donderdag 21 maart 2019, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
21/03 00u00  Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaart Op 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.13 
20/03 23u15  Pano: In de rauwe wereld van tienerpooiers Herbekijk hier 'Pano' van woensdag 20 maart.
20/03 23u15  John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) pleiten samen voor betere opvang voor slachtoffers van tienerpooiers Naar aanleiding van de reportage van 'Pano' over tienerpooiers vragen John Crombez (SP.A) en Zuhal Demir (N-VA) dringend betere opvang voor de slachtoffers. 'Je kan die kinderen niet in een gesloten instelling steken bij meisjes met allemaal verschillende problematieken. Er is specifieke opvang nodig.' De twee politici deden hun oproep vanavond samen in 'De Afspraak'.
20/03 23u15  Hoe worden slachtoffers van tienerpooiers opgevangen? Maatwerk is het codewoord 'Pano' ging kijken naar twee voorzieningen: de gesloten gemeenschapsinstelling in Beernem en een nieuw initiatief: vzw Ne(s)t. In het ene is structuur heel aanwezig, in het andere primeert de huiselijkheid. Maar tussen de gesloten en de open opvang ligt nog een hele waaier aan mogelijkheden.
20/03 23u15  Britse premier Theresa May roept parlement opnieuw op om brexitdeal goed te keuren: "Geen langer uitstel dan 30 juni" De Britse premier Theresa May heeft in een korte tv-toespraak vanuit haar ambtswoning in Downing Street herhaald dat ze de politieke spelletjes over de brexit beu is. 'Het parlement moet een keuze maken over de brexit. Ik blijf mijn deal verdedigen en ik wil niet dat de brexit langer vertraagd wordt dan 30 juni. De bevolking heeft genoeg van de politieke spelletjes over de brexit, terwijl er veel zorgen zijn over onderwijs en medische verzorging', aldus May.
20/03 23u15  Rechts-populistische Forum voor Democratie gaat er fors op vooruit in Nederland Het ziet er naar uit dat de rechts-populistische partijen er in Nederland fors op vooruitgaan. Dat blijkt uit de exitpolls na de provincieraadsverkiezingen in Nederland. 'Het rechtspopulistische Forum voor Democratie wordt vanuit het niets de tweede grootste partij in de Eerste Kamer met tien zetels. De regeringspartijen zijn hun meerderheid in de Eerste kamer kwijt en zullen op zoek moeten gaan naar wisselmeerderheden', meldt Jeroen Reygaert.
20/03 22u00  Meer 50-plussers starten in de bouw: "Waar begin jij nu nog aan, is de reactie van sommige mensen" Lees meer >
20/03 22u00  "Factcheckers" ontdekt: meldpunt voor gevaarlijke stoffen was tijdlang onbereikbaar Lees meer >
20/03 20u45  Meerderheid en oppositie bereiken akkoord over basisonderwijs en M-decreet Lees meer >
20/03 20u45  Overname 21st Century Fox door Disney is rond: "Troef in de concurrentiestrijd met Netflix" Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney heeft de overname van zijn directe concurrent 21st Century Fox afgerond. Disney betaalde 63 miljard euro voor de overname en komt nu in het bezit van onder meer de 'Avatar'- en 'X-Men'-franchise. 'Een troef om de concurrentie aan te gaan met Netflix', analyseert Ward Verrijcken.
20/03 20u45  Astana omgedoopt tot Noersoeltan: Kazachse hoofdstad krijgt nieuwe naam om afgetreden president te eren Het parlement van Kazachstan heeft de naam van de hoofdstad Astana officieel veranderd in Noersoeltan. Dat is de voornaam van de president die gisteren na 30 jaar aftrad. Het voorstel kwam van Kassym-Zjomart Tokajev, de kersverse interim-president van Kazachstan, die vandaag de eed heeft afgelegd.
20/03 20u45  "Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid" Lees meer >
20/03 19u45  Chauffeur kaapt schoolbus en steekt hem in brand uit protest tegen Italiaanse migratiepolitiek In de buurt van Milaan heeft een buschauffeur vanochtend een schoolbus met 51 kinderen in brand gestoken. De chauffeur week af van zijn route, en probeerde met de kinderen naar de luchthaven van Linate in Milaan te rijden. Hij dreigde ermee een bloedbad aan te richten, uit protest tegen de vele migranten en vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee. Als bij wonder raakte niemand gewond.
20/03 18u45  "Pano" in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij" Lees meer >
20/03 18u45  Europees president Donald Tusk: "Enkel kort uitstel als Britse parlement brexitakkoord goedkeurt" De Europese lidstaten zijn bereid om de Britse regering een kort uitstel van de brexit te geven, maar alleen op voorwaarde dat het Britse parlement het brexitakkoord goedkeurt. Dat heeft Europees president Donald Tusk gezegd. May diende eerder op de dag een verzoek tot uitstel in via een brief aan Tusk.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 17u30  Onderwijsadministratie telt ruim 30.000 stakers: "16 procent van de leerkrachten heeft deelgenomen"31.158 van de 193.638 personeelsleden uit het onderwijs hebben vandaag gestaakt, meldt de onderwijsadministratie op basis van voorlopige cijfers. Dat is 16 procent van de leerkrachten in Vlaanderen. De vakbond Christelijke Onderwijscentrale (COC) omschrijft de staking als een fenomenaal succes. Volgens de vakbond hebben 40.000 leerkrachten meegestaakt.
20/03 17u30  "Geluk is maakbaar", stelt onderzoek, maar hoe kan je eraan werken?Gelukkig zijn hangt voor 40 procent af van de eigenschappen die je bij je geboorte hebt meegekregen. Daar kan je weinig aan veranderen. Maar de rest heb je zelf in de hand, dat zeggen tenminste de onderzoekers van de UGent en levensverzekeraar NN in hun Nationaal Geluksonderzoek. Welke tips hebben zij voor die 60 procent die maakbaar is? We vroegen het aan een gezondheidsfuturoloog.
20/03 17u30  Drie alpaca's doodgebeten in Limburg, mogelijk door wolven August of NayaIn Peer in Limburg zijn afgelopen nacht drie alpaca's gedood. Mogelijk zijn de dieren het slachtoffer geworden van een wolf, al is het wachten op het onderzoek. De laatste tijd zijn in de regio al verschillende schapen gedood, in veel gevallen door wolven.
20/03 17u30  Armando, de duurste duif, wordt dag en nacht bewaaktPrijsduif Armando die zondag voor een recordbedrag is verkocht, wordt nu dag en nacht bewaakt. De verkoper vreest dat dieven met het dier aan de haal gaan. De bewaker blijft van wacht tot de duif naar de nieuwe eigenaar verhuist.
20/03 17u30  CD&V-voorzitter Beke krijgt kritiek op "granaattweet" over Antwerpen: "Knipoog die je niet te ernstig moet nemen"CD&V-voorzitter Wouter Beke krijgt kritiek voor een tweet waarop hij voor een tank poseert, met als titel: 'Afspraak in Antwerpen, dus heb ik nog even het gepaste vervoer geregeld'. Het kabinet van de Antwerpse burgemeester De Wever reageert met: 'Klasse, je hebt het of je hebt het niet'.
20/03 17u30  Drie leerkrachten over de onderwijsstaking: "We zijn niet opgeleid voor wat we moeten doen"Lien, Els en Ralph zijn alle drie leerkrachten. Els en Lien staken op deze 20 maart, Ralph besloot om niet mee te doen. Maar alle drie protesteren ze tegen het tekort aan middelen tegenover de grotere specifieke behoeftes van hun leerlingen en ze vragen de overheid om dringende maatregelen te nemen.
20/03 17u30  Van Belgocontrol naar Skeyes: nieuwe naam, oude problemen bij luchtverkeersleiderWie een nieuwe naam in de markt wil zetten moet daar meestal dure PR-campagnes voor op poten zetten. Bij luchtverkeersleider Skeyes, het vroegere Belgocontrol, hebben ze die dure campagnes niet nodig. De problemen bij de luchtverkeersleiding vandaag en de voorbije weken hebben de bekendheid van de naam alleszins vergroot, alleen niet op de manier die directie en personeel gehoopt had. Het verhaal van Skeyes is er een van fundamenteel wantrouwen tussen een aantal cruciale spelers.
20/03 16u15  Christelijke onderwijsvakbond COC telt 40.000 stakers: "Fenomenaal succes"In alle onderwijsniveaus en -sectoren -basisonderwijs, secundair onderwijs, CLB, hoger onderwijs, volwassenenonderwijs, deeltijds kunstonderwijs, basiseducatie - is er vandaag gestaakt, stelt de Christelijke Onderwijscentrale (COC).
20/03 16u15  Voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic in beroep veroordeeld tot levenslangLees meer >
20/03 15u00  Vlaamse film "Hellhole" over nasleep aanslagen in Brussel: "Ingewikkelde stad met mooie mensen"Lees meer >
20/03 15u00  Gescheiden mensen mogen zich opnieuw laten registreren als "ongehuwd"Lees meer >
20/03 14u00  Al ruim 70.000 euro: Nederlanders halen massaal geld op voor uitvaart 19-jarig slachtoffer UtrechtDe buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op meer dan 70.000 euro.
20/03 14u00  Gescheiden mensen mogen opnieuw "ongehuwd" op identiteitskaart zettenLees meer >
20/03 14u00  Hoe een luisterend oor het verschil kan maken op de Internationale Dag van het Geluk'Een mens hoeft geen grootse dingen te doen om anderen gelukkig te maken. Iemand hoeft geen bergen te verzetten om een 'impact' te hebben op het verloop van iemands dag', dat schrijft jobstudent Simon Van Damme naar aanleiding van de Internationale Dag van het Geluk. Daardoor kwamen er boeiende gesprekken op gang met de bewoners in het rusthuis waar hij aan de slag is. Het luisterend oor betekende veel voor de soms eenzame bejaarden.
20/03 14u00  Experts over "yogasnuivers"-uitspraak van Bart De Wever: "Met de vinger wijzen naar de gebruikers helpt niet"Lees meer >
20/03 14u00  Britse premier May vraagt Europa uitstel van de brexit tot 30 juniDe Britse premier Theresa May heeft aan de Europese Unie een uitstel van de brexit gevraagd tot 30 juni. Dat heeft ze bekendgemaakt in het Britse parlement. De brief waarin ze officieel om dat uitstel vraagt, is intussen aangekomen bij Europees president Donald Tusk.
20/03 13u00  Eerste lichamen slachtoffers terreuraanslagen Nieuw-Zeeland begraven, frustratie bij de nabestaandenLees meer >
20/03 13u00  Bpost-CEO Koen Van Gerven: "Logisch dat we op het einde van het jaar minder dividend zullen betalen"De aandeelhouders van Bpost zullen op het einde van het jaar rekening moeten houden met een lager dividend, zegt Bpost-topman Koen Van Gerven in 'De ochtend' op Radio 1. 'Dat is de economische logica.'
20/03 13u00  LIVE: Het Journaal 1Lees meer >
20/03 13u00  Deze leerkracht staakt, maar is toch op school: "Leerlingen niet straffen voor onze actie"In verschillende scholen zijn stakende leerkrachten wel aanwezig op school, al geven ze dan niet gewoon les. Dat is onder meer het geval in Freinetschool 'De regenboog' in Kessel-Lo bij Leuven. 'We moeten de leerlingen niet straffen voor het feit dat we actie ondernemen', zegt leerkracht Kwinten Keulemans aan VRT NWS.
20/03 13u00  Noodhulp in zuidelijk Afrika komt op gang na honderden doden door cycloonDe Europese Unie heeft 3,5 miljoen euro aan noodhulp vrijgemaakt voor de getroffen gebieden in zuidelijk Afrika. Volgens reddingswerkers ter plaatse gaat het om de meest destructieve overstromingen in 20 jaar.
20/03 13u00  Nieuwe Europese monsterboete voor Google: 1,49 miljard euroDe Europese Commissie heeft internetreus Google opnieuw een zware boete opgelegd. Deze keer loopt die op tot 1,49 miljard euro. Volgens Europees Commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft Google zijn macht en omvang misbruikt om voor zoekadvertenties van dochterbedrijf AdSense een voorkeursbehandeling te eisen.
20/03 11u45  Jinnih Beels over granaten in Antwerpen: "Er zijn extra middelen nodig"Antwerps SP.A-schepen Jinnih Beels pleit voor extra wijkagenten in de strijd tegen het drugsgeweld in Antwerpen Noord. Deze nacht voerde de politie al extra identiteitscontroles uit rond Park Spoor Noord. 'We moeten de buurtbewoners geruststellen', zegt Beels op Radio 2 Antwerpen.
20/03 11u45  VRT NWS Ochtendupdate: Staking in onderwijs, politiecontroles in Antwerpen en Nederlandse premier heeft black-outLees meer >
20/03 11u45  Uit ons archief - Pano: Drugsmaffia in Antwerpen - het sociale drama achter de cokeLees meer >
20/03 11u45  "Britse premier May zal Europa kort uitstel van de brexit vragen"De Britse premier Theresa May zal wellicht een kort uitstel van de brexit vragen aan de Europese Unie. Dat is te horen bij 10 Downing Street, de ambtswoning van de premier. 'De bevolking heeft genoeg van de besluiteloosheid van het parlement en de premier is het daarmee eens', luidt het.
20/03 10u30  Al bijna 60.000 euro: Nederlanders halen massaal geld op voor uitvaart 19-jarig slachtoffer UtrechtDe buurvrouw van de vader van het 19-jarige dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Utrecht begon een crowdfundingsactie. De teller staat al op bijna 60.000 euro.
20/03 10u30  Brit maakt omweg van ruim 600 km voor gestrand koppel: "Iedereen zou dat toch gedaan hebben, niet?"Het zat Sharleen en Ron Gillies uit Edinburgh, Schotland, afgelopen zondag niet mee, nadat ze op de hoogte gebracht waren dat de moeder van Ron stervende was. Rons moeder lag in een ziekenhuis in Cambridge, ruim 550 kilometer verwijderd van de woonplaats van het gezin Gillies. Op weg naar Cambridge raakten ze betrokken in een ongeval. Gelukkig voor hen passeerde daar Dean Moore, die in de buurt van Stockton-on-Tees, waar het ongeval plaatsvond, woonde.
20/03 10u30  Extra politiecontroles in Antwerpen van start na reeks explosies: 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerdDe Antwerpse politie heeft afgelopen nacht de eerste extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die zijn gisteren aangekondigd na de recente incidenten met granaten in de buurt. De eerste nacht werden er 78 voertuigen en 82 mensen gecontroleerd.
20/03 10u30  Burgemeester Bart De Wever haalde uit naar de "yogasnuivers", maar vanwaar komt dat woord?Lees meer >
20/03 09u15  Artsen Zonder Grenzen over 3 jaar EU-Turkije deal: "Vluchtelingen worden tegengehouden in mensonterende omstandigheden"Lees meer >
20/03 09u15  Hoe fel laat de onderwijsstaking zich vandaag voelen?Heel wat leerkrachten leggen vandaag het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
20/03 08u15  Google past Android aan onder druk van EuropaLees meer >
20/03 08u15  1,5 ton coke onderschept in Antwerpse haven, spoor leidt naar 14 verdachten in ZeelandLees meer >
20/03 08u15  Extra politiecontroles in Antwerpen van start na reeks explosiesDe Antwerpse politie heeft afgelopen nacht de eerste extra controles uitgevoerd in en rond Park Spoor Noord. Die zijn gisteren aangekondigd na de recente incidenten met granaten in de buurt.
20/03 08u15  De lente begint vandaag en niet op 21 maart: weerman Frank Deboosere praat u bij over de astronomische seizoenenAls u aan iemand vraagt wanneer de lente begint, is het antwoord meestal 21 maart. Want zo hebben de meesten onder ons het onthouden van op de lagere school. 'Maar eigenlijk vieren we de lente op de verkeerde dag van het jaar, want de astronomische lente start vandaag, op 20 maart', zegt weerman Frank Deboosere.
20/03 08u15  Constant het gevoel hebben handen te kort te komen: welkom in het onderwijsVandaag staakt het onderwijs om extra investeringen van de volgende Vlaamse regering te vragen. In onze mailbox kregen we verschillende opinies binnen van leerkrachten die aan de alarmbel trekken. Leerkrachten Steffi Degraeve, Elke Vincx en Marc Vandepitte doen het relaas van hun lesdag. De teneur is dezelfde: 'We komen handen te kort'.
20/03 08u15  "Caroliene!": Nederlandse premier Rutte krijgt black-out in debat en roept in paniek om politiek adviseur'Caroliene!', dat riep de Nederlandse premier Mark Rutte gisteravond in paniek tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS. Hij kreeg een black-out en had snel de hulp van zijn politiek adviseur nodig. Een opmerkelijke uitspraak was het zeker, want al snel was 'Caroliene' het gespreksonderwerp op Twitter.
20/03 07u00  Verkeersleiders voeren weer actie: ook vanochtend hinder verwachtDoor een actie van de luchtverkeersleiders is er weer hinder voor het vliegverkeer. Gisteravond waren er vertragingen en afgelopen nacht konden er ruim twee uur geen vliegtuigen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. Vanochtend wordt er ook nog hinder verwacht.
20/03 06u00  Gerechtelijke wereld trekt aan alarmbel over besparingen: "273 magistraten te weinig"Lees meer >
20/03 06u00  De nachtmerrie van het rusthuisLouis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke week met een guitige blik naar de kleine en grote actualiteit. Vandaag: nieuwsberichten over de toestanden in onze rusthuizen.
20/03 06u00  De lente begint vandaag en niet op 21 maart, weerman Frank Deboosere legt uit hoe dat komtAls u aan iemand vraagt wanneer de lente begint, is het antwoord meestal 21 maart. Want zo hebben de meesten onder ons het onthouden van op de lagere school. 'Maar eigenlijk vieren we de lente op de verkeerde dag van het jaar, want de astronomische lente start vandaag, op 20 maart', zegt weerman Frank Deboosere.
20/03 06u00  Hoe fel zal de onderwijsstaking zich laten voelen vandaag?Heel wat leerkrachten leggen vandaag het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
19/03 23u30  Nieuwe aanhouding in onderzoek naar schietpartij UtrechtLees meer >
19/03 22u15  Google kondigt "Stadia" aan: nieuw streamingplatform voor videogamesLees meer >
19/03 22u15  Schoenen Torfs en IT-bedrijf Easi mogen zich ook in 2019 "greatest place to work" noemenHet begint eentonig te worden - al voor het tiende jaar op rij krijgt het familiebedrijf van Wouter Torfs de titel van werkgever van het jaar. En het is al de vijfde keer dat de lijst van de kleinere organisaties wordt aangevoerd door het Leuvense IT-bedrijf Easi. Wat is het geheim van deze twee bedrijven? Waarom staat hun personeel 's morgens met plezier op om te gaan werken?
19/03 22u15  Wat met MR na afscheuring Liste Destexhe? "Partij dreigt te bloeden op 2 flanken"Onlangs heeft de regering van het Waals Gewest haar meerderheid verloren omdat een parlementslid van de MR is overgestapt naar Liste Destexhe, de nieuwe partij die Alain Destexhe heeft opgericht, zelf jarenlang het 'enfant terrible' van de Franstalige liberalen. Volgens RTBF-journalist en columnist Alain Gerlache is die Liste Destexhe een zoveelste tegenslag voor de MR, die nu ook aan haar rechterflank begint te bloeden, naast de concurrentie die ze sowieso al aan haar linkerzijde heeft.
19/03 21u15  Opnieuw hinder voor het vliegverkeer door acties verkeersleidersDe luchtverkeerleiders voeren opnieuw actie. Er zijn nu al vertragingen, en vannacht leggen de verkeersleiders het werk helemaal neer van half twee tot kwart voor vier. Dan zullen er geen vliegtuigen kunnen opstijgen of landen op Belgische luchthavens. De actie vannacht heeft vooral directe gevolgen voor vrachtvluchten, maar ook het passagiersverkeer morgen zal hinder ondervinden.
19/03 21u15  Antwerpse burgemeester Bart De Wever: "'Yogasnuivers' houden hele criminele keten in gang"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen', zegt hij. De N-VA-voorzitter wijst ook met een beschuldigende vinger naar wat hij noemt 'yogasnuivers'.
19/03 21u15  Van Besien (Groen) na uitspraak De Wever (N-VA) over "yogasnuivers": "Hij zou beter geen groepen stigmatiseren"De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet stoppen om in het debat over de drugscriminaliteit bepaalde groepen te stigmatiseren. Dat zegt de voorzitter van de Antwerpse groenen Wouter Van Besien in 'Terzake'.
19/03 19u15  Stad Gent gaat volop voor omstreden elektrische fietskar stintDe stad Gent zal de elektrische fietskar 'stint' inzetten voor het vervoer van wasgoed. De goederen worden dan op een duurzame manier naar een van de elf dienstencentra in de buurt gevoerd. Omdat het gaat om een duurzaam vervoersmiddel zonder CO2-uitstoot, kan de stad rekenen op een subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Toch is er heel wat heisa rond de kar.
19/03 19u15  Wielerongevallen veroorzaakt door derden blijven onvermijdelijk, maar "elk ongeval is er een te veel"Ongevallen met wielrenners die veroorzaakt worden door derden vormen nog steeds een kwetsbaar punt voor het wielermilieu. Dat werd na het ongeval met Stef Loos van zondag opnieuw duidelijk. Zowel in het professionele- als in het niet-professionele wielermilieu blijft het onvermijdelijk dat een motorfiets, auto of voetganger een ongeval veroorzaakt. ?Het gebeurt niet vaak, maar elk ongeval is er een te veel?, zegt Jos Smets, voorzitter van Belgian Cycling.
19/03 18u00  "Ik wil de eenzaamheid een stem en een gezicht geven": Xavier Taveirne maakt tv-programma over en met eenzame mensenLees meer >
19/03 18u00  Burgemeester Bart De Wever: "Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen"Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) neemt extra veiligheidsmaatregelen, na vier incidenten met granaten op enkele weken tijd. 'Mijn grootste angst is dat er ook hier effectief slachtoffers vallen.'
19/03 17u00  Paus weigert ontslag van veroordeelde Franse kardinaal BarbarinPaus Franciscus aanvaardt het ontslag van de Franse kardinaal Barbarin niet. Hij mag dus voorlopig aartsbisschop van Lyon blijven, al draagt hij wel zijn taken over. Barbarin is twee weken geleden veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk, omdat hij verzuimde kindermisbruik door een priester in zijn bisdom te melden. Maar hij gaat in beroep, en is dus nog niet definitief veroordeeld. Volgens Barbarin is dat de reden waarom de paus zijn ontslag weigerde.
19/03 16u00  Nazarbajev treedt na dertig jaar af als president van KazachstanNoersoeltan Nazarbajev, al bijna dertig jaar president van Kazachstan, heeft in een televisietoepsraak aangekondigd dat hij aftreedt. Al verdwijnt hij allerminst van het politieke toneel.
19/03 16u00  Saboteert voorzitter van Britse Lagerhuis John Bercow de brexitdeal van Theresa May?Net toen iedereen dacht dat de brexit niet ingewikkelder kon worden, gooit de voorzitter van het Britse Lagerhuis, John Bercow, opnieuw de knuppel in het hoenderhok. Gisteren heeft die verklaard dat het parlement geen derde keer mag stemmen over het brexitakkoord van premier Theresa May. Bercow besliste op basis van een clausule uit de parlementaire regelgeving van 1604. Enkele leden van de Britse regering beschuldigen hem ervan dat hij de stemming saboteert om een langer uitstel van de brexit te bekomen.
19/03 16u00  Zwaar arbeidsongeval in Diksmuide: dode en gewonde door ingestort balkonLees meer >
19/03 14u45  Extra veiligheidsmaatregelen in Antwerpen na reeks explosies: identiteitscontroles, meer patrouilles en cameratoezichtIn Antwerpen komen er extra veiligheidsmaatregelen na de reeks explosies. Het gaat over identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het een 'wake up call'.
19/03 13u30  KU Leuven ontwikkelt vragenlijst om risico op burn-out te metenLees meer >
19/03 13u30  Oppositie na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 12u30  Zes rusthuizen uit Vlaams Brabant op "zwarte lijst"Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft zes woonzorgcentra uit Vlaams-Brabant onder een verscherpt toezicht geplaatst. Het gaat om drie rusthuizen in Grimbergen: Iris, Anemoon en Ascot. Ook rusthuis Ofelia uit Overijse, Le Clos Bizet in Brussel en Vuerenveld in Wezembeek-Oppem staan op de lijst. Er zijn vooral problemen door personeelstekorten.
19/03 12u30  Quiz aan voetgangerslichten moet aantal verkeersdoden doen dalenAntwerpen experimenteert met een voetgangerslicht dat toont hoeveel mensen voor u netjes gewacht hebben tot het groen was. Tegelijk worden er quizvragen getoond om het wachten aangenamer te maken. Dit proefproject moet het aantal verkeersdoden doen dalen.
19/03 12u30  "Instaverliefd", eerste Vlaamse fictiereeks op Instagram, vanaf vandaag onlineLees meer >
19/03 12u30  300 doden in zuidelijk Afrika na doortocht cycloon, "vrees voor 1.000 doden"In Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn de voorbije vijf dagen al zeker 300 doden gevallen door overstromingen, een gevolg van de doortocht van cycloon Idai. Hulpverleners en overheid vrezen echter voor een veelvoud ervan.
19/03 12u30  Hoe fel zal de onderwijsstaking zich morgen laten voelen?Morgen leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
19/03 12u30  Parket: "Proces aanslagen 22 maart zal hopelijk beginnen in 2020 en zal minstens 6 maanden duren"Het proces van de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Zaventem en op het metrostation Maalbeek in Brussel zal 'hopelijk' beginnen in 2020 en zal minstens 6 maanden duren. Dat heeft het federaal parket gezegd. Ondertussen zullen de slachtoffers het enorme dossier kunnen inkijken.
19/03 12u30  Groot waterlek in centrum Brussel: water spuit meters hoog de lucht inAan de Nieuwe Graanmarkt in het centrum van Brussel is een groot waterlek. Op beelden is te zien hoe het water metershoog de lucht in spuit. Het lek zou het gevolg zijn van werken. Voorlopig is er weinig hinder voor het verkeer.
19/03 12u30  Voorlopig geen verband tussen slachtoffers en dader Utrecht, justitie houdt "ernstig rekening met terroristisch motief"Vooralsnog is er geen enkele relatie tussen de hoofdverdachte voor de schietpartij in Utrecht en zijn slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het houdt dankzij de vondst van een briefje 'zeer ernstig' rekening met een terroristisch motief.
19/03 12u30  Oppositie reageert na nieuwe explosie aan Park Spoor Noord in Antwerpen: "Burgemeester verstopt zich"Lees meer >
19/03 11u30  "Ik kan Snoop de warme thuis geven die hij verdient"'Snoop kan niet ophouden met lachen nu hij een nieuw baasje heeft', concludeerde dierenwebsite The Dodo nadat een foto van Snoop de afgelopen week opnieuw viraal gegaan was en de hond weeral van de nodige wereldwijde aandacht mocht genieten. De eerste keer gebeurde nochtans in totaal andere omstandigheden. In de kerstperiode vorig jaar werd de hond immers zonder pardon achtergelaten naast een weg in Stoke-on-Trent, in het Engelse graafschap Staffordshire. Terwijl zijn baasje wegreed, bleef de verwarde hond tegen de auto opspringen. De beelden werden daarna door miljoenen wereldwijd bekeken.
19/03 11u30  Mediafiguur en ex-miss Tanja Dexters betrokken bij ongeval op E313Lees meer >
19/03 11u30  Opnieuw dreigen burgemeesters om snelwegparkings te sluiten door transmigrantenLees meer >
19/03 11u30  Nieuw-Zeelanders leveren spontaan hun semi-automatisch wapen inIn Nieuw-Zeeland hebben al enkele burgers spontaan hun vuurwapen bij de politie ingeleverd. Ze doen dat uit reactie tegen de schietpartijen afgelopen vrijdag in de stad Christchurch. Daarbij kwamen 50 mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond.
19/03 10u15  Niet meer verplicht stemmen, wel vanaf 16 jaar: Open VLD wil herziening Grondwet, zonder klassieke staatshervormingLees meer >
19/03 10u15  Wonen en vervoer blijven u zorgen baren: fors meer klachten, maar ook oplossingen, bij de Vlaamse overheidTijdens de regeerperiode van de voorbije 5 jaar kwamen er 309.275 klachten binnen bij de Vlaamse overheid, een stijging met maar liefst 28 procent in vergelijking met de vorige Vlaamse regering. Problemen met mobiliteit - en dan vooral openbaar vervoer - en alles wat te maken heeft met uw eigen huis baren u het meeste zorgen.
19/03 10u15  Enkel hoofdverdachte schietpartij Utrecht zit nog vast, onduidelijkheid over zijn motiefLees meer >
19/03 09u00  Premier Nieuw-Zeeland weigert dader van aanslag te kennen: "Ik zal zijn naam nooit meer uitspreken"Lees meer >
19/03 07u45  Nieuwe ontploffing in Antwerpen: geviseerde auto vat vuurIn Antwerpen heeft vannacht opnieuw een ontploffing plaatsgevonden. Rond 3.30 uur was er plots een luide knal te horen in de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord. Door de ontploffing had een auto vuur gevat. Een viertal andere auto's en een gevel raakten licht beschadigd. De politie heeft de straat intussen afgesloten.
19/03 07u45  Wat weten we over hoofdverdachte Utrecht? Man "zat tot voor kort vast", buurtbewoners omschrijven hem als "verward"Lees meer >
19/03 06u30  Nieuwe ontploffing in Antwerpen: auto beschadigd, straat afgeslotenLees meer >
19/03 00u30  Proefproject ArcelorMittal Gent: "De toekomst is het hergebruik van broeikasgassen"Lees meer >
19/03 00u00  De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van maandag 18 maart.
18/03 23u15  Getuige van schietincident: "De dader richtte zijn wapen op mij"Lees meer >
18/03 22u15  Herlees de liveblog: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepaktDe 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan. Herlees hier het relaas van de dag.
18/03 22u15  Een bewogen dag in Utrecht: bekijk hier een overzicht in beeldIn Utrecht is de verdachte van de schietpartij op een tram, waarbij drie doden vielen, opgepakt. Het einde van een bewogen dag. Bekijk hierboven een overzicht.
18/03 22u15  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel serieus was"'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 21u15  Geen derde stemming over Mays brexitakkoordJohn Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis, oordeelt dat eerste minister Theresa May haar brexitakkoord niet opnieuw mag voorleggen aan het parlement. Hij grijpt daarvoor terug naar een bepaling uit 1604.
18/03 21u15  Franse premier gaat betogingen gele hesjes aan banden leggenLees meer >
18/03 21u15  Politici leveren wereldwijd en ook in ons land munitie voor islamhaatLees meer >
18/03 21u15  Onze reporter Jens Franssen: "Eindelijk duidelijkheid over wat vanmorgen begon"In Utrecht is een einde gekomen aan de klopjacht op de verdachte van een schietpartij, waarbij drie doden zijn gevallen. Onze reporter Jens Franssen is in Utrecht. Hij doet het relaas van een bewogen dag.
18/03 20u00  Premier Rutte: "Veel vragen en geruchten, maar motieven achter aanslag nog onduidelijk"Nu de dader van de schietpartij in Utrecht is aangehouden spreken de Nederlandse premier Mark Rutte en minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus hun waardering uit voor het werk van hulpverleners, politie, justitie en defensie. Beiden erkennen dat er nog veel vragen zijn en dat er ook veel geruchten zijn. Grapperhaus roept op om zich aan de feiten te houden.
18/03 20u00  LIVEBLOG: Verdachte van dodelijke schietpartij in Utrecht is opgepaktDe 37-jarige hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij op een tram vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden. Het dreigingsniveau in Utrecht is opnieuw van 5 naar 4 gegaan.
18/03 20u00  Ooggetuige schietpartij Utrecht zat in de bewuste tram: "Ik wist meteen dat het heel ernstig was"'Toen ik dat zag, wist ik meteen dat het heel serieus was', zegt ooggetuige Daan Molenaar tegen VRT NWS over de schietpartij van vandaag in Utrecht. Molenaar zat vanochtend in de tram in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar nietsvermoedende mensen onder vuur werden genomen. Drie mensen zijn om het leven gebracht, vijf mensen zijn gewond geraakt.
18/03 18u45  Hoe fel zal de onderwijsstaking van woensdag zich laten voelen?Woensdag leggen heel wat leerkrachten het werk neer, uit protest tegen de stijgende werkdruk en om meer investeringen te eisen. Welke impact wordt er verwacht van die staking? En wat als de school van uw kinderen dicht is?
18/03 18u45  Verdachte schietpartij Utrecht is opgepakt, nog onduidelijkheid over zijn motiefDe hoofdverdachte van de schietpartij in een tram in Utrecht is opgepakt. Dat heeft de politie van Utrecht zonet gezegd op een persconferentie. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch', maar ook een relationeel motief wordt niet uitgesloten.
18/03 18u45  LIVEBLOG: Verdachte schietpartij Utrecht opgepaktDe verdachte van de schietpartij in Utrecht is opgepakt. Dat is op het einde van een persconferentie door de politie en de burgemeester van Utrecht bekendgemaakt. Bij de schietpartij vanmorgen vielen drie doden en vijf gewonden.
18/03 17u30  Franse steden maken de rekening na maanden van protest van de gele hesjesVier maanden voeren 'les gilets jaunes' al acties in Frankrijk en hun manifestaties kosten de steden miljoenen euro's aan geleden schade. Ook de handelaren en winkeliers in de binnensteden klagen over groot inkomstenverlies.
18/03 17u30  Ploegmaat overleden wielrenner Stef Loos getuigt: "Ik begrijp niet hoe het ongeval kon gebeuren"De jonge wielrenner Stef Loos (19) uit Dessel is vannacht overleden in het ziekenhuis in Doornik. Hij werd gisteren tijdens een wielerwedstrijd aangereden door een bestelwagen. Zijn ploegmaat Jonas Bresseleers zag het ongeval gebeuren. Zelf heeft Jonas enkel een paar schaafwonden. Hij reageert verslagen en begrijpt niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren.
18/03 17u30  Johan de Boose enige Vlaming op shortlist Libris Literatuur Prijs'Het vloekhout' van de Vlaamse schrijver Johan de Boose zit bij de laatste zes voor de Libris Literatuur Prijs. De andere vijf romans zijn van Nederlanders. Op 6 mei kennen we de winnaar.
18/03 17u30  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomst, nog onduidelijkheid over zijn motiefDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig. Over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. De Nederlandse terreurexpert Beatrice de Graaf vermoedt 'een mix van motieven, ook een jihadistisch'.
18/03 17u30  LIVEBLOG: 3 doden en 5 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 16u30  Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 16u30  Het brexitakkoord van Theresa May leeft nog (een beetje)Vorige week verwierp het Lagerhuis voor een tweede keer het brexitakkoord dat Theresa May gesloten heeft met de Europese Unie. Toch wil Theresa May van de week nog eens een poging doen om haar akkoord goedgekeurd te krijgen. Moeten we dat ernstig nemen? En zo ja, wanneer wil ze dat dan doen?
18/03 16u30  LIVEBLOG: 3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 15u15  Waarom het niet uitmaakt hoe vaak Anuna De Wever het vliegtuig neemtHet verwijt van hypocrisie in het klimaatdebat is problematisch, want de huidige maatschappelijke problemen zijn zo allesomvattend dat het onmogelijk is geworden om van de gemiddelde burger te verwachten dat die volledig de nieuwe spelregels volgt voor ze ook op een of andere manier afgedwongen worden. Duurzame keuzes worden onvoldoende gestimuleerd en vervuilende opties amper ontmoedigd, soms zelfs aangemoedigd. Dit is waarover het debat zou moeten gaan, stelt student Willem De Cort.
18/03 15u15  Verdachte schietpartij Utrecht is 37-jarige man van Turkse afkomstDe politie van Utrecht heeft het signalement vrijgegeven van de verdachte van de schietpartij in een tram. Het gaat om een 37-jarige man van Turkse afkomst. De verdachte is voortvluchtig.
18/03 15u15  LIVEBLOG: "3 doden en 9 gewonden bij schietpartij Utrecht", zegt burgemeester, opsporingsbericht van verdachte verspreidLees meer >
18/03 14u00  De op een na krachtigste ontploffing van een meteoor in de laatste 30 jaar, en we merkten er niets vanIn december is een meteoor met tien keer de energie van de atoombom op Hiroshima ontploft in onze atmosfeer. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt. Het is de krachtigste explosie van een meteoor sinds die boven de Russische stad Tsjeljabinsk in 2013. Toch ging deze ontploffing bijna onopgemerkt voorbij. Hoe kon dat gebeuren?
18/03 14u00  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in een tram in UtrechtLees meer >
18/03 14u00  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, mogelijk terroristisch motiefLees meer >
18/03 12u45  Waalse regering verliest meerderheid door Lijsten DestexheLees meer >
18/03 12u45  Shit, ik ben geghostLees meer >
18/03 12u45  Dit is wat we nu weten over de schietpartij in tram in UtrechtLees meer >
18/03 12u45  LIVEBLOG: Hoogste dreigingsniveau in Utrecht na schietpartij met meerdere gewonden, terroristisch motief "niet uitgesloten"Lees meer >
18/03 11u30  Lange file op A12 door nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling in AartselaarOp de A12 tussen Antwerpen en Brussel staat vanochtend ter hoogte van Aartselaar in beide richtingen een veel langere file dan gewoonlijk door een nieuwe conflictvrije verkeerslichtenregeling, die dit weekend in gebruik is genomen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden lopen er op tot een uur. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevestigt de oorzaak en stelt dat er niet meteen een pasklare oplossing voorhanden is.
18/03 11u30  Hoe fake ook, trailer van nieuwe "The fresh prince of Bel-Air" doet velen dromen van meerAlfonso Ribeiro, die de rol van Carlton speelde in 'The fresh prince of Bel-Air', liet in oktober vorig jaar nog weten dat een reboot van de in de jaren 90 erg populaire tv-serie 'erg onwaarschijnlijk' is. Dat vooral omdat James Avery, die de rol speelde van gezinshoofd 'uncle Phill' in 2013 overleed en dat een reboot zonder hem 'geen enkele betekenis heeft'. Maar wat met een remake, met dus andere acteurs, die de serie een update naar 2019 zou geven? Een poging om geldschieters en filmbonzen voor dat idee warm te maken kon alvast op veel enthousiasme rekenen op sociale media.
18/03 11u30  Walvis spoelt aan met 40 kg plastic in zijn maagOp de Filipijnen is een jonge walvis gestorven met 40 kilogram plastic in zijn maag. Onderzoekers vonden het dier afgelopen weekend, na een autopsie bleken er tientallen grote en kleine plastic zakken in zijn lichaam te zitten. 'Dit is het meeste plastic dat we ooit in een walvis hebben teruggevonden. Het is walgelijk', zeggen de onderzoekers.
18/03 11u30  Gewonden bij schietpartij in UtrechtBij een schietinicident in Utrecht zijn meerdere gewonden gevallen, melden verschillende Nederlandse media. Er is nog veel onduidelijkheid over het incident, maar volgens het Algemeen Dagblad zou iemand het vuur hebben geopend in een tram. Er is een grote politiemacht op de been.
18/03 10u15  De zevende dagLees meer >
18/03 10u15  VRT NWS Ochtendupdate: Nieuw-Zeeland verstrengt wapenwetgeving, Kasteelmoord-proces opnieuw van start en explosie in AntwerpenLees meer >
18/03 10u15  Australische senator na ei-incident: "Als iemand je slaat, sla je terug"Lees meer >
18/03 10u15  N-VA wijst naar Open VLD in asbestdossier: "Houden asbestbedrijven hand boven het hoofd"N-VA beschuldigt Open VLD ervan bouwbedrijven als Eternit - waar begin maart opnieuw asbest werd gevonden - een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel over asbest raakte vorige week niet gestemd. Volgens N-VA kwam dat omdat Open VLD samen met MR en CD&V met opzet wegbleef, waardoor er onvoldoende parlementsleden waren om de stemming te laten doorgaan.
18/03 10u15  IN KAART: Explosies in AntwerpenAntwerpen wordt al een jaar lang getroffen door een reeks explosies. Het begon vorig jaar, op 16 maart met twee ontploffingen van handgranaten in Deurne. De voorlopig laatste in de lange reeks explosies vond afgelopen nacht plaats, in de De Pretstraat. Vele ontploffingen worden gelinkt aan afrekeningen in het drugsmilieu. We hebben de explosies, autobranden en andere incidenten hieronder in beeld gebracht, op een interactieve kaart.
18/03 09u15  1.500 nieuwkomers in Vlaanderen moeten maanden wachten op cursus inburgeringLees meer >
18/03 09u15  George Clooney opnieuw in de bres voor Meghan Markle: "Ze doet toch niets anders dan haar eigen leven leiden?"Lees meer >
18/03 09u15  3 jaar na de aanslagen: kersvers procureur wil nieuw veiligheidsplan voor ZaventemLees meer >
18/03 09u15  Huishoudhulpen klagen over aftands poetsmateriaal, wat moet u in huis halen?Lees meer >
18/03 09u15  Jonge wielrenner overleden na aanrijding tijdens wedstrijd in DoornikStef Loos (19), een van de drie jonge wielrenners die gisteren gewond raakte na een ongeval met een bestelwagen tijdens een wedstrijd, is overleden. De renners zouden in de verkeerde richting gestuurd zijn en op een niet-beveiligd kruispunt terechtgekomen zijn. Jef Robert, voorzitter van wielerploeg Acrog-Pauwelssauzen - Balen BC, reageert aangeslagen.
18/03 09u15  "Gele hesjes" en Act for Climate Justice blokkeren BNP Paribas Fortis en TotalSinds vannacht is een grote protestactie aan de gang van de 'gele hesjes', die verbroederd hebben met Act for Climate Justice. Ze blokkeren er onder meer een kantoor van BNP Paribas Fortis, vlak bij het Noordstation. Werknemers van de bank kunnen niet binnen.
18/03 08u00  Opnieuw explosief ontploft in Antwerpen, DOVO brengt tweede explosief gecontroleerd tot ontploffingIn Antwerpen is vannacht opnieuw een explosief ontploft. Dat gebeurde in de Pretstraat, in dezelfde buurt waar 2 weken geleden al granaten ontploften. Er is nog een tweede explosief gevonden, dat ontmijningsdienst DOVO zonet gecontroleerd tot ontploffing heeft gebracht. De straat is afgesloten.
18/03 06u45  Nederlandse vakbonden willen pensioen vanaf 66 en leggen daarom 66 minuten lang werk neerLees meer >
18/03 06u45  Gitarist Dick Dale, de man achter een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld, overleden op 81-jarige leeftijdDick Dale, de Amerikaanse gitarist die geldt als een van de grondleggers van de surfrock, is zaterdagnacht overleden op 81-jarige leeftijd. Dick Dales meest bekende nummer is 'Misirlou' uit 1962, dat in 1994 opnieuw populair werd dankzij de soundtrack van regisseur Quentin Tarantino's cultfilm 'Pulp fiction'. Het nummer bevat een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld en is hieronder te beluisteren.
17/03 20u45  Meer blauw, meer opbrengst. Mogen blauwe schilderijen meer kosten?Lees meer >
17/03 20u45  Oud-minister Sabine Laruelle (MR) keert terug naar de politiekLees meer >
17/03 19u30  Opvallend meer jongeren aanwezig op Vlaams ZangfeestLees meer >
17/03 19u30  Ethiopische minister: "Zwarte dozen neergestorte toestellen vertonen duidelijke gelijkenissen"Lees meer >
17/03 18u15  Beperkte wateroverlast door felle regen, maar nergens echt overstromingsgevaarLees meer >
17/03 16u15  PS trapt campagne af met gratis arts en tandartsLees meer >
17/03 16u15  Zeven Belgen opgepakt bij gewelddadige betoging gele hesjes in ParijsEr zijn zeven Belgen opgepakt in Parijs die gisteren hebben deelgenomen aan de erg gewelddadige betoging van de gele hesjes. In totaal zijn meer dan 230 betogers opgepakt. De gele hesjes trokken een spoor van vernieling door de Franse hoofdstad. De zeven Belgen zouden gearresteerd zijn voor plundering of geweld tegen de politie.
17/03 16u15  Familie van schutter Nieuw-Zeeland: "Gebroken, dat is het enige woord"Lees meer >
17/03 14u00  Europese reizen Christchurch-terrorist onder de loep: interesse in historische veldslagen op de BalkanLees meer >
17/03 14u00  200 zorginstellingen openen hun deuren: zo zorgen zij voor zieken, ouderen en gehandicaptenVerspreid over heel Vlaanderen zetten meer dan 200 initiatieven voor de opvang van zieken, ouderen en gehandicapten hun deuren open. Op deze Dag van de Zorg willen ze laten zien hoe ze werken en ook tonen dat ze nood hebben aan personeel en aan investeringen in apparatuur en gebouwen. Dit jaar gaat de aandacht uit naar ons brein, onze hersenen. Ook in het universitair ziekenhuis van Gent.
17/03 14u00  Tiener die ei stukslaat op hoofd senator, groeit uit tot internetheld: "Zo ziet menselijkheid er uit"Lees meer >
17/03 14u00  Duurste duif ter wereld: West-Vlaamse Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euroLees meer >
17/03 14u00  Imam Benhaddou: "Tijd dat moskee openbare plaats was waar iedereen kon binnenwandelen is voorbij"Lees meer >
17/03 12u45  Verzamelaar telt 165.000 euro neer voor deze gitaar van Bob DylanEen verzamelaar heeft bijna 165.000 euro betaald voor een gitaar die Bob Dylan in de jaren zestig gebruikte voor de opname van zijn bekende dubbelalbum ?Blonde on blonde?. Het gaat om een 12-snarige Fender Electric XII, het soort gitaar dat ook te horen is op ?Stairway to heaven? van Led Zeppelin.
17/03 12u45  Drie Belgen opgepakt bij gewelddadige betoging gele hesjes in ParijsEr zijn drie Belgen opgepakt in Parijs die gisteren hebben deelgenomen aan de erg gewelddadige betoging van de gele hesjes. In totaal zijn meer dan 230 betogers opgepakt. De gele hesjes trokken een spoor van vernieling door de Franse hoofdstad. De drie Belgen zouden geplunderd hebben.
17/03 12u45  Europese reizen Christchurch-terrorist onder de loep: interesse in historische veldslagen in de BalkanLees meer >
17/03 12u45  West-Vlaamse prijsduif Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euroLees meer >
17/03 11u30  Waarom verovert Saint Patrick niet alleen Ierland, maar ook een groot deel van de wereld?Lees meer >
17/03 11u30  Verzamelaar telt 165.000 euro neer voor iconische Bob Dylan-gitaarEen verzamelaar heeft bijna 165.000 euro betaald voor een gitaar die Bob Dylan in de jaren zestig gebruikte voor de opname van zijn bekende dubbelalbum ?Blonde on blonde?. Het gaat om een 12-snarige Fender Electric XII, het soort gitaar dat ook te horen is op ?Stairway to heaven? van Led Zeppelin.
17/03 10u15  Facebook verwijdert 1,5 miljoen video?s na aanslagen in Nieuw-Zeeland, premier roept Facebook op het matjeFacebook heeft in de eerste 24 uren na de dubbele aanslag in Christchurch maar liefst 1,5 miljoen video?s verwijderd. De dader van de aanslag had de aanslag live gestreamd via het sociale netwerk. Die beelden werden achteraf offline gehaald, maar daarna werd massaal geprobeerd om opnames ervan weer te uploaden. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardner zegt dat ze het filterprobleem persoonlijk zal aankaarten bij Facebook.
17/03 09u00  "Die eerste kussen waren zo puur. Om kippenvel van te krijgen!"''t Is toch maar een kus!' Dat vond men in maart 2014 zeker niet, toen plots een filmpje van 20 toevallig gekozen mannen en vrouwen, die elkaar niet kenden en aan wie gevraagd werd om elkaar voor het eerst een kus op de mond te geven, viraal ging. Miljoenen lieten zich wereldwijd charmeren door de beelden van de eerste aarzeling om er vervolgens (soms) helemaal voor te gaan. Maar al snel werd duidelijk dat de video niets meer dan een reclamecampagne van het modelabel Wren was. Niet alleen het aantal bezoekers voor de website steeg er fenomenaal door, ook de verkoop online. De campagne had nauwelijks 1.300 dollar gekost, maar wordt 5 jaar later nog altijd omschreven als een van de succesvolste internetcampagnes ooit.
17/03 09u00  Royals op zondag: team-Sussex en team-Cambridge "splitsen" en Beatrice maakt relatie (subtiel) bekendElke zondag brengen we u wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. Prins William en prins Harry krijgen een aparte hofhouding. Is er ruzie? Niet bepaald. Beide broers hebben nu hun eigen gezin, willen eigen accenten leggen en gaan aan de slag met een ander communicatieteam. Twee Londense musea kregen deze week ook koninklijk bezoek over de vloer. De Spaanse koningin Letizia vloog speciaal over en prinses Beatrice nam haar nieuwe vriend mee. In Japan voerde keizer Akihito aloude rituelen uit voor zijn troonsafstand en haalde neefje Hisahito zijn diploma.
17/03 06u45  Nat King Cole is ?Unforgettable?, ook 100 jaar na zijn geboorteLees meer >
17/03 06u45  De vijf boeken die het leven van Pierre Kompany hebben veranderdDe eerste burgemeester van Afrikaanse origine van het land en vader van Vincent, ex-kapitein van de Rode Duivels: Pierre Kompany (CDH) legde eind vorig jaar de eed af als burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren. Momenteel heeft hij weinig of geen tijd om te lezen, tenzij voor het slapengaan. In hoeverre spelen zijn Congolese roots een rol bij zijn literatuurkeuze?
17/03 06u45  De aftelklok voor de brexit staat stil en daarmee verdwijnt de laatste zekerheid in de brexitsoapNa een bewogen week in het Britse parlement heeft het er alle schijn van dat de brexit wordt uitgesteld. De aftelklok voor de brexit staat stil, zo schrijft Hendrik Vos. De professor Europese Politiek blikt terug op de afgelopen drie jaar van onderhandelen en kijkt ook vooruit. Hij is er alvast van overtuigd dat er onderweg heel wat schade is aangericht en dat de politieke energie wordt weggezogen.
16/03 23u45  Criminoloog: "Vergelijking met jaren 30 is relevant, maar moeten zowel gelijkenissen als verschillen zien"Lees meer >
16/03 22u45  Op reis met Vlaamse meesters: Wat als Vincent van Gogh in Mechelen geschilderd zou hebbenElke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: 'Kaai in Mechelen' van Anna Boch uit 1906 of de bevrijding van de vrouw die kocht wat niemand wilde
16/03 22u45  Dodental na aanslagen in Christchurch loopt op tot 50Lees meer >
16/03 21u30  Vranckx: Rebuilding RaqqaLees meer >
16/03 21u30  Duizenden Catalanen betogen tegen proces tegen 12 Catalaanse politiciLees meer >
16/03 19u15  LIVE : Het Journaal met VGTVolg live Het Journaal met Vlaamse Gebarentaal.
16/03 18u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 16 maart.
16/03 18u00  Petitie en protestactie tegen sluiting Kompass Klub in GentDe verplichte sluiting van de nachtclub Kompass Club in Gent stuit op verzet. Bezoekers en sympathisanten uiten hun onvrede via sociale media. Een online petitie tegen de sluiting van de club heeft al bijna 13.000 handtekeningen verzameld. Op Facebook wordt opgeroepen om op 29 maart naar het Sint-Pietersplein in Gent af te zakken om de club te steunen. Jong VLD, de jongerenafdeling van Open VLD, laat via Twitter weten dat de club sluiten niet de oplossing is.
16/03 18u00  PS wil dreiging van extreemrechts evalueren na aanslagen in Nieuw-ZeelandLees meer >
16/03 18u00  Groen gaat resoluut voor "nieuwe wind" en nieuwe politieke meerderheidVolgens Groen-voorzitter Meyrem Almaci is het tijd voor een nieuwe meerderheid. Die moet zorgen voor een menselijker beleid, een eerlijke bijdrage van de grootste vermogens en de grootste vervuilers en gezonde buurten. Ze heeft dat gezegd tijdens een zogenoemde campagnemeetup van Groen, waarbij de partijmilitanten zijn opgewarmd voor de kiescampagne.
16/03 18u00  Werd "bunga bunga"-meisje vergiftigd? Italiaans gerecht opent onderzoek naar verdacht overlijdenLees meer >
16/03 18u00  Geweld is terug op 18e actiedag gele hesjes in Parijs: tientallen arrestaties, bank in brand, winkels geplunderdIn de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met geweld. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas en het waterkanon inzet. Er is ook een bankfiliaal in brand gestoken en winkels zijn geplunderd. Zo'n 100 manifestanten zijn opgepakt.
16/03 17u00  Protest van gele hesjes verloopt woelig in Parijs, Franse minister: "1.500 deelnemers zijn erg gewelddadig"In de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met geweld. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas en het waterkanon inzet. Er is ook een bankfiliaal in brand gestoken en winkels zijn geplunderd. Enkele tientallen manifestanten zijn opgepakt.
16/03 14u45  Minstens 100 doden bij noodweer in Malawi en MozambiqueIn zuidelijk Afrika heeft noodweer de afgelopen weken zeker 100 doden gemaakt. Meer dan een miljoen mensen zijn dakloos en hebben dringend hulp nodig.Vooral Malawi en Mozambique zijn zwaar getroffen. Gisteren nog raasde een cycloon over Mozambique.
16/03 14u45  Protest van gele hesjes verloopt woelig in Parijs, Franse minister: "Van 8.000 deelnemers zijn er 1.500 erg gewelddadig"In de Franse hoofdstad Parijs gaat de 18e actiedag van de gele hesjes gepaard met onlusten. Actievoerders gooien met stenen en andere projectielen naar de oproerpolitie, die traangas inzet. Enkele tientallen manifestanten zijn opgepakt.
16/03 13u30  Wie zijn de slachtoffers van de dodelijke aanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
16/03 12u30  Iconische film "Four weddings and a funeral" krijgt kwarteeuw (!) later een vervolg voor het goede doelLees meer >
16/03 12u30  Verken het best bewaarde stukje Atlantikwall met een tabletOp het domein van Raversijde bij Oostende heropent dit weekend opnieuw 'Batterij Aachen', dat is het best bewaarde deel van de Duitse kustverdedigingslinie uit de Eerste Wereldoorlog. Bezoekers kunnen de kanonnen en observatiebunkers opnieuw bezoeken na jarenlange renovatie, en dat allemaal met de tablet in de hand.
16/03 12u30  Op reis met Vlaamse meesters: Wat als Vincent Van Gogh in Mechelen zou geschilderd hebbenElke week leiden Jos Vandervelden en fotograaf Alexander Dumarey je naar een plek in Vlaanderen of Brussel waar onze grootste schilders hun schildersezel opstelden. Ooit vonden schilders het de volmaakte plekken om verzinnelijkt te worden op het canvas. Vaak zijn ze het nu nog. Soms zijn ze het niet meer. Het schilderij van toen en het beeld van nu. Vandaag: 'Kaai in Mechelen' van Anna Boch uit 1906 of de bevrijding van de vrouw die kocht wat niemand wilde
16/03 11u15  President Trump gebruikt voor het eerst zijn veto om beslissing van het Congres te blokkerenLees meer >
16/03 11u15  Open VLD wil btw op energiebesparende verbouwingen verlagen naar 6 procentOpen VLD wil de btw op energiebesparende verbouwingswerken verlagen naar 6 procent. Dat heeft Bart Tommelein aangekondigd in ?De ochtend? op Radio 1. De liberalen stellen vandaag een klimaatplan voor tijdens een partijdag.
16/03 10u00  Terrorist Christchurch al eerste keer voor de rechter verschenen, premier wil wapenwet strenger makenLees meer >
16/03 08u45  "Danspasjes waarvan zelfs je oma zegt: "Dat kan ik ook!""Lees meer >
16/03 08u45  Sterretjes zien of gratis (kinder)feest? Hier kunt u terecht voor een culturele tripOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.
16/03 08u45  Vranckx-Nomaden in Raqqa: "Bom na bom na bom"Lees meer >
16/03 08u45  Allemaal Amerikaan: oog in oog met Maya JocelynLees meer >
16/03 08u45  Vijfde minder schoenmakers dan tien jaar geleden: "Beroep heeft imagoprobleem"Lees meer >
16/03 07u30  Vertragingen bij trams en bussen frustreren klanten, De Lijn doet op haar beurt deze voorstellenMeer dan de helft van de bussen en trams in Vlaanderen heeft bij elke rit in de spits een vertraging van meer dan 5 minuten. Die slechte score is ook de belangrijkste oorzaak van de grote ontevredenheid bij klanten van De Lijn. De vervoersmaatschappij zelf klaagt over de problemen op de weg waarmee bussen en trams geconfronteerd worden en pleit voor ingrepen die een betere doorstroming mogelijk maken.
16/03 07u30  Pendelen met openbaar vervoer gemiddeld tot 70 procent trager dan met de autoLees meer >
16/03 07u30  Geruchten over Anuna De Wever & co: waar of niet waar?Sinds enkele weken circuleren er berichten online die de motieven van Anuna De Wever, het gezicht van de klimaatspijbelaars, en het klimaatprotest in ons land in vraag stellen. Wij zochten uit of de geruchten kloppen.
16/03 00u45  Het Journaal LaatHerbekijk hier 'Het Journaal Laat' van vrijdag 15 maart.
16/03 00u00  TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van vrijdag 15 maart.
15/03 23u30  De tragedie in Nieuw-Zeeland: een wake-upcall voor sociale media?Het is de incompetentie van Facebook, YouTube en andere sociale platformen (ook die van mediaorganisaties bij ons) om hun fora te controleren en te modereren die mee verantwoordelijk zijn voor tragedies zoals in Christchurch, zegt Tom Van de Weghe.
15/03 22u30  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 15 maart.
15/03 22u30  President Trump gebruikt voor het eerst zijn veto en overrulet zo Congres over noodtoestand voor grensmuurLees meer >
15/03 22u30  Theaterpionier Tone Brulin (92) overledenLees meer >
15/03 21u15  Justitieminister Geens (CD&V) wil online hate speech strenger aanpakken: "Qua strafbaarheid zijn we nog niet ver genoeg"Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil haatboodschappen op het internet strenger aanpakken. Dat heeft hij gezegd in 'Terzake'. Hij zit daarover later deze maand samen met andere West-Europese ministers van Justitie. 'Qua strafbaarheid zijn we nog niet ver genoeg.'
15/03 20u15  Cipiers Leuven-Centraal staken bij opening vernieuwde vleugelDe cipiers van de gevangenis van Leuven-Centraal leggen morgen zaterdag het werk neer, uit onvrede met het aanslepende personeelstekort.
15/03 19u15  Senaatsverkiezingen in Congo: president Tshisekedi nog meer met de handen gebondenLees meer >
15/03 18u00  Treinramp nipt vermeden in IzegemIn Izegem is op het nippertje een treinramp vermeden aan een spooroverweg. Daar is een goederentrein net niet gebotst met een vrachtwagen. Die stond vast op de overweg en kon nog net wegrijden voor een trein voorbijkwam.
15/03 18u00  De harde cijfers: hoe de smartphone het lokale bankkantoor keldert't Is de digitale omslag, mijnheer. Ook vanochtend was dat weer de mantra van BNP Paribas Fortis, toen de grootbank aankondigde dat ze de komende 3 jaar 267 van de 678 bankkantoren zou sluiten. Een verrassende verklaring is dat geenszins, zo tonen deze drie grafieken aan.
15/03 17u00  Grootschalig industrieel stoomnet geopend in haven van AntwerpenLees meer >
15/03 17u00  "Deze voetbalsupporter leert ons allen een lesje in multitasken"Naar een voetbalwedstrijd kijken, zelf iets eten, je dochter rustig houden door haar via de iPhone een film te laten kijken, terwijl die jonge dochter intussen ook honger heeft. Voor voetbalsupporter Andrew Louvat bleek het alvast geen enkel probleem toen hij afgelopen weekend naar een wedstrijd van zijn favoriete club, Atlanta United, ging kijken. De multitaskende Amerikaan kreeg op sociale media alvast superlatieven toegeworpen en werd nu al genomineerd voor de titel van 'Vader van het jaar 2019'.
15/03 17u00  Drie Franse Michael Jackson-fanclubs spannen proces aan tegen getuigen uit "Leaving Neverland"Lees meer >
15/03 17u00  Wat moet er gebeuren met het "Hitlerbalkon" in Wenen? Oostenrijk lanceert oproepOostenrijk doet een oproep voor een nieuwe invulling voor het balkon van de Hofburg, waar Adolf Hitler in 1938 het volk toespraak na de ?Anschluss? van Oostenrijk door nazi-Duitsland. Een beladen plek.
15/03 17u00  OCAD-topman: "Rechtsextremisme is in opmars, maar terroristisch gevaar vooralsnog beperkt"Lees meer >
15/03 17u00  Een festival hoog in de bergen: wat is de klimaatimpact van Tomorrowland Winter?Lees meer >
15/03 17u00  Wat weten we tot nu toe over de terreuraanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 17u00  Nieuw-Zeeland, een land van bergen en geisers dat immuun leek voor terreurLees meer >
15/03 14u30  Joke Schauvliege (CD&V): "De vele steunbetuigingen hebben me erbovenop geholpen, ik heb er opnieuw zin in"CD&V-politica Joke Schauvliege is duidelijk opnieuw klaar om campagne te voeren voor de verkiezingen van 26 mei, na haar ontslag als minister vorige maand. 'Ik heb tijd nodig gehad om alles op een rijtje te zetten, maar de vele steunreacties hebben me er snel bovenop geholpen', zegt ze in 'Van Gils en Gasten'.
15/03 14u30  Vlaamse koeien zijn niet de boosdoener: dat klimaatspijbelaars dat zeggen, is jammerLees meer >
15/03 14u30  Wat weten we tot nu toe over de aanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 13u15  De geestelijke gezondheidszorg roert zich en vraagt meer middelenLees meer >
15/03 12u00  Marianne Thyssen: ?We hebben de Britten altijd met respect behandeld en zullen dat blijven doen?Lees meer >
15/03 12u00  Het Grote Debat in Frankrijk: slimme strategie van Macron of toch nieuwe vorm van inspraak?Lees meer >
15/03 12u00  Bange uren voor Vlaamse in Christchurch: "Mijn dochters hebben me meteen ge-sms't dat hun school in lockdown was"De Vlaamse Tanja Smets heeft twee dochters die op school zitten op 200 meter van de plek waar de aanslag is gepleegd in Christchurch. Hun school was een tijd in lockdown, vertelt de Vlaamse die al jaren in Nieuw-Zeeland woont. 'Dit werd altijd beschouwd als een van de veiligste landen. Dit zijn dingen die je ergens anders hoort, maar die niet bij ons gebeuren.'
15/03 12u00  Herbekijk de VRT NWS Live: Wat weten we al over de terreuraanslagen in Nieuw-Zeeland?Lees meer >
15/03 09u30  BNP Paribas Fortis wil vier op de tien kantoren sluitenLees meer >
15/03 07u30  ?Ik heb koorts van mijn moeder?: Dichter des Vaderlands Els Moors schrijft klimaatliedLees meer >
15/03 07u30  Panamarenko, Warhol, Bacon en andere toppers nemen S.M.A.K. in Gent over voor verjaardagsexpoHet Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) in Gent viert 20 jaar museum met een verjaardagsexpo die het hele gebouw inpalmt. Verwacht geen nostalgische terugblik, wel een eigenzinnige selectie van de curatoren. VRT NWS kon de expo al bezoeken, met huidig directeur Philippe Van Cauteren en Jan Hoet Junior
15/03 07u30  Bange uren voor Vlaamse in Christchurch: ?Mijn dochters hebben me meteen ge-sms?t dat hun school in lockdown is?Lees meer >
15/03 06u15  De glazen bol van specialist e-commerce Steven Van Belleghem: "Slimme luidspreker zal onze manier van consumeren veranderen"'De glazen bol' is een podcastreeks waarin onze technologie-journalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol. In de vierde aflevering staat Steven Van Belleghem centraal. Van Belleghem is ondernemer, professor marketing aan de Vlerick Management School en een veelgevraagde internationale spreker. Hij is ervan overtuigd dat technologie onze manier van consumeren volledig gaat veranderen.
15/03 06u15  Wereldwijd gaan mensen vandaag de straat op om te betogen voor het klimaat, wat staat er te gebeuren?Lees meer >
15/03 00u00  De zussen van de koning: Victoire, de hertogin die in allerijl de Britse monarchie kwam reddenDeze krokusvakantie zet VRT NWS de zussen van de eerste 3 koningen der Belgen in de schijnwerper. Het waren vaak vrouwen in de schaduw, maar toch hebben ze meer dan eens hun stempel op de geschiedenis gedrukt. Vandaag ligt de focus op Victoire, de oudere zus van Leopold I.
14/03 23u30  Peter Buwalda schrijft tweede roman over "de diepe bedrading van mensenlevens"De Nederlandse succesauteur Peter Buwalda stelt na bijna negen jaar zijn tweede roman voor: ?Otmars zonen?, het eerste deel van een trilogie. Net als 'Bonita Avenue' een complex verhaal over familierelaties, over macht en seks.
14/03 23u30  Moderne mens had grotere ecologische voetafdruk dan neanderthaler, mammoet betaalde het gelagDe eerste moderne mensen in Europa brachten zo?n 40.000 jaar geleden al ecosystemen aan het wankelen. Vooral de mammoetpopulaties kalfden drastisch af sinds de moderne mens, Homo sapiens, vanuit Afrika in Europa was aanbeland. Dat blijkt uit een nieuwe studie op botten van neanderthalers, moderne mensen en dieren uit de Belgische grotten van Spy en Goyet. Ook de laatste neanderthalers aten vooral mammoet, maar bij hen bleven de populaties van de ijstijdreus stabiel.
14/03 23u30  Ballonnen doden een op de vijf zeevogels die ermee in aanraking komenLees meer >
14/03 23u30  Joke Schauvliege (CD&V): "De vele steunbetuigingen hebben me er bovenop geholpen, ik heb er opnieuw zin in"CD&V-politica Joke Schauvliege is duidelijk opnieuw klaar om campagne te voeren voor de verkiezingen van 26 mei, na haar ontslag als minister vorige maand. 'Ik heb tijd nodig gehad om alles op een rijtje te zetten, maar de vele steunreacties hebben me er snel bovenop geholpen', zegt ze in 'Van Gils en Gasten'.
14/03 23u30  Kamer keurt minimale dienstverlening in gevangenissen goedDe Kamer heeft het wetsontwerp voor de minimale dienstverlening in de gevangenissen goedgekeurd. Voortaan zal de overheid cipiers kunnen opvorderen bij een staking na 48 uur.
14/03 22u15  Europese Commissie: "We zullen uitstel brexit niet zomaar goedkeuren"Het Britse parlement mag dan wel gestemd hebben voor een uitstel van de brexit, het is de Europese Unie die daarover het laatste woord heeft. 'En die zal het uitstel niet zomaar goedkeuren', waarschuwt de Europese Commissie.
14/03 21u00  Wiskundeleraar organiseert wedstrijd op pi-dag: "Wie verbreekt het record van 520 cijfers na de komma?"Het is pi-dag en dat betekent voor de leerlingen van het Sint-Jozefscollege in Sint-Pieters-Woluwe uit het tweede middelbaar dat de wiskundeles er net iets anders aan toegaat dan normaal. Wiskundeleerkracht Joren Stienaers daagt de leerlingen namelijk uit om zoveel mogelijk cijfers na de komma van het getal pi op te schrijven. Wie het huidige record van meer dan 500 cijfers na de komma verbreekt, mag morgen een mooie prijs in ontvangst nemen.
14/03 21u00  "Als Godfried Danneels naar Kanegem kwam, dan kwam hij op vakantie en hij genoot ervan"Lees meer >
14/03 21u00  Amerikaanse Senaat stemt de noodtoestand van president Trump over de grensmuur wegIn de Verenigde Staten heeft de Senaat de door president Trump afgekondigde noodtoestand verworpen. Eerder had het Huis van Afgevaardigden dat al gedaan. Opvallend is dat ook Republikeinse Congresleden zich tegen die noodtoestand keren. President Trump kan nog wel zijn veto tegen de beslissingen van het Congres stellen.
14/03 20u00  VN: Vervuiling veroorzaakt kwart van ziektes en van voortijdige overlijdens, 9 miljoen per jaarLees meer >
14/03 20u00  Het Journaal 7Herbekijk hier Het Journaal 7 van donderdag 14 maart.
14/03 18u45  Schilderij van Signac, gestolen door de nazi's, keert terug naar erfgenamen Joodse eigenaar?Quai de Clichy? van de Franse schilder Paul Signac maakt deel uit van de beruchte Gurlitt-collectie, waar veel werken in zitten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's waren 'geconfisqueerd' bij Joden. Nu is de eigenaar gevonden en wordt het schilderij teruggegeven.
14/03 18u45  Leidt goeroe Nanak, de stichter van het sikhisme, India en Pakistan naar vrede?Lees meer >
14/03 18u45  Danneels werd in de media soms progressief genoemd. Dat was hij niet en wilde hij ook niet zijnDertig jaar lang was Godfried Danneels aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Belgische bisschoppenconferentie. Dertig jaar lang ook was hij het gezicht van de Kerk. Uit de Belgische media, zowel de Nederlandstalige als de Franstalige, was hij niet weg te branden.
14/03 18u45  Brits parlement stemt opnieuw over de brexit: komt het tot uitstel? Volg het hier liveHet Britse parlement stemt vanavond voor de derde keer in drie dagen tijd over de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Ditmaal moeten de parlementsleden zich uitspreken over een mogelijk uitstel van de brexit. Daarnaast stemmen ze onder meer ook voor het eerst over een mogelijk tweede referendum.
14/03 17u45  Nieuw wereldrecord voor pi: meer dan 31 biljoen cijfers berekendPi-dag krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje met een nieuw wereldrecord. Er zijn nu meer dan 31 biljoen cijfers na de komma berekend, en dat voor de eerste keer met de hulp van cloud-technologie. Het record staat op naam van Emma Haruka Iwao, die in Japan voor Google Cloud werkt. Voor haar is het naar eigen zeggen een kinderdroom die uitkomt.
14/03 16u45  Britse ex-soldaat wordt aangeklaagd wegens bloedbad "Bloody Sunday" in Noord-Ierland in 1972In het Verenigd Koninkrijk moet een gewezen militair zich voor het gerecht verantwoorden wegens de dood van twee katholieke betogers in Noord-Ierland in 1972. Tijdens dat incident zijn in totaal 13 ongewapende mensen doodgeschoten door het Britse leger.
14/03 16u45  Neurochirurge over moord op 14-jarige dochter op assisenproces: "Het was 'meant to be' dat we moesten doodgaan"In Leuven is het assisenproces begonnen tegen een neurochirurge van het UZ Leuven, die beschuldigd wordt van de moord op haar 14-jarige dochter, anderhalf jaar geleden. Volgens de moeder pleegde ze de feiten om dat ze beiden depressief waren, en omdat de dochter meerdere keren aangaf dat ze wou sterven.
14/03 16u45  Theresa May: koppige betweter of rots in de Britse branding? Een portretLees meer >
14/03 16u45  Tv-maker Martin Heylen volgde Danneels tijdlang voor reportage: "Simpele fiere man, maar ook een mysterie"Lees meer >
14/03 16u45  Michel over humanitaire visa: Met de N-VA nog in de regering had Francken "waarschijnlijk ontslag moeten nemen"Lees meer >
14/03 16u45  Reacties op overlijden Danneels: van "monument binnen de kerk" tot "trok zich leed slachtoffers van priesters niet aan"De reacties op het overlijden van kardinaal Danneels zijn gemengd. Hij wordt geroemd als spiritueel man die met zachte hand de Kerk door de maatschappelijke veranderingen van de afgelopen decennia loodste. Maar hij krijgt ook kritiek, omdat hij zich afsloot voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk.
14/03 14u30  Hoe het oneindige getal pi leren tot 100 cijfers achter de komma?Vandaag is het pi-dag, een feestdag die wiskundigen elk jaar vieren op 14 maart. Maar tot hoeveel cijfers achter de komma ken jij het getal pi? Voor de meesten stopt het bij 3,1415. Anderen kunnen dan weer een flink stuk verdergaan, soms tot wel 10.000 decimalen achter de komma. Heeft u altijd gedroomd om in hun voetsporen te treden? We leggen graag uit hoe u het moet aanpakken, op deze pi-dag.
14/03 14u30  Het journaal 1Herbekijk Het Journaal 1 van donderdag 14 maart.
14/03 14u30  Reacties op het overlijden van Godfried Danneels: "Niet minder dan een monument"Lees meer >
14/03 13u30  Groen lanceert ambitieus klimaatplan tot 2030Lees meer >
14/03 13u30  Europees president Donald Tusk: "Uitstel voor brexit mogelijk mits grondig hervormde strategie"Lees meer >
14/03 13u30  Kardinaal Godfried Danneels (85) is overledenLees meer >
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaart21/03 00u00 - VRT NWS: Op 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
3x "Factcheckers" ontdekt: meldpunt voor gevaarlijke stoffen was tijdlang onbereikbaar20/03 22u00 - VRT NWS: Lees meer >
3x Meer 50-plussers starten in de bouw: "Waar begin jij nu nog aan, is de reactie van sommige mensen"20/03 22u00 - VRT NWS: Lees meer >
2x Europees president Donald Tusk: "Enkel kort uitstel als Britse parlement brexitakkoord goedkeurt"20/03 18u45 - VRT NWS: De Europese lidstaten zijn bereid om de Britse regering een kort uitstel van de brexit te geven, maar alleen op voorwaarde dat het Britse parlement het brexitakkoord goedkeurt. Dat heeft Europees president Donald Tusk gezegd. May diende eerder op de dag een verzoek tot uitstel in via een brief aan Tusk.
2x "Pano" in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij"20/03 18u45 - VRT NWS: Lees meer >
2x Chauffeur kaapt schoolbus en steekt hem in brand uit protest tegen Italiaanse migratiepolitiek20/03 19u45 - VRT NWS: In de buurt van Milaan heeft een buschauffeur vanochtend een schoolbus met 51 kinderen in brand gestoken. De chauffeur week af van zijn route, en probeerde met de kinderen naar de luchthaven van Linate in Milaan te rijden. Hij dreigde ermee een bloedbad aan te richten, uit protest tegen de vele migranten en vluchtelingen die verdrinken in de Middellandse Zee. Als bij wonder raakte niemand gewond.
2x "Europa heeft nood aan 28.000 specialisten internetveiligheid"20/03 20u45 - VRT NWS: Lees meer >
2x Astana omgedoopt tot Noersoeltan: Kazachse hoofdstad krijgt nieuwe naam om afgetreden president te eren20/03 20u45 - VRT NWS: Het parlement van Kazachstan heeft de naam van de hoofdstad Astana officieel veranderd in Noersoeltan. Dat is de voornaam van de president die gisteren na 30 jaar aftrad. Het voorstel kwam van Kassym-Zjomart Tokajev, de kersverse interim-president van Kazachstan, die vandaag de eed heeft afgelegd.
2x Overname 21st Century Fox door Disney is rond: "Troef in de concurrentiestrijd met Netflix"20/03 20u45 - VRT NWS: Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney heeft de overname van zijn directe concurrent 21st Century Fox afgerond. Disney betaalde 63 miljard euro voor de overname en komt nu in het bezit van onder meer de 'Avatar'- en 'X-Men'-franchise. 'Een troef om de concurrentie aan te gaan met Netflix', analyseert Ward Verrijcken.
2x Meerderheid en oppositie bereiken akkoord over basisonderwijs en M-decreet20/03 20u45 - VRT NWS: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31782
Gelezen:
2961
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven