vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
23/03 00u15  Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.16 
23/03 00u15  Alweer een wissel in het Witte Huis: veiligheidsadviseur McMaster vertrekt Lees meer >15 
22/03 23u00  ?Water is in Vlaanderen niet duur genoeg? Bio-ingenieur Marjolein Vanoppen (UGent) vindt dat we in Vlaanderen eigenlijk te weinig betalen voor ons drinkwater. Met die straffe uitspraak kaart Vanoppen aan dat we niet genoeg beseffen hoe kostbaar ons drinkbaar water is. ?We hebben maar onze kraan open te draaien en daar komt perfect drinkbaar water uit. Dat is veel te vanzelfsprekend voor ons, terwijl we niet beseffen dat water ook in Vlaanderen schaars wordt.?
22/03 23u00  Gilles De Coster is kwaad: "Stop met artikels te schrijven op basis van breinscheten op Twitter" Gilles De Coster is razend dat kranten soms kandidaten van tv-programma's door de mangel halen door negatieve commentaren van enkelingen op Twitter in artikels uit te vergroten. Dat zegt de maker van onder meer 'De mol' in 'De bende van Annemie'.
22/03 22u00  Wie beter dan Luke Skywalker om een "Skywalk" te openen? Op Gibraltar, het Britse schiereiland dat vasthangt aan Spanje, is een nieuwe loopbrug geopend. De zogenoemde 'skywalk' biedt toeristen een panoramische uitzicht vanop de rots van Gibraltar. Wie beter dan Mark Hamill, de acteur die Luke Skywalker speelt in 'Star Wars' om de 'skywalk' te openen?
22/03 22u00  Keniaanse rechtbank: ?Gedwongen anaal onderzoek bij homoseksuele mannen grenst aan marteling? In Kenia heeft een rechter beslist dat het gedwongen anaal onderzoek bij mannen, die homoseksueel zouden zijn, een illegale praktijk is en grenst aan marteling. Het anale onderzoek werd uitgevoerd om na te gaan of twee mannen met elkaar seks hebben gehad. Homoseksualiteit is verboden in Kenia.
22/03 22u00  Gezocht: vrienden op het werk Lees meer >
22/03 22u00  Gilles De Coster is kwaad: "Stop met artikels te schrijven op basis van commentaren op Twitter" Gilles De Coster is razend dat kranten soms kandidaten van tv-programma's door de mangel halen door negatieve commentaren van enkelingen op Twitter in artikels uit te vergroten. Dat zegt de maker van onder meer 'De mol' in 'De bende van Annemie'.
22/03 22u00  Professor Jonathan Holslag: "Defensie wantrouwt de politiek, vooral het gebrek aan langetermijnvisie" Lees meer >
22/03 20u45  Merrie gezocht: Actie op sociale media moet veulen helpen Een veulen dat dinsdag in een paardenkliniek werd geboren heeft zijn moeder verloren. Het dier wordt verzorgd in de paardenkliniek Equitom, maar dat kost handenvol geld. Op sociale media is een actie voor het dier opgestart.
22/03 20u45  "Ook Europese bedrijven en consumenten kunnen getroffen worden als Trump China aanpakt" De Amerikaanse president Donald Trump gaat voor 60 miljard dollar economische maatregelen nemen tegen China. Europa blijft voorlopig buiten schot van Amerikaanse heffingen. 'Maar als Trump China aanpakt, zullen ook Europese bedrijven en consumenten getroffen worden', zegt KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove.
22/03 20u45  Wat staat de F-16-klokkenluider van het leger te wachten? Lees meer >
22/03 20u45  Beet Naya opnieuw een schaap dood? Vlak bij het militair domein in Leopoldsburg is wellicht een schaap doodgebeten door een wolf. De eigenaar vond het dode dier woensdagochtend in een gracht en verwittigde het meldpunt Welkomwolf.be.
22/03 20u45  Het ?Klappen? van Ruben Van Gucht: een vorm van taalaccomodatie Lees meer >
22/03 19u30  John Dowd, Trumps advocaat in het Rusland-dossier, stapt op Advocaat John Dowd zal de Amerikaanse president Donald Trump niet langer verdedigen in het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij heeft ontslag genomen.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/03 20u15  Sweet sixteen voor prinses Elisabeth: een hippe tiener op sneakers en met blote schoudersLees meer >
19/03 20u15  Mag een priester liegen en bedriegen in "De mol"?De meest opvallende deelnemer van 'De mol' is dit jaar de 33-jarige Pieter Delanoy. De man is in het dagelijks leven priester. Een priester in een spel waarvoor je moet liegen om te winnen. Mag dat wel van de kerk? 'Pas als hij bij wijze van spreken over lijken zou gaan, zou het moreel laakbaar zijn', zegt theoloog Hans Geybels.
19/03 20u15  "Ook Vlaamse partijen experimenteren met data op sociale media om kiezers te bereiken"In de Verenigde Staten heeft Cambridge Analytica gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers verzameld zonder hun expliciete toestemming. Persoonlijke gegevens die mogelijk een belangrijke rol hebben gespeeld in de campagne van Donald Trump. Maar kan zoiets ook in Vlaanderen?
19/03 20u15  SP.A: "FAVV was onvoldoende gewapend door besparingen van de regering"Lees meer >
19/03 20u15  Dodelijk ongeval bij test met zelfrijdende wagen in Verenigde StatenBij een ongeval met een zelfrijdende auto is in de Verenigde Staten een dode gevallen. Het 'autonome voertuig' reed tijdens een test een voetgangster dood.
19/03 19u00  4 kunsthandelaars stellen zich burgerlijke partij in zaak-Toporovski4 internationale kunsthandelaars stellen zich burgerlijke partij in de zaak-Toporovski in het MSK in Gent. Dat meldt hun advocaat Geert Lenssens. Ook een familielid van een overleden kunstenaar wiens werk in de tentoonstelling was te zien, doet dat. Eerder vandaag hield de politie nog een huiszoeking in het museum.
19/03 19u00  Facebook-aandeel krijgt klappen na schandaal rond datamisbruikFacebook krijgt klappen op de beurs. Het aandeel zakt met meer dan 7 procent nadat is uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring.
19/03 19u00  Verdachte van moord op Sofie Muylle ook verdacht van foltering en verkrachting met dood tot gevolgLees meer >
19/03 19u00  400 miljoen euro voor terreurbestrijding: Wat is er met dat geld al gebeurd?Lees meer >
19/03 17u45  Eerste biogas uit groenten-, fruit- en tuinafval op Belgisch aardgasnetwerkVanaf november zal de intercommunale IOK uit Geel biogas uit de vergisting van groente-, fruit- en tuinafval op het gasnetwerk zetten, een primeur voor ons land. Biogas is CO2-neutrale hernieuwbare brandstof en kan perfect fossiel aardgas vervangen. Het project moet in november klaar zijn en zal op termijn 1.000 gezinnen van groen gas kunnen voorzien.
19/03 17u45  Hoe tevreden bent u met uw gemeente? Grasduin zelf in de resultaten van de stadsmonitorBijna 80 procent van de Vlamingen is tevreden met zijn buurt of gemeente. Niet de Antwerpenaren, maar de Bruggelingen zijn het fierst op hun stad. Het Mechelse bestuur geniet het meeste vertrouwen. En aan de fietspaden is nog wel wat werk. Het zijn enkele resultaten uit de gemeente- en stadsmonitor van de Vlaamse overheid waarin wordt gepeild naar de tevredenheid van de inwoners.
19/03 17u45  Wat is het Atlantic College in Wales waar prinses Elisabeth gaat studeren?Kroonprinses Elisabeth gaat na de zomer aan het UWC Atlantic College in Wales in het Verenigd Koninkrijk studeren. Wat voor school is dat? En welk onderwijs zal de oudste dochter van koning Filip krijgen?
19/03 17u45  Opvallend minder terreurdossiers dit jaar, maar: "We moeten niet in slaap vallen. Radicalisering blijft een probleem"Lees meer >
19/03 16u30  Vier mensen aangehouden voor drugssmokkel over gevangenismuur Leuvense hulpgevangenisDe onderzoeksrechter heeft vier personen aangehouden die drugs in de Leuvense hulpgevangenis zouden hebben binnengebracht. Een flesje met vermoedelijk GHB - ook wel vloeibare XTC genoemd - werd over de gevangenismuur gegooid tijdens de wandeling. Enkele gevangenen gebruikten de drugs, vier van hen werden onwel.
19/03 16u30  Hoestmonitor doet antibioticagebruik bij varkens dalenIn Aarsele, bij Tielt in West-Vlaanderen wordt er een systeem uitgetest waardoor varkens minder antibiotica moeten krijgen. In de stallen hangen microfoons die detecteren welke geluiden de dieren maken. Zo wordt duidelijk welke dieren ziek zijn en welke niet en moeten alleen de zieke dieren antibiotica krijgen.
19/03 16u30  Herman "Marcske" Verbruggen zet beroeps- en technisch onderwijs in de schijnwerpersLees meer >
19/03 16u30  Antwerpse havenschepen Marc Van Peel neemt eind dit jaar afscheid van de actieve politiekLees meer >
19/03 16u30  Saudische vrouwen hoeven niet langer gewaad te dragenLees meer >
19/03 16u30  Europa en Verenigd Koninkrijk akkoord over overgangsperiode brexitLees meer >
19/03 16u30  Komt de anticonceptiepil voor mannen er eindelijk aan?Lees meer >
19/03 15u30  Vier twintigers aangehouden voor groepsverkrachting in Antwerps hotelLees meer >
19/03 15u30  Olly Alexander (Years & Years): "Ik kreeg het advies te zwijgen over mijn geaardheid"Lees meer >
19/03 15u30  Uit het archief: Exact 10 jaar geleden werd het overlijden van Hugo Claus bekendgemaaktLees meer >
19/03 15u30  Europa en Verenigd Koninkrijk grotendeels akkoord over overgangsperiode brexitLees meer >
19/03 15u30  Kroonprinses Elisabeth gaat in het Verenigd Koninkrijk studerenKroonprinses Elisabeth trekt komende zomer naar het Verenigd Koninkrijk om haar middelbareschoolopleiding af te werken. Dat meldt het Paleis in een mededeling.
19/03 14u30  Recordomzet voor ThalysLees meer >
19/03 14u30  Mag men aanzetten tot terrorisme?In deze week van herdenking van de aanslagen in ons land wijst mediaspecialist Leo Neels op het 'uiterst belangrijk' arrest dat het grondwettelijk hof vorige week uitsprak. 'Het betreft de kern van ons samenlevingsmodel', vrije meningsuiting versus bestrijden van terrorisme.
19/03 14u30  The War On Drugs tweede headliner voor Pukkelpop, Thom Yorke en Bloc Party komen naar BrusselLees meer >
19/03 14u30  "Mensen optrommelen om te gaan stemmen, dat noem ik illegaal"Lees meer >
19/03 14u30  Kris Van Assche verlaat Franse modehuis DiorLees meer >
19/03 14u30  Parlement krijgt deze namiddag verslag Voedselagentschap, minister Ducarme weigert vragen te beantwoordenMinister van Landbouw Denis Ducarme (MR) zal zich niet uitspreken over de fraudezaak rond vleesbedrijf Veviba. Het dossier zit momenteel bij het gerecht en Ducarme wil de scheiding der machten respecteren. Hij vreest dat zijn uitspraken ertoe zouden kunnen leiden dat de 'fraudeurs' vervolging kunnen ontlopen. Het verslag van het FAVV wordt vanmiddag overgemaakt aan het parlement.
19/03 14u30  Het Journaal 1Herbekijk hier Het Journaal 1 van maandag 19 maart.
19/03 14u30  Weinig felicitaties van westerse leiders voor PoetinStaatshoofden wereldwijd feliciteren president Poetin met zijn verkiezingsoverwinning van gisteren. Maar op felicitaties vanuit westerse hoek heeft Poetin toch even moeten wachten.
19/03 14u30  Europa en Verenigd Koninkrijk grotendeels akkoord over brexit: "Beslissende stap"Lees meer >
19/03 14u30  Huiszoeking bij Museum voor Schone Kunsten in GentVanmorgen heeft de politie een huiszoeking gehouden bij het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De actie zou te maken hebben met de heisa rond Russische kunstwerken, die mogelijk vervalst waren. Het parket van Oost-Vlaanderen geeft voorlopig geen commentaar.
19/03 13u15  Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? De federale politie wil het wetenDe federale politie gaat vanaf morgen zo'n half miljoen Belgen bevragen naar hun veiligheidsgevoel. Mensen van 15 jaar of ouder zullen thuis een brief in de bus krijgen met vragen. De bevraging is een samenwerking met Binnenlandse Zaken en de lokale politiezones en overheden.
19/03 13u15  "Patser" krijgt een vervolg in 2020, opnames starten volgend jaarLees meer >
19/03 13u15  PVDA Antwerpen in oktober naar de kiezer met "Geef armoede geen kans"Lees meer >
19/03 13u15  Wat is het beeld van uw gemeente? Grasduin zelf in de resultaten van de stadsmonitorNiet de Antwerpenaren, maar de Bruggelingen zijn het fierst op hun stad. Het Mechelse bestuur geniet het meeste vertrouwen. En aan de fietspaden is nog wel wat werk vinden de Vlamingen. Het zijn enkele resultaten uit de gemeente- en stadsmonitor waarin wordt gepeild naar de tevredenheid van de inwoners.
19/03 13u15  "Over 10 dagen heeft Veviba geen geld meer om zijn personeel te betalen"Lees meer >
19/03 12u00  Waarom de Russen gingen stemmen? "Zodat het niet nog slechter wordt"Vladimir Vladimirovitsj Poetin is met meer dan drie kwart van de stemmen overtuigend herkozen voor nog eens zes jaar Russisch leiderschap. Maar de drijfveren van de Russen blijken toch nogal uiteen te lopen.
19/03 12u00  Vier twintigers opgepakt voor groepsverkrachting in Antwerps hotelHet parket van Antwerpen opent een onderzoek naar een groepsverkrachting in een hotel in het centrum van Antwerpen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De slachtoffers zijn twee vrouwen uit Nederland, de politie kon de vier verdachten oppakken.
19/03 12u00  Waarom houden de Russen zo van Vladimir Poetin? Zes vragen over de Russische verkiezingenVladimir Poetin volgt zichzelf op als president van Rusland. Met 76,6 procent van de stemmen doet hij dat ook nog eens met zijn beste verkiezingsresultaat ooit. Hoe komt het dat de Russen zo massaal voor Poetin stemmen en welke invloed heeft deze overtuigende winst op de band tussen Rusland en het Westen? Ruslandkenner Jan Balliauw geeft tekst en uitleg vanuit Moskou.
19/03 11u00  Gers Pardoel loopt derdegraadsbrandwonden op tijdens show: "De vlam ging door mijn shirt"Gers Pardoel heeft gisteren de Lotto Arena ingepalmd, maar dat verliep niet zonder kleerscheuren. Tijdens de show werd vuurwerk gebruikt, maar daar stond de populaire Nederlandse zanger net iets te dicht bij. 'Iemand drukte op het knopje toen ik me bukte. De vlam ging onder mijn shirt door', legt hij uit op MNM. Pardoel liep derdegraadsbrandwonden op.
19/03 09u45  Vlaamse leraar Koen Timmers grijpt naast titel "beste leerkracht ter wereld"Onze landgenoot Koen Timmers is niet 'de beste leerkracht ter wereld' geworden in Dubai. De prijs, een initiatief van de Varkey Foundation, ging wel naar de Britse lerares Andria Zafirakou.
19/03 09u45  "Schaf de discriminatie in terugbetaling af bij kinesitherapeuten"Axxon, de beroepsvereniging van kinesitherapeuten, vraagt zijn leden zich niet langer te houden aan de tariefafspraken met het Riziv. Dat staat in een opiniestuk in De Standaard. De beroepsvereniging ijvert al jaren voor hogere vergoedingen voor het werk van kinesitherapeuten.
19/03 09u45  Klanten willen advies van supermarkt over eerlijke voedingVeel klanten willen graag duurzame producten kopen omdat ze bezorgd zijn over het milieu, hun gezondheid of dierenwelzijn. Maar welke producten moet je dan kopen? Dat is een taak voor supermarkten, vindt een groep consumenten. ?We willen weer vertrouwen krijgen in het voedsel dat supermarkten aanbieden?, zegt initiatiefneemster Ingrid Renders van de website voor ouders Maison Slash.
19/03 09u45  Vandalen "onthoofden" Mariabeeld met kind in centrum BruggeLees meer >
19/03 09u45  Ook andere Belgische IS-vrouwen in gevangenenkamp getuigen: "Door bombardementen gaan kinderen mentaal achteruit"De twee IS-vrouwen uit Borgerhout die Rudi Vranckx kon spreken in het Syrische vluchtelingenkamp Al-Hol, blijken geen unicum. Dat ontdekte Vranckx in het gevangeniskamp Al-Roj, waar hij samen met zijn ploeg eveneens binnenraakte.
19/03 09u45  4 twintigers opgepakt voor groepsverkrachting in Antwerps hotelHet parket van Antwerpen opent een onderzoek naar een groepsverkrachting in een hotel in het centrum van Antwerpen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De slachtoffers zijn twee vrouwen uit Nederland, de politie kon de vier verdachten oppakken.
19/03 09u45  "Homer Simpson woont toch in Evergreen Terrace, niet?"Lees meer >
19/03 08u30  3 twintigers opgepakt voor groepsverkrachting in Antwerps hotelHet parket van Antwerpen opent een onderzoek naar een groepsverkrachting in een hotel in het centrum van Antwerpen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De slachtoffers zijn twee vrouwen uit Nederland, de politie kon al drie verdachten oppakken.
19/03 08u30  Nog eens zes jaar Poetin: "Hij zal een vuist blijven maken tegen de wereld"Lees meer >
19/03 07u30  Trump wil doodstraf voor bepaalde drugssmokkelaars invoerenDe Amerikaanse president Donald Trump wil de drugs- en medicijnverslaving aanpakken. Maandag ontvouwt hij zijn plannen, die zijn nu al deels uitgelekt. Opvallend is onder meer zijn intentie om de doodstraf opnieuw in te voeren voor bepaalde vormen van drugssmokkel en handel in verdovende middelen.
19/03 07u30  Vladimir Poetin haalt ruim 76 procent van de stemmen, meteen ook zijn grootste overwinningIn Rusland is Vladimir Poetin zoals verwacht opnieuw verkozen tot president. Hij mag aan een vierde ambtstermijn beginnen. Hij heeft bijna 77 procent van de stemmen binnengehaald, goed voor zijn grootste overwinning.
19/03 07u30  Ook IS-vrouwen in ander gevangenenkamp getuigen: "Door bombardementen gaan kinderen mentaal achteruit"De twee IS-vrouwen uit Borgerhout die Rudi Vranckx kon spreken in het Syrische vluchtelingenkamp Al-Hol, blijken geen unicum. Dat ontdekte Vranckx in het gevangeniskamp Al-Roj, waar hij samen met zijn ploeg eveneens binnenraakte.
19/03 06u15  Acrobaat van het Cirque du Soleil maakt dodelijke val tijdens voorstellingEen acrobaat van het vermaarde Cirque du Soleil is zaterdagavond overleden nadat hij bij een voorstelling van het spektakel 'Volta' in Tampa (Florida) gevallen was. Dat maakte Cirque du Soleil zondag bekend.
19/03 06u15  Verdachte opgepakt van aanrijding met vluchtmisdrijf te LanakenDe lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft een verdachte opgepakt voor het verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Lanaken. Daarbij raakte een supporter van KRC Genk zwaargewond. De opgepakte verdachte is een 33-jarige man uit Lanaken.
19/03 06u15  Trump stelt maandag antidrugsplan voorDe Amerikaanse president Donald Trump zal maandag zijn plan in de strijd tegen drugs uit de doeken doen. Dat voorziet onder meer in een herinvoering van de doodstraf voor bepaalde drugssmokkelaars.
19/03 06u15  Op Facebook mag de Vrijheid het volk wel leiden, maar niet zonder behaLees meer >
19/03 06u15  HOWEST in Kortrijk: "beste gameschool ter wereld", waar ontwikkelaars leren toverenLees meer >
19/03 06u15  Vijf frappante cijfers over ons eetgedrag en wat eraan te doenLees meer >
19/03 05u15  Vladimir Poetin haalt ruim 75 procent van de stemmen, meteen zijn grootste overwinningIn Rusland is Vladimir Poetin zoals verwacht opnieuw verkozen tot president. Hij mag aan een vierde ambtstermijn beginnen. Hij heeft meer dan 75 procent van de stemmen binnengehaald, goed voor zijn grootste overwinning.
19/03 00u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 17 maart.
19/03 00u00  Villa PoliticaHerbekijk hier 'Villa Politica' van zaterdag 17 maart.
19/03 00u00  Het weerHerbekijk hier het weerbericht van zondag 18 maart 20.00 uur.
18/03 22u30  Wat na het ISS? Chinese "Dromen van de hemel" en opblaasbare ruimtehabitatsIn 2028 zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA het International Space Station buiten dienst stellen en het gecontroleerd in de oceaan laten storten. Waar zullen astronauten en eventuele ruimtetoeristen dan terecht kunnen voor een verblijf in de ruimte?
18/03 22u30  Frank Deboosere: "Een ijsdag op 18 maart, dat hebben wij nog nooit meegemaakt"Het was de koudste 18 maart sinds de start van de metingen in 1901. Bovendien viel een ijsdag, dat is een dag waarbij het kwik niet boven het vriespunt stijgt, nog nooit zo laat in het jaar. 'Dit hebben wij nog nooit meegemaakt', reageert Frank Deboosere.
18/03 21u15  Kom Op Tegen Kanker: 100 kilometer lopen voor het goede doelIn Wilrijk bij Antwerpen wordt vandaag voor de eerste keer de 100 kilometer voor Kom op tegen Kanker gehouden. 213 teams lopen de afstand, verdeeld over 4 mensen. Een ploeg van 'Het journaal' probeerde te volgen.
18/03 21u15  De ooievaar is opnieuw in het landLees meer >
18/03 20u15  Vladimir Poetin wint overtuigend de Russische presidentsverkiezingenIn Rusland is Vladimir Poetin zoals verwacht opnieuw verkozen tot president. Hij mag aan een vierde ambtstermijn beginnen. Volgens verschillende exitpolls haalt hij meer dan 70 procent van de stemmen.
18/03 18u00  Jambon: "Beursgang Belfius moet er komen"Regeringspartij N-VA blijft vasthouden aan een gedeeltelijke privatisering van Belfius. De regering moet het licht op groen zetten, maar CD&V koppelt dat aan een oplossing voor Arco. Maar die Arco-oplossing is er nog niet en de tijd voor de beursgang van Belfius dringt. N-VA wil daar hoe dan ook mee doorgaan.
18/03 18u00  Onafhankelijke ngo meldt honderden onregelmatigheden bij Russische verkiezingenDe Russische oppositie en de ngo Golos melden dat er zich al ruim 1.800 onregelmatigheden hebben voorgedaan in de Russische stembureaus. Het doel hiervan zou zijn om de opkomst kunstmatig te verhogen, zodat de overwinning van Poetin geloofwaardiger wordt.
18/03 18u00  Ode aan de Vlaamse leerkracht, daarom zijn ze bij de beste van de wereldLees meer >
18/03 18u00  Onderzoek UHasselt: "Mannen verplaatsen zich voor ontspanning, vrouwen voor boodschappen en kinderen"Het jaarlijkse verplaatsingsonderzoek van de universiteit Hasselt bevestigt dat het traditionele rollenpatroon nog niet doorbroken is. Voorts is de auto - met voorsprong - nog altijd het meest gebruikte vervoersmiddel, maar de fiets wordt de laatste drie jaar wel wat meer gebruikt dan voorheen.
18/03 16u45  FAVV: "Parket al in november op de hoogte van bedorven vlees, niet pas in januari"Er is een welles-nietesspelletje aan de gang over wanneer het gerecht in ons land op de hoogte gebracht werd van de problemen met het vlees bij het slachthuis Vanlommel uit Olen. Volgens het parket is er sinds januari een opsporingsonderzoek aan de gang, nadat het werd ingelicht over de zaak door het Federaal Voedselagentschap. Het Agentschap zelf zegt dat de informatie in november al werd overgemaakt.
18/03 15u30  Voetganger zwaargewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in LanakenLees meer >
18/03 15u30  SP.A wil crisismanager om vleescrisis onder controle te krijgen: "Tijd van praten en evalueren is voorbij"'Het vleesschandaal beperkt zich niet langer tot het bedrijf Veviba uit Bastenaken, maar dijt uit', stelt SP.A-Kamerlid Annick Lambrecht vast nu een tweede geval van fraude opduikt, met vlees dat niet meer verkocht mocht worden. 'Een crisismanager moet worden aangeduid om de zaak opnieuw onder controle te krijgen.'
18/03 15u30  Klokkenluider die Bannon-lek blootlegde van Facebook gegooidChristopher Wylie, de man die gisteren een groot datalek in Facebook aan het licht bracht, is van de sociaalnetwerksite gegooid. Via Twitter meldt de Amerikaan dat zijn Facebook-account geschorst is. ?Omdat ik de klok luidde. Over iets dat ze stiekem al twee jaar wisten.?
18/03 15u30  Mannen verplaatsen zich voor ontspanning, vrouwen voor boodschappen en kinderenHet jaarlijkse verplaatsingsonderzoek van de universiteit Hasselt bevestigt dat het traditionele rollenpatroon nog niet doorbroken is. Voorts is de auto - met voorsprong - nog altijd het meest gebruikte vervoersmiddel, maar de fiets wordt de laatste drie jaar wel wat meer gebruikt dan voorheen.
18/03 14u15  Ook Vlaams slachthuis verkocht vervallen vleesNa het vleesschandaal bij Veviba in Bastenaken blijkt dat ook een Vlaams slachthuis vlees heeft verkocht voorbij de houdbaarheidsdatum. Het slachthuis in kwestie, Vanlommel uit Olen, benadrukt dat het niet om fraude gaat, maar om een menselijke fout. Het parket is in januari op de hoogte gesteld van de zaak, enkele maanden na de feiten.
18/03 14u15  Meer dan 50.000 betogers in Slovakije protesteren tegen de regering, na moord op journalistLees meer >
18/03 14u15  Vandeput: "Alles wijst erop dat Rusland verantwoordelijk is voor moordpoging op ex-spion"Lees meer >
18/03 14u15  Geen kruisje meer ?s avonds, hoe is het mogelijk?Lees meer >
18/03 14u15  Slachthuis steekt hand in eigen boezem: "Fout lag alleen bij ons"Lees meer >
18/03 14u15  Turkse leger verjaagt Koerdische strijders uit Syrische stad AfrinLees meer >
18/03 11u00  Poetin heeft zijn stem uitgebracht in Moskou: "Mijn programma voor het land is het juiste"Lees meer >
18/03 11u00  6 dingen die bijblijven na het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan CanadaZeven dagen zijn koning Filip en koningin Mathilde weggeweest, vijf dagen ervan gingen van ?s morgens tot ?s avonds op aan het staatsbezoek. Drie steden, 33 activiteiten. Wat heeft dit opgeleverd? Hoe kijken ze er zelf op terug? En wat hebben wij geleerd?
18/03 11u00  N-VA wil FAVV regionaliseren: "Mocht Vlaanderen verantwoordelijk zijn, zou het beter zijn"N-VA wil dat het federaal voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid wordt. 'De bevoegdheden zijn nu versnipperd, omdat Dierenwelzijn al een Vlaamse bevoegdheid is', zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. 'We zien dat Vlaanderen ook een zeer actief dierenwelzijnsbeleid voert. Dat zou ook zo zijn als het voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid zo zijn.'
18/03 11u00  Turkije: ?Onze geallieerde Syrische troepen hebben Afrin ingenomen?Lees meer >
18/03 09u45  Robin Williams: "Dit is misschien de eerste keer dat ik met mijn mond vol tanden sta"Het blijft een moment uit de recente filmgeschiedenis dat velen ook nu nog koesteren. De speech die Robin Williams 20 jaar geleden gaf nadat hij een Oscar gewonnen had, wordt dan ook als een van de beste speeches ooit omschreven. 'Williams bezig zien hoe hij in 60 seconden een publiek in extase brengt is pure magie', besloot nieuwswebsite Business Insider alvast in februari 2015. De rake grappen misten hun effect dan ook niet en tranen van emotie mochten rijkelijk vloeien.
18/03 09u45  Het staatsbezoek van Filip en Mathilde naar Canada: 6 conclusiesZeven dagen zijn koning Filip en koningin Mathilde weggeweest, vijf dagen ervan gingen van ?s morgens tot ?s avonds op aan het staatsbezoek. Drie steden, 33 activiteiten. Wat heeft dit opgeleverd? Hoe kijken ze er zelf op terug? En wat hebben wij geleerd?
18/03 09u45  Ook Vlaams slachthuis verkocht vervallen vlees: "Menselijke fout, geen bewuste fraude"Na het vleesschandaal bij Veviba in Bastenaken blijkt dat ook een Vlaams slachthuis vlees heeft verkocht voorbij de houdbaarheidsdatum. Het slachthuis in kwestie, Vanlommel uit Olen, benadrukt dat het niet om fraude gaat, maar om een menselijke fout. Het parket is in januari op de hoogte gesteld van de zaak, enkele maanden na de feiten.
18/03 08u30  Het staatsbezoek van Filip en Mathilde naar Canada in 6 conclusiesZeven dagen zijn koning Filip en koningin Mathilde weggeweest, vijf dagen ervan gingen van ?s morgens tot ?s avonds op aan het staatsbezoek. Drie steden, 33 activiteiten. Wat heeft dit opgeleverd? Hoe kijken ze er zelf op terug? En wat hebben wij geleerd?
18/03 08u30  Groot Facebooklek: bedrijf van Bannon maakte gegevens van 50 miljoen mensen buitLees meer >
18/03 08u30  N-VA wil FAVV regionaliseren: "Moest Vlaanderen verantwoordelijk zijn voor het voedselagentschap, zou het beter zijn"N-VA wil dat het federaal voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid wordt. 'De bevoegdheden zijn nu versnipperd, omdat Dierenwelzijn al een Vlaamse bevoegdheid is', zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. 'We zien dat er in Vlaanderen ook een zeer actief dierenwelzijnsbeleid voert. Dat zou ook zo zijn als het voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid zo zijn.'
18/03 07u30  De 5 boeken die kunstenares Berlinde De Bruyckere inspireerdenLees meer >
18/03 07u30  Leander Verdievel over "Gevoel voor tumor": "Het is niet omdat je ziek bent, dat je stopt met leven"Lees meer >
18/03 07u30  Wordt het Poetin of Poetin? Vijf vragen over de Russische presidentsverkiezingenLees meer >
18/03 07u30  De Wever: "Joden vermijden conflicten, dat is het verschil met moslims"Lees meer >
18/03 00u30  Aantal snelheidsovertreders in de provincie Antwerpen stijgt: ?WODCA-acties blijven nodig?In de provincie Antwerpen zijn het aantal weekendongevallen gedaald, maar er zijn opmerkelijk meer bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Ook werden er nu minder personen betrapt op dronken rijden dan het jaar ervoor. De provincie Antwerpen blijft de zogeheten WODCA?acties organiseren om het aantal weekendongelukken terug te dringen.
17/03 23u30  Stembureaus geopend in verre oosten van RuslandDe Russische presidentsverkiezing is in het verre oosten van het land begonnen. Op het schiereiland Kamtsjatka en naburige gebieden gingen de stembureaus om 8 uur plaatselijke tijd open. Het grootste land van de wereld strekt zich over elf tijdzones uit.
17/03 22u30  Chicago River kleurt groen voor St. Patrick?s DayEnkele boten kleuren met kleurstof de Chicago River groen. Ze doen dit voor de 55e editie van St. Patrick?s Day. De kleurstof is niet schadelijk voor het milieu en trekt na enkele dagen gewoon weer weg.
17/03 22u30  Groots Facebooklek: bedrijf van Bannon maakte gegevens van 50 miljoen mensen buitLees meer >
17/03 21u15  Turkije ontkent dat het ziekenhuis in Afrin heeft gebombardeerdLees meer >
17/03 21u15  Phan Van Khai overleden, architect van het moderne VietnamLees meer >
17/03 21u15  ?Poetin is niet in competitie met andere kandidaten, maar met zichzelf?Zondag trekken de Russen naar de stembus, maar echt spannend zal het niet worden. Jan Balliauw sprak er met politiek analist Nikolai Petrov. Volgens hem wil Poetin minstens een even goede score halen als tijdens de vorige verkiezingen en zal hij waarschijnlijk na de stembusgang zijn buitenlands beleid bijstellen.
17/03 21u15  Eerste grote schelpenteldag lokt zo?n duizend burgerwetenschappersIn tien kuststeden aan de Belgische kust is de eerste editie van de grote schelpenteldag gehouden. De bedoeling is om de biodiversiteit van onze kust in kaart te brengen. Zo'n duizend enthousiastelingen gingen op de uitnodiging in en trotseerden koude en wind om schelpen te zoeken.
17/03 21u15  Moderne mens vermengde zich twee keer met de mysterieuze denisova-mensLees meer >
17/03 21u15  Nieuw vleesschandaal: ook Vlaams slachthuis verkocht vervallen vleesLees meer >
17/03 20u15  Vranckx: Operatie tweede levenLees meer >
17/03 20u15  Is prins Laurent wel gediend met een hoorzitting in de Kamer?Lees meer >
17/03 20u15  Ook Vlaams vleesbedrijf verkocht vlees voorbij de houdbaarheidsdatumLees meer >
17/03 18u15  Al 16 doden na zinken vluchtelingenboot voor Griekse kustLees meer >
17/03 18u15  Supporters van Standard zetten uren voor de bekermatch Brussel op steltenLees meer >
17/03 15u45  Staatsbezoek Canada: Filip en Mathilde steunen ijshockeyprojectKoning Filip en koningin Mathilde hebben zich op de laatste dag van hun staatsbezoek aan Canada op een ijshockeypiste gewaagd. IJshockey is de nationale sport van Canada. Ons koningspaar stapte het ijs op, voor een project van de ?Canadiens?, de ijshockeyploeg van Montreal. Die wil bij kansarme jongeren een gezonde levensstijl promoten. 93 procent van de kinderen daar is niet actief genoeg, en daarvoor wou onze koning wel een balletje slaan.
17/03 15u45  Uitzonderlijk koude 17 maart en komende nachten wordt het nog kouderLees meer >
17/03 15u45  Zijn kruisvaarders even extremistisch als IS-strijders?Lees meer >
17/03 15u45  Meer dan 50 vossenburchten geteld op de terreinen van de VRTLees meer >
17/03 15u45  Quiz: wat weet u over Rusland?Lees meer >
17/03 15u45  Crombez: "Een gehandicapte die maar geen zorg krijgt? Dan heeft de regering een foute keuze gemaakt"Zorg, dat is het centrale thema op het partijcongres dat de SP.A vandaag houdt in Antwerpen. De socialisten willen dat zowel bejaarden als mensen met een beperking of met psychische problemen er zeker van kunnen zijn dat ze zorg krijgen. Partijvoorzitter John Crombez vindt dat de huidige regeringspartijen de verkeerde keuzes maakt.
17/03 14u30  Turkije ontkent dat ziekenhuis in Afrin heeft gebombardeerdLees meer >
17/03 14u30  Phan Van Kai overleden, architect van het moderne VietnamLees meer >
17/03 14u30  Inschrijvingen secundair onderwijs: ouders zoeken alternatief voor kamperenLees meer >
17/03 14u30  Allemaal Amerikaan: oog in oog met Marc SnyderLees meer >
17/03 14u30  Advocaat Trump eist miljoenen van pornoster Stormy DanielsLees meer >
17/03 13u15  SP.A wil alle kleuters verplicht naar de kleuterklas sturenLees meer >
17/03 12u15  Eerste contact met Kind en Gezin al tijdens zwangerschap, niet meer in ziekenhuisMoeders en vaders krijgen de eerste uitleg over babyzorg voortaan nog voor de bevalling, thuis of in een consultatiebureau, van Kind en Gezin.
17/03 12u15  Topman Voedselagentschap verwerpt kritiek: "We leggen dierenartsen niet op hoe ze moeten controleren"Herman Diricks, de topman van het Voedselagentschap, vraagt meer hulp van het gerecht in de strijd tegen georganiseerde vleesfraude. De kritiek van dierenartsen in vleesbedrijven verwerpt hij categoriek.
17/03 11u00  Bijna 40 miljoen euro extra voor podiumkunsten dankzij tax shelterLees meer >
17/03 11u00  Als baby?s het levenslicht zien op onverwachte plaatsen?Lees meer >
17/03 11u00  Uw bank rekent u steeds meer geld aan: tot 500 euro per jaarDe prijzen die u moet betalen voor een zichtrekening, een kredietkaart of een buitenlandse overschrijving zijn in twintig jaar tijd met 80 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie die De Tijd heeft opgevraagd. De verschillen tussen banken onderling is groot, maar door de ingewikkelde prijsstructuur is het niet makkelijk om banken met elkaar te vergelijken.
17/03 11u00  Rusland gaat 23 Britse diplomaten uitzettenRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uit zetten. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov aangekondigd, nadat hij de Britse ambassadeur op het matje geroepen heeft.
17/03 10u00  "Sneeuw blijft vooral liggen op daken en auto's, minder op de weg": kans op gladheid blijft bestaanLees meer >
17/03 10u00  Crombez: "Een gehandicapte die maar geen zorg krijgt? Dan heeft de regering een foute keuze gemaakt."SP.A organiseert vandaag een partijcongres, met als hoofdthema 'zorg'. 'We doen dat omdat we in een zorgcrisis zitten', zegt partijvoorzitter John Crombez in 'De ochtend' op Radio 1. 'Zowel in de jeugdzorg als in de gehandicaptenzorg als in de ouderenzorg zijn er wachtlijsten. Het is een kwestie van keuzes en de huidige regeringen maken de verkeerde keuzes.'
17/03 10u00  Rusland gaat 23 Britse diplomaten uit zettenRusland gaat 23 Britse diplomaten het land uit zetten. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov aangekondigd, nadat hij de Britse ambassadeur op het matje geroepen heeft.
17/03 08u45  Zin in water? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele tripOp verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.
17/03 08u45  "Voorspelde sneeuw minder intens dan verwacht", maar gladde wegen blijven mogelijkLees meer >
17/03 08u45  Waarom kinderen onder de 13 jaar toch niet van Musical.Ly en Instagram zullen blijvenLees meer >
17/03 07u45  Drie jaar na "alarmdag" komt rechterlijke macht weer op straat tegen regeringsbeleidLees meer >
17/03 07u45  Chinese president Xi unaniem verkozen voor tweede termijnLees meer >
17/03 07u45  Tips voor een gelukkiger leven: koop minder, like minder en beleef meerLees meer >
17/03 07u45  Zullen kinderen onder 13 nu van de sociale media blijven?Onderwijsspecialist Pedro De Bruyckere ziet alvast drie redenen waarom de naatregel van de regering om de toegang van kinderen tot sociale maatregelen weinig effcet zal hebben. Toch is er een lichtpuntje.
17/03 07u45  Kennedy spreekt postuum: speech die president nooit gaf nu te horen dankzij spraaktechnologieDe toespraak die de Amerikaanse president John F. Kennedy zou geven op de dag dat hij werd vermoord is nu te horen uit zijn eigen mond. Een Schots spraaktechnologiebedrijf heeft daarvoor de klank van zijn andere speeches gebruikt.
17/03 07u45  Steeds minder dierenartsen willen werken voor Voedselagentschap: "Ze behandelen ons als kinderen"Lees meer >
17/03 07u45  30 hectare Limburgs bos moet wijken voor luxevakantieparkLees meer >
17/03 00u15  Opnieuw rellen in Madrid na dood straatverkoperVoor de tweede avond op rij, braken er rellen uit in de straten van Madrid, nadat een Senegalese straatverkoper om het leven was gekomen tijdens een politiecontrole. Deze keer waren de demonstranten met enkele duizenden en verliep het protest vreedzaam. De betogers eisen dat er een grondig onderzoek wordt ingesteld naar de dood van de verkoper.
17/03 00u15  Karen Damen over haar eerste plaat: ?Hier heb ik altijd van gedroomd"Lees meer >
17/03 00u15  Dun sneeuwtapijt bij het ontwaken zaterdagochtendLees meer >
16/03 23u00  16 burgerdoden na Turks bombardement op ziekenhuis in AfrinLees meer >
16/03 23u00  Jan Balliauw in Moskou : ?Poetin gaat voor 70 procent van de stemmen?Zondag kiezen de Russen een nieuwe president. Maar ondanks een competitievere en minder frauduleuze verkiezingsstrijd ligt de uitslag al zo goed als vast. Sinds de annexatie van de Krim is Poetin populairder dan ooit. Enkel een lage opkomst zou een smet kunnen worden op de overwinning van Poetin.
16/03 21u45  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 16 maart.
16/03 21u45  Nederlandse Voedselagentschap waarschuwt voor Belgische ossenstaartenLees meer >
16/03 21u45  Twee jaar na de Olympische Spelen is het geweld in Rio weer helemaal terugRio de Janeiro heeft misschien niet de beste reputatie wanneer het op veiligheid aankomt. De moord op een jonge Braziliaanse politica zorgt ook daar voor bijzonder veel deining. In aanloop naar het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 wist de stad de criminaliteit te doen dalen, maar nu is het geweld weer alomtegenwoordig.
16/03 21u45  50 jaar geleden vond het bloedbad van My Lai plaatsVandaag is het 50 jaar geleden dat het bloedbad van My Lai in Vietnam plaatsvond. Een groep Amerikaanse soldaten trok het dorp binnen en slachtte er bejaarden, vrouwen en kinderen af. Tot 500 mensen kwamen om.
16/03 21u45  Kamal Kharmach: "Het is niet meer dan normaal dat ik ook praat als het slecht met me gaat"Lees meer >
16/03 21u45  Zwaar werk in het onderwijs? Mieke Van Hecke gaat voor de drie B'sDe voormalige topvrouw van het katholiek onderwijs vindt dat de leerkrachten in het basisonderwijs, het buitengewoon onderwijs en het beroepsonderwijs een zware job hebben. Dat heeft ze gezegd in 'De afspraak op vrijdag'.
16/03 20u45  "Of Europa verandert, of het stort in elkaar"Deze week is de roman ?De Hoofdstad? van de Oostenrijkse schrijver Robert Menasse in het Nederlands verschenen. Menasse schreef een ambitieuze, complexe roman over de EU en Europese ambtenaren. Ambitieus, want niemand deed het hem voor. Soms absurd, soms tragikomisch, maar altijd kritisch fileert hij ?Europa?. Menasse slaagde met glans in zijn opzet. ?De Hoofdstad? is goed onthaald, goed verkocht en kreeg de Deutsche Buchpreis voor het beste boek van 2017.
16/03 20u45  Mannen en vrouwen wisselen elkaar niet verplicht af op Brusselse kieslijstenLees meer >
16/03 20u45  Boris Johnson: "Poetin gaf zelf de opdracht om zenuwgif te gebruiken"De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson beschuldigt de Russische president Vladimir Poetin ervan persoonlijk de opdracht te hebben gegeven om zenuwgif te gebruiken bij de recente aanslag op de voormalige Russische spion Sergei Skripal. Dat is nog een stap verder dan eerdere verklaringen van de Britse regering, waarin gesproken werd over loutere betrokkenheid van de Russische staat.
16/03 20u45  Zuhal Demir trekt de N-VA-lijst in GenkFederaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) trekt bij de verkiezingen van oktober de N-VA-lijst in Genk. Dat melden VTM en Het Belang van Limburg. Ze is kandidaat-burgemeester. Als ze een mandaat van de kiezer krijgt om burgemeester te worden, stopt Demir als staatssecretaris.
16/03 20u45  Onderzoek spreekt moslimvereniging VOEM vrij in zaak van omstreden islampredikerDe Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims (VOEM) heeft de voorwaarden voor haar erkenning en subsidies niet geschonden. Dat zegt Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) na een onderzoek. Vorig jaar kwam de vzw in opspraak omdat ze de omstreden islamprediker Ali Houri aan het woord had gelaten.
16/03 20u45  Twee jaar EU-Turkije-akkoord: een bedenkelijk succesTwee jaar geleden sloot de Europese Unie een akkoord met Turkije om de migratiestroom naar Europa, via Griekenland, in te dammen. Dat is grotendeels gelukt. Alleen ging het ten koste van een menswaardige opvang en zadelde Europa de Grieken op met een enorme verantwoordelijkheid.
16/03 20u45  Nu ook op uw bord in Vlaanderen: zebra, krokodil, python, kangoeroe, eland?Een slager in Antwerpen verkoopt voor het eerst zebravlees in Vlaanderen. Het vlees wordt ingevoerd vanuit Zuid-Afrika waar het speciaal voor consumptie wordt gekweekt in wildgebieden. Krokodil, python, kangoeroe, eland en ander exotisch vlees is aan een stille opmars bezig. Het Vlaams kenniscentrum Ecolife zegt in 'De wereld vandaag' op Radio 1 haar twijfels te hebben bij deze ontwikkeling.
16/03 20u45  Zaakvoerder Veviba reageert voor het eerst: "Wij zijn geen bedriegers en wij zijn geen gangsters"Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Het bedrijf fraudeerde niet alleen met etiketten maar verwerkte ook vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie.
16/03 19u30  Zebravlees: de nieuwste delicatesse bij de slagerLees meer >
16/03 19u30  Parket: "Agressiviteit van transmigranten in Zeebrugge neemt toe. Meld alle incidenten aan de politie."Volgens het parket neemt de agressiviteit van transmigranten toe in heel West-Vlaanderen, waaronder ook in de haven van Zeebrugge. Het doet een oproep om incidenten onmiddellijk te melden aan de politie.
16/03 19u30  Oudste Congreslid in de VS Louise Slaughter is overledenDe Amerikaanse politica Louise Slaughter is op 88-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenschudding. De Democrate uit New York was het oudste Congreslid in de VS. In New York zullen nu tussenverkiezingen plaatsvinden om haar vervanger aan te duiden.
16/03 19u30  Verenigd Koninkrijk start moordonderzoek na dood van de Rus Nikolaj Gloesjkov in LondenDe Britse politie heeft vandaag laten weten dat ze een moordonderzoek opent na de dood van de Russische Nikolaj Gloesjkov. De 68-jarige Gloesjkov werd eerder deze week levensloos aangetroffen in zijn woning in Londen.
16/03 19u30  Regering bereikt akkoord over het mobiliteitsbudgetDe regering heeft een akkoord bereikt over het mobiliteitsbudget. Dat budget is een alternatief voor de bedrijfswagens: werknemers krijgen een budget, ze kiezen zelf hoe ze dit uitgeven aan mobiliteit. Het geld zou eventueel ook gebruikt kunnen worden om dichter bij het werk te gaan wonen.
16/03 18u15  Minder agressie tegen onderwijspersoneel in 2017Lees meer >
16/03 18u15  Gemengde reacties op "Hangaar d'Amour" in haven OostendeDe kans is groot dat er een megabordeel komt in een oude havenloods in Oostende. Dat zal 'Hangaar d'Amour' heten. Daar wordt de raamprostitutie, die nu verspreid zit in een wijk bij het station, gecentraliseerd. Dat is een goed idee, vindt Payoke, de vzw voor prostituees en slachtoffers van mensenhandel. Maar de vzw Oostendse Oosteroever verkiest een maritieme bestemming voor de loods.
16/03 18u15  Grote Schelpenteldag: wat je moet weten over schelpenLees meer >
16/03 18u15  Je bedrijfswagen omruilen: hoe kan dat er concreet uitzien?Veerle Michiels, mobiliteitsexperte bij SD Worx, werkte voor VRT NWS een concreet voorbeeld uit van hoe het 'cash for car'-systeem en het mobiliteitsbudget er kan uitzien, uitgaande van een standaard bedrijfswagen.
16/03 18u15  Mobiliteitsbudget algemeen positief onthaaldHet invoeren van een mobiliteitsbudget door de regering wordt langs verschillende kanten positief ontvangen. Er zijn wel vragen over de praktische invoering van het systeem en we mogen ook niet verwachten dat de verkeersproblemen hiermee opgelost zullen zijn.
16/03 18u15  Mobiliteitsbudget kan ook gebruikt worden om dichter bij het werk te gaan wonenLees meer >
16/03 18u15  Uniek Romeins grafveld ontdekt onder akker in GelderlandIn Gelderland hebben archeologen een uitgebreid Romeins grafveld onder een akker ontdekt. Dat meldt Rijkswaterstaat in Nederland. Het gaat om 48 graven uit de 2e en 3e eeuw na Christus.
16/03 18u15  Kettingreactie van smeltwater doet ijskap op Groenland sneller afbrokkelen dan voorspeldSmeltwater loopt weg langs diepe scheuren in het ijs. Dat smeltwater doet op grote diepte de ijskap smelten en schuiven. Daardoor ontstaan er meer diepe scheuren waarlangs smeltwater naar beneden stroomt. Zo ontstaat een kettingrecatie die de ijskap sneller doet afbrokkelen. Dat is de conclusie van een internationaal team van wetenschappers van de Cambridge Scot Polar Research Institute. De studie verscheen in het wetenschappelijke blad Nature.
16/03 18u15  Koerden betogen in Brussel tegen Turkse operatie in AfrinLees meer >
16/03 18u15  Dun sneeuwtapijt bij het ontwaken morgenvroegLees meer >
16/03 17u00  "Ik moest helpen, ook al droeg ik een belachelijke outfit"Wie zou er niet graag door een bekende Disneyfiguur geholpen worden in geval van nood? Het overkwam deze politieagent alvast toen hij in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, kwam vast te zitten in de sneeuw. En het was niemand minder dan Elsa uit het kassucces 'Frozen' die hem ter hulp schoot. Al bleek Elsa wel een verklede Jason Triplett die met zijn vrienden op dat moment op kroegentocht was. Dat dus in een jurk die zo kenmerkend is voor de Disney-heldin.
16/03 17u00  Banksy stelt celstraf Koerdische vrouw aan de kaak met muurschilderij in New YorkIn New York heeft Banksy een reuzegroot muurschilderij gemaakt uit protest tegen de celstraf van Zehra Dogan. De Koerdische vrouw kreeg 2 jaar en 9 maanden omdat ze een tekening van een vernielde Koerdische stad in Turkije maakte en verspreidde.
16/03 17u00  Explosies in Deurne veroorzaakt door handgranaten: "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"Lees meer >
16/03 17u00  Rusland start eigen onderzoek naar vergiftiging van dochter dubbelspionHet Russische gerecht wil een strafrechtelijk onderzoek voeren naar de 'poging tot moord' op Joelia Skripal, de dochter van de gewezen Russische dubbelspion Sergej Skripal. Moskou is ook bereid tot samenwerking met de Britse autoriteiten.
16/03 15u45  Brusselse rechter: "Recht op aanwezigheid tijdens eigen proces is niet absoluut"Lees meer >
16/03 15u45  VRT lanceert lees-community "LangZullenWeLezen"Lees meer >
16/03 15u45  Masterplan Bourla kost bijna 70 miljoen euroLees meer >
16/03 15u45  Chemische wapens: terug van nooit weggeweestLees meer >
16/03 15u45  Dun wit sneeuwtapijt bij het ontwaken morgenvroegLees meer >
16/03 15u45  Dit zijn de werven van de regering-Michel voor de komende wekenDe regering-Michel hakte de knoop door over het mobiliteitsbudget. Maar er ligt nog heel wat werk op de plank. De komende weken werken de ministers aan akkoorden over de Arco- en Belfiusregeling, het energiepact en de zware beroepen. Goedele Devroy geeft een stand van zaken.
16/03 15u45  "Hervorming registratierechten gaat in op 1 juni"Lees meer >
16/03 14u30  Voyeur Hogeschool Gent blijft in cel: parket gaat in beroep tegen vrijlatingLees meer >
16/03 14u30  #Boycotthm: Verbrandt H&M zich aan auteursrecht?Er is grote verontwaardiging ontstaan bij street artists en grafici, nadat H&M een rechtszaak heeft aangespannen tegen de Amerikaanse kunstenaar Revok. De Zweedse kledinggigant had ongevraagd zijn werk gebruikt en weigerde te betalen.
16/03 14u30  Welke aanpassingen gebeuren er aan het Gentse circulatieplan? We zetten ze voor u op een rijGent pakt uit met een positieve evaluatie van het circulatieplan. Toch zijn er zaken die minder vlot lopen, en die worden nu aangepakt. Er zullen 13 belangrijke aanpassingen gebeuren. We zetten ze voor u op een rijtje.
16/03 14u30  De werven van de regering-Michel voor de komende wekenDe regering-Michel hakte de knoop door over het mobiliteitsbudget. Maar er ligt nog heel wat werk op de plank. De komende weken werken de ministers aan akkoorden over de Arco- en Belfiusregeling, het energiepact en de zware beroepen. Goedele Devroy geeft een stand van zaken.
16/03 13u30  Tientallen doden bij luchtaanvallen op Oost-GhoutaLees meer >
16/03 13u30  Officieel: Erfpachtovereenkomst Grote Moskee wordt opgezegd door regeringLees meer >
16/03 13u30  May tegen Poetin: Checken wat niet te checken valtLees meer >
16/03 13u30  Raadkamer beslist om verdachte voyeur Hogeschool Gent vrij te laten onder voorwaardenLees meer >
16/03 12u15  Ging Katy Perry te ver met deze kus in "American idol"?19 is hij en hij heeft nog nooit een meisje gekust. Voor jurylid Katy Perry was Benjamin Glaze afgelopen weekend tijdens de audities van 'American idol' het ideale individu om even mee te dollen. Toen de jongeman uitgedaagd werd de Amerikaanse hitzangeres te kussen, op de wang, plakte die haar lippen snel op die van Glaze. Die had die eerste mondkus nochtans voor iemand speciaal bewaard. Zoveel vrijpostigheid van Perry kon men op sociale media alvast niet waarderen. Omdat de kritiek op haar volgens Glaze de spuigaten leek uit te lopen, vond hij het nodig de puntjes op de i te zetten. En daarbij kon hij niet nalaten ook de media een kleine veeg uit de pan te geven.
16/03 12u15  Explosies in Deurne wellicht door spijkerbommen: "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"Lees meer >
16/03 12u15  Markante plekken: een unieke laatste blik in het oude NAVO-hoofdkwartier in BrusselIn de reeks 'Markante plekken' gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het oude NAVO-hoofdkwartier in Haren, bij Brussel.
16/03 12u15  Goedgekeurd: 13 wordt minimumleeftijd voor sociale mediaLees meer >
16/03 12u15  Regering heeft een akkoord over het mobiliteitsbudget: hoe werkt het juist?De regering heeft een akkoord over het mobiliteitsbudget. Het mobiliteitsbudget is een alternatief voor de bedrijfswagens: werknemers krijgen een budget, ze kiezen zelf hoe ze dit uitgeven aan mobiliteit. Dat kan een auto zijn, treintickets of een (elektrische) fiets.
16/03 11u15  Voetgangersbrug ingestort in Miami: zeker 6 doden en 9 gewondenLees meer >
16/03 11u15  Niemand wil overlast Brussels Airport onderzoekenEr is nog steeds geen geschikt onderzoeksbureau gevonden om de overlast te onderzoeken die Brussels Airport veroorzaakt. Een rechter heeft de regering verplicht om de overlast in kaart te brengen, maar twee pogingen om een onderzoeksbureau te vinden zijn mislukt.
16/03 11u15  Kamer keurt berekening artsenquota goedLees meer >
16/03 11u15  Kan een blondine die ooit op de Playboycover stond Poetin het vuur aan de schenen leggen?Lees meer >
16/03 11u15  Vader veinst borstvoeding om baby te sussen'Ik ben zo opgelucht dat ik deze simpele oplossing gevonden heb. Het voelde alsof ik de beste vader op de wereld was.' Omdat zijn piepjonge dochter iedere keer als hij haar haar flesje melk wilde geven in een huilbui uitbarstte, besliste Anthony Favors uit New York om een gat in zijn T-shirt te knippen en daardoor de speen van het flesje te steken. Het werkte en het filmpje van dit 'succes' vond snel zijn weg op sociale media.
16/03 11u15  Drugs verstopt in lege Nintendo-spelletjes: Nederlandse politie rolt "drugs-postorderbedrijf" opLees meer >
16/03 11u15  Omstreden rapper Damso wint Ultratop Streaming AwardLees meer >
16/03 11u15  Komt er vandaag een akkoord over zware beroepen? "Ik hoop het, maar laat ons niet fixeren op een datum"Lees meer >
16/03 10u00  Van de "Russische Paris Hilton" tot een "kapitalistische communist": Ontdek hier de kleurrijke rivalen van PoetinLees meer >
16/03 10u00  Regering heeft bijna een akkoord over het mobiliteitsbudget: hoe werkt het juist?Lees meer >
16/03 09u00  Buxusrups verpest Palmzondag in GrimbergenDe pastoor van Grimbergen is dringend op zoek naar palmtakjes voor Palmzondag. Normaal gebruikt hij daarvoor takjes van zijn buxusplant, maar die is kaalgevreten door de buxusrups.
16/03 09u00  Na 31 jaar opnieuw Oktoberfeesten in WiezeNa een pauze van 31 jaar komen er opnieuw Oktoberfeesten in Wieze. Daarvoor wordt er een speciaal bier gebrouwen: kruidig van smaak en met een licht alcoholpercentage. Wie wil gaan, zoekt nu al best een mooie Lederhose uit.
16/03 09u00  Vragen over grensoverschrijdend gedrag? Ga naar grenslijn.beDe Vlaamse regering lanceert vandaag grenslijn.be, een nieuwe website die alle expertise en informatie over grensoverschrijdend gedrag bundelt. De website mikt vooral op vrijwilligers en professionals die met kinderen werken.
16/03 09u00  Zes tips voor een goede slaapkwaliteit en richtlijnen voor een goed slaappatroonLees meer >
16/03 09u00  Regering heeft bijna een akkoord over het mobiliteitsbudgetLees meer >
16/03 07u45  Kevin Janssens acteert aan zijde van "Bondgirl" Kurylenko in "The room"Lees meer >
16/03 07u45  Expo toont Hugo Claus achter vele maskers: "Werkpaard en player"Lees meer >
16/03 07u45  Koningin Mathilde proeft tricolore chocola in CanadaKoningin Mathilde heeft tijdens het staatsbezoek aan Canada de Belgische Chocolate Academy in Montreal bezocht, waar Callebaut Canadese chefs opleidt om te leren werken met Belgische chocola. Ze willen niet alleen de chocolade zelf naar alle uithoeken van de wereld brengen, maar ook de Belgische expertise om ze te maken.
16/03 07u45  "Stop de kaalkap": waarom worden er massaal bomen gekapt langs de snelwegen?Langs de autosnelwegen in ons land worden dezer dagen heel wat bomen gesnoeid en gekapt. Een schande, zo vinden sommigen en dus kwamen ze met een Facebookpagina op de proppen. 'Maar er is niets erg aan de hand', benadrukt het Agentschap Wegen en Verkeer.
16/03 07u45  Ontdek hier de kleurrijke kandidaten voor de Russische presidentsverkiezingenLees meer >
16/03 07u45  Twee explosies in Deurne: 15 auto's beschadigd, "vermoeden van kwaad opzet"Lees meer >
16/03 06u45  Sportjournalist Karl Vannieuwkerke en vrouw zetten punt achter huwelijkVRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke en zijn vrouw hebben een paar maanden geleden besloten een punt te zetten achter hun huwelijk. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan VRT NWS.
16/03 06u45  Rellen in Madrid na dood straatverkoperLees meer >
16/03 06u45  Vrijspraak voor jonge vrouw voor moord op 4-jarig broertjeLees meer >
16/03 06u45  Sssst... je mag slapen tijdens je werkVelen moeten hard werken en al die uren alert blijven. Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, vraagt zich op de internationale dag van de slaap af 'waar de ondernemer is die investeert in slaapruimtes voor een powernap'.
16/03 06u45  Meer slachtoffers door vuurwerk bij voetbalwedstrijden: "Soms smokkelen ze vuurpijlen binnen in een Frans brood"Lees meer >
16/03 06u45  Kamer zet licht op groen voor cash for carsDe Kamer heeft het wetsontwerp goedgekeurd rond de mobiliteitsvergoeding ofwel 'cash for cars'. Hierdoor kunnen werknemers een salariswagen inruilen voor extra loon, met dezelfde fiscale en sociale voordelen als de bedrijfswagen. De tekst kreeg de steun van de meerderheid en Vlaams Belang.
16/03 06u45  Twee explosies in Deurne: 15 auto's beschadigd, "kwaad opzet in het spel"Lees meer >
16/03 05u30  Voetgangersbrug ingestort in Miami: zeker 4 doden en 9 gewondenLees meer >
16/03 00u45  Danny Boyle ("Slumdog millionaire") gaat nieuwe "James Bond" regisserenDanny Boyle is bezig met de voorbereidingen om de nieuwe 'James Bond' te regisseren. Dat verklapt hij in een gesprek met Metro in de VS. De film moet eind 2019 in de zalen komen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Europese leiders wijzen Rusland unaniem met de vinger voor gifaanval in Salisbury23/03 00u15 - VRT NWS: De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. Dat blijkt donderdagavond uit een tweet van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk.
15x Alweer een wissel in het Witte Huis: veiligheidsadviseur McMaster vertrekt23/03 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
7x Het ?Klappen? van Ruben Van Gucht: een vorm van taalaccomodatie22/03 20u45 - VRT NWS: Lees meer >
7x Gilles De Coster is kwaad: "Stop met artikels te schrijven op basis van breinscheten op Twitter"22/03 23u00 - VRT NWS: Gilles De Coster is razend dat kranten soms kandidaten van tv-programma's door de mangel halen door negatieve commentaren van enkelingen op Twitter in artikels uit te vergroten. Dat zegt de maker van onder meer 'De mol' in 'De bende van Annemie'.
7x ?Water is in Vlaanderen niet duur genoeg?22/03 23u00 - VRT NWS: Bio-ingenieur Marjolein Vanoppen (UGent) vindt dat we in Vlaanderen eigenlijk te weinig betalen voor ons drinkwater. Met die straffe uitspraak kaart Vanoppen aan dat we niet genoeg beseffen hoe kostbaar ons drinkbaar water is. ?We hebben maar onze kraan open te draaien en daar komt perfect drinkbaar water uit. Dat is veel te vanzelfsprekend voor ons, terwijl we niet beseffen dat water ook in Vlaanderen schaars wordt.?
6x Wat staat de F-16-klokkenluider van het leger te wachten?22/03 20u45 - VRT NWS: Lees meer >
6x Professor Jonathan Holslag: "Defensie wantrouwt de politiek, vooral het gebrek aan langetermijnvisie"22/03 22u00 - VRT NWS: Lees meer >
6x Gilles De Coster is kwaad: "Stop met artikels te schrijven op basis van commentaren op Twitter"22/03 22u00 - VRT NWS: Gilles De Coster is razend dat kranten soms kandidaten van tv-programma's door de mangel halen door negatieve commentaren van enkelingen op Twitter in artikels uit te vergroten. Dat zegt de maker van onder meer 'De mol' in 'De bende van Annemie'.
6x Gezocht: vrienden op het werk22/03 22u00 - VRT NWS: Lees meer >
6x Wie beter dan Luke Skywalker om een "Skywalk" te openen?22/03 22u00 - VRT NWS: Op Gibraltar, het Britse schiereiland dat vasthangt aan Spanje, is een nieuwe loopbrug geopend. De zogenoemde 'skywalk' biedt toeristen een panoramische uitzicht vanop de rots van Gibraltar. Wie beter dan Mark Hamill, de acteur die Luke Skywalker speelt in 'Star Wars' om de 'skywalk' te openen?

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
28


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven