vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van deredactie.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

deredactie.be

Verbergen Tonen
23/06 00u30  De niet zo gezwinde reis van Alexander De Croo in Zuid-Soedan en Oeganda Wanneer onze minister van Ontwikkelingssamenwerking dinsdagmorgen uit het vliegtuig stapt in Juba, is hij de eerste Belgische minister ooit in Zuid-Soedan. Maar ondanks die primeur is er voor minister De Croo niet meteen een VIP-ontvangst voorzien.42 
23/06 00u15  Robert Fisk: Saudi's ontspringen steeds de dans Midden-Oosten-journalist Robert Fisk wijst op de verantwoordelijkheid van het Westen in verband met het terrorisme en merkt op dat een speler steeds de dans ontspringt: Saudi-Arabië.49 
22/06 23u00  "Vluchtelingen krijgen in Oeganda kans hun leven opnieuw op te bouwen" Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo toont zich na een bezoek aan het vluchtelingenkamp Bidi Bidi, in het noorden van Oeganda, onder de indruk van de Oegandese inspanningen.
22/06 22u00  Hoe groot is het obstakel genoemd taalgrens voor politici? Onze collega Pieterjan De Smedt beklaagt er zich over dat Waals minister-president Paul Magnette niet naar de Terzake-studio komt, maar RTBF-journaliste Johanne Montay zegt dat zij hetzelfde probleem ondervindt met een aantal Vlaamse politici.
22/06 21u00  Di Rupo: "CDH probeert eigen verdeeldheid en zwakheid te camoufleren" PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op de beslissing van zijn CDH-collega Benoît Lutgen om de bruggen met de PS op te blazen.
22/06 19u45  Trump "heeft geen tapes" van zijn gesprekken met Comey Dat heeft de Amerikaanse president laten weten op de hem gepaste wijze - een reeks tweets.
22/06 19u30  EU-leiders zetten licht op groen voor nauwere militaire samenwerking Daarover is verassend snel een akkoord bereikt De Britse premier Theresa May gaat vanavond enkele voorstellen doen in verband met de rechten van Europese burgers in Groot-Brittannië na de brexit, maar daarover zal niet echt worden onderhandeld.
22/06 19u15  Seks na bevalling? Eerste bevalling en borstvoeding kunnen obstakels zijn Dat blijkt uit een studie van het UZ Gent naar het seksueel functioneren na een bevalling. Een keizersnede blijkt merkwaardig genoeg geen gunstig effect te hebben, en heeft zelfs een negatieve invloed op de levenskwaliteit.
22/06 19u00  Lampaert snelt naar Belgische titel in het tijdrijden Yves Lampaert (Quick-Step) is de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden. In Chimay was hij 17 seconden sneller dan uittredend kampioen Victor Campenaerts.
22/06 19u00  Iedereen aan boord hoopt dat iets gebeurt, hoe cynisch dat ook klinkt - Mieke Strynckx Het Belgische fregat de Louise-Marie voert sinds deze week op de Middellandse Zee een operatie uit tegen mensen- en wapensmokkel. VRT-reporter Mieke Strynckx is mee aan boord en houdt een blog bij.
22/06 18u45  Korte broek verboden? Britse jongens gaan dan maar in rok naar school Zelfs in tijden van een hittegolf wil het schoolhoofd van Isca Academy in het Britse Exeter het uniformbeleid niet versoepelen. De jongens van de school hebben echter een creatieve oplossing bedacht.
22/06 18u30  Bourgeois: "De tijd nemen voor alternatief voor Turteltaks" Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil bekijken welk alternatief er moet komen voor de zogenoemde Turteltaks nu het Grondwettelijk Hof de heffing voor dit jaar heeft vernietigd.
22/06 18u15  "Downton Abbey"-film komt dichterbij: "Volgend jaar willen we opnemen" Fans van 'Downton Abbey' die heimwee hebben naar de reeks, kunnen zich erop verheugen dat er een film in de maak is. Mogelijk wordt er volgend jaar al gefilmd.
22/06 18u00  EU-leiders bijeen in Brussel, May mag voor even aanschuiven De Britse premier gaat enkele voorstellen doen in verband met de rechten van Europese burgers in Groot-Brittannië na de brexit, maar daarover zal niet echt worden onderhandeld.
22/06 17u30  Kasteelmoordproces opnieuw stilgelegd na discussie over "afluisterartikel" In het artikel van Het Laatste Nieuws wordt gesteld dat beklaagde Evert d.C., die als tussenpersoon beschouwd wordt, maandenlang afgeluisterd werd in de gevangenis. 'Ik ga niet aanvaarden dat er echt gesprekken zijn afgeluisterd en dat we ze niet krijgen', gaat zijn advocaat in de aanval.
Laatste update: vandaag om 0u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/06 17u30  "Van Gils & Gasten" gaat in zomerpauze: deze momen­ten mocht u niet missenDe felle discussie tussen Pascale Naessens en Sandra Bekkari, de moedige getuigenis van Viv Van Dingenen,... De redactie van 'Van Gils & Gasten' selecteerde de beste momenten van het voorbije seizoen.
22/06 17u15  "Van Gils en gasten" gaat in zomerpauze: deze momenten had u niet mogen missenDe felle discussie tussen Pascale Naessens en Sandra Bekkari, de moedige getuigenis van Viv Van Dingenen,... De redactie van 'Van Gils en gasten' selecteerde de beste momenten van het voorbije seizoen.
22/06 17u15  Vader Zariouh: "Oussama had geen oog voor IS en was zeker geen lid van de terreurgroep"De familie van Oussama Zariouh, de man achter de mislukte aanslag in in Brussel-Centraal, reageert vol ongeloof op het nieuws. VRT-journalist Majd Khalifeh sprak met zijn vader en zus.
22/06 17u00  Groot nieuws: het is beginnen te regenenIn normale omstandigheden zou het natuurlijk geen nieuws zijn, maar nu wel. Na meer dan twee weken aanhoudende droogte en hitte is het deze middag eindelijk beginnen te regenen.
22/06 16u45  "Mama, stop met schreeuwen, ik wil niet dat ze jou doodschieten"In de VS is een nieuwe video opgedoken over de dood van de zwarte man die door een politieagent is doodgeschoten terwijl zijn vriendin alles via Facebook Live filmde. De beelden tonen hoe de dochter van die vriendin haar mama probeert te troosten.
22/06 16u15  Meneer Magnette, we begrijpen het niet - Pieterjan De SmedtAl 5 jaar wimpelt minister-president Paul Magnette (PS) van het Waals Gewest elk verzoek van “Terzake” voor een gesprek in de studio af. Reporter Pieterjan De Smedt begrijpt dat niet en schrijft hem daarom deze open brief.
22/06 16u00  Maak kennis met het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRTGedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.
22/06 15u45  Frank Deboosere: "Eén vroege hittegolf maakt nog geen hete zomer"De huidige hittegolf is nu al 5 dagen aan de gang, en gaat nog minstens twee dagen door. Met 31,8 graden is het nu al de warmste dag van 2017, maar dat is geen garantie op een lange, zwoele zomer, benadrukt weerman Frank Deboosere.
22/06 15u15  Belgian Cats staan bij laatste 4 op EK én pakken WK-ticketHet sprookje van de Belgian Cats op het EK basketbal is nog niet ten einde. De Belgische vrouwen staan in de halve finales na winst tegen Italië.
22/06 15u15  CD&V: "Energiefactuur kan lager nu Turteltaks verdwijnt"Voor CD&V kan de energiefactuur lager, nu het Grondwettelijk Hof de Turteltaks heeft vernietigd. Dat staat haaks op de mening van Vlaams minister van Energie Tommelein van coalitiepartner Open VLD, die eerder zei dat de schulden uit het verleden niet verdwijnen.
22/06 15u00  LIVEBLOG: Puffen en zweten op voorlopig warmste dag van het jaarVandaag, 22 juni, is de voorlopig warmste dag van het jaar. In Ukkel steeg het kwik om 14u tot 31,8 graden. In Kleine Brogel zelfs tot 34,1. Opvallend: Zeebrugge bleef steken op 21,8 graden.
22/06 14u45  Puffen en zweten op voorlopig warmste dag van het jaarVandaag, 22 juni, is de voorlopig warmste dag van het jaar. In Ukkel steeg het kwik om 14u tot 31,8 graden. In Kleine Brogel zelfs tot 34,1. Opvallend: Zeebrugge bleef steken op 21,8 graden.
22/06 14u15  Louboutin dreigt monopolie op iconische rode zool te verliezenHet Franse schoenenmerk Louboutin mag concurrenten niet verbieden om ook damesschoenen met hoge hakken en een rode zool te verkopen, zegt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie.
22/06 14u15  [VIDEO] - Spelers Club Brugge ideale proefkonijnen voor zweetexperiment UGentU en ik moeten er niet aan denken, maar voor hen is dit dagelijkse kost: anderhalf uur trainen, en dus ook nu het zo heet is. Dat komt de Gentse universiteit, die onderzoek doet naar de ideale vochtbalans voor sporters, goed uit.
22/06 14u00  600 Britse gebouwen hebben gelijkaardige gevelbekleding als die van Grenfell TowerVan drie andere woontorens die intussen zijn getest, blijkt de gevelbekleding brandbaar te zijn. Maar een gelijkaardig materiaal zou in totaal bij 600 gebouwen zijn gebruikt. 'Bewoners op de hoogte brengen is een zaak van hoogdringendheid', klinkt het.
22/06 13u45  Groen: "Tommelein moet Turteltaks meteen intrekken"De oppositie reageert tevreden op de beslissing van het Grondwettelijk Hof om de zogenoemde Turteltaks te vernietigen. Groen wil dat Tommelein de taks meteen intrekt. De SP.A wil een rechtvaardige financiering.
22/06 12u15  "Piqueur en topmanagement verantwoordelijk voor val Optima Bank"Dat staat in het eindverslag van de parlementaire onderzoekscommissie die de ondergang van de Gentse bank heeft onderzocht.
22/06 12u15  Tusk citeert Lennon bij start EU-top: "Brexit terugdraaien? You may say I'm a dreamer..."Europees president Donald Tusk sluit niet uit dat de brexit wordt teruggedraaid. Dat liet hij toch -'Imagine' citerend- uitschijnen voor de start van de Europese top.
22/06 12u15  Willen we dat? Ontslag omdat je zegt wat je baas niet wil horen? - Leo NeelsTwee vrouwen, Alona Lyubayeva en Rachida Lamrabet, kregen hun ontslag omdat ze zeggen wat hun baas niet graag hoort, of minstens naar aanleiding daarvan. Willen we een samenleving waarbij iets zeggen een reden kan zijn om je ontslag te krijgen?
22/06 11u30  "Mijn moeder beleefde alvast meer opwinding dan ik"Wachten op je dochter die een rondleiding krijgt aan de universiteit waar ze wil gaan studeren, deze moeder profiteerde ervan om het nuttige/nutteloze met het aangename te verenigen.
22/06 11u30  Grondwettelijk Hof: Turteltaks moet worden afgeschaftDe zogenoemde Turteltaks, officieel de Vlaamse energieheffing, wordt vernietigd. Dat heeft het Grondwettelijk Hof beslist. Voor 2016 en 2017 blijft hij wel behouden.
22/06 10u30  Britse prins Harry: "Wie wil er koning of koningin worden? Niemand, denk ik"Opmerkelijke woorden uit de mond van een prins. Meer nog: het wringt enorm bij Harry dat hij als kind achter de doodskist van zijn moeder moest lopen.
22/06 10u15  Na zeven stemrondes nog altijd geen rector voor UGentRik Van de Walle is er ook vandaag niet in geslaagd om de vereiste tweederdermeerderheid te behalen. Hoe het nu verder moet, is niet meteen duidelijk. Eerder van de week had Van de Walle gezegd dat dit zijn laatste poging was.
22/06 10u00  LIVEBLOG: Als u denkt dat het hier warm is, op deze plaatsen is het nog veel warmerDe temperaturen tot 34 graden lijken erg warm, maar verbleken in het niets in vergelijking met hoe warm het op sommige van deze plaatsen is. Wat dacht u bijvoorbeeld van 50 graden in Californië?
22/06 09u30  "Zelfs Melania zou dit badpak in de fik steken"Mocht u de hipste vogel willen zijn op een zonovergoten strand, dan is dit badpak met het gezicht van Donald Trump misschien een optie. Al zijn de meningen verdeeld.
22/06 09u15  LIVEBLOG: Vandaag puffen en zweten: wordt het de warmste dag van het jaar?Volgens weerman Frank Deboosere was afgelopen nacht alvast de warmste van het jaar. We zijn intussen officieel in een hittegolf beland. Dat is uitzonderlijk zo vroeg op het jaar.
22/06 09u15  Vranckx: "IS kiest vlucht vooruit met vernietiging Al Nuri-moskee"De Al Nuri-moskee in de Iraakse stad Mosul is opgeblazen, het gebouw dat symbool staat voor het zelfverklaarde kalifaat van IS. Het belang daarvan kan moeilijk onderschat worden, zegt VRT-journalist Rudi Vranckx.
22/06 08u45  [VIDEO] - Tim en de middernachtzon: de langste dag in het hoge noordenDe midzomer in Zweden heeft lange dagen en korte nachten. De zon gaat bij ons onder om 22u uur en is er rond 5.30 uur opnieuw. Onze reporter Tim Verheyden, die noordwaarts trok, kreeg problemen om de slaap te vatten en ging toen maar op stap. En hij bleek lang niet de enige.
22/06 08u15  Te warm om te vliegen: extreem heet weer hindert het vliegverkeer in de VSTemperaturen die bijna 50 graden Celsius benaderen, bemoeilijken het vliegverkeer in de Verenigde Staten. Warmere lucht is dunner, wat het moeilijker maakt voor vliegtuigen om van de grond te komen. En door de klimaatverandering is dat een probleem dat steeds vaker zal voor vallen.
22/06 08u00  Professor Arbeidsgeneeskunde: "Eén week uitzieken zonder doktersbriefje moet kunnen"Een werknemer weet vaak zelf wanneer hij te ziek is om te gaan werken, vindt professor Lode Godderis. Een doktersbriefje is dan niet nodig. Het gaat dan over een verkoudheid of buikgriep, aandoeningen die vanzelf voorbijgaan.
22/06 08u00  Vandaag puffen en zweten: wordt het de warmste dag van het jaar?Volgens weerman Frank Deboosere was afgelopen nacht alvast de warmste van het jaar. We zijn intussen officieel in een hittegolf beland. Dat is uitzonderlijk zo vroeg op het jaar.
22/06 07u45  "Hoe kan ik nu weten hoe echte mensen knuffelen?"De Amerikaanse senator Marco Rubio dacht Ivanka Trump te verwelkomen met een warme knuffel. Maar die laatste dacht daar duidelijk anders over en dus kon men op Twitter weer zijn gang gaan.
22/06 07u30  Mount Everest: krimpt het dak van de wereld, of groeit het?De Nepalese overheid is begonnen met de allesbehalve alledaagse klus om de hoogte van de Mount Everest, het dak van de wereld, opnieuw op te meten. Ze wil voor eens en voor altijd duidelijkheid scheppen over het krimpen dan wel groeien van de berg.
22/06 07u15  Draait "goede gok" van Lutgen uit op een nachtmerrie? - Ivan De VadderHet leek een goede gok toen CDH-voorzitter Benoît Lutgen uit alle regeringen met de PS stapte. Maar nu het eerste stof is gaan liggen, wordt duidelijk dat hij een groot kluwen heeft veroorzaakt en dat de gok wel eens een nachtmerrie kan worden.
22/06 07u15  Deboosere: "Afgelopen nacht was warmste nacht van het jaar"Het is officieel een echte hittegolf. Sinds het begin van de metingen hebben we in juni nog maar 7 hittegolven gehad. De laatste dateert al van 2006. Volgens weerman Franks Deboosere was afgelopen nacht de warmste van het jaar.
22/06 06u45  Coldplay speelt "Formidable" en krijgt gelukzalige glimlach van... Stromae in het publiekFrontman Chris Martin coverde een van zijn lievelingsnummers en wie blijkt toch wel in het publiek te zitten? Jawel, Stromae himself.
22/06 06u45  Het is officieel een hittegolf: erg uitzonderlijk in juniHet is officieel een echte hittegolf. Sinds het begin van de metingen hebben we in juni nog maar 7 hittegolven gehad. De laatste dateert al van 2006. Gisteren is bovendien voor de derde dag op rij te veel ozon in de lucht gemeten.
22/06 06u30  Asfalt komt omhoog door hitte, E314 afgesloten in AarschotDe weg richting Lummen is afgesloten, het verkeer moet de autosnelweg verlaten in Aarschot, en lokaal omrijden via Bekkevoort. De volledige herstelling zal zeker niet voor zondagavond afgerond zijn.
22/06 02u00  Kan de politie net zo goed de taken van de militairen vervullen?Jong CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt dat de politie de taken van de militairen ook kan uitvoeren. N-VA'er Matthias Diependaele vindt daarentegen dat terroristen die met de zwaarste oorlogswapens kunnen omgaan, met dezelfde wapens bestreden moeten kunnen worden
21/06 23u45  Tot zondagavond hinder op E314 door omhooggekomen wegdekOp de E314 in Lummen is het wegdek door de hitte omhoog gekomen. De weg is er dicht en er zal zeker nog tot zondagavond hinder zijn.
21/06 23u45  [VIDEO] - "Toen was er die explosie, maar gelukkig was de explosie niet sterk"'Het Journaal' heeft een gesprek gehad met een man die de mislukte aanslag in Brussel van heel nabij heeft meegemaakt. Hij stond op het ogenblik van de explosie bij de dader van de aanslag.
21/06 23u00  Koningin Paola geniet van een avondje ColdplayOnze sportreporter Stijn Vlaeminck heeft koningin Paola gespot in de buurt van het Koning Boudewijnstadion voor het concert van de Britse band Coldplay.
21/06 23u00  "IS blaast grote moskee van Mosul op, de wieg van het kalifaat"In de Noord-Iraakse stad is de historische grote moskee verwoest. Terreurgroep IS en de VS geven elkaar de schuld, feit is dat de moskee een zeer grote symbolische betekenis heeft voor IS en voor het jihadisme.
21/06 22u30  "Burn-outcoaches zijn een gevaar voor de volksgezondheid"Stressdokter Luc Swinnen en neuropsycholoog Michaël Portzky hebben een open brief geschreven waarin ze ten strijde trekken tegen zelfverklaarde burn-outcoaches. De brief werd in primeur voorgesteld bij 'Van Gils & Gasten'.
21/06 22u30  Huiszoekingen in onderzoek aanslag: 4 verdachten opgepakt voor verhoorIn de loop van de avond heeft de politie nog vier huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de mislukte aanslag in Brussel-Centraal. Vier mensen zijn daarbij opgepakt voor verhoor.
21/06 22u30  Kunnen onze militairen nog lang op twee fronten tegelijk blijven vechten?Specialisten zeggen dat het niet houdbaar is dat ons leger met de huidige capaciteit zowel buitenlandse missies verzorgt als instaat voor de binnenlandse veiligheid. Defensieminister Vandeput geeft toe dat het een uitdaging is, maar blijft er bij dat de regering de juiste beslissing heeft genomen.
21/06 21u45  De Wever: "Antwerpen volgt 557 geradicaliseerden"De stad Antwerpen weet heel goed wie ze allemaal in de gaten moet houden in het kader van radicalisering en terreurbestrijding. Dat heeft burgemeester De Wever gezegd in 'Van Gils & Gasten' op één. We volgen welgeteld 557 mensen, aldus De Wever. Met die cijfers in de hand pleitte hij nog eens voor gewapend bestuur, dat wil zeggen meer mogelijkheden voor de burgemeester in de strijd tegen terreur.
21/06 21u30  Spanning boven de Oostzee: nieuwe "close encounter" tussen vliegtuigen Rusland en NAVOEen F-16-straaljager van de NAVO is vandaag het vliegtuig van de Russische minister van Defensie Sjojgoe dicht genaderd. Een Russisch gevechtsvliegtuig joeg het toestel van de NAVO weer weg. 'Close encounters' zoals deze tonen hoe groot de argwaan tussen beide partijen boven het Balticum is.
21/06 21u15  68 bewoners Grenfell Tower krijgen nieuwe sociale woning in luxueus complexDe overlevenden van de brand in de Londense woontoren zullen een flat in het hart van de chique wijk Kensington toegewezen krijgen. Het gaat wel om sociale woningen, die in een luxueus complex zijn opgenomen.
21/06 20u45  Samusocial zag afgelopen maand al 100 maandelijkse schenkers afhakenNadat de daklozenvereniging Samusocial in opspraak is gekomen door de hoge zitpenningen, zag ze afgelopen maand al 100 maandelijkse schenkers afhaken.
21/06 20u45  Extra veiligheidsmaatregelen voor festivals in WerchterBinnenkort gaan de festivals in Werchter van start. De organisatoren en veiligheidsdiensten zullen extra maatregelen nemen. De organisatie roept ook op om geen overbodige zaken mee te nemen.
21/06 20u45  Geen hongersnood meer in Zuid-Soedan, maar dat klinkt uiterst wrangOfficieel is de hongersnood in Zuid-Soedan beëindigd, zegt de VN in het rapport. Tot zover het goede nieuws. Want nog altijd lopen 6 miljoen mensen de kans om van honger te sterven. Hoe schrijnend de situatie is, kon ook onze ploeg ter plaatse vaststellen.
21/06 20u45  Nederlandse regeringsvorming: D66 wil het nu toch proberen met ChristenUnieEen regering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie lag al eens op de onderhandelingstafel, maar het water bleek de diep, met name tussen D66 en ChristenUnie. Nu ongeveer alle andere mogelijkheden zijn uitgeput, wil D66 het opnieuw proberen.
21/06 20u45  Rapport van Optimacommissie is unaniem goedgekeurdDe parlementaire onderzoekscommissie naar het faillissement van Optima Bank heeft haar rapport klaar. Het is vandaag unaniem goedgekeurd, maar de teksten zullen pas morgenvoormiddag worden voorgesteld.
21/06 20u45  Bewoners van Grenfell Tower krijgen nieuwe woning in luxeflatDe overlevenden van de brand in de Londense woontoren zullen een luxeflat in het hart van de chique wijk Kensington toegewezen krijgen. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt.
21/06 20u30  Macron herschikt regering, Bayrou ontkent beschuldigingen van fraudeDe voorbije dagen namen verschillende ministers ontslag door schandalen. Vooral MoDem, de kleine centrumrechtse partner van de partij van Macron, ligt onder vuur.
21/06 20u00  E314 dicht nadat wegdek omhoog is gekomen door hitteOp de E314 in Lummen is het wegdek door de hitte omhoog gekomen. De weg is er dicht.
21/06 19u00  Commissie gaat grensoverschrijdend gedrag in de sport onderzoekenNa de getuigenissen over seksueel misbruik van jonge judoka’s door hun coaches heeft het Vlaams Parlement een bijzondere commissie opgericht die het grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld gaat onderzoeken.
21/06 19u00  Dit is de dader van de mislukte terreurdaad in Brussel-CentraalOns land is maar nipt ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de dader bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is intussen bekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, Oussama Zariouh.
21/06 18u45  Duizenden Indiërs vieren op gepaste wijze World Yoga DayOver heel India, de bakermat van yoga, werd World Yoga Day met grote yogasessies gevierd. In de Indiaase stad Lucknow gaf eerste minister Modi het goede voorbeeld aan 50.000 landgenoten.
21/06 18u45  "Dader had IS-sympathieën": alle feiten over de aanslag in Brussel-Centraal op een rijEen halve dag na de mislukte aanslag in het Centraal Station in Brussel hebben we al een betere kijk op wat er gisteravond precies gebeurd is, wie de dader is en wat nu de gevolgen (zullen) zijn. We zetten alle feiten nog eens op een rij.
21/06 18u15  Waarom u wél nog naar de carwash kunt om uw auto te wassenVanaf morgen mag u geen leidingwater meer gebruiken om uw auto te wassen. Maar de professionele carwashes maken gebruik van gerecycleerd water en kunnen openblijven.
21/06 18u15  Vijf vragen over het waterverbodWegens de droogte heeft minister Schauvliege beslist om verspilling van leidingwater te verbieden. Maar wat houdt dit precies in?
21/06 16u45  Antwerpse stationsbuurt in rep en roer door jongeren met nepwapensIn Antwerpen heeft de politie vanmorgen een tijdlang de stationsbuurt van Antwerpen-Centraal afgesloten. Getuigen hadden gewapende jongeren op een dak gezien. Het bleek uiteindelijk om speelgoedwapens te gaan.
21/06 16u45  Unieke bibliotheek die 150 jaar onaangeroerd bleef, geveild voor 75.000 euroHet veilinghuis schatte de opbrengst aanvankelijk op een bedrag tussen 35.000 en 50.000 euro, maar de boeken gingen uiteindelijk voor 75.000 euro de deur uit.
21/06 16u45  Wat is geheim achter het succes van Daniel Day-Lewis?Daniel Day-Lewis is een naam als een klok in Hollywood. 'Niemand heeft zo zijn carrière ooit aangepakt', legt filmkenner Ward Verrijcken uit.
21/06 16u45  Sterren nemen single op voor slachtoffers van Londense torenbrandEen hele reeks artiesten hebben samen een nieuwe versie opgenomen van 'Bridge over troubled water', de klassieker van Simon & Garfunkel. Het gaat om een initiatief van muziekmagnaat Simon Cowell.
21/06 16u45  Geen kroon, maar toch een opvallend hoofddeksel: "Is dat een... Europese hoed?"Terwijl ze in het parlement de plannen van de Britse regering voorlas, trok de Queen de aandacht met haar hoed. Een subtiel statement, of zoekt Twitter het te ver?
21/06 16u45  Audi Vorst mag tweede elektrische auto bouwenAudi Vorst gaat vanaf 2019 ook een tweede elektrische auto bouwen
21/06 16u45  Dodelijke hittegolven in opmars: enkel nog keuze tussen "slecht en verschrikkelijk"Volgens Amerikaans onderzoek heeft de mensheid enkel nog de keuze tussen 'slecht en verschrikkelijk' en zullen tegen het einde van deze eeuw dodelijke hittegolven driekwart van de mensheid treffen.
21/06 16u00  Mislukte terreuraanslag in Brussel: alle feiten op een rijEen halve dag na de mislukte aanslag in het Centraal Station in Brussel hebben we al een betere kijk op wat er gisteravond precies gebeurd is, wie de dader is en wat nu de gevolgen (zullen) zijn. We zetten alle feiten nog eens op een rij.
21/06 14u30  Brexit domineert bescheiden versie van "Queen's Speech"De Britse koningin Elizabeth heeft het parlementaire jaar geopend met de traditionele Queen's Speech, waarin ze de belangrijkste maatregelen opsomt die de regering het komende jaar zal nemen. Over het geplande bezoek van Trump is met geen woord gerept.
21/06 13u45  Auto's wassen, gras sproeien en zwembad vullen vanaf morgen verboden door droogteDoor de aanhoudende droogte heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) beslist dat er geen drinkwater meer verspild mag worden in Vlaanderen.
21/06 13u15  Dit is de dader van de mislukte terreurdaad met spijkerbom in Brussel-CentraalOns land is ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de dader bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is intussen bekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, Oussama Zariouh.
21/06 12u30  Kortsluiting oorzaak van stroomstoring op Brussels AirportDe stroomonderbreking en de chaos op de luchthaven van Zaventem vorige donderdag werd veroorzaakt door een kortsluiting in een hoogspanningskast.
21/06 12u30  Boeren mogen ook geen water meer oppompen uit LeiebekkenDat hebben de gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen samen beslist. Landbouwers mogen nog wel water oppompen uit de Leie zelf, op voorwaarde dat ze dat melden.
21/06 12u30  Recordhouder Daniel Day-Lewis (60) houdt acteren voor bekekenDay-Lewis is de enige acteur die erin slaagde drie keer de Oscar voor beste acteur te winnen: voor 'Lincoln', 'There will be blood' en 'My left foot'.
21/06 12u30  [VIDEO] - LIVE: Bekijk hier de troonrede van koningin ElizabethVandaag spreekt Elizabeth het parlement toe. Dan presenteert ze de plannen van haar regering voor de komende jaren. De 91-jarige vorstin schrijft de troonrede niet zelf, dat doet de premier.
21/06 12u30  Wat je moet weten als je naar Coldplay gaat: "Kom op tijd en laat alle tassen thuis"De Brusselse politie heeft enkele extra veiligheidmaatregelen bekendgemaakt voor het eerste van twee concerten van de Britse groep in het Koning Boudewijnstadion. Hierbij een overzicht.
21/06 12u00  [VIDEO] - "Weinig artiesten zijn vandaag groter dan Coldplay"De komende twee dagen zullen ruim 100.000 Belgen de Britse band Coldplay live aan het werk zijn, tijdens een van hun twee concerten in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Studio Brussel-stem Stijn Van de Voorde legt in tekst en muziek uit hoe de Britten zijn uitgegroeid tot een absolute wereldband.
21/06 11u45  Politie opent infonummers voor wie spullen verloor in Brussel-CentraalWie gisterenavond tijdens de evacuatie van Brussel-Centraal in alle hectiek enkele spullen kwijtraakte, kan vanaf morgenvroeg 9 uur bellen naar 3 telefoonnummers. Intussen verzamelt en inventariseert de spoorwegpolitie alle verloren voorwerpen.
21/06 11u30  De Grote Oorlog: Griekenland helemaal in de oorlog betrokkenWat gebeurde deze week 100 jaar geleden? Griekenland neemt nu helemaal deel aan de oorlog, de eerste Amerikaanse troepen komen aan in Europa, de Fransen veroveren het 'Drakenhol' en opnieuw executies in bezet België.
21/06 11u30  [VIDEO] - Caroline Van den Berghe beantwoordt uw vragen na mislukte aanslagCaroline Van den Berghe beantwoordt uw vragen na mislukte aanslag. Stel uw vragen via onze Facebookpagina.
21/06 11u30  Federaal parket: "Dader is 36-jarige O.Z. met Marokkaanse nationaliteit uit Molenbeek"Het parket onderzoekt de aanslag van gisterenavond in Brussel-Centraal als 'poging tot terroristische moord.'
21/06 11u15  LIVEBLOG: Parket: "Dader is dertiger met Marokkaanse nationaliteit uit Molenbeek"Het federaal parket heeft meer uitleg gegeven over de mislukte aanslag van gisteren. Premier Michel herhaalt dat er na de mislukte aanslag gisteren extra veiligheidsmaatregelen komen de komende dagen, maar wil niet in detail treden. Sinds 8 uur is Brussel-Centraal opnieuw open.
21/06 11u15  Federaal parket: "Dader is 36-jarige O.Z.van Marokkaanse nationaliteit uit Molenbeek"Het federaal parket geeft op dit ogenblik meer uitleg over de terreurdaad van gisterenavond in Brussel-Centraal.
21/06 11u00  Herman Brusselmans richt zijn scheldproza naar "blonde del die weigert pil te slikken" oftewel AnoukDat de schrijver graag provoceert zijn we hier al gewoon, maar in Nederland weekt zijn column in de Nieuwe Revu een heuse storm van kritiek los.
21/06 11u00  "Er komen extra veiligheidsmaatregelen, maar we mogen ons niet laten intimideren"Dat heeft premier Charles Michel gezegd, na de vergadering van de nationale veiligheidsraad. Hij bedankte de veiligheidsdiensten voor hun kordaat optreden van gisteren, en benadrukte dat ze verder alert blijven.
21/06 11u00  [VIDEO] - VRT Nieuws Live: persconferentie na mislukte aanslag Brussel-CentraalHet federale parket houdt omstreeks 11 uur een persconferentie over de mislukte terreuraanslag van gisteravond, in het station van Brussel Centraal. U kunt die persconferentie live bij ons volgen.
21/06 10u45  Koning Boudewijnprijs beloont innovatieve start-ups uit AfrikaJuridische hulp, economische steun en schoolboeken zijn vaak schaars in Afrika. Een aantal Afrikaanse ondernemers pakt die problemen aan.
21/06 10u45  Saudische koning wijst zoon aan als kroonprins en zet neef opzijSinds zijn oude vader twee jaar geleden koning werd, heeft Mohammed bin Salman, 31 pas, een blitzcarrière gemaakt.
21/06 10u45  [VIDEO] - Wim speelt piano in Brussel-Centraal: "Met muziek komt het plezante van het leven boven"In Brussel-Centraal staat een piano op enkele meters van waar de bom gisteren is ontploft. Het station is net terug open als pendelaar Wim Ermens achter het klavier kruipt en 'Opzij opzij opzij' van Herman Van Veen begint te spelen. 'Met muziek te spelen, komt het plezante van het leven boven', zegt hij.
21/06 10u45  LIVEBLOG: Michel: "We zullen ons niet laten intimideren door terroristen"Premier Michel herhaalt dat er na de mislukte aanslag gisteren extra veiligheidsmaatregelen komen de komende dagen, maar wil niet in detail treden. Sinds 8 uur is Brussel-Centraal opnieuw open. De dader zou een dertiger uit Molenbeek zijn.
21/06 10u30  Boeve: "Website "studiebetwistingen" minimaliseert de klassenraden"De onderwijssector heeft héél wat kritiek op de website 'studiebetwistingen.be'. Op de site kunnen studenten berekenen hoeveel kans ze maken om slechte schoolresultaten juridisch aan te vechten.
21/06 10u00  Brandfase rood van kracht voor Antwerpse natuurgebieden: toegang wordt afgeradenHet gevaar op brand is te groot door de aanhoudende hitte en droogte. Code rood blijft gelden tot het opnieuw gaat regenen.
21/06 10u00  Dader aanslag Centraal Station niet bekend voor terrorisme, wel voor zedenfeitenVolgens onze bronnen is de dader niet bekend voor terrorisme bij de veiligheidsdiensten. Uit het feit dat hij nu al geïdentificeerd is, kunnen we wel afleiden dat hij bekend is voor andere criminele feiten.
21/06 10u00  Maker van foto die wereld rondging: "Foto van aanslag zegt meer dan 140 tekens"Rémy Bonaffé was in het station Brussel-Centraal toen daar gisteravond een aanslag verijdeld werd. Zijn foto is de wereld rond gegaan.
21/06 10u00  Militair schoot dader verijdelde aanslag neer: "Job naar behoren uitgevoerd"Het is zeer uitzonderlijk dat een militair het vuur opent op een burger. Minister van Defensie Steven Vandeput benadrukt dat zijn mensen op die manier goed en koelbloedig hebben gehandeld. 'De inzet van onze mensen op straat heeft zijn nut bewezen.'
21/06 10u00  Dader terreurdaad had spijkerbom bij zich, identiteit bekend: man uit MolenbeekDe spijkerbom die de verdachte bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is bekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, een naam hebben we nog niet. Op dit ogenblik is er een huiszoeking aan de gang in de gemeente.
21/06 09u30  Topman Uber stapt op onder druk van aandeelhoudersTravis Kalanick is opgestapt als baas bij het bedrijf achter de taxi-app. Volgens The New York Times was zijn positie onhoudbaar geworden, omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten.
21/06 09u30  Dader terreurdaad had spijkerbom bij, identiteit bekend: man uit MolenbeekOns land is ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de verdachte bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is gekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, een naam hebben we nog niet.
21/06 09u30  LIVEBLOG: Dader mislukte aanslag Brussel-Centraal komt uit MolenbeekSinds 8 uur is Brussel-Centraal opnieuw open na de mislukte aanslag gisteren. De dader zou een 37-jarige man uit Molenbeek zijn. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon laat optekenen dat het nog jaren zal vergen om de situatie in Molenbeek op te lossen.
21/06 09u15  Topman Uber stapt op onder druk aandeelhoudersTravis Kalanick is opgestapt als baas bij het bedrijf achter de taxi-app. Volgens The New York Times was zijn positie onhoudbaar geworden, omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten.
21/06 09u15  Jambon: "Oppassen dat we niet verglijden naar een politiestaat"De minister van Binnenlandse Zaken (N-VA) werpt de vraag op in welke maatschappij we willen leven. 'Vandaag zijn het de stations, morgen de metrostations en overmorgen alle gemeentehuizen. Gaan we dat allemaal tot op de tanden bewapenen, afschermen, controleren.'
21/06 09u15  Dader aanslag Centraal Station niet gekend voor terrorismeVolgens onze bronnen is de dader niet gekend voor terrorisme bij de veiligheidsdiensten. Uit het feit dat hij nu al geïdentificeerd is, kunnen we wel afleiden dat hij gekend is voor andere criminele feiten.
21/06 09u15  Dader terreurdaad had spijkerbom bij, identiteit bekend, man uit MolenbeekOns land is ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de verdachte bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is gekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, een naam hebben we nog niet.
21/06 09u00  Geplande evenementen vanavond gaan door "met verhoogde waakzaamheid"Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken laat weten dat alles doorgaat zoals gepland, maar dat er enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. Voorlopig blijft terreurniveau drie van kracht.
21/06 09u00  Jambon: "Oppassen voor een verglijden naar een politiestaat"De minister van Binnenlandse Zaken (N-VA) werpt de vraag op in welke maatschappij we willen leven. 'Vandaag zijn het de stations, morgen de metrostations en overmorgen alle gemeentehuizen. Gaan we dat allemaal tot op de tanden bewapenen, afschermen, controleren.'
21/06 09u00  Vermoedelijke dader terreurdaad had spijkerbom bij, identiteit bekend, man uit MolenbeekOns land is ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de verdachte bij zich had, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is gekend. Het gaat om een man uit Molenbeek, een naam hebben we nog niet.
21/06 09u00  LIVEBLOG: Vermoedelijke dader aanslag Brussel-Centraal komt uit MolenbeekSinds 8 uur is Brussel-Centraal opnieuw open na de mislukte aanslag gisteren. Het terreurniveau blijft op 3 en geplande evenementen gaan door met verhoogde waakzaamheid. De vermoedelijke dader zou uit Molenbeek komen en was niet bekend voor terreur.
21/06 08u45  Doodsoorzaak Amerikaanse student Warmbier nog niet bekendWarmbier overleed maandag in Cincinnati, nadat hij was vrijgelaten uit een Noord-Koreaanse gevangenis. Zijn familie verzet zich tegen een autopsie, en daarom zijn er voorlopig enkel uitwendige onderzoeken uitgevoerd.
21/06 08u45  [VIDEO] - De drie van Ward: Wonder Woman, venijnige psychologische horror, en een filmbiografieLees meer >
21/06 08u45  Franse ministers van Justitie en Europese Betrekkingen stappen uit de regeringBayrou en De Sarnez zijn lid van de partij MoDem die in het middelpunt van een affaire staat rond fictieve tewerkstelling.
21/06 08u45  LIVEBLOG: Crisiscentrum: "Evenementen gaan door met verhoogde waakzaamheid"Sinds 8 uur is Brussel-Centraal opnieuw open na de mislukte aanslag gisteren. Het terreurniveau blijft op 3 en geplande evenementen gaan door met verhoogde waakzaamheid. De vermoedelijke dader was niet bekend voor terreur.
21/06 08u30  LIVEBLOG: Brussel-Centraal sinds 8 uur opnieuw open voor reizigersSinds 8 uur is het treinstation opnieuw open na de mislukte aanslag gisteren. De vermoedelijke dader van de aanslag in Brussel-Centraal was niet bekend voor terreur. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) waarschuwt intussen dat we moeten oppassen dat we niet afglijden naar een politiestaat.
21/06 08u15  [VIDEO] - LIVE: Extra Journaal 8.00u over mislukte terreurdaad in Brussel-CentraalBekijk hier de extra journaaluitzendingen over de mislukte terreurdaad, gisteravond in het station van Brussel-Centraal.
21/06 08u15  LIVEBLOG: Brussel-Centraal rond 8 uur opnieuw open voor reizigersOm 8 uur gaat het treinstation opnieuw open na de aanslag gisteren. De vermoedelijke dader van de aanslag in Brussel-Centraal was niet bekend voor terreur. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) waarschuwt intussen dat we moeten oppassen dat we niet afglijden naar een politiestaat.
21/06 08u00  Vermoedelijke dader aanslag Centraal-Station niet gekend voor terrorismeVolgens onze bronnen is de vermoedelijke dader van de mislukte aanslag gisteren in Brussel-Centraal bij de veiligheidsdiensten niet gekend voor terrorisme. Uit het feit dat hij nu al geïdentificeerd is, kunnen we wel afleiden dat hij gekend is voor andere feiten en dus in een databank opdook.
21/06 08u00  [VIDEO] - LIVE: Extra Journaal 7.00u over mislukte terreurdaad in Brussel-CentraalBekijk hier de extra journaaluitzendingen over de mislukte terreurdaad, gisteravond in het station van Brussel-Centraal.
21/06 08u00  LIVEBLOG: Vermoedelijke dader niet bekend bij veiligheidsdiensten voor terrorismeDe vermoedelijke dader van de aanslag in Brussel-Centraal was wel bekend bij de ordediensten voor andere feiten. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon waarschuwt intussen dat we moeten oppassen wat we niet afglijden naar een politiestaat. Om 8 uur gaat het treinstation opnieuw open.
21/06 07u45  [VIDEO] - Wat is er precies gebeurd in Brussel-Centraal in 1 minuut?Gisterenavond is een spijkerbom gedeeltelijk ontploft in het station Brussel-Centraal. Wat is er precies gebeurd en wat weten we tot nog toe? Samengevat in 1 minuut.
21/06 07u30  LIVEBLOG: Jambon: "Oppassen dat we niet afglijden naar een politiestaat"Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft in 'Het Journaal' gereageerd op de aanslag in Brussel-Centraal gisteren. Hij geeft onder meer mee dat de perimeter rond het station rond 8 uur wordt vrijgegeven.
21/06 07u15  Jambon: "Perimeter Brussel-Centraal wordt rond 8 uur opgeheven"Hij bevestigt ook dat hij meer weet over de vermoedelijke dader van de aanslag gisteren. 'Maar het laatste wat we willen, is dat het onderzoek doorkruist wordt. Later op de dag zal het federaal parket communiceren.'
21/06 07u00  Federaal procureur in Centraal-Station voor stand van zaken, sporenonderzoek afgelopenFrédéric Van Leeuw was vergezeld van federaal magistrate Ann Fransen, gespecialiseerd in terrorisme, een magistrate van het Brusselse parket en de onderzoeksrechter. De magistraten hebben in het station uitleg gekregen van de speurders van de federale politie over de gebeurtenissen van gisterenavond en de stand van het onderzoek.
21/06 07u00  Mislukte terreuraanslag in Brussel-Centraal: wat weten we tot nu toe?De dader droeg een spijkerbom in een tas om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Door de mislukte aanslag rijden er wel treinen in Brussel maar ze stoppen niet in Brussel-Centraal.
21/06 07u00  Man met spijkerbom doodgeschoten in Brussel-Centraal na explosie, geen andere slachtoffersHet station Brussel-Centraal werd ontruimd. Een man werd na een kleine explosie 'geneutraliseerd' door soldaten, maar de spijkerbom die hij bij zich had, is niet volledig afgegaan.
21/06 07u00  Vermoedelijke dader terreurdaad had spijkerbom bij, identiteit bekend, maar nog niet gecommuniceerdOns land is ontsnapt aan nieuw terreurgeweld. De spijkerbom die de verdachte bij zich droeg, is niet volledig ontploft, waardoor erger voorkomen is. Zijn identiteit is gekend maar wordt nog niet gecommuniceerd.
21/06 06u30  Twee keer per dag een match tussen een DNA-spoor en een dader'Vergelijk het met het gooien van een dobbelsteen', zegt Jan De Kinder, directeur van het NICC: 'Elke keer dat er een staal wordt opgenomen, heb je één kans op de zes om te weten te komen om wie het gaat'.
21/06 06u30  Waarom Coldplay de U2 van de 21e eeuw isVandaag en morgen speelt de Britse groep twee keer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De laatste groep die het Brusselse megastadion met ruim 50.000 zitjes twee keer wist te vullen, is U2. En er zijn nog wel wat gelijkenissen tussen beide iconische bands.
21/06 06u00  Federaal procureur in Centraal station voor stand van zaken, sporenonderzoek afgelopenFrédéric Van Leeuw was vergezeld van federaal magistrate Ann Fransen, gespecialiseerd in terrorisme, een magistrate van het Brusselse parket en de onderzoeksrechter. De magistraten hebben in het station uitleg gekregen van de speurders van de federale politie over de gebeurtenissen van gisterenavond en de stand van het onderzoek.
21/06 05u30  Treinverkeer op Noord-Zuidas Brussel, maar geen halte in Brussel-CentraalHet treinverkeer zal opnieuw kunnen gebruikmaken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Maar er zullen nog geen treinen stoppen in het station Brussel-Centraal.
21/06 01u00  VS schieten opnieuw een drone van Assad neerHet gaat om een bewapende Iraanse drone die in de buurt kwam van een trainingskamp van de door de VS geleide coalitie tegen IS, aan de Syrisch-Iraakse grens. Twaalf dagen geleden was daar al een dergelijke drone neergehaald.
21/06 00u30  [VIDEO] - Ooggetuige: "Ik hoorde hem Allahu Akbar roepen"Deze NMBS-medewerker was ooggetuige van het incident in Brussel Centraal. 'Ik hoorde hem van alles roepen. Op een bepaald moment riep hij 'Allahu Akbar' en ging de explosie af', zegt hij aan onze ploeg ter plaatse.
21/06 00u30  Man doodgeschoten in Brussel-Centraal na explosie, geen andere slachtoffersHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Een man werd na een kleine explosie 'geneutraliseerd' door soldaten. De toestand is onder controle. Het treinverkeer is onderbroken. Het parket gaat uit van een 'daad van terreur'.
21/06 00u15  NMBS: "Grote gevolgen voor het treinverkeer"De terreurdaad in Brussel-Centraal stuurt het treinverkeer danig in de war omdat Brussel-Centraal op de cruciale noord-zuidverbinding ligt. Ook morgenochtend kunnen er problemen zijn.
20/06 23u45  Ooggetuige Matthias Diependaele: "Politieagenten met getrokken wapens"Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) was ooggetuige van de gebeurtenissen in het Centraal Station vanavond. Hij beschrijft wat hij heeft gezien.
20/06 23u45  Man "geneutraliseerd" in Brussel-Centraal na explosie, geen andere slachtoffersHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Een man is na een explosie 'geneutraliseerd' door soldaten, er zijn geen andere slachtoffers. De toestand is onder controle. Het treinverkeer is onderbroken.
20/06 23u15  [VIDEO] - LIVE: "Het journaal L" over het incident in Brussel-CentraalVolg hier live 'Het journaal L' over de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.
20/06 23u00  [VIDEO] - Herbekijk het extra Journaal over het incident in BrusselLees meer >
20/06 22u45  Ooggtuige Matthias Diependaele: "Politieagenten met getrokken wapens"Vlaams fractieleider Matthias Diependaele (N-VA) was ooggetuige van de gebeurtenissen in het Centraal Station vanavond. Hij beschrijft was hij heeft gezien.
20/06 22u30  Man "geneutraliseerd" in Brussel-Centraal na explosie, toestand onder controleHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Een man is na een explosie 'geneutraliseerd' door soldaten, er zijn geen andere slachtoffers. De toestand is onder controle. Alle treinverkeer is onderbroken.
20/06 22u15  [VIDEO] - Eerste beelden: Brussel-Centraal ontruimd na incidentHet Centraal Station in Brussel is vanavond ontruimd na een incident. Er zijn schoten en een ontploffing gehoord. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. De politie en het leger zijn massaal aanwezig in en rond het station.
20/06 22u00  Man "geneutraliseerd" in Brussel-Centraal, toestand onder controleHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Een man, die al dan niet explosieven op zich droeg, is 'geneutraliseerd' door soldaten. De politie is massaal aanwezig en de toestand is onder controle. Alle treinverkeer is onderbroken.
20/06 21u45  Station Brussel-Centraal ontruimd na incident, toestand onder controleHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Er zijn schoten en een ontploffing gehoord. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. Alle treinverkeer is onderbroken. Later meer.
20/06 21u30  Station Brussel-Centraal ontruimd na incident, luide knallen gehoordHet station Brussel-Centraal is ontruimd na een incident. Er zijn schoten en een ontploffing gehoord. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. Alle treinverkeer is onderbroken. Later meer.
20/06 21u15  IN BEELD: Daal neer in de onderaardse grafgalerijen van LakenNa 30 jaar gaan de onderaardse grafgalerijen van de begraafplaats in Laken weer open. Ze gingen in de jaren 80 dicht omdat ze in een erbarmelijke staat verkeerden, maar nu zijn ze gerestaureerd. Daal neer in een van de verborgen parels van de hoofdstad.
20/06 21u00  Magnette: "Jammer dat CDH eerst hervormingen systematisch tegenhield"Waals minister-president Paul Magnette (PS) is bijzonder scherp voor wat hij 'het verraad' van CDH noemt.
20/06 20u30  Barry Gibb (The Bee Gees) getuigt voor het eerst over seksueel misbruik als kind'Ik heb hierover nog nooit gesproken, Jezus Christus, zou ik het nu wel doen?' Met die aarzeling vertelt Gibb in een interview voor het eerst over het seksueel misbruik waarvan hij als kind het slachtoffer werd.
20/06 20u30  Homans zet mes in mandaten en vergoedingen politiciDe Vlaamse intercommunales, waarin gemeenten samenwerken om een bepaalde dienst aan te bieden, moeten zo'n 1.000 bestuursmandaten schrappen.
20/06 19u30  Aquafin biedt boeren gezuiverd afvalwater aan, Boerenbond wil pratenVolgens de waterzuiveringsmaatschappij kan dat water een oplossing bieden voor een aantal problemen van de boeren. De Boerenbond wil zeker praten, maar ziet praktische problemen.
20/06 19u15  Brusselse politie verwacht grote verkeershinder tijdens concerten ColdplayDe combinatie van de structurele avondfiles en de meer dan 50.000 bezoekers die verwacht worden, dreigen grote verkeershinder te veroorzaken op de Brusselse ring ter hoogte van de Heizel.
20/06 19u15  MR gaat in op CDH-uitnodiging, DéFi weigert en Ecolo gaat niet akkoord met agendaHet voorstel van CDH-voorzitter Benoît Lutgen over aparte gesprekken over de politieke impasse kan op weinig waardering rekenen bij DéFi en Ecolo. MR gaat wel in op de uitnodiging.
20/06 19u00  Blusvliegtuig neergestort in PortugalHet Canadair-vliegtuig was ingezet om de bosbranden te bestrijden in het noord-oosten van Portugal.
20/06 18u15  Koning Boudewijnprijs beloont innovatieve startups uit AfrikaJuridische hulp, economische steun en schoolboeken zijn vaak schaars in Afrika. Een aantal Afrikaanse ondernemers pakt die problemen aan.
20/06 18u15  Opnieuw 27 dorpen ontruimd voor oprukkende bosbranden in PortugalDe brandweer krijgt de bosbranden in het noordoosten van Portugal niet onder controle. Er zijn opnieuw 27 dorpen ontruimd voor het oprukkende vuur.
20/06 18u15  EU wil Belgische frieten niet bannen: "Les frites, c'est chic"Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie gezegd als reactie op een brief van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) waarin die schrijft dat onze manier van frieten bakken dreigt te verdwijnen.
20/06 18u15  Gravin Sophie glijdt uit over hertogin Kate tijdens paardenraces van AscotKoninklijke slippertjes: aan het Britse hof kennen ze er alles van. Vandaag was het weer prijs op de paardenraces van Ascot. Deze keer speelden de echtgenotes van de Britse prinsen Edward en William de hoofdrollen.
20/06 18u15  Poetin toont beelden aan Stone van Russisch bombardement, maar blijkt VS-bombardement te zijnHet lijkt erop dat het filmpje dat Poetin hem liet zien in “The Putin Interviews” helemaal niet van een Russische gevechtshelikopter is, maar van een Amerikaanse.
20/06 18u00  Fans van Trump belagen Shakespearetheaters in VSEnkele theaters met Shakespeare in hun naam hebben bedreigingen ontvangen van aanhangers van de Amerikaanse president. Ze zijn kwaad over een stuk dat in New York is uitgevoerd, maar waarmee de theaters evenwel niks te maken hebben.
20/06 18u00  [VIDEO] - Skateboarders halen hun hartje op in windturbinefabriekEen fabriek in Spanje waar onderdelen van windturbines gemaakt worden blijkt een ideale locatie voor deze ervaren skateboarders.
20/06 18u00  Belgische kankeronderzoekster geëerd als "innovator under 35" door MITHet prestigieuze Massachusetts Institute of Technology stelt elk jaar een lijst samen van beloftevolle innovators jonger zijn dan 35. Dit jaar hebben 10 Belgen de lijst gehaald, onder wie Damya Laoui die kankeronderzoek doet aan de VUB.
20/06 18u00  Crombez: "Niet zeker dat er voor verkiezingen een oplossing komt voor Brusselse regering"De voorzitter van SP.A wil niet zomaar in de Brusselse regering blijven. 'We moeten het systeem dat verrot is eerst volledig opkuisen', klinkt het.
20/06 18u00  CDH kondigt overleg aan, maar DéFi weigert en Ecolo gaat niet akkoord met agendaHet voorstel van CDH-voorzitter Benoît Lutgen over aparte gesprekken over de politieke impasse kan op weinig waardering rekenen bij DéFi en Ecolo. MR heeft nog niet gereageerd.
20/06 17u45  Willem-Alexander haalt brevet voor regeringsvliegtuigDe Nederlandse koning heeft 'zeer recent' zijn vliegbrevet gehaald voor de Boeing 737. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat na berichtgeving hierover van het Algemeen Dagblad (AD).
20/06 17u45  Sagan kondigt vaderschap aan: "Dit komt niet door een teveel aan pannenkoeken"Heugelijk nieuws ten huize Sagan: Peter Sagan (27) en zijn partner Katarina Smolkova (29) verwachten hun eerste kindje.
20/06 17u45  Zingt Theresa May haar zwanenzang? - Ivan OllevierEen maand geleden was ze nog de meest geliefde politica van het Verenigd Koninkrijk. Maar op dit ogenblik heeft haar populariteit een dieptepunt bereikt. Wat is er gebeurd met de Britse premier Theresa May?
20/06 17u30  Hittegolfalarm is verhoogd in Frankrijk: 66 departementen krijgen code oranjeHet departement Landes in het zuidwesten van Frankrijk is het hardst getroffen. Het is er 39 graden in de schaduw en de bevolking wordt opgeroepen om voldoende maatregelen te nemen.
20/06 17u30  CDH kondigt overleg aan, maar DéFi weigert en Ecolo is niet akkoord met agendaHet voorstel van CDH-voorzitter Benoît Lutgen over aparte gesprekken over de politieke impasse kan op weinig waardering rekenen bij DéFi en Ecolo. MR heeft nog niet gereageerd.
20/06 17u15  Wordt Sean Spicer weggepromoveerd? - Tom Van de WegheDe controversiële woordvoerder van president Trump zou volgens anonieme bronnen in het Witte Huis een nieuwe taak krijgen. Tom Van de Weghe onderzoekt wat er aan de hand is.
20/06 17u15  Nog steeds geen rector aan UGent: ongeloof en verbazing bij personeelNadat ook de zesde stemronde in de verkiezingen aan de Universiteit Gent geen nieuwe rector heeft opgeleverd, is er sprake van enige verkiezingsmoeheid, ongeloof en verbazing.
20/06 17u15  CDH kondigt afzonderlijk overleg met MR, DéFi en Ecolo aanMaar Ecolo verwerpt onmiddellijk de door Benoît Lutgen (CDH) voorgestelde agenda voor het overleg.
20/06 16u45  Adele trakteert brandweerlui Grenfell Tower op taartDe brandweerlui van het Chelsea Fire Station is een verrassing van formaat te beurt gevallen. Adele is op de bots langsgelopen om hen te bedanken voor hun inspanningen bij het bestrijden van het inferno in de woontoren in Londen.
20/06 16u45  Morgen allerlaatste kans voor Gentse kandidaat-rector Van de WalleAls Van de Walle na de volgende stemronde geen tweederdemeerderheid haalt, stapt hij uit de race. Dat liet hij weten via sociale media.
20/06 16u45  Machu Picchu bezoeken zonder gids: deze zomer kan het niet meerWie deze zomer de Incastad Machu Picchu wil bezoeken, zal dat alleen met een officiële gids kunnen doen. Onder druk van Unesco probeert Peru de toegang tot de toeristische trekpleister in te perken.
20/06 16u30  Open VLD'er Stefan Cornelis voorzitter parlementaire onderzoekscommissie SamusocialTwee weken geleden werd beslist dat er in het Brussels parlement een onderzoekscommissie komt naar mogelijke onregelmatigheden bij Samusocial. Open VLD'er Stefan Cornelis zal deze commissie voorzitten.
20/06 16u30  Binnenkort geen e-mails meer van de baas buiten de werkuren?Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil daarover afspraken maken met de werkgevers en de vakbonden, in de strijd tegen het toenemende aantal burn-outs.
20/06 16u30  Morgen allerlaatste kans voor kandidaat-rector Van de WalleAls Van de Walle na de volgende stemronde geen tweederdemeerderheid haalt, stapt hij uit de race. Dat liet hij weten via sociale media.
20/06 15u45  Brandfase oranje van kracht in Vlaams-Brabantse natuur- en bosgebiedenDezelfde brandfase oranje ('hoog gevaar, wees voorzichtig') is al enkele dagen van kracht in de heide- en natuurgebieden in Antwerpen en Limburg.
20/06 15u45  Voor het geld danst (nu) ook de volleybalbeerAls de FIVB zijn zin krijgt, valt België volgend jaar uit de boot van de World League. Dat is niet naar de zin van onze volleybalman, Marc Willems.
20/06 15u45  Eternit aanvaardt veroordeling en gaat niet in cassatieIn maart oordeelde het hof van beroep dat de vroegere asbestproducent moest weten wat de schadelijke gevolgen waren van asbest.
20/06 15u45  Spanje bindt de strijd aan tegen overdaad aan García, González, Fernández en RodríguezIn Spanje treden nieuwe regels in werking waardoor kinderen niet langer automatisch de naam van de vader als (eerste) familienaam krijgen. Zo moet de naam van de moeder meer kansen krijgen én kan de variatie in familienamen toenemen.
20/06 15u45  De Belgische kust blijft populair: hiervoor gaat u naar "de zee"De kust ontvangt jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen vakantiegangers in ‘commercieel logies’. Dat blijkt uit het ‘vijfjaarlijks kustonderzoek’ van Westtoer. Vakantiegangers in ‘commercieel logies’ verblijven in hotels, verhuurde vakantiewoningen, vakantieparken of –centra, jeugdlogies en kortkampeerplaatsen op campings.
20/06 15u15  DéFi noemt man en paard: "Milquet en De Decker moeten opstappen"DéFi, het vroegere FDF, stapt enkel in een regeringscoalitie als de traditionele partijen (PS, MR en CDH) 'hun stallen uitkuisen'. Olivier Maingain eist in het 'JT' van RTBF dat Joëlle Milquet (CDH), Armand De Decker (MR) en Stéphane Moreau (PS) opstappen in het kader van een 'ethische politieke revolutie'.
20/06 14u45  DéFi noemt man en paard: "Milquet en Dedecker moeten opstappen"DéFi, het vroegere FDF, stapt enkel in een regeringscoalitie als de traditionele partijen (PS, MR en CDH) 'hun stallen uitkuisen'. Olivier Maingain eist in het 'JT' van RTBF dat Joelle Milquet (CDH), Armand Dedecker (MR) en Stéphane Moreau (PS) opstappen in het kader van een 'ethische politieke revolutie'.
20/06 14u00  Al 110.000 mensen geregistreerd bij Be-alertAl 110.000 mensen hebben zich ingeschreven voor Be-alert. Be-Alert is een alarmsysteem van die overheid dat je waarschuwt als er in je gemeente een ramp gebeurt.
20/06 14u00  Jan Leyers gaat op zoek naar "Allah in Europa" voor CanvasCanvas heeft zijn programma's voor het najaar voorgesteld. De VRT-zender bouwt voort op enkele vaste afspraken, maar brengt ook nieuw materiaal zoals 'Allah in Europa' waarin Jan Leyers een blik werpt op de evolutie van de islam op het continent.
20/06 14u00  Grootste nazi-verzameling van Argentinië aangetroffen in verborgen kamerEen buste van Hitler, messen met swastika's en zelfs een medisch instrument om schedels mee te meten. Meer dan 75 objecten, wellicht van hooggeplaatste nazi's, zijn gevonden in Buenos Aires.
20/06 13u45  Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer wil pestvideo offlineDe staatssecretaris voor Privacy vraagt de Privacycommissie om tussen te komen en wijst erop dat er boetes kunnen worden uitgeschreven.
20/06 13u30  DéFi: "Andere partijen moeten eerst hun stallen uitkuisen"De partijleiding reageert daarmee op de politieke crisis in Franstalig België. Ze vragen onder meer dat alle politici die in opspraak gekomen zijn opstappen.
20/06 12u45  Meer dan helft van Frankrijk getroffen door hittegolfHet departement Landes in het zuidwesten van Frankrijk is het hardst getroffen. Het is er 39 graden in de schaduw en de bevolking wordt opgeroepen om voldoende maatregelen te nemen.
20/06 12u45  Rotsblok van 10 ton stort neer op de weg in AnhéeDe N96 in Anhée, in de provincie Namen, is afgesloten nadat een groot rotsblok langs de kant van de weg afgebroken en neergestort is. Er vielen gelukkig geen gewonden, experts onderzoeken nog de stabiliteit van de rotswand.
20/06 12u45  VN-vluchtelingenorganisatie roept moslims op om "zakat" af te staanDe UNHCR hoopt met de jaarlijkse religieuze belasting van moslims een gat van 7 miljard euro in het budget te dichten, nodig om hulp te verlenen aan Syrische en Iraakse vluchtelingen.
20/06 12u45  Drie verdachten opgepakt na filmpje waarin 13-jarige jongen mishandeld wordtOp de beelden is te zien hoe een 13-jarige jongen zwaar aangepakt wordt: zijn keel wordt dichtgeknepen, waarna hij even bewusteloos is. Even later wordt hij in het water geduwd. Een meerderjarige verdachte is aangehouden, twee minderjarige verdachten zijn in een gesloten instelling geplaatst.
20/06 12u15  Crevits laat leerlingen afstand tot zon afleggen door elke dag extra kwartier te bewegenDoor elk kind in het basisonderwijs elke dag een kwartier extra te laten bewegen, kunnen alle leerlingen in een jaar tijd 150 miljoen kilometer of de afstand van de aarde naar de zon afleggen.
20/06 12u15  "Ethiopische koffieboeren in de frontlijn van klimaatopwarming"Tegen 2070 zou 60 procent van de huidige regio's die geschikt zijn voor de teelt van de Arabica-boon, daar niet meer voor kunnen dienen. Het gevolg van steeds minder regen, steeds hogere temperaturen, steeds meer droogte. Koffie is voor 15 miljoen Ethiopiërs hun belangrijkste bron van inkomsten. Kan het tij nog gekeerd worden?
20/06 12u15  Europees hof veroordeelt Moskou voor verbod op "homopropaganda"Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat het verbod een schending is van de vrijheid van meningsuiting en een overtreding van het verbod op discriminatie.
20/06 12u15  "Beseften de voorbijgangers wel wie voor hen aan het zingen was?"Tien jaar lang was Draco Malfoy een terugkerende rol in de Harry Potter-films. Maar als straatzanger kon acteur Tom Felton onlangs in Praag nauwelijks de ogen van voorbijgangers in zijn richting krijgen.
20/06 12u15  Vandaag opnieuw hoge ozonconcentraties verwachtVandaag worden hoge ozonconcentraties verwacht. Er is een grote kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel in heel het land.
20/06 12u15  Otto Warmbier, gestorven voor het stelen van een poster'Een hart voor avontuur' had Otto Warmbier, de Amerikaanse student die stierf na anderhalf jaar gevangenschap in Noord-Korea. Naar die weinig evidente bestemming was hij getrokken met een bureau dat reizen promoot naar 'plaatsen waarvan je moeder zou willen dat je er wegblijft.'
20/06 11u30  Franse defensieminister Sylvie Goulard neemt ontslagSylvie Goulard wordt genoemd in een vooronderzoek naar mogelijke fictieve tewerkstelling van assistenten in het Europees Parlement.
20/06 11u30  Felle brand in vetsmelterij IchtegemHet vuur ontstond in een vetketel, 7 brandweerposten proberen het vuur te blussen.
20/06 11u30  Wat hebben brexit, aanslagen en een brand met elkaar te maken? - Katrien VanderschootZe wakkerden het wij/zij-denken aan én tegelijk waren ze een test voor de veerkracht en de samenhorigheid van de Britten. Dat spanningsveld speelt vandaag meer dan ooit. Katrien Vanderschoot.
20/06 11u15  Ook zonder tegenkandidaat nog altijd geen rector verkozen in GentDe verkiezingen bij de universiteit van Gent blijven aanslepen. Bij een zesde stemronde is er alweer geen tweederdemeerderheid bereikt.
20/06 10u45  Militaire veiligheidsdienst krijgt nieuwe chef na controverse gelekte briefDe militaire veiligheidsdienst heeft een nieuwe topman: generaal Claude Van de Voorde. De vorige baas, luitenant-generaal Testelmans, stapte zelf op na het uitlekken van een brief waarin geklaagd werd over de werking van de veiligheidsdienst.
20/06 10u45  Ook zonder tegenkandidaat nog altijd geen rector in GentDe verkiezingen bij de universiteit van Gent blijven aanslepen. Bij een zesde stemronde is er alweer geen tweederdemeerderheid bereikt.
20/06 10u30  Nog altijd geen rector verkozen in GentDe verkiezingen bij de universiteit van Gent blijven aanslepen. Bij een nieuwe stemronde bij de unief is er alweer geen tweederdemeerderheid bereikt.
20/06 09u15  Dode bij ongeluk door wegblokkade in Noord-FrankrijkIn Guemps, in de Noord-Franse regio Pas-de-Calais, is afgelopen nacht een dode gevallen bij een verkeersongeluk op de A16. Het ongeluk zou veroorzaakt zijn door een wegversperring die migranten opgeworpen hadden. Negen mensen zijn opgepakt en ondervraagd.
20/06 09u15  Demotte: "Er zijn nog eerlijke socialisten"Volgens de minister-president van de Franstalige gemeenschapsregering is ook CDH betrokken bij schandalen. Dat zegt hij in een reactie op de politieke crisis in Franstalig België.
20/06 09u00  "Speeltje van de hond" bezorgt vrouw schrik van haar levenToen een Amerikaanse vrouw een speeltje van haar hond, dat nog op de oprit lag, wilde oprapen, bleek dat speeltje opvallend glibberiger dan ze verwacht had. Bovendien bewoog het.
20/06 09u00  Verdachte aanslag bij moskee is vader van 4 kinderenHet Britse gerecht heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die gisteren in Londen inreed op een groep moslims. Het gaat om Darren Osborne, een vader van vier kinderen.
20/06 09u00  Blijft Emmanuel Macron 10 jaar aan de macht? - Rony Van GastelPresident Emmanuel Macron heeft in Frankrijk een klinkende electorale overwinning op zak. Hij heeft dus goede kaarten, maar dat betekent niet dat hij zijn plannen kan uitvoeren. De komende maanden zullen bepalend zijn. Rony Van Gastel blijkt vooruit.
20/06 09u00  Hitte speelt ook de bouwbedrijven parten80 procent van de bouwbedrijven kan niet werken zoals gewoonlijk. Omdat het zo warm is, drogen bepaalde materialen te snel. Op plaatsen waar geen schaduw is, zoals gevels, daken en terrassen, is het amper vol te houden.
20/06 08u15  Twintig nieuwe trajectcontroles: bekijk hier waar u gecontroleerd zal wordenDe nieuwe trajecten liggen verspreid over heel Vlaanderen, er zal in totaal meer dan 75 kilometer weg gecontroleerd worden.
20/06 07u30  Twintig nieuwe trajectcontroles op Vlaamse wegenDe nieuwe trajecten liggen verspreid over heel Vlaanderen, er zal in totaal meer dan 75 kilometer weg gecontroleerd worden.
20/06 07u15  Opnieuw waterlek in Bisschoppenhoflaan DeurneDoor een breuk in de ondergrondse waterleiding stond de rijbaan over een lengte van 200 meter blank. Het is al het vierde waterlek in een jaar tijd. Het lek zal later vandaag hersteld worden.
20/06 07u15  Twee Nederlandse reporters vastgehouden in ColombiaTwee journalisten worden 'tegen hun zin in vastgehouden', meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het zou gaan om de presentator en een cameraman van het televisieprogramma 'Spoorloos'. Volgens het Colombiaanse leger is de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk.
20/06 07u00  "Mijn specialiteit in Syrië? Klassieke cocktails met een oosterse toets"Elias (23) werkte als barman in een Syrische cocktailbar. Hij woont momenteel nog maar twee maanden in ons land. Voor het Refugee Food Festival kruipt hij opnieuw één dag achter zijn vertrouwde cafétoog, in Brussel.
20/06 06u30  E34 van Knokke naar Antwerpen opnieuw vrijgemaakt na zwaar ongeval in VraseneIn Vrasene botste een auto tegen een vrachtwagen. De bestuurder, een man van 27, is levensgevaarlijk gewond.
20/06 06u15  E34 van Knokke naar Antwerpen volledig afgesloten na zwaar ongeval in VraseneVerwacht wordt dat het een zware ochtendspits wordt. Het Verkeerscentrum raadt aan om de snelweg te verlaten en om te rijden.
19/06 23u45  Vredesakkoord voor Centraal-Afrikaanse Republiek: een sprankeltje hoopDe strijdende partijen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben een vredesakkoord gesloten na bemiddeling van de katholieke Sint Egidiusgemeenschap.
19/06 23u15  VS-student overleden die Noord-Korea had vrijgelatenDe 22-jarige Otto Warmbier was vorige week vrijgelaten, maar hij was in een coma beland. De jongeman had in Nord-Korea 15 jaar gekregen omdat hij had geprobeerd een spandoek met propaganda te stelen.
19/06 22u45  Van Rompuy verwacht harde en lange brexitVolgens Herman Van Rompuy wordt het een harde brexit die wel eens lang zou kunnen duren. De Britten beseffen nog niet goed wat ze zullen moeten prijs geven, zei hij in 'Terzake'.
19/06 22u30  "CDH zet alles op het spel door bruggen met PS op te blazen"Volgens politicoloog Pascal Delwit is het niet zeker dat CDH-voorzitter Benoît Lutgen slaagt in zijn opzet om de PS uit de meerderheid te kegelen in Wallonië en Brussel.
19/06 21u45  [VIDEO] - De Vadder: “Ik ging van kwaadheid bijna naar wanhoop”Ivan De Vadder stuurde dit weekend een aantal verontwaardigde tweets de wereld in. Al drieëntwintig jaar volgt hij de Wetstraat en ondanks alle schandaaltjes en schandalen, blijft hij geloven in de veerkracht van de democratie. Maar nu twijfelt hij voor het eerst.
19/06 21u15  [VIDEO] - Zo worden windmolens geïnspecteerdEr komen almaar meer windmolens bij in ons land en de bestaande turbines worden stilaan een jaartje ouder. Hoe worden die windmolens gecontroleerd op schade, slijtage of constructiefouten? Wij trokken voor het antwoord op die vraag naar Future Services, een jong Oostends bedrijf dat op korte tijd is uitgegroeid tot een belangrijke speler als het gaat over inspecties van windmolenparken.
19/06 20u45  Uw huiskat komt waarschijnlijk uit EgypteWie eigenaar van een kat is, heeft mogelijk een stukje Egypte in huis. Uit een nieuwe studie blijkt dat een groot deel van de hedendaagse huiskatten afstamt van gedomesticeerde katten die rond 500 voor Christus in het land van de farao's leefden.
19/06 20u45  Lutgen: "PS heeft eigen sociale overtuiging verraden"CDH-voorzitter Benoît Lutgen licht in Terzake toe waarom hij heeft beslist de bruggen met zijn socialistische coalitiegenoot op te blazen.
19/06 20u15  Slapende agenten betrapt in AntwepenOp sociale netwerksite Facebook circuleert een filmpje van twee Antwerpse agenten die in hun combi liggen te slapen. Het filmpje gaat ook viraal.
19/06 20u15  [VIDEO] - Vluchtelingen tonen culinaire kunsten in BrusselBij deze hitte past een exotische, kruidige keuken. Wie daar zin in heeft kan terecht in Brusse tijdens het 'Refugee Food Festival'. Vluchtelingen die ervaring hebben in de horeca maken er in restaurants Iraakse, Syrische of Somalische gerechten klaar, met het doel om hier werkervaring op te doen.
19/06 20u00  EU en Verenigd Koninkrijk bereiken akkoord over agenda brexitonderhandelingenDe brexitonderhandelingen zijn officieel van start gegaan. Na een dag vergaderen, hadden de Europese en Britse onderhandelaars goed nieuws: ze hebben een akkoord bereikt over de agenda van de gesprekken en over de prioriteiten.
19/06 19u45  Vrouw op fiets laat zich verrassen door ophaalbrug in VlissingenIn Zeeland is een ophaalbrug opgehesen terwijl een vrouw op de fiets erop stond. Dat melden Nederlandse media. De vrouw zou onder de slagbomen door zijn gekropen. De provincie onderzoekt het incident.
19/06 19u45  Wat te doen als je bij dit warme weer de auto neemt? 3 gouden tipsHet blijft zeker de rest van de week nog tropisch warm. Die hitte vraagt om enkele extra maatregelen. Een spoedarts geeft drie belangrijke tips voor wie bij deze temperaturen de wagen neemt.
19/06 19u30  Vertrouweling van Macron ruilt regeringspost voor fractieleiderschapMinister voor Stedenbeleid en Wonen Richard Ferrand was eerder in opspraak gekomen in verband met een vastgoedaffaire.
19/06 19u00  Boetes tot 1.600 euro voor landbouwers die illegaal water oppompen in West-VlaanderenDe politiezone Polder gaat boetes uitschrijven aan landbouwers die water blijven pompen uit de IJzer. De boeren zien zich daartoe genoodzaakt door de aanhoudende droogte.
19/06 18u30  Van Cauwelaert vreest voor "vieze oorlog" na bommetje van CDHVolgens politiek analist Rik Van Cauwelaert dreigt CDH een vuile oorlog te ontketenen dor de bruggen met de PS op te blazen.
19/06 18u15  Portugese gemeenschap in Antwerpen "in shock" over brand afgelopen weekendRond het Antwerpse Sint-Jansplein zijn er verschillende Portugese horecazaken. In die cafés heerst een bedrukte sfeer, na de zware brand van gisteren in centraal-Portugal waarbij tientallen doden zijn gevallen.
19/06 17u30  Verkeersellende op E314 in Lummen voorbij na klap van truck tegen signalisatieRond 15.45 uur was de autosnelweg opnieuw vrijgemaakt, waar rond de middag een vrachtwagen een dynamisch informatiebord had meegesleurd. De E314 was volledig versperd. Onmiddellijk groeide de file aan tot voorbij Halen.
19/06 17u15  [VIDEO] - Zwemmen in de zee: waar moet je op letten?Het is zomers warm en de vakantie komt eraan: ideaal om te gaan zwemmen in zee. Waar je allemaal moet op letten, dat vraagt 'Karrewiet-reporter Benten aan redder Lenz.
19/06 17u15  5 antwoorden van Ivan De Vadder over breuk tussen CDH en PSDe politiek in (Franstalig) België staat in rep en roer nu het CDH niet langer met de PS wil regeren. Welke gevolgen heeft dit voor de politiek in ons land? Politiek journalist Ivan De Vadder geeft tekst en uitleg.
19/06 17u15  Auto ramt politiecombi in Parijs, autoriteiten denken aan terreuraanslagHet voertuig is nadien in brand gevlogen en de politie heeft de bestuurder opgepakt. Naar verluidt was hij gewapend.
19/06 17u00  [VIDEO] - Praatgraag mobieltje onderbreekt Ivan De VadderDe meesten onder ons hebben er ervaring mee, gsm’s die op het meest ongelegen moment lawaai beginnen te maken. Vanmiddag was het de buurt aan politiekjournalist Ivan De Vadder. Tijdens zijn uitleg over de politieke situatie in Franstalig België op onze Facebook live werd De Vadder onderbroken door zijn mobieltje.
19/06 17u00  Auto ramt politiebusje in Parijs, autoriteiten denken aan terreuraanslagHet voertuig is nadien in brand gevlogen en de politie heeft de bestuurder opgepakt. Naar verluidt was hij gewapend.
19/06 16u45  Brand gesticht op verschillende plaatsen Duitse spoorwegenDe branden werden deze nacht gesticht, waardoor het Duitse treinverkeer vandaag een aantal vertragingen ondervond. Vermoedelijk zitten extreemlinkse activisten achter de brandstichtingen.
19/06 16u45  [VIDEO] - "Straalvogel" van Jommeke is terugEen levensechte replica van de 'straalvogel' van stripheld Jommeke is vanaf vandaag te bewonderen in het gemeentelijk park in Middelkerke. Het kunstwerk werd ontworpen door het duo Tardioli-Cauwenberghe in samenwerking met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Het vliegtuigje bestaat ook voor 100 procent uit gerecycleerd materiaal.
19/06 16u45  Auto ramt politiebusje op Champs-Elysées in ParijsHet voertuig is nadien in brand gevlogen en de politie heeft de bestuurder opgepakt. De ordediensten hebben de omgeving afgezet.
19/06 16u15  Waarom is een aanslag door blanken een "incident" en door moslims "terreur"? - Khalid El JafoufiEr was vanochtend commotie op Twitter omdat de aanslag op een moskee in Londen in de pers omschreven werd als een 'incident', terwijl een gelijkaardig 'incident' twee weken geleden onmiddellijk als een 'terreurdaad' werd bestempeld. Waarom?
19/06 15u30  MR wil praten over deelregeringen, Michel sluit de rangen federaalDe Franstalige liberalen zijn bereid om rond de tafel te gaan zitten, na het vertrek van het CDH uit alle deelregeringen en de oproep om meerderheden te vormen zonder de PS. Maar premier Michel wil CDH buiten de federale regering houden.
19/06 15u15  Deze nieuwe coalities zijn mogelijk in Wallonië en BrusselDoor het vertrek van het CDH uit de Waalse regering, de regering van de Franse Gemeenschap en de Brusselse regering start de zoektocht naar nieuwe meerderheden in de 3 entiteiten. Dit zijn de mogelijke coalities.
19/06 15u15  MR wil praten over toekomst van de deelregeringenDe Franstalige liberalen zijn bereid om rond de tafel te gaan zitten, na het vertrek van het CDH uit alle deelregeringen en de oproep om meerderheden te vormen zonder de PS.
19/06 15u00  [VIDEO] - Welke verkeersregels gelden voor speciale rijwielen? Het BIVV trekt de lijnElektrische toestellen als segway, hoverboard en monowiel winnen aan populariteit. Maar nu er meer zijn, worden ook afspraken en tips noodzakelijk. Wij stuurden onze ervaren monowielende reporter naar de persconferentie van het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

49x Robert Fisk: Saudi's ontspringen steeds de dans23/06 00u15 - deredactie.be: Midden-Oosten-journalist Robert Fisk wijst op de verantwoordelijkheid van het Westen in verband met het terrorisme en merkt op dat een speler steeds de dans ontspringt: Saudi-Arabië.
42x De niet zo gezwinde reis van Alexander De Croo in Zuid-Soedan en Oeganda23/06 00u30 - deredactie.be: Wanneer onze minister van Ontwikkelingssamenwerking dinsdagmorgen uit het vliegtuig stapt in Juba, is hij de eerste Belgische minister ooit in Zuid-Soedan. Maar ondanks die primeur is er voor minister De Croo niet meteen een VIP-ontvangst voorzien.
6x "Vluchtelingen krijgen in Oeganda kans hun leven opnieuw op te bouwen"22/06 23u00 - deredactie.be: Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo toont zich na een bezoek aan het vluchtelingenkamp Bidi Bidi, in het noorden van Oeganda, onder de indruk van de Oegandese inspanningen.
6x Hoe groot is het obstakel genoemd taalgrens voor politici?22/06 22u00 - deredactie.be: Onze collega Pieterjan De Smedt beklaagt er zich over dat Waals minister-president Paul Magnette niet naar de Terzake-studio komt, maar RTBF-journaliste Johanne Montay zegt dat zij hetzelfde probleem ondervindt met een aantal Vlaamse politici.
4x EU-leiders zetten licht op groen voor nauwere militaire samenwerking22/06 19u30 - deredactie.be: Daarover is verassend snel een akkoord bereikt De Britse premier Theresa May gaat vanavond enkele voorstellen doen in verband met de rechten van Europese burgers in Groot-Brittannië na de brexit, maar daarover zal niet echt worden onderhandeld.
4x Seks na bevalling? Eerste bevalling en borstvoeding kunnen obstakels zijn22/06 19u15 - deredactie.be: Dat blijkt uit een studie van het UZ Gent naar het seksueel functioneren na een bevalling. Een keizersnede blijkt merkwaardig genoeg geen gunstig effect te hebben, en heeft zelfs een negatieve invloed op de levenskwaliteit.
4x Lampaert snelt naar Belgische titel in het tijdrijden22/06 19u00 - deredactie.be: Yves Lampaert (Quick-Step) is de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden. In Chimay was hij 17 seconden sneller dan uittredend kampioen Victor Campenaerts.
4x Iedereen aan boord hoopt dat iets gebeurt, hoe cynisch dat ook klinkt - Mieke Strynckx22/06 19u00 - deredactie.be: Het Belgische fregat de Louise-Marie voert sinds deze week op de Middellandse Zee een operatie uit tegen mensen- en wapensmokkel. VRT-reporter Mieke Strynckx is mee aan boord en houdt een blog bij.
4x Korte broek verboden? Britse jongens gaan dan maar in rok naar school22/06 18u45 - deredactie.be: Zelfs in tijden van een hittegolf wil het schoolhoofd van Isca Academy in het Britse Exeter het uniformbeleid niet versoepelen. De jongens van de school hebben echter een creatieve oplossing bedacht.
4x Bourgeois: "De tijd nemen voor alternatief voor Turteltaks"22/06 18u30 - deredactie.be: Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil bekijken welk alternatief er moet komen voor de zogenoemde Turteltaks nu het Grondwettelijk Hof de heffing voor dit jaar heeft vernietigd.

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven