woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meer nieuws van deredactie.be

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

deredactie.be

Verbergen Tonen
21/08 22u30  De maan drijft de spot met de zon op Twitter Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft zich naar aanleiding van de zonsverduistering laten gaan op Twitter. En ook president Trump heeft met zijn familie naar het fenomeen gekeken.
21/08 21u45  Red Lions vernederen Nederland op EK hockey en mogen naar halve finale De Belgische hockeymannen hebben Nederland in eigen huis een zware 5-0-nederlaag aangesmeerd. Ondanks die hoge score was doelman Vincent Vanasch de uitblinker bij de Belgen.
21/08 21u15  Ze kan het dan toch: Britney Spears zingt live tijdens concert Sinds 2013 is Britney Spears een artist in residence in Las Vegas. Al minstens even lang krijgt ze het verwijt dat ze haar publiek om de tuin leidt door haar optredens te playbacken. Zaterdag ging ze in het verweer.
21/08 19u30  [VIDEO] - LIVE: Totale zonsverduistering in de VS, van kust naar kust In de Verenigde Staten is van 19 uur tot 21 uur (onze tijd) een totale zonsverduistering te zien. Volg alles hier live met deze uitzending van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
21/08 19u15  Binnen 650 miljoen jaar geen totale zonsverduisteringen meer De maan verwijdert zich langzaam van de aarde, en binnen 650 miljoen jaar zal de nieuwe maan niet groot genoeg meer zijn om de zon volledig te bedekken bij een zonsverduistering, waar de maan ook staat.
21/08 19u00  Aantal leerlingen op Lucerna-scholen opnieuw op peil Na de mislukte coup tegen de Turkse president Erdogan vorige zomer, verloren de scholen van de Gülen-beweging in ons een kwart van hun leerlingen.
21/08 19u00  [VIDEO] - LIVE: Tel mee af naar de totale zonsverduistering in de VS In de Verenigde Staten is van 19 uur tot 21 uur (onze tijd) een totale zonsverduistering te zien. Volg alles hier live met deze uitzending van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
21/08 18u45  VTM-programma "Groeten uit" genomineerd voor Gouden Roos In 'Groeten uit' keerde telkens een BV terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Het VTM-programma is dit jaar het enige Belgische genomineerde programma voor de tv-prijzen van de EBU.
21/08 18u45  Voortvluchtige dader van aanslag Barcelona is doodgeschoten Ten westen van Barcelona is Yousef Abouyaaqoub doodgeschoten door de politie. Hij was vermoedelijk de dader van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien op de vlucht. bij die aanslag zijn 15 mensen gedood. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
21/08 18u30  "Voortvluchtige dader aanslag Barcelona is doodgeschoten" Ten westen van Barcelona zou Yousef Abouyaaqoub zijn doodgeschoten door de politie. Dat melden de Spaanse media. Hij zou de dader zijn van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien spoorloos. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
21/08 18u00  "Vals" schilderij van John Constable blijkt authentiek werk van 2 miljoen pond 180 jaar na zijn dood telt het oeuvre van John Constable een nieuw schilderij. De makers van 'Fake or fortune' hebben bewezen dat een betwist schilderij wel degelijk van de beroemde Britse schilder is.
21/08 18u00  ACV-bediende doodgeschoten in kantoor in Diest, verdachte opgepakt De dader is het kantoor binnengestapt en heeft de bediende achter het loket neergeschoten. Een verdachte is opgepakt.
21/08 17u45  Brigitte Macron moet het stellen met bescheiden officiële rol in het Elysée De 'first lady' van Frankrijk krijgt geen juridisch statuut met een salaris en eigen kantoor, maar haar taken en middelen zijn nu vastgelegd in een officieel 'transparantiecharter'.
21/08 17u45  Komt "verloren" holocaustfilm van Jerry Lewis postuum uit? Een dag na het overlijden van Jerry Lewis rijst de vraag wat met 'The day the clown cried' moet gebeuren. De acteur maakte die film over de holocaust in 1972, maar bracht hem nooit uit.
21/08 17u45  Elio Di Rupo blijft PS-voorzitter tot 2019 Tot en met de verkiezingen van 2019 zal ex-premier Elio Di Rupo aanblijven als voorzitter van de Franstalige socialisten of de PS. Dat heeft hij aangekondigd bij de voorstelling van zijn nieuw boek over wat hij een nieuw eco-socialistisch beleid noemt.
Laatste update: maandag 21 augustus 2017, 22u30Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/08 17u30  "Voortvluchtige dader aanslag Barcelona is neergeschoten"Ten westen van Barcelona zou Yousef Abouyaaqoub zijn neergeschoten door de politie. Dat melden de Spaanse media. Hij zou de dader zijn van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien spoorloos. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
21/08 17u15  Lotus haalt verschillende koeken uit de rekken, "maar fipronilgehalte ver beneden veiligheidsgrens"Het gaat om een preventieve maatregel. Een beperkt aantal koeken werd geproduceerd met besmette eieren. Een gevaar voor de volksgezondheid is er niet, want de hoeveelheid fipronil in de producten ligt ver onder de veiligheidsdrempel.
21/08 17u15  "Voortvluchtige dader aanslag Barcelona gearresteerd"In Barcelona zou de voortvluchtige dader van de eerste aanslag in die stad onderdag, Yousef Abouyaaqoub zijn gevat door de politie. Dat melden betrouwbare Spaanse media. Hij zou de man zijn die donderdag was ingereden op mensen op de Ramblas in Barcelona en was de laatste van de terreurcel die nog op de vlucht was.
21/08 17u00  Voortvluchtige dader aanslag Barcelona gearresteerdYousef Abouyaaqoub is opgepakt door de politie. Hij was voortvluchtig sinds de aanslag op de Ramblas vorige week donderdag.
21/08 16u15  Raymond van het Groenewoud opent Boterhammen in het ParkDe Vlaamse muzikant heeft de 28e editie van het festival in het Warandepark in Brussel geopend onder het goedkeurende oog van zowat 2.500 hongerige muziekliefhebbers. De ruimte rond de kiosk stond afgeladen vol.
21/08 16u00  Cathay Pacific uit Hongkong koopt 32 vliegtuigen bij AirbusDe grootste luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft een bestelling van 4,1 miljard dollar geplaatst bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus, ten minste bij cataloguswaarde. De toestellen zijn vooral bedoeld om de verouderde vloot van het filiaal Cathay Dragon te moderniseren.
21/08 16u00  [VIDEO] - Oorlogsverleden van de Westhoek blijft boeienIn juni en juli zijn zeker 105.000 herdenkingstoeristen naar de Westhoek gekomen, een eeuw na de historische slag bij Passendale. De periode rond de officiële herdenkingen, eind juli, was het bijzonder druk. Ook kregen de 4 grootste oorlogsbegraafplaatsen een kwart meer bezoekers dan in 2016.
21/08 15u45  Deze schildpad laat niet met zich sollenToen een natuurwandelaar schildpadden eieren zag leggen, dacht hij eentje van hen een grassprietje te moeten toesteken. Maar die schildpad had daar duidelijk geen zin in.
21/08 15u45  Te koop: graf en Beatlespartituur van "Eleanor Rigby"In het Verenigd Koninkrijk gaat volgende maand de concessie van het graf van Eleanor Rigby onder de hamer, de vrouw die The Beatles tot hun gelijknamige nummer inspireerde. Fans kunnen ook op de partituur van de hit bieden.
21/08 15u30  Russen vernietigen groot konvooi van IS in oosten van SyriëDe Russische luchtmacht ondersteunt vanuit de lucht een offensief van het Syrische regeringsleger om de omsingelde enclave Deir ez-Zor te ontzetten.
21/08 15u00  Medialaan lanceert "Stievie Premium"Voortaan is op de tv-app Stievie een Premium-abonnement beschikbaar, waarin naast de zenders van Medialaan nog 11 andere kanalen zijn inbegrepen. De zender zijn live en uitgesteld tot zes dagen te bekijken.
21/08 14u45  Papa vermoorde meisje Gistel: "Volledig in de steek gelaten door politie"De ouders van het vermoorde meisje uit Moere, bij Gistel, hebben een klacht ingediend bij Comité P, omdat ze vinden dat de politie hun klachten nooit ernstig genomen heeft. '
21/08 14u15  Ensorportret dat Koninklijke Bibliotheek kocht, blijkt zeldzamer dan gedachtEen Ensorprent die de Koninklijke Bibliotheek van België op een veiling in Brussel heeft aangekocht, blijkt na restauratie veel zeldzamer dan gedacht. Het gaat om een zelfportret van 'eerste staat'.
21/08 14u00  ACV-bediende doodgeschoten in kantoor in Diest, politie zoekt naar daderDe dader zou het kantoor binnengestapt zijn en de bediende achter het loket neergeschoten hebben. De politie houdt een klopjacht naar de dader.
21/08 14u00  Kleuters in Ronse lijken radicaal gedrag te vertonen, maar kunnen kleuters radicaliseren?In een kleuterschool in Ronse lijken kleuters onder invloed te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Vertonen deze kleuters radicaal gedrag of kopiëren ze gewoon wat ze in hun omgeving horen?
21/08 13u15  VIDEO: "Gaan, weg, vai": ploegmaats schreeuwen Lampaert naar de ritzegeYves Lampaert mag vandaag de rode trui aantrekken in de Vuelta. Met dank aan zijn ploegmaats, die hem perfect lanceerden. Beleef de ritzege van onze landgenoot vanop de fiets.
21/08 13u15  Jongen probeert "in het geniep" camera uit te schakelenDeze 9-jarige Amerikaanse jongen was het beu dat zijn ouders hem filmden als hij ’s nachts naar tv wilde kijken. Maar zijn plannetje kon niet geslaagd genoemd worden.
21/08 13u15  IN KAART: De terreurcel achter de aanslagen in Barcelona en CambrilsVolgens wat we nu weten, telde de terreurcel wellicht 13 leden. Om door het bos de bomen te zien, zetten we alle verdachten op een rij.
21/08 13u00  Lotus haalt verschillende koeken uit de rekken in ons landEr bestaat de kans dat er fipronil inzit. Het gaat om een preventieve maatregel. Een gevaar voor de volksgezondheid is er niet. Lotus zelf wil voorlopig niet reageren.
21/08 13u00  Opgepast voor nepnieuws vermomd als artikels van "Le Soir" en "The Guardian"De voorbije maanden werden op het internet een aantal valse nieuwsberichten verspreid, die afkomstig leken van onder meer de Belgische krant Le Soir. Vermoedelijk gaat het om pro-Russische propaganda.
21/08 12u45  Waalse politiek hervat onderhandelingen over regeringenNa het reces beginnen de Waalse politici weer te overleggen over nieuwe meerderheden voor de Brusselse regering en de Franse Gemeenschapsregering.
21/08 12u45  Universiteit van Cambridge censureert zichzelf op vraag van China: academici protesterenZo'n driehonderd artikels over politiek gevoelige thema's zijn niet meer te bekijken voor Chinese gebruikers. Academici over de hele wereld vragen aan de gerenommeerde universiteit om niet langer in te gaan op de vraag van het land.
21/08 12u45  Geen minuut stilte voor Barcelona? Dan maar opvallend protestOp het WK zwemmen voor veteranen kreeg een Spanjaard nul op het rekest toen hij een minuut stilte vroeg voor de slachtoffers van de aanslag in Barcelona. Hij deed het dan maar alleen.
21/08 12u45  Papa vermoord meisje Gistel: "Volledig in de steek gelaten door politie"De ouders van het vermoorde meisje uit Moere, bij Gistel, hebben een klacht ingediend bij Comité P, omdat ze vinden dat de politie hun klachten nooit ernstig genomen heeft. '
21/08 12u15  Wagen rijdt in op bushokje in Marseille, 1 dodeDe persoon die is opgepakt, is wellicht de bestuurder van de wagen. De juiste omstandigheden van het incident zijn nog niet bekend.
21/08 12u00  Deense uitvinder geeft toe dat hij journaliste in zee dumpteDe uitvinder Peter Madsen heeft verklaard dat de Zweedse journaliste Kim Wall 'na een ongeval' in zijn zelfgemaakte duikboot om het leven is gekomen. Daarna heeft hij haar lichaam achtergelaten in zee. Hij heeft verder nog geen details over het ongeval bekendgemaakt.
21/08 11u45  Dode en vier gewonden bij zwaar ongeval op E34Een bestelwagen met een aanhangwagen begon plots te slingeren en botste tegen een paal aan de afrit Oud-Turnhout.
21/08 11u45  Wagen rijdt in bushokje in Marseille: 1 dode, 1 persoon opgepaktDe persoon die is opgepakt, is wellicht de bestuurder van de wagen. De juiste omstandigheden van het incident zijn nog niet bekend.
21/08 11u30  Wagen rijdt in bushokje in Marseille: 1 dode, bestuurder opgepaktDe juiste omstandigheden van het incident zijn nog niet bekend.
21/08 11u30  Nieuw duo voor Gentse rectorverkiezingen: "Met grote ogen gekeken naar vorige verkiezingen"Professor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets stellen zich kandidaat om rector en vicerector van de Universiteit Gent te worden. Net op tijd, want maandag begint een nieuwe cyclus van de rectorverkiezingen. In juni leverde de tweede cyclus na 7 rondes geen nieuwe rector op.
21/08 11u30  100.000 Vlamingen niet in orde met bouwregelsEén op de drie bouwdossiers is niet in orde met de regels rond energiezuinig bouwen. Dat klaagt oppositiepartij Groen aan, nadat het de cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kon inkijken.
21/08 11u15  Nieuw duo kandidaat voor Gentse rectoverkiezingen: "Met grote ogen gekeken naar vorige verkiezingen"Professor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets stellen zich kandidaat om rector en vicerector van de Universiteit Gent te worden. Net op tijd, want maandag begint een nieuwe cyclus van de rectorverkiezingen. In juni leverde de tweede cyclus na 7 rondes geen nieuwe rector op.
21/08 11u00  Eva Högl: "Ik kon niet horen dat het over de terreur in Barcelona ging"Een Duitse politica kwam onder vuur te liggen na haar lacherige gedrag tijdens een reactie van haar partijvoorzitter op de terreuraanslag in Barcelona.
21/08 11u00  "VS staat op stelten": totale zonsverduistering trekt straks van West- naar OostkustVoor het eerst sinds 1979 kunnen ze in de Verenigde Staten een totale eclips meemaken. 'In twee uur tijd gaat het van de West- naar de Oostkust.'
21/08 10u15  Bestuurder aanslag Ramblas geïdentificeerd, alles wijst in richting van Younes AbouyaacoubVolgens de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken wijst alles in de richting van Younes Abouyaacoub. Hij is de de enige verdachte van de terreurcel die nog altijd op de vlucht is. De zoektocht naar de man werd intussen uitgebreid naar heel Europa.
21/08 10u00  Experten onder wie ook Tesla-baas Elon Musk pleiten voor verbod op "killer robots"Meer dan honderd pioniers op het gebied van robotica en artificiële intelligentie waarschuwen de VN in een open brief voor de gevaren van autonome wapens of 'killer robots'.
21/08 09u30  Komiek en mensenrechten­activist Dick Gregory overledenDe Amerikaanse komiek en mensenrechtenactivist brak door in de jaren 60 en was een van de eerste Afro-Amerikanen die in clubs met een overwegend blank publiek mochten optreden. Hij was 84.
21/08 09u30  Breitbart blundert met foto van stervoetballer Podolski bij artikel over mensensmokkelaarsBreitbart Londen heeft zich verontschuldigd bij Lukas Podolski, nadat het per ongeluk een foto van de Duitse stervoetballer had gebruikt voor een stuk over een bende mensensmokkelaars.
21/08 08u45  Een bruidsjurk ruïneren blijft niet ongestraftEen bruid eist een riante schadevergoeding van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, omdat haar jurk tijdens de vlucht met wijn besmeurd raakte.
21/08 08u45  Queens of the stone age stelt zondag nieuwe plaat voor in WommelgemQueens of the stone age speelt zondag een exclusieve showcase voor Studio Brussel. De rockband zal daar zijn nieuwe plaat voorstellen. De showcase vindt op een unieke locatie plaats: Fort 2 in de Antwerpse gemeente Wommelgem.
21/08 08u45  Donald Trump speelt poker met zijn achterban - David NeyskensTrump neemt een groot risico door Bannon te ontslaan, stelt de auteur. Hij is nu geïsoleerd in Washington en de credibiliteit van Trump krijgt bij zijn supporters een stevige knauw. Bannon out, America second?
21/08 07u30  Zuid-Korea en VS houden militaire oefeningen: "Defensieve actie"In Zuid-Korea houden Amerikaanse en Zuid-Koreaanse soldaten hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen. Volgens Seoel en Washington zijn de 10-daagse oefeningen defensief van aard, maar Noord-Korea beschuldigt beide landen ervan dat ze aansturen op een kernoorlog.
21/08 07u15  Kankeronderzoeker loopt van Leuven naar Compostella: "Eerbetoon aan zoon en alle kankerpatiënten"Johan Swinnen beloofde 'iets zot' te doen als zijn zoon - die zelf kanker heeft - dit jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag maakt hij die belofte waar en loopt hij zo maar even 2.400 kilometer in 32 dagen. 'Ik wil de symbolische strijd van kankerpatiënten overdoen.'
21/08 07u00  Tien vermisten na botsing tussen Amerikaans oorlogsschip en tanker nabij SingaporeHet Amerikaanse oorlogsschip USS John S McCain is gisteren in aanvaring gekomen met een Liberiaanse tanker. Tien mariniers zijn vermist en vijf anderen raakten gewond. Er is een zoek- en reddingsoperatie aan de gang.
21/08 06u45  Man wil geen toilet voorzien? Vrouw mag scheiden van rechterEen Indiase rechter heeft een vrouw de toestemming gegeven om te scheiden van haar man omdat die weigert een toilet te voorzien in hun huis. De beperkte aanwezigheid van behoorlijke sanitaire voorzieningen vormt overigens een groot probleem voor de openbare gezondheid in het immense land.
21/08 05u15  Bizar dinosaurusje kan stamboom dino's omvergooienChilesaurus, een kleine, plantenetende dinosaurus met het uiterlijk van een vleeseter, is volgens een nieuwe studie de 'missing link' tussen twee dinosaurusfamilies, die dan nauwer verwant zijn met elkaar dan tot nu gedacht werd.
21/08 00u15  Zuid-Afrikaanse kweker mag neushoornhoorns verkopenJohn Hume, de grootste kweker van neushoorn ter wereld, mag van het Zuid-Afrikaans gerecht 500 kilo hoorn verkopen die hij bij zijn gekweekte neushoorns heeft afgezaagd.
20/08 22u30  Moessonregens in Azië maken veel slachtoffersIn Nepal, India en Bangladesh zijn sinds de tweede week van augustus al meer dan 700 mensen om het leven gekomen door het noodweer. In Sierra Leone in Afrika is het dodental van de aardverschuiving opgelopen tot zeker 500.
20/08 20u30  Acteur en komiek Jerry Lewis (91) is overledenIn de VS is Jerry Lewis overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij was een acteur en een komiek en vormde jaren een komisch duo met Dean Martin. Lewis was 91.
20/08 20u00  Te koop: stuk huwelijkstaart van William en Kate uit 2011Fans van de Britse monarchie en van prins William en zijn vrouw Catherine in het bijzonder kunnen op 27 september bij Chiswick in Londen terecht. Die dag veilt het veilinghuis een stuk huwelijkstaart van de hertogen van Cambridge.
20/08 19u30  Gouden Boomstoet lokt 75.000 bezoekers naar BruggeDe praalstoet is voor de dertiende keer sinds 1958 uitgerukt. De stoet trekt eens om de vijf jaar door Brugge en vertelt het historische verhaal van de stad Brugge tot de zestiende eeuw.
20/08 18u30  Belgische elite-eenheden nemen deel aan offensief tegen IS in IrakDe Belgen hebben drones en speciale projectielen die kunnen worden gebruikt als er gevaar dreigt van bomauto's.
20/08 17u45  Verloren werk van Banksy na 10 jaar herontdekt onder dikke laag verf'Snorting copper': die tekening schilderde Banksy dik 10 jaar geleden op de muur van een toilettenblok in Londen. Het werk verdween uit het straatbeeld en raakte in de vergetelheid. Project­ontwik­ke­laars hebben het nu herontdekt.
20/08 17u30  Lampaert snelt naar ritzege en leiderstrui in VueltaYves Lampaert heeft de tweede rit in de Vuelta gewonnen. De Belg van Quick-Step reed op kousenvoeten weg in het slot en is de nieuwe leider.
20/08 17u30  Vermiste jongetje blijkt toch overleden te zijn op de RamblasDe 7-jarige Julian Cadman, die na de aanslag in Barcelona vermist was, blijkt nu toch bij de aanslag te zijn overleden. Gisteren werd nog verkeerdelijk gemeld dat hij in een ziekenhuis zou liggen. Maar nu blijkt dat hij één van de 13 dodelijke slachtoffers is.
20/08 17u15  Donkere wolken pakken zich samen boven Anderlecht na verlies tegen STVVSTVV heeft Anderlecht met een 2-3-nederlaag opgezadeld. De Limburgers prijken met 9 op 12 op hun rapport, Anderlecht likt zijn wonden met 4 op 12.
20/08 17u15  [VIDEO] - Vinvis aangespoeld op Waddeneiland TexelOp het strand van het Nederlandse eiland Texel is een dode vinvis aangespoeld. Het dier van meer dan 16 meter lang is al in staat van ontbinding.
20/08 17u00  Hans Bonte: "Imam uit Ripoll heeft in Vilvoorde verbleven"De imam uit Ripoll die mogelijk betrokken zou zijn bij de aanslagen in Barcelona en Spanje, heeft in Vilvoorde verbleven. Dat heeft burgemeester Hans Bonte bevestigd aan onze redactie.
20/08 16u45  Vermiste jongetje is overleden bij aanslag in BarcelonaDe 7-jarige Julian Cadman, die na de aanslag in Barcelona vermist was, blijkt bij de aanslag te zijn overleden. Gisteren werd nog verkeerdelijk gemeld dat hij in een ziekenhuis zou liggen.
20/08 16u30  Donkere wolken pakken zich samen boven Anderlecht na hold-up van STVVSTVV heeft Anderlecht met een 2-3-nederlaag opgezadeld. De Limburgers prijken met 9 op 12 op hun rapport, Anderlecht likt zijn wonden met 4 op 12.
20/08 16u30  Trump en de puntmuts van de Ku Klux Klan: ze sieren meer dan één voorpaginaNa zijn eerdere dubbelzinnige uitspraken heeft Trump zich in een tweet aan de kant geschaard van de anti-racismebetogers. Maar een aantal opvallend scherpe covers kon hij daarmee niet meer tegenhouden.
20/08 16u00  Aantal bezoekers Brusselse Zuidfoor stijgt weer naar 1,5 miljoenDe 137e editie van de Brusselse Zuidfoor, die open is sinds 15 juli, sluit vanavond. Naar schatting 1,5 miljoen mensen bezochten de foor.
20/08 16u00  Komiek en mensenrechtenactivist Dick Gregory overledenDe Amerikaanse komiek en mensenrechtenactivist brak door in de jaren 60 en was een van de eerste Afro-Amerikanen die in clubs met een overwegend blank publiek mocht optreden. Hij was 84.
20/08 16u00  Wat een scenario: Jonathan Legear bezorgt STVV voorsprong tegen AnderlechtAnderlecht wil tegen STVV punten pakken om een crisis te vermijden. De landskampioen heeft voorlopig nog maar 4 punten. Bij STVV debuteert coach De Roeck. Volg het hier.
20/08 15u45  Marokkaanse koning verleent gratie aan 415 gedetineerdenDaarbij zijn ook 13 gevangenen die veroordeeld zijn wegens terroristische activiteiten, maar geen gedetineerden uit de opstandige Rif-regio.
20/08 15u45  [VIDEO] - BEKIJK: De trailer van het 4e en laatste seizoen van "The bridge"Op 1 januari komt het 4e en laatste seizoen van 'The bridge' uit. Filmlance International geeft nu een eerste trailer van de crimireeks vrij. Daarin is onder meer te zien hoe een vrouw wordt gestenigd.
20/08 15u15  Wat kan Anderlecht, met Teodorczyk op de bank, tegen STVV?Anderlecht wil tegen STVV punten pakken om een crisis te vermijden. De landskampioen heeft voorlopig nog maar 4 punten. Bij STVV debuteert coach De Roeck. Volg het hier.
20/08 15u00  Grace Mugabe terug in Zimbabwe na rel in Zuid-AfrikaDe Zimbabwaanse presidentsvrouw, die beschuldigd wordt van agressie in Zuid-Afrika en daar diplomatieke immuniteit inriep en heeft gekregen, is nu teruggekeerd in Harare.
20/08 14u45  Oudste bekende foto van een Amerikaanse president uit 1843 onder de hamerOp 5 oktober gaat in New York een foto uit maart 1843 onder de hamer. Het kiekje brengt mogelijk 250.000 dollar op, want het gaat voor om het oudste nog bestaande portret van een Amerikaanse president.
20/08 14u00  Amerikaanse rechter weigert zaak tegen Polanski te laten vallenDe beslissing van de rechter komt er ondanks de vraag om de zaak te laten vallen door zowel de Frans-Poolse regisseur als het intussen 54-jarige slachtoffer.
20/08 14u00  [VIDEO] - Wat gebeurt er eigenlijk in dierenopvangcentra? Nu weet u hetWie bijzondere beestjes wil gaan bekijken, kan dat vandaag in het dierenopvangcentrum van Malderen. Daar zetten ze uitzonderlijk hun deuren open voor het publiek. Uitzonderlijk, maar wel met een bedoeling. De dieren- opvangcentra willen beter bekend maken wat ze precies doen.
20/08 13u30  Chokri Mahassine: "Pukkelpop is uitstekend verlopen"De Pukkelpoporganisator is tevreden over de 32e editie van het festival. Met 243.000 festivalgangers was het volledig uitverkocht. Met het voorspelde slechte weer viel het uiteindelijk nog mee.
20/08 13u15  Ook vluchtelingen hebben recht op een epicurisch bestaan - Leni FrankenKarrewiet-journaliste Greet Verhaert verbleef tijdens haar vakantie 17 dagen in een vluchtelingenkamp op Samos, een Grieks eilandje vlak bij Turkije. Ze schreef er een aangrijpende reportage voor deredactie.be over die de auteur enorm raakte.
20/08 12u45  Kandidaten rectorverkiezing: "Hebben nog altijd voldoende steun"Vanaf morgen kunnen kandidaat-rectoren aan de Gentse universiteit opnieuw hun kandidatuur indienen. Het duo Van de Walle/Van Herreweghe stelt zich opnieuw kandidaat.
20/08 12u45  Spanje laat Turkse schrijver weer vrijDogan Akhanli werd gisteren opgepakt in de Spaanse stad Granada, op vraag van Turkije. Duitse politici vermoeden politieke motieven. 'Een nieuwe escalatie in het conflict tussen Duitsland en Turkije', zei Martin Schulz, Merkels belangrijkste uitdager bij de verkiezingen volgende maand.
20/08 12u30  Doel 4 ligt stil na geblokkeerd signaalDe kerncentrale Doel 4 ligt sinds zondagmorgen iets voor 4 uur stil nadat op het einde van een driemaandelijkse test een signaal is geblokkeerd. Dat is vernomen van woordvoerster Els De Clercq van de kerncentrale.
20/08 12u30  [VIDEO] - Turend op gsm rijdt man op scooter een verdwijngat inIn het verkeer naar een gsm kijken is geen goed idee, en al zeker niet als je rondrijdt in een streek die geteisterd wordt door verdwijngaten. Daar weet deze man op een scooter alles van.
20/08 12u15  Imam uit Ripoll zou in Vilvoorde of Diegem verbleven hebbenDe imam uit Ripoll die mogelijk betrokken zou zijn bij de aanslagen in Barcelona en Spanje, heeft in ons land verbleven. Dat is ons uit goede bron bevestigd. In Spaanse media lieten enkele buren en inwoners van Ripoll al optekenen dat de man in ons land verbleven zou hebben.
20/08 12u00  Imam uit Ripoll heeft in ons land verblevenDe imam uit Ripoll die mogelijk betrokken zou zijn bij de aanslagen in Barcelona en Spanje, heeft in ons land verbleven. Dat is ons uit goede bron bevestigd. In Spaanse media lieten enkele buren en inwoners van Ripoll al optekenen dat de man in ons land verbleven zou hebben.
20/08 11u45  Buren van imam uit Ripoll: "Hij zou in België geweest zijn"Volgens sommige inwoners van Ripoll zou de imam die betrokken zou zijn bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils, meermaals in ons land geweest zijn. Twee van hen vertellen in de Spaanse pers dat hij van plan geweest zou zijn om naar België te verhuizen. Andere buren zeggen dan weer dat hij naar Marokko zou hebben willen verhuizen.
20/08 11u30  SP.A wil ook inkomens uit binnenlands vermogen transparant maken voor de fiscusSP.A heeft een wetsvoorstel klaar om dat ook te regelen voor binnenlands vermogen, zoals de opbrengsten van aandelen, obligaties en spaarboekjes. Banken zou die informatie dan moeten doorgeven aan de fiscus.
20/08 11u30  De 5 boeken die het leven van Rudi Vranckx hebben veranderdElke zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: oorlogsjournalist Rudi Vranckx. 'Als ik in Bagdad was, ging ik altijd naar de boekenstraat. Dat was voor mij een bron van hoop.'
20/08 10u45  Sterke stijging vrije beroepen dankzij vrouwenHet aantal zelfstandigen in ons land is de afgelopen 10 jaar gestegen en dat komt vooral door de indrukwekkende toename van vrije beroepen. Zo is bijna 30 procent van alle zelfstandigen een vrije beroep. De stijging is vooral te danken aan de vrouwen.
20/08 10u30  Finland houdt minuut stilte voor slachtoffers steekpartijNet voor de minuut stilte heeft de politie vanochtend een reconstructie gehouden van de mesaanval, waarbij een asielzoeker vrijdag twee mensen doodstak en acht anderen verwondde.
20/08 10u30  Leger begint aan grondoffensief in Tal Afar, een van laatste IS-bolwerken in IrakDe stad Tal Afar controleert alle strategische routes voor de jihadi's op weg naar Syrië. 'Als die stad heroverd wordt, is heel het westen en noorden van Irak bevrijd', zegt Rudi Vranckx.
20/08 10u15  Wrak gevonden van oorlogsschip dat onderdelen van atoombom Little Boy vervoerdeEen team onder leiding van miljardair Paul Allen heeft het wrak teruggevonden van de USS Indianapolis, een Amerikaanse kruiser die op 30 juli 1945 getorpedeerd werd en zonk. Het schip speelde een cruciale rol bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, het verhaal van de ondergang spreekt jaren later nog altijd tot de verbeelding.
20/08 10u00  Duizenden reizigers vast op TGV door bosbrand in Zuid-FrankrijkDoor de bosbrand kunnen voorlopig geen hogesnelheidstreinen rijden tussen Marseille en Toulon. Daardoor moesten de reizigers de nacht doorbrengen aan boord van enkele treinen.
20/08 10u00  Stijging vrije beroepen indrukwekkend dankzij vrouwenHet aantal zelfstandigen in ons land is de afgelopen 10 jaar gestegen en dat komt vooral door de indrukwekkende toename van vrije beroepen. Zo is bijna 30 procent van alle zelfstandigen een vrije beroep. De stijging is vooral te danken aan de vrouwen.
20/08 09u45  Jane Fonda: "Die haren! En die beenwarmers! Ronduit hysterisch!"35 jaar geleden werkten vooral vrouwen zich in het zweet met Jane Fonda’s eerste 'Workout'-video. Het begin van een fitnesshype die nog jaren zou duren.
20/08 08u30  Vanderhaeghe: "Hoe langer dit duurt, hoe meer twijfel er komt"KV Oostende is na de vierde speeldag troosteloos laatste met 0 punten. 'Dit is geen makkelijke situatie om mee om te gaan', bekent Yves Vanderhaeghe.
20/08 08u30  Turks-Duitse schrijver opgepakt, Duitse politici verontwaardigdDogan Akhanli is opgepakt in de Spaanse stad Granada, op vraag van Turkije. Duitse politici vermoeden politieke motieven. 'Een nieuwe escalatie in het conflict tussen Duitsland en Turkije', zegt Martin Schulz, Merkels belangrijkste uitdager bij de verkiezingen volgende maand.
20/08 08u00  “Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"In het onderzoek naar de aanslagen in Spanje hebben speurders resten van een derde persoon gevonden in een huis in de gemeente Alcanar, dat melden verschillende Spaans media.
20/08 07u30  [VIDEO] - Pukkelpop 2017 is voorbij, vond Stijn Van de Voorde het een goeie editie?'Er waren dit jaar genoeg goede bands te zien', zegt Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde over deze editie van Pukkelpop. 'Het was niet de editie van de grote namen, maar het was fijn en plezant.'
20/08 00u00  Station van Nîmes korte tijd ontruimd na "verdacht signalement"In Spaanse media en op Twitter werd er eerder gezegd dat er schoten gehoord waren, maar dat is door de prefect van Nîmes ontkend.
20/08 00u00  Mumford & Sons op Pukkelpop: een volksfeest dat overloopt van liefdeDe Britse bands zijn dol op het Belgische publiek en de liefde is wederzijds. Dat is de conclusie na drie dagen Pukkelpop. Marcus Mumford zet Pukkelpop zelfs bij zijn drie favoriete festivals.
19/08 23u30  Station van Nîmes kort ontruimd na "verdacht signalement"In Spaanse media en op Twitter werd er eerder gezegd dat er schoten gehoord waren, maar dat is door de prefect van Nîmes ontkend.
19/08 23u30  Organisatoren "Boston Free Speech Rally" schrappen programma door overmacht aan tegenbetogersRechtse betogers hebben hun zogenoemde 'Free Speech Rally' in de Amerikaanse stad Boston vroegtijdig afgebroken. Er waren 15.000 tegenbetogers.
19/08 22u00  Zeker 23 doden en 400 gewonden bij treinongeval in IndiaOp zo'n 100 kilometer van de hoofdstad New Delhi zijn 14 wagons van een exprestrein ontspoord. Op beelden is te zien hoe de wagons over elkaar liggen en mensen slachtoffers proberen te bevrijden.
19/08 21u30  Bear's Den na 2 dagen feesten eindelijk zelf op Pukkelpop-podiumDe Britse band die vooral bekend is van de hit 'Agape' creëerde op de wei in Kiewit de sfeer van een gezellig huiskamerconcert. Ze waren trouwens de voorbije dagen zelf ook al op het festival.
19/08 19u45  Orale behandeling tegen pinda-allergie na 4 jaar nog effectief70 procent van kinderen die gedurende 18 maanden dagelijks een probioticum met een pinda-proteïne kregen, bleek vier jaar later nog steeds in staat pinda's te eten zonder enig neveneffect.
19/08 19u45  Dodental aardverschuiving Congo kan oplopen tot 200Het dodental van de aardverschuiving in het noordoosten van Congo kan opgelopen tot 200. Dat zeggen plaatselijke authoriteiten.
19/08 19u45  Ripoll, archetypisch stadje "waar nooit wat gebeurt", blijkt broeinest van jihadistenRipoll aan de voet van de Pyreneeën reageert geschokt na een tweede dag van huiszoekingen. Vandaag concentreerden die zich rond het piepkleine appartement van een imam.
19/08 18u15  Gezochte Belgische vrouw opgepakt op KorfoeDe 22-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst stond gesignaleerd, omdat ze lid zou zijn van een terroristische organisatie. Ze werd gearresteerd aan boord van een veerboot.
19/08 18u15  Vermiste broer en zus uit Duffel zijn terechtEen 11-jarige jongen en zijn 13-jarige zus uit Duffel zijn gevonden nadat Child Focus eerder op de dag een opsporingsbericht had verspreid.
19/08 18u00  “Cocaïne snuiven aanvaarden we niet, maar alcohol drinken is doodnormaal”Alcoholcoach Michael Niclaus probeert festivalgangers op Pukkelpop te wijzen op de gevaren van alcohol. “We zien alcohol niet als de harddrug die het nochtans is”, legt hij uit. Op de weide slaat zijn boodschap nog niet helemaal aan. “Alcohol is deel van de sfeer”, klinkt het daar.
19/08 18u00  Terreur in Spanje: alle feiten op een rijSpanje werd het doelwit van terreur. Eerst was er de aanslag in Barcelona, daarna volgde een aanslag in de badplaats Cambrils. En nog voor Barcelona was er dan weer een ontploffing in Alcanar die in verband wordt gebracht met de aanslagen in Barcelona en Cambrils.
19/08 17u15  Honderden neonazi's trekken door BerlijnZe kwamen naar de Duitse hoofdstad om de 30e verjaardag van de dood van Rudolf Hess te herdenken. De politie was massaal aanwezig om de neonazi's te scheiden van linkse tegenbetogers.
19/08 17u15  Magnette: "Regeren met CDH van Lutgen kan ik mij niet voorstellen"Twee maanden na de aankondiging van CDH-voorzitter Benoit Lutgen dat hij niet meer met de PS wilde regeren blijkt dat er bij die PS diepe wonden zijn geslagen.
19/08 17u00  Voetganger doodgereden in SclessinEen veertiger uit Verviers is in de nacht van vrijdag op zaterdag omvergereden op het voetpad in Sclessin. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de wagen is aangehouden.
19/08 17u00  Zeker 10 doden en 150 gewonden bij treinongeval in IndiaOp zo'n 100 kilometer van de hoofdstad New Delhi is een trein met 6 wagens ontspoord. Op beelden is te zien hoe de wagons over elkaar liggen en mensen slachtoffers proberen te bevrijden.
19/08 17u00  Het meisje met de zonnepitjes - Saskia Van NieuwenhoveVerleden jaar stierf jeugdzorgverlater Jordy van ontbering. Vlaanderen was geschokt. Er volgden verschillende debatten 'hoe kunnen we deze kwetsbare 18-jarigen beter ondersteunen?' en politieke beloftes. 1 jaar later bewijst het verhaal van het meisje met de zonnepitjes dat deze beloftes nog lang niet zijn ingevuld.
19/08 16u30  Child Focus zoekt broer en zus uit DuffelChild Focus heeft een opsporingsbericht verspreid naar de 11-jarige Liam Merckx en zijn 13-jarige zus Elise. Beide kinderen verdwenen vrijdag uit hun woonplaats Duffel, 'vermoedelijk samen met de fiets'.
19/08 16u00  [VIDEO] - Hoe was de tweede dag Pukkelpop? "Gevarieerd zowel qua weer als muziek"Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde blikt voor ons terug op de tweede volledige dag van Pukkelpop. 'Het was een erg gevarieerde tweede dag. Zowel qua weer als op muzikaal vlak', zegt hij.
19/08 16u00  Portugees inferno: 2017, het zwartste jaar uit de geschiedenisIn Portugal, dat al de hele zomer geteisterd wordt door bosbranden, zijn weer honderden brandweermensen paraat voor wat een risicoweekend dreigt te worden. De bosbranden in Portugal breken dit jaar historische records.
19/08 14u45  Pukkelpop staat op met Steak Number Eight en The Van JetsDag 3 van Pukkelpop werd zowel in de Marquee als op de Main Stage geopend met het betere Belgische werk. En ook de festivalgangers waren al talrijk aanwezig.
19/08 14u45  Terreur in Spanje: alle feiten en onderzoeksdaden op een rijSpanje werd het doelwit van terreur. Eerst was er de aanslag in Barcelona, daarna volgde een aanslag in de badplaats Cambrils. En nog voor Barcelona was er dan weer een ontploffing in Alcanar die in verband wordt gebracht met de aanslagen in Barcelona en Cambrils.
19/08 14u45  Terreurcel in Catalonië: 7 leden gedood, 4 gearresteerd, 1 voortvluchtigDe terreurcel achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils telde wellicht 12 leden. Wie heeft wat gedaan en waar?
19/08 14u15  Voorlichtingsfilmpje over racisme 70 jaar na datum viraal door CharlottesvilleEen voorlichtingsfilmpje van de Amerikaanse overheid over de gevaren van fascisme en racisme door blanke nationalisten, gemaakt na het einde van Wereldoorlog II, wordt massaal gedeeld op sociale media na de gebeurtenissen in Charlottesville. De boodschap is nog altijd bijzonder actueel.
19/08 14u00  Steekpartij in Finland: Marokkaanse asielzoeker had het op vrouwen gemuntBij de steekpartij in de Finse stad Turku heeft een 18-jarige Marokkaanse asielzoeker specifiek vrouwen uitgezocht om neer te steken. Dat zegt de Finse politie, die ook vier anderen Marokkanen heeft opgepakt.
19/08 13u45  Macrofagen herprogrammeren in de strijd tegen kankerVlaamse en Italiaanse onderzoekers hebben een essentieel mechanisme ontdekt waarmee kankercellen macrofagen - grote witte bloedcellen - gebruiken om uit te zaaien. Volgens hen kunnen de macrofagen geherprogrammeerd worden om opnieuw kanker te bestrijden.
19/08 13u45  Steekpartij in Finland: Marokkaanse asielzoeker viseerde vrouwenBij de steekpartij in de Finse stad Turku heeft een 18-jarige Marokkaanse asielzoeker specifiek vrouwen uitgezocht om neer te steken. Dat zegt de Finse politie, die ook vier anderen Marokkanen heeft opgepakt.
19/08 13u45  "Terreurcel opgerold", maar nog één verdachte op de vlucht: Younes AbouyaaqoubDe politie houdt een klopjacht op deze Marokkaanse man van 22 jaar uit Ripoll. Ze gaat er meer en meer van uit dat hij achter het stuur zat tijdens de aanslag op de Ramblas.
19/08 13u00  Een straat moet je verdienen – J. JolyIndien het belangrijk is voor de lokale bevolking om een persoon met een straatnaam te eren die historisch heeft bijgedragen tot de Vlaamse zaak, kan de auteur zich inbeelden dat er betere en minder besproken figuren zijn dan Cyriel Verschaeve of Joris van Severen.
19/08 12u45  Nog één verdachte op de vlucht: Younes AbouyaaqoubDe politie houdt een klopjacht op deze Marokkaanse man van 22 jaar uit Ripoll. Ze gaat er meer en meer van uit dat hij achter het stuur zat tijdens de aanslag op de Ramblas.
19/08 12u45  Terreur in Spanje: alle verdachten en feiten op een rijSpanje werd het doelwit van terreur. Eerst was er de aanslag in Barcelona, daarna volgde een aanslag in de badplaats Cambrils. En nog voor Barcelona was er dan weer een ontploffing in Alcanar die in verband wordt gebracht met de aanslagen in Barcelona en Cambrils.
19/08 12u15  Man met mes verwondt 8 mensen in de Russische stad SoergoetEen man gewapend met een mes heeft in de Russische stad Soergoet 8 mensen verwond. De man werd doodgeschoten door de politie.
19/08 12u15  "Catalaanse en Spaanse politiediensten delen te weinig informatie"Hoewel de Spanjaarden zich verenigd tonen in de rouw na de aanslagen begint de zaak toch ook een communautaire tint te krijgen. Er schort wat aan de uitwisseling van inlichtingen tussen de Catalaanse en de nationale politiediensten, zo luidt een kritiek.
19/08 11u30  Steekpartij in Finland wordt onderzocht als terreurdaadNa de steekpartij in de stad Turku gisterenmiddag heeft de Finse politie, naast de hoofdverdachte nog vijf anderen opgepakt. Bij het incident vielen twee doden en acht gewonden.
19/08 11u15  Geseinde Belgische vrouw opgepakt op KorfoeDe 22-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst werd gezocht omdat ze lid zou zijn van een terroristische organisatie. Ze werd gearresteerd aan boord van een veerboot.
19/08 11u00  De daders van de aanslagen in Spanje: bitter jong, maar geen "lone wolves"Rudi Vranckx ziet 2 opmerkelijke kenmerken in de profielen van de verdachten van de aanslagen in Spanje: ze zijn of waren erg jong en ze maken of maakten wel degelijk deel uit van een terreurcel.
19/08 10u45  Macrofagen herprogrameren in de strijd tegen kankerVlaamse en Italiaanse onderzoekers hebben een essentieel mechanisme ontdekt waarmee kankercellen macrofagen - grote witte bloedcellen - gebruiken om uit te zaaien. Volgens hen kunnen de macrofagen geherprogrameerd worden om opnieuw kanker te bestrijden.
19/08 10u45  Venezolaanse parlement buitenspel, ex-procureur-generaal vlucht naar ColombiaLuisa Ortega Diaz, de voormalige procureur-generaal van Venezuela en felle tegenstander van president Nicolas Maduro, is gevlucht naar Colombia. Ze deed dat kort nadat het parlement officieel buitenspel gezet is door de omstreden Grondwettelijke Raad.
19/08 10u45  LONGREAD: Björn Soenens op de trein naar CanadaElke week kijkt onze man in Amerika verwonderd naar het kleine en het grote leven in de Verenigde Staten. Dit keer schrijft Björn Soenens over zijn lange treinreis van New York naar Canada. Lees en leef mee met zijn avontuur in deze Amerikaanse zomerkroniek.
19/08 10u30  Vijf mensen gearresteerd na steekpartij in FinlandNa de steekpartij in de stad Turku gisterenmiddag heeft de Finse politie, naast de hoofdverdachte nog vijf anderen opgepakt. Bij het incident vielen twee doden en zes gewonden. De politie zou uitgaan van terrorisme.
19/08 10u15  "De loopbaan van directeur moet aantrekkelijker, met betere verloning"'Het statuut van de directeur en adjunct-directeur kan verbeterd worden door deze mensen met een mandaatsysteem te laten werken, met een serieuze verloning.' Dat zeggen Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
19/08 10u15  Björn Soenens op de trein naar CanadaElke week kijkt onze man in Amerika verwonderd naar het kleine en het grote leven in de Verenigde Staten. Dit keer schrijft Björn Soenens over zijn lange treinreis van New York naar Canada. Lees en leef mee met zijn avontuur in deze Amerikaanse zomerkroniek.
19/08 10u00  Sean Young: "Ik heb nu eenmaal een aangeboren neiging om mensen te koeioneren"30 jaar geleden moest de politieke thriller 'No way out' niet alleen een ster maken van Kevin Costner, maar ook van zijn tegenspeelster Sean Young. Maar Young werd niet de 'hot star' zoals verwacht.
19/08 10u00  "De loopbaan van directeur moet aantrekkelijker"'Het statuut van de directeur en adjunct-directeur kan verbeterd worden door deze mensen met een mandaatsysteem te laten werken, met een serieuze verloning.' Dat zeggen Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
19/08 09u15  Kindergeld komt anderhalve week laterVanaf 2018 zullen ambtenaren hun kindergeld anderhalve week later krijgen. Omdat de gemeenschappen vanaf 2019 de kinderbijslag uitkeren, wordt het systeem vereenvoudigd.
19/08 09u00  Zwaargewonden bij straatrace in BoechoutBij een zwaar verkeersongeval zijn twee zwaargewonden gevallen. Volgens getuigen hielden twee auto's die in de richting van Borsbeek reden, een straatrace.
19/08 08u45  Twee doden bij ingestorte feesttent in OostenrijkIn Oostenrijk zijn twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent instortte bij noodweer. Er zijn minstens 50 gewonden. Het ongeval gebeurde in het plaatsje Sankt-Johann am Walde, niet ver van de Duitse grens.
19/08 08u30  Bannon: "Presidentschap dat Trump en ik wonnen, is voorbij"Steve Bannon, de controversiële ex-raadgever van Donald Trump die gisteren de laan uitgestuurd is, blijft vechten voor de Amerikaanse president. Maar 'het presidentschap waar we voor vochten en gewonnen hebben, is voorbij', zei hij. Bannon is al aan de slag bij Breitbart News, de rechts-populistische site waar hij eerder werkte.
19/08 08u30  De daders van de aanslagen in Spanje: bitter jong, maar geen "lone wolves"Rudi Vranckx ziet 2 opmerkelijke kenmerken in de profielen van de verdachten van de aanslagen in Spanje: ze zijn of waren erg jong en ze maken of maakten wel degelijk deel uit van een terreurcel.
19/08 00u30  Het beloofde feestje van Bastille op PukkelpopDe Britse band was vanavond de headliner op het hoofdpodium van Pukkelpop en keek daar erg naar uit. Het publiek duidelijk ook, want de wei voor het podium stond helemaal volgepakt.
19/08 00u00  5 (dode) verdachten van aanslagen in Spanje formeel geïdentificeerdDe Catalaanse politie heeft de 5 jongemannen die in Cambrils door de politie zijn doodgeschoten, formeel geïdentificeerd. 1 van hen is Moussa Oukabir die de bestelwagens voor de aanslagen in Spanje zou hebben gehuurd.
18/08 23u30  3 (dode) verdachten van aanslagen in Spanje formeel geïdentificeerdDe Catalaanse politie heeft 3 van de 5 jongemannen die in Cambrils door de politie zijn doodgeschoten, formeel geïdentificeerd. 1 van hen is Moussa Oukabir die de bestelwagens voor de aanslagen in Spanje zou hebben gehuurd.
18/08 22u45  London Grammar: "Overal waar wij komen, regent het"De Britse Hannah Reid verontschuldigde zich voor het slechte weer op Pukkelpop. Maar met haar fluwelen stem deed ze het publiek de regen snel vergeten.
18/08 22u45  Hoofdverdachte Moussa Oukabir van aanslagen in Spanje is dood3 van de 5 jongemannen die in Cambril door de politie zijn doodgeschoten, zijn formeel geïdentificeerd. Dat meldt de Catalaanse politie. 1 van hen is Moussa Oukabir, de jongeman van 17 die geldt als een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Spanje.
18/08 22u15  Belgische na aanslag Barcelona: "Wij zijn het gezin dat overal in de kranten staat. Heel raar"Een foto van een Belgisch gezin is door verschillende media overgenomen. Het gezin was vlak bij de Ramblas toen het busje inreed op de mensenmassa in Barcelona. Moeder Sofie doet haar verhaal aan VRT Nieuws.
18/08 22u00  Windhoos blaast dak van huis in GingelomIn Gingelom in Limburg heeft een onweer met een windhoos het dak van een huis geblazen. Het dak is terechtgekomen op het dak van de buren. De brandweer van Sint-Truiden is ter plaatse.
18/08 21u45  Michiel Vos: "Met vertrek Bannon kan stafchef Kelly het Witte Huis normaliseren"Donald Trump heeft zijn omstreden topadviseur Steve Bannon de laan uit gestuurd, dit in samenspraak met zijn nieuwe stafchef Kelly. Volgens correspondent Michiel Vos biedt dit nieuwe kansen voor de generaal.
18/08 20u30  Rieten dak Nederlands landgoed geeft brief Britse parachutist uit WO II prijsIn het rieten dak van landgoed Remmerstein hebben dakdekkers een holster gevonden met daarin een brief van een Britse parachutist uit WO II. De jongeman schreef die terwijl hij zich schuilhield na een mislukte landing in september 1944.
18/08 20u30  Controversiële Steve Bannon is niet langer topadviseur van president TrumpDe oerconservatief Steve Bannon verlaat het Witte Huis. Dat komt niet onverwacht, want Bannon stond niet op een goed blaadje bij generaal John Kelly die onlangs benoemd werd tot stafchef van het Witte Huis. Bij het aantreden van president Donald Trump werd Bannon nochtans beschouwd als één van de machtigste mannen 'achter de troon'.
18/08 20u00  De entourage van president Trump lijkt een duiventil: een overzichtHet vertrek van topadviseur Steve Bannon is het zoveelste in een lange rij van mensen die het onder president Donald Trump voor gezien houden of zelf de deur gewezen worden. Het Witte Huis lijkt verlamd door de interne twisten en president Trump verliest zo steeds meer van zijn mensen. Werkzekerheid is er niet voor wie voor Trump werkt.
18/08 19u45  Bastille: "Dat je songs festivalanthems zijn, raak je niet gewoon"De Britse band is vanavond de headliner op het hoofdpodium van Pukkelpop en kijkt daar erg naar uit. 'We zijn zulke gelukzakken dat we wereldwijd onze songs mogen gaan spelen.'
18/08 19u30  Steve Bannon is niet langer topadviseur van president TrumpDe oerconservatief Steve Bannon verlaat het Witte Huis. Dat komt niet onverwacht, want Bannon stond niet op een goed blaadje bij generaal John Kelly die onlangs benoemd werd tot stafchef van het Witte Huis. Bij het aantreden van president Donald Trump werd Bannon nochtans beschouwd als één van de machtigste mannen 'achter de troon'.
18/08 19u00  Wat we tot nu toe weten over de daders van de aanslagen in SpanjeDe klopjacht naar de daders van de twee aanslagen in Spanje gisteren en vannacht gaat onverminderd verder. We zetten even op een rijtje wat we al over de daders weten.
18/08 18u15  Twee doden bij steekpartij in de Finse stad TurkuIn Finland zijn vandaag twee doden en minstens acht gewonden gevallen bij een steekpartij in de havenstad Turku. Een man viel daar in het wilde weg omstaanders aan met een mes en sloeg op de vlucht. De politie kon de man in de benen schieten en oppakken. Er wordt nog gezocht naar mogelijk andere daders.
18/08 18u00  "Eén dode bij steekpartij in de Finse stad Turku"De Finse politie heeft de man neergeschoten die verschillende mensen heeft gestoken in de stad Turku. Volgens het lokale ziekenhuis is er een persoon overleden en worden er nog acht gewonden verzorgd. De politie heeft een verdachte in het been geschoten en opgepakt. Mogelijk zijn er nog meer daders.
18/08 18u00  "We kunnen Barcelona niet vol paaltjes zetten"24 uur na de bloedige aanslag op Las Ramblas klinkt kritiek op de autoriteiten over de veiligheidsmaatregelen die (niet) zijn genomen. De burgemeester en de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken pareren die kritiek.
18/08 17u30  Vlaanderen geeft Sodexo miljoenenboeteSodexo krijgt van Vlaanderen een boete van 3,2 miljoen omdat het niet snel genoeg overschakelt op elektronische dienstencheques.
18/08 17u15  Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTMHij verlaat de VRT om aan de slag te gaan bij de nieuwsdienst van de commerciële zender. 'We wensen hem veel succes', zegt Olivier Goris, netmanager van Eén.
18/08 17u15  Eeuwige liefde dankzij zweet en speeksel?Op Lowlands loopt een opvallend experiment: bij 500 proefpersonen nemen wetenschappers een DNA-staal af in een poging hen aan elkaar te verbinden. Hierbij gaan ze na of het klopt dat genetische tegenpolen elkaar aantrekken.
18/08 16u45  Glamping: wanneer een simpel iglotentje niet goed genoeg meer isOok op Pukkelpop kiezen steeds meer festivalgangers ervoor om te kamperen met net dat tikkeltje meer. Wie dat wil kan er logeren in een bijenkorf, een knus hutje of zelfs een heuse tipi. Al heeft al die luxe wel een prijs. 'Het is het meer dan waard', klinkt het.
18/08 16u30  Man steekt verschillende mensen neer in Finse stad TurkuDe Finse politie heeft de man neergeschoten die verschillende mensen heeft gestoken in de stad Turku. Over de omstandigheden van het incident is nog geen duidelijkheid. Wel heeft de politie een vermoedelijke aanvaller in het been geschoten en gearresteerd.
18/08 15u45  Politie gaat ervan uit dat aanslagplegers Spanje "veel grotere aanslagen" plandenDe politie gaat uit van de hypothese dat de terroristen al langer bezig waren met de voorbereiding van de aanslagen vanuit het huis in Alcanar. Het lijkt er dus op dat Spanje ontsnapt is aan erger.
18/08 15u00  Confederate-standbeelden in VS: symbool van rassenscheiding of deel identiteit van The South?De aanleiding voor het geweld van de voorbije dagen in de Amerikaanse stad Charlottesville waren de plannen om een standbeeld van de zuidelijke generaal Robert E. Lee uit de Burgeroorlog te verwijderen uit een park. Wat voor de één een symbool van rassenscheiding is, is voor de andere een deel van de identiteit van The South in Amerika.
18/08 15u00  De Nieuwe Lichting overtuigt over hele lijn op PukkelpopKai Wén, The Lighthouse en de alomtegenwoordige Tamino speelden elk een gebalde set die het publiek duidelijk kon bekoren.
18/08 15u00  Antwerpse wetenschappers ontrafelen mee code van menselijk afweersysteemVolgens de wetenschappers is dit een wereldprimeur, die mee kan leiden tot het sneller ontwikkelen van vaccins of zelfs het behandelen voor auto-immuunziektes en kanker.
18/08 15u00  Vranckx: "Jihadi-universum is als kwikthermometer die op de grond gegooid wordt"De hoop van veel mensen is dat de aanslagen zullen stoppen wanneer IS verslagen wordt, maar zo eenvoudig is het niet. 'Het jihadi-universum is niet voorbij als ze in Syrië en Irak verslagen zijn. Het is als een kwikthermometer die op de grond gegooid wordt en waarbij de bolletjes zich verspreiden.'
18/08 14u45  Belgische na aanslag Barcelona: "Wij zijn nu het gezin dat overal in de kranten staat. Heel raar"Een foto van een Belgisch gezin is door verschillende media overgenomen. Het gezin was vlak bij de Ramblas toen het busje inreed op de mensenmassa in Barcelona. Moeder Sophie vertelt aan VRT-Nieuws hoe ze de bange momenten tijdens en na de aanslag hebben beleefd.
18/08 14u45  Barcelona is een brandpunt voor jihadisten in SpanjeDe aanslagen in en rond Barcelona komen als een totale verrassing. Sinds de bloedige aanslagen tegen treinen in de hoofdstad Madrid in maart 2004 waarbij 192 doden zijn gevallen, was er geen terreur van enige omvang meer in het land. Maar dat wil niet zeggen dat er geen jihadistische netwerken, waaronder die van IS, actief waren. Wel integendeel.
18/08 14u00  Afrekenen met een duister verleden - Tim TrachetIn Amerika woedt een felle discussie over het verwijderen van standbeelden die verwijzen naar de vroegere verdedigers van de slavernij. Als gevolg beginnen de oude en nieuwe media hier een dergelijk debat, waarbij dan ook controversiële straatnamen aan bod komen.
18/08 14u00  [VIDEO] - Zo reed de dader Las Ramblas opRond 17 uur gisteravond reed de witte bestelwagen Las Ramblas op. Door snel en zigzaggend te rijden slaagde de dader erin veel slachtoffers te maken.
18/08 14u00  Belgische na aanslag in Barcelona: "Wij zijn nu het gezin dat overal in de kranten staat. Heel raar"Een foto van een Belgisch gezin is door verschillende media overgenomen. Het gezin was vlak bij de Ramblas toen het busje inreed op de mensenmassa in Barcelona. Moeder Sophie vertelt aan VRT-Nieuws hoe ze de bange momenten tijdens en na de aanslag hebben beleefd.
18/08 13u45  Verdachten in Nederland mogen dan toch overgeleverd worden aan ons landBegin deze maand had de rechter nog geweigerd om de verdachten over te leveren wegens de levensomstandigheden in de Belgische gevangenissen.
18/08 13u45  Bom uit Vietnamoorlog doodt gezin met drie kinderenMeer dan 40 jaar na het einde van de oorlog in Vietnam heeft de ontploffing van een bom uit die tijd zes leden van eenzelfde familie het leven gekost. Twee andere verwanten raakten zwaargewond.
18/08 13u45  [VIDEO] - Volg live: Rudi Vranckx over de aanslagen in SpanjeWe overlopen met Rudi Vranckx de laatste stand van zaken in verband met de aanslagen in Spanje. Via onze Facebookpagina kan u ook vragen stellen.
18/08 13u30  Balans aanslagen Spanje stijgt naar 14 doden, slachtoffers komen uit 34 landenDe 14 doden en 130 gewonden die gevallen zijn bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils komen uit 34 verschillende landen. Het jongste dodelijke slachtoffer zou een meisje van drie zijn. Verscheidene gewonden zijn er nog erg aan toe.
18/08 13u15  Liesbeth List houdt ermee opDoor geheugenproblemen heeft de Nederlandse zangeres besloten om een punt achter haar carrière te zetten. 'Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen bedanken'.
18/08 13u15  Balans aanslagen Spanje stijgt naar 14 doden, slachtoffers komen uit 24 landenDe 14 doden en ruim 100 gewonden die gevallen zijn bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils komen uit 24 verschillende landen. Het jongste dodelijke slachtoffer zou een meisje van drie zijn. Verscheidene gewonden zijn er nog erg aan toe.
18/08 13u00  Brigitte Macron: "Het enige minpunt van Emmanuel is dat hij jonger is dan ik"De Franse Première Dame heeft aan het vrouwenblad Elle een eerste interview gegeven sinds haar man president is geworden van Frankrijk. Ze heeft het daarin onder meer over het grote leeftijdsverschil.
18/08 13u00  Aangepast reisadvies voor wie naar Spanje wilBuitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Spanje aangepast na de aanslagen in Barcelona en Cambrils. 'Volg de instructies van lokale autoriteiten en hou er rekening mee dat drukbezochte plaatsen doelwit van aanslagen kunnen zijn.'
18/08 12u45  Politie maakt jacht op dader van aanslag in BarcelonaDe Catalaanse politie is op zoek naar Moussa Oukabir, de jongere broer van Driss Oukabir, die gisteren in Ripoll werd gearresteerd. Moussa Oukabir zou achter het stuur gezeten hebben van de bestelwagen waarmee de aanslag gepleegd werd.
18/08 12u30  [VIDEO] - Catalanen scanderen "ik ben niet bang" na minuut stilteIn Barcelona is om 12 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Na de minuut stilte volgde een luid applaus. De Catalanen scandeerden daarna 'No tinc por', wat Catalaans is voor 'wees niet bang'.
18/08 12u30  Politie maakt jacht op vermoedelijke dader van aanslag in BarcelonaDe Catalaanse is op zoek Moussa Oukabir, de jongere broer van Driss Oukabir, die gisteren in Ripoll werd gearresteerd. Moussa Oukabir zou achter het stuur gezeten hebben van de camionette waarmee de aanslag gepleegd werd.
18/08 12u15  Politie maakt jacht op minderjarige dader van aanslag in BarcelonaDe Catalaanse is op zoek Moussa Oukabir, de jongere broer van Driss Oukabir, die gisteren in Ripoll werd gearresteerd. Moussa Oukabir zou achter het stuur gezeten hebben van de camionette waarmee de aanslag gepleegd werd.
18/08 12u00  Tegen een nieuwe beeldenstorm – Leo NeelsNaar aanleiding van de discussie over het verwijderen van standbeelden of straatnamen breekt onze mediawatcher Leo Neels een lans voor de vrijheid van meningsuiting. We moeten leren omgaan met meningen die we verwerpelijk vinden, stelt hij.
18/08 12u00  [VIDEO] - LIVE vanaf 12 uur: Minuut stilte in BarcelonaIn Barcelona gaat men om 12 uur een minuut stilte houden voor de slachtoffers van de aanslagen gisteren in Barcelona en vannacht in Cambrils. Ook de Spaanse koning zal daarbij zijn.
18/08 11u45  Tot nu toe drie verdachten opgepakt: een overzichtDe verdachte werd gearresteerd in Ripoll, op zo'n 100 kilometer ten noorden van Barcelona. Intussen zijn al drie verdachten aangehouden. Dit is wat we over hen weten.
18/08 11u30  Arnold Schwarzenegger geeft "de speech die Trump had moeten geven"De filmster en voormalige gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft in een opvallend filmpje de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump over de rellen in Charlottesville veroordeeld.
18/08 11u30  Tot nu toe drie verdachten opgepakt: een overzichtDe verdachte werd gearresteerd in Ripoll, op zo'n 96 kilometer ten noorden van Barcelona. Intussen zijn al drie verdachten aangehouden. Dit is wat we over hen weten.
18/08 10u15  [VIDEO] - André Vermeulen geeft laatste stand van zaken na aanslagen in SpanjeOm 8u30 kregen we een laatste update over de aanslagen in Spanje. André Vermeulen gaf vanop de Ramblas in Barcelona een laatste stand van zaken (geluid loopt niet synchroon met beeld).
18/08 10u00  Jongerentravel was op Ramblas: "Sommigen hebben vreselijke dingen gezien, maar iedereen ongedeerd"Zo'n 120 jongeren waren gisteren met Jongerentravel op de Ramblas in Barcelona toen de aanslag gebeurde. 'Alle jongeren zijn in winkels en cafés moeten binnenlopen', vertelt de zaakvoerster van de organisatie. Pas na middernacht had de hele groep Barcelona verlaten.
18/08 09u45  Waarom Nederlandse rechters moeten overleveren of niet? - Dirk LeestmansDe rechtbank in Amsterdam beslist morgen over de vraag of een aantal verdachten nu toch mogen overgeleverd worden aan ons land. Een discussie op de grens van het recht en de diplomatie.
18/08 09u00  Vrouw uit Tongeren komt om bij aanslag Barcelona: "Terreur komt akelig dichtbij"Bij de aanslag op de Ramblas in Barcelona viel een Belgische dode, een vrouw uit Tongeren. Ze was samen met haar gezin op vakantie in Spanje. Volgens burgemeester van Tongeren Patrick Dewael zou haar zoon lichtgewond zijn geraakt.
18/08 08u45  Reynders: "Eén Belg omgekomen, twee Belgen gewond in Barcelona"Bij de aanslag in Barcelona is één Belgische vrouw omgekomen en zijn twee Belgen gewond geraakt, van wie één er erg aan toe is. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vanmorgen.
18/08 08u30  Alles weer rustig op de Ramblas in BarcelonaEen dag na de dodelijke aanslag op de wereldberoemde winkelstraat Ramblas in Barcelona keert de rust langzaam terug. VRT-journaliste Mieke Strynckx is ter plaatse en doet haar relaas.
18/08 08u30  Vlaamse kranten: "Wat je ook doet, dit kan je niet verhinderen"Barcelona zal helaas niet de laatste naam zijn in het lijstje Europese terreurdoelwitten, schrijven de Vlaamse kranten. Aanslagen als deze kan je niet vermijden, ondanks alle mogelijke preventie- en veiligheidsmaatregelen. We lijken ook te 'wennen' aan deze nieuwe realiteit.
18/08 08u30  Patrick Dewael: "Terreur komt akelig dichtbij"Bij de aanslag op de Ramblas in Barcelona viel een Belgische dode, een vrouw uit Tongeren. Burgemeester Dewael betuigt zijn medeleven.
18/08 08u30  Trump promoot varkensbloedlegende na aanslag in BarcelonaIn een reactie op de terroristische aanslag in Barcelona gisteren, riep president Donald Trump via Twitter op om 'te bestuderen wat de Amerikaanse Generaal Pershing deed met gevangen terroristen'. Dankzij Pershing zou er 35 jaar lang geen 'radicaal islamitisch terrorisme' geweest zijn. Maar waar heeft Trump het over, en klopt het wat hij schrijft?
18/08 08u30  Vranckx: "Spanje heeft goede reputatie qua terreurbestrijding, maar dit is moeilijk te stoppen"Inrijden met een auto of bestelwagen op een menigte, het is de meest algemene verspreide tactiek van IS-aanhangers geworden. Dat zegt VRT-journalist Rudi Vranckx in 'De ochtend'. Vranckx benadrukt verder dat Spanje een goede reputatie heeft wat terreurbestrijding betreft.
18/08 07u45  "Spanje wist na tip van CIA al maanden dat er een aanslag op til was"Spanje was al sinds de lente op zijn hoede voor aanslagen. Dat heeft onze correspondent Sven Tuyttens verteld in 'De ochtend'. 'De Spaanse politie wist al sinds april dat er een aanslag op til was, de CIA had Spanje ook gewaarschuwd.' Volgens Tuyttens heeft de Spaanse politie ook veel erger kunnen voorkomen.
18/08 05u30  Terreuraanslagen Spanje: wat weten we op dit moment?Spanje werd gisteren en vannacht het doelwit van terreur. Na de moordende rit van een bestelwagen over de populaire winkelwandelstraat Las Ramblas in Barcelona, probeerden terroristen ook in de Spaanse badplaats Cambrils in te rijden op voetgangers. De politie brengt beide aanslagen overigens in verband met een ontploffing in een huis in Alcanar, een gemeente op 200 km van Barcelona. We zetten de feiten even op een rijtje.
18/08 05u15  Zeven gewonden bij nieuwe aanslag in Spanje, dit keer in badplaats CambrilsBij een tweede aanslag in de Spaanse badplaats Cambrils zijn zeven mensen gewond geraakt. Terroristen hebben in de Catalaanse kuststad geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie wist vijf daders te doden.
18/08 02u30  Jarige Romy (The xx) krijgt ode van publiek en gigantische kaart van StuBruDat de band tussen The xx en het Belgische publiek ongelofelijk sterk is, heeft het Britse trio als afsluiter op het hoofdpodium van Pukkelpop nog maar eens bewezen.
17/08 23u45  Vrouw uit Tongeren komt om bij aanslag BarcelonaBij de aanslag in Barcelona is zeker één Belgische vrouw om het leven gekomen, en ook onder de gewonden zijn Belgen. Volgens Kamerlid Patrick Dewael is het dodelijk slachtoffer een vrouw uit Tongeren.
17/08 23u15  Is opgepakte verdachte zelf een slachtoffer?Er bestaat veel verwarring over een man die is opgepakt. Hij wordt er van verdacht dat hij de bestelwagen heeft gehuurd waarmee de aanslag gepleegd is. De man zegt echter dat zijn identiteitspapieren gestolen zijn en dat is hij zelf bij de politie komen aangeven.
17/08 22u15  [VIDEO] - VOLG LIVE: Extra Journaal over de aanslag in BarcelonaVolg hier om 22.05 uur live een extra Journaal naar aanleiding van de aanslag in Barcelona.
17/08 22u00  Aanslagen met voertuigen: vele steden gingen Barcelona voorDe voorbije jaren hebben terroristen verschillende keren aanslagen gepleegd door met een voertuig mensen van de weg te maaien. Een triest overzicht.
17/08 21u30  Bruno De Wever: "De held van de ene tijd wordt de schurk van de andere"Een Cyriel Verschaevestraat of een Joris Van Severenlaan: de discussie woedt over wat er moet gebeuren met straatnamen van controversiële figuren. Laten staan? Verwijderen? Historicus Bruno De Wever licht toe waar die straten en beelden vandaan komen.
17/08 21u30  13 doden bij terreur in Barcelona, 2 verdachten gevat, IS eist opIn Barcelona is een bestelwagen ingereden op mensen op de Rambla de Catalunya. De Catalaanse overheid spreekt over 13 doden en ten minste 80 gewonden. Het zou gaan om een terreuraanslag. Volgens Buitenlandse Zaken is één van de doden een Belg. De politie heeft twee verdachten opgepakt en er zijn onbevestigde berichten over een schietpartij. Intussen heeft terreurgroep IS de aanslag opgeëist.
17/08 21u15  Zeker één Belgisch slachtoffer bij aanslag BarcelonaBij de aanslag in Barcelona is zeker één Belgische vrouw om het leven gekomen. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).
17/08 21u00  13 doden bij terreur in Barcelona, één verdachte gevat, "tweede gedood"In Barcelona is een bestelwagen ingereden op mensen op de Rambla de Catalunya. De Catalaanse overheid spreekt over 13 doden en ten minste 50 gewonden. Het zou gaan om een terreuraanslag. Volgens Buitenlandse Zaken is één van de doden een Belg. De politie heeft één verdachte opgepakt en volgens de media zou een tweede verdachte doodgeschoten zijn.
17/08 20u45  13 doden bij terreur in Barcelona, een verdachte opgepakt, "tweede gedood"In Barcelona is een bestelwagen ingereden op mensen op de Rambla de Catalunya. De Catalaanse overheid spreekt over 13 doden en ten minste 50 gewonden. Het zou gaan om een terreuraanslag. De politie heeft één verdachte opgepakt en volgens de media zou een tweede verdachte doodgeschoten zijn.
17/08 20u30  13 doden bij terreuraanslag in Barcelona, een verdachte opgepaktIn Barcelona is een bestelwagen ingereden op mensen op de Rambla de Catalunya. De Catalaanse overheid spreekt over 13 doden en ten minste 50 gewonden. De politie gaat uit van een terreuraanslag en heeft één verdachte opgepakt. Toch is Barcelona nog afgesloten en wordt gezocht naar andere verdachten of een bestelwagen.
17/08 19u30  Terreuraanslag Barcelona: wat weten we op dit moment?Enkele uren na de terreuraanslag in Barcelona sijpelen steeds meer feiten en details binnen over wat precies is gebeurd. Dit weten we op dit moment.
17/08 19u15  [VIDEO] - LIVE: Het journaal 19 uurVolg hier live Het journaal 7
17/08 19u00  Alt-right-kopstuk Christopher Cantwell vreest nu zelf voor zijn levenDe extreemrechtse Amerikaan heeft in een reportage van het nieuwsmedium Vice enkele onthutsende en racistische uitspraken gedaan over het geweld in Charlottesville. Hij vertelt nu in een video dat hij voor zijn leven vreest.
17/08 19u00  Ooggetuige Barcelona: "Zag voertuig met enorme snelheid op me afkomen"Een ooggetuige vertelt aan VRT Nieuws hoe ze op het nippertje kon ontsnappen aan het busje dat inreed op de mensenmassa op de Ramblas.
17/08 19u00  [VIDEO] - LIVE: Het journaal 19 uur, over aanslag BarcelonaVolg hier live Het journaal 7
17/08 19u00  "13 doden bij terreuraanslag in Barcelona", daders verschansen zichIn Barcelona is een bestelwagen ingereden op verschillende mensen op de Rambla de Catalunya. Volgens de radiozender Cadena Ser zouden er 'minstens 13 doden zijn gevallen'. Eén tot twee gewapende mannen zouden zich verschanst hebben in een bar in de buurt van de Rambla. De politie gaat uit van een terreuraanslag.
17/08 18u45  Ooggetuige Barcelona: "Kon net op tijd wegspringen, maar zag hoe busje over zoveel mensen reed"Een ooggetuige vertelt aan VRT Nieuws hoe ze op het nippertje kon ontsnappen aan het busje dat inreed op de mensenmassa op de Ramblas.
17/08 18u45  Twee doden bij terreuraanslag in Barcelona, daders verschansen zichIn Barcelona is een bestelwagen ingereden op verschillende mensen op de Rambla de Catalunya. De lokale overheid spreekt over twee doden en een twintigtal gewonden. Twee gewapende mannen zouden zich in een bar in een zijstraat verschanst hebben. De politie gaat uit van een terreuraanslag.
17/08 18u30  [VIDEO] - Aanslag in Barcelona: bekijk de eerste beeldenBekijk hier de eerste beelden die via sociale media te zien waren nadat een bestelwagen is ingereden op een groep mensen.
17/08 18u30  VRT-collega: "Ramblas helemaal afgesloten, politie lijkt zenuwachtig"Onze VRT-collega Bert Pitschon is ter plaatse in Barcelona en getuigt: 'Las Ramblas is volledig afgesloten en de perimeter wordt alsmaar groter.
17/08 18u30  Doden bij terreuraanslag in Barcelona, daders verschansen zichIn Barcelona is een bestelwagen ingereden op verschillende mensen op de Rambla de Catalunya. Er zouden één tot twee doden zijn en een twintigtal gewonden. Twee gewapende mannen zouden zich in een bar in een zijstraat verschanst hebben. De politie gaat uit van een terreuraanslag.
17/08 18u15  Doden bij wellicht terreuraanslag in Barcelona, daders verschansen zichHet incident gebeurde op de bekende Las Ramblas. Er zouden tientallen gewonden zijn. De politie gaat ervan uit dat het een terreuraanslag is. Twee gewapende mannen zouden zich in een bar in de buurt verschanst hebben. Er is sprake van één tot twee doden.
17/08 18u00  [VIDEO] - LIVE: Chaos in Barcelona nadat busje is ingereden op groep mensenIn Barcelona is een busje ingereden op verschillende mensen op de Las Ramblas. Er zouden tientallen gewonden zijn.
17/08 18u00  Getuige Barcelona: "Deuren gingen plots dicht en rolluiken naar beneden"Melanie De Wilde was in de H&M op de Ramblas in Barcelona op het moment dat het busje ingereden is op de mensenmassa. Ze doet haar verhaal aan VRT Nieuws.
17/08 18u00  Bestelwagen rijdt in op mensen in Barcelona, wellicht terreuraanslagHet incident gebeurde op de bekende Las Ramblas. Er zouden verschillende gewonden zijn. De politie gaat ervan uit dat het een terreuraanslag is.
17/08 17u45  Is behoorlijke huisvesting nog wel een basisrecht? – Joy VersticheleHeel veel gegadigden. Heel weinig huurwoningen. De staat van onze huurmarkt is allesbehalve rooskleurig. Het is tegenwoordig een huzarenstukje om vlot een degelijke, betaalbare huurwoning of -appartement te vinden. En de auteur maar denken dat het recht op behoorlijke huisvesting in onze grondwet staat ingeschreven.
17/08 17u45  Bestelwagen rijdt in op mensen in centrum van BarcelonaHet incident gebeurde op de bekende Las Ramblas. Er zouden verschillende gewonden zijn. Dat melden verschillende Spaanse media.
17/08 17u30  Vrouw wordt lastiggevallen op Brusselse metro, mannen grijpen amper inDe mannen achter het bekende YouTube platform 'Would you React' gingen tijdens een sociaal experiment na of omstaanders ingrijpen als een vrouw wordt lastigvallen op het openbaar vervoer.
17/08 17u30  Busje rijdt in op mensen in BarcelonaHet incident gebeurde op de bekende Ramblas. Er zouden verschillende gewonden zijn. Dat melden verschillende Spaanse media.
17/08 17u15  Burgemeester Dentergem: "Ik zie niet in waarom we Joris Van Severenlaan zouden moeten veranderen"In de discussie of straatnamen van omstreden figuren al dan niet zouden moeten verdwijnen, duikt ook de Joris Van Severenlaan in Dentergem op.
17/08 16u30  [VIDEO] - Hotel in Bangkok biedt een echte gevangenis­ervaring aan gastenIn Bangkok is een hotel geopend dat een echte gevangenis­ervaring wil aanbieden. Gasten krijgen een gestreepte pyjama en kunnen er poseren voor een mugshot. Hoewel het hotel vooral rekende op eenmalige bezoekers, zijn er ook gasten die geregeld terugkeren. Reizigers willen er verblijven om eens te ervaren hoe het voelt om een gevangene te zijn.
17/08 16u30  Blauwe honden dolen door Indiase stad MumbaiRond een industriepark in Mumbai lopen er een aantal blauwe honden rond. Industrieel afval dat in de rivier gedumpt wordt, zou hun vacht gekleurd hebben.
17/08 16u15  Amerikaanse topgeneraal: "Oorlog met Noord-Korea zou verschrikkelijk zijn, maar blijft optie"Volgens Joseph Dunford heeft president Trump gevraagd om geloofwaardige militaire opties te ontwikkelen. 'Dat is exact wat we aan het doen zijn.'
17/08 16u00  Cyriel Verschaeve: waarom is de man zo omstreden?In de discussie over al dan niet naamsverandering voor de Cyriel Verschaevestraten in Vlaanderen, zullen veel lezers zich afvragen wie die man was, waarom er straten naar hem genoemd werden en waarom hij zo omstreden is.
17/08 15u30  Vuelta 2017: klimmers wrijven zich in hun handen, topsprinters sturen hun katZaterdag begint de 72e Ronde van Spanje in Frankrijk. Renners die niet over klimmersbenen beschikken, zullen met een klein hartje starten. Een blik op het parcours en de gevolgen daarvan.
17/08 15u00  Faces On TV moet het opnemen tegen de wind op PukkelpopDe eer om de Main Stage te openen op dag 1 van Pukkelpop was voor Jasper Maekelberg, producer en multi-instrumentalist, maar de weergoden waren hem niet helemaal gunstig gezind.
17/08 14u45  "Confederate"-standbeelden in VS: symbool van rassenscheiding of deel identiteit van "The South"?De aanleiding voor het geweld van de voorbije dagen in de Amerikaanse stad Charlottesville waren de plannen om een standbeeld van de zuidelijke generaal Robert E. Lee uit de Burgeroorlog te verwijderen uit een park. Wat voor de één een symbool van rassenscheiding is, is voor de andere een deel van de identiteit van 'The South' in Amerika.
17/08 14u45  Indrukwekkend fossielenkerkhof ontdekt voor de kustUit de vondst blijkt dat er 45.000 jaar geleden een kolonie van een honderdtal walrussen leefde aan onze kust. Dat is de meest zuidelijke plek waar die dieren ooit geleefd hebben.
17/08 14u30  Wie durft het blote bovenlijf van Vladimir Poetin uit te dagen?Nadat de Russische president tijdens een recente vakantie opnieuw gefotografeerd werd zonder shirt, vond het internet het hoog tijd om de uitdaging met zijn opvallende lichaamsdeel aan te gaan.
17/08 14u15  Senator Karl Vanlouwe (N-VA) rijdt rond met "illegale" VL-nummerplaatEerste ondervoorzitter van de Senaat Karl Vanlouwe (N-VA) heeft de 'B' op zijn nummerplaat vervangen door een sticker met 'VL'. Volgens de FOD Mobiliteit is dat illegaal, maar Vanlouwe zelf ziet er geen graten in.
17/08 14u00  Na ophef in VS wil ook burgemeester Lanaken van controversiële straatnaam afDe burgemeester van Lanaken wil af van de Cyriel Verschaevestraat. Verschaeve was tijdens de Tweede Wereldoorlog SS’er. “Verschaeve schreef mee aan de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van de WO II”, zegt burgemeester Marino Keulen in 'De Ochtend' op Radio 1.
17/08 13u45  Moordpoging op de eurozone - Koen De LeusHet Duitse Grondwettelijk Hof twijfelt over de wettelijkheid van de obligatieaankopen door de Europese Centrale Bank (ECB). Het effectief fors kortwieken van de ECB zou de eurozone op termijn richting een gewisse dood sturen, meent Koen De Leus.
17/08 13u00  Vuelta 2017: klimmers wrijven in hun handen, topsprinters sturen hun katZaterdag begint de 72e Ronde van Spanje in Frankrijk. Renners die niet over klimmersbenen beschikken, zullen met een klein hartje starten. Een blik op het parcours en de gevolgen daarvan.
17/08 12u45  Gent wil naar Raad van State om vernietiging benoemingen aan te vechtenHet stadsbestuur wil de beslissing van minister Homans (N-VA) aanvechten.
1 2Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

1x Twee doden bij terreuraanslag in Barcelona, daders verschansen zich17/08 18u45 - deredactie.be: In Barcelona is een bestelwagen ingereden op verschillende mensen op de Rambla de Catalunya. De lokale overheid spreekt over twee doden en een twintigtal gewonden. Twee gewapende mannen zouden zich in een bar in een zijstraat verschanst hebben. De politie gaat uit van een terreuraanslag.
1x Elio Di Rupo blijft PS-voorzitter tot 201921/08 17u45 - deredactie.be: Tot en met de verkiezingen van 2019 zal ex-premier Elio Di Rupo aanblijven als voorzitter van de Franstalige socialisten of de PS. Dat heeft hij aangekondigd bij de voorstelling van zijn nieuw boek over wat hij een nieuw eco-socialistisch beleid noemt.
1x Komt "verloren" holocaustfilm van Jerry Lewis postuum uit?21/08 17u45 - deredactie.be: Een dag na het overlijden van Jerry Lewis rijst de vraag wat met 'The day the clown cried' moet gebeuren. De acteur maakte die film over de holocaust in 1972, maar bracht hem nooit uit.
1x Brigitte Macron moet het stellen met bescheiden officiële rol in het Elysée21/08 17u45 - deredactie.be: De 'first lady' van Frankrijk krijgt geen juridisch statuut met een salaris en eigen kantoor, maar haar taken en middelen zijn nu vastgelegd in een officieel 'transparantiecharter'.
1x ACV-bediende doodgeschoten in kantoor in Diest, verdachte opgepakt21/08 18u00 - deredactie.be: De dader is het kantoor binnengestapt en heeft de bediende achter het loket neergeschoten. Een verdachte is opgepakt.
1x "Vals" schilderij van John Constable blijkt authentiek werk van 2 miljoen pond21/08 18u00 - deredactie.be: 180 jaar na zijn dood telt het oeuvre van John Constable een nieuw schilderij. De makers van 'Fake or fortune' hebben bewezen dat een betwist schilderij wel degelijk van de beroemde Britse schilder is.
1x "Voortvluchtige dader aanslag Barcelona is doodgeschoten"21/08 18u30 - deredactie.be: Ten westen van Barcelona zou Yousef Abouyaaqoub zijn doodgeschoten door de politie. Dat melden de Spaanse media. Hij zou de dader zijn van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien spoorloos. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
1x Voortvluchtige dader van aanslag Barcelona is doodgeschoten21/08 18u45 - deredactie.be: Ten westen van Barcelona is Yousef Abouyaaqoub doodgeschoten door de politie. Hij was vermoedelijk de dader van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien op de vlucht. bij die aanslag zijn 15 mensen gedood. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
1x VTM-programma "Groeten uit" genomineerd voor Gouden Roos21/08 18u45 - deredactie.be: In 'Groeten uit' keerde telkens een BV terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Het VTM-programma is dit jaar het enige Belgische genomineerde programma voor de tv-prijzen van de EBU.
1x [VIDEO] - LIVE: Tel mee af naar de totale zonsverduistering in de VS21/08 19u00 - deredactie.be: In de Verenigde Staten is van 19 uur tot 21 uur (onze tijd) een totale zonsverduistering te zien. Volg alles hier live met deze uitzending van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Statistieken

Artikels:
31253
Gelezen:
5327
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven