dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
11/12 00u15  Rector Universiteit Antwerpen wil regels rond studentendopen aanpassen: "Charter gaat niet ver genoeg" Lees meer >
11/12 00u15  Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen" Lees meer >
10/12 23u15  Vlaamse Televisie Sterren voor Lynn Van Royen en Peter Van den Begin Niet langer live op tv, maar wel tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent zijn de Vlaamse Televisie Sterren uitgedeeld. Dit zijn de winnende acteurs, presentatoren en programma's:
10/12 23u15  VUB-rector schrijft open brief aan Aung San Suu Kyi: "U was ooit een baken van hoop voor democratie" Lees meer >
10/12 23u15  Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld" De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag.
10/12 22u15  Universiteit Antwerpen bekroond voor digitalisering van schrijver Beckett Een project om alle werken van de Ierse auteur Samuel Beckett te digitaliseren is in de prijzen gevallen in de Verenigde Staten.
10/12 22u15  Peeters: "Andere accenten, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord" Is de herschikte regering-Michel een nieuwe regering of niet en moet die regering een vertrouwensstemming vragen in het parlement of niet? Vicepremier Kris Peeters (CD&V) zegt in 'Terzake' dat het niet om een compleet nieuwe regering zal gaan. Er zullen wat andere accenten zijn, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord.
10/12 21u15  Terzake Herbekijk hier 'Terzake' van maandag 10 december.
10/12 21u15  Nederige Emmanuel Macron komt "gele hesjes" tegemoet: minimumloon 100 euro omhoog Lees meer >
10/12 21u15  LIVEBLOG - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld" De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, beginnen de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich in eigen land te laten voelen. Maggie De Block heeft al de eerste beslissingen over asiel en migratie genomen, en verschillende partijen vragen een vertrouwensstemming in het parlement. Hoe de N-VA dan zou stemmen, wil voorzitter Bart De Wever nog niet zeggen. Maar hij waarschuwt wel voor een 'zachte staatsgreep'. Volg de laatste updates in onze liveblog.
10/12 21u15  De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep" N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview in 'Terzake'. De Wever laat in het midden of hij voor of tegen de nieuwe regering zou stemmen, maar benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil.
10/12 20u15  Portugal betaalt noodleningen vervroegd terug aan het Internationaal Muntfonds en bespaart zo rente De Portugese overheid heeft voor 26 miljard euro noodleningen vervroeg terugbetaald aan het IMF. In mei 2011 had het toen noodlijdende euroland in totaal voor 78 miljoen euro hulp gekregen van de Europese Unie en van het IMF. Sindsdien is er een opvallende wederopstanding bezig.
10/12 20u15  Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
10/12 20u15  Kinderen met examens? Zo ga je er als ouder het best mee om Lees meer >
10/12 20u15  Britse pond krijgt stevige tik nu Verenigd Koninkrijk steeds harder op weg lijkt naar een "no deal" Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
07/12 06u15  Noam Chomsky, de luis in de Amerikaanse pels, is 90Lees meer >
07/12 06u15  De helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan smartphoneLees meer >
07/12 06u15  Reddingsoperatie van Aquarius op Middellandse Zee stopgezetLees meer >
07/12 06u15  Wie van deze drie wordt de nieuwe Merkel?Lees meer >
07/12 00u15  Terugblik op bewogen dag in de Kamer: "Wie krijgt de zwartepiet? Daar draait het nu allemaal om"Het was alweer een bewogen dag in de Wetstraat. De regering is ook vandaag niet gevallen, maar staat nog steeds op zeer wankele benen. VRT NWS-journalist Pieterjan De Smedt blikt terug op een wisselmeerderheid, een resolutie en een vage speech van premier Charles Michel (MR). 'Hoe het nu verder moet, weet niemand.'
07/12 00u00  Oma's in de rechtbank en een zandstorm die IS vleugels geeft: 4 straffe momenten uit "Voor de zonden van de vaders"Lees meer >
07/12 00u00  De afspraakLees meer >
06/12 23u00  Prachtig fossiel toont aan dat ichtyosaurus warmbloedig en gecamoufleerd was en blubber bezatIchtyosaurussen, oude, dolfijnvormige zeereptielen, hebben meer met hun verre verwant gemeen te hebben dan alleen maar de vorm. Dat blijkt uit een onderzoek door een internationaal team van een fossiel van een Stenopterygius ichtyosaurus uit het jura-tijdperk, dat zo goed bewaard is dat er zelfs zacht weefsel in te onderscheiden is. De studie toont aan dat ichtyosaurussen meer dan waarschijnlijk een laag isolerende blubber bezaten, net als dolfijnen, wat betekent dat ze ook warmbloedig waren, en dat ze dezelfde camouflagekleuren hadden.
06/12 23u00  Jan Verheyen: "We wilden een hommage brengen aan de originele cast van "De collega's""Lees meer >
06/12 23u00  Nieuwe episode in migratiepact-thriller: Kamer vraagt regering om VN-migratiepact goed te keurenLees meer >
06/12 21u45  Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaarDe Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
06/12 21u45  Bart Maddens: "Je voelt nu dat de andere regeringspartijen met een probleem zitten"De verklaring van premier Charles Michel in de Kamer heeft velen verward achtergelaten. Wat heeft hij nu eigenlijk gezegd? Voor politicoloog Bart Maddens (KUL) was het nochtans vrij duidelijk. 'De premier heeft gedaan wat de N-VA vroeg', zegt hij. De N-VA heeft volgens Maddens nu niet meteen een reden om de regering te verlaten. 'Maar je voelt nu dat de andere regeringspartijen met een probleem zitten.'
06/12 21u45  LIVE: Kamer zit weer bijeen na toespraak MichelIn de Kamer heeft premier Charles Michel een langverwachte verklaring over het VN-migratiepact gegeven na een verhit debat over het dossier. De Kamerleden zijn nadien een poos uiteengegaan, maar momenteel zitten ze weer samen in het halfrond.
06/12 21u45  Nieuwe episode in migratiepact-thriller: Kamer vraagt regering om migratiepact goed te keurenLees meer >
06/12 21u45  Liveblog - Kamer keurt resolutie goed die regering vraagt VN-migratiepact goed te keurenLees meer >
06/12 20u30  Kan klokkenluider Julian Assange binnenkort Ecuadoriaanse ambassade in Londen verlaten?Lees meer >
06/12 20u30  Sint en zijn Zwarte Pieten bezoeken zieke kindjes in GasthuisbergVeel kinderen hebben vandaag bezoek gekregen van Sinterklaas. Ook in het kinderziekenhuis van Gasthuisberg in Leuven kwamen de Sint en zijn Zwarte Pieten langs. Hij wilde kinderen die daar kort of lang verblijven, plezier doen met een cadeautje. En voor sommige kinderen was het niet de eerste keer dat ze de Sint daar ontmoetten.
06/12 20u30  Goedele Wachters krijgt warm welkom bij vzw Bindkracht in LandenLees meer >
06/12 20u30  LIVE: Wachten tot de Kamer weer bijeen komt na verklaring MichelIn de Kamer heeft premier Charles Michel een langverwachte verklaring over het VN-migratiepact gegeven na een verhit debat over het dossier. Momenteel zijn de Kamerleden uiteen, wellicht hernemen ze straks de vergadering in het halfrond.
06/12 20u30  "Dit is de onduidelijkheid die de premier nodig heeft om zijn regering te laten overleven"Vaag: dat is zowat de beste formulering om de verklaring van premier Charles Michel (MR) in de Kamer te omschrijven. Maar hoe moeten we dit nu interpreteren? En hoe reageren de verschillende partijen op die verklaring? 'De verklaring geeft Michel de onduidelijkheid die hij nodig heeft om zijn regering te laten overleven', analyseert Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. 'Hiermee koopt hij tijd.'
06/12 20u30  Premier Charles Michel koopt tijd: "Ik ga naar Marrakech en ik respecteer de grondwet"Premier Charles Michel (MR) heeft in de Kamer gezegd dat hij inderdaad naar Marrakech gaat om zijn steun te betuigen aan het migratiepact. Hij zegt niet dat hij in naam van de regering gaat, maaar wel met een parlementaire meerderheid achter zich. Anderzijds zegt hij ook dat hij de grondwet wil respecteren en dat hij in de dagen na Marrakech verder wil praten.
06/12 19u15  LIVE: "Het Journaal 7" over het hevige debat in de KamerDe regeringscrisis blijft voortduren, ook na het debat van vanmiddag in de Kamer. 'Het Journaal' geeft een laatste stand van zaken. Volg het hier live.
06/12 19u15  Premier Charles Michel (MR) blijft zoeken naar oplossing in zijn meerderheidPremier Charles Michel (MR) heeft in de Kamer gezegd dat hij inderdaad naar Marakech gaat om zijn steun te betuigen aan het migratiepact. Hij zegt niet dat hij in naam van de regering gaat, maaar wel met een parlementaire meerderheid achter zich. Anderzijds zegt hij ook dat hij de grondwet wil respecteren en dat hij in de dagen na Marrakech verder wil praten.
06/12 19u15  Liveblog - Michel koopt tijd: "Ik ga naar Marrakech, een woord is een woord, maar ik zal grondwet respecteren"Lees meer >
06/12 18u15  "Levend koraal" is de kleur van het jaar terwijl het echte koraal verbleektHet bedrijf voor kleurcoderingen Pantone heeft 'Levend koraal' uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. 'Levend koraal' is een rozerode tint, en volgens Pantone 'omarmt die ons met warmte en voeding om troost en opgewektheid te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving'. Bij de keuze heeft ook bezorgdheid over het milieu meegespeeld, nu de koraalriffen wereldwijd verbleken.
06/12 18u15  Studentendoop loopt uit de hand: 20-jarige student kritiek in ziekenhuisHet Antwerpse parket is een onderzoek gestart, nadat een 20-jarige man uit Edegem in kritieke toestand werd opgenomen in het UZA in Edegem na een studentendoop. Twee andere schachten, een 19-jarige uit Hove en een 20-jarige uit Zandhoven, worden in het ziekenhuis verzorgd, maar ze zijn er minder erg aan toe.
06/12 18u15  Franse regering waarschuwt voor "bruut geweld" tijdens betoging van gele hesjes zaterdag in ParijsOndanks toegevingen van de regering blijven de protesten in Frankrijk voortduren en voor zaterdag is er in Parijs en in andere steden opnieuw een manifestatie gepland van de zogenoemde gele hesjes. Parijs vreest voor een herhaling van de chaos van vorige zaterdag.
06/12 18u15  Johan Op de Beeck over Tom Lenaerts: "Zo'n populistische uitspraak is er ver over"Auteur en columnist Johan Op de Beeck noemt de tussenkomst van Tom Lenaerts gisteravond in 'Van Gils & gasten' populistisch en 'er ver over'. Lenaerts had de politieke discussie over het migratiepact 'beschamend' genoemd.
06/12 18u15  Verdeeldheid binnen regering-Michel pijnlijk duidelijk tijdens fel debat, Kamer wacht in spanning op zijn antwoordenLees meer >
06/12 18u15  Liveblog - Ivan De Vadder: "Premier tussen twee vuren: druk vanuit N-VA, maar nu ook vanuit CD&V en Open VLD"Lees meer >
06/12 17u00  Europees Arbeidsagentschap stap dichterbijDe Europese ministers van Werkgelegenheid en Sociale Zaken steunen de oprichting van een Europees Arbeidsagentschap. Dat nieuwe agentschap moet de nationale inspectiediensten helpen in de strijd tegen sociale fraude.
06/12 17u00  Joseph Joffo overleden, auteur van het verfilmde oorlogsverhaal ?Een zakje knikkers?Lees meer >
06/12 17u00  Het Zesde Metaal haalt inspiratie uit topstukken van KMSKA voor nieuwe liedjesLees meer >
06/12 17u00  SPECULOOS maakt jacht op leefbare exoplanetenSinterklaas heeft afgelopen nacht een aanzienlijke hoeveelheid speculoos over ons uitgestrooid. Maar ook in het noorden van Chili is er een doorbraak in SPECULOOS, het nieuwste project van de Europese sterrenwacht ESO.
06/12 17u00  Gelekte documenten tonen donker kantje van FacebookLees meer >
06/12 17u00  Parlement van Letland stemt tegen VN-migratiepactLees meer >
06/12 17u00  Wat gebeurt er precies in Marrakech en wat in New York?In de discussie over het VN-migratiepact komen voortdurend 2 'cruciale' momenten terug: een conferentie in Marrakech en een bijeenkomst in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Wat wordt juist beslist op die beide plekken?
06/12 17u00  De regering is dood, en daar ging een jarenlang palliatief proces aan voorafLees meer >
06/12 17u00  Heeft Michel 150 Kamerleden bij de neus genomen? De Kamer wacht in spanning op zijn antwoordenDe regering-Michel lijkt nu toch wel in erg nauwe schoentjes te komen in verband met het VN-migratiepact. Bij aanvang van het debat daarover in de Kamer is gebleken dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in oktober al een instructienota aan alle ambassades heeft rondgestuurd waarin wordt gezegd dat het migratiepact wordt gesteund. Verschillende oppositieleden zitten met bedenkingen. Intussen wacht de Kamer met groeiend ongeduld op wat de premier gaat zeggen.
06/12 17u00  Liveblog - CD&V en Open VLD duidelijk: regering heeft pact al goedgekeurd. "Wie kar keert, moet zelf conclusies trekken"Lees meer >
06/12 15u45  Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende"Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
06/12 15u45  De oorlog in Jemen in cijfersJaren van oorlog en verwoesting hebben in het Arabische land Jemen tot een humanitaire catastrofe geleid. Achter de meer dan 10.000 doden gaan evenwel nog ergere cijfers schuil. Hier een kort overzicht.
06/12 15u45  Het Groothertogdom Luxemburg maakt alle openbaar vervoer binnenkort gratisVanaf volgende zomer zouden alle treinen, trams en bussen in Luxemburg gratis worden. De nieuwe regering wil op die manier de verkeersdrukte rond de hoofdstad en de vervuiling aanpakken. Niet iedereen is daar evenwel blij mee.
06/12 15u45  Heeft premier Michel 150 Kamerleden bij de neus genomen?De regering-Michel lijkt nu toch wel in erg nauwe schoentjes te komen in verband met het VN-migratiepact. Bij aanvang van het debat daarover in de Kamer is gebleken dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in oktober al een instructienota aan alle ambassades heeft rondgestuurd waarin wordt gezegd dat het migratiepact wordt gesteund. Verschillende oppositieleden zitten met bedenkingen.
06/12 15u45  Liveblog - Cruciale vraag van N-VA aan premier Michel: "Gaat u zeggen dat we het migratiepact niet kunnen goedkeuren?"Lees meer >
06/12 14u45  Vranckx: Jemen in noodIedere tien minuten sterft er een kind in Jemen. Het zijn niet enkel bommen die er dood en vernieling zaaien, ook honger en ziektes maken veel dodelijke slachtoffers.
06/12 14u45  VRT NWS Connect brengt 13.000 euro op voor de Warmste WeekMet VRT NWS Connect hebben we in vier steden de universiteiten ingepalmd met lezingen, debatten en een marktplaats. We kregen meer dan 1300 mensen over de vloer, goed voor een opbrengst van 13.000 euro. Dat geld gaat integraal naar enkele goede doelen van de Warmste Week.
06/12 14u45  Brandstofprotest gele hesjes: 2 nieuwe verdachten opgepaktLees meer >
06/12 14u45  "Girl" heeft nominatie Golden Globe beetIn Amerika zijn de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt. 'Girl', de debuutfilm van de Gentse regisseur Lukas Dhont is genomineerd in de categorie ?niet-Engelstalige film?. De Golden Globes worden uitgereikt in de nacht van 6 op 7 januari.
06/12 14u45  Van leraar tot fractieleider N-VA: wie is Peter De Roover?Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA) is alomtegenwoordig als het gaat over het VN-migratiepact van Marrakech. Ex-journalist en grote naam in de Vlaamse beweging, maar wie is Peter De Roover?
06/12 14u45  LIVE: Volg hier het debat en de stemming over het migratiepact in de KamerDeze namiddag is er in de Kamer een debat over het VN-migratiepact, gevolgd door een stemming. Via bovenstaande livestream van 'Villa politica' hoef je geen minuut te missen van de laatste ontwikkelingen.
06/12 14u45  Liveblog - N-VA-ministers afwezig tijdens Kamerdebat migratiepact, "Denk dat we naar eindspel aan het gaan zijn"Lees meer >
06/12 13u30  Politie reageert sneller op wangedrag van collega na opleiding mensenrechtenLees meer >
06/12 13u30  LIVE : Het Journaal 1Lees meer >
06/12 13u30  Vredesonderhandelingen in Zweden over Jemen gestart: "een unieke kans"Lees meer >
06/12 12u30  Veroordeling van Australische aartsbisschop wegens wegmoffelen kindermisbruik in beroep afgewezenLees meer >
06/12 12u30  Een op de vier stemmen bij Afghaanse verkiezingen zijn ongeldig verklaardIn Afghanistan heeft de kiescommissie alle stemmen in de hoofdstad Kaboel ongeldig verklaard. Dat slaat op een miljoen stemmen. Volgens de commissie zijn er te veel onregelmatigheden gebeurd bij de recente parlementsverkiezingen.
06/12 12u30  "Down the snow": Dieter Coppens en Kevin samen onderweg voor De Warmste WeekLees meer >
06/12 12u30  Het AfricaMuseum: unieke beelden uit het VRT-archiefHet AfricaMuseum in Tervuren gaat na een metamorfose dit weekend weer open. Het gebouw is meer dan 100 jaar oud en duikt heel vaak op in het VRT-beeldarchief, niet enkel bij gebeurtenissen in het museum, maar ook als decor in allerlei televisieprogramma's. Wij verzamelden de mooiste beelden voor u.
06/12 11u30  Drones tussen Antwerpse ziekenhuizen tegen 2020Schrik niet als je binnenkort drones over Antwerpen ziet vliegen. Die toestellen zullen ingezet worden voor medisch transport tussen de Antwerpse ziekenhuizen.
06/12 11u30  Opnieuw aanpassing circulatieplan in GentHet circulatieplan in Gent wordt opnieuw aangepast. Vrijdag verandert de rijrichting in meer dan 10 straten. Met die aanpassing wil de stad sluipverkeer tegen gaan.
06/12 11u30  Bisdom schorst pastoor die dubbelleven leiddeHet bisdom Hasselt heeft de pastoor van Kortessem preventief geschorst. Hij leidde jarenlang een dubbelleven en had een relatie met een man, maar verzweeg dat hij priester was.
06/12 11u30  Protest gele hesjes nu ook in... IrakZo?n honderd gele hesjes hebben gedemonstreerd in Basra, in het zuiden van Irak. De demonstranten willen betere voorzieningen, zoals water, elektriciteit en jobs. Het is niet de eerste keer dat er protest is in het olierijke zuiden van Irak. Voorbije lente kwam het tot dagenlange onlusten tussen boze demonstranten en veiligheidsdiensten.
06/12 11u30  Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economieDe VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
06/12 11u30  Down the snow: Dieter Coppens en Kevin samen onderweg voor De Warmste WeekLees meer >
06/12 10u30  Rij ons huisje niet voorbij, dank u SinterklaasOp 6 december wordt op vele plaatsen in ons land Sinterklaas gevierd. De goedheilige man sluipt tijdens de nacht van 5 op 6 december op mysterieuze wijze huizen binnen om er lekkernijen en geschenken achter te laten. Na zijn ronde verdwijnt de Sint in alle stilte weer naar het verborgene tot volgend jaar.
06/12 10u30  Mensen in Jemen verhongeren niet, ze worden uitgehongerdLees meer >
06/12 10u30  Maken de vredesgesprekken over Jemen nu wel een kans?In Zweden begint straks een vredesconferentie die een einde moet maken aan de oorlog en de enorme humanitaire ramp in Jemen. Voor het eerst sinds lang zijn de belangrijkste partijen aanwezig, maar de standpunten liggen mijlenver uit elkaar.
06/12 09u15  Gele hesjes protest nu ook in... IrakZo?n honderd gele hesjes hebben gedemonstreerd in Basra, in het zuiden van Irak. De demonstranten willen betere voorzieningen zoals water en elektriciteit en jobs. Het is niet de eerste keer dat er protest is in het olierijke zuiden van Irak. Voorbije lente kwam het tot dagenlange onlusten tussen boze demonstranten en veiligheidsdiensten.
06/12 09u15  Sinterklaas krijgt meer dan 300.000 brieven via bpostLees meer >
06/12 09u15  Gelukkige verjaardag Sinterklaas: rij ons huisje niet voorbijOp 6 december wordt op vele plaatsen in ons land Sinterklaas gevierd. De goedheilige man sluipt tijdens de nacht van 5 op 6 december op mysterieuze wijze huizen binnen om er lekkernijen en geschenken achter te laten. Na zijn ronde verdwijnt de Sint in alle stilte weer naar het verborgene tot volgend jaar.
06/12 09u15  Liveblog: De Roover vraagt duidelijkheid van Michel over MarrakechLees meer >
06/12 08u15  Chauffeurs van De Lijn krijgen meer dan 2.000 complimentenLees meer >
06/12 08u15  Paul Magnette trekt Europese lijst voor PS bij verkiezingen in meiLees meer >
06/12 08u15  Vredesonderhandelingen in Zweden over JemenLees meer >
06/12 08u15  Liveblog: Vandaag buigt de voltallige Kamer zich over het VN-migratiepactLees meer >
06/12 07u00  Huawei-topvrouw gearresteerd in Canada omdat ze Iraanse sancties geschonden zou hebbenLees meer >
06/12 07u00  Peter Van de Veire wordt voor de vierde keer papaMNM-dj Peter Van de Veire (47) en zijn vrouw Ilse (33) verwachten een kindje. Voor Van de Veire zal het al zijn vierde zijn, want hij heeft ook drie volwassen dochters uit een vorige relatie.
06/12 07u00  Twee Amerikaanse legervliegtuigen botsen voor de Japanse kustLees meer >
06/12 07u00  Jongeren hebben verlanglijstje klaar: "Hoog tijd dat politici werk maken van duurzame oplossingen"Lees meer >
06/12 07u00  Politicoloog Carl Devos: "Deze regering is gevallen, ze kan onmogelijk nog normaal functioneren"Volgens politicoloog Carl Devos (UGent) is de regering-Michel I de facto gevallen. Dat zei Devos in 'De afspraak'. 'Deze regering zweeft nog ergens boven de grond. Ze kan onmogelijk nog normaal functioneren.'
06/12 07u00  Kranten vlijmscherp voor regering en N-VA: "Circus-Michel sukkelt voort"Lees meer >
06/12 07u00  Pilootarrest internering: ?Historische blaam? rechtgezet?Lees meer >
06/12 07u00  Tom Lenaerts tegen Peter De Roover en Kristof Calvo: "Zijn jullie niet beschaamd? Dit is een circus, los het op!"Lees meer >
05/12 23u00  Franse regering schrapt taksverhoging op brandstofDe Franse regering zal de geplande verhoging van de taksen op brandstof in 2019 niet invoeren. Dat melden Franse media. De geplande taksverhoging was drie weken geleden de aanleiding voor het protest van de gele hesjes.
05/12 23u00  De Belgen zitten vol groene energie. Nu onze politici nog meekrijgenMeer dan 65.000 mensen die op een druilerige zondag de straat op trekken voor een sterk klimaatbeleid. Tal van ondernemers pleiten voor een koolstofprijs. Nog nooit was het enthousiasme in ons land zo groot om de handen uit de mouwen te steken voor het klimaat. Tegelijk ligt het Belgische en Vlaamse beleid volledig uit koers: zowel de ambities als de realisaties van onze overheden om het klimaatprobleem aan te pakken, zijn teleurstellend. Hoog tijd dat onze politici de groene energie die leeft in ons land, ook vertalen naar bestuur.
05/12 23u00  Snelle evolutie door "ontdooide" genen uit de voorlaatste ijstijdOrganismen kunnen verbazend snel evolueren door oeroude genvarianten, die ooit nuttig waren, opnieuw in te schakelen. Dat hebben onderzoekers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) ontdekt bij kevers. Begrijpen hoe soorten erin slagen zich snel aan te passen, is belangrijk in deze tijden van plotse veranderingen in het klimaat en de omgeving.
05/12 23u00  Tom Lenaerts haalt uit naar De Roover en Calvo: "Zijn jullie niet beschaamd? Dit is een circus, los het op!"'Zijn jullie niet beschaamd?' Tv-maker Tom Lenaerts richtte zich vanavond bijzonder scherp tot Peter De Roover (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) in 'Van Gils & gasten'. De dicussie rond het migratiepact - of het 'circus', zoals hij het noemt - kan Lenaerts alles behalve smaken. 'Los het gewoon op.'
05/12 23u00  Carl Devos: "Deze regering is gevallen, ze kan onmogelijk nog normaal functioneren"Volgens politicoloog Carl Devos is de regering-Michel I de facto gevallen. Dat zei Devos in 'De afspraak'. 'Deze regering zweeft nog ergens boven de grond. Ze kan onmogelijk nog normaal functioneren.'
05/12 21u45  Christoph D'Haese (N-VA) sluit coalitie met CD&V en Open VLD in AalstIn Aalst heeft burgemeester Christoph D'Haese een akkoord gesloten met CD&V en Open VLD. De N-VA'er volgt zichzelf op als burgemeester in een meerderheid die 26 van de 43 zetels vertegenwoordigt in de gemeenteraad. D'Haese spreekt van een 'veilige, rechtse coalitie, zonder haar sociaal gelaat te verliezen.' N-VA krijgt naast de sjerp 5 schepenmandaten, CD&V 2 en Open VLD 1.
05/12 21u45  Franse regering schrapt taksverhoging op brandstof voor heel jaarDe Franse regering zal in 2019 de geplande verhoging van de taksen op brandstof invoeren. Dat melden de kranten Le Figaro en Le Monde op basis van bronnen bij het kabinet van premier Philippe. De geplande taksverhoging was drie weken geleden de aanleiding voor het protest van de gele hesjes.
05/12 21u45  Over eten: Snel en gezondHerbekijk hier 'Over eten' van woensdag 5 december.
05/12 21u45  Burger kan zelf beleidsvoorstel doen bij Vlaamse overheidBurgers zullen binnenkort zelf een beleidsvoorstel kunnen indienen bij de Vlaamse overheid en de Vlaamse regering moet bepaalde overheidsbeslissingen kunnen vernietigen wanneer die de strategische belangen van Vlaanderen zouden bedreigen. Dat zijn maar enkele nieuwigheden uit het Bestuursdecreet dat het Vlaams Parlement unaniem heeft goedgekeurd.
05/12 21u45  Kan Michel naar Marrakech met groen licht van het parlement?In het federale parlement is er een meerderheid die premier Charles Michel (MR) groen licht geeft om naar Marrakech te gaan voor de top over het VN-migratiepact. Een resolutie daarover is goedgekeurd in de Kamercommissie. Maar wat zijn de gevolgen van die stemming? En hoe gaat het nu verder? 'Terzake' probeert het politieke en juridische kluwen te ontwarren met professor grondwettelijk recht aan de KU Leuven Stefan Sottiaux en professor Internationaal recht aan de KU Leuven Jan Wauters.
05/12 21u45  Herlees liveblog - Hoe vrijblijvend is Marrakech? "Pact wordt daar aangenomen, Michel moet dan al positie innemen"Lees meer >
05/12 21u45  Peter De Roover: "Als de premier iets doet waarmee we niet akkoord zijn, dan smijt men ons buiten"Lees meer >
05/12 20u30  Moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen moet na celstraf ons land verlatenLees meer >
05/12 20u30  Wat moet uw kind leren op school? Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goedLees meer >
05/12 20u30  Leuvens onderzoek naar parkinson krijgt ruim 900.000 euro van stichting ZuckerbergHet Chan Zuckerberg Initiative (CZI), het liefdadigheidsinitiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en zijn echtgenote Priscilla Chan, heeft vandaag de lancering aangekondigd van het 'Neurodegeneration Challenge Network'. Een van de negen teams die daarvoor geselecteerd zijn, is Belgisch en wordt geleid door professor Patrik Verstreken (VIB-KU Leuven), naast klinisch expert professor Wim Vandenberghe (UZ Leuven) en neuro-ingenieur dokter Dries Braeken (imec). Zij gaan hersencellen 'printen' op een speciale chip om daarmee onderzoek te doen naar de ziekte van Parkinson.
05/12 20u30  Politieke crisis als "chicken game": wie opgeeft, is de lafaardDe huidige regeringscrisis wordt met bewondering gevolgd door onderhandelingsexperten. Het is een voorbeeld uit de boekjes. ?Ik heb zelden zo?n mooi voorbeeld van een 'chicken game' gezien?, zegt professor onderhandelingstechnieken Dirk Van Poucke.
05/12 20u30  Liveblog - Is de val van de regering afgewend? Goedele Devroy: "Denk dat N-VA wacht op beter moment"Lees meer >
05/12 19u15  Villa PoliticaHerbekijk hier 'Villa Politica' vanmiddag in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken.
05/12 19u15  Erkenning van asielaanvragen wordt strenger voor Palestijnen uit GazastrookLees meer >
05/12 19u15  Familie en oud-presidenten nemen afscheid van George W. Bush in kathedraal van WashingtonIn de Amerikaanse hoofdstad Washington is de staatsbegrafenis aan de gang voor de zaterdag overleden president George Bush. Alle nog levende Amerikaanse presidenten, onder hen zijn zoon George W. Bush, zijn aanwezig in de kathedraal. Bush Senior wordt morgen begraven in zijn thuisstaat Texas.
05/12 19u15  N-VA zegt dat de regering over pact moet beslissen, maar volgens Patrick Dewael is dat al gebeurdLees meer >
05/12 18u15  Hongaarse regering laat anti-Verhofstadt-reclamewagen door Brussel rijdenLees meer >
05/12 18u15  VRT NWS Update: het belangrijkste nieuws van 5 decemberHerbekijk de VRT NWS Update van 16.30 uur van woensdag 5 december.
05/12 18u15  Dienst Vreemdelingenzaken: "Zouden meer dan 50 asielaanvragen kunnen verwerken, maar volgen limiet staatssecretaris"Lees meer >
05/12 18u15  Aftellen naar Golden Globe- en Oscarnominaties: hoe groot zijn de kansen van "Girl"?Lees meer >
05/12 18u15  Minister De Block is niet van plan om ereloonsupplementen te schrappenLees meer >
05/12 18u15  De Belgen zitten vol groene energie. Nu onze politici nog meekrijgenMeer dan 65.000 mensen die op een druilerige zondag de straat op trekken voor een sterk klimaatbeleid. Tal van ondernemers pleiten voor een koolstofprijs. Nog nooit was het enthousiasme in ons land zo groot om de handen uit de mouwen te steken voor het klimaat. Tegelijk ligt het Belgische en Vlaamse beleid volledig uit koers: zowel de ambities als de realisaties van onze overheden om het klimaatprobleem aan te pakken, zijn teleurstellend. Hoog tijd dat onze politici de groene energie die leeft in ons land, ook vertalen naar bestuur.
05/12 18u15  De N-VA zegt dat de regering over pact moet beslissen, maar volgens Patrick Dewael is dat al gebeurdLees meer >
05/12 17u00  Franse studenten trekken ook in gele hesjes de straat opLees meer >
05/12 17u00  Kant-en-klare maaltijden over het algemeen gezond, maar u eet ze het best niet elke dagZe hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine 'Over eten' en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten.
05/12 17u00  Wat is Ndrangheta, de machtige Italiaanse maffiaorganisatie met tentakels tot in ons land?De Italiaanse maffia. Het lijkt iets uit een ver verleden. Iets dat voorkomt in spannende films of thrillers. Iets waar een sluier van mysterie en criminaliteit over hangt. Maar het is een bittere en harde realiteit, dat bewijst de grote internationale actie tegen Ndrangheta nog maar eens. Wat is die Ndrangheta, de machtigste Italiaanse maffiaorganisatie met tentakels tot ver daarbuiten?
05/12 17u00  Uitvaartplechtigheid voor Amerikaanse ex-president George Bush Sr. is begonnen in WashingtonIn de Amerikaanse hoofdstad Washington gaat de staatsbegrafenis beginnen voor de zaterdag overleden president George Bush. Alle nog levende Amerikaanse presidenten, onder hen zijn zoon George W. Bush, zijn aanwezig in de kathedraal. Bush Senior wordt morgen begraven in zijn thuisstaat Texas.
05/12 17u00  LIVE: Afscheid van gewezen president George H.W. BushIn Washington vindt de uitvaart plaats van de 41e president van de Verenigde Staten George H.W. Bush in aanwezigheid van verschillende nationale en internationale leiders. Volg het hier live.
05/12 17u00  Van Vlaams-nationalistische splinterpartij tot atypische machtspartij: het bochtige parcours van de N-VADe N-VA bestaat nog maar sinds 2001. Aanvankelijk was de partij een marginale Vlaams-nationalistische afsplitsing van de ter ziele gegane Volksunie, maar gaandeweg groeide ze uit tot een niet te onderschatten machtspartij. Dat lukte omdat ze inspeelt op thema's waarvan veel mensen wakker liggen: 'wat we zelf doen, doen we beter', sociaal-economische hervormingen en de eigen identiteit.
05/12 15u45  Blinde gevangenisdirecteur in beroep minder zwaar gestraft voor aanranding gedetineerdenLees meer >
05/12 15u45  Wie is Ndrangheta, de machtige Italiaanse maffiaorganisatie met tentakels tot in ons land?De Italiaanse maffia. Het lijkt iets uit een ver verleden. Iets dat voorkomt in spannende films of thrillers. Iets waar een sluier van mysterie en criminaliteit over hangt. Maar het is een bittere en harde realiteit, dat bewijst de grote internationale actie tegen Ndrangheta nog maar eens. Wie is die Ndrangheta, de machtigste Italiaanse maffiaorganisatie met tentakels tot ver daarbuiten?
05/12 15u45  Factcheck: kloppen de beweringen uit de onlinecampagne van de N-VA?Lees meer >
05/12 15u45  Volg LIVE: debatten en stemming in Kamercommissie Buitenlandse Zaken over VN-migratiepactPremier Charles Michel zoekt vandaag in het parlement steun voor een deelname van ons land aan het VN-migratiepact, over twee weken in Marrakech. U kan de debatten in het parlement en de stemming die erop zal volgen, hier live bekijken.
05/12 14u45  "Alsof er plots een mythisch wezen voor me stond"Een dagje bergwandelen met vrienden in het noorden van Noorwegen leverde voor fotograaf Mads Nordsveen uit Oslo een ontmoeting op die hij zelf als magisch omschreef. Plots kwam hij immers oog in oog te staan met een klein wit rendier. En dat was uiterst uitzonderlijk.
05/12 14u45  Herbekijk VRT NWS LIVE: Zinzen & Van Cauwelaert over de politieke crisisLees meer >
05/12 14u45  Liveblog - Wisselmeerderheid gevonden voor stemming migratiepact: SP.A, Groen en CDH zullen Michel steunenLees meer >
05/12 13u45  Houding van N-VA in regeringscrisis maakt coalitiegesprekken in Antwerpen "moeilijk", zegt CrombezLees meer >
05/12 13u45  Actievoerders aan het Noordstation: "Te veel mensen moeten overleven op straat"Volgens de laatste tellingen leven er in Brussel nu al 3386 mensen op straat. Ze hebben geen eigen adres om te slapen. Daarbij komen nu ook nog eens asielzoekers die weggestuurd worden aan Dienst Vreemdelingenzaken. Vier hulporganisaties zetten met een symbolische actie de wekker, een 'wake-up call'.
05/12 13u45  Vrouw met plasproblemen krijgt nieuwe plasbuis gemaakt van wangslijmvliesLees meer >
05/12 13u45  Britse minister Fox vreest dat het parlement "de brexit zal stelen van het volk"De Britse minister van Handel (en brexiteer) Liam Fox vreest dat zijn parlement alsnog een nakende brexit zal tegenhouden als de regering-May het initiatief verliest. Ook andere bronnen houden rekening met een nieuw referendum of gewoon het vermijden van een uittrede uit de EU.
05/12 13u45  VRT NWS LIVE: Zinzen & Van Cauwelaert over de politieke crisisLees meer >
05/12 13u45  Kan Michel naar Marrakech met groen licht van het parlement? En wat als de N-VA blijft zitten?In het federale parlement is er een meerderheid die groen licht wil geven aan het VN-migratiepact. Straks wordt over een resolutie gestemd in de commissie. Maar wat zijn de gevolgen van die stemming? En hoe gaat het daarna verder? We proberen het politieke en juridische kluwen te ontwarren met professor grondwettelijk recht aan de KU Leuven Stefan Sottiaux.
05/12 13u45  Volg LIVE "Villa Politica": debatten en stemming in Kamercommissie Buitenlandse Zaken over VN-migratiepactPremier Charles Michel zoekt vandaag in het parlement steun voor een deelname van ons land aan het VN-migratiepact, over twee weken in Marrakech. U kan de debatten in het parlement en de stemming die erop zal volgen, hier live bekijken.
05/12 13u45  Liveblog - Kamercommissie komt opnieuw samen over migratiepact, N-VA verlaat regering voorlopig nietDe Kamercommissie waarin volksvertegenwoordigers zullen kunnen stemmen over het VN-migratiepact is van start gegaan, maar alweer even uitgesteld. Meerderheidspartij N-VA blijft zich verzetten tegen het pact. Premier Michel gaat ervan uit dat de tekst in het parlement een meerderheid zal krijgen, met steun van de oppositie. Maar N-VA blijft benadrukken dat de regering, en niet het parlement, de knoop zal moeten doorhakken.
05/12 12u45  Brandweer redt te dikke snoeppiet uit schouwDe kinderen van de Openluchtschool Sint-Lutgardis in Schilde beleefden een spannende ochtend. Snoeppiet zat vast in de schoorsteen van de school, maar gelukkig kon de brandweer hem redden. Voor alle duidelijkheid: dit was een stunt van de school om de kindjes een memorabele dag te bezorgen.
05/12 12u45  Ryan, pas 7, heeft miljoenen views op YouTube en miljoenen dollars op de bank7 jaar oud is hij en hij speelt, zoals ieder kind van die leeftijd, graag met allerhande speelgoed, met een voorkeur voor treintjes en autootjes. Het enige verschil met de meeste andere kinderen is dat Ryan graag voor een camera met al het speelgoed bezig is en die filmpjes dan via YouTube deelt. Met een gigantisch succes, sinds hij in maart 2015 met de hulp van zijn ouders hiermee begon. Volgens zakenblad Forbes leverde hem dat het afgelopen jaar een slordige 22 miljoen dollar (19,5 miljoen euro) op. Bruto natuurlijk, maar in ieder geval een mooi appeltje voor de dorst.
05/12 12u45  VRT NWS LIVE: Stel hier uw vragen over de politieke crisis aan Zinzen & Van CauwelaertLees meer >
05/12 11u45  Turkije eist de aanhouding van twee topfiguren uit entourage van de Saudische kroonprinsIn Turkije heeft het gerecht aanhoudingsbevelen uitgeschreven tegen Ahmed Asiri en Saud al-Qahtani, tot voor kort twee belangrijke medewerkers van de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman. Er zouden aanwijzingen zijn voor hun betrokkenheid bij de moord op de journalist Jamal Khashoggi begin oktober.
05/12 11u45  Amerika neemt afscheid van president George H. W. BushDuizenden Amerikanen staan in de vrieskou aan te schuiven om afscheid te nemen van voormalig president George H. W. Bush. Voor velen was Bush een goede man die respect had voor verschillende standpunten, ook een man met karakter, fatsoen en eergevoel. Ook George W. Bush groet zijn overleden vader voor een laatste keer. Vandaag wordt de 41e president in aanwezigheid van verschillende nationale en internationale leiders begraven.
05/12 11u45  Helpt oppositie de premier straks aan een meerderheid? "Ons land moet naar Marrakech"Lees meer >
05/12 11u45  Medische primeur: vrouw met baarmoeder van overleden donor baart gezonde babyLees meer >
05/12 11u45  Grote internationale actie tegen maffiaclan Ndrangheta aan de gang, ook invallen in ons landLees meer >
05/12 11u45  Stel hier jouw vragen over de politieke crisis aan Rik Van CauwelaertLees meer >
05/12 11u45  Hendrik Vuye: ?Als het parlement zegt dat de premier naar Marrakech kan gaan, dan kan hij perfect gaan?Lees meer >
05/12 10u30  LIVE in Villa Politica: kamercommissie Buitenlandse Zaken over steun voor VN-migratiepactOm 10 uur gaat premier Charles Michel naar het parlement om steun te vragen voor deelname van ons land aan het VN-migratiepact. U kan de debatten in het parlement hier live volgen.
05/12 10u30  LIVEBLOG: De Roover legt bal weer in kamp van Michel: "Niet commissie maar regering moet beslissen"Lees meer >
05/12 09u30  Brief van Einstein in veiling afgeklopt op 2,4 miljoen dollarLees meer >
05/12 09u30  Aanklager Mueller: "Flynn heeft goed meegewerkt en moet geen celstraf krijgen"Michael Flynn, de vroegere Nationale Veiligheidsadviseur van president Trump, moet geen celstraf krijgen. Dat zegt het team van speciaal aanklager Robert Mueller, dat de banden tussen het campagneteam van president Trump en Rusland onderzoekt. Flynn loog tegen de FBI over zijn gesprekken met de Russische ambassadeur en gaf dat ook toe. Maar sindsdien heeft hij goed meegewerkt aan het onderzoek van Mueller.
05/12 09u30  Peeters vindt dat N-VA gevolgen van standpunt moet kennen: "Mogelijk zijn er dan geen N-VA-ministers meer"Lees meer >
05/12 08u30  Komiek Kevin Hart gaat Oscaruitreiking presenterenLees meer >
05/12 08u30  "Dergelijke wreedheid tegenover dieren promoten maakt jullie echt niet glamoureuzer"Er werd op geen cent gekeken tijdens de 3 dagen durende huwelijksceremonie van actrice Priyanka Chopra en zanger-acteur Nick Jonas. Het werd enkele dagen geleden dan ook een extravagant feest in het Umad Bhawan Palace, waar verwijzingen naar de Indiase cultuur nooit ver weg waren, in de stad Jodhpur. Het geluk van beide pasgehuwden werd veelvuldig gedeeld via sociale media. Al bleek niet iedereen zo blij te zijn met de festiviteiten van de 'newlyweds'. Dierenrechtenorganisatie PETA beschuldigde het koppel zelfs van het promoten van wreedheid tegenover dieren.
05/12 08u30  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1 over de regeringscrisisLees meer >
05/12 08u30  De krantencommentaren: "Stop er nu maar mee"Lees meer >
05/12 08u30  Helpt Groen de premier straks aan een meerderheid? "Ons land moet naar Marrakech"Lees meer >
05/12 08u30  Servais Verherstraeten (CD&V) en Patrick Dewael (Open VLD): ?Nu aan de N-VA om te beslissen?Lees meer >
05/12 08u30  LIVEBLOG: Michel: "Wie de stekker eruit trekt, is onverantwoordelijk"Lees meer >
05/12 07u15  Rob Beenders neemt afscheid van de politiekLees meer >
05/12 07u15  Burgemeester van Meise Jos Emmerechts stopt met de politiekHuidig burgemeester van Meise, Jos Emmerechts, stopt na 24 jaar met de politiek. Hij behaalde nochtans bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een goede score met zijn partij LB+. Ze behaalden 29% van de stemmen.
05/12 07u15  "iPhone-kunstenares" Charlotte Prodger wint Turner Prize met video's over coming-outLees meer >
05/12 07u15  Hoe kwam Sofie Muylle precies om het leven? Reconstructie van een moord op het strand in KnokkeLees meer >
05/12 07u15  In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurtLees meer >
05/12 07u15  Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen"De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
05/12 06u15  Brief van Einstein geveild voor 2,6 miljoen euroLees meer >
05/12 06u15  Landbouwfederatie Fugea neemt niet deel aan acties gele hesjes in BrusselLees meer >
05/12 06u15  Chris Lomme is 80: deze 8 series gaf ze mee kleurChris Lomme is vandaag 80. De actrice uit Kortrijk staat al meer dan een halve eeuw op de planken en speelde mee in een groot aantal films, maar het grote publiek kent haar vooral van rollen in series. Een bloemlezing.
05/12 06u15  Nederlands parlement stemt motie van wantrouwen weg in debat over migratiepactEen motie van wantrouwen tegen de Nederlandse regering in verband met het VN-migratiepact is dinsdagavond met ruime meerderheid weggestemd. Alleen indiener Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de PVV van Geert Wilders stemden voor de motie.
05/12 06u15  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1Lees meer >
05/12 06u15  LIVEBLOG: "Complete radiostilte bij partijhoofdkwartier N-VA"Lees meer >
05/12 01u00  Gorillamannetjes die zich het meest bekommeren om de jongen, hebben ook de meeste jongenLees meer >
05/12 00u00  Dochter van Patrice Lumumba: "We hebben het recht om de waarheid te kennen over de moord op mijn vader"Lees meer >
05/12 00u00  De zelfrijdende auto: wie is verantwoordelijk bij een ongeval? En kan je zo'n wagen hacken?Elk jaar komen op onze wegen honderden mensen om het leven, maar wat als we bijna al die slachtoffers konden voorkomen? Uit de vorige aflevering van onze driedelige reeks over de zelfrijdende auto bleek dat die autonome wagen er aan komt, zijn die effectief veiliger dan een auto met een menselijke bestuurder? Wat als er dan toch een ongeval is, wie is dan verantwoordelijk? Dat en meer in deze tweede aflevering over de zelfrijdende auto.
05/12 00u00  Bart Verhulst: "Complete radiostilte bij partijhoofdkwartier N-VA"Premier Charles Michel gaat naar Marrakech om er het Belgische standpunt over het VN-Migratiepact toe te lichten. Betekent dat het einde van zijn regering? Stapt de N-VA op of blijft ze toch aan boord? De partijtop van de N-VA beraadt zich en hult zich in stilte. Hoe moet het nu verder? Onze Wetstraatwatcher Bart Verhulst zet de verschillende scenario's op een rij.
04/12 23u00  LETTERLIJK: De volledige tekst van het migratiepactHet inmiddels beruchte migratiepact beheerst nu al enkele weken de politieke agenda van ons land. Verschillende mensen blijken er totaal verschillende dingen in te lezen. Lees hier de volledige tekst van het 'Global compact for safe, orderly and regular migration' in het Engels.
04/12 23u00  Directeur AfricaMuseum: "Bij elke grote gebeurtenis in ons museum zitten we zonder een regering"Net nu het AfricaMuseum de deuren heropent na een grondige verbouwing, zit ons land (mogelijk) zonder een regering. Ook bij andere recente scharniermomenten van het museum in Tervuren was dat het geval, zegt directeur Guido Gryseels in 'De afspraak'.
04/12 21u45  De Vadder: "Charles Michel heeft het momentum gebruikt om zijn zet te doen"Mikt premier Charles Michel op een wisselmeerderheid in het parlement om het VN-Migratiepact goed te keuren? Zal de N-VA haar positie in de regering alsnog veilig stellen door zich bij de stemming te onthouden? Ivan De Vadder maakt een stand van zaken na alweer een dag vol hoogspanning en wikt en weegt de mogelijkheden.
04/12 21u45  Herlees de liveblog over de politieke crisis: Michel: "Ik ga naar Marrakech, parlement moet zich over pact uitspreken"Lees meer >
04/12 21u45  Kris Peeters (CD&V): "Goede zaak dat premier pact kan bevestigen in Marrakech"Lees meer >
04/12 20u45  Vier gewonden na vechtpartij in Brussels NoordstationDrie agenten van Securail en een hondenbegeleider van de politie zijn maandagnacht aangevallen vlakbij het Brusselse Noordstation door een groep vluchtelingen of transmigranten. Dat meldt Philippe Dubois, regionaal secretaris van vakbond CGSP-Spoor. De socialistische vakbond vraagt bijkomende middelen voor de mensen van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS.
04/12 20u45  Al 3 maanden zonder de pil: Nederlands tekort aan anticonceptiepil blijftLees meer >
04/12 20u45  VS-senator Lindsey Graham: "Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman is gek en gevaarlijk"In de VS hebben de senatoren -zowel Democraten als Republikeinen- erg scherp gereageerd op een verslag van CIA-directeur Gina Haspel over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.
04/12 20u45  Zwaartekrachtgolven van grootste botsing zwarte gaten tot nu toe ontdektLees meer >
04/12 20u45  Vlaams Belang kaapt N-VA-campagne tegen het VN-MigratiepactLees meer >
04/12 20u45  Premier Charles Michel buigt niet: "Ik ga naar Marrakech om standpunt van parlement mee te delen"Premier Charles Michel (MR) houdt voet bij stuk en komt de N-VA niet tegemoet: hij gaat niet naar de koning maar vraagt om een stemming over het migratiepact in het parlement. Op een persconferentie kondigde hij ook aan dat hij ook wel degelijk naar Marrakech gaat om er het Belgische standpunt toe te lichten dat door het parlement is goedgekeurd. Dat betekent dat de N-VA kleur zal moeten bekennen en zelf de stekker uit de regering-Michel trekken, zoals ze eerder al had gedreigd te doen als er met een wisselmeerderheid zou worden gewerkt.
04/12 20u45  Peter Van Aelst: "Zo een harde, negatieve campagne zijn we van N-VA niet gewoon"Lees meer >
04/12 20u45  Johny Vansevenant: "Stemming in parlement is slimme manier om N-VA eraf te rijden"De beslissing van Charles Michel (MR) om het parlement over het VN-Migratiepact te laten stemmen, is een slimme manier om de N-VA afstand van de regering te doen nemen. Zo analyseert VRT-Wetstraatjournalist Johny Vansevenant de jongste verklaring van de premier over dat pact en de regeringscrisis.
04/12 20u45  Liveblog hoogspanning Wetstraat: Michel: "Ik ga naar Marrakech, parlement moet zich over VN-pact uitspreken"Lees meer >
04/12 19u30  Bart De Wever over VN-Migratiepact: "De N-VA had veel eerder een rode kaart moeten trekken"De N-VA had veel vroeger haar grote bezwaren tegen het VN-Migratiepact kenbaar moeten maken. Dat zegt voorzitter Bart De Wever in 'De wereld vandaag'. Tegelijk erkent hij dat de onlinecampagne van zijn partij fout was.
04/12 19u30  Liveblog hoogspanning Wetstraat: Michel: "Ik heb de intentie om naar Marrakech te gaan, parlement moet zich over VN-pact uitspreken"Het zijn spannende uren in de Wetstraat naar aanleiding van het VN-migratiepact. De bijeenkomst van het kernkabinet deze namiddag is op het laatste moment uitgesteld. En ook de hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken gaat pas morgen verder. Regeringspartij N-VA heeft zijn omstreden campagne intussen van zijn website gehaald en geeft haar fout toe. Maken we de laatste uren van de regering-Michel mee? Volg alles op de voet.
04/12 18u30  N-VA haalt beelden onlinecampagne tegen VN-Migratiepact weg na forse kritiekLees meer >
04/12 18u30  Maddens: "Als de regering valt is een minderheidsregering het meest waarschijnlijke scenario"De val van de regering is nog moeilijk te vermijden, zegt politicoloog Bart Maddens(KU Leuven) in 'De wereld vandaag' op Radio 1. Nadien ziet hij een minderheidsregering die de periode tot 26 mei moet overbruggen als het meest waarschijnlijke scenario.
04/12 18u30  De Vadder: "N-VA-campagne gebruikt om tijd te kopen, maar val regering niet van de baan"Een kernkabinet dat is uitgesteld na grote verontwaardiging over een internetcampagne van de N-VA tegen het migratiepact en een Kamercommissie die wordt opgeschort tot morgen. Hoe erg is de politieke crisis in de Wetstraat en hoe groot zijn de overlevingskansen van de regering? Ivan De Vadder denkt dat de meerderheid tijd heeft gekocht, maar dat betekent niet dat de regering-Michel gered is.
04/12 18u30  Liveblog hoogspanning Wetstraat: De Wever geeft fout campagne toe: "Zaait verwarring die we nu kunnen missen als kiespijn"Het zijn spannende uren in de Wetstraat naar aanleiding van het VN-migratiepact. De bijeenkomst van het kernkabinet deze namiddag is op het laatste moment uitgesteld. En intussen is ook beslist om de hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken morgen verder te zetten. Regeringspartij N-VA heeft zijn omstreden campagne intussen van zijn website gehaald. Maken we de laatste uren van de regering-Michel mee? Volg alles op de voet.
04/12 17u15  Scholen in Paradise opnieuw open: "Ons huis is weg, onze dieren zijn dood, maar nu verlang ik toch naar mijn vrienden"Lees meer >
04/12 17u15  Febelfin waarschuwt voor gevaren money muling, 16-jarige getuigt: "Als geldezel verdien je makkelijk veel geld"Lees meer >
04/12 17u15  "Tandzorg loont op elke leeftijd, wie aan dementie lijdt moet extra aandacht krijgen"Lees meer >
04/12 17u15  Strijdende partijen in Jemen gaan duizenden krijgsgevangenen uitwisselenVoor het eerst sinds lang lijkt in Jemen toenadering mogelijk tussen de sjiitische Houthi's en de pro-Saudische milities die elkaar al jarenlang bestrijden. Vandaag is een akkoord gesloten over de vrijlating van duizenden krijgsgevangenen. Een delegatie van de Houthi's is vertrokken voor een vredesconferentie in Zweden.
04/12 17u15  Extra Journaal over politieke crisis rond het VN-MigratiepactLees meer >
04/12 17u15  Liveblog hoogspanning in Wetstraat: Gaat premier naar de koning? "Alles is mogelijk", zegt Kris PeetersHet zijn spannende uren in de Wetstraat naar aanleiding van het VN-migratiepact. De bijeenkomst van het kernkabinet deze namiddag is op het laatste moment uitgesteld. En intussen is ook beslist om de hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken morgen verder te zetten. Regeringspartij N-VA heeft zijn omstreden campagne intussen van zijn website gehaald. Maken we de laatste uren van de regering-Michel mee? Volg alles op de voet.
04/12 16u15  Liveblog hoogspanning in Wetstraat: Kernkabinet op laatste moment uitgesteld, N-VA haalt omstreden campagne van websiteHet zijn spannende uren in de Wetstraat naar aanleiding van het VN-migratiepact. De bijeenkomst van het kernkabinet deze namiddag is op het laatste moment uitgesteld. Sinds vanmorgen is er ook een hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken, waar experts het pact kwamen uitleggen. Regeringspartij N-VA heeft zijn omstreden campagne intussen offline gehaald. Maken we de laatste uren van de regering-Michel mee? Volg alles op de voet.
04/12 15u15  N-VA start advertentiecampagne op Facebook tegen migratiepactTerwijl de toekomst van de regering-Michel nog altijd onduidelijk is, heeft N-VA een advertentiecampagne opgestart op Facebook tegen het VN-migratiepact.
04/12 15u15  Liveblog hoogspanning in Wetstraat: Kritiek op N-VA-campagne: "Bangmakerij" en "Nieuw-Vlaams Belang"Lees meer >
04/12 14u00  Rechter legt 21 van de 38 bestuurders alcoholslot op tijdens speciale zitting in rechtbank BruggeLees meer >
04/12 14u00  Mike Pompeo: "Amerikaans leiderschap belangrijker dan ooit om welvarendheid en vrede in wereld te verzekeren"Lees meer >
04/12 14u00  Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg uit het straatbeeldLees meer >
04/12 14u00  Franse premier stelt brandstofbelasting uit: "Je moet doof zijn om de woede van de Fransen niet te horen"De Franse premier Edouard Philippe belooft om de aangekondigde belastingverhoging op brandstoffen uit te stellen met zes maanden. Het was die taks die aan de basis lag van het grootscheepse protest in zijn land. Philippe hoopt nu op een dialoog met alle geledigen van de maatschappij om uit de crisis te geraken.
04/12 14u00  Liveblog hoogspanning in Wetstraat: Dewael zet deur open voor wisselmeerderheid: "Hoeft niet met regeringsmeerderheid"Lees meer >
04/12 12u45  Michelle Obama?s advies voor Meghan Markle: "Blijf rustig!"Ze stond al enigszins in de schijnwerpers door haar rol in de tv-serie 'Suits', maar wat Meghan Markle het afgelopen half jaar meegemaakt heeft na haar huwelijk met prins Harry tart natuurlijk op dat vlak alle verbeelding. Dag in dag uit publiceren de Britse tabloids haar doen en laten, zij het niet altijd even positief. Voor lifestylewebsite Good Housekeeping reden genoeg om aan Michelle Obama, die 10 jaar geleden na de verkiezing van haar man tot president van de Verenigde Staten ook plots alle schijnwerpers op zich gericht kreeg, te vragen welk advies ze de kersverse hertogin van Sussex nog wil meegeven.
04/12 12u45  Delegatie van gele hesjes ontvangen door premier MichelLees meer >
04/12 12u45  Liveblog hoogspanning in Wetstraat: Vansevenant: "Kans is zeer groot dat Michel ontslag van zijn regering zal aanbieden"Het zijn spannende uren in de Wetstraat. Vandaag is er een hoorzitting in de kamer met experten en een bijeenkomst van het kernkabinet. Valt de regering, of komt er toch nog een oplossing uit de bus? Volg alles hier op de voet.
04/12 11u45  Gratis oefenen voor het toelatingsexamen arts en tandartsLees meer >
04/12 11u45  Wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt seksueel misbruik in het Afghaanse vrouwenteamEen aantal leden van het Afghaanse vrouwenteam hebben klachten overgemaakt aan de FIFA en aan de Deense sponsor van de ploeg. De top van de Afghaanse voetbalbond zou niets ondernomen hebben en zou bovendien betrokken zijn geweest bij de misbruiken.
04/12 11u45  7 ngo's naar Raad van State tegen beslissing Francken om aantal asielaanvragen te beperken tot 50 per dagVluchtelingenwerk Vlaanderen en zes andere ngo's stappen naar de Raad van State tegen de beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om het aantal asielaanvragen te beperken tot 50 per dag.
04/12 11u45  Delegatie van "gele hesjes" ontvangen door premier MichelPremier Charles Michel (MR) heeft vanochtend een delegatie van de ?gele hesjes? ontvangen in zijn ambtswoning. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF en wordt bevestigd aan VRT NWS.
04/12 11u45  De loopgravenoorlog rond het VN-migratiepact: wat zijn de heikelste passages?Zelden is er zoveel inkt gevloeid over een tekst als over het VN-migratiepact. Volgens de een is hij een goed begin om via internationale samenwerking een bij uitstek internationaal gegeven als migratie in goede banen te leiden. Volgens de ander gaat het om een problematische tekst die te veel valkuilen openlaat. Nog anderen verguizen de tekst als een document dat de deur wagenwijd openzet voor een ongebreidelde stroom aan ongewenste migranten. Maar wat staat er nu echt in de tekst? Een blik op een aantal heikele passages.
04/12 10u45  Aandeel Bpost keldert ruim 20 procentHet aandeel van Bpost zakt met ruim 20 procent op de Brusselse beurs. De aanleiding is de waarschuwing van het bedrijf dat het voorstel voor een nieuwe arbeidsovereenkomst zal wegen op de winst.
04/12 10u45  "Frankrijk gaat belastingverhoging op brandstof bevriezen"Lees meer >
04/12 10u45  Volg LIVE: Experten geven hun visie op VN-migratiepact in KamercommissieLees meer >
04/12 09u45  Twee cannabisplantages ontdekt in VilvoordeVanmorgen zijn twee cannabisplantages ontdekt in Vilvoorde. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Op twee verschillende plaatsen werden in totaal ruim 1.200 cannabisplantjes aangetroffen. Er zijn ook drie personen opgepakt.
04/12 09u45  Donald Trump en Melania groeten kist van Bush, maar slaan lofredes overLees meer >
04/12 09u45  "Nee, ik ben helemaal geen held. En ja, ik zou het opnieuw doen"Lees meer >
04/12 09u45  Sofie Lemaire, Anja Daems & Dorianne Aussems maken samen met "Music for Life"-trio "De Warmste Radio"Lees meer >
04/12 09u45  Canadese rapper Drake is meest gestreamde artiest van 2018 op SpotifyLees meer >
04/12 09u45  Directeurs dienen een klacht in tegen het lerarentekort: "Geen vijf voor twaalf, maar vijf na twaalf"Twintig Vlaamse schooldirecteurs dienen een klacht in bij kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen omdat ze door het lerarentekort niet alle kinderen de zorg en het onderwijs kunnen geven waar ze recht op hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'De situatie is schrijnend, de maatregelen die er zijn, zijn onvoldoende', luidt het.
04/12 09u45  Frankrijk gaat belastingverhoging op brandstof bevriezenLees meer >
04/12 09u45  De premier staat met de billen bloot door de N-VANu de N-VA duidelijk heeft gezegd dat premier Charles Michel (MR) niet naar Marrakech mag gaan om het VN-migratiepact te ondertekenen, staat de premier met de billen bloot. Dat stelt Ivan De Vadder. Gisteren zag onze Wetstraatwatcher nog een greintje hoop voor de regering-Michel, maar nu N-VA?er Peter De Roover duidelijk een rode lijn heeft getrokken, ziet De Vadder de regering naar de exit strompelen, met een premier die in alle scenario?s gezichtsverlies lijdt.
04/12 09u45  N-VA wil straks stemmen over migratiepact: "Pact is rode lijn voor ons"Vandaag staat er een stemming op de agenda in de commissie Buitenlandse Betrekkingen over twee resoluties rond het VN-migratiepact. De premier vraagt om die stemming van de agenda te halen, schrijft De Standaard. Maar N-VA wil de stemming wel laten doorgaan en zal dan tegen stemmen, zegt Peter De Roover in 'De ochtend' op Radio 1. Hij noemt het pact een 'rode lijn'.
04/12 09u45  Liveblog: Hoogspanning in de Wetstraat over VN-migratiepactHet zijn spannende uren in de Wetstraat. Vandaag is er een hoorzitting in de kamer met experten en een bijeenkomst van het kernkabinet. Valt de regering, of komt er toch nog een oplossing uit de bus? Volg alles hier op de voet.
04/12 08u30  Identificatiesticker voor alle spooroverwegen in ons landSpoorwegbeheerder Infrabel gaat alle spooroverwegen in ons land uitrusten met grote identificatiestickers. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die stickers komen de nummer van de overweg, de spoorweglijn, de straatnaam en de gemeente. Bedoeling is om kostbare tijd te winnen bij incidenten.
04/12 08u30  Spelersmakelaars worden verboden voor sporters onder 15 jaarSporters die jonger zijn dan 15 jaar mogen niet meer met een spelersmakelaar werken. Dat is een van de maatregelen die Vlaams minister van Sport Philippe Muyters neemt om de ongebreidelde wildgroei van makelaars in de sport - en in het voetbal in het bijzonder - tegen te gaan.
04/12 08u30  Frank Raes en Cath Luyten na 14 jaar huwelijk uit elkaarLees meer >
04/12 07u15  Luxemburg wil cannabis legaliserenDe nieuwe Luxemburgse regering wil het recreatief cannabisgebruik legaliseren. Dat is opgenomen in het regeringsakkoord dat de liberale, socialistische en groene partij hebben afgesloten. Een timing is er nog niet, maar het voornemen staat alvast wel in het regeerakkoord.
04/12 07u15  Spelersmakelaars worden verboden voor voetballers onder 15 jaarSporters die jonger zijn dan 15 jaar mogen niet meer met een spelersmakelaar werken. Dat is een van de maatregelen die Vlaams minister van Sport Philippe Muyters neemt om de ongebreidelde wildgroei van makelaars in de sport - en in het voetbal in het bijzonder - tegen te gaan.
04/12 07u15  Dj Martin Solveig verontschuldigt zich voor "kan je twerken"-vraag aan voetbalsterLees meer >
04/12 07u15  Sinterklaas en Zwarte Piet: hoe een van de mooiste samenzweringen in onze samenleving wordt verradenHet hele verhaal van Sinterklaas en Zwarte Piet vind ik een van de mooiste samenzweringen van onze samenleving. Zonder verpinken hielp iedereen dat in stand houden. Er was zelfs geen blik van verstandhouding nodig tussen de samenzweerders als dat plots ter sprake kwam. En zelfs wie net is overgegaan van onwetend naar op de hoogte, onderschrijft de samenzwering. Het is een complot dat samenlevingsopbouwend werkt, dat ons verbindt met elkaar. Het is dan ook bijzonder jammer dat de samenzwering verraden wordt om ons nog eens in te peperen hoe racistisch en moreel verdorven we zijn.
04/12 07u15  Het VN-migratiepact uitgelegd in 130 seconden23 voorstellen op 34 bladzijden, dat is het Mondiaal Pact voor Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie. Het pact veroorzaakt onder meer in ons land een politieke storm. Maar wat staat er nu precies in de tekst? En wat is de bedoeling ervan? Stijn Vercruysse vat het voor u samen.
04/12 00u15  Lichaam George H. W. Bush aangekomen in het Capitool in WashingtonLees meer >
04/12 00u15  Zoon van minister Jo Vandeurzen wordt schepen in GenkToon Vandeurzen, zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V), wordt voor CD&V schepen in Genk. Anniek Nagels wordt eerste schepen in het college van burgemeester Wim Dries. Dat heeft CD&V Genk bekendgemaakt.
04/12 00u15  Water in ringen en manen Saturnus is zoals aards water, behalve op Phoebe, waar het volkomen buitenaards isLees meer >
04/12 00u00  Herlees: alles wat u moet weten over het stroomdossierEind september was er plots het nieuws dat ons land komende winter dreigt af te stevenen op een stroomtekort. Energiespecialist Luc Pauwels maakte een stand van zaken. Hier kan u alles herlezen.
04/12 00u00  De zelfrijdende auto: hoelang duurt het nog vooraleer we het stuur letterlijk uit handen geven?Lees meer >
04/12 00u00  De zevende dagHerbekijk hier 'De zevende dag' van zondag 2 december.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

4x Rector Universiteit Antwerpen wil regels rond studentendopen aanpassen: "Charter gaat niet ver genoeg"11/12 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
4x Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen"11/12 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
4x Vlaamse Televisie Sterren voor Lynn Van Royen en Peter Van den Begin10/12 23u15 - VRT NWS: Niet langer live op tv, maar wel tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent zijn de Vlaamse Televisie Sterren uitgedeeld. Dit zijn de winnende acteurs, presentatoren en programma's:
4x VUB-rector schrijft open brief aan Aung San Suu Kyi: "U was ooit een baken van hoop voor democratie"10/12 23u15 - VRT NWS: Lees meer >
3x Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"10/12 23u15 - VRT NWS: De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag.
2x Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen10/12 20u15 - VRT NWS: Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
1x Universiteit Antwerpen bekroond voor digitalisering van schrijver Beckett10/12 22u15 - VRT NWS: Een project om alle werken van de Ierse auteur Samuel Beckett te digitaliseren is in de prijzen gevallen in de Verenigde Staten.
1x Peeters: "Andere accenten, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord"10/12 22u15 - VRT NWS: Is de herschikte regering-Michel een nieuwe regering of niet en moet die regering een vertrouwensstemming vragen in het parlement of niet? Vicepremier Kris Peeters (CD&V) zegt in 'Terzake' dat het niet om een compleet nieuwe regering zal gaan. Er zullen wat andere accenten zijn, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord.
1x Terzake10/12 21u15 - VRT NWS: Herbekijk hier 'Terzake' van maandag 10 december.
1x Nederige Emmanuel Macron komt "gele hesjes" tegemoet: minimumloon 100 euro omhoog10/12 21u15 - VRT NWS: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31740
Gelezen:
957
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven