brandstofelementen voor de heropstart van de kerncentrale door Duitsland geleverd werden.
28/03 15u30  Brugge pakt uit met nieuw literatuurfestival "Bru-Taal"Van 5 tot en met 13 mei vindt in Brugge voor het eerst het literatuurfestival 'Bru-Taal' plaats. Dat is het eerste project van Organisatie KAAP, de fusie tussen De Werf en Vrijstaat O.
28/03 15u30  Zweedse Academie wacht op teken van leven van Bob Dylan in aanloop naar concerten in ZwedenBinnenkort geeft Bob Dylan een paar concerten in Zweden. De Zweedse Academie had gehoopt dat hij die kans zou aangrijpen om zijn Nobelprijs Literatuur persoonlijk in ontvangst te nemen, maar het is lang niet zeker dat hij dat zal doen.
28/03 15u30  220 kilo hasj en 50.000 euro ontdekt bij oprollen cannabisbende in MolenbeekDe lokale politie heeft een bende opgerold die al verschillende maanden hasj invoerde vanuit Marokko en die in Sint-Jans-Molenbeek aan de man bracht. De bende voerde de drugs ook uit naar andere Europese landen.
28/03 15u30  Duitsland leverde brandstofelementen voor Tihange 2In Duitsland heerst er grote bezorgheid over de 'scheurtjesreactor' Tihange 2. Nu blijkt dat de brandstofelementen voor de heropstart van de kerncentrale door Duitsland geleverd werden.
28/03 15u30  "Natuurlijk zijn hun benen belangrijker dan de brexit"Een Britse tabloid had meer aandacht voor de benen van de Schotse en Britse premier dan voor hun inhoudelijk discours. Sociale media konden niet anders dan reageren, vaak met een cynische ondertoon.
28/03 15u30  Willy Naessens laat 25 huizen ontruimen voor luchtshow boven stoeterijIn de marge van het BK mennen dat Willy Naessens organiseert, zet de industrieel een heuse luchtshow op poten. Om dat veilig te laten verlopen, moeten de bewoners van 25 huizen in de buurt hun woonst even verlaten.
28/03 15u15  SP.A: "Onbegrijpelijk dat Wallonië doorgaat met wapenleveringen aan Saudi-Arabië"Dat Waals minister-president Magnette er niet aan denkt om de wapenleveringen aan Saudi-Arabië stop te zetten, kan er bij de Vlaamse socialisten niet in.
28/03 15u00  [VIDEO] - LIVE: politiek debat van Vlaamse partijvoorzittersIn de Kamer vindt een uniek debat plaats met de Vlaamse partijleiders Wouter Beke, Meyrem Almaci, Bart De Wever, Gwendolyn Rutten en John Crombez (vervangen door Joris Vandenbroucke), naar aanleiding van het boek 'Wie is nog van de partij?' van Bram Wauters. Volg het hier live.
28/03 14u30  Mol Eline: "Ik leefde 3 weken op stress, dit kostte paar jaar van mijn leven"De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als 'een van de hoogtepunten van mijn leven'. 'Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk'.
28/03 14u30  Moeder James Foley tegen Vranckx: "Jim vond het zijn plicht om verhaal van Syriërs te vertellen"Voor het Westen betekende de dood van James Foley een keerpunt: voor het eerst werd echt duidelijk tot welke gruweldaden IS in staat was. Voor 'IS in het vizier' ging Rudi Vranckx praten met de moeder van Foley.
28/03 14u00  Moeder James Foley: "Jim vond het zijn plicht om het verhaal van de Syriërs te vertellen"Voor het Westen betekende de dood van James Foley een keerpunt: voor het eerst werd echt duidelijk tot welke gruweldaden IS in staat was. Voor 'IS in het vizier' ging Rudi Vranckx praten met de moeder van Foley.
28/03 13u45  Verdachte van Meir-incident blijft langer aangehoudenDe man die vorige week met zijn auto over de Meir in Antwerpen reed, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer zopas beslist.
28/03 12u30  Rwanda exporteert eigen censuur naar België - Peter VerlindenTerwijl de Belgische politiek zich druk maakt over pogingen tot intimidatie en censuur van Turken in België, treedt ze niet op tegen dezelfde praktijken van Rwanda in ons land. Journalist Peter Verlinden maakte het dit weekend zelf mee.
28/03 12u30  Diplomatieke rel tussen Frankrijk en China nadat Parijse politie Chinees heeft gedoodDe Chinees werd zondagavond doodgeschoten tijdens een interventie van de Parijse politie na een oproep over familiaal geweld. De Chinese gemeenschap in de Franse hoofdstad is op straat gekomen en Peking zelf eist opheldering.
28/03 12u30  Michel Follet: "Donna was de commerciële luis in de pels van de VRT"Op 28 maart 1992 maakte Vlaanderen kennis met Donna, een gloednieuw radiostation van de openbare omroep dat voluit op pophits inzette en zo al snel een hip imago kreeg. Michel Follet en andere boegbeelden blikken terug.
28/03 12u30  Wallonië zal wapenleveringen aan Saudi-Arabië niet stopzettenWaals minister-president Magnette gaat niet in op het verzoek van federaal minister De Croo om de wapenleveringen stop te zetten. Magnette beschuldigt De Croo ervan dat hij een communautair rel wil creëren in de media.
28/03 12u15  Vakbonden bij loodsen houden stiptheidsactiesDe loodsen nemen sinds het weekend hun rusttijden maximaal op en daardoor kunnen schepen uren vertraging oplopen. Overleg gisteren heeft niets opgeleverd.
28/03 12u00  "Fearless girl" blijft "Charging bull" tot maart 2018 onversaagd aanstaren3 weken siert ze het straatbeeld in het financiële district van Manhattan, maar nu al is ze een publiekslieveling: 'Fearless girl', een standbeeld vlak bij de 'Charging bull'. Normaal zou het weldra verdwijnen, maar die plannen zijn veranderd.
28/03 12u00  Trump gaat klimaatbeleid Obama terugdraaien met nieuw decreetDe Amerikaanse president Donald Trump gaat straks een decreet ondertekenen waarmee hij het beleid van zijn voorganger Obama om de klimaatopwarming tegen te gaan, op verschillende punten terugdraait.
28/03 11u45  Professor Marc Hooghe neemt ontslag uit panel Fonds Wetenschappelijk OnderzoekMarc Hooghe werd in enkele mediaberichten beticht van plagiaat. Hijzelf pleit onschuldig, maar wil 'omwille van de onberispelijke reputatie van het FWO' niet verder deel uitmaken van het expertpanel van het fonds.
28/03 11u30  "Niemand heeft er zaken mee wat voor geloof je aanhangt of met wie je naar bed gaat"De Britse premier May begint morgen officieel aan de onderhandelingen voor de brexit. Katrien Vanderschoot trok naar het Verenigd Koninkrijk om er de temperatuur te meten. Ze ontmoet er Lodhi die in de pers kwam met zijn pamflettencampagne tegen haatmisdrijven.
28/03 11u30  Koning Willem-Alexander over Argentijnse dictatuur: "Nooit meer"De Nederlandse koning sprak de beladen term 'Nunca más' uit tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president Mauricio Macri. Halverwege de jaren 70 begin jaren 80 ging het Zuid-Amerikaanse land gebukt onder een militaire junta.
28/03 11u30  Chris Pratt: "Ook al ben ik een man, toch heb ook ik gevoelens"Acteur Chris Pratt moet voor zijn rol in 'Jurassic world 2' weer op zijn eten letten. De kritiek dat hij er daardoor 'als een skelet' uitziet, grijpt hij aan om 'body shaming' bij mannen aan te klagen.
28/03 11u15  Eternit ook in beroep veroordeeld, maar schadevergoeding fors verlaagdDe bouwmaterialenproducent uit Kapelle-op-den-Bos is ook in beroep veroordeeld voor de dood van een vrouw door longvlieskanker. Maar het bedrijf moet nu slechts 25.000 euro schadevergoeding betalen in plaats van 250.000 euro. De familie reageert desalniettemin tevreden op het arrest.
28/03 10u00  Trein tijdlang geblokkeerd buiten station Gent-Sint-PietersHet ging om de trein van Oostende naar Eupen. De reizigers zaten er ruim een uur vast. Andere treinen konden er tijdelijk over slechts 1 spoor rijden.
28/03 10u00  Moet diversiteitsambtenaar gaan? "We zitten hier niet in Amerikaans of Turks systeem"Frank Van Massenhove, de voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid, heeft kritiek geuit op het mogelijke ontslag van diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva door Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans van N-VA.
28/03 09u45  Zieke Drake laat fans in Amsterdam tevergeefs wachtenDe Canadese rapper heeft zijn optreden in de Ziggo Dome op het allerlaatste moment geannuleerd. Pas om 22.15 uur, toen het optreden al een uur bezig had moeten zijn, raakte bekend dat de zanger om gezondheidsredenen niet mocht optreden.
28/03 09u45  Trein geblokkeerd net buiten station Gent-Sint-PietersHet gaat om de trein van Oostende naar Eupen. De reizigers zitten er al bijna een uur vast. Andere treinen kunnen er momenteel slechts over 1 spoor rijden.
28/03 09u45  Canadees mag familienaam niet op nummerplaat zettenJe zal maar Grabher heten in Nova Scotia. Voor het plaatselijke Departement voor Motorvoertuigen zou die naam wel eens geweld tegenover vrouwen kunnen promoten.
28/03 09u30  Rik Torfs: "Pijnlijke en spijtige beschuldiging"De zachte exit die KU Leuven-rector Rik Torfs gunde aan topdokter Stefaan Van Gool zou te maken hebben met een onderzoeksfonds dat Van Gool én de KU Leuven steunt. Dat schrijft De Standaard. Torfs is niet te spreken over deze “pijnlijke en spijtige beschuldiging”.
28/03 09u00  Tuinen ingekleurd als jachtgebied zonder dat eigenaar op de hoogte isIn Vlaanderen zijn verschillende tuinen op jachtplannen ingekleurd als jachtgebied zonder dat de eigenaar daarvan op de hoogte is. Jagers mogen alleen jagen in jachtgebied dat minstens 40 hectare groot is. Maar dat is moeilijk in het volgebouwde Vlaanderen.
28/03 08u45  Radio 1-luisteraars kunnen stem uitbrengen voor "Classics 1000"De lijst met de duizend beste nummers wordt in de paasvakantie van 10 tot en met 15 april uitgezonden op Radio 1.
28/03 08u30  Inwoners Oostende krijgen brieven en facturen uit 2014 in de busIn Stene, bij Oostende, hebben verschillende mensen vorige week post gekregen uit 2014. De kerstkaartjes, brieven en facturen van drie jaar geleden werden vergezeld van een brief met excuses van bpost. Een postbode had de post namelijk jarenlang weggegooid.
28/03 08u15  Gouden munt van 100 kilo gestolen uit museum in BerlijnDe waarde van de 'Big Maple Leaf' wordt op zo'n 3,7 miljoen euro geschat. De munt werd in 2007 uitgegeven door de Royal Canadian Mint.
28/03 08u15  Omstreden slachthuis Tielt wil miljoen extra varkens slachtenHet slachthuis is tijdelijk gesloten nadat er beelden waren opgedoken van varkens die er mishandeld werden. Intussen loopt wel een procedure om het slachthuis uit te breiden.
28/03 08u00  Radio 1-luisteraars kunnen stem uitbrengen voor "Classics 1.000"De lijst met de duizend beste nummers wordt in de paasvakantie van 10 tot en met 15 april uitgezonden op Radio 1.
28/03 07u30  Amnesty: "VS-geleide coalitie doodde burgers nadat hen gevraagd was in huizen te blijven"Honderden burgers in de Iraakse stad Mosul zijn om het leven gekomen bij luchtaanvallen door de VS-geleide coalitie, terwijl ze op vraag van de Iraakse overheid schuilden in hun huizen tijdens het offensief tegen IS. Dat zegt Amnesty International.
28/03 07u30  De geheime succesfactor van Jeroen Meus? Regisseur en beste vriendin Kat SteppeHet brein achter “Dagelijkse kost” en soulmate van Meus: hoewel regisseur Kat Steppe meestal op de achtergrond blijft, drukt ze meer dan haar stempel op het televisiesucces van de Leuvense kok. Ook voor het tweede seizoen van “Goed volk”, dat vanavond start, sloegen ze de handen in elkaar.
28/03 07u30  Mol Eline: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven"De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als 'een van de hoogtepunten van mijn leven'. 'Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk'.
28/03 07u30  "Auditrapport wantoestanden repatriëringen werd gecensureerd"De oorspronkelijke versie van het inspectieverslag uit 2006 bereikte de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken niet integraal. Een passage die de toenmalige leiding van de luchthavenpolitie bekritiseert, werd weggelaten. Dat bevestigen meerdere bronnen aan persagentschap Belga.
28/03 07u15  Orkaan Debbie raast over Australische eilanden: "De hulpdiensten blijven binnen"De aangekondigde orkaan Debbie heeft de eilanden voor de kust van Australië bereikt met windsnelheden die opliepen tot 263 km/uur. Ondertussen is de orkaan aan land gegaan tussen Airlie Beach en Bowen, in de noordelijke staat Queensland. Meer dan 25.000 mensen werden geëvacueerd.
28/03 06u45  Amnesty: "Burgers gedood door de VS-geleide coalitie nadat hen gevraagd was in huizen te blijven"Honderden burgers in de Iraakse stad Mosul zijn om het leven gekomen bij luchtaanvallen door de VS-geleide coalitie, terwijl ze op vraag van de Iraakse overheid schuilden in hun huizen tijdens het offensief tegen IS. Dat zegt Amnesty International.
28/03 06u30  Stroomfactuur is voorbije 10 jaar meer dan verdubbeldElektriciteit is tussen 2007 en 2016 voor een Vlaams gezin 112 procent duurder geworden. Gemiddeld gaat het om een prijsstijging met 561,91 euro per jaar.
27/03 23u45  Nyepi, Balinees nieuwjaar in volledige stilteWoensdag ligt heel het Indonesische eiland Bali plat. Er beweegt niets, alles is stil en iedereen blijft thuis. Het jaarlijkse Nyepi of Balinees nieuwjaar is iets wat veel toeristen willen vermijden, want u kunt er dan niks bezoeken, maar voor Balinese hindoes is het het hoogtepunt van het jaar.
27/03 23u15  Waalse Gewest neemt site van Caterpillar in Gosselies overHet Waalse Gewest en de Amerikaanse industriële gigant Caterpillar hebben een akkoord bereikt over de fabriek en het terrein in Gosselies nabij Charleroi. Wallonië neemt die site over voor één symbolische euro. Vorig jaar kondigde Caterpillar de sluiting van de fabriek in Gosselies aan.
27/03 23u00  Nyepi, een nieuwjaarsdag in volledige stilteWoensdag ligt heel het Indonesische eiland Bali plat. Er beweegt niets, alles is stil en iedereen blijft thuis. Het jaarlijkse Nyepi of Balinees nieuwjaar is iets wat veel toeristen willen vermijden, want u kunt er dan niks bezoeken, maar voor Balinese hindoes is het het hoogtepunt van het jaar.
27/03 22u15  De mol: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven"De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als 'een van de hoogtepunten van mijn leven'. 'Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk'. Spoiler alert!
27/03 22u00  "De mol" spreekt: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven"De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als 'een van de hoogtepunten van mijn leven'. 'Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk'. Spoiler alert!
27/03 22u00  Vlaanderen kan stoppen met gokken: dit zijn de mol en de winnaarHet hoge woord is eruit. Na zeven weken weten de fans van 'De mol' wie de boel de hele tijd saboteerde en wie met de prijzenpot naar huis mag. 'Velen zullen verrast zijn, maar ik hoop vooral dat ze trots zijn', zegt de winnaar. (Let op: spoilers!)
27/03 22u00  Vanderveken: "Willens nillens doorgaan met verkoop van asbest. Dan ben je een klootzak"Thomas Vanderveken verloor zijn vader aan de asbest-gerelateerde longvlieskanker. 'Er sterven meer mensen aan asbest dan in het verkeer.'
27/03 21u45  Golfstaat Qatar wil fors investeren in Groot-Brittannië na brexitDe Arabische Golfstaat Qatar wil de volgende vijf jaar meer dan 5,87 miljard euro investeren in het Verenigd Koninkrijk. Dat is erg welkom nieuws voor de Britse regering die volgende week officieel zal aankondigen dat ze de Europese Unie wil verlaten.
27/03 21u00  Moeder Anis Amri smeekt: "Breng mijn zoon terug"Hur al-Huda al-Hassani, de moeder van de Tunesiër die op 19 december met een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt in Berlijn, vraagt dat ze het lichaam van haar dode zoon mag zien. Dat zegt ze in een interview met het magazine Humo. De dader van de aanslag werd enkele dagen later door de politie doodgeschoten in Milaan.
27/03 20u00  Fluitist van spaghettiwesterns als "The good, the bad and the ugly" overledenDe Italiaanse filmmuzikant en componist Alessandro Alessandroni is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij werkte nauw samen met Ennio Morricone en Nino Rota.
27/03 20u00  Britse politie: "Geen bewijs van link tussen dader aanslag Londen en terreurgroep"De Britse politie heeft geen bewijs gevonden dat Khalid Masood, de dader van de aanslag in Londen vorige woensdag, gelinkt kan worden aan terreurgroepen IS of Al Qaeda. Wel was de dader geïnteresseerd in jihad.
27/03 20u00  Eén op de drie bouwvakkers in België komt uit een ander EU-landZe werken als zelfstandige of zijn hier gedetacheerd, tijdelijk werkzaam via een goedkopere buitenlandse firma of dochteronderneming uit een andere Europese lidstaat.
27/03 18u45  Advocate Syrisch gezin: "Rechtspraak maakt bocht van 180 graden"Advocaten Mieke Van den Broeck en Olivier Stein zijn niet te spreken over de beslissing van de Raad voor Vreemdelingenbetwisting die stelt dat het Syrische gezin alsnog geen humanitair visum voor ons land hoeft te krijgen. Ze hekelen dat deze weigering er komt na een procedurefout.
27/03 18u15  Filip en Mathilde op staatsbezoek: waar u vast niet aan gedacht heeftOns koninklijk paar trekt enkele dagen naar Denemarken, met in hun kielzog politici, zakenmensen en academici. Maar hoe komt zo'n staatsbezoek tot stand? En wat nemen de koning en koningin mee in hun koffers?
27/03 18u15  Ex-presidentskandidate Jill Stein: "Trump is een "lame duck""In een gesprek met 'Terzake' haalt Jill Stein, in 2016 nog presidentskandidaat voor de Amerikaanse Green Party, uit naar het huidige Amerikaanse kiessysteem: “In een democratie mag de strijd niet gaan tussen een partij die je langzaam wurgt en een partij die een pistool tegen je hoofd zet”.
27/03 17u45  Kan je varkens én goed én snel én goedkoop slachten? - Jennifer DubrulleDe beelden van lijdende varkens in het slachthuis van Tielt raakten een gevoelige snaar. Maar weten we wel of dit een eenmalig incident is? Of worden zo'n praktijken veel toegepast? En wat kunnen we doen - ook zelf - om dit te voorkomen?
27/03 17u15  "Dader Londen gelinkt aan geplande aanslag op legerbasis"De dader van de aanslag bij het Britse parlement in Londen zou zes jaar geleden al door de MI5 onderzocht zijn wegens vermoedelijke banden met vier door Al Qaeda geïnspireerde terroristen.
27/03 17u00  Schepencollege Grimbergen weigert bouwvergunning EurostadionHet schepencollege van Grimbergen heeft zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C niet goedgekeurd. Dat was ook het advies vorige week van Ruimte Vlaanderen.
27/03 16u45  Alternatief voor afgevoerd Interrail-pas-plan: 5.000 jongeren krijgen vervoersticketDe Europese Commissie gaat minstens 5.000 jongeren een vervoersticket cadeau doen om naar een ander land te reizen.
27/03 16u45  Verrijst langste wolkenkrabber ter wereld straks in New York?Een Griekse architect heeft een spectaculaire wolkenkrabber ontworpen die hij in New York wil neerplanten. Het gebouw heeft een U-vorm en zou de langste door mensen gemaakte structuur ter wereld zijn.
27/03 16u30  Russissche oppositieleider Aleksej Navalny veroordeeld tot 15 dagen celNavalny moest vanmorgen in Moskou voor de rechter verschijnen omdat hij gisteren had opgeroepen tot een illegale betoging en de bevelen van een agent had genegeerd. Tijdens verschillende gelijkaardige betogingen in Rusland zijn gisteren honderden mensen opgepakt.
27/03 16u00  Kleine Ring Brussel krijgt veilige, afgescheiden fietspadenDe Kleine Brusselse Ring krijgt met afgescheiden fietspaden en brede voetpaden een totaal nieuw aanzicht. De plannen voor de aanleg van de fietsinfrastructuur werden vandaag voorgesteld. De website
27/03 16u00  Stephen Hawking zocht een nieuwe stem, en vond die ookDe wereldberoemde wetenschapper ging eind vorige week in een video van het Britse Comic Relief op zoek naar een nieuwe stem en dat deed hij via een talentenjacht onder celebrity’s.
27/03 16u00  Proces Kasteelmoord zal volledig openbaar zijnDat besliste de Brugse correctionele rechtbank. Ook het deel over het zedendossier in verband met de minderjarige kinderen van Stijn Staelens verloopt openbaar.
27/03 15u30  Russissche oppositieleider Aleksej Navalni veroordeeld tot 15 dagen celNavalni moest vanmorgen in Moskou voor de rechter verschijnen omdat hij gisteren tijdens een antiregeringsbetoging de bevelen van een agent had genegeerd. Tijdens verschillende antiregeringsbetogingen werden toen nog honderden andere mensen opgepakt.
27/03 15u00  "Orange is the new black"-koppel stapt in het huwelijksbootjeLauren Morelli en Samira Wiley leerden elkaar kennen op de set van de populaire Netflix-reeks.
27/03 15u00  Bijen leggen zware metalen en pesticiden in Brussel blootUit analyses van bijenkolonies blijkt dat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verschillende zware metalen en pesticiden voorkomen. Dat meldt Beeodiversity. Vooral in het noorden en het centrum liggen de concentraties hoog.
27/03 15u00  40 jaar geleden gebeurde de ergste vliegramp ooit: "Het was alsof elke molecule lucht explodeerde"Op luchthaven Los Rodeos van Tenerife steeg een Boeing 747 van KLM zonder toestemming op en doorboorde een taxiënde Boeing van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Pan Am. In het inferno lieten 583 mensen het leven.
27/03 15u00  Christelijke vakbond: "Defensie buit zijn militairen uit"Uit een steekproef van de christelijke vakbond blijkt dat militairen tot 66 uren per week werken. ACV spreekt over 'dwangarbeid'.
27/03 14u45  "We leven weer. En dat doen we vooral met Greg Van Avermaet"Michel Wuyts en José De Cauwer blikken met een brede glimlach terug op de voorbije wielerweken. Voor de Ronde hebben ze een uitgesproken favoriet.
27/03 14u45  Moskou verwerpt vraag EU en VS om betogers "zonder verwijl" vrij te latenHet Kremlin wil niet ingaan op de vraag om de honderden mensen die gisteren zijn opgepakt, vrij te laten. Het gaat om deelnemers aan de betogingen tegen overheidscorruptie die gisteren in heel Rusland plaatsvonden. Een van hen is oppositieleider Aleksej Navalny.
27/03 14u45  40 jaar geleden botste KLM-Boeing met Pan Am: "Het was alsof elke molecule lucht explodeerde"De ergste ramp in de geschiedenis van de burgerluchtvaart voltrok zich vandaag precies 40 jaar geleden op luchthaven Los Rodeos op Tenerife. Een Boeing 747 van KLM steeg zonder toestemming op en doorboorde een taxiënde Boeing van Pan Am. In het inferno lieten 583 mensen het leven.
27/03 14u45  Betonblokken en meer snelheids- en alcoholcontroles tijdens de RondeVandaag is het veiligheidsluik voor de 101e Ronde van Vlaanderen voorgesteld. Er worden veel maatregelen genomen, 'al moet de Ronde natuurlijk vooral een feest blijven'.
27/03 14u00  Treinverkeer in Mechelen hervat, pakket ongevaarlijkHet station van Mechelen werd om 10.40 uur geëvacueerd op politiebevel, omdat in de buurt een verdacht pakket was gevonden. Het pakket werd intussen veilig verklaard door DOVO.
27/03 13u45  Leave en remain: samenleven na de breukOvermorgen begint de Britse premier May officieel aan de onderhandelingen voor de brexit. Katrien Vanderschoot trok naar het Verenigd Koninkrijk om er de temperatuur te meten. Kunnen de 'leave'- en 'remain'-Britten nog samenleven na het referendum van vorig jaar?
27/03 13u45  Politie Antwerpen: "Treden wél streng op tegen agenten die zich misdragen"De politie van Antwerpen ontkent dat ze niet hard genoeg optreedt tegen agenten die zich misdragen. Die kritiek was gerezen na het uitlekken van het bestaan van een chatgroep vol racistische en seksistische berichten binnen het korps.
27/03 13u45  Parket onderzoekt praktijken van bekende kankerspecialistStefaan Van Gool, bekend van 'Topdokters', paste kankerstudies toe op zijn patiënten, die niet volgens het boekje zouden zijn verlopen.
27/03 12u15  Arnold Schwarzenegger maakt korte metten met internettrolDon’t mess with the Terminator. De in Oostenrijk geboren acteur rekende dan ook kordaat af nadat iemand een spottende opmerking bij een filmpje over de Special Olympics gemaakt had.
27/03 12u15  Station van Mechelen ontruimd na vondst verdacht pakketHet station van Mechelen is om 10.40 uur geëvacueerd op politiebevel, omdat in de buurt een verdacht pakket is gevonden. Het treinverkeer is niet onderbroken, maar de treinen stoppen en vertrekken niet in het station.
27/03 12u00  Treinverkeer tussen Brugge en Knokke, Blankenberge en Zeebrugge kan weer over één spoorHet treinverkeer kan tussen Brugge en Knokke, Brugge en Blankenberge, en Brugge en Zeebrugge opnieuw over één spoor. Dat meldt woordvoerder Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.
27/03 12u00  [VIDEO] - Jongen gered na val van 100 meter hoge klifIn China waren twee jongetjes bovenop een klif aan het spelen toen plots één van hen naar beneden viel. Hij kwam gelukkig vast te zitten in een spleet. De brandweer kon hem veilig terug op de grond zetten met behulp van touwen.
27/03 11u45  Koerdisch-Syrische rebellen heroveren luchtmachtbasis op ISEen door de VS gesteunde groep van Syrisch-Koerdische strijders zegt dat ze de terreurorganisatie IS verdreven heeft van een militaire luchthaven nabij de Syrische stad Raqqa. De verovering is een zware klap voor IS dat Raqqa beschouwt als de hoofdstad van zijn kalifaat.
27/03 11u45  Tasmaanse tijger voor het eerst in 80 jaar gespot in het wild?Amerikaanse wetenschappers gaan opnieuw op zoek naar het uitgestorven dier, na twee recente geloofwaardige waarnemingen in het noorden van Australië. 50 camera's moeten uitsluitsel bieden over het bestaan van het dier.
27/03 11u45  Homans wil Vlaamse diversiteitsambtenaar ontslaanAl drie jaar is Lyubayeva de Vlaamse diversiteitsambtenaar, maar daaraan zou binnenkort een einde komen. Bevoegd minister Homans wil haar immers laten ontslaan. Dat zou vrijdag tijdens de ministerraad gebeuren.
27/03 11u30  De makers verklappen: hoe maak je "De mol" in Zuid-Afrika?Na zeven weken komen de fans van 'De mol' vanavond te weten wie al die tijd de boel saboteerde. Hoe dan ook waren de opdrachten die de makers dit seizoen in petto hadden niet min. “We doen niets wanneer we nog maar een beetje twijfelen aan de veiligheid.”
27/03 10u45  Pro-Westerse conservatieve partij wint stembusgang in BulgarijeGERB, de partij van oud-premier Boyko Borisov is met een voorlopig cijfer van 32,6 procent als sterkste partij uit de verkiezingen gekomen. De definitieve uitslag wordt pas over drie dagen verwacht.
27/03 10u30  [VIDEO] - Automobilist filmt “funnel” wolkDeze beelden uit de Amerikaanse staat Oklahoma tonen een cumulonimbus tuba, ook bekend als tuba of funnel. Een Cumulonimbus tuba is een bijzondere wolkenvorm die aan de basis van een buienwolk hangt. Pas wanneer de tuba zich verder ontwikkelt en contact met de grond of het water krijgt, is er sprake van respectievelijk een wind of waterhoos of een tornado.
27/03 10u30  Greenpeace-activisten beklimmen schoorsteen van Total in AntwerpenIn de Antwerpse haven zijn een veertigtal activisten van Greenpeace vanochtend verzameld om er een olietank, gasfakkel en 90 meter hoge schoorsteen van Total te beklimmen. De activisten protesteren zo tegen de plannen van Total om in het koraalrif in de monding van de Amazone olieboringen te plannen.
27/03 10u30  31 vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale fraudeDe controles vonden plaats op bedrijventerreinen in Heuvelland en Zedelgem. Daarbij zijn 24 vrachtwagenbestuurders verhoord, 31 buitenlandse voertuigen in beslag genomen en bij één transportfirma werd een huiszoeking uitgevoerd.
27/03 10u00  Wat doet een gebrek aan voeding met je lichaam?In Jemen, Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië heerst de grootste hongersnood sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar wat doet een gebrek aan voeding eigenlijk met je lichaam?
27/03 09u30  Gent stuurt mobiliteitsstewards op pad voor circulatieplan15 vrijwilligers gaan de mensen informeren over wat er volgende week verandert bij de invoering van het mobiliteitsplan in de Arteveldestad. De stewards komen de hele week in actie tijdens de ochtend- en avondspits.
27/03 09u00  Michaël Van Droogenbroeck wordt week "Inspecteur" op Radio 2De VRT-journalist neemt tijdens de tweede week van de paasvakantie op Radio 2 het programma 'De inspecteur' over. Hij zal het voornamelijk over geld hebben.
27/03 09u00  Presentatrice Dina Tersago is opnieuw zwangerSamen met haar partner Wim Hubrechtsen heeft ze al een zoon Isak, die in mei 2 jaar wordt.
27/03 09u00  Oscar and the Wolf en Bazart op 11 augustus op Lokerse FeestenOok Warhola, het eigen project van Oliver Symons van Bazart, en School Is Cool treden die dag op op de Grote Kaai.
27/03 09u00  Negen op de tien gemeenten kunnen te oude sportinfrastructuur niet renoverenUit een bevraging van Sport Vlaanderen bij 262 gemeenten blijkt dat een groot deel van hun sporthallen en lokalen aan renovatie of vervanging toe is. De paradox daarin: Vlaanderen weigert daar subsidies voor, terwijl de gemeenten daar zelf geen geld voor hebben.
27/03 09u00  "Bol het af! Je hebt dit gisteren al gedaan!"Een soldaat van de Queen’s Guard had weinig begrip voor een danssessie voor zijn ogen, terwijl hij de poort van St. James's Palace in Londen bewaakte.
27/03 08u45  United Airlines in oog van de storm wegens weigering meisjes met leggingDe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij had twee tienermeisjes geweigerd aan boord omdat ze een legging droegen. Een Amerikaanse activiste ontketende meteen een discussie op Twitter: 'Dit is seksistisch'.
27/03 08u15  Zware ochtendspits door defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-WoluweOp de aansluiting van de E40 met de Brusselse ring is er één rijstrook versperd. Wie vanuit Aarschot, Tienen of Limburg naar de hoofdstad rijdt, moet 1,5 uur wachttijd inrekenen tot aan de Ring.
27/03 08u00  Na Brugge en de piramides: binnenkort ook Benidorm werelderfgoed?De Spaanse badstad ijvert al jaren voor de Unesco-erkenning, om zijn imago op te poetsen. Binnenkort dient Benidorm een nieuw dossier in bij de VN, met vijf stevige argumenten.
27/03 07u45  Syrische familie krijgt wellicht definitief géén visum voor ons landEr lijkt een einde te zijn gekomen aan de visumdiscussie, die al maanden aansleept. Een koppel met twee kinderen uit Aleppo had een humanitair visum gevraagd voor ons land. Staatssecretaris Theo Francken weigerde dat visum af te leveren. En door een procedurefout krijgt hij nu gelijk.
27/03 07u15  "Trump schotelde Merkel miljardenfactuur voor de NAVO voor"Het zou gaan om een factuur van liefst 345 miljard euro. Geld dat Duitsland volgens het Witte Huis sinds 2002 te weinig bijdraagt aan de NAVO, plus interest. Een Duitse minister spreekt in de Britse krant Sunday Times over 'een schande'.
27/03 07u15  Een op de drie Belgen heeft het afgelopen jaar niet gespaardEén op de drie Belgen heeft niet gespaard de afgelopen twaalf maanden. Dat blijkt uit het onderzoek 'Sparen, of niet?' van Radio 1, Wikifin.be en De Tijd. Vandaag start 'De Week van het Geld' en worden de resultaten van de enquête bekendgemaakt.
27/03 07u00  Belgische Turken kunnen vanaf vandaag stemmen voor referendum ErdoganBelgen van Turkse origine die zich willen uitspreken over de vraag of Turkije moet evolueren naar een presidentieel systeem, kunnen daarvoor vanaf vandaag terecht in Brussel of Antwerpen. Als het referendum een 'ja' krijgt, wordt de macht van president Recep Tayyip Erdogan gevoelig uitgebreid.
27/03 07u00  Moslima's vormen mensenketting over Westminster Bridge tegen terreurDe vrouwenbeweging wilde zich met deze actie solidair tonen met de slachtoffers van de aanslag daar, afgelopen woensdag. De meeste vrouwen waren in het blauw gekleed, als teken van hoop.
27/03 06u30  Treinverkeer onderbroken tussen Brugge en Knokke, Blankenberge en ZeebruggeHet treinverkeer is vanochtend onderbroken tussen Brugge en Knokke, Brugge en Blankenberge en Brugge en Zeebrugge. De NMBS legt vervangbussen in.
27/03 06u30  "Europese grootbanken boeken grote winsten in belastingparadijzen"De twintig grootste Europese banken, waaronder ook BNP Paribas en ING, boeken maar liefst een kwart van hun winsten in belastingparadijzen. Dat blijkt uit een rapport van Oxfam.
26/03 23u15  [VIDEO] - Urban Trail trekt door Gentse straten en gebouwenZo'n 5.000 sportievelingen hebben vanmorgen deelgenomen aan de Urban Trail in Gent. De loop- of wandeltocht van zo'n 10 kilometer trekt niet alleen door de straten van een stad, maar het parcours loopt ook door gebouwen en bezienswaardigheden.
26/03 22u45  Sinn Fein blaast coalitiegesprekken in Noord-Ierland opEén dag voor het aflopen van de deadline voor de regeringsvorming in Noord-Ierland heeft het katholiek-republikeinse Sinn Fein de coalitiegesprekken opgeblazen.
26/03 21u15  Bulgaarse conservatieven van ex-premier Borisov liggen op kopDe pro-Westerse conservatieve partij GERB van voormalig premier Boyko Borisov is als sterkste partij uit de parlementsverkiezingen gekomen. Ze haalt 32 procent van de stemmen.
26/03 21u00  Vandenbempt: "Ik had gehoopt dit soort matchen niet meer te zien van de Belgen"De Rode Duivels konden, zonder De Bruyne en Eden Hazard, niet schitteren tegen een stug Griekenland. 'Dit hebben we de afgelopen vier jaar net iets te vaak gezien.'
26/03 20u45  Edith Schippers gaat door als enige informateurDe Nederlandse verkenner Edith Schippers zal volgende week als informateur verder werken aan de vorming van een regering met VVD, CDA, D66 en GroenLinks.
26/03 20u15  Kandidate Miss Colombia kan afwijzing moeilijk verwerkenDe ogen van Vanessa Dominguez hebben gebliksemd toen ze te horen had gekregen dat er voor haar geen plaats is in de finale van Miss Colombia.
26/03 20u00  [VIDEO] - Vlaams Nationaal Zangfeest met aandacht voor Schotland en CataloniëVandaag hebben Vlaamsgezinden de tachtigste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest gehouden. Traditiegetrouw was er de vraag voor Vlaamse onafhankelijkheid, maar door mogelijke referenda in Schotland en Catalonië, kregen ook die twee Europese regio's aandacht.
26/03 20u00  [VIDEO] - "We eten vroeg of laat ons eigen afval op"2.500 vrijwilligers hebben vandaag de lenteschoonmaak gehouden op de stranden aan onze kust. Vooral plastic is een groot probleem. 'Plastic vergaat niet, het verandert wel van vorm. Vroeg of laat belandt het zo via de vis op ons bord', klinkt het.
26/03 19u30  CDU boekt duidelijke zege bij deelstaatverkiezingen in SaarlandVolgens de eerste prognoses haalt de CDU meer dan 40 procent van de stemmen. De SPD kan niet profiteren van een Schulz-effect en blijft steken op 30 procent.
26/03 19u15  Mediarelletje over Twitteraccount van poezen van Geert WildersDe Nederlandse media zijn het niet eens over de berichtgeving over de Twitteraccount van de poezen van Geert Wilders.
26/03 18u15  Liam Payne van One Direction toont zijn pasgeboren zoonLiam Payne en Cheryl Cole hebben hun eerste zoontje verwelkomd. De zanger van One Direction heeft een foto van de baby op Instagram gepost.
26/03 18u15  [VIDEO] - Aan het genieten van het lenteweer? In Portugal sneeuwt hetBij ons is het dit weekend genieten van het eerste prille lenteweer. In Portugal is het aan het sneeuwen. Tot groot jolijt van wintersportliefhebbers en toeristen. Al zorgt het winterweer hier en daar wel voor hinder zoals afgesloten wegen.
26/03 18u15  Het nieuws van het voorbije weekend gemist? Met deze 6 verhalen bent u helemaal meeDe doodsteek voor Trumpcare, 60 jaar Verdrag van Rome mét betogingen, de Rode Duivels op het nippertje, Erdogan en de doodstraf, een lesbo-Power Ranger en jarige muzikale grootheden.
26/03 18u15  Le Pen: "De mensen willen de Europese Unie niet meer"De extreemrechtse Franse presidentskandidate Marine Le Pen wil de Europese Unie omvormen tot een Europa van de naties. De FN-voorzitter verzekert ook dat de uittrede van Frankrijk uit de eurozone geen chaos zal veroorzaken.
26/03 18u00  Het nieuws van het voorbije weekend gemist? In zes punten bent u weer helemaal meeDe doodsteek voor Trumpcare, 60 jaar Verdrag van Rome mét betogingen, de Rode Duivels op het nippertje, Erdogan en de doodstraf, een lesbo-Power Ranger en jarige muzikale grootheden.
26/03 17u45  [VIDEO] - Leegstaand hotel in Spa in brand gestokenIn Spa is het leegstaande Golf hotel de Balmoral afgelopen nacht uitgebrand. Volgens het parket is er geen twijfel mogelijk: de brand is aangestoken.
26/03 17u30  Groen en SP.A steunen oproep, maar zijn ook kritisch voor De CrooBeide partijen wijzen erop dat Open VLD tot nog toe op de rem stond in het dossier. Zo hebben ze tegen een SP.A-voorstel voor een wapenembargo tegen Saudi-Arabië gestemd.
26/03 17u30  Van Avermaet is ook baas boven baas in Gent-WevelgemGreg Van Avermaet heeft na de E3 Harelbeke ook Gent-Wevelgem gewonnen. In een zinderende finale vloerde hij zijn medevluchter Jens Keukeleire in een sprintje.
26/03 17u15  "Supermarkten ontspringen de dans in debat over slachthuizen"Supermarkten zijn mee verantwoordelijk voor de prijsvorming in de markt, en dus indirect misschien ook voor de mistoestanden in de slachthuizen, klonk het in een debat in 'De zevende dag'. Delhaize en Carrefour ontkennen met klem dat hen iets kan verweten worden.
26/03 17u00  Antonio Banderas is in januari getroffen door een hartaanvalDe Spaanse acteur heeft op het Filmfestival van Malaga vertelt dat hij eind januari door het oog van de naald is gekropen.
26/03 17u00  Van Rompuy: "In deze regering is het wantrouwen totaal"Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) heeft in zijn blog opnieuw zware kritiek op de N-VA. De harde lijn van de kopstukken van die partij leidt volgens Van Rompuy tot spanningen en wantrouwen binnen de regering.
26/03 17u00  Elitegroep met Van Avermaet en Sagan stormt op Wevelgem afTwee dagen na de E3 Harelbeke krijgen de voorjaarsrenners in Gent-Wevelgem al een nieuwe kans om te scoren. Volg de wedstrijd hier live.
26/03 17u00  Opnieuw duizendtal migranten gered op Middellandse ZeeDe reddingsoperaties van SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen vonden plaats voor de kust van Libië. Voor één vrouw kwam de hulp te laat.
26/03 16u00  Colbertjasje (met wijnvlekken) van James Cook verkocht voor 400.000 euroHet kledingstuk is van zijde gemaakt, heeft een bloemetjesmotief en bruine lederen knopjes. Cook droeg het in 1770 toen hij Australië verkende.
26/03 15u45  Hollande begint aan laatste van zijn zowat 230 buitenlandse reizenDe Franse president is in Singapore, de eerste halte van zijn laatste internationale rondreis die hem ook nog naar Maleisië en Indonesië brengt.
26/03 15u30  "Te weinig zwarte topmodellen"-uitspraak ontketent storm van kritiekDe Nederlandse hoofdredactrice van Vogue, Karin Swerink, is de kop van Jut na haar uitspraak over het gebrek aan zwarte modellen.
26/03 15u30  Slachthuis Tielt wil voortaan "constante livestream"Het slachthuis in Tielt, dat enkele dagen geleden in opspraak kwam door een schokkend filmpje van dierenrechtenorganisatie Animal Rights, heeft een actieplan klaar. Minister Weyts wil echter niet 'zomaar de bladzijde omdraaien'.
26/03 15u15  31 Duitse ex-atleten geven gebruik anabolen toeOud-atleten uit het voormalige West-Duitsland namen massaal anabole steroïden om hun prestaties te verbeteren. Dat blijkt uit documenten die ARD kon inkijken.
26/03 14u45  Oppositieleider Navalny opgepakt op betoging in MoskouHij had de Russen opgeroepen om vandaag deel te nemen aan manifestaties tegen overheidscorruptie. Ondanks een verbod van de overheid kwamen in verschillende Russische steden duizenden mensen op straat.
26/03 14u15  Elton John snijdt verjaardagstaart aan en viert met Lady GagaDe Engelse zanger heeft zijn 70e verjaardag gevierd in Los Angeles. Eerst was er een familiefeestje met zijn zonen en daarna volgde een gala-avond met onder anderen Lady Gaga en Katy Perry.
26/03 14u15  Oppositieleider Navalny opgepakt in MoskouHij had de Russen opgeroepen om vandaag deel te nemen aan manifestaties tegen overheidscorruptie.
26/03 13u45  [VIDEO] - UGent bouwde stille kamer om naar hartelust te experimenteren met geluidDe groep Akoestiek van de faculteit Ingenieurswetenschappen bouwde de kamer twee verdiepingen onder nul. Er zijn in België vier zulke stille kamers, maar die van Gent zou de allerstilste moeten zijn.
26/03 13u45  [VIDEO] - Prachtige lentedag en motorrijders frissen hun rijvaardigheden nog eens opMotorrijders laten hun motor vaak de hele winter stilstaan en dan is een opfrissing van hun vaardigheden - en de veiligheidsvoorschriften - geen overbodige luxe. Vandaag nodigen rij-opleidingen de motorrijders uit om dat gratis te doen.
26/03 13u45  James Blunt en fans nemen afscheid van Carrie Fisher en Debbie ReynoldsMeer dan duizend fans hebben de eind vorig jaar overleden actrices Debbie Reynolds en Carrie Fisher herdacht in Los Angeles.
26/03 13u45  [VIDEO] - Ook in de Somalische hoofdstad Mogadishu slaat de hongersnood al toeIn Jemen, Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië heerst de grootste voedselcrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. VRT Nieuws trok naar Somalië, waar twee gebieden op de rand van de hongersnood staan.
26/03 13u30  Jong CD&V wil federale bevoegdheden duidelijk afbakenenBij de volgende staatshervorming moet volgens hen duidelijk afgesproken worden welke bevoegdheden de federale overheid nog mag uitoefenen. Al de overige bevoegdheden gaan dan naar de deelstaten.
26/03 13u30  Aanvaring tussen tanker en loodsboot voor kust van OostendeDe aanvaring gebeurde op 18 kilometer voor de kust van Oostende. Dat bevestigt het MRCC (Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum). Er vielen twee lichtgewonden.
26/03 13u30  [VIDEO] - Tim Pauwels verlaat "De zevende dag", fact check bewijst: 3.920 vragen en 358 monkellachjesDe VRT-journalist wordt binnenkort ombudsman van VRT Nieuws, maar de redactie van het duidingsprogramma wilde hem niet zomaar laten gaan.
26/03 13u15  "Vlaanderen exporteert geen wapens naar Saudi-Arabië"'We voelen ons niet aangesproken. Vlaanderen exporteert geen wapens naar Saudi-Arabië'. Dat zegt de woordvoerder van Vlaams minister-president Geert Bourgeois in een reactie op de uitspraken van federaal vicepremier Alexander De Croo.
26/03 13u00  Al Qaeda-verantwoordelijke gedood bij Amerikaanse luchtaanvalYasin werd verdacht van verschillende aanslagen in Pakistan. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aanslag op het Marriott-hotel in Islamabad (2008).
26/03 12u30  Hollande begint aan zijn laatste van zijn zowat 230 buitenlandse reizenDe Franse president is in Singapore aangekomen, de eerste halte van zijn laatste internationale rondreis die hem ook nog naar Maleisië en Indonesië brengt.
26/03 12u30  Een hele week ideaal terrasjesweer met temperaturen tot 20 gradenKomende week belooft zacht lenteweer met heel wat zon. Ideaal dus om te genieten van een terrasje, een fietstochtje te maken of gewoon de was buiten te hangen.
26/03 12u00  Sagan? Van Avermaet? Boonen? Wie wint de 79e Gent-Wevelgem?Twee dagen na de E3 Harelbeke krijgen de voorjaarsrenners in Gent-Wevelgem al een nieuwe kans om te scoren. Volg de wedstrijd hier live.
26/03 11u30  Vooral klachten over geur- en geluidshinder bij milieu-inspectieDe Vlaamse milieu-inspectie ontving vorig jaar ruim 2.500 klachten. Meer dan de helft daarvan gaat over geurhinder en geluidsoverlast.
26/03 11u30  Pro-Chinese Carrie Lam wordt eerste vrouw aan het hoofd van HongkongHongkong heeft een nieuwe leider en voor het eerst is dat een vrouw: Carrie Lam. Ze is verkozen door een comité dat in meerderheid bestaat uit China-getrouwen.
26/03 11u15  De Croo roept op tot wapenembargo tegen Saudi-ArabiëMinister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) wil niet dat er nog Belgische wapens uitgevoerd worden naar Saudi-Arabië. Dat land voert volgens hem een 'gruwelijke oorlog' in Jemen.
26/03 11u00  Dode en 14 gewonden bij schietpartij in CincinnatiBij een schietpartij in een nachtclub in Cincinnati, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn 14 gewonden en 1 dode gevallen. Dat melden lokale media. De juiste toedracht is nog onduidelijk. Later meer.
26/03 10u45  Politie: "Dader Londen handelde hoogstwaarschijnlijk alleen"Khalid Masood, de 52-jarige man die woensdag een aanslag heeft gepleegd bij het parlement in Londen, handelde hoogstwaarschijnlijk alleen. Volgens de politie is de kans groot dat we zijn motief nooit zullen kennen.
26/03 10u30  15 feestvierders naar ziekenhuis tijdens carnaval in HalleCarnaval in Halle duurt nog tot en met maandag. 16 anderen zijn door de politie opgepakt, het Rode Kruis moest zo'n 50 mensen verzorgen.
26/03 10u30  Pro-Chinese Carrie Lam wordt eerste vrouw aan het hoofd van Hong KongHong Kong heeft een nieuwe leider en voor het eerst is dat een vrouw: Carrie Lam. Ze is verkozen door een comité dat in meerderheid bestaat uit China-getrouwen.
26/03 10u00  30 jaar geleden: doen David en Maddie het of doen ze het niet?Het was de vraag die iedere tv-kijker bezighield. Maar toen Maddie en David het op 31 maart 1987 in de succesvolle tv-serie 'Moonlighting' uiteindelijk deden, bleek de fun er daarna voor de kijker duidelijk af.
26/03 10u00  Opdracht volbracht: Vandoorne haalt finish met onstabiele McLarenStoffel Vandoorne heeft de Grote Prijs van Australië tot een goed einde gebracht. Sebastian Vettel (Ferrari) won in Melbourne.
26/03 10u00  Treinverkeer Gent-Sint-Pieters hervat na stillegging door vondst oorlogsbomHet treinverkeer van en naar Gent-Sint-Pieters is vanmorgen vroeg een tijdlang onderbroken geweest na de vondst van een oorlogsbom in de buurt van het station. Intussen rijden de treinen opnieuw.
26/03 09u45  Leven en dood op straat: BrunoElk weekend brengen we een verhaal uit de harde en eenzame wereld van de dak- en thuislozen. Vandaag: Bruno.
26/03 09u45  De kleren maken de president - Rony Van GastelWat is er aan de hand in Frankrijk? De politieke schandalen stapelen zich op. heeft uw laatste pak ook 6.500 euro gekost? En heeft u er dan ineens maar twee van gehaald? Gehaald, niet betaald. Want gekregen van een ‘goeie vriend’?
26/03 09u15  Vandoorne haalt finish met onstabiele McLarenStoffel Vandoorne heeft de Grote Prijs van Australië tot een goed einde gebracht. Sebastian Vettel (Ferrari) won in Melbourne.
26/03 08u45  Aantal dossiers van "terugreizende" vluchtelingen sterk gestegenDit jaar zijn er al 28 dossiers. Naar hun thuisland reizen is voor mensen met een vluchtelingenstatus niet toegestaan. Als ze het toch doen, kan hun verblijfsvergunning worden ingetrokken.
26/03 08u15  "In elkaars armen gestorven", de broers Van RaemdonckIn de nacht van 25 op 26 maart 1917 sneuvelen de gebroeders Van Raemdonck aan het IJzerfront. Volgens de mythe sterven zij in elkaars armen. Maar komt de mythe overeen met de realiteit ?
26/03 08u15  30-tal gewonden na explosie en instorting in buurt van LiverpoolIn Wirral, in de buurt van de Britse stad Liverpool, zijn gisteravond een 30-tal mensen gewond geraakt nadat een gebouw was ingestort. Wellicht gaat het om een gasexplosie.
26/03 08u15  De vurige wens van Akihito en de niet zo roze wolk van KateUw wekelijks portie royalty met twee sportieve kroonprinsen, de 111 hoeden van Beatrix, een opstekertje voor keizer Akihito en een duwtje in de rug van Kate Middleton.
26/03 07u30  De 5 boeken die het leven van striptekenaar Merho hebben veranderdIedere zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: striptekenaar Merho (68). 'Ik vind het fantastisch om in een biografie te lezen dat grote mensen met dezelfde problemen worden geconfronteerd als ikzelf.'
26/03 07u30  Treinverkeer Gent-Sint-Pieters hervat na stillegging door vondst oorlogbomHet treinverkeer van en naar Gent-Sint-Pieters is vanmorgen vroeg een tijdlang onderbroken geweest na de vondst van een oorlogsbom in de buurt van het station. Intussen rijden de treinen opnieuw.
26/03 00u30  [VIDEO] - Roltrap verandert plots van richting in Hongkong, zeker 17 gewondenHeel wat mensen begonnen te vallen en belandden zo ook op elkaar. Zeker 17 mensen zijn gewond geraakt. Wellicht is een defect aan de remmen de oorzaak van het ongeval.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

37x Meetapparatuur geeft op "mysterieuze" wijze de geest bij opening tombe Christus29/03 12u45 - deredactie.be: In de Heilig Grafkerk in Jeruzalem is recent voor het eerst in 200 jaar de tombe geopend waarin volgens de bijbel Jezus Christus te rusten is gelegd na zijn kruisiging. Het moment ging gepaard met een vreemd fenomeen.
29x "Minister Homans kon evaluatie diversiteitsambtenaar niet maken"28/03 23u30 - deredactie.be: In 'De afspraak' verdedigde de Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zich vanavond tegen haar vernietigende evaluatie die ze gekregen heeft van Vlaams minister voor Diversiteit Liesbeth Homans. Die heeft ze nauwelijks ontmoet en bovendien lag de score opvallend veel lager dan die van de medewerkers van Lyubayeva.
25x Journalist Willy Courteaux (93) is overleden29/03 09u15 - deredactie.be: Twee keer heeft hij het oeuvre van Shakespeare vertaald en op hoge leeftijd waagde hij zich ook aan een vertaling van het werk van Euripides: Willy Courteaux, journalist en vertaler. Op 93-jarige leeftijd is hij gestorven.
21x Na François, nu ook Penelope Fillon officieel in beschuldiging gesteld28/03 23u45 - deredactie.be: Na haar echtgenoot, de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is het nu dus de beurt aan Penelope Fillon. Ze wordt ervan verdacht honderdduizenden euro's aan overheidsgeld gekregen te hebben voor werk dat ze niet gedaan heeft.
20x Naar twee soorten ambulances: alleen geel is dringend29/03 09u00 - deredactie.be: U zal aan de kleur van de ziekenwagen kunnen zien of het gaat om een ambulance voor noodhulp of om een ambulance voor niet dringend-ziekenvervoer.
19x De Vadder: "Weyts doet wat we van een moderne politicus mogen verwachten"29/03 14u00 - deredactie.be: Wetstraat-journalist Ivan De Vadder geeft een pluim aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) voor zijn aanpak van dossiers die al lang vastzaten, zoals de discussie rond het onverdoofd slachten.
19x Maerevoet: "Ik ben mijn vader en grootvader kwijt. Daar kan geen 35.000 euro tegenop"28/03 23u15 - deredactie.be: Actrice Tina Maerevoet verloor haar vader en grootvader aan de gevolgen van asbest. Ze is teleurgesteld over de uitspraak in het asbestproces. 'Wat is een mensenleven waard?' In 'Van Gils en gasten' doet ze voor het eerst haar verhaal.
18x Onderhandelingen brexit: wie heeft de sterkste troeven?- Hans Bevers29/03 10u30 - deredactie.be: Het is zover. De onderhandelingen over de brexit kunnen beginnen. Wie heeft de beste kaarten? De Britse premier Theresa May of Europa? Of de voorstanders van een harde brexit, zoals Nigel Farage?
18x Politie doet extra oproep voor man met blauwe jas in moordzaak Knokke29/03 07u30 - deredactie.be: De man hing uren lang rond in de buurt van de plaats waar een jonge vrouw op 22 januari in Knokke werd vermoord. De speurders hebben alle getuigen die op camerabeelden te zien zijn gevonden, behalve de man met de blauwe jas.
17x Groen Genk blaast samenwerking met SP.A op en gaat alleen verder28/03 22u00 - deredactie.be: De SP.A betreurt de beslissing van Groen en hoopt dat de 12 jaar lange samenwerking toch nog kan worden voortgezet.

Statistieken

Artikels:
29112
Gelezen:
43667
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven